بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 14 مرداد 98
مجتمع حل اختلاف فرهنگ و هنر و رسانه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افتتاح می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴ سایت های دیگر : روزنامه ابتکار

به گزارش خبرنگار مهر ، صبح فردا سه شنبه 15 مرداد ماه طی مراسمی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مجتمع 35 شورای حل اختلاف ویژه فرهنگ ، هنر و رسانه افتتاح خواهد شد.

پیش از این غلامحسین اسماعیلی رئیس کل دادگستری استان تهران در دیدار با سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نوید افتتاح این شورای ویژه را به منظور رسیدگی تخصصی به شکایات و اختلاف های موجود میان اهالی فرهنگ و هنر و رسانه را داده بود.

لازم به یادآوری است که این مجتمع در خیابان خردمند شمالی واقع شده است.

کد خبر 4685054

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل حوزه وزارتی از مجریان ، گویندگان و نویسندگان نوجوان برنامه " جوانه ها "ی رادیو فرهنگ تقدیر بعمل آورد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۳ سایت های دیگر : شهروند البرز

1398/05/13 ساعت 15:45

به گزارش روابط عمومی رادیو فرهنگ محمد مهدی احمدی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل حوزه وزارتی این وزارتخانه، در نشستی از عوامل و دست اندرکاران برنامه " جوانه ها "ی رادیو فرهنگ تقدیر و با آنها به گفتگو پرداخت .

در این مراسم بجز دکتر محمد مهدی احمدی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل حوزه وزارتی ، ناصر مقدم مدیر کل فرهنگ وارشاد اسلامی استان البرز ،نیز حضور داشتند
این مراسم که پیش از ظهر پنج شنبه 10 مرداد برگزار شد دکتر احمدی، در دیدار صمیمی با مجریان ، گویندگان و نویسندگان برنامه " جوانه ها " گفت : برنامه رادیویی " جوانه ها " در رادیو فرهنگ ، از جمله برنامه هایی است که برای نسل نوجوان ما بسیار مفید بوده و از امتیازهای این برنامه این است که همه عوامل آن از مجریان ، گویندگان و نویسندگان نوجوان هستند که با هدایت درست تهیه کننده ؛ به تولید یک برنامه فرهنگی ؛ هنری و ادبی برای نسل جوان می پردازد که برنامه ای جذاب و مثمر ثمر است .

محمد مهدی احمدی افزود : برنامه سازی برای نوجوانان کار دشواری است که برنامه "جوانه ها " توانسته از عهده این مهم برآمده و برای اولین بار در کشور در این حوزه (فرهنگ و ادب و هنر) به صورت تخصصی با مخاطبان خود ارتباط برقرار کند. و مطالب مفید و ارزشمندی به مخاطب نسل نوجوان انتقال بدهد.

ناصر مقدم مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز در ادامه این نشست ، ضمن اظهار خشنودی از شکل گرفتن چنین برنامه ای گفت : امروزه مخاطب شناسی و تعامل با مخاطبان یکی از اهداف اصلی رسانه هاست که این مهم در برنامه " جوانه ها ی" رادیو فرهنگ به خوبی اتفاق افتاده است .انتخاب طیف مخاطبان نوحوان جزو امتیازات این برنامه است که برای اولین بار و به بهترین شکل اجرا می شود و در این زمینه هم نیاز سنجی درستی انجام شده و هم تولید محتوای فرهنگی درست شکل گرفته است.او ضمن آرزوی موفقیت بیشتر برای تهیه کننده و عوامل نوجوان برنامه به مدیران رادیو فرهنگ و عوامل فعال این برنامه ارزشمند تبریک گفت.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل حوزه وزارتی اظهار داشت : عوامل تولید این برنامه رادیویی ، تیمی نوجوان هستند که با اینکه هنوز حال و هوای نوجوانی دارند، اما رسانه را به خوبی شناخته اند و به همین دلیل توانستند برنامه ای مطابق با سلیقه مخاطب نوجوان تولید کنند.

در پایان این نشست از مریم قاسمی ؛سردبیر و تهیه کننده برنامه رادیویی " جوانه ها" در رادیو فرهنگ و عوامل این برنامه تقدیر و تشکر بعمل آمد.

منبع سازمانی: شبکه رادیویی فرهنگ

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی رادیو
نشست هم اندیشی کانون های بازنشستگی ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور روسای کانون های بازنشستگان استان های کشور در باغ زیبا برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۳

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست حسین میرزاخانی رییس هیات مدیره کانون بازنشستگان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به خدمات هیات مدیره جدید کانون بازنشستگان وزارت متبوع اظهار داشت: در هیات مدیره جدید برنامه ریزی های متنوعی صورت گرفته است، ابتدا اصلاح اساسنامه کانون را داشته ایم و پنج هدفی که در اساسنامه وجود داشت به 11هدف ارتقا داده شده تا از منظر امکانات شرایط بهتری برای بازنشستگان فراهم شود.

وی در مورد بهره گیری از ظرفیت های استانی برای کانون ابراز داشت: این ظرفیت در استان ها وجود دارد تا تجربیات بین بازنشستگان مبادله شود و در عین حال از فضای استانی به عنوان محفلی برای هم اندیشی بین یکدیگر استفاده کرد. برای نمونه مجتمع فرهنگی هنری امام خمینی(ره) زنجان به بازنشستگان واگذار شده است.

یکی از ابزارهای مهم برای طراوت زندگی شاد بودن است

محمود شالویی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور پاسداشت زبان فارسی نیز در ادامه این مراسم با بیان اینکه بازنشستگان ما پس از بازنشستگی در فضاهای اقتصادی برای امرار معاش حضور پیدا می کنند، خاطرنشان کرد: در جامعه جهانی بازنشستگان پس از بازنشستگی شرایط متفاوتی برای زندگی دارند، اما در ایران پس از بازنشستگی افراد به سراغ شغل دوم و سوم می روند، این در حالی است که نباید این اتفاق رخ دهد.

وی ادامه داد: یکی از ابزارهای مهم برای طراوت زندگی شاد بودن است، در کشور ایران نانوایان و سپس کارگران ساختمانی شادترین قشرهای ایران هستند این بدان معناست که شاد بودن حتما در اقشار مرفه جامعه وجود ندارد، شاد بودن موضوعی است که باید در زندگی خود آن را ترویج دهیم.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور پاسداشت زبان فارسی تصریح کرد: امروز در کشور روابط رفتاری و نوع نگاه سازمانی نیاز به اصلاح دارد تا یک فضای شاد را در سازمان های خود داشته باشیم.

شالویی تاکید کرد: ما باید تجربیات خود را برای شاد بودن به نسل های بعدی منتقل کنیم، زیرا چرخه بازنشستگی از حرکت باز نمی ایستد و باید موضوع شاد بودن را پیش از رسیدن به این برهه زمانی از زندگی در نظام اداری خود جا بیاندازیم.

وی در پایان گفت: امروز اعضای کانون بازنشستگان می توانند در محافل خود از تجربیات هم استفاده کنند، جلسات هم اندیشی بازنشستگان می تواند راه کارهای مناسبی برای هرچه بهتر شدن وضعیت این قشر پیشنهاد دهند.

گفتنی است از اهداف این نشست می توان به ایجاد هماهنگی در فعالیت های کانون های بازنشستگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی استان های کشور، شناخت امکانات هر استان، شناخت چالش های یکدست بازنشستگان وزارتخانه و ادارات کل استان ها، آشنایی با دستاوردهای نمونه و مفید رفاهی و فرهنگی استان ها برای بازنشستگان، استفاده از تجربه بازنشستگان در فعالیت های فرهنگی، هنری، اجتماعی و کارآفرینی، تلاش در شناساندن نقش بازنشسته در فرآیند توسعه فرهنگی_اجتماعی و ضرورت حمایت مسئولان از بازنشستگان اشاره کرد.

13 مرداد 1398 16:41

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: آمریکا در مقابل مقاومت و ایثار مردم این مرزوبوم و این جغرافیای اهل بیتی کم آورده است.

به گزارش خبرگزاری مهر ، نشست شورای هماهنگی امور ایثارگران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز در سالن اجتماعات ساختمان مهر این سازمان برگزار شد.

سید مهدی خاموشی در ابتدای این نشست بابیان آیات و روایاتی از قرآن و اهل بیت (ع) پیرامون اهمیت ایثار و شهادت، گفت: هیچ عزتی برای انقلاب ما از بدو پیروزی اش تاکنون به دست نیامده مگر بافرهنگ غنی ایثار و شهادت. اهمیت این فرهنگ شوخی بردار نیست. اگر فرهنگ ایثار و شهادت رنگ و رو ببازد ما انقلاب را نیز خواهیم باخت.

وی ادامه داد:امروز به پشتوانه همین فرهنگ ایثار و شهادت فرزندان شهدا و نسل سوم انقلاب با تولیدات علمی خود اوج تفرعن آمریکا را مورد هدف قرار می دهند و پرچم پیر استعمار را در خلیج فارس به پایین می کشند.

خاموشی یادآور شد: درحالی که دشمن می خواهد تفکر اسلام ناب و فرهنگ شهادت در جامعه ما ترویج پیدا نکند شهید حججی هایی قد علم می کنند و مقابل این ها می ایستند که می گویند دوست داریم سرمان مانند امام شهدا در غربت بریده شود و احدی به فریاد ما نرسد. این است که رهبر معظم انقلاب می فرمایند فرهنگ مقاومت اصلی ترین فرهنگ ماست. این تحریم و آثار آن از بین خواهد رفت چون راهی جز از بین رفتن ندارد.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در بخش دیگری از سخنانش متذکر شد: پرچم انقلاب در سراسر جهان پرچم هویت آزادی است و امروز این پرچم در همه دنیا بلند شده است و بلندتر هم خواهد شد و دنیا به هویت آزادگی انسانی کرنش خواهد کرد. سطوت انقلاب اسلامی و فرهنگ مقاومت و ایثار دارد در همه جهان طنین انداز می شود.

خاموشی همچنین تصریح کرد: مقاومت کردن هزینه دارد. ما داریم در مقابل فرعون زمان مقاومت می کنیم. روزی که وجود نحس ترامپ وارد سرزمین عربستان شد به یاد این آیه از قرآن کریم افتادم که فَاسْتَخَفَّ قَوْمَهُ فَأَطاعُوهُ کار فرعون این بود که دیگران را خفیف می کرد تا اطاعتش کنند.ترامپ از آل سعود پول گرفت و بعد رفت و گفت این ها گاو شیرده اند.

وی تأکید کرد: امروز آمریکا در مقابل مقاومت و ایثار مردم این مرزوبوم و این جغرافیای اهل بیتی کم آورده است و ما باید فرهنگ ایثار و مقاومت را به رهبری حضرت آقا پیش ببریم.

خاموشی خطاب به اعضای شورای هماهنگی امور ایثارگران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: من این شورا را مبارک می دانم. شما صرفاً کارمند ایثارگر نیستید. شما باید فرهنگ و ایثار و شهادت را در وزارتخانه ها و در اهداف برنامه ای جویا شوید.

رئیس هیئت امنای سازمان تبلیغات اسلامی گوشزد کرد: در فیلم در کتاب در سینما در هنرهای تجسمی، در فضای موسیقیایی کشور در همه فضاهای هنری کشور باید فرهنگ ایثار و شهادت ترویج شود. کتاب های دفاع مقدس باید بیشتر از این خوانش شود. مردم و نسل سوم انقلاب اسلامی باید بدانند که چه ها بر این مرزوبوم رفته است و این خاطرات بسیار مهم و باارزش همیشه حی و حاضر و زنده باقی بماند.

وی در ادامه سخنانش به ایثارگری کارکنان سازمان اوقاف در کمک به سیل زدگان اشاره کرد و گفت: به برکت موقوفات، امامزاده ها و همت مردم بیش از 700 هزار وعده غذای گرم و بیش از هشتصد هزار نان در بین مردم سیل زده توزیع شد.

خاموشی در پایان سخنانش تصریح کرد:مسیر اوقاف در آینده پیش رو روشن است؛ حفظ موقوفات و عمران و آبادانی موقوفات در جهت عمل به نیات واقفین. ما در دوران تحریم سعی کردیم اشتغال زایی داشته باشیم و با حمایت از شرکت های دانش بنیان آثار تحریم را از بین ببریم.

کد خبر 4684507

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
رئیس سازمان حج و زیارت از آمادگی کامل این مجموعه و تمامی بخشهای اجرایی و دست اندرکار برای ایام تشریق به عنوان اوج عملیات حج و خدمات رسانی به زائران در این موسم خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج و زیارت؛ علی رضا رشیدیان روز یکشنبه در این رابطه به خبرنگار ما گفت : ایام تشریق اوج عملیات حج است و تمام کسانی که به حج مشرف می شوند هر چند طی ماه های ذیقعده و ذیحجه اعمال مربوط به طواف عمره و تمتع خود را انجام می دهند اما باید همه آنان به یکباره برای وقوف در صحرای عرفات حاضر شوند از این رو بیش از 2.5 میلیون جمعیت حاجی که در این زمان درعربستان حضور یافته اند در این سرزمین وقوف می یابند.
وی اظهارکرد : با توجه به ازدحام ، شلوغی و محدودیت زمانی که طی این ایام در این منطقه ایجاد می شود، کار هماهنگی بسیار مهم است و امسال با توجه به آسیب شناسی که در بحث عملیات ایام تشریق سال گذشته انجام داده ایم ضعف ها و مشکلات شناسایی و نسبت به رفع آن از ماهها قبل اقدام شده است .
وی اظهارکرد : در این راستا هماهنگی های بسیار خوبی بین ما و موسسه مطوفین حجاج ایرانی و مکاتب 9 گانه مربوطه انجام شده و امید است اقدامات و خدمات برنامه ریزی شده برای رفاه زائران ما در وقوف در صحرای عرفات ، مزدلفه و منا و نیز برای رمی جمرات به خوبی در سطحی مناسب به انجام رسد.
رشیدیان تصریح کرد : طی جلسات و مانورهای زمینی که نیروهای اجرایی سازمان با حضور و همکاری پرسنل موسسه مطوفین ایرانی انجام داده اند همه امور برای ارائه خدمات مناسب و در خور شان حجاج ایرانی فراهم شده و امید است در عمل هم بتوانیم این اقدامات را به نحو مناسبی اجرایی کرده و خدمات مطلوبی را به حجاج ایرانی بیت الله الحرام ارائه کنیم.
وی با بیان اینکه نیروهای اجرایی سازمان طی روزهای اخیر درعرفات نشستی دیگربا موسسه مطوفین داشته اند، افزود : در این نشست 40 خدمتی که در مکاتب باید برای زائران انجام شود، بررسی و ارزیابی مجدد شد درعین آنکه گروهی دیگر از پرسنل سازمان جلسه ای در رابطه با نحوه حرکت زائران ایرانیان از مشعر به سمت منا واز منا برای رمی جمرات داشتند که امید است با هماهنگی های انجام گرفته این عبادت درحرکت؛ با آرامش ، امنیت و طیب خاطر انجام شود.
رئیس سازمان حج و زیارت در ادامه با اشاره به رشد 80 درصدی هزینه های حمل و نقل درون عربستان در سال جاری گفت : این موضوع هر چند هزینه زیادی را به حجاج تحمیل کرد اما از دیگر سو ،زمینه ای برای خروج خودروهای قدیمی و از رده خارج از حوزه خدمات دهی گردید و متقاضی خدمات خودروهای جدید و مناسب برای ارائه خمات شدیم.
وی عنوان کرد : هم اکنون در مجموع همه اتوبوسهایی که برای انتقال حجاج در نظر گرفته شده از عمر پایین و کیفیت مناسبی برخوردار بوده و امید است انتقال زائران از مکه به عرفات و از عرفات به مشعر و منا به بویژه در شب 11 ذیحجه به خوبی انجام شود و مشکلی در نقل ترددی زائران روی ندهند.

*استقرار دو بیمارستان صحرایی و یک آمولانس مجهزدرعرافات و منا

رشیدیان در ادامه با اشاره به گرمای هواو ازدحام و شلوغی این منطقه تصریح کرد : د ر حوزه بهداشتی ، هیات پزشکی حج یک بیمارستان درعرفات و یک مورد هم در منا فعال دارد و در این بیمارستان ها، امکانات عمومی و تخصصی هر دو برنامه ریزی شده و یک آمبولانس با تجیهزات کامل در منطقه مزدلفه مستقر است.
وی اظهارکرد : ضمن آنکه در مذاکره روز گذشته با وزیرحج و عمره عربستان برای ارائه خدمات هم مقرر شد از امکانات درمانی و بیمارستانی عربستان در این راستا بهره بگیریم.

رئیس سازمان حج و زیارت افزود : دراین جلسه با عصام ازهر مسئول مطوفین زائران ایرانی هم برنامه ریزی های های لازم برای حضورمترجم و پزشک عرب زبان برای هماهنگی ها در ارایه خدمات بویژه در ایام تشریق با هدف بهره گیری از ظرفیت های بیمارستان های عربستانی برای بیماران عرفات تدبیر شده است.
وی اظهارکرد : امسال امداد و هلال احمر با آموزش تعدادی از حجاج ، نسبت به برنامه ریزی برای خدمات رسانی به زائرانی که ممکن است دچار گرمازدگی شوند هم اقدام نموده است

لینک خبر :‌ پایگاه خبری حج و زیارت
رئیس سازمان حج و زیارت اعلام کرد : تا کنون 61.3 درصد پروازهای مربوط به انتقال زائران حج تمتع به عربستان 98 بدون تاخیر انجام شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج و زیارت؛ علی رضا رشیدیان روز یکشنبه در این زمینه به خبرنگار ما افزود : تا کنون عملیات انتقال 86 هزار و 356 زائر و عوامل اجرایی حج با 349 پرواز شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی به انجام رسیده و با وجود حجم سنگین کار ، متوسط تاخیر پروازها 25.9 دقیقه می باشد.

وی اظهار کرد : از این تعدد پرواز انجام شده 191 پرواز به مقصد فرودگاه مدینه انجام و 43 هزار و 753 زائر را به شهر پیامبر(ص) منتقل کرده است.

وی افزود : 158 پرواز هم کار انتقال بقیه زائران را به فرودگاه جده انجام داده که این زائران پس از محرم شدن درمسجد شجره عازم مکه مکرمه شده اند.

به گفته وی، 41 هزار و 43 زائر در قالب 294 کاروان با 984 دستگاه اتوبوس طی این مدت پس از اقامتی چند روزه در مدینه النبی (ص) به مکه اعزام شدند و بقیه به طور مستقیم از جده به مکه انتقال یافتند.

رشیدیان تصریح کرد : هم اکنون آمارزائران ایرانی مستقردرمکه 79 هزار و 480 نفر در قالب 554 کاروان است که معادل 97 درصد کل زائران حاضردرعربستان می شود و هنوز سه درصد از زائران درمدینه می باشند.

*پخت 178 هزار پرس غذا و 45 هزار قرص نان در روز

وی با بیان اینکه تلاش شده خدمات دهی به این زائران به تناسب جمعیت ذایقه وشرایط خاص آنها برنامه ریزی شود، گفت : هم اکنون درحوزه تغذیه عملکرد بخش های مربوطه تا حد زیادی رضایت بخش است چنانکه به طور متوسط فقط درروز جاری 178 هزار پرس غذا در دو وعده ناهار و شام تهیه و توزیع می شود .

به گفته وی ، هم اینک درمکه دو آشپزخانه مرکزی با ظرفیت تولید بالای 50 و 60 هزار پرس و نیز چند مجموعه خودپخت فعال است چنانکه هم اینک در وعده ناهار 88 هزار و 665 پرس غذا طبخ می شود و هنوز هم این آمار تا ورود تمامی زائران طی سه ، چهار روز آتی افزوده می شود.

وی تصریح کرد : همچنین فقط روزانه نان تازه پخت و توزیع می شود چنانکه فقط درروز گذشته 45 هزار قرص نان طبخ شد و این رقم از ابتدای فعالیت این آشپزخانه ها تا کنون 574 هزارو 3775 قرص نان است.

وی عنوان کرد : در کنارتوجه به ذائقه زائران مناطق مختلف کشور، رعایت رژیم غذایی برای آنان که دچار بیماری هایی چون دیابت ، پرفشاری خون و نیز بیماری های خاص هستند هم با نظر پزشک در طبخ این غذاها مورد توجه جدی است.

وی در بحث نقل و انتقال زائران دردرون شهر مکه هم گفت : بدین منظور 19 ایستگاه تعریف شد که 306 دستگاه اتوبوس و مینی بوس در این خطوط به زائران در مسیرهتل ها و مسجد الحرام فعال است و تا کنون 78 هزار و 199 زائر را خدمت رسانی کرده اند.

رئیس سازمان حج و زیارت گفت : کاروان های زیارت دوره در مدینه برای 45 هزار و 321 زائر در قالب 312 کاروان برگزار شد و در مکه هم تا کنون برای 56 هزار و 309زائر در قالب 387 کاروان برقرار شده و همچنان هم ادامه دارد.

*49 زائر حج تمتع در بیمارستان بستری هستند

وی در ادامه با اشاره به اینکه از ابتدای ورود زائران تا کنون 121 هزار و 49 مراجعه کننده به مرکز پزشکی حج در مکه و مدینه ویزیت شده اند .

وی اظهارکرد : طی این مدت سه نفر به علت بیماری جان باختند و هم اکنون11 نفر در بیمارستانهای سعودی و 38 نفرهم در مرکز پزشکی حج در مکه بستری هستند .

رشیدیان تصریح کرد : این در حالی است که از ابتدای ورود زائران تا کنون در مجموع 587 نفردر بیمارستان مرکز پزشکی حج و 199 نفردر بیمارستان سعودی بستری شده اند.

لینک خبر :‌ پایگاه خبری حج و زیارت
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴ سایت های دیگر : ایران آنلاین بازار نیوز

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران، به گفته رئیس سازمان حج و زیارت، در موضوع حج به صورت نانوشته ما و عربستان تلاش کردیم موضوع حج را از سطح روابط سیاسی بین دو کشور تفکیک کرده و به صورت مجزا آن را مدیریت کنیم و از این رو از سال قبل در قدم اول باوجود غیر فعال بودن کنسولگری پیگیر راه اندازی دفتر نمایندگی بودیم و ایجاد این دفتر توانست در بحث قراردادها و کاهش هزینه اعم از هتل و حمل و نقل و غیره نقش آفرینی کند. در گام دوم سیاست های انقباضی را دنبال کردیم و با توجه به تغییر نرخ برابری پول ملی با ارز که تبدیل به مسأله ای جدی شده بود، با کمک دولت ارز7 هزار تومانی به بحث حج اختصاص یافت و در کنار آن سیاست های انقباضی دررابطه با عملیات حج و کاهش هزینه های سفر اجرا شد. برای همین با تفاوت نرخ ارز که نزدیک دو برابر بود و با این سیاست های انقباضی و ارزی که دولت تخصیص داد، قیمت نسبتاً مناسبی برای سفر حج تعیین شد.

علیرضا رشیدیان، به مشخصه دیگر حج اشاره کرده و ادامه می دهد: با توجه به شرایط جهان اسلام، محور اول بر حج و خودسازی قرار گرفته و محور دوم حج، اخوت دینی تعیین شده که در واقع وحدت، برابری و برادری نیاز امروز جهان اسلام است. محور سوم هم حج و تمدن اسلامی است که با توجه به شرایط جهانی و ظرفیت جهان اسلام برای ایجاد یک تمدن نوین اسلامی در شکل گیری و ایجاد تعامل بین نحله های فکری جهان اسلام برای ساخت این تمدن انسانی والهی انتخاب شد.

قیمت غیرمنطقی ناوگان سعودی

رئیس سازمان حج و زیارت در ادامه توضیح می دهد: جمعیتی در حدود 84 هزار نفر در سفر حج امسال شرکت کرده اند و عملیات انتقال زائران ایرانی امسال توسط شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی انجام می شود. 60درصد پروازهای انجام شده بدون تأخیر بوده است اما در عین حال به دلیل یکی دو مورد نقص فنی متوسط تأخیر درپروازها تاکنون به حدود 26.1 دقیقه رسیده است. دلیل آنکه ما از ناوگان سعودی استفاده نکردیم آن بود که آنها قیمتی غیر منطقی برای پروازهای خودشان دادند و بر اساس قانون یاسا و مقررات خود عربستان این قیمت ها توجیه منطقی نداشت و بعد از عدم تفاهم با آنان، اعلام کردند با شرکت هواپیمایی خود پروازها را انجام دهید. از کل جمعیت زائران، 37 هزار و 447 زائر در قالب 267 کاروان زائران مدینه اول بودند که نخست وارد مدینه شده و پس از چند روز اسکان در این شهر عازم مکه شدند و بقیه از طریق فرودگاه جده به مسجد شجره و مکه مکرمه انتقال یافتند.

وی به نظرات منفی برخی منتقدان اشاره می کند و می گوید: برخی تصور می کردند اگر ما را محدود کنند که همه زائران و حجاج از طریق شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی (هما) منتقل شوند، به گونه ای که حتی شرکت های دیگر ایرانی هم در این امرحضور نداشته نباشد، دچار مشکل می شویم اما غیرتمندان شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی بخوبی توانسته اند از عهده این وظیفه سنگین بر آیند.

رشیدیان در مورد زمان سفر زائران نیز بیان می کند: مدت اقامت زائران در مدینه قبل 5 شب و 6 روز و در مدینه بعد 4 شب و 5 روز است البته این زمان مسلماً با توجه به علاقه و عشقی که مردم ایران به زیارت مدینه و حرم پیامبر(ص) دارند، برای آنها کفایت نمی کند.

به گفته وی، ظرفیتی که دولت عربستان برای اجاره هتل ها می دهد معادل یک هزار نفر است اما برای رفاه و آسایش بیشتر زائران بر آن شدیم که حداکثر 850 نفر در هتل مستقر کنیم. در بحث پزشکی و درمانی هم در مدینه سه درمانگاه به انضمام یک بیمارستان موارد اورژانس فعال داریم ضمن آنکه خدماتی که از بیمارستان های عربستان می گیریم هم در کنار این ظرفیت به کمک ما آمده است. تا به حال خدمات پزشکی خوب بوده و مردم رضایت دارند.

رئیس سازمان حج و زیارت در زمینه افزایش سهمیه های سفر حج توضیح می دهد: در موضوع افزایش سهمیه امسال در مذاکراتی که با طرف عربستانی داشتیم آمار زائران از 81 هزار نفر به 84هزارنفر افزایش یافت یعنی در حدود 3هزار نفر افزایش ظرفیت داشتیم.

برخورد عربستانی ها با حجاج ایرانی

رشیدیان ضمن ابراز خرسندی از برخورد عربستانی ها با زائران ایرانی می گوید: برخوردها هم در مبادی ورودی وهم بخش های دیگر بسیار محترمانه بوده و همه ایرانی ها در این تعاملات، احساس عزت و سربلندی می کنند و ملیت های دیگر با مردم ما بسیار با احترام برخورد می کنند همه این ها حاکی از جایگاه جمهوری اسلامی ایران است.

دلایل طولانی شدن سفر حج

امسال زمان سفر حج از سال های گذشته طولانی تر بود. رشیدیان درباره افزایش طول سفر و چرایی آن می گوید: این افزایش زمان به دلیل اسلات های پروازی عربستان است. برنامه پروازی که آنان به ما دادند 29 روز در رفت و 23 روز در برگشت است و می گویند یک ماه در رفت و یک ماه در برگشت زائران را جابه جا کنید. اما ما با توجه به شرایط و امکانات تلاش می کنیم که برگشت زائران را در 23 روز فشرده و مدیریت کنیم و اگر بتوانیم در توافق با عربستان از سه فروند هواپیمای پهن بدنه از شرکت هایی که در لیزینیگ هواپیمایی هما است استفاده کنیم. با وجود این می توانیم این مدت و زمان را از یک ماه به 23 روز کاهش دهیم.

حاجیان از سامانه برکت به خانه خرید کنند

رئیس سازمان حج و زیارت، در پاسخ به این پرسش که در خصوص خرید سوغات زائران چه اقدامات جدیدی در سال جاری صورت گرفته، توضیح می دهد: این سازمان حجاج را تشویق می کند که برای خرید سوغات از عربستان اقدام نکنند و فرصتی که برای عبادت در ایام حج دارند، به بازار و خرید اختصاص ندهند. در این راستا و برای تسهیل، سازمان حج و زیارت سامانه برکت به خانه را تدارک دیده که در این سامانه شرکت ها و فروشگاه های مختلف اینترنتی، مشابه اجناس و کالاهایی که در عربستان عرضه می شود را بارگذاری کرده اند و حجاج می توانند از آن سامانه خریداری کنند. قیمت کالاها و اجناس موجود در سامانه برکت به خانه مناسب تر از قیمت آن کالا در عربستان بوده و به درب منازل حجاج حمل می شود و هزینه گمرک نیز بر زائران بیت الله الحرام مترتب نخواهد شد. ضمن آنکه به حجاج پیشنهاد می کنیم وقتی در بازارهای عربستان کالایی را قیمت می کنند، با قیمت آن در سامانه برکت به خانه مقایسه کنند و به جای آنکه بخواهند کالای بی کیفیت را از بازارهای عربستان بخرند از این سامانه خریداری کنند که مسلماً به نفع زائران خواهد بود.

لینک کوتاه لینک کپی شد

لینک خبر :‌ اقتصاد آنلاین
جمعی از رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مختلف، روز یکشنبه 13 مرداد 1398 با حضور در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با دکتر سعید رضا عاملی دبیر این شورا دیدار و گفتگو کردند.

معاون امور بین الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات: رایزنان فرهنگی حامل اقتدار فرهنگی جمهوری اسلامی ایران هستند
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در ابتدای این دیدار دکتر پورمرجان معاون بین الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی طی سخنانی گفت: این جلسات به منظور هم افزایی و درک مشترک میان رایزنان فرهنگی و نهادهای مسئول در برنامه ریزی فرهنگی برگزار می شود.
وی افزود: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی حلقه وصل سازمان های فرهنگی کشور با سازمان های فرهنگی در سایر کشورهاست و رایزنان فرهنگی که به تعبیر رهبر معظم انقلاب مدظله العالی حامل اقتدار فرهنگی جمهوری اسلامی ایران هستند، توسط این سازمان منصوب می شوند.
معاون بین الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ادامه داد: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با توجه به سابقه خود، سازمانی جوان است و سیاست ها و راهبردهای فرهنگی ما در مورد بسیاری از مناطق و کشورها هنوز تبیین و ترسیم نشده است.
دکتر پورمرجان گفت افزود: وظیفه رایزنان فرهنگی تبیین سیاست های فرهنگی کشورمان در سایر کشورهاست.
وی با تأکید بر لزوم شناخت مخاطبین پیام های فرهنگی توسط رایزنان فرهنگی ادامه داد: با توجه به امضای اسناد فراوان بین کشورمان و سایر کشورها در حوزه دیپلماسی فرهنگی و مسائل مالی کشور، اجرای این اسناد و تفاهم نامه ها باید بیشتر مورد توجه باشد.
دکتر عاملی: نهادهای فرهنگی کشور، مانند جزایر جدا افتاده عمل می کنند
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، پس از سخنان معاون بین الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی دکتر عاملی نیز طی سخنانی گفت: در زمینه فعالیت های فرهنگی بین المللی نیازمند ایجاد فضای همکاری گروهی یکپارچه هستیم و اگر مجموعه فعالیت های فرهنگی بین المللی در مسیر همکاری شبکه ای قرار گیرد، آثار ارزنده ای را بدنبال خواهد داشت. به نظر می رسد به نوعی نهادهای کشور، مانند جزایر جدا افتاده عمل می کنند و باید شبکه مدیریت یکپارچه برای رفع این مشکل ایجاد شود.
سازمان فرهنگ و ارتباطات باید بر عمق فعالیت های خود اضافه کند
وی افزود: انقلاب اسلامی از همان ابتدا دارای پیام های جهانی بوده است و در جریان جهانی سازی که بیشتر آمریکایی شدن جهان است، سعی دارد تا روند معکوسی ایجاد کند.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با اشاره به محدودیت های مالی کشور ادامه داد: باید سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی حوزه فعالیت خود را از نظر سطح کاهش داده و بر عمق فعالیت های خود اضافه کند.
دکتر عاملی با اشاره به لزوم اصلاح نگاه مردم جهان به تصویر کشورمان و نگاه مردم کشورمان نسبت به مردم جهان گفت: این نگاه از هر دو سو دارای اختلال است و باید این اختلال از طریق مختلف مانند ساخت فیلم مستند، اخبارۀ، ادبیات و... اصلاح شود.

خبررسانی مبتنی بر آسیب، مردم را خسته کرده است
وی افزود: خبررسانی مبتنی بر آسیب، مردم کشورمان را خسته کرده است و می توانیم زیبایی ها و تنوع فرهنگی در سایر کشورها را نیز پوشش دهیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: از آن سو نیز سه موج اسلام هراسی، شیعه هراسی و ایران هراسی در جهان به راه افتاده و با توجه به مسلمان، شیعه و ایرانی بودن در این سه موج آسیب دیده ایم.
نامه مقام معظم رهبری به جوانان غربی به منظور مقابله با تصویرسازی های غلط از اسلام بود
دکتر عاملی با اشاره به نامه مقام معظم رهبری مدظله العالی به جوانان غربی گفت: رهبر معظم انقلاب مدظله العالی به منظور مقابله با تصویرسازی های غلط و مغرضانه از اسلام در اروپا و آمریکا، با نگارش این نامه به جوانان اروپایی و آمریکایی توصیه کردند تا به صورت مستقیم با قرآن کریم و سایر منابع اسلامی آشنا شوند.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران تاکید کرد: جوان غربی اسلام را در پیوند با خون و خشونت و در شکل وقیح آن اسلامی داعشی شناخته است و رهبر حکیم انقلاب مدظله العالی در این نامه این جوانان را به قرآن ارجاع داده اند که تمام سوره های آن به جز یک سوره با نام خداوند بخشنده و مهربان آغاز می شود.
اسلام هراسی غربی به سایر نقاط جهان نیز سرایت کرده است
وی افزود: امروز متاسفانه جهان غرب، مرجعیت جهانی در سبک زندگی پیدا کرده و جهان در اکثر حوزه های دنباله روی غرب است و به همین دلیل اسلام هراسی غربی به عنوان یک تلاش رسانه ای غرب به سایر نقاط جهان نیز سرایت کرده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تبعات اسلام هراسی غربی ادامه داد: ایجاد فاصله میان مسلمین و غیر مسلمین، تجویز خشونت بر علیه مسلمین و ایجاد خودباختگی در درون جامعه اسلامی مهم ترین تبعات اسلام هراسی غربی است.
رایزنان فرهنگی به عنوان ذی نفع نظرات خود را برای تصویب به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه دهند
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بخش هایی از سند نقشه مهندسی فرهنگی گفت: در این سند در مورد روابط بین المللی فرهنگی موارد راهبردی و مهمی مورد توجه قرار گرفته اما به نظر من خود رایزنان فرهنگی به عنوان ذی نفع این بخش باید نظرات خود را برای تصویب به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه دهند.
پیشرفت های چشمگیر حوزه علم و فناوری حقیقتاً نقطه قوت انقلاب اسلامی است
دکتر عاملی با اشاره به رشد علم و فناوری کشور افزود: توفیقات و پیشرفت های چشمگیر حوزه علم و فناوری حقیقتاً نقطه قوت انقلاب اسلامی است.
وی ادامه داد: این پیشرفت های غیر قابل انکار در همه حوزه ها، پادزهر تبلیغات مسموم علیه نظام جمهوری اسلامی است و رایزنان فرهنگی باید در این زمینه دارای اطلاعات موثق، مستند و به روز باشند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به سیاست های این شورا در توسعه روابط علمی و فرهنگی بین المللی گفت: کشورمان حدود 4 دهه تجربه سیاست گذاری علمی و فرهنگی دارد و ما آمادگی داریم این تجربه را به سایر کشورها منتقل کنیم و از تجربه های مفید و موثر سایر کشورها بیاموزیم.
دکتر امیری نیا: شورای عالی انقلاب فرهنگی جایگاهی بسیار مهمی دارد
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، پس از سخنان دکتر عاملی، دکتر امیری نیا مشاور امور بین الملل دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز طی سخنانی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان عالی ترین نهاد سیاست گذاری علمی و فرهنگی در کشور جایگاهی بسیار مهمی را دارد.
دکتر آقاسی: سند نقشه مهندسی فرهنگی مرجع اصلی و سند بالادستی حوزه فرهنگ کشور است
دکتر محمد آقاسی، معاون نظارت و ارزیابی ستاد فرهنگ دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این جلسه با اشاره به آمارهای مختلف حوزه فرهنگ کشور گفت: با تدبیر دبیر محترم شورا امیدواریم تا آمارهای به روز از نتایج افکارسنجی از جامعه در مورد اقدامات و برنامه های فرهنگی کشور به زودی در دسترس همه مردم قرار گیرد.

وی با اشاره به سند نقشه مهندسی فرهنگی افزود: این سند مرجع اصلی و سند بالادستی حوزه فرهنگ کشور است و اقدامات همه دستگاه ها باید ذیل این سند باشد.
دکتر آقاسی ادامه داد: سند نقشه مهندسی فرهنگی و سند تحول بنیادین آموزش وپرورش هم دو سند دیگر بالادستی و راهبردی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی هستند.
معاون نظارت و ارزیابی ستاد فرهنگ دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در حوزه رایزنی های فرهنگی کشورمان در سایر کشورها، مشکل اصلی ما نداشتن اطلاعات موثق، قابل اتکا و به روز از کشورهای محل مأموریت رایزنان فرهنگی است.
هر نهادی که بتواند احساسات جامعه را پیمایش و کنترل کند، موفق است
وی افزود: جهان امروز بر خلاف آنچه رایج شده، جهان احساسات است و هر نهادی که بتواند احساسات جامعه را پیمایش و کنترل کند، موفق است.
دکتر آقاسی با اشاره به نتایج برخی نظرسنجی های صورت گرفته در کشور در مورد برخی از کشورهای جهان ادامه داد: نتایج حاصل شده از این نظرسنجی ها نشان می دهد که مردم کشورمان در زمینه شناخت مردم سایر کشورها چندان آگاهی ندارند.
مردم برخی از کشورها چندان شناختی نسبت به مردم ایران ندارند
معاون نظارت و ارزیابی ستاد فرهنگ دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: متقابلاً نتایج نظرسنجی های صورت گرفته در برخی از کشورها هم نشان می دهد مردم آن کشورها چندان شناختی نسبت به مردم ایران ندارند.
وی افزود: برای تعمیق و گسترش شناخت مردم جهان از مردم کشورمان ابزارهای مختلفی مانند سینما، ادبیات، گردشگری و ... قابل استفاده هستند.
دکتر آقاسی ادامه داد: در نقشه مهندسی فرهنگی مواردی مانند گسترش زبان فارسی، استفاده از ظرفیت ها و قابلیت های رسانه ای، توجه به دیپلماسی فرهنگی، نهادینه سازی گفتمان عدالت جهانی، اخلاق محوری و... در حوزه فعالیت های بین المللی مورد توجه قرار گرفته است.
دکتر امیری نیا: ظرفیت های در زمینه علم و فناوری حاصل سیاست گذاری های چهار دهه است
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر امیری نیا مشاور امور بین الملل دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی هم در این جلسه با اشاره به ظرفیت ها و قابلیت های موجود در زمینه گسترش فعالیت های بین الملل فرهنگی گفت: در این زمینه استفاده از فرصت تعامل با نهادهای بین المللی بسیار مهم است.
وی افزود: در برخی از کشورها نهادهای مشابه شورای عالی انقلاب فرهنگی وظیفه سیاست گذاری فرهنگی و علمی را بر عهده دارند.

دکتر امیری نیا ادامه داد: ظرفیت های کشورمان در زمینه علم و فناوری که حاصل برنامه ریزی ها و سیاست گذاری های چهار دهه گذشته است، یکی از اصلی ترین نقاط قوت و اقتدار کشورمان هستند.
ارتقاء رتبه جهانی ایران در تولیدات علمی نمایانگر پیشرفت های اعجاب انگیز ایران است
مشاور امور بین الملل دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ارتقاء رتبه جهانی ایران در تولید مستندات علمی در دو دهه اخیر و مقایسه آن با سهم ناچیز کشورمان در سال های ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی، نمایانگر پیشرفت های اعجاب انگیز ایران است.
وی افزود: هم اکنون در رتبه چهارم تولید علم در جهان هستیم و از سال 2010 در زمینه تجهیزات و ... هم پیشرفت های بسیاری کرده ایم.
دکتر امیری نیا ادامه داد: در زمینه نانو فناوری به عنوان یکی از حوزه های فناوری های درجه یک جهان؛ آمارها نشان می دهد کشورمان رتبه پنجم جهان در این بخش را دارد.
بخشی از داروهای دارای فناوری حدود 100 میلیون دلار برای کشور درآمد ایجاد کرده اند
وی با اشاره به جایگاه کشورمان در زیست فناوری نیز گفت: کشورمان امروز جایگاه 13 در جهان در حوزه زیست فناوری را به خود اختصاص داده است.
مشاور بین الملل دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: بخشی از داروهای دارای فناوری بالا که با استفاده از این فناوری تولید شده اند حدود 100 میلیون دلار برای کشور درآمد ایجاد کرده اند.
دکتر امیری نیا ادامه داد: علم و فناوری در تمدن اسلامی دارای سابقه زیادی است و مستندات زیادی این سخن را اثبات می کند و تحریم و کمبودها هم بیشتر برای ما فرصت تا تهدید است.
آمارهای حوزه علم و فناوری کشور بسیار امیدوارکننده است
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، پس از سخنان دکتر امیری نیا، رایزنان فرهنگی کشورمان به بیان نظرات خود پرداختند.
در ابتدای این بخش خانم سودابه مدیری مدیر کل آسیا و آفریقای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی طی سخنانی گفت: در برنامه های سالانه با توجه به سیاست های فرهنگی نظام و مقتضیات فرهنگی کشورهای محل مأموریت رایزنان، برنامه ها و اقدامات لازم پیش بینی می شوند.

رایزن فرهنگی کشورمان در مصر نیز طی سخنانی گفت: با توجه به آنکه زبان عربی زبان غالب جهان اسلام است، مستندات و آمار فعالیت های علمی و فناوری باید به این زبان نیز منتشر شوند.
شورای عالی انقلاب فرهنگی سیاست ها را به برنامه اجرایی تبدیل کند
امینی رایزن فرهنگی کشورمان در ایتالیا نیز طی سخنانی گفت: آمارهای حوزه علم و فناوری کشور بسیار امیدوارکننده است و این آمارها باید به دست همه مردم جهان برسد.
وی افزود: سیاست های فرهنگی نظام در حوزه های مختلف تبیین شده است اما خروجی مشخصی از این سیاست ها مشاهده نمی شود.

رایزن فرهنگی کشورمان در ایتالیا ادامه داد: شورای عالی انقلاب فرهنگی باید این سیاست ها را به برنامه اجرایی تبدیل کند.
ارتقای قدرت نرم کشور اصلی ترین وظیفه رایزنان فرهنگی است
بنی علی رایزن فرهنگی کشورمان در مصر نیز طی سخنانی گفت: نمایش دقیق و واقعی از توانایی های کشورمان در حوزه های مختلف علمی و فرهنگی از وظایف رایزنی های ایران در خارج از کشور است.
وی افزود: ارتقای قدرت نرم کشورمان در این حوزه ها هم از اصلی ترین وظائف ماست.

رایزن فرهنگی کشورمان در هند نیز طی سخنانی گفت: حوزه رایزنی فرهنگی یک حوزه تخصصی است و باید افرادی وارد این حوزه شوند که دارای تخصص و تجربه در این زمینه باشند.
بی توجهی به ظرافت های ارتباطاتی از مشکلات رایزنان فرهنگی است
وی افزود: خوانش و قرائت فرهنگی رایزن فرهنگی با سایر نمایندگان فرهنگی نظام تفاوت دارد و حوزه گسترده تری را شامل می شود.
رایزن فرهنگی کشورمان در هند ادامه داد: نبود منابع لازم و بی توجهی به ظرافت های ارتباطاتی از سایر مشکلات رایزنان فرهنگی است.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی رایزن فرهنگی کشورمان در هند گفت: سهم مبادلات فرهنگی در مبادلات تجاری و اقتصادی باید لحاظ شود و این منظور از طریق ایجاد صندوق های مشترک میان کشورمان و سایر کشورها قابل تحقق است.

لرزه های سیاسی و اقتصادی اولین صدمه را به بخش فرهنگ می زنند
صبوری رایزن فرهنگی کشورمان در فیلیپین نیز طی سخنانی گفت: ظرفیت مناسب شورای عالی انقلاب فرهنگی به منظور تقویت چهره ملی رایزنان فرهنگی می تواند کمک کند.
وی افزود: متأسفانه لرزه های سیاسی و اقتصادی اولین صدمه را به بخش فرهنگ می زنند و شورای عالی انقلاب فرهنگی باید در این زمینه برنامه ریزی کند.
رایزن فرهنگی کشورمان در فیلیپین گفت: از ظرفیت رایزنان فرهنگی می توان برای تولید درآمد نیز استفاده کرد.
وی ادامه داد: در این زمینه محصولات هنری و صنایع دستی می توانند نمونه خوبی باشند و از طریق فروش این محصولات می توانیم درآمد ایجاد کنیم.

در بسیاری از زمینه ها نیازمند افکار دیگران هستیم
حجت الاسلام میرآقایی جعفری رایزن فرهنگی کشورمان در الجزایر نیز طی سخنانی گفت: رایزنان فرهنگی وظیفه برقراری ارتباط میان متفکران و جریان های فکری خارج از کشور با متفکران و جریان های فکری داخل از کشور است.
وی افزود: در بسیاری از زمینه ها نیازمند افکار دیگران هستیم و سایر کشورها در زمینه حکومت داری، مدیریت جامعه و... تجربیات مناسبی دارند.
رایزن فرهنگی کشورمان در الجزایر گفت: رابطه فرهنگی کشورمان با الجزایر به سال های پیش از انقلاب اسلامی باز می گردد.
دشمنان وحدت اسلامی همواره تفرقه را دنبال کرده اند
حجت الاسلام تقی زاده واقفی رایزن فرهنگی کشورمان در پاکستان نیز طی سخنانی گفت: دشمنان وحدت اسلامی همواره تفرقه میان ملت ایران و پاکستان را به عنوان برنامه اصلی خود دنبال کرده اند.
وی افزود: نگاه به هر منطقه با در نظر گرفتن مقتضیات و مختصات فرهنگی آن منطقه، رفع کنند بسیاری از مشکلات است.
رایزن فرهنگی کشورمان در پاکستان ادامه داد: در کشور پاکستان فرصت های زیادی را به دلیل عدم برنامه ریزی مناسب و توطئه های دشمنان از دست داده ایم.
فضای مجازی از عوامل اصلی تحول مستمر اوضاع بین المللی است
وی گفت: البته با تمام این مشکلات هنوز زمینه های فراوانی برای همکاری های فرهنگی میان دو کشور وجود دارد.

به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، اسماعیلی مدیر کل اروپا و آمریکای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز طی سخنانی گفت: شرایط جهانی دائماً در حال تغییر است و فضای مجازی یکی از عوامل اصلی این تحول مستمر است.
وی افزود: باید فعالیت ها به سمت تخصصی شدن برود تا بر عمق کارها افزوده شود.
مدیر کل اروپا و آمریکای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ادامه داد: نیاز اصلی ما تدوین راهبردها و راهکارهای فعالیت های فرهنگی بین المللی است که این کار می تواند در شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام شود.
وی گفت: شبکه سازی هوشمند و یکپارچه میان همه ذی نفعان و فعالان حوزه بین الملل به منظور هم افزایی و افزایش تعاملات لازم است.
مدیر کل اروپا و آمریکای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: زبان فارسی دارای مشکلات زیادی است و این موضوع مورد تأکید رهبر معظم انقلاب مدظله العالی نیز قرار گرفته است.

هدف اصلی ما حفظ اعتبار و شأن و نام نمای جمهوری اسلامی در عرصه جهانی است
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، پس از سخنان رایزنان فرهنگی دکتر عاملی نیز طی سخنانی گفت: هدف اصلی ما حفظ اعتبار و شأن و نام نمای جمهوری اسلامی در عرصه جهانی است.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران تاکید کرد: درک صحیح از فرهنگ یک کشور جز از طریق شناخت زبان آن کشور ممکن نیست چون زبان هر ملت حامل رمزها و لطائف فرهنگ آن ملت است.
16 میلیون نفر در جهان متقاضی آموختن زبان فارسی هستند
دکتر عاملی گفت: آمار نشان می دهد که حدود 16 میلیون نفر در جهان متقاضی آموختن زبان فارسی هستند که برای استفاده از این فرصت100 هزار مدرس زبان فارسی نیاز داریم که برای مدیریت و آموزش این جمعیت مهم علاقمند به زبان فارسی برآورد شده است که 2 میلیون یورو نیاز داریم.

رئیس ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ادامه داد: زبان و ادبیات حامل مفاخر علمی و فرهنگی هر کشوری هستند و اگر زبان و ادبیات فارسی به درستی ترویج شود، مفاخر علمی و فرهنگی کشورمان بهتر و بیشتر به جهانیان شناسانده خواهند شد و پیوند فرهنگی گسترده تری بین جمهوری اسلامی ایران و سایر ملت ها شکل می گیرد.
نگاه کلیشه ای و قالبی به فعالیت رایزنان فرهنگی مضر است
وی افزود: نگاه کلیشه ای و قالبی به فعالیت رایزنان فرهنگی مضر است و باید انعطاف در این زمینه داشته باشیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: نباید یک شخصیت علمی و فرهنگی که به عنوان رایزن فرهنگی در کشور دیگری مشغول است را درگیر برخی کارهای نامربوط در حوزه اجرا کنیم.

شورای عالی انقلاب فرهنگی حامل تجربیات چهار دهه اخیر نظام در عرصه فرهنگ و علم است
دکتر عاملی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی یک نهاد ارزشمند است که حامل تجربیات چهار دهه اخیر نظام در عرصه فرهنگ و علم است.
وی افزود: این شورا حدود 85 مصوبه بالادستی دارد که فرهنگستان های چهارگانه، بسیاری از مؤسسات علمی و فرهنگی و... حاصل مصوبات این شوراست.
رئیس ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ادامه داد: همه ستادهای علم و فناوری کشور بر اساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی شکل گرفته اند.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران گفت: سند جامع روابط بین الملل علمی کشورمان دارای 5 محور مهم است که 4 محور آن بعد توسعه ای دارد.
وی افزود: در دانشگاه تهران دوره های ایران شناسی برای دانشجویان خارجی ایجاد شده و علاقمندان زیادی در این دوره های کارشناسی ارشد و دکتری حضور پیدا می کنند.
دکتر عاملی در خاتمه تصریح کرد: اگر چه هم اکنون جایگاه جمهوری اسلامی ایران در میان ملت های منطقه و جهان بسیار محترم است و انقلابیون جهان پیوند عمیقی به ارزش های اسلامی و انقلابی ایران دارند، امیدوارم در پرتو همه تلاش های فرهنگی بین المللی ما انقلاب اسلامی و اسلام انقلابی جایگاه شناخته تری پیدا کند و شاهد تعامل گسترده تری باشیم.

لینک خبر :‌ شورای عالی انقلاب فرهنگی
غضنفری با اعلام اجرای طرح تکریم مواکب عراقی اربعین، گفت: راه اندازی پویش اربعین در فضای مجازی و اعزام مبلغان روایتگر از برنامه های مصوب کمیته فرهنگی آموزشی اربعین است. همچنین می کوشیم تعادل در زیست اجتماعی فرهنگی مردم عراق به عنوان میزبان حفظ شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴ سایت های دیگر : همسو نیوز شیعه نیوز وارث

به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان ، در هشتمین جلسه ستاد مرکزی اربعین که با حضور رئیس این ستاد و اعضای کمیته های مختلف در وزارت کشور برگزار شد، برنامه های فرهنگی و آموزشی اربعین 1398 به تصویب ستاد مرکزی رسید. از این رو، درباره این محورها با سعید غضنفری ، دبیر کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین گفت وگویی داشته ایم که در ادامه می آید:

برنامه های فرهنگی آموزشی ستاد اربعین از چه زمان وارد فاز اجرا می شود؟

بسته به نوع برنامه ها فاز اجرایی آنها متفاوت است. برای مثال چون آموزش ها باید در مبدا انجام شود باید قبل از موسم پیاده روی نسبت به آن اقدام کرد از این رو، کمیته های استانی برای امر آموزش فعال شده اند.

برنامه های فرهنگی آموزشی اربعین بر چه اساس و مبنایی تدوین و اجرا می شود؟

همه برنامه های فرهنگی آموزشی اربعین ذیل اصول فرهنگسازی پیاده روی اربعین، نظم و امنیت ، رعایت سنت های مردم عراق به عنوان میزبان ، محوری بودن اربعین و ایفای نقش تسهیل گر ما به عنوان رکن فرهنگی آموزشی اجرا می شود.

این محورها برای تحقق هشت هدف عمده شامل: ترویج و بسط فرهنگ معارف اهل بیت(ع)، تحقق رهنمودهای امام و رهبری، ترویج و زنده نگاه داشتن فرهنگ ایثار و مقاومت ، تقویت وحدت و همگرایی مذهبی، تعالی فردی معنوی در جامعه اسلامی، فرهنگسازی زیارت مطابق آموزه های اسلامی و سفر قانونمند و گفتمان سازی و بازتولید پشتوانه های نظری اربعین ، دنبال می شود.

برای تحقق این اهداف چه برنامه هایی در ستاد اربعین از نظر آموزشی و فرهنگی تدارک دیده شده است؟

برنامه های اصلی کمیته شامل ساماندهی و مدیریت موضوعات، تولید محصولات، تولید محتواهای آموزشی فرهنگی، پژوهش و مطالعات، آموزش و توجیه عمومی، قرآن و عترت(ع)، هنر و نمایش ، شعر و ادب، ساماندهی کارگزاران فرهنگی، نشست های علمی و هم اندیشی و سوگواره بین المللی عبرات در قالب جشنواره می شود.

یکی از برنامه های اصلی ستاد ترویج فرهنگ ایثار و مقاومت است که در قالب هایی همچون تجلیل از مقام و خانواده شهدا انجام می شود.

در حوزه فضای مجازی چه برنامه هایی برای جریان سازی اربعین تدارک دیده اید؟

راه اندازی پویش اربعین و ویکی اربعین ، ساماندهی شبکه های اجتماعی و مجازی در این باره پیش بینی شده است.

آیا برنامه ای هم برای مواکب و کوب داران عراقی پیش بینی کرده اید؟

از برنامه های شاخص کمیته فرهنگی و آموزش اربعین که با استقبال موکب داران و مرجعیت عراق مواجه شده، اجرای طرح تکریم از مواکب عراقی است که نزدیک به 800 موکب را شامل می شود.

در حوزه واجباتی مثل نماز و ترویج آن در بستر پیاده روی اربعین چه برنامه هایی در کمیته پیش بینی شده است؟

از مهمترین برنامه های ما در ایام پیاده روی اربعین حسینی ترویج فرهنگ اقامه نماز به صورت ویژه است.

تربیت و اعزام مبلغ در قالب روایتگران تخصصی که به چندین زبان مسلط هستند به منظور روایت واقعه عاشورا نیز از برنامه های کمیته فرهنگی و آموزش اربعین است البته این مهم با همکاری دستگاه هایی همچون سازمان های تبلیغات اسلامی و اوقاف و امور خیریه و دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه انجام می شود.

علاوه بر این، ملبغان متخصص ویژه گروه سنی کودک و نوجوان هم برای ایام اربعین به عراق اعزام می شوند.

چه اقداماتی برای نخستین بار توسط کمیته فرهنگی آموزشی ستاد اربعین در دستور کار قرار گرفته است؟

برای اولین باز درصدد هستیم مترجمانی را برای کارگزاران و عوامل فرهنگی اربعین اعزام کنیم لذا نزدیک به 30 مترجم در زبان های عربی، آذری، ترکی، اردو و پشتو را با همکاری جامعه المصطفی(ص)، مجمع جهانی اهل بیت(ع)، معاونت بین الملل حوزه علمیه و بعثه رهبری به عراق اعزام خواهیم کرد و ترجیح بر آن است که اینها در مواکب متمرکز فرهنگی مستقر شوند.

برنامه های موسم از چه ایامی وارد فاز اجرا می شود و اهم آنچه که در حوزه آموزش باید زائران اربعین بدانند چیست؟

برنامه ها از روزهای پایانی دهه اول صفر تا یکی دو روز بعد از اربعین اجرا می شود.

مهمترین چیزی که زائران اربعین باید بدانند آن است که این زیارت لزوماً آسان و ارزان نیست. بسته های آموزشی تولید و به کمیته های فرهنگی، یاوران معنوی اربعین، ائمه جمعه و ائمه جماعات داده شده تا آسیب ها و چالش ها بیان و رفع شود.

در این میان ایام محرم حسینی برای استفاده از فضای هیئات و منابر و آئین های عزاداری در تبیین الزامات فرهنگی اربعین فرصتی مغتنم است.

ما هیچ اقدامی نباید انجام دهیم که تعادل در زیست فرهنگی، اجتماعی و سیاسی مردم عراق را بر هم بزنیم ما مهمان این ایام و نهایتاً در حد حامی و پشتیبان هستیم و میزبان اصلی عراقی ها هستند.

پایان پیام/ 9

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
مدیر روابط عمومی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره جابه جایی ها در کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور توضیحاتی را ارائه داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۳ سایت های دیگر : شعار سال

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا ، مجید فروغی مدیر روابط عمومی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی تسنیم ، شایعات مطرح شده درباره دلیل رفتن حمید قبادی از کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور را تکذیب کرد و گفت: "از آنجاکه حمید قبادی چندی پیش به عنوان مشاور اجرایی معاونت هنری منصوب شده بود، با توجه به قانون دوشغله ها لازم بود پس از 6 ماه یکی از شغل های خود را واگذار کند. بنابراین وی در سمت مشاور اجرایی معاونت هنری باقی ماند و از دبیرخانه کارگروه ساماندهی مد و لباس رفت."

وی دلیل تاخیر در رسانه ای شدن حکم انتصاب حجت الاسلام مهدی سیف جمالی به عنوان سرپرست جدید کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور را سهوی دانست و گفت: قرار بود در قالب یک برنامه انتصاب حجت الاسلام سیف جمالی رسانه ای شود اما متاسفانه این اتفاق به دلیل برخی ناهماهنگی ها رخ نداد.

روز گذشته خبر انتصاب حجت الاسلام سیف جمالی به عنوان سرپرست جدید کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور به پیوست حکم انتصاب وی، در حالی در برخی رسانه ها منتشر شد که تاریخ این حکم مربوط به 6 روز پیش بود و پس از گذشت 6 روز رسانه ای شده بود.

حمید قبادی دبیر پیشین کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور نیز در گفتگو با خبرنگار فرهنگی تسنیم ، خبر رفتن خود از سمت دبیری کارگروه مدولباس کشور را تائید و تاکید کرد که به عنوان مشاور اجرایی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به فعالیت خود ادامه خواهد داد.

قبادی بیش از 6 سال در سمت دبیری کارگروه مدولباس کشور فعالیت داشت و حجت السلام مهدی سیف جمالی نیز پیش از این حدود 5 سال مدیرعامل بنیاد مد و لباس اسلامی بوده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
دبیر جشنواره نمایش های آیینی و سنتی با تاکید براینکه این جشنواره در بازآفرینی نمایش های سنتی تاثیرگذار بوده است، گفت: تا وقتی روابط استعمارگری و ارباب و رعیتی در جامعه باشد نمایش های سنتی مثل سیاه بازی هم قابلیت اجرا و جذب مخاطب دارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۳ سایت های دیگر : دیدار نیوز شعار سال

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، داود فتحعلی بیگی هنرمند قدیمی تئاتر که دبیری دوره نوزدهم جشنواره نمایش های آیینی و سنتی را برعهده دارد، در گفت وگویی با خبرآنلاین درباره کارکرد این جشنواره برای حفظ نمایش های قدیمی ایرانی و شعار امسال جشنواره، نمایش های سنتی فرصتی برای تئاتر معاصر ایران بیان کرد: یکی از علت های راه اندازی جشنواره نمایش های آیینی و سنتی این بوده که این گونه های مختلف نمایشی به ویژه آن هایی که هنوز تماشاگر دارند و می توانند به نیازهای جامعه پاسخ دهند احیا شود، چون به دلیل بی توجهی های زیاد هم از سوی هنرمندان و هم از سوی مسئولان، منابع قابل توجهی از اجرای این آثار را در گذشته نمی توان به دست آورد در حالی که نمایشنامه های زیادی از این گونه در گذشته اجرا شده است.

او افزود: از سال 1310 که تماشاخانه ها موظف به گرفتن مجوز شدند، یکسری آثار مکتوبی به جا مانده که اگرچه کامل نیستند اما ردپایی هست که نشان می دهد چه متنی با چه مضامینی در کجا اجرا میشده است. البته کسی نبوده که این ها را گردآوری کند و تنها کسی که به این مقوله پرداخت ولی کتابش را چاپ نکرد زنده یاد حسین کسبیان بود که آقای بیضایی هم در کتاب نمایش در ایران اشاره کردند که بعضی اطلاعات را از ایشان گرفتند. همچنین آقای نصیریان هم به این مقوله توجه و چند اثر اجرا کرد اما خیلی ها دیگر دنبال آن نرفتند و حتی امروز در دانشگاه ها می بینیم که نمایشی ایرانی جزء مقوله های مهم و جدی تلقی نمی شود در صورتی که در سال های اخیر مخصوصاً در سه دهه اخیر تحقیقات خوب و قابل توجهی در این زمینه انجام شده است.

در تئاتر امروز خیلی ها به گیشه فکر می کنند

این هنرمند با اشاره به اینکه در این تحقیقات و پایان نامه ها و آثار منتشر شده به اهمیت چنین پدیده های نمایشی توجه شد، ادامه داد: در این تحقیقات اشاره شده که این آثار چقدر ظرفیت برای بازآفرینی به ویژه کارکردهای آن در شکل یک نمایش ملی دارند اما چون دانشگاه های ما در زمان راه اندازی بیشتر الگوی خود را از دانشگاه فرنگی گرفتند هیچ گاه به این فکر نکردند که اول خودمان یک الگو یا شیوه ای برای آموزش نمایش های آیینی و سنتی داشته باشیم و بعد باگونه های دیگر آشنا شویم، ولی اساساً با ورود نمایش فرنگی خیلی ها فکر می کردند آن چیزهایی که ما به صورت نمایش سنتی و آیینی داشتیم دور ریختنی است بخصوص آنکه تماشاخانه به مدل فرنگی نداشتیم و علیرغم اینکه نمایش های تخت حوضی و سیاه بازی از یک زمانی وارد تماشاخانه های رسمی شد و تا سالها چراغ سالن ها را روشن نگه داشت، اما باز خیلی جدی به آنها پرداخته نمی شد.

فتحعلی بیگی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین عواملی که توانست در بازآفرینی و توجه عامه به این نمایش ها زمینه ساز شود، همین برگزاری جشنواره نمایش های آیینی و سنتی بود که پیوسته از ناحیه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مرکز هنرهای نمایشی حمایت می شد ولی نهادهای فرهنگی دیگر خیلی به این مقوله توجهی نداشتند، مگر در حد مقاله و سمینار که آن هم شاید یکی دو بار بوده است. شعار امسال جشنواره قبلا هم به نوعی وجود داشت و همیشه رویکرد جشنواره بوده، اما امسال بنا بر این بود که تیتر شود چون بنیان اصلی شکل گیری جشنواره و کانون نمایش های آیینی و سنتی همین بود، هرچند متاسفانه به دلیل تغییر مدیریت ها خیلی مواقع توجه جدی نشده است و اگر جشنواره نبود حتی کانون نمایش های آیینی و سنتی هم بلاتکلیف می ماند.

الان خیلی ها به گیشه فکر می کنند ولی ببینید آثاری که برای گیشه اجرا می شوند چه ویژگی هایی دارند؛ یا هنرپیشگان مطرح سینمایی را دعوت می کنند یا موزیکال و شادی آور هستند که همیشه هم موفق نبوده اند

این بازیگر در ادامه با اشاره به وضعیت تئاتر امروز اظهار کرد: الان خیلی ها به گیشه فکر می کنند ولی ببینید آثاری که برای گیشه اجرا می شوند چه ویژگی هایی دارند؛ یا هنرپیشگان مطرح سینمایی را دعوت می کنند یا موزیکال و شادی آور هستند که همیشه هم موفق نبوده اند، در شرایطی که همین نمایش های سنتی عناصر لازم برای جذب مخاطب را دارند و هم قبل از انقلاب و هم بعد از آن رویکرد برخی هنرمندان را دیده ایم که از این شیوه های سنتی بهره برده و آثاری را خلق کرده اند که قابل توجه تماشاگران بوده چون نکته مهم میزان شناخت و مهارت و عناصر اجرایی است.

امروزه جلوه نوینی از نمایش های سنتی را می بینیم

او با اشاره به نمایش هایی که توسط بهرام بیضایی، محمد رحمانیان، حمید امجد، محمد چرمشیر و حسین کیانی نوشته و اجرا شده که جلوه نوینی از نمایش های سنتی را نشان داده گفت: اساساً بعضی از این نمایش ها مثل سیاه بازی یا تخت حوضی یک الگوی مثالی از یک جامعه هستند. مثلاً شخصیت ارباب که در آن نوع نمایش ها بوده، می تواند یک آدم امروز باشد و شخصیت سیاه اگرچه به ظاهر، امروز در جامعه وجود ندارد و همین بهانه ای بوده برای اینکه وقتی سیاه نیست چطور می شود سیاه بازی اجرا کرد، اما می تواند از جنبه ای دیگر قابل اجرا باشد چون تا وقتی روابط استثماری و ارباب و رعیتی از بین نرفته اینها حال قابل توجه هستند، به همین دلیل می تواند به عنوان یک الگو مورد استفاده قرار گیرند.

اساساً بعضی از این نمایش ها مثل سیاه بازی یا تخت حوضی یک الگوی مثالی از یک جامعه هستند. مثلاً شخصیت ارباب که در آن نوع نمایش ها بوده، می تواند یک آدم امروز باشد و شخصیت سیاه اگرچه به ظاهر، امروز در جامعه وجود ندارد و همین بهانه ای بوده برای اینکه وقتی سیاه نیست چطور می شود سیاه بازی اجرا کرد

این بازیگر افزود: این اتفاق علاوه بر تاریخ تخت حوضی در تعزیه هم دیده می شود کمااینکه در اواخر دوره قاجار قصه های معاصر تعزیه خوانها وارد تعزیه می شود مثل قتل ناصرالدین شاه و امیرکبیر که در دوره های قبلی جشنواره اجرا شدند و همین امسال داستان شاه شکار معروف و قتل ناصرالدین شاه اجرا خواهد شد. این ها نشان می دهد که سیر تحول در این نوع آثار وجود داشته و الان هم می تواند ادامه داشته باشد.

258243

کد خبر 1286415

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
محمدحسین نیرومند و کامبیز درمبخش از تصمیم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تعطیلی دوسالانه کاریکاتور تهران انتقاد کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۳

به گزارش خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، دو سالانه بین المللی کاریکاتور تهران با پشت سر گذاشتن یازده دوره، در آستانه برگزاری دوازدهمین دوره قرار داشت که مدیر کل تجسمی اعلام کرد امسال به دلیل کمبود هزینه ها این دوسالانه برگزار نمی شود.

این خبر واکنش های بسیاری را از سوی هنرمندان و اهالی رسانه به دنبال داشت.

محمدحسین نیرومند دبیر نخستین دوسالانه کاریکاتور بین المللی تهران درباره برگزار نشدن دوازدهمین دوره گفت: این جشنواره اولین دوسالانه بین المللی هنری بعد از انقلاب بود؛ تعداد کاریکاتوریست های آن زمان شاید 30، 40 نفر بیشتر نبود، اما در حال حاضر با رشد کثیری از هنرمندان این عرصه روبرو هستیم که این موفقیت حاصل همان سیاست گذاری ها و تلاش های خانه کاریکاتور است.

وی افزود: انتظار می رود که معاونت هنری و اداره کل هنر های تجسمی وزارت ارشاد در بین فعالیت های سالیانه، سهمی هم برای هنر کاریکاتور قائل شوند. همانطور که برای سایر هنر ها و سینما بودجه اختصاص می دهند به کاریکاتور هم توجه کنند.

این گرافیست نام آشنا با بیان اینکه این دوسالانه برای هنرمندان ایرانی شأن ملی و جایگاه مهمی دارد، اظهار کرد: تعطیل کردن دوسالانه کاریکاتور مانند این است که بخواهند جشنواره فیلم فجر را تعطیل کنند؛ این تصمیم به دلیل نبود بودجه یک استراتژی اشتباه در معاونت هنری است و نشان می دهد که دوستان برای هنر ارزش قائل نیستند. خواهش من این است که حتماً دوسالانه را برگزار کنند؛ مگر کاریکاتوریست ها از وزارت ارشاد چه می خواهند؟

وی ادامه داد: در طول جشنواره کاریکاتوریست ها از اقصی نقاط جهان همدیگر را می بینند و یک فضای فرهنگی در هنر کاریکاتور شکل می گیرد. از طرفی با توجه به اینکه مقام معظم رهبری از وضعیت بین المللی کاریکاتور ایران ابراز رضایت کرده اند، نمی شود به این راحتی این رویداد را کنار گذاشت. جشنواره موسیقی، تئاتر و فیلم برای ارشاد هزینه های میلیاردی دارد؛ در صورتی که این دوسالانه با نهایت 300، 400 میلیون برگزار می شود.

نیرومند خاطرنشان کرد: اگر متولیان فرهنگی بدانند که از سال 72 تاکنون چه زحماتی برای این فستیوال کشیده شده، این بی توجهی را رفع و رجوع می کنند.

درمبخش: ماهیانه هنرمندان پرداخت نمی شود چه برسد به برگزاری جشنواره!

کامبیز درمبخش پیشکسوت عرصه کارتون و کاریکاتور نیز در این باره گفت: مشکل بودجه همه جای مملکت احساس می شود؛ به طور مثال پولی که ماهانه باید به هنرمندان دارای نشان درجه یک هنری بدهند، چند ماهی است که نداده اند، متأسفم که با تأثیر از این فضا دوسالانه کاریکاتور هم برگزار نخواهد شد زیرا این دوسالانه از بینال هایی است که در جهان شناخته شده است.

وی افزود: برگزار نشدن این رویداد در کنار بی پولی های مکرر، آسیب جدی به هنرمندانش می زند. از بین تمامی هنر ها کاریکاتور و سینمای ایران در بخش بین الملل حرف بسیاری برای گفتن دارند و بقیه هنر ها در این سطح نبوده اند. امیدوارم که با مدیریت صحیح این مشکل هرچه سریع تر برطرف شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
خبرگزاری میزان- عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: وزارت ارشاد به عنوان مهمترین نهاد فرهنگی کشور می تواند نظارت بیشتری بر طراحی، دوخت و پخش البسه و پوشاک داشته و نسبت به وضعیت فعلی در زمینه پوشش و عفاف و حجاب پاسخگو باشد.

تاریخ انتشار: 07:00 - 14 مرداد 1398

- کد خبر: 538849
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴ سایت های دیگر : تابناک هرمزگان

حجت الاسلام والمسلمین احمد سالک کاشانی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان ، پیرامون وضعیت نابسامان پوشاک بانوان بخصوص مانتوهای عرضه شده در فروشگاه های لباس گفت: من می توانم نظر شخصی خودم را نسبت به مسئله بدهم، در درجه اول ما قانون مد و لباس داریم که در آن تمامی تعاریف و هنجارها لحاظ شده است.

وی در همین راستا ادامه داد: نکته دوم در مقوله عفاف و حجاب اصناف هستند که از نظر من باید با دقت با آنها برخورد کرد، این اصناف ماموریت های ویژه ای در بخش عفاف و حجاب دارند و ما باید عملکرد آنها را در این زمینه مورد ارزیابی قرار دهیم.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: نکته سوم اماکن و نیروی انتظامی است، این نیرو می تواند با هرگونه ناهنجاری و تخطی خارج از عرف برخورد کند، این برخوردها از سوی نیروی انتظامی به هیچ عنوان مشکل قانونی ندارد.

وی کنترل فضای مجازی را لازم دانست و اذعان کرد: نکته بعدی در این زمینه فضای مجازی است، در این فضا عدم وجود یک مدیریت بومی و برخورد با متخلفین فضای مجازی بنا به تناسب وضعیت موجود به خوبی احساس می شود.

وی اشاعه عفاف و حجاب را نیازمند فرهنگسازی بومی دانست و تاکید کرد: مهمتر از همه اینها باید برای رسیدن به ارزش های اصلی اسلامی فرهنگسازی صورت گیرد، نمی توان تنها به برخورد سلبی اکتفا کرد، شاید برخورد سلبی جواب باندهای فساد را بدهد اما توده مردم نیازمند فرهنگسازی در این زمینه هستند.

سالک وظیفه وزارت ارشاد در پدیده بدحجابی را وظیفه ای سنگین اعلام و خاطرنشان کرد: نکته آخر در این زمینه نظارت است، وزارت ارشاد به عنوان مهمترین نهاد فرهنگی کشور می تواند نظارت بیشتری بر طراحی، دوخت و پخش البسه و پوشاک داشته و نسبت به وضعیت فعلی در زمینه پوشش و عفاف و حجاب پاسخگو باشد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
با توجه به درخواست تعدادی از مدیران آموزشگاه های موسیقی در سال گذشته و پیگیری های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت امور هنری، دفتر موسیقی و دفتر آموزش و توسعه فعالیت های فرهنگی و هنری و همچنین سازمان امور مالیاتی کشور، آموزش موسیقی در ترکیب مصادیق فعالیت های معاف از مالیات قرار گرفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴

پیش از انقلاب اسلامی و در وزارت فرهنگ و هنر سابق موضوع معافیت آموزشگاه های موسیقی از مالیات مطرح شده بود و حتی مورد بررسی و کارشناسی نیز قرارگرفت. بعد از انقلاب هم تصمیم گرفته شد این طرح در صحن مجلس شورای اسلامی مطرح شود اما متأسفانه به صحن نرفت و این مبحث سال های سال مسکوت ماند. البته با اینکه این بحث در این سال ها همچنان مورد توجه بوده، اما هر مسئولی بنا به سلیقه و نظرات شخصی و همچنین مناطق شهری متفاوت، تعرفه خاصی برای پرداخت مالیات در نظر می گرفت و آن را اعمال می کرد و در این سال ها و در نتیجه این فرآیند، فقط برخی از آموزشگاه های موسیقی از پرداخت مالیات معاف می شدند. هر چند ادارات مالیاتی برخی از مناطق این موضوع را نمی پذیرفتند و فشارها و سخت گیری های خود را همچنان ادامه می دادند.
خوشبختانه با همت و پیگیری های دست اندرکاران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین زحمات آقای حمیدرضا نوربخش مدیر عامل خانه موسیقی و آقای داوود گنجه ای تلاش ها و پیگیری ها برای معافیت مالیاتی همه آموزشگاه های موسیقی به ثمر نشسته است؛ اقدامی که قابل تقدیر است. البته این طرح برای اجرایی شدن باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد تا در آینده نزدیک آموزشگاه های موسیقی از پرداخت مالیات معاف شوند. در همه جای دنیا به کارهای فرهنگی و هنری یارانه تعلق می گیرد. معافیت مالیاتی هم یکی از این یارانه ها ست.
اما متأسفانه در کشور ما کارهای فرهنگی و هنری چندان مورد توجه و حمایت قرار نمی گیرد.

کلمات کلیدی

یک اتفاق خوب آموزش موسیقی معاف از مالیات

لینک خبر :‌ ایران آنلاین
گروه ادب معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین اختتامیه سومین نشان شیرازه گفت: وراقان و خوشنویسان، مذهبان، آرایه بندان، صحافان، نقاشان و جلدسازان، مرتبه کمال هنر خود را در فراهم کردن نسخه نفیسی از کتاب آسمانی دانسته اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۳ سایت های دیگر : خبرگزاری کتاب ایران همسو نیوز

به گزارش خبرنگار ایکنا آیین اختتامیه سومین دوسالانه نشان شیرازه با حضور سید محمدمجتبی حسینی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیکنام حسینی پور، مدیرعامل موسسه خانه کتاب و مهرزاد دانش، مدیرکل دفتر چاپ و نشر و عضو شورای سیاستگذاری نشان شیرازه، عصر یکشنبه 13 مردادماه در رواق هنر فرهنگستان هنر برگزار شد.
حسینی، معاون امور هنری وزیر ارشاد، گفت: کتاب در فکر و فرهنگ ما نه تنها قالبی برای حفظ اندیشه و ادب بوده، بلکه نگارخانه ای برای نظاره دستاوردهای هنرمندان فرهنگ مدار و حکمت دان است. زیرا جان مردمان آن تشنه کمال و جویای تعالی سیرت و صورت است.
وی ادامه داد: مردمان موحد ایران از زمانی که گوهر نوشتن را سفتند، آن را به عنوان واسطة العقد هنرها به خاطر ارتباط با حجاب و حاجبش با معنا شناختند و بر این باور پای فشردند که شِما و شمایل کتاب نه آراستگی ظاهر که ادای ارادت و احترام به عالم معنا، به جان کلمات، هیئت معرفت و قامت رسای اندیشه است.
حسینی در ادامه ناب ترین آثار هنر ایران را نسخه های مصحف شریف قرآن کریم خواند و بیان کرد: وراقان و خوشنویسان، مذهبان و آرایه بندان، صحافان، نقاشان و جلدسازان، مرتبه کمال هنر خود را در فراهم کردن نسخه نفیسی از کتاب آسمانی دانستند و این همه نُبی که یادگاران تعظیم هنر و هنرمندان به آستان قرآن در طول تاریخ هستند. کتاب آرایی از قدیمی ترین معارف و مهارت های ارزشمند هنری در کشورمان است.
معاون امور هنری وزیر ارشاد گفت: قرنی می گذرد و سرعت رشد تولید کتاب، نیاز به کتاب و توسعه صنعت نشر به قدری شد که شکل و شمایل کتاب در هم آمیخت و آن آراستگی کتاب های ایران اسلامی که گاهی بود و گاهی نبود؛ به روزگار ما انگار هنر و زیبایی تنها آنگاه باید به کتاب وارد می شد که کتاب در رسته کتاب های هنری قرار می گرفت و کتاب های دیگر کمتر مورد مداقه هنرمندانه بودند.
حسینی ادامه داد: در سال های اخیر با رشد چشمگیر هنر و افزایش شمار هنرمندان آشنا با میراث هنری کشور و آگاه از دستاوردهای نوین جهانی و توانمند در به خدمت گرفتن ابزارهای جدید، خوشبختانه فصلی نو آغاز شده و امروز کم نیستند کتاب های زیبا که دقت و تأمل هنرمندانه از جزء جزء آن هویداست. طراحی حروف و نسبت و خوشخوانی و زیبایی شان، رنگ و ترکیب و اندازه و همه اجزا و بخش های بسیاری از کتاب های امروز قابل تحسین است.
وی یادآور شد: شیرازه در کنار جشنواره ها و جشن های معتبر در قدرشناسی از محتوای ارزشمند کتاب ها، اشارتی است به اهمیت جلوه و جمال یار مهربان.
در پایان این مراسم، علی ثابت، دبیر سومین نشان شیرازه، بیانیه هیئت داوران را قرائت کرد و سپس از برگزیدگان این دوره با اهدای لوح و تندیس جشنواره و هدایایی تجلیل و قدردانی شد.
انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
سید سعید میر محمد صادق معاون فرهنگی موسسه خانه کتاب، آئین نامه اجرایی اعطای تسهیلات وام به اهل قلم را آئین نامه مکمل اعلام و بیان کرد: اگر در هر مرحله از بررسی تقاضا ، کارگروه وام، کتاب های متقاضیان را مصداق کتاب سازی تشخیص دهند، براساس مصوبه مجاز به رد تقاضاست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴ سایت های دیگر : خبرگزاری کتاب ایران جهانی پرس

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید سعید میر محمدصادق، معاون فرهنگی موسسه خانه کتاب در گفت و گو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره اعطاء وام به اهل قلم بیان کرد: در تدوین آئین نامه اجرایی اعطای تسهیلات وام به اهل قلم تلاش شده همه گروه ها دیده شوند. در هر بخش بودجه پیش بینی شده تا جریان اعطاء وام با عدالت بیشتری انجام شود.

وی با اشاره به محتوای بند اعتبارات آئین نامه جدید تکریم اهل قلم افزود: در بند اعتبارات آئین نامه جدید تکریم اهل قلم آمده برای هر تخصیص اعتبار یک آئین نامه مکمل نوشته خواهد شد؛ علاوه براین با توجه به تجربه تخصیص بن در سی و دومین دوره نمایشگاه کتاب تهران و براساس آئین نامه بازنگری شده تکریم اهل قلم در تدوین آئین نامه اجرایی اعطای تسهیلات وام به اهل قلم تلاش شده تا نویسندگان آثار کیفی و منتخبان رویداد های کتاب محور دیده شوند.

میر محمد صادق با بیان این مطلب که آئین نامه اجرایی اعطای تسهیلات وام به اهل قلم به عنوان آئین نامه مکمل شناخته می شود، ادامه داد: آئین نامه اجرایی اعطای وام به اهل قلم مبتنی بر آئین نامه تکریم اهل قلم نوشته و تشریح شده که مراحل ثبت نام و دریافت وام براساس چه سازوکاری پرداخت خواهد شد.

معاون فرهنگی موسسه خانه کتاب با تاکید بر اینکه متقاضیان بعد از مطالعه و تایید آئین نامه مندرج در سایت اهل قلم به مراحل بعدی ثبت درخواست هدایت می شوند، گفت: یکی از مسائل مبتلابه حوزه نشر و تخصیص تسهیلات به اهل قلم، پدیده کتاب سازی است. براساس آئین نامه اجرایی اعطای تسهیلات وام به اهل قلم اگر در هر مرحله از بررسی تقاضا ، کارگروه وام، کتاب های متقاضیان را مصداق کتاب سازی تشخیص دهند، براساس مصوبه مجاز به رد تقاضاست.

میر محمد صادق بیان کرد: در این زمینه از مشورت صنوف اهل قلم و انجمن های علمی نیز بهره می گیریم و در همه آئین نامه های آتی ارائه تسهیلات به اهل قلم این روند را ادامه می دهیم.

وی درباره بررسی کتاب متقاضیان بیان کرد: براساس سازوکار هایی که در کمیته وام پیش بینی شده و مشورت با بخش های مرجع و علمی و صنوف اهل قلم صحت کتاب ها و کتابسازی بررسی خواهد شد.

معاون فرهنگی موسسه خانه کتاب درباره امکان تخصیص وام به مفاخر و دارندگان جوایز کتاب محور که در سایت اهل قلم ثبت نام نکرده اند، ادامه داد: برای این افراد نیز پیش بینی های لازم انجام و براساس فراوانی جمعیت بودجه در نظر گرفته شده است.

14 مرداد 1398 11:21

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
پوستر احمد وجدان نژاد به عنوان پوستر برگزیده ششمین برنامه انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران برگزیده شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴ سایت های دیگر : جهانی پرس خبرگزاری شبستان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، به نقل از روابط عمومی ستاد هماهنگی شهرها و روستاهای دوستدار کتاب، فراخوان طراحی پوستر جشنواره ها و برنامه های دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در تیرماه 1398 اعلام عمومی شده بود با رای هیئت داوران به شرح زیر اعلام شد:

پوستر برگزیده ششمین برنامه انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران پس از داوری 25 پوستر راه یافته به مرحله نهایی این فراخوان به پوستر احمد وجدان نژاد تعلق گرفت.

دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی و ستاد هماهنگی شهرها و روستاهای دوستدار کتاب معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ششمین دوره انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران را در بهمن ماه 1398 با هدف توسعه فرهنگی و ترویج کتاب خوانی از طریق حمایت از برنامه ها و پیشنهادهای نو و ابتکاری، اثربخش و پایدار برگزار می کند. پایتخت کتاب ایران عنوانی است که هر سال به یک شهر شرکت کننده که بر اساس نظر هیئت داوران، بهترین برنامه را برای ترویج کتاب خوانی ارائه کرده باشند، اعطا می شود. در پنج دوره گذشته به ترتیب شهرهای اهواز (1394)، نیشابور (1395)، بوشهر (1396)، کاشان (1397) و یزد (1398) توانسته اند عنوان پایتخت کتاب ایران را کسب کنند.

پوستر برگزیده جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب پس از داوری 37 پوستر راه یافته به مرحله نهایی این فراخوان به پوستر حمید جوکار تعلق گرفت.

دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی و ستاد هماهنگی شهرها و روستاهای دوستدار کتاب معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ششمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب را در بهمن ماه 1398به منظور گسترش عدالت فرهنگی در سراسر کشور و پشتیبانی از اقدامات انجام شده و طرح های ابتکاری در حوزه کتاب و کتاب خوانی و جلب توجه سازمان ها و نهادهای مرتبط به اهمیت کتاب در جامعه در سطح روستاها و عشایر سراسر کشور برگزار می کند. مجموعه فعالیت های فرهنگی ترویجی مرتبط با کتاب خوانی که با مشارکت های مردمی، نهادها و سازمان های فعال در میان روستائیان و عشایر اجرا شده یا برای اجرا در سال آینده برنامه ریزی شده است، می تواند نامزد شرکت در این جشنواره باشد.

لوگوی برگزیده شبکه مروجان کتاب خوانی پس از داوری 13 لوگوی راه یافته به مرحله نهایی به اوین رشیدی رستمی تعلق گرفت.

شبکه مروجان کتابخوانی کشور، شبکه ملّی و نهادی مردمی است که اعضای آن افراد و گروه های مروج کتابخوانی، کارشناسان و استادان حوزه ترویج کتابخوانی هستند و با حمایت دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی و کتاب خوانی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جشنواره تقدیر از مروجان کتاب خوانی کشور را برگزار می کند.
ششمین جشنواره تقدیر از مروجان کتاب خوانی همزمان با هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در آبان ماه 1398 برگزار خواهد شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
عضو کمیسیون فرهنگی گفت: عملکرد وزارت فرهنگ در توزیع کاغذ به نشریات شفاف نیست و باید نحوه تخصیص آن مشخص شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۳ سایت های دیگر : نماینده

سید احسان قاضی زاده هاشمی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره برخی اعتراض ها از سوی اصحاب رسانه به نحوه توزیع کاغذ گفت: در این موضوع، عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد برای نمایندگان شفاف نیست و ادعا شده که نشریه هایی بدون خروجی، کاغذ دریافت می کردند.

نماینده کمیسیون فرهنگی در کارگروه کاغذ با بیان اینکه از دیوان محاسبات خواسته شده تا این مورد را بررسی کند، تأکید کرد: وزرات ارشاد باید با جدیت در این باره پاسخگو باشد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
امروز اخباری مبنی بر تعطیلی یکی از مراکز فرهنگی و کتاب فروشی نشر شاهد در رسانه ها و فضای مجازی منتشر شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۳ سایت های دیگر : ایثار خبرگزاری آریا

به گزارش خبرنگار حوزه حماسه و مقاومت گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا ، درپی انتشار اخباری در رسانه ها و فضای مجازی مبنی بر تعطیلی یکی از مراکز فرهنگی و کتاب فروشی نشر شاهد در قطعه شهدای بهشت زهرا(س) که مایه دلبستگی بسیاری جوانان و خانواده های شاهد و ایثارگر است، بسیاری از اهالی کتاب و دوستداران فرهنگ کتاب و کتاب خوانی و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت ابراز نگرانی خود را از این حرکت بنیاد شهید و امور ایثارگران اعلام کردند.

خانه شهید بهشت زهرا(س) و سالن دعای ندبه این مرکز فرهنگی از همان ابتدا به عنوان یکی از مراکز تجمع خانواده های معظم شهدا و ایثارگران برای برگزاری برنامه های گوناگون مذهبی و مناسبتی مورد توجه دوستداران و پیروان فرهنگ ایثار و شهادت قرار داشته است و تاکنون نیز به عنوان مرکزی فرهنگی توانسته میعادگاه عاشقان فرهنگ ایثار و شهادت باشد.

در مرکز خانه شهید، کتاب فروشی با عنوان نشر شاهد مشغول به کار است که آثار فرهنگی مرتبط با ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و زندگی نامه های شهدا و ایثارگران را به مخاطبان این آثار ارائه می کند. بعد از انتشار اخباری مبنی بر تعطیلی این مرکز فرهنگی از مسئولان بنیاد شهید و امور ایثارگران در این خصوص سؤال کردیم.

حجت الاسلام محمد حسن کاویانی راد در گفتگو با خبرگزاری آنا، درباره رسانه ای شدن این موضوع گفت: مسئله تعطیلی مرکز فرهنگی خانه شهید در بهشت زهرا(س) و تعطیلی کتاب فروشی نشر شاهد از اساس حقیقت ندارد و با توجه به اینکه بنیاد شهید و امور ایثارگران همواره در جهت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت فعالیت می کند عنوان این گونه اخبار جز شایعه پراکنی نیست.

وی بیان کرد: واقعیت ماجرا از جایی آغاز شد که بنیاد شهید تهران بزرگ به عنوان متولی این کتاب فروشی تصمیم گرفت پیمانکار خود را در این کتاب فروشی از شخص حاضر به فرد دیگری انتقال دهد. همین امر از سوی مستاجر کنونی کتاب فروشی به نشر شایعه ای مبنی بر تعطیلی فعالیت های فرهنگی در خانه شهید و کتاب فروشی نشر شاهد بدل شد.

معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران ادامه داد: بنیاد شهید با توجه به رسالت ذاتی خود که کار های فرهنگی و ترویج فرهنگ شهادت سر لوحه آن قرار دارد همواره در این جهت فعالیت خواهد کرد و در خصوص این مرکز کتاب فروشی بایی بگویم که در آینده ای نزدیک در این مرکز کار های فرهنگی حوزه ایثار و شهادت بیش از پیش پیگیری و انجام خواهد شد و در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در این مرکز و مراکز فرهنگی دیگر از پیشنهاد ها و انتقادات مردم شهید پرور و جامعه هدف بنیاد شهید استقبال می کنیم.

همچنین رئیس روابط عمومی و ارتباطات بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ در گفتگو با خبرگزاری آنا درباره تعطیلی این مرکز فرهنگی گفت: همواره بنیاد شهید و امور ایثارگران در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت اقدامات فرهنگی فراوانی را انجام داده و از هیچ تلاشی در این جهت فروگذار نمی کند. مرکز فرهنگی و کتاب فروشی خانه شهید نیز در همین جهت فعالیت می کند و بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ برنامه هایی در جهت بسط و گسترش این گونه فعالیت های فرهنگی دارد.

علیرضا اکبری ادامه داد: کتاب فروشی که با عنوان نشر شاهد در خانه شهید بهشت زهرا(س) فعالیت می کند، به صورت استیجاری در اختیار فردی قرار داده شده که مدت اجاره این مکان با توجه به اتمام قرارداد ایشان به اتمام رسیده است و علاوه بر این که هیچ گونه اقدامی از سوی ایشان برای ادامه همکاری یا عدم آن انجام نشده بلکه شایعاتی نیز در جهت تعطیلی این مکان از سوی ایشان رسانه ای شده است.

وی تأکید کرد: مرکز فرهنگی و کتاب فروشی خانه شهید بهشت زهرا(س) به هیچ عنوان و تحت هیچ شرایطی تعطیل نخواهد شد، زیرا سیاست های این نهاد در جهت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت این اجازه را نخواهد داد. تغییر در روال انجام سیاست ها هیچ دلیلی بر تعطیلی آن نخواهد بود بلکه سیاست کلی حاکم بر بنیاد شهید و امور ایثارگران بر انجام کار ها و اقدامات فرهنگی است و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نیز یکی از اهداف عالی این نهاد انقلابی است لذا تعطیلی مرکز فرهنگی و کتاب فروشی نشر شاهد در قطعه شهدا کذب محض است.

اکبری تصریح کرد: خانواد ه های معظم شاهد و ایثارگر و عاشقان فرهنگ ایثار و شهادت و شهدای گرانقدر مطمئن باشند بنیاد شهید و امور ایثارگران نه تنها برنامه ای برای تعطیلی این گونه مراکز فرهنگی ندارد بلکه در جهت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت ذره ای کوتاهی نخواهد کرد.

گفتنی است؛ با پیگیری های انجام شده در این خصوص آنچه به نظر می رسد این است که مرکز فرهنگی خانه شهید بهشت زهرا(س) و کتاب فروشی نشر شاهد که در جهت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بیش از 20 سال در این مکان فعال است؛ همچنان در این مکان فعال خواهد بود و هموطنان گرامی و خانواده های شاهد و ایثارگر که دغدغه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را دارند می توانند همچنان از این مرکز فرهنگی و کتاب فروشی استفاده کنند.

انتهای پیام/4072/4100/

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
دبیر اجرایی شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر از تمدید زمان ارسال آثار تا 25 مردادماه خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۳ سایت های دیگر : همسو نیوز

به گزارش روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ابراهیم حیدری با اشاره به تمدید زمان ارسال آثار به دبیرخانه شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر گفت: نظر به استقبال شهرها و ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی استان های سراسر کشور مبنی بر تمدید مهلت ارسال آثار اولیه به دبیرخانه شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر ، این موضوع در جلسه شورای برنامه ریزی مطرح و با موافقت معاون محترم امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهلت ارسال آثار تا 25 مردادماه سال جاری تمدید شد.

او با اشاره به ویژگی های این طرح گفت: این طرح از جمله طرح های مبتنی بر توجه به ظرفیت های بومی و محلی در حوزه فرهنگ و هنر است که توسط معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری تعداد دیگری از نهادها و دستگاه های همکار طراحی شده و در 10 رشته موضوعی و چندین رشته زیر موضوع معرفی می شوند. این شبکه ها به عنوان بازوان اجرایی و برنامه ریزی حوزه فرهنگ و هنر خواهند بود.

بیشتر بخوانید

معاون امور هنری ارشاد : شبکه های شهرهای خلاق فرهنگ و هنر جریان ممتد و مستمر است

کلمات کلیدی

شهرهای خلاق فرهنگ و هنر

لینک خبر :‌ ایران آنلاین
فقدان سواد رسانه ای در میان لایحه هایی از جامعه این توهم را پدید آورده است که فضای مجازی بستری برای ارتقا سطح دانش عمومی را پدید آورده است. حال آنکه نه آمارها چنین چیزی را تایید می کنند و نه مشاهدات صحه ای بر آن می گذارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۳ سایت های دیگر : راه دانا

به گزارش شیرازه ، فرهنگ کتابخوانی در کشور ایران آنچنان در سال های اخیر محل بحث و گفت وگوی اقشار مختلفی از جامعه بوده است که حتی آمارهای موجود از سرانه مطالعه را نیز تحت تاثیر قرار داده است. آنچه که آمارهای موجود از سرانه مطالعه را به وجود آورده است مجموعه شاخص هایی نظیر میل به خواندن مطالبی است که در دایره اطلاعات عمومی می گنجند.

به فراخور همین امر در شهر شیراز نیز آمار دقیقی از سرانه مطالعه عمومی وجود ندارد. هر چند که آمارهای پایین میزان مطالعه را باید به دلایل متعددی با دیده شک و تردید بررسی کرد اما آنچه را که باید به آن اطمینان داشت این است که یکی از دلایل پایین بودن سرانه مطالعه در شهرهای کشور از جمله شیراز پدیده ای است به نام توهم مطالعه و دانستن !

آنچه در این گزارش خواهید خواند، نتیجه بررسی های آماری و میدانی پایگاخ خبری- تحلیلی شیرازه از تاثیرات مثبت و منفی شبکه های مجازی در فرهنگ مطالعه کتاب است:

زمانی برای کتاب خواندن طوطی ها!
عام ترین تعریف از سرانه مطالعه در هر کشور عبارت است از میانگین مدت زمان مطالعه هر شخص در یک شبانه روز با این احتساب که این مطالعه به منظور ارضای هر شخص برای امر دانستن صورت بپذیرد. در این حالت میزان مطالعه همه افراد یک جامعه را با هم جمع و سپس نتیجه را بر تعداد افراد آن جامعه و تعداد روزهای در نظر گرفته شده تقسیم می کنند. برای مثال سرانه مطالعه 13 دقیقه ای به این معنی است که در ایران 80 میلیون نفری، هر از این میزان به طور میانگین به هر یک نفر، 13 دقیقه وقت می رسد.

بر اساس شاخص های جهانی منظور از مطالعه، خواندن کتاب است. بنابراین مطالعه روزنامه ها، سایت ها، ادعیه و رصد مطالب در شبکه های مجازی در مؤلفه های میزان سنجی مطالعه در بسیاری از کشورها دخیل نیست. هر چند که در برخی از کشورها مطالعه روزنامه ها و سایت های خبری - تحلیلی را نیز در آمارهای خود لحاظ می کنند اما به هر حال در همین کشورها نیز سرانه مطالعه و فروش کتاب از سطح بسیار بالایی برخوردار است. براساس تحقیقات به عمل آمده و با تکیه بر تعریف اصلی از مطالعه، کشورهایی نظیر ایران کمترین سرانه مطالعه را به خود اختصاص می دهند. بسیاری این اختلاف آمار را یکی از شاخص های مطرح برای تعیین سطح سواد کشورهای جهان در نظر گرفته اند.

چندی پیش روزنامه معتبر گاردین جدولی از باسوادترین کشورهای جهان را منتشر کرده که در نوع خود جالب است و می توان ارتباط این رتبه بندی را با رتبه بندی هایی که از سرانه مطالعه در ادامه خواهید خواند، بررسی و ارزیابی کرد. این تازه ترین رده بندی کشورهای جهان براساس شاخص میزان سواد بود که یکی از سنجه های مهم این شاخص، میزان مطالعه به منظور بالا بردن اطلاعات عمومی و تخصصی است.

آنچه که این آمارها نشان می دهد این است که در کشور ما مفهومی به نام توهم دانایی جای خود را به مطالعه جدی و نظام مند داده است. نسبت بین توهم دانایی و مطالعه در ایران کنونی را می توان هم ارز با نسبت بین ولگردی در فضای مجازی و فرهنگ کتابخوانی دانست چرا که از یک سو گشت وگذار در شبکه های مجازی گاهی مخاطب را وارد دنیایی پر از تناقض ها می کند که روحیه پرسشگری در او خاموش می شود و از سوی دیگر زمانی برای خواندن دقیق و موشکافانه و فکر کردن برای او باقی نمی گذارد.

95 درصد از انتشاراتی های آلمان کتاب کاغذی به دست مردم می دهند.
داریوش نویدگویی، یکی از چهره های ماندگار شهر شیراز است که بیش از 4 دهه در صنعت چاپ و نشر کشور فعالیت داشته است. وی که چندی پیش برای شرکت در نمایشگاه کتاب فرانکفورت به کشور آلمان سفر کرده بود، بر این باور است که: در کشورهای توسعه یافته عی رغم وجود سطح بالایی از تکنولوژی و سهل الوصول بودن دسترسی به شبکه های مجازی باز هم کتاب خواندن آن هم به صورت کتاب چاپی بخشی از فرهنگ روزانه مردم باقی مانده است.

نویدگویی به شیرازه می گوید: فضای مجازی یک مانع برای مطالعه جدی در کشور ایران نیست چرا که همین شبکه های مجازی می تواند بستری باشد برای ادراک و فهم مقدماتی از یک موضوع تا خواننده را ترغیب کند که برای آموختن هر چه بیشتر به مطالعه کتاب روی آورد. در حقیقت فضای مجازی را باید یک تیغ دولبه دانست که اگر از آن بهینه استفاده شود می توان سطح دانش و فرهنگ عمومی را با آن ارتقا داد و مردم را به کتاب خواندن ترغیب و تشویق کرد و اگر از آن بد استفاده شود، آگاهی های کاذب و یا توهم دانستن در مخاطب به وجود می آورد و او را از مطالعه نظام مند باز می دارد.

وی در مورد تجربه و مشاهدات خود در کشور آلمان و مقایسه آن با فرهنگ کتابخوانی در ایران می گوید: در نمایشگاه کتاب فرانکفورت که من به عنوان نماینده ای از ایران حضور داشتم از یکی از مسؤولان برگزاری نمایشگاه پرسیدم که چند درصد کتاب های منتشر شده در آلمان در اینترنت موجود است و مردم چقدر به کتاب های اینترنتی گرایش دارند؟ او نیز پاسخ داد در کشور آلمان بالغ بر 95 درصد از انتشاراتی ها هنوز کتاب ها را به صورت کاغذی منتشر می کنند چرا که مردم این را مطالبه دارند.

از این گونه مقایسه های آماری که گذر کنیم سوالات بسیاری در این رابطه به وجود می آید که پاسخ دادن به آن ها جز از زبان کسانی که خود در راه ترویج فرهنگ مطالعه تلاش داشته اند، راه به پیش نخواهد برد.

بی پول بهانه است، فرهنگ مطالعه وجود ندارد!
یکی از مروجین فرهنگ کتابخوانی در شهر شیراز که برای توسعه فرهنگ مطالعه در شهرها و روستاهای استان فارس خدمات ارزنده ای را انجام داده است، در پاسخ این پرسش خبرنگار ما که آیا مشکلات اقتصادی باعث ضعف کتابخوانی در کشور ما است، گفت: مشکلات معیشتی صرفا یک توجیه سطحی برای فقدان روحیه پرسشگری و میل به دانستن در میان مردم شده است. در بدبینانه ترین حالت ممکن اگر یک شهروند بخواهد گران ترین کتاب را هم بخرد، پولی که در ازای خرید آن خواهد پرداخت در مقایسه با تورم کالاهای دیگر واقعا ناچیز است. متاسفانه اصلی ترین مشکل در این زمینه مشکلات مالی نیست، بلکه بی تفاوتی به امر دانستن است. مردم گرایشی به ارتقا سطح دانش و علم خود ندارند و این مشکل اصلی در راه فرهنگ سازی مطالعه در ایران است.

حسن دهقان ادامه می دهد: مطالعه سایت ها و رصد کانال ها در شبکه های مجازی، گرچه جایگاه خاص خود را دارد اما نمی توان آن را به عنوان بخشی از مطالعه روزانه در نظر گرفت. بر اساس شاخصه های عمومی مطالعه اگر فردی بخواهد در رابطه با موضوعی اطلاعاتی کسب کند می تواند در وبسایت های اینترنتی اطلاعاتی را کسب کند که در صورت معتبر بودن منبع و میزان آموخته های فرد از آن می توان آن را مطالعه محسوب کرد.

وی همچنین به خبرنگار شیرازه می گوید: خواندن متن های کوتاه در فضای مجازی، باعث می شود که فرد اطلاعاتی به غایت سطحی از یک مطلب کسب کند که همین امر سبب استحاله فکری او می شود و به دام توهم دانایی می افتد.

حقیقت این است که رسانه های مجازی به دلیل دسترسی راحت می تواند کسری مطالعه مردم را جبران کنند، با این وجود باز هم محتوای غیر معتبراست که در فضای مجازی توسط تعداد زیادی از کاربران مورد استقبال قرار می گیرد. این مشکل این فضا نیست، چرا که این کاربران اگر از فضای مجازی هم محروم باشند، لزوماً به کتاب خواندن روی نمی آورند و به دنبال محتوای نامناسب یا غیر معتبر از دیگر رسانه ها خواهند بود.

خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی شیرازه برای بررسی این موضع به سراغ تعدادی از نوجوان و جوانانی رفته است که به گفته خودشان بیش از 6 ساعت در روز را در فضای مجازی می گذرانند و ادعا دارند که پاسخ پرسش هایشان را در کسری از دقیقه در سایت های اینترنتی پیدا می کنند.

بر اساس آنچه که در این مشاهدات و بررسی گرایش این کاربران فضای مجازی به عمل آمد این نتیجه حاصل شد که بیش از 75 درصدی که این افراد مطالعه می کنند از صفحات اینستاگرامی غیر رسمی است که و این مخاطبان هیچ گونه اطلاعی نیز از معتبر بودن این صفحات نداشتند. بدتر اینکه، اغلب این محتواها با یک نگاه خطی و سطحی به مسائل کلان سیاسی و فرهنگی کشور تولید شده بودند.

حال سوال این جاست که با این وضعیت فقدان مطالعه را باید مقدم بر وضعیت نابسامان فرهنگی در کشور دانست یا پایین بودن سواد رسانه ای را؟

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ شیرازه
گروه ادب مدیرعامل خانه کتاب در اختتامیه نشان شیرازه با بیان اینکه در زمانه ما توجه به زیبایی های کتاب کم رنگ تر شده است، گفت: متأسفانه نگاه برخی ناشران به انتشار کتاب، کمیتی است و به اثر نگاهی کیفی ندارند و برای عقب نماندن از قافله انتشار کتاب، کیفیت را فدای سرعت برق آسای نشر می کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۳ سایت های دیگر : همسو نیوز خبرگزاری جمهوری اسلامی

به گزارش خبرنگار ایکنا ، نیکنام حسینی پور، مدیرعامل خانه کتاب عصر امروز 13 مردادماه در آیین اختتامیه نشان شیرازه گفت: هنر طراحی کتاب یا کتاب آرایی و استانداردسازی کتاب و توجه به صورت و شکل کتاب، در همه جنبه های آن از طرح جلد، شکل جلد، جنس جلد، صفحه آرایی، نوع کاغذ، رنگ کاغذ، تصویرگری، حروفچینی، خطاطی و ... از محورهای بنیادین و دغدغه های اصلی امروز صنعت نشر است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: هنر کتاب آرایی در فرهنگ و تمدن ایران زمین پیشینه دور و درازی دارد و هنرمندان بزرگی در این زمینه در طول تاریخ فعال بوده اند، اما گسترش آن به شیوه مدرن با تکنولوژی جدید وارد ایران شده و از مشروطه تاکنون مشمول تحولات چندانی شده و در دوره هایی بروز و ظهور بیشتری داشته است؛ از جمله در سال های 1320 تا 1332 که در حوزه مطبوعات و کتاب فضایی باز ایجاد شده است.
حسینی پور ادامه داد: در سال های پس از انقلاب نیز به دلیل انتشار انبوه کتاب، کتاب آرایی نیز رونق بیشتری گرفته است. اما متأسفانه نگاه برخی ناشران به انتشار کتاب، کمیتی است و به اثر نگاهی کیفی ندارند و برای عقب نماندن از قافله انتشار کتاب، کیفیت را فدای سرعت برق آسای نشر می کنند، غافل از آن که بخشی از هویت ما فرهنگ مکتوب ما است و نباید از زیبایی شناسی و آمیختگی آن با هنر غفلت ورزید.
وی تصریح کرد: کتابی که به چشم صفا بخشد و با کاغذی مرغوب چاپ و با هنر صحافی و آراسته شود و دارای جلد زیبایی باشد، بسیار مطبوع و دلپسند است. تصاویر زیبا، نقاشی های خوب، حاشیه های صفحات اول و متن کتاب و ابتدا و انتهای هر فصل و هزاران سلیقه دیگر مخاطب را مشتاق خواندن می کند که در زمانه ما کم رنگ تر شده است، اما هنوز هم عاشقانی هستند که در این زمینه قلم می زنند.
وی با اشاره به پیشینه برگزاری رویداد نشان شیرازه از سوی موسسه خانه کتاب گفت: موسسه خانه کتاب در چارچوب برنامه های فرهنگی، از سال 1394 دوسالانه نشان شیرازه (هنر طراحی کتاب ایران) را با اهدافی چون بازشناسی و بازآفرینی میراث کتاب آرایی در فرهنگ ایران؛ معرفی و ارائه الگوی مناسب برای طراحی گرافیک کتاب؛ تأکید بر اهمیت طراحی یکپارچه و خلاقانه پیکره کتاب به عنوان موضوعی مهم در طراحی گرافیک و صنعت نشر؛ و تشویق هنرمندان، ناشران و دست اندرکاران صنعت نشر به ارتقای جایگاه طراحی کتاب راه اندازی کرد. هر چند هنوز راه درازی داریم، اما سعی کرده ایم در ارتقای هنر طراحی کتاب کمک کنیم.
مدیر عامل موسسه خانه کتاب در پایان از تأخیر در برگزاری اختتامیه جشنواره عذرخواهی کرد و گفت: امیدوارم که این جایزه نقطه آغاز صعود آن ها به پلکان فعالیت های هنری در حوزه کتاب باشد.
انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
تهران - ایرنا- برگزیدگان سومین دوسالانه هنر طراحی کتاب نشان شیرازه طی مراسمی در فرهنگستان هنر با حضور سید مجتبی حسینی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیکنام حسینی پور مدیر عامل موسسه خانه کتاب معرفی و تجلیل شدند.

آئین اختتامیه سومین دوسالانه هنر طراحی کتاب با حضور جمعی از مسئولان فرهنگی و هنری، هنرمندان و برگزیدگان این رویداد فرهنگی و هنری عصر یکشنبه و حضور احمد مسجد جامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران و اعضای هیات داوران این برنامه در محل فرهنگستان هنر برگزار و با معرفی و تجلیل از برگزیدگان به شرح زیر به کار خود پایان داد:

آثار برگزیده سومین دوسالانه هنر طراحی کتاب نشان شیرازه امروز طی مراسمی در فرهنگستان هنر معرفی شدند.
الف: بخش پیکره کتاب

1. کتاب غیرتصویری

جایزة برترین طراحی کتاب غیرتصویری به ساعد مشکی برای کتاب خاطرات تاریکی (نشر: مشکی)
دیپلم افتخار و خرید کتاب برگزیده از نشر مشکی برای کتاب خاطرات تاریکی
2. کتاب مصور

جایزه برترین طراحی کتاب مصور به نوشین خائفی اشکذری (تصویرگر) برای کتاب احتیاط کنید! پرنده ها پای سفرة صبحانه اند (نشر: علمی و فرهنگی).
دیپلم افتخار و خرید کتاب برگزیده از انتشارات علمی و فرهنگی برای کتاب احتیاط کنید! پرنده ها پای سفرة صبحانه اند
دیپلم افتخار به غزاله بیگدلو (تصویرگر) و الهه جوانمرد (طراح گرافیک) برای کتاب چتری با پروانه های سفید (نشر: فاطمی).
3. کتاب تصویری
جایزة برترین طراحی کتاب تصویری به مهدی جوادی نسب (مدیر هنری) و مهرداد موسوی (طراح گرافیک) برای کتاب آدم ربایی در لیبی (نشر: مؤسسة فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر)
دیپلم افتخار و خرید کتاب برگزیده از مؤسسة فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر برای کتاب آدم ربایی در لیبی

4. کتاب علمی آموزشی

جایزه برترین طراحی کتاب علمی آموزشی به طور مشترک به محمدرسول حقانی (تصویرگر ارشد) و محمدمهدی رمضانی (طراح گرافیک) برای کتاب فرهنگ نامة دایناسورها (نشر: طلایی) و سلمان رئیس عبداللهی (مدیر هنری) و سعید فرجی (عکاس پرونده های ویژه) برای کتاب دایره المعارف مصور تاریخ جنگ ایران و عراق (نشر: سایان).
دیپلم افتخار و خرید کتاب برگزیده از نشر طلایی برای کتاب فرهنگ نامة دایناسورها و نشر سایان برای کتاب دایره المعارف مصور تاریخ جنگ ایران و عراق
برترین مدیر هنری نشر
نشان شیرازه ، دیپلم افتخار و جایزة نقدی60میلیون ریالی به محمد مهرابی، مدیر هنری شرکت انتشارات سورة مهر برای بیشترین آثار رسیده به بخش نمایشگاه

.
برترین ناشر حامی طراحی کتاب

برترین ناشر حامی طراحی کتاب نشان شیرازه ، دیپلم افتخار و خرید کتاب از انتشارات علمی و فرهنگی

ب: بخش اجزای کتاب

1. برترین طراحی گرافیک جلد کتاب با تصویر
دیپلم افتخار و جایزة نقدی40میلیون ریالی به آقای کیانوش غریب پور (طراح جلد) و خانم آوین غریب پور (عکاس) برای کتاب جشن همگانی (نشر: افق).
دیپلم افتخار به نشر طلایی برای کتاب خودروسازی از صفر تا صد (نشر: طلایی).
2. برترین طراحی گرافیک جلد کتاب با نوشتار
دیپلم افتخار و جایزة نقدی40میلیون ریالی به علیرضا پورحنیفه (طراح گرافیک) برای کتاب در دلم جز غزل نمی گنجد (نشر: سورة مهر).
لوح تقدیر و جایزة نقدی 15میلیون ریالی به علی هدایتی (مدیر هنری و طراح گرافیک) برای کتاب معماری معاصر ایران (نشر: کتاب آبان و دید گرافیک).
3. برترین طراحی گرافیک متن در صفحه آرایی کتاب بزرگسال
دیپلم افتخار و جایزة نقدی40میلیون ریالی به کوروش پارسانژاد (مدیر هنری و طراح گرافیک) برای کتاب جزء سی ام قرآن (نشر: دفتر نشر فرهنگ اسلامی)،
هیات داوران در بخش برترین طراحی گرافیک متن کتاب کودک و نوجوان و برترین طراحی قلم اثری را حائز شرایط اعلام نکردند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تهیه نوشت افزار و دفترچه در شرایط کنونی برای دانش آموزان کم برخوردار سخت است و به نظر می رسد دولت برای پیشگیری از این وضعیت برنامه ای ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۳

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا ، با افزایش قیمت ارز، قیمت کالاهای وارداتی نیز افزایش یافت و کاغذ هم به عنوان یکی از این اقلام با تنش قیمت مواجه شد؛ به گونه ای که قیمت کاغذ با افزایش 7 برابری روبه رو شده است.

این وضعیت علاوه بر قیمت روزنامه و کتاب، افزایش قابل توجه قیمت نوشت افزار را نیز به دنبال خواهد داشت. این درحالی است که به نظر می رسد اقدامات دولت برای پیشگیری از این وضعیت کافی نبوده است. به این ترتیب به نظر می رسد حسرت دفتر مشق در مهرماه امسال برای تعداد زیادی از دانش آموزان کم برخوردار به یک دغدغه جدی تبدیل شود.

انتهای پیام/4072/4104/پ

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
هفتاد و یکمین دوره نمایشگاه کتاب فرانکفورت از 24 تا 28 مهر برگزار می شود. از این رو اعضای گروه اعزامی ارشاد به این نمایشگاه مشخص شدند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴ سایت های دیگر : ربیع رجا نیوز خبرگزاری دفاع مقدس همسو نیوز

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، هفتادویکمین دوره نمایشگاه کتاب فرانکفورت از 24 تا 28 مهر برگزار می شود.

ایران در این دوره از نمایشگاه نیز حضور دارد. ناشران، تشکل های نشر و آژانس های ادبی نیز نمایندگان خود را برای تعامل بیشتر به این رویداد اعزام می کنند.

این گزارش اضافه می کند در این دوره از نمایشگاه که در مهرماه سال جاری برگزار خواهد شد، از موسسه نمایشگاه های فرهنگی و وزارت ارشاد افرادی چون قادر آشنا مدیرعامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی، غلامرضا نوعی از موسسه نمایشگاه ها، محسن عموشاهی از موسسه نمایشگاه ها، وحید توکلی روابط عمومی موسسه نمایشگاه های فرهنگی و سیدمحمد طباطبایی روابط عمومی معاونت فرهنگی در فرانکفورت حضور می یابند.

از سوی دیگر برخی ناشران و آژانس های ادبی و چهره هایی چون افشین شحنه تبار مدیر انتشارات شمع و مه، داوود میم باشی از سوی انتشارات خانه هنرمندان، احمد ساکی انتشارات عصر گویش، سیامک قوامی، جعفری اقدم مدیر آژانس ادبی پل، احمد ذوعلم مدیر آژانس ادبی دایره مینا، مسعود گلابی مدیر انتشارات شهر قلم، رونق از سوی انجمن ناشران دانشگاهی، محمدعلی شادزاد از سوره مهر، نریمانی و محمود اسماعیلی و... در این نمایشگاه شرکت می کنند.

نمایشگاه کتاب فرانکفورت (FBF) از 24 تا 28 مهر 1398 در شهر فرانکفورت کشور آلمان برگزار می شود.

در نمایشگاه کتاب فرانکفورت 7000 غرفه دار از بیش از 100 کشور و بیش از 286000 بازدید کننده در مدت 5 روز در این رویداد شرکت می کنند. نمایشگاه کتاب فرانکفورت به عنوان مهم ترین نمایشگاه کتاب در دنیا، برای معاملات و تجارت بین المللی در نظر گرفته شده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
ادغام موسسات زیر مجموعه معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این روزها بیشتر از گذشته مطرح می شود، طرحی که سه موسسه خانه کتاب، نمایشگاه های فرهنگی و بنیاد شعر و ادبیات داستانی را در یک ترکیب مشترک خواهد داشت.

از راست: نیکنام حسینی پور، مهدی قزلی و قادر آشنا

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، برگزاری جوایز ادبی، حضور در نمایشگاه های بزرگ داخلی و خارجی، برپایی طرح های فصلی و... از جمله اقداماتی است که موسسات زیر مجموعه ارشاد (موسسه خانه کتاب، موسسه نمایشگاه های فرهنگی و بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان) آنها را عهده دار بودند و به شکلی ضعیف و یا همراه با چالش، قدرتمند و با برنامه طی این چند سال پیش بردند.

اما در روزهای برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، خبر ادغام موسسات زیر مجموعه معاونت فرهنگی وزارت ارشاد شنیده شد و برای نخستین بار نیکنام حسینی پور، مدیرعامل خانه کتاب زمزمه هایی از این طرح را مطرح کرد، ولی به تازگی این طرح جامه عمل به خود گرفته است.

نکته قابل توجه در این اقدام آن است که برخی از مسائل حاکمیتی که باید تحت نظر راس هرم و ارشاد باشد به موسسات سپرده شده بود، در حالی که آمار باید نزد حاکمیت باشد. نکته اینجاست که اصل آمار و اطلاعات ارائه مجوز نشر و اعلام وصول با اداره کتاب است، اما این آمار در نهایت برای خانه کتاب ارسال می شد تا پس از پردازش در بانک اطلاعاتی نیز به ثبت برسد. (در واقع دوباره کاری صورت می گیرد)

این مسئله موجب شده بود هر گزارشی برای ارائه با استناد به بانک اطلاعاتی خانه کتاب اطلاع رسانی شود. این ارزش ارائه اطلاعات از سوی خانه کتاب موجب شده بود این بانک اطلاعاتی ارزش حیاتی یافته و افرادی به شکل مرتب بخواهند به آن دستبرد بزنند که نمونه این فعالیت در زمان مدیرعامل معزول این موسسه نمود عینی یافت!

بعد حیاتی این اطلاعات برای تصمیمات حاکمیتی از سویی و قرار داشتن آمار نزد حاکمیت تناقضی بود که موجب سوءاستفاده افرادی را فراهم کرده بود. از سوی دیگر فاصله یک ماه بروزرسانی اطلاعات این بانک و آنلاین نبودن ارتباطات سیستمی موجب گ پی شده بود که محل سوءاستفاده برخی کتابفروشان می شد.

در طرح هدفمندسازی یارانه عدم هماهنگ سازی اطلاعات اداره کتاب و خانه کتاب نمود عینی پیدا کرد و عدم انطباق آمار و گپ موجود بین این دو موجب چالش هایی شد. نکته دیگر اینکه برخی از کتاب هایی که لغو مجوز می شد و باید از دایره اطلاعات بانکی خارج شود، به واسطه اینکه ارتباط آنلاینی وجود نداشت، فضایی برای سوءاستفاده برخی کتابفروشان فراهم آورده بود.

هرچند این آمار طی سال های گذشته نزد اداره کتاب بود و تنها چند سالی است که به خانه کتاب محول شده، اما باید این مسئله بازمهندسی می شد و به ارشاد که مسؤولیت حاکمیتی دارد، بازمی گشت.

این موضوع از یک سو و موارد دیگر موجب شد با پیشنهاد برخی مدیران زیرمجموعه ارشاد، طرح ادغام کلید زده شود، از این رو محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از برخی متولیان امر، مانند نیکنام حسینی پور، مهدی قزلی، قادر آشنا، ابراهیم حیدری و برخی معاونان خود درخواست کرد طرح های پیشنهادی شان را ارائه کنند تا در جلسات ادغام بررسی شود.

طبق گزارش ها، چارت ارایه شده از سوی یکی از پیشنهاددهندگان رد شده است؛ طرحی که بر اساس آن، ابتدا باید مرکز یا دفتری ذیل معاونت فرهنگی تأسیس می شد که 5 معاونت داشت. طبق طرح مردود، معاونت خانه کتاب، معاونت ادبیات، معاونت امور موسسه نمایشگاه ها، معاونت اداری و مالی و معاونت فناوری اطلاعات، ذیل آن مرکز یا دفتر شکل می گرفتند.

این طرح به دلیل عدم توازن در تقسیم مسئولیت ها رد شد؛ چرا که همخوانی وظایف میان فعالیت های بنیاد شعر و ادبیات داستانی و خانه کتاب وجود نداشت. اما در ادامه طرح دیگری معرفی شد که تا جامعیت بهتری داشته باشد؛ چرا که ناظر بر مسؤولیت ها بود تا نام ها.

در این طرح سه معاونت 1: پشتیبانی و ستاد 2: جوایز و جشنواره ها، فصلنامه ها و کارهای پژوهشی و 3: فعالیت های ترویجی و تبلیغی و توزیعی همانند نمایشگاه های داخلی خارجی و استانی و فروش فصلی دیده شده بود.

با توجه به اینکه این ادغام در راستای فعالیت های منسجم صورت می گیرد از این رو گفتمان سازی نیز مدنظر قرار گرفته است و نکته قابل توجه اینکه طرح های علمی و فرهنگی نیز باید ذیل آن مورد توجه باشد.

در حال حاضر هیچ طرحی پذیرفته نشده و کماکان طرح های مختلف ارایه و مورد بحث و بررسی قرار می گیرند.

محسن جوادی اما درباره این ادغام معتقد است، بسیاری از این موسسات در دوره ای شکل گرفته و متناسب با نیازهای آن دوره برایشان فعالیت هایی تعریف شده است، اما الان هم متناسب با وضعیت زمانه ما باید وظایف و فعالیت های آنها را بازتعریف کنیم.

اینکه در مرکز این ادغام کدام یک از مدیران ارشاد بنشیند، بحث های فراوانی هست. چرا که هیچ یک از سه مدیر حال حاضر از جامعیت کافی برای پذیرش چنین مسؤولیتی برخوردار نیست و طبیعی است که در بالادست مدیران این موسسات، نام چهارمی هم شنیده شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان گفت: به گواه اهل فن زینک هایی که اکنون به کشور وارد شده و در میان ناشران و مطبوعات توزیع شده است کیفیت بسیار خوبی دارد و از جنس مرسولاتی است که از کشور چین به اروپا و امریکا صادر می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴ سایت های دیگر : مجمع ناشران انقلاب اسلامی چاپ و زندگی

غلامرضا شجاع، مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با اشاره به روند توزیع زینک توسط این تعاونی گفت: زینک از پنجم تا پانزدهم اردیبهشت بین ناشران و مطبوعات، لیتوگرافان و چاپخانه دارانی که لیتوگرافی داشتند و زینک پیش خرید کرده بودند به صورت محدود توزیع شد.

وی افزود: سپس در تماس با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فروش متوقف شد و جلسات در کارگروه کاغذ و زینک و انتخاب کمیته زینک در این وزارتخانه برگزار و تصمیم گرفته شد زینک ناشران پس از ثبت نام در سامانه و انتخاب لیتوگراف و چاپخانه ای که لیتوگرافی دارد توسط خود ناشر انجام شود.

شجاع با بیان اینکه در این زمینه تعاونی با اخذ تعهد تاکنون نزدیک به 135هزار ورق طبق چهار فهرستی که نماینده معاونت فرهنگی داده، توزیع کرده است، گفت: این زینک ها به حدود 640 ناشر اختصاص یافته است و البته فقط به کتاب های چاپ اولی تعلق می گیرد.

وی همچنین درباره توزیع زینک مطبوعات توضیح داد: از اول خرداد زینک نشریات به چاپخانه هایی که برای مطبوعات کار می کنند داده شده و تعهد گرفته می شود. سپس با مراجعه مطبوعات به چاپخانه ها کارشان چاپ می شود و بیش از 90 درصد مطبوعات سراسر کشور از زینک دولتی برخوردار شده اند.

شجاع با اشاره به راستی آزمایی در این زمینه ادامه داد: برای راستی آزمایی، کمیته ای در تعاونی هر یکشنبه تشکیل می شود و سه نفر از تعاونی که دو نفر آن ها عضو هیات مدیره اتحادیه لیتوگرافان هم هستند به بررسی نشریات چاپ شده از جهت تعداد، نوبت چاپ، تعداد صفحه، رنگ همچنین کنترل فاکتور فروش چاپخانه می پردازند تا بیش از سه درصد سود منظور نکرده باشند.

وی تاکید کرد: البته نماینده ای هم از اداره کل مطبوعات کار کمیته را بررسی می کند و در صورت درست بودن سهمیه زینک، در ماه بعد با گزارش تعاونی به اداره کل مطبوعات تعیین و داده می شود و سایزهای غیرتخصصی مطبوعات و تقاضاهای واحدهایی که محصولات چاپی دارند توسط معاونت مطبوعاتی به تعاونی کتباً اعلام و تعیین می شود و تعاونی لیتوگرافان نیز فعالیت خود را با دقت و اخذ تعهد انجام می دهد.

مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان همچنین درباره راستی آزمایی زینک ناشران نیز گفت: در این زمینه ما آمادگی خود را به معاونت فرهنگی و اتحادیه ناشران اعلام کرده ایم که می توانیم این مسئولیت را به عهده بگیریم. به هر صورت زینک در اختیار لیتوگراف است و واحد لیتوگرافی نمی تواند تا ابد زینک را نگه دارد و پیشنهاد ما حداکثر دو ماه است؛ زیرا لیتوگراف سرمایه محدود دارد.

شجاع در ادامه صحبت های خود افزود: در این زمینه قرار بود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره زمان مراجعه ناشر به لیتوگراف تصمیم بگیرد ولی متاسفانه هنوز تصمیم گیری نشده است.

وی درباره میزان مصرف زینک ناشران و مطبوعات از کل زینک وارداتی کشور نیز عنوان کرد: پیش بینی ما مصرف حدود 10 الی 12 درصد برای ناشران و حدود 30 درصد برای مطبوعات است و این اعداد و آمار بر اساس تجربه ای است که تاکنون بدست آورده ایم.

شجاع با بیان اینکه مشکل ما طولانی شدن پروسه توزیع است، گفت: از هفتم بهمن سال گذشته که پول زینک را داده ایم، هنوز به پولمان نرسیده ایم و متاسفانه معاونت فرهنگی تقاضای تعاونی برای 10درصد از زینک ها را که بتوانیم بین اعضای خود با رعایت قیمت سازمان حمایت در فروش هم برای تعاونی هم فروش اعضاء توزیع کنیم، جواب نداده است.

وی با بیان اینکه غیر از تعاونی، تجار دیگر هم از این روند ناراضی هستند، یادآور شد: مساله این است که شش ماهی می شود پولمان گرفتار است و در واقع واردکننده ضرر کرده است و اینطور به نظر می رسد که دولت بی تفاوت است و این باعث می شود به دولت اعتماد نکنیم.

شجاع یادآور شد: حدود 15 درصد سود را سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان تعیین می کند و پنج درصد مالیات نیز باید پرداخت شود، با این روش توزیع حدود 10 ماه طول می کشد تا به پول برسیم و به طور طبیعی دیگر هیچ تاجری به این عرصه وارد نمی شود و امیدوارم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هرچه سریعتر تصمیم گیری کند.

وی همچنین درباره کیفیت زینک هایی که به کشور وارد شده است نیز توضیح داد: به شهادت اهل فن اکنون یکی از بهترین مار ک ها و برندهای زینک انتخاب شده و در کشور وجود دارد این زینک از نوع همان کالایی است که کشور چین به آمریکا و اروپا صادر می کند.

مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان درباره قیمت نیز گفت: دراین بخش زینک تعاونی در سه مرحله وارد شد که کمتر از 10 هزارتومان تا 11 هزارتومان توسط سازمان حمایت قیمت گذاری شد، زیرا در تبدیل ارز، تعاونی برای یک سوم آن حدود 6/5 درصد پرداخت اضافه داشت و شرکت نگارگسترهامون که همه زینک آن ها را خریداری کردیم قیمت ما گران تر تمام شد.

وی ادامه داد: علت این بود که آن ها 12 درصد بابت تغییر ارز به بانک مرکزی پرداخت کردند و سازمان حمایت دقیقاً همه هزینه ها را بررسی و رصد کرده و تعیین قیمت می کند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
مدیر نشر چشمه معتقد است: برخورد جدی با قاچاقچیان کتاب به هماهنگی میان اتحادیه ناشران و کتابفروشان، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره اماکن و قوه قضاییه نیازمند است تا این رشته گسسته نشود و با شدت ادامه پیدا کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴

حسن کیائیان، مدیرمسئول نشر چشمه در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با اشاره به اقدامات کارگروه صیانت از حقوق ناشران، مولفان و مترجمان در برخورد با قاچاقیان کتاب گفت: فعالیت چندین ماهه این کارگروه مثبت و ضروری بوده است؛ زیرا قاچاقچیان کتاب پیش سراغ تمام کتاب های پرفروش ناشران رفته بودند.

وی با بیان این که یک بار در بساط یک دستفروش قاچاق، 10 کتاب پرفروش انتشارات خودمان را دیده است، اظهار کرد: هر ناشری به کمک کتاب های پرفروش خود می تواند به کارش ادامه دهد و کتاب های جدید چاپ کند و اگر فروش این کتاب ها لطمه بخورد لطمات زیادی به ناشر وارد می شود.

کیائیان با بیان اینکه برخی از کتاب های کشف شده گاهی حتی 10هزار نسخه تیراژ داشتند، عنوان کرد: به دلیل اینکه تعداد زیادی دستفروش کتاب در سطح شهر تهران توسط قاچاقچیان کتاب تغذیه می شدند و حجم کتاب های مورد نیاز آن ها بالا بود، نسخه های قاچاق اغلب در تیراژهای بالا تولید می شدند.

وی با بیان اینکه با توجه به اقدامات کارگروه صیانت بر این باورم که لطمات زیادی به این گروه وارد شده است، ادامه داد: البته باید بدانیم این کاری نیست که کارگروه به تنهایی پیش ببرد بلکه استمرار آن نیازمند حضور ضابط قانونی در کنار کارگروه است؛ زیرا برخی مواقع تا هماهنگی حضور ضابط قوه قضاییه، انبارها خالی شده اند.

کیائیان با بیان اینکه روند برخورد با گروه ها قاچاقچیان کتاب از لحظه کشف و شناخت انبار تا برخورد قانونی نباید زمان زیادی باشد، گفت: بارها پیش آمده است که این گروه ها از این بازه زمانی برای جابه جایی کتاب های انبار خود استفاده کرده اند؛ به طوری که وقتی ضابطان قوه قضاییه رسیدند انبار خالی شده بود.

وی تاکید کرد: به همین دلیل معتقدم این کار به هماهنگی میان اتحادیه ناشران و کتابفروشان، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره اماکن و قوه قضاییه نیازمند است. مهم این است که این رشته گسسته نشود و با شدت چند ماه پیش ادامه پیدا کند و به همین دلیل هماهنگی در میان دست اندرکاران بخش های مختلف یک ضرورت است.

مدیر نشر چشمه درباره تبعات برخورد با قاچاقچیان کتاب گفت: در ماه های اول که ضربات مهلک اساسی بر پیکره این سودجویان و قاچاقچیان وارد شد، روند فروش ناشران و توزیع کنندگان خیلی بهتر و بیشتر شده بود.

وی افزود: زیرا تعداد زیاد دستفروش های کتاب که در سطح شهر تهران فعال هستند و اینکه متاسفانه برخی از کتابفروشان در سطح کشور با این باند و گروه در تماس بودند، فروش و توزیع کتاب ناشران و کتابفروشان را تحت تاثیر قرار داده بود که خوشبختانه این اثر اکنون کمتر شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
گروه ادب مدیرعامل مؤسسه چاپ و نشر عروج گفت: نظام آموزشی کشور به گونه ای است که دانش آموزان را از کتابخوانی و مطالعه دور می کند و در واقع دانش آموزان زندانی کتاب های درسی اند و این نگرش نیازمند تغییر است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴

محمود ابراهیمی، مدیرعامل مؤسسه چاپ و نشر عروج، در گفت وگو با خبرنگار ایکنا درباره مشکلات بازار نشر گفت: در حال حاضر بازار نشر، وضعیت ناهنجاری دارد و مشکل نیز فقط مربوط به کاغذ نیست. تأمین کاغذ یکی از مشکلات کوچک در بازار نشر است. برای توسعه این بازار، باید بر روی فرهنگ مطالعه تمرکز کرد. با توجه به اینکه بیشترین زمان کاری ام را در آموزش و پرورش بوده ام، معتقدم کشور هایی که در حوزه نشر کتاب و فرهنگ مطالعه فعالیت جدی دارند و سرانه مطالعه آن ها بالاست، آموزش مطالعه را در مدرسه جدی گرفته اند و نظام آموزشی آن ها به گونه ای است که دانش آموزان را علاقه مند به کتابخوانی بار می آورد، در حالی که نظام آموزشی ما این ویژگی را ندارد و دانش آموزان را از کتابخوانی و مطالعه دور می کند و در واقع دانش آموزان زندانی کتاب های درسی اند و این رویکرد نیازمند تحول است.

فرهنگ مطالعه را احیا کنیم

وی با بیان اینکه کتاب و کتابخوانی در کشورمان امری مستحبی و کم کم در حال فراموشی است، افزود: امیدواریم هم آموزش و پرورش و هم نظام فرهنگی کشور به این موضوع توجه کنند. اگر تولید کتاب در کشورمان محدود شود، نباید مطالعه را تعطیل کرد. کتابخانه ها یکی از ظرفیت های مهمی اند که باید زمینه حضور دانش آموزان در این فضا ها را فراهم کنند.

ابراهیمی ادامه داد: این موضوع را نمی پذیرم که کتابخوانی در کشورمان به سمت کتابخوانی الکترونیکی سوق پیدا کرده است. زیرا با گسترش وسایل و ابزار های ارتباطی، این مطالعه به سمت کتاب هدایت نشده، بلکه به مطالعه اخبار و مطالبی هدایت شده که کاملاً سطحی است و هیچ عمقی ندارد و به زودی هم به فراموشی سپرده می شود.

کاهش شمارگان، عامل افزایش قیمت

وی درباره کاهش شمارگان کتاب در نشر عروج به دلیل مشکلات فعلی بازار نشر گفت: قطعاً شمارگان را کاهش خواهیم داد و شاید یکی از عواملی که باعث افزایش قیمت کتاب شده همین موضوع باشد، زیرا کاهش شمارگان حداقل 50 درصد قیمت را افزایش خواهد داد. اما انتشارات عروج تلاش می کند حداقل کتاب های قلمی حضرت امام خمین (ره) را با همکاری و حمایت مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام با قیمت پایین تری به دست مخاطبان برساند. برای مثال کتاب چهل حدیث ، که حدود 950 صفحه است، جلد سخت آن که به طور طبیعی در بازار نشر 120 هزار تومان خواهد بود، ما با قیمت 50 هزار تومان عرضه می کنیم. زیرا انگیزه سودجویی نداریم.

ابراهیمی در ادامه با اشاره به ضعف های شبکه توزیع کتاب در کشور بیان کرد: شبکه توزیع مدونی در حوزه کتاب نداریم. اگر چنین شبکه ای وجود داشت باید فقط به فکر تولید محتوا می بودیم و دغدغه ای در زمینه توزیع نداشتیم، اما متأسفانه این گونه نیست و یکی از دلایلی که ناشران اصرار بر حضور در نمایشگاه کتاب تهران و سایر نمایشگاه های کتاب را دارند، به همین موضوع مربوط می شود. ناشر در این نمایشگاه ها می تواند به صورت مستقیم با مخاطب ارتباط برقرار کند.

شبکه توزیع بیمار است

وی تصریح کرد: متأسفانه در نمایشگاه کتاب تهران امکان ارتباط با ناشران خارجی وجود ندارد و اینکه تمام مدت حضور در نمایشگاه با مخاطبان در ارتباط هستند تا کتاب بفروشند. این نشان می دهد شبکه توزیع کتاب در کشورمان بیمار است. در 16 استان 40 نمایندگی داریم که چندان اثربخش نیستند.

ابراهیمی درباره امکان دسترسی مردم مناطق محروم به ویژه روستا ها به کتاب های حضرت امام خمینی(ره) و یا مربوط به ایشان گفت: متأسفانه در این زمینه کار خاصی نداشته ایم، زیرا مخاطبان ما اغلب مخاطبان خاص هستند، اما کتابخانه های سیار می توانند این نقش را ایفا کنند و یا نمایندگی های نشر می توانند در شهر های مختلف این کار را انجام دهند.

وی با اشاره به خرید کتاب از طریق نهاد کتابخانه های عمومی نیز افزود: نهاد کتابخانه ها حدود سه سال پیش کتبی را از نشر عروج خریداری کرده است و از آن زمان تاکنون کتاب دیگری از ما خریداری نکرده اند. البته قرار است با آن ها مذاکره ای داشته باشیم تا تعامل بیشتری در این زمینه شکل گیرد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
سودابه امینی از مشکلاتی گفت که این روزها اهالی قلم با آن دست و پنجه نرم می کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴ سایت های دیگر : همسو نیوز باشگاه خبرنگاران جوان بولتن نیوز

به گزارش ایکنا ، باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: سودابه امینی نویسنده کشورمان در خصوص مشکلات پیش روی نویسندگان گفت: مشکلات نویسندگان در ادامه مشکلات سیاسی، فرهنگی و اجتماعی ایجاد می شود؛ به این معنی که فضای عمومی کشور محدودیت هایی را به قشر خلاق جامعه تحمیل می کند.

وی افزود: الان مشکلات جدی از قبیل تأمین معیشت، نویسندگان ما را تهدید می کند. نویسنده ای که نتواند کار خود را به دست مخاطب برساند، انگیزه چندانی برای نوشتن نخواهد داشت و کسانی که از راه نوشتن ارتزاق می کنند، نسبت به بقیه نویسندگان وضع بدتری دارند و آسیب های جدی در انتظارشان است.

امینی با اشاره به فروش کتاب نویسندگان با وجود گرانی کاغذ اظهار داشت: مصرف کنندگان آثار نویسندگان، مردم هستند و وقتی مردم نتوانند کتاب بخرند، نویسندگان هم مخاطبان عام خودشان را از دست خواهند داد. گرانی کاغذ دست ناشران را برای چاپ کتاب در تیراژ حداقلی می بندد و این مشکل به نویسنده سرایت می کند.

این نویسنده در خصوص اینکه بنا بر گفته عده ای نویسندگی در جامعه امروزی شغل نیست، گفت: این که نویسندگی شغل هست یا نه بحث دامنه داری است. نهاد های فرهنگی معمولاً نیاز به کارمندانی دارند که نویسنده هم باشند؛ خب در این فضا نویسنده از مهارت نویسندگی به عنوان ابزاری در خدمت شغل خود استفاده می کند و در واقع خلاقیت خود را به نفع اهداف سازمانی به کار می گیرد.

امینی با اشاره به شغل نویسندگی بیان کرد: می توان گفت نویسندگان بزرگ دنیا اغلب در فقر و تنگدستی به سر برده اند و از راه نوشتن به ثروت نرسیدند. در کشور ما نیز نویسندگان از مسیر فقر عبور می کنند؛ حتی اگر اراده کنند نمی توانند از نوشتن نان در بیاورند که این باعث به هدر رفتن خلاقیت و انرژی است.

وی افزود: نوشتن باید آورده ای حداقلی برای صاحبان قلم و استعداد های ادبی کشور داشته باشد؛ در غیر این صورت غم نان، نویسنده را رها نخواهد کرد.

این نویسنده در خصوص اینکه چه ویژگی هایی در آثار نویسندگان هست که منجر به انتخاب مردم می شود، گفت: مهم ترین اصل این است که باید استقبال مردم به عنوان مخاطبان عام کتاب، از جریان سازی هایی که تریبون های رسمی انجام می دهند تفکیک شود.

امینی ادامه داد: بسیاری از آثاری که با اقبال عمومی روبرو می شوند، تحت تأثیر افکار سازی توسط رسانه های رسمی با چنین اقبالی مواجهند. ممکن است این گونه آثار ارزش ادبی هم داشته باشند، اما از آنجا که چنین فضایی برای همه نویسندگان و شاعران وجود ندارد، شرایط برابر در اختیار همه پدید آورندگان کتاب قرار نمی گیرد و این عین بی عدالتی است.

این نویسنده با اشاره به عملکرد نادرست برخی ناشران در جذب مخاطب اظهار داشت: فریب ناشران عاملی است برای افزایش چنین اقبال هایی؛ به این ترتیب که از هر کتاب و در هر نوبت چاپ تیراژی پایین در حدود پانصد نسخه روانه بازار کرده و هنوز چاپ اول تمام نشده چاپ های دوم و سوم وحتی هجدهم را به بازار می فرستند.

امینی در پایان گفت: این فضای مسموم موجب می شود آثار فاخر کمتر دیده شوند. این موضوع نه تنها به ادبیات داستانی بازمی گردد بلکه به شعر امروز نیز آسیب می رساند. علت مهم ایجاد چنین فضا های فریبنده ای نبود جلسات تخصصی نقد کتاب و نبود ساختار تخصصی برای سطح بندی و معرفی کتاب های خوب به مردم است.

انتهای پیام

به گزارش ایکنا ، باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: سودابه امینی نویسنده کشورمان در خصوص مشکلات پیش روی نویسندگان گفت: مشکلات نویسندگان در ادامه مشکلات سیاسی، فرهنگی و اجتماعی ایجاد می شود؛ به این معنی که فضای عمومی کشور محدودیت هایی را به قشر خلاق جامعه تحمیل می کند.

وی افزود: الان مشکلات جدی از قبیل تأمین معیشت، نویسندگان ما را تهدید می کند. نویسنده ای که نتواند کار خود را به دست مخاطب برساند، انگیزه چندانی برای نوشتن نخواهد داشت و کسانی که از راه نوشتن ارتزاق می کنند، نسبت به بقیه نویسندگان وضع بدتری دارند و آسیب های جدی در انتظارشان است.

امینی با اشاره به فروش کتاب نویسندگان با وجود گرانی کاغذ اظهار داشت: مصرف کنندگان آثار نویسندگان، مردم هستند و وقتی مردم نتوانند کتاب بخرند، نویسندگان هم مخاطبان عام خودشان را از دست خواهند داد. گرانی کاغذ دست ناشران را برای چاپ کتاب در تیراژ حداقلی می بندد و این مشکل به نویسنده سرایت می کند.

این نویسنده در خصوص اینکه بنا بر گفته عده ای نویسندگی در جامعه امروزی شغل نیست، گفت: این که نویسندگی شغل هست یا نه بحث دامنه داری است. نهاد های فرهنگی معمولاً نیاز به کارمندانی دارند که نویسنده هم باشند؛ خب در این فضا نویسنده از مهارت نویسندگی به عنوان ابزاری در خدمت شغل خود استفاده می کند و در واقع خلاقیت خود را به نفع اهداف سازمانی به کار می گیرد.

امینی با اشاره به شغل نویسندگی بیان کرد: می توان گفت نویسندگان بزرگ دنیا اغلب در فقر و تنگدستی به سر برده اند و از راه نوشتن به ثروت نرسیدند. در کشور ما نیز نویسندگان از مسیر فقر عبور می کنند؛ حتی اگر اراده کنند نمی توانند از نوشتن نان در بیاورند که این باعث به هدر رفتن خلاقیت و انرژی است.

وی افزود: نوشتن باید آورده ای حداقلی برای صاحبان قلم و استعداد های ادبی کشور داشته باشد؛ در غیر این صورت غم نان، نویسنده را رها نخواهد کرد.

این نویسنده در خصوص اینکه چه ویژگی هایی در آثار نویسندگان هست که منجر به انتخاب مردم می شود، گفت: مهم ترین اصل این است که باید استقبال مردم به عنوان مخاطبان عام کتاب، از جریان سازی هایی که تریبون های رسمی انجام می دهند تفکیک شود.

امینی ادامه داد: بسیاری از آثاری که با اقبال عمومی روبرو می شوند، تحت تأثیر افکار سازی توسط رسانه های رسمی با چنین اقبالی مواجهند. ممکن است این گونه آثار ارزش ادبی هم داشته باشند، اما از آنجا که چنین فضایی برای همه نویسندگان و شاعران وجود ندارد، شرایط برابر در اختیار همه پدید آورندگان کتاب قرار نمی گیرد و این عین بی عدالتی است.

این نویسنده با اشاره به عملکرد نادرست برخی ناشران در جذب مخاطب اظهار داشت: فریب ناشران عاملی است برای افزایش چنین اقبال هایی؛ به این ترتیب که از هر کتاب و در هر نوبت چاپ تیراژی پایین در حدود پانصد نسخه روانه بازار کرده و هنوز چاپ اول تمام نشده چاپ های دوم و سوم وحتی هجدهم را به بازار می فرستند.

امینی در پایان گفت: این فضای مسموم موجب می شود آثار فاخر کمتر دیده شوند. این موضوع نه تنها به ادبیات داستانی بازمی گردد بلکه به شعر امروز نیز آسیب می رساند. علت مهم ایجاد چنین فضا های فریبنده ای نبود جلسات تخصصی نقد کتاب و نبود ساختار تخصصی برای سطح بندی و معرفی کتاب های خوب به مردم است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
مدیرکل دفتر نوسازی و تحول اداری و مدیرکل دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از بازنگری و انتشار دستورالعمل صدور مجوز تأسیس چاپخانه ها و واحدهای وابسته در راستای اجرای مرحله دوم شفافیت در این وزارتخانه خبر دادند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۳

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه اطلاع رسانیِ دفتر نوسازی و تحول اداریِ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، سیدسعید سرابی با اعلام این خبر گفت: در راستای طرح شفاف سازی و جهت اجرای مرحله دوم این طرح، بنا داریم تا تمام 36 دستورالعمل مربوط به مجوزهای 36گانه این وزارتخانه را به تدریج، در بازه های زمانی متناوب، منتشر کنیم.

وی افزود: امروز ششمین دستورالعمل این وزارتخانه با عنوان دستور العمل صدور مجوز تأسیس چاپخانه ها و واحدهای وابسته منتشر می شود.

سرابی در توضیح روند انتشار این دستورالعمل ها تصریح کرد: در راستای سیاست های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تاکیدات وزیر محترم در کلان برنامه های اعلامی شان به مجلس شورای اسلامی؛ از جمله موضوع شفاف سازی و راه اندازی پنجره واحد خدمات، طراحی و برنامه ریزی ویژه ای به منظور ساماندهی مجوزها و خدمات در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شکل گرفت که بر اساس آن، تعداد مجوزها به 36 مجوز قطعی در بخش های مختلف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رسید. این اقدام در راستای همسان سازی و جلوگیری از موازی کاری های معمول اداری صورت گرفته است.

مدیرکل دفتر نوسازی و تحول اداری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: پس از آن مرحله، در قالب اقدامی دقیق و کارشناسی، مجموعه مجوزهای یاد شده را در جلسات کارشناسی و ضمن بررسی های حقوقی با رویکرد نوسازی و تحول اداری و با محوریت واحدهای تخصصی و مراجع صادر کننده مجوزها، در قالب 36 دستورالعمل همگون تنظیم کردیم که به تدریج منتشر خواهند شد.

انتشار دستورالعمل صدور مجوز تأسیس چاپخانه ها و واحدهای وابسته

وی افزود: این دستورالعمل ابتدا توسط دفتر امور چاپ و نشر با همکاری دفتر حقوقی و مالکیت فکری وزارت متبوع، مورد بازنگری کارشناسی قرار گرفته و تدوین شده و سپس به تأیید معاونت امور فرهنگی، دفتر نوسازی و تحول اداری و معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارتخانه رسیده است و اینک؛ با تأیید و امضای وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر می شود.

مدیرکل دفتر نوسازی و تحول اداری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: این روند برای انتشار سایر دستورالعمل های مربوط به صدور مجوزهای این وزارتخانه ادامه خواهد داشت و در بازه های مختلف زمانی، ان شاء الله، سایر دستورالعمل ها به تدریج منتشر خواهند شد.

توجه به مفهوم شفاف سازی به عنوان یکی از اولویت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تدوین دستورالعملها

سرابی در ادامه تاکید کرد: در تدوین دستورالعمل های عنوان شده، چند راهبرد اصلی را در نظر داشتیم که از آن جمله تلاش داشتیم در راستای سیاست های شفاف سازی در وزارتخانه، مراحل مختلف و فرآیند صدور مجوزها به صورت دقیق و با تاکید بر اولویت های زمانی به اطلاع عموم برسد تا مخاطبان در راستای ایفای حقوق شهروندی خود، قبل از اقدام به درخواست مجوز از شرایط، مدارک و طول و بازه زمانی مراحل دریافت مجوز مطلع شوند.

موارد قابل توجه در دستورالعمل ها از منظر دانش

مهرزاد دانش ، مدیرکل دفتر امور چاپ و نشر، نیز با ابراز خرسندی از انتشار دستورالعمل صدور مجوز تأسیس چاپخانه ها و واحدهای وابسته؛ ضمن اشاره به موضوعات مورد توجه در دستورالعمل مزبور گفت: تطبیق آنچه به عنوان دستورالعمل ارائه شده با اسناد و قوانین بالادستی ذیربط و بازنگری عمیق آن، تجمیع موارد پراکنده مذکور در سایر شیوه نامه های موجود در متنی واحد و اطلاع رسانی آن به عموم، توأم با اشاره به بازه های زمانی فرایند صدور مجوز به صورت مرحله به مرحله، پیش بینی صف انتظار مخاطبان در سامانه مربوطه، درج شرایط فرجام خواهی در دستورالعمل و ...؛ از جمله موضوعات و موارد مورد تأکید در دستورالعمل یادشده است.

وی در عین حال تأکید کرد: ملاک عملکرد این بخش تخصصی در پنجره واحد صدور مجوزهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دستورالعملی است که از تیرماه سال گذشته تا کنون مورد بازنگری کارشناسانه قرار گرفته و اینک؛ در راستای مرحله دوم شفاف سازی این وزارتخانه منتشر و اجرا می گردد.

گفتنی است، دستور العمل صدور مجوز تأسیس چاپخانه ها و واحدهای وابسته در 8 بند در تاریخ 9/5/1398 به تصویب و تأیید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رسیده و از تاریخ یادشده، لازم الاجراست و از این پس تمامی مقررات، دستور العمل ها و شیوه نامه های قبلی مرتبط با موضوع این دستورالعمل ملغی شده و صدور مجوزها مطابق با دستور العمل حاضر انجام می شود.

انتشار ترکیب اعضای شوراها و هیات نظارت

همچنین؛ سید سعید سرابی، مدیرکل دفتر نوسازی و تحول اداری، در ادامه درباره روند تدوین و شکل گیری دستورالعمل های صدور مجوزهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: متن تمامی دستورالعمل ها در قالب و شکلی واحد و هماهنگ خواهد بود.

سرابی در پایان تاکید کرد: هرآنچه با عنوان دستورالعمل صدور مجوزها منتشر می شود، ملاک عملکرد حوزه های ستادی و استانی این وزارتخانه محسوب می شود و همه مکلف به اجرای آن هستند و موارد تخلف بررسی و رسیدگی خواهد شد.

پایان پیام/ 31

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۳ سایت های دیگر : سینما پرس سینما جریان

دبیر جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان از برگزاری سی و دومین دوره جشنواره و تفاوت آن با سال های گذشته و آثار قابل توجه رسیده به دبیرخانه گفت.
با نزدیک شدن به روزهای برگزاری سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان که از 28 مرداد تا 4 شهریور ماه در شهر اصفهان برگزار خواهد شد و با شروع کار هیات انتخاب این دوره از جشنواره، در ارتباط با برگزاری و تفاوت جشنواره با سال های گذشته، تولیدات فیلم ها، انیمیشن های این حوزه و توجه به حوزه بین الملل، با علیرضا تابش دبیر این دوره از جشنواره که مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی به عنوان متولی سینمای کودک نیز است و برای اولین سال دبیری این جشنواره را بر عهده دارد، گفت و گویی انجام دادیم که در ادامه می خوانید.

*در ابتدا از تولیدات فیلم کودک در سال جاری و تاثیر حجم تولید بر جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان بگویید؟

-پاسخ به این پرسش از جهات مختلف ممکن است، اما مهمترین نکته به گمان من آن است که رابطه میان جشنواره و سینمای کودک، دقیقا برعکس رابطه ای است که در پرسش شما مطرح شده است. در واقع باید بگویم این فیلم های کودک نیستند که به جشنواره کمک می کنند، بلکه جشنواره ابزاری است برای نمایش و معرفی سینمای کودک به اقشار مختلف جامعه، همچون آینه ای سراسری که افراد و بازیگران این حوزه را به شکلی منصفانه و درخور برای جامعه به نمایش می گذارد و نقاط قوت و ضعفشان را منعکس می کند.

با توجه به این نکته می توان گفت امسال نیز ما تمام تلاش مان را خواهیم کرد تا جشنواره، رسالت و ماموریت خود را در این راستا به بهترین وجه انجام دهد، اما قضاوت کیفی در باب آثار بیشتر وظیفه هیات داوری و مخاطبان این آثار است و باید منتظر روزهای جشنواره برای پاسخ گرفتن از آنان بمانیم. نکته دیگر اینکه امسال تلاش نشده تولیدات سینمای کودک فقط مختص به جشنواره باشد این بدین معناست که روند طبیعی تولیدات این حوزه از سوی فارابی پیگیری می شود و ما هیچ فشار و عجله ای برای اینکه فیلم ها فقط به جشنواره برسند نداشتیم. در واقع هدف ما این بود که فیلم ها برای سینمای کودک مفید باشند.

*آیا امسال شاهد تولیدات انیمیشن خوب هم هستیم؟

-جواب به این سوال نیز تنها پس از داوری آثار ممکن می شود، آنچه در حال حاضر می توان گفت این است که آثار پویانمایی سینمایی و کوتاه قابل توجهی به دبیرخانه ارسال شده که نشانه پویایی و سرزنده بودن جامعه انیمیشن ایران است.

*بحث استعدادیابی که هر سال درباره اش اخبار زیادی منتشر می شدد چه نتیجه ای داشته است؟ برای مثال استعدادهای سال های قبل در حال حاضر چه فعالیت هایی می کنند؟

-اگر مراد از استعدادیابی، برگزاری المپیاد فیلمسازی است باید اشاره کنم که مجموع حاضران در دوره های پیشین، تحت حمایت نظام آموزشی انجمن سینمای جوانان ایران قرار گرفته اند و رابطه مدیریت سینمایی کشور با برگزیدگان دوره های قبلی قطع نشده است اما برای دیدن نتیجه های این دست مسایل باید صبر داشت، دانه ای که در طول المپیاد در وجود نوجوانان کاشته می شود، برای شکوفا شدن نیازمند طی زمان، مراقبت و آبیاری و البته صبر است.

*با توجه به اینکه شما در میانه راه انجام امور جشنواره مسئولیت دبیری را برعهده گرفتید، مشخصا خودتان هم برنامه ای برای جشنواره امسال درنظر گرفته اید؟

-مهمترین تفاوت جشنواره امسال، تغییر رویکرد کلی و اتخاذ موضع جدید در بینش نسبت به سینمای کودک و نوجوان است. دنیای امروز تحولاتی اساسی را تجربه کرده است و نگاه ما به سینما نمی تواند به این تغییرات بی تفاوت باشد. گذار از سینما به صنعت تصویر ، گذار از اثر به منظومه محتوایی و نگرش به سینما از زاویه کارآفرینی و خلق مجموعه های کسب و کاری محتوامحور کلیدواژه های این تغییر نگاه هستند که خود را در تاسیس بخش ها و برنامه های جدید (همچون بخش وب سری، حضور ساماندهی شده دفاتر پخش در جشنواره و تدوین نمایه اقتصادی آثار) نشان می دهند. امید ما این است که امسال شاهد جشنواره ای به روزتر، کارآمدتر و متناسب با شرایط خاص کشور و وضعیت بین الملل صنعت تصویر باشیم. همچنین روند تولید و مسیر عادی تولید در حوزه سینمای کودک و نوجوانان نیز در بنیاد سینمایی فارابی دچار تغییر و تحول شده است.

*برنامه ای برای نمایش فیلم ها به جز حضور در جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان هم دارید؟

-ما در سال های نه چندان دور این مشکل را داشتیم که فیلم های حوزه کودک و نوجوان تنها به قصد حضور در جشنواره تولید می شدند و کارکرد دیگری نداشتند، اما این نگاه در راستای اهداف حمایتی از تولید فیلم های کودک و نوجوان در بنیاد سینمای فارابی تغییر جدی کرده است.

*برنامه شما برای بخش بین الملل جشنواره امسال چیست و این بخش چه تغییراتی را به خود می بیند؟

-سینما یکی از راه های گفت وگو میان ملت هاست و در شرایط روز کشور می تواند راهگشا باشد. در بخش بین الملل جشنواره ما تلاش خواهیم کرد با گسترش فرصت های تولید مشترک و ایجاد گفت وگو میان کشورهای متنوع، تصویر متفاوتی از فرهنگ و حوزه صنعت تصویر ارائه دهیم.

لینک خبر :‌ سازمان امور سینمایی
سینماپرس: چند سالی است که به واسطه گسترده تر شدن فضای مجازی، برخی هنرمندان و سلبریتی ها دیگر علاقه ای به حضور در رسانه های رسمی و قانونی و پاسخ به سوألات و انتقادات آن ها را ندارند و بخش کثیری از خبرهای اختصاصی فیلم ها و اهالی سینما توسط این صفحات که طی یک سال اخیر رو به افزایش گذاشته اند اطلاع رسانی می شود؛ این اتفاق پیامدهای بسیار عجیبی دارد از جمله آنکه فضای مجازی را بدل به جولانگاهی برای خودنمایی و ارائه مانیفست سیاسی و اجتماعی برخی سلبریتی ها کرده که می تواند حتی برای امنیت عمومی کشور بسیار خطرآفرین باشد. از این رو احساس می شود نهادهای امنیتی و قضایی باید به وضعیت فضای مجازی ورود کرده و تدبیری برای فعالیت این افراد داشته باشند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۳

سیدرضا منتظری: دلیل این نوع برخورد سینماگران با رسانه های رسمی و برخورد قهری آن ها این است که تحلیل گران و منتقدانی در این رسانه ها حضور دارند که آن ها و آثارشان را نقد و بررسی کرده و ایشان را به میزگرد و مصاحبه های غالباً تخصصی و چالش برانگیز دعوت می کنند، اما در صفحات اینستاگرامی هیچ نوع تحلیل و نقدی نسبت به این هنرمندان و سینماگران صورت نمی گیرد و فقط خبرهایی که مورد تأیید و خوشایند آن ها است در صفحات پر از فالوئر که البته اغلب فیک و جعلی هستند انتشار داده می شود.

از یک سو به خبرگزاری ها و روزنامه ها انگ زده می شود که فلان ارگان خرج آن ها را می دهد و از سوی دیگر همین هنرمندان سر و دست می شکنند و پول های کلان پرداخت کنند تا خبر فیلم شان در فلان صفحه اینستاگرامی انتشار یابد، در حالی که همه آن ها به وضوح می دانند که انتشار اخبار در اینستاگرام هیچ تاثیری در فروش و یا دیده شدن فیلم ها ندارد و فقط نوعی به رخ کشیدن جوایز و کارهایی است که در طول سال انجام می دهند چرا که فضای مجازی خصوصاً صفحات فعال اینستاگرامی اگر تاثیری در فروش داشتند فقط برای نمونه فیلم غلامرضا تختی که مورد حمایت تمام این صفحات بود با آن فضاحت در فروش مواجه نمی شد!

این صفحات فقط برای دیده شدن در بین سینماگران است و بازدیدکنندگان چندانی از میان عامه مردم ندارند که اگر داشتند می توانستند کمک زیادی به فروش یک فیلم و یا دیده شدن آن کنند.

متاسفانه چرخانندگان این صفحات نه تنها از علم رسانه ای خبر نویسی و خبرنگاری بی بهره هستند و شاید برخی از آن ها حتی از سطحی ترین کار رسانه که تولید خبر است، آشنایی ندارند، آن ها فقط فضای مجازی را می شناسند و می توانند با تگ و هشتگ لایک های زیادی برای صفحه خود و فلان فیلم پرستاره بیاورند. جالب این است که اهالی رسانه نیز رسالت خود را به دلایل مختلف فراموش کرده اند و به نوعی پیرو فضای مجازی شده اند!

فضای مجازی در تمامی نقاط دنیا فعالیت دارد، لایک و فالوئر متعلق به تمام دنیاست، اما به عنوان مثال با حضور فضای مجازی آیا روزنامه گاردین اعتبار خود را از دست داده و یا روزنامه مارکا در حوزه ورزش دیگر فروش ندارد و به ورشکستگی و افول رسیده است، یا خبرگزاری سی ان ان و امثالهم به صفحات اینستاگرامی و تلگرامی روی آورده و دیگر بساط تحلیل و نقد برچیده شده است؟

با یک جستجوی ساده می توان به این نتیجه دست یافت که باز هم به دلیل برنتابیدن سلبریتی ها و هنرمندان و ورزشکاران و... و. در ایران است که این صفحات قدرت یافته و مقبول درگاه سلبریتی ها قرار گرفته اند.

این صفحات مدعی هستند که اخبار زرد تولید نمی کنند اما آیا پوشش فلان اکران خصوصی لاکچری و فلان اکران عمومی که در آنجا نهایتاً فقط به برخی مسائل سیاسی و اجتماعی اشاره دارند که البته آن هم بخاطر جذب فالوئر است، اخبار زرد نیست؟ همه از اوضاع بحرانی اقتصادی این روزها خبر دارند اما به غیر چند استثنا تا به حال کدام یک از این فالوئر دارها به فکر کمک به مردم و یا دادن راهکار و راه حل اصولی بوده اند؟

هرگاه که خود را در مظان نقد و تحلیل قرار دادیم می توانیم این ادعا را داشته باشیم که می توانیم در کنار مردم باشیم و برای آنها کاری انجام دهیم. برای نمونه یک بار امتحان کنید و نقدی به فلان فیلم و فلان بازیگر و سینماگر روا دارید تا ببینید با چه واکنش تندی رو به رو خواهید شد.

فضای مجازی کمک زیادی به اطلاع رسانی داشته اما آیا صحت و سقم این اخبار نیز مورد تایید است؟ اگر فضای مجازی خوب است چرا به کانال های تلگرامی که درست یا غلط، پشت پرده روابط سینمایی را رو می کنند حمله ور می شوید و آنها را بی سواد و باج خواه خطاب می کنید؟! در پایان باید اشاره کرد که دلیل مورد توجه بودن چنین صفحاتی صرفاً این است که آنها از سلبریتی ها پول می گیرند و یا بهتر بگویم سلبریتی ها به آنها پول می دهند تا فقط آنچه خودشان می خواهند منتشر شود.

لینک خبر :‌ سینما پرس
یک فیلمنامه نویس و کارگردان سینما گفت: فیلمنامه نویسان قشر مهمی در سینما هستند و فیلمنامه آنها رکن اساسی یک فیلم است و باید با پرداخت دستمزد معقول زحمات آنها را ارزش گذارد چرا که آنها مانند بازیگران نیستند که بی خود و بی جهت دستمزدشان را بالا ببرند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۳

به گزارش گروه فرهنگی قدس آنلاین، با انتشار لیست حداقل مبالغ دریافتی مجاز از سوی شورای مرکزی کانون فیلمنامه نویسان سینمای ایران در راستای حمایت از صنف فیلمنامه نویسان، این اقدام با نظرات مثبت از سوی نویسندگان و فیلمنامه نویسان سینما و تلویزیون روبرو شده است و آن را اقدامی مثبت در جهت حفظ صیانت و ارزش های کاری این قشر از سینما می دانند.

مهدی صباغ زاده از کارگردانان و تهیه کنندگان قدیمی سینما و تلویزیون است که اتفاقاً دستی هم بر فیلمنامه نویسی دارد و به عنوان پخش کننده و تدوین گر نیز شناخته می شود. وی معتقد است لزوم انضباط بخشیدن به نحوه دستمزدها در سینما به عنوان یک ضرورت همواره مطرح است و باید آن را جدی گرفت. ضمن اینکه عملکرد و سیاست جدید کانون فیلمنامه نویسان ایران باید در دیگر صنوف و سطوح سینمایی هم پیگیری و اجرایی شود.

وی همچنین درباره ضابطه مند کردن دستمزدها در راستای ایجاد عدالت پرداخت دستمزدها میان فیلمنامه نویسان عنوان کرد: فیلمنامه نویسان قشر نسبتاً ضعیفی در سینما هستند که توجه چندانی به آنها نمی شود در حالی که اساس یک فیلم خوب فیلمنامه آن است و اگر فیلمنامه نویس به کارش اشراف داشته باشد و توانایی خلق اثر خوبی را داشته باشد هیچ کس در یک پروژه زیان نمی کند.

فیلمنامه نویس خانه کاغذی ادامه داد: به نظرم در ساخت یک فیلم خوب هرچقدر هم که خرج فیلمنامه شود، کم است چرا که نقش بسیار مهمی در ساختار اثر دارد. حال در میزان پرداخت دستمزدها باید عواملی مانند موضوع و سوژه ای که دستمایه نگارش فیلمنامه شده را در نظر گرفت و وقتی سوژه جذاب و پرفروشی تبدیل به داستان می شود فیلمنامه نویس می تواند تقاضای دستمزد بالاتری کند. در مقابل اگر با یک فیلمنامه معمولی یا متوسط هم روبه رو باشیم تکلیف مشخص است و برای تهیه کننده مقدور نیست مبلغ بالایی را برای آن بپردازد اما به هر شکل قیمت گذاری برای فیلمنامه نویسان اتفاق خوبی است که می تواند به این مسیر جهت بدهد.

صباغ زاده در ادامه به نسبت رعایت عدالت در پرداخت دستمزدها و درجه کیفی کار فیلمنامه نویسان اشاره کرد و افزود: احتمالاً این طرح برای کسانی تصویب شده که عضو کانون فیلمنامه نویسان هستند و آنها هم طبعاً افراد حرفه ای اند و تهیه کنندگان هم نسبت به آنها شناخت دارند که این میزان کف دستمزد را به آنها پرداخت می کنند اما برخی که عضو انجمن نیستند حتی به ارقامی کمتر از موارد ذکر شده در این طرح هم تن می دهند برای این که بتوانند کار کنند تا به حوزه سینما و تلویزیون وارد شوند. البته در میان فیلمنامه نویسان تازه وارد هم گاهی استعدادهایی پیدا می شود که نمی توان آنها را نادیده گرفت.

کارگردان و فیلمنامه نویس خاک و آتش درخصوص میزان همخوانی ارقام اعلام شده از سوی کانون فیلمنامه نویسان و مبالغ پرداختی معمول و عرفی در سینما گفت: این مبالغ تقریباً پذیرفته شده است اما در نهایت منطق حکم می کند که فیلمنامه نویس و تهیه کننده با یکدیگر کنار بیایند. البته این را هم در نظر بگیریم که قشر فیلمنامه نویسان مانند بازیگران نیستند که دستمزدشان را بی خود و بی جهت بالا ببرند. پولی که در واقع این دوستان طلب می کنند برمبنای اثری است که تولید شده و این میزان دستمزد حق آنهاست.

وی درباره میزان اختصاص بودجه یک فیلم در بخش فیلمنامه نویسی گفت: مبلغی که برای فیلمنامه نویس از کل یک پروژه کنار گذاشته می شود، نسبت به بازیگران و شاید دیگر عوامل خیلی کمتر است اما باید تلاش کنیم زحمات این گروه هم نادیده گرفته نشود، چرا که نوشتن و تمرکز بر فیلمنامه بسیار سخت است و باید ساعت ها و روزها برای آن وقت گذاشت تا یک فیلمنامه به رشته تحریر درآید.

صباغ زاده در پایان گفته های خود به ضرورت شفاف سازی و ضابطه مند شدن دستمزدها تأکید کرد و افزود: به نظرم این مسئله نه تنها باید اتفاق بیفتد بلکه باید در همه بخش های سینمایی هم پیگیری شود. اگر این اتفاق که در حوزه فیلمنامه نویسی رخ داده در دیگر صنوف سینمایی هم به اجرایی شود حداقل می دانیم با چه چیزی روبه رو هستیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
ریاست انجمن صنفی منتقدان و نویسندگان آثار سینمایی به خسرو دهقان رسید و جواد طوسی نایب رئیس شد.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی خانه سینما، کامران ملکی، بازرس انجمن صنفی منتقدان و نویسندگان آثار سینمایی اعلام کرد: در اولین نشست هیأت مدیره این نهاد صنفی و در یک تعامل و تفاهم صمیمانه، هریک از اعضاء در مسئولیت های داخلی انجمن قرار گرفتند.

بر اساس این تعامل خسرو دهقان به اتفاق آراء ریاست هیات مدیره انجمن را به عهده گرفت و جواد طوسی در این دوره ترجیح داد به عنوان نایب رییس انجمن در کنار خسرو دهقان قرار گیرد.

بر همین اساس جعفر گودرزی که در دو دوره اخیر بالاترین رأی را در مجامع عمومی انجمن کسب کرده بود با تمایل خود از سمت های پیشین کناره گیری کرد و صرفاً مسئولیت سخنگویی و خزانه داری انجمن را پذیرفت.

از سوئی دیگر علی علایی در کمیته سه نفره عضویت انجمن قرار گرفت و سپیده ابرآویز هم بر اساس مصوبه شورای مرکزی پیشین، دبیری جشن نوشتار انجمن را برای برگزاری دوره ای پربار عهده دار است.

ملکی ادامه داد که خوشبختانه مسئله ثبت انجمن در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با پیگیری آقای گودرزی سرعت گرفت و به اتمام رسید و ان شاءالله به زودی شناسه ملی انجمن صادر خواهد شد و هویت قانونی و مستقل انجمن صنفی منتقدان و نویسندگان آثار سینمایی شکل خواهد گرفت.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس

در پی اعتراض روسای تعدادی از اصناف سینمایی فاطمه معتمد آریا از عضویت در هیات مدیره خانه سینما استعفا داد.

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری موج، شنیده ها حاکی است در پی اعتراض روسای تعدادی از اصناف سینمایی مبنی بر حضور همزمان فاطمه معتمدآریا به عنوان رییس انجمن صنفی بازیگران و عضوی از هیات مدیره خانه سینما که مغایر بند 30 فصل پنجم اساسنامه خانه سینما است از عضویت در هیات مدیره خانه سینما استعفا داد.

گرچه پیش از این اعلام شده بود که معتمد آرای قصد کاندیداتوری برای دوره جدید هیات مدیره خانه سینما را ندارد و بر همین اساس، مجمع عمومی انجمن بازیگران پس از هماهنگی با هئیت مدیره خانه سینما و نماینده وزارت کار وی را به عنوان رئیس شورای مرکزی انجمن بازیگران سینمای ایران انتخاب کرده است.

از سویی دیگر پیش از این خانه سینما اعلام کرده بود که با موافقت روسای صنوف 32 گانه و تائید وکیل خانه سینما، دوره دوساله قانونی هئیت مدیره خانه سینما که در تاریخ اسفند 97 به پایان رسیده، صرفا از جهت تطبیق گزارش مالی هیئت مدیره با حسابرسی مالی سال 97 به مدت سه ماه تمدید شده است و برگزاری مجمع عمومی به دهه سوم خرداد ماه موکول شده بود که هنوز این امر تحقق نیافته است.

این استعفای اجباری در حالی صورت می گیرد که به گفته روابط عمومی خانه سینما تاریخ فعلی تعیین شده برای برگزاری مجمع عمومی خانه سینما 28 مرداد ماه اعلام شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری موج
سینماپرس: بعد از مدت ها انتقاد و اعتراض برحق صنوف سنیمایی شنیده می شود فاطمه معتمد آریا از عضویت در هیات مدیره خانه سینما استعفا داده؛ سوأل اینجا است که چطور چند روز مانده به برگزاری انتخابات هیأت مدیره، مسئولان خانه سینما یاد عملکردهای غیرقانونی شان افتادند؟ آیا نقشه تازه ای برای فریب مسئولان و روسای صنوف طراحی شده است؟
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۳

به گزارش سینماپرس در حالی قرار است 28 مردادماه انتخابات هیأت مدیره خانه سینما پس از ماه ها تأخیر برگزار شود که به تازگی شنیده می شود بعد از مدت ها انتقاد و اعتراض جدی مسئولان صنوف فاطمه معتمدآریا از حضور در هیأت مدیره این نهاد استعفا داده است؛ البته این خبر به صورت رسمی از سوی روابط عمومی خانه سینما تأیید نشده و باید منتظر ماند و دید این اتفاق رخ داده یا اینکه هیأت مدیره خانه سینما همچنان بر مواضع غیرقانونی شان پافشاری می کنند؟

حضور همزمان معتمدآریا به عنوان رئیس انجمن صنفی بازیگران سینمای ایران و هیأت مدیره خانه سینما مغایر بند 30 فصل پنجم اساسنامه خانه سینما است، نکته ای که ماه های متمادی است رسانه های عدالت طلب و مسئولان صنوف سینمایی آن را بیان کرده بودند اما به دلیلی نامعلوم این بازیگر سینما از هیأت مدیره استعفا نداد تا اینکه در حالی که حدود 2 هفته به انتخابات هیأت مدیره جدید باقی است این کار را انجام داد.

یکی از اهالی سینما که مایل نبود نامش فاش بشود در این خصوص به سینماپرس گفت: سوأل اینجا است که چطور چند روز مانده به برگزاری انتخابات هیأت مدیره، مسئولان خانه سینما یاد عملکردهای غیرقانونی شان افتادند؟ آیا نقشه تازه ای برای فریب مسئولان و روسای صنوف طراحی شده است؟

لازم به ذکر است که مدت ها است بحث حضور صنوف ثبت شده خانه سینما در وزارت کار برای شرکت در انتخابات هیأت مدیره مطرح است که این مسأله با انتقادهای زیادی از سوی سینماگران روبرو شده و شنیده می شود که برخی از صنوف در پی تدارک برای برگزاری تجمع اعتراضی همزمان با انتخابات این نهاد صنفی هستند.

لینک خبر :‌ سینما پرس
برخی کارشناسان سینما معتقدند که دستورالعمل نظام درجه بندی سنی فیلم های سینمایی دارای ابهامات فراوانی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۳ سایت های دیگر : شعار سال

به گزارش خبرنگار حوزه سینمای گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا ، دهم اردیبهشت ماه امسال بود که پس از چند ماه گمانه زنی، دستورالعمل نظام درجه بندی سنی فیلم های سینمایی توسط سازمان سینمایی و امور سمعی و بصری ابلاغ شد. این آیین نامه در یک مقدمه، 16 ماده و 9 تبصره تدوین و بر مبنای آن رده بندی سنی برای فیلم های سینمایی در چهار دسته طبقه بندی شد:

گروه 9+: این فیلم دارای الفاظ یا صحنه های نامناسب برای کودکان است و تماشای آن برای کودکان زیر 9 سال توصیه نمی شود.

گروه 12+: این فیلم دارای صحنه های نسبتاً خشونت آمیز یا دلهره آور یا استعمال دخانیات و یا الفاظ نامناسب است و تماشای آن برای افراد زیر 12 سال توصیه نمی شود.

گروه 15+: این فیلم دارای صحنه های خشونت آمیز، ترسناک یا استعمال مواد مخدر یا روابط خلاف عرف جامعه و یا زبان تند و نامناسب است و تماشای آن برای افراد زیر 15 سال توصیه نمی شود.

گروه 18+: این فیلم دارای صحنه های افراطی از خشونت یا صحنه های استعمال مواد مخدر یا صحنه هایی تداعی کننده روابط زناشویی و یا الفاظ و حرکات نامناسب است و تماشای آن برای افراد زیر 18 سال ممنوع است.

رعایت این آیین نامه برای تمامی سینماها، تهیه کننده ها و پخش کننده ها لازم الاجرا عنوان شده و دفاتر پخش فیلم، سالن های نمایش فیلم، سامانه های برخط نمایش فیلم و سامانه های پیش فروش و فروش اینترنتی بلیت سینما مکلف به اطلاع رسانی درجه بندی سنی مندرج در پروانه نمایش فیلم ها در تمامی مواد تبلیغی، فضای فیزیکی و مجازی مرتبط با نمایش فیلم می باشند.

برای درجه بندی 18+ مدیران سینما مکلف به جلوگیری از حضور افراد زیر 18 سال به سالن های سینما هستند

چند روز بعد هم رئیس سازمان سینمایی از تشکیل یک شورای تخصصی با تخصص های مکمل برای درجه بندی سنی فیلم ها امسال خبر داد.

متن دستورالعمل نظام درجه بندی سنی فیلم های سینمایی را از اینجا بخوانید.

ابلاغ نظام رده بندی سنی با نظرات موافق و مخالف همراه شد. البته اغلب کارشناسان و اهالی سینما، اصل این کار را تأیید کرده و تنها درباره چگونگی اجرای آن تردیدهایی را مطرح کردند.

سیاست دوگانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه فیلم

سعید الهی منتقد سینما و کارشناس حوزه فرهنگ و رسانه یکی از منتقدان این طرح در یادداشتی که در همان روزها منتشر شد چنین نوشت: در ماده 3 دستورالعمل یادشده در متن همه مفاد مربوط به درجه بندی سنی گروه های 9+، 12+، 15+ و 18+ به عبارت مشترکی تحت عنوان صحنه ها، الفاظ و زبان تند و نامناسب در فیلم ها اشاره مستقیم شده است و این بدین معناست که ساخت چنین فیلم هایی همچنان در دستور کار مدیران سینمایی دولت دوازدهم قرار داشته و اراده ای برای تعدیل و یا حتی حذف مراتب ابتذال در سینما همچون برخی فیلم های اخیر که با شوخی ها و حتی حرکات رکیک جنسی (بخوانید نامناسب!) فضای نجیب سینمای کشور را مخدوش کرده اند، وجود ندارد .

این منتقد سینما با انتقاد از این موضوع گفت: چطور می شود وزارت ارشاد بنا به ادعای خود، از طریق شورای پروانه ساخت، تولید فیلم ها را ممیزی می کند و از سویی دیگر برای هم آن فیلم ها آیین نامه تهیه و منتشر می سازد؟ این رفتار دوگانه چه توجیهی دارد!؟

وی در ادامه نوشت: سازمان سینمایی با اتکا به چه مستندات قانونی، خود را مرجع صدور این دستورالعمل دانسته و به خود اجازه داده است درباره فیلم هایی که بر مبنای قوانین بالادستی فاقد مجوز هستند، آیین نامه اجرایی صادر کند؛ آن هم با تأیید تلویحی ساخت آثار سخیف و مبتذل و هویت بخشی به این گونه آثار که می تواند زمینه ای نامحسوس و نشان از حذف تدریجی شورای پروانه ساخت باشد!؟

الهی: این آیین نامه نشان داد که اراده ای برای تعدیل و یا حتی حذف مراتب ابتذال در سینما که فضای نجیب سینمای کشور را مخدوش کرده ، وجود ندارد

الهی همچنین نوشته است: مگر نه اینکه پیش ازاین بارها از سوی نهادها و دستگاه های بالادستی همچون شورای عالی انقلاب فرهنگی و هیئت وزیران، نقشه مهندسی فرهنگی و بالطبع آیین نامه های متعددی تدوین و صادرشده و سازمان سینمایی باید هرگونه دستورالعمل مرتبط با آن ها را در همان محل به تصویب برساند؟ آیا اساساً مراجع مذکور در جریان این بی قانونی هستند و اگر پاسخ مثبت است، چرا خود وارد عمل نشده و به اصلاح مصوبات گذشته خود نپرداخته اند؟

توجه به درجه بندی سنی به عنوان بخشی از فرایند تولید فیلم

اما از سویی دیگر یک نویسنده فیلم نامه و منتقد سینما در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با اشاره به این که یادآوری عوارض احتمالی استفاده از یک رسانه به مخاطبان وظیفه صاحبان رسانه یا اثر هنری است، گفت: این یک اصل حرفه ای است؛ سینما هم در موقعیت اکران کارکرد یک رسانه دارد. اگر فیلم ساز، تهیه کننده و پخش کننده این وظیفه را انجام نمی دهند، عملاً اخلاق حرفه ای را زیر پا می گذارند و از وجدان حرفه ای عبور می کنند. حتی اگر هیچ نظارت دولتی هم نباشد، عوامل تهیه کننده فیلم باید ملزم باشند که اصل درجه بندی سنی یک محصول رسانه ای را رعایت کنند.

شادمهر راستین افزود: حتی اگر نظارت دولتی نباشد، باید تولیدکننده و پخش کننده یک محصول رسانه ای اصل درجه بندی را رعایت کنند. متأسفانه نگاه مدیران دولتی و برخی فیلم سازان به بحث درجه بندی سنی همیشه به عنوان یک روش نظارتی بوده است. درصورتی که به نظر من درجه بندی سنی یکی از ارکان فرایند تولید فیلم است. رعایت نکردن آن مثل این است که شما یک محصول ناقص را تولید کنید. این مخاطب شناسی باید از همان ابتدای فرایند تولید صورت بگیرد.

وی با تأکید بر این که هیچ دستگاه نظارتی بالاتر از خود خانواده ها نیست درباره امکان و ضمانت اجرایی رده بندی سنی در سینماها گفت: این موضوع باید به یک مطالبه اجتماعی بدل شود. خانواده ها خودشان باید نسبت به این قضیه حساس باشند و از مدیران بخواهند که چرا یک محصول فرهنگی که درجه ای از خشونت یا مباحث حساسیت زا در آن وجود دارد را مشخص نکرده اند. ضمانت اجرای آن هم شرافت خانوادگی است که باید از متن جامعه برخیزد. با آیین نامه و بخش نامه این موضوع حل نمی شود.

بیچرانلو: رده بندی سنی، محصول پارادوکس هراس اخلاقی و اقتصاد گیشه

در همین ارتباط پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات نیز عصر روز گذشته نشستی را برای بررسی نظام درجه بندی سنی در اکران فیلم های سینمایی برگزار کرد. کیوان کثیریان کارشناس و منتقد سینما و عبدالله بیچرانلو عضو هیئت علمی گروه علوم ارتباطات اجتماعی دانشگاه تهران، سخنرانان این نشست بودند.

عبدالله بیچرانلو با اشاره به این که تعیین محدودیت سنی برای آثار سینمایی از سال 1930 و در انگلستان آغاز شده است، گفت: این طرح ناشی از رواج نوعی هراس اخلاقی از محتوای تولیدات عامه پسند برای کودکان و نوجوانان و زنان و همین طور دغدغه های تربیتی بود. با توجه به قدمت بیشتر سینما نسبت به سایر رسانه های تصویری، طبیعی بود که نظام رده بندی سنی از سینما آغاز شود و بعدها در فیلم های ویدئویی و بازی های رایانه ای نیز اعمال شد.

این استاد دانشگاه اظهار کرد: رده بندی سنی در سینمای آمریکا از سال 1968 و هم زمان با اوج گیری سینمای آمریکا به صورت جدی آغاز شد. از همان زمان پارادوکس هراس اخلاقی در مقابل اقتصاد گیشه وجود داشت. ازنظر آن ها برای تن ندادن به سانسور و ممیزی های بی ضابطه، راه حل میانه نظام رده بندی سنی بود. علاوه بر کشورهای غربی، کره جنوبی هم از آغاز دهه 90 رده بندی سنی را اجرا کرد. تا قبل از این تاریخ آن ها هم مثل ما در سینما نظام ممیزی دولتی را داشتند که نظام سختی هم بود. در سال 1996 دادگاه قانون اساسی کره جنوبی دولت را ناقض قانون اساسی دانست که این حکم منجر به معرفی نظام رده بندی سنی و الغای هیئت سانسور شد.

وی افزود: سینمای ایران در حال طی کردن یک روند تجاری شدن است. در این فضا که ارتباط تنگاتنگی با سینمای عامه پسند دارد گاهی تابوشکنی ها چه حقیقی و چه تصنعی رخ می دهد که با واکنش افکار عمومی مواجه این دغدغه ها، نقدهایی در فضای رسانه ای و افکار عمومی ایجاد کرد که به نوعی هراس اخلاقی انجامید. سازمان سینمایی با تدوین این آیین نامه به دنبال راه حل میانه ای رفته است تا اختلاف نظرها به گونه ای حل وفصل شود. این اقدام سازمان سینمایی که البته با تأخیر هم صورت گرفت، واکنشی به هراس اخلاقی بود که بر اثر تولید برخی آثار سینمایی به ویژه در حوزه سینمای کمدی صورت گرفت.

کثیریان: اجرای رده بندی سنی ارتباطی به افزایش تولید در ژانرهای کمتر کار شده ندارد

بیچرانلو عنوان کرد: آثار نظام رده بندی سنی از نگاه من موارد زیر است: کُندی نسبی تیغ ممیزی، تقویت سینمای تجاری و گیشه، افزایش امنیت و سلامت روانی خانواده ها در سینما، زمینه سازی احیای برخی ژانرها در سینمای ایران، ابزار کمکی سواد رسانه ای، تقویت فضای خودکنترلی به جای کنترل دولتی. از طرف دیگر اجرای رده بندی سنی زمینه ساز تعامل فیلم سازان و سازمان سینمایی به جای تقابل خواهد بود.

وی سپس به برخی ایرادات و ضعف های آشکار این آیین نامه پرداخت. ازجمله بند چهار ماده 3 این آیین نامه که رده بندی +18 را به رسمیت شناخته است. در تبصره 2 این بند آمده است: برای درجه بندی 18+ مدیران سینما مکلف به جلوگیری از حضور افراد زیر 18 سال به سالن های سینما هستند و در سایر درجه بندی ها مسئولیت اجرا بر عهده والدین یا همراه بزرگ سال است.

بیچرانلو با اشاره به این که اصولاً ساخت فیلم هایی که محتوا آن برچسب 18+ بخورد در نظام ارزشی و فرهنگی ما امکان پذیر نیست، گفت به فرض اکران چنین آثاری با چه مکانیسمی می توان جلوی ورود افراد زیر 18 سال به سینما را گرفت؟ از سوی دیگر در آیین نامه آمده است که در طول نمایش فیلم حداقل 5 نوبت، متن هشدار به صورت زیرنویس در فیلم درج شود که این زیرنویس 30 ثانیه قبل از نمایش بخش های نامناسب گروه سنی نمایش داده شود.این موضوع هم عملیاتی نیست چرا که کاملاً تمرکز مخاطب را به هم می زند و او را از فضای فیلم دور می کند.

کثیریان: رده بندی سنی کمکی به ژانرهای مغفول نمی کند

کیوان کثیریان نیز با تأکید بر این که موفقیت اجرای نظام رده بندی سنی بیش از هر چیز منوط به فرهنگ سازی و همکاری خانواده هاست، افزود: این موضوع باید در طول زمان فرهنگ سازی شود و مخاطبان و به ویژه والدین به این درک برسند که بچه ها را به فیلم های دارای محدودیت سنی نبرند. وجود چنین رده بندی برای ما لازم است. درباره اینکه این آیین نامه چقدر کارشناسی است نمی توان با قاطعیت اظهارنظر کرد چون متن اولیه ای در اختیار اهالی سینما و منتقدان قرار نگرفت و این آیین نامه به یک باره منتشر شد.

وی اظهار کرد: بااین حال به نظر من تدوین این نظام نامه خیلی باعجله بود. پرسش این است که در این زمان کم، تدوین کنندگان چگونه به صورت تخصصی این کار را کردند. آیا ما در شورای پروانه نمایش، روان شناس داریم؟ این مسئله کمی نیست و این تشخیص باید بر مبنای کار کارشناسی باشد. احساس من این است که چنین ترکیبی پاسخگوی ملزومات نظام رده بندی سنی نخواهد بود.

کثیریان بیان کرد: گمان نمی کنم اتفاق خاصی از دل این نظام رده بندی سنی بیرون بیاید چون مبنای ممیزی در کشور ما چیز دیگری است. ضمن اینکه ما فیلم اکشن نداریم که حالا مخاطب بخواهد صحنه های خشونت بار نیز ببیند. سوال این است که این نظام دقیقاً بابت چه مصادیقی ساخته شده است؟ چون ما در فیلم ها نه خشونت داریم و نه صحنه های مستهجن.

این کارشناس سینما عنوان کرد:به عنوان یک گام ابتدایی شاید بتوان گفت نظام درجه بندی سنی گام خوبی برای شفاف کردن معیارهای ممیزی است. ما در فیلم های دهه 60، آثاری همچون چون نرگس و روسری آبی راداریم که در آن دوره پخش شدند والان از نگاه بسیاری از مدیران قابل پخش نیستند. برعکس آن هم هست که آثار زیادی در آن دوران اکران نشدند و پس از مدتی حاکم ترین حساسیت و جنجال اکران شده و حتی از تلویزیون هم پخش شدند. معیارهای ممیزی تفاوت می کند و فصلی است.

کثیریان: نظام درجه بندی سنی گام خوبی برای شفاف سازی معیارهای ممیزی است

کثیریان گفت: مثلاً مسئولان برگزاری جشنواره فیلم فجر حضور در فیلم سینمایی سرکوب در این جشنواره را منوط به انجام 11 مورد اصلاحات کرده بودند که این اتفاق نیفتاد و این فیلم هم در جشنواره به نمایش درنیامد، اما الآن اکران عمومی شده است و جالب اینجاست که برای اجازه اکران فقط دو مورد اصلاحات داشت. که الآن هم در حال اکران است. پرسش اینجاست که آیا مخاطبان از بهمن ماه تا الآن متفاوت شده اند یا اجازه نمایش نسبت به شرایط آب و هوایی تغییر می کند؟!

دلیل استقبال سینماگران از رده بندی سنی

وی بیان کرد: به نظر می رسد این نظام درجه بندی برای نجات و به نمایش درآمدن برخی فیلم ها است. من احساس می کنم که پیاده کردن این آیین نامه اتفاق خاصی را رقم نمی زند. اجرای رده بندی محدودیت سنی ارتباطی به تولید اثر در ژانرهای کمتر کارشده ندارد.از نگاه من این که فکر کنیم با اعمال محدودیت سنی دیگر می توانیم شاهد تولید آثار جذاب و پرتعداد در ژانرهایی مثل سینمای پلیسی، وحشت و اکشن باشیم درست نیست. فیلم نساختن در این ژانرها به محدودیت های فنی و از همه مهم تر ضعف فیلم نامه های خوب و کارگردان های کاربلد مربوط است.

کثیریان در پاسخ به این پرسش خبرنگار خبرگزاری آنا که از تاثیر رده بندی سنی بر میزان فروش فیلم ها پرسیده بود گفت: فعلاً سینماگران از اعمال رده بندی سنی و دادن برچسب به فیلم ها استقبال کرده اند چون به هرحال آن ها به منفعت فیلم خود می اندیشند و این برداشت را دارند که فیلم هایی که در محاق توقیف است رنگ پرده را خواهند دید.ضمن این که شاید این موضوع را جدی نگیریم اما خیلی از فیلمسازان با تکیه بر همان اصل معروف که انسان به چیزی که از آن منع شود حریص تر می شود، برچسب محدودیت سنی را یک فرصت و تبلیغاتی برای جذب بیشتر مخاطب می دانند! در نتیجه بر خلاف آن چه به نظر می رسد حداقل در ماه های نخست اجرای طرح نباید انتظار داشته باشیم که فیلم های دارای محدودیت سنی با کاهش فروش مواجه شوند.

وی عنوان کرد: ما در این شورای تخصصی که سازمان سینمایی وعده آن را داده است، نیاز به متخصصان حوزه های مختلف روان شناسی، تربیتی، حقوقی و جامعه شناسی داریم.

درمجموع بررسی نظرات اهالی سینما و فرهنگ درباره نظام درجه بندی سنی فیلم های سینمایی نشان می دهد که این آیین نامه هنوز دارای نکات مبهم و خلأهای قانونی فراوانی است که باید مورد نقد و بررسی قرار بگیرد. از سوی دیگر به رسمیت شناختن آسیب های محتوایی و دادن رنگ و لعاب قانونی به آن ها خطر بزرگی است که در این آیین نامه آشکارا به آن اشاره شده است. به این ترتیب می توان گفت نظام رده بندی سنی تنها به حذف صورت مسئله پرداخته و در مسیر تعالی سینمای ایران قرار ندارد.

انتهای پیام/4072/4104/

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
گروه هنر یک تهیه کننده سینما گفت: پس از چهل سال فعالیت در سینمای ایران به این نتیجه رسیده ام که نباید به اظهارنظرهای بسیاری از مدیران توجه کرد، زیرا سرنوشت سینمای ایران برای آنان اهمیتی ندارد و فقط برای خوشایند مدیران بالا دستی اظهار نظر و اقدام می کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۳ سایت های دیگر : سینما سینما خبرگزاری برنا

عمده آثاری که در سینمای ایران تولید می شوند از کمک های دولتی بهره می گیرند و این مسئله از جانب هیچ فرد یا گروهی قابل کتمان نیست، حتی آثاری که به ظاهر خصوصی اند و با سرمایه های دولتی تولید می شوند به نحوی از وام ها یا ابزارهای دولتی استفاده کرده اند. حسین فرحبخش و عبدالله علیخانی به عنوان دو تهیه کننده سینما که سال هاست به صورت مشترک با هم کار می کنند در آثارشان کاملاً مستقل عمل کرده اند و آثار آن ها با هزینه کاملاً شخصی تولید می شود و آن ها اقدامی را انجام می دهند که سایرین فقط درباره آن سخن می گویند. با توجه به این موضوع با حسین فرحبخش به گفت وگو نشسته ایم که مشروح آن را در زیر می خوانید.

ایکنا – سال هاست در سینمای ایران در مقام تهیه کننده و کارگردان در ژانرهای گوناگون فعالیت می کنید و همواره از فیلم های شما در سینمای بدنه انتقاداتی وجود داشته است. درباره این موضوع توضیح دهید.
سابقه کاری من در سینما حدود چهل سال است و به همین جهت به این قبیل انتقادات عادت دارم، از ابتدای ورودم به سینما هیچ گاه نظر مسئولان سینمایی و منتقدان برایم اهمیتی نداشته است. زیرا مسئولان تنها درصدد جلب رضایت مدیران بالا دستی شان هستند و این که در سینما چه اتفاقی می افتد برایشان مهم نیست.برخی از منتقدان هم به دلیل نداشتن علم کافی درصدد نقد برمی آیند و حتی اصول کلی نقد را نمی دانند و یا مفهوم اثر را درک نمی کنند.

پیشنهاد می کنم کسانی که به آثار من و عبدالله علیخانی حمله می کنند از مجموعه آثاری که تولید کرده ایم، معدل بگیرند تا دریابند در تاریخ سینمای ایران، هیچ فرد یا گروهی نبوده که بتواند به این میزان برای سینما پول سازی کند. البته این ارزیابی به سینمای بعد از انقلاب خلاصه نمی شود، بلکه درباره سینمای قبل از انقلاب هم این موضوع صادق است، برای مثال فیلم سینمایی کما حدود 18 سال پیش اکران شد، زمانی که شاید کل کشور 250 سالن بیشتر نداشت، نزدیک به دو میلیون نفر این فیلم را تماشا کردند. این میزان استقبال بیانگر رویکرد مخاطبان نسبت به یک اثر است.

خانواده در سینمای ایران فاکتور اصلی است و من اثری تولید می کنم که از برای همه سنین مناسب باشد. در تمامی آثارم هم به اصولی اخلاقی و مذهبی پایبندم و هیچ امر خلاف شرعی در آثارم نمایش داده نمی شود و رعایت قوانین یکی از اصول جدی کارم است. فعالیت هایم تنها به یک ژانر خلاصه نمی شود و فیلم های کمدی هم در پرونده کاری ام وجود دارد و آثار جدی ام هم مخاطب فراوانی را جذب کرده است.

شاید بتوان گفت که در سینمای ایران به جز من و عبدالله علیخانی تهیه کننده دیگری وجود ندارد، زیرا اگر پرونده مالکیت فیلم ها را ارزیابی کنید در می یابید همه تهیه کننده ها حق العمل کارند، حتی آن هایی که مدعی ساخت فیلم با هزینه شخصی اند نیز در این زمره قرار می گیرند. البته شاید عده ای برای مقطعی آثار شخصی تولید کرده باشند اما این فعالیت ها مستمر نبوده و پس از مدتی متوقف شده است.

ایکنا یکی از انتقاداتی که به برخی آثارتان نظیر ایکس لارج مطرح می شود، تخریب خانواده و اشاعه فرهنگ نامناسب گفتاری است. درباره این موضوع برایمان توضیح دهید.

به دلیل حساسیت های شخصی که به این مسئله دارم اصلاً این نقد را نمی پذیرم و اگر کسی در این زمینه نقد دارد بخشی از آثارم را که در آن بی ادبی صورت گرفته است برای نمونه ذکر کند، زیرا این قبیل نقد ها پایه و اساس علمی ندارد. به همین جهت وقتی می گویم نقد های منتقدان را نمی پذیرم بیراه نگفته ام. شاید بهتر باشد این جلساتی که با عنوان نقد در برنامه های تلویزیونی ساخته می شود، نوعی مزاح است که سبب تفریح مخاطبان می شود.

بی توجهی به اظهارنظر های بسیاری از منتقدان تنها روش من نیست، بلکه بسیاری از مخاطبان نیز همین واکنش ها را دارند و اگر قرار بود مردم برای نظر مخاطبان اهمیت آنچنانی داشته باشد نباید بسیاری از آثار جزء پرفروش ها نبود و عمده آثاری که نقد می شدند دچار ورشکستگی می شدند.

ایکنا در سال های اخیر درباره سبک زندگی ایرانی – اسلامی اظهارنظر های متعددی صورت گرفته است، اما رویکرد واحدی در این زمینه وجود ندارد. شما به عنوان یک سینماگر قدیمی در این زمینه چه نظری دارید؟

در ابتدا باید گفت، سبک زندگی ایرانی – اسلامی را نمی توان از هم تفکیک کرد، زیرا در یک جامعه دینی تمامی موضوعات تحت تأثیر دین است و نمی توان روش زندگی را از آن جدا کرد. موضوع دیگر این که بهترین محل برای تبلیغ سبک زندگی سینمای ملودرام و کمدی است، هرچند شاید بتوان در فیلم های اجتماعی و اکشن هم به این موضوع پرداخت، اما تصور من این است که آثار ملودرام در این زمینه تأثیرگذارترند.

ایکنا – شما در مقام کارگردان هم آثاری چون زندگی خصوصی ، مستانه و... را تولید کرده اید. در حوزه تهیه کنندگی نیز فیلم هایی چون آواز قو ، بهشت پنهان ، دو روی سکه و... را در کارنامه خود دارید. این کارنامه بیانگر آن است که قادرید هم فیلم خوب تولید کنند و هم اثرتان پرفروش باشد. پس چرا سراغ تولید آثاری نظیر ایکس لارج ، خالتور و... رفته اید؟

زمان و مکان بیانگر آن است که چه سبکی را برای فیلم سازی باید انتخاب کرد، زیرا تا زمانی که امنیت اقتصادی در حوزه فرهنگ وجود نداشته باشد قطعاً نمی توان آثار فاخر تولید کرد. فیلم هایی نظیر زندگی خصوصی و مستانه آثاری اند که دو هفته از بعد از اکران پایین کشیده می شوند و مستانه نیز بدون کوچک ترین حمایت تبلیغی روی پرده رفت. آیا از نظر شما صحیح است که در چنین شرایطی که امنیت اقتصادی سینما تأمین نیست این قبیل آثار تولید شوند.

ایکنا – در پرونده کاری شما فیلم های اکشن پرفروشی نظیر نیش ، غافله و... وجود دارد. به عنوان یک سینماگر بگویید چرا در سینمای ما دیگر فیلم اکشن ساخته نمی شود؟

این سؤالی است که من علاقه مند بودم روزی از من پرسیده شود. کاش می دانستید در دهه هفتاد درباره تولید این آثار چقدر ناسزا شنیده ایم و ایرادات فراوانی درباره ساخت آثاری مانند عقرب مطرح بود. در صورتی که حتی امروز هم نمی توان چنین پلان هایی را ثبت کرد و سؤال اینجاست که آیا در این شرایط اقتصادی منطقی برای این کار وجود دارد؟

گفت و گو از داوود کنشلو

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
سینماپرس: محمدتقی فهیم منتقد در یادداشتی به مسایل مبتلابه فیلمنامه نویسان در سینمای ایران اشاره کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۳ سایت های دیگر : خبرگزاری آریا

به گزارش سینماپرس ، محمدتقی فهیم روزنامه نگار و منتقد در یادداشتی به مساله فیلمنامه نویسی و اهمیت آن در سینمای ایران پرداخته است.

متن یادداشت بدین شرح است: به دلیل ارزشمند نبودن فیلمنامه در ایران و بحث بودجه که اصولا به اندازه کافی ارایه نمی شود، بالاخره باید میزان دستمزد فیلمنامه نویسان ساماندهی شود و تعیین سقف دستمزد با این دید، ایده خوبی است. ارزش فیلمنامه و حجم آن، نیاز تهیه کننده به اثر و... می تواند قیمت را تعیین کند، اما این امر در سینمای ایران مخدوش است. تقریبا متضررترین آدم های سینما، فیلمنامه نویسان هستند. گفته می شود یک درصد از بودجه سینما به بخش فکری فیلمسازی یعنی فیلمنامه نویس می رسد.

این که چه مولفه هایی یک فیلمنامه را از دیگری متمایز می کند، بحث مهم تری است. شوراهای ما در مرحله تصویب فیلمنامه، کار را دقیقه ای قیمت گذاری می کنند و همین مساله اشکال بزرگی در دنیای فیلمنامه نویسی است. فکر می کنم به جای زمان، مولفه های محتوایی و رویکردهای تحقیقی اثر را باید در نظر گرفت یعنی بررسی کرد که یک فیلمنامه چقدر بحث تحقیقاتی دارد و افراد برای پژوهش های میدانی یا کتابخانه زحمت کشیده اند. این نوع آثار نیازمند صرف زمان بیشتری هستند و فرد باید به ادارات مختلف و مکان های گوناگون برود تا به نتیجه برسد. نمی توان اثر تحقیقی را با اثری که نویسنده ذهنی در خانه اش نوشته، یکی دانست.

گاهی معروف بودن نویسنده در قیمت کار اثرگذار است درحالی که نباید این طور باشد و در درجه اول، کیفیت متن مهم است. در کارهای سفارشی، شاید شهرت نویسنده اهمیت داشته باشد، اما همیشه این طور نیست. ما به جای مولفه های زمانی به بحث ارزشی باید توجه بیشتری داشته باشیم. در سینمای دنیا نگارش برخی فیلمنامه ها ممکن است سال ها طول بکشد و حتی به صورت گروهی روی اثر کار کنند، ایده مال شخص دیگری باشد، دیالوگ ها را نویسنده دیگری بنویسد و... اما در سینمای ما چنین چیزی وجود ندارد و جز معدود افرادی در تلویزیون و سینما، نویسنده های زیادی نداریم که آن ها هم معمولا سرشان شلوغ است و سفارش هایی در دست دارند. امروز همه دنبال این هستند که بدانند فیلمنامه را چه کسی نوشته، درحالی که چنین رویه ای غلط است و حتی به نظرم باید متن را بدون نام بررسی کرد و نظر داد. مخاطب، ضلع اساسی فیلمنامه است. وقتی کمپانی مطرحی از بین تعداد زیادی فیلمنامه یکی را انتخاب می کند، در این فکر است که چقدر در جذب مخاطب موفق خواهد بود؟ وجود این عامل، بازگشت سرمایه را تضمین می کند و باید همه این ویژگی ها را برای تعیین میزان دستمزد فیلمنامه نویسان در نظر داشت.

لینک خبر :‌ سینما پرس
فیلم های حادثه ای و سیاسی در دهه 70 جزو پرفروش ترین فیلم های دوران خود بود که توانست ضمن حفظ منافع ملی سینما را زنده نگه دارد و تنوع ژانر ایجاد کند. این سینما در سال های پایانی این دهه با رویکرد مدیران سینمایی وقت نابود شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۳ سایت های دیگر : همسو نیوز هنر نیوز

به گزراش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا ، در دهه 60 و 70 یکی از جذاب ترین و معروف ترین فیلم های سینمایی در قالب گونه سیاسی و حادثه ای قرار دارد. فیلم هایی که مضامین جاسوسی، قاچاق و امنیتی دارد و بعضا با مضامین دفاع مقدسی نیز مرتبط است. این سینمای پربار رفته رفته در انتهای دهه 70 کمرنگ می شود و دیگر اثری از آن به گونه ای که در آن سال ها وجود داشت دیده نمی شود. یکی از کارگردانان به نام آن دوران شفیع آقا محمدیان است. کارگردان فیلم هایی چون راننده سفیر ، مروارید سیاه ، فرار از جهنم و چشم عقاب است. فیلم هایی که عموما آن ها را با بازی فرامرز قریبیان و جمشید هاشم پور می شناسیم. با او درباره سینمای سیاسی خاص خود و دورانی که طی کرده است و علت افول آن سینما و ضعیت فعلی سینمای سیاسی صحبت کردیم.

آقای آقا محمدیان درباره سال های دهه 70 و سینمای سیاسی آن دوران بگویید و اینکه چرا از سال 78 به بعد دیگر به طور جدی فیلم حادثه ای نساختید؟

ساختن فیلم سیاسی و حادثه ای بسیار سخت است خصوصا در دورانی که تکنیک چندانی به کمک آن نمی آمد. عمدتا بچه هایی سراغ این سینما می رفتند که عاشق این سینما بودند. شرایط آن سال ها هم اینطور بود که هر کسی بنابر حس علاقه و وظیفه ای که به انقلاب داشت وارد سینما می شد.

مثلا زمانی که راننده سفیر را می ساختم در زمان شهید آوینی بود، یک نفر داستانی را آورد که هم نگاه راهبردی داشت و هم قدرت فرهنگ سازی را داشت و هم اینکه سینمای ما فاقد آن نگاه بود و افرادی که در آن کار کردند نیز همه افرادی بودند که برای اولین بار در یک کار سینمایی وارد می شدند مانند مرحوم حبیب الله کاسه ساز، مهدی عظیمی، حبیب بهمنی و... پس همه ما دور هم جمع شدیم چون هدف مشترکی داشتیم. این فیلم اول یک سریال بود ولی چون نگاه صریحی نسبت به انگلیس داشت در سینما به صورت فیلم اکران شد. بعد مانده بودیم که چه بکنیم با مشورتی که با ارشاد وقت داشتیم گفتند که اگر از آن یک نسخه سینمایی درآورید آن را اکران می کنیم ولی باز کار به نظر آن ها هم تند بود و برای همین برخی از دیالوگ ها را عوض کردیم و بعد از ساخت فیلم دیالوگ ها را دوبله کردیم. وقتی هم که فیلم را اکران کردیم بسیار خوب دیده شد و از حد انتظارم بالاتر بود.

فیلم راننده سفیر

چرا؟ چون موضوع بسیار جذابی داشت. مردم از حقایقی باخبر می شدند که پشت پرده بود. مثلا اینکه چطور یک سفیر انگلیسی که زبان فارسی و عربی وفرانسه بلد است در تهران دچار حوادث خاصی شود. این فیلم بازیگران خودش را از نابازیگران تازه کار انتخاب کرد که برای اولین بار داشتند بازی می کردند. فیلم توانست در گیشه خرج خودش را درآورد. پس شکل گیری سینمای سیاسی و حادثه ای بدون شک مرهون عشق و علاقه بوده است. تعداد زیادی از جوانان وارد جبهه شده بودند و باید مردم هم از مسائل سیاسی روز کشور باخبر می شدند. بعد از این کم کم سینمای سیاسی جان خودش را گرفت و بعد آن فیلم مروارید سیاه را ساختیم.

در دوران دهه 60 سینمای سیاسی نداشتیم؟

داشتیم ولی خیلی جدی نشده بود. زیرا خیلی کوتاه و گذرا بود عمدتا هم توجه خود را به زمان شاه داشت و نقدهای خود را به آن دوران وارد می کرد. ولی این فیلم ها به اتفاقاتی که در جمهوری اسلامی رخ داده بود می پرداخت. مروارید سیاه هم برای اولین بار موضوع فورمول های هسته ای را بیان می کرد که در آن آمریکایی ها دنبال این هستند که نگذارند تا ایرانی ها به این فورمول دست پیدا کنند. در این فیلم برای اولین بار از مانیتورهای بزرگ شهرداری استفاده شد که در آن افراد را دنبال می کردیم. آن موقع می گفتند فیلم، جیمز باند ایرانی است. در این فیلم هم آقای فرامرز قریبیان نقش اصلی را داشتند و خیلی خوب درخشیدند.

فیلم بعدی هم بر اساس خاطرات فردوست بود که می گفت در برخی از گوشه کنارهای ایران آمریکایی ها مکان های مخفی دارند و از آنجا فعالیت های مخفی می کنند که مثلا زمانی اگر شوروی حمله می کرد بتوانند حملات آن ها را از آنجا کنترل کنند. در این فیلم قرار است که یک مامور آمریکایی بیاید تا آثار باقی مانده را ازبین ببرد. ما می خواستیم وسعت عملیات آمریکایی ها را نشان بدهیم.

فیلم بعدی من روی خط مرگ با یک مضمون ملی و تاریخی و فرهنگی بود. در آن زمان رهبر انقلاب دستور داده بودند که آثار تاریخی و ملی ما دارد از کشور خارج شود و باید جلوی آن گرفته شود. من هم بنا به دستور مقام معظم رهبری (ره) رفتم و فیلمی ساختم که تعدادی از ماموران در حال مبارزه و رد گیری قاچاق آثار تاریخی هستند. این فیلم هم جزو ضرورت های کشور بود که در زمان خود ساخته شد.

بنابراین شما در کنار فیلم های سیاسی و حماسی دفاع مقدس فیلم با رویکرد تاریخی و ملی هم داشتید.

بله، در این فیلم نشان دادم که اگر یک مجسمه کوچکی از کشور خارج شود داخل آن می تواند گنجینه ویژه ای وجود داشته باشد. در آن زمان هم ما مشکلات زیادی در حوزه تکنیک فیلم داشتیم که اگر بدانید وحشت می کنید که برای ضبط یک سکانس شاید باید بارها تصویربرداری می کردیم. باید تمام چیزهایی که می خواستیم را ذهنی بسازیم.

در کار آخر خود چشم عقاب هم به قاچاق اسلحه پرداخیتم که قاچاقچیان قصد داشتند تا اسلحه ها را به دست ضد انقلاب ها و منافقین برسانند. این فیلم ها همه برای کشاندن مخاطب به سینما به جذابیت های اکشن نیاز داشت و البته به فیلمنامه و قصه خوب و درست و سرپا؛ چیزی که الان مشکل مهم سینمای ما است فیلمنامه است. استاد من در دانشگاه سوربن فرانسه می گفت که اگر دیدی که فیلمنامه ای قدرت لازم برای آوردن مردم به سینما را ندارد آن را آرشیو کن؛ من فیلمنامه را که خواندن دیدم به جذابیت سینمایی یعنی اکشن نیاز دارد تا بتواند مردم را به سینما بیاورد. برای همین در عموم فیلم های حادثه ای خودم از قدرت اکشن استفاده کردم.

مدیریت فرهنگی پایان دهه 70 سینمای حادثه ای را نابود کرد

آیا سینمای سیاسی و حادثه ای مشتیری خاص خود را هنوز دارد؟

بله دارد ولی برای اینکه بتوان فیلم خوب در این زمینه ساخت باید ساختار مناسب را ایجاد کرد. باید فیلمنامه خوب و قوی نوشت و در آن از جذابیت های لازم این سینما یعنی اکشن و حادثه استفاده کرد. امروز در آمریکا فیلم های این سبکی ساخته می شود همراه با جلوه های بصری قوی است. اینکه کجا و چه موقع و در چه فیلمی از آن استفاده کنیم مهم است که هالیوود به آن رسیده است. یک نمونه اخیر ایرانی سریال گاندو است. این سریال به دلیل موضوع خودش جذاب است و الا می توان ایراداتی هم از آن درآورد. این موضوعات بسیار جذاب است که هیچ وقت تکرار شدنی نیست. برای اینکه با تفکر و نیاز روز مردم همخوان می شود. آیا هر سال که هالیوود از این سبک فیلم ها می سازد تکراری و خسته کننده است؟ تازه سوژه های جذاب و جالب تر هم اضافه شده است.

مثلا من در تمام آن چند سال فیلمبردار، بدلکار و دیگر عوامل سینمای اکشن و حادثه ای را تربیت کردم مانند محمود بصیری که از بچه های کاربلد جلوه های ویژه بود. او در فیلم فرار از جهنم قرار بود که یک ماشین شورلت را چپ کند ولی امکان داشت که به خاطر نزدیکی اش به دریاچه داخل آن بیافتد. اما او آنقدر کار خودش را خوب بلد بود که نه تنها داخل دریاچه نیافتاد بلکه ماشین بعد از واژگون شدن نهایتا روی چرخ ها ایستاد. یا مثلا آقای صفایی پور خودش به من گفت که آقای آقامحمدیان این آخرین فیلمی است که با شما کار می کنم چون قرار نیست دیگر فیلم اکشن ساخته شود.

بعدها در جایی به مرحوم آقای داد گفتم که شما خودت با چه فیلمی وارد سینما شدی؟ گفت کانی مانگا. گفتم این فیلم در چه ژانری قرار دارد؟ اکشن و دفاع مقدس. اما عجیب بود که در عین حال جلوی سینمای اکشن را گرفت. او آدم صادق و شریفی بود شاید اینگونه به نظرش رسیده بود که برای زده نگه داشتن سینمای ایران باید این کار را بکند که فیلم سیاسی و اکشن دیگر ساخته نشود. ایشان و دیگران فکر می کردند که باید سینمای ایران از چارچوب بسته کشور خارج شود. اما من می گویم که نه تنها خارج نشد بلکه هنوز هم خارج نشده است چون فیلم هایی که بیرون می رود همه در جشنواره ها است و در سینماهای سرتاسر دنیا نمایش داده نمی شود. پس باز ما دنبال جشنواره بودیم تا سینماهای خارج. کدام از فیلم های ما بعد از حضور در جشنوراه خارج از کشور اکران کلان در همه دنیا شده است، کدام؟ فیلم های آقای فرهادی هم که پخش می شود سرمایه گذار خارجی دارد.

سینماهای شهرستان ها با سینمای اکشن زنده بود. برای همین فیلم ها که به شهرستان ها می رفتم سینمادارش ما را دعا می کرد که شما با فیلمتان سینمای ما را زنده کردید. بنابراین تفکر و نگاه روشنفکرانه و جشنواره پسند که بر سرکار آمد همه چیز را خراب کرد. واقعا سینمای دفاع مقدس را نابود کرد وبه سیمای سیاسی و ارزشی لطمات جبران ناپذیر وارد کرد.

چشم عقاب پنجمین فیلم پرفروش سینمای دهه 70 به اعتراف مجله دنیای تصویر است. پس اگر مدعی هستیم که فیلم باید بفروشد و خرج خود را درآورد باید قبول کنیم که با بایکوت آن سبک فیلم های سینمایی به خود سینما هم ظلم کرده است. این فیلم ها مشتری خود را داشتند و دارند. حتی این فیلم ها بدون شک قدرت اکران در منطقه را دارند.

ابراهیم حاتمی کیا اراده آهنین دارد

البته در دهه 80 فیلم های سینمایی حادثه ای و اکشن بسیار کم ادامه دارد و برخی از فیلمسازان ما مثل آقای حاتمی کیا فیلم می سازد. علت آن چیست و چرا شما کلا کنار رفتید؟

البته یک علتی که من کم کار شدم به کار مدیریتی که در چند سال داشتم هم برمی گردد و البته در همان مدتی که در مرکز گسترش مدیر بودم 25 تا فیلم اولی ساخته شد و هنوز به عنوان مشاور فیلم هم حضور دارم ولی اگر از من بپرسید می گویم که واقعا فردی مانند ابراهیم حاتمی کیا اراده آهنین دارد. او از نظر تکنیک و سواد سینمایی واقعا برای خود استاد است ولی باز ایشان هم به خاطر همین مشکلات و مانع تراشی ها کلی اذیت شد و نتوانست خیلی فیلم بسازد و حتی دوبار فیلم هایش توقیف شد.

نکته دیگر اینکه نباید سینما ر افقط صنعت صرف دید اگر اینگونه ببینیم سینما نابود می شود مانند بلایی که بر سر سینمای ایتالیا آمد و آن را نابود کرد. اما سینمای آمریکا فقط به سینما به عنوان یک صنعت نگاه نکرد و جنبه فرهنگی و رسانه ای آن را هم در نظر گرفت و باعث شد که تنوع ژانر را در نظر بگیرد و قلق و ذائقه های متنوع مخاطب را در نظر داشته باشد. مثلا فیلم جان ویک که الان شماره جدیدش دارد ساخته می شود درست است که یک فیلم حادثه ای صرف است ولی در بطن خود حرف هایی هم دارد. برای جوانان جذاب است و حرف های مهمی را برای آنا می زند. ما هم نباید به سینما به عنوان یک صنعت نگاه بکنیم و فراموش بکنیم که سینما حرف های مهمی برای تمام سلایق و ذائقه ها دارد. جنبه رسانه ای سینما را نباید نادیده بگیریم. ما در آن سال ها بیشتر دنبال بزرگ کردن صنعت سینما بودیم تا فرهنگ سازی؛ اگرچه که بزرگ کردن آن ضرورت داشت و منطقی بود ولی نه به قیمت از دست دادن فرهنگ سازی و نگاه راهبردی.

شفیع آقا محمدیان و حبیب بهمنی پشت صحنه راننده سفیر

منافع ملی ما در سینمای راهبردی باید حفظ شود

وضعیت سینمای سیاسی فعلی را چگونه می دانید آیا آینده خوبی برای آن در نظر دارید؟

سینمای سیاسی فعلی ما دارای اراده هایی است و در چند سال گذشته فیلم های خوبی مانند ماجرای نیمروز و همینطور سیانور ساخته شد ولی باید تعداد بیشتری ساخته شود. ما نباید بگذاریم محمود رضوی و مهدویان و بهروز شعیبی اذیت شوند و از سینمای سیاسی رانده شوند. بلکه باید آن ها را حفظ کرد و در عین اینکه آزاد هستند تا فیلم های اجتماعی و درام هم بسازند حضورشان در این سینما کم رنگ نشود. ولی برای ساخت این سینما باید اراده را تقویت کرد. نباید اجازه داد که با تغییر دولت ها نگاه و تفکر سینمایی هم به طور چشمگیر عوض شود. منافع ملی ما در سینمای راهبردی باید حفظ شود و نباید اجازه داد که با تغییر مسئولین و مدیران سینمایی هم همه چیز تغییر کند. مانند وزارت امور خارجه که نباید سیاست های آن به طور کامل تغییر کند چرا که اگر هر بار بخواهد عوض شود که دیگر نمی توان به سیاست های آن کشور اعتماد کرد. در سینما هم نباید همین رویکرد باید وجود داشته باشد. اگر در سینمای ما فیلم های سیاسی زیاد شوند رقابت ایجاد می شود و فرهنگ سازی این سبک فیلم شدت می گیرد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
بازیگر مرد معروف ایرانی ضمن گلایه از وضعیت سینما پیرامون این موضوع به شرح جزئیاتی پراخت.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ، پرویز فلاحی پور بازیگر مشهور پیرامون مشکلات معیشتی برای بازیگران پیشکسوت گفت: مشکلات فراوانی هم اکنون بازیگران پیشکسوت را دوره کرده، اما واقعاً آیا راه چاره ای وجود دارد، ما این مشکلات را می دانیم، ولی به واقع چه باید کرد و یا اصلاً چه کاری از ما بر می آید.

وی با اشاره به کاهش تولیدات تصویری نسبت به سال های گذشته افزود: به تبع کاهش تولیدات سینما باعث شده تا خواسته و یا ناخواسته باند های انتخاب بازیگر تشکیل شوند و تمامی آثار تنها توسط افرادی محدود تولید می شود.

بازیگر سریال شهرزاد در همین راستا ادامه داد: تولیدات دست عده خاصی افتاده که از حضور همیشگی خود در این عرصه مطمئن هستند، دور هم جمع شده و اثری را تولید می کنند و به واسطه اطمینانی که از جایگاه خود دارند به هیچ وجه کیفیت برایشان مهم نیست.

وی با اشاره به کم کاری خود بعد از سریال شهرزاد تاکید کرد: امروزه کیفیت در سینما و بازیگری بی معنا شده است، من با کلی وسواس و مطالعه نقشم در سریال شهرزاد را بازی کردم، اینکار را انجام دادم تا مخاطب از من راضی باشد، اما حاصل آن هم تلاش شش ماه بیکاری است، اگر امروز وضعیت بازیگری ما رو به قهقرا رفته به دلیل همین انتخاب های غیر اصولی و غلط است.

بازیگر سریال شب دهم با اشاره به وضعیت بد سینما اضافه کرد: متاسفانه همه چیز قاطی شده و اصلاً مشخص نیست چرا تا این حد وضعیت ناراحت کننده شده است، روزانه شاهد این هستیم که برخی بازیگران در فضای مجازی اظهار نظر سیاسی می کنند، شما بروید به بازی تان برسید، شما را چه به اظهار نظر سیاسی.

وی با اشاره به بیکاری چند ماهه خود ادامه داد: حال همه می گویند که چرا از پرویز فلاحی پور خبری نیست، مطمئن باشید که کارگردانان می دانند که من بیکار هستم، اما هیچ وقت سراغم نمی آیند، چون می دانند از آن دسته کار های افتضاح را بازی نمی کنم، این کارگردانان دنبال بازیگری هستند که جلوی دوربین برایشان برقصید و به دنبال بازی خوب نیستند.

این بازیگر پیشکسوت با اشاره به پوشش برخی بازیگران اظهار کرد: من نمیفهمم چرا هنرمندان و بازیگران ما در لباس پوشیدن می خواهند ادای فرنگی ها در آورند؟، هنرمند بودن به یک کلاه گذاشتن و شال گردن انداختن نیست، متاسفانه یک بازیگر با کلاه و شال و شلوار پاره بیشتر مورد توجه قرار می گیرد، از طرفی باید تاسف خورد که این ها الگو های نسل های آینده ما هستند.

فلاحی پور در ادامه همین مطلب خاطرنشان کرد: ما در یک مملکت اسلامی زندگی می کنیم، ما سال ها در برابر غرب ایستادگی کرده ایم، اما متاسفانه از درون هویت خودمان را فراموش کرده ایم، هنرمند در جامعه دارای رسالت است و باید بیشتر به رفتار خود توجه کند.

منبع:میزان
انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
سینماپرس: در حالی که پیش از این تعدادی از مسئولان صنوف زیرمجموعه خانه سینما هشدار داده بودند که ثبت صنوف سینمایی در ذیل وزارت کار و رفاه اجتماعی موجب انحلال خانه سینما و تأسیس صنوف موازی در شهرها و شهرستان های مختلف می شود اکنون با ثبت رسمی خانه سینمای مستند قم این موضوع ابعاد جدیدی به خود گرفته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۳

به گزارش سینماپرس پیش از این شنیده شده بود که نماینده رسمی وزارت کار و رفاه اجتماعی که در خانه سینما حضور دارد و در مجامع عمومی صنوف شرکت می کند گفته در صورت ثبت تمامی صنوف در وزارت کار خانه سینما وجاهت رسمی خود را از دست خواهد داد و ماهیت آن از بین می رود و وزارت ارشاد هم دیگر به این نهاد هیچ کمک مالی نمی تواند بکند!

حال در اتفاقی عجیب شاهد ثبت رسمی خانه سینمای مستند قم هستیم! اتفاقی که باز هم بازار انتقادها و اعتراضات نسبت به عملکرد هیأت مدیره خانه سینما را داغ می کند. سوأل اینجا است که چرا هیأت مدیره کنونی خانه سینما همچنان مصر بر رفتارهای خود هستند؟

به نظر می رسد از این پس تمامی صنوف زیرمجموعه خانه سینما که مجبور به ثبت در ذیل وزارت کار شده اند و اینک به عنوان انجمن صنفی کارگری استان تهران شناخته می شوند می توانند در همه شهرستان ها صنوف موازی تشکیل دهند! اینکه چرا هیأت مدیره خانه سینما صنوف را وادار به ثبت در وزارت کار می کند همچنان ابهامات زیادی را با خود به همراه دارد.

فارغ از این مساله جالب است که با مجوز اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم به راحتی خانه سینمای مستند قم ثبت می شود و خانه سینما در حالی که می توانست با تدبیری ساده به راحتی فرآیند ثبت قانونی صنوف در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در نهایت تثبیت قانونی خود را طی نماید، در اقدامی که بیشتر به لجبازی کودکانه شبیه است خود را در چاه یک تصمیم اشتباه فرو برده است!

لینک خبر :‌ سینما پرس
تهران- ایرنا- تهیه کننده فیلم سینمایی من مادر هستم ، گفت، در حال حاضر بیش از 90 درصد آثار تولید شده در سینمای ایران با سرمایه بخش خصوصی ساخته می شود و سرمایه گذاران در این حوزه باید حدود مسائل اقتصادی را رعایت کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴

سیدغلامرضا موسوی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا، درباره ورود سرمایه بخش خصوصی به سینمای ایران، اظهار داشت: در حال حاضر بیش از 90 درصد آثار تولید شده در سینمای ایران با سرمایه بخش خصوصی ساخته می شود اما بحث مطرح این است که این ها چه نوع سرمایه ای است؟

وی افزود: چند سال پیش همزمان با تولید مجموعه شهرزاد برای شبکه نمایش خانگی، هشدار دادم که امکان دارد سرمایه هایی مطمئن و سالم وارد این حوزه نشود. این مساله خیلی جدی گرفته نشد و فقط در حد گفتگوهای مطبوعاتی باقی ماند.

این تهیه کننده سینما با تاکید بر اینکه سینمای ایران نیاز به تزریق پول توسط بخش های خصوصی مختلف دارد، ادامه داد: آثاری که در سال تولید می شوند به جز تعداد معدودی که از بودجه دولتی استفاده می کنند، با سرمایه گذاری خصوصی ساخته می شوند. در بحث تولید آثار سینمایی شاید بیش از 150 تا 200 سرمایه گذار داریم که از این میان ممکن است تعداد انگشت شماری باشند که سرمایه آن ها سالم به حساب نمی آید.

موسوی اظهار کرد: هر نوع سرمایه ای (سالم یا ناسالم) هنگامی سینما را دچار مشکل می کند که اقتصاد آن را ملتهب کند. زمانی که در پرداخت هایشان روش های معقول را پیروی نکنند، طبیعتا به سینما از بعد اقتصادی آسیب می رسانند. در حقیقت مساله مهم این است که سرمایه هایی که وارد سینما می شود به طور منطقی هزینه شود و طبیعتاً ورود آن منجر به رفتار غیرمنطقی نشود.

تهیه کننده فیلم سینمایی بغض ، با بیان اینکه افرادی که با سرمایه های ناسالم وارد سینما شدند بسیار معدود هستند، گفت: ضمن اینکه بسیاری از کسانی که متهم به داشتن پول کثیف هستند، پول کثیف ندارند و اتفاقاً بر اساس دقتی که در کار و زندگی آنها می شود سرمایه حاصل از زحمت را آورده اند. نکته اصلی در مساله اقتصاد و سرمایه سینمای ما این است که چه کسانی در سینمای ایران با بالا بردن سطح دستمزدها در اقتصاد سینما اختلال ایجاد می کنند؟ به نظر من باید با این سرمایه گذاران حتی اگر با پول تمیز وارد این حوزه شده اند، برخورد شود و اجازه ندهند که بر اساس خواست شخصی آنها سینمای ایران دچار آسیب شود و در اقتصاد آن اخلال به وجود بیاید.

موسوی درباره ورود سرمایه گذاران به سینما گفت: هر سرمایه گذاری باید تکلیفش روشن باشد که آیا برای کار اقتصادی وارد سینما شده است یا فقط می خواهد فیلمی ساخته شود که بگوید آن فیلم را دوست دارد و به ساخت آن کمک کرده است. سرمایه گذاران اگر می خواهند کار اقتصادی کنند طبیعتاً باید چند نکته را مد نظر داشته باشند. شناسنامه و رزومه حرفه ای تهیه کننده و کارگردان یک فیلم از جمله مسائلی است که باید در رسیدن به یک سرمایه گذاری منطقی و اقتصادی به آن توجه کرد.

این تهیه کننده سینما خاطرنشان کرد: ما حق دخالت در مسائل قضایی را نداریم. به این معنی که صرفاً قوه قضاییه بر اساس قوانین می تواند به مسائلی از جمله پرونده سرمایه های مشکوک و صاحبان آن رسیدگی کند. سرمایه گذاران در سینما نیز، باید حدود مسائل اقتصادی را رعایت کنند. نباید این طور فکر کنند که چون پول دارند می توانند به هر شکل که دوست دارند در سینما حرکت کنند. باید مسائل اقتصادی را کاملاً رعایت کرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
دومین دوره جایزه سینما سینما که نوزدهم مرداد ماه برگزیدگانش را می شناسد روز گذشته با اعلام نامزد های بخش های مختلفش خبرساز شد. در لیست کاندیداهای اعلام شده در بخش فیلم های سینمایی، دو فیلم مغزهای کوچک زنگ زده و عصبانی نیستم با پنج نامزدی و آشغال های دوست داشتنی و خوک با چهار نامزدی صدرنشین هستند. درساژ ، شعله ور ، بمب یک عاشقانه ، عرق سرد ، تنگه ابوقریب و شماره 17 سهیلا هم با سه نامزدی در رده بعدی قرار دارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴

با نگاه کلی به نامزدهای جشن های مختلف سینمایی در ماه های اخیر می توان به این نتیجه رسید که مغزهای کوچک زنگ زده ساخته هومن سیدی تحسین شده ترین فیلم سال 97 بوده است. این فیلم که در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر در 12 بخش کاندیدای دریافت سیمرغ شد و علاوه بر دریافت سه سیمرغ بهترین فیلمنامه، بهترین صداگذاری و بهترین از نگاه هنر و تجربه، عنوان بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را هم از آن خود کرد، سال گذشته جوایز اصلی دوازدهمین جشن انجمن منتقدان را درو کرد و با کسب شش جایزه رکورددار این دوره از جشن شد. فیلم سیدی در جشن امسال خانه سینما هم در کنار شبی که ماه کامل شد با نامزدی در 14 بخش رکورددار نامزدی شد.
عصبانی نیستم هم که با نامزدی در پنج بخش (بدون دریافت جایزه) جزء آثار محبوب هیأت داوران بیستمین جشن خانه سینما بود نیز از آثار مورد توجه آکادمی سینما سینما است و باید منتظر ماند و دید فیلم رضا درمیشیان که با وجود نامزدی در شش بخش از جشنواره سی و دوم فیلم فجر بالاجبار و به وعده اکران از دریافت جوایز انصراف داد آیا دست پر از این جشن خارج خواهد شد یا نه. فیلم خوک هم که در جشنواره فیلم فجر حضور نداشت و در جشن نوزدهم خانه سینما در 9 بخش کاندیدا شد و در نهایت سه جایزه بهترین موسیقی، بهترین طراحی لباس و بهترین چهره پردازی را از آن خود کرد نیز در رده دوم علاقه مندی های اعضای آکادمی سینما سینما قرار گرفته است. همچنین فیلم آشغال های دوست داشتنی محسن امیریوسفی که با وجود درخواست چندین باره برای حضور در جشنواره فیلم فجر مجوز حضور در این جشنواره را کسب نکرد و در جشن پیش روی خانه سینما در پنج بخش کاندیدا شد و به یکی دیگر از صدرنشین های نامزدهای جشن سینما سینما تبدیل شده است.
با نگاه کلی به فیلم های مورد توجه در دو دوره برگزاری جایزه سینما سینما می توان نگاه اعضای آکادمی آن را برآیندی از آرای منتقدان سینما و صنوف خانه سینما دانست؛ آکادمی ای به ریاست کیانوش عیاری که به نظر می رسد دغدغه اعضای آن فاصله گرفتن از وجه تجاری سینما و تشویق فیلم هایی است که ضمن تلاش های حرفه ای، حرکت های خلاقانه و نو داشته اند.
آکادمی سینما سینما که اولین دوره اش شهریورماه سال گذشته برگزار شد در نظر دارد هر سال با ارزیابی تمام فیلم های اکران شده سال گذشته در گروه های سینمایی اصلی یا هنروتجربه، برگزیدگانش را در هشت رشته شامل بهترین فیلم، بهترین فیلمنامه، بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر مرد، بهترین بازیگر زن، بهترین فیلمساز اول، بهترین مستند و بهترین فیلم کوتاه اعلام کند. یکی از ویژگی های شاخص این جشن همین محدودیت در تعداد بخش های تقدیر است که برخلاف اغلب جشن های دولتی و صنفی و خصوصی، بخش های فنی در آن لحاظ نشده است. همچنین در میان جشن های تقویم سینمایی ایران، از جشنواره دولتی فیلم فجر گرفته تا جشن خصوصی حافظ و جشن صنفی خانه سینما و انجمن منتقدان ، آکادمی سینما سینما را می توان تنها جشنی دانست که برگزیدگانش با یک آکادمی 86 نفره سینمایی متشکل از منتقدان و اهالی سینما انتخاب می شوند و تندیس مهر گیاه دریافت می کنند؛ تندیسی به یاد یک گیاه اساطیری ایران و مظهر زایش، مهر، وحدت و یگانگی انسان ها. آن طور که کیوان کثیریان دبیر این جشن به ایران می گوید طبق آیین نامه تدوین شده، اعضای این آکادمی تنها حق داوری و امتیازدهی به آثاری را دارند که در تولید آن مشارکت ندارند و همچنین ضریب و امتیاز رأی افراد در حوزه های مربوط به تخصص شان بالاتر است.
همچنین اعضای آکادمی این جشن که در میان آنها چهره های شناخته شده سینمایی همچون داریوش مهرجویی، شهرام مکری، رضا کیانیان، سامان مقدم، رویا تیموریان، محمدعلی باشه آهنگر، فرشته صدرعرفایی، هایده صفی یاری و... هم حضور دارند حدود دو هفته قبل از برگزاری آیین اختتامیه به صورت شفاف و روشن معرفی می شوند. معرفی مؤثرترین چهره سینمایی سال با آرای اهالی رسانه از دیگر اتفاق های این آکادمی است. امسال نیز این چهره با مشارکت 204 روزنامه نگار سینمایی و فعال رسانه ای حوزه سینما انتخاب شده که به صورت رسمی 19 مردادماه در آیین پایانی دومین دوره جایزه آکادمی سینما سینما در هتل انقلاب معرفی خواهد شد.

کلمات کلیدی

کم و کیف نامزد ها جایزه سینما مغزهای کوچک زنگ زده

لینک خبر :‌ ایران آنلاین
فخیم زاده معتقد است :سینما نمی تواند یک یا چند فیلم بسازد که مثلاً شاخصه های ازدواج را در جامعه تغییر دهد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴ سایت های دیگر : خبرگزاری کار ایران روزنامه مردم سالاری

اعتمادآنلاین| مهدی فخیم زاده درباره تأثیر سینما در مسائل اجتماعی مانند ازدواج گفت: باید قبول کنیم که سینما قدرت محدودی دارد و برخلاف حرف هایی که گاهی از طرف سیاستمداران و دست اندرکاران سینما و برخی فیلمسازان گفته می شود و در آن غلو صورت می گیرد، سینما نمی تواند یک یا چند فیلم بسازد که مثلاً شاخصه های ازدواج را در جامعه تغییر دهد.

او ادامه داد: ازدواج یک مسئله بسیار بزرگ است که یکی از مسائل آن اقتصادی است. فاکتورهای متعددی برای ازدواج وجود دارد و ازدواج خود یک فرهنگ است. نمی توان با نشان دادن چند دانشجو که ازدواج آسان داشته اند و مثلاً ساخت چند فیلم سینمایی جوانان را ترغیب به ازدواج کرد.

فخیم زاده با اشاره به بحران اقتصای جامعه امروز بیان کرد: ما امروزه در کشورمان ایران با یک بحران اجتماعی روبه رو هستیم. ما از ازدواج و زندگی سنتی به سبک زندگی و ازدواج های مدرن در حال حرکت هستیم و عبور از این گذر کمی سخت و دشوار است.

این کارگردان درباره داستان فیلم همسر و با اشاره به این موضوع که این فیلم در دوران خودش حرفش را زده است اظهار کرد: فیلم همسر در آن دوران به عدم تحمل مرد از ریاست همسرش در محل کار اشاره داشت.

در آن دوران این یک مسئله روز بود اما اکنون زنان ایرانی چنان شایستگی خود را به اثبات رسانده اند که دیگر کسی از ریاست یک زن در شرکت و یا حتی وزیر شدن او تعجب نمی کند. این فیلم درباره عدم تفاهم نبود و به مشکلی پرداخت که در دوران خودش جزو مشکلاتی بود که در جامعه وجود داشت.

فخیم زاده افزود: من در آن زمان سعی کردم فقط زن را در شرکت یک رییس نشان دهم چون می ترسیدم که علیه فیلم جبهه گیری شود و داد خیلی از مردها بلند شود.

منبع: ایلنا

لینک خبر :‌ اعتماد آنلاین
سینماپرس: علیرضا سربخش جانباز روشندل و کارشناس فرهنگی در پی اظهارات سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر نرفتن 88 درصد مردم کشور به سینما؛ گفت: اظهارات وزیرارشاد نشان از ناتوانی مدیران سینمایی دارد و این آماری که ایشان اعلام کرده اند درست است، ما مدت ها است می دانیم تنها جمعیتی بین 10 تا 15 درصد از مردم به سینما می روند و این آمار بالای فروش فیلم ها هم به دلیل افزایش بی رویه قیمت بلیت سینماها است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴ سایت های دیگر : روزنامه کیهان

مدیرمسئول نشریه سینمارسانه در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: فیلم های سینمایی این روزها به صورت کپی کاری و سری دوزی تولید می شوند. اغلب آن ها هیچ محتوای غنی ندارند و همه این ها باعث می شود تا مردم از سینما رفتن بری شوند. فیلمسازان و تهیه کنندگان هم تنها به فکر درآمدزایی شان هستند و فکر می کنند با هر فیلمی می توانند مردم را به سینماها بکشانند اما این گونه نیست.

وی یادآور شد: مردم ایران مردمی سینما دوست هستند و اگر امروزه به سینما نمی روند به دلیل ضعف های آشکاری است که در فیلم ها شاهد هستیم. بنده خاطرم هست در دوران طاغوت فیلمی درباره سفر مکه تولید شد که یک هندی هم تهیه کنندگی آن را بر عهده داشت و این فیلم توانست در آن روزگار که فساد در سینمای ایران موج می زند، فروش بسیار بالایی کند. این فیلم در آن روزگار آمار فروش را جا به جا کرد و پرفروش ترین فیلم زمان طاغون شد؛ این مسأله نشان می دهد اگر فیلمی خوب و بامحتوا تولید شود مردم به سمت سینما جذب می شوند و با سینما آشتی خواهند کرد.

سربخش با بیان اینکه اغلب فیلم های امروز سینما سرشار از بدآموزی و شوخی های بی پروا و رکیک جنسی هستند تصریح کرد: معلوم است مردم انقلابی و مومن ایران اسلامی به تماشای چنین فیلم های زننده ای نمی روند؛ مرد یک خانواده چطور می تواند دست زن و بچه اش را بگیرد و به سینما برود؟ مردم وقتی چنین خزعبلاتی را در سینما می بینند از سینما رفتن پشیمان می شوند. این کاهش شدید میزان مخاطب در سینماها هشداری است به مسئولان کشور؛ آقایان این شما هستید که باید تکان بخورید و به خودتان بیایید؛ باید ببینید چه محتوای زننده ای را به مردم القا می کنید که وضعیت سینما این گونه شده؟

این کارشناس ارشد حقوق بین الملل خاطرنشان کرد: سوأل بنده از مدیران سینمایی این است که سینمای دفاع مقدس ژانر دینی کجاست؟ سینمایی که مردم را در مورد مسائل مختلف آگاه کند کجاست؟ جایگاه سینمای استراتژیک در امروز ایران اسلامی کجاست؟ چرا به سینمای ارزشمند و فاخر بها داده نمی شود؟ چرا هر فاجعه ای به اسم فیلم و سینما اجازه تولید و پخش پیدا می کند؟ مسئولان فرهنگی ما چه می کنند؟

وی تأکید کرد: ردپای دشمن در حوزه فرهنگ به شدت محسوس است، این دشمن می تواند در داخل و خارج از کشور باشد و ما باید حواس مان را بیش از پیش جمع کنیم تا ضربه های بدتری نخوریم! دشمنی همین است که حریم ها و حرمت ها شکسته شود، دشمنی همین است که اخلاق را در جامعه از بین ببرند و مردم را بی ایمان کنند. برخی فیلم هایی که ما می بینیم مصداق بارز دشمنی با مردم انقلابی ایران اسلامی است.

سربخش در همین راستا افزود: وقتی مردم می بینند شوخی های جنسی زیاد شده و هر بار شوخی ها بدتر و بیشتر می شوند و حریم را بیشتر می شکنند و خدشه دار می کنند مسلماً به سینما نمی روند. برای چه باید به سینما بروند؟ متأسفانه این وضعیت اسفناک تنها به سینما هم خلاصه نمی شود، تئاتر ها هم اینطور است به خصوص تئاترهای لاکچری! حتی کتاب های در بازار هم همین است؛ این شرم آور است که ازدواج یک برادر و خواهر و فرزند دار شدن آن ها را ما در کتاب ها مشاهده می کنیم. این فاجعه فرهنگی است!

این کارشناس فرهنگی با انتقاد شدید از موضع انفعالی مسئولان فرهنگی و سینمایی اظهار داشت: باید این آثار در نطفه خفه شوند و مسئولان جلوی آن ها را بگیرند. وزارت ارشاد نباید زیر بار این کارها برود. ما از اساس و بنیان باید مشکلات فرهنگی مان را حل کنیم و با ارائه برخی راهکارهای پیش پا افتاده نمی توان این فجایع فرهنگی را جبران کرد؛ به عنوان مثال در خصوص سینما به تازگی مسأله درجه بندی سنی فیلم ها مطرح شده، این کارها هیچ فایده ای ندارد و این راهی که مسئولان می روند به ترکستان است و باعث جدایی بیشتر مردم از سینما می شود؛ مسئولان باید فکری به حال محتوای شرم آور فیلم ها بکنند، مسئولان مثلاً نگهبانان حوزه فرهنگ و هنر کشور هستند و نباید اجازه دهند بیش از این فرهنگ این مملکت در راستای خواسته و نیازهای دشمنان حرکت کند.

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماپرس: منصور لشگری قوچانی تهیه کننده سینما در خصوص سرمایه سالاری در سینما و ظهور تهیه کنندگان فاقد تخصص گفت: ظهور یکباره سرمایه سالاران در سینما باعث افزایش هزینه فیلمسازی و رو به نابودی رفتن سینمای مستقل شده است؛ این افراد رسماً مانع نفس کشیدن سینما و سینماگران مستقل شده اند، این در حالی است که سینما زمانی می تواند ماندگار شود که مستقل باشد اما این افراد با عملکرد خود ثابت کرده اند می خواهند سینمای مستقل را برای همیشه تعطیل کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴

تهیه کننده فیلم های سینمایی قاتل اهلی و کوچه بی نام در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: مشکل عمده ورود بی رویه سرمایه سالاران به سینما این است که بودجه ای که آن ها برای تولید یک فیلم صرف می کنند با مقدار هزینه کردهای واقعی فیلم هیچ تناسبی ندارد. به عنوان مثال اگر هزینه تولید یک فیلم یک یا دو میلیارد تومان است آن ها برای تولید آن 10 میلیارد تومان هزینه می کنند و این اتفاق باعث می شود تا بازار کسب و کار در سینما خراب شود؛ وقتی صنعت سینما خراب شود همه عوامل سینما ضرر می کنند و این خطر به وجود می آید که سایر تهیه کنندگانی که سرمایه اندکی در اختیار دارند نتوانند در سینما سرشان را بلند کرده و فعالیتی داشته باشند.

وی ادامه داد: ما طی سال های اخیر شاهد تولید فیلم هایی بوده ایم که با این سرمایه های انبوه تولید شده اند؛ بنده معتقدم افرادی که چنین سرمایه گذاری هایی در سینما می کنند پول های بادآورده ای دارند و برای اینکه مدتی تفریح کنند و یا ادای روشنفکری درآورند و خود را در جرگه فرهنگیان و هنرمندان جا بزنند این کارها را می کنند. این اتفاق نه تنها در سینما که در سایر حوزه های فرهنگی و هنری از جمله تئاتر، نقاشی و... هم مشهود است.

لشگری قوچانی سپس با تأکید بر اینکه مدیران فرهنگی باید هوشیارانه و با تدبیر جدی و فوری مانع ادامه فعالیت این دسته افراد در سینما شوند اظهار داشت: ما باید از الآن روزی را تجسم کنیم که دیگر این افراد از تفریح خود در عرصه هنرهای هفت گانه خسته شده اند و آن را رها می کنند! آن وقت ما می مانیم و مخروبه ای از فرهنگ و هنر! باید جلوی این اتفاقات گرفته شود.

این سینماگر در همین راستا خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین اتفاقاتی که می تواند سینمای کشور را دچار خسران بسیار کند این است که عده ای از این افراد صرفاً برای پولشویی وارد سینما شده اند و از سینما برای مقاصد و منافع شخصی خودشان استفاده ابزاری می کنند. این وظیفه دستگاه های امنیتی و قضایی است که جلوی این افراد را بگیرند و اجازه کار و فعالیت به هیچ یک از آن ها ندهند.

تهیه کننده فیلم های سینمایی عصر یخبندان و هفت ماهگی تأکید کرد: یکی از بزرگترین مشکلاتی که ما امروز در حوزه تهیه کنندگی سینما شاهد آن هستیم این است که ضوابطی که برای تهیه کنندگی افراد گذاشته اند سخت نیست و هرکسی می تواند با سرمایه گذاری و کمی تجربه بیاید و به عنوان تهیه کننده در سینما مشغول کار شود! بنده معتقدم این صنف تهیه کنندگان سینما هستند که عرصه فعالیت غیر تخصصی را با ضوابط و شفاف سازی میتوانند بگیرند و جلوی فعالیت کامل این افراد را نمی توان گرفت چون در بین تهیه کنندگان سینما افراد غیر فرهنگی هم هستند و این افراد مخل امنیت اقتصادی سینما و کشور هستند و خطرناکترین سرمایه های نجومی این چند سال و افزایش هزینه ها تهیه فیلم، برای بی اعتبار کردن هنر و هنرمند است، گاهی می بینیم هنرمندان عزیزی گول این سرمایه های نجومی به ظاهر پاک را می خورند و به نظرم هر پول و سرمایه ای که هرم طبقاتی وحشتناک در سینما به وجود بیاورد و مخل تولید سینمای مستقل شود خطرناک است و تهیه کنندگان با ضوابط و شفافیت می توانند جلوی فعالیت خلاف را تا حدودی بگیرند.

لشکری قوچانی در همین راستا متذکر شد: یکی از بهترین راهکارها برای حل این بحران آن است که صنف تهیه کنندگان از پذیرفتن افراد چند شغله به عنوان تهیه کننده ممانعت کنند. تهیه کننده وقتی آهن فروش، فرش فروش، صاحب سینما، چاپخانه و به عبارتی منبع درآمد قدرتمند غیر سینما داشته باشد سینما ابزار فعالیت سیاسی، پولشویی، ریاکاری و کار غیر فرهنگی می شود و اگر این افراد و نهادها دلسوز هستند سرمایه گذار زیر ساخت های سینما بشوند حتی به نظر من فارابی نباید در عرصه تهیه کنندگی وارد سینما شود، به عنوان مثال یک جراح قلب نتواند به واسطه داشتن سرمایه بیاید و در سینما تهیه کننده شود. این خود تهیه کنندگان سینما هستند که باید به حرفه شان بها بدهند. تهیه کننده پدر معنوی یک فیلم است و قطعاً اگر به این جایگاه اهمیت داده شود می توان کنترل بهتری روی اوضاع داشت و به فرهنگ و سینمای کشور کمک کرد. بنده تأکید دارم که صنف تهیه کنندگان و مدیران وزارت ارشاد باید مانع فعالیت این افراد شوند.

وی در خاتمه این گفتگو تصریح کرد: یکی دیگر از نکاتی که باید به آن توجه شود این است که حضور این افراد باعث ابتذال بیشتر در سینما می شود، این افراد با ساخت فیلم های سخیف و بی ارزش ذائقه مردم را دچار تنزل می کنند به نحوی که اگر جلوی این اتفاق گرفته نشود ما سال ها بعد شاهد آن خواهیم بود که مردم به این نوع سینما عادت می کنند و اگر فیلم های ارزشمند و فاخر تولید شود آن ها را پس می زنند. این تدبیر جدی مدیران سینمایی کشور را می طلبد که نگذارند همین تعداد اندک مخاطبان سینما به ابتذال کشیده شوند. من این نگرانی جدی را برای جامعه و سینما احساس می کنم و امیدوارم که هرچه سریع تر شاهد تدبیری از سوی مسئولان سازمان سینمایی برای رفع این معضل باشیم.

لینک خبر :‌ سینما پرس
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۳ سایت های دیگر : تدبیر و امید

این طرح که با عنوان قانون افزایش کارآمدی دستگاه های فرهنگی و اجرایی در گسترش اخلاق عمومی برای گرفتن یک فوریت به صحن آمده بود، نتوانست نظر نماینده ها را درباره فوری بودنش جلب کند. اما برخی جزییات طرح، نظر نماینده ها درباره کلیات و حتی مرور واکنش نماینده ها در صحن جالب است. به طورکلی می توان گفت که طرح جدیدی که هفته پیش در برابر نماینده ها قرار گرفت مجموعه و خلاصه ای از چندین و چند طرح دیگر است و در آن به طیف وسیعی از مسائل پرداخته شده، از وضعیت حجاب بازیگران در کشورهای خارجی گرفته تا گسترش پارک های مخصوص زنان در شهرهای مختلف.
گویا این طرح در صورت تصویب قرار است به دستگاه ها کمک کند که بتوانند اخلاق عمومی را توسعه بدهند، اما از چه راه هایی؟ مثلا در ماده 5 این طرح آمده در صورتی که عوامل اصلی برنامه های تولیدی از قبیل بازیگر، مجری، کارگردان و تهیه کننده در جشنواره های مختلف فرهنگی داخلی و خارجی اقداماتی مانند مصرف مشروبات الکلی، روابط غیراخلاقی،کشف حجاب و مصرف مواد مخدر داشته باشند مجازات می شوند، این مجازات هم می تواند تا دو سال لغو مجوز حضور در برنامه های یاد شده و ممنوعیت فعالیت در حوزه سینما و تئاتر باشد! مواد جالب دیگری هم در این طرح دیده می شود. مانند این که وزارت ارشاد مکلف شده فیلم های با موضوع امنیت اخلاقی را حمایت مالی کرده و به فیلم هایی که شخصیت های آن فرهنگ عمومی را رعایت نمی کنند، مجوز پخش ندهد یا این که وزارت آموزش و پرورش مکلف شده 10 درصد ظرفیت استخدام مربیان پرورشی و معارف خود را به طلاب اختصاص دهد. این طرح حتی برای وزارتخانه هایی که کمتر کسی فکر می کند به این موضوع مربوط باشند هم برنامه ویژه ای دارد. مثلا به وزارت صنعت، معدن وتجارت تکلیف شده که صرفا از واحدهای تولیدی که طرح های مورد تأیید موسسه مد و لباس را تولید می کنند، حمایت کند و نیروی انتظامی مکلف به همکاری با این وزارتخانه شده است.
اگرچه فوریت دادن به مجموعه مواد این طرح رأی نیاورد، اما علاوه بر محتوای آن، این که بعضی از نماینده های اصلاح طلب مانند مصطفی کواکبیان در موافقت با فوریت آن در صحن علنی صحبت کردند، عجیب است. کواکبیان در مورد این طرح پشت تریبون مجلس گفت: مشکل جامعه ما اخلاق است؛ در طول 40 سال حوزه های علمیه، نمازهای جمعه و صداوسیمای ما اگر می توانستند اخلاق جامعه را درست کنند، می توانستند موفق شوند . باید معیار قانون باشد، حجاب و عفاف با گیر و دار درست نمی شود، باید در جامعه ضابطه مندی باشد؛ فرهنگ عمومی دستگاه های اجرایی باید منطبق بر اخلاق باشد . با وجود این که موافقان این طرح مانند کواکبیان لزوم قانونی شدن همه برخوردها را دلیل حمایت از چنین طرحی می دانند، اما خیلی ها هم فکر می کنند این طرح در صورت تصویب تنها مشکلی به مشکلات اضافه می کرد. فرید موسوی، نماینده تهران و رئیس فراکسیون جوانان مجلس جزو همین افراد است. او در گفت وگو با شهروند در مورد دلیل مخالفت نماینده ها با فوریت این طرح می گوید: قطعا بهسازی اخلاق عمومی کار خوبی است، اما بالاخره باید بعد از این همه سال تجربه کرده باشیم که فعالیت در حیطه مسائل فرهنگی که اخلاق هم جزو آن است حساسیت های زیادی دارد و این طرح حساسیت های لازم را نداشت و این راه ترویج اخلاق در جامعه نیست.
او ادامه می دهد: به نظر من و سایر همکاران، این طرح تمام ابعاد مسأله ای به نام ترویج اخلاق را ندیده بود. به همین دلیل هم قرار شد که زمان بیشتری برای بررسی و اصلاح آن گذاشته شود و با دادن فوریت کمیسیون مربوطه مجبور نشود آن را با عجله به صحن بفرستد و درنهایت قانونی تصویب شود که چالش های جدید برای مردم درست کند.
موسوی تأکید می کند که این طرح نیاز به چکش کاری بیشتری دارد و می گوید: طرح مورد اشاره هم از نظر رویکرد ایراد داشت و هم از نظر جامعیت و اگر با همان وضع بررسی می شد هم وقت زیادی از مجلس می گرفت و هم درنهایت احتمال تصویب آن و بروز مشکلات متعدد وجود داشت.

لینک خبر :‌ روزنامه شهروند
در آشفته بازار VOD های ایرانی هر روز بر تعداد سریال های خارجی که در این سایت ها بارگذاری می شوند افزوده می شود. نگاهی کوتاه به شناسنامه اصلی این سریال ها نشان می دهد اکثر آن ها از نظر محتوا مناسب تماشای خانوادگی نیست، با این وجود گویا VOD ها با سانسور سکانس های غیراخلاقی، محتوای این آثار را به خیال خود پاک کرده اند!

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: نظارت بر محتوای VOD ها بر عهده وزارت ارشاد است. در سازمان سینمایی بخشی به نام دفتر شبکه نمایش خانگی، مستند و کوتاه وجود دارد. این دفتر زیر نظر یک مدیر کل اداره می شود که مسئولیتش تا پیش از نوروز 98، بر عهده حسین پارسایی بود. حضور پارسایی که خاستگاه تئاتری داشت و اصولاً با فضای شبکه نمایش خانگی آشنایی نداشت، باعث اعتراض هایی به عملکرد این مدیر فرهنگی شده بود. پارسایی عملاً در ماه های آخر تصدی مسئولیت مدیرکل دفتر شبکه نمایش خانگی، مستند و کوتاه بیشتر وقت خود را صرف روی صحنه بردن نمایش های لاکچری، چون بینوایان می کرد. شاید این مدیر ادعا کند که از زمان حضور در سازمان سینمایی برای پیش بردن نمایش بینوایان استفاده نکرده است ولی می توان ثابت کرد در روز هایی که درگیر پروژه سنگین بینوایان بوده، تمام تمرکز ذهنی اش را صرف مدیریت بر فضای شبکه خانگی نمایش و VOD ها نکرده است. از این مدیر سابق فرهنگی باید پرسید که چه اتفاقی در آن ماه ها رخ داده که تا این حد آشفتگی بر فضای VOD ها حاکم شده است.
با رفتن حسین پارسایی، مصطفی سماوات به عنوان سرپرست دفتر شبکه نمایش خانگی، مستند و کوتاه انتخاب شده است. عنوان سرپرست معمولا یک مسئولیت موقت است تا انتخاب و معرفی مدیر کل بعدی، آیا وزارت ارشاد پس از حدود پنج ماه از رفتن حسین پارسایی هنوز در انتخاب یک مدیر جدید برای شبکه نمایش خانگی مردد است که نتوانسته این بخش مهم از فعالیت سینمایی را سامان دهد؟! سماوات مدرک کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی دارد و کارمند رسمی سازمان سینمایی است و از نیمه دوم سال 1382 تا 1394 به استثنای یک دوره 30ماهه (شهریور 91 تا فروردین 94)، معاون دفتر اداره کل نمایش خانگی بوده است. او پیش از این نیز یک بار در سال 94 به دنبال تغییرات در سازمان سینمایی به سرپرستی شبکه نمایش خانگی منصوب شده بود.

عرضه فله ای سریال های خارجی
با مراجعه به سامانه های VOD مخاطب یا مشترک این سایت ها با انبوهی از فیلم ها و سریال های خارجی مواجه می شود که اغلب با فاصله کمی از پخش در شبکه های خارجی نمایش داده شده اند.
وجود تعداد زیادی سریال خارجی در شرایطی است که تنها پخش تعداد محدودی سریال ایرانی در VOD ها دردسر های زیادی برای شبکه نمایش خانگی به دنبال داشته است. همان گونه که روز گذشته جوان اشاره ای گذرا به سریال های ایرانی حاشیه دار شبکه نمایش خانگی داشت، هم اکنون سریال های احضار ، ممنوعه و رقص روی شیشه بخشی از آثار چالش برانگیز ایرانی هستند که به صورت آنلاین نیز پخش می شوند.
متأسفانه دفتر شبکه نمایش خانگی، مستند و کوتاه هنوز نتوانسته بر تعداد محدود سریال های ایرانی تسلط داشته باشد و در این شرایط انتظار اینکه مدیران وزارت ارشاد بتوانند روی محتوای سریال های خارجی عرضه شده در VOD ها نظارت کافی داشته باشند، سخت می شود.

تماشای سریال فارغ از محدودیت سنی
اکثر سریال هایی که در VOD های ایرانی برای تماشا زیرنویس یا دوبله شده اند، در نسخه اصلی دارای محدودیت سنی TV- MA هستند. طبق این رده بندی سنی که در شبکه های امریکایی متداول است برنامه های تلویزیونی دارای رده TV- MA به این معناست که این سری از برنامه ها برای سنین پایین 17مناسب نیستند. در این سری آثار ممکن است روابط جنسی به صورت محدود یا الفاظ غیراخلاقی یا درجه ای از خشونت وجود داشته باشد و در بعضی مواقع برهنگی دیده شود.
شاید این گونه ادعا شود که هیچ سریالی در VOD های دارای مجوز وزارت ارشاد برهنگی را پخش نمی کنند، اما محتوای یک سریال یا فیلم خارجی که در آن برهنگی به عنوان بخش تکمیل کننده یک محتوای غیراخلاقی پخش می شود، چطور ممیزی می شود؟! پیش از این بار ها در تلویزیون شاهد بوده ایم که با تغییر دیالوگ ها، سعی شده تا ممیزی محتوایی انجام شود، نکته ای که تقریباً VOD ها از انجام آن ناتوان هستند. برای همین است که بینندگان با محتوای نامناسبی مواجه می شوند. کامنت های بینندگان سریال های خارجی نمونه ای از آن چیزی است که از نظر محتوایی در این سریال ها می گذرد. برای نمونه این متن در بخش کامنت های یک سریال انگلیسی محصول سال 2018 که در یک VOD ایرانی بارگذاری شده، منتشر شده است: سریال سرشار از صحنه است و اگر قصد دارید این سریال فوق العاده را ببینید حتماً بدون سانسور ببینید وگرنه ضرر کرده اید. من خودم بدون سانسور تمامش رو دیدم.
ترویج استفاده از تلویزیون های هوشمند و اینکه سینمای خانگی در ایران به معنای محتوایی است که همه اعضای خانواده می توانند از آن استفاده کنند به یکی از چالش های پیش رو در مورد VOD ها تبدیل شده است. یک خبرنگار با انتقاد از پخش سریال Big Little Lies در یک VOD ایرانی بدون درج هشدار سنی می نویسد: این سریال در اغلب کشور های اروپایی و امریکایی با رده بندی 15+ خورده و توی تلویزیون امریکا هم TV- MA، اون وقت VOD احمق دوبله کرده با چارتا سانسور تصویری مسخره و بی هیچ درجه بندی منتشر کرده؟! فکر کن داری با خانواده نگاه می کنی یهو موسیقی تیتراژ شروع می کنه فحش ناموسی دادن!
محتوای اصلی این سریال ها در سایت مرجع IMDB معرفی شده است و علاقه مندان به سینما و سریال های تلویزیونی می توانند به راحتی آن ها را بررسی کنند، به همین منظور از نام بردن سریال های خارجی بارگذاری شده در VOD خودداری کردیم.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
پیگیری های جام جم از وضعیت بازار کاغذ، حقایق جدیدی را افشا می کند. پای جماعتی از صنف چاپخانه دارها هم به دلالی و فروش آزاد کاغذهای یارانه ای باز شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴

ماجرا از این پیام شروع شد: مدیر یکی از چاپخانه های بزرگ تهران امروز گفت یکی از واردکنندگان کاغذ با ارز دولتی آمد پیش ما گفت کاغذ را برایت بندی 380 محاسبه می کنم ولی حدود 110 فاکتور می کنم. تعداد بندها را بیشتر می زنم تا مبلغ درست شود. این پیام می توانست کاملا واقعی باشد و حتی جای تعجب هم نبود. وقتی فرصت و امکانی دلچسب به نام یارانه کاغذ وجود دارد که بدون حساب و کتاب پرداخت می شده و نظارت دقیقی روی آن صورت نمی گرفته و هزار مفر قانونی و غیرقانونی برای بالا کشیدنش وجود داشته، چرا پای چاپخانه داران به میان نیامده باشد؟! کسانی که می توانند از یارانه کاغذ کلاهی برای خودشان بدوزند، چرا از صنف چاپخانه داران بهره نگیرند و پای آنها را به این ماجرا باز نکنند؟ اما همه اینها حرف بی سند و ادعای واهی بیش نیست اگر کسی یا کسانی در این باره اطلاعات دقیق در اختیارمان نمی گذاشتند. برای مستند شدن نکته ای که دریافته بودیم، با مدیران تعدادی از چاپخانه های تهران تماس گرفتیم اما تقریبا هیچ کسی حاضر نیست ولو به شرط ذکر نشدن نامش در این باره حرفی بزند. جالب این که از صنف چاپخانه داران کسی نیست که حتی حاضر باشد ادعای همکاری این صنف با دلالان کاغذ را تایید یا حتی رد کند. از آنجا که عاقبت جوینده یابنده است، در نهایت با یکی از مدیران با سابقه در صنعت چاپ گفت وگو کردیم که نتیجه قابل توجهی داشت، البته ایشان طبعا انتظار ندارد که نام و عنوانش را ذکر کنیم، هرچند فایل صوتی اش در روزنامه موجود است.

هیس، همه می دانند!
چاپخانه ها در فرآیند تولید کتاب و نشریه، خدمت ساده و روشنی ارائه می کنند که شاید جایی برای کلاهبرداری در آن وجود نداشته باشد. چاپخانه ها از ناشران و نشریه داران و دیگر مشتریان، سفارش و همراه سفارش مواد مورد نیاز از جمله کاغذ را تحویل می گیرند، فرآیند چاپ را به انجام می رسانند و خروجی را تحویل می دهند. در واقع چاپخانه دار با تهیه و تامین کاغذ سر و کار ندارد مگر این که در موارد خاص و بسیار محدود، ناشر یا سفارش دهنده، تامین کاغذ مورد نیاز را به او سپرده باشد اما براساس اظهارات مدیر یکی از چاپخانه های شهر تهران که البته نخواست نامش فاش شود، برخی چاپخانه ها به صورت جدی وارد بازی کاغذ شده اند به این معنا که در صنف چاپخانه داران هستند، کسانی که به متخلفان حوزه کاغذ کمک می کنند یا به طور مستقیم وارد میدان شده و یارانه کاغذ می گیرند، وارد می کنند و به قیمت آزاد می فروشند!
این چاپخانه دار تاکید می کند که بسیاری از فعالان صنعت نشر در این باره مطلع هستند و چاپخانه های متخلف را می شناسند اما در این زمینه سکوت می کنند و کسی حرفی درباره تخلف آنها به میان نمی آورد.
اگر بدانید که به گفته این چاپخانه دار، بیشتر چاپخانه های فعال در زمینه واردات کاغذ یارانه ای، هم شناخته شده هستند و هم از فعالان پیشکسوت صنعت چاپ، حتما می توانید بفهمید چرا تا امروز دم به تله نداده اند و کسی با آنها برخورد نکرده است. چاپخانه داران چطور تخلف می کنند؟
تخلف های کاغذ بعضی چاپخانه داران به سه صورت انجام می شود و هر سه مورد را می توانید در ادامه بخوانید که دانستن عملکرد چاپخانه داران در بازی کاغذ دولتی خالی از حیرت نیست!
شیوه اول؛ این روزها همه واردکننده اند
از آنجایی که برای واردات کاغذ، ضابطه و اصول مشخصی وجود نداشته و هر کسی به صورت کاملا قانونی می توانسته ارز یارانه ای بگیرد و کاغذ وارد کند، برخی از چاپخانه داران هم از قافله عقب نمانده و طی سال های متمادی از دولت یارانه گرفته و کاغذ وارد کرده اند اما عده ای از این واردکنندگان، مثل خیلی های دیگر ترجیح داده اند کاغذهای وارداتی را در بازار آزاد بفروشند.
چاپخانه داری که نخواست نامش فاش شود، در این باره توضیح داد که معمولا کاغذ یارانه ای را به قیمت تقریبی بندی 130 هزار تومان وارد می کنند و به قیمت 530 تا 540هزار تومان در بازار آزاد می فروشند.
شیوه دوم؛ قراردادهای مخدوش
این مورد خاص را اول همین گزارش گفتیم؛ در همان خط اول اشاره کردیم که برخی واردکنندگان کاغذ سراغ چاپخانه دارها رفته و توانسته اند نظر عده ای از آنها را به خرید کاغذ یارانه ای به قیمت آزاد جلب کنند؛ البته طبیعی است که کاغذ مورد نظر با قیمت بیشتر از کاغذ یارانه ای و کمتر از کاغذ آزاد به چاپخانه فروخته می شود تا چاپخانه هم بتواند از فروش کاغذ به قیمت آزاد سودی کسب کند.
به نظر می رسد این شیوه دوم از زمانی مرسوم شده که فروش کاغذهای یارانه ای در بازار آزاد کمی سخت شده و تلاش هایی برای نظارت بر این بازار و دستگیری سلاطین کاغذ صورت گرفته است.
چاپخانه داری که در این باره با او گفت وگو کرده ایم، توضیح می دهد که فساد تا عمق بازار کاغذ و نیز تا لایه هایی از دستگاه های مسؤول هم نفوذ کرده است.
شیوه سوم؛ چاپخانه یا انبار
برخی از چاپخانه ها تبدیل شده اند به انبار کاغذهای یارانه ای که قرار است به تدریج در بازار آزاد فروخته شوند. ممکن است کاغذ مورد نظر متعلق به خود چاپخانه باشد که قبلا وارد کرده و حالا قصد دارد آن را به تدریج بفروشد یا متعلق به یک واردکننده باشد که در ازای مبلغی در چاپخانه انبار می شود و بعد هر زمان که واردکننده صلاح بداند در بازار آزاد فروخته می شود.
چاپخانه داری که با جام جم در این باره گفت وگو کرده، توضیح می دهد: چاپخانه ها یکی از بهترین مکان ها برای نگهداری از کاغذهایی هستند که با ارز دولتی وارد شده اند. اگر چاپخانه ای که کاغذهای یارانه ای را نگهداری می کند، مورد بازرسی قرار بگیرد یا کسی سوالی بپرسد، جواب می دهند این کاغذها متعلق به مشتری است و البته معمولا هم نظارت و بازرسی دقیقی در این باره انجام نمی شود.

رد چه اصنافی را در بازار کاغذ پیدا کرده ایم؟
تا امروز گزارش های زیادی در این صفحه درباره آشفته بازار کاغذ نوشته ایم و موفق شده ایم رد گروه ها و دسته هایی از اصناف مختلف را در این بازار پیدا کنیم. حالا که چشم مان به جمال برخی چاپخانه داران در این بازار روشن شده، بد نیست نگاهی داشته باشیم به دسته های متنوع اخلالگران بازار کاغذ.
واردکنندگان کاغذ:
درباره آن دسته از واردکنندگان که با نرخ دولتی کاغذ وارد کرده اند و به نرخ آزاد می فروشند، گزارش های متعددی نوشته ایم و حتی اشاره کردیم که چطور این عده نبض بازار کاغذ را به دست گرفته اند و با اخلال در این بازار، سرنوشت روزنامه و کتاب را به سمت نابودی سوق داده اند.
از جمله این گزارش ها می توانید گزارش هایی که درباره سلاطین کاغذ نوشته ایم و نیز گزارش روزگار مچاله کاغذ در قلب پایتخت به تاریخ 29 فروردین 97 را بخوانید.
فروشندگان کاغذ:
شاید به نظر برسد فروشندگان کاغذ همان واردکنندگان هستند یا در زیرمجموعه آنها قرار دارند اما فروشندگان کاغذ صنف مستقلی هستند که البته کارشان تابعی است از عملکرد تاجران و واردکنندگان کاغذ. اگر واردکننده کاغذ یارانه ای آن را به قیمت آزاد در اختیار فروشندگان قرار بدهد، چاره ای نمی ماند جز فروش به قیمت آزاد اما خود فروشندگان هم در بالا بردن قیمت کاغذ بی تاثیر نبوده اند و سهم خودشان را از این بازار طلب کرده اند.
از جمله گزارش هایی که در این باره نوشتیم می توانید موریانه های ظهیرالاسلام منتشر شده به تاریخ 17 مرداد 1397 را بخوانید.
دولتی ها:
درباره نقش دولت و سیاست های آن در بازار کاغذ و ایجاد آشفتگی در این بازار یا حتی دامن زدن به آن گزارش های متعددی نوشته ایم که در برخی از آنها به نقش مستقیم دولتی ها اشاره کرده و در برخی دیگر به تاثیر سیاست های کلان و بلندمدت دولت در زمینه واردات و تولید کاغذ که در چند گزارش مستقل منتشر شده اند.
مافیای خودمانی کاغذ عنوان گزارشی است که 29 خرداد امسال منتشر شد و به دامنه فساد در بدنه دولت اشاره داشت. در گزارش یکی داستان است پر آب چشم به تاریخ 24 اردیبهشت امسال درباره سیاست های دولت در ارتباط با تولید کاغذ و نیز مصاحبه با ابوالفضل روغنی، رئیس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ که با تیتر مچاله مان نکنید! در تاریخ 8 خرداد 97 منتشر شد.
نشریه دارها:
هستند کسانی که مجوز انتشار یک یا چند نشریه را از وزارت ارشاد می گیرند و تعداد بسیار محدودی از آن را منتشر می کنند و بدون این که نشریه را مردم روی کیوسک های مطبوعاتی دیده باشند یا دست کم انتشار منظم و پیوسته ای داشته باشد، از یارانه دولتی دریافت کاغذ بهره می گیرند.
در این مورد بارها نوشتیم اما در یک نمونه خاص به سراغ خانواده سعید ی پور رفتیم و گزارش مبسوطی درباره نشریات متعدد اعضای مختلف این خانواده نوشتیم که با تیتر داستان یک خانواده کاغذی به تاریخ 3 مرداد امسال منتشر شد.
ناشرها:
در فقره کاغذ و آشفتگی بازارش همیشه ناشرها بیشترین گلایه را داشته اند و اصلا دلیل پیگیری وضعیت کاغذ در صفحات فرهنگی روزنامه جام جم، لطمه هایی بود که وضعیت کاغذ به صنعت نشر و فرهنگ کشور وارد می کرده است اما اگر پیگیری گزارش های کاغذی ما باشید، حتما می دانید که ما رد برخی ناشران را در آب گل آلود بازار نشر گرفته ایم.
گزارش مبسوطی در این باره به قلم محمدصادق علیزاده، دبیر فرهنگی روزنامه جام جم منتشر شده که با تیتر حواله فروشی در راسته کاغذفروشان به تاریخ اول مرداد 98 قابل جست وجو است. بخشی از این گزارش به کارآگاه بازی در ظهیرالاسلام اختصاص دارد که در قالب یک ستون منتشر شده است.

منبع: روزنامه جام جم

نویسنده: آذر مهاجر

لینک خبر :‌ مجمع ناشران انقلاب اسلامی
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با انتشار پستی کنایه آمیز، نسبت به تعطیلی روزنامه وطن امروز واکنش نشان داد.

به گزارش خبرنگار حوزه سیاسیون گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان ، سید عزت اللّه ضرغامی رئیس پیشین صداوسیما و عضو شوراهای عالی فضای مجازی و انقلاب فرهنگی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی توییتر درباره تعطیلی روزنامه وطن امروز نوشت:

در روز خبرنگار خود تعطیلی روزنامه وطن امروز اتفاق خوبی نیست.

نمی توانم باور کنم که آنها حتی یک کیلو کاغذ یارانه ای هم نگرفته اند.

البته خودشان هم مقصرند.

نباید به ”اسب شاه چیز دیگری بگویند!

مملکت صاحاب دارد!

بیشتر بخوانید: روزنامه وطن امروز از فردا منتشر نمی شود

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴ سایت های دیگر : روزنامه کیهان برترین ها شهدای ایران

سایت جماران با هزینه بیت المال اداره می شود و متأسفانه تبدیل به بستری برای فعالیت برخی افراد مسئله دار شده است. کیهان قبلا – هفت شهریور 97- درخصوص سوابق سوء یکی از افراد شاغل در این تارنمای خبری هشدار داده بود. شجریان در سال 88 در گفت وگو با رسانه های بیگانه علیه جمهوری اسلامی سخن گفت و به حمایت از آشوب و خشونت در خیابان های تهران پرداخت.

به گزارش دیده بان ایران؛ روزنامه کیهان در حالی نسبت به حیف و میل بیت المال برای تامین بودجه سایت جماران اظهار نگرانی کرده است که بودجه این روزنامه هم با وجود خواننده اندکی که دارد از طرف دولت تامین و خرج تهمت زدن به همان دولت می شود.

خددادی معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد خرداد ماه گذشته به رسانه ها گفته بود که در یکسال گذشته روزنامه کیهان با آگهی و یارانه های دولتی بیش از یک میلیارد تومان دریافت کرده است.

لینک خبر :‌ دیدبان ایران
تهران- ایرنا- دستیابی به فضای آزاد رسانه ای و تضارب آرا، نیازمند حضور طیف وسیعی از تفکرات و رویکردها در مطبوعات کشور است. روزنامه وطن امروز منتقد سرسخت مسوولان اجرایی بود، ولی دولت از تعطیلی آن خشنود نیست، چنانکه از موانع موجود بر سر راه فعالیت بسیاری از رسانه های اصلاح طلب هم خرسند نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۳ سایت های دیگر : خبرگزاری پانا

به گزارش روز یکشنبه 13 مرداد گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، خبرگزاری و تارنماهای داخلی در 24 ساعت گذشته، افزون بر توقف انتشار روزنامه وطن امروز، مسایلی چون انتشار خبر دیدار محمدباقر قالیباف و محمود احمدی نژاد و چالش های ازدواج جوانان در شرایط کنونی جامعه را از ابعاد مختلفی مورد بررسی قرار دادند.

این گزارش به بررسی این محورها در تارنماهای داخلی پرداخته است.

ادامه واکنش ها به تعطیلی یک روزنامه

توقف انتشار روزنامه اصولگرای وطن امروز در تارنماهای امروز از ابعاد مختلفی مورد بررسی قرار گرفت.

برخی تارنماها به بررسی مشکلات مالی این نشریه پرداختند. خبرگزاری تسنیم در گزارش خود در این ارتباط به مشکلات مالی این روزنامه پرداخت و آورد: از ابتدای امسال، برخی از روزنامه ها برای ادامه حیات، تعداد صفحاتشان را کم کرده بودند که وطن امروز نیز از آن جمله بود که درنهایت، این راهکار نیز نتوانست مانع تعطیلی آن ها شود.

سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی نماینده مجلس در گفتگو با خبرگزاری مهر با انتقاد از آنچه عدم حمایت دولت از روزنامه های منتقد خواند گفت: دولت باید در راستای اجرای عدالت رسانه ای، از همه رسانه ها و مطبوعات اعم از منتقد و همسو به صورت یکسان حمایت کند.

به نوشته این تارنما، عضو هیئت رئیسه مجلس عدم تخصیص یارانه کاغذ به روزنامه های غیرهمسو با دولت را نشانه انتقام دولت از منتقدین خواند وگفت: این اقدام دولت با ادعا و شعارهای رئیس جمهور مبنی بر آزادی بیان و نقد در تناقض است.

خبرگزاری فارس هم با سیدعابدین نورالدینی دبیر سیاسی روزنامه وطن امروز گفت و گو کرد و از قول او نوشت: روزنامه ها و رسانه های وابسته به دولت چون به نسبت تورم تامین اعتبارات جدیدتری دریافت می کنند اما ما از این قاعده مستثنی هستیم چون همانطور که گفتم ما مستقل هستیم. پس در چنین شرایطی درآمدمان تغییری نکرد ولی از آن طرف هم هزینه هایمان کمتر شد و هم قیمت کاغذ نیز چهار برابر شده است.

به گفته این فعال رسانه ای، زمان بازگشتمان مشروط به تامین منابع مالی است و انتشار روزنامه به شکل مستقل کار بسیار دشواری است و ما کمتر روزنامه مستقلی داشته ایم که بتواند نزدیک به 11 سال منتشر شود و همین هم با یک تیم مدیریتی ویژه شکل گرفته است. ما تمام راه هایی را که امکان داشت انتشار را دامه بدهیم، امتحان کردیم ولی شدنی نبود.

برخی دیگر از رسانه ها عملکرد وطن امروز طی 11 سال عمرش را مورد بررسی قرار دادند. مشرق نیوز در گزارشی با عنوان 50 تیتر جنجالی وطن امروز تصویر 50 شماره از این نشریه را منتشر کرد. در میان این تیترها، لات بازی در پاستور ، خبر مرگش ، دروغ ، اقتصاد تو چال، روحانی توچال ، پرجام و ... به چشم می خورد.

تارنمای جهان نیوز هم در گزارشی شفافیت ، حرفه ای بودن ، جریان ساز بودن و .. را از ویژگی های این روزنامه معرفی کرد و نوشت: وطن امروز البته در تیترها و گزارش های وزین سیاسی اش خلاصه نمی شود بلکه حرف همان هست که حسام الدین آشنا گفت: یادداشت های جسورانه! این بخش دیگری از باطن نهفته در این روزنامه بوده است؛ یعنی شجاعت سیاسی! این را هم اضافه کنید به گرافیست های نوآور و جوانان با انگیزه؛ این ترکیب رسانه ای برای دولتی که آقای آشنا مشاور فرهنگی اش باشد، قطعا تحمل پذیر نیست.

این روزنامه در پایان وعده بازگشت وطن امروز را مطرح کرد و نوشت: هیات تحریریه وطن امروز تنها نخواهند ماند و این روزنامه انقلابی بازخواهد گشت؛ چون حتی تصور جبهه رسانه ای انقلاب بدون وطن امروز و انسانهای مومنی که خالق آن هستند، سخت است.

خبرگزاری ایسنا واکنش سخنگوی وزارت خارجه به این مساله را بازتاب داد. به نوشته ایسنا، سید عباس موسوی طی مطلبی در فضای مجازی تاکید کرد: وطن امروز اگرچه جزو منتقدین تند وزارت امور خارجه و رئیس دیپلماسی کشور بود اما جای این روزنامه منتقد و حرفه ای در آستانه روز خبرنگار خالی خواهد ماند اگر دوباره منتشر نشود.

دیدار قالیباف با احمدی نژاد

انتشار اخباری مبنی بر ملاقات محمدباقر قالیباف شهردار پیشین پایتخت و محمود احمدی نژاد رییس جمهوری سابق، نگاه و توجه تارنماهای خبری را به خود جلب کرد. گمانه زنی و نظرخواهی از چهره های سیاسی در مورد ماهیت این دیدار یکی از مسایل مورد توجه امروز تارنماهای خبری و تحلیل بود.

تارنمای انصاف نیوز یادداشتی را که حجت الاسلام عباس امیری فر از نزدیک ترین روحانیان به احمدی نژاد در دوران ریاست جمهوریش را در اختیار این رسانه گذاشت منتشر کرد.

به نوشته امیری فر، کذب محض است، قالیباف برای عیادت به دیدارش رفته است. کسی که متمرد و مطرود رهبری است؛ دو سال است که هر کسی را می بیند تا از مقام معظم رهبری وقت ملاقات می گیرد ولی به او وقت نمی دهند! ...او بر خلاف نظر رهبری که مذاکره با ترامپ را جایز نمی داند و آدم بسیار بدی می داند احمدی نژاد به ترامپ نامه می نویسد و با کمال پررویی می گوید ترامپ مرد عمل است! هیچ شخصیتی مثل قالیباف با او ائتلاف نمی کند، واقعا باعث تاسف است از این بی بصیرتی!

ایرناپلاس هم به نقل از یکی از نزدیکان احمدی نژاد نوشت: آقای قالیباف به منزل آقای احمدی نژاد رفته و با هم ملاقات کرده اند و آن چیزی که درباره علت این ملاقات و بیماری آقای احمدی نژاد گفته شده، صحت ندارد.

این منبع آگاه در ادامه می گوید: اصل این جلسه که اعلام شده است، خبر کذبی نیست و صحت دارد، اما خبرها درباره محتوای جلسه کذب است.

خبرآنلاین در گزارشی با عنوان احمدی نژاد و قالیباف به دنبال جریان سازی در انتخابات مجلس؟ به نقل از اسدالله عباسی وزیر دولت نهم درباره پیام های سیاسی دیدار قالیباف و احمدی نژاد نوشت:هر دو فرد دارای شخصیت های حقیقی و حقوقی هستند. فرد حقیقی می تواند متناسب با سلایق خود تصمیم بگیرد و به عیادت دیگران برود و با آن ها گفت وگو کند.

به نوشته این تارنما، عباسی گرچه موضع گیری صریحی در اینباره نمی کند اما می گوید در جلسات انتخاباتی اصولگرایان حرفی ازاینکه او و بدنه رایش جذب شوند یا بودنش در انتخابات تهدیدی برای اصولگرایان باشد مطرح نشده است.

خبرآنلاین در گزارشی دیگر با طرح موضوع دیدار این دو چهره سیاسی، نظر مردم را جویا شد و در همین راستا در سوالی از کاربران خود خواسته تا به این سوال پاسخ دهند که دیدار قالیباف و احمدی نژاد چه هدفی را دنبال می کند؟

خبرگزاری ایرنا هم در یادداشتی با عنوان میزبانی بهاری از نواصولگرایی از برداشت های انتخاباتی از این دیدار خبر داد و نوشت: آنچه مسلم است اینکه احمدی نژاد همچنان در جامعه پایگاه رای دارد و زمینه کارآمدی راهبرد سیاسی او یعنی موج سواری روی مطالبات مردمی در شرایط سخت اقتصادی کنونی فراهم است. از دید ناظران شاید همین ظرفیت است که قالیباف را به دیدار احمدی نژاد ترغیب کرده باشد. برخی در همین چارچوب، این دیدار را گامی در جهت جلب حمایت احمدی نژاد از لیست انتخاباتی قالیباف در انتخابات مجلس آینده می دانند.

در ادامه می خوانیم: قالیباف و احمدی نژاد به رغم اختلاف ها و تفاوت های بسیار در عالم سیاست، این روزها یک وجه اشتراک مشترک دارند و آن تلاش برای یافتن راهی متفاوت از اصولگرایی برای ورود و نقش آفرینی در سپهر سیاسی ایران است. برخی شکل گیری جریان سوم به سردمداری قالیباف یا احمدی نژاد را در انتخابات پیش رو دور از ذهن نمی دانند.

برخی رسانه ها چون رویداد 24 هم از کنجکاوی مخاطبان استفاده کردند و ذیل تیتر جذاب اینم تصویر دیدار قالیباف و احمدی نژاد ، تصویری کارتونی از روزنامه شرق را منتشر کردند که در آن این دو چهره سیاسی کنار سفره هفت سین نشسته اند.

چالش های ازدواج در جامعه امروز ایران

فرارسیدن سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه (س) موجب شد تارنماهای خبری از رویکردهای مختلفی مساله ازدواج جوانان را مورد توجه قرار دهند.

ایسنا در گزارشی با عنوان ازدواج؛ هندوانه ای که دیگر سربسته نیست ، به بررسی تاثیر رشد اجتماعی و افزایش ارتباطات در دنیای امروز در افزایش کیفیت ازدواج پرداخت و نوشت: ویژگی های شخصیتی و الگوهای رفتاری قابل شناسایی شده اند و به نظر می رسد همین امر کمک می کند تا جوانان نسبت به گذشته با دیدگاه درست تری به سمت تاهل و ازدواج حرکت کنند و همسر مناسبی برای خود برگزینند.

این رسانه به نقل از مژگان نیکنام روانشناس نوشت: نمی توان مشخصا معیار و اولویت همه جوانان برای ازدواج را مشخص کرد، چراکه معیارها و اولویت های هر فرد برای زندگی متفاوت است، اما به طور کلی تفاوت های فردی برای ازدواج بسیار حائز اهمیت است. در همین راستا جوانان باید با تهیه چک لیستی تناسب های فیزیکی، فرهنگی، عقیده های اقتصادی و... خود و فرد مورد نظرشان را مورد بررسی قرار دهند، البته این مهم بدین معنا نیست که باید در همه زمینه ها با یکدیگر تفاهم داشته باشند بلکه باید در برآیند کلی بتوانند بیشترین اشتراکات خود را بیابند.

برخی تارنماها در مورد هدیه وزارت ارتباطات به زوجینی که در این هفته ازدواج کنند خبررسانی کردند. تارنمای موج ذیل تیتر ازدواج کنید، اینترنت رایگان دریافت کنید نوشت: محمد جواد آذری جهرمی با حضور در همایش روز ملی ازدواج در گفتگو با خبرنگاران خبر از هدیه وزارت ارتباطات به زوج هایی داد که در این هفته ازدواج کنند. زوج هایی که این هفته ازدواج کنند تا یکسال اینترنت مجانی دریافت می کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان هم ذیل عنوان هزینه ازدواج وزیر ارتباطات چقدر بود؟ اظهارات وزیر ارتباطات در همایش هفته ملی ازدواج را بازتاب داد و از قول او نوشت: متاسفانه امروزه یک نگاه رقابتی برای هزینه ازدواج و جهیزیه ایجاد شده است و همه با این تفکر که یک شب است و دیگر تکرار نمی شود ، در مسیر ازدواج به مشکل بر می خورند و این امر موجب کاهش تمایل به ازدواج می شود و این موضوع نیاز به فرهنگسازی و عمل به آن دارد. برای ترویج فرهنگ ازدواج آسان، مسئولان در تمام سطوح باید از خود شروع کنند و نباید شاهد ازدواج های مفصل در خانواده های آن ها باشیم.

مشرق نیوز هم متن پیام آیت الله ناصر مکارم شیرازی به مناسبت اول ذی الحجه را منتشر کرد. در این متن می خوانیم: سنگینی ازدواج های امروز ساخته خیالات و تشریفات بی معناست/ جوانان تابوی مراسم سنگین ازدواج را بشکنند.

خبرگزاری فارس هم در گزارشی از فعالیت های مسجدی گزارش داد که به منظور تسهیل ازدواج، تحت ضوابطی اتاق عقد و سالنی برای برگزاری مراسم عروسی در اختیار جوانان قرار می دهد. در ادامه در گفت و گو با امام جماعت و یکی از اعضای هیات امنای مسجد، به بررسی ابعاد اجتماعی، معنوی و حتی اقتصادی امور اینچنینی در ارتقای کیفیت ازدواج جوانان پرداخت.

انصاف نیوز هم در گزارشی در گفت و گو با گفت وگو با کامیل احمدی و ابراهیم فیاض پژوهشگران حوزه جامعه شناسی به آسیب شناسی ازدواج موقت در جامعه امروز ما پرداخته است.

به نوشته این رسانه، احمدی با حضور در انصاف نیوز به نواقص صیغه از نظر حقوقی و اجتماعی اشاره کرد. این پژوهشگر بر این عقیده است که کلیات صیغه به دلایل مختلف اجتماعی و حقوقی زیر سوال است و تعدادی از روسپی گران از صیغه به عنوان یک پوشش قانونی و شرعی استفاده می کنند.

ابراهیم فیاض استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران هم قدمت صیغه را به قبل از اسلام مربوط دانست که بعد در اسلام پذیرفته شده است، اما در اهل سنت به دلیل مخالفت عمر حرام اعلام شد، به همین دلیل در حال حاضر صیغه فقط در بین شیعیان وجود دارد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مدیران مسئول چند روزنامه سراسری در گفت و گو با مهر خواهان این هستند که کارگروه کاغذ به صورت صریح پاسخ دهد که کاغذهای وارد شده به کشور را در اختیار کدام نشریات قرار می دهند؟

به گزارش ایکنا ، مهر نوشت: اساتید علوم ارتباطات سر کلاس های دانشگاهی جمله معروفی را به کار می برند: مطبوعات، آیینه تمام نمای جامعه هستند ، این یعنی وقتی اوضاع اقتصادی، سیاسی و اجتماعی جامعه در مطبوعات منعکس می شود و بالعکس اگر نشریات یک کشور مشکلاتی داشته باشند در یک قالب کلی آن جامعه هم حال و روز خوشی ندارد. با این مقدمه کوتاه اگر بخواهیم نبض مطبوعات کشور را این روزها در دست بگیریم به حال و روز بیماری می ماند که اگر نگوییم به فردی می ماند که در حال احتضار است، به طور حتم سخت در بستر بیماریست.

ابتدای همین هفته بود که روزنامه جریان ساز وطن امروز اعلام تعطیلی کرد، با این خبر به ناگاه موجی از واکنش ها در جامعه به راه افتاد، شاید بتوان گفت وجه مشترک صحبت های هواداران و منتقدان جدی این روزنامه این بود که ای کاش این روزنامه می ماند و به فعالیتش ادامه می داد چرا که مرگ هیچ روزنامه ای خوشحالی ندارد و تهدیدی برای دموکراسی است.

سید عابدین نورالدینی، جانشین سردبیر روزنامه وطن امروز روز شنبه در گفت و گو با خبرگزاری مهر دو دلیل اصلی را برای تعطیلی این روزنامه عنوان کرد، او با اشاره به اینکه وطن امروز منتقد دولت و همین انتقاد باعث شد تا از سوی دولت مورد بی مهری قرار بگیرد به موضوع افزایش هزینه چاپ و کاغذ به عنوان یک مشکل فراگیر برای اکثر مطبوعات پرداخت و گفت: در واقع ناکاربلدی دولت در حوزه اقتصاد که منجر به افزایش بی سابقه هزینه های مطبوعات شد و همینطور سیاست های نادرست یارانه ای، به مثابه دولبه قیچی عمل کردند و شرایط فعلی را برای روزنامه وطن امروز رقم زدند.

مشکلی که از زبان جانشین سردبیر وطن امروز در مورد کاغذ مطبوعات بیان شد، حاصل یک روز و دو روز نیست، در واقع از سال 96 که افزایش قیمت دلار رخ داد بسیاری از کالاها از جمله کاغذ گران شد. تدبیر دولت این بود که به کاغذ دلار 4200 تومانی (ارز دولتی) بدهد تا واردکنندگان با قیمت پایین تری آن را به دست مصرف کنندگان (ناشران کتاب و مدیران نشریات عمده ترین مصرف کننده کاغذ هستند) برسانند. اما با وجودی که قریب به دو سال از بحران گرانی دلار می گذرد و امروز همه تلاش دولت بر این قرار گرفته تا از رسانه های مختلف بگوید که نوسان نرخ دلار به اتمام رسیده است، هنوز مشکل تهیه کاغذ برای مدیران مسئول نشریات و روزنامه ها حل نشده است.

البته محمدخدادی، معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ماه های اخیر مدام تأکید می کند که اقدامات مناسبی برای حل مشکل تهیه کاغذ مطبوعاتی صورت گرفته است، اما مصاحبه با اهالی رسانه و مدیران روزنامه ها حکایت از این دارد که کاغذ با ارز دولتی به راحتی و به اندازه کافی به دست مدیران روزنامه ها نرسیده است و تهیه کاغذ به یک مشکل بزرگ برای مدیران نشریات کاغذی تبدیل شده است. در حالی که مقام معظم رهبری در نمایشگاه کتاب امسال (اردیبهشت ماه) یعنی سه ماه پیش تذکر جدی داد که باید مشکل تهیه کاغذ حل شود.

بعد این تذکر رهبری، هرچند اخباری به گوش رسید که طی آن اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری دستور به واگذاری 80 هزارتن کاغذ با ارز کالاهای اساسی به نشریات و مطبوعات داده است، اما شواهد میدانی دال بر این است که تا چندی پیش چنین حجم کاغذی به دست مصرف کنندگان نرسیده است و مقاومت هایی برای آزادسازی کاغذهای انبار شده در گمرک وجود داشته است.

در رابطه با مشکلات کاغذ مطبوعاتی، خبرگزاری مهر گفت و گویی را هم چند وقت پیش با مدیران مسئول روزنامه های سراسری انجام داد که در ادامه مشروح آن را از نظر می گذرانید:

ارزهایی که رفت و کاغذی که نیامد

مهدی رحمانیان، مدیر مسئول شرق در این گفت و گو با اشاره به اینکه حجم کاغذ مصرفی مطبوعات کشور 40 میلیون یورو است که رقم بالایی نیست و این رقم نشان می دهد می توان توزیع کاغذ مصرفی مطبوعات را به درستی مدیریت کرد، گفت: مشکل کاغذ مطبوعات از زمان افزایش قیمت دلار بروز و ظهور کرد و تا کنون هم رفع نشده است. دولت در گام اول تصمیم گرفت کاغذ را به عنوان کالای اساسی اعلام کند، به همین دلیل واردات آن با ارز 4200 تومانی را در دستور کار خود قرار داد. اما واردکنندگانی بودند که چنین ارزی را گرفتند و تا کنون کاغذی وارد نکرده اند. بعضی از محموله های وارداتی کاغذ سر از انبارهایی درآورد و در نهایت معلوم نشد که این کاغذها در کجا توزیع شده اند.

وی ادامه داد: با اشاره به اینکه قیمت کاغذ از ابتدای بروز این مشکلات چند برابر شده است، ادامه داد: دولت برای حل مشکل کاغذ کارگروهی تشکیل داد اما به مصداق ضرب المثل از قضا سرکنگبین صفرا فزود این کارگروه نه تنها مشکلی از رسانه های کاغذی حل نکرد بلکه به مشکلات چاپ روزنامه اضافه کرد.

رحمانیان تأکید کرد: دولت در گام بعدی تصمیم گرفت کاغذ را از لیست کالاهای اساسی خارج کند و به این ترتیب این محصول وارد لیست سایر کالاها برای واردات شد و تخصیص ارز به کاغذ هم تغییر کرد.

حجم کاغذ مصرفی مطبوعات کشور 40 میلیون یورو است که رقم بالایی نیست و این رقم نشان می دهد می توان توزیع کاغذ مصرفی مطبوعات را به درستی مدیریت کرد

رحمانیان گفت: در شرایط جدید رسانه ها برای حل بحران کاغذ پیگیری هایی انجام دادند، (اسحاق) جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور هم جلسه هایی با مدیران مسئول رسانه ها برگزار کرد و ابراز هم دلی کرد. در آن جلسه مقرر شد که کماکان کاغذ در لیست کالاهای اساسی باقی بماند.

گره کار در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

رحمانیان که معتقد است با وجود نظر معاون اول رئیس جمهور کماکان مشکل کاغذ بر قوت خود باقیست، ادامه داد: ریشه اصلی مشکل کاغذ را در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می بینم. این مشکل برای روزنامه شرق کار را به جایی رساند که طی هفته گذشته برای تأمین کاغذ برای چاپ شبانه به مشکل برخوردیم.

وی ادامه داد: وزارت ارشاد برای رفع مشکل روزنامه شرق اعلام کرد که 2 تن کاغذ با ارز نیمایی تخصیص خواهد داد که همین میزان نشان می دهد افرادی که در آنجا مشغول هستند درک درستی از کار مطبوعات ندارند. در مجموعه شرق هم بعد از اینکه مشکل کاغذ برای مجموعه ما حل نشد، ناگزیر از همکاران مان در سایر نشریات کاغذ قرض گرفتیم.

رحمانیان با تشبیه عملکرد وزارت ارشاد در قبال رسانه های کاغذی به گفتار درمانی مطبوعات گفت: مشکل کاغذ مطبوعات از جمله مواردی است که رهبر معظم انقلاب، رئیس جمهور، چند تن از وزرای مربوط در دولت و... پیگیری کرده اند اما تا کنون هیچ اتفاقی نیفتاده است. کارگروه تشکیل شده برای حل مشکل کاغذ دارای مشکل است و برای حل بحران کاغذ باید این کارگروه کنار گذاشته شود و با ساز و کار دیگری وارد کنندگان کاغذ مطبوعات را تأمین کنند.

وی با بیان اینکه کارگروه یاد شده حتی برای نشریه ای که چاپ نمی شود، کاغذ تخصیص می دهد، ادامه داد: بر اساس برآوردها نیاز کاغذ کشور بر اساس یورو سالیانه رقمی معادل 40 میلیون است. این میزان نشان می دهد که حجم کاغذ مورد نیاز تا چه کم شده است، به عبارتی بسیاری از رسانه ها فقط یک اسم هستند. از سویی با توجه به فعالیت نشریات و روزنامه های مختلف می توان مشکل کاغذ را حل کرد و نیاز به دادن سهمیه به همه مطبوعات نیست.

معاونت مطبوعاتی بی توجه به میزان نیاز مطبوعات!

ایمان شمسایی، مدیر مسئول روزنامه قدس با اشاره به اینکه حجم کاغذی که دولت به نشریات اختصاص داده است دردی از مطبوعات دوا نمی کند گفت: کاغذی را که پیشتر مطبوعات دریافت می کردند با ارز نیمایی قابل تهیه بود، در حالی که طبق وعده های دولت باید ارز دولتی به آن تعلق بگیرد.

وی افزود: آقای خدادی، معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی بازدیدی که از تحریریه روزنامه قدس داشتند اعلام کردند که مجوز تخصیص 2 هزار تن کاغذ صادر شده است که این رقم در قبال کل نیاز مصرف روزنامه ها سهم ناچیزی است.

مدیر مسئول روزنامه قدس ادامه داد: روزنامه قدس در سال نیاز به 700 تن کاغذ دارد که این رقم در ماه قریب به 60 تن می شود. با این شرایط یک حساب سرانگشتی نشان می دهد کاغذی که دولت –با ارز دولتی- می خواهد تخصیص دهد کفاف نیاز روزنامه ها را نمی کند.

شمسایی همچنین با اشاره به اینکه دولت در مورد وضعیت کاغذ تا کنون پاسخگو نبوده است، گفت: در بازار جولان کاغذهای وارداتی هندی، روسی و ... داریم و در شرایط کنونی احتمال اعلام تیراژهای کذب برای دریافت کاغذهای تهیه شده با ارز دولتی وجود دارد.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اینکه مشکل کاغذ را حل کند باید به جای خوداظهاری مدیران مسئول برای اعلام تیراژ واقعی روزنامه ها به سراغ چاپخانه ها برود. چرا که این مراکز چاپ محدود هستند و برآورد دقیقی از طریق اینها می توان انجام داد این فعال رسانه ای تأکید کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اینکه مشکل کاغذ را حل کند باید به جای خوداظهاری مدیران مسئول برای اعلام تیراژ واقعی روزنامه ها به سراغ چاپخانه ها برود. چرا که این مراکز چاپ محدود هستند و برآورد دقیقی از طریق اینها می توان انجام داد.

مدیر مسئول روزنامه قدس با اشاره به دستور مقام معظم رهبری در نمایشگاه کتاب برای حل مشکل کاغذ و متعاقب آن برگزاری جلسه ای در این رابطه توسط معاون اول رئیس جمهور به طرح این موضوع پرداخت که وزارت صنعت، معدن و تجارت برای حل مشکل کاغذ زیر بار نمی رود و در عمل اختلاف هایی در دولت مشاهده می شود.

وی ادامه داد: وقتی مشکل کاغذ حل نشده است رسانه ها ناگزیر هستند از تیراژ، قطع و تعداد صفحات کم کنند. این موضوع برای مشترک روزنامه که ابتدای سال هزینه تهیه یکساله را داده است ناخوشایند است و در کل این وضع نابسامان کاغذ برای اعتبار روزنامه ها خوب نیست. از سویی هم در حوزه چاپ مطبوعات مشکلات دیگری همچون تهیه زینک و ... هم هست و در کل افکارعمومی را باید برای بوجود آمدن چنین وضعی متقاعد کرد.

در پایان مدیر مسئول روزنامه قدس گفت: براساس اطلاعاتی که به دست مان رسیده است برخی از محموله های کاغذ وارداتی تا کنون آزاد نشده است و افرادی که پشت سر این ماجرا هستند می گویند با ارز آزاد حاضر به آزاد کردن این کاغذها هستند. همه این شرایط هم این نتیجه را برای مان بوجود آورده است که مشکل کاغذ مطبوعات در جایی بالاتر از دولت شکل گرفته و البته قابل حل است.

رانت هایی که تخصیص ارز بوجود آورد

علی رضا بختیاری، مدیر مسئول روزنامه دنیای اقتصاد هم با بیان اینکه در موضوع کاغذهای مطبوعات شاهد یک تلاطم هستیم که به شکل قابل ملاحظه ای تا کنون کنترل شده هرچند مشکل اصلی پابرجاست، گفت: قرار بود کاغذهای گمرک با ارز 4200 تومانی ترخیص شود، اما این اتفاق هنوز نیفتاده است و از سویی در ترخیص کاغذ هم فرایند زمان بری شکل گرفته است.

بهترین راه حل برای مشکل کاغذ این است که قیمت ها واقعی شوند و هر نشریه نیاز به کمک دارد از یارانه مستقیم بهره مند شود. البته در توزیع یارانه نقدی همواره درصدی خطا وجود دارد، اما دولت باید مراقبت کند که میزن خطایش در تخصیص یارانه مستقیم کاهش پیدا کند

وی با اشاره به اینکه تخصیص ارز 4200 تومانی برای کاغذ به معنای این است که برای عده ای رانت ایجاد می شود این در حالی است که حتی با وجود تخصیص چنین ارزی نرخ عرضه آن در بازار بسیار متفاوت بود، ادامه داد: در به وجود آمدن رفتارهای سودجویانه در عرضه کاغذ بیش از آنکه فعالان اقتصادی را بتوان مقصر شناخت باید نقش دولت مورد کنکاش قرار بگیرد.

مدیر مسئول دنیای اقتصاد ادامه داد: بهترین راه حل برای مشکل کاغذ این است که قیمت ها واقعی شوند و هر نشریه نیاز به کمک دارد از یارانه مستقیم بهره مند شود. البته در توزیع یارانه نقدی همواره درصدی خطا وجود دارد، اما دولت باید مراقبت کند که میزن خطایش در تخصیص یارانه مستقیم کاهش پیدا کند.

قوه عاقله در توزیع کاغذ نیست

محمد ایمانجانی، در گفت و گو با خبرگزاری مهر با اشاره به اینکه تأثیر گرانی کاغذ مطبوعات بر توزیع و مخاطب روزنامه هم اثرگذار است، درباره وضعیت نابسامان توزیع کاغذ روزنامه ها گفت: از اوایل سال 96 که مدیر مسئولی روزنامه فرهیختگان را پذیرفتم کاغذ کیلویی 2500 تومان بود و امروز این قیمت به محدوده 14 تا 18 هزار تومان رسیده است.

وی افزود: تأثیر گرانی کاغذ مطبوعات بر همه بخش های مربوط به آن از جمله مخاطب محسوس است و مشکل بروز کرده در این صنف همچون دیگر مشکلات کشور ناشی از بی برنامگی، نبود نظارت صحیح و البته کمبود قوه عاقله در بعد اجرایی است. واردات کاغذ، حجم مصرفی آن و البته مصرف کنندگانش در کشور مشخص است و سامان دادن به این بخش موضوعی نیست که نتوان برای آن چاره ای اندیشید.

وی با بیان اینکه کارگروه تشکیل شده برای حل واردات و تخصیص کاغذ تا کنون نتوانسته است مشکل فعالان این بخش را حل کند، گفت: در چند وقت اخیر از سوی دولت اعلام کردند کاغذ تخصیصی به روزنامه فرهیختگان 3 تن است، در حالی که مصرف یک روز این نشریه بیش از 3.5 تن است. به عبارتی مسئولان دولتی فقط می خواستند اعلام کنند که مشکل کاغذ حل شده است، اما برآورد درستی حتی از میزان کاغذ مصرفی روزنامه ها وجود ندارد.

شفافیت نیاز اصلی رفع مشکل کاغذ

مدیر مسئول روزنامه فرهیختگان با بیان اینکه برای حل مشکل کاغذ مطبوعات باید یک نگاه جامع شکل بگیرد، ادامه داد: تعیین این موضوع که کاغذ تخصیصی به روزنامه ها باید با ارز نیمایی باشد یا دولتی یکی از اولویت هاست، از سویی باید برای کم کردن بازه زمانی واردات کاغذ از گمرک نیز اقدام شود. در نهایت هم باید مشخص کرد که واردات این کاغذها توسط چه کسانی صورت گرفته و به چه افرادی (مدیران نشریات) داده شده است.

ایمانجانی با اشاره به جلسه مشترکی میان مدیران مسئول نشریات و دست اندرکاران معاونت مطبوعاتی که به تازگی برگزار شد، گفت: هرچند در این جلسه شرکت نداشتم، اما از طریق دوستان و همکارانم متوجه شدم که افرادی در این جلسه شرکت داشتند که اسم نشریه و روزنامه آنها را هیچ کس نمی داند و برای هیچ کس شناخته شده نیستند، با این حال معلوم نیست چنین افرادی تا چه میزان کاغذ دریافت کرده اند.

وی ادامه داد: مهم ترین عاملی که باعث بوجود آمدن مشکل کاغذ مطبوعات را خلاء نظارتی می دانم، شاید نیاز است نرم افزار و برنامه خاصی طراحی شود که به شفاف سازی در زمینه واردات، توزیع و تخصیص کاغذ کمک کند.

تعیین این موضوع که کاغذ تخصیصی به روزنامه ها باید با ارز نیمایی باشد یا دولتی یکی از اولویت هاست، از سویی باید برای کم کردن بازه زمانی واردات کاغذ از گمرک نیز اقدام شود. در نهایت هم باید مشخص کرد که واردات این کاغذها توسط چه کسانی صورت گرفته و به چه افرادی (مدیران نشریات) داده شده است

مراقب گمرکات باشید!

ایمانجانی در بخش دیگری با بیان اینکه نظارت بر گمرک با وجودی که گفته می شود در این قسمت کارها شفاف پیش می رود، بیش از بقیه مراحل توزیع است، خاطرنشان کرد: بسیاری از کالاها به غیر از کاغذ هستند که حتی واردات آن ها به کشور ممنوع است، اما ملاحظه می شود که چنین کالاهایی در کشور از مبادی رسمی و قانونی وارد شده اند. همین نشان می دهد نظارت بر گمرک بیش از سایر نقاط ضرورت دارد.

مدیر مسئول روزنامه فرهیختگان درباره رابطه میان بانک مرکزی، وزارت صمت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم گفت: هر سه این بخش به مدیران مسئول روزنامه ها در جلسات مشترکی که وجود دارد اعلام می کنند که در حال فعالیت برای حل مشکل کاغذ هستند. اما موضوعی که در اینجا احساس می شود در نظر نگرفتن میزان اثرگذاری رسانه های مختلف و میزان کاغذ مورد نیازشان است. در این زمینه هم بیش از هرچیز شفافیت لازم است.

وی افزود: هرچند بعد از این شفافیت لازم است وزارت ارشاد در رأس اقدام به برنامه ریزی برای واردات کند و وزارت صمت هم با نظارت و شفافیت کار را به پیش ببرد. بانک مرکزی هم برای کاغذ مطبوعات ارز دولتی تأمین کند.

تعبیر واقعی اما غیر دلچسب مافیای کاغذ

محمد پیرعلی، مدیر مسئول روزنامه سیاست روز با اشاره به اینکه گرانی کاغذ دو سالی است که گریبان مطبوعات را گرفته است، به خبرگزاری مهر گفت: در طی این مدت گرانی کاغذ روند افزایشی داشته و از سویی معامله کاغذ هم با دو سال قبل تفاوت پیدا کرده است. به این معنی که در گذشته کاغذ کیلویی دوهزار تومان را به صورت مدت دار (توسط چک) خریداری می کردیم و کاغذ را هم خیلی زود تحویل می گرفتیم، اما امروز این رقم در صورت تلاش زیاد برای تهیه کاغذ به بالای 10 تا 15 هزار تومان رسیده است و کاغذ هم بعد از دو تا سه هفته به دست مان می رسد.

وی با بیان اینکه مشکل کاغذ هم همچون سایر مشکلات (کلان) کشور ناشی از سوء مدیریت است، ادامه داد: در چند مرحله متولیان امر کاغذ به ما وعده دادند که مشکلات حل می شود، اما این اتفاق نیفتاد. در نهایت میان فعالان این صنف این طور تصور به وجود آمد که مسئولان دولتی بدشان نمی آید که رسانه های کاغذی به بهانه گرانی آن از صحنه حذف شوند.

پیرعلی افزود: با روی کار آمدن معاون جدید مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تا حدی تصور قبل از بین رفت، چرا که تیم او با عزم جدی ورود کردند و وعده های امیدوار کننده ای به مدیران مسئول نشریات دادند. طی چند جلسه هم خدادی از مدیران و دست اندرکاران نشریات دعوت کرد و کار کارشناسی برای تأمین کاغذ در مجموعه معاونت مطبوعاتی شروع شده است.

مدیر مسئول روزنامه سیاست روز بیان اینکه در مورد نهادهای متولی سه گانه برای تأمین کاغذ یعنی بانک مرکزی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت صنعت، معدن و تجارت یک نوع اهمال وجود دارد، گفت: هرچند به کار بردن تعبیر مافیای کاغذ را نمی پسندم، اما کم کاری متولیان باعث شده است که در تأمین کاغذ دست سودجویانی پیدا شود که حداکثر سوء استفاده را می کنند.

در چند مرحله متولیان امر کاغذ به ما وعده دادند که مشکلات حل می شود، اما این اتفاق نیفتاد. در نهایت میان فعالان این صنف این طور تصور به وجود آمد که مسئولان دولتی بدشان نمی آید که رسانه های کاغذی به بهانه گرانی آن از صحنه حذف شوند

خودمان وارد کنیم ارزان تر تمام می شود!

پیرعلی ادامه داد: کوتاهی دولت در مورد کاغذ در مقابل مسائلی که در بخش دارو وجود دارد قابل مقایسه نیست و من هم خجالت می کشم در برابری چنین مسائل بزرگی صحبت از مشکل تأمین کاغذ بکنم، اما در مجموع شرایطی که بوجود آمده است باعث شده که فعالیت روزنامه ها با تنگنا و سختی هایی همراه شود.

مدیر مسئول روزنامه سیاست روز با اشاره به اینکه گرانی کاغذ را با کاهش تعداد صفحات، تیراژ و توزیع هدفمند جبران کرده است، ادامه داد: با توزیع هدفمند اتفاقی روزنامه های برگشتی مان را کم کرده ایم. هرچند ناگزیر شده ایم که در پیشخوان مطبوعات حضور پررنگی نداشته باشیم.

وی ادامه داد: روزنامه سیاست روز تهیه مطالب تحلیلی را در دستور کار قرار دادیم و مخاطبان این روزنامه از طریق سایت روزنامه از محتوای تهیه شده آن بیشتر استفاده می کنند.

پیرعلی در پایان گفت: حل مشکل کاغذ مطبوعات نیاز به عزم و اراده دارد، در شرایط کنونی کاغذ به قیمتی به بازار می رسد که اگر خود فعالان صنف مطبوعات مستقیم اقدام به واردات آن با ارز آزاد کنند قیمت تمام شده کاغذ ارزان تر می شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه پیام جمهوری اسلامی و سفیر آن تحریم شدنی نیست، گفت: کارکرد آقای ظریف در ابعاد رسانه ای، به عنوان یک خبرنگار ماهر با ضریب نفوذ بالاست که با تولید محتوایی تبیینی و بهره برداری از ظرفیت ارائه درست اطلاعات برای اغنای مخاطب و بهره از زمان و مکان در تولید محتوا، می تواند الگوی کارکرد رسانه ای خبرنگاران ایرانی باشد.

محمد خدادی (معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) درباره تحریم رسانه ای وزیر امور خارجه کشورمان به خبرنگار ایلنا گفت: در مدل و ساختار رسانه ای امروز، محتوا بر اسم ها غلبه دارد؛ چراکه قدرت انتشار اطلاعات برگرفته از محتوای آن است نه گوینده اش. لذا محتوای اظهارات دکتر ظریف چون صدای مردم ایران است، به عنوان یک حق، خودش ظرفیت نشر دارد و در دنیا پژواک می شود.

خدادی با اشاره به اینکه اصل ماجرا در تحریم آقای ظریف، خاموش کردن صدای مردم ایران است، گفت: صدای حق خاموش شدنی نیست. در تاریخ بارها و بارها سردمداران امریکا این خواسته را آزموده اند اما نه شده، نه می شود و نه خواهد شد.

وی در همین زمینه با اشاره به اینکه امریکا می خواهد با این تحریم، در رساندن صدای جمهوری اسلامی به مجامع جهانی، اختلال ایجاد کند، افزود: تصور می کنم اتفاقا اقدام شان باعث رساتر شدن این صدا می شود. با این گونه تقابل ها، حرف حق آقای ظریف، بیشتر در کانون توجه قرار می گیرد و حقانیت آن بیشتر اثبات می شود.

معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: در دنیای امروز، انحصار رسانه شکسته شده و دیگر چیزی به نام انحصار و محدودیت و اختلال در رسانه معنی ندارد. ظرفیت رسانه ها قبلا به دلیل فناوری محدود بود و همین باعث انحصار می شد اما امروز به دلیل اینکه فناوری، شکوفایی دسترسی، نشر و پردازش اطلاعات را با تغییر ماهوی مواجه کرده است، اساسا دسترسی به اطلاعات محکوم به داشتن رسانه و محدود به چند رسانه خاص در دنیا نیست بر عکس به محتوی آن است.

او با تاکید بر اینکه محتوای حرف های ظریف مهم است نه اسم ظریف گفت: محتوا بر اسم غلبه دارد و آنها باید محتوا را خاموش کنند که آن هم خاموش شدنی نیست.

معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: کارکرد آقای ظریف در ابعاد رسانه ای، به عنوان یک خبرنگار ماهر با ضریب نفوذ بالاست که با تولید محتوایی تبیینی و بهره برداری از ظرفیت ارائه درست اطلاعات برای اغنای مخاطب و بهره از زمان و مکان در تولید محتوا، می تواند الگوی کارکرد رسانه ای خبرنگاران ایرانی باشد.

معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره اینکه این اقدام امریکا در تحریم آقای ظریف مصداق نقض آزادی بیان است، گفت: غرب همه ادعا و قدرتش بر نمایش آزادی است؛ امریکایی ها همیشه مدعی آزادی بیان بوده اند و همواره می خواهند همه دنیا را مانند خودشان کنند. حتی به اسم آزادی جنگ راه می اندازند و به کشورها حمله می کنند برای اینکه بگویند مردم را از دست حکومت هایی که آزاد نیستند، نجات داده اند. اما قضیه تحریم آقای ظریف مانند صدها مستند دیگر اثبات کرد که خلاف ادعایشان به آزادی بیان اعتقادی ندارند و از آن هراس دارند و برهمین مبنا عمل می کنند.

خدادی تصریح کرد: امریکایی ها، می نویسند آزادی اما آنچه در عمل انجام می دهند دیکتاتوری است؛ می نویسند دموکراسی اما در عمل می شود انحصار ، اسمش را می گذارند آزادی اما در عمل محدودیت است.

وی خاطرنشان کرد: آنچه آنها ادعا می کنند با واقعیت کاملا متفاوت است؛ چراکه توان و تلاش آنها برای خاموش کردن صداست و اگر صدایی موافق آنها نباشد، آن را برنمی تابند. سال ها بود که این ادعا را مطرح می کردند اما به یمن شرایط امروز و با این مصداق، دیگر همه می دانند این ادعا درست نیست. اصلا چرا این کارشان نمونه و مشابه ندارد؟ چرا هیچ کشوری وزیر خارجه کشوری دیگر را تحریم نکرده جز امریکا؟ اینها شاخصه هایی است که نشان می دهد چقدر فکر اینکه امریکا سردمدار آزادی بیان در جهان است، پوچ و بی معناست.

خدادی با اشاره به اینکه ادعای مذاکره بدون پیش شرط و تحریم مذاکره کننده، یک پیام مهم دارد و آن یعنی تناقض و اثبات فریب و نفاق امریکا علیه مردم ایران، اضافه کرد: امریکایی ها به پایان خط رسیده اند؛ امروز خط مقدم رسانه ای امریکا، ترامپ و پومپئو و بولتون هستند یعنی دیگر نهادها و حتی رسانه های امریکایی برای مقابله با ایران بی اثر است. رئیس جمهور و وزیرخارجه و مشاور امنیت ملی امریکا وارد میدان مستقیم نبرد با مردم ایران شده اند و در برخورد با مردم ایران هم هیچ اقدام نظامی، اقتصادی، فرهنگی و .... نمانده که انجام نداده باشند.

او با تاکید بر اینکه اقدام امریکا در تحریم ظریف، باعث همبستگی مردم و هم افزایی رسانه ای ما خواهد شد، تصریح کرد: رسانه های ایرانی باید تبیین چهل سال خصومت، یکجانبه گرایی، تضعیف و حملات مستقیم و غیرمستقیم نظامی، سیاسی، حقوقی، اقتصادی، فرهنگی و.... را مستمر بازنشر کنند و دشمن شناسی و راه مقابله با آن یعنی همبستگی، مقاومت و ایستادگی برای دفاع از حقانیت مردم ایران را در دستور کار خود قرار دهند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۳ سایت های دیگر : خبرگزاری میراث آریا خبرگزاری شبستان

خبرگزاری آریا- مدیرکل ارتباطات و هماهنگی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بازدید از موزه ملی قرآن کریم تبدیل موزه به مقصد برنامه ها، همایش ها و رویدادهای قرآنی را اقدامی ضروری دانست.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از روابط عمومی موزه ملی قرآن کریم، حجت الاسلام و المسلمین علی ملا نوری، اعلام کرد: موزه ملی قرآن کریم گنجینه ای از کلام پروردگار است و برای معرفی آثار درسطوح ملی و بین المللی باید برنامه ای جامع و مدون طراحی شود.
او وظیفه سازمان میراث فرهنگی را حفاظت و صیانت از اموال منقول و غیر منقول و میراث معنوی برشمرد و گفت: با عنایت به این که کتاب قرآن در میان مسلمانان جهان از مقامی والا و جایگاهی بسیار ارزشمند برخوردار است ، تمامی سازمان ها و نهادهای دولتی، عمومی و خصوصی مرتبط با قرآن ، باید در توسعه موزه ملی قرآن کریم همراه و یاور سازمان میراث فرهنگی باشند.
حجت الاسلام ملا نوری با تاکید بر این که معاونت قرآن و عترت در کنار این موزه قرار دارد، نسبت به بازتعریف برنامه ها ی مشترک قرآنی به ویژه در حوزه های آموزشی و پژوهشی تاکید کرد.
او افزود: با تبدیل موزه ملی قرآن کریم به مقصد برنامه ها و رویدادهای قرآنی، این موزه به جایگاه شایسته خود دست می یابد.
مدیر کل ارتباطات و هماهنگی معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد گفت: با توجه به تخصصی بودن موزه قرآن ، تلاش دست اندرکاران سازمان میراث فرهنگی باید معطوف به افزایش قرآن و آثار تاریخی مرتبط از صدر اسلام تا امروز باشد تا مخاطبان پس از بازدید در جریان سیر تاریخی کتابت و هنرهای وابسته کلام پروردگار در طول 1400 سال گذشته قرار گیرند .
او در ادامه با تمجید از کارگاه های برگزار شده در موزه قرآن اعلام کرد که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آمادگی دارد تا در توسعه این فعالیت ها حمایت های لازم را انجام دهد.
حجت الاسلام ملا نوری گفت: فعالیت های ارزشمندی در موزه ملی قرآن کریم انجام شده که امیدواریم این برنامه ها منجر به توسعه آثار قرآنی و برگزاری رویدادهای بین المللی شود.
در ابتدای این دیدار حجت الاسلام لهراسبی، مدیر کل موزه ملی قرآن کریم گزارشی از اهم برنامه ها و فعالیت های انجام شده ارائه کرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری آریا
گروه فعالیت های قرآنی در راستای سیاست شفاف سازی اطلاعات در معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اطلاعات شوراهای تخصصی و کمیته های تصمیم گیری این معاونت منتشر شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۳ سایت های دیگر : همسو نیوز

به گزارش ایکنا ؛ به نقل از روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در راستای سیاست شفاف سازی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اطلاعات اعضای شوراهای تخصصی و کمیته های تصمیم گیری اعم از کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی و ترویجی، اعضای شورای سیاستگذاری بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، هیأت رسیدگی به امور موسسات فرهنگی قرآن و عترت و اعضای شورای سیاستگذاری آزمون سراسری حفظ و مفاهیم قرآن کریم منتشر شد که به شرح زیر است.

شوراهای تخصصی و کمیته های تصمیم گیری معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

شورا / کمیته

تعداد اعضاء (نفر)

کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی ترویجی قرآنی

31

هیأت رسیدگی به امور موسسات فرهنگی قرآن و عترت

8

شورای سیاست گذاری بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم

15

شورای سیاست گذاری آزمون های سراسری حفظ و مفاهیم قرآن کریم

8

اعضای کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی ترویجی قرآنی

به استناد ماده 8 آیین نامه شورای توسعه فرهنگ قرآنی وابسته مصوب جلسه مورخ 12/04/1389 شورای توسعه فرهنگ قرآنی

نام و نام خانوادگی

سمت

سید عباس صالحی

رئیس کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی ترویجی قرآنی کشور (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)

عبدالهادی فقهی زاده

نایب رییس کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی ترویجی قرآنی کشور (معاون وزیر)

حجت الاسلام والمسلمین هادی صادقی

عضو کمیسیون (معاون فرهنگی قوه قضاییه)

وحید قبادی دانا

عضو کمیسیون (رییس سازمان بهزیستی کشور)

پیروز حناچی

عضو کمیسیون (شهردار تهران)

محمد خدادی

عضو کمیسیون (معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی )

محسن جوادی

عضو کمیسیون (معاون امور فرهنگی و رئیس کارگروه قرآن، نشر و تبلیغات)

حسین انتظامی

عضو کمیسیون (معاون وزیر و رییس سازمان سینمایی)

سید محمد مجتبی حسینی

عضو کمیسیون (معاون امور هنری و رئیس کارگروه قرآن و هنر)

عبدالحمید احمدی

عضو کمیسیون (معاون امور فرهنگی و نماینده وزارت ورزش و جوانان)

علیرضا کاظمی

عضو کمیسیون (معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش)

غلامرضا غفاری

عضو کمیسیون (معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری)

سیما سادات لاری

عضو کمیسیون (معاون فرهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی)

حجت الاسلام والمسلمین حمید محمدی

عضو کمیسیون (قائم مقام رییس و دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی)

سید علی سرابی

عضو کمیسیون (نماینده رییس نهادهای قرآنی وابسته به دفتر مقام معظم رهبری مدظله العالی)

ابوذر ابراهیمی ترکمان

عضو کمیسیون (رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی)

عبدالعلی علی عسگری

عضو کمیسیون (رئیس سازمان صدا و سیما)

مهدی قره شیخ لو

عضو کمیسیون (نماینده سازمان تبلیغات اسلامی)

حجت الاسلام والمسلمین محمد قطبی

عضو کمیسیون (نماینده دفتر تبلیغات اسلامی حوزه)

حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی

عضو کمیسیون (رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری مدظله در دانشگاه ها)

حجت الاسلام والمسلمین حسین رفیعی

عضو کمیسیون (نماینده جامعه المصطفی العالمیه)

مهدی میدانی

عضو کمیسیون (نماینده دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا)

معصومه ظهیری

عضو کمیسیون (نماینده مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران)

حجت الاسلام والمسلمین حمید ملکی

عضو کمیسیون (نماینده مرکز مدیریت حوزه های علمیه برادران)

حجت الاسلام والمسلمین سید مصطفی حسینی

عضو کمیسیون (نماینده سازمان اوقاف و امور خیریه)

حمیدرضا میرعظیمی

عضو کمیسیون (رییس مرکز توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی)

رضا سلامت پناه

عضو کمیسیون (دبیر مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی)

سید محمد جواد شوشتری

عضو کمیسیون (سرپرست سازمان فعالیت های قرآنی دانشجویان)

ولی یاراحمدی

عضو حقیقی کمیسیون

حسن محمدی

عضو کمیسیون (مدیر عامل اتحادیه تشکلهای قرآنی کشور )

رحیم قربانی

عضو کمیسیون (مدیر عامل اتحادیه مؤسسات قرآنی مردمی)

اعضای هیأت رسیدگی به امور موسسات فرهنگی قرآن و عترت

در اجرای بند 5 ماده 4 منشور توسعه فرهنگ قرآنی و استناد به مصوبه جلسات 23، 24 و 25 مورخ 7/4/93، 3/8/93 و 2/12/93 شورای توسعه فرهنگ قرآنی

نام و نام خانوادگی

سمت

عبدالهادی فقهی زاده

رئیس هیأت رسیدگی به امور موسسات فرهنگی قرآن و عترت (معاون وزیر)

حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی خسروی

نائب رئیس هیأت (مدیرکل دفتر آموزش و توسعه مشارکت های معاونت قرآن و عترت)

مهدی محمدی

عضو هیأت (مشاور وزیر و دبیر هیأت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی )

عباس سلیمی

عضو هیأت (صاحب نظر و پیشکسوت قرآنی)

محمدعلی خواجه پیری

عضو هیأت (مدیر کارگروه قرآن بنیاد خاتم الاوصیا (عج) )

اصغر امیرنیا

عضو هیأت (مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت)

حجت الاسلام والمسلمین سید مصطفی حسینی

عضو هیأت (رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف)

حمیدرضا شیخ ویسی

مسئول دبیرخانه هیأت (معاون رسیدگی به امور موسسات قرآن و عترت)

اعضای شورای سیاستگذاری بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم

نام و نام خانوادگی

سمت

عبدالهادی فقهی زاده

رئیس شورا (معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)

حجت الاسلام والمسلمین مهدوی راد

عضو شورا (صاحب نظر و پیشکسوت قرآنی)

احمد مسجد جامعی

عضو شورا (عضو شورای شهر تهران)

حجت الاسلام والمسلمین محمد مهدی معراجی

عضو شورا (صاحب نظر و پیشکسوت قرآنی)

حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی

عضو شورا (صاحب نظر و پیشکسوت قرآنی)

حجت الاسلام والمسلمین حمید محمدی

عضو شورا (دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی)

حجت الاسلام والمسلمین مهدی شیخ

عضو شورا (نماینده مجلس شورای اسلامی )

محمد حسین حسین زاده بحرینی

عضو شورا (نماینده مجلس شورای اسلامی )

محمد علی خواجه پیری

عضو شورا (مدیر کارگروه قرآن بنیاد خاتم الاوصیا (عج) )

علی اصغر کاراندیش

عضو شورا (معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)

عباس سلیمی

عضو شورا (صاحب نظر و پیشکسوت قرآنی)

حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی خسروی

عضو شورا (مدیرکل دفتر برنامه ریزی، آموزش و توسعه مشارکت های معاونت قرآن و عترت)

حجت الاسلام والمسلمین عبدالهادی مسعودی

عضو شورا (قائم مقام دانشگاه قرآن و حدیث)

ولی یاراحمدی

عضو شورا (صاحب نظر و پیشکسوت قرآنی)

ابوالقاسم ایرجی

عضو شورا (صاحب نظر و پیشکسوت قرآنی)

اعضای شورای سیاستگذاری آزمون سراسری حفظ و مفاهیم قرآن کریم

نام و نام خانوادگی

سمت

عبدالهادی فقهی زاده

رئیس شورا (معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)

حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی خسروی

دبیر شورا (مدیرکل دفتر آموزش و توسعه مشارکت های معاونت قرآن و عترت)

حجت الاسلام والمسلمین سید مصطفی حسینی

عضو شورا (رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه)

حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای علی ملانوری

عضو شورا (مدیرکل اداره هماهنگی و ارتباطات معاونت قرآن و عترت)

محمد رضا مسیب زاده

عضو شورا (مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش)

مرتضی خدمتکار

عضو شورا (مشاور اجرایی معاونت قرآن و عترت)

مریم قاسم احمد

عضو شورا (معاون دفتر آموزش و توسعه مشارکت های معاونت قرآن و عترت)

سید فخرالدین اسماعیلی

عضو شورا (رئیس حوزه معاونت)

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۳

فتانه احدی | البرز - خبرنگار

تئاتر خیابانی یک راهکار مفید، تاثیرگذار و روشی خلاقانه برای بیان دغدغه ها و خلأ های موجود در جامعه است که با استفاده از زبانی قابل فهم پیام ها و مفاهیم گوناگون جاری در جامعه را به مخاطب منتقل می کند. این نوع تئاتر اغلب دربرگیرنده موضوعات و شاخصه هایی است که با دارا بودن قابلیت اجرا در خارج از سالن در قالب یک داستان برای مخاطب عام به نمایش درمی آید.

نیاز به تئاتر خیابانی در کرج

یکی از هنرمندان برجسته تئاتر البرز که سابقه اجرای نمایش های متعددی در زمینه تئاتر خیابانی را نیز دارد، می گوید: تئاتر خیابانی ارتباط نزدیکی با تماشاگران برقرار می کند و عواطف و احساسات آنها را به چالش می کشد. البرز و به ویژه کلان شهر کرج به دلیل مهاجرت پذیری، از بافت فرهنگی و تنوع جمعیتی خاصی برخوردار است و همین ویژگی، ضرورت پرداختن به آموزش های شهروندی و تلاش برای رفع معضلات فرهنگی را در آن پررنگ تر می کند؛ به همین دلیل حمایت از هنرمندان در اجرای تئاتر خیابانی که اغلب مورد استقبال گسترده شهروندان نیز قرار می گیرد، ضروری به نظر می رسد.
امین آبان ادامه می دهد: هنرمندانی که در زمینه تئاتر خیابانی به فعالیت می پردازند باید بسیار خلاق باشند زیرا از یک طرف تئاتر خیابانی در زمانی کوتاه و معمولا در مدت 5 تا 7 دقیقه اجرا می شود و از طرفی برای مخاطب عام و رده های سنی گوناگون به نمایش درمی آید.
وی اضافه می کند: جامعه شناسان و پژوهشگران علوم اجتماعی به این نتیجه رسیده اند که یکی از بهترین راهکارها برای پیشگیری از معضلاتی همچون اعتیاد و ارائه آموزش هایی نظیر صرفه جویی در مصرف آب، اجرای تئاتر خیابانی است؛ زیرا بازخورد گسترده ای دارد و مفاهیم آن بی هیچ واسطه ای به مردم منتقل می شود.
آبان می گوید: علاوه بر این در تئاتر خیابانی مردم به سالن نمی روند و این هنرمند است که نزدیک تماشاگر می رود و هربار هزاران نفر آن را می بینند؛ بنابراین نیازی هم به تبلیغات نیست و تماشای آن برای مخاطب خیلی راحت تر است.

ضرورت حمایت از هنرمندان

این هنرمند ادامه می دهد: از آنجا که در این اجراها بلیتی فروخته نمی شود و برای هنرمند درآمدزایی ندارد، بنابراین لازم است یکی از ارگان های دولتی حامی تئاتر خیابانی شود؛ باید توجه کنیم که این هزینه ای برای فرهنگ سازیاست.
آبان اضافه می کند: این موضوع نیازمند حمایت های جدی است و لازم است مسئولان به تئاتر خیابانی اعتماد داشته باشند؛ همان طور که در پایتخت این اتفاق افتاده و معاونت فرهنگی شهرداری از آن حمایت می کند اما در البرز وضع این گونه نیست که دلیل آن بیگانگی مسئولان با تئاتر خیابانی است.
وی می گوید: تاکنون در زمینه تئاتر بیرونی و خیابانی کارهای گوناگونی انجام داده ام که نمایش های حراج ، پیشرفت به پس ، کیلومتر 17 و شهروند از آن جمله اند. تئاتر حراج نوعی نمایش بیرونی و نامرئی است که جانبازی را نشان می دهد که لوازم یافته شده از تفحص همرزمانش را به فروش می گذارد و کار تاثیرگذاری است که دنیای درونی مخاطب را نشانه می گیرد.

این هنرمند ادامه می دهد: در این نمایش مخاطب بدون آن که آگاه باشد، در جریان اجرای تئاتر قرار می گیرد و در آن دخیل می شود.
اجرای این تئاتر به جایی رسید که سال 82 از من خواسته شد شبانه همزمان با ورود پیکرهای شهدای گمنام در مسجد جامع رجایی شهر کرج آن را اجرا کنم و این کار با حضور حدود 1200 تماشاگر انجام گرفت.
وی اضافه می کند: نمایش دیگری که در زمینه تئاتر خیابانی اجرا کردم کیلومتر 17 نام دارد که آن نیز در ژانر دفاع مقدس قرار داشت و در جشنواره حضور سال 80 اثر برگزیده شد.
علاوه بر این که دیپلم و تندیس افتخار جشنواره را کسب کرد، جایزه بخش های بازیگری و نویسندگی و متن را نیز به خود اختصاص داد.

هنرمندان تئاتر خیابانی خودشان را باور ندارند

یکی از بازیگران البرزی می گوید: به نظر من مشکل تئاتر خیابانی ما نبود شناخت درست از این گونه نمایش است و می توانم بگویم که اهالی تئاتر خیابانی خودشان، خود را باور ندارند چراکه تئاتر خیابانی قدرتی دارد که نظیرش را در تئاترهای صحنه ای نمی بینیم.
علی منصوری می افزاید: یکی از اصلی ترین معضلات، نبود فضا برای اجرای تئاتر خیابانی است.
وی می گوید: مشکل تئاتر خیابانی از ریشه است، یعنی ابتدا باید از اصل برای تئاتر خیابانی تعریف ارائه کنیم و بعد به معضلاتی چون نبودن جایگاه بپردازیم.
منصوری می افزاید: حدود 30 سال از عمر تئاتر خیابانی می گذرد و من فکر می کنم بزرگ ترین ضربه ای که به بدنه این نوع نمایش وارد می شود، موضوعی بودن جشنواره های خیابانی است.
این هنرمند البرزی می گوید: ما مجبوریم که مجوز محتوایی بگیریم و از این نظر کار ما سخت می شود.
وی ادامه می دهد: پارامترهای نمایش خیابانی این است که این تئاتر در بیرون اتفاق می افتد؛ تماشاگر بلیت نمی خرد و هر زمان که بخواهد نمایش را ترک می کند. در پایان می خواهم بگویم که ما هنرمندان خیابانی باید مهارت های خود را بالا ببریم، مهارت در نقاشی و صحنه پردازی و بداهه گویی، چراکه این مهارت ها ابزار لازم برای یک هنرمند هستند.

لینک خبر :‌ روزنامه همشهری
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۳ سایت های دیگر : زریان

بی تردید الان سکان کشتی شعر مدرن کُردی استان ایلام در دست جوان ترهایی است که با عشق و علاقه و شیدایی فراوان در این وادی گام می زنند و آینده نگرانه پایه های شعر مدرن کُردی استان را بنیان می گذارند. نیروی تازه نفسی که روحی تازه به کالبد شعر کُردی دمیده اند و مجهز به خون جوان و همت عالی در این عرصه پیشتاز هستند.

طی دست کم دهه ی اخیر دستاوردهایی به دست آمده که دهه ها بود از آن نه خبری و نه نشانی نبود. تجربه کنگره شعر کُردی هانا که اخیرا به همت حوزه هنری تدارک دیده شد، نمونه کوچکی بود از ظهور و بروز شاعران جوان کُردی سرایی که خوش درخشیدند و آثارشان با استقبال کم نظیر مردم شعر دوست و فرهنگ مدار ایلام مواجه شد.

این حجم از انرژی و تازگی نه در قبل از انقلاب نه بعد از آن تا تقریباهفت هشت سال پیش سابقه نداشته است. اگر برخی استثناها را کنار بگذاریم می توان با قاطعیت گفت شعر مدرن کُردی استان با ورود این جوانان پا در عرصه ی تازه و درخشانی گذاشته و دارد دوران شکوفایی و بارآوری خود را طی می کند. پر بیراه نیست اگر بگوییم دوران طلایی شعر کوردی ایلام فرا رسیده است. اما هنوز راههای نرفته ی بسیاری باقی مانده است و ظرفیتهای بدیع فراوانی مغفول مانده است.

در کنار این دستاوردها آسیب هایی نیز در کمین ادبیات کُردی استان نیز هست. یکی از آسیبهایی که می توان بدان اشاره کرد غلبه ی قالب کلاسیک و خصوصاً غزل است که تا حدودی می تواند خطر محدود شدن شعر ما به قالبی خاص را در پی داشته باشد. غزل کُردی امروز به همت جوانان با استعداد، جانی تازه گرفته و فضاهای نو و بدیع را در این قالب سنتی و هنوز پر طرفدار دمیده است اما همانطور که اشاره شد در بلندمدت می تواند به بازتکرار کلیشه و رخت بر بستن تازگی از این آثار منجر شود.

ما در غزل هر چقدر هم نوگرا و پیشتاز باشیم باز قید و بندهایی که ذاتی این قالب است می تواند در گفتن برخی حرفها و اشاره به برخی چیزها زبان ما را الکن سازد. ما همین امروز هم شاهد چنین کلیشه ها و بازتکرار برخی اجراهای شعری هستیم؛ خطری که بسیار جدی و آسیب رسان است. نسخه برداری و تأثیرپذیری و تشابهات زبانی و مضمونی همین الان هم در حال رخ دادن است. شاعر، خصوصاً شاعر مستعد و جوان بیشتر به دیده شدن و نام آوری می اندیشد، البته این حق هر شاعر مستعدیست اما خطرساز هم هست. دیده شده است شعری با مضمون و زبانی خاص مثلا عاشقانه مورد توجه قرار گرفته متعاقب آن و بطور طبیعی دیگران دنباله روی آن نمونه ی خاص را مورد اهتمام داده اند و سپس شاهد بوده ایم که در اندک زمانی با حجم عظیمی از شعرهای همسان و ضعیف تر از نسخه ی متعالی روبروییم. این همرنگ شدن و تبدیل به نسخه ی ضعیف تری از همدیگر شدن یعنی هرز رفتن این انرژی. بر این اضافه کنید قالب غزل را و سیطره ی قالبی خاص را بر کلیت جریان شعری استان.

تشویق به رفتن به سمت قوالب تازه تر مانند نیمایی و سپید و گشودن درهای تازه تری به شعر، پر و بال دان به جاه طلبی جوان ترها برای فتح گستره ی جغرافیایی گسترده تر و یافتن مخاطبی فراتر از کُردزبانان و وارد شدن به دیالوگ با جهان و مخاطبان جهانی می تواند راهگشا باشد. اینها البته شدنی و ممکن است. شاعر و نویسنده ای که از خود و فرهنگ ناب خود و با زبان منحصر به فرد مادری اش می نویسد به راحتی می تواند پنجره ای برای گفتگو و تعامل با مردمانی از فرهنگ و زبان دیگر بگشاید. این مهم البته بدون مطالعه و آشنایی با آثار طراز اول جهانی و بین المللی و پیوند محکم با تفکرات امروزین میسر نیست.

شاید بتوان هنوز ادبیات ما را روستایی قلمداد کرد. هنوز شاعر جوان ما مظاهر و تفکر جهان امروز را آنچنان که باید در اثر خود بازنتابانده است. باید هشیار بود که تبعیت از قدما و حتی گاه چیزهایی که خوشایند برخی ذائقه هاست ما را به کلی به سمت و سویی صرفا عامه پسند نکشاند.

ریشه گرفتن از سنت و آموزه های کهن نباید به کهنه گرایی و گام زدن بر رد پای گذشتگان نباید به درجا زدن و گیر افتادن در تسلسلی باطل ختم شود. در راه سپردن آسان تر جوانان به سمت خلق آثار چشمگیر البته تشویق و پشتیبانی پیشکسوتان بسیار می تواند راهگشا باشد.

*شاعر و نویسنده

لینک خبر :‌ خبرگزاری کرد پرس
کرمان - استاندار کرمان گفت: استانداری و مدیران دستگاه های اجرایی در استان کرمان باید پاسخگوی خبرنگاران باشند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴ سایت های دیگر : همسو نیوز سیرجان نیوز

به گزارش خبرنگار مهر ، محمدجواد فدایی یکشنبه شب در نشست هم اندیشی مدیران رسانه های استان کرمان با اشاره به نقش رسانه ها در اطلاع رسانی، اعتلای فرهنگ جامعه، ایجاد ارتباط خوب بین مسئولان و مردم و انعکاس مسائل و مشکلات مردم اظهار کرد: این ارتباط ایجاد شده منجر به برنامه ریزی های بهتر و ایجاد اعتماد شده است.

وی در خصوص حمایت از مطبوعات، مشکلات ملی و کاغذ گفت: مساله کاغذ بحث ملی بوده و استانی نیست، این مساله در حیطه مسئولیت وزارت فرهنگ و ارشاد است اما پی گیری های لازم در این خصوص از سوی استانداری انجام می شود.

فدایی در زمینه پاسخگو بودن مسئولان به رسانه ها عنوان کرد: استانداری و مدیران دستگاه های اجرایی باید پاسخگوی خبرنگاران باشند و نشست های خبری برگزار شود.

استاندار کرمان از ایجاد بستر لازم برای پاسخگویی مسئولان به خبرنگاران در شورای اداری استان کرمان خبر داد و بیان کرد: باید مرز بین انتقاد و تمسخر در رسانه ها مشخص باشد.

فدایی با اشاره به اینکه محبوبیت و منفور شدن نباید در امور ملاک قرار گیرد، گفت: مهم این است که کارها به درستی انجام شود و انسان باید آنچه در توان دارد برای انجام امور به کار گیرد.

استاندار کرمان با اشاره به اینکه از انتقاد استقبال می کنیم، افزود: همه جلسات باید منتج به تصیم شده و مکتوب و مستندسازی شود.

وی با اشاره به اینکه انتظارات رسانه ها به حق بوده و ما به رسانه های قوی نیاز داریم، گفت: از سوی دیگر توقع داریم مطبوعات صادقانه در جهت مدیریت استان و بهبود کارها حرکت کنند.

فدایی با بیان این مطلب که مطالبه گری باید مبنای کارشناسی داشته باشد، افزود: در غیر این صورت مطالبه گری نتیجه بخش نخواهد بود. مطالبه گری به معنای انعکاس نیازها و مشکلات مردم است.

استاندار کرمان در خصوص شیوه برخورد با مدیران استانی گفت: در صورت نیاز در ابتدا به مدیری که نیاز به اصلاح عملکردش داشته باشد تذکر داده می شود و در صورت بی اثر بودن در گام بعد مساله تعویض آن مدیر مطرح می شود.

وی با اشاره به اینکه وزارتخانه ها به راحتی مدیر مجموعه خود را تعویض نمی کنند، افزود: موفقیت هر سیستمی به همکارانش و کارآرایی آنها بستگی دارد.

فدایی در خصوص سفرهای مسئولان کشوری به استان کرمان عنوان کرد: برخی از رفت و آمد مسئولان به استان ها جزو وظیفه آنهاست.

استاندار کرمان گفت: اعتباراتی که امسال در سفرهای مسئولان کشوری به استان کرمان گرفته ایم ارقامی معجزه آوری است و این سفرها تاثیرات مهمی داشته اند.

کد خبر 4684853

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
مسئول سازمان بسیج جامعه زنان کشور با تاکید بر اینکه وزارت صمت باید پوشش اسلامی ارزان قیمت را به سهولت در اختیار مردم قرار دهد.بیان داشت: متاسفانه 26 دستگاه متولی حجاب و عفاف به وظیفه خود به درستی عمل نکردند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۳

مینو اصلانی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج در خراسان رضوی؛ در خصوص سخنرانی اخیر سردار اشتری در جمع ائمه جمعه اظهار داشت: ما از دغدغه سردار اشتری، فرمانده محترم ناجا نسبت به حجاب حمایت می کنیم.

وی ادامه داد: اگر بخواهیم بررسی کنیم، 26 دستگاه متولی حجاب و عفاف به وظیفه خود به درستی عمل نکردند که اگر با دغدغه و انگیزه وارد کار می شدند وضعیت ما الان چنین نبود.

مسئول سازمان بسیج جامعه زنان کشور با بیان اینکه طبق نظر سنجی صورت گرفته مردم به حجاب علاقمندند. وزارت صمت باید پوشش اسلامی ارزان قیمت را به سهولت در اختیار مردم قرار دهد.

وی با تاکید بر اینکه وزارت ارشاد در ارائه نمونه و الگو های شکیل متناسب با سلیقه جوانان نقش بسزایی می تواند داشته باشد، تصریح کرد: وزارت ارشاد و بنیاد ملی مد و لباس اسلامی کارنامه قابل قبولی در زمینه عفاف و حجاب نداشته است.

اصلانی بیان داشت: بسیج جامعه زنان در زمینه ترویج عفاف و حجاب بطور جد ورود پیدا کرده و از بنیاد مد و لباس جهت ارائه مد هایی جذاب، اسلامی و متنوع و مطابق سلیقه جوانان مطالبه گری داشته است.

لینک خبر :‌ بسیج
کیش- ایرنا - تفاهمنامه همکاری مشترک معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان منطقه آزاد کیش با هدف توسعه هنرهای تجسمی کشور با ایجاد موزه هنرهای معاصر کیش و تاسیس مدرسه هنری امضا شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۳

به گزارش ایرنا، این تفاهمنامه شامگاه پنجشنبه با حضور سید مجتبی حسینی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و غلامحسین مظفری مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش امضا شد.

بر اساس این تفاهم نامه مقرر شد موزه هنرهای معاصر کیش و مدرسه هنر در این جزیره راه اندازی و زمینه فعالیت صنایع مرتبط با هنرهای تجسمی در این منطقه فراهم شود.

در اجرای این تفاهمنامه که در ادامه نشست های سال گذشته معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان منطقه آزاد کیش امضا شده، جزیره کیش پس از تهران، کرمان، اصفهان، اهواز و آبادان صاحب موزه هنرهای معاصر می شود.

تبدیل منطقه آزاد کیش به عرصه ای برای توسعه هنرهای تجسمی با ایجاد موزه هنرهای معاصر کیش،مدرسه هنر و حمایت از فعالیت صنایع مرتبط با هنرهای تجسمی محور تفاهم نامه معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان منطقه آزاد کیش است.

همچنین ایجاد بازار کسب و کارو هنر و انجام پژوهش های بنیادی درحوزه کارآفرینی هنر، برگزاری دو حراج سالانه درجزیره کیش، ایجاد مدرسه عالی هنر با تاکید بر هنرهای تجسمی مدرن و معاصر و کارگاه های آموزشی دوره ای، برگزاری همایش های بین المللی و کارگاه های تخصصی با مشارکت موسسات خارجی، معرفی کیش در سفرنامه ها و تبدیل آن به فرصت های گردشگری عکس و گردشگری نقاشی، ایجاد کارخانجات صنایع هنری با همکاری شرکت های معتبر تولید لوازم طراحی و نقاشی درکیش ، تقویت گردشگری هنری و برگزاری رویداد های فرهنگی ازجمله مفاد این تفاهم نامه بود.

در آیین امضای این تفاهمنامه، سید مجتبی حسینی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به مزایا و فرصت های سرمایه گذاری و فعالیت های فرهنگی و اقتصادی درجزیره کیش جزیره کیش به عنوان مهم ترین مقصد گردشگری کشور این جزیره را مکانی مناسب برای برگزاری جشنواره های فرهنگی و دوره های آموزشی هنری با حضور اساتید مطرح بین المللی ارزیابی کرد .

وی افزود : بیش از360 هزار دانشجو دررشته های مختلف هنری دردانشگاه های کشور تحصیل می کنند و ایجاد یک مدرسه عالی هنر در کیش فرصت بسیار مناسبی را فراهم می کند تا این دانشجویان برای تحصیلات تکمیلی و یا گذراندن دوره های مهارتی ویژه، نزد اساتید خارجی از امکانات جزیره کیش استفاده کنند که این امر موجب رونق همه جانبه منطقه خواهد شد.

حسینی بابیان اینکه از 10هنرمند طراز اول آسیا 3 هنرمند ایرانی هستند و کشور ما با پیشینه غنی هنر و فرهنگ می تواند یکی از فعال ترین کشورها در عرصه رشد اقتصاد هنر باشد گفت: امروزه تقویت حوزه اقتصاد هنر در برخی کشورهای خارجی بیش از 6 میلیون فرصت شغلی ایجاد کرده است.

وی افزود: در 8 سال گذشته ارزش حراج های هنری کشورمان از 2 میلیارد به 40 میلیارد تومان افزایش یافته که این بیانگر ظرفیت خوب فعالیت های اقتصادی درعرصه هنر است. جزیره کیش نیز بابهره مندی از زیر ساخت های مناسب و ظرفیت های ارزشمند می تواند بنیانگذاریک حرکت فرهنگی ماندگار و موثر در عرصه اقتصاد هنرباشد.

مدیرعامل منطقه آزاد کیش نیز با اشاره به اینکه امروز اقتصاد فرهنگ و هنر به بخشی از اقتصاد خلاق یکی از محورهای توسعه همه جانبه است تاکید کرد : توسعه همگون جزیره کیش در سایه هنر و فعالیت های فرهنگی میسر است و توسعه پایداراقتصادی بدون توجه به هنر امکان پذیرنیست.

وی با بیان اینکه جزیره کیش می کوشد پایلوت فعالیت های فرهنگی و هنری کشور باشد، ایجاد 7 مجموعه فرهنگی و موزه تخصصی هنری را از اولویت های سازمان منطقه آزاد کیش برشمرد و تصریح کرد: چند ساختمان که سال ها بدون استفاده درجزیره کیش رهاشده بودند برای ایجاد مراکز هنری و موزه های تخصصی در نظرگرفته شده و آماده واگذاری به بخش خصوصی علاقمند به فعالیت در عرصه فرهنگی و هنری است. ما نیز آماده ایم تا از فعالان این عرصه حمایت کرده و با آنها همکاری کنیم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
در سایه غفلت صورت گرفته از سوی ارشاد خراسان رضوی و مشهد، پردیس سینمایی اطلس بار دیگر قیمت بلیت های VIP خود را افزایش داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۳ سایت های دیگر : قدس آنلاین همسو نیوز مشهد فوری روزنامه خراسان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس ، پردیس سینمایی اطلس مشهد بار دیگر قیمت بلیت های VIP خود را افزایش داد و این امر در سایه عدم نظارت مسئولان ارشاد خراسان رضوی و مشهد رخ داده است.

پیش از این، پردیس سینمایی اطلس مشهد بلیت های VIP را با قیمت 50000 تومان به فروش می رساند و خبرگزاری تسنیم خراسان رضوی در گزارشی به بررسی علت این امر پرداخت.

زمانی که قیمت های VIP این پردیس سینمایی، 50 هزار تومان بود خبرگزاری تسنیم خراسان رضوی در مصاحبه ای با رئیس اداره ارشاد مشهد به بررسی علل این مسئله پرداخت که محمدجواد استادی در پاسخ به خبرنگار تسنیم عنوان کرده بود: هفته گذشته در این زمینه ورود داشته ایم و مدیر سینما را خواسته ایم و از وی توضیحات را خواسته ایم.

رئیس اداره ارشاد مشهدمقدس خاطرنشان کرده بود قیمت سینما باید براساس نرخ شورای صنفی باشد و بعد از جلسه حضور با مدیر پردیس سینمایی اطلس مشهد، دو بار نیز مکاتبه صورت داده ایم و مکاتبه ما نیز براساس مکاتبه معاونت هنری استان صورت است و در این مکاتبات صراحتا اعلام کرده ایم که باید براساس قیمت گذاری شورای صنفی، اقدام شود و نمی توان خارج از آن قیمت گذاری صورت بگیرد.

اما اینک بنظر می رسد که پیگیری های ارشاد مشهد نیز به نتیجه نرسیده و یا اینکه آنها نیز دست از نظارت برداشته اند زیرا پردیس سینمایی اطلس مشهد اینک به راحتی و از طریق سایت سینما تیکت قیمت بلیت های بخش ویژه خود را به 75000 تومان افزایش داده است.

در حالی که سینما باید بلیت خود را با قیمت مصوب شورای نمایش به فروش برساند و سپس بابت خدمات جانبی خود که مخاطب نیز در انتخاب آنها کاملا مخیر است و می تواند هر بهایی را پرداخت کند، به صورت مجزا از مخاطب دریافت کند نه اینکه از طریق سینماتیکت قیمت مصوب و خدمات جانبی را به صورت یکجا از مخاطب دریافت کند.

نکته دیگر اینکه براساس اطلاعات سینماتیکت قیمت بلیت سالن های پردیس سینمایی اطلس، 15000 تومان است و هزینه خدمات ویژه نیز 35000 تومان قید شده اما هزینه نهایی خدمات 75000 تومان است و بابت 25000 تومان اضافه پرداخت توضیحی در سایت داده نشده است.

موضع نگارنده این مطلب این نیست که سینما نباید بلیت VIP بفروشد زیرا مخاطب کاملا مخیر است در مورد خدمات جانبی ارائه شده به وی در سینما هر قیمتی را که می خواهد بپردازد؛ موضع اصلی این است که چرا قیمت نهایی یعنی قیمت بلیت مصوب و قیمت خدمات به صورت یکجا از طریق سایت باید پرداخت شود؟

انتهای پیام/ح

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
طی انعقاد تفاهم نامه بنیاد آبیک با اداره های فرهنگ و ارشاد اسلامی و هلال احمر، جامعه ایثارگران شهرستان آبیک می توانند در دوره های آموزشی هنری و امدادی با تخفیف های ویژه ثبت نام کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴

به گزارش ایثار واحد قزوین ، طی انعقاد تفاهم نامه بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان آبیک با اداره های فرهنگ و ارشاد اسلامی و هلال احمر آبیک، جامعه ایثارگران شهرستان آبیک می توانند از دوره های آموزشی هنری و امدادی با تخفیف های ویژه بهره مند شوند.
در این تفاهم نامه، ایثارگران می توانند در رشته های هنرهای تجسمی با 30 درصد، خوشنویسی با 25 درصد، هنرهای نمایشی با 30 درصد و موسیقی با 25 درصد و همچنین از آموزش کمک های اولیه با 30 درصد تخفیف ثبت نام کنند.
خانواده های شهدا و ایثارگران اعم از بانوان و آقایان با مراجعه به مجتمع فرهنگی هنری باران و جمعیت هلال احمر می توانند در این کلاس ها شرکت کنند.
گفتنی است: رایزنی مسوولان بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان آبیک با موسسه های فرهنگی، هنری و آموزشی از برنامه های این نهاد است تا جامعه ایثارگران از خدمات آنها با تخفیف های ویژه بهره مند شوند.

لینک خبر :‌ ایثار
با این حجم انبوه مشکلات و نامرئی بودن این روستا برای فرماندار، مدیران و سایر مسئولان مربوطه، نمی توانیم برای 70خانوار این روستا توجیه کنیم، که مثل سایر روستاهای دوردست مسئولینتان برای خدمت رسانی به شما اراده دارند و شبانه روز در حال تلاشند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۳ سایت های دیگر : خبرگزاری فارس ربیع

کبنا ؛
در روزهای اخیر موضوع بی اهمیت تی شرت به آرشیو اخبار رسانه های گچساران پیوست، نقد شد، خیلی ها در دفاع از نماینده برخاستند، خیلی ها پز خوش تیپی نماینده را دادند، اما این مشکلات مردم است که پشت این حواشی پنهان مانده، مردمی که صدای مطالبه شان را کسی نشنیده، آقای تاجگردون لطفا از مطالبات این مردم هم در صفحه اینستاگرامی تان بنویسید، لطفا مشکلاتشان را ببینید و فکری به حالشان کنید.
گروه جهادی شهید آقایی وندا بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد گچساران از هفته قبل در روستای آبریگون واقع در 5 کیلوومتری شهر گچساران بام نفتی استان برای خدمت رسانی به مردم محروم اعزام شدند.
مشکلات و کمبودهای بسیاری از سوی این گروه جهادی شناسایی شده است، تصاویر تلخی از محرومیت این روستا
اما حجم باورنکردنی از مشکلات و بی توجهی غیرقابل توجیه مسئولان شهرستان گچساران به ویژه آنکه سال قبل نیز دانشجویان جهادگر در همین روستا اردوی جهادی داشتند و شناسنامه جامع روستا را برای مسئولان وقت شهرستان ارسال و خواستار رسیدگی و توجه آنان به مشکلات این روستای محروم شدند.

سر صحبت ما با همه مسئولین استانی و شهرستانی است، تجربه بچه های جهادی در روستا گزینی سال های اخیر ،فرصت مغتنمی در اختیار مدیران محترم استانی، شهرستانی و حتی بخش ها می گذارد تا با نظام مسائل روستایی و حل آن ها بیشتر از روش های معمول و نامطلوب گزارش نویسی های زیردستان آشنا شوند.

ولی متأسفانه آن گونه که بایدوشاید خیلی از مسئولین به این فرصت نه توجهی و نه اشتیاقی برای پیگیری دارند. از اینکه با حضور بچه های جهادی در ادارات گاهاً چه می شنویم و چه پاسخی به آنان می دهند فعلاً می گذریم تا در فرصتی مناسب به آن بپردازیم.

گاهی روستایی در منتهاالیه یک شهرستان یا استان قرار دارد یا گاهی یک روستا از پراکندگی ناموزونی برخوردار هست که خدمات رسانی به آن ها حقیقتاً پیچیدگی های خاص خودش را دارد و معمولاً در این روستاها از اراده مسئولین برای خدمت رسانی به مردم می گوییم و خودمان هم سعی در تسهیلگری خدمات داریم.

وضعیت سرویس های بهداشتی برخی از خانه ها

اما طی دو سال حضور مستمر 10تا14روزه خود در روستای آبریگون واقع در 5کیلومتری شهر گچساران ،حجم مشکلات و محرومیت های باورنکردنی ،معضلات متعدد در حوزه های مختلف مانند؛ فراموش کردن خانواده های بیشماری که در این روستا زندگی می کنند، بی توجهی به تحصیل نوجوانان دختر و پسر در مقطع راهنمایی و بالاتر توسط آموزش وپرورش ،عدم حضور جدی نهادهای حمایتی مثل کمیته امداد و بهزیستی برای حمایت از معسرین و معلولین .

وجود مسجدی خشک و بی روح و بدون حضور طلبه و بدون کم ترین اقدام فرهنگی و بی تفاوتی سازمان های تبلیغات اسلامی ،اوقاف و امور خیریه و کانون امور مساجد و همینطور نداشتن آب آشامیدنی آن هم وقتی که به شهر گچساران چسبیده است و مواردی دیگری که گفتنشان و خبری کردنشان به مصلحت نیست را نمی توان با هیچ بیان و زبانی برای مردم و افکار عمومی توجیه نمود ونمی شد و نتوانستیم.

قطعی و بی آبی شدید در روستا و نحوه ذخیره آب خانوارها

نمی توان با این حجم انبوه مشکلات و نامرئی بودن این روستا برای فرماندار، مدیران و سایر مسئولان مربوطه را برای بیش از 70خانوار این روستا توجیه کنیم، که مثل سایر روستاهای دوردست مسئولین برای خدمت رسانی به شما اراده دارند و شبانه روز در حال تلاشند.
چراکه آبریگون دیگر مثل فلان روستای دیشموک نیست که مسئولان برای مخمل نمازی های فراموش شده در این روستا بهانه عدم دسترسی یا محکوم کردن رسانه ها را بیاورند.آبریگون چسبیده به شهر گچساران و همسایه دیواربه دیوار شرکت نفت گچساران است.

ما خود را موظف می دانیم تا در روستاها روح امید و اراده مدیران برای آبادانی روستاها را تبیین و ترویج کنیم، اما هیچ زبان توجیهی برای محرومیت های روستایی در 5کیلومتری شهری مثل گچساران وجود ندارد.
وضع فعلی روستا و بعضی محرومیت های مصداقی در شأن چهل سالگی انقلاب نیست. در اختتامیه این اردو با صدای بلند و بغضی سنگین ناشی از نای نوجوانان ترک تحصیل کرده و دچار آسیب شده و معلولی که از فقر و نداری مریض شده، به همه مسئولین استان، نماینده شهرستان جناب آقای تاج گردون و خاصه ادارات آب، آموزش وپرورش، بهزیستی، کمیته امداد، مرکز بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی، سازمان تبلیغات اسلامی،اداره اوقاف و کانون مساجد استان اعلام می کنیم که روستای آبریگون را در 5کیلومتری گچساران را تا دیر نشده دریابند و ما همچنان پیگیر این مطالبه و منتظر حضور مسئولان در این روستا خواهیم بود.

لینک خبر :‌ کبنا نیوز
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۳ سایت های دیگر : کمیته امداد امام خمینی

به گزارش پایگاه خبری ربیع ، محمد رسول شیخی زاده، مدیرکل کمیته امداد استان کردستان در دیدار با مدیرکل جدید سازمان اوقاف و امور خیریه استان کردستان بابیان اینکه هم اکنون 180 هزار نیازمند تحت حمایت کمیته امداد این استان هستند، گفت: در سال های اخیر خدمات مناسبی به خصوص در بخش مسکن و معیشت برای خانواده های نیازمند صورت گرفته است.

وی افزود: قانونمند کردن ارائه خدمات به نیازمندان یکی از کارهای خوبی بود که در چند سال گذشته از طریق دولت و مجلس پیگیری شد و به نتیجه رسید.

شیخی زاده گفت: انعقاد تفاهم نامه مشترک و هم افزایی مابین این نهاد و سازمان اوقاف و امور خیریه کردستان می تواند در سه بخش اشتغال، کمک به فقرا و مسائل فرهنگی در زمینه انجام کارهای مشترک در جهت رسیدن به اهداف والای هر دو سازمان و برای ارائه خدمات به خانواده های نیازمند مفید واقع شود.

در ادامه، حجت الاسلام محمد کاروند، مدیرکل جدید اوقاف و امور خیریه کردستان عنوان کرد: این سازمان آمادگی دارد در صورت معرفی و اجرای طرح های اشتغال و ایجاد کارگاه های بومی که برای نیازمندان مفید باشد، مشارکت و همکاری داشته باشد تا برای تعدادی خانواده های نیازمند شغل و منبع درآمد ایجاد شود.

وی ضمن بیان اینکه 80 درصد از موقوفات برای مساجد هزینه می شود، گفت: در زمینه هزینه کرد خیرات اولویت با فقرا و نیازمندان است.

مدیرکل جدید اوقاف و امور خیریه کردستان ادامه داد: کمیته امداد در کنار ارائه خدمات در بخش فرهنگ سازی و تبلیغات در زمینه کمک به نیازمندان، کارهای خوبی در چند سال اخیر انجام داده و موفق عمل کرده است.

لینک خبر :‌ ربیع
استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: از همین جا به مدیرکل حج و زیارت چهارمحال و بختیاری تذکر جدی می دهم اگر بخواهد اینگونه به زوار اربعین و عتبات عالیات خدمت ارائه دهد باید فکری به حال خودش کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۳ سایت های دیگر : خبرگزاری صدا و سیما

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، اقبال عباسی ظهر امروز در ستاد اربعین چهارمحال و بختیاری گفت: در زمینه راهپیمایی روز اربعین و مقدمات این روز باید از شعارزدگی فاصله بگیریم و ببینیم زوار چند درصد از عملکرد مدیریتی و خدماتی راضی بودند.

استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه سال گذشته بیش از 12 هزار زائر امام حسین (ع) از این استان به کربلا اعزام شدند و امسال پیش بینی می شود این تعداد به 20 هزار نفر برسد، افزود: باید دید این تعداد زائر از خدمات راضی هستند.

وی با بیان اینکه بدترین و ضعیف ترین هتل ها در کشور عراق را به مردم چهارمحال و بختیاری اختصاص داده اند و هیچ پیگیری از سوی سازمان حج و زیارت این استان برای هتل خوب صورت نمی گیرد، ادامه داد: همچنین ضعیف ترین خودروها و بداخلاق ترین رانندگان را در اختیار زوار این استان قرار می دهند.

عباسی با تاکید بر اینکه در سفری که اخیرا به کشور عراق داشتم متوجه بسیاری از مشکلات زائران در این کشور شدم، عنوان کرد: در مرز مهران کاروان های همه استان ها رفته بودند و تنها کاروان چهارمحال و بختیاری بود که منتظر اتوبوس بودند، این چه نظارت و چه وضعیتی است؟

استاندار چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: در سفر به عتبات عالیات در کشور عراق درخصوص مشکلات پرس وجو کردیم که اکثر مدیران کاروان ها از وضعیت هتل ها، حمل و نقل و خدماتی که به زائران ارائه می شد گلایه داشتند.

وی تاکید کرد: از همین جا به مدیرکل حج و زیارت چهارمحال و بختیاری تذکر جدی می دهم اگر بخواهد اینگونه به زوار اربعین و عتبات عالیات خدمت ارائه دهد باید فکری به حال خودش کند، باید خدمات مناسب، هتل خوب و حمل و نقل به زوار این استان ارائه دهد.

عباسی اضافه کرد: چرا برخی استان ها باید بهترین امکانات را داشته باشند اما زائران چهارمحال و بختیاری ضعیفت ترین و بدترین هتل و سیستم حمل و نقل، یا بهترین خدمات را به زوار بدهید یا در این کار دخالت نکنید.

استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه از سه راه می توان به زوار خدمت رسانی کرد که شامل خدمات دولتی، مردمی و بخش خصوصی است، افزود: در بحث اربعین کمک کردن اجبار نیست اما هر مدیری که به ظاهر شعار می دهد که در این بحث کمک می کند باید وظایفش را به موقع انجام دهد.

وی با بیان اینکه برای موکب داری در سفر زیارتی کربلا هیچ کس نمی تواند هچ محدودیتی ایجاد کند، تاکید کرد: اما اجازه سواستفاده به افراد را هم نباید داد.

عباسی با تاکید بر اینکه خرید زمین برای موکب در مرز شلمچه هیچ منافاتی ندارد، همه استان های در این مرز زمین دارند لذا باید به فکر خرید یک قطعه زمین برای موکب چهارمحال و بختیاری باشیم، عنوان کرد: طی جلساتی تصمیم بر آن شد تا در شلمچه زمینی در اختیار این استان قرار داده شود تا با امکانات سپاه در این محل مستقر است همپوشانی داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، طبق گفته جانشین مدیرکل حج و زیارت چهارمحال و بختیاری وی در حال حاضر در سفر حج به سر می برد.

انتهای پیام/68020/م

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
مشهد- ایرنا- سرانه فضای کتابخانه ای در شهرستان کاشمر به ازای هر 100 نفر 3.998 متر مربع زیربناست که براساس برنامه پنج ساله ششم توسعه باید این رقم به 5.582 متر مربع افزایش یابد.

سرپرست اداره کتابخانه های عمومی کاشمر روز یکشنبه در نشست انجمن کتابخانه های این شهرستان با بیان این مطلب گفت: با ساخت کتابخانه برای روستاهای دارای بیش از سه هزار نفر جمعیت شهرستان به این میزان از فضای کتابخانه ای می توان دست یافت.

ملیحه فخار طبسی افزود: بیش از 50 درصد اعضای کتابخانه های شهرستان کاشمر را کودکان مقطع ابتدایی و پیش دبستانی تشکیل می دهند که نشان دهنده این مساله است که مردم شهرستان کاشمر مشتاق کتابخوان شدن فرزندانشان هستند.

وی با بیان این که در بخش ریوش شهرستان کاشمر هزار و 100 نفر عضو کتابخانه هستند ادامه داد: براساس هدف گذاری صورت گرفته در زمینه تعداد اعضای کتابخانه های شهرستان باید تا پایان برنامه ششم هشت درصد رشد محقق شود و تعداد اعضای کتابخانه های شهرستان کاشمر از 43 هزار به 52 هزار نفر افزایش یابد.

سرپرست اداره کتابخانه های عمومی کاشمر گفت: سیاست نهاد کتابخانه ها براین است که کتابخانه ها از امانت دادن صرف کتاب مقداری فاصله بگیرند و به مراکزی برای اجتماع مردم و پایگاه های فرهنگی - اجتماعی تبدیل شوند.

فخار افزود: طی دو سال آینده هر سال باید پنج هزار نفر به اعضای کتابخانه های کاشمر اضافه شود و در همین راستا عضویت های مناسبتی به صورت رایگان و برنامه های تشویقی و کلاس های فرهنگی را اجرا می کنیم.

او ادامه داد: سهم نیم درصد شهرداری کاشمر به کتابخانه ها در سال قبل 500 میلیون ریال بوده که پرداخت شده و از ابتدای امسال تاکنون هم 300 میلیون ریال از همین محل دریافت شده است اما شهرداری ریوش امسال هیچ گونه پرداختی در این خصوص نداشته است.

وی اضافه کرد: با توجه به وجود 231 هزار جلد کتاب به ازای هر نفر جمعیت شهرستان کاشمر 1.3 جلد کتاب در کتابخانه های عمومی این شهرستان وجود دارد.

هم اکنون تعداد کتابخانه های نهادی و مشارکتی و دارای مجوز شهرستان کاشمر 13 باب است

کاشمر در فاصله 228 کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.

7497/1922

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیامی را به مناسبت آیین بزرگداشت یکصد سال آموزش هنر در تبریز صادر کرد.

در متن پیام "سید مجتبی حسینی" آمده است:

"هنر در بستر تاریخ و مسیر زمان، نام ها، نهادها و مکاتبی را ثبت کرده که نقشی ماندگار به یادگار گذاشته اند و این نقش پرثمر شایسته تأمل و بازخوانی است.

هنرستان های هنرهای زیبا از همان نام هاست که در قرن اخیر از محورهای اصلی آموزش هنر بوده اند و مانند نگینی در جریان آموزش هنر این سرزمین درخشیده اند. سابقه یکصد سال هنرستان ها بیانگر فرهنگ دوستی و مدنیت و اهمیت آموزش در این مرز و بوم است.

مرور کارنامه هنرمندانی که در هنرستان ها هنر آموختند و بعد قدم در راه هنر گذاشتند؛ جایگاه و تأثیر هنرستان ها را بیشتر عیان می کند، هنرستان هایی که آموزش هنر را با معرفت و جهان بینی پیوند داده اند و راه را برای خلاقیت و نبوغ جوانان به پشتوانه شناخت دیروز هموار کرده اند و همچنین به عنوان الگویی مؤثر در آموزش هنر تعریف می شوند.

گرامیداشت هنرستان موسیقی تهران در سال گذشته و اکنون یکصدمین سال هنرستان میرک تبریز، مایه مباهات و افتخار مردم هنردوست ایران اسلامی است که چنین نهادهایی با تداوم آموزش هنر، در توسعه هنر تأثیرگذار بوده اند، اما افزون تر فرصتی برای بازخوانی و اندیشیدن به آموزش هنر و تجربه های درخشان هنرستان ها در قرن اخیر است تا هنرستان ها در ادامه مسیر فعال تر و پویاتر با تحولات پرشتاب امروز همچنان بالنده پیش بروند.

درخواست و امیدواری من این است که نهادهای استان ها حمایت خود را از هنرستان های کشور به عنوان قلب تپنده و آینده ساز هنر دریغ نکنند. از همراهی هنرمندان، معلمان و همکاران هنرستان های هنرهای زیبا بویژه هنرستان میرک تبریز سپاسگزارم و برای فرهنگ و هنر ایران روزهای روشن تر و درخشان تری آرزو می کنم".

روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی

13 مرداد 1398 10:24

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
دبیر شورای سیاست گذاری چهارمین جشنواره ابوذر استان خراسان رضوی گفت: علی رغم اینکه داوری در 90درصد جشنواره ها سفارشی صورت می گیرد اما جشنواره ابوذر بر محور بی طرفی و صداقت استوار است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۳ سایت های دیگر : همسو نیوز

به گزارش قدس آنلاین ، عباس محمدیان دبیر شورای سیاست گذاری چهارمین جشنواره ابوذر استان خراسان رضوی در نشست خبری که در دفتر صداوسیمای این استان برگزار شد، اظهار داشت: تکریم خبرنگار نباید صرفا به یک هفته و یا روز خاص محدود شود بلکه این فرهنگ و ادراک باید در جامعه ترویج شود که خبرنگاران در تمام طول سال مورد تکریم و احترام قرار بگیرند.

وی با بیان اینکه آزادی بیان و حفظ شان خبرنگار باید از سوی جامعه مورد توجه قرار بگیرد، تصریح کرد: استان خراسان رضوی بعد از تهران دومین قطب رسانه ای کشور است که در عرصه کمی و کیفی از جایگاه برجسته ای برخوردار می باشد. از طرفی سازمان بسیج رسانه با نگاه فراجناحی سعی بر رفع دغدغه ها و مشکلات عدیده ای که گریبانگیر جامعه خبرنگاران است دارد.

محمدیان افزود: جشنواره ابوذر وارد چهارمین سال شکوفایی خود شده است و این جشنواره دراستان خراسان رضوی روند صعودی را از حیث کمی و کیفی طی کرده است، به طوری که سطح جشنواره ابوذر در استان خراسان رضوی از سطح کشور نیز بالاتر می باشد.

وی بیان داشت: شورای سیاست گذاری چهارمین جشنواره ابوذر خراسان رضوی از همه طیف ها و جریان های سیاسی در حوزه رسانه از جمله مدیران رسانه ها، آستان قدس رضوی، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، سپاه امام رضا(ع)، شهرداری و خانه مطبوعات تشکیل شده است و بنا به درخواست اعضای شورای سیاست گذاری ، مدیر کل صداو سیمای استان خراسان رضوی به عنوان رئیس و سازمان بسیج رسانه به عنوان دبیر شورای سیاست گذاری انتخاب شدند.

محمدیان با بیان اینکه ویژگی متمایز جشنواره ابوذر فراگیر بودن آن است، تصریح کرد: در سال گذشته نزدیک به 2هزار اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد و ترکیب داوران که همگی از تهران بودند تا یک روز مانده به برگزاری مراسم اختتامیه ، داوری اثار را انجام می دادند.

وی با بیان اینکه جشنواره امسال تفاوت های زیادی نسبت به سال گذشته دارد و سعی ما بر کیفی سازی اثار است، اظهار داشت: شرکت کنندگان هیچ محدودیتی در ارسال اثار ندارند و درهر قالب و بر مبنای محورهای جشنواره می توانند آثار متعددی را ارسال کنند. از طرفی چون سال گذشته در بخش خبر، اثری برگزیده نشد کارگاه های آموزشی با موضوع خبر نویسی به صورت رایگان از خرداد ماه در حال برگزاری است که علاقمندان می توانند در انها شرکت کنند.

محمدیان افزود: اهداف چهارمین جشنواره ابوذر استان خراسان رضوی که از سوی شورای سیاست گذاری این جشنواره به تصویب و تایید رسید شامل 1-تببین، توسعه و نهادینه سازی مواضع گفتمان اصولی انقلاب اسلامی در مواجهه با جنگ همه جانبه نرم و نفوذ دشمن 2-بصیرت افزایی آحاد جامعه 3-حمایت از تولیدات فاخررسانه ای ارزشی و انقلابی 4-تقویت روحیه خودباوری اصحاب رسانه5-افزایش تولیدات متناسب با اهداف انقلاب اسلامی 6-معرفی استعداد های جدید و نخبه در عرصه رسانه استان با توجه به اینکه استان خراسان رضوی در دو سال اینده بیشترین تعداد بازنشستگی در حوزه رسانه را خواهد داشت7-ایجاد فضای رسانه ای سالم و در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و 8-توجه به سبک زندگی اسلامی در جامعه می باشد.

وی ادامه داد:افراد علاقمند به شرکت در این جشنواره می توانند اثرهای خود را که در رسانه های رسمی و غیر رسمی منتشر شده و دارای سند انتشار می باشد را از بازه زمانی 30آذر سال 97 تا 30آذر سال 98 به دبیرخانه دائمی این جشنواره ارسال کنند وپس از داوری آثار، مراسم اختتامیه در 5 دی ماه سال جاری برگزار شود و سخنران مراسم اختتامیه به احتمال قوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهد بود .

محمدیان با اشاره به اینکه مهلت ارسال اثار تمدید نخواهد شد، افزود: در بخش عکس،اصل اثر باید ارسال شود، همچنین در بخش اثار مشترک و گروهی باید مشخصات همه افراد قید شود. از طرفی اولین محور ارسال اثار عزم ملی برای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب است که به بررسی نقش رهبری انقلاب در عبور از پیچ های تاریخی، افزایش نشاط اجتماعی و روحیه امید در جامعه، جوان گرایی ، دستاوردهای انقلاب اسلامی در چهل سال گذشته ، مقاومت و دفاع مقدس و بصیرت و دشمن شناسی می پردازد.

وی افزود: دومین محور جشنواره شعار رونق تولید است که در قالب مفاهیمی نظیر اقتصاد مقاومتی، حمایت از کالای ایرانی ، راهکارهای رونق تولید وبرطرف ساختن چالش های این حوزه ،علاقمندان می توانند اثرات خود را ارسال کنند.

محمدیان بیان داشت: سومین محور جشنواره موضوع فرهنگ و زیارت، فرهنگ میزبانی و فرهنگ شهروندی است که مفاهیم زیارت و شبکه مسائل زائرین، فرهنگ میزبانی، فرهنگ شهروندی، فرصت های بین المللی زیارت در ان گنجانده می شوند.همچنین محور بعدی جشنواره پیشرفت اقتصادی و مشارکت سیاسی است که سرمایه اجتماعی، توسعه مشارکت های سیاسی و مسئولیت پذیری ، مثلث توسعه اقتصادی و الگوی پیشرفت اقتصادی با بهره گیری از معین های اقتصادی و بیان راه حل های مشکلات اقتصادی استان خراسان رضوی در این زمینه تعریف شده اند.

وی بااشاره به اینکه پنجمین محور جشنواره موضوع اسیب های اجتماعی است، افزود: علاقمندان به شرکت در جشنواره می توانند آثار خود را در قالب های خبر، مصاحبه، گزارش، یادداشت، عکس، نشریات دانشجویی، کاریکاتور، گزارش تصویری، گزارش رادیویی، پادکست و آثار رادیویی، مستند، آثار نمایشی، موشن گرافی و انیمیشن تا 30اذر ماه ارسال کنند.از طرفی کانال جشنواره ابوذر به آدرس aboozarfestival و همچنین دبیرخانه دائمی جشنواره به آدرس میدان هشتصد ، پارک لاله، فرهنگسرای رسانه طبقه همکف آماده پاسخگویی به سوالات می باشند و در صورتی که 6ساعت پس از ارسال اثر، تاییدیه ای برای افراد ارسال نشد می توانند از طریق شماره تلفن 09361350040پیگیر وضعیت آثار ارسالی خود باشند.

محمدیان افزود: در هر قالب ، سه اثر به عنوان اثار برتر انتخاب خواهد شد که جایزه اثر اول 2میلیون تومان، اثر دوم 1میلیون تومان و اثر سوم 700هزار تومان می باشد.

محمدیان در پاسخ به سوال قدس آنلاین درباره نحوه داوری اثار جشنواره نیز اظهار داشت: علی رغم اینکه در 90درصد جشنواره ها به داوران برای انتخاب آثار برتر سفارش صورت می گیرد اما در این جشنواره این موضوع رخ نمی دهد و حتی سال گذشته یکی از داوران پیشنهادی مبنی بر ترکیب بندی جوائز بین رسانه های استان مطرح کرد که با صراحت نسبت به ان پاسخ منفی ارائه شد و اعلام گردید که تنهابر مبنای شایستگی اثر ، انتخاب ها و جوائز پرداخت خواهد شد حتی اگر قسمت عمده ای از جوائز به یک رسانه تعلق بگیرد. از طرفی در اثرها اسم خبرنگار و رسانه ان نیز حذف می شود تا داوری بدون هیچ گونه جانبداری صورت بگیرد.

وی در پاسخ به سوال دیگر قدس آنلاین مبنی بر تاریخ برگزاری چهارمین جشنواره کشوری ابوذر نیز بیان داشت: اگرچه به جشنواره ابوذر در بخش کشوری نیز انتقادهایی فراوانی از حیث داوری و مسائل دیگری داریم اما این جشنواره در دی ماه برگزار خواهد شد.

لینک خبر :‌ قدس آنلاین