بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 21 خرداد 98
نماینده مردم فلاورجان در مجلس گفت: اتفاقات چند روز پیش در شمال کشور و کشف حجاب شایسته نظام و خون شهدا نیست. مواظب باشید سیل متدینین شما را نبرد.

به گزارش ایسنا، سیدناصر موسوی لارگانی در جلسه علنی نوبت عصر امروز (دوشنبه) در تذکری شفاهی اظهار داشت: از رئیس جمهور، وزیر ارشاد و رئیس قوه قضائیه می خواهم که به جد با معضل بدحجابی و سگ گردانی مبارزه کنند. اتفاقات تلخ چند روز پیش در شمال کشور و کشف حجاب، شایسته نظام و خون شهدا نیست. گویا برخی مدیران فرهنگی قصد دارند که با سکوتشان مهر تأییدی بر این وقایع بزنند. بعضاً از کنار این حوادث خیلی راحت می گذرند. دولت بداند و آگاه باشد که مردم برای استقرار اسلام در کشور خون بهای سنگینی داده است و به این راحتی دست از آرمان های خود برنمی دارد. مواظب باشید سیل متدینین شما را نبرد.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس خطاب به وزیر نیرو گفت: شما مصوب کردید شهرستان های فلاورجان، خمینی شهر، لنجان و مبارکه 10 روز آب بخورند، از شما درخواست می کنم برای حفظ باغات غرب اصفهان این 10 روز را به 15 روز افزایش دهید. باغات این شهرستان ها سال گذشته خشکیده شد.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس با متهم کردن رئیس جمهور به اعمال فشار به وزیر سابق آموزش و پرورش برای استعفا گفت: در قرن 21 بیان این دلایل از سوی شما برای مردم قابل قبول نیست. آموزش و پرورش در شرایط بسیار نامساعدی قرار دارد. عدم ثبات مدیریت در سال های اخیر و عدم دفاع از حقوق فرهنگیان و دانش آموزان کارنامه روشنی نیست. نتایج آن باعث شده است که معلمین امروزه با مشکل روبه رو شوند. پس چه وقت می خواهید بحث رتبه بندی معلمان را به سرانجام برسانید.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران

نشست مشترک دکتر محمدرضا پورابراهیمی با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور مدیر خانه هنرمندان استان کرمان، مدیر خانه مطبوعات کرمان و رئیس اتحادیه چاپخانه داران کرمان و معاونان وزیر فرهنگ برگزار شد.

به گزارش ایسنا منطقه کویر، دکتر "محمدرضا پورابراهیمی" در این جلسه به لزوم توجه ویژه و جدی به تشکیلات جدید خانه هنرمندان که در کرمان به صورت پایلوت ایجاد شده اشاره کرد و گفت: لازم است تا این خانه مورد توجه قرار گیرند و در صورتی که کارکردهای مثبتی برای ان فراهم شود میتواند در کشور هم توسعه پیدا کند.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ارتباط با خانه هنرمندان کرمان، تشکیل شهرکی فرهنگی هنری ویژه هنرمندان با سرمایه گذاری بخش خصوصی در بحث زیرساخت های هنری از جمله ایجاد سالن های تئاتر و موسیقی را پیشنهاد داد و افزود: شهرک هنری فرهنگی و ورزشی که بتواند با سرمایه گذاری بخش خصوصی، درآمد و اشتغال ایجاد کرده و هنرمندان هم در ان سهامدار باشند.

پورابراهیمی در ادامه با بیان اینکه کرمان از استانهایی با دارای بیشترین تعداد مطبوعات بوده و نیازمند توجه ویژه ای است، با گلایه از عدم تخصیص کاغذ به مطبوعات استان کرمان عنوان کرد: ادامه این روند در کرمان با مشکلات جدی رو به رو شده و از وزیر می خواهیم به شکل جدی این مسئله را پیگیری کنند.

پورابراهیمی عدم رعایت عدالت در توزیع آگهی به رسانه های مکتوب را یادآور شد و گفت: درخواست خانه مطبوعات بازنگری در خصوص ضوابط و مقررات این مسئله است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای در پایان خاطر نشان کرد: از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی می خواهیم همکاری لازم را با خانه مطبوعات جهت اجرای رعایت عدالت در توزیع اگهی ها به روزنامه ها و رسانه های مکتوب کرمان داشته باشند.

در ادامه این نشست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تشکیلات خانه هنرمندان کرمان موافقت کرد و افزود: در آینده نزدیک نشست مشترک مسئولان خانه هنرمندان کرمان در تهران با حضور نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی تشکیل خواهد شد و مباحث مربوط به کارکردها و راهبردی این خانه مورد بررسی قرار می گیرد.

سیدعباس صالحی از ایجاد شهرک فرهنگی و هنری هنرمندان استقبال کرد و گفت: می توانیم صندوق هنرمندان را در این مسئله دخیل کنیم و منابع مالی تسهیلاتی در اختیار وزارتخانه را هم در این سمت سوق دهیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه در خصوص مبحث کاغذ گفت: مشکلاتی در ماه های اخیر در این حوزه به وجود آمد که با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت این موضوع را پیگیری کرده و به زودی اقدام لازم در این راستا انجام خواهد شد.

وی در خصوص پاسخ نامه دکتر پورابراهیمی دستور مکتوب برای اختصاص سهمیه فوق العاده کاغذ به مطبوعات کرمان را ارائه کرد و گفت: حتما با هماهنگی نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی و استاندار موضوع توزیع آگهی ها را به شکلی پیگیری می کنیم که این مسئله عملیاتی شود.

براساس این گزارش در ادامه این نشست مهدوی رئیس اتحادیه چاپخانه داران کرمان به مشکلات عدم تهیه کاغذ پرداخت که وزیر ارشاد در پاسخ به آن گفت: این موضوع را برای دو بخش مطبوعات و کتاب که در حوزه ماموریتی وزارت ارشاد است پیگیری می کنیم و موضوعات به غیر از این موارد را با وزارت صنعت و سازمان تعزیرات بررسی می کنیم

در ادامه قراری مدیر خانه هنرمندان استان کرمان نیز با تشکر از دکتر پورابراهیمی، نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی و وزیر ارشاد گزارشی در خصوص کار در خانه هنرمندان استان اشاره کرد و با بیان اینکه آماده ایم این مسئله را به صورت پایه ای در کشور دنبال کنیم، دو پیشنهاد خود را در قالب نامه ای به رئیس کمیسیون اقتصادی به وزیر ارشاد ارائه کرد.

همچنین در نشست مشترک نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با وزیر ارشاد مشکلات مربوط به خانه مطبوعات کرمان مطرح شد و خدیشی مدیر خانه مطبوعات کرمان گزارش جامعی در این حوزه ارائه داد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
به گزارش ایسنا، یک عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تذکرات کتبی نمایندگان به مسؤولان اجرای کشور را قرائت کرد.

به گزارش ایسنا، علی اصغر یوسف نژاد در جلسه علنی امروز مجلس تذاکرات کتبی جلسه علنی نوبت صبح امروز (دوشنبه) مجلس شورای اسلامی را به شرح ذیل قرائت کرد:

سهراب گیلانی به وزیر بهداشت: فرافکنی و عدم انجام تعهدات وزارت بهداشت و درمان در ساخت بیمارستان درمان بستر شهرستان گتوند.

علیرضا سلیمی و 7 نفر نمایندگان به وزارت امور خارجه و وزیر ارشاد: توضیح در مورد پارتی مختلط بعضی از سفرای کشورهای خارجی و حضور بعضی از افراد به اصطلاح هنرمند.

محمد وحدتی و محمدحسین فرهنگی به وزیر نیرو: ضرورت تجدید نظر در تخصیص آب شرب برای مصارف صنعتی در منطقه تیکمه داش بستان آباد.

نصرالله پژمانفر نماینده مردم مشهد به وزیر ارتباطات: چرا با وجود چندین تذکر به وزیر ارتباطات و علی رغم افزایش اختلالات آنتن دهی در تلفن های همراه مشکل آنتن دهی در این شهر مقدس مرتفع نشده است؟

سید مهدی مقدسی به رئیس جمهور: تسریع در تصویب آئین نامه اجرایی قانون تعیین تکلیف وضعیت خدمتی معلمان حق التدریس به منزله شروع آموزش دوره آموزشی 6 ماهه از تابستان.

احمد بیگدلی به وزیر کشور: عدم توجه به مطالبات قانونی مردم برینه رود و سجاد رود در زمینه تقسیمات کشوری.

حبیب الله دهمرده به وزارت آموزش و پرورش: چرا در رابطه با اعمال مدرک دوم فرهنگیان زحمت کش اقدام اساسی صورت نمی گیرد؟ آیا این است معنای ارتقای کیفیت؟

نادر قاضی پور و علیرضا محجوب با امضا 35 نفر از همکاران به رئیس جمهور: تسریع در معرفی مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی که 7 ماه است که سرپرستی نمی شود.

حاجی دلیگانی به رئیس جمهور: چرا در اعمال ضریب افزایش و تعیین حداقل حقوق دانشجو - معلمان دانشگاه فرهنگیان برابر بند 1 تبصره 12 مصوبه هیئت وزیران اقدام نشده است؟

داوود محمدی به رئیس جمهور: ضرورت پرداخت بدهی های دولت به سازمان تایمن اجتماعی به منظور اجرای قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان و حل مشکلات این عزیزان.

خجسته نماینده مردم همدان به وزیر امور خارجه: لزوم فعال سازی دیپلماسی اقتصادی در زمینه بین المللی و معرفی محصولات ایران برای رونق تولید.

شهاب نادری به وزیر نیرو: رسیدگی به آب شرب روستاییان منطقه به منظور تخصیص آب به مرغوب ترین زمین های کشاورزی.

شکور پورحسین نماینده مردم پارس آباد به وزیر راه و شهرسازی: توجه به جاده های مواصلاتی شهرستان پارس آباد و بیله سوار. به وزیر جهاد کشاورزی: خرید تضمینی محصولات کشاورزی مغان به خصوص خرید از محصولات سیر سیرکاران.

مهرداد لاهوتی به رئیس جمهور انتقال پسماندهای استان های جنوبی به استان گیلان آسیب شدیدی به گردشگری استان گیلان می زند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
درحالی که هر سال حدود 50 درصد از عملیات پروازی حج با مسؤولیت و تعهد شرکت هواپیمایی عربستان سعودی انجام می شد، رییس سازمان حج و زیارت اعلام کرده است: پروازهای حج امسال توسط شرکت های هواپیمایی ایران انجام می شود.

به گزارش ایسنا، ایران و عربستان یک توافق دیرینه دارند که هر سال در زمان حج 50 درصد پروازهای حج را شرکت های هواپیمایی سعودی و 50 درصد دیگر را ایرلاین های ایرانی انجام دهند. بعد از سال 94 با تیره شدن روابط دو کشور، برخی تفاهم نامه ها و توافق ها تحت تأثیر قرار گرفته که حج از آن جمله بود. در سال 96 با توافق دوباره دو کشور در موضوع حج و از سر گرفتن اعزام زائران ایرانی به عربستان، عملیات پروازی همچنان یکی از بحث های چالشی دو کشور بود.

در سال 96، حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر نماینده وقت ولی فقیه در امور حج در یک مصاحبه تلویزیونی به تعلل شرکت های هواپیمایی عربستان یک اشاره تلویحی کرد و توضیح داد: در گذشته دو کشور توافق کرده بودند، هر یک از شرکت های هواپیمایی ایران و عربستان، 50 درصد زائران را جا به جا کنند. طرف سعودی امسال دو شرکت را معرفی کرد که 25 درصد از جابه جایی ها را انجام می داد، اما دو روز پیش اعلام کرد که خودش هم عهده دار سهم تعیین شده خواهند بود، به این ترتیب 25 درصد از جمعیت زائران ایرانی را آن دو شرکت، 25 درصد ایرلاین سعودی و 50 درصد شرکت های ایرانی جا به جا خواهند کرد.

در سال 97 نیز این تعلل ها ادامه پیدا کرد و شرکت های هواپیمایی ایران آماده تقبل 50 درصد سهم عربستان برای جابه جایی حجاج ایرانی بودند که سرانجام نزدیک به آغاز اعزام ها، مرتضی دهقان معاون عملیات هوانوردی سازمان هواپیمایی خبر داد: امسال (97) 50 درصد سهمیه انتقال حجاج برای هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران و 50 درصد برای طرف سعودی است.

حالا کمتر از یک ماه مانده به آغاز عملیات حج، علی رضا رشیدیان، رئیس سازمان حج و زیارت، اعلام کرده که پروازهای حج امسال توسط هواپیمایی کشورمان انجام می شود. او درباره نتایج مذاکرات و قراردادهای سازمان هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران و کشور عربستان برای حج امسال توضیح دیگری نداده است.

رئیس سازمان حج که در همایش کارگزاران (مدیران کاروان ها و اعضای ستادهای حج) استان های تهران، البرز، قم، مرکزی قزوین و شهرستان کاشان سخن می گفت، اعلام کرد: نخستین پرواز حجاج ایرانی 17 تیرماه انجام خواهد شد. پروازهای بازگشت نیز از 27 مردادماه برابر با 16 ذی الحجه آغاز می شود که تا 17 شهریورماه (8 محرم) ادامه داد.

وی یادآور شد: در جریان مذاکرات حج تمتع 98 هم با اقداماتی که صورت گرفت تفاهم های خوبی با طرف سعودی انجام شد که از جمله آنها راه اندازی دفتر نمایندگی سازمان حج و زیارت در عربستان، برگزاری مراسم و دعاها، به موقع بسته شدن قراردادهای مسکن و تغذیه و تدارکات، افزایش تعداد زائران از 81 هزار نفر به 84 هزار نفر بود.

او با بیان این که انعقاد قرارداد مسکن و تغذیه و تدارکات در موعد مناسب در عین آنکه کیفیت را حفظ کردیم، موجب صرفه جویی در هزینه ها شد، گفت: اجاره به موقع مسکن صرفه جویی به میزان 50 میلیون ریال سعودی را برای ما در پی داشت و انعقاد به موقع قراردادهای تغذیه و تدارکات موجب صرفه جویی 5 درصدی در هزینه ها شد. حال آن که قیمت خدمات در کشور عربستان افزایش داشت و حتی هزینه حمل و نقل در این کشور حدود 80 درصد نسبت به سال گذشته رشد را نشان می دهد.

رشیدیان توصیه کرد: مدیران کاروان ها نسبت به کلیات تفاهم نامه، دستورالعمل های حج، شرح وظایف، برخی محدودیت ها همانند اسکان در مدینه منوره و ... آگاهی های لازم را داشته باشند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
گروه ادب نهاد کتابخانه های عمومی کشور و پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، با هدف توسعه همکاری های علمی و پژوهشی و بهره مندی از امکانات و توانمندی های یکدیگر، تفاهمنامه همکاری امضاء کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۰ سایت های دیگر : خبرگزاری اقتصادی ایران بولتن نیوز

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، مراسم امضای تفاهم نامه همکاری میان پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات و نهاد کتابخانه های عمومی کشور، روز گذشته با حضور محمد سلگی، رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، داریوش مطلبی معاون پژوهشی پژوهشگاه، حسن خجسته، رئیس پژوهشکده ارتباطات، راضیه یاسینی، رئیس پژوهشکده هنر، محمد روزخوش، رئیس پژوهشکده فرهنگ و همچنین علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور، امین متولیان، معاون برنامه ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات، مهدی رمضانی معاون توسعه کتابخانه ها و کتابخوانی، اسماعیل شفاعی معاون اداری و مالی، محمد جوهرچی، مدیرکل پژوهش و آموزش و محمد هادی ناصری، مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل نهاد کتابخانه های عمومی کشور برگزار شد.

اهتمام پژوهشگاه برای ورود جدی به حوزه کتاب

محمد سلگی در این مراسم با ارائه توضیحاتی درباره فعالیت های پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در حوزه کتاب گفت: طبیعتاً فعالیت های پژوهشگاه حول محور پژوهش شکل می گیرد و پژوهش در حوزه کتاب نیز با فراز و نشیب هایی در دستور کار این مرکز بوده است. اما با وجود برخی مطالعات در زمینه هایی، چون نظرسنجی برگزاری نمایشگاه های کتاب و بحث ممیزی، متأسفانه طی سال های اخیر در پژوهشگاه، پژوهشی جدی در حوزه کتاب انجام نشده است.

وی افزود: بر این اساس همکاران ما طی یک سال گذشته با راه اندازی گروه فرهنگ مکتوب برای پوشش این خلاء برنامه ریزی های گوناگونی انجام دادند که پرداختن به موضوع سرانه مطالعه در کشور یکی از این اقدامات بوده است. همچنین درصدد هستیم طرح های تحقیقی در حوزه کتاب و کتابخانه ها را نیز در برنامه های پژوهشی خود داشته باشیم. پژوهشگاه در زمینه های مختلف فرهنگی کتاب های متعددی تولید کرده؛ اما موضوع کتاب، چاپ کتاب و فناوری های آن از جمله موضوعاتی است که قصد داریم به آن ورود کنیم که در این زمینه رایزنی هایی را با برخی دستگاه های مرتبط مانند خانه کتاب انجام داده ایم.

رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات ادامه داد: یکی از برنامه های مستمر ما در پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات، نقد کتاب های تولید شده در پژوهشگاه بوده، اما اخیراً به همت همکاران، به حوزه نقد سایر کتاب های مؤثر از خارج پژوهشگاه نیز وارد شده ایم و قصد داریم در این روند جریانات حوزه ادبیات، داستان و شعر را نیز بررسی کنیم تا تصویری روشن از وضعیت این حوزه را به وزارت فرهنگ و ارشاد و مخاطبان ارائه دهیم و در این زمینه از هر پیشنهاد مکملی استقبال می کنیم.

سلگی همچنین با اشاره به برخی از پژوهش های دردست پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات گفت: امیدواریم امضای این تفاهم نامه زمینه گسترش فعالیت و همکاری های مشترک دو مجموعه را فراهم کند.

لزوم برنامه ریزی برای کتابخانه ها

علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در ادامه این مراسم با اشاره به جایگاه پژوهش و تحقیقات علمی در نهاد گفت: از سال 1393 که با حضور افرادی، چون امین متولیان و همکاران دیگر دوره ای جدید در نهاد آغاز شد، به دلایل بسیار بدیهی اهتمامی جدی ایجاد شد تا تمامی فعالیت ها در حوزه کتابخانه های عمومی مبتنی بر پژوهش و تحقیقات علمی انجام شود؛ موضوعی که تا پیش از این از آن غفلت شده بود و مورد توجه قرار نمی گرفت.

وی افزود: در این راستا اقداماتی از جمله نشست با استادان حوزه کتابداری، فعال شدن بخش پژوهش و ... انجام شد. ما از معدود نهاد هایی بودیم که بسیار زود بودجه پژوهشی را به طرح های پژوهشی با دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی مختلف اختصاص دادیم؛ چرا که معتقدیم اگر کار مبتنی بر پژوهش و تحقیقات علمی باشد، اولاً قابلیت سنجش و ارزیابی دارد و دوم اینکه می تواند فعالیت ها را استمرار ببخشد و برای اصلاح رویه ها و روند ها به کار بیاید و از همه مهم تر می تواند سازمان را موقعیتی قرار دهد که با تغییراتی که به طور طبیعی در دوره های گوناگون در کشور ایجاد می شود، سازمان دچار دگرگونی بنیادین نشود و روال کار ادامه پیدا کند.

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور با اشاره به برخی سیاست های نهاد گفت: یکی از مسائلی که در نهاد مورد توجه قرار گرفت این بود که نهاد در بعضی از حوزه ها مستقیم نباید دخالت کند، در بعضی از حوزه ها تصدی گری کند و در بعضی از حوزه ها سفارش دهنده و استفاده کننده باشد. به عنوان مثال نهاد نباید ناشر کتاب های عمومی باشد؛ چرا که این کار دخالت در صنعت نشر محسوب می شود. بر این اساس فعالیت های نشر نهاد را صرفاً به کتاب های علمی در حوزه آموزش کتابداران خودمان محدود کرده ایم.

وی افزود: گاهی در برخی از اظهارنظر ها این پرسش مطرح می شود که چرا نهاد کار ارزیابی سرانه مطالعه را انجام نمی دهد، پاسخ ما این بود که کار نهاد این نیست که سنجش سرانه مطالعه را انجام دهد. البته ما می توانیم سفارش دهنده این موضوع باشیم، اما بنا نیست که در این موضوعات به صورت مستقیم وارد شویم.

استفاده از ظرفیت دانشگاه ها و مراکز علمی در حوزه پژوهش

مختارپور تأکید کرد: اتفاقاً به دلیل اینکه دستگاه های مختلفی در کار سنجش سرانه مطالعه دخالت کرده اند، این اتفاق افتاده که آماری از 2 تا 75 دقیقه درباره سرانه مطالعه ایرانیان مطرح شده است و می توان گفت؛ اکثر این آمار ها مبنای صحیحی ندارند و اصلاً با یکدیگر قابل مقایسه نیستند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم به جای اینکه برای امور پژوهشی، از مجموعه خودمان استفاده کنیم، به دریای بیکران دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی و پژوهشگاه ها متصل شویم.

وی با ابراز تمایل و درخواست برای همکاری با پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات گفت: ما بسیار مشتاق همکاری با پژوهشگاه هستیم؛ در همین راستا از پیمایش اجتماعی گسترده ای که از سوی پژوهشگاه برای مشخص کردن شهر های دارای اولویت رسیدگی به لحاظ اجتماعی ارائه شد، بسیار استفاده کردیم. اکنون یکسال و نیم است که نهاد به بحث رسیدگی و ارائه خدمات به شهر های دارای اولویت های جتماعی وارد شده و تا امروز در 8 شهر فعالیت خود را با جدیت پیگیری کرده و از منابع اطلاعاتی مختلف به ویژه جزوات تولید شده در پژوهشگاه برای برنامه ریزی های استفاده کرده است. خوشبختانه این برنامه ها در این شهر ها مانند بشاگرد و بهارستان به ثمر نشسته و مورد توجه قرار گرفته است.

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور افزود: ما نیز برای در اختیار قرار دادن تمام امکانات نهاد به منظور کمک به پژوهشگاه اعلام آمادگی می کنیم تا فضای فرهنگی کشور مبتنی بر پژوهش و تحقیقات علمی شود و همچنین از پژوهش ها و تحقیقات شما بهره می گیریم و امیدواریم که هرچه زودتر نتایج این همکاری ها به ثمر بنشیند.

شناخت نیاز جامعه و دسترس پذیر کردن داده های پژوهشی

در ادامه این مراسم داریوش مطلبی، معاون پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات با ابراز خرسندی از تفاهم انجام شده برای همکاری دو مجموعه، گفت: با توجه به حوزه تخصصی و مطالعاتی خودم، فعالیت های پژوهشی انجام شده در نهاد را رصد می کنم و کار های بسیار خوبی را در سال های اخیر شاهد بودم. البته این موضوع دور از انتظار نبود، چراکه دبیرکل نهاد از کتاب شناسان و کتاب پژوهان برجسته کشور هستند و می دانیم که علاقه ویژه ای به حوزه کتاب و کتابخانه دارند و حضور ایشان در نهاد کتابخانه ها و فعالیت ها و تلاش ها و تعاملاتی که با استادان این حوزه در سراسر کشور داشته اند، تأیید کنند این موضوع است.

وی با اشاره ظرفیت های موجود در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات افزود: مجموعه مدیریتی و همکاران ما در پژوهشگاه بسیار علاقه مند هستیم که فعالیت های پژوهشی ما در حوزه کتاب و کتابخانه ها نیز گسترش پیدا کند. راه اندازی گروه فرهنگ مکتوب نیز با همین علاقه ایجاد شد. به نظر می رسد که پژوهشگاه به دو شکل می تواند همراه نهاد باشد. یکی در تعریف پژوهش ها، شناخت نیاز جامع نسبت به منابع و خدمات نهاد کتابخانه های عمومی کشور تا مرحله اشاعه اطلاعات که از خدمات اصلی کتابخانه های عمومی است.

معاون پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات ادامه داد: بحث دیگر دسترس پذیر کردن داده هایی که کمک می کند خدمات و فعالیت های نهاد برنامه ریزی شود. یکی از این موارد همان بحث شهر های دارای اولویت های فرهنگی و اجتماعی است که در این زمینه می توان از داده های قابل استفاده ای بهره برد. یکی از نقد های بسیار اساسی که همواره متوجه نهاد کتابخانه های عمومی کشور بوده که در چند سال گذشته با حضور جناب آقای مختارپور به شکل قابل توجهی مرتفع شده این بود که شناخت دقیقی از نیاز ها و خواسته های جامعه وجود ندارد و خدمات مبتنی بر احساس و به نوعی تفکرات داخل سازمان بوده است. در واقع داده هایی که در مجموعه پژوهشگاه وجود دارد می تواند در اختیار نهاد قرار گیرد و برخی از پیمایش های ملی می تواند به صورت مشترک طراحی شود.

ضرورت شبکه سازی از نخبگان، دانشوران و متفکران

امین متولیان، معاون برنامه ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد نیز درباره روند عقد این تفاهمنامه بیان کرد: نهاد در بسیاری از بخش های اجرایی خود از جمله بخش پژوهش، از تصدی گری خاص دست کشیده است. طبیعتاً در زمانی بر اساس سیاست های موجود این تشخیص داده شده بود که بخش پژوهش نهاد متولی تولید دانش و متن دانشی برای رشته کتابدارای به صورت عام و کتابخانه های عمومی به صورت خاص باشد و این سیاست حتماً در زمان خودش ناظر به یک خلأ بوده است. اما آنچه برای ما اولویت داشت این بود که ما در یک نهاد پیچیده به نام نهاد کتابخانه های عمومی کشور که با بیش از 3500 کتابخانه عمومی در نقاط مختلف کشور در حال خدمت است، یک نظام مسائلی داریم که عدم تأمل درباره آن ها می تواند آینده کتابخانه های عمومی در کشور را به مخاطره بیندازد.

وی افزود: بر این اساس اولین سیاستی که در این زمینه اتخاذ شد یک چرخش بود. بر اساس این چرخش ما به سمت احصای نظام مسائل موجودیتی به نام کتابخانه عمومی رفتیم. طی این مباحث به این نتیجه رسیدیم که کتابخانه عمومی چیزی فراتر از آن است که مسائل و کارکردهایش تنها در مسائل حوزه کتابداری محدود شود و یک موضوع چند وجهی و چند جانبه است.

معاون برنامه ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد تأکید کرد: بر این اساس ما شروع به شبکه سازی از نخبگان، دانشوران و متفکران در عرصه های گوناگون علمی، نه فقط از دانشگاه ها، بلکه از سایر مراکز علمی و پژوهشی کردیم. خوشبختانه روند انعقاد این تفاهمنامه به سمت خوبی رفت و امیدواریم که کتابخانه عمومی هم مستقلاً موضوع پژوهش پژوهشگاه و سایر دستگاه ها قرار بگیرد و ما نیز از این دستاورد ها استفاده کنیم.

ضرورت کشف مسئله اساسی در دستگاه های اجرایی

ادامه این مراسم با سخنان حسن خجسته، رئیس پژوهشکده ارتباطات همراه بود. وی با اشاره به چالش های پیش روی برخی مراکز پژوهشی و به ویژه دانشگاه ها در حل مسائل اساسی دستگاه های اجرایی، گفت: گاهی اوقات عوارض یک مسئله در دستگاه های اجرایی به قدری زیاد است که گاه خود عوارض به جای مسئله اصلی موضوع پژوهش قرار می گیرد که در این صورت ممکن است پژوهش های صورت گرفته به برطرف شدن مقطعی عوارض منجر شود، اما قطعا به حل مسئله کمکی نخواهد کرد. از این جهت مهم ترین و اساسی ترین گام در این حوزه، کشف مسائل اساسی دستگاه های اجرایی است که پس از این مرحله می توان برای حل آن مسائل راهکار هایی پیدا کرد.

راضیه یاسینی، رئیس پژوهشکده هنر نیز در این مراسم با ابراز خرسندی از انعقاد این تفاهمنامه مشترک گفت: بسیار امیدوارم که اگر قرار است تعاملی شکل بگیرد، این تعامل به ما کمک کند که به ویژه در حوزه هنر، به امکاناتی دست پیدا کنیم که مسئله مهم آموزش و پژوهش هنر را بتوانیم در بستر کتاب ها پیگیر شویم. امیدوارم این زمینه مساعد به ما امکان فرآهم آمدن پژوهش های مناسب در این حوزه را بدهد.

زمینه های مشترک همکاری نهاد و پژوهشگاه

محمد جوهرچی، مدیرکل پژوهش و آموزش نهاد نیز در این مراسم با اشاره به ویژگی های کاربردی پژوهش در نهاد کتابخانه های عمومی کشور گفت: پژوهش ها و موضوعات پژوهشی نهاد مبتنی بر مسئله و کاربرد آن در کتابخانه های عمومی است و طبیعتا سمت و سوی کارکردی و ثمربخشی بیشتری دارد. شناخت این حوزه ها هم از حیطه خدمتی در بخش های مختلف نهاد بر می آید و هم از اسناد بالادستی کشور بر می آید که طبیعتاً با سیاست های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اولویت های پژوهشی در پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات همسو است.

وی با اشاره به وجود 3500 نقطه خدمتی نهاد در سراسر کشور، افزود: در همکاری های چند ماهه اخیر نهاد و پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات درباره گفتگو های فرهنگی، موضوع گفتگو درباره سرانه مطالعه به نهاد واگذار شده و ما از همین امتیاز نقاط خدمتی بهره مند شدیم و این گفتگو ها را در نقاط مختلف کشور پیگیری کردیم. همچنین در بحث رسیدگی به شهر های دارای اولویت های اجتماعی نیز بر اساس اطلاعات و داده های پژوهشگاه، مطالعات مختلفی ازجمله در بحث سرمایه اجتماعی در حال پیگیری است.

جوهرچی ادامه داد: نهاد سامانه گسترده ای از داده های ثبتی در اختیار دارد که بر این اساس می تواند به تحلیل افراد با توجه به علایق و نیاز های آن ها در حوزه مصرف فرهنگی بپردازد و چه بسا این سامانه بتواند به کمک پژوهشگران پژوهشگاه نیز بیاید. اما برای پیشبرد این اهداف در این مسیر چه در مشاوره های شناخت مسئله، مشاوره های طول انجام برنامه و چه در نظارت های علمی، حیطه ها و دغدغه های مشترکی برای همکاری وجود دارد.

درپایان این مراسم تفاهمنامه همکاری نهاد کتابخانه های عمومی کشور و پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات به مدت 3 سال توسط علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور و محمد سلگی، رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات به امضاء رسید.

یادآور می شود؛ بند های این تفاهمنامه شامل مواردی، چون مشارکت در طراحی، اجرا، نظارت و داوری طرح های پژوهشی؛ تدارک و اجرای طرح های نظرسنجی موردنیاز دو طرف، به ویژه در حیطه هایی، چون سنجش سرانه مطالعه ، مطالعات کاربران و اعضای کتابخانه ها ، ارزیابی سلایق و دیدگاه های مخاطبان ، نیازسنجی ، بازخوردگیری ، تحلیل بازار و تدوین اطلس جامع فرهنگی با هدف شناخت آسیب ها و معضلات فرهنگی به تفکیک مناطق و استان های کشور ؛ برگزاری نشست ها و همایش های علمی، انتشاراتی-ترویجی و برگزاری دوره ها و کارگاه های آموزشی منفرد و مشترک در موضوعات مورد علاقه طرفین است.

همچنین مواردی، چون تبادل اطلاعات و آمار، استانداردها، یافته های پژوهشی، دانش و دستاورد های دانشی با فراهم کردن امکان تعامل واحد های مرتبط طرفین و دسترسی آسان به منابع علمی، نشریات و سایر مدارک و مستندات؛ فراهم کردن تسهیلات لازم برای بهره برداری متقابل از امکانات نرم افزاری نظیر بانک های اطلاعاتی و دستیابی به کتابخانه های دیجیتال؛ ایجاد زمینه های مقتضی برای بهره گیری از ظرفیت و توانمندی های پژوهشگران دو طرف در امور آموزشی- پژوهشی، هیئت های تحریریه نشریات، مشاوره و نظارت بر طرح های پژوهشی و آموزشی؛ همکاری در زمینة تألیف و ترجمه متون و انتشار کتب، نشریات و ویژه نامه های علمی و خرید آثار منتشره پژوهشگاه متناسب با نیاز کتابخانه های عمومی و با نظر کارشناسی اداره کل تأمین منابع کتابخانه های نهاد، از دیگر بند های این تفاهمنامه همکاری است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
نشست تخصصی واکاوی ابعاد هویت بین المللی جشنواره تئاتر فجر روز سه شنبه 21 خرداد 98 از ساعت 14 تا 16 با حضور سعید اسدی و حسین مسافر آستانه از دبیران دوره های مختلف جشنواره بین المللی تئاتر فجر در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۰

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقل از پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، در این نشست با استفاده از دیدگاه های سخنرانان ابتدا ابعاد هویتی تئاتر فجر از منظر بین المللی واکاوی می شود و سپس فرصت ها و چالش های برگزاری مستقل بخش بین الملل تئاتر فجر مورد بررسی قرار می گیرد. در این نشست تلاش می شود چگونگی تقویت نقش آفرینی جشنواره تئاتر فجر در عرصه بین المللی به بحث گذاشته شود.

شرکت در این نشست برای عموم علاقه مندان آزاد است.

20 خرداد 1398 11:57

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تهران- ایرنا- مدیرعامل بنیاد ملی بازی های رایانه ای از برگزاری دوره جدید بزرگ ترین مسابقات بازی های ویدئویی ایران با تغییرات و بهبودهای گسترده در هفته نخست شهریورماه امسال خبر داد.

جام قهرمانان بازی های ویدئویی ایران امسال نیز مانند سال های گذشته برگزار می شود. سیدصادق پژمان مدیرعامل بنیاد ملی بازی های رایانه ای با اعلام این خبر گفت: با توجه به استقبال خوبی که طی سال های گذشته از این رویداد شده است، بنا داریم تا دوره جدید این مسابقات را گسترده تر و در سطح کیفی بهتری برگزار کنیم.

او از تغییر اسم و برند این رویداد خبر داد و افزود: طی چهار سال گذشته این رویداد با عنوان لیگ بازی های رایانه ای برگزار می شده است، اما با توجه به اینکه این مسابقات قرار نیست در پروسه و فرمت برگزاری لیگ باشد، نام مسابقات به جام قهرمانان بازی های ویدئویی ایران (Iran Games Cup) تغییر داده شده است.

پژمان با اشاره به افزایش و گسترش رشته های این مسابقات، اعلام کرد: با بررسی ها و نیازسنجی های انجام شده، علاوه بر رشته های سال گذشته، 2 تا 3 رشته جدید در ژانرهای متفاوت به مسابقات افزوده می شود تا هم تنوع بیشتری به مسابقات داده شود و هم بازیکنان این رشته ها نیز بتوانند در بزرگ ترین مسابقات بازی های ویدئویی کشور به رقابت با یک دیگر بپردازند. همچنین بخش جنبی مسابقات بازی های جدی را هم اضافه خواهیم کرد که نوع بازی و جزئیات آن به زودی اعلام می شود.

وی به اختصاص اعتبار قابل توجه برای جوایز این دوره از مسابقات نیز اشاره کرد و گفت: براساس برنامه ریزی های انجام شده، جوایز نقدی مسابقات بیش تر از سال گذشته خواهد بود و در تلاش هستیم مقدمات اعزام برگزیدگان رشته هایی که مسابقات جهانی معتبر دارند با همکاری و مشارکت دستگاه های دیگر فراهم شود. همچنین جهت تسهیل حضور شرکت کنندگانی که از شهرستان ها ثبت نام می کنند، تمهیداتی اندیشیده شده است و مسابقات استانی ابتدا در چند نقطه از کشور برگزار خواهد شد و سپس نفرات برتر طبق سهمیه در بخش نهایی حضور خواهند یافت.

مسابقات جام قهرمانان بازی های ویدئویی ایران با مشارکت سازمان ها و نهادهای مختلفی همچون کانون پرورش فکری، انجمن ورزش های الکترونیک و ادارات ارشاد استان ها، برگزار خواهد شد، ثبت نام این مسابقات طبق زمان بندی تعیین شده از هفته نخست تیرماه آغاز می شود.

علمی **9207** 1055

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
قیمت قربانی حج تمتع 98 از سوی سازمان حج و زیارت اعلام شد و زائران خانه خدا از 20 خرداد تا اول تیرماه باید نسبت به پرداخت هزینه آن اقدام کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۰ سایت های دیگر : خبرگزاری اقتصادی ایران میزان

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو ، سازمان حج و زیارت در اطلاعیه ای قیمت قربانی حج 98 را اعلام کرد که بر اساس آن زائران کشورمان می توانند از 20 خردادماه تا اول تیرماه امسال با ورود به سامانه رزرو حج به صورت الکترونیک نسبت به پرداخت هزینه قربانی خود معادل 10 میلیون ریال (یک میلیون تومان) اقدام کنند.

زائران حج تمتع امسال باید دربازه زمانی تعیین شده مبلغ مورد نظر را واریز کنند تا پس از تأییدیه سیستمی، فرآیند تهیه قربانی آنان نهایی شود.

هزینه طرح قربانی برای زائران بر مبنای نرخ مصوب بانک توسعه اسلامی و برای حجاج همه کشور های اسلامی مشارکت کننده در طرح، تعیین شده است.

همچنین، در حج امسال هر زائر فقط امکان خرید یک رأس قربانی با نرخ مصوب را دارد و چنانچه نیاز به انجام قربانی دوم یا بیشتر را داشته باشد صرفاً با هماهنگی مدیر کاروان در عربستان و با پرداخت مبلغ 500 ریال سعودی امکان پذیر خواهد بود.

اولین کاروان حج تمتع امسال از 17 تیرماه به عربستان منتقل می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با حضور در مجموعه تئاتر شهر از نزدیک در جریان آسیب های اجتماعی مرتبط با محیط پیرامون مجموعه تئاتر شهر و اقدامات مدیریت مجموعه در زمینه رفع آن قرار گرفت.

به گزارش هنرآنلاین به نقل از واحد ارتباطات، آموزش و پژوهش مجموعه تئاترشهر، طیبه سیاوشانی نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی عصر دوشنبه بیستم خرداد ماه و یک روز پس از حادثه تیراندازی در محوطه این مجموعه همراه با سعید اسدی مدیر مجموعه تئاتر شهر از نزدیک در جریان برخی از معضلات و نابسامانی محیط پیرامونی مجموعه تئاتر شهر قرار گرفت.

وی پس از استماع اقدامات انجام شده در جهت انعکاس ، پی گیری و استمداد خواهی مجموعه ی تئاتر از نهادهای ذیربط با ابراز تاسف از شرایط پیش آمده در محوطه مجموعه تئاتر شهر گفت: باید تلاش های لازم صورت گیرد که آسیب های اجتماعی محوطه تئاتر شهر شناسایی شده و در نهایت یا طرح حصارکشی تئاتر شهر که از دهه 80 مطرح بوده اجرایی شود و یا طرح موسوم به "پهنه رودکی" بتواند مباحث فرهنگی این منطقه مهم را پوشش دهد. به اعتقاد من هرچه اتفاقات فرهنگی هنری حول دو ساختمان تالار وحدت و مجموعه تئاتر شهربا مساعدت شهرداری تهران بیشتر باشد مسلما ما شاهد آسیب های کمتری در این منطقه خواهیم بود.

سیاوشانی با اشاره به نحوه ارائه گزارش این بازدید در جلسات کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: به طور حتم ما در ابتدای جلساتمان در کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تمامی وقایعی مرتبط با حوزه فرهنگ و هنر را بررسی و درباره هریک از آنها مباحثی مطرح خواهد شد. بنابراین تا اوایل هفته بعد من نتایج این دیدار را به همکاران کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ارائه خواهم داد تا سایر دوستان در جریان موضوعات قرار بگیرند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از صحبت های خود تصریح کرد: همه ما باید نهایت تلاش خود را انجام دهیم تا مشکلات پیرامونی مجموعه تئاترشهر با همت همه مسئولان دستگاه های ذی ربط مرتفع و ما هرچه زودتر شاهد ساماندهی این مجموعه باشیم. به هر حال این انگیزه به طور کامل وجود دارد که در این حوزه جلسات متعددی در حوزه ساماندهی و کاهش آسیب های اجتماعی این مجموعه هنری مهم تئاتری برگزار شود.

برای کسب آخرین اطلاعات و اخبار تئاتر شهر به سایت این مجموعه به آدرس www.teatreshahr.com و کانال تلگرام Theatershahr@ مراجعه کنید.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
ذبیحی فر گفت: جامعه موسیقی با قانون جدید اجرای کنسرت ها بابت خدماتی که به جامعه ارایه می دهد، باید یک پول اضافه بدهد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۱

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان ، احسان ذبیحی فر عصر دیروز دوشنبه 20 خرداد در نشست بررسی ابعاد و پیامدهای قانون جدید اجرای کنسرت در کلان شهرها که در سالن جلسات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد، گفت: اکثریت جامعه موسیقی مخالفت خود را با قانون جدید اجرای کنسرت در کلان شهرها اعلام کردند و بدنه مدیریتی هنری کشور نیز به نوعی این مخالفت را اعلام کرده است. جای تعجب است که چگونه طرحی که کارشناسی نشده به تصویب رسیده است.

معاون آموزشی دانشکده موسیقی دانشگاه هنر اظهار داشت: صنف در موسیقی آن تعریفی که باید داشته باشد، ندارد. مشکلاتی در موسیقی وجود دارد که رفع آن یک همت از سوی جامعه موسیقی را می طلبد. صنف موسیقی باید بسیاری از صنوف مسایل و مشکلاتی دارد. ضعفی که در موسیقی داریم نمی تواند عملکرد وزارت ارشاد را توجیه کند. وزارت ارشاد باید یک گزارش از حمایت هایش از جامعه موسیقی در چهل سال اخیر ارایه دهد.

وی با بیان اینکه در حوزه موسیقی نیز باید نگاهی به کشورهای همجوار داشته باشیم، خاطرنشان کرد: آیا ما می دانیم در کشورهای همسایه از موسیقی حمایت می شود یا خیر؟ در بسیاری از مسایل خود را با کشورهای همسایه مقایسه می کنیم چرا در موسیقی این کار را نمی کنیم؟ بهتر است به کشورهای همجوار نه کشورهای اروپایی نگاهی بیندازیم و ببینیم در زمینه موسیقی چه می کنند. امیدوارم که یک صنف قوی و قابل دفاع از موسیقی داشته باشیم.

ذبیحی فر در مورد قانون جدید اجرای کنسرت در کلان شهرها بیان کرد: مهمترین پیامد این قانون این است که اجرای کنسرت ها در کشور به حداقل می رسد. به نظر بنده این قانون در مورد هنرمندان کوتاهی کرده است. مسایل خیلی زیادی در موسیقی از جمله هزینه سالن ها نیاز به توضیح ندارد. قبل از برگزاری کنسرت باید تمام پول سالن داده شود. با قانون جدید اجرای کنسرت جامعه موسیقی باید بابت خدمات فرهنگی که به جامعه می دهد یک پول اضافی نیز بدهد.

پایان پیام/ 31

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
ارجمند گفت: در حالی که درآمد اپراتورهای تلفن همراه از آهنگ های پیشواز در ماه بالغ بر 100 میلیارد تومان است که هنرمندان موسیقی سهمی در آن ندارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۱

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، پیروز ارجمند عصر دیروز در نشست بررسی ابعاد و پیامدهای قانون جدید اجرای کنسرت در کلان شهرها که در سالن جلسات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد، گفت: باید این سوال مطرح شود که در عرصه موسیقی که تسهیل گری کردیم، اگر یک خواننده به عنوان مثال بخواهد در یک روز 10 کنسرت بدهد باید 10 استعلام بدهد. آیا در راهنمایی و رانندگی این گونه است؟ آیا مدام گواهینامه رانندگان چک می شود یا در صورت تخلف گواهینامه چک می شود؟ تا چه زمانی قرار است با هنرمندان برخورد امنیتی داشته باشیم؟ هر چقدر اعتماد بیشتری به هنرمندان داشته باشیم، آنها بالنده تر حرکت می کنند.

این مدرس، پژوهشگر و آهنگساز با بیان اینکه هنوز برخورد ما در وزارت ارشاد امنیتی است، عنوان کرد: یک مسئله مهم بحث بیمه و امنیت اجتماعی هنرمندان است. موسسه پیشکسوتان بابت طرح پیشکسوتان به استادان تمام ماهانه 120 هزار تومان می دهد. به نظر بنده این توهین به هنرمند است و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید این طرح را متوقف کند.

مدیر اسبق دفتر موسیقی در مورد لغو کنسرت ها اظهار داشت: در ساختار فرهنگی ما بابت لغو کنسرت خسارت نمی دهد. نظارت بر قیمت گذاری سالن ها نیز مسئله مهم دیگری است که باید به آن پرداخت. اشل قیمت نوازندگان را وزارت ارشاد باید انجام دهد. در تالار وحدت 600 بلیت می توان فروخت که با آن حتی نمی توان هزینه سالن را پرداخت کرد. در تئاتر یک اشل قیمتی دارند اما در موسیقی این امر وجود ندارد. متهم در این موضوع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست بلکه خانه موسیقی است که سال هاست سکوت کرده است.

این پژوهشگر و مدرس موسیقی با اشاره به اینکه صنف موسیقی منفعل است، بیان کرد: درآمد موسیقی از دو مرجع است؛ درآمد اکتسابی موسیقی از طریق فروش بلیت است. در ارمنستان برای فستیوال موسیقی قیمت بلیت 20 هزار تومان می شود و در لندن می توان با 20 یورو به کنسرت موسیقی کلاسیک رفت.

وی در مورد قانون جدید اجرای کنسرت در کلان شهرها خاطرنشان کرد: برای اینکه تبعات منفی این طرح را بگیریم تالارهایی مانند تالار وحدت باید رایگان و با کمترین هزینه در اختیار کنسرت ها قرار گیرد. درآمد شرکت هایی مانند همراه اول و ایرانسل از آهنگ های پیشواز در ماه بالغ بر 100 میلیارد تومان است. سهم هنرمندان موسیقی در این درآمد کجاست؟ وزارت ارشاد و وزارت مخابرات باید به یک قرارداد و تفاهم برسند که سهم هنرمند رعایت شود و من مطمئنم اگر به این مسئله توجه شود، هنرمندان ما ثروتمند می شوند. مسئله دیگر این است که کپی رایت داخلی را باید جدی بگیریم. صدا و سیما نیز باید سهم هنرمندان موسیقی را بدهد زیرا از آهنگ های آنها استفاده می کند.

ارجمند با بیان اینکه یک بی اعتمادی در هنرمندان نسبت به نهادهای فرهنگی وجود دارد، افزود: با اجرای قانون جدید کنسرت ها، کنسرت های پاپ ضرر نمی کنند چون قیمت بلیت را افزایش می دهند. تقریبا 50 درصد درآمد کنسرت برای خواننده است، 20 درصد برای شرکت و 30 درصد هم برای عوامل و سالن است. بدین ترتیب با اجرای این قانون مردم و نوازندگان متضرر می شوند.

پایان پیام/ 31

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
ارجمند معتقد است بدون جراحی و با این شاکله نمی توان به نقطه آرمانی در موسیقی رسید و شاهد تحول در این عرصه بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۱

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، پیروز ارجمند عصر دیروز در نشست بررسی ابعاد و پیامدهای قانون جدید اجرای کنسرت در کلان شهرها که در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد، گفت: دهه 30 تا 40 درآمد صنعت موسیقی از طریق آلبوم ها بود. درآمد این صنعت از دهه 70 به بعد از طریق کنسرت صورت گرفت و در دهه 80 به اوج خود رسید. در دهه 60 کل کنسرت ها پنج کنسرت بود که در سال 92 و 93 به پنج هزار سانس در سال رسید. در دهه های قبل تولید آلبوم ها در سال 700 هزار تا یک میلیون بود که الان به زیر پنج هزار رسیده است. در حقیقت تغییری در درآمد موسیقی رخ داده است.

این مدرس، آهنگساز و پژوهشگر موسیقی اظهار داشت: در سال 93 بودجه ای که به موسیقی اختصاص دادند، معادل بودجه ای بود که در سال 76 بود. در سال 93 سه میلیارد تومان بودجه به موسیقی دادند در حالی که بودجه مصوب 15 میلیارد تومان بود. متاسفانه به سرفصل ها که یکی از آنها حمایت از موسیقی محلی است، عمل نمی شود. یکی از مشکلات در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که قدرت مطلق در مورد بودجه به معاونت ها داده شده است. در شرایط فعلی موسیقی محلی به عنوان میراث فرهنگی ما در معرض نابودی است و موسیقی ملی نیز رونق چندانی ندارد. قرار بود بنیاد رودکی در اختیار هنرمندان قرار گیرد نه تنها این اتفاق نیفتاد بلکه هزینه سالن ها افزایش یافت.

وی بیان کرد: در سال اولی که بنده مدیر دفتر موسیقی وزارت ارشاد بودم صدور مجوزها را از شش ماه به یک روز رساندم. سامانه ای را راه اندازی کردیم و یک جریان مالی خوبی ایجاد شد. فکر کردیم چگونه از درآمد موسیقی پاپ برای موسیقی کلاسیک، ملی و محلی صرف کنیم. به این نتیجه رسیدیم که 10 درصد درآمد خالص کنسرت ها از موسیقی پاپ را در صندوق واریز کنیم. در خانه موسیقی این طرح را مطرح کردم و در وزارت ارشاد نیز از این طرح استقبال شد. این طرح خوبی بود که هنوز از آن دفاع می کنم. این طرح در سال 1980 در بریتانیا ایجاد شد. این طرح به نفع وزارت ارشاد مصادره شده است. به نظرم بدون جراحی و با این شاکله موجود نمی توان به نقطه آرمانی در حوزه موسیقی رسید و شاهد تحول در این عرصه بود.

ارجمند با اشاره به اینکه سه اصل نظارت، سیاست گزاری و ارزشیابی از وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، تصریح کرد: نیروی انتظامی از هر کنسرت پول می گیرد. در برخی از شهرها، شهرداری ها تقریبا 10 درصد از پول کنسرت ها را می گیرند. باید در زمینه کنسرت ها سوال هایی مطرح شود، ما چقدر سالن های استاندارد ساختیم، به جز سالن رودکی کدام سالن برای موسیقی استاندارد است؟ تالار وحدت نیز مختص اپرا ساخته شده است. متاسفانه در بحث زیرساخت ها کاری نکردیم و سالن های امروزه چند منظوره هستند.

پایان پیام/ 31

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
شهرام کرمی، مدیرکل هنرهای نمایشی عنوان کرد: پالایش فضای اطراف تئاتر شهر و بوستان همکاری همه نهادها را علاوه بر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می طلبد. در صورتی که طرح پهنه رودکی از سوی شهرداری اجرایی شود، خیلی از این مشکلات برطرف خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۱ سایت های دیگر : خبرگزاری اقتصادی ایران ربیع خبرگزاری بین المللی قرآن

به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس، معضل تیراندازی دو شب گذشته در اطراف تئاتر شهر و درگیری این فضای فرهنگی با اتفاقی ناگوار باعث شد که دو مرتبه پرونده ایجاد حریم در اطراف این مجموعه فرهنگی و معضلات اطراف تئاتر شهر و بوستان دانشجو پیگیری شود. هر چند از گذشته نیز شاهد بودیم که مسئولان تئاتر شهر و مرکز هنرهای نمایشی در این زمینه اقداماتی را انجام داده بودند اما متأسفانه به دلیل عدم همکاری سایر نهادها اتفاقی نیفتاده بود.

شهرام کرمی، مدیر کل هنرهای نمایشی در این زمینه در گفت وگو با خبرنگار تئاتر فارس عنوان کرد: مجموعه تئاتر شهر به عنوان یک مرکز با اهمیت و ثبت شده در میراث فرهنگی ملی ما همیشه توأم با یک خاطره از هنر تئاتر برای مردم و هنرمندان محسوب می شود.

وی در ادامه افزود: با گسترش زندگی شهری و بوستان ها در شهر تهران، مجموعه تئاتر شهر نیز که جزو نقاط مرکزی و پرتردد شهر تهران محسوب می شود، چند سالی است که دچار آسیب محیطی به ویژه در محیط پیرامونی و بوستانی شهری شده است که هم رسانه ها، مدیران و مسئولان دغدغه مند فعالیت هنری و اجتماعی بارها در طول سال های گذشته در رابطه با آن ابراز نگرانی کرده اند.

کرمی همچنین افزود: در شرایط حاضر آنچه اهمیت دارد این است که معضل حفظ امنیت در این مکان پرتردد با بوستان های شهری، باعث گسترش پاتوق و رفت و آمد اقشار مختلف جامعه شده و اتفاقی هم که دو شب گذشته در اطراف تئاتر شهر با تیراندازی افتاد خود باعث شد تا بیشتر به حل این معضل و اقدام همزمان چند نهاد تمرکز کنیم.

وی با اشاره به اینکه نگه داری و بهره برداری از ساختمان و بنای تئاتر شهر وظیفه اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، اظهار داشت: اما هویت شهری و برقراری امنیت آن با نیروی انتظامی و نهادهای حوزه اجتماعی است همه باید با هم این مسئولیت را به دوش بکشند و کمک کنند تا محیط پیرامون این مجموعه پالایش شود.

کرمی درباره اقداماتی که مبنی بر ایجاد امنیت در تئاتر شهر و اطراف آن انجام داده اند،گفت: از گذشته تاکنون با اعضای شورای شهر، نمایندگان مجلس، نیروی انتظامی و مدیران شهری زیاد جلسه داشتیم در همین چند روز گذشته هم جلساتی برگزار کردیم، خوشبختانه همه نهادهای مرتبط در این موضوع نگرانی و دغدغه دارند.

وی در ادامه افزود: ضمن اینکه اگر طرح پهنه رودکی که شهرداری سال هاست آن را مطرح کرده، اجرایی شود به نظرم خیلی از این مشکلات رفع خواهد شد. به شکل مقطعی هم اتفاقاتی چون کنترل بیشتر از سوی نیروی انتظامی صورت خواهد گرفت ولی واقعا باید برای دراز مدت برنامه ریزی صحیح شود چرا که این مرکز پاتوق یک سری گروه های خاص شده است که برای مراجعه کنندگان به این بوستان و تئاتر شهر فضای ناشایستی است.

کرمی درباره مسئله دستفروشان اطراف تئاتر شهر نیز گفت: این هم در چند سال اخیر به مشکلات ما اضافه شده است که علاوه بر ازدحام در فضای محیطی، بافت فضا را نیز تغییر داده است. ضمن ابراز تأسف از این امر باید بگویم که این خود تلنگر و هشداری است که برنامه ریزی داشته باشیم تا محیط پیرامون پالایش شود. ضمن اینکه باز هم تأکید می کنم مسئولیت این قضیه صرفا برعهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست و نهادهای دیگر به ویژه مدیریت شهری نیز باید در این زمینه پیش قدم شوند.

وی با اشاره به نامه مکتوب سعید اسدی اخیرا به شورای شهر درباره محیط پیرامون تئاتر شهر گفت: دیروز هم ما جلسه خوبی با نیروی انتظامی داشتیم. مقرر شد که اکیپ های نیروی انتظامی در اطراف تئاتر شهر بیشتر شوند و از تجمع پاتوق های خاص در این مکان خودداری شود. گفت گویی هم با شورای شهر داشتیم و قرار شد طرح پهنه رودکی دنبال شود.

مدیرکل هنرهای نمایشی افزود: امیدواریم مدیریت شهری این موضوع را در اولویت خود قرار دهد چرا که آنچه اهمیت دارد امروز میراث فرهنگی و هنری ما است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
شهرام گیل آبادی، کارگردان و مدیرعامل خانه تئاتر با اشاره به حادثه تیراندازی در محوطه تئاتر شهر گفت: تئاتر شهر را باید از بی تدبیری آزاد کرد، این مجموعه نمی تواند این قدر مورد هجمه قرار بگیرد و حمایت نشود.

به گزارش ایسنا، نشست رسانه ای نمایش عاشقانه های خیابان به کارگردانی شهرام گیل آبادی صبح دوشنبه 20 خردادماه درحالی برگزار شد که علاوه بر عوامل این تئاتر، مدیرعامل و دیگر مدیران جمعیت طلوع بی نشان ها در نشست حضور داشتند.

در ابتدای این نشست شهرام گیل آبادی، کارگردان نمایش ضمن اشاره به تیراندازی شامگاه 19 خرداد ماه در محوطه تئاتر شهر بیان کرد: از اتفاق دیروز تئاتر شهر نگرانم و تئاتر شهر را باید از بی تدبیری آزاد کرد. متاسفم تئاتر شهر که نماد نمایش در ایران است به جولانگاه بی تدبیری تبدیل شده است.

او ادامه داد: این بی تدبیری تا جایی ادامه پیدا کرده که تیراندازی می شود و عوامل به وجود آمدن این اتفاق به داخل تئاتر شهر می روند و تعدادی آدم هم سعی می کنند در تئاتر شهر را بشکنند. این اتفاقات قابل پذیرش نیست. بحث مدیریت تئاتر شهر نیست. چندین دستگاه در به وجود آمدن این مشکل دخیل هستند و امیدوارم هر کسی مسئول آن است به سرعت اقدامی برای این امر انجام دهد. تئاتر شهر نمی تواند این قدر مورد هجهه قرار بگیرد و مورد حمایت نباشد. متاسفانه بی تدبیری و عدم برنامه ریزی اجتماعی ما را به روزی کشانده که دیگر آن را نتوانیم جمع کنیم.

او در ادامه صحبت هایش بر لزوم پرداختن به آسیب های اجتماعی در هنر و تئاتر تاکید کرد و گفت: این یک آزادی بیان است که منِ کارگردان بتوانم از این موضوعات در نمایش هایم صحبت کنم. هیچ تهدیدی نمی تواند حرکت ما را مختل کند. ما سعی داریم صدای خاموش کسانی باشیم که مورد ظلم واقع شده اند. ما به قدر توان و بضاعتمان می خواهیم شرایطی را به وجود بیاوریم که مردم در این امر ما را همراهی کنند و من توقعی از دولتی ها ندارم.

مدیرعامل خانه تئاتر درباره روند تولید نمایش عاشقانه های خیابان توضیح داد: ما از بیش از یک سال گذشته که تحقیقات روی این نمایش را آغاز کردیم با 78 زن دستفروش مترو گفت وگو انجام دادیم. در این میان به بچه هایی رسیدیم که HIV دارند و مشخص نیست چه سرنوشتی خواهند داشت. کار بعدی را بر اساس کودکان خواهیم نوشت . در نظر سنجی هایی که داشتیم مشخص شد زنان دستفروش در فضای مترو احساس امنیت بیشتری دارند. اکثر این زنان سرپرست خانوار هستند و فرزند دارند. در این میان قصه های تاسف باری درباره کودکانی که در خانه ها تنها می مانند وجود دارد.

وی افزود: بازی ها از محیط مترو آغاز شد و تمرین ها آنجا سامان گرفت و در ارتباط با این افراد قرار گرفتند. کارمان به صورت اینتراکتیو اجرا خواهد شد و ترانه ای را هم در حین اجرا از رضا یزدانی خواهیم داشت. ما در این عاشقانه داستان کودکان این زنان را هم بیان می کنیم و به خانه مادری که برای جمعیت طلوع بی نشان هاست اشاره می کنیم.

اکبر رجبی مشهود مدیرعامل جمعیت طلوع بی نشان ها که با هدف حمایت از زنان، مردان و کودکان آسیب دیده اجتماعی فعالیت می کند، در ادامه این نشست بیان کرد: ما سال گذشته در چهارراه ولیعصر پسری را پیدا کردیم که گوشه چشمم قِی کرده بود (عفونت چشمی) وقتی ما او را پیش پزشک بردیم متوجه شدیم باید چشمش تخلیه شود. او جای دوری نبوده و دقیقاً در مکانی بود که بسیاری از هنرمندان و فرهیخته های شهر از آن عبور می کنند و ما هیچکدام او را ندیده بودیم. اکنون مکانی را به نام خانه مادری ایجاد کرده ایم تا زنان دستفروش بتوانند فرزندانشان را با خیال راحت به آنجا بیاورند و در خانه تنها نگذارند و یا همراه خود نبرند.

الهام پاوه نژاد بازیگر این نمایش با بیان اینکه اولین همکاری اش با شهرام گیل آبادی است به موضوع این نمایش اشاره و ابراز امیدواری کرد که با توجه به داستان به ظاهر ساده این نمایش، بتوانند هدفی را که مدنظر دارند، بیان کنند.

این بازیگر افزود: ما فکر می کنیم عشق فقط بین مرد و زن است درصورتی که معنای بزرگتر آن عشق و محبت یک زن به زن همکارش هم هست که در این نمایش یک دستفروش است و حمایت هایی که از او دارد که در این نمایش به آن پرداخته شده است.

رضا یزدانی که در این نمایش هم به عنوان بازیگر حضور دارد و هم ترانه ای را برای آن اجرا کرده است، گفت: من خواندن ترانه های اعتراضی را از سالها قبل آغاز کردم و این اتفاق بسیار خوبی است که با این نمایش سعی داریم تا صدای زنان سرپرست خانوار و دستفروش را به گوش دیگران برسانیم.

ابراهیم حقیقی طراح پوستر این نمایش در سخنانی با بیان اینکه "دهه 50 حمید سمندریان فعالیت داشت و معنای تئاتر را او به خوبی می دانسته" اظهار کرد: تئاتر با سیرک فرق می کند و باید خواب آرام شهروند را آشفته و او را بیدار کند.

مژگان علی شاهی مدیر خانه مادری با اشاره به تیراندازی دیشب در محوطه تئاتر شهر گفت: آسیب ها اینقدر گسترده شده که به عرصه هنر رسیده است و در تئاتر شهر شاهد یک صحنه خشونت آمیز بودیم.

او در ادامه صحبت هایش به خانه مادری و اهمیت وجود آن برای کودکانِ مادرانی که مجبور به دست فروشی هستند، اشاره کرد.

زهره آشتیانی دبیر فراکسیون خانواده مجلس نیز در ادامه این نشست به طرح ماجرای ازدواج سفید اشاره کرد که مجله اش بعد آن توقیف شد و نیز به بحث زنان تن فروش که به سیاه نمایی متهم شدند پرداخت و افزود: خوشحالم که نام این نمایش عاشقانه های خیابان است زیرا آن تابو شکسته شد که می گوید، دست فروشی آسیب و جرم به حساب می آید. ما یک اتحادیه جهانی دست فروشی داریم که در اکثر نقاط دنیا برایشان قوانین و حمایت هایی وجود دارد. در مجلس این دوره روی بحث زنان سرپرست خانوار تاکید داشتیم و بودجه شان افزایش پیدا کرد. اما متاسفانه این مقدار افزایش به اندازه افزایش تعداد زنان سرپرست خانوار و دست فروش نیست. در کشور ما دست فروشی جرم نیست فقط گفته اند نباید باعث سدمعبر شوند.

بهمن عباسپور نویسنده این نمایش به حضورش در میان کارتن خواب ها اشاره کرد و گفت: من پیش از مواجهه با این افراد از کارتن خواب ها بدم می آمد اما اکنون چنین فکری نمی کنم و با نوشتن این نمایشنامه سعی کردم این نگاه اشتباه را تغییر دهم و حرف های نگفته تک تک کارتن خواب ها دیده و نوشته شود. شب هایی که کوچه های جنوب تهران را می گشتیم کودکی 6ساله را دیدیم که معتاد بود و در خیابان ها می چرخید. وقتی در میان آنها بودم فهمیدم این افراد اتفاقاً زنده اند و دغدغه همدیگر را دارند.

در پایان مراسم هم پس از پخش تیزر این نمایش، از پوستر آن که توسط ابراهیم حقیقی طراحی شده است، رونمایی شد.

در حاشیه این نشست چند نفر از زنان دستفرش دعوت شده بودند و این امکان به وجود آمده بود تا حاضران در نشست بتوانند پس از جلسه از آنها خرید کنند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تهران - ایرنا - مدیر مجموعه تئاترشهر با تاکید برآنکه مساله تئاترشهر، مساله ای فراتر از یک مجموعه فرهنگی است گفت: به دلیل ایجاد بافت اجتماعی متفاوت در این منطقه مساله امنیت این نقطه صرفاً به وجود یک مجموعه فرهنگی (تئاترشهر) در منطقه چهار راه ولیعصر محدود نمی شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۱

عصر یکشنبه (19 خرداد ماه) وقوع نزاع و درگیری میان دو تن از دستفروشان اطراف مجموعه تئاترشهر به شلیک گلوله و مجروح شدن یکی از طرف های این درگیری منتج شد که با حضور به موقع نیروی انتظامی، ابعاد این حادثه دامنه بیشتر و عواقب تکان دهنده تری را با خود به همراه نداشت.

در راستای این اتفاق و پیرو وقوع درگیری ها، سرقت ها و برخی بزه کاری های دیگر صورت گرفته در محوطه تئاترشهر، بوستان دانشجو و پیاده راه چهارراه ولیعصر، اقدامات انجام شده در رابطه با جلوگیری از این دست بزه ها، شرایط و راه کارهای برقراری نظم و امنیت عمومی این منطقه به عنوان محیطی فرهنگی از یک سو و از سوی دیگر اقدامات مقطعی مسئولان طی دو، سه سال گذشته برای جمع آوری بساط دستفروشان این محدوده و عدم اجرای مستمر طرح های پیشین با سعید اسدی مدیر مجموعه تئاترشهر به گفت و گو نشستیم که حاصل آن در ادامه از خاطرتان می گذرد.

اسدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا گفت: برچیده شدن حصار اطراف بوستان دانشجو و مجموعه تئاترشهر از یک سو و قرار گرفتن این مجموعه در یکی از پرترددترین نقاط شهر به ویژه بعد از افتتاح مترو و باز شدن خروجی مترو به سمت تئاترشهر و تبدیل شدن محیط اطراف آن به جولانگاه دستفروشان جهت تأمین مایحتاج مردم و امرار معاش خود؛ این نقطه را به یکی از پیچیده ترین بافت های شهری بدل کرده است.

از لیدر و محافظ دستفروشان گرفته تا بروز قتل!

مدیر مجموعه تئاترشهر با بیان آنکه از گذشته های دور گروه هایی در بوستان دانشجو ساکن بودند که سوءشهرتی برای این بوستان و مجموعه تئاترشهر ایجاد کردند افزود: از جمله رفتارهای سازمان یافته و حساب شده دستفروش ها که کاملاً مشخص است از برنامه و الگوی خاص و مشخصی بهره می برند.

وی ادامه داد: این برنامه و الگوی مشخص دستفروشان تا جایی پیش می رود که برخی از آنها دارای لیدر و حتی محافظ شخصی هستند! به همین سبب در بسیاری از موارد شاهد نزاع های خیابانی میان دستفروشان هستیم که حتی در مواردی به واسطه این درگیری ها شاهد رقم خوردن اتفاق تلخی مانند قتل نیز بوده ایم.

اسدی با اشاره به آنکه طی چند ماه گذشته شاهد بودیم که یکی از همین دست فروشان به دلیل درگیری و نزاع خیابانی با سلاح سرد دست به ارتکاب قتل زد گفت: همین مساله بحران جدی را پیشاروی این منطقه، فعالیت های محیطی آن و در نهایت برهم خوردن امنیت موجود در اطراف بوستان دانشجو و مجموعه تئاترشهر قرار داد.

وی افزود: از سوی دیگر در ضلع جنوب شرقی پارک افرادی تردد می کنند که در قامت فروشندگان مواد مخدر و یا مصرف کنندگان آن به شکل علنی، وجهه این محدوده و منطقه فرهنگی بوستان دانشجو را خدشه دار کرده اند.

نامه نگاری های مستمر تا حضور پلیس مستقر

مدیرمجموعه تئاترشهر تاکید کرد: از زمان پدیرفتن مسؤولیت این مجموعه با شهردار منطقه 11 به شکل مستمر در ارتباط بوده و برای ساماندهی دستفروشان در این نقطه نامه نگاری های فراوانی صورت گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: حتی پیش از من با توجه به پیگیری های مدیران پیشین مجموعه تئاترشهر و همچنین اداره کل هنرهای نمایشی شاهد بودیم که مطابق مصوبه وزارت ارشاد برای حفظ و حراست از مجموعه تئاترشهر به عنوان محیطی فرهنگی که به ثبت میراث رسیده است شاهد حضور پلیس مستقر هم در این منطقه بوده ایم. عزیزانی که برای بالا بردن ضریب امنیت به شکل مستمر به گشت زنی در منطقه بوستان دانشجو و محوطه اطراف تئاترشهر می پردازند.

به گفته اسدی؛ در روز حادثه شلیک گلوله و مجروح شدن فردی در مجموعه تئاترشهر، پیش از رسیدن گروه های پلیس منطقه رازی، حضور به موقع پلیس های مستقر در مجموعه تئاترشهر باعث فرونشستن نزاع و دستگیری ضارب و امداد فرد مجروح شد.

توجه به مخاطبان، هنرمندان و کارمندان مجموعه تئاترشهر

مدیر مجموعه تئاترشهر با تاکید برآنکه مساله این مجموعه مسأله ای فراتر از یک مجموعه فرهنگی است گفت: به دلیل ایجاد بافت اجتماعی متفاوت در این منطقه آنگونه که پیشتر در این گفت و گو به آن اشاره کردم؛ مساله امنیت این نقطه صرفاً به وجود یک مجموعه فرهنگی (تئاترشهر) در منطقه چهار راه ولیعصر محدود نمی شود.

وی ادامه داد: درست به همین سبب بود که طی نامه نگاری ها و پیگیری های مستمر با شهردار منطقه 11 یکی از اصلی ترین درخواست هایم از زمان آغاز مدیریتم در این محیط فرهنگی، ساماندهی فیزیکی و حریم تفکیک شده محدوده تئاترشهر برای مصرف فرهنگی هنرمندان، مخاطبان و البته کارمندان این منطقه بود تا گرفتار سرقت ها، زورگیری ها و یا نزاع های خیابانی که هر از چندی در این منطقه به وقوع می پیوندند، نشوند.

تعجیل برای اجرایی شدن پهنه رودکی

اسدی خاطرنشان کرد: از سال گذشته مطلع شدیم که شورای شهر با همکاری شهرداری در امتداد طرح گذر فرهنگی که از مجموعه تئاترشهر تا تالار وحدت را شامل شود، طرحی جامع تر به عنوان پهنه رودکی را برای ساماندهی این نقطه با نگاه و رویکرد فرهنگی به تصویب رسانده است.

این مدیر فرهنگی افزود: هر چند این طرح هنوز جنبه عملیاتی پیدا نکرده و نتوانسته در راستای افزایش ضریب امنیت این نقطه و همچنین آسایش خیال مصرف کنندگان فرهنگی و عموم افرادی که در این نقطه تردد دارند کارایی خاصی داشته باشد اما امید داریم این طرح با سرعت بیشتری شکل اجرایی پیدا کند.

وی یادآور شد: البته نمی توان از اقدامات خوب شهرداری همزمان با برگزاری جشنواره بین المللی نمایش عروسکی در شهریور ماه گذشته مانند رنگ آمیزی و به سازی برخی از تصاویر شهری موجود در این چهارراه و همچنین افزودن بخش های فضای سبز به این منطقه نیز غافل شد. اقداماتی که در ساماندهی بخشی از ظاهر محیط تئاترشهر بسیار مؤثر بوده است.

سامان دهی محوطه تئاترشهر در ید قدرت مدیریت این مجموعه نیست

اسدی با بیان آنکه در ارتباط با جمع آوری دستفروشان و بساط گستران علاوه بر نامه نگاری های مجموعه تئاترشهر و اداره کل هنرهای نمایشی رسانه ها نیز به این امر پرداخته اند گفت: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) نیز طی گزارشی در زمان برگزاری جشنواره تئاتر فجر به این نکته پرداخت؛ اما نباید فراموش کنیم که مجموعه تئاترشهر مجوز جمع آوری و ساماندهی این افراد را ندارد و وظیفه این مساله به شکل قانونی و اجرایی در ید قدرت شهرداری است.

این مدرس دانشگاه افزود: شهرداری نیز طی چند ماه اخیر با ایجاد پاساژی تلاش کرد تا این دستفروشان را به نقطه ای مشخص انتقال دهد؛ اما ایجاد این پاساژ نیز باعث نشد که دستفروشان از حضور در پیاده راه چهارراه ولیعصر و اطراف مجموعه تئاترشهر دست بکشند.

وی ادامه داد: همچنین مشخص شد که صدور مجوز نهایی برای جمع آوری و پیگیری پایان دادن به حضور دست فروشان و بساط گستران به شورای تأمین استان تهران باز می گردد. آنگونه که شاهد بودیم در زمان برپایی جشنواره بین المللی تئاتر فجر در بهمن و اسفند سال گذشته موانع فیزیکی و گذرگاه نوری در پیاده راه های اطراف مجموعه تئاترشهر باعث جمع شدن بساط دستفروشان و آرامش این منطقه شد. طرحی که مجوز آن توسط شورای تأمین استان تهران صادر شد.

اسدی: در زمان برپایی جشنواره بین المللی تئاتر فجر در بهمن و اسفند سال گذشته موانع فیزیکی و گذرگاه نوری در پیاده راه های اطراف مجموعه تئاترشهر باعث جمع شدن بساط دستفروشان و آرامش این منطقه شد. طرحی که مجوز آن توسط شورای تأمین استان تهران صادر شد. اسدی با شاره به آنکه اجرای آن طرح تا آستانه نوروز با پشتیبانی پلیس و خدمات شهری به شکل کامل باعث برچیده شدن بساط دستفروشان در اطراف مجموعه تئاترشهر شد، گفت: اما بعد از پایان تعطیلات و آغاز سال جدید بار دیگر بازگشت دستفروشان را شاهد بودیم بودیم و متأسفانه اجرا نشدن مستمر طرح قبلی بار دیگر حضور این افراد را در پیاده راه های مجموعه تئاترشهر دامن زد.

نامه ای که یک ماه پیش نوشتم

اسدی با تاکید برآنکه حضور دست فروشان در پیاده راه های مجموعه تئاترشهر و برهم زدن چهره فرهنگی این منطقه در خور شأن مجموعه فرهنگی تئاترشهر نیست گفت: ماه گذشته نامه ای را به اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نوشتم و طی آن اظهار نگرانی شدید خود را نسبت به برهم خوردن امنیت این منطقه و تاکید بر پیگیری ها و بالا بردن حفظ نظم عمومی در این منطقه یادآور شدم.

وی با تاکید بر آنکه اتفاق تلخ درگیری و استفاده از سلاح گرم کمری شاید اشاره و تلنگری برای هوشیاری و بیدار باش ما و دیگر مسؤولان در تمامی بخش ها باشد تصریح کرد: نمی توان با نگاه مقطعی و راه حل هایی مسکن وار نسبت به تأمین امنیت مستمر در پیاده راه مجموعه تئاترشهر و بوستان دانشجو امید داشت. امیدواریم که شهرداری و دیگر مسؤولان بار دیگر چهره بوستان دانشجو، پیاده راه مجموعه تئاترشهر و نظظم این مجموعه را مانند سابق بازگردانند.

اسدی: نمی توان با نگاه مقطعی و راه حل هایی مسکن وار نسبت به تأمین امنیت مستمر در پیاده راه مجموعه تئاترشهر و بوستان دانشجو امید داشت. عضو هیأت علمی دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران تصریح کرد: شاید یکی از مهمترین اقدامات برای برچیدن بساط دستفروشان، فراهم کردن بخش هایی برای ارائه محصولات هنری در محیط فرهنگی مانند اطراف مجموعه تئاترشهر و بوستان دانشجو باشد. این می تواند پیشنهادی در راستای اجرای طرح جامع پهنه رودکی به شمار رود.

برطرف شدن آسیب ها نیازمند همکاری بینابخشی

مدیر مجموعه تئاترشهر خاطرنشان کرد: نباید فراموش کنیم که رسیدن به نقطه ایده آل و آرمانی از نظر امنیت و برطرف کردن چهره مخدوش شده اطراف مجموعه تئاترشهر و پیاده راه چهارراه ولیعصر با حضور دستفروشان به همکاری بینابخشی میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره کل هنرهای نمایشی، شهرداری، شورای شهر، نهادهای قضائی و مجموعه نیروی انتظامی بستگی دارد.

وی ادامه داد: تا زمانی که رفتار یکی از این بخش ها نیز رفتاری مقطعی و مسکن وار باشد نمی توان در راستای تحقق برطرف شدن این دسته از آسیب ها اطمینان حاصل کرد.

اسدی با اشاره به ارسال نامه ای در تاریخ 27 اردیبهشت خطاب به مدیرکل اداره هنرهای نمایشی برای یادآوری برطرف نشدن آسیب های محوطه بیرونی تئاتر، گفت: نظیر این نامه را در ایام برگزاری جشنواره بین المللی تئاتر فجر به شکل مستقیم برای پلیس امنیت ارسال کردم تا همزمان با برگزاری مهمترین رویداد تئاتر کشورمان با حضور چهره ها و مهمانان بین المللی شاهد برچیدن بساط دست فروشان و جلوگیری از برهم خوردن نظم و امنیت این منطقه باشیم.

وی ادامه داد: خوشبختانه این اتفاق در ایام برگزاری جشنواره بین المللی تئاتر فجر با همکاری نیروی انتظامی محقق شد اما ادامه پیدا نکرد و این یکی دیگر از از اقدامات مقطعی بود که به دلیل نبود استمرار نتوانست به شکل کلی برطرف کننده آسیب های موجود این محدوده باشد.

مدیر مجموعه تئاترشهر تاکید کرد: بر طرف کردن آسیب های مجموعه تئاترشهر، بوستان دانشجو و برقراری نظم و امنیت ابعاد اجتماعی و کلان تری دارد که از عهده من به عنوان مدیر مجموعه تئاترشهر خارج است.

وی افزود: من تنها در محدوده داخلی این مجموعه اراده و قدرت برای برقراری نظم و امنیت دارم و برقراری امنیت عمومی در فضای خارجی از دست من خارج است و نباید فراموش کنیم که مجوزی هم برای این دست از اقدامات ندارم!

تقدیر از حضور نماینده کمیسیون فرهنگی مجلی در تئاترشهر

مدیر مجموعه تئاترشهر گفت: روز گذشته (دوشنبه 20 خردادماه) خانم طیبه سیاوشی از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در مجموعه تئاترشهر حضور یافت و ضمن بازدید میدانی از این مجموعه و محیط اطراف آن با برخی از مراجع ذی ربط به شکل مستقیم تماس گرفت.

وی افزود: نتیجه بر آن شد تا امروز (سه شنبه 21 خردادماه) جلساتی را با حضور فرماندار تهران و شهرداری برای برطرف ساختن و جلوگیری از آسیب هایی مانند آنچه که طی دو سه روز اخیر محیط مجموعه تئاترشهر را متأثر خود کرد و در نگاهی کلان برای بازگرداندن نظم و امنیت اجتماعی به این منطقه برگزار کنیم.

اسدی: جلساتی با حضور فرماندار تهران و شهرداری برای برطرف ساختن و جلوگیری از آسیب هایی مانند آنچه که طی دو سه روز اخیر محیط مجموعه تئاترشهر را متأثر خود کرد و در نگاهی کلان برای بازگرداندن نظم و امنیت اجتماعی به این منطقه برگزار شده است. اسدی مجموعه تئاترشهر را ساختمانی ثبت شده به عنوان بخشی از میراث کشورمان خواند و گفت: آنچنان که پیشتر نیز گفتم در کنار حضور نهادهای مختلف، در کنار همکاری های بینابخشی نیازمند حضور مسؤولان سازمان میراث فرهنگی کشور نیز هستیم تا آنها نیز در برقراری و اجرای قانون یاریگر سایر نهادها و ارگان های فرهنگی، هنری، قضائی و انتظامی باشند.

گفت و گو از امین خرمی

فراهنگ **9266** 9053

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی

تیراندازی در محوطه مجموعه تئاتر شهر شاید در ابتدا خبری غیرمنتظره به نظر برسد اما نباید فراموش کرد مدت هاست اراذل در پیرامون این مجموعه فرهنگی مشغول اجرای یک تئاتر خیابانی تلخ هستند!

تئاتر آنلاین – گروه فرهنگ- فریبرز دارایی: شلیک گلوله در تئاتر شهر؟ جای نگرانی نیست؛ مدیران و مسئولان فرهنگی و هنری در تمام این سال ها تلاش خود را به کار گرفته اند تا هنرهای نمایشی یا همان تئاتر در کانون توجه باشد و هر ساله بخش قابل توجهی از مردم و اقشار مختلف جامعه جذب این هنر تأثیرگذار شوند. یکی از مکان هایی که در راستای این روند و برنامه ریزی فرهنگی همیشه مورد توجه تصمیم گیرندگان فرهنگی و هنری بوده و همچنان هم با قوت مورد توجه قرار دارد، مجموعه تئاتر شهر است.

با دغدغه و برنامه ریزی مسئولان فرهنگی اقشار مختلفی جذب تئاتر و به ویژه تئاتر شهر شده اند و طی سال های اخیر بحث بازپروری اراذل، معتادان و بزهکاران هم در اولویت این برنامه ریزی قرار گرفته و طی همین اقدامات مستمر مدیران و مسئولان دغدغه مند که هدف شان نشان دادن تأثیرگذاری تئاتر به عنوان هنری زنده (!) بر خانواده ها و افراد جامعه است، محیط و شرایطی برای حضور خلافکاران در عرصه تئاتر خیابانی آن هم در محوطه تئاتر شهر فراهم آمده است!

این اقدام قابل قدردانی است زیرا باعث می شود که تئاتر را تنها هنری برای بخش خاصی از جامعه ندانیم و در راستای تحقق شعار تئاتر برای همه گام برداریم!

خلافکارانی میدان دار شده اند!

طی سال های اخیر بخشی محدود از جامعه که در زمینه کارهای خلاف و مواد مخدر فعال هستند به این پیشنهاد مدیران دغدغه مند پاسخ مثبت داده و حضور خود را در عرصه هنرهای نمایشی پررنگ تر از پیش کرده اند! همین حضور هم باعث شده تا شاهد یک شکوفایی و رشد در زمینه تئاتر خیابانی و حتی جذب علاقه مندان بیشتر به محوطه تئاتر شهر باشیم!

در شرایطی که مدیران تئاتر شهر در زمینه جذب مخاطب و اجرای آثار با کیفیت و موردپسند مخاطبان و علاقه مندان به تئاتر در اکثر موارد ناموفق بوده و هستند و حتی برای انجام امور داخلی مجموعه تئاتر شهر نیز با ضعف های مدیریتی خود دست و پنجه نرم می کنند، اراذل با اجراهای موفقی که دارند در جذب مخاطب خود و فراگیر شدن نمایش هایشان روند رو به رشدی را طی می کنند.

در اوقاتی که مدیران تئاتری در حال نامه نگاری و تماس های تلفنی با مدیران و مسئولان شهرداری هستند تا با محدود کردن اجراهای اراذل در پیرامون مجموعه تئاتر شهر، ضعف مدیریت و برنامه ریزی خود را کمرنگ کنند، این افراد دغدغه مند با کمترین امکانات و در اکثر ساعات روز و شب به تولید آثاری مستند و قابل توجه مشغول هستند!

در تئاتر به ظاهر حرفه ای ایران که تئاتر شهر به عنوان اصلی ترین نمادش، در حال فروپاشی از داخل است، اراذل با توجه به اینکه نه بودجه حمایتی دارند و نه فروش گیشه، برای جذب تماشاگران و تأثیرگذاری هر چه بیشتر حتی از نبردهای واقعی با استفاده از انواع سلاح های سرد نظیر چماق، چاقو، قمه و قداره و سلاح های گرم نظیر کُلت نیز دریغ نمی کنند، که یک نمونه کاملاً معمولی آن را شب گذشته شاهد بودیم!

تکرار مکرر یک نمایش

طی سال های اخیر بارها این تازه واردان به تئاتر خیابانی در پیرامون مجموعه تئاتر شهر، با قمه به جان هم افتاده اند و حتی مخاطب را هم در اجرای خود دخیل کرده و مرز میان تئاتر و مخاطب را برداشته اند. گاه به دلیل اجراهای تأثیرگذار و واقعی و برای کنترل کردن هیجان اجراگران و همچنین مخاطبان، کار به ورود اورژانس یا پلیس کشیده است.

شاید روزی با اجرای طرح پهنه فرهنگی میان مجموعه تئاتر شهر و تالار وحدت، شرایط برای اجراهای خیابانی اراذل و اوباش و امکان جذب هر چه بیشتر مخاطبان بیش از پیش فراهم شود اما تا آن روز تئاتر شهر به تنهایی و با درایت مدیران و مسئولان وزارت ارشاد و شهرداری تهران با قدرت میزبان این اجراهای خیابانی خواهد بود قتل در حوض گرد مقابل تئاتر شهر ، درگیری و قمه زنی در ضلع جنوبی ، مصرف مواد مخدر با تکیه بر تئاتر شهر ، اذیت و آزار هنرمندان و خانواده ها و ناامنی در پیرامون قلب نیمه جان تئاتر ایران از جمله عناوین اجراهای متنوع و مستمر اراذل در پیرامون مجموعه تئاتر شهر است.

اجرای اخیر این گروه با عنوان تیراندازی به دلیل فحش ناموسی که به گفته عوامل کار اجرایی 2 نفره بوده به حدی در بازخورد مخاطب موفق ظاهر شده که این اجراگران لحظاتی هم به داخل مجموعه تئاتر شهر راه پیدا کرده اند تا با تفاوت های اجرای خیابانی با اجرای داخل سالن هم آشنا شوند!

این ورود هم در نوع خود قابل توجه است و نشان می دهد که اراذل و اوباش حاضر در پیرامون مجموعه تئاتر شهر از بستر فرهنگی و هنری ایجاد شده به بهترین شکل ممکن بهره می برند و بعد از چند سال تلاش شبانه روز راه ورود به بنایی که قبل از حدود 12 سال اخیر به عنوان حرفه ای ترین بنای تئاتری ایران شناخته می شد، پیدا کرده اند.

صندلی خالی مدیران میان تماشاگران

اما نکته قابل تأمل و تأسف این است که مدیران و مسئولان فرهنگی کمتر به تماشای اجراهای موفق این گروه های خلافکار و بزهکار در پیرامون مجموعه تئاتر شهر می ایستند و گمان می کنند تنها فراهم کردن بستر و امکان اجرا کافی است.

شاید روزی با اجرای طرح پهنه فرهنگی میان مجموعه تئاتر شهر و تالار وحدت، شرایط برای اجراهای خیابانی اراذل و اوباش و امکان جذب هر چه بیشتر مخاطبان و علاقه مندان بیش از پیش فراهم شود اما تا آن روز تئاتر شهر به تنهایی و با درایت مدیران و مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری تهران با قدرت میزبان این اجراهای خیابانی خواهد بود؛ اجراهایی که در آن ها دیدن قمه و قداره و شنیدن صدای گلوله امری عادی و در راستای تأثیرگذاری اثر است!

هشدارهایی که شنیده نمی شود

در بازخوانی چندباره قصه پرغصه سامان دهی محوطه تئاتر شهر، رسانه ها بارها و بارها نسبت به حضور اراذل و اوباش در پیرامون این مجموعه واکنش و هشدار نشان داده اند و هر بار خواستار ایجاد حریمی مشخص برای این مجموعه تئاتری شده اند زیرا بر این عقیده هستند تا زمانی که شرایط و امکانات برای حضور و فعالیت مستمر هنرمندان تئاتر فراهم نیست، بهتر است بستر و شرایط عرض اندام برای اراذل و اوباش در پیرامون مجموعه هم فراهم نشود.

اما این واکنش های رسانه ای به صورت مقطعی مورد توجه مدیران و مسئولان مربوطه قرار گرفت و اقدام مدیران تئاتری نیز به تماس های تلفنی با مدیران و مسئولان شهری و شورای شهر و بازدیدهای چندباره با همراهی این عزیزان از فضای پیرامون تئاتر شهر محدود شد.

گویا تا زمانی که اجرای زنده اراذل و اوباش باعث آسیب هنرمندان یا مخاطبان تئاتر شهر نشود و قمه و قداره یا گلوله این جامعه هنری و مخاطبانش را هدف قرار ندهد، مرز میان تئاتر شهر و اراذل و اوباش مشخص نخواهد شد.

لینک خبر :‌ تئاتر آنلاین
این روزها موسیقی سرزمین ما گرفتار نابسامانی های فراوانی شده است و اگر پای درد دل موسیقیدانان بنشینید متوجه می شوید چقدر این نابسامانی به ذوق و سلیقه و گوش موسیقایی و انتخاب موسیقی مردم لطمه زده است.

اینها بخشی از صحبت های فریدون شهبازیان آهنگساز پیشکسوت و رهبر پیشین ارکستر ملی ایران است که در آستانه هفتاد وهفتمین سال تولد و آیین تجلیل و بزرگداشتش بر زبان آورد. بزرگداشتی با حضور جمعی از نام آوران عرصه های موسیقی و ادبیات به همت کانون ادبی زمستان در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.
استاد شهبازیان از نسل موسیقیدانانی است که پس از گذراندن تحصیلات آکادمیک کوشید میان مبانی و تئوری موسیقی غربی و موسیقی ایرانی نوعی آشتی و تلفیق به وجود آورد. آثار درخشان او درمجموعه صدای شاعر و اشعار حافظ، مولانا، سعدی ،خیام ،رودکی، اخوان ثالث و احمد شاملو هنوز هم دلمشغولی لحظات خلوت اهالی فرهنگ ایران است. فریدون شهبازیان سال 95 عهده دار ارکستر ملی شد و پس از سه سال فعالیت چشمگیر به دلیل نابسامانی های بسیار از رهبری ارکستر ملی ایران کناره گیری کرد.
معلم بزرگ موسیقی
حسین علیزاده آهنگساز و نوازنده پیشکسوت موسیقی ایران که دراین مراسم حضور داشت، در جملاتی کوتاه گفت: خیلی دوست داشتم فرصت بیشتری بود تا بتوانم برای استادم فریدون شهبازیان ازصمیم قلب سخن بگویم و آنچه که دردل دارم بازگو کنم.
آشنایی من و ایشان به سال های دور می رسد و دوستان دیرینه ای هستیم البته آقای شهبازیان بزرگ بنده هستند.
او افزود: نخستین تجربه ها و جسارت های من درعرصه موسیقی و حضور دررادیو و ضبط اولین کارم با حمایت های ایشان بوده است. فریدون شهبازیان تا به امروز و همیشه و درهر کار و هر اجرای مهمی که داشته ام در کنارم و پشتیبانم بوده و برای من مانند یک استاد و معلم بزرگ است و احساس غرور داریم که شهبازیان کنار ما است. من از برگزار کنندگان این برنامه تشکر می کنم و به عقیده من باید ازاو قدردانی های بسیاری شود.
خالق آثار ماندگار
صدیق تعریف، خواننده موسیقی سنتی ایران نیز ضمن ابراز خرسندی از حضور در این مراسم بیان کرد: استاد شهبازیان به گردن موسیقی ایران حق بسیار بزرگی دارند. آشنایی بنده با آقای شهبازیان به دوران دانشجویی برمی گردد و اولین کارهایی که ازایشان شنیدم همان کارهای معروف روی رباعیات خیام بود که به نظر من حالا حالا ها هم می شود شنید و لذت برد و هیچ گاه فراموش نخواهد شد. از دیگر آثار ایشان که بسیار مورد توجه است آهنگسازی آلبوم کاشفان فروتن شوکران با دکلمه زنده یاد احمد شاملو است. این کار آنقدرتأثیر گذار بود که زنده یاد شاملو در بروشور این آلبوم این اثر را به فریدون شهبازیان تقدیم کرده است. او اظهار کرد: فریدون شهبازیان همدلی بسیارهنرمندانه ای با اغلب هنرمندان داشته است و این یکی ازخصوصیات بسیار خوب ایشان است. کسانی که طی این سال ها با او همکاری داشته اند دلگرم او بوده اند و درواقع در کنار او بودن سبب اعتماد به نفس بیشتری برای آنها است.
حامی نسل جوان موسیقی
محمد اصفهانی خواننده موسیقی پاپ نیزگفت: استاد فریدون شهبازیان علاوه بریک آهنگسازکم نظیر انسان بسیار شریفی هم هستند. همه می دانند من از جمله خوانندگانی هستم که بسیار مورد حمایت ایشان بودم و پیشرفت هنرم را مدیون تعلیمات و حمایت های بزرگانی چون فریدون شهبازیان، بابک بیات و همایون خرم هستم. سال 1375 که هیچ کس من را نمی شناخت ایشان ساخت موسیقی تیتراژ سریال آوای فاخته را برعهده داشتند و به من لطف کردند و گفتند این کار را گوش کنم و اگر علاقه مند بودم تیتراژ کار را بخوانم. سخنان و تواضع ایشان درس بزرگی برای من بود چرا که ایشان آهنگساز بزرگی هستند و همه خوانندگان علاقه مند و مشتاق هستند آثار ایشان را بخوانند.
طلوع دوباره موسیقی پاپ
محمدرضا چراغعلی آهنگساز نیزگفت: رواج و طلوع دوباره موسیقی پاپ بعد از انقلاب و از سال های 73- 74 به بعد در تلویزیون با حمایت های مستقیم ایشان بوده است. او افزود: از نوجوانی بسیارعلاقه مند و مشتاق به دیدن استادان بزرگ موسیقی بودم اما در برخی مواقع تأسف خوردم اما زمانی که آقای شهبازیان را دیدم فراتر از ذهن من بودند و جزو معدود هنرمندانی بودند و هستند که فارغ از ارزش کارهای هنری ایشان، به لحاظ اخلاقی منش و رفتارهنریشان همیشه برای من بسیار ارزشمند بوده و هست.
تکرار شنیدن موسیقی خوب مطمئن ترین راه برای بالا بردن سلیقه و قضاوت برای هنر است
در ادامه این مراسم بعد از سخنرانی اکبر آزاد ترانه سرای پیشکسوت و سیدعباس سجادی، مدیرعامل بنیاد آفرینش های هنری نیاوران، فریدون شهبازیان به عنوان آخرین سخنران در پشت تریبون قرار گرفت و گفت: موسیقی مانند کلام، هنری جامع و در درون خود کامل است و البته با کلام تفاوت هایی دارد؛ از جمله اینکه موسیقی حتی به نسبت نقاشی در رابطه با احساس شنونده و بیننده مستقیم تر عمل می کند. موسیقی و نقاشی را می توان بدون واسطه درک کرد درحالی که بین یک نویسنده ادبی و خواننده اش قطعاً شرط دیگری برای این ارتباط لازم است. خواننده باید زبان نویسنده را بداند و به مفاهیم کلماتی که نویسنده به کار برده است کاملاً وقوف داشته باشد تا رابطه بین نویسنده یا خواننده و بیننده اش برقرار شود. باید بدانیم موسیقی فنی است که به فراگیری، تمرین و ممارست نیازمند است که در کنار خلاقیت عواطف الهامات و انگیزه و اشتیاق به هنری والا و رشک انگیز تبدیل می شود.
او افزود: در دنیای موسیقی همچنان که یک نوازنده و رهبر ارکستر خواننده و نیز یک آهنگساز سال های طولانی طی یک برنامه تنظیم شده به فراگیری و تمرین و مطالعه نیاز دارد یک شنونده علاقه مند به موسیقی هم باید قسمتی از این راه را طی کند به همین روی یک شنونده موسیقی در هنگام گوش دادن های پیگیر و مکرر و موسیقی بی نیاز از راهنمایی و رهنمون گرفتن نیست این رهنمود ها از این جهت اهمیت دارند که در زمانی هر چه کوتاه قضاوت او را شکل ببخشند و سلیقه اش را بالا ببرند. بدیهی است کسی که راهنمایی علاقه مند به موسیقی را بر عهده می گیرد باید موسیقی شناس مطلع و بصیر بوده و با کلامی دقیق و مناسب با هدفی که در پیش دارد علاقه مند به موسیقی را قدم به قدم همراهی کند. فراموش نکنیم تکرار شنیدن موسیقی خوب مطمئن ترین راه برای بالا بردن سلیقه و قضاوت برای هنر است پس هر چه می توانید بیشتر موسیقی گوش کنید و هر قطعه ای را تا آنجا که امکان دارد به دفعات بشنوید. امروز یک دوستدار موسیقی از سه عامل فیزیکی، احساسی و عقلانی برای لذت بردن از موسیقی کمک می گیرد و یک آهنگساز موفق همواره سعی می کند این نیاز سه گانه را برآورده کند موسیقی فقط برای روشنفکران خلق و ساخته نمی شود بلکه برای همه و همچنان برای پاها، قلب ها و فکر ها که همان سه عامل فیزیکی احساسی و عقلانی است خلق می شود و این خلقیت همان هنر والایی است که به نام موسیقی آن را می شناسیم.
در پایان این مراسم با اهدای تندیس و تابلوی نقاشی شده استاد شهبازیان جشن تولدی هم برای ایشان برگزار شد. شمس لنگرودی، اکبر آزاد، ماهور موساییان همسر استاد شهبازیان و عبدالجبار کاکایی از جمله میهمانان این برنامه بودند.

کلمات کلیدی

فریدون شهبازیان صدای شاعران چهره های برجسته موسیقی و ادبیات

لینک خبر :‌ ایران آنلاین
قاسم افشار از آغازگران موسیقی پاپ پس از انقلاب است به مانند بیژن خاوری، عباس بهادری، خشایار اعتمادی، محمد اصفهانی و...؛ نسلی است که این روزها جایشان در عرصه موسیقی بسیار خالی است و در عوض کسانی به عنوان خواننده موسیقی پاپ روی کار آمده اند که کمترین توجه را به تولید یک موسیقی فاخر با شعر و ملودی مناسب دارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۰ سایت های دیگر : بیتوته برترین ها

بی تردید اگر امروز همان خواننده های دهه هفتاد همچنان فعالیت خود را ادامه می دادند شاید کمتر شاهد این بلبشو در زمینه موسیقی پاپ بودیم. به گفته افشار، بهتر است مسئولان تأمل بیشتری نسبت به صدور مجوزها داشته باشند. گفت و گو با قاسم افشار خواننده موسیقی پاپ را در ادامه می خوانید:

تعریف شما از موسیقی پاپ دیروز و امروز چیست؟

برای پاسخ این سؤال باید برگشتی به موسیقی پاپ پیش از انقلاب و بعد از انقلاب داشته باشیم. تولید موسیقی پاپ بعد از انقلاب قطعاً فاصله بسیاری با موسیقی پاپ پیش از انقلاب دارد و متفاوت است. آن دوران به دلیل نگاه هوشمندانه به آثار موسیقی پاپ، کارهای بسیار فاخر تولید می شد. ناگفته نماند آن زمان به اشعارموسیقی بهای بیشتری می دادند و برهمین اساس شعرهای با محتوا و زیبایی هم سروده می شدند و در کنار آن موسیقی های بسیار زیبایی تولید شدند. همچنین تنظیم آثار موسیقی پاپ بسیارخلاقانه انجام می گرفت و در کنار تمامی این مسائل خواننده های خوبی هم فعالیت داشتند. به عقیده من موسیقی پاپی که ما دراین زمینه فعالیت می کنیم و شنیده می شود وامدار موسیقی پاپ پیش از انقلاب است. بعد ها و فکر می کنم از دهه های 60 تا 70 خواننده های جدید موسیقی پاپ چون بیژن خاوری، عباس بهادری، مهرداد کاظمی، پرویز طاهری و حسن همایونفال روی کار آمدند. این دوستان سال های سال درموسیقی پاپ فعالیت می کردند و بعد آن یعنی از دهه هفتاد به بعد نسل من و دیگر دوستان چون خشایار اعتمادی، محمد اصفهانی، علیرضا عصار و... به روی صحنه آمدیم. البته نمی توان فضای موسیقی دهه هفتاد را با این دوره مقایسه کرد و بگویم بهتر یا بدتر است اما فضای کاملاً متفاوت با موسیقی پاپ آن زمان داشت و فکر می کنم دراین دهه کمتر شاهد اتفاقات خوب آن دوران هستیم.

استیج برای مخاطبان و خواننده ها قابل احترام است. به نظر شما نسل امروز موسیقی پاپ چقدر توانسته اند حرمت آن را حفظ کنند؟ در واقع آیا به لحاظ اجرای شعر و موسیقی مناسب و با محتوا این موضوع مورد نظر قرار گرفته می شود؟

به هر صورت موسیقی پاپ یک موسیقی شاد است و مخاطبان آن متفاوت با مخاطبان موسیقی سنتی بوده اما به اعتقاد من یک هنرمند باید متعهد به صحنه و سن باشد. من با شادی کردن مخالفتی ندارم اما احترام استیج مهم است. به یاد دارم یک زمان ما خواننده های دهه هفتاد حتی از جلوی میکروفن نمی توانستیم تکان بخوریم و در هنگام اجرا شاید بیش از 20 دستخط به دست ما می دادند که مردم در سالن تشویق نکنند و دست نزنند البته این نگاه هم اشتباه بود.اما اعتقاد دارم یک کنسرت موسیقی باید بدرستی و با اصول برگزار شود و نباید به مانند یک اجرای شو باشد. یک خواننده باید بهترین و اصولی ترین کار را برای مخاطب اجرا کند.

اما در مورد شعر و موسیقی فاخر باید بگویم یکی ازمؤلفه های اثر خوب موسیقایی شعر و ترانه مناسب و با محتوا است. تجربه نشان داده هر زمان که شعر یا ترانه خوب باشد آهنگساز هم می تواند با دست باز موسیقی تولید کند و قطعاً کار خیلی بهتری خلق می شود.در واقع آهنگساز باید همه هم و غمش را برای تولید یک اثر بسیار خوب بگذارد. شعر یا ترانه، آهنگسازی و تنظیم لازم و ملزوم یکدیگر هستند کما اینکه تمامی آثاری که از 50- 40 سال پیش همچنان مخاطب دارد و مردم گوش می کنند یکی از دلایلش اشعار و ترانه های بسیار زیبا بوده و همچنین آهنگسازی حرفه ای و انتخاب خواننده های بسیار خوب بوده است که هنوزهم بعد این همه سال من به عنوان یک خواننده بیشتر راغب هستم آثار آن دوران را گوش کنم و لذت ببرم.

یکی از ویژگی های بارز موسیقی پاپ در دوران گذشته همان طور که اشاره کردید آهنگسازی های شاخص است. به نظر شما آهنگسازی های امروز با دیروز چه تفاوت هایی دارد؟

نقطه عطف آن دوران و در تاریخ موسیقی کشورمان بزرگانی چون بابک بیات، واروژان، ناصرچشم آذر، آندره آزمانیان و دیگر آهنگسازان بزرگ و همچنین شاعران بزرگی چون اردلان سرفراز، جنتی عطایی، شهریار قنبری و... بودند و اگر بخواهیم آثار امروز را با پیش از انقلاب مقایسه کنیم قطعاً کیفیت آن بسیار کمتراست اما در این برهه هم آهنگسازان و شاعران بسیارخوبی حضور دارند و کارهای بسیار خوبی هم انجام داده اند اما آثار امروز حتی با کارهای 10 سال گذشته هم قابل مقایسه نیست و فکر می کنم 80- 70 درصد تنزل شعر داشته ایم و به اعتقاد من شعر یا ترانه های ما دچار بیماری سرطان شده اند و متأسفانه محتوای اشعار و ملودی ها بسیار ضعیف است.

آیا می توان یکی از نکات مهم در ارائه کیفیت آثار موسیقی را دقت و کارشناسی در صدور مجوز عنوان کرد؟ دراین باره توضیح دهید؟

بله. تعدادی از دوستانی که در شورای کارشناسی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یا در رسانه ملی حضور دارند کارشان بررسی اشعار و ملودی ها است اما با اطمینان می گویم اگر در وزارت فرهنگ کارشناسان با تجربه حضور داشتند نباید خروجی کار اینقدر ضعیف باشد و جای تأسف است بسیاری از کارهایی که از سوی وزارت ارشاد مجوز می گیرد در حد مجوز نیست. کما اینکه بسیاری از کارهای من که هیچ گونه اشکالی از نظر شعر و ترانه نداشت رد شد و تعجب می کنم چرا یک تعداد اشعاری که فکر می کنم در حد ادبیات فارسی ما هم بیان نشده مجوز دریافت می کنند. امیدوارم که وزارت محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی یک مقدار بهتر و بیشتر روی این مسائل اثر گذار باشد تا شاهد شنیدن یکسری کارهای ضعیف نباشیم.

آیا کم تنوع بودن آهنگ و محدودیت در صدا در تولید یک اثر موسیقی پاپ مؤثر است؟

به اعتقاد من نباید برای یک خواننده مهم باشد طی ماه یک یا دو کار تولید کند ما می توانیم در سال 3-4 کارخوب به بازار موسیقی ارائه کنیم اما به لحاظ اشعار، ملودی و تنظیم کار دقت نظر بیشتری صورت گرفته باشد و کارها با وسواس بهتری تولید شود. اما متأسفانه در این دوران یک مقدار کارهای خوب کمتر می شنویم و امیدوارم این اتفاق بیفتد و در موسیقی پاپ کشورمان کارهای بهتری شنیده شود.

موسیقی پاپ امروز با موسیقی پاپ دهه 70 چه تفاوتی دارد؟ آیا در نظر دارید آثاری تولید کنید که با ذائقه شنیداری نسل امروز همخوانی بیشتری داشته باشد؟

آن زمان گونه ای از موسیقی پاپ تولید می شد که بسیار مورد استقبال مخاطبان بود البته نمی توان با اطمینان گفت اگر همان موسیقی ها امروز تولید می شد مورد توجه مردم قرار می گرفت یا خیر، پاسخ این سؤال آسان نیست اما در خصوص حرکت نسل امروز باید بگویم ما می توانیم به روز، تولید آثار موسیقایی داشته باشیم اما باید به گونه ای باشد که من قاسم افشار بتوانم آن را بخوانم و نزدیک به شخصیت من و نوع صدایم باشد. من می توانم تغییر رویه بدهم و کاملاً متفاوت بخوانم اما ژانر کاری من نیست. اما اگر بخواهیم کارشناسانه در خصوص آثار موسیقی پاپ گذشته صحبت کنیم باید بگویم شعر ها و ترانه های آن دوران یک سر و گردن قوی تر از اشعار امروز است. در حال حاضر شعرهای بسیار سخیف و بد به گوش ما می رسد تا جایی که نمی توان نام آن را شعر گذاشت.

بتازگی قانونی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده تحت عنوان اختصاص 10 درصد از درآمد کنسرت ها برای زیرساخت های فرهنگی و هنری استان ها، نظر شما دراین باره چیست؟

با آنکه چندین سال است کنسرت برگزار نکرده ام اما مخالف این قانون هستم چرا که نیازی ندارد برای اجرای موسیقی مالیات در نظر گرفته شود و اعتقاد دارم این اتفاق زمانی می تواند صورت بگیرد که کمکی به موسیقی پاپ داشته باشیم. وقتی دولت قدمی برای موسیقی پاپ بر نمی دارد وحرکتی هم برای هنرمندان از اجاره سالن یا تبلیغات بیلبوردی یا حتی اداره اماکن و... ندارد نباید در فکر دریافت این عوارض باشد. زمانی این اتفاق می تواند انجام بگیرد که حمایتی از ما داشته باشند و بعد چیزی را کسر کنند وقتی حمایتی نیست لزومی هم ندارد هنرمند یا تهیه کننده درصدی از کنسرت را به دریافت مالیات اختصاص بدهد و فکر می کنم این اتفاق بیشتر یک حرف زور است.

آخرین انتشار آلبوم شما اگر اشتباه نکنم به سال 83 بر می گردد چه اتفاقی سبب شد از فعالیت کردن در عرصه موسیقی فاصله بگیرید؟

این فاصله به دلیل فضای بد و متأسفانه ناجوانمردانه عرصه موسیقی است که شاید ناخواسته انجام گرفت و برای هم نسلان من هم این اتفاق به وجود آمد اما امیدوارم این دوستان باردیگر به روی صحنه برگردند و دراین عرصه حضور پیدا کنند.

برنامه شما برای آینده چیست؟

اگر اتفاقی پیش نیاید قرار است کنسرتی را در تهران برگزار کنیم و بعد سالیان سال با گروه به روی صحنه بیاییم و آرزو می کنم این اتفاق برای دیگر دوستان هم نسل من نیز بیفتد و امیدوارم بعد سالیان سال با دوستان هنرمند و مردم خوب کشورم دیدار داشته باشم و ساعاتی را با آنها خوش بگذرانم. ناگفته نماند مشغول آماده کردن تعدادی تک آهنگ هستم که تا پایان سال ضبط و منتشرمی شود.

کلمات کلیدی

قاسم افشار

لینک خبر :‌ ایران آنلاین
با صدور احکامی جداگانه از سوی علی ثابت نیا مدیر اجرایی سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان و براساس هماهنگی صورت گرفته با دکتر هومان اسعدی دبیر این جشنواره، مسئولان کمیته های مختلف جشنواره معرفی شدند.

به گزارش حوزه موسیقی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، با صدور احکامی جداگانه از سوی علی ثابت نیا مدیر اجرایی سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان و براساس هماهنگی صورت گرفته با دکتر هومان اسعدی دبیر این جشنواره، مسئولان کمیته های مختلف جشنواره معرفی شدند.

براساس احکام صادره، مسعود اله یاری به عنوان مسئول کمیته روابط عمومی، اسحاق شکری مسئول کمیته هماهنگی، رضا مرتضی سمنانی مسئول کمیته پشتیبانی، سارا افتخاری مسئول کمیته مالی، سمیه ناظمیان مسئول کمیته دبیرخانه و کاوه صادقی آزاد مسئول کمیته داوران معرفی شدند.

فراخوان سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان پیش از آغاز سال جاری منتشر شده و در مرحله نخست، علاقمندان تا 31 خردادماه فرصت دارند تا آثار خود را به دبیرخانه این جشنواره ارسال کنند.

گفتنی است سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان با دبیری هومان اسعدی و مشارکت استادان موسیقی کشور توسط انجمن موسیقی ایران با همکاری بنیاد رودکی و حمایت دفتر موسیقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
هنوز زمانی از تازیانه سارقان، معتادان، اراذل و اوباش و دستفروشان بر بدنه زخمی مجموعه فرهنگی تئاتر شهر نگذشته که این بار نوبت به تیراندازی اطراف این مکان و درگیری مستقیم با قلب تپنده اما ضعیف به بدنه تئاتر کشور می رسد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۰ سایت های دیگر : ربیع جمهوریت پایگاه خبری تحلیلی حرا

به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس، شاید خیلی از مردمی که هر روز با خونسردی یا عجله ناشی از کار از مترو ولی عصر(عج) عبور و مرور می کنند یا به دستفروش های اطراف پارک دانشجو رجوع یا اینکه ساعتی زیر درخت های پارک می نشینند و گلویی تازه می کنند، نیم نگاهی به ساختمان خسته و قدیمی دایره ای شکل تئاتر شهر انداخته باشند اما هیچ گاه نظرشان هم جلب نشده که داخل این مکان چه خبر است. تفرجگاه است یا اینکه تبدیل به مخروبه شده است!

همین ساختمان سنگی و خسته دایره ای شکل اصلی ترین مکان اجرای تئاتر در ایران است و امروز نسل های مختلف تئاتر با آن خاطرات زیادی دارند و خاک صحنه اش را خورده اند.

مقدمات ساخت تئاتر شهر در سال 1346 فراهم شد و بهمن ماه سال 51 با اجرای نمایش باغ آلبالو سالن اصلی آن افتتاح شد.

تئاتر شهر مدتی تحت مدیریت رادیو و تلویزیون بود و بعد از انقلاب با حکم شورای انقلاب، اداره اش به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سپرده شده است. از ابتدا قرار بود فضای اطراف تئاتر شهر دست نخورده باقی بماند تا از دور مشخص باشد اما سرنوشت طور دیگری رقم خورد و تئاتر شهر در دوره هر مدیریتی اتفاقات گوناگونی را شاهد بود.

در دوران شهرداری کرباسچی در تهران، شهردار وقت، مدیران تئاتر ایران را با وعده کمک به تئاتر تشویق کرد تا دیوارهای نرده ای حریم تئاتر شهر را بردارند، غافل از اینکه این اقدام پیامدهایی چون ورود فروشندگان مواد مخدر، معتادان، اراذل و اوباش، افراد ولگرد دستفروشان و ... را به این مکان داشته است.

علاوه بر اینها هر ساله نیز شاهد هستیم که عده ای در زمستان در این مکان آتش روشن می کنند و حتی این اتفاق یک بار منجر به سوخته شدن درب بزرگ تئاتر شهر شد. در سال های گذشته نیز شاهد دزدیده شدن دستگیره های ساختمان مرکزی و دیگر اشیاء قیمتی اطراف تئاتر شهر و لوازم آن بودیم.

نکته این است که مسئولان قدیم تا جدید تئاتر شهر و مرکز هنرهای نمایشی تلاش زیادی برای ایجاد حریم برای اطراف تئاتر شهر انجام دادند اما همه اینها در حد یک حرف و یک وعده از طرف شهرداری تهران و شورای شهر باقی ماند. برای مثال با وعده ایجاد پاتوق فرهنگی در پهنه رودکی از تئاتر شهر تا تالار وحدت و با وجود مدیریت های جدید و نامه نگاری های فراوان بین تئاتر شهر و شورای شهر و شهرداری قرار بود این معضل برطرف شود اما هیچ نتیجه ای حاصل نشد.

علاوه بر همه اینها، بحث دستفروشان اطراف تئاتر شهر از مترو ولیعصر به سمت سه راه جمهوری و در اطراف پارک دانشجو نیز خود معضلی است که گرچه نمی توان به دلیل نیاز مالی دستفروشان را جمع کرد اما یک ساماندهی در این راستا می تواند شرایط را برای رفت و آمد هنرمندان و علاقه مندان به تئاتر و تئاتر شهر نیز بهتر کند. در ایام ده شب جشنواره تئاتر شهر شاهد بودیم که این دستفروشان ساماندهی و در مکان دیگری اسکان داده شدند، اما پس از آن دو مرتبه وضعیت به حالت گذشته بازگشت.

از سال ها قبل گودبرداری زمین جنوبی مجاور ساختمان تئاتر شهر که به تعبیری برای ایجاد پارکینگ، مسجد یا هر مکان فرهنگی دیگری ایجاد شد و حالا هم که دقیقا مشخص نیست که در این فضا چه چیز تأسیس شده است، شرایط فضای پشت تئاتر شهر را نیز وخیم تر کرده است و عملا هیچ فضایی برای پارکینگ در نظر گرفته نشده است به طوریکه خیلی از هنرمندان و اهالی فرهنگ برای رفت و آمد در این مکان به ویژه شب ها و از مسیر تئاتر شهر تا سوار شدن به ماشین توسط اراذل دچار مشکل می شوند.

محمدجواد حق شناس رییس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران سال گذشته درباره ایجاد حریم در اطراف تئاتر شهر گفته بود که اقدامات لازم درباره این امر جزو وظایف شهرداری منطقه یازده است.

وی مطرح کرده بود که تا مهر ماه سال گذشته این اتفاق خواهد افتاد اما همانطور که مشخص است ما شاهد هیچ اتفاقی در این زمینه نبودیم. حتی حق شناس عنوان کرده بود که بحث دستفروش ها نیز ساماندهی می شود و تغییرات در سطح شهرداری اگر بسامان شود، شرایط بهبود پیدا می کند!

سعید اسدی مدیر فعلی تئاتر شهر از سال گذشته تاکنون صحبت هایی مبنی بر رایزنی برای ایجاد حریم در اطراف تئاتر شهر انجام داد اما در واقع او نیز تنها به یک بازسازی در سالن اصلی تئاتر شهر اکتفا کرد.

شب گذشته شاهد بودیم که تیراندازی در اطراف مجموعه تئاتر شهر سر و صدای زیادی به پا کرد و مردم را به این مکان کشاند. طبق گفته پلیس درگیری بین دو نفر به واسطه خصومت شخصی رخ داده که یکی از طرفین اسلحه کلت داشته و به طرف دیگر شلیک و او را زخمی می کند. البته با حضور مأموران در محل فرد ضارب دستگیر و اسلحه او توقیف می شود اما مسئله این است که تا زمان دستگیری ضارب، هر دو طرف ضارب و مضروب در داخل مجموعه تئاتر شهر نگه داشته می شوند. آیا چنین وضعیتی در خور شأن این مکان فرهنگی است؟

شهرام کرمی مدیر کل هنرهای نمایشی نیز در گفت وگو با خبرنگار فارس مطرح می کند که در حال پیگیری این قضیه است و متأسفانه در این راستا هنوز هیچ کاری انجام نشده و تلاش داریم با توجه به جوی که صورت گرفته اتفاق مثبتی برای حریم اطراف تئاتر شهر رخ بدهد.

نکته پایانی این است که مجموعه تئاتر شهر توسط سازمان میراث فرهنگی به عنوان میراث ثبت شده است و برای حفظ ایمنی این فضا باید در اطراف آن حریم امن و مطمئنی ایجاد شود و افرادی در داخل و اطراف آن رفت و آمد کنند که جزو اهالی و علاقه مندان تئاتر باشند. حال می بایست منتظر باشیم و پیگیری کنیم که آیا اتفاق مثبتی برای حریم اطراف تئاتر شهر خواهد افتاد یا خیر و آیا مسئولان شهری ما در این زمینه چون گذشته بی تفاوت خواهند بود؟!

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
یک کارشناس فرهنگی در پی حادثه تیراندازی در اطراف تئاتر شهر نوشت: تغییر فضای بوستان دانشجو، مثلاً با توجه به حضور پررنگ بازنشستگان در بوستان تبدیل آن به بوستان بازنشستگان با اجرای برنامه های مختص آن می تواند یکی از این چاره جویی ها باشد. سخت گیری انتظامی در بوستان دانشجو نسبت به افراد خلافکار و معتادان خیابانی (منظور تبدیل محوطه به یک محوطه خاص انتظامی نیست) می تواند در مناسب شدن محوطه موثر باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۰ سایت های دیگر : شبکه اینترنتی آفتاب خبرگزاری اقتصادی ایران

سید محمد طباطبایی حسینی در نوشتاری که در اختیار ایسنا گذاشت، نوشت: نه حالا که در محوطه بیرونی تئاترشهر تیراندازی شده است بلکه سال هاست درباره وضعیت محوطه بیرونی و اطراف تئاتر شهر گفته و نوشته شده است، در تمام دولت ها و تمام دوره های مدیریتی مجموعه تئاتر شهر.

در واقع دغدغه رفع مشکلات محوطه بیرونی تئاتر شهر فصل مشترک در همه دوره های مدیریتی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به دنبال آن تمام دوره های مدیرتی مجموعه تئاتر شهر بوده است. دغدغه ای که هرگز رفع نشده و همچنان پابرجاست.
مساله نامناسب بودن وضعیت محوطه بیرونی مجموعه تئاتر شهر از زمانی دور و در دوره های متعدد همواره مطرح بوده است اما این مساله از زمانی بیشتر به چشم آمد که نرده هایی که حکم حریم ساختمان تئاترشهر را داشت برداشته شد؛ اواسط دهه 70 در زمان حضور غلامحسین کرباسچی در شهرداری تهران.

درست در دوره ای که بر اساس یک نوع نگاه نرده های اطراف بیشتر بوستان های شهری برداشته شد اما گویا مجریان آن نوع نگاه متوجه نبودند که ساختمان و مجموعه تئاتر شهر بر خلاف بوستان های شهری یک مکان عمومی با ورود و خروج آزاد نیست. دلیل برداشته شدن نرده های حریم تئاترشهر البته در آن زمان برقرای ارتباط میان تئاتر و عموم جامعه عنوان شد و با همین دلیل و نیز تشویق و ترغیب هنرمندان به موافقت با برداشته شدن نرده های حریم تئاترشهر با دادن وعده های متعدد مبنی بر کمک به تئاتر و حمایت شهرداری از این هنر انجام شد اما وعده ها همان وعده ماند و هرگز محقق نشد.

برداشتن نرده ها در واقع برچیده شدن حریم تئاترشهر بود و بعد از برداشتن حریم ساختمان تاریخی مرکز پایتخت، تصمیم گیری برای محوطه بیرونی آن با رفت و آمد مدیران شهری از دوره ای به دوره دیگر معطل ماند و نه تنها اینکه حتی تغییر سلایق در مدیریت شهری به مجموعه تئاترشهر آسیب رساند، برداشته شدن تابلوهای تبلیغی نمایش های روی صحنه در سالن های تئاترشهر یکی از همین آسیب ها بود.

حالا مشکل نامناسب بودن فضای اطراف تئاتر شهر و آسیب های ناشی از آن گویی غولی است که کمرش را به خاک مالیدن ممکن نیست یا گره ای کور که باز کردنش چنان سخت است که هیچکس را حوصله آن نباشد. حال آنکه نه غولی چنان بزرگ است و نه گره ای چنین کور. مشکلات محوطه بیرونی تئاترشهر یک معضل است که دو وجه دارد؛ یکی وجه اجتماعی و دیگری جنبه شهری که برای هر دو وجه چاره هایی هست که متخصصان هر حوزه بهتر بر آن واقف هستند.

در جنبه شهری آن آنچه موجب شده تا این معضل در تمام این سال ها حل نشود عدم توجه به آن و چاره جویی برای رفع مشکل به عنوان یک اولویت است. این در حالی است که در دوره های گوناگون مسئولان شهری در این باره چنان به طوری جدی اظهار نظر کرده اند گویا مساله در کوتاه ترین زمان حل خواهد شد اما هرگز چنین نشده چرا که هراز گاهی به بهانه ای یا در پی روی دادن اتفاقی مسئولانی اظهارنظر کرده اند و ماجرا در همان اظهار نظر مانده یا حداکثر در چند جلسه کاری تداوم یافته و سپس بایگانی شده است چرا که حل مشکلات محوطه بیرونی و اطراف ساختمان تئاترشهر در میان مسائل شهری هرگز اولویت نبوده است.

اینکه دستفروش های اطراف تئاتر شهر ساماندهی و به مکانی دیگر منتقل شوند نباید چنان دشوار و پیچیده باشد که نتوان برای آن راه حلی مناسب پیدا کرد. اینکه اطراف ساختمان دایره ای تئاترشهر و فضای دایره ای آن باید حریم داشته باشد تا آن را از فضای عمومی و پر رفت و آمد بوستان دانشجو و نیز فضای باز مقابل تئاترشهر جدا کند نه خواسته ای غیرمنطقی و عجیب است و نه انجامش چنان سخت و نشدنی که در تمام این سال ها معطل مانده است. اینکه اجازه داده شود به جای میزبانی از برپایی بازارچه های مناسبتی پیاده راه های اطراف تئاتر شهر و بوستان دانشجو کمی نفس بکشند نباید چندان نشدنی باشد. اینکه در طراحی شهری فضای باز اطراف تئاترشهر، بوستان دانشجو و پیاده راه های اطراف آن از نمادها و تصاویر هنرهای نمایشی بهره گرفته شود آیا چنان سخت است؟ نه، هیچکدام این ها سخت و نشدنی نیست اما مشکل آنجاست که این ها الویت مدیریت شهری نیست.
وجه دیگر مشکل اما جنبه اجتماعی مساله است. تئاترشهر و اطراف آن بخشی از جامعه شهری ماست، درست یا غلط باید بپذیریم که معضلی که در اطراف تئاترشهر دیده می شود بخشی از معضلات اجتماعی است که جامعه امروز ما با آن ها مواجه است و نمی توان آن ها را نادیده گرفت اما اگر نگوییم این معضلات در بوستان دانشجو و فضای پیرامونی تئاتر شهر بسیار بیشتر نمود پیدا کرده است به نوعی از مساله چشم پوشی کرده ایم. اینکه چرا کودکان کار، معتادان متجاهر، فروشندگان مواد مخدر، افراد خلافکار و ... در این محوطه بیشتر از دیگر نقاط شهر و بسیار بسیار بیشتر از اماکن فرهنگی دیگر دیده می شوند دلایل متعددی دارد اما شاید بهتر باشد به جای دست به ذره بین شدن و دنبال مقصر گشتن حل مشکل دردستور کار قرار گیرد.

و باز اینجاست که نقش و وظیفه مدیریت شهری بیشتر نمایان می شود. تغییر فضای بوستان دانشجو، مثلاً با توجه به حضور پررنگ بازنشستگان در بوستان تبدیل آن به بوستان بازنشستگان با اجرای برنامه های مختص آن می تواند یکی از این چاره جویی ها باشد. سخت گیری انتظامی در بوستان دانشجو نسبت به افراد خلافکار و معتادان خیابانی (منظور تبدیل محوطه به یک محوطه خاص انتظامی نیست) می تواند در مناسب شدن محوطه مؤثر باشد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
مدیرعامل مؤسسه فرهنگی هنری مهرسان از برپایی دوره های آموزشی و جشنواره ای مد و لباس در این مجموعه خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۱

سرویس مد و لباس هنرآنلاین: در راستای اصل کاهش تصدی گری دولت در امور و تقویت بخش خصوصی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز از این قاعده مستثنا نیست و با افزایش کمی صدور مجوز فعالیت مؤسسات فرهنگی هنری تک و چندمنظوره گامی اساسی را در این زمینه برداشته و از آن ها به عنوان بازوان اجرایی خود در سطح اجتماع استفاده بهینه می کند.

این مؤسسات همچنان که از اسمشان پیداست متولی اجرای بسیاری از امور فرهنگی و هنری ازجمله همایش ها، سمینارها ، جشنواره ها، پژوهش ها و آموزش ها فرهنگی هنری هستند که درنهایت بسط و توسعه فرهنگ و هنر را در بین آحاد جامعه به دنبال دارد.

حسین رفیعیان مدیرعامل مؤسسه فرهنگی هنری مهرسان از برپایی دوره های آموزشی و جشنواره ای حوزه مد و لباس در این مجموعه خبر داد و در این باره به خبرنگار هنرآنلاین گفت: مؤسسه مهرسان از مدت ها پیش بنا را بر این گذاشته است که از موضوع تمرکز بر یک عرصه هنری فاصله بگیرد و پرداختن به حوزه های مختلفی همچون سینما، تئاتر، انیمیشن و مد و لباس را در دستور کار قرار داده است.

رفیعیان اذعان داشت: یکی از مهم ترین معضلات فعالان حوزه هنر، نبود حامیان مالی از اقدامات آن ها است و اینکه آن ها به شدت نیازمند در اختیار داشتن فضای مناسب برای برنامه های خود هستند.

مدیرعامل مؤسسه فرهنگی هنری مهرسان با تأکید بر لزوم تعامل مؤسسات چندمنظوره با بخش دولتی تصریح کرد: از همین رو و نظر به اهمیت توجه بیشتر به تمامی بخش های فرهنگی و هنری، طی روزهای اخیر تفاهم نامه ای با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حوزه فرهنگ و هنر به امضا رساندیم که بر اساس آن مکلف شدیم با نیازسنجی و توجه به خلاءهای موجود در حوزه مد و لباس از این حیطه حمایت کنیم.

رفیعیان افزود: درصدد برپایی یک جشنواره منطبق با استانداردهای قابل قبول در عرصه مد و لباس هستیم که امیدواریم با تعامل و همراهی بخش دانشگاهی به نتیجه مطلوبی در زمینه خاستگاه و نیازهای این رویداد فرهنگی و هنری دست یابیم.

او همچنین بر لزوم تعامل با دانشگاه های پیشرو خارجی در این حوزه تأکید کد و گفت: حوزه سینما و تئاتر سالیان سال است که در ابعاد آموزشی موردتوجه فعالان و مدیران قرار دارد، اما از آنجا که عرصه آکادمیک مد و لباس عرصه ای نوپا در ایران است، این نیاز را در فعالیت های خود احساس کرده ایم که با دانشگاه های اروپایی در راستای افزایش دانش علمی و عملی وارد مذاکره شده و به نوبه خود در این زمینه خدمات متنوعی را همسو با جریان جهانی حوزه فشن ارائه دهیم.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین

روزنامه صبح نو نوشت: اگر در اینستاگرام صفحات مد و لباس یا مزون ها را دنبال کرده باشید، حتماً اسم برخی مدل ها به چشم تان خورده است؛ حتی در بعضی از آن هایی که با عبارات تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران یا زیر نظر کارگروه مد و لباس وزارت فرهنگ خودشان را معرفی کرده اند.

شما شاید به صفحه بعضی از این مدل ها نگاهی هم انداخته باشید. آن ها برای صفحات رسمی با پوشش نسبتاً منطبق با موازین کار می کنند اما در صفحات شخصی شان چهره دیگری از خود به نمایش می گذارند. کمی کنجکاوی بیشتر، سایر حلقه های زنجیره تبلیغات در اینستاگرام را هم بر شما مکشوف می کند.

از قضا در پی واکنش های دامنه دار به حرکت افراد معدودی در جوار سد لفور در استان مازندران، در فضای مجازی هم گفت وگوها و بحث های داغی حول موضوع شکل گرفت اما عده ای ترجیح دادند که با اشتراک گذاری عکس های معنی دار به این ماجرا واکنش نشان دهند.

بدین ترتیب انتشار عکسی از یک مدل خانم در صفحه اینستاگرام خودش، آن هم با پوشش حداقلی کنار یک دریاچه، آن هم درحالی که لوکیشن استان مازندران، محل عکس برداری را مشخص می کرد، می توانست معانی مستقیم یا غیرمستقیم بسیاری داشته باشد. آیا این هم نوعی نمایش اعتراض یا قدرت بود؟ آیا مدل ها با سابقه سال ها فعالیت زیرزمینی که به مدد شبکه های اجتماعی، روی زمین آمده است، زودتر از همه دریافته اند که واقعاً همه جای جغرافیای پهناور این کشور نمی تواند زیر چشمان ناظران قرار گیرد؟ این واکنش چه تبعات فرهنگی دارد و کدام نهادها را به چاره اندیشی و برنامه ریزی نیازمند می کند؟

داستان مدل های اینستاگرامی به اینجا ختم نمی شود. آن ها در زمینه های تبلیغاتی مختلفی فعال هستند؛ اما دو حوزه پوشاک و آرایش، بیش از سایر حوزه ها بستر را برای فعالیت مدل هایی که بیرون از فرهنگ عمومی کشور هستند، فراهم می کند.

درآمد مدل ها در فضای مجازی به گونه ای است که باوجود ناامنی و امکان بالای سوءاستفاده، افراد را برای فعالیت در این فضا بیشتر ترغیب می کند. دی سال گذشته بود که نیروی انتظامی ضمن اعلام خبر شناسایی و انهدام بزرگ ترین باند شبکه مدلینگ در استان هرمزگان، اطلاع داد: تعدادی از خانم های مدل شده با همکاری برخی صنوف از جمله آرایشگاه های زنانه، مزون ها و آتلیه ها به صورت گسترده و سازمان یافته با هدف سوءاستفاده های ابزاری و تجارت اقتصادی و از طرفی اغفال زنان و دختران جوان برای ارتکاب اعمال منافی عفت در پوشش حرفه (شغل) مدلینگ، مبالغی بین 500 هزار تا یک میلیون تومان دریافت می کردند. طبق شنیده های ما از فعالان این عرصه، این مبالغ برای برخی مدل های غیررسمی اما شناخته شده در اینستاگرام بالاتر است.

نیروی انتظامی از چند سال پیش بر رصد و شناسایی تخلفات و موارد غیرقانونی فعالیت مدل ها در فضای مجازی تاکید داشته اما طبق اعلام سخنگوی ناجا در سال 95 معتقد است که این کار مربوط به حوزه ارشاد است و پلیس نیز در حد توانش با تخلفات برخورد می کند و نباید فراموش کرد که دستگاه های دیگری هم در این زمینه مسوولیت دارند و باید وارد عمل شوند. بنابراین به نظر می رسد که مسأله مدلینگ به طور کلی با فقدان شفافیت قانونی در این زمینه، روز به روز پیچیده تر می شود و قوانین موجود برای جرائم رایانه ای قادر به سامان دهی این بخش نیست.

لینک خبر :‌ برترین ها
ترکیبی از نوازندگان ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر ملی ایران سال گذشته در چنین روزهایی به روسیه سفر کرد تا در جریان جام جهانی 2018 سه اجرا در شهرهای این کشور داشته باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۰ سایت های دیگر : خبرگزاری اقتصادی ایران تهران پرس خبرگزاری دانشجو

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا ، درست یک سال پیش و در جریان برگزاری جام جهانی 2018 روسیه، کاروانی متشکل از ارکسترهای بنیاد رودکی برای حمایت از تیم ملی فوتبال کشورمان به روسیه سفر کرد. ارکستری متشکل از نوازندگان ارکستر ملی ایران و ارکستر سمفونیک تهران که در این سفر سه کنسرت در شهرهای سن پترزبورگ، مسکو و کازان برگزار کرد. سالار عقیلی هم به عنوان خواننده این اجراها را همراهی می کرد.

ایده ی رفتنِ ارکسترها به روسیه، همزمان با برگزاری رویداد بزرگی مانند جام جهانی فوتبال، درخورِ تحسین بود؛ اما این سفر حاشیه هایی هم داشته که هنوز پاسخی برایش یافت نشده است.

چرا گزارش مالیِ سفر ارکستر به روسیه منتشر نشد

همین چند روز پیش بود که معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گزارش مالی چندین جشنواره هنری در سال 1397 را منتشر کرد. اما چرا بنیاد رودکی تا کنون گزارش مالی سفر ارکسترها به روسیه را منتشر نکرده است.
سفری که بی شک هزینه های زیادی در پی داشته و لازم است که افکار عمومی در جریان ریز هزینه های این سفر قرار بگیرند.

برخی رویدادها با اینکه بودجه ی خیلی زیادی هم ندارند، گزارش های مالی شان از سوی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شده است و این اتفاقی ارزشمند است. برای مثال رویدادی مانند جشنواره موسیقی فجر با بودجه ای در حدود 3 یا 4 میلیارد تومان یا رویدادی مانند جشنواره ملی موسیقی جوان که کل هزینه اش در حدود یک میلیارد و 400 میلیون تومان بوده یا جشنواره موسیقی نواحی که کل هزینه اش حدود 300 میلیون تومان بوده؛ هر کدام در گزارش هایی مجزا، عملکرد مالی شان را ارائه کرده اند.

اما در این میان معاونت هنری وزارت ارشاد و البته بنیاد رودکی پس از گذشته یک سال از انجام سفرِ ارکستر به روسیه، هنوز گزارش مالی این سفر را منتشر نکرده اند. براساس اعلام مسئولان بنیاد رودکی و البته مسئولان فدراسیون فوتبال، برای سفر ارکسترها به روسیه بیش از 3 میلیارد تومان هزینه شده است. چرا نباید گزارش مالی این سفر به طور مشخص و ریز منتشر شود.

هدف اصلی از سفر ارکستر به روسیه چه بود

آذر 1396 بود که ماجرای سفر ارکستر به روسیه آغاز شد. از همان ابتدا ماجرا در بوق و کَرنا شد و تا زمان انجام سفر، نشست های رسانه ای بسیاری برگزار شد. در واقع سفری که می شد در سکوت و آرامش برنامه ریزی و انجام شود، با بیشترین حجم تبلیغات رسانه ای همراه بود.

به نظر می رسد که این برنامه ریزی هم موفق بود و توانسته تا کنون صفی پور را در بنیاد رودکی نگه دارد. صفی پور هم اکنون حدود یک سال است که بدون حکم در سِمت مدیرعاملی بنیاد رودکی حضور دارد.

در کنار دو موردی که در بالا به آن اشاره کردیم، ابهام های دیگری هم درباره سفر ارکسترها به روسیه وجود دارد که هر کدام را در قالب مطلبی مجزا بیان و بررسی می کنیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
حسن عشایری معتقد است صف بستن نوجوانان و جوانان برای امضا گرفتن از نویسنده، اصالتِ مساله کتاب و مطالعه را از بین می برد و در این میان، برخی از احساسات جوانان بهره گیری اقتصادی می کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۱

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، تاثیر گرانی کاغذ و سایر اقلام و خدمات چاپ، در بازار نشر تاثیر مستقیم داشته و دوستداران کتاب را با مشکلات زیادی مواجه ساخته است. اما با وجود موانعی که پیش روی مخاطبان واقعی کتاب وجود دارد، در سال های اخیر شاهد انتشار کتاب های قابل توجهی بوده ایم که خریداران برای به دست آوردنشان، حتی سفرهای استانی را به جان خریده و ساعت ها در صف می ایستند تا کتاب و امضای نویسنده مورد علاقه خود را تهیه کنند.

جوانانی و غالبا نوجوانانی که شاید تا به حال در هیچ صفی انتظار نکشیده اند،

جامعه ما به طرف اتومایز شدن می رود، یعنی فرد تنها به دنبال کسب هویت و شخصیت برای خودش است؛ شخصیتی که بیرون از جمجمه ساخته می شود و طی آن فرد خود را در آینه دیگران می شناسد

به راحتی انتظار چندین ساعته را قبول می کنند تا به جشن امضای نویسندگانی که شاید برای بسیاری از گروه های کتابخوان قدیمی ناشناخته اند و آثارشان بعضا از نگاه کارشناسان و منتقدان محلی از اعراب ندارد، برسند و بتوانند عکسی سلفی با او داشته باشند و در فضای مجازی منتشر کنند. اینکه چطور برخی با آثاری نه چندان ماندگار می توانند در مدت کوتاه میان گروهی از افراد جامعه شناخته شوند، شاید به قدرت فضای مجازی و نفوذ آن در میان نوجوانان و جوانان بازگردد.

در بررسی این پدیده در حوزه کتاب و نشر، پاسخ به این سوال می تواند کارگشا باشد: چه روندی موجب شکل گیری علاقه گروهی و به ویژه جوان ها به این سبک از نویسندگان می شود؟ ؛ سوالی که پاسخ آن را در گفت وگویی کوتاه با حسن عشایری، عصب شناس و روان شناس عصبی پی گیری کردیم:

بروز نیازهای کاذب در حوزه مطالعه؛
جامعه به طرف اتومایز شدن می رود
نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از رویدادهایی است که در آن می توان شاهد تشکیل صف برای نویسندگان، شاعران و ترانه سراهایی بود که کمتر شناخته شده اند. حسن عشایری که خود در نمایشگاه کتاب شاهد تشکیل صف های طولانی برای سلفی گرفتن با نویسنده ای مشهور در دنیای مجازی بوده است، این پدیده و شیوع آن را یک آسیب اجتماعی می داند.

وی در این باره به ایبنا گفت:

این نیازی کاذب است که مردم بیایند برای گرفتن امضا و دیدن یک نفر مسیر و زمانی طولانی صرف کنند

جامعه ما به طرف اتومایز شدن می رود، یعنی فرد تنها به دنبال کسب هویت و شخصیت برای خودش است؛ شخصیتی که بیرون از جمجمه ساخته می شود و طی آن فرد خود را در آینه دیگران می شناسد.

نیاز کاذب مخاطبان و از بین رفتن اصالت مساله
این متخصص با اشاره به شکل گیری نوعی رابطه همبستگی و همدلی و تا حدی همانندسازی میان نوجوانان و هنرمندان، توضیح داد: این رابطه باعث از بین رفتن اصالت اصل مساله برای مخاطب می شود.

وی توضیح داد: نمی توان منکر جذابیت افرادی که مقداری در جامعه مطرح هستند، برای جوانان بود؛ به ویژه وقتی به وسیله رسانه ها در فضای مجازی مطرح می شوند اما اینکه مردم بیایند برای گرفتن امضا و دیدن یک نفر مسیر و زمانی طولانی صرف کنند، نیازی کاذب است. این نیاز کاذب در مباحث آسیب شناسی، به عنوان یک آسیب مطرح است و مساله مثبتی نیست.

به گفته این نورولوژیست، علاقه به دریافت امضا از نویسندگان مطرح هم رفتاری مثبت نیست؛ چراکه هدف آن نویسنده واقعی

علاقه به گرفتن امضا و عکس سلفی در میان سالی و کهن سالی جایش را به درد غربت و عواطف نوستالژیک می دهد

از خلق اثر، جمع کردن مردم برای امضا کتاب نبوده است. او در این باره گفت: نویسنده اثری را خلق می کند تا افراد بخوانند و نقد کنند؛ نه اینکه دیگران از او امضا و عکس بگیرند.

وی افزود: در گذشته می شد امضای نویسنده را در کتابخانه نگهداری کرد و با آن به دیگران پز داد اما دیگر از آن زمان ها گذشته؛ حداقل در کشورهای پیشرفته چنین مسائلی قدیمی شده است.

در جستجوی هویت دیگر
عشایری علاقه به امضا یا سلفی گرفتن از هنرمندان، نویسندگان و افراد مشهور را نوعی جستجوی هویت برای آنان دانست و گفت: در این رفتار نوعی هیجان، همانندسازی و دلبستگی وجود دارد.

وی افزود: نمونه های دیگری از این رفتار را در ورزش پیدا می کنید؛ برای مثال در اتاق جوانان عکس بزرگان ادبیات بر روی دیوار نیست و شاید اصلا آ ن ها را نشناسند، اما عکس ورزشکاران بر دیوار اتاقشان چسبیده است.

به گفته این روانشناس عصبی علاقه به گرفتن امضا و عکس سلفی در میان سالی و کهن سالی جایش را به درد غربت و عواطف نوستالژیک می دهد.

ممکن است نوجوانان و جوانان، شیفته فردی شوند و این خود نوعی فتیشیزم است؛ مانند بت پرستی

نسل جوان مشخصا در جستجوی هویت دیگری است که به این مسائل روی می آورند.

کاسبان عاطفه و احساسات
عشایری با بیان اینکه همواره افرادی هستند که از احساس نوجوانان و جوانان سوءاستفاده کنند، ادامه داد: در چنین شرایطی، برخی از احساسات جوانان بهره گیری اقتصادی می کنند.

او با خطرناک خواندن شکل گیری چنین رفتارهایی در جوانان بیان کرد: ممکن است نوجوانان و جوانان، شیفته فردی شوند و این خود نوعی فتیشیزم است؛ مانند بت پرستی. این افراد برای جوانان جایگاه بت را پیدا می کنند که خیلی خطرناک است. در روانشناسی به این مساله یادگاردوستی می گویند.

پیشتر در پرونده توسعه ابتذال در بازار نشر منتشر شده است:

مرادی: تعداد پدیدآورندگان متخصص کمتر از پروانه های نشر است

وقتی لومپن ها در نقش ناشر، نویسنده و مترجم وارد میدان می شوند
ناصر فکوهی: ابتذال مثل یک بیماری واگیردار است

ناشرانی که چشمشان به تعداد فالوئرهای نویسنده است

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
ناشران، موزعان، کتابفروشان، صنف و دولت چه نقشی می توانند در کنترل، هدایت و گذراندن صنعت نشر از کوران بحران ها داشته باشند؟
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۱

خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)؛ افزایش هزینه های تولید در صنعت نشر از یک سو و میل پایین جامعه به مطالعه که با کاهش تیراژ در سال های اخیر نمود روشن تری به خود گرفته از سوی دیگر، عرصه را بر این صنعت تنگ کرده و مفهوم بحران را در این عرضه، تعبیر می کند.

علی حاجی تقی، مدیر انتشارات ارمغان طوبی؛ نیایش سرامی، مدیر انتشارات باد و امیر سمامی، مدیر انتشارات هنر پارینه در بخش نخست از میزگرد مجازی اقتصاد نشر در بحران ، به بررسی شرایط موجود و اثرات تنش های اقتصادی در بازار کتاب پرداختند. همچنین امکان تبدیل کردن تهدید به فرصت با این توضیح که بحران، زمینه ساز پالایش صنف ناشران شود نیز موضوع سخن قرار گرفت.

میزگرد اقتصاد نشر در بحران ؛ بخش نخست:
آیا بحران باعث پالایش صنعت نشر می شود؟

در بخش دوم این میزگرد، نقش ناشران، موزعان، کتابفروشان، صنف و دولت را در کنترل و هدایت صنعت نشر با هدف گذراندن آن از کوران بحران ها به بحث گذاشته شد که در ادامه می خوانید:

به نظر شما، یک ناشر حرفه ای (صرف نظر از میزان پشتوانه مالی) در شرایط امروز، چطور باید عمل کند تا ضمن بقا، اهداف تعیین شده خود را نیز پیش ببرد؟ تمهیداتی که باید به شکل ویژه در مراحل مختلف نشر (از انتخاب کتاب، سرمایه گذاری، تعیین تیراژ و قیمت، بازاریابی و فروش) اتخاذ شود، چیست؟

سمامی: متاسفانه کتاب برخلاف سایر تولیدات دارای قیمت مشخص است که وقتی ناشر درون کتاب آن را لحاظ می کند، امکان تغییر آن دشوار است. مشکل دوم اینکه باتوجه به قیمت درج شده بین 35 تا 50 درصد هم تخفیف از ناشر انتظار می رود (سهم موزع و کتاب فروش). نسبت به موقعیت فعلی و اقتصادی با برنامه های شناور، به نظر تولید محدود، تیراژ محدود و اولویت بندی می تواند ناشر را از هیجانات و مشکلات احتمالی دور نگه دارد. انبارداری کتاب آفت بزرگی است زیرا کتاب هم تاریخ تولید دارد که در صورت قدیمی شدن مخاطب را پس می زند و هم چنانچه گفته شده، قیمت ثابتی دارد و ارزش آن رشد نمی کند.
به اعتقاد من در شرایط کنونی، صنعت نشر ما نیازمند صمیمیت و یکدلی همکاران است تا رقابت؛ چراکه چرخه معیوب برای همگان معیوب است و اقتصاد سالم موجب رشد همه بنگاه های اقتصادی می شود. در حال حاضر باید هدف همکاران من سلامت رفتار حرفه ای باشند.

حاجی تقی: پاسخ سوالی که شما پرسیدید بسیار دشوار است؛ در واقع از ما می پرسید چگونه در راه سنگلاخی که پر از خار است پابرهنه برویم و خاری به ما نخلد. ببینید؛ برنامه ریزی برای وقتی که تورم و گرانی ایجاد شده ممکن است اما در بی ثباتی و هرج و مرج، خیر! شما هر برنامه ای بریزید، فردا که بیدار می شوید قاعده بازی به هم خورده است.
اینجا فقط شرایط اقتصادی دشوار نشده، شرایط اجتماعی هم ناگوار شده و سومدیریت هم که الی ماشا الله! بحرانی که ماه های پایانی سال گذشته برای زینگ پیش آمد بر سر بی خردی و تصمیم نادرست نبود؟ ریخت و پاش ناگهانی ارز در دست وارد کنندگانی که هیچ سابقه ای در ورود کاغذ نداشتند و ارز را گرفتند و بردند و... چطور؟ این روزها برنامه ریزی برای آنچه فرمودید برای ناشر مستقل و غیروابسته بسیار سخت است. تصمیماتی چون کاهش هزینه، تعدیل نیرو، کاهش تولید چه از لحاظ عناوین و چه تیراژ، تصمیمات راهبردی برای پیشرفت نیست؛ بلکه کارهایی از سرناچاری برای بقاست. در بحث قیمت گذاری که آن هم مشکلی شده، مطلب فراوان است که در این مبحث نمی گنجد.

سرامی: در شرایط عادی اقتصاد، بنگاه های اقتصادی با افزایش هزینه های تحقیق و توسعه، در اختیار گرفتن فناوری های نو، روش های تولید روزآمد و شیوه های مدیریتی نوین سعی در کاهش هزینه های تولید دارند که هر کدام از این ها نیاز به سرمایه گذاری هایی دارد که در وضع موجود برای صنعت نشر کشورمان چندان پیشنهاد نمی شود. یکی دیگر از راه های کاهش هزینه در موسسات نشر ادغام افقی آنها با هم است. این اقدام هم به بهینه شدن تولید می انجامد و هم صرفه جویی در هزینه ها را در پی دارد.
از سویی دیگر افزایش سهم بازار در اثر بهبود شاخص های آمیزه بازاریابی از جمله افزایش پروموشن فروش به دست می آید که خود نتیجه کاربست درست برنامه ها ی بازاریابی است. هر قدر که سازمان ها در جذب مشتری موفق تر باشند (جریان ورودی) و فرسایش مشتری کمتری داشته باشند (جریان خروجی) آنگاه چرخه طول عمر ارتباط با مشتریان شان را طولانی تر می کنند و موفق تر

حاجی تقی: رنامه ریزی برای وقتی که تورم و گرانی ایجاد شده ممکن است اما در بی ثباتی و هرج و مرج، خیر! شما هر برنامه ای بریزید، فردا که بیدار می شوید قاعده بازی به هم خورده است

خواهند بود.
سازمان های نشر برای توفیق در سال پیش رو حتی المقدور باید با ارائه خدمات حمایتی و ادامه ارتباط با مشتری و با فعالیت هایی چون سنجش رضایت مشتریان و خدمات پس از فروش، در ارتقای خشنودی ایشان برای مراجعات بعدی گام بر دارند. پیشنهاد می کنم همکاران من از شبکه های اجتماعی غافل نشوند و برای پروموشن و تبلیغ در آن، برنامه و کارزار ویژه ای تدارک ببینند.

به راهکار ادغام افقی ناشران و همکاری با هدف کاهش هزینه ها اشاره شد. پیش تر در ایبنا پرونده ای را پیگیری و منتشر کردیم که موضوع آن ضرورت تشکیل گروه های انتشاراتی بود؛ اتفاقی که در کشورهای توسعهافته هم نمود دارد. نظر شما در این بار چیست؟ آیا شرایط موجود، بستر چنین رویدادی را فراهم می کند؟

سرامی: ادغام سازمان های نشر به چند شکل امکان تحقق دارد: یا ناشری بزرگ چند ناشر کوچک تر را خریداری می کند یا ناشران بزرگ با هدف هم افزایی منابع شان با یکدیگر ادغام می شوند و یا چند سازمان کوچکتر نشر در هم ادغام می شوند. در شرایط اقتصادی کنونی به دلیل صرفه مقیاسی که از این ادغام ها به دست می آید و کاهش هزینه های جاری برای نیروی انسانی، امکانات و الزامات تولید، یکی از راه های زنده ماندن در بازار کتاب همین ادغام افقی است. این ادغام ها با به اشتراک گذاری نقاط قوت سازمان ها امکان مقابله با تهدیدهای بیرونی را افزایش می دهد و بهره برداری از فرصت ها را امکان پذیرتر می کند. یک سازمان، نویسندگان و مترجمان متبحری دارد و در تولید محتوا دست بالاتر، سازمان دیگر در کانال های توزیع و فروش قوت بیشتری دارد. یک سازمان نیروی انسانی آزموده تری دارد و سازمان دیگر سرمایه در گردش بیشتر یا مثلاً محیط اداری بزرگ تر. پس ادغام سبب افزایش بهره وری نیز می شود. جز این ادغام به افزایش تنوع محصول در بازار نیز می انجامد. از دیگر مزایای ادغام افقی این است که افزودن بخش های (پورتفولیو) تازه به سازمان در چنین شرایطی احتمال تحقق و توفیق بیشتری دارد. مثلاً فکر کنید می خواهید در کنار تولید چاپی بخش تولید کتاب الکترونیکی را نیز راه اندازی کنید.
از میان سه حالت پیش گفته، در حالت نخست عملا جذابیتی برای ناشران قدرتمند و بزرگ تر وجود ندارد که با ناشران کوچک ادغام شوند هر چند این موضوع برای ناشر کوچک تر جذاب باشد. در حالت دوم هم گفته اند و راست گفته اند که ده درویش در گلیمی بخسبند و دو پادشاه در اقلیمی نگنجند. این فرهنگ جامعه ایرانی است و از آن گریزی نیست. اما به نظرم در این میان حالت سوم امکان تحقق بیشتری دارد. به شرط آنکه مسائل حقوقی و اجرایی آن میان طرفین به خوبی دیده شود. به هر حال اصل این موضوع به فرهنگ کنش اقتصادی در جامعه ایران باز می گردد.

حاجی تقی: ادغام بنگاه های اقتصادی کوچک و تشکیل بنگاه های اقتصادی بزرگتر در جوامع توسعه یافته نتایج خوبی در اقتصاد این کشورها داشته است اما در جوامع توسعه نیافته، ابتدا باید به بسترهای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و حکومتی ماجرا توجه کرد. در کشوری که بنگاه های اقتصادی کوچک و متوسط، قارچ گونه رشد می کنند، ادغام چند بنگاه تاثیر زیادی در اقتصاد آن صنعت نخواهد داشت؛ علاوه بر اینکه بنگاه های کوچک جدید التاسیس نیز سریعا جایگزین ادغام شده ها خواهند شد.
از سوی دیگر بستر فرهنگی و اجتماعی و دانش اقتصادی عامه مردم که تشکیل دهندگان بنگاه های کوچک هستند، هنوز آمادگی ادغام و کار گروهی در ابعاد بزرگ را ندارد. به نظر من ادغام موسسات انتشاراتی و تشکیل موسسات بزرگ، در کل اتفاق خوبی است اما نه برای جامعه و اقتصاد امروز ایران.

سمامی: در مورد ادغام به نظر می آید در ایران کمتر امکان آن وجود دارد زیرا ناشران برای چاپ آثار با مضامین و محتوای مختلف مشکلی ندارند، بنابراین ادغام با نشری دیگر خیلی منطقی نیست؛ چراکه در اینصورت باید چند سلیقه مختلف در کار اعمال شود. اگر ناشران موظف به فعالیت تعریف شده و محدود به حوزه تعریف شده در مجوز بودند، شاید امکان ادغام وجود داشت؛ یعنی مثلا ناشر عمومی حق چاپ کتاب دانشگاهی را نداشته باشد یا بلعکس. به نظر من ادغام فقط درصوتی امکان پذیر است که دو یا چند نشر بخواهند در قالب شرکت تعاونی فعالیت کنند.
نکته دوم اینکه در ایران به سهولت امکان دریافت مجوز نشر برای اطرافیان مثلا فرزند، خواهر، برادر و همسر وجود دارد و ادغام جز ایجاد مشکل چیزی نخواهد بود. شواهد گواهی می دهند که ناشران با چند مجوز در چند حیطه کار درحال فعالیت، تولید و توزیع اند و خود را بی نیاز از ادغام می داند. شاید همان جمله معروف کار گروهی در ایران سخت اتفاق می افتد عامل بازدارنده در این موضوع باشد.

مراکز نشر، یکی از حلقه های زنجیره صنعت نشر را تشکیل می دهند و بودن شک ارتقا و تعالی یک صنعت، نیازمند تعریف اهداف و رویکردهای جمعی است. به نظر شما به موازات ملاحظاتی که ناشران باید برای عبور از بحران پیش آمده داشته باشند، سایر حلقه های نشر؛ اعم از موزع و کتاب فروشان چه رویکرد هم افزایانه ای را باید در دستور کار قرار دهند؟ البته نباید فراموش کرد که در شرایط کنونی، آن ها نیز با مشکلات خاص خودشان درگیرند .

حاجی تقی: همانطور که فرمودید مراکز پخش و کتاب فروشی ها

سرامی : یکی دیگر از راه های کاهش هزینه در موسسات نشر ادغام افقی آنها با هم است که هم به بهینه شدن تولید می انجامد و هم صرفه جویی در هزینه ها را در پی دارد

هم درگیر مشکلات خاص خود هستند به خصوص مراکز پخش که فاقد انسجام و یا حمایت هایی هستند که ما در دو ضلع دیگر مثلث می بینیم. هرگونه همکاری و رویکرد این مراکز برمی گردد به اینکه چقدر بتوانند مشکلات خود را حل کنند و چگونه ابتدا سیستم کار خود را ارتقا دهند. به هرحال نشست های مشترک ناشران، موزعان و کتاب فروشان می تواند تاثیر زیادی در شناخت مشکلات کار و اتخاد راهکار مناسب برای رفع موانع و همکاری نقش داشته باشد.

سرامی: باید اذعان کرد که عملکرد خود کتاب فروشان کوچک محلی در کم رونقی آن ها سهم قابل توجهی دارد. احتمالاً با من هم نظرید که رفتار بیشتر کتابفروشان ایران با کتاب نسبت به 20 سال پیش تغییر خاصی نکرده است و با همان مکانیزم و روش پیشین کتاب های خود را عرضه می کنند. جامعه امروز ما نیازمند خدمات تخصصی است و با رشد تخصص ها در جامعه، مشاغل تخصصی تر شده اند از این رو برای تطابق با وضع موجود، کتابفروشی ها باید از افراد متخصص جهت فروش بهره بگیرند، افرادی که اطلاعات کافی در اختیار داشته باشند، شیوه های روزآمد بازاریابی و فروش را بشناسند تا به این شکل از منابع در اختیار، بهینه تر استفاده شود.
در این زمینه خانه کتاب می تواند تا کارگاه های گوناگونی را برای آموزش کتابفروشان تدارک ببیند. طبیعی است که با تحولات اجتماعی رخ داده در سبک زندگی ایرانیان شیوه های خرید نیز تغییر یافته است. هر چه جذابیت های محیطی کتاب فروشی ها بیشتر باشد امکان حضور اجتماعی در آن ها بالاتر می رود. بحث ادغام کتاب فروشی های کوچک در اینجا نیز قابل طرح است. بپسندیم یا نه این روزها کتابفروشی های کوچک، محلی، سنتی و ساده جای خود را به کتاب فروشی های بزرگ تر، مدرن و لوکس داده اند و گریزی از این روند نیست.

سمامی: گاهی شاهد هستیم به جز معدود توزیع کنندگان محصولات فرهنگی که معتبر هم هستند، متولیان و گردانندگان مراکز توزیع حتی سواد قابل ملاحظه ای برای این کار ندارند و با دایر کردن مکانی به عنوان پخش، مسیر موزعان را طی می کنند. به گمان بنده باید مراکز پخش هم حرفه ای و تخصصی بشوند و آدم های آگاه تری به این بخش ورود کنند.

در این شرایط، نقش دولت -مشخصا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت امورفرهنگی این وزارتخانه- را در کنترل وضعیت موجود چطور ارزیابی می کنید؟ آیا همین رویه توزیع کاغذ و زینک با قیمت دولتی کفایت می کند یا تمهیدات دیگری را مورد نظر دارید؟

سمامی: نقش و حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بیشتر از روی چارت، دستورالعمل و حیطه های تعریف شده فعالیت آن ها است که پیش از این طراحی و مصوب شده و سال هاست به همان روال اجرا می شود. اینکه موفق بوده یا نه مورد بحث بنده نیست اما مهم این است که رویه های قدیمی نیاز به روزآوری با شرایط امروز جامعه و جمعیت و نوع اقتصاد امروز دارند. به عنوان مثال این وزارتخانه می تواند برخی از سوبسیدها را بردارد اما به موازات آن باید زیرساخت های توزیع و نمایشگاه های کشور را با مداخله و مشورت ناشران بازسازی کند. همچنان که در بخش پروانه های نشر کتاب و تولید خانه تکانی نیاز است، در سایر بخش ها هم ضروری به نظر می آید.

سرامی: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه نشر کتاب سه مسئولیت اساسی دارد: نظارت، ترویج و حمایت. پیش تر گفتم که به باور من وضع موجود ریشه در برنامه ریزی ها، سیاست گذاری ها و تصمیم گیری های خطا در چند دهه گذشته دارد. حالا زمان تحول و پارادایم شیفت است. فکر می کنم دولت باید بدون در نظر داشتن فشارهای بیرونی بررسی کند که اعمال ممیزی بر کتاب تاکنون چه اثراتی را بر حوزه فرهنگ گذاشته است و تا چه اندازه در شکل گیری فرهنگ امروز موثر بوده. وضع قوانین حمایت از مالکیت ادبی و هنری در حوزه کتاب نیز از این دست مسئولیت هاست.
شوربختانه قوانین ما همپای تحولات اجتماعی و فناورانه کمترین تغییر را داشته اند. در حوزه ترویج نیز باید مجموعه فعالیت های وزارتخانه مورد بازنگری قرار گیرد. مثلا برگزاری نمایشگاه های استانی یا کتاب تهران در این دسته مسئولیت ها جای دارند و خوشبختانه دولت دوازدهم کوشش هایی را در دست انجام دارد. در بعد حمایتی باید به سمت هدفمند کردن و هوشمند کردن یارانه ها رفت. باید دید نیاز هر گروه و بخش از کارگزاران نشر چیست و متناسب با آن و در جهت تقویت زیرساخت های نشر به توزیع یارانه پرداخت. مثلاً ناشر نوپا نیازهایی را دارد که ناشر بزرگ ندارد و بالعکس یا ناشر حوزه کودک نیازهایی را دارد که ناشر حوزه عمومی ندارد و بالعکس.

حاجی تقی: بگذارید این موضوع را از این زاویه نگاه کنیم که ورود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به حوزه اقتصاد نشر از ابتدا هم کار نادرستی بود و وظیفه این وزارتخانه فقط سیاستگذاری در حوزه فرهنگ است. به نظر من حضور نهاد قدرتمندی چون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور اقتصادی و اجرایی نشر، خود مولد فساد و رانت و هرج و مرج است؛ در حالی که مسائل اقتصادی نشر باید از ابتدا هم به تشکل های صنفی واگذار می شد که در ارتباط با وزارتخانه های مربوطه هستند.
بهترین کاری که وزارت فرهنگ و ارشاد

سمامی: نقش و حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بیشتر از روی چارت، دستورالعمل و حیطه های تعریف شده فعالیت آن ها است و نیاز به روزآوری با شرایط امروز جامعه و جمعیت و نوع اقتصاد امروز دارند

اسلامی می تواند انجام دهد این است که با یک برنامه ریزی و زمان بندی مناسب از حوزه اقتصاد و تصدی گری امور اجرایی و امر و نهی اصحاب فرهنگ خارج شود و به سیاست گذاری کلی در حوزه فرهنگ بپردازد. هر چند به علت حضور طولانی مدت این وزارت در این امور، خروج باید تدریجی، قانونمند و با برنامه ریزی صحیح و سالم و شفاف باشد.
تمهیدات و سیاست های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید به سمت فرهنگ سازی، حمایت های قانونی و پیگیری تسهیل قوانین برای اهالی و بنگاه های فرهنگی و ایجاد بستر مناسب رشد فکری جامعه باشد و باید از مداخله در امور اقتصادی و اجرایی نشر خارج شود.

در مقابل انتظاراتی که می توان از دولت به عنوان سیاست گذار و حامی داشت، بخش خصوصی، صنف و تشکل ها نیز وظایفی دارند. به عنوان آخرین سوال؛ فکر می کند صنف در مواجه با شرایط موجود، چه نقشی می تواند در کنترل بحران و حمایت از اعضای خود داشته باشد؟ و اینکه آیا در شرایط موجود انتظارات از صنف برآورده می شود؟

سمامی: موضوع فرهنگ و نگاه فرهنگی با فعالیت های اقتصادی و بنگاه های اقتصادی متفاوت است. اگر قرار است همکاران نشر کار اقتصادی کنند، نیاز به رعایت اصول و اسلوب اقتصادی هم وجود دارد. نمی شود یک بام و دو هوا بود و مدام به گوش ناشر بخوانند شما کار فرهنگی می کنید پس این مشکلات هست یا از ناشر با شرایط فعلی انتظار اقتصادی داشته باشند اما درگیرودار مسائل در چرخه نشر همچنان دچار مشکل باقی باشد. تفکیک این دو مورد می تواند به خوبی نشان دهد که نشر از زمره کدام بنگاه ها است: اقتصادی یا فرهنگی.
در حال حاضر سرمایه کلان تعدادی از همکاران نشر بلاتکلیف، دچار بحران و حتی در برخی موارد در شرایط سوخت است. ورود به عرصه نشر ابتدا از روی علاقه و دل مشغولی همکاران بوده اما رفته رفته در گردابی از تولید و سرمایه گذاری کلان وارد شده اند که خروج هم برایشان به سهولت امکان پذیر نیست. ناشران بزرگ نیز دچار این بحران هستند.
پیشنهاد برخی از همکاران این است که هرگونه تصدی گری از شانه دولت در حیطه نشر برداشته شود و صنف هادی و هدایتگر باشد که آن نیز مقدور نخواهد بود مگر با راه اندازی کارگروه های فعال از دل خود ناشران. امکان ادامه حیات برای ناشران درصورتی خواهد بود که بازار نشر را به تک محصولی، حمایت از تولیدکننده خاص و ارتقای نویسندگان، محققان و اساتید دانشگاه میسر کرد تا با خلق آثار درخور اعتنا، راه یابی به بازار جهانی نشر و کتاب هم صورت بپذیرد و امکان کسب درآمد از بازارهای جهانی نیز ایجاد شود.
صنعت نشر بیشتر از پیش نیاز به حمایت معنوی و رعایت حفظ حریم همکاران نیاز دارد تا تلاش های فردی و جمعی ناشر برای رسیدن به اقتصاد قابل توجه ابتر نماند. همچنین برخورد و مقابله با سودجویان نشر موجب می شود بسیاری از مشکلات بعد از تولید هموار شود. نقش رسانه ها اعم از مکتوب، مجازی، تصویری و شنیداری نیز برای رشد صنعت نشر مهم است. آسیب شناسی پیش از تولید و توزیع و همچنین شرایط فعالیت برای همگان، رقابت سالم را به وجود خواهد آورد و به امید خدا روزهای روشن و امیدوارکننده ای را شاهد خواهیم بود.

حاجی تقی: پاسخ این سوال در شرایط فعلی چیز متفاوتی است با پاسخ در شرایط مطلوب. در شرایط فعلی به همان علت تصدی گری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تشکل های صنفی با وجود استقلال، به شدت تاثیر پذیر و قابل کنترل توسط این نهاد هستند. این موضوع از سوی دیگر هم باعث می شود مشکلاتی که در تصدی گری دولتی وجود دارد، به راحتی به این نهادها هم نفوذ کند و در اصل یک تشکل شبه دولتی با همان آسیب های نهادهای دولتی به وجود آید.
اما در شرایط مطلوب تشکل های صنفی کاملا مستقل و حتی گاهی برای احقاق حقوق اعضا، در چالش با نهادهای دولتی هستند و سعی بر این دارند که بیشتر نگران اعضا باشند تا دولت. شفافیت عملکرد مسائل مالی و داد و ستدهای و همچنین رعایت انصاف و بازرسی و نظارت دائم، می تواند تشکل هایی را به وجود آورد که در هر حال حافظ منافع صنفی هستند. این تشکل ها می توانند با ایجاد کارگروه ها و ارتباط با سازمان های مربوطه گام محکمی در پویش اقتصادی و گذر از بحران ها داشته باشند.

سرامی: این روزها مناسبات نشر درگیر چرخه ا ی معیوب و ناکارآمد شده و فرهنگ صنفی غلطی را پدید آورده و روابط میان ناشران، توزیع کنندگان و کتاب فروشان به دلیل فقدان قواعد و فرمول های قابل اتکا دستخوش تنش شده است. این ها مراودات خطا و فسادآفرینی را شکل داده که طی آن هرکس به بیشینه سازی منافع خود می اندیشد، بدون توجه به اینکه این رفتار ممکن است به حداقل شدن سود دیگری و ایجاد عارضه در حلقه دیگری از چرخه نشر بیانجامد. در این حال ضرورت دارد که نهادهای صنفی نشر برای بهبود روابط اقتصادی در بازار نشر کاری کنند. این هم از یک اتحادیه قوی برمی آید. اینکه اتحادیه کنونی تا چه اندازه می تواند در برابر مشکلات موجود اعتماد و مشارکت اعضای خود را برانگیزاند باید منتظر بود و دید. هرچند شخصا به دلایل گوناگون به حل مشکلات موجود در صنف امیدوار نیستم. به طورکلی حل مشکلات جمعی انگیزه جمعی می طلبد حال آنکه در جامعه ما امر اجتماعی روزبه روز تضعیف شده و امر شخصی به جای آن نشسته است.

* تیتر انتخابی اشاره دارد به مصرعی از غزل مشهور حافظ با این مطلع: دانی که چنگ و عود چه تقریر می کنند؟ .

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
اما فروشنده خیلی سریع به این سوالم جواب می دهد و لبخند معناداری می زند. او می گوید که کسب و کار این افراد به نفع دولت است وگرنه تا به حال یارانه کاغذ را قطع کرده بودند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۱ سایت های دیگر : مجمع ناشران انقلاب اسلامی

به گزارش مشرق ، ظهیرالاسلام دست کم دو چهره دارد؛ یک چهره برای شمایی که خریدار هستید و یک چهره هم برای یک خبرنگار که قرار است از مناسبات و مسائل این بازار سر در بیاورد. بنابراین وقتی وارد این خیابان می شوید، فرق دارد کارتان چیست و با چه نیتی قدم در آن گذاشته اید. اگر خریدار باشید یا فروشنده، مناسبات و ارتباطات و گفت وگوها مضمون متفاوتی دارد در مقایسه با وقتی که به عنوان یک خبرنگار می خواهید درباره تنگناهای بازار کاغذ بدانید و درباره اش بنویسید. در ظهیرالاسلام، فروشنده ها به محض شنیدن اسم و عنوان یک خبرنگار، ادبیات و کلام شان تغییر می کند و دچار نوعی گنگی و گیجی خودخواسته می شوند. اما اگر به عنوان مشتری وارد ظهیرالاسلام شوید، حرف های جالب تری خواهید شنید و چهره جدی تر و حرفه ای تری از اهالی این بازار خواهید دید. در ادامه دو روایت از حضور در بازار ظهیرالاسلام خواهید خواند که در روایت اول فروشندگان با یک خبرنگار صحبت کرده اند و با علم به این که حرف هایشان منتشر خواهد شد جوابگوی او بوده اند. اما در روایت دوم، با یک مشتری حرف زده اند و سر درد دلشان باز شده است.

روایت اول

کاغذ نیست اما....
در بازار ظهیرالاسلام انواع مختلف کاغذ معامله می شود؛ از گلاسه تا پشت چسب دار؛ اما برای من کاغذ تحریر و به خصوص تحریر 70 گرمی که در چاپ کتاب مورد استفاده قرار می گیرد اهمیت دارد. بنابراین باید سراغ این نوع کاغذ را بگیرم.

از اولین فروشنده درباره کاغذ تحریر 70 گرمی می پرسم. قیمتش را می گوید و انگار خیلی جدی وارد معامله شده باشیم، درباره میزان کاغذی که قرار است بخرم سوال می کند و این که دقیقاً چه نوع کاغذی مد نظرم هست.

در پاسخ می گویم: خبرنگارم. می گوید این نوع کاغذ را با قیمت 450 تومان می شود پیدا کرد اما مقدارش کم است و سریع اضافه می کند: برای همین پرسیدم چقدر کاغذ لازم دارید چون بیشتر از هزار بند نمی توان پیدا کرد.سفارش های جدید هم وارد بازار نشده است.

در ادامه سر صحبت هایش باز می شود که شب عید، تعداد زیادی از ناشران کاغذی را که وزارت ارشاد در اختیارشان قرار داده بود به قیمت آزاد در بازار می فروختند. این فروشنده توضیح می دهد: بیشتر ناشران برای چاپ کتاب هایشان، کاغذ آزاد خریده بودند و ترجیح می دادند سهمیه ارشاد را به قیمت آزاد به ما بفروشند، شاید بتوانند کمی از خسارت شان را جبران کنند.
فروشنده های بعدی هم ترجیح می دهند از اوضاع گلایه کنند و بگویند کاغذ تحریر در بازار پیدا نمی شود. بیشتر توضیحات شان حول این محورها می گردد:
ما خرده فروش هستیم و بی خبریم فروشنده ها معمولاً با مشتری های محدود و همیشگی کار می کنند

مساله کاغذ نیست، چاپ و نشر دچار رکود است
به اعتقاد برخی از این فروشندگان، اگر چاپ و نشر رونق بگیرد، متقاضی بیشتر می شود و قیمت کاغذ دوباره بالا می رود. به اعتقاد او دولت ترجیح می دهد رکود باشد و کتابی منتشر نشود تا قیمت از آنچه هست بالاتر نرود! و به اعتقاد یکی دیگر از این فروشندگان، حتی اگر کتابی منتشر شود با این قیمت ها باز هم به ضرر دولت نخواهد بود.
گشت و گذار در این بازار، حکایت از آن دارد که جواب روشن فروشندگان کاغذ تحریر به یک خبرنگار این است که نه کاغذ تحریر می فروشند و نه از قیمتش خبر دارند.

مورد عجیب یک ناشر
یکی از مشتریان بازار نشر، انتشارات حوض نقره است. مدیر این نشر می گوید از کاغذ ایرانی برای انتشار کتاب هایش استفاده می کند. تبسم آتشین جان توضیح می دهد: من هم مشتری ظهیرالاسلام هستم و فکر نمی کنم مشکلی برای تهیه کاغذ وجود داشته باشد جز قیمت سرسام آورش. قیمت کاغذ باعث شده، کتاب از سال گذشته چهار برابر گران تر شود.
این ناشر توضیح می دهد در حال حاضر ارزان ترین کاغذ موجود در بازار را برای کتاب هایش خریداری می کند. آتشین جان می گوید: کاغذ تحریر
70 گرمی تولید کارخانه مازندران بندی 289 هزار تومان است و خوشبختانه کیفیت مناسبی دارد و با دستگاه چاپ دیجیتال سازگار است. اما نکته مهم تری که این ناشر به آن اشاره می کند، اقدام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

براساس میزان کتابی که هر ناشر در طول هر سال منتشر می کند و در خانه کتاب به ثبت می رسد، وزارت ارشاد سهمیه مشخصی از کاغذ یارانه ای برای ناشران در نظر می گیرد. آتشین جان می گوید: انتشارات حوض نقره، براساس آنچه در خانه کتاب به ثبت رسیده، سالانه حدود 4000 بند کاغذ برای نشر کتاب، مصرف می کند اما سهمیه ای که ارشاد سال گذشته در اختیارمان گذاشته 200 بند بوده که معادل 2 درصد نیاز ماست.

به اعتقاد این ناشر، رویکرد وزارت فرهنگ و ارشاد و همین سهمیه بندی بسیار محدود، ناشر را به استفاده از کاغذ آزاد سوق می دهد و سبب می شود قیمت کتاب بالا برود.

روایت دوم

کاغذ هست اما....
فرض می کنم نماینده یک موسسه فرهنگی یا ناشری هستم که قصد خرید کاغذ دارد. به این بهانه از فروشگاه های خیابان و پاساژ ظهیرالاسلام سراغ کاغذ تحریر 70 گرمی را می گیرم و با چهار قیمت متفاوت مواجه می شوم.

قیمت کاغذ تحریر 70 گرمی اندونزی با اندازه صد در 70 سانتی متر در ظهیرالاسلام عبارت است از:
کمترین قیمت: 430 هزار تومان (ممکن است درجه یک نباشد)
قیمت میانه: 455 هزار تومان یا 460 هزار تومان برای هر بند
بالاترین قیمت: این نوع کاغذ معادل 480 هزار تومان
گرچه این قیمت ها متفاوت هستند اما فروشندگانی که قیمت بالاتر را لحاظ کرده اند، حاضرند با یک مشتری دست به نقد، راه بیایند و کف قیمت را حساب کنند.

آیا به اندازه کافی کاغذ تحریر در بازار هست؟
وقتی سراغ کاغذ تحریر را در بازار ظهیرالاسلام می گیرید، مهم ترین سوالی که از شما خواهد شد این است که چه میزان کاغذ نیاز دارید ولی این اصلاً به معنای آن نیست که شما نمی توانید کاغذ مورد نیازتان را تامین کنید چون مصرف یک ناشر معمولی در شرایط امروز چیزی حدود هزار بند در سال است و کمترین رقمی که یک فروشنده می تواند به شما عرضه کند هزار بند است.

بسیار محتمل است که شما به فروشندگانی بر بخورید که کاغذ تحریر نداشته باشند یا موجودی فروشگاهشان بیشتر از 50 بند نباشد اما همیشه امکان تهیه کاغذ مورد نیاز شما وجود دارد، فقط کافی است وارد معامله شوید تا کاغذ مورد نیاز شما را با چند تماس تلفنی فراهم کنند.

بعد از پرس و جوی قیمت کاغذ تحریر، برای دومین بار به سراغ یکی از فروشندگان می روم که گفته بود محدودیتی برای تامین کاغذ مورد نیازم ندارد. می گویم 2000 بند کاغذ تحریر اندونزی نیاز دارم و او به چند نکته قابل توجه اشاره می کند:
هر میزان کاغذ تحریر که بخواهید می توان فراهم کرد
بازار کاغذ توسط حدود 30 نفر تاجر تامین می شود
بیشتر تاجران ارز دولتی می گیرند ولی کاغذ تحریر را به قیمت آزاد می فروشند

در نهایت به من توصیه می کند که بهتر است از قیمت پرسیدن دست بردارم. او توضیح می دهد: شما اگر ده هزار بند کاغذ هم بخواهی، می توان فراهم کرد اما وقتی به چند فروشنده بگویی که 2000 بند کاغذ لازم داری، آنها با تاجران و واردکننده ها تماس می گیرند و درخواست شما را اعلام می کنند. بعد اگر چند نفر از ما فروشنده ها با یکی از تاجران صحبت کرده باشیم، فرد مورد نظر تصور می کند که تقاضا بالا رفته، در نتیجه قیمت را بالا می برد.

پیشنهادش این است که با یک فروشنده همکاری کنم و خودم را خیلی به دردسر نیندازم چون به گفته او، تمام فروشندگان بازار ظهیرالاسلام برای حدود 30 نفر کار می کنند و همین چند نفر برای کل بورس کاغذ در کشور تصمیم می گیرند و آن را مدیریت می کنند.
به نظر نمی رسد دسترسی به این افراد سخت باشد یا حتی بازرسی و رسیدگی به عملکردشان اما ترجیح می دهم سکوت کنم و اجازه بدهم فروشنده ای که روبرویم نشسته و سر درد دلش باز شده به حرف هایش ادامه بدهد.

او توضیح می دهد: این تاجران مثلاً کاغذ تحریر را بندی 120 هزار تومان می خرند و بندی 450 هزار تومان می فروشند، اما من به عنوان فروشنده، روی هر بند کاغذ فقط هزار تومان سود می کنم و آنقدر کاغذ گران شده که فقط با مشتری های قدیمی همکاری می کنیم ولی آنها هم خریدشان محدود شده است.
بازار کاغذ اگر به راستی همین تعداد محدود تاجر و واردکننده داشته باشد و یا حتی بیشتر از این تعداد، قابل ارزیابی است و کنترل و مدیریت آن نمی تواند دشوار باشد. به هم ریختگی آن به نظر غیر منطقی است. با وجود اینکه ترجیح می دهم در نقش خریدار باقی بمانم اما نمی توانم تعجبم را مدیریت کنم و ناخواسته می پرسم اگر این افراد مشخص هستند چرا تا به حال برخوردی با آنها نشده است.

اما فروشنده خیلی سریع به این سوالم جواب می دهد و لبخند معناداری می زند. او می گوید که کسب و کار این افراد به نفع دولت است وگرنه تا به حال یارانه کاغذ را قطع کرده بودند.
به اعتقاد این فروشنده شرایط کنونی و اوضاعی که در بازار کاغذ ایجاد شده، اصلاً به ضرر دولت نبوده و هیچ اراده ای برای مدیریت یا اصلاح آن وجود ندارد. او آخرین کسی نیست که به دولت و سیاست های آن اشاره می کند.

او در پایان با خونسردی پیشنهاد می دهد 2000 بند کاغذ را در چند نوبت تحویل بگیرم و حمل آن را یکباره انجام ندهم.

مورد عجیب یک فروشنده
از دادن فاکتور معذورم! این جمله ای است که فروشنده به وضوح و با صراحت می گوید. گویی می توانیم سر هر چیزی با هم چانه بزنیم جز در این یک مورد. او توضیح می دهد: از هر بند کاغذی که می فروشم فقط حدود 500 تا هزار تومان سود می کنم و اگر به شما فاکتور بدهم، می توانید براساس آن مرا به تعزیرات معرفی کنید و از من شکایت کنید.
این فروشنده باردیگر تاکید می کند که فقط حدود هزار تومان روی هر بند سود می کند و توضیح می دهد سال گذشته و در اثر نوسانات ارز، تاجران کاغذ سودهای میلیاردی داشته اند.
او ادامه می دهد: تاجری که هر بند کاغذ تحریر را 120 هزار تومان خریده و حالا 450 هزار تومان می فروشد، یعنی روی هر پارت باری که می فرستند اینجا میلیون ها تومان سود کرده و در مجموع ماهانه و سالانه سودهای میلیاردی به جیب زده است.

یادآوری می کنم که اگر فاکتوری در کار نباشد، من هم به عنوان مامور خرید می توانم سهمی برای خودم بردارم. با لبخند می گوید: خانم مگر از این چیزها کم دیده ایم. تعجب می کنم که شما تنها آمده اید. معمولاً چند نفر برای خرید می آیند که مامور خرید نتواند در جوش دادن معامله سودی به جیب بزند. او در ادامه به یک نکته قابل توجه اشاره می کند: حتی از برخی مراکز دولتی به جز مامور خرید، از واحد حراست و بازرسی و مدیریت هم نمایندگانی می آیند پای معامله. معمولاً هیچ کسی به دیگری اعتماد ندارد و همه با هم می آیند که کسی کلاه برداری نکند اما همیشه مامور خریدها کار خودشان را می کنند.
این فروشنده در پایان تاکید می کند که به همین دلیل دوست ندارد با نهادهای دولتی همکاری کند.

*جام جم

لینک خبر :‌ مشرق نیوز
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: شورای فرهنگ عمومی باید نسبت به فاصله بین فرهنگ عمومی و فرهنگ رسمی به عنوان دستگاه حاکم، ورود ویژه داشته باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۱

نصرالله پژمانفر در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به اتفاقات اخیر از جمله سد لفور ، مسائلی که در برخی مدارس افتاد، رواج بدحجابی و ریشه فاصله های فرهنگی، گفت: دو ضعف عمده باعث فاصله بین فرهنگ عمومی و فرهنگ رسمی در جامعه شده که شامل ضعف در پشتوانه فکری و پشتوانه فرهنگی است.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس دهم شورای اسلامی افزود: دستگاه های تاثیرگذار فرهنگی باید پشتوانه فکری و فرهنگی داشته باشند اما متاسفانه کار تبلیغی نمی کنند و از طرف دیگر دشمنان نیز کار تخریبی انجام می دهند؛ به عبارت دیگر هم از جهت اثباتی و هم از جهت سلبی قدرت دفاع خوبی را برای خود ایجاد نکردیم.

ضعف فرهنگی بیشتر از طرف دستگاه های اجرایی است

عضو کمیسیون فرهنگی در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه منطق اعتقادات ما کاملا روشن و شفاف است و توانمندی لازم را دارد افزود: بنده ضعف را فقط از طرف دستگاه های اجرایی خودمان می دانم؛ ریشه این مسائل در این است که از جهات اثباتی و سلبی ضعیف عمل کردیم یعنی به شبهاتی که ایجاد کردند، به خوبی پاسخ ندادیم.

این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه متولیان امر در این زمینه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، سازمان های تبلیغاتی و دستگاه های دینی هستند، تصریح کرد: تمام این دستگاه ها باید نسبت به این موضوع وظیفه خود را انجام دهند و بنده فکر می کنم این یک بحث جدی است و شورای فرهنگ عمومی باید نسبت به این موضوع به عنوان دستگاه حاکم، ورود ویژه داشته باشد./

پایان پیام

لینک خبر :‌ خانه ملت
تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در پیام های جداگانه ای از مردم برای شرکت در نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی دعوت کردند.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، همزمان با برگزاری نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی و در راستای گسترش فرهنگ کتابخوانی و ترویج سیره ائمه اطهار (ع) در جامعه، تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی طی پیام هایی جداگانه، مردم را به شرکت در نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی دعوت کردند. .

.

جشنواره کتابخوانی رضوی فرصتی برای حضور موثر دغدغه مندان به مسئله کتابخوانی است

علی اصغر یوسف نژاد، نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی و عضو هیأت رئیسه مجلس، مردم استان مازندران را به شرکت در نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی دعوت کرد.

یوسف نژاد در این خصوص گفت: تجربه برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی نشان داد که می توان با طراحی برنامه های مناسب، کتابخوانی را به صورت مفید و هدفمند در جامعه ترویج داد، به طوری که مورد استقبال مردم نیز قرار گیرد. دغدغه های بسیاری در حوزه کتابخوانی در جامعه وجود دارد و این جشنواره بهترین فرصت برای حضور موثر دغدغه مندان است تا با تبلیغ و نیز تعریف هدف مناسب، جریانی فراگیر ایجاد کنند.

جشنواره کتابخوانی رضوی منادی فرهنگ و بصیرت افزایی است

عزیز اکبریان، نماینده مردم کرج، اشتهارد، فردیس و آسارا در مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس ضمن قدردانی از برگزارکنندگان جشنواره کتابخوانی رضوی از همگان دعوت کرد تا در این رویداد بزرگ فرهنگی شرکت کنند. اکبریان اظهار داشت: جشنواره کتابخوانی رضوی به عنوان بزرگ ترین مسابقه کتابخوانی در سطح کشور، با معرفی کتاب های ارزشمند در رابطه با سیره منور اهل بیت علیهم السلام، یکی از بهترین برنامه هایی است که باعث ارتقای سرانه مطالعه جامعه شده و با دربرگیری طیف گسترده سنی در فرهنگ سازی ناب اسلامی و رشد بصیرت و معرفت دینی نقش بسزایی دارد.

جشنواره کتابخوانی رضوی زمینه ساز ترویج فرهنگ اهل بیت(ع) در جامعه است

محمدجواد کولیوند، نماینده مردم کرج، اشتهارد، فردیس و آسارا در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر نقش جشنواره کتابخوانی رضوی در تعمیق و ترویج فرهنگ منور رضوی، بیان کرد: جشنواره کتابخوانی رضوی یکی از برجسته ترین طرح هایی است که با معرفی منابع ارزشمندی با موضوع تبیین ابعاد زندگانی حضرت امام رضا(علیه السلام)، حضرت معصومه(سلام الله علیها)، حضرت احمدبن موسی(علیه السلام) و حضرت ابن الرضا امام جواد(علیه السلام) برای تمامی گروه های سنی، توسط نهاد کتابخانه های عمومی کشور در حال برگزاری است و فرصتی مغتنم را برای عاشقان اهل بیت(علیهما السلام) و علاقه مندان به کتابخوانی برای مطالعه آثار غنی در این زمینه فراهم آورده است . بی تردید کتابخوانی، تعالی اندیشه و ارتقای سطح فرهنگی جامعه را به دنبال دارد و تلاش در برگزاری باشکوه جشنواره کتابخوانی رضوی، در عمق بخشی به آگاهی و دانش عمومی در رابطه با سبک زندگانی اهل بیت(علیهما السلام) و ترویج آموزه های دینی در سطح جامعه موثر واقع خواهد شد.

جشنواره کتابخوانی رضوی اقدامی زیربنایی در حوزه فرهنگی و دینی است

امیر خجسته، نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با دعوت از عموم برای شرکت در جشنواره کتابخوانی رضوی، اظهار داشت: جشنواره کتابخوانی رضوی رویدادی ماندگار است که روندی مطلوب در پیش گرفته، باعث شناخت و درک بیشتر ائمه اطهار شده و فرهنگ مطالعه را نیز تقویت می کند .

وی ترویج فرهنگ اسلام ناب، شناخت ائمه، فرهنگ مطالعه، فرهنگ اسلامی- ایرانی و سبک زندگی را، از خصوصیات بارز جشنواره کتابخوانی رضوی دانست.

خجسته با بیان اینکه این جشنواره در حوزه دینی و فرهنگی با بیانیه گام دوم انقلاب همخوانی دارد، ادامه داد: جشنواره کتابخوانی رضوی اقدامی زیربنایی و اساسی در حوزه فرهنگی و دینی است.

پیروی از سیره رضوی مسیر عبور از تهدیدات است

سعید باستانی، نماینده مردم تربت حیدریه، مه ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی، سیره رضوی را الگوی مناسبی برای مواجهه با شرایط زمان فعلی و عبور از تهدیدات دشمن دانست و گفت: جشنواره کتابخوانی رضوی فرصت مناسبی است که علاوه بر آشنایی با جنبه های مختلف سیره رضوی و اهل بیت(ع)، موجب اشاعه و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در بین گروه های مختلف به ویژه کودکان و نوجوانان می شود.

برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی در فضای امروزی جامعه یک ضرورت است

محمد کاظمی، نایب رئیس کمیسیون قضایی و نماینده مردم شهرستان ملایر در مجلس شورای اسلامی با دعوت از عموم برای شرکت در جشنواره کتابخوانی رضوی، اظهار داشت: برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی در شرایط فعلی جامعه، اقدام بسیار مطلوب و میمونی در حوزه فرهنگ است . متأسفانه در سال های اخیر کتابخوانی تحت تأثیر فضای مجازی به شدت کاهش یافته و این اقدامات فرهنگی برای ترویج فرهنگ مطالعه در میان نسل جوان ضروری است.

نایب رئیس کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با تمام توان باید از این اقدام فرهنگی حمایت کرد تا به بهترین شکل ممکن برگزار شود.

جشنواره کتابخوانی رضوی، رویکردی هدفمند در جهت تسری جریان کتابخوانی

حجت الاسلام نصرالله پژمانفر، نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با پیوستن به پویش کتابخوان جشنواره کتابخوانی رضوی، اظهار داشت: جشنواره کتابخوانی رضوی که با موضوع امام رضا(ع) و زندگی ایشان و با هدف ترویج فرهنگ کتابخوانی برگزار می شود، یکی از جشنواره های تاثیرگذار و ارزشمند در زمینه ارتقای مطالعه و کتابخوانی است . این جشنواره با هدف جلب مشارکت تمامی اقشار جامعه از سنین مختلف از جمله کودکان نوجوانان و خانواده ها، رویکردی مناسب و هدفمند در جهت تسری جریان کتابخوانی به عمق جامعه است.

جشنواره کتابخوانی رضوی، راهی برای گسترش فرهنگ رضوی با بهره گیری از مطالعه

حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده مردم شهرستان های شاهین شهر، میمه- برخوار در مجلس شورای اسلامی، در پیامی از عموم مردم برای شرکت در جشنواره کتابخوانی رضوی دعوت کرد و گفت: جشنواره کتابخوانی رضوی فرصتی را به وجود آورده است که ضمن بیان ابعاد مختلف شخصیتی امام رضا (ع)، به مطالعه که خواسته همیشگی مقام معظم رهبری(مدظله العالی)است، نیز پرداخته شود. به بیان دیگر می توان گفت جشنواره کتابخوانی رضوی در حقیقت راهی برای گسترش فرهنگ رضوی با بهره گیری از مطالعه و خواندن است .

جشنواره کتابخوانی رضوی فرصتی بهینه برای پر کردن خلأ کتابخوانی در جامعه

حسن بهرام نیا، نماینده مردم شهرستان نهاوند در مجلس شورای اسلامی، ضمن دعوت از همگان برای شرکت در جشنواره کتابخوانی رضوی، اظهار داشت: جشنواره کتابخوانی رضوی از زیرساخت های بسیار خوبی برخوردار است. در دسترس بودن منابع و سهولت شیوه شرکت در آن از نقاط قوت این رویداد بزرگ فرهنگی است که امکان مشارکت تمامی اقشار را در گوشه و کنار کشور فراهم کرده است. جشنواره کتابخوانی رضوی فرصتی بهینه برای پر کردن خلأ کتابخوانی در جامعه محسوب می شود.

بهرام نیا تصریح کرد: یکی از دستاوردهای این جشنواره حرکت در راستای معارف دینی و فرهنگ غنی اسلامی است که در بستر مطالعه دنبال می شود.

با شرکت در جشنواره کتابخوانی رضوی ضامن سلامت جامعه خود باشیم

غلامرضا شرفی، نماینده مردم شهرستان آبادان در مجلس شورای اسلامی مردم این شهرستان را برای شرکت در نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی دعوت کرد و گفت: برای به روز شدن اطلاعات و در امان ماندن از آسیب های اجتماعی باید به سمت مطالعه رفت و برای این موضوع برنامه ریزی کرد. چراکه فرزندان ما از ما الگو می گیرند و جامعه ای که مردم آن اهل کتاب و کتابخوانی باشند، قطعا مسیر رشد را طی می کند و از آسیب ها مصون خواهد بود . با شرکت در این جشنواره به صورت خانوادگی، کودکان مان را با کتاب و کتابخوانی و کتابخانه آَشنا کنیم و ضامن سلامت فرزند و جامعه خود باشیم.

جشنواره کتابخوانی رضوی فرصتی برای پیشبرد جامعه به سمت علم و عقلانیت است

احمد همتی، نماینده مردم شهرستان های سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی ضمن دعوت از عمومی برای شرکت در جشنواره کتابخوانی رضوی، بیان کرد: جشنواره کتابخوانی رضوی فرصتی است که در کنار معرفی فرهنگ رضوی، در پیشبرد جامعه به سمت علم و عقلانیت ایفای نقش می کند .

وی با اشاره به فعالیت شبکه های اجتماعی گفت: باید از فضای مجازی برای ترویج فرهنگ مطالعه و معرفی کتاب استفاده شود . لازمه قرارگیری در مسیر توسعه، عقلانیت و علم است که از طریق مطالعه و انس با کتاب فراهم می شود .

جشنواره کتابخوانی رضوی راهی برای تعمیق معرفت و بصیرت در جامعه است

علی اسماعیلی، نماینده مردم نور و محمودآباد در مجلس شورای اسلامی ضمن دعوت از عموم مردم برای شرکت در نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی، گفت: نشر معارف قرآنی و سیره اهل بیت(ع) در جامعه باید با شیوه های متنوع، روزآمد و جذاب برای نسل جوان انجام شود تا در مقابل سیل تهاجم فرهنگی به سد محکم معارف الهی مجهز باشیم و مسلماً برگزاری جشنواره ای با عنوان جشنواره کتابخوانی رضوی که با کتاب های خوب برای رده های مختلف سنی تدارک دیده شده، راهی برای تعمیق معرفت و بصیرت در جامعه است. از مردم عزیز دعوت می کنم تا با قدر دانستن این فرصت، به همراه خانواده در این جشنواره شرکت کنند و با مطالعه کتاب های خوب با موضوعات امام رضا(ع)، امام جواد(ع)، حضرت معصومه(س) و حضرت شاهچراغ(ع)، از برکات این مطالعه معنوی بهره مند شوند.

20 خرداد 1398 10:50

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
یک فعال حوزه نشر معتقد است؛ ناشران غیرحرفه ای که بدون سابقه کار به این حرفه می آیند برای اینکه مجوز خود را زنده نگه دارند دست به انتشار هر کتابی می زنند و در میان آن ها به سراغ کتاب هایی می روند که پیش از این ترجمه شده باشند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۰

داود ملکی صیدآبادی؛ فعال حوزه نشر در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با اشاره به نقش عوامل مختلف در رونق و توسعه کتابسازی عنوان کرد: در گام نخست به نظر من نقش مدیریتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولی این موضوع بسیار مهم است زیرا تجربه نشان داده که رفتار سلیقه ای در صدور مجوز کتاب و عدم انتشار آثار مهم و تاثیرگذار می تواند یکی از این عوامل به شمار آید.

وی ادامه داد: از سوی دیگر خلا قوانین بازدارنده یعنی قوانینی که با آن ها بتوان صریح تعیین تکلیف کرد و وجود نداشتن مرجع قانونی برای رسیدگی به پرونده های مرتبط با موضوع کتابسازی و جلوگیری از سردرگرمی ناشران و نویسندگان را نیز می توان به عنوان یکی دیگر از این عوامل نام برد.

ملکی با بیان اینکه کتابسازی معلول یک اشتباه بزرگ در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، گفت: سهولت در اخذ پروانه و اینکه هر فردی می تواند به راحتی ناشر شود یکی از عوامل ایجاد کتابسازی است.

وی درباره نقش ناشران غیرحرفه ای در کتابسازی، توضیح داد: بسیاری از افرادی که بدون سابقه فرهنگی به این حرفه روی می آورند برای اینکه مجوز خود را زنده نگه دارند دست به انتشار هر کتابی می زنند و معمولا در این میان، سراغ کتاب هایی می روند که پیش از این ترجمه شده باشند.

ملکی تاکید

هر فردی می تواند به راحتی ناشر شود و اینکه سه عنوان کتاب داشته باشد و درخواست بدهد به او مجوز نشر می دهند

کرد: البته باید عنوان کنم که این ناشران عمر طولانی ندارند و بسیاری از آن ها به مرور زمان از چرخه صنعت نشر حذف می شوند. هرچند در این زمینه معتقدم که یکی از علل کتابسازی عدم توجه دستگاه های نظارتی بر فعالیت و محتوای کتاب این ناشران است.

کتابسازی همان سرقت ادبی است
مدیر انتشارات برزآفرین همچنین درباره تفاوت نداشتن کتابسازی و سرقت ادبی، گفت: بخشی از کتابسازی ها سرقت ادبی است که همه جای دنیا به عنوان یک ضداخلاق شناخته می شود، زیرا ناشران محتوای کتاب ناشر دیگر را با اندکی تغییر و عوض کردن نام مترجم و طرح روی جلد به راحتی منتشر می کند.

ملکی ادامه داد: از سوی دیگر باید به این موضوع دقت کنیم که عموما به دلیل بازار بیمار ایران و وضعیت نشر کشور از نظر اقتصادی و فرهنگی، بسیاری از ناشران برای اینکه خود را سرپا نگه دارند و فروش خوبی داشته باشند به سراغ کتابسازی می روند.

وی با بیان اینکه باید از سه بعد به وضعیت نابسامان نشر کشور نگاه کرد، توضیح داد: در صنعت نشر ابتدا تولید محتوا، دوم بازار فروش و سوم ابعاد نظارتی نقش مهمی دارند تا این چرخه به درستی حرکت کند و از مسیر اصلی خود منحرف نشود، زمانی که این سه بعد به درستی کار کند جایی برای اقداماتی مثل کتابسازی باقی نمی ماند.

ملکی همچنین از حضور دولت در بازار نشر به عنوان یک حضور معکوس نام برد و افزود: این حضور اکنون نقش مخالف به خود گرفته است، به جای اینکه دولت به موارد نظارتی بازار دقت کند، جلوی کپی رایت های غیرقانونی را بگیرد و از ناشران حمایت کند در بحث تولید محتوا اعمال نظر می کند.

وی یادآور شد: زمانی که یک نهاد قانونی جلوی تولید محتوای اثر خوب را می گیرد، بازار برای تولید اثر ضعیف باز می شود. نمونه این اتفاق را در صدا و سیما شاهد هستیم؛ زمانی که خط قرمزهای

در صنعت نشر ابتدا تولید محتوا، دوم بازار فروش و سوم ابعاد نظارتی نقش مهمی دارند تا این چرخه به درستی حرکت کند

محدودکننده و سلیقه ای مانع ساخت یک سریال خوب می شود، راه برای ساخت سریال های ضعیف و کم محتوا باز می شود.

ملکی در این زمینه گفت: در این زمینه باید گفت که به مرور هم تولیدکننده و هم کارگردانان به سراغ تولید چنین آثاری می روند و ما شاهد برنامه سازی های ضعیف و سطحی هستیم که نمونه آن را می توان در برنامه تلویزیونی مشاهده کرد.

وی با بیان اینکه در حوزه کتاب هم چنین بحثی وجود دارد، گفت: زمانی که وزارت ارشاد نقش نظارتی خود را کنار بگذارد و نقش کنترل کننده تولید محتوا را برای خود در نظر گیرد، طبیعتا به نقش نظارتی کمتر می رسد و در این میان زمینه برای دست برای کپی رایت غیرقانونی و تولیدات آثار ناشران دیگر بیشتر می شود.

ملکی تاکید کرد: به همین دلیل معتقدم که مداخله های دولتی در این حوزه تاثیرگذار است و به جای اینکه از پخش های غیرقانونی جلوگیری کند، کانال های توزیع ایجاد کند و فرصت مساوی برای ناشران قدیمی و جدید به وجود آورد، خودشان هم به این ورطه دامن می زنند.

وی درباره آسیب کتابسازی ها به جامعه نیز گفت: در عین حال این ضربه ها به مخاطب هم منتقل می شود؛ زمانی که آثار کیفی خوبی در بازار وجود نداشته باشد، مخاطب به این باور می رسد که باید به وضعیت موجود عادت کند و دنبال کارهای معمولی باشد و زمانی که از آثار تالیفی کم کیقیت جوابی نمی گیرد، سراغ آثار ترجمه شده می شود.

ملکی گفت: در ایران بازار آثار ترجمه از آثار تالیف داغ تر است، در این میان از آنجایی قانون کپی رایت در کشور نداریم بسیاری از ناشران از برای انتشار به سراغ آثار تکراری می روند و اینگونه می شود که ما با تعدد ترجمه از یک یا چند کتاب معروف در بازار مواجهه می شویم.

وی با بیان اینکه در این میان سلسله سوءمدیریت هایی وجود

سلسله رخدادها در کنار سودجویی برخی افراد موجب می شود کتاب سازی در میان ناشران رواج پیدا کند

دارد که موجب می شود همه این موضوعات به صورت پیوسته به هم مرتبط شوند، عنوان کرد: در این زمینه تمام اتفاقات، رخدادها، مدیریت ها و سوء مدیریت ها در روند اجتماعی تاثیر می گذارد، بنابراین این سلسله رخدادها در کنار سودجویی برخی افراد موجب می شود کتابسازی در میان ناشران رواج پیدا کند.

نبود کارشناسان متخصص
ملکی همچنین از نبود مرجع صحیح علمی برای بازبینی کتاب هایی که در یک عرصه با هم رقابت می کنند به عنوان از دلایل کتابسازی ناشران نام برد و گفت: زمانی که دنبال کتاب پزشکی هستید می بینیم که بسیاری از پزشکان یکسری کتاب تالیف می کنند اما اینکه کدام بهتر است هیچ مرجعی وجود ندارد.

وی در ادامه صحبت هایش افزود: به نظر من وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید در این زمینه جدی تر عمل کند و بر کتاب های تخصصی غیر از کتاب های ادبیات نیز نظارت شود زیرا اکنون شاهد هستیم که نظارت روی کتاب های علوم انسانی خیلی قوی تر از کتاب های فنی و تخصصی است.

ملکی درباره تبعات توسعه کتابسازی در سطح جامعه و افت سلیقه مخاطبان نیز توضیح داد: شما در سایر رشته ها وقتی سراغ کتابی می روید و سطح کتاب پایین است، به دنبا منابع ترجمه می روید و وقتی به کتاب خوبی دسترسی ندارید به سراغ متون اینترنتی می روید و همین موضوع موجب می شود بازار افت پیدا کند.

وی تاکید کرد: در این زمینه معتقدم که نقش نظارتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خیلی تعیین کننده است، اینکه کجا باید نظارت و نقش قانونی خود را ایفا کند و کجا باید آثاری منتشر شود که موجب تضارب آرا در میان مردم شود و سطح فرهنگ عمومی مردم ارتقا پیدا کند، نکته بسیار مهمی است که نباید از آن غافل شد.

وی با اشاره به سردرگمی مردم در هنگام خرید

این سطحی نگری در همه ابعاد جامعه شکل می گیرد به طوری که می بینیم حتی خبرگزاری ها هم سطح شده اند و خبرنگاران به دنبال خبرهای خاص نیستند و مردم با همین خبرهای معمولی هم اقناع می شوند

کتاب در مواجهه با آثار کتابسازی، گفت: در این زمینه مخاطب هم سردرگم می شود زیرا وقتی از کتابی با عنوان پیرمرد و دریا پنج ناشر اثر چاپ کرده ند او نمی داند کدام کتاب را خریداری کند و کدام اصل ترجمه روان و خوبی دارد و به همین دلیل بر این باورم که علاوه بر نظارت مفهومی نظارت بر این موضوعات نیز ضروری است.

ملکی با بیان اینکه وقتی آثار سطحی مثل کتابسازی رواج پیدا می کند، سلیقه مردم هم بعد از مدتی تنزل پیدا می کنند، گفت: در روان شناسی مفهومی به نام درماندگی آموخته شده وجود دارد، به این معنی که ما بعد از مدتی به وضعیت موجود عادت می کنیم و سلیقه ها در آثار مختلف مثل کتاب پایین می آید.

وی ادامه داد: به دنبال آن بعد از آن ناشران دیگر هم سراغ ادبیات عامه می روند یا در حوزه تخصصی نیز به دنبال متخصص حرفه ای نیستند بلکه می گویند با دانشجوی دکترا هم می توان کار کرد و نیازی نیست به سراغ یک استاد دانشگاهی برویم.

ملکی نتایج این سطحی نگری را به کل جامعه تعمیم داد و عنوان کرد: این سطحی نگری در همه ابعاد جامعه شکل می گیرد به طوری که می بینیم حتی خبرگزاری ها هم سطح شده اند و خبرنگاران به دنبال خبرهای خاص نیستند و مردم با همین خبرهای معمولی هم اقناع می شوند؛ به طوری که خبر قتل همسر دوم یک سیاستمدار از خبر یک اختلاس که حق عمومی دارد همه گیرتر می شود.

وی با بیان اینکه کتابسازی دربردارنده مباحث جامعه شناسی و اقتصادی است، گفت: به نظرم این عوامل باید با هم بررسی شود تا از وضعیت بازار تصویر روشن تری داشته باشیم، عواملی مثل گران شدن مواد اولیه کتاب و به دنبال آن قیمت پشت جلد کتاب از جمله موضوعات اجتماعی و اقتصادی است که آثار کتابسازی را رواج می دهد.

به گفته ملکی، از تابستان سال گذشته تقریبا قیمت ها بالا رفت تا قبل از گرانی ها کتاب 150 صفحه ای حدود 23 هزار تومان قیمت داشت و به نطر من قیمت بالایی داشت. همان زمان کتاب های قاچاق و آثار کتابسازی رونق بیشتری گرفت زیرا کتاب را با تخفیف 40 یا 50 درصدی به دست مخاطب می رساند. نباید فراموش کنیم که مخاطب به دنبال کتاب ارزان تر است و به نظرم ناشران باید این موضوع را در نظر بگیرند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
اورهان پاموک می گوید در ایران ترجیحی برای انتخاب یک ناشر و مترجم خاص برای نشر آثارش ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر ، در هفته جاری روابط عمومی نشر چشمه با انتشار خبری اعلام کرد که از این پس ناشر رسمی آثار این نویسنده در ایران خواهد بود. بنا بر این خبر این ناشر اعلام داشته بود که با آژانس ادبی وی در ترکیه موفق به عقد قراردادی شده است که از این پس تمامی آثار این نویسنده را با تأیید او و کارگزارش به فارسی ترجمه و منتشر خواهد کرد.

این خبر در حالی منتشر می شد که پیش از این چند ناشر دیگر در ایران از جمله نشر ققنوس نیز به ترجمه آثار این نویسنده اقدام کرده بودند و در مواردی ترجمه های نشر ققنوس با تأیید این نویسنده و رضایت وی نیز همراه بوده است تا جایی که سال گذشته و در حاشیه بازدید از نمایشگاه کتاب تهران، پاموک به دعوت این ناشر به تهران سفر کرد.

روز گذشته نیز مدیرداخلی نشر ققنوس در گفت وگو با یکی از رسانه ها درباره این موضوع با تاکید بر اینکه انتشار ترجمه های این نویسنده در مؤسسه وی با اطلاع نویسنده بوده است و حتی آخرین رمان وی برای ترجمه در اختیار مترجم این مؤسسه قرار گرفته است عنوان داشته بود وقتی پاموک را کسی نمی شناخت، انتشارات ققنوس دو کتاب از او منتشر کرد، وقتی نوبل گرفت شش ناشر به سراغ ترجمه و انتشار آثارش رفتند؛ بنابراین حرف از انحصار زدن یک شوی تبلیغاتی تمام است و هیچ معنایی ندارد.

در همین زمینه خبرنگار مهر از طریق پست الکترونیکی با اورهان پاموک مکاتبه کرد و خواستار توضیح وی در زمینه انتشار آثارش در ایران شد.

فرهنگ ایران یک فرهنگ عالی است و کتاب های من به شدت تحت تأثیر این منبع عالی - از مولانا تا عطار، از فردوسی تا نظامی است. من آرزو دارم یک ناشر وفادار ایرانی داشته باشم و یک مترجم خوب که تمام کتابهای من را با لذت برای خوانندگان ایرانی من که کار من را دوست دارند ترجمه کند، اما متأسفانه در ایران چنین ناشری و چنین مترجمی وجود ندارد و دلایل زیادی برای آن وجود دارد

وی در پاسخ به مهر در این زمینه عنوان داشت: به تازگی تألیف رمان تازه ام را با عنوان شب های طاعون به پایان برده ام و بسیار دوست دارم قبل از انتشار آن در ترکیه یک ناشر و مترجم در وقتی خوب و مناسب برای ترجمه و انتشار آن اقدام کند. اگر هر کسی برای ترجمه این اثر علاقه داشته باشد می تواند با آژانس من در لندن و یا در ایران با نشر ققنوس و یا چشمه تماس بگیرد. خوشحالم که بگویم در ایران من یک ناشر و یا مترجم که بر دیگران ترجیحش بدهم ندارم.

پاموک در بخش دیگری از پاسخ خود به مهر عنوان کرد: بسیار خوشحالم که مخاطبان زیادی در ایران دارم که منتظر کتابی تازه از من هستند و همچنین ناشرانی در ایران هستند که که علاقه دارند آثار من را منتشر کنند. با این همه معتقدم همه ما مستحق این هستیم که ترجمه هایی خوب که زمان کافی برای انجام آن صرف شده است را مطالعه کنیم.

پاموک در بخشی دیگر از این گفت وگو عنوان کرد: بسیار خوشحال هستم که کتاب های من در ایران رایج هستند. فرهنگ ایران یک فرهنگ عالی است و کتاب های من به شدت تحت تأثیر این منبع عالی - از مولانا تا عطار، از فردوسی تا نظامی است. من آرزو دارم یک ناشر وفادار ایرانی داشته باشم و یک مترجم خوب که تمام کتابهای من را با لذت برای خوانندگان ایرانی من که کار من را دوست دارند ترجمه کند، اما متأسفانه در ایران چنین ناشری و چنین مترجمی وجود ندارد و دلایل زیادی برای آن وجود دارد.

وی ادامه داد: دلیل اصلی این است که ایران کنفرانس برن را امضا نکرده است و این به معنی آن است که هر کسی - از مترجمان بد و وحشتناک تا مترجمان عالی و دقیق- آثار من را ترجمه می کند و حتی یک نسخه از ترجمه ها را هم برای من ارسال نمی کنند. آنها نیازی نمی بینند که اجازه من را برای ترجمه کتاب هایم بگیرند و البته همیشه دوستانی دارم که از طریق اینترنت برای من پیغام می فرستند و همیشه هم از آنها می شنوم که ترجمه های بسیار بدی از کارهای من منتشر شده است و من هم چنین حسی دارم. به محض انتشار یک کتاب جدید از من در ترکیه، ناشران ایرانی آن را به زبان فارسی منتشر می کنند و البته مترجمان و ناشران عجول نمی توانند در چنین مدت کوتاهی کار کنند.

با اینکه می دانم ممیزی کتاب امری وحشتناک است، اما خواهشم این است که اگر بخش های نامناسب را حذف می کنید، باقی را خوب ترجمه کنید. من ترجیح می دهم نسخه اصلاح شده حذف شده منتشر شود تا اینکه نسخه ای بدون ممیزی، ولی با ترجمه بد منتشر شود

این نویسنده برنده جایزه نوبل ادبی در ادامه درباره نشر ققنوس گفت: نشر ققنوس با من دوستانه برخورد کرد و ارسلان فصیحی که سرویراستار آن مؤسسه است نیز دوست من است. اما او تنها سه ترجمه از کتاب های من را انجام داده است در حالی که من 15 کتاب نوشته ام و البته از آنجایی که من فارسی را نمی شناسم، نمی توانم درباره کیفیت ترجمه این دوستم نیز قضاوت کنم!

وی در ادامه درباره ممیزی آثارش در ایران نیز گفت: با اینکه می دانم ممیزی کتاب امری وحشتناک است، اما خواهشم این است که اگر بخش های نامناسب را حذف می کنید، باقی را خوب ترجمه کنید. من ترجیح می دهم نسخه اصلاح شده حذف شده منتشر شود تا اینکه نسخه ای بدون ممیزی، ولی با ترجمه بد منتشر شود که حس مخاطب نسبت به آن هرگز برانگیخته نشود.

پاموک در ادامه افزود: سال گذشته من دوباره از سوی نشر ققنوس به تهران دعوت شدم. این باعث شد که نشر چشمه برای تماس با من ابراز علاقه کند. از آنجا که چشمه بسیاری از کتاب های قبلی من را با تماس با آژانس من منتشر کرده بود و برای برخی از آنها هم حق امتیاز پرداخته بود، اما من می شنوم که ترجمه آنها به اندازه کافی خوب نیست ولی درباره این مساله هم من نمی توانم قضاوت کنم! بزرگترین امید من ارائه ترجمه های خوب از کتاب های من در ایران است، چرا که آثاری چون نام من قرمز ، کتاب سیاه و زنی با موهای قرمز به طرق مختلف به فرهنگ فارسی تعلق دارند.

کد خبر 4636701

حمید نورشمسی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
یکی از مراجع تقلید با بیان اینکه برخی از مسائلی که جدیدا به ما خبر داده اند به گونه است که نمی توان آن را بیان کرد گفت: امیدواریم که مسؤولان از خواب غفلت بیدار شوند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۱

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، آیت الله ناصر مکارم شیرازی صبح امروز در درس خارج فقه در مسجد اعظم قم با اشاره به ضرورت توجه به مسائل فرهنگی در کشور اظهار کرد: شاهد هستیم که در شرایط فعلی فرهنگ در کشور مظلوم واقع شده است.

وی با بیان اینکه در نظام جمهوری اسلامی باید فرهنگ اسلام مورد توجه جدی قرار گیرد تاکید کرد: فرهنگ و مسائل فرهنگی در دیگر مسائل کشور تاثیرگذار است.

این مرجع تقلید با اشاره به وجود پرونده های بسیار در دستگاه قضایی تاکید کرد: بسیاری از پرونده های قضایی در کشور با تقویت مسائل فرهنگی حل شدنی است و نیمی از پرونده ها به دلیل نبود فرهنگ مذهبی است.

وی با اشاره به اینکه کار در عرصه فرهنگ به جایی رسیده که به مردم گفته می شود کتاب مذهبی خریداری و مطالعه کنند افزود: البته شرایط به گونه ای است که مردم توان خرید کتاب را هم ندارند. برخی از افراد مطلع به بنده گفته اند که قیمت کاغذ چهار برابر و نیم شده است.

آیت الله مکارم شیرازی تصریح کرد: وجود قاچاق، دزدی، اختلاس و... نتیجه بی اعتنایی به مسئله فرهنگ است.

وی گفت: از این می ترسیم که روزی فرهنگ غربی و اروپایی بر ما حاکم شود و شاهد ترویج آزادی و بی بند و باری باشیم.

این مرجع تقلید تاکید کرد: برخی از مسائلی که جدیدا به ما خبر داده اند به گونه است که نمی توان آن را بیان کرد؛ امیدواریم که مسؤولان از خواب غفلت بیدار شوند.

انتهای پیام/2258

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
آمار نشر کتاب در اردیبهشت امسال و مقایسه آن با آمار نشر اردیبهشت 97 نشان دهنده افزایش 88 درصدی قیمت کتاب است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۱

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا ، بر اساس آمارهای منتشر شده از سوی مؤسسه خانه کتاب اردیبهشت ماه سال جاری 7 هزار و 250 جلد کتاب چاپ شده، که 5 هزار و 145 جلد کتاب تألیف شده و 2 هزار و 105 جلد ترجمه شده بوده است.

در بین این تعداد 4 هزار و 253 جلد چاپ اول و 2 هزار و 997 جلد چاپ مجدد شده اند. طبق این گزارش میانگین قیمت گران ترین کتاب 425 هزار و 980 ریال در گروه کتاب های علوم عملی و میانگین قیمت ارزان ترین کتاب در گروه کودک با قیمت 196 هزار و 603 ریال آمده است. نکته جالب در آمارهای مطرح شده میانگین گران ترین قیمت تمام شده برای تولید و چاپ هر صفحه کتاب است. گروه کودک که به دلیل تعداد کم صفحات کتاب ها در این شاخه ارزان ترین کتاب تولید شده را دارند، با میانگین 3 هزار و 574 ریال برای تولید هر صفحه حائز رتبه گران ترین ها در این بخش بود در حالی که تولید کتاب با موضوع دین با میانگین یک هزار و 225 ریال ارزان ترین قیمت برای هر صفحه را دارد.

مقایسه آماری تعداد کتاب های اردیبهشت 1398 نسبت به اردیبهشت سال گذشته نشان می دهد تعداد کتاب های عمومی، کودک و نوجوان و میانگین شمارگان با کاهش مواجه شدند. در همین بازار خراب کتاب، تعداد کتاب های کمک درسی با افزایش سه درصدی روبرو بوده است. در این بین بدترین خبر برای کتاب دوستان افزایش 88 درصدی میانگین قیمت هر کتاب نسبت به سال گذشته و کاهش 18 درصدی تولید کتاب نسبت به سال گذشته است.

افزایش قیمت کتاب با توجه به حمایت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعجب برانگیز بوده و نشان دهنده این است که روش ها و سیاستگذاری های در پیش گرفته شده توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکنون بر درد افزایش قیمت کتاب مرهم نبوده است. سیاست های غلطی که بسیاری از فعالان حوزه کتاب و نشر به آن ها اعتراض داشته و این رویه را مناسب نمی دانند.

در فهرست پرشمارگان ترین کتاب ها در اردیبهشت امسال کتاب بیرون در اثر داستانی محمود دولت آبادی با 20هزار نسخه در صدر این لیست قرار دارد.

استان تهران با تولید 82 درصد کل کتاب های منتشر شده در اردیبهشت ماه امسال در رتبه اول و استان اصفهان با 5 درصد رتبه دوم را دارند. نکته قابل توجه این است که 31 استان دیگر تنها 13 درصد در تولید و نشر کتاب سهم دارند.

مقایسه آماری نشان می دهد تولید کتاب در شهرستان ها در اردیبهشت ماه امسال نسبت به سال گذشته با 37 درصد کاهش روبرو بوده است. کاهش تولید کتاب در تهران نیز با 12 درصد کاهش نشان دهنده حال و روز بد بازار کتاب است.

انتهای پیام/4072/4028/

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
خبرگزاری میزان- نویسنده کتاب ستاره های کوکب گفت: ناشران به دلیل مشکلات مالی و نبود اطمینان از فروش، از نویسندگان جوان پول دریافت می کنند تا کتابشان را چاپ کنند، به همین دلیل دیگر کیفیت کتاب برایشان اهمیت زیادی ندارد و در پخش آن هم کمک خاصی نمی کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۱ سایت های دیگر : پایگاه اطلاع رسانی صنعت چاپ بولتن نیوز

راضیه تجار نویسنده و محقق عرصه ادبیات در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان ، درخصوص آخرین فعالیت های خود در عرصه نویسندگی گفت: به تازگی نگارش کتاب جدیدم با نام ستاره های کوکب را به پایان رسانده ام که زندگینامه داستانی برادران مظفر است و هم اکنون زیر چاپ رفته و به زودی از طریق انتشارات روایت فتح وارد بازار کتاب می شود.

این نویسنده با اشاره به اینکه ستاره های کوکب نگاهی کلی به سیر زندگی برادران مظفر است بیان کرد: محوریت این کتاب با مادر این شهدا است که کوکب نام دارد. این کتاب را با دو زاویه دید خطابی و سوم شخص مفرد نوشته ام که همچون پازل تکه های مختلف از شخصیت این سه تن را معرفی می کند.

وی درباره تاثیر افزایش قیمت کتاب بر سرانه مطالعه کشور افزود: از یک زاویه اگر کسی خواهان دانش و یا مطالعه کتاب باشد به هر قیمتی آن را تهیه کرده و می خواند زیرا نگاهش به کتاب دغدغه مند بوده و همیشه بخشی از هزینه های خود را برای خرید کتاب در نظر می گیرد.

نویسنده کتاب " بانوی رنگین کمان " در همین راستا تاکید کرد: البته نگاه فوق را نمی توان تعمیم داد زیرا خواه یا ناخواه افزایش قیمت کتاب در برخی خانواده ها باعث می شود تا آن خانواده بر اساس نیازهای اولیه زندگی، کتاب را در اولیت های آخر خرید قرار دهد.

وی افزایش قیمت کاغذ را عاملی برای کاهش سرانه مطالعه کشور خواند و افزود: یکی از لطمات افزایش قیمت کاغذ آن است که ناشران تعداد تیراژ کتاب را پایین می آورند، این اتفاق در ابتدا درصد آشنایی مخاطب با اثر را کم کرده و از طرفی به نویسنده لطمه می زند، زیرا درآمد نویسنده به صورت حق التالیفی از تعداد جلدهایی تامین می شود که در بازار به فروش برسد.

نویسنده کتاب " زن شیشه ای " ادامه داد: افزایش قیمت تمام شده کتاب ضربه مهلکی به ادبیات کشور خواهد زد زیرا از ظهور نسل جوان به طور کامل جلوگیری می کند، چراکه نویسندگان باسابقه همیشه به صورت معمول کتاب می نویسند و چاپ می شود، اما ناشران دیگر ریسک چاپ آثار نویسندگان جوان را به هیچ وجه قبول نمی کنند.

وی با اشاره به دریافت پول توسط ناشران از نویسندگان جوان اضافه کرد: ناشران به دلیل مشکلات مالی و نبود اطمینان از فروش، از نویسندگان جوان پول دریافت می کنند تا کتابشان را چاپ کنند، به همین دلیل دیگر کیفیت کتاب برایشان اهمیت زیادی ندارد و در پخش آن هم کمک خاصی نمی کنند زیرا به جای نشر تبدیل به چاپخانه می شوند که هر اثری به آنها بدهند چاپ می کنند.

نویسنده کتاب " شعله و شب " در ادامه افزود: واقعاً در شان یک نویسنده جوان نیست که خودش کتابش را در دست گرفته و در پارک و یا اماکن فرهنگی به صورت رو در رو بفروشد، این اتفاق هم از لحاظ فرهنگی و شخصیتی به وی ضربه می زند و هم اینکه انگیزه وی برای ادامه راه نویسندگی را از بین می برد.

تجار با تاکید بر لزوم ایجاد راهکار برای حل مشکل کاغذ خاطرنشان کرد: افزایش قیمت کاغذ آینده ادبیات را به خطر انداخته و امیدوارم وزیر ارشاد و مسئولین فرهنگی با تمهیداتی که در نظر دارند به سرعت وضعیت فعلی را بهبود بخشیده و راه حلی مناسب برای خروج از این بحران پیدا کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
نگاهی به آمار کتاب در سه ماهه نخست امسال نشان می دهد که چه تعداد کتاب در این مدت منتشر شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۱

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، هر ساله تعدادی کتاب در کشور منتشر می شود که این روند از شهریور ماه سال گذشته تا کنون سیری نزولی را تجربه کرده است. نگاهی به آمار کتاب در سه ماهه نخست امسال نشان می دهد کارنامه نشر ما در این مدت چگونه بوده است و ناشران ما با توجه به گرانی کاغذ که از سال گذشته آغاز شده است و تا کنون ادامه دارد چه تعداد کتاب منتشر کرده اند. قبل از هر قضاوتی درباره بازار نشر و میزان فعالیت ناشران باید در نظر داشت با چه شرایطی کتاب در کشور منتشر می شود.

براساس آنچه که در سایت موسسه خانه کتاب مشاهده کردم وضعیت نشر در سه ماهه نخست امسال به شرح ذیل است: در سه ماهه نخست امسال تعداد 11 هزار و 609 عنوان کتاب منتشر شد از این میان سهم ناشران تهرانی 9851 عنوان کتاب و ناشران شهرستانی 1758 عنوان کتاب بود. این آمار نشان می دهد ناشران تهرانی کتاب های بیشتری نسبت به ناشران شهرستانی در سه ماهه نخست امسال منتشر کرده اند.

در سه ماهه نخست امسال

تعداد 7 هزار و 897 عنوان کتاب تالیفی و 3 هزار و 712 عنوان کتاب ترجمه منتشر شده است. براساس این اطلاعات تعداد کتاب های تالیفی حدود 2 برابر بیشتر از کتاب های ترجمه است.

همچنین 6 هزار و 775 عنوان کتاب چاپ اولی و 4 هزار و 834 عنوان تجدید چاپ در این دور روانه بازار نشر شد.

شمارگان کتاب در سه ماهه نخست امسال در مجموع 13 میلیون و 199 هزار و 336 نسخه کتاب بود. بیشترین شمارگان کتاب به ترتیب در حوزه های کمک آموزشی، کودک و نوجوان و ادبیات دیده می شود. حوزه های کلیات، زبان و هنر کمترین میزان شمارگان کتاب را داشتند.

در سه ماهه نخست امسال در مجموع 2 میلیون و 822 هزار و 558 صفحه کتاب منتشر شد. بیشترین تعداد صفحات در حوزه های کمک آموزشی، ادبیات و علوم عملی و کمترین تعداد صفحات در حوزه های فلسفه، دین و زبان مشاهده می شود.

قیمت کتاب های منتشر شده درمجموع به 3 میلیارد و 678 میلیون و 490 هزار و 28 ریال می رسد که در بین حوزه های مختلف بالاترین قیمت کتاب به حوزه کمک آموزشی و پایین ترین قیمت کتاب به حوزه کلیات اختصاص دارد. هر صفحه کتاب در سه ماهه نخست امسال در بخش کلیات 1569 ریال، در بخش فلسفه 1452 ریال، دین 1237 ریال، علوم اجتماعی 1485 ریال، زبان 1804 ریال، علوم طبیعی و ریاضیات 1716 ریال، علوم عملی 1723 ریال، هنر 2347 ریال، ادبیات 1392 ریال، تاریخ و جغرافیا 1506 ریال، کودک و نوجوان 3884 ریال و کمک آموزشی 1762 ریال منتشر شد. باتوجه به کاغذی که برای هر حوزه منتشر می شود قیمت هرصفحه کتاب متفاوت است.

به دلیل اینکه امسال طرح عیدانه کتاب در کشور اجرایی نشد آماری در خصوص میزان فروش کتاب در سه ماهه نخست سال جاری وجود ندارد. طرح عیدانه کتاب هم به این دلیل اجرا نشد که تا پایان سال گذشته مطالبات کتابفروشی ها از طرح پاییزه کتاب پرداخت نشده بود اما این مطالبات هم اکنون به کتابفروشی ها پرداخت شده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
نخستین جلسه شورای سیاست گذاری پنجمین دوره جایزه فیروزه با حضور محسن جوادی؛ معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد و اعضای شورا برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر ، محسن جوادی در این جلسه که صبح روز دوشنبه 20 خرداد برگزار شد با اشاره به میزان تاثیرگذاری کالاهای فرهنگی و ضرورت توجه به آن عنوان کرد: کالاهای فرهنگی بسیار گسترده و فراگیرتر هستند از این رو توجه به کالاهای فرهنگی اجتناب ناپذیر است. جایزه فیروزه با چنین هدفی تاسیس شد و نیازمند آن است که بیشتر در جامعه معرفی شود. این جایزه فرهنگی نیاز به تبلیغات بیشتر به ویژه در فضای مجازی دارد تا آثار برگزیده معرفی شود و مورد حمایت قرار گیرد.

معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با انتقاد از روزمره شدن فعالیت جشنواره ها در ایران گفت: متاسفانه جشنواره ها در ایران خیلی زود به ضد خود تبدیل می شوند. هدف از ایجاد جشنواره ها حمایت از تولیدکنندگان و دادن انگیزه به آن ها برای فعالیت بیشتر است اما در ایران جشنواره های زیادی داریم که نقش آن ها مبهم است یا اینکه خیلی زود نقش خود را از دست می دهند و به یک جشنواره نمادین تبدیل می شوند.

جوادی با تاکید بر حمایت از پژوهش های میدانی در جشنواره فیروزه گفت: یکی از اقدامات خوب در جایزه فیروزه توجه به پژوهش های آکادمیک بود اما باید تلاش شود در این حوزه به سمت پژوهش های میدانی و بازاریابی حرکت کنیم. توجه به بحث های آکادمیک اگر چه می تواند بنیادهای نظری را قوی کند اما باید جنبه عملیاتی و اجرایی شدن پژوهش ها نیز مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: در این حوزه باید انعطافات اقتصادی را مد نظر قرار دهیم و واقعیت ها را ببینیم. همچنین در این پژوهش ها می توانیم به سمت گسترش ارتباطات با کشورهای منطقه برویم و از ظرفیت اقوام خود برای این منظور استفاده کنیم.

معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به گسترش جشنواره فیروزه به خارج از مرزهای کشور و بین المللی کردن آن نیز گفت: این جشنواره قابلیت بین المللی شدن دارد و حتی می توان از ظرفیت آن برای حضور در بازارهای کوچک منطقه ای استفاده کرد. برای این منظور می توان در نمایشگاه های خارجی به تبلیغ ظرفیت های جایزه فیروزه پرداخت و با این اقدام دیگر کشورها را به حضور در ایران ترغیب کنیم.

جوادی همچنین بر ضرورت استفاده از ظرفیت استان ها در برگزاری این جشنواره تاکید کرد و گفت: در کنار تقویت ابعاد بین المللی توجه به پتانسیل داخلی نیاز به توجه و سیاست گذاری دارد. بسیاری از استان های کشور ظرفیت های خوبی در حوزه اسباب بازی و کالاهای فرهنگی دارند و می توان از این استان ها دعوت کرد تا از فرصت جشنواره برای معرفی پتانسیل خود و بازرایابی بهره ببرند.

وی خاطرنشان کرد: یکی از ویژگی های جایزه فیروزه تلاقی اقتصاد و فرهنگ است و در این راه فرهنگ محملی برای کارآفرینی و تولید تلقی می شود. پویایی جایزه فیروزه با انجام این امور محقق می شود زیرا که به رونق تولید و حمایت از کالای داخلی منجر خواهد شد.

وی ادامه داد: جایزه فیروزه در طول چهارسال برگزاری به آن ثبات دست پیدا کرده است و باید به دنبال اثربخشی این جایزه باشیم که تا چه اندازه به رونق تولید و کاهش واردات خارجی منجر شده است. خوشبختانه امسال نیز با حمایت های آقای جوادی انتظار داریم بودجه این جشنواره تقویت شود.

در ادامه این جلسه علی فریدونی دبیر برگزاری جشنواره فیروزه به ارایه گزارشی از فعالیت های جشنواره در سال گذشته پرداخت و گفت: در چهارمین دوره جشنواره فیروزه 1700 اسباب بازی، 2600 نوشت افزار، 2500 کالای فرهنگی، 550 پژوهش و 55 استارت آپ فرهنگی شرکت داشتند.

وی ادامه داد: از سال گذشته برای نخستین بار سامانه ای برای ارسال الکترونیک آثار راه اندازی شد و در طول برگزاری جشنواره نیز مشارکت خوب سازمان صدا و سیما و سازمان زیباسازی شهر تهران را شاهد بودیم.

کد خبر 4637128

حمید نورشمسی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
گروه فرهنگی مدیر امور سینمایی حوزه هنری چهارمحال و بختیاری به استقبال کم خانواده ها از فیلم های مذهبی اشاره و اظهار کرد: خانواده ها بیشتر برای تفریح و پرکردن اوقات فراغت فرزندانشان به سینما می آیند و به فیلم و سینما نگاه سرگرم کننده دارند لذا زمان خود را صرف فیلم های ارزشی نمی کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۱

مهدی حسن زاده، مدیر امور سینمایی حوزه هنری چهارمحال و بختیاری در گفت وگو با ایکنا از چهارمحال و بختیاری، در رابطه با نحوه اکران فیلم های مذهبی در استان بیان کرد: در کشور حدوداً هر سه هفته یک سری جدید و در هر سری سه الی چهار فیلم در حوزه های مختلف اکران می شوند که استان ها نیز می بایست همان ها را در سینماهای خود اکران کنند.

وی افزود: در سینما بهمن شهرکرد نیز فیلم ها همزمان با اکران عمومی در کشور اکران می شوند و البته فیلم های ارزشی را در مدت زمان بیشتری بر پرده سینما نگه می داریم تا بتوانیم در بیشتر دیده شدن این چنین فیلم ها کمکی کرده باشیم.

مدیر امور سینمایی حوزه هنری استان فیلم های به وقت شام، تنگه ابوقریب و... را از جمله آخرین فیلم های پخش شده در استان معرفی و تصریح کرد: متأسفانه استقبال عموم از فیلم های مذهبی و ارزشی نسبت به فیلم های کمدی کمتر است با این وجود ما برای افزایش مخاطب این نوع فیلم ها طرح های تخفیفی و تبلیغات گسترده ای را اجرا می کنیم تا این فیلم ها نیز دیده شوند.

حسن زاده با بیان اینکه در حال حاضر فیلم ارزشی شبی که ماه کامل شد بر روی پرده است، گفت: این فیلم شش سیمرغ بلورین دریافت کرده است و چون فیلم ارزشی است اکرانش را همزمان با تهران آغاز کردیم. البته با توجه به درخواست ادارات و ارگان ها بلیط های نیم بها و تخفیف های ویژه برای همه فیلم های ارزشی و مذهبی در نظر گرفته می شود.

مدیر امور سینمایی حوزه هنری استان به استقبال کم خانواده ها از فیلم های مذهبی اشاره و اظهار کرد: خانواده ها بیشتر برای تفریح و پرکردن اوقات فراغت فرزندانشان به سینما می آیند و به فیلم و سینما نگاه سرگرم کننده دارند لذا زمان خود را صرف فیلم های ارزشی نمی کنند. این فیلم ها مخاطبین خاص خود را دارند که البته از ادارات و ارگان ها انتظار می رود بیشتر از این فیلم ها استقبال کنند و برای دیده شدن این فیلم ها تبلیغات انجام دهند البته تبلیغات تلوزیونی نیز در دیده شدن فیلم های مذهبی بی اثر نیست.

وی در پایان گفت: با همه این مشکلات سعی می کنیم چراغ سینما را روشن نگاه داریم و برای افزایش و حفظ مخاطبانمان طرح های بسیاری در نظر گرفته ایم. حتی در فضای مجازی صفحاتی داریم که مخاطبان با عضویت در این صفحات می توانند از طرح های تخفیفی استفاده کنند. افرادی که عضو صفحه اینستاگرام ما به نشانی cinemashahrekord@ باشند می توانند به صورت روزانه از برنامه اکران سینما مطلع شوند و در مسابقات و طرح های تخفیفی سینمابهمن نیز شرکت کنند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
در بخش چهارم گزارش دستمزد بازیگران مرد و زن سینمای ایران، با مسعود ردایی، تهیه کننده سینما، به گفت وگو پرداختیم. او می گوید: متاسفانه در کشور ما برخلاف کشورهای دیگر هیچ قانون نوشته شده ای درمورد دستمزد بازیگران وجود ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۰

مسعود ردایی، تهیه کننده سینما، در گفت وگو با خبرنگار برنا میزان دستمزد بازیگران را وابسته به توانمندی آنها دانست و گفت: دستمزد بازیگران براساس توانمندی، نقش و فیلمنامه تعیین می شود. در همه کشورهای دنیا قانون این است که هر بازیگری بر اساس همین اِشل ها دستمزد مشخصی دارد اما متاسفانه در کشور ما اینگونه نیست و قانون نوشته شده ای در این باره وجود ندارد. برای مثال یک بازیگر استار آقا قیمتش 700 تا 1 میلیارد تومان است و بازیگر دیگری 100 میلیون تومان می گیرد. از نظر کیفی نمی توان به طور قطع گفت دستمزد بازیگران مرد بیشتر است یا زن، تمام مواردی که عرض کردم در تعیین دستمزد موثر هستند.

تهیه کننده فیلم سه بیگانه در ادامه با اشاره به عوامل موثر در تعیین دستمزدها بیان داشت: در یک فیلم سینمایی عوامل و عناصر زیادی وجود دارد که میزان دستمزد بازیگر را مشخص می کند. نوع نقش، تفکر تهیه کننده و کارگردان، لوکیشن فیلمبرداری (تهران یا شهرستان) و... بر دستمزد بازیگران چه خانم چه آقا تاثیر بسزایی دارد.

ردایی در پاسخ به این سوال که چه چیزی باعث می شود هر بازیگری قیمت مشخصی داشته باشد، تصریح کرد: در درجه اول توانمندی و حرفه ای بودن بازیگر، درجه دوم معروف و محبوب بودن آن و مرحله بعدی ظاهر است که باعث می شود هر بازیگری برای خودش قیمت مشخصی داشته باشد. همین موارد است که عامل به وجود آمدن این شرایط شده است، همین وضعیتی که هر بازیگری برای خودش دستمز تعیین می کند.

این تهیه کننده درمورد مبنای دستمزد بازیگران کار اولی گفت: من بارها تجربه کار با بازیگران کار اولی را داشتم. این مدل از بازیگران چون بار اولشان است کار می کنند قطعا دستمزد بالایی برای آنها درنظر گرفته نمی شود. در واقع ما تهیه کنندگان و تمام عوامل تلاش خود را می کنیم یک بستری را ایجاد کنیم تا این جوانان پرانرژی نقش ایفا کنند. این بهترین و تعالی ترین راه پیشرفت یک بایگر است، برای اینکه به بازی در فیلم های دیگر هم راه پیدا کند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
مخاطب عمومی سینما برای ما همه با هم هستیم خرج می کند تا به بلوغ برسد. وقتی خانواده ای به اسم فیلم کمدی، وارد سینما شود و پول خرج کند و بدون خنده و با دست خالی برگردد، یاد می گیرد به راحتی خود را خرج هر فیلمی نکند.

خبرگزاری فارس گروه سینما : با ما همه با هم هستیم که عنوان پربازیگرترین فیلم دهه اخیر تاریخ سینمای ایران را یدک می کشد، احتمالا یکی از ضعیف ترین آثار سینمای ایران در سال 98 از حیث کارگردانی، متن و حتی بازیگری است که حضورش در تاریخ سینمای ایران، لازم بود.

فیلم، فاقد فیلمنامه و داستان است. فیلم از بازجویی مهران مدیری از مسافران آغاز می شود، اما تا انتهای فیلم متوجه نمی شویم، این بازجویی برای چیست و این ناکجاآباد که مسافران هواپیما در انتهای فیلم در آن آزاد می شوند، کجاست. برزخ یا جای دیگر؟ معلوم نیست. هیچ فراز و فرودی در داستان نیست؛ هیچ کنش و واکنش دراماتیکی نمی بینیم. بدتر از آن اینکه هیچ و تقریباً هیچ لبخندی روی لبمان نمی نشیند و نمی خندیم! محمدرضا گلزار چه کاره است؟ و چرا مدیری از او هم بازجویی می کند؟ معلوم نیست! خودش به صراحت در فیلم می گوید نمی دانم! گلزار به فیلم اضافه شده تا نامش در تیتراژ باشد؛ خودش هم در بازجویی اعتراف می گوید که گفتند برای یک فیلم بیایم اینجا و من کاره ای نیستم! اینقدر تباه؟

ما همه با هم هستیم فاقد کارگردانی است؛ نه خلاقیتی در روایت، نه خلاقیتی در پرداخت. بازیگرانی دور هم جمع شده اند و دقیقا همان بازی تیپیکالی را ارائه می دهند که در فیلم های دیگر از آن ها سراغ داریم. مدیری بازجو، همان بازجوی ساعت 5 عصر و همان شخص متمول هیولا است که این بار بیشتر مشغول لمباندن است؛ جواد عزتی، همان عزتی سابق. معجونی، گرجستانی، حاتمی و بقیه هم. بدتر از همه گلزار.

سیدرضا میرکریمی، کارگردان نام آشنا و صاحب سبک که در اینجا تهیه کننده فیلم است، گفته بود کمدی شریف ی ساخته که فاقد شوخی های غیراخلاقی است. درست است؛ اما فیلم نه فقط فاقد شوخی های غیراخلاقی است، بلکه فاقد هرگونه طنز و کمدی است. نه شخصیت و نه دیالوگ خنده داری وجود ندارد که ما را به خنده وا دارد؛ اما چرا، شاید فقط به پرخوری های مدیریِ بازجو قدری لبخند بزنیم. نهایتاً شاید یک جا یا دو جا بر اساس تداعی معانی شخصی، بخندیم. همین !

فیلم اساسا فاقد همه چیز است! بیننده فیلم، نه می خندد، نه از دیالوگ ها لذت می برد؛ نه کنش دراماتیکی او را جذب می کند و نه چیزی می آموزد. او صرفا تماشا می کند، چون بلیت خریده است.

فیلم، انبوهی از بازیگران مشهور سینما را جمع کرده، اما همین پاشنه آشیل کارگردان شده. نتوانسته آن ها را پرداخت کند و از آن ها بازی بگیرد. احتمال می رود حتی بیشتر حجم فیلم نامه به معرفی اصل شخصیت ها گذشته باشد تا پرداخت شخصیتی آن ها. بنابراین طبیعی است که پیش بینی کنیم مجموعه بازیگران برای برداشت دور هم جمع می شدند و بعد از اینکه داستان را مرور می کردند، هرکسی هر چه در چنته داشته، ارائه می کرده و بدون فرصت بروز خلاقیت و مدیریت دقیق روی شخصیت ها، تصویربرداری می شده است. نتیجه نیز، همینی شده است که می بینیم.

ما همه با هم هستیم ، به برکت نام بازیگرانش، رکورد فروش افتتاحیه سینمای ایران را با 600 میلیون تومان شکست. خبری که برای آینده سینمای ایران بسیار خوب است. اما چرا؟ به عقیده اقتصاددانان فرهنگی، تقاضا در عرصه هنر، در سلیقه افراد ریشه دارد. از این منظر، هنر کالایی تجربی است، بدین معنی که افراد از طریق تجربه این کالا را درک کرده و لذت بیشتری کسب می کنند و سلیقه افراد بدین ترتیب شکل می گیرد. بنابراین، پرورش سلیقه، مستلزم سرمایه گذاری در زمان و تجربه بوده و هزینه بر است. فروش بالای ما همه با هم هستیم ، هزینه ای است که جامعه ایرانی، برای رشد سلیقه و ذائقه خود برای دیدن یک فیلم پوچ و گنگ و بسیار ناقص، پرداخت می کند. این هزینه باید پرداخت شود تا او رشد کند.

مخاطب عمومی سینما برای ما همه با هم هستیم خرج می کند تا به بلوغ برسد. وقتی خانواده ای به اسم فیلم کمدی، وارد سینما شود و پول خرج کند و بدون خنده و با دست خالی برگردد، یاد می گیرد به راحتی خود را خرج هر فیلمی نکند. باعث می شود، صرفا به اسم انبوهی از بازیگران پرآوازه که هر کدامشان به تنهایی می توانند عامل فروش یک فیلم باشند، اعتماد نکند. حتی اسم سیدرضا میرکریمی و کمال تبریزی نیز گولش نزند.

با این تجربه ها، یاد می گیریم، قبل از دیدن فیلم، اندکی تامل کنیم؛ درباره فیلم جست وجو کنیم و با دقت انتخاب کنیم تا پول خود را دور نریزیم؛ حتی اگر مخاطب جدی سینما نیستیم و برای تفریحِ عیدانه و آخر هفته به سینما می رویم. به همین دلیل، دیدن چنین فیلم بدی برای شکل گیری سلیقه هنری جامعه مهم است.

* علی ابراهیم پور

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
امیرحسین حیدری معتقد است: روند فروش و اکران فیلم های امسال از نوروز 98 تا امروز سینوسی است و این مسئله نشان می دهد این فیلم ها نتوانستند مخاطب حداکثری را به سینما جلب کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۰ سایت های دیگر : شبکه اینترنتی آفتاب

امیرحسین حیدری (پخش کننده سینما) با اشاره به آخرین وضعیت پخش فیلم زهر مار گفت: باتوجه به اینکه چند فیلم پرفروش و خوب از عید سعید فطر اکران شدند و پیش از آن نیز فیلم های پرفروشی همچون سامورایی در برلین و تگزاس اکران شده بودند و همچنین اکران فیلم هایی که از نوروز نمایش داشتند، ادامه پیدا کرده بود، ما شاهد بودیم که ترافیک در اکران بهار افزایش پیدا کرده لذا تصمیم گرفتیم علیرغم آنکه قرار بود اکران زهر مار در عید فطر آغاز شود، دو هفته نمایش این فیلم را به تاخیر بیندازیم.

وی ادامه داد: تصمیم گرفتیم از 28 خرداد فیلم زهر مار به نمایش دربیاید و در این مدت فیلم نبات که یک فیلم فرهنگی خوب است به اکران خود در سرگروه ما در پردیس سینمایی زندگی ادامه دهد و با این تصمیم هم مخاطب می تواند فیلم ها را به راحتی انتخاب کند و هم فیلم های دیگر از دیده نشدن لطمه نمی بینند.

وی با اشاره به وضعیت اکران فیلم های نوروزی و عید فطر گفت: میزان استقبال مخاطبان از فیلم های به نمایش درآمده در اکران نوروز نشان می دهد که در سال 98 مخاطب ایرانی در بهترین حالت ماهی یکبار و یا برخی ها هر دو هفته یکبار به سینما می روند. یعنی از هر چهار فیلمی که در طول یک ماه اکران می شوند این شانس فقط برای یک فیلم وجود دارد که تماشاگران آن را انتخاب کنند.

وی با تاکید بر اینکه اکران همزمان چند فیلم خوب اشتباه است، گفت: هم اکنون شش فیلم پرمخاطب که پتانسیل جذب تماشاگران را به سینما دارند، به صورت همزمان اکران شده اند و این مسئله یک رقابت غلطی را ایجاد کرده است در حالی که شورای صنفی می توانست تعدادی از این فیلم ها را در ماه رمضان اکران کند تا ما در همه زمان ها و فصل های اکران شاهد فروش خوبی باشیم. همان گونه که در سال های گذشته در ماه رمضان شاهد بودیم که از افطار تا سحر مردم از فیلم ها استقبال می کردند.

وی ادامه داد : البته بخشی از این مسئله تقصیر شورای صنفی نمایش نیست زیرا بسیاری از تهیه کننده ها علاقه زیادی دارند تا آثارشان را در نیمه اول سال اکران کنند و شورای را تحت فشار می گذارند.

وی ادامه داد: نگاهی به آمار فروش فیلم ها نشان می دهد که این فروش از ثبات برخوردار نیست و مانند یک نمودار سینوسی دائم بالا و پایین می شود. در حالی که در یک روند درست اکران باید استقبال از فیلم ها و نمودار فروش در یک مسیری افزایش پیدا کند و بعد از چند هفته روند نزولی پیدا کند.

حیدری با اشاره به کاهش سهم پخش کنندگان از 10درصد به 7 درصد گفت: از لحاظ کارشناسی، این تصمیم غلط است زیرا هزینه های تبلیغات و پخش فیلم افزایش پیدا کرده و امیدواریم با درایت و تدبیر بزرگان در سینما و به خصوص انجمن پخش کنندگان این مسئله حل شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
با بازگشت رویکرد حمایت از فیلم های بلند سینمایی تجربی به وظایف مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و حضور سینماگران شناخته شده در هیات انتخاب، می توان همچون گذشته در انتظار تولید آثار باکیفیت در این زمینه بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۰

خبرگزاری شبستان -سرویس فرهنگی، محمد پورعلم : در روزهای گذشته، مطلبی در وبسایت مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی منتشر شد که از تغییر در یکی از رویه های جاری فعالیت این نهاد سینمایی خبر می داد و آن حمایت از فیلم های بلند سینمایی با رویکرد تجربی بود؛ رویکردی که چندسالی از شرح وظایف مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی حذف شده بود.

در ماه های گذشته و پس از انتصاب حسین انتظامی به عنوان سرپرست و سپس رئیس سازمان سینمایی، در ابتدا زمزمه هایی درباره بازنگری و شفافیت بیشتر در ساختار و عملکرد نهادهای زیرمجموعه سازمان سینمایی شنیده شد تا آن جا که برخی از انهلال مجموعه هایی چون انجمن سینمای جوان و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سخن گفتند. پس از آن اما خود انتظامی ضمن اعلام تثبیت این نهادها از تقویت ساختار حمایتی آن ها خبرداد.

رئیس سازمان در توئیتی نوشت: در تحول ساختار سازمان سینمایی، انجمن سینمای جوانان ایران و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی ضمن تثبیت، قدر بیشتری خواهند دید. بودجه حمایتی فیلم های کوتاه، مستند و انیمیشنی که فیلمسازان جوان می سازند رشد چشمگیر می یابد. در تجدید ساختار و ضابطه نویسی به همفکری فعالان صنف نیاز داریم.

در آن زمان، شبستان در گزارشی با عنوان فیلم کوتاه و مستند در آستانه تحول با نگاهی به اظهارنظرهای رسمی و غیررسمی مسئولان درباره تحولات دو نهاد مهم مرکز گسترش مستند و تجربی و همچنین انجمن سینمای جوانان ایران، واکنش سینماگران و فعالان این دو حوزه را گردهم آورد.

حالا پس از گذشت سه ماه، به نظر می رسد شاهد نخستین تحولات در ساختار این دو نهاد هستیم؛ چنان که یازدهم خردادماه مرکز گسترش سینمای مستند اعلام کرد بار دیگر و پس از وقفه ای چندساله، با مشارکت در تولید فیلم های بلند تجربی، از این گونه سینمایی حمایت خواهد کرد.

این در حالی است که مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی وقتی در دهه 60 بنانهاده شد، عنوان مرکز سینمای تجربی و نیمه حرفه ای را یدک می کشید و در سال های پس از آن در قالب سرمایه گذاری، مشارکت و تهیه کنندگی، به تولید آثار قابل توجهی در این زمینه کمک کرد.

بسیاری از فیلمسازان مطرحی که امروز آثارشان در قالب سینمای آلترناتیو و ضدعادت شناخته می شود و علاوه بر جذب مخاطب خاص داخلی، جوایز فراوانی از جشنواره های معتبر خارجی کسب کرده اند، نخستین فیلم بلند تجربی شان را با همکاری و حمایت مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی ساخته اند.

امروز اهمیت تولید فیلم تجربی بر کسی پوشیده نیست. مرزهای تکنیکی، روایی و محتوایی سینمای کشور با فیلم های تجربی به جایی فراتر از سینمای بدنه می رود. بسیاری از تجربیات آزموده شده در سینمای تجربی کشورهای مختلف، سال ها بعد به جریان عمومی و غالب یک دوره تبدیل می شود. از این جهت، سینمای تجربی آزمایشگاهی کوچک برای ساخت دنیایی تازه و بزرگ تر است.

اما نیل به نقطه مطلوب از نظر تولید آثار تجربی ارزشمند و باکیفیت نیازمند حمایت حساب شده از طرح هایی است که پتانسیل لازم برای تحقق معنای واقعی سینمای تجربی را داشته باشند. در شرایطی که بودجه حوزه فرهنگ و سینما همچون سایر حوزه ها در تنگنا قرار گرفته، لزوم انتخاب هوشمندانه طرح های برتر از میان تعداد زیادی پیشنهاد تولید، اهمیتی دوچندان پیدا می کند.

در جامعه فرهنگی ما گاهی هیئت انتخاب رویدادها و جشنواره ها، بیش از آن که براساس تخصص در موضوع آن رویداد انتخاب شوند، بر مبنای ملاحظات و ارتباطات برگزیده می شوند. اما به نظر می رسد درباره هیئت انتخاب آثار بلند سینمایی تجربی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، این مساله مصداق ندارد؛ چرا که اعلام اسامی فیلمسازان حاضر در این هیئت انتخاب امیدواری هایی را به وجود آورده است.

روز گذشته محمدمهدی طباطبایی نژاد ، اسامی هئیت انتخاب آثار بلند سینمایی تجربی را اعلام کرد تا بهنام بهزادی ، بهرام توکلی و نیما جاویدی در کنار مدیر عامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و مرتضی رزاق کریمی(قائم مقام مرکز) اعضای شورای پنج نفره ای باشند که طرح های پیشنهادی برای مشارکت مرکز گسترش را برمی گزینند.

آن ها که با تجربیات فیلمسازی سینماگران معرفی شده برای حضور در این شورا آشنایی دارند، از کارنامه آن ها در زمینه ساخت فیلم های تجربی باخبرند. نگاهی گذرا به این کارنامه، فیلم های بلند تجربی قابل توجهی را پیش رو قرار می دهد.

بهرام توکلی که این سال ها ساخت فیلم هایی با پروداکشن بزرگ همچون تنگه ابوقریب و تختی را می آزماید، در سال های ابتدایی فیلم سازی اش آثار تجربی با پروداکشن کوچک را تجربه کرد که از قضا برخی از آن ها با مشارکت مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی ساخته شد. پرسه در مه نمونه خوبی از این همکاری است که در سال 88 شکل گرفت و الگوی خوبی برای سینمای تجربه گرا شد. داستان تکان دهنده فیلم در کنار بازی خیره کننده شهاب حسینی همچنان در یادها مانده است.

دیگر نام آشنای هیئت انتخاب فیلم های بلند سینمایی تجربی بهنام بهزادی است. وقتی او در سال 86، تنها دوبار زندگی می کنیم را با حمایت مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی ساخت، هیچ یک از مخاطبان خاص سینما فکر نمی کرد ساخته بهزادی تا این اندازه جذاب از آب درآمده باشد. تنها دوبار زندگی می کنیم با داستان درگیرکننده و بازی های روانش در جشنواره ها خوش درخشید تا بهزادی در میان فیلم سازان تجربه گرا جایگاه خاصی برای خود به دست آورد.

نیما جاویدی هم سومین عضو سینماگر هئیت انتخاب است که با ساخت فیلم ملبورن در سال 92 موفقیت چشمگیری در جشنواره های بین المللی کسب کرد. او این روزها با سرخپوست دومین فیلم بلند سینمایی اش روی پرده سینماهاست.

در نهایت باید گفت با قرارگیری نام فیلمسازان با تجربه و موفق در حوزه سینمای تجربی انتظار می رود در آینده نزدیک شاهد تولید آثاری درخور در این حوزه باشیم. در دورانی که گروه سینمایی هنر و تجربه امکانی برای اکران سینمای آلترناتیو فراهم کرده و آثاری با مخاطب خاص را از کنج عزلت خارج کرده، از سویی می توان به دیده شدن فیلم های تجربی امیدوار بود و از سوی دیگر به ذائقه سازی در جامعه علاقمند به سینما.

پایان پیام/ 14

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
سینمای هنر و تجربه حرکتی مفید برای بوجود آوردن شرایط اکران فیلم هایی هنری و تجربی بود. اما برخی از فیلمساز ها از اکران و فروش فیلم ها راضی نیستند. آیا هنر و تجربه توانسته گامی در جهت حمایت از فیلمسازان جوان بردارد یا باعث شکست آن ها در گیشه شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۱ سایت های دیگر : خبرگزاری اقتصادی ایران

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا ، در سال 92 حجت الله ایوبی ریاست سازمان سینمایی به شورای سیاست گذاری ماموریت داد پاسخی اصولی و منطقی برای مطالبات سینماگران نوگرا و جوان ارائه دهند. پس از شش ماه مطالعه، تحقیق و مذاکره از 13 مهر 1393 گروه سینمایی هنر و تجربه با چهار سالن سینما در تهران (آزادی، کوروش، خانه هنرمندان و موزه سینما) و یک سالن در پردیس سینمایی هویزه مشهد، برنامه نمایش منظم فیلم ها را آغاز کرد.

سینمای هنر و تجربه حرکتی مفید در جهت بوجود آوردن شرایطی برای اکران فیلم های هنری و تجربی بود. محتوای این فیلم ها مخاطب کمتری نسبت به فیلم های تجاری دارند و اکران این فیلم ها در سینمای جریان غالب باعث بی مهری و بی توجهی نسبت به این فیلم ها می شود. از طرفی اکران بعضی فیلم ها در گروه هنر و تجربه باعث کاهش ترافیک فیلم های منتظر اکران در بخش سینمای تجاری است. همچنین هنر و تجربه امکان به نمایش درآمدن فیلم های مستند و کوتاه در سینما را بوجود آورد.

به طور کلی طرح اکران هنر و تجربه، طرحی موفق برای حمایت از فیلمسازان جوان و دغدغه مند است که البته انتقاداتی هم به آن وارد است. برخی از فیلمساز ها از شیوه اکران و فروش فیلم ها راضی نیستند.

مسعود حاتمی کارگردان فیلم سینمایی موریانه با بیان اینکه مهمترین دلیلی که باعث می شود تمایلی به اکران فیلمش در این گروه نداشته باشد، اکران های پراکنده گروه سینمایی هنر و تجربه است، توضیح داده است: سیستم نمایش ها، سالن های محدود و پراکنده هنر و تجربه به گونه ای است که با تمام تلاش هایی که بچه های هنر و تجربه می کنند خروجی به درد بخوری برای فیلمساز و فیلم نداشته باشد از همین رو در این وضعیت ترجیح می دهم فیلمم اکران نشود.

سالن هایی که برای نمایش فیلم های هنر و تجربه به طور اختصاصی قرار داده شده اند نسبت به فیلم های متقاضی برای اکران بسیار محدود هستند که موجب اکران فیلم ها در ساعت های پراکنده و در شهر های پراکنده شده است و همچنین تبلیغات مختصر این فیلم ها نسبت به فیلم های تجاری و عدم شناخت مخاطبان از این فیلم ها بر فروش فیلم های اکران شده در گروه هنر و تجربه تاثیر منفی گذاشته است.

اما با توجه به هزینه ساخت پایین فیلم های هنری و تجربی اکران شده در هنر و تجربه نسبت به فیلم های تجاری و محتوای این فیلم ها که در شرایط کنونی سینما، همسو با سلیقه ی اکثر تماشاگران نیست، می توان شرایط حال حاضر سینمای هنر و تجربه را قابل قبول دانست و شاید موفق تر از فیلم های اکران شده در سینمای تجاری به طوری که از میان فیلم های اکران شده در بخش تجاری سینما تنها چند فیلم توانستند فروشی بیش از 5 میلیارد تومان داشته باشند که با هزینه های کلان فیلمسازی در سال های اخیر بیشتر فیلم ها در بازگشت هزینه ساخت خود نیز نا موفق بوده اند اما در طرف مقابل فیلم مستند در جستجوی فریده بیشترین میزان فروش را در کل آثار اکران شده در این گروه سینمایی هنر و تجربه را به خود اختصاص داد. که بیانگر استقبال خوب مخاطبان از این گروه است.

همچنین باید به این موضوع نیز توجه داشت که نزدیک به نیمی از هزینه های فیلم های تجاری مربوط به دستمزد بازیگران و عوامل مشهور این فیلم ها است و اکثر فیلم های هنر و تجربه به دلیل عدم استفاده از این افراد هزینه ی ساخت به مراتب کمتری در مقایسه با فیلم های پر هزینه تجاری دارند و حتی همکاری بازیگران با دستمزدی منصفانه تر با این فیلم ها به پایین آمدن هزینه ساخت فیلم هنری کمک کرده است.

سایت هنر و تجربه اعلام کرده است: هر شخص حقیقی یا حقوقی می تواند فیلم خود را متقاضی نمایش در اکران گروه سینماهای هنر و تجربه کند. این تصور اشتباه در ذهن برخی فیلمساز ان ایجاد شده است که هر فیلمی با هر کیفیتی بسازند فیلم آن ها حداقل در گروه هنر و تجربه اکران خواهد شد. این دیدگاه دقیقا نقطه ی مقابل هدفی است که گروه هنر و تجربه برای آن تشکیل شده است.

جعفر صانعی مقدم مدیرعامل موسسه سینمایی هنر و تجربه درباره نگاه ویژه ی گروه هنر و تجربه به کیفیت فیلم ها، بیان کرده است: معیار برخورد با فیلم ها کیفیت آن ها است نه پروانه ساخت ویدیویی و سینمایی و رویکرد ما باید به گونه ای باشد که فیلم های فرهنگی و خوب شرایط اکران درستی داشته باشند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
عبدالله اسفندیاری تهیه کننده باسابقه سینما ضمن انتقاد از شرایط اکران سینمای ایران، تأکید کرد تا وقتی آخرین فیلمش با عنوان نرگس مست به اکران درنیاید فیلم دیگری نخواهد ساخت.

عبدالله اسفندیاری تهیه کننده سینما در گفتگو با خبرنگار مهر درباره جدیدترین فعالیت های خود گفت: واقعیت این است که تا وقتی فیلم سینمایی نرگس مست به کارگردانی جلال الدین دری اکران نشود، اقدام به ساخت هیچ فیلمی نمی کنم. ما امیدوار بودیم این فیلم در بهار امسال اکران شود که این اتفاق رخ نداد از همین رو مشغول رایزنی با افراد مختلف برای به نمایش درآمدن نرگس مست هستیم چراکه ما هنوز بخشی از تسویه حساب ها را انجام نداده و بدهی ها را هم نداده ایم و در این بازی برخی از سینماگران هم نبوده ایم از همین رو اگر کسانی را می شناسید که پول شویی می کنند به ما هم معرفی کنید تا از آن ها پول بگیریم!

وی افزود: نرگس مست هیچ مشکلی برای اکران ندارد اما این روزها سینماداران به دنبال فیلم های آتراکسیون و بزن و بکوبی هستند چرا که این روزها تنها پول بر سینما حاکمیت دارد و در این میان این فرهنگ است که قربانی می شود. این روزها سیستم اکران بیشتر به کام سینماداران است که سعی می کنند آثاری را به نمایش بگذارند که بیشترین سود عایدشان بشود و هیچ گونه همراهی و کمکی به فیلم های فرهنگی نمی دهند. از همین رو به نظرم سیاست های کلی سینما در دولت و شوراهای مختلف باعث این شده که معمولاً فیلم های فرهنگی دچار مشکل شوند بنابراین تنها معدودی از فیلم ها آن هم به کمک رانت موفق به فروش می شوند.

اسفندیاری با بیان اینکه معمولاً فیلم های فرهنگی نمی فروشند، تصریح کرد: سال گذشته فیلمی به نمایش درآمد که من تصور می کردم به فروش خوبی دست پیدا کند اما در این سیستم مریض، ناجوانمردانه و غیرفرهنگی، حتی آن فیلم هم نفروخت. هرچند یک فیلم موفق عامه پسند در خارج از کشور بود اما متاسفانه در کنار فیلم های کمدی سخیف قرار گرفت و نتوانست موفق باشد.

وی افزود: به یاد دارم زمانی تئاترهای آتراکسیون یعنی تئاترهای بی محتوای سخیف و سطحی بر این هنر سایه انداخت و باعث شد تئاتر ایران از بین برود و حالا این اتفاق در سینما در حال رخ دادن است. برخی اوقات این فیلم ها به قدری ضد ارزش هستند که اصلاً می توانند فرهنگ را از بین ببرند.

اسفندیاری تأکید کرد: دلیل این موضوع هم سیاستگذاری و نگاه غلطی است که وجود دارد. فیلم های پرفروش و حتی سطحی همیشه وجود داشته ولی این سیاستگذاری است که می تواند اصل، متن و حاشیه را تعیین کند. اگر این سیاستگذاری درست باشد فیلم های فرهنگی در متن و فیلم های تجاری در حاشیه قرار می گیرند اما حالا به خاطر این سیاستگذاری ها این موضوع برعکس شده است.

این تهیه کننده در پایان درباره زمان اکران نرگس مست گفت: امیدواریم این فیلم در تیرماه اکران شود چون ما انتظار داشتیم که نرگس مست در اردیبهشت یا خردادماه به نمایش گذاشته شود.

کد خبر 4636282

زهرا منصوری

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
سینماپرس: مسعود آب پرور کارگردان سینما و تلویزیون در پی انتصاب حسین انتظامی به ریاست سازمان سینمایی گفت: بنده معتقدم بزرگترین معضل امروز سینمای کشور مداخله دستگاه ها و نهادهایی غیرفرهنگی در حوزه سینما است و از این تأکید دارم که سازمان سینمایی باید جلوی مداخله نهادهای غیر فرهنگی راجع به سینما را بگیرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۱

کارگردان فیلم سینمایی قتل آن لاین در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: بزرگترین چالش اخیر در ارتباط با قدرت تصمیم گیری و قدرت اجرایی در حوزه سینما است. گویا هیچ تمرکزی راجع به تصمیم گیری ها در سینما وجود ندارد، برخی مصوبات اصلا اجرایی نمی شوند و یا با اشکال مواجه می شوند. این ها همه اتفاقات ناراحت کننده ای است که رئیس جدید سازمان سینمایی باید با جدیت پیگیر آن ها باشد.

وی ادامه داد: گویا برخی تصمیمات خارج از حوزه سازمان سینمایی اتفاق می افتد و کار به جایی رسیده که این سازمان که زیرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است نمی تواند تصمیمات خود را ضمانت کند! ما بارها شاهد آن بوده ایم که فیلم هایی بر اساس مصوبات اعضای شورای پروانه ساخت سازمان سینمایی تولید شده اند و نقدینگی زیادی برای آن ها اختصاص پیدا کرده و سپس شورای پروانه نمایش هم به آن اجازه اکران داده اما برخی مانع از نمایش آن آثار شده اند.

آب پرور خاطرنشان کرد: نکته قابل تأمل آنجا است که برخی از این فیلم های توقیف شده موضوعات قابل دفاع و بر اساس نگاه امروزی هم داشته اند اما معلوم نیست چرا به اکران عمومی نمی رسند و نمی توانند به عنوان یک کالای فرهنگی سالم مورد استفاده مردم قرار بگیرند.

این سینماگر با طرح این پرسش که اگر تصمیمات اعضای شورای پروانه ساخت و نمایش در خصوص این نوع فیلم ها کارشناسی بوده چرا در مرحله اکران با این آثار این گونه برخورد می شود؟ اظهار داشت: بنده معتقدم مسئولان سینمایی کشور باید ساز و کاری تعریف کنند تا هیچ کس نتواند خارج از بدنه وزارت ارشاد برای حوزه سینما تصمیم گیری کند؛ اصولا همه باید ملزم به اجرای قانون باشند. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان سینمایی شاخه ای از دولت هستند و تصدی گری حوزه فرهنگ و هنر را بر عهده دارند و نباید کاری کنند که حضورشان نمایشی و فرمالیته تلقی شود.

کارگردان سریال لژیونر در خاتمه این گفتگو افزود: امیدوارم این قبیل مشکلات که باعث ایجاد یأس در بین برخی از هنرمندان شده هرچه زودتر از بین برود و ما بتوانیم با امید به آینده نگاه کنیم.

لینک خبر :‌ سینما پرس
وزارت ارشاد نه تنها به آیین نامه های مدون خود عمل نکرده بلکه در این فصل از نمایش (عید فطر) دفتر پخش فیلیمران دو فیلم سرخپوست و دختر شیطان را در بهترین فصل اکران همزمان روی پرده دارد.

سرویس فرهنگ و هنر مشرق - فیلم مبتذل رحمان 1400 ساخته منوچهر هادی با مُهر توقیف ارشاد از اکران پایین کشیده شد. این فیلم در پرونده اکران یک ماهه، تبدیل به یکی از آثاری شد که نمونه آن در وزارت ارشاد دیده نشده بود. پیش تر فیلم رستاخیز پس از اکران یک روزه به این سرنوشت محکوم شد. در پرونده رحمان 1400 سیستم ارزشیابی و نظارت در سینمای ایران جلوی نمایش نسخه ای از فیلم که ممیزی در آن به درستی اعمال نشده بود گرفت و با این اقدام فیلمی کمدی که به گواه کارشناسان در این گونه موفق هم نبودِ کنجکاوی برانگیز سینمای ایران به شمار می آید که بعد از اکران بیش از یک ماه فیلم به دستور مستقیم اداره ارزشیابی و نظارت جلوی نمایش آن گرفته شد.

بیشتر بخوانید:

فیلمی که تماشاچیانش از آوردن بچه هایشان به سینما پشیمان شدند!

اما هر مطلعی را از خود می پرسد که چگونه است فیلمی که به صورت متوسط هر روز بیش از 500 بار در سینماهای سراسر کشور به نمایش درآمده به یکباره و بعد از یک ماه چشم ناظران ارشاد آن را رصد می کند و دستور توقیف صادر می شود چطور می توان پذیرفت که در تمام این مدت اصلاحات اعلام شده از سوی شورای صدور پروانه نمایش بدون اطلاع ناظران در فیلم اعمال نشده واز چشم ناظران ارشاد دور ماند! ابتدای امر صاحبان اثر (کارگردان و تهیه کننده) منکر تخلف شدند و تاکید داشتند که هیچ تخلفی صورت نگرفته اما بعدها علی سرتیپی در گفت و گویی به این مهم اشاره کرد که هارد دو سینما (!) اصلاح نشده بود.

مدیرعامل دفتر پخش فیلمیران درخلال گفت و گو درباره تغییر شیوه انتقال فیلم ها به سالن سینما تاکید کرد: مشکل ایجاد شده (رحمان 1400) نیز به نوعی نتیجه رویه سنتی در پخش فیلم است. در این روش فیلم ها در هاردهای متعدد به سینماها می روند و طبیعتاً امکان خطا و ارسال نسخه اصلاح نشده فیلم هم وجود دارد. این تهیه کننده سینما گفت: فیلم رحمان 1400 در 140 سینما روی پرده رفت که از این میان تنها دو سینما هارد اصلاح نشده را به اشتباه روی پرده فرستادند و همین دو مورد علت توقیف فیلم شد.

با توجه به این مهم که بالاخره صاحبان اثر به تخلف خود اذعان داشتند انتظار می رفت وزارت ارشاد به درستی به قوانین و آیین نامه های مصوب شده احترام گذاشته و آنها را اجرایی کند. تاکید و توجه حسین انتظامی رییس سازمان سینمایی به انجام دقیق آیین نامه و مصوبات بوده و همواره به این مهم اذعان داشتند با انجام درست آیین نامه ها است که می توان به شفاف سازی در سینما امیدوار بود و آن را اجرایی کرد.

بیشتر بخوانید:

واکنش وزیر ارشاد به تخلف "رحمان 1400"

در ماده 18 آیین نامه آیین نامه نظارت بر نمایش فیلم مصوب سال 1382 صراحتاً تأکید شده: هر کس در موقع نمایش فیلم، خودسرانه به حذف قسمتی از فیلم یا الحاق و افزودن صحنه هایی که در موقع صدور پروانه از طرف مراجع ذیصلاح حذف شده اقدام نماید و یا صحنه هایی از فیلم را در موقع تقاضای صدور پروانه نمایش خود، از متن فیلم خارج کرده و این صحنه ها را بعد از صدور پروانه به متن فیلم اضافه کند در مرحله اول پروانه نمایش فیلم و در صورت تکرار پروانه کسب متقاضی و نمایش دهنده لغو خواهد شد. نکته جالب درباره این ماده تأکید بر پیگرد قانونی کلیه اشخاص متخلف و اعمال مجازات قانونی در کنار لغو پروانه است. از سوی دیگر در بخشی از آیین نامه ارشاد درباره فعالیت سازمان های پخش و توزیع فیلم هم در جدول مرتبط با مجازات و تخلف ها تأکید شده است که مجازات پخش و عرضه فیلم فاقد مجوز حداقل تعلق 6 ماهه دفتر پخش است.

بیشتر بخوانید:

تصمیم عجیب شورای صنفی نمایش و دلجویی از تهیه کننده متخلف رحمان 1400 !

جالب است که وزارت ارشاد نه تنها به آیین نامه های مدون خود عمل نکرده بلکه در این فصل از نمایش (عید فطر) دفتر پخش فیلیمران دو فیلم سرخپوست و دختر شیطان را در بهترین فصل اکران همزمان روی پرده دارد و از سوی دیگر مدیرعامل این دفتر علی سرتیپی که خود یکی از ذی نفعان حوزه توزیع و پخش فیلم در سینما است و از او به عنوان مرجع اکران نام برده شده در راس هیات شورایعالی اکران قرار دارد و از سوی حسین انتظامی حکم حضور در این شورا را دریافت کرده و در جلسات به صورت مستمر حاضر می شود.

با این اوصاف می توان گفت ارشاد نمی تواند حکم به حذف و تنبیه دفتر فیلمیران با این تخلف بدهد و روند یک بام و دو هوا که در سالهای پیش هم اجرایی می شد را در پیش گرفته است. جایگاه قانون در وزارت ارشاد به وضوح فراموش شده است قانونی که سازمان سینمایی را به عنوان متولی اصلی سینمای ایران معرفی می کند و آن را متولی اجرای قوانین می داند اما متولیان آن نه تنها حاضر به تنبیه دفتر پخش متخلف (فیلمیران) نشدند بلکه مدیرعامل آن را که تخلفی آشکار داشته و آن را به وضوع اذعان می دارد در مهمترین جلسات اکران می پذیرد و سر تعظیم در برابرش فرود می آورد.

لینک خبر :‌ مشرق نیوز
وقتی سینما در جهان پا گرفت، تهیه کنندگان وارد این عرصه شده و با هنر و فکر اقتصادی خود توانستند سینما را از فرش به عرش برسانند.تهیه کنندگان بزرگ، هنرمندانی بودند و هستند که هنر هفتم را با تمام وجود درک کرده و می کنند.برای همین توانسته اند کمک شایانی به سینما کرده و آن را به اوج برسانند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۰

این درست است که بودجه و هزینه کرد فیلم ها با تهیه کننده است،اما این تنها بخشی از وظیفه اوست.از وظایف مهم که کمتر به آن پرداخته شده استعداد یابی و برنامه ریزی برای آینده است.

متاسفانه در ایران بزرگ و 80 میلیونی، سینمای ما از این دست تهیه کنندگان بسیار اندک داشته و دارد که حتی به تعداد انگشتان یک دست نیز نمی رسند.این مهم برای سینمای هر کشوری معضل بزرگی است.

اگر سینمای ایران از یک تهیه کننده در حد تهیه کننده های هالیوود برخوردار بود، الان سینمای ما حرف های بسیاری برای گفتن داشت.تهیه کنندگان بزرگ به سینما،پیشرفت آن و در آخر به نفع اقتصادی خود می اندیشند.برای آنان مهم توانایی افرادی است که می خواهند قطار تولید فیلم را راه انداخته و به مقصد برسانند،نه نسبت فامیلی،آشنایی یا سفارشی.اگر قرار بود این گونه بیندیشند که سینمای هالیوود نیز وضعیتی چون سینمای ایران داشت.

تهیه کنندگی کاسبی نیست، هنر است و این هنر در وجود هرکسی جلوه گر نیست و نخواهد شد.

متاسفانه در ایران ،تهیه کننده یعنی کسی که پول دردست اوست تا هرگونه که دلش بخواهد خرج کند و اکثر بودجه به جیب او برود!

یک تهیه کننده سینمایی، هم باید از شعور بالای سینمایی برخوردار باشد و هم فهم درست از علم اقتصاد داشته باشد.چنین تهیه کننده ای، برنامه ریزی مناسبی برای هر پروژه دارد تا نظم از دستش خارج نشود.این گونه افراد نه حق کسی را ضایع می کنند و نه اجازه ریخت و پاش به عوامل خود می دهند.هر چیز باید سرجای خودش باشد.اگر این توانایی در وجود آنان نبود،هرگز برازنده نام تهیه کنندگی نمی شدند.

بسیاری از کارگردانان و بازیگران هالیوود دارای استودیو هستند،اما این استودیوها را مدیران و تهیه کنندگان بزرگ اداره می کنند،زیرا این کار مهم از دست هرکسی برنمی آید.

تهیه کنندگی در کشور ما کاری ساده تلقی شده که هرکسی می تواند وارد این حرفه شود.در سینمای ایران وقتی یک کارگردانی دو-سه فیلم ساخت،بعد خود را در مقام تهیه کننده می بیند.این موضوع بسیار دردسر ساز بوده و هست.مگر هرکسی توانایی تهیه کنندگی را دارد؟!

ساخت فیلم با سرمایه بخش خصوصی برنامه ریزی های خاص خود را دارد که با سرمایه گذاری های دولتی متفاوت است.

در سرمایه گذاری های دولتی و نهادها در ایران نیز باید به گونه ای برنامه ریزی کرد که بیت المال مملکت به تاراج نرود.

بسیاری از تهیه کنندگان سفارشی و خودخوانده،با سرمایه های کلان دولتی و برخی از نهادها، فیلم هایی تولید می کنند که نه بیننده دارد،نه هنری است و نه برگشت سرمایه دارد!کجای دنیا نام این را تهیه کنندگی می گذارند؟

چون بودجه متعلق به بیت المال مردم است باید اکثر آن را به جیب زد یا هدر داد؟!حتی یک لحظه هم نباید به فکر مخاطب و برگشت سرمایه بود؟گاهی دیده شده در تولید برخی از فیلم هایی که بودجه اش از کیسه مردم بوده،پولی که تهیه کننده به جیب زده بسیار بیشتر از بودجه تعیین شده بوده!بودجه برای ساخت فیلم است یا جاسازی در جیب ها؟!

تولید فیلم بدون مخاطب و بدون بازگشت سرمایه را هر طفل نوپایی می تواند تهیه کند!هنر آن است که با کمترین بودجه بهترین کار را ارائه داد.

برخی از تهیه کنندگانی که برای تولید فیلم های ارزشی گریبان چاک می کنند ،چرا خودشان برای تولید چنین فیلم هایی سرمایه گذاری نکرده و نمی کنند؟چرا دایم چشم و دست شان به سوی بیت المال مردم است؟!

اگر به واقع هنر تهیه کنندگی را در وجود خود حس می کنید،راه باز است و جاده دراز!بفرمایید وارد عرصه تولید با بودجه خود بشوید و فیلم ارزشی بسازید.

نهادهای دولتی باید دقت بیشتری برای انتخاب تهیه کننده به خرج دهند،هرکسی توانایی و هنر تهیه کنندگی را ندارد.هر سال بودجه های گزافی در سینما و تلویزیون ایران به هدر می رود و کسی هم به فکر چاره نیست.

هیچ مسوولی این سوال را از خود نمی پرسد، وقتی فیلمی در گیشه شکست کامل خورده، چرا جیب تهیه کننده ورم کرده است؟!

باید مسوولان تمهیدی بیندیشند تا بیت المال مردم به جیب برخی از تهیه کنندگان نظر کرده که نه به سینما عشق می ورزند و نه مخاطبان نرود.

سیدرضااورنگ

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
ما همه با هم هستیم با مجموع فروش بیش از یک میلیارد و 834 میلیون تومان در 2.5 روز، نه تنها رکورد فروش افتتاحیه سینمای ایران را از هزارپا ربود، بلکه با وجود افزایش بهای بلیت، تعداد مخاطبان بیشتری را هم نسبت به رکورددار قبلی به سینما آورد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۰

این فیلم سینمایی که از عید فطر در سینماهای کشور اکران شده است، بر اساس آمار رسمی سایت سینماشهر متعلق به وزارت ارشاد، در سه روز نخست اکران که اصطلاحا با عنوان فروش افتتاحیه شناخته می شود، با فروش بالغ بر یک میلیارد و 834 میلیون تومان، به رکورد پرفروش ترین اکران افتتاحیه سینمای ایران دست یافت.

پیش از این، فیلم سینمایی هزاپا با فروش یک میلیارد و 512 میلیون تومان و 125 هزار و 372 نفر مخاطب در سه روز رکورددار فروش افتتاحیه بود که ما همه با هم هستیم با فروش یک میلیارد و 834 میلیون تومان فروش و 126 هزار مخاطب، این رکورد را در سینمای ایران جابجا کرد.

علاوه بر این، ما همه با هم هستیم پرفروش ترین فیلم اکران عید فطر است که در روز نخست نمایش نیز با فروش 664 میلیون تومانی، رکورد بالاترین فروش روز اول که با 505 میلیون تومان به ساعت 5 عصر تعلق داشت، را شکست!

ما همه با هم هستیم به کارگردانی کمال تبریزی و تهیه کنندگی سیدرضا میرکریمی، داستانی جالب از موقعیت تراژیک سقوط یک هواپیما را روایت می کند که هر یک از مسافران آن رازهایی دارند؛ راز هایی که قرار نیست تا ابد پنهان بماند!

مهران مدیری ، محمدرضا گلزار، لیلا حاتمی، ویشکا آسایش، هانیه توسلی، پژمان جمشیدی، مانی حقیقی، جواد عزتی، سروش صحت، حسن معجونی، مهران غفوریان، نادر فلاح، سیروس گرجستانی، علی شادمان، رضا ناجی، سام نوری، فرزین محدث، بهادر مالکی، یداله شادمانی، محمدمهدی حسینی نیا، شیرین آقا کاشی، بهزاد قدیانلو، اشپیتیم آرفی، لیدا فتح اللهی، شیوا بلوچی، دانیال کاظمی و گیلدا ویشکی بازیگران این فیلم به کارگردانی کمال تبریزی و تهیه کنندگی سیدرضا میرکریمی هستند./سینما سینما

کلمات کلیدی

کمال تبریزی افتتاحیه سینمای ایران

لینک خبر :‌ ایران آنلاین
در جلسه ای که در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی برگزار شد، اعضای شورای فیلم های سینمایی تجربی این مرکز معرفی شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، در جلسه ای که عصر دیروز یکشنبه 19 خرداد 98 در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی برگزار شد، اعضای شورای فیلم های سینمایی تجربی این مرکز معرفی شدند.

در این جلسه که با حضور سیدمحمدمهدی طباطبایی نژاد مدیرعامل، مرتضی رزاق کریمی قائم مقام، شهنام صفاجو مدیر روابط عمومی و محمدرضا بهشتی مدیر امور مجامع و جشنواره ها برگزار شد، طباطبایی نژاد طی حکمی بهرام توکلی، بهنام بهزادی و نیما جاویدی را به عنوان اعضای شورای فیلم های سینمایی تجربی این مرکز منصوب و معرفی کرد.

به این ترتیب شورای فیلم های سینمایی تجربی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی با حضور سیدمحمدمهدی طباطبایی نژاد، مرتضی رزاق کریمی، بهرام توکلی، بهنام بهزادی و نیما جاویدی، نسبت به بررسی و تصویب فیلمنامه های سینمایی تجربی ارائه شده به این مرکز برای مشارکت در تولید اقدام خواهند کرد. دبیر شورا هم محمدرضا بهشتی است.

فرآیند بررسی و تولید آثار سینمایی تجربی در این مرکز نیز با ارائه درخواست تهیه کننده به همراه پروانه ساخت از معاونت نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی، طرح 7 تا 10 صفحه ای به همراه سیناپس و نسخه کامل فیلمنامه و نمونه کار برای متقاضیان فیلم اول سینمایی امکان پذیر خواهد بود.

مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی پس از چند سال با تصمیم سازمان امور سینمایی عهده دار مسئولیت حمایت و مشارکت در تولید فیلم های بلند سینمایی با گرایش تجربی شده است.

فیلم تجربی به عنوان نوعی از فیلمسازی که با ساختارشکنی در قواعد رایج سینما و کشف شیوه های نوین فنی و روایی، سعی در گسترش مرزهای بیانی این هنر و ارائه تجربه ای نو و خلاقانه دارد، می تواند عامل پویایی و جذابیت آثار و ارتقاء سلیقه فرهنگی مخاطبان سینما شود. لذا مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی به عنوان مجموعه ای که از بدو تأسیس، متولی حمایت و تولید فیلم های تجربی بوده و طی دوره های مختلف فعالیت، آثار متعددی را با این رویکرد تهیه کرده است، با تصمیم رئیسسازمان سینمایی و در راستای اهمیت و توجه هر چه بیشتر به فیلم تجربی به عنوان سینمایی که معانی و اندیشه های بدیع را در قالبی تازه و متفاوت بیان می کند، عهده دار مسئولیت حمایت از تولید فیلم های بلند سینمایی با گرایش تجربی شده است.

حمایت مرکز گسترش در تولید این آثار به صورت مشارکت در ساخت بوده و حداکثر زمان بررسی فیلمنامه تا اعلام نتیجه قطعی 2 ماه خواهد بود.

کد خبر 4636841

زهرا منصوری

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
خبرگزاری میزان- تهیه کننده فیلم "متری شیش و نیم" گفت: در اصل اگر بخواهیم نرخ تورم معمول سالانه را در نظر بگیریم قیمت بلیت سینما نسبت به افزایش قیمت سایر کالاها و یا زمینه های دیگر بسیار ناچیز است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۰

سید جمال ساداتیان تهیه کننده سینما و رئیس سینما آستارا در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، پیرامون تاثیر افزایش قیمت بلیت سینماها بر فروش گیشه گفت: البته افزایش قیمت بلیت در روزهای میانی هفته اتفاق نیفتاده و تنها در روزهای پایانی هفته شاهد این افزایش هستیم که به اعتقاد من در کاهش مخاطب تاثیری چندانی نداشته است.

وی با اشاره به افزایش نرخ تورم ادامه داد: در اصل اگر بخواهیم نرخ تورم معمول سالانه را در نظر بگیریم قیمت بلیت سینما نسبت به افزایش قیمت سایر کالاها و یا زمینه های دیگر بسیار ناچیز است.

تهیه کننده فیلم " متری شیش و نیم " در همین زمینه تاکید کرد: تجربه ثابت کرده که اگر یک اثر سینمایی کیفیت لازم را داشته باشد، مخاطب از آن استقبال می کند و نمی توانیم بگوییم که مثلاً اگر قیمت بلیت بالا رفته از یک فیلم استقبال نمی شود چون در یک زمان شاهد آن هستیم که فیلم های دیگری هم هستند که فروش بسیار خوبی داشته و مخاطبان بسیار زیادی را به سالن می کشانند.

وی لزوم ساخت آثار با کیفیت را اینگونه تشریح کرد: سینمای امروز ما نیازمند آثار با کیفیت است، همچنان معتقدم که افزایش قیمت بلیت آن هم با رقم بسیار ناچیزی که داشته ایم در تعداد مخاطب تاثیر زیادی نداشته است.

رئیس سینما آستارا اعتمادسازی در میان مخاطبان را لازمه سینمای امروز دانست و تصریح کرد: اگر اثری می خواهد در سینمای امروز موفق باشد در گام اول باید کیفیت لازمه را داشته باشد زیرا در بخش اکران باید منافع سینما را در نظر گرفت و بدون شک اکران باید براساس عرضه و تقاضا به آثار سانس و سالن مناسب بدهد، اگر اثری کیفیت های لازم را داشته باشد مطمئن باشید که سینمادار خودش بهترین سانس را در اختیار آن قرار می دهد.

وی فروش مناسب فیلم "متری شیش و نیم" را اینگونه توصیف کرد: این فیلم براساس گفته های قبل من در اولین گام کیفیت خوبی داشت، دلیل اینکه فیلم "متری شیش و نیم" خوب فروخته اعتماد و رضایت مخاطبان است، مطمئن باشید اگر این فیلم مورد رضایت مخاطبان نبود این حد فروش نداشت.

این تهیه کننده سینما درباره روند اکران و چرخه آن در سینماها تصریح کرد: ما ظرفیت های تولیدی بسیار بیشتری نسبت به تعداد سالن و ظرفیت پخش و نمایش داریم، پس نیازمند این هستیم که در چرخه اکران، هر فیلم یا کارگردان آن براساس ظرفیتی که اثرش دارد در نظر گرفته و بر همین اساس به آن خوراک یا همان سانس و تعداد سالن را بدهیم تا اینگونه عدالت رعایت شود.

ساداتیان درباره برنامه های آتی خود در سینما خاطرنشان کرد: هنوز هیچ برنامه ای برای ساخت اثر جدید ندارم و اگر اتفاق خاصی بیفتد بدون شک آن را خبررسانی خواهم کرد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۰

مریم جلالی از پایان همکاری اش در پردیس سینما گالری ملت از دوماه گذشته و نداشتن هیچ مسئولیتی در تعیین جدول اکران فیلم ها در این پردیس سینمایی خبر داد.

مریم جلالی مدیر سابق پردیس سینمایی ملت ، در گفت و گو با خبرگزاری موج در مورد مطالب منتشر شده ر فضای مجازی مبنی بر تمایز بین سئانس های درنظر گرفته شده میان فیلم های در حال اکران در این پردیس گفت: واقعیت این است که از پنج ماه پیش که آقای هاشم میرزاخانی مسئولیت موسسه تصویر شهر را به عهده گرفته اند، جدول اکران این پردیس نه توسط من به عنوان مدیر این پردیس سینمایی، بلکه توسط این موسسه و نظارت دقیق مدیرعامل تعیین می شود.

وی تصریح کرد: نکته جالب تر این که من از دو ماه پیش، مسئولیتی در این پردیس سینمایی ندارم و بنابراین هیچ گونه مسئولیتی متوجه من و یا مشغله ام نیست.

جلالی افزود: در عین حال، باید به این نکته هم اشاره کنم که اصولا مشغله من از جنس تولید محتوا و حضور در شوراهای سیاست گذاری است که در واقع یک مشغله فکری است و نمی تواند مانعی برای انجام امور مدیریتی و نظارتی من در یک پردیس سینمایی باشد؛ کما اینکه طی چهارسال گذشته که من مدیریت این مجموعه را به عهده داشتم، نه تنها هیچ تخلفی در آنجا گزارش نشد، بلکه ما میزبان چندباره جشنواره های فرهنگی بزرگی همچون جشنواره های فیلم فجر بودیم که به بهترین شکلی برگزار شدند.

این برنامه ساز و مدیر سابق پردیس سینما گالری ملت در پایان اظهار داشت: گرچه اتمام کار من در این مجموعه فرهنگی بنا به صلاح دید مدیران رسانه ای و به طور عمومی اطلاع رسانی نشد؛ اما به نظر می رسد افرادی که در عرصه رسانه و خبر فعالیت می کنند، لازم است که در انتشار علت و معلول یک اتفاق دقت بیشتری کنند تا مرتکب انتشار اخبار خلاف و کذب نشوند و در این میان حقی از کسی ضایع نشود.

این گزارش حاکی است که طی بیست و چهار ساعت گذشته، در فضای مجازی، اختصاص سئانس های بیشتر به یک فیلم خاص و سئانس هایی کمتر و در زمانی نامناسب به فیلم های دیگر در حال اکران در پردیس سینمایی ملت، مصداق بی عدالتی و عدم نظارت منتج از مشغله زیاد برآمده از چند شغله بودن مریم جلالی، که تا پیش از این مدیریت این مجموعه را به عهده داشت، عنوان شده بود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری موج
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۰

مسعود میر/روزنامه نگار

دولت یازدهم با هزار امید روی کار آمده و زلزله تغییرات خوشحال کننده در سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به خوش نشینی حجت الله ایوبی در اتاق آبی رنگ ساختمان کهنه خیابان کمال الملک رسیده است. آبان ماه همان سال طرح تأسیس مدرسه ملی سینمای ایران مطرح و تصمیم گرفته شد دفتر مطالعات، توسعه دانش و مهارت های سینمایی، مطالعات و رایزنی های لازم را جهت راه اندازی مدرسه به انجام برساند. بهار 1393شورای سیاستگذاری و برنامه ریزی مدرسه تشکیل جلسه داد. 24دی ماه همان سال نخستین نشست هیأت امنای مدرسه ملی سینمای ایران با حضور ناصر تقوایی، مجید مجیدی، لیلا حاتمی، مجتبی راعی، یونس شکرخواه، محمدباقر قهرمانی، حجت الله ایوبی، مجید شیخ انصاری و مدیرعامل بنیاد فارابی تشکیل و با انتخاب هیأت مدیره در این جلسه، مدرسه ملی سینمای ایران روز 24 اسفند 1393 رسماً آغاز به کار کرد؛ مدرسه ای که از سال گذشته زمزمه ادغام آن به بهانه طرح کوچک سازی ساختار اداری سازمان سینمایی توسط رئیس جدید سازمان به گوش رسید و حالا رسما منحل شده است.

مأموریت منحله
شکل گیری مدرسه سینما بر مبنای کشف استعدادها و پرورش آنها بود. بعد از رفتن حجت الله ایوبی از سازمان سینمایی و آمدن محمدمهدی حیدریان، حیات مدرسه با چرخشی ویژه ادامه یافت. در دوره جدید قرار بر این شد که در کنار بحث توانمندسازی دانشجویان برای ورود به کسب و کار سینما، دانش اعضای صنوف مختلف سینما هم ارتقا یابد و همین هدف جان تازه ای به کالبد مدرسه سینما دمید. حیدریان در تلاش بود تا مشکلاتی را که بر سر اداره مدرسه ملی سینما دارد، مدیریت کند. بحث اولیه این بود که جذب دانشجو مانند بسیاری دیگر از مدارس ملی سینما در دنیا در ایران با توفیق همراه نشده بود. مشکلات انتخاب و گزینش دانشجو در همان دوره ایوبی سبب شده بود که به رغم فعالیت استادان درجه یک سینما نتیجه کار چندان راضی کننده نباشد. در دوره مهندس حیدریان هم علاوه بر این تجربه تلخ جذب دانشجو، آوار گلایه های آموزشگاه های خصوصی سینمایی و مراکز آموزش عالی حوزه سینما هم مشکلات بسیاری برای ادامه کار مدرسه به وجود آورده بود. مدیریت وقت سازمان سینمایی تلاش می کرد مرزبندی های مدرسه سینما با دیگر مراکز آموزشی را کاملا مشخص کند و با تمرکز بر بحث اعتلای سواد اعضای صنوف، مدرسه ملی سینما را به مرکز آموزشی صنوف سینما بدل کند نه شناسایی و تربیت دانشجویانی که آینده سینمای ایران را به افق های روشن پیوند دهند. این هدف هر چند با نفس هدف تاسیس مدرسه ملی تفاوت داشت اما لااقل کارکردی درون سازمانی و مبتنی بر آموزش را تبیین می کرد. اینکه موزه سینما بخواهد برای کارکنان خود دوره آموزشی موزه داری نوین هنری برگزار کند یا انجمن سینمادارها کلاس های آموزشی درباره نظام نمایش فیلم را برای اعضایش درنظر بگیرد و مدرسه سینما متولی این آموزش شود موضوع بدی نبود. حسین انتظامی و همکارانش در دوره جدید فعالیت سازمان سینمایی اما ظاهرا علاقه ای به این سلسله فعالیت ها نداشتند و خیلی زود ادامه کار مدرسه ملی سینمای ایران به بن بست انحلال رسید.

چطور شد که اینطور شد؟
از یک سو در دانشکده های سینمایی کشور به خاطر مشکل بودجه هنوز دروسی مانند جلوه های بصری پای تخته تدریس می شوند و از سویی دیگر سینماگران ما به دلیل عدم فرصت کافی نمی توانند به دانشگاه بروند و علم روز را کسب کنند. در این بحبوحه مدرسه ملی سینما یک امکان خوب در اختیار این دو طیف قرار می داد که در کنار متخصص ها آموزش ببینند. مشکلات مالی سازمان سینمایی، عدم همراهی خانه سینما در موضوع آموزش صنوف و بی توجهی به موضوع کارگروه مشترک خانه سینما و مدرسه ملی سینما برای نیازسنجی آموزش و پژوهش های خانه سینما به مجری گری مدرسه سبب شد وضعیت فعلی ایجاد شود. این حرف های مجید کیانیان، مدیر پژوهش مدرسه ملی سینماست. او به همشهری می گوید: زیرساخت های مدرسه ملی سینما برای اجرای روش آموزشی مشابه سایر مدارس ملی سینما در دنیا سازگار نبود و از طرفی مثلا در یک دوره آموزشی با حضور استادان درجه یک سینما هیچ توافقی درباره همکاری حاصل نمی شد. موضوع گزینش دانشجو در مقطع اول فعالیت مدرسه هم معضل بزرگی بود چون اشتباه استراتژیک در انتخاب مسئول گزینش استعدادها سبب شده بود بعضی از دانشجویان برای شرکت در چنین دوره حرفه ای و مهمی اصلا صلاحیت نداشته باشند. با این همه مدرسه ملی دو دوره بلندمدت آموزشی را از بدو تاسیس تا سال گذشته به سرانجام رساند؛ یکی دوره 2ساله فیلمسازی که 20فارغ التحصیل داشت و دیگری دوره 9ماهه مطالعات فیلم که با حضور 30استاد خارجی در 270ساعت آموزش برای 35نفر برگزار شد.

معضلی به نام اثبات ضرورت وجودی
کیانیان وضعیت فعلی مدرسه ملی سینما را که سازمان سینمایی از بهمن گذشته با پرسنلش تسویه حساب کرده ناشی از عدم توانایی متولیانش در اثبات ضرورت وجودی آن می داند و توضیح می دهد: مدرسه ملی حدود 4میلیارد تومان بودجه سالانه داشته که مبلغ ناچیزی است و انحلال با شعار اولیه ادغام و کوچک سازی حرف بی ربطی به نظر می رسد. مشکل این است که کاری که در مدرسه ملی سینما انجام می شد در معاونت توسعه سازمان سینمایی هم به شکلی دیگر در حال انجام بود و امور آموزشی و پژوهشی سازمان سینمایی در دفاتر دیگری هم برنامه ریزی می شد و بودجه می گرفت. جالب اینجاست که در زمستان گذشته هم توافق شد مدرسه ملی سینما برای انجمن سینمای جوان، مرکز گسترش مستند و حتی بنیاد فارابی امور آموزشی مرتبط را تدارک ببیند و به انجام برساند اما حالا همه چیز تمام شده است، مدرسه منحل شده و پرسنلی که در روزهای آخر به 20نفر تقلیل یافته بودند، تسویه شده اند.

زنگ آخر: تعطیلی
مدرسه ملی سینما به گواه آمار و ارقام متولی 6000ساعت آموزش تخصصی، تهیه 60جلد گزارش علمی برای اصناف، پژوهشگران، دانشجویان، مدیران و علاقه مندان به سینما، چاپ 6جلد کتاب سینمایی و از همه مهم تر تربیت سینماگر حرفه ای و تحصیلکرده برای سینمایی که مشکلاتش از فیلمنامه و تولید تا ساخت و پخش حیرت انگیز است به پایان راه رسید.

لینک خبر :‌ روزنامه همشهری

خبرگزاری آریا - اداره کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی، زینک مورد نیاز مطبوعات را به صورت ماهانه به چاپخانه ها تحویل می دهد.
به گزارش روابط عمومی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی،مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی با اشاره به تصمیم نهایی مبنی بر ارائه زینک مورد نیاز مطبوعات به چاپخانه ها گفت: با هماهنگی های انجام شده میان این اداره کل، اتحادیه لیتوگرافان و یک شرکت وارد کننده زینک، مقرر شد چاپخانه ها، تعداد مطبوعات و زینک مورد نیاز خود را برای چاپ به صورت ماهانه و در مکاتبه با اداره کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی اعلام کنند. پس از ارجاع درخواست چاپخانه به اتحادیه لیتوگرافان و شرکت وارد کننده، زینک مورد نیاز به قیمت مصوب سازمان حمایت از مصرف کننده در اختیار چاپخانه قرار می گیرد.
به گفته دربندی، چاپخانه ها موظفند پس از گذشت یک ماه از دریافت زینک های درخواستی، گزارش مصرف ماهانه خود را که حاوی اطلاعاتی در خصوص تعداد عناوین مطبوعات و تعداد صفحات چاپ شده آنها است، برای بررسی و اختصاص سهمیه ماه بعد، به اداره کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی اعلام کنند.
وی با تاکید بر اینکه زینک مورد درخواست باید به قیمت مصوب سازمان حمایت از مصرف کننده در اختیار چاپخانه ها قرار گیرد، گفت: مطابق لیست پیوست تاکنون زینک مورد نیاز 30 چاپخانه تحویل آنها شده است و چاپخانه ها حق ندارند، زینک را بالاتر از قیمت مصوبِ پیوست (به اضافه 3درصد هزینه حمل و نقل)، به مطبوعات تحویل دهند.
وی در پایان با اشاره به اینکه نشریات باید درخواست زینک خود را به چاپخانه ها ارائه دهند، گفت: زینک مورد نیاز حوزه نشر و کتاب را اداره کل چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توزیع می کند.

قیمت های اعلامی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان

فهرست چاپخانه هایی که زینک با قیمت مصوب دریافت کرده اند

منبع خبر: معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی

لینک خبر :‌ خبرگزاری آریا
کرمانشاه- ایرنا- موضوع سخت و زیان آور بودن شغل خبرنگاری که مدتی پیش توسط وزارت کار اعلام شد و همچنین بیمه کردن خبرنگاران فاقد بیمه، 2 اقدام نوید بخش دولت برای این قشر زحمتکش است که به شرط اجرایی شدن می تواند به امنیت شغلی آنها بیانجامد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۱

همواره بین خبرنگاران و سازمان تأمین اجتماعی بر سر سخت و زیان آور بودن شغل خبرنگاری کشمکش بود تا اینکه این موضوع اردیبهشت امسال توسط وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی فیصله پیدا کرد.

محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اردیبهشت امسال در نامه ای به هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: شغل خبرنگاری در دسته مشاغل سخت و زیان آور قرار دارد.

او این نامه را 11 اردیبهشت در پاسخ به تذکر جلال محمود زاده نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی که 6 بهمن با موضوع چرا وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سختی کار خبرنگاران و اهالی رسانه را نمی پذیرد، منتشر کرد.
در نامه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی آمده است: ماده 11 آئین نامه اجرایی تبصره 3 الحاقی ماده 76 قانون تأمین اجتماعی پنجم اردیبهشت 1386 شغل خبرنگاری را به عنوان مشاغل سخت و زیان آور معرفی کرده است.

وزیر تعاون با اشاره به موضوع سخت و زیان آور بودن شغل خبرنگاری، گفت: مفهوم عام خبرنگاری را مورد تاکید قرار داده ایم، این موضوع همه خبرنگاران و حتی خبرگزاری ها را نیز شامل می شود.

شریعتمداری همچنین در جمع خبرنگاران، افزود: این موضوع مورد تاکید است و ساز و کاری نیز برای افرادی که در پرداخت حق بیمه هایشان فاصله ایجاد شده در نظر گرفته شده و حتی ممکن است از محل یارانه ها این مشکل حل شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در مورد سخت و زیان آور بودن شغل خبرنگاری صورت جلسه ای تهیه می کنیم و اگر نیاز به مواد قانونی باشد تصویب و اصلاح لازم انجام می شود، حتی این اصلاح قانون ممکن است مصوبه شورای وزیران را بخواهد.

نکته مهم در ارتباط با موضوع سخت و زیان آور بودن شغل خبرنگاری تفاسیری است که سازمان تأمین اجتماعی بر این موضوع می گذارد. این سازمان تنها افرادی را مشمول این طرح می کند که در حکم کارگزینی یا قرارداد کاری آنها فقط عنوان خبرنگار درج شده باشد که این موضوع باید مورد بازنگری قرار گیرد.

از سوی دیگر مسئولان رسانه ها نیز در رد کردن لیست بیمه خبرنگاران از درج عنوان خبرنگار خودداری می کنند و به آن پسوندها و پیشوندهایی اضافه می کنند که این اجحاف به خبرنگاران و فعالان رسانه ای است.

به عنوان مثال در میان فعالیت های رسانه ای، عکاسان از سختی کار بیشتری برخوردار هستند که براساس تعریف سازمان تأمین اجتماعی قانون سخت و زیان آور بودن شامل این طیف نمی شود.

به نظر می رسد که کمیته ای با محوریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، خانه مطبوعات، سازمان تأمین اجتماعی و وزارت کار برای بررسی این موضوع تشکیل شود و فعالان واقعی حوزه رسانه مشمول این قانون شوند.

دولت بستر مناسبی برای تأمین رفاه خبرنگاران و فعالان رسانه در نظر گرفته که باید به صورت واقعی نظر دولت در این زمینه محقق شود و حقی از کسی ضایع نگردد.

بر اساس تبصره 2 ماده 76 قانون تأمین اجتماعی کارهای سخت و زیان آور کارهایی است که در آنها عوامل فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی، بیولوژیکی محیط کار غیر استاندارد است و بر اثر اشتغال کارگر تنشی به مراتب بالاتر از ظرفیت های طبیعی (جسمی و روانی) در وی ایجاد می شود که نتیجه آن بیماری شغلی و عوارض ناشی از آن است و باید بتوان با بکارگیری تمهیدات فنی، مهندسی، بهداشتی، ایمنی و غیره صفت سخت و زیان آور بودن را از آن مشاغل کاهش داد یا حذف کرد.

همچنین براساس این ماده قانونی، افرادی که حداقل 20 سال متوالی و 25 سال متناوب در کارهای سخت و زیان آور (مخل سلامتی) اشتغال داشته و در هر مورد حق بیمه مدت مذکور را به سازمان پرداخته باشند، می توانند تقاضای مستمری بازنشستگی کنند، هر سال سابقه پرداخت حق بیمه در کارهای سخت و زیان آور (1،5) سال محاسبه خواهد شد.

همچنین در صورتی که بیمه شدگان موضوع این تبصره پیش از رسیدن به سن مقرر با کمتر از (20) سال سابقه خدمت دچار فرسایش جسمی و روحی ناشی از اشتغال در کارهای سخت و زیان آور شوند با تأیید کمیسیون های پزشکی (موضوع ماده 91 قانون تأمین اجتماعی) با هر میزان سن و سابقه خدمت از مزایای مندرج در این تبصره برخوردار خواهند شد.

بر اساس نامه شریعتمداری، وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی به مجلس شورای اسلامی، متقاضیان می توانند درخواست خود را به دبیرخانه های کمیته های استانی بررسی مشاغل سخت و زیان آور سراسر کشور ارائه کنند. مراتب توسط کمیته های استانی تطبیق داده می شود و در صورت احراز سوابق، بازنشستگی مستمری آنان توسط سازمان تأمین اجتماعی پرداخت می شود.

بیمه کردن خبرنگاران دیگر اقدام مثبت دولت

یکی دیگر از اقدام های خوب و مثبت دولت برای خبرنگاران بیمه کردن افراد فاقد این پوشش حمایتی است که از 19 خرداد امسال و با اطلاعیه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کلید خورد.

معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اطلاعیه ای اعلام کرد که فعالان رسانه ای فاقد بیمه می توانند با مراجعه به سامانه جامع رسانه ها به نشانی: e-rasaneh.ir پس از ثبت نام، تقاضای خود را در بخش درخواست ها، ثبت، تکمیل و پس از تأیید مراجع ذیصلاح، به شعبه تأمین اجتماعی ارائه دهند.

این اطلاعیه امید را در دل خبرنگاران و فعالان رسانه ای زنده کرده و این اقدام دولت موجب شده که تعداد زیادی از فعالان رسانه ای از این طرح بهره مند شوند.

آنچه در این میان مهم است تسهیل گری در بیمه کردن خبرنگاران از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تأمین اجتماعی است تا افراد بیشتری مشمول این نگاه ویژه دولت به اصحاب رسانه شوند.

در کنار پایین بودن سخت درآمد، استرس زا بودن و سخت و زیان آور بودن شغل خبرنگاری، زیر پوشش نبودن بیمه هم یکی از معضلات جدی است که دولت به خوبی دست بر روی این بخش گذاشته و انتظار می رود سازمان های متولی هم با نگاه مثبت، خبرنگاران بیشتری را مشمول این طرح کنند.

در استان 2 میلیون نفری کرمانشاه اکنون حدود 450 نفر خبرنگار در قالب بیش از 120 رسانه مشغول به فعالیت هستند.

8066/ 3033‬

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
بحران کاغذ برای خانواده فرهنگ و هنر جدی است؛ صنعت چاپ خوابیده و نشریات دست به اقدامات انتحاری مانند تعدیل گسترده نیرو، تعطیلی و کاهش صفحان خود زده اند. بحرانی که به اعتقاد کارشناسان رسانه خبر از آینده ای تیره برای روزنامه نگاری ایران می دهد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۱ سایت های دیگر : شبکه اینترنتی آفتاب سلام نو خبرگزاری پانا ایران امروز

به گزارش خبرنگار ایلنا، کاغذ یک سالی است که با ما بازی خطرناکی را شروع کرده است؛ یا چون ماهی در آب شده و یافتنش هزاران ترفند و قلاب مخصوص می خواهد، یا مثل شب به سیاهی پیوسته و برای دیدنش چشم مسلح لازم است. چشم مسلح و قلاب های مخصوص را هم همه ندارند؛ باید برای داشتن شان، سرمایه هنگفتی در جیب داشت و دل را به بازار آزاد کاغذ زد تا بلکه اندکی از نیاز را با چندبرابر قیمت به دست آورد.

طی دو سال اخیر، با گسترش نابسامانی های اقتصادی و گرانی کالاها از یک سو و بحران کاغذ از سویی دیگر، بسیاری از نشریات کاغذی و خبرگزاری ها با تصمیم سخت تعطیلی، کاهش صفحات و حتی تعدیل نیروهای گسترده روبرو شدند. بحران افزایش هزینه، تبعات زیادی داشته که کمابیش دامن همه رسانه ها چه خصوصی و چه وابسته به نهادهای دولتی را گرفته و با وجود سپری شدن چند ماه از تشکیل کارگروه کاغذ از سوی دولت برای ساماندهی واردات این کالای اساسی، همچنان تب بازار برای کاغذ داغ است و همین امر رسانه ها را وادار به انتخاب روش هایی موقت برای ادامه حیات کرده است.

تا اطلاع ثانوی تعداد صفحات روزنامه را کم می کنیم

اردیبهشت امسال بود که جواد دلیری سردبیر ایران از کاهش هشت صفحه ای این روزنامه به علت آنچه بحران جدی کاغذ می خواند، خبر داد.

دلیری در صفحه توییتر خود گفته بود به دلیل بحران جدی کاغذ، از یکشنبه (22اردیبهشت) و تا اطلاع ثانوی هشت صفحه از صفحات روزنامه ایران را کاهش می دهیم و این روزنامه به جای 24 صفحه در 16 صفحه روی دکه می آید.

او درباره این تصمیم گفته بود: مجبوریم به فکر کاهش تیراژ، کاهش صفحات و تعطیل کردن روزنامه در بین تعطیلی ها باشیم تا مصرف کاغذ را کاهش دهیم و روزهای بیشتری دوام بیاوریم. مشکلاتی از قبیل افزایش قیمت کاغذ، زینک و مرکب و دیگر هزینه های جاری در کنار کاهش منابع درآمدی مطبوعات از مواردی است که رسانه های مکتوب را گرفتار کرده است. بحران کاغذ به حدی جدی است که تیراژ بسیاری از روزنامه ها در دوماه گذشته به یک سوم کاهش پیدا کرده است و براساس اطلاعاتی که من دارم برخی روزنامه ها تا یکی دو شب دیگر بیشتر کاغذ ندارند.

اندکی بعد از این خبر، نیلوفر قدیری عضو شورای سردبیری روزنامه همشهری هم از کاهش هشت صفحه ای این روزنامه تا اطلاع ثانوی خبر داد؛ همشهری که در 24 صفحه منتشر می شد مانند روزنامه ایران به 16 صفحه رسید چراکه به گفته خانم قدیری بحران کاغذ آتش به جان مطبوعات زده است.

محمود مختاریان (استاد دانشگاه علامه طباطبایی و روزنامه نگار پیشکسوت) در گفتگو با ایلنا، نگاهی به ریشه های بحران رسانه ها داشته و می گوید: افزایش نرخ دلار، قیمت سایر اجناس و خدمات را هم افزایش داد و از آنجا که حدود 95 درصد کاغذ ما وارداتی است، با افزایش قیمت کاغذ روزنامه ها، هزینه های تولید رسانه های مکتوب هم بسیار بیشتر شد. اما علاوه بر شرایط اقتصادی و افزایش قیمت کاغذ، مشکل اصلی در دولتی بودن رسانه هاست که نقد و زندگی جاری مردم در آنها نیست.

چشم انداز روشنی برای آینده مطبوعات در ایران دیده نمی شود

محمود صدری (مترجم، مدیر انتشارات دنیای اقتصاد و روزنامه نگار) درباره آینده مطبوعات با شرایط کنونی نگاه خوش بینانه ای ندارد و معتقد است هرچند دستمزدی که به خبرنگار پرداخت می شود ناچیز است اما مجموع آن برای کارفرما قابل توجه است.

او در این زمینه به ایلنا می گوید: امسال شاهد بودیم هزینه کاغذ بالاتر رفته، توان خرید مردم کاهش پیدا کرده و اولین اثرش حذف هزینه های فرهنگی و کاهش خرید روزنامه و تعدیل نیروی بیشتر است. بنابراین معتقدم چشم انداز روشنی برای آینده مطبوعات در ایران دیده نمی شود.

محمود صدری با اشاره به مساله تعدیل نیرو و اخراج خبرنگاران که به بحرانی در مطبوعات تبدیل شده، می گوید: بارها گفته ام رسانه و روزنامه هم مثل هر بنگاه دیگری باید بتواند اقتصادی اداره شود. اگر مدیرش نتواند دخل و خرج کند و ناگزیر به کاهش هزینه هایش شود، تنها محل صرفه جویی اش بخش ستادی است؛ تعدیل و اخراج نیروها موضوعی غم انگیز و تلخ است اما مدیر رسانه هم مجبور به این کار است.

صدری تصریح می کند: وقتی رسانه نیروی اش را کاهش می دهد کیفیت تولید محتوایش هم پایین می آید. اما این به نظرم انتخابی ناگزیر و از سر ناچاری است و خودشان هم قطعا این را می دانند. یا باید کل رسانه را تعطیل کنی یا با این روش ها حیات رسانه. فرقی ندارد بنگاه موردنظر روزنامه باشد یا کفش سازی؛ برای اینکه دخل و خرج خود را هماهنگ کند باید هزینه هایش را پایین بیاورد.

حیف است 200 سال روزنامه نگاری کشور متلاشی شود

هرچند که ماه هاست کارگروه کاغذ در وزارت ارشاد برای رسیدگی به این بحران تشکیل شده و قرار بر نظارت و سازماندهی واردات کاغذ و ابزار صنعت چاپ بوده اما باوجود گذشت چند ماه از تشکیل این کارگروه و تخصیص ارز دولتی به کاغذ و وارد شدن چند محموله، هنوز اثری از کاهش این بحران به چشم نمی خورد.

مختاریان که خود از روزنامه نگاران پیشکسوت و استاد دانشگاه علامه طباطبایی است، می گوید: عموم روزنامه نگاران ما از نظر مالی در وضعیت بد مالی قرار دارند و این مساله در رسانه نمود پیدا می کند. بسیاری از روزنامه ها صفحات چهار رنگ شان را تک رنگ کرده اند و همین سبب شده جذابیت بصری شان را از دست بدهند و برخی روزنامه ها هم دیگر روزهای پنجشنبه منتشر نمی شوند.

محمود مختاریان با تاکید بر اینکه حیف است 200 سال روزنامه نگاری کشور متلاشی شود تصریح می کند: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید مدیران رسانه ها را دعوت به هم فکری کرده و راهکار طلب کند. همه باید به ساماندهی مشکلات رسانه ها کمک کنیم اگرنه آسیب جدی در انتظارمان است؛ احترام امامزاده با متولی است، باید جایگاه روزنامه نگار را بالا برد و تحقیرش نکرد. وزارت ارشاد باید همه جوره از رسانه حمایت کند تا بیشتر از این آسیب نبیند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
می متالز - محمد خدادی با اشاره به اینکه سعی دارد توزیع یارانه مطبوعات را هدفمند کند عنوان کرد که حل مساله لوایح سه گانه مطبوعات در اولویت اصلی کار او قرار ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۰

به گزارش می متالز، معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد گفته که یارانه ای که در قالب حق بیمه خبرنگاران به رسانه ها می دادیم شکل و ساختارش تغییرمی کند چون ساختار قبلی آن خلاف قانون بود والان از طریق صندوق حمایت از هنرمندان دنبال احیای آن هستیم.

محمدخدادی افزود: در بحث بیمه برای کمک به بیمه شدن حدود 3 هزار نفر با صندوق اعتباری هنر به تفاهم رسیدیم اما در این هم مسیرمشکل کم نیست و ادامه داد که گفتیم بیمه خبرنگاران اما لیستی به ما می دهند که مغز آدم سوت می کشد و خود دوستان رسانه ای می گویند که بخش زیادی از این متقاضی بیمه ها از اهالی رسانه نیستند.

لینک خبر :‌ می متالز
گروه فناوری اطلاعات مدیر واحد های فرهنگی دیجیتال وزارت ارشاد با تأکید بر اینکه بخشی از نامگذاری سال جاری، به تولید در حوزه محصولات دیجیتال مرتبط می شود، گفت: ساختار فضای مجازی نیاز به پژوهش بیشتری دارد؛ باید در قدم اول خودمان را در این زمینه از سردرگمی خارج کنیم تا مبلغان دینی بتوانند در این فضا فعالیت کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۱

ابوالقاسم خداوردی لو، مدیر مراکز و واحد های فرهنگی دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و کارشناس فضای مجازی، در گفت وگو با ایکنا ؛ با اشاره به ضرورت پرداختن به مبانی دینی و قرآنی در فضای مجازی و ارزیابی تولیدات محتوای دینی در این حوزه، گفت: امروز فضای مجازی آثار متعددی بسیاری بر زندگی مردم داشته است که سهولت در ارتباطات داخلی و برون مرزی مهمترین اثر آن است. همین سهولت دسترسی باعث شده است تا خرید و دانلود محتوا های دینی و حتی بازدید از اماکن دینی و مذهبی نیز به صورت چندرسانه ای انجام شود.

وی با بیان اینکه استفاده از مبلغان و مروجان دینی جزو فرصت های فضای مجازی است، افزود: امروز مسئله دین در فضای مجازی به شکل شبکه محور شکل گرفته و این شبکه محور بودن براساس انتخاب خود افراد است. اساساً در تبلیغات دینی شبکه محور، ارتباطات انتخابی است و فرد با افرادی که هم فکر و سلیقه اوست ارتباط برقرار می کند.

مدیر مراکز و واحد های فرهنگی دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در هر زمانی که رسانه ای به شکل نوین پدیدار شد، مبلغان و رهبران دینی سعی داشته اند تا از آن ابزار برای تبلیغ دین بهره گیرند. در حوزه فضای مجازی نخستین ابزار رادیو بود و بعد تلویزیون وارد شد. امروز هم در عصر فضای مجازی قرار داریم که در این عصر نیز رهبران و مبلغان دینی تلاش می کنند تا از ظرفیت های عجیب و بی نظیر این فضا برای اشاعه، تبلیغ و ترویج فرهنگ و دین استفاده کنند.

برای تبلیغ دین محدود به منبر شده ایم
وی با تأکید بر اثرگذاری فضای مجازی و فعالیت های مبلغان در تبیین مبانی دینی گفت: پیروان برخی از ادیان در کشورهای مختلف توانسته اند این فضا را به دست گیرند و در نهایت، استفاده خوب و اثرگذاری را از فضای مجازی داشته باشند، اما در کشور ما به دلیل اینکه سابقه تبلیغات دینی عمدتا منبرمحور بوده است، استفاده از فضای مجازی برای ترویج دین تا حدودی کمرنگ تر بوده است.

خداوردی لو ادامه داد: منبر به منزله یک رسانه اثرگذار در حوزه دین نقش مؤثری داشته است، اما از ظرفیت فضای مجازی هنور به شکل شایسته و بایسته برای تبلیغ دین استفاده نشده است؛ دلیل این موضوع هم به ماهیت و کارکرد فضای مجازی و ساختار آن بازمی گردد که نیاز به پژوهش های بیشتری دارد؛ لذا باید در قدم اول خودمان را در این زمینه از سردرگمی خارج کنیم تا مبلغان دینی بتوانند در این فضا فعالیت کنند.

مدیر مراکز و واحد های فرهنگی دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سؤالی مبنی بر عملکرد بخش خصوصی برای فعالیت و تولید محتوا در حوزه دینی و قرآنی در بستر فضای مجازی، گفت: از دو سال پیش در روند برنامه های معاونت مرکز ملی فضای مجازی تلاش کردیم تا بخش خصوصی را به منزله یک ضلع اصلی در کنار خود و همراه با نگارش سیاست ها، ضوابط، مقررات و فعالیت های مرکز داشته باشیم و نظارت های آن ها را هم دریافت کنیم. مفتخریم اعلام کنیم که در سال گذشته رضایت بالغ بر 325 نفر از فعالان بخش خصوصی را در مورد محتوای تولید شده اخذ کردیم.

خداوردی لو بیان کرد: تقریباً در چند حوزه فضای مجازی به صورت آزمایشی، دستاورد های خوبی را هم در ایران و هم در منطقه داشته ایم. برای مثال در حوزه اپ استور توانستیم نیاز های قابل توجهی را در کشور برطرف کنیم. در حوزه گیم و آموزش هم اقدامات بسیار خوبی انجام شده است و یکی از مؤسسات توانسته با یک میلیون و 300 هزار نفر دانشجویی که در فضای مجازی جذب کرده، فقط در کشور افغانستان هشت هزار نفر را بپذیرد. این مؤسسه توانسته با 10 سال فعالیت به این جایگاه برسد و رتبه ششم دنیا را در آموزش های آنلاین کسب کند. جالب است که بدانید مدیرعامل این شرکت خصوصی گفته است که 10 سال پیش و فقط با یک کوله پشتی از شهرستان به تهران آمد و امروز به این دستاورد رسیده است. این عملکرد نشان می دهد که در فضای مجازی می توانیم فعالیت های گسترده ای را با وجود نخبه ها و استعداد های کشور انجام دهیم.

مدیر ارتباط با بخش خصوصی معاونت محتوای مرکز ملی فضای مجازی اظهار کرد: بخشی از نامگذاری سال رونق تولید، به تولید در حوزه محصولات دیجیتال مرتبط می شود و وظیفه داریم این موضوع را بجد پیگیری کنیم؛ دوستان هم باید در این حوزه سنگ تمام بگذارند، اما این رونق تولید بدون تحریک تقاضا، کار را سخت تر می کند، در حالی که رسانه ها می توانند موجب تحریک تقاضا شوند.

ضرورت برگزاری نشست های علمی و اندیشه ای در مورد کسب وکار های فرهنگی دیجیتال
وی با اشاره به اینکه آثار، محصولات و رویداد های فرهنگی دیجیتال در کشور باید مور د نقد قرار گیرند، گفت: ما کرسی نقد نداریم و این رسانه ها هستند که این کار ها را انجام می دهند و نقاط ضعف و قوت را برجسته می کنند. این اکوسیستم به نقد و بررسی نیازمند است؛ لذا باید نشست های علمی و اندیشه ای را در موضوع کسب وکار های فرهنگی دیجیتال برگزار کنیم؛ این موضوع یکی از نیاز های اساسی کشور برای رونق تولید در حوزه دیجیتال با محتوای فرهنگی و دینی است.

خداوردی لو با بیان اینکه فرهنگ مصرف و نیاز های مردم در حوزه محتوا های فرهنگی نه تنها کم نشده، بلکه افزایش پیدا کرده است، تصریح کرد: در این جریان بستر های عرضه متفاوت شده و برخی به فضای ابری و امثال این ها رفته است. برخی از شرکت ها به دلیل مشکلاتی، با تغییر بستر تولید محصولات نتوانستند خودشان را تغییر دهند و یا به آن برسند، در حالی که یک اپلیکیشن ساده می تواند حدود 500 هزار نفر مخاطب داشته باشد و این نشان می دهد که تب مصرف از این محتوا در ایران بسیار بالا رفته است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
اردبیل – معاون نهاد کتابخانه های عمومی کشور تغییر کارکرد کتابخانه ها را از برنامه های اولویت دار این نهاد برشمرد و در این خصوص از افزایش کتابخانه های تخصصی کودک در کشور خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۰ سایت های دیگر : خبرگزاری اقتصادی ایران کودک پرس خبر گزاری رسا شعار سال

به گزارش خبرنگار مهر ، اسماعیل شفاعی بعد از ظهر دوشنبه در مراسم معارفه مدیرکل جدید کتابخانه های عمومی استان اردبیل اضافه کرد: طی پنج سال گذشته یکی از اولویت های این نهاد تاکید بر کتابخانه محوری بود و براین اساس تلاش شد کارکرد کتابخانه ها از شکل سنتی و رایج خارج شود.

وی تبدیل کتابخانه ها به باشگاه های فرهنگی و اجتماعی و چند منظوره برپایه این تغییر نگاه را مورد تاکید قرار داد و ادامه داد: برنامه ها و کارهای مطلوبی در این زمینه اجرا شده و البته کارهای زیادی هم برای تحقق این مهم وجود دارد.

معاون نهاد کتابخانه های عمومی کشور بالابردن سطح آگاهی را یکی از کارکردهای کتابخانه ها برشمرد و تاکید کرد که براین اساس و طی پنج سال گذشته توجه ویژه ای به حوزه کودک و نوجوان صورت گرفته است.

وی با اشاره به ایجاد کتابخانه های تخصصی در این زمینه تصریح کرد: اعتقاد داریم که فرهنگ مطالعه و خواندن باید از سنین کودکی در جامعه نهادینه شود، لذا ایجاد کتابخانه های تخصصی کودک را در دستور کار قرار داده ایم .

شفاعی در عین حال با بیان اینکه نهاد کتابخانه ها یک نهاد کاملاً فرهنگی است، یادآور شد: نگاه سیاسی و کار سیاسی در این نهاد اصولاً ممکن نبوده و مدیران این نهاد در استان ها با وجود گرایشات سیاسی مختلف، هیچ کار و نگاه سیاسی ندارند.

به گفته وی انتخاب مدیران استانی و سایر مدیران این نهاد تنها براساس تخصص، کاربلدی و کارشناس بودن صورت می گیرد و نگاه سیاسی در این زمینه هیچ نقشی ندارد.

معاون نهاد کتابخانه های عمومی کشور متذکر شد: مهمترین مسئولیت در نهاد کتابخانه های عمومی کتابداری است و این برای تمام مدیران و کارکنان این نهاد یک افتخار است.

کد خبر 4637360

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
پیکر ناصر امامی شاعر و نویسنده شیرازی تشییع و در خاک آرام گرفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۱ سایت های دیگر : خبرگزاری صدا و سیما

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز ، با حضور اهالی فرهنگ و هنر و مسئولان استانی آیین تشییع و خاکسپاری ناصر امامی شاعر و نویسنده شیرازی صبح امروز سه شنبه 21 خرداد پس از اقامه نماز در مقابل تالار حافظ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس برگزار شد.

در ابتدای این مراسم پیام محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس قرائت شد، سپس داریوش نویدگویی، فعال نشر به زندگی و شخصیت ادبی و فرهنگی ناصر امامی اشاره و اظهار کرد: بسیاری از کار های فرهنگی و ادبی توسط او سامان یافته است.

وی با بیان اینکه امامی، فرهنگ مدار و انسانیت را به خوبی آموخته بود، افزود: اگر خودمان قدر یکدیگر را ندانیم چه کسی باید قدر بداند، این ها سرمایه های کشور هستند، اما یک قطعه برای دفن این بزرگان نداریم؟

مدیر انتشارات نوید شیراز با گلایه از نبود امکانی برای دفن هنرمندان و اهالی ادب در قطعه ای مختص آنان اظهار کرد: تصور می کردم استاندار فارس در این مراسم حضور داشته باشد.

همچنین سیروس رومی شاعر و روزنامه نگار هم با سخت و دشوار دانستن فقدان ناصر امامی، بیان کرد: من مدیون ناصر امامی بوده و هستم و هریک وامدار این چهره ادبیات شهرمان هستیم.

وی با بیان اینکه ناصر امامی در 15 سالگی به دنیای فرهنگ ورود کرد، اضافه کرد: وی در این زمان به واژه و قلم روی می آورد و دستمایه اولیه او شعر های طنز است.

رومی با بیان اینکه در جهان نمای فکاهی زنده یاد ناصر امامی به شعر طنز روی آورد، تصریح کرد: از همان زمان فعال اجتماعی، ادیب، شاعر و راهنما شد و شیراز را عاشقانه دوست داشت و شعر محور زندگی اش بود.

گفتنی است، پیکر مرحوم ناصر امامی، خالق یک دریا مروارید در دارالرحمه شیراز به خاک سپرده شد.
آیین نکوداشت ناصر امامی از ساعت 18 تا 20 در مجتمع فرهنگی احسان برگزار می شود.

انتهای پیام/چ

تشییع پیکر شاعر و نویسنده شیرازی

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
کاشان - نماینده مردم اصفهان در مجلس با تاکید به ضرورت همت مضاعف مسئولان فرهنگی بقاع متبرکه گفت: اوقاف عنایت ویژه به آستان علی بن محمد باقر اردهال کاشان داشته باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۱ سایت های دیگر : خبرگزاری اقتصادی ایران

حجت الاسلام احمد سالک در حاشیه سفر خود به کاشان در گفت و گو با خبرنگار مهر ، اظهار داشت: منطقه اردهال کاشان به واسطه وجود پربرکت امامزاده علی بن امام محمد باقر (ع) از اهمیت ویژه ای برخوردار است چراکه این امامزاده یکی از امامزاده های واجب التعظیم در کشور است و رهبر معظم انقلاب نیز به این امامزاده واجب التعظیم ارادت خاصی دارند.

وی با بیان اینکه امامزاده های کشور قطب فرهنگی اسلام ناب محمدی (ص) هستند، افزود: مردم که در این اماکن تردد دارند، اگر با دست خالی می آیند باید با دست پر برگردند و لازمه تحقق این مهم انجام اقدامات و امور فرهنگی است به نحوی که یک بسته فرهنگی مختصر در اختیار زائران قرار داده شود که این موضوع همت مسئولان فرهنگی را می طلبد.

معرفی امامزاده علی بن باقر به نسل سوم و چهارم انقلاب

نماینده مردم اصفهان در مجلس ضمن تاکید بر شناساندن امامزاده علی بن امام محمد باقر به جوانان نسل سوم و چهارم انقلاب ابراز داشت: این امامزاده واجب التعظیم چندین سال در این منطقه به اقامه نماز جمعه و جماعت پرداختند و بر همین اساس محبوبیت فوق العاده ای در میان مردم پیدا کردند و این موضوع باعث عصبانیت حکومت زمان و صدور قتل امامزاده علی بن امام محمد باقر شد.

وی با بیان اینکه تاریخ پر ماجرای اسلام ناب بهترین منبع و ذخیره گسترش فرهنگ ناب است، گفت: لازم است تا ارتباط مردم با اهل بیت عصمت و طهارت (ع) تقویت شود و هر چه این ارتباط قوی باشد ضمانت اجرایی تداوم انقلاب اسلامی نیز بیشتر می شود به نحوی که اگر این امامزاده قطب فرهنگی شناخته شود بدون شک سخن از آرمان های امام راحل و اهداف رهبر معظم انقلاب به پیش می آید.

ورود اوقاف به ساماندهی خیران بقاع متبرکه

سالک با بیان اینکه اوقاف باید بر روی آستان علی بن امام محمد باقر (ع) عنایت ویژه ای داشته باشد، گفت: بدون شک خیران زمانی که لازم باشد قدم در پیش می گذارند و بر همین اساس در این شرایط اداره اوقاف باید در این عرصه ورود پیدا کرده و خیران را ساماندهی کند در حالی که دولت با دارا بودن مشکلات عدیده نمی تواند زمان زیادی را صرف توسعه بقاع متبرکه کند.

کد خبر 4637536

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۰ سایت های دیگر : جماران

مدیر کل سابق کتابخانه های عمومی استان اردبیل گفت: در دوران مسئولیتی که در کتابخانه های عمومی استان اردبیل داشتم سالانه چهار باب کتابخانه احداث و افتتاح کردیم.

به گزارش ایسنا، منطقه اردبیل، رباب عزیزخانی در مراسم تکریم و معارفه مدیر کل جدید کتابخانه های عمومی استان اردبیل اظهار کرد: بنده یک هزار و 646 روز در کتابخانه های عمومی استان اردبیل در خدمت همشهریان بودم و در این مدت کارها و اقداماتی که انجام شده در سایه یک تلاش دسته جمعی و گروهی در این نهاد فرهنگی و عمومی بوده است.

وی خاطرنشان کرد: تا پایان سال 93 اعضای فعال کتابخانه های عمومی استان 46 هزار نفر بود که این رقم در حال حاضر به 60 هزار عضو فعال رسیده که 24 درصد در این مدت رشد نشان می دهد.

مدیر کل سابق کتابخانه های عمومی استان اردبیل تعداد منابع مکتوب در کتابخانه های استان را با رشد 35 درصدی حدود یک میلیون و 200 هزار نسخه اعلام کرد و گفت: ما در جذب منابع مکتوب کتابخانه ها از طریق نهاد 22 درصد و کمک های خیرین و شهروندان 13 درصد فعالیت موثری را شاهد بودیم به طوری که در حال حاضر 60 باب کتابخانه در سطح استان فعالیت می کنند.

عزیزخانی با یادآوری اینکه در دوران مسئولیت بنده هر سال چهار باب کتابخانه افتتاح شده و در این دوره شاهد افتتاح 15 باب کتابخانه بودیم، افزود: در این مدت 15 میلیارد تومان اعتبارات دولتی و 8 میلیارد و 800 میلیون تومان منابع مردمی و خیرین را در احداث این کتابخانه ها و همراهی بانک پاسارگاد و موسسه قلم چی شاهد بودیم.

وی به تجهیز کتابخانه های عمومی به امکانات سخت افزاری و نرم افزاری اجرای بیش از هزار برنامه در طول سال در کتابخانه های عمومی یادآور شد و تصریح کرد: در این پنج سال شاهد برگزاری چهار جشنواره کتابخوانی رضوی، تخصیص 90 درصدی اعتبارات تملک دارایی، جذب مناسب 4 درصد سهم کتابخانه های عمومی از درآمد شهرداری ها، ارتقای کمی و کیفی فعالیت کتابخانه های عمومی و ارتقای رتبه از 29 کشوری به رتبه هشتم کشوری بودیم.

مدیر کل سابق کتابخانه های عمومی استان اردبیل ادامه داد: ما در سال های گذشته به عنوان دستگاه برتر در حوزه غنی سازی اوقات فراغت انتخاب شدیم و در این مدت شاهد برگزاری نشست های مختلف ادبی، فعال شدن بخش نویسندگان، برگزاری مسابقات متعدد کتابخوانی، کارگاه های ادبیات خلاق و سایر نشست های تخصصی بودیم که با همکاری و مشارکت اولین سمن فعال در این حوزه به انجام رسیده است.

عزیزخانی به تجلیل از کتابفروشی ها، راه اندازی کمپین من عضو کتابخانه ها هستم ، برگزاری مراسم رروز جهانی کتاب و برپایی غرفه ها و ایستگاه های متعدد کتابخوانی در سطح استان و اجرای طرح وقف کتاب و تجلیل از نویسندگان بومی و مطرح استان در سطح ملی اشاره کرد و گفت: این طرح ها و برنامه ها در طول پنج سال گذشته در کتابخانه های عمومی اردبیل به انجام رسیده است.

وی با اشاره به اینکه 30 درصد کتابخانه های استان نسبت به جذب رایگان اعضا در مناطق محروم اقدام می کنند، بیان کرد: ما شاهد ساخت دو کتابخانه در گرمی به همت بنیاد علوی هستیم که در سال های گذشته نیز امر کتابخانه سازی در مناطق محروم شهری و روستاها به انجام رسیده است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
همزمان با روز عید فطر، عده ای با پوششی نامتعارف در سد لفور سوادکوه شمالی در مقابل چشم همگان به قایق سواری پرداختند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۰ سایت های دیگر : تیتر امروز

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو - زینب سادات میرسلطانی؛ ولنگاری در سواحل شمالی کشور به گونه ای در حال ترویج است که برخی سعی دارند با انجام رفتارهای هنجارشکنانه و با انتشار تصاویر و مستنداتی از این هنجارشکنی ها از رفتارهای نامتعارف، موج جدیدی از فرهنگ برهنگی را در جامعه به راه بیندازند.

همزمان با روز عید فطر اتفاق عجیب و ناخوشایندی در سد لفور سوادکوه شمالی روی داد و عده ای با پوششی نامتعارف در مقابل چشم همگان به قایق سواری پرداختند. با انتشار عکس و فیلم از این قبح زدایی واکنش های مردم، دانشجویان و مسئولین به این اتفاق آغاز شد .

پس از گذشت مدت زمان کوتاهی از انتشار این خبر، مرکز اطلاع رسانی پلیس مازندران اعلام کرد: در خصوص انتشار تصویری از حضور گردشگران با وضعیت نامناسب در سد لفور سوادکوه شمالی ضمن بررسی همه جانبه موضوع و در جهت پاسخگویی به مطالبات مردمی و حفظ ارزش های دینی و اخلاقی، مراتب را سریعا از طریق پلیس امنیت عمومی استان و فرماندهی انتظامی شهرستان سوادکوه شمالی پیگیری خواهد کرد.

همچنین دادستان مازندران اعلام کرد: حضور عده ای از افراد به صورت مختلط و نداشتن هیچ پوشش و انتشار این تصاویر در شبکه های اجتماعی جرم محسوب می شود و به طور یقین با عوامل این هنجارشنکی برخورد قانونی می شود.هر چند با شناسایی مسئول بخش خصوصی این مرکز تفریحی، این فرد هنجارشکن توسط دادستان عمومی و انقلاب شهرستان سوادکوه شمالی احضار شد.

حسین حسن نژاد، معاون سیاسی امنیتی استاندار مازندران نیز در این زمینه اظهار کرد: تمهیدات مختلفی برای سفر ایمن گردشگران اندیشیده شده، ولی به دلیل حجم بالای گردشگران و گستردگی مناطق گردشگری استان، عده معدودی به دور از منظر عمومی، اقدام به کارهای ضدفرهنگی و اخلاقی می کنند؛ که این مساله با انجام بررسی های لازم از سوی دستگاه های مسؤول مورد رسیدگی قانونی قرار می گیرد.

البته دانشجویان بسیجی استان هم به موضوع ورود کردند؛ شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان با صدور نامه های جداگانه ای خطاب به دادستان و نیز امام جمعه این استان اعلام موضع کرد و خواستار برخورد با متخلفان شد.

بیشتر بخوانید:

دادستانی مازندران با متخلفین سد لفور برخورد قانونی بدون ملاحظه به عمل آورد!

این ماجرا و اعتراضات همچنان ادامه پیدا کرد تا در روز جمعه، امام جمعه بابل نسبت به این موضوع شدیدا اعتراض کرد. حجت الاسلام حسن روحانی در خطبه های نماز جمعه بابل گفت: بعضی از هم استانی های عزیز مان در همین شهرهای زیرآب و شیرگاه از این بابت بسیار ناراحت و متاسف هستند.

اما فندرسکی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه مازندران معتقد است: مدتی است که توریست ها در قالب تورهای مختلف گردشگری در مازندران زیاد شده و حتی هنجار شکنی های مختلفی هم کرده اند. متاسفانه در این گروه ها اگر 50 خانم و آقا هم حضور داشته باشند از همه این جمع حتی یک نفر را نمی بینیم که حجاب درست داشته باشد.

وی در ادامه گفت: گویا جریانی سازمان یافته پشت این قضایا وجود دارد تا افرادی که در این دوره ها شرکت می کنند، حتی یک فرد محجبه هم درمیان خود نداشته باشند! همه بدون استثنا بدون پوشش و روسری هستند. این اتفاقات اگر پیگیری نشود منجر به آسیب هایی جدی در حوزه گردشگری می شود.

فندرسکی در ارتباط با جریان سد لفور و ورود بسیج و دانشجویان بسیجی نیز گفت: از دو زاویه وارد این موضوع شدیم، موضوع اول ورود از نگاه قهری بود، به مسئولین ذیربط گزارش دادیم و از آن برای 9 ارگان اصلی استان؛ وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی ، وزارت فرهنگ و ارشاد، امام جمعه و همچنین دادستانی رونوشت کردیم و خواستار پیگیری جدی در خصوص شدیم.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه مازندران اظهار کرد: حساسیتی که در جریان سد لفور وجود داشت، این بود که این اتفاق در میان جریانات مشابه پیش آمده از همه بدتر و خاص تر بود.

وی در ارتباط با تصمیمات جدی در حوزه ورود قهری به این موارد گفت: موضوع اول که به صورت قهری انجام می گیرد، نشستی است که در همین رابطه با دادستان مازندران داشتیم . از نیروی انتظامی استان و امام جمعه بابل هم تقدیر و تشکر بعمل آوردیم، زیرا در این مورد به خوبی موضع گیری کرده و خودشان قویا وارد عمل شدند و خواستار پیگیری جدی شدند.

در ادامه بیان کرد: دیدگاه دوم ما این است که در بحث فرهنگی وارد عمل شویم. کم کاری بعضی از ارگانها می بایست به وسیله بسیج دانشجویی پوشش داده شود. پیشنهاد هایی در این موضوع مطرح شده و قرار است در قسمت هایی از سواحل استان و یا در جنگل ها برنامه های فرهنگی به صورت جشن های مناسبتی برگزار شود تا برخی هنجارشکنان نتوانند این مناطق تفریحی و توریستی را این گونه به دست گیرند.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه مازندران بیان کرد: هم اکنون نیز این فعالیت ها در حال انجام بوده و قرار است تا در ایام تابستان به کمک بچه های بسیج انجام گیرد.

وی در ادامه افزود: دو الی سه هفته پس از گذشت این هنجار شکنی ها، متوجه شدیم که قرار است این تورهای هنجارشکن به اسم توریست گردی و گردشگری ادامه پیدا کند. دیگر از روسری و مانتو گذشته و آقایان نیز لباسی بر تن ندارند.

فندرسکی درباره اهمیت ورود به این اتفاق گفت: اگر در این مورد ورود نمی کردیم قطعا شاهد موارد بدتر از این نیز بودیم. این اتفاق قرار است که سازماندهی شود و جلسه فردای ما با دادستانی آغاز این سازماندهی خواهد بود تا زمانی که با مسببین و خاطیان این اتفاق برخورد جدی شود.

به گفته وی، نیروی انتظامی قایق های این افراد را توقیف کرده و با آن افراد با جدیت برخورد کرده است، اما به این قدر نیز راضی نیستیم و قطعاً باید پاسخگوی این اتفاقات باشند.

البته پس از این اتفاقات، دادستان عمومی مازندران دستور داد تا قایق های حوزه سد لفور جمع آوری شوند و پلیس هم در اقدامی ضربتی، قایق های خصوصی را جمع آوری کرد .همچنین دادستان مازندران از بازداشت یک نفر در این ماجرا خبر دارد. حسینی عالمی گفت: تاکنون یک نفر از عوامل اصلی این تخلف و ناهنجاری اجتماعی دستگیر شده و در بازداشت به سر می برد.

اما با مهرجو، دبیر شورای تبیین بسیج دانشجویی استان مازندران نیز در خصوص اتفاقات رخ داده در سد لفور به گفتگو نشستیم. او گفت: به علت تردد فضای فرهنگی و توریستی که در مازندران وجود دارد، خبرهای این چنینی از شهرهایی چون قائمشهر و بابل و یا آمل رسیده که البته هنوز رسانه ای نشده است.

مهرجو به وجود مکان های گردشگری دارای مجوز اشاره کرد و در این خصوص افزود: اخیرا تورهای گردشگری فعالیت می کنند که گردشگران را برای سفر گزینش می کنند و البته رسمی بودن و نبودن این مراکز در هاله ای از ابهام است.

وی افزود: مکان های گردشگری مختلفی هم هست که نظارت جدی تری را می طلبد. تصمیم داریم که با مراکز تصویر سازی فرهنگی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد هماهنگ شویم. در این خصوص باید مشخص شود چه کسی و بر چه مبنایی به این تورها مجوز داده و آیا اصلا این تورها مجوز دارند.

مهرجو در خصوص کنترل و بازرسی محیط های مشابه سد لفور در مازندران گفت: متاسفانه در مازندران واحد خاصی برای نظارت و امر به معروف در این حوزه ها وجود ندارد. در این سد، تنها برخی سد را از لحاظ کیفیت اکوسیستمی کنترل می کنند و کاری به پوشش و اتفاقات روی داده ندارند. زمانی که علیه این ناهنجاری اقدام شد، تنها نیروی انتظامی پایه کار آمد و در کل هیچ شخصی نظارتی بر روی این کار ندارند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۱ سایت های دیگر : اتحاد آنلاین روزنامه همشهری

مدیر عامل خانه سینماگران استان یزد با اشاره به این که تاکنون فیلمسازی از شهر جهانی مورد حمایت تولیدی قرار نگرفته است، تاکید کرد: در حالی حمایت از تولید فیلم های کوتاه و بلند مستند و داستانی در یزد مهجور مانده که کاربرد یک فیلم بسیار گسترده تر از برنامه های جشن و جُنگ، گردهمآیی های بی هدف و غیرتخصصی و اجراهای تئاتر خیابانی است.

سید مجتبی حسینی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا – منطقه یزد، با گلایه از جدی نگرفتن هنر سینما و تصویر از سوی مسئولان استان، اظهار کرد: سینما یکی از پرمخاطب ترین رسانه های دنیاست و مورد توجه بسیاری از کشورها قرار گرفته اما هنوز به این رسانه که طیف وسیعی از دنبال کننده را داراست، توجه قابل قبولی نمی شود.

وی با اشاره به ظرفیت گسترده فیلم و سینما در معرفی شهر جهانی یزد، تصریح کرد: پس از جهانی شدن شهر یزد و اهمیت معرفی این شهر به مردم دنیا، این رسانه به عنوان رسانه ای فراتر از مرزها و با رویکرد گسترده تبلیغاتی، تا حدودی بیشتر شناخته شد اما تاکنون فیلم سازی از شهر جهانی مورد حمایت تولیدی قرار نگرفته و هنوز ظرفیت این رسانه در میان مسئولان به رسمیت شناخته نشده است.

این مسئول با اشاره به هزینه های اختصاص داده شده و حمایت های تبلیغات شهری برای اجرای برنامه های جُنگ و تئاتر خیابانی، بیان کرد: در حالی حمایت از تولید فیلم های کوتاه و بلند مستند و داستانی در یزد مهجور مانده که کاربرد یک فیلم بسیار گسترده تر از برنامه های جشن و جُنگ، گردهمآیی های بی هدف و غیرتخصصی و اجراهای تئاتر خیابانی است و در این راستا استفاده از ظرفیت فیلم سازان یزدی نیز مغفول مانده چرا که هر گاه پای ساخت فیلم فاخر به میان می آید، مسئولان به دنبال استفاده از سینماگران پایتخت و دیگر شهرها هستند.

وی راه یابی آثار تولیدی فیلم سازان یزدی در کشورهای دیگر را یکی از مهمترین افتخارات استان برشمرد و گفت: بازتاب این افتخارات در مجامع سینمایی کشور پررنگ تر از رسانه های داخل استان است و نکته قابل تامل این است که شرایط اکران آن ها نیز در خارج از استان بیشتر فراهم است.

حسینی حمایت از سینماگران استان را از مهمترین ملزومات حفظ و بهره برداری از این حوزه به ویژه در بخش های فیلم کوتاه، کلیپ و حتی فیلم های بلند برشمرد و گفت: متاسفانه استان یزد از نظر تجهیزات مرتبط با این حوزه هم دچار کمبود است و فیلمسازان یزدی با مشکل تهیه و استفاده از تجهیزات پیشرفته و بروز سینمایی مواجه هستند.

خانه سینما گران انسجام بخش فعالیت های سینمایی استان

مدیر عامل خانه سینماگران استان در ادامه راجع به تشکیل خانه سینماگران استان افزود: مراحل ثبتی این تشکل با هدف حمایت از جامعه فیلمسازان یزد و کمک به رشد و ارتقای هنر فیلمسازی در سطح استان با همکاری و مساعدت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی رو به پایان است.

این مسئول تهیه بانک اطلاعاتی و آرشیو از سوابق هنری فیلمسازان، ارائه تسهیلات رفاهی، برگزاری کارگاه های آموزشی پیشرفته همسو با کلاس های آموزشی انجمن سینمای جوانان استان یزد و برگزاری نشست، اکران و نقد فیلم را از برنامه های اصلی این تشکل سینمایی برشمرد.

وی ایجاد خانه سینماگران استان را زمینه ای به منظور شکل گیری مطالبات عنوان کرد و گفت: ایجاد تشکل شامل سینماگران می تواند ضمن شناسایی کمبودها، مطالباتی مانند سایر گوشزد ورود غیرتخصصی برخی از افراد و ادارات انجمن های هنری به صورت موازی با ارشاد و حوزه هنری با استفاده از قانونمند کردن فعالیت های سینمایی در استان را منسجم تر کند.

حسینی در رابطه با کم بودن مخاطب سینمای هنر و تجربه نیز اظهار کرد: گاهی نبود مخاطب به ابزاری برای گریز از تامین زیرساخت های مهم فرهنگی تبدیل می شود اما مانند هر جریان اندیشمندانه فرهنگی، تا زمانی که هنر و تجربه وجود نداشته باشد و شناخته نشود، نمی تواند مخاطبان خود را پیدا کند هر چند که سینمای هنر و تجربه مخاطبان خاص خود در این حوزه را دارد.

قربانیان تعطیلی دانشگاه علمی کاربردی ارشاد در یزد

مدیر عامل خانه سینماگران استان از ضرورت توجه به دانش آموزان و دانش جویان رشته های سینمای استان نیز یاد کرد و گفت: این نسل، آینده ساز رشته سینمای استان است لذا نباید مورد غفلت قرار گیرد، از طرفی این قشر نیز باید به مطالب تئوری مسلط شوند چرا که سینما هم مانند بسیاری از رشته ها متشکل از مطالب تئوری و عملی است.

وی اضافه کرد: تعطیلی دانشگاه علمی کاربردی ارشاد در یزد می تواند عواقب ناگوار جبران ناپذیری را برای این هنر در استان به دنبال داشته باشد و در حال حاضر تنها امیدوار هستیم به زودی تمهیداتی برای یک دانشکده سینمایی معتبر در استان اندیشیده شود.

حسینی سینما را بیلبوردهایی بر پرده های جهانی عنوان کرد و گفت: گاهاً برخی از آثار تولیدی که مورد حمایت قرار می گیرند و از نظر برخی مسئولان بسیار خوب هستند، به لحاظ فنی و تخصصی کیفیت و کارایی مناسبی ندارند لذا باید معیار انتخاب، حمایت و توجه به آثار نیز از سوی متخصصان امر تعیین شود تا ضمن مقابله با تضییع حقوق فیلم سازان، این آثار بتوانند افتخارآفرینی کنند.

وی با بیان این که تقویت حوزه سینما به منزله ثبت تصاویری از هویت ملی برای نسل های بعدی است، گفت: سینما و جریان فیلم سازی کوتاه با استفاده از این ظرفیت نیازمند عزمی ملی و حمایت تمام دستگاه های استان است و محدود به حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی نمی شود.

حسینی در پایان برگزاری جشنواره هایی در زمینه سینما را اقدامی شایسته در رشد و ارتقای این حوزه دانست و خاطرنشان کرد: برگزاری نخستین جشنواره ملی فیلم کوتاه ساباط یزد با موضوع میراث فرهنگی و شهر جهانی در صورت تداوم و همچنین حمایت تمام مجموعه ها از آن، نتایج بسیار خوبی را به دنبال خواهد داشت و در صورت برگزاری اصولی و صحیح، نقطه عطفی برای برندسازی شهر جهانی یزد خواهد شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
رئیس خانه مطبوعات استان چهارمحال و بختیاری گفت: روزنامه ها تبدیل به هفته نامه، هفته نامه ها تبدیل به ماهنامه و ماهنامه ها تبدیل به سالنامه شدند و ...، اگر به همین منوال پیش برویم رسانه که همان چشم بیدار جامعه است کور می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۰

میثم محمودیان امروز در گفت وگو با خبرنگار فارس در شهرکرد پیرامون مطبوعات گفت: در حوزه مطبوعات چند عنصر اصلی تعیین کننده است، که تنها یک مورد آن به وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی برمی گردد اما به لحاظ فنی و ساختاری علاوه بر این وزارتخانه به برخی دیگر از وزارتخانه ها نیز مربوط است، مثل وزارت صمت در بحث واردات مواد اولیه، وزارت کشور هم در زمینه قوانینی که وضع می شود و در حمایت از مطبوعات تاثیرگذار باشد.

رئیس خانه مطبوعات استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به روند تجدیدناپذیر و افول کمی و کیفی مطبوعات بیان کرد هر دوی این مسائل را بایستی توام بررسی کنیم زیرا در حال حاضر هر دو این مشکلات را باهم داریم.

رقابت نفس گیر مطبوعات با فضای مجازی

وی مهم ترین مشکلی که به عنوان یک بحث اساسی می توان به آن پرداخت را رقابت مطبوعات با فضای مجازی دانست و افزود: پارامتری به اسم سرعت در این موضوع بسیار تاثیرگذار است، عده ای در این شرایط معتقدند روزنامه باید شرایط از کاغذ اخبار به منوی تحلیل مراجعات مردمی تبدیل شود، این موضوع یک روند طولانی مدت را باید طی کند چون فضای مجازی بیشترین اطلاعات را در کمترین زمان و بیشترین سرعت انتقال می دهد.

محمودیان اضافه کرد: مطبوعات این سرعت عمل را ندارند و باعث شده در رقابت زمان و سرعت به فضای مجازی ببازند، و فضای مجازی به یک چالش اساسی برای مطبوعات تبدیل شود، به همین علت ما باید شاهد ارتقا کیفی و خدماتی مطبوعات باشیم، همان گونه که اشاره شد باید مطبوعات به یک منوی تحلیلی تبدیل شود که مردم برای دانستن تحلیل دقیقی از یک موضوع و خبر به مطبوعات مراجعه کنند.

نگاه تجاری و سیاسی به مطبوعات آسیب می زند

رئیس خانه مطبوعات چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: دو آفت مهم در حوزه مطبوعات مشاهده می شود، یکی نگاه تجاری و دیگری نگاه سیاسی به مطبوعات و رسانه ها است، برخی مطبوعات و رسانه ها را صرفا یک کلوپ اقتصادی دانسته و نگاهشان درآمدزایانه است و نمی خواهند مطبوعات بر اساس رسالت اصلی خود که فعالیت رسانه ای است پیش برود همین است که می بینیم مطبوعات از ماموریت اصلی خودشان جدا شدند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر برخی با نگاه سیاسی ورود پیدا می کنند و بر اساس گرایشات و فعالیت های حزبی که دارند کار خودشان را پیش می برند و از مطبوعات برای رسیدن به مقاصد جریان خودشان استفاده می کنند و همه این عوامل با عث می شود اعتماد عمومی به رسانه ها و مطبوعات پایین بیاید، همچنان هم که می بینیم پایین هم آمده است.

محمودیان با اشاره به روزنامه نگاری مستقل و عنوان کرد: چشم بیدار جامعه که همان رسانه ها هستند، یک روزنامه نگار مستقل طبیعتا زمانی که در زمین مردم بازی کند موفق است اما زمانی که به سمت جناح ها و جریانات سیاسی شیب پیدا کند دیگر مردمی نیست و باعث کاهش اعتماد مردم می شود، افزایش بی سابقه و کمی تعداد مطبوعات باعث می شود سطح کیفی کار مطبوعات کاهش پیدا کند.

رئیس خانه مطبوعات چهارمحال و بختیاری در ادامه تصریح کرد: بحث نگاه تجاری به مطبوعات در حال افزایش است و برخی مطبوعات به بنگاه اقتصادی تبدیل و تنها درآمدزایی می کنند، همین رویکرد اقتصادی خودش در این چرخه معیوب مطبوعات منجر به تعدادی روزنامه نگاری می شود که بیشتر هرز و چرک نویس هستند، چون در زمینه های متفاوت کار تخصصی نکردند و در نهایت مطالبی با سطح پایین تولید و تحلیل های ناقصی به جامعه ارائه می دهند.

مطبوعات در برابر مسایل استانی منفعلانه برخورد می کنند

وی با تاکید به رقابت ناسالم مطبوعات با فضای مجازی و کمای مدیریتی مسؤولان در این خصوص عنوان کرد: این شرایط باعث شده مطبوعات نتوانند رسالت واقعی خود را انجام دهند و طبیعی است منفعلانه در برابر مسائل استانی و کشوری رفتار کنند، در حال حاضر مطبوعات در بستر ناسالمی قرار دارند تورم و گرانی باعث شده مشکلات مطبوعات خیلی بیشتر نمایان شود کمبود و گرانی کاغذ، معضلات در چاپ، حال بد مطبوعات را بدتر کرده و آنان را به کما برده است.

محمودیان اظهار کرد: همانگونه که مشاهد می شود روزنامه ها تبدیل به هفته نامه، هفته نامه ها تبدیل به ماهنامه و ماهنامه ها تبدیل به سالنامه شدند ابعاد کاغذ پایین آمده، چاپ رنگی به سیاه سفید تغییر پیدا کرده، نیروها و فعالین مطبوعات و رسانه بیمه نمی شوند، اگر به همین منوال پیش رویم رسانه که چشم بیدار جامعه است کور می شود و جامعه ای که دچار کوری همگانی شود به عواقب و وضعیت خطرناکی دچار می شود.

رئیس خانه مطبوعات چهارمحال و بختیاری تشریح کرد: فضای مجازی در تلاش است که بقای خود را حفظ کند هر خبر و تحلیلی با هر گرایشی با مدرک و مستندات یا بدون آن را انتشار می دهد و الگوی رسانه ای را رعایت نمی کند و حتی می تواند جامعه را بی هویت یا چند هویتی کند، حتی سردرگمی ایجاد کند و همانگونه که بارها دیدیم آسیب های این فضا مشخص است این فضا باید باقی بماند اما مدیریت این فضا ضروری است.

وی با اشاره به سازماندهی فضای مجازی و رویکرد فیک نیوزها ادامه داد: نداشتن سواد رسانه ای ، عدم درک ذائقه مخاطبان این فضا منجر به آسیب هایی شده است، هر زمانی که امکان جدیدی در فضای مجازی رخ داد یک تحولی را در جامعه ایجاد و جامعه این تحول را پذیرفت اما من رسانه ای که سواد این فضا را داشتم چقدر توانستم از این ابزار استفاده کنم و تاثیرگذار باشم، این نشان می دهد در کارهای رسانه ای و رسالت خود دچار اشکال بودیم.

رئیس خانه مطبوعات چهارمحال و بختیاری در پایان تشریح کرد: تغییرات نهادهای صنفی متحد و مرتبط با مطبوعات، تخصصی و حرفه ای کردن مطبوعات، تقویت نهادهای حمایتی از مطبوعات، تقویت نهادهای بیمه ای از حداقل اقداماتی است که مسؤولان مرتبط می توانند انجام دهند.

انتهای پیام/3339/م

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
کرمانشاه– ایرنا- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه از خبرنگاران فاقد بیمه در استان خواست هرچه سریعتر برای زیر پوشش قرار گرفتن در سامانه جامع رسانه های کشور ثبت نام کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۱ سایت های دیگر : باشگاه خبرنگاران جوان

حجت الاسلام رحیم جعفری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: خبرنگارانی که تاکنون موفق به زیرپوشش قرار گرفتن بیمه نشده اند می توانند با مراجعه به سامانه جامع رسانه های کشور به آدرس http://www.e-rasaneh.ir/ نسبت به ثبت نام و بارگذاری اسناد و مدارک مربوط به شغل و سوابقی شغلی خود اقدام کنند.

وی اظهار داشت: اسناد و مدارک بارگذاری شده خبرنگاران در سامانه جامع رسانه های کشور نیاز به تأیید خانه مطبوعات و یا اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی دارد که ما تلاش می کنیم تمام خبرنگاران واجد شرایط را در چارچوب قوانین و مقررات تأیید کنیم.

وی یادآوری کرد که بیمه کردن خبرنگاران باید توسط مدیران مسئول و صاحبان رسانه ها انجام شود اما به نظر می رسد به دلیل مشکلات اقتصادی رسانه ها این موضوع تاکنون انجام نشده و برخی از خبرنگاران استان فاقد بیمه هستند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه در ادامه فرصت پیش آمده برای بیمه کردن خبرنگاران را تکرار نشدنی دانست و گفت: این تصمیم در پی نشست مدیران مسئول نشریات و اعضای هیأت رئیسه خانه مطبوعات کشور با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اخذ شد و خبرنگاران می توانند از این فرصت برای بیمه کردن خود استفاده نمایند.

حجت الاسلام جعفری افزود: بخشی از هزینه های بیمه توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی نیز توسط خبرنگاران پرداخت می شود.

معاون فرهنگی و امور رسانه های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه نیز به خبرنگار ایرنا گفت: اکنون حدود 450 نفر خبرنگار در رسانه های استان کرمانشاه مشغول به فعالیت هستند.

پریسا محمدی با بیان اینکه آماری از خبرنگاران بیمه شده در دست نیست، افزود: باتوجه به مراجعات مکرر تعداد زیادی از خبرنگاران برای موضوع بیمه به نظر می رسد اکثر خبرنگاران فاقد بیمه باشند.

وی در مورد وضعیت نشریات نیز گفت: اکنون بیش از 120 رسانه شامل خبرگزاری، مکتوب و پایگاه خبری در قالب سراسری، محلی و منطقه ای در استان کرمانشاه فعالیت دارد.

وی از خبرنگاران خواست از بستری که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای بیمه فراهم کرده استفاده کنند.

اداره کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت‬ فرهنگ‬ و‬ ارشاد‬ اسلامی‬ 19 خرداد‬ امسال‬ در‬ ‬ اطلاعیه ای اعلام کرد: طبق توافقنامه معاونت امور مطبوعاتی با سازمان تأمین اجتماعی، فعالان رسانه ای که تحت پوشش هیچ بیمه ای قرار ندارند از مزایای بیمه تأمین اجتماعی بهره مند می شوند.

به گزارش روابط عمومی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فعالان رسانه ای فاقد بیمه می توانند با مراجعه به سامانه جامع رسانه ها به نشانی: e-rasaneh.ir پس از ثبت نام، تقاضای خود را در بخش درخواست ها، ثبت، تکمیل و پس از تأیید مراجع ذیصلاح، به شعبه تأمین اجتماعی ارائه دهند.

در متن این اطلاعیه، ویژگی ها، شرایط و شیوه ثبت نام بیمه فعالان حوزه رسانه به قرار زیر تشریح شده است:
این بیمه توافقی ویژه فعالان حوزه رسانه است که فاقد رابطه مزد بگیری هستند؛ مشمولان این بیمه نباید تحت پوشش مقررات حمایتی خاصی قرار داشته باشند و متقاضیان برای برخورداری از این بیمه می بایست از معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تائیدیه دریافت کنند.
فعالان شاغل در رسانه های فاقد کد کارگاهی و تمام افرادی که در رسانه ها به صورت دورکاری، پاره وقت یا تمام وقت، در مشاغل مختلف مشغول به فعالیت بوده و تحت پوشش هیچ بیمه ای نیستند می توانند از مزایای این بیمه استفاده کنند.

شرط استفاده از این بیمه داشتن حداکثر 50 سال سن است؛ در صورتیکه متقاضی دارای سابقه پرداخت حق بیمه قابل قبول در سازمان تأمین اجتماعی باشد، معادل مدت سابقه پرداخت حق بیمه قبلی برای ورود به دایره شمول سنی مجاز (50 سال) و اضافه و در صورت احراز شرایط، به عنوان مشمول پذیرفته می شود.
مطابق این توافق، همه حمایت های مقرر در ماده 3 قانون تأمین اجتماعی به استثنای بند ج (غرامت دستمزد ایام بیماری و بارداری) با رعایت مقررات مربوط و تغییرات بعدی نیز به مشمولین ارائه خواهد شد؛ مشمولین از پرداخت فرانشیز در مراکز درمانی ملکی سازمان تأمین اجتماعی همانند بیمه شدگان اجباری معاف هستند و نرخ حق بیمه تواققی معادل 27 درصد مبنای پرداخت حق بیمه است.
شرایط برقراری و میزان تعهدات کوتاه مدت در این بیمه، همچنین مقررات مربوط به مستمری های بازنشستگی، بازماندگان، از کار افتادگی کلی و استفاده از خدمات درمانی و بهداشتی در چارچوب قانون تأمین اجتماعی خواهد بود.

متقاضیان با مراجعه به سامانه جامع رسانه های کشور و ورود به بخش بیمه فعالان حوزه رسانه ، می توانند درخواست خود را به صورت الکترونیکی ارسال و پس از تأیید مدیر مسئول رسانه یا خانه مطبوعات استان و یا اداره امور خبرنگاران معاونت مطبوعاتی، نامه معرفی به شعبه مورد درخواست را از سامانه دریافت و به شعبه تأمین اجتماعی ارائه دهند.
مدت اعتبار معرفی نامه صادره به شعبه مربوط، حداکثر سه ماه از تاریخ صدور است که در این باره نکات زیر حائز اهمیت است:
1. مدت اعتبار ذکر شده مشروط به ثبت در بازه زمانی مورد اشاره در واحد اجرایی است.
2. لازم است حق بیمه ماه اول تا آخرین روز ماه بعد در مدت اعتبار معرفی نامه مربوطه پرداخت شود.

مبنای پرداخت حق بیمه متقاضیانی که 5 سال و یا کمتر از 5 سال سابقه پرداخت حق بیمه دارند به انتخاب متقاضی بین حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار و حداکثر دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه در زمان ثبت معرفی نامه در واحد اجرایی مربوطه خواهد بود.
مبنای پرداخت حق بیمه متقاضیانی که بیش از 5 سال سابقه پرداخت حق بیمه دارند بین حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار تا حداکثر میانگین دستمرد آخرین 360 روزِ قبل از ثبت معرفی نامه در واحد اجرایی به انتخاب متقاضی خواهد بود.

با توجه به اینکه این گروه از بیمه شدگان فاقد رابطه مزدبگیری با مرجع معرفی کننده هستند، از شمول قانون بیمه بیکاری خارج بوده و بر این اساس حق بیمه مربوط نیز وصول نخواهد شد.
لازم به ذکر است، مدیران مسئول رسانه ها می توانند با مراجعه به بخش بیمه فعالان حوزه رسانه ، نسبت به تأیید درخواست آن دسته از متقاضیانی که از طریق آن رسانه، ثبت نام کرده اند، اقدام نمایند.

3033/ 8066

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
شیراز-ایرنا-برنامه هفته فیلم های اروپایی که در نقاط مختلف کشور در حال اجرا است، عصر دوشنبه در شیراز متوقف شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۰ سایت های دیگر : توریسم آنلاین

پخش 20 عنوان فیلم از کشورهای اروپایی 18 خرداد همزمان با چند شهر دیگر کشور در شیراز آغاز شد و قرار بود آئین ویژه ای به همین مناسبت ساعت 18 امروز دوشنبه در شیراز برپا شود.

یکی از مدیران مجموعه سینمایی گلستان شیراز ساعت 18:45 اعلام کرد که این برنامه لغو شده است.

وی به دلیل لغو این برنامه اشاره ای نکرد.

الکساندر ریگر رئیس شبکه مؤسسات فرهنگی اروپا در ایران (EUNIC) و صابر سهرابی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس برای شرکت در این مراسم حضور داشتند.

برنامه پخش فیلمهای اروپایی با مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حالی عصر دوشنبه در شیراز متوقف شد که مجموعه سینمایی گلستان شیراز روز شنبه فیلم های "نان سیاه" به کارگردانی "آگوستی ویارونگا" و "قاچاق هندریکس" به کارگردانی "ماریوس پیپه ریدس" پخش کرد.
روز یکشنبه نیز در این سینما، فیلم "زیارت" به کارگردانی "ژائو بوتلهو" و فیلم "ایرینا" به کارگردانی "نادژدا کزه وا" اکران شد.
امروز نیز قرار بود فیلم "درخت" به کارگردانی "سونجا پروسنک" و نیز فیلم "دره تاریک" به کارگردانی "آندرس پروچاسکا" اکران شود.
در حال حاضر همین فیلم ها در شهرهای تهران، کرمان، اصفهان، کیش، تبریز، بابل و مشهد در حال اکران است.
پیش از این معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس اعلام کرده بود: هفته فیلم های اروپایی در شیراز همزمان با هفت شهر تهران، کرمان، اصفهان، کیش، تبریز، بابل و مشهد از 18 تا 27 خردادماه جاری برگزار و آثار سینمایی 20 کشور اروپایی در این هفته ارائه می شود.
این تجربه با عنوان سومین رویداد سینمایی بین المللی در شیراز و حاصل همراهی گروه سینمای هنر و تجربه و شبکه مؤسسات فرهنگی اتحادیه اروپا در ایران قلمداد شده بود.
قرار بود در این هفته 20 فیلم از سینمای اتریش، بلغارستان، بلژیک، قبرس، دانمارک، فنلاند، آلمان، یونان، مجارستان، ایتالیا، نروژ، هلند، لهستان، پرتغال، سوئد، اسلوونی، اسلواکی، اسپانیا، سوئیس و انگلستان در شیراز پخش شود.
همچنین قرار بود پنج کارگاه با حضور تهیه کنندگان و کارگردانانی از کشورهای قبرس، هلند و سوئیس با موضوع فیلم های هنری و تولید مشترک به صورت رایگان برگزار شود.
پیش از این، آئین افتتاحیه سومین هفته فیلم اروپا در تهران، عصر شنبه 18 خرداد در خانه هنرمندان ایران برگزار شده بود.
9885 / 2027

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
در ایام تعطیل اخیر، شاهد آن بودیم که همدان به عنوان شهری خنک و خوش آب وهوا در فهرست شهرهای مورد اقبال مسافران داخلی قرار گرفت بااین وجود اما اگر برنامه پذیرش گردشگر پیوست های فرهنگی نداشته باشد می تواند آسیب هایی را متوجه دارالمؤمنین همدان سازد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۱ سایت های دیگر : بلاغ مازندران

به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، طی چند مورد ایام تعطیل پس از سال 98 شاهد اقبال روزافزون مسافران داخلی به بهره مندی از طبیعت و جاذبه های گردشگری و تاریخی همدان بوده ایم که این مسئله در جای خود امری مبارک و زمینه ساز ارتقای اقتصاد شهری خواهد بود، اتفاقی که در کنار معرفی بیشتر و بهتر همدان تاریخی نیازمند پیوست فرهنگی نیز هست.

اگر دستگاه های متولی امور فرهنگی در این زمینه برنامه نداشته باشند رخ دادن آسیب هایی از ناحیه گردشگری بدون ضابطه محتمل است.

در ایام تعطیلات بدحجابانی را دیدیم که سر و گردنی از معدود بدحجابان بومی بالاتر بوده عملاً بی حجاب محسوب می شدند و برای شهری باسابقه دینی و انقلابی همدان به هیچ وجه چنین مسئله ای پسندیده نیست.

نگارنده خود در شمار افرادی است که حداکثر سهل گیری و اغماض را در مورد بدحجابان قائل بوده اصرار دارد اکثر این افراد را در جبهه انقلاب اما دورافتاده جبری بداند و مبتنی بر سخنان مشهور سردار دل ها از خودی و غیرخودی کردن این جوانان میهن بپرهیزد.

ما را با مسائل خصوصی و اندرونی افراد کاری نیست اما راستش در سطح کوچه و خیابان مواردی را می بینیم که گاه افرادی با سن و سال بالا در علنی کردن گناه و ترویج آن اصرار داشته و بر رفتار غیراخلاقی خود پافشاری دارند که چنین مسئله ای در شهر انقلابی همدان به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست.

در این میان سؤال و جهت پیکان انتقاد ما متوجه دستگاه های فرهنگی با نیروی انسانی و بودجه های پر و پیمان است که در این مواقع کجا هستند و چرا هیچ برنامه ای طی تعطیلات برای ترویج سبک زندگی اسلامی و ایرانی اصیل در فضاهای عمومی ارائه نمی کنند؟!

کدام تئاتر خیابانی برای معرفی شهدای شاخص همدان برگزار شد؟ چند فیلم ارزشی به نمایش درآمد؟ چه تعداد مبلغ و مشاور صمیمانه به ارشاد و تبلیغ و معرفی امام امت پرداختند؟ کدام سرود برای طلبه مظلوم و نفی اراذل و اوباش ساخته شد؟ هنرمندان بسیجی کجا هستند؟ خوشنویسان و معرق و منبت کاران و حافظان پایه های هنر اصیل اسلامی چرا فراخوانده نمی شوند؟ کمیسیون فرهنگی شورای شهر چه می کند؟

راستی را که اگر چشم باز کنیم و دستورالعمل جناب نتانیاهو برای از خود بیگانه کردن جوانان ما در بخش زیادی از آنها کارگر افتد آب رفته را چگونه به جوی بازگردانیم؟

همین اکنون مسوولان قضایی و امنیتی تائید می کنند که بسیاری مفاسد، قتل ها، طلاق ها، ضرب وجرح ها و مسائل روانی و افسردگی ها ریشه در بی بندوباری اخلاقی داشته به قول آن مثل معروف در هر اختلاف و بلوایی پای یک بدحجاب در میان است، با این وصف شما را به خدا جوانان این کشور را به امان سایت های شرط بندی و مجالس مختلط کف پارتی و کوفت پارتی رها نکنید این ها پدران و مادران و صاحبان آینده این کشورند و کم کم تعداد افرادی که احساس می کنیم هیچ پیوندی با علقه های ایرانی-اسلامی ندارند در حال تزاید است، مسوولان فرهنگی آستین همت بالا بزنند.

انتهای پیام/76001/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
بیرجند - ایرنا - مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر طرح گسترش امامزادگان باقریه (ع) بیرجند با وجود ساخت پمپ بنزین مقابل آن با مشکل مواجه شده است و پرونده آن در مراجع قضایی پیگیری می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۰

حجت الاسلام پرویز بخشی پور روز دوشنبه در نشست خبری اظهار داشت: درخواست های مردمی نیز نشان از نارضایتی دارد و طوماری با امضای تعدادی از شهروندان برای معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی ارسال شده است.

وی امامزادگان باقریه (ع) را یکی از بقاع شاخص استان در بیرجند معرفی کرد و افزود: با توجه به اینکه قبور زیادی از مومنان در صحن این آستان مقدس وجود دارد، ساخت پمپ بنزین و احداث مخازن در زیرزمین موجب تخریب این قبور خواهد شد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی در ادامه این نشست گفت: از محل موقوفه آبلوله بیرجند ساخت سقاخانه ها در مهرماه سال گذشته به اتمام رسید اما عده ای برای راه اندازی آن سنگ اندازی می کنند.

وی بیان کرد: شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با وجود اینکه مستاجر موقوفه است اما به لحاظ جایگاه حقوقی که دارد قراردادی را به صورت یکطرفه تنظیم کرده تا برای اوقاف تعهد ایجاد کند.

بخشی پور با تاکید بر اینکه اوقاف و امور خیریه به دنبال اجرای اصل نیت واقف است گفت: نیت این موقوفه تامین آب شرب مردم شهر بیرجند بوده و اوقاف تا زمانی که این نیاز اشباع نشود به دنبال اجرای نیت دیگری نخواهد بود.

وی با اشاره به ساخت 9 سقاخانه در سطح شهر بیرجند ادامه داد: تاکنون یک میلیارد و 500 میلیون تومان برای ساخت این سقاخانه ها هزینه شده اما فقط یک مورد آن در خیابان نیلوفر آب وصل است.

وی گفت: کسانی بوده اند که پیش از این خلاف نیت واقف در این موقوفه عمل کرده اند و از نفوذ بالایی هم برخوردار هستند که نمی خواهند کارشان زیر سئوال برود لذا شاهد سنگ اندازی های زیادی در راه اندازی سقاخانه ها هستیم.

بخشی پور یکی از مشکلات سر راه سقاخانه ها را کلرزنی عنوان کرد و افزود: اوایل این کار توسط شرکت آب و فاضلاب انجام می شود اما بعداً اعلام کردند که کلر به صورت تن واگذار می شود لذا در مقعطی به خاطر نبود کلر و حفظ سلامت مردم مجبور به قطع آب سقاخانه نیلوفر شدیم.

وی تصریح کرد: قرار ما این است که به دور از هر گونه چالش با تعامل این مشکلات را حل کنیم تا مردم کمتر ضرر کنند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی یادآور شد: برای موقوفه آبلوله پرونده کلانی در دادگاه تشکیل شده که هنوز در دست تکمیل است و مقامات قضایی پیگیری برخی موضوعات را انجام می دهند.

وی همچنین به اجرای طرح ضیافت الهی در ماه مبارک رمضان اشاره کرد و گفت: این طرح در 45 بقعه متبرکه استان خراسان جنوبی با حضور 47 مبلغ بومی و غیربومی اجرا شد.

حجت الاسلام بخشی پور ادامه داد: مراسم لیالی قدر در 38 بقعه، نماز عید فطر در 23 بقعه، ترتیل خوانی در 34 بقعه، 267 کرسی تفسیر و 14 محفل انس با قرآن توسط قاریان بین المللی از عملکرد ضیافت الهی در رمضان امسال بوده است.

وی اظهار داشت: امسال 92 هزار نفر در وعده سحر و افطار جوار امامزادگان اطعام شدند که سال گذشته این رقم 81 هزار نفر بوده و اطعام خارج از محدوده امامزادگان نیز در قالب سبدهای غذایی طبق نیات واقفان انجام شده است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی گفت: برپایی خیمه های معرفت در بقاع متبرکه با موضوعات مختلف از جلمه سبک زندگی اسلامی، قرآن بخوان جایزه بگیر و نمایشگاه فرهنگی نیز جزو برنامه های ضیافت الهی بوده است.

وی از ثبت 12 وقف جدید در سال جاری خبر داد و افزود: تعدادی از این وقف ها در ماه مبارک رمضان به ثبت رسیده است.

بخشی پور با اشاره به لزوم توسعه بقاع متبرکه و آستان مقدس امامزادگان بیان کرد: استقبال مردم از برنامه های اوقاف در این بقاع زیاد است که باید متناسب با جمعیت فضای فیزیکی این اماکن گسترده تر شود.

همچنین در این نشست از رسانه های برتر در حوزه اوقاف و امور خیریه تجلیل شد.

9893*3028

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
ساخت آشپزخانه در حریم امامزاده جعفر (ع) در شهر دامغانِ سمنان با وجود مخالفتِ میراثی ها، به تجهیز کارگاه رسیده و تاسیساتِ آن در حال اضافه شدن است. یعنی آن قدر این کار برای متولیان امامزاده اهمیت دارد که سه اثر تاریخی شهر باستانی دامغان پشیزی برای شان ارزش ندارد و پیگیری های میراث فرهنگی از طرف مسئولان شهری استان نیز پشت گوش انداخته شد!

ساخت آشپزخانه در حریم امامزاده جعفر (ع) در شهر دامغانِ سمنان با وجود مخالفتِ میراثی ها، به تجهیز کارگاه رسیده و تاسیساتِ آن در حال اضافه شدن است. یعنی آن قدر این کار برای متولیان امامزاده اهمیت دارد که سه اثر تاریخی شهر باستانی دامغان پشیزی برای شان ارزش ندارد و پیگیری های میراث فرهنگی از طرف مسئولان شهری استان نیز پشت گوش انداخته شد!

به گزارش ایسنا، داستانِ ساخت این آشپزخانه از حدود 15 ماه پیش آغاز شد، وقتی متولیان امامزاده جعفر (ع) در شهر دامغان که قدمت اش به دوره ی ایلخانی می رسد و از قضا در فاصله ی چند متری و بقعه چهل دختران و کاروانسرای شاه عباسی شهر دامغان قرار دارد، به این نتیجه رسیدند که برای این امامزاده نیاز به فضاهای خدماتی مانند نمازخانه بزرگ تر، سرویس های بهداشتی، آشپزخانه ای کوچک، خانه سرایدار و چند مغازه دارند.

آن ها براساس مصوبات میراث فرهنگی موظف بودند تا برای هر اقدامی که قصد انجامش را در حریم بناهای تاریخی دارند، به این سازمان اطلاع دهند. اداره اوقاف استان، با پیشنهادِ طرحی به میراث فرهنگی قصدش را اعلام کرد، آن با بررسی در شورای فنی میراث فرهنگی استان به کمیته فنی سازمان میراث فرهنگی در تهران فرستاده شد که در آن کمیته رد شد.

با مذاکره ی شهرداری و اوقاف استان، شهرداری اعلام می کند که پول اجرایی شدن طرح را پرداخت می کند، علی رضا انیسی - کارشناس پیشکسوت میراث فرهنگی - با شهرداری وارد مذاکره می شود تا طرح بر اساس ضوابط میراث فرهنگی اجرایی شود و آن طرح مصوبه ی کمیته فنی تهران را گرفت.

اما در این میان وقتی طرح هنوز در میراث فرهنگی بررسی نشده بود چه برسد به تائید، کارِ گودبرداری را شروع کردند و اردیبهشت 98 زمانی که طرح به صورت نهایی تصویب شد، آن ها آرماتور بندی و بتون ریزی و احداث تأسیسات را آغاز کردند!

این تصویر متعلق به یک شنبه 19 خرداد است

اکنون براساس آن چه که شهرداری سمنان به میراث فرهنگی اعلام کرده، طرحِ در حال احداثِ متولیانِ امامزاده، فعلاً یک سالنِ غذاخوری با حدودِ هزار متر است که کلِ طرحِ آن دو طبقه در زیر زمین و یک طبقه روی زمین را شامل می شود، در واقع پروانه ی صادر شده از شهرداری، در شرایطی که میراث فرهنگی آن را ندیده و تائید نکرده، یک عمل خلاف است.

از سوی دیگر با توجه به گودبرداری عمیق انجام شده در حریمِ این سه بنای تاریخی، که نشان می دهد پروژه در دست اقدام بیش از یک طبقه زیرِ زمین است، شهرداری منطقه، درخواست توقف عملیات را می دهد که با توجه به احداث بنا و مغایرت آن با پروانه ی ساخت، کار باید متوقف شود، اما اتفاقی رخ نمی دهد و از سوی دیگر قرار است یک طبقه روی زمین ساخته شود.

این در حالی است که شهرداری حتی توقف عملیات را به دلیل ارتفاع 9 متری گودبرداری اعلام می کند نه شکایت های میراث فرهنگی از نداشتن مجوزِ طرحِ این منطقه ی تاریخی در منطقه ای که به گفته ی برخی کارشناسان حتی امکان وجود لایه های تاریخی و فرهنگی در این منطقه ی ایلخانی وجود دارد.

شکایت کرده ایم / قرار است کار براساس پروسه کارشناسی پیش برود

مصطفی یغمائیان - معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان سمنان - در گفت وگو با ایسنا می گوید: متأسفانه پروژه توسط متولیان امامزاده همچنان ادامه دارد و تا کنون حتی تجهیز کارگاه صورت گرفته و تأسیسات نیز به آن اضافه شده است، با وجود این که شهرداری دامغان در نامه ای رسمی اعلام کرده که ادامه عملیات و پروانه ساختمانی خلاف است، اما اوقافِ استان همچنان کار پروژه را جلو می برد.

او با بیان این که ساخت وساز از اوایل سال گذشته در محدوده ی این امامزاده ی تاریخی آغاز شده است، می گوید: ما از این کار شکایت کرده ایم و از نظر اداری نیز در سیستم اداری از کانال استانداری سمنان در حال پیگیری آن هستیم و در حال رایزنی های برای جلوگیری از کار هستیم.

وی با اشاره به برگزاری جلسه ی هادی احمدی - مدیرکل محوطه ها و بناهای تاریخی - با فرمانداری در حدود 10 روز گذشته، اظهار می کند: بر اساس آن جلسه قول توقف کار را داده بودند و حتی بر اساس پیگیری ها قرار بود طرح را از مسیر قانونی در محدوده ی حریم و بر اساس ضوابط اجرایی کنیم، حتی قرار است طرح را با همان مشاوری که خود شهرداری قرارداد امضا کرده، انجام دهیم. حتی برای این طرح توضیحات لازمِ شورای فنی در سازمان میراث فرهنگی نیز گرفته شده است.

او با تاکید بر این که قرار است مشاور طرح را بررسی کند تا آن در داخل چهارچوب باشد، ادامه می دهد: می توان بر اساس آن طرح مصوب شده کار را انجام داد، تغییرات هر چه که باشد، در نهایت پروسه کارشناسی آن اتفاقی است که اکنون قابل پیش بینی نیست. با این وجود از طریق دستگاه قضا و سیستم اداری با استانداری سمنان نیز نامه نگاری انجام شده و شهرداری اعلام کرده که کارگاه تعطیل است.

وقتی در حال کار بودند طرح را برای تصویب به میراث فرهنگی ارائه ندادند

علی رضا انیسی - پیشکسوت میراث فرهنگی و مشاور طرح - نیز در گفت وگو با ایسنا اعلام می کند: متولیان امامزاده از اداره میراث دامغان برای گودبرداری و خاکبرداری مجوز گرفته اند، حتی گودبرداری نیز با نظر اداره میراث فرهنگی دامغان در ابتدای سال 97 انجام شده و چند ماهی نیز طول کشیده است.

او با بیان این که قرار بوده طرحی که تهیه کرده توسط شهرداری در آن منطقه ی تاریخی اجرایی شود، ادامه می دهد: اما ظاهراً آن ها کارهای دیگری را طراحی کرده و در حال اجرایی کردنش هستند. بر اساس صحبت های انجام شده نیز قرار شده تا بار دیگر تهیه و تکمیل این طرح به من ارجاع شود، تا در کمیته فنی سازمان میراث فرهنگی نیز بررسی نهایی انجام شود.

وی با بیان این که در طرح اولیه، درخواست یکسری فضاهای خدماتی مانند نمازخانه، سرویس های بهداشتی، آشپزخانه کوچک، خانه سرایدار و چند مغازه است، ادامه می دهد: با درخواست آن ها طرح اولیه نیز تهیه شد، آن ها به دنبال این بودند تا یک سالن غذاخوری در پایین داشته باشند، چون این اتفاق در دامغان مرسوم است که همه فضاهای امامزاده ای، جایی مانند خیریه که نذرهای خود را آن جا بدهند، دارند.

او با بیان این که طرح تصویب شده، اکنون در منتهی الیه غربی امامزاده در حال اجرایی شدن است، ادامه می دهد: وقتی در حال انجام کار خود بودند، طرح خود را برای تصویب ارائه ندادند، این یعنی تخلف انجام شده است، چون باید از سازمان میراث فرهنگی مجوز می گرفتند.

انیسی می گوید: قرار است صحبت شود تا طرح را دوباره تهیه شده و در شورای فنی سازمان ارائه شود و اگر با ضوابط همخوانی داشت، تهیه و اجرایی شود.

اما این نکته را نیز نباید فراموش کرد که به واسطه ی قدمتِ ایلخانی امامزاده جعفر از یک سو و از سمتِ دیگر براساس مستندات تاریخی که معمولاً در اطراف امامزاده ها در شهرها و روستاها، قبرستان ها احداث می شدند و معمولاً در گذشته همراه با اموات کالاهای با ارزشی دفن می شدند و همچنان عملیات ادامه دارد و کارگاه نه تنها با وجود این مخالفت ها جمع آوری نشده، بلکه کارگاه نیز تجهیز شده و کار ادامه دارد...

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
بازگشت سینما آزادی به سینماهای تبریز مایه خوشحالی اصحاب وادی هنر و عموم علاقمندان به سینما در تبریز شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۰

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، سینما آزادی تبریز با نمای تازه و در همان مکان قبلی(خیابان امام، بین چهارراه شریعتی و چهارراه باغ گلستان) ابتدای این هفته افتتاح گردید تا این سینمای معتبر تبریز بازگشت دوباره به جمع سینماهای تبریز داشته باشد.

نگاهی اجمالی به این سینما به بهانه افتتاح دوباره آن شاید خالی از لطف نباشد...
سینما آزادی در دهه 40 در تبریز تاسیس گردید. رونق صنعت فیلم در آن برهه از تاریخ سبب گردید که تبریز را با داشتن 17 سینما، جزو شهرهای پیشرو در این هنر کشور محسوب شود.
دهه های 50 و 60 روزهای اوج سینمای کشور بوده و سینما آزادی تبریز نیز از این قاعده مستثنی نبود.
ورود سینماهای خانگی و پیشرفت تکنولوژی و به دنبال آن اینترنت و امکان دیدن فیلم در خانه ها در کنار عدم بروز رسانی سینماها از لحاظ ساختاری و کیفی آغاز تنزل سینماهای ایران در دهه 70 بود و این روند در دهه 80 به اوج خود رسید.
کم کم سینما از سبد تفریحی خانواده ها حذف گردید و این کمر سینماداران را خم کرد.
سینماهای تبریز هم کم کم به دلیل عدم توجیه اقتصادی و فرسودگی یکی بعد از دیگری تعطیل گردیدند و تعداد سینماهای فعال تبریز به حداقل رسید.

سینما آزادی نگین سینماهای تبریز

اما سینما آزادی تبریز وضعیت متفاوتی نسبت به سایر سینماهای تبریز داشت. مکان این سینما نسبت به سایر سینماها خلوت تر بوده و به دلیل نزدیکی به باغ گلستان از آب و هوای بهتری برخوردار است و نمای زیبا و 3 طبقه بودن آن از این سینما، سیمای دیگری برای فیلم دوستان ساخته بود.
مشکلات نگهداری، سبب شد این سینما ابتدا به شهرداری و سپس به نیروی انتظامی واگذار شود و در نهایت و در اوایل دهه 90 قفل تعطیلی بر در این سینما زده شد.
علی اکبر صفی پور مدیر کل وقت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی در مرداد سال 1393 در این مورد گفته بود: با توجه به بافت فرسوده و غیرقابل استفاده بودن ساختمان و تجهیزات سینما آزادی و بر اساس ضوابط و قوانین کمسیون بند 5 که جهت بررسی طرح و نقشه های سالن نمایش جدید سینما و تبدیل آن به مجتمع فرهنگی، سینمایی و تجاری تشکیل شده بود، ساختمان سینما با نظارت کمیسیون یاد شده بازسازی خواهد شد.

بعد از چند سال تعطیلی خبر آمد که این سینما تخریب خواهد شد و در زمانی کوتاه این سینما در کنار هتلی به همان نام آزادی ساخته شد.

سینمایی که تمامی فاکتورهای روز سینماهای کشور را دارد و احیای دوباره سینمایی با نام آزادی را به همراه داشت.
حالا بسیاری از مردم تبریز که از سینما آزادی خاطره داشتند، دوباره شاهد فعالیت این سینما با بنای جدید و با برخورداری از تجهیزات روز صوتی و تصویری هستند.

عباسی، سینماداری باتجربه در تبریز

مدیریت سینما آزادی برعهده موسی عباسی از سینماداران قدیمی تبریز است که تجربه های ارزشمندی در این زمینه دارد.

وی که سابقه 30 سال سینماداری دارد، در مورد کاهش تماشاگران سینما می گوید: دلایل متعددی برای عدم استقبال از سینما می توان مطرح کرد که یکی قدیمی بودن و فرسوده بودن سینماها بوده که البته اخیرا بازسازی و نوسازی سینماهای کشور و تبریز آغاز شده و وضعیت سینماهای بازسازی شده هر چند مطلوب نیست، اما بهتر از دیگر سینماها است. همچنین شبکه های مجازی و امکانات تماشای فیلم در خانه ها سبب شده که از تعداد تماشاگران سینما کاسته شود، در حالی که زمانی مثل دهه 60 که تلویزیون تنها 2 شبکه داشت و یک فیلم سینمایی در هفته پخش می شد، راهی جز سینما برای دیدن فیلم وجود نداشت.
وی گفت: الان افرادی به سینما می آیند که از علاقمندان هنر هفتم هستند و امیدوارم با فرهنگ سازی مناسب شاهد تحولی بزرگ وضعیت سینمای های کشور از حیث استقبال مردم باشیم که این موجب رونق و پویایی بیشتر صنعت فیلم خواهد شد.

عباسی در مورد کیفیت فیلم هایی که سینماداران به اکران درمی آورند گفت: سینمادار برای حفظ سینمای خود و تامین هزینه های جاری ناچار به نمایش فیلم هایی است که از استقبال گیشه برخوردار بوده و در کنار آن می تواند فیلم های هنری را هم در برنامه سینما جای دهد و امروز هم استقبال مردم از فیلم های طنز بالا بوده و بیشتر باب میل تماشاگران سینما است.

وی تعداد سینماهای تبریز را در حال حاضر نسبت به جمیعت آن کافی دانسته و عنوان کرد: امروز سینما به اندازه کافی در تبریز وجود دارد، اما باید سینماهای قدیمی تبدیل به احسن شده و نوساز شوند.
سینما آزادی با معیارهای سینمای روز

مدیر سینما آزادی گفت: این سینما کاملا به بخش خصوصی تعلق دارد و از معیارهای روز سینمای کشور برخوردار است که می توان به دستگاه پخش با سیستم لیزری، صدای مطلوب، سالن زیبا با شیب مناسب و مبلمان تازه و راحت و سالن انتظاری که مزین به عکس های مشاهیر آذربایجان است، اشاره کرد.

وی با بیان این که ظرفیت این سینما 150 نفر است، افزود: روزانه 2 فیلم جدید در سانس های متفاوت اکران می شود و لازم است این نکته را هم اشاره کنم که این سینما به دلیل داشتن سن مناسب، می تواند میزبان همایش ها و مراسمات اداره ها نیز باشد و در این مورد نیز آماده عقد قرارداد با ادارات، موسسات و کارخانجات هستیم و علاقمندان می توانند با شماره 35576375 برای این منظور تماس گیرند.
وی دسترسی آسان به سینما را یکی از مزیت های آن اعلام کرده عنوان کرد: علاوه بر خودرو شخصی و تاکسی، فاصله کم سینما با ایستگاه اتوبوس های تندر(BRT) داشته و همچنین خط مترو تا میدان ساعت فعال است و در آینده ایستگاه های نزدیک تر به این سینما افتتاح خواهد شد.
وی که از طرفداران تیم تراکتورسازی است ابراز امیدواری کرد اگر روزی فیلمی در مورد تیم تراکتورسازی ساخته شود، امیدوارم سینما آزادی اولین سینمایی باشد که این فیلم را اکران می نماید و در این سینما میزبان هواداران دوست داشتنی تیم تراکتور باشیم.

سینما آزادی آبروی سینماهای مرکز شهر

افتتاح سینماهای جدید در چند نقطه شهر در سال های اخیر صورت گرفته است، اما در مرکز هسته ای این شهر سینماها همچنان قدیمی هستند. حالا سینما آزادی آبروی سینماهای مرکز شهر هستند. برای گردشگرانی که که بعد از بازدید از مراکز تجاری همانند بازار قدیمی تبریز، مراکز تاریخی همچون موزه تبریز، مراکز گردشگری همانند باغ گلستان، یک سینمای روز می تواند پایانی زیبا یک روز بر گردشگران را رقم زند.

انتهای پیام/40/60017

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس