بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 31 تیر 98
نماینده مردم همدان به وزیر صنعت، معدن و تجارت، لزوم ساماندهی بازار خودرو و جلوگیری از افزایش لجام گسیخته قیمت خودروها را متذکر شد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، تذکرات کتبی نمایندگان و مسئولان کشور در نشست علنی امروز مجلس (یکشنبه 30 تیر 98) از سوی هیأت رئیسه قرائت شد که این تذکرات به شرح زیر است:

شهاب نادری نماینده مردم اورامانات در تذکری به وزیر صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد که عدم نظارت بر قیمت گذاری کالاهای اساسی موجب تضییع حقوق مردم و منابع ملی شده است.

سیدقاسم جاسمی نماینده مردم کرمانشاه در تذکری به وزیر نیرو عنوان کرد که علت عدم مدیریت علمی بر منابع آب و برق چیست؟ و همچنین در تذکر دیگری به وزیر نیرو خواستار جلوگیری از به کارگیری بازنشستگان شد و عنوان کرد که این کار برخلاف قانون عدم به کارگیری بازنشستگان است.

احمد سالک کاشانی نماینده مردم اصفهان در تذکری به رئیس جمهور خواستار صدور دستور جدی جهت تأمین نیروهای لازم برای جانبازان قطع نخاعی و همچنین پدر و مادران شهدایی که شدیدا نیاز به حمایت دارند، شد.

سکینه الماسی نماینده مردم عسلویه در تذکری به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد که دلایل عدم شفافیت درآمد و هزینه کرد موقوفه زائر حسین ریزی به عنوان یکی از پردرآمدترین موقوفات استان بوشهر چیست و در تذکر به وزیر نیرو عنوان کرد که چرا خط لوله انتقال آب تنها به منظور مصارف صنعتی پالایشگاه فجر جم در حال اجرا است و در تذکری به رئیس جمهور عنوان کرد که چرا پالایش های لازم زیست محیطی و اقدامات جدی برای جلوگیری از آلودگی منابع آبهای شرب و زیرزمینی دشت ریز بر اثر رهاسازی پساب های شیمیایی شرکت پالایشگاه گاز فجر جم صورت نمی گیرد؟

مهرداد لاهوتی نماینده مردم لنگرود در تذکری به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد که چرا برای توزیع اعتبارات فرهنگی بین شهرستان های مختلف شاخصی وجود ندارد و در خصوص عدم توجه به مسائل فرهنگی شهرستان ها به وی تذکر داد.

امیر خجسته نماینده مردم همدان به وزیر صنعت، معدن و تجارت، لزوم ساماندهی بازار خودرو و جلوگیری از افزایش لجام گسیخته قیمت خودروها را متذکر شد.

مسعود رضایی نماینده مردم شیراز به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره لزوم پیگیری جدی در خصوص پرداخت حقوق و کسروات معوقه بازنشستگان تذکر داد.

عین الله شریف پور نماینده مردم ماکو در تذکری به وزیر امور اقتصادی و دارایی عنوان کرد که چرا با گذشت چهار ماه از اجرای بودجه سال 98 هنوز آئین نامه تبصره 11 بند د بودجه مربوط به عوارض خروج از کشور تدوین و ابلاغ نشده است.

علیرضا رحیمی نماینده مردم تهران در تذکری به رئیس جمهور، بر سرعت بخشی به اجرای کامل قانون جامع حمایت از معلولین در سراسر کشور تأکید کرد و در تذکری به وزیر ارتباطات عنوان کرد که علت استقبال و افزایش استفاده از وی پی ام و فیلترشکن در کشور چیست؟ حق دسترسی آزاد شهروندان به اطلاعات را جامع و بدون تبعیض اجرا کنید.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
گروه جامعه عضو فراکسیون زنان مجلس با تأکید بر اینکه بحث چادر در کشور ما تبدیل به یک مافیا شده است و این مافیا مانع انجام صحیح کار می شوند، گفت: چرا باید پس از چندین سال که تکنولوژی های مهم را وارد کشور کرده ایم، هنوز تکنولوژی تولید چادر مشکی به طور کامل وارد کشور نشده باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۰

زهرا سعیدی مبارکه، نماینده حوزه انتخابیه مبارکه در مجلس شورای اسلامی و عضو فراکسیون زنان مجلس، در گفت وگو با ایکنا؛ با اشاره به برگزاری جلسه گفت و گوی این فراکسیون با عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با محوریت حوزه مد و لباس، گفت: دغدغه مندی فعالان حوزه عفاف و حجاب در فضای مجازی و عدم حمایت از این فعالان توسط وزارت ارشاد و نیز افزایش قیمت چادر از مباحثی بود که در این جلسه مطرح شد.

وی با اشاره به اینکه پارچه چادری جزو اقلامی نیست که به آن ارز دولتی اختصاص داده شود و همین مسئله موجب شده است تا قیمت چادر 400 درصد افزایش یابد، گفت: دلیل این مسئله را از وزیر جویا شدیم که وی گفت: نگاه دولت این بود که هیچ کالایی به لیست کالاهایی که ارز دولتی دریافت می کنند اضافه نشود و در صورت امکان هم برخی کالا ها از دریافت ارز دولتی حذف شوند و افزایش قیمت هم به دلیل عدم اختصاص ارز دولتی است.

سعیدی افزود: از وزیر سؤال کردم که چرا پیشنهاد اختصاص ارز دولتی به پارچه چادری داده نشده است؟ که وزیر ارشاد پاسخ داد: سیاست انقباضی بود و ما چنین زمینه ای نداشتیم و پیشنهادی در این زمینه ندادم؛ من نیز مطرح کردم که شما باید مدیریت ویژه ای در این زمینه انجام می دادید.

این نماینده مجلس بیان کرد: بحث چادر در کشور ما تبدیل به یک مافیا شده است و این مافیا مانع انجام صحیح کار می شوند. چرا باید پس از چندین سال که تکنولوژی های مهم را وارد کشور کرده ایم، هنوز تکنولوژی تولید چادر مشکی به طور کامل وارد کشور نشده و ما همچنان وارد کننده بزرگ پارچه چادر مشکی باشیم؟

وی افزود: حمایت از فعالان مجازی عفاف و حجاب از دیگر مطالبات ما بود. در خصوص محصولات تولید شده در بازار نیز وزیر مطرح کردند که وزارت ارشاد بر طراحی نظارت دارد و نظارت بر تولید با این وزارتخانه نیست بلکه در فرایندهایی که با ارزش های دینی ما ارتباط دارند همه مسئولان باید نظارت کنند.

سعیدی در پایان گفت: در این جلسه از وزیر خواستیم فرصت خلاقیت و تولید محصولات به همه هنرمندان حوزه مد و لباس داده شود و این مسئله محدود به افراد خاص نشود.

یادآوری می شود، با توجه به اهمیت موضوع عفاف و حجاب خبرگزاری ایکنا نیز بنابر رسالت خود در این زمینه ورود پیدا کرده است و نشست بایدها و نبایدهای فعالان حجاب و عفاف در فضای مجازی را با حضور جمعی از فعالان عفاف و حجاب و کارشناسان فضای مجازی در سالن نشست های خبرگزاری ایکنا برگزار کرد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
"منابع اصلی تولید مُد در کشور، چند مزون شاخص زیرزمینی هستند که برای مردم تقاضا ایجاد و جریان مد را تولید می کنند؛ در حالی که نه مالیات می دهند و نه بیمه."

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت جلسه فراکسیون زنان مجلس با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونین وی امروز (یکشنبه 30 تیر) با محوریت "پوشاک، مد و لباس" برگزار شد.

در این جلسه سهیلا جلودار زاده با تاکید بر اینکه پوشاک مد و لباس باید به عنوان یک صنعت مورد نظر باشد، افزود: لازم است با ملاحظات ایرانی، اخلاقی و اسلامی، پوشاک مناسب تولید و به کشورهای هدف صادر شود.

وی از عدم رشد و توسعه شهر پوشاک در نزدیکی فرودگاه انتقاد کرد و گفت: طراحان ما در یک فضای بسته و تحت فشار ممیزی قرار دارند، در حالی که ما به عنوان یک کشور اسلامی باید سردمدار حوزه پوشاک اسلامی باشیم.

زهرا ساعی نیز در این جلسه بر لزوم ساماندهی حوزه پوشاک تاکید کرد و افزود: چرا نباید بتوانیم لباس مناسب زنان کشور تهیه کنیم و چرا تولید کنندگان ترغیب نمی شوند برای پوشاک متناسب در حوزه های مختلف تولید داشته باشند؟

معصومه آقاپور علیشاهی نیز در این جلسه گفت: هنوز یک شالوده برای این امر که لباس ایرانی دقیقاً چیست، تعریف نشده و مشخص نیست ما برای لباس یک زن چه پروتکلی داریم.

نماینده مردم شبستر در مجلس با بیان اینکه مدل لباس ایرانی باید برند شود، از نبود یک شبکه مخصوص برای معرفی لباس ایرانی، وجود بازار لباس های دست دوم و استوک در کشور انتقاد کرد.

2.7 میلیارد دلار قاچاق در حوزه پوشاک

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: بهترین سلاح در شرایط جنگ اقتصادی و جنگ رسانه ای، نوع پوشش است و در این رابطه همه باید دست به دست هم دهند زیرا پس از خوراک، دومین نیاز مردم پوشاک است؛ در حالی که در حوزه لباس رقم 2.7 میلیارد دلاری قاچاق وجود دارد.

بر اساس این گزارش، سکینه الماسی خواستار هم افزایی، انسجام و گسترش میان دستگاه ها برای برگزاری نمایشگاه ها و آکادمی های مد و لباس شد.

طیبه سیاوشی شاه عنایتی نیز مهمترین دغدغه در این حوزه را چنین عنوان کرد که جشنواره های مد و لباس هر سال برگزار می شود اما تاثیر محسوسی روی بازار نگذاشته است.

نتوانستم یک مانتوی مناسب انتخاب کنم

فریده اولادقباد نیز در این جلسه از تبدیل صنعت پوشاک به کارخانه تکثیر آثار خارجی، کم بودن ارتباط بین تولید کنندگان و طراحان، قیمت بالای پوشاک ایرانی-اسلامی انتقاد کرد و افزود: در نمایشگاه مد و لباس نتوانستم یک مانتوی مناسب از نظر قیمت، مدل و سایز انتخاب کنم.

رئیس فراکسیون زنان مجلس تاکید کرد: نباید یکی از مهم ترین دغدغه های کشور، تامین پوشاک مناسب با فرهنگ و عرف جامعه باشد.

در ادامه پروانه پروانه مافی گفت: باید از نگاه های ایذایی و قهری در حوزه پوشاک دور شویم و نگاه های مثبت و ایجاد رقابت سالم را توسعه بخشیم.

وی با بیان اینکه هجمه فرهنگی در حوزه لباس بسیار بالاست، خواستار استفاده از افراد صاحب حسن نظر، خلاق و کاربلد در این حوزه شد و به افرادی اشاره کرد که کارهای خوب با کیفیت و متناسب با فرهنگ و سن مخاطب تولید می کنند اما مورد حمایت قرار نمی گیرند.

زهرا سعیدی مبارکه با اشاره به اینکه دغدغه ها در حوزه حجاب و عفاف مورد رسیدگی قرار نمی گیرد، از افزایش 400 درصدی قیمت چادر انتقاد کرد.

هاجر چنارانی با تأکید بر لزوم رصد مشکلات در حوزه پوشاک افزود، از تلاش فراکسیون زنان برای رسیدگی به دغدغه های این حوزه خبر داد و اعلام کرد: می توان با تفاهم نامه و نشست، بخشی از آن را مرتفع کرد.

سیده فاطمه حسینی نیز گفت: در چنین حوزه هایی باید بستر رشد خلاقیت فراهم شود؛ به همین دلیل باید به دنبال انحصارزدایی و کاهش محدودیت ها در محورهای مختلف بود.

وی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست از استارتاپ هایی که می توانند زمینه طراحی و عرضه را فراهم کنند، حمایت شود.

لزوم توجه به نوخواهی جامعه و حرکت به سمت نوآوری در حوزه مد و لباس

در این جلسه سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستار تداوم چنین جلساتی شد و گفت: بحث حوزه پوشاک مد و لباس از چند منظر اقتصادی فرهنگی و اجتماعی مورد اهمیت است.

وی در تشریح وجه اقتصادی بر اموری همچون اشتغال، تولید، واردات خارجی، قاچاق، صادرات؛ در وجه فرهنگی به موضوعات لباس ایرانی- اسلامی، توجه به خط قرمزهای درست و غلط، اعتماد سازی، فرهنگ سازی، بحث های رسانه ای و در بعد اجتماعی به لزوم توجه به رفع نیاز جامعه اشاره کرد.

وزیر فرهنگ توضیح داد: جامعه انتظار دارد نیازهای خود را به راحتی برآورده کند ولی در شرایط فعلی یا کم برآورده می شود یا ارزان برآورده نمی شود یا هر دو با هم.

وی تاکید کرد: حوزه مد و لباس یک مسئله در هم تنیده و چندبعدی است که به اعتبار وجه فرهنگی، دبیرخانه آن در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و البته در آن کارگروه، مجموعه ای از دستگاه ها حضور دارند.

صالحی در سخنان خود به لزوم توجه به نوخواهی جامعه و حرکت به سمت نوآوری در حوزه مد و لباس و رقابت با پوشاک خارجی تاکید کرد و افزود: باید ظرفیت خود را در حوزه طراحی بالا و به این سمت برویم که طراحان را جدی بگیریم زیرا آنها کانون مرکزی این حرکت هستند.

یک ظرفیت مناسب به نام لباس اقوام ایرانی

وی با اشاره به اینکه باید خط ارتباطی بین طراحان و تولیدکنندگان ایجاد شود، گفت: تلاش شده تا در این زمینه فعال تر عمل کنیم و باید هم فکری شود تا این کار شتاب بیشتری گیرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از لباس اقوام ایرانی به عنوان یک ظرفیت مناسب در حوزه پوشاک نام برد و بر لزوم وسیع تر شدن و گسترش آن تاکید کرد.

وی با بیان اینکه دولت در این حوزه صرفاً تسهیل کننده است، ادامه داد: باید نگاه حمایتی و تشویقی و توجه به گسترش تشکل های صنفی وجود داشته باشند و جریان خصوصی حوزه مد و لباس نیز تقویت شود.

صالحی گفت: حوزه مد و لباس در سه شاخصه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی گسترده است و وزارت فرهنگ، صرفا در حوزه اختیارات خود می تواند ورود کند و تصدی بخش محدودی را برعهده دارد.

در ادامه حسینی معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وی با بیان اینکه 31 هزار طرح در سال گذشته شماره شیما گرفته و بیش از 4 هزار طراح در حوزه لباس فعال بوده اند، گفت: بخش طراحی لباس با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و بر ساماندهی فعالیت هنرمندانی که در حوزه طراحی مشغول به کار هستند، تمرکز کرده است.

وی همچنین گزارش داد در نمایشگاه مد و لباس، برای اولین بار حراج طرح ها و ایده ها صورت گرفت که 159 طرح برای تولید عمده در سال 98 به فروش رفت و در بخش بین الملل نیز دو طرح برای تولید در اروپا مورد پسند قرار گرفت.

همچنین قبادی رییس کارگروه مد و لباس یکی از مسائل جامعه را عدم آگاهی از ظرفیت های موجود در حوزه پوشاک دانست و افزود: تبلیغات شهری برای طراحان و فعالان ایرانی گران است و اگر بخواهند یک لباس ایرانی-اسلامی را تبلیغ کنند، باید بالغ بر یک میلیارد تومان هزینه بپردازند.

وی همچنین عنوان کرد: با توجه به حمایت دولت در این سال ها و وضعیت نرخ ارز در شرایط کنونی، نگاه ها به حوزه داخل معطوف شده است.

به گفته رییس کارگروه مد و لباس، سالانه 40 میلیون قطعه مانتو، 150 میلیون قطعه روسری و پوشش سر ، 250 میلیون قطعه انواع لباس ورزشی، 17 میلیون قطعه کت و شلوار و 100 میلیون مترمربع پارچه چادر مشکی مورد نیاز جامعه ایران است.

افتخاری فعال عرصه مد و لباس نیز در این جلسه با اشاره به اینکه بودجه فقط یک برنامه مُد در دنیا چندین برابر کل بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، افزود: 38 هفته مد در دنیا در کشورهای مختلف برگزار می شود که برای یک سال آینده دنیا طراحی می کند.

وی تاکید کرد: منابع اصلی تولید مُد در کشور، چند مزون شاخص زیرزمینی هستند که برای مردم تقاضا ایجاد و جریان مد را تولید می کنند؛ در حالی که نه مالیات می دهند و نه بیمه.

بهبهانی رئیس اتحادیه صنف تولیدکنندگان و فروشندگان کالای کشباف و جوراب با اشاره به اینکه قانون مجلس در مورد مد و لباس در سال 86 تصویب شده ولی هیچوقت اجرا نشده، خواستار آن شد که حوزه پوشاک از منظر اشتغال، تولید، کمبود مواد اولیه در صنایع و توجه به خرده فرهنگ های مختلف مدنظر قرار گیرد.

اگر بخش خصوصی بداند مانتو اسلامی طرفدار دارد، بدون هیچ دستور و سفارشی آن را تولید می کند

همچنین در این جلسه هاکوپیان رئیس گروه تولیدی پوشاک هاکوپیان گفت: در شرایطی قرار داریم و درباره چیزی صحبت می کنیم که در اختیار ما نیست و یک وزارتخانه در این جلسه حضور دارد، در حالی که وزارتخانه های دیگر به مراتب نقش بیشتری در حوزه پوشاک دارند.

وی با اشاره به این که طراح با محدودیت های موجود نمی تواند خلاقیت خود را عرضه کند، تاکید کرد: باید به بخش خصوصی اطمینان کرد زیرا مثلا اگر بخش خصوصی بداند مانتو اسلامی طرفدار دارد، بدون هیچ دستور و سفارشی آن را تولید خواهد کرد ولی اینکه به دنبال آن باشیم که موضوعی را دیکته کنیم، جواب نمی دهد.

وی تاکید کرد: باید طراحان آزادانه کار کنند و کمک شود صنعت پوشاک از زیر آوار بیرون بیاید.

مینو پدرام عضو هیات مدیره انجمن طراحان لباس و پارچه ایران گفت: بزرگ ترین مسئله ما احساس محدودیت در طراحان است که مانع بروز خلاقیت ها می شود؛ ما در این سالها با آزمون و خطا جلو آمدیم اما باید به این هنر صنعت نوپا بیشتر پرداخته شود.

وی معتقد است اینکه طراحان نتوانستند کار خود را به درستی نشان دهند، بیانگر آن است که طراح در جایگاه تخصصی خود نیست.

محمد کمال آبادی مدیراجرایی اتحادیه صنف تولیدکنندگان و فروشندگان کالای کشباف و جوراب نیز گفت: تولید کنندگان پوشاک در ایران نسبت به هم صنفان خود در کشورهای دیگر هزینه های سربار دارند.

وی از تعریف نشدن رسته طراحی در اتاق اصناف تهران و معطل ماندن آن انتقاد کرد.

در پایان این جلسه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستار آن شد که موانع حوزه پوشاک، مد و لباس که احصا شده تکمیل شود و به ترتیب اولویت بندی و اهمیت مسائل، مورد رسیدگی قرار گیرد.

به گزارش خانه ملت؛ اولاد قباد رئیس فراکسیون زنان مجلس در پایان این جلسه با اهدای لوح تقدیر از اقدام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در انتصاب یک معاون زن تشکر کرد./

پایان پیام

لینک خبر :‌ خانه ملت
هفته گذشته و در ششمین شورای سیاست گذاری ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور، از سند تحول راهبردی این کانون ها با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و دیگر اعضای این شورا رونمایی شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۱

قدس آنلاین : اگر چه جزئیات این سند به صورت رسمی منتشر نشده اما حجت الاسلام حبیب رضا ارزانی، رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد در گفت وگو با فارس، با اعلام اینکه سند رونمایی شده، ویرایش شده سندی است که سال 1396 تهیه شده بود، گفت: رویکرد اصلی سند تحول کانون های فرهنگی و هنری مساجد در حوزه خانواده و ترویج زیست مؤمنانه است؛ در گام نخست این سند، برنامه ریزی برای گونه بندی کانون های فرهنگی و هنری در کشور محقق شده است و بناست از این پس کانون ها به صورت قاعده مند به فعالیت های تخصصی فرهنگی و اجتماعی، هنری و ادبی و یا مجازی و بسته به ظرفیت های مسجد، به صورت چندمنظوره به فعالیت های مختلف بپردازند. در ادامه و در گفت وگو با کارشناسان، کنکاشی اجمالی درباره این موضوع صورت دادیم که از نظر می گذرانید:

سندی که می تواند آثار مثبتی داشته باشد؛ اگر...

حجت الاسلام حجت الله ذاکر، معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور در خصوص سند تحول راهبردی کانون های فرهنگی و هنری مساجد به خبرنگار ما می گوید: اگر این سند با توجه به واقعیت و اولویت های موجود در جامعه و ذائقه سنجی مخاطب صورت گرفته و به عنوان نقشه راه در نظر گرفته شده باشد، می تواند سبب بروز آثار مثبتی در جامعه باشد. او اضافه می کند: البته کانون های فرهنگی تنها یکی از اجزای مسجد است و نقش اصلی را کانون ها ندارند. ضمن اینکه بسیاری از این کانون ها فعال نیستند و تنها در ارتباط با فراغت نوجوان ها فعالیت هایی انجام می دهند؛ به بیانی دیگر این سند ناظر به تمام فعالیت های مسجد نیست و بخشی از آن فعالیت ها را پوشش می دهد. ذاکر تأکید می کند: یکی از نکاتی که باید برای کار در حوزه مساجد در نظر گرفته شود بحث فضای مجازی است که کاملاً مردم را درگیر خود کرده و وقت زیادی از آن ها را به خود اختصاص داده است. اگر مساجد به این فضاها ورود نداشته باشند و خود را کنار بکشند، بدون تردید مخاطبی هم نخواهند داشت.

معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور به اهمیت به کارگیری ائمه جماعات کارآمد و تراز نیز اشاره کرده و می گوید: اگر امام جماعتی داشته باشیم که شرایط خوبی داشته باشد و دارای ویژگی های لازم یعنی روابط عمومی، تربیت دینی و بصیرت افزایی بوده و بتواند با جوان ها و نوجوان ها ارتباط بگیرد، می توان امیدوار بود که تمام کاستی های موجود پوشش داده شده و کمرنگ شود. او در پایان تأکید می کند: نیروی کارآمد در کشور داریم اما تعداد آن ها کافی نیست و لازم است حوزه علمیه در این زمینه قوی تر از پیش وارد شده و نیروهای کارآمد را تربیت و در اختیار مراکز امور مساجد بگذارد. در تلاش هستیم برای آموزش ائمه جماعات و توانمندسازی آن ها بیش از پیش تلاش کنیم تا کمبودهای موجود در این حوزه جبران شود.

در این 27 سال چه کرده ایم؟

در ادامه محمدمهدی نجاتی، پژوهشگر حوزه مسجد نیز توضیح می دهد: تدوین سند تحول کانون های مساجد که ناظر به برنامه ریزی راهبردی برای رسیدن به افق 1414 انقلاب اسلامی است، در مجموع قابل دفاع، ارزشمند و ضروری است اما با توجه به نوع مأموریت، پیشینه و خروجی فعالیت این نهاد تربیتی؛ رونمایی از این سند با این حجم تبلیغات و بزرگ نمایی بیشتر شکل و قالبی شعاری به قضیه می دهد که به خودی خود مانع حرکت درست شده و آسیب زاست؛ در مرحله حرف، شعار و برنامه، فربه و حجیم به نظر می آییم اما در مرحله عمل و برداشت محصول دستمان تهی است.

نجاتی یادآور می شود: 27 سال از تأسیس کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور می گذرد. 25 هزار کانون در کشور وجود دارد و در حال حاضر افزون بر 2 میلیون و 100هزار عضو ثبت شده در این کانون ها در حال فعالیت هستند. حال از این حجم فعالیت به لحاظ سابقه زمانی، تعدد مراکز و تعداد مخاطب چه انتظاری می رود؟ چقدر کادرسازی با توجه به مأموریت اصلی کانون ها صورت گرفته است؟ چند تشکل تخصصی مطرح و اثرگذار در کشور داریم که حاصل برنامه ریزی و مدیریت آن هاست؟ اهمیت این موضوع وقتی مشخص می شود که حاصل کار و فعالیت 27ساله دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری تحت حمایت دولت و دارای ردیف بودجه سالیانه را با ماحصل کار تشکل های مسجدی و تربیتی خودجوش و مردمی مقایسه کنیم که با دست خالی در حال جنگیدن در راه خدا و مجاهدت فرهنگی هستند و چه بسا اثرگذارتر و مفیدتر کار کرده اند.

مأموریت اصلی کانون مسجد در استان های کوچک چیست؟

این پژوهشگر حوزه مسجد اضافه می کند: به دلیل این اتفاق و برخی آسیب های فرارو، دبیرخانه کانون های فرهنگی مساجد با اتخاذ نگاه از بالا به پایین و به کارگیری کارشناسانی با سلایق خاص و کم اطلاع از اتفاقات صحنه و واقعیت های موجود در مسجد هر از گاهی با رونمایی از یک سند، طرح، برنامه یا مأموریت به دنبال خروج کانون ها از رکود و انگیزه دهی و امیدبخشی به مخاطبان است که این به تنهایی کافی نیست. ما برای صدور انقلاب و طراحی مدل مسجد انقلاب اسلامی هم باید طرح و برنامه راهبردی و درازمدت داشته باشیم و هم توان تبدیل این اسناد را به برنامه کوتاه مدت، میان مدت و راهکارهای کاربردی و عملیاتی داشته باشیم.

او تأکید می کند: چرا تا به حال مدل موفق یک کانون فرهنگی و هنری مسجد روستا با نقشه راه و دفترچه راهنمای جامع آن تدوین نشده است؟ کسی نمی داند مأموریت اصلی کانون مسجد در استان های کوچک و مخاطب بومی و محلی و در شهرهای بزرگ با اقتضائات فرهنگی و جامعه شناختی خودش چیست. نجاتی تشریح می کند: کانون های فرهنگی و هنری مساجد دو مأموریت ثابت و اصلی از یکسو و متغیر و غیراصلی از دیگر سو دارند که هر یک به نوبه خود مهم است. مأموریت اصلی مسجد کادرسازی تخصصی و راه اندازی تشکیلات اسلامی با هدف نیروسازی برای انقلاب است. اگر در کانونی، نیروهایی در وزن سیدمهدی شجاعی و ابراهیم حاتمی کیا تربیت شد، آن کانون، کانون موفقی بوده است؛ کما اینکه اوایل انقلاب در مسجدالجواد تهران همین اتفاق افتاده است.

کانون را به سطح رقابت با مهدهای کودک و فرهنگسراها تنزل داده ایم

این فعال مسجدی تصریح می کند: کانون فرهنگی در کنار مسجد به نوعی ابزار رسیدن به هدف است و خودش هدف نیست. کانون معین امام جماعت، تسهیل کننده امر تربیت و مکمل طرح کادرسازی در مسجد است. کانون موجب نمی شود که روحانی مسجد جایگاه منفعل پیدا کند. نوع نگاه و برخورد همه مجموعه های مرتبط با مسجد در اتخاذ نگاه محوری به نقش امام جماعت است و کانون فرهنگی باید به کمک ابزار فرهنگی و هنری افراد را به نماز، مسجد و دین دعوت کند اما متأسفانه برخی کانون ها تنها مکانی کنار مسجد را برای فعالیت های فرهنگی و هنری خود اشغال کرده اند و نتیجه کارشان در سبد انقلاب جایگاه و وزن مشخصی ندارد. این پژوهشگر به گزارش مسئولان دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور نیز اشاره کرده و می گوید: به گفته این دبیرخانه تا به حال این کانون ها کارکرد اوقات فراغتی داشته اند و به فعالیت در حوزه کودک و نوجوان پرداخته اند؛ با این توصیف کانون را به سطح رقابت با مهدهای کودک و فرهنگسراها تنزل داده ایم.

در تدوین برنامه ها دنبال ژست های جامعه پسند هستیم

نجاتی خاطرنشان می کند: قرار است با تدوین، طراحی و اجرای این سند به زعم مسئولان امر در چهار حوزه خانواده محوری، مسجد پایه ای، ارتباط سالم در فضای مجازی و توجه به بانوان اتفاقات عمیق و شگرف رخ بدهد. حال این راهبرد قرار است در سه سال و در قالب هفت بسته برنامه ای و 129 اقدام صورت بپذیرد؛ آیا این حجم از مأموریت مهم و اصلی با این اصطلاحات و واژه های دهان پرکن و جذاب در این بازه زمانی اندک با این طیف مخاطبان کم توان شدنی است؟ حقیقت این است که در تدوین اسناد و برنامه ها بیشتر دنبال ساختن ژست های جامعه پسند و روزپسند می رویم و از نیاز اصلی جامعه با توجه به مأموریت کانون ها غافل مانده ایم؛ بهتر این بود برای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب، کمک به طراحی مدل مسجد تراز انقلاب اسلامی و تربیت جوان تراز مکتب اهل بیت(ع) نیز جزو اصول کانون ها قرار می گرفت.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۰ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی دیدبان ایران

در قالب تفاهم نامه ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد و سازمان بهزیستی تاکنون 200 مهد کودک مسجدی درکشور راه اندازی شده است.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز یکشنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی استان بوشهر گفت: با راه اندازی این مهدهای کودک در دل مساجد خانواده ها هزینه های کمتری نسبت به سایر مراکز پرداخت می کنند.

حجت اسلام حبیب ارزانی افزود: در این ارتباط یکی از مزیت های مهم افزایش رفت و آمد خانواده ها با مسجد است که می تواند در تربیت کودکان آنها نقش بسزایی ایفا کند.

رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور ادامه داد: این کانون ها برای مقابله با تهاجم غرب شکل گرفته و چنانچه کودکان با مساجد مانوس شوند آسیب پذیری آنها نیز از تهاجم غربی ها کمتر است.

ارزانی بیان کرد: با توجه اینکه در مهدهای کودک در حوزه تربیتی برنامه ریزی مناسبی برای کودکان 4 و 5 ساله صورت نمی گیرد با راه اندازی مهد کودک مسجدی می توان در این زمینه اقدام هایی مهم اجرا کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: برگزاری مستمر و منظم شورای فرهنگ عمومی در

لینک خبر :‌ عصر ایران
سرپرست حجاج ایرانی در جمع زائران شهر پیامبر گفت: همه تلاش می کنیم که در این سفر آسایش شما تامین شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۱ سایت های دیگر : تهران پرس شهید نیوز ربیع

به گزارش خبرگزاری فارس، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در نهمین روز اقامت در مدینه منوره به میان زائران حرم نبوی در دو هتل مدینه و قبله منازلی رفت و با آنان گفتگو کرد.

حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب مطابق معمول هر روز، ظهرامروز یکشنبه (30 تیرماه) با حضور در هتل های مدینه و قبله منازلی که از نزدیکترین هتل های کاروان های ایرانی به مسجدالنبی هستند از نزدیک در جریان امور سفر و نقطه نظرات زائران قرار گرفت.

در بدو ورود نماینده ولی فقیه به هتل مدینه منازلی یک از زائران ضمن خوش آمدگویی به سرپرست حجاج ایرانی، اظهار داشت: ما مقدم خدمتگزاران با اخلاص به زائران رسول الله را گرامی می داریم. شماری از زائران نیز با ذکر صلوات و بلند کردن دست حضور نماینده ولی فقیه را در جمع خود گرامی داشتند و حجت الاسلام والمسلمین نواب هم ابراز امیدواری کرد که همه زائران سالم و با حجی مقبول به اوطان شان بازگردند.

بر پایه این گزارش، در بدو ورود سرپرست حجاج ایرانی به هتل قبله منازلی که در جوار هتل مدینه منازلی قرار دارد روحانیون و شماری از زائران کاروان های مستقر در این هتل که از نماز ظهر مسجدالنبی باز می گشتند به استقبال حجت الاسلام والمسلمین نواب آمده و به وی خوش آمد گفتند.

سرپرست حجاج ایرانی همچنین در پاسخ به ابراز احساسات شماری از زائران که به گرمی آنان را در آغوش گرفته و از زحمات خدمتگزاران بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت قدردانی کرده و گفت: کار برای شما مایه افتخار است.

در بازدید نماینده ولی فقیه در یکی از این دو هتل، همچنین برخی زائران در رابطه با مسائلی همچون کیفیت غذا، تراکم جمعیت در اطاق ها، ظرفیت آسانسورها، ارز مسافری و خدمات هتلی، نقطه نظرات خود را بیان داشتند که امیرالحاج ایران با صبر و حوصله مطالب آنان را شنید و از مسئولین اجرایی و نظارت خواست نسبت به رسیدگی آن اقدام کنند.

گفتنی است که کمبود فضا با توجه به تراکم زائران در هتل های منطقه مرکزی مدینه حقیقتی است که ناخرسندی مسئولین را نیز به همراه دارد. ناگفته نماند که در این شرایط زائران مستقر در هر هتل نیز حداقل ده درصد کمتر از ظرفیتی است که کشور میزبان برای آن هتل در نظر گرفته است.

خدمتگزاران زائران هم در بین دو محذور قرار گرفته اند: 1- انتخاب هتل های نزدیک به حرم نبوی و تراکم زیاد 2- انتخاب هتل های دورتر از منطقه مرکزی با تراکم کمتر.

در حالی که عموم حجاج خواهان نزدیک بودن محل اسکان خود به حرم نبوی هستند مدیران کاروان ها و شورای فرهنگی هتل ها می توانند ضمن هماهنگی و تعامل با یکدیگر به نحوی برنامه ریزی کنند تا استفاده از آسانسورها در ساعات معین و ورود و خروج زائران به سالن غذاخوری به تدریج صورت گرفته و زائران راحت تر باشند.

حجت الاسلام والمسلمین نواب همچنین در این بازدید با خدمتگزاران حجاج که مشغول توزیع غذا بودند، نیز گفتگو کرد و شرایط کارشان را جویا شد و اظهار داشت: ما همه اعضای یک خانواده هستیم و خدمتگزاری به مهمانان رسول الله را وظیفه خود می دانیم.

در این بازدید که چند تن از مسئولان بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت، سرپرست حجاج ایرانی را همراهی می کردند مدیر مجموعه دو هتل مدینه و قبله منازلی، گزارشی از وضعیت هتل ها و شمار زائران مستقر در آن ارائه کرد.

در حال حاضر در هتل فندق منازلی 500 زائر در قالب سه کاروان از استانهای کرمان و مازندران و در هتل قبله منازلی نیز 600 زائر در قالب چهار کاروان از استان های خراسان رضوی و مازندران اسکان یافته اند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
گروه جامعه رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه وقف های دانش بنیان را به صورت جدی حمایت خواهیم کرد، گفت: بر همین اساس طرحی را در ماه های آینده رونمایی خواهیم کرد که براساس آن معاونت بهره وری در اوقاف موظف می شود تا سهم حمایت وقف و اوقاف را از دانش بنیان ها افزایش دهد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۱

حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، در گفت وگو با ایکنا ؛ ضمن تأکید به وقف در حوزه های جدید از جمله علم و فناوری به تبیین اهمیت و ضرورت فعالیت در این حوزه پرداخت و آن را یکی از اولویت های این سازمان دانست و اظهار کرد: وقف ابزاری قدرتمند جهت پاسخگویی به مسائل فرهنگی و اقتصادی و به ویژه بهره برداری از آن در تحقق اقتصاد دانش بنیان و مقاومتی است. از آنجایی که در سایه رشد علمی ایران اسلامی، امروزه فناوری های نوظهور از قبیل فناوری های هسته ای، هوافضا، نانو، رباتیک و سایر مقوله های علمی، پژوهشی و نخبگان علمی جزء اولویت ها قرار گرفته اند، در حوزه وقف هم موضوعات و زمینه های نویی مطرح می شوند که باید نیات واقفان به آن سمت جهت داده شود.

ضرورت تولید علم، توسعه فناوری و اشتغال مولد و دانش بنیان
وی افزود: در حوزه مسائل روز جامعه اگرچه نیاز انسان به مسکن، بهداشت، پوشاک و خوراک نیازی است که به فراخور زمان می تواند قالبش تغییر کند، اما محتوا و اصل نیاز بر جای خود باقی است و نیاز هایی وجود دارد که در دامان تحولات روز جهان متولد می شوند و جامعه چاره ای جز پاسخ دادن به این نیاز ها ندارد. امروز کشور به تولید علم، توسعه فناوری و اشتغال مولد و دانش بنیان نیاز دارد و اقتدار ملی و توسعه سیاسی و اقتصادی کشور در گرو نهاد های اجتماعی است که در حوزه توسعه فناوری به صورت مردم نهاد عمل کنند و این امر تماماً نیازمند ترویج و فرهنگ سازی است.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: موقوفات زیادی وجود دارد که عواید حاصل از آن در حوزه های علمی هزینه می شود و بیشتر در حوزه آموزش و حمایت از تحصیل دانش آموزان و دانشجویان است، اما با تغییر شرایط و مسائل روز جامعه نیاز هدایت موقوفات به سمت پژوهش و تولید ثروت به صورت ضرورتی اجتناب ناپذیر احساس می شود.

حجت الاسلام والمسلمین خاموشی با بیان اینکه یکی از شاخه های پیش برنده امر وقف می تواند وقف دانش باشد، ادامه داد: وابستگی به درآمد های حاصل از اقتصاد تک محصولی و صادرات نفت خام، ضعف نظام بانکداری، پولی و سیستم ارزی کشور، بوروکراسی عریض و طویل دولتی، فضای کسب وکار و بیکاری تحصیل کرده ها، بی توجهی به سرمایه های اجتماعی و نمادین در کشور از جمله معضلاتی است که چگونگی رفع آن ها را می توان در اقتصاد مقاومتی جست وجو کرد؛ اقتصادی که بنا به فرمایش مقام معظم رهبری، مردمی و دانش محور است و در آن رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال متناسب با ظرفیت نوآوری تحقق پیدا می کند.

شکاف عمیق بین ایده و تولید ثروت
وی اضافه کرد: در این مسیر به دست آوردن وجوه مورد نیاز برای راه اندازی کسب وکار های نوین، همیشه به منزله یک چالش برای کارآفرینان مطرح بوده است، به طوری که در حال حاضر شکاف عمیقی بین دو بخش ایده و تولید ثروت از ایده ها در کشور ایجاد شده است. وقف به منزله یکی از مؤثرترین روش های انفاق و به مثابه صدقه جاریه و متکی به مردم، می تواند ظرفیتی قدرتمند و در قالب وقف علم و فناوری کمک شایانی به ارتقای جایگاه علمی ایران و پاسخگویی به مسئله فوق کند.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه طرح وقف علم و فناوری در راستای تدابیر مقام معظم رهبری با هدف جهت دهی موقوفات و امور خیریه به سمت نیاز های روز جامعه به ویژه توسعه علم و فناوری و حمایت از نخبگان کشور آغاز شده است، گفت: از گذشته وقف هایی را در این حوزه مانند موقوفه البرز داشتیم که به جایزه علمی اختصاص پیدا کرده است. همچنین موقوفات و وقف هایی هم در حوزه علمی مانند وقف در دانشگاه ها و مراکز علمی داشته ایم که زمین یا ملکی را وقف این حوزه کرده اند؛ وقف در حوزه دانش هم بسیار داریم که اکثر آن در اختیار آموزش و پرورش با چندین هزار رقبه است.

از وقف های دانش بنیان حمایت می کنیم
حجت الاسلام والمسلمین خاموشی ادامه داد: در زمان فعلی به این نتیجه رسیدیم که از وقف های دانش بنیان حمایت کنیم و بر همین اساس طرحی را در ماه های آینده رونمایی خواهیم کرد که براساس آن معاونت بهره وری در اوقاف موظف می شود که سهم حمایت وقف و اوقاف را از دانش بنیان ها افزایش دهد؛ دانش بنیانی که بتواند تحریم را دور بزند و دانش را بومی کند، سهم دانشجویی تولید کالای داخلی و پیوند بین دانش و صنعت را افزایش دهد و نیاز های جامعه را در زمان کنونی مرتفع کند. همچنین زنجیره های ارزشی در رقبات کشاورزی و دامپروری را ایجاد کند، چرا که رقبات کشاورزی و دامپروری بسیار زیاد است و باید بتوانیم این موارد را عملیاتی کنیم.

وی با بیان اینکه برای این طرح تعاملاتی با پژوهشکده ها و دانشگاه ها انجام شده است، افزود: قرار است یک ساختمان ویژه برای این کار در نظر گرفته شود و بعد از افتتاح ساختمان، این طرح نیز رونمایی می شود. اصولاً در این طرح به مشارکت میل داریم و سعی می کنیم برای تقویت علم و فناوری از مشارکت مردم و موقوفات موجود استفاده حداکثری داشته باشیم.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۱

نخستین بار نیست که حسین علیزاده درباره وضعیت موسیقی کشور گلایه می کند و نخستین بار هم نیست که نوک پیکان انتقادهای حسین علیزاده به سمت صداوسیماست. به گزارش همشهری، نشست خبری سیزدهمین جشنواره موسیقی جوان بهانه ای شد تا آهنگساز و نوازنده برجسته ایرانی بار دیگر به بیان انتقادهای خود به وضعیت موسیقی در صداوسیما بپردازد؛ البته این بار با لحنی تندتر از گذشته؛ سال ها گفتیم و معتقدم که حتی یک نفر در صداوسیما فکر فرهنگی ندارد. صداوسیما که موسیقی را جزو فرهنگ نمی داند، پس فکرشان ضدفرهنگ است. وای به حال مملکتی که صداوسیمای آن اهمیت موسیقی را درک نکند. موسیقی متعلق به تمام تاریخ این فرهنگ است. مسائلی که علیزاده درباره موسیقی مطرح کرده، مسائلی است که اهالی موسیقی سال هاست با آن دست به گریبان اند و انگار قرار نیست هیچ گاه برای آن پاسخی پیدا کنند؛ از حرمت و حلیت موسیقی تا برنامه سازی برای موسیقی و تلاش برای کشف و معرفی استعدادها. متأسفانه ما صبح تا شب علیه غرب شعار می دهیم، ولی حتی شکل و ظاهر برنامه هایمان هم مثل آنهاست. در برنامه های تلویزیونی ما تبلیغات، در بالاترین سطح اهمیت است. اما در برنامه های تلویزیونی غرب، فردی که برنده می شود هم جنبه تبلیغاتی دارد که قصد دارند چهره سازی کنند و هم از طرفی به رشد آن فرد کمک می کنند. ما می خواهیم موسیقی کشور را از منجلابی که در آن هست بیرون بیاوریم. حرام و حلال کردن موسیقی درباره جشنواره غلط است؛ چراکه در جشنواره موسیقی جوان این بچه ها کاری آسمانی می کنند.

بی توجهی به استعدادهای موسیقی، به ویژه جوانان مستعد در حوزه نوازندگی، از دیگر انتقادهای حسین علیزاده بود؛ کسانی که در جشنواره هایی مثل جشنواره موسیقی جوان کشف می شوند اما مجالی برای ارائه و بروز و ظهور هنر خود در تلویزیون پیدا نمی کنند؛ در جشنواره جوان نابغه هایی هستند که در سطح جهان نخبه اند، ولی چون نوازنده هستند در هیچ برنامه تلویزیونی از آنها استقبال نمی شود. این است که اگر بخواهیم مقایسه کنیم نباید هر چیزی را از اروپا تقلید کنیم چون آنها سازنده عمل می کنند. جشنواره موسیقی جوان تقلید ندارد و به طور ناب از فرهنگ ماست. من گاهی خجالت می کشم که شکل ظاهری تلویزیون ما شبیه به تلویزیون غربی هاست. رادیو و تلویزیونی که بیشترین شعارها علیه آمریکا را دارد، بزرگ ترین مقلدِ برنامه های تبلیغاتی آمریکاست.

لینک خبر :‌ روزنامه همشهری
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۱

نشست خبری مرمت و بازسازی موزه هنرهای معاصر تهران با حضور هادی مظفری و احسان آقایی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار تجسمی خبرگزاری موج، نشست خبری مرمت و بازسازی موزه هنرهای معاصر با حضور هادی مظفری مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، احسان آقایی مدیر موزه هنرهای معاصر و مجید حبیبی نژاد مدیر کنترل پروژه مرمت موزه هنرهای معاصر،پیش از ظهر امروز دوشنبه 31 تیرماه برگزار شد.

در ابتدای این نشست هادی مظفری گفت: پیش بینی ما برای مرمت موزه دوفاز شصت درصد و چهل درصدی بود.

وی افزود: مرمت موزه دوازده جبهه اصلی و 130 جبهه فرعی دارد. طی چهارده ماه گذشته به لحاظ اقتصادی فراز و نشیب زیادی بوجود آمد و در حالی که اعتبار لازم این پروژه تامین شده اما بروز رسانی هزینه ها کار بسیار سختی شد چرا که نوسانات قیمت به صورت هفتگی تغییر می کرد. تفاهم و قرارداد جدیدی نیاز بود که باید به تایید سازمان برنامه و بودجه برسد و این زمانی بود و باعث تاخیر شد.

مظفری ادامه داد: در ادامه به دلیل کند بودن پیمانکار، تصمیم به جایگزینی پیمانکار گرفتیم که باید کار را از پیمانکار اول تحویل می گرفت که زمانبر و باعث تاخیر شد.

وی تاکید کرد: شرایط ویژه موزه هنرهای معاصر که قدمت بنا، گنجینه و تاریخ شفاهی آن منحصر به فرد است که نیاز به حفظ آنها کار را سخت و حساستر می کرد و پاسبانی از موزه در مقابل سرعت عمل اولویت داشت.

در ادامه حبیبی نژاد به جزییات جبهه های اصلی، ضرورت مرمت در این بخش ها و فازهای مرمت و بازسازی موزه اشاره کرد و اعلام کرد که فاز اول این پروژه در اردیبهشت ماه سال 98 به پایان رسید و فاز دوم آن از پنجم مردادماه آغاز شد.

وی تصریح کرد: به دلیل اهمیت موضوع فاز اول مرمت به ترمیم و بهسازی ساختمان موزه، مرمت و به روز رسانی سیستم تاسیسات و الکتریکی گالری ها و سیستم های امنیتی اختصاص داشت. بهسازی و افزایش ظرفیت گنجینه، ترمیم و به روز رسانی و مجزا نمودن سیستم تاسیسات گنجینه و الکتریکال فاز دوم آن بود.

حبیبی نژاد تأکید کرد: در حال حاضر پیشرفت فیزیکی کل مرمت موزه 60.3درصد است و تنها بخش های باقیمانده مرمت موزه که به دلیل حساسیت و الزامات امنیتی و اجرایی با دقت بیشتری در برنامه های اجرایی قرار گرفته است، بهسازی گنجینه، تاسیسات مربوط به آن و الکتریکال مجموعه است که در حال حاضر نشه آنها بطور کامل نهایی شده و قراردادهای تامین تجهیزات و ساخت و نصب منعقد گردیده و ساخت آن آغاز شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری موج
آیا سیما دشمن شبکه نمایش خانگی است؟ نگاهی به واکنش های مدیران تلویزیون و حملات شان به تولیدات این شبکه، چنین می نماید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۱ سایت های دیگر : تیک

فاطمه پاقلعه نژاد: سه فعال حوزه شبکه نمایش خانگی اعتقاد دارند پتانسیل شبکه نمایش خانگی می تواند ظرفیتی بزرگ پیش روی تلویزیون باشد. آنها از دوگانه جنگ های حیدری-نعمتی در معاونت های سینمایی و سیمای ملی در طول این 40 سال گفتند و جالب تر اینکه همه مدیرانی که در راس این جنگ ها بودند، خود از تلویزیون وارد چنین عرصه ای شده اند. مدیران سینمایی با پیشینه تلویزیونی که در سازمان سینمایی سمت گرفته اند و بزرگترین جشن شان در این حوزه با همکاران سابق شان در تلویزیون بوده است.

سعید رجبی فروتن، حامد عنقا و نادر معماریان در بخش دیگری از میزگردی که در کافه خبر درباره معضلات و مشکلات شبکه نمایش خانگی برگزار کردند درباره این موضوع و این جنگ تمام نشدنی صحبت کردند.

بخش اول این میزگرد را می توانید ( اینجا ) بخوانید.

عنقا: من با این نظر مخالف بودن تلویزیون موافق نیستم. اگر واقعا دو دستگاه حاکمیتی فرهنگی ما مثل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخش سیمای ما یک بار می توانستند این موضوع را حل کنند درست می شد. می دانید بدبختی چیست؟ بدبختی این است که از اول انقلاب تابه حال هر مدیر ارشادی که در حوزه سینمایی داشتیم از مدیران ارشد تلویزیون است و بالعکس.

این روزها به نظر می رسد شبکه نمایش خانگی با یک معضل دیگر هم روبه رو شده است، تغییر رویکرد مردم از استفاده از دی وی دی به سمت تکنولوژی های اینترنتی دیگر.

فروتن: بله همینطور است. متاسفانه یکی از دلایلی که در تحلیل ها درباره شبکه نمایش خانگی به آن توجه نمی شود این است که ما الان در یک دوران برزخی هستیم که تیراژ نسخه فیزیکی با آهنگ و با شتاب بسیار زیادی کم و کمتر می شود و از آن طرف هم فرهنگ استفاده یا رجوع مردم به سرویس های آنلاین ویدئویی یا استریمینگ آنطور که انتظار داریم نیست. ضریب نفوذ دو برند اصلی نمآوا و فیلمیو واقعا کافی نیست به رغم تاثیرات خوبی که دارند. حتما می دانید در این سرویس ها با رقم اشتراک سالیانه، به صورت تقریبا نامحدودی هر فیلم و سریال که روی آنها بارگذاری شده باشد را می توان دید بی آنکه از ترافیک و حجم اینترنت کاسته شود. این فوق العاده است اما مردم این را نمی دانند. به این دلیل که هم برای محتوایی که با عرق ریزان روح برای این شبکه دارد تهیه می شود و هم برای سرویس هایی که پوئن ها و امکانات و تسهیلاتی که می دهند، هیچکدام اطلاع رسانی صورت نمی گیرد. در مورد محتوا، چرا رسانه ملی ما به عنوان یک رسانه همکار نباید خوشحال از این باشد که غیر از خودش در مجموعه بخش خصوصی بی آنکه یک ریال کمک از دولت و حاکمیت بگیرند دستهایی در دست همدیگر گذاشته شده برای اینکه محتوا تولید شود و سبد کالای فرهنگی خانوار ما از اینی که هست پربارتر شود؟ استقبال که نمی کند هیچی بلکه اینها را یک جور تحریم می کند و تبلیغ و اطلاع رسانی درباره شان را در رسانه ملی ممنوع اعلام می کند . اگر اشتباه نکنم فقط یکبار یا دوبار آن هم چون از دست صداوسیما خارج بود تیم ملی ما در یکی از کشورهای منطقه بازی داشت و تبلیغات یکی از سریال های در حال پخش در محیط های پیرامونی استادیوم دیده می شد که ما ناگزیر روی آنتن زنده اسم و تبلیغ آن را می دیدیم. اما بعد از آن هیچوقت برای سریال های ما تبلیغ نشد و این به نظر من یکی از دلایل شکست بعضی از سریال های ماست.

عنقا: این به دوگانگی حاکمیتی برمی گردد که دعوای بین وزارت ارشاد و تلویزیون را داشتیم. این دعوا خودش را در جشنواره فیلم فجر هم نشان می دهد.

فروتن : من فکر می کنم این را جایی نگفتم و بعد از این هم شاید صلاح نباشد ولی به اطلاع شما می رسانم. در سال 89 که اولین سریال ها را دوستان زحمت کشیدند و برای شبکه نمایش خانگی ساختند، آنقدر واکنش ها از سوی تلویزیون تند بود که چرا ارشاد پا در کفش سریال کرده، که موضوع به مراجع عالی امنیت ملی کشور کشید. توجه فرمودید؟ الان هم که بحث استریمینگ ها مطرح شده خبر دارید که صداوسیما مدعی است به موجب استفساریه ای که از شورای نگهبان به عمل آورده تنها مرجع نظارتی و حاکمیتی قصه است. در حالی که ما هم این اعتقاد را داریم که سازمان صداوسیما اصلا در جایگاهی نیست که مجوز دهد. دستگاه قانونی به موجب مواد و نفوسی که داریم جایی جز وزارت ارشاد نیست و صداوسیما خودش به عنوان یک تامین کننده و تولیدکننده محتوا باید در این قصه وارد شود.

عنقا: ولی با سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر کار را گرفت.

فروتن : بله. به موجب دستوری که از مقامات بالاتر به ما داده شده، فعلا از صدور مجوزهای جدید داریم خوددداری می کنیم ولی به موجب تعریف آنچه شورای عالی فضای مجازی هم قائل است این است که ما معتقدیم صداوسیما و موسسات زیرمجموعه اش که بعضا بخش خصوصی هم هستند متولی و متصدی صوت و تصویر فراگیرند. از این طرف ارشاد و برندهایی که ما به آنها مجوز دادیم که 19 تا بودند و 10 تا کنار رفتند و بعد 9 تا شدند و الان هم عملا دو تا دارند کار می کنند مدعی صوت و تصویر غیرفراگیر هستند. یعنی کاربر برای ما کاملا قابل شناسایی است. می دانیم کاربر از کجا و چه نقطه ای دارد از برنامه استفاده می کند. ما حق پخش مستقیم برنامه های تلویزیونی را نداریم. حتی صداوسیما می تواند عارض ما شود که بعضی از مناسبات ها و برنامه ها را هم این برندها پخش لایو نداشته باشند. من متاسفم بگویم همین دو برندی که نیم بند دارند کار می کنند با تهدیدات قضایی شدیدی از جانب سازمان صداوسیما روبه رو هستند و برایشان اظهارنامه رفته است. باید به موجب دعوت صداوسیما از این سازمان مجوز بگیرند و تحت نظارت کار کنند. این یک چالش جدی است که الان داریم. یعنی هفت، هشت سال پیش یک دعوا و چالش حقوقی سر بحث سریال سازی داشتیم که آنجا توانستیم سنگ خودمان را حق کنیم. استریمینگ هایی که سیر محتوم فناوری است، می ماند. نسل متاخر تلویزیون ها همین سرویس های استریمینگ است که ضریب نفوذ بسیار بالایی دارد. حتما هم در اخبار دنبال کرده اید که حتی کارگردان های معروفی فقط برای تلفن های همراه سریال می سازند. حالا خوشبختانه از این حیث که استارتاپ های ما در کشور نسبت به این فناوری واکنش مناسب نشان دادند و سرمایه گذاری کرده و با عرق جبین سعی کردند یک باری را از زمین بردارند به نظرم سزاوار نیست که این برخوردهای تند قضایی با آنها صورت بگیرد آن هم در شرایطی که دهها برابر این دو سرویس در فضای مجازی دارد کار غیرقانونی صورت می گیرد. به هر حال سرویس های مرجع فیلم و سریال آنلاین در شبکههای مختلف زیاد است. در شبکه های مجازی هم کافی است در تلگرام بروید که لینک های متعددی از محصولات روز شبکه نمایش خانگی را گذاشته اند. کسی هم ظاهرا به آنها نمی گوید که بالای چشم تان ابروست بعد ما آمدیم تمام فشارها را متوجه دو برند شرکتی کردیم که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز گرفته اند. به هر حال می خواهم بگویم اگر یکی از دلایل ناتمام ماندن سریالها به تعبیر دوستمان فروش نرفتن یا دیده نشدن سریالهاست یا نزدیک شدن به مرزهای شکست است، ناشی از این است که این پروژه های ما اصلا به خوبی معرفی نمی شوند و در معرض دید و آگاهی مردم قرار نمی گیرند. یک معضل دیگر هم بسیار بسیار خانمان سوز است بارها گقته ایم ولی چیزی از شدت و حدتش کم نمی کند، بحث عدم رعایت حقوق مولف یا عدم کپی رایت در کشور ماست که تمام سرمایه ها را می سوزاند و بازگشت سرمایه و سودآوری را خیلی خیلی با کاهش جدی روبه رو کرده.

رجبی فروتن: چرا رسانه ملی ما به عنوان یک رسانه همکار نباید خوشحال از این باشد که غیر از خودش در مجموعه بخش خصوصی بی آنکه یک ریال کمک از دولت و حاکمیت بگیرند دستهایی در دست همدیگر گذاشته شده برای اینکه محتوا تولید شود و سبد کالای فرهنگی خانوار ما از اینی که هست پربارتر شود؟ استقبال که نمی کند هیچی بلکه اینها را یک جور تحریم می کند و تبلیغ و اطلاع رسانی درباره شان را در رسانه ملی ممنوع اعلام می کند .

معماری: نکته ای به عنوان تهیه کننده ای که هم در تلویزیون کار می کند و هم کسی که این طرف کار می کند بیان کنم. معضلات حاکمیتی ما چه الان در وی او دی ها و ای تی پی تی هایمان، فشاری است که رگولاتوری سازمان می آورد برای اینکه بیایید در نهایت بازار را برای سرمایه بخش خصوصی به خطر می اندازید. نکته ای را هم در نظر بگیرید. فیلم های سینمایی یک موقع بخش اعظم درآمدشان به جز رایتی که به شبکه نمایش خانگی می دادند رایتی بود که از تلویزیون می گرفتند. از جایی که سیستم نظارتی وزارت ارشاد و سیستم نظارتی تلویزیون یعنی دو نهاد حاکمیتی اینقدر از همدیگر فاصله گرفت، عملا امکان درآمدزایی تهیه کننده و سرمایه گذار در تلویزیون برای خیلی ها از دست رفت.

فروتن: همیشه از من که سوال می کنند چرا ضوابط متفاوت است، می گویم ما یک نیم نگاهی هم به معیارهای عرفی داریم چیزی که تلویزیون اصلا به آن توجه ندارد و فقط ظواهر شرعی را می بیند.

عنقا : فرض کنید سریال های شبکه نمایش خانگی، اگر یک رایت تلویزیونی هم داشتند چه اتفاقی برای آن سرمایه گذار می افتاد؟ آن سرمایه گذار دوباره می توانست کار کند. منصور سهراب پور وقتی ساخت ایران1 که مسئله حجاب نداشت را ساخت و توانست آن را به تلویزیون بفروشد، پولی به او تزریق شد و توانست با آن پول یک فیلم سینمایی کار کند. این را من تهیه کننده ممکن است خودم فکر کنم و بگویم می خواهم استاندارد خودم در این سریال اینطوری باشد. ولی اگر واقعا یک روزی وزارت فرهنگ و ارشاد با تلویزیون این معضلش را حل می کرد به جای اینکه روی وی او دی خودش اصرار کند، تلویزیون هم روی آی پی تی وی خودش بایستد، این وسط سرمایه گذار از چه کسی می ترسد که در آخر چشم می گوید؟ می گویند کلا عادت ماست که زیر بار زور نمی رویم مگر اینکه پرزور باشد. آخرش به تلویزیون چشم می گوید چون می داند زور حاکمیتی سازمان صداوسیما می چربد. این چیزی است که من درگیرش بودم. اولین کسی که در کشور استریمینگ را تجاری سازی کرد. وزارت فخیمه ارشاد پشتم بود و دفتر موسیقی آن موقع هم؛ جلو آمدیم و به جایی رسیدیم که به سازمان رفتیم و گفتیم ما را به نوکری خودتان قبول کنید برای اینکه سرمایه دارد به خطر می افتد. اینجا می شود در مصاحبه نشست و شعار خوب فرهنگی داد ولی این آقا از این در که بیرون می رود باید چرتکه بیندازد و ببیند آیا می تواند سازمانش را طی یکسال دیگر سود و زیانش را درست مدیریت کند؟

ولی این که می گویید خیلی به حجاب ربط ندارد . رسوایی چطور از تلویزیون پخش می شود؟ گاندو می سازند زن بی حجاب در هواپیما نشان می دهند همین کار اگر در هر کار دیگری انجام شود. در خود تلویزیون هم دوگانگی وجود دارد چون در یک شبکه می توانید یک حرفی را بزنید و در شبکه دیگر نمی توانید.

حجاب از یادها رفته با شهرزاد چقدر فرق می کند؟

عنقا : خیلی.

نه خیلی. فقط قصه رنگ دارد و می توانند با فیلتر بگیرند.

عنقا : همان انقدری که شما می گویید همان تفاوت دوگانگی سیاستی وزارت ارشاد با نگاهش به جریان عرفی و سازمان صداوسیماست. شاید ارشاد یک جاهایی هم درست می گوید و سازمان صداوسیما هم یک جاهایی درست می گوید. ارشاد می گوید دی وی دی من در یک سری از بخش های اجتماع نمی رود. چون 30 هزارتا، 40 هزار تا 100 هزار تا می فروشد ولی سازمان صداوسیما میگوید سریال من در همه روستاها میرود. یعنی ارشاد عرف را کلانشهری نگاه می کند و صداوسیما طور دیگری.

فروتن: حالا صداوسیما با اصرار بر این معیارش چقدر توانسته معیار حجاب را در جامعه بالا ببرد؟

عنقا: آن یک بحث دیگری است و آدمهای دیگری باید بیایند و درموردش حرف بزنند. در سریالی که شما 20میلیارد سرمایه گذاری می کنید اگر امکان دیگری داشته باشید که 5میلیارد تومان دیگر هم بتواند برایت درآمدزایی کند، دوست نداری؟ به خاطر 4 تا تار مو نه میگویی؟

فروتن: به نظرم دو تا سریالی که آقای میرباقری ساخته کاملا از تلویزیون قابل پخش است. چه شاهگوش و چه دندون طلا .

نادر معماری: یعنی به شبکه نمایش خانگی خواسته یا ناخواسته از طریق ارشاد بی توجهی می شود. شبکه فیزیکال دارد ضعیف می شود و تقریبا همه دارند از دور خارج می شوند و می گوییم دو تا پلت فرم نمآوا و فیلمیو مانده است. این یعنی به سمت انحصار رفتن. یعنی اگر قرار باشد این اتفاق بیفتد حتی اگر نگوییم یکی از اینها بزرگتر می شود و آن دیگری را می خورد و می شود یکی. همین دو تا هم که بمانند چند سال دیگر برای سینمای این مملکت هم خط و خطوط می کشند و مثل انحصار تلویزیون می شود.

پس خود شما چرا قلب یخی را با آن متر نساختید؟

عنقا: آن موقع در قلب یخی خانم الناز شاکردوست کمی از ریشه های مویشان در کار بیرون است. فشار برای این موضوع حجاب بسیار زیاد بود و اصلا ربطی به دوران الان ندارد. الان همین الناز شاکردوست دربیلبورد شبی که ماه کامل شد بخشی از مویش پیداست ولی آن موقع ناچار شدیم برای خانم شاکردوست کلاهی درست کنیم که در سکانسی این را می کند و پرت می کرد که بگوییم در قسمت های قبلی که ریشه های موی خانم شاکردوست را دیدید همه مصنوعی و فیک بوده است. اصلا تلویزیون چرا قهوه تلخ را پخش نکرد؟

معماری : من می گویم تلویزیون مخالف پخش سریال در شبکه نمایش خانگی بود.

عنقا : من با این نظر مخالف بودن تلویزیون موافق نیستم. اگر واقعا دو دستگاه حاکمیتی فرهنگی ما مثل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخش سیمای ما یک بار می توانستند این موضوع را حل کنند درست می شد. می دانید بدبختی چیست؟ بدبختی این است که از اول انقلاب تا بحال هر مدیر ارشادی که در حوزه سینمایی داشتیم از مدیران ارشد تلویزیون است و بالعکس.

فروتن : سیاست حاکم بر آنجا فرق می کند والا آدم ها همانند.

عنقا : در شبکه نمایش خانگی در جشنواره فیلم فجر هم می بینید که یکسال تلویزیون پشتیبان و حامی جشنواره می شود و یکسال هم آن را خراب می کند.

*این نشان می دهد که قصه متر نیست و اختلافات شخصی است. بهترین کسی که می تواند جواب این موضوع را بدهد خود آقای فروتن است که در همه این دوره ها بوده.

فروتن : اصلا تمرکزم روی حوزه های خاص خودم بوده و خیلی ...

عنقا: آقا بالاخره در حوزه نمایش بودید دیگر

فروتن: من در همه زمینه ها صاحبنظر نیستم.

معماری: ما امروز داریم وارد یک معضلی می شویم که دو روز دیگر می گوییم چرا اینطوری شد؟ امروز ما داریم به سمت انحصاری شدن می رویم. یعنی به شبکه نمایش خانگی خواسته یا ناخواسته از طریق ارشاد بی توجهی می شود. شبکه فیزیکال دارد ضعیف می شود و تقریبا همه دارند از دور خارج می شوند و می گوییم دو تا پلت فرم نمآوا و فیلمیو مانده است. این یعنی به سمت انحصار رفتن. یعنی اگر قرار باشد این اتفاق بیفتد حتی اگر نگوییم یکی از اینها بزرگتر می شود و آن دیگری را می خورد و می شود یکی. همین دو تا هم که بمانند چند سال دیگر برای سینمای این مملکت هم خط و خطوط می کشند و مثل انحصار تلویزیون می شود.

فروتن: این اتفاق به این دلیل است که فعلا به ما اجازه نمی دهند به متقاضیان جدید مجوز دهیم. ما الان متقاضیانی با سرمایه های خوب و چپ پُر داریم.

258258

کد خبر 1282092

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
تلویزیون بهاییان صهیونیست نسبت به فرجام شکایت محمدرضا شجریان (مشهور به سیاوش) از رسانه ملی دست به دعا برداشت و آرزو کرد که این آوازخوان به حق خود برسد!

تلویزیون من و تو در حالی خواهان احقاق حق محمدرضا شجریان شد که سال هاست صدا و سیما به درخواست خود شجریان، آثار وی را پخش نمی کند!
گفتنی است شجریان پس از فتنه 88 در سفری به انگلیس، با مقامات و گردانندگان بی بی سی و تلویزیون من و تو، دیدار و گفت وگو کرد و با عوامل آن عکس یادگاری گرفت!
این خواننده سپس به دیدار شاعر ملحد اسماعیل خویی رفت و با تلویزیون های معاند دیگر خارجی گفت وگوی صمیمانه کرد. در همین گفت وگوها جمهوری اسلامی نظامی خشن و ضدمردم معرفی شد و به دین مبین اسلام اهانت گردید.
اکنون نکته این است که شجریان هم اینک در منزل بستری است با این حال چه شده که وکلای پیدا و پنهان وی پس از گذشت سال ها، در پی زنده کردن پرونده شکایت او هستند؟!

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۰ سایت های دیگر : بهار نیوز صدای مردم عصر ایران جماران

پولاد امین| من عاشق ایرانم و دل کندن از ایران همیشه برایم سخت و عذاب آور بوده است . تلاش کرده ام تا حقم را بگیرم و با حضور در وطنم به فعالیت های هنری ام بپردازم. خیلی سخت بوده و خیلی ضربه خورده ام. سال های زیادی را از دست داده ام ولی پشیمان نیستم؛ چرا که تن به هنر سفارشی و فرمایشی ندادم. من هنرم را نفروختم و برای حفظ موقعیتم مقابل هیچ کس سر خم نکردم و از این بابت راضی ام. این حرف ها را حسین زمان زده، در پاسخ به کسانی که ازش می خواستند او هم مانند شادمهر عقیلی برود و شانس اش را در جای دیگری بجوید. حسین زمان اما ماند. با این که هفده سال ممنوع الفعالیت بود؛ ممنوع الفعالیتی به دلیلی که ادعا می کند که خودش هم نمی داند. روزهای دوری اما انگار سر آمده و حسین زمان سوم مرداد باید روی استیج برود. با او به همین بهانه حرف زده ایم؛ حرف هایش خواندنی است.

جناب زمان؛ به سلامتی همه درگیری ها حل شد دیگر؟ مشکل جدیدی در این روزهای منتهی به کنسرت برای تان ایجاد نشده که؟
نه؛ فعلا که خبری نیست و امیدوارم که تا سوم مرداد هم که قرار است کنسرت برگزار شود، مشکلی پیش نیاید.
حالا با بازگشت بعد از هفده سال دوری باید حس وحال خاصی داشته باشید.لابد خود را در دوره و زمان دیگری –از نظر فضای حاکم بر موسیقی- می بینید، نمی ترسید؟
البته در این هفده سال من نه در غار بودم و نه خواب بوده که از همه چیز بی خبر باشم. اتفاقا مسائل جامعه و البته مسائل حاکم بر عرصه موسیقی را خیلی هم با دقت زیر نظر داشتم.
قطعا حق با شماست اما گذشته از شوخی؛ منظورم در کوران اجرا بود، یا تجربه عملی داشتن. بگذارید جور دیگری بپرسم: از نظر خودتان موسیقی ایران در این هفده سال تغییرات زیادی داشته یا همان است که بود؟
نه؛ خیلی چیزها عوض شده و تغییرات زیادی را می بینیم. بالاخره هر چه که جلوتر می رویم، فضای موسیقی هم دستخوش تحولات مختلفی قرار می گیرد؛ به خصوص در کشور ما که موسیقی تغییرات و تحولات مختلفی در این سال ها از سر گذرانده است.
شما این تغییرات را مثبت ارزیابی می کنید؟
داشتم همین را می گفتم که موسیقی ما در این مدت خیلی تغییر کرده است ولی این که این تغییرات و تحولات همه جا و همه شان دلچسب و مطلوب، یا مثبت و روبه جلو بوده یا نه، پاسخ قطعا منفی است. حتی می توانم با صراحت بگویم که از نظر شخصی من تغییرات عرصه موسیقی ما آن طور که باید و شاید در جهت رشد و تعالی پیش نرفته است.
این ناامیدی طبیعی است و حاصل از مطالعه شرایط موسیقی؛ یا بدبینی حاصل از مدت ها دور از عرصه ماندن است؟
اتفاقا خیلی هم مأیوس و ناامید نیستم. به هر حال امیدوارم که با حضور هنرمندان یعنی کسانی که دل شان بیشتر می سوزد، برای هنر موسیقی و البته مسئولانی که متکفل هنر و فرهنگ هستند، کار درست شود. مدیران و مسئولان اگر کمی بها دهند به حوزه ای که زیر نظر دارند و مردم هم اگر بیشتر طالب کارهایی باشند که می توانند به هنر موسیقی کمک کنند؛ یعنی به عبارتی اگر همه دست به دست هم دهند و کمک کنند، اوضاع بی شک درست خواهد شد.
درباره کارهای جدید شما که بعد از هفده سال قرار است شما را به میانه میدان بازگردانند، این کنجکاوی وجود دارد که کارهای جدیدتان در حال وهوای آثار خودتان در اوایل دهه هشتاد هستند یا این که سعی کرده اید به مدهای موسیقایی روز هم روی خوش نشان دهید؟
از نظر ماهیتی این کارها درست در ادامه کارهای سابق من هستند. بگذارید این گونه بگویم که کارهایی که در گذشته ارایه داده ام متکی بر عقاید و آرمان ها و باورها و ایده آل های من بودند و چون در این هفده سال اعتقادات و باورهای من چندان تغییر نکرده اند، بنابراین ماهیت کارهایم هم طبیعتا تغییر نمی کنند؛ اما از تکنیک های نوین موسیقی، به خصوص در تنظیم ها استفاده کرده ایم تا تنظیم های به روزتری داشته باشیم.
وقتی صحبت از تنظیم های امروزی می کنید، ذهن آدم می رود سراغ یک جور موسیقی ریتمیک که در سال های اخیر رواج زیادی داشته و به رغم انتقادات موجود، استقبال مردمی خوبی هم به دست آورده است.
نه. ببینید؛ موسیقی من به هر حال یک موسیقی کلام محور است. کارهای جدیدم نیز این خصیصه را دارند و این ویژگی نه تنها در این کارهای جدید تغییر نکرده که در آینده هم اگر کاری ارایه دهم، مطمئن باشید که تغییری از این نظر نخواهد داشت. من به کلام و ترانه خیلی بها می دهم و اگر کارهای مرا به یاد آورید می بینید که کلام و ترانه همواره ارکان اصلی کارهای من است. اینها چیزهایی است که بهشان اعتقاد داشتم و بنابراین تغییر اساسی نخواهند کرد، اما در عین حال سعی ام بر این نیز بوده که با موسیقی روز و جدید پیش بروم و به لحاظ تکنیکی از تکنیک هایی که می دانیم و مطمئنیم که تأثیر مثبت در کار خواهند داشت، استفاده کنم.
آقای زمان در اواخر دهه هفتاد و اوایل هشتاد در دنیای موسیقی ایران عده ای فعالیت داشتند که اغلب شان هم موفق بودند و توانستند آبرو و اعتباری برای موسیقی پاپ بعد از انقلاب رقم بزنند. در این هفده سال ممنوع الفعالیتی به این فکر نمی کردید که از این جمع چرا این اتفاقات تنها برای شما رخ داد (و البته یک نفر دیگر که مجبور شد مهاجرت کند و کارش را آن سوی مرزها ادامه دهد)؟ اصلا می توانید به این پرسش پاسخ دهید که چرا فقط شما؟
حقیقت ماجرا این است که حتی امروز هم نفهمیده ام که چرا این ماجراها برای من پیش آمد و چرا اجازه ندادند کار کنم و هیچ گاه هم هیچ کس جواب درست وحسابی و منطقی نداد که مشکل من چه بود و براساس چه قانونی منِ حسین زمان نباید کار می کردم.
اما بالاخره تحلیلی برای خودتان دارید که...
شاید تنها شاید، یکی از دلایلش این بوده که من در عرصه هنری فراتر از خواندن صرف عمل می کردم؛ چون من اعتقاد داشتم که وظیفه یک هنرمند این است که با مردم باشد، در فعالیت های اجتماعی شرکت داشته باشد، از جامعه و از مسائل جامعه دوری نداشته باشد، جایی که حس می کند باید به نفع مردم حرفی بزند، خودش را سانسور نکند و حرفش را بزند؛ ولی متاسفانه در جامعه ما هر کس بخواهد به این شکل عمل کند، خواسته یا ناخواسته آماج حملات مختلف گروه های گوناگون قرار می گیرد و درنهایت هم انگ سیاسی بهش می چسبانند چون از حنجره اقشار هنرمند، هر صدای مخالفی، ولو این مخالفت ها از روی دلسوزی و برای مردم باشد، به فال نیک گرفته نمی شود. بنابراین فکر می کنم ماجرای این هفده سال، شاید به خاطر این مسائل بوده؛ وگرنه من نه جرمی مرتکب شده ام، نه خلافی کرده ام و نه هیچ کار دیگری- که بابت اش مجازات شوم و متاسفانه هیچ وقت هم کسی به من نگفت چرا باید این سال های طولانی دوری از کار را تاب بیاورم.
یادتان است چه زمانی فهمیدید که دیگر نمی توانید بخوانید؟
گفتم که؛ هیچ گاه رسما بهم نگفتند ممنوع الفعالیت ام. فقط بعد از کنسرتی که سال هشتاد برگزار کردم، از سال بعدش هر جا خواستم کنسرت بدهم، مانع تراشی کردند. جایی هم که اقدام کردیم برای کنسرت، آمدند جو کنسرت را به هم زدند، نگذاشتند بلیت فروشی شود یا حتی اجازه ورود به سالن ندادند.
بله؛ یادم است ماجراهای کنسرت های ساری و حتی آبادان رسانه ای هم شد.
بله؛ کنسرت ساری عجیب بود. آن زمان سردار مرتضی طلایی فرمانده انتظامی استان مازندران بودند. یادم است در آن کنسرت نیروی انتظامی جلوی فروش بلیت را گرفت و وقتی وارد سالن شدم، دیدم هیچ کس نیست.
یعنی مردم یا نتوانسته بودند بلیت بخرند یا جلوی در سالن از ورود آنها جلوگیری شده بود؛ درست است؟
بله. در کنسرت آبادان هم وقتی قصد داشتم با هواپیما به آبادان بروم، گفتند شورای تأمین مخالف رفتن من به آبادان است چون اصلا امکان برگزاری کنسرت وجود ندارد؛ یعنی گفتند که از طرف شورای تأمین دستور داده شده کنسرت من برگزار نشود.
در این سال ها نمی گفتند که چه زمانی این ماجرا تمام خواهد شد؟
زمان آقای احمدی نژاد رفتم ارشاد ببینم چه می گویند که گفتند از بالا دستور داده شده به من مجوز ندهند. هر چه پرسیدم بالا یعنی کجا؛ توضیحی ندادند. در دور اول ریاست جمهوری آقای روحانی هم دنبال کار را گرفتم اما آن بار نیز همان جواب قبلی را دادند تا این که همین اواخر تهدید کردم می آیم جلوی وزارت ارشاد بست می نشینم که این بار از دفتر موسیقی خواستند چند تا کار منفرد به صورت تک آهنگ تولید کنم و برای مجوز اقدام کنم که همین کار را هم کردم و درنهایت مجوز را گرفتم.
ظاهرا در این دوره ممنوع الفعالیتی چند کار ازتان منتشر شده است؛ البته این را به نقل از رسانه ها و خبرگزاری ها می گویم.
دو آلبومی که در سال های 85 و 88 منتشر شدند، قراردادهای شان قبل از ممنوعیت من بسته شده بود و متعلق به شرکت سروش بودند که همان شرکت هم آنها را منتشر کرد.
آقای زمان با این ماجراهایی که گذرانده اید، هنوز هم همان نگاه آرمانی را به وضع هنرمند در جامعه دارید؟ این که عکس العمل نشان دهید در مقابل گژی ها و ناراستی های اجتماعی- سیاسی؟
بله؛ من برای هنرمند یک رسالتی قائلم. از نظر من هنرمند باید اولا دردهای جامعه اش را بشناسد، غافل از اتفاقاتی که در جامعه رخ می دهند، نباشد و همپا و همراه با مردم حرکت کند. قاعدتا اگر کسی بخواهد این رسالت را درست بهش عمل کند، یکی از مهمترین وظایفی که در کارهای هنری بر دوش اش خواهد بود، آگاهی بخشی و روشنگری خواهد بود. این آگاهی بخشی و روشنگری ممکن است که آن پس و پشت اش نیت سیاسی هم وجود نداشته باشد و مثلا تنها موتور محرکه اش دلسوزی برای مردم و جامعه باشد؛ مثلا هنرمندی که می بیند مردم کشورش دارند از فقر رنج می برند. حالا هنرمند در شکل درست و متعهدش باید این معضل را بازتاب بدهد ولی مشکل از این جا آغاز می شود و می رسد به جاهایی که می دانیم و می دانید و دیده ایم و دیده اید. در حالی که چاره ای هم برای هنرمند وجود ندارد. ما که تمام زندگی مان عشق و عاشقی نیست که فقط عاشقانه بخوانیم، با این که عاشقانه خواندن هم لازم است و من خودم هم چندین و چند کار عاشقانه دارم ولی حتی همان جا هم که عاشقانه خوانده می شود، باید قداست عشق را پاس بداریم و هر چیزی را به نام کار عاشقانه تولید نکنیم و نخوانیم. در یک کلام باید احترام بگذاریم به چیزهایی که ارزش دارند.
یعنی واقعا در اجرای ترانه ها این مسائل اهمیت داشتند برای تان؟
این رسالتی است که من برای هنر قائلم و خودم هم سعی کرده ام بهش پایبند باشم.
همین شده که این قدر آزادانه کار کرده اید دیگر! حالا گذشته از این موارد؛ می توانید درباره کارهای آینده تان بگویید؟ علاوه بر این کنسرتی که در راه است، در فکر آلبوم هم هستید؟
نه فعلا قصدی برای تولید آلبوم ندارم.
چرا؟
چون حقیقتش آلبوم خیلی هم توجیه ندارد؛ این روزها. بیشتر کسانی هم که آلبوم تولید می کنند، هدف شان بهره برداری تبلیغاتی است و نه مثلا بهره مالی. حتی از این هم بدتر، تولید آلبوم این روزها از نظر مالی نه تنها منفعتی ندارد که ضرر هم دارد. برای همین، من هم با توجه به اوضاع و احوالی که دارم، خیلی دنبال تولید آلبوم نیستم و سعی می کنم همین طور روند تولید تک آهنگ ها را ادامه دهم و اگر هم مشکلی پیش نیاید، هر از چندی یک اجرای زنده هم داشته باشم.

لینک خبر :‌ روزنامه شهروند
علی ثابت نیا گفت: تمام تلاش من و همکارانم در سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان حفظ استانداردهایی است که در دوره های گذشته جشنواره به دست آمده اما با وجود رشد فزاینده آمارهای مربوط به جشنواره، بودجه جشنواره اصلاً تغییر نکرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۰

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان ، نشست خبری س یزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان پیش از ظهر امروز یکشنبه 30 تیر با حضور هومان اسعدی، دبیر جشنواره، علی ثابت نیا، مدیرعامل انجمن موسیقی ایران، حسین علیزاده، حمیدرضا اردلان و مهرداد پاکباز از اعضای هیأت داوران در دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

در این نشست علی ثابت نیا گفت: سیزدهمین جشنواره موسیقی ملی جوان در حالی وارد اجرای صحنه ای می شود که در حوزه آماری رشد چشمگیری داشته اس؛ مجموع شرکت کنندگان این دوره 2 هزار و 121 هستند، در بخش های دستگاهی 1 هزار و 91 در بخش نواحی 671 نفر و در بخش کلاسیک 363نفر حضور دارند.

مدیر انجمن موسیقی ایران با اشاره به آمار حضور شرکت کنندگان در جشنواره ملی موسیقی جوان در دوره های گذشته اظهار کرد: در دوره دهم این جشنواره 1 هزار و 267 نفر در دوره یازدهم 1 هزار و 538 نفر در دوره دوازدهم 1 هزار و 633 نفر و در این دوره 2 هزار و 121 نفر در جشنواره ملی موسیقی جوان شرکت کردند.

وی افزود: یکی از فعالیت های انجمن موسیقی ایران شرکت دادن شعبه های استانی انجمن در رویدادهای مختلف بوده است؛ در سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان جشنواره رشد 20 درصدی داریم و این پتانسیل کامل شرکت کنندگان نیست و سال های آینده شاهد تعداد بیشتی از شرکت کنندگان خواهیم بود.

علی ثابت نیا با اشاره به هیات داوری قوی سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان گفت: در این دوره از 110 داور متخصص در 110 رشته سازی و آوازی بهره می گیریم. همچنین در این دوره شرکت کنندگانی از 31 استان را در جشنواره داریم، تلاش دبیرخانه جشنواره این است که بتواند خدمات رفاهی را برای واجدین شرایط شهرستانی در تهران تخصیص دهد.

مدیر انجمن موسیقی ایران همچنین گفت: تمام تلاش من و همکارانم در سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان حفظ استانداردهایی است که در دوره های گذشته جشنواره صورت گرفته اما با وجود رشد فزاینده آمارهای مربوط به جشنواره، بودجه جشنواره اصلاً تغییر نکرد. بدانید ما در همه بخش های مختلف اجرایی جشنواره، نهایت تلاش خود را انجام داده ایم تا سطح جشنواره پایین تر از دوره های قبل نباشد.

وی تصریح کرد: در سال های پیش مطرح می شد که وظیفه جشنواره باید برگزاری یک رویداد و همزمان معرفی استعدادها باشد؛ البته ما در یکی دو رشته زیر مجموعه جشنواره مباحث مربوط به کارگاه های آموزشی برای برگزیدگان را پیگیری کرده ایم؛ برگزاری کارگاه آموزشی ساز نی به صورت آزمایشی، ارسال نامه به نمایندگان شعب انجمن برای حمایت آموزشی و پژوهشی از برگزیدگان از جمله اقدامات ماست

پایان پیام/ 32

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
عضو هیئت داوران بخش نواحی سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی با بیان این که یکی از کارکردهای جشنواره جوان تعمیر گوش هاست،گفت: و قتی گوش جامعه خراب شود چه انتظاری از آن می توان داشت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۰

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان ، نشست خبری سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان پیش از ظهر امروز یکشنبه 30 تیر با حضور هومان اسعدی، دبیر جشنواره، علی ثابت نیا، مدیرعامل انجمن موسیقی ایران، حسین علیزاده، حمیدرضا اردلان و مهرداد پاکباز از اعضای هیأت داوران در دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

در این نشست حمیدرضا اردلان با اشاره به افزایش تعداد نوازندگان زن در بخش نواحی جشنواره موسیقی جوان گفت: بیشتر نوازندگان موسیقی نواحی ایران مردها بودند و زن ها کمتر در امر نواختن و خواندن شرکت داشتند؛ هرچه دوره های جشنواره موسیقی جوان بیشتر می شود، تعداد نوازندگان زن در جشنواره بالا می رود. امسال در بخش نواحی مردها هفت برابر شرکت کردند، چه کسانی که کار فرستاند و چه کسانی که انتخاب شدند، نکته حائز اهمیت این است که زن ها در نواختن مقام ها دقت بیشتری دارند.

عضو هیئت داوران بخش نواحی سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی با اشاره به موضوع تبادل در جشنواره موسیقی جوان اظهار کرد: جامعه و فرهنگ نیازمند مبادله است؛ شما تصور کنید از سراسر ایران صدها نوازنده با فرهنگ های مختلف در کنار هم قرار می گیرند، مبادله فرهنگی می کنند، یکسونگری تلویزیون مبادله را مختل می کند، فرهنگی که مبادله ندارد افول می کند، جشنواره جوان بستری است که ناب ترین مبادلات در حوزه فرهنگ در آن اتفاق بیفتد، این جشنواره سبب می شود سازهای قدیمی احیا شود و عیاری برای نوازندگانی که از شهرستان ها به تهران می آیند و بهترین داوران آنها را داوری می کنند پیدا شود .

این پژوهشگر موسیقی خاطر نشان کرد: در جامعه یک جور چپاول باب شده است چرا این گونه شده است؟ چرا مدیری به سرمایه های کشور رحم نمی کند؟ چون موسیقی مقامی نشنیده است و حق و باطل نمی داند. همه موسیقی های مقامی با ذکر و سلام شروع می شود و بعد داستانی را روایت می کند و محتوای داستان امر اخلاقی است و مردم را به صفا و راستگویی دعوت می کند. در کشور ما مسئولان چند سالی است که یک موسیقی مقامی نشنیده اند و قتی گوش خراب شود چه انتظاری از جامعه دارید، جشنواره جوان یکی از کارکردهایش تعمیر گوش ها هست.

حمیدرضا اردلان درباره آیین های موسیقیایی گفت: در دوران قدیم همه چیز یک آیین داشته است از ازدواج، مرگ و زاد و ولد، از دوره های جدید آیین ها کم کم تفکیک می شوند و پدیده هایی ظهور می کنند. در موسیقی نواحی ما نمی توانیم بگوییم موسیقی است و این مناسکی دارد که در خانقاه اجرا می شود و وعظ و سماع است و یا در عروسی اجرا می شود یا در مناسک دیگر، حتی کار کردن آواهایی دارد که به آن موسیقی کار آوا می گویند. موسیقی نواحی ایران امر کل گرا است که در آن همه آداب و رسوم وجود دارد. واژه آیین و آینه یک ریشه است، آیین تصویر حیات یک ملت است.

پایان پیام/ 32

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
خبر سخت بود و کوتاه. بعد از چند ماه زحمت تیم دبیرخانه و عکاسان عزیز که عکس ارسال کردند، با کج سلیقگی مدیران باغ موزه قصر و ناجوانمردانه 122 فریم عکس از نمایشگاه حذف شد تا ما در دوربین.نت مجبور شویم علی رغم میل باطنی نمایشگاه را کنسل کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۰ سایت های دیگر : روزنامه ابتکار

به گزارش پیام خبر ، ابتکار در شماره امروز خود در خصوص عدم برپایی نمایشگاه عکس دوربین دات نت ، نوشت:

خبر سخت بود و کوتاه. بعد از چند ماه زحمت تیم دبیرخانه و عکاسان عزیز که عکس ارسال کردند، با کج سلیقگی مدیران باغ موزه قصر و ناجوانمردانه 122 فریم عکس از نمایشگاه حذف شد تا ما در دوربین.نت مجبور شویم علی رغم میل باطنی نمایشگاه را کنسل کنیم. ؛ این توئیتی است که احسان رفعتی، عکاس و یکی از مسئولان برگزاری جشنواره یازدهم عکس های برتر سال دوربین دات نت روز پنجشنبه در حساب کاربری شخصی خود نوشت! او همچنین در توئیت های دیگر گفت که عکس های حذف شده شامل عکس هایی با موضوعاتی چون گرد و غبار خوزستان، اختلاف طبقاتی، فقر کارتن خوابی و... بوده است!
ششم اسفند سال 97 بود که دوربین.نت (آژانس عکس خبری ایران) فراخوان یازدهمین نمایشگاه عکس های برتر سال را منتشر کرد. بنابر این فراخوان قرار بر این بود که در این نمایشگاه غیررقابتی حدود 300 فریم از عکس های ارسالی و از هر عکاس یک فریم عکس در نمایشگاهی در تهران و شهرهای منتخب روی دیوار برود و بعد هم در سایت و کتاب نمایشگاه منتشر شود. اما احسان رفعتی، عکاس و از مسئولان برگزار کننده این نمایشگاه، در حالی که تنها چند روز به افتتاح آن باقی مانده بود، از لغو شدن نمایشگاه به علت ممیزی گسترده عکس ها از سوی مسئولان باغ موزه قصر خبر داد. او همچنین در توئیت های دیگری در حساب کاربری خود در این خصوص نوشت: ترجیح دادیم پای عکس ها بایستیم، کوتاه نیاییم تا این کج سلیقگی عادت برخی مدیران فرهنگی نشود که به گمانشان می توانند سلیقه اشتباه خودشان را بر دیگران تحمیل کنند ؛ تا جایی که بتوانیم پای عکس ها می ایستیم و همه تلاش خودمان را می کنیم که همین نمایشگاه با کمترین عکس حذف شده به زودی برگزار شود .
اقدام باغ موزه قصر ناجوانمردانه بود
از رفعتی درباره علت لغو شدن این نمایشگاه پرسیدیم. او به ابتکار گفت: اصلی ترین دلیل لغو نمایشگاه حذف 122 عکس از 348 عکس بود. به نظر من این اتفاق کاملا ناجوانمردانه بود و نباید رخ می داد. البته ممیزی اتفاقی عادی است و حتی فیلم های سینمایی هم گاهی در ارشاد مشمول اندک ممیزی ای می شوند. از نظر ما هم ممکن بود 5 یا 10 عکس حذف شوند، مثل هر نمایشگاه دیگری. اما 122 عکس کاملا ناعادلانه بود. با این وضع، این نمایشگاه، نمایشگاه ما نبود.
او با اشاره به موضوعاتی که مورد ممیزی قرار گرفتند، ادامه داد: نمی شود نمایشگاه عکس برگزار شود اما عکسی از گرد و غبار خوزستان نباشد، عکسی از زلزله به نمایش درنیاید، محرومیت نشان داده نشود ... باید کل یک سال گذشته در عکس های ما نمود داشته باشند، در غیر این صورت بازدیدکنندگان از نمایشگاه با خودشان نمی گویند که مگر می شود در کشور ما در سال گذشته فقط اتفاقات خوب افتاده باشد؟ بالاخره مشکلات و محرومیت هایی هم بوده است. بنابراین ما خودمان تصمیم گرفتیم نمایشگاه را لغو کنیم.
رفعتی افزود: بنابر تفاهم نامه ای که ما با باغ موزه قصر امضا کردیم، قرار بر این بود که یکشنبه گذشته عکس ها را به این دوستان بدهیم تا این عکس ها را برای تایید برای آقای محسن سلیمانی، از کارمندان سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران بفرستند و مجوز نمایشگاه را بگیرند. اما دوستان عکس ها را به آقای سلیمانی نرساندند. حدود ساعت 4 بعدازظهر چهارشنبه با آقای سلیمانی تماس گرفتم و گفتم من شماره شما را دارم و می توانم از طریق رسانه ها اطلاع رسانی کنم اما هنرمندی که تازه شروع کرده با چنین برخوردهایی چه باید بکند؟ او گفت چه شده؟ گفتم چرا به عکس های من مجوز نمی دهی؟ گفت به دست ما نرسیده است! پس از لغو نمایشگاه توسط ما، از سمت باغ موزه قصر با ما تماس گرفتند و گفتند نمایشگاه را برگزار کنید. اما ما گفتیم با این شرایط نمایشگاه را برگزار نمی کنیم و تنها درصورتی حاضر به دایر کردن نمایشگاه هستیم که عکس ها به دست کسی برسد که عکس را ببیند و بشناسد. من حتی گفتم عکس ها را برای آقای سلیمانی که هر دو طرف او را قبول داریم، بفرستند و نتیجه را هر چه بود قبول می کنم، اما پیش شما نمی آیم. بنابراین لغو نمایشگاه از سمت ما بود.
او با اشاره به نمایشگاه های دوره های گذشته گفت: سال های قبل هم برخی کارها مشمول ممیزی می شد اما تعدادشان بسیار اندک بود و نمایشگاه طبق روال همیشگی برگزار می شد اما امسال عکس هایی حذف شده که دلیلش را نمی دانیم! همه عکس های مربوط به تئاترها حذف شده، تئاترهایی که همگی از سوی وزارت ارشاد مجوز داشته اند.
نمایشگاه را برگزار می کنیم
رفعتی درباره سرانجام یازدهمین دوره نمایشگاه دوربین. نت گفت: من می خواستم این نمایشگاه را کلا لغو کنم اما آنقدر این اتفاق از سوی عکاسان بازخورد داشت و مورد حمایت قرار گرفتیم و به دنبال آن با تماس 8 گالری، از جمله فرهنگسرای نیاوران و برج میلاد که حاضر بودند فضای رایگان در اختیار ما قرار بدهند تصمیم گرفتیم آن را برگزار کنیم و حداقل 5 نمایشگاه در 5 استان کشور دایر کنیم.
سازمان فرهنگی- هنری شهرداری تصمیمی نگرفته
برای پیگیری های بیشتر با محسن سلیمانی، از کارمندان واحد تجسمی سازمان فرهنگی-هنری شهرداری تهران که در یازدهمین دوره جشنواره هنرهای تجسمی فجر نیز مدیریت اجرایی را بر عهده داشت و رفعتی نیز در گفته هایش از او نام برد، تماس گرفتیم. او درباره حواشی یازدهمین نمایشگاه دوربین.نت به ابتکار گفت: اولا که من عکس ها را حذف نکردم چون عکس ها به دست من نرسیده بود. بنابر اطلاع من عکس ها در اختیار باغ موزه قصر بوده است. من به دلیل نمایشگاه های خوبی که در دوره های پیش برگزار شد، از مسئولان باغ موزه قصر خواستم که با آقای رفعتی مساعدت کنند. اما با توجه به ملاحظاتی که باغ موزه قصر برای خودش دارد، این باغ موزه چنین تصمیمی برای حذف عکس ها گرفت.
او درباره چگونگی سیاست های سازمان فرهنگی- هنری شهرداری درمورد موضوع ممیزی در حوزه تجسمی و خصوصا عکس گفت: درواقع ما هرگز شاهد این تعداد عکس حذف شده و مورد ممیزی قرارگرفته نبوده ایم. اما قاعدتا آثار دریافتی مورد بررسی قرار می گیرند و بعد نمایش داده می شوند و در این خصوص مراکز، مرجع تصمیم گیری نیستند و خود سازمان فرهنگی- هنری و به طور مستقیم واحد تجسمی این سازمان در این خصوص تصمیم می گیرند اما درمورد یازدهمین نمایشگاه دوربین.نت واحد تجسمی هیچ تصمیمی نگرفته است و مدیریت مجموعه باغ موزه تصمیم به حذف عکس ها گرفته است.
تعداد عکس حذف شده، عددی حرفه ای نیست!
سلیمانی در پاسخ به این سوال که آیا اقدام مدیریت باغ موزه قصر قانونی بوده است، گفت: مسئولان باغ موزه هم نسبت به مجموعه خودشان متعهد هستند و اگر اتفاقی بیفتد باید جوابگو باشند و به همین دلیل احتمالا خواسته اند از پیامدهای احتمالی جلوگیری کنند.
او همچنین ادامه داد: تصمیم ما در سازمان زیباسازی بر برپایی این نمایشگاه بوده و آقای رفعتی هم تلاش ما را در این راستا تایید خواهند کرد. ما روز چهارشنبه وقتی متوجه شدیم که نمایشگاه برگزار نمی شود، مصر شدیم تا متوجه شویم چرا عکس ها برای تایید به دست ما نمی رسد، درنهایت عکس ها به دست ما رسید. البته بین عکس های دریافتی آثاری با مشکلاتی وجود داشت اما تعداد عکس حذف شده از این نمایشگاه، عددی حرفه ای نیست. ما باید صداقت داشته باشیم، گرچه برخی از آثار مورد ممیزی قرار می گرفتند اما بسیاری از عکس های آقای رفعتی مورد تایید ما هم بود.
روز گذشته خبرنگار ابتکار تلاش کرد تا با مسئولان باغ موزه قصر تماس بگیرد اما موفق نشد. در هر صورت ابتکار آمادگی انتشار پاسخ های مسئولان باغ موزه قصر و همچنین سازمان ها و نهادهای مرتبط را دارد.

هشتگ #ما_عکاسان_کنار_همیم به راه افتاد

به گزارش پیام خبر ، اما امروز عکاسان زیادی با هشتگ #ما_عکاسان_کنار_همیم در شبکه های مجازی نسبت به این اتفاق اعتراض خود را نشان دادند.

توجه: عکس تزئینی از نمایشگاه دوربین دات نت در سال های گذشته است.

لینک خبر :‌ پیام خبر
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۰

به گزارش شبکه خبری تهران نیوز ، چندی پیش مهدی یراحی، خواننده نام آشنای موسیقی پاپ، با انتشار تیزری در صفحه شخصی اینستاگرامش خبر از رفع ممنوع الکاری اش داد و حالا نوبت به برگزاری کنسرت این ستاره عرصه موسیقی شده است.

مهدی یراحی امشب26 تیرماه اولین کنسرت خود را پس از ممنوع الکاری اش برگزار خواهد کرد که می تواند شروع رویایی برای این خواننده محبوب و مردمی باشد.

مهدی یراحی حدود شش ماه قبل به دلیل انتشار کلیپ جنجالی پاره سنگ از آلبوم سه گانه اجتماعی اول که طبق گفته دفتر موسیقی وزارت ارشاد بخش هایی از کلیپ و شعر این قطعه با مجوز های داده شده مغایرت داشته، ممنوع الکار شد.

همچنین این خواننده جنوبی و اعضای گروهش در یک کنسرت که در اهواز برگزار می شد با لباس کارگران فولاد اهواز و به نشانه همدلی با آنان روی صحنه کنسرت رفت تا همین مسئله نیز یکی دیگر از دلایل این اتفاق باشد و وی از هر گونه فعالیت هنری اعم از برگزاری کنسرت و انتشار آلبوم و تک آهنگ منع شود.

انتهای پیام/*

لینک خبر :‌ تهران نیوز
وزارت ارشاد با ایجاد معاونت مد و لباس در دهه اخیر به صورت جدی وارد این مقوله شده و سالانه با برنامه هایی در جهت سو دهی به صنعت پوشاک فعالیت می کند. اما هنوز هم بخش اعظمی از صنعت مد در کشور توسط طراحان زیر زمینی هدایت می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۱ سایت های دیگر : شعار سال

وزارت ارشاد با ایجاد معاونت مد و لباس در دهه اخیر به صورت جدی وارد این مقوله شده و سالانه با برنامه هایی در جهت سو دهی به صنعت پوشاک فعالیت می کند. اما هنوز هم بخش اعظمی از صنعت مد در کشور توسط طراحان زیر زمینی هدایت می شود.

لینک خبر :‌ خانه ملت
مینا آتشی: کشتکار می گوید امروز دم دستی ترین کلمه ها در موسیقی پاپ به کار می رود و مردم قطعات ضعیف را حفظ می شوند و در شرایط و جغرافیای اشتباه آن ها را گوش می دهند و استفاده می کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۱ سایت های دیگر : موسیقی ایرانیان

سرویس موسیقی هنرآنلاین: در دهه 1370 کسانی که در مقام تنظیم کننده با خواننده های پاپ همکاری می کردند، مانند الان خیلی زیاد نبودند و همه تنظیم ها در چند نام خلاصه می شد که یکی از فعال ترین آن ها پدرام کشتکار بود، موزیسینی که آن زمان با انرژی زیاد قطعات بسیار مختلف نظیر "فاصله" محمد اصفهانی، "دهاتی" شادمهر عقیلی، "معرکه" مجتبی کبیری و... را تنظیم کرد.

او در دهه 1380 هم همکاری هایش با احسان خواجه امیری و چند خواننده دیگر بازخوردهای زیادی داشت، اما چند سال است که مانند اغلب چهره های دهه هفتاد موسیقی ایران از عرصه رقابت کناره گیری کرده و گاهی مختصر فعالیتی انجام می دهد. با این آهنگساز و تنظیم کننده باسابقه به بهانه کمرنگ شدن فعالیت هایش گفت وگو کردیم.

آقای کشتکار، چطور شد که جذب موسیقی شدید؟

من سال 1353 به دنیا آمدم. در مهدکودک برای گروه سرود ملودیکا می زدم و بچه ها می خواندند. پدرم هرچند ارتشی بود، اما کار موسیقی هم می کردند. مادرم هم ساز سنتور می زد. من از دوران راهنمایی به هنرستان و آموزشگاه موسیقی رفتم. فکر می کنم از سال 1373 تاکنون دارم در این زمینه فعالیت می کنم.

اولین همکاری شما با چه خواننده ای بود و چگونه شکل گرفت؟

اولین همکاری من به صورت رسمی با آقای محمد اصفهانی در آلبوم "فاصله" بود که من قطعه "فاصله" را تنظیم کردم. در ادامه آلبوم های "دهاتی" و "آدم و حوا" را با شادمهر عقیلی کار کردم.

همکاری شما با عقیلی چگونه شکل گرفت؟

شادمهر را بهروز صفاریان به من معرفی کرد و نتیجه اولین همکاری ما آلبوم "دهاتی" شد. البته شادمهر با یک سری از خواننده های دیگر قرارداد می بست و برای آن ها آهنگ می ساخت که آن آهنگ ها را من تنظیم می کردم. همکاری من با شادمهر تداوم زیادی داشت. فکر می کنم آن موقع بالغ بر 30 قطعه با هم کار کردیم. بعد شادمهر از ایران رفت و من هم با خواننده های دیگری همکاری کردم و از هم دور شدیم.

برخلاف سال های اخیر، در دهه های هفتاد و هشتاد نام شما خیلی پررنگ بود و شما تنظیم های متفاوتی را ارائه می دادید. آیا این کمرنگ شدن شما خودخواسته بوده است یا دلیل دیگری دارد؟

یکی از دلایل کم کار شدن من این بود که شاید در همکاری با یک سری از خواننده ها اشتباه کردم. گاهی شما تصمیم می گیرید با گروهی کار کنید ولی در نهایت می بینید که تصمیم اشتباهی گرفته اید. من جزو معدود افرادی از دهه پنجاه هستم که هنوز دارم کار می کنم و مشغول به کار هستم. یک پسر 15 ساله دارم که هم ترانه می نویسد و هم آهنگ می سازد و می خواند. در حال حاضر دارم روی پسرم برنامه ریزی می کنم. این طور نبوده که در این مدت اصلاً کار نکرده باشم، بلکه کار کرده ام ولی کارهایم پخش نشده اند یا پخش ضعیفی داشته اند. این ها صدماتی است که دیده ام.

از همکاری با یک سری افراد پشیمان هستید؟

من تلاش می کنم. اگر در چند سال اخیر کم کار بوده ام به این خاطر نبوده که کار نمی کنم یا بلد نیستم کار کنم، بلکه دلیل آن انتخاب بد افراد بوده است. فضای فعلی موسیقی پاپ طوری شده که خواننده ها بسیار سریع معروف می شوند. این نکته را هم بگویم که خواننده هایی که معروف می شوند یک شبه معروف نمی شوند، بلکه آن ها هم از قبل زحمت کشیده اند. به هر حال کسانی که امروزه موفق می شوند، یا صدای خوبی دارند یا باهوش هستند. انتخاب های درستی انجام داده اند و نتیجه گرفته اند، اما اینکه چرا نمی مانند یک بحث دیگر است. واقعاً ساختار موسیقی آن ها هیچ قدرتی ندارد. در موسیقی های ترکیه و تاجیکستان یک هنر و علم وجود دارد و خواننده ها لحظه ای تصمیم نمی گیرند یک سبک را انتخاب کنند. من نمی دانم روند کاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چیست و آیا کنترل ها برداشته شده است؟ شما گاهی در آثار مجاز یک سری اصطلاحات می شنوید که حداقل ترین اصطلاحات محاوره است. وقتی موسیقی پاپ را بررسی اجتماعی می کنیم می بینیم در لایه های اصلی کار یک عالم صدمه و بیماری وجود دارد و این باعث شده تا خواننده های ما از لحاظ لباس پوشیدن، حرف زدن و موسیقی ضعیف شده باشند. امروز دم دستی ترین کلمه ها در موسیقی پاپ به کار می رود و مردم قطعات ضعیف را حفظ می شوند و در شرایط و جغرافیای اشتباه آن ها را گوش می دهند و استفاده می کنند. یکی از دلایلی که امثال پدرام کشتکار کم کار شده اند به این ماجرا برمی گردد. نمی گویم قهر کرده ام، بلکه من هم کار خودم را انجام می دهم. اتفاقاً از بین قدیمی ترها تنها موزیسینی هستم که هنوز کار می کند و هنوز جدید است. من یک کودک درون بسیار موفق دارم که پشت آن کودک درون پنهان شده ام. عاشق فیلم دیدن و مخصوصاً فیلم های هالیوودی هستم. چند شب پیش با آقای اصفهانی تقریباً یکی دو ساعت صحبت کردم و خاطرات را ورق زدیم و کارشناسی هنری و مردمی کردیم. گاهی یک هنرمند تشخیص می دهد مدتی کار نکند چون کاری که می کند شنیده نمی شود. آهنگ "ماهی ها" را با صدای محمد اصفهانی در استودیو رهگذر هفت اقلیم که در خیابان استاد نجات اللهی بود ضبط کردم. یادم است محمد اصفهانی یک زانتیا نقره ای خریده بود و من در ماشین محمد اصفهانی گفتم، "دکتر این آهنگ را ساخته ام و شما ببین چطوری است. ترانه این اثر را آقای علیرضا قزوه سروده است." دکتر وقتی آهنگ را شنید روی پایش زد و گفت، "این کار مال من!" بعد آن اثر را که درباره جانبازان شیمیایی است ضبط کردیم. چون ذاتاً آدم معتقدی هستم آن اثر را ساختم. بعضی ها می گویند تو چقدر پیر و قدیمی هستند ولی اشکالی ندارد بگذار بگویند. من در خانه و زندگی ام آدم وسواسی هستم. البته مریض نیستم!

در حال حاضر هم نسلان شما اصلاً کار نمی کنند. برایم جای سؤال است که چه اتفاقی برای موسیقی پاپ می افتد که آهنگ های امروزی تاریخ مصرف دارند و مثل آهنگ های دهه های قبل که شما و امثال شما کار می کردند ماندگار نمی شوند؟

بچه هایی که الآن دارند کار می کنند واقعاً خودشان به خودشان رحم نمی کنند. به عنوان یک همکار دست بچه های دهه های هفتاد و هفتاد را می فشارم و به آن ها خسته نباشید می گویم، اما می گویم کمی به مردم چیز یاد بدهند و چیزهای تکراری نزنند. ترانه سراهای ما سنشان پایین است. ترانه سرایی که سنش پایین باشد مشخص است که چه چیزی می نویسد. موزیسین ها هم سنشان پایین است. شکایت نمی کنم و دارم تحلیل می کنم. بیشتر از پنج سال است آهنگ هایی را می شنوم که روی همان آهنگ ها یک سری آهنگ دیگر زمزمه می کنم و می بینم آکوردهایشان شبیه هم است. یعنی بچه ها گاهی خنده شان می گیرد و می گویند تو دیگر کی هستی. نمی خواهم اسم ببرم ولی شما صدای خواننده 30-40 درصد آهنگ هایی که می شنوید بردارید و برای من پخش کنید. آهنگ های زیادی گوش نمی دهم ولی روی همان آهنگ ها پنج آهنگ از خواننده های دیگر را برای شما می خوانم. اتفاق ها آن قدر شبیه به هم است که مردم هم اشتباهاً با این فضا ارتباط گرفته اند. موسیقی پاپ الآن به محدودیت پیتزا رسیده و مثل پیتزا که چند مدل بیشتر ندارد، موسیقی هم چند مدل بیشتر ندارد.

چطور می شود موسیقی در 10 سال از این رو به آن رو می شود؟

انصافاً نسل من هم بی انصافی کردند که کنار کشیدند. البته حق دارند چون دلگیر هستند. چرا هنرمندی که دهه هفتاد آمده و دست ودل مردم را لرزانده، ذهن مردم را به آغوش کشیده و قلب مردم را در هنر به چالش کشیده است باید برود در یک موسسه موسیقی تدریس کند؟ من از همان نسل هستم. وزارت ارشاد با نظارت های اشتباهش مقصر است. امروزه یک سری افراد تهیه کننده شده اند که جریان موسیقی را به نفع خودشان عوض کرده اند، در صورتی که آن ها در گذشته چنین پست و مقامی نداشتند. حالا که زرنگی کرده اند و آمده اند و موفق شده اند باید درست عمل کنند و نان را به نرخ روز نخورند. چند وقت پیش داشتم با یکی از نوازنده های خوب صحبت می کردم. به او گفتم، "هنرمند بودن با نوازنده خوب بودن و هنرپیشه بودن فرق بسیار زیادی دارد. شما می توانید هنرپیشه خوبی باشید ولی خارج از لوکیشن آدم بدی باشید. ای کاش اول آن را درست کنیم." در حال حاضر مد شده که طرف با خودش می گوید، "من هنرمند هستم و می توانم هر رفتاری که دوست دارم را انجام بدهم." بحث سلامتی کودک درونی برای هنرمند یک بحث اصلی است. هنرمندان بزرگ جهان مثل چارلی چاپلین همیشه در زندگی واقعی شان آدم های افسرده ای بوده اند ولی در زندگی ویترینشان بسیار موفق بوده اند. آن ها بین این دو شخصیت خیلی اذیت می شدند. آن آدم آن قدر احساس مسئولیت می کند که در زمان کارش همه چیز را فراموش می کند و در هنر سرباز خدا می شود، اما زمانی که به او اجازه می دهند تا توی خودش باشد یک نخ سیگار روشن می کند و به رؤیاها و چیزهایی که از دست داده است فکر می کند.

یک مثال بزنم. من علاوه بر اینکه به فضای هنری خانواده احسان خواجه امیری ارادت دارم، ارادت خانوادگی هم به خانواده ایشان دارم. من و احسان خواجه امیری کارهای موفقی با هم داشته ایم و تقریباً می شود گفت با احسان به مگاهیت رسیده ام. من با محمد اصفهانی و شادمهر عقیلی هم به مگاهیت رسیده ام. جزو بچه هایی بودم که ورود درخشانی به موسیقی داشتم. مگر آدم چقدر می تواند به درد بخورد؟ من پیش از به درد خورده ام! به نظر من پدرام کشتکارهای نوعی امروز نیازی به آکورد ساختن ندارند و باید وارد حوزه نظارت و مدیریت شوند و کسوتشان را روی میز بگذارند و برای مردم ورق بزنند، نه اینکه یکجا بنشیند. اتفاقاً باید به استودیوها بروند و به بچه های جدید بگویند، "خسته نباشید ولی این آهنگی که شما ساخته اید شبیه فلان آهنگ است." اصلاً شاید آن جوان نداند که آهنگش شبیه یک آهنگ دیگر است. من سیلی استاد را این طور در روحیه آن آدم تخلیه می کنم تا از خودش و آینده موسیقی مواظبت کند. اگر ما هم چیزی نگوییم این مسیر به کجا می رود؟ این مسیر به جای خوبی نخواهد رفت. مشکل موسیقی ایران از هنرمندان و تولیدکنندگان نیست، بلکه مشکل از قوانین اولیه است. یک پراید به شما می دهند و می گویند با آن به مسابقه اتومبیلرانی برو رتبه اول را کسب کن و برگرد! هنرمندی که هر کجا می رود با محدودیت مواجه می شود چه کار می تواند بکند؟ هنوز به کلمه "آغوش" مجوز نمی دهند!

در دوران اوج شما وضعیت از این بدتر نبود؟

زمان ما بدتر بود ولی لوازم ما قوی تر بود. ترانه ها بسیار قوی تر بودند. آن موقع آقای اکبر آزاد، سهیل محمودی و نیلوفر لاری پور شعر می گفتند. من افرادی مثل زنده یاد افشین یداللهی و یغما گلرویی را یادم است که چطور آمدند و خودشان را معرفی کردند. یکی از اولین کارهایی که ساختم ترانه "دورنگی" یغما گلرویی بود. شما همین ترانه "دورنگی" را روی کاغذ بنویسید و جلوی یک موزیسین امروزی بگذارید و بگویید یک ملودی برای این ترانه بنویسد. قطعاً می گوید این انشاء است یا خاطره؟ چون اصلاً شبیه ترانه نیست. وزن در بحث ترانه سرایی امروز کاملاً یک چیز متفاوت شده است. ما آن موقع آریتم کار می کردیم، آتونال تمام می کردیم و موسیقی هایمان پرسپکتیو هارمونی و صحنه های ویژه داشت. در واقع داشتیم هنر تولید می کردیم. مسیری که ما طی کردیم به مرور خوب شد. تکنولوژی آمد و سرعت زیاد شد و محدودیت های تِرَکی برداشته شد. در حال حاضر یک عالم پلاگین آمده که بلد باشند کار کنند. یک هنرمند باید با احتیاط بتواند قسمتی از جهان را برای خودش خصوصی کند چون کاری که می کند یک کار غیرعادی است. مگر می شود انسان از هیچی بتواند همه چیز را بسازد؟ آن همه چیز در ذهن او دارد موج می زند و او انتخاب می کند و به مردم می دهد. بنابراین باید یک فضای خلوت در اختیار او قرار بدهید تا با خدای خودش خلوت کند و دیوانه بازی هایش را دربیاورد. اگر آن فضا را از او بگیرید کم کم خشک می شود و فقط یک چیز الکی از او باقی می ماند. بعد می گویند فلانی هم تمام شد و دیگر به درد نمی خورد! به جای این صحبت ها بروید دلیل اینکه او کار نکرده را پیدا کنید و کنار او بنشینید. بگویید شما که در آلبوم "دهاتی" و قطعه "دورنگی" کار کردید، حالا چرا امروز کار نمی کنید؟ من امروز بعد از مدت ها آمدم تا مصاحبه کنم. من هیچ وقت از روی کاغذ و قلم حرف نمی زنم و همیشه همه چیز در ذهنم آماده است.

در کشور ما موسیقی پاپ روزبه روز از کیفیت فاصله می گیرد می شود، در حالی که موسیقی پاپ در کشورهای دیگر مثل ترکیه به روز می شود. به نظر شما علت آن چیست؟

بخشی از آن به ناظران کیفی برمی گردد که بسیار سلیقه ای عمل می کنند تا بتوانند محصولات خودشان را بالا بفرستند. در حال حاضر مدتی است که کنسرت ها در معرض خطر است. مثلاً فلان گروه با من تماس می گیرد و می گوید، "داداش، کنسرت ما نمی آیی؟" می گویم، "چه شد! پس از پنج سال برای اولین بار به من می گویی کنسرت من نمی آیی؟" آن ها می خواهند به واسطه معرفی کردن امثال من بگویند که ما هنوز این ها را داریم. خودم را نمی گویم. یک هنرمند مطرح تر و موفق تر از من را در ردیف اول کنسرت می نشانند و می گویند فلانی هم امشب اینجاست. در واقع از لایسنس فلان هنرمند استفاده می کنند. در کنسرت ها از ردیف سوم و چهارم به بعد همه دارند لذت می برند ولی سه ردیف اول همه دست به سینه مثل طلبکارها نشسته اند و منتظرند که خواننده آن ها را معرفی کند. محسن یگانه در یکی از کنسرت هایش کار قشنگی انجام داد و ردیف سوم صندلی های کنسرت خودش را نفروخت. در کنسرتش اعلام کرد کسانی که در ردیف آخر نشسته اند بیایند در ردیف سوم بنشینند. البته این کار کاور بود و از یک کنسرت خارجی کپی کرده بود و خودش هم اعلام کرد ولی چه کار قشنگی بود.

اعتقاد دارید ما خواننده ای نداریم که در یک شب معروف شده باشد؟

قطعاً کسانی که سریع معروف می شوند هم قبلاً زحمت کشیده اند. آن ها وسعشان همین قدر است. مثلاً شما پایتان را روی گاز ماشین پراید بگذارید، می بینید از جایی به بعد موتور می سوزاند چون وسعش نمی رسد. فلان هنرمند هم همین قدر بلد است. حالا شرایط فراهم هم شده تا او کار کند. مردم هم کار او را دوست دارند و سالن کنسرتش را پُر می کنند. از نگهبان سالن تا کسی که بلیت ها را می فروشد همه از قِبل آن کنسرت پول می خورند. البته این بخش از کار حلال است ولی بحث کارشناسی که پیش می آید می گویند، "آقای کشتکار ما از کارهای تکراری خسته شده ایم و دوست داریم آهنگ های جدیدتری از خوانندگان ایرانی بشنویم." آن نظارت انگیزه ایجاد نمی کند که امثال پدرام کشتکار با قدرت بیایند کار کنند. شکر خدا من با هر خواننده ای که تماس می گیرم جواب من را می دهد و می گوید، "من هستم" اما من خودم کم کار شده ام. بچه ها دارند کار می کنند و به هر نحوی که هست دارند پولشان را درمی آورند ولی پولشان را برای موسیقی خرج نمی کنند. ما ایرانی ها خیلی خوب خرید می کنیم. ماشین گران می خریم ولی بلد نیستیم از آن استفاده کنیم و فقط مصرف می کنیم. این طور می شود که می بینیم خیابان های ما ترافیک است. همه ما در این ترافیکی که وجود دارد مقصر هستیم. اگر یک هارمونی زشتی در زندگی ما وجود دارد به خاطر این است که نظارت با وجدانی در کار نیست. نظارت ها خصوصی و سفارشی شده است و باعث می شود امروز وضعیت ما همین باشد.

چرا دیگر خوانندگی را دنبال نکردید؟

آلبوم من تولید شد و همه چیزش آماده شد و با دوستان خوبی هم کار کردم، اما بعد از این که آلبوم تمام شد احساس کردم این آهنگ ها را یا من نباید می خواندم یا الآن موقع پخش آن ها نیست چون سطح آهنگ ها از لحاظ علمی یک خرده بالاتر از سلیقه مردم ایران بود. فکر کردم پخش این آهنگ ها خطرناک است. شاید به یک بودجه مالی خوب نیاز بود که آهنگ ها به صورت موزیک ویدئو منتشر شوند. به هر حال من هم از لحاظ مالی تأمین نبودم و هم از لحاظ روحی در شرایطی بودم که نتوانستم آلبوم را نگه دارم. الآن دوستانی که شرکت پخش موسیقی دارند به من پیشنهاد همکاری می دهند. آن ها می گویند، "بیا آثارت را گوش کنیم و یک تعداد تک آهنگ بیرون بدهیم و بعد فوراً برای تو آلبوم جمع کنیم." در حال حاضر موقعیت من در حوزه خوانندگی این است.

آلبومتان در چه سبک و ژانری تولید شده است و فکر می کنید مخاطب با صدا و آلبوم شما ارتباط خواهد گرفت؟ اصلاً چطور شد که تصمیم گرفتید خودتان بخوانید؟

زمانی می گفتند یک خواننده باید دو اکتاو داد بزند و سه اکتاو داد نزند یا حجم صدایش در یک وسعتی باشد که بشود خواننده. آن خواننده ها دو دسته بودند، یک سری خواننده های اپراها و سرودها بودند و یک سری هم خواننده های سنتی که ذاتاً داینامیک و رنج صدای بالایی داشتند. این داینامیک و رنج صدای بالا با کلاس رفتن به دست نمی آید. کلاس برای صداسازی خوب است، اما حجم صدا ذاتی است و با کلاس درست نمی شود. زمانی خواننده ها حجم صدای بالایی داشتند، اما الآن سال هاست که این موضوع به قسمتی از خوانندگی تبدیل شده است نه اصل و تمام آن. الآن هوشمندی یک خواننده مهم است. زمانی که شما می خواهید یک آهنگ ساده بخوانید، باید بدانید آهنگتان قرار است چند دقیقه باشد، باید ببینید کلمات را چه جوری قرار است ادا کنید و باید بدانید آهنگی که می خوانید مناسب صدای شما هست یا نیست و در چه گامی قرار است آن را بخوانید. الآن چنین موضوع هایی مهم است و من هم در آلبومم این موضوع ها را تقریباً رعایت کرده ام. خواستم کاری برای خودم بسازم. هنرمندانی مثل سروش عمومی، رضا تاجبخش، مسعود همایونی و همایون نصیری که از نظر تئوری موسیقی به اندازه بخش علمی موسیقی قوی هستند، آلبومم را گوش کردند و دوست داشتند، اما این ها آدم های خاصی هستند. این ها آدم هایی هستند که خودشان موسیقی جز و موسیقی خارجی کار می کنند و چون آلبوم را می فهمند دوستش را دارند. اما من بقیه مردم را چه کار کنم؟ چند درصد مردم این موسیقی را می فهمند؟ نمی خواستم موسیقی ام خاص پسند باشد. دوست داشتم عام پسند باشد، اما چون می خواستم برای خودم کار کنم، به شکل ناخودآگاه به سمت یک نوع موسیقی رفتم که خاص پسند است. ترسیدم و یک خرده هم احتیاط کردم. خوانندگی خودم را هم دوست نداشتم. البته این طبیعی است. من با خواننده های بزرگ کار کرده ام و دیده ام که اکثر آن ها از صدای خودشان ایراد می گیرند.

شما از قدیمی های موسیقی پاپ هستید و آثار خوبی را آهنگسازی کرده اید. به عنوان یک آهنگساز باسابقه وضعیت امروز موسیقی پاپ را چگونه می بینید؟

وضعیت موسیقی پاپ بد است و بدتر از این هم می شود. متأسفانه ما الآن خواننده هایی را داریم که رسماً توی چشم شما نگاه می کنند و به شما فحش می دهند! خواننده ای داشتیم که یک روز آمد و گفت "دیوونه دیوونه" و مردم هم به او گفتند "دیوونه دیوونه!" مردم کشور من پول بلیت می دهند و می روند در کشورهای خاورمیانه در یک سالن بی کلاس و با یک شرایط بد، به هم فحش می دهند و به خانه هایشان می آیند. آقای مسئول، وقتی شما جلوی کار هنرمندی را می گیری که می خواهد کار درست انجام بدهد و اجازه می دهی بقیه بخوانند، نتیجه اش این می شود که خانواده خود شما هم آن آهنگی را که خواننده مستقیماً به مخاطبش فحش می دهد گوش می کند. مگر غیر از این است؟ در این شرایط آیا من می توانم بیایم به مردم هنر بدهم؟ معلوم است آن را نمی فهمند چون چیز دیگری در جامعه باب شده است. کار مخاطب به جایی می رسد که می گوید، "فلان خواننده بانمک فحش می دهد و فحشی که به من داد به دلم نشست!" اگر این طور است پس بروید فحش بخورید!

از میان خواننده های نسل جدید خواننده ای وجود دارد که سبک خواندن و نوع موسیقی او مورد توجه شما قرار گرفته باشد؟

ما خواننده ای مثل محسن ابراهیم زاده را داریم که صدا و خوانندگی خوبی دارد و اجرایش تحریر دارد. کاری به آهنگ هایش ندارم، بلکه به خوانندگی اش کار دارم. معتقدم او صدای دلنشینی دارد. محسن یگانه هم صدای دلنشینی دارد. احسان خواجه امیری، محمد اصفهانی و سالار عقیلی هم خواننده های قدیمی تر ما هستند که صدای خوبی دارند. البته همین خواننده ها هم آهنگ هایی دارند که خوب نیست. بحث انتخاب اثر و باهوش بودن خواننده است. خواننده امروز باید باهوش باشد. اینکه فلان شخصیت دارد برای شما آهنگ می سازد مهم نیست، مهم این است که چه دارد می سازد. خواننده های جدید را زیاد نمی شناسم. خواننده های زیادی آمده اند. به اسم خاصی نمی توانم اشاره کنم. فقط فکر می کنم ترانه های داخلی ما کم کم به سمت فحش می روند. همین الآن "لعنتی"، "گم شو"، "آشغال" و "کودن" وارد ادبیات ترانه های ما شده است و معلوم نیست در ادامه قرار است از چه واژه هایی استفاده شود.

در حال حاضر مشغول چه کارهایی هستید و با چه خواننده هایی همکاری می کنید؟

الآن با دو خواننده به نام های ریزال و مهراد کاظمی کار می کنم. با خواننده ای به اسم فرشاد هم کار می کنم که صدای خوبی دارد. کارهای فرشاد یک مقدار عقب افتاده است که در این زمینه من و بقیه عوامل مقصر هستیم. یک تعداد کار دارم انجام می دهم که کارهای خوبی است ولی بیشتر دوست دارم وقتم را روی آینده هنری پسرم بگذارم که 15 سالش است و ماشاءالله خوش تیپ، خوش اخلاق و هنرمند است و تشخیص من این است که الآن باید وقتم را روی آینده هنری او بگذارم. با روزبه بمانی، احسان خواجه امیری و محمد اصفهانی هم در زمینه تولید تک آهنگ همکاری می کنم.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
در حالی که فهرست ناشران مشمول دریافت کاغذ تحریر منتشر شده است برخی از این ناشران از عدم تحویل سهمیه های تخصیصی، گله دارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۱ سایت های دیگر : خبرگزاری بین المللی قرآن مجمع ناشران انقلاب اسلامی

به گزارش خبرنگار مهر ، سامانه توزیع کاغذ و زینک تحت نظارت تعاونی ناشران ایران(آشنا) شب گذشته فهرستی از ناشران مشمول تخصیص سهمیه کاغذ را منتشر کرد.

این فهرست در هشت بخش مجزا درباره تقاضاهای پذیرفته شده برای تخصیص کاغذ در بازه زمانی دوازدهم تا 23 تیرماه سال جاری است.

نکته قابل توجه در این فهرست قرار داشتن نام ناشران دولتی و خصوصی در این فهرست در کنار هم و البته سهم اندک و یا غیبت بسیاری از ناشران بزرگ و پرکار در میان آنهاست که می تواند به نوعی حاکی از تمایل آنها برای خرید از بازار آزاد و یا خرید انبوه آنها پیش از تخصیص های فعلی باشد.

با این همه برخی از ناشران حاضر در این فهرست مدعی هستند با وجود دو هفته پس از اعلام این تخصیص ها کماکان پیش فاکتوری برای دریافت کاغذ برای آنها صادر نشده است. به عبارت دیگر این تخصیص هنوز رنگ و بوی عمل به خود ندیده است.

از سوی دیگر روز گذشته وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تازه ترین لیست شرکت های متقاضی واردات کاغذ را از طریق سامانه خود منتشر کرد و اطلاعات واردات کاغذ را در دو بخش مطبوعات و تحریر در معرض دید عموم قرار داد.

بر اساس اطلاعات این جدول تقاضا برای واردات کاغذ تحریر به صورت رول و غیر رول با رکودی جدی مواجه شده و در مقابل متقاضیان و پرونده های تایید شده برای واردات کاغذ روزنامه با شتابی چشمگیر در حال افزایش است.

در این میان سکوت مدیران و حاضران در کارگروه تخصیص کاغذ معاونت فرهنگی و پاسخگو نبودن آنها به رسانه ها نیز درباره فعالیت هایشان قابل توجه است.

این موضوع این شائبه را به وجود آودره که ترخیص کاغذ تحریر از گمرک و مشکلات موجود برای واردات آن علاقه به ورود به این حوزه و نیز توزیع آن را با مشکل روبرو کرده است و ناشران نیز به طبع نیاز خود را از روش های جایگزین تهیه می کنند و این اتفاق در حالی شگل گرفته که اعضای کمیته تخصیص کاغذ تاکید دارند که برای همه ناشران کاغذ در بخش دولتی موجود است و نیازی به تهیه آن از مبادی غیر دولتی نیست.

در همین راستا ناشران حاضر در این فهرست در موارد متعدد، به خبرنگار مهر اذعان داشته اند که تمایل دارند درباره علت این تعویق نیز به صورت شفاف به آنها پاسخ داده شود و پاسخ صریحی در این زمینه دریافت کنند.

کد خبر 4673021

حمید نورشمسی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
مدیرعامل خانه کتاب گفت: به دلیل محدودیت ها، طرح تابستانه کتاب تمدید نمی شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۱

به گزارش خبرگزاری مهر ، برنامه رادیویی صبح و گفتگو با موضوع طرح تابستانه کتاب در ارتباط تلفنی با نیکنام حسینی پور مدیرعامل موسسه خانه کتاب مجری این طرح از آنتن رادیو گفتگو پخش شد.

حسینی پور در گفتگو با این برنامه، با اعلام اینکه طرح حمایت های فصلی از کتابفروشی ها وارد فاز یازدهم خود شده، گفت: طرح تابستانه کتاب با شعار کتاب؛ همنشین دلنشین از 25 تیر در سراسر کشور و از 27 تیر در شهر تهران آغاز شده و تا سوم مرداد ادامه خواهد یافت.

وی با اشاره به عضویت 653 کتابفروشی از سراسر کشور در طرح تابستانه، افزود: بیشترین کتابفروشی ها در شهر تهران با 95 کتابفروشی، اصفهان با 58 کتابفروشی، خراسان رضوی با 48 کتابفروشی و شهر مقدس قم با 59 کتابفروشی فعالیت می کنند و کمترین کتابفروشی ها نیز در استان های کهگیلویه و بویراحمد، استان ایلام، هرمزگان و چهارمحال و بختیاری هستند.

مدیرعامل خانه کتاب درباره نحوه حمایت از آثار تالیفی در طرح تابستانه توضیح داد: 25 درصد یارانه به آثار تالیفی و 15 درصد یارانه به آثار ترجمه اختصاص دارد. هر شهروند ایرانی می تواند به کتابفروشی های عضو طرح مراجعه کرده و با خرید کتاب تا مبلغ 120 هزار تومان از این یارانه ها استفاده کند. از زمان اجرای طرح تا به الان حدود چهار میلیارد و 500 میلیون تومان کتاب خرید و فروش شده است.

وی درباره تمدید این طرح گفت: با توجه به محدودیت منابع، امکان تمدید وجود ندارد. بنابراین شهروندان هرچه سریع تر به کتابخانه ها مراجعه و نسبت به خرید کتاب مورد نظر خود اقدام کنند.

حسینی پور در پایان گفت: بهترین شیوه توزیع یارانه کتاب، شیوه طرح حمایت فصلی از کتابفروشان است که با حداقل انحراف پرداخت می شود.

کد خبر 4672845

صادق وفایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
مدیر مسئول روزنامه قدس با اشاره به مقاومت برخی افراد در واردات محموله های کاغذ وارداتی گفت: مشکل کاغذ در جایی فراتر از دولت شکل گرفته و البته قابل حل است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۱ سایت های دیگر : خبرنکار روزنامه اصفهان زیبا

به گزارش خبرگزاری مهر ، به تازگی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد که فهرستی از برآورد اولیه کاغذ مصرفی روزنامه های سراسری و غیرسراسری که مشمول دریافت کاغذ هستند را اعلام می کند. در همین خبر تصریح شد که کاغذ مصرفی روزنامه ها حدود هزار تن برآورد شده است و توزیع آن آغاز شده است.

این در حالی است که هنوز مدیران مسئول روزنامه ها اعتماد کاملی به این خبرها ندارند و در مورد توزیع کاغذ ابراز نگرانی می کنند. در همین رابطه ایمان شمسایی، مدیر مسئول روزنامه قدس در مصاحبه ای که چند روز پیش انجام شده است، گفت: حجم کاغذی که دولت به نشریات اختصاص داده است دردی از مطبوعات دوا نمی کند. کاغذی را که پیشتر مطبوعات دریافت می کردند با ارز نیمایی قابل تهیه بود، در حالی که طبق وعده های دولت باید ارز دولتی به آن تعلق بگیرد.

وی افزود: آقای خدادی، معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی بازدیدی که از تحریریه روزنامه قدس داشتند اعلام کردند که مجوز تخصیص 2 هزار تن کاغذ صادر شده است که این رقم در قبال کل نیاز مصرف روزنامه ها سهم ناچیزی است.

مدیر مسئول روزنامه قدس ادامه داد: روزنامه قدس در سال نیاز به 700 تن کاغذ دارد که این رقم در ماه قریب به 60 تن می شود. با این شرایط یک حساب سرانگشتی نشان می دهد کاغذی که دولت –با ارز دولتی- می خواهد تخصیص دهد کفاف نیاز روزنامه ها را نمی کند.

شمسایی همچنین با اشاره به اینکه دولت در مورد وضعیت کاغذ تا کنون پاسخگو نبوده است، گفت: در بازار جولان کاغذهای وارداتی هندی، روسی و ... داریم و در شرایط کنونی احتمال اعلام تیراژهای کذب برای دریافت کاغذهای تهیه شده با ارز دولتی وجود دارد.

این فعال رسانه ای تأکید کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اینکه مشکل کاغذ را حل کند باید به جای خوداظهاری مدیران مسئول برای اعلام تیراژ واقعی روزنامه ها به سراغ چاپخانه ها برود. چرا که این مراکز چاپ محدود هستند و برآورد دقیقی از طریق اینها می توان انجام داد.

مدیر مسئول روزنامه قدس با اشاره به دستور مقام معظم رهبری در نمایشگاه کتاب برای حل مشکل کاغذ و متعاقب آن برگزاری جلسه ای در این رابطه توسط معاون اول رئیس جمهور به طرح این موضوع پرداخت که وزارت صنعت، معدن و تجارت برای حل مشکل کاغذ زیر بار نمی رود و در عمل اختلاف هایی در دولت مشاهده می شود.

وی ادامه داد: وقتی مشکل کاغذ حل نشده است رسانه ها ناگزیر هستند از تیراژ، قطع و تعداد صفحات کم کنند. این موضوع برای مشترک روزنامه که ابتدای سال هزینه تهیه یکساله را داده است ناخوشایند است و در کل این وضع نابسامان کاغذ برای اعتبار روزنامه ها خوب نیست. از سویی هم در حوزه چاپ مطبوعات مشکلات دیگری همچون تهیه زینک و ... هم هست و در کل افکارعمومی را باید برای بوجود آمدن چنین وضعی متقاعد کرد.

در پایان مدیر مسئول روزنامه قدس گفت: براساس اطلاعاتی که به دست مان رسیده است برخی از محموله های کاغذ وارداتی تا کنون آزاد نشده است و افرادی که پشت سر این ماجرا هستند می گویند با ارز آزاد حاضر به آزاد کردن این کاغذها هستند. همه این شرایط هم این نتیجه را برای مان بوجود آورده است که مشکل کاغذ مطبوعات در جایی بالاتر از دولت شکل گرفته و البته قابل حل است.

کد خبر 4668374

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
جدیدترین جداول به روز شده کارگروه ساماندهی کاغذ، امروز از سوی دبیرخانه این کارگروه منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، این جداول با عنوان های وضعیت واردات کاغذ تایید شده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال 98 به تفکیک نوع کاغذ و نوع تایید، وضعیت متقاضیان تایید شده واردات کاغذ با ارز دولتی در سال 98 و وضعیت متقاضیان تایید شده واردات کاغذ در سال 97 منتشر شده است.

جداول عنوان شده از لینک های زیر قابل دسترسی است:

جدول وضعیت واردات کاغذ تایید شده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال 98 به تفکیک نوع کاغذ و نوع تایید- تاریخ گزارش 98/4/30

جدول وضعیت متقاضیان تایید شده واردات کاغذ با ارز دولتی در سال 98- تاریخ گزارش 98/4/30

جدول وضعیت متقاضیان تایید شده واردات کاغذ در سال 97- تاریخ گزارش 98/4/30

به نقل از ایبنا

لینک خبر :‌ چاپ و زندگی
کمیته تخصیص و توزیع کاغذ نشر که زیر نظر کارگروه تخصصی کاغذ نشر معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل شده است فهرست ناشران دریافت کننده کاغذ را منتشر کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، این کمیته که با مشارکت اتحادیه شرکت های تعاونی ناشران ایران (آشنا) و اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران تشکیل شده فهرست ناشرانی را که با مصوبه این کمیته کاغذ نشر دریافت کرده اند منتشر کرد.

بر این اساس، فهرست ناشران دریافت کننده کاغذ (بر اساس نوع و قطع کاغذ) در وبسایت paperds.ir بارگذاری شده است.

ناشران اعلام شده در این فهرست بعد از تشکیل این کمیته در تیرماه سال جاری و با نظر کمیته کاغذ دریافت کرده اند.

هفته گذشته در خبری اعلام اسامی ناشران دریافت کننده کاغذ بر اساس نظر کمیته تخصیص و توزیع کاغذ وعده داده شده بود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۱

ایرانیان_مدیر عامل خانه کتاب اعلام کرد تعداد کتاب های منتشر شده در سه ماه نخست امسال در مقایسه با پارسال 15 درصد کاهش یافته است.

به گزارش شبکه خبری ایرانیان،نیکنام حسینی پور گفت: تعداد کتاب های منتشر شده در سه ماهه نخست امسال 15 هزار و 643 عنوان است که در سال 97 در همین زمان 18 هزار و 436 عنوان کتاب در کشور منتشر شده بود.

مدیر عامل خانه کتاب افزود: 67 درصد کتاب های منتشر شده در سه ماه نخست سال 98 یعنی 10 هزار و 477 عنوان کتاب تالیف و 33 درصد آثار منتشر شده در همین زمان یعنی 5 هزار و 166 عنوان کتاب ترجمه است.

حسینی پور گفت: 58درصد کتاب های منتشر شده درسه ماه نخست سال 98 یعنی 9 هزار و 48 عنوان کتاب، چاپ اول و 42 درصد آثار منتشر شده در همین زمان یعنی 6 هزار و 595 عنوان کتاب چاپ مجدد است.

وی افزود: میانگین شمارگان آثار منتشرشده درسه ماه نخست سال 98 با کاهش 14 درصدی در مقایسه با سه ماه نخست سال 97 به هزار و 129 جلد رسیده است.

حسینی پور گفت: بیشترین کاهش شمارگان در سه ماه نخست سال 98 در مقایسه با سه ماه نخست سال 97 در حوزه های علوم اجتماعی با کاهش 53 درصد ، دین با کاهش 47 درصد و زبان با کاهش 40 درصد است.

مدیر عامل خانه کتاب افزود: میانگین قیمت هر کتاب در سه ماه نخست امسال در مقایسه با سه ماه نخست پارسال با افزایش 65 درصدی از 186 هزار و 213 ریال به 307 هزار و 9 ریال رسیده است.

حسینی پور گفت: بیشترین آثار منتشر شده در سه ماه نخست سال 98 به ترتیب با 3 هزار و 338 عنوان، 2هزار و 524 عنوان و 2 هزار و 395 عنوان در حوزه های ادبیات ،کمک درسی و کودک ونوجوان است.

مدیر عامل خانه کتاب افزود: بیشترین کاهش تعداد عنوان های منتشر شده در سه ماه نخست سال 98 در حوزه های دین، هنر و زبان به میزان 31 درصد، علوم طبیعی و ریاضیات به میزان 29 درصد و کودک و نوجوان به میزان 26 درصد است.

به گزارش شبکه خبری ایرانیان،نیکنام حسینی پور گفت: تعداد کتاب های منتشر شده در سه ماهه نخست امسال 15 هزار و 643 عنوان است که در سال 97 در همین زمان 18 هزار و 436 عنوان کتاب در کشور منتشر شده بود.

مدیر عامل خانه کتاب افزود: 67 درصد کتاب های منتشر شده در سه ماه نخست سال 98 یعنی 10 هزار و 477 عنوان کتاب تالیف و 33 درصد آثار منتشر شده در همین زمان یعنی 5 هزار و 166 عنوان کتاب ترجمه است.

حسینی پور گفت: 58درصد کتاب های منتشر شده درسه ماه نخست سال 98 یعنی 9 هزار و 48 عنوان کتاب، چاپ اول و 42 درصد آثار منتشر شده در همین زمان یعنی 6 هزار و 595 عنوان کتاب چاپ مجدد است.

وی افزود: میانگین شمارگان آثار منتشرشده درسه ماه نخست سال 98 با کاهش 14 درصدی در مقایسه با سه ماه نخست سال 97 به هزار و 129 جلد رسیده است.

حسینی پور گفت: بیشترین کاهش شمارگان در سه ماه نخست سال 98 در مقایسه با سه ماه نخست سال 97 در حوزه های علوم اجتماعی با کاهش 53 درصد ، دین با کاهش 47 درصد و زبان با کاهش 40 درصد است.

مدیر عامل خانه کتاب افزود: میانگین قیمت هر کتاب در سه ماه نخست امسال در مقایسه با سه ماه نخست پارسال با افزایش 65 درصدی از 186 هزار و 213 ریال به 307 هزار و 9 ریال رسیده است.

حسینی پور گفت: بیشترین آثار منتشر شده در سه ماه نخست سال 98 به ترتیب با 3 هزار و 338 عنوان، 2هزار و 524 عنوان و 2 هزار و 395 عنوان در حوزه های ادبیات ،کمک درسی و کودک ونوجوان است.

مدیر عامل خانه کتاب افزود: بیشترین کاهش تعداد عنوان های منتشر شده در سه ماه نخست سال 98 در حوزه های دین، هنر و زبان به میزان 31 درصد، علوم طبیعی و ریاضیات به میزان 29 درصد و کودک و نوجوان به میزان 26 درصد است.

لینک خبر :‌ شبکه خبری ایرانیان
به گفته جعفریان نه فقط در کتابخانه دانشگاه، حجم کتاب تناسبی با مراجعین ندارد، کتابخانه های ملی، مجلس، مرعشی و آستانه قدس هم نقص های زیادی دارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۱

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران فقط مرکزی علمی و تحقیقاتی برای دانشجویان مشغول به تحصیل در این دانشگاه نیست و بسیاری از محققان و پژوهشگران از خارج از دانشگاه برای دسترسی آثار اساتید و کتاب های مرجع به این دانشگاه مراجعه می کنند؛ بنابراین این کتابخانه در ترویج علم و فرهنگ نقش مهمی ایفا می کند.

حجت الاسلام والمسلمین رسول جعفریان، رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران می گوید: سال هاست که من گفتم دوره کتاب گذشته است. البته تفکر و خلاقیت علمی در قالب کتاب شکل می گیرد اما کتاب صرفا به معنای فیزیکی آن نیست...

در ادامه، خواننده گفت وگوی ایبنا و رسول جعفریان باشید:

لطفا در ابتدا درباره وضعیت منابع در کتابخانه مرکزی دانشگاه توضیح دهید. آیا از نظر شما شرایط، مطلوب است؟
کتابخانه مرکزی دانشگاه از نظر کیفیت، یکی از مجموعه های بسیار با ارزش ایران است. مجموعه های اهدایی با ارزش و نظارت بر خرید طی یک دوره 70 ساله سبب بالا بودن کیفیت شده است.

از نظر کمیت هم کتابخانه مرکزی بیش از 180 هزار

طبعا دانشگاه با توجه به محدودیت های مالی سال های اخیر و نیز بی توجهی هایی که در حق آن اعمال شده، باید جایگاه بهتری داشت که ندارد

عنوان کتاب فارسی و نزدیک به 90 هزار کتاب لاتین دارد. توجه داشته باشید که کتابخانه مرکزی در کنار بیش از 60 کتابخانه بزرگ و کوچک در دانشکده ها و موسسات وابسته به دانشگاه تهران است که مجموع عناوین بالای 600 هزار کتاب را در خود جای داده اند. برخی از آن ها مانند کتابخانه دانشکده ادبیات بیش از 100 هزار عنوان کتاب دارند. جدای از کتاب، ده ها هزار نشریه صحافی شده در کتابخانه مرکزی هست که در دو بخش فارسی و لاتین یکی از بهترین مجموعه های کشور را ساخته اند. بیش از 17 هزار نسخه خطی نیز در این کتابخانه موجود است. اگر اسناد و تصاویر را هم بیافزایم، شمار رکوردهای اطلاعاتی ما در تمام دانشگاه، بالای یک میلیون خواهد بود.

به نظر شما آیا تعداد کتاب ها و عناوین کتاب های کتابخانه دانشگاه تهران با نیاز دانشجویان متناسب است؟
به باور من هیچ کتابخانه ایده آلی در ایران وجود ندارد. نه فقط در کتابخانه دانشگاه تهران حجم کتاب ها تناسبی با مطالبات مراجعان ندارد؛ بلکه کتابخانه های ملی، مجلس، آیت الله مرعشی نجفی و آستانه قدس رضوی هم از نظر تهیه کتاب و فهرست نویسی نقص های زیادی دارند. این کتابخانه ها مجموعا، مجموعه خوبی را تشکیل داده اند اما باید به امید روزی بود که همه این ها، در یک شبکه قابل دسترس برای بهره مندی مراجعان قابل استفاده باشند؛ اعم از آن که این شبکه فیزیکی باشد یا دیجیتالی.

طبعا کتابخانه دانشگاه تهران با توجه به محدودیت های مالی سال های اخیر و نیز بی توجهی هایی که در حق آن اعمال شده، باید جایگاه بهتری داشته باشد که ندارد. اکنون که شرایط مالی خراب تر شده و با همه تلاشی که می شود، کار خرید کتاب و

سال هاست دانشگاه در پی ایجاد کتابخانه شماره دو در شهر دانش، یعنی محوطه اطراف است و حتی برخی نقاط به آن اختصاص داده شده است. شاید در آینده این طرح عملی شود

تجمیع منابع، خیلی جدی پیش نمی رود. چنان که عرض کردم، مجموعه موجود در کتابخانه مرکزی دانشگاه در کنار کتابخانه های بزرگ دیگر که در تهران است، می تواند بخش قابل توجهی از نیاز استادان و دانشجویان را رفع کند.

آیا فضای در نظر گرفته شده برای کتابخانه به اندازه کافی است؟
ممکن است فضای کتابخانه مرکزی کافی نباشد اما توجه داشته باشید که همه دانشکده ها، کتابخانه و قرائت خانه دارند. بسیاری از دانشجویان در دانشکده های خود مطالعه می کنند. دقیقا نمی دانم مساحت کل کتابخانه های دانشکده ها به علاوه کتابخانه مرکزی چقدر است. در حال حاضر، جز در ایام امتحانات که ما اندکی با مشکل روبه رو می شویم، باقی ایام سال، فضای تالارهای موجود در مرکزی کافی است. متاسفانه برخی از تالارها مثل مرجع، بسیار خلوت است. البته قرائت خانه های عادی ما که بدون کتاب است، اغلب پر از مراجع است. تالار تالار ابوریحان یکی از بهترین های ماست که بسیار پراستفاده است.

سال هاست دانشگاه در پی ایجاد کتابخانه شماره دو در شهر دانش است که در اطراف محدوده دانشگاه درنظر گرفته شده و حتی برخی نقاط را به آن اختصاص داده اند. شاید در آینده این طرح عملی شود. خود من شخصا دوست داشتم زمین پشت کتابخانه در سمت جنوب، با طرحی ویژه به کتابخانه می پیوست. نمی دانم این آرزو محقق شدنی است یا خیر. در آینده نزدیک ما یک فضای 400 متری زیرزمین را به صورت تالار تجهیز خواهیم کرد. این مسأله هم برای سبک کردن بار طبقات بالا و هم ایجاد فضای مطالعه بیشتر به ما کمک خواهد کرد.

آیا تعداد کتابداران به اندازه ای است که بتوانند نیاز دوره های امتحانات دانشجویان را پوشش دهد و کتابخانه دانشگاه شبانه روز باز باشد؟
متاسفانه نیروهای کافی برای اداره تالارها در اختیار نیست.

به نظرم، مرکز شهر به یک کتابخانه شبانه روزی نیاز دارد و کتابخانه دانشگاه از این جهت مناسب است. باید برای تحقق شرایط آن تلاش کرد

البته در سال گذشته، ما ساعات کار را افزایش دادیم. حتی جمعه ها هم کتابخانه باز بود. در جمعه هایی هم که نماز جمعه اقامه می شد و ما محدودیت داشتیم و از ساعت دو به بعد کتابخانه را باز کردیم. در مرداد ماه این ساعات محدود شده و از اواسط شهریور به شرایط تیرماه و قبل از آن بازمی گردد.

ببینید؛ اگر خوابگاه های بزرگ دانشگاه در اطراف دانشگاه بود، شبانه روز کردن کتابخانه سودمند بود، اما در حال حاضر همه دانشجویان ساعت مشخصی باید به خوابگاه بازگردند؛ یعنی شرایط رفت و آمد و ماشین چنین ایجاب می کند. بنابرین استقبالی برای باز بودن شبانه روزی آن وجود ندارد. با این حال، واقعا علاقه مندیم کتابخانه مرکزی حتی در صورت وجود شمار اندکی از مراجعان، قابل دسترسی باشد. شخصا دوست دارم درِ کتابخانه به روی مردم اطراف هم باز باشد. برخی از محدودیت ها برای اما تأمین امنیت دانشگاه و کتابخانه سبب می شود این طرح عملی نشود. به نظرم، مرکز شهر به یک کتابخانه شبانه روزی نیاز دارد و کتابخانه دانشگاه از این بابت مناسب است. باید برای تحقق شرایط آن تلاش کرد. اخیرا نامه ای برای رفت و آمد بیشتر مردم عادی به کتابخانه به حراست نوشته ام که هنوز جوابی دریافت نشده است و نمی دانم آن ها موافق اند یا خیر.

با توجه به روند دیجیتالی شدن کتاب ها، به نظر شما آیا ممکن است در طول 10 سال آینده نه نیازی به مراجعه به کتابخانه باشد و نه نیاز به نیروهایی مانند کتابدار و نه نیاز به فضای مطالعه کتابخانه؟
بنده شخصا با نسخه فیزیکی کتاب میانه ای ندارم. مهم ترین مشکل، نقش کتاب و گرد و غبار کاغذ برای آلوده کردن محیط زیست است. تاکنون چاره ای

اگر ما بتوانیم این 180 هزار عنوان کتاب دانشگاه را دیجیتالی کنیم، مشکل حقوقی آن را حل کرده و در اختیار قرار دهیم، نه آلودگی محیط زیست داریم، نه رفت و آمد بی مورد، نه کتابدار می خواهیم و نه خیلی از مشکلات دیگر را داریم

نداشتیم اما اکنون شرایط فراهم شده است. فکر کنید با دیجتالی کردن کتاب ها، مشکل فضا هم حل می شود. همه خانه های استادان و خوابگاه های دانشجویان به فضای کتابخانه افزوده می شود. آن ها می توانند صدها؛ بلکه هزاران کتاب را از دور، در اختیار داشته باشند. مثل کاری که الان بانک ها می کنند.

سال هاست که من گفتم دوره کتاب گذشته است. البته تفکر و خلاقیت علمی در قالب کتاب شکل می گیرد اما کتاب صرفا به معنای فیزیکی آن نیست. اگر ما بتوانیم این 180 هزار عنوان کتاب دانشگاه را دیجیتالی کنیم، مشکل حقوقی آن را حل کرده و در اختیار قرار دهیم، نه آلودگی محیط زیست داریم، نه رفت و آمد بی مورد؛ نه کتابدار می خواهیم و نه خیلی از مشکلات دیگر را داریم. مشکل، اهل مطالعه هم هستند که عادت به کتاب دارند؛ درحالی که رایانه قدرت مانور مطالعه و سرچ و تحقیق را بسیار بالا می برد.

در مصاحبه با مسئولان کتابخانه های مجلس و ملی متوجه کمبود بودجه در آن کتابخانه ها شدم، آیا چنین مشکلی برای کتابخانه دانشگاه تهران هم مطرح است؟
مشکل بودجه همه جا هست، و البته کتابخانه دانشگاه در مقایسه با کتابخانه های ملی و مجلس، مشکلات بیشتری دارد. سال گذشته و امسال، ما از عنایت ویژه مسئولان دانشگاه برخودار بودیم. این یعنی پارسال حوالی صد میلیون و امسال نزدیک 200 میلیون تومان برای خرید کتاب بودجه گرفتیم. این مبلغ ناچیزی است. ما کمک های محدود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را هم که کتاب های خریداری شده خودش از ناشران را در حد محدود به ما می دهد، در اختیار داریم. موقوفه جمال زاده هم این دو سال کمک شایانی به ما کرده است. اکنون هم تصویب کرده است که بیش از 220 میلیون تومان برای خرید دو دستگاه اسکنر ایرانی در اختیار ما قرار دهد. بخش دیگری از تهیه کتاب ما، از طریق اهداء و وقف کتاب است. امسال ما دست کم سه مجموعه مهم اهدایی داشتیم. آقای دکتر تاجبخش، استاد دانشکده دامپزشکی با نزدیک 2000 مجلد، آقای سالور با بیش از 2000 مجلد و آقای مهدی حجت با بیش از 4500 عنوان کتاب در غنی سازی کتابخانه دانشگاه سهیم بودند.

نیازمند خرید کتاب به صورت روزانه هستیم. یادتان باشد که در سال های قبل از انقلاب، بودجه قابل توجهی برای خرید نسخ خطی بوده که امروز ما ریالی از این بابت در اختیار نداریم

البته این ها، معمولا بخش قدیمی کتابخانه ما را تقویت می کند. ما نیازمند خرید کتاب به صورت روزانه هستیم. یادتان باشد که در سال های قبل از انقلاب، بودجه قابل توجهی برای خرید نسخ خطی بوده که امروز ما ریالی از این بابت در اختیار نداریم.

مشکلات کتابخانه دانشگاه تهران چیست و کدام نهاد یا سازمان می تواند آن ها را حل کند؟
کتابخانه، نیازمند نیروهای کیفی کتابدار، متخصص رایانه و نرم افزار و تعدادی پژوهشگر در حوزه کتاب و نشریات است. کتابخانه مرکزی از این زاویه تا این لحظه بد نبوده است. ما امسال، با کمک این دوستان توانستیم چندین جلد فهرست اسناد کتابخانه را فهرست کنیم. یک جلد فهرست نشریات طنز کشور را تهیه کردیم که در نزدیک به هزار صفحه منتشر شد، اما متاسفانه بسیاری از نیروها در حال بازنشسته شدن هستند و ما نیاز به نیروهای تازه نفس داریم که متاسفانه دانشگاه به دلیل شرایط اقتصادی فعلا نمی تواند به ما کمک کند. وجود نیروی متخصص و با سابقه در حکم حافظه کتابخانه است. مشکل دیگر این است که ما از لحاظ هواساز، سخت در مضیقه هستیم. کتابخانه به خاطر داشتن میراث گرانب ها، باید هوای سالم و با دمای مشخص داشته باشد. ما به دلیل نداشتن امکانات یا قدیمی شدن تجهیزات قادر به ایجاد شرایط مناسب نیستیم و در حال حاضر از این رو سخت در مضیقه قرار گرفته ایم. در همین تابستان، ما قادر به خنک کردن تالارها برای دانشجویان هم نیستیم و گرما آن ها را آزار می دهد. از این دست مشکلات فراوان است. یکی از مهم ترین مشکلات که در حال حل شدن و اقدام است بحث اطفای حریق است. با همه این مشکلات، نیروهای کتابخانه، با سخت کوشی در تلاش هستند تا همزمان بر حجم کتاب ها بیافزایند، سرمایه های کتابی را فهرست نویسی کرده و در اختیار بگذارند. ما میزبان هزاران دانشجو در طول سال هستیم و تلاش می کنیم با کمال آرامش این محیط را برای مطالعه دوستداران علم و دانش آماده کنیم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
هیات انتخاب و خرید کتاب در راستای شفاف سازی فعالیت ها، گزارشی از روند فعالیت خود در سال 1397 منتشر کرده است. آثار خریداری شده بر اساس ناشر خصوصی و غیرخصوصی نیز نشانگر آن است که 98 درصد آثار خریداری شده سهم ناشران خصوصی بوده است.

به گزارش خبرگزاری فارس، بر اساس گزارش ارایه شده از سوی هیات انتخاب و خرید کتاب، در سال 1397 از بین کتاب های ارایه شده به این هیات تعداد 7 هزار و 957 عنوان کتاب در یک میلیون و 182 هزار و 145 نسخه با مبلغ کل پشت جلد 272 میلیارد و 322 میلیون و 498 هزار و 500 ریال برای خرید تصویب شده است.

از بین این تعداد کتاب یک هزار و 501 عنوان کتاب با موضوع دین، دو هزار و 605 عنوان کتاب در موضوع علوم اجتماعی، انسانی و دانش عمومی، یک هزار و 636 عنوان با موضوع کودک و نوجوان و دو هزار و 215 عنوان کتاب با موضوع هنر و ادبیات بوده اند.

آمار درصدی کتاب های خریداری شده در سال 1397 به تفکیک گروه نیز از این قرار است: 18 درصد در گروه دین (مسائل فقهی، تاریخ اسلام و دین، معرفت شناسی دینی، تفسیر، اهل بیت، اخلاق)، 24 درصد در گروه هنر و ادبیات (داستان، شعر، سینما، نمایش، هنرهای تجسمی، رسانه، زبان شناسی و پژوهش های مربوط)، 25 درصد در گروه کودک و نوجوان، و 33 درصد در گروه علوم اجتماعی، انسانی و دانش عمومی (تاریخ، سیاست، جامعه شناسی، روان شناسی، حقوق، فلسفه، جغرافیا، اقتصاد، مدیریت، دانش نامه ها، فرهنگ نامه ها، دایرةالمعارف های عمومی، ورزش، میراث های فرهنگی، ایران شناسی، و...) است.

بر اساس اعلام هیات انتخاب و خرید کتاب تفکیک های موضوعی فوق برای تخصصی تر شدن روند بررسی و اعمال دقت بیش تر در فرایند انتخاب کتاب درنظر گرفته شده اند و بسیاری از عناوین، با یکدیگر هم پوشانی موضوعی دارند و واجد مرزهای مشترک هستند.

بر اساس گزارش یاد شده، در یک تقسیم بندی دیگر بر اساس تالیف/ ترجمه بودن آثار خریداری شده در سال 1397، 65 درصد کتاب های خریداری شده تالیفی و 35 درصد آن ترجمه بوده است. همچنین تقسیم بندی آثار خریداری شده بر اساس ناشر خصوصی و غیرخصوصی نیز نشانگر آن است که 98 درصد آثار خریداری شده از سوی هیات انتخاب و خرید کتاب در سال گذشته متعلق به ناشران خصوصی و سهم ناشران غیرخصوصی فقط 2 در صد بوده است.

بخش دیگری از این گزارش به آثار اهدایی در سال گذشته اختصاص دارد که به دو روش اهدای کتاب به ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان ها و درخواست مراکز صورت گرفته است. بر این اساس در مجموع 243میلیارد و 195 میلیون و 607 هزار و 680 ریال کتاب برای تجهیز کتابخانه ها در اختیار مجموعه های مختلف در سراسر کشور قرار گرفته است.

بر اساس این طبقه بندی 49 درصد کتاب های اهدایی به ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان ها، 6 درصد کتاب ها به هیات امنای کتابخانه های کشور، 21 درصد کانون فرهنگی هنری مساجد و 24 نیز به مراکز مستقل اهدا شده است.

در گزارش هیات انتخاب و خرید کتاب آمده است که علت افزایش آمار مبلغ اهدا به نسبت آمار مصوبات خرید، بهره مندی از ظرفیت موجودی خرید سال های قبل است.

برای مشاهده گزارش تفصیلی ارایه شده از سوی هیات انتخاب و خرید کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به بخش اطلاع رسانی در سایت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مراجعه کنید.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
قادر آشنا می گوید با وجود شرایط سخت اقتصادی، با صرفه جویی های مدیریت شده، می توان تعداد حضور در نمایشگاه بین المللی و برگزاری نمایشگاه های استانی را نسبت به سال های گذشته افزایش داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۰

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، یکی از مسائل مهم برای این روزهای موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران شرکت در نمایشگاه های بین المللی است اما تعداد کشورهایی که نمایشگاه برگزار می کنند بالا است و ایران توانایی شرکت در تمام آن ها را نخواهد داشت؛ به خصوص بعد از نوسانات بازار که قیمت ارز را به کلی تغییر داده و امکان برنامه ریزی برای آینده را نمی دهد.

درباره چگونکی فعالیت ایران در نمایشگاه های بین المللی، گفت وگویی با قادر آشنا، مدیر عامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران انجام داشتیم که درادامه می خوانید:

امسال سیاست ها در حوزه شرکت در نمایشگاه بین المللی کتاب چیست و در نمایشگاهِ کدام کشورها، ایران غرفه خواهد داشت؟
در معاونت فرهنگی به دستور و تاکید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی این سیاست را در پیش گرفتیم که از عقل و خرد جمعی برای فعالیت ها بهره بگیریم. از همین منظر در هر بخشی سعی می کنیم نظراهل فن و اهل خرد همان حوزه را جویا شویم تا به جمع بندی برسیم. در بخش فعالیت های بین المللی هم همین کار را انجام دادیم. علاوه براین با تشکل ها، ناشران، نهادها و آژانس های ادبی مکاتباتی انجام دادیم و سه جلسه کارشناسی برگزار کردیم که در آن ها محمد اکبری (معاون مرکز ساماندهی ترجمه و نشر معارف اسلامی و علوم انسانی)، محمود برآبادی (عضو هیات مدیره انجمن نویسندگان کودک و نوجوان)، امیر بیگ محمدی (مدیر آژانس ادبی تماس)، علی بوذری (مدیرعامل انجمن تصویرگران ایران)، مجید جعفری اقدم (مدیر آژانس ادبی و ترجمه پل)، شکوه السادات حسینی (مدیر همکاری های علمی و بین المللی پژوهشگاه علوم انسانی)، فریده خلعتبری (مدیر انتشارات شباویز)، احمد شاکری (مشاور امور بین الملل موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران) افشین شحنه تبار (مدیر انتشارات شمع و مه) علی اکبر شیروانی (نماینده انتشارارت سوره مهر)، محمدعلی مرادیان (مسئول امور تشکل های مجمع ناشران انقلاب اسلامی) علی ناظری ( رئیس هیات مدیره مجمع ناشران دفاع مقدس) و غلامرضا نوعی (مدیر بخش بین الملل نمایشگاه های فرهنگی ایران) حضور داشتند.

ما در این جلسات، فعالیت های خارج از کشور را آسیب شناسی کردیم تا مشخص شود که اولویت شرکت برای کدام نمایشگاه های بین المللی است؛ زیرا نمی توانیم در تمام نمایشگاه های خارجی شرکت کنیم. توان و ظرفیت موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران محدود است و در شرایط کنونی حتما باید منابع را مدیریت کند. سال گذشته در 14 نمایشگاه خارجی شرکت کردیم و علی القاعده امسال با توجه به وضعیتی که در کشور وجود دارد باید تعداد کمتری نمایشگاه شرکت کنیم اما من و همکارانم در موسسه عزم خود را جزم کردیم تا با صرفه جویی و مدیریت منابع، امسال بتوانیم در 16 نمایشگاه بین المللی شرکت کنیم.
از حضور در هیچ کدام از نمایشگاه های

برای نمایشگاه فرانکفورت مبلغ یک میلیارد و 200 میلیون تومان بودجه در نظر گرفته شده است

بین المللی انصراف نداده ایم و تصویبی صورت نگرفته است که در ادامه آن انصراف باشد. مثلا وقتی در نمایشگاه فرانکفورت ثبت نام کرده، و وجهی هم برای ثبت نام پرداخت کرده ایم، اگر در این نمایشگاه شرکت نکنیم یعنی انصراف داده ایم؛ اما در شرایط کنونی انصراف معنایی ندارد.

ما می دانیم که توان و ظرفیت محدودی داریم، پس باید بودجه خود را مدیریت و از ظرفیت های دیگری استفاده کنیم. اینطور هم نیست که به یک قاره توجه کنیم و به قاره دیگر توجهی نداشته باشیم؛ به جمیع کشورها توجه داشتیم و لیستی از نمایشگاه هایی که در آن شرکت خواهیم کرد، تهیه کرده ایم.

لیست نمایشگاه های کتاب خارج از کشور 1398 (تاریخ ها قطعی نیست)

ردیف نام نمایشگاه کشور تاریخ

1 بلونیا ایتالیا 11 - 14 فروردین 1398

2 تورین ایتالیا 19-23اردیبهشت 1398

3 سئول کره جنوبی 29 خرداد تا 2 تیر 1398

4 پکن چین 30 مرداد تا 3 شهریور 1398

5 مسکو روسیه 13-17 شهریور 1398

6 دمشق سوریه 21 تا 31 شهریور 1398

7 باکو آذربایجان 5 تا 7 مهر 1398

8 فرانکفورت آلمان 24 تا 28 مهر 1398

9 استانبول کتب عربی ترکیه 6 تا 9 مهر 1398

10 کودک شانگهای چین 24 تا 26 آبان 1398

11 بیروت لبنان آذر 1398

12 دوحه قطر آذر 1398

13 دهلی نو هند دی 1398

14 بغداد عراق بهمن 1398

15 مسقط عمان اسفند 1398

16 کابل افغانستان نیمه دوم شهریور

آیا پایان تفاهمنامه میان ایران و اتریش و نبود غرفه رایگان باعث شده که در نمایشگاه کتاب این کشور شرکت نکنیم؟
در تصمیم گیری ما چند شاخص مطرح بود. هزینه و فایده کردیم تا مشخص شود شرکت در نمایشگاه آن کشور برای ما چه منافعی خواهد داشت، چه جمعیتی پشت زبان آن کشور هستند و اینکه آیا زبان انگلیسی پشتوان آن زبان است یا نه، چه ناشرانی در آن حوزه فعالیت می کنند و با کدام کشورها می توانیم مبادله غرفه داشته باشیم. بنابراین بااتفاق نظر، تصمیم بر این مبنا شد که اتریش و صربستان در اولویت های امسال نباشند اما حذف معنی ندارد. کما اینکه در نمایشگاه پاریس حضور پیدا کردیم و موضوع تصمیم برای شرکت کردن در این نمایشگاه برای سال 99 معنی پیدا می کند. در عین حال همکاران بین نمایشگاه مسکو، پاریس و بولونیا، بررسی هایی انجام دادند و تصمیم بر این شد که بولونیا برای ما هدف اول باشد؛ اگرچه مسکو نیز نمایشگاه بزرگ و مهمی است.

رویکرد ایران از شرکت در نمایشگاه های بین الملل چیست؟
رویکرد امسال ما یک رویکر منعطف به مشرق زمین است. نگاه ما امسال این است که به کشورهای شرقی توجه بیشتری داشته باشیم. اولویت های امسال ما در بخش بین الملل به چین، دهلی نو و حوزه تمدنی ایران کهن (این جملات معنی دارد) و حوزه محور مقاومت است. وقتی می گویم تمدن ایران کهن و حوزه تمدنی ما که با دنیا ارتباط داشتیم؛ یعنی با کشورهای هندوستان، ترکیه، عراق، مسقط، دوحه، قطر و چین (به دلیل جاده ابریشم) ارتباط برقرار کنیم. وقتی از محور مقاومتی صحبت می کنیم، یعنی ارتباط با کشورهای لبنان سوریه و عراق.

باید توجه داشت نمایشگاه

در بحث نمایشگاه های داخلی امسال می خواهیم نمایشگاه های همه استان ها را برگزار کنیم؛ مگر اینکه استانی خود نخواهد

افغانستان ظرفیت خیلی بالایی دارید. گاهی به اشتباه تصور می کنیم که افغانستان شرایط خاصی دارد و باید به دیگر کشورها، توجه بیشتری داشت. امسال می خواهیم به کشورهای مجاورمان که در حوزه های تمدنی با ما اشتراک بیشتری دارد، خصوصا کشورهای فارسی زبان ، سرمایه گذاری کنیم؛ یعنی باید جهت گیری داشته باشیم. برای مثال رویکرد ما در نمایشگاه مسکو توجه به ادبیات کهن و تاریخ کهن ایران زمین با محوریت شاهنامه خواهد بود. تصویرگران، سخنرانی ها و نشست ها در همین حوزه خواهد بود. در سوریه و لبنان رویکرد ما پرداختن به حوزه مقابله با ناظم سلطه در فرهنگ است که ادبیات پایداری نام دارد. نظام سلطه از کشورهای جهان چه می خواهد؟ ادبیات پایداری چه نسبت و تقابلی با آن دارد. کل آنچه در آن نمایشگاه خواهد گذشت در حول این محور است؛ یعنی ما برای خود برنامه ریزی انجام داده ایم. رویکرد ما و کتاب هایی که به این دو کشور می بریم در حوزه ادبیات پایداری، ادبیات انقلاب اسلامی، محور مقاومت و برای مقابله با نظام سلطه است. در هر صورت فرهنگ هم وظایفی دربرابر تخریبگری نظام سلطه دارد که افغانسان، سوریه و .. را به خاک و خون کشیده است. ما در حوزه فرهنگ سهمی داریم و آن بیداری جهان اسلام درباره شأن و جایگاه اجتماعی خود است. وحدت به معنی واقعی و آگاهی بخشی و پرهیز از افراط گری از وظایف ماست.

آیا بودجه برای نمایشگاه های بین المللی، نمایشگاه های استانی و نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به صورت جداگانه در نظر گرفته شده است؟
قطعا بودجه برای هر کدام از این نمایشگاه ها منفک است، اما به این دلیل که فراز و فرود مسائل مالی مطرح است، حداقل هایی به ما اعلام شده و ما با آن حداقل ها خود را تنظیم می کنیم. برای مثال برای نمایشگاه فرانکفورت مبلغ یک میلیارد و 200 میلیون تومان در نظر گرفته شده است. سال گذشته هم همین اندازه بود و سعی می کنیم با همان هزینه نمایشگاه فرانکفورت را برگزار کنیم. البته سال گذشته بیش از این مبلغ هزینه شد چراکه مابه تفاوت ارزی هم دریافت شد که در بودجه نیامده و مبلغ قابل توجهی بود.

آیا بودجه در نظر گرفته شده برای اقدامات مورد نظر شما کافی است؟
نه کافی نیست، اما هنر این است که با همان بودجه این کار انجام دهیم. باید نداریم ها، نمی توان ها و نمی شودها را باید از ذهن بیرون کنیم. باید سعی کنیم از همه منابع استفاده کنیم. در بخش استانی، سال گذشته 28 نمایشگاه برگزار کردیم و امسال تصمیم داریم 31 نمایشگاه استانی برگزار کنیم. در بحث نمایشگاه های داخلی امسال می خواهیم نمایشگاه های همه استان ها را برگزار کنیم؛ مگر اینکه استانی خود نخواهد.

سال گذشته هر نمایشگاه برای ما به صورت میانگین 150 میلیون تومان هزینه داشت. بررسی کردیم، کجا می توانیم صرفه جویی کنیم که به نمایشگاه آسیبی نزند، در نتیجه به میانگین 100 میلیون تومان برای هر نمایشگاه استانی رسیدیم؛ یعنی اگر 30 نمایشگاه برگزار کنیم، هزینه آن سه میلیارد تومان خواهد بود.

به دستور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار شد جلسه ای با مسئولان وزارت کشور داشته باشیم. همچنین قرار شد با استانداران گفتگو شود تا آن ها هم در برگزاری نمایشگاه کتاب استانی نقشی داشته باشند، این رویداد را مدیریت کنند تا نمایشگاه استانی برگزار شود. این کار را پیگیری می کنم تا ابلاغ شود. خیلی از استاندارها و شهردارها

طرح سوم که بر روی آن مطالعه می کنیم این است که آیا می توانیم برگزاری نمایشگاه کتاب در چند استان را به خود کتابفروشی ها واگذارکنیم تا ناشران به آن استان ها نروند

پیش از این هم دربرگزاری نمایشگاه های استانی فعالیت داشتند. از طرفی در نظر داریم، از راه گرفتن اسپانسر و روش های دیگری بتوانیم هزینه ها را کاهش دهیم تا وزارتخانه همه هزینه ها را پرداخت نکند.

آیا پیرو خبری که پیشتر به ما دادید، کتابفروشی ها دراین دوره نمایشگاه کتاب شرکت خواهند کرد؟
این پاسخ من بیرون از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران است. در سال های گذشته، به محض اینکه نمایشگاه استانی برگزار می شد، دستگاه های کارتخوان را در کتابفروشی ها مستقر می کردند و مراجعه کنندگان همزمان می توانستید از آن ها خرید کنند. گام دوم ما این است که کتابفروشان بتوانند در نمایشگاه های استانی شرکت کنند و غرفه داشته باشند. تنها شرط این است که از ناشرانی که در نمایشگاه شرکت کرده اند، کتاب در غرفه خود نفروشند، آن ها باید کتاب را از ناشران دیگر تهیه کنند. طرح سوم که بر روی آن مطالعه می کنیم این است که آیا می توانیم برگزاری نمایشگاه کتاب در چند استان را به خود کتابفروشی ها واگذارکنیم تا ناشران به آن استان ها نروند؟ این مساله باید بررسی شود که آیا وزارت ارشاد قبول می کند؟ آیا روندی به این شکل برای ناشر به صرفه است؟ آیا استاندار قبول می کند.

در گفتگویی که با 31 استاندار داشتم، همه اعلام کردند که برگزاری نمایشگاه کتاب از اولویت های ماست. هیچ کدام نگفتند که امسال نمی خواهند نمایشگاهی در استان خود برگزار کنند. نظرهای استاندارها را در این رابطه و نظرهای 31 معاون فرهنگی را گرفتیم و با دستگاه های متناظر در تهران مکاتبه کردیم و از آن ها خواستیم درباره نمایشگاه استانی نظر خود را بیان کنند. جمع نظر کتابفروشان را هم جمع آوری کردیم. همانطور که در بخش بین الملل از خرد جمعی استفاده کردیم در بخش استانی هم از خرد جمعی استفاده کردیم تا بتوانیم نمایشگاه های خوب و آبرومندانه ای برگزار کنیم.

یکی ار صرفه جویی هایی که در این زمینه انجام دادیم، جلوگیری از انتشار بن اهدایی بود. خود در استان مدیر کل بودم، معمولا بن های اهدایی به افرادی داده می شود که وضعیت مالی خوبی دارند؛ اما دستور وزارتخانه است که باید به سمت صرفه جویی رویم. امسال هیچ بن اهدایی در استان ها نخواهیم داشت. میان انجام دادن و ندادن خیلی تفاوت است و اگر بتوانیم با صرفه جویی یک نمایشگاه را برگزار کنیم خیلی بهتر از برگزار نکردن آن است. در شرایط کنونی باید روح امید به مردم دهیم. برای اینکه سیاست های وزارتخانه، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و آنچه به آن باور دارم را انجام دهم، لازم است صرفه جویی های لازم را برای برگزاری نمایشگاه ها انجام دهیم، پس در ستاد موسسه نمایشگاه های فرهنگی 50 درصد هزینه ها را برای برپایی نمایشگاه کاهش دادیم. این ها معجره نیست؛ بلکه کارهایی است که می توان انجام داد. باید بدانیم که منابع برای بیت المال است و باید به بودجه مانند آنچه برای خود است نگاه کنیم.

تصمیم بر این بود که امسال اقدامات مربوط به نمایشگاه بین المللی کتاب زودتر از سال های قبل شروع شود، آیا چنین شد؟
درباره نمایشگاه کتاب تهران کار را شروع کردیم، اصلاح آیین نامه را انجام می دهیم و جلسات را برگزار کردیم. هرچه انجام می دهیم باید براساس قانون باشد. در شورای سیاست گذاری جلسه برگزار شد و باید بحث زمان را مشخص کنیم و در آینده نزدیک کار را شروع خواهیم کرد.

آیا حکم شما امضا شده است؟
انشااله در آینده نزدیک این اتفاق خواهد افتاد. ما فعالیت های نمایشگاه را از هفته بعد از پایان سی ودومین نمایشگاه بین المللی کتاب شروع کردیم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
معاون اول رئیس جمهور: تامین کاغذ از مهم ترین نیاز های مطبوعات و نشریات کشور است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما جلسه بررسی مسائل و مشکلات کارخانه صنایع چوب و کاغذ مازندران عصر امروز (یکشنبه) به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد.

اسحاق جهانگیری در این جلسه با اشاره به گزارش وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص آخرین وضعیت تامین کاغذ مورد نیاز مطبوعات، تامین کاغذ را از مهمترین نیاز های مطبوعات و نشریات کشور برشمرد و با تاکید بر حمایت دولت از مطبوعات کشور، خواستار حل مسائل کارخانه صنایع چوب و کاغذ مازندران جهت تولید کاغذ مورد نیاز مطبوعات کشور شد.

معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه روند تامین ارز و سرمایه در گردش کارخانه صنایع چوب و کاغذ مازندران باید تسریع شود، از بانک مرکزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت جهاد کشاورزی و استانداری مازندران خواست با جدیت برای حل مسائل این کارخانه وقت بگذراند تا ظرف یک ماه آینده شاهد فعال شدن ظرفیت کامل این واحد تولیدی و تامین کاغذ مورد نیاز مطبوعات کشور باشیم.

وی همچنین از وزارت صنعت، معدن و تجارت خواست برای حل مشکل تامین سرمایه درگردش کارخانه صنایع چوب و کاغذ مازندران، این موضوع را در دستور کار قرار دهد و تصمیمات لازم را در این خصوص اتخاذ نماید.

در این جلسه که وزرای امور اقتصادی و دارایی، جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و استاندار مازندران نیز حضور داشتند، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گزارشی از آخرین وضعیت تامین و نحوه توزیع کاغذ مورد نیاز مطبوعات کشور ارائه کرد.

در این نشست همچنین استاندار مازندران و مدیران کارخانه صنایع چوب و کاغذ مازندران گزارشی از وضعیت تولید این کارخانه، مسائل پیش رو و نیاز های خود برای فعال شدن ظرفیت کامل کارخانه ارائه کردند.

مدیر کارخانه صنایع چوب و کاغذ مازندران با اشاره به نیاز این کارخانه به مواد اولیه و نیاز ارزی اعلام کرد در صورت تامین ارز مورد نیاز با قیمت نیمایی و نیز تامین مواد اولیه، این کارخانه قادر خواهد بود به سرعت به ظرفیت کامل فعال برسد و به طور کامل نیاز مطبوعات کشور به کاغذ را تامین کند.

در این جلسه پس از بحث و تبادل نظر و ارائه گزارش های مختلف، مقرر شد بانک مرکزی در گام نخست و با اولویت، به میزان 10 میلیون دلار ارز مورد نیاز این کارخانه را با نرخ نیمایی تامین کند تا بر اساس تعهد مدیران کارخانه، ظرفیت تولید تا یک ماه آینده به طور کامل فعال شود.

همچنین در این جلسه مقرر شد وزارت جهاد کشاورزی نسبت به تامین مواد اولیه این کارخانه اقدامات لازم را انجام دهد و وزارتخانه های امور اقتصادی و دارایی و صنعت، معدن و تجارت نیز موظف به افزایش سرمایه این کارخانه به منظور حل مشکلات مالی آن شدند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
ایرنا : در نشستی با حضور معاون اول رئیس جمهوری مقرر شد بانک مرکزی با اولویت، به میزان 10 میلیون دلار ارز موردنیاز کارخانه چوب و کاغذ مازندران را با نرخ نیمایی تامین کند تا براساس تعهد مدیران کارخانه، ظرفیت تولید تا یک ماه آینده به طور کامل فعال شود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رئیس جمهوری، اسحاق جهانگیری عصر دیروز در جلسه بررسی مسائل و مشکلات کارخانه صنایع چوب و کاغذ مازندران، با تاکید بر اینکه روند تامین ارز و سرمایه در گردش این کارخانه باید تسریع شود، از بانک مرکزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت جهادکشاورزی و استانداری مازندران خواست با جدیت برای حل مسائل این کارخانه وقت بگذارند تا ظرف یک ماه آینده شاهد فعال شدن ظرفیت کامل این واحد تولیدی و تامین کاغذ موردنیاز مطبوعات کشور باشیم. او با اشاره به گزارش وزیر ارشاد در خصوص آخرین وضعیت تامین کاغذ مورد نیاز مطبوعات، تامین کاغذ را از مهم ترین نیازهای مطبوعات و نشریات کشور برشمرد و با تاکید بر حمایت دولت از مطبوعات کشور، خواستار حل مسائل کارخانه صنایع چوب و کاغذ مازندران شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۱

ایرنا : در نشستی با حضور معاون اول رئیس جمهوری مقرر شد بانک مرکزی با اولویت، به میزان 10 میلیون دلار ارز موردنیاز کارخانه چوب و کاغذ مازندران را با نرخ نیمایی تامین کند تا براساس تعهد مدیران کارخانه، ظرفیت تولید تا یک ماه آینده به طور کامل فعال شود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رئیس جمهوری، اسحاق جهانگیری عصر دیروز در جلسه بررسی مسائل و مشکلات کارخانه صنایع چوب و کاغذ مازندران، با تاکید بر اینکه روند تامین ارز و سرمایه در گردش این کارخانه باید تسریع شود، از بانک مرکزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت جهادکشاورزی و استانداری مازندران خواست با جدیت برای حل مسائل این کارخانه وقت بگذارند تا ظرف یک ماه آینده شاهد فعال شدن ظرفیت کامل این واحد تولیدی و تامین کاغذ موردنیاز مطبوعات کشور باشیم. او با اشاره به گزارش وزیر ارشاد در خصوص آخرین وضعیت تامین کاغذ مورد نیاز مطبوعات، تامین کاغذ را از مهم ترین نیازهای مطبوعات و نشریات کشور برشمرد و با تاکید بر حمایت دولت از مطبوعات کشور، خواستار حل مسائل کارخانه صنایع چوب و کاغذ مازندران شد.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال بررسی جدی برای ادغام سه موسسه مهم در معاونت فرهنگی خود شامل خانه کتاب، موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران و بنیاد شعر و ادبیات داستانی است.

خبرگزاری مهر گروه فرهنگ : اصلاح ساختار اداری و یا کاهش هزینه های دولتی، هر کدام از این دو و یا شاید هر دوی آنها در نهایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را به صرافت یک جراحی بزرگ در ساختار تشکیلاتی زیرمجموعه های تابع خود در معاونت فرهنگی خود انداخته است و در همین راستا گام هایی جدی نیز برداشته شده است.

در این زمینه خبرنگار مهر کسب اطلاع کرده است که با پیگیری و نظر شخص سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برنامه ادغام سه مؤسسه شبه دولتی این معاونت شامل مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران، مؤسسه خانه کتاب و بنیاد شعر و ادبیات داستانی در دستور کار قرار گرفته است و با حضور شخص وزیر تاکنون دو جلسه نیز در این زمینه برگزار شده است و مراتب این اتفاق در دست پیگیری است.

این اتفاق به معنی کوچک و البته چابک سازی این معاونت و در کنار آن ادغام برخی از وظایف این مؤسسات در یکدیگر و ایجاد ساختاری تازه است که در آن مدیران بالادستی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می توانند رویه واحدی را در اعمال نظر و اجرای برنامه ها و اسناد بالادستی خود در دست بگیرند.

اما این فرجام که ممکن است در سال جاری به خود رنگ اجرا نیز ببیند قرار است چه ساختارهایی را تغییر ماهیت بدهد؟

درباره مؤسسات تحت جراحی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران در سال 1369 تاسیس شد و در سال 1371 از دل دبیرخانه نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بیرون آمد. هدف اصلی از تأسیس این مؤسسه برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، برگزاری نمایشگاه های کتاب در استان ها و نقاط دوردست کشور، برگزاری جشنواره های فرهنگی در داخل و خارج و رشد و توسعه کتاب و کتابخوانی در سطح کشور بوده است. این مؤسسه به صورت هیئت امنایی اداره می شود که با حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی منصوب می شوند و در حال حاضر محسن جوادی، لادن حیدری، مرتضی کاظمی، محمود آموزگار، ابوذر ابراهیمی ترکمان، مهدی فیروزان، مهدی اسماعیلی راد، علی اصغر کاراندیش، محمد سلطانی فر وعبدالهادی فقهی زاده با ریاست محسن جوادی در آن عضویت دارند و البته از دل این هیئت امنا یک هیئت مدیره نیز برای اداره این مؤسسه انتخاب شده است. این ساختار نیمه دولتی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت فرهنگی آن در سال های اخیر این امکان را بخشیده که بسیاری از فعالیت های جاری را که در زمره وظایف آن باقی مانده اما از کانال های دولتی امکان رسیدگی به آن وجود ندارد را از طریق این مؤسسه پیگیری کند.

مؤسسه خانه کتاب که همسایه دیوار به دیوار مؤسسه نمایشگاه به شمار می رود نیز بنا بر آنچه در سایت اطلاع رسانی آن عنوان شده است دارای ساختار ثبتی غیرانتفاعی و غیر دولتی است که با هدف ارایۀ اطلاعات در زمینۀ کتاب های منتشر شده در ایران از سال 1372 آغاز به کار کرده است و پایگاه اینترنتی آن به منظور در دسترس قرار دادن اطلاعات کتاب ها درسال 1377 تأسیس شده است. مشخصات کتاب شناختی تمام کتاب هایی که در کشور منتشر می شود، به انضمام معرفی کوتاه، تصویر روی جلد و نیز تصویر صفحات نخستین هر کتاب (تا قبل از متن اصلی)، دو روز پس از اخذ مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این پایگاه ثبت می گردد. این مؤسسه با این وجود با هیئت امنای منصوب وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به فعالیت می پردازد.

بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان نیز مؤسسه ای فرهنگی در ایران است که از سوی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای فعالیت در حوزه ادبیات تأسیس شده و از زمان حضور سیدعباس صالحی در پست معاونت فرهنگی وزارت ارشاد تا کنون مأموریت هایی چون برگزاری جشنواره شعر فجر، جایزه ادبی جلال آل احمد و جایزه ادبی پروین اعتصامی و برنامه هایی از این دست برای آن تدارک دیده شده است. این بنیاد با وجود اینکه برنامه های متعددی در حوزه پژوهشی، آموزشی، تولید و ترویج و امور بین المللی را نیز در ذیل مسئولیت های خود دارد اما بیشترین انرژی خود را در سال های اخیر مصروف موضوع برگزاری این جشنواره ها کرده است.

ادغام های ناکام سابقه دار

بنیاد شعر و ادبیات داستانی از یادگارهای محسن پرویز در ساختار معاونت فرهنگی وزارت ارشاد است. در زمان حضور وی در بهارستان وی با هدف کمک به گسترش و ترویج کتابخوانی در حوزه ادبیات داستانی و همچنین فراهم کردن شرایط آشنایی مجموعه های دانشگاهی و آموزشگاهی با رشته ادبیات داستانی و نقد داستان، برگزاری جلسه های مشترک در دانشگاه ها، حمایت از پایان نامه ها، ایجاد رشته ادبیات داستانی در دانشگاه ها و مجموعه های آموزش عالی و نیز بهبود منزلت اجتماعی نویسندگان، مترجمان، منتقدان و پژوهشگران حوزه داستان، انتشار نشریه ها و کتاب های حوزه ادبیات داستانی به زبان های فارسی و غیرفارسی و طراحی و اجرای دوره های کوتاه مدت و بلندمدت آموزشی اقدام به تأسیس این بنیاد کرد و نخستین دفتر آن در خیابان برادران مظفر جنوبی قرار گرفت. این وظایف اما هیچ گاه به صورت جدی در معرض اجرا قرار نگرفت و به جای آن و به دلیل مشکلات حقوقی تا دو سال اجازه فعالیت برای این بنیاد صادر نشد و حتی در دروه تصدی معاونت فرهنگی ارشاد توسط بهمن دری، حکم انحلال آن نیز صادر شد که با دستور شخص وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی این دستور ملغی شد. بنیاد در دوره حضور محمد حسنی در مدیرعاملی آن به فعالیت هایی چون تأسیس انتشارات عصر داستان، انتشار مجلات داستان و یکی بود یکی نبود و راه اندازی دفتر امور بین الملل و استان ها در بنیاد دانست که بسیاری از آنها در نهایت به دلیل تأمین نشدن بودجه بنیاد تعطیل و نیمه تمام ماند تا جایی که در زمان تحویل مدیریت بنیاد به دولت جدید توسط حسنی، عصر داستان با بیش از 50 قرار داد تعیین تکلیف نشده با اهالی قلم و نشریات داستان و یکی بود یکی نبود نیز با ماه ها دوری از انتشار، روی دست بنیاد باقی مانده بود هر چند که مدیرعامل سابق مدعی سوددهی میلیونی انتشارات وابسته به بنیاد بود. با حضور مهدی قزلی در این بنیاد اما انتشارات و مجلات تعطیل و با درخواست وی جشنواره های ادبی جلال و پروین و شعر فجر از منظر اجرا از مؤسسه خانه کتاب به این بنیاد منتقل و البته اتفاق های دیگری چون برپایی چند دوره داستان نویسی و یا صاحب شناسنامه کردن انجمن های ادبی و ایجاد چند پایگاه اینترنتی ادبی نیز به این نهاد افزوده شد هر چند که در نهایت به باور فعالان حوزه نشر مهمترین فعالیت این مجموعه چیزی جز برگزاری سالانه جوایز ادبی نبوده است.

مؤسسه خانه کتاب نیز در تاریخچه فعالیت پر فراز و نشیب خود پس از خروج علی شجاعی صائین از آن و حضور نجفعلی میرزایی و مجید غلامی جلیسه که دوره ای پر تلاطم و پرحاشیه در اداره این نهاد بود و پای دستگاه های نظارتی را نیز به بررسی عملکرد این دو مدیر در این تشکیلات باز کرد با حضور نیکنام حسینی پور فصلی تازه از فعالیت های خود را شکل داد و سعی کرد حضوری همه جانبه و پررنگ در فعالیت های فرهنگی مرتبط با کتاب داشته باشد که از جمله مهمترین آنها اجرای برنامه های فروش یارانه ای کتاب در کتابفروشی ها، اجرای برنامه های متعدد تکریم از اصحاب قلم و رنگ و بویی تازه بخشیدن به فعالیت های رسانه ای این مؤسسه را می توان در این زمره تقسیم بندی کرد. خانه کتاب در ساختمانی که طبقاتی از آن در اختیار مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی است مستقر است و این مساله در مواردی منجر به ایجاد تنش هایی میان این دو مؤسسه نیز بود که نمونه موخر آن به ماجرای نصب تابلوی مؤسسه خانه کتاب در این ساختمان و نزاع مدیران وقت عامل این دونهاد بر سر آن می توان اشاره کرد. در دوران حضور حسین پور در مؤسسه خانه کتاب تلاش ها و زمزمه های زیادی درباره ادغام این مؤسسه و مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران به گوش می رسید اما در نهایت این موضوع راه به نتیجه مطلوب نبرد و با تغییر مدیرعامل مؤسسه نمایشگاه ها عملاً به زمانی دیگر موکول شد.

دورنمای ادغام های پر حاشیه

ادغام بنیاد شعر و ادبیات داستانی در سایر نهادهای معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بدون شک پایان یک رؤیای تحقق نیافته است. رویایی که سعی کرد از قبل بودجه های دولتی به حمایت در تولید ادبی و بالیدن ادبیات ایران در تمامی وجوه داخلی و خارجی آن نگاهی بیاندازد. با وجود تمام تلاشی که در این راه مصروف شد به دلیل اشتباه بنیادین نگاه دولتی به موضوع تعامل میان دولت و اهالی قلم و معذورات دولتی برای ندیدن تمامی طیف ها و تفکرهای فعال در ادبیات برای برنامه ریزی برای ایجاد خط مشی در آن و دامن زدن به صف کشی های مکرر در این رابطه، این تشکیلات در نهایت، دیر یا زود چه با انحلال و چه با ادغام راه به جایی می برد که در وزارت ارشاد برای اصلاح عملکرد و حیات آن جلساتی برگزار می شود.

اما ادغام دو مؤسسه بزرگ خانه کتاب و نمایشگاه های فرهنگی ایران به دلیل تنوعی در فعالیت ها و نیز حجم بالای نیروی انسانی آنها چالشی است بزرگ پیش روی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دست اندرکاران اجرای آن. هر چند که گفته شده سیدعباس صالحی به شکلی جدی پیگیر این اتفاق در معاونت فرهنگی و نیز سایر نهادهای مشابه در دیگر دستگاه های ذیربط در معاونت های خود است اما باید پذیرفت که ایجاد ساختاری تازه در این وزارتخانه که با چابکی بیشتری بتواند برنامه هایی این دو نهاد را سامان بدهد از سویی منجر به کاهش شدید بودجه مورد نیاز برای اداره آنها و باز شدن مسیر هزینه کرد آن برای سایر برنامه های این وزارتخانه باشد و از سوی دیگر راه را برای بروکراسی دولتی و بیشتر کردن سطح تماس بدنه فرهنگ و نشر با دولت ایجاد کند. در این میان باید دید تدبیر بهارستان نشینان برای این موضوع در نهایت چه خواهد بود و کدام اولویت را برای این مساله بر می گزینند.

کد خبر 4672388

حمید نورشمسی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
سینمای ایران این روزها زیر سایه سنگین اتهام ورود پول های مشکوک است. پول هایی که بازار ساخت فیلم را حسابی گران کرده اند ولی این پول ها را چه کسانی وارد سینما کرده اند؟ در این ویدئو سعی شده به آنها پرداخته شود
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۱ سایت های دیگر : دنیای اقتصاد

دریافت 6 MB

61263

کد خبر 1282048

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
تهران- ایرنا- سرگروهی سینما استقلال که از عید سعید فطر در اختیار فیلم سینمایی شبی که ماه کامل شد قرار دارد جنجال برانگیز شد.

فیلم سینمایی شبی که ماه کامل شد به کارگردانی نرگس آبیار از اکران عید سعید فطر به سر گروهی سینما استقلال بر روی پرده نقره ای قرار گرفت و حالا بعد از 7 هفته اکران مدیر پخش فیلم سینمایی ایده اصلی به کارگردانی آزیتا موگوئی در مصاحبه ای ادامه این اکران را غیرقانونی دانسته و معتقد است که دلیل ادامه اکران یک فیلم بعد از مدت قانونی به سرگروهی یک سینما تنها به دلیل حمایت مسئولان می تواند رخ دهد.

روز گذشته سعید خانی مدیر پخش خانه فیلم در مصاحبه ای با بیان اینکه اگر مسئولان بخواهند از فیلمی حمایت کنند و آن را بیشتر از زمان مقرر روی پرده نگه دارند کاری خلاف قانون صورت گرفته، گفت: برنامه ریزی های تبلیغاتی هزینه بسیاری دارد و اگر قرار باشد تغییری در زمان نمایش فیلم ایجاد شود، برنامه ریزی پخش یک فیلم به هم می ریزد.

وی درباره اکران فیلم سینمایی ایده اصلی به کارگردانی آزیتا موگویی بیان کرد: طبق برنامه ریزی هایی که داشتیم، قرار بود از دوم مرداد ماه این اثر روی پرده برود اما متوجه شدیم که قرار است از فیلمی که قبل ما روی پرده رفته حمایت شود، به همین دلیل اکران ما با تاخیر صورت خواهد گرفت. شورای صنفی نمایش باید شرایطی را فراهم کند که هر فیلم بتواند در زمان خودش روی پرده برود زیرا صاحبان فیلم هزینه های بسیاری را برای تبلیغات و اطلاع رسانی ها صرف می کنند و هر چه جلوتر می رویم به ماه محرم نزدیک می شویم و در این ماه نیز معمولاً با افت مخاطب مواجه هستیم.

وی افزود: با این کاری که انجام می شود ممکن است از یک فیلم حمایت شود اما دیگر آثار نابود خواهند شد و فضای کلی سینما به هم می ریزد. ما در شرایطی به سر می بریم که سینما فیلم جدید می خواهد تا فروش افزایش یابد. همین عقب افتادن نمایش فیلم ها باعث می شود برنامه ریزی بسیاری دیگر از فیلمسازان و صاحبان آثار هم دچار مشکل شود. با این وضعیتی که تعداد زیادی فیلم پشت در سینماها در انتظار اکران هستند، به تعویق افتادن نمایش فیلم ها و برخوردهای موردی و سلیقه ای شرایط را سخت تر خواهد کرد.

بعد از انتشار این مصاحبه محمدحسین قاسمی تهیه کننده فیلم سینمایی شبی که ماه کامل شد طی بیانیه ای که در صفحه رسمی این فیلم سینمای نوشت: بدینوسیله اعلام می کنم به دلیل مصاحبه های خلاف واقع مدیر پخش خانه فیلم که از به تاخیر افتادن اکران فیلمشان در سرگروه استقلال مطرح کرده اند، از حق فیلم خود جهت ادامه اکران در سرگروه سینما استقلال (با توجه به ماده 15 در فصل چهارم آیین نامه اکران) صرف نظر می کنم و همچون فیلم های دیگر (مانند فیلم متری شش و نیم که نزدیک به پنج ماه است اکران است)، با سینماهای زیرمجموعه خود به اکران این فیلم ادامه می دهم و همچنین از مردم بابت استقبال بسیار عالی شان از فیلم شبی که ماه کامل شد تشکر کرده و امیدوارم همین استقبال خوب ادامه داشته باشد که سینما مدیون حمایت های مردم از اکران فیلم های روی پرده است. البته امیدوارم که فیلم پخش کننده مذکور ناراضی، واقعاً آماده اکران باشد و از این هفته اکران کند و دلیل این اعتراضش حربه تبلیغاتی غیر اخلاقی نباشد که در این صورت مصاحبه او بار حقوقی دارد و قطعاً از دفتر پخش کننده به مراجع قضایی مربوطه شکایت خواهم کرد.

در همین راستا غلامرضا فرجی سخنگوی شورای صنفی گفته است: آقای قاسمی نظر خود را بیان کردند و این موضوع برای اجرایی شدن باید در جلسه شورای صنفی نمایش طرح موضوع و درباره آن تصمیم گیری شود.تا جلسه روز یکشنبه، فیلم شبی که ماه کامل شد در سینمای سرگروه اکران می شود تا پس از آن در جلسه راجع به آن تصمیم گیری شود.

بنا بر ماده 15 فصل 4 آیین نامه اکران فیلم سینمایی با موضوع ارزشی می تواند تا 10 هفته در صورت پر کردن کف فروش معادل 10 میلیارد تومان در سینماهای سرگروه به اکران خود ادامه دهد و سپس در سینماهای زیرگروه روی پرده بماند که نمایش شبی که ماه کامل شد با نظر شورای صنفی در این دسته قرار گرفته است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
سینماپرس: محمدرضا اسلاملو کارگردان سینما و کارشناس فرهنگی گفت: متأسفانه مدیران فرهنگی ثابت کرده اند که توان اداره حوزه مهم فرهنگ و هنر را ندارند و به همین دلیل این حوزه با مخاطرات جدی همراه شده است، ای کاش چنین افرادی جای خود را به کسانی بدهید که توان مدیریتی شان ثابت شده است و می توانند اوضاع فرهنگی و هنری را سامان ببخشند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۱ سایت های دیگر : منجیل خبر

این فارغ التحصیل فیلم و تلویزیون از کالج ارتباطات دانشگاه تگزاس آمریکا در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: متأسفانه مسأله ای که در بین مدیران عمومیت دارد این است که به صورت باری به هر جهت جلو می روند، این اتفاق در صورتی است که تعریف مدیر انقلابی آنچه شاهدش هستیم نیست، یک مدیر انقلابی هرگز به صورت باری به هر جهت عمل نمی کند و برای رشد و اعتلای حوزه ای که مدیریت آن بر عهده اش واگذار شده تمام توان خود را به کار می گیرد.

کارگردان فیلم سینمایی شهابی از جنس نور خاطرنشان کرد: من خوشحالم که شخص وزیر ارشاد این شجاعت را داشته اند و در خصوص وضعیت آشفته سینما و کاهش نگران کننده میزان مخاطبان هنرهفتم اظهارنظر کرده اند، اما همه این ها کافی نیست! ای کاش ایشان از مدیرانی که می توانند این وضعیت را بهبود ببخشند بهره بگیرند. این وضعیت فعلی به شدت مأیوس کننده است و این وظیفه مدیران است که اوضاع بحرانی حوزه فرهنگ و هنر را بهبود ببخشند.

این سینماگر با بیان اینکه اکثر این مدیرانی که ما شاهد حضورشان در پست های مختلف هستیم عملگرایی ندارند و ساختار فکری شان تنها گزارش دادن به مقامات بالاتر از خودشان است اظهار داشت: متأسفانه مدیران ما در پی آن نیستند که مشکلات را حل کنند، ویرانه ها را آباد کنند و تنها به فکر بیلان دادن هستند و بس! حتی اگر این بیلان ها و گزارش ها سرشار از ابعاد منفی باشد آن ها جوری این ابعاد را کمرنگ می کنند که مدیران بالادستی شان متوجه عمق فاجعه نشوند.

اسلاملو ادامه داد: این وظیفه ما است که به این افراد گوشزد کنیم مدیران عمل گرا می خواهیم، ما باید به آن ها گوشزد کنیم که حرف زدن بس است و به جای همه حرف ها و وعده ها باید به میدان عمل بیایند و وضعیت فرهنگ و هنر را درست کنند. متأسفانه ما در سینما و به طور کل حوزه فرهنگ و هنر آدم ها حرف زن زیاد داریم، این حرف زدن ها نه دردی از سینما درمان می کند و نه از هنرمندان!

وی با بیان اینکه حضور در هر پست و مقامی علم و تجربه می خواهد تصریح کرد: متأسفانه ما با مدیرانی مواجه هستیم که از آدم های باسواد استفاده نمی کنند چرا که اگر افراد ماهر و باسواد را به عنوان زیردستان خود به کار بگیرند بی سوادی خودشان نمود پیدا می کند؛ ما با مدیرانی مواجهیم که حاضرند همه چیز سقوط کند، رو به افول و نابودی برود اما این ماجرا لو نروند که آن ها ضعیف هستند و توان کاری که به عهده شان سپرده شده را ندارند.

این هنرمند در خاتمه این گفتگو با بیان اینکه سینما ابزاری بسیار قدرتمند است که در کشور ما از آن درست بهره برداری نمی شود اظهار داشت: در همه کشورهای دنیا حکومت ها رای تبیین اهداف شان از سینما به عنوان یک رسانه تأثیرگذار بهره می گیرند اما ما دست روی دست گذاشته ایم و سر و ته سینمای مان فیلم های پوچ و سخیف شده است. به عنوان مثال سال ها قبل در کشور لهستان بحران مسکن بیداد می کرد و سینماگران این کشور دست در دست هم دادند و در آثارشان به مسأله مسکن پرداختند تا این بحران حل شود اما ما به دلیل وجود مدیرانی که فاقد اندیشه و کارآیی هستند از سینما درست بهره نمی گیریم که اگر این کار را می کردیم قطعاً مشکلات شدیدی که در کشورمان شاهد آن هستیم برطرف می شد که از جمله آن ها می توان به مشکل بحرانی اقتصاد کشور اشاره کرد.

لینک خبر :‌ سینما پرس
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۰

گفتارنو(goftareni.ir):

سیدمهران عالم زاده در جلسه ی مشترک با حیدری خلیلی معاون سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که با حضور جمعی از مدیران فرهنگی کرمان و سرمایه گذاران برگزار شد؛ وجود امکانات تفریحی، هنری و از جمله سالن های سینمایی را یکی از معیارهای شهر توسعه یافته بیان کرد و گفت: با توجه به اهمیت موضوع، برای برگزاری جلسه ای مشترک با سازمان سینمایی کشور پیگیری کردیم تا در راستای این جلسه مشترک بتوانیم حمایت های وزارت ارشاد را در این حوزه جلب کنیم .

وی با تاکید بر این که مجتمع های تجاری، سینمایی و هنری یکی از نمادهای شهر توسعه یافته محسوب می شوند، خاطرنشان کرد: در این خصوص سینما نه تنها وسیله ی ارتباط جمعی محسوب می شود بلکه می تواند نقش موثری در رونق یافتن مجتمع های تجاری ایفا کند .

شهردار کرمان افزود: در صورتی که در مجتمع های تجاری، فضای فرهنگی و هنری چون سالن های سینما در نظر گرفته شود، این اتفاق خوب، جاذب جمعیت بوده و در حوزه ی عمومی موجب شادابی و نشاط مردم می شود و در یک فضای جمعی تعلق خاطر ایجاد می کند .

وی ادامه داد: در صورتی که سرمایه گذاران در مورد فراهم شدن زمینه ی لازم برای ایجاد سالن های سینمایی در مجتمع های تجاری پیشنهاداتی دارند؛ می توانند نظرات خود را به شهرداری ارایه کنند تا شهرداری تسهیلات و تخفیفات مورد نیاز برای ساخت سالن های سینمایی در پروژه های تجاری را در لوایح عوارضی پیشنهادی برای ایجاد فضاهای فرهنگی و هنری مدنظر قرار دهد .

عالم زاده افزود: شهرداری برای ایجاد فضاهای فرهنگی و هنری در پروژه های تجاری، لوایح عوارضی پیشنهادی مدنظر دارد که باید به تصویب شورا برسد و امیدواریم با تصویب این لوایح، ساخت چند سالن سینما در مجتمع های تجاری در حال ساخت به نتیجه برسد .

منبع: کرمان آنلاین

لینک خبر :‌ گفتارنو
مدیر امور سینمایی حوزه هنری استان اصفهان گفت: هیچ کدام از سینماها حق افزایش قیمت بلیت را به طور سلیقه ای و نظر شخصی ندارند و سینماها موظف به اجرای بخشنامه ابلاغی هستند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۰ سایت های دیگر : خبرگزاری تسنیم راهنمای سفرمن روزنامه نصف جهان

به گزارش تابناک، سید مصطفی حسینیبا بیان اینکه نرخ مصوب بلیت های سینماهای سراسر کشور از سوی سازمان سینمایی وزارت ارشاد و شورای صنفی و انجمن سینماداران تعیین و ابلاغ می شود اظهار داشت: هیچ کدام از سینماها حق افزایش قیمت بلیت های سینماها را به طور سلیقه ای و نظر شخصی نخواهند داشت و سینماها موظف به اجرا بخشنامه ابلاغی خواهند بود.

وی با بیان اینکه طبق بخشنامه ابلاغی بهای بلیت سینماهای با درجه مدرن با احتساب 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده 15 هزار تومان و در روزهای پنجشنبه و جمعه و ایام تعطیل 20 هزار تومان و برای سینماهای با درجه ممتاز در روزهای عادی 12 هزار تومان و در روزهای پنجشنبه، جمعه و ایام تعطیل 15 هزار تومان است اضافه کرد: این مجموعه با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی شهروندان بهای بلیت در روزهای پایانی هفته را افزایش نداده است و با نرخ 15 هزار تومان جهت سینماهای مدرن به فروش می رساند.

مدیر امور سینمایی حوزه هنری استان اصفهان، افزود: زمان اجرای مصوبه بهای بلیت از فروردین ماه سال جاری بوده است ولی با وجود صدور مجوز سینماهای این مجموعه به تازگی اقدام به افزایش بلیت داده اند.

لینک خبر :‌ تابناک اصفهان
قبل از این که انتقام جویان: پایان بازی اکران شود خیلی ها می توانستند پیش بینی کنند که این اثر رکوردهای زیادی را جا به جا خواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۰ سایت های دیگر : مثلث آنلاین تهران پرس عصر شهروند پایگاه خبری استناد نیوز

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، بامداد امروز خبر رسید که فیلم انتقام جویان: پایان بازی توانسته با فروش 2.789 میلیارد دلاری خودش رکورد فروش اوتار را بشکند و رسما پر فروش ترین فیلم تاریخ سینمای جهان شود. رکورد ساخته جیمز کامرون، 9 سال پا برجا بود اما بالاخره توسط فیلمی از دیزنی شکسته شد.

این خبر در حاشیه پنل کمپانی مارول در کامیک کان سن دیگو در حالی اعلام شد که13 هفته از اکران آخرین فیلم انتقام جویان می گذرد. جالب است بدانید که تنها 5 فیلم توانسته اند در گیشه سینماهای جهان از مرز 2 میلیارد دلار عبور کنند که سهم برادران روسو و جیمز کامرون از این 5 فیلم، چهارتاست. کامرون با دو فیلم اوتار و تایتانیک موفق به این کار شده است و برادران روسو با انتقام جویان: نبرد بی نهایت و انتقام جویان: پایان بازی . دیگر فیلم از این آثار را جی. جی. آبرامز ساخته است: جنگ ستارگان: فورس بر می خیزد .

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
رضا سخایی(دستیار کارگردان): چرا این شرایط مافیایی را تعدیل نمی کنید؟ چرا نیروهای مستعد و توانمند بدون حق حساب دادن به فلان تهیه کننده حتی نمی توانند پروانه ساخت بگیرند؟
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۰

عصر ایران ؛ کاوه معین فر - فیلم سینمایی ساختن علی الخصوص اولین آن، کاری سخت و واقعا طاقت فرسا است و به سادگی نمی توان وارد این مرحله شد اما این روزها به دلیل مکانیزمی که وجود دارد ورود به باشگاه فیلمسازان کار سهل و ممتنعی شده است، سهل برای کسانی که پول دارند یا سرمایه گذاری پشت آنها وجود دارد و ممتنع برای کسانی که فقط با اتکا به توانایی و استعداد خود تصمیم به چنین کاری دارند.

در 2 روز گذشته ویدیویی از رضا سخایی (دستیار کارگردان با سابقه سینما) در فضای مجازی منتشر شد که به مشکلات سر راهش برای ساخت اولین فیلم سینمایی اشاره دارد. اگر با دیده انصاف حرفهای او را گوش دهیم می بینیم که در بیشتر موارد اشاره کرده سخایی درست گفته و حرف بی ربطی نمی زند.

سخایی که دستیارِ کارگردانان مطرحی چون داریوش مهرجویی، علیرضا داوود نژاد، اصغر فرهادی و ... بوده، می گوید: کاری با حکومت و سیاست ندارم و فقط از بی عدالتی حاکم بر سینما گلایه دارم. فقط 30 درصد تهیه کنندگان سینما حرفه ای و کاربلد هستند و 70 درصد بقیه نه سواد و نه تجربه تولید فیلم را ندارند.

من و امثال من سالهاست دستیاری کرده ایم ولی وزارت ارشاد به ما مجوز کارگردانی نمی دهد مگر اینکه یک تهیه کننده معرفی کنیم! سراغ هر که برای تهیه می روم می گوید چقدر پول برای تولید می آوری؟ یعنی چه؟ یعنی هر که بتواند پول بیاورد می تواند کارگردان شود؟ کار به جایی رسیده که تهیه کننده فقط به فکر سهم خودش از سرمایه وارده به کار است و با سرنوشت فیلم هیچ کاری ندارد! خیلی زشت است که تهیه کننده به من می گوید n تومان بهم بده تا برایت پروانه ساخت بگیرم!

کد ویدیو
دانلود

فیلم اصلی

این اتفاق اشاره به این دارد که سازمان سینمایی فقط به کارگردانی اجازه فیلمسازی می دهد که تهیه کننده حرفه ای داشته باشد یعنی کسی که کارت تهیه کنندگی سینما داشته باشد به همین دلیل کسی اگر خودش سرمایه هم داشته باشد باز پروانه ساخت فیلم سینمایی نمی تواند دریافت کند و باید حتما یک تهیه کننده حرفه ای درخواست مجوز ساخت بدهد، به همین دلیل معمولا تهیه کننده ای وارد پروژه شده و برای استفاده از کارت تهیه کنندگی او مبلغی را از سرمایه گذار یا کارگردان می گیرد و طبیعتا چون خود نه تنها پولی در پروژه سرمایه گذاری نکرده است و پولی هم بابت ساخت این فیلم دریافت می کند دیگر دغدغه سرانجام فیلم و کیفیت محصول تولید شده را ندارد، اما از طرف دیگر هم اگر در ساخت این فیلم تخلفی صورت گیرد اولین شخص تهیه کننده است که به ارشاد فرا خوانده می شود.

سخایی در بخشی دیگر از حرفهایش هم اشاره می کند: چطور است که ارشاد در کارگردانی را باز کرده تا هر که پول دارد تبدیل شود به کارگردان؟ چرا در تهیه کنندگی را باز نمی گذارد تا لااقل آنها که مدتهاست تجربه دستیاری دارند بتوانند تهیه کننده فیلم خودشان باشند؟ تکلیف من که می خواهم با سرمایه محدود و بدون بازیگران گران فیلم بسازم چیست؟ چرا باید پول بدهم به فلان تهیه کننده تا برایم پروانه بگیرد؟ تهیه کننده باید به فکر توانایی کارگردان باشد نه سرمایه ای که کارگردان وارد کار می کند!

سابق بر این هر کارگردانی که می خواست فیلم اولش را در سینما بسازد باید ابتدا مجوز کارگردانی دریافت می کرد که با توجه به تحصیلات سینمایی، تجربه کار در سینما، ساخت فیلم کوتاه، حضور فیلم های کوتاهش در جشنواره ها و جوایز و ... این مجوز صادر می شد اما در شرایط فعلی اگر هر کسی تهیه کننده حرفه ای داشته باشد می تواند کارگردان شود. به این دلیل سخایی می گوید حال که در کارگردانی را باز گذاشته اید در تهیه کنندگی را هم باز بگذارید تا اشخاصی چون او با سرمایه خود و کمک و حمایت دوستان فعال در سینمایی که دارند، فیلم خود را بسازند.

سخایی: در مناسبات غلط مدیریتی، سینمای مستقل، فکر مستقل، شرافت مستقل و تعهد مستقل در حال از بین رفتن است. بچه های مستقل سینما نه پول می خواهند و نه رانت، فقط مجوز کار می خواهند.[...] چرا این شرایط مافیایی را تعدیل نمی کنید؟ چرا نیروهای مستعد و توانمند بدون حق حساب دادن به فلان تهیه کننده حتی نمی توانند پروانه ساخت بگیرند؟؟ تا کی باید صبر کنیم تا اوضاع درست شود؟ تا کی باید صبر کرد؟

مسائلی که سخایی مطرح ساخته است واقعیتی در ساختار تولید سینمای ایران است و انصافا بسیاری از فعالان سینمایی مانند فیلم کوتاه سازان، دستیار کارگردانان، فارغ التحصیلان و ... برای ورود به جرگه فیلمسازی مانع هایی بزرگ پیش رو دارند. حتی جوانان با استعدادی بوده اند که فقط برای گذر از این مرحله مجبور به ساخت فیلم هایی شده اند که شاید خود هرگز از آن راضی نبوده اند.

از طرف دیگر سازمان سینمایی هم استدلال می کند برای وجود ضمانت در چرخه تولید فیلم سینمایی حضور تهیه کننده حرفه ایی سینما الزامی است، به این دلیل که اگر مثلا دستمزد عوامل پرداخت نشد یا فیلمی با رویکردی غیر متعارف تولید شد باید یک شخصیت حقوقی وجود داشته باشد که پاسخگو باشد.

حال داستان به اینجا می رسد که فیلمساز مستقل برای تولید فیلم مستقل باید تهیه کننده داشته باشد، تهیه کننده هم برای اینکه فیلم یک فیلمساز فیلم اولی را تهیه کند خود حاضر نیست هیچ پولی بگذارد و از طرف دیگر پولی هم برای خود می خواهد.

بهترین راه حل این است که سازمان سینمایی تهیه کننده های معتمد، خوشنام و موفق سینما را مکلف سازد هر سال یا هر 2 سال یک بار در کنار تولیدات خودشان، یک فیلم مستقل افرادی مانند رضا سخایی و ... را تهیه کنند و در مقابل این حمایت از سینمای مستقل، وزارت ارشاد و سازمان سینمایی یا حتی تلویزیون حمایت هایی تولیدی، تبلیغی و ... برای دیگر آثار آنها ارائه کند.

این فیلم های مستقل که با سرمایه شخصی فیلمساز یا سرمایه گذار مرتبط با او تولید می شود، نباید بودجه آن در اختیار تهیه کننده قرار گیرد، یعنی تهیه کننده از تولید این فیلم مستقل آنها به شکل مستقیم ذی نفع نباشند بلکه این اقدام آنها باعث شود در دیگر فیلم های تولید دفتر آنها بسته های حمایتی دریافت کنند، و یا اینکه اگر هم قرار است پولی دریافت کنند از فروش فیلم باشد نه از تولید فیلم، به این شکل هم دغدغه به پایان رسیدن و اکران فیلم را خواهند داشت.

به این شکل هم فلیمسازان مستقل امکان ساخت فیلمشان را پیدا کرده اند هم تهیه کننده ها در فیلم های مورد نظر خودشان، از این پروسه نفع می برند، و هم این مافیای کارت تهیه کنندگی و اتفاقات ناخوشایند آن از بین می رود.

لینک خبر :‌ عصر ایران
ابوالفضل جلیلی با بیان این مطلب که بسیاری از جشنواره های سینمایی امروز بی دلیل در حال برگزاری هستند تأکید کرد بهتر است جشنواره فیلم فجر تنها در حوزه بین الملل فعال باشد و رقابت های داخلی به جشن هایی مثل خانه سینما و حافظ سپرده شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۱

ابوالفضل جلیلی، کارگردان سینما، در گفت وگو با خبرنگار برنا ، اظهار داشت: برای برگزاری یک جشن یا جشنواره باید در وهله اول به این نتیجه برسیم که آیا ما جشنواره ای داخلی می خواهیم یا جشنواره ای بین المللی و بعد از مشخص شدن می توان درباره این موضوع بحث و آسیب شناسی کرد.

جلیلی خاطرنشان کرد: یک جشنواره بین المللی اهدافی مشخص دارد که به عنوان مثال یکی از این اهداف می تواند معرفی سینمای ایران به سینماگران و مردم جهان باشد که ما برخی حرف های بین المللی مان را در این جشنواره ها می توانیم بیان کنیم. به عنوان مثال اگر من در جایگاه فردی تصمیم گیرنده قرار بگیرم و بخواهم جشنواره ای برگزار کنم به ایدئولوژی ام نگاه می کنم و مثلاً تصمیم دارم امام زمان (عج) را در جشنواره ام مطرح کنم و درباره آن اطلاعاتی به مهمانانم که افراد خارجی هستند بدهم، اگر این اتفاق به خوبی رخ دهد، این مسأله انتقال پیدا می کند و مردم جهان با امام زمان (عج) آشنا شده و با توجه به اشتراکاتی که در ادیان درباره منجی وجود دارد می توان از این طریق چنین مسأله ای اسلامی را در جهان مطرح کرد.

وی افزود: اما متأسفانه در سینمای ما وضعیت به گونه دیگری است. ما بیشتر در جشنواره هایمان به منافع جناحی فکر می کنیم و اگر هم بخواهیم مسأله ای را مطرح کنیم با شعار در سطحی ترین شکل ممکن به گونه ای مسأله مان را مطرح می کنیم که حتی مردم خودمان نیز با آن ارتباط برقرار نمی کنند در حالیکه در دیگر نقاط دنیا اینگونه نیست و بیش از اینکه شعار داده شود به نحوه بیان موضوع نیز فکر می شود. مثلاً شاید کمتر کسی بداند که کشورهای اروپایی نیز به شدت با سیاست های آمریکا مشکل دارند و می بینیم که در فرانسه از نوشابه کوکا کولا استفاده نمی کنند چراکه این نوشابه، محصولی آمریکایی است. کشورهای پیشرفته تنها شعار نمی دهند و شعارهایشان را عملی می کنند.

این کارگردان در ادامه گفت: برای برگزاری یک جشنواره، اهداف و مسائل باید مورد بررسی قرار گیرند ولی از آنجا که ما چنین کاری نمی کنیم معمولاً در برگزاری جشن یا جشنواره مان سرگردان می مانیم. از طرفی برگزاری یک جشنواره جهانی برای ما چندان امکان پذیر نیست، ما نمی توانیم فیلم های خوب را بدون سانسور و در نظر گرفتن محتوای آنها بپذیریم پس بهتر است جشنواره بین المللی اسلامی برگزار کنیم و فیلم هایی که در این حوزه قرار می گیرند را اگر آثار مناسبی و خوبی هستند بپذیریم. در یک جشنواره جهانی بهتر است فیلم های کشور برگزارکننده با نگاهی تبعیض آمیز بیش از دیگر فیلم ها مورد توجه قرار نگیرند. به نظر من جشنواره فیلم فجر تنها باید در حوزه بین المللی با رعایت همه سیاست های حرفه ای برگزار شود و بخش ملی را حذف کرده و به جشن هایی مثل جشن خانه سینما و جشن حافظ سپرد.

کارگردان فیلم سینمایی دت یعنی دختر اظهار داشت: ما باید یک جشن یا جشنواره قدرتمند، تأثیرگذار و مهم داشته باشیم و این مهم با برگزاری متعدد جشنواره ها به وقوع نمی پیوند. ما می توانیم با داشتن یک جشنواره جهانی معتبر پیام ها و مفاهیم انسانی مان را مطرح کنیم. بهتر است جشنواره های داخلی مان که معمولاً شرکت کننده ها بر سر جایزه و مسائل جناحی دعوا می کنند مهمان خارجی نداشته باشد تا آبرویمان جلوی این مهمان ها نرود.

وی افزود: ما جشنواره های اضافی و آسیب زننده زیادی داریم که امیدوارم هر چه زودتر این جشنواره ها تعطیل شوند و به فکر یک رویداد تأثیرگذار باشیم. به همان میزان که جشنواره های سینمایی مان زیاد هستند جشنواره های تجسمی و موسیقی نداریم و مشخص است که برگزاری جشنواره ها برای پیشبرد اهداف فرهنگی نیست. با وجود اینکه بارها در جشنواره های مختلف عنوان بین المللی را دیده ایم اکثر فیلمسازانی که از جشنواره های دیگر آمده اند فیلمسازانی ضعیف هستند.

جلیلی در پایان گفت: اگر منافع جناحی را کنار بگذاریم شرایط ایده آل برای برگزاری جشنواره ای جهانی و معتبر وجود دارد. ما هیچ محدودیتی در این زمینه نداریم. اگر ما بدون انحصارطلبی و با رویکردی دلسوزانه برای برگزاری یک جشنواره معتبر تلاش کنیم می توان به برگزاری چنین جشنواره ای امیدوار بود و جشن هایی مثل جشن خانه سینما و حافظ می توانند برای رقابت های داخلی سینماگران کافی باشند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
رشت - ایرنا - اداره کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی طی اطلاعیه ای اعلام کرد: طبق توافقنامه معاونت امور مطبوعاتی با سازمان تامین اجتماعی، فعالان رسانه ای که تحت پوشش هیچ بیمه ای قرار ندارند از مزایای بیمه تامین اجتماعی بهره مند می شوند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۰

گزارش روز یکشنبه روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان به ایرنا به نقل از روابط عمومی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی‬ حاکیست، فعالان رسانه ای فاقد بیمه می توانند با مراجعه به سامانه جامع رسانه ها به نشانی: e-rasaneh.ir پس از ثبت نام، تقاضای خود را در بخش درخواست ها، ثبت، تکمیل و پس از تایید مراجع ذیصلاح، به شعبه تامین اجتماعی ارائه دهند.

در متن این اطلاعیه، ویژگی ها، شرایط و شیوه ثبت نام بیمه فعالان حوزه رسانه به قرار زیر تشریح شده است: این بیمه توافقی ویژه فعالان حوزه رسانه است که فاقد رابطه مزد بگیری هستند؛ مشمولان این بیمه نباید تحت پوشش مقررات حمایتی خاصی قرار داشته باشند و متقاضیان برای برخورداری از این بیمه می بایست از معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تائیدیه دریافت کنند.
فعالان شاغل در رسانه های فاقد کد کارگاهی و تمام افرادی که در رسانه ها به صورت دورکاری، پاره وقت یا تمام وقت، در مشاغل مختلف مشغول به فعالیت بوده و تحت پوشش هیچ بیمه ای نیستند می توانند از مزایای این بیمه استفاده کنند.

شرط استفاده از این بیمه داشتن حداکثر 50 سال سن است؛ در صورتیکه متقاضی دارای سابقه پرداخت حق بیمه قابل قبول در سازمان تأمین اجتماعی باشد، معادل مدت سابقه پرداخت حق بیمه قبلی جهت ورود به دایره شمول سنی مجاز (50 سال) وی اضافه و در صورت احراز شرایط، به عنوان مشمول پذیرفته می شود.

مطابق این توافق، همه حمایت های مقرر در ماده 3 قانون تأمین اجتماعی به استثنای بند ج (غرامت دستمزد ایام بیماری و بارداری) با رعایت مقررات مربوط و تغییرات بعدی نیز به مشمولین ارائه خواهد شد؛ مشمولین از پرداخت فرانشیز در مراکز درمانی ملکی سازمان تأمین اجتماعی همانند بیمه شدگان اجباری معاف هستند و نرخ حق بیمه تواققی معادل 27درصد مبنای پرداخت حق بیمه است.

شرایط برقراری و میزان تعهدات کوتاه مدت در این بیمه، همچنین مقررات مربوط به مستمری های بازنشستگی، بازماندگان، از کار افتادگی کلی و استفاده از خدمات درمانی و بهداشتی در چارچوب قانون تأمین اجتماعی خواهد بود.

متقاضیان با مراجعه به سامانه جامع رسانه های کشور و ورود به بخش بیمه فعالان حوزه رسانه ، می توانند درخواست خود را به صورت الکترونیکی ارسال و پس از تأیید مدیر مسئول رسانه یا خانه مطبوعات استان و یا اداره امور خبرنگاران معاونت مطبوعاتی، نامه معرفی به شعبه مورد درخواست را از سامانه دریافت و به شعبه تامین اجتماعی ارائه دهند.

مدت اعتبار معرفی نامه صادره به شعبه مربوط، حداکثر سه ماه از تاریخ صدور است که در این باره نکات زیر حائز اهمیت است:

1. مدت اعتبار ذکر شده مشروط به ثبت در بازه زمانی مورد اشاره در واحد اجرایی است.

2. لازم است حق بیمه ماه اول تا آخرین روز ماه بعد در مدت اعتبار معرفی نامه مربوطه پرداخت شود.

مبنای پرداخت حق بیمه متقاضیانی که 5 سال و یا کمتر از 5 سال سابقه پرداخت حق بیمه دارند به انتخاب متقاضی بین حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار و حداکثر دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه در زمان ثبت معرفی نامه در واحد اجرایی مربوطه خواهد بود.

مبنای پرداخت حق بیمه متقاضیانی که بیش از 5 سال سابقه پرداخت حق بیمه دارند بین حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار تا حداکثر میانگین دستمرد آخرین 360 روزِ قبل از ثبت معرفی نامه در واحد اجرایی به انتخاب متقاضی خواهد بود.

با توجه به اینکه این گروه از بیمه شدگان فاقد رابطه مزدبگیری با مرجع معرفی کننده هستند، از شمول قانون بیمه بیکاری خارج بوده و بر این اساس حق بیمه مربوط نیز وصول نخواهد شد.

لازم به ذکر است مدیران مسئول رسانه ها می توانند با مراجعه به بخش بیمه فعالان حوزه رسانه ، نسبت به تایید درخواست آن دسته از متقاضیانی که از طریق آن رسانه، ثبت نام کرده اند، اقدام نمایند.
1881 / ‬ 2007/

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی

خبرگزاری آریا - اداره کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی در اطلاعیه ای از تعیین میزان برآورد اولیه مصرف کاغذ روزنامه ها برای سه ماه آینده خبرداد.
به گزارش روابط عمومی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این اطلاعیه آمده است: فهرست برآورد اولیه کاغذ مصرفی روزنامه های سراسری و غیر سراسری که مشمول دریافت کاغذ می شوند، مشخص شده و متعاقبا منتشر می شود. بر این اساس، بخش اول و یک ماهه برآورد مصرف کاغذ روزنامه ها که حدود هزار تن می شود از امروز 30تیرماه بین روزنامه ها توزیع شده و با توجه به هماهنگی های انجام شده در برآورد تخصیص و تامین ارز کالاهای اساسی، پیش بینی می شود طی هفته آینده دو هزار تن کاغذ دیگر در اختیار روزنامه ها قرار بگیرد.

منبع خبر: معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی

لینک خبر :‌ خبرگزاری آریا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۱ سایت های دیگر : خبرگزاری تسنیم تابناک کرمان

علی امیرتیموری در گفت وگو با خبرنگار تهران پرس در کرمان اظهار داشت: در اعتراض به عدم برگزاری انتخابات خانه مطبوعات در موعد مقرر از عضویت در هیئت مدیره خانه مطبوعات کرمان استعفا کرده است.

وی با بیان اینکه دوره انتخاب هیئت مدیره در اساسنامه دو سال بود که بعدها وزارت ارشاد برای اینکه با اساسنامه خانه مطبوعات کشور که به شکل غیرقانونی و قبل از ثبت رسمی تشکیل شده بود متناسب شود با اضافه کردن بندی به اساسانامه به سه سال افزایش داد افزود: البته این اصلاحات در رای گیری توسط اعضای خانه مطبوعات کرمان به تصویب نرسید ولی وزارت ارشاد در اقدامی غیرقانونی از برگزاری انتخابات طبق اساسنامه موجود سرباز زده است.

رئیس هیئت مدیره خانه مطبوعات استان کرمان ادامه داد: متاسفانه خانه مطبوعات هرگز نتوانسته به عنوان یک تشکل صنفی مستقل نقش خود را ایفا کند و صرفا یک نهاد دولت ساخته بوده که در جهت اجرای اوامر معاونت مطبوعاتی ایفای نقش می کند و این امر تا حد زیادی به وجهه این تشکل آسیب زده است.

وی تصریح کرد: برای دفاع از کیان روزنامه نگاری نیازمند تشکیل انجمن های صنفی در حوزه روزنامه نگاری استان هستیم تا این تشکل ها بتوانند جدا از دولت منافع صنفی روزنامه نگاران را دنبال کنند.

امیرتیموری با انتقاد از وزارت ارشاد، تشکیل خانه مطبوعات کشور در انتخاباتی عجیب و پیش از ثبت رسمی و انتخابات یک چهره سیاسی مثل کواکبیان را به سمت رئیس آن گفت : انتخاب ناپلئونی یک سیاست مدار به عنوان رئیس خانه مطبوعات کشور این تشکل را به حاشیه برده و وارد سیاست بازی کرده است.

وی خاطرنشان کرد: از آغاز این دوره هیئت مدیره فشار از بیرون برای تاثیرگذاری بر رای و نظر منتخبان آغاز شده که منجر به تاخیر دو ماهه در فعالیت هیئت مدیره فعلی شد.

این روزنامه نگار ضمن تقدیر از فعالیت های ارزشمند مدیرخانه مطبوعات در دوره فعلی، خواستار عمل به اساسنامه فعلی از سوی وزارت ارشاد شد.

وی گفت: نوع نگاه معاونت مطبوعاتی به خانه های مطبوعات که برآمده از رای روزنامه نگاران است بسیار نامناسب بوده در حدی که می توان از آن عنوان مدل ارباب و رعیتی یاد کرد که قطعا در شان اصحاب رسانه نیست.

رئیس هیئت مدیره خانه مطبوعات استان کرمان تاکید کرد: برای حضور روزنامه نگاران فعال و حرفه ای استان در یک تشکل فرادولتی تنها باید به دنبال تشکیل انجمن صنفی روزنامه نگاران بود.

انتهای پیام/ش

خبرگزاری تهران پرس را با جدیدترین و به روزترین اخبار دنبال نمایید

آرمان صالحی سردبیرتهران پرس

لینک خبر :‌ تهران پرس
تهران – ایرنا – سه عضو دانشجویی شامل دو عضو اصلی و یک عضو علی البدل شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی مشخص شدند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۰

به گزارش روز یکشنبه خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا، پس از کش و قوس های فراوان بر سر هفدهمین دوره انتخابات سه عضو دانشجویی شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی، تکلیف این انتخابات مشخص شد. این انتخابات از 18 تا 20 خرداد ماه در مجتمع عصر انقلاب برگزار شد.
در هفدهمین دوره انتخابات نمایندگان مدیران مسئول نشریات دانشگاهی، برای عضویت در شورای مرکزی ناظر بر این نشریات، میلاد مفاخری دانشجوی رشته مدیریت دانشگاه پیام نور در مقطع لیسانس به عنوان عضو اصلی به این شورا راه یافت.
در این همایش بیش از 300 نفر از نمایندگان مدیران مسئول نشریات دانشگاهی یا نواب آنها شرکت کردند. برخی از مدیران مسئول به دلیل آغاز امتحانات پایان ترم یا دلایل دیگر امکان شرکت در این همایش را نداشتند.
انتخابات برای مشخص شدن یک عضو اصلی دیگر و عضو علی البدل این شورا به دور دوم کشیده شد. رقابت میان محمدرضا محمدی و محمدعلی کامفیروزی جریان داشت، اما کامفیروزی در میانه راه از شرکت در دور دوم انتخابات کناره گیری کرد.
در آخرین جلسه شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی با کناره گیری کامفیروزی موافقت شد.
محمدحسین عسگری مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا، اظهار کرد: با کناره گیری کامفیروزی از شرکت در دور دوم انتخابات، محمدرضا محمدی از دانشگاه شاهد به عنوان عضو اصلی به شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی راه یافت. آرش جولاده دانشجوی دکتری دانشگاه تهران نیز به عنوان عضو علی البدل این شورا انتخاب شد.
مفاخری در دور اول انتخابات به عنوان عضو اصلی انتخاب شده بود.

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم (رئیس شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی)، معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، یک نفر حقوقدان به انتخاب معاون فرهنگی اجتماعی وزیر علوم، مدیرکل فرهنگی اجتماعی وزارت علوم و سه نفر از دانشجویان شامل دو عضو اصلی و یک نفر علی البدل ترکیب این شورا را تشکیل می دهند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
حدود سه هفته از وعده یک هفته ای شورای توسعه درباره تعیین سرنوشت ادغام اتحادیه های قرآنی می گذرد درحالیکه وعده های بالاترین شورای قرآنی هنوز عملیاتی نشده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۱ سایت های دیگر : خبرگزاری بین المللی قرآن

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا ، ادغام اتحادیه های قرآنی در چند ماه گذشته به یکی از مهم ترین پروژه ها و دغدغه های جامعه قرآنی کشور تبدیل شده است که علی رغم گذشت بیش از 5 سال از آغاز عملیات ادغام، همچنان مسکوت مانده و گویا راه درازی تا به سرانجام رسیدنش وجود خواهد داشت.

بنا بر وعده ای که دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ 11 تیر سال جاری داشت و در خبرگزاری تسنیم نیز منتشر شد، قرار بود تا یک هفته بعد از این تاریخ (یعنی 18 تیر 98)، تکلیف ادغام اتحادیه های قرآنی مشخص شود؛ اما وعده های بالاترین شورای تصمیم گیر در حوزه کلان فرهنگی کشور که شورای توسعه فرهنگ قرآنی نیز جزء شوراهای اقماری آن است، هنوز عملیاتی نشده است؛ البته این اولین بار نیست که این وعده ها از سوی مسئولان بالادستی قرآنی داده می شود و پس از مدتی به فراموشی سپرده می شود. تقریباً از دو سال گذشته که اختلافات در اجرای فرآیند ادغام به اوج خود رسیده است، مسئولان شورای توسعه و به ویژه دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی وعده های متعددی را درباره حل این مشکل داده اند اما تاکنون هیچ کدام از آن وعده ها که در موقع خودش با آب و تاب و مانور بیشتری مطرح شده تا به امروز محقق نشده و سرنوشت ادغام همچنان نَقل محافل قرآنی و رسانه ای این روزها شده است.

در آخرین اقدامی که در ارتباط با تعیین تکلیف این پرونده انجام پذیرفته، جلسه ای است که هفته گذشته باحضور وزیر ارشاد، سازمان تبلیغات اسلامی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی برگزار شد که البته شورای توسعه تاکنون اخبار رسمی درباره تصمیمات گرفته شده در این جلسه اعلام نکرده امّا شنیده ها حاکی است که این جلسه مصوبه ای نداشته و این یعنی همچنان سرنوشت ادغام معطل مانده است. حتی شنیده شده که دبیر شورای توسعه حل این مشکل را به دیگران سپرده است این در حالی است که او در مجمع عمومی اتحادیه موسسات و تشکل های قرآن و عترت که خرداد امسال در حرم امام خمینی(ره) برگزار شد، به مدیران موسسات قول داد تا به سرانجام رسیدن مطالبات این موضوع را پیگیری کند اما تاکنون که به وعده های خود عمل نکرده است.

به نظر می رسد با سرنوشتی که این پروژه در طول سال های گذشته با آن روبرو بوده و برخوردی که شورای عالی انقلاب فرهنگی با آن داشته است همچنان باید در انتظار ادغام اتحادیه های قرآنی بود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
گروه ادب قائم مقام مرکز طبع و نشر قرآن با اشاره به رویکرد ارزان سازی قرآن در این مرکز گفت: با وجود گرانی کاغذ و کاهش شمارگان قرآن کمبودی در این زمینه نخواهیم داشت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۱

سید علی سرابی، قائم مقام مرکز طبع و نشر قرآن، در گفت وگو با خبرنگار ایکنا درباره کاهش شمارگان قرآن گفت: شرایط اقتصادی و گرانی کاغذ که از چند ماه گذشته بر بازار نشر حاکم بوده است باعث شده شمارگان قرآن کاهش یابد و در این راستا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اواخر سال گذشته، کاغذ با نرخ ارز دولتی را در اختیار ناشران قرار داد که در جلوگیری از تورم بی رویه و قیمت تمام شده قرآن اثرگذار بوده و روند افزایشی قیمت ها را در یک سال اخیر کاهش داده است.

وی با بیان اینکه باز هم قیمت نسبت به زمان مشابه سال های گذشته رشد چشمگیری داشته است، افزود: ارزیابی ما از نمایشگاه قرآن نشان داد که افزایش هدیه قرآن متناسب با رشد قیمت کاغذ، خدمات چاپ و صحافی نبوده و قیمت ها پایین تر از حد معمول بوده است و دلیلش هم این است که بسیاری از مصاحف در سال های قبل تر چاپ شده بودند و به سبب شرایط اقتصادی هنوز فروش نرفته بودند و نهاد ها و سازمان هایی هم که قرآن را خریداری می کنند، به دلیل کمبود منابع این کار را نکرده بودند و این مصاحف با قیمت نزدیک به قیمت های سابق عرضه می شود.

سرابی ادامه داد: مرکز طبع و نشر نیز هم در نمایشگاه قرآن و هم نمایشگاه کتاب تهران مصاحف متعددی ارائه کرده بود. اگر می خواستیم آن ها را براساس افزایش قیمت کاغذ و خدمات چاپ عرضه کنیم، قطعاً بیش از قیمت ارائه می شد. از این رو اغلب ناشران مصحف های شریف را با هدیه پایین تر ارائه کردند تا هم بازار تحرکی داشته باشد و هم ناشران برای انتشار آثار بعدی نقدینگی داشته باشند.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا با کاهش شمارگان قرآن ممکن است با کمبود مواجه شویم، بیان کرد: واقعیت این است که در سال های اخیر اپلیکیشن های موبایلی، نرم افزار های کامپیوتری و برنامه هایی که در فضای مجازی و پیام رسان ها استفاده می شود تا حدود زیادی به چاپ و نشر قرآن کمک کرده و شاید بخشی از وضعیت بازار و کم شدن تقاضا هم ناشی از همین امر باشد و اقشار جوان تر از اپلیکیشن ها و نرم افزا رهای موبایلی استفاده می کنند. از این رو با ادامه این روند کمبودی را شاهد نخواهیم بود.

سرابی در ادامه در پاسخ به اینکه آیا کم شدن کار ناشران قرآن عرصه را برای فعالیت چاپ و نشر قرآن های بدون مجوز و غیرقانونی باز می کند، گفت: فکر نمی کنم این دو به هم ارتباطی داشته باشند، زیرا ناشرانی که بخواهند بدون مجوز چاپ کنند، هزینه کاغذ و چاپ خواهند داشت و چاپ زیرزمینی بیشتر مربوط به مجوز های چاپ قرآن است که قرآن ها مشکل یا اغلاطی دارند و یا ترجمه آن ها اشکال دارد و امکان اخذ مجوز ندارند و این کار نیز در چاپخانه های غیراستاندارد انجام می شود.

قائم مقام مرکز طبع و نشر قرآن جمهوری اسلامی با اشاره به برنامه و رویکرد این مرکز برای ارائه قرآن با هدیه نازل تر بیان کرد: در چند ماه اخیر با توجه به اینکه زمینه چاپ و نشر مصاحف کم شده، حق امتیاز برای مصاحف در نظر نمی گیریم و این حق را رایگان در اختیار ناشران قرار می دهیم و یا با کمک برخی نهادها و سازمان ها مصاحفی چاپ کرده ایم که در سطح بازار تقاضا دارد و تقریباً هدیه آن نیز نزدیک به قیمت تمام شده است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
گروه ادب براساس گزارش منتشرشده هیئت انتخاب و خرید کتاب وزارت ارشاد، کمترین میزان خرید این هیئت به کتاب های گروه دین اختصاص یافته است.

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هیئت انتخاب و خرید کتاب در راستای شفاف سازی فعالیت ها، گزارشی از روند فعالیت خود در سال 1397 منتشر کرده است.

براساس این گزارش، در سال 1397 از بین کتاب های ارائه شده به این هیئت تعداد 7 هزار و 957 عنوان کتاب در یک میلیون و 182 هزار و 145 نسخه با مبلغ کل پشت جلد 272 میلیارد و 322 میلیون و 498 هزار و 500 ریال برای خرید تصویب شده است.

از بین این تعداد کتاب 1501 عنوان کتاب با موضوع دین، 2605 عنوان کتاب در موضوع علوم اجتماعی، انسانی و دانش عمومی، 1636 عنوان با موضوع کودک و نوجوان و 2215 عنوان کتاب با موضوع هنر و ادبیات بوده اند.

آمار درصدی کتاب های خریداری شده در سال 1397 به تفکیک گروه نیز از این قرار است: 18 درصد در گروه دین (مسائل فقهی، تاریخ اسلام و دین، معرفت شناسی دینی، تفسیر، اهل بیت، اخلاق)، 24 درصد در گروه هنر و ادبیات (داستان، شعر، سینما، نمایش، هنر های تجسمی، رسانه، زبان شناسی و پژوهش های مربوط)، 25 درصد در گروه کودک و نوجوان، و 33 درصد در گروه علوم اجتماعی، انسانی و دانش عمومی (تاریخ، سیاست، جامعه شناسی، روان شناسی، حقوق، فلسفه، جغرافیا، اقتصاد، مدیریت، دانش نامه ها، فرهنگ نامه ها، دایره المعارف های عمومی، ورزش، میراث های فرهنگی، ایران شناسی، و...) است.

بر اساس اعلام هیئت انتخاب و خرید کتاب تفکیک های موضوعی فوق برای تخصصی تر شدن روند بررسی و اعمال دقت بیشتر در فرایند انتخاب کتاب درنظر گرفته شده اند و بسیاری از عناوین، با یکدیگر هم پوشانی موضوعی دارند و واجد مرز های مشترک هستند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
گروه فناوری اطلاعات معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه درصدد کمک به تولید محتوا های قرآنی در فضا ی مجازی هستیم و سعی می کنیم این محتوا ها را در قالب رسانه های جدید بسط و گسترش دهیم، از به کارگیری هنر و ابزار های نو در این زمینه خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۰

عبدالهادی فقهی زاده، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در گفت وگو با ایکنا ؛ با اشاره به ضرورت پرداختن به مباحث و محتوای قرآنی در فضای مجازی و اقدامات این معاونت در این حوزه گفت: ورود به فعالیت های حوزه فضای مجازی می تواند اثرگذاری فوق العاده ای بر جامعه ای گسترده بگذارد. بنابراین لازم است این حضور به منزله یک راهبرد جدی مدنظر قرار گیرد.

وی با بیان اینکه یکی از اصلی ترین وظایف ما در معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد جهت دهی صحیح به فعالیت های قرآنی است، افزود: اگر بتوانیم ترویج و تبلیغ صحیح آموز ه های قرآنی در فضا های مختلف به خصوص فضای مجازی را انجام دهیم، قطعاً می توانیم این فعالیت ها را نه تنها در داخل کشور بلکه در کل دنیا منعکس و منتشر کنیم و در این صورت جامعه کثیری را با آموز ه های دینی و قرآنی آشنا خواهیم کرد.

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر اینکه آموزه های قرآنی بر دل تمامی بشریت می نشیند و با آن ها ارتباط برقرار می کند، اظهار کرد: آموزه های قرآنی با فطرت انسان ها ارتباط برقرار می کند. به همین جهت انسان ها از این آموزه ها تبعیت خواهند کرد.

لزوم آینده نگری در عرصه تولید محتوای قرآنی
فقهی زاده در ادامه به ضرورت فعالیت در فضای مجازی پرداخت و تأکید کرد: اولین جشنواره تولید محتوای قرآنی در فضای مجازی هفته گذشته برگزار شد و نگاه ما در برگزاری چنین جشنواره هایی تقویت گفتمان قرآنی در سطح ملی و بین المللی بود؛ به ویژه وقتی که زبان تصویر از آن به سخن می آید، بسیاری از مرز ها برداشته می شود و امیدواریم در برنامه ریزی که در معاونت قرآن در نظر گرفته ایم این جشنواره بتواند غنی تر، پرمایه تر، مؤثرتر و با پیش بینی آینده نگرانه تری به صورت جدی در عرصه تولید محتوای قرآنی در فضای مجازی برگزار شود.

وی با بیان اینکه تلاش می کنیم این جشنواره هر دوسال یک بار به صورت جدی و اثرگذار برگزار شود، ادامه داد: ما درصدد کمک به تولید محتوا های قرآنی در فضا ی مجازی هستیم و سعی می کنیم این محتوا ها را در قالب رسانه های جدید بسط و گسترش دهیم. ترویج قرآن در محیط خانواده از طریق فضای مجازی یکی از ضروریات فعلی است. همچنین برنامه داریم تا با جلب مشارکت حداکثری بخش خصوصی و فعالان قرآنی در سطح ملی و تا حدودی بین المللی و توجه خاص به استفاده از فضای مجازی و رسانه های نوین در این فضا به یک اقدام اثرگذار و مثبت دست پیدا کنیم.

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه امروز در معاونت قرآن و عترت گفت وگو هایی را برای پرداختن هرچه بیشتر به قرآن درصددیم تا اقدامات مشخص و روشنی را برای تبلیغ و تبیین مؤثر مبانی قرآنی و دینی در جامعه انجام دهیم کریم شروع کرده ایم، گفت: به دنبال این هستیم تا اقدامات مشخص و روشنی را برای تبلیغ و تبیین مؤثر مبانی قرآنی و دینی در جامعه داشته باشیم. از این طریق درصددیم تا مخاطبان بیشتری را درگیر مفاهیم قرآنی کنیم و نهایتاً آن ها را به این فعالیت ها برانگیزیم؛ لذا به این نتیجه رسیدیم که با به کارگیری هنر و ابزار های نو از جمله فضای مجازی در ثمر بخشیدن به تولید محتوای فاخر در فضای مجازی می توانیم این فعالیت را به بهترین شیوه خود اجرا کنیم.

فقهی زاده در خصوص برنامه ریزی این معاونت برای ساماندهی محتوا های قرآنی موجود در فضای مجازی و بهره برداری صحیح از آنها به ایکنا گفت: ما با شروع به کار این جشنواره احساس کردیم که ساماندهی محتوا های قرآنی موجود در فضای مجازی و بهره برداری صحیح از آن ها برای رفع مهجوریت قرآن نیاز امروز ماست و یکی از وظاف ما جمع آوری این آثار و ایجاد زمینه برای استفاده هرچه بیشتر و بهتر از آنهاست؛ لذا تلاش می کنیم از طریق رسانه های مختلف دیداری و شنیداری و مجازی زمینه های استفاده از محتوا های موجود را به صورت عملی تقویت کنیم.

ضرورت فعالیت جدی فعالان قرآنی در فضای مجازی
وی ادامه داد: بعد از برگزاری این دوره در تلاشیم تا برنامه ریزی و تقویت ارتباط با مخاطبان و کسانی که می توانند آثار تولیدشده را در فضای مجازی منتشر کنند انجام شود و آنها را به سمع و نظر مخاطبان برسانند تا ضمن گسترش محتوا، مورد استفاده عموم هم قرار گیرند. البته برای افزایش سهم تولید محتوای قرآنی در فضای مجازی باید به دنبال جوانان رفت و منتظر نبود که آن ها به خودی خود وارد فضای مجازی شوند و به فعالیت های قرآنی بپردازند.

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: فضای مجازی امروز عرصه ای را روبه روی ما گشوده است که ضرورت دارد تا فعالان قرآنی فضای مجازی امروز عرصه ای را روبه روی ما گشوده است که ضرورت دارد تا قرآنیان جامعه هم در این فضا حضور جدی پیدا کنند جامعه هم در این فضا حضور جدی پیدا کنند و از طریق رسانه های نوین و استفاده از آن ها تبلیغ و ترویج محتوای قرآنی را انجام دهند. اولیای خدا پیامبران الهی و معصومین(ع) از هر فرصتی برای تبلیغ و ترویج دین خدا و آموزه های قرآن به بهترین نحو استفاده می کردند و فعالان و دغدغه مندان ما هم باید از این فرصت به وجود آمده نهایت استفاده را ببرند.

وی در پایان به ظرفیت هایی پرداخت که می توان در فضای مجازی به محتوا تبدیل کرد و از آن ها بهره برد و گفت: فعالیت هایی مانند نقاشی، نقاشی خط، عکاسی مدرن و تصویرسازی، موشن گرافیک و کلیپ های جذاب از جمله هنر های جدید و تازه ای هستند که در فضای مجازی قابلیت انتشار دارند و بر همین اساس معاونت قرآن و عترت سعی کرده به سمت استفاده از این هنر ها در فضای مجازی حرکت کند. هدف ما رفتارسازی مبتنی بر قرآن و ایجاد تغییر در رفتار و فرهنگ براساس قرآن است که فقط به حفظ، قرائت و هنر های قرآنی ختم نمی شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
گروه فعالیت های قرآنی پیشکسوت قرآنی کشور با تأکید بر ضرورت همدلی و اتحاد میان نهادهای مختلف قرآنی کشور، از جامعه قرآنی خواست تا شرایط حساس کنونی انقلاب اسلامی را درک کند و مطالبات به حق خود را هوشمندانه پیش ببرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۱

عبدالهادی فقهی زاده، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، طی حکمی عباس سلیمی، پیشکسوت قرآنی کشور، را به عنوان یکی از اعضای هیئت رسیدگی به امور مؤسسات قرآنی تحت نظر این وزارتخانه منصوب کرد.

این انتصاب در شرایطی است که وی یکی از اعضای هیئت امنای سازمان دارالقرآن الکریم سازمان تبلیغات اسلامی است؛ سازمانی که طی سال های متمادی، مسئول صدور مجوز مؤسسات بوده و چند سالی است که این موازی کاری و صدور مجوز فعالیت های قرآنی از دو نهاد، یکی سازمان دارالقرآن الکریم و دیگری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محل مناقشه شده است (برای دریافت اطلاعات بیشتر اینجا کلیک شود). به همین منظور گفت وگویی با عباس سلیمی، پیشکسوت قرآنی، داشتیم و نظر وی را در رابطه با این موضوع جویا شدیم.

سلیمی در گفت وگو با خبرنگار ایکنا؛ در پاسخ به این سؤال که آیا انتصاب وی به عنوان یکی از اعضای هیئت رسیدگی به امور مؤسسات قرآنی تحت نظر وزارت ارشاد از سوی معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی می تواند نویدبخش اتحاد و یکپارچگی دوباره میان نهادهای قرآنی (به ویژه پس از انحلال هیئت رسیدگی به امور مؤسسات قرآنی کشور) باشد، ابتدای کلامش را با بحث پاسداری از حریم قرآن آغاز کرد و افزود: بیش از هزار و چهارصد سال است که اولیای دین خدا، شهیدان سرافراز و مسلمانان با ایمان و علاقه مند به قرآن، مجاهدت کرده و زحمت کشیدند و از حریم قرآن کریم پاسداری کردند تا این نعمت بزرگ، گنجینه الهی و امانت خدایی به بار رسیده است.

وی ادامه داد: لذا تعامل ما با این کتاب آسمانی باید به گونه ای باشد که فردا در پیشگاه خدا و قرآن شرمنده نباشیم و مشمول گلایه بسیار هشداردهنده پیامبر اکرم(ص) نباشیم که فرمود: اِنَّ قَومی اْتَّخذُوا هذَا القُرانَ مَهجوراً ، لذا باید حواسمان جمع باشد که موضوع بحث ما در رابطه با قرآن است که این بحث نیز قابل مقایسه با دیگر پدیده های اجتماعی نیست.

پیشکسوت قرآنی کشور افزود: سزاوارترین انسان ها نسبت به رعایت اصل وحدت و همدلی و اجتناب از مشاجره، منازعه و پراکندگی، اهالی قرآن هستند. از اهالی قرآن انتظار می رود که امر و نهی خداوند متعال را دقیقاً به کار برند؛ یعنی امری که در قالب وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُوا آمده و نهی الهی که می فرماید: وَلَا تَنَازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَتَذْهَبَ رِیحُکُمْ؛ با یکدیگر منازعه و اختلاف نکنید که گرفتار فروپاشی خواهید شد و هیبت و عظمت شما از بین خواهد رفت که با این حساب تکلیف دیگر ما در جامعه مشخص می شود.

سلیمی تصریح کرد: در ساختار نظام اسلامی، سازمان ها، نهادها، وزارتخانه ها، مؤسسات و همچنین، مدیران و متصدیان امور و خدمتگزاران مختلف از جمله متصدیان امور قرآنی کشور، رقیب یکدیگر نیستند، بلکه این ها در حقیقت اجزای مختلف و متعدد یک پیکره واحد هستند که برای تحقق اهدافی مشخص همچون خدمت به قرآن، پاسداری از قرآن، نشر و ترویج معارف قرآن و بالاخره پیاده کردن احکام قرآنی در جامعه، مدت مشخصی مشغول خدمت هستند و سپس، همه باید در قبال عملکرد خود در پیشگاه خداوند متعال پاسخگو باشیم. لذا اگر بخواهیم به این اهداف واحد برسیم، این امر مستلزم نگاه منطقی به کارها و برنامه ها، قصد قربت و اخلاص در کارها و برخورد منطقی همراه با نگاه رفع اختلافات است.

مؤسسات قرآنی؛ جلوه نوین هیئت های قدیمی
وی بیان کرد: در حال حاضر هزاران مؤسسه قرآنی که در حقیقت جلوه نوین هیئت های قدیمی قرآنی هستند، یعنی هیئت هایی که قبل از انقلاب به قرآن خدمت می کردند، امروز در قالب مؤسسات محترم قرآنی متجلی شده اند که با همت والای مردم متدین، عاشق و باانگیره ای که بی هیچ توقعی با امکانات محدود خدمت می کنند، در مسیر نشر و ترویج فرهنگ قرآنی این کار را انجام می دهند که همه این ها در سایه سار انگیزه و عشق است و اگر این دو عامل نبود، این ها مبادرت به این کار نمی کردند.

سلیمی اظهار کرد: در ابتدا این گونه بود که این مؤسسات ابتدا از سوی سازمان تبلیغات اسلامی، اقدام به دریافت مجوز کرده و فعالیت خود را آغاز می کردند و پس از مدتی نیز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در چارچوب وظایفی که داشت و در قالب فعالیتش، مبادرت به صدور مجوز مؤسسات قرآنی می کرد که این امر از دو طریق صورت می گیرد. البته نفس این کار از نظر سازمانی و اداری خوب نیست؛ یعنی اگر ما یک سازمان منسجم قرآنی واحد داشتیم که عملیات قرآنی کشور را به صورت یکپارچه انجام می داد و سیاست گذاری می کرد، این مشکلات و اختلافات به وجود نمی آمد و یا اینکه به حداقل ممکن می رسید.

پیشکسوت قرآنی کشور بیان کرد: بالأخره بعد از مدتی در یکی از جلسات شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور، پیشنهادی مطرح شد که منطقی نیز بود که به منظور یکپارچی و انسجام کارها، دو جریان قرآنی را با هم ادغام کنیم که هم مؤسسات ادغام شوند و یک اتحادیه بزرگ سراسری وجود داشته باشد و هم نحوه صدور مجوز برای این ها با دو شیوه نباشد و از یک کانال انجام شود که این مسئله تصویب شد و سپس، هیئت رسیدگی به امور مؤسسات قرآنی کشور تشکیل شد که در این هیئت، نمایندگان صالح هر دو دستگاه یعنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی حضور داشتند.

سزاوارترین انسان ها نسبت به رعایت اصل وحدت و همدلی و اجتناب از مشاجره، منازعه و پراکندگی، اهالی قرآن هستند. از اهالی قرآن انتظار می رود که امر و نهی خداوند متعال را دقیقاً به کار برند؛ یعنی امری که در قالب وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُوا آمده و نهی الهی که می فرماید: وَلَا تَنَازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَتَذْهَبَ رِیحُکُمْ؛ با یکدیگر منازعه و اختلاف نکنید که گرفتار فروپاشی خواهید شد و هیبت و عظمت شما از بین خواهد رفت که با این حساب، تکلیف دیگر ما در جامعه مشخص می شود

سلیمی ادامه داد: این فعالیت به صورت خیلی خوب شروع شد و با سرعت قابل قبولی نیز به پیش رفت و بیش از 90 درصد برنامه ها به خوبی انجام شد تا اینکه پس ازمدتی، ظاهراً براساس یک نظریه حقوقی و قابل احترام در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطلبی مطرح شد که این کار جزء وظایف ذاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که ما با این حرف مخالفتی نداریم. به دنبال این، پیشنهادی در شورای توسعه مطرح شد که با توجه به این مسئله پیش آمده، وضعیت به شرایط قبلی بازگردد و هر دو نهاد، مجزا پروانه فعالیت بدهند که این تصمیم خیلی تعجب برانگیز بود؛ چراکه واقعاً ضرورتی نداشت که با این همه زحماتی که صورت گرفته بود و جامعه قرآنی و مؤسسات نیز خود را با این شرایط تطبیق داده بودند، این مسئله اتفاق بیفتد.

وی تصریح کرد: بنده به ضوابط و مقررات قانونی در دستگاه ها و نهادهای مختلف احترام می گذرام و آنها را لازم الاجرا می دانم، اما ابراز نظریات حقوقی زمانی می تواند متضمن تحقق حق و عدالت به معنای واقعی باشد که از انعطاف منطقی برخوردار باشد و تمام جهات و ابعاد و ملاحظات ضروری و مقتضیات موجود در جامعه را نیز در نظر بگیرد. ما قوانین و مقرراتی در متن قرآن کریم و شرع مقدس اسلام داریم که لازم الاجراست، ولی با توجه به شرایط مکانی و زمانی و نبود مقتضیات مربوطه در جامعه اجرا نمی شود. هیچ فردی منکر ضرورت انجام وظایف ذاتی سازمان ها، نهادها و وزارتخانه ها نیست، اما هیچ کدام از این مسائل ما را از همکاری با سایر سازمان ها و اتخاذ روش های مناسب و اصلحی که اجرای امور را راحت تر پیش ببرد، منع نمی کند.

مخالف صدور مجوز در دو نهاد هستم
وی با بیان اینکه در آن زمان می شد و در حال حاضر نیز می شود که وظایف ذاتی دستگاه های قرآنی اعم از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان اوقاف و امور خیریه، شورای توسعه فرهنگ قرآنی و ... بدون ایجاد التهاب یا تنش، اجرایی شود، گفت: خلاصه مطلب اینکه در ادامه و با نظر شورای توسعه، متأسفانه وضعیت به حال سابق برگشت و هر کدام از دو تشکیلات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی به صورت جداگانه، مبادرت به صدور مجوز کردند یعنی کاری که بنده با آن مخالف بودم و در حال حاضر نیز مخالف هستم، اما به این مصوبه احترام می گذارم.

سلیمی با اشاره به اینکه بنده اعتقادی به روش فعلی ندارم و معتقد هستم که باید ادغام صورت گیرد، تصریح کرد: در اینجا یک سؤال مطرح می شود که در این شرایط چه باید کرد؟ آیا کنار کشیدن، قهر کردن، مشاجره، منازعه، تجمع و سایر شیوه ها مؤثر است؟ آیا به تخریب یا تضعیف ساختارهای قرآنی منتهی نمی شود؟ بنده تأکید می کنم که کشور ما در شرایطی به سر می برد که دشمنان بی منطق در عین اینکه اختلاف سلایق و منافع دارند، اختلافات خود را کنار گذاشته اند و همگی علیه این نظام مظلوم اسلامی متحد شده اند و خیلی صریح با طرح تهدیدات جدی این نظام، دولت و کشور را در حد براندازی تهدید می کنند. الان مهمترین مسئله به تعبیر امام راحل(ره) باید حفظ نظام باشد، نظامی که می تواند بسترساز فعالیت های قرآنی باشد.

پیشکسوت قرآنی کشور با بیان اینکه به عبارت دیگر باید در نوع ابراز نظریات و حتی ابراز مخالفت خود با برخی تصمیمات و طرح مطالبات به حق خود، بسیار هوشمندانه عمل کنیم، گفت: این مسائل هرگز نباید در قالب تجمع عزیزان یا اشکال مشابه آن در جامعه مطرح شود. جامعه قرآنی بحمدالله از یک رشد سیاسی و درک اجتماعی بالا برخوردار است و هیچ کدام از مدیران و اعضای جامعه قرآنی و اعضای مؤسسات اجازه نخواهند داد که یک مسئله محض فرهنگی تبدیل به چالش شود. منطق اعضای جامعه قرآنی از چنان اتقان و قدرتی برخوردار است که در چنین مواردی می توانند با ابراز ادله کافی و استدلال، مطالبات خود را مطرح کنند.

سلیمی اظهار کرد: البته به موازات این از مسئولان انتظار می رود که با جدیت و توجه بیشتر و ارج نهادن به نظریات کارشناسان دلسوز راه رسیدن به یک آرامش و سکون منطقی را در جامعه قرآنی هموار کنند. هیچ کدام از اصول اساسی شرع و قانون و مأموریت های ذاتی محوله سازمان ها مخدوش نخواهد شد، اگر با هدف یکپارچه سازی اقدامات و پرهیز از دوگانه بودن امور جاری، مؤسسات قرآنی کشور را به سمتی ببریم که مانند بسیاری از تشکل های صنفی دیگر در قالبی واحد و یکپارچه فعالیت کنند و در آن هیئت رسیدگی مربوطه، یعنی هیئتی که متشکل از نمایندگان توانمند سازمان تبلیغات اسلامی، وزارت ارشاد، شورای توسعه، اشخاص حقیقی منتخب جامعه قرآنی و نمایندگان مؤسسات قرآنی است، اعضا عهده دار صدور مجوزها با آئین نامه و شیوه واحد شوند تا برخی از افراد نیز از این تشتت سوء استفاده نکنند. این شیوه هیچ مغایرتی با وظایف ذاتی سازمان های ذی ربط ندارد.

در ساختار نظام اسلامی، سازمان ها، نهادها، وزارتخانه ها، مؤسسات و همچنین، مدیران و متصدیان امور و خدمتگزاران مختلف از جمله متصدیان امور قرآنی کشور، رقیب یکدیگر نیستند، بلکه این ها در حقیقت اجزای مختلف و متعدد یک پیکره واحد هستند

وی در رابطه با عضویت خود در دو هیئت رسیدگی به امور مؤسسات در وزارت ارشاد و سازمان تبلیغات اسلامی نیز با بیان اینکه ما با هیچ فردی نه رقابت و نه دعوایی داریم، تصریح کرد: ما پیروان قرآنی هستیم که به همه دستور می دهد: تَعَاوَنُوا عَلَی الْبِرِّ وَالتَّقْوَی . بنده کمترین، این توفیق را داشتم که از روزهای آغازین انقلاب و روزهای آغازین تأسیس سازمان تبلیغات اسلامی، توفیق حضور در هیئت امنای سازمان دارالقرآن الکریم را داشته ام و به موازات این اگر اوامری از سوی سازمان های قرآنی مطرح شده، با کمال میل پذیرفته ام. لذا در طول این چهل سال با رادیو قرآن، شبکه قرآن، سازمان اوقاف، شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور و از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت قرآن و عترت این وزارتخانه همکاری داشته ام و تا زمانی نیز که عمر داشته باشم این کار را ادامه خواهم داد.

سلیمی اظهار کرد: این امر ناظر به این نیست که کسانی تعجب کنند که چرا بنده هم در هیئت رسیدگی به امور مؤسسات در وزارت ارشاد وهم در سازمان تبلیغات اسلامی خدمت می کنم. این مسئله به نظر بنده هیچ منافاتی ندارد و اینکه عزیزی اظهار نظر کرده بود که تصمیم معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد در این راستا تصمیمی متناقض بوده، به نظر بنده اصلاً این طور نیست. با وجود اینکه معتقد به فعالیت دو اتحادیه و دو شیوه نیستم، جر و بحث و مناقشه را هم جایز نمی دانم و امید دارم که با شکیبایی و سعه صدر همه عزیزان به طرف انسجام و وحدت حرکت کنیم.

پیشکسوت قرآنی کشور در پایان با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) که فرمودند: ما من أحد یموت إلّا ندم؛ هیچ کسی نمی میرد مگر اینکه پس از مردن پشیمان می شود ، بیان کرد: باید در این مقطع حساس کنونی انقلاب اسلامی به گونه ای در خدمت قرآن و قرآنیان باشیم که اجازه ندهیم دشمنان نظام اسلامی، جامعه قرآنی را متهم به برخی موارد کنند تا فردا بتوانیم در پیشگاه قرآن و شهیدان سربلند باشیم.
انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۰ سایت های دیگر : روابط عمومی فارسی

علی شریعتی مدیر روابط عمومی جهاد دانشگاهی قم در چهارمین گردهمایی مدیران و فعالان روابط عمومی جهاد دانشگاهی سراسر کشور به عنوان روابط عمومی برتر معرفی و تجلیل شد.

به گزارش ایسنا منطقه قم، در گردهمایی مدیران و فعالان حوزه روابط عمومی که با حضور رئیس جهاد دانشگاهی و معاون امور مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد از چهار واحد سازمانی برتر جهاددانشگاهی تقدیر شد.

علی شریعتی از جهاددانشگاهی قم، محمد حاتمی از سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور، آسیه خزیمه نژاد از جهاددانشگاهی خراسان جنوبی و زهرا ابراهیمی از مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران الواح تقدیر و جوایز خود را از مسئولان دریافت کردند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
مشکل گرانی کاغذ نگرانی اهالی نشریه های مکتوب را برانگیخته و صنعت مطبوعات را دستخوش محدودیت هایی قرار داده است ،مدیریت قیمت کاغذ و حمایت از مطبوعات و ناشران و جلوگیری از تضعیف رسانه های کاغذی و صنعت نشر توجه و اهتمام و مدیریت زنده و پویا می طلبد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۰

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه ، مشکل افزایش قیمت کاغذ نگرانی ناشران و اهالی مطبوعات را برانگیخته است، این مشکل هشدار بزرگی برای ادامه حیات نشریات مکتوب است و صنعت نشر را دستخوش چالش ها و محدودیت های زیادی کرده است، بین هزینه ها و درآمدهای این صنف هیچ توازنی برقرار نیست، بسیاری از مطبوعات و روزنامه ها در واکنش به این گرانی و کمبود کاغذ تیراژ و تعداد صفحات خود را کاهش داده تا بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.

معضل گرانی کاغذ که دامن گیر مطبوعات و نشریات مکتوب از قبیل روزنامه، هفته نامه، ماهنامه، گاهنامه و ... شده است رمق را از کارکنان حوزه مطبوعات کاغذی گرفته و برخی از آنان را تا مرز تعطیلی برده است، تا جایی که باعث شده روزنامه به هفته نامه تبدیل شود.

از طرفی موضوعاتی از قبیل احتکار کاغذ برای بیشتر گران شدن آن، تعلق نگرفتن ارز مبادله ای به کاغذ و تغییر تعرفه واردات کاغذو مشکلاتی از این دست نگرانی مطبوعات و نشریات را تشدید کرده است.

بحران گرانی و کمبود کاغذ و هزینه های هنگفت چاپ و نشر،پیامد های بی شماری در پی داشته که می توان به گران شدن قیمت نشریه،کاهشتعداد صفحاتنشریه، انتشار نامنظم آن ، کسادی چاپخانه ها، پولی شدن نسخه های آنلاین برخی روزنامه ها، کاهش مخاطبان، تعطیلی برخی نشریه ها از جمله نشریات تخصصی، افزایش نرخ آگهی و طبعاً کاهش تعداد آنها، کاهش درآمدهای نشریه و مواردی از این دست اشاره کرد.

صاحبان نشریات کاغذی آذربایجان غربی نیز از این گرانی ناشی از افزایش قیمت دلار متأثر شده اند و با کمبود بی سابقه کاغذ مواجه هستند و همین امر سبب شده تا کار انتشار روزنامه ها و هفته نامه های محلی و سایر نشریات کاغذی به حداقل رسیده و نظم و ترتیب انتشارشان به هم بخورد.

مطبوعات و نشریات کاغذی در چنبره مشکلات

جانشین مدیرمسئول نشریه شهامت در باره تاثیرات گرانی کاغذ بر مطبوعات و نشریات کاغذی میگوید: مطبوعات محلی ثبت و ضبط وقایع و رویدادهای تاریخی منطقه را بر عهده دارند و صفحات اغلب آنها نشان می دهد صادق تر از دیگران در این مسیر عمل کرده اند اما این روزها بحران کاغذ سبب شده تا هم کسب وکارهای این حوزه و هم ظرفیتی از وقایع نگاری دوره حاضر عملاً از بین برود.

محمد آقایی پر می افزاید: مطبوعات محلی خود را مقید به ایفای رسالتشان می دانند اما باید پذیرفت که آنان بدون آنکه پشتوانه قابل اتکاء و مطمئنی داشته باشند درگیر مشکلاتی بسیاری هستند که فقط نسبت به سال گذشته همین موقع چندین برابر شده است و تا وقتی که چاره ای برای حل مشکلشان پیدا نشود به تنهایی قادر به حل آن نیستند.

سردبیر هفته نامه کوشا با بیان اینکه ساختار اداری معاونت مطبوعاتی متولی اصلی مطبوعات و رسانه هاست می گوید: حال و روز مطبوعات این روزها همچون بیماری است که به کما رفته و سطح هوشیاری پایینی دارد و اعضای خانواده اش بالای سر او ایستاده اند و هرکدام خاطره ای از گذشته و روزهایی که تیراژشان به ده ها هزار می رسید را تعریف و بعد شیون می کنند و در این بین وقتی پزشک معالج بالای سر بیمار حاضر می شود از بیماری های متعددی حرف می زند که مطبوعات با آن دست و پنجه نرم می کند.

عبدالسلام معروفی صدور مجوز های فله ای و واگذاری امتیاز مطبوعات و رسانه به افراد غیرمتخصص و غیرتوانمند در دوره های گذشته،گرانی کاغذ، افزایش هزینه های انتشار، ریزش مخاطب ،از دست رفتن اعتماد عمومی به رسانه ها ،خودسانسوری و محدودیت در انتشار مطالب،نبود تخصص در حوزه رسانه و مطبوعات، نگاه جزیره ای به رسانه ها و مواردی از این دست را مشکلات حال حاضر مطبوعات عنوان می کند و می افزاید: اینها دردهایی هستند که مطبوعات این روزها به آن مبتلا شده است ومجموع آن شرایطی سخت را بر تحریریه ها و فعالان این حوزه حاکم کرده به نحوی که ادامه انتشار را برای بسیاری از روزنامه ها و مجله ها با دشواری همراه ساخته است.

وی بیان می کند:برخلاف افرادی که مدعی هستند عمر رسانه های مکتوب و روزنامه ها به پایان رسیده است، تجربه جوامع توسعه یافته نشان می دهد که به رغم وجود شبکه های اجتماعی متعدد و متکثر، باز هم این روزنامه ها هستند که می تواننددر راستای ایجاد چرخه عادلانه اطلاعات و امکان دسترسی همگانی و واقعی به اطلاعات گام بردارند.

معروفی تصریح می کند: شاید گرانی کاغذ به دلیل افزایش قیمت دلار و محدودیت های ایجاد شده برای واردات تنلگر جدی باشد که مسئولان کشور و اهالی مطبوعات را به فکر فرو ببرد که دست به کار شوند و تا کار از کار نگذشته چاره اندیشی کنند.

مرگ مطبوعات پیش از بحران کاغذ رقم خورده است

مدیر نشریه محلی ولات با بیان اینکه رونق فضای مجازی و به دنبال آن تولید نشدن محتوای مناسب و تخصصی پیش از این نفس اطلاع رسانی مطبوعاتی را گرفته و مرگ مطبوعات را رقم زده است می گوید: مرگ تدریجی مطبوعات و نشریات کاغذی در اثر گسترش و رونق فضای مجازی و گرایش ضاعقه مردم به خواندن اخبار سطحی و جزئی ، یک آسیب جدی برای جامعه مطبوعات و رسانه تلقی می شود.

آزاد یوسفی راد دلیل این آسیب را این چنین بیان می کند:در فضای مجازی شاهد ظهور شبه رسانه هایی بودیم که بدون هیچ تجربه و تخصصی در حوزه مطبوعات و صرفاً با عمل زرد نگاری باعث ایجاد بحران های اساسی در عرصه خبر و مطبوعات شدند و شایعه سازی را گسترش دادند در حالی که در نشریه مجوز دار و با ضابطه این اتفاقات وجود ندارد و اگر هم باشد یک صدم شایعات مجازی هم نیست.

یوسفی راد بابیان اینکه هیچ پایشی بر فعالیت این کانال ها نمی شود و چارچوبی برای فعالیتشان تعیین نشده می گوید: پایین آوردن شأن حرفه خبرنگاری، ایجاد نگاه های منفی به رسانه ها از پیامدهای فعالیت بدون مجوز و چهارچوب برخی کانال های تلگرامی است که نیازمند رسیدگی قاطع متولیان این امر است چراکه خروجی این وضعیت حتی از بحران کاغذ هم زیان بارتر است و آسیب های فراوانی را بر پیکره ی مطبوعات استان تحمیل می کند.

وی می افزاید: گرایش مردم به خواندن اخبار سطحی و جزئی جامعیت خبر را که یکی از اصول بنیادین در عرصه خبر رسانی است را تحت شعاع قرار داده است ، مرگ تدریجی نشریات قبل از گرانی کاغذ هم رقم خورده بود و ضاعقه مردم به اخبار سطحی و فضای مجازی گرایش پیدا کرده بود.

نشریات محلی در دکه ها خاک می خورند

یوسفی راد بابیان اینکه نشریه های کاغذی محلی، عمده درآمدشان از تبلیغات و آگهی است، تقسیم عادلانه آگهی بین نشریات و نظارت بر توزیع آنها و تداوم انتشار لیست آگهی های داده شده به نشریات استان را ضروری می داند و تصریح می کند: گرانی کاغذ باعث ریزش مخاطب می شود ولو اینکه مجلات و روزنامه ها قبل از گرانی کاغذ هم به سختی اداره می شدند اکنون با این شرایط در دکه های روزنامه فروشی خاک می خورند و اگر آگهی نباشد فعالیت در این زمینه هیچ توجیه اقتصادی ندارد.

وی می افزاید: علاوه بر این مشکلاتی که از پیش وجود داشت گرانی کاغذ و به تبع آن کمبود آن گرفتاری دیگری است که دامن گیر مطبوعات و نشریات کاغذی شده است، تیراژ تمام مطبوعات چه سراسری و چه محلی بدون استثنا کاهش یافته است و اکثر نشریات چاپ و نظمشان از روال عادی خارج شده است و تراز مالی سالانه ای که اساس هر نشریه ای برآنست است برهم خورده است.

آزاد یوسفی راد بیان می کند: برای مقابله با این بحران برخی تیراژ خود را پایین می آورند، برخی هزینه گزافی را برای تهیه کاغذ می دهند و برخی نیز سعی می کنند افتان و خیزان و با کاهش صفحات و چند روز یک بار از قافله چاپ عقب نمانند.

این روزنامه نگار مشکل و هزینه لیتوگرافی و زینک را هم بحرانی جدی می داند و می گوید: اکنون قیمت هر نشر بالای چهار هزار تومان هزینه دارد در حالی که سابق بر این که نصف این قیمت هم بود باز هم توجیه اقتصادی نداشتیم، در حال حاضر با خرید کاغذ از بازار آزاد قیمت تمام شده برای نشریه بسیار گران تمام می شود.

رسانه های مکتوب در تنگنا/مسئولان پای کار بیایند

وی ضمن درخواست از مسئولان مبنی بر اینکه به رسانه های مکتوب نگاه جدی تری داشته باشند بیان می کند: استانداری، اداره کار و اداره ارشاد باید پای کار باشند و به افرادی که در عرصه رسانه فعالیت می کنند به عنوان یک گروه هدف کاری نگاه کنند و از بیکار شدنشان ممانعت به عمل بیاورند.

یوسفی راد تصریح می کند: مطبوعاتی که بیشتر با کاغذ سروکار دارند شجاع ترین و باوفاترین اصنافی هستند که تاکنون توانسته اند فشار راه های ارتباط جمعی مجازی و گرانی کاغذ و نیازهای جانبی آن را بپذیرند عطای کار را به لقای آن نبخشند و شکست نخورند و وارد دیگر مشاغل اقتصادی نشوند.

بحران مخاطب با افت تیراژ

مدیر نشریه سیاسی فرهنگی ولات می گوید: قرار دادن کاغذ در لیست ارز 4200 تومانی هم جلوی بحران را نگرفت و بیشتر شرکت هایی که برای واردات کاغذ ارز گرفتند، آن را در جاهای دیگری مصرف کردند یا در بازار آزاد فروختند.

مدیر روزنامه محلی آبشار در این باره میگوید: از شروع التهابات ارزی و افزایش سرسام آور قیمت کاغذ نشریات محلی در آذربایجان غربی نیز تحت الشعاع قیمت ها قرار گرفته و نتوانسته اند خود را با شرایط جدید تطبیق دهند.

حیدر نویدی با بیان اینکه کاهش تیراژ یک نشریه به معنای کاهش تعداد مخاطبان است میافزاید: از سال 97 تمامی هزینه های چاپ افزون بر 4 برابر شده بنابراین ناچار شده ایم تیراژ روزنامه را کمتر کنیم تا کاغذ کمتری مصرف شود.

وی تصریح میکند: دولت باید چاره ای بیاندشید تا نشریات محلی بتوانند ادامه حیات دهند که این کار با حمایت یارانه ای از طریق اتحادیه ها و و حمایت مستقیم تشکل های مطبوعاتی میسر می شود.

مدیر مسئول و صاحب امتیاز روزنامه آراز آذربایجان به عنوان نخستین روزنامه آذربایجان غربی در این باره میگوید: کاغذ نیز جزو کالاهای تحریمی قرار دارد بنابراین هزینه وارد کردن آن نیز چندین برابر شده و هم اینک تمامی مطبوعات از تهیه مطلوب آن عاجز هستند و حتی گرانی کاغذ برخی از مطبوعات را تعطیل کرده است.

ابراهیم آقازاده میگوید: میزان تیراژ روزنامه آراز آذربایجان از نیمه دوم سال 97 به نصف کاهش یافته بنابراین گرانی کاغذ تأثیر بی سابقه ای در وضعیت انتشار آن در پی داشته است.

مدیر مسئول دو هفته نامه خط مردم می گوید: بعضاً چندین برابر شدن هزینه ها سبب شده نشریه خط مردم از اسفند ماه سال 97 هیچ انتشاری نداشته باشد.

مریم رسولی بابیان اینکه این نشریه فاقد هرگونه یارانه و آگهی دولتی است و گرانی کاغذ وضعیت انتشار آن را بسیار سخت تر از گذشته کرده است بیان می کند: هیچ گونه حمایت عملی از مطبوعات آذربایجان غربی وجود ندارد در حالی که در اوضاع بحرانی کنونی انتشار نشریات صد در صد نیازمند کمک دولت است و شایسته است مسئولان نسبت به دغدغه های این روزهای دست اندرکاران حوزه نشر و مطبوعات در خصوص گرانی و کمیابی کاغذ، اقداماتی درخور از خود نشان دهند.

فروش ساندویچ سرد پرسودتر از روزنامه است

دکه داران روزنامه فروش در ارومیه چندان از وضعیت معیشتی و کاری خود رضایت ندارند و باید به مشکلات آن ها رسیدگی شود، احمدحسن زاده یک دکه دار ارومیه ای به خبرنگار تسنیم می گوید: فقط مغازه داران و عابران مجله و روزنامه و جدول می خریدند که بعد از گرانی کاغذ خبری از آن آمار اندک هم نیست و صرف درآمدمان از فروش خوراکی و تنقلات و دخانیات تأمین می شود.

وی بابیان اینکه عمده درآمدش از فروش آب معدنی و ساندویچ است می افزاید: هر روزنامه یا مجله مثلاً برای من 150 تا 200 تومان سود خالص دارد و با این وضع استقبال اجاره ی دکه از طریق فروش روزنامه و نشریات در تأمین نمی شود در حالی که در گذشته نیمی از اجاره ی دکه از فروش روزنامه ها تأمین می شد.

کمبود اکسیژن مطبوعات که کاغذ است نفس اطلاع رسانی مطبوعاتی و کاغذی را به شماره انداخته، اکنون که مطبوعات در اغما هستند تبعات و پیامدهای بسیاری که در پی این معضل می آید، بیکاری خبرنگاران و روزنامه نگاران و فعالین این حوزه را رقم می زند ، مسئولان مربوطه می بایست اقدامات عاجل و درخوری برای نجات مطبوعات استان انجام دهند.
گزارش از راضیه محمودپور

انتهای پیام/ن

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد گفت: 2 میلیون و 100 هزار نفر از جوانان و نوجوانان عضو کانون های مساجد استان ها هستند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۰

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دشتستان ، حجت الاسلام حبیب رضا ارزانی عصر امروز در گردهمایی بچه های مسجدی استان بوشهر در مصلی نماز جمعه شهر برازجان با بیان اینکه اقتدار ایران اسلامی در صحنه های سیاسی امروز مبتنی بر یک پیشینه تاریخی است اظهار داشت: اقتدار ایران اسلامی توام با پایداری و مقاومت همراه بوده و استان بوشهر به عنوان پایتخت مقاومت کشور سرآمد مبارزه با استکبار و استعمار است.

رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد، اعتلا و ارتقاء جامعه درمسجد متبلور می شود خاطر نشان کرد: فعالیت در مساجد یعنی مشارکت اجتماعی و فراگیری مهارت های مختلفی که فرد را از انزوا خارج می کند و محیط مسجد فضای اعتلاء،ارتقا و همدلی است.

مشاور وزیر ارشاد از تخصیص اعتبارات کانون های فرهنگی هنری مساجد خبر داد و خاطر نشان کرد: در ستاد کانون های فرهنگی و هنری مساجد سیاست گذاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبتنی بر عدم تمرکز تخصیص بودجه در پایتخت است و تصمیم بر اجرای برنامه ها در کل کشور است.

ارزانی با تاکید بر شناسایی زمینه های بهره مندی از فضای مساجد تصریح کرد: در کانونهای فرهنگی مساجد به فضای مجازی توجه ویژه ای شده است چراکه این مهم نقش ویژه ای در تحقق اهداف مورد نظر دارد.

وی با بیان اینکه بیش از 80 درصد از اعضای کانون های فرهنگی هنر مساجد جوانان هستند خاطر نشان کرد: 2 میلیون و 100 هزار نفر از جوانان و نوجوانان عضو کانون های مساجد استان ها هستند.

مدیرکل ارشاد استان بوشهر هم مسجد را مهمترین پایگاه اجتماعی و نهاد مردمی دانست و افزود: خانوادهها با امنیت خاطر فرزندانشان را برای تربیت مبتنی بر آموزه های اسلامی و سیره ائمه راهی کانون های فرهنگی و هنری مساجد می کنند.

فاطمه کرمپور با بیان اینکه شهرستان دشتستان با بیش از 200 کانون فرهنگی و هنری نیمی از کانون های استان را در خود جای داده است گفت: این موضوع نشان دهنده این است که شهرستان دشتستان قابلیت فراوانی در زمینه آموزش و تربیت جوانان و نوجوانان در زمینه فرهنگ و هنر مسجدی دارد.

انتهای پیام/ح

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۱ سایت های دیگر : جماران

مدیر کافه کتاب آفتاب گفت: هنوز تکلیف مشکل قانونی کافه کتاب آفتاب مشخص نیست.

عابس قدسی در گفت و گو با ایسنا- منطقه خراسان، اظهارکرد: استقبال مردم از کافه کتاب آفتاب زیاد است و کافه کتاب محلی پررفت و آمد است.

وی ادامه داد: در کافه کتاب آفتاب، فروش کتاب بیش تر از کافی شاپ آن است. هویت اصلی ما کتاب فروشی است و بعد از درخواست و استقبال مردم کافی شاپ به آن اضافه شد.

مدیر کافه کتاب آفتاب در خصوص مجوز مشکل کافی شاپ کافه کتاب، بیان کرد: هنوز تکلیف کافه کتاب آفتاب مشخص نیست. مشکل مجوز کافی شاپ کافه کتاب آفتاب تاحدودی حل شده است.

وی افزود: البته پرونده این موضوع هنوز در جریان رویه قانونی آن است و فعلا نمی توانم در این خصوص صحبت کنم.

طبق قانون در کنار هم قرار گرفتن دو مجموعه کتاب فروشی و کافی شاپ در کافه کتاب موجب تداخل صنفی است که به عنوان مشکلی جدی برای این مجموعه ها تلقی شده و حتی موجب تعطیلی برخی از آن ها شده است.

از دیگر سو تقاضای عمومی برای استفاده از محلی برای گفت وگوهای فرهنگی و هنری در شهر رو به افزایش است مساله ای که نشان دهنده این موضوع است که مسئولین اداره ارشاد به عنوان متولیان این مراکز بایستی با انجام رایزنی های لازم در اسرع وقت یک بار برای همیشه تکلیف استفاده همزمان از محیط فرهنگی و کافی شاپی را حل کنند تا هر روز شاهد مخابره اخباری در خصوص تداخل کاری نگارخانه ها، کتابفروشی ها، سالن های تئاتر و... با کافی شاپ ها نباشیم؛ مساله ای که به نظر نمی رسد حل و فصل آن به چیزی بیشتر از یک جلسه هماهنگی بین اداره ارشاد و اصناف مربوطه نیاز داشته باشد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
معاون بازرگانی اداره کل صمت یزد گفت: با برنامه ریزی های انجام شده کاغذ مورد نیاز استان یزد تا 6 ماهه اول سالجاری تامین شده است و از 6 ماهه دوم قیمت کاغذ با ارز نیمایی به میزان کافی در بازار عرضه خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۱ سایت های دیگر : یزد رسا یزد آوا

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ معاون بازرگانی اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا ، در رابطه با وضعیت توزیع و قیمت گذاری کاغذ در استان، اظهار داشت: متولی نشر، چاپ و توزیع کاغذ اعم از کاغذ رولی، بندی و سایزهای مختلف برای مصارفی مانند چاپ کتاب، نشریه، روزنامه و.... وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است .

علی افشارپور افزود: در استان یزد یک شرکت تولید کاغذ به نام کاغذ فام در حال فعالیت است که کاغذهایی را در قطع a4 ، a3 و a5 تولید می کند.

وی ادامه داد: از آنجا که تا چند ماه گذشته ارز دولتی به کاغذ تخصیص داده می شد به همین دلیل کاغذ باید با قیمت دولتی در بازار عرضه می شد که به همین منظور شرکت کاغذفام درخواستی را به اداره صمت داشت تا روند توزیع کاغذ با قیمت مصوب دولتی را مدیریت کند.

این مقام مسئول تصریح کرد: اواخر سال گذشته جلسه با متولیان نهادهای مختلف مانند ارشاد، اصناف، استانداری و ... برای توزیع کاغذ با نرخ دولتی برگزار شد و اولویت توزیع با آموزش و پرورش، دانشگاه ها، ادارات دولتی و تایپ و تکثیری ها تعیین شد.

ارز دولتی به کاغذ تخصیص داده نخواهد شد

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ارز دولتی به کاغذ تخصیص داده نخواهد شد و کاغذ مورد نیاز کشور با ارز نیمایی تامین می شود که طبیعتاً نرخ کاغذ افزایش خواهد داشت اما چون تخصیص ارز نیمایی و واردات راحت تر خواهد بود بنابراین کاغذ بیشتری به بازار روانه و قیمت روند ثابتی به خود می گیرد.

معاون بازرگانی صمت با تکذیب شدید این موضوع که کاغذهای توزیع شده با نرخ دولتی، کاغذهایی احتکاری کشف شده بوده اند، افزود: به هیچ عنوان موضوع احتکاری بودن کاغذهای توزیع شده صحت ندارد بلکه این تعهد شرکت کاغذ فام بوده است که برای توزیع عادلانه کاغذ با نرخ دولتی، پیش قدم شده است که جای تقدیر و تشکر دارد.

کاغذ 6 ماه استان یزد با نرخ دولتی تامین شده است

وی با بیان اینکه کاغذ 6 ماه استان یزد با نرخ دولتی تامین شده است، تصریح کرد: با برنامه ریزی های انجام شده کاغذ مورد نیاز استان یزد تا 6 ماهه اول سالجاری تامین شده است و از 6 ماهه دوم قیمت کاغذ با ارز نیمایی به میزان کافی در بازار عرضه خواهد شد.

افشار پور در رابطه با قیمت نهایی کاغذ با ارز نیمایی اذعان داشت: قیمت نهایی کاغذ بر اساس ارز نیمایی توسط سازمان حمایت از مصرف کنندگان تعیین می شود که قیمت کاغذ با ارز دولتی یعنی دلار 4200 تومانی، 21هزار و 500 تومان برای هر بسته بوده که با ارز نیمایی یعنی دلار 9 هزار تومان، احتمالاً قیمتی حدود 34 تا 35 هزار تومان خواهد داشت.

انتهای پیام/م*

لینک خبر :‌ راه دانا
معاون اول رییس جمهور خواستار حل مشکلات صنایع چوب و کاغذ مازندران جهت تولید کاغذ مورد نیاز مطبوعات کشور شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۱ سایت های دیگر : مازنی نیوز

بانک مرکزی موظف به تامین ارز 10 میلیون دلاری برای کارخانه چوب و کاغذ مازندران شد.

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز مازندران، در جلسه ای که به ریاست معاون اول رئیس جمهور و حضور برخی اعضای کابینه، استاندار مازندران و مدیران کشوری در تهران برگزار شد مسایل و مشکلات کارخانه صنایع چوب و کاغذ مازندران بررسی شد.

در این جلسه مقرر شد بانک مرکزی در گام نخست و با اولویت، به میزان 10 میلیون دلار ارز مورد نیاز این کارخانه را با نرخ نیمایی تامین کند تا بر اساس تعهد مدیران کارخانه، ظرفیت تولید تا یک ماه آینده به طور کامل فعال شود.

معاون اول رییس جمهور در این جلسه تامین کاغذ را از مهمترین نیازهای مطبوعات و نشریات کشور برشمرد و خواستار حل مسائل کارخانه صنایع چوب و کاغذ مازندران جهت تولید کاغذ مورد نیاز مطبوعات کشور شد.

اسحاق جهانگیری با تاکید بر اینکه روند تامین ارز و سرمایه در گردش کارخانه صنایع چوب و کاغذ مازندران باید تسریع شود، از بانک مرکزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت جهاد کشاورزی و استانداری مازندران خواست با جدیت برای حل مسائل این کارخانه وقت بگذراند تا ظرف یک ماه آینده شاهد فعال شدن ظرفیت کامل این واحد تولیدی و تامین کاغذ مورد نیاز مطبوعات کشور باشیم.

در این جلسه که وزرای امور اقتصادی و دارایی، جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت نیز حضور داشتند، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گزارشی از آخرین وضعیت تامین و نحوه توزیع کاغذ مورد نیاز مطبوعات کشور ارائه کرد.

در این نشست استاندار مازندران و مدیران کارخانه صنایع چوب و کاغذ مازندران گزارشی از وضعیت تولید این کارخانه، مسائل پیش رو و نیازهای خود برای فعال شدن ظرفیت کامل کارخانه ارائه کردند.

حسین زادگان استاندار مازندران با اشاره به نیاز این کارخانه به مواد اولیه و نیاز ارزی گفت: در صورت تامین ارز مورد نیاز با قیمت نیمایی و نیز تامین مواد اولیه، این کارخانه قادر خواهد بود به سرعت به ظرفیت کامل فعال برسد و به طور کامل نیاز کاغذ مطبوعات کشور را تامین کند.

در این جلسه همچنین مقرر شد وزارت جهاد کشاورزی نسبت به تامین مواد اولیه این کارخانه اقدامات لازم را انجام دهد و وزارتخانه های امور اقتصادی و دارایی و صنعت، معدن و تجارت نیز موظف به افزایش سرمایه این کارخانه به منظور حل مشکلات مالی آن شدند.

شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران واقع در شهرستان ساری، بزرگترین تولید کننده کاغذ در ایران با ظرفیت مجموعاً 175000 تن شامل 90000 تن کاغذ روزنامه و چاپ و تحریر و 85000 تن کاغذ فلوتینگ است که در مرداد ماه سال 1375 افتتاح شد اما مدتی است با مشکلات تامین مواد اولیه و سرمایه روبروست.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
بختیار مجاز، گفت: حج تمتع امسال، طولانی ترین حج تمتع در تاریخ انقلاب اسلامی است که بیش از 40 روز به طول می انجامد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۰

بختیار مجاز مدیر کاروان 26224 حج تمتع، مدیر کاروان های زیارتی در استان کرمان، مدیر دفتر خدمات زیارتی میعاد، از کارگزاران پیسکسوت حج در استان کرمان و عضو سابق کاروان زباندانان بعثه مقام معظم رهبری در حج ، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان جنوب، گفت: امسال 85 نفر از حجاج خانه خدا از جنوب کرمان در قالب کاروان 26224 به حج تمتع اعزام می شوند.
بختیار مجاز، افزود: این کاروان از جیرفت و سایر شهرهای جنوب کرمان است که ساعت 5 و 45 دقیقه بامداد ( 31 تیر) عازم مدینه منوره می شوند و در این سفر یک روحانی، مدیر و معاون زائران را همراهی می کنند.
مدیر کاروان 26224حج تمتع، با بیان این مطلب که این کاروان مدینه قبل است، ادامه داد: این کاروان به مدت 5 روز در مدینه اقامت دارد و سپس به مکه مشرف می شود.
وی، با اشاره به این که حج تمتع امسال، طولانی ترین حج در دوران انقلاب اسلامی است، به یکی از دلایل طولانی شدن مدت زمان حج امسال اشاره کرد و افزود: شاید یکی از دلایل آن مربوط به ناوگان پروازی باشد، در سال های گذشته از طریق ماهان و ناوگان سعودی پروازها صورت می گرفت اما امسال فقط از طریق هواپیماهای هما انجام می شود.

مدیر کاروان های زیارتی در استان کرمان، بیان داشت: از سوی عربستان سعودی 14 قلم دارو به عنوان داروهای ممنوع اعلام شده که زائران ایرانی حق ندارند در سفر حج به همراه خود ببرند، متادون، مورفین و استامینوفن کدئین از جمله این اقلام دارویی است و سایر داروها مخصوصا با تجویز پزشک کاروان ممنوعیت ندارند.

عضو سابق کاروان زباندانان بعثه رهبری در حج تمتع، عنوان کرد: از جنوب کرمان مانند سایر مناطق کشور عاشقان زیادی هر ساله به قصد عتبات عالیات به کربلای معلی مشرف می شوند و تعداد این مشتاقان روز به روز افزایش می یابد، همین امر زمینه سو استفاده برخی از سود جویانی را فراهم کرده است تا بدون مجوز قانونی و شرایط لازم مبادرت به اعزام زائر به عتبات عالیات کنند.

وی، با بیان این مطلب که با اعزام های غیر قانونی در حق مردم اجحاف می شود، ابراز داشت: متاسفانه شاهدیم که افرادی غیر مسئول در گوشه و کنار شهرها و روستاها با سوء استفاده از احساسات دینی و مذهبی، افراد ساده دل را با ترفند ثبت نام می کنند و به دلالانی که پشت پرده در برخی از کلان شهرهای کشور، بدون مجوز و به طور غیر قانونی فعالیت می کنند معرفی کرده و در قبال این کار، پول های کلانی به جیب می زنند.

این کارگزار پیشکسوت حج در استان کرمان، افزود: عوامل این کاروان های غیر قانونی، در شهرستان های جنوبی، با حضور در هیئت های مذهبی، مساجد و محافل قرآنی، خود را مدیر کاروان معرفی می کنند و مردم را ثبت نام و ساماندهی کرده و در اختیار دلالان آزادبر خارج از استان قرار می دهند.

مدیر کاروان های در استان کرمان، ضمن هشدار به زائران، نسبت سفر از طریق کاروان های غیر قانونی، اضافه کرد: در این نوع سفرهای غیر قانونی هیچ گونه نظارتی وجود نداشته و بارها برای زائران مشکلاتی پیش آمده که به لحاظ حیثیتی از گفتن آنها امتناع می کنند.

مجاز، ادامه داد: این کاروان های غیر قانونی که بعضا در اماکن خاص و غیر استاندارد اسکان داده می شوند تحت پوشش بیمه هلال احمر و پزشکی نیز نبوده و بارها از اخبار سراسری شنیده ایم که به دلیل نداشتن چتر امنیتی در معرض هجمه های تروریستی نیز قرار گرفته اند که طبیعی است درصورت بروز مشکل و هرگونه حادثه کسی پاسخ گوی آنها نیست و خدماتی به آنها ارائه نمی شود.
عضو سابق کاروان زباندانان بعثه رهبری، بیان داشت: این افراد شیاد و منفعت طلب در ابتدا با اعلام مبلغی معمولا کمتر از نرخ دولتی مشتاقان سفرهای زیارتی را فریب داده و در طول سفر به بهانه و عناوین مختلف از زائرین پول دریافت می کنند و مدت زمان سفر و امکانات تغذیه و اسکان زائرین را نیز کاهش داده و از این رهگذر با کلاهبرداری پول های کلان به جیب می زنند.

وی، با اشاره به این که مردم باید از طریق دفاتر مجاز اقدام به ثبت نام کنند، عنوان کرد: براساس قوانین و مقررات، متولی سفرهای زیارتی عتبات عالیات، حج عمره و تمتع توسط سازمان حج و زیارت و متولی تورهای سیاحتی داخل و خارج کشور نیز سازمان میراث فرهنگی و گردشگری است که براساس وظایف محوله و چهار چوب مشخص عهده دار این وظیفه اند.
مدیر کاروان 26224 حج تمتع، افزود: این نهادهای قانونی طی فرآیند طولانی، با آموزش های مستمر و برقراری آزمون ها و مصاحبه های متعدد ، مدیران کاروان های زیارتی و تورهای سیاحتی را گزینش می کنند.
مجاز، ابراز داشت: دفاتر زیارتی مجوز دار زیر نظر مستقیم وزارتخانه های متبوع خدمات و سرویس دهی از قبیل حمل و نقل، اسکان، تغذیه، بیمه هلال احمر، پزشکی و پوشش امنیتی را به زائران ارائه می دهند.
این کارگزار پیشکسوت حج، اضافه کرد: و در طول سفر با نظارت کامل، کاروان ها بازرسی و نحوه خدمات دهی رصد می کنند و در سفرهای زیارتی تحت نظارت سازمان حج و زیارت، پول دریافتی از مسافران و زائران نیز مستقیما توسط سامانه دریافت و به دفاتر خدمات زیارتی و سیاحتی تنها کارمزد تعلق می گیرد و هرگونه تخطی از قانون توسط دفاتر زیارتی و سیاحتی موجب برخود قاطع قانونی می شود.

وی، بیان داشت: در همین راستا سازمان حج و زیارت با هماهنگی که با دستگاه قضائی در سطح استان به عمل آورده است تا کنون تعدادی از این افراد را به مراجع قضائی احضار و با آنها برخورد قانونی لازم صورت گرفته و حتی محل کار آنها نیز پلمب شده است.
مجاز، در پایان، ابراز داشت: می طلبد مردم عزیز استان در سفرهای خود حتما به مراکز و دفاتر مجوز دار مراجعه کرده و در صورت مشاهده فعالیت افراد غیر مسئول و آزادبرهای غیر قاتونی مراتب را به مراجع قضائی و سازمان حج و زیارت گزارش دهند.

پایان پیام/ 586

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
حجت الاسلام حسینی گفت: توجه به تقویت اقتصاد و اقتصاد مقاومتی از محورهای اصلی بیانیه گام دوم انقلاب رهیر معظم است که سازمان اوقاف در این زمینه اهتمام ویژه ای دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۰

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز ، حجت الاسلام سیدشهاب الدین حسینی امروز(30 تیر) در دیدار با فرماندهان حوزه های 16 گانه بسیج خواهران تبریز و سرهنگ عباسی فرمانده سپاه غدیر تبریز اظهار داشت: بیش از 800 نوع نیت واقفان در مورد وقف اموال وجود دارد که اکثر آنها مربوط به مسائل قرآنی، آموزشی، کمک به نیازمندان و بیش از 10 درصدشان هم مربوط به حضرت سید الشهدا(ع) و مراسمات عزاداری و نذورات ماه محرم است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی افزود: لازم است در راستای عمل به نیات واقفان همواره در خدمت قرآن و عترت باشیم و برای اشاعه فرهنگ اسلامی همه تلاشمان را بکنیم.

وی افزود: حوزه فرهنگ، آموزش و درمان و حتی بخش کشاورزی هم از دیگر نیازهای مورد توجه اوقاف است که با تعامل با تمام نهادها علی الخصوص با بسیج می تواند به ثمر بنشیند.

حسینی با اشاره به اهمیت بهره وری اقتصادی، دیگر رسالت اوقاف گفت: توجه به تقویت اقتصاد و اقتصاد مقاومتی از محورهای اصلی بیانیه گام دوم انقلاب رهیر معظم است که ما در این بخش می توانیم اقدامات ارزنده ای انجام بدهیم به طور مثال در بخش کشاورزی 350 هکتار باغ موقوفه در اختیار اوقاف است که از بین رفته اند و هیچ کاربری ندارند که ما با تبدیل به احسن کردن آنها میتوانیم این زمینها را به درآمد زایی برسانیم و کمک حال نیازمندان و مشکلات اقتصادی و اشتغال جامعه باشیم.

وی با بیان این که نگاه مدیریت جدید به امور وقف نگاه فدک گونه است، افزود: با احیا و تولیت موقوفات تلاش خواهیم کرد درآمد و امکانات موقوفاتمان را با اجرای نیت وافقان به صاحبان اصلی آنان یعنی مردم و نیازمندان و جامعه بازگردانیم.

حجت الاسلام حسینی در پایان، رسیدن به اهداف اوقاف را در راستای مشارکت همگانی نهادهای مختلف دانست و گفت: یکی دیگر از امورات اداره اوقاف امامزادگان است که از لحاظ عمرانی، آموزشی و قرآنی نیازمند مشارکت هستیم که خواهران در این زمینه می توانند نقش موثری ایفا کنند و در مسائل فرهنگی امامزاده ها این اماکن مقدس را فعال کنند.

پایان پیام/ 533

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
معاون اداره کل اوقاف و امور خیریه لرستان گفت: 50 تا 60 درصد اعتبارات مورد نیاز برای ساخت مساجد را مردم تأمین می کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۰ سایت های دیگر : ستاد اقامه نماز استان لرستان

معاون اداره کل اوقاف و امور خیریه لرستان گفت: جمعیت یک میلیون و 800 هزار نفری لرستان نیازمند حدود 500 مسجد دیگر است.

محمدجواد عباس زاده در گفت وگو با فارس با اشاره به تعداد مساجد لرستان اظهار کرد: آنچه در سامانه اوقاف استان به عنوان مسجد ثبت شده بیش از دو هزار است، البته از این تعداد حدود 500 قطعه زمین باشند و اقدامی روی آن صورت نگرفته باشد.

وی با بیان اینکه بر اساس نرم کشوری به ازای هر یک هزار نفر باید یک مسجد ساخته شود بنابراین جمعیت یک میلیون و 800 هزار نفری نیازمند حدود 500 مسجد فعال دیگر است، تصریح کرد: زیرا در حال حاضر یک هزار مسجد فعال در استان وجود دارد و 500 مسجد دیگر نیمه کاره هستند.

معاون اداره کل اوقاف و امور خیریه لرستان افزود: یکی دیگر از مشکلاتی که می توان مطرح کرد این است که پراکنش مساجد در استان مناسب نیست، به عنوان نمونه در منطقه ای مانند سبزه میدان حدود 7 یا 8 مسجد احداث شده و در مقابل برخی مناطق حاشیه ای حتی یک مسجد وجود ندارد.

عباس زاده با اشاره به اینکه اعتبارات برای تعمیر مساجد ناچیز است، عنوان کرد: سال 97 با اعتبارات دولتی توانستیم تعمیر 100 تا 150 مسجد را انجام دهیم.

وی در بخش پایانی صحبت های خود با بیان اینکه اعتبارات دولتی برای ساخت مساجد اندک است، اظهار کرد: در طول سال 50 تا 60 درصد اعتبارات مورد نیاز برای ساخت مساجد را مردم تأمین می کنند، زیرا سیاست دولت بر این اصل بناشده که مساجد توسط خود مردم احداث شوند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
حجت الاسلام خمیدی، از اهدای 20 یخچال به مناطق سیل زده توسط یک موسسه خیریه در دزفول خبر داد و گفت: پیگیری جهت جمع آوری کمک های بیشتر از طریق خیرین برای مناطق سیل زده در دستور کار قرار دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۱ سایت های دیگر : سیمای آزادی

حجت الاسلام مجتبی خمیدی ، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در دزفول، اظهار کرد: به منظور کمک رسانی به مناطق سیل زده استان های خوزستان و لرستان در راستای اجرای سنت حسنه وقف و انجام امورات خیر با همکاری موسسه خیریه جانثاران اباعبدالله الحسین (ع) شهرستان دزفول 20 یخچال به این مناطق ارسال شد.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان دزفول، افزود: یکی از برنامه های ما در مجموعه اوقاف همکاری با سازمان ها، هئیت ها و موسسات خیریه است تا بتوانیم با یک برنامه ریزی صحیح و استفاده همه جانبه از ظرفیت های موجود در راستای انجام امورات خیر و کمک های مالی و معنوی به نیازمندان قدم برداریم.

وی با بیان اینکه وضعیت مناطق سیل زده نیاز به کمک و توجه بیشتر دارد، تاکید کرد: نیازهای خانوارهای ساکن در مناطق سیل زده بسیار گسترده است و باید تمامی خیرین توجه بیشتری به این مناطق داشته باشند، از همین رو ما در مجموعه اوقاف شهرستان دزفول این آمادگی را داریم با مشارکت خیرین و استفاده از ظرفیت های خود به این مناطق بیش از پیش کمک رسانی کنیم.

پایان پیام/ 589

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۱ سایت های دیگر : جماران

در پی دستور تعطیلی 6 ماهه نگارخانه رادین از سوی اداره ارشاد مشهد، این ماجرا را از سوی مدیر نگارخانه رادین و رئیس اداره ارشاد پیگیری کردیم که مشروح این گفت وگوها در ادامه آورده شده است.

مدیر نگارخانه رادین در گفت وگو با ایسنا- منطقه خراسان، در خصوص علت تعطیلی نگارخانه رادین اظهار کرد: این حکایت مربوط به زمانی است که مدیرکل ارشاد، رئیس ارشاد و معاونت هنری ارشاد به یک دفعه تغییر کردند. قبل از آن اعضای شورای شهر در زمان انتخابات از نگارخانه ما بازدید کردند و عکس یادگاری هم گرفتند؛ هم چنین مدیرکل ارشاد، رئیس ارشاد و معاونت هنری ارشاد از نگارخانه ما بازدید و عکس یادگاری گرفتند و از بنده نیز تشکر کردند که یک نگارخانه خصوصی را با هزینه شخصی 10 میلیون تومان در یک ماه و به عنوان یک فضای فرهنگی در این شهر می چرخانم که باعث رضایت هنرمندان این شهر است؛ هم چنین تشکر کردند که رونمایی از کتاب و جلسه شعر و نویسندگان را در این نگارخانه برگزار می کنیم.

حمید طالبی ادامه داد: بعد از این ماجرا، از یک طرف زمانی که اعضای شورای شهر و اصلاح طلبان تثبیت شدند، همه چیز را به فراموشی سپردند و از طرفی دیگر افراد اداره کل ارشاد نیز بعد از گذشت یک ماه از انتصابشان، می گفتند که شما حق برگزاری رونمایی کتاب ندارید و حق ندارید جلسه شاعران خراسان و... را برگزار کنید.

مدیر نگارخانه رادین تصریح کرد: نگارخانه رادین، نگارخانه ای مربوط به هنرمندان است و بنده نه بیمه هستم و حقوقی از جایی می گیرم و نه مساعدتی به من برای آن همه هزینه ای که برای این نگارخانه و برای هنرمندان انجام داده ام، شده است. من باافتخار و بی منت و فقط خالصانه کار کردم؛ چون هنر را نمی شود سیاسی کرد و با چیزهای دیگر آلوده کرد و ما خالصانه برای هنر فعالیت کردیم.

طالبی در ادامه خاطرنشان کرد: آقای ضیاءچمنی حدود چهار پنج ماه قبل گفتند که به دلیل این که هنرمندان زیادی به نگارخانه رادین می آیند، می خواهیم نمایشنامه ای که صرفا برای یک فضای نگارخانه هست را در این مجموعه اجرا کنیم. ما هم پیش رئیس ارشاد رفتیم و مکاتبه کردیم و تایید کردند و بازبینی انجام شد. بعد از گذشت یک ماه، در همان هفته ای که به مدت دو هفته می خواستیم در نگارخانه اجرا داشته باشیم، لغو مجوز کردند؛ در حالی که تعطیل شدن یک فضای هنری به مدت دو هفته به معنی پنج میلیون تومان ضرر به یک مجموعه خصوصی است- البته که برای آن ها مهم نیست- بنده هم برای آقای مروارید نامه نوشتم و گله کردم و گویا از این قضیه ناراحت شدند.

وی افزود: بعد از آن همسایه ای با ما سر سیگار کشیدن هنرمندان مشکل داشت؛ در حالی که سوپرمارکت این فرد هم در کنار نگارخانه قرار دارد و من هم گفتم اگر از این قضیه ناراحت هستید، سیگار را حذف می کنم ولی سوپر مارکت شما که نزدیک به نگارخانه من، مدرسه امام رضا(ع)، رسالت و علامه است، هم باید فروش سیگار را قطع کند. این آقا حاضر به انجام چنین کاری نیست و از من چنین تقاضایی داشته و شکایت کرده است، در حالی که من بیش از یک ماه است که سیگار کشیدن را در داخل حیاطم ممنوع اعلام کردم تا هیچ بهانه ای دست کسی ندهم؛ نه همسایه و نه اداره ارشاد، چون برای هنر، هزینه شخصی می دهم. در این 20 سال، 15 سال در کتاب فروشی و پنج سال در نگارخانه فعالیت کردم و در این پنج سال حدود 600 و 700 میلیون هزینه کردم و برای این که یک الگوی درست باشم، سیگار را تعطیل کردم.

مدیر نگارخانه رادین با تاکید بر این که شکایت همسایه برای سیگار کشیدن، بهانه است، گفت: به اماکن نامه داده شده که در این نگارخانه قلیان کشیده می شود و هنگامی که مامور اماکن به نگارخانه ما آمده، خنده اش گرفته که لمکده و قلیانی که نوشته شده، کجاست. وقتی متوجه شدند این قضیه به ثمر نرسیده، به خاطر این که قدرتشان را ثابت کنند، نامه نوشتند که 6 ماه نگارخانه تعطیل شود و بعد از 6 ماه هم از این مکان بروید.

طالبی اضافه کرد: وقتی یک قاضی حکمی را با قطعیت می دهد؛ به این معناست که همه اسناد موجود است و دو طرف هم حضور دارند و بعد از این قضیه فرد می تواند دادخواهی کند. تاریخ نامه ای که من در اینستاگرام منتشر کردم، 15/4/98 است و 17 روز بعد نامه را به من رساندند که من نتوانم اعتراض کنم و این غیر از یک مساله شخصی آیا چیز دیگری می تواند باشد؟ به عنوان انسانی که حداقل از بیرون می خواهد به این قضیه نگاه کند، باید درنظر بگیرند که به شخصی که 20 سال زحمت کشیده و هزینه زندگی اش را در این مسیر گذاشته، حداقل فرصتی داده شود که از خودش دفاع کند.

وی بیان کرد: اگر هر جایی خلاف حرف بنده ثابت شد، بنده آمادگی پذیرش تمام مجازات هایی که برای یک دروغ هست را دارم؛ چون به شدت معتقدم که ما باید جامعه ای باشیم که دشمن شاد نباشیم و به شدت به سرزمینم علاقه مندم. هر عقل سلیمی که این قضایا را بشنود، متوجه می شود که جایی از کار ایراد دارد و پرسش من این است که چرا باید برای هنر در این شهر چنین اتفاقی بیفتد؛ در حالی که ما می توانیم همه در کنار یکدیگر باشیم.

تعطیلی به خاطر تخلفات صورت گرفته و خروج از چارچوب قوانین

در ادامه محمدجواد استادی، رئیس اداره ارشاد مشهد، در گفت وگو با ایسنا- منطقه خراسان، تعطیلی این نگارخانه را به علت تخلفات صورت گرفته و خروج از چارچوب قوانین عنوان کرد و گفت: بر اساس قانون، نگارخانه ها محلی هستند برای ارائه و فروش آثار هنرهای تجسمی در جهت ترویج هنرهای تجسمی و اگر خارج از این چارچوب فعالیت کنند، منع دارد. نظارت بر آن و بحث تخلفات هم در شورای تاسیس، صدور مجوز و رسیدگی به تخلفات نگارخانه ها انجام می شود که در استان به ریاست معاونت هنری تشکیل و این موارد در آنجا بررسی می شود.

وی ادامه داد: نگارخانه رادین نسبت به این که خارج از چارچوب فعالیت های مصوب نگارخانه ها فعالیت داشته، چندین مرحله به نگارخانه تذکر کتبی داده شده و متاسفانه این تخلفات ادامه پیدا کرده است. به جز آن، شکایتی از مجموعه همسایگانی که در محدوده محل جغرافیای نگارخانه رادین زندگی می کنند، به ما و اداره کل ارشاد و نیروی انتظامی واصل شده و ایجاد مزاحمت های متعددی را قید کردند.

رئیس اداره ارشاد مشهد با بیان این که به مجموعه تذکرات قبلی که به ایشان به صورت مکتوب داده شده بوده، توجه نشده، افزود: هم چنین به دلیل شکایاتی که همسایگان این نگارخانه به دلیل سلب آسایش و ایجاد مزاحمت داشتند، پرونده ایشان در شورای رسیدگی به تخلفات نگارخانه ها به ریاست معاون هنری که اعضایش هم متنوع هستند؛ یعنی حتی نمایندگان نگارخانه ها هم در آن جلسه حضور دارند و دو نفر از مدیران نگارخانه ها هم عضو این شورای هستند؛ بررسی شده و آن شورا، این رأی را صادر کرده و من هم صرفا این رأی را برای اجرا ابلاغ کردم.

استادی با تاکید بر این که نگارخانه محل رونمایی کتاب و شب شعر نیست و این ها به معنای فروش آثار تجسمی نیستند، تصریح کرد: فعالیت های خارج از چارچوب نگارخانه ها، یک مورد است به همراه شئوناتی که همه نگارخانه های ما رعایت می کنند، ولی نگارخانه رادین کافی شاپ، محلی برای برگزاری کلاس و فضایی برای تمرین تئاتر دارد که خارج از چارچوب نگارخانه هاست و قبلا هم تذکر داده شده و این آراء یک باره صادر نمی شود. به این تذکرات عمل نشده و این رآی را خود شورا صادر کرده به علاوه این که شکایت مجموعه ای از همسایگان آن منطقه با امضاها و اسامی شان هم موجود است.

وی عنوان کرد: وقتی رأیی در شورا صادر می شود که ترکیبی از افراد هستند، فرد می تواند اعتراض کند؛ ولی تا این لحظه هیچ مکاتبه ای از سوی نگارخانه رادین مبنی بر اعتراض به این رأی به دست ما یا به دست دوستانمان درمعاونت هنری نرسیده است؛ ضمن این که آقای طالبی به آن شورا دعوت شدند و دفاعیات ایشان هم مورد استناد بوده و شنیده شده و بعد رأی صادر شده است و اگر اعتراضی وجود داشته، من تعجب می کنم که چرا به شکل مکتوب و با ادلّه و به شکل مستدل اعتراضی به دست ما و همکارانمان در معاونت هنری نرسیده است.

به هر ترتیب به نظر می رسد با توجه به آنچه که طرفین در این موضوع مطرح می کنند تا حدی نیازمند انعطاف پذیری و گفت وگو برای جلوگیری از تعطیلی یکی از معدود فضاهای فعال هنری شهر مشهد باشد؛ مساله ای که اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین مجموعه نگارخانه رادین بایستی به بردباری و در نظر گرفتن جوانب امر به آن اهتمام بورزند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
طرح حمایتی تابستانه کتاب 98 تا 5 روز دیگر به پایان می رسد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از رشت ، حسین ابراهیمیان، معاون امور فرهنگی و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان گفت: تنها 5 روز تا پایان طرح حمایتی تابستانه کتاب 98 باقی است و 21 کتابفروشی استان مجری این طرح هستند.

وی افزود: این طرح با شعار "کتاب، همنشین دلنشین" گامی دیگر در راستای اعطای یارانه نشر کتاب از طریق کتابفروشی ها است که از 25 تیر ماه همزمان با سراسر کشور در استان گیلان آغاز شد و تا 3 مرداد ماه ادامه دارد.

معاون امور فرهنگی و رسانه ارشاد گیلان با بیان اینکه علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی صرفا با همراه داشتن کارت ملی می توانند از تخفیف 15 تا 25 درصدی خرید کتاب از کتابفروشی های عضو این طرح تا سقف یک میلیون و 200 هزار ریال استفاده کنند، اظهار داشت: به منظور حمایت از نویسندگان تخفیف کتاب های تألیفی 25 درصد و کتاب های ترجمه 15 درصد است.

ابراهیمیان خاطرنشان کرد: علاقه مندان به کتاب در شهر رشت می توانند به 14 کتابفروشی انتشارات جنگل جاودانه، انتشارات طاعتی، انتشارات وارسته، پاتوق کتاب، خانه کتاب، رستگار، روزگار، شهر کتاب، فرازمند، ماه نو، مرکز فرهنگی آسمان، مژده، کتابسرای دیبا و کودک و نوجوان باز باران مراجعه کنند.

وی تصریح کرد: در سایر شهر های استان نیز کتابفروشی های روشنا، قصر دانش نوین، میرزایی و معلم بندر انزلی، خانه کتاب و شهر کتاب لاهیجان، خاوری و شهر کتاب لنگرود عضو این طرح ملی هستند.

انتهای پیام/ع

21 کتابفروشی گیلان مجری طرح حمایتی تابستانه کتاب 98

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
حسین عابدینی گفت: وزارت ارشاد پس از کار کارشناسی کاغذ را به ناشر می دهد و به ناشران به اندازه میزان مصرفشان کاغذ داده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۰

حسین عابدینی مدیر مسئول انتشارات سفیراردهال در گفت وگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، با اشاره به اینکه امسال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تمام ناشران حتی آن هایی که کتاب منتشر نمی کنند، کاغذ داده است، گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روند مناسبی را در زمینه توزیع کاغذ میان ناشران طی می کند البته باید در این زمینه نظارتی باشد تا کاغذ هایی که به ناشران داده می شود به کتاب تبدیل شود و دوباره به چرخه فروش کاغذ بازنگردد. هرچند فروش کاغذ توسط ناشران کوچکتری که توان تولید ندارند باعث می شود چرخه نشرشان برگردد.

وی با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از کار کارشناسی کاغذ را به ناشر می دهد، گفت: این نهاد به ناشران به اندازه میزان مصرفشان کاغذ داده است، اما برخی ناشران به اندازه مصرف تمام سالشان از وزارت ارشاد کاغذ گرفته اند و این که می گویند 6 درصد کاغذ های دولتی در اختیار ناشران قرار گرفته است، صحیح نیست. شاید ناشران بزرگ برای انتشار کتابشان به 6 تا 7 هزار بند کاغذ نیاز داشتند که به میزان 2 هزار بند کاغذ گرفتند و به ناشران کوچک به اندازه کافی کاغذ داده اند.

مدیر مسئول انتشارات سفیر اردهال با بیان اینکه ما الان 16 تا 17 هزار مجوز نشر در کشور داریم، بیان کرد: بسیاری از ناشران بیشتر از میزان تولیدشان کاغذ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گرفته اند.200 تا 300 ناشر فعال جزءناشرانی هستند که کاغذ کمتری دریافت کرده اند.

وی افزود:هم اکنون به هر ناشری که در سامانه توزیع کاغذ ارشاد ثبت نام می کند به راحتی کاغذ می دهند و داستان بازار کاغذ و قیمت آن با توزیع کاغذ متفاوت است البته هر اقدامی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه توزیع کاغذ انجام داد روی قیمت کاغذ تاثیری نگذاشت و نتوانست قیمت آن را کاهش دهد.

عابدینی از وجود دست هایی در بازار کاغذ گفت که اجازه نمی دهند قیمت آن کاهش یابد؛ قیمت کاغذ پس از توزیع آن توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بندی 20 تا 30 هزار تومان کاهش یافت، اما باز هم این قیمت 480 تا 500 هزار تومانی هر بند کاغذ قیمت واقعی آن نیست.

وی گفت:وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کاغذ را با دلار 4200 تومانی به اضافه 10 تا 15 درصد سود در اختیار ناشر قرار می دهد که من به عنوان ناشر بزرگ تا کنون از همان کاغذی که وزارت ارشاد داده استفاده کردم وکاغذ را از بازار آزاد تهیه نکرده ام و اگر برخی ناشران که از نحوه توزیع کاغذ توسط وزارت ارشاد ناراضی هستند توقعشان بیشتر است.

وی به سیاست غلطی که در توزیع کاغذ اتفاق می افتد از جمله حجم زیاد کاغذی که فلان تشکل خاص از وزارت ارشاد برای زیر مجموعه هایش می گیرد اشاره و تصریح کرد: گاهی به جای پول، کاغذ به ارگانی می دهند که می خواهد برنامه ای خاص را اجرا کند. در حال حاضر ناشران به دلیل کاغذ نداشتن از انتشار کتاب صرف نظر نمی کنند بلکه دلایل دیگری از جمله هزینه اجاره بهاء، تولید محتوا و حقوق پرسنل در این امر موثر است چراکه کاغذ دغدغه ناشرانی است که به اندازه 60 تا 70 درصد نیازشان از وزارت ارشاد کاغذ می گیرند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۰ سایت های دیگر : خبرگزاری برنا خبرگزاری جمهوری اسلامی اسرار امروز

در پی مشکلات موجود در سر راه مطبوعات استان و دشواری ها و موانع این حوزه فرهنگی جمعی از مدیران روزنامه های گیلان با معاون مطبوعاتی و رسانه ای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دیدار و گفتگو کردند و خواستار رفع مشکلات مطبوعات استان شدند.

مطبوعات و روزنامه های استانی باید به فکر رفع دغدغه های استان باشند

به گزارش خط قرمز ،دکتر خدادی، معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در حال حاضر حل مشکلات رسانه های مکتوب و تامین کاغذ و دیگر ملزومات چاپ از مهمترین برنامه های این معاونت است، گفت: رسانه ها و مطبوعات موقعی می توانند رشد و بالندگی داشته باشند که کار متفاوتی ارائه دهند ولی متاسفانه در حال حاضر در رسانه ها عملا مخاطب مدنظر نیست.

وی افزود: مطبوعات و روزنامه ها باید به سمتی بروند که همه هدف آنها خوانندگان و مخاطبان آنها باشد و به جای دغدغه “چیز” نوشتن باید دغدغه “چی“ نوشتن داشته باشند. دکتر خدادی اضافه کرد: شرایط فعلی رسانه ای کشورمان هم فرصت و هم تهدید است و باید از این دوره گذار به بهترین نحو بهره برد؛ چرا که دنیای تولید دنیای عرضه و تقاضا است و باید چیزی در روزنامه ها و مطبوعات نوشت که مردم برای خواندن آن اشتیاق نشان دهند و اگر رسانه ها به مخاطبان خود اهمیت ندهند و آنها برایشان مهم نباشند، قطعا شکست خواهند خورد.

معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: اعتقاد دارم که رسانه ها در کشورمان تازه دارند شکوفا می شوند و در شرایطی که بزرگترین قدرت و تکنولوژی جهان در خدمت رسانه است در کشور ما هم باید از این فرصت به بهترین شکل ممکن در توسعه کشور بهره برد. وی اظهار داشت: سرعت تکنولوژی اطلاعات بسیار بالا رفته و در حال حاضر همه به شکل مطلوبی دارند از رسانه ها استفاده می کنند و در مجموع همه دارند کار رسانه انجام می دهند و این نکته بسیار مهمی است.

دکتر خدادی با اشاره به اینکه در فعالیت های رسانه ای محتوا باید بر اسم غالب باشد، گفت: در روزنامه ها دیگر نباید اقدام به چاپ خبر کرد چرا که در حال حاضر کسی در روزنامه های مکتوب به دنبال مطالعه خبر نیست و در مجموع نظام عرضه و تقاضا در روزنامه ها و مطبوعات مکتوب از بین رفته است.

معاون مطبوعاتی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: مطبوعات و روزنامه های استانی باید به فکر دغدغه های موجود استان بوده و با تولید مطالب و مقالات محتوایی و استفاده از نظر کارشناسان و مردم به رفع آنها اهتمام داشته باشند؛ مثلا در گیلان مشکلات بخش کشاورزی مانند چای، برنج و ... مسایل زیست محیطی، دریا و گردشگری در اولویت هستند و باید در پی رفع معضلات و مسایل این حوزه ها بود تا با پرداختن و طرح این موضوعات مهم همچنان مخاطبان خود را حفظ کرد.

وی خاطرنشان کرد: روزنامه های استانی برای اینکه همچنان اثرگذار باشند، باید به مطالبات و خواسته های مردم پرداخته تا بلکه از وضعیت فعلی خارج شوند. دکتر خدادی در خاتمه با بیان اینکه خانه های مطبوعات باید ناجی رسانه ها و مطبوعات کشور باشند، یادآور شد: متولیان خانه مطبوعات در همه استان ها باید در حمایت از رسانه ها و حل مشکلات آنها پیشگام شده و در تعامل با معاونت مطبوعاتی در صدد رفع مشکلات و موانع مطبوعات و رسانه ها باشند.

در این جلسه همچنین دکتر دربندی، مدیر کل مطبوعات داخلی معاونت مطبوعاتی نیز گفت: در بحث چاپ و نشر مطبوعات و نشریات استان ها نظر خانه های مطبوعات مرجع و مورد تایید است و آنها باید در این زمینه با رصد فعالیت مطبوعات و رسانه ها بر کار آنها نظارت نمایند.

وی افزود: مبنای کار معاونت مطبوعاتی سامانه این معاونت است و همه فعالیت ها و اقدامات از طریق سامانه به درستی انجام می شود و حتی در خصوص پرداخت یارانه ها نیز طبق اعلام وصول و درج در سامانه کارها بررسی و اقدام خواهد شد.

دکتر دربندی در خصوص واگذاری آگهی های ثبتی و دولتی به مطبوعات نیز اظهار داشت: در مورد واگذاری آگهی ها هر چند هیچ بخشی دست ما نیست، ولی در این راستا سازمان ها و دستگاه های دولتی و خصوص باید مشارکت کنند و توزیع آگهی ها را طبق دستورالعمل هیات دولت به ادارات کل ارشاد اسلامی محول نمایند تا توزیع و انتشار آگهی ها در بین همه نشریات به سهم مساوی انجام شود.

وی اضافه کرد: در بحث کاغذ خوشبختانه اقدامات خوبی صورت گرفته و به زودی 3 هزار تن کاغذ به وزارتخانه خواهد رسید و بین 250 روزنامه توزیع خواهد شد و برای 3 ماه این مقدار اختصاص می یابد. گفتنی است در این نشست مدیران مسئول روزنامه های گیلان نیز موارد مهمی را در خصوص فعالیت های رسانه ای، تامین کاغذ و ملزومات چاپ، مشکلات توزیع آگهی های ثبتی و سامانه ای و ... مطرح کرده و خواستار رفع مشکلات این حوزه شدند.

لینک خبر :‌ خط قرمز
سمیرم_ رییس اداره فرهنگ و ارشاد سمیرم گفت: در این شهرستان هشت موسسه فرهنگی و موسیقی فعال است، اما از داشتن یک نگارخانه بی بهره هستیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۰ سایت های دیگر : ربیع

مرتضی نادری در گفت وگو با خبرنگار ایمنا از شهرستان سمیرم اظهار کرد: در این شهرستان 60 نویسنده شناسایی شده است که بر اساس آمار جمعیتی به ازای هر هزار نفر یک نویسنده وجود دارد.

وی با اشاره به فعالیت شش رسانه چاپی و الکترونیک در این شهرستان، عنوان کرد: در سال گذشته اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان در بین 23 شهرستان به رتبه 19 دست پیدا کرده است که نشان فعالیت خوب فعالان فرهنگ و هنر است.

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سمیرم خاطرنشان کرد: هشت موسسه فرهنگی و موسیقی در این شهرستان فعال است، اما از داشتن نگارخانه بی بهره هستیم و امیدواریم با افتتاح مجتمع فرهنگی سمیرم این مشکل برطرف شود.

نادری با اشاره به نبود موسسه قرآنی ثبت شده در سمیرم یادآور شد: آمار حافظان قرآن در این شهرستان در دو سال گذشته 500 درصد افزایش داشته است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری ایمنا
رئیس اداره کتابخانه های عمومی بابلسر اظهار کرد: کتابخانه های بابلسر به خاطر عدم دریافت اعتبار حال و روز خوبی ندارند.

ندا داننده در گفت وگو با خبرنگار بلاغ ، اظهار کرد: کتابخانه های عمومی کشور یک نهاد غیردولتی محسوب می شود که در دو کتابخانه نهادی در شهر بابلسر، دو کتابخانه نهادی در شهرهای بهنمیر و هادی شهر و یک باب کتابخانه مشارکتی در روستای شورک شهرستان بابلسر وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: مجموع منابع موجود در کتابخانه های شهرستان 48 هزار و 758 نسخه و تعداد اعضای فعال کتابخانه ها هفت هزار و 296 نفر است.

رئیس اداره کتابخانه های عمومی بابلسر با اشاره به اینکه بیشترین عضو گروه های سنی بین هفت تا 28 سال است، تصریح کرد: بیشترین امانت از فروردین 97 تا تیر 98 مربوط به کتاب ادبیات و کمترین امانت مربوط به کتاب های کلیات است.

داننده یادآور شد: بخش های مخزن کتاب، مرجع، کودک، نوجوان، نشریات و اینترنت از جمله بخش های مختلف کتابخانه ها است.

وی با بیان عمده فعالیت های فرهنگی کتابخانه ها گفت: قصه گویی برای کودکان، قصه نویسی برای کودکان و نوجوانان، تئاتر خلاق کودک، شاهنامه خوانی، حافظ خوانی، کلاس نقاشی و طراحی، کلاس خوشنویسی، باشگاه کتابخوانی، کلاس ذهن خلاق کودک، کلاس اوریگامی، مطالعه جمعی، مطالعه آزاد بانوان و گروه گپ و کتاب بانوان از جمله فعالیت های فرهنگی کتابخانه ها است.

رئیس اداره کتابخانه های عمومی بابلسر افزود: برپایی نمایشگاه کتاب با موضوع مناسبت ها، مسابقات کتابخوانی مکتوب و آنلاین، مسابقات ملی و بین المللی کتاب از جمله فعالیت های فرهنگی مناسبتی است.

داننده خاطرنشان کرد: کتابخانه عمومی امیر پازواری در سال 94 به عنوان کتابخانه برتر کشوری انتخاب شد و همچنین در دوره های متوالی سه کتابدار از بابلسر به عنوان کتابدار برتر کشوری معرفی و انتخاب شدند.

وی تصریح کرد: کتابخانه های عمومی در شهرستان به صورت انجمن تصمیم گیری می شود و اعضای انجمن از افراد حقیقی و حقوقی تشکیل می شود که ریاست آن بر عهده فرماندار، دبیری آن بر عهده رئیس اداره کتابخانه ها، شهردار، رئیس شورای شهر، رئیس آموزش و پرورش، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئولان کتابخانه ها هستند و همچنین دو نفر اعضای حقیقی و فرهنگی آقا و خانم در انجمن حضور دارند.

رئیس اداره کتابخانه های عمومی بابلسر یادآور شد: طبق بند 6 قانون تاسیس کتابخانه های عمومی کشور نیم درصد از درآمدهای شهرداری به صورت ماهانه باید به حساب انجمن کتابخانه های عمومی شهرها واریز شود و در واقع این نیم درصد، تمامی بودجه درنظر گرفته شده برای کتابخانه ها است که در صورت عدم پرداخت از سوی شهرداری ها این نهاد با مشکلات فراوانی رو به رو می شود.

داننده اظهار کرد: شهرداران بابلسر در دوره های مختلف به دلایلی که خودشان داشتند از پرداخت اعتبار مخصوص به کتابخانه خودداری کرده اند که همین امر موجب شده تا این دستگاه فرهنگی عمومی که حکم یک دانشگاه عمومی را دارد در حال فلج شدن است.

وی خاطرنشان کرد: البته برخی از شهرداران بابلسر نگاه فرهنگی خوبی به این دستگاه داشتند به ویژه شهرداری شهر هادی شهر که بسیار منظم حق السهم کتابخانه را پرداخت می کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ بلاغ مازندران
مشهد- ایرنا- یک نگارخانه در مشهد به دلیل شکایت همسایه ها و بی اعتنایی مدیریت آن نسبت به تذکرات داده شده از سوی شورای نظارت بر نگارخانه های خراسان رضوی مهر و موم شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۰ سایت های دیگر : خبرگزاری صدا و سیما

رئیس شورای نظارت بر نگارخانه های خراسان رضوی روز یکشنبه با بیان این مطلب به خبرنگار ایرنا گفت: همسایگان این نگارخانه که متعلق به بخش خصوصی است به سبب ایجاد سر و صدا تا نیمه شب و برخی مزاحمت های دیگر از مدیریت آن شکایت کرده بودند.

محمد رضا محمدی افزود: شورای نظارت بر نگارخانه های خراسان رضوی در پی شکایات مکرر همسایه ها و بررسی موضوع، چندین مرتبه به مدیر این نگارخانه تذکر داد اما وی نسبت به این تذکرات بی توجه بود و رفتار خود را اصلاح نکرد از این رو رعایت نکردن موارد توصیه شده و تکرار تخلفات توسط نگارخانه مزبور، شورای نظارت بر نگارخانه های استان را بر آن داشت که در اقدام نخست به مدت شش ماه فعالیت این نگارخانه را تعطیل کند.

معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: مدت زمان مهر و موم این نگارخانه شش ماه خواهد بود و در صورت تکرار تخلف و اصلاح نکردن رفتار، پرونده مزبور وارد مرحله بعدی رسیدگی و احتمالاً منتج به ابطال پروانه آن خواهد شد.

محمدی افزود: هم اینک 38 نگارخانه در خراسان رضوی فعال است که از این تعداد، 32 مورد در مشهد و باقی آنها در سبزوار، نیشابور، قوچان و کاشمر دایر است.

وی اضافه کرد: از کل نگارخانه های خراسان رضوی 20 نگارخانه مربوط به اشخاص حقیقی و 18 نگارخانه مربوط به نهادهای عمومی است و راه اندازی چهار نگارخانه جدید دیگر نیز در دست بررسی است.

7489/ 1922

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
بجنورد- ایرنا- مدیرکل فرهنگ و ارشاد خراسان شمالی گفت: یکی از نقص های برنامه های حوزه فرهنگی غفلت از تکریم هنرمندان در قید حیات است که این رویکرد اشتباه باید اصلاح شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۰

حسین فرخنده روز یکشنبه در آیین پایانی هشتمین چلگی کارتون و کاریکاتور ایران که با تجلیل از استاد حبیب الله حدادیان در فرهنگسرای فاروج برگزار شد، افزود: اینکه تا هنرمندی را از دست ندهیم به یادش نمی افتیم نگاه اشتباهی است که حوزه هنری با برگزاری چلگی کارتون و کاریکاتور این روند را اصلاح کرده است.

وی اظهار داشت: قدرشناسی از هنرمندان مشقی است که باید از سر نوشت و برنامه چلگی کارتون و کاریکاتور که منحصراً در استان ما برگزار می شود راه را برای پیمودن این مسیر هموار کرده است.

وی به خدمت تکریم هنرمندان درآوردن هنر کاریکاتور را کاری خلاقانه خواند و افزود: امروز هم در راستای بزرگداشت یکی از مفاخر استان که با اخلاق حسنه خود الگوی هنرمندان جوان شده و از جایگاه ویژه ای در فرهنگ و هنر برخودار است گرد هم آمده ایم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی افزود: استاد حدادیان بیش از 70 عنوان ملی و استانی دارد و میراثدار هنر موسیقی مقامی است.

فرخنده، تقویت هنر را نیاز جامعه برای ایجاد شادابی و نشاط برشمرد و افزود: ترویج هنر امنیت را برای جامعه به ارمغان می آورد و هنرمندان با آرامشی که ایجاد می کنند به سلامت جامعه کمک می کنند.

مسئول خانه کاریکاتور حوزه هنری خراسان شمالی نیز گفت: تکریم هنرمندان زنده را دوست دارم و با هدف زدودن غبار فراموشی از سیمای آنان، ابزار کاریکاتور را به کار گرفته ام.

عباس ناصری افزود: قبول موضوع کاریکاتور شدن از سوی پیشکسوتان هنری، نشان دهنده ظرفیت بالای آنان است.

وی با بیان اینکه بعد از انتشار فراخوان با معرفی استاد حدادیان، به عنوان دومین هنرمند استان که برای برپایی این برنامه انتخاب شده، شاهد استقبال کاریکاتوریست ها برای شنیدن هنر این هنرمند بودیم، بیان داشت: این رقابت فرصتی برای شنیده شدن و دیده شدن هنرمندان پیشکسوت در سراسر کشور شده است.

ناصری با اشاره به اینکه افزون بر 50 اثر از استان های مختلف کشور برای این دوره از چلگی کارتون و کاریکاتور به دبیرخانه رسید، گفت: 12 اثر چاپ و در محل برگزاری در معرض دید مدعوین قرار گرفت.

چلگی کارتون و کاریکاتور هر 40 روز با ارائه فراخوان در سطح کشور و دادن موضوع با محوریت یکی از هنرمندان در حوزه موسیقی، شعر و... برگزار می شود که بعد از ارائه آثار، بهترین آثار به انتخاب داوران به چاپ می رسد.

استاد حبیب الله حدادیان، آهنگری است که سوز نوای دوتارش شعله بر کوره قدیمی ترین آهنگری فاروج می زند و در لابه لای صدای پرخشم پتک، نواهای برگرفته از تاریخ و فرهنگ را مشق می کند.

وی از هنرمندان پیشکسوت موسیقی مقامی دوتار و متولد 1331 است که بیش از 40 سال است در این رشته فعالیت می کند.

این هنرمند مردمی با نوای دوتار بزرگ شده است، پدرش، پدربزرگش و تا هفت پشتش در هر پتکی که بر آهن کوبیده اند دستی هم بر زخمه تار نواخته اند اما او تا خود سازی نساخت، دست به دوتار نبرد.

در 14 سالگی اولین دوتارش را ساخت و نواهای الله مزار، گلن گیچ مام، یارنزانه ازشبانم و بسیاری نواهایی را که شنیده بود این بار خود زمزمه کرد.

استاد حبیب الله که اولین سازش را هنوز هم نگاه داشته، هر بار که از آهنگری خسته می شود دست به ساز برده و نغمه ای ساز می کند تا باز انرژی گرفته و کار را از سر بگیرد.

او بیش از 100 هنرآموز را با نوای دوتار آشنا کرده و ساز را به دستشان داده است.

7187/5132

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۰

گیل خبر/ پریسا عمویی: جام باشگاه های کتاب، رویدادی فرهنگی درزمینه ی ترویج کتاب خوانی برای کودکان و نوجوانان است که طی چهار سال اخیر در استان های مختلف برگزار شده است.

در چهارمین دوره این رویداد موسسه فرهنگی و هنری معیار سخن در گیلان به عنوان تنها مجری این طرح شناخته می شود که با برگزاری کارگاه های آموزشی کار خود را شروع کرده است.

گیتی صفرزاده و حمید اباذری از نویسندگان شاخص حوزه کودک و نوجوان مدرسان کارگاه های اموزشی جام باشگاه ها در گیلان محسوب می شدند که بعد از برگزاری کارگاه ساعاتی مهمان گیل خبر بودند.

گیتی صفرزاده، طنز پرداز مطبوعاتی ، نویسنده و سردبیر سابق ماهنامه گل آقا که همکاری ناپیوسته ای با نشریه های پرنده آبی ، رشد نوآموز ، دانش آموز ، روزنامه شرق نیز داشته است. کوچه پاریس ، یک روز بلند طولانی ، چگونه ترنج دانشمند شد از جمله آثار وی است. صفرزاده برای سومین سال متوالی است که مربیگری این جشنواره را برعهده دارد.

همچنین حمید اباذری با 9 سال فعالیت نویسندگی و انتشار 7 کتاب منتشر کرده (شامل یک مجموعه داستان بزرگسال ،یک مجموعه داستان نوجوان ،دو کتاب تصویری کودک ،سه رمان کودک و نوجوان) برای اولین بار به عنوان مربی کارگاه ها حضور پیدا کرده است.

بهنام رمضانی نژاد مدیرمسئول موسسه معیار سخن و مجری طرح این جشنواره در استان گیلان نیز متولد 1361 رشت ، پژوهشگر و ویراستار است.

وی در گفتگو با گیل خبر در مورد این رویداد فرهنگی می گوید: چهارمین دوره جام باشگاه کتابخوانی کودک و نوجوان طرحی است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی 4 سال با هدف توسعه و ترویج کتابخوانی راه اندازی کرده است . موسسه معیار سخن مجری طرح است و طی دو روز چهارشنبه 26 تیر و پنج شنبه 27 تیر کارگاه آموزشی برای مربیان سراسر استان برگزار شد.

این فعال فرهنگی با اشاره به این که این طرح در گیلان از سال 95 همزمان با سراسر کشور اجرایی شد ادامه داد: در آن سال شهر رشت چون جز نامزدهای پایتخت کتاب ایران بود بنابراین جام باشگاه ها جدی تر دنبال شد . از سال 95 تا سال 98 هم هرسال گیلان شرکت کرد. در دوره سوم همه شهرستان های استان توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی پوشش داده شدند که شهر املش با ثبت بیش از 150 باشگاه به لحظ کمی بیشترین تعداد را داشت . همچنین درسال گذشته گیلان توانست بین 20 نماینده کشوری سه نامزد در بخش های باشگاه کتابخوانی، فیلم کوتاه موبایلی، نامه به نویسنده، و مهد کودک ها داشته باشد. کودکان اوتیسم ، کودکان کار ، نابینایان و ناشنوایان تحت پوشش طرح در آمدند و یک کودک کار سال گذشته جز برگزیدگان کشوری بود . همچنین باشگاه پرمغزهای فومنی از فومن و مهدیه غلامی از مهد کودک رشت نیز در میان برگزیدگان کشوری انتخاب شده بودند.

وی در مورد ضرورت برگزاری کارگاه آموزشی نیز ابراز داشت: کارگاه آموزشی به این دلیل تشکیل می شود که جام باشگاه ها گسترده است و نمی توان از سراسر ایران مربیان را در تهران متمرکز و آموزش داد ، بنابراین وزارتخانه تصمیم گرفت با تشکیل هسته هایی در مرکز استان به مربیان آموزش دهد. در استان گیلان 40 نفر نیز از همه شهرستانها در این کارگاه ها شرکت کردند. شکل کلی کارگاه ها نیز به این صورت است که مربیان آموزش می بینند و خودشان کارگاه دیگری برای تعداد دیگری در شهرستان ها برگزار میکنند تا جام باشگاه ها را معرفی کنند.

مدیرمسئول موسسه معیار سخن با اشاره به این که مرحله اول جام باشگاه های کتابخوانی استانی و مرحله دوم ملی است در ادامه افزود: این جشنواره از اکنون تا اسفند ادامه دارد و نتایج اواخر دی یا بهمن اعلام می شود .

استقبال خوب کتابفروشی های گیلان

رمضانی نژاد با اشاره به استقبال کتابفروشی های گیلان در این طرح نیز گفت: کتاب هایی که در طرح جام باشگاهی مورد مطالعه قرار میگیرند پس از چند لایه داوری در فهرست های نهایی ردیف می شوند و هر باشگاه با توجه به علایق و سلایق خود می تواند تعدادی کتاب را انتخاب کند . نکته مهم اقتصادی در این است که تسهیلگران و اعضای باشگاه با در دست داشتن کد ملی از پیش ثبت شده و مراجعه به کتابفروشی های پشتیبان جام باشگاه ها از تخفیف 50 درصدی کتاب های لیست بهره مند خواهند شد. وی افزود: موثرترین کتابفروشی ما باز باران بود. که در اختتامیه جام باشگاه های کتابخوانی گیلان از کتابفروشی بازباران تقدیر شد که این حرکت از سوی وزارت ارشاد دیده شد و امسال از شهرستان های کشور خواستند تمام کتابفروشی ها برتر را معرفی کنند .

در سالهای گذشته کارگاه های آموزشی خیلی گسترش پیدا نکرد

وی با اشاره به نقاظ ضعف سال گذشته نیز گفت: در سالهای گذشته کارگاه های آموزشی خیلی گسترش پیدا نکرد . باشگاه های شهرستان ها با اینکه خیلی خوب کار کرده بودند اما مستند سازی آن ها ضعیف بود. مشکلات خاص دیگر هم وجود داشت. مثل این اینکه کتاب ها دیر می رسید یا اصلا” نمی رسید .

رمضانی نژاد با تاکید بر این که اداره کل ارشاد گیلان امسال تصمیم گرفت طرح را به طور کلی به بخش خصوصی واسپاری کند ابراز داشت: ما باید خودمان بتوانیم محلی برای حمایت و اسپانسرها جذب کنیم . یکی از راه ها معرفی درست طرح به همگان است . با اینکه جام باشگاه ها چهارمین دور را سپری میکند اما این طرح در سطح گیلان به خوبی شناخته نشده است . باید با نهاد ها وارد گفتگو شویم امروز با سازمان صنعت و معدن و تجارت وارد گفتگو شدیم تا از طریق شرکت های صنعتی بتوانیم منابع اعتباری را جذب کنیم و دغدغه های فرهنگی را سمت و سو دهیم .

گیتی صفر زاده که برای سومین سال به عنوان مربی در جام باشگاه های کتابخوانی حضور دارد با اشاره به نحوه انتخاب مدرسین گفت: از سال اول که این ایده مطرح شد ، یک سری افراد که در حیطه کودک و نوجوان و فعالیت های مرتبط حضور داشتند را دعوت کردند ، تیم اولیه به عنوان مربی به شهرهای مختلف فرستاده شدند و خوشبختانه هر سال تیم گسترش پیدا کرد .

کودکان مشارکت فعال و گفتگو و تعامل را آموزش می بینند/ این طرح رایگان تعریف شده است

صفرزاده با اشاره به این که شرکت کنندگان از مهدکودک تا متوسطه را شامل می شوند خاطرنشان کرد: در طی این سالها جام باشگاه ها در مدارس ، مهدکودک ها ، کانون مساجد و حتی مجتمع های مسکونی و در روستاها توسط کسانی که فعال کتابخوانی بودند برگزار شد و هیچ محدودیتی ندارد.

این نویسنده حوزه کودک و نوجوان ادامه داد: نمی توان گفت کودکی که اکنون در جام باشگاه ها کتاب میخواند در ده سال آینده هم کتاب خوان خواهد شد اما تاثیر مشخص این هست که کودکان مشارکت فعال و گفتگو و تعامل را آموزش می بینند.

صفرزاده با اشاره به این که اساسا” این طرح رایگان تعریف شده است اعلام کرد: به غیر از حمایت 50 درصد تخفیف خرید از کتابفروشی ها از سوی وزارت ارشاد باشگاه ها کاملا ” مستقل هستند . هر باشگاهی که تشکیل شود ممکن هست که یک سری هزینه ها داشته باشد و حتی بچه ها پول کتاب را نداشته باشند. وی درباره درآمدزایی آن باشگاه ها نیز گفت: باشگاه ها شیوه های مختلفی برای کسب در آمد دارند . در دوره های قبل کودکان تئاتر اجرا کردند و بلیت می فروختند یا با فروش کتاب های دست دوم و عروسک های بومی هزینه ها راتامین می کردند یا خیرین و فعالین فرهنگی را برای سرمایه گذاری در باشگاه ها جذب می کردند .

طرح فیلم های موبایلی/ برای گیلانی ها نواقص و کمبودها بیشتر به چشمشان می آید

وی با اشاره به طرح فیلم های موبایلی نیز گفت: کودکان باید فیلم های موبایلی از اجرای خلاصه کتاب با خرج خلاقیت یا اجرا نمایش داشته باشند. در حد زمانی که بتوان در شبکه های اجتماعی منتشر کرد و در این میان بهترین فیلم ها انتخاب می شوند.

صفرزاده با اشاره به این که اولین سال است که به گیلان آمده ام در مورد فضای کاری این استان نیز گفت: گیلان فضای فرهنگی و روشنفکری و زیر ساخت های لازم را دارد اما این موضوع نکته مثبت و خطر دارد . کسانی که چنین فضایی ندارند انگیزه بیشتری برای اینکه رشد کنند و فصای فرهنگی را بهبود ببخشند دارند. از طرفی برای مردم گیلان چون فضای فرهنگی را دارند در این طرح بیشتر نواقص و کمبودها بیشتر به چشمشان می آید.

جام باشگاه ها قرار است رونقی برای مخاطب ، نویسنده ، کتابفروشی ها و صنعت نشر ایجاد کند

حمید اباذری نیز در ادامه گفت: مدیریت کلی جشنواره برعهده تهران است و در استان ها و شهرستان ها تسهیلگران این باشگاه ها را تشکیل می دهند.از گروه سنی 12 سال یک تسهیلگر در کنارشان قرار دارد و عمده فعالیت آنها کتابخوانی است. بین شرکت کنندگان رقابت شکل می گیرد . یک سری کتاب ها را می خوانند و کتاب برتر انتخاب میکنند و به نویسنده نامه می نویسند. در مرحله اول در هر شهری بررسی می شود و در مرحله دوم به تهران معرفی می شوند و دوباره بین شرکت کنندگان رقابت صورت می گیرد.

این مدرس کارگاه های جشنواره در مورد این که در کارگاه ها چه آموزش هایی در اولویت قرار می گیرد خاطرنشان کرد: در این کارگاه ها کلیات طرح جام باشگاه ها توضیح داده می شود . شیوه رفتاری و آموزشی . مباحثی مثل ادبیات کودک و نوجوانان . انتخاب و ارزیابی کتاب، مستندسازی کتاب و یا مدیریت مالی باشگاه را توضیح می دهیم.

اباذری درباره ترویج کتابخوانی با برگزاری این جشنواره تصریح کرد: فکر میکنم هرجایی افراد داوطلب با انگیزه و پر انرژی حضور داشته باشند و وابستگی به جایی نداشته باشند مطمئنا” نتیجه بهتری خواهد داشت . جام باشگاه ها قرار است که رونقی از مخاطب و نویسنده و کتابفروشی ها و صنعت نشر ایجاد کند و یک سری از کتابفروشی ها مثل باز باران به پیشبرد برنامه های جام باشگاه ها کمک میکنند.

وضعیت کتابفروشی در گیلان وخیم است

در انتها مدیرمسئول موسسه معیار سخن با اشاره به تجربیاتش در طول سالهای گذشته گفت: نامه هایی برای ما ارسال می شد که حدس زدن سن نویسنده نامه سخت بود و تصور نمی شد که یک کودک آن نامه را نوشته است . البته روش هایی وجود دارد که مطمئن بشویم نامه را خودکودکان نوشته اند . وی با انتقاد از عدم رشد کتابخوانی در سطح استان نیز گفت: در بازدیدهای سال گذاشته متوجه شدیم وضعیت کتابفروشی در گیلان وخیم است و شهرستان هایی در گیلان هستند که اصلا کتابفروشی ندارند.

لینک خبر :‌ گیل خبر
الهام بهروزی:یکی از هنرهایی که در اقلیم جنوب به ویژه بوشهر توانسته موفق ظاهر شود و استعدادهای بکری را به جامعه هنری معرفی کند، هنر تئاتر است. این هنر در چند سال اخیر به همت مدیریت و هیات رئیسه انجمن هنرهای نمایشی استان توانسته نام بوشهر را بارها و بارها در کشور مطرح کند و در جایگاهی که شایسته آن است، قرار بدهد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۰

الهام بهروزی: یکی از هنرهایی که در اقلیم جنوب به ویژه بوشهر توانسته موفق ظاهر شود و استعدادهای بکری را به جامعه هنری معرفی کند، هنر تئاتر است. این هنر در چند سال اخیر به همت مدیریت و هیات رئیسه انجمن هنرهای نمایشی استان توانسته نام بوشهر را بارها و بارها در کشور مطرح کند و در جایگاهی که شایسته آن است، قرار بدهد.

بدون شک بخش اعظم این موفقیت ها وامدار تلاش ها و سیاست های کارشناسی شده و متکی بر خردجمعی است که جهانشیر یاراحمدی در طول دور مدیریت خود بر انجمن به کار بسته است. با کمی واکاوی و درنگ می توان رشد را همه عرصه های تئاتری استان مشاهده کرد از برگزاری کارگاه های آموزشی گرفته تا درخشش هنرمندان استان در جشنواره های متعدد و متنوع تئاتری شامل جشنواره نمایشنامه نویسی، تئاتر فجر، تئاتر منطقه ای دفاع و مقدس و...

به طور قطع این موفقیت ها چکیده ای از مدیریت صحیح انجمن هنرهای نمایشی در این سال ها بوده است. از همین روی بود که هیات رئیسه انجمن هنرهای نمایشی برای سومین دوره متولی مدیریت این انجمن را به جهانشیر یاراحمدی سپرد تا با همگرایی و همدلی روزهای بهتری برای تئاتر استان خلق شود؛ در ادامه گفت وگوی مفصلی را جهانشیر یاراحمدی، نویسنده، پژوهشگر و بازیگر تئاتر و همچنین رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان پیرامون تئاتر و مسائل مربوط به آن صورت دادیم که شما را به خواندن آن در ادامه دعوت می کنیم.

هنرهای نمایشی استان در سایه سیاست های مناسب و منظم موفق شده در میان پنج استان برتر کشور قرار بگیرد، در سال جاری برای تداوم این موفقیت چه برنامه هایی پیش رو دارید؟

تصمیم بر این است مسیری را که رفته ایم، حفظ کنیم و برای ارتقایش تلاش کنیم. ارتقا و اعتلای این وضعیت بدون تردید تئاتر استان را به سمت نقطه معلومی سوق می دهد که نتیجه اش برای تئاتر استان درخشان خواهد بود.

شما برای سومین دوره متوالی به عنوان رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان برگزیده شدید، مسوولیتی که بدون شک سال به سال دشوارتر می شود؛ اما در این مدت به خوبی از عهده مدیریت این هنر زنده اما چالش برانگیز برآمده اید، فکر می کنید در سومین دوره بیشتر با کدام چالش ها روبه رو خواهید بود و چه راهکاری که برای رفع آنها دارید؟

چالش های تئاتر استان ما در طول زمان از گذشته تا امروز تقریبا یکسان بوده، تفاوتی اگر داشته خیلی فاحش نبوده است. در این دوره، واگذاری سالن ها به بخش خصوصی، به ویژه در شهرها و مناطق کوچک، بحث بسیار مهمی است که امیدوارم با گفت وگو و تعامل حل شود و به پیکره تئاتر استان لطمه ای وارد نکند .

بارها اشاره شده که تئاتر در کنار بعد زیباشناختی می تواند ابزار کارامدی برای انعکاس مسائل و مشکلات جامعه باشد، از دید شما آثار تولیدی هنرمندان استان چقدر در اجراهای عموم به این مهم معطوف بوده است؟ آیا اصلا شما اعتقادی دارید که تئاتر انتقال دهنده پیام خاصی باشد و در زمینه فرهنگ سازی بیش از پیش ورود کند یا نه فقط به مخاطب حظ هنری بدهد و بعد زیباشناختی خود را نمایش دهد؟

به گمانم تئاتر اگر نتواند پاسخگوی دردها و مشکلات زمانه اش باشد یا حتی بیان کننده آنها باشد، کار خود را نتوانسته به خوبی انجام دهد. بحث زیبایی شناختی اثر بسیار مهم است و هیچ کارگردانی نمی تواند و نباید از آن به سادگی بگذرد؛ اما اگر این نگاه در خدمت ارائه اثری باشد با آن مضمون و انگاره ای که شما اشاره کردید، بدون شک، بیشتر مورد توجه قرار خواهد گرفت. نکته مهم دیگر در این رابطه، مخاطب شناسی است که بسیار مهم است. کارگردانی که در یک جغرافیا بدون توجه به مخاطب پیرامونی اش، اثری خلق می کند، کمتر مورد توجه آن جامعه آماری نیز قرار می گیرد. بنابراین کاملا باور دارم این نکته را و در سال های اخیر نیز بیشتر از دل تئاتر خیابانی گروه ها مسائل و مصائب مبتلا به جامعه را باز تولید می کنند و مورد توجه قرار می دهند و تاثیر می گذارند. در تئاتر استان ما نیز این نگاه کاملا قابل مطالعه است، مثل همه جای کشور، برخی کارها آگاهانه و با این دید و با رویکردی اجتماعی تولید می شوند و اتفاقا بیشتر نیز مورد توجه واقع می شوند و برخی دیگر نیز نه. به این مهم توجه نمی کنند؛ ولی واقعیت آن است که تئاتر باید برای مخاطب تولید شود نه برای خود.

همان گونه که اطلاع دارید در گوشه گوشه استان بوشهر جشنواره های تئاتری در ژانرهای مختلف اجرا می شود؛ اما با وجود اینکه این استان یکی از بزرگ ترین منطقه صنعتی کشور را در خود جای داده است؛ اما هنوز نتوانسته در تئاتر کارگری گام استواری بردارد، در حال که می تواند متولی جشنواره ای با رویکرد صنعت و کارگر باشد؛ البته افزون بر جشنواره نمایشنامه نویسی!

سوال خوبی است. پیش از این نیز در کشور یک جشنواره به نام جشنواره تئاتر کارگری داشتیم که اتفاقا جشنواره خوبی بود و پس از چند دوره متاسفانه به محاق رفت. بوشهر هم از فعالان این جشنواره بود و آقای محمد لطفی بیشترین حضورش در تئاتر کشور در این جشنواره بود؛ اما چرا حالا نیست؟ این بیشتر به خود مراکز صنعتی بر می گردد که دیگر تمایلی برای انجام کارهای فرهنگی یا حتی حمایت از آن را ندارند. به تازگی اطلاع پیدا کردم که وزارت نفت رسما اعلام کرده است هیچ انفاق فرهنگی هنری انجام نشود! نتیجه اینکه ظرفیت و پتانسیل وجود دارد؛ ولی این تئاتر نیاز به حامی دارد که متاسفانه نیست. نهادهای فرهنگی هنری نیز باید تلاش کنند تا کارهای مربوط به خودشان را انجام دهند.

آقای یاراحمدی یکی از اتفاقات خوبی که در دوره شما روی داد، افزایش اجراهای عموم و توسعه زیرساخت های تئاتری است، فکر می کنید رشد اجراهای عموم چه تاثیری در آشتی مخاطب با هنر فوق العاده ای چون تئاتر داشته است؟

بدون تردید تاثیر شگرفی خواهد داشت؛ ولی الزامی دارد که خیلی مهم است و آن تولید آثار باکیفیت است. هر چقدر آثار باکیفیت تولید شود، تئاتر مخاطب بیشتری خواهد داشت. به ویژه اینکه این آثار از دل فرهنگ و آداب آن جغرافیا تولید شده باشد. در سال 97 نمایشی داشتیم در یکی از شهرستان ها که 15 شب روی صحنه رفت و در تمام اجراها هم سالن مملو از مخاطب آن هم مخاطب عام. این همان نکته ای است که در سوال سوم شما بهش اشاره کردم. بنابراین اجرای مستمر تئاتر در گسترده کردن جامعه آماری مخاطبان تاثیر ویژه ای دارد و هر چقدر این آثار با کیفیت تر باشد، این گستره وسیع تر و عمیق تر خواهد بود.

در خصوص اجراهای عموم نیمه اول سال عمدتا با کارهای کمتری روبه رو هستیم؛ ولی در نیمه دوم سال با فشردگی و ترافیک اجراها روبه رو هستیم، به نظر شما چگونه می توان توازن ایجاد کرد میان اجراهای دو نیمه و دلیل استقبال کارگردان ها برای اجراهای نیمه دوم سال چیست؟

در گذشته این طور بوده، درست می گویید؛ اما امسال خوشبختانه این طور نیست. مقایسه نهاد نمایش های تولید شده فصل بهار سال 97 با سال 98 این نکته را تائید می کند، در ادامه نیز با توجه به شرایط جشنواره استانی و لزوم اجرای عموم پیش از ثبت نام این مساله را از بین می برد؛ اما چرایی این مهم به گمانم شرایط آب و هوایی است. هوای خوب به طور قطع تاثیرگذار است هم برای گروه اجرائی و هم برای مخاطبان . نکته دیگری که مرتبط هست، فصل تولید آثار هست که کم کم خوشبختانه از بین رفته. در گذشته نیمه اول سال گروها نمایشی تمرین می کردند تا الزاما در نیمه دوم سال اجرا کنند و این اتفاق خود به خود تبدیل به یک جریان شده بود، خوشبختانه این ماجرا الان حل شده و برای گروهای تئاتر استان، هر ماه، زمان تولید است. و آن چیزی که مدنظر شماست در این سوال آرام آرام درست می شود، چنانچه در 98 به این سمت رفته ایم.

خب کمی هم به تئاتر شهرستان ها بپردازیم، وضعیت تیاتر شهرستان ها را از نظر زیرساختی و سرمایه انسانی چگونه ارزیابی می کنید و فکر می کنید کدام شهرها فعلا در حوزه تئاتر پیشرو هستند و چرا؟

خوشبختانه شهرستان های ما همه در حوزه تئاتر فعال هستند، افزون بر آن، چند بخش نیز در این حوزه فعالیت خوبی دارند. از نظر زیرساختی در اغلب شهرستان ها امکانات خوبی نسبت به گذشته وجود دارد؛ اما همان طور که اشاره کردم، این سالن ها هم اکنون در اختیار بخش خصوصی است که در بعضی از شهرها مشکل ایجاد کرده که امیدوارم با تعامل و گفت وگو دوطرفه حل شود و گروهای تئاتری آسیب نبینند. برخی شهرستان های ما، الان اجرای عموم در آنها برای گروه تبدیل به دغدغه شده که اتفاق خجسته ای است. مثال می زنم در شهر اهرم در سال 97، 72 شب نمایش روی صحنه رفته است. این آمار برای شهری مثل اهرم که تا همین پنج شش سال پیش این جریان در آن وجود نداشته، پیشرفت قابل توجهی است که در اثر تلاش و ممارست خود گروهای تئاتری آنجا شکل گرفته و ان شاءالله ادامه پیدا می کند. نکته مهم دیگر اینکه گروهای تئاتری شهرستان ها، به شکل خودجوش تور اجرائی تئاتر برگزار می کنند در سطح استان که این نیز اتفاق خجسته ای است. امیدوارم این روند روز به روز سیر صعودی داشته باشد.

یکی از چالش هایی که تئاتر شهرستان با آن روبه روست، امر آموزش است شما در این خصوص چه برنامه ای دارید یا اجرا کردید، استقبال شان از برنامه های آموزشی چگونه بوده است؟

در مورد آموزش که بحث مهمی است و بر آن تاکید داریم چند مسیر را تعریف کرده ایم؛ نخست اینکه، معتقدیم موسسه هایی که به همت هنرمندان تحصیل کرده تئاتر تاسیس و از سوی بخش خصوصی سرمایه گذاری شده، باید بار آموزشی را بر دوش بکشند؛ با این نگاه که ما به آنها کمک کنیم و کمتر ورود کنیم تا امکانات و شرایط دولتی آسیبی به فعالیت شان نزند. دوم اینکه از مسوولان انجمن شهرستان ها در حوزه آموزش دو چیز خواسته ام: 1) با گفت وگو و تعامل با مدیران آموزش و پرورش مناطق خود، در فصل تابستان، هنرمندان شاخص تئاتر شهر خود را وارد کانون های تربیتی کرده تا برای دانش آموزان، بازیگری، نویسندگی، کارگردانی و. .. تدریس کنند که این امر برای ما و تئاتر استان بسیار مهم خواهد بود. 2) درخواست کرده ام که در شهرها و مناطق خود، کلاس های آموزشی با حضور مدرسان استانی برگزار کنند. چند انجمن این کار را انجام داده و برخی در حال برگزاری هستند و 3) خود انجمن استان نیز در حوزه آموزش، 12 کارگاه آموزشی تعریف کرده که با حضور اساتید درجه یک تئاتر کشور برگزار خواهد شد. البته اطلاعات جزئی تر را کمیته آموزش انجمن اطلاع رسانی خواهد کرد.

بودجه ای که به انجمن هنرهای نمایشی تعلق می گیرد چقدر به جشنواره ها، چقدر به اجراهای عموم و چقدر به تئاتر شهرستان ها تعلق می گیرد؟

در مورد بودجه باید بگویم مدینه گفتی و کردی کبابم. قصه پر غصه ای است این بودجه؛ اما در مورد بودجه تئاتر استان، الان اگر از من بپرسند در سال 97 چه مقدار در تئاتر استان هزینه شده است، نمی توانم جواب روشنی بدهم متاسفانه. چرا؟ چون بخشی از این حمایت ها را اصلا انجمن در جریان نیست. خود اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی راسا اقدام می کند و به شهرستان ها کمک می کند. این ریشه در ساختار غلطی دارد که همه کوششم برای درست کردن آن با تمام پیگیری ها تا امروز نتیجه نداده است. در گذشته به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گفته ام، همین یک ماه پیش هم گفته ام، حمایت از تئاتر وظیفه شماست؛ ولی بر اساس یک ساختار درست عمل کنید که اگر یک نفر پرسید چه مبلغی برای تئاتر استان هزینه شده است؛ بتوان پاسخ روشن داد. پیشنهادم این بود که کلیه حمایت ها از طریق انجمن هنرهای نمایشی استان باشد؛ یعنی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همه حمایت ها را از طریق انجمن انجام دهد تا بتوان در کلیت بودجه تئاتر استان را درست تشخیص داد.

نکته دوم اینکه بودجه های حمایتی تئاتر دو بخش است؛ استانی و ملی. بودجه های استانی از فصل پنج انجام می شود که متاسفانه در چهار سال گذشته به دلایل متعددی که شما بهتر می دانید به دلیل اختلافات شدید مدیران ارشد استان با اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این فصل حداقل ترین مبالغ را داشت و هزینه بسیار ناچیزی به انجمن رسید. گفتنش البته خوشایند نیست، شاید بگم دردآور هم است؛ ولی اجازه دهید بگویم. مثلا در سال 97، برای جشنواره استانی مبلغ 15 میلیون تومان به حساب انجمن واریز شد. باورتان می شود؟ و سال های پیش از آن نیز به همان دلیلی که گفتم در همین وضعیت بود. این در حالی است که بودجه فصل پنج استانی هم باید از جشنواره ها حمایت کند، هم از اجراهای عموم و هم آموزش و... که متاسفانه کمترین بهره را از آن برده ایم. بخش دوم بودجه هم از مرکز تامین می شود که در چند سال گذشته بر اساس تفاهمنامه میان مدیر کل و معاونت هنری انجام می شد که متاسفانه در سال 97، یکباره قطع شد؛ یعنی الان برای سال 97، هیچ تفاهمنامه ای وجود ندارد برای حمایت. در همایش سراسری روسا در مشهد، به اتفاق آرا درخواست کردیم که تفاهمنامه ها دوباره انجام شوند که خوشبختانه تصویب شد و اداره کل و انجمن هنرهای نمایشی در حال تدوین آن هستند. در این تفاهمنامه ها بودجه تعاریف کاملا مشخصی دارد که باید در جای خودش هزینه شود. برای عرض می کنم، در سال 97، مبلغ 15 میلیون تومان از مرکز برای جشنواره استانی تزریق شد با دو تعریف مشخص: چهار میلیون تومان به دو نمایش برگزیده و بقیه هزینه دستمزد داوران، هتلینگ، بلیت پرواز. منظورم این بود که این حمایت های مرکز کاملا تعریف مشخص دارد و متاسفانه همان طور که گفتم برای سال 97 هنوز اتفاقی نیفتاده است.

برگزاری جشنواره ها چقدر به ارتقای سطح کیفی و آموزه های هنرمندان هم استانی کمک کرده است؟

واقعیت آن است که جشنواره ها ممکن است ایجاد انگیزه کنند؛ ولی به خودی خود در ارتقای سطح کیفی آثار تاثیری زیادی ندارند. خوشبختانه جشنواره ها در استان در دو سال گذشته از دل اجراهای عموم بیرون آمده که اتفاق خجسته ای است. جشنواره ها اگر این گونه باشند (یعنی از دل اجراهای عموم بیرون بیایند خوب است. منظورم این است که نمایش ها اول اجراهای عموم خود را در شهرها و مناطق خود می روند و بعد در جشنواره شرکت می کنند) خوب است. امیدوارم این روند ادامه یابد.

با تبادل تئاتری استان ها با یکدیگر چقدر موافق هستید و آیا امسال هم کاری از استان در قالب تور اجرا خواهد داشت؟

کاملا با طرح تبادل موافقم و برای انجامش تلاش خواهم کرد. به شدت نیاز داریم تجربه ها را رد و بدل کنیم. با استان های همجوار هم در این زمینه گفت وگو کرده ایم. ان شاءالله سال 98 تعدادی نمایش را تبادل خواهیم کرد.

در سال جاری چقدر به فضاهای تئاتری استان افزوده خواهد شد؟

پیگیر تبدیل سالن روباز مجتمع به یک سالن تئاتر هستیم که بتوان در تمام طول سال از آن استفاده کرد. امیدوارم استانداری گام های آخر را محکم بردارد و امسال این سالن را به مجموعه اضافه کنیم. در شهرهای برازجان و آبپخش نیز در تلاش هستیم که پلاتوها به بهره برداری برسند. امیدوارم این ها نهایی شود و در اختیار هنرمندان قرار گیرد (البته در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد {literal}{{/literal}با خنده{literal}}{/literal}).

در مدیریت انجمن چقدر به خردجمعی و همفکری با صاحب نظران تئاتر اهمیت می دهید، چرا؟

هیچ کاری در انجمن استان بدون خرد جمعی انجام نمی شود. به شدت به این مهم اعتقاد دارم و همه کارها را با مشورت انجام می دهم. اول نقطه نظر هیات رئیسه و بعد صاحب نظران و کارشناسان . انجمن کاملا بر اساس خرد جمعی گام بر می دارد.

باید اعتراف کرد که سال پیش سال خوبی در عرصه نمایشنامه نویسی استان بود و ما شاهد درخشش برخی از نمایشنامه نویسان موفقمان در رویدادهای تئاتری بودیم، از دید شما دلایل موفقیت نمایشنامه نویسی استان چیست؟

عقیده شخصی من این است که نمایشنامه نویسی در استان ما به نسبت گستره تئاتری مان، از سایر عناصر (کارگردانی و بازیگری) نه تنها عقب تر نیست، بلکه جلوتر است. استعدادهای خوبی در این زمینه داریم که خوشبختانه بخشی از آن با نیروی جوانی در سال 97 در رویدادهای ملی بروز کرد. این روند می تواند ادامه داشته باشد. به گمانم در این حوزه قوی تر از این هستیم. امیدوارم کارگردانان تئاتر استان این متون را روی صحنه ببرند. اجرای نمایشنامه های نویسندگان هم استانی به طور قطع در رشد این نویسندگان و نیز تئاتر استان تاثیرگذار خواهد بود. متن های نمایشنامه نویسان هم استانی در سایر استان ها و در جشنواره های متعدد روی صحنه می رود که این رویه می تواند از سوی گروهای تئاتری استان سرعت بیشتری به خود بگیرد. به این توان ایمان دارم.

سخن پایانی؟

امیدوارم با همراهی و همکاری همه اهالی تئاتر استان بتوانیم گام بلندی در راستای اعتلای تئاتر برداریم. در گذشته نیز گفته ام، الان نیز تکرار می کنم، برای موفقیت در این مسیر نیاز به تلاش و همراهی جمعی است، کار یک نفر نیست. پس همه با هم تلاش کنیم.

لینک خبر :‌ بامداد24
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان گفت: در استان کرمان 25 گروه تئاتر در حال فعالیت هستند ولی متاسفانه تئاتر در کرمان هنوز جایگاه واقعی خود را پیدا نکرده است و مخاطبان آن ها محدود است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۱ سایت های دیگر : بوتیا نیوز راه آرمان کرمان گفتارنو

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ محمدرضا علیزاده در گفت و گو با خبرنگار راه آرمان ؛ در خصوص وضعیت تئاتر استان کرمان گفت: در استان کرمان 25 گروه تئاتر ثبت شده داریم که در گروه های الف، ب، ج تقسیم بندی شده اند و فعالیت می کنند.

25 گروه تئاتر در استان کرمان فعالیت می کنند

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان بیان کرد: در شهر کرمان گروه های فعال تئاتر ما در پلاتوی یادگاران صنعتی، پلاتوی مجتمع فرهنگی هنری و هم چنین فرهنگسرای کوثر اجرا می کنند ولی متاسفانه تئاتر در کرمان هنوز جایگاه واقعی خود را پیدا نکرده است و مخاطبان آن ها محدود است.

علیزاده در ادامه از نحوه نظارت ارشاد بر تئاترها گفت و تصریح کرد: مجوزهایی که در اداره کل ارشاد صادر می شود بر اساس تایید جایگاه های قانونی و شوراهای تخصصی است که کار را تایید می کنند و ما مجوز را صادر می کنیم.

وی ادامه داد: در هر شهری شورای نظارت بر نمایش وجود دارد که بر اساس ابلاغ دفتر هنرهای نمایشی اداره کل فرهنگ و ارشاد اعضای آن که متشکل از 5 کارشناس در زمینه های سیاسی، مذهبی، فرهنگی، هنری و اجتماعی است مشخص می شوند.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان عنوان کرد: روال کار نیز به این شکل است که این شورا ابتدا متن نمایشنامه ها را بررسی می کند و بعد از دیدن اجرای آن ها، تاییدیه خود را برای ما ارسال می کند و بعد از تایید این شورا ما مجوز را صادر می کنیم.

علیزاده در پاسخ به این سوال که چرا با وجود نظارت های مطرح شده برخی تئاتر ها حاوی کلمات رکیک و نامناسب می باشند، اظهار کرد: برخی از مجوزها با دید نشاط اجتماعی صادر می شود ولی بازهم دلیل نمی شود که حاوی موارد خلاف شئونات و یا کلمات رکیک باشد که در این گونه موراد بازیگر درحین اجرا به صورت فی البداهه برخی کلمات غیر مجاز را مطرح می کند و در متن اولیه آن ها چنین کلماتی وجود نداتشه است.

وی تصریح کرد: در این موارد حتما تذکر داده می شود چرا که در هنگام مجوز گرفتن این کلمات نبوده است و قطعا نظارت ما باید در این گونه موارد بیشتر باشد.

طرح حمایتی ارشاد برای گروه های تئاتر استان

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان از طرح حمایتی خود برای تئاتر استان خبر داد و گفت: در تعاملی که بین ما و شهرداری شکل گرفته است قرار بر این شد در بحث تبلیغات شهری و فضای اجرا کمک هایی به گروه های تئاتر صورت بگیرد.

علیزاده تاکید کرد: البته مردم هم باید ترغیب شوند و تئاتردر سبد مصرفی خانوار قرار گیرد و این نیازمند فرهنگ سازی در زمینه هنر است که هر تئاتری می تواند معرف خود باشد و مخاطب جذب کند و او را به دیدن تئاتر های بیشتر جذب کند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ راه دانا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۱ سایت های دیگر : خبرگزاری فارس خبرگزاری شبستان

اداره کل آموزش و پرورش کردستان و فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در راستای ایجاد و توسعه رشته های هنری در هنرستان های وابسته همکاری می کنند.

به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش کردستان، با حضور مدیران کل آموزش و پرورش و فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون آموزش متوسطه اداره کل، کارشناسان و مدیران هنرستان های هنرهای زیبای دختران و پسران نشستی در خصوص نحوه و تعامل و همکاری و همچنین بررسی مسائل و مشکلات هنرستان های زیبای پسران و دختران نواحی یک و دو سنندج در سالن اجتماعات اداره کل برگزار شد.

رشید قربانی مدیرکل آموزش و پرورش کردستان در این نشست ضمن تقدیر و تشکر از مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و دست اندرکاران امر در ایجاد و توسعه رشته های هنری سینما، نمایش، موسیقی، گرافیک ، انیمیشن در هنرستان های وابسته به آن اداره کل در نواحی یک و دو سنندج، گفت: آموزش و پرورش استان تمامی تلاش خود را جهت حل مشکلات این هنرستان ها انجام خواهد داد.

وی ادامه داد: هنرستان های وابسته هنرهای زیبا دختران ناحیه یک سنندج در حال حاضر با 5 رشته سینما، نمایش، موسیقی نوازندگی ساز ایرانی، گرافیک و انیمیشن با تعداد 143 هنرجو در سه پایه و هنرستان جدید وابسته هنرهای زیبای پسران ناحیه دو سنندج نیز با رشته موسیقی نوازندگی ساز ایرانی با تعداد 10 نفر هنرجو در یک پایه مشغول به فعالیت هستند.

به گفته قربانی هنرستان هنرهای زیبا تنها هنرستان غرب کشور است که مجری رشته های مزبور بوده و به همین جهت دانش آموزان سایر شهرستان ها و استان های مجاور جهت ثبت نام به این هنرستان ها مراجعه می کنند.

همچنین قلعه شاخانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این نشست ضمن تقدیر و تشکر از تلاش های آموزش و پرورش استان کردستان در ایجاد رشته هایی در زمینه هنر در هنرستان های وابسته بر توسعه این هنرستان ها تاکید کرد و اظهار داشت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با تمام توان در زمینه حل مشکلات هنرستان ها اقدام خواهد کرد.

مهدی نامدار معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش کردستان نیز در این نشست گزارشی از نحوه فعالیت، موفقیت ها و مشکلات هنرستان ها از جمله: تامین نیروی انسانی دروس تخصصی رشته ها، تکمیل سالن پلاتو جهت رشته سینما و نمایش، تجهیزات مورد نیاز و همچنین مشکل محوطه و ورودی هنرستان را مطرح کرد.

لینک خبر :‌ وزارت آموزش و پرورش
شیراز- ایرنا- مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس که در جمع صمیمی خبرنگاران و کارکنان خبرگزاری جمهوری اسلامی حضور یافته بود گفت که تجزیه و تحلیل هایی که از مسائل گوناگون در این خبرگزاری ارائه می شود، بر مدیران، تاثیرگذار بوده و باعث تصمیم سازی شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۱ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

صابر سهرابی در این نشست اضافه کرد: با توجه به جایگاه مهم خبرگزاری جمهوری اسلامی و نیر رقابت با رسانه های بین المللی در عرصه خبررسانی انتظار می رود مسئولان بالادستی از ایرنا پشتیبانی بهتری کنند.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس که به همراه مهدی رنجبر معاون سینمایی و هنری و شهاب الدین میرباقری رئیس گروه رسانه این اداره کل در بازدیدی صمیمانه از خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) حضور یافته بود، درباره مسائل و مشکلات عرصه فعالیت فرهنگی و هنری و خبرنگاری به گفت وگو نشست.

صابر سهرابی در این دیدار، جایگاه ایرنا را در استان فارس و کشور را جایگاهی ویژه برشمرد و عنوان کرد: خبرگزاری جمهوری اسلامی تنها و اولین خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران است و از همین رو انتظار می رود مسئولان بالادستی نگاهی ویژه تر به شعب خبرگزاری ایرنا در سراسر استان ها داشته باشند.

وی با مقایسه دیگر خبرگزاری های بین المللی و خبرگزاری ایرنا بیان داشت: رسانه های مختلف در سطح جهانی در تلاش هستند بعد اطلاع رسانی را در تسخیر خود در آورند و در مسائل مختلف حوزه های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و دیگر مسائل روز به شکلی وسیع ورود کنند.

توجه به پیشینه نگاری ایرنا را متمایز کرده است

سهرابی با بیان اینکه توجه به پیشینه رویدادها و اخبار در گزارش های خبرنگاران این خبرگزاری، نقطه قوتی مهم است، گفت: با ارائه پیشینه هر موضوع، مدیران به جمع بندی مطلوب تر و آگاه سازی جامعی دست می یابند و این مساله خبرگزاری جمهوری اسلامی را از دیگر رسانه ها متفاوت کرده است.

دبیر شورای فرهنگ عمومی فارس در ادامه خواستار تخصیص بودجه، افزایش اعتبارات، جذب خبرنگاران بیشتر و حل مسائل و مشکلات همکاران در خبرگزاری ایرنا شد و این موضوع را برای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی حائز اهمیت دانست.

وی ادامه داد: خبرگزاری ایرنا پایگاه قوی، بادقت و متعهد به دولت است؛ در مقابل رسالت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز پشتیبانی از رسانه ها به ویژه خبرگزاری رسمی کشور است و از این پس نیز تلاش های بیشتری برای رفع مسائل و مشکلات همکاران در این خبرگزاری صورت خواهد گرفت.

برگزاری نشست هم خانواده های فرهنگ و ارشاد فارس موجب شناخت ظرفیت های فرهنگی شده است

سهرابی به برگزاری جلسات همنشینی و همفکری هم خانواده های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان فارس طی سالی که گذشت اشاره کرد و برگزاری این جلسات را موجب آگاهی از ظرفیت ها و اطلاع از مسائل و مشکلات همه سازمان های هم خانواده دانست.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با بیان اینکه هم افزایی جریان های فرهنگی استان، موجب رساتر شدن صدای آن ها می شود، بر ضرورت ادامه یافتن این همنشینی با حضور دستگاه های هم خانواده تاکید کرد.

معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس نیز در این دیدار صمیمی عنوان کرد: خبرگزاری ایرنا در همه فعالیت های فرهنگی و هنری به صورت تخصصی، بیطرفانه و شجاعانه ورود می کند و مسائل را بررسی می کند.

مهدی رنجبر بیان داشت: ورود به موقع خبرنگاران ایرنا در موضوعات مختلف به صورت کارشناسی شده به ویژه در مسائل فرهنگی به مدیران مجموعه های فرهنگی یاری رسانده است؛ از همین رو به جرأت می توان گفت که ایرنا در عرصه فرهنگی در جایگاهی درخور در استان فارس ایستاده است و این گونه فعالیت های حمایتی برای اهالی فرهنگ و رسانه شایسته تقدیر است.

در ادامه این جلسه درخصوص قابلیت های ایرنا، مسائل حوزه فرهنگ و هنر، مشکلات حوزه رسانه در استان فارس و مسائل خبرنگاران گفت و گو و تبادل نظر صورت گرفت؛ همچنین مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس از سید احمد نجفی، رئیس خبرگزاری ایرنا در فارس با اهدای لوح، تقدیر کرد.

9885 / 1876‬

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
شهردار اردکان از بازسازی قریب الوقوع ساختمان سینما آزادی به نحو مطلوب و احداث یک مجموعه تجاری و فرهنگی خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۳۰

به گزارش خبرنگار نارین ، مهندس اباذر غفوری بارجین در گفت وگویی در مورد مطالب منتشرشده در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی در مورد تخریب سینما آزادی اردکان، گفت: این سینما توسط شهرداری خریداری شده ولی سازه فعلی آن استاندارهای لازم در جهت اکران مناسب فیلم را ندارد.

وی از ساخت قریب الوقوع مجموعه تجاری و فرهنگی در این منطقه خبر داد و تصریح کرد: طبق مصوبه شورای اسلامی شهر اردکان تصمیم گرفته شد که علاوه بر بازسازی مطلوب ساختمان سینما و محل اکران فیلم، یک مجموعه تجاری و فرهنگی نیز در کنار سینما آزادی برای رفاه حال شهروندان احداث شود.

گفتنی است که سینما آزادی به عنوان اولین سینمای شهرستان اردکان در دهه 70 آغاز به کار کرد ولی پس از مدتی، آخرین اکران فیلم در آن در اوایل دهه 80 انجام شده و فعالیت این سینما متوقف شد.

به اشتراک بگذارید :

http://www.narinnews.ir/?p=80534

لینک خبر :‌ نارین خبر