بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 6 مرداد 98
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه برنامه های سفر دو روزه خود به استان هرمزگان شب گذشته از موزه مردم شناسی بندر کنگ بازدید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۶ سایت های دیگر : روزنامه صبح ساحل

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان، سید عباس صالحی که از صبح روز شنبه(5 مرداد) سفر دو روزه خود به استان هرمزگان را آغاز کرده بود، شب گذشته وارد شهر تاریخی بندرکنگ شهرستان بندرلنگه شد و مورد استقبال مردم میهمان نواز این بندر قرار گرفت .

سپس صالحی به همراه همتی استاندار هرمزگان و کمالی زرکانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان از خانه هنرمندان بندر تاریخی کنگ دیدن کرد.

همزمان با ورود وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به بندر تاریخی کنگ در غرب استان هرمزگان، آیین سنتی برافراشته شدن بادبان لنج بوم مسی نیز برگزار شد .

گفتنی است، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر روز گذشته وارد شهر بندرلنگه شد و پس از ادای احترام به شهدای این شهرستان به دیدار امام جمعه رفت و پس از افتتاح نگارخانه و سینمای دیجیتال در نشست صمیمی با اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه شهرستان های غرب هرمزگان شرکت کرد.

روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان

6 مرداد 1398 11:06

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۶ سایت های دیگر : فراسو خبر خبرگزاری جمهوری اسلامی

این مجمتع در زمینی به مساحت 2 هزار و 500 مترمربع و زیربنای هزار و 150 مترمربع ساخته شده است.

مجتمع فرهنگی هنری رودکان شامل سالن آمفی تئاتر 140 نفری، نگارخانه، کتابخانه، پایگاه های آموزشی و فضای اداری است.

این مجتمع فرهنگی هنری که ساخت آن از سال 88 آغاز شده، حدود 31 میلیارد ریال هزینه شده است.

مجتمع فرهنگی هنری رودکان چهارمین مجتمع فرهنگی هنری فعال شهرستان رودان است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از افتتاح این مجتمع فرهنگی هنری در گلزار شهدای رودان حاضر شد و به مقام شامخ شهدا ادای احترام کرد.

افتتاح بلوار هزار و 200 متری فرهنگ با اعتبار 14 میلیارد ریال، نشست با اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه و تجلیل از خدمات ارزنده موسی روشی استاد خوشنویسی و موسیقی از دیگر برنامه های سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به شهرستان رودان است.

نیز وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامیعصر امروز (یکشنبه) نیز دیداری با استاد احمد سایبانی، قدردانی از خدمات ارزنده استاد حسین پریش، منصور نعیمی و حسین احمدی نسب دارد و در نشست با ادارات زیرمجموعه وزارت ارشاد (حج و زیارت، اوقاف و امورخیریه، امور کتابخانه ها و خبرگزاری جمهوری اسلامی) و نشست با اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه بندرعباس شرکت می کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین ساعت 20 و 30 دقیقه امشب در یک نشست خبری دستاوردهای سفر2 روزه خود به استان هرمزگان را برای خبرنگاران تشریح می کند و پس از آن با بدرقه مسوولان راهی تهران می شوند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سفری 2 روزه روز گذشته (شنبه) وارد هرمزگان شد و در همان بدو ورود با حضور در گلزار شهدای گمنام با عطر افشانی و اهدای گل به مقام شامخ شهدا ادای احترام کرد.

دیدار با نماینده جدید ولی فقیه در هرمزگان و شرکت در نشست شورای فرهنگ عمومی از برنامه های سید عباس صالحی در صبح روز شنبه بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم چنین عصر شنبه (روز گذشته) در سفر به بندرلنگه ضمن ادای احترام به مقام شهدا، 2 طرح فرهنگی شامل سینمای دیجیتال گوهر بندرلنگه و نگارخانه مروارید بندرلنگه را افتتاح کرد.

دیدار با اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه شهرستان های غرب هرمزگان و تقدیر از خدمات ارزنده استادان برجسته غرب هرمزگان (استاد احمد حبیبی و علی رادمهر) از دیگر برنامه های سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به بندرلنگه بود..

2094/7195/6048

انتهای پیام

لینک خبر :‌ جماران
بخش زیادی از هنرمندان میناب برای تمرین و حتی گاهی اجرا از بیغوله ای استفاده می کنند که عمرش از پنجاه سال هم می گذرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۶ سایت های دیگر : راه دانا

به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز ؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از روز گذشته وارد هرمزگان شده تا در این دو روز که میهمان مردم و اهالی فرهنگ و هنر هرمزگان است، دیداری با اهالی فرهنگ و هنر و رسانه خانواده هنرمندان، همچنین سفر به چند شهرستان برای بازدید از پروژه های مختلف فرهنگ و هنر و... داشته باشد.

هر چند که حضور وزیر فرهنگ و ارشاد در استان مایه خیر و برکت فراوان برای استان می شود اما در این میان گروهی از هنرمندان شهرستان میناب بر اثر نادیده شدن شهرشان ابراز ناراحتی کرده و گلایه خود را از مسئولان استان ابراز کرده اند.

متن این گلایه به شرح زیر است:

اینکه بخواهیم بگوییم میناب دومین شهر هرمزگان به شمار می رود یا بسیاری از رخدادهای فرهنگی و هنری ریشه در این شهر دارند حرف تازه ای نیست ، این موارد مثال های بدیهی است که نیازی به کنکاش و موشکافی ندارد.

آنچه نیاز به دیدن ، دقت و جستجو دارد مصائب بی شماری است که بر اهالی فرهنگ و هنر در این شهر تحمیل می شود یا می بارد. گزینه هایی از این دست نیاز به دیدن دارد شاید اراده ای از سر انصاف به فراصت چاره جویی بیفتد.
روز گذشته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وارد هرمزگان شدند تا در سفری دو روزه از این استان بازدید داشته و به دو شهر یندرلنگه و رودان نیز سفر کنند. با احترام به تمام عزیزانمان در این دو شهر دوست داشتنی ، اکنون این سوال مطرح می شود سهم میناب با پیشینۀ روشنش در وادی فرهنگ و هنر از این حضور مغتنم چیست؟

نه اینکه باید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ببیند هنرمندان فراوان و توانمند مینابی در چه شرایطی و چگونه پرچم هنر و فرهنگ را در یکی از مرزی ترین خطه های ایران عزیز بالا نگه داشته اند؛ شاید شرم تان بیاید از اینکه وزیر محترم ببینند بخش زیادی از هنرمندان میناب برای تمرین و حتی گاهی اجرا از بیغوله ای استفاده می کنند که عمرش از پنجاه سال هم می گذرد.

جناب وزیر! بی گمان در برنامه ریزی بازدید از این استان شما دستی نداشته اید اما لازم است به اطلاعتان برسانیم میناب ، قلب تپنده هنر و فرهنگ در این دیار بوده و هست اگر دستی و چشمی می خواهد نادیده بگیردش ، تلاشی برای نادیدن اهمال ها و غفلت هاست.

چگونه است که اغلب شهرهای این استان مجتمع های فرهنگی شان در حال استفاده یا افتتاح است اما سهم میناب تنها ساختمانی نیمه تمام بوده که سالهاست به امان خدا رها شده است.

جناب وزیر! کاش برنامه ریزان این سفر کمی انصاف داشتند و شما را به تماشای گوشه ای از رنج های حوزۀ فرهنگ و هنر در این شهرمی بردند تا از نزدیک ببیند شهری با این پیشینۀ فرهنگی ، قدمت ،توانمندی و از همه مهمتر خیل عظیم هنرمندان تقریبا هیچ زیرساخت فرهنگی ندارد.

تقریبا هیچ انجمنی برای خود محل ثابتی ندارد و بسیاری از مصداق های روشن برای برشمردن ظلم ناروایی که بر این شهر رفته است.

جمعی از هنرمندان شهرستان میناب

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ هرمز
بندرعباس - ایرنا - اجرای سند مهندسی فرهنگی کشور که به تصویب شورای انقلاب فرهنگی رسیده بود، آغاز شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۵ سایت های دیگر : جماران شبکه خبر خبرگزاری دانشجو روزنامه ایران

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز شنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی هرمزگان اظهار داشت: این سند در سال 93 ابلاغ شد اما اجرای آن متوقف مانده بود.

سید عباس صالحی ادامه داد: اجرای این سند در سطح استانی بر عهده شورای فرهنگ عمومی استان ها گذاشته شده که درون آن وظایف و مسوولیت هایی تعیین شده و از پیوست های فرهنگی اجتماعی طرح های کلان تا مسایل های دیگر را لحاظ کرده است.

سرمایه اجتماعی گرانیگاه و نقطه جهش توسعه اجتماعی است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت: اکنون به طور روشنی نظریه ها بر این تاکید دارند که سرمایه اجتماعی، گرانیگاه و نقطه جهش توسعه اجتماعی است.

وی عنوان داشت: اگر ملتی بتواند از سرمایه اجتماعی به درستی استفاده کند توسعه اقتصادی و توسعه سیاسی رخ می دهد و در غیر این صورت موفق نخواهد شد.

صالحی افزود: فرهنگ رکن مهم و پایه ظرفیت سازی از سرمایه اجتماعی است که نقش بسیار مهمی در روابط افراد با یکدیگر و نهادها دارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز داشت: هویت انقلاب اسلامی فرهنگی بوده و بر اساس تقسیم بندی جدید، فرهنگ به عنوان زمین و بستر توسعه قلمداد می شود و هر رویدادی در سه رکن حیات اجتماعی شامل اقتصاد، امنیت و سیاست باید بر بستر آن باشد.

به گفته صالحی، اگر زمین یا هوا نامناسب باشد حرکت یا انجام نمی شود یا به کُندی انجام می شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اگر این مبنای نظری را بپذیریم نوع نگاه به مساله فرهنگ، به طور خاص به فرهنگ عمومی تغییر جدی پیدا می کند و برنامه ها، نقشه ها و سرمایه گذاری ها در این حوزه متفاوت می شود.

وی در بخش بخش دیگری از سخنان خود افزود: شبکه مویرگی و گسترده شورای فرهنگ عمومی در کشور می تواند برنامه ریزی های کلان، منطقه ای و استانی را با نگاه هماهنگی و هم افزایی اجرا کند.

صالحی گفت: امید می رود شورای فرهنگ عمومی هرمزگان با ظرفیت های موجود در دوره جدید به الگویی برای کشور تبدیل شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان داشت: یکی از وظایف این وزارت خانه رصد و پایش تحول ها و شرایط فرهنگی و اجتماعی کشور است که آخرین مورد آن در سال 95 انجام شد و امسال نوع دیگر آن را داریم.

صالحی افزود: اما رصدهای ملی مسوولان را از انجام پایش های منطقه ای و استانی بی نیاز نمی کند که شوراهای فرهنگی عمومی استان ها می توانند این کار را انجام دهند.

وی گفت: این رصدها برای تصمیم ها و برنامه ریزی های کوچک تر که نیاز به شاخص های تکمیلی دارند به کار می آیند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطر نشان کرد: با توجه به تحول هایی که در فضای جهانی و کشور رخ می دهد نیاز است فاصله پایش ها کوتاه تر شود.

صالحی همچنین اشاره کرد: فرهنگ در زندگی روزمره موضوع های متنوعی دارد که برخی از آنها در دستور کارهای ملی قرار گرفته و تبدیل به سند شده است.

وی خاطرنشان کرد: اگر نهادها حس کنند گفت و گوها و تلاش هایشان در زندگی رومزه مردم اثر دارد، به موفقیت بیشتر شورای فرهنگ عمومی کمک می کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برخی محورهای مهم برای فعالیت شوراهای فرهنگ عمومی استان ها اظهار داشت: برخی استان ها به موضوع هویت ایرانی اسلامی به صورت جدی پرداخته اند که در این بخش کارهای مختلفی مانند بزرگداشت مفاخر به عنوان بخشی از هویت استان ها را می توان انجام داد.

سید عباس صالحی ادامه داد: هم افزایی ها با بهره گیری از زمان های مورد احترام مناسبتی ملی و مذهبی و تقویت فرهنگ و هنر اقوام با استفاده از ظرفیت وجود اقوام در استان ها قابل تحقق است و هر اندازه بتوان بر روی این موارد سرمایه گذاری و ظرفیت سازی مجدد کرد، سپرهای دفاعی خود را در برابر بیگانه بیشتر کرده ایم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: براساس پایش ها در حوزه اخلاق ایرانی اسلامی شرایط خوبی داریم و در حوزه مناسک و باورهای پایه دینی شرایط مناسب و قابل اعتماد است ولی در مباحثی همچون صداقت، امانت داری، وجدان کاری و مانند این ها به تلاش افزون تری نیاز است.

3219/2094

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
بازدید از پروژه های نیمه کاره فرهنگی و دیدار با اصحاب فرهنگ ، هنر و رسانه شهرستان میناب ، برنامه ای که از سفر دو روزه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به استان هرمزگان جا مانده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۵

به گزارش خبرنگار هرمیزان از میناب ، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز وارد فرودگاه بین المللی پرواز شماره 655 بندرعباس شد و مورد استقبال مسوولان استانی قرار گرفت.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از این طی نشستی خبری که در خصوص سفر سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به هرمزگان برگزار شده بود از دیدار وزیر با اهالی فرهنگ و رسانه شرق و غرب استان خبر داده بود.

در برنامه نهایی سفر صالحی به هرمزگان شرکت در جلسه شورای فرهنگ عمومی و دیدار با فعالین فرهنگ و رسانه غرب استان به چشم می خورد که در این برنامه سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به شرق استان تنها به شهرستان رودان محدود شده است.

شهرستان میناب که از ظرفیت های ویژه ای در حوزه فرهنگی و هنری برخودار است مورد بی توجهی مسولان استانی در برنامه ریزی سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به استان هرمزگان قرار گرفته است.

لازم به ذکر است معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان میناب صبح امروز در جلسه شورای فرهنگ عمومی در بندرعباس اظهار داشت: در حوزه فرهنگسرای روستایی بیش از 42 پروژه 12 سال است در این شهرستان شروع شده و معطل تامین اعتبار هستند.

لینک خبر :‌ هرمیزان
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر اجرایی بنیاد بین المللی غدیر با اشاره به اینکه عید غدیر بزرگترین عید شیعیان است، گفت: در این روز پیامبر اکرم(ص) وصی بعد از خود را معرفی می کنند و می فرمایند حاضران به غایبان و پدران به فرزندان تا روز قیامت باید پیام من را برسانند ، از این منظر این عید را عید الله الاکبر نیز می خوانند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۵ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین ارباب سلیمانی در نشست هماهنگی ستاد دهه امامت و ولایت با اشاره به آغاز دهه امامت و ولایت با روز عرفه و پایان آن با میلاد امام موسی کاظم(ع)، اظهار داشت: دهه امامت و ولایت فرصتی برای اظهار محبت به ساحت اهل بیت(ع) و شناخت بیشتر از زندگی امیرالمومنین(ع) و راه و رسمی است که ایشان به عنوان جانشین بعد از رسول اکرم(ص) به نمایش گذاشت و شایسته و ضروری است ما به عنوان نظام جمهوری اسلامی امام علی(ع) را همواره امام و مقتدای خود بدانیم .

وی ادامه داد: وقتی حضرت علی(ع) الگو است باید در تمام برنامه ریزی ها و فعالیت های مراکز سازمان ها جلوه های مدیریت و زندگی امیرالمومنین(ع) نمایان باشد، طبیعی است اگر مسئولان و دست اندرکاران، آن امام بزرگوار را الگو و راهنمای مسیر حرکت فردی، اجتماعی و مدیریتی خود قرار دهند؛ مردم هم در این مسیر بیش از پیش رغبت پیدا می کنند و از آنها تبعیت خواهند داشت .

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور روحانیت یادآور شد: باتوجه به اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم باید نقش خود را نسبت به این موضوع ایفا کند نشستی با معاونت های تخصصی و سازمان های تابعه تشکیل شد تا بتوانیم شاهد انسجام، هماهنگی و همدلی در برگزاری برنامه های دهه امامت و ولایت باشیم .

وی افزود: همانطور که می دانید مهم ترین نقطه مشترک عید قربان و غدیر موضوع امامت است، وقتی که حضرت ابراهیم(ع) از آزمایش الهی پیروز بیرون آمد، قرآن در آیه 124سوره بقره می فرماید ما او را به مقام امامت رساندیم ، خداوند بعد از آزمایش های سنگین حضرت ابراهیم(ع) به خصوص پذیرفتن قربانی کردن فرزند در راه خدا ایشان را به مقام امامت رساند .

دبیر اجرایی بنیاد بین المللی غدیر خاطرنشان کرد : در مورد امام علی(ع) نیز از دوران نوجوانی تا بزرگسالی شاهد هستیم ایشان در کنار پیامبر اکرم(ص) حرکت و تلاش کردند تا به عنوان یک همراه و جان فشان در کنار رسول خدا(ص) حضور داشته باشند، به همین منظور در سن 13سالگی به عنوان اولین مسلمان با رسول خدا(ص) بیعت می کنند و در تمام مراحل یار و یاور پیامبر بزرگ اسلام هستند. حتی زمانی که نقشه قتل رسول اکرم(ص) را کشیدند، امام علی(ع) به جای ایشان در بستر پیامبر(ص) خوابیدند تا دشمنان ناکام شده و پیامبر(ص) از مکه به مدینه هجرت کنند .

ارباب سلیمانی تصریح کرد : در قرآن کریم در سوره مائده آیه67 آمده است خداوند به رسول اکرم(ص) تاکید می کند که رسالت خود را به اتمام برساند و در ذیل این آیه شاهد نکات دیگری هستیم که به موضوع غدیر و به امامت رسیدن حضرت علی(ع) اشاره دارد، از آیه سوم سوره مائده نیز استفاده می شود امروز که روز عید غدیرخم است روزی است که دشمنان مایوس و دوستان مسرور می شوند و خداوند راضی می شود.

وی ابراز داشت: ما به عنوان یک مسلمان شیعه وظیفه داریم در روز عید غدیرخم بهترین برنامه ها را برای تبیین این مناسبت و نقطه عطف تاریخ اسلام ارائه کنیم، رسول اکرم(ص) در خطبه غدیر می فرمایند حاضران به غایبان و پدران به فرزندان تا روز قیامت باید پیام من را برسانند ، با این نگاه همه وظیفه داریم، چه افراد حقیقی و چه افراد حقوقی.

دبیر اجرایی بنیاد بین المللی غدیر با بیان اینکه عید غدیرخم بزرگترین عید شیعیان است، اضافه کرد: در این روز پیامبر اکرم(ص) وصی بعد از خود را اعلام می کنند و از این منظر این عید را عید الله الاکبر می خوانند، نام تمام کسانی که بعد از امام علی(ع) مقام امامت را برعهده خواهند گرفت تا حضرت مهدی(عج) در خطبه غدیر بیان می شود. بنابراین در این روز که روز جشن است باید توجه ویژه ای به این روز داشت و آن را با سایر روزها متفاوت دانست .

ارباب سلیمانی در مورد امامت علی بن ابیطالب(ع) نیز گفت : شخصیت امام علی(ع) آنقدر بزرگ و شناخته شده است که حتی اندیشمندان و فیلسوفان سایر مذاهب و حتی کمونیست ها نیز به توصیف شخصیت آن امام همام پرداختند، از جمله این افراد می توان محمدبن ادریس شافعی(رئیس مذهب شافعی)، احمدبن حنبل(رئیس مذهب حنبلی)، زمخشری(مفسر و زبان شناس برجسته)، بولس سلامه(شاعر لبنانی) و شبلی شمیل(دانشمند و فیلسوف مادی و کمونیست) را نام برد .

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: روز عید غدیر روز جشن و عبادت است، در حدیثی از امام رضا(ع) نقل شده است که روز عید غدیر، روز لبخند، ابراز سرور و شادمانی، آراستن، پوشیدن لباس نو، انفاق، صله رحم، دستگیری از محرومان، ذکر صلوات بر محمد(ص) و آل محمد(ص) و روز روزه گرفتن و بستن پیمان برادری است .

وی بیان کرد : برای روز عید غدیر توصیه شده است که به پاس قدردانی از خداوند متعال روزه بگیرید، همچنین اطعام دیگران، دعا کردن و نمازی که قبل از نماز ظهر توصیه شده است از جمله اعمال این روز است، بنابراین هرکسی در حد مقدورات خود برای شاد کردن و احسان به دیگران در چنین روزی باید تلاش کند .

دبیر اجرایی بنیاد بین المللی غدیر گفت: در جلسه ای که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور معاونت ها و سازمان ها تابعه برگزار شد، مقرر شد بخش های مختلف برنامه های درون سازمانی و برون سازمانی خود را اعلام کنند.

ارباب سلیمانی در پایان گفت: امیدواریم عید غدیر امسال باشکوه تر از سال های گذشته برگزار شود و مردم علیرغم وجود مشکلات معیشتی از جشن های عید غدیر محروم نمانده و این شادی و سرور بتواند در جامعه منعکس شود .

5 مرداد 1398 14:05

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تهران- ایرنا- معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، فرهنگ سازی در امر صرفه جویی و ساماندهی پرداخت های کارکنان را ضروری دانست و تاکید کرد: به عنوان دستگاه دولتی، تابع اجرای برنامه های دولت و ملزم به مدیریت منابعی که در اختیار وزارتخانه قرار می گیرد هستیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۵

براساس اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، لادن حیدری روز شنبه در نشست مدیران زیر مجموعه با اشاره به مسائل مختلف در شرایط تحریم ظالمانه علیه کشور و دولت، در خصوص ساماندهی و مدیریت منابع، تصریح کرد: در شرایط کنونی به منظور برون رفت از وضیت موجود، برنامه ریزی و مدیریت منابع بسیار حایز اهمیت است. معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: دولت برنامه هایی را برای مدیریت منابع در نظر گرفته و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان عضوی از بدنه دولت تابع وضع موجود و برنامه های دولت است.

اراده جدی ایجاد امنیت روانی برای پرسنل و حفظ رفاهیات و مزایای کارکنان

حیدری خاطرنشان کرد: در جایگاه معاون توسعه مدیریت و منابع و به عنوان یکی از کارکنان این وزارتخانه، که سال ها در پست های کارشناس، معاون مدیرکل، مدیرکل فعالیت کرده و با مسایل و مشکلات کارکنان آشنا بوده، دغدغه ایجاد امنیت روانی و شغلی برای پرسنل را دارم؛ ازسوی دیگر ما به عنوان دستگاه دولتی، تابع اجرای برنامه های دولت و ملزم به مدیریت منابعی که در اختیار وزارتخانه قرار می گیرد هستیم.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: به منظور ساماندهی و مدیریت منابع جلسات و نشست های مختلفی تشکیل شده ولی هنوز جمع بندی نهایی صورت نگرفته است.

حیدری تاکید کرد: از تمامی ظرفیت ها برای حفظ وضعیت موجود استفاده شده و عزم ما این است که با تمام توان برای ایجاد امنیت روانی برای پرسنل و حفظ رفاهیات و مزایای کارکنان اقدام کنیم.

تاکید بر مدیریت منابع، صرفه جویی و فرهنگ سازی

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه و بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ضرورت فرهنگ سازی در زمینه مدیریت منابع، تاکید کرد: به منظور مدیریت منابع در سازمان و صرفه جویی، فرهنگ سازی لازم است از این رو این که کارکنان به عنوان عضوی از دستگاه، حس همکاری و مشارکت داشته باشند و همگام با مدیران به امر صرفه جویی توجه کنند از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان سخنان خود، همکاری و مشارکت مدیران دستگاه را در امر مدیریت منابع ضروری و حایز اهمیت دانست و گفت: برای برون رفت از وضعیت فعلی تحریم های ظالمانه علیه جمهوری اسلامی ایران باید همگان دست در دست هم برای عبور از سختی ها و بحران های پیش رو تلاش کرده و علاوه بر پشت سر گذاشتن آنها یکی پس از دیگری، فرهنگ همکاری و همدلی را در جامعه تا رسیدن به قله های پیشرفت و آبادانی کشور نهادینه کنیم.

حیدری در عین حال تصریح کرد: خوشبختانه ملت شریف ایران ثابت کرده است که در سختی ها و مشکلات همواره با عزم و اراده راسخ با حضور به موقع و چشمگیر آحاد ملت در صحنه لحظه ای مسئولان و نظام را تنها نگذاشته و همواره روی پای خود ایستاده و نتیجه آن تبدیل تهدیدها و تحریم ها به فرصت و رسیدن به دستاوردهای بزرگ و غنی بوده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
در نشست شورای فرهنگ عمومی هرمزگان، تفاهم نامه توسعه فرهنگی استان به امضای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و استاندار هرمزگان رسید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۵

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خلیج فارس مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان گفت: کمک های مالی و هنری به فعالیت های فرهنگی و هنری، تکمیل کتابخانه مرکزی بندرعباس و مجتمع های فرهنگی میناب، بندر خمیر،فین، توجه به حوزه فعالیت های سینمایی، مطبوعات و اطلاع رسانی، ساماندهی مد و لباس،فعالیت های تجسمی، بیمه و تسهیلات برای هنرمندان، نویسندگان و روزنامه نگاران، امور پژوهشی و کتابخانه های عمومی بهره گیری از ظرفیت های فرهنگی و هنری استان و برگزاری های هفته های فرهنگی هرمزگان در سایر کشورها از جمله مفاد این تفاهم نامه است.
وی با بیان اینکه تفاهم نامه توسعه فرهنگی استان در 14 فصل تهیه شده است افزود: ارزش این تفاهم نامه 502 میلیارد ریال است و به مدت 2 سال برای ارتقای فرهنگ، هنر و رسانه در استان اجرا می شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه شورای فرهنگ عمومی هرمزگان گفت: هرمزگان از جنبه های ارتباطی ، دفاعی و فرهنگی برای نظام و میهن اسلامی اهمیت دارد.
سید عباس صالحی افزود: استان هرمزگان نماد وحدت و همگرایی مذاهب اسلامی در کشور است و بالاترین همزیستی همگرایانه میان مذاهب اسلامی در این استان وجود دارد.
وی گفت: ظرفیت های فرهنگی و هنری هرمزگان که از آداب و رسوم دیرینه این استان نشات می گیرد در کشور مثال زدنی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: براساس نظریه های فرهنگی اکنون سرمایه اجتماعی پایه رکن توسعه اقتصادی و سیاسی است.
صالحی، پایش مستمر فضای فرهنگی استان را برای برنامه ریزی و اقدام موثر خواستار شد.
وی گفت: هرمزگان از لحاظ نرخ سواد عمومی جزء 5 استان برتر کشور است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
نگار خانه مروارید بندرلنگه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، استاندار هرمزگان و تنی چند از مسؤولین افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاری فارس از بندرلنگه، هم اکنون با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی وهیأت همراه، نگارخانه بندرلنگه افتتاح شد.

نگارخانه مروارید بندرلنگه در زمینی به مساحت 250 متر و زیربنای 206 متر ساخته شده است.

فضای داخلی این نگارخانه شامل سالن اکران نگارخانه به ظرفیت 35 قاب عکس، دفتر انجمن هنرهای تجسمی و همچنین کارگاه چندمنظوره تئاتر،موسیقی و هنرهای تجسمی می باشد.

گفتنی است عملیات اجرایی این پروژه آذر ماه سال گذشته آغاز گردیده است.

انتهای پیام/88028/م

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
بندرعباس - ایرنا - گوهر سینمای دیجیتال بندرلنگه روز شنبه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، استاندار هرمزگان و جمعی از مدیران استانی به بهره برداری رسید.

این سینما با تغییرکاربری یکی از سالن های سینمای قدیمی بندرلنگه برای استفاده آماده شده است.

برای آماده سازی این سینما مبلغ پنج میلیارد ریال در مدت یک سال هزینه شده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بعد از ظهر شنبه برای دیدار با اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه شهرستان های بندرخمیر، بندرلنگه، بستک و پارسیان (گاوبندی) به بندرلنگه سفر کرده است.

سید عباس صالحی صبح امروز (شنبه پنجم مرداد) برای سفری 2 روزه وارد هرمزگان شد.

3219/2094

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی با امام جمعه شهرستان بندرلنگه دیدار و گفت وگو کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۵ سایت های دیگر : ربیع خبرگزاری جمهوری اسلامی

به گزارش خبرگزاری فارس از بندرلنگه، عصر امروز سید عباس صالحی وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی با آیت الله سید محمد جواد رکنی امام جمعه شهرستان بندرلنگه در دفتر ایشان دیدار و گفت وگو کرد.

امام جمعه شهرستان بندرلنگه در این دیدار با اشاره به خاطراتی از دوران انقلاب اسلامی در این بندر، گفت: در بندرلنگه میزبان 12 نفر از تبعیدی های انقلاب از جمله آیت الله فاضل لنکرانی، آیت الله یزدی، آیت الله خلخالی، حجت الاسلام پور محمدی ودستغیب دیگر شخصیت ها بوده ام.

وی افزود: اولین حکم امام جمعه در استان هرمزگان را از امام خمینی بعد از مرحوم آیت الله طالقانی در سال 58 دریافت کردم و امسال نیز چهلمین سالگرد برگزاری نماز جمعه در این بندر بود.

انتهای پیام/88028

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
صالحی با اشاره به زیست مسالمت آمیز پیروان مذاهب اسلامی در استان هرمزگان، گفت: فضای همگرایی مذهبی و قومیتی در هرمزگان الگویی برای جهان اسلام است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۵ سایت های دیگر : خبر فوری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرلنگه، دکتر سید عباس صالحی در نشست با اصحاب هنرمندان غرب استان هرمزگان ، با بیان اینکه منطقه غرب هرمزگان برای کسانی که با تاریخ ایران آشنایی دارند از جهات مختلف مورد توجه قرار دارد، اظهار کرد: سابقه ای که این منطقه در حوزه دفاع و مقاومت دارد، قابل تقدیر است .

وی، فضای همگرایی مذهبی و قومیتی در منطقه هرمزگان را الگویی برای جهان اسلام دانست و افزود: غرب این استان، یکی از بخش های افتخار آفرین ایران به شمار می رود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به بخش زیرساختی حوزه فرهنگ اشاره و عنوان کرد: زیرساخت های فیزیکی در حوزه فرهنگ و هنر کمک می کنند تا خلاقیت های انسانی شکوفا شوند.

وی با اشاره به امضای تفاهم نامه پیش از ظهر امروز در بندرعباس، تصریح کرد: در این تفاهم نامه بیش از 30 میلیارد تومان منابع برای بهبود زیرساخت های بخش فرهنگ استان هرمزگان در نظر گرفته شده است .

صالحی از افتتاح و بهره برداری از مجتمع پلاتوی بندرخمیر تا هفته آینده خبرداد و گفت: برای ارتقای حوزه فرهنگ و هنر استان هرمزگان تلاش خواهیم کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود از تمرکززدایی به عنوان سیاست مهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نام برد و بیان کرد: از مدیران کل استانی خواسته شده تا رویدادهای استانی را در شهرستان ها برگزار کند و این رویکرد جدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است .

دکتر صالحی، طرح شبکه شهرهای خلاق را فرصت ی برای عرضه رویدادها ذکر کرد و گفت: یکی از اتفاقاتی که می تواند شهرها را از نظر فرهنگی متحول کند، این است که فرهنگ و هنر با فضای شهر، پیوند داشته باشد.

وی، ایده رساندن گردشگری به مرز 10 میلیون نفر بدون پیوند دادن آن به فرهنگ و هنر را کاری بسیار سخت دانست و تاکید کرد: خلاقیت هایی که اهالی فرهنگ در خلوت خود خلق می کنند باید دیده شوند و رویدادها و جشنواره ها گزینه مناسبی برای این موضوع است .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه اقتصاد و معیشت هنرمندان باید پایدار باشد، بر جدی گرفتن اقتصاد هنر تاکید کرد و افزود: زیرساخت های تحقق اقتصاد هنر باید فراهم شود .

وی در خاتمه به تشریح عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه حمایت از هنرمندان در سال گذشته پرداخت و یادآور شد: افراد تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هنرمندان نسبت به دو سال قبل حدود 80 درصد رشد یافت، 22 هزار نفر از مزایای بیمه تکمیلی، 11 هزار نفر بیمه عمر و حوادث بهره مند شدند و پرداختی در حوزه بیمه نیز به بیش از دو برابر رشد داشت.

پایان پیام/ 88

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
در نشست اهالی فرهنگ و هنر و رسانه غرب استان هرمزگان با صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، تعدادی از هنرمندان، از شهرستانهای بندرخمیر، بندرلنگه، بستک و پارسیان به نمایندگی از این شهرستانها به ایراد سخن پرداختند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۵

به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، در نشست اهالی فرهنگ و هنر و رسانه غرب استان هرمزگان با صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هنرمندان به بیان دغدغه ها و نیازهایشان پرداختند.

در این نشست تعدادی از هنرمندان از شهرستانهای بندرخمیر، بندرلنگه، بستک و پارسیان به نمایندگی از این شهرستانها به ایراد سخن پرداختند.

سعید شادمانی نماینده هنرمندان شهرستان بندرلنگه با اشاره به مشکلات و کمبودها در حوزه فرهنگ، هنر و رسانه، اظهار داشت: تقاضامندیم به دو رویداد مهم فرهنگی جشنواره سراسری شعر سندباد و جشنواره موسیقی محلی گوگونا شهرستان نگاه ویژه ای شود .

وی به کمبودهای هنرمندان در ادوات عکاسی و موسیقی اشاره کرد و عنوان داشت: نگاه ویژه آن وزارتخانه می تواند در برطرف کردن این کمبودها تاثیر ویژه ای داشته باشد.

این هنرمند تصریح کرد: جا دارد حمایت و نگاه ویژه وزیر فرهنگ به منظور جلوگیری از هرگونه تهدید و تطمیع خبرنگاران صورت گیرد تا این عزیزان بتوانند بصورت کاملا بی طرفانه از حقوق مردم دفاع کنند.

در ادامه آرمان اسدپور به نمایندگی از هنرمندان و اصحاب فرهنگ و رسانه شهرستان بستک ، تصریح کرد: زیر ساخت های فرهنگی بستک دچار مشکل است ویک سالن فرهنگی با قدمت 20 ساله جوابگوی ظرفیت فرهنگی و هنری این شهرستان نیست.

وی افزود: قول احداث پلاتویی که سال گذشته از طرف وزارتخانه فرهنگ و ارشاد وعده داده شد به نتیجه نرسید.

این نماینده هنرمندان شهرستان بستک با اشاره به وضعیت نامناسب دو هفته نامه بستکیه؛ یادآور شد: این هفته نامه وضعیت خوبی ندارد چرا که از حمایت های دولتی برخوردار نیست.

اسدپور گفت: ادارات ارشاد شهرستانها بودجه کمی دارند و انجمن های هنری نیز از حمایت برخوردار نیستند.

وی در پایان گفت: درخواست داریم جشنوارهای استانی را به بستک و پارسیان نیز اختصاص دهید.

در این نشست عبدالحمید حیاتی به نمایندگی از اصحاب فرهنگ و هنر شهرستان پارسیان با اشاره به مشکلات این حوزه در این شهرستان عنوان داشت: ما باید از وضعیت فرهنگ و هنر خودمان نسبت به دیگر شهرستانهای غرب هرمزگان خون گریه کنیم، چرا که هنوز زیر ساخت مناسب فرهنگی در این شهرستان نداریم.

وی افزود: یک ساختمان و مجتمع کوچک فرهنگی وهنری داریم که بعنوان اداره فرهنگ و ارشاد نیز استفاده میشود که آنهم در زمان مدیریت آقای امیرزاده مشاور کنونی وزیر ساخته شده است.

این هنرمند پارسیانی بیان داشت: تا کنون نیز هیچ دغدغه ای برای زیر ساخت های فرهنگی وجود نداشته و این شهرستان نیاز به یک پیوست فرهنگی دارد.

حیاتی با اشاره به اینکه این شهرستان کم برخوردارترین شهرستان هرمزگان است، تصریح کرد: نبود نگارخانه؛ سالن سینما؛ پلاتو و دفتر انجمن سینمای جوان و ساختمان اداری مناسب از کمبودهای اصلی ماست.

عبدالجلیل قتالی بعنوان نماینده اصحاب فرهنگ وهنر بندر خمیر نیز در این نشست با گلایه از عدم حمایت از نویسندگان این بندر، گفت: علی رغم وعده های داده شده کوچکترین حمایتی از مولفان تا کنون نشده است.

وی از وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی خواستار توجه و به بهره برداری رسیدن مجتمع فرهنگی خمیر، پل و کهورستان شد.

انتهای پیام/88027/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
بندرعباس - ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بر مبنای ظرفیت های نسبی فرهنگی و هنری شهرهای خلاق در کشور شناسایی و معرفی خواهند شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۵ سایت های دیگر : جماران روزنامه دریا

به گزارش ایرنا، سید عباس صالحی عصر روز شنبه در دیدار با اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه شهرستان های غرب هرمزگان اظهار داشت: فراخوان شهرهای خلاق اعلام شده و اطلاعات دریافتی از شهرها در ستادی که برای همین منظور تعیین شده بررسی می شود تا پس از مشخص شدن شهرهای خلاق در حوزه های مختلف فرهنگی هنری نسبت به شبکه سازی آنها در زمینه های خاص اقدام شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطر نشان کرد: این اقدام در راستای تمرکز زدایی و برگزاری رویدادهای فرهنگی هنر در استان ها و شهرستان ها انجام می گیرد.

تمرکز زدایی رویدادهای فرهنکی آغاز شده است

صالحی اضافه کرد : جغرافیای ایران باید احساس کند در آفرینش های هنری توان و نقش خوبی دارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه این رویکرد به صورت جدی دنبال می شود و علاوه بر این باید تکثیر رویدادها را در اقصی نقاط جغرافیایی ایران انجام دهیم اظهار داشت : تکثیر رویدادها نباید محدود به برگزاری جشنواره ها که عمر کوتاهی دارند، شود.

نیازمند ترکیب ظرفیت های فرهنگی با توسعه هستیم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه نیازمند ترکیب کردن ظرفیت های فرهنگی با اقدام های توسعه ای هستیم و اگر فرهنگ و هنر توسعه یابد شاهد توسعه سیاست و امنیت و اقتصاد خواهیم شد افزود:

باید به فرهنگ و هنر در حوزه توسعه ملی و منطقه ای توجه داشت و به سمت هم افزایی سایر حوزه ها با فرهنگ و هنر حرکت کرد.

اقتصاد هنرمندان و هنر بابد تقویت شود

صالحی با بیان این مطلب که تلاش زیادی طی 2 سال گذشته در راستای حمایت از هنرمندان و افزایش فرصت های حمایتی برای آنان اقداماتی انجام گرفته تا اقتصاد هنرمندان پایدار شود تصریح کرد :
قرار نیست تا همیشه نگاه ها نسبت به هنرمندان حمایتی باشد بلکه در این خصوص باید زیرساخت های اقتصاد هنر بیشتر شود.

وی با اشاره به اینکه در حوزه حمایت از ناشران سال گذشته 50 میلیارد ریال از آنان خرید انجام شد اضافه کرد: در حوزه حمایت از هنرمندان برای بیمه آنان در سال 95، تعداد 27 هزار نفر بیمه شده داشتیم که در پایان سال گذشته به 42 هزار نفر رسید.

وزیر ارشاد همچنین گفت : پوشش بیمه تکمیلی در سال 95، افزون یر 13 هزار نفر بود که در پایان سال 97 به 32 هزار و 120 نفر رسید.

صالحی ادامه داد: مجموع پرداختی ها در سال 95 در حوزه بیمه 268 میلیارد ریال بود که در سال 98 به 548 میلیارد ریال رسید.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت : در 12 استانی که تاکنون سفر کردیم 808 هزار و 146 میلیارد ریال تفاهم نامه امضا شد که مبتنی بر فعالیت های زیرساختی و رویدادی و فعالیتی که باید انجام شود.

صالحی اظهار امیدواری کرد که در ارتباط با هنرمندان و شخصیت های ادبی و هنری فرصت های جدیدی ایجاد شود و شرایط بهبود یابد.

سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز (شنبه پنجم مرداد) برای سفری 2 روزه وارد هرمزگان ش و در روز نخست این سفر ضمن افتتاح چندین طرح نشستی را با اصحاب فرهنگ و هنر شهرهای غربی استان هرمزگان داشت .

3219/ 6048

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تبریز - ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: فضایی که پرمناقشه و پرجنجال باشد کار فرهنگی در ان انجام نمی شود، زیرا فرهنگ از جنس نرم است و نمی توان آن را در محیط مناقشه، انتقام و جنگ روانی انجام داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۵

تبریز - ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: فضایی که پرمناقشه و پرجنجال باشد کار فرهنگی در ان انجام نمی شود، زیرا فرهنگ از جنس نرم است و نمی توان آن را در محیط مناقشه، انتقام و جنگ روانی انجام داد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۶

بندرعباس - ایرنا - گوهر سینمای دیجیتال بندرلنگه روز شنبه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، استاندار هرمزگان و جمعی از مدیران استانی به بهره برداری رسید.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۶

بندرعباس - ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر روز شنبه با حضور در بندرلنگه با اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه شهرستان های غرب هرمزگان دیدار کرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مسؤول بسیج رسانه خراسان رضوی از احتمال حضور وزیر ارشاد در مراسم اختتامیه چهارمین دوره جشنواره ابوذر این استان خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۶ سایت های دیگر : خبرگزاری فارس مشهد فوری شهرآٰرا نیوز

به گزارش پایگاه خبری اتحاد آنلاین ، عباس محمدیان در مشهد گفت: چهارمین جشنواره ابوذر با هدف معرفی استعدادهای جدید و نخبگان رسانه با شعار فراجناحی از همه ظرفیت های رسانه ای این استان درراستای به خدمت گرفتن گفتمان رهبری و انقلاب در 5 موضوع و قالب های مختلف در سال جاری برگزار می شود.

مسؤول بسیج رسانه خراسان رضوی با تاکید بر اینکه چهارمین دوره جشنواره رسانه ای ابوذر در 5 محور برگزار می شود، اضافه کرد: عزم ملی برای تحقق گام دوم، زیارت، فرهنگ میزبانی و فرهنگ شهروندی، رونق تولید، پیشرفت اقتصادی و مشارکت سیاسی و آسیب های اجتماعی از جمله این محورها محسوب می شود.

وی ادامه داد: خبرنگاران و فعالان رسانه ای می توانند آثار خود را در قالب های یادداشت، مصاحبه، گزارش، انیمیشن، عکس و خبر به دبیرخانه این جشنواره ارسال کنند، شرایط را به گونه ای در نظر گرفتیم که اصحاب رسانه برای شرکت در این جشنواره هیچ گونه محدودیتی نداشته باشند.

محمدیان مبنای فعالیت شورای سیاستگذاری این جشنواره را همکاری همه مدیران و اصحاب رسانه دانست و یادآور شد: همه رسانه ها فارغ از گرایش های سیاسی به این جشنواره اعتماد کرده اند و این اعتماد وظیفه دبیرخانه این جشنواره را سنگین تر می کند.

مسؤول بسیج رسانه خراسان رضوی از احتمال حضور وزیر ارشاد در مراسم اختتامیه چهارمین دوره جشنواره ابوذر این استان خبر داد و گفت: این موضوع یکی از ویژگی های خاص این جشنواره محسوب می شود.

وی سطح رقابت در این جشنواره را بالا و بسیار حرفه ای دانست و متذکر شد: مهلت ارسال آثار به این جشنواره تا آذر ماه سال جاری است.

انتهای پیام/ 70031

منبع فارس

'); d.write('

لینک خبر :‌ اتحاد آنلاین
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تقویت اقتصاد فرهنگ، هنر و رسانه از مهمترین برنامه های ما محسوب می شود و زیرساخت ها برای این مهم در حال فراهم شدن است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۶ سایت های دیگر : باشگاه در وپنجره و نما

به گزارش خبرگزاری برنا در هرمزگان، دکتر سید عباس صالحی در نشست با فعالان فرهنگی، هنری و رسانه ای شهرستان های غرب استان هرمزگان که در شهرستان بندرلنگه برگزار شد، با اشاره به قدمت فرهنگی و هنری منطقه غرب هرمزگان، عنوان کرد: همگرایی مذاهب اسلامی در این منطقه نمود ویژه ای دارد.

وی حضور و مشارکت آحاد مختلف جامعه در آفرینش های فرهنگی و هنری را از سیاست های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برشمرد و افزود: در این راستا تقویت زیرساخت ها در حوزه فرهنگ و هنر در مناطق مختلف کشور در دستور کار و در حال انجام است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر گسترش برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری در سراسر کشور تاکید کرد و اظهار داشت: این رویدادها باید به صورت پیوسته برگزار شوند تا فضای مناسبی برای به نمایش گذاشتن خلاقیت های فرهنگی و هنری ایجاد کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی حمایت از هنرمندان و اهالی فرهنگ را از اولویت های مهم این وزارتخانه برشمرد و بیان داشت: تقویت اقتصاد فرهنگ، هنر و رسانه از مهمترین برنامه های ما محسوب می شود و زیرساخت ها برای این مهم در حال فراهم شدن است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا

رئیس سازمان حج و زیارت گفت : درعین پوشش بیمه ای زائران، برای مواردی که بار زائران هم دچار خسارت می شود تمهیدات ویژه ای برای این امر دیده شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج وزیارت؛ علی رضا رشیدیان رییس سازمان حج و زیارت درخصوص تمهیدات بیمه ای اندیشیده شده برای خسارت وارده به بار زائران گفت: در رابطه با بیمه زائران و بار آنها تمهیدات لازم طبق قرارداد با بیمه ایران اندیشیده شده و مشکلی وجود ندارد.
وی افزود : در مواردی که خسارت هایی به بار زائران در پروازهای ورودی به عربستانی روی دهد ،تمهیداتی اندیشیده شده در قرارداد بیمه ای مورد توجه قرار گرفته ا تا نسبت به جبران آن اقدام شود.
رشیدیان تصریح کرد: بر این مبنا امسال مقرر شد در صورت آسیب به بار زائران یا مفقودی ساک و چمدان آنها، هزینه خسارت مربوطه بعد از تایید مسئول منطقه و محاسبه ارزش آن در ایران و در زمان بازگشت زائر پرداخت شود.
وی با اشاره به افزوده شده یک متمم به قرارداد بیمه ای در موضوع بار حجاج افزود: در واقع برای آنکه زائر در جریان این سفر به دلیل مفقود شدن ساک و لوازم شخصی، دچار مشکل نشود ، برنامه ریزی شد و طبق این متمم بعد از تایید مفقودی ساک توسط ستاد منطقه ، 100 ریال به صورت علی الحساب به زایر برای خرید وسایل شخصی مفقود شده داده می شود تا چمدان او مشخص شود.
رشیدیان افزود : البته درصورت مفقود شدن ساک زائران، مابه التفاوت مبلغ خسارت وارده در ایران پرداخت می شود که این امر نیز مستلزم تایید ستاد منطقه است.
وی دربخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به اینکه تا روز گذشته از 361 پرواز برنامه ریزی شده برای انتقال زائران به عربستان 259 مورد به انجام رسیده است ، گفت : در این میان حدود 60 درصد پروازها بدون تاخیر بوده است و متوسط تاخیر در سایر پروازها هم 22 دقیقه بوده است که عملکرد قابل قبولی است.
رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی با همه محدودیت ها ،عملکرد مناسبی در انتقال زائران به سرزمین وحی داشته است ، افزود : تمامی نیروها و پرسنل این مجموعه تمام همت خود را به کار بسته اند و عملکرد شایسته و قابل تقدیری از خود ارائه دادند.
رشیدیان در خصوص دیدار با بیوت آیات عظام گقت: همه ساله در موسم حج تمتع بعثه های بیوت عظام برای پاسخگوی به سوالات شرعیه مقلدین راه اندازی می شود و فعالیت صورت می گیرد .
وی با اشاره به دیدار خود و نماینده ولی فقیه در امور حج زیارت از این بیوت مراجع تقلید افزود: اینکار نیز طبق سنوات هر ساله و برای پیگیری احوال این بیوت انجام می گیرد.

لینک خبر :‌ پایگاه خبری حج و زیارت
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۵ سایت های دیگر : خبرگزاری اهل بیت خبرگزاری اهل بیت (ع) خبرگزاری مهر

نشست علمی تمدن نوین اسلامی با حضور اساتید، پژوهشگران و نخبگان در مرکز فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بغداد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، اساتید دانشگاه بغداد در ابتدای این نشست، به بررسی ابعاد تمدن نوین اسلامی، جایگاه جمهوری اسلامی ایران در گسترش تمدن نوین اسلامی، دیدگاه مقام معظم رهبری نسبت به تمدن نوین اسلامی و مؤلفه های این تمدن در نگاه ایشان و بررسی تطبیقی تمدن اسلامی و دیگر تمدن ها پرداختند.

میاس قزوینی، دانشیار دانشکده ابن رشد دانشگاه بغداد با نگاهی به تعریف تمدن اسلامی به بیان مؤلفه های این تمدن در دیدگاه مقام معظم رهبری پرداخت. وی در این زمینه گفت: در دیدگاه آیت الله سیدعلی خامنه ای(مدظله العالی) تمدن یعنی زندگی توأم با نظم علمی، با تجربیات خوب زندگی کردن، استفاده از پیشرفت های زندگی و تدیّن یعنی جهت درست در زندگی داشتن جهت عدل، انصاف، صفا، صداقت و رو به سمت خدا بودن.

وی ادامه داد: در نگاه ایشان، تمدن اسلامی یعنی آن فضایی که انسان در آن فضا از لحاظ معنوی و از لحاظ مادی می تواند رشد کند و به غایات مطلوبی که خدای متعال او را برای آن غایات خلق کرده است، برسد؛ زندگی خوبی داشته باشد، زندگی عزتمندی داشته باشد، انسان عزیز، انسان دارای قدرت، دارای اراده، دارای ابتکار، دارای سازندگی جهان طبیعت.

دانشیار دانشگاه بغداد در ادامه به بررسی مؤلفه های تمدن نوین اسلامی در دیدگاه مقام معظم رهبری پرداخت و گفت: در اندیشه ایشان شاخصه های تمدن نوین اسلامی، بهره مندی انسان ها از همه ظرفیت های مادی و معنوی است که خداوند برای تأمین سعادت و تعالی آنان، در عالم طبیعت و در وجود خود آنان تعبیه کرده است.

در ادامه این نشست، عقیل رزاق، مدیر گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه بغداد به بررسی نقش جمهوری اسلامی ایران در گسترش تمدن نوین اسلامی پرداخت.

وی با اشاره به ماهیت فرهنگی تمدنی انقلاب اسلامی ایران بیان کرد: امروز جمهوری اسلامی ایران مسئولیت خطیری در راستای گسترش تمدن نوین اسلامی بر دوش می کشد و با تکیه بر مبانی و مؤلفه های قدرت خود، در راستای تشکیل این تمدن گام بر می دارد.

انتهای پیام/ص

13:42 - 1398/05/05 / شماره : 733431 / تعداد نمایش : 58

air.ir/ZrqcMMq

لینک خبر :‌ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۵ سایت های دیگر : میزان

رئیس سازمان حج و زیارت گفت : وجود و حضور علما و بزرگان دینی برای پاسخگویی به مقلدین ، ارتقای ارزشهای دینی و معنوی و خودسازی حجاج ، ایجاد وحدت بین برادران مسلمان، تقریب مذاهب ، اتحاد و همدلی بین نهله های فکری بسیار مهم و ارزشمند است.
علی رضا رشیدیان که روز شنبه به همراه حجت الاسلام عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی به بیوت جمعی از آیات عظام و علما رفتند ، طی این دیدارها افزود : وحدت و انسجام بخشی بین مسلمانان از مهمترین اهداف دینی و وصیت نبی مکرم اسلام و از جمله اهداف محوری حج است.
وی تصریح کرد : در این میان علما و بزرگان جوامع اسلامی با تاکید بر وجوه اشتراکی و پاسخگویی به شبهات موجود مقوم این وحدت و اتحاد شوند.
وی باتاکید بر این این بزرگان منشا در جامعه هستند ، اظهارکرد : ارج نهادن به علما در واقع تجلیل از علم و فضیلت است و باید به این امر توجه ویژه شود.
رئیس سازمان حج و زیارت در ادامه گزارشی از عملکرد این سازمان در حوزه برنامه ریزی ها و مذاکرات حج و فراهم سازی مقدمات کار و نیز اقدامات صورت گرفته از شروع عملیات اجرایی و اعزام زائران تا کنون در این جلسات و دیدارها ارائه کرد.
رئیس سازمان حج و زیارت و نیز سرپرست حجاج ایرانی طی این دیدارها به بیوت حضرات آیات عظام نوری همدانی ، مکارم شیرازی ، جوادی آملی ، آیت الله سیستانی ، وحید خراسانی ، سبحانی ، حکیم ، حسینی حائری ،شبیری زنجانی ، فیاض ، حسینی شاهرودی رفتند.

لینک خبر :‌ پایگاه خبری حج و زیارت
به گزارش پایگاه خبری، تحلیلی میرملاس به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت الاسلام محمدجواد عباس زاده در گفت وگو با خبرنگار سفیر افلاک، بابیان اینکه امسال 30 وقف جدید در استان شناسایی و به ثبت رسیده است اظهار داشت: بیشتر وقف های جدید استان احداث مسجد و حسینیه است و در حال حاضر دو هزار و 600 [...]

به گزارش پایگاه خبری، تحلیلی میرملاس به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت الاسلام محمدجواد عباس زاده در گفت وگو با خبرنگار سفیر افلاک، بابیان اینکه امسال 30 وقف جدید در استان شناسایی و به ثبت رسیده است اظهار داشت: بیشتر وقف های جدید استان احداث مسجد و حسینیه است و در حال حاضر دو هزار و 600 موقوفه و هفت هزار رقبه در سطح استان وجود دارد.

وی با اشاره به راه اندازی مرکز افق در امامزادگان افزود: شش مرکز افق در امامزادگان شاخص راه اندازی شده و اجرایی شدن این مراکز برای کل امام زادگان استان در نظر است.

معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه لرستان تصریح کرد: مرکز فرهنگی- قرآنی بقاع متبرکه ازاین پس به مرکز فرهنگی، اجتماعی و قرآنی تبدیل می شود و برنامه های مربوط به مسائل و امور اجتماعی و ناهنجاری های جامعه در این مراکز اجرا می شود.

وی بیان کرد: دوره های مربوط به ازدواج، طلاق و حوزه مسائل اجتماعی را در دستور کارداریم و اگر امکاناتی وجود داشته باشد در محل موقوفات طرحی و در قالب مرکز افق آورده می شود تا افراد فقیر و نیازمند را شناسایی کنیم.

عباس زاده گفت: آموزش و شناسایی هیئت امنای بقاع متبرکه از شهریورماه آغاز می شود و به مدت سه سال برای آن ها حکم فعالیت درزمینهٔ کاهش آسیب های اجتماعی صادر می شود.

درج شده توسط :
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۶ سایت های دیگر : سفیر افلاک راه دانا

به گزارش پایگاه خبری، تحلیلی میرملاس به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت الاسلام محمدجواد عباس زاده در گفت وگو با خبرنگار سفیر افلاک، بابیان اینکه امسال 30 وقف جدید در استان شناسایی و به ثبت رسیده است اظهار داشت: بیشتر وقف های جدید استان احداث مسجد و حسینیه است و در حال حاضر دو هزار و 600 [...]

به گزارش پایگاه خبری، تحلیلی میرملاس به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت الاسلام محمدجواد عباس زاده در گفت وگو با خبرنگار سفیر افلاک، بابیان اینکه امسال 30 وقف جدید در استان شناسایی و به ثبت رسیده است اظهار داشت: بیشتر وقف های جدید استان احداث مسجد و حسینیه است و در حال حاضر دو هزار و 600 موقوفه و هفت هزار رقبه در سطح استان وجود دارد.

وی با اشاره به راه اندازی مرکز افق در امامزادگان افزود: شش مرکز افق در امامزادگان شاخص راه اندازی شده و اجرایی شدن این مراکز برای کل امام زادگان استان در نظر است.

معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه لرستان تصریح کرد: مرکز فرهنگی- قرآنی بقاع متبرکه ازاین پس به مرکز فرهنگی، اجتماعی و قرآنی تبدیل می شود و برنامه های مربوط به مسائل و امور اجتماعی و ناهنجاری های جامعه در این مراکز اجرا می شود.

وی بیان کرد: دوره های مربوط به ازدواج، طلاق و حوزه مسائل اجتماعی را در دستور کارداریم و اگر امکاناتی وجود داشته باشد در محل موقوفات طرحی و در قالب مرکز افق آورده می شود تا افراد فقیر و نیازمند را شناسایی کنیم.

عباس زاده گفت: آموزش و شناسایی هیئت امنای بقاع متبرکه از شهریورماه آغاز می شود و به مدت سه سال برای آن ها حکم فعالیت درزمینهٔ کاهش آسیب های اجتماعی صادر می شود.

درج شده توسط :

لینک خبر :‌ میرملاس نیوز
طولانی بودن مدت زمان سفر معنوی حج تمتع، یکی از مشکلاتی است که می توان با استفاده از نظرات کارشناسی، به آن توجه داشت.

به گزارش شیعه نیوز ، در سال جاری 86 هزار و 550 زائر در قالب 573 کاروان عازم سفر حج و تمتع با میانگین سنی 56 سال اعزام می شوند که البته تاکنون 60 درصد این افراد مشرف شده اند ضمن آنکه حدود 43 هزار نفر از زائران ایرانی را بانوان و بیش از 37 هزار نفر دیگر را مردان تشکیل می دهند.

اعزام زائران به سرزمین وحی از 17 تیرماه آغاز شده و پروازهای اعزامی به حج تا روز 14 مرداد ماه ادامه پیدا می کند و بازگشت نخستین کاروان حجاج هم از 25 مرداد ماه مصادف با 16 ذی الحجه شروع و تا 17 شهریور ماه به طول می انجامد.

زیارت خانه خدا یکی از آرزوهای مسلمانان است، اما با توجه به محدودیت هایی که در سفر حج وجود دارد، بعضاً شاهد هستیم که زائران حج تمتع مجبور هستند تا چند سال در انتظار مشرف شدن به خانه خدا، لحظه شماری کنند. این در حالی است که برخی کارشناسان مسائل فرهنگی و مذهبی، معتقدند که می توان زمان سفر حج تمتع را کوتاه کرد تا علاوه بر اعزام بیشتر زائران، هزینه ها نیز کاهش یابد.

یکی از مسائل پیش رو در هنگام آغاز مراسم حج تمتع، زمان طولانی این رویداد معنوی است. ضمن اینکه هر سال شاهد افزایش هزینه های این سفر معنوی هستیم که همین مسئله برای زائران خانه خدا، مشکل ساز شده است. این در حالی است که برخی کارشناسان و صاحب نظران این حوزه، معتقدند که می توان زمان سفر تمتع را کوتاه کرد تا علاوه بر افزایش ظرفیت اعزام ها، شاهد کاهش هزینه ها نیز باشیم.

اعزام زائران با دلار 7 هزار تومانی

بر اساس اعلام مسئولان سازمان حج و زیارت، زائران حج تمتع امسال با دلار 7 هزار تومانی اعزام شده اند. با این وجود، متوسط قیمت تمام شده حج تمتع 98، 25 میلیون تومان برآورد می شود، به طوری که حداقل 21 و حداکثر قیمت اعزامی 28 میلیون تومان بوده است.

مسئولان سازمان حج و زیارت، در توضیح تفاوت نرخ حج تمتع، عنوان می کنند که این اختلاف قیمت با توجه به نوع هتل و خدماتی است که به زائران در این هتل ها ارائه می شود. اما در حمل و نقل، بیمه، تغذیه، هواپیما و...، ارائه خدمات به زائران یکسان است و تفاوتی ندارد.

آنچه مسلم است، تأمین این مقدار هزینه برای زائران خانه خدا، با مشکلاتی همراه است و بعضاً آنها را تحت تأثیر فشارهای مالی و اقتصادی قرار می دهد. زیرا، فقط این هزینه نیست و زائران خانه خدا پس از بازگشت از مراسم معنوی تمتع، می بایست ولیمه و مهمانی بدهند. همین هزینه های حاشیه ای نیز باعث می شود تا هزینه تمام شده حج تمتع هر سال افزایش یابد. در حالی که می توان با اتخاذ سیاست ها و برنامه هایی، این هزینه را تا حدودی کاهش داد.

موضوع دیگر در اعزام زائران حج تمتع، زمان طولانی این سفر معنوی است که به بیش از یک ماه می رسد. میانگین مدت اقامت زائران در طول عملیات حج 35 روز است و زائران مدینه قبل یک روز بیشتر یعنی 6 روز و 5 شب و مدینه بعد 5 روز و 4 شب در مدینه هستند. بنابراین، می توان این مدت اقامت را کوتاه تر کرد.

علیرضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت مدت اقامت حجاج در حج 98 را 35 روز اعلام و تصریح کرد: با توجه به انجام پرواز با هواپیمایی داخلی، میانگین اقامت حجاج در عربستان 35 روز بوده که این یک فرصتی است که زائران از این سرزمین الهی بیشتر بهره مند شوند.

وی کیفیت بخشی و تسهیل ارائه خدمات برای زائران حج سال جاری را از اقدامات سازمان حج و زیارت دانست و گفت: سازمان حج و زیارت با انجام تدابیر لازم برای ارائه همه خدمات سفر برای حجاج حج امسال را با برنامه ریزی درست همه خدمات تسهیل کرد.

انتقال تمام زائران با هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران

سازمان هواپیمایی ایران کل عملیات رفت و برگشت زائران حج را بر عهده دارد و این درحالی است که سال گذشته انتقال نیمی از زائران توسط هواپیمایی ایران و نیمی توسط عربستان انجام می شد. اگر چه انتقال زائران توسط هواپیمایی ایران انجام می شود اما بر اساس جداول پروازی کشور میزبان صورت می گیرد و به گفته مسئولان سازمان حج نمی توان مدت زمان اعزام ها را کاهش داد.

حجت الاسلام نصرالله پژمانفر رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد طول مدت اعزام زائران گفت: موضوع سفر حج با سفرهای دیگر متفاوت است و با توجه به اینکه حجم قابل توجهی از زائران از نقاط مختلف دنیا وارد جده یا مدینه می شوند و می خواهند اعمال حج را انجام دهند به همین دلیل اعزام این زائران از سراسر دنیا نیاز به برنامه ریزی دقیقی دارد.

وی افزود: به جای آوردن اعمال حج حداقل 15 تا 20 روز زمان نیاز دارد و ما این پیش بینی را داشتیم که شاید بشود زمان اعزام را کم کرد اما برای محقق شدن این موضوع باید تمام سیستم ها همراهی لازم را داشته باشند.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس تاکید کرد: مشکلات موجود مربوط به پروازها، انتقال حجاج و ... تاکنون منجر به کاهش مدت زمان اعزام نشده است و باید در یک شرایط عادی و فضای متفاوت در این خصوص تصمیم گیری شود.

بررسی راهکارهای کاهش زمان سفر حج برای سال آینده

حجت الاسلام پژمانفر با اشاره به اینکه بخشی از مشکلات در مورد کاهش مدت اعزام از طرف عربستان است، گفت: آنها در برخی موارد محدودیت هایی قائل می شوند که با توجه به زیاد بودن تعداد زائران بخشی از کار طبیعی است.

به گفته وی، بخشی از این مساله نیز مربوط به هواپیمایی و انتقال زائران است.

وی اظهار داشت: با توجه به اینکه اعزام بخش زیادی از زائران به عربستان انجام شده به همین دلیل برای بررسی راهکارهای کاهش مدت اعزام باید بعد از عملیات حج و بازگشت زائران اقدام کرد و امیدواریم برای حج سال آینده شاهد کاهش طول مدت اعزام و به تبع آن کاهش هزینه های حج باشیم.

گرمای هوا، بالا بودن سن زائران و...، همواره مشکلاتی را برای آنها در طول اقامت در عربستان ایجاد کرده است که بر همین اساس، مسئولان سازمان حج می توانند با اتخاذ سیاست هایی، در زمان بندی سفر تمتع، تغییراتی ایجاد کنند. آنچه مسلم است، اینکه هزینه های بالای حج تمتع و روزهای طولانی حضور در عربستان، مشکلاتی را برای زائران ایجاد کرده است که می بایست راهکاری برای آن اتخاذ کرد.

لینک خبر :‌ شیعه نیوز

زمزمه انتصاب مهدی افضلی مدیرعامل فعلی موسسه توسعه هنرهای معاصر به مدیرعاملی بنیاد رودکی و انتقال علی اکبر صفی پور به مرکز آموزش های معاونت هنری نشان از یک خانه تکانی در این معاونت دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، پس از پایان دوره مدیریتی علی اکبر صفی پور مدیرعامل بنیاد رودکی در تیر ماه سال 97 گمانه زنی های متعددی درباره گزینه های جایگزین وی در محافل خبری و هنری مطرح شد. اما با گذشت یک سال از اتمام رسمی دوره مدیریت دو ساله صفی پور در بنیاد، هنوز گزینه ای برای مدیریت جدید این نهاد مهم و استراتژیک معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی نشده و این در حالی است که برخی از شنیده ها از حضور مهدی افضلی مدیرعامل موسسه توسعه هنرهای معاصر و از مدیران پرنفوذ معاونت هنری وزارت ارشاد در سمت جدید مدیرعاملی بنیاد فرهنگی هنری رودکی حکایت دارد.

گویا پیشنهاد حضور وی در مجموعه بنیاد رودکی به دفتر وزیر ارشاد هم رسیده و اکنون سید عباس صالحی باید این گزینه پیشنهادی را برای حضور در مجموعه بنیاد رودکی مورد بررسی و احتمالاً تایید قرار دهد. شرایطی که موضوع ادغام برخی از موسسه های تابعه معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را با جا به جایی مرد پرنفوذی چون مهدی افضلی وارد فاز تازه ای خواهد کرد.

دو سال مدیریت پرچالش در رودکی

علی اکبر صفی پور که پیش از حضور در سمت مدیرعاملی بنیاد فرهنگی هنری رودکی به عنوان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی به فعالیت مشغول بود، از تیر ماه سال 95 به عنوان مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری رودکی فعالیت خود را آغاز کرد. این در حالی است که دوره مدیریت 2 ساله وی که با چالش های کمی هم روبه رو نبوده از روز اول تیر ماه سال 97 به اتمام رسید. البته خبرهای غیررسمی حاکی از آن است که وی بعد از اینجا به جایی به عنوان گزینه پیشنهادی مدیریت مرکز آموزش و توسعه فعالیت های فرهنگی و هنری از مجموعه های تابعه معاونت هنری وزارت ارشاد که پیش تر محمد الله یاری فومنی مدیرکل فعلی دفتر موسیقی وزارت ارشاد در آن حضور داشت، به فعالیت های خود ادامه خواهد داد.

ساختار سازمانی بنیاد فرهنگی هنری رودکی متشکل از هیات امنا، هیات مدیره، مدیرعامل و بازرس قانونی است. هیات امنای این مجموعه متشکل از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان رییس هیات امنا، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان دبیر هیات امنا و دو نفر دیگر از صاحب نظران در امور فرهنگی هنری هستند که به انتخاب و حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مدت 2 سال منصوب می شوند و انتخاب مجدد آنها بلامانع است.

وظیفه هیات امنای بنیاد مبتنی بر تدوین راهبردها، سیاست و خط مشی، نظارت عالی بر فعالیت های استخدامی، تصویب برنامه و بودجه سالانه، بررسی و تصویب گزارش عملکرد و صورت های مالی سالانه، تعیین عزل اعضای هیات مدیره به پیشنهاد رییس هیات امنا و تعیین حقوق و مزایای اعضای هیات مدیره، مدیر عامل و بازرس قانونی است.

فرمان رودکی در دست چه کسانی است؟

هم اکنون سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس هیات امنا، محمد باقر نوبخت معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه، سید محمد مجتبی حسینی معاون هنری وزیر فرهنگ ارشاد اسلامی، علی اصغر کاراندیش معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مرتضی کاظمی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعضای فعلی هیات امنای بنیاد رودکی را تشکیل می دهند.

هیات مدیره بنیاد فرهنگی هنری رودکی نیز از سه عضو تشکیل می شود که با پیشنهاد رییس هیات امنا و تصویب هیات امنا برای مدت 2 سال انتخاب می شوند. وظایف هیات مدیره در اساسنامه بنیاد شامل حفظ مصالح و منافع بنیاد، بررسی و تشکیلات و نمودارهای سازمانی و آیین نامه های مالی و معاملاتی و اداری و برنامه های جذب نیروی انسانی و پیشنهاد آن به هیات امنا، بررسی، پیشنهاد و تصویب انعقاد هرگونه قرارداد در حدود اعتبارات و وظایف پیش بینی شده، بررسی و تایید گزارش های مالی، حساب و صورت های مالی سالانه برای طرح در هیات امنا، افتتاح حساب در بانک ها و موسسات اعتباری به نام بنیاد، بررسی و تصویب اخذ تسهیلات و انواع مشارکت ها به پیشنهاد مدیرعامل و ارایه صورت های مالی سالانه بنیاد به هیات امنا است.

بر این اساس مدیرعامل بنیاد رودکی از بین اعضای هیات مدیره یا خارج از آن توسط هیات مدیره انتخاب و با حکم رییس هیات امنا به مدت 2 سال منصوب می شود. هم اکنون ابوالقاسم ایرجی رییس هیات مدیره، سید محمد شاهنگیان نایب رییس هیات مدیره، محمود عزیزی و علی اکبر صفی پور اعضای هیات مدیره بنیاد فرهنگی هنری رودکی را تشکیل می دهند.

بنیاد فرهنگی هنری رودکی فعالیت خود را از آبان ماه سال 82 با مصوبه مجلس شورای اسلامی با ادغام واحدهای مجموعه تالار وحدت و مجموعه فرهنگی انقلاب اسلامی (برج آزادی) در قالب موسسه عمومی غیر دولتی، با هدف پیشرفت و توسعه هنر هم تراز با شان تاریخی، دینی و ملی هنر در این سرزمین و برخورداری آن از موقعیت و اعتبار ملی و بین المللی آغاز کرد.

نخستین مدیرعامل بنیاد رودکی مهدی مسعود شاهی بود که تا پایان سال 86 مدیریت این بنیاد را بر عهده داشت و پس از او نیز علی اصغر امیرنیا ، حسین پارسایی، حسین سیفی، بهرام جمالی مدیریت این نهایت را به عهده داشته اند. در حاضر علی اکبر صفی پور عهده دار مسئولیت مدیریت بنیاد رودکی است.

لینک خبر :‌ تئاتر آنلاین
حمید قبادی دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور گفت انجمن ها کارکردهای متعددی دارند و نباید به واسطه نگرانی ها از برنامه ریزی آتی در حوزه پوشاک مدارس فاصله بگیریم.

به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی انجمن پوشاک مدارس، حمید قبادی دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور با تأکید بر نقش و جایگاه انجمن فرهنگی هنری طراحان و تولیدکنندگان پوشاک مدارس در راستای تأکید بر ضرورت پیشبرد اهداف و برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت این انجمن اظهار داشت: انجمن پوشاک مدارس در حالی شکل گرفته است که با دارا بودن یک بانک اطلاعاتی قوی در بخش های گوناگون مرتبط به حوزه لباس فرم مدارس، می تواند در ذیل محل مراجعه افراد مختلف از جامعه بزرگ آموزش پرورش قرار گیرد.

قبادی با اشاره به انطباق رویکردها و برنامه های این انجمن با استانداردها و آئین نامه های دولتی اذعان داشت: این انجمن باید برای تبیین مسئله در بین اولیا مدرسه و فرزندان نقش آفرینی کند و ما معتقدیم فعالیت های اجرایی همچون همایش ها و جشنواره ها باید توسط این انجمن و در سایه همراهی دیگر مؤسسات انجام شود.

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور با اشاره به لزوم برگزاری جشنواره پوشاک مدارس در راستای گردهمایی افراد و گروه های مرتبط با این جریان بیان کرد: بر این اساس جلسات شورای سیاست گذاری جشنواره در آینده نزدیک برگزار می شود تا در مسیر برگزاری این رویداد مهم و ارزشمند، بحث تغییر نگرش نسبت به موضوعیت و ماهیت لباس مدارس به شکل جدی دنبال شود.

قبادی تصریح کرد: موضوع پوشاک مدرسه باید در اولویت کار مدارس در سراسر کشور قرار گیرد و به زعم من جشنواره ها بهانه ای برای تبیین، ترسیم، تثبیت و نمایش توانمندی های این موضوع مهم هستند.

مشاور معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد: جشنواره صرفاً به معنای یک دوره همی نیست بلکه از همه مهم تر معرفی جریانی را پیش می گیرد که تبیین مبانی موضوع و استمرار داشتن در توجه به این امور را به تمامی فعالان عرصه مربوط یادآوری خواهند کرد.

قبادی با اشاره به برپایی نخستین نمایشگاه پوشاک مدارس در سال 95 اظهار داشت: در آن دوره بیش از 20 تا 25 جلسه میان مدیران آموزش وپرورش، اتحادیه های صنفی و نمایندگان وزارت ارشاد برگزار شد تا در آن جلسات مباحث مبنایی مختلفی موردگفتگو قرار گرفت.

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور با اشاره به اینکه انجمن پوشاک مدارس باید از نهادهای مختلف مطالبه گری کند اذعان داشت: ممکن است موضوع پوشاک مدارس در اولویت های برنامه ریزی محتوایی مدیران آموزش وپرورش نباشد اما در چند سال اخیر اولویت موضوع مطرح شد و باید عمق، کیفیت و دامنه پیدا کند که جشنواره می تواند کمک قابل توجهی در این بخش ارائه دهد.

قبادی در خاتمه با تأکید بر اینکه قانون ساماندهی مد و لباس و آئین نامه اجرایی آن برخی نقاط ضعف را دارد اما به حدی پردامنه است که می تواند بسیاری از مشکلات ما را در بخش های مختلف مرتفع سازد اظهار داشت: به هرروی انجمن فرهنگی هنری طراحان و تولیدکنندگان پوشاک مدارس می تواند برای رفع نقاط ضعف و مأموریت های محول شده به سایر دستگاه ها در عرصه مورد بحث اقدامات مؤثری را انجام دهد و امید است در زمان مقتضی به اهداف مندرج در اساس نامه این انجمن، جامه عمل پوشانده شود.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
اعضای ارکستر فیلارمونیک تهران به رهبری و مدیریت هنری آرش گوران پس از انتشار اخباری با عنوان اولین اجرای ارکستر فیلارمونیک شهر تهران متن انتقادی سرگشاده ای را منتشر کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۶ سایت های دیگر : خبرگزاری کار ایران موسیقی ایرانیان بولتن نیوز

به گزارش خبرنگار مهر ، رهبر و مدیر هنری، مدیر اجرایی و اعضاء ارکستر فیلارمونیک تهران پس از انتشار اخباری با عنوان اولین اجرای ارکستر فیلارمونیک شهر تهران که روز دوشنبه 30 تیرماه از سوی روابط عمومی برج میلاد تهران در اختیار رسانه ها قرار گرفت نامه انتقادی سرگشاده ای را منتشر کردند.

در این متن که به صورت اختصاصی برای انتشار در اختیار خبرگزاری مهر قرار گرفته، آمده است:

به نام خالق هنر/ غیر از هنر که تاج سر آفرینش است، دوران هیچ منزلتی پایدار نیست...

همیشه بر این باور بوده ایم که مسئول باشیم، مسئول احترام به شعور مخاطبانمان، متعهد باشیم به ذات هنر و پاک بودنش، به اصل موسیقی، به موسیقی ای که برای انتخابش و ارائه اش از جان و روح و فکرمان تغذیه کرده باشیم. در همین راستا بیانیه ای که خدمتتان تقدیم میگردد قدمی دیگر است برای ایستادن بر سر همان اعتقاد.

به تازگی، در خبرگزاری مهر ، با عنوان خبری مبنی بر تشکیل اولین ارکستر فیلارمونیک شهر تهران! روبرو شدیم. خبری که در آن جعل نام فیلارمونیک تهران، تمامی اعضاء و همچنین بسیاری از مخاطبان ارکستر فیلارمونیک تهران را متعجب ساخت!

اینجانبان و تمامی همکارانمان در ارکستر فیلارمونیک تهران از منظر قانونی، حقوقی و اخلاقی، استفاده از عنوان ارکستر فیلارمونیک تهران را برای ارکستری که به تازگی توسط مقامات برج میلاد تهران، وابسته به شهرداری تهران تشکیل شده است، عدم رعایت حق کپی رایت و عدم توجه به موازین حقوقی و قانونی دانسته و یقین داریم مقامات مسئول، به ویژه مدیریت محترم برج میلاد تهران در اصلاح آن اقدامات مقتضی انجام خواهند داد.

شایان ذکر است ارکستر فیلارمونیک تهران در سال 1390 از نظر قانونی، مدنی، حقوقی و اخلاقی در دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به نمایندگی، رهبری و مدیریت هنری آقای آرش گوران تاسیس، به ثبت رسیده و تاکنون به فعالیت خود ادامه داده و خواهد داد.

تمامی اخبار کنسرتها، ضبط ها و مجموعه فعالیتهای ارکستر فیلارمونیک تهران، از طریق صفحات رسمی ارکستر فیلارمونیک تهران، شامل وب سایت رسمی، صفحه رسمی اینستاگرام و همچنین جراید و اخبار رسمی منتشر شده در سطح کشور برای تمام مخاطبان محترم و مسئولین قابل دسترسی می باشد. بنابراین هرگونه کپی برداری و استفاده از عناوین مرتبط با ارکستر فیلارمونیک تهران، پیگرد قانونی خواهد داشت. رهبر و مدیر هنری، مدیر اجرایی و اعضاء ارکستر فیلارمونیک تهران

کد خبر 4677981

علیرضا سعیدی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
هیئت داوران متشکل از سید عطاالله سلامیه، عبدالرحمن غوثی، منصور مرادی و سید عطاءالدین یاسینی اجراهای اولین روز سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان را بررسی و مورد ارزیابی قرار دادند.

سرویس موسیقی هنرآنلاین: نخستین روز سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان شنبه پنجم مرداد از ساعت 9 الی 15 به هنرنمایی دف نوازان جوان و نوجوان اختصاص داشت.

در این روز شرکت کنندگان راه یافته به مرحله نهایی، در سه رده سنی الف، ب و ج با هم به رقابت پرداختند. هیئت داوران متشکل از سید عطاالله سلامیه، عبدالرحمن غوثی، منصور مرادی و سید عطاءالدین یاسینی اجراهای این روز را بررسی و مورد ارزیابی قرار دادند.

اجراهای بخش دف مقامی با گروه سنی الف آغاز شد. محمد بنگین پور، کاوان زندسلیمی، سید کیارش سلجوقی، افرا اصلان حسینی، تایماز محسنی، وحیده نقیبی، بهار دهستانی، کاویان حاجی رستمی و آمیار میرز انیا شرکت کننده های گروه سنی الف بودند که به اجرا پرداختند.

پس از استراحتی، نوبت به اجرای گروه سنی ب رسید و پویا رحمنی اولین دف نوازی بود که اجرا کرد. بعد از او محمد مرادی، سیران ادیب فر، متین رحمنی، سپهر وزیری و مهتا رسولی شرکت کننده های دیگری بودند که روی صحنه حاضر شدند.

بخش انتهایی این روز مربوط به گروه سنی ج بود. در این قسمت شش شرکت کننده یک به یک روی صحنه آمدند و مقابل داوران هنر خودشان را ارائه کردند. آرمین حسن نژاد، نسرین برهانی، منا ملائی، شادله رحیمی، صهیب خسروی و نسرین اسدی افراد راه یافته به مرحله نهایی بودند.

یکی از شرکت کنندگان به نام ابراهیم علی پور از مریوان از غایبان روز نخست جشنواره بود.

رقابت بین شرکت کننده ها بسیار نزدیک بود

در پایان اجراهای روز نخست، سید عطا الله سلامیه از داوران بخش موسیقی نواحی در بخش دف مقامی، در مورد اجراهای این دوره از جشنواره گفت: مسلماً هر دوره ای که این جشنواره برگزار می شود، کیفیت آن هم بالاتر می رود و شرکت کننده ها قوی تر ظاهر می شوند. امروز رقابت بین شرکت کننده ها بسیار نزدیک بود و به طبع داوری نیز بسیار دشوار خواهد شد. بنده مطمئن هستم که در سال های آینده بیشتر جوان ها در این جشنواره شرکت خواهند کرد.

وی در پایان در مورد نقاط ضعف و قوت شرکت کننده ها نیز بیان کرد: ما در آینده می خواهیم در مورد اصالت، قداست و جایگاه و مقام دف بحث هایی را انجام دهیم. درست است که در این جشنواره همه برای مقام دف شرکت کردند، اما خیلی از افراد در شناخت مقام های دف مقداری ضعیف بودند و باید روی این موضوع بیشتر کار کنیم.

اجراهای این دوره بسیار باکیفیت بود

عبدالرحمن غوثی دیگر داور بخش موسیقی نواحی در بخش دف مقامی در مورد اجراهای اولین روز جشنواره و همچنین کیفیت جشنواره امسال عنوان کرد: در ابتدا از تمام دست اندرکاران این جشنواره تشکر می کنم. اجراهای این دوره بسیار باکیفیت بود. هنرمندان زیادی از این دوره از جشنواره استقبال کردند و بنده هم به عنوان یکی از اعضای هیئت داوران از اجراها بسیار راضی بودم. انتظار دارم که این جشنواره تداوم داشته باشد و هنرمندان نیز استقبال بیشتری از این جشنواره کنند. هر سال نسبت به سال های گذشته اجراهای بهتری را شاهد هستیم و هنرمندان خوب و توانایی در این جشنواره شرکت می کنند. در کل از این دوره از جشنواره و اجراها کاملاً راضی هستیم.

وی در پایان تصریح کرد: خوشبختانه اجراها آن قدر کیفیت خوبی داشت که نمی توان از آن ها ایرادی گرفت، اما هنرمندانی که به تازگی کار خودشان را شروع کرده اند، باید تمرین بیشتری داشته باشند که در سال های آینده بهتر و قوی تر در این جشنواره ظاهر شوند.

سیزدهمین دوره جشنواره ملی موسیقی جوان با دبیری هومان اسعدی و با مشارکت اساتید موسیقی کشور توسط انجمن موسیقی ایران، با حمایت معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دفتر موسیقی و با همکاری بنیاد رودکی از تاریخ 5 مرداد تا 5 شهریور در تالار رودکی تهران برگزار می شود.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
جواد انصافی از گونه نمایشی سیاه بازی و مهجور بودنش در ایران می گوید
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۶

غلامرضا زوزنی| آن روز هایی که بالش را دولا می کردم و پای تلویزیون پاهایم را روی هم می انداختم و نمایش عبدلی و آمیرزا را از تلویزیونی که تنها دو شبکه داشت تماشا می کردم، هرگز فکر نمی کردم قرار است با خالق شخصیتی که تصویرش از کودکی در ذهنم مانده است، این طور رودررو و چشم درچشم بنشینم و گفت وگو کنم. هرچند آن روزها به تقلید از بزرگ تر هایم به حرف های عبدلی می خندیدم، امروز حرف هایی را که آن روز ها می زد، به خوبی درک می کنم.
جواد انصافی که در طول گفت وگو با او یکی دوباری او را آقای عبدلی خطاب کردم، از سال50 پایش را کرده توی کفش حاجی فیروز و هنوز که هنوز است، آن را درنیاورده است. عشق و علاقه اش به سیاه بازی و نمایش تخت حوضی باعث شده است در هرجای ایران و چه بسا دنیا که به یک سیاه باز نیاز داشته باشند، خودش را به آنجا برساند. همین هم شده که به مشهد آمده است و درکنار یک گروه مشهدی، نمایش تخت حوضی اجرا می کند.
در گفت وگو با جواد انصافی، از هرجا شروع می کردم، صحبتمان به سیاه بازی می رسید. به قول خودش دکترای سیاه بازی دارد و باور دارم که او در این زمینه مجتهد است؛ چراکه تنها دارنده گواهی نامه درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد در زمینه نمایش های تخت حوضی است.
انبوه سوالاتم را که دو سه روزی در ذهنم می پروراندم در همین گفت وگوی یک ساعته گنجاندم، با این حال گفتگویمان که تمام شد سیل سوال های بی جواب به ذهنم هجوم آورد اما دیگر فرصتی برای پرسیدن نبود. آنچه که در ادامه خواهید خواند آن بخش از مصاحبه است که صحبت هایمان گل انداخته بود.
به غیر از همان حاجی فیروز هایی که قبل از عید نوروز به خیابان ها می آیند، در همه این سال ها من تا این نمایش ازدواج مبارک ، حاجی فیروز دیگری ندیده بودم.
در حوزه سیاه بازی شهرستان ها کمتر کار شده است. همه جای کشور هم همین است. هنرمندان توانمندی در مشهد هستند که در حوزه های دیگر تئاتر خوش درخشیده اند اما در نمایش تخت حوضی ضعیف هستند. این ضعف به خاطر این است که تجربه کمتری داشته اند. همین است که من و خسرو نائبی فرد که 40سال پیش با هم کار می کردیم، به این فکر افتادیم که درکنار نسل های بعدی بایستیم و تجربیاتمان را دراختیار آن ها بگذاریم تا شاید نسل بعد به اصالت این گونه نمایش پی ببرد.

چرا این اندازه بر سیاه بازی و نمایش تخت حوضی تاکید می کنید؟ بیشتر از 40سال است که همه فکروذکرتان را به خود مشغول کرده است؟
به جرئت می گویم که این نمایش، از گونه های تک دنیاست؛ چراکه حتی مباحثی که برتولت برشت (نمایشنامه نویس، نظریه پرداز و منتقد برجسته تئاتر جهان) مطرح می کند، هم به وضوح با آنچه ما در نمایش تعزیه یا تخت حوضی داریم، مطابقت دارد. نظریات برشت حداکثر به 100سال پیش برمی گردد، درحالی که سیاه بازی و تعزیه خوانی سده هاست که در ایران برپاست. پرواضح است که برداشت های برشت و نظریات او از مطالعه ای که درزمینه نمایش شرق کرده است، متاثر است. عمونوروز و حاجی پیروز -که بعدها چون حرف پ در زبان عربی نبوده، حاجی فیروز شده- از دوره ساسانیان ثبت شده است. این تحولی که برشت در تئاتر دنیا ایجاد کرده، دقیقا از روی این نمایش ها برداشت شده است. این گونه است که مطمئن می شویم این نمایش یکی از نمایش های پرتوانی است که متاسفانه روی آن کار نشده است.
مثلا برشت می گوید: دیوار میان بازیگر و تماشاگر را بشکن ؛ در سیاه بازی دیواری وجود ندارد. تماشاچی با نمایش و بازیگرش ارتباط کامل برقرار می کند و حتی گاهی تماشاچی، عنصری از نمایش می شود یا نمایش از میان جمعیت تماشاچی شروع می شود و بازیگر از میان آن ها عبور می کند؛ مثلا جایی که در نمایش ارباب ، سیاه باز را کتک می زند و او گریه می کند، سیاه باز به سراغ تماشاچی ها می رود و از آن ها برای پاک کردن اشک هایش دستمال می گیرد. این ارتباط باعث می شود که دیوار بین واقعیت و خیال شکسته شود.
در جای دیگر برشت می گوید: از اِلمان استفاده کنید . المان در نمایش تخت حوضی به وفور یافت می شود. یک صندلی گذاشته اند که مثلا حجره است. بعد می گویند: برویم به قصر پادشاه! می روند یک دور می زنند. روی همان صندلی یا چهارپایه یک پارچه مخملی می اندازند و می شود تخت پادشاهی و صحنه می شود قصر پادشاه و همه هم باور می کنند یا مثلا در تعزیه خوانی یک تشت می گذارند و بازیگر می خواند: در کنار دجله هستم و مردم هم قبول می کنند که آن تشت، دجله است یا برای فاصله گذاری که درمیان نظریات برشت معروف است، می بینیم در تعزیه کسی که شمر را شبیه بازی می کند، وقتی شمشیر را می کشد که سر ببُرد، می گوید: بر شمر لعنت! یعنی ایهاالناس! من فلانی هستم که نقش بازی می کنم و دلم با حسین(ع) است. مردم هم در جوابش می گویند بیش باد! یعنی این فاصله گذاری را درک کرده اند و تعزیه را ادامه می دهند. این همان فاصله گذاری است که برشت گفته است. این نکته هایی است که در نمایش های ما وجود داشته است اما ما به آن بی توجهیم و برشت با آن جنجال به پا کرده است.

برای نسل ما که تئاتر و سینما را وارداتی می داند و سرمنشأ این هنر را اروپا و احتمالا آمریکا شناخته است، باور اینکه بشنود برشت از نمایش تخت حوضی الهام گرفته است، دشوار است؟
شکل تئاتری که الان وجود دارد، وارداتی است ولی آن چیزی که ما از آن حرف می زنیم، نمایش است و نمایش متعلق به خود ماست. اسنادش در تاریخ موجود است که رومی ها به ایران می آیند و نمایش اجرا می کنند و ایرانی ها از نمایش آن ها استقبال نمی کنند. علت را که جویا می شوند، می بینند در ایران زمین نمایشی وجود دارد که قوت این نمایش ها از آن چیزی که رومی ها اجرا می کرده اند، بسیار بیشتر بوده است. این مسئله نشان می دهد که ایران هم درکنار یونان و روم دارای هنر نمایشی بوده است.
از طرفی به ادبیات هم که نگاه بیندازیم، این نکته را بهتر و بیشتر درخواهیم یافت که نمایش در این سرزمین، ریشه چندهزارساله دارد؛ مثلا موش و گربه عبید زاکانی کاملا تصویر دارد و این ذهن تصویری ایرانی ها را نشان می دهد. باز به نظر من حتی همین تام وجری هم از روی موش و گربه برداشت شده است. روی این قدمت کار نشده است؛ برای همین است که ما جوان ترها این طور فکر می کنیم، حتی ما در دانشگاه این موضوع را نمی بینیم. نه تنها در رشته های عمومی، در رشته های تخصصی هم تفهیم این مسئله وجود ندارد. در دانشگاه تنها دو واحد به نمایش ایرانی اختصاص داده شده است. برای سیاه بازی و نمایش تخت حوضی هیچ واحدی وجود ندارد. وقتی دانشگاه این موضوع را نپذیرفته است، چطور جوان ما می خواهد آن را قبول کند؟ این نا باوری به خاطر این است که اطلاعات و مکتوبات در این زمینه کم است. هرچه داشتیم، سینه به سینه منتقل شده است و تا زمانی که ما کتابی نداشته باشیم، نمی توانیم به گفته های شفاهی اکتفا کنیم.

کتاب هایی که نوشته اید، برای مستند کردن همین تاریخ است؟
25سال است که من و همسرم روی این موضوع کار می کنیم تا این تاریخ برسد به دست نسل آینده. در اولین کتابی که با عنوان سیاه بازی از نگاه یک سیاه باز منتشر شده، همه آن چیزی که از گذشته درباره نمایش سیاه بازی و تخت حوضی به ما رسیده ، آمده است. در آن کتاب درباره همه موضوع ها، شخصیت ها و همه شگرد هایی که یک سیاه باز با آن سروکار داشته، آمده است، حتی در آن کتاب، تخت حوضی با نوع نمایشی که برشت از آن یاد کرده است، با نمایش کمدی فارس فرانسه(کمدی Farce، نوعی نمایش خنده آور است که شخصیت های اغراق آمیز در موقعیت های اغراق آمیز قرار می گیرند)، با کمدی دلاریته ایتالیا(نوعی نمایش بدیهه سرایی) و... مقایسه و اشتراکاتش هم مشخص شده است، حتی نمایش های زنانه هم که همسرم کار پژوهش میدانی آن را انجام داده ، با عنوان نمایش های زنانه ایران از معدود پژوهش هایی بوده که در حوزه نمایش زنان انجام شده است. این کتاب به همراه کتاب تازه رونمایی شده نمایش های شگفتانه زنان ایران دو مرجع برای دانشجویان شده است.

باوجود همه تلاش هایی که خانوادگی انجام داده اید، نمایش سیاه بازی آن طور که باید، ماندگار نشده است. به نظر می رسد به خاطر این است که تاریخ انقضا یش به پایان رسیده یا بهتر است بگویم از آن گذر کرده ایم، حال آنکه جایگزینی برای این گونه نداریم؟
چطور می شود سیاه بازی منقضی شده باشد، درحالی که ما می توانیم در آن به انتقال مفاهیم و انتقاد از مسائل روز بپردازیم؟ یادم می آید اول انقلاب در همین نمایش های روحوضی آموزش می دادیم که مردم چگونه دربرابر بمب گذاری ها از خودشان دفاع کنند. با همین خنده ای که نمایش تخت حوضی از تماشاچی اش می گیرد، مفاهیم انسانی و عرفانی را انتقال دادیم. اینکه فکر کنیم انقضای نمایش تخت حوضی تمام شده است، از نبود آگاهی سرچشمه می گیرد. بماند که در دانشگاه به آن پرداخته نشده است، جامعه رسانه ای هم به آن توجهی نکرده و مسئولیتش را در قبال آن انجام نداده است. هرگز به افراد مطلع فرصت داده نشده است که بخواهند از میراث سیاه بازی دفاع کنند. ما برای فوتبال هر هفته میزگرد تشکیل می دهیم و درباره اش به بحث و تبادل نظر می پردازیم، درمقابل برای سیاه بازی که بخش بزرگی از فرهنگِ هنری ما را تشکیل می دهد، اقدام مطبوعات هم برای این موضوع کم است و تلویزیون باید در این زمینه از خود همت نشان دهد.

حتی همان عبدلی هم که شما در دهه60 برای پخش آماده می کردید، نمونه ای از همین سیاه بازی است که ادامه پیدا نکرد، منتها عبدلی صورتش سفید بود و حاجی فیروز صورتش سیاه است! این تفاوت از کجا می آید؟
آن زمان که ما قصد داشتیم عبدلی را برای تلویزیون آماده کنیم، حاجی فیروز را نمی پذیرفتند. خب ما هم به این ایده رسیدیم که صورت این شخصیت می تواند سفید باشد اما شخصیتش همان صافی و صداقت و صمیمیت حاجی فیروز را داشته باشد. درواقع عبدلی، امروزی شده حاجی فیروز است. این توفیقی هم که عبدلی داشت، ریشه در اصالت حاجی فیروز دارد. اینکه مردم با عبدلی این قدر ارتباط برقرار کردند، به خاطر آشنایی ای بود که با حاجی فیروز داشتند. صداها، شوخی ها، ریتم های موسیقی و... همان بود، تنها کاری که ما باید انجام می دادیم، این بود که اصالت هنر نمایش ایرانی را حفظ کنیم.

اینکه چهره سیاه باز در عبدلی سفید می شود آیا اصالت این شخصیت را زیر سوال نمی برد؟
روایت های متفاوتی است. آن چیزی که من باور دارم، این است که سیاه پیرو سیاوش است. الگوی او در رفتار و کردار همانند سیاوش است. سیاه می گوید من می خواهم مانند سیاوش باشم، پس صورتم را سیاه می کنم و قرمز می پوشم به خون خواهی سیاوش. باید شخصیت سیاه را درک کنیم و به پاکی و صداقتش پی ببریم، بعد آن را بازی کنیم. اینکه ما یک سیاه دروغگوی چشم چران را به نمایش بگذاریم، غلط است. روایت بعدی که برای سیاه باز وجود دارد، این است که او در آتشکده ای کار می کرده که باید آتش را همواره روشن نگه می داشته است. درواقع سخت ترین کار را انتخاب کرده و هرگز اجازه نمی داد روشنایی خاموش شود و جای آن را تاریکی بگیرد. این سیاهی از دود آن آتش به چهره سیاه باز نشسته است. روایتی هم هست که سیاه را به زنگ باری هایی که وارد ایران شده اند، منتسب می کند که آن را من قبول ندارم؛ چراکه قبل از آنکه آن ها به ایران بیایند، ما نمایش سیاه بازی را اجرا می کردیم. بعد از ورود آن ها تغییرات جزئی در نمایش اعمال شد که جای بحثش اینجا نیست.

شما باتوجه به فعالیت و پشتوانه پژوهشی که انجام می دهید، در سینما و تلویزیون آن طور که باید، دیده نشدید، این انتخاب خودتان بود یا شرایط کاری، شما را به این سمت کشاند؟
اساسا هدفم همین بود؛ از ابتدا می خواستم در شادی های مردم باشم. پیشنهاد کار جدی هم که می شد، آن را قبول نمی کردم. تخصصی روی این موضوع وقت گذاشتیم. خط مشی اصلی ام این بود که در نمایش های شادی آور حضور داشته باشم؛ البته شادی آور بودن با تمسخر کردن متفاوت است. همه انتخاب هایم به همین دلیل بوده است، حتی در کار جدیدی که در محله گل وبلبل(شبکه2) بازی می کنم، هم نقش عمونوروز را بازی می کنم. یک شخصیت با مؤلفه های انسانی سیاه بازی و اتفاقا هرچه جلوتر می روم، مسئولیتم سنگین تر می شود. فکر می کنم اطلاعات دراختیار همه هست، اما وقتی پا پیش می گذارم، می بینم نه، هیچ کس درباره مثلا فلان شخصیت سیاه بازی اطلاعاتی ندارد، پس وظیفه خودم می بینم که همه کار هایم در سینما و تلویزیون و... را رها کنم و به تثبیت آن بپردازم و به نتیجه برسانم. این خط فکری خودم است و هرگز هم خسته نمی شوم؛ چون برای دل خودم کار می کنم. هیچ وقت هم منتظر جایی نماندم که به من پولی بدهند تا درباره موضوعی تحقیق کنم. برای انجام همین تحقیقات در نوروز به بسیاری از کشور های اطراف رفتم و تلاش کردم جایگاه سیاه باز را در همه آیین و رسوم باستانی مان پیدا کنم. خیلی از این چیز هایی را که درباره اش بحث شد، مکتوب پیدا کردم.

لینک خبر :‌ شهرآٰرا نیوز
چهاردهمین دوره جشنواره تئاتر رضوی از امروز (یکشنبه) به صورت رسمی کار خود را در تبریز آغاز می کند.

مراسم افتتاحیه چهاردهمین دوره تئاتر رضوی ساعت 12 امروز (یکشنبه) در تیمچه مظفریه بازار تاریخی تبریز برگزار می شود.

در این دوره از جشنواره 12 اثر در بخش صحنه ای پذیرفته شده اند که از 6 تا 8 مردادماه از ساعت 15:30 تا 21:30 به روی صحنه می روند.

مراسم اختتامیه این جشنواره نیز روز چهارشنبه، 9 مردادماه در مجتمع فرهنگی و هنری 29 بهمن تبریز برگزار خواهد شد.

آثار پذیرفته شده در بخش صحنه ای این جشنواره در تماشاخانه مهر حوزه هنری آذربایجان شرقی، پلاتو هنرستان هنرهای زیبای میرک، پلاتو مستقل، سالن استاد اقبال آذر و پلاتو استاد حمیدی مجتمع فرهنگی و هنری 29 بهمن تبریز به روی صحنه می روند .

روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی

6 مرداد 1398 08:21

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۶

مردم نیوز : هفته گذشته در گزارشی با عنوان مجوز کنسرت خواننده حامی فتنه با تبلیغ پرشور در تهران به موضوع چرایی اعطای مجوز به حسین زمان ، خواننده حامی فتنه پرداخت و از مسئولان وزارت ارشاد خواست که درباره علت مجوز برگزاری کنسرت به وی با وجود نظرات و مواضع سیاسی خاص وی همچون حمایت از فتنه گران سال 88 توضیح دهد که تا امروز توضیحی در این باره داده نشده است. در پی مجوز ارشاد به کنسرت زمان هم، روزهای گذشته تصاویر این خواننده و تبلیغ کنسرت وی در بیلبوردهای تهارن خودنمایی می کرد.

با هر تفسیر، شامگاه پنجشنبه سوم مرداد کنسرت حسین زمان در مزکر همایش های برج میلاد برگزار شد. نکته جالب تر آن است که روزنامه ایران ارگان رسانه ای دولت، در اولین شماره بعد از این کنسرت، برای این خواننده حامی فتنه رپرتاژی در قالب مصاحبه منتشر کرده و حتی یکی از تیترهای صفحه اول خود را به مطلب زمان اختصاص داده است. هرچند که در گفتگوی زمان با روزنامه ایران مطلب برجسته و خاصی مشاهده نمی شود اما صرف گفتگو با وی و تلاش برای برجسته سازی این خواننده پرحاشیه به نوبه خود قابل توجه و البته تامل است.

زمان در این مصاحبه گفته است: این کنسرت پس از پشت سرگذاشتن هفتاد خوان برگزارشده تا بتواند بار دیگر با مردم سرزمینش دیدارکند.

وی در بخشی دیگری از مصاحبه اش با روزنامه ایران گفته است: 40سال است رسانه ملی ساز را نشان نمی دهد و موسیقی را تنها ابزاری برای منافع گروهی و صنفی می داند. وقتی نزدیک به دوران انتخابات می شود فیتیله موسیقی را بالا می کشند و بعد از انتخابات تصمیماتشان تغییر می کند در چنین وضعیتی اوضاع موسیقی کاملاً مشخص است بنابراین ما نباید مردم را مقصر بدانیم. آثاری که از رسانه ملی پخش می شود اکثریت کارهای سفارشی و فرمایشی است و ناگفته نماند یکی از دلایلی که از صدا و سیما طرد شدم به همین سبب بود آنها اصرار داشتند من به سفارش و فرمایش بخوانم .

علاوه بر گزارش امروز روزنامه دولتی ایران، خبرگزاری های ایرنا و ایسنا به عنوان دو خبرگزاری مهم دولتی هم از کنسرت این خواننده حامی فتنه گزارش تصویری منتشر کردند!

آن چیز که مشخص است باید مجلس و یا حتی دستگاه قضایی بر رسانه های دولتی همچون روزنامه ایران، خبرگزاری ایرنا و ایسنا نظارت ویژه ای اعمال کنند چرا که ظاهرا بودجه تخصیص یافته از بیت المال برای این جنس رسانه های دولتی، در برخی مواقع، به طور کامل بر خلاف سیاست های رسمی نظام جمهوری اسلامی صرف می شود و ارگان های رسمی قوه مجریه در خدمت اهداف ضدانقلاب قرار می گیرند. علاوه بر اقدامات اخیر روزنامه ایران و یا خبرگزاری ایسنا و ایرنا، از دیگر مصادیق حرکت خلاف جهت رسانه های دولتی، می توان به فعالیت چندی پیش خبرگزاری ایسنا در مسیر اختلاف افکنی بین دو ملت ایران و عراق اشاره کرد که با انتقاد شدید کاربران فضای مجازی مواجه شد. ایرنا، دیگر خبرگزاری دولت هم طی هفته های گذشته تلاش کرده بود تا فضا را برای بازگشت ضدانقلاب هایی نظیر مسعود بهنود، مهاجرانی ، اکبر گنجی و... فراهم کند که جهان نیوز در همان مقطع با انتشار گزارش هایی به آن پرداخت و هشدار لازم را گوشزد نمود

لینک خبر :‌ مردم نیوز
فاتح بادپروا در ادبیات تئاتری و رسانه ایران نامی آشناست. او متولد 1350شهر مریوان و از چهره های سرشناس تئاتر کردستان و غرب کشور است. وی بنیانگذار و دبیر جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۶

آفتاب نیوز :

امید بی نیاز - فاتح بادپروا در ادبیات تئاتری و رسانه ایران نامی آشناست. او متولد 1350شهر مریوان و از چهره های سرشناس تئاتر کردستان و غرب کشور است. وی بنیانگذار و دبیر جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان است. همچنین داور جشنواره های بین المللی تئاتر فجر، کودک و نوجوان، مقاومت و... بوده است.

این هنرمند از دوران جنگ و آوارگی (1362) تا اوایل دهه 80 به بازی و اجرای نمایشهای میدانی در روستاهای مریوان می پرداخت. تأسیس گروه باران، کارگردانی بیش از 40 نمایش، کسب جوایزی از رویدادهای تئاتر ایران و کشورهای همسایه، برگی از کارنامه حرفه ای اوست. اجرای ضیافت (بهرام بیضایی) عادل ها (آلبر کامو) آندورا (ماکس فریش ) خانه ای از آب (فارس باقری) رقصی برای بازگشت عروس و عیشا (تریفه کریمییان) 12 سوار مریوان و ققنوس و باز هم گل یخ (آزاد رستمی) و... برخی از آثارش در کِسوت کارگردان تئاتر است. به بهانه برپایی چهاردهمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان در روزهای نزدیک پیش رو با این کارگردان تئاتر به گفت و گو نشستیم.

***

*جناب بادپروا، به سطر آغاز برگردیم. به تاریخچه ای که سنگ زیربنایی جشنواره مریوان، یا زمینه ساز شکل گیری آن بود...

بحث جشنواره تئاتر خیابانی مریوان به سال هایی بسیار دورتر از زمان حال بر می گردد. ما به نوعی بچه جنگ بودیم؛ جنگ عراق و ایران در جریان بود. با مریوانی لب مرز روبه رو بودیم که چندین سال با این پدیده درگیر بود. از این ور، ما علایق و سلایق دیگری داشتیم. در مدرسه درگیر تئاتر بودیم و حالا جنگ بر سر راه علاقه های ما ایستاده بود. دوران، دوران آوارگی خالی شدن مریوان از سکنه بود. مردم رهسپار روستاها می شدند. ما هم در این ایام به رویاها و عشق هایمان پناه بردیم. برای مردم آواره و روستائیان تئاتر اجرا می کردیم. به خاطر اینکه همچنان به آنها امید و روحیه بدهیم؛ یا لحظلاتی سرگرمشان کنیم.

تئاترهایتان چه سمت و سوی محتوایی یا فرمیک داشت؟

بیشتر شور، حس و هیجان بود. طوری نبود که تکنیک اجرایی یا شکل و ساختار پیچیده، یا اساساً حرفه ای داشته باشد. اما از یک نکته غافل نشویم! تئاتر ما تکنیکال یا استیل دراماتیک بالایی نداشت، اما متأثر و وابسته به ساختار پیچیده فرهنگی، زیرساخت های ژرف داستانسرایی، شیوه های افسانه پردازی، قصه گویی و بیت خوانی کردستان بود. از این رو، با ساختار بسیار وسیع و گسترده داستان پردازی بومی روبه رو بودیم؛ دستمایه ای نه تنها ریشه ای هزاران ساله داشته که به شدت عمیق، پردامنه، چند لایه، شگرف و در موارد زیادی اعجاز انگیز بوده و هست.

بنابراین شما به ذخایر و ثروت های فرهنگی منطقه متکی بودید و به آدابته کردنه آن با هنر نمایش و بیان حرکتی و اجرایی می پرداختید...

قطعاً. ما وقتی به بدیهی ترین تعاریف از خواستگاهای نمایش برگردیم به سه اله مان یا سرچشمه روبه رو می شویم؛ یکی داستان سرایی، دیگری افسانه و اسطوره و سوم بازی های نمایشی! جالب اینکه این سه، اضلاع مثلثی را در ذهن تداعی می کنند که هر سه آنها در منطقه ما هست. در کردستان، زیر هر سنگ، درون هر غار، کنار هر چشمه ای، داستانی، قصه ای، روایتی، آئین یا بازی نمایشی نهفته است. شبکه ای گسترده از روایات، نمادها و نشانه های داستانی، افسانه ای یا دراماتیک که تاروپود منطقه و زیرساخت های بومی را در هم تنیده است. بنابراین ما با کهکشانی از فرهنگ بومی روبه رو بودیم که هزاران آتشفشان تئاتری در آن فوران می کرد.

پس این نقطه شروع اشکال اولیه نمایش های تان بود؛ در واقع شاید بتوان در یک اصطلاح حرفه ای یا تئوریک آن را تئاتر روایی تعریف کرد...

بله! موتیف و دستمایه کار ما همین نمایش روایی بود؛ شکلی از داستان و روایت که از مادربزرگ ها یا بزرگان فامیل به صورت شفاهی نقل شده و به ما می رسید. ما به این روایات شکل نمایشی و اجرایی می دادیم که ضمن حفظ داستان، رویکرد حرکتی و کنش نمایشی داشته باشد.

و جنگ تمام شد و شما و دیگر اهالی مریوان به خاطرات روزهای آرام دریاچه زریبار برگشتید...

سایه جنگ که رفت، به مریوان برگشتیم. آرام آرام چشم هایمان را باز کردیم. من خودم شخصاً از سال 61 تئاتر کار می کردم. اما حالا تجربه بسیار خوبی از روستاها داشتیم. حالا در شهر دنبال آشنایی با دیگر هنرمندان و حرکتی حرفه ای تر در تئاتر بودیم. کار اصلی و عشق و علاقه شخصی من هم تئاتر بوده و هست، از همان ایام تا حالا هم تقریباً هر ساله یک نمایش اجرا کرده ام. من کارگردان تئاتر هستم و اولویت اول هم اجرای تئاتر است؛ با وجود اینکه کارمند بوده ام، کار اجرایی و مدیریتی داشته ام و جشنواره برگزار کرده ام. اما افتخارم این است که از تئاتر جدا نشده ام، وگرنه افردا دیگری هم قادر به برگزاری جشنواره یا کار اجرایی هستند...

به شهر برگردیم. به مریوان بعد از جنگ که حالا شما یا دوستان تئاتری دیگر در فضای امن به دنبال رویای تئاتر بودید...

سال 1367 ما دیگر از قالب تئاتر دانش آموزی یا تجربه های حسی خارج شده بودیم. آرام آرام به تئاتر نهادینه تر و گسترده تر فکر کردیم. با خانه فرهنگ آشنا شدیم و به آنجا راه پیدا کردیم. یادش به خیر؛ آقای علی محمد نیری که اهل نهاوند بود و در خانه فرهنگ مریوان کار می کرد. آشنایی با او برای ما بسیار مفید بود. خیلی از این بزرگوار آموختیم. ما از آقای نیری، دانش حرفه ای، تخصصی و علمی تئاتر به معنای تعریف شده و تئوریک اش را یاد گرفتیم. بنابراین، همیشه و همواره از او به نیکی یاد می کنیم.

آن روزها در قالب چند گروه نمایشی جدی کارمان را در مریوان شروع کردیم. از سال 67 تا 69 چند نمایش تولید کردیم که دیگر از قالب حسی یا دانش آموزی بیرون آمده بود. از 69 به بعد دوباره وارد فاز دیگری شدیم. شخص خود من به خاطر سفر به کرمانشاه و تهران مسیر تازه ای پیدا کردم. به ویژه در تهران از کلاس های استاد سمندریان بسیار یاد گرفتم و دوره اصلی تحول فکری ام در تئاتر بود. همچنین آشنایی با دکتر قطب الدین صادقی و دیگر بزرگان تئاتر، راه تازه و جذابی را برایم باز کرد. شاگردی این بزرگواران دستاورد بزرگی برای بازگشت به مریوان بود. این دستاورد از سال 1372 به بعد، یارای من و فعالیت های تئاتری ام در مریوان بود.

پس از سال 72 به بعد جرقه فعالیت های فراتر از شهر زده می شود؛ تا تئاتر مریوان شهرهای استان یا منطقه را متوجه صدای خود کند...

سال 72 برای بنده به طور اخص، و هنرمندان مریوان به طور اعم آغازی دیگر است. من که برحسب اتفاق، شانس یا تقدیر به عنوان کارمند قراردادی در اداره ارشاد کار پیدا کردم. از سوی دیگر به طور اعم با هنرمندان مریوان به این نتیجه رسیدیم که انجمن نمایش را تأسیس کنیم. در همین ایام به فکر طراحی، یا راه اندازی یادواره یا جشنواره ای صحنه ای افتادیم. بنابراین به اتفاق آقای فرزاد میراحمدی در خانۀ ما نشستیم و طرح اولین یادواره تئاتر مریوان را نوشتیم. برای برپایی این مراسم نیاز به کمک اداره ارشاد داشتیم و چون خودمان کارمند خانه فرهنگ و ارداره ارشاد بودیم، آنها هم موافق بودند و حمایت کردند. بنابراین اولین یادواره تئاتر مریوان با حضور هفت گروه نمایش شکل گرفت. خاطرم هست که از پادگان هم یک گروه تئاتری شرکت کرده بود. عشق و انرژی عجیبی در این رویداد تئاتری بود. این رویداد با داوری آبتین آذین، شهرام میرزایی و بنده انجام گرفت و تجربه ای بسیار خوب برای تئاتر مریوان بود. از سوی دیگر انجمن نمایش هم با رونق و جدیت کارش را شروع کرده بود. به همراه دوستانی همچون فرزاد میراحمدی، آزاد رستمی، جمال ایمانی، نعمت ایزدی، هیوا منوچهری، کمال مهربانی، حسن سجادی، رحمان هوشیاری، فاروق حسن پور، نامق خدایار و... کارهایمان را جدی تر و دلگرم تر، پیش می بردیم. دوستانی که اسم بردم، یا افراد دیگری که در این لحظه مصاحبه حضور ذهن ندارم، مثل هسته اصلی و مرکز فعالیت های تئاتری نقش محوری داشتند.

و بعد هم به فکر استانی برگزار کردن یادواره تئاتر مریوان افتادید؟

یادواره دوم را به شکل استانی برگزار کردیم. هنرمندان نامی سنندج همچون صابر دل بینا و عبید رستمی هم آمدند. گروه تئاتر سقز هم حضور یافت. می خواستیم مرحله به مرحله جلو برویم. ولی استقبال هنرمندان عالی بود. ما برای روند کاری، حرفه ای و هنری خودمان دو رویکرد تعریف کرده بودیم؛ عشق به تئاتر و عشق به شهری که با زندگی مان گره خورده بود. بنابراین، بیشتر از این که من، تو، او، مطرح شود، نام مریوان و تئاتر مطرح می شد. از این رو، جشنواره از سال 1374 به بعد باید به قالب دیگری می رفت. به همین دلیل نه استانی، بلکه به شکل منطقه ای برگزار شد. یکی از اولین گروه های که حضور یافت، گروهی به سرپرستی رحیم عبدالرحیم زاده از بوکان بود. او هنرمند خاصی بود و آن ایام بیشتر در قالب تئاتر آوانگارد کار می کرد.

نکته جالبی را اشاره کردید. بحث درگیری آقای عبدالرحیم زاده با تئاتر آوانگارد یا آوانگاردیسم تئاتری، یا به طور کلی تئاتر حرفه ای، خوش ساخت و تکنیکی جنبه فردی و عمومی داشته، جشنواره مریوان هم مثل یک تریبون عمل کرده است. تجربه شخصی خود شما یا دیگر دوستان مریوان از تئاتر فنی و پیشرو چه مواردی را در بر می گیرد؟

تجربه فرم و محتوا، تغییر دگرگونی و دگردیسی در اشکال و تجربه های متفاوت، همواره چه دغدغه خود بنده و چه دوستان مریوان بوده است. آثار تولید شده که مورد توجه مخاطبان خاص و عام است.

به طور مثال به خاطرات حرفه ای خود شما، نقبی بزنیم و به واکاوی یکی از این دگردیسی فنی و تجربه گرایی در فرم و محتوا بپردازیم...

سال 77 بود. من به فکر اجرای ضیافت استاد بهرام بیضایی به شکل میدانی افتادم. در همین زمینه با دکتر قطب الدین صادقی مشورت کردم. ایشان موافق بود و زحمت بسیاری برای رسیدن به نتیجه کشیدند. در نهایت خدمت آقای بیضایی رسیدم و مجوز اجرای یک متن صحنه ای را برای نخستین بار در محوطۀ باز و فضایی محیطی گرفتم. خودم حساسیت زیادی روی کار داشتم. نکاتی را به بهرام بیضایی گفتم؛ اینکه قصد دارم این کار از لحاظ مکانی در فضای روستا و به شکل اجراهای متوالی و رپرتواری در محیط روستایی باشد، دوم اینکه متن به کُردی ترجمه شده و برای ارتباط با مردم روستا سهولت و قدرت ارتباط گیری بومی داشته باشد!

استاد بهرام بیضایی نسبت به این پیشنهادات چه واکنشی نشان داد؟

استاد گفت که به جسارت شما آفرین می گویم. اینکه؛ یک متن صحنه ای را به فضای باز می برید و برای مخاطبان عمومی اجرا می کنید. اما چه ظرفیتی را در این متن دیدید که به فکر اجرای آن در فضای باز افتادید. من در جواب ایشان به هارمونی متن و جغرافیای بومی منطقه خودمان و اتمسفر روستاها اشاره کردم. به این ویژگی که شخصیت های نمایشی بدیل های ذهنی دارند و همذات پنداری تام و تمامی بین مخاطب و شخصیت های متن هست. کاراکترهای شبان (چوپان) و دهباشی (ارباب) به شدت برای مردم ملموس هستند، اما اگر این شخصیت ها به جای سن و میزانسن صحنه ای در محیط بیرونی آفریده شوند، برای مردم تجربه زیست محیطی دارند و پیوندی ناگسستنی با خودآگاه و ناخودآگاه آنها پیدا می کنند. بنابراین آقای بیضایی با این اجرا موافقت کرد و به تشویق ما پرداخت. سرانجام متن توسط کاک جمال ایمانی، ترجمه شد، دو، سه ماه تمرین کردیم. تیمی از هنرمندان باسابقه مثل رحمان هوشیاری، فرید نیکخواه، نعمت ایزدی، مختار هوشمند، کریم خاوری و... تشکیل شد و در سیزده روستا اجرا رفت. سیزده اجرا در سیزده لوکیشن متفاوت به قدری لذتبخش بود که حالا به آن خاطرات فکر می کنم، انگار چهل نمایش مختلف را کار کردیم.

بازتاب این اجرا میان مخاطبان مردمی و روستایی چطوری بود؟

بازخورد و فید بک این اجراها، علاوه بر انرژی ای که مولد از مخاطب کسب می کند، تجربه ای گرانقدر را به ما داد؛ اینکه مردم چقدر تشنه و عاشق هنر تئاتر هستند. ما دریافتیم که آنها فراتر از انتظار ما هواخواه اندیشه و گفتمان هستند؛ آن هم درامی از بیضایی که اندیشه ای ژرف را در لابه لای سطور خود نهفته دارد. از سوی دیگر چون خاستگاه ذهنی خود مردم، نمایش، داستان و اسطوره پردازی بود، به سرعت با اجرا ارتباط برقرار می کردند.

بنابراین دو تجربه دوران زندگی حرفه ای تان را جمع زدید؟ تجربه حسی نمایش های ایام جنگ و تجربه حرفه ای رپرتوار میدانی کار بیضایی را روی هم گذاشتید، تا به ایستگاه آخر و راه اندازی ضیافتی برای تئاتر خیابانی ایران در مریوان بیفتید؟

مسئله یک ضرورت تاریخی فرهنگی بود و این نیاز به شدت حس می شد. چون ظرفیتی خارق العاده به عنوان مخاطب وجود داشت. با اینکه می دانستم تغییر از رویدادی صحنه ای به خیابانی سخت است، ولی بحث را مطرح کردم. گفتم؛ از این به بعد، باید جشنواره و رویداد تئاتری مریوان به شکل خیابانی برگزار شود. آن ایام آقای رستم پور رئیس اداره ارشاد بود و موافقت کرد. اما این طرف در انجمن نمایش با ایده این تغییر مخالفت شد. هر چهار عضو هیأت مدیره انجمن نمایش، به صراحت اعلام کردند که با تغییر تئاتر صحنه ای به خیابانی مخالف هستند. با این حال، من در این زمینه به شدت پافشاری داشتم و چون رئیس انجمن و کارمند ارشاد بودم، گفتم؛ با وجود مخالفت هر چهار عضو هیات مدیره، جشنواره باید شکل میدانی و خیابانی به خود بگیرد. سرانجام دوره پنجم جشنواره نامی تازه پیدا کرد. این بار با عنوان جشنواره تئاتر میدانی و صحنه ای مریوان به عنوان رویدادی منطقه ای کارش را آغاز کرد.

و این تیتر دو اسمه، کارساز هم شد؟ یا فقط فرصتی برای تولید چند کار خیابانی بود؟

بله، چون تنها چیزی که از تجربه های گذشته ذهن من را مشغول کرده بود، پدیده مخاطب و در واقع خود مردم بودند. قبلاً ما استقبال را نسبت به تئاتر میدانی در روستا دیده بودیم. حالا چند برابر آن را در شهر مشاهده می کردیم. جالب اینکه استقبال گسترده از همان آثاری بود که به شکل میدانی و در سطح خیابان های شهر مریوان برای مخاطب اجرا می شدند. وقتی این ظرفیت بالای فرهنگی، این ثروت خدادادی مردمی را دیدیم، تنها یک فکر می توانست در ذهن ثبت شود؛ این تصور که مریوان با تکیه بر پشتوانه مردمی ظرفیت آن را دارد که جشنواره ای ملی و حتی جهانی برگزار کند. بنابراین این دوره را می توان، آغاز پیدا کردن مسیر دانست. ما به این نتیجه رسیدیم که برای معرفی فرهنگ مدنی، ملی و میهنی، باید گفتگویی گسترده و جهانی داشت. سوای این، اگر به تاریخچه مهمترین فستیوال های تئاتر دنیا نگاه کنیم، خیلی هایشان از یک شهر کوچک با ظرفیت های مدنی و فرهنگی خاص متولد شده اند. نمونه اش آوینیون که فستیوال درجه الف تئاتر دنیاست. یا حتی در سینما کن که هنری ترین رویداد سینمایی جهان است.

زحمات شما قابل تحسین است. هرچند برخی از مطبوعات کثیرالانتشار یا نشریات تئاتری هم از شما به عنوان بنیانگذار جشنواره مریوان یاد می کنند، اما به نظرم کار شما فراتر از جشنواره و تأسیس گونه ای تئاتر همه گیر به عنوان نهادی اجتماعی و مدنی برای فرهنگسازی است...

سوای مطالب مطبوعاتی، یا نظرات منتقدان یک نکته را صادقانه متذکر می شوم. اینکه من عاشقانه برای راه اندازی جشنواره مریوان کار کردم، زحمت کشیده ام و آن را از دل جان دوست دارم، هیچ بحثی در این مورد نیست. اما هیچ وقت خودم را بنیانگذار جشنواره نمی دانم. مردم مریوان بنیانگذار جشنواره تئاتر خیابانی هستند. ارتباط عمیق و ریشه دار مردم با تئاتر خیابانی بود که ما را به فکر راه اندازی رویدادی گسترده برای تئاتر خیابانی انداخت. نکته دیگر، مسئله دیالوگ و گفتمان است. چیزی که نیاز حیاتی بشر است. این ضرورت در مریوان حس می شد. گفت گوی مدنی، ملی و جهانی یگانه چیزی بود که در چهره مردم، عشق ها، آرزوها، و علایق ریشه دار آنها نهفته بود. ما از تئاتر، برای این گفت گوی فرهنگی، پلی ساختیم.

مدل ذهنی خاصی هم برای یک رویداد بین المللی تئاتر داشتید؟

بله، فراسوی ذهنی ما جشنواره ای جهانی، مثل آوینیون بود. همچنانکه اشاره شد، انگار در این میان چیزی کم بود. آن چیز، گفت گو، دیالوگ یا گفتمان بود. انگار راه گفت و گو پیش از این قطع بود و حالا تئاتر تریبونی خوش نقش برای این گفت گوی جهانی بود. ولی آرام آرام شروع کردیم. هشت دوره جشنواره شهری، استانی و منطقه ای مریوان را پایۀ رویدادی وسیع تر به نام جشنواره سراسری یا بین المللی تئاتر خیابانی قرار دادیم. یعنی اگر حالا چهاردهمین دوره جشنواره بین المللی مریوان را داریم، برآیند و سنتز هشت دوره ای است که شالوده و زیربنای این اسکلت را گذاشته است. اتفاقاً این جزو نکاتی است که در مطالب، نوشته ها یا بحث ها و ابراز نظرها کمتر به آن اشاره شده است. این هشت دوره مسیر کشف و رصد استعدادهایی را طی کرد که بعدها هر کدام به چهره ها و نام آوران تئاتر خیابانی مبدل شدند. مثل امیر حسین شفیعی، فرامرز قلیچ خانی، مهدی حبیبی، آرش عباسی و... که همگی در تئاتر خیابانی ایران شناخته شده اند.

قطعاً در این هشت دوره با مشکلاتی هم همراه بودید...

همینطور است. سختی های زیادی کشیدیم. بی پولی ها و بی امکاناتی، همواره سد راه بود. ولی خوشبختانه سرانجام جشنواره مریوان باور شد. مسئولین هم پای کار آمدند. کم کم مرکز هنرهای نمایشی و اداره ارشاد حمایت کردند. هرچند مرکز هنرهای نمایشی از دوره سوم حمایت های مقطعی و موردی داشت. مثلاً به داورانی که از مرکز می آمدند حق الزحمه ای 300-200 هزار تومانی می داد. اما جشنواره هفتم و هشتم که دفتر تئاتر خیابانی پا گرفت، حمایت ها بیشتر شد. تصمیم گرفتیم که تفاهمنامه بنویسیم و با مرکز ارتباط نزدیکتری داشته باشیم. حتی از اینکه مرکز هنرهای نمایشی، جشنواره مریوان را متعلق به خودش بداند، خوشحال بودیم. کم کم این دایره گسترده تر شد. مثلثی از مردم، هنرمندان و مسئولین برای جشنواره مریوان تلاش کردند. شهرداری ها، فرمانداری ها هم حمایت کردند.

آیا این حمایت ها جوابگوی جشنواره ای در سطح نام جهانی با حضور کشورهای صاحب تئاتر دنیا است؟

هرچند حمایت ها در حد انتظارات ما نبوده، اما باز هم جای تقدیر و تشکر دارد. متاسفانه مشکلات مالی همواره هست و برای مرتفع شدن آن نیاز به حضور و مشارکت حداکثری همۀ دستگاه ها و نهادهایی است که در حوزه فرهنگ و هنر کار می کنند. همه تلاش ما، مردم و هنرمندان مریوان ساختن برندی فرهنگی بود. ما با توجه به موقعیت سوق الجیشی شهر مریوان در نقطه صفر مرزی، به فکر چشم اندازی فرهنگی بودیم. به فکر ساختن دروازه ای سمبولیک که برای گفت و گوی ملی و جهانی در ایستگاه مرزی مریوان گشوده می شود. شهری که جاذبه های توریستی و گردشگری دارد. بزرگترین دریاچه آب شیرین ایران را دارد و سرشار از ظرفیت های فوق العاده فرهنگی و مدنی است.

پای هنرمندان بین المللی از کی به مریوان باز شد؟

بعد از اولین دوره ای که جشنواره را سراسری کردیم، کارشناسان حضور یافتند. اولین بار یک کارشناس هلندی آمد و ورک شاپی را برگزار کرد. اما این روند، کم کم از قالب فردی و برپایی کارگاه درآمد و به حضور گروه های نمایشی خارجی تبدیل شد. البته آثار گروه های تئاتری بین الملل، همواره تحت تاثیر بودجه و مسائل مالی است. به همین دلیل در جشنواره مریوان هم در دوره هایی بسیار عالی و در دوره های دیگری نوسان داشته است. همچنین بستگی به خود ما هم داشت. دوره هایی بود که من مسئول دبیرخانه یا دبیر اجرایی بودم و عزیزان دیگری دبیر جشنواره بودند. بسیاری از آنها صادقانه زحمت کشیده اند و در باروری این جشنواره نقش داشته اند. همچنین در اداره ارشاد مریوان آقای رشید محمودی زحمات بسیاری کشید. او هم اکنون هم، فعالیت های اجرایی فرهنگی اش ادامه داشته و در اداره ارشاد سنندج کار می کند.

کم و کیف جشنواره هایی که سراسری، یا بین المللی برگزار کردید، چه ابعادی به خود گرفت؟

در جشنواره هایی که به شکل بین المللی یا سراسری برگزار کردیم، خیلی نهادینه تر عمل کردیم. تفاهنامه های متعددی با مرکز هنرهای نمایشی امضا می شد و رفته رفته، رویداد مریوان به تخصصی ترین جشنواره تئاتر خیابانی در کشور بدل شد. جشنواره مشارکتی برگزار می شد و ساختاری کاملا حرفه ای و تخصصی به خود گرفت. البته از لحاظ تاریخچه، قبل از جشنواره مریوان، رویداد تخصصی دیگری در حوزه فضای باز و میدانی وجود نداشت. حداقل، حافظۀ من در این زمینه، رویدادی حرفه ای را به یاد ندارد. معمولاً در جشنواره فجر، چند نمایش داخلی را برای اجرا در بخش خیابانی، دعوت می کردند. اگر آثار خارجی هم می آمدند، به کار کشور دانمارک و یکی دو گروه دیگر محدود بود. بنابراین، مریوان به عرصه اصلی ارائه تولیدات خیابانی بدل شد. این تجارب، حتی ما را بر آن داشت که در زمینه فستیوال های خیابانی به همسایگان هم کمک کنیم. به همین دلیل من جشنواره تئاتر خیابانی دربندیخان را در اقلیم کردستان عراق راه اندازی کردم. با این حال، برای رسیدن به این مرحله از جشنواره که چهاردهمین دوره اش است، تک تک هنرمندان مریوان، تک تک هنرمندان کردستان و سراسر ایران زحمت کشیده اند و به این جشنواره اهمیت و اعتبار بخشیده اند.

جشنواره از لحاظ فرهنگی و بار فرهنگسازی چه تاثیر و تأثر دو سویه ای داشته است؟

احساس می کنم که به شکل نسبی به هدفی که داشتیم، رسیده ایم. وقتی ما نمایشی از فرانسه مهد تئاتر دنیا را به برای اجرا به دل روستا می بریم، او می گوید که اینجا من با بافرهنگ ترین مردم آشنا شدم. اما چرا این را می گوید! اهالی آن روستا پولی برای تولید تئاتر فرانسه ندارند. آنها نمی توانند برای اثری که از پاریس می آید، هزینه کنند. اما می آیند و نه تنها با دل و جان به نمایش آنها واکنش احساسی و عاطفی نشان می دهند، بلکه نان و پنیر خود را هم با گروه نمایشی قسمت می کنند. آنها در واقع همۀ دارایی شان را با مهمان روستای خود تقسیم می کنند. آیا این سکانسی عینی و رئال از گفت و گوی تمدن ها نیست؟

بحث قشنگی است. البته از آن ور قضیه با خروجی حرفه ای ضیافت مریوان روبه رو ایم. اگر این رویداد چنین بستری را برای فرهنگسازی به وجود آورد، از لحاظ حرفه ای و پیشبرد خود تئاتر چه کار کرد؟

خروجی گسترده ای داشت. خارج از اینکه چهره های متعددی را در تئاتر خیابانی ایران معرفی کرد، رسمیت و عمویت چشمگیری به ژانر خیابانی بخشید. در واقع چیستی و ماهیت تئاتر خیابانی را عمومی تر و ارزشمند تر ساخت. از سوی دیگر، به نوعی مِتُد برگزاری رویدادهای خیابانی در سراسر کشور تبدیل شد. نمونه اش جشنواره های شهروند که توسط شهرداری ها برگزار می شود. این گسترده شدن تئاتر خیابانی جای خوشحالی دارد. واقعیت هم همین است! وقتی شهری مثل مریوان با جمعیتی در حدود 150 تا 200 هزار نفر برای برپایی جشنواره خیابانی آستین بالا زد، چرا تبریز و اصفهان جشنواره تئاتر خیابانی شهروند نداشته باشند. در حالیکه از لحاظ امکانات سخت افزاری و نرم افزاری یا سرمایه مادی و انسانی ظرفیت فوق العاده ای دارند. این برای ما مایه سرور و افتخار است. با این حال اکثریت جشنواره های خیابانی با افق و فراسوی مریوان به سپهر تئاتری کشور پیوستند. این در حالیست که امسال به همت آقای شهرام کرمی کار جالبی هم صورت گرفته است. قرار شده تجمیع برگزیدگان و برترین های کل رویدادهای تئاتر خیابانی کشور، برای اجرا دوبار به جشنواره مریوان بیایند. این هم حرکتی حرفه ای - نمادین است. آنها در واقع به خاستگاه خودشان برمی گردند. چون ما فقط یک جشنواره تئاتر خیابانی نداریم، ما در مریوان گونه های مختلف تئاتر خیابانی داریم. نگاه آقای کرمی جالب است. او به نوعی یکی از بانیان جشنواره مریوان بوده و در سالهای حضورش در سمت مدیر دفتر تئاتر خیابانی زحمات بسیاری برای این رویداد کشید. دیگر عزیزان آقای محمود فرهنگ، مجید امرایی، شهرام نوشیر و در حال حاضر، سامان خلیلیان نیز در سمت مدیر دفتر خیابانی برای جشنواره زحمات زیادی کشیده اند. همچنین آقای جلال قلعه شاخانی مدیر کل ارشاد کردستان که با دلسوزی بی منتها از این رویداد حمایت کرده است.

دوستان و همراهان دبیرخانه آوات حسامی (قائم مقام دبیر) فاروق حسن پور (دبیر اجرایی) کژال راست بین (مسئول دبیرخانه) نیز واقعا برای جشنواره با تمام وجود کار کرده اند و باید به آنان تحسین و دست مریزاد گفت. همچنین از هنرمند گرامی جناب آقای مهدی حاجیان تقدیر و تشکر دارم که در این سال های سپری شده، یار و یاور به تمام معنای جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی بوده است.

فرمودید که جشنواره های بعد از شما، همگی از افق مریوان تأثیر گرفتند. یا به قولی، مِتُد مریوان را الگو قرار دادند. متدولوژی رویداد تئاتری مریوان چیست؟ تفسیر ساده اش چه می شود؟

ما تئاتری هستیم، ولی فقط به تئاتر محدود نشده و به آن نگاه اخص نداریم. بحث ها و ابراز نظرهای روزانه بنده یا دوستان دبیرخانه، همواره معطوف به یک فراسوی ذهنی فراتئاتری است. ما به جشنواره مریوان به عنوان یک برند فرهنگی نگاه می کنیم که ظرفیت های اجتماعی گسترده تری از تئاتر داشته باشد. مریوان به شهر تشکل های صنفی مردم نهاد (NGO) معروف است. تمام این تشکل های مردم نهاد در برگزاری جشنواره مریوان ایفای نقش دارند. همچنین توریسم، میراث فرهنگی و گردشگری، صنایع دستی، فرهنگ و ادبیات بومی و فلکلوریک، جغرافیا و بوم شناسی، مباحث پژوهشی و تاریخ شناسی کردستان و اورامان و... دیگر لایه های گستردۀ رویدادی هنری- تئاتری است که به نام مریوان شناخته شده است. بر همین اساس تور های گردشگری در جشنواره های یازدهم و دوازدهم پایه گذاری شد. این کار پای توریسم را در مریوان باز کرد. نه تنها از داخل کشور بلکه علاقه مندانی از اقلیم کردستان عراق، بغداد، یا حتی کشور ترکیه به مریوان آمدند. هر فردی هم که برای اولین بار و به خاطر جشنواره به مریوان آمده باشد، بعدها، دوبار به اتفاق خانواده به این دیار برگشته است. این ناشی از جاذبه های طبیعی، اقلیمی و گردشگری این شهر است. بنابراین اینجا تریبون یا برند تئاتر باعث چرخه ای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی شده که شاید تا قبل از تجربه محبوب جشنواره مریوان سابقه نداشته است.

معرفی این بخش از ظرفیت جشنواره مریوان حائز اهمیت است. از سوی دیگر مشارکت باورنکردنی و خارق العاده ای است که از جانب اقشار مردمی و طبقات اجتماعی صورت می گیرد. یک فرد کسبه بازار، جشنواره را متعلق به خودش می داند. تاثیر جشنواره حتی تا جایی بوده که افراد بچه خود را به اسم کردی تئاتر شانو نامگذاری کنند. برای نخستین بار بود که ما پارکی را در مریوان به نام شانو (تئاتر) نامگذاری کردیم، حالا بر سردر و تابلوی مغازه ها، آژانس ها و کارگاه های زیادی عنوان شانو به چشم می خورد. تئاتر برای مردم عین یک سفره خانوادگی شده است. شاید به همین دلیل، بعضی ها مریوان را شهر شانو (تئاتر) یا پایتخت تئاتر خیابانی ایران نام گذاشته اند.

شاید این بخش از بحث، جذاب ترین قسمت صحبت ها بود. اینکه هنر تئاتر بتواند یک رسالت اجتماعی داشته باشد. در واقع برای تحولات فکری، فرهنگی، اجتماعی و حتی اقتصادی نقش تازه ای برای خود تعریف کند...

نکته خوبی را اشاره کردید. اتفاقاً شما و دیگر دوستان نویسنده و روزنامه نگار در این زمینه می توانید به ما و جشنواره مریوان کمک کنید و در این باره مطالبی کاربردی بنویسید. چون ما به تاثیرگذاری های اجتماعی جشنواره مریوان هنوز قانع نیستیم. تئاتر خیابانی باید از شمایل و پیکره یک جشن و رویداد تخصصی تکثر پیدا کرده و به بستر آکادمیک و دانشگاه پا بگذارد. جشنواره باید تا حدی تأثیرگذار باشد که دپارتمان تئاتر خیابانی در دانشگاه راه اندازی شود. همچنین وارد مباحث درسی و پژوهشی دیگر مقاطع بینارشته ای شود. تئاتر خیابانی باید به جایی برسد که جنبه پراکتیکی پیدا کند. به مباحث مردم شناسی و جامعه شناسی کمک کند، در پژوهش های مردم شناسان و جامعه شناسان یارگیر باشد و به حل مشکلات و معضلات اجتماعی کمک کند. تئاتر خیابانی باید به این سمت و سو برود.

به جشنواره امسال (دوره چهاردهم) سری بزنیم. حال و هوا چطوری است؟

امسال بخش های دیگری به جشنواره اضافه شده است. دیگرگونه های اجرایی مثل بحثی تخصصی در تئاتر خیابانی است. به این معنی که در تئاتر خیابانی با یک گونه، ژانر و شکل روبه رو نیستیم. جهان وسیعی در این پهنه وجود دارد. نسبت به هر جغرافیایی، تئاترها شکل عوض می کنند. بعضی فرهنگ ها علاقه مند به دیالوگ و روایت هستند، بعضی دیگر نه. مثلاً در گونه های اجرایی خودمان من کُرد، ترک، لر، عرب، شیفته سخنگویی و دیالوگ هستیم. اما این گونه اجرایی شاید در اروپا مصداق نداشته باشد. آن ها وارد بُعد زیبایی شناسی، نمادگرایی، ایما و اشاره می شوند. ما در مریوان باید بستری برای تبادل تجربه های نوین هنرمندان بسازیم. هنرمندی که به مریوان می آید، باید با انواع گونه های نمایشی روبه رو شود. نکته دیگر مورد پژوهش است.

تمام ساختار برگزاری این جشنواره از مدیر مرکز هنرهای نمایشی، تا دبیر و دبیرخانه جشنواره، روی مسئله پژوهش حساب تازه ای باز کرده ایم. به همین دلیل، برای مباحث پژوهشی و زیرساختی تئاتر خیابانی، دست دوستی خود را به سوی پژوهشگران، نویسندگان و اصحاب قلم دراز می کنیم. آنها جشنواره مریوان را متعلق به خودشان بدانند و با ارائه نقد و نظر سازنده، راهکارها، رویکردها و راهبردها به جشنواره کمک کنند. از سوی دیگر، امسال بخش بین الملل غنی تر است. ما در این بخش دوباره به رقابتی کردن بخش بین الملل پرداختیم. این مسئله، پیش از این یکبار و در دوره هفتم اتفاق افتاد. در دوره های دیگر، بخش بین الملل رقابتی نبود. اما امسال هم آثاری از ایران و دیگر کشورهای جهان در بخش بین الملل با هم رقابت خواهند داشت.

تحلیل این هنرمندان بخش بین الملل از تئاتر خیابانی ما و در کل جشنواره مریوان چگونه است؟

نگرششان چه در خود جشنواره و چه بعدها در بحث ها و نوشته هایشان در سایت و فضای اینترنتی به شدت مثبت است. شاید گلایه هایی از نظر سخت افزاری باشد. مثلاً این هتل کیفیتش از آن هتل پائین تر است. اما حرف های جدی شان توأم با احترام و دوستی و مهربانی بوده است. ما قبول می کنیم که امکانات سخت افزاری مان آن چنان که باید و شاید باشد، توسعه نیافته است. اما برای رسیدن به همین مرحله هم تلاش های زیادی صورت گرفته است. حالا بحث هتل است. بحث اینکه این هتل درجه اش از آن هتل پایین تر است. روزگاری بود که برخی از همین چهره هایی که در تئاتر ایرانی نامدار هستند، باید برای اُسکان به خوابگاه ادارات می رفتند. هزینه ای برای هتل نبود. اما با همه مشکلات بازتاب جشنواره مریوان فوق العاده بوده است. وقتی گروهی در جشنواره بزرگ آوینیون از جشنواره مریوان صحبت کرده، آیا این نشانه تأیید و علاقه به این جشنواره نبوده است. به باور من جشنواره تئاتر خیابانی، گام بلندی را برای فرهنگسازی و فعالیت اجتماعی برداشته است. اما قادر است گام های بلندتری را برای توسعه عمرانی و زیرساخت های شهری بردارد. امیدوارم برند جهانی جشنواره مریوان مسئولان عمرانی را متقاعد سازد که جاده مریوان را به شکل استاندارد بهینه سازی کنند. این امر زمانی بیش از هرچیزی ضروری به نظر می رسد که ما مهمان بین المللی داریم و نگاه شایسته آنها به فرهنگ اصیل و ریشه دارمان، ما راملزم می کند که میزبانی با امکانات باشیم.

نکته ای که در کنار این بحث ها جای اشاره دارد، دعوت از دبیران جشنواره های جهانی تئاتر خیابانی دنیا است. امسال ما آنها را دعوت کردیم که به مریوان بیایند و برای همکاری بین المللی با آنها تفاهمنامه هنری و فرهنگی امضا کنیم. این دعوت سوای حضور گروه های جهانی است که آثار تولیدی خود را به مریوان می آورند.

دعوت از دبیران جشنواره های جهانی غیر از تفاهمنامه همکاری، پیامد دیگری هم دارد؟

صد در صد! ما بستری را فراهم کرده ایم که هنرمندان تئاتر ایران با این دبیران گفت و گوی مستقیم و بی واسطه داشته باشند. سی دی بیوگرافی و آثار حرفه ای خود را به آنان ارائه دهند. بی واسطه و دور از چرخه های پذیرش، متقاضی حضور خود در جشنواره های مهم تئاتر خیابانی دنیا شوند. این تنها یک وظیفه جشنواره مریوان است که آثار برتر ایران را پذیرا شود. اما چه بهتر که وظیفه و نقش دیگری را هم ایفا کند و سکوی پرتابی شود؛ برای یک تولید ایرانی به جشنواره بین المللی دیگری که در سطح جهان برگزار می شود.

به زوایای زیادی از پدیده هنری اجتماعی مریوان پرداختیم. شاید در حد و حدود وقت و زمان محدودی که داشتیم، بحثی کامل بود. اما نکته توسعه عمرانی و بحث جاده، همچنان در ذهن من ماند. احساس می کنم همین موارد زیرساختی یکی از مشکلات جشنواره باشد...

مشکلات اصلی ما به قطع یقین سخت افزاری است و یک جشنواره استاندارد و حرفه ای، شایسته امکانات خوب و مناسب است. قطعاً جشنواره ای که بین المللی است، نیازمند داشتن فرودگاهی برای همان مهمانان بین المللی است. مشکلات سخت افزاری ما زیاد است. فعلاً جاده است. جاده مریوان چندان مناسب نیست. کارهایی در این زمینه دارد صورت می گیرد. اما رویاهای ما بزرگ است. ما به جشنواره تئاتر خیابانی امیدواریم. آنقدر امیدواریم که روزی باعث احداث فرودگاه مریوان هم بشود.

لینک خبر :‌ آفتاب نیوز
هادی مظفری گفت: برگزاری دوسالانه کاریکاتور در صورت تامین هزینه های آن برگزار خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۶ سایت های دیگر : فانوس

هادی مظفری مدیر کل هنر های تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت وگو با خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره شایعاتی مبنی بر لغو برگزاری دوازدهمین بینال کاریکاتور گفت: به هرحال هزینه های مالی نقش مهمی در برگزاری رویداد ها دارند، ما هم در حال بررسی وضعیت بودجه ای هستیم، اگر تامین شود دوسالانه کاریکاتور را برگزار خواهیم کرد.

وی در پاسخ به اینکه آیا نمیتوان با کمک گرفتن از اسپانسر ها این رویداد را برگزار کرد، گفت: هنر های تجسمی شامل 10 رشته است که ما در مقابل آن ها مسئول هستیم. از طرفی گرفتن اسپانسر کار ما نیست. ما درصورت تامین بودجه ای که بر عهده خودمان است بینال ها را برگزار می کنیم که اتفاقا بینال کاریکاتور هم یکی از مهمترین آنهاست.

مظفری خاطر نشان کرد: فعلا درصد برگزاری این دوسالانه مشخص نیست.

گفتنی است مسعود شجاعی طباطبایی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان صحت و سقم لغو برگزاری دوسالانه کاریکاتور تهران را تایید کرد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۶

ندا وکیلی/ خبرنگار

یک دهه گذشته چیدمان ویترین مغازه ها چندان دست مشتری را برای انتخاب انواع مدل ها باز نمی گذاشت و پر بود از مدل های محدود و رنگ های تیره که به ناچار باید از بین آنها بهترینش انتخاب و خریداری می شد. یکی از بهترین اتفاقاتی که در چند سال اخیر رخ داد، تغییر سلیقه مردم از لباس های صرفا تیره به رنگ بندی های متنوع بود که همچنان ادامه پیدا کرد و باعث شد امروز در خیابان ها انواع رنگ ها چشم را نوازش دهند. به دنبال این موضوع در سال های اخیر بازار هم جان تازه گرفته و حالا دیگر دست فروشنده برای در معرض دید قرار دادن یک ویترین خوش آب ورنگ با طراحی های مختلف باز است؛ از طرف دیگر خریدار هم می تواند بیشتر در خرید لباس سلیقه به خرج بدهد تا کمدی از لباس های متنوع داشته باشد؛ اما در این میان همه چیز خوب پیش نرفته و آنچه کمتر مورد پسند مشتری قرار می گیرد طراحی ضعیف پوشاک موجود در بازار است که انتخاب را برای همه قشرها محدود می کند و تنها عده ای محدود طراحی مد و لباس موجود در بازار را می پسندند. این مشکل باعث شده با وجود تنوع ایجاد شده در بازار پوشاک همچنان نارضایتی از سوی عده زیادی از مشتریان که سلیقه ای متفاوت با طرح های موجود در بازار دارند، وجود داشته باشد؛ همچنین با وجود تنوع ایجاد شده در بازار پوشاک همچنان نارضایتی موج می زند. نیمه های دهه 80 بود که قانون ساماندهی مد و لباس در مجلس هفتم به تصویب رسید تا پس از اجرا، مد و لباس در کشور ساماندهی و مدیریت شود؛ پس برای رسیدن به این هدف کارگروهی با نام مد و لباس در وزارت فرهنگ و ارشاد تاسیس شد تا به این موضوع به صورت ویژه رسیدگی کند؛ اما شواهد موجود در بازار نشان می دهد خبری از فعالیت این کار گروه و اجرای قانون تصویب شده تا به امروزنیست.

آموزش طراحان تخصصی برای ورود به بازار

نزد رئیس اتحادیه پوشاک دوخته فروش می رویم تا از وضعیت پوشاک تولید داخل در بازار لباس جویا شویم. ابراهیم خطابخش در این رابطه به اصفهان زیبا می گوید: خوشبختانه اوضاع تولید داخل نسبت به گذشته وضعیت بهتری پیدا کرده و نظارت ها باعث شده است به جای کالای قاچاق، تولید داخل، بیشتر درخواست شود و به فروش برسد. به همین دلیل هم برای فروشندگان و هم خریدار رضایت بیشتری ایجاد شده است. او با تاکید بر اینکه امسال، سال رونق تولید نام گرفته و به همین خاطر حمایت از تولید کنندگان کیفیت بیشتری پیدا کرده است، ادامه می دهد: در دو سال گذشته یک سری از تولیدات داخل به دلیل اینکه بازار فروش خوبی نداشت با مارک خارجی به فروش می رسید؛ چرا که بازار نشان می داد تقاضا برای جنس خارجی در صدر قرار دارد؛ به همین خاطر در بخش عرضه تعدادی تولیدکننده از مارک خارجی برای فروش کالای تولید شده ایرانی استفاده کردند؛ اما در حال حاضر با جان گرفتن بازار ،اجناس با شناسنامه و برند ایرانی تولید وعرضه می شوند. خطا بخش با تاکید بر اینکه امسال باید عزم خود را برای رسیدن به اهداف که یکی از آنها تولید پوشاک با کیفیت بهتر است، جزم کنیم، توضیح می دهد: هم اکنون وضعیت تولید سامان بهتری پیدا کرده است و مشتری نیز بیشتر به تولید داخل اعتماد دارد؛ چرا که در صورت مقایسه همه اجناس داخلی توان رقابت با تولیدات خارجی را دارند، اما برای اینکه تولید کننده هم تشویق شود، به تبلیغ و فرهنگ سازی نیز نیاز است. او اضافه می کند: در بین تولید کننده های ایرانی برندهای خوبی برای پوشاک وجود دارد؛ به خصوص در دوخت لباس مردانه، کت و شلوار، برندهای مطرحی فعال است که استقبال خوبی از سوی خریداران برای کالای آنها صورت می گیرد. رئیس اتحادیه پوشاک دوخته فروش درباره طراحی لباس های موجود در بازار که تقریبا نتوانسته سلیقه قشرهای مختلف را تامین کند، توضیح می دهد: افراد زیادی در زمینه طراحی مد و لباس فعالیت می کنند؛ ولی متاسفانه این یک واقعیت است که طراحی اصولی و تخصصی در این زمینه وجود ندارد و با مشکل مواجه هستیم. خطابخش با اظهار تاسف از اینکه تعدادی بدون هیچ دانش خاصی خود را به عنوان طراح لباس در جامعه معرفی کرده اند، خاطرنشان می کند: مجوز فعالیت این افراد از طرف ارشاد صادر می شود؛ اما از نظر اتحادیه و اماکن پذیرفتنی نیست. در حال حاضر بررسی های زیادی صورت گرفته تا طراحان واقعی در اتحادیه دوره بگذرانند و پس از دریافت مجوز در اتحادیه مستقر شوندو در تولیدی ها شروع به کار کنند. او با ابراز امیدواری درباره اینکه آموزش طراحان تا پایان امسال اتفاق می افتد و برای رسیدن به این هدف تا کنون از 30 طراح برای گذراندن دوره دعوت شده است، خاطرنشان می کند: یک طراح باید به روز باشد،پارچه شناس باشد، تخصص داشته و آموزش دیده باشد؛ چیزی که در حال حاضر وجود ندارد و تعدادی طراح خانگی، بازار طراحی مد و لباس را دست گرفته اند که کارشان با اصول تخصصی جور نیست؛اما در آینده نزدیک با برگزاری دوره های تخصصی توسط اتحادیه پوشاک طرح های معقول و نزدیک به سلیقه های مختلف به بازار ارائه خواهند شد.

بازار مد و لباس در انحصار سلبریتی ها

نزد یکی از بانوان طراح و تولید کننده لباس که می گوید یازده سال است در این حوزه فعالیت دارد، می رویم تا از زبان او بشنویم که قرار است چه اتفاقی برای پوشاک با طرح های نه چندان جذابی که به بازار عرضه می شود، بیفتد. زینب السادات مقدس در گفت وگو با اصفهان زیبا تاکید می کند که بخش عمده بازار طراحی لباس، در دست افرادی است که تخصص ندارند و از طرفی اطلاعاتشان هم درباره فرم بدن،کیفیت و کاربری انواع رنگ ها و پیشینه لباس ها کافی نیست و مرجع خاصی هم برای همان میزان اندک اطلاعاتشان پیدا نمی شود. او که توضیح می دهد تنها با گذراندن یک دوره فرد احساس می کند طراح حرفه ای است که نتیجه آن چیزی جز لباس های عجیب موجود در بازار نیست، یاد آور می شود: در آشفته بازار مد و لباس طراحان اصیل و خبره مظلوم واقع شده اند، طرح هایشان به غارت می رود یا ارزان به فروش می رسد که این باعث سرخوردگی افراد متخصص و کار بلد این حرفه شده است. این طراح مد با توضیح اینکه بیشتر طراحان فعال در بازار کپی کار هستند و تنها با دیدن عکس و کمی تغییر، طرح را به اسم خود مطرح می کنند، می گوید: در این زمینه مردم هیچ آگاهی ندارند و نظارتی هم وجود ندارد، همین طور در سال های اخیر بازار مد و لباس در انحصار سلبریتی ها قرار گرفته و باعث شده چندان اوضاع مناسبی در این حوزه دیده نشود؛ لذا همه این عوامل موجب شده طرح های نامناسب به صورت گسترده در بازار مانتو و لباس دیده شود. مقدس با اشاره به اینکه بسیاری از افراد بدون اینکه سلیقه اکثریت افراد جامعه را بدانند، طرح های مختلف و غیر اصولی برای لباس ارائه می کنند، می گوید: این در حالی است که طراحان با اطلاعات اصیل نمی توانند در حیطه کاری خود فعالیت مناسب داشته باشند. او در توضیح اینکه طرح های موجود در بازار پوشاک پاسخ گوی همه سلیقه ها نیست و به خاطر تعدد سلیقه همه نیازها را نمی توان پاسخ داد، ادامه می دهد: در صورتی که لباس توزیع شده زیبا باشد، قطعا توسط مردم خریداری می شود. رونق گرفتن طرح ها نیازمند این است که طراح خود در بازار فروش حاضرباشد و از نزدیک با انواع سلیقه آشنا شود و بداند که خریدار به دنبال چه چیزی است و با چه طرحی، کاربرد لباس بیشتر می شود. این تولیدکننده لباس در رابطه با مشکل اصلی موجود در بازار تولید پوشاک توضیح می دهد: بیشترین ضعف مربوط به نبود حمایت و امکانات بخش دولتی است که موجب شده تولیدکننده دست تنها از پس هزینه های سنگین بر نیاید.

لینک خبر :‌ روزنامه اصفهان زیبا
مشاور وزیر در امور پاسداشت زبان فارسی گفت: در حال مهیا کردن طرح نامه ای هستیم تا در بخش های مختلف و متعدد از آن بهره مند شویم. صیانت، حمایت، هدایت، گسترش و تقویت زبان فارسی از مواردی است که در این طرح نامه به آن توجه شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۶ سایت های دیگر : باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران

محمود شالویی، مشاور جدید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور پاسداشت زبان فارسی در گفت وگو با خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس اظهار داشت: همانگونه که در منویات رهبر انقلاب در نیمه ماه مبارک رمضان و هم در پیام وزیر ارشاد به آن تاکید شده، زبان فارسی گوهر گرانبهایی در میان ما ایرانیان است، اما در سال های اخیر مورد بی مهری قرار گرفته است و حتی شاهدیم گاهی از سوی دیگر زبان ها مورد هجوم قرار می گیرد.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه تلاش بر این است تا مسیری که از سده های گذشته قرار بوده زبان فارسی طی کند به همان طریق در مسیر درست و تعالی قرار گیرد، بیان داشت: به جرات می توان گفت زبان فارسی غنی ترین زبان در دنیا به شمار می رود. از این رو باید این همه شاعر، ادیب و فرزانه و این همه مایه زبان فارسی به شکلی منعکس شود و نبوغ خود را در عالم به حدی نشان دهد که دیگر کشورها هم با زبان فارسی آشنا شوند و آن را به عنوان زبان غیرمادری انتخاب کنند.

شالویی با بیان اینکه این وظیفه ملی و رسالت ماست و رهبری هم بر توجه به زبان فارسی بارها تاکید داشته اند، توضیح داد: باید تلاش کنیم زبان فارسی را از دست اندازی و تطاول دیگران در امان نگاه داریم. باید از این قند پارسی و شیرینی و حلاوت آن حفاظت کنیم و آن را گسترش دهیم.

به گفته مشاور وزیر در امور پاسداشت زبان فارسی، نکته قابل تامل اینکه مراکز آموزشی زبان های بیگانه در کشور به شکل متنوعی در حال فعالیت هستند، اما متاسفانه مراکز آموزش زبان فارسی نداریم. این بی توجهی به گسترش زبان فارسی است که از آن غفلت شده است. توجه بیشتر نسل نوجوان و جوان به این رهاورد سترگ باید بیش از این باشد. تبلیغات محیطی ما باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد و در بخش های هنری مثل فیلم و نقاشی باید زبان فارسی را در تمام سکوها داشته باشیم.

وی به ورود زبان فارسی به عرصه های هنری چون فیلم و نقاشی هم اشاره کرد و با بیان اینکه باید حضور زبان فارسی را در عرصه های مختلف شاهد باشیم افزود: شیرینی ای که در زبان فارسی نهفته است و آهنگی که در خود دارد می تواند زبان ارتباط ما با کشورهای دیگر باشد.

شالویی در ادامه در پاسخ به اینکه تنها توجه باید به فرامرزها باشد، یا قرار است شیوه نامه خاصی برای توجه به این زبان در داخل کشور تهیه می شود، ابراز داشت: در حال مهیا کردن طرح نامه ای هستیم تا در بخش های مختلف و متعدد از آن بهره مند شویم.

وی گفت: اولین موضوعی که در طرح نامه برای زبان فارسی مورد توجه است، صیانت از زبان فارسی است، اینکه از زبان فارسی در برابر زبان های بیگانه حفاظت کنیم. مسئله دوم حمایت است. باید از زبان فارسی حمایت هایی صورت گیرد و کسانی را که در حوزه تقویت زبان فارسی تلاش می کنند، مورد حمایت قرار دهیم و دستگاه های مرتبط را بسیج کنیم. موضوع سوم هدایت است، اگر همه آموزه ها و تعالیم را روشمند ارائه دهیم تاثیر، تثبیت و نقش آفرینی آنها می تواند تاثیرگذار باشد. نکته چهارم، گسترش و تقویت است. از این رو همه موارد فوق در طرح نامه در حال بررسی است. این طرح نامه برای تمام مقاطع سنی و مراکز عمومی و دستگاه های مختلف که می توانند فعالیت هایی برای زبان فارسی داشته باشند، آماده می شود.

وی اضافه کرد: مهم ترین اولویت در این طرح، توجه داخلی به زبان فارسی است. این طرح پس از آماده شدن به وزیر ارشاد و برخی مسئولین ارائه خواهد شد و ابتدا در دستگاه هایی چون خود وزارت ارشاد، صدا و سیما و حوزه هنری و ارکان دیگر جامعه اجرایی می شود.

محمود شالویی دانش آموخته علوم حوزوی و دارای تحصیلات عالی دانشگاهی در رشته ادیان و عرفان تطبیقی است. شالویی از دوره نوجوانی به حوزه شعر و ادب فارسی ذوق وافر داشت و از همین روی اشعار بسیاری از مثنوی معنوی را به حافظه خویش سپرد و در این باره هم به بررسی و پژوهش پرداخت.

محمود شالویی کتابی هم تحت عنوان مولانا و وحدت ادیان دارد؛ از آثار دیگر شالویی می توان به کتاب من مسلمانم اشاره کرد که شرحی بر گزیده ای از اشعار سهراب سپهری به دو زبان فارسی و انگلیسی (نشر انجمن مفاخر ملی ایران) است.

همچنین شماری از منشورات موزه هنرهای معاصر تهران نظیر تجدید چاپ کتاب شاهکارهای نگارگری، کتاب جلوه هایی از آثار هنرمندان بزرگ جهان، کتاب دوسالانه یازدهم عکاسی و ... تحت نظارت و با مقدمه ای از وی منتشر شدند.

او اواخر هفته گذشته از سوی سیدعباس صالحی به عنوان مشاور وزیر در حوزه پاسداشت زبان فارسی منصوب شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
شاید برای نویسندگان، شاعران و اهالی ادبیات این سوال مطرح باشد که برای برگزاری یک جلسه نشست در فرهنگسراهای پایتخت چقدر باید هزینه کنند در این گزارش به این موضوع پرداخته ایم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۶ سایت های دیگر : فرهنگ امروز

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گزارش های متعددی در رابطه با کاهش برنامه های ادبی فرهنگسراهای سطح تهران به گوش می رسد و همین موضوع باعث شد تا به سراغ فرهنگسراهای پایتخت برویم و علت کاهش فعالیت های ادبی و کتابی این مراکز را بررسی کنیم.

در جمع آوری اطلاعات اولیه متوجه شدیم که برخی فرهنگسراها برای برگزاری جلسات رونمایی یا نقد و بررسی کتاب، هفت خوانی برای برگزاری این دست نشست ها تعریف کرده اند که اغلب نویسنده یا انجمن یا ناشر هنگام روبه رو شدن با این موانع از برگزاری چنین برنامه هایی به کلی پشیمان می شود.

بدون شک با توجه به فعالیت 35 فرهنگسرای وابسته به شهرداری، بررسی فعالیت های همه این فرهنگسراها کار دشواری است، در این گزارش 6 فرهنگسرا در نقاط مختلف شهر را به عنوان جامعه هدف درنظر گرفتیم و به سراغ آن ها رفتیم تا به جمع آوری اطلاعات بپردازیم. در این مرحله فرهنگسراهای ارسباران، ابن سینا، اندیشه، فردوس، بهمن و خاوران انتخاب شدند.

در گام نخست به سراغ برنامه های کتابی این فرهنگسراها رفتیم تا متوجه شویم که در بازه زمانی یک ماهه (یک تیرماه تا یک مردادماه) این واحدهای فرهنگی تا چه میزان به کتاب و کتابخوانی پرداخته اند.

فرهنگسرای ارسباران:
- برنامه کتاب پارک
-خانه ترانه
-ویژه برنامه روز ادبیات کودک و نوجوان
-خوانش نمایشنامه خواستگاری چخوف
-کارگاه نویسنده کودک، کودک نویسنده
-رونمایی از مجموعه کتاب های شهدای مدافع حرم ارتش
-عصر شعر و ترانه

همچنین آنگونه که در فهرست برنامه های این فرهنگسرا آمده در شرایط فعلی کارگاه های حافظ شناسی و شاهنامه خوانی ، زندگی با مولانا، امروز و فرداها ، حافظ خوانی در رسانه ، کارگاه داستان نویسی ، شناخت مولانا ، شعر و ترانه و ادبیات کلاسیک ایران برگزار می شود.

فرهنگسرای ابن سینا :
-شب شعر ترانه مهر
-رونمایی رمان تابستان خیس
-کارگاه های خوانش و نقد و بررسی کتاب
-سلسله نشست های خانوادگی شاهنامه خوانی و استعدادیابی نقالی گنج سخن
-کارگاه های شاهنامه خوانی کودکان با عنوان حکیم سخن

همچنین این روزها کارگاه داستان نویسی مقدماتی و پیشرفته در این فرهنگسرای برگزار می شود.

فرهنگسرای ملل :
-دوشنبه های هنر و شاهنامه در فرهنگسرای ملل
-یکشنبه های داستان

در این فرهنگسرا کارگاه های داستان نویسی کودک و ادبیات ، داستان نویسی بزرگسال مقدماتی ، و داستان نویسی بزرگسال پیشرفته برگزار می شود.

فرهنگسرای اندیشه :
-خوانش کتاب طهرون، خاطرات آقاجان و قصه های کوتاه
- خوانش کتاب دلتنگ نباش
-آیین معرفی کتاب روایت رهبری
-نشست کوتاه با داستان

در این فرهنگسرا کارگاه های داستان نویسی (مقدماتی تا پیشرفته) ، شاهنامه خوانی ، حافظ خوانی ، نقد داستان ، ویراستاری و عروض و قافیه برگزار می شود.

فرهنگسرای فردوس :
-قصه خوانی کودکان
-شعرخوانی و نقد و بررسی اشعار در کانون ادبی ترنم یاس
-قصه گویی برای کودکان در زیر گنبد کبود کتابخانه فردوس
-خوانش نمایشنامه کاکتوس
-محفل ادبی حافظ خوانی
-خوانش اثر هوشنگ مرادی کرمانی در پاتوق کتاب
-شب شعر رضوی همزمان با دهه کرامت
-محفل ادبی شعر و ترانه
-شاهنامه خوان با شاهنامه پژوه برتر کشور
-برگزاری محفل طنز نیشخند
-نقد و بررسی کتاب دروازه مردگان و دیدار حمیدرضا شاه آبادی
-محفل ادبی مثنوی خوانی در فرهنگسرای فردوس
-بررسی کتاب خانه ی بی سقف و دیدار با سیمین عیوض زاده

در این فرهنگسرا کارگاه داستان نویسی در دو مقطع کودک و نوجوان و بزرگسال برگزار می شود.

فرهنگسرای بهمن :
-برگزاری ویژه برنامه ادبیات کودک و نوجوان
-ویژه برنامه کودک و شاهنامه

در این فرهنگسرا نیز مثل فرهنگسراهای دیگر کارگاه داستان نویسی در سطوح مختلف برگزار می شود.

فرهنگسرای خاوران :
-برپایی کارگاه قصه گویی خلاق
-شنبه ها با کتاب در مجتمع شهیدان جعفری نژاد
-شب شعرهای ماندگار به میزبانی خانه فرهنگ شهید ملکان
-طرح اهدا و مبادله کتاب با عنوان اهدای دانایی
-مسابقه کتابخوانی دخیل عشق در مجتمع شهیدان جعفری نژاد
-شب شعرهای ماندگار به مناسبت بزرگداشت میلاد امام رضا (ع)
-شب شعرهای ماندگار به مناسبت شهادت امام صادق(ع) در ملکان

در این فرهنگسرا نیز سه کارگاه داستان نویسی ، نقد کتاب و آئین نگارش برگزار می شود.

آمار برنامه های کتابی این شش فرهنگسرا که تقریبا جزو فعال ترین فرهنگسراهای پایتخت هستند، نشان می دهد که پرداختن به برنامه های کتابی در راستای رفع تکلیف انجام می شود. یعنی برنامه هایی که مستقیما به نقد و بررسی کتاب های منتشر شده بپردازد. البته در بیشتر این فرهنگسراها برنامه های سینمایی و نمایشی بسیار چشمگیر و با قدرت دنبال می شود که بدون شک این نگاه به نگاه کلی جامعه به مقوله هنر برمی گردد.

مجوز ارشاد برای ما قابل قبول نیست!
با بررسی برنامه های فرهنگسراها متوجه شدیم که نویسنده یا شاعر یا مترجم نباید از فرهنگسراهای سطح شهر توقع داشته باشد که با او تماس بگیرند و برای اثرش جلسه رونمایی یا نقد و بررسی برگزار کنند. بنابراین یا خودش یا ناشرش یا یکی از انجمن های ادبی فعال باید پا پیش بگذارند و برای گرفتن مجوز اقدام کنند. در نخستین مراجعه به فرهنگسراها به شما می گویند که برای برگزاری نشست، کتاب شما باید به سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران برود و در آنجا بررسان کتاب را بخوانند و بررسی کنند که آیا کتاب شما شرایط لازم برای برگزاری یک نشست را دارد یا خیر. هنگام شنیدن این موضوع خواستم به نیمه پر لیوان نگاه کنم و پیش خودم گفتم که چه کار جالبی؛ قطعا کارشناسان کتاب را می خوانند و اگر این کتاب از نظر محتوایی ضعیف باشد، قبول نمی کنند؛ اما در پرس وجو های تکمیلی متوجه شدم که دوستان کارشناس به کیفیت کتاب کاری ندارد و کتاب را بررسی می کنند تا خدایی نکرده در محتوای کتاب مشکل ارزشی وجود نداشته باشد. حال سوال این است که وقتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولی حوزه کتاب به اثری مجوز می دهد و این اجازه را صادر می کند که کتاب در سطح کشور توزیع شود، چه کسی این اجازه را به شهرداری تهران داده تا برای اهل قلم تصمیم بگیرد که کتاب شان صلاحیت لازم را دارد یا خیر! با در نظر گرفتن این موضوع، آیا بعد از گذشت چند دهه از انقلاب اسلامی زمان آن نرسیده که نهادها دست از موازی کاری بردارند و پا در کفش دیگران نکنند تا به این شکل اجازه دهیم که هر کار از سوی سازمان مربوطه پیگیری شود؟ از همه این مباحث که بگذریم پروسه بررسی کتاب در شهرداری نیز روند جالبی دارد. برای مثال برخی فرهنگسراها معتقد هستند که طی سه، چهار روز برای شما مجوز می گیرند اما این پروسه در برخی فرهنگسراها به چند ماه هم می رسد.

چند می گیری جلسه برگزار کنی؟
بعد از اینکه کتاب مجوز بگیرد پا در خوان دوم می گذاریم و تازه مشکل اصلی شروع می شود؛ چراکه در این بازار بلبشو که ناشر علاقه چندانی به چاپ شعر و داستان ایرانی ندارد، اگر مولف موفق به دریافت حق التالیف هم شده باشد باید چیزی روی آن بگذارد و برای برگزاری یک جلسه ساده در این فرهنگسراها هزینه کند. برای اینکه بهتر متوجه شویم برای برگزاری این جلسات چقدر باید هزینه کنیم، به سراغ تک تک این فرهنگسراها می رویم تا شرایط موجود را بررسی کنیم.

فرهنگسرای ارسباران نخستین مقصد ما برای برگزاری یک جلسه نقد و بررسی بود. طی چهار روز در سه وعده صبح، ظهر و عصر با مرکز ادبی و روابط عمومی این فرهنگسرا تماس گرفتیم که متاسفانه هیچکس پاسخگوی ما نبود. سوال اینجاست که چرا کارمندان این دو بخش پاسخگوی ارباب رجوع نیستند و به چه دلیل به خود اجازه می دهند که چنین برخوردی با مخاطب داشته باشند برای صحت این موضوع می توانید شماره تماس این فرهنگسرا را از پایگاه اینترنتی فرهنگسرا تهیه کنید و با آن تماس بگیرید تا متوجه میزان پاسخگویی این فرهنگسرا باشید!

در گام دوم به سراغ فرهنگسرای ابن سینا رفتیم ؛ مسئولی که پاسخگوی تلفن ما بود در توضیح شرایط برگزاری جلسه نقد و بررسی کتاب گفت: ما دو سالن داریم که می توانید جلسه خود را در آن برگزار کنید اما این نکته را بگویم که 20 روز پیش از برگزاری جلسه باید کتاب را به ما بدهید تا بتوانیم مجوزهای لازم را تهیه کنیم. اگر کتاب تایید شود، اجاره سالن بزرگ در روزهای عادی ساعتی یک میلیون تومان و دو روز آخر هفته (پنجشنبه و جمعه) یک میلیون و 200 هزار تومان است. همچنین هزینه سالن کوچک از شنبه تا چهارشنبه ساعتی 240 هزار تومان و پنجشنبه و جمعه 275 هزار تومان است. البته قول می دهیم که جلسه شما را در فضای مجازی تبلیغ کنیم تا سالن پر شود.

با توجه به اجاره ساعتی سالن های این فرهنگسرا اگر فردی بخواهد در روزهای پنجشنبه و جمعه یک جلسه دو ساعته برگزار کند برای سالن بزرگ باید دو میلیون و 500 هزار تومان و برای سالن کوچک 500 هزار تومان هزینه کند؛ البته این هزینه جدا از پذیرایی و هزینه سخنران است.

اگر شما نمی توانید برای برگزاری جلسه نقد و بررسی اثر خود زیاد هزینه کنید، فرهنگسرای بهمن می تواند مکان مناسبی برای شما باشد؛ البته به شرط آنکه صبور باشید و زیاد برای این کار عجله نکنید. یکی از مسئولان این فرهنگسرا در تشریح شرایط برگزاری یک جلسه ادبی در این فرهنگسرا می گوید: اگر بخواهید جلسه را در کتابخانه برگزار کنید، یک پروسه دو سه ماهه دارد و در صورت تایید به صورت رایگان برای شما جلسه خواهیم گذاشت. البته ما جلسه نقد و بررسی نداریم و اینجا فقط می توانید جلسه رونمایی بگیرید.

در ادامه متوجه شدیم که اگر بخواهیم جلسه نقد و بررسی کتاب شعری یا داستان برگزار کنیم باید به سراغ مسئول بخش سالن ها برویم. برای تکمیل این جست وجو با یکی از مسئولان سالن های فرهنگسرای بهمن ارتباط برقرار کردیم که او در اعلام هزینه ها گفت: هزینه برگزاری جلسه در سالن کوچک سه میلیون تومان، سالن 400 نفره پنج میلیون تومان و برای سالن 1500 نفره 35 میلیون تومان است. البته به دلیل اینکه برنامه شما کتابی است، شاید تخفیف 20 - 30 درصدی هم به شما بدهند؛ اما شما مبنا را همان قیمت های اعلام شده در نظر بگیرید.

در قدم بعدی به فرهنگسرای خاوران مراجعه کردیم؛ مسئول سالن های این فرهنگسرا گفت که برای برگزاری یک برنامه دو ساعته در سالن 200 نفره باید دو میلیون تومان هزینه کنیم. وقتی از مسئول مربوطه سوال کردیم که سالن ارزان تری ندارد، در پاسخ گفت که به مسئول سالن اجتماعات مراجعه کنید. برای ادامه روند گزارش با مسئول سالن اجتماعات نیز تماس گرفتیم که در جواب گفت: ویدئو پروژکتور و تهویه سالن اجتماعات خراب است و شما برای نقد و بررسی بهتر است که سالن فرهنگ (سالن 200 نفره) را بگیرید.

هزینه برگزاری در فرهنگسرای ملل رایگان است اما اگر نویسنده یا شاعر مطرحی نباشید، بعید است که بتوانید نظر کارشناسان این فرهنگسرا را جلب کنید. برای برگزاری جلسه نقد و بررسی در این فرهنگسرا باید 10 روز زودتر کتاب را تحویل فرهنگسرا دهید؛ چراکه پروسه گرفتن مجوز 10 روز طول می کشد. بعد از آن می توانید در جلسه یکشنبه های نقد کتاب این فرهنگسرا که هر یکشنبه از ساعت 16 تا 18 برگزار می شود، وقت بگیرید و در صورت تایید دبیر این بخش، جلسه نقد و بررسی کتاب خود را برگزار کنید.

در آخرین قدم به سراغ فرهنگسرای اندیشه رفتیم که مسئول این فرهنگسرا در پاسخ به درخواستم، تعداد مهمانان حاضر در نشست را جویا شد، که در جواب گفتم: حدود 50 نفر. او در ادامه گفت: ما سالن 120 نفره داریم که هزینه آن برای یک سانس سه ساعته یک میلیون و 500 هزار تومان است. البته اگر جلسه در روز های وسط هفته باشد، کمی تخفیف هم می دهیم.

در ادامه به مسئول سالن ها توضیح دادم که سالن 120 نفره برای نقد و بررسی کتاب زیادی بزرگ است که در جواب گفت: اگر کمتر بخواهید که باید کلاس بگیرید. اگر مهمان کم دارید با فرهنگسرای رسانه تماس بگیرید شاید آنجا کلاس کوچکی داشته باشند که به درد شما بخورد.

با اینکه کار جمع آوری اطلاعات برای ما تمام شده بود؛ اما در راستای توصیه ایشان با فرهنگسرای رسانه تماس گرفتم و متوجه شدم که برای اجاره هر سانس سالن 60 نفره باید 400 هزارتومان هزینه کنیم.

یکی از کارکردهای فرهنگسراها ایجاد محیط فرهنگی و ارزان قیمت برای شهروندان است که قیمت های اعلام شده از سوی برخی فرهنگسراها نشان می دهد که روی ارزان بودن خدمات فرهنگسراها به اهالی قلم چندان نباید حساب کرد و اگر نویسنده یا شاعری هوس برگزاری نشست نقد و بررسی یا رونمایی به سرش زد باید حق التالیف چاپ اول و دوم کتابش را برای این موضوع کنار بگذارد.

به یک کارشناس برای بررسی کتاب نیازمندیم
اگر فکر می کنید که بعد از صدور مجوز و اجاره سالن، فرهنگسرا برای شما منتقد یا کارشناس پیدا می کند، سخت در اشتباه هستید و این موضوع نیز مثل پذیرایی پایان مراسم بر عهده شماست. مسئول یکی از این فرهنگسراها در پاسخ به این درخواست که من منتقد نمی شناسم، گفت: اگر قرار باشد که ما منتقد دعوت کنیم، هزینه هر منتقد 300 هزار تومان می شود. البته اگر چهره های مطرح مد نظر شما باشد، باید بیشتر هزینه کنید. حال اگر فرهنگسرای مد نظر شما سخنران نداشت می توانید در فضای مجازی به دنبال این افراد بگردید. برای مثال این روزها آگهی سفارش سخنران در نرم افزارهای درج آگهی بسیار رایج است؛ درست مثل تصویر زیر.

حرف آخر...
در پایان باید گفت که اگر فردی با یک کتاب ارزشمند اما غیرمطرح تمایلی برای برگزاری جلسه ای کتابی در یکی از فرهنگسرای پایتخت داشته باشد، باید چند میلیونی هزینه کند و این موضوع مغایرت دارد با موضوع حمایت از هنرمندان جوان و آینده دار که یکی از اهداف تاسیس فرهنگسراهاست.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
موسسات مدیریت جمعی از سوی پدیدآورندگان آثار ادبی و هنری (اعضای خود) مسئولیت پیگیری و رصد میزان استفاده از آثار صدور مجوز بهره برداری از آثار و دریافت حق و تکلیف طرح شکایت و دریافت خسارت را به عهده دارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۶

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)؛ حامد سهرابی، مدیرکل دفتر حقوقی و مالکیت فکری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در یادداشت خود درباره لایحه حمایت از مالکیت فکری به نقاط قوت این لایه پرداخته و پیش بینی تاسیس موسسات مدیریت جمعی را از جمله نو آوری های این لایحه می داند. متن این یادداشت را در ادامه می خوانید:

تاسیس موسسات مدیریت جمعی برای پیگیری حقوق مالکیت معنوی
لایحه حمایت از مالکیت فکری در راستای عمل به الزامات قانونی ازجمله بند الف ماده 45 قانون برنامه چهارم توسعه مبنی بر طراحی و استقرار کامل نظام جامع حقوق مالکیت معنوی ملی و بین المللی و پیش بینی ساختارهای اجرایی لازم بند واو ماده 104 قانون برنامه پنجم توسعه مبنی بر ایجاد همسویی قوانین و مقررات بخش تجاری کشور با قوانین و مقررات اتحادیه های منطقه ای و بین المللی ازجمله سازمان تجارت جهانی و بند 2 راهکارهای اجرایی ارتقاء علم و فناوری کشور مصوب 1382 شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور و تبصره های آن با هدف تقویت حمایت از پدیدآورندگان آثار ادبی و هنری در سال 1390 به دولت ارائه شده و پس از سه سال بررسی در کمیسیون های فرعی و اصلی دولت در سال 1393 برای طی تشریفات قانونی به مجلس شورای اسلامی ارسال شد.

در تدوین این لایحه که هم اکنون در مجلس شورای اسلامی در انتظار بررسی و تصویب است، تلاش شده قوانین حوزه حقوق مالکیت ادبی و هنری منسجم شود. در حال حاضر در حوزه ادبی و هنری قوانین متعدد و مقررات پراکنده در قوانین دیده می شود و بخشی به تعاریف واژگان و اصطلاحات فنی به کار رفته در این لایحه اختصاص یافته که بدون تردید در مرحله اجرا به خصوص به قاضی و بازپرس کمک خواهد کرد.

ذکر مصادیق جدیدی از حقوق مادی در راستای حمایت بیشتر به ویژه برای هنرمندان مجری و همچنین ارائه تعریف از هر یک از مصادیق حقوق معنوی اختصاص مقررات این فصل به استثنائات حوزه ادبی و هنری ازجمله برای اشخاص ناتوان مانند نابینایان به منظور ایجاد توازن بین حق دسترسی به دانش و حق مالکیت ادبی هنری و همچنین پیش بینی ضمانت اجرای مدنی و کیفری موثر و مناسب و اقدامات موقت و تامینی و گمرکی از نکات مثبت این لایحه است.

پیش بینی تاسیس موسسات مدیریت جمعی از نوآوری های این لایحه است که به پدیدآورندگان آثار ادبی و هنری در مدیریت و پیگیری حقوق قانونی شان بسیار کمک خواهد کرد. موسسات مدیریت جمعی که در برخی از کشورها سابقه یکصد ساله دارند از سوی پدیدآورندگان آثار ادبی و هنری (اعضای خود) مسئولیت پیگیری و رصد میزان استفاده از آثار صدور مجوز بهره برداری از آثار و دریافت حق و تکلیف طرح شکایت و دریافت خسارت را به عهده دارند.

با توجه به مزایای لایحه حمایت از مالکیت فکری که به آن ها اشاره شد امید است که با نگاه مثبت نمایندگان مجلس شورای اسلامی این لایحه که یکی از مطالبات جدی هنرمندان و نویسندگان و دیگر پدیدآورندگان است هر چه سریعتر جامه قانونی به تن پوش شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
با پایان یافتن طرح تابستانه کتاب98 که با شعار کتاب، همنشین دلنشین از 25 تیرماه در استان ها و 27 تیر در شهر تهران اجرا شد، 11میلیارد و 150 میلیون و 848 هزار و 52 تومان کتاب به فروش رفت.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقل از روابط عمومی موسسه خانه کتاب، با پایان یافتن طرح تابستانه کتاب98 که با شعار کتاب، همنشین دلنشین در بازه زمانی 10 و 8 روزه در استان ها و شهر تهران در سراسرکشور اجرا شد، 11 میلیارد و 150 میلیون و848 هزار و 52 کتاب به فروش رفته است.
طرح تابستانه کتاب98 در 31 استان و با مشارکت 628 کتابفروشی دارای فروش اجرا شد و در این مدت 384 هزار و 131 نسخه کتاب از سوی 98 هزار و 765 نفر خریداری شده است. این در حالی است که در طرح تابستانه کتاب 97 که از 30 مردادماه تا 5 شهریور در تهران و 8 شهریور در سایر شهرها برگزار شد، 258 هزار و 782 نسخه کتاب از سوی76386 خریدار به مبلغ62 میلیارد و 491 میلیون و 884 هزار و 621 ریال خریداری شد.
از بین651 کتابفروشی عضو در طرح تابستانه کتاب 98، 496 کتابفروشی در مراکز استان و 155 کتابفروشی در شهرستان ها کتاب های تالیفی را با یارانه25 درصدی و کتاب های ترجمه را با یارانه 15 درصدی عرضه کردند.
در بین 31 استان شرکت کننده در طرح تابستانه کتاب98، استان تهران با 95 کتاب فروشی در صدر قرار دارد و پس از آن، استان اصفهان با 79 کتاب فروشی و خراسان رضوی 68 با کتاب فروشی در رده های بعدی طرح تابستانه کتاب 98 قرار گرفته اند. همچنین قم با 59 کتابفروشی، فارس با 34 کتابفروشی، کردستان با 33 کتابفروشی، آذربایجان شرقی با 26 کتابفروشی، مازندران با 23 کتابفروشی و گیلان با 21 کتابفروشی در این طرح شرکت کرده اند.
در یازدهمین دوره اعطای یارانه از طریق کتابفروشی ها، استان خراسان رضوی با 68 کتابفروشی فعال خود توانست با 51 هزار و 626 نسخه کتاب در صدر پرفروش ترین استان بر اساس کتاب قرار بگیرد و استان اصفهان با 79 کتابفروشی و با فروش 50 هزار و 401 نسخه کتاب رتبه دوم پرفروش ترین استان ها بر اساس تعداد را به خود اختصاص دهد. همچنین، استان تهران با مشارکت 95 کتابفروشی و فروش 49 هزار و 913 نسخه کتاب، رتبه سوم طرح تابستانه کتاب98 در این بخش را از آن خود کرد.
استان تهران با فروش یک میلیارد و 669 میلیون و 675 هزار و 848 تومان، استان اصفهان با فروش یک میلیارد و 507 میلیون و 918 هزار و 657 هزار تومان و خراسان رضوی با فروش یک میلیارد و 390 میلیون و 26 هزار و 356 تومان در صدر پرفروش ترین استان های طرح تابستانه کتاب 98 بر اساس مبلغ فروش قرار گرفتند.

کتابفروشی های رشد شعبه نادری از اهواز ، کتابفروشی دنیای کتاب از قم و کتابفروشی پردیس کتاب از مشهد به ترتیب با فروش 12064، 9918 و 9522 نسخه کتاب در صدر پرفروش ترین کتابفروشی طرح تابستانه کتاب98 بر اساس تعداد کتاب قرار گرفته اند اما کتابفروشی های استان تهران نتوانستند در بین 10 کتابفروشی پر فروش بر اساس تعداد کتاب جایگاهی را کسب کنند.
در طرح تابستانه کتاب98 علاقه مندان و خریداران کتاب می توانستند با همراه داشتن کارت ملی تا سوم مرداد ماه به کتابفروشی های عضو طرح مراجعه و از یارانه 15تا 25 درصدی خرید کتاب در این طرح تا سقف یکصد و بیست هزار تومان برخوردار شوند.

5 مرداد 1398 16:09

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
خبرگزاری میزان- رئیس اتحادیه واردکنندگان کاغذ و مقوا گفت: ثبات قیمت کاغذ طی روز های اخیر ریشه در تدابیر اندیشیده شده در دولت دارد، وزارت صمت تلاش کرده تا با کاهش موانع بر سر راه واردات کاغذ و مقوا قیمت را به تعادل نزدیک کند.

تاریخ انتشار: 08:40 - 06 مرداد 1398

- کد خبر: 536558

حسن میرباقری رئیس اتحادیه واردکنندگان کاغذ و مقوا در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان با اشاره به علل ثبات بازار کاغذ گفت: ثبات قیمت کاغذ طی روز های اخیر ریشه در تدابیر اندیشیده شده در دولت دارد، وزارت صمت تلاش کرده تا با کاهش موانع بر سر راه واردات کاغذ و مقوا قیمت را به تعادل نزدیک کند.

وی در خصوص کاهش قیمت کاغذ تحریر ابراز کرد: کاهش قیمت کاغذ تحریر منوط به تصمیاتی است که در دو وزارتخانه صمت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گرفته می شود دارد، زیرا بخشی از کاغذ تحریر که به انتشاراتی ها داده می شود از سوی وزارت ارشاد و با ارز 4200 تومانی بوده است و بخشی از کاغذ و مقوا نیز از سوی وزارت صمت و با کمک ارز نیمایی به وارد کنندگان اختصاص پیدا می کند.

رئیس اتحادیه واردکنندگان کاغذ و مقوا با تاکید بر حرکت بخش خصوصی در کنار بخش های دولتی اظهار کرد: تصمیمات دولت تاثیر فراوانی بر بازار کاغذ دارد. عدم دخالت دولت در قیمت گذاری طی چند ماه اخیر سبب شده عرضه و تقاضا در کشور به سطح مطلوبی برسد و این امر ثبات و کاهش قیمت برخی اقلام کاغذ و مقوا در بازار به دنبال داشته است.

رئیس اتحادیه واردکنندگان کاغذ و مقوا بیان کرد: مشخص شدن متولی اصلی حوزه کاغذ به دو نرخی بودن این کالا پایان خواهد داد. در عین حال باید توجه داشت که افزایش نیاز کاغذ با نزدیک شدن به مهر ماه می طلبد تا تدابیری اندیشیده شود تا ثبات بازار حفظ شود.

میرباقری به برنامه های تاثیرگذار بر روند قیمت کاغذ اشاره و خاطرنشان کرد: تامین ارز از سوی بانک مرکزی یکی از اقداماتی است که موانع پیش روی واردات را کاهش می دهد و شرایط را برای ورود کاغذ در بازار فراهم می کند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
ایجاد سامانه اینترنتی پست کتاب امکان قابل توجهی برای آن ها به شمار می آید اما کاهش تخفیف ها و تاخیر در ثبت کتاب ها در سامانه از نقدهای است که بر این سیستم وارد می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۶

محمد میرزایی مدیر فروشگاه نشر هاجر در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) ، درباره محاسن همکاری با سامانه اینترنتی پست کتاب بیان کرد: یکی از مهم ترین مزایایی که این سامانه در پی دارد این است که ناشر در هر زمانی می تواند مرسوله های پستی را ثبت کند و محدودیتی برای زمان ارسال کتاب وجود ندارد.

وی افزود: یکی دیگر از مزایای سامانه اینترنتی پست کتاب، ارائه تخفیف است که البته چند درصدی نسبت به قبل کاهش داشته است. اوایل می توانستیم از 40درصد تخفیف برخوردار شویم اما اکنون فکر می کنم بین 25 تا 30 درصد تخفیف می دهند.

تاخیر در ثبت کتاب در سامانه
میرزایی به مراحل مختلف ثبت در سامانه اینترنتی پست کتاب اشاره کرد و گفت: صرفه جویی در زمان ارسال را نیز باید جزو محاسن این سامانه به حساب بیاوریم؛ در حال حاضر مراحل مختلف پست کتاب از جمله ثبت مرسوله و دریافت بارکد و آماده سازی، زمان زیادی از ناشر نمی گیرد.

مدیر فروشگاه نشر هاجر درباره معایب سامانه اینترنتی پست کتاب نیز بیان کرد: متاسفانه یکی از معایب این سامانه این است که ثبت کتاب در اداره پست، با یک روز تاخیر صورت می گیرد. همچنین گاهی وقت ها نیز سایت دچار اختلال شده و دسترسی به آن دشوار می شود.

وی اضافه کرد: گاهی نیز پیش می آید در پوشه مربوط به فایل های آماده ارسال، آثاری قرار داد که پیش از این ارسال شده است و این نشان می دهد رسیدگی به سایت در برخی از مواقع، ضعیف است.

تفویض کارها به ناشران
رضا جیران پور، مدیر انتشارات زبان مهر نیز درباره سامانه پست کتاب به خبرنگار ایبنا گفت: انتشارات ما روزانه 15 تا 20 مرسوله کتاب را از طریق سامانه اینترنتی پست کتاب، به مناطق مختلف کشور ارسال می کند.

وی در مورد هزینه های این طرح گفت: هزینه های پست گران تر از سابق شده است؛ ما پیش از این 40 درصد تخفیف دریافت می کردیم اما در حال حاضر این تخفیف نزدیک به 20 تا 25 درصد است.

جیران پور همچنین افزود: یکی از مشکلات این طرح این است که بسیاری از کارها را به عهده خودمان گذاشته اند؛ در حال حاضر ما یک نیرو را برای این کارها گذاشته ایم؛ کارهایی که پیش از این در اداره پست انجام می شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
معاون نظارت بر چاپ قرآن سازمان دارالقرآن الکریم می گوید: برخی ناشران با اینکه برای انتشار قرآن، کاغذ با ارز دولتی دریافت می کنند اما قرآن را گرانتر از حد معمول آن عرضه می کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۶

خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، قصه گرانی کاغذ و تاثیراتی که بر صنعت نشر گذشته، به بازار کتاب های مذهبی و چاپ قرآن کریم هم رسیده است و آنگونه که احمد حاجی شریف، معاون نظارت بر چاپ قرآن سازمان دارالقرآن الکریم می گوید و بر آن تاکید دارد، گرانی کاغذ در بازار نشر ایران روی چاپ قرآن کریم تاثیرگذار بوده به گونه ای که برخی از ناشران مذهبی با وجود دریافت کاغذ با ارز دولتی تخلف می کنند و قرآن کریم را که اساسا حق التالیفی هم ندارد، با چندین برابر قیمت تمام شده به مخاطبان عرضه می کنند.

حاجی شریف از شاگردان استاد محمدتقی مروت است که علاوه بر سابقه جلسه داری قرآن، سال ها نیز مسئولیت نظارت بر چاپ و نشر قرآن را عهده دار است. او در گفت وگویی که با خبرگزاری ایبنا داشته بر لزوم نظارت بر وضعیت بازار چاپ و عرضه قرآن کریم از سوی متولیان فرهنگی تاکید داشته است.

معاون نظارت بر چاپ قرآن سازمان دارالقرآن الکریم در گفت وگو با خبرنگار ایبنا ضمن ارائه گزارشی از روند نظارت بر چاپ و نشر قرآن که از سال 64 از سوی سازمان دارالقرآن آغاز شده است، گفت: معاونت نظارت بر چاپ و نشر قرآن یکی از معاونت های سازمان دارالقرآن کریم است و سازمان دارالقرآن حوزه تخصصی قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی محسوب می شود، از سال 1365 تا پایان سال 1397 تعداد مجوزهای چاپ که از ظرف سازمان دارالقرآن صادر شده دو هزار و 472 مجوز برای تیراژ 167 میلیون و 8 هزار و 670 جلد و اجزایی که در این مدت مورد بررسی قرار گرفته، 349 هزار و 284 جزء قرآن کریم بوده است.

او اظهار کرد: با توجه به اینکه از قرآن در مساجد و هیئات مذهبی بیشتر استفاده می شود و اصولا در مساجد هم طرح تلاوت نور اجرا می شود به این صورت که معمولا بعد از نماز یک صفحه قرآن تلاوت می شود، به همین منظور قرآن های مستعمل شده باید جایگزین شوند. از جمله مشکلاتی که در این راستا وجود دارد، گرانی قیمت کاغذ و اجناس چاپ و غیره است.

حاجی شریف مشکل عمده بازار نشر کتب قرآنی را مربوط به عدم نظارت کافی عنوان کرد و گفت: متاسفانه شاهد هستیم که برخی ناشران کتب دینی و فرهنگی را با پنج برابر قیمت تمام شده بفروش می رسانند که البته هزینه مربوط به حق تألیف را دلیل این گرانی عنوان می کنند اما درباره قرآن، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه که حق تألیف ندارند نیز شاهدیم که با دو برابر قیمت و حتی بیشتر بفروش می رسد در حالیکه هر جلد قرآن که با کاغذ دولتی چاپ می شود قیمت تمام شده آن برای ناشر 10 هزار تومان است و باید با قیمت 14 هزار تومان بفروش برسد اما با قیمت 20 تا 30 هزار تومان عرضه می شود.

او ادامه داد: ما از ناشری که کاغذ دولتی برای چاپ قرآن دریافت می کند، تعدادی قرآن به منظور ارسال به مناطق محروم درخواست کردیم که هرجلد را 22 هزار تومان قیمت گذاری کرده بود. این موارد باید از سوی مسئولان مورد نظارت و پی گیری قرار گیرد. اکنون سازمان دارالقرآن سه کتاب در دست چاپ دارد و با دریافت 500 بند کاغذ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعدادی قرآن چاپ خواهد کرد که قیمت درج شده در کتاب های فرهنگی، دو برابر و نیم قیمت تمام شده و با 40 درصد تخفیف بفروش می رسد. قرآن های چاپ شده نیز با سود بسیار اندک در اختیار متقاضیان قرار می گیرد که این قرآن ها بزودی عرضه خواهند شد و می توانید قیمت آن ها را از فروشگاه سازمان رصد کنید. در ارتباط با مراکز دیگر نیز می توان به همین روش عمل کرد.

حاجی شریف تصریح کرد: اگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اسامی ناشرانی را که برای انتشار قرآن در ماه های اخیر کاغذ به قیمت ارز دولتی دریافت کرده اند و اعلام وصول نیز داشتند، معرفی کنند، با مراجعه به این ناشران، و درخواست چندین جلد قرآن متوجه می شوید که قرآن ها به قیمت آزاد بفروش می رسد و نظارتی نیز بر کار آن ها وجود ندارد.

او بیان کرد: برخی ناشران برای چاپ قرآن کاغذ با ارز دولتی دریافت می کنند و همانطور دست نخورده در بازار آزاد بفروش می رسانند و همین امر موجب کاهش چاپ و همچنین کمبود قرآن شده است.

این خادم القرآن همچنین درباره با ترجمه های قرآن که از زمان قبل از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون صورت گرفته است، گفت: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، تعداد ترجمه های قرآن خیلی کم بود اما بعد از انقلاب تعداد ترجمه های قرآن زیاد شد ولی نظارتی بر کیفیت ترجمه های قرآن وجود نداشت، چندسالی است که کیفیت ترجمه های قرآن مورد توجه قرار می گیرد اما هنوز تا رسیدن به کیفیت واقعی در زمینه ترجمه آیات کلام وحی، فاصله داریم.

او تاکید کرد: فردی که مترجم قرآن است باید ویژگی هایی داشته باشد، از جمله اینکه باید مسلط به تفسیر و تاریخ قرآن و شأن نزول آیات باشد، همچنین فردی که می خواهد ترجمه قرآن را بنویسد باید با بیش از 12 علم آشنا باشد، گاهی مشاهده می شود افرادی که انشاء خوب دارند با بررسی چند ترجمه شروع به نوشتن ترجمه قرآن می کنند، بنابراین باید میزان اطلاعات و آگاهی این افراد مورد ارزیابی قرار گیرد، سپس اجازه ترجمه قرآن به آن ها داده شود.

این خادم القرآن بیان کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ترجمه های خوبی انجام شده و بیش از 114 ترجمه فارسی کل قرآن موجود است البته ترجمه اجزاء قرآن خیلی بیشتر از این تعداد است و بیش از 35 ترجمه قرآن به زبان های آلمانی، سواحلی، کردی و فرانسوی و .... چاپ شده است.

حاجی شریف عنوان کرد: در حال حاضر بیش از 110 قرآن وجود دارد که توسط خوشنویسان ایرانی و تعدادی غیر ایرانی کتابت شده اند و از سال 1364 تاکنون به چاپ رسیده اند که در نوع خود بی نظیر است و در این مدت میلیون ها غلط از قرآن های آماده برای چاپ گرفته شده است.

او با اشاره به سایر مشکلات موجود در چاپ کتب دینی گفت: اگر چند کتاب حوزه دین را که در قرون گذشته چاپ شده، کنار بگذاریم، مشاهده می کنیم که کتاب های جدید در حوزه دین اکثراً کار جدیدی نیستند، مشابه همین مشکلات در حوزه ترجمه قرآن نیز به چشم می خورد. به نظر می رسد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با انجام وظیفه خود در زمینه نظارت بر ترجمه و نشر قرآن و سازمان دارالقرآن با نظارت بر متن عربی قرآن می توانند از بروز این آسیب جلوگیری کنند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
به گفته ابراهیم حیدری، تامین کتاب باشگاه های کتابخوانی در تعامل با برخی کتاب فروشی ها انجام می شود اما به جز هزینه مدرسان، به بودجه نیازی نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۶

خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)؛ چهارمین دوره جام باشگاه های کتابخوانی در حال برگزاری است و امسال نسبت به دوره های پیشین تعداد بیشتری از شهرستان ها در این پروژه شرکت کرده اند. تعداد بالای افرادی که برای آموزش در کارگاه های مخصوص آموزش تسهیلگری شرکت کرده اند و تعداد افرادی که به کمک آن ها در باشگاه های کتابخوانی شرکت خواهند کرد، موضوعی بود که ایبنا درباره آن با ابراهیم حیدری، رئیس دفتر مطالعات و برنامه ریزی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به گفت وگو پرداخت.

در هر دوره از جام باشگاه های کتابخوانی تعداد بالایی از افراد در دوره ها شرکت می کنند. چطور برای مدیریت این تعداد بالا تسهیل گر، برنامه ریزی می کنید؟
برگزاری جام باشگاه کودک و نوجوان به صورت ساختارمند و هم راستا با دبیرخانه در تهران و مرکز استان و دبیرخانه ای در شهرستان برگزار می شود. در سه سطح آموزش داریم: آموزش اساتید درتهران، نویسندگان حوزه کودک که در حوزه کودک کار کرده اند و مروج های کتابخوانی برجسته که در تهران، 16 ساعت آموزش دیده اند.

در مکاتباتی که با استان ها داشتیم، قرار شد که هر استان که راغب به شرکت در این دوره ها است به ما اعلام آمادگی کند تا بتوانیم تعداد شهرها و جدول زمانبندی را تهیه کنیم. آن ها به ما اعلام کردند که می خواهند کارگاه برای تسهیل گران شان در کدام تاریخ ها برگزار شود. تقریبا 33 استان و دو منطقه آزاد، اعلام آمادگی کردند و برای همه استان ها، جدول زمان بندی تنظیم کردیم. طبق برنامه آموزش های ما باید تا 20 مردادماه تمام شود. تا به امروز آموزش نزدیک 30 استان تمام شده است و برای آموزش، به 45 مرکز استاد فرستاده ایم. این مربیان

آموزش و اقدام های دیگر، هیچ کدام هزینه ای برای ما ندارد به جز مربیانی که از تهران می فرستیم. این کار کلا داوطلبانه و در حزوه مردمی است

پس از فراخوان اعلام می کنند که آیا در شهرستان خود تمایل به برپایی باشگاه کتابخوانی دارند. هرکس مانند مربیان، مسئولان مساجد و مهدکودک و ... که علاقه مند به تشکیل باشگاه های کتابخوانی باشد، می تواند برای برگزاری این باشگاه با تعداد 12 تا 15 عضو اقدام کند. اعضای باشگاه ما در سایت شبکه ترویج کتابخوانی ایران با کدملی ثبت نام می کنند. این فرایند آموزشی ما در شهرستان و روستایی است که به صورت زنجیری در هر روستا، آبادی و خیابان زنجیری و شاخه وار در همه نقاط کشور تشکیل و با کتابفروشی ها هماهنگ می شوند. کتابفروشی های علاقه مند به این همکاری هم در سایت خانه کتاب اعلام آمادگی می کنند.

ما در تهران طی فراخوانی اعلام کردیم که به تسهیل گر برای ثبت باشگاه آموزش می دهیم تا به تسهیلگران در باشگاه های دیگر استان ها آموزش دهند. تا به امروز آموزش تقریبا دو هزار شهر و روستا تمام شده و فقط سه یا چهار شهر و روستا باقی مانده است که به آن ها هم آموزش ارائه خواهد شد.

با این روند تعداد افراد آموزش دیده و افرادی که خواستار کتاب با تخفیف هستند، خیلی زیاد خواهد شد. آیا با کمبود بودجه مواجه نشدید؟
باشگاه های کتابخوانی اصلا به بودجه نیاز ندارند. به جز معلمانی که برای تدریس به تسهیل گران می آوریم، هیچ چیز نیاز به بودجه نداریم. معاونت فرهنگی یارانه 50 درصدی ارائه می دهد و هر کدام از اعضا تا سقف 60 هزار تومان می توانند خرید کنند؛ یعنی 30 هزار تومان را معاونت فرهنگی و 30 هزار تومان را شهرداری پرداخت می کند. بخشی از مخاطبان باشگاه کتابخوانی از این بودجه استفاده می کنند و بخشی هرگز برای استفاده از آن مراجعه نکرده اند. آموزش و اقدام های دیگر، هیچ کدام هزینه ای برای ما ندارد به جز مربیانی که از تهران می فرستیم، این کار کلا داوطلبانه و مردمی است.

بخش بزرگی از کار مردمی است، اما بخشی هم که مرتبط با تهیه کتاب است. آیاهیچ گاه با کمبود بودجه مواجه نبوده اید؟ آیا تا به حال نشده که شهر یا استانی با کمبود کتاب مواجه شود؟
در کتابفروشی ها گاه چنین مشکلی پیش می آید زیرا برخی از کتابفروشی ها عضو این طرح نشده اند. در بعضی از شهرستان ها کتاب کم است. از شرکت کنندگان در جام باشگاه کتابخوانی این شهرستان ها خواستیم تا کتاب های مورد علاقه خود را از کتابفرشی های

تسهیل گرانی که آموزش دیده اند، می توانند برای جمعیت چند میلیونی کودکان کشور، کارگاه کتابخوانی برگزار کنند. کارگاه آموزشی جام باشگاه کتابخوانی به عنوان زیرساخت است

استان های همجوار پیدا کنند. برخی هم برای تامین کتاب به تهران سفر می کنند. به همین دلیل در برخی از شهرستان ها برای تامین کتاب مشکل هایی داشتیم اما در مجموع این روند برای اعضا رضایت بخش بوده است. روشی که برخی از گروه ها برای مواجهه با کمبود کتاب پیدا کردند این بود که برای یک گروه که 35 نفر عضو دارد،چند نفری کتاب تهیه می کنند و میان اعضا تبادل کتابی وجود دارد. بعضی از این کتابخانه های عمومی در استان ها واقع است و یا در کانون پروش فکری. در این حوزه با سازمان ها و نهادها همکاری داریم، به صورتی که اعضای باشگاه های کتابخوانی می توانند کتاب مورد نظر خود را از کتابخانه امانت بگیرند.

در هر کدام از کلاس هایی که برای تسهیلگران برگزار می شود، بالای 30 نفر شرکت می کند، تعداد زیادی شهرستان در این حوزه فعالیت می کنند، که در نتیجه همه این ها تعداد بالایی باشگاه کتابخوانی، تسهیلگر و اعضا خواهد بود. آیا پرونده این تسهیلگران را دارید؟ آیا سال قبلی ها می توانند بدون گذراندن دوره آموزشی مجدد باشگاه کتابخوانی برگزار کنند؟
اسامی تمام این تسهیلگران در سایت خانه کتاب نوشته شده است. ما حدود 20 هزار باشگاه با 15 هزار مربی داریم که همه این ها در سایت خانه کتاب با عنوان مرجوان کتاب و کتابخوانی درج شده اند. این اطلاعات در سایت شبکه ترویج کتابخوانی ایران هم موجود است. اطلاعات و عکس فعالیت آن ها به صورت مرتب در سایت بارگذاری می شود. کارگاه ها و گزارش عملکردشان در سایت شبکه ترویج کتابخوانی درج می شود.

آیا تسهیلگرانی که برای مثال دو سال پیش آموزش دیده اند، می توانند به کار خود ادامه دهند یا آموزش مجدد می بینند؟
دانش این افراد مرور می شود؛ یعنی اگر شیوه جدیدی پیدا شود ما فراخوان می دهیم و دوستان مروری بر اطلاعات خود خواهندداشت، اما فردی که پارسال باشگاهی تشکیل داده است دیگر نیازی به آموزش ندارد. آن ها می توانند کارگاه های خود را برگزار کنند.

آیا در برنامه ها راهی برای کسب درآمد باشگاه ها دیده شده تا بتوانند با بودجه بیشتر فعالیت و برای مثال تعداد کتاب بیشتری تهیه کنند؟
آن هایی که مدرک باشگاه کتابخوانی می گیرند، می توانند با استفاده از مدرک خود کارگاه کتابخوانی برگزار کنند. کارگاه های ما همه رایگان است، در صورتی که آن ها می توانند برای جمعیت چند میلیونی کودکان کشور، کارگاه کتابخوانی برگزار کنند. کارگاه آموزشی جام باشگاه کتابخوانی به عنوان زیرساخت است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
پول های کثیف از راه آثار نمایشی وارد سینما شدند و حالا سر از جشن ها و جشنواره ها در آورده است پول هایی که تنها هدف شان تیشه زدن به ریشه سینماست
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۶

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ ورود پول های کثیف و سرمایه های مشکوک به سینما به اوایل دهه 90 بر می گردد زمانی که بابک زنجانی در فیلم های هیچ کجا هیچکس ، 13 و نقش نگار سرمایه گذاری کرد و سودای عکس انداختن با بازیگران و محبوب شدن در سر داشت.
داریوش باباییان تهیه کننده سینما در این باره می گوید؛ بیش از 100 فیلم نامه از کارگردانان و تهیه کنندگان مطرح سینما به دفتر بابک زنجانی رسیده بود و آن ها خواهان این بودند که روی فیلمنامه شان سرمایه گذاری شود، اما در جریان تولید فیلم نقش نگار که زنجانی تصمیم داشت از طریق آن در جامعه هنری محبوبیت پیدا کند دست وی رو و این فرد دستگیر شد.
زنجانی نخستین فردی بود که قصه پولشویی و سرمایه گذاری مشکوکش در هنر هفتم علنی شد، اما اوج بریز و بپاش در دنیای هنر به مجموعه تلویزیونی شهرزاد بر
می گردد زمانی که سیدهادی رضوی و محمد امامی خواستند با ساختن یک اثر هنری بر پولشویی های خود پرده بیندازند.
فصل اول مجموعه تلویزیونی شبکه نمایش خانگی به کارگردانی حسن فتحی و با نقش آفرینی چهره های نام آشنای سینما از جمله علی نصیریان، شهاب حسینی، ترانه علیدوستی، مهدی سلطانی سروستانی، فریبا متخصص، محمود پاک نیت و مصطفی زمانی تولید و عرضه شد.
قصه متفاوت و ساختار با کیفیت این مجموعه تلویزیونی نظر مخاطبان را به خود جلب کرد، اما رفته رفته مشخص شد پول این مجموعه تلویزیونی مشکوک است زمانی که فصل دوم شهرزاد کلید خورد، خبر جدایی تعدادی از عوامل و بازیگران به گوش رسید و دلیل آن شبهه دار بودن این پول اعلام شد، اما تعدادی از بازیگران و عوامل با علم به اینکه سرمایه ساخت این مجموعه نمایشی از صندوق ذخیره فرهنگیان و به شکل غیر قانونی تأمین شده در آن حضور پیدا کردند که همین امر انتقاد بسیاری از هنردوستان را در پی داشت.
مسأله پول های کثیف و سرمایه های مشکوک در سینما به شهرزاد خلاصه نشد و نام های دیگری هم به لیست پولشویان سینمایی اضافه شده است از فردی که صاحب آژانس هواپیمایی است و در اماکن مختلف عنوان کرده که علاقه مند است در سینما سرمایه گذاری کند تا جمعی از آقازاده ها و بیت کویین بازی که حالا هوس عکس انداختن با چهره های مطرح سینمایی به سرش زده، حتی بوی پول کثیف در مهمترین رویداد سینمایی کشور هم به مشام رسید. زمانی که تعدادی از فیلم ها نام همین چهره ها را به عنوان سرمایه گذار در عنوان بندی (تیتراژ) خودش داشتند و عده ای حتی گفتند بخشی از هزینه برپایی جشنواره فیلم فجر را یکی از همین افراد داده است.
مسأله پول های کثیف و مشکوک در سینما صدای بسیاری از هنرمندان را در آورده از علیرضا داوود نژاد و پرویز شیخ تادی تا جمعی از بازیگران که می گویند ورود سرمایه های مشکوک به سینما سبب بالا رفتن بی حد و مرز دستمزد برخی از بازیگران شده و بسیاری را هم از کار بیکار کرده است.
چندی پیش یک جشن مستقل سینمایی تلویزیونی برگزار شد و همه می گفتند یکی از همین چهره های مشکوک سرمایه گذار پشت این جشن قرار گرفته است بسیاری از فعالان فرهنگی معتقدند سرمایه های مشکوک به شکلی ساماندهی شده و با یک فکر و برنامه ریزی قبلی از سوی حتی برخی از سفارت خانه ها وارد سینما شد تا فیلم ها به سمت و سوی دلخواه آن ها پیش برود.
اگر نگاهی اجمالی به آثاری که از سرمایه های مشکوک تغذیه کرده اند بیندازیم خواهیم دید که این فیلم ها یا طنز سخیف و توهین به فرهنگ و برخی از ارزش های جامعه هستند و یا مسائل اجتماعی را با نگاهی سیاه به تصویر کشیده اند حتی خبر انتخاب یکی از این فیلم ها در جشنواره ونیز منتشر شد و کمتر کسی است که نداند پشت جشنواره ونیز و از این قبیل جشن ها و جشنواره های سینمایی چه سیاست هایی نهفته است.
یزدان عشیری فعال فرهنگی درباره ورود پول های مشکوک به سینما گفت: پول های مشکوک در عرصه های مختلف دیده می شوند از فوتبال و موسیقی تا تئاتر و سینما، اما این برای ما جای سؤال دارد که چرا هیچ کجا مسؤولیت بررسی صحت پول های وارد شده به سینما را به عهده نمی گیرد.
وی افزود: زمانی که پول مشکوک به سینما وارد شود؛ خرد، اندیشه ورزی و عدالت خواهی خارج می شود ذات سینما روشنگری و عدالتخواهی است، اما سینمایی که از آبشخور پول های کثیف تغذیه شود روحیه انقلابی، اعتراضی و عدالتخواهی خود را از دست می دهد. مسأله پول های کثیف یکی از مسائلی است که همواره در محافل سینمایی مطرح بوده است حتی در نخستین نشست خبری رئیس سازمان سینمایی و سمعی و بصری با اهالی رسانه از حسین انتظامی درباره بررسی پول های کثیف به سینما سؤال شد و انتظامی در پاسخ گفت، ما مسؤول بررسی صلاحیت پول های وارد شده به سینما نیستیم و مراجع قضایی باید پیگیر آن باشند.
سیدرضا اورنگ مدرس سینما و فعال عرصه رسانه گفت: وظیفه دولت حمایت و هدایت است، برای استخدام یک فرد در ادارات دولتی انواع استعلام ها و گزینش ها انجام می شود، چطور وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نمی تواند چنین کاری برای تهیه کنندگان و سرمایه گذاران انجام دهد به نظر من بررسی درستی پول های وارد شده به سینما، وظیفه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و اگر این کار را انجام ندهد کوتاهی کرده است، حالا یک عزم جمعی توسط فعالان فرهنگی صورت گرفته تا قضیه پول های کثیف برای همیشه حل و فصل شود.
البته همه می دانند که مثلث هنرمندان، مسؤولان و اهالی رسانه می توانند با هم افزایی و جدیت در ریشه کن کردن پول های کثیف نقش آفرینی کنند، زیرا پول های کثیف که بی رویه به بخشی از طرح های سینمایی و شبکه نمایش خانگی تزریق می شود از اساس و پایه مشکل دارد و صاحبان این پول ها دلشان برای هنر نسوخته است و تنها به فکر مطرح کردن خود یا کشاندن سینما به سمت و سوی محتوای دلخواه خود و حامیان شان هستند، این ها هدفی جز تیشه زدن به ریشه سینما ندارند و ریشه کن شدن آن ها افزون بر همت جامعه هنری، نظارت بیشتر نهاد های مربوطه را می طلبد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
سینما جریان | وقتی از حمایت سینمایی حرف می زنیم، دامنه این هدف صرفا به اصناف سینمایی و کسانی که در مجموعه فرایند تولید فیلم قرار می گیرند محدود نمی شود. اگر حمایت سینمایی از یک سو به کارگزاران و عوامل مولد سینمایی ناظر است از سوی دیگر باید مشمول مخاطبان و تماشاگران سینما هم شود که بدون حمایت آن ها، سینما سرمایه اصلی خود را از دست خواهد داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۶

در واقع این مخاطبان سینما هستند که می توانند با حضور موثر خود در سالن های سینما، از این صنعت حمایت کرده و حیات حرفه ای آن را استمرار ببخشند اما غالبا در سیاست گذاری های سینمایی مورد بی مهری یا فراموشی واقع می شوند. در شرایط ویژه مثل بحران های اقتصادی و معیشتی، دولت ها برای حمایت از اقشار آسیب پذیر و کم درآمد، تمهیداتی می اندیشند مثلا طرح سبد کالای خانوار و حمایت های مالی و کالایی از قشر ضعیف جامعه. اما در حوزه فرهنگ کم تر شاهد حمایت از کالاهای فرهنگی و مصرف کنندگان آن هستیم. این کم توجهی غالبا با این توجیه همراه است که اقشار ضعیف و کم درآمد جامعه، نیاز فرهنگی در خود احساس نمی کنند که برای مصرف کالاهای فرهنگی خواهان حمایت باشند.
همین نگرش موجب شده تا نیازهای فرهنگی طبقات پایین جامعه با پیش فرض هایی از قبل تایید شده اساسا به اصالت و رسمیت گرفته نشود و درباره آن راهکارهایی ارائه نشود. مثلا با گران شدن قیمت بلیت سینماها کم تر درباره این که طبقات کم درآمد جامعه چطور باید ازسینما و امکانات آن بهره مند شوند صحبت شد. اگرچه طرح نیم بها بودن فیلم ها در روزهای سه شنبه یکی از راه حل ها بود، نیم بها شدن سینماها در اکران های صبح هم به آن اضافه شد.
اما قشر کارگر و زحمت کشی که از اولین ساعت های روز باید کار روزانه را شروع کند از این فرصت برخوردار نیست تا صبح ها به سینما برود. اساسا سینما رفتن در سانس های صبح چندان در فرهنگ تماشای مخاطبان ایرانی، الویت ندارد. به نظر می رسید با توجه به شرایط بد اقتصادی و محروم شدن تعداد بیش تری از مخاطبان طبقه ضعیف و تهی دست از سینما باید فکری برای رفاه حال این قشر از مخاطب کرد تا به طور مطلق از امکان سینما رفتن محروم نشوند.

خوشبختانه هفته گذشته روابط عمومی پردیس سینمایی آزادی از اجرای طرح سینما با ما خبر داد. این طرح با هدف حمایت فرهنگی از اقشار کم برخوردار جامعه در پردیس آزادی اجرا و طی آن با همراهی موسسه های معتبر و مجوزدار اکران های رایگان برگزار می شود. نخستین برنامه این طرح روز چهارشنبه 2 مرداد با همکاری موسسه خیریه همیاری و موسسه خیریه ایلیا در پردیس آزادی برگزار شد و جمعی 140 نفره از کودکان و نوجوانان خیریه ی ایلیا مهمان پردیس سینمایی آزادی بودند. ظاهرا این پردیس سینمایی در دور جدید مدیریت و فعالیت های خود قصد دارد در فعالیت های فرهنگی، اجتماعی و هنری به نفع همه اقشار جامعه مشارکت داشته باشد و ایده سینما با ما معطوف به سوق دادن سینما به سمت فعالیت های فرهنگی با مشارکت حداکثری مردم است. بر این مبنا یکی از کارکردهای این طرح را می تواند تبدیل تماشاگران به کنشگران فرهنگی دانست که می تواند در دراز مدت به تصعید فرهنگ جمعی فیلم دیدن در جامعه ما کمک کند. این طرح حمایتی به نوعی نگاه بیمه گری است که عدالت اجتماعی را در حوزه سینمایی دنبال می کند.
به عبارت دیگر طرح سینما با ما را می توان مدلی از بیمه سینمایی دانست. اگرچه این طرح هنوز در ابتدای راه است و نقاط ضعف و کاستی های آن در مرحله اجرا مشخص نشده اما از نگاه نظری و تئوریک می تواند یک ایده نوآورانه تعریف شود که حتی اگر خلاقانه هم نباشد اما اخلاق مدار است و در جهت حمایت از حقوق آن طیفی از مصرف کنندگان سینما می پردازد که در حال حذف شدن از صف تماشاگران سینما هستند.
همچنین حضور خیریه ها و موسسات حامی در این طرح می تواند گامی موثر در جهت شکل گیری تعاملات سازنده بین سازمان های مردم نهاد و نهادهای سینمایی باشد و در واقع سینما را هم به دغدغه جدی جامعه مدنی بدل کند. این بعد ماجرا از حیث جامعه شناسی سینمایی واجد اهمیت بوده و می تواند در راستای تقویت فعالیت های مدنی در حوزره سینما و ارتباط آن با لایه های مختلفی از جامعه مدنی و اقشار مردمی گوناگون، اقدامی کارآمد قلمداد شود. اولین گام اجرای طرح سینما با ما شناسایی و همکاری با خیریه های معتبر و سرشناسی که افرادی را تحت پوشش خود دارند، است.
در گام بعدی افراد از طریق خیریه ها به سینما معرفی می شوند و در روز و ساعت مشخص برای تماشای فیلم ها به صورت رایگان به سینما می آیند. در این طرح فیلم ها به گونه ای انتخاب می شود که علاوه بر پر کردن اوقات فراغت، سرگرم کننده و حامل پیام مثبتی برای مخاطبان باشد. بر اساس سیاست های صورت گرفته سینما با ما در روزهای شنبه، یکشنبه و دوشنبه هر هفته به صورت متغیر صبح ها یک سانس خود را به قشر کم برخوردار تحت پوشش خیریه ها اختصاص می دهد و در صورت استقبال از این طرح تعداد سانس های نمایش فیلم افزایش پیدا می کند.

واقعیت این است که هنوز نمی توان به ارزیابی این طرح پرداخت و درباره آن قضاوت کرد، اما می تواند امیدوار بود که طبقات کم درآمد و آسیب پذیر جامعه ما در نسبت با دغدغه های سینمایی مورد توجه قرار گرفته اند. سینما صرفا به مخاطب شناسی نیاز ندارد به مخاطب پذیری هم نیاز دارد که بخشی از این مخاطب پذیری به ساز و کارها و سیاست های برون متنی مثل همین طرح نیاز دارد تا در قبال فشارهای اقتصادی به حمایت فرهنگی و هنری از اقشار ضعیف جامعه بپردازد.
این طرح را می تواند فعال شدن پارادایم اقتصاد فرهنگ در گفت مان سینمایی ایران دانست که می تواند از مرگ بخش مهمی از مخاطبان سینما و ریزش آن ها جلوگیری کند. قشری که یکی از تفریحات آن ها همین سینما رفتن بوده و حالا با گران شدن بلیت و سخت شدن معیشت در حال از دست دادن سینما به عنوان یک حق اجتماعی و شهروندی بود. یاد فیلم مهمان مامان و آن صحنه تاثیر گذار آپارتچی های سینما در خانه حسن پور شیرازی بیفتید که به خاطر اوضاع بد مالی و به تعویق افتادن حقوق شان دور هم جمع شده بودن تا درباره آینده شغلی خود تصمیم گیری کنند.
امروز با توجه به بحران های اقتصادی و سخت شدن تامین معاش و افزایش هزینه های فیلم دیدن و سینما رفتن، بسیاری از دوستداران سینما هم مثل بسیاری سینماداران و همان آپارتچی های فیلم مهمان مامان، در شرایط متزلزلی قراردارند و باید حمایت شوند. این یک واقعیت تلخ است که با کوچک تر شدن سبد اقتصادی مردم، کالای فرهنگی هنری از اولویت زندگی مردم خارج می شود، اما این طرح می توان کمبودهای فرهنگی قشر آسیب پذیر اقتصادی را تا حدودی جبران کند. جامعه هدف این طرح، طیف متنوعی از کودکان، خانواده ها، معلولان، معتادان بهبود یافته و... را دربرمی گیرد که در حال حاضر از طرف خیریه ها برای بهره مندی از طرح معرفی می شوند. به نظر می رسد حالا نوبت سلبریتی های سینمایی است تا با حمایت از این طرح به حمایت از قشر محروم از سینما کمک کنند.

لینک خبر :‌ سینما جریان
گام های سازمان سینمایی در مسیر شفاف سازی حالا به خانه سینما رسیده است و اواخر هفته گذشته عملکرد مالی سالانه خانه سینما (سال 97) برای اولین بار منتشر شد. انتشار این جدول اقدامی پسندیده در چارچوب قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات است که حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی از ماه ها پیش اجرایی شدن آن را در دستور کار قرار داده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۶ سایت های دیگر : شعار سال

با این حال وجود ابهام هایی در جدول اعلام شده از سوی خانه سینما بحث هایی در محافل سینمایی به راه انداخته است که واکاوی آنها می تواند وضعیت و مشکلات این نهاد تأثیرگذار سینمایی را بیشتر مشخص کند؛ نهادی صنفی که گرچه این روزها برخلاف سال های قبل مشکلاتی با مدیران دولتی سینما ندارد اما همچنان از مشکلات عدیده ای رنج می برد و ترکیب اعضای هیأت مدیره اش ماه هاست در بلاتکلیفی به سر می برد. گفتنی است دوره دو ساله قانونی هیأت مدیره فعلی خانه سینما در اسفند 97 به پایان رسیده و در حالی که قرار بود تا پایان ماه خرداد مجمع عمومی خانه سینما برگزار شود ولی هنوز این مجمع برگزار نشده است.
آنچه گذشت
اوایل اردیبهشت ماه امسال سازمان سینمایی جدول کلی برنامه و بودجه اختصاص یافته به زیرمجموعه های خود را در سال 98 اعلام و تأکید کرد که تخصیص اعتبارات هر حوزه منوط به انتشار عملکرد مالی و هزینه های پشتیبانی آن حوزه برای ماه های گذشته است. این سازمان همچنین در مدت کمتر از دو هفته جداولی از عملکرد هرکدام از زیرمجموعه های خود اعلام کرد که تنها جدول عملکرد مالی خانه سینما در سال گذشته خالی بود و این نهاد عملکرد 12 ماهه اش را در سال 97 منتشر نکرد. تا اینکه در نهایت با فاصله دو ماهه، سرانجام دوم مردادماه گزارش عملکرد مالی خانه سینما هم روی خروجی سایت سازمان سینمایی قرار گرفت.
خانه سینما به عنوان نهادی صنفی در جهت رفاه و تسهیلات اهالی سینما هر ساله بودجه مصوبی را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت می کند و بر اساس آن موظف است در انتهای هر سال گزارش مالی هم ارائه کند. امسال برای اولین بار گزارش مالی این نهاد صنفی صرفاً در اختیار سازمان سینمایی قرار نگرفته و به شکل عمومی اطلاع رسانی شده است.
آنچه خواهید دید
طبق اطلاعات ارائه شده در این جدول، بیش از 6 میلیارد و 800 میلیون تومان حاصل عملکرد مالی 12 ماهه خانه سینما در سال 97 بوده است. این در حالی است که طبق جدول ارائه شده در اردیبهشت امسال اکنون رقمی حدود 5 میلیارد و 500 میلیون تومان در سال 98 برای این نهاد در نظر گرفته شده است. البته اواخر سال گذشته خانه سینما در تفاهمنامه ای جداگانه با سازمان سینمایی حدود یک میلیارد تومان بابت کمک به نیازمندان سینما در شب عید هم دریافت کرد که به صورت شفاف مشخص نیست این هزینه هم در عملکرد مالی سالانه خانه سینما اعمال شده است یا نه.
یکی از موارد سؤال برانگیز در جدول عملکرد مالی خانه سینما مربوط به بند دوم این جدول و کمک به برگزاری نشست های تخصصی صنوف است. در ریز گزارش عملکرد این بخش، بندی به نام طراحی ساختار خانه سینما (طراحی و تهیه چارت و ساختار سازمانی خانه سینما) وجود دارد که حدود
صد و هشت میلیون تومان برای آن هزینه شده است و مشخص نیست این بخش دقیقاً چه تعریفی دارد که رقمی معادل برگزاری نشست های آموزشی و فرهنگی و جلسات هیأت داوری در همین بخش به آن تخصیص یافته است.
از سوی دیگر با وجود اینکه سال گذشته برگزارکنندگان جشن بزرگ سینمای ایران اعلام کردند به دلیل مشکلات اقتصادی، جشن بیستم خانه سینما را با کمترین هزینه و حداکثر صرفه جویی برگزار خواهند کرد اما با وجود این هزینه هایی که صرف برگزاری جشن ها و آیین ها شده از هزینه های بخش های زیرساختی و تحقیقاتی و آموزشی بیشتر شده است. بر اساس اطلاعات ارائه شده برای جشن سینمای ایران شامل جشن مستقل فیلم کوتاه، جشن مستقل سینمای مستند، جشن مستقل انیمیشن و جشن بزرگ سینمای ایران و نکوداشت ها، ششصد و بیست و شش میلیون تومان هزینه شده در حالی که برای بخش های پژوهشی مثل انتخاب کتاب سال و نشست های آموزشی و فرهنگی هر کدام به طور میانگین حدود 180 میلیون تومان هزینه تخصیص یافته است. همچنین در بند شماره 5 که به موضوع کمک به برگزاری نشست های تخصصی و گفت وگوهای فرهنگی میان اصحاب اندیشه و سینماگران از طریق موزه سینما و کمک به ایجاد شعبه خانه سینما در مراکز استان ها اختصاص دارد جای مبلغ هزینه خالی است و معلوم نیست که اگر این بخش جزو تفاهم های انجام شده برای دریافت بودجه بوده چرا هزینه ای برای آن تخصیص نیافته است.
یکی دیگر از موارد سؤال برانگیز این جدول صرف بالای یک میلیارد و 300 میلیون تومان برای حمایت از برگزاری همزمان سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر در مراکز استان هاست. سؤال اینجاست که اساساً این هزینه چرا باید از طرف خانه سینما پرداخت شود؟ مگر جشنواره فیلم فجر خودش بودجه مصوب ندارد که هزینه نمایش فیلم های جشنواره در استان ها باید از طرف خانه سینما پرداخت شود؟ هزینه ای که با مجموع هزینه های صرف شده برای آیین ها و جشن های سینمایی تقریباً با هزینه کمک به امور رفاهی، بیمه ای، درمانی و معیشتی اعضای خانه سینما برابری می کند که رقمی بالای دو میلیارد و 490 میلیون تومان است.
همچنین همان طور که اشاره شد در جدول ارائه شده امور مربوط به بخش های زیرساختی و تحقیقاتی و آموزشی کمترین هزینه کرد را در مقایسه با دو بخش امور رفاهی و جشن های سینمایی داشته که چشم اندازی روشن از اولویت های متولیان خانه سینما و جایگاه این بخش در نظر مدیران مربوطه را ترسیم می کند.

کلمات کلیدی

عملکرد مالی خانه سینما سیاست های شفاف سازی سازمان سینمایی

لینک خبر :‌ ایران آنلاین
سینماپرس: گلچهره دانش عضو شورای مرکزی انجمن منشیان صحنه در پی اتفاقات اخیر خانه سینما مبنی بر اجبار صنوف در وزارت کار، فقدان خدمات صنفی و در نقطه مقابل توسعه ساختاری این نهاد گفت: ثبت صنوف در ذیل وزارت کار موجب انحلال دائمی خانه سینما می شود؛ مسائل پشت پرده زیادی در خصوص خانه سینما وجود دارد که به مرور زمان رو خواهند شد! کسانی در خانه سینما با ثبت صنوف در وزارت کار نفع شخصی می برند و به فکر اینکه این نهاد صنفی است و باید همه اعضای صنوف از منافع این نهاد بهره مند باشند نیستند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۶

منشی صحنه فیلم های سینمایی ازدواج به سبک ایرانی و چشمهایش در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: اصولاً طرح مبحث ثبت صنوف در وزارت کار یک اشتباه بزرگ است. نکته قابل تأمل اینجا است که چندی پیش در مراسم جشن مدیران تولید سینما، یکی از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی هم به این مسأله انتقاد داشت و تأکید می کرد که این کار در شأن اهالی سینما نیست و سینماگران نباید به عنوان صنف کارگری در وزارت کار ثبت شوند.

وی ادامه داد: سوأل اکثریت اهالی سینما این است که چرا هیأت مدیره خانه سینما اصرار به انجام چنین کاری دارد؟ چرا صنوف سینمایی به صورت مستقل در ذیل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت نمی شوند؟ آیا کسانی که اصرار بر انجام این کار غلط و غیرعقلانی دارند می دانند که با این کار خانه سینما منحل می شود؟ وقتی صنوف زیرمجموعه خانه سینما نباشند و کارفرمای شان جای دیگری باشد بالطبع خانه سینما برای همیشه از بین می رود.

دانش خطاب به هیأت مدیره خانه سینما گفت: شما که ما را به سمت انجمن کارگری شدن سوق می دهید بهتر است بیایید و پاسخ دهید که چرا پول های بی زبان را صرف انجام کارهایی می کنید که هیچ نفعی برای سینما و سینماگران ندارد؟ پول های آنچنانی چرا باید برای توسعه ساختاری و ساختمان های متعدد هزینه شود؟ چرا این پول ها برای صنوف هزینه نمی شود؟ چرا هنوز بعد از گذشت 4 ماه تکلیف عیدی میلیاردی وزارت ارشاد را روشن نکردید که این پول ها کجا رفته و چرا بخش عمده ای از اهالی سینما ریالی از این عیدی را نگرفته اند؟

این سینماگر با انتقاد از عملکرد مسئولان خانه سینما تصریح کرد: آیا بهتر نبود به جای تباه کردن بودجه های بیت المال که متعلق به یکایک اهالی سینما است، یک درمانگاه برای سینماگران تأسیس می شد؟ بهتر نبود این پول ها صرف تأسیس یک خانه سالمندان برای سینماگران پیر و از کار افتاده که دست شان از مال دنیا تهی است می شد؟ چرا فراموش کرده اید که ما هنرمندان محروم بسیاری در سینما داریم؟ ما صنوف فقیر و مظلومی داریم که مورد بی مهری هستند؟ چرا با این پول ها بخشی از زندگی آن ها را دست نکنیم و معیشت شان را تأمین نکنیم؟ کار صنفی چیزی جز این ها است؟

منشی صحنه فیلم های سینمایی تاکسی نارنجی و باد و شقایق تصریح کرد: تمام این اتفاقات اخیر خانه سینما بازی است که هیأت مدیره به راه انداخته تا خودشان را در خانه سینما ماندگار کنند؛ آن ها می گویند انتخابات تنها با حضور اصنافی برگزار می شود که در ذیل وزارت کار ثبت شده باشند؛ کجای این حرف ها قانونی است؟ این کار چه دلیلی دارد؟ چرا هیچ کس پاسخگو نیست؟

وی در همین راستا تأکید کرد: تخلفات هیأت مدیره به یکی دو مورد خلاصه نمی شود؛ همه چیز در هیأت مدیره عجیب است. به عنوان نمونه خانم معتمدآریا در حالی رئیس صنف بازیگران شده اند که عضو هیأت مدیره خانه سینما هم هستند و این اتفاق بر ضد اساسنامه خانه سینما است!

دانش با طرح این پرسش که چرا هیأت مدیره خانه سینما حقوق دارند اظهار داشت: سوأل بنده از مسئولان وزارت ارشاد این است که چرا به هیأت مدیره خانه سینما مبالغی را می دهند؟ مگر خانه سینما برای آن ها است؟ اگر قرار است پولی به خانه سینما برسد باید مستقیماً به صنوف داده شود. چرا هیأت مدیره خانه سینما حقوق می گیرند در حالی که فعالان و زحمت کشان شورای مرکزی صنوف حتی ریالی دریافت نمی کنند؟ بنده خودم بیش از 10 سال است که در شورای مرکزی صنف منشیان صحنه هستم و حتی تاکنون یک ریال هم به ما نداده اند و حتی هزینه ایاب و ذهاب مان هم با خودمان است؛ این کارها چه معنایی دارد؟

وی در پایان این گفتگو افزود: پول هایی که هیأت مدیره می گیرند باید بدون کم و کاست بین تمامی صنوف تقسیم شود؛ بنده کسی را می شناسم که به تا همین چند وقت قبل پول پیش اجاره خانه اش را نداشت اما الآن یک باره خانه خریده، این پول ها از کجا به آن ها رسیده که یکباره خانه می خرند؟ این پول ها حق ما است و باید به ما پاسخ داده شود که پول های مان کجا و به چه منظوری مصرف شده است.

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماپرس: محمد قهرمانی تهیه کننده سینما گفت: سالن های سینما به جای آنکه مکانی فرهنگی باشند، بدل به بازارمکاره ای شده اند که عده ای افراد معلوم الحال در آنجا خودنمایی می کنند، معلوم است که مرد باغیرت یک خانواده راضی نمی شود با این شرایط اهل منزلش را به سینما ببرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۶

تهیه کننده فیلم های سینمایی فرشتگان قصاب و گیرنده در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: فضای سالن های سینمایی ناسالم است، امنیت اخلاقی در آن ها وجود ندارد و از همین رو خانواده ها نمی توانند به سینما بروند؛ یک خانواده می خواهد در فضایی سلامت به سینما برود و با این شرایط موجود خانواده ها راضی نمی شوند به سینما بروند. اینکه بنا به اعلام وزیر ارشاد بیش از 88 درصد مردم به سینما نمی روند نشان از انتقاد جدی مردم نسبت به وضعیت تولیدات و سالن های سینما دارد و این وظیفه متولیان این امر است که ترتیبی بدهند تا همه مردم کشور که اعتقادات قوی دینی دارند بتوانند از مواهب سینما بهره مند شوند.

این سینماگر خاطرنشان کرد: سینما باید مکانی امن برای خانواده ها باشد، اما متأسفانه ما اغلب در سالن های سینمایی به خصوص سینماهای معروف و بزرگ با وضعیتی مواجهیم که گویا در جامعه اسلامی نیستند. دختر و پسرهایی که دست در گردن هم انداخته اند و حتی قبل از ورود به سالن سینما حرکات مشمئزکننده ای از خود نشان می دهند نباید اجازه ورود به سینماها را پیدا کنند و بنده معتقدم اداره امکان به صورت جدی باید نسبت به این قضیه ورود پیدا کند.

قهرمانی ادامه داد: مدیران سالن های سینما از آنجا که تنها در پی کسب درآمد و فروش بیشتر گیشه شان هستند توجهی به این مسائل غیراخلاقی و ضد دینی و غیر عرفی ندارند و تنها به نصب یک تابلوی رعایت حجاب اسلامی الزامی است بسنده کرده اند در صورتی که تابلو ملاک نیست و باید شرایطی الزام آور برای همه افرادی که به سالن های سینما می روند وجود داشته باشد تا سینما جولانگاه حضور افراد بی اخلاق نشود.

وی با بیان اینکه خیلی افراد تقید به مسائل اخلاقی و اسلامی و انسانی ندارند تصریح کرد: این بیکاره ها اغلب سالن های سینما را در تسخیر خود درآورده اند و به خانواده های مسلمان و غیرتمند اجازه حضور در سینما را نمی دهند.

این تهیه کننده در بخش دیگری از این گفتگو با انتقاد شدید از تولیدات بی ارزش و سخیف سینمایی نیز اظهار داشت: فیلم های سینمای ایران مردمی نیستند، سینمای ما سالم نیست، ما با یک سری کمدی های سخیف و مبتذل در سینما روبرو هستیم که در آن ها شوخی های بی پروای جنسی و... رواج دارد، معلوم است که مردم نمی توانند چنین فیلم هایی را ببینند، ما چطور می توانیم انتظار داشته باشیم که خانواده ها به تماشای این نوع فیلم ها بروند؟

وی در پایان این گفتگو افزود: بدنه جامعه باید بتواند با سینما ارتباط خوب برقرار کند، فیلم هایی در سینما باید باشد که حرف دل مردم را بزند. این فیلم های فعلی با استقبال مردمی مواجه نمی شود و ای کاش متولیان و سیاست گذاران فرهنگی کمی احساس خطر کرده و تدبیری جدی و ویژه برای رفع این معضل مهم داشته باشند.

لینک خبر :‌ سینما پرس
در جستجوی فریده پرفروش ترین و پرمخاطب ترین فیلم مستند اکران شده در گروه هنروتجربه شد. طبیعی است که این خبر برای ما، به عنوان سازندگان و تهیه کنندگان این فیلم، بسیار خوشحال کننده باشد، اما دقیق تر که به آمارهای میزان فروش و تعداد مخاطب نگاه کنیم و نسبت آن را صرفاً با جمعیت فیلم بین و سینما برو (که آنها هم درصد بسیار بسیار کمی از کل جمعیت کشور هستند) بسنجیم، متوجه می شویم که هرچند جمعیت بیشتری به نسبت تماشاچیان فیلم های مستند اکران شده در گروه هنروتجربه به تماشای فیلم ما نشسته اند، اما اوضاع چندان تعریفی هم نیست. که هنوز سهم سینمای مستند از سینماها و پرده های اکران بسیار اندک است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۵ سایت های دیگر : سلام نو سینما تجربی سینما جریان

آنقدر کم که به زحمت می توان نام اکران عمومی را بر آن گذاشت اما نکته ای که همین اکران محدود در جستجوی فریده به ما ثابت کرد و عمیقاً هم باعث خوشحالی مان است، این بود که فیلم مستند هم می تواند پای تماشاگران را به شکل گسترده به سالن های سینما بکشاند، آن هم به شکلی که بعضاً چندباره به دیدن فیلم بروند و به شکل خودجوش برای آن تبلیغ کنند و تماشای آن برایشان همانقدر (اگر نگوییم بیشتر) لذت بخش بوده باشد که تماشای یک فیلم از سینمای داستانی.

این استقبال مردمی را بگذارید کنار سانس ها و سالن های نمایش محدود و نداشتن ابزارهای تبلیغاتی گسترده و... که اگر این شرایط فراهم می شد، قطعاً میزان فروش و تعداد مخاطبان فیلم بسیار بیشتر از آمار فعلی می بود.

اما حالا که بستر نمایش فیلم های مستند در سینماها، فراتر از همین چند سانس محدود هنروتجربه در چند سالن محدود چند شهر محدود ایران نیست، باید به فکر امکان های نمایشی دیگری بود که فرصت تماشای فیلم ها را به شکل گسترده تر برای علاقه مندان آنها فراهم کند. یکی از این امکان ها اکران اینترنتی است که تماشای فیلم را برای هر کسی در هر جای دنیا ممکن می سازد.

اکران اینترنتی در جستجوی فریده این روزها شروع شده و ما امیدواریم که بخشی از محدودیت های اکران سینمایی را برای این فیلم جبران کند و کسانی که در داخل و خارج از کشور موفق به دیدن فیلم نشدند، بتوانند از این طریق به تماشای آن بنشینند. در واقع می توان گفت که این اکران، ادامه همان اکران عمومی است اما حالا نه در سالن های سینما، بلکه بر بستر اینترنت؛ با هزینه کمتر و بدون محدودیت زمانی برای تماشای فیلم در طول شبانه روز.

به امید اینکه امکان نمایش فیلم های مستند بیشتر شود و مخاطبان هم به سینمای مستند مشتاق تر و دل ما هم به فیلم ساختن گرم تر.

57243

کد خبر 1283895

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
دبیر سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم های کودک و نوجوان اصفهان گفت: سینما نباید از اتفاقات نوپدید غافل باشد و به همین منظور بخش وب سری را به جشنواره امسال اضافه کردیم و باید در برگزاری جشنواره ضمن توجه به اصول اساسی جشنواره، همواره نوآوری داشته باشیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۵ سایت های دیگر : گیتی آنلاین خبرگزاری برنا

به گزارش ایمنا ، علیرضا تابش در نشست با اعضاء انجمن کودک و رسانه اظهار کرد: یکی از محورهای محتوایی و آموزشی که امسال برای المپیاد فیلمسازی نوجوانان در نظر گرفته شده، سواد رسانه ای نوجوانان است تا بدانیم نگاه نوجوانان به این مبحث مهم از چه زاویه ای است، البته فهم دنیای کودکان نیز مهم است تا بدانیم نوجوانان از منظر خودشان چه فکرها، آرزوها و رویاهایی در سر دارند.

وی گفت: نگاه ما به صنعت تصویر، زنجیره تولید، جشنواره و اکران است و جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان یکی از این حلقه های زنجیره است، چرا که محلی برای معرفی آثار شاخص سینمای ایران و جهان است و فعالان صنعت سینما می توانند به این جشنواره بیایند و در کنار فیلم های ایرانی به تماشای آثار بین المللی در حوزه سینمای کودک و نوجوان بنشینند.

دبیر سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم های کودک و نوجوان اصفهان تاکید کرد: همه جهان با پدیده هایی چون شکاف بین نسلی، رابطه کودکان و بزرگسالان و نقش دیجیتال در زندگی کودکان، روبرو هستند و تحلیل و ارزیابی آثار بین المللی می تواند برای اهالی رسانه و سینماگران ما مفید باشد، چرا که با نوع نگاه دیگر جوامع به این موضوعات نیز آشنا خواهند شد.

تابش گفت: سینما نباید از اتفاقات نوپدید غافل باشد و به همین منظور بخش وب سری را به جشنواره امسال اضافه کردیم و باید در برگزاری جشنواره ضمن توجه به اصول اساسی جشنواره، همواره نوآوری داشته باشیم. به همین منظور برای اولین بار فضایی را به ارزیابی فیلم ها از منظر کسب وکار، بازاریابی و اکران، اختصاص خواهیم داد تا کارشناسان ذیربط درباره فرایند اقتصادی فیلم ها نیز همفکری و اعلام نظر کنند.

وی ادامه داد: در این سال ها نسبت به بازار همسایگان ایران کم توجهی شده و برای اولین بار خریداران منطقه ای را دعوت کردیم. همچنین بخش کتابخانه ویدئویی را در این جشنواره تعریف کردیم که بیش از 200 فیلم شاخص سینمای کودک در دسترس مهمانان خارجی با زیرنویس انگلیسی قرار می گیرد؛ چرا که سینمای کودک و نوجوان ایران باید به بازار منطقه ای وصل شود و در مسیر تولید آثار سینمایی نیز به فکر فروش و عرضه آن ها در منطقه و جهان باشیم.

دبیر سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم های کودک و نوجوان اصفهان گفت: باید ظرفیت های سینمای کودک و نوجوان ایران و دامنه نفوذش را بررسی کنیم و بر اساس همین ظرفیت ها با سایر کشورها به رقابت بپردازیم. سینماگران ما انرژی و فکر و ذهن شان فقط درگیر تولید می شود ولی از بازاریابی بخصوص شیوه های جدید مارکتینگ غفلت می شود که لازم است آنرا جدی بگیریم.

تابش ادامه داد: سینمای کودک و نوجوان به فناوری های نو و جدید نیاز جدی دارد و می خواهیم که در شهر اصفهان، برای طول سال، رویداد هایی مربوط به سینمای کودک را راه اندازی کنیم که جشنواره یکی از این رویدادها و البته مهم ترینشان خواهد بود.

وی گفت: دولت نمی تواند همه توان خود را برای پیشبرد یک سری از اهداف بلند بگذارد، چراکه در گام اول بودجه محدودی دارد، پس ما به بخش خصوصی نه در شعار، بلکه در عمل نیاز داریم و امیدوارم بتوانیم با تعیین اولویت ها و نیازهایمان فعالیت هایی مستمر در ارتباط با بخش خصوصی برای رونق محتوایی و فنی سینمای کودک و نوجوان داشته باشیم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری ایمنا
وزارت ارشاد دولت های یازدهم و دوازدهم را باید یکی از بی برنامه ترین وزارتخانه های ادوار به ویژه در حوزه سینما قلمداد کرد چراکه سازمان سینمایی در این شش سال به دلیل بی تجربگی و ناتوانی مدیرانش در تولید آثار شاخص عاجز بوده است، اما از سویی دیگر برخی نهاد های انقلابی به دلیل جسارت راهبردی در امر فرهنگ و هنر دورخیز مناسبی برای تولید آثار داشته اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۵

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: شاید نیازی به گفتن نباشد که سازمان سینمایی وزارت ارشاد در این شش سال اساساً هیچ برنامه شفاف و مشخصی به سود راهبری و مدیریت درست سینما نداشته است و نتیجه این انفعال را هم اکنون در سینما شاهدیم. جالب است که بنیاد فارابی سال گذشته برای ساخت فیلم شبی که ماه کامل شد نیز حاضر به مشارکت نشده بود و جالب تر اینکه حسین انتظامی مدیر تازه وارد سازمان سینمایی نیز تا چندی پیش فکر می کرده فیلم نرگس آبیار با مشارکت و حمایت دولتی ساخته شده است، اما اظهار نظر او در این باره با واکنش تهیه کننده فیلم مواجه شد. در واقع نه تنها سازمان سینمایی در هدایت بودجه ها به سمت سوژه های بکر و راهبردی عاجز نشان داده بلکه اکران سینما ها را با بی تدبیری محض به دست آثار جلف و مبتذل سپرده و از دور صرفاً نظاره گر این وضعیت است.

ظرفیت های معطل مانده بنیاد روایت
اما این وضعیت در برخی نهاد های انقلابی نیز وجود دارد. بنیاد روایت از جمله مراکزی است که انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس جزو زیرمجموعه های آن محسوب می شود، اما کسی به خاطر ندارد نام آخرین فیلم قابل توجهی که این مرکز ساخته چه بوده است. جالب است که برخی از آثاری که این مرکز طی یک دهه اخیر ساخته به لحاظ محتوا از مشکلاتی رنج برده که حتی بعضاً قابلیت اکران هم نداشته اند. در این باره می توان فیلم سینمایی ماه گرفتگی را نام برد که درباره فتنه سال 88 ساخته شد و به دلیل بی توجهی به برخی ریزه کاری های محتوایی حتی رنگ اکران را هم ندید، همچنین فیلم پنجاه قدم آخر که اثری مخدوش و بی قواره از کار درآمد و در اکران با شکست مواجه شد. این ها درحالی رقم خورده است که این آثار اساساً به لحاظ مالی و تأمین بودجه با هیچ مشکلی مواجه نبوده اند و مشکل اصلی از ضعف مدیریت این مرکز در دوران مختلف ناشی می شود. اینکه این مرکز در آینده چه روندی را در پیش بگیرد سؤال مهمی است.

اوج همچنان در اوج
در این میان، اما سازمان هنری رسانه ای اوج تا حدودی در این سال ها موفق عمل کرده است. هوشمندی این سازمان در جذب ابراهیم حاتمی کیا از سویی و نیز در مقطعی دیگر دعوت از محمدحسین مهدویان برای ساخت اولین اثر سینمایی وی با موضوع احمد متوسلیان در فیلم ایستاده در غبار و نیز پای کار آوردن فیلمسازی، چون بهرام توکلی برای ساخت فیلمی در ژانر دفاع مقدس به علاوه ساخت فیلم این 23 نفر در سال گذشته همگی از درایت و هوشمندی تقریبی مدیران این سازمان حکایت دارد، البته سازمان اوج به طور قطع از توان و ظرفیت بیشتری برای تولید آثار خوب بهره مند است و می تواند با انتخاب های دقیق تر و کارشناسی تر ضریب توفیقات خود را بالا ببرد.
از دلایل توفیقات این سازمان انتخاب های بعضاً مناسبی است که انجام می گیرد، برای مثال طی روز های اخیر خبر همکاری دو فیلمساز با سازمان اوج مخابره شد که قطعاً انتخاب های درستی هستند. ابراهیم حاتمی کیا در سومین همکاری اش با اوج فیلم خروج را می سازد و بهروز شعیبی نیز قرار است فیلمی با عنوان روز بلوا را با همکاری این سازمان کارگردانی کند. روز بلوا به تهیه کنندگی محمدرضا تخت کشیان به زودی جلوی دوربین خواهد رفت. تازه ترین محصول مرکز فیلم و سریال سازمان اوج هم اکنون روز های پایانی پیش تولید خود را سپری می کند و فیلمبرداری خود را طی روز های آتی آغاز خواهد کرد. فیلمنامه روز بلوا را مهران کاشانی براساس طرحی از بهروز شعیبی به نگارش درآورده است.

اخبار دست اول در اختیار روزنامه اصلاح طلب
اما روزنامه اصلاح طلب سازندگی تنها رسانه ای بود که به اخبار دست اولی درباره محتوای فیلمنامه ابراهیم حاتمی کیا دست یافت و آن را در شماره چند روز پیش خود بازتاب داد. این روزنامه در گزارشی درباره فیلم خروج حاتمی کیا نوشت: فیلم تازه حاتمی کیا درباره تعدادی کشاورز است که زمین هایشان را سیل برده. حاتمی کیا در سومین همکاری با موسسه اوج سراغ ایده ای رفته که تا به حال اوج روی آن سرمایه گذاری نکرده است؛ ایده اعتراض مردم به حاکمان که دستاوردی تازه برای اوج به حساب می آید و فیلمی که نوک تیز انتقاداتش به انفعال و بی تحرکی و بوروکراسی دولتی هاست و بیش از همه بی عملی و باری به هر جهت سیستم دولتی را نقد می کند.

سریال ضدانگلیسی در شبکه 3
در این میان شبکه 3 سیما نیز رویکرد های تقریباً درست و حساب شده ای در تولید سریال و آثار نمایشی اتخاذ کرده است. پس از موفقیت چشمگیر گاندو و توفیق نصف و نیمه سریال حوالی پاییز خبر می رسد که قرار است آثاری با موضوعات مهم دیگری در این مرکز تولید شود. مدیر گروه فیلم و سریال شبکه 3 سیما از تغییر در کنداکتور نمایشی این شبکه و پخش یک سریال ضدانگلیسی بعد از اتمام پخش آچمز خبر داده است. مهدی آذرپندار در گفتگو با مهر می گوید: با توجه به وقایع غرورانگیز اخیر در حوزه دفاعی کشور و برخورد قاطعانه با اقدام مداخله گرایانه انگلیس در ماجرای نفتکش ها و استقبال مردم از پاسخ قاطع کشور، تصمیم گرفتیم بعد از پایان سریال آچمز با تغییر در کنداکتور شبکه، پخش یک سریال ضدانگلیسی از یکی از کارگردانان مطرح کشور را در دستور کار قرار دهیم که به زودی جزئیات آن اعلام خواهد شد. وی با اشاره به سیاست های کلان شبکه در حوزه نمایشی اضافه کرد: سعی ما در شبکه 3 این است که با پرهیز از سریال سازی در خلأ و بی تفاوتی به مسائل جاری جامعه، میان وقایع روز کشور و حوزه فیلم و سریال پیوند برقرار کنیم که تولید و پخش آثاری مثل گاندو ، حوالی پاییز و زوج یا فرد با موضوعاتی مثل نفوذ، فاجعه منا یا مسئله آقازادگی در همین راستاست.

نفوذ در حال ساخت است
حضور عبدالعلی علی عسکری، رئیس سازمان صداوسیما در پشت صحنه سریال نفوذ هم یک اتفاق معنادار است. او که آخرین حضورش در پشت صحنه یک مجموعه نمایشی به چند ماه گذشته و سریال بانوی سردار پرویز شیخ طادی برمی گردد، این بار این سریال را برای بازدید انتخاب کرد. علی عسکری ضمن بازدید از جزئیات لوکیشن این سریال به صورت نمادین یک پلان از سریال را با همراهی جواد شمقدری و با حضور بازیگران خارجی این سریال تلویزیونی کارگردانی کرد.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
سینما جریان | سیدرضا میرکریمی دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر عنوان کرد که تصمیمی برای استعفا از دبیری این رویداد سینمایی ندارد.

سیدرضا میرکریمی دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر در پی انتشار شایعه جدایی او از این رویداد گفت: واقعیت این است که بنده نیز چند ساعتی است که در جریان انتشار این شایعه قرار گرفته ام و نمی دانم منبع آن کجاست و چه بوده است.

وی درباره اینکه آیا تصمیم تازه ای جهت برگزاری جشنواره جهانی سی وهشتم با دبیری او اتخاذ شده است هم توضیح داد: هر سال از فردای برگزاری جشنواره جهانی، ما کارهای دوره بعد را آغاز می کنیم و تا امروز این فعالیت ها را بدون هیچ تغییری آغاز کرده ایم. تا جایی که بنده اطلاع دارم هیچ تصمیم تازه ای در این زمینه اتخاذ نشده است.

میرکریمی در پایان درباره قصد خود برای استعفا از این سمت هم تأکید کرد: تا امروز قصدی در این زمینه نداشته ام و به تازگی هم تصمیم تازه ای نگرفته ام.

سیدرضا میرکریمی تهیه کننده و کارگردان باسابقه سینمای ایران تا دوره سی وهفتم و برای چهار دوره پیاپی دبیری جشنواره جهانی فیلم فجر را در پنج دوره برگزاری مستقل این رویداد از جشنواره فیلم فجر، برعهده داشته است.

اظهارات دوپهلوی حسین انتظامی در مقام رئیس سازمان سینمایی درباره آینده برگزاری مستقل جشنواره جهانی فیلم فجر با دبیری سیدرضا میرکریمی از سال گذشته شائبه ادغام مجدد این رویداد با بخش ملی جشنواره فجر را تقویت کرده است و در راستای همین فضا هم هر ازگاهی شایعه پایان کار رضا میرکریمی در این رویداد در فضای رسانه ای منتشر می شود.

لینک خبر :‌ سینما جریان
حوزه / یک تهیه کننده سینما گفت: متاسفانه شرایط در سینما به نحوی شده که دیگر تماشاگران آثار دینی، محصولات مد نظر خود را در اکران مشاهده نمی کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۶

سیروس تسلیمی تهیه کننده سینما در گفت وگو با خبرگزاری حوزه ،با بیان این که شرایط برای اکران فیلم های فاخر آنچنان که باید در سینمای ایران فراهم نیست، اظهار کرد: وضعیتی که بر اکران سینماها حاکم شده به هیچ وجه مطلوب نظر نیست، چون تنها فیلم های طنز هستند که فرصت دیده شدن را پیدا می کنند، البته معدود کارهای ارزشی نیز روی پرده می روند، اما تعداد این قبیل آثار در مقایسه با فیلم های کمدی قابل توجه نیست.

وی افزود: وقتی از فیلم های کمدی حرف می زنیم این تصور به وجود می آید که این ژانر کیفیت لازم را دارا نیست، در صورتی که، طنز از جمله حوزه هایی است که می توان به واسطه آن بسیاری از پیام های اخلاقی و دینی را ترویج داد، اما استفاده ای که ما از این عرصه می بریم، تنها در خدمت گیشه است.

این تهیه کننده در پاسخ به این سوال که آیا درآمدزایی اقتصادی از راه سینما اقدامی مذموم است که از آن باید به عنوان نقطه صعف برای فیلم های کمدی نام برد؟ گفت: اتفاقاً درآمدزایی یکی از اصول اولیه سینماست که به رونق اقتصادی این حوزه کمک می کند، اما به شرطی که راه برای موفقیت فیلم های دیگر هم فراهم باشد. مطلب دیگر این که، طریق چگونه خندان مردم هم بسیار اهمیت دارد، چون آن چیزی که امروز در برخی فیلم ها می بینیم به هیچ وجه شایسته خانواده های ایرانی نیست.

تهیه کننده فیلم زندان زنان ادامه داد: اکثریت مردم گرایشات دینی و مذهبی دارند، برای همین برای آنها مهم است خانواده آنها چه چیزی را تماشا می کنند، برای همین وقتی می بیند فیلم هایی به لحاظ معنایی آن کیفیت لازم را دارا نیست، ترجیح می دهند از سینماها فاصله بگیرد. این امر باعث شده، تماشاگران سینما به یک قشر خاص محدود شوند.

وی با بیان اینکه برخی فیلم های شعاری و بی کیفیت به سینمای ارزشی ضربه زده است، گفت: بخش دیگری از آسیب هایی که به سینمای دینی وارد شده از طرف تولیدات بی کیفیتی است که در این حوزه تولید می شود، به ویژه آثاری که نگاهی سفارشی و شعاری به موضوعات دارند. از نگاه من سینمای دینی جای اندیشیدن است، پس اگر تولیدات این عرصه با اندیشه و به دور از کلیشه ها، تولید شود مطمئن باشید تماشاگر به سمت آن کشیده خواهد شد.

این تهیه کننده تاکید کرد: ما با پیروزی انقلاب اسلامی رشد محسوسی در سینما پیدا کردیم، به نحوی که فیلم های ایرانی به عنوان آثار اخلاقگرا در سینمای جهان شناخته شد، اما متاسفم وضعیتی پیش آمده که امروز فیلم هایی روی پرده می رود که ما را یاد فیلمفارسی های قبل از انقلاب می اندازد. این بازگشت به عقب با چنان شتابی در حال حرکت است که اگر فکری برای آن نشود متاسفانه سینمای ملی در آینده نه چندان دور، نابود خواهد شد.

وی در بخش دیگری از این گفت و گو تاکید کرد: گرایش به سمت موضوعات دینی و اعتقادی یک اتفاق مختص به ایران نیست، چون در غرب هم مردم فهمیده اند که شعارهای سیاست مداران غربی در ترویج اومانیسم پوچ و بی کارکرد است، برای همین ترجیح آنها این است که به سمت مذهب بیایند، در چنین شرایطی تولید فیلم ها و سریالی دینی یا ماوراءالطبیعی به شدت رواج پیدا کرده است.

این سینماگر متذکر شد: در شرایط فعلی بسیاری از تولیدات نمایشی غرب به راحتی قابل دسترس است، به نحوی که اگر سریالی در آمریکا پخش شود، فردای آن شب در ایران آن قسمت با زیر نویس فارسی دیده می شود. این را گفتم تا تاکیدی داشته باشم به هجمه ای که از این عرصه، فرهنگ مان را تهدید می کند. این تهدید نیز تنها به اخلاقیات ختم نمی شود، بلکه آثار به اصطلاح دینی و ماوراءالطبیعی غرب نیز ذهن جوانان ما را مسموم می کند.

تسلیمی گفت: به باورم برخی از کارهایی که به اسم سریال یا فیلم دینی تولید می شود با هدف قرار دادن کشورهای مسلمان در دستور سازندگانش قرار می گیرد، چون آنها می دانند اسلام این روزها به شدت برای سیاست مداران غربی خطرناک شده، برای همین سعی می کنند با تخریب چهره مسلمانان بهترین قدم را در این عرصه بردارند. در این مسیر هم تولیدات اسلام ستیزانه آنها به یاریشان شتافته و تا حدی راه را برایشان هموار کرده است.

تهیه کننده زیر پوست شهر تاکید کرد: برای این که بتوان جذب تماشاگر کرد به نظرم باید فرصت دیده شدن را به فیلم های خوش ساخت و جسورانه داد. بگذارید مثالی بزنم. چند وقت پیش در تلویزیون سریال با عنوان گاندو پخش شد. در این کار برای اولین بار دیدیم به موضوعاتی پرداخته شد که شاید بازگویی آن تا چندی پیش دور از تصور بود، اما وقتی مدیران به این نتیجه رسیدند که می شود به هنرمندان اعتماد کند، نتیجه آن شد که برای گاندو رخ داد و این اثر توانست مخاطبان فراوانی را به سمت خود بکشاند.

وی در انتهای تاکید کرد: در سینما نیز انتظار می رود این اتفاق رخ دهد. گواه این ادعا هم فیلم خوبی وقتی که ماه کامل شد است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری حوزه

خبرگزاری آریا - اداره کل رسانه های خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فهرست مجوزهای روادید مطبوعاتی برای خبرنگاران غیرمقیم رسانه های خارجی در تیرماه 98 را منتشر کرد. به گزارش اداره کل رسانه های خارجی، در تیرماه سال 1398 در مجموع برای 64 خبرنگار و عوامل خبری وابسته به 37 رسانه خارجی از 13 کشور جهان، مجوز روادید مطبوعاتی صادر شده است.
فهرست مجوزهای روادید صادره به شرح زیر است:

ردیف
نام رسانه
کشور رسانه
تعداد نفرات
مدت مجوز

1.
مجله اکونومیست
انگلستان
1
7

2.
تلویزیون بی بی سی ورلد
انگلستان
3
10

3.
خبرگزاری آسوشیتدپرس
امریکا
2
10

4.
تلویزیون روداو
عراق
2
4

5.
تلویزیون العربی
قطر
2
10

6.
مرکز خبرنگاران قندهار
افغانستان
2
18

7.
وب سایت خبری افغان اوربند
افغانستان
1
18

8.
رادیو سانگه
افغانستان
1
18

9.
تلویزیون شمشاد
افغانستان
1
18

10.
تلویزیون ملی قندهار
افغانستان
1
18

11.
مجله اوربند
افغانستان
1
18

12.
سایت خبری افغانستان امروز
افغانستان
1
18

13.
رادیو و تلویزیون ان اچ کی
ژاپن
1
10

14.
روزنامه یومیوری
ژاپن
1
7

15.
روزنامه گاردین
انگلستان
1
15

16.
تلویزیون کالچر
برزیل
2
14

17.
تلویزیون آساهی
ژاپن
2
7

18.
تلویزیون نیپون
ژاپن
1
7

19.
روزنامه حریت
ترکیه
1
3

20.
روزنامه ماینیچی
ژاپن
1
7

21.
روزنامه یو اس ای تودی
امریکا
1
7

22.
رادیو و تلویزیون آر تی ال
هلند
1
10

23.
روزنامه فیگارو
فرانسه
1
10

24.
تلویزیون زد دی اف
آلمان
1
90

25.
روزنامه نیکی
ژاپن
2
5

26.
تلویزیون کردستان 24
عراق
3
4

27.
تلویزیون راسیا
روسیه
3
10

28.
موسسه دوروک مدیا
ترکیه
2
10

29.
تلویزیون اسکای نیوز
انگلستان
3
7

30.
تلویزیون سی ان ان
امریکا
3
7

31.
موسسه فیلمسازی بی ایی اف آر
ویتنام
4
14

32.
مجله کلمبوس تراول
هلند
2
10

33.
تلویزیون دولتی روسیه
روسیه
2
7

34.
تلویزیون ان تی وی
روسیه
2
10

35.
تلویزیون آر تی ال
آلمان
3
10

36.
تلویزیون آرته
فرانسه
1
20

37.
تلویزیون زوزدا
روسیه
2
14

منبع خبر: معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی

لینک خبر :‌ خبرگزاری آریا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۵ سایت های دیگر : جماران

معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: با وجود شهرت قاریان ایران در جهان اسلام، الگوهای جامعه قرآنی برای جوانان کشورمان ناشناخته مانده اند.

به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، حجت الاسلام محمدتقی کاظمی نسب در چهل و سومین دوره طرح ملی دانشجو معلم قرآن کریم که شامگاه گذشته در اردوگاه ثامن الائمه مشهد برگزار شد، با بیان اینکه مشهد شهر قرآن و عترت است ، اظهار کرد: جلوه آمیخته قرآن و عترت و مصداق حدیث ثقلین در شهر مشهد مشهود است؛ چرا که از یک طرف هم جوار مضجع شریف رضوی است و از طرف دیگر ظرفیت ها و مزیت های قرآنی در مشهد زمینه گسترده ای دارد.

وی عنوان کرد: در خراسان رضوی و مشهد 450 موسسه و خانه قرآنی وجود دارد که خانه های قرآن و برخی از موسسات زیر نظر سازمان تبلیغات اسلامی و موسسات دیگر زیر نظر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند.

معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی تصریح کرد: 5 هزار جلسه محلی قرآن در استان داریم که بسیاری از قاریان مطرح بین المللی در همین جلسات رشد یافته اند. ما در کشور 88 قاری بین المللی داریم که آوازه جهان اسلام بوده و نیمی از آنان قاریان مشهدی هستند.

وی اظهار کرد: امروز جلسات محلی قرآن کریم با سبقه 70 ساله در مشهد زیر نظر اساتید بزرگی فعال هستند که این جلسات کمتر در جاهای دیگر کشور دیده می شود. 1300 فعال قرآنی در مشهد مشغول به کار هستند که بیمه نامه برایشان صادر شده و اکثر این افراد را بانوان تشکیل می دهند.

کاظمی نسب گفت: در آزمون سراسری قرآن و عترت که اسفندماه سال 97 در مشهد و همزمان با سراسر کشور برگزار شد، بیشترین شرکت کنندگان به تعداد 21 هزار نفر از خراسان رضوی بودند، اما با وجود این حجم از فعالیت های قرآنی باید از حوزه قرائت عبور کنیم و به مرحله فهم و تدبر برسیم.

معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی عنوان کرد: در جامعه به قرائت زیاد پرداخته شده و در این حوزه از فعالیت های قرآنی شاهد رشد بوده ایم، لذا همه دستگاه ها به ویژه رادیو و صدا و سیما باید به معرفی چهره های قرآنی اهتمام ورزند.

وی اظهار کرد: این یک نقص بزرگ است که جوانان ما علاوه بر شناسنامه بازیگران و ورزشکاران ایرانی، شناخت کافی از بازیگران و ورزشکاران خارجی دارند اما از قاریان، حافظان و الگوهای جامعه قرآنی شناختی ندارند.

کاظمی نسب افزود: طرح ملی دانشجو معلم قرآن کریم

مصداق آیه نفر است که خداوند می فرماید: فَلَوْلَا نَفَرَ مِن کلِّ فِرْقَةٍ مِّنْهُمْ طَائِفَةٌ لِّیتَفَقَّهُوا فِی الدِّینِ وَلِینذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَیهِمْ لَعَلَّهُمْ یحْذَرُونَ چرا از هر گروهی از آنان، طایفه ای کوچ نمی کند (تا طایفه ای در مدینه بماند)، که در دین (و معارف و احکام اسلام) آگاهی یابند و به هنگام بازگشت به سوی قوم خود، آن ها را بیم دهند؟! شاید(از مخالفت فرمان پروردگار) بترسند، و خودداری کنند

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
افشین تحفه گر معاون فرهنگی و مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: صدور مجوز ناشر-مولف متوقف شده است و مولفین باید از طریف ناشران رسمی برای گرفتن مجوز اقدام کنند.

افشین تحفه گر معاون فرهنگی و مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با اشاره به نامه مدیر کل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با توجه به اینکه صدور مجوز نشر به مولفان به شکل ناشر-مولف جایگاه قانونی ندارد، صدور این نوع مجوز متوقف شده است .

وی افزود: در گذشته صدور مجوز به مولفان به صورت موردی و غیررسمی برای افرادی در نظر گرفته شد که فقط یک اثر داشتند و احیاناً ناشری هم برای چاپ و نشر کتاب خود پیدا نمی کردند، لذا برای کمک به این نویسندگان اجازه داده شد که استثنائاً کتاب را خودشان چاپ کنند .

معاون فرهنگی ارشاد خراسان رضوی تاکید کرد: اکنون روند صدور مجوز کتاب برای مولف–ناشرها متوقف شده است بنابراین از این پس آثار این دسته از مولفین و مترجمین بایستی از طریق ناشران رسمی و دارای پروانه معتبر برای گرفتن مجوز قبل از چاپ اقدام نماید.

تحفه گر در پایان تصریح کرد: ناشران برای ورود به کار نشر صلاحیت های حرفه ای و صنفی شان سنجیده و ارزیابی می شود و در برابر حقوق اشخاص حقیقی و حقوقی مسئولیت پذیر می شوند اما درباره ناشر مولفان وضعیت این گونه نیست

روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی

5 مرداد 1398 07:26

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
قم - ایرنا - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم بابیان این که مجوز احداث مجتمع های بین راهی استان باید با پیوست فرهنگی صادر شود گفت: درصورتی که احداث این مجتمع ها بدون پیوست فرهنگی باشد منجر به بروز برخی از مشکل های فرهنگی می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۵ سایت های دیگر : جماران باشگاه خبرنگاران جوان قم نیوز نصرقم روزنامه همشهری

سید موسی حسینی کاشانی روز شنبه در سومین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه قم در تالار امام جواد (ع) استانداری اظهار داشت: در فرایند صدور مجوز مجتمع های بین راهی متقاضیان سرمایه گذاری این واحدها هیچ گونه پیوست فرهنگی ارائه نمی کنند.

وی بیان داشت: در حالی یک مجتمع بین راهی در استان ایجاد می شود که بدون نمازخانه است و چون از قبل چنین امکاناتی برای آن پیش بینی نشده، هیچ کس حاضر به ساخت حتی یک نمازخانه 12 متری نیست، و این مسئولیت بر عهده ارشاد قرار می گیرد و ما باید پاسخگو باشیم.

مدیرکل پدافند غیرعامل قم نیز در این جلسه گفت: استعلام های پدافند غیرعامل و زیست محیطی جزو الزام های برنامه های چهارم، پنجم و ششم توسعه کشور است و طبق قانون هرگونه واگذاری زمین برای اجرای طرح مختلف ازجمله گردشگری بدون صدور این مجوزها امکان پذیر نمی باشد.

محمدحسن متقیان اظهار کرد: با توجه به زیرساخت های قم و خطرهای ناشی از حوادث و بلایای طبیعی برابر قانون بدون در نظر گرفتن مسائل پدافند غیرعامل امکان صدور مجوز را نداریم.

در سومین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه قم که با حضور بهرام سرمست استاندار و حجت الاسلام والمسلمین ذوالنوری و احمد امیرآبادی فراهانی نمایندگان قم در مجلس شورای اسلامی و
همچنین مدیران و کارشناسان دستگاه های اجرایی استان برگزار شد، موضوع های مختلفی موردبررسی قرار گرفت.

7403 / 1175

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
با پایان مهلت راگیری بازرسان خانه مطبوعات و رسانه های استان بوشهر انتخاب شدند.

به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر، معاون فرهنگی و مطبوعاتی اداره کل در این ارتباط گفت: به دنبال فراخوان مجمع عمومی خانه مطبوعات و رسانه های استان در 16 تیر ماه، انتخابات انتخاب بازرسان خانه مطبوعات و رسانه های استان روز گذشته 5 مرداد ماه برگزار و نفرات اصلی و علی البدل معرفی شدند.

آنیتا مظفری بیان کرد: در این فرآیندکه به صورت الکترونیک و همزمان با 12 استان کشور برگزار شد افرادی که عضو خانه مطبوعات بودند می توانستند با مراجعه به سامانه www.khanehmatboat.ir نامزد موردنظر خود را انتخاب کنند.

وی با اشاره به اینکه 4 نفر در این بخش نام نویسی کرده بودند، افزود: پس از پایان مهلت راگیری وحید امیر از پایگاه خبری صدای استان و کیوان حیدری از روزنامه پیام عسلویه به عنوان اعضاء اصلی و حجت عبداللهی از پایگاه خبری کنگان ورزش به عنوان بازرس علی البدل موفق به آراء لازم شدند.

مظفری اظهار کرد: بازرسان خانه مطبوعات و رسانه ها با رای اعضای خانه مطبوعات برای مدت یکسال عهده دار این سمت می باشند.

روابط عمومی و اطلاع رسانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر

6 مرداد 1398 08:40

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
آئین نکوداشت شاعر ملی عارف قزوینی با حضور هنردوستان قزوینی در آرامگاه وی برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۵

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین آئین نکوداشت عارف قزوینی شاعر ملی و سراینده تصنیف مشهور از خون جوانان وطن لاله دمیده با حضور شاهرخی استاندار همدان، حجت الاسلام و المسلیمین سید مهدی حسینی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قزوین، رستمی معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قزوین ، احمد رضا احسانی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان و جمع کثیری از شعرا، فرهیختگان و علاقمندان عارف قزوینی در آرامگاه عارف واقع در بقعه بوعلی سینای همدان برگزار شد.

علاقمندان عارف از استان قزوین در قالب کاروانی در این مراسم که با حضور مسئولین، شعرا و فرهنگ دوستان استان همدان در آرامگاه عارف قزوینی برگزار شد، حضور داشتند. شعرخوانی، نقد آثار عارف و اجرای موسیقی سنتی توسط گروه اعزامی از قزوین بخش های مختلف این برنامه بود.

در این برنامه شاهرخی استاندار همدان ضمن گرامیداشت حضور هنردوستان استان قزوین در جمع هنرمندان خوب همدانی گفت: امیدواریم با پیگیری های حجت الاسلام حسینی که از نیروهای ارزشمند و خوش فکر قزوینی است و احسانی مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان که وی نیز از نیروهای فعال وخوب همدان است شاهد ارتباط فرهنگی بیش از پیش بین دو استان باشیم.

وی افزود: استان قزوین فرهنگ بسیار مترقی دارد و ما به منظور برقراری پیوند فرهنگی بیشتر هنردوستان این استان با همدان، آمادگی پذیرایی از گروه های فرهنگی بیشتری از قزوین را داریم و در تلاشیم گروه هایی از همدان نیز به منظور برنامه های فرهنگی به قزوین اعزام گردند تا هنرمندان همدانی ما از نزدیک با فضا و صفا و صمیمیتی که در قزوین وجود دارد آشنا شده و از میراث گرانقدری که عمدتا از دوران صفویه در قزوین به جای مانده بازدید کنند.

سپس مجید بالدران شاعر قزوینی گفت: در 28 تصنیف و مارشی که عارف قزوینی اجراء کرده ما با چهره ادیبی مواجه هستیم که کاملا به موسیقی ایرانی اشراف دارد، شاعر است و بر خلاف برخی از ترانه سراها که ملودی را گرفته و شعری را بر روی آن سوار می کنند و یا بعضی شعرا که شعر خود را به یک موسیقیدان می دهند تا برای آن ملودی ساخته شود، شعر و تصنیف های عارف همزمان در ذهن او خلق شده است.

این شاعر قزوینی افزود: تصنیف های عارف را به سه دسته می توان طبقه بندی کرد؛ دسته اول تصنیف های عاشقانه مثل تصنیف افتخار همه آفاقی و معشوق منی ، دسته دوم کاملا سیاسی هستند مثل تصنیفی که برای مرگ کلنل تقی خان پسیان سروده شده است و دسته سوم تصنیف های اجتماعی هستند و البته می توان گفت تا کنون تقسیم بندی دقیقی در مورد تصنیف های عارف صورت نگرفته است .

در پایان لوح یادمان آیین نکوداشت این شاعر ملی توسط استاندار همدان و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قزوین و دیگر مسئولین امضا شد و از طرف حجت الاسلام حسینی یک اثر هنری خوشنویسی به استاندار همدان اهدا شد.

5 مرداد 1398 13:04

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۵ سایت های دیگر : جماران

امام جمعه نوشهر گفت: با اجرای کنسرت های موسیقی و شادی مردم مخالف نیستیم بلکه با رواج و ترویج بی بند و باری که گاها در حین برگزاری کنسرت های موسیقی مشاهده می شود، مخالفت دارم.

به گزارش ایسنا مازندران، حجت الاسلام محمود مشایخ در دیدار با رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان و همراهی جمع کثیری از اصحاب رسانه، مطبوعات و فعالان رسمی عرصه فضای مجازی نوشهر که به مناسبت فرارسیدن پنجم مرداد سالروز اقامه نخستین نمازجمعه کشور برگزار شد، اظهار کرد: هیچ کس با برگزاری برنامه های مفرح و ایجاد محیط شاد برای خانواده ها و مردم مخالف نیست، اسلام با شادی ضدیت ندارد و مخالفت ها بیشتر مربوط به بروز ناهنجاری ها و مسائل ضد ارزشی و و بعضا بی بند وباری هاست که گاها در حین اجرای کنسرت های موسیقی توسط عده ای افراد صورت می گیرد.

وی تصریح کرد: اثرگذاری نمازجمعه در جامعه بسیار زیاد است و برای حل اختلافات بین جناح ها و تعاملات بین مسئولان اثرات کاربردی داشته است .

وی با بیان اینکه امام جمعه ارتباط بین مردم و مسئولان را راحت تر می کند، گفت: نمازجمعه از برنامه های عبادی پیغمبر بود بنابراین به شان و جایگاه نمازجمعه نباید خدشه ای وارد شود.

امام جمعه نوشهر خاطرنشان کرد: در 900 شهر بزرگ و کوچک کشور نماز جمعه برای هموطنان شیعه برپا می شود و این آمار جدا از آمار برپایی نماز جمعه مخصوص هموطنان اهل تسنن در استان های غربی، شرقی و جنوبی است .

حجت الاسلام مشایخ با اشاره به اینکه ائمه جمعه استخدام دولت نیستند و حقوق دولتی دریافت نمی کنند، افزود: امامان جماعت در مراکز استان ها مستقیما توسط مقام معظم رهبری و در سایر شهرها توسط شورای سیاستگزاری انتخاب می شوند.

وی بیان کرد: وظیفه ائمه جمعه تنها اقامه دو رکعت نماز و ایراد خطبه جمعه نیست بلکه وظیفه دارد مردم را به وحدت و یکپارچگی دعوت کرده و بنیه دینی و معنوی و فرهنگی شهر را بالا ببرند.

امام جمعه نوشهر در ادامه با بیان اینکه این شهرستان دارای دو حوزه علمیه ( برادران و خواهران) است، متذکر شد: حوزه علمیه شهید بهشتی برادران که سالانه 105 طلبه را مورد آموزش علوم حوزوی و دینی قرار می دهد و به عنوان مرکز جامع علوم حوزوی و دینی در غرب مازندران فعال می باشد و بسیاری از طلاب که در این حوزه علمیه تحصیل کردند در حال حاضر به عنوان امامان جمعه برخی شهرها و نمایندگی ولی فقیه در تعدادی از دانشگاه ها مشغول فعالیت هستند.

حجت الاسلام مشایخ ادامه داد: حوزه علمیه خواهران صدیقه طاهره (س) سالانه 60 طلبه را مورد آموزش علوم حوزوی و دینی قرار می دهد.

وی تاکید کرد: موسسه خیریه امام علی(ع) در کنار فعالیت های دفتر امام جمعه تاسیس شد تا از خیران نیک اندیش به صورت مدون و در جهت درست و کمک به نیازمندان واقعی بهره مند شود که در حال حاضر هزار خانوار نیازمند تحت پوشش این موسسه هستند.

نمازجمعه قلب فرهنگی یک شهر است

ب ابک شمس ناتری رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نوشهر در ادامه نشست نمازجمعه را قلب فرهنگی شهر دانست و گفت: باید در راستای هماهنگی و بالندگی هرچه بیشتر این نهاد مقدس بر آمده از بطن دین اسلام و انقلاب گام جدی برداریم.

وی با بیان اینکه جامعه رسانه ای نوشهربا تمام قوا در خدمت اعتلای اهداف اقامه و برپایی نمازجمعه شهرستان است، تصریح کرد: جایگاه بی بدیل و مهم تریبون نمازجمعه در راستای بصیرت افزایی و آگاهی بخشی جامعه بر کسی پوشیده نیست و به آن اعتقاد داریم.

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نوشهر افزود: اهالی رسانه و قلم نیز با انعکاس و پوشش به موقع اخبار آیین عبادی و سیاسی نمازجمعه در سراسر کشور در راستای اطلاع رسانی به جهت تنویر افکار عمومی سهم بسزایی در این بصیرت افزایی و آگاهی بخشی دارند.

شمس ناتری با اشاره به اینکه باید به هم کمک کنیم تا مشکلات پیش روی مسائل فرهنگی و هنری مرتفع شود، گفت: قلم ها در راستای حقیقت گویی و معرفت حرفه ای به کار گرفته شود.

وی خاطرنشان کرد: در بحث مظلومیت زدایی از چهره فرهنگی، حضور امام جمعه کمک شایانی خواهد کرد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۵ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی استانداری گلستان

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان فهرست و سامانه های خدمات الکترونیکی فرهنگ و ارشاد اسلامی را تشریح کرد و گفت: عمده فعالیت های این دستگاه اجرایی در راستای سیاست دولت الکترونیک در میزهای خدمت الکترونیکی انجام می شود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان، عادله کشمیری با اشاره به اینکه بارها این سامانه ها به طرق مختلف اطلاع رسانی شده اند و فعالان هر حوزه با روند آن به خوبی آشنا هستند، افزود: عمده خدمات مجوزهای فرهنگی چون صدور مجوز تاسیس موسسه فرهنگی وهنری تک و چند منظوره، پروانه نشر و صدور مجوز قبل از چاپ کتاب، صدور مجوز ورود محصولات فرهنگی، سامانه جامع خرید کتاب،مجوز انتشار نشریه عمومی، داخلی و نشریه دولتی، صدور پروانه فعالیت خبرگزاری داخلی، ارائه گواهی ثبت پایگاه های اینترنتی ایرانی، صدور مجوز تاسیس دفتر نمایندگی رسانه های خارجی، صدور مجوز فعالیت های آگهی و تبلیغاتی و بسیاری از مجوز ها در حوزه ی فرهنگی به صورت الکترونیک انجام می شود.

وی ادامه داد: همچنین در فعالیت های هنری؛ صدور پروانه تاسیس مراکز تک منظوره صدا گذاری، صدابرداری و ضبط آثار صوتی استودیو، صدور مجوز انتشار آثار صوتی و کتاب گویا، مجوز تاسیس نگارخانه، مجوز آموزشگاه آزاد هنری – نمایشی و تجسمی، کارت صلاحیت تدریس و موارد پرشمار دیگری نیز در این بخش از دستگاه فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت الکترونیکی ارائه می شود.

این مدیر استانی همچنین به وجود بخش شفاف سازی و دسترسی آزاد به اطلاعات آن دستگاه اجرایی در سایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان اشاره کرد و اظهار داشت: در حوزه فن آوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال سامانه های مختلفی خدماتشان را به صورت الکترونیکی ارائه می دهند که می توان از سامانه مجوز تاسیس موسسه فرهنگی دیجیتال، گواهی ثبت رسانه های بر خط اختصاصی، گواهی ثبت و تکثیر نرم افزار، مجوز محتوای فرهنگی سایر تکنولوژی های نوین نام برد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان در خاتمه، اظهار کرد: عموم مردم و اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه ی گلستان می توانند برای آگاهی از اخبار و رویداد ها و دسترسی به سامانه های مذکور به نشانی های www.farhang.gov.ir و www.golestan.farhang.gov.ir مراجعه کنند.

لینک خبر :‌ اداره کل فرهنگ و ارشاد گلستان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۵ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

کنسرت موسیقی گروه سپهر با حضور استاد داود آزاد در دو نوبت در عصر پنج شنبه 3 مرداد ماه با استقبال پر شور گلستانی ها در تالارفخرالدین اسعد گرگانی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان، کنسرت موسیقی گروه سپهر با حضور استاد داود آزاد و هنرنمایی نوازندگان گلستانی در نوبت ساعت 19 و 21 در سالن اصلی تالارفخرالدین اسعد گرگانی اجرا شد.

در این کنسرت مخاطبان هنر موسیقی؛ حضور چهار نسل از هنرمندان را بر روی صحنه شاهد بودند که با اجرای قطعات متنوع و متعدد شب ماندگاری را رقم زدند.

کنسرت موسیقی گروه سپهر با صدا و ساز استاد داود آزاد برپا شد و او را جمعی از نوازندگان جوان، با تجربه و دانش آموخته و چیره دست گلستانی همراهی کردند.

یادآوری می شود داود آزاد از چهره های نام آشنای موسیق و خواننده ، نوازنده و آهنگساز موسیقی ایرانی است که در فعالیت های هنری وی اجراهای متعددی در ایران، هند، اروپا، آمریکای شمالی، آمریکای جنوبی و استرالیا و دانشگاه های کمبریج ،آکسفورد و مونیخ به چشم می خورد و آلبوم های متنوعی چون مکتب تار تبریز ، در بهار امید ، لیلی نامه ، دیوان شمس و باخ و ... را روانه بازار موسیقی کرده است.

لینک خبر :‌ اداره کل فرهنگ و ارشاد گلستان
بندر لنگه - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان گفت: با افتتاح سینما و نگارخانه شهرستان بندرلنگه می توان گفت بندرلنگه دارای زیرساخت های حداقلی فرهنگی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۰۵ سایت های دیگر : بولتن نیوز روزنامه خراسان

به گزارش خبرنگار مهر ، رضا کمالی زرکانی عصر شنبه در نشست صمیمانه با اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه شهرستان های بندرلنگه، بستک ، بندرخمیر ، پارسیان اظهار داشت: این شهرستان ها دارای معماری و تمدن زیبا هستند و دارای ظرفیت های بسیار خوبی در زمینه زبان شناسی هستند.

وی ادامه داد: حضور اهل سنت در غرب استان سبب خیر و برکت شده است و شاهد همدلی بی نظیری میان شیعه و سنی در غرب استان هستیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان تصریح کرد: شهرستان پارسیان ظرفیت های زیادی در زمینه مجسمه سازی و عکاسی دارد که در حال شکوفا شدن هستند.

کمالی زرکانی با بیان اینکه خمیر شهر موسیقی است و نوازندگان عود است، اذعان کرد: بستک شهر هنرهای تجسمی و شاعران است و می توان گفت فرهنگ در این شهرستان ها در حال تپیدن است.

وی تشریح کرد: با افتتاح سینما و نگارخانه شهرستان بندرلنگه می توان گفت بندرلنگه دارای زیرساخت های حداقلی فرهنگی است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان اظهار داشت: کتابخانه، نگارخانه، سینما وپلاتو حداقل های زیز ساختی این شهرستان است که بعد از مرکز استان، تنها شهرستانی است که از این زیرساخت ها برخور دار می شود.

کمالی زرکانی ابراز داشت: در استان هرمزگان تصمیم گرفته شده است که جشنواره های ملی و استانی را از مرکز استان به شهرستان ها منتقل کنیم و به همین دلیل جشنواره تئاتراستانی و جشنواره استانی فیلم کودک و نوجوان از بندرعباس به بندرلنگه منتقل شد.

وی گفت: مؤسسات قرانی در این شهرستان ها به خوبی فعالیت می کنند و جزو برترین مؤسسات استان هستند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان اذعان کرد: شهرهای خلاق و زنده را هنرمندان می سازند؛ هنرمندان هستند که می توانند به شهرها روح زندگی واقعی بدهند.

کد خبر 4677813

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر