بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 20 خرداد 98
رئیس مجلس شورای اسلامی به کمیسیون امنیت ملی مأموریت داد برگزاری پارتی مختلط در سفارت انگلیس را مورد رسیدگی قرار دهد.

به گزارش خبرنگار مهر ، در جلسه علنی روز دوشنبه مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی لایحه موافقتنامه همکاری بین گمرک ایران و ویتنام، علیرضا سلیمی که در مخالفت با کلیات این لایحه صحبت می کرد، با اشاره به برگزاری پارتی مختلط در سفارت انگلیس گفت: در کشور ما سفارتخانه ای پارتی مختلط برگزار می کند و هنرمندنماها شرکت می کنند و در ماه مبارک رمضان مشروب سرو می شود؛ جای تعجب دارد.

وی با بیان اینکه دولت انگلیس از هر ابزاری برای برخی مسائل استفاده می کند، گفت: این سفارتخانه یک روز مراسم افطاری می گیرد و روز دیگر پارتی مختلط برگزار می کند.

سلیمی از رئیس مجلس خواست به وزارت امور خارجه و وزارت ارشاد در این خصوص تذکر دهد تا جلوی هنجارشکنی ها گرفته شود.

در ادامه علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی از کمیسیون امنیت ملی خواست این موضوع را پیگیری کند.

کد خبر 4636674

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
یک نماینده مجلس گفت: در این سفارت خانه ها شراب و مواد مخدر سرو می کنند و با آن ها برخوردی هم نمی شود. عجیب است که انگلیسی ها یک بار افطاری می دهند و یک روز پارتی مختلط برگزار می کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۰ سایت های دیگر : خبرگزاری کار ایران دیدار نیوز خبرداغ اقتصاد نیوز

آرمان - به گزارش آرمان به نقل از ایلنا، علیرضا سلیمی امروز در صحن علنی مجلس در بیان تذکری گفت: در قانون اساسی کشور ما بر استقلال سیاسی و فرهنگی و... تاکید شده است اما متاسفانه می بینیم که برخی سفارت خانه های خارجی پارتی های مختلط برگزار می کنند.

وی تاکید کرد: در این سفارت خانه ها شراب و مواد مخدر سرو می کنند و با آن ها برخوردی هم نمی شود. عجیب است که انگلیسی ها یک بار افطاری می دهند و یک روز پارتی مختلط برگزار می کنند.

این نماینده اصولگرای مجلس دهم خاطرنشان کرد: خواهش می کنم که تذکر دهید که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت امور خارجه پیگیری های لازم را انجام دهند.

علی لاریجانی در پاسخ به تذکر سلیمی کفت: کمیسیون امنیت ملی این موضوع را رسیدگی کند.

لینک خبر :‌ روزنامه آرمان امروز

حاشیه های جشن تولد ملکه انگلیس در ایران

خبرآنلاین / نمایندگان مجلس از برگزاری جشن تولد ملکه انگلیس در سفارت این کشور در ایران انتقاد کردند.

جشن نودوسومین سالگرد تولد ملکه الیزابت دوم در سفارت انگلیس در ایران ، خبری است که این روزها دهان به دهان می چرخد و حاشیه ها پیرامون آن بالا گرفته است. پای حاشیه ها امروز به صحن علنی مجلس هم باز شد و علیرضا سلیمی در تذکری خطاب به رئیس مجلس گفت: متاسفانه می بینیم که برخی سفارت خانه های خارجی پارتی های مختلط برگزار می کنند.

وی گفت: در این سفارت خانه ها شراب و مواد مخدر سرو می کنند و با آن ها برخوردی هم نمی شود. عجیب است که انگلیسی ها یک بار افطاری می دهند و یک روز پارتی مختلط برگزار می کنند.

او از لاریجانی خواست که به وزارت ارشاد و امورخارجه تذکر دهد که این موضوع را پیگیری کنند. علی لاریجانی رئیس مجلس هم خواستار پیگیری این موضوع از سوی کمیسیون امنیت ملی شد.

سیدحسین نقوی حسینی، عضو کمیسیون امنیت مجلس هم در گفتگویی به جمع آوری کمک هزینه جشن تولد ملکه اشاره کرده و گفته است: سفارت انگلیس در تهران اقدام به ارسال ایمیل به شرکت های ایرانی برای مشارکت آنها در جشن تولد ملکه کرده است. وزارت خارجه باید عکس العمل جدی و قاطعانه در اینباره داشته باشد.

او که با فارس گفتگو کرده تاکید دارد این اقدام سفارت انگلیس در تهران حرکتی سخیف در سطح دیپلماسی تهران و لندن محسوب می شود. انگلیسی ها باید توضیح دهند چطور به خود اجازه می دهند در شرایطی که جمهوری اسلامی ایران در شدیدترین تحریم های ظالمانه قرار دارد و انگلیسی ها هم بخشی از پازل غرب علیه تهران هستند از شرکت های ایرانی که در این تحریم ها متضرر شده اند برای برگزاری جشن تولد ملکه انگلیس کمک جمع آوری کند.

نقوی حسینی خواستار عکس العمل جدی و قاطعانه وزارت امور خارجه نسبت به ایمیل سفارت انگلیس در تهران به شرکت های ایرانی و مداخله آنها در امورات داخلی جمهوری اسلامی شده است.

جواد کریمی قدوسی عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی هم در گفتگو با دانشجو، با اشاره به برخی اخبار منتشره مبنی براینکه سفارت انگلیس در تهران قصد دارد هفته آینده به مناسبت تولد ملکه انگلیس جشنی برپا کند و از تعدادی از مسئولان ایرانی و سلبریتی ها در این جشن دعوت به عمل آورد اظهار داشت: بنده به عنوان عضوی از خانه ملت که از این اقدام مطلع هستم به ویژه به همکارانم که یک بار فریب نظر کارشناسان وزارت خارجه را خوردند و در محفلی که محفل گناه و معصیت بود شرکت کردند هشدار می دهم در چنین مراسمی شرکت نکنند.

وی یادآور شد: عکس هایی که بنده از آن مراسم دیدم اگر روزی پخش و چهره این افراد در فضای مجازی معرفی شود فاجعه خواهد بود.

عضو کمیسیون امنیت ملی با بیان اینکه بیشترین توطئه علیه جمهوری اسلامی به ویژه در زمان فتنه 88 از سوی سفارت انگلیس هدایت می شد، افزود: خصمانه ترین مواضع علیه ملت ایران را همواره بعد از رژیم صهیونیستی و آمریکا دولت خبیث انگلیس داشته است.

کریمی قدوسی تصریح کرد: هریک از رسانه های ارزشی و چهره های علمی و سیاسی مطرح بدانند پا گذاشتن و شرکت هر کس در هر جایگاهی اعم از اعضای گروه دوستی پارلمانی ایران و انگلیس یا کارشناسان وزارت خارجه، از دفتر رئیس جمهور و یا کارمندان دولت و... در محفلی که به مناسبت تولد یک چهره شوم استعمار به نام ملکه انگلیس که قرار است با سرو مشروبات الکلی و گوشت خوک پذیرایی ویژه کنند، صحیح نیست چراکه جایی که مشروب سرو می شود مجلس گناه و معصیت است و شرکت در آنجا طبق فتوای مراجع تقلید محفلی حرام است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: لذا بار دیگر تاکید می کنم نه وزارت خارجه سفارش کند نه کسی داوطلب شود که در این مراسم شرکت کند.

گفتنی است؛ امسال سفارت انگلستان در تهران بنا دارد تا هزینه برگزاری مراسم را از اسپانسر های ایرانی تأمین کند! سفارت، ایمیلی را برای دعوت شوندگان ارسال کرده و از آنها خواسته مبالغی بین هزار تا 2500 پوند بپردازند و در عوض این امکان را خواهند داشت که استندی از تبلیغات محصولات خود را در محلی که به آنها گفته خواهد شد، نمایش دهند و با مهمانان دیگر گفتگو کنند و سفیر از آنها به دلیل خوش خدمتی شان، تشکر خواهد کرد.

ما را در کانال آخرین خبر دنبال کنید

لینک خبر :‌ آخرین خبر
محمدمهدی احمدی، مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی در نهمین جلسه شورای اجتماعی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این مطلب که گزارش های ارسال شده به جلسه شورا مطلوب نبوده درباره طرح سفیران اجتماعی گفت: در این طرح ما به دنبال این هستیم که قدری از آسیب های اجتماعی را کاهش دهیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۰ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جهانی پرس

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نهمین جلسه شورای اجتماعی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور محمدمهدی احمدی، مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت متبوع پیرو دستور جلسه بررسی و تکمیل گزارشات معاونت ها، سازمان ها و مراکز تابعه در حوزه کاهش آسیب های اجتماعی و ارائه طرح ها و برنامه های اجرایی و کاربردی فوق العاده معاونت ها، سازمان ها و مراکز تابعه درباره کاهش و کنترل آسیب های اجتماعی در سال جاری برگزار شد.

در ابتدای این جلسه احمدی با اشاره به اقدامات نمایندگان مختلف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در شورای اجتماعی گفت: متاسفانه گزارش هایی که نیاز است در حوزه های مختلف آسیب های اجتماعی ارائه شود از یک طرف ارائه نشده یا گزارش های ارسال شده مطلوب نبوده و این تعامل ما با وزارت کشور را سخت خواهد کرد.

وی ادامه داد: اگر گزارش های مناسبی برای وزارت کشور ارسال نشود قطعا آن ها نیز با مشکل روبه رو خواهند شد، زیرا وزارت کشور نیز در یک جمع بندی کلی باید گزارش های جامع خود را خدمت رهبر معظم انقلاب ارائه کند.

احمدی یادآور شد: از تمام اعضای شورای اجتماعی خواستارم آنچه از آن ها خواسته شده به صورت عملیاتی ارائه کنند، زیرا شما نمایندگان مدیران خود و در یک مجموعه بزرگ تر نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستید.

در ادامه این جلسه پروین داداندیش، مشاور وزیر در امور آسیب های اجتماعی با بیان اینکه ما به دنبال امتیازدهی به بخش های مختلف خود نیستیم، گفت: هدف کلی ما شناسایی نقطه های آسیب است، آسیب عمده این است که نمی توانیم نیاز خود را براساس خواست مخاطب ارائه کنیم.

وی افزود: مخاطب ما دستگاه هایی هستند که باید در یک بازه زمانی مشخص گزارش های خود را به مقام معظم رهبری ارائه دهند.

حجت الاسلام والمسلمین حبیب رضا ارزانی، مشاور وزیر و دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد نیز در ادامه این جلسه با اشاره به اینکه حوزه اجتماعی وظیفه ذاتی برخی سازمان ها است اما اصل کار ما در وزارت متبوع امور فرهنگی و هنری است، خاطرنشان کرد: براین اساس تطبیق امور فرهنگی و اجتماعی قدری دشوار است، هرچند بحث اقدامات اجتماعی برای اعتلاء و ارتقاء وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مهم است.

وی با اشاره به طرح سفیران اجتماعی ادامه داد: در این طرح ما به دنبال این هستیم که قدری از آسیب های اجتماعی را کاهش دهیم، این طرح در 5 شهرستان کار خود را آغاز کرده و برای نخستین بار این طرح از کنار مزار شهید حججی کلید خورد.

دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد تاکید کرد: در این طرح ما چند مولفه اساسی را مدنظر داریم، در وهله اول مسجدمحوری یکی از موضوعات اصلی ما بوده است، پس از آن به سمت محله محوری حرکت کردیم و سعی کردیم در هر محله باتوجه به ساختار همان محله به موضوعات بپردازیم و تنها نقش تسریع کننده را ایفا کنیم.

ارزانی گفت: خانواده نقش بنیادی در این طرح دارد، همچنین در این طرح موضوع نشاط اجتماعی دارای اهمیت است، اما در عین حال این طرح زمانی به سرانجام می رسد که ما به سراغ اصل آخر یعنی استمرار برویم، تلاش براین است که اقدامات را بین یک الی سه سال به صورت مداوم پیگیری کنیم.

دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد در مورد این طرح اضافه کرد: در فاز اول این طرح به دنبال مطالعه و پژوهش بودیم، در فاز بعدی بررسی و تصویب طرح را مدنظر قرار دادیم، در فاز سوم به دنبال اجرا رفتیم و در فاز پایانی نیز به سمت توسعه و استمرار این طرح خواهیم بود که از 13 آذر 98 آغاز و تا 13تیر 99 ادامه خواهد داشت.

ارزانی تصریح کرد: در این طرح سنین بین 12 تا 16 گروه سنی هدف ما هستند که باید تحت آموزش قرار بگیرند، موضوعات مختلف برای این گروه سنی تعبیه می شود و در نهایت در 12 سر فصل آموزش صورت می گیرد.

وی خاطرنشان کرد: ستاد راهبردی ما متشکل از تیم اجرایی، رسانه ای و محتوایی است، فاز اول این پروژه به پایان رسیده و در حال حاضر فاز دوم را آغاز کردیم، از اعضای شورای اجتماعی نیز انتظار داریم در بخش سازمان سینمایی، نهاد کتابخانه ها، مرکز رسانه های دیجیتال، سازمان اوقاف و امور خیریه، معاونت قرآن و عترت، معاونت مطبوعاتی، معاونت هنری و سایر موسسات به کمک ما بشتابند.

در پایان این جلسه نیز علی غیاثی ندوشن مدیرکل امور استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه ریشه های مختلفی از آسیب های اجتماعی در حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود ندارد، گفت: در حوزه کاری این وزارتخانه بیشتر کارهای فرهنگی و هنری به چشم می خورد، بنابراین می توان موضوعات آسیب های اجتماعی را ابتدا در قالب برنامه های فرهنگی ارائه کرد.

وی بیان کرد: یکی دیگر از اقدامات ما در حوزه آسیب های اجتماعی می تواند ایجاد نشاط اجتماعی و اوقات فراغت برای مردم باشد، باید دقت کرد تمام فعالیت های ما حتما عاملی برای کاهش آسیب های اجتماعی به شمار نمی آید زیرا بخشی از این فعالیت ها باید در کنار سایر دستگاه ها تکمیل شود.

مدیرکل امور استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: ما امروز در بخش فرهنگی اقدامات محدودی برای کاهش آسیب های اجتماعی داریم، برای نمونه فیلم های سینمایی کمی برای این موضوع ساخته شده یا حتی در تلویزیون نیز سریال های دینی که تاثیرگذار باشد زیاد نیست، بنابراین تمام فعالیت های ما باید با یک نگاه کارشناسی انجام شود و تنها یک گزارش صرف نباشد.

غیاثی با تاکید براینکه از میان تمام موضوعات اجتماعی باید یک موضوع را انتخاب کرد، گفت: تعداد موضوعات در حیطه آسیب های اجتماعی زیاد است، حتی از بین پنج موضوع اصلی که مطرح است باید در هر استان یک موضوع را در اولویت قرار داد و متناسب با آن آسیب در هر استان کار کرد، در این میان باید در استان ها با معاونت های تخصصی تفاهم نامه ای امضا کرد و براساس آن تا پایان سال یک هدف مشخص را دنبال کرد.

وی ادامه داد: در طراحی برنامه ها باید مشاوره درست گرفت، درواقع کیفیت برنامه ها و تاثیرگذاری آنها باید مورد سنجش قرار بگیرد، البته باید یک چارچوب هم مشخص کنیم و براساس آن طرح و گزارش را ارائه کنیم.

غیاثی در پایان گفت: در حال حاضر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جامعه مخاطب آن یک جمعیت بالقوه است که می توان برای آنها کارگاه های آموزشی طراحی کرد که حلقه اتصال با جامعه باشند و تاثیرگذاری خود را دیگر اقشار بگذارند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
اقتصاد ایران: یک عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان این که نمایندگان در سال سوم فعالیت مجلس 2762 بار به رئیس جمهور و وزرای کابینه تذکر کتبی داده اند گفت که از این میان بیشترین تذکر مربوط به رئیس جمهور بوده است.

علی اصغر یوسف نژاد در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در سال سوم فعالیت مجلس تعداد تذکرات کتبی نمایندگان به وزرا و رئیس جمهور در اجرای ماده 206 آئین نامه داخلی مجلس 2762 تذکر بوده است که از این تعداد بیشترین تذکر با 513 فقره مربوط به رئیس جمهور و کمترین تذکر با 32 فقره مربوط به وزیر دفاع بوده است.

وی افزود: از نظر بررسی مقایسه ای عملکرد نظارتی مجلس بین سال سوم دوره نهم و سال سوم دوره دهم، تعداد تذکرات کتبی نمایندگان 13 درصد کاهش یافته و تعداد تذکرات سال سوم نسبت به سال دوم در دوره دهم 13 درصد افزایش یافته است.

به گفته یوسف نژاد در سال سوم فعالیت تعداد تذکرات کتبی به مجلس رئیس جمهور 513 تذکر، به وزیر جهاد 292 تذکر، وزیر راه 274 تذکر، به وزیر کشور 226 تذکر و به وزیر نیرو 226 تذکر بوده که بیشترین تذکرات را دریافت کردند و در مقابل وزیر علوم با 55 تذکر، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با 53 تذکر، وزیر دادگستری با 50 تذکر، وزیر اطلاعات با 34 تذکر و وزیر دفاع با 32 تذکر کمترین تعداد تذکرات کتبی را دریافت کردند.

این عضو هیئت رئیسه مجلس خاطر نشان کرد: به نظر می رسد در سال چهارم با توجه به این سال انتخابات است و مسائل منطقه ای و حوزه انتخابیه معمولاً بیشتر مدنظر نمایندگان قرار می گیرد تعداد تذکرات نیز افزایش خواهند یافت و در واقع جنبه های نظارتی بیشتری را در سال پایانی مجلس شاهد خواهیم بود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری اقتصادی ایران
رئیس مجمع نمایندگان استان بوشهر در مجلس گفت: نمی دانم صدای شکسته شدن استخوان مردم زیر بار سنگین فقر را شنیده اید یا نه.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۱۹ سایت های دیگر : تین نیوز خبرگزاری فارس تهران پرس الف ندای استان خلیج فارس

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت ، عبدالحمید خدری در نشست علنی صبح امروز (یک شنبه، 19 خرداد ماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود گفت: ای دوست بنای ظلم آباد مکن، دل دشمنان ما شاد مکن، بشنو سخن ای دولت تدبیر امید، زشت است بجای داد، بی داد مکن.

نوزادان نگون بخت عسلویه ناقص به دنیا می آیند

نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی، افزود: با یاد و نام خدای دردمندان و به یاد نوزادان نگون بخت عسلویه که ناقص می آیند و زود می روند و قسم به جان های عزیزی که سرطان عسلویه از ما می گیرد که این ننگ از ما دور است. از دیوار همیشه کوتاه بوشهر پیاده شوید. کدام وجدان بیدار می پذیرد که حق این کودکان مظلوم قربانی زیاده خواهی همسایه هایمان شود، کدام خداشناسی می گوید منافع ملی فدای مطامع استانی شود؟ دست از تعرض بردارید، مگر نه کشور ایران سرزمین آزادگان است.

خدری با بیان اینکه سرگذشت دشمن ستیزی و از خودگذشتگی و میهن پرستی مارا اگر نمی دانید، بخوانید، اظهار کرد: این صدایی که امروز از تریبون خانه ملت بلند می شود، صدای مرد و زن، پیر و جوان استان بوشهر است. صدای نماینده مردم در مجلس خبرگان رهبری آیت آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری است. صدا نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه آیت الله صفایی بوشهری است. صدای ائمه جمعه شمالی ترین شهر تا جنوبی ترین شهرستان استان بوشهر است، صدای استاندار و صدا مجمع نمایندگان استان بوشهر است.

وی خطاب به هیئت دولت، رئیس و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: میگویم و حجت را بر همه تمام می کنم، به آزار بوشهر و بوشهری ها برنخیزید، ما بزرگ نان آور خانه های شماییم، ما را ایستاده در آستان نپسندید و صاحبان دریا را تشنه نخواهید، گرگها خوب بدانند ، در این ایل غریب گر پدر مرد ، تفنگ پدری هست هنوز، گر چه مردان قبیله همگی کشته شدند، توی گهواره چوبی پسری هست هنوز، من به عنوان وکیل مردم نخواهم گذاشت گروهی طماع و زیاده خواه پا روی بدن نیمه جان این مردم بگذارند و این کمترین بهره ما از دریای ثروت مان که در واقع پول خون مان است را از ما بگیرند، این ننگ از آن مردم دلاور بوشهر دور است.

شهرهای همسایه استان بوشهر به ناحق طلب حق آلایندگی می کنند

خدری ادامه داد: شهرهایی که امروز به ناحق از ما طلب حق آلایندگی می کنند، کیلومترها از ما دور بوده و زاگرس به بلندای هزار متر بین ما قرار دارد و مانع تبادل آن آلودگی خیالی که دوستان ادعا می کنند، می شود. از طرفی هیچ سنجش آلودگی درآن منطقه انجام نشده، بنابر این برادران ما از روی هیچ، بی اساس و به ناحق، حق ما را می خواهند.

این نماینده مردم در مجلس دهم خطاب به رئیس جمهور افزود: دستور دهید موضوع دریافت حق آلایندگی از دستور کار معاونین تان خارج و اساساً منتفی شود و اگر غیر این شود، ظلم مظاعف بر ما روا داشته و عواقب آن هرچه باشد بر عهده ایشان خواهد بود. صبر به سر آمده مردم و جان به لب رسیده آن ها را مشورانید، به حق خود قانع بوده و همسایه نجیبتان را بیش از این نیازارید. هرچند که در دیزی باز است، ای گربه، حیا کن که خدا دمساز است، تا جیب شما پر شود از برکت آن، این جا عسلویه نه بلکه خودپرداز است.

خدری خطاب به رئیس جمهور ادامه داد: نمی دانم صدای شکسته شدن استخوان مردم زیر بار سنگین فقر را شنیده اید یا نه، نمیدانم اطلاع دارید که مردم محروم و مظلوم از فقر به فلاکت غلطیده اند و آیا می دانید که از دامان نامبارک فقر و مادر محرومیت فرزند نو امیدی پرورانده است؟ آیا می دانید وضعیت معیشتی مردم به گونه ای است که خواست به حق زندگی کردن و خوب زندگی کردن به دست و پا زدن برای زنده مانند بدل شده است؟ والله شان و منزلت این مردم صبور، زجر کشیده، نجیب و قانع هیچ نسبتی با زندگی امروز آن ها ندارد، نباید چنین باشد که مردم برای تامین حداقل های زندگی ساعت ها در صف بایسند، نباید از آینده خود و فرزندانشان تا این حد بیمناک باشند، نباید چشم انداز مردم از سالها آینده به امروز و فردا بدل شود، چاره ای بیاندیشید.

اکثر نشریات کشور یا تعطیل شده و یا در آستانه تعطیلی زودهنگام قرار گرفته اند

نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزیر صنعت و معدن و تجارت، گفت: نمیدانم از افزایش ده برابری قیمت کاغذ و مهم تر از آن احتکار کاغذ اطلاع دارید یا خیر، این افزایش ده برابری قیمت با کدام شیوه مدیریتی شکل رفته است؟ عاملان گرانی ظالمانه کاغذ، روزنامه و کتاب چه کسانی هستند و چه مقام مسئولی پاسخگوی این وضعیت است؟ اکثر نشریات کشور یا تعطیل شده و یا در آستانه تعطیلی زودهنگام قرار گرفته که نتیجه آن ورشکستگی صاحبان رسانه و بیکاری جمع کثیری از روزنامه نگاران وخبرنگاران و اصحاب رسانه است، آیا این زیبنده دولت است که شاهد ورشکستگی و بیکاری قشر فرهیخته کشور باشد؟

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: مطبوعات مکتوب یعنی تاریخ، یعنی هویت و فرهنگ جامعه، لطفاً این تاریخ و هویت و فرهنگ جامعه را به مسلخ نبرده و تماشاگر ذبح آن نباشید، با دلالان و محتکران کاغذ برخورد جدی داشته باشید و اما فرهنگیان ما این جهادگران بی مزد و منت عرصه دانش با زخم های کهنه خود همچنان از دولتی به دولتی و از وزیری به وزیری در انتظار درمان اند، وزرای آموزش و پرورش دولت تدبیر و امید، وعده های شما در روز رای اعتماد این نبود، اجرای طرح رتبه بندی معلمان، تعیین تکلیف حق تدریسی ها و پاداش بازنشستگان باز هم به آینده ای نامعلوم موکول شد، عجیب است که گوش شنوایی یافت نمی شود تا این حداقلی ها را برآورده کند./

پایان پیام

لینک خبر :‌ خانه ملت
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی تذکر کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور را قرائت کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت ، علی اصغر یوسف نژاد در نشست علنی صبح امروز (یکشنبه، 19 خرداد ماه) مجلس شورای اسلامی تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور را بدین شرح قرائت کرد:

تذکر عین الله شریف پور نماینده ماکو به وزیر دادگستری: چرا وضعیت استخدامی کادر اداری بیش از 7 هزار و 600 نفر از قبول شدگان سال 96 تعیین تکلیف نمی شود.

تذکر محمد فیضی زنگیر نماینده اردبیل به وزیر علوم: چرا وزارت علوم جلوی خودسری دانشگاه تهران از دریافت شهریه از مربیان پذیرفته شده در آزمون سراسری دکتری را نمی گیرد.

تذکر محمدمهدی زاهدی نماینده کرمان به وزیر آموزش: متأسفانه وضعیت اقتصادی معلمان غیرانتفاعی وخیم است و باید قانون مربوطه اجرا شود.

تذکر نادر قاضی پور نماینده ارومیه و علیرضا محجوب نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس و روح الله حضرت پور طلاتپه نماینده ارومیه به رئیس جمهور: تسریع در احداث مدارس دولتی در استان آذربایجان غربی.

تذکر محمد قمی نماینده مردم پاکدشت به رئیس جمهور و وزیر نیرو: دستور تأمین آب شرب شهرستان پاکدشت و روستاها از محل سرما و به وزیر بهداشت و درمان: تأمین و تجهیز بیمارستان شهدای پاکدشت از نظر ام آر آی و سی تی اسکن.

تذکر محمدرضا صباغیان بافقی نماینده مهریز، بافق به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی: چرا اجرای قانون کار در قراردادها حقوق، دستمزدو بیمه برای بعضی مشاغل و بخشی از کارگران درست اجرا نمی شود. همچنین تذکر به وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی: چرا نظارت مناسبی بر بسته بندی مواد غذایی صورت نمی گیرد. همچنین تذکر به وزیر جهاد کشاورزی: چرا نظارت مناسبی بر محصولات تراریخته وجود ندارد. همچنین در تذکر دیگر به وزیر جهاد کشاورزی: چرا خاک که یکی از منابع با ارزش و ضروری برای کشور به شمار می رود توسط افراد سودجو به صورت قاچاق و یا رسمی در قالب صادرات گل و گیاه و یا کانی غیرفلزی از ایران به کشورهای حاشیه خلیج فارس فرستاده می شود.

تذکر نادر قاضی پور نماینده ارومیه و علیرضا محجوب نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس و روح الله حضرت پور طلاتپه نماینده ارومیه به وزیر جهاد کشاورزی: تسریع در اجرای ماده 96 قانون برنامه 5 ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران : تأمین زمین برای احداث و توسعه اماکن و فضاهای ورزشی روستایی. همچنین تذکر به وزرای امور اقتصاد و دارایی و نفت و راه و شهرسازی: تسریع در حل مشکل قیر شرکت های راهسازی کشور. همچنین تذکر به رئیس جمهور: تسریع در اجرای جزء 1 و 2 ماده 51 قانون برنامه 5 ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران.

تذکر نصرالله پژمانفر نماینده مشهد، کلات به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی: چرا به رغم سرانه بسیار پایین، پزشک و دندانپزشک به خصوص پزشک متخصص در کشور و محرومیت مردم در دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی و وظیفه دولت در تأمین بهداشت و درمان در اصل 29 قانون اساسی و تأکید بنده،سیاست های کلی سلامت در توسعه آموزش پزشکی و ارتقاء شاخص ها برای دستیابی به جایگاه اول منطقه وزارت بهداشت و ظرفیت پذیرش رشته های پزشکی و دندانپزشکی به خصوص در مقطع تخصصی را متناسب با نیاز کشور توسعه نمی دهد. همچنین تذکر به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: چرا علیرغم ضرورت پیاده سازی آیین نامه اجرایی مصوبه نظام نامه پیوست فناوری و توسعه توانمندی های داخلی در قراردادهای بین المللی و طرح های ملی در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پیگیری های اجرایی و جلسات شورای راهبردی نظام نامه از سوی معاونت نوآوری و فناوری آن وزارتخانه متوقف شده است. همچنین تذکر به رئیس جمهور: چرا ماده 29 قانون برنامه ششم مبنی بر ایجاد سامانه شفافیت حقوق و دستمزد در مهلت مقرر اجرایی نشده است. همچنین تذکر به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری: چرا دانشگاه تهران از اجرای قانون مصوب مجلس و رأی دیوان عدالت اداری مبنی بر ابطال دستور العمل دانشگاه تهران درباره حد نصاب نمره مرحله دوم دوره آزمون دکترای تخصصی برای داوطلبان متضرر طفره می رود و درخواست مجدد وضعیت داوطلبان متضرر آزمون های سال 96 و 97 را به سازمان سنج را ارسال نمی کند. همچنین تذکر به وزیرصنعت، معدن و تجارت: چرا ارز مورد نیاز مواد اولیه متالوژی، پودر و قطعات وابسته به آن از ارز نیمایی خارج و به ارز آزاد تغییر پیدا کرده است که این موضوع باعث غیراقتصادی شدن تولید داخل و وابستگی به واردات را افزایش می دهد.

تذکر محسن علیجانی زمانی و ابوالفضل سروش نمایندگان تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس به رئیس جمهور: برنامه دولت برای حمایت از مستأجران چیست، چرا دولت برای افزایش بی رویه نرخ اجاره بها نظارت ندارد و آن را کنترل نمی کند.

تذکر سیدمحمدجواد ابطحی نماینده خمینی شهر به وزیر اقتصاد و دارایی: تدوین و اعمال تصمیم غیراقتصادی، غیرقانونی و غیرعلمی بر اخذ مالیات در معاملات سکه که مغایر با اقتصاد سالم است.

تذکر بیت الله عبداللهی نماینده اهر، هریس به وزیر نفت: چرا مشکلات قیر در آذربایجان شرقی علیرغم محدودیت فصل کار حل نمی شود.

تذکر علی مطهری نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس به وزیر نیرو و ریاست سازمان میراث فرهنگی: چرا بر هنجارشکنی های اخلاقی و دینی در دریاچه سد لفور مازندران نظارت وجود نداشته است.

تذکر حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهین شهر، میمه و برخوار به رئیس جمهور: چرا برابر قانون نسبت به استخدام معلمان حق التدریس و پرداخت به موقع حقوق آنها اقدام نمی کنید. همچنین تذکر به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی: علت اینکه سازمان تأمین اجتماعی، مدت حضور در جبهه رزمندگان دفاع مقدس را به عنوان سابقه خدمت سخت و زیان آور منوط به داشتن حداقل یک سال سابقه اشتغال مشاغل سخت و زیان آورمی داند، چیست. همچنین تذکر به رئیس جمهور: بی توجهی به مدارس ابتدایی و عدم تأمین نیروهای مشاور، مربی بهداشت، معلم ورزش، مربی پرورشی خلاف فرمایشات حضرت امام (ره)که فرمودند ابتدایی را دریابید که دانشگاه دیر است و اسناد بالادستی است. همچنین تذکر به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: با توجه به درج برخی مطالب خلاف واقع و مغایر منافع مردم در جراید و رسانه ها لازم است در اعمال و اجرای وظایف قانونی خود مبنی بر نظارت بر خبرگزاری ها و مطبوعات اهتمام بیشتری ورزد.

تذکر عباس گودرزی نماینده بروجرد به وزیر راه و شهرسازی: لزوم تعریض و اصلاح پیچ های تند و خطرناک مسیر بروجرد به پیرانشهر که سالانه موجب خسارات متعدد جانی و مالی شده و سالها ست که متأسفانه مورد بی توجهی قرار گرفته در حالی که جان مردم مخصوصا اهالی روستاهای مسیر آبسرده در حوزه انتخابیه اینجانب در خطر است و اخیرا در یک تصادف دردناک 6 نفر از خانواده ای جان خود را از دست داده اند، شایسته است با اقدام به موقع از وقوع حوادث مشابه پیشگیری شود.

تذکر قاسم احمدی لاشکی نماینده نوشهر، چالوس و کلاردشت به وزیر کشور: عدم مدیریت شایسته در جاده های حوزه انتخابیه توسط پلیس راه مشکلات جدی را برای مردم منطقه همانند روزهای گذشته به همراه داشته است، لطفا به فوریت بررسی و اقدام شایسته ای صورت پذیرد. همچنین تذکر به وزیر راه و شهرسازی: علت کندی اجرای پروژه های چهاربانده شدن محور مرزن آباد دزبند در جاده کندوان چیست. چه کسی پاسخگوی مردم عزیز شهر مرزن آباد و 50 روستای این بخش است.

تقدیر مجمع نمایندگان استان اصفهان از نیروی انتظامی استان اصفهان به نمایندگی از مردم قدرشناس استان اصفهان از مسئولیت شبانه روزی نیروی انتظامی استان اصفهان برای حفظ و ارتقاء امنیت و مقابله با پدیده های ناامن ساز و عناصر تهدیدکننده نظم و امنیت اجتماعی در استان اصفهان قدردانی می نماییم لازم است از سوی فرمانده ناجا نیز مراتب قدردانی صورت پذیرد./

پایان پیام

لینک خبر :‌ خانه ملت
بهشت زهرا، قطعۀ نام آوران. این آدرس خانۀ جدید مردی از جنس ارتباطات و روابط عمومی است که صبح امروز به خاک سپرده شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۱۹

شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا) - || بهشت زهرا، قطعۀ نام آوران. این آدرس خانۀ جدید مردی از جنس ارتباطات و روابط عمومی است که صبح امروز به خاک سپرده شد.

به گزارش شارا به نقل از عطنا، هوشنگ عباس زاده ، اردیبهشت ماه سال 1330 هجری شمسی در مشهد مقدس به دنیا آمد و تحصیلات خود را در دانشگاه ایالتی اکلاهمای آمریکا سپری کرد.

مردی که به گواه همکاران، دوستان و شاگردانش همیشه لبخند بر لبانش جاری بود و روابط عمومی را همین لبخندها و تسخیر قلب ها می دانست. عباس زاده آرزوی زیبایی داشت. همیشه می گفت دیده شدن، شنیده شدن و فهمیده شدن تنها آرزوی من است.

او در پاییز 87 از دانشگاه علامه طباطبائی بازنشسته شد و از سوی استادان دانشکدۀ علوم ارتباطات این دانشگاه به عنوان چهره ماندگار در تولید علم بومی در حوزه روابط عمومی نامیده شد.

هادی خانیکی، استاد علوم ارتباطات و همکار او در دلنوشته ای که برای فقدان استاد نوشته است، آورده است: خانواده ارتباطات عضوی صمیمی، نیک سرشت و خوش رفتار را از دست داد. مرگ برای استاد هوشنگ عباس زاده، که هنوز بسیاری از عرصه ها با خاطرۀ حضور پرمهرش گرم است، خبری زودرس و تلخ بود. هرجا از جمع ها و نشست های دوستانه و حرفه ای و علمی خبری بود، پای ثابت صحبت و همنشینی بود و از وصل و رفاقت هرگز دریغ و کوتاهی نداشت. رفیق و شفیق و درست پیمان بود و دوست را در هیچ رفتار و گفتاری وا نمی نهاد. حرفۀ روابط عمومی را خوب می شناخت و به درس هایش در این باب خود عامل بود. رفتارش پیشاپیش گفتارش بود و سلوکش گویاتر از زبانش. نزدیک سه دهه در اتاق های کوچک گروه ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی در همسایگی هم زیستیم و فراز و فرودهای دوران را در کنار هم تجربه کردیم. حاصل آن ایام جز خاطره ای خوش از نیک ذاتی، نیک خویی و خوش رویی او برای من نیست. امید آنکه این ها همه سرمایه اش برای زیستن در دنیای جاودانگی ها باشد. و اما صبح امروز در مراسم خاکسپاری او، استاد کاظمی دینان از پیشکسوتان روابط عمومی کشور و محمد مهدی فرقانی، رئیس دانشکدۀ علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی سخنانی در وصف وی بیان کردند.

فرقانی که حدود نیم قرن با استاد همکار بوده، گفت: عباس زاده برای ارتباطات خلق شده بود. همیشه لبخند داشت و مهربان بود. او روح زمانۀ ما بود و با روابط عمومی زندگی می کرد و به آن عشق می ورزید.

فرقانی ادامه داد: اصلاً انتظار این فقدان نابهنگام را نداشتیم و هنوز هم باورمان نشده است که او دیگر بینمان نیست.

فرقانی در ادامه سخنانش از خانوادۀ استاد عباس زاده تشکر کرد که در روزهای بیماری استاد، خم به ابرو نیاورند و در نهایت عشق و محبت گِرد او بودند.

رئیس دانشکدۀ ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی گفت: به نمایندگی از جامعۀ ارتباطات و روابط عمومی کشور، استادان، دانشجویان و دانش آموختگان، این فقدان را به خانوادۀ استاد عباس زاده تسلیت می گویم.

او تاکید کرد که استاد هیچوقت از دل و ذهن ما نمی رود و یادش همیشه با ما است.

فرقانی که سال ها با استاد عباس زاده همنشین و همدم بود، اظهار کرد: مشی و منش استاد عباس زاده فراموش شدنی نیست. او روح مجسم روابط عمومی در جامعۀ فاقد روابط عمومی بود.

در ادامه، دکتر فرقانی، پیام سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که خطاب به خانواده استاد هوشنگ عباس زاده و جامعۀ ارتباطاتی کشور ارسال شده بود، قرائت کرد.

گفتنی است، هوشنگ عباس زاده، پیشکسوت عرصه روابط عمومی ایران و عضو هیئت علمی بازنشسته دانشگاه علامه طباطبائی، عصر جمعه 17 خرداد ماه بر اثر ایست قلبی در سن 68 سالگی در بیمارستان امام حسین(ع) تهران درگذشت. پیکر این استاد فقید، امروز یکشنبه پس از تشییع بر روی دستان دوستداران، همکاران و شاگردانش در قطعۀ نام آوران بهشت زهرا(س) آرام گرفت.

لینک خبر :‌ شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جدیدترین حساب توئیتری خود نوشت: ایران در چهارراه جغرافیایی جهان، هزاران سال زیسته و خواهد زیست. نه تسلیم می شود و نه میدان دیپلماسی را دست کم می گیرد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی در جدیدترین توئیت خود نوشت :

مقاومت و دیپلماسی دوبال در سیاست خارجی کشور در برابر سیاست فشار و مذاکره دشمنان است .

دیدارهای این هفته در تهران ادامه این راهبرد است .

ایران در چهارراه جغرافیایی جهان، هزاران سال زیسته و خواهد زیست. نه تسلیم می شود و نه میدان دیپلماسی را دست کم می گیرد .

20 خرداد 1398 00:28

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
آیین نکوداشت زنده یاد جمشید مشایخی در فرهنگستان هنر برگزار می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۰

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز ، آیین نکوداشت جمشید مشایخی تاریخ 27 خرداد ماه در فرهنگستان هنر برگزار خواهد شد. این مراسم قرار است در 6 بخش مختلف و در مجموعه فرهنگی هنری آسمان برگزار شود.

در بخش ابتدایی این مراسم از کتابی 200 صفحه ای که مجموعه بازی های مرحوم مشایخی بوده، رونمایی خواهد شد. پس از رونمایی، این کتاب در اختیار علاقه مندان قرار می گیرد.

در بخش دوم سردیسی از استاد مشایخی که توسط سازمان زیباسازی طراحی و ساخته شده است، در فرهنگستان هنر رونمایی خواهد شد. این سردیس برگرفته از چهره مرحوم مشایخی در میانسالی بوده که در سلامت کامل است.

یک پورتره که حبیب الله درخشانی هنرمند و نظریه پرداز هنری طراحی کرده در این مراسم با حضور خالق اثر و هنرمندان رونمایی می شود.

همچنین نمایشگاهی متشکل از 100 تندیس، لوح و پوستر در زمان بازیگری مرحوم مشایخی تهیه شده و در این مراسم ارائه می گردد تا علاقه مندان از این نمایشگاه بازدید کنند.

فیلم 20 دقیقه ای از مصاحبه اختصاصی با مرحوم مشایخی ساخته شده و در بخش پنجم برنامه برای حاضرین پخش خواهد شد.

در پایان این مراسم نادر مشایخی فرزند مرحوم مشایخی ارکستری را با عنوان افسوس که همه عمر دیر رسیدیم با 40 نفر از اعضای ارکستر سمفونیک ایران و تهران را روی صحنه به یاد پدرش رهبری خواهد کرد.

ایراج راد و وزیر فرهنگ و ارشاد هم در این مراسم سخنرانی خواهند داشت. این برنامه با حمایت دانشگاه استاد فرشچیان برگزار می شود که این دانشگاه جزو حامیان مالی بوده است.

مدیر روابط عمومی فرهنگستان هنر در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز این خبر را تایید کرد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران
جلسه مشترک درباره همکاری های فی مابین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان اسناد وکتابخانه ملی پیش از ظهر امروز با حضور سیدعباس صالحی و اشرف بروجردی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

به گزارش مرکز روابط و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این جلسه که با دستور بررسی ایجاد پنجره واحد نشر در راستای دولت الکترونیک و هوشمند برگزار شد، درباره چگونگی ایجاد پنجره واحد نشر بین این وزارتخانه و کتابخانه ملی بحث و تبادل نظر شد.

در این جلسه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر همکاری های متنوع و مشترک میان این وزارتخانه و سازمان اسناد و کتابخانه ملی تاکید کرد و گفت: بخش قابل توجهی از فعالیت های سازمان اسناد و کتابخانه ملی مرتبط با کتاب و کتابخوانی است و این وزارتخانه در حوزه های پژوهشی و ترویجی همکاری های قابل توجهی با این سازمان دارد و با نظرات مشترک می توان این همکاری ها را گسترش داد.

صالحی در بخش دیگری با تاکید بر اهمیت ایجاد دولت الکترونیک و هوشمند ادامه داد: در این دوره از فعالیت وزارتخانه یکی از کلان برنامه ها توجه و تحقق دولت الکترونیک و هوشمند بوده که در آن سه گام حرکت به سمت دیجیتالی شدن، ایجاد پنجره واحد داخلی و تشکیل پنجره واحد با مراکز مرتبط با هدف کوتاه کردن زمان صرف شده، حذف بروکراسی و جلوگیری از بارگذاری اطلاعات مخاطبان در درگاه های مختلف دنبال می شود.

وی افزود: در دولت هوشمند باید از داده ها استفاده های تجمیع شده داشته باشیم تا هم مدیران و هم ذینفعان در کارهای علمی و حوزه اقتصاد هنر از آن بهره مند شوند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در این وزارتخانه بر ضرورت اهمیت ایجاد پنجره واحد به ویژه در حوزه نشر توجه شده و قدم های خوبی نیز در این زمینه برداشته شده که نیاز به سرعت دارد تا بتوان با همکاری کتابخانه ملی به یک پنجره واحد نشر دست یابیم.

وی در عین حال تصریح کرد: در دولت هوشمند توجه به حوزه فرهنگ مکتوب ضروری است که باید آن را دنبال کنیم که علاوه بر ارائه خدمات و تسهیلات به ترکیب سازی و گردآوری اطلاعات در حوزه فرهنگ و کسب و کار با هدف سرعت در بهره وری در حوزه فرهنگ و اقتصادی برسیم.

در ادامه این جلسه اشرف بروجردی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: این سازمان و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعاملات مشترکی با یکدیگر دارند و اهداف مشترکی را دنبال می کنند.

وی تصریح کرد: از جمله اهداف مشترک بین این دو نهاد توسعه فرهنگ به ویژه در عرصه کتاب و کتابخوانی است که باید پاسخگوی مردم در حوزه دانشی و تسهیل گری در این زمینه باشیم.

بروجردی افزود: برای تسهیل در این حوزه باید به سمت ایجاد پنجره واحد نشر برویم تا مسیر برای کسانی که قصد دریافت مجوز نشر و تدوین کتاب دارند تسهیل شود.

در ادامه این جلسه درباره چگونگی ایجاد پنجره واحد نشر بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان اسناد و کتابخانه ملی، چگونگی عملیاتی شدن طرح پنجره واحد نشر بین این دو نهاد، آسیب شناسی فرایند مجوز نشر، وظایف هر دستگاه در اجرای طرح پنجره واحد نشر، واسپاری منابع الکترونیک و تشکیل دو کارگروه پنجره واحد نشر و بررسی موضوعات نوین بحث و تبادل نظر شد.

19 خرداد 1398 14:00

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اعلام حمایت از شرکت های دانش بنیان گفت: حمایت از این شرکت ها رسالت سازمان اوقاف است و می توانیم تحریم ها را دور بزنیم.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی در حاشیه بازدید از بیست و دومین نمایشگاه بین المللی ایران هلث گفت: سازمان اوقاف و امور خیریه حمایت از جریان دانش بنیان را وظیفه خود می داند.

وی با بیان اینکه فعالیت شرکت های دانش بنیان به معنای بهره وری بیشتر و استفاده از منابع موجود با ارزش افزوده بالاتر است، افزود: شرکت های دانش بنیان به ما راه را نشان می دهند تا نیاز داخل را با تمام سختی های موجود تأمین کنیم. در حالی که در داخل عادت کرده ایم بسیاری از کالاها همچون تجهیزات پزشکی را از اروپا و سایر کشورها وارد کنیم؛ اما امروز با ایجاد شرکت های دانش بنیان تمامی این تجهیزات در داخل تأمین می شود.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، هزینه تولید داخلی کالاهای پزشکی به وسیله شرکت های دانش بنیان را در مقایسه با کالاهای خارجی بسیار پایین دانست و تصریح کرد: در حال حاضر برخی شرکت های داخلی همچون شرکت موقوفه دانش سلامت کوثر وابسته به سازمان اوقاف و امور خیریه در امور پزشکی وارد عرصه عمل شده اند و توانسته اند کالایی همچون ایمپلنت دندان را تولید کنند که از نظر قیمتی با مشابه خارجی قابل مقایسه نیست و از نظر کیفیت هم رقابت خوبی دارند.

وی یادآور شد: دندان پزشکی یکی از شاخه های مهم پزشکی و نیازی فوری مردم است، بنابراین باید در این زمینه پاسخگویی نیاز مردم باشیم. ما می توانیم با تولیدات داخلی با مشابه خارجی به رقابت بپردازیم و مانع واردات شویم؛ البته این موضوع در حال تحقق است؛ ولی متأسفانه شرکت های خارجی در بازار مانع حضور کالاهای داخلی شده اند.

نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه تأکید کرد: امروز دشمن به وسیله تحریم ها هدف گیری های زیادی را انجام داده است و می خواهد ما را زمین گیر کند؛ ولی اعلام می کنیم ما می توانیم محصولات مورد نیاز خودمان را کاملاً در داخل تولید و صادر کنیم و به رقابت جهانی بپردازیم.

سازمان اوقاف و امور خیریه به دلیل وجود سرمایه و زیرساخت های املاکی به دنبال حمایت از شرکت های دانش بنیان است، بنابراین وظیفه داریم وقف را حفظ کنیم و حفظ موقوفات در اولویت اول این سازمان است. یکی دیگری از اولویت های این سازمان استعمار موقوفات است. استعمار هم به معنای آبادانی موقوفات شناخته می شود و این آبادانی موقوفات در ایجاد مناعت تولیدات موقوفات اعم از تجاری، مسکونی، خدماتی و کشاورزی است.

وی تصریح کرد: امروز سازمان اوقاف باید در زمینه های خاصی کار کند و حمایت از شرکت های دانش بنیان با هدف رفع نیازهای کشور از رسالت های اصلی سازمان است و در این خصوص گام هایی برداشته ایم. حل معضلات مردم باید در دستور کار ما باشد و اگر در این زمینه درست عمل کنیم، می توانیم تحریم ها را دور بزنیم و اقتصاد مقاومتی که مدنظر رهبر معظم انقلاب اسلامی را در داخل کشور تحقق ببخشیم و موجب شکوفایی نظام و انقلاب شویم. باید به حمایت از شرکت های دانش بنیان شتاب بخشیم تا آمار اشتغال و تولیدات دانش بنیان و کالاهای اساسی در داخل افزایش یابد.

گفتنی است بیست و دومین نمایشگاه بین المللی ایران هلث که تجهیزات پزشکی، دندان پزشکی، آزمایشگاهی و دارویی در آن به نمایش گذاشته شده است، از هجدهم تا بیست و یکم خردادماه 1398 در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران در حال برگزاری است.

انتهای پیام/4072/4090/پ

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا

تفاهمنامه همکاری های آموزشی و پژوهشی بین سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دانشگاه الزهرا(س) به امضای سید محمدحسین هاشمی و مهدی سیف برقی رسید.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، تفاهمنامه همکاری های آموزشی و پژوهشی پیش از ظهر امروز (19 خردادماه) بین سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به نمایندگی سید محمدحسین هاشمی، معاون همکاری های علمی و فرهنگی این سازمان و دانشگاه الزهرا(س) به نمایندگی مهدی سیف برقی، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی این دانشگاه، منعقد شد.

هاشمی در ابتدای این مراسم، با اشاره به فعالیت بیش از 60 نمایندگی فرهنگی در خارج از کشور، گفت: نمایندگان فرهنگی ما در خارج از کشور بازوان فرهنگی نظام محسوب می شوند و تحت عنوان رایزن فرهنگی مشغول هستند.

معاون همکاری های علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: وظیفه رایزنان فرهنگی ایران در خارج از کشور، شناساندن فرهنگ و هنر ایرانی، معرفی دین مبین اسلام و دستاوردها و ارزش های انقلاب اسلامی به جهانیان است.

وی در ادامه، تأکید کرد: برگزاری هفته های فیلم، هفته های فرهنگی، شرکت در جشنواره های فرهنگی و هنری، اعزام گروه های موسیقی و تئاتر، برگزاری اردوها و سفرهای علمی فرهنگی، اعزام هنرمندان، ارائه دستاوردهای زنان فعال در عرصه های اجتماعی در جمهوری اسلامی ایران، برگزاری دوره های ایران شناسی و اسلام شناسی، همکاری با سازمان های بین المللی و فعالیت در فضای مجازی و رسانه، چاپ و نشر کتاب از مهمترین فعالیت های این سازمان به حساب می آید.

هاشمی به اجرای موافقتنامه فرهنگی اشاره و تصریح کرد: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به منظور هماهنگی بیشتر فعالیت های فرهنگی در خارج از کشور تشکیل شده است و مهمترین وظیفه آن، اجرای موافقتنامه فرهنگی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دیگر کشورها است.

وی در پایان سخنان خود، اظهار امیدواری کرد در آینده، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دانشگاه الزهرا(س) بتوانند سهم و نقش بیشتری را در حوزه ارتباطات فکری و فرهنگی با نخبگان و مراکز علمی و فرهنگی سایر جوامع بر عهده گیرند.

مهدی سیف برقی، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه الزهرا(س) طی سخنان کوتاهی بر ضرورت تحکیم و تقویت روابط بین این دانشگاه و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در راستای توسعه همکاری های آموزشی و پژوهشی تأکید کرد.

پریچهر حناچی، مدیر همکاری های علمی بین المللی دانشگاه الزهرا(س) و بتول مشکین فام، عضو هیأت علمی گروه زبان و ادبیات عربی هم در سخنانی در این دیدار ضمن اشاره به زمینه های همکاری های فرهنگی، هنری، آموزشی و پژوهشی، پیشنهاد اعزام هیأت های دانشگاهی به خارج از کشور، تقویت جذب دانشجویان خارجی، برگزاری دوره های آموزشی به ویژه زبان عربی، نمایشگاه ها و سمینارهای تخصصی و علمی را دادند.

محسن شجاع خانی، مدیرکل توسعه همکاری های علمی دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به بیان نقطه نظرات و دیدگاه های خود پیرامون راهکارهای همکاری های آموزشی و پژوهشی بین این سازمان و دانشگاه الزهرا(س) پرداخت.

بنابر اعلام این خبر، هدف از انعقاد این تفاهمنامه که با همکاری اداره کل توسعه همکاری های علمی دانشگاهی این سازمان صورت گرفت ، ایجاد زمینه های همکاری بین سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دانشگاه الزهرا(س) در زمینه های علمی فرهنگی و برگزاری همایش ها و کارگاه های آموزشی و پژوهشی مشترک، تبادل هیأت های دانشگاهی و حضور در نشست ها و همایش های علمی با هماهنگی نمایندگان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور و با استفاده از ظرفیت ها و امکانات طرفین، در چارچوب اهداف و سیاست های مورد توافق است.

انتهای پیام/ص

15:29 - 1398/03/19 / شماره : 731423 / تعداد نمایش : 97

air.ir/ZrqYpMq

لینک خبر :‌ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
رئیس سازمان حج و زیارت گفت که نخستین پرواز حجاج 17 تیرماه انجام؛ پروازهای بازگشت نیز از 27 مرداد برابربا 16 ذی الحجه تا 17 شهریور 8 محرم انجام می گیرد.

آفتاب نیوز :

علی رضا رشیدیان در همایش کارگزاران (مدیران کاروان ها و اعضای ستادهای حج) استان های تهران، البرز، قم، مرکزی قزوین و شهرستان کاشان افزود: سازمان حج و زیارت، بعثه مقام معظم رهبری، کاروانها، مجموعه های خدماتی اعم از پزشکی، آشپزخانه ها و ... همه اجزای یک پیکره محسوب می شوند و برای عملکرد بهتر و خدمت شایسته تر باید همه بخش ها در تعامل و همکاری وهم افزایی با هم عمل نمایند.

رئیس سازمان حج و زیارت همچنین بر احساس مسئولیت و پاسخگویی مدیران کاروان ها و مجموعه ها تاکید و عنوان َکرد: باید همه برای رفع ایرادات و تقویت نقاط قوت تلاش کنند.

وی با اشاره به اهمیت حج و آثار معنوی و اخلاقی آن در زندگی انسان ها و تاکید ائمه (ع) بویژه امیرمومنان که در وصیت خود به امام حسن (ع) بر آن به عنوان رمز استحکام و دوام جامعه اسلامی، اظهار کرد: اهمیت حج به حدی است که حضرت فرمودند: " مبادا حج تعطیل شود که اگر حج متروک بماند، مهلت داده نخواهید شد و دیگران شما را طعمه خود خواهند کرد. "

رشیدیان افزود: از این رو باید با عشق و همت به وظایف خود عمل کنیم و بدانیم که همه خادمان و مدیران حلقه یک زنجیر محسوب می شوند و ارائه خدمات با کیفیت در روحیه معنوی و اخلاقی زائر و بهره گیری بهتر از این سفر و تعاملات بیشتر با سایر مسلمانان موثر خواهد بود.

وی تصریح کرد: در جریان مذاکرات حج تمتع 98 هم با اقداماتی که صورت گرفت تفاهمات خوبی با طرف سعودی انجام شد که از جمله آن ها راه اندازی دفتر نمایندگی سازمان حج و زیارت در عربستان، برگزاری مراسم و دعاها، به موقع بسته شدن قراردادهای مسکن و تغذیه و تدارکات، افزایش تعداد زائران از 81 هزار نفر به 84 هزار نفر بود.

صرفه جویی در قرارداد مسکن و تغذیه
رشیدیان با بیان اینکه انعقاد قرارداد مسکن و تغذیه و تدارکات در موعد مناسب در عین آنکه کیفیت را حفظ کردیم موجب صرفه جویی در هزینه ها شد، گفت: اجاره به موقع مسکن صرفه جویی به میزان 50 میلیون ریال سعودی را برای ما در پی داشت و انعقاد به موقع قرادادهای تغذیه و تدارکات موجب صرفه جویی 5 درصدی در هزینه ها شدحال آنکه قیمت خدمات در کشور عربستان افزایش داشت و حتی هزینه حمل و نقل در این کشور حدود 80 درصد نسبت به سال گذشته رشد نشان می دهد.
وی تاکید کرد: مدیران کاروان ها نسبت به کلیات تفاهمنامه، دستورالعمل های حج، شرح وظایف، برخی محدودیت ها همانند اسکان در مدینه منوره و. آگاهی های لازم را داشته باشند.

17 تیرماه آغاز پرواز زائران حج به عربستان
رئیس سازمان حج و زیارت در ادامه با اشاره به اینکه پروازهای حج امسال توسط هواپیمایی کشورمان انجام می شود، گفت: نخستین پرواز حجاج 17 تیرماه انجام؛ پروازهای بازگشت نیز از 27 مرداد برابربا 16 ذی الحجه تا 17 شهریور 8 محرم انجام می گیرد.

لینک خبر :‌ آفتاب نیوز
پژوهشگاه، فرهنگ، هنر و ارتباطات در یک نشست علمی ابعاد و پیامدهای قانون جدید اجرای کنسرت در کلانشهرها را بررسی می کند.

به گزارش خبرگزاری مهر ، نشست علمی ابعاد و پیامدهای قانون جدید اجرای کنسرت در کلان شهرها ساعت 14:30 روز دوشنبه 20 خرداد 98 با حضور پیروز ارجمند مدرس، پژوهشگر موسیقی و آهنگساز، احسان ذبیحی فر عضو هیأت علمی و معاون آموزشی دانشکده موسیقی دانشگاه هنر و امیر شریفی عضو هیأت علمی دانشکده موسیقی دانشگاه هنر و عضو شورای سیاستگذاری جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی، در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار می شود.

در این نشست ابعاد و پیامدهای مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی مبتنی بر کسر ده درصد از بهای بلیط اجراهای صحنه ای در تهران و کلانشهرها و واریز آن به حساب دولت بررسی می شود.

کد خبر 4631777

علیرضا سعیدی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
نام منیر دارایی مترادف با موزه صنایع مستظرفه و هنرهای ملی شده است. او که بیش از 30 سال از عمرش را در کنار آثار فاخر هنرمندان تهران قدیم سپری کرده و بی اغراق راهنمای بیش از هزار نفر برای بازدید از نخستین موزه تهران بوده است برای ما از این موزه می گوید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۱۹

مجله فارس پلاس؛ معصومه اصغری: در واقع موزه هنرهای ملی نشانی سر راستی ندارد. اگر به کسی بگوییم در کنج محوطه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نخستین و فاخرترین موزه تهران کز کرده است نشانی راه دستی داده ایم، با این حال اگر راه تان را به سمت خیابان کمال الملک در میدان بهارستان هم کج کنید و از مقابل ساختمان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم بگذرید، بعید است به راحتی بتوانید ساختمان موزه هنرهای ملی را پیدا کنید. در تمام طول این سال ها دغدغه منیر دارایی به عنوان راهنما و مدیر موزه در این راستا بوده که مردم را با دیدنی های این موزه آشنا کند و دانش آموزان را با بازدید از آثار استادان هنرهای ملی تهران قدیم سر ذوق آورد.

ملاقات با هنرهای ملی

ساختمان این موزه در دوره فتحعلی شاه قاجار با کاربری حوض خانه باغ شاهی ساخته شد. پس از مدتی این حوض از وسط عمارت برداشته شد ولی گچ بری هایی که از دوره قاجار بر دیوارهای این موزه به یادگار مانده از آثار معماران نازک کار آن دوره است. این مکان فرهنگی اکنون در محوطه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار دارد و به همین دلیل نسبت به موزه های دیگر تهران کمی مهجور مانده است. طرح بنای این حوض خانه به شکل بعلاوه با چهار شاه نشین بی در و پنجره است که به درون باغ راه داشتند. سقف گنبدی حوض خانه بر دوش 4 ستون سنگی بنا شده است. بازدید کنندگان این مرکز فرهنگی با آثاری فاخری از هنرهای نگارگری، خاتم کاری، منبت کاری،کاشی کاری، پارچه بافی، میناکاری، قلم زنی و معرق ملاقات می کنند.

قول و قراری که پا برجا ماند

بیشتر این آثار چشم نواز موزه کار دست اساتید و شاگردان برجسته مدرسه صنایع مستظرفه است. روایتی هست که از قول و قراری بین این اساتید و شاگردان پرده بر می دارد. آن ها باهم در کارگاهی که با عشق در آن کار می کردند قرار گذاشتند هر اثری که زیباترین و بی نقص ترین بود را در محل کارگاه که بعد ها به موزه تبدیل شد نگهداری کنند تا کسی مالکیتی بر آن نداشته باشد و آن اثر متعلق به همگان شود. همین قول و قرار بود که سبب پا گرفتن چشم نواز ترین موزه تهران شد. استاد محمد علی زاویه، مقینی تبریزی، علی مطیع، علی کریمی، علی درودی، عبدالله باقری، نصرالله یوسفی، احمد امامی آباده ای، محمد حسین صنیع خاتم، حسین کاشی تراش و حبیب الله طریقی از برجسته ترین اساتید و شاگردان نخستین مدرسه هنری تهران قدیم بودند که حالا آثار شان در این موزه گرد هم آمده است.

اینجا نخستین موزه کشور است

از موزه هنرهای ملی به عنوان نخستین موزه تهران و ایران یاد می کنند. منیر دارایی می گوید این موزه خیلی زودتر از موزه ایران باستان پاگرفته و بی برو برگرد نام نخستین موزه پایتخت و کشور بر روی آن می نشیند: تصور بسیاری از ما این است که نخستین موزه تهران، موزه ایران باستان بوده است. اما واقعیت این است که این موزه با فعالیت هنرمندانی که سعی در حفظ هنرهای فاخر ملی داشتند شکل گرفت. در واقع نوعی فعالیت داوطلبانه که بر پایه رسالت هنری و هنرمند بوده باعث پا گرفتن این موزه شده است. موزه هنرهای ملی در سال 1309 به بهره برداری رسیده است. بنابراین بی برو برگرد نخستین موزه ایران و تهران به حساب می آید.کمال الملک مدیر مدرسه صنایع مستظرفه بود. اتاق ایشان در درگاهی فعلی وزارت خانه قرار داشت و ایشان نظارت دقیقی بر کار شاگردان شان داشتند. در گذشته اینجا گوشه ای از باغ بزرگ نگارستان بود و بعدها با ساخت بناهای اداری ارتباط این قسمت با بخش های مرکزی این کوشک قاجاری بریده شد.

احیای هنرهای فراموش شده

خیلی ها موزه هنرهای ملی را فرزند مدرسه صنایع قدیمه و صنایه مستظرفه می دانند. در حالی که برخی از اساتید بر این باور هستند که تلاش برای ایجاد موزه این مدارس را به وجود آورده است. دارایی این طور تخمین می زند که هر دوی این مراکز هم زمان باهم شکل گرفته اند: تا پیش از شکل گیری مدرسه صنایع مستظرفه به طور رسمی آموزشگاهی برای تربیت شاگردانی که علاقه مند به هنرهای ملی بودند وجود نداشت. این هنرها بیشتر در محافل خصوصی اساتید آموزش داده می شد.گاهی شاگردی سال ها و سال ها به خانه استادی رفت و آمد می کرد تا هنری را از او بیاموزد و خودش به درجه استادی برسد. روایتی هست که روزی آتاترک رضا خان را به یک مدرسه طراحی قالی می برد، او در آنجا استادی را می بیند که سخت مشغول آموزش به شاگردان مشتاق یادگیری اش است. رضاخان درباره او می پرسد و او خودش را استاد طاهرزاده بهزاد معرفی می کند. رضاخان که متوجه می شود او ایرانی است از او می پرسد اینجا چه می کنی و استاد می گوید به دعوت شخص آتاترک به ترکیه آمده تا هنر طراحی قالی را به هنرجویان ترک آموزش دهد. رضاخان تازه آنجا متوجه می شود که این استاد گوهری است که اجنبی ها خواهان آن شده اند. او را به ایران بر می گرداند و در مدرسه صنایع مستظرفه اتاقی به او می دهد و امر می کند که به هنرجویان ایرانی درس بدهد کارشناس موزه هنرهای ملی می گوید استاد طاهر زاده بهزاد پس از دیدن آثار و کارگاه های صنایع قدیمه و مستظرفه تصیمم می گیرد همه هنر های ملی را با هم احیا کند: مدرسه و موزه با هم شکوفا شدند و نام شان بر سر زبان ها افتاد. استادان طراز اول و مشهوری در نخستین مدرسه هنر تهران قدیم که همان مدرسه صنایع قدیمه و صنایه مستظرفه بود فعالیت می کردند که شهرت ویژه ای به آن داده بودند

به هر کسی استاد نمی گفتند

دارایی لبخندی به لب می نشاند و با کنایه ای شیرین یادمان می اندازد در تهران قدیم برای هر کسی واژه استاد را به کار نمی بردند: کلمه استاد در آن دوران حرمت بسیار زیادی داشت. به هر کسی استاد نمی گفتند. مثل حالا نبود که هر کس مدرکی داشته باشد و با دو ساعت درس داده و نداده لقب استادی به خود بگیرد. سال ها رنج و مرارت در این لقب نهفته بود. اصلا وقتی شما نگاهی به آثاری که حالا در موزه است بیندازید به سادگی متوجه می شوید که من از چه نوع صبر و تحمل دشواری در راه آموختن هنر حرف می زنم. آن زمان از خود اساتید برای جذب این مدرسه آزمون گرفته می شد و همین سختگیری در سال های پس از آن موجب تربیت شاگردانی شد که بعدها با آثار خیره کننده شان موجب راه اندازی موزه هنرهای ملی شدند

موزه ها خانه مردم هستند

مگر می شود سال ها دمخور این آثار فاخر باشی و دستی به آتش هنر نبری؟ منیر دارایی در هنر نگارگری به درجه استادی رسیده و از شاگردان بنام استاد محمد تجویدی بوده است. دغدغه این روزهای خانم دارایی این است که بازدیدکنندگان موزه بیشتر از این هنرها بدانند. او می گوید همیشه عرضه و تقاضا کنار هم می نشینند و معنا پیدا می کنند. اینجا متاسفانه باید حرف هایی بزنم که در طول این سه دهه از دردهای مشترک من و کسانی بوده که دغدغه فرهنگ را داشته اند: هنوز اساتید بنامی به این موزه رفت و آمد دارند. متاسفانه کمتر تقاضایی برای همنشینی با این اساتید داشته ایم. تمام تلاش ما این بوده که آن ها و هنر دست شان را به نوجوان ها و جوان ها معرفی کنیم. اما متاسفانه یک تنه از پس این کار برنمی آییم. نظام آموزشی ما کار زیادی با موزه ها و هنرهای ملی و فرهنگی ندارد. البته از مدارس خیلی بازدید کننده به موزه می آیند اما این کافی نیست. ما باید درس هایی داشته باشیم که فرزندان مان را نسبت به این هنرها و اساتید دغدغه مند کنیم. موزه ها خانه این بچه ها و همه مردم شهر هستند. چون آثاری که در آن هاست به همه مردم تعلق دارد ولی متاسفانه این دغدغه ها کمی بین ما کمرنگ شده است.

خارجی ها اساتید ما را بهتر می شناسند

موزه هنرهای ملی با همه مهجور بودنش گاهی میزبان گردشگران خارجی می شود. دارایی می گوید خیلی از آن ها شیفته هنرهای بومی و ملی ما هستند و با آگاهی قبلی پا به اینجا می گذارند: برخی از گردشگران خارجی با دقت بیشتری از اشیای این موزه دیدن می کنند. فرق آن ها با بازدید کننده داخلی این است که با آگاهی به موزه می آیند. آن ها دقیقا می دانند قرار است اثر دست چه استادی را ملاقات کنند. خیلی عجیب است. من بسیار منقلب شدم وقتی که دیدم ایتالیایی هایی که برای بازدید اماکن گردشگری به تهران آمده اند استاد ابوالحسن صدیقی را می شناسند. مجسمه سازی که کمتر دانش آموز و دانش جوی ایرانی می داند مجسمه میدان فردوسی از آثار برجسته اوست. خب این خیلی برای من تکان دهنده بود. امیداوارم روزی فرا برسد که بازدیدکنندگان ما هم با آگاهی قدم به اینجا بگذارند و خودشان با اطلاعاتی که دارند راهنمای توریست ها شوند کارشناس موزه هنرهای ملی می گوید توصیه ای همیشگی برای دانش آموزانی که مهمان موزه می شوند دارد: من همیشه به دانش آموزانی که برای بازدید به موزه می آیند سفارش می کنم برای یادگیری زبان انگلیسی همت کنند. این زبان حالا زبان مشترک همه ملیت ها شده است. ما باید به این زبان تجهیز شویم تا بتوانیم با استفاده از آن پای گردشگران را به کشورمان باز کنیم و آن ها را به سفیری برای تبلیغ هنرها و هویت ملی مان تبدیل کنیم. موزه ها تنها جایی برای بازدید از اشیای زیبای قدیمی نیستند. در این اماکن می شود صلح را به جهان هدیه کرد و انسانیت انسان را ارتقا داد.

مسیرهای دسترسی

ایستگاه متروی بهارستان فاصله کمی با موزه دارد. با خروج از این ایستگاه و اندکی پیاده روی در خیابان کمال الملک به درب اصلی ساختمان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می رسید.

بهای بازدید از موزه

در دسته بندی بازدید از بناهای تاریخی موزه هنرهای ملی جزو ارزان قیمت ترین ها قرار گرفته است. شما پرداخت 2 هزار تومان می توانید از این موزه و اشیای فاخر آن دیدن کنید.

زمان بازدید از موزه

این بنای تاریخی در روزهای تعطیل فعالیتی ندارد. علاقه مندان از ساعت 8 تا 16 می توانند برای بازدید به این موزه مراجعه کنند.

دیدنی های اطراف موزه

باغ نگارستان، مسجد سپه سالار، مرکز اسناد و کتابخانه مجلس شورای اسلامی و موزه مجلس همسایه های موزه هنرهای ملی هستند و بعد از بازدید از آن می توانید با پرداخت بهای اندکی مهمان این اماکن تاریخی و گردشگری شوید.

انتهای پیام//

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس

به گزارش عصرامروز، شلیک گلوله در تئاتر شهر؟ جای نگرانی نیست؛ مدیران و مسئولان فرهنگی و هنری در تمام این سال ها تلاش خود را به کار گرفته اند تا هنرهای نمایشی یا همان تئاتر در کانون توجه باشد و هر ساله بخش قابل توجهی از مردم و اقشار مختلف جامعه جذب این هنر تأثیرگذار شوند. یکی از مکان هایی که در راستای این روند و برنامه ریزی فرهنگی همیشه مورد توجه تصمیم گیرندگان فرهنگی و هنری بوده و همچنان هم با قوت مورد توجه قرار دارد، مجموعه تئاتر شهر است.
با دغدغه و برنامه ریزی مسئولان فرهنگی اقشار مختلفی جذب تئاتر و به ویژه تئاتر شهر شده اند و طی سال های اخیر بحث بازپروری اراذل، معتادان و بزهکاران هم در اولویت این برنامه ریزی قرار گرفته و طی همین اقدامات مستمر مدیران و مسئولان دغدغه مند که هدف شان نشان دادن تأثیرگذاری تئاتر به عنوان هنری زنده (!) بر خانواده ها و افراد جامعه است، محیط و شرایطی برای حضور خلافکاران در عرصه تئاتر خیابانی آن هم در محوطه تئاتر شهر فراهم آمده است!

این اقدام قابل قدردانی است زیرا باعث می شود که تئاتر را تنها هنری برای بخش خاصی از جامعه ندانیم و در راستای تحقق شعار تئاتر برای همه گام برداریم!

خلافکارانی میدان دار شده اند!

طی سال های اخیر بخشی محدود از جامعه که در زمینه کارهای خلاف و مواد مخدر فعال هستند به این پیشنهاد مدیران دغدغه مند پاسخ مثبت داده و حضور خود را در عرصه هنرهای نمایشی پررنگ تر از پیش کرده اند! همین حضور هم باعث شده تا شاهد یک شکوفایی و رشد در زمینه تئاتر خیابانی و حتی جذب علاقه مندان بیشتر به محوطه تئاتر شهر باشیم!

در شرایطی که مدیران تئاتر شهر در زمینه جذب مخاطب و اجرای آثار با کیفیت و موردپسند مخاطبان و علاقه مندان به تئاتر در اکثر موارد ناموفق بوده و هستند و حتی برای انجام امور داخلی مجموعه تئاتر شهر نیز با ضعف های مدیریتی خود دست و پنجه نرم می کنند، اراذل با اجراهای موفقی که دارند در جذب مخاطب خود و فراگیر شدن نمایش هایشان روند رو به رشدی را طی می کنند.

در اوقاتی که مدیران تئاتری در حال نامه نگاری و تماس های تلفنی با مدیران و مسئولان شهرداری هستند تا با محدود کردن اجراهای اراذل در پیرامون مجموعه تئاتر شهر، ضعف مدیریت و برنامه ریزی خود را کمرنگ کنند، این افراد دغدغه مند با کمترین امکانات و در اکثر ساعات روز و شب به تولید آثاری مستند و قابل توجه مشغول هستند!

در تئاتر به ظاهر حرفه ای ایران که تئاتر شهر به عنوان اصلی ترین نمادش، در حال فروپاشی از داخل است، اراذل با توجه به اینکه نه بودجه حمایتی دارند و نه فروش گیشه، برای جذب تماشاگران و تأثیرگذاری هر چه بیشتر حتی از نبردهای واقعی با استفاده از انواع سلاح های سرد نظیر چماق، چاقو، قمه و قداره و سلاح های گرم نظیر کُلت نیز دریغ نمی کنند، که یک نمونه کاملاً معمولی آن را شب گذشته شاهد بودیم!

تکرار مکرر یک نمایش

طی سال های اخیر بارها این تازه واردان به تئاتر خیابانی در پیرامون مجموعه تئاتر شهر، با قمه به جان هم افتاده اند و حتی مخاطب را هم در اجرای خود دخیل کرده و مرز میان تئاتر و مخاطب را برداشته اند. گاه به دلیل اجراهای تأثیرگذار و واقعی و برای کنترل کردن هیجان اجراگران و همچنین مخاطبان، کار به ورود اورژانس یا پلیس کشیده است.

شاید روزی با اجرای طرح پهنه فرهنگی میان مجموعه تئاتر شهر و تالار وحدت، شرایط برای اجراهای خیابانی اراذل و اوباش و امکان جذب هر چه بیشتر مخاطبان و علاقه مندان بیش از پیش فراهم شود اما تا آن روز تئاتر شهر به تنهایی و با درایت مدیران و مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری تهران با قدرت میزبان این اجراهای خیابانی خواهد بود قتل در حوض گرد مقابل تئاتر شهر ، درگیری و قمه زنی در ضلع جنوبی ، مصرف مواد مخدر با تکیه بر تئاتر شهر ، اذیت و آزار هنرمندان و خانواده ها و ناامنی در پیرامون قلب نیمه جان تئاتر ایران از جمله عناوین اجراهای متنوع و مستمر اراذل در پیرامون مجموعه تئاتر شهر است.

اجرای اخیر این گروه با عنوان تیراندازی به دلیل فحش ناموسی که به گفته عوامل کار اجرایی 2 نفره بوده به حدی در بازخورد مخاطب موفق ظاهر شده که این اجراگران لحظاتی هم به داخل مجموعه تئاتر شهر راه پیدا کرده اند تا با تفاوت های اجرای خیابانی با اجرای داخل سالن هم آشنا شوند!

این ورود هم در نوع خود قابل توجه است و نشان می دهد که اراذل و اوباش حاضر در پیرامون مجموعه تئاتر شهر از بستر فرهنگی و هنری ایجاد شده به بهترین شکل ممکن بهره می برند و بعد از چند سال تلاش شبانه روز راه ورود به بنایی که قبل از حدود 12 سال اخیر به عنوان حرفه ای ترین بنای تئاتری ایران شناخته می شد، پیدا کرده اند.

صندلی خالی مدیران میان تماشاگران

اما نکته قابل تأمل و تأسف این است که مدیران و مسئولان فرهنگی کمتر به تماشای اجراهای موفق این گروه های خلافکار و بزهکار در پیرامون مجموعه تئاتر شهر می ایستند و گمان می کنند تنها فراهم کردن بستر و امکان اجرا کافی است.

شاید روزی با اجرای طرح پهنه فرهنگی میان مجموعه تئاتر شهر و تالار وحدت، شرایط برای اجراهای خیابانی اراذل و اوباش و امکان جذب هر چه بیشتر مخاطبان و علاقه مندان بیش از پیش فراهم شود اما تا آن روز تئاتر شهر به تنهایی و با درایت مدیران و مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری تهران با قدرت میزبان این اجراهای خیابانی خواهد بود؛ اجراهایی که در آن ها دیدن قمه و قداره و شنیدن صدای گلوله امری عادی و در راستای تأثیرگذاری اثر است!

هشدارهایی که شنیده نمی شود

در بازخوانی چندباره قصه پرغصه سامان دهی محوطه تئاتر شهر، رسانه ها بارها و بارها نسبت به حضور اراذل و اوباش در پیرامون این مجموعه واکنش و هشدار نشان داده اند و هر بار خواستار ایجاد حریمی مشخص برای این مجموعه تئاتری شده اند زیرا بر این عقیده هستند تا زمانی که شرایط و امکانات برای حضور و فعالیت مستمر هنرمندان تئاتر فراهم نیست، بهتر است بستر و شرایط عرض اندام برای اراذل و اوباش در پیرامون مجموعه هم فراهم نشود.

اما این واکنش های رسانه ای به صورت مقطعی مورد توجه مدیران و مسئولان مربوطه قرار گرفت و اقدام مدیران تئاتری نیز به تماس های تلفنی با مدیران و مسئولان شهری و شورای شهر و بازدیدهای چندباره با همراهی این عزیزان از فضای پیرامون تئاتر شهر محدود شد.

گویا تا زمانی که اجرای زنده اراذل و اوباش باعث آسیب هنرمندان یا مخاطبان تئاتر شهر نشود و قمه و قداره یا گلوله این جامعه هنری و مخاطبانش را هدف قرار ندهد، مرز میان تئاتر شهر و اراذل و اوباش مشخص نخواهد شد.

لینک خبر :‌ عصر امروز
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۱۹ سایت های دیگر : مشرق نیوز شهدای ایران سینما پرس

چند سالی است که برخی نیروهایی که در بدنه هنر های نمایشی کشور مجالی برای خودنمایی پیدا نکرده بودند، در کشور هایی چون کانادا، ایتالیا، انگلیس و آمریکا اقامت گزیدند. آنها خود را مخالف حاکمیت و ملت جلوه می دادند تا شرایط اخذ اقامت برایشان آسان تر شود. اما از آنجا که بعد از مدتی متوجه شرایط سخت زندگی در کشور های نامبرده شدند، با یک برنامه ریزی هدفمند خود را دانشجو معرفی کرده و ادعا کردند برای تحصیل از کشور خارج شده اند! همچنین تلاش هایشان درخصوص تولید و آموزش نیز در آن سوی مرزها بی نتیجه ماند و حال یک پای آنها در داخل است و یک پای دیگر در منچستر، میلان، ونکوور، تورنتو و ... افرادی که به دوتابعیتی ها مشهور هستند؛ آنها پس از جمع آوری درآمد های خود از تدریس، تولید نمایش، داوری جشنواره ها و اتود های نمایشی در داخل کشور، این پول ها را از ایران خارج می کنند.این در حالی است که بخشی از این افراد در برخی از مراکز هنری، نمایشی و سینمایی نیز مشغول به کار هستند!
از طرفی با یک برنامه ریزی منسجم و همراهی بخشی از دوستان رسانه ای خود در صفحات هنری رسانه ها و روزنامه ها، دست به تخریب پیشکسوتان و فعالان حوزه نمایش می زنند. جای سؤال است که چرا مسئولان هنرهای نمایشی مانع از دست اندازی دوتابعیتی ها به بودجه اندک تئاتر نمی شوند؟ آن هم در شرایطی که بسیاری از اهالی این عرصه، با مشکلات مالی درگیر هستند.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
در ادامه اجرای سلسله نمایش های لاکچری با بلیت های گران، حال شاهد هستیم که نمایش دیگری از تالار وحدت سر در می آورد و به جولان تئاتر غیر مردمی دامن می زند، در حالیکه هنوز وضعیت قیمت گذاری بلیت نمایش ها به طور عادلانه مشخص نشده است.

به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس، در ادامه اجرای سلسله نمایش های پرهزینه با بلیت های گران حال شاهد این هستیم که نمایش دیگری با عنوان جنایات و مکافات به نویسندگی، طراحی و کارگردانی رضا ثروتی پا به تالار وحدت گذاشته است و همچون روال دیگر نمایش های لاکچری چون بینوایان و الیور توییست ، عروس مردگان و می سی سی پی نشسته می میرد از حضور سلبریتی ها بهره برده و بلیت های گزافی را برای خود تعیین کرده است.

بلیت فروشی این نمایش به تازگی آغاز شده اما در دو روز ابتدایی بلیت ها فروخته شده است. کف قیمت گذاری طبقه همکف تالار وحدت 100 هزار تومان و سقف آن مشخص نیست چرا که صندلی ها رزرو شده و تنها تا 160 هزار تومان را نشان می دهد. احتمال آن می رود که تا 200 هزار تومان نیز بلیت های این نمایش در طبقه همکف قیمت گذاری شده باشد. قیمت بلیت های این نمایش برای سایر طبقات نیز هشتاد تا نود هزار تومان در نظر گرفته شده در حالیکه از طبقات سوم و چهارم دید کافی برای تماشای کارها وجود ندارد.

بازیگران این نمایش بابک حمیدیان، آتیلا پسیانی، طناز طباطبایی، مهدی سلطانی، مینا ساداتی، پیام دهکردی، پانته آ پناهی ها، اصغر پیران، بهناز جعفری هستند. اگر بخواهیم علت عرضه گران بلیت های این نمایش را به دلیل بازیگران سلبریتی که در آن حضور پیدا کرده اند بدانیم، این رویکرد را در ذهن تداعی می کند که تهیه کننده نمایش برای تأمین هزینه های کار و هزینه بازیگران مجبور به عرضه بلیت نمایش با این مبلغ را داشته و خود توجیه کننده نیست و به ترویج تئاتر لاکچری دامن می زند.

نکته دیگر نیز این است که تالار وحدت در سال های اخیر برای بسیاری از نمایش ها اجازه چنین بلیت فروشی را داده است و هیچ نظارتی نیز از سوی مرکز هنرهای نمایشی در این زمینه وجود ندارد. چندی پیش بود که شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی درباره این معضل عنوان کرد که تلاش دارند در آیین نامه صنفی که قرار است به تصویب برسد، بحث قیمت گذاری بلیت نمایش ها را نیز مطرح کنند که البته هنوز این آیین نامه تصویب نشده است.

از سوی دیگر نیز بسیاری از گروه های نمایشی سنگین برای اجرای کارهای خود نیاز به امکانات تالار وحدت دارند و تالار نیز شرایط ویژه خود را تحمیل می کند درحالیکه خیلی از مردم علاقه مند برای تماشای چنین دست نمایش هایی امکان پرداخت چنین بلیت های گزافی را برای تماشای نمایش های مورد علاقه خود پیدا نمی کنند.

در سال های اخیر بلیت های نمایش هایی چون الیور توئیست به کارگردانی حسین پارسائی و می سی سی پی نشسته می میرد از همایون غنی زاده تحت همین شرایط با اعتراضات زیاد رسانه ای، مردم و کارشناسان تئاتر مواجه شد و در نتیجه بخشی از این بلیت های گزاف پایین تر آمد اما در نهایت شاهدیم این روند در حال ادامه پیدا کردن است.

سالنی چون تالار وحدت می بایست عموم مردم را برای تماشای تئاتر بیشتر درگیر خود کند تا اینکه انتظار داشته باشیم سالن رویال هال اسپیناس پالاس به فکر جیب مخاطب عمومی باشد که در سال تمایل دارند با خانواده هایشان یک بار هم که شده به تماشای نمایش مورد علاقه شان بنشینند.

داستان جنایات و مکافات داستایوفسکی از این قرا راست که راسکلنیکف دانشجویی است که ناخواسته مرتکب قتل شده، از آن پس دچار اختلالات روانی گشته در نهایت خود را تسلیم پلیس می کند. حال اینکه جای بحث دارد که آیا دانشجویان امکان پرداخت بلیت این نمایش را برای تماشا پیدا می کنند یا خیر، چرا که هیچ گونه تخفیفی نیز برای آنها تاکنون در نظر گرفته نشده است!

در نهایت مرکز هنرهای نمایشی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چه زمانی قرار است به وضعیت بلیت فروشی تئاتر سروسامانی بدهد تا هم مردم از پس تأمین هزینه نمایش های مورد علاقه خود بر بیایند و هم گروه ها به توزیع عادلانه تئاتر برای مردم اعتقاد پیدا کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
علی لهراسبی که کارهای ارزشی از او شاهد بودیم، حالا با ورژن جدید آهنگ درونگرا روی دست ساسی مانکن زده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۰

به گزارش کندو نیوز ، علی لهراسبی خواننده موسیقی پاپ که با آهنگ حس غریب و عطر بارون به شدت از تلویزیون و رادیوی جمهوری اسلامی شنیده شد، حالا ترانه ای منتشر می کند که شش و هشتی و ویژه رقص است.

لهراسبی با انتشار ورژن جدیدی از ترانه درونگرا روی دست ساسی مانک زده است. مدارس تعطیل شده است، وگرنه همان بچه هایی که با ترانه ساسی خبرساز شده بودند حالا با این ترانه علی لهراسبی رقص و پای کوبی می کردند.

لهراسبی ورژن اولیه درونگرا را در تاریخ 26 اسفند 97 با مجوز رسمی وزارت ارشاد منتشر کرد. این اولین آهنگ لهراسبی بود که توسط شرکت ایران گام تولید شد. وی با انتشار ورژن جدید درونگرا که ریتمی شش و هشتی دارد، در صفحه اینستاگرام خود نوشت:

ورژن جدید درونگرا هم اکنون در سایت های معتبر موسیقی.
تقدیم با عشق
همه لحظاتتون شاد.
کیا عاشقن؟ کیا نیستن؟
ممنونم از پیام عزیز (dj ps) بابت تنظیم خفنش.

لینک خبر :‌ کندو نیوز
در دهه گذشته و تا همین چند سال پیش بازار موسیقی زیرزمینی در ایران بسیار سکه بود و از میان انبوه خوانندگان بدون مجوز برخی به محبوبیت و شهرت رسیدند و برخی دیگر از میدان رقابت خارج شدند. گزارش پیش رو به تاریخچه موسیقی زیرزمینی در ایران می پردازد و از خوانندگانی می گوید که از زیرزمین ها روی استیج آمده و محبوب شدند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۰ سایت های دیگر : بیتوته شعار سال

به گزارش خبرنگار ایلنا، موسیقی زیرزمینی در اغلب جوامع وجود دارد و دلایل آن هم مختلف است. قوانین و چهارچوب های سیاسی، موضوعات و مسائل فرهنگی و رسم و رسوم عرفی ملل مختلف، تنها برخی از دلایل ایجاد موسیقی موسوم به زیرزمینی است. بی شک موسیقی زیرزمینی به طور کم و بیش روند تولید آثار موسیقایی را تحت تاثیر قرار می دهد و گاه باعث تولد هنرمندانی می شود که بعدها جزو ماندگاران عصر خویش می شوند.

موسیقی زیرزمینی در کشورهای اروپایی و آمریکایی دارای قدمت زیادی است و شاید دلیل آن وجود و بروز اتفاقات سیاسی و اجتماعی بسیاری است که زندگی مردم هر کشور را تاثیر گذاشته و خواه ناخواه، روند تولید آثار هنری و موسیقایی آنها را تحت تاثیر قرار داده است.

البته ایجاد موسیقی زیرزمینی در کشورهایی چون آمریکا که در زمینه تولید آثار هنری قوانین محدود و مشخصی ندارند دلایلی جز سانسور دارد. معمولا فعالیت زیرزمینی هنرمندان کشورهای غربی به دلیل مخالفت آنها با قوانین و ضوابط کمپانی هایی است که در زمینه تولید آثار موسیقایی فعالیت می کنند. این گروه ها که معمولا طرفداران زیادی دارند به صورت رسمی کنسرت برگزار نمی کنند و در بیغوله ها و مکان های غیررسمی به اجرای برنامه می پردازند، اتفاقی که در مقطی برای برخی از خوانندگان بدون مجوز ایرانی رخ داد و همچنان وجود دارد.

البته این تنها دلیل ایجاد گروه های زیرزمینی در کشورهای غربی نیست و اگر به تاریخ موسیقی در کشورهای غربی نگاهی بیندازیم خواهیم دید که دلایل بیشتری برای ایجاد تشکل های غیرقانونی یا همان زیرزمینی وجود دارد. در این میان می توان از موسیقی سیاهان آمریکا یاد کرد که باعث تولد سبکی به نام رپ شد. سیاهان آمریکایی از موسیقی رپ برای مبارزه با تبعیض های نژادپرستانه استفاده می کردند و برای فرار از قوانین موجود به صورت غیرقانونی به تولید آثار مختلف می پرداختند. اما تشکیل موسیقی زیرزمینی در ایران به جز وجود محدودیت های قانونی، دلایل دیگری دارد و در مقطعی به اتفاقی مرسوم و همه گیر بدل شده بود.

پس از انقلاب اسلامی یعنی از سال 1357 تا اواسط دهه هفتاد عملا موسیقی پاپ و گونه های دیگر در ایران وجود نداشت و جز ساخت قطعات حماسی و سرودگونه ای که بنا به مناسبت های مختلف تولید می شدند، آثار دیگری تولید و عرضه نمی شد. پس از آن نیز مرکز موسیقی سازمان صداوسیما با بهره بردن از استادان موسیقی، با وسواس بسیار به انتخاب و گزینش متقاضیان مختلف می پرداخت و وزارت ارشاد نیز با دقت کیفیت کار خوانندگان نوظهور را ارزیابی می کرد و پس از آن به صدور مجوز اقدام می کرد.

البته باید یادآور شد که موسیقی سنتی در همان فضای بسته سال های پس از انقلاب کماکان به حیات خود ادامه داد و به دلیل حمایت های موجود، هیچ گاه مسیرش را به سمت زیرزمین ها و مکان های غیررسمی کج نکرد اما وجود ممنوعیت ها و فراز و نشیب های بسیار، در کنار بحث چندصدایی مسئولان موسیقی در چگونگی وضع سیاست ها و قوانین مرتبط در دهه های قبل، موسیقی زیرزمینی با رویکرد پاپ و دیگر انواع موسیقی جز سنتی شکل گرفت و عمومیت یافت و با ادامه حیاتش به طور کم و بیش، بدنه موسیقی کشور را تحت تاثیر قرار داد.

به جز محدودیت های مرسوم در تولید و ارائه آثار موسیقایی، یکی از دلایل مهم ایجاد موسیقی زیرزمینی در ایران وجود ابزار و ادوات و برنامه ها و نرم افزارهای کامپیوتری است. خوانندگان و موسیقی دانان ایرانی که تا چندی پیش برای فعالیت خود مجوز می گرفتند و برای تولید آثارشان به استودیوهای رسمی می رفتند در چنین شرایطی می توانستند در منزل یا هر مکان سربسته دیگر به ضبط آثار خود بپردازند و طی چند دقیقه آن را در فضای اینترنت منتشر کنند. در همین راستا پس از عمومیت یافتن اینترنت و سهل الوصول بودن تولید آثار مختلف کار به جایی رسید که طی مدتی کوتاهی خوانندگان بسیاری متولد شدند و همین کثرت از کمیت آثار کاست و باعث شد دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر نهادهای مرتبط به راحتی مجوز صادر نکنند و خوانندگان نیز در چنین شرایطی ترجیح دادند از امکانات شخصی خود برای تولید آثار مختلف بهره ببرند و همه این اتفاق ها به ایجاد تشکل هایی موسوم به موسیقی زیرزمینی انجامید. از طرفی صداوسیما که با وجود یک مرکز موسیقی و سرود در مقطعی نسبت به انتخاب و گزینش خوانندگان عرصه پاپ موفق عمل کرده بود از غافله تکنولوژی جا ماند تا آنجا که مخاطبان جدی، موسیقی اصطلاحأ صداوسیمایی را غیرجدی تلقی کردند و با رشد قارج گونه خوانندگان طی مدت زمانی کوتاه طرفداران خود را از دست داد. در دهه هشتاد امکان شنیدن آثار مطرح خارجی به مدد وجود اینترنت میسر شده بود که همین موضوع نیز دلیل دیگری برای افزایش خوانندگان است. در آن مقطع خوانندگان بسیاری به تقلید و کپی آثار خارجی با حال و هوای ایرانی و زبان فارسی پرداختند و کپی ملودی ها یا الهام گرفتن از آنها به تولید سهل و راحت آثار مختلف منجر شد.

عمده آثاری که طی آن سال ها در زیرزمین ها تولید شدند در ژانر پاپ و راک می گنجیدند و بزرگترین دستاورد این تشکل ها تولد سبک رپ در ایران بود؛ گونه ای که تا اوائل دهه هشتاد معنا و مفهومی نداشت و مخاطب درباره آن اطلاعات زیادی نداشت.. یکی از دلایل پرداختن هنرمندان عرصه موسیقی به رپ، جنبه اعتراضی آن بود که در دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد و فضای دهه هشتاد نمود بیشتری پیدا کرده بود. در آن دهه برگزاری کنسرت عمومیت نداشت و خوانندگان رپ با تقلید از رپرهای آمریکایی به اجرای برنامه های زیرزمینی در مکان های غیررسمی می پرداختند که در این میان برخی از رپرها پس از شناسایی، دستگیر و بازداشت می شدند.

موسیقی زیرزمینی پیش از انقلاب

ظاهرا اینگونه به نظر می رسد که موسیقی زیرزمینی طی دهه های گذشته در ایران شکل گرفته است در صورتی که طی سال های پیش از انقلاب نیز وجود داشته است، هرچند هیچ گاه شکل جدی نداشته و باعث عمومیت یافتن موسیقی زیرزمینی نشده است. استعفای محمدرضا شجریان، محمدرضا لطفی و هوشنگ ابتهاج از حضور در رادیو در دهه پنجاه، به دلیل کشتار 17 شهریور 1357 و فاجعه سینما رکس، یکی از اتفاقاتی است که جنبه اعتراضی داشته و می توانسته به ایجاد موسیقی زیرزمینی بی انجامد. البته در همان مقطع برخی از خوانندگان به طور غیررسمی آثاری را تولید و ارائه می کردند که مورد تایید مسئولان وقت نبود و می توان آنها را موسیقی زیرزمینی تلقی کرد. تا مدتی پس از انقلاب اسلامی نیز خوانندگان باقیمانده از دوران پهلوی که امکان تولید اثر قانونی نداشتند همچنان در جشن های خانوادگی و مناسبات خصوصی به اجرای برنامه می پرداختند.

نامه استعفای هوشنگ ابتهاج، محمدرضا شجریان و مرحوم محمدرضا لطفی از رادیو در اعتراض به کشتار 17 شهریور 1357 و فاجعه سینما رکس، به خط استاد شجریان

دلیل کمرنگ شدن فعالیت هنرمندان در زمینه تولید آثار زیرزمینی در شرایط فعلی چیست؟

در حال حاضر نیز موسیقی زیرزمینی وجود دارد اما مانند گذشته جدی نیست و این عدم جدیت چند دلیل واضح دارد. در دهه های هفتاد و هشتاد و حتی تا اوائل دهه نود، برگزاری کنسرت در پایتخت و شهرهای مختلف رواج نداشت و هنرمندانی که از این امکان محروم بودند، ترجیح می دانند بدون دریافت دستمزد و حتی با تقبل هزینه های تولید اثر جایگاه خود را تثبیت کنند و خود را به مخاطبان بشناسانند. در حال حاضر اما اینگونه نیست و شرایط تغییر کرده است. در شرایط فعلی هنرمندان برای کسب درآمد از راه موسیقی ترجیح می دهند با کسب مجوز به طور قانونی به فعالیت خود ادامه دهند تا به این ترتیب با برگزاری کنسرت امرار معاش کنند، هرچند این رویه نیز دشواری های خاص خود را دارد و میسر شدن آن منوط به ارتباط های فراقانونی خوانندگان با کنسرت گذاران و تهیه کنندگان است. به طور کلی در حال حاضر فضای موسیقی نسبت به دهه های قبل بازتر است تا آنجا که خوانندگان زن نیز می توانند به فعالیت بپردازند و حتی برای بانوان کنسرت برگزار کنند.

کدام خوانندگان از موسیقی زیرزمینی به استیج های رسمی راه یافتند و محبوب شدند؟

اگر به لیست خوانندگان محبوب فعلی نگاهی بیندازیم به نتایج جالبی خواهیم رسید. مثلا اینکه اغلب خوانندگان غیرقانونی دهه های قبل حال به هنرمندانی مطرح و محبوب تبدیل شده اند و این محبوبیت و مقبولیت تا به آنجاست که کنسرت های متعدد آنها به طور معمول در لیست پرفروش ها قرار می گیرد. موسیقی زیرزمینی در سال های نه چندان دور آنچنان اهمیتی داشت که برخی خوانندگان مجوزدار نیز برای شهرت بیشتر آثاری را غیرقانونی منتشر می کردند تا به این ترتیب نامشان در لیست فعلان موسیقی زیرزمینی ثبت شود و در نهایت نزد مخاطبان مقبولیت بیشتری پیدا کنند.

محسن چاووشی، حامد هاکان، محسن یگانه، سیروان و زانیار خسروی، مهدی مقدم، آرمین زارعی، یاسر بختیاری با نام مستعار یاس، کاوه آفاق، امیرحسین مقصودلو ملقب به تتلو، سروش لشکری ملقب به هیچکس و رضا پیشرو، تنها برخی از خوانندگانی هستند که فعالیت شان را با موسیقی زیرزمینی آغاز کردند. بی شک موسیقی زیرزمینی توجه هنرمندان بسیاری را به خود جلب کرده و خوانندگان بسیاری در این زمینه فعالیت کرده اند که در حال حاضر نامی از آنها نیست.

محسن چاووشی

محسن چاووشی که فعالیت هنری اش را از سال 1383 آغاز کرده، از همان زمان که تک آهنگ هایش را به صورت غیرقانونی منتشر می کرد به دلیل صدای خشدار، سبک و سیاق خواندن و نوع انتخاب ترانه ها نزد مخاطبان مقبولیت یافت و در این میان تک آهنگ نفرین که در سال 1383 تولید و عرضه شده و مضمونی تلخ و منفی داشت از بقیه معروف تر است. شهرت غیرقابل توصیف چاووشی پس از ارائه تک آهنگ های متعدد او را بر آن داشت تا آلبوم هایی نفرین ، خودکشی ممنوع ، لنگه کفش و متاسفم را بدون مجوز منتشر کند. چاووشی در نهایت پس از همکاری با داریوش مهرجویی کارگردان فیلم سینمایی سنتوری به عنوان خواننده توانست مجوز قانونی دریافت کند و کمی بعد بود که با همکاری آوای باربد آلبوم یه شاخ نیلوفر را به طور قانونی منتشر کرد و فعالیت قانونی او تا به امروز ادامه داشته است.

مهدی مقدم

در دهه هشتاد که ماهواره پا به خانه ایرانی ها گذاشته بود شبکه هایی وجود داشت که به پخش ویدئوکلیپ های خوانندگان داخلی می پرداخت. مهدی مقدم یکی از چند خواننده ای بود که در این شبکه ها حضوری پررنگ داشت و می توان گفت یکی از فعالان عرصه موسیقی زیرزمینی بوده که بعدها با کسب مجوز به تولید آثار قانونی پرداخته است. او که با تک آهنگ خونسرد نزد مخاطبان مقبولیت یافت بعدها آلبومی قانونی را با همین نام منتشر کرد اما پخش آثار او از شبکه های ماهواره ای باعث ممنوع االکاری اش شد و پس از مدتی نیز اجازه فعالیت یافت. خونسرد ، سونامی و احتیاط آلبوم های رسمی مهدی مقدم هستند و سردار عاشق ، -18 و فیر پلی از آلبوم های غیررسمی او هستند که پخش اینترنتی داشته اند.

یاسر بختیاری

یاسر بختیاری یا همان یاس یکی از چندین رپری است که از بدو پیدایش موسیقی رپ در این عرصه حضور داشته و تا به امروز به فعالیت خود ادامه داده است. یاس که همواره به مسائل اجتماعی ایران توجه کرده و یکی از دغدغه مندان موسیقی رپ است، در دهه هشتاد آثار مختلفی را عرضه کرده، نخستین رپر ایرانی است که برای پخش قانونی آثار خود از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز گرفته است. یادت نره نخستین اثر مجوز دار اوست که با همکاری یک خواننده پاپ تولید شده است. از آخرین فعالیت های قانونی یاس می توان به همکاری او با عوامل سریال رقص روی شیشه اشاره کرد. البته یاس طی همکاری با مصطفی کیایی کارگردان فیلم سینمایی بارکد تیتراژ پایانی این اثر سینمایی را خوانده بود که بنا به خواسته مسئولان از اثر حذف شد.

محسن یگانه

محسن یگانه همدوره محسن چاووشی و حامد هاکان است و فعالیت جدی اش را با این دو آغاز کرده که نتیجه آن تولید تک آهنگ محبوب نشکن دلمو است که بدون مجوز عرضه شده و حاصل تلاش آن سه در موسیقی زیرزمینی دهه هشتاد است. شهرت و محبوبیت محسن یگانه باعث شد که او در اواسط دهه هشتاد یعنی در سال های 84 و 85 آلبوم های سال کبیسه ، آخه دل من ، وقتی رفتی و زندونی را به صورت زیرزمینی تولید و منتشر کند. محسن یگانه در نهایت سال 1387 موفق به کسب مجوز شد و شاید اگر او به اجرای کنسرت برون مرزی در هلند نمی پرداخت زودتر از این ها موفق به کسب مجوز می شد. آلبوم نفس های بی هدف نخستین آلبوم رسمی محسن یگانه است که فروش بالایی داشته و رگ خواب ، حباب و نگاه از دیگر آلبوم های رسمی اوست.

سیروان و زانیار خسروی

سیروان و زانیار خسروی فعالیت خود را از زیرزمین و با تولید آثار بدون مجوز آغاز کرده اند. آلبوم تو خیال کردی بری نخستین آلبوم سیروان خسروی است که به صورت زیرزمینی تولید و عرضه شده است. البته سیراون خسروی پیش از خوانندگی و فعالیت های زیرزمینی در اواخر دهه هفتاد و اوائل دهه هشتاد در دو کنسرت کاوه یغمایی را همراهی کرده و برای او کیبورد زده است. سیروان طی آن سال ها با بسیاری از خوانندگان آن مقطع به عنوان صدابردار، ناظر ضبط، آهنگساز و تنظیم کننده همکاری کرده است. سیروان خسروی در سال 1388 با انتشار آلبوم مجوزدار ساعت 9 به جرگه خوانندگان مجوزدار پیوسته است.

زانیار خسروی نیز یکی دیگر از خوانندگانی است که آغاز فعالیتش با موسیقی زیرزمینی بوده است. او در اواسط دهه هشتاد اقدام به تولید آثاری در سبک هیپ هاپ کرد و آهنگ همینه که هست را عرضه کرد و پس از آن اقدام به تولید آثار دیگر کرد که طفره نرو و ریسک نام داشتند و باعث محبوبیتش شدند و با تولید تک آهنگ بدون تو در سال 1391 به اوج شهرت رسید و یک سال بعد با تولید آلبوم بیست و هشت به جمع خوانندگان مجوزدار پیوست.

کاوه آفاق

کاوه آفاق در 18 سالگی نخستین گروهش با نام پارت را تاسیس کرد و پس از آن گروه کاویان را تشکیل داد که تا سال 1383 ادامه حیات داد و در سال 1384 اقدام به تاسیس گروه The Ways کرد و در سال 1390 از این گروه جدا شد. در همان مقطع بود که کاوه آفاق به اتفاق یاس و اروین خاچیکیان تک آهنگ قصه زیرزمین را منتشر کرد. اثری که باعث محبوبیت بیشتر او شد و در همان سال از جشنواره جهانی موزیک زیرزمینی جایزه دوم را کسب کرد. آفاق با حضور در پنجمین دوره جشنواره موسیقی مقاومت بسیار به چشم آمد و پس از کسب جایزه بهترین اجرای زنده از این رویداد فرهنگی، به عنوان خواننده ای مجاز به فعالیت ادامه داد. کاوه آفاق طی این مدت خوانش تیتراژ فیلم های رخ دیوانه ساخته ابوالحسن داوودی و ضد گلوله ساخته مصطفی کیایی را به عهده داشته و کنسرت های مختلفی را برگزار کرده است با این حال هنوز آلبوم رسمی خود را به بازار عرضه نکرده است. این خواننده راک/پاپ که ترانه سرا نیز هست در سال 1396 مجموعه ترانه هایش را با نام تهران 57 منتشر کرده است.

باید گفت با وجود آنکه در حال حاضر کسب مجوز روند پیچیده ای ندارد و برگزاری کنسرت های مختلف برای خوانندگان و تهیه کنندگان به مقوله ای پولساز تبدیل شده اما نمی توان پرونده وسیقی زیرزمینی را بسته اعلام کرد. و چه بسا بر اساس وقایع و اتفاقات سیاسی، فرهنگی و اجتماعی بار دیگر موسیقی زیرزمینی جانی دوباره بگیرد.

قطعه زخم زبون یا خیانت با صدای محسن چاووشی اثری متعلق به فیلم سینمایی علی سنتوری ساخته داریوش مهرجویی

خونسرد یکی از قطعات نخستین آلبوم رسمی صدای مهدی مقدم به همین نام

قطعه بارکد که تیتراژ فیلم سینمایی بارکد ساخته مصطفی کیایی بود اما از فیلم حذف شد

قطعه نفس های بی هدف از نخستین آلبوم رسمی محسن یگانه

قطعه ساعت 9 از آلبوم رسمی به همین نام با صدای سیروان خسروی

قطعه تو اگه بخوای از نخستین آلبوم رسمی زانیار خسروی با نام بیست و هشت

قطعه رخ دیوانه متعلق به تیراژ فیلمی با همین نام به کارگردانی ابولحسن داوودی با صدای کاوه آفاق

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
محمد الهیاری که به تازگی مدیریت دفتر موسیقی وزارت ارشاد را بر عهده گرفته با روسای صنوف موسیقی دیدار کرد که خبر این دیدار در اتفاقی غیرمعمول حدود یک هفته پس از برگزاری، از سوی روابط عمومی دفتر موسیقی به شکل خلاصه اعلام شد.

به گزارش ایسنا، محمد الهیاری 30 اردیبهشت ماه با حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به سمت مدیرکل دفتر موسیقی این وزارتخانه منصوب شد؛ فعالیت او از ابتدا تا به امروز در سکوت خبری بوده و دیدار او با صنوف موسیقی اولین خبری است که در این مدت از مدیرکل جدید دفتر موسیقی منتشر می شود.

طبق اعلام روابط عمومی دفتر موسیقی وزارت ارشاد محمد اله یاری مدیر کل دفتر موسیقی روز دوشنبه (13 خرداد ماه) با روسای صنوف حوزه موسیقی دیدار کرد. این جلسه با حضور حمیدرضا نوربخش (مدیر عامل خانه موسیقی)، محمد اطیابی (رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی هنرمندان موسیقی ایران) و امیرعباس ستایشگر (رئیس هیئت مدیره مجمع ناشران موسیقی) برگزار شد.

در این جلسه مدیر کل دفتر موسیقی برای کمک به ارتقای نظام صنفی و تعامل بیشتر دفتر موسیقی و صنوف حوزه موسیقی به منظور برنامه ریزی و حمایت بهتر از این حوزه اعلام آمادگی کرد. او با اشاره به موضوع قانون 10 درصد درآمد کنسرت های عمومی ابراز امیدواری کرد با بهره مندی از خرد جمعی درباره مسائل مبتلابه حوزه موسیقی مشکلات مرتفع شود.

در پایان این نشست مقرر شد این جلسات با نظم بهتر و مستمر تا دستیابی به نتایج روشن ادامه یابند.

همچنین اعلام شده محمد اله یاری مدیر کل این دفتر در جلسه شورای عالی موسیقی خانه موسیقی حضور داشته است. در این جلسه که با شرکت مدیر عامل و معاون اجرایی و اعضای شورای عالی خانه موسیقی برگزار شد مواردی چون آمادگی خانه موسیقی برای تعامل و همکاری هر چه بیشتر در جهت ارتقای جایگاه موسیقی فاخر ایران و نیز نقطه نظرات اعضای شورای عالی خانه موسیقی در خصوص حوزه موسیقی مطرح شد.

مدیر کل دفتر موسیقی نیز ضمن تشکر از دعوت و میزبانی خانه موسیقی، طی سخنانی با اشاره به لزوم ارتقاء جایگاه استراتژیک دفتر موسیقی در سیاستگذاری و برنامه ریزی کلان حوزه موسیقی، از اعلام آمادگی این دفتر برای بهره مندی از ایده ها و نظرات اساتید این حوزه و همکاری های خانه موسیقی خبر داد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
یک ناشر از سطح پایین خرید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ناشران، انتقاد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۱۹

محمد عزیزی مدیر مسئول نشر روزگار، در گفت وگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، در خصوص خریدهای هیئت خرید کتاب وزارت ارشاد از ناشران گفت: سطح خرید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ناشران بسیار بسیار پایین است؛ تا حدی که نمی توان نامش را حمایت از ناشر گذاشت. این هیئت از هر ده کتابی که منتشر می شود، به تعداد 50 جلد یا کمی بیشتر کتاب می خرد. این میزان خرید کتاب از ناشر هیچگونه کمکی به او نمی کند. در گذشته طرحی به نام تازه های کتاب در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اجرا می شد؛ در این طرح وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تعداد 50 جلد از تمام کتاب های چاپ اولی می خرید و در اختیار کتابخانه های کشور قرار می داد اما امروز این طرح اجرا نمی شود.

وی افزود: طرح تازه های کتاب که در گذشته اجرا می شد، به این دلیل از خریدهای کنونی هیئت خرید کتاب در وزارت ارشاد بهتر بود که در طرح تازه های خرید از تمام کتاب های چاپ اولی به میزان معینی انجام می شد. از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درخواست می کنم، دوباره این طرح را اجرا کند. همچنین از کتاب های خوبی که کتابخانه های کشور به آن نیاز دارد، حمایت کند و این کتاب ها را برای کتابخانه ها بخرد. نمی خواهم از کتاب های ضعیف یا متوسط حمایت شود بلکه فقط از کتابخانه های خوب به میزان 200 تا 300 جلد برای کتابخانه های کشور خریداری شود تا ناشران هم بتوانند در شرایط فعلی بازار نشر به فعالیتشان ادامه دهند.

مدیر مسئول نشر روزگار با اشاره به تعریف خود از کتاب خوب اظهار داشت: وقتی هفت کارشناس از میان 10 کارشناس، کتابی را خوب می دانند و می گویند کتابی مفید است، این نشان می دهد می توان آن کتاب را خوب دانست. قبلاً هیئت امنای نهاد کتابخانه های عمومی کشور 1000 تا 2000 جلد کتاب خوب برای کتابخانه های عمومی می خرید و از کتاب های خوب ناشران حمایت می کرد تا آن ها هم انگیزه ای برای انتشار کتاب خوب داشته باشند. الان این کار انجام نمی شود با وجود اینکه تعداد زیادی کتاب های مفید چاپ اولی در نشر روزگار منتشر کردیم، الان سه سال است نهاد کتابخانه های عمومی این دست از کتاب هایمان را نمی خرد و هیچگونه سفارشی از سوی این هیئت نداشتیم.

عزیزی ادامه داد: نخریدن کتاب های خوب توسط نهاد کتابخانه های عمومی کشور از ناشران نشان می دهد، از یک سو نهاد کتابخانه های عمومی کشور بودجه کافی را برای حمایت از کتاب های خوب چاپ اولی ندارد. از سوی دیگر ناشران از یک حمایت خوب محروم شده اند. امیدوارم در شرایط کنونی بازار نشر از ناشران حمایت شود.

وی تصریح کرد: ناشران نیاز دارند برای ماندن در بازار نشر از آنها حمایت شود. متاسفانه میزان کاغذی که در اختیار انتشاراتی های پرکار مانند نشر روزگار قرار می دهند، بسیار کم است. باید از ناشران حمایت شود تا آنها بتوانند خلأ فرهنگی موجود در کشور را رفع کنند. اگر مردم جامعه ای کتاب نخوانند و تفکر نداشته باشند، هرج و مرج در آن جامعه ایجاد می شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
موسسه اطلاعات تقریبا همیشه کتاب هایش در لیست خرید قرار می گیرد، انتشارات علمی و فرهنگی هم که یک ناشر دولتی است، همیشه اسمش در لیست قرار دارد و تعداد عناوین زیادی از آنها خریداری می شود!

شعار سال: موسسه اطلاعات تقریبا همیشه کتاب هایش در لیست خرید قرار می گیرد، انتشارات علمی و فرهنگی هم که یک ناشر دولتی است، همیشه اسمش در لیست قرار دارد و تعداد عناوین زیادی از آنها خریداری می شود!

سوژه این گزارش از یک کانال تلگرامی شروع شد و صحبت های برخی ناشران که از خریدهای کتاب توسط وزارت ارشاد گلایه داشتند و می گفتند توجه ارشاد فقط به یک سری از ناشران است یا اینکه چرا ارشاد باید از ناشران دولتی کتاب بخرد یا اینکه ناشران خاص باشند و توجه ای به ناشران خصوصی نشود. از طرف دیگر هستند کسانی که می گویند اگر این رانت ها جمع شود، خیلی از مشکلات حل خواهند شد. همه این صحبت ها باعث شد به سراغ این موضوع برویم و بررسی کنیم هیات انتخاب و خرید کتاب چه کاری انجام می دهد، چه کسانی هستند که انتخاب می کنند چه کتاب هایی خریده شود و درنهایت نوع خرید چگونه است. از طرف دیگر هم لیست خرید حدود هفت ماه گذشته این هیات را بررسی کرده ایم که تحلیل هایی هم برای هر ماه از آن ارائه شده است.

خرید کتاب از کجا شروع شد؟

هیات انتخاب و خرید کتاب نزدیک به دو دهه است که فعالیت خود را با هدف کمک به ناشران از طریق پرداخت یارانه و نیز مجموعه سازی بخشی از کتابخانه های سراسر کشور شروع کرده است و در راستای همین هدف به توسعه کتابخوانی در حوزه فرهنگ عمومی از طریق انتخاب، خرید و اهدای کتاب های مناسب، اقدام می کند. این فعالیت های هیات انتخاب و خرید کتاب به استناد بند (12) ماده دو قانون اهداف و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ماده 3 آیین نامه نحوه پرداخت یارانه در حوزه نشر و مطبوعات مصوب سال 1388 هیات دولت و همچنین حمایت از انتشار کتاب های مناسب بر مبنای آیین نامه انتخاب و خرید کتاب مصوب 3/11/1394 انجام گرفته است. البته در این چند سال تغییراتی هم در این مجموعه اتفاق افتاده است، هیات انتخاب و خرید کتاب در پاییز سال 96 به دفتر امور چاپ و نشر وزارت ارشاد منتقل شد. شیوه نامه ای متناسب با این انتقال تنظیم و به امضا و ابلاغ معاون امور فرهنگی رسید که طبق آن، مدیرکل امور چاپ و نشر، ریاست این هیات را به عهده دارد.

کارگروه های تخصصی و اسامی هیات انتخاب

طبق این آیین نامه، چهار کارگروه تخصصی دین، علوم اجتماعی و انسانی و دانش عمومی، کودک و نوجوان و هنر و ادبیات تشکیل شده است که نسبت به ارزیابی کتاب های ارسالی از سوی ناشران در زمینه خرید عناوین و میزان شمارگان آنها تصمیم می گیرند و مصوبات آنها بعد از تایید در هیات مرکزی انتخاب، خرید کتاب اجرایی خواهد شد. جعفر ابراهیمی (شاهد) شاعر دارنده درجه یک هنری از شورای ارزشیابی هنرمندان نویسندگان و شاعران کشور، رضا اکبری دکتری فلسفه و کلام از دانشگاه تهران، اسماعیل امینی شاعر و دکتری ادبیات فارسی، علی اوجبی مترجم و مصحح آثار فلسفی، مهرزاد دانش پژوهشگر سینما و مدیرکل دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمحمدعلی رفیعی کارشناس ارشد الهیات، مجید سامی معاون امور آموزشی و پژوهشی دفتر امور چاپ و نشر، مجید سلگی عضو هیات علمی دانشگاه تهران، بلقیس سلیمانی داستان نویس و کارشناس ارشد فلسفه، سیدمحمدکاظم شمس عضو شوراهای مختلف بررسی کتاب ناشران، حسن طارمی عضو هیات علمی بنیاد دایره المعارف اسلامی، سیدعلی کاشفی خوانساری مدرس، نویسنده و پژوهشگر ادبیات کودک و نوجوان، علی گلشن، علی اصغر محمدخانی، محمدمهدی معراجی، محمدرضا موحدی و محمدعلی مهدوی راد از اعضای هیات انتخاب و خرید کتاب هستند.

روند کار هیات

ناشرانی که می خواهند کتاب هایشان در جلسات بررسی این هیات قرار گیرد، باید یک نسخه از کتاب های چاپ اول منتشر شده را به دبیرخانه هیات تحویل دهند و البته شروطی هم برای آن وجود دارد، هیات انتخاب، کتاب های فاقد مجوز قانونی و اعلام وصول، کتاب های آموزشی و کمک آموزشی مدارس و کنکور و کتاب های رنگ آمیزی و بازی های کودکان را نمی پذیرد. همچنین درصورتی که مشخص شود ناشر نسخه ای مغایر با اطلاعات واقعی کتاب مانند نوبت چاپ یا قیمت تحویل داده است، از استفاده تسهیلات انتخاب و خرید کتاب در بازه زمانی که در هیات تعیین خواهد شد، محروم می شود. کتاب ها بعد از تحویل از ناشر، ثبت اداری و نرم افزاری خواهند شد و پس از بررسی پیشنهادی در کمیته تخصصی بر حسب موضوع شان، در هیات انتخاب و خرید کتاب مورد تصویب نهایی قرار خواهند گرفت. معیار انتخاب کتاب ها و تعداد خریدشان، ترکیبی از شاخص های کیفی، قالبی و محتوایی مانند رعایت بایسته های نوشتاری به لحاظ روش تحقیق در آثار پژوهشی، میزان خلاقیت و نوآوری و پختگی متن در آثار هنری، پاکیزگی، کیفیت چاپ، صفحه بندی، ویراستاری و درج تصاویر، نیازسنجی های وزارتخانه بر مبنای اعلام کتابخانه ها و مراکز فرهنگی کشور، اولویت های موضوعی بر حسب وظایف و اهداف وزارتخانه و... است. ناشران بعد از اطلاع از تصویب عناوین ارسالی شان از طریق سایت اینترنتی، همراه با کتاب های مصوب به میزان اعلام شده به انبار کتاب مراجعه می کنند و پس از تحویل کتاب ها و دریافت رسید انبار، می توانند پول شان را دریافت کنند.

ناشران به چه چیز اعتراض دارند؟

حالا چرا ناشران باید از این مساله ناراحت باشند؟ خوب است که ارشاد کتاب می خرد، در همان ایام نمایشگاه کتاب، اعلام شد که قرار است دیگر کتابی از ناشران خریداری نشود، البته این خبر را مهرزاد دانش اعلام نکرد و همین هم باعث اعتراض او شد و خبر را تکذیب کرد. اما اصل قضیه اینجاست که ارشاد بودجه ندارد، درست مثل همه جای کشور، برای همین می خواست خرید کتاب از ناشران را کلاً منتفی کند. اما اعتراض هایی از سوی ناشران بلند شد که ما هیچ تسهیلاتی نداریم، مشکل کاغذ هم که اضافه شده و امیدمان به همین خرید کتاب هاست. اما جدایی از این قضیه، همیشه اعتراض هایی بوده که چرا در خرید کتاب باید از ناشران دولتی کتاب خرید؟ آنها که کارشان را انجام می دهند، رانت دولتی دارند و دیگر احتیاجی به این خریدها ندارند. اعتراض دیگر توجه به یک سری ناشر خاص خصوصی است و حجم کتابی که از آنها خریداری می شود و همیشه در لیست همیشگی خرید کتاب هستند.

مهرزاد دانش، دبیر هیات انتخاب و خرید کتاب در گفت وگویی که با مهر داشته است، درباره این اعتراض ها گفته است: یک سال پیش از این به پیشنهاد من در هیات مصوب شد هر ناشری که به هر نحوی از بودجه های عمومی، دولتی و حکومتی استفاده می کند ولو اینکه ساختمانی به رایگان در اختیار داشته باشد یا در هزینه های جاری موسسه اش از حمایت برخوردار باشد، در فهرست ناشرانی که از آنها خرید کتاب انجام می شود، قرار نگیرد؛ این پیشنهاد تصویب شد و مدتی هم اعمال شد اما در ادامه با نامه نگاری های متعدد از سوی این ناشران با اداره توسعه کتاب و کتابخوانی همراه بودیم که همگی بر این مدعا استوار شده بود که این ناشران با وجود انتصاب به بدنه دستگاه های اجرایی به صورت خودگردان و بدون ارتزاق از بودجه عمومی فعالیت می کنند.

بر همین اساس تصمیم گرفته شد این ادعا راستی آزمایی شود و طی بررسی ای این ناشران را احراز صلاحیت کنیم که این اتفاق رخ داد و البته مجری این رخداد نیز دبیرخانه ما نبود. ما فهرست ناشرانی را که مجاز به خرید کتاب از آنها هستیم را از اداره توسعه کتاب و کتابخوانی دریافت می کنیم و این مرجع است که درحال حاضر تعیین می کند کدام ناشر خصوصی و کدام غیرخصوصی است. از فهرست ناشران این چنینی تنها هفت، هشت مورد از سوی اداره توسعه کتاب و کتابخوانی تایید شد و به ما درباره بلامانع بودن خرید کتاب از آنها نامه نگاری شد.

دانش در بخش دیگری از صحبت هایش هم به همان بحث بودجه پرداخت و گفت: هنوز بودجه ما رسماً به دبیرخانه ابلاغ نشده است، اما فکر می کنم بودجه خرید کتاب هیات، به میزان دوسوم کاهش را در سال جاری تجربه می کند. کمیته خرید کتاب ما در هیات در وضعیت بودجه ای امسال تغییر خواهد کرد و ما چاره ای جز کاهش خرید کتاب نداریم.

دانش در بخش دیگری از صحبت هایش به شیوه جدید گزینش کتاب ها در این هیات اشاره و اظهار کرد: از همه گروه ها خواستیم از این پس تنها درباره کیفیت کتاب با درجه بندی مشخصی نظر بدهند و پروسه تعیین تعداد نسخه ها برای خرید را دبیرخانه براساس نظر کیفی هیات انجام دهد. ضمن اینکه در رویه تازه سقف خرید کتاب در همه گروه ها حداکثر 150 نسخه تعیین شده است.

با نگاهی به جلسه اخیر هیات خرید کتاب متوجه می شویم که لیستی از ناشران دولتی در این خرید قرار دارند که مقدار خرید از آنها کم نیست. یا انتشاراتی که هر ساله در نمایشگاه کتاب با تذکراتی مبنی بر کپی کتاب های دیگر ناشران مواجه می شود، اما اسمش در لیست اخیر برای خرید کتاب وجود دارد!

موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)، مرکز نشر هاجر، سوره مهر همه در لیست خرید اردیبهشت ماه قرار می گیرند، خریدهایی که بیشترین خرید این ماه از ناشران را به خود اختصاص داده اند.

موسسه اطلاعات تقریباً همیشه کتاب هایش در لیست خرید قرار می گیرد، انتشارات علمی و فرهنگی هم که یک ناشر دولتی است، همیشه اسمش در لیست قرار دارد و تعداد عناوین زیادی از آنها خریداری می شود!

دنیای اقتصاد (وابسته به شرکت دنیای اقتصاد تابان)، دفتر نشر فرهنگ اسلامی، سروش هم جزء ناشران پرتکرار هستند، مخصوصاً دنیای اقتصاد که مشخص نیست کتاب هایش که جزء حوزه اقتصادی می شوند چرا خریداری شده است؟

یکی دیگر از این ناشران، انتشارات فنی ایران است که کتاب هایش در حوزه کودک و نوجوان است و همیشه در لیست خرید کتاب قرار دارد، فرهنگ نشرنو هم همیشه حتی با تعداد عناوین کم در این لیست حضور دارد.

سازمان انتشارات و پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، فنی ایران، آگاه و ... باز هم در لیست خرید قرار دارند؛ شهر قلم هم ناشر پرتکرار این ماه خرید است.

نگاهی به هفت ماه خرید هیات انتخاب و خرید کتاب وزارت ارشاد نشان می دهد که ناشران دولتی و یا ناشران خصوصی خاص، جزء اولویت های ارشاد برای خرید کتاب هستند، حال اینکه این اتفاق چرا می افتد، در هاله ای از ابهام قرار دارد. خریدهایی که عموماً با تعداد عناوین و نسخه های زیاد و یا اگر تعداد عناوین کم باشد، قیمت کتاب آنقدر بالاست که آن ناشر خاص ضرری نکند.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت خبری مشرق، تاریخ انتشار: 20 خرداد 1398، کدخبر: 965413 ، www.mashreghnews.ir

لینک خبر :‌ شعار سال
دنیای اقتصاد : افزایش قیمت کاغذ و به تبع آن افزایش قیمت کتاب و کاهش خرید آن از سوی مخاطبان بازار کتاب را با دشواری های بسیاری مواجه کرده است. بررسی آمارهای نشر نشان می دهد که چاپ کتاب در آغاز سال تازه با بحران کاهش 22درصدی دست وپنجه نرم کرده است. این در حالی است که پیش از این نیز خبرهایی از کاهش چشمگیر میانگین شمارگان کتاب ها منتشر شده بود. واقعیت آن است که هم تعداد عنوان کتاب ها، هم تعداد صفحات آنها و هم شمارگانشان کاهش چشمگیر را تجربه می کند و در مقابل بهای کتاب ها هر بار بیش از گذشته می شود.

از سوی دیگر بحران کاغذ باعث شده تا وزارت ارشاد نیز تمایلی به برگزاری طرح های فصلی فروش کتاب نداشته باشد و سیر کاهش خرید کتاب به داستانی ادامه دار تبدیل شود. بر اساس گزارش خبرگزاری تسنیم، نگاهی به آمارهای نشر نشان می دهد که در فروردین ماه سال جاری نسبت به بازه زمانی مشابه در سال گذشته با کاهش 22 درصدی انتشار کتاب مواجه بوده ایم. پیش از این نیز ناشران کمبود کاغذ را مهم ترین دلیل این کاهش عنوان کرده بودند. نگاهی به آمار کتاب های منتشرشده نشان می دهد در فروردین ماه امسال 2هزار و 624عنوان کتاب منتشر شده است که از این میان شمار کتاب های تالیفی هزار و 585عنوان و شمار کتاب های ترجمه هزار و 39عنوان بوده است. همچنین ناشران تهرانی دو هزار و 452 عنوان کتاب و ناشران شهرستانی 172 عنوان کتاب منتشر کرده اند. در فروردین ماه همچنین هزار و 558 عنوان کتاب چاپ اولی و هزار و 66 عنوان تجدید چاپ منتشر شده است. ناشران تهرانی 93درصد، خراسان رضوی چهار درصد، البرز یک درصد و دیگر استان ها 2درصد از انتشار کتاب را به خود اختصاص داده اند. در بخش کودک و نوجوان نیز 572 عنوان کتاب منتشر شده که نسبت به فروردین سال گذشته که 675 عنوان کتاب منتشر شده است، این آمارها نشان می دهد که در این حوزه شاهد کاهش 15 درصدی نشر هستیم. میانگین شمارگان کتاب های فروردین امسال، هزار و 87نسخه بوده که در مقایسه با مدت زمانی مشابه سال گذشته 27 درصد کاهش داشته؛ اما قیمت کتاب مانند سال گذشته روند صعودی را طی کرده و در فروردین ماه 98 میانگین قیمت هر کتاب 23هزار و 711 تومان بوده که در مقایسه با ماه مشابه سال گذشته که حدود 17 هزار و 470 تومان بوده است، شاهد 36درصد رشد هستیم.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد
خبرگزاری میزان- نویسنده کتاب "شهرزاد دختر شرقی" گفت: ناشران گاهاً همه حقیقت را نمی گویند، به عنوان مثال کار ترجمه برای ناشر نسبت به آثار تالیفی و داخلی سود هنفگتی به همراه دارد، این سودها کاملاً باد آورده است، در وضعیت فعلی ترجمه به سود ناشر است زیرا علاوه بر خرج کم در تولید، فروش تضمین شده ای دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۰ سایت های دیگر : خبرگزاری تسنیم بولتن نیوز پایگاه اطلاع رسانی صنعت چاپ

محمدرضا سرشار نویسنده و مترجم عرصه ادبیات در گفت گو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان ، درخصوص تاثیر افزایش قیمت کاغذ بر صنعت چاپ و نشر گفت: متاسفانه صنعت چاپ و نشر این روزها درگیر دو موضوع بزرگ گران شدن کاغذ و تخصیص ناعادلانه آن در میان ناشران است، گرانی کاغذ به خودی خود مشکلی بزرگ محسوب می شود اما مشکل اصلی توزیع ناعادلانه کاغذ با ارز دولتی است.

وی در مورد علاقه ناشران به ادبیات ترجمه افزود: موضوع نبود و گرانی کاغذ را همه می دانند اما در این بین برخی ناشران با وجود مشکلاتی که در کمبود و گرانی کاغذ داریم به جای کمک به تولیدات داخلی باز به سراغ کتب ترجمه شده می روند. متاسفانه غرب زدگی به شدت در برخی بخش های فرهنگی دیده می شود و این نگاه به دیگر بخش های فرهنگی و در نهایت جامعه منتقل می شود.

این نویسنده دلیل تمایل ناشران به آثار ترجمه را اینگونه تشریح کرد: علاقه وافر ناشران به آثار ترجمه خواسته و ناخواسته نوعی از غرب زدگی است، به عنوان مثال ترجیح استفاده از پوشاک و یا وسایل منزل خارجی نیز نوعی خیانت به تولیدات داخلی است، متاسفانه این نگاه غلط در عرصه کتاب و فرهنگ ترویج پیدا کرده و اکثریت ناشران را به آثار خارجی سوق داده است، اتفاقی که آثار تولیدی و تالیفی داخلی را فلج کرده است.

نویسنده کتاب "شهرزاد دختر شرقی" در همین رابطه اضافه کرد: ناشران گاهاً همه حقیقت را نمی گویند، به عنوان مثال کار ترجمه برای ناشر نسبت به آثار تالیفی و داخلی سود بسیار بیشتر و هنگفتی به همراه دارد، این سودها کاملاً باد آورده است، در وضعیت فعلی ترجمه به سود ناشر است زیرا علاوه بر خرج کم در تولید، فروش تضمین شده ای دارد.

رئیس سابق انجمن قلم ایران ادامه داد: یکی از مسائل دیگری که باعث شده ناشران علاقمند به چاپ کتب ترجمه شوند این است که ناشران حق الترجمه نمی دهند و بابت هر کتاب موظف به پرداخت پول به مترجم نیستند بلکه تنها یکبار آن ترجمه را با قیمت بسیار کم خریداری کرده و در ادامه سود فروش را برای خودشان بر می دارند، در صورتی که در بخش تالیف باید بابت هر کتاب حق التالیف پرداخت کنند.

وی با اشاره عدم تخصیص طراحی ویژه بصری برای آثار ترجمه تاکید کرد: در مورد ادبیات ترجمه به طور معمول از سوی ناشر همه چیز به سرعت و بدون دقت صورت می گیرد، معمولا طراحی جلد برای سالهای سال یک طراحی بوده و هزینه چندانی هم برای تصویرگری داخلی کتاب داده نمی شود زیرا مولف خارجی نظارتی بر کیفیت چاپ اثر ندارد، اما اگر بخواهند به کتاب های تالیفی بپردازند، موظفند اثری با کیفیت بصری مطلوب به مخاطب ارائه دهند.

سرشار در همین راستا خاطرنشان کرد: علاقه شدید ناشران به ادبیات ترجمه و عدم اهمیت به نویسندگان جوان و تالیف داخلی علاوه بر دلایل فوق علل دیگری نیز دارد اما شاید موارد بالا مهمترین آنها هستند، مشکل صنعت ترجمه و پیشتازی آن در بازار کتاب اتفاقی است که باید با نظارت درست مسئولین فرهنگی برای آن راهکاری درست و منطقی پیدا کرد، زیرا وضعیت فعلی به شدت آینده ادبیات داخلی را به خطر انداخته است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
سوال اصلی اینجاست که چرا یک سازمان باید چند ناشر داشته باشد و آیا یک ناشر نمی تواند محصولات یک سازمان و توابعش را منتشر کند و حتما به تأسیس انتشارات نیاز است؟
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۰ سایت های دیگر : انقلاب نیوز مجمع ناشران انقلاب اسلامی

به گزارش مشرق ، شاید از آنچه می خواهیم بگوییم، شما هم تعجب کنید شاید هم تعجب نکنید؛ بالاخره انسان ها با یکدیگر فرق دارند. آنچه امروز می خواهیم درباره اش بگوییم، ناشران موازی اند که در دستگاه فرهنگی مشغول به فعالیت و تولید اثر هستند. البته، این معضل در دستگاه های دولتی نمود زیادی دارد و دستگاه های متعدد فرهنگی با اهداف متعدد انتشارات تأسیس می کنند. در این گزارش، سعی می کنیم چند نمونه از آن ها را به شما نشان دهیم. فقط اگر اهل رفتن به نمایشگاه کتاب باشید، با اسم خیلی از این ناشران آشنا هستید. این گزارش نگاه منفی به آن ها ندارد؛ ولی سوال اصلی اینجاست که چرا یک سازمان باید چند ناشر داشته باشد و آیا یک ناشر نمی تواند محصولات یک سازمان و توابعش را منتشر کند و حتما به تأسیس انتشارات نیاز است؟ اگر اسامی ناشران وابسته به نهادهای دولتی را فهرست کنیم، شاید به خیلی از آن ها نیازی نباشد و کتاب های آن ها را ناشران دیگر هم بتوانند منتشر کنند.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در رأس امور فرهنگی کشور است و طبعا یکی از مراکزی است که به ناشران مجوز نشر می دهد. این وزارتخانه بزرگ و مهم خود صاحب یکی از انتشاراتی های بزرگ ایران به نام سازمان چاپ و انتشارات وزارت ارشاد است و عموما آثاری منتشر می کند که از توان ناشران خصوصی خارج است. از دیگر نهادهای زیرمجموعه وزارت ارشاد که خودش انتشارات دارد، مرکز رسیدگی به امور مساجد است که مستقلا کتب خود را منتشر می کند. پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات هم دیگر زیرمجموعه وزارت ارشاد است که مستقلا انتشارات تأسیس کرده و آثارش را منتشر می کند. سازمان حج و زیارت هم صاحب انتشارات مشعر و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی صاحب انتشارات الهدی است که خارج از کشور فعالیت می کند. انتشارات سازمان چاپ و انتشارات وابسته به اوقاف و امور خیریه هم وابسته به سازمان اوقاف است که مسوول آن را وزیر ارشاد منصوب می کند.

سازمان تبلیغات اسلامی
سازمان تبلیغات ازجمله نهادهای فرهنگی مهم در ایرانِ پس از انقلاب است. این سازمان تاکنون چهار ناشر شناخته شده را زیرپوشش خود دارد که شناخته شده ترین نشر زیرمجموعه آن، انتشارات سوره مهر است که بسیار هم در نوع خود موفق است. در سال های اخیر، سوره مهر به مرجع انتشار کتاب های خاطرات تاریخ شفاهی جنگ و انقلاب تبدیل شده؛ هرچند درکنار آن آثار داستانی، شعر و کتاب های هنری هم منتشر می کند. دیگر انتشارات زیرنظر سازمان تبلیغات امیرکبیر است که بعد از انقلاب مصادره شد و در مالکیت این سازمان درآمد. این انتشارات در سال های اخیر سعی کرده با چاپ مجدد برخی آثار قدیمی اعتبار سابق خود را بازیابد و البته، کتاب های فاخری هم در حوزه ادبیات روانه بازار نشر کرده است. دیگر ناشر این سازمان شرکت چاپ و نشر بین الملل است که عمده آثارش در حوزه های اخلاق، ادبیات، تاریخ و تمدن، عرفان، فقه و حقوق، فلسفه، قرآن و حدیث، کلام و دین پژوهی، امام حسین؟ع؟، مجموعه از نگاه نبوی؟ص؟، مجموعه چشم انداز امام علی؟ع؟، مدیریت اسلامی، مطالعات زن و خانواده، معرفت شناسی، اسلام و اهل بیت؟ع؟، منطق فهم دین و مهدویت است. خوارزمی دیگر ناشر متعلق به سازمان تبلیغات است که این نشر هم در گیرودار مسائل مربوط به مالکیت است و فعلا اوضاع مناسبی ندارد.

قوه مقننه
قوه مقننه کشور هم به تبع سایر نهادها باتوجه به فعالیت هایش دست به تأسیس انتشارات زده است. انتشارات کتابخانه مجلس ازجمله ناشرانی است که به عنوان زیرمجموعه کتابخانه مجلس هرساله حضور فعالی در نمایشگاه کتاب دارد. خودِ مجلس شورای اسلامی هم نهادی به نام مرکز پژوهش ها دارد که آثارش را با همین نام و انتشارات روانه بازار نشر می کند. اگر شورای نگهبان را هم زیرعنوان قوه مقننه محسوب کنیم، به نهادی به نام پژوهشکده شورای نگهبان برمی خوریم که آن هم برای خود انتشاراتی دارد و آثارش را چاپ می کند. شایان ذکر است مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت هم صاحب انتشارات است و طبعا آثار دلخواه خودش را در این مرکز چاپ می کند. روی هم رفته، قوه مقننه تاکنون پنج انتشارات در زیرمجموعه خود تأسیس کرده است.

وزارت امورخارجه
مانند سایر نهادهای دولتی، وزارت امورخارجه هم دستی بر نشر دارد. در گشت وگذارمان برخوردیم به دو ناشر متعلق به این وزارتخانه: یکی اداره نشر وزارتخانه که زیرنظر مرکز آموزش و پژوهش های بین المللی وزارت امورخارجه فعالیت و دیگری هم با حمایت کتابخانه تخصصی این وزارتخانه آثارش را چاپ می کند.

وزارت اطلاعات
شاید برای شما هم جالب باشد که وزارت اطلاعات هم ناشر دارد، آن هم دو مرکز: اولی آثار خود را با عنوان انتشارات اطلاعات با نگاه خاص امنیتی منتشر می کند و دیگری با عنوان مؤسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی آثارش در بازار نشر موجود است. آثار منتشرشده دومی عموما درزمره آثار تحقیقی و منبع و مرجع دراختیار محققان قرار می گیرد.

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
از مهم ترین ناشران زیرمجموعه وزارت علوم متعلق به انتشارات جهاد دانشگاهی است که زیرنظر سازمانی به همین نام فعال است. این سازمان در استان های دیگر کشور هم صاحب انتشارات است. انتشارات پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی نیز ازجمله ناشرانی است که مأموریت دارد یافته ها و نتایج مطالعات و پژوهش های انجام شده در گروه های علمی و پژوهشی پژوهشکده را با صورتی آراسته و متناسب با ذائقه اندیشه ورز جامعه علمی ایران منتشر کند. این ناشر آثار موردنیاز ستاد وزارت علوم، دانشگاه ها و مخاطبان دانشجویی را نشر می دهد. همچنین، مرکز نشر دانشگاهی به عنوان زیرمجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ناشر آثاری است که هیأت علمی این نهاد تأیید می کند. این مرکز که ابتدا زیرمجموعه شورای عالی انقلاب فرهنگی بود، از سال 77 زیرنظر وزارت علوم فعال است و وظیفه آن سامان دادن به وضعیت نابسامان کتاب های دانشگاهی و آماده سازی کتاب های وزین به جای جزوه های آشفته و مغلوط و کتاب های متفاوت به صورت واژه نامه و واژگان و رفع ناهماهنگی های موجود در سطح کتاب های علمی است. این مرکز حدود

سه دهه است که فعال است. دیگر ناشر زیرمجموعه وزارت علوم سمت نام دارد که سازمانی پژوهشی است که کتاب های مبنایی و درسی در سطح دانشگاهی را تدوین می کند. این سازمان در 7اسفند1363 با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی تأسیس شده و هدف از راه اندازی آن، دگرگونی بنیادی در درس های علوم انسانی دانشگاه ها بوده است. به صورت مستقیم دفتر مطالعات و برنامه ریزی وزارت علوم ناشر آثاری است که در این دفتر تهیه می شود. از این ها گذشته، اکثر دانشگاه های دولتی کشور صاحب انتشارات هستند و به صورت مستقیم کتاب تولید می کنند که نوشتن نام آن ها در این گزارش شاید کفاف صفحه ما را ندهد. فقط ذکر می کنیم دانشگاه تهران (از سال 1325)، دانشگاه آزاد، امیرکبیر، امام صادق؟ع؟، شهیدبهشتی، پیام نور، فردوسی مشهد، دانشگاه شیراز و... هم ناشر اختصاصی دارند.

سازمان صداوسیما
سازمان صداوسیما هم از جمله سازمان هایی است که چند ناشر شناخته شده و شناخته نشده را به صورت مستقیم زیرنظر خود دارد. مهم ترین و شناخته شده ترین آن ها انتشارات سروش است که سابقه چندین ساله دارد و هم اکنون نیز فعالانه به کارهایش ادامه می دهد. هرچند تغییرات مدیریتی در چند سال اخیر باعث افت این انتشارات شده بود، تغییرات اخیر نوید روزهای خوشی برای آن دارد. سروش، تنها ناشری است که زیرمجموعه صداوسیما در حال فعالیت است. صداوسیما یک دانشگاه وابسته به خود برای پرورش دانشجو دارد و آن دانشگاه هم طبعا برای انتشار کتاب هایش نیازمند انتشارات است. این ناشر خودش را اینچنین معرفی کرده است: انتشارات دانشگاه صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران از سال 1379 تاکنون 110 عنوان کتاب به صورت مستقل و 6 عنوان کتاب نیز به صورت مشترک با ناشران دیگر با هدف پشتیبانی درزمینه مواد آموزشی چاپ کرده تا هم پاسخگوی بخشی از نیازهای دانشجویان دانشگاه و هم مخاطبان این حوزه در سطح کشور باشد .

ماجرای ما و صداوسیما هنوز تمام نشده است. حتما می دانید روزنامه جام جم هم متعلق به صداوسیماست و این روزنامه متعلق به مؤسسه فرهنگی-هنری جام جم است. طبعا این موسسه فرهنگی هم برای انتشار کتب خود نیازمند ناشر است و تصمیم گرفته آن ناشر خودش باشد و اینچنین نشر جام جم متولد شده است. در صفحه درباره ما نشر جام جم، این نشر چنین معرفی شده است: صاحب امتیاز نشر جام جم، منظومه فرهنگی رسانه ای جام جم است. ما قصد داریم در هم افزایی با سایر رسانه های این منظومه، ضمن توجه ویژه به چابکی و نوآوری در مدیریت نشر، بتوانیم مشارکت مردمی در تولید کتب را جلب کنیم. نگاه نشر جام جم به کتاب، نگاهی آینده پژوهانه است که در آن ضمن توجه به ذائقه مخاطبان فعلی به مصرف کتاب چاپی، فرصت های بی شمار نشر الکترونیک را مغتنم می شمرد. نشر جام جم علاوه بر تولید کتاب از محتواهای تولیدشده در سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، در دوره جدید فعالیت خود (از تابستان1397)، تولید کتاب در عرصه رمان و ادبیات را در دستورکار قرار داده است .

نهادهای نظامی
نهاد نظامی کشور اعم از سپاه، ارتش و نیروی انتظامی هم در سال های اخیر انتشارات راه اندازی کرده اند. شاید در چند دهه قبل، این امر پذیرفتنی بود؛ اما این روزها که برخی ناشران خصوصی بسیاری از کتب دفاع مقدس را منتشر می کنند و این کتاب ها با استقبال مردم مواجه می شوند، این مسأله جای تأمل بیشتری داشته باشد. در ارتش، انتشارات نیروی زمینی ارتش را داریم و درکنار آن، ناشری به اسم آجا هم فعال است. افزون براین، نام انتشارات عقیدتی -سیاسی نیروی هوایی ارتش را نیز درکنار نام این چند ناشر باید قرار دهیم. نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران هم با عنوان دفتر پژوهش های نظری و مطالعات راهبردی آثارش را روانه بازار نشر می کند. تا یادمان نرفته، بگوییم نیروی هوایی ارتش هم صاحب انتشاراتی به همین نام است.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم در راستای مأموریت های خود دست به تأسیس انتشارات زده است. مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ ازجمله ناشرانی است که کتاب های تحقیقی خود درباره دفاع مقدس را منتشر می کند. مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس هم سازمانی است که کتاب های خود را با همین عنوان چاپ و روانه می کند. انتشارات 27 بعثت وابسته به مرکز مطالعات پژوهشی 27 بعثت سپاه محمد رسول الله؟ص؟ هم در سال های اخیر آثار متعدد پژوهشی درباره دفاع مقدس منتشر کرده است. مؤسسه روایت فتح ازجمله نهادهای فرهنگی مؤثر پس از انقلاب است. همگان روایت فتح را با نام شهیدآوینی می شناسند و البته نشر به همین اسم روایت فتح سال ها کتاب های حوزه دفاع مقدس را چاپ کرده است. مهم ترین کتاب های این ناشر که در بین مردم هم بسیار شناخته شده، مجموعه آثار شهدا به روایت همسران بود. در سال های اخیر، این ناشر با تغییر مدیریت باردیگر به روزهای اوج بازگشته است. روایت فتح ناشر دیگری به نام ساقی زیرمجموعه خود دارد که عموما درزمینه انتشار آثار هنری و سینمایی فعالیت می کند. انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس به عنوان زیرمجموعه بنیاد روایت هم صاحب انتشارات است و کار ویژه اش نشر کتب عکاسی است و طبعا مخاطبان خاص خود را دارد.

*صبح نو

لینک خبر :‌ مشرق نیوز
رئیس اتحادیه لیتوگرافان از کاهش قیمت زینک در بازار خبر داد و گفت: در حالی که بهای زینک در بازار به ورقی 42 هزار تومان رسیده بود، اکنون هر زینک دو ورقی به قیمت 26 تا 27 هزار تومان خرید و فروش می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۱۹ سایت های دیگر : چاپ و زندگی

احمد ابوالحسنی؛ رئیس اتحادیه لیتوگرافان در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، عنوان کرد: طی ماه های اخیر بهای زینک سیر صعودی داشت و بسیاری از همکاران لیتوگرافان ما همچنین فعالان بخش چاپ و نشر با مشکلات زیادی روبه رو شدند.

وی افزود: در این زمینه محدودیت واردات این کالا یکی از دلایل افزایش این کالا بود و اینکه اختصاص ارز دولتی و نیمایی با مشکلات جدی روبه رو بود.

ابوالحسنی با بیان اینکه تا مدتی پیش قیمت زینک به 42 هزار تومان هم رسیده بود، گفت: با ورود یک محموله جدید زینک با ارز نیمایی به کشور اکنون هر زینک دو ورقی به قیمت 26 تا 27 هزار تومان رسیده است.

وی یادآور شد: در این زمینه قرار است زینک دولتی نیز به زودی توزیع شود که در این صورت پیش بینی ما این است که قیمت آن به زیر 16 هزار تومان برسد.

ابوالحسنی همچنین از طولانی شدن روند ثبت نام و توزیع زینک گلایه کرد و گفت: اکنون حدود یک ماه از دستور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر توزیع زینک دولتی توسط کارگروه کاغذ می گذرد اما هنوز هیچ اقدامی جز ثبت نام انجام نشده است.

وی با اشاره به ارسال نامه به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، عنوان کرد: هشتم خرداد نامه ای به سیدعباس صالحی نوشتم و در آن گلایه خود را اظهار کردیم، همچنین گفتیم که تشنه نگه داشتن بازار، سود عده ای را تامین می کند اما فعالان صنعت چاپ در این میان متضرر می شوند.

به گفته ابوالحسنی، در این نامه از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواسته شده است که نسبت به حضور کارشناسان و متخصصان لیتوگرافی در کارگروه کاغذ اقدامی انجام شود تا بتوان اقدامات آن را دنبال کرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
همدان - ایرنا - چاپ و نشر غیرمجاز و قاچاق کتاب آنقدر دل ناشران را به درد آورده که دیگر گرانی کاغذ و بی میلی مردم به کتابخوانی و ده ها مشکل ریز و درشت را از یاد برده و اکنون خواسته ای جز ریشه کن شدن این پدیده شوم ندارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۱۹ سایت های دیگر : پایگاه اطلاع رسانی صنعت چاپ روزنامه همشهری

هر روز صبح کلید را در قفل می اندازد و چراغ را روشن می کند و همانطور که به قفسه های کتاب خیره شده پشت میز کار 40 ساله اش می نشیند و به روزهایی فکر می کند که شاید هرگز تکرار نشود.

صحبت از عباس میانزاده است؛ مدیر انتشارات مفتون و رئیس اتحادیه ناشران همدان. مردی که همرنگی موهایش با کتاب را افتخار می داند و از اینکه کتابفروشی و انتشارات 70 متری اش هر روز کوچک و جمع و جور تر می شود هیچ ابایی ندارد. به گفته خودش مهم این است که او از روزگار جوانی تا حالا انتخاب اول اهل قلم و عاشقان کتاب بوده است.

اما حالا بعد از گذشت چند دهه، فشارهای اقتصادی این میراث دار کتاب را به صرافت تغییر کاربری انداخته اما چه کاری و چه مهارتی؟ مگر با این سن و سال توان راه اندازی کسب و کار دیگری مانده است؟ این را می گوید و از شرایط انتشار کتاب گلایه می کند.

درنگ میان ماندن و رفتن میانزاده را از پا درآورده و تنها دل مشغولی روزانه اش خواندن تعدادی کتابهای کهنه و چند گوشی تلفن قدیمی است که خاطره های گذشته را برایش یادآوری می کند و مغازه سوت و کورش را گرمی می بخشد.

او دل چرکین است از اینگونه مصاحبه ها، نشست ها و گردهمایی ها! چراکه تا کنون دردی از او و هم صنفی هایش دوا نکرده است. به اصرار من اما سفره دلش را پهن می کند و از فرهنگ ضعیف کتاب خوانی، بی توجهی دست اندرکاران، فروش ارزان و زیر قیمت نسخه های چاپی تقلبی، سرگرم شدن مردم با فضای مجازی و وجود نسخه های الکترونیکی شکوه های بسیار می کند.

از چند و چون فعالیت ناشران استان که می پرسم آمارشان را در حدود 125 انتشارات اعلام می کند و با تأسف می گوید: از این میزان چراغ آنها که روشن است به شمار انگشتان دست هم نمی رسد؛ روشن ماندن چراغ انتشارات نیاز به مسئولان دلسوز دارد. بی تردید اگر کسی دلداده فرهنگ و هنر نباشد نمی تواند برایش دل بسوزاند.

با او سری به یکی از کتابفروشان دوره گرد می زنیم که چند قدم آن سوتر مغازه میانزاده هر روز بساطش را پهن می کند.

میانزاده می گوید: بیشتر این کتاب ها غیرقانونی چاپ می شود، چند سالی است که این پدیده شوم در فرهنگ و ادب کشور رخنه کرده و بازار نشر را تهدید می کند.

به گفته وی همه چیز زیر سر سود جوهاست و وقتی کتابی با تیراژ بالا وارد بازار می شود این افراد اقدام به چاپ غیرقانونی آن می کنند و این گونه عرصه برای نشر قانونی کتاب تنگ می شود.

کم توجهی نهادهای مسئول به این ناهنجاری های فرهنگی عامل دیگری است که مدیر انتشارات مفتون معتقد است به بروز این رفتار غیرقانونی و غیراخلاقی دامن می زند.

نشر زیرزمینی بانی رکود بازار کتاب

در را که باز می کنم عطر نعنا و ریحان به استقبالم می آید، در جستجوی یافتن صاحب مغازه و این رایجه خوش گوشه و کنار فروشگاه بزرگ کتاب را سرک می کشم. عطر خوشایند از اینجاست؛ چند خانم در میان حلقه کتاب ها گرد هم آمده و مشغول پاک کردن سبزی خوردن هستند.

در جواب نگاه های پرسشگرم هر کدام چیزی می گویند: مشتری نیست. بیکاریم! آقای ملک محمدی اجازه داده بخشی از کارهای خانه را اینجا انجام بدهیم.

مجتبی ملک محمدی صاحب کتابفروشی دانشجو است که به گفته های کارگرانش صحه می گذارد. مثل گذشته فروشمان خوب نیست، دخل مغازه کفاف حقوق و بیمه کارکنان را نمی دهد .

او و برادرانش 30 سالی است که در کار نشر کتاب فعالیت دارند و بی حاشیه سر اصل مطلب می رود که چاپ و نشر زیرزمینی باعث و بانی رکود بازار کتاب شده و هر روز قلمشان تیزتر می شود.

این ناشر از افت تیراژ کتاب می نالد که از سه هزار نسخه به زیر 500 رسیده و بیشتر کتابهای کمیاب و نایاب به صورت قاچاق و تقلبی زیر قیمت منتشر و به دست خواهانش می رسد و کمتر کسی سراغ انتشارات مجاز می آید.

ملک محمدی از روی کارکنانش شرمسار است که نمی تواند به موقع و اندازه دستمزدشان را بپردازد و آرزو می کند تعرفه بیمه کم شود و دست ناشران غیرقانونی هم کوتاه؛ شاید کتابفروشی اش سرپا بماند.

او از گرانی کاغذ و ده ها مشکل ریز و درشت حوزه نشر چشم می پوشد و نظارت و کنترل بر قاچاق نشر مهمترین خواسته اش است که از من قول می گیرد به گوش مسئولان برسانم تا فکری به حال ناخوش کتاب بکنند.

"کتاب رفته داخل موبایل"

گذر زمان خطوطی مواج بر پیشانی اش دوانده و در شبرنگ موهایش صبح سپید دمیده اما گل امیدش خوشرنگ و خندان بر چهره روزگار بد عهد و نامراد لبخند می زند تا چراغ دانایی روشن بماند.

پیرمردی خوشرو و شوخ طبع که تا فهمید خبرنگارم و می خواهم از کتاب بپرسم نیم نگاهی به تلفن همراهم می کند و می گوید کتاب رفته داخل موبایل .

قفسه های آهنی و رنگ پریده اش را برق می اندازد و غبار کتاب هایش را فوت می کند و پشت دخل چوبی رنگ و رو رفته اش آمدن مشتری را به انتظار می نشیند تا دوباره برگی از دفتر خاطرات کتابفروشی کهنسال شهر را ورق بزند و از حجره ای بگوید که به اندازه 70 سال از مشتری هایش خاطره دارد و گذر همدان قدیم به جدید را به چشم خود دیده است.

هفتاد ساله که در کار نشر و فروش کتابم و امسال از دست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی لوح سپاس به خاطر هفت دهه فعالیت مستمر در این عرصه دریافت کرده ام .

پیدا کردن محمدعلی بهراد فر بازمانده راسته کتابفروش ها در میان مغازه های رنگ به رنگ شهر دشوار نیست؛ مغازه ای کوچک با عطر و بوی کتاب که در دل خیابان شریعتی آرام گرفته و لقب قدیمی ترین کتابفروشی شهر افتخاری است که حالا مهر تأیید وزارت فرهنگ را هم خورده است.
اینجا قبلاً یک محیط فرهنگی بود و ده ها کتابفروشی اطراف ما وجود داشت ولی کسادی بازار به مرور زمان یکی یکی کرکره هایشان را پایین آورد ؛ این را استاد کتاب فروش می گوید.

بهراد فر می گوید: این کتابفروشی همه زندگی من است. نمی دانم روزی که سند واگذاری اش را امضا کنم تا صبح فردایش زنده می مانم و می توانم این دوری را تحمل کنم یا نه؟

اما جالب اینجاست که با همه اوضاع آشفته و نا به سامان بازار، پیرِ کتاب شهر می خواهد چراغ مغازه را روشن نگهدارد چراکه کتابفروشی بیش از آنکه برایش محل کسب رزق و روزی باشد یک یادگاری است؛ یادگار همنشینی دلچسب او و کتاب هایش که هر دو تازه نفس و قبراق بودند.

استاد حاصل این همدمی را، جوان ماندن حافظه و دوری اش از بیماری فراموشی می داند و شاهد بر این ادعا شعرهایی از حافظ، سعدی و مولانا است که در 86 سالگی برایم از حفظ می خواند و مشغول راه انداختن مشتری هایش می شود که بیشتر خواهان نوشت افزار هستند تا کتاب ....

چاپ و نشر قاچاق نداریم

اما معاون فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان با تأیید آسیب رساندن نشر غیرمجاز به ناشران قانونی وجود هرگونه چاپ و نشر قاچاق در این استان را رد کرد و با قاطعیت گفت: تاکنون موردی از اینگونه تخلف ها به ما گزارش نشده و تمام روند تألیف، اخذ مجوز و شابک و چاپ کتاب زیر نظارت ما انجام می شود.

مجید فروتن به معترضان و شاکیان چاپ و نشر قاچاق اطمینان خاطر می دهد به شرطی که ادعای آنها مستند و همراه با ادله محکم و کافی باشد موضوع را به سرعت پیگیری می کند.

او در پاسخ به ریزش انتشارات و تعطیلی آنها به خبرنگار ایرنا می گوید: انتشاراتی که نتوانند سالانه دست کم چهار تا 6 کتاب تولید کنند مجوزشان تمدید نشده و خود به خود از گردونه خارج می شوند که در حال حاضر 62 انتشارات دارای مجوز در استان وجود دارد و نزدیک به دو سوم آنها فعال هستند که تولید 362 عنوان کتاب حاصل این فعالیت است.

فروتن تاکید می کند که از حمایت و پشتیبانی ناشران و کتابفروشی ها مضایقه نمی کنیم به طور مثال سال گذشته سهمیه کاغذ عادلانه بین فعالان این عرصه توزیع و همچنین تسهیلات ارزان قیمت به واجدان شرایط اعطا شد.

اما رگ و ریشه کسادی بازار کتاب را باید در جاهای دیگری همچون مدرنیته و گذر از سنتها جستجو کرد که نشر کتاب را از حالت کاغذی به الکترونیکی تغییر داده و میل و ذائقه مردم به ویژه جوانها به سمت و سوی فضاهای مجازی کشش بیشتری دارد، واقعیت تلخی که کتابفروشی های قدیمی را بیشتر گزیده است.

معاون فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد همدان با اشاره به افت 70 درصدی تیراژ کتاب گوشزد می کند که دوران چاپ انبوه کتاب و تلمبار کردن در قفسه ها به سر آمده و باید پیشکسوتان خود را با شرایط جدید وفق بدهند.

توزیع کتابهای درسی آب باریکه ای که قطع شد

رئیس اتاق اصناف همدان نیز در مقام دفاع از صنف کتابفروشان از کاهش خرید کتاب و بی رمقی کسب و کار این قشر گلایه می کند و می گوید: گرانی کاغذ و بی پولی قشر روشنفکر قدرت خرید کتاب را پایین آورده تا جایی که این کالای سودمند از سبد فرهنگی خانواده ها خارج شده است تا نوشت افزار رفته رفته جای کتاب را بگیرد.

حسین محرابی می گوید: کتابفروش ها از روی ناچاری نوشت افزار و توزیع کتابهای درسی را به فهرست محصولات خود اضافه کرده اند تا چرخ درآمدشان بچرخد اما بعضی ها چشم دیدن همین آب باریکه را هم ندارند به طوری که در ابلاغیه های جدید وزارت آموزش و پروش کتابفروشی ها از توزیع کتب درسی منع شده اند.

او این کار را مخالف اصل 44 قانون اساسی می داند و خواهان بازگشت کتابفروشی ها به چرخه توزیع کتابهای درسی است.

کتابفروشان و ناشران همدانی هرکدام بقچه ای از درد و رنج جور واجور برایم باز کرده اند که نوشتن کدام درد و اندوه آنها واجبتر است؟ نمی دانم.

فقط این را می دانم که نه فروش مشتی قلم و خودکار، نه سرگرم شدن با سبزی و تربچه های نقلی و نه غرق شدن در حس نوستالوژیک تلفن های قدیمی هیچکدام از غم کتابفروشان و دوستداران کتاب نمی کاهد.

گزارش از: زهرا زارعی

7527/ 2090

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۱۹ سایت های دیگر : خبرگزاری آریا

ما همه با هم هستیم با مجموع فروش بیش از یک میلیارد و 834 میلیون تومان در 2.5 روز، نه تنها رکورد فروش افتتاحیه سینمای ایران را از هزارپا ربود، بلکه با وجود افزایش بهای بلیت، تعداد مخاطبان بیشتری را هم نسبت به رکورددار قبلی به سینما آورد.

به گزارش سینماسینما ، این فیلم سینمایی که از عید فطر در سینماهای کشور اکران شده است، بر اساس آمار رسمی سایت سینماشهر متعلق به وزارت ارشاد، در سه روز نخست اکران که اصطلاحا با عنوان فروش افتتاحیه شناخته می شود، با فروش بالغ بر یک میلیارد و 834 میلیون تومان، به رکورد پرفروش ترین اکران افتتاحیه سینمای ایران دست یافت.

پیش از این، فیلم سینمایی هزاپا با فروش یک میلیارد و 512 میلیون تومان و 125 هزار و 372 نفر مخاطب در سه روز رکورددار فروش افتتاحیه بود که ما همه با هم هستیم با فروش یک میلیارد و 834 میلیون تومان فروش و 126 هزار مخاطب، این رکورد را در سینمای ایران جابجا کرد.

علاوه بر این، ما همه با هم هستیم پرفروش ترین فیلم اکران عید فطر است که در روز نخست نمایش نیز با فروش 664 میلیون تومانی، رکورد بالاترین فروش روز اول که با 505 میلیون تومان به ساعت 5 عصر تعلق داشت، را شکست!

ما همه با هم هستیم به کارگردانی کمال تبریزی و تهیه کنندگی سیدرضا میرکریمی، داستانی جالب از موقعیت تراژیک سقوط یک هواپیما را روایت می کند که هر یک از مسافران آن رازهایی دارند؛ راز هایی که قرار نیست تا ابد پنهان بماند!

مهران مدیری، محمدرضا گلزار، لیلا حاتمی، ویشکا آسایش، هانیه توسلی، پژمان جمشیدی، مانی حقیقی، جواد عزتی، سروش صحت، حسن معجونی، مهران غفوریان، نادر فلاح، سیروس گرجستانی، علی شادمان، رضا ناجی، سام نوری، فرزین محدث، بهادر مالکی، یداله شادمانی، محمدمهدی حسینی نیا، شیرین آقا کاشی، بهزاد قدیانلو، اشپیتیم آرفی، لیدا فتح اللهی، شیوا بلوچی، دانیال کاظمی و گیلدا ویشکی بازیگران این فیلم به کارگردانی کمال تبریزی و تهیه کنندگی سیدرضا میرکریمی هستند.

لینک خبر :‌ سینما سینما
حوزه / سینمای ایران بعد از پیروزی انقلاب راهی جدید را پیش روی خود قرار داد، اما با گذشت دهه ها آرمان هایش به فراموشی سپرده شد به نحوی که محصولاتی چون سامورایی در برلین جز تولیدات اصلی محسوب می شود، پس بیراه نیست که نسبت به این روند به هیچ وجه خوشبین نبود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۰ سایت های دیگر : شیعه نیوز سینما پرس منجیل خبر

خبرگزاری حوزه ،/ سامورایی در برلین ساخته مهدی نادری جدیدترین دستپخت سینمای ایران است، فیلمی که برای تولید آن نمی توان دلیل جز مال اندوزی در نظر گرفت. این فیلم سینمایی نه تنها در مباحث مفهومی حرفی برای گفتن ندارد، بلکه در ساختار هم از کیفیت بسیار نازلی بهره برده، اما بحث اصلی اینجاست چگونه چنین تولیداتی فرصت ساخت و نمایش پیدا می کنند، ولی کارهایی که در ژانر دفاع مقدس یا سینمای دینی تولید می شود فرصتی در اکران ندارند.

قبل از این که بخواهیم به این فیلم به صورت جزئی تر بپردازیم باید بررسی کنیم، چرا فیلم هایی نظیر سامورایی در برلین در گیشه فروش نسبتاً خوبی دارند؟ جواب این سوال را به دو صورت میتوان داد. ابتدا گفته ای که سینماداران و تهیه کنندگان عموماً برای این مطلب بیان می کنند. آنهم این که فضای جامعه نیازمند شادی است، برای همین مردم در سختی های زندگی با دیدن این قبیل فیلم ها فرصتی برای رها شدن از مشکلات پیدا کرده تا احیاناً با سر دادن خنده های بی عاری، تولید کنندگان را بیشتر به سمت ساخت چنین کارهایی تشویق کنند.

اما جواب دیگر که به نظرم، کارشناسی تر است به دوری اقشار مختلف جامعه از سینما مربوط می شود، زیرا در فضای موجود تماشاگران آثار سینمایی محدود به بخشی خاص از جامعه شده اند و عمده مردم به ویژه خانواده های مذهبی از سینما فاصله گرفته اند. دلیلش هم این است محصولات مورد نظر خود را، چندان در سینما مشاهده نمی کنند، پس ترجیه می دهند معدود فیلم هایی هم که با محوریت موضوعات ارزشی تولید می شود را از طریق شبکه نمایش خانگی ببینند. با این توضیح طبیعی است که آثار متداول در سینمای امروز، تنها برای عده ای که هم اکنون مخاطب آن هستند، خوشایند باشد.

در این رابطه ممکن است این سوال نیز مطرح شود که در میان فیلم های سخیف سینمایی کارهایی نظیر شبی که ماه کامل شد هم اکران می شود، پس چگونه است که این فیلم ها نمی تواند قشر مذهبی را به سینما بکشاند؟ جواب این سوال کاملاً روشن است. وقتی کلیت سینما در اختیار تولیدات گیشه پسند قرار گرفت دیگر معدود کارهای ارزشی فرصت دیده شدن را پیدا نمی کنند. برای مثال در یک پردیس سینمایی ممکن روزانه 5 یا شش فیلم اکران شود، اما بهترین ساعات نمایش در اختیار فیلم های کمدی قرار می گیرد و آثار فاخر هم در بدترین زمان روی پرده می رود.

با توجه به فضای موجود راهکار اساسی این است که شرایط اکران برای تولیدات ارزشی اگر قرار نیست بهتر از فیلم های تجاری باشد باید از آنها نیز کمتر نشود. این مسئله هم در تعداد سانس ها باید صدق کند، هم در تعداد سالن هایی که فیلم ها را به نمایش در می آورد، اگر این اتفاق در یک برهه زمانی طولانی تداوم پیدا کند همه اقشار جامعه محصولات مورد نیاز خود را در سالن های نمایش خواهند یافت، آنگاه است که خواهیم دید فیلم های دینی و انقلابی هم همانند دهه 60 جز پرفروش های سینما خواهد بود.

اما بپردازیم به ساخته مهدی نادری. سامورایی در برلین فیلمی است که خانواده ها باید از آن پرهیز کنند، چون کلماتی که در آن به کار برده می شود که بسیار زننده و زشت است، به نحویکه این سوال در ذهن پیش می آید، چگونه وزارت ارشاد به چنین کارهای مجوز نمایش می دهد؟ آیا هیئتی که موظف به دادن پروانه نمایش است فیلم های سینمایی را می بیند؟ اگر این تولیدات دیده شده و سپس به آن پروانه نمایش داده می شود که باید به حال سینمای و مدیران آن تاسف خورد و اگر هم دیده نشده به این قبیل تولیدات مجوز داده باشد باز هم عذر بدتر از گناه آورده شده است.

داستان فیلم سامورایی در برلین درباره سه کلاهبردار است که به آلمان سفر می کنند تا ماموریتی که به آنها داده شده را انجام دهند. این افراد ناخودآگاه وقتی به عنوان ایرانی وارد یک کشور بیگانه می شوند نماینده آن سرزمین می شوند، ولی متاسفانه این قبیل افراد جز خجالت چیزی برای گفتن ندارند. نکته جالب تر این که مردم آلمان در این فیلم انسان های ساده و قانومند هستند که خارجی ها می خواهند از آنها سواستفاده کنند! پس وقتی فیلم های خودمان چنین برداشتی را به بیننده منتقل می کنند، چگونه توقع داریم آثار آنها خلاف این رویه عمل کند.

نکته بعد در سامورایی در برلین و آثار مشابه دیگر وجود دارد صحنه های رقص و حرکات موزون است. این معضل در تمام کارهای تجاری این روزهای سینما رایج شده و انگار قرار نیست، هیچ فیلمنامه در این عرصه بدون داشتن صحنه رقص تولید شود. این اتفاق هم دیگر بدون خجالت رخ می دهد بدون اینکه سانسوری پیرامون آن رخ دهد.

درباره کارگردانی و مسائل فنی فیلم هم بهتر است چیزی گفته نشود، چون در تمامی ابعاد کار ضعیف بوده و حرفی برای گفتن ندارد، اما در عرصه بازیگری یک نکته تاسف آور وجود دارد، آن هم این که چرا بازیگرانی نظیر حمید فرخ نژاد که آثاری چون به رنگ ارغوان ، ارتفاع پست و... در پرونده کاریشان است تن به بازی در این دست آثار بدهند؟ آیا نیاز مادی آنهم برای این قبیل هنرمندان که وضعیت مالی خوبی دارند، توجیه مناسبی برای حضور در این فیلم هاست؟.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری حوزه
کمال تبریزی در فیلم ضعیف و سطحی ما همه با هم هستیم برای جامعه ایران نسخه خودکشی می پیچد و جالب است که اکران این فیلم مقارن شده با شوک خودکشی و اقدام به قتل مردی از جریان سیاسی محبوب این فیلمساز.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۱۹ سایت های دیگر : برترین ها بازتاب تیک خبر خودرو تابناک باتو سینما سینما

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: درباره تعداد زیادی از فیلم های کمدی بار ها نوشته ایم و وضعیت بدتر شده که بهتر نشده است. بخشی از فیلمسازان و تهیه کنندگان سینما این جسارت را پیدا کرده اند که بیشتر به مبتذل سازی روی بیاورند.
مواد تهیه فیلم ما همه باهم هستیم مهران مدیری و محمدرضا گلزار است و چند بازیگر دیگر که اساساً معلوم نیست چطور حاضر شده اند در چنین اثری بازی کنند. فقط یک دلیل مهم وجود دارد و آن هم سفره ای است که پهن شده و حالا می شود از این سفره در راستای مبلغ قرارداد استفاده کاسبکارانه کرد وگرنه لیلا حاتمی چرا باید در چنین فیلمی بازی کند؟ یا حسن معجونی و سروش صحت و هانیه توسلی چگونه راضی شده اند در این فیلم 95 دقیقه ای فقط چند دیالوگ بی سروته بگویند؟ آیا قبل از شروع بازی فیلمنامه ای در کار بوده که بازیگران با مختصاتِ نقش شان آشنا شوند؟ ما همه باهم هستیم اگر چه نامش مخاطب را به یاد جریانات سیاسی سال 88 می اندازد، اما با انتخاب چنین نامی فیلم سیاسی نمی شود ساخت.
چند تن از منتقدان گرامی این فیلم را سیاسی دانسته اند، اما قطعاً گولِ نام فیلم و چند دیالوگ این فیلم را خورده اند، اگر از دور به این فیلم نگاهی بیندازیم درک خواهیم کرد که کمال تبریزی در ساخت آن به جامعه توهین کرده و اساساً با بهره گیری از یک طنز نخ نما شده تکراری، مردم ایران را آدم هایی بی انگیزه و منفعل و افسرده نشان داده است، او پیشتر در فیلم دونده زمین نیز همین کار را کرده بود، اما در این یکی تعدادی آدم از مشاغل مختلف را که به دلایل گوناگون از زندگی بریده اند و همگی برای خودکشی آماده اند کنار هم قرار داده است.
این نگاه تبریزی به جامعه اش به شدت ترسناک است. تبریزی به جای اینکه در این شرایط بحرانی فیلمی بسازد که مخاطب احساس آرامش و امنیت کند بیشتر دنبال ترویج اقدام به خودکشی است و جالب است که اخیراً سیاستمدار جریان سیاسی محبوبش هم همین کار را کرده است. در این میان او عقیده دارد اصلاً مهم نیست که دکتر و هنرمند و کاسب باشی، اگر می بینی در زندگی کم آورده ای باید خودکشی کنی!
این پیام مهم فیلم است حالا فضای بسته هواپیما را تشبیه کنید به یک جامعه و آدم های داخل آن هواپیما هم که راهی جز مرگ ندارند مردم یک کشور هستند. یک خلبان در فیلم داریم که سابقه درستی ندارد، این خلبان مسئولیت سقوط این پرواز را بر عهده گرفته، آقای فیلمساز خلبان این پرواز را به کدام مسئول کشور شبیه کرده است؟ در این میان یک علی حاجتی در فیلم حضور دارد که می خواهد به آدم های داخل هواپیما امید بدهد، اما منفعل است چراکه همه آدم های هواپیما منفعلند و اساساً هیچ پیش زمینه ای برای خودکشی آن ها به مخاطب ارائه نمی شود از طرفی دیگر مهران مدیری در فیلم چه نقشی دارد؟ یا حضور محمدرضا گلزار در فیلم چه کارکردی دارد؟ در سکانس پایانی مسافران از کجا خارج می شوند و به کجا می روند؟ بهشت یا جهنم است، کجاست؟
زمانی که یک فیلم بی منطق جلو برود و ساختار مشخصی نداشته باشد و تنها نکته مثبت فیلم پربازیگر بودن آن باشد دیگر نمی شود ازآن توقع داشت، این فیلم با همان چارچوب همیشگی سینمای کمدی ایرانی ساخته شده برای سازنده قصه و فیلمنامه مهم نبوده، چون به زعم او با چند بازیگر چهره و رقص و آواز هم می شود فیلم ساخت و در چند روز اول رکورد فلان فیلم را شکست. تنها چیزی هم که اهمیت ندارد شعور مخاطب است، جای تأسف دارد که کمال تبریزی به این حجم از ابتذال محتوایی و نگرشی درباره سینما و جامعه رسیده است، باید متأسف باشیم برای بازیگرانی که در این فیلم بازی کرده اند و دوباره باید از ارشاد و سازمان سینمایی پرسید شما چگونه و با چه معیاری برای چنین فیلمی پروانه ساخت و نمایش صادر کرده اید؟

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
سینماپرس: سلما بابایی فرزند شهید عباس بابایی که اولین ساخته سینمایی اش با عنوان وکیل مدافع در ماه مبارک رمضان روی پرده رفت با انتقاد شدید از وضعیت نابسامان سینمای کشور اظهار داشت: بی عدالتی و باندبازی مرا برای ادامه حضور در سینمای ارزشی به شدت دلسرد کرد؛ مسئولان شوق و ذوق فیلمسازی را در من و امثال من از بین می برند و با فضای سنگینی که در سینما ایجاد کرده اند باعث می شوند تنها افرادی خاص بتوانند در این حیطه فعالیت داشته باشند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۰

وی در گفتگو با خبرنگار سینماپرس ضمن انتقاد از مسئولان سینمای کشور، نسبت به موضع گیری سازمان صدا و سیما در قبال فیلم های ارزشی هم انتقاد کرد و اظهار داشت: من نمی دانم چرا تلویزیون یک باره تبلیغات فیلم ما را به طور کامل قطع کرد. یک مدت بسیار کوتاه تبلیغات فیلم ما در رسانه ملی پخش می شد اما بعد از چند روزی بدون هرگونه توضیحی تبلیغات این فیلم در تلویزیون قطع شد و این در حالی است که مسئولان موظف هستند از آثار ارزشی حمایت کرده و برای آن ها تبلیغ کنند.

این سینماگر ادامه داد: نداشتن تبلیغات، زمان نامناسب اکران و بسیاری موضوعات دیگر دست در دست هم داد تا فیلم ما در گیشه با شکست مواجه شود؛ بنده تا جایی که در خاطر دارم تا سال ها قبل اکران ماه رمضان بد نبود اما امسال ما شاهد اکرانی فاجعه بار در ماه مبارک رمضان بودیم چرا که از یک سو فیلم هایی که در یک رده قرار داشتند در کنار هم اکران شدند و از سوی دیگر سانس های بسیار اندکی به فیلم ها اختصاص پیدا کرد و مهمتر از همه اینکه فیلم های اکران نوروزی همچنان روی پرده بودند و سهم بیشتری از سانس های سینماها به اکران آن ها اختصاص داشت.

بابایی خاطرنشان کرد: بی عدالتی در اکران زیبنده سینمای کشور نیست؛ ای کاش با این وضعیت بغرنج کنونی مسئولان تدبیری اندیشه کنند تا دیگر ما چنین بی رحمانه شاهد فیلمسوزی در سینما نباشیم. چرا باید در ماه رمضان فیلم های جدیدی اکران شوند در حالی که قبل از افطار قیمت بلیت ها بسیار پایین است و بعد از افطار هم به فیلم هایی که واسطه و زدوبندی ندارند نهایت یک سانس خوب تعلق می گیرد؟ همه فیلم های اکران شده در ماه رمضان امسال رسماً سوختند. فیلم هایی که در این ایام روی پرده رفتند همگی متضرر شدند و این اجحافی علنی است که همه ما شاهد آن بوده و هستیم.

وی در بخش دیگری از این گفتگو تأکید کرد: متأسفانه بی عدالتی نه تنها در اکران که در سایر امور و حوزه های سینمای کشور هم وجود دارد؛ علیرغم تمامی شعارها از فیلمسازان جوان هیچ حمایتی نمی شود و مافیاگری و باندبازی در سینما بیداد می کند. مدیران سینمایی اگر می خواهند سینمایی سالم داشته باشیم باید با همه قوا جلوی این اتفاقات را بگیرند، البته از آن ها بعید است که اصلاً چنین دغدغه ای داشته باشند چرا که سال های سال است سینما را به حال خود رها کرده اند و هیچ فکری برای برون رفت از این اوضاع ندارند.

بابایی در همین راستا تصریح کرد: متأسفانه همه چیز فقط حرف است و آقایان حرف های زیادی می زنند اما فاصله میان حرف تا عمل بسیار زیاد است. ما با مدیرانی روبرو هستیم که خوب حرف می زنند اما حرف های شان هیچ گاه عملی نمی شود. من نمی دانم چرا فیلمسازان جوان و دغدغه مند سال ها باید برای ساخت اثرشان دوندگی کنند و بدون هیچ حمایتی کارشان را به ثمر برسانند اما در نهایت مدیران با بی تدبیری و بی درایتی هرچه تمام تر توجهی به آن ها نکرده و باعث آتش زدن آثارشان شوند؟

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماپرس: جواد مزدآبادی کارگردان سینما و تلویزیون گفت: مسئولان برای رونق بیشتر تولید، به جای حمایت از پروژه های بی خاصیت از آثار ساده و کم خرج حمایت کنند، این اتفاق باعث کارآفرینی بیشتر در سینما می شود و چرخه اقتصاد در سینما را به حرکت در می آورد و به نوعی عدالت را در سینما ایجاد می کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۰ سایت های دیگر : هشدار نیوز

کارگردان فیلم سینمایی طاووس های بی پر در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: در حال حاضر بخش عمده ای از اهالی سینما در بیکاری مطلق به سر می برند و از سوی دیگر عده ای مرتبا سر کار هستند و فعالیت دارند؛ قطعا اگر مسئولان به جای حمایت از چند پروژه میلیاردی از تعدادی فیلم با هزینه پایین حمایت کنند افراد بیشتری می توانند در سینما فعالیت داشته باشند.

وی ادامه داد: در حال حاضر کشور ما از لحاظ اقتصادی در وضعیتی بحرانی به سر می برد و عبور از این بحران مدیریت کارآمد طلب می کند؛ قطعا اگر مدیران فرهنگی و سینمایی ما کارآمد باشند باید با درایت ویژه این بحران را پشت سر بگذارند و تدبیری اندیشه کنند تا همه اهالی سینما بتوانند زندگی مطلوبی داشته باشند. ما نیازمند مدیرانی دغدغه مند هستیم که برای این مسأله برنامه ریزی دقیق و درستی داشته باشند.

این سینماگر خاطرنشان کرد: تعداد تولیدات امروز سینما جوابگوی اهالی سینما نیست؛ ما با سینماگرانی در صنف ها و رشته های مختلف روبرو هستیم که در مضیقه و تنگنای مالی شدید به سر می برند و بنده شخصا مشکلات برخی از آن ها را از نزدیک دیده ام. وقتی مبحث مهمی همچون رونق تولید مطرح می شود ما باید در وهله اول به فکر عدالت و مساوات در تقسیم کارها باشیم، وضعیت سینما نباید به گونه ای باشد که بخشی از اهالی زبده و حرفه ای آن سال ها بیکار و خانه نشین باشند و محتاج لقمه ای نان و برخی دیگر پول های میلیاردی از این سینما نصیب خود کنند!

مزدآبادی تأکید کرد: کسانی در سینما مسئولیت دارند باید همه اهالی سینما را ببینند و به آن ها توجه کنند؛ این وظیفه متولیان سینما است که همه اهالی سینما را جذب بازار کار کنند. متأسفانه باندبازی در سینما بیداد می کند و از اجرای عدالت در آن خبری نیست، ما نیاز به تغییر روش و نگرش مدیران سینمایی داریم.

این سینماگر یادآور شد: بنده شخصا بی توجهی مدیران سینمایی را بارها لمس کرده ام؛ به عنوان مثال یک بار برای یکی از مدیران بنیاد سینمایی فارابی بارها نامه نوشتم و درخواست کردم که ایشان را از نزدیک ببینم اما هیچ جوابی برای نامه ام نگرفتم و وقتی برای ملاقات به بنده داده نشد این در حالی است که یکی از وظایف اصلی مدیران سینمایی ایجاد ارتباط و تعامل با سینماگران است.

کارگردان سریال تلویزیونی دنگ و فنگ روزگار با بیان اینکه وضعیت تلویزیون به مراتب از سینما بهتر است اظهار داشت: مسئولان تلویزیون با هنرمندان ارتباط و مراوده بیشتری دارند اما در سینما وضعیت برعکس است؛ متأسفم که باید بگویم مدیران سینمایی انگیزه ها را در وجود هنرمندان می کشند و باعث می شوند استعدادها از بین بروند! مسئولان باید آگاه باشند بی مهری با هنرمند استعداد او را می کشد، هنرمند روحیه ای لطیف دارد و جایی به شدت کمبود می شود.

وی در خاتمه این گفتگو افزود: امیدوارم متولیان سینما بودجه ها را عادلانه و یکسان تقسیم کنند، نگاه های جناحی و... در سینما از بین برود و همه اهالی سینما با هر طرز تفکر و بینشی بتوانند با حمایت مسئولان امکان کار و فعالیت پیدا کنند.

لینک خبر :‌ سینما پرس
محمد خدادی (معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد) اظهار داشت: به علت سرمایه گذاری مطبوعات ایران بر یارانه های نفتی و جذب آگهی از بنگاه های مختلف، سرمایه گذاری روی مخاطب و فروش روزنامه، به فراموشی سپرده شده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، فضای مطبوعات و رسانه ها در ایران، سخت ترین دوران مالی خود را از عهد ناصری تاکنون، پشت سر می گذارد. در این میان رسانه های مکتوب، دوران عسرت را با شدتی بیشتر از رسانه های دیداری، شنیداری و دیجیتالی می گذراند. تغییرات پی در پی در راس جایگاه سیاست گذاری مطبوعات، کثرت بی اندازه رسانه های چاپی ملی و محلی و گرانی افسارگسیخته کاغذ، فیلم و زینک و سایر هزینه های جاری چاپ، باعث شده تا این وضعیت رو به زوال، سیر انحطاطی شدیدتری به خود بگیرد. حضور محمد خدادی (که به تازگی به ریاست دارالطباعه دولتی منصوب شده) در خبرگزاری ایلنا، فرصت مغتنمی برای به اشتراک گذاردن نگرانی های صنفی و البته پرسش و پاسخ در رابطه با سامان و بی سامانی اقتصاد رسانه در ایران نیز، بهره دیگری بود که از این حضور و گفت وشنود دو ساعته حاصل شد.

سالی که گذشت، سال بسیار سختی برای مطبوعات بود از آن جهت که کاغذ بسیار گران شد و این گرانی کاغذ باعث شد که خیلی از مطبوعات تعطیل شوند و خیلی از همکاران ما در مطبوعات کاغذی که معروف ترین آنها همشهری بود، شغل خود را از دست بدهند. چه تمهیدی از جانب دولت و به ویژه معاونت مطبوعاتی، اندیشیده شده که این بحران کاغذ حداقل برای مطبوعات حل شود؟

در مورد کاغذ سه اتفاق افتاد که ما به این جا رسیدیم. اتفاق اول به شرایطی که ترامپ به کشور تحمیل کرد، برمی گردد. که البته به عنوان یک جنگ تحمیلی اقتصادی، باید روی این کلیدواژه هم کار کنید؛ چراکه این دقیقا شبیه به جنگ تحمیلی نظامی است که بر ما در هشت سال دفاع مقدس توسط صدام تحمیل شد. در این جنگ تحمیلی اقتصادی ترامپ برجام را پاره کرد در آن جنگ تحمیلی صدام قرارداد الجزایررا پاره نمود. این شرایط که اتفاق افتاد، منابع ارزی کشور مسدود و محدود شد و طبیعتا روی هزینه ای که برای ارز داده می شد، فاصله به وجود آمد و شریان کاغذی که از خارج از ایران می آمد، دچار اختلال شد و در حین این ماجرا، کمبود کاغذ موجب تفاوت قیمت شد، بخشی از افراد و واردکنندگان کالاها، مانند واردکنندگان پوشک و برخی دیگر از کالاها، کاغذ را هم کنار پوشک و برخی دیگر از محصولات سلولزی قرار دادند و از آن استفاده دلالی کردند که اگر این اتفاق نمی افتاد، شرایط به این وخامت پیش نمی آمد! مورد دوم فاصله در تصمیم گیری بین اختصاص ارز نیمایی یا ارز کالاهای اساسی بود که واردات را متوقف کرد و مورد سوم نداشتن آمار مصرف واقعی رسانه های چاپی است که عملا باعث شده در شبکه توزیع اختلالاتی پیش بیاید.

به خاطر داریم که رهبری در جریان بازدید از نمایشگاه کتاب دستور ویژه ای خطاب به وزرای ارشاد و صنعت دادند، مبنی بر اینکه کاغذ باید هرچه سریع تر ارزان شود و این درحالی بود که فردای همان روز، ارز مرجع برای کاغذ حذف شد و ارز نیمایی جای آن را گرفت؛ این سیاست که حاصل عملکرد دولت بود، چه ارتباطی با دلالی داشت؟

خیر؛ قبل از آن هم ارز 4200 برای کاغذ داده بودند. از اول سال هم کاغذ با ارز مرجع وارد شده بود و مقدارش هم کم نبود. به بسیاری از این دوستان مطبوعاتی هم، کاغذ با همان قیمت داده شده بود و الان هم اختلاف حجم کاغذی که آمده و توزیع شده بسیار بالاست. در این وضعیت، اولا نباید اشتباه کنیم، چراکه حجم واردات کاغذ برای کل کشور حدود چهارصد هزار تن است و حدود 40 تا 50 هزار تن آن کاغذ مورد نیاز مطبوعات را شامل می شود و 350 هزار تن آن، مصرف غیررسانه ای دارد که از این میزان هم حدود 60 تا 70 هزار تن آن مربوط به حوزه صنعت نشر است و 270 هزار تن آن هم، که مصارفی غیر از نشر و رسانه دارد. نکته دوم این است که بخش زیادی از رسانه ها به هر دلیلی، مصرف شان در 6 ماهه اول سال گذشته که مشکلی نداشته است و حتی می توانیم بگویم تا دی ماه هم مشکل نداشته است و تعدیل نیروهای روزنامه همشهری هم، در واقع ارتباطی به بحث قیمت کاغذ نداشت و یک مشکل مرتبط با حجم نیروی انسانی بود که مطابق با نیاز آن موسسه نبود. مسئله کاغذ، قریب به سه یا چهار ماه است که تبدیل به موضوع محوری در دستور کار قرار گرفته است و دقیقا همان زمانی که ارز در یک فشار بالایی قرار گرفت، دو اتفاق افتاد: یکی تصمیم در مورد تغیر گروه های تخصیصی ارز نیمایی به ارز 4200 تومانی بود که وقفه ایجاد کرد و این فاصله باعث شد که واردات به مشکل بخورد چون هنوز تصمیم نگرفته بودند و این اختلال در روند واردات کاغذ روزنامه ها ایجاد کرد نکته دیگر هم مشکل راستی آزمایی مصرف و رساندن کاغذ به دست مصرف کننده واقعی است که ما از اول خرداد به سیاست اعلامی صرف رسانه به عنوان آمار تیراژ دیگر اکتفا نمی کنیم بلکه راستی آزمایی صورت می گیرد.

در این جداول تخصیصی، کاغذ را به عنوان کالای اساسی به رسمیت نمی شناختند؟

در آن مقطع را عرض می کنم. نهایتا در جلسه با آقای جهانگیری این قطعی شد. در واقع لکنتی ایجاد شده بود و آن لکنت، باعث این اتفاقات شد؛ درحالی که کاغذ در گمرک بود و واردکنندگان با ارز 4200 تومان می خواستند آن را وارد کنند، گفته بودند باید ارز نیمایی بدهی و در سازوکار مرتبط با ارز نیمایی هم، مشخص نبود که تخصیص بدهند یا ندهند! از روزی که آقای جهانگیری آن جلسه را گذاشت، تصمیم را گرفتند و کاغذها الان در حال ترخیص است و می آید و ما کارهایش را انجام می دهیم. پس این بحران، اولا سه یا چهار ماه بود و کل سال نبود؛ ثانیا ما می گوییم از امروز تا دو سال دیگر، مثلا ما این مشکل را داریم و با این موضوع چه کار باید بکنیم؟ ما باید این کاغذ را، از جایی که برداشته می شود، باید به طور مستقیم به چاپخانه برسانیم و نگذاریم که خرج مصارف دیگری بشود؛ بدون تعارف باید بگویم، در جامعه ما، بخش های دلالی وجود دارد که این کاغذ را مثل همان کسی که از پوشک و گوجه فرنگی به سود می رسد و از دارو و کاغذ هم می خواهد همین استفاده را کند، ما نباید بگذاریم که دست آن آدم سودجو بیافتد.

با همه این تعاریف، حدود 80 هزار تن کاغذ، مورد استفاده صنعت نشر و همچنین مطبوعات ایران می شود و بخش عمده ای از مصرف کاغذ ما در دوایر دولتی به مصرف می رسد و بخش هایی از این کاغذها، صرف چاپ و انتشارات مجلات رنگی با کاغذهای گلاسه توسط نهادهای دولتی می شود. برای این جنگ تحمیلی اقتصادی که به قول خود شما ممکن تا چند سال نیز به طول بیانجامد، دولت، تا چه اندازه سیاست paperless (حذف کاغذ از فرآیندهای اداری) را در دستور کار خود قرار می دهد؟

اجازه دهید قسمت دوم را هم بگویم تا به این جا هم برسیم. ما آمدیم و یک کمیته کاغذ در معاونت مطبوعاتی با دو هدف عمده تشکیل دادیم. نخستین هدف، راستی آزمایی از تیراژ مطبوعات است؛ چون تا به حال تیراژ ما اعلامی بوده است و به حسب تجربه و گزارش هایی که به ما رسیده است، تیراژ مطبوعات و مجلات، واقعی اعلام نمی شود! و ما به همین دلیل شرایطی را قرار داده ایم که از این پس، هرآنچه که چاپ می شود، تیراژ محسوب شود نه آن چه که اعلام می شود. لذا مصرف کاغذ واقعی می شود. دوم این که کاغذ را دقیقا به ماشین چاپ می رسانیم. یعنی به چرخه چاپ می رسد و این به شکل خود به خود، هرگونه سوءاستفاده مستقیم و استفاده ثانویه را از کاغذ برطرف می کند. در مورد paperless هم، اساسا در دولت بخشنامه شده است و در قانون بودجه سال جاری هم آمده است که، دستگاه ها حق چاپ بولتن و آثار کاغذی را ندارند و هر نوع چاپ سررسید، بولتن و نشریه در دستگاه های دولتی و حاکمیتی ممنوع است و باید paperless شوند. چیزی که می ماند، رسانه هایی هستند که از بودجه دولتی ارتزاق می کنند. در این ها غیر از رسانه هایی که در قانون بودجه، برایشان بودجه در نظر گرفته شده است، ما به عنوان وزارت ارشاد، هیچ نوع حمایت و کمکی از بابت بودجه، به رسانه های دولتی نمی کنیم. البته برای کاغذ، رسانه هایی که در تیراژ بالا هستند مثل همشهری – ایران کمک می کنیم.

از زمانی که شما تصدی معاونت مطبوعاتی را برعهده گرفتید، کلیدواژه اقتصاد رسانه به مسئله اصلی در مباحث شما بدل شده و صحبت هایی هم مبتنی بر حمایت بنگاه های بزرگ اقتصادی از رسانه ها داشتید؛ با این حال این نگرانی به وجود می آید که با حمایت بنگاه های اقتصادی بزرگ دولتی از رسانه ها، استقلال حرفه ای آن ها را مخدوش کند. چه راهکاری برای مرتفع کردن این نگرانی وجود دارد؟

بحث اقتصاد رسانه، به نظام عرضه و تقاضا برمی گردد. ببینید من قبلا هم گفته ام که مردم از شیر آب لوله کشی هم می توانند بخورند ولی آب معدنی می خرند؛ پس چرا پولی برای رسانه و اطلاعات نمی دهند؟ اینجا حتما اختلالی هست و این برمی گردد به این که ما در گذشته از رسانه به مخاطب می رسیدیم، چون انحصار رسانه ای و انحصار اطلاعات داشتیم. امروز، این انحصار برداشته شده است و برای این که این اطلاعات، در سبد زندگی خانواده وارد شود باید این چرخه عرضه و تقاضا را دوباره معنا کنیم وگرنه به زور که نمی شود مردم را به خواندن روزنامه وادار کنیم و بگوییم شما باید در سبد هزینه زندگی تان پول خرید اطلاعات هم بگذارید. شما تصور کنید که ما الان به صورت نامحدود کاغذ و پول دادیم. آیا مردم، محصول آن رسانه را می خرند و مشکل حل می شود؟ اما در کشور هند روزانه 370میلیون روزنامه بدون کمک ویارانه و ... چاپ می شود و مردم می خرند و این نشان می دهد که عرضه و تقاضای روزنامه وجود دارد چراکه روزنامه ها مطالب تولیدی خود را کار می کنند نه اینکه مطالب تولید شده توسط دیگران را منتشر کنند. وقتی شما روزنامه ای را می خرید، می خواهید اطلاعات آن رسانه را خریداری کنید نه محتوای دیگر رسانه را. مشکل دوم ما در این زمینه، تکثیر رسانه است. در این وضعیت که دستگاه های ما رسانه دار شده اند و خودشان جای رسانه نشسته اند، این یکی از مشکلات اقتصاد رسانه است که پولی که طرف باید در رسانه خرج کند، می گوید من خودم رسانه دارم و تعدادی عکاس و خبرنگار هم می آورد و این در حالی است که اصلا کارکرد رسانه ای ندارد بلکه کاملا کارکردش تبلیغی است و عملا این تبلیغ به ضد خودش بدل می شود. این یک مشکل است که دستگاه هایی که در حاکمیت هستند باید از رسانه داری بیرون بیایند و دیگر این که چرخه عرضه و تقاضا، فرآورده های اطلاعاتی است. یعنی شما امروز وقتی می بینید بازار شوینده ها در کشور سرپاست، برای آن است که فرآورده هایش را تغییر می دهد بر اساس ذائقه مردم؛ ولی ما محصولات رسانه ای مان همچنان مانند دهه شصت و هفتاد است و نهایتا در یک مدل مجله با همان تیتر و همان فرمت است. فرآورده هایی که در شبکه های مجازی است، اتفاقا فروش خوبی دارند. محتواسازی، عرضه و تقاضا و دسترسی این ها سه نکته ای هستند که باید مورد توجه باشند.

توزیع یارانه فقط مبتنی بر یارانه نقدی و کاغذ نیست و دسترسی های مبتنی بر اطلاعات را هم شامل می شود. مثال های داخلی و خارجی زیادی داریم. روزنامه ینی شفق ترکیه اطلاعات قتل خاشقچی را با یک واسطه فروش اطلاعات، از سفارت عربستان خرید و در جریان افشای ماجرا، با انتشار قطره چکانی اطلاعات، روزنامه ای که دویست هزار تیراژ داشت، به تیراژ پانصد هزار رسید. در ماجرای فساد فردیناند دولسپس در کانال پاناما روزنامه لیبرال پغول فرانسه که با افشاگری هایی که کرد، به نیم میلیون تیراژ رسید و روزنامه یومیوری ژاپن هم همین طور بود ولی این منابع اطلاعاتی در اختیار همه رسانه ها قرار نمی گیرد و برخی از رسانه های داخلی هم، با در اختیار داشتن اطلاعات، حتی در رده های فوق سری، به حیات خودشان ادامه می دهند و رسانه های دیگر را محدود می کنند.

آن چه که شما می گویید از یک زاویه است. اطلاعات راجع به خاشقچی یا کانال پاناما امنیتی هست اما چرا امکان خرید و فروش اطلاعات در ایران وجود ندارد؟ چرا دولت در این زمینه، لایحه ای به مجلس نمی فرستد که خرید اطلاعات به رسمیت شناخته شود؟

تامسون رویترز پروژه تولید اطلاعات و جذب مشترک درمورد قهوه در آمریکای لاتین درست کرد و دارد پول پارو می کند. ولی چای کاران ما که بازار چای بزرگی هم در کشور دارند هنوز رسانه ای ندارند که بتواند به آنها اطلاعات و خبر بدهد و این ها هم نیاز دارند. الزاما فقط خبر نیست که باید در دستور انتشار قرار بگیرند. بلکه بعد از خبر – موضوعات پنهان جامعه که رسانه مورد توجه قرار می دهد و هزاران موضوع که به عنوان نیاز در زندگی مردم می تواند مورد توجه رسانه باشد وجود دارد. ما باید باور کنیم که در مدل های فرآورده سازی و دسترسی به اطلاعات در کشور ما، یک چرخه معیوب است که بخشی از این هم به ما برمی گردد که معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد هستیم. ما باید بتوانیم بستری فراهم کنیم که آگاه سازی کنیم و موانعی که هست را برطرف کنیم؛ در حقیقت باید ساختارهایش را ایجاد کنیم. حرف من این است که بالاخره هر کدام از این رسانه ها، از جایی ارتزاق می کرده اند و این اقتصاد نفتی همین بوده است و فلان رسانه نیازی نمی دیده که برود و تلاشی برای درآمد کند. بیشترین ارتزاق رسانه ها بدون تعارف، از فرصت هایی بوده که برایشان از طریق کمک های مستقیم و غیرمستقیم دولتی ایجاد می شده است نه از بازار فروش! بازار فروش در ایران هیچ وقت حرف اول را در رسانه ها نمی زده و در واقع، بازار فروشی نبوده است. شما تمام رسانه ها را هم که بگردید درحالی که در بسیاری از کشورها، بیشترین درآمد روزنامه از فروش است نه از آگهی! هندوستان تایمز و هرالد تریبیون و ... همه از فروش، کسب درآمد دارند؛ زیرا که روی خواننده سرمایه گذاری می کنند. ما روی خواننده سرمایه گذاری نمی کنیم. روی بنگاه های اقتصادی سرمایه گذاری می کنیم که به ما آگهی بدهند. ساختار رسانه ما این بوده است. برای همین است که شما نه شبکه توزیع قوی در ایران دارید و نه شبکه تولید اطلاعات! در نهایت ما مهارت کار رسانه ای را نتوانستیم در کشور توسعه بدهیم و یکی از مقصرانش هم خود ما بوده ایم.

در رابطه با بیمه خبرنگارانی که از جانب وزارت ارشاد بیمه می شوند و مشکل بازنشستگی از جانب تامین اجتماعی دارند، دولت چه تدبیری اندیشیده؟ سیاست دولت در قبال نیروهایی که تعدیل شده اند، چه از جهت بیمه بیکاری و چه از چهت بیمه تکمیلی چگونه خواهد بود؟

ما حدود 3000 خبرنگار را در لیست بیمه وزارت ارشاد داریم که البته رقم زیادی است ولی نمی توانیم تعداد خبرنگار بیشتری را تحت پوشش بیمه قرار دهیم. در رابطه با بیمه این خبرنگاران که به علت دولتی بودن لیست بیمه، مشمول سختی کار نمی شوند هم، سعی می کنیم با تشکیل کارگروهی از جانب خبرنگاران و افراد خبره، این معضل را مرتفع کنیم. سعی می کنیم تا در یک سایت یا مرکز خاص، مشاوره حقوقی برای این افراد و همچنین برای افرادی که تعدیل شده بودند و البته ما آمار دقیقی از تعدادشان در دست نداریم هم، سعی می کنیم که با پرداخت بیمه بیکاری و همچنین تلاش برای برقراری بیمه تکمیلی، بکوشیم که مشکلات کمتری داشته باشند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
صاحب امتیاز و مدیرمسئول خبرفوری گفت: شایعات منتشر شده درباره ارتباط کانال خبرفوری به پرونده پدیده شاندیز یک دروغ بزرگ است .

صاحب امتیاز و مدیرمسئول خبرفوری گفت: شایعات منتشر شده درباره ارتباط کانال خبرفوری به پرونده پدیده شاندیز یک دروغ بزرگ است .

صاحب امتیاز و مدیرمسئول خبر فوری گفت: شایعات منتشر شده درباره ارتباط کانال خبرفوری به پرونده پدیده شاندیز یک دروغ بزرگ است که با هدف تضعیف موثرترین کانال تلگرامی ایران و ایجاد انحراف در دادگاه رسیدگی به مفاسد اقتصادی منتشر شده است.

فاطمه محمدزاده با بیان اینکه خبرفوری یک مجموعه رسانه مستقل است که بدون هرگونه وابستگی اقتصادی و سیاسی و با تکیه بر تخصص جمعی از فعالان حوزه رسانه کار خود را آغاز کرده است، تاکید کرد: مجموعه رسانه ای خبرفوری که در تمام بسترهای رسانه ای خود برای بیش از 10میلیون مخاطب خوراک خبری تامین می کند، برخلاف بسیاری از رسانه های موجود در کشور، وابسته به نهادهای حاکمیتی نیست و شاید همین استقلال مالی باعث شده تا رسانه های وابسته به پول نفت، برای تضعیف این رسانه انگیزه داشته باشند.
وی در واکنش به انتشار شایعات اخیر درباره مالکیت خبرفوری، توضیح داد: برخلاف شایعات منتشر شده، آقای احسان محسنی ثانی که از متهمان پرونده پدیده هستند، نه مالک و نه صاحب امتیاز کانال خبرفوری به حساب می آیند و وابستگی اقتصادی خبرفوری به مجموعه پدیده، دروغ محض است.

فاطمه محمدزاده، صاحب امتیاز و مدیرمسئول خبرفوری یادآور شد: ادعای عجیب استفاده از کانال خبرفوری برای فروش سهام پدیده و یا اعطای سهام به این کانال به دلیل تبلیغات، درحالی منتشر شده که در دی ماه سال 1393 بنابر حکم دادستانی، دفاتر پدیده پلمب شده و هرگونه خرید، فروش و واگذاری سهام این مجموعه ممنوع شد. در آن زمان اصلا تلگرام قابلیت ایجاد کانال را نداشت و 10 ماه بعد در 31 شهریور 1394 کانال خبرفوری شکل گرفت و فعالیت خود را آغاز کرد. بنابراین از نظر منطقی امکان ندارد این کانال بتواند نقشی در خرید و فروش سهام پدیده ایفا کرده باشد.

وی با یادآوری نقش خبرفوری در انتشار اخبار تجمعات مردمی سهام داران پدیده و پیگیری مطالبات مردم در این پرونده، گفت: برخلاف بسیاری از رسانه هایی که هر روز تبلیغات پدیده را به چاپ رسانده و درقبال پیگیری مطالبات مردم سکوت کردند، خبرفوری از ابتدای فعالیت خود چشم بر مطالبات مردم در این پرونده نبست و تا امروز که دادگاه این شرکت درحال برگزاری است، به دقت مطالبات مردم را پیگیری کرده است.

فاطمه محمدزاده از دستگاه قضایی خواست تا با پیگیری انگیزه شایعه پراکنان درباره خبرفوری، مقابل جریانی که می خواهد مسیر دادگاه را به انحراف کشیده و مطالبات واقعی زیان دیدگان را قربانی منافع سیاسی و اغراض شخصی برخی افراد کند، بایستد.

صاحب امتیاز و مدیرمسئول خبرفوری تصریح کرد: ما به عنوان یک رسانه مستقل که همواره بر شفافیت و مقابله با فساد تاکید داشته ایم و برای همین امروز با موج تخریبی جریانات خاص روبرو شده ایم، از دستگاه قضایی می خواهیم که برای روشن سازی افکارعمومی، فهرستی از همه رسانه هایی که تبلیغات پدیده را منتشر کرده اند را اعلام کرده و به مردم توضیح دهد که کدام رسانه ها از محل فروش سهام پدیده به سود هنگفت دست یافته اند.

وی خاطرنشان ساخت: به میلیون ها مخاطب خود اطمینان می دهیم که خبرفوری همان طور که بارها تاکید کرده است، یک رسانه مستقل و غیروابسته است و بدون هراس از موج تخریب، پرونده های فساد را با جدیت پیگیری کرده و اسیر جریانات مشکوکی که به دلیل دفاع از مهره های اصلی پرونده های فساد، این پرونده ها را به حاشیه می برند، نخواهد شد.

محمدزاده در پایان با تاکید بر اینکه خبرفوری تنها رسانه ای است که با همین نام از وزارت ارشاد مجوز گرفته و برند خبرفوری را نیز به نام خود ثبت کرده است، اظهارداشت: براساس قوانین، هیچ رسانه ای با نام مشابه رسانه دیگر امکان فعالیت ندارد، اما شاهد هستیم که درحال حاضر برخی کانال ها با استفاده از اعتبار نام خبرفوری، به فعالیت مشغول هستند و در این راستا از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر دستگاه های نظارتی می خواهیم جلوی کانال هایی که با سوءاستفاده از نام خبرفوری اقدام به کلاهبرداری و فعالیت تخریبی در فضای مجازی می کنند را بگیرند.

صاحب امتیاز و مدیرمسئول خبر فوری گفت: شایعات منتشر شده درباره ارتباط کانال خبرفوری به پرونده پدیده شاندیز یک دروغ بزرگ است که با هدف تضعیف موثرترین کانال تلگرامی ایران و ایجاد انحراف در دادگاه رسیدگی به مفاسد اقتصادی منتشر شده است.

فاطمه محمدزاده با بیان اینکه خبرفوری یک مجموعه رسانه مستقل است که بدون هرگونه وابستگی اقتصادی و سیاسی و با تکیه بر تخصص جمعی از فعالان حوزه رسانه کار خود را آغاز کرده است، تاکید کرد: مجموعه رسانه ای خبرفوری که در تمام بسترهای رسانه ای خود برای بیش از 10میلیون مخاطب خوراک خبری تامین می کند، برخلاف بسیاری از رسانه های موجود در کشور، وابسته به نهادهای حاکمیتی نیست و شاید همین استقلال مالی باعث شده تا رسانه های وابسته به پول نفت، برای تضعیف این رسانه انگیزه داشته باشند.
وی در واکنش به انتشار شایعات اخیر درباره مالکیت خبرفوری، توضیح داد: برخلاف شایعات منتشر شده، آقای احسان محسنی ثانی که از متهمان پرونده پدیده هستند، نه مالک و نه صاحب امتیاز کانال خبرفوری به حساب می آیند و وابستگی اقتصادی خبرفوری به مجموعه پدیده، دروغ محض است.

فاطمه محمدزاده، صاحب امتیاز و مدیرمسئول خبرفوری یادآور شد: ادعای عجیب استفاده از کانال خبرفوری برای فروش سهام پدیده و یا اعطای سهام به این کانال به دلیل تبلیغات، درحالی منتشر شده که در دی ماه سال 1393 بنابر حکم دادستانی، دفاتر پدیده پلمب شده و هرگونه خرید، فروش و واگذاری سهام این مجموعه ممنوع شد. در آن زمان اصلا تلگرام قابلیت ایجاد کانال را نداشت و 10 ماه بعد در 31 شهریور 1394 کانال خبرفوری شکل گرفت و فعالیت خود را آغاز کرد. بنابراین از نظر منطقی امکان ندارد این کانال بتواند نقشی در خرید و فروش سهام پدیده ایفا کرده باشد.

وی با یادآوری نقش خبرفوری در انتشار اخبار تجمعات مردمی سهام داران پدیده و پیگیری مطالبات مردم در این پرونده، گفت: برخلاف بسیاری از رسانه هایی که هر روز تبلیغات پدیده را به چاپ رسانده و درقبال پیگیری مطالبات مردم سکوت کردند، خبرفوری از ابتدای فعالیت خود چشم بر مطالبات مردم در این پرونده نبست و تا امروز که دادگاه این شرکت درحال برگزاری است، به دقت مطالبات مردم را پیگیری کرده است.

فاطمه محمدزاده از دستگاه قضایی خواست تا با پیگیری انگیزه شایعه پراکنان درباره خبرفوری، مقابل جریانی که می خواهد مسیر دادگاه را به انحراف کشیده و مطالبات واقعی زیان دیدگان را قربانی منافع سیاسی و اغراض شخصی برخی افراد کند، بایستد.

صاحب امتیاز و مدیرمسئول خبرفوری تصریح کرد: ما به عنوان یک رسانه مستقل که همواره بر شفافیت و مقابله با فساد تاکید داشته ایم و برای همین امروز با موج تخریبی جریانات خاص روبرو شده ایم، از دستگاه قضایی می خواهیم که برای روشن سازی افکارعمومی، فهرستی از همه رسانه هایی که تبلیغات پدیده را منتشر کرده اند را اعلام کرده و به مردم توضیح دهد که کدام رسانه ها از محل فروش سهام پدیده به سود هنگفت دست یافته اند.

وی خاطرنشان ساخت: به میلیون ها مخاطب خود اطمینان می دهیم که خبرفوری همان طور که بارها تاکید کرده است، یک رسانه مستقل و غیروابسته است و بدون هراس از موج تخریب، پرونده های فساد را با جدیت پیگیری کرده و اسیر جریانات مشکوکی که به دلیل دفاع از مهره های اصلی پرونده های فساد، این پرونده ها را به حاشیه می برند، نخواهد شد.

محمدزاده در پایان با تاکید بر اینکه خبرفوری تنها رسانه ای است که با همین نام از وزارت ارشاد مجوز گرفته و برند خبرفوری را نیز به نام خود ثبت کرده است، اظهارداشت: براساس قوانین، هیچ رسانه ای با نام مشابه رسانه دیگر امکان فعالیت ندارد، اما شاهد هستیم که درحال حاضر برخی کانال ها با استفاده از اعتبار نام خبرفوری، به فعالیت مشغول هستند و در این راستا از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر دستگاه های نظارتی می خواهیم جلوی کانال هایی که با سوءاستفاده از نام خبرفوری اقدام به کلاهبرداری و فعالیت تخریبی در فضای مجازی می کنند را بگیرند.

لینک خبر :‌ خبر فوری
محمد خدادی با اشاره به اینکه سعی دارد توزیع یارانه مطبوعات را هدفمند کند عنوان کرد که حل مساله لوایح سه گانه مطبوعات در اولویت اصلی کار او قرار ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۰

آقای خدادی شما سال 1396 از مدیریت خبرگزاری ایرنا که خبرگزاری رسمی دولت به شمار می رود استعفا دادید و به نوعی از مجرای دولتی کار خبر فاصله گرفتید. علت این استعفا چه بود؟

در دولت آقای احمدی نژاد من را بازنشسته کردند و با درخواست آقای جنتی من بازگشت به کار شدم و از ابتدای دولت آقای روحانی به ایرنا آمدم. شرایط سختی بود. ایرنا در دولت قبل طی هشت سال، هفت مدیر عوض کرده بود و دو حاشیه بزرگ دامنش را گرفته بود. یکی بازداشت مدیرعاملش و دیگری تعطیل شدن روزنامه ایران و مشکلات عجیبی سرراهش بود. از افزایش حجم نیروی انسانی مازاد و غیر محاسبه شده تا تعطیلی دانشکده خبر و مشکل عدم پرداخت حقوق به خبرنگاران دفاتر خارجی ایرنا که یازده ماه به تعویق افتاده بود...

مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری، اداری و مالی و از بین رفتن زیر ساخت ها و ده ها مشکل جدی بر سر راه سازمان هشتاد ساله. دوران سختی بود و بسیار با مشقت و دشوار گذشت و خوشحالم نتیجه این شد که در آن چهار سال اول دولت آقای روحانی کار خبر بصورت حرفه ای به میزان قابل توجهی به ایرنا بازگشت. یکصد و بیست جوان مجرب تحصیل کرده جذب ایرنا شدند و در پست های مدیریتی بکار گرفته شدند همزمان کار حرفه ای خبر در ایرنا در خروجی های مختلف و ورود به تمام شبکه های اجتماعی در دستور کار ایرنا قرارگرفت و عملاً زیر ساخت فنی چند رسانه ای خبری و مناسبات بین المللی ایرنا و زیر ساخت فنی و موارد مختلف که در طول سی و پنج سال زندگی در محیط خبری تجربه کرده بودم مورد توجه و درحد بضاعت محقق شد. همه چیز برای بهره برداری آیندگان آماده بود که دراین شرایط حس کردم دیگر باید کار را بسپارم به فرد دیگری و خودم را بازنشسته کنم. همان روز با استعفا، خودم را بازنشسته کردم.

چرا استعفا؟

حسم این بود پس از چهار سال کار مدیریتی در ایرنا زیر ساخت ها فراهم شده دیگر باید بروم سمت تولید محتوا. من 40 سال بود که کارم این بود و نباید از آن جدا می شدم.

از کار در فضای خبری رسمی دولت و ایرنا خسته شده بودید؟

ابداً این طور نبود. من از کار در ایرنا لذت می بردم. من در ایرنا بزرگ شدم و از 24 سالگی به عنوان خبرنویس به ایرنا رفتم. و برای دومین بار در ایرنا بازنشسته شدم. کار حرفه ای خبری را در ایرنا فراگرفتم با ایرنا زندگی کردم و در فراز و نشیب ها در ایرنا بودم؛ در دهلی نو خبرنگار ایرنا بودم و با تلکس خبر فرستادم. در همه رده های ایرنا از خبرنویسی شروع کردم و با مدیرعاملی بازنشسته شدم اما در شروع دوره دوم ریاست جمهوری آقای روحانی احساسم این بود ماموریتم را انجام داده ام که مهم ترینش برگرداندن حس کنشگری خبر در بدنه خبرگزاری بود چون با مشکلات و تغییراتی که در ایرنا ایجاد شده بود عملاً این سازمان نسبت به کار خبری بی تفاوت شده بود؛ تفاوت سایت با خبرگزاری ایده ای بود که باید مورد توجه قرار می گرفت و بجای معروفیت باید دنبال مقبولیت در کار خبرگزاری باشیم. در پایان بیش از چهار سال کار شبانه روزی احساسم این بود که ایرنا ساختار خبرگزاری به خود گرفته است و از فضای اخبار زرد و هیجانی و سایتی دور شده است.

شبکه های اجتماعی را به ایرنا بردم. اخبار زرد را از ایرنا گرفتیم و فضای فرآورده سازی را در آن در قالب فیلم و عکس و اینفوموشن احیا کردم. من سعی کردم کلمه خبر را در خبرگزاری ایرنا دوباره حاکم کنم و هنوز معتقدم که خبر باید اولویت یک خبرگزاری باشد و نباید ادای سایت ها را در آورد. مخاطب خبرگزاری نه مردم که رسانه ها هستند. کار یک خبرگزاری مانند ایرنا تولید محتوا و رقابت با سایر خبرگزاری های بین المللی است و دفاع از دولت هم باید در محتوا باشد نه هیجان و جنجال – در دفاع از دستاوردهای دولت در همه سرفصل ها از جمله برجام یا حادثه پلاسکو یا ماجرای حمله داعش و صدها حادثه و موضوعات خبری همه ارکان ایرنا در داخل شهر و استان و خارج از کشور، فعال بودند. زبان های خارجی ایرنا افزایش پیدا کرد.

واقعیت این است که ما در ایران اسم خبرگزاری را روی رسانه می گذاریم و اما در عمل رفتار سایت ها را انجام می دهیم که مغایرت حرفه ای دارد و به همین دلیل منبع خبر بعضاً رسانه های خارجی می شود. عدم شناخت مهارت های رسانه ای در ایران باعث شده که خبرگزاری را مانند یک سایت بزرگ ترسیم کنیم و انتظارات را در آن حد می بینم و این با تعریف خبرگزاری، مغایرت دارد. حجم تولید بسیار بالا بدون در نظر گرفتن مخاطب که اصولاً عام است یا خاص.

اطلاعات را خام می دهیم برای بهره چه مخاطبی در حالی که خبرگزاری باید اطلاعات تولید کند و در سایت ها با بهره از آن به فراورده متناسب با نیاز مخاطب عام تبدیل شود. در پنج کشور عضو شورای امنیت هر کدام یک یا دو تا خبرگزاری دارند و ما در ایران الان بیش از 40 مجوز خبرگزاری صادر کردیم و فکر می کنیم با داشتن تعداد زیاد رسانه مشکل رسانه ای ما حل می شود. با هر کدامشان که صحبت کنی هدفشان جذب مخاطب مردمی است و نه تولید محتوا برای رسانه ها و مدیران و ... و برای همین است که بعضاً منبع رسانه های ما از داخل به خارج نقل مکان داده و کمیت خبر برای ما از کیفیت آن بیشتر اهمیت دارد. من سعی کردم در دوران مدیریتم در ایرنا این کارها را سامان بدهم. اختلافی هم با کسی نداشتم و نه سو تفاهمی. نه کسی من را عزل کرد و نه کسی گفت برو. حس کردم باید میدان را برای افراد دیگر باز کنم. بعد از ایرنا هم رفتم دنبال کار محتوایی و مشاوره ای در عرصه رسانه.

خب شما که با فکر سپردن جای مدیریت رسانه به دیگران و نیروهای تازه نفس از ایرنا بیرون رفتید چطور حس کردید که باید پست مدیریتی در عرصه رسانه آن هم با گرفتاری های به مراتب بیشتر از ایرنا را بپذیرید. کمی این آمدن با آن رفتن همخوانی ندارد و البته کرسی که به شما سپرده شده در این چند ماه بسیار پرحاشیه هم بود. از رفتن قهرگونه معاون سابق تا جنجال استعفای وزیر ارشاد به واسطه انتخاب جایگزین ایشان و به نوعی این صندلی در این مدت بسیار داغ بوده است.

حاشیه که همیشه بوده است و بخشی از محیط اجتماعی ماست. وقتی حجم تبادل اطلاعات زیاد می شود موضوع برای صحبت هم زیاد می شود. وقتی رئیس جمهور آمریکا هر روزش را با حاشیه سازی شروع می کند دیگر تکلیف بقیه که روشن است. آمدن به معاونت مطبوعاتی به معنی این نبود که جز من کسی نبود، یا دیگران برای حضور در اینجا ضعیف هستند. احساس کردند که حضور من با مختصات اینجا در این مقطع بیشتر قابل جمع است و شاید این برداشت بود که من با توجه به جنس کاری که در دولت کردم و سابقه ام در رسانه هایی چون تلویزیون و ایرنا و نشریه کاغذی و شناختم از ساختارهای مطبوعاتی و دولتی می توانم از عهده این مسئولیت بر بیایم. من هم می دانستم که بودن در این مسیر سخت و پیچیده است و موضوعات عجیبی سر راه آن است. و اساساً بخاطر سختی کار شرایط پیچیده و مشکلات درهم تنیده و نیاز واقعی به وجود فردی که آزاد از نظر اشتغال باشد و درعین حال مسائل و مشکلات دولت و رسانه و نظام را بداند من هم دنبال اشتغال در پستی نبودم که اگر بودم در ایرنا می ماندم بلکه درک شرایط خطیر کشور و جنگ تحمیلی اقتصادی ترامپ علیه مردم و کمک به عبور از بحران دراین شرایط سخت مهم است و قبول دعوت هم کمک به دولت و نظام بود بعنوان یک ایرانی که ایران برایش مهم است و مسلمانی که نگاه اعتقادی به انجام تکلیف دارد.

فقط از طرف آقای صالحی برای حضور در این کرسی با شما صحبت شد و یا از دولت هم به شما پالس دادند که برو؟

یکی از ویژگی های آقای صالحی اجماع سازی است و شخصیت ایشان همین است. البته انتظار از ایشان هم همین است. خود آقای روحانی هم چهره اجماع سازی است و تلاش این دولت هم بر این بوده است. احساسم این بود که در انتخاب من اجماع بوده و واکنش های بعد از انتصاب هم همین موضوع را اثبات کرد.

کمی به فضای رسانه ای این روزهای کشور بپردازیم. من مساله عمیقی که این روزها در فضای رسانه ای کشور حس می کنم کاهش اعتماد عمومی مردم به رسانه های داخلی رسمی است و مردم بیشتر به فیک نیوزها و خبرهای غیر رسمی با مرجع خارجی توجه نشان می دهند. این مساله به نظر شما چقدر جدی است؟

بخشی از موضوع جزو ذات این محیط است. خبر زرد و فیک و جنجالی همیشه طرفدار داشته و دارد چون خبرهای کاملاً متمایزی است و جلب توجه می کند. نباید گفت چرا. خبر زرد وجود دارد و نشر پیدا می کند. این بخشی از واقعیت افکار عمومی است زیرا موجب معروفیت می شود و خیلی ها هم دنبال همین معروفیت هستند جذابیت هم بی شر در خبر زرد و فیک است تا خبر درست و دقیق - گفته می شود روزنامه دیلی میرور در انگلستان 2 میلیون نسخه شمارگان دارد و گاردین دو هزار نسخه. دلیلش هم برای علاقه مندی مخاطبان است دیلی میرور زرد است و گاردین رسانه جدی است اما گاردین در خبر قابل اعتنا و مرجعیت دارد نه دیلی میرور.

11120رسانه مجوز دار مجازی و کاغذی در ایران داریم. وقتی برندهایمان را تکثیر می کنیم برای مشتری های محدود، هیچکدام از آنها نه شاخص می شوند و نه برند. در این اقیانوس با عمق یک بند انگشت هیچ اتفاقی رخ نمی دهد. ما در این فضا رسانه تخصصی هم بسیار اندک داریم. رسانه های ما خود را مکلف کرده اند که از هردری سخن بگویند و اصولاً مرجع همه نوع خبر باشند و خلاصه همه چیز را به مخاطب ارائه دهند و مخاطب باید بگردد تا اطلاعات مورد نیازش را از دل آن استخراج کند. ما این حجم از رسانه را داریم که در آن همه چیز هست و در عین حال شاید هیچ ویژگی خاصی و یا تمایز خاصی هم داخلش نباشد که توجه مخاطب را جلب کند و خواننده ارتباط مستمر با آن پیدا کند. مخاطب رسانه های ما در مواجهه با آنها سردرگم هستند. تازه رسانه ها در موارد بسیاری هم شبیه هم هستند و مشخص نیست کدامیک می توانند مؤثرتر باشند. شما این فضا را می گوئید بی اعتمادی عمومی، من می گویم گمراهی و اختلال عمومی. مردم به رسانه های داخلی اعتماد دارند و در همین فاجعه سیل این رسانه ها بودند که باعث شدند کشته ها کمتر شود و مردم را آگاه و همراه کردند و به آسیب زده ها کمک رساندند.

با این همه احساس می شود واکنش های مهمی که باید از حاکمیت به مردم ارائه شود در بستر رسانه ای خودش ابتر می ماند و درست منتقل نمی شود.

دلیل این اتفاق سیستم رسانه داری در کشور ماست. دستگاه های دولتی در ایران همه رسانه دار شدند و روابط عمومی هایشان به جای تبیین، دنبال تبلیغ هستند. به جای ایجاد ارتباط دستگاه ها با رسانه، جای رسانه نشسته اند که اصولاً بلااثر است. در نزد مخاطب ما در این کشور دنبال ویوز (views) رفته ایم و فکر می کنیم حرف زدن با افراد بدون افزودن ارزش افزوده به آن وظیفه ماست. جای تفسیر و ورود به موضوع و بازکردن آن و اقناع کردن مخاطب کجاست؟ مساله رسانه های ما تخصصی نبودن و به روز نبودن و پاسخگو نبودن و ندیدن نیازهای مخاطبان است.

پس با این حساب باید منتظر باشیم که شما سیاست افزایش تعداد رسانه ها در ایران را متوقف کنید؟

کار از این حرف ها گذشته است. مجوز رسانه این روزها دیگر ارزشی ندارد و موضوع بحث نیست. من دنبال این هستم که صدای این کار غیرتخصصی را بلند کنم و این خود رسانه ها هستند که برای حیاتشان باید به این مساله توجه کنند. رسانه های ما این روزها به همه سرویس می دهند جز خودشان. وارد واکاوی هر چیزی می شوند جز خودشان. ما باید از فضای دستوری و سیاست گذاری و ابلاغی بیرون برویم و کارمان را اقناعی و کاربردی کنیم. وقتی رسانه ها خودشان با درد خودشان آشنا نشوند که نمی شود کاری کرد. با دستور چیزی حل نمی شود. باید رسانه ها را به این موضوع آگاه کنم و صدای معاونت را در راستای آگاه سازی در این زمینه بلند کنم.

می خواهید با این صدای بلند چه چیزی را فریاد بزنید آقای خدادی؟

اینکه رسانه برای باقی ماندن و حیات نیاز به چرخه اقتصادی دارد. با یارانه چیزی حل نمی شود. اگر قرار بود پول مشکل رسانه را حل کند باید الان عربستان کارتل رسانه های دنیا و شماره یک آنها می شد. چرا هند شده و عربستان نشده؟ مساله پول نیست. باید رسانه ها راه و چاه پیش روی خودشان را بشناسند. در محیط اقتصادی فعلی کشور ما رسانه ها به جایی رسیده اند که دخل و خرجشان به هم نمی خورد باید برایش فکر اساسی کنند. دقت کنید امروز مردم ما با اینکه می توانند از شیر آب خود را سیراب کنند بطری های آب معدنی می خرند، چرا؟ چون فکر می کنند در بطری آب مایعی است که بهتر از شیر آب است و ارزش هزینه را دارد. چرا مردم ما روزنامه و یا در اصل اطلاعات را نمی خرند؟ چون حس می کنند اطلاعات روزنامه ها به دردشان نمی خورد. اگر روزنامه ها بخشی از نیاز مردم در بسته رسانه ای ارائه کنند حتماً مشتری خواهند داشت و هزینه اش را هم خواهند گرفت. مردم ما هر چه را که نیازشان را برآورده کند رها نمی کنند. باید رسانه های ایران یاد بگیرند که خود را وارد چرخه عرضه و تقاضا کنند وگرنه حذف می شوند.

البته گلایه های اقتصادی مدیران رسانه ها از نبود شرایط کاری مناسب به حق است. اما این همه ماجرا نیست. ما در مدیریت رسانه دچار اختلال هستیم. اصولاً از داشتن چیزی لذت می بریم نه استفاده از آن. برایمان مهم است از پدیده ای تعداد زیادی داشته باشیم و نه اینکه از تعدادی که داریم درست استفاده کنیم. هنوز در ایران حاضریم مثلاً میوه مازاد بر نیاز بخریم و مقداری را دور بریزیم چون حس نمی کنیم محصول پیرامون ما همان سرمایه ماست. البته الان به وضعیتی رسیده ایم که باید در این فرهنگ تجدید نظر کرد. ما اگر ترامپ هم تحریممان نمی کرد طی سالهای آینده به وضعیتی می رسیدیم که امروز دچار آن هستیم. با این وضعیت اقتصادی و جریانی که تولید و مصرف در آن دغدغه نیست خواه ناخواه وضعیت همین می شد. باید یاد بگیریم که وارد چرخه اقتصادی سود و فایده متناسب با نیاز و صرفه و صلاح شویم. ما شاهد تعدیل نیرو در همشهری و روزنامه ایران بودیم و یا در دوره من در ایرنا هم همین اتفاق رخ داد. چرا؟ نمی شود یک روزنامه را با 400 نفر نیرو اداره کرد.

خود نظام دولتی ما با یارانه دادن به مطبوعات این مساله را رقم نزده است؟ برای یارانه هایی به قول شما چنین فسادآور چه فکری دارید؟

یارانه مطبوعات که هنوز هست اما یارانه ای که در قالب حق بیمه خبرنگاران به رسانه ها می دادیم شکل و ساختارش تغییر می کند چون ساختار قبلیش خلاف قانون بود. الان از طریق صندوق حمایت از هنرمندان دنبال احیای آن هستیم. اما درباره یارانه باید بگویم که مطبوعات در همه جای دنیا یک سرویس خدماتی است و بخشی از هزینه اش را باید دستگاه های نیازمند به خدماتش تقبل کنند. کار رسانه تولید اطلاعات است و قرار بود یارانه مطبوعات هم در مسیر اطلاع رسانی باشد و نه یارانه به خاطر یارانه پرداخت شود. من در معاونت دنبال این هدفمندی هستم و صرفاً هر رسانه ای به عنوان داشتن مجوز رسانه و انتشار آن با هر محتوی دنبال گرفتن پول از محل یارانه نباشد. ما سالانه حدود 80 تا 100 میلیارد تومان یارانه را میان حدود سه هزار رسانه توزیع می کنیم. سابق بر این، این توزیع به نسبت تیراژ و نوع انتشار بود و فرمولی در معاونت برای این مساله وجود داشت. من هم نمی خواهم این فرمول را تغییر بدهم بلکه دنبال جهت دادن به آن هستم درحد بضاعت و امکان. معتقدم این یارانه باید خرج گردش اطلاعات در رسانه ها شود و نه صرف مجوز یک رسانه.

اشاره ای به بحث بیمه اهالی مطبوعات کردید و گشایش تازه در این مساله. برنامه شما برای آن چیست؟

در بحث بیمه برای کمک به بیمه شدن حدود 3 هزار نفر با صندوق اعتباری هنر به تفاهم رسیدیم اما در این مسیر هم مشکل کم نیست. گفتیم بیمه خبرنگاران اما لیستی به ما می دهند که مغز آدم سوت می کشد. خود دوستان رسانه ای ما می گویند که بخش زیادی از این متقاضی بیمه ها از اهالی رسانه نیستند.

آقای خدادی تکلیف لایحه نظام جامع رسانه ای و قانون مطبوعات در دوره مدیریت شما چه می شود؟ لایحه اول به ویژه بعضاً با انتقادات هم همراه بوده است.

جز این دو لایحه، لایحه قانون تبلیغات هم هست. من برای هر سه آنها کارگروه گذاشته ام اما نمی دانم در این دو سال پرهیاهوی پیش روی دولت و نیز با توجه به وضعیت مجلس و انتخابات آن به سرانجامی برسد یا نرسد.

الان لوایح در کمیسیون هستند؟

بله

انتقادات اصحاب رسانه به لایحه ها مورد توجه قرار گرفت؟ برایش فکری دارید؟

ممکن است از صد ماده لایحه در بیست ماده اهالی رسانه اختلاف داشته باشند و باید ببینیم روی چند تا از این بیست ماده می شود به اشتراک نظر رسید. انتظار ندارم لایحه ای در حوزه مطبوعات تصویب شود که همه روی آن اشتراک و توافق نظر داشته باشند و در هیچ جای دنیا هم چنین چیزی میسر نیست. باید به معدل توافق برسیم. با این همه صادقانه بگویم که این لوایح جزو اولویت های من نیست. فعلاً ایجاد فضای همدلی در رسانه ها و حل مشکلات آنها و نیز سامان دهی معاونتی که تنها چهل روز است در آن مسئولیت گرفتم برایم اهمیت بیشتری دارد.

آقای خدادی به تازگی رئیس قوه قضائیه دیداری با اهالی مطبوعات داشت که بازخوردهای مثبتی داشته است و امید به دیدگاه های بازتر به موضوع مطبوعات در دستگاه قضائی را پدید آورده است. نگاه شما برای اصلاح رابطه میان رسانه ها و دستگاه های قضائی و نظارتی چیست؟

امروز هنر کشور و مسئولان و مردم، هنر حرکت رو به جلو و استفاده از تجربیات گذشته است. تجربه ما را در کشور به این نتیجه رسانده که با اجماع سازی و همبستگی کار را می شود به جلو برد. امنیت ملی هم باید دغدغه رسانه باشد و کشوری در دنیا هم نیست که خط قرمز نداشته باشد و برایش آن خطوط مهم نباشد. کسی در کشور ما نیست که بگوید خط قرمز نباید داشته باشیم...

متوجه هستم اما همیشه جنجال ها درباره کارهایی است که گویا در محدوده خط قرمز هم نیست.

من مصداقی می گویم. اگر سازوکاری داشته باشیم که در تجمعات سیاسی و صنفی که از سوی اقشار مختلف بعضاً حتی اعتصابات و اعتراضات اهالی رسانه با سازوکاری مشخص حضور پیدا کنند طبعاً مشکلی پیش نمی آید ولی این ساز و کار فعلاً وجود ندارد و البته فکرهایی برایش داریم. تیم های امنیتی و حفاظتی وظایفی دارند و اهالی رسانه هم وظایفی، باید برای همکاری آنها سازوکاری اندیشید. باید به تعاریفی برسیم که بر اساس آن جلوی کار رسانه گرفته نشود. تا وقتی این مساله حل نشود هر دو طرف هستند. یک طرف می گوید من مسئول نظم و امنیت هستم که درست است دیگری می گوید من رسانه هستم یعنی انتقال صدای مردم و وظیفه ام این است که کار اطلاع رسانی انجام دهم و حرفه ام این اقتضا را دارد که این هم صحیح است – اما تکلیف و ساز و کار و هماهنگی بعضاً نیست - ما در کشورمان هنوز کارت خبرنگاری رسمی واحد که در اختیار همه ارکان و فعالان رسانه باشد نداریم. لااقل نیروهای انتظامی بتوانند خبرنگار را از یک فرد عادی تشخیص دهند کارت خود رسانه نیز باید به تعداد رسانه های مجوزدار صادر شود یعنی بیش از یازده هزار رسانه! الان به همکاران در اداره کل مطبوعات داخلی گفتم که این کارت باید احیا شود نه اینکه تنها در انتظار تشکیل نظام صنفی باشیم. می خواهیم همان کارت های مطبوعاتی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر می کرد را با سازوکاری مشخص احیا کنیم تا خبرنگاران تأیید و تعریفی رسمی از سوی ما داشته باشند برای اینکه به وظیفه کاری خود برسند. وقتی این کارت باشد و برگه مأموریت خبرنگار از رسانه آن وقت دستگاه های امنیتی هم باید سازوکاری رسمی برای حضور رسانه ها در برنامه های مختلف تعریف کنند و اصطکاک ها کمتر می شود. قرار نیست هر کسی به اسم خبرنگار هر جایی برود و هر کاری بکند. همیشه سقف و کفی بوده برای هر کاری و قاعده باید حاکم شود. به نظر من باید تعاریف را دقیق و ساختارمند کنیم و دستورالعمل برای احقاق آن مهیا کنیم.

پس ساختار سابق احیا می شود؟

گفتم لااقل آن کارت سابق را منظم و به روز صادر کنند. هم برای رسانه های داخلی و هم برای رسانه های خارجی. فعلاً 370 نفر در ایران داریم که برای رسانه های خارجی کار می کنند و 180 رسانه خارجی هم در ایران دفتر دارند.

لینک خبر :‌ فانوس
محمد خدادی با اشاره به اینکه سعی دارد توزیع یارانه مطبوعات را هدفمند کند عنوان کرد که حل مساله لوایح سه گانه مطبوعات در اولویت اصلی کار او قرار ندارد.

خبرگزاری مهر -گروه فرهنگ : محمد خدادی برای اهالی رسانه نام ناآشنایی نیست هر چند که خود او می گوید من جدای از اینکه رسانه ای باشم یک دیپلمات هم هستم و سابقه نظامی گری و حضور در سپاه را هم دارم هر چند که در آنجا هم کارم اطلاع رسانی و رسانه بود. نام خدادی در سال های ابتدایی دولت حسن روحانی با نام خبرگزاری دولت و روزنامه ایران گره خورد. هرچند که وی معتقد است ایرنا را در دوره مدیریت خود به یک خبرگزاری به معنای رسمی خود نزدیک کرده است اما خبرگزاری رسمی ایران هنوز تا رسیدن به استانداردهای حتی داخلی برای تولید محتوا راه زیادی دارد. پس از استعفای محمد سلطانی فر از معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد و پایان یک سال و 27 روز فعالیت او در ساختمان خیابان قائم مقام، خدادی با وجود بازنشسته بودن و به تعبیر خودش پس از کسب مجوزهای مربوط! به صندلی طبقه انتهایی این ساختمان و سکانداری مطبوعات ایران هدایت شد. این در حالی بود که تا پیش از آن و پس از استعفای معاون سابق انتخاب جایگزین سلطانی فر کار را به استعفای وزیر و گویا جنجال های بسیار در بدنه دولت و مجلس برای انتخاب این معاونت پیش برده بود. این روزها در حالی سکه معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نام خدادی ضرب شده است که نه تنها مطبوعات در وضعیت بحرانی و احتضار به سر می برند بلکه جنگ روانی و رسانه ای شدیدی علیه ایران در جامعه جهانی در حال اداره است که نیاز به مدیریت فکری و محتوایی و نیز همگرایی رسانه ای برای مقابله با آن را بیشتر می کند. اما آیا خدادی مرد این میدان مبارزه است؟ اجازه بدهید جواب این سوال را از دل پاسخ های وی به سوالات مهر در این مصاحبه جستجو کنیم. مصاحبه ای که بخش نخست آن را در ادامه می خوانید و بخش دوم آن را که درباره موضوع کاغذ مطبوعاتی است، در روزهای آتی از نگاه شما می گذرانیم.

آقای خدادی شما سال 1396 از مدیریت خبرگزاری ایرنا که خبرگزاری رسمی دولت به شمار می رود استعفا دادید و به نوعی از مجرای دولتی کار خبر فاصله گرفتید. علت این استعفا چه بود؟

در دولت آقای احمدی نژاد من را بازنشسته کردند و با درخواست آقای جنتی من بازگشت به کار شدم و از ابتدای دولت آقای روحانی به ایرنا آمدم. شرایط سختی بود. ایرنا در دولت قبل طی هشت سال، هفت مدیر عوض کرده بود و دو حاشیه بزرگ دامنش را گرفته بود. یکی بازداشت مدیرعاملش و دیگری تعطیل شدن روزنامه ایران و مشکلات عجیبی سرراهش بود. از افزایش حجم نیروی انسانی مازاد و غیر محاسبه شده تا تعطیلی دانشکده خبر و مشکل عدم پرداخت حقوق به خبرنگاران دفاتر خارجی ایرنا که یازده ماه به تعویق افتاده بود...

مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری، اداری و مالی و از بین رفتن زیر ساخت ها و ده ها مشکل جدی بر سر راه سازمان هشتاد ساله. دوران سختی بود و بسیار با مشقت و دشوار گذشت و خوشحالم نتیجه این شد که در آن چهار سال اول دولت آقای روحانی کار خبر بصورت حرفه ای به میزان قابل توجهی به ایرنا بازگشت. یکصد و بیست جوان مجرب تحصیل کرده جذب ایرنا شدند و در پست های مدیریتی بکار گرفته شدند همزمان کار حرفه ای خبر در ایرنا در خروجی های مختلف و ورود به تمام شبکه های اجتماعی در دستور کار ایرنا قرارگرفت و عملاً زیر ساخت فنی چند رسانه ای خبری و مناسبات بین المللی ایرنا و زیر ساخت فنی و موارد مختلف که در طول سی و پنج سال زندگی در محیط خبری تجربه کرده بودم مورد توجه و درحد بضاعت محقق شد. همه چیز برای بهره برداری آیندگان آماده بود که دراین شرایط حس کردم دیگر باید کار را بسپارم به فرد دیگری و خودم را بازنشسته کنم. همان روز با استعفا، خودم را بازنشسته کردم.

چرا استعفا؟

حسم این بود پس از چهار سال کار مدیریتی در ایرنا زیر ساخت ها فراهم شده دیگر باید بروم سمت تولید محتوا. من 40 سال بود که کارم این بود و نباید از آن جدا می شدم.

از کار در فضای خبری رسمی دولت و ایرنا خسته شده بودید؟

ابداً این طور نبود. من از کار در ایرنا لذت می بردم. من در ایرنا بزرگ شدم و از 24 سالگی به عنوان خبرنویس به ایرنا رفتم. و برای دومین بار در ایرنا بازنشسته شدم. کار حرفه ای خبری را در ایرنا فراگرفتم با ایرنا زندگی کردم و در فراز و نشیب ها در ایرنا بودم؛ در دهلی نو خبرنگار ایرنا بودم و با تلکس خبر فرستادم. در همه رده های ایرنا از خبرنویسی شروع کردم و با مدیرعاملی بازنشسته شدم اما در شروع دوره دوم ریاست جمهوری آقای روحانی احساسم این بود ماموریتم را انجام داده ام که مهم ترینش برگرداندن حس کنشگری خبر در بدنه خبرگزاری بود چون با مشکلات و تغییراتی که در ایرنا ایجاد شده بود عملاً این سازمان نسبت به کار خبری بی تفاوت شده بود؛ تفاوت سایت با خبرگزاری ایده ای بود که باید مورد توجه قرار می گرفت و بجای معروفیت باید دنبال مقبولیت در کار خبرگزاری باشیم. در پایان بیش از چهار سال کار شبانه روزی احساسم این بود که ایرنا ساختار خبرگزاری به خود گرفته است و از فضای اخبار زرد و هیجانی و سایتی دور شده است.

شبکه های اجتماعی را به ایرنا بردم. اخبار زرد را از ایرنا گرفتیم و فضای فرآورده سازی را در آن در قالب فیلم و عکس و اینفوموشن احیا کردم. من سعی کردم کلمه خبر را در خبرگزاری ایرنا دوباره حاکم کنم و هنوز معتقدم که خبر باید اولویت یک خبرگزاری باشد و نباید ادای سایت ها را در آورد. مخاطب خبرگزاری نه مردم که رسانه ها هستند. کار یک خبرگزاری مانند ایرنا تولید محتوا و رقابت با سایر خبرگزاری های بین المللی است و دفاع از دولت هم باید در محتوا باشد نه هیجان و جنجال – در دفاع از دستاوردهای دولت در همه سرفصل ها از جمله برجام یا حادثه پلاسکو یا ماجرای حمله داعش و صدها حادثه و موضوعات خبری همه ارکان ایرنا در داخل شهر و استان و خارج از کشور، فعال بودند. زبان های خارجی ایرنا افزایش پیدا کرد.

واقعیت این است که ما در ایران اسم خبرگزاری را روی رسانه می گذاریم و اما در عمل رفتار سایت ها را انجام می دهیم که مغایرت حرفه ای دارد و به همین دلیل منبع خبر بعضاً رسانه های خارجی می شود. عدم شناخت مهارت های رسانه ای در ایران باعث شده که خبرگزاری را مانند یک سایت بزرگ ترسیم کنیم و انتظارات را در آن حد می بینم و این با تعریف خبرگزاری، مغایرت دارد. حجم تولید بسیار بالا بدون در نظر گرفتن مخاطب که اصولاً عام است یا خاص.

اطلاعات را خام می دهیم برای بهره چه مخاطبی در حالی که خبرگزاری باید اطلاعات تولید کند و در سایت ها با بهره از آن به فراورده متناسب با نیاز مخاطب عام تبدیل شود. در پنج کشور عضو شورای امنیت هر کدام یک یا دو تا خبرگزاری دارند و ما در ایران الان بیش از 40 مجوز خبرگزاری صادر کردیم و فکر می کنیم با داشتن تعداد زیاد رسانه مشکل رسانه ای ما حل می شود. با هر کدامشان که صحبت کنی هدفشان جذب مخاطب مردمی است و نه تولید محتوا برای رسانه ها و مدیران و ... و برای همین است که بعضاً منبع رسانه های ما از داخل به خارج نقل مکان داده و کمیت خبر برای ما از کیفیت آن بیشتر اهمیت دارد. من سعی کردم در دوران مدیریتم در ایرنا این کارها را سامان بدهم. اختلافی هم با کسی نداشتم و نه سو تفاهمی. نه کسی من را عزل کرد و نه کسی گفت برو. حس کردم باید میدان را برای افراد دیگر باز کنم. بعد از ایرنا هم رفتم دنبال کار محتوایی و مشاوره ای در عرصه رسانه.

خب شما که با فکر سپردن جای مدیریت رسانه به دیگران و نیروهای تازه نفس از ایرنا بیرون رفتید چطور حس کردید که باید پست مدیریتی در عرصه رسانه آن هم با گرفتاری های به مراتب بیشتر از ایرنا را بپذیرید. کمی این آمدن با آن رفتن همخوانی ندارد و البته کرسی که به شما سپرده شده در این چند ماه بسیار پرحاشیه هم بود. از رفتن قهرگونه معاون سابق تا جنجال استعفای وزیر ارشاد به واسطه انتخاب جایگزین ایشان و به نوعی این صندلی در این مدت بسیار داغ بوده است.

حاشیه که همیشه بوده است و بخشی از محیط اجتماعی ماست. وقتی حجم تبادل اطلاعات زیاد می شود موضوع برای صحبت هم زیاد می شود. وقتی رئیس جمهور آمریکا هر روزش را با حاشیه سازی شروع می کند دیگر تکلیف بقیه که روشن است. آمدن به معاونت مطبوعاتی به معنی این نبود که جز من کسی نبود، یا دیگران برای حضور در اینجا ضعیف هستند. احساس کردند که حضور من با مختصات اینجا در این مقطع بیشتر قابل جمع است و شاید این برداشت بود که من با توجه به جنس کاری که در دولت کردم و سابقه ام در رسانه هایی چون تلویزیون و ایرنا و نشریه کاغذی و شناختم از ساختارهای مطبوعاتی و دولتی می توانم از عهده این مسئولیت بر بیایم. من هم می دانستم که بودن در این مسیر سخت و پیچیده است و موضوعات عجیبی سر راه آن است. و اساساً بخاطر سختی کار شرایط پیچیده و مشکلات درهم تنیده و نیاز واقعی به وجود فردی که آزاد از نظر اشتغال باشد و درعین حال مسائل و مشکلات دولت و رسانه و نظام را بداند من هم دنبال اشتغال در پستی نبودم که اگر بودم در ایرنا می ماندم بلکه درک شرایط خطیر کشور و جنگ تحمیلی اقتصادی ترامپ علیه مردم و کمک به عبور از بحران دراین شرایط سخت مهم است و قبول دعوت هم کمک به دولت و نظام بود بعنوان یک ایرانی که ایران برایش مهم است و مسلمانی که نگاه اعتقادی به انجام تکلیف دارد.

فقط از طرف آقای صالحی برای حضور در این کرسی با شما صحبت شد و یا از دولت هم به شما پالس دادند که برو؟

یکی از ویژگی های آقای صالحی اجماع سازی است و شخصیت ایشان همین است. البته انتظار از ایشان هم همین است. خود آقای روحانی هم چهره اجماع سازی است و تلاش این دولت هم بر این بوده است. احساسم این بود که در انتخاب من اجماع بوده و واکنش های بعد از انتصاب هم همین موضوع را اثبات کرد.

کمی به فضای رسانه ای این روزهای کشور بپردازیم. من مساله عمیقی که این روزها در فضای رسانه ای کشور حس می کنم کاهش اعتماد عمومی مردم به رسانه های داخلی رسمی است و مردم بیشتر به فیک نیوزها و خبرهای غیر رسمی با مرجع خارجی توجه نشان می دهند. این مساله به نظر شما چقدر جدی است؟

بخشی از موضوع جزو ذات این محیط است. خبر زرد و فیک و جنجالی همیشه طرفدار داشته و دارد چون خبرهای کاملاً متمایزی است و جلب توجه می کند. نباید گفت چرا. خبر زرد وجود دارد و نشر پیدا می کند. این بخشی از واقعیت افکار عمومی است زیرا موجب معروفیت می شود و خیلی ها هم دنبال همین معروفیت هستند جذابیت هم بی شر در خبر زرد و فیک است تا خبر درست و دقیق - گفته می شود روزنامه دیلی میرور در انگلستان 2 میلیون نسخه شمارگان دارد و گاردین دو هزار نسخه. دلیلش هم برای علاقه مندی مخاطبان است دیلی میرور زرد است و گاردین رسانه جدی است اما گاردین در خبر قابل اعتنا و مرجعیت دارد نه دیلی میرور.

11120 رسانه مجوز دار مجازی و کاغذی در ایران داریم. وقتی برندهایمان را تکثیر می کنیم برای مشتری های محدود، هیچکدام از آنها نه شاخص می شوند و نه برند. در این اقیانوس با عمق یک بند انگشت هیچ اتفاقی رخ نمی دهد. ما در این فضا رسانه تخصصی هم بسیار اندک داریم. رسانه های ما خود را مکلف کرده اند که از هردری سخن بگویند و اصولاً مرجع همه نوع خبر باشند و خلاصه همه چیز را به مخاطب ارائه دهند و مخاطب باید بگردد تا اطلاعات مورد نیازش را از دل آن استخراج کند. ما این حجم از رسانه را داریم که در آن همه چیز هست و در عین حال شاید هیچ ویژگی خاصی و یا تمایز خاصی هم داخلش نباشد که توجه مخاطب را جلب کند و خواننده ارتباط مستمر با آن پیدا کند. مخاطب رسانه های ما در مواجهه با آنها سردرگم هستند. تازه رسانه ها در موارد بسیاری هم شبیه هم هستند و مشخص نیست کدامیک می توانند مؤثرتر باشند. شما این فضا را می گوئید بی اعتمادی عمومی، من می گویم گمراهی و اختلال عمومی. مردم به رسانه های داخلی اعتماد دارند و در همین فاجعه سیل این رسانه ها بودند که باعث شدند کشته ها کمتر شود و مردم را آگاه و همراه کردند و به آسیب زده ها کمک رساندند.

با این همه احساس می شود واکنش های مهمی که باید از حاکمیت به مردم ارائه شود در بستر رسانه ای خودش ابتر می ماند و درست منتقل نمی شود.

دلیل این اتفاق سیستم رسانه داری در کشور ماست. دستگاه های دولتی در ایران همه رسانه دار شدند و روابط عمومی هایشان به جای تبیین، دنبال تبلیغ هستند. به جای ایجاد ارتباط دستگاه ها با رسانه، جای رسانه نشسته اند که اصولاً بلااثر است. در نزد مخاطب ما در این کشور دنبال ویوز (views) رفته ایم و فکر می کنیم حرف زدن با افراد بدون افزودن ارزش افزوده به آن وظیفه ماست. جای تفسیر و ورود به موضوع و بازکردن آن و اقناع کردن مخاطب کجاست؟ مساله رسانه های ما تخصصی نبودن و به روز نبودن و پاسخگو نبودن و ندیدن نیازهای مخاطبان است.

پس با این حساب باید منتظر باشیم که شما سیاست افزایش تعداد رسانه ها در ایران را متوقف کنید؟

کار از این حرف ها گذشته است. مجوز رسانه این روزها دیگر ارزشی ندارد و موضوع بحث نیست. من دنبال این هستم که صدای این کار غیرتخصصی را بلند کنم و این خود رسانه ها هستند که برای حیاتشان باید به این مساله توجه کنند. رسانه های ما این روزها به همه سرویس می دهند جز خودشان. وارد واکاوی هر چیزی می شوند جز خودشان. ما باید از فضای دستوری و سیاست گذاری و ابلاغی بیرون برویم و کارمان را اقناعی و کاربردی کنیم. وقتی رسانه ها خودشان با درد خودشان آشنا نشوند که نمی شود کاری کرد. با دستور چیزی حل نمی شود. باید رسانه ها را به این موضوع آگاه کنم و صدای معاونت را در راستای آگاه سازی در این زمینه بلند کنم.

می خواهید با این صدای بلند چه چیزی را فریاد بزنید آقای خدادی؟

اینکه رسانه برای باقی ماندن و حیات نیاز به چرخه اقتصادی دارد. با یارانه چیزی حل نمی شود. اگر قرار بود پول مشکل رسانه را حل کند باید الان عربستان کارتل رسانه های دنیا و شماره یک آنها می شد. چرا هند شده و عربستان نشده؟ مساله پول نیست. باید رسانه ها راه و چاه پیش روی خودشان را بشناسند. در محیط اقتصادی فعلی کشور ما رسانه ها به جایی رسیده اند که دخل و خرجشان به هم نمی خورد باید برایش فکر اساسی کنند. دقت کنید امروز مردم ما با اینکه می توانند از شیر آب خود را سیراب کنند بطری های آب معدنی می خرند، چرا؟ چون فکر می کنند در بطری آب مایعی است که بهتر از شیر آب است و ارزش هزینه را دارد. چرا مردم ما روزنامه و یا در اصل اطلاعات را نمی خرند؟ چون حس می کنند اطلاعات روزنامه ها به دردشان نمی خورد. اگر روزنامه ها بخشی از نیاز مردم در بسته رسانه ای ارائه کنند حتماً مشتری خواهند داشت و هزینه اش را هم خواهند گرفت. مردم ما هر چه را که نیازشان را برآورده کند رها نمی کنند. باید رسانه های ایران یاد بگیرند که خود را وارد چرخه عرضه و تقاضا کنند وگرنه حذف می شوند.

البته گلایه های اقتصادی مدیران رسانه ها از نبود شرایط کاری مناسب به حق است. اما این همه ماجرا نیست. ما در مدیریت رسانه دچار اختلال هستیم. اصولاً از داشتن چیزی لذت می بریم نه استفاده از آن. برایمان مهم است از پدیده ای تعداد زیادی داشته باشیم و نه اینکه از تعدادی که داریم درست استفاده کنیم. هنوز در ایران حاضریم مثلاً میوه مازاد بر نیاز بخریم و مقداری را دور بریزیم چون حس نمی کنیم محصول پیرامون ما همان سرمایه ماست. البته الان به وضعیتی رسیده ایم که باید در این فرهنگ تجدید نظر کرد. ما اگر ترامپ هم تحریممان نمی کرد طی سالهای آینده به وضعیتی می رسیدیم که امروز دچار آن هستیم. با این وضعیت اقتصادی و جریانی که تولید و مصرف در آن دغدغه نیست خواه ناخواه وضعیت همین می شد. باید یاد بگیریم که وارد چرخه اقتصادی سود و فایده متناسب با نیاز و صرفه و صلاح شویم. ما شاهد تعدیل نیرو در همشهری و روزنامه ایران بودیم و یا در دوره من در ایرنا هم همین اتفاق رخ داد. چرا؟ نمی شود یک روزنامه را با 400 نفر نیرو اداره کرد.

خود نظام دولتی ما با یارانه دادن به مطبوعات این مساله را رقم نزده است؟ برای یارانه هایی به قول شما چنین فسادآور چه فکری دارید؟

یارانه مطبوعات که هنوز هست اما یارانه ای که در قالب حق بیمه خبرنگاران به رسانه ها می دادیم شکل و ساختارش تغییر می کند چون ساختار قبلیش خلاف قانون بود. الان از طریق صندوق حمایت از هنرمندان دنبال احیای آن هستیم. اما درباره یارانه باید بگویم که مطبوعات در همه جای دنیا یک سرویس خدماتی است و بخشی از هزینه اش را باید دستگاه های نیازمند به خدماتش تقبل کنند. کار رسانه تولید اطلاعات است و قرار بود یارانه مطبوعات هم در مسیر اطلاع رسانی باشد و نه یارانه به خاطر یارانه پرداخت شود. من در معاونت دنبال این هدفمندی هستم و صرفاً هر رسانه ای به عنوان داشتن مجوز رسانه و انتشار آن با هر محتوی دنبال گرفتن پول از محل یارانه نباشد. ما سالانه حدود 80 تا 100 میلیارد تومان یارانه را میان حدود سه هزار رسانه توزیع می کنیم. سابق بر این، این توزیع به نسبت تیراژ و نوع انتشار بود و فرمولی در معاونت برای این مساله وجود داشت. من هم نمی خواهم این فرمول را تغییر بدهم بلکه دنبال جهت دادن به آن هستم درحد بضاعت و امکان. معتقدم این یارانه باید خرج گردش اطلاعات در رسانه ها شود و نه صرف مجوز یک رسانه.

اشاره ای به بحث بیمه اهالی مطبوعات کردید و گشایش تازه در این مساله. برنامه شما برای آن چیست؟

در بحث بیمه برای کمک به بیمه شدن حدود 3 هزار نفر با صندوق اعتباری هنر به تفاهم رسیدیم اما در این مسیر هم مشکل کم نیست. گفتیم بیمه خبرنگاران اما لیستی به ما می دهند که مغز آدم سوت می کشد. خود دوستان رسانه ای ما می گویند که بخش زیادی از این متقاضی بیمه ها از اهالی رسانه نیستند.

آقای خدادی تکلیف لایحه نظام جامع رسانه ای و قانون مطبوعات در دوره مدیریت شما چه می شود؟ لایحه اول به ویژه بعضاً با انتقادات هم همراه بوده است.

جز این دو لایحه، لایحه قانون تبلیغات هم هست. من برای هر سه آنها کارگروه گذاشته ام اما نمی دانم در این دو سال پرهیاهوی پیش روی دولت و نیز با توجه به وضعیت مجلس و انتخابات آن به سرانجامی برسد یا نرسد.

الان لوایح در کمیسیون هستند؟

بله

انتقادات اصحاب رسانه به لایحه ها مورد توجه قرار گرفت؟ برایش فکری دارید؟

ممکن است از صد ماده لایحه در بیست ماده اهالی رسانه اختلاف داشته باشند و باید ببینیم روی چند تا از این بیست ماده می شود به اشتراک نظر رسید. انتظار ندارم لایحه ای در حوزه مطبوعات تصویب شود که همه روی آن اشتراک و توافق نظر داشته باشند و در هیچ جای دنیا هم چنین چیزی میسر نیست. باید به معدل توافق برسیم. با این همه صادقانه بگویم که این لوایح جزو اولویت های من نیست. فعلاً ایجاد فضای همدلی در رسانه ها و حل مشکلات آنها و نیز سامان دهی معاونتی که تنها چهل روز است در آن مسئولیت گرفتم برایم اهمیت بیشتری دارد.

آقای خدادی به تازگی رئیس قوه قضائیه دیداری با اهالی مطبوعات داشت که بازخوردهای مثبتی داشته است و امید به دیدگاه های بازتر به موضوع مطبوعات در دستگاه قضائی را پدید آورده است. نگاه شما برای اصلاح رابطه میان رسانه ها و دستگاه های قضائی و نظارتی چیست؟

امروز هنر کشور و مسئولان و مردم، هنر حرکت رو به جلو و استفاده از تجربیات گذشته است. تجربه ما را در کشور به این نتیجه رسانده که با اجماع سازی و همبستگی کار را می شود به جلو برد. امنیت ملی هم باید دغدغه رسانه باشد و کشوری در دنیا هم نیست که خط قرمز نداشته باشد و برایش آن خطوط مهم نباشد. کسی در کشور ما نیست که بگوید خط قرمز نباید داشته باشیم...

متوجه هستم اما همیشه جنجال ها درباره کارهایی است که گویا در محدوده خط قرمز هم نیست.

من مصداقی می گویم. اگر سازوکاری داشته باشیم که در تجمعات سیاسی و صنفی که از سوی اقشار مختلف بعضاً حتی اعتصابات و اعتراضات اهالی رسانه با سازوکاری مشخص حضور پیدا کنند طبعاً مشکلی پیش نمی آید ولی این ساز و کار فعلاً وجود ندارد و البته فکرهایی برایش داریم. تیم های امنیتی و حفاظتی وظایفی دارند و اهالی رسانه هم وظایفی، باید برای همکاری آنها سازوکاری اندیشید. باید به تعاریفی برسیم که بر اساس آن جلوی کار رسانه گرفته نشود. تا وقتی این مساله حل نشود هر دو طرف هستند. یک طرف می گوید من مسئول نظم و امنیت هستم که درست است دیگری می گوید من رسانه هستم یعنی انتقال صدای مردم و وظیفه ام این است که کار اطلاع رسانی انجام دهم و حرفه ام این اقتضا را دارد که این هم صحیح است – اما تکلیف و ساز و کار و هماهنگی بعضاً نیست - ما در کشورمان هنوز کارت خبرنگاری رسمی واحد که در اختیار همه ارکان و فعالان رسانه باشد نداریم. لااقل نیروهای انتظامی بتوانند خبرنگار را از یک فرد عادی تشخیص دهند کارت خود رسانه نیز باید به تعداد رسانه های مجوزدار صادر شود یعنی بیش از یازده هزار رسانه! الان به همکاران در اداره کل مطبوعات داخلی گفتم که این کارت باید احیا شود نه اینکه تنها در انتظار تشکیل نظام صنفی باشیم. می خواهیم همان کارت های مطبوعاتی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر می کرد را با سازوکاری مشخص احیا کنیم تا خبرنگاران تأیید و تعریفی رسمی از سوی ما داشته باشند برای اینکه به وظیفه کاری خود برسند. وقتی این کارت باشد و برگه مأموریت خبرنگار از رسانه آن وقت دستگاه های امنیتی هم باید سازوکاری رسمی برای حضور رسانه ها در برنامه های مختلف تعریف کنند و اصطکاک ها کمتر می شود. قرار نیست هر کسی به اسم خبرنگار هر جایی برود و هر کاری بکند. همیشه سقف و کفی بوده برای هر کاری و قاعده باید حاکم شود. به نظر من باید تعاریف را دقیق و ساختارمند کنیم و دستورالعمل برای احقاق آن مهیا کنیم.

پس ساختار سابق احیا می شود؟

گفتم لااقل آن کارت سابق را منظم و به روز صادر کنند. هم برای رسانه های داخلی و هم برای رسانه های خارجی. فعلاً 370 نفر در ایران داریم که برای رسانه های خارجی کار می کنند و 180 رسانه خارجی هم در ایران دفتر دارند.

کد خبر 4635962

حمید نورشمسی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
انتشار تصاویری از هنجارشکنی و قبح زدایی در سد لفور با واکنش های متعددی مواجه بود که توجه بیش از پیش به گسترش فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه را طلب می کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۱۹ سایت های دیگر : نیک صالحی تهران پرس نامه نیوز الف سیتنا نوای رودبار

به گزارش خبرگزاری فارس، همزمان با روز عید سعید فطر، چند دختر و پسر جوان در سد لفور سوادکوه از توابع استان مازندران، با پوششی هنجارشکنانه و بسیار زننده در مقابل چشم همگان با قایق به تفریح پرداختند و البته تصاویر این افراد به سرعت در فضای مجازی منتشر و دست به دست می شد.

پس از انتشار این تصاویر، دادستان مازندران اعلام کرد که حضور عده ای از افراد به صورت مختلط و نداشتن پوشش مناسب و انتشار این تصاویر در شبکه های اجتماعی جرم محسوب می شود و به طور یقین با عوامل این هنجارشکنی برخورد قانونی می شود.

یونس حسینی عالمی با اشاره به اینکه آب منطقه ای مازندران اعلام کرده این فضا در اختیار بخش خصوصی بوده است، گفت: نظارت بر عهده آب منطقه ای بوده و ممکن است واگذاری مقطعی در اختیار بخش خصوصی باشد، اما تکلیف اینکه به چه کسانی واگذار شود و مراقبت های نظارتی از سوی آب منطقه ای است.

وی تصریح کرد: اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مازندر ان باید در حوزه مسؤولیت خود به درستی عمل کند و به بهانه اینکه دست بخش خصوصی است از خود سلب مسؤولیت کند.

پس از این اظهار نظرها، حسین حسن نژاد معاون سیاسی امنیتی استان نیز به این واقعه واکنش نشان داد و بیان کرد: با وجود همه تمهیدات به دلیل حجم بالای حضور گردشگران و گستردگی استان، عده ای معدود در نقاطی دور از منظر عمومی اقدام به رفتار های ضدفرهنگی و اخلاقی می کنند که این موضوع با بررسی های لازم از سوی دستگاه های مسؤول مورد رسیدگی قانونی قرار می گیرد.

وی افزود: به دنبال این اتفاق ناگوار و در پی دستور مکتوب استاندار به فرماندار شهرستان سوادکوه اعلام شد تا بررسی و شناسایی عوامل این اقدام ناشایست و معرفی آنان به مراجع ذی صلاح و اقدامات قانونی در دستور کار قرار گیرد.

برخورد قاطع مسؤولان با هنجارشکنان

ماجرا به همین جا ختم نشد و روز جمعه امام جمعه بابل نیز به موضوع اعتراض کرد.

حجت الاسلام حسن روحانی در خطبه های نماز جمعه بابل با اشاره به ناهنجارهای اجتماعی رخ داده در سد لفور و با اشاره به ساخت ویلاهای فراوان در کنار دریا اظهار کرد: برخی در منطقه فیل بند فقط برای عیاشی آمده اند و فساد ایجاد می کنند؛ در سد لفور با برهنگی کامل برای خودشان قایق موتوری سوار شده و تصاویر آن را در فضای مجازی پخش می کنند که واقعا جای تاسف دارد.

در کنار همه واکنش ها، علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی هم در این باره اظهار نظر کرد و در توئیتی نوشت: تعجب است از دادستان مازندران که پخش تصاویر ناهنجاری های رخ داده در سد لفور سوادکوه در روز عید فطر را تخلف دانسته تا همچنان این گونه قانون شکنی ها ادامه داشته باشد. وزارت نیرو و سازمان میراث فرهنگی هم باید پاسخگو باشند.

بازداشت یک نفر و جمع آوری قایق ها

اما در پس کش و قوس ها و بحث ها پیرامون این ماجرا، دادستان عمومی و انقلاب مازندران دستور داد تا قایق های سد لفور جمع آوری شوند و پلیس در اقدامی ضربتی قایق های خصوصی را هم جمع آوری کرد.

ساعتی بعد از جمع آوری قایق های بخش خصوصی، دادستان مازندران از بازداشت یک نفر در این ماجرا خبر داد و گفت: عوامل اصلی این تخلف و ناهنجاری اجتماعی دستگیر شده و در بازداشت به سر می برند.

همزمان با اقدامات و واکنش های مقامات قانونی درباره این هنجارشکنی، این ماجرا در فضای مجازی هم واکنش های متفاوت و گسترده ای را در پی داشت و در این میان عده ای مانند دادستان مازندران به انتشار تصاویر انتقاد کردند.

برخی دیگر نیز اتفاق رخ داده را ناشی از تعطیل شدن امر به معروف و نهی از منکر در کشور دانسته و عده ای نیز از کسانی که مرتکب این اقدام شده اند انتقاد کرده اند که با وجود آگاهی نسبت به عرف و قوانین با این اقدامشان بحران ایجاد کرده اند و حساسیت ها را برانگیخته اند.

برخی نیز اعلام کردند چند جوان تازه به دوران رسیده پاتوق تفریح تعداد زیادی را خراب کردند!

عده ای از کاربران فضای مجازی به انتقاد از این نوع رفتارهای هنجارشکنانه توئیت کرده و از مسؤولان خواسته اند تا موضوع را به صورت جدی پیگیری و با متخلفان برخورد قانونی کنند.

در این بین، موضع گیری های زیادی نیز نسبت به علی مطهری صورت گرفت. عده ای انتقاد کرده اند که چرا حتی از مقامات قضایی هم تندتر رفته است و عده ای دیگر پرسیده اند دقیقا وزارت نیرو در این ماجرا پاسخگوی چه چیزی باشد؟ برخی نیز از واکنش مطهری در این موضوع تمجید کرده اند و همچنان اظهار نظرات پیرامون رفتار این هنجار شکنان ادامه دارد و ...

پشت پرده چیست؟

اما در این میان گویی در پشت پرده، جریانی سعی دارد با رفتارهای هنجارشکنانه و مستندسازی، انتشار تصاویر و مستندات از هنجارشکنی ها و قبح زدایی از برخی رفتارهای نامتعارف، موج جدیدی از فرهنگ برهنگی را در جامعه به راه بیندازد.

هر چند تفریح و نشاط از مولفه هایی است که همواره در آموزه های دینی به اهمیت آنها در رشد و تعالی انسان تاکید شده و در این میان نیز قوانین و طرح هایی در راستای تحقق آنها در عرصه های گردشگری و نشاط اجتماعی تهیه و تدوین شده و سازمان هایی چون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و ستاد هماهنگی خدمات سفر که مجموعه ای از نهادها و دستگاه های تاثیرگذار و ذی مدخل در عرصه گردشگری و سفر هستند و در این میان مسؤولیت مستقیم دارند تا علاوه بر ایجاد بستر سفر و گردشگری بانشاط و پویا، با نظارت دقیق از بروز هنجارشکنی هایی از این دست جلوگیری کنند. اما به رغم تمام نظارت ها و برنامه های ترویجی و تشویقی سفر و گردشگری، بروز هنجارشکنی هایی از این دست، خارج از تصور نیست و هستند افرادی که با سوء استفاده از فضای موجود سعی در قبح شکنی و رفتارهای نامتعارف می کنند و می کوشند تا رویکرد هنجارشکنانه خود را به عنوان آزادی و حق شهروندی در جامعه به تصویر بکشند.

به هر روی شاید در برهه ای بروز چنین اتفاقاتی از انظار عمومی پنهان می ماند اما به مدد تکنولوژی فناوری ارتباطات و گسترش فضای مجازی، رفتارهای هنجارشکنانه ای از این قبیل به سرعت اطلاع رسانی و اقشار مختلف جامعه به عنوان کاربران فضای مجازی و متناسب با دیدگاه ها و جایگاه های اجتماعی و سیاسی در مورد مسائل رخ داده به اظهارنظر می پردازند.

واکنش پلیس پیرامون این موضوع

اما در هیاهوی اظهار نظر ها پیرامون هنجارشکنی و قبح زدایی در سد لفور، مرکز اطلاع رسانی پلیس مازندران در مورد انتشار تصویری از حضور گردشگران با وضعیت نامناسب در سد لفور شهرستان سوادکوه شمالی ضمن بررسی همه جانبه موضوع در جهت پاسخگویی به مطالبات مردمی اعلام کرد: بر اساس بررسی های انجام شده، مسؤولیت حوزه سد لفور برعهده شرکت آب منطقه ای مازندران و حضور گردشگران در آب مربوط به بخش خصوصی است.

ناگفته نماند که نیروی انتظامی همواره تاکید داشته و دارد؛ امنیت اخلاقی خط قرمز پلیس بوده و پلیس با هرگونه ناهنجاری های اخلاقی برابر قانون برخورد خواهد کرد و این تاکید مربوط به یک ماجرا و امروز و دیروز نیست و اگر منصفانه بخواهیم قضاوت کنیم این ادعا در عمل نیز ثابت شده است به طوری که سال هاست پلیس جور مسؤولیت متولیان دیگر در این حوزه را نیز به دوش کشیده و اجازه نمی دهد سواحل به حیاط خلوت هنجارشکنان تبدیل شود.

به طوری که سردار حسین اشتری فرمانده نیروی انتظامی بارها، بارها و موکدا تاکید کرده است : برخورد با بی حجابی و بدحجابی تعطیل شدنی نیست.

از طرفی، سردار ایوب سلیمانی در حاشیه سفر به استان مازندران در جمع خبرنگاران با بیان این که در هر جایی که احساس شود نیاز به امنیت بیشتری دارد، نیروی انتظامی با بسیج امکانات و نیروی خود در آن جا حضوری فعال تر خواهد داشت، اجرای طرح تابستانه نیروی انتظامی( طرح سالم سازی دریا ) را از مهمترین اولویت ها برشمرد و اظهار کرد: استان های شمالی کشور با توجه به برخورداری از مواهب الهی، تفرجگاه های متنوع و ... همه ساله پذیرای مسافرانی هستند که به این استان ها سفر می کنند.

جانشین فرمانده ناجا درباره مقابله پلیس با مظاهر علنی فساد بویژه در ساحل دریا با بیان اینکه پلیس مجری قانون است و قطعا با هرگونه جرم مشهودی که در منظر مردم رخ می دهد، برخورد می کند، بیان کرد: مقابله با بدحجابی تعطیل ناشدنی است و مربوط به زمان و مکان خاصی هم نیست.

هر چند وزارت کشور متولی و هماهنگ کننده اجرای طرح های سالم سازی دریاست که مقابله با ناهنجاری ها یکی از مصادیق آن است، اما به نظر می رسد در مقوله مقابله با ناهنجاری های این حوزه نیروی انتظامی تنهاست و به بیان دیگر اگر امروز تنها وجه برخورد با پدیده بدحجابی در ناجا خلاصه شده و عملکرد نیروی انتظامی زیر ذره بین منتقدان و گردانندگان پروژه هایی نظیر نه به حجاب اجباری است به دلیل کم کاری و ضعف عملکرد 26 دستگاهی است که مطابق قوانین و مصوبات حجاب و عفاف در این حوزه نقش داشته اند و بار این ضعف عملکرد بر دوش نیروی انتظامی به عنوان یکی از این دستگاه ها افتاده است.

به هر حال باید گفت حجاب و عفاف زن ایرانی حکایت دیروز و امروز نیست و هنوز هم نگاه عمومی مردم نسبت به حجاب آنچنان مثبت است که حجاب را به عنوان یک مطالبه عمومی در سطح جامعه مطرح می کند، به خصوص اینکه حجاب تنها ابزاری برای پوشش زنان نیست بلکه نمادی از فرهنگ اسلامی و مبلغی برای این دین و مرام است.

مصوبه ای با تعیین وظیفه برای 26 دستگاه

طرح راهکارهای اجرایی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب 13 دی 1384 به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید. بر اساس این طرح 26 وزارتخانه، سازمان و دستگاه اجرایی موظف به اجرای طرح هایی برای گسترش فرهنگ حجاب و عفاف شدند.

26 دستگاهی که در این زمینه وظیفه هایی عموماً از جنس ایجابی و فرهنگی دارند و تنها دستگاه با وظایف سالبه نیروی انتظامی است هرچند نیروی انتظامی هم بخشی از وظایفش در حوزه عفاف و حجاب بر اساس مصوبه 427 شورای عالی انقلاب فرهنگی ایجابی است.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با 21 وظیفه، وزارت بازرگانی با 13 وظیفه، سازمان صدا و سیما با 31 وظیفه، نیروی انتظامی با 21 وظیفه، سازمان جوانان با 14 وظیفه، سازمان تبلیغات اسلامی با 12 وظیفه، وزارت آموزش و پرورش با 21 وظیفه، وزارت علوم با 17 وظیفه، مرکز زنان و خانواده با 6 وظیفه، وزارت ارتباطات با 8 وظیفه، سازمان تربیت بدنی با 18 وظیفه، شهرداری با 10 وظیفه، وزارت بهداشت با 17 وظیفه، ستاد امر به معروف و نهی از منکر با 11 وظیفه، سازمان بهزیستی با 5 وظیفه، وزارت امورخارجه با 10 وظیفه، وزارت کار با 5 وظیفه، مجلس شورای اسلامی با7 وظیفه، وزارت کشور با 11 وظیفه، سازمان مدیریت و برنامه ریزی با 9 وظیفه، قوه قضائیه با5 وظیفه، وزارت مسکن با 9 وظیفه، سازمان میراث فرهنگی با 11 وظیفه، بسیج با 6 وظیفه، وزارت راه با 7 وظیفه و سازمان تبلیغات اسلامی با 12 وظیفه نهادهایی هستند که در مصوبه 427 شورای عالی انقلاب فرهنگی برای گسترش عفاف و حجاب وظایفشان تعیین شده است.

در این میان سازمان صدا و سیما با 31 وظیفه برای گسترش فرهنگ حجاب و عفاف در رأس این 26 دستگاه قرار دارد و بعد از آن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و آموزش و پرورش با 21 بند از شرح وظایف در جایگاه بعدی قرار می گیرند. شاید جالب باشد بدانید حتی وزارت راه و شهرسازی هم در این زمینه وظایفی را بر عهده دارد اما از میان تمام دستگاه های مسئول در حوزه عفاف و حجاب تنها دستگاهی که مردم به عنوان متولی این امر می شناسند نیروی انتظامی است.

***فاطمه سلیمانی

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: در جریان سیل اخیر، درمجموع بیش از 930 مسجد، بقعه متبرکه و حسینیه در استان های لرستان، خوزستان، گلستان، مازندران، خراسان شمالی و ایلام آسیب دیده است.

حجت الاسلام محمد نوروزپور، مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه در گفت وگو با خبرنگار حوزه مسجد و هیأت خبرگزاری فارس با اشاره به مأموریت های این سازمان در مساجد کشور اظهار داشت: سازمان اوقاف در مساجد شاخص و با کارکرد زیارت برنامه هایی اجرا می کند که مساجد زیارتی، محل دفن امامزاده یا یک عالم است.

عمران و آبادانی مساجد بخشی از مأموریت سازمان اوقاف

وی افزود: دیگر وظیفه سازمان اوقاف درخصوص مساجد مرتبط با عمران و آبادانی است که براساس موقوفات مرتبط با مساجد، این امر با مدیریت و نظارت مردم و هیأت امنا هزینه می شود.

فعالیت 22 هزار هیأت امنا در امامزادگان و بقاع متبرکه

نوروزپور با بیان اینکه 8 هزار بقعه متبرکه در کشور داریم، تصریح کرد: سازمان اوقاف برای عمران و آبادانی بقاع متبرکه و امامزاده ها برنامه ریزی می کند، البته این برنامه هم نیز به صورت مردمی مدیریت می شود که در این راستا 22 هزار نفر در سراسر کشور با صدور حکم به عنوان هیأت امنای امامزادگان مشغول فعالیت هستند.

مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: در مدیریت جدید این سازمان سیاست آن است که امور به مردم واگذار شود و سازمان با کاهش تصدی گری به امر نظارت بپردازد.

خسارت بیش از 930 مسجد، بقعه متبرکه و حسینیه در سیل اخیر

وی در پاسخ به این سؤال که در جریان سیل اخیر برخی استان های کشور چه تعداد مسجد آسیب دید، تصریح کرد: به این دلیل که بنای مساجد و حسینیه ها موقوفه است، سازمان اوقاف در جریان این سیل، به احصاء میزان خسارت واردشده به این اماکن پرداخت که درمجموع بیش از 930 مسجد، بقعه متبرکه و حسینیه در استان های لرستان، خوزستان، گلستان، مازندران، خراسان شمالی و ایلام آسیب دید.

برآورد هزینه 55 میلیاردی برای تعمیر اماکن مذهبی آسیب دیده

نوروزپور با بیان اینکه برآورد هزینه بازسازی و جبران خسارت این اماکن متبرکه بیش از 55 میلیارد تومان تخمین زده شده است، افزود: این گزارش به ستاد حوادث غیرمترقبه وزارت کشور اعلام شده است تا بعد از بازسازی و تعمیر منازل مردم، تعمیر این اماکن نیز در دستور کار قرار گیرد.

مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: این سازمان با بهره گیری از موقوفات مرتبط با ساخت وساز مساجد و همچنین خیرین مرتبط با این سازمان، برنامه ریزی های لازم در زمینه کمک به بازسازی این اماکن را در دستور کار دارد.

بازسازی مساجد آسیب دیده نیازمند کمک تمامی نهادهای مرتبط

وی اضافه کرد: برای بازسازی و تکمیل مساجد، بقاع متبرکه و حسینیه های آسیب دیده علاوه بر تلاش های سازمان اوقاف، دولت و دیگر نهادهای مرتبط نیز باید کمک رسانی داشته باشند تا ان شاء الله پس از بازسازی منازل مردم، این امکان نیز تعمیر می شود.

نوروزپور گفت: امر بازسازی برخی از این اماکن که تخریب جزئی داشته اند با همت مردم و هیأت امنا و کمک های سازمان اوقاف آغاز شده است.

آسیب 15 درصد مساجد در سیل اخیر جدی است

مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه در پایان خاطرنشان کرد: حدود 85 درصد مساجد، حسینیه ها و اماکن متبرکه آسیب دیده هم اکنون در حال استفاده هستند اما حدود 15 درصد مساجد، حسینیه ها و اماکن متبرکه آسیب جدی دیده اند و امکان استفاده ندارند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
همزمان با روز عید فطر، عده ای با پوششی نامتعارف در سد لفور سوادکوه شمالی در مقابل چشم همگان به قایق سواری پرداختند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۰ سایت های دیگر : تیتر امروز

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو - زینب سادات میرسلطانی؛ ولنگاری در سواحل شمالی کشور به گونه ای در حال ترویج است که برخی سعی دارند با انجام رفتارهای هنجارشکنانه و با انتشار تصاویر و مستنداتی از این هنجارشکنی ها از رفتارهای نامتعارف، موج جدیدی از فرهنگ برهنگی را در جامعه به راه بیندازند.

همزمان با روز عید فطر اتفاق عجیب و ناخوشایندی در سد لفور سوادکوه شمالی روی داد و عده ای با پوششی نامتعارف در مقابل چشم همگان به قایق سواری پرداختند. با انتشار عکس و فیلم از این قبح زدایی واکنش های مردم، دانشجویان و مسئولین به این اتفاق آغاز شد .

پس از گذشت مدت زمان کوتاهی از انتشار این خبر، مرکز اطلاع رسانی پلیس مازندران اعلام کرد: در خصوص انتشار تصویری از حضور گردشگران با وضعیت نامناسب در سد لفور سوادکوه شمالی ضمن بررسی همه جانبه موضوع و در جهت پاسخگویی به مطالبات مردمی و حفظ ارزش های دینی و اخلاقی، مراتب را سریعا از طریق پلیس امنیت عمومی استان و فرماندهی انتظامی شهرستان سوادکوه شمالی پیگیری خواهد کرد.

همچنین دادستان مازندران اعلام کرد: حضور عده ای از افراد به صورت مختلط و نداشتن هیچ پوشش و انتشار این تصاویر در شبکه های اجتماعی جرم محسوب می شود و به طور یقین با عوامل این هنجارشنکی برخورد قانونی می شود.هر چند با شناسایی مسئول بخش خصوصی این مرکز تفریحی، این فرد هنجارشکن توسط دادستان عمومی و انقلاب شهرستان سوادکوه شمالی احضار شد.

حسین حسن نژاد، معاون سیاسی امنیتی استاندار مازندران نیز در این زمینه اظهار کرد: تمهیدات مختلفی برای سفر ایمن گردشگران اندیشیده شده، ولی به دلیل حجم بالای گردشگران و گستردگی مناطق گردشگری استان، عده معدودی به دور از منظر عمومی، اقدام به کارهای ضدفرهنگی و اخلاقی می کنند؛ که این مساله با انجام بررسی های لازم از سوی دستگاه های مسؤول مورد رسیدگی قانونی قرار می گیرد.

البته دانشجویان بسیجی استان هم به موضوع ورود کردند؛ شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان با صدور نامه های جداگانه ای خطاب به دادستان و نیز امام جمعه این استان اعلام موضع کرد و خواستار برخورد با متخلفان شد.

بیشتر بخوانید:

دادستانی مازندران با متخلفین سد لفور برخورد قانونی بدون ملاحظه به عمل آورد!

این ماجرا و اعتراضات همچنان ادامه پیدا کرد تا در روز جمعه، امام جمعه بابل نسبت به این موضوع شدیدا اعتراض کرد. حجت الاسلام حسن روحانی در خطبه های نماز جمعه بابل گفت: بعضی از هم استانی های عزیز مان در همین شهرهای زیرآب و شیرگاه از این بابت بسیار ناراحت و متاسف هستند.

اما فندرسکی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه مازندران معتقد است: مدتی است که توریست ها در قالب تورهای مختلف گردشگری در مازندران زیاد شده و حتی هنجار شکنی های مختلفی هم کرده اند. متاسفانه در این گروه ها اگر 50 خانم و آقا هم حضور داشته باشند از همه این جمع حتی یک نفر را نمی بینیم که حجاب درست داشته باشد.

وی در ادامه گفت: گویا جریانی سازمان یافته پشت این قضایا وجود دارد تا افرادی که در این دوره ها شرکت می کنند، حتی یک فرد محجبه هم درمیان خود نداشته باشند! همه بدون استثنا بدون پوشش و روسری هستند. این اتفاقات اگر پیگیری نشود منجر به آسیب هایی جدی در حوزه گردشگری می شود.

فندرسکی در ارتباط با جریان سد لفور و ورود بسیج و دانشجویان بسیجی نیز گفت: از دو زاویه وارد این موضوع شدیم، موضوع اول ورود از نگاه قهری بود، به مسئولین ذیربط گزارش دادیم و از آن برای 9 ارگان اصلی استان؛ وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی ، وزارت فرهنگ و ارشاد، امام جمعه و همچنین دادستانی رونوشت کردیم و خواستار پیگیری جدی در خصوص شدیم.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه مازندران اظهار کرد: حساسیتی که در جریان سد لفور وجود داشت، این بود که این اتفاق در میان جریانات مشابه پیش آمده از همه بدتر و خاص تر بود.

وی در ارتباط با تصمیمات جدی در حوزه ورود قهری به این موارد گفت: موضوع اول که به صورت قهری انجام می گیرد، نشستی است که در همین رابطه با دادستان مازندران داشتیم . از نیروی انتظامی استان و امام جمعه بابل هم تقدیر و تشکر بعمل آوردیم، زیرا در این مورد به خوبی موضع گیری کرده و خودشان قویا وارد عمل شدند و خواستار پیگیری جدی شدند.

در ادامه بیان کرد: دیدگاه دوم ما این است که در بحث فرهنگی وارد عمل شویم. کم کاری بعضی از ارگانها می بایست به وسیله بسیج دانشجویی پوشش داده شود. پیشنهاد هایی در این موضوع مطرح شده و قرار است در قسمت هایی از سواحل استان و یا در جنگل ها برنامه های فرهنگی به صورت جشن های مناسبتی برگزار شود تا برخی هنجارشکنان نتوانند این مناطق تفریحی و توریستی را این گونه به دست گیرند.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه مازندران بیان کرد: هم اکنون نیز این فعالیت ها در حال انجام بوده و قرار است تا در ایام تابستان به کمک بچه های بسیج انجام گیرد.

وی در ادامه افزود: دو الی سه هفته پس از گذشت این هنجار شکنی ها، متوجه شدیم که قرار است این تورهای هنجارشکن به اسم توریست گردی و گردشگری ادامه پیدا کند. دیگر از روسری و مانتو گذشته و آقایان نیز لباسی بر تن ندارند.

فندرسکی درباره اهمیت ورود به این اتفاق گفت: اگر در این مورد ورود نمی کردیم قطعا شاهد موارد بدتر از این نیز بودیم. این اتفاق قرار است که سازماندهی شود و جلسه فردای ما با دادستانی آغاز این سازماندهی خواهد بود تا زمانی که با مسببین و خاطیان این اتفاق برخورد جدی شود.

به گفته وی، نیروی انتظامی قایق های این افراد را توقیف کرده و با آن افراد با جدیت برخورد کرده است، اما به این قدر نیز راضی نیستیم و قطعاً باید پاسخگوی این اتفاقات باشند.

البته پس از این اتفاقات، دادستان عمومی مازندران دستور داد تا قایق های حوزه سد لفور جمع آوری شوند و پلیس هم در اقدامی ضربتی، قایق های خصوصی را جمع آوری کرد .همچنین دادستان مازندران از بازداشت یک نفر در این ماجرا خبر دارد. حسینی عالمی گفت: تاکنون یک نفر از عوامل اصلی این تخلف و ناهنجاری اجتماعی دستگیر شده و در بازداشت به سر می برد.

اما با مهرجو، دبیر شورای تبیین بسیج دانشجویی استان مازندران نیز در خصوص اتفاقات رخ داده در سد لفور به گفتگو نشستیم. او گفت: به علت تردد فضای فرهنگی و توریستی که در مازندران وجود دارد، خبرهای این چنینی از شهرهایی چون قائمشهر و بابل و یا آمل رسیده که البته هنوز رسانه ای نشده است.

مهرجو به وجود مکان های گردشگری دارای مجوز اشاره کرد و در این خصوص افزود: اخیرا تورهای گردشگری فعالیت می کنند که گردشگران را برای سفر گزینش می کنند و البته رسمی بودن و نبودن این مراکز در هاله ای از ابهام است.

وی افزود: مکان های گردشگری مختلفی هم هست که نظارت جدی تری را می طلبد. تصمیم داریم که با مراکز تصویر سازی فرهنگی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد هماهنگ شویم. در این خصوص باید مشخص شود چه کسی و بر چه مبنایی به این تورها مجوز داده و آیا اصلا این تورها مجوز دارند.

مهرجو در خصوص کنترل و بازرسی محیط های مشابه سد لفور در مازندران گفت: متاسفانه در مازندران واحد خاصی برای نظارت و امر به معروف در این حوزه ها وجود ندارد. در این سد، تنها برخی سد را از لحاظ کیفیت اکوسیستمی کنترل می کنند و کاری به پوشش و اتفاقات روی داده ندارند. زمانی که علیه این ناهنجاری اقدام شد، تنها نیروی انتظامی پایه کار آمد و در کل هیچ شخصی نظارتی بر روی این کار ندارند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۰ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بندر انزلی به جای خالی نشریات دینی در عرصه های اجتماعی اشاره کرد و گفت: نهادهای دینی فعال جامعه در صف مقدم این مساله قرار دارند و حتی می توانند به صورت نشریات داخلی در سطح مساجد و پایگاه های بسیج محلات حضور داشته باشند.

فرهاد رحمان زاده در گفت وگو با ایسنا- منطقه گیلان به جای خالی نشریات دینی در عرصه های اجتماعی اشاره و اظهار کرد: نهادهای دینی فعال جامعه در صف مقدم این مساله قرار دارند و حتی می توانند به صورت نشریات داخلی در سطح مساجد و پایگاه های بسیج محلات حضور داشته باشند.

رحمان زاده با بیان اینکه حوزه های علمیه با دغدغه بیشتر باید وارد این عرصه شده و علاوه بر کار در حوزه خبری و اطلاع رسانی، از فعالیت علاقه مندان در این زمینه حمایت کنند، تصریح کرد: می توان با اقدامات کوچک کارهای اثرگذار فرهنگی نه تنها در سطح شهرستان بلکه در حوزه استان و حتی کشور انجام داد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر از پنج نشریه دارای مجوز فقط دو نشریه در شهرستان به صورت ماهنامه و دیگری روزنامه استانی ویژه انزلی منتشر می شود، اظهار کرد: تعداد کم نشریات یک نقیصه بزرگ در حوزه اطلاع رسانی در انزلی است، در حالی که در سال های گذشته علاوه بر انتشار تعداد زیادی از عناوین نشریات، حتی نشریه ویژه بانوان در این شهرستان منتشر می شد که همه دست اندرکاران آن از بانوان بودند.

رحمان زاده یکی از مهمترین علل رکود و عدم ادامه فعالیت از سوی دست اندرکاران نشریات محلی در سطح شهرستان بندر انزلی را مشکلات اقتصادی عنوان کرد و گفت: بخشی از فعالیت مطبوعات وابسته به تبلیغات و انتشار آگهی است که معمولا در این شهرستان رپورتاژها به نشریات محلی واگذار نمی شود و اگر هم اقدامی در این خصوص باشد صاحبان آگهی ترجیح می دهند آن را در نشریات استانی درج کنند.

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بندر انزلی با اشاره به اینکه گرانی کاغذ و هزینه های بالای نشر تا حدی در بی رغبتی فعالیت در حوزه نشریات چاپی اثرگذار بوده است، تصریح کرد: با توجه به جایگاه نشریات در اطلاع رسانی، پیگیری این مساله و ارایه راهکارهای لازم یکی از اولویت های مهم در هر جامعه است.

رحمان زاده با اشاره به اینکه استفاده از فضای مجازی فرصتی نو در خصوص فعالیت های خبری فراهم کرده است، تاکید کرد: تعداد قابل ملاحظه ای پایگاه و کانال های خبری از سوی علاقه مندان در انزلی فعالیت دارند.

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بندر انزلی با اشاره به نکات منفی و مثبت فعالیت های خبری که در فضای مجازی به صورت خودجوش و مردمی انجام می شود، گفت: فعالیت در این حوزه فرصت خوبی برای انعکاس اخبار شهرستانی را فراهم آورده به ویژه اینکه تعدادی از این پایگاه های خبری توانسته اند به عنوان پل ارتباطی بین مردم و مسوولان در جهت پیگیری مطالبات شهروندان و همچنین بهبود عملکرد مسوولان عمل کنند.

رحمان زاده با تاکید بر اینکه همه تارنماهای اطلاع رسانی باید در سامانه ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت نام کرده و مجوز فعالیت دریافت کنند تا خبرگزاری رسمی محسوب شوند، گفت: هیچ کدام از پایگاه های خبری انزلی مجوز فعالیت از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت نکرده اند البته تعداتی از این تارنماها ثبت نام مقدماتی و اولیه پایگاه های خبری خود را انجام داده اند.

وی با بیان اینکه اتفاق خوبی که در حوزه اطلاع رسانی با استفاده از فضای مجازی شاهد آن هستیم، حضور مردم به عنوان شهروند خبرنگار است، تصریح کرد: اینکه مردم به عنوان شاهدان عینی در هر منطقه می توانند در کوتاهترین زمان ممکن عکس و فیلم از یک اتفاق را مخابره کنند، خوب است ولی نقیصه ای که در این زمینه وجود دارد ضعف اطلاعات عمومی نسبت به اولویت و ارزش وقایع خبری و همچنین نحوه تهیه و ارسال اخبار است.

رحمان زاده با اشاره به اینکه اگر مردم خود را در انعکاس اخبار سهیم بدانند به نوعی تمرین مطالبه گری و پیگیری برای حل و رفع کاستی ها در حوزه های مختلف است، تاکید کرد: فعالان مطبوعات همچنین رسانه های دیداری و شنیداری باید اطلاعات عمومی را در اختیار علاقه مندان به فعالیت های خبری قرار دهند تا اخبار به صورت قانونمند و مثمرثمر برای رسانه های دلسوز و پیگیر امور مخابره شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۰

﷯ روز گذشته خبری درباره لغو دو اجرای پایانی نمایش شهرزاد1001 به کارگردانی حامد معمارطهرانی در فضای مجازی منتشر شد؛ خبری که علت لغو اجرای نمایش شهرزاد1001 را اختلافات میان انجمن هنرهای نمایشی و اداره کل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی بیان کرده بود. براساس این حواشی مطرح شده در فضای مجازی، انجمن هنرهای نمایشی سهم خود از هزینه های مجموعه تئاتر شهر را پرداخت نکرده، از همین رو اداره کل ارشاد جلوی اجرای تئاتر شهرزاد1001 را گرفته است اما آرش خیرآبادی، رئیس انجمن هنرهای نمایشی و نویسنده این نمایش، در گفت وگویی با شهرآرا، این خبر را تکذیب و علت لغو اجرای نمایش یادشده را، ریزش سقف بخشی از سالن اصلی تئاتر شهر بیان کرد.
به گفته او، این اتقاق روز جمعه رخ داد اما به دلیل بلیت فروشی و آمدن مردم به سالن نمایش، با مسئولیت کارگردان، نمایش روی صحنه رفت. حالا به منظور جلوگیری از اتفاقات ناگوار دو اجرای باقی مانده، این نمایش
لغو شده است. همچنین براساس گفته های خیرآبادی، ممکن است اجراهای دیگر نمایشی که قرار بود از 23خرداد در سالن اصلی تئاتر شهر روی صحنه برود، به تعویق بیفتد. در چند روز آینده گزارش شهرآرا درباره ایمنی سالن های نمایش مشهد را در صفحه هنر این روزنامه خواهید خواند.
﷯ هفته فیلم اروپایی، به همت موسسه سینمایی هنر و تجربه و موسسات ملی فرهنگی اتحادیه اروپا در چندین شهر ایران درحال برگزاری است.
این رویداد سینمایی که از 18خرداد در سینماهویزه مشهد نیز آغاز شده است، تا بیست وهفتم این ماه هر روز با اکران دو فیلم سینمایی همراه خواهد بود. بر این اساس، علاقه مندان می توانند امروز ساعت17 فیلم نفس بکش به کارگردانی اندی سرکیس و در ساعت19 فیلم درخت به کارگردانی سونجا پروسنک را در این پردیس سینمایی
تماشا کنند.
همچنین فردا 21خرداد، فیلم های پائولین و پائولت به کارگردانی لیوین دبراور و ایرینا به کارگردانی نادژدا کزه وا به ترتیب در ساعات17 و 19 به روی پرده خواهد رفت.

لینک خبر :‌ روزنامه شهر آرا
رئیس اداره ارشاد مشهدمقدس نسبت به برخی ادعاها در مورد عدم همکاری در زمینه تست بازیگری با مجید مجیدی واکنش نشان داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۰ سایت های دیگر : قدس آنلاین

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس ، روز گذشته در فضای مجازی مشهد خبری نقل شد مبنی بر اینکه دستیار مجید مجیدی کارگردان سینمای کشورمان برای تست بازیگری به مشهد آمده و با استقبال اندکی از سوی شهروندان مشهدی روبه رو شده است.

مجید آذرنگ دستیار مجیدی در این رابطه اعلام کرده بود که اداره ارشاد به آن ها اجازه اطلاع رسانی نداده و ظاهرا خود مسئولان اداره هنرهای نمایشی ارشاد، پست و پوستر آگهی را در کانال ها و گروه های مجازی منتشر کرده اند که نتیجه اش شده حضور سه نفر از نوجوانان علاقه مند به بازیگری. این در حالی است که شهرهای کوچک تر و کم ادعاتر از مشهد بسیار بسیار پر تعدادتر حاضر شده اند.

محمدجواد استادی رئیس اداره ارشاد مشهدمقدس اما در این زمینه در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس اظهار داشت: مجید مجیدی کارگردانی شناخته شده است و دلیلی ندارد با ایشان همکاری صورت نگیرد.

رئیس اداره ارشاد مشهد بیان کرد: در مشهد هیچ درخواستی برای تست بازیگری از نوجوانان از سوی ایشان و یا تیم ایشان دریافت نکردیم؛ مشهد قطب استعدادها است و اگر درخواستی بود کمک می کردیم و از ظرفیت موسسات سینمایی خود نیز بهره می گرفتیم.

استادی خاطرنشان کرد: آماده بودیم از امکانات خودمان و ظرفیت موسسات سینمایی خود استفاده کنیم اما تا زمانی که درخواستی به صورت رسمی وجود نداشته باشد نمی توان اقدامی صورت داد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با اشاره به مشکلات نشریات و مطبوعات استان مبنی بر گرانی کاغذ اظهار داشت: مسئله کاغذ و تخصیص سهمیه کاغذ یارانه ای به صورت متمرکز در معاونت مطبوعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیگیری می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۱۹ سایت های دیگر : خبرگزاری آنا

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اسلامی چهارمحال و بختیاری، جواد کارگران ضمن اعلام این خبر افزود: ما در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، مقدار کاغذ مورد نیاز مصرفی 9 ماهه را از نشریات گرفته و به صورت کتبی به معاونت مطبوعاتی وزارتخانه مربوطه ارسال کرده ایم.

وی در ادامه بیان کرد: درخواست ما به صورت کاغذ تحریری و رولی ارسال شده که با پیگیری به عمل آمده درخواست کاغذ نشریات ما به اتحادیه ناشران کشور ارسال شد.

کارگران با بیان اینکه متأسفانه مجددا با گرانی و کمبود کاغذ روبه رو شده ایم، خاطرنشان کرد: در پی پیگیری های انجام شده مطلع شدیم که درخواست های کاغذ تحریری فعلاً به دلیل کمبود نوع کاغذ با مشکل مواجه است بنابراین باید صبر کنیم تا کاغذ به معاونت مطبوعاتی برسد و آن ها سهمیه خود را دریافت کنند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر کاغذ رولی موجود است، تصریح کرد: نشریات و مطبوعات باید درخواست خود را از کاغذ تحریری به کاغذ رولی تغییر داده تا ظرف حدأکثر دو هفته آینده کاغذ درخواستی آن ها تحویل داده شود.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: درخواست مبنی بر تغییر نوع کاغذ به مطبوعات و نشریات اطلاع رسانی شده و در حال انجام است.

کارگران اضافه کرد: چاپ رولی در استان ما وجود ندارد و مصرف کاغذ نشریات چاپی ما کاغذ تحریری است .

وی با اشاره به نظر برخی از مطبوعات استان مبنی بر سلیقه ای عمل کردن اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در تخصیص یارانه کاغذ تصریح کرد: تا کنون هر کدام از نشریات استان هر درخواستی که داشته اند همان درخواست را به معاونت مطبوعاتی ارسال کرده و هیچ دخالت و سلیقه ای در کار نبوده است .

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: با پیگیری های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یارانه نشریات در طول سال 97 به صورت 2 تا 6 ماهه و علی الحساب پرداخت شد که امیدواریم امسال نیز بتوانیم یارانه نشریات را به موقع پیگیری و دریافت کنیم.

کارگران با بیان اینکه میزان رشد یارانه اختصاصی به نشریات نسبت به سال های قبل رشد خوبی داشته است، افزود: با توجه به افزایش هزینه های تمام شده نشریات مکتوب به ویژه کاغذ و فیلم و زینک، این رشد یارانه نمی تواند پاسخگوی این هزینه ها باشد.

وی با بیان اینکه میزان یارانه اختصاص یافته به نشریات در سامانه جامع رسانه های کشور موجود می باشد، تصریح کرد: علیرغم اینکه تورم و مشکلات مربوط به افزایش هزینه های چاپ مختص به استان ما نیست و ما تابعی از کل کشور هستیم اما تمام سعی و تلاش خود را به کار برده تا در سال 98 نیز حقی از استان در تخصیص یارانه ها و حمایت های معاونت مطبوعاتی وزارت تضییع نشود.

روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری

19 خرداد 1398 13:18

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مدیرکل امور مالیاتی آذربایجان شرقی گفت: بزرگترین پروژه اقتصادی کشور در وزارت اقتصادی، طرح جامع مالیاتی است که شاهد عملیاتی شدن آن در آذربایجان شرقی هستیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۱۹

به گزارش عصرتبریز، غلامرضا شریفی در دیدار با اعضای هیئت مدیره انجمن صنفی مدیران مسئول مطبوعات استان ضمن تاکید بر نقش محوری رسانه ها به خصوص رسانه های مکتوب و مجازی افزود: در مجموعه مدیریتی اداره کل مالیاتی استان از خیلی وقت پیش مشتاق دیدار با اصحاب رسانه بودیم چرا که در جریان هستیم که شما و اعضای زیرمجموعه انجمن صنفی تان دارای برخی مشکلات در حوزه های مالیاتی هستید و معتقدیم که به عنوان یک تشکل می توانید اثرگذار باشید.

در این دیدار که مرتضی ستوده نژاد معاون مالیاتی اشخاص حقوقی، وحید کردستانی معاون مالیاتی مرکز استان، محمدرضا علی پور معاون مالیاتی شهرستان های تابعه و مسئول حراست اداره کل و همچنین حسن اسدزاده مدیر روابط عمومی نیز حضور داشتند، مدیر کل امور مالیاتی از فرهنگ سازی مالیاتی به عنوان حلّال مشکلات جامعه یاد کرده و افزود: آنچه که با دیدن شما رسانه ها به عنوان درددل ما باز می شود، آنست که طبیعتا به یک سری کمک ها برای نظام مندی مالیاتی نیازمندیم. فرهنگ سازی مالیاتی اگر اتفاق بیافتد کلی از مشکلات جامعه ما حل می شود و هزینه وصول مالیات کمتر می شود.

وی تاکید کرد: اگر فرهنگ سازی مالیاتی اتفاق بیافتد، هر فردی می تواند تکالیف خود را انجام دهد تا ما هم بتوانیم در قالب آن تکالیف، مالیات ها را به عدالت وصول کنیم.

شریفی افزود: در بحث فرهنگ سازی، اطلاع رسانی نقش عمده ای دارد و از آنجا که در رسانه های مجازی و مکتوب کلی ظرفیت برای گسترش این موضوع وجود دارد، لذا نظام مالیاتی می تواند از آنها بهره مند شده و متعاقب آن، حاکمیت است که از آن مالیات برای بهره مندی جامعه استفاده می کند. اگر ما بتوانیم مالیات را با رضایت از مردم بگیریم و رضایت نسبی را هم در جامعه حاکم کنیم در کارمان موفق خواهیم شد.

در ادامه این دیدار سیدرضا علوی رییس هیئت مدیره انجمن صنفی مدیران مسئول مطبوعات استان ضمن تشکر از مدیر کل و معاونان امور مالیاتی استان از مهمان نوازی و تشکیل این جلسه، از فرصت بوجود آمده برای طرح مشکلات مالیاتی صنف مطبوعات و رسانه های استان تقدیر و تشکر کرد.
علوی با اشاره به معافیت مالیاتی صنوف مطبوعاتی در طول سال های گذشته و تغییرات اعمالی جدید گفت: متاسفانه بسیاری از همکاران مطبوعاتی از قوانین جدید مالیاتی اطلاع کافی ندارند و به همین جهت به تهیه دفاتر قانونی و تکمیل به موقع اظهارنامه اقدام ننموده اند و هم اکنون با مشکلات مالیاتی مواجهند.
رییس هیئت مدیره انجمن صنفی مدیران مسئول مطبوعات استان خواستار ارتباط بیشتر مطبوعات با اداره کل مالیاتی در جهت آموزش شهروندی و فرهنگ سازی مالیاتی در قالب انتشار پیام های مالیاتی شد.

در ادامه این نشست فرهاد باغشمال دبیر انجمن صنفی مدیران مسئول مطبوعات استان به آخرین آمار رسانه های دارای پروانه رسمی در استان آذربایجان شرقی اشاره کرد و گفت: در استان آذربایجان شرقی 466 رسانه مکتوب و مجازی وجود دارد که دارای پروانه انتشار از معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد هستند که از این میان سهم رسانه های مکتوب 15 روزنامه با دفتر مرکزی تبریز و 80 هفته نامه به صورت مستمر هفتگی و 51 نشریه به صورت دوهفته نامه منتشر می شوند، ضمن آن که ماهنامه ها، فصلنامه ها و پایگاه های خبری نیز در استان فعالیت دارند.

باغشمال به عدم آشنایی برخی همکاران صاحب امتیاز رسانه ها از روند تشکیل پرونده مالیاتی اشاره کرد و گفت: اکثر رسانه های استانی به دلیل این که در هر حال خود را از پرداخت مالیات معاف می دانند، اقدام به تشکیل پرونده مالیاتی، تکمیل دفاتر و اظهارنامه ننموده اند و به قرار اطلاع از 466 رسانه استانی، صرفا 10-12 رسانه دارای پرونده مالیاتی بوده و چون بقیه همکاران از روند قضایا اطلاعی ندارند، با فرض معافیت مالیاتی هیچ اقدامی برای تشکیل پرونده مالیاتی ننموده اند، لذا در وهله اول پیشنهاد می شود که کارگاهی آموزشی با حضور اساتید و کارشناسان اداره کل مالیاتی برای صاحبان امتیاز رسانه ها تشکیل شود تا علاوه بر آموزش های لازم، راهنمایی هایی نیز برای حل مشکلات بوجود آمده انجام گیرد.

وی در پایان افزود: مسئله مهم دیگر آن است که تکلیف همکاران دارای رسانه که تا حال هیچ اقدامی برای اخذ کد واحد مالیاتی، تشکیل پرونده، تهیه دفاتر، تکمیل اظهارنامه و... نکرده اند، چیست و اگر در ادامه هیچ اقدامی نکنند چه می شود؟
محمدرضا ربانی بازرس انجمن صنفی مدیران مسئول مطبوعات استان نیز به موضوع اجاره ای بودن فضای کار اکثر رسانه ها اشاره کرد و گفت: شرایط کار در محیط اجاره ای باعث شده که رسانه ها سالانه اقدام به تغییر محل کار خود کنند و در نتیجه هر سال مودی مالیاتی شان تغییر می کند، لذا پیشنهاد می کنم که لااقل تمامی مطبوعات و رسانه ها در یک واحد مالیاتی تجمیع شود.

در بخش دیگر این نشست مرتضی ستوده نژاد معاون مالیاتی اشخاص حقوقی به شروط معافیت مالیاتی مطبوعات و رسانه ها اشاره کرد و گفت: تا سال 94 کلیه فعالیت های فرهنگی اعم از رسانه ها و نشریات مطابق بند ل ماده 139 مشمول معافیت مالیاتی بودند که صراحتا هم از آن یاد شده بود. یعنی قانون تا سال 94 همه فعالیت های فرهنگی در ذیل مطبوعات مجوزدار را معاف می شناخت، ما هم صرفا با معرفی اداره کل ارشاد برگ معافیت صادر می کردیم.

وی به موارد اصلاح قانون در تیرماه 94 که اجرای آن از سال 95 عملیاتی شده است تاکید کرد و افزود: در اصلاحیه قانون و مطابق بند ل ماده 139 و از ابتدای سال 95 مطبوعات و رسانه ها مشمول مالیات به نرخ صفر عنوان شده اند. یعنی معافیت برداشته شده و مالیات به نرخ صفر تخصیص داده شده است.
ستوده نژاد یادآور شد: از آنجا که آن عده از افرادی که مالیات شان به نرخ صفر می باشد، وظایف قانونی از جمله تسلیم اظهارنامه، ارائه به موقع دفاتر و اسناد حسابداری بر عهده دارند، لذا همکاران ما باید رسیدگی کنند و درآمد مشمول مالیاتی را مشخص کنند و سپس نرخ صفر را اعمال کنند.

معاون مالیاتی اشخاص حقوقی تاکید کرد: ما خیلی روی این قانون بحث کردیم و حتی در ماده 146 مکرر و تبصره آن موجب شده است تا بین معافیت مالیاتی و مالیات به نرخ صفر فرقی قائل نشویم و همگی باید دفاتر و اظهارنامه ارائه کنند، هر چند که سازمان پیگیر است که از طریق مجلس اشکالات موجود رفع شود ولی این یک پروسه طولانی است.

وی در ادامه در خصوص فلسفه نرخ صفر و رسیدگی به حساب ها گفت: ما در بحث مالیاتی پیگیر این هستیم که از محل معافیت های مالیاتی چقدر به مردم درآمد داده می شود. قانون گذار خواسته این موضوع را با یک شاخصی سنجش کند تا بتواند مشخصا بگوید که علاوه بر این که این مقدار مالیات از مردم گرفته شده و هزینه به مملکت شده است، این مقدار هم در قالب معافیت ها به صنوف مختلف کمک شده است که در این صورت در سیستم درآمد هر نشریه مشخص است ولی مالیات صفر لحاظ می شود. لذا قانون گذار افراد دارای معافیت مالیاتی را جدا کرده و تکلیف هرکدام را مشخص کرده است.

ستوده نژاد گفت: ما باید قانون را اجرا کنیم، لذا ما هم از پیشنهاد تشکیل کارگاه آموزشی استقبال می کنیم تا کارشناسان ما در جمع صاحبان امتیاز رسانه ها حاضر شده و تکالیف آنها را شرح دهند تا بدانند که در مورد مالیات حقوق و مالیات تکلیفی و... چه وظیفه ای دارند.

ستوده نژاد در پاسخ به این سوال که با توجه به این که هم اکنون فقط دفاتر قانونی سال 98 قابل تهیه و پلمپ است، پس تکلیف واحدهای رسانه ای که دفاتر سال قبل خود را به موقع تهیه و پلمپ نکرده اند چیست؟ گفت: پیشنهاد من این است که کسانی که دفاتر نگرفته اند. همین امروز نسبت به تهیه دفاتر سال 98 اقدام کرده و پلمپ کنند و اطلاعات مالی سال 96 و97 را در آن وارد کنند، نهایت کار این می شود که آیین نامه رعایت نمی شود ولی لااقل بحث عدم ارائه دفاتر مطرح نمی شود ودفاتر ارائه می شود هرچند دیر پلمپ شده باشد.

حسن اسدزاده مدیر روابط عمومی اداره کل مالیاتی نیز ضمن خوشامدگویی به اعضای هیئت مدیره انجمن صنفی مطبوعات گفت: در مقطعی معافیت ماده 139 را در کانون های تبلیغاتی نیز درگیر بودیم. منتها ماده 139 اعلام ننموده که همه فعالیت ها معاف از مالیات است. در آیین نامه قید شده است که انتشار خبر، گزارش و مصاحبه معاف است اما درآمدهای ناشی از آگهی های تبلیغاتی، رپرتاژی و ضمیمه تبلیغاتی آگهی نامه مشمول مالیات است.
اسدزاده افزود: موضوع بعدی این است که ما با توجه به سیاست های امور مالیاتی می توانیم فعالیت های مالیاتی را انجام دهیم و محدود هستیم که در خصوص آگهی های مورد نیاز (م الف) فقط با روزنامه ها و صرفا از طریق اداره کل ارشاد همکاری کنیم.

وحید کردستانی معاون مالیاتی استان نیز در مورد رسانه هایی که صاحب امتیاز آنها حقیقی بوده و تاکنون هیچ اقدامی برای تشکیل پرونده نکرده اند گفت: واحد حقیقی هم تابعی از واحد حقوقی است. ماده95 اصلاحی مشاغل را برمبنای کارکرد سالانه به سه گروه تقسیم کرده است. گروه 3 آن عده از واحدهایی هستند که درآمد سالانه شان زیر یک میلیارد تومان است که واحدهای مزبور مکلفند هر ساله تا پایان خرداد ماه اظهارنامه مالیاتی خود را به صورت اینترنتی تسلیم کنند.
کردستانی یادآور شد: در همان تبصره ماده146 مکرر، واحدهای حقیقی گروه اول مکلف به نگهداری دفاتر قانونی شده اند، اما گروه های2و 3 مکلف به نگهداری و ثبت دفاتر نیستند ولی باید فرم های نمونه 2 و 3 را تسلیم کنند که به همراه اظهارنامه ماهانه و سالانه تکمیل می شود.

وی با ذکر این نکته که اگر چنانچه شخصی اظهارنامه مالیاتی ندهد از معافیت مالیاتی پایه نمی تواند استفاده کند، افزود: به کسانی که اظهارنامه تسلیم می کنند به صورت سالانه رسیدگی می شود و به افرادی که اظهارنامه تسلیم نکنند در بازه 5ساله فرصت رسیدگی داده شده است که با این شرایط نه تنها معافیتی برای آنان تغلق نخواهد گرفت، بلکه مشمول جریمه به میزان 30 درصد به عنوان عدم تسلیم اظهارنامه خواهند بود که غیر قابل بخشودگی است و مطالبه خواهد شد.
در پایان جلسه غلامرضا شریفی، مدیرکل امور مالیاتی آذربایجان شرقی با جمع بندی نکته نظرات حاضرین و در توضیح قانونی که از مورخه 1/1/95 اعمال شده است افزود: تشخیص علی الراس از سیستم مالیاتی حذف شده است و به خاطر این حذف، باید تمام اطلاعات فعالیت های اقتصادی کشور در بانک اطلاعاتی نظام مالیاتی محفوظ شود. ما در حین رسیدگی به آنها با برخی عملیات های خرید و فروش مواجه می شویم؛ مثلا کاغذ از کجا خریداری شده، به پرسنل چقدر حقوق داده می شود و با کجا قرارداد کاری دارید؟ و ما با احصا آنها مالیات های خود را شفاف تر می کنیم.

شریفی تاکید کرد: بنده هم موافق هستم که تا تیرماه که فرصت رسیدگی به مالیات ها است، کارگاه آموزشی با هماهنگی انجمن صنفی مطبوعات و روابط عمومی امور مالیاتی برگزار شود تا همکاران ما آموزش ها و توجیه های لازم را انجام دهند.

مدیرکل امور مالیاتی آذربایجان شرقی در پایان مجددا یادآور شد که اداره کل امور مالیاتی استان، دست نیاز خود را به سمت مطبوعات دراز می کند و امیدواریم که با کمک رسانه ها بتوانیم فرهنگ سازی مالیاتی نموده و کشور را همچون ممالک پیشرفته با درآمدهای مالیاتی اداره نماییم.

لینک خبر :‌ عصر تبریز
استنادنیوز؛ مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان مازندران در سمت خود ابقاء شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۱۹ سایت های دیگر : خبرگزاری تسنیم خبرگزاری بین المللی قرآن

طی حکمی از سوی حجت الاسلام خاموشی نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور حجت الاسلام ابراهیم حیدری جناسمی به عنوان مدیرکل اوقاف استان مازندران در سمت خود ابقاء شد.

لینک خبر :‌ پایگاه خبری استناد نیوز
شرفی با اشاره به بازدید پنج ساعته مسئولان و کارشناسان مرکز امور قرآنی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان تهران از ندامتگاه اوین، گفت: طی جلساتی که با مسئولان داشتیم به زودی تفاهم نامه ای میان سازمان اوقاف و سازمان زندان های کشور به امضا می رسد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۱۹

سید مهدی شرفی در گفت وگو با خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان ، با اشاره به برنامه های اداره امور قرآنی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان تهران، اظهار کرد: امروز (یکشنبه، 19 خرداد) به همراه کارشناسان مرکز، از روند فعالیت های قرآنی در زندان اوین بازدید کردیم.

رئیس اداره امور قرآنی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان تهران ادامه داد: در این بازدید که پنج ساعت به طول انجامید، از بندهای مختلف و نحوه فعالیت های قرآنی در بندها، همچنین درالتحفیظ های زندان و سایر فعالیت های قرآنی بازدید کردیم.

وی اضافه کرد: از سوی دیگر یک جلسه یک ساعت و نیمه با حضور رییس و مسئول فرهنگی ندامتگاه اوین و نیز رئیس اداره فرهنگی و تربیتی سازمان زندان های استان تهران برگزار و در آن روند فعالیت های قرآنی زندانیان بررسی شد.

شرفی در ادامه گفت: در این جلسه موضوعات مختلف در مورد همکاری های دوجانبه را بررسی کردیم و مقرر شد که جلسات بعدی هم در این راستا ادامه پیدا کند و بنا داریم تفاهم نامه ای مشترک در پرتوی برگزاری این جلسات میان اداره کل اوقاف و سازمان زندان های استان تهران منعقد کنیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در این راستا کلیات تفاهم نامه را بحث کردیم و مشکلی در این مورد وجود ندارد، قرار است طی جلسات آینده در مورد جزئیات و مشارکتی که قصد انجامش را داریم، صحبت کنیم.

پایان پیام/ 248

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
سمنان- ایرنا- معاون هنری و امور سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان گفت: با مکاتبه هایی که با معاونت سینمایی وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام داده ایم قرار است تجهیزات تخصصی پخش فیلم بزودی تحویل اداره کل ارشاد اسلامی استان قرار داده شود و پس از آن به طور کامل تحت اختیار انجمن سینمای جوانان سمنان قرار بگیرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۱۹ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجمن سینمای جوانان ایران

ابوالفضل دلارام روز یکشنبه در جریان بازدید معاونان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان از انجمن سینمای جوانان این استان که با هدف رفع مشکلات این انجمن و ارتقای فضای فیزیکی تحت اختیار آن انجام شد افزود: در تلاشیم فیلم های هنر و تجربه و همچنین فیلم های جشنواره های سینمایی از جمله جشنواره بین المللی فیلم فجر، جشنواره فیلم کوتاه تهران و سینما حقیقت همزمان با تهران در این انجمن در سمنان اکران شود.

وی ادامه داد: تلاش های این انجمن در سمنان به طور کامل مشهود است و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با اعتماد بیشتری می تواند برنامه ها و فضاهای فرهنگی از جمله تالار آفتاب را در اختیار این انجمن قرار دهد.

رئیس انجمن سینمای جوانان استان سمنان نیز در این بازدید با ارائه آماری از فعالیت های انجمن از ابتدای سال 97و تغییراتی که از زمان سرپرستی وی در این انجمن رخ داده است، گفت: تغییرات در انجمن را در ابتدای سال 97 با تغییرات عمرانی در تالار آفتاب آغاز کردیم و پس از آن برگزاری اکران های تخصصی فیلم، پاتوق فیلم کوتاه، تاریخ سینمای ایران، سینما تک و شب های مستند و برگزاری جشنواره های تخصصی در دستور کار خود داشته ایم که با موفقیت و استقبال هنرمندان برگزار شد.

سعید خجسته فر ضمن قدردانی از معاونان هنری و مالی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان از حمایت های مالی و معنوی که تاکنون برای انجمن انجام داده اند، خواستار اختیارات بیشتری برای واگذاری تالار آفتاب به این انجمن شد و گفت: انجمن سینمای جوانان استان سمنان برنامه هایی نظیر استودیو انیمیشن با تکنیک استاپ موشن، گالری عکس آنالوگ، موزه اسناد فرهنگ و هنر سینمایی استان و کارگاه های آموزشی سینمایی را در برنامه دارد که متأسفانه از نظر مکان با محدودیت هایی مواجه است.

امیر هوشنگ باهنر، معاون مالی اداری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان نیز در ادامه با اشاره به اینکه جریانی که در حال حاضر در این انجمن اتفاق افتاده است را می شود تحول نامید، گفت: سینمای جوانان استان سمنان باید الگوی انجمن های هنری دیگر باشد که با همت و فرهنگ انجمن محوری توانسته است با عشق و باور به هنری که دنبال می کنند در این انجمن تحول ایجاد کنند.

خسرو به آئین، از هنرمندان پیشکسوت استان سمنان نیز ضمن انتقاد از مسؤولین فرهنگی بابت عدم حضور در برنامه های فرهنگی که توسط هنرمندان و انجمن های مختلف برگزار می شود، گفت: انجمن سینمای جوانان استان سمنان گالری های تخصصی عکاسی از جمله نمایشگاه عکس مایکل کنا را با وجود مشکلاتی که وجود داشت برای اعتبار هنری این شهر برپا کرده است اما متأسفانه مسؤولین فرهنگی این شهر که متولی این برنامه ها هم هستند در این نمایشگاه ها حضور پیدا نکرده اند و این نشان می دهد که هنوز آنطور که باید مسائل هنری دغدغه مسؤولین فرهنگ و هنر نمی باشد.

وی افزود: بنده و هنرمندان و هنرجویان انجمن با تلاش های شبانه روزی این گالری ها را با ظرافت و کیفیت آماده سازی کرده ایم و مسأله ای که به هنرمندان می تواند از لحاظ معنوی انگیزه دهد حداقل حضور مداوم مسؤولان در برنامه های هنری است.

انجمن سینمای جوانان استان سمنان از سال 1364 در سمنان دایر است.

این انجمن هنرمندان و فعالین فرهنگی زیادی را تحویل جامعه فرهنگی هنری سمنان در این سال ها داده و از سال 97 فعالیت های تخصصی خود را گسترش داده است.

همچنین در سال 97 فیلم مرهم به تهیه کنندگی انجمن سینمای جوانان استان سمنان در جشنواره فیلم آسیب شناسانه رم ایتالیا توانسته است مقام بهترین کارگردانی را توسط سبحان میناوی از هنرجویان این انجمن کسب کند.

همچنین این انجمن در اواخر سال 97 و اوایل سال 98 جشنواره های عکاسی و سینمایی را به صورت استانی به نام های دهمین هفته فیلم و عکس استان سمنان و نخستین جشنواره فیلم و عکس برنا را برگزار کرده است.

9856 ع / 7408

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان هرسین از تمدید مهلت ثبت نام دو مین جشنواره منطقه ای تئاتر هرسین خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۱۹ سایت های دیگر : خبرگزاری صدا و سیما

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ، رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان هرسین از تمدید مهلت ثبت نام دو مین جشنواره منطقه ای تئاتر هرسین خبر داد.

غلامرضا ملکیان بیان داشت: با توجه به درخواست هنرمندان تئاتر خیابانی و هماهنگی های بعمل آمده با اداره کل هنرهای نمایشی مهلت ارسال آثار به دومین جشنواره منطقه ایی تئاتر خیابانی هرسین تا تاریخ 25 خرداد تمدید گردید.

وی بیان کرد ؛این جشنواره با موضوع پیشگیری از آسیب های اجتماعی و رویکرد نمایش های طنز برگزار می گردد.

ملکیان افزود:جشنواره منطقه ای تئاتر خیابانی هرسین است که در سالجاری در شهرستان هرسین با حضور هنرمندان 12 استان کشور برگزار می شود.

انتهای پیام/ز

برگزاری جشنواره منطقه ای تئاتر خیابانی هرسین

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۱۹ سایت های دیگر : خبرگزاری بین المللی قرآن

معاون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان بر لزوم شناسایی مفاخر و مشاهیر لرستانی توسط مدیران فرهنگی تاکید کرد.

به گزارش ایسنا منطقه لرستان، ناصر دولتشاه در همایش تجلیل از دکتر حسین مهرداد درباره ظرفیت های فرهنگی استان اظهار کرد: لرستان امروز با دهه های پیش تفاوت عجیبی دارد چراکه توانسته خود را به عنوان پایتخت فرهنگ و هنر عامه به ایران و دنیا معرفی کند.

وی ادامه داد: لرستان از حیث شاخص های فرهنگی بسیار ترقی کرده و با توجه به شاخص جمعیت پیشروترین استان در بخش چاپ کتاب است.

دولتشاه افزود: امروز لرستان از حیث فرهنگی نیازمند یک حرکت کوچک است؛ اگر این استان را به عنوان پایتخت فرهنگ عامه معرفی کنیم، اقتصاد فرهنگ و هنر می تواند گره گشای اقتصاد ناکام این استان باشد.

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان خاطرنشان کرد: لرستان می تواند با هنرهای خود ازجمله موسیقی ازلحاظ فرهنگی و هنری استانی پیشرو در کشور باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره ظرفیت و منابع انسانی در لرستان گفت: ممالکی که امروزه توانسته اند مفاخر خود را به دنیا معرفی کنند، در بعد فرهنگی بسیار موفق بوده اند.

دولتشاه با بیان اینکه مفاخر منطقه ای، ملی و بین المللی هستند تأکید کرد: وظیفه مدیران فرهنگی تبدیل وضعیت مفاخر از سطح منطقه ای و ملی به سطح بین المللی است و اگر این کار انجام گیرد مفاخر ما به عنوان الگوی جوانان معرفی خواهند شد. این مسئول افزود: باید در یک برنامه هدفمند مفاخر لرستان را شناسایی کنیم و سپس سعی کنیم سطح این مفاخر و گسترش شناخت از آن ها را توسعه دهیم.

وی اضافه کرد: سعی کرده ایم در دو سطح مشاهیر و مفاخر استان لرستان را در سطح ملی به مردم بشناسانیم.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
امام جمعه و رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان آستارا با بیان اینکه با اجرای موسیقی زنده در برخی غذاخوری های این شهرستان نمی توان برای جوانان بیکار نشاط اجتماعی ایجاد کرد، گفت: نشاط اجتماعی با اشتغال زایی و راه اندازی مراکز تفریحی رفاهی ایجاد می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۰

به گزارش خبرگزاری فارس از آستارا، سامانه فارس من باهدف پی گیری مستقیم مسائل و مشکلات مردم راه اندازی شده و در سریع ترین زمان به پیگیری موارد اعلامی می پردازد.

منع پخش موسیقی زنده در رستوران های آستارا به بهانه جذب مشتری یکی از عناوینی بود که توسط مخاطب در سامانه فارس من ثبت شد.

مخاطب در ثبت این سوژه مطرح کرده بود که اجرای موسیقی زنده در رستوران ها و غذاخوری های شهرستان آستارا باهدف جذب مشتری یکی از مباحثی بود که در خطبه های عبادی سیاسی نماز جمعه موردانتقاد شدید امام جمعه آستارا قرار گرفت به طوری که از اعضای شورای تأمین خواسته اند که رستوران ها و غذاخوری هایی که با اجرای موسیقی زنده، مشتری جذب می کنند پلمپ و مجوز فعالیت آن ها را باطل کنند .

امام جمعه آستارا در گفت وگو با خبرنگار فارس با انتقاد از اجرای موسیقی زنده در برخی غذاخوری های این شهرستان اظهار کرد: با اجرای موسیقی زنده در برخی غذاخوری های شهرستان آستارا نمی توان برای جوانان بیکار نشاط اجتماعی ایجاد کرد.

حجت الاسلام والمسلمین کاظم حافظ نیا ایجاد نشاط اجتماعی در بین جوانان را با اشتغال زایی و راه اندازی مراکز تفریحی رفاهی اعم از استخر و سالن ورزشی دانست و افزود: جوان، نشاط اجتماعی خود را با حضور در مراکز تفریحی و سالن های ورزشی تخلیه می کند.

رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان آستارا با بیان اینکه موسیقی زنده به جای غذاخوری ها باید در اماکنی که برای این کار پیش بینی شده اجرا شود، گفت: با اجرای موسیقی زنده در برخی رستوران های این شهرستان، تنها جیب رستوران دارها پر می شود و هیچ سودی برای خانواده ها و جوانان نخواهد داشت.

امام جمعه آستارا با اشاره به اینکه بنده با موسیقی که در چهارچوب موازین شرعی باشد، مخالف نیستم، تصریح کرد: در غذاخوری ها معمولاً موسیقی آرام پخش می شود، درحالی که در برخی غذاخوری های این شهرستان، شاهد اجرای موسیقی توسط خوانندگان آذری زبان هستیم.

شاپور تشرینی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان آستارا نیز در گفت و گو با خبرنگار فارس اجرای موسیقی زنده را با مجوز ارشاد دانست و اظهار کرد: موازین شرعی در موسیقی های زنده ای که در برخی رستوران های شهرستان آستارا اجرا می شوند رعایت شده و جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد.

اسماعیل رزمجو رئیس اداره اماکن عمومی شهرستان آستارا نیز در گفت وگو با خبرنگار فارس با اشاره به نظارت دقیق اماکن بر غذاخوری های این شهرستان اظهار کرد: درصورت مشاهده هرگونه تخلف اعم از رقص های مختلط و اجرای موسیقی های نامشروع با افراد خاطی در چهارچوب قانون برخورد می شود.

انتهای پیام /84007

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
آیین بزرگداشت حسین مسرت در سومین برنامه عصر کتاب استانی با عنوان کاریز فرهنگ به همت موسسه خانه کتاب و با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد و سازمان فرهنگی، اجتماعی، ورزشی شهرداری یزد برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل ازروابط عمومی موسسه خانه کتاب؛ سومین برنامه عصر کتاب استانی با عنوان کاریز فرهنگ به بزرگداشت حسین مسرت به پاس سال ها تلاش در حوزه کتاب و اندیشه اختصاص دارد.

در این آیین بزرگداشت از کتاب های کاریز فرهنگ ، ارج نامه استاد حسین مسرت و یادگار قلم ، کارنامه پژوهشی حسین مسرت نیز رونمایی می شود.

سلسله برنامه های عصر کتاب استانی در راستای برنامه های سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و تحقق شعار ایران فقط تهران نیست و توجه موسسه خانه کتاب به اهالی قلم، مفاخر و ظرفیت های فرهنگی استان ها برگزار می شود.

حسین مسرت از پژوهشگران، مصححّان متون کهن، کتابشناسان و یزدشناسان شناخته شده کشور در دوم شهریور 1339 در یک خانواده مذهبی یزدی متولد شد.

وی برای اعتلای فرهنگ ایران تاکنون بیش از 50 عنوان کتاب و 600 مقاله چاپ کرده است. مسرت افزون بر حوزه یزدشناسی و کتابشناسی به ویژه تصحیح متون و فهرست نگاری نسخ خطی، دستی هم در شعر و شاعری دارد و با تخلص مسرور اشعاری می سراید.

ازجمله آثار او می توان به آب انبار های شهر یزد (درآمدی بر پیشینه، کارکرد و ساختار آنها)، آقارضا سعیدی ( مشاهیر نشر کتاب ایران)، استاد ایرج افشار، یزد: حوزه هنری یزد ( دانشنامه فرهنگ وتمدن استان یزد)، در آیینه روزها، درنگی برکتاب روزها اثر دکتر محمّدعلی اسلامی ندوشن و... اشاره کرد.

موسسه خانه کتاب پیش از این در برنامه عصر کتاب استانی از اسفندیار آهنجیده، مرید محمدی و علیرحم شایان از مفاخر و پیشکسوتان فرهنگ و ادب چهار محال و بختیاری و محمودرضا اکرامی فر، داراب بدخشان و احمد عضدی از مفاخر و پیشکسوتان فرهنگ و ادب خراسان شمالی تجلیل کرده است.

آیین بزرگداشت حسین مسرت چهارشنبه ( 22 خرداد ماه) ساعت: 20 و 30 دقیقه در یزد، قاسم آباد، سالن هلال احمر برگزار می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد را منصوب کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۱۹ سایت های دیگر : توازن خبرگزاری بین المللی قرآن راک نیوز

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد، سیدعباس صالحی با صدور حکمی، امان الله نجفی را به عنوان سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد منصوب کرد.

در حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آمده است:

جناب آقای امان الله نجفی

نظر به سوابق اداری و اجرایی شما به موجب این حکم، به عنوان سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد منصوب می شوید.

امید است در انجام امور محوله موفق و موید باشید.

شایان ذکر است، امان الله نجفی از پرسنل رسمی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد بوده و هم اکنون معاون پشتیبانی و توسعه منابع این اداره کل را برعهده دارد.

روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد

19 خرداد 1398 20:00

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
نجفی ضمن تشکر از حسن اعتماد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: در مدت زمان مدیریت (4 سال) رضا دهبانی پور برنامه های مفید و موثری در حوزه فرهنگ و هنر استان برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۱۹ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، امان الله نجفی امروز (19 خرداد) در نشست شورای اداری فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: برنامه های فرهنگی و هنری با قوت ادامه خواهند داشت.

سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: در مدت زمان مدیریت (4 سال) رضا دهبانی پور برنامه های مفید و موثری در حوزه فرهنگ و هنر استان برگزار شد که جای سپاس و قدردانی دارد.

وی با ارائه گزارشی از وضعیت مالی این اداره کل در چهار سال گذشته، یادآور شد: در طول این مدت علیرغم کمبودهایی که وجود داشت ولی رشد قابل توجه اعتبارات مالی را داشتیم.

نجفی با تقدیر از حسن اعتماد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به خود، از معاون حقوقی، امور مجلس و استان ها و همچنین معاون توسعه مدیریت و منابع و مدیرکل امور استان های این وزارتخانه قدردانی کرد.

پایان پیام/ 82

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
برخی روزنامه های استان هیچ هم خوانی با تیراژ واقعی آنان ندارد چون با یک بررسی میدانی به راحتی می توان دریافت که در سبد کیوسک های مطبوعاتی چه تعداد روزنامه در حال توزیع مشاهده می شود و یا اینکه با رفتن به فرودگاه بندرعباس میتوان به راحتی به تیراژ پنهان بسیاری از نشریات با مدعا که خود را یک برند معرفی می کنند، پی برد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۲۰

تابناک هرمزگان، حسن عباسی؛ وقتی معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد اعتراف می کند که تیراژهای اعلامی مطبوعات غیرواقعی ست و به علت سرمایه گذاری مطبوعات ایران بر یارانه های نفتی و جذب آگهی از بنگاه های مختلف، سرمایه گذاری روی مخاطب و فروش روزنامه، به فراموشی سپرده شده است دیگر باید تا ته قضیه را خواند که نشریات استان هرمزگان علی الخصوص روزنامه های آن نیز دست کمی از آمار اعلام شده ندارند.

اینکه فضای مطبوعات و رسانه ها در استان، سخت ترین دوران مالی خود را، پشت سر می گذارد شکی نیست اما در همین شرایط بد هم، وضع مالی برخی نشریات و خبرنگاران که از شیوه های مختلف استفاده می کنند خیلی که نه ... بلکه بسیار عالیست.
کارکرد بسیاری از نشریات استان هرمزگان مانند رسانه های دهه شصت و هفتاد است و نهایتاً در یک مدل مجله با همان تیتر و همان فرمت خلاصه می شود. ما در هرمزگان چهار روزنامه داریم که برخی فقط اسم دارند و به بهانه تیراژ بالا و تأثیر فرهنگی و ... نه تنها مبالغ هنگفتی آگهی دریافت می کنند بلکه با استفاده از عنوان تیراژ بالا از کمک های یارانه ای ارشاد که هم اکنون به شدت به کمک برخی از آنها شتافته است، بهره مند می شوند.
اما واقعیت چیز دیگری است که ممکن است برخی مردم از کم و کیف آن اطلاع نداشته باشند و آن اینکه یارانه کاغذ دریافتی برخی روزنامه های استان هیچ هم خوانی با تیراژ واقعی آنان ندارد چون با یک بررسی میدانی به راحتی می توان دریافت که در سبد کیوسک های مطبوعاتی چه تعداد روزنامه در حال توزیع مشاهده می شود و یا اینکه با رفتن به فرودگاه بندرعباس میتوان به راحتی به تیراژ پنهان بسیاری از نشریات با مدعا که خود را یک برند معرفی می کنند، پی برد.
برخی از این روزنامه ها همواره به بهانه تیراژ بالا امتیازات مختلفی را دریافت کرده اند در حالیکه در خوشبینانه ترین حالت تیراژ هیچ یک از روزنامه های استان از 600 یا هزار نسخه تجاوز نمی کند که در مقایسه با جمعیت استان رقمی بسیار ناچیز است.
شاید برخی روزنامه های استان قبلاً برند بودند اما اکنون برند نیستند و مدیران آنها بیشتر ، نزد مسئولان غلو می کنند که مثلاً روزنامه ما تأثیر فرهنگی دارد. با یک بررسی سر انگشتی به راحتی میتوان پی برد که روزنامه ها کارکرد خود را از دست داده اند چون تمام روزنامه های استان تقریباً به صورت خانوادگی اداره می شوند چرا که بیش از هشتاد درصد نیروهای قدیمی و قدر روزنامه ها کنار گذاشته شده اند و این نشریات در شرایط کنونی بیشتر به فکر گرفتن امتیاز از ارشاد و وزارتخانه هستند تا توجه به افکار عمومی ، آیا با این وجود می توان مدعی شد که مثلاً تأثیر فرهنگی دارند؟
برخی نشریات در استانهای شیراز و قزوین بنیه دارند مرتب در تیراژ بالا منتشر می شوند و برای خود نیرو می سازند، در حالیکه در هرمزگان نشریاتی که بنیه دارند با منتشر کردن تنها 200 یا 300 نسخه فقط به کسب درآمد می اندیشند و مخاطبان برایشان پشیزی ارزش ندارند اگر باور ندارید شخصاً بروید و هر روز ساعت ده صبح شاهد گونی های خالی برخی نشریات در فرودگاه بندرعباس باشید.
شاید خیلی ها ندانند اما لا اقل جهت اطلاع استاندار هرمزگان بگوییم که چند سال پیش 3 قطعه زمین یارانه ای و تسهیلات در بهترین نقطه شهر بندرعباس به سه نفر به نام های محمد علی بهمنی ، غلامحسین عطایی دریایی و مرحوم قاسم کرمی واگذار شد تا اقدام به راه اندازی چاپخانه کنند که در این بین فقط محمد علی بهمنی چاپخانه راه انداخت و مرحوم کرمی و عطایی طبقه بالای ساختمان خود را که قرار بود اتاق های هیأت تحریریه باشد تبدیل به واحد مسکونی نموده و طبقه همکف را نیز مغازه کردند و یا به بانک ملی اجاره دادند.
بله این بود یک عمر تلاش مدافعان خبرنگاران و مطبوعات استان که هم اکنون نیز فریاد حمایت از خبرنگاران و مطبوعاتی ها را سر می دهند در حالی که اگر مدافع بودند برای مطبوعات چاپخانه درست می کردند نه اینکه هم اکنون مجدداً تقاضای راه اندازی چاپخانه ، (ببخشید واحد تجاری مسکونی) داده اند در حالی که سرنوشت آن زمین که بیت المال بوده است هنوز در هاله ای از ابهام قرار دارد و سازمان بازرسی باید به این موضوع ورود کرده و حق مسلم مطبوعاتی های استان را با بازپس گیری، زمین از مدعیان حامی مطبوعات ادا کند.
برخی آقایان نیز عادت کرده اند تا به مشکلی بر می خورند نمایندگان مجلس را به کمک می طلبند و مدعی می شوند که مثلاً به فلان نماینده مجلس نزدیک هستند ... آخر کدام نماینده به شما اجازه می دهد و اجازه داده است که بروید و تخلف کنید و حق مردم و بیت المال را ضایع کنید؟
واقعاً نمیدانیم اینبار قرار است چه خوابی برای مطبوعاتی ها ببینند که هر جا کم می آورند سعی می کنند مسایل و مشکلاتشان را سیاسی جلوه دهند و پشت سر نمایندگان مجلس پنهان شوند و حتی دست به دامان معاونان سیاسی استاندار شوند تا با مذاکره مشکلاتشان را حل کنند که بعید می دانیم استاندار هرمزگان که فردی توانمند و با تدبیر است اجازه دهد چنین کسانی با استفاده از رانت استانداری راه خطا را طی کنند ... اینان اگر هم مشکلاتشان را سیاسی جلوه دهند مشخص نیست چپ هستند یا راست، از سویی دیگر متأسفانه مدیر کل کنونی ارشاد نیز به شدت دارد سمت این عزیزان غش می کند و شخصاً پیگیر مسایل این عده هستند و کار سازمانی خود را رها کرده و دربست در خدمت این عده می باشد و جالب اینکه این عده هر زمان که مدیر کل کنونی ارشاد با آنان همراهی نکند یا خطری متوجه روزنامه شان شود دم از حمایت از مطبوعات را می زنند در حالی که اگر برای سایر نشریات مشکلی درست شود ، همواره فرافکنی کرده و به نوعی از خود سلب مسئولیت می کنند.
در حال حاضر مطبوعات استان وضعیت بسیار نابسامانی دارند و این نابسامانی برای عده ای آبی گل آلود برای ماهیگیری است چرا که عدم شفافیت تیراژ این روزنامه ها ، سوالات و شبهه های فراوانی ایجاد کرده است. اما واقعاً عدم شفافیت تیراژ روزنامه ها به نفع چه کسانی در استان است؟
در حال حاضر روزنامه های استان به دلیل اخراج نیروهای خود ، از نظر محتوایی و اصول حرفه ای در وضعیت بحرانی بسیار شدیدی به سر می برند که این قبیل تمهیدات مانند پنهان نگه داشتن تیراژ واقعی یکی از آثار این بحران است اما ظاهراً برای فرار از این مخمصه تمهیدی به نام استفاده از آگهی و یارانه مطبوعات به کمکشان آمده است.
روزنامه های استان هم مثل هر کالای دیگری باید مقبول مخاطب باشند، باید مخاطب آن را بپسندد و خریداری کند ؛ وقتی مردم روزنامه نمی خرند و تیراژ در حد حتی چند صد عدد می شود یعنی آن روزنامه شکست خورده است! که در این شرایط توزیع یارانه این ضعف حرفه ای و شکست را پنهان نگاه می دارد و یک ضدانگیزه می شود که روزنامه به فکر این موضوع نیافتد که از چه طرق حرفه ای می تواند تیراژ خود را بالا ببرد بلکه به فکر استفاده از آگهی های اداره ارشاد و یارانه کاغذ می افتد.
انتهای پیام/*

لینک خبر :‌ تابناک هرمزگان