بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 10 اردیبهشت 98
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان از حضور دکتر سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه جشنواره بین المللی فرهنگی – هنری خلیج فارس خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۹ سایت های دیگر : خبرگزاری برنا

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان ، رضا کمالی زرکانی در گفتگو با خبرنگاران گفت : براساس برنامه ریزی قبلی قرار بود وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مدت سه روز در بندرعباس حضور داشته باشند و علاوه بر افتتاح پروژه های مختلف ، با اصحاب فرهنگ و هنر و همچنین خبرنگاران و اهالی رسانه دیدار داشته باشند اما به دلیل تداخل برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران سفر استانی لغو و وزیر فقط به مدت یک روز برای شرکت در اختتامیه جشنواره خلیج فارس در استان خواهند بود.

وی اضافه کرد : وزیر در سفر یک روزه به استان علاوه بر شرکت در اختتامیه جشنواره خلیج فارس از پروژه های فرهنگی بازدید و با خانواده تعدادی از پیشکسوتان دیدار خواهند داشت.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان یادآور شد : سفر استانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر اساس هماهنگی های صورت گرفته در اسرع وقت برگزار و طی آن با همه صنوف و گروه های فرهنگی و هنری دیدار خواهند داشت.

گفتنی است : آیین اختتامیه نهمین جشنواره بین المللی فرهنگی هنری خلیج فارس 10 اردیبهشت ماه جاری ساعت 17 با حضور مقامات بلندپایه کشوری و استانی در تالار شهید آوینی بندرعباس برگزار می شود .

روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان

9 اردیبهشت 1398 18:11

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: خلیج فارس به عنوان شناسنامه ایران زمین و نمادی از هویت ایرانی تلقی می شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، سید عباس صالحی روز سه شنبه در بدو ورود به بندرعباس به منظور شرکت در برنامه های روز ملی خلیج فارس و مراسم پایانی نهمین جشنواره روز ملی خلیج فارس افزود: استان هرمزگان نیز به عنوان استانی که در طول تاریخ در نماد سازی از هویت خلیج فارس داشته همچنان دارای جایگاه خاصی است.

وی بیان داشت: امیدوارم مردم استان هرمزگان همانگونه که در طول تاریخ پاسدار این هویت (خلیج فارس) بوده اند، بویژه در این زمانی که دشمنان به گمان خود می خواهند اتفاق هایی را رقم بزنند تا این هویت آسیب ببیند باید. بیش از گذشته از این هویت پاسداری کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهارداشت: مردم هرمزگان همیشه حریم امنی برای امنیت ایران بوده اند.

صالحی ادامه داد: دشمنان نیز به مانند گذشته که با مردم ایران در زمینه های مختلف دشمنی کرده اند، همواره در دشمنی خود ناکام خواهد شد.

وی در پایان اشاره کرد: برای روز ملی خلیج فارس در همه نهاد ها و ارگان ها برنامه های متنوعی اجرا می شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد سلامی در سفر یک روزه به استان هرمزگان علاوه بر شرکت در آیین پایانی جشنواره خلیج فارس از طرح های های فرهنگی بازدید و با خانواده تعدادی از پیشکسوتان و گروه های فرهنگی و هنری استان دیدار می کند.

آیین پایانی نهمین جشنواره بین المللی فرهنگی هنری خلیج فارس امروز سه شنبه دهم اردیبهشت ماه جاری همزمان با روز ملی خلیج فارس ساعت 17 با حضور مقامات بلند پایه کشوری و استانی در تالار شهید آوینی بندرعباس برگزار می شود.

برای انعکاس این رویداد مهم فرهنگی در سطح بین المللی از شبکه های تلویزیونی برون مرزی صدا و سیما وهمچنین رسانه هایی از کشور های فرانسه، چین، لبنان و ... نیز دعوت شده است.

اهتزاز پرچم جمهوری اسلامی ایران برعرشه ناوشکن سهند و اجرای سرود ملی در امتداد قلعه پرتغالی ها درهرمز و گلباران خلیج فارس از محوری ترین برنامه های روز ملی خلیج فارس است.

رژه همزمان قایق ها، پایان شناگری خصب تا خلیج فارس توسط محمد امیری رودان شناگر معروف شهرستان رودان و پایان تور ملی دوچرخه سواری جانبازان کویر تا خلیج فارس بخش دیگری از برنامه های صبح روز دهم اردیبهشت ماه می باشد.

دهم اردیبهشت ماه به مناسبت سالروز آزادسازی جزیره هرمز از اشغال بیگانگان بوسیله امام قلی خان در دوره صفویه به نام روز ملی خلیج فارس نامگذاری شده است.

سردار امام قلی خان در این روز (21 آوریل 1622 میلادی) موفق شد به 117 سال تسلط پرتغالی ها بر سواحل جنوبی کشور پایان دهد.
این روز در سال 1384 به نام روز ملی خلیج فارس نامگذاری شد.

انتهای پیام/ب

صحبت های در بدو ورود به بندرعباس

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
محمدرضا سوقندی، با تاکید بر جایگاه مهم کتاب در تمامی شاخص های مدیریت کشور، گفت: در گام دوم انقلاب، می خواهیم تمدن نوین اسلامی را رقم بزنیم و بدون کتاب این کار محقق نمی شود. در انتخاب ها، انتصاب ها و مدیریت ها باید جایگاه کتاب مشخص باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۹

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، محمدرضا سوقندی؛ مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران، در حاشیه بازدید از سی ودومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، دقایقی مهمان تحریریه ایبنا بود و از وضعیت نشر و کتاب و فعالیت های فرهنگی در حوزه ایثار سخن گفت.

وی در این دیدار بیان کرد: یکی از مهم ترین اقدامات تبلیغی و ترویجی برای بحث کتاب و تحقق شعار خواندن توانستن است ، قدرت بهره گیری از رسانه است. یک بخش رسانه های عام هستند که می توانند در بحث تبلیغ و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی، به عنوان یک دانش فرابخشی و میان رشته ای اقدام کنند، چون کتاب ازجمله مولفه های فرهنگی است که در همه حوزه ها و عرصه ها نقش دارد. در برخی عرصه ها تعیین کننده بوده و در برخی بخش ها هم موثر است. اما خبرگزاری کتاب ایران، نگاه تخصصی به حوزه کتاب دارد که به نظرم می تواند جریانی را راه اندازی کند که ما خبرنگارانی داشته باشیم که در جریان شناسی کتاب تخصص داشته باشند؛ از شکل گیری نظام اندیشه ای کتاب که تولید است که به نویسندگان، مصنفان و مترجمان و اهالی قلم برمی گردد تا صنعت نشر در بحث تولید و شبکه توزیع کتاب، و یکی از این شبکه های توزیع، نمایشگاه ها هستند و مهم ترین آن ها نیز نمایشگاه بین المللی کتاب تهران است.

کارکرد نمایشگاه فراتر از کتاب دیدن و کتاب خریدن است

سوقندی افزود: به نظر من، کارکرد نمایشگاه فراتر از کتاب دیدن و کتاب خریدن است. نمایشگاه به یک باشگاه، نهاد و جریان فرهنگی تبدیل شده و ما باید ببینیم از ظرفیت این جریان فرهنگی با توجه به نوع، تنوع و تکثر مخاطبان، چه در بخش بین الملل و چه در بخش داخلی، چقدر می توانیم بهره بگیریم و از همه مهمتر در این جریان، جریان بهره وری یا مخاطب است. همه در یک زنجیره تلاش می کنند تا کتاب تولید شود. وقتی کتاب تولید شد، به مصرف فرهنگی می رسد که همان خواندن است. این نقطه ای است که امروز با چالش مواجه هستیم. نمایشگاه شلوغ است و وضع بازار نشر علیرغم همه کاستی ها و محدودیت ها و تهدیدهای اقتصادی، با ازنظر عناوین کتاب مطلوب است، ولی باید ببینیم آیا این جریان توانسته خواندن را توانا کند و مخصوصا نسل جدید جامعه را توانمند کند به اینکه از این ابزار فرهنگی بهره بگیرند یا نه؟! این بخشی است که در نمایشگاه باید بیشتر به آن بپردازیم.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران در ادامه با اشاره به جایگاه ویژه کتاب در میان دیگر حوزه های فرهنگی ازجمله هنرهای تجسمی و سینما، گفت: یکی از دلایل آن، بحث دین است. کتاب، معجزه دین ما است. یعنی اگر خداوند ابزاری و مقوله ای موثرتر، بالاتر و جاودانه تر و جهانی تر از کتاب می بود، آن را معجزه دین ما قرار می داد. پیامبران قبل از پیامبر اسلام و خود حضرت محمد (ص)، معجزات دیگری هم داشتند، معجزه دین خاتم که دین کامل است، جهان شمول بودن و انسان شمول بودن آن است. کتاب ورا مکانی و ورا زمانی و به نوعی جهان وطنی است؛ رسانه ای برای همه عصرها و همه نسل ها.

کتاب نشانه خردورزی و عقلانیت است

وی تصریح کرد: ما در گام دوم انقلاب اسلامی، می خواهیم تمدن نوین اسلامی را رقم بزنیم و بدون کتاب این کار تحقق پیدا نخواهد کرد. یعنی باید در هر جایی، باید از شاخص هایمان کتاب باشد؛ در انتخاب ها، انتصاب ها و مدیریت هایمان باید جایگاه کتاب مشخص باشد. کتاب نشانه خردورزی و عقلانیت است.

سوقندی همچنین با تاکید بر توجه به مقوله نذر فرهنگی، ادامه داد: چرا نمی توانیم نگاه های حسرت آمیز جوانان و نوجوانانی را که مشتاقند به یک کالای ناب به اسم کتاب دست پیدا کنند، را ببینیم و خواسته شان را برآورده کنیم؟! البته سیاست تسهیلات و دادن بُن و ...، خوب است، ولی در ادامه به یک مقوله ای می رسیم که شرح وظایف ماست و آن میراث فرهنگی است. در جامعه ما افراد زیادی هستند که نذر و وقف می کنند و در بخش های مختلف خدمات اجتماعی دارند. من می گویم ما باید به این فرهنگ توجه و به اقتصاد نشر کمک کنیم. ما باید به جایی برسیم که نسل جدیدمان به هر کتابی که آرزو دارد، دسترسی پیدا کند و با حسرت از نمایشگاه خارج نشود. این مستلزم ایجاد یک ساختار، به نام نذر فرهنگی یا ایثار فرهنگی است، مثلا افرادی که توانایی و تمایل دارند، مبالغی را به این امر اختصاص دهند. دولت باید تسهیلات فراهم کند، ولی با توجه به حجم جمعیت کافی نیست، باید رسانه ها در زمینه فرهنگ سازی در بخش مردمی کار کنند.

شناسایی نیازهای فرهنگی متناسب با افراد جامعه

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران، افزود: با این موضوع که خیلی ها برای تفریح به نمایشگاه می آیند، مخالفم. اتفاقا باید جنبه های نشاط و سرگرمی را در نمایشگاه زیاد کنیم، ولی کسی که به نمایشگاه می آید، هدفش کتاب است. اما اگر آمد و گفت چیزی ندیدم و نخریدم، نشانه این است که ما نیازهای جامعه مان را نشناخته ایم و نتوانسته ایم تولید نشر و اندیشه را با نیازها متناسب کنیم. مثل تشنگانی که برای جرعه ای آب لَه لَه می زنند، ولی آب گوارا و سالم پیدا نمی کنند. اینها را باید با نظرسنجی و گفت وگو، نیازسنجی کنیم و بسته های فرهنگی متناسب با آنها ارائه دهیم. بی تردید بخشی از افرادی که به نمایشگاه می آیند، اِقناع نشده برمی گردند. این دیگر مشکل اقتصادی نیست، مشکل فرهنگی است، چون نیازهایشان را پیدا نمی کنند.

وی گفت: این نمایشگاه سه دهه را طی کرده است. برخی از تشکیلات و ساختارهایی که از اولین دوره وجود داشته، همچنان پابرجاست. ما تغییر نسل داده ایم و نمایشگاه باید بازمهندسی و متناسب با نیازهای امروز طراحی شود. حتی در ارائه خدماتی مانند بُن کارت، باید نظام های نو را دنبال کنیم و فناوری را بیشتر به خدمت بگیریم، تا در کنار حضور فیزیکی آدم ها، در فضای گسترده مجازی هم آن را عرضه کنیم. اگر نمایشگاه بین المللی کتاب تهران چند میلیون بازدیدکننده حقیقی دارد، باید چندصد میلیون بازدیدکننده مجازی داشته باشد.

حضور امور ایثارگران در نمایشگاه، فراتر از داشتن غرفه است

سوقندی ادامه داد: ما معتقدیم حضور امور ایثارگران و خانه فرهنگ ایثار در نمایشگاه کتاب، فراتر از داشتن غرفه و نگاه بخشی است و باید از همه ظرفیت ها استفاده کنیم. اگر هم قرار باشد در نمایشگاهیم حضور پیدا کنیم، باید با یک رویکرد جامع و کامل باشد. امسال در جریان برپایی نمایشگاه، در رایزنی با ناشران و نویسندگان درحال پیگیری و برنامه ای دیپلماسی ایثار برای طول سال و آینده هستیم.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران در پایان با اشاره به مقوله نشر کتاب در دفتر امور ایثارگران، اظهار کرد: با تاکید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ما باید ستاد وزارتخانه در موضوع ایثار در کل کشور باشیم. معتقد نیستیم که ما هم باید یک ناشر در کنار دیگر ناشران باشیم. باید از ظرفیت های حوزه نشر و ناشران در سراسر کشور، استفاده کنیم. البته در حال انجام پروژه ای تحت عنوان طرح تکریم ایثارگران و رزمندگان در ستاد وزارتخانه و استان ها هستیم تا در یک دوره زمانی، بتوانیم ده ها جلد کتاب از مجموعه خاطرات و روایات ایثارگران داشته باشیم. سعی داریم این کار را توسعه دهیم و اگر هر استان خاطرات ایثارگران خود را ثبت و تدوین کند، آن زمان به مجموعه ای دست پیدا می کنیم که حضورمان در نمایشگاه کتاب هم معنادار می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت و سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه نمایشگاه کتاب، موضوعات و مشکلات کاغذ، چاپ و نشر را بررسی کردند.

به گزارش ایسنا به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت، در این نشست که پس از بازدید مقام معظم رهبری از نمایشگاه کتاب صورت گرفت؛ مسائلی همچون تهیه کاغذ مورد نیاز ناشران، تهیه مواد مورد نیاز صنعت چاپ و مطبوعات بررسی شد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه بازدید از این نمایشگاه و در پاسخ به درخواست مدیران نشر برای اتخاذ تصمیم درباره قیمت کاغذ، از پیگیری برای کنترل افزایش قیمت کاغذ خبر داد.

رضا رحمانی در حاشیه بازدید از سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران با بیان اینکه استقبال خوبی از نمایشگاه شده است و انتشارات داخلی و خارجی نیز حضور پررنگی در نمایشگاه امسال داشتند، گفت: قیمت کتاب در سال جدید افزایش یافت که دلیل آن بالا رفتن قیمت کاغذ است و در این رابطه با وزیر فرهنگ و ارشاد مذاکراتی داشتیم تا این مشکل حل شود.

او با اشاره به اختصاص ارز 4200 تومانی به کاغذ در سال 97 افزود: امسال هم تلاش می کنیم با اجرای اقداماتی از افزایش قیمت کاغذ و در نتیجه کتاب، جلوگیری کرده و به بازار نشر کتاب کمک کنیم.

به گزارش ایسنا، صبح امروز رهبر معظم انقلاب از نمایشگاه کتاب بازدید کردند. در این بازدید که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز حضور داشت، حضرت آیت الله خامنه ای ضمن گفت وگو با ناشران در جریان تازه های نشر قرار گرفتند. ایشان در این بازدید بر این موضوع تاکید کردند که "باید مسأله کاغذ را حل کرد؛ این طور نمی شود. وزیر فرهنگ و وزیر صنعت بنشینند و این مسأله را حل کنند. "

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
وزیر صنعت، معدن و تجارت به افراد یا گروه هایی که با ارز 4200 تومانی کاغذ خریدند اما در انبار و یا خارج از شبکه توزیع پخش آنها را پخش کرده اند، هشدار داد در آینده نزدیک شامل برخورد قانونی خواهند شد.

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، رضا رحمانی وزیر صنعت و معدن و تجارت ظهر دوشنبه (9اردیبهشت ماه) پس از بازدید مقام معظم رهبری از نمایشگاه کتاب، در نمایشگاه حضور یافت و با سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و محسن جوادی رئیس سی ودومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران دیدار کرد.

در این دیدار وزرای صنعت، معدن و تجارت و فرهنگ و ارشاد اسلامی مشکلات کاغذ در حوزه نشر را بررسی کرده و بر کنترل قیمت کاغذ تاکید کردند.

رحمانی همچنین در این بازدید ضمن بیان اهمیت حوزه چاپ، تامین کاغذ را اولویت اصلی وزارت صمت برای رفع مشکل اهالی چاپ و نشر دانست و تاکید کرد: وزارت صمت از هیچ کمکی که در حیطه وظایفش باشد برای حمایت از حوزه نشر دریغ نمی کند.

وی ادامه داد: موضوع کاغذ در حال حاضر مهمترین مطالبه فعالان حوزه چاپ است و ضروری است که کاغذ با قیمت مناسب در اختیار فعالان حوزه نشر اعم از کتاب و مجلات و... قرار بگیرد.

وی گفت: در سال گذشته دولت تدبیر و امید اقدامات خوبی در این راستا انجام داده بود و با اختصاص منابع، تا حدی مانع از بروز مشکلات اساسی در این حوزه شد اما به دلیل عدم توزیع مناسب امکانات و منابع، همچنان شاهد گرانی در این عرصه بودیم.

رحمانی مسئله عدم توزیع مناسب منابع و حمایت های دولت را نه فقط در حوزه کاغذ که در دیگر کالاها نیز تایید کرد و گفت: سعی داریم در سال 98 علاوه بر تامین منابع با ارز نیمایی در مورد توزیع عادلانه منابع نیز اقداماتی انجام دهیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت به افراد یا گروه هایی که با ارز 4200 تومانی کاغذ خریدند اما در انبار و یا خارج از شبکه توزیع پخش آنها را پخش کرده اند، هشدار داد در آینده نزدیک شامل برخورد قانونی خواهند شد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: وزارت صمت می تواند در زمینه اختصاص ارز، واردات و بقیه موارد به حوزه چاپ و نشر ورود کند اما در مورد تخصیص و نحوه توزیع کاغذ با ارز دولتی؛ وزارت ارشاد و اتحادیه ناشران هستند که باید با همکاری یکدیگر آن را در مسیر مناسب هدایت کنند.

وی حوزه چاپ و فرهنگ را بستری دانست که تمام فعالیت های فرهنگی و علمی و حتی اقتصادی می تواند در قالب آن شکل بگیرند.

رحمانی در پایان یادآور شد: رونق تولید می تواند بستر لازم برای رونق حوزه فرهنگ را فراهم کند و ما نیز در تلاشیم تا مردم را به خرید کالاهای ایرانی و بخصوص کالاهای با فرهنگ ایرانی تشویق کنیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس

رهبر انقلاب در نمایشگاه انقلاب فرمودند: صورت وضعیت نشان دهنده این است که مردم هنوزکتاب می خرند و برای خواندن، می خرند؛ باید مسأله کاغذ را حل کرد.

تهران – اقتصادبرتر – 9 اردیبهشت 98

به گزارش #اقتصادبرتر ، تذکر ویژه “رهبر انقلاب” به مسئولان در مورد گرانی کاغذ: اینطور نمی شود، مسئله را حل کنید.صورت وضعیت نشان دهنده این است که مردم هنوزکتاب می خرند و برای خواندن، می خرند.

** دنیای کتاب، دنیای پیچیده ای است و این نکته ای است که آقای صالحی [وزیر ارشاد] باید توجه کند

**باید مسأله کاغذ را حل کرد؛ اینطور نمیشود

**وزیر فرهنگ و وزیر صنعت بنشینند و این مسأله را حل کنند

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان کاغذ و مقوا از افزایش 100 هزار تومانی قیمت هر بند کاغذ در بازار آزاد طی 48 ساعت گذشته خبر داد و گفت: قیمت هر بند کاغذ 70 گرم 100*70 طی 48 ساعت از 450 هزار تومان در بازار آزاد به 550 هزار تومان رسید.

سید حسین میرباقری رئیس اتحادیه صنف فروشندگان کاغذ و مقوا با اشاره به افزایش قیمت کاغذ طی 48 ساعت گذشته اظهار کرد: قیمت هر بند کاغذ 70 گرم 100*70 طی 48 ساعت از 450 هزار تومان در بازار آزاد به 550 هزار تومان در بازار رسید.

این شوک قیمت کاغذ در بازار در شرایطی است که طی ماه های آینده، فصل چاپ کتاب های درسی، کمک درسی و دفاتر مورد نیاز دانش آموزان فرا خواهد رسید و ادامه این روند افزایشی، علاوه بر مشکلاتی که برای صنعت نشر و کتاب فراهم می کند، برای خانواده هایی که به دنبال تامین مایحتاج دانش آموزان خود هستند نیز چالش ساز خواهد شد.

به گفته رئیس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا ماه ها است که این اتحادیه از توزیع کاغذ و فروش آن در بازار کنار گذاشته شده و وزارت ارشاد وظیفه توزیع کاغذ را عهده دار است؛ کاغذی که با ارز دولتی وارد کشور می شود و وزارت ارشاد می بایست این کاغذ را میان ناشران توزیع کند ولی قیمت کاغذ طی این مدت روندی صعودی داشته و از حدود 140 هزار تومان، به 550 هزار تومان رسیده است.

لینک خبر :‌ روزنامه اقتصاد برتر
معاون امور ویژه دفتر رهبر انقلاب، فرمایشات معظم له مبنی بر پی گیری وضع کاغذ و سامان دهی این موضوع را به وزرای ارشاد و صنعت ابلاغ کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از شاتا ، وحید حقانیان، معاون امور ویژه دفتر مقام معظم رهبری، پس از پایان بازدید حضرت آیت الله خامنه ای، با حضور در جلسه مشترک وزرای صنعت و ارشاد که در ابتدای بازدید وزیر صنعت از نمایشگاه بین المللی کتاب تشکیل شده بود، دغدغه های رهبر انقلاب درباره موضوع کاغذ و اثرات آن بر حوزه نشر را به اطلاع وزرای صنعت و ارشاد رساند.

پس از ابلاغ دستور مقام معظم رهبری، جلسه ای با حضور رحمانی و صالحی وزاری صنعت و ارشاد و مسئولان مرتبط در دو وزراتخانه و نمایندگان از صنف نشر در محل نمایشگاه کتاب برگزار شد.

یاد آور می شود رهبر معظم انقلاب صبح امروز در بازدید از نمایشگاه کتاب تهران و استماع نظرات ناشران بر ساماندهی وضع کاغذ توسط وزاری صنعت و ارشاد تاکید کردند.

انتهای پیام/ب

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
اقتصاد ایران: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی حجت الاسلام حبیب رضا ارزانی، رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور را به ریاست شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت کشور منصوب کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۹ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی

به گزارش ایسنا به نقل از ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، در حکم سیدعباس صالحی آمده است: نظر به مراتب تخصص و تعهد جنابعالی، به عنوان رئیس شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت کشور منصوب می شوید.

امید می رود همچون گذشته ضمن تعامل و همکاری مشترک با بنیاد بین المللی امام رضا علیه السلام و نیز بهره مندی از تمامی ظرفیت های موجود در نظام مقدس جمهوری اسلامی به ویژه اعتاب مقدسه اربعه - آستان های مقدس رضوی، فاطمی، احمدی و حسنی علیهم السلام - تسهیل گر و زمینه ساز حضور بیش از پیش آحاد مردم در آیین های گرامیداشت این ایام و نیز ترویج معارف حقه خاندان گرانقدر پیامبر اعظم صلوات الله علیهم اجمعین باشید. توفیق روزافزون جناب عالی را از خداوند متعال خواستارم.

حجت الاسلام حبیب رضا ارزانی - مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور - سال 1397 نیز عهده دار این مسئولیت بود و ضمن آغاز به کار شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت با حضور نمایندگان آستان های مقدس رضوی، احمدی و محمدی (ع) و حضرت معصومه (س) در شیراز، برنامه هایی برای دهه کرامت، با شعار خدمت کریمانه داشت.

آستان های قدس رضوِی و حضرت فاطمه معصومه (ع)، شاهچراغ (ع) و عبدالعظیم حسنی (ع) و دستگاه هایی چون سازمان اوقاف و امور خیریه، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، سازمان تبلیغات اسلامی، ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، وزارت کشور، شورای عالی فضای مجازی، کمیته امداد امام خمینی (ره)، مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، مرکز مدیریت حوزه های علمیه کشور، بنیاد بین المللی امام رضا (ع)، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، جامعه انجمن های اسلامی بازار و اصناف، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، مرکز فعالیت های دینی شهرداری تهران، سازمان بسیج مستضعفین، وزارت ورزش و جوانان، وزارت آموزش و پرورش، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، نهاد کتابخانه های عمومی و مرکز رسیدگی به امور مساجد، عضو شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت هستند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری اقتصادی ایران
وزیر ارشاد از اقدامات شهرداری تهران در برپایی نمایشگاه کتاب امسال قدردانی کرد
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۹ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ شهردار تهران بعدازظهر امروز در حاشیه بازدید از سی ودومین نمایشگاه کتاب تهران، به دعوت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه شورای معاونین این وزارتخانه حضور یافت.

پیروز حناچی شهردار تهران که امروز بعدازظهر برای بازدید از سی ودومین نمایشگاه کتاب به مصلی تهران رفته بود، به دعوت سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه شورای معاونین این وزارتخانه که در محل نمایشگاه برگزار شده بود، حاضر شد.

صالحی در این جلسه ضمن تشکر از همکاری و کمک های شهرداری تهران برای برپایی نمایشگاه امسال، گفت: با این که این کار جزو مسئولیت های مستقیم همکارانمان در شهرداری تهران نیست، اما باعث خوشحالی است و جای تقدیر بسیار دارد که نقش واقعی و مؤثری در برپایی هر چه بهتر این رویداد داشتند و با تمام وجود کنار ما بودند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران تأکید کرد: این بسیار دلگرم کننده است که جناب شهردار به موضوعات نگاه کاملا فرهنگی دارند.

شهردار تهران نیز اقتصاد مدیریت شهری را در دوره جدید مبتنی بر فرهنگ خواند و گفت: اتفاقا حوزه کتاب و فرهنگ است که در شهر ایجاد جاذبه می کند، باید کاری کنیم که تهران را با زیبایی های آن بشناسند و کتاب از زیبایی های فرهنگ ما است؛ با پیشرفت در این حوزه درآمد و گردش اقتصادی بیشتری نیز خواهیم داشت.

حناچی تأکید کرد که شهرداری تهران خود را در فعالیت های فرهنگی سهیم می داند و افزود: ما امسال یکی از حامیان اصلی جشنواره بین المللی فیلم فجر بودیم.

شهردار تهران در پایان از زحمات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برپایی نمایشگاه کتاب تهران تشکر کرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
جشنواره مطبوعات و جشنواره فیلم فجر، در 6 سالی که از عمر این دولت می گذرد، بالنده تر که نشده اند هیچ، عقب گرد شدید هم داشته اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۱۰ سایت های دیگر : روزنامه رسالت بسیج عصر امروز خط نیوز بازتاب خبر گزاری رسا

به گزارش گروه دیگر رسانه های خبرگزاری فارس، روزنامه رسالت در سرمقاله شماره امروز خود نوشت:

6 سال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و عملکرد آقایان جنتی، صالحی امیری و سید عباس صالحی، کارنامه بسیار ضعیفی از فرهنگ دولتی که مدعی تدبیر بود بر جای گذاشته است که در سه حوزه و به اختصار، مورد اشاره قرار می گیرد.

یک. فیلم رحمان 1400 پس از چند هفته اکران در سینماهای تهران و سراسر کشور، با 22 میلیارد تومان فروش و ده ها هزار بیننده توقیف شده است، اما دلیل توقیف باورکردنی نیست. روابط عمومی سازمان امور سینمایی و سمعی بصری در این باره اعلام کرد: بر اساس گزارش های رسیده به اداره کل سینمای حرفه ای معاونت ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی و بررسی بازرسان این اداره کل، تخلف فیلم رحمان 1400مبنی بر عدم حذف کامل برخی از صحنه های اعلامی از سوی شورای پروانه نمایش در برخی از سینما ها محرز شد و با عنایت به مفاد ماده 18 آیین نامه نظارت بر نمایش فیلم، از ادامه اکران این فیلم جلوگیری به عمل آمد. خلاصه یعنی این که وزارت فخیمه ارشاد، پس از چند هفته، متوجه شده است که بسیاری از دیالوگ ها و بخش های زننده و رکیک فیلم که قرار به حذف آن ها بود در اکران عمومی در حال پخش اند. این را البته بعد از آن فهمیده اند که رحمان 1400، دومین فیلم پرفروش تاریخ سینمای ایران شده است. از سازندگان آثار اینچنینی که با مشاهده فروش آثار سخیفی چون هزارپا، با نگاه منفعت طلبانه، سعی در به حداکثر رساندن شوخی های نامتعارف و جنسی دارند، انتظاری نیست، آن ها می خواهند فیلمشان فروش کند و متاسفانه این راه را مناسب دانسته اند، اما طنز صریح تر و تلخ تر، وضعیت وزارت خانه ای است که پس از آن که فیلمی 22 میلیارد تومان می فروشد، تازه بازرسانش متوجه می شوند که حذفیات در حال پخش هستند.
دو. وضعیت بخش های دیگر وزارت ارشاد، تفاوت چندانی با سازمان سینمایی ندارد. یک سال جشنواره مطبوعات، آن قدر بد و ناعادلانه برگزار می شود که بسیاری از رسانه ها از حضور در آن انصراف می دهند، یک سال دیر برگزار می شود و یک سال اصلا برگزار نمی شود. جشنواره مطبوعات و جشنواره فیلم فجر، در 6 سالی که از عمر این دولت می گذرد، بالنده تر که نشده اند هیچ، عقب گرد شدید هم داشته اند.
سه. از سیاست گذاری و عملکرد عمومی دولت در بخش کتاب بگذریم. همین وضعیت برگزاری نمایشگاه کتاب را مشاهده کنید. آیا این وضعیت، سزاوار
سی و دومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران است؟ نمایشگاه به شهر آفتاب منتقل می شود و پس از دو سال دوباره به مصلی بر می گردد، تا یک هفته قبل از شروع نمایشگاه، اغلب امور اجرایی و تقسیم بندی ها انجام نشده است و ناشران بلاتکلیفند، یکی دو روز ابتدای نمایشگاه که تازه عوامل در حال آماده سازی هستند و بسیاری از امور تدارک نشده و ساده ترین امور مانند حمل و نقل و تهویه و امکانات رفاهی و ایمنی همچنان با مشکل مواجهند و بهبود قابل توجهی نسبت به حتی یک دهه قبل ندارند. آن قدر سطح نقدها متناسب با فضای فعلی نمایشگاه کتاب، پایین است که اصلا دیگر مجال نقد جدی نمایشگاه در آسیب زدن به شبکه توزیع، در نابود کردن کتاب فروشی های خرد، در ترویج کتابسازی، در نداشتن اصالت و ویژگی اساسی یک نمایشگاه که باید محل تضارب آرای نویسندگان و شعرا و پژوهشگران ادبیات و فرهنگ باشد و نیست، وجود ندارد.

سید محمد بحرینیان

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
مدیرکل عتبات عالیات سازمان حج و زیارت گفت: محدودیتی برای دریافت ویزای رایگان عراق تعیین نشده است. این ویزا با 2 ماه اعتبار 48 ساعته صادر می شود.

مرتضی آقایی درباره تأخیری که در صدور ویزای عراق پس از رایگان شدن آن ایجاد شد و با اعتراض برخی زائران روبه رو شده است، به ایسنا گفت: مشکلاتی وجود داشت که اکنون حل شده و هیچ تأخیری در صدور ویزای عراق وجود ندارد. آن دسته از کاروان هایی که اعلام کرده اند سفارت عراق ویزا را با تأخیر صادر می کند خارج از سیستم سازمان حج و زیارت اقدام کرده اند؛ وگرنه ویزای عراق در حال حاضر 48 ساعته صادر می شود.

او برخی اظهارات مبنی بر این که ویزای رایگان عراق فقط یک بار در سال برای هر متقاضی صادر می شود را رد کرد و افزود: صدور ویزای رایگان عراق محدودیت عددی ندارد.

به گفته او، ویزای عراق با 2 ماه اعتبار زمانی برای سفر" و یک ماه مهلت اقامت در این کشور صادر می شود.

آقایی همچنین به زائران توصیه کرد: برای داشتن سفر مطمئن و امن در عراق به دفاتر زیارتی مجاز تحت پوشش سازمان حج و زیارت مراجعه کنند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تهران- ایرنا- سازمان حج و زیارت با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد: حجاج از فردا (سه شنبه) مرحله دوم هزینه سفر حج تمتع 98 خود را واریز کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۹ سایت های دیگر : عصر ایران پول نیوز انتخاب پارسینه باشگاه خبرنگاران جوان دنیای اقتصاد افق تازه خبرگزاری فارس اکو فارس راه دانا اقتصاد نیوز خبرگزاری مهر خبرداغ الف خبرگزاری پانا برترین ها خبرگزاری تابناک همسو نیوز جهان نیوز خلیج فارس خبرگزاری موج صدای ایران آوای نشاط آرمان پرس خبرگزاری کار ایران اخلاق نیوز ساعت24 صبحانه انلاین طلوع خوزستان شبکه اینترنتی آفتاب عقیق میهن امروز فرتاک نیوز تابناک مازندران بیتوته تدبیر و امید خبرگزاری دانشجو خبرگزاری بین المللی قرآن ربیع آفتاب نیوز خوز 24 رجا نیوز میزان تابناک خوزستان شیعه نیوز مردم نیوز تیتر ۱ نصر نیوز خبرگزاری دانشجویان ایران عصر اترک روز نو باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فانوس شبکه خبر بازتاب دیار کارون خوزنا خبرگزاری اقتصادی ایران تین نیوز خبرگزاری تسنیم خبرگزاری اهل بیت (ع) خبرگزاری اهل بیت پایگاه خبری تحلیلی کنگان سازمان حج و زیارت استان اصفهان سپاس

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی حج و زیارت؛ در اطلاعیه سازمان حج و زیارت آمده است: طبق اعلام قبلی و تمهیدات اندیشیده شده، هزینه سفر حج 98 در دو مرحله از متقاضیان دریافت می شود که واریز مرحله اول در اسفند ماه سال گذشته انجام گرفته بود و واریز مرحله دوم هزینه سفر نیز از روز سه شنبه 10 اردیبهشت و به مدت 10 روز انجام می پذیرد.
واریز در این مرحله منوط به دریافت تاییدیه پزشکی به سبب داشتن استطاعت جسمی است و متقاضیان باید این مرحله را گذرانده باشند.
در ادامه اطلاعیه آمده است: هزینه سفر در مرحله اول مبلغ 15 میلیون تومان (به علاوه اصل مبلغ ودیعه و سودهای تعلق گرفته به آن) بود که همزمان با ثبت نام در کاروان ها دریافت شد.
سازمان حج و زیارت اعلام کرد که متقاضیان باید برای واریز این مرحله به سامانه reserve.haj.ir مراجعه و به صورت الکترویکی و غیر حضوری هزینه را پرداخت نمایند. هزینه در نظر گرفته شده برای واریز مرحله دوم به تناسب گروه قیمتی هر کاروان است که در ابتدای ثبت نام ها، زائران از مبالغ تمام شده هر کاروان آگاهی پیدا کرده بودند.
همچنین سازمان حج و زیارت برای متقاضیانی که در مناطق سیل زده کشور بوده اند نیز تمهیداتی اندیشیده و به جای فرصت 10 روزه برای واریز وجه مرحله دوم، مدت زمان یک ماهه را تعیین کرده است.
اجتمام*1933*1095*1193

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
سازمان حج و زیارت طرح قربانی برای زائران ایرانی را با هماهنگی بانک توسعه ی اسلامی و عربستان انجام می دهد، اما سوالی که پیش می آید این است که این گوشت ها به کدام کشورها ارسال می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۱۰ سایت های دیگر : سپاس

شعارسال :سازمان حج و زیارت طرح قربانی برای زائران ایرانی را با هماهنگی بانک توسعه ی اسلامی و عربستان انجام می دهد، اما سوالی که پیش می آید این است که این گوشت ها به کدام کشورها ارسال می شود .

سازمان حج و زیارت طرح قربانی برای زائران ایرانی را با هماهنگی بانک توسعه ی اسلامی و عربستان انجام می دهد، برای همین هنگام ذبح گوسفندانی که از مزارع تأمین دام بانک توسعه اسلامی به مکان کشتارگاه منتقل شده اند، روحانی هایی حضور دارند تا ذبح قربانی برای زائران ایرانی بدون مشکل شرعی انجام شود. گوشت های قربانی شده در پایان بسته بندی می شود و با تصمیم بانک توسعه اسلامی و کشور های دخیل به شماری از کشور ها فرستاده می شود .

بانک توسعه اسلامی چهار سال پیش، توزیع گوشت های قربانی حجاج را این طور شرح داده بود: توزیع گوشت های قربانی شده پس از معاینه، از همان روز عید

(قربان) شروع می شود. بخشی از گوشت های قربانی شده به حاجی ها و فقیران حاضر در منا داده می شود و باقی گوشت ها هم از راه های دریایی و زمینی به کشور هایی فرستاده می شود .

این بانک هر سال کشور هایی را که قرار است گوشت های ذبح شده به آن ها فرستاده شود، مشخص و اعلام می کند .

تا سال 1360 ، قربانی کردن احشام، شامل گوسفند، بز، گاو و شتر با روش های کاملاً سنتی انجام می شد و معمولاً صفی طولانی از زائران و نمایندگان آن ها در منا حضور پیدا می کردند تا نوبتشان فرا برسد و قربانی را به دست قصاب بسپارند و در پایان منظره ای آلوده و خونین شکل می گرفت، فقط بخشی از گوشت قربانی ها نصیب کشورهایی، چون هند، پاکستان و یمن می شد که کامیون داران شأن را راهی این سرزمین کرده بودند. معمولاً لاشه ی گوشت ها بدون سرانجام می ماند یا سوزانده می شد، همین مساله سبب صدور فتوا هایی از طرف برخی مراجع تقیلد برای جلوگیری از اسراف گوشت قربانی شد .

از همان سال احداث کشتارگاه های صنعتی در خارج از منا آغاز شد و سال 1377 کشتارگاهی مکانیزه زیر نظر شرکتی وابسته به بانک توسعه اسلامی بهره برداری شد که بخشی از فضای آن نیز به زائرانی که می خواهند خودشان ذبح را انجام دهند، اختصاص داده شد. کشتارگاه امکان ذبح همزمان حدود 67 هزار قربانی را دارد که برای هر 30 رأس دام معمولاً یک قصاب در نظر گرفته می شود .

قربانی های زائران ایرانی با هماهنگی بعثه ی مقام معظم رهبری در همین کشتارگاه و توسط ذابحان ایرانی انجام می شود .

با آن که رئیس بانک توسعه ی اسلامی (حدود چهار سال پیش) اعلام کرده بود : طبق توافق با کمیته امداد ایران، هر سال بخشی از گوشت قربانی ها به کشور ایران فرستاده می شود، اما آن زمان رئیس وقت سازمان حج و زیارت ایران اعلام کرده بود: ایران سال هاست که پیشنهاد داده گوشت های مربوط به قربانی زائران ایرانی توسط کمیته امداد امام خمینی (ره) توزیع شود، اما هنوز موفق نشده ایم این پیشنهاد را عملی کنیم .

حجت الاسلام و المسلمین سیدعلی قاضی عسکر نماینده، ولی فقیه در امور حج امسال از رایزنی برای بازگرداندن لاشه گوشت های قربانی حج به کشور خبر داده و گفته است: دولت عربستان چند سال پیش آماده بود که ما گوشت های قربانی را به کشور بازگردانیم، اما برخی در کشورمان، اما و اگر هایی در خصوص این گوشت ها آوردند و گفتند ممکن است سالم نباشد، ولی ما تصمیم گرفته ایم امسال مذاکراتی را در خصوص برگرداندن 81 هزار لاشه گوسفند به کشور آغاز کنیم تا این 81 هزار لاشه در کشور و در مراکزی مانند بهزیستی و کمیته امداد توزیع شود .

هزینه گوشت های قربانی هر سال پیش از پیش از سفر حج از زائران گرفته می شود. این هزینه بر اساس نرخ مصوب بانک توسعه اسلامی برای زائران همه کشور های اسلامی به ریال سعودی تعیین می شود که نرخ ارز آن با واحد پولی کشور متبوع زائر، معادل سازی می شود .

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان، تاریخ 8اردیبهشت 98، کدخبر: 6913639 ، www.yjc.ir

لینک خبر :‌ شعار سال
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: برخی فواید و زیبایی های نمایشگاه کتاب تهران، زیبایی های نادیدنی است و این زیبایی ها را نمی توان در آمار و ارقام نشان داد.

به گزارش خبرنگار مهر ، ابوذر ابراهیمی ترکمان، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ظهر امروز دوشنبه نهم اردیبهشت 1398 از سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بازدید کرد و در غرفه این سازمان به گفت وگو با خبرنگاران پرداخت. ابراهیمی ترکمان در پاسخ به این سوال خبرنگار مهر که با توجه به تجربه حضورش در نمایشگاه کتاب های معتبر جهان چه تفاوتی میان شیوه برگزاری این نمایشگاه ها با نمایشگاه کتاب تهران می بیند، گفت: به نظر من نمایشگاه کتاب تهران که امسال سی و دومین سال برگزاری آن است، آرام آرام به هدف اصلی خودش که محل تلاقی و تضارب آرا و اندیشه هاست رسیده؛ چرا که نویسندگان، مترجمان و شخصیت های ایرانی یکسال انتظار می کشند تا در چنین فرصتی بتوانند تبادل اندیشه و آثار انجام دهند.

وی افزود: برخی از فواید و زیبایی های نمایشگاه کتاب تهران، زیبایی های نادیدنی آن است. به عنوان مثال بسیاری از افراد در نمایشگاه برای دیدن آثار کشورهای دیگر حضور پیدا کرده تا بتوانند بهترین آثار را برای ترجمه و معرفی به ایرانیان تهیه کنند. بنابراین نمایشگاه انگیزه مترجمان را برای تبادل فرهنگ ایران و سایر کشورها بالا می برد. همچنین بسیاری از اهالی فرهنگ دیگر کشورها نیز برای دیدن آثار تازه ایرانیان به نمایشگاه کتاب تهران می آیند و تازه ترین آثار ادبیات و اندیشه ایرانیان را برای معرفی به هموطنان خود به ارمغان می برند. این موارد و این زیبایی ها را نمی توان در آمار و ارقام نشان داد. بنابراین من فکر می کنم که در منطقه خاورمیانه نمایشگاه کتاب جمهوری اسلامی ایران بی نظیر است.

ابراهیمی ترکمان در پاسخ به دیگر سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه آیا سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی توانسته در نمایشگاه کتاب تهران با ناشران خارجی تبادل کتاب کند؟ گفت: بله ما سال گذشته یعنی در سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران قراردادهای متعددی را با ناشران کشورهای مختلف امضا کردیم و امسال نیز در تلاش هستیم تا قراردادهایی را با ناشران داخلی و خارجی امضا کنیم.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی همچنین درباره میهمان ویژه این نمایشگاه یعنی کشور چین، نیز اشاره کرد: در حدود دو سال پیش ایران به عنوان میهمان ویژه در نمایشگاه کتاب چین شرکت کرد و من به نمایندگی از کشورمان در آن نمایشگاه حضور پیدا کردم. خوشبختانه امسال در پاسخ به آن میهمان نوازی چینی ها، جمهوری اسلامی ایران نیز از چینی ها برای شرکت در نمایشگاه کتاب تهران به عنوان میهمان ویژه شرکت کرد. در کمال خوشوقتی ناشران چین به اهمیت آثار ایرانی پی برده و تاکنون بیش از چندین جلد از آثار ادبیات کلاسیک ما و آثار متعدد دیگر را به چینی ترجمه و منتشر کرده اند.

وی همچنین درباره تعامل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با ناشران دیگر کشورهای نیز اظهار کرد: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در کشورهایی که فعالیت دارد از طریق طرح تاپ که یک طرح ابتکاری در سازمان توانسته فعالیت های مفید و درخشانی انجام دهد. معنای طرح تاپ این است که سازمان از راه جماعت سپاری کتاب هایی را برای ترجمه به ناشران عمومی دیگر کشورها پیشنهاد می دهد تا در صورت موافقت آنان از روند ترجمه و انتشار آن کتاب ها حمایت کند. از این طریق ما هم مشکل توزیع را حل می کنیم و هم هزینه های تمام شده برای چاپ و انتشار و توزیع را به حداقل می رسانیم. خوشبختانه تاکنون از قالب این طرح توانسته ایم قراردادهای متعددی را با برخی از ناشران کشورهای مختلف مثل ترکیه، چین، لبنان و در حوزه های مختلف آسیا، اقیانوسیه، اروپا و کشورهای عربی و آفریقایی امضا کنیم. به عبارتی کتاب هایی را که ما از پیش معرفی می کنیم آنها ترجمه کرده و با حمایت ما منتشر می کنند. ما حتی به ناشران داخلی هم اعلام کردیم که را کتاب هایی که مورد تأیید ماست و به نظر ما می توانند در اشاعه و انتشار فرهنگ ایرانی به دنیا مؤثر باشند، حمایت خواهیم کرد. اگر این ناشران توانستند واسطه ما با ناشران دیگر باشند تا کتاب به زبان های متعدد ترجمه شود می توانند روی حمایت ما حساب ویژه ای باز کنند.

ابراهیمی ترکمان در ادامه درباره میزان تحقق بودجه طرح تاپ نیز گفت: ما سعی کردیم حتی اگر شده از بودجه بخش های دیگر صرفه جویی کرده تا بتوانیم بودجه طرح تاپ را بالاتر ببریم. پس از اجرای طرح تاپ آن هزینه ای که پیشتر صرف انتشار یک کتاب در خارج از کشور می شد اکنون صرف هزینه انتشار پنج کتاب می شود. چرا که ما دیگر هزینه صد در صدی را نپرداخته و صرفاً حمایت و کمک می کنیم. این برای ناشران خصوصی دیگر کشورها ایجاد انگیزه می کند تا از محل ترجمه و فروش کتاب ها برای خود درآمدزایی کنند.

کد خبر 4603521

محمد آسیابانی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۱۰

علیرضا مختارپور گفت: ایشان در این بازدید کتاب های زیادی را دیدند، با ناشران زیادی صحبت کردند و وقت قابل ملاحظه ای هم در این دیدار صرف کردند.

علیرضا مختارپور ، رییس نهاد کتابخانه های کشور که در بازدید مقام معظم رهبری از نمایشگاه کتاب همراه با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و تعدادی دیگر از مدیران و همراهان، در معیت ایشان بود در مورد محورهای بازدید ایشان به خبرنگار ادبیات خبرگزاری موج گفت: در سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران ، بیست ودومین بازدید ایشان از نمایشگاه صورت گرفت که به نسبت سال گذشته زمان بیشتری به این امر اختصاص دادند و غرفه های ناشران بیشتری هم توسط ایشان بازدید شد و نکات مختلفی مطرح شد.

وی افزود: براساس فرمایشات ایشان چند هدف را می توان از این بازدید در نظر گرفت، یکی اطلاع از آخرین تولیدات فرهنگ مکتوب کشور، دومین هدف اطلاع فعالیت ناشران و صنعت نشر و مسایلی که در حوزه نشر وجود دارد که معمولا از طریق گفتگو با ناشران و برخی مدیران حاضر صورت می پذیرد.

مختارپور ادامه داد: سومین هدف ایشان از این بازدیدها ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و مطالعه است که ایشان هم در انتهای دیدار اشاره ای داشتند که معلوم است که به رغم وجود همه مشکلات و گرانی ها مردم همچنان به خرید کتاب اهمیت می دهند و نشانه هایی هم مبنی بر مطالعه کتاب وجود دارد که نکته مثبتی است.

رییس نهاد کتابخانه های کشور افزود: چهارمین هدف هم توصیه ها و تذکرات و رهنمودهایی است که ایشان به مدیران فرهنگ مکتوب و مخصوصا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد دقت و مراقبت از حوزه نشر دارند. به هر حال ایشان بر اصول اساسی دینی، انقلابی و ملی ما و لزوم رعایت این نکات در نشر کتاب تاکید کردند. همینطور بر دقت و مراقبت بر اینکه کتاب مضر و یا کتاب هایی که سودی برای مردم ندارد یا ضرر دارند، منتشر نشوند هم تاکید فرمودند.

وی در پایان گفت: این خلاصه ای بود از محورهای دیدار ایشان که کتاب های زیادی را دیدند، با ناشران زیادی صحبت کردند و وقت قابل ملاحظه ای هم در این دیدار صرف کردند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری موج
بوشهر- ایرنا- معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: خلیج فارس نه یک نام بلکه سرآغاز حکایت سرافرازی و پیروزی و نه یک عنوان بلکه دریچه ای است برای شناخت سرزمینی که مردمانش به تفاوت هر رنگ و زبان و از هر اقلیم و قومی که بوده اند این آبی آسمانی را سفرهی پربرکت دوستی و تعامل می دانند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۱۰ سایت های دیگر : جماران خلیج فارس خبرگزاری اقتصادی ایران سلام نو

به گزارش ایرنا،سید محمد مجتبی حسینی روز سه شنبه در آئین نواختن زنگ روز ملی خلیج فارس در دبیرسان فرزانگان بوشهر افزود:
روز دهم اردیبهشت به عنوان روز ملی خلیج فارس نامگذاری شده که برای تمام ایرانی ها و تاریخ و آزاداندیشان یادآور خاطره هاست.
وی افزود: خلیج تا ابد فارس نه تنها بهانه ای برای انتقال کالا و تجارت است بلکه فکر و فرهنگ ایرانی از این آبراه به اقصی نقاط عالم رفته است و علم و هنر را برآورده و امواج بلند غیرت و رشادت را رفعت داده است.
حسینی خطاب به دانش آموزان گفت: شما میراث داران و راویان آزاداندیشان این نام و نشانی هستید و باید در مقابل همه متجاوزان و نامحرمانی که قصد تجاوز دارند همچونان امام قلی خان و رئیسعلی دلواری و شهدای خلیج فارس از این آبراه حفاظت و صیانت کنید.
وی یادآور شد: باید به ایران، به خلیج فارس و استان بوشهر و به شما دانش آموزان که مالکان خلیج فارس هستید سلام کرد.
استاندار بوشهرگفت: 10 اردیبهشت روز ملی خلیج فارس بیانگر عزتمندی و سربلندی ملت ایران است.
عبدالکریم گراوند افزود: روز ملی خلیج فارس نشان از تاریخ سربلند مردم ایران دارد و در تمام تاریخ دشمنان این مملکت با پشتوانه مردم سرافکنده این منطقه را ترک کردند.
وی بیان کرد: افتخار داریم نه تنها در استان های جنوبی بلکه در سراسر ایران اسلامی روز ملی خلیج فارس گرامی داشته می شود.
گراوندگفت: تاریخ پرشکوه مقاومت و ایثار مردم بوشهر همواره زبانزد بوده و هست و باید قشر جوان جامعه با این تاریخ پرشکوه آشنا شوند.
استاندار بوشهر یادآور شد: آموزش و پرورش در انتقال فرهنگ ایثار و پیشینه خلیج فارس به نسل جوان جامعه نقش مهمی دارد.
گراوند اضافه کرد: روز ملی خلیج فارس روز تجدید پیمان با شهدای خلیج فارس است.
وی گفت: در فارس بودن خلیج فارس جای هیچ صحبتی نیست و سند های موجود برایرانی بودن این آبراه تاکید دارد.
در ادامه این آئین دانش آموزان در کنار آبهای نیلگون خلیج فارس زنجیره انسانی تشکیل دادند و همزمان مانور قایقرانان و لنجداران، شناورهای اداره بندر، مرزبانی و به صدا درآمدن بوق کشتی ها و گلباران دریا انجام شد.
6047/6045

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
از مدت ها قبل برای مطرح شدن الیاس یالچینتاش در ایران تلاش های ویژه ای صورت گرفت و برای برخی از مناسبت ها، برنامه هایی با حضور وی برای ایرانیان ترکیه طراحی شد.

سرویس فرهنگ و هنر مشرق - الیاس یالچینتاش خواننده و نوازنده ترکیه ای متولد 1991 میلادی است، وی در سال 2014 میلادی، در برنامه مسابقات خوانندگی ترکیه شرکت کرد وارد بازار موسیقی پاپ ترکیه شد. او پیش از این با مسعود صادقلو از خوانندگانی که بدون مجوز وزارت ارشاد فعالیت می کند، همکاری مشترک داشته است. صادقلو با سوابق گسترده ای از اجراهای مختلف در ترکیه و گرجستان و موارد مشابه، هم چنان مجوز فعالیت در داخل کشور دریافت نکرده است.

قطعه مشترک الیاس یالچینتاش و مسعود صادقلو که با حمایت شبکه موسوم به رادیو جوان تولید شد

از مدت ها قبل برای مطرح شدن الیاس یالچینتاش در اذهان ایرانیان تلاش های ویژه ای صورت گرفته و برای برخی از مناسبت های تقویمی نیز در ترکیه برنامه هایی با حضور وی برای ایرانیان طراحی شد. وی با بسیاری از خوانندگان ایرانی که طی چندسال اخیر مجوز فعالیت خود را از وزارت ارشاد دریافت داشته اند نیز دارای ارتباطاتی است.اما در مسیر تثبیت این خواننده، برای اجراهایی داخل ایران، برنامه ریزی بلند مدتی صورت پذیرفته است و البته شبکه ای در خارج با کمک های که از داخل کشور صورت می پذیرد، زمینه تسهیل حضور این خواننده ترک را در دفعاتی فراهم آورده اند.

بیشتر بخوانید:

آیا جمهوری اسلامی با کنسرت مخالف است؟

پشت پرده حضور گروه اُپرای سوئیسی در تهران چیست؟ / سفارت خانه های اروپایی کمر به قتل موسیقی ایرانی بسته اند +اسناد

مسعود صادقلو، مهدی حسینی و دی جی مام سی با کندی در اجرای گرجستان

الیاس یالچینتاش ابزاری برای تشکیلاتی است که رسماً از خارج کشور هدایت می شود؛ تشکیلاتی که بخش تولید آن با گروه رادیو جوان و برگزاری کنسرت نیز توسط شبکه منوتو برنامه ریزی و سازماندهی می شود. اگر سیاستمداران و سیاستگذاران عرصه فرهنگ، آگاهی بیشتری نسبت به حوزه موسیقی داشته باشند، این آگاهی را دارند که پروژه نفوذ از مسیر موسیقی با برندسازی از خوانندگان غیر ایرانی بسیار ساده صورت می پذیرد، این پروژه در حقیقت قصد دارد تا با چهره سازی از عناصر دست چندم هنری در کشور ترکیه، ضمن اجرایی کردن بخشی از طرح اندلسیزاسیون جمهوری اسلامی ؛ در تغییر سبک زندگی اسلامی-ایرانی جوانان مخاطب موسیقی نیز گامی مهمی بردارد.

کنسرتی با حمایت شبکه مدیایی رادیو جوان

کنسرتی با حمایت شبکه مدیایی رادیو جوان

بیشتر بخوانید:

عوامل وابسته به سایت رادیو جوان در ایران دستگیر شدند +عکس

کنسرت نوروزی یالچینتاش و پذیرش داخلی با شماره موبایل های داخل ایران

الیاس یالچینتاش از مرتبطین با شبکه ضدایرانی رادیو جوان است که از طریق مرتبطان داخلی خود در قامت تهیه کنندگان کنسرت، برای اجرا در داخل ایران برنامه ریزی کرده اند. یالچینتاش نیز مانند رافت الرومان و امراه اردوغان ایپک مشهور به امراه از مجموعه خوانندگان ترکیه ای هستند که در داخل مورد توجه برخی فعالان حوزه موسیقی قرار گرفته و با صرف هزینه های فراوان و با بهره گیری از ارتباطات گسترده، ضمن دنبال کردن بهره بری مالی گسترده ای از این کنسرت ها هستند و غیر از موضوع انتفاع مالی، سایر اهداف راهبردی شبکه رادیو جوان را نیز دنبال می کنند. الیاس یالچینتاش ارتباطات گسترده و عمیقی با تهیه کنندگان و خوانندگان لس آنجلسی وابسته به شبکه رادیو جوان داشته و دارد و به همین دلیل کنسرت های مشترک وی با لس آنجلسی ها در ترکیه از سالها پیش برگزار می شود.

حمایت حلقه موسیقایی رادیو جوان از اجرای الیاس یالچینتاش

از نکات مهم در کنسرت های مشترک الیاس یالچینتاش باخوانندگان ایرانی مقیم اروپا وآمریکا، می توان به کنسرت این خواننده با سحرپورعبدالله ، کارمند کیوان عباسی در شبکه من و تو اشاره کرد.

حمایت تابلودار شبکه بهایی من و تو از کنسرت مشترک الیاس و سحر پورعبدالله

حمایت رسانه هایی مانند شبکه من و تو در تمامی تبلیغات محیطی، مکتوب و مجازی اجراهای صحنه ای مشترک این دو دیده می شود تا سبد دیداری و شنیداری جامعه ایرانی نیز به تدریج تغییر کند. در حالی که شبکه من و تو از کنسرت های مشترک الیاس یالچینتاش با خوانندگان ایرانی خارج از کشور حمایت می کند و این حمایت ها از این خواننده ترک به صورت مستمر از سوی شبکه من و تو و رادیو جوان با برنامه ریزی کاملاً هماهنگی صورت می پذیرد.

حمایت تابلودار شبکه بهایی من و تو از کنسرت مشترک الیاس و امید سلطانی

نکته قابل تامل این است که یالچینتاش چندین کنسرت مشترک با امید سلطانی خواننده لس آنجلسی برنامه برگزار می کند که سال ها در اراضی اشغالی زندگی می کرده و توسط جامعه بهاییان و رژیم صهیونیستی حمایت می شده است.

اما در گام بعدی برای مشروعیت بخشیدن به پروژه الیاس ، خوانندن قطعات مشترک با خوانندگان ایرانی داخلی و خارجی، دیدارهای رسمی با خوانندگان مجوز دار داخل کشور و حمایت وسیع شبکه من و تو از کنسرت های این خواننده گویای این مهم است که به قول اهالی موسیقی، الیاس در مرحله پخت و پز قرار دارد تا او را برای فرهنگ موسیقیایی و شنیداری ایرانیان داخل کشور آماده کنند.

الیاس یالچینتاش در کنار امیر عباس گلاب خواننده مجوز دار داخلی

بیشتر بخوانید:

تخلف آیین نامه ای در برگزاری کنسرت الیاس یالتین تاش

با پیش زمینه گفته شده در سطور پیشین، بالاخره پای این خواننده ترک به ایران باز و قرار شد پس از چندین اجرا در جزیره کیش، او در سالن های اصلی تهران به صورت مشترک با خوانندگان داخلی برنامه اجرا کند. حامی کنسرت های الیاس این موضوع را با مدیران فرهنگی مطرح می کردند، چرا مردم باید برای دیدن کنسرت خوانندگان ترک به این کشور سفر کنند، وقتی که پتانسیل اجرای در داخل کشور وجود دارد و ناگهان تیتر اصلی روزنامه اصلاح طلب4 ماه قبل از اجرای نخستین کنسرت الیاس به استقبال از چنین برنامه هایی می رود.

متاسفانه مثلث مدیریتی سازمان منطقه آزاد کیش با حضور محمد ابراهیم انصاری لاری ، داود کرمی و علی رضا قائدیان از مدیران پیشین دولت اصلاحات، با داشتن یک پیشینه مدیریتی خاص، این فضای را برای حضور یالچینتاش و هدایتگرانش در داخل فراهم آورده اند و علی رغم مخالفت دفتر موسیقی و عدم اعطای مجوز، هیچ ممانعتی از حضور این خواننده در جزیره کیش نکردند.

حتی مدیریت این منطقه نگرش خاصی در حوزه اداره این جزیره دارند. در جایی که بسیار از خوانندگان داخلی و نسل اول خوانندگان پاپ شایسته این حمایت هستند، چرا کیش باید جولانگاه یک خواننده استانبولی باشد که برهنگی موزیک ویدئوهایش هیچ نسبتی با فرهنگ ایرانی - اسلامی ما ندارد؟! توییت مدیریت منطقه آزاد کیش گویای نحوه مدیریت این جزیره در حوزه فرهنگ است و با این نگرش باید منتظر اجرای کنسرت ماحسون کرزمیگول، امراه و سایر خوانندگان استانبولی باشیم.

البته رسانه های اصلاح طلب به فاصله بسیار کمی در نحوه اداره جزیره کیش با مدیریت این منطقه همراه می شوند و مایه تعجب می شود. چطور ممکن است که رسانه های اصلاح طلب با هر نگرشی آنچه در تیتر روزنامه آفتاب یزد به چشم می خورد را تایید کنند.

جریان سیال موسیقی وابسته به خارج، بهار 1397 تلاش های گسترده ای را برای برگزاری اجرای صحنه ای در منطقه آزاد انزلی و برخی شهرها مانند تهران و تبریز با عنوان فریبنده ونامرتبط اعیاد شعبانیه انجام داد اما این برنامه ها با پیگیری و اراده تاثیر گذار مسئولان آگاه و وفادار به ارزش های انقلاب اسلامی لغو شد. در سال 1397 موسسه الف. ن با مدیریت م. خ و حمایت های جریانی شبکه عنکبوتی رادیو جوان که بی خبری معاونت هنری ارشاد، انفعال دفتر موسیقی ارشاد و سکوت معنادار دستگاه های نظارتی موجب بروز احساس امنیت و تولید حاشیه امنی برایشان شده است، اقدام به برنامه ریزی برای برگزاری اجرای صحنه ایدر جزیره ی کیش برای هفته دوم تیرماه نمودند.

با واکنش و مطالبه برخی نمایندگان مجلس شورای اسالمی؛ علی ترابی مدیرکل دفتر موسیقی معاونت هنری ارشاد طی مصاحبهای اعلام کرد: "درخواستی که به دفتر موسیقی ارائه کردند، برای اجرا در تهران بود. برای کنسرت در کیش که با خود منطقه آزاد در ارتباط است، طبق قانون مصوب مجلس شورای اسلامی همه نهاد های اجرایی به بالترین مقام منطقه آزاد تفویض اختیار شدند. ما برای برگزاری کنسرت در تهران تقاضا داشتیم و با آن مخالفت کردیم؛ درباره منطقه آزاد کیش از ما استعلامی نشده است. سیاست های فرهنگی ما با ترویج موسیقی پاپ ترک در کشور در زمان حاضر سازگاری ندارد و بازار فرهنگی ما به اندازه کافی از ثبات برخوردار نیست و تعادلی بین داد و ستد فرهنگی برقرار نیست. در صنعت توریسم و پوشاک وزنه طرف ترک خیلی سنگین تر است و نمی توانیم بازار موسیقی ترک را هم بدون فکر کردن یک باره باز کنیم و اگر باز کردیم نمی توانیم محدود به یک گروه یا یک شرکت کنیم."

علیرغم بیانیه دفتر موسیقی ارشاد مبنی بر عدم صدور مجوز برای اجرای صحنه ای خواننده ی ترکیه ای در کیش، روابط عمومی سازمان منطقه آزاد کیش اعلام کرد همه مجوزهای لازم را دریافت و درصورت عدم وقوع رخدادی غیرمترقبه این کنسرت برگزار خواهد شد! علیرغم تلاش های به عمل آمده برای پیشگیری از این رخداد برنامه ریزی شده، با استفاده جریان تهیه کنندگان موسیقی کشور و موسسه مذکور و حمایت مسئولین سازمان منطقه آزاد کیش، این اجرای صحنه ای برگزار شد!

خبرگزاری آناتولی در این خصوص گزارش هایی را منتشر کرده و نوشت: "پس از کنسرت آژدا پکان و امل ساین در سال 1977 این نخستین بار است که یک خواننده ترکیه ای به ایران می رود، اما این موضوع در رسانه های داخلی مسکوت ماند.

ادامه ی پروژه قبح زدایی از حضور هنرمندان ترکیه ای در شرایطی که خوانندگان نسل اول پاپ پس از انقلاب نمی توانند کنسرتی را برگزار کنند، توسط جریان حامی خواننده ترک در منطقه آزاد کیش و عناصر جبهه فرهنگی معارض انقلاب اسلامی، و جریان سیال اقتصاد سیاه هنر کشور ادامه دارد!

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی کند.
فایل آن را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

تلاش برای برگزاری اجرای صحنه ای الیاس یالچینتاش در زمان حضور مدیریت کلان موسیقی پس از انقلاب علی مرادخانی در کسوت مشاور فرهنگی هنری سازمان منطقه آزاد کیش ، علی رضا قائدیان به عنوان سرپرست معاونت گردشگری و محمدابراهیم انصاری لاری مدیرعامل منطقه آزاد کیش صورت گرفت و پیش بینی کردند که درصورت عدم بروز هر رویدادی، کیش معادلات و مرزبندی های جغرافیای فرهنگی نظام را برهم خواهد زد و به صورت مستقل و خودمختار عمل خواهد کرد و این مهم تسرّی خواهد یافت.

اما برنامه اجراهای صحنه ای که توسط موسسه الف با مدیریت خ در ویترین بیرونی قرار دارد، متصل به شبکه فاسدی است که اقدامات آنان نخستین ضربه را به ذائقه نسل جوان در به محاق بردن موسیقی ایران خواهد زد: تغییر سبک زندگی، تلطیف و تطهیر مبتذل خوانان لس آنجلسی و ایجاد گسست در پیکره محصولات فرهنگی هنری از مهمترین اقدامات این شبکه است.

این برنامه از منظر راهبردی بسیار مهم و درصورت عدم پیشگیری عاجل و قاطع، دامنه اثرات وضعی تمام کشور را تحت الشعاع قرار خواهد داد و ورود دادستانی کل کشور در قامت مدعی العموم هرچند از ادامه برنامه های طراحی شده در منطقه آزاد کیش در مقطعی جلوگیری کرد، اما تحرکات غیرمستقیم و برنامه ریزی شده مبین آن بود که این اقدامات استمرار خواهد یافت.

این خواننده در داخل ترکیه از نمادهای ابتذال و فساد برای جذب ایرانیان استفاده می کند و جریانی که هدایت وی را برعهده دارد، با استفاده از ارتباطات اداری خود و یا بهره گیری از عوامل غیراخلاقی دیگر به شدت به دنبال تحمیل این نماد فساد به جوانان ایران است.

الیاس یالچینتاش در زمستان 1397 پس از کنسرت کیش اعلام کرد؛ به زودی آهنگی تقدیم طرفداران تیم فوتبال تراکتورسازی خواهد کرد و در همین ارتباط گفت: "ساختار ملودی ترانه اخیرم بیلمه جه برای ساخت یک مارش بسیار مناسب است. می خواهم به زودی شعر مناسب آن را برای تراکتورسازی نوشته و به هوادارانش هدیه کنم، چون شور و هیجان هواداران این تیم قابل توجه است.او در نخستین ساعات بروز سیل در دروازه قرآن شیراز؛ با هدایت جریانی که یالچینتاش را در سیطره مالی خود دارد، پیام تسلیت منتشر کرد.

نظر به تهدیدات امنیتی- فرهنگی ایجاد شده از مسیر اجرای صحنه ای مذکور و برنامه های مشابه که با برنامه ریزیِ گسترده جریان مافیایی هنر کشور در حوزه موسیقی طراحی گردیده است، بناست که این اقدامات با طراحی سناریوی جدیدی با استفاده از ناآگاهی مسئولین ذیربط در برخی از متعلقات دو وزارتخانه دیگر همراه با حمایت سازمان منطقه آزاد کیش، اقدام به برگزاری کنسرت الیاس یالچینتاش در جزیره کیش طی اردیبهشت 1398 کند و همزمان با نمایشگاه بین المللی گردشگری ادامه یافته و به اجرای کنسرت در تهران و برخی کالن شهرها بینجامد.

این شبکه برای تولید احساس نیاز کاذب در جامعه به جهت اجرای صحنه ای گروه های خارجی و تحمیل آن به سبد دیداری و شنیداری نسل جوان کشور با طراحی توجیهات اقتصادی و بهانه عدم خروج ارز از کشور، طرحی هدفمندی را با همکاری و حمایت دقیق شبکه های ماهواره ای فارسی زبان معاند نظام مقدس جمهوری اسلامی طراحی کرده اند.

این شبکه در جهت چهره سازی از خوانندگان درجه چندم خارجی، پیامدهایی مانند تغییر سبک زندگی، را به جامعه ی مخاطب بویژه جوانان تحمیل می کنند. از سوی دیگر ایجاد فضای غالب از حضور هنرمندانِ خارجی نامتجانس با جغرافیای فرهنگی نظام، به توسعه رهاسازی و وارونگی فرهنگی خواهد انجامید.

اقدامات فعلی، از یک سو منجر به تثبیت سیاست های چندگانه در حوزه ی فرهنگ و هنر شده و از سوی دیگر موجب بروز موج نارضایتی در میان هنرمندان داخلی به دلیل عدم وجود شرایط احراز و صلاحیت های فرهنگی و اخلاقی در چهره های خارجی خواهد شد که این امر با منافع ملی ناسازگار است.

شایان ذکر است طراحان این سناریو از تجزیه جغرافیای فرهنگی نظام در مناطق آزاد، اهداف شوم دیگری را نیز دنبال می نمایند که از حیث مسائل امنیتی برای نظام جمهوری اسلامی تبعات جبران ناپذیری را در حوزه ی اجتماعی در بر خواهد داشت و ایجاد وارونگی فرهنگی از مسیر کادرسازی جهت حضور هنرمندان مبتذل خارجی خواهد بود.

تهیه کننده این کنسرت قراردادی چندساله با وی منعقد کرده است و از سویی با برخی مراکز ارزشی وارد مذاکره شده و درپی جلب نظر ایشان برای مشارکت است و از سوی دیگر در حال امکان سنجی برای بهره گرفتن از ظرفیت هواداران تیم فوتبال تراکتورسازی تبریز برای تولید و انتشار برخی قطعات موسیقایی است که محصول آن نیز توسعه تجزیه جغرافیای فرهنگی است.

مطالبه دستگاه های انقلابی و روشنگری رسانه های از اصول بدیهی در پیشگیری از توسعه نفوذ توسط این جریان خاص سازماندهی شده و با هدایت خارجی است.کمترین توقع پس از پیشگیری عاجل و قاطع از این برنامه ی، برخورد جدی با مدیران و مسئولینی است که ترویج فرهنگی ایرانی و بومی در قالب موسیقی پرهیز می کنند.

لینک خبر :‌ مشرق نیوز
یک فیلمساز که سال گذشته به خاطر عرضه نقاشی های کپی برداری شده در یک نمایشگاه، با انتقادات بسیاری مواجه شد، نمایشگاه تازه ای را برپا کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۹

مهر گزارش داد: اتفاقی که از سوی جامعه و هنرمندان تجسمی در برپایی نمایشگاه نقاشی های تهمینه میلانی مورد عتاب قرار گرفت، کپی بودن این آثار، بالا بودن قیمت آنها و البته عملکرد غیرمنطقی تهمینه میلانی در ارتباط با این نمایشگاه ها بوده است. چراکه هنوز پرونده نمایشگاه نقاشی قبلی میلانی در فضای هنرهای تجسمی کشور مفتوح است و این هنرمند به جای اینکه صبر پیشه کند و این آثار را به مرور به قضاوت کارشناسان و اهل فن بگذارد، نمایشگاهی جدید ترتیب داده و علاوه بر آثار جدید، از آثار نمایشگاه قبلی اش نیز در این نمایشگاه بهره گرفته است.
به خصوص که دور از انتظار هم نبود این اقدام او در اذهان دهن کجی تلقی شود و حاشیه های موجود پیرامون او برای ادامه حضور در عرصه تجسمی را دوچندان کند. این گونه رفتار یک هنرمند فیلمساز در جامعه، جز اشاعه حس بی اعتمادی مردم نسبت به فضای تجسمی و به حراج گذاشتن اعتبار هنرمندان این عرصه نتیجه ای دربر نخواهد داشت.
نکته جالب تر اینکه برگزاری این نمایشگاه بازهم زمینه ساز طرح شبهاتی درباره اصالت برخی از آثار به خصوص تابلو اصلی به کار گرفته شده بر روی پوستر نمایشگاه شده است و هنوز شاهد توضیحی در این زمینه از سوی میلانی نبوده ایم.
سکوت مسئولان وزارت ارشاد که پیرو حاشیه های سال گذشته وعده پیگیری و تجدیدنظر در فرآیند برگزاری نمایشگاه هایی از این دست را داده بودند هم در نوع خود قابل توجه است.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
تهمینه میلانی در حالی اقدام به برگزاری نمایشگاه سه روزه نقاشی در گالری آریانا کرده است که پرونده حاشیه های نمایشگاه سال گذشته اش در گالری ایوان، همچنان در جامعه تجسمی مفتوح است.

خبرگزاری مهر -گروه هنر-آزاده فضلی: اولین نمایشگاه انفرادی نقاشی های تهمینه میلانی با عنوان فیلم هایی که نساختم شهریور سال گذشته در گالری ایوان برپا شد و به واسطه ابهام در کپی برداری او از برخی آثار هنرمندان دیگر، غائله ای به پا کرد که هنوز زبانه های آن آرام نگرفته و انتقادات نسبت به آن ادامه دارد.

با این حال این روزها دومین نمایشگاه انفرادی نقاشی این سینماگر ایرانی در گالری آریانا در حال برگزاری است. افتتاحیه این نمایشگاه سه روزه! جمعه 6 اردیبهشت ماه در آریانا با حضور برخی هنرمندان سینما در سکوت خبری برگزار شد. حتی در سایت رسمی گالری آریانا هم خبر یا تصویری از برپایی نمایشگاه نقاشی های تهمینه میلانی ذکر نشده است!

تهمینه میلانی که جامعه تجسمی کشور هنوز نسبت به ابهامات مطرح شده درباره نمایش آثار کپی در نمایشگاه قبلی اش پاسخ درخوری دریافت نکرده است، در اقدامی عجیب نمایشگاه انفرادی نقاشی خود با عنوان آن دیگری را بار دیگر برپا کرده است.

او در صفحه اینستاگرام خود که حکم سایت اطلاع رسانی فعالیت هایش را پیدا کرده، پست هایی درباره نمایشگاهش و اینکه این نمایشگاه افتتاحیه خصوصی داشته، منتشر کرده است. میلانی نوشته است: نمایشگاه آن دیگری دومین نمایشگاه نقاشی من است. اولین نمایشگاه من، هفت ماه پیش، روز دوم قربانی یک توطئه از پیش طراحی شده توسط عده ای انسان بی اخلاق شد. آنها تلاش کردند تصویری از من بسازند که من نبودم؛ بلکه ضمیر نازیبای خود آنها بود. به جای کینه ورزی به پا خاستم و احساسات متلاطم درونم را با رنگ، بر روی بوم کشیدم. من حرف دارم خیلی هم حرف دارم و از آنجا که فیلمسازی را برای من و بسیاری از همکارانم دشوار کرده اند، بر آن شدم تا با هنر نقاشی، حرف هایم را بزنم. شغل اصلی من فیلمسازی و معماری است و نقاشی را چند سالی است که به صورت خودآموخته آغاز کرده ام.

میلانی به صورت تلویحی در همین متن به اتهام کپی برداری از آثار نقاشان مطرح اینگونه پاسخ داده است؛ در این راه، از همه چیز و همه کس الهام می گیرم. عکاسان، نقاشان نامی و یا کمتر شناخته شده جهان، سمبل و نمادهای ایران باستان، تجارب زیسته و قصه آدم های پیرامونم. آنها با عبور از جهان بینی و سلیقه فردی من، فرم و محتوای جدیدی می یابند. نقاشی های من سبک مشخصی ندارند و شاید سال ها طول بکشد تا با راهنمایی اساتید و نقد کارشناسی به زبان ویژه خودم دست یابم . سبک، بافت و تکنیک هر نقاشی را بسته به موضوع یا داستانی که مرا می آشوبد یا به وجد می آورد، بر می گزینم. اما چیزی که این 40 تابلو را در کنار هم می نشاند و به آنها وحدت می بخشد قصه گویی آنها درباره نیمه دیگر جامعه است. زن ؛ زن معاصر ایران و زنان گمشده یا ناپیدا در تاریخ کهن ایران زمین. تهمینه میلانی اردیبهشت 1398

پوستر اصلی نمایشگاه آن دیگری که اصالت آن موردابهام قرار گرفته است

با وجود این توضیحات اما پرونده نمایشگاه قبلی این سینماگر هنوز برای هنرمندان و فعالان حوزه تجسمی مفتوح است. نمایشگاهی که از همان آغاز هم اعتراضاتی را برانگیخت. مانند چند هنرمند جوانی که همان زمان مقابل ورودی گالری ایوان (محل برگزاری نمایشگاه میلانی) تعدادی از کارهای هنری استادان شاخص تجسمی (از جمله محسن وزیری مقدم و بهمن محصص ) را در دست گرفتند و از مردم سوال کردند آیا هنرمندان خالق این آثار را می شناسند یا خیر و قصدشان از این حرکت اعتراضی نمایش هنر واقعی به مردم بود چراکه معتقد بودند که مردم باید به تماشای هنر واقعی بروند!

لیلی گلستان که یکی از اعضای انجمن صنفی گالری داران تهران است و به واسطه خانواده اش با سینما نیز پیوند دارد، زمان برپایی نمایشگاه اول تهمینه میلانی در مورد این نمایشگاه و خطاب به میلانی نوشت: اتفاقی که افتاده یعنی نمایشگاه پرحاشیه تهمینه میلانی با آمدن چند دانشجوی هنر در روز افتتاح و اعتراض آن ها و افشا شدن کپی بودن آثار در نمایشگاه و همه و همه، ماجرایی ناخوشایند در حیطه هنرهای تجسمی ما بود. هرگز معتقد و موافق با این حرف که چرا آدم های معروف وارد حیطه دیگری از هنر می شوند و به خودشان اجازه می دهند نقاشی کنند یا کتاب بنویسند یا عکاس شوند یا از سینما به تئاتر بروند، نبوده ام و فکر می کنم این یک طرز فکر کاملاً دیکتاتوری و مستبدانه است. به عنوان خواهر بزرگ تری که همیشه دوستتان داشته، می گویم که اگر شما هم از مردم معذرت می خواستید و می گفتید اشتباه کردم، مطمئن باشید که هم کار درستی کرده بودید و هم شأن هنرمند بودن، فعال مدنی بودن، فمینیست بودن، الگوی زنان معترض و آزاده بودن و تمام فعالیت های هنری و مدنی تان به این اندازه زیر سوال نمی رفت که بدجوری زیر سوال رفته. واکنش هایتان، واکنش های یک دختربچه بی منطق لجباز بود که بدجوری من را به حیرت انداخت و از این حیرت بسیار بسیار متأسف هستم.

در همین زمینه غلامعلی طاهری استاد دانشگاه و هنرمند نقاش باسابقه نیز به برگزاری این نمایشگاه نقاشی و ارائه آثار کپی در آن واکنش نشان داد و یادداشتی در اختیار خبرگزاری مهر قرار داد که در آن تاکید کرد که توجه و دقت گالری داران و مدیران هنری نسبت به آنچه که تحت عنوان آثار هنری ارائه می شود، بیش از پیش افزایش یابد و این گونه اتفاقات را به عملکرد ضعیف مسئولان هنری در ساماندهی و ایجاد ساز و کار مناسب برای نظارت بر روند کارشناسی و نمایش آثار هنری و رویکرد اقتصادمحور آنها به جای نگاه فرهنگی و هنری مرتبط دانست. متن کامل این یادداشت را اینجا بخوانید.

برگزاری نمایشگاه های هنری از سوی هنرمندان شاخه های مختلف هنری تازگی ندارد و بارها این گونه نمایشگاه ها را شاهد بودیم که از جمله آنها می توان به نمایشگاه عکس هدیه تهرانی و رضا کیانیان اشاره کرد اما اتفاقی که از سوی جامعه و هنرمندان تجسمی در برپایی نمایشگاه نقاشی های تهمینه میلانی مورد عتاب قرار گرفت، کپی بودن این آثار، بالا بودن قیمت آن ها و البته عملکرد غیرمنطقی تهمینه میلانی در ارتباط با این نمایشگاه ها بوده است. چراکه هنوز پرونده نمایشگاه نقاشی قبلی میلانی در فضای هنرهای تجسمی کشور مفتوح است و این هنرمند به جای اینکه صبر پیشه کند و این آثار را به مرور به قضاوت کارشناسان و اهل فن بگذارد، نمایشگاهی جدید ترتیب داده و علاوه بر آثار جدید، از آثار نمایشگاه قبلی اش نیز در این نمایشگاه بهره گرفته است.

به خصوص که دور از انتظار هم نبود این اقدام او در اذهان دهن کجی تلقی شود و حاشیه های موجود پیرامون او برای ادامه حضور در عرصه تجسمی را دوچندان کند. اینگونه رفتار یک هنرمند فیلمساز در جامعه، جز اشاعه حس بی اعتمادی مردم نسبت به فضای تجسمی و به حراج گذاشتن اعتبار هنرمندان این عرصه نتیجه ای در بر نخواهد داشت.

نکته جالب تر اینکه برگزاری این نمایشگاه بازهم زمینه ساز طرح شبهاتی درباره اصالت برخی از آثار به خصوص تابلو اصلی به کار گرفته شده بر روی پوستر نمایشگاه شده است و هنوز شاهد توضیحی در این زمینه از سوی میلانی نبوده ایم.

سکوت مسئولان وزارت ارشاد که پیرو حاشیه های سال گذشته وعده پیگیری و تجدیدنظر در فرآیند برگزاری نمایشگاه هایی از این دست را داده بودند هم در نوع خود قابل توجه است.

کد خبر 4603335

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
با گذشت یکسال از آغاز روند بهسازی موزه هنرهای معاصر درهای آن همچنان به روی علاقمندان بسته است و پاسخ روشنی برای زمان بازگشایی یکی از مهمترین موزه های هنری خاورمیانه وجود ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۹

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، یکسال از روند بازسازی و بهسازی موزه هنرهای معاصر می گذرد اما هنوز کار بهسازی به اتمام نرسیده است و درهای این مکان به روی علاقمندان بسته مانده است؛ موزه هنرهای معاصراردیبهشت ماه سال 97 در دست مرمت قرار گرفت، در ابتدا مدیرمرکز هنرهای تجسمی و موزه هنرهای معاصر پیش بینی کرده بودند که مرمت این بنای تاریخی و هنری ظرف پنج ماه به اتمام می رسد؛ ولی به مرور زمان مشخص شد که این کار شدنی نیست چرا که انها زمان بندی بهسازی را بر اساس حدس و گمان مطرح کرده بودند و از طرفی پیش بینی های مالی را هم لحاظ نکرده بودند.

در نخستین نشست خبری برای بازسازی موزه هنرهای معاصر مجید ملانوروزی گفته بود : موزه هنرهای معاصر شش ماه برای بازسازی تعطیل می شود؛ اما در عین حال همان موقع با اما و اگر گفته میشد بازسازی تا آبان و آذر ممکن است طول بکشد.

رییس موزه هنرهای معاصر نیز گفته بود روند بهسازی موزه هنرهای معاصر طبق برنامه زمان بندی شده پیش می رود و از برپایی نمایشگاه توماس روف آلمانی در آبان ماه و نمایشگاهی از گنجینه موزه هنرهای معاصر با کیوریتوری تای سیسا هلندی خبر داده بود، نمایشگاه ها برپا نشد بازسازی هم در سال 97 به اتمام نرسید حالا اردیبهشت هم سر رسیده و موزه هنرهای معاصر پس از یکسال از آغاز بازسازی همچنان بدون اینکه نشانه ای از بازگشایی داشته باشد تعطیل است و انگار قرار نیست درش به روی علاقمندان باز شود .

قراربود در روند بهسازی و مرمت موزه هنرهای معاصر فضای گنجینه موزه با افزودن سالن خدمات نمایشگاهی افزایش 50 داشته باشد و گنجینه پس از بازسازی با سیستم های جدید و الکترونیک پیشرفته ساماندهی شود و همچنین سیستم حرارت، نور و تاسیسات گنجینه مجزا از موزه شود تا دما و شرایط گنجینه مناسب باشد. باید منتظر بازگشایی بود و دید که چقدر این بهسازی و مرمت با آنچه که استانداردهای موزه های دنیاست مطابقت دارد.

در ابتدای امسال معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در گفتوگویی درباره وضعیت موزه هنرهای معاصر گفته بود: مسائلی در بازسازی موزه پیش آمده که خارج از اراده و اختیار ما بوده است. به طور کلی، تعیین زمان دقیق برای بازسازی دشوار است. بازسازی بنا حتی با ساختن خیلی فرق می کند آن هم بازسازی بنایی مثل موزه هنرهای معاصر که حساسیت های بسیار دارد و نقشه اولیه سازه نیز در اختیار ما نیست. اما در عین حال ملاحظاتی بوده که بازسازی را طولانی تر کرده است.

حال باید منتظر ماند و دید آیا موزه هنرهای معاصر تا تابستان امسال بازگشایی خواهد شد یا خیر؟

پایان پیام/ 32

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
اقتصاد ایران: شاهین فرهت با حکم سیدمجتبی حسینی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دبیری سی و پنجمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر منصوب شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۹ سایت های دیگر : روزنامه ایران

به گزارش ایسنا، طبق اعلام دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در متن حکم معاون امور هنری وزارت ارشاد آمده است:

با استناد به بند 6 از فصل دوم "آئین نامه برگزاری جشنواره موسیقی فجر" و نیز گزارش شورای محترم ارزیابی سی و چهارمین دوره این جشنواره، ضمن سپاس از تلاش و دقت نظر جنابعالی و دیگر همکاران ستاد جشنواره، به موجب این حکم به عنوان "دبیری سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر" منصوب می شوید.

امید است با بهره مندی از تجارب حاصل از دوره پیشین و با اهتمام دست اندرکاران جشنواره، نقاط قوت و ویژگی های برجسته جشنواره تقویت و در کاهش نقاط ضعف و کاستی های احتمالی آن تلاش شود.

توفیق و موفقیت شما را در راهبری شایسته جشنواره موسیقی فجر آرزومندم.

***

شاهین فرهت دبیری سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر (دوره گذشته) را نیز بر عهده داشت و تم جشنواره را اجرای آهنگسازان ایرانی قرار داد. در این میان آثار خود او توسط چند گروه در جشنواره اجرا شد که انتقاداتی را به سمت این آهنگساز روانه کرد. منتقدان معتقد بودند زیبنده و درست نیست وقتی فردی مسؤولیت دبیری جشنواره را بر عهده دارد آثارش توسط این تعداد گروه مختلف اجرا شود.

با این حال فرهت در پاسخ به این انتقادها می گفت: من اصلاً نگفتم آثار من را بنوازند. یکی از گروه های خارجی قصد داشت به شکل تریو اجرایی داشته باشد اما از آهنگسازان ایرانی قطعه ای برای تریو پیدا نکرده بود؛ بنابراین از اثر من استفاده کرد. من فقط دو قطعه به ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر رتوریک برای اجرا داده ام. بقیه گروه ها خودشان اثر من را برای نواختن انتخاب کردند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری اقتصادی ایران
تهران- ایرناپلاس- هنر های تجسمی علاقه مندان زیادی دارد. اما برخی رشته های این هنر ها، مدت هاست به فراموشی سپرده شده است. هنر نقاشی پشت شیشه را می توان جزو این دسته دانست؛ هنری که سعید رضاخان برای احیا کردنش تلاش می کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۹

سعید رضاخان از جمله هنرمندان این رشته است. او با برپایی نمایشگاه های بسیار و برگزاری کلاس و کارگاه های آموزشی تا حدودی توانسته جان تازه ای به این رشته هنری بدهد و به عنوان پدر معنوی نقاشی پشت شیشه لقب گیرد. با این هنرمند نقاش به گفت وگو پرداختیم که در ادامه می خوانید.

بی خبر از هنری به اسم نقاشی پشت شیشه
ایرناپلاس: از چه زمانی با هنر نقاشی پشت شیشه آشنا شدید و سعی کردید در این رشته فعالیت کنید؟
رضاخان: سال اول دبیرستان بودم. در آن زمان رنگ و قلم مو داشتم، ولی به خاطر مشکلات مالی نمی توانستم بوم تهیه کنم. به ذهنم رسید که از شیشه های دور ریخته شده و شکسته کنار خیابان استفاده کنم. به همین دلیل آن ها را جمع می کردم، با الماس می بریدم و صاف می کردم. بعد هم پشت آن ها نقاشی می کشیدم. آن روز ها فکر می کردم یک شیوه نوین را ابداع کرده ام که پیش از من وجود نداشته است. سال ها به همین منوال گذشت و من با نقاشی از پرندگان و گاهی هم پستانداران مشغول بودم. یک روز به فکرم رسید تا این شیوه را به صورت رسمی ثبت کنم. وقتی به یکی از استادان این رشته در وزارت ارشاد مراجعه کردم و ماجرا را شرح دادم، ایشان با صبر تمام گفته هایم را شنید و در آخر گفت که این هنری قدیمی و ریشه دار است. آنجا بود که متوجه شدم چند قرن دیر به دنیا آمده ام و این هنر در دوره صفویه و بنا به قولی زندیه، ظهوری دوباره در ایران یافته است. اما نکته ای که در اینجا وجود داشت تفاوت آثار من با کار های پیشین یا دیگر افراد فعال در این هنر بود. از آنجا که من به صورت موازی و خودآموخته به این عرصه وارد شدم، راهی متفاوت را طی کرده بودم. آن روز که به ارشاد رفتم، متوجه شدم تکنیکی به نام نقاشی پشت شیشه وجود دارد.

چرا نقاشی پشت شیشه محو شد؟
ایرناپلاس: در حال حاضر وضعیت هنر نقاشی پشت شیشه در ایران به چه صورت است؟
رضاخان: پس از دوران قاجار که عصر طلایی نقاشی پشت شیشه بود، این هنر رو به افول رفت. به صورتی که رفته رفته از فعالان این رشته کاسته شد و با تغییر نوع معماری، آیینه کاری و نقاشی پشت شیشه، از خانه ها حذف شد. همچنین گچ بری به صورتی ساده یا به شکل ابزار پیش ساخته درآمد. سقاخانه ها جمع شدند و نقالان و پرده خوانان جای خود را به رسانه های جمعی مثل تلویزیون دادند. از طرفی، تحصیلکرده های هنر به دنبال رویه های هنری جهانی بودند و این موضوع تأثیر زیادی روی برخی هنر های سنتی گذاشت که در این میان، نقاشی پشت شیشه نیز استثنا نبود.

حیات جای خود را به زوال داده است
شما تا همین چند سال پیش هنرمندان محدودی در زمینه نقاشی پشت شیشه می دیدید که بیشتر آن ها نیز به صورت سنتی فعالیت می کردند و این موضوع شرایط نقاشی پشت شیشه و افول آن را به خوبی نشان می دهد. با این وجود، در سه سال اخیر با رشد و گسترش وسیعی در این حوزه روبه رو هستیم. این گسترش هم از نظر کمیت و هم از نظر کیفیت قابل توجه است. این موضوع در دو نمایشگاه گروهی اخیر نقاشی پشت شیشه کاملاً مشهود بود. نمایشگاه رویای شیشه ای و چهل اثر این نمایشگاه، نشانگر کمیت و کیفیت قابل قبول در نقاشی پشت شیشه بود. در رویای شیشه ای 60 هنرمند فعال در این رشته آثار خود را در نگارخانه سعدآباد به نمایش گذاشتند که به عنوان یک رکورد از نظر تعداد شرکت کننده، ثبت شد. در چهل نقش نیز 15 شیوه متفاوت در نقاشی پشت شیشه از 15 هنرمند عرضه شد که این نیز یک حرکت بی نظیر از نظر کیفیت بود. در حال حاضر، نقاشی پشت شیشه یک هنر روبه زوال محسوب نمی شود و حیاتی دوباره یافته است.

معرفی فرهنگ و پیشینه تاریخی ایران
ایرناپلاس: با وجود سابقه مذهبی تکنیک نقاشی پشت شیشه، این هنر به چه صورت می تواند برای معرفی در میان سایر کشور ها مؤثر باشد؟
رضاخان: ما یک زمان از این هنر در معماری داخلی استفاده می کردیم که با گذشت زمان، آن را کنار گذاشتیم، اما امروز در برخی نقاط جهان می بینیم که هنرمندان این رشته از آن در فضای داخلی ساختمان استفاده می کنند. البته نقاشی پشت شیشه در ایران آن هم در برهه ای خاص چهره ای مذهبی به خود گرفت و اعتقادات جامعه را در خود انعکاس داد. این اعتقادات مذهبی می توانستند آیات و روایات یا اسماء متبرکه باشند، یا تصویر ائمه یا حتی افسانه های مذهبی که هیچ ریشه و اساس دینی نداشتند. این دست از آثار به همراه آثاری دیگر مانند گل و مرغ، خیالی سازی و مواردی از این دست می توانند معرفی کننده فرهنگ و پیشینه تاریخی ایران باشند.

افراد معدودی توانایی معاش از این هنر را دارند
ایرناپلاس: آیا این هنر می تواند زندگی یک هنرمند را از نظر مالی تأمین کند؟
رضاخان: در قدیم چنین مسأله ای وجود داشت به این معنا که نقاش پشت شیشه با خواسته های کمی که در آن زمان از نظر معیشتی داشته، می توانست تا حدودی زندگی خود را تأمین کند. اما امروز بیشتر افرادی که من می شناسم زندگی شان از راه های دیگری غیر از نقاشی پشت شیشه تأمین می شود. فقط افراد معدودی هستند که از این کار امرار معاش می کنند و شاید تعداد این افراد به تعداد انگشتان یک دست هم نرسد. با این وجود، اگر سیستم تولید و نوع عرضه به بازار تغییر کند، این هنر می تواند کفاف زندگی افراد را بدهد.

نقش بخش دولتی در بقای این هنر
ایرناپلاس: نهاد ها و مسئولان دولتی تا چه اندازه می توانند به تعالی و بقای این هنر کمک کنند؟
رضاخان: تا امروز غیر از افراد کمی در برخی سازمان های دولتی، کسی از این هنر حمایت نکرده است. تا امروز هم اگر نقاشی پشت شیشه به بقای خود ادامه داده است به همت فعالان این رشته بوده است. هر چند اگر بخش دولتی بخواهد، می تواند نقش بسیار پررنگی در بقای این هنر داشته باشد.

زیبایی هایی که در عکاسی و چاپ یافت می شوند
ایرناپلاس: انگار در رشته عکاسی هم کار کرده اید. این هنر تا چه اندازه توانسته در پیشرفت نقاشی پشت شیشه به شما کمک کند؟
رضاخان: عکاسی هم یکی از علاقه های من بود. ایران دارای اقلیم های خاص و متفاوت است که متناسب با آن ها، تنوع زیستی وجود دارد. این تنوع بالا، هر فرد دوستدار محیط زیست را شگفت زده می کند. زیرا شما در ایران موجوداتی می بینید که خاص ایران هستند و در هیچ کجای دیگر نمی توانید ببینید و ترغیب می شوید از آن ها عکاسی کنید. البته از دیگر رشته های مورد علاقه ام چاپ دستی است. چاپ دنیای وسیعی دارد و زیبایی های خاص خود را به نمایش می گذارد.

گفت وگو از هنگامه ملکی

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت ارشاد از نمایش چهار تابلوی نقاشی بدون مجوز تهمینه میلانی در نمایشگاه اخیر این سینماگر و برخورد با گالری متخلف خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر ، تهمینه میلانی کارگردان سینما روز جمعه 6 اردیبهشت ماه دومین نمایشگاه نقاشی های خود با عنوان آن دیگری را در گالری آریانا با نمایش 40 تابلو برپا کرده است که مانند تجربه قبلی او حواشی و انتقاداتی راهم به دنبال داشت.

یکی از موضوعات قابل تأمل در نمایشگاه جدید میلانی، به نمایش گذاشتن چند اثر از آثار نمایشگاه قبلی این هنرمند در گالری آریانا است که مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز نمایش آنها را صادر نکرده است. این آثار با وجود اینکه مجوز نمایش را نداشته اند به نمایش گذاشته شده اند و جالب تر اینکه این آثار در نمایشگاه قبلی میلانی در گالری ایوان روی دیوار نرفته بودند.

برای روشن شدن این موضوع و اینکه آیا تخلفی از سوی گالری آریانا صورت گرفته یا خیر، با هادی مظفری مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیگیری کردیم که وی نیز این موضوع را تأیید کرد.

مدیرکل هنرهای تجسمی با اشاره به صدور مجوز برگزاری نمایشگاه نقاشی های تهمینه میلانی در گالری آریانا، به خبرنگار مهر گفت: به نظر می رسد چهار اثر از آثاری که در نمایشگاه آن دیگری در گالری آریانا به نمایش درآمده است، مجوز نمایش از ارشاد نداشته اند. آثاری که قبلاً هم در میان آثار این هنرمند برای نمایشگاه اولش بود اما ما با نمایش آنها مخالفت کرده بودیم. به همین دلیل با این گالری برخورد خواهد شد.

وی در ادامه درباره موضع ارشاد درباره صلاحیت برگزاری نمایشگاه نقاشی توسط هنرمندان غیرمرتبط با حوزه تجسمی بیان کرد: رابطه هنرمند و گالری، رابطه ای خصوصی است و مادامی که خلاف نظم عمومی و مقررات جامعه نباشد ما در این توافق بین هنرمند و گالری دخالت نمی کنیم اما اگر برپایی یک نمایشگاه منجر به تخلفی شود ورود پیدا می کنیم کما اینکه در مورد مساله اخیر نیز بررسی های لازم را انجام می دهیم.

مظفری، مجازات گالری آریانا را منوط به بررسی عملکرد این گالری دانست و گفت: مجازات هایی که برای گالری و گالری داران در مرکز هنرهای تجسمی در نظر گرفته شده، معمولاً اخطار شفاهی، اخطار کتبی، درج در پرونده و معلق کردن مجوز گالری و حتی تعطیلی گالری را شامل می شود که در صورت تخلف یک گالری این موارد اعمال خواهد شد.

کد خبر 4603701

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به بازدید خود از نمایشگاه کتاب امسال، عنوان کرد: با وجود گرانی کتب و افزایش هزینه های چاپ و نشر اما استقبال مناسبی از نمایشگاه امسال صورت گرفت که البته جمع بندی نهایی کمیسیون فرهنگی از نمایشگاه امسال به پس از اتمام برگزاری آن و اخذ گزارش از مسئولان نمایشگاه موکول می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۹ سایت های دیگر : بانی فیلم خبرگزاری تابناک خبر آنلاین وانا گفتگو نیوز

احمد مازنی رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به بازدید خود از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، عنوان کرد: کمیسیون فرهنگی مجلس هر سال پس از برگزاری نمایشگاه کتاب با دعوت از مسئولان نمایشگاه کتاب گزارشی تفصیلی دریافت و بر اساس گزارش مذکور اعلام نظر می کند ولی در نگاه اول نمایشگاه امسال تفاوت هایی با نمایشگاه سال گذشته داشت که برخی از از این تفاوت ها مثبت و برخی منفی بود.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حذف تشریفات غیر ضروری و اسکان داخل سالن همه غرفه ها از نکات مثبت نمایشگاه امسال بود، افزود: همچنین یکی دیگر از نکات مثبت نمایشگاه در خصوص تنوع آثار ارائه شده بود که سال های قبل هم این تنوع وجود داشت.

وی ادامه داد: البته یکی از اشکالات وارده به نمایشگاه چینش الفبایی غرفه ها است که به اعتقاد من این چینش باید به شکل موضوعی تغییر داده شود تا مخاطب استفاده بیشتری از سوژه ای که دنبال می کند، داشته باشد.

مازنی درباره میزان استقبال مردم از نمایشگاه کتاب امسال، عنوان کرد: بر اساس اظهارات مسئولان برگزاری نمایشگاه کتاب امسال، بر مبنای تراکنش های صورت گرفته در نمایشگاه کتاب امسال، تا به امروز استقبال مناسبی از نمایشگاه کتاب امسال نسبت به سال گذشته صورت گرفته است البته قیمت کتب نیز نسبت به سال گذشته افزایش داشته که از این فاکتور نباید چشم پوشی کرد.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس یادآور شد: ناشران نیز به شدت از گرانی قیمت کاغذ و هزینه های چاپ و نشر گلایه مند بودند ولی مراجعه برای خرید کتاب و فروش آثار قابل توجه بوده است البته خیلی نمی توان بر اساس دیده ها و شنیده ها قضاوت کرد و باید پس از نمایشگاه به جمع بندی لازم در خصوص چگونگی برگزاری آن رسید./

پایان پیام

لینک خبر :‌ خانه ملت
تهران- ایرنا- بازگشایی سی ودومین نمایشگاه بین المللی کتاب در کنار معرفی مجموعه های نوشتاری، محلی برای عرض اندام زنان ناشر هم به شمار می رود، ناشرانی که با وجود ناملایمات و بی مهری های فراوان، هدفمند و پر توان سنگ های پیش روی فعالیت خود در صنعت نشر را برداشته اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۹ سایت های دیگر : خبرگزاری اقتصادی ایران

به گزارش روز دوشنبه خبرنگار ایرنا، با گشتی در سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب، وجود انگشت شمار ناشران زن در میان انبوه مردان صنعت نشر خود موضوعی قابل تامل به نظر می رسد، زنانی که با وجود مشغله های بسیار زندگی دوشادوش مردان در حوزه صنعت نشر فعالیت می کنند.
در راستای شنیدن فعالیت و دغدغه های زنان ناشر، خبرنگار ایرنا در نمایشگاه بین المللی کتاب به گفت و گو با پروین صدقیان رییس هیات مدیره انجمن صنفی زنان ناشر در غرفه این انجمن پرداخت.
صدقیان در این گفت و گو درباره وضعیت زنان ناشر گفت: مشکلات زیادی در صنعت نشر وجود دارد و اگر زنی بخواهد به تنهایی کار نشر را انجام دهد عملا با دشواری های بسیاری نسبت به مردان مواجه می شود. به همین خاطر، انجمن صنفی زنان ناشر را راه اندازی کردیم تا با همفکری و حمایت یکدیگر بتوانیم در صنعت نشر فعالیت کنیم.

**زنان ناشر، کتاب سازی نمی کنند بلکه حرف دل می زنند
رییس هیات مدیره انجمن صنفی زنان ناشر با بیان این موضوع که عادت به مطالعه و کتاب خوانی در بین افراد جامعه، یکی از معیارهای توسعه فرهنگی است اما اگر ناشر از جنس مخاطب باشد بهتر می تواند این رسالت را انجام دهد، افزود: ویژگی زن بودن در بانوان ناشر بسیار بر رسالت و مسئولیت ناشر بودن آنان اهمیت دارد. زنان به دلیل مادر بودن و دغدغه های متفاوتی که در زندگی شخصی خود نسبت به مردان دارند، دقت بیشتری در کار نسبت به مردان دارند و هدفمند تر به کار خود ادامه می دهند که این موضوع باعث می شود زنان با جزئیات بیشتری به مسایل نگاه کنند و کتا بسازی نکنند. به همین دلیل کتابی که از دل زنان ناشر برمی آید لاجرم بر دل زنان می نشیند.
صدقیان ادامه داد: کار نشر سخت افزاری و نرم افزاری است و ناشر صفر تا صد آن را برای هر کتابی باید انجام دهد. زنان با داشتن مشکلات خاص خانوادگی و دغدغه های اجتماعی که هر لحظه ممکن است آنان را از کار و مسئولیت وادارد، وارد این عرصه شدند اما نگذاشتند این مسایل خللی در پخش کتاب، پیدا کردن مولف یا مترجم برایشان به وجود آورد. اما در مواردی شاهد کناره گیری این زنان از صنعت نشر هستیم.

**انجمن صنفی زنان ناشر با هدف توان افزایی زنان ناشر راه اندازی شد
صدقیان یادآور شد: وقتی زنی از عرصه صنعت نشر کنار می رود عقب می ماند، همین باعث شد که انجمن صنفی زنان ناشر به وجود بیاید و با تشکیل آن تلاش کردیم تا انسجام بیشتری به زنان ناشر بخشیم. این انجمن برآمده از جمع فرهنگی زنان ناشر است که از سال 76 کار خود را شروع کرده است، جمعی از ناشرانی که تازه پا به عرصه نشر گذاشته بودند با هدایت شهلا لاهیجی مدیر پیشین این انجمن به عضویت درآمدند.
وی با تاکید بر این که هدف انجمن، ایجاد هماهنگی و کمک به ناشرانی بود که تاز به وجود آمده بودند تا صنعت نشر در حوزه زنان را ارتقا دهند، گفت: انجمن صنفی زنان ناشر از سال 1376 تشکیل شد و فعالیت آن در سال 1392 در وزارت کار و تعاون به عنوان اولین انجمن صنفی که اعضای آن زنان هستند، به ثبت و دریافت مجوز رسید.
رییس هیات مدیره انجمن صنفی زنان ناشر خاطرنشان کرد: این انجمن یک انجمن سیال است یعنی همیشه بین یک نفر تا 60 نفر عضو داشته است اما در حال حاضر عضو دایم آن 30 نفر از زنان ناشر است که تلاش کرده اند با وجود سختی و مشقت بسیار در این شغل بماند و به کار و رقابت ادامه دهند.

** تازیانه بی مهری بر انجمن صنفی زنان ناشر
صدقیان درباره وضعیت کنونی انجمن افزود: در هر شغل یا صنفی نگاه ویژه ای به بانوان شاغل می شود که در نشر این توجه وجود ندارد. انجمن زنان ناشر از هیچ سو حمایت مالی نشده و از خود اعضا تغذیه می شود و دلیل حمایت نکردن ارگان ها بی تفاوتی آن ها نسبت به انجمن ها است.
وی با اشاره به ابعاد غرفه انجمن صنفی در نمایشگاه کتاب گفت: ابعاد غرفه در نمایشگاه بین المللی کتاب خود گواه این ماجرا است و مسئولان باید به آن فکر کنند. 30 زن ناشر عضو هستند و افراد دیگری هم هستند که می خواهند کتاب های خود را در غرفه انجمن به نمایش و فروش بگذارند اما غرفه کوچک است و جا ندارد.
صدقیان با بیان این که ما از همکاران فرهنگی و متولیان نشر توقع داریم که بیشتر با ما همکاری کنند، افزود: همواره گفته می شود مردان و زنان ناشر یکسان هستند اما در این مسایل همیشه زنان جنس دوم محسوب می شوند و مورد ستم و بی مهری قرار می گیرند. توقع داریم که همکاران ناشر ما چه متولیان نشر، چه متولیان فرهنگی و دست اندرکاران نمایشگاه و وزارت ارشاد به ما نگاه بهتر و سازنده تری داشته باشند و ما را حمایت کنند تا بتوانیم کاری کنیم تا تمامی بانوان در مجموع احساس حمایت و توجه کنند.
وی ادامه داد: ما هنوز مکانی برای انجمن نداریم و یک فروشگاه کتاب را به برگزاری جلسات اختصاص دادیم که هزینه مالی آن هم از سوی اعضا پرداخت می شود. در حالی که نخستین کتابفروشی زنان ایران را راه اندازی کرده ایم که همه به آن افتخار می کنند.
رییس انجمن صنفی زنان ناشر درباره موضوعات مورد توجه زنان ناشر در انتشار کتاب هم گفت: خوشبختانه توجه زنان ناشر در موضوع کتاب ها به سمت حوزه ادبیات و نمایشنامه نویسی، کودکان، تربیتی و روانشناسی، محیط زیست سوق پیدا کرده است. همچنین موضوعات زیستی و خانواده از دیگر زمینه هایی است که زنان ناشر در سال های اخیر بیشتر به آن توجه می کنند.
وی در پایان گفت و گو در ارزیابی وضعیت فروش کتاب های زنان ناشر در سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بیان کرد: فروش کتاب ها از کتاب های آشپزی و خیاطی به سمت کتاب های تربیتی و آموزشی سوق پیدا کرده است که نشان از تغییر ذائقه و علاقمندی زنان دارد.
شایان ذکر است عرضه کتاب های ناشران عضو، برگزاری دو نشست با رویکرد نقش انجمن های زنان در فرهنگ، رونمایی و عضو گیری از برنامه های انجمن زنان ناشر از جمله برنامه های انجمن صنفی زنان در نمایشگاه است.
در سی ودومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران سه هزار و 200 ناشر با حدود 437 هزار کتاب شامل دو هزار و 400 ناشر داخلی با 300 هزار عنوان کتاب و حدود 800 ناشر خارجی از 30 کشور جهان با 137 هزار عنوان کتاب حضور دارند.
اجتمام*9294* 9053

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
حسین صفری به ایبنا گفت: کشور چین پروتکلی دارد که مدیران آن ها نمی توانند بیش از پنج روز سفر کنند. بنابراین آن ها باید به کشور خود بازمی گشتند اما گروه دیگری از میهمانان چینی جایگزین آن ها شده اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۹

حسین صفری، مشاور قائم مقام نمایشگاه و مدیر دبیرخانه دائمی نمایشگاه بین المللی تهران در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، درباره تعداد ناشران که در این دوره از نمایشگاه کتاب در بخش بین الملل حضور دارند و فعالیت می کنند، گفت: بخشی از مساله کم بودن تعداد ناشران خارجی که در این دوره نمایشگاه کتاب شرکت کردند، به مراودات ما با نمایشگاه های کتاب دیگر کشورها و بخشی به زمان بندی نمایشگاه کتاب امسال باز می گردد. ما نمایشگاه کتاب امسال را 10 روز زودتر برگزار کردیم.

او ادامه داد: همین الان نمایشگاه های مختلف در نقاط مختلف دنیا برگزار می شود و در این زمان بسیاری از ناشران در آن نمایشگاه ها شرکت کرده اند. نکته دیگر این که موضوع تحریم ها هم بی تاثیر نبوده است.

صفری با بیان اینکه در این دوره از نمایشگاه 30ناشر خارجی به طور مستقیم و غیرمستقیم حضور دارند و تازه های نشر جهان در نمایشگاه کتاب تهران ارائه می شود، بیان کرد: برای مثال در بخش پزشکی آثار برای سال 2018 را همراه خود به نمایشگاه آورده اند.

مشاور قائم مقام نمایشگاه درباره اینکه از روز سوم نمایشگاه تعداد زیادی از مدیران چینی در بخش بین الملل با اعلام اینکه ویزایشان تمام شده، نمایشگاه کتاب را ترک کردند، گفت: کشور چین پروتکلی دارد که مدیران آن ها نمی توانند بیش از پنج روز سفر کنند. بنابراین آن ها باید به کشور خود بازمی گشتند اما گروه دیگری از میهمانان چینی جایگزین آن ها شده اند.

سعی کردیم به کیفیت و کمیت نمایشگاه آسیب نخورد
صفری با بیان اینکه امسال شعار اجرایی نمایشگاه صرفه جویی بود، توضیح داد: این شعار به طور واقعی در تمام بخش های نمایشگاه اجرا و حفظ شد. در عین حال تمام سعی ما این بود که به کیفیت و کمیت نمایشگاه آسیب نخورد.

مشاور مدیرعامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران با اشاره به بازار نشر گفت: در جایی جمله ای پرمعنی دیدم مردم به عیادت کتاب آمده اند . فکر می کنم کتاب حالش خوب نیست و مردم در نمایشگاه کتاب، عیادت خوبی از کتاب انجام دادند. این روزها باید ناز کتاب را خرید چون کتاب قهر نمی کند، می میرد.

او ادامه داد: معاونت فرهنگی و وزارت فرهنگ و ارشاد و مسولان همه تلاششان را می کنند تا نمایشگاه به خوبی برگزار شود. میزان خرید مردم از نمایشگاه در روزهای نخست افزایش داشته. البته قیمت کتاب ها بالا رفته است اما افزایش تراکنش ها نشان داد که تعداد زیادی هم کتاب خریداری شده است.

رای 70 درصدی برای برگزاری نمایشگاه در مصلی
مدیر دبیرخانه دائمی نمایشگاه بین المللی تهران با اشاره به نقدهایی که درباره مکان نمایشگاه انجام شده است، بیان کرد: من از کسانی بودم که نمایشگاه کتاب را از سئول به مصلی آوردیم و سپس از مصلی به شهر آفتاب بردیم. اما در این میان باید توجه داشته باشیم که مردم و ناشران چه می خواهند.

او ادامه داد: بالای 70 درصد مردم در نظرسنجی سال گذشته مصلا را بهتر از مجموعه های دیگر دانسته اند. دسترسی و امکانات رفاهی نسبی که برای مصلا وجود دارد نباید نادیده گرفته شود. این مجموعه باعث شده که مردم بتوانند خرید کنند. البته باید به شهرآفتاب هم توجه کنیم و امکانات آن را نادیده نگیریم.

وزارت فرهنگ و ارشاد کم ترین مداخله را در انتخاب غرفه دارد
یکی از مشکلاتی که در سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب به تکرار بیان می شود، نارضایتی ناشران بزرگ داخلی از کوچک بودن غرفه هایی است که به آن ها اختصاص داده شده است. صفری درباره شرایط تخصیص غرفه به ناشران کتاب توضیح داد: براساس آیین نامه نمایشگاه که تعداد عناوین، متراژ را مشخص می کند کار را دنبال می کنیم اما نکته ای که در این میان مطرح است، لزوم توجه به ظرف محیط است.

او ادامه داد: ما نمی توانیم بخش عمومی نمایشگاه را در چند مکان برگزار کنیم. این را قبول داریم که برخی ناشران متراژی پایین تر از عدد استحقاقی خود دریافت کرده اند اما در همه موارد پایبند به قوانینی هستیم که براساس آن آیین نامه را نوشتند.

صفری با اشاره به اینکه ناشران در ایران یک سال خود را با درآمد ناشی از نمایشگاه طی می کنند، افزود: ناشران نقدینگی جمع می کنند تا بتوانند کار خود را در طول سال ادامه دهند. باید توجه داشت که ثبت نام از طریق سایت نمایشگاه و دریافت غرفه از طریق تشکل مربوطه است؛ یعنی وزارت فرهنگ و ارشاد کمترین مداخله را در این زمینه دارد.

طبقه منفی رواق شرقی بهترین مکان برای ناشران کودکان بود
بخش اختصاص داده شده به ناشران کودک و نوجوان در روزهای ابتدایی نمایشگاه بین المللی کتاب مشکلاتی را برای بازدیدکنندگان ایجاد کرد. مدیر دبیرخانه دائمی نمایشگاه بین المللی تهران در این باره توضیح داد: تمام مجموعه اجرایی و رفاهی نمایشگاه سعی کرده است که مشکلات را کم و تدارک های ویژه ای پیش بینی کند.

او ادامه داد: سال گذشته یک چادر در صحن و کنار رواق شرقی و رواق شرقی فضایی بود که به ناشران کودک اختصاص داده شده بود. اما امسال می خواستیم از حجم چادرها کم کنیم و فقط یک مکان طبقه منفی یک رواق شرقی را داشتیم تا به کودکان اختصاص دهیم. تقریبا بهترین امکان ما این بود. امیدواریم تا سال آینده امکاناتی مانند آسانسور و پله برقی فعال شود.

بهترین جایی که برای نمایشگاه داریم اینجاست
صفری با اشاره به اینکه جانمایی بخش ها براساس اقتضای مصلا است، ادامه داد: کاربری مصلی برای نمایشگاه نیست اما بهترین جایی که برای نمایشگاه داریم اینجاست زیرا 130 هزارمترمربع فضای نمایشگاهی را زیر بار می برد. نمایشگاه کتاب تهران به لحاظ میزان بازدید در دنیا اول است و به لحاظ متراژ دوم است (بعد از نمایشگاه فرانکفورت).

او ادامه داد: هر نمایشگاهی در ایران ساخته شود باید براساس ملاک نمایشگاه کتاب تهران باشد زیرا اینگونه هر نمایشگاهی در نظر باشد از دل این نمایشگاه بیرون می آید. مصلا تهران مرکز فرهنگی و قلب تهران است این ظرفیت را دارد که مرتب در آن نمایشگاه برگزار کنیم و این کاربری را پیش بینی کرده اند تا تفرجگاه معنوی و فرهنگی برای مردم تهران باشد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
مترجم کتاب روزهای آرام در کلیشی می گوید: وقتی کتابخانه ملی به هر بهانه ای جلوی صدور فیپا و بنابراین انتشار کتاب را می گیرد، این چه فرقی با سانسور دارد؟ اسمش سانسور نیست اما رسمش سانسور است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۹

فرید قدمی (نویسنده و مترجم) به خبرنگار ایلنا گفت: بیشتر از یک ماه است که کتابخانه ملی از صدور فیپا برای یکی از کتاب هایم امتناع می کند.

نویسنده کتاب پاره های پاریسی گفت: در اواخر اسفند سال گذشته ترجمه کتاب "آوازهای موتوری" را از شاعر بلغار نیکلا واپتساروف به ناشر دادم که بلافاصله به کتابخانه ملی ارسال شد تا در نمایشگاه کتاب تهران منتشر شود، اما هنوز دوستان در کتابخانه ملی فرصت نکرده اند تا سه دقیقه وقت بگذارند و برای کتاب فهرست نویسی کنند.

این مترجم که اخیرا ترجمه اولیس جیمز جویس او نیز روانه بازار شده، در ادامه گفت: همان طور که قبلا هم گفته ام، وقتی کتابخانه ملی به هر بهانه ای جلوی صدور فیپا و بنابراین انتشار کتاب را می گیرد، این چه فرقی با سانسور دارد؟ اسمش سانسور نیست اما رسمش سانسور است.

قدمی افزود: کتاب "آوازهای موتوری" از شاعر بزرگ بلغارستان نیکلا واپتساروف قرار بود در نمایشگاه کتاب تهران منتشر شود که کتابخانه ملی مانع از انتشارش تا این لحظه بوده است. گویا از این به بعد باید اول نگران کتابخانه ملی باشیم که آیا صلاح می داند برای کتابی فیپا صادر کند یا نه.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
یک آهنگساز با بیان این که در حوزه نشر آموزشی موسیقی در ایران فرصت ارزشمندی داریم، گفت: در این سال ها دوران نسبتا طلایی سپری شده و برای همه سازها انواع متد آموزشی تدوین و منتشر شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۹

پیروز ارجمند ، در پاسخ به این سئوال که وضعیت کتاب های آموزشی در حوزه موسیقی چگونه است آیا این منابع به روز هستند ؟ به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان توضیح داد: ما در موسیقی سه طیف نویسنده داریم که در حوزه آموزش قلم می زنند؛ یک بخش کسانی هستند که متدهای آموزشی می نویسند این متدهای آموزشی عموما برای سازهای تخصصی و آواز است که اینها معمولا آن بخشی جنبه علمی و یا حتی جنبه فراگیر دارد و قابل تامل است که توسط اساتید با تجربه نوشته شده باشد مثل دوره های آموزش تار و سه تار استاد علیزاده یا دوره های که از قبل استاد پایور نوشته بودند که اینها قابل استناد و اعتماد هستند چون توسط اساتید نوشته شدند بخشی هم کسانی هستند که مدرسان تازه کاری هستند که در برخی آموزشگاه ها تدریس می کنند و معمولا سابقه زیادی ندارند و برای ادامه کارشان نیاز دارند کاری را بنویسند که بتوانند هنرجویانشان را نگه دارند که این آثار فاقد ارزش هستند. در بخش پداگوژی یا تعلیم و تربیت ما کتاب های محدودی در حوزه آموزش موسیقی داریم چون رشته دانشگاهی در ایران نیست و خیلی در این حوزه کسی مطالعاتی انجام نداده است و هر آنچه هست بر اساس نگاه تجربی است.

این موسیقی شناس قومی و آهنگساز با اشاره به کار علمی و حرفه ای در برخی از نشرهای موسیقی اظهار کرد: ما محدود ناشرانی داریم که یک هیات انتخاب دارند مثل انتشارات ماهور؛ وقتی کاری را می خواهند منتشر کنند از چند فیلتر می گذرند تا منتشر شود یعنی هر کاری را منتشر نمی کنند که این خیلی ارزشمند است و ماخودمان اثری را که انتشارات ماهور منتشر می کند با اطمینان خریداری می کنیم آنجا ترکیب هیات علمی متشکل از آقایان دکتر ساسان فاطمی و یاسینی دارند برخی از ترجمه های آنها به حدی خوب هستند که به چاپ بیستم تا سی ام می رسند.

این موسیقی شناس قومی و آهنگساز افزود: کتاب درک و دریافت موسیقی کتابی که800 صفحه ای است و موضوع اش موسیقی ایرانی هم نیست به چاپ چندم می رسد این کتاب ترجمه آقای یاسینی و از بهترین کتاب های مرجع فراگیر عام و دانشگاهی است به دلیل اینکه ترجمه خیلی خوبی دارد، اینکه چرا ترجمه خوبی دارد به اشراف خود نویسنده به موضوع و از طرفی احاطه فرد به زبان مبداء برمی گردد.

دکتر پیروز ارجمند با بیان اینکه در ایران ناشران خوبی داریم که کتاب های خوبی منتشر می کنند؛ گفت: خوشبختانه بازار خودش انتخاب را هوشمندانه انجام می دهد و بسیاری از کتاب ها یکبار به صورت محدود چاپ می شوند و استقبالی هم از آنها نمی شود، در مجموع ما در بخش نشر کتاب آموزشی فرصت خوبی در ایران داریم و می شود گفت در این سال ها دوران نسبتا طلایی طی شده است برای همه سازهایی که در ایران داریم انواع متد آموزشی نوشته شده است و وارد چرخه جدیدی از آموزش شدیم که ارزشمند و قابل تامل است.

پایان پیام/ 32

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
غرفه در نمایشگاه کتاب تهران، نخستین مرحله مواجه مخاطب با کتاب و ناشر است. غرفه آرائی در بزرگترین رویداد فرهنگی کشور تا چه حد از سوی ناشران جدی گرفته می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۹

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) وقتی درباره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حرف می زنیم، نخستین تصویری که به ذهن می آید چیست؟ مصلای بزرگ امام خمینی(ره)، ازدحام جمعیت، صف خرید کتاب، چرخی های کتاب، نویسنده، ناشر و ده ها موضوع مرتبط با کتاب و کتابخوانی.

شبستان مصلا که به دلیل عرضه کتاب های حوزه عمومی، همواره از شلوغ ترین بخش هاست، نمونه قابل توجهی برای بررسی کوتاه نوع غرفه آرایی هاست. غرفه آرایی برای جذب مخاطب؛ به ویژه مخاطب جدید از اهمیت قابل توجهی در نمایشگاه کتاب تهران برخوردار است.

نخستین برداشت از نوع غرفه آرایی ها در بخش ناشران عمومی، این است که گویا بیشتر ناشران از سر عادت هر ساله حضور در این رویداد به غرفه آرای اقدام کرده اند. به یک تعبیر؛ غرفه این ناشران تکرار وضعیت سال های قبل است. بدون نوآوری و خلاقیت. البته نباید بحران های اقتصادی را نیز در این خصوص نادیده گرفت، چراکه برخی از ناشران برای غرفه آرایی مناسب، دچار مضیقه اند.

می دانیم بار فروشگاهی در این رویداد همواره بر عنوان نمایشگاهی آن سنگینی داشته و بنابر همین اصل، دو نوع غرفه آرایی در این فضا قابل شناسایی است. دسته نخست به نصب بنر با محوریت معرفی حوزه فعالیت نشر خود اکتفا کرده اند و کتاب هایشان را روی میز پیش روی مخاطب حاضر در راهر و های شبستان چیده اند.

در مقابل اما، ناشرانی هستند که هر چند تعدادشان محدود است اما با خلاقیت و استفاده از ابزار های مختلف از جمله چراغ های رنگی و حتی کاغذ دیواری در جذب مخاطب موفق عمل کرده اند. این غرفه ها حتی سوژه مخاطبان سلفی بگیر شد ه اند.

برخی از ناشران تخصصی نیز، موضوع محور به غرفه آرایی نگاه کرده اند. به عنوان مثال، یکی از ناشران کتاب های ورزشی با استفاده از تور فوتبال و دیگر لوازم ورزشی به تزئین غرفه خود اقدام کرده است.

یکی از روش های معمول غرفه آرائی در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، استفاده از تابلو چهره نویسندگان مشهور است. این نویسندگان عمدتا با ناشر صاحب غرفه همکاری دارند. به نظر می رسد این روش طی سال های گذشته به عنوان روش ثابت و البته رو به گسترش در غرفه آرائی نمایشگاه دیده شده است.

جذاب ترین غرفه آرائی ها که البته به نظر می رسد ویژه ناشران بزرگ، دولتی و یا خصوصی است، چیدمان قفسه های کتاب به گونه ای که مخاطب، مجال عبور بین قفسه ها را داشته و بتواند کتاب را لمس و حتی تورق کند، است. بی تردید این شیوه در افزایش فروش نمایشگاهی و همچنین تداوم خرید کتاب از این ناشران طی سال می تواند موثر باشد. مضاف بر آن، حضور نیرو های فعال در غرفه با توجه به فضای غرفه، فرصت تعامل و معرفی بیشتر تازه های نشر را بیشتر می کند.

حال سوال این است که آیا برای غرفه آرایی در موقعیت نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، می توان استاندارد تعریف کرد؟ آیا نمی شود با احترام به سلیقه های مختلف، اقداماتی را در راستای ارتقای جلوه های بصری نمایشگاه کرد؟

نکته دیگر این است که به نظر می توان با هدف ساماندهی و یا به تعبیر دیگر پرهیز از آشفتگی و نزدیک شدن ظاهر نمایشگاه به نمایشگاه های معتبر دنیا، ایده های جدید برای غرفه آرائی را از صاحبان نشر و یا طراحان دریافت کرد.

سی و دومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تا 14 اردیبهشت ماه در مصلی بزرگ امام خمینی(ره) برپاست.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
مدیر جایزه مهرگان از لغو اولین نشست این جایزه در سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران خبر داد و گفت هیچ دلیلی از سوی مسئولان نمایشگاه برای این اتفاق نامتعارف اعلام نشده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۹ سایت های دیگر : شبکه اینترنتی آفتاب

علیرضا زرگر در گفتگو با خبرنگار ایلنا، خبر داد: به رغم اطلاع رسانی قبلی و انتشار برنامه نشست های علمی و ادبی، امروز (دوشنبه 9 اردیبهشت) از برگزاری اولین نشست جایزه مهرگان در سالن سخنرانی سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بدون ذکر هر دلیلی جلوگیری شد و مهمان و مدعوین نشست سردرگم شدند.

زرگر ادامه داد: جایزه مهرگان سه نشست از پیش اعلام شده در سی و دومین نمایشگاه کتاب دارد که اولین نشست آن در بخش مهرگان علم با موضوع ضرورت تالیف کتاب های علمی به زبان ساده و مشکلات محیط زیست ایران از نگاه داوران جایزه مهرگان علم ، قرار بود در ساعت 11:30 تا 12:30 امروز (دوشنبه نهم اردیبهشت) با حضور داوران، در سالن مطهری نمایشگاه و با حضور داوران برگزار شود.

مدیر جایزه مهرگان یادآور شد: پس از لغو این نشست، اسماعیل کهرم، هوشنگ ضیایی و اسماعیل عباسی به نمایندگی از سوی دیگر سخنرانان در محل غرفه کوچک جایزه مهرگان با حاضران و خبرنگاران گفتگو کردند.

زرگر تصریح کرد: دو نشست دیگر جایزه مربوط به بخش مهرگان ادب بوده و صبق برنامه قرار است در عصر روزهای چهارشنبه و پنجشنبه این هفته در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار شود.

مدیر جایزه مهرگان همچنین در پایان از برخی رفتارهای نامتعارف که موجب بی احترامی به مدعوین و بازدیدکنندگان نمایشگاه می شود، ابراز تاسف کرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
این روزها مصلای امام خمینی(ره) تهران حسابی بوی کاغذهای تانخورده و کتاب به خود گرفته است. دوستداران یار مهربان و کاغذی، پابه پای ستون های مصلی قدم برمی دارند در غرفه ها سرک می کشند و آنقدر می گردند تا بالاخره کتاب مورد علاقه شان را پیدا کنند؛ یاری کاغذی که با جیبشان بخواند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۹ سایت های دیگر : پایگاه خبری تحلیلی حرا

مجله فارس پلاس؛ نعیمه جاویدی: قیمت بالای کتابهای تازه منتشر شده، مراجعه کنندگان به سی و دومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب را با دست خالی برمی گرداند یا با کیسه هایی که مانند سال های قبل، پر نمی شوند تا حق رغبت اهل کتاب به مطالعه و کتابخوانی را ادا کند.

این جملات چکیده و مضمون اخبار، گفت وگوها و گزارش هایی است که رسانه های مختلف در رصد وضعیت و نقد این دوره از نمایشگاه کتاب با قلم و ادبیات مختلف به آن پرداخته اند. اخباری که فکر را به چالش می کشد تا وضعیت بازار نشر، قیمت کتاب های چاپ قدیم و تازه های نشر را هم بررسی کند. البته که حال خوشی نیست وقتی گوش چنین اخباری را می شنود و کنکاش در بازار کتاب، مطالعه و انتشارات به یک چیز می رسد؛ گرانی کاغذ. قیمت های تمام شده و بالای چاپ کتاب همچنین کاهش قدرت خرید عموم و اهل فرهنگ برای حضور در این بازار، نگرانی و برآوردهای احتمالی از کاهش سرانه مطالعه را به دنبال دارد، آن هم در شرایطی که به مدد تبلیغات و فرهنگسازی برای مؤانست بیشتر و بهتر مردم با مطالعه، خیزهایی برداشته شده بود.

سرفصل هایی برای چاره جویی

خبر ناخوشایند دیگر اما کاهش عناوین و آثار در حوزه ادبیات کودک و نوجوان و تصرف غرفه های کتاب این گروه سنی توسط کتاب های ترجمه شده ای است که کودکان و نوجوانان اغلب قادر به خواندن عبارات، اصطلاحات و نام های نامانوس خارجی که در سطر سطر کتاب رژه می روند هم نیستند. کتاب هایی با ادبیات، ساختار اجتماعی و مهم تر از همه برگرفته از فرهنگ و سبک زندگی بیگانه برای مخاطبان کودک و نوجوان ایرانی هستند. حتی ید طولای مترجمان بنام هم نمی تواند در آن دخل و تصرف داشته باشند و کتاب را بومی کند. این اطلاعات و اخبار بعضاً ناخوشایند هستند که هرکدام می تواند سرفصل جدی برای چاره جویی و ارائه راهکار در حوزه نشر و چاپ کتاب باشد. با این حال اما سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب، محاسن و خبرهای خوب خود را هم دارد که باید به آن هم پرداخت.

گفتمان های فرهنگی شکل می گیرد

علی الله سلیمی ، داستان نویس و منتقد ادبی که با کتاب های باد برگ ها را به سمت دره ها می برد ، زنی شبیه حوا و یک جفت جغد غمگین ، سفر معمولا صبح اتفاق می افتد و ... نامش برای مخاطبان داستان و داستان نویسی آشناست، از نخستین حضورش در نمایشگاه کتاب امسال، خبرهای خوب و دلگرم کننده هم دارد. نویسنده ای که دقت نظرش در نقد ادبی سبب شده سایت ها، نشریات و گروه های متخصص فعال در حوزه نشر، کتاب و کتابخوانی، یادداشت ها، نظرات و نقدهای او را برای مخاطبان منعکس کنند.

سلیمی از #خبرهای_خوب نمایشگاه کتاب امسال می گوید: اخباری که درباره افزایش قیمت کتاب هایی که اخیرا منتشر شده شنیده اید، هم صحت دارد هم کاملاً عینی است. اگر مراجعه کننده امسال تجربه حضور و خرید از نمایشگاه کتاب در سال های گذشته را داشته باشد با نخستین تورق متوجه تفاوت و افزایش قیمت قابل توجه کتاب ها خواهد شد. با این حال اما من فکر می کنم این پوسته رویی ماجراست. به نظرم یک اتفاق خوب در پس آن وجود دارد که معمولاً تحت تأثیر اخبار منفی کاهش قدرت خرید مردم آنچنان که باید، دیده نمی شود. آن چیزی نیست جز خریدهای معقول، گزیده و سنجیده. سال های قبل قیمت کتاب ارزان تر بود. مردم از غرفه های مختلف، کتاب هایی در زمینه های مختلف خرید می کردند. کتاب هایی که کاملاً انتظار خوانده نشدن آن ها و خاک خوردنشان در قفسه کتابخانه خانه ها می رفت. حالا اما مخاطب با توجه به قیمت ها سعی می کند پیش از مراجعه به نمایشگاه فهرستی از عناوین، ژانرها و زمینه های مختلف مطالعاتی و مورد علاقه خود تهیه کند. هنگام خرید از مشاوران غرفه ها و اهل فن درباره مضمون کتاب ها یا کتاب مورد نیاز خود پرس وجو می کند. خواه ناخواه در این بین دامنه اطلاعات او در این حوزه بیشتر می شود. چه بسا گفتمان های مؤثرتری شکل بگیرد که آینده مطالعاتی، فرهنگ کتابخوانی و ای بسا علاقه مندی مخاطب به فعالیت بیشتر در حوزه کتاب و احتمالاً در صورت مستعد بودن، گرایش به کسب تجربه در زمینه نویسندگی را فراهم کند.

کتاب ها نفس می کشند؛ خاک نمی خورند

این نویسنده و منتقد ادبی به نکته ای مهم و مؤثر تأکید می کند: درست است که قیمت ها توان و تنوع خرید را در مخاطب کاهش داده است با این حال به عقیده من اتفاق خوشایند بعد از خرید از نمایشگاه و در خانه آغاز می شود. این یک اصل طبیعی است که انسان برای هرچیز بهای بیشتری پرداخت کرده باشد ارزش آن را بهتر درک می کند. کتاب های امسال همین حکم و اقبال تورق و مطالعه شدن بیشتری نسبت به کتاب های خریداری شده از نمایشگاه کتاب سال های گذشته را دارد. او همچنین به زاویه مثبت دیگر افزایش بهای کتاب در حالی اشاره می کند که به عنوان یک نویسنده، کتابخوان حرفه ای آرزو می کند، شرایط اقتصادی به نحوی مثبت تغییر کند تا آستانه آسایش و آرامش در جامعه بیشتر شود، او می گوید: کتاب هایی که سال ها یا مدتی قبل خریداری شده اند هم در پی این افزایش قیمت، مورد اقبال بیشتری برای خوانندگان کتاب قرار می گیرد. این افزایش سرانه مطالعه کمک می کند. از سویی حق کتاب ها ادا می شود و کتاب های چیده شده در قفسه های کتابخانه های خانگی، اداره ها و کتابخانه های عمومی مهجور باقی نمی مانند.

رده های سنی را دریابید

سلیمی همچنین از نوعی تغییر سبک زندگی که به صورت نرم و آرام اتفاق می افتد هم به عنوان گزاره ای مهم و قابل تأمل خبر می دهد: محدودیت بودجه و توان خرید کتاب، علاوه بر قدرت وسواس و بررسی مخاطب، توجه اقتصادی آن ها را هم تقویت کرده است. هرسال در نمایشگاه کتاب، انتشارات مختلف سعی می کنند، کتاب یا کتاب هایی تازه به عنوان برگ برنده و اثر متفاوت ویژه آن دوره از نمایشگاه ارائه دهند. برگ برنده هایی که امسال به دلیل گرانی کاغذ و به دنبال آن، افزایش قابل توجه قیمت نهایی هر جلد کتاب منتشرشده تفاوت قابل توجهی با کتاب های سال قبل دارد. مردم در این میان رصد می کنند و کتاب های برگزیده و موردنظر خود را که سال های قبل با قیمتی به مراتب کمتر منتشرشده اند، خریداری می کنند. این دقت نظر و سازگاری چه بسا به مرور کمک کند تا بامطالعه گران حرفه ای تری در دوره های بعدی نمایشگاه کتاب روبه رو باشیم. این نویسنده با اشاره به چگونگی تفاوت قیمت ها، امیدوار است حمایت مسئولان حوزه فرهنگ بیش ازپیش شامل حال بازار نشر و کتاب شود: سال های قبل قیمت کتاب های ادبیات نوجوان بین 7 تا 11 هزار تومان بود امسال اما این قیمت ها به 20 هزار تومان و بیش از آن، بسته به نوع اثر و کاغذ مصرف شده رسیده است. اگر دغدغه تربیت نسل جوان و اهل مطالعه داریم دست کم باید در برخی زمینه ها و رده های سنی حمایت های بیشتری در نظر بگیریم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
مدیرعامل خانه کتاب با ارائه توضیحاتی درباره اصلاح آیین نامه اهل قلم می گوید: 21هزار اهل قلم در بانک اطلاعاتی خانه کتاب وجود دارند؛ انگار ما کارخانه درست کرده ایم که این قدر اهل قلم تولید می کند!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۹ سایت های دیگر : خبرگزاری اقتصادی ایران پایگاه اطلاع رسانی صنعت چاپ

نیکنام حسینی پور در حاشیه برگزاری سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در گفت وگو با ایسنا، درباره تغییرات آیین نامه اهل قلم با اشاره به خدماتی مانند بن کتاب و خدمات رفاهی و بیمه ای که برای اهل قلم در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درنظر گرفته شده است، اظهار کرد: طبق آمارهای موجود، در سال بیش از 100 هزار عنوان کتاب چاپ می شود که از این تعداد حدود 60 هزار عنوان چاپ اول است. مسئله ای که در چند سال اخیر شاهد آن هستیم، مسئله کتاب سازی است که بخشی از آن به سیستم آموزشی ما برمی گردد که باعث افزایش تعداد اهل قلم در بانک اطلاعاتی خانه کتاب شده است.

او افزود: در بانک اطلاعات اهل قلم ما نزدیک به 21 هزار نفر اهل قلم وجود دارد؛ 11431 نفر نویسنده، 4141 مترجم، 245 مصحح و 2561 ویراستار هستند و سایرین هم نزدیک 2364 نفر که اگر این ها را جمع کنیم به عددی نزدیک 21 هزار نفر می رسیم؛ در واقع نوعی فربه شدن اهل قلم. اما در تعریف اهل قلم تعریف باید بگوییم محصولی که تولید می شود باید ناشی از خلاقیت ذهن نویسنده باشد. باید بپرسیم آیا تاکنون چنین چیزی اتفاق افتاده است؟

استادان تأثیرگذار مشمول بن کتاب نمی شدند

حسینی پور با بیان این که تاکنون همه آمارهای خانه کتاب کمی بوده است، گفت: طبق آیین نامه قبلی هر کسی سه کتاب کودک و دو کتاب بزرگسال داشت می توانست از خدمات رفاهی شامل بن کتاب و دیگر خدمات استفاده کند. از زمانی که من در خانه کتاب حضور پیدا کردم این دغدغه وجود داشت که چه کنیم بن اهل قلم به اهلش برسد. البته ما نمی خواهیم کسی را نفی کنیم. بر اساس آیین نامه قبلی، خیلی از استادان و نویسندگان بنام و افرادی که در حوزه فکر و اندیشه تأثیرگذار هستند مشمول این یارانه نمی شدند؛ مثلا 10 سال زمان می برد تا استادی یک کتاب را که حاصل اندیشه او است به چاپ برساند. خیلی از افرادی که با چاپ کتاب شان در جامعه موج ایجاد می شود، مشمول این یارانه نمی شدند زیرا معیار ما کمی بود یا اصلا این استادان وارد سایت ما نمی شدند. ما به این نتیجه رسیدیم تا آیین نامه را اصلاح کنیم.

پشت درهای بسته برای اهل قلم تصمیم نگرفته ایم

او خاطرنشان کرد: از سال 1397 به معاونت پژوهشی وقت اعلام کردیم که آیین نامه اهل قلم اصلاح شود. به هر طریقی این اتفاق نیفتاد. با آمدن معاونت جدید در مهرماه 1397 این موضوع به صورت جدی در دستور کار قرار گرفت. جلسات کارشناسی زیادی در خانه کتاب انجام و در هیئت مدیره بررسی شد. نهایتا آیین نامه اولیه آماده شد که در آن شکل کار و نقش افراد تعریف شده بود. پدیدآورندگان ما شامل نویسنده، مترجم و مصحح هستند و برای سایر افراد که در روند تولید کتاب فعالیت دارند، می توان نقش تعریف کرد که در درجه بعدی قرار دارند. آیین نامه اواخر بهمن ماه برای 15 نهاد و انجمن که احساس می کردیم با اهل قلم مرتبط هستند مانند انجمن ویراستاران، انجمن مترجمان، انجمن نویسندگان کودک و نوجوان، شوای کتاب کودک، انجمن صنفی داستان نویسان تهران، انجمن تصویرگران، میراث مکتوب و انجمن قلم فرستاده شد تا اعلام نظر کنند و از نظر آن ها برای اصلاح و بازبینی این آیین نامه استفاده شود. همچنین از آن ها خواسته شد تا پیشنهادهای خود را ارائه بدهند؛ یعنی ما خواستیم با خرد جمعی تصمیم بگیریم و در اتاق دربسته برای اهل قلم تصمیم نگیریم.

آیین نامه اهل قلم نهایی نیست

مدیرعامل خانه کتاب ادامه داد: خیلی از نهادها و انجمن ها پیشنهادی ارائه نکردند؛ البته همکاران ما پیگیری کردند و مدارک مکاتبات موجود است. تا قبل از عید به غیر از چند نهاد، باقی نهادها نظری ندادند. بعد از عید نیز یکی دو انجمن نظر دادند. ما بقی چیزی نگفتند چون همه چیز به طور شفاف در آیین نامه مطرح شده است. در کنار آن باید راهکار هم ارائه کنند. با توجه به این که آیین نامه نهایی نیست اما بخشی از آن در نمایشگاه در خصوص بن کتاب اجرایی شد. البته بن کتاب مسئله زیاد مهمی نیست؛ مسئله مهم موضوع بیمه است.

او با اشاره به ترجمه های مخدوش و مترجمان نامعلوم، گفت: همه این ها باری برای سایت اهل قلم است، مانند سیلی است که می آید و نمی توانیم در مقابلش سیل بند قرار بدهیم. همه افراد ذی صلاح عقب می روند و یارانه بگیران حرفه ای پا به میان می گذارند.

حسینی پور با تأکید بر این که آیین نامه هنوز نهایی نشده است، خاطرنشان کرد: با توجه به این که خیلی از نهادها نظرات کارشناسی خود را اعلام نکرده اند قرار است جلساتی با آن ها بگذاریم، البته بعد از عید هم جلساتی با آن ها برگزار کردیم. اما نهایتا به این نتیجه رسیدیم آیین نامه را تعاملی اجرا کنیم و شاید نتوانیم صددرصدی هم اجرا کنیم. امیدوارم بعد از نمایشگاه بتوانیم نظرات دوستان را دریافت کنیم و به یک خرد جمعی برسیم تا در هیئت مدیره خانه کتاب بررسی و بعد از نظرات معاونت فرهنگی ارشاد نهایی و ابلاغ شود.

او در پاسخ به این سوال که بهتر نبود با توجه به آماده نبودن آیین نامه برای اجرای آن دست نگه دارند، توضیح داد: اگر دست نگه می داشتیم شاید به قولی پشتش باد می خورد. ما باید جایی می ایستادیم.

بن اهل قلم باید به اهلش برسد

مدیرعامل خانه کتاب با ارائه آماری از جشنواره ها و برگزیدگان دوره های مختلف جایزه کتاب سال ، اظهار کرد: در طول سال 35 جشنواره مرتبط با کتاب برگزار می شود که برگزیدگان آن ها فرایند داوری را پشت سر گذاشته و به جایی می رسند که برگزیده شوند. باید مبلغی که برای آن ها در نظر گرفته می شود متفاوت باشد. این عدالت نیست کسی که برگزیده فارابی است با کسی که دو کتاب کودک نوشته در یک رده تقسیم بندی شوند و یک میزان بن دریافت کنند. یا فرهیختگانی که مشمول آمار کمی ما نمی شوند اما اثری که تولید می کنند که تاثیرگذار است. ما همه سعی خود را کردیم تا تعریف اهل قلم از حالت کمی خارج شود؛ البته نه به صورت کامل.

او افزود: فکر نمی کنم برگزیدگان جایزه ها متجاوز از دوسه هزار نفر بشوند. ما می خواستیم بن اهل قلم واقعا به اهلش برسد. در همین راستا با انجمن ها مکاتبه کردیم تا لیست مورد نظر خود را برای بن کتاب به ما اعلام کنند. موقع لیست دادن دوستان باید مسئولیت بپدیرند و تفکیک کنند؛ مثلا بگویند فلانی پیشکسوت است و فلانی نوقلم. برخی از انجمن ها این مسئولیت را نمی پذیرند و صرفا خدماتی از دولت می خواهند در حالی که صنف در طبقه بندی باید به ما کمک کند. البته برخی نهادها هم لیست دادند که اطلاعات برخی کامل و اطلاعات برخی نیز ناقص بود که بانک برای شان بن کارت صادر نکرده بود و یا به مشکل برخورده بودند. ما سعی کردیم برنامه دیگری برای آن ها داشته باشیم و بن کارت هایی به نام خانه کتاب صادر شد که به آن ها اختصاص می دهیم. بعد از نمایشگاه اسامی دریافت کنندگان بن اهل قلم بر سایت شفاف سازی و بارگذاری خواهد شد تا دوستان رسانه نقد کنند. قطعا با نقد کردن، کارها جلو می رود.

نقد کردن راحت ترین کار است؛ راه حل ارائه بدهید

نیکنام حسینی پور با بیان این که همه نقدها را می خواند گفت: کسانی که نقد دارند باید راهکار هم ارائه بدهند، ایراد گرفتن راحت ترین کار است. تغییر آیین نامه دغدغه شخص من بود. همان طور که نمایشگاه چاق شده، خروجی اهل قلم هم فربه شده است. انگار کارخانه ای درست کرده باشیم که اهل قلم تولید می کند؛ اما واقعیت این است که آیا آن ها در متن جامعه تأثیرگذاری دارند؟ اگر بخواهیم نام ببریم تعدادشان خیلی معدود است. هر کسی که کتاب نوشت اهل قلم نیست. بعضا برخی از ادارات گزارش های اداری شان ر ا می نویسند و کتاب می کنند و سپس خود را اهل قلم حساب می کنند. چیزهایی که در آیین نامه آمده است به عقل ما رسیده و اگر نهادها همکاری کنند آیین نامه با حداقل خطا عملیاتی می شود.

او یادآور شد: الویت برای دادن بن و خدمات اهل قلم برای گروهی است که شغل و محل درآمدشان نویسندگی است. این روزها پز دادن برای داشتن کتاب زیاد شده است، برخی که منابع قدرت و ثروت دارند به دیگران پول می دهند تا برای شان کتاب بنویسند. این روزها نقش ها هم زیاد شده است؛ به اهتمام فلانی، به کوشش فلانی و... . همه این ها بر خروجی سایت اهل قلم قرار می گیرد. قطعا امسال در پالایش اطلاعات ریزش هایی داشتیم که منجر به ناراحتی و نارضایتی برخی شده است که ما پاسخگو هستیم و حضورا کارهای آنان را پیگیری کردیم.

او همچنین درباره کسانی که نسبت به مسدود شدن بن کارت های شان اعتراض داشتند و حتی بعد از تکمیل اطلاعات بانکی مشکل شان حل نشده است، گفت: گله بجایی است و ما می پذیریم. چیزی که بانک به ما گفته حساب 623 نفر دچار مشکل شده است که به گفته بانک عامل آن ها مشکلات بانکی داشتند. ما مکاتبه ای با معاونت فرهنگی داشتیم تا مسئله این دوستان حل شود. پولی به حساب ما بازگشت داده نشده است. ما همچنین به دنبال راه حل میانه ای هستیم تا اگر بن این دوستان صادر نشود آن ها دست خالی برنگردند. امیدواریم در ظرف یکی دو روز این مسئله رفع شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
جدول واردات 5 نوع کاغذ از ابتدای سال 97 تاکنون در اطلاعیه ای از سوی دبیرخانه کارگروه ساماندهی کاغذ منتشر شد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بر اساس این جدول کاغذهای وارداتی به منظور چاپ کتب درسی که برای وزارت آموزش و پرورش وارد می شود در این جدول لحاظ نشده است.

همچنین از مجموع 262هزار تن واردات کاغذ که با ارز دولتی صورت گرفته فقط 23هزار تن با تایید معاونت های فرهنگی و مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توزیع و باقی آن به تفکیک وارد کننده به سازمان تعزیرات حکومتی ارجاع شده تا اقدامات قانونی صورت گیرد .

این اطلاعیه می افزاید: به واردکنندگان کاغذ اعلام شده است چنانچه مصرف کنندگان و میزان مصرف را به تایید معاونت های ذیربط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یا کارگروه ساماندهی کاغذ برسانند مراتب به سازمان تعزیرات حکومتی اعلام می شود تا مشکلی برای آنان به وجود نیاید .

این اطلاعیه می افزاید کارگروه ساماندهی کاغذ متشکل از کلیه دستگاه های مسئول در امر واردات و توزیع پنج گونه کاغذ (روزنامه ای، تحریر، تحریر رول، با لکی و ( LWC براساس مصوبه 1397/5/16 ستاد تنظیم بازار تشکیل شده است.

همچنین به اطلاع کلیه مصرف کنندگان می رساند کاغذهایی که با ارز دولتی وارد شده یا در فرایند واردات هستند همچنان براساس قیمت گذاری قبلی و با حواله های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توزیع می شود تا اختلالی در مصرف مورد نیاز ناشران و مطبوعات ایجاد نشود .

یادآور می شود از دی ماه سال گذشته و در راستای شفافیت ، اداره کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی و دفتر کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جدول حواله های صادره خود را به تفکیک مصرف کننده ، تناژ و قیمت مصوب و سایر اطلاعات لازم به صورت مستمر منتشر می کنند .

جدیدترین جدول واردات کاغذ که از ابتدای سال 97 تا به امروز را در بر می گیرد، از لینک زیر قابل دسترسی است:

جدول واردات 5نوع کاغذ از ابتدای سال 97 تاکنون

جدول واردات 5نوع کاغذ از ابتدای سال 97 تاکنون

9 اردیبهشت 1398 19:30

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
جدول واردات 5 نوع کاغذ از ابتدای سال 97 تاکنون و همچنین فهرست دریافت کنندگان فرهنگی این کاغذها (مطبوعات و نشر کتاب) در اطلاعیه ای از سوی دبیرخانه کارگروه ساماندهی کاغذ منتشر شد تا دستگاه های نظارتی، برای آرامش بازار با نقشه شفاف، بازار را کنترل کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۹ سایت های دیگر : شبکه اینترنتی آفتاب بولتن نیوز شعار سال

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، التهاب بازار کاغذ با زمزمه های حذف دلار 4200 تومانی برای واردات وارد فاز جدیدی شد و اگرچه شفافیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از خروجی کارگروه کاغذ و انتشار واردکنندگان و دریافت کنندگان می تواند تا حد زیادی مانع افسارگسختگی قیمت این کالای اساسی و فرهنگی در کشور شود اما قاطعیت دستگاه های نظارتی و قضایی نیز در این میان، می تواند راه را بر دلالان و واردکنندگان خیالی و دریافت کنندگان ارز دولتی ببندد و آرامش را به بازار کاغذ بازگرداند. بازاری که نبض مطبوعات و نشر کشور است.

پس از دستور صریح رهبر انقلاب در بازدید از نمایشگاه کتاب به وزارت ارشاد و وزارت اقتصاد برای ساماندهی وضعیت کاغذ، مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، لیستی از واردکنندگان کاغذ منتشر کرد و اسامی واردکننده هایی که به تعزیرات معرفی شدند را نیز منتشر کرد تا مسیر ردیابی دقیق و نظارت عملی دستگاه های نظارتی و قضایی روشن شود. در این جدول البته کاغذهای وارداتی به منظور چاپ کتب درسی که برای وزارت آموزش و پرورش وارد می شود، لحاظ نشده است.

در این گزارش ذکر شده که از مجموع 262هزار تن واردات کاغذ که با ارز دولتی صورت گرفته فقط 23هزار تن با تایید معاونت های فرهنگی و مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توزیع و باقی آن به تفکیک وارد کننده به سازمان تعزیرات حکومتی ارجاع شده تا اقدامات قانونی صورت گیرد .

این اطلاعیه می افزاید: به واردکنندگان کاغذ اعلام شده است چنانچه مصرف کنندگان و میزان مصرف را به تایید معاونت های ذیربط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یا کارگروه ساماندهی کاغذ برسانند مراتب به سازمان تعزیرات حکومتی اعلام می شود تا مشکلی برای آنان به وجود نیاید .

در ادامه این اطلاعیه آمده است: کارگروه ساماندهی کاغذ متشکل از کلیه دستگاه های مسئول در امر واردات و توزیع پنج گونه کاغذ (روزنامه ای، تحریر، تحریر رول، بالکی و ( LWC براساس مصوبه 1397/5/16 ستاد تنظیم بازار تشکیل شده است.

همچنین کاغذهایی که با ارز دولتی وارد شده یا در فرایند واردات هستند همچنان براساس قیمت گذاری قبلی و با حواله های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توزیع می شود تا اختلالی در مصرف مورد نیاز ناشران و مطبوعات ایجاد نشود .

یادآور می شود از دی ماه سال گذشته و در راستای شفافیت، اداره کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی و دفتر کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جدول حواله های صادره خود را به تفکیک مصرف کننده، تناژ و قیمت مصوب و سایر اطلاعات لازم به صورت مستمر منتشر می کنند .

جدیدترین جدول واردات کاغذ که از ابتدای سال 97 تا به امروز را دربرمی گیرد، در این لینک قابل دسترسی است.

57258

کد خبر 1254787

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
حوزه/ عضو هیئت علمی دانشگاه قرآن و حدیث و نویسنده حوزوی با ابراز نگرانی از سیر نزولی وضعیت چاپ و نشر در کشور تصریح کرد: بی شک حمایت هدفمند دولت ، لازمه تداوم فعالیت کم رمق ناشران است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۱۰ سایت های دیگر : بسیج

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه ، این روزها که مصلی پایتخت، میزبان سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب است، بیش از هر زمان دیگری در طول سال، سخن از کتاب و کتاب خوانی و صنعت نشر و چاپ کتاب به عنوان یار مهربان به میان می آید.

در همین روزهای برپایی نمایشگاه، با دکتر ابراهیم شفیعی سروستانی، عضو هیئت علمی دانشگاه قرآن و حدیث که همچنین در انجمن علمی مهدویت حوزه علمیه قم، عضویت دارد ، به خصوص از منظر یک نویسنده و پژوهشگر حوزوی به گپ و گفت پرداخته ایم.

آن چه در ادامه می آید، مشروح صحبت های ما با این استاد حوزه و دانشگاه درباره جدیدترین آثارش در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و نیز اوضاع و احوال بازار کتاب است.

برای شروع بحث بفرمایید که امسال چه کتاب هایی از شما برای اولین بار در معرض دید علاقه مندان در نمایشگاه کتاب تهران قرار می گیرد؟!

یک دوره 7 جلدی در رابطه با بحث آموزش مهدویت است که از سوی موسسه موعود در نمایشگاه عرضه شده که عنوانش "فرهنگ مهدویت و انتظار" است که سیر منطقی مطالعات ویژه طیف دانشجویان در عرصه مهدویت را شامل می شود

در این مجموعه، مخاطب با سیر مشخص آموزشی راجع به کلیت مباحث مهدویت و معرفت امام زمان (عج) آشنا شده و در ادامه در خصوص نشانه های ظهور و همچنین الزامات و بایسته های تبلیغ فرهنگ مهدویت صحبت می شود.

البته بنده تاکنون به توفیق الهی موفق به نوشتن بیش از 25 عنوان کتاب شده ام که بخشی از آن ها در حوزه مهدویت است و کتاب های دیگر در موضوعات فقهی و حقوقی، همچنین زنان و نیز مطالعات رسانه و ارتباطات می باشد که برخی از آن ها در همین نمایشگاه کتاب تهران هم عرضه شده است.

در شرایط فعلی اقتصادی که اوضاع سختی به خصوص بر صنعت نشر کتاب حاکم است، به نظر شما برای رونق نسبی بازار کتاب و به ویژه ترغیب مردم و خانواده ها به خرید کتاب و مطالعه آن چه باید کرد؟

ببینید به هر حال در یکی دو سال اخیر وضعیت اقتصادی نامناسبی برای مردم حاکم بوده و در این شرایط ، تنها چیزی که می تواند بازار نشر و به طور کلی روند تولید آثار و محصولات فرهنگی اعم از نشریه ، کتاب ، مجله و ... را نجات دهد، حمایت جدی دولت است.

واقعیت آن است که در سال های اخیر، دولت آن حمایت لازم و بایسته را از ناشران به عمل نیاورده و لذا باید با تاسف گفت که اضمحلال امروز حوزه نشر مربوط به امسال و پارسال هم نیست، چرا که سیر نزولی و ورشکستگی برخی ناشران و چاپخانه داران و اصناف مرتبط حقیقتاً در سال های اخیر ، شکل نگران کننده ای به خود گرفته است.

از سویی با افزایش کم سابقه و بلکه بی سابقه نرخ ارز و تبعات اقتصادی آن به نوعی شاهد آخرین توان ها و رمق های ناشران هستیم.

همین الان که بنده با شما صحبت می کنم برای چاپ یک نشریه معمولی و با احتساب قیمت تمام شده، برای هر نسخه باید حداقل 15 هزار تومان هزینه کرد و این در حالی است که مردم با این توان اقتصادی و از سویی ضعف فرهنگ مطالعه در کشورمان، در مضیقه هستند و لذا باید دستگاه های دولتی از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمایت های هدفمندی از نشر و چاپ کتاب و مجلات و روزنامه ها داشته باشد تا همین اندک رمقی که باقی مانده از بین نرود.

خلاصه آن که با توجه به اهمیت حوزه فرهنگ ، دولت و نهادهای دولتی می بایست نگاه ویژه ای به این بخش به خصوص عرصه کتاب داشته باشند تا در شرایط سخت اقتصادی فعلی ، ناشران واقعی و مردم علاقه مند به کتاب خوانی بتوانند این محصول فرهنگی را تولید و تهیه نمایند.

به شخصه به عنوان یک نویسنده و فعال فرهنگی، موافق استمرار طرح هایی همچون بهاره و یا پاییزه کتاب هستید؟!

به هر حال در این قضیه شاهد دو نوع رویکرد و نگاه هستیم به این معنا که عده ای می گویند در اجرای چنین طرح هایی ، یارانه ها و حمایت های ارشاد و دیگر ارگان های دولتی باید از ناشر به عمل آید و گروهی دیگر می گویند این سوبسید را به خود خریدار و کتاب خوان ها بدهیم که به نظر بنده ، باید هر دوی این ها وجود داشته باشد و حتی الامکان هم از ناشر و هم مصرف کننده کتاب ، حمایت به عمل آید.

از این حیث بنده با اعطای بن کتاب و یا تسهیلات دیگر موافق هستم به خصوص برای اقشار کم بضاعتی چون دانشجویان و طلاب که گروه های فرهیخته جامعه ما و نیازمند به محصولات فرهنگی چون کتاب هستند و لذا این طرح ها می تواند به رونق بازار نشر کمک کند.

نکته ای که در اینجا لازم به یادآوری می دانم این است که در بحث خرید کاغذ و اعطای یارانه و ارز دولتی، عدالت محقق شود نه این که به برخی بدهند و به برخی دیگر که جزو ناشران حقیقی هم هستند، این مساله صورت نگیرد.

به هر صورت ما نیازمند حفظ یک سلسله کتاب فروشی های شهرستانی هستیم و نباید صرفاً به نمایشگاه بین المللی کتاب در ارایه این حمایت ها بسنده کنیم.

باید کاری کرد که صنف کتاب فروش به خصوص شاخص ها در شهرها به کار خود ادامه دهند و از سویی مراقب باشیم که چرخه و سیستم توزیع، تضعیف نشود چرا که بدون توزیع مناسب نمی توان به معرفی و تبلیغ کتب خوب و پرمحتوا در سطح جامعه اقدام کرد.

همچنین رسانه های جمعی نیز می بایست ضمن مطالبه گری از مسئولان به منظور تداوم حمایت های هدفمند و درست از صنعت چاپ و نشر کتاب ، از فرهنگ سازی در رابطه با ترغیب مردم و خانواده به سمت کتاب و کتاب خوانی غافل نشوند.

313/8

لینک خبر :‌ خبرگزاری حوزه
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۱۰

عادل جهان آرای- روزنامه نگار: این که هر ساله در تهران یک نمایشگاه با عنوان بین المللی برگزار می شود، در نوع خود قدم مثبتی است برای گسترش فرهنگ و خصوصا فرهنگ کتابخوانی. اما وقتی با ناشران و دست اندرکاران هر ساله کتاب در این نوع نمایشگاه ها می نشینی، انگار که این نمایشگاه نه نمایشگاه سی ودوم که نمایشگاه اول است و دست اندرکاران برگزاری آن اولین بار در حال تجربه کردن آن هستند. تا روز برگزاری نمایشگاه خیلی از غرفه داران یا ناشران نسبت به جایگیری خود و مشخص شدن سالن ها مشکل داشتند و حتی شماره بندی غرفه ها در آخرین دقایق انجام شد. این در حالی است که اگر مسئولان برگزاری نمایشگاه از 31سال تجربه بهره می گرفتند و نواقص هر ساله را برای سال بعد نمی گذاشتند و نسبت به حل مشکلات و نارسایی ها اهتمام می ورزیدند، یقینا ناشران یا کلا مسئولان غرفه ها مثل همیشه شاکی نبودند. یکی از مهم ترین دلیل آن بی تردید، نداشتن یک نمایشگاه تمام حرفه ای کتاب در تهران است. ناشران هر روز دست این مسئول یا آن مسئول شهری و فرهنگی را نگاه می کنند تا ببینند که کوله بار کتاب آنها بالاخره کجا خواهد آرامید.
چند سال پیش از آنجایی که شهرداری تهران برگزاری هر نوع نمایشگاهی با گستره نمایشگاه کتاب را باعث ایجاد ترافیک در اکثر نقاط اطراف نمایشگاه و حتی دورتر از آن می دانست، در نتیجه پیشنهاد داد که نمایشگاه کتاب تهران به مرکز نمایشگاهی شهر آفتاب منتقل شود که آن نمایشگاه به دلیل مشکلاتی مثل آماده نبودن همه زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری و از همه مهم تر دور بودن نمایشگاه از شهر تهران و عدم دسترسی راحت به شهر آفتاب و بدتر از آن فرورفتن نمایشگاه در آب درسال 96، همه و همه باعث شد که این نمایشگاه به جای قبلی خود که مصلای تهران بود، برگردد. با این حال بسیاری از کارشناسان حوزه کتاب معتقدند تهران به دلیل اهمیت سیاسی، فرهنگی و اجتماعی خود باید نمایشگاهی داشته باشد که مختص کتاب باشد. نوع و جنس این کالای فرهنگی کاملا معلوم و مشخص است و می توان براساس همان ویژگی ها جایی را در نظر گرفت که بتوانند چیدمانی مختص کتاب داشته باشند. این کالا به خاطر جنس خود، به شدت آسیب پذیر است، به صورتی که شاهد بودیم، سال 96 اموال بسیاری از ناشران بر اثر بارش شدید باران و آبگرفتگی از دست رفت و خیلی از ناشران متضرر شدند. گرچه مصلای تهران به دلیل امکاناتی مانند فضای تقریبا مناسب و دسترسی آسان مردم به آن، شاید بتواند رضایت کتابفروشان یا ناشران را تا اندازه ای تامین کند، اما اگر نمایشگاهی مختص کتاب در تهران دایر می بود، چه بسا مشکلات کمتر بود و می توانست رضایت بیشتر آنها را در پی داشته باشد. البته باید این موضوع را در نظر داشت که اساسا مصلا برای برگزاری کتاب ساخته نشد، این سازه براساس نیازی که به آن وجود داشت شکل گرفت، با این حال، دو عنصر دسترسی راحت مردم به آن و برخوردار بودن از حداقل نیازها، باعث می شود که هم مسئولان و هم ناشران را برای برگزاری آن قانع کند.
شکی نیست که برگزاری یا ایجاد چنین نمایشگاهی اختصاصی برای کتاب علاوه بر مکان مناسب، به هزینه ای هنگفت نیاز دارد که اتفاقا می توان بخش خصوصی را بدون ایجاد مشکل برای آنها، وارد کارزار کرد. اگر بخش خصوصی دریابد یا مطمئن شود که می تواند بدون آنکه با سلیقه های متفاوت و جزیره هایی چند از مدیران روبه رو شود، کارش را هم به بهترین نحو و چه بسا در زمانی کوتاه به انجام برساند.

استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع میباشد. طراحی و اجرا توسط: هنر رسانه

لینک خبر :‌ روزنامه همدلی
این روز ها مردم به نمایشگاه بین المللی کتاب در مصلای تهران می آیند تا با این یار قدیمی تجدید پیمان کنند. با اینکه شرایط اقتصادی خوب نیست، اما این شرایط هم نتوانسته جلوی حضور گسترده مردم را در غرفه های نمایشگاهی بگیرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۱۰

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: امسال سی ودومین نمایشگاه بین المللی کتاب در حالی در مصلای تهران آغاز به کار کرد که تحریم ها به قوت قبل باقی ماندند و استان های بسیاری هم درگیر خسارت ناشی از سیل هستند؛ با این حال نه تنها از تعداد ناشران خارجی کاسته نشد، بلکه مردم هم این یار مهربان را تنها نگذاشتند. این هم در شرایطی است که قیمت کتاب به نسبت سال های گذشته با افزایش چشمگیری مواجه شده است و ناشران نیز درگیر تأمین کاغذ هستند؛ اما باز هم مردم همچون سال های گذشته از سراسر کشور در این رویداد سالانه پرشور شرکت کردند.

این روز ها مردم به نمایشگاه بین المللی کتاب در مصلای تهران می آیند تا با این یار قدیمی تجدید پیمان کنند. با اینکه شرایط اقتصادی خوب نیست، اما این شرایط هم نتوانسته جلوی حضور گسترده مردم را در غرفه های نمایشگاهی بگیرد. شاید از چند کیسه کتابی که بازدیدکننده ها سال های گذشته به خانه می بردند، امسال فقط تعداد انگشت شماری کتاب در دست داشته باشند، اما باز هم با حضور گسترده شان در این شرایط که کاغذ گران شده و هزینه چاپ کتاب نیز افزایش چشمگیری داشته است، ناشران و اهالی قلم را تنها نگذاشته اند. در کنار حضور گسترده مردم در سی ودومین نمایشگاه کتاب تهران، به رغم تمدید و تشدید تحریم ها باز هم ناشران خارجی از بیش از 30 کشور دنیا در این رویداد سالانه شرکت کردند. بنابراین می توان ادعا کرد نمایشگاه بین المللی کتاب همچون سال های گذشته در مصلای تهران پرشور برگزار شده است. البته در این بین مشکلاتی هم بوده است که مدیرمسئول انتشارات هزاره ققنوس در گفت وگو با جوان به آن اشاره می کند: نمایشگاه بین المللی کتاب هر سال در تهران برگزار می شود و با توجه به تجربیاتی که مسئولان در این زمینه پیدا می کنند انتظار این را نداریم که بعد از این همه مدت باز هم با مشکل اطلاع رسانی درخصوص جانمایی غرفه ها و نبود پارکینگ مواجه شویم.
بحث پارکینگ به مشکل هر ساله نمایشگاه کتاب تبدیل شده است و امسال برخلاف سال های گذشته غرفه داران هم در این زمینه دچار معضل شده اند. بسیاری از ناشران برای حمل کتاب و شارژ مجدد غرفه هایشان از خودروی شخصی شان استفاده می کنند. رضا حاجی آبادی ضمن بیان این مطالب اضافه می کند: رویداد های مشابه نمایشگاه کتاب ایران در فرانکفورت هم برگزار می شود، اما چون مسئولان ثابت و مشخص برای برگزاری چنین رویداد هایی دارند از تقریباً هشت ماه قبل ناشران در مورد نحوه برگزاری نمایشگاه و جانمایی غرفه ها اطلاعات کافی دارند.

امسال تیراژ کتاب ها آب رفت

البته نحوه اطلاع رسانی نامناسب در مورد برگزاری نمایشگاه تنها مشکلی نیست که ناشران با آن مواجه هستند؛ چراکه امسال برای دومین سال پیاپی ناشران با افزایش شدید قیمت کاغذ مواجه شدند. از همین رو مسئولان دولتی ضمن وعده تخصیص کاغذ یارانه ای این قول را هم به ناشران دادند که مشکلی در راستای تأمین کاغذ به وجود نمی آید. با این حال مدیرمسئول انتشارات هزاره ققنوس می گوید: به رغم اقدامات خوبی که برای تخصیص کاغذ یارانه ای انجام شده است، اما متأسفانه این کاغذ های دولتی خیلی دیر به دست ما رسید. بنابراین ناشران به اجبار با منابع مالی اندک به سراغ بازار آزاد رفتند و همین موضوع باعث کاهش چشمگیر تیراژ کتاب ها شد. به طوری که حاجی آبادی بیان می کند: کتاب هایی که حداقل با 2 هزار نسخه به چاپ می رسید امسال به 220 نسخه رسیدند تا مخاطبانمان دست خالی برنگردند. گفتنی است که نشر هزاره ققنوس امسال با 20 عنوان جدید و 200 عنوان کلی در سی ودومین نمایشگاه کتاب حضور یافته است. این درحالی است که این نشر هر ساله بیش از 52 عنوان کتاب جدید در نمایشگاه داشت و امسال این تعداد با کاهش چشمگیر مواجه شده است.

دست ناشران از کاغذ بازار آزاد هم خالی ماند

در کنار مشکلاتی که برای چاپ کتاب پیش روی ناشران قرار داشت، آن ها حتی نمی دانستند کاغذ های یارانه ای از چه کیفیتی برخوردار است. بنابراین خیلی از ناشران به امید دریافت کاغذ نماندند و برای حفظ استاندارد های چاپی شان از بازار آزاد کمک گرفتند. در بازار آزاد هم اوضاع چندان خوب نبود؛ چراکه اغلب کاغذفروشان کاغذ ها را یا برای چاپ سررسید نگه می داشتند یا برای گران شدن بیشتر از فروش آن ها به ناشران خودداری می کردند. در این خصوص مدیر بازرگانی انتشارات شهرستان ادب در گفت وگو با جوان می گوید: امسال تمام توجه ها به سمت واردکننده های کاغذ معطوف شده بود و همین موضوع باعث این شد که سرمایه داران کمی به سراغ واردات کاغذ بروند. محمد میرزایی اضافه می کند: کاهش واردات کاغذ، ناشران را با بحران کاغذ در بازار روبه رو کرد. بنابراین ناشران حتی به رغم متضرر شدن هم حاضر بودند زیر بار رقم های بالای خرید کاغذ بروند، اما روند چاپ کتاب را تعطیل نکنند، اما با این حال کاغذی در بازار نبود. وی تأکید می کند: در سال های گذشته هر بند کاغذ اندونزی که بهترین نوع کاغذ است را به قیمت 80 تا 85 هزار تومان می خریدیم، اما سال گذشته همین کاغذ را بالای 400 هزار تومان هم نمی توانستیم در بازار پیدا کنیم. لازم به ذکر است که هر بند کاغذ یارانه ای که از کیفیت خوبی هم برخوردار است حدود 100 هزار تومان قیمت گذاری شده است. مدیر بازرگانی انتشارات شهرستان ادب با اشاره به اینکه با توجه به حضور چشمگیر مردم و برنامه ریزی کاملی که از پیش برای نمایشگاه انجام داده اند انتظار دارد همچون سال های گذشته با افزایش فروش مواجه شوند، بیان می کند: سال گذشته توانستیم به فروش دوبرابری به نسبت سال قبل تر دست پیدا کنیم و امسال هم با توجه به اینکه از سود حاصل از فروش کتاب برای مخاطبانمان کاسته ایم انتظار این را داریم که رکورد سال گذشته را بشکنیم. لازم به ذکر است که نشر شهرستان ادب همچون سال گذشته با 33 عنوان جدید و بیش از 250 عنوان کتاب در نمایشگاه حضور یافته است.

حفظ سرانه کتاب خوانی نیازمند توجه ویژه

درحالی که مشکلات بسیاری بر سر برپایی سی ودومین نمایشگاه کتاب سایه انداخته است، بیشترین انتقاد ناشران از افزایش قیمت کاغذ و ناکافی بودن کاغذ یارانه ای است. کاغذی که به گفته مدیر نشر انقلاب اسلامی کمتر از 10 درصد نیاز ناشرانی همچون نشر انقلاب اسلامی را هم تأمین نمی کند. محمد رضا هراتی در این باره به جوان می گوید: خیلی از مشکلات همچون کسب اطلاعات درباره جانمایی غرفه را می توان با پیگیری برطرف کرد، اما بحث کاغذ موضوعی نیست که بتوان به این سادگی ها از کنارش رد شد. وی اضافه می کند: با توجه به سرانه مطالعه و این موضوع که کتاب لازمه پیشرفت فرهنگی است، متولیان می بایست تسهیلات بهتری را برای کمک به ناشران در نظر می گرفتند و روی بازار کاغذ نیز نظارت بیشتری می کردند. وی با اشاره به اینکه انتشارات انقلاب اسلامی با 170 عنوان و تجدید چاپ 22 عنوان پرمخاطب و چهار عنوان کتاب جدید در نمایشگاه حضور یافته است، بیان می کند: خوشبختانه با تهمیداتی که از پیش اندیشیدیم با کاهش تیراژ شدید مواجه نشدیم، اما تیراژ های 5 هزار نسخه ای به 2 هزار نسخه رسیده است و این موضوع با توجه به هزینه هایی که ناشران باید برای زینک و تألیف کتاب بپردازند هزینه مضاعفی را بر دوش آن ها می گذارد. هراتی با اشاره به کتاب هایی که مورد توجه بیشتر مخاطبان به خصوص نسل جوان قرار می گیرد، اضافه می کند: کتاب هایی با مضمون خاطرات مقام معظم رهبری و احکام به خصوص احکام مصور بیشترین فروش را تاکنون در غرفه انتشارات انقلاب اسلامی به ثبت رسانده است.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
گروه ادب یک شاعر پیشکسوت گفت: برخی از ناشران به جای ناشر، تاجرند و در قبال دریافت پول هر مجموعه شعری را چاپ می کنند و مردم نیز اغلب با تبلیغات فریبنده این کتاب ها مواجه اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۱۰ سایت های دیگر : همسو نیوز

رضا اسماعیلی، شاعر پیشکسوت، در گفت وگو با خبرنگار ایکنا درباره جولان کتاب های سطحی شعر در نمایشگاه کتاب گفت: کتاب های شعر را که در سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران عرضه شده باید به دو دسته تقسیم کرد؛ یک بخش کتاب هایی است که از شاعران پیشکسوت و بزرگان ادب فارسی منتشر شده که همیشه مخاطبانی دارند و یا شاعران برجسته نسل اول انقلاب مانند سیدعلی موسوی گرمارودی، طاهره صفارزاده و ... که معمولاً مورد استقبال قرار می گیرند. بخش دوم کتاب هایی است که به شاعران جوان اختصاص دارد و در مورد این کتاب ها باید تحقیق شود.

وی افزود: یکسری از شاعران جوان آثار خوب و فاخری دارند و ناشران هم از چاپ آثار آن ها استقبال می کنند، اما برخی از ناشران به جای ناشر، تاجرند و در قبال دریافت پول هر مجموعه ای را چاپ می کنند و تیراژ این کتاب ها نیز بسیار اندک است و حتی در حد 50 نسخه چاپ می کنند و همه را به شاعر می دهند تا خودش توزیع کند.

اسماعیلی با بیان اینکه این مسئله در نمایشگاه کتاب تهران نیز بسیار مشهود بوده و یک نقیصه جدی است که باید برای آن چاره ای پیدا کرد، ادامه داد: اغلب شاعران در ابتدای راه خود علاقه مند هستند تا شعر هایشان را چاپ کنند و تلاش زیادی هم نمی کنند تا آثار آن ها به نقطه مطلوب و استاندارد ادبی برسد تا بعد آن را به چاپ برسانند. در واقع این کار جنبه دادوستد دارد.

وی تصریح کرد: این کتاب ها به نوعی کتابسازی است و ارزش ادبی چندانی ندارد و معمولاً کسانی که کتابخوان حرفه ای هستند و یا در حوزه ادبیات اشراف کافی دارند می دانند که چاپ این آثار جنبه کتابسازی دارد، اما عموم مردم به دلیل فقدان شناخت کافی از کتاب شعر آن را خریداری می کنند و سپس می بینند که چندان خوب نبوده است. چاپ کتاب های شعر سطحی باعث ایجاد توهم شاعری شده است و همین عامل سبب می شود که در همان سطح متوقف شوند و رشد نکنند و تلاشی نکنند.

اسماعیلی ادامه داد: امسال در نمایشگاه کتاب تهران آثار حوزه شعر از نظر کمی بسیار قابل تأمل بود و تعداد آن ها بسیار زیاد بود، اما آثار خوب انگشت شمارند و امیدواریم نظارت جدی تری اعمال شود تا کتاب هایی که جنبه تجاری دارند چاپ نشوند و اگر هم چاپ شدند در فضای نمایشگاه جایی برای آن ها اختصاص نیابد، زیرا همین ناشران حق دیگران را ضایع می کنند و با وجود اینکه کتاب های خوبی دارند، نمی توانند آن ها را به خوبی عرضه کنند.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا تعداد انبوه این کتاب ها ناشی از مشتریان زیاد آن هاست؟ گفت: کسانی که از فضای ادبی کشور شناخت دارند وقتی اسم شاعر را می بینند می دانند که این کتاب ارزش خواندن دارد یا خیر، اما عموم مردم که شاید خرید هدفمندی ندارند و صرف علاقه به شعر علاقه مندند که کتاب شعری را خریداری کنند، فریب تبلیغات کتاب را می خورند. البته نباید از مردم انتظار داشت که در تمام حوزه ها تخصص داشته باشند و در این صورت این انتظار نامعقولی است، اما برگزارکنندگان نمایشگاه باید تلاش کنند تا کتاب خوبی به دست مردم برسد.

وی تأکید کرد: کتاب هایی که ارزش علمی و ادبی لازم و کافی ندارند نباید اجازه عرضه در نمایشگاه کتاب تهران را داشته باشند. گاهی کتاب های زرد و بازاری بیشتر مورد استقبال قرار می گیرد و یا کتاب های حوزه کودک و نوجوان با وجود تصویر های رنگی و جذاب، محتوای مناسب و آموزنده ای ندارد؛ از این رو باید به مردم کمک کرد تا بتوانند کتاب های مناسب و مورد نظر خود را تهیه کنند و این امر مستلزم نظارت جدی است.

این شاعر یادآور شد: صرف اینکه یک ناشر 100 جلد کتاب چاپ می کند، نباید مبنایی برای حضور در نمایشگاه باشد. این کتاب ها باید بررسی شود و اگر از این تعداد 50 جلد آن فاقد ارزش است، اجازه عرضه در نمایشگاه داده نشود. متأسفانه در حال حاضر این نظارت وجود ندارد و اغلب کتبی که مردم خریداری می کنند خرید هدفمندی نیست.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
خبرگزاری میزان- ششمین روز از سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با رویداد های مهمی، چون بازدید رهبر معظم انقلاب از نمایشگاه سپری شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۱۰

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، رهبر معظم انقلاب روز گذشته 9 اردیبهشت ماه از نمایشگاه کتاب تهران بازدید کردند و در حاشیه این بازید به غرفه چند انتشارات سر زدند.

در این بازدید که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز حضور داشت، حضرت آیت الله خامنه ای ضمن گفتگو با ناشران در جریان تازه های نشر قرار گرفتند.

بخش هایی از بیانات رهبر انقلاب در جریان بازدید از غرفه ها و گفت وگو با ناشران:

* صورت وضعیت نشان دهنده این است که مردم هنوز کتاب میخرند و برای خواندن، میخرند. دنیای کتاب ، دنیای پیچیده ای است و این نکته ای است که آقای صالحی [وزیر ارشاد] باید توجه کند. باید مسئله ی کاغذ را حل کرد؛ اینطور نمیشود. وزیر فرهنگ و وزیر صنعت بنشینند و این مسئله را حل کنند.

بازدید معاون فرهنگی قوه قضاییه از نمایشگاه کتاب تهران

از دیگر حواشی ششمین روز از نمایشگاه کتاب تهران حضور حجت الاسلام والمسلمین هادی صادقی معاون فرهنگی قوه قضاییه در نمایشگاه کتاب تهران بود.

سه مورد اتصالی برق 6 مورد آتش سوزی سطل های مکانیزه

از دیگر اتفاقاتی که در سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران شاهد هستیم حالت آماده باشد نیروی آتش نشانی است. سازمان آتش نشانی پیش از برگزاری نمایشگاه نقاط حادثه خیز را بررسی کرد و برای رفع اتفاقات احتمالی تمهیداتی در نظر گرفته شد.

این روز ها در مصلی امام خمینی (ره) 13 ایستگاه آتش نشانی مستقر است 20 دستگاه منبع دار، 20 دستگاه موتور و 140 نفر نیروی عملیاتی در تمام قسمت های نمایشگاه تقسیم شده اند تا در صورت مشاهده هر سانحه ای از گسترش آن ممانعت خواهند کرد.

نشت گاز یکی دیگر از مواردی است که در سی و دومین نمایشگاه کتاب بارها اتفاق افتاده است. علت روی دادن این حادثه استفاده فست فود ها از گاز های 50 کیلویی برای طبخ غذا است که بدون رعایت موارد ایمنی در محیط نصب شده و حوادث غیرمترقبه ای بوجود آورده اند.

بازدیدکنندگان و ناشران با وقوع حادثه ای هرچند کوچک می توانند نیرو های آتش نشانی را در جریان حوادث قرار دهند یا با شماره گیری 125 از امکانات و خدمات آتش نشانی بهره مند شوند.

حضور چهره های فرهنگی و تعامل با مخاطب

از دیگر حواشی این روز ها حضور چهره های ادبی و فرهنگی کشورمان در سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران است که در ایجاد تعامل و برقراری ارتباط میان نویسنده و مخاطب تاثیر زیادی داشته است. از نظر بسیاری از ناشران که کتاب های جدیدی در نمایشگاه رونمایی می کنند یا جشن امضاء با حضور نویسنده و مولف برپا می کنند، حضور نویسندگان توانسته احساس نزدیکی زیادی میان مخاطب با خالق آثار ادبی بوجود آورد که در ترغیب به کتابخوانی هم تاثیرگذار خواهد بود.

سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به واسطه فضای فرهنگی که دارد زمینه عرضه آثار هنری و صنایع دستی بسیاری از هنرمندان نیز شده است. چه در بخش داخلی شبستان و چه بخش بیرونی نمایشگاه که به خیابان بهشتی منتهی می شود، تعدادی از هنرمندان از فرصت شلوغی و ذوق هنری و فرهنگی مردم استفاده کرده اند تا بسیاری از دست ساز های خود را به بازدیدکنندگان نمایشگاه بفروشند.

کمک های چین به مردم سیل زده

پویش مردمی کشور چین برای کمک به مردم سیل زده ایران یکی دیگر از رویداد های ششمین روز از نمایشگاه کتاب تهران بود. کار هایی که قرار است در قالب این پویش انجام شود و شامل دو بخش است. بخش اول، کمک اقتصادی در مناطق سیل زده و به مردم آسیب دیده است چراکه خیلی از این مردم مال و اموالشان را از دست داده و به کمک مالی نیاز دارند. بخش دوم، بخش آموزشی خواهد بود.

هشدار به محتکران کاغذ

در بین اخبار کوتاه و بلندی که در نمایشگاه منتشر شد یکی از اتفاقات خوب روز گذشته خبر برخورد با محتکران کاغذ بود.

در ششمین روز از نمایشگاه وزیر صنعت، معدن و تجارت با حضور در نمایشگاه بین المللی کتاب و در دیدار با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به بررسی مشکلات کاغذ پرداخت و بر لزوم کنترل قیمت کاغذ تاکید کرد.

وزیر صنعت و معدن و تجارت گفت: موضوع کاغذ در حال حاضر مهمترین مطالبه ی فعالان حوزه ی چاپ است و ضروری است که کاغذ با قیمت مناسب در اختیار فعالان حوزه ی نشر اعم از کتاب و مجلات و... قرار بگیرد.

وی اظهار کرد: سعی داریم در سال 98 علاوه بر تامین منابع با ارز نیمایی در مورد توزیع عادلانه ی منابع نیز اقداماتی انجام دهیم.

وی به افراد یا گروه هایی که با ارز 4200 تومانی کاغذ خریدند، اما در انبار و یا خارج از شبکه توزیع پخش آن ها را پخش کرده اند هشدار داد در آینده ی نزدیک شامل برخورد قانونی خواهند شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
تهران- ایرنا- کالای کتاب قابل جایگزینی نیست، یا حداقل جایگزین های آن کیفیت و اثرگذاری مفید را ندارند. چاپ و انتشار کتاب به منزله زنده بودن جامعه فکری است و لذا باید تداوم پیدا کند. راه حل کاغذ نیز باید با مشارکت دولت و ناشران حل شود و از راه های مبتنی بر رانت نیز بشدت پرهیز شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۱۰

روزنامه ایران در یادداشتی، نوشته است: حضور رهبری معظم انقلاب در نمایشگاه کتاب پیام مهمی داشت. شاید یک وجه آن تأکید دائمی ایشان به اهمیت مطالعه و کتاب است، ولی وجه دیگر پیام این حضور به شرایط کنونی کشور برمی گردد که علی رغم همه این مشکلات، تأکید ایشان همچنان بر غنای فرهنگی و نیز نشان دادن آرامش خاطر نسبت به آینده کشور است. تصویر بشاش ایشان در حالی که مشغول خواندن کتاب شعری از شاملو که تصویری از او را بر جلد دارد نشان از منش و نگرشی متمایز دارد که علیرغم اختلافات و افتراقات عمیق به جایگاه تخصصی افراد و امکان انتشار اشعار و افکار احترام می گذارند و این الگویی است که باید سرمشق همه قرار گیرد. فارغ از این نکته، ایشان به چند مسأله نیز اشاره کردند. از جمله اینکه:

صورت وضعیت نشان دهنده این است که مردم هنوز کتاب می خرند و برای خواندن، می خرند... دنیای کتاب، دنیای پیچیده ای است و این نکته ای است که آقای صالحی [وزیر ارشاد] باید توجه کند... باید مسأله کاغذ را حل کرد؛ این طور نمی شود... وزیر فرهنگ و وزیر صنعت بنشینند و این مسأله را حل کنند.

برخلاف تصور رایج که وضع کتاب را بد و ناخرسندکننده می داند، باید گفت که علی رغم مشکلات اقتصادی این ادعا مقرون به صحت نیست. این مسأله را در یادداشت روزهای پیش توضیح دادیم که چرا برخلاف تصور رایج وضع کتاب حداقل تاکنون خوب بوده است. در سال 1396 تعداد عناوین کتاب به مرز صد هزار عنوان رسید، هرچند بخشی از این تعداد کتاب سازی است ولی حتی بخشی از آن می تواند مهم باشد، بویژه در حوزه هایی که کتابخوانان به آن علاقه دارند. این در حالی است که طی سال های 1390 تا 1396، میانگین قیمت کتاب سه و نیم برابر رشد داشته که بسیار فراتر از میزان تورم است. با این حال همچنان اقتصاد کتاب پویایی نسبی خود را داشته است.

ولی با این حال و با توجه به افزایش شدید قیمت کاغذ در یک سال گذشته، به احتمال فراوان ناشران با مشکل جدی مواجه خواهند شد و با توجه به وضعیت عمومی اقتصاد کشور احتمالاً تقاضای مردم نیز برای کتاب کاهش پیدا می کند. زیرا کتاب جزو کالاهای پرکشش است، یعنی اگر درآمد مردم کم شود، نقش و سهم کتاب در سبد مصرفی مردم کاهش بیشتری پیدا خواهد کرد و برعکس.

مردم نمی توانند از هزینه های غذا، حمل و نقل، اجاره، درمان و... کم کنند، بلکه از مسائلی چون اوقات فراغت و فرهنگ کم خواهند کرد. لذا دولت می تواند با برنامه ریزی تا حدی به جبران این نقیصه کمک کند و اجازه ندهد که سبد کالای مصرفی مردم از کتاب خالی شود. نکته مهم این است که اگر کسی گوشت نخرد یا کمتر بخرد می تواند با برخی از کالاهای دیگر آن را جایگزین کند، ولی قضیه کتاب فرق می کند، کالای جانشین آن شبکه های مجازی کم عمقی هستند که کارکرد مثبت کتاب را ندارند.

به علاوه اگر تقاضا برای کتاب کم شود، مشکل مهم تری رخ می دهد و آن عقیم شدن تولید فکر است. در واقع یک بخش مهم بازار کتاب به همین تولیدکنندگی اهل فکر مربوط می شود. اهمیت این تولید کمتر از اهمیت مصرف آن نیست. اگر مصرف قطع شود، تولید فکر نیز متوقف خواهد شد و این آغاز انحطاط فکری است. اینکه چگونه این مسأله حل شود، نیازمند راه حل کارشناسی است و به طور قطع مشارکت ناشران در رسیدن به چنین کاری ضروری است. خلاصه اینکه کالای کتاب قابل جایگزینی نیست، یا حداقل جایگزین های آن کیفیت و اثرگذاری مفید را ندارند. چاپ و انتشار کتاب به منزله زنده بودن جامعه فکری است و لذا باید تداوم پیدا کند. راه حل کاغذ نیز باید با مشارکت دولت و ناشران حل شود و از راه های مبتنی بر رانت نیز بشدت پرهیز شود. و بالاخره جذابیت کتاب را با سیاست های سلیقه ای ممیزی، کم نکنیم تا دچار زیان مشابه حاصل از بسته شدن مطبوعات نشویم.

*منبع: روزنامه ایران،1398،2،10
**گروه اطلاع رسانی**1893**9131

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
افزایش سه برابری قیمت کاغذ صدای ناشران کتاب را نیز درآورده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۱۰ سایت های دیگر : تیتر ۱

به گزارش گروه فیلم و صوت باشگاه خبرنگاران جوان ، برنامه پیک بامدادی رادیو ایران به موضوع گرانی کاغذ همزمان با برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران پرداخته است.

با وجود اینکه کاغذ جزو کالاهای اساسی محسوب می شود به علت برخی سوء استفاده ها قیمت آن به سه برابر رسیده است.

بیشتر بخوانید : استقبال از نمایشگاهی که با افزایش قیمت کاغذ روبه رو شد + فیلم

کد ویدیو
دانلود

فیلم اصلی

انتهای پیام/

لزوم تولید کاغذ در داخل کشور

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
مدیر انتشارات نمایش گفت: حضور در نمایشگاه کتاب باعث می شود تا ما در رقابت با دیگران باشیم و تلاش کنیم تا خودمان را تقویت کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۹

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)؛ مهرداد رایانی مخصوص، نویسنده، کارگردان و مدرس تئاتر، چندی است که با حکم شهرام کرمی -مدیر مرکز هنرهای نمایشی- مدیریت انتشارات نمایش را بر عهده گرفته است. با او درباره کم و کیف این نشر و حضور در نمایشگاه در غرفه انتشارات نمایش گفت وگویی داشته ایم که در ادامه می خوانید.

مدت کوتاهی است که مدیریت انتشارات نمایش را به عهده گرفته اید. اوضاع این نشر را چطور می بینید؟
من فکر می کنم انتشارات نمایش پیشینه خیلی خوبی دارد. تا کنون 590 عنوان کتاب منتشر کرده است. من هم پیش از این، سال 84 تا 86 مدیریت این نشر را برعهده داشتم. بعد از اتفاقاتی که در سال 76 افتاد و انتشارات نمایش احیاء شد، دوباره روند نشر متوقف شد تا سال 84 که ما آمدیم و دوباره راهش انداختیم. اما الان دیگر راه افتاده و خوب کار می کند. در تمامی حوزه های تئاتر هم سعی کرده اند ورود داشته باشند؛ یعنی هم نمایشنامه و هم کتاب های تئوری. اما متاسفانه به نشر دولتی یک نگاه خاصی وجود دارد. به عنوان مثال؛ همه از نشر دولتی توقع دارند که کتاب رایگان بگیرند. همه انتظار دارند که نشر دولتی حمایت شان کند و کتاب هاشان را چاپ کند. و اگر وارد فرایند انتخاب شوند، مقاومت ها و بحث ها و حاشیه ها را به وجود می آورد.

به همین دلیل در نشر دولتی، هیچگاه نمی توان شرایط ایده آل را به وجود آورد. ارگان ها و نهادهایی هم که سرمایه گذار این تشکیلات هستند، اهداف و سلایقی دارند که باید اعمال شود. برای همین، گاهی نشرهای دولتی با آن نگاه آرمانی فاصله دارند. آن هم نشری مثل نمایش که تقریبا می توانیم بگوییم یکه است. ما نشرهایی مثل نیلا، مرکز، قطره و نیلوفر یا افراز را داریم که در حوزه تئاتر کار می کنند، اما در زمینه های دیگر هم فعال هستند. تنها نشری که به طور اختصاصی در حوزه تئاتر کار می کند، فقط انتشارات نمایش است که سالیان سال هم به حیاتش ادامه می دهد. هر حرکتی روی دادوستد اقتصادی اش است که احیاء می شود. اگر این نباشد، چندان موفق نخواهد بود. تلاشم این است در همین فرصتی که در اختیار من گذاشته اند، این گردش اقتصادی به وجود بیاید. کمی شناسنامه دار شده تر و تعریف مندتر رفتار کنیم و در انتخاب هامان حساسیت بیشتری را به وجود آوریم. به عنوان مثال، هر جشنواره ای برای خودش یک مجموعه کتاب دارد و اگر این بسته منتشر نشود، ناراحت می شوند.

چرا 4 عنوان کتابی که در جشنواره کودک و نوجوان سال پیش رونمایی شد، هنوز منتشر نشده است؟
من که آن موقع نبودم. آقای لطفعلی، مدیر اجرایی نشر به من گفتند. من همین چند روز پیش نامه اش را زده ام. بعید می دانم به نمایشگاه کتاب برسد. چون بودجه دولتی است و باید پولی باشد تا کتاب ها منتشر شود. اگر قرار شود که من به لحاظ اقتصادی خودم روی این ها برنامه ریزی کنم خیلی موفق تر جلو می رویم. آن موقع ما خودمان هزینه می کنیم و برای فروشش هم خودمان برنامه ریزی می کنیم. دیگر کتاب رایگان به هرکسی نمی دهیم.

انتشارات نمایش، کتاب هایش را برای انجمن های نمایش سراسر کشور، به طور رایگان می فرستد؟
برای اینکه هزینه انتشارات نمایش را انجمن نمایش تامین می کند. پولی که انجمن هنرهای نمایشی یا قبل تر انجمن نمایش می گرفت، پول دولت است که بابت یارانه تولیدات تئاتر می دهد. تولیدات تئاتر شامل اجرای صحنه ای، کتاب، سمینار و... می شود. هرچیزی که در تئاتر تولید شود. بودجه فصل پنج شامل تقویت همین موارد می شود. یارانه می دهند تا چرخش بچرخد.

برای چنین نشری نمایشگاه کتاب چه دستاوردی دارد؟
امسال بیست و یکمین سالی است که انتشارات نمایش تولیداتش را نمایشگاه کتاب ارائه می دهد. همین حضورها باعث می شود تا ما در رقابت با دیگران باشیم و تلاش کنیم تا خودمان را تقویت کنیم. به هر حال، وقتی نمایشگاه کتاب با چنین وسعتی برگزار می شود، انتشارات نمایش هم باید در آن حضور داشته باشد و دیده شود. به خصوص در این عصر، اگر نباشی از گردونه عقب می مانی. دو سالی، نشر نمایش به دلایل فرا مدیریت این نشر، دچار مشکلاتی بود که نتوانست آن طور که شایسته و بایسته هست خودش را بروز دهد. بیشتر بحث مدیریتی در وزارت ارشاد و اداره کل و... بوده است.

عناوین جدیدی برای نمایشگاه داشته اید؟
نه متاسفانه. گفتم که چرخش نچرخید. در یک سال گذشته هم که آقای کرمی مدیریت مرکز هنرهای نمایشی را به عهده گرفت، به ویژه در شش ماهه دوم، آن قدر تئاتر تحت فشار بود که فرصت نکردند به این حوزه توجه کنند.

آیا انتشارات نمایش، از حضور ناشران خارجی در نمایشگاه استفاده می کند تا دست کم نمایشنامه های فارسی و کارهای پژوهشی در حوزه نمایش ایرانی را به زبان های دیگر ترجمه و منتشر کند؟
واقعیت این است که این ایده در ذهنم نبود اما حالا که شما گفتید سعی می کنم برنامه ای بچینم. در غرفه ها حضور داشته باشم و صحبت کنم ببینم چگونه می توانیم یک دریچه ارتباطی ایجاد کنیم. البته کار و زمان می برد. هنوز نمی دانم که آیا اصلا ناشر تخصصی تئاتر از کشورهای دیگر به این نمایشگاه آمده است یا خیر. ولی به طور کلی یکی از مشکلات ما، معرفی کردن خود و آثارمان است. ما با این مشکل در بخش بین الملل مرکز هنرهای نمایشی هم مواجه بودیم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
مدیر انتشارات پازینه از حضور بسیار ناشرنماها در نمایشگاه کتاب گلایه داشت و گفت این کار وزارت ارشاد مانند دادن تیغ به زنگی مست است و اساس تحول فرهنگی را می خواباند.

سیدعلی اصغر شریعت زاده، پژوهشگر و مدیر انتشارات پازینه ، در حاشیه سی ودومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به خبرنگار مهر گفت: اشکال عمده نمایشگاه کتاب تهران در حضور بسیار ناشرنماهاست . چرا باید به هرکسی یک جواز نشر و اجازه داد هرچه را که می خواهد چاپ کند و به نمایشگاه بیاورد؟ این نکته قابل تأملی است.

وی افزود: سوال و ایراد اصلی من به مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در صدور بی رویه مجوز نشر است. اصولاً چرا بسیاری از مدیران خود انتشاراتی ها اهل قلم نیستند؟ چرا تا به این میزان نشر اجاره ای رواج دارد؟ و اینکه واقعاً چرا بسیاری از مسئولان انتشاراتی ها خود در غرفه ها حضور ندارند؟ واقعاً این موارد سوالاتی اساسی است که باید به آنها پاسخ داده شود.

شریعت زاده ادامه داد: وقتی پاسخی برای سوالاتی که مطرح کردم نداریم، متوجه می شویم که روند برگزاری نمایشگاه باری به هر جهت است. فراموش نکنیم که این بی توجهی در صورتی است که در بین ابزارهای مختلف فرهنگی، کتاب ماندگارترین و مهم ترین ابزار برای ارتقای فرهنگ در جوامع است. هیچکدام از دیگر ابزارهای فرهنگی و تبلیغی به اندازه کتاب کارساز نیستند، چرا که مخاطب آگاهانه کتاب را انتخاب کرده و آگاهانه نیز آن را مطالعه می کند. البته زمان مطالعه را هم خود مخاطب آگاهانه انتخاب می کند و در شرایط اضطرار قرار نمی گیرد.

نویسنده کتاب سکه های ایران زمین: مجموعه سکه های مؤسسه کتابخانه و موزه ملی ملک از دوره هخامنشی تا پایان دوره پهلوی همچنین با اشاره به این نکته که کتاب سازان در نمایشگاه جولان می دهند، گفت: با توجه به اهمیت کتاب، چرا هرکسی این توانایی را دارد که برود و درخواستی داده و پس از مدت چند ماه مجوز انتشارات بگیرد؟ مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تمام کسانی که داعیه فرهنگ دارند و مسئولیتی را عهده دار شده اند باید به این نکته توجه کرده و تیغ را دست زنگی مست ندهند.

شریعت زاده اضافه کرد: معنی ندارد که کتاب سازان در نمایشگاه کتاب جولان بدهند! در این حالت به نظرم بجای خدمت همه از کتاب زده می شوند. بنابراین مهم ترین مشکل نمایشگاه حضور و تبلیغات بسیار ناشر نماهاست، نه اینکه تقلای ما بر اضافه کردن متراژ غرفه یا گرفتن غرفه ای در نبش باشد! بحث اصلی من در این است که خود ناشر هم باید اهل قلم و اهل تفکر باشد. به عبارتی اگر کسی درخواست مجوز نشر داد باید یکی از شرایط رسیدگی به آن درخواست، کتاب های او باشند. بحث اصلی من این است که باید ناشر اهل قلم و اهل تفکر باشد و کتاب هایی را داشته باشد تا بتواند ناشر شود.

مدیر نشر پازینه در ادامه با اشاره به این نکته که باید به درخواست غیرنویسندگان برای دریافت مجوز نشر را ترتیب اثر نداد، می گوید: البته خود اهل قلم هم باید بررسی شوند. ممکن است کسانی صرفاً به دلایلی چون گرفتن تسهیلات بیمه و... به دیگرانی سفارش تألیف کتابی را بدهند. باید اهل قلم را هم صلاحیت سنجی کرد.

شریعت زاده همچنین با اشاره به این نکته که دولت و دستگاه های فرهنگی نباید به صورت ابزاری به کتاب نگاه کنند، گفت: باید به فکر روش های زیربنایی برای گسترش کتاب بود.

او همچنین در پایان گفت: انتشارات پازینه امسال با 10 عنوان جدید در زمینه های به سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران آمده است. از میان این کتاب ها می توانم به دو کتاب مهم سکه و اسکناس های ایران در دوره جمهوری اسلامی تألیف سینا سیدآبادی و حروف رمزی در فرهنگ و تمدن ایران نوشته عیسی صفری ممقانی اشاره کنم. به علاوه کتاب های پیشتر چاپ شده نشر پازینه را که حدود 200 جلد است نیز به نمایشگاه آورده ایم.

نشر پازینه در سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در شبستان (سالن ناشران عمومی) راهروی 26 غرفه شماره 14 حضور دارد.

کد خبر 4603958

محمد آسیابانی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
در روزهای گذشته قیمت کاغذ در انواع مختلف سیر صعودی داشته است. در میان هزاران مشکل اهالی مطبوعات و نشر، اگر مسأله کاغذ بیخ پیدا کند، شاید باید با بخش عظیمی از روزنامه ها و ناشران خداحافظی کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۹ سایت های دیگر : همسو نیوز شعار سال

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم ، اوضاع آنقدر تکراری شده که دیگر نمی دانیم از کجا شروع کنیم و حتی چگونه بنویسیم که مخاطب حوصله اش سر نرود و این مطلب را تا انتها بخواند. راستش را بخواهید برای خودمان هم تکراری شده است. ماجرا مشخص است و همان گونه که ذکر شد، تکراری و آن هم مرثیه سرایی برای افزایش قیمت کاغذ است که این روزها در وسط برگزاری نمایشگاه کتاب دوباره فیلش یاد هندوستان کرده و سر به هوا شده است. حالا اهالی کتاب و ناشران سرشان به نمایشگاه کتاب گرم است و خیلی فرصت اعتراض به این مسأله را ندارند اما اهالی مطبوعات که حیات و ممات شان به کاغذ گره خورده، دیگر نایی هم برای سروصداکردن و اعتراض کردن ندارند چرا که اصلاً نمی دانند به کجا باید اعتراض کنند، به ارشاد یا معاونت مطبوعاتی اعتراض کنند، احتمالاً جواب می شنوند که آقای معاون تازگی منصوب شده و هنوز به اوضاع مسلط نیست؛ به وزیر ارشاد اعتراض کنند، این جواب را می شنوند که اسامی واردکنندگان کاغذ را به تعزیرات دادیم تا به تخلفات شان رسیدگی کنند و این هم دردی از آن ها دوا نمی کند و به اصطلاح برای مطبوعات کاغذ نمی شود.

امروز که این گزارش را برای شما می نویسیم، قیمت هر کیلو کاغذ مورد نیاز روزنامه به 19 هزار تومان رسیده است و نکته جالب اینجاست که اساساً در بازار کاغذی نیست و فروخته نمی شود. بسیاری از بنگاه های فروش کاغذ از فروش این کالای اساسی خودداری می کنند و حتی در سایت هایشان نیز عبارت موجود نیست را درج کرده اند که یحتمل با تماس با مدیران آن می شود کاغذ با قیمت نجومی تهیه کرد.

همین چند وقت پیش بود که در گزارش کاغذمان برایتان نوشتیم با شروع سال98 چندین روزنامه اعلام کردند به دلیل مشکلات مالی و گرانی کاغذ صفحات خود را کاهش می دهند. برخی نیز راه چاره را در افزایش قیمت روزنامه دانستند. به نظر می رسد سال98 برای مطبوعات با سختی شروع شده و روزهای سخت تری هم در پیش باشد. و این سختی ادامه دار است و ممتد، اگر مسوولان امر به همین رویه ادامه دهند. شاید دیگر مطبوعات باید تن به تعطیلی بدهند و کاهش صفحات هم برایشان چاره ساز نباشد. جالب اینجاست که معاون مطبوعاتی جدید وزارت ارشاد روز گذشته در نخستین نشست خبری خود کلاً هیچ صحبتی درباره کاغذ نداشت و بیشتر درباره سیل و خبرنگاری بحران صحبت کرد.

خب ما برای روشن شدن ماجرای کاغذ مجبوریم به عقب بازگردیم. چاره ای نیست چون اتفاقاتی که افتاده، هنوز بدون جواب مانده است. اگر گزارش صفحه 12 ما را بخوانید، می بینید که وزیر ارشاد روز گذشته در نمایشگاه کتاب درباره بحث کاغذ گفته است که ما آمار واردکنندگان کاغذ را به تعزیرات دادیم تا برای سال جدید فکری بکنند. برای همین لازم است به عقب برگردیم. در شماره 673 مورخه 21 اسفند 97 در گزارشی از قول عضو کارگروه کاغذ ارشاد نوشتیم که بیش از 85 میلیون دلار توسط بانک مرکزی خارج از کارگروه تخصیص داده شده است و خب این یعنی یک سیستمی خارج از روال و نیز با یک هماهنگی ظریف با مقامات دولتی در حال واردکردن کاغذی است که البته به روزنامه ها و ناشران نمی رسد. بگذارید دقیق تر صحبت های محمود آموزگار را دوباره بخوانیم: طبق اعلام نماینده بانک مرکزی در کارگروه صدمیلیون دلار تا یک ماه پیش از سوی بانک مرکزی تأمین ارز شده بود که 85 میلیون دلار متعلق به وزارت صمت و 15 میلیون دلار برای ارشاد بود در حالی که مسوولیت کلی کاغذ بر عهده ارشاد است و ما نمی دانیم آن با 85 میلیون دلار کاغذ وارد شده است یا نه . از اسفند سال قبل تا امروز که دهه اول اردیبهشت سال 98 است، اوضاع خیلی تغییری نکرده و حتی صدایی دیگر از کسی درنیامده است و حتی وزارت صمت که به صورت ناخواسته در این ماجرا متهم شده، گویا به پشت گوش انداختن ماجرا عادت کرده است. ارشاد هم ظاهراً زورش به سایر نهادهای دولتی نمی رسد و فقط در حال خواهش و تمنا درباره ماجرای کاغذ است.

آخر آن گزارش این طور نوشتیم: چرا بانک مرکزی این ارز را خارج از کارگروه تخصیص داده؛ باید توضیح دهد؟ وزارت صمت باید توضیح دهد که چرا 85 میلیون دلار ارز تخصیص یافته در اختیارش است و الان وضعیت بازار کاغذ اینقدر آشفته شده؟ آیا با این ارزهای دولتی کاغذ وارد شده و بعداً به قیمت آزاد فروش رفته است؟ کسی جواب این سؤالات را نمی داند چون خیلی مسائل شفاف نیست. قبلاً هم رسانه ها گفته بودند برخی ارزها به اشخاصی تخصیص داده شده که اصلاً وجود خارجی ندارند. حالا هم می نویسیم که آقایان مسوول در ارشاد و صمت حداقل با رسانه ها صادق باشید، اگر نمی توانید بازار را کنترل کنید، لازم نیست استدلال های عجیب و غریب بیاورید، کافی است از خودتان سلب مسئولیت کنید تا همه تکلیف خود را بدانند.

در جدولی که مشاهده می کنید، می بینید که قیمت کاغذ در انواع مختلف مجدداً روند افزایشی داشته و فلش های افزایشی به صورت هفتگی و ماهانه سیر صعودی داشته اند.

منبع: صبح نو

بازگشت به صفحه رسانه ها

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
داریوش مطلبی در نشست برنامه ریزی کلان برای صنعت نشر ایران گفت: برنامه ریزی چیزی نیست که فقط از طرف دولت انجام شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۹

به گزارش ایلنا، نشست برنامه ریزی کلان برای صنعت نشر ایران توسط کمیته ی علمی و فرهنگی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در سالن شهید آوینی برگزار کرد.

نیایش سرامی دبیر نشست با اشاره به نارسایی های صنعت نشر ایران گفت: وزارت ارشاد به چند شکل در حوزه ی نشر نقش و حضور دارد؛ اول سیاست های حمایتی نظیر توزیع یارانه؛ دوم سیاست های ترویجی مانند برگزاری نمایشگاه های بین المللی و استانی و سوم سیاست های نظارتی مانند ممیزی.

داریوش مطلبی نیز در این نشست گفت: معتقدم که صنعت نشر ایران پتانسیل رشد و توسعه و حتی به دست آوردن سهم درخوری از بازار جهانی را می تواند داشته باشد.

وی با تاکید بر ضرورت برنامه ریزی کلان گفت: تصمیم و انتخاب ها جوهر سیاست گذاری است و ما ناگزیر از انتخاب کردن هستیم چراکه رهایی از سردرگمی جز با انتخاب میسر نمی شود.

وی افزود: جمع آوری اطلاعات پیرامون موضوع شرط لازم برای یک انتخاب قوی است؛ یعنی ما باید اول اقدام به ایجاد سامانه ی جامع اطلاعات نشر از نقطه ی شروع تا مصرف کننده بکنیم ولی متاسفانه حتی هشتاد درصد ناشران ما اطلاعات موردنیاز خودشان را ندارند.

وی ادامه داد: برنامه ریزی چیزی نیست که فقط از طرف دولت انجام شود بلکه همه ی لایه های نشر باید برای خودشان برنامه و سیاست داشته باشند. ولی متاسفانه نه ناشر کارآمد داریم و نه نظام های صنفی کارآمد.

مطلبی افزود: در بحث برنامه ریزی باید به جنبه های مختلف و زوایای متعددی پرداخت. بخش اقتصاد نشر و مسائلی چون جذب سرمایه، تعادل بین درآمد امروز مردم و قیمت کتاب از مهمترین زوایاست.

وی در پایان ضمن انتقاد از سیاست های عمدتا تولیدمحور، خواستار توجه بیشتر سیاستگذار به جنبه ی مصرف شد و گفت: یکی دیگر از مشکلات صنعت نشر، نبود نظام مناسب آموزشی و پژوهش است و نیروی متخصص تربیت نمی شود با اینکه بخش آموزش و پژوهش متولی ای جز دولت ندارد.

مطلبی با گلایه از سیاست های حمایتی دولت گفت: نباید این حمایت ها کوتاه مدت و مقطعی باشد بلکه لازم است سیاست ها متناسب و با توجه به نیازهای واقعی صنعت نشر تنظیم شود.

علی اصغر سیدآبادی نیز ضمن تفکیک بین سیاستگذاری و برنامه ریزی گفت: سیاستگذاری امری ملی است و با توجه به راهبردها و سیاست های کلان کشوری و مسایل بین المللی توسط دولت تنظیم می شود ولی برنامه ریزی باید به صورت محلی و خرد توسط عوامل و لایه های درگیر موضوع انجام شود. سیاست گذاری از بالا به پایین و برنامه ریزی از پایین به بالا باید تنظیم شود.

وی افزود: همانطور که سیاست گذاری به شکل جزیره ای اشتباه است، برنامه ریزی باید در سطح کتاب فروشی شروع و از شهر به استان حرکت کند.

وی افزود: در بخش برنامه، برنامه پذیر نبودن یکی از اشکالات بدنه ی صنعت نشر است و تنها در شرایط بحرانی آن هم به مدت کوتاه برنامه ریزی می شود.

وی گفت: یکی از چالش ها تغییر مفاهیم مرسوم است مثلا زمانی همه در معنای کتاب اشتراک داشتیم ولی الان مفاهیم جدیدی چون کتاب الکترونیکی، کتاب صوتی، کتاب تصویری مطرح است یعنی الان در زمان سیاست گذاری، حوزه های مختلفی در این اشکال کتاب ورود می کنند.

مشاور وزیر ارشاد با بیان اینکه صنعت نشر چهار وجه آفرینش، تولید، توزیع و مصرف دارد که اغلب سیاست ها صرفا معطوف به بخش تولید بوده و سایر وجوه مغفول مانده یعنی سیاست ناشران داشته ایم نه سیاست نشر؛ گفت: در صورتی که اگر ما روی بخش مصرف سرمایه گذاری کنیم و تقاضای واقعی ایجاد شود همه از آن سود خواهند بود.

سیدآبادی با اشاره به حجم بالای مداخلات دولت نیز گفت: برخی از قوانین و رویه ها ضدکسب و کار بوده و نقش ترمز را دارند.

وی با اشاره به یک دوره ی رونق نشر در سال های پیش گفت: وقتی بررسی می کنیم فضای باز سیاسی و وضع خوب اقتصادی در رونق آن زمان نقش زیادی داشته است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از حضور فعال پویش جمع آوری اقلام فرهنگی برای مناطق سیل زده همزمان با نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در محوطه مصلا خبر داد.

به گزارش ایسنا به نقل از ستاد خبری سی ودومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، ابراهیم حیدری با بیان اینکه این پویش مردمی با همکاری شبکه گروه های ترویج کتابخوانی و همکاری معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ستاد اجرایی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و انجمن نویسندگان کودک و نوجوان راه افتاده است، افزود: این پویش با دستور ویژه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای جمع آوری هدایای فرهنگی، لوازم التحریر و حتی اسباب بازی برای مناطق سیل زده در جنب نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در حال برگزاری است.

او ادامه داد: توجه ویژه به کار فرهنگی در بحث امدادرسانی به سیل زدگان کشور از تاکیدات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده و بناست تا اقلام جمع آوری شده در کمپ های اسکان هموطنان سیل زده بسته به نوع، عناوین و مخاطبان کتاب ها توزیع شود.

حیدری با انتقاد از مناسب نبودن مکان فعلی غرفه افزود: رایزنی ها را با مدیریت نمایشگاه بین المللی کتاب تهران انجام داده ایم تا در روزهای باقی مانده از زمان برگزاری نمایشگاه کتاب، غرفه به لحاظ پرتردد بودن و در معرض دید قرار گرفتن به مکان بهتری انتقال یابد.

او گفت: متاسفانه به دلیل شروع دیرهنگام تبلیغات، عملا نتوانستیم تبلیغ کافی داشته باشیم ولی تلاش داریم تا از فرصت به وجود آمده در نمایشگاه کتاب تهران برای جذب کمک های فرهنگی هموطنان عزیز برای سیل زدگان کشورمان بهره مند شویم.

مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه در غرفه پویش جمع آوری اقلام فرهنگی برای هموطنان سیل زده تمامی کمک ها به صورت اقلام فرهنگی، کتاب، لوازم التحریر و اسباب بازی است، گفت: از پذیرش کمک های نقدی معذوریم.

او این پویش را یک حرکت فرهنگی و نشانگر دغدغه مداری متولیان فرهنگی و کتاب دوستان نسبت به هموطنان آسیب دیده دانست و گفت: بناست تا نویسندگان کودک و نوجوان نیز با حضور در غرفه پویش جمع آوری اقلام فرهنگی و کتاب برای ارتباط دوسویه با مردم در این کار خیر مشارکت کنند.

حیدری با اشاره به عمق آسیب های روانی واردشده به کودکان در بحران ها و بلایا گفت: متاسفانه در وضعیت های بحرانی عمده کمک ها متوجه نیازها و کالاهای اساسی است و کمتر فکری برای کمک به بهداشت روانی کودکان می شود.

او تاکید کرد: کارهای فرهنگی همچون قصه گویی و کتابخوانی در مرکز اسکان آسیب دیدگان بلایای طبیعی بسیار کمک کننده و خداپسندانه است.

ابراهیم حیدری با تاکید بر نقش کتاب و کتابخوانی در بازگشت دوباره امید به آسیب دیدگان روانی گفت: از نقطه نظر علمی نیز این امر ثابت شده است و سعی داریم با تحقق هدف به جبران آسیب های روحی سیل زدگان کشورمان از راهکار فرهنگی و اهدای کتاب و کتابخوانی بهره مند شویم.

او ابراز امیدواری کرد تا فعالیت پویش جمع آوری اقلام فرهنگی و کتاب برای سیل زدگان با اتمام نمایشگاه کتاب تهران خاتمه نیابد و همچنان نیز تداوم داشته باشد.

سی ودومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با شعار خواندن توانستن است تا 14 اردیبهشت ماه در مصلای امام خمینی(ره) برپاست.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
نشست مشترک نیکنام حسینی پور؛ مدیرعامل موسسه خانه کتاب با حضور دست اندرکاران حوزه نشر و مدیران سازمان تعزیرات با تاکید بر پیش بینی راهکاری برای افزایش قیمت پشت جلد کتاب برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، نشست هم اندیشی ناشران و کتابفروشان با مدیران سازمان تعزیرات درباره تغییر قیمت پشت جلد کتاب، ساعتی پیش با حضور نیکنام حسینی پور، مدیرعامل موسسه خانه کتاب؛ هومان حسن پور، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران؛ محمود آموزگار، نایب رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران؛ حسین معینی، رئیس هیات مدیره اتحادیه شرکت های تعاونی ناشران(آشنا)؛ احمد کمالی نژاد، معاون برنامه ریزی امور مجوزهای دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ فرزاد آقایی، مدیر کل امور اقتصادی سازمان تعزیرات و علیرضا مرآتی، مدیرکل حوزه ریاست و هماهنگی امور استان های سازمان تعزیرات در سیو دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار شد.

نیکنام حسینی پور؛ مدیرعامل موسسه خانه کتاب در سخنانی با اشاره به رشد تورم در کشور و تاثیر مستقیم آن در صنعت نشر کشور، گفت: باید تلاش کنیم راهکاری بیابیم تا ناشران در این شرایط بتوانند به حیات خود ادامه دهند، زیرا تولید فکر و فرهنگ بر عهده ناشران عمومی است.

وی ادامه داد: در این میان برخی از ناشران فصلی و برخی ناشران حرفه ای هستند. زمانی که بحث تغییر قیمت کتاب مطرح می شود، عده ای از ناشران قیمت را تغییر می دهند.

حسینی پور با بیان اینکه برخی از ناشران کتابساز که نبض بازار را دارند برای تغییر قیمت پیشرو هستند، عنوان کرد: این اقدام ناشران کتابساز، فعالیت ناشران حرفه ای را زیر سوال می برند. در این زمینه دغدغه ما این است که کتاب در اختیار مصرف کننده باشد.

وی یادآور شد: دغدغه رهبر معظم انقلاب، رئیس جمهوری و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که کتاب با حداقل نوسانات قیمت به دست مخاطبان برسد و امیدوارم این موضوع رفع شود.

مدیرعامل موسسه خانه کتاب با اشاره به افزایش تورم در اقتصاد کشور و تاثیر آن در صنعت نشر، گفت: قیمت گذاری در شناسنامه کتاب موجب شده است برخی ناشران به این سمت بروند که کتاب بدون قیمت چاپ کنند. در این زمینه باید فرهنگسازی شود تا ناشران توجیه شوند که از سیستم بارکد استفاده کنند.

وی افزود: از سوی دیگر کتابفروشان نیز در ایران درگیر مشکلات خاصی هستند و امیدوارم بتوانیم در این زمینه راهکار قابل انجامی برای کمک به حوزه کتاب بیابیم.

گرانی ها به بازار کتاب تحمیل شد
در بخش دیگر این نشست، محمود آموزگار، نایب رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران نیز در سخنانی، درباره موج افزایش قیمت مواد اولیه کتاب، گفت: افزایش قیمت ها ابتدا با موج گرانی کاغذ شروع شد و کاغذ اگرچه یکی از اقلام تشکیل دهنده کتاب است اما زینک، مرکب قطعات و ملزومات چاپ نیز افزایش قیمت داشتند و همگی آن ها در قیمت تمام شده کتاب تاثیر داشتند.

وی ادامه داد: این گرانی ها در حوزه های مختلفی مانند حق مولف و مترجم، ویراستاری، صفحه بندی و طراحی جلد هم اثر گذاشت و موجب افزایش قیمت کتاب شد.

آموزگار با بیان اینکه به دنبال افزایش قیمت کتاب دو بحث مطرح می شود، عنوان کرد: نخستین اتفاق این است که کتاب ها با قیمت گذشته تولید شده اند و اگر همان طور فروخته شوند، ناشران نمی توانند در آینده کتاب جدیدی تولید کنند و باید قیمت جایگزین برای آن در نظر گرفت.

وی افزود: این گرانی ها به بازار کتاب تحمیل شد و حتی در کتابفروشی ها هم شاهد نمونه هایی بودیم که کتابفروشان خودشان بر روی قیمت کتاب ها لیبل می زدند. در بازرسی های میدانی دیدیم که گویی کار دارد از دست ما خارج می شود و به زودی همگی دچار مشکل خواهیم شد.

آموزگار با اشاره به برگزاری جلساتی با موسسه خانه کتاب و اداره کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عنوان کرد: در این جلسات به یک تفاهم نامه درباره تغییر قیمت کتاب ها رسیدیم و ضروری دانستیم با سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تعزیرات نیز دیدار داشته باشیم تا بر روی تفاهم نامه نهایی توافق داشته باشیم.

وی با بیان اینکه جلسه ای به همین منظور برگزار شد، گفت: اما در این جلسه نماینده ای از سازمان تعزیرات و سازمان حمایت از مصرف کنندگان نیامد و به نمایشگاه بین المللی کتاب تهران رسیدیم. در نامه ای به معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، درخواست کردیم اجازه بدهند که ناشران قیمت کتاب های خود را تغییر دهند.

آموزگار تاکید کرد: اما در این میان هنوز هم بسیاری از ناشران کتاب های خود را با قیمت قبلی در معرض نمایشگاه گذاشته اند، در حالی که کتابی که در گذشته 4800 تومان بود اکنون حدود 48 هزار تومان است.

گرانی قیمت کتاب اجتناب ناپذیر است
حسین معینی؛ رئیس هیات مدیره اتحادیه شرکت های تعاونی ناشران(آشنا)، دیگر سخنران این نشست بود. او در سخنانی با بیان اینکه اکنون 85 درصد ناشران هزینه روزمره زندگی خود را نمی توانند تامین کنند، گفت: البته در این میان حساب ناشران آموزشی جدا است چون در بحث کتاب کمک درسی و آموزشی خانواده ها حاضر هستند از همه هزینه های خود بزنند تا آن کتاب را تهیه کنند.

وی افزود: در این میان ملاک ما ناشران عمومی هستند که شرایط سختی دارند، اگر بسیاری از این افراد به جای سرمایه گذاری در حوزه کتاب در جای دیگری سرمایه گذاری می کردند، قطعا سود بیشتری می بردند اما در شرایط امروز کار نشر بازگشت سرمایه ندارد.

معینی با بیان اینکه افزایش قیمت کتاب این روزها اجتناب ناپذیر است، عنوان کرد: اگر قیمت ها افزایش پیدا نکند، شمارگان و عناوین کتاب ناشران کاهش پیدا می کند و ناشران مجبور به تغییر قیمت کتاب هستند. هرچند من روزانه مراجعان زیادی در مدیریت ناشران عمومی دارم که اعلام می کنند ناشر بر روی قیمت کتاب برچسب چسبانده است.

وی یادآور شد: در این زمینه من باید وقت زیادی بگذارم که به آن ها توضیح دهم که کتاب گران شده است و آن ها را متقاعد کنم که ناشران تخلفی انجام نداده اند.

استقرار نماینده سازمان حمایت از مصرف کنندگان در نمایشگاه کتاب
همچنین فرزاد آقایی؛ مدیر کل امور اقتصادی سازمان تعزیرات در سخنانی، گفت: قیمت گذاری وظیفه ذاتی سازمان حمایت از مصرف کنندگان است و در این زمینه معتقدم که برای تعیین قیمت کتاب، باید ابتدا گروه کالایی کتاب مشخص شود.

وی ادامه داد: سازمان حمایت به عنوان مرجع قانون گذاری طبق مصوبه ای که وجود دارد اعلام کرده است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می تواند قیمت گذاری داشته باشد و این موضوع قابلیت بحث دارد، زیرا بسیاری از مجموعه ها این موضوع را نمی دانند.

آقایی با بیان اینکه با توجه به حساسیت موضوع نماینده ای از سازمان حمایت از مصرف کنندگان می تواند در نمایشگاه کتاب تهران مستقر شود، گفت: با توجه به اینکه این فرد نماینده بازرسی سازمان حمایت است می تواند به مردم درباره افزایش قیمت ها توضیح بدهد و آن ها را راهنمایی کند تا ورودی شکایت ها را کاهش دهد.

در بخش دیگر این نشست، علیرضا مرآتی، مدیرکل حوزه ریاست و هماهنگی امور استان های سازمان تعزیرات با اشاره به افزایش قیمت کتاب در نمایشگاه کتاب تهران، گفت: تغییر قیمت پشت جلد کتاب به خصوص با برچسب، موجب می شود سازمان تعزیرات بعد از نمایشگاه مراجعات متعددی از سوی خریداران داشته باشد.

وی ادامه داد: در این زمینه معتقدم باید سازمان حمایت از مصرف کنندگان را در قیمت گذاری نمایشگاه کتاب تهران دخیل کنیم، چون از عوارض بعدی پیشگیری می کند و سازمان تعزیرات نیز مرجع رسیدگی بی طرفی در این حوزه است.

مرآتی با اشاره به نتایج استفاده از برچسب برای تغییر قیمت کتاب، گفت: اگر برای اقلامی غیر از کتاب از برچسب برای تغییر قیمت استفاده شود، موضوع خاصی نیست اما بهتر است برای کتاب از برچسب استفاده نشود و مکانیزمی پیش بینی شود که به صورت چاپ یا حک بر روی قیمت قبلی باشد، زیرا وقتی برچسب باشد مخاطب به فروشنده شک می کند و این برای حوزه فرهنگ و کتاب خوب نیست.

وی همچنین درباره استفاده برخی از ناشران از کاغذ با ارز دولتی گفت: به نظرم باید در این زمینه راهکاری اندیشیده شود تا برای ناشرانی که از این کاغذها استفاده کرده اند یا ناشرانی که استفاده نکرده اند برای قیمت گذاری تفاوت قائل شد.

احمد کمالی نژاد؛ معاون برنامه ریزی امور مجوزهای دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره وضعیت کاغذ گفت: ما از نیمه دوم سال گذشته در زمینه واردات کاغذ برای ناشران اقدام کردیم که برخی از کاغذها وارد شده و برخی دیگر وارد نشده است.

وی ادامه داد: در این زمینه برخی از ناشران توانسته اند از کاغذ دولتی استفاده کنند و برخی نتوانسته اند، که به زودی وضعیت شمول کاغذ از ارز دولتی مشخص می شود و بر اساس آن می توان برنامه ریزی کرد.

هومان حسن پور؛ رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با بیان اینکه برخی از کتاب ها تیراژ پایین دارند اما کتاب پرمصرفی هستند، گفت: معدل مصرف کتاب در سال های گذشته حدود پنج هزار نسخه بود و حتی اگر ناشری می خواست کتابش در 2 هزار نسخه منتشر شود، چاپخانه دار قبول نمی کرد.

وی ادامه داد: به مرور این تیراژ کاهش پیدا کرد و اکنون برخی از کتاب های پرفروش به سه هزار نسخه رسیده اند البته ناشران برای برخی از کتاب ها که اقبال بازار را نسبت به آن نمی دانند تیراژ 100 و 200 نسخه را انتخاب می کنند.

حسن پور با بیان اینکه کتاب تنها کالایی در کشور است که زمان تولید قیمت گذاری می شود، عنوان کرد: اگر یک آب معدنی هر روز 1200 تومان باشد اما قیمت آن بیشتر شود هیچ کس اعتراض نمی کند اما اگر یک ناشر کتابی را در سال 1390، 3000 تومان چاپ کرد در سال 98 قیمت جدیدی روی آن بگذارد، به سازمان تعزیرات اعتراض می کنند.

وی با اشاره به راهکارهای پیش بینی شده برای این موضوع، توضیح داد: قرار شده است درج قیمت کتاب از شرط اعلام وصول خارج شود، زیرا گاهی هزینه های تولید یک کتاب به شدت افزایش پیدا می کند، به عنوان مثال قیمت یک جلد کتاب در تاریخی نه چندان دور 4000 تومان بود اما امروز 36 هزار تومان است.

حسن پور یادآور شد: در این زمینه اگر درج قیمت از اعلام وصول برداشته شود و قیمت تغییر داده شده با برچسب قیمت به روز شده بر روی کتاب ها زده شود، هرچند می دانم که در این زمینه افراط و تفریط وجود دارد.

وی همچنین درباره هزینه های پنهان کتاب، گفت: وقتی کتابی منتشر می شود یک ناشر صفحه ای هشت هزار تومان هزینه ویراستاری می دهد و یک ناشر آن هزینه را نمی پردازد و خواننده و اهل فن فقط متوجه این موضوع می شوند، همچنین حق التالیف 5 تا 25 درصدی برای نویسندگان وجود دارد که عموما دیده نمی شود و همه این ها بر قیمت تمام شده کتاب تاثیر می گذارد.

سی ودومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با شعار خواندن؛ توانستن است تا 14 اردیبهشت 8 هر روز از ساعت 10 تا 20 در مصلای امام خمینی (ره) برپا است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
سخنگوی نمایشگاه کتاب با ابراز خرسندی از بازدید حضرت آیت الله العظمی خامنه ای از نمایشگاه کتاب گفت: رهبر معظم انقلاب پس از بازدید، انتظارات خود را از وزارت ارشاد در راستای تولید کتاب های خوب و محتوای ارزشمند برای نسل جوان مطرح کردند.

ایوب دهقان کار سخنگوی نمایشگاه کتاب در گفت وگو با خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، درباره بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه کتاب تهران اظهار داشت: رهبر انقلاب اسلامی صبح امروز و از ساعت 9 از بخش های گسترده نمایشگاه کتاب که با تنوع ناشران همراه بود، بازدید کردند.

وی گفت: این گونه نبود که ایشان تنها غرفه های خاصی را برای بازدید انتخاب کرده باشند. در این بازدید معظم له نگاه جامع داشتند و با سعه صدر از سالن های متعدد بازدید کردند.

سخنگوی نمایشگاه کتاب با بیان اینکه رهبر انقلاب در جمع صمیمانه حاضر در نمایشگاه کتاب توصیه هایی ارائه فرمودند، گفت: رهبر انقلاب منویاتی را درباره ضرورت تولید کتاب های خوب مطرح کردند و اینکه ما از تبلیغات منفی غرب مبنی بر نبود آزادی و آزادی در حوزه کتاب نهراسیم، فرمودند آنها محدودتر هستند و با یک رندی سانسورها را نشان نمی دهند.

دهقان کار افزود: مقام معظم رهبری فرمودند کشورهای غربی فوق العاده محدود هستند، اما با یک زیرکی القا می کنند اینجا آزادی مطلق وجود دارد، ولی در ایران اینگونه نیست؛ در صورتی که برعکس است و اتفاقا در غرب محدودیت کتاب وجود دارد. ما نباید از القائات آنها بهراسیم.

وی در پایان گفت: رهبر انقلاب در پایان این دیدار انتظار خود را از وزارت ارشاد مطرح فرمودند که در تولید کتاب های خوب و محتوای ارزشمند برای نسل جوان کوشا باشند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان کاغذ و مقوا از افزایش بیش از 20 درصدی قیمت کاغذ در مدت کوتاه دو روزه خبر داد.

سید حسین میرباقری در گفت وگو با خبرگزاری تسنیم، با اشاره به افزایش قیمت کاغذ طی 48 ساعت گذشته اظهار کرد: قیمت هر بند کاغذ 70 گرم 100*70 طی 48 ساعت از 450 هزار تومان در بازار آزاد به 550 هزار تومان در بازار رسید.
این شوک قیمت کاغذ در بازار در شرایطی است که طی ماه های آینده، فصل چاپ کتاب های درسی، کمک درستی و دفاتر مورد نیاز دانش آموزان فرا خواهد رسید و ادامه این روند افزایشی، علاوه بر مشکلاتی که برای صنعت نشر و کتاب فراهم می کند، برای خانواده هایی که به دنبال تامین مایحتاج دانش آموزان خود هستند نیز چالش ساز خواهد شد.
میرباقری با اشاره به اوضاع نابسامان کاغذ در بازار در واکنش به چرایی افزایش چشمگیر قیمت کاغذ در بازار آزاد اظهار کرد: متاسفانه ماه ها است که ما مسئولیتی در بازار کاغذ نداریم و اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا با 50 سال سابقه فعالیت، از این بازار کنار گذاشته شده است.
وی با بیان اینکه مسئولان مربوطه حتی از اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا برای حضور در جلسات تصمیم گیری، دعوت هم نمی کنند ادامه داد: در طول این مدت ما بارها نسبت به عملکرد توزیع کاغذ در بازار هشدار دادیم و تاکید کردیم که این نحوه کار اشتباه است ولی هیچ گوش شنوایی وجود ندارد.
میرباقری با انتقاد از نحوه توزیع کاغذ و تصمیماتی که توسط وزارت ارشاد گرفته می شود گفت: ما بارها اعتراض کردیم که چرا باید وزارت ارشاد توزیع کاغذ و خرید و فروش آن را بر عهده بگیرد و فروشندگانی که چندین دهه سابقه فعالیت در این حوزه را دارند، کنار بگذارند ولی هیچ جوابی به ما داده
نمی شود.
رئیس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا با اشاره به سه برابر شدن قیمت کاغذ از زمانی که وزارت ارشاد عهده دار توزیع کاغذ در بازار شد و اعضای این اتحادیه کنار گذاشته شدند، افزود: از زمانی که مسئولیت کار به وزارت ارشاد سپرده شد، واردکنندگان ملزم شدند که کاغذ وارداتی خود را به وزارت ارشاد تحویل دهند و این وزارتخانه، کاغذ را تنها میان ناشران توزیع کند ولی علیرغم این گفته مسئولان وزارت ارشاد، کاغذ در بازار آزاد با قیمتی معادل سه برابر قیمت قبلی به فروش می رسد.
رئیس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا ادامه داد: حالا سؤال اینجاست که چطور کاغذی که با ارز دولتی وارد می شود و جزو کالاهای اساسی به شمار می رود سر از بازار آزاد درمی آورد و با قیمت 550 هزار تومانی بفروش می رسد؟ از طرف دیگر بسیاری از ناشران نیز گلایه دارند که کاغذ در اختیار آنها قرار نمی گیرد.
گفتنی است سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از سی و دومین نمایشگاه بین المللی تهران در پاسخ به پرسش دیگری مبنی براینکه آیا این موضوع کاغذ از شمولیت دریافت ارز دولتی قرار است خارج شود صحبت دارد یا خیر، گفت: هنوز تصمیم نهایی گرفته نشده است می دانیم که به کالاهای اساسی ارز تعلق می گیرد تاکنون کالاهای مختلفی در شورای اقتصاد محل بحث و بررسی بوده است درباره برخی از آنها تصمیم نهایی گرفته شده ولی درباره کاغذ مسئله نهایی نشده است.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
این روزها شاهد برپایی سی و دومین دوره نمایشگاه کتاب تهران به میزبانی مصلا هستیم، رویدادی بین المللی که از آن به عنوان یکی از بزرگ ترین نمایشگاه های کتاب جهان، از نظر وسعت و همچنین تعداد بازدیدکنندگان آن یاد می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۱۰

ناشران و اهالی کتاب در حالی میزبانی علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی را به عهده دارند که این روزها سنگینی تحریم و سیاست بر حوزه فرهنگ هم احساس می شود. با این حال قادر آشنا، قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران و همین طور مدیرعامل مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران(زیر مجموعه معاونت فرهنگی ارشاد و مؤسسه مجری برگزاری نمایشگاه های کتاب کشور) تأکید دارد که میزان استقبال مردم برای سهیم شدن در این رویداد علمی- فرهنگی نه تنها مجریان برگزاری اش را متعجب کرده بلکه با توجه به تنگناهای فعلی اقتصادی حتی موجب شگفتی ناشران و میهمانان خارجی هم شده است. البته تردیدی نیست که بواسطه گرانی ها، قدرت خرید مردم در مقایسه با سال گذشته کاهش پیدا کرده اما به هر حال آنگونه که این مسئول فرهنگی تأکید دارد: نکته ای که نمی توان از آن صرف نظر کرد برخی گفته هایی است که هرازچندی درباره دلایل کتاب خریدن مردم می شنویم؛ اینکه هدف عده ای از کتاب خریدن تنها افزودن به دکور خانه شان است!من به این گفته معترض هستم چراکه حداقل در شرایط فعلی اقتصادی دیگر کسی کتاب نمی خرد تا خانه اش را تزئین کند! اصلاً عقلانی نیست این تصور، بویژه که اولویت های فعلی هزینه زندگی مردم کم نیستند. برای کسب اطلاعاتی بیشتر درباره چگونگی برپایی سی و دومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت و گویی با قادر آشنا داشتیم که در ادامه می خوانید.

شرایط اقتصادی و سنگینی تحریم ها چقدر بر استقبال مردم از بازدید نمایشگاه کتاب تأثیر گذاشته، بویژه که طی یک سال اخیر علاوه بر کاهش نشر کتاب از سوی ناشران و افزایش قیمت ها، کاهش قدرت خرید مردم را هم در پی داشته است!

حتی اگر بخواهیم هم، قادر به کتمان تأثیری نیستیم که تحریم های ظالمانه علیه کشورمان بر صنعت نشر و از سویی کاهش توان خرید مردم در این حوزه داشته است. تأثیر شرایط اقتصادی برفرهنگ و زندگی مردم را حس می کنیم اما استقبال بازدیدکنندگان از نمایشگاه، من را متعجب کرده است. البته نه اینکه فکر کنید این را به عنوان قائم مقام نمایشگاه کتاب و فردی که مسئولیتی دولتی دارد می گویم، این تنها گفته من نیست؛ اغلب افرادی که به نوعی دست اندرکار اجرایی این رویداد حوزه نشر هستند به آن اذعان دارند. آمار فروش کتاب تا ساعت 18 روز جمعه یعنی فقط ظرف دو روز حدود بیست و چهار میلیارد تومان بود که در مقایسه با سال گذشته افزایش قابل توجهی را نشان می دهد.

البته همه این افزایش را نمی توان در نتیجه خرید مردم دانست، بخشی از آن نتیجه بالارفتن قیمت ها است!

بله به هر حال گفته شما هم صحیح است، تحلیل مجریان برگزاری نمایشگاه هم این است که مسائل اقتصادی خواه ناخواه بر فروش نمایشگاه تأثیر می گذارد. اما نکته ای که نمی توان از آن صرف نظر کرد برخی گفته هایی است که هرازچندی درباره دلایل کتاب خریدن مردم می شنویم؛ اینکه هدف عده ای تنها پر کردن قفسه های کتابخانه خانه خود، آن هم به قصد شیک کردن فضا و افزودن به دکورشان است! من به این گفته معترض هستم چراکه حداقل در شرایط فعلی اقتصادی دیگر کسی کتاب نمی خرد تا برای خانه اش دکور تهیه کند! اصلاً عقلانی نیست این تصور بویژه که اولویت های هزینه زندگی مردم کم نیستند. حدود بیست سالی می شود که مسئولیت هایی در حوزه فرهنگ و هنر برعهده دارم، به همین واسطه هم سفرهای متعددی به استان ها و شهرهای مختلف کشور داشته ام و از نزدیک اشتیاق مردم را برای اطلاع از تازه های نشر و خرید کتاب دیده ام. در همین شرایط نامطلوب اقتصادی فروش سال 97 نمایشگاه های استانی کتاب در مقایسه با سال 96 حدود 26درصد افزایش داشته است. مصداق دیگری از این مسأله را می توان در میزان استقبال مردم از باشگاه های کتابخوانی دید که زمان چندانی از برپایی شان نمی گذرد و حتی بودجه زیادی هم به آنها اختصاص ندارد. حدود دو ماه قبل سفری به اهواز داشتم، به خیابان نادری که اتفاقاً از محله های شیک آن به شمار می آید رفتم که با کتابفروشی چندطبقه مدرنی روبه رو شدم. همان زمان متوجه ساختمان دیگری شدم که درست روبه روی آن در حال ساخت بود و آن هم قرار بود با ظاهری بسیار شیک کتابفروشی شود. خب اگر مردم ما اهل کتاب خواندن نیستند پس احداث کتابفروشی در این شرایط نامطلوب اقتصادی چه توجیهی می تواند داشته باشد!

طی روزهای اخیر بواسطه اعمال تحریم ها شاهد خروج برخی برندها از کشورمان بودیم، این مسائل تأثیری در کاهش علاقه مندی ناشران خارجی برای حضور در نمایشگاه کتاب نداشته؟

به سؤال شما از چند منظر می توان پاسخ داد، یکی از این جهت که به هر حال ناشرانی که قصد رفت و آمد به امریکا را هم دارند حواسشان به این بوده که نکند با حضور در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با مشکل روبه رو شوند. از سویی تأثیر این مسأله بر بحث مالی بخش خارجی نمایشگاه هم مشهود خواهد بوده، هرچند که تلاش کرده ایم با اختصاص ارز نیمایی و پرداخت مابه تفاوت آن با ارز آزاد به ناشران؛ به افزایش قدرت خرید مردم کمک کنیم. نمی توان منکر تأثیر فضای سیاسی بر حضور ناشران خارجی شد، با این حال امسال ناشرانی از سی کشور جهان به نمایشگاه کتاب تهران آمدند که این مسأله گویای اهمیت این رویداد علمی- فرهنگی برای آنان است و نشان می دهد که حتی تحریم ها هم مانع تعاملات علمی- فرهنگی کشورمان نشده اند.

اتفاقاً سؤالی در ارتباط با بخش خارجی دارم، سال گذشته هم ناشران خارجی و موزع های کتاب و هم مخاطبان بخش های لاتین و عربی با مشکلات بسیاری روبه رو بودند؛ قیمت ارز روزانه و حتی گاه به ساعت تغییر می کرد، آن هم در شرایطی که اغلب کتاب ها به شکل امانی از ناشر اصلی عرضه می شوند، غرفه دار نمی دانست با چه قیمتی کتاب را بفروشد و چه بهایی هم بابت آن به ناشر بپردازد، برای حل مشکل این بخش چه کرده اید؟

با توجه به بودجه محدودی که در اختیار داریم حداکثر توانمان در حمایت از مردم برای خرید از بخش خارجی نمایشگاه اختصاص همین ارز نیمایی است. با توجه به ضرورت اطلاع از داشته های جهانی کتاب، مبنا را برای اختصاص این نوع ارز بر کتاب هایی گذاشته ایم که از سال 2107 به بعد منتشر شده اند. ارز نیمایی برای دلار تقریباً حدود 9 هزار تومان می شود که با بهای آزاد دلار حداقل چهارهزار تومانی تفاوت دارد که به گمانم در شرایط اقتصادی فعلی حداقل قدری کمک حال خریداران کتاب های این بخش است. هرچند که قبول دارم خیلی هم ایده آل نیست اما باید توان مالی معاونت فرهنگی را هم در نظر گرفت؛ تا جایی که بتوانیم مابه تفاوت ارزنیمایی تا ارز آزاد را به ناشران خارجی یا موزع های کتاب پرداخت خواهیم کرد تا مردم و مراکز علمی- دانشگاهی از تازه های نشر جهانی محروم نشوند.

آن طور که هیأت چینی در نشست خبری خود اعلام کردند، این نخستین مرتبه ای است که آنان با چنین میزانی از کتاب (15هزار جلد) و از سویی هیأتی 200 نفره از ناشران و نویسندگان خود در نمایشگاهی خارجی شرکت کرده اند، حضور چینی ها به عنوان میهمان ویژه چه تأثیری در افزایش تعاملات فرهنگی دو کشور خواهد داشت؟

از همین حالا شاهد انعقاد تفاهمنامه هایی میان آژانس های ادبی ایرانی و چینی برای گسترش روابط علمی- فرهنگی هستیم. با وجود آنکه هنوز به کنوانسیون برن نپیوسته ایم و مشکلاتی در رابطه با خرید و فروش رایت کتاب داریم اما نه فقط با ناشران چینی، بلکه با دیگر شرکت کنندگان خارجی این دوره نمایشگاه هم شاهد تبادل و خرید و فروش رایت برخی کتاب ها بوده ایم. البته خواسته ما تلاش بیشتر در زمینه کارهای کودک ونوجوان و همچنین ادبیات داستانی است، چینی ها هم مانند دیگر کشورهای جهان با ادبیات کهن فارسی تا حدی آشنا هستند؛ از همین رو این اقدامات بیش از همه باید در ارتباط با ادبیات معاصرمان صورت بگیرد. یکی از تفاهمنامه هایی که میان ما با چینی ها انجام شده قراری مبنی بر انتشار کتاب برگزیده سال هر دو طرف ایرانی و چینی در کشور مقابل است. از سوی دیگر صحبت هایی هم برای در نظر گرفتن تهمیداتی برای تردد نویسندگان ایرانی و چینی درهر دو کشور در نظر گرفته شده است. با وجود مشکلات سیاسی چینی ها از همان ابتدا خیلی جدی برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران دست به کار شدند، همین که با چنین گروهی به کشورمان آمده اند نشان از این دارد که با وجود اطلاع از شرایط سیاسی به هیچ وجه پا پس نکشیده اند. بگذارید به نکته ای اشاره کنم که برای خود من جالب بوده، بسیاری از میهمانان و شرکت کنندگان خارجی نمایشگاه از میزان استقبال مردم اظهار تعجب می کنند، برای آنان عجیب است که با وجود شرایط نامطلوب اقتصادی مردم همچنان از خرید کتاب استقبال می کنند.

چند سالی است که شاهد واسپاری تدریجی برخی مسئولیت های اجرایی نمایشگاه کتاب به تشکل های خصوصی نشر از جمله اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و همچنین اتحادیه آشنا هستیم، این اقدام تا به امروز چقدر موفق بوده و چه حجمی از کار هم اکنون دست بخش خصوصی است؟

بخش قابل توجهی از مسئولیت برگزاری نمایشگاه به ناشران واگذار شده، با این حال نمی دانم این اتفاق چه زمانی به طور کامل رخ می دهد. تمرین این واسپاری چند سالی است که آغاز شده، منتهی به زمان بیشتری برای انجام کامل آن نیاز داریم. نکته ای که نباید فراموش کرد این است که در برپایی نمایشگاه های کتاب هیچ کجای دنیا شاهد حذف کامل حاکمیت ها و نظارت آنها نیستیم، این مسأله به طور کامل قابل حذف نیست.

براساس قراردادی که چند سال قبل میان مسئولان وقت شهرداری تهران و وزارت ارشاد بسته شد قرار بر میزبانی چندساله مجموعه نمایشگاهی شهرآفتاب از این رویداد علمی- فرهنگی گذاشته شد. با این حال تجربیات ناخوشایند دو ساله این میزبانی و آسیب هایی که شرایط جوی برای غرفه های ناشران به دنبال داشت باعث بازگشت آن به مصلا شد. میزبانی مصلا در سال آینده هم استمرار خواهد داشت یا ناشران باید خود را برای بازگشت به شهرآفتاب آماده کنند؟

این بازگشت بواسطه شرایط نامناسب مجموعه شهرآفتاب در میزبانی نمایشگاه کتاب بود. با اینکه آن زمان مسئولیتی در شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب نداشتم اما می دانم که مسئولان شهرداری هم تلاش خود را برای این میزبانی انجام دادند، هرچند که بنابر نظرسنجی یکی از مراکز پژوهشی که اتفاقاً دولتی هم نیست هشتاد درصد بازدیدکنندگان و ناشران خواهان بازگشت به مصلا بودند. اینکه نمایشگاه کتاب سال آینده در مصلا برگزار می شود یا شهرآفتاب را نمی دانم. هنوز برای اظهارنظر زود است و پاسخ آن بستگی به وضعیت مجموعه شهر آفتاب و همچنین تصمیم وزیر فرهنگ و ارشاد و شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب تهران دارد.

از هزینه برگزاری نمایشگاه امسال در مقایسه با سال گذشته هم بگویید؟

هزینه برگزاری نمایشگاه کتاب تهران سال گذشته برابر با هفده میلیارد و 900 میلیون تومان بود که امسال تا به اینجا حدود پانزده میلیارد تومان شده است. امیدواریم تا پایان زمان برگزاری نمایشگاه موفق به ثابت نگه داشتن تقریبی این مبلغ باشیم. البته کاهش هزینه ها را نباید به حساب افت کیفی خدمات ارائه شده بگذارید چراکه حتی با وجود تورم بالا همچنان تلاش کرده ایم از نظری کیفی با سیر نزولی روبه رو نشویم.

کلمات کلیدی

قادر آشنا

لینک خبر :‌ ایران آنلاین
ششمین روز از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران مثل روزهای دیگر با حواشی و اتفاقات متعدد به پایان رسید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۱۰ سایت های دیگر : راه دانا بولتن نیوز

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، ششمین روز از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با بازدید مقام معظم رهبری همراه بود.

ایشان در بازدید خود از نمایشگاه کتاب با ناشران غرفه های 9، 10 و 11 گفتگو کردند و توصیه هایی به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص توجه ویژه به مسئله قیمت کاغذ و کتاب داشتند.

ششمین روز از نمایشگاه کتاب برخلاف روز های گذشته، میزبان مسئولان کشور بود. وزیر صنعت، معدن و تجارت، پیروز حناچی شهردار تهران و اشرف بروجردی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی نیز در ششمین روز از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حاضر و از غرفه های مختلف بازدید کردند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفت و گو با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص گرانی و کمبود کاغذ و کنترل قیمت آن تاکید کردند.

ششمین روز از نمایشگاه بین المللی کتاب علاوه بر میزبانی از سیاست مداران، میزبان اهل شعر و هنر نیز بود، حمید رضا آذرنگ و مسعود فراستی از جمله چهره های سینمایی و میلاد عرفانپور، محمد مهدی سیار و میثم مطیعی از دیگر چهره های شعر حاضر در نمایشگاه بودند.

هنوز هم در ششمین روز از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران شاهد عرضه کالا هایی غیر از کتاب هستیم. این در حالی است که گفته شده بود با کسانی که کالایی غیر عرضه می کنند برخورد جدی خواهد شد، اما در محوطه مصلی تعدادی از دستفروشان مترو هم به عرضه کالا می پردازند، ولی تذکری نمی گیرند، به نظر می رسد باید فکری برای دستفروشان نیز کرد. از طرفی نیز غرفه های مواد غذایی در محوطه مصلی مستقر شده اند که قیمت اجناس و غذاهایشان کمی بیشتر از قیمت معمول به نظر می رسد، شاید فروشندگان به این فکر می کنند که مراجعه کنندگان چاره ای جز خرید از آن ها ندارند و این سبب گرانی در عرضه مواد خوراکی می شود.

گفتنی است سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از 4 تا 14 اردیبهشت ماه هر روز در مصلی امام خمینی (ره) برگزار می شود.
انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۹

شهروند| بعد از توقف ناگهانی اکران فیلم رحمان 1400 ، حالا شنیده ها حاکی از این است که وزارت ارشاد برای گریز از انتقادهای تند و تیز رسانه هایی خاص که اعطای مجوز به رحمان 1400 را بهانه و دستمایه ای کرده اند برای زیر سوال بردن وزارت ارشاد، تصمیم گرفته است با سختگیری بیشتری به استقبال دیگر فیلم های در آستانه اکران برود. از این رو شنیده می شود این روزها چند فیلم دیگر نیز با ممیزی هایی روبرو خواهند شد و حتی بعید نیست چندتایی از این میان قربانیان بزرگ سینمای امسال لقب بگیرند. قربانیانی بزرگتر از رحمان 1400؛ که نه کیفیتش جای دفاع گذاشته بود و هم این که فروش بیست وچند میلیاردی اش این موضوع را به ذهن ها می آورد که منوچهر هادی و دیگر شرکای رحمان حق شان از سفره سینمای امسال را حتی شاید بسیار بیشتر از سزاواری شان خورده و برده اند و دیگر نمی شود عنوان قربانی بهشان اطلاق کرد.
اما فیلم هایی که بیش از بقیه خطر سانسور و توقیف را احساس می کنند، اولی شان سامورایی در برلین است. کمدی مهدی نادری با بازی حمید فرخ نژاد، میترا حجار، هومن حاجی عبدالهی، میرطاهر مظلومی، امیرمهدی ژوله، گوهر خیراندیش و نادر مشایخی که گفته می شود حجم و اندازه اصلاحیه های این فیلم چنان زیاد است که یکی از عوامل اصلی فیلم در ارشاد ادعا کرده که اگر این اصلاحیه ها اعمال شوند، فیلمی که مجوز می گیرد بیش از 50 درصد با فیلمی که ساخته شده، متفاوت خواهد بود.
دینامیت مسعود اطیابی و زیر نظر مجید صالحی دیگر فیلم هایی هستند که در زمزمه ها و پچ پچه های درگوشی سینماگران و البته مطالب و آرای منتشرشده در فضای مجازی احتمال توقیف شان قوت گرفته است . در فیلم زیر نظر که به تهیه کنندگی محمد شایسته و رامبد جوان جلوی دوربین رفته رضا عطاران و امیر جعفری بازی کرده اند. دینامیت نیز جدیدترین فیلم مسعود اطیابی است که این روزها تگزاس دو را بر پرده سینماها دارد.

لینک خبر :‌ روزنامه شهروند
هم مؤسسه رسانه های تصویری و هم مدرسه ملی سینما از امکانات سخت افزاری گرانقمیت و ارزشمندی برخوردارند که قاعدتاً باید این امکانات شفاف اعلام شوند و اگر قرار نیست در مجموعه های کنونی سازمان سینمایی مورد استفاده قرار بگیرند، از طریق مزایده عمومی به فروش برسند؛ اتفاقی که پیش از این نیز در برخی موارد انتظار می رفت در سال های گذشته رخ دهد، ولی صورت نپذیرفت و حواشی را در پی داشت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۹ سایت های دیگر : تابناک آذربایجان غربی

با وجود آنکه امیدها نسبت به تغییرات ساختاری و کوچک سازی سینما رنگ باخته بود، تابناک مطلع شده که دو مجموعه از مجموعه های سازمان سینمایی در دیگر مجموعه ها ادغام و این روند با تعطیلی مدرسه سینما و مؤسسه رسانه های تصویری آغاز شده است؛ رویدادی که می تواند به تمرکز بیشتر اعتبارات سینمای ایران بر اقدامات حمایتی از تولید و رویدادهای در سینمای ایران به جای بروکراسی منجر شود.

به گزارش تابناک ؛ حسین انتظامی، رئیس سازمان سینمایی نخستین برنامه اش در سینما را کوچک سازی و چابک سازی قرار داده بود؛ اما با گذر زمان به نظر می رسید متأثر از مقاومت هایی که در بخشی از بدنه ی ذینفع سینما نسبت به این کوچک سازی وجود داشته باشد، به این موفقیت دست نیابد. این هدف گذاری در دوره دو رئیس پیشین این سازمان نیز مطرح بود، اما آنها بنا بر ملاحظاتی ترجیح دادند این کوچک سازی به نام آنها ثبت نشود و به همین دلیل چنین اتفاقی رخ نداد.

با این حال خبرنگار تابناک مطلع شد که این روند آغاز شد و مؤسسه رسانه های تصویری تعطیل شده، با کارمند قراردادی اش تسویه شده و کارمندان رسمی این مؤسسه نیز به سایر بخش های سازمان سینمایی که فعلاً قصد حذف یا کوچک سازی آنها وجود ندارد، منتقل شده اند. اکنون ساختمان مؤسسه رسانه های تصویری در خیابان ولیعصر نبش خیابان احتشام با ارزش چند ده میلیاردی قابلیت واگذاری و تأمین سرمایه برای برخی از امور را دارد که تابناک توصیه می کند، در صورت واگذاری بر اساس تشریفات و به قیمت واقعی، صرف ساخت کاخ جشنواره شود.

همچنین مدرسه ملی سینما نیز از پایان سال گذشته به کل تعطیل شده و اتفاق قابل تأمل اینکه مدارک آخرین فارغ التحصیلان مدرسه ملی سینما به آن ارائه نشده است. این در حالی است که گروهی از این اشخاص برای حضور در دوره های مدرسه ملی سینما، هزینه قابل توجهی انجام داده و این گونه عدم ارائه مدارک تحصیلی به آنها اقدام اخلاقی نیست. برخی دانشجویان این مدرسه تلاش کرده اند مدارک خود را به دست بیاورند اما به در بسته خورده اند و تلاش تابناک برای تماس با روح الله حسینی، مدیرعامل این مجموعه منحله نیز امکان پذیر نشد.

نکته قابل توجه اینکه هم مؤسسه رسانه های تصویری و هم مدرسه ملی سینما از امکانات سخت افزاری گرانقمیت و ارزشمندی برخوردارند که قاعدتاً باید این امکانات شفاف اعلام شوند و اگر قرار نیست در مجموعه های کنونی سازمان سینمایی مورد استفاده قرار بگیرند، از طریق مزایده عمومی به فروش برسند؛ اتفاقی که پیش از این نیز در برخی موارد انتظار می رفت در سال های گذشته رخ دهد، ولی صورت نپذیرفت و حواشی را در پی داشت.

باید صبر کرد و دید در تداوم با این تغییرات چه تغییرات دیگری رخ خواهد داد و پروژه کوچک سازی تا چه حد تسری خواهد یافت و چه آثاری در پی خواهد داشت. انتظار می رود با این حجم کوچک سازی، دست کم 30 درصد نیروی انسانی و به همین نسبت از منابع بودجه عمومی سازمان سینمایی کاهش یابد که رقم قابل توجهی است و کمک جدی به حوزه تولید و همچنین اقدامات راهبردی تر در سینمای ایران خواهد کرد؛ رویکردی که با توجه به شرایط انقباضی در تخصیص بودجه تا حدودی نیز اجتناب ناپذیر است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری تابناک
مسعود ردایی، تهیه کننده سینما، می گوید: جشنواره جهانی فیلم فجر با استاندارهای جهانی فاصله دارد و بیشتر شبیه یک دورهمی هنرمندان است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۱۰

مسعود ردایی، تهیه کننده سینما، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری برنا به فاصله جشنواره جهانی فیلم فجر از استاندارهای جهانی اشاره کرد و گفت: با اینکه برگزاری این جشنواره اتفاق خوبی است اما قطعا از استاندارهای جهانی فاصله دارد متاسفانه این جشنواره بیشتر شبیه دورهمی خانواده سینما کنار هم است.

وی در پیشنهاد به مدیران برگزار کننده این جشنواره افزود: این جشنواره باید در دستورالعمل و ضوابط خود بازبینی انجام دهد تا به استاندارهای جهانی برسد. برای مثال بسیاری از جشنواره های الف در جهان فیلمی که یک بار در یک جشنواره دیگر شرکت کرده را به عنوان نامزد نمی پذیرند اما این مسئله در جشنواره ما اصلا رعایت نمی شود.

ردایی بیان داشت: اینکه جشنواره ملی فجر را از جشنواره جهانی فیلم فجر جدا کردند اتفاق بسیار خوبی بود اما این دلیل نمی شود جشنواره با همین روند ادامه پیدا کند چون در این صورت چیزی به سینمای ایران ما نمی افزاید. جشنواره باید یک تیم فکری تشکیل دهد و عملکرد خود را با جشنواره های سطح الف جهان مقایسه کند تا بتواند به آن استاندارها نزدیک شود. این ضابطه ها می تواند جشنواره را نظام مند کند. نمی توان نادیده گرفت که جشنواره امسال نسبت به سال های قبل بهتر شده بود اما باز هم جای کار دارد و باید به ایده آل ها نزدیک شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۱۰

تهران (پانا) - رئیس کمیته اقتصادی شورای شهر تهران درباره تعیین تکلیف سند سینما آزادی گفت برای تعیین تکلیف سند سینما آزادی عقب ماندگی وجود دارد و در صدد هستیم که این موضوع تعیین به زودی تعیین تکلیف می شود.

سید محمود میرلوحی در گفت وگو با پانا در پاسخ به این سوال که با توجه به تعیین تکلیف سند املاک شهرداری، آیا تکلیف سند سینما آزادی مشخص شد؟ گفت: موضوعی که در برنامه سوم شهرداری تهران آمده و البته در برنامه دوم هم وجود داشته، این است که املاک شهرداری ممیزی شود. ممیزی منافع متعددی دارد که درباره آن غفلت شده است. وقتی ممیزی انجام شود، حساب و کتاب اسناد و املاک مشخص و راه برای تخلف و تقلب بسته می شود اما متأسفانه درباره سینما آزادی در این زمینه عقب ماندگی وجود دارد.

عضو شورای شهر تهران ادامه داد: در جلسه ای با محسن هاشمی و بهاره آروین، به طور مفصل درباره موضوع اسناد املاک شهرداری بحث کردیم تا تکلیف تمام دارایی های شهرداری اعم از ملک و ساختمانی که در اختیار شهرداری و دیگران است، روشن شود و مقرر شد شهرداری تهران در کنار سنددار کردن املاک بی سند در چارچوب مقررات و آیین نامه ها، اجاره املاک خود را بگیرد مگر در موارد خاص و طبق بند 6 ماده 55 قانون شهرداری که موارد آن محدود و مشخص است. بنابراین ما زمین بلاتکلیف و بدون سند، بدون اینکه چارچوبی برای آن در نظر گرفته شود، نخواهیم داشت.

میرلوحی با اشاره به تذکر خود به شهردار تهران درباره اسناد املاک شهرداری تصریح کرد: آقای حناچی نامه ای در پاسخ به تذکر من در شورا فرستاده است. اگرچه این مسأله روشن شده است ولی ما همچنان به دنبال روشن شدن و شفافیت های بعدی در بودجه 98 هستم. در این راستا یک ردیف 100 میلیاردی از درآمد اجاره املاک برای اولین بار پیش بینی شده است و به نظر می رسد چنین اقدامی می تواند به شدت توسعه پیدا کند و در سال جاری زمین بلاتکلیف دست کسی نخواهیم داشت.

لینک خبر :‌ خبرگزاری پانا
سینماپرس: پرویز فارسیجانی تهیه کننده سینما و تلویزیون و کارشناس فرهنگی در پی انتقاد افکارعمومی از چالشی به نام سلبریتی ها گفت: قوه قضائیه باید با سلبریتی هایی که علیه قوانین و موازین فرهنگی و قانونی کشور فعالیت می کنند برخورد قاطع کند، آن ها ناهنجاری های بی شماری را به وجود آورده اند که یکی از دلایل عمده این اتفاق فقدان مقررات مدون علیه چنین رفتارهایی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۱۰

مدیرکل سابق مطالعات و توسعه دانش و مهارت های سینمایی سازمان سینمایی در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: بنده معتقدم ضعف قانونی باعث سوء استفاده سلبریتی ها شده و در کنار آن مدیریت بد هم این موضوع را مضاعف کرده چرا که مدیران می توانند راهکار موثر و جدی در این حوزه طراحی کنند و نظارت و هدایتی جدی بر عملکرد سلبریتی ها داشته باشند.

وی ادامه داد: سلبریتی هایی که از قوانین، آیین نامه ها و خطوط قرمز عبور می کنند باید خاطی شناخته شده و به صورت جدی با آن ها برخورد شود. این وظیفه متولیان فرهنگی است که از همه سلبریتی ها تعهد بگیرند که باید بر اساس قوانین و چارچوب های مصوب در حیطه کار و وظایف خودشان عمل کنند. سلبریتی ها نباید این اجازه را داشته باشند که راجع به هر موضوعی ولو آنکه هیچ آگاهی از آن نداشته باشند اظهار نظر کنند.

فارسیجانی سپس با انتقاد از برخی رسانه ها اظهار داشت: یکی دیگر از مشکلات ما دامن زدن برخی رسانه ها به این اشخاص است؛ متأسفانه ما در فضای مجازی و نشریات زرد که غیرمتعهد به اخلاق حرفه ای هستند شاهد این اتفاقات هستیم، این قبیل رسانه ها سلبریتی ها را بی پرواتر و پررنگ تر می کنند که قطعاً باید با آن ها هم برخورد جدی شود.

این مدیر فرهنگی تصریح کرد: سلبریتی ها در عمل تخریب گر فرهنگ و هنر کشورند و این برخلاف ادعایی است که دارند. سلبریتی ها مدعی اخلاق و خدمتگذاری به مردم هستند در صورتی که به هیچ عنوان خروجی اعمال و رفتارشان گواه این مدعا نیست.

وی تأکید کرد: بنده امیدوارم مسئولان قضایی برخوردی قاطع با این اشخاص داشته باشند. ما مدت ها است شاهدیم این افراد در داخل و خارج از شکور علیه قوانین و موازین فرهنگی و دینی و شرعی هر کاری می کنند اما کسی جلودار آن نیست. قوه قضائیه اگر یک بار با آن ها برخورد شدید داشته باشد بقیه حواس شان جمع می شود و دیگر کارهای زشت پیشین خود را ادامه نمی دهند.

فارسیجانی تصریح کرد: امیدوارم مسئولان ذیربط درباره این مسأله منتظر دستور رهبری نباشند و به وظایف شان عمل کنند؛ این وظیفه مجلس شورای اسلامی، شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، قوه قضائیه و... است که با همت مضاعف و همکاری نزدیک با یکدیگر به این مسأله ورود جدی و فوری پیدا کنند و جلوی فعالیت سلبریتی ها را بگیرند. همه ما باید بدانیم و آگاه باشیم که اگر برخورد جدی با این افراد صورت نگیرد ما شاهد تخریب گری بیشتر سلبریتی ها در حوزه های مختلف کشور خواهیم بود.

وی در پایان افزود: البته بنده باید از سلبریتی هایی که حد و حدود خود را می دانند و بر اساس قانون کشور فعالیت می کنند و هدف شان خدمت به کشور است تشکر کنم و امیدوارم که روز به روز به تعداد این افراد افزوده شود.

لینک خبر :‌ سینما پرس
دستورالعمل جدید درجه بندی سنی فیلم های سینمایی توسط سازمان سینمایی ابلاغ شد و از امروز لازم الاجراست. در این آیین نامه تصریح شده است برای فیلم هایی با درجه بندی 18+ مدیران سینما مکلف به جلوگیری از ورود افراد زیر 18 سال به سالن هستند.

خبرگزاری فارس گروه سینما : پیش نویس دستورالعمل درجه بندی گروه سنی فیلم های سینمایی تابستان سال گذشته منتشر و همزمان با روز ملی سینما (چهارشنبه 21 شهریور) ابلاغ شد. ( + )

حال با گذشت بیش از 8 ماه از این دستورالعمل، سازمان امور سینمایی و سمعی بصری دستورالعمل جدید درجه بندی سنی فیلم های سینمایی را که به امضای حسین انتظامی سرپرست سازمان رسیده، ابلاغ کرده است. این آیین نامه از امروز (سه شنبه 10 اردیبهشت ماه 1398) برای تمامی سینماها، تهیه کننده ها و پخش کننده ها لازم الاجرا است.

این دستورالعمل در سه فصل و 16 ماده تنظیم شده است. فصل اول ضرورت های درجه بندی سنی را مطرح می کند؛ فصل دوم به ضوابط و مقررات اجرایی می پردازد و فصل سوم، تخلفات و مجازات را متذکر می شود.

درجه بندی سنی فیلم ها به شرح زیر است:
1. گروه 9+ : این فیلم دارای الفاظ یا صحنه های نامناسب برای کودکان است و تماشای آن برای کودکان زیر 9 سال توصیه نمیشود.
2. گروه 12+ : این فیلم دارای صحنه های نسبتا خشونت آمیز یا دلهره آور یا استعمال دخانیات و یا الفاظ نامناسب است و تماشای آن برای افراد زیر 12 سال توصیه نمی شود.
3. گروه 15+ : این فیلم دارای صحنه های خشونت آمیز، ترسناک یا استعمال مواد مخدر یا روابط خلاف عرف جامعه و یا زبان تند و نامناسب است و تماشای آن برای افراد زیر 15 سال توصیه نمی شود.
4. گروه 18+ : این فیلم دارای صحنه های افراطی از خشونت یا صحنه های استعمال مواد مخدر یا صحنه هایی تداعی کننده روابط زناشویی و یا الفاط و حرکات نامناسب است و تماشای آن برای افراد زیر 18 سال ممنوع است.

شورای پروانه نمایش مکلف است بر اساس محتویات فیلم، یکی از 4 گزینه فوق را برای درج در پروانه نمایش گزینش کند.

ضمن اینکه برای درجه بندی 18+ مدیران سینما مکلف به جلوگیری از حضور افراد زیر 18 سال به سالن های سینما هستند و در سایر درجه بندی ها مسئولیت اجرا بر عهده والدین یا همراه بزرگسال است.

همچنین در ماده 4 این دستورالعمل تأکید شده است: دفاتر پخش فیلم، سالن های نمایش فیلم، سامانه های برخط نمایش فیلم و سامانه های پیش فروش و فروش اینترنتی بلیت سینما مکلف به اطلاع رسانی درجه بندی سنی مندرج در پروانه نمایش فیلم ها در تمامی مواد تبلیغی، فضای فیزیکی و مجازی مرتبط با نمایش فیلم می باشند.

در ماده 6 تأکید شده که حداقل یک شانزدهم مساحت فضاهای تبلیغاتی فیلم ها باید به درج عبارت مرتبط با درجه بندی سنی اختصاص یابد. نشان های گرافیکی مرتبط توسط سازمان سینمایی در قالب پیوست گرافیکی برای بهره برداری دست اندرکاران و اطلاع عموم مردم منتشر خواهد شد.

یکی از مواد مهم این دستورالعمل، ماده 9 است که یادآوری می کند: لازم است در طول نمایش فیلم حداقل 5 نوبت ، متن هشدار به صورت زیرنویس در فیلم درج شود که این زیرنویس 30 ثانیه قبل از نمایش بخش های نامناسب گروه سنی نمایش داده شود.

در صورت رعایت نکردن این دستورالعمل و بی توجهی متخلفان به تذکرات بازرسان اداره کل سینمای حرفه ای، با دستور مدیرکل سینمای حرفه ای از ادامه اکران یا پخش فیلم ممانعت به عمل خواهد آمد. این ماده دو تبصره دارد؛ نخست اینکه پس از رفع تخلفات، روند اکران از سر گرفته خواهد شد. دوم اینکه از صدور پروانه نمایش خانگی برای فیلم متخلف، با در نظر گرفتن میزان تخلف تا یک سال جلوگیری به عمل می آید.

دفاتر پخش، مخاطب اصلی ماده 11 این دستورالعمل هستند که می گوید: در صورت بروز تخلف از سوی دفاتر پخش، ضمن ابلاغ کتبی و درج در پرونده، از صدور پروانه نمایش فیلم بعدی تا 6 ماه جلوگیری خواهد شد. در تبصره این ماده هم آمده است: در صورت تکرار تخلف دفاتر پخش فیلم برای دومین مرتبه، پروانه فعالیت به مدت یک سال تعلیق و در صورت تکرار در مرتبه سوم، به مدت 5 سال تعلیق می شود.

ماده 13 هم متوجه سالن دارهاست که تأکید می کند: در صورت سهل انگاری مدیر سینما، نسبت به عدم اطلاع رسانی صحیح و کامل رده بندی سنی اعلامی در پروانه نمایش ، کارت فعالیت مدیر سینما به مدت 6 ماه تعلیق می شود.

در صورت تکرار تخلف از سوی مدیر سینما، ضمن برکناری مدیر و ابطال کارت مدیریت، منع صدور حواله اکران فیلم جدید برای سینمای خاطی و تنزل درجه سینما به مدت 3 ماه صورت خواهد گرفت.

به گزارش فارس، می توان امیدوار بود با اجرای این دستورالعمل به حفظ موازین تربیتی، اخلاقی و باورهای اجتماعی مخاطبان سینما کمک شود، اما ذکر یک نکته ضروری به نظر می رسد : همانطور که فیلم های NC-17 در جهان امکان نمایش گسترده ندارند، وزارت ارشاد و سازمان سینمایی هم نباید صرفاً به درجه بندی سنی فیلم ها اکتفا کنند، بلکه باید در تخصیص سالن های سینما به فیلم های 18+ محدودیت در نظر بگیرد. در غیر اینصورت، برچسب 18+ نه تنها عامل پیش گیرنده نخواهد بود، بلکه نماد تبلیغاتی برای فیلم و فروش بیشتر آن می شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
نتایج نظرسنجی ملی اسفندماه ایسپا درخصوص سینما رفتن زنان ایران نشان می دهد 32 درصد زنان ایران تاکنون به سینما نرفته اند.

به گزارش ایسنا، بر اساس این نظرسنجی 25.9 درصد پاسخگویان اعلام کرده اند که آخرین باری که به سینما رفته اند کمتر از یک سال پیش بوده است.

این در حالی است که 11.9 درصد پاسخ گویان اعلام کرده اند آخرین بار بین یک تا سه سال پیش بوده که به سینما رفته اند؛ 30.2 درصد از پاسخگویان نیز اعلام کرده اند از آخرین باری که به سینما رفته اند حداقل بیش از سه سال می گذرد.

همچنین 32 درصد پاسخ گویان (از بین زنان ایرانی)، اعلام کرده اند تاکنون به سینما نرفته اند.

گزارش مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران ( ایسپا )، درباره آمار ایرانی هایی که به تماشای سینما، تئاتر و کنسرت می روند، نشان می دهد بیش از 30.2 درصد مردم ایران تا به حال به سینما نرفته اند و بیش از 88.6 درصد هم به تئاتر نرفته اند. طبق این آمار، بیش از 80.2 درصد پاسخ دهندگان گفته اند که تاکنون به هیچ کنسرتی نرفته اند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
سینماپرس: تعدادی از کارشناسان و اهالی سینمای کشور پس از پنجمین سال برگزاری مستقل جشنواره جهانی فیلم فجر با انتقاد از عملکرد مسئولان، خواستار برگزاری همزمان بخش های ملی و بین الملل جشنواره فیلم فجر شدند و تأکید کردند: بساط دورهمی خصوصی و اشرافی جهانی فجر که قرابتی با فرهنگ ایرانی و انقلابی ندارد و بودجه های کشور را بر باد فنا می دهد باید از بین برود؛ این رویداد حیات خلوتی برای روشنفکر مآبان شده که باید درهم شکسته شود. کسانی در این رویداد دیده می شوند اغلب هیچ سنخیتی با سینما ندارند و مسئولان دولتی نباید بیش از این به برگزاری چنین رویدادی اجازه عرض اندام بدهند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۱۰ سایت های دیگر : خبرگزاری آریا

به گزارش سینماپرس از همان سال آغازین تفکیک غیرکارشناسی بخش های ملی و جهانی فیلم فجر بخش عمده ای از اهالی سینما با ارائه دلایل کارشناسی برگزاری تفکیک شده جشنواره فیلم فجر را به ضرر سینمای ایران می دانستند و منتقد این بدعت گذاری عجیب که در هیچ یک از جشنواره های معتبر دنیا شاهد آن نیستیم بودند.

طی این سال ها بخش اعظمی از سینماگران کشور نسبت به برگزاری این رویداد اشرافی که همواره به صورت گعده ای و با حضور تعدادی از نزدیکان و آشنایان دبیر جشنواره و مدیران میانی این رویداد برگزار می شود انتقاد داشتند و تأکید می کردند: امیدواریم با برخوردی قاطع و جدی جلوی عملکرد 3-4 نفری که چند سالی است به عنوان دست اندکاران اصلی این رویداد جیب های گشادی برای خودشان دوخته اند گرفته شود.

اما متأسفانه ما همچنان شاهد بودیم که مدیران به دیوارهای حیات خلوتی که برگزارکنندگان این رویداد ضد فرهنگی برای خود ساخته اند توجهی ندارند!

بعد از برگزاری دور چهارم این رویداد که رسماً شباهتی با سینما و جشنواره نداشته و چندین صنف مهم سینمایی شامل انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران، اتحادیه تهیه کنندگان، کانون کارگردانان سینما و... با انتشار بیانیه های متعدد خواستار برچیده شدن بساط جشنواره جهانی شدند!

حسین انتظامی بعد از روی کار آمدن خود با حضور در یک برنامه زنده تلویزیونی با بیان اینکه خواسته صنوف سینمایی برای ما مهم است تلویحا تأکید کرد که بساط سیرک گونه این رویداد را بر هم خواهد ریخت اما در نهایت بهت و حیرت سینماگران و اهالی رسانه امسال باز هم شاهد برگزاری این رویداد ضد فرهنگی که با بودجه بیت المال برگزار می شود بودیم!

نکته قابل تأمل آنجا است که سینماگران از همه طیف ها و جناح های فکری با صورت مؤکد با برگزاری این جشنواره مخالفت دارند اما کسانی که همان جیب های گشاد را برای خود و دوستان و آشنایان شان دوخته اند و می خواهند از این رهگذر آینده خود را بسازند به نظرات قاطبه اهالی سینمای کشور بی توجهند!

در همین رابطه 5 تن از سینماگران و منتقدان مطرح کشور آقایان: هوشنگ توکلی، سیدامیر سیدزاده، امیرحسین شریفی، سعید مستغاثی و آرش فهیم نظرات کارشناسی و تخصصی خود را راجع به این رویداد بی هویت مطرح کردند و مانند دیگر سینماگران خواستار برچیده شدن بساط این رویداد بودجه بربادده که حیات خلوتی برای برخی افراد خاص در سینما ترتیب داده شدند. ماحصل گفتگوی سینماپرس با این هنرمندان در ذیل نقل شده است.

توکلی: جریان روشنفکرمآبی که در برهه ای خود را از سیستم جدا کرد یکی از طرفداران تفکیک جشنواره فیلم فجر است

هوشنگ توکلی بازیگر و کارگردان سینما و تلویزیون همزمان با برگزاری جشنواره جهانی فیلم فجر گفت: بخشی از جریان روشنفکرمآب بعد از دوران اصلاحات پایگاهی در سیستم اجرایی حوزه فرهنگ تشکیل دادند و همه تلاش خود را به کار بردند تا به جهانیان بگویند ما با این سیستم نیستیم! آن ها امروزه برای خود جشنواره های مجزا راه انداخته اند! حوادثی مانند تفکیک جشنواره های ملی و جهانی فجر یک شبه رخ نداده که بتوان یک شبه آن ها را عوض کرد. سال ها است که بر اساس چیدمان غلط در سینما، مانند ساختن یک ساختمان معیوب، آجرهای غلطی روی هم قرار گرفته و سینمای معیوبی را شکل داده که امروزه شاهد آن هستیم. این اتفاق نه تنها در سینما که در تئاتر، هنرهای تجسمی و به طور کل همه بخش های فرهنگی و هنری کشور رخ داده و ما شاهد حیف و میل شدن شدید بودجه های فرهنگی و جولان دادن افرادی در این هنرها هستیم که کمترین خرد و دانشی در حوزه کاری خود ندارند.

سیدزاده: جشنواره جهانی مکانی برای نمایش آخرین مدل های لباس و آرایش شده است/ مدیران باید تکلیف خود را با جامعه سینمایی مشخص کنند

سیدامیر سیدزاده تهیه کننده سینما نیز با انتقاد شدید از برپایی جشنواره جهانی فیلم فجر گفت: جشنواره جهانی از سینماگران برای حضور در این رویداد دعوت نمی کند و کسانی در این رویداد دیده می شوند که هیچ سنخیتی با سینما ندارند، البته ما سال ها است با این مشکلات در جشنواره ملی فجر هم روبرو هستیم اما من نمی دانم در این شرایط بحرانی کشور چرا باید بودجه های هنگفتی برای این رویداد که خاصیتی ندارد صرف شود. با توجه به شرایط فعلی اقتصاد کشور که با موج عظیمی از رکود و گرانی سراسری روبرو هستیم و از سوی دیگر مسأله تحریم ها باعث شده تا زندگی و تأمین معیشت روزانه برای مردم بسیار سخت باشد، در شرایطی که نسبت به 13 ماه قبل دلار را با قیمت حدود 4 برابری می خریم و این مسأله تأثیر بسیار بدی روی زندگی عموم افراد کشور دارد، من نمی دانم چرا بودجه های میلیاردی برای رویدادی صرف می شود که هیچ عایدی مثبتی ندارد. برگزاری جشنواره جهانی با بودجه 10 میلیاردی هیچ ضرورتی ندارد، با این بودجه می توان مشکلات معیشتی قشر عظیمی از سینماگران که به دلیل کهولت سن، راکد بودن بازار کار و... مدت ها است هیچ درآمدی نداشته اند را برطرف کرد. می توان این بودجه را برای تأمین مسائل رفاهی و بیمه اهالی سینما کنار گذاشت تا آن ها مجبور نباشند بخش عمده ای از هزینه های بیمه ای شان را خودشان پرداخت کنند.

شریفی: جشنواره جهانی یک مهمانی خصوصی شده است/ جشنواره های بین المللی این چنین سطح پایین و بدون مانیفست نیستند

امیرحسین شریفی تهیه کننده سینما و تلویزیون همزمان با برگزاری جشنواره جهانی فیلم فجر گفت: جشنواره جهانی به یک مهمانی خصوصی بدل شده است، این جشنواره یک دکان برای برخی آقایان است که پول های بیت المال را میان خودشان تقسیم کنند، همه ما منتظریم آقای انتظامی به وعده شان عمل کنند و این بساط را یک بار برای همیشه جمع کنند. کار دست اندرکاران برگزاری این دورهمی این است که چند بازیگر درجه چندم را دور خود جمع کنند و جشنواره شان را پر و پیمان نشان بدهند و مرتب روی فرش قرمز بروند و عکس یادگاری بگیرند! این جشنواره هیچ نشانی از سینما و جشنواره معتبر با خود به همراه ندارد و بساط آن باید هرچه زوتر برچیده شود. نکته قابل تأمل آنجا است که در این جشنواره ها که عنوان مقدس فجر را به همراه دارند هیچ نشانی از فیلم های انقلابی و ارزشمند دیده نمی شود!

مستغاثی: جشنواره فیلم فجر کاملاً هویت باخته شده/ چرا سینما از گفتمان انقلاب اسلامی دور افتاده است؟!

سعید مستغاثی رئیس پیشین انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران همزمان با برگزاری جشنواره جهانی فیلم فجر گفت: متأسفانه جشنواره فیلم فجر کاملاً هویت باخته شده؛ در حال حاضر برای بنده بخش ملی و جهانی این رویداد چندان تفاوتی نمی کند چرا که معتقدم در هر 2 حوزه این جشنواره به شدت دچار مشکل است، ما قرار بود در سینمای ایران و جشنواره فیلم فجر به گفتمان انقلاب اسلامی نزدیک شویم اما متأسفانه طی این سال ها این اتفاق رخ نداده و ما روز به روز بیشتر به قهقرا می رویم. ما امروز باید به این بیندیشیم که چرا سینمای مان از گفتمان انقلاب اسلامی و ارزش ها و آرمان های انقلابی دور افتاده است؛ آمار مرکز بررسی های استراتژیک نهاد ریاست جمهوری از جشنواره فجر که همین اواخر منتشر شده تکان دهنده است. شما بروید این آمار که در مورد همین جشنواره ملی در سال 97 است را مطالعه کنید با نتایجی مواجه می شوید که هوش از سرتان خواهد پرید. این آمار تکان دهنده نشان از آن دارد که وضعیت سینمای کشور بسیار فاجعه بارتر و سیاه تر از آن چیزی است که ما سال ها است تذکر می دادیم. در این آمار آمده جشنواره فیلم فجر به لحاظ موضوعات مختلف اعتقادی اعم از سبک زندگی، نشان دادن رفتار فرزندان با والدین، مسائل ملی و... وضعیت خراب و بحرانی دارد. این نکته ای است که خود دولت به آن اعتراف کرده! قبلاً مرتب به ما می گفتند شما با انتقادات مکررتان سیاه نمایی می کنید و توهم توطئه دارید اما این دیگر آمار خود دولت است که می گوید وضعیت سینمای ایران بسیار اسفبار شده است.

فهیم: جشنواره جهانی حیات خلوت افراد و گروه های صاحب قدرت در سینما است و باندبازی در آن حرف اصلی را می زند

آرش فهیم عضو انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران همزمان با برگزاری جشنواره جهانی فیلم فجر گفت: مشکل اصلی جشنواره جهانی فیلم فجر در سال هایی که برگزار شده، تیم اجرایی جشنواره بوده است؛ اغلب افرادی که به عنوان مدیر و مجری در این جشنواره حضور دارند، خودشان دچار انفعال فکری و عملی هستند. وقتی برگزار کنندگان یک جشنواره، خودشان اعتقادی به اعتراض و انقلاب علیه سیستم حاکم بر جهان از طریق هنر و رسانه ندارند، نمی توان از حاصل کار آن ها انتظار جریان سازی داشت. یکی دیگر از نقاط ضعف این جشنواره، انحصاری بودن آن است. یعنی طیف خاصی از افراد در آن حضور دارند. به همین دلیل هم بیش از جشنواره، با حیات خلوت افراد و گروه های صاحب قدرت در سینما روبروییم. افرادی که طی 40 سال گذشته از هر امکانی برخوردار بوده اند اما در تریبون هایشان می گویند 40 سال است یک روز خوش نداشته ایم و نگذاشته اند که ما کار کنیم! به همین دلیل هم بسیاری از سینمادوستان و منتقدان و صاحب نظران برجسته در ایران، چنین جشنواره ای را اصلا جدی نمی گیرند و در آن حضور ندارند. باندبازی حتی در انتخاب فیلم های جشنواره نیز جریان دارد؛ بعضی از فیلم های ایرانی به رغم نازل و بی مایه بودن در جشنواره پذیرفته می شوند، صرفا به این دلیل که کارگردان، عضو باندی است که برگزاری جشنواره را برعهده دارد. به نظر می رسد که جشنواره جهانی فیلم فجر اگر از انحصار خارج شود و همه جریان ها و گروه ها در آن حضور داشته باشند، موثرتر خواهد بود.

لینک خبر :‌ سینما پرس
سعید روستایی، کارگردان جوانی که خیلی ها او را از امیدهای سینمای ایران می دانند و نخستین فیلمش رکورددار دریافت سیمرغ بلورین شد، سه سال پس از ساخت ابد و یک روز تصمیم گرفت فیلم تازه اش را با عنوان متری شیش و نیم جلوی دوربین ببرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۱۰ سایت های دیگر : امید نامه

فیلم دوم سعید روستایی از همان مرحله درخواست پروانه ساخت با حاشیه همراه بود. در ابتدا فیلمنامه با اسم پیمان معادی در مقام تهیه کننده به شورای پروانه ساخت ارائه شد اما سازمان سینمایی اعلام کرد که معادی شرایط تهیه کنندگی ندارد و در نهایت پروانه ساخت با نام سید جمال ساداتیان به عنوان تهیه کننده صادر شد. پیش تولید فیلم در بشرا فیلم شروع شد و شهاب حسینی و پیمان معادی اولین هایی بودند که نامشان به عنوان بازیگران متری شیش و نیم اعلام شد. پس از آن فیلم در سکوت خبری رفت تا زمانی که زمزمه های جدایی شهاب حسینی از پروژه به گوش رسید و نوید محمدزاده و پریناز ایزدیار به ترکیب بازیگران اضافه شدند. سیدجمال ساداتیان درباره چرایی انصراف حسینی توضیح داد که او نگران تأثیر منفی این نقش در ذهنیت مخاطبان و از بین رفتن تأثیر مثبت نقش هایی مثل شهید بابایی بوده است. طبق گفته ساداتیان او قرار بوده نقش ناصر خاکزاد را بازی کند و نوید محمدزاده و پیمان معادی دو پلیس فیلم باشند. در نهایت مردادماه سال 97 متری شیش و نیم به شکل رسمی کلید خورد و فیلمبرداری تا اواخر آذرماه ادامه یافت. فیلمبرداری در لوکیشن هایی چون ستاد مبارزه با مواد مخدر، دادگاه، زندان و... مسیر پیچیده دریافت مجوز برای فیلمبرداری در نهادهای امنیتی و عمومی و حضور ده ها کارتن خواب معتاد از جمله دلایل طولانی شدن تولید فیلم بود تا جایی که دشواری های دریافت مجوز سازندگان را وادار کرد برای از دست نرفتن زمان دکور بزنند. سعید روستایی در نهایت دومین فیلمش را برای حضور در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر آماده کرد اما اکران نشدن این فیلم در اولین روز جشنواره در سینماهای مردمی و ایجاد اما و اگرهایی از سوی نیروی انتظامی برای امکان نمایش این فیلم شاهدی دیگر بود از سختی های ساخت فیلم دوم سعید روستایی درباره اعتیاد. این فیلم با تمام دشواری ها در ساخت و دریافت مجوز نمایش، پس از دریافت سیمرغ بهترین فیلم از نگاه تماشاگران در سبد اکران نوروزی قرار گرفت و در مدت یک ماهه اکران توانست رکورد پرفروش ترین فیلم اجتماعی سینمای ایران را از آن خود کند. در گفت وگویی با جمال ساداتیان (تهیه کننده)، مصطفی اقلیما (رئیس انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران)، امیر پوریا (منتقد سینما) و ماریت قازاریان (رئیس پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی) به بررسی این فیلم پرداخته ایم که در ادامه می خوانید:

این روزها در عوامل موفقیت یک فیلم کمتر از نقش تهیه کننده ها صحبت می شود. کارنامه کاری جمال ساداتیان نشان می دهد سلیقه منحصر به فردی دارد و فیلم هایی که تهیه کنندگی آن را برعهده داشته جزو فیلم های پرمخاطب سینمای اجتماعی بوده است اگرچه اغلب هم با مشکل اکران مواجه شده است، از به رنگ ارغوان و چهارشنبه سوری تا دایره زنگی و برف روی کاج ها . حالا در دهه 90 این تهیه کننده سینمادار هم هست که به نوعی موفقیت فیلم هایش در گیشه را تضمین می کند. آقای ساداتیان چقدر از موفقیت متری شیش و نیم چه در تولید و چه در اکران سهم شماست و این نگاه و سلیقه در تهیه کنندگی فیلم هایی که نام بردیم از کجا می آید؟

سید جمال ساداتیان (تهیه کننده): من عموماً دوست دارم فیلم هایی که می سازم موضوع یا نقد اجتماعی داشته باشند. هر ساله حدود 100 فیلم در سینمای ایران ساخته می شود که اغلب جنبه سرگرم کنندگی دارد. این وجه سرگرم کنندگی هم نیاز جامعه است و هم بعضی از قطب های قدرت دوست دارند فیلم ها خنثی باشند و مسائل اجتماعی را در منظر توجه قرار ندهند اما سینما ابزاری است که می تواند کارکرد اجتماعی هم داشته باشد چون مخاطبش مردم و جامعه است. شاید بسیاری از حوادثی که در فیلم ها مطرح می کنیم مردم طی روز براحتی از کنارش رد می شوند ولی وقتی روی پرده سینما می آید برای مخاطب تمرکز ایجاد می کند و توجه ها به آن جلب می شود. به عنوان تهیه کننده وقتی متن هایی از این دست به دستم می رسد که با آن ارتباط برقرار می کنم سعی می کنم شرایط ساختش را فراهم کنم اما همان طور که اشاره کردید عبور دادن این فیلم ها از مجاری اداری واقعاً کار سختی است. ساز و کار درست و اصولی وجود ندارد و همه در کار هم دخالت می کنند و این دخالت ها باعث می شود که قطار از ریلش خارج شود. دایره زنگی یک اکران در جشنواره داشت و با اولین اکران آنقدر فضا را ملتهب کردند که فیلم شبانه توقیف شد. بعد از یک مدت که فضا کمی آرام شد و توضیح دادیم تا از نگاه عوامل فیلم، آن را ببینند براحتی مسائل اداری حل شد و مجوز اکران گرفت، شبیه همین اتفاق را در چهارشنبه سوری هم تجربه کردیم. به هرحال هر اثری که ساخته می شود مصون از خطا نیست، زاده فکر بشر است و ممکن است سلیقه ای باشد اما باید نگاه کلی تری داشته باشیم و ببینیم برآیند موضوعی که مطرح می کند چه تأثیری می تواند روی مسائل اجتماعی داشته باشد. متری شیش و نیم هم پدیده اعتیاد را مطرح می کند، معضلی که جامعه ما با آن دست به گریبان است، ما اوضاع پیرامون را رصد می کنیم و می فهمیم که یکی از مسائلی که در جامعه ما بشدت ملتهب است بحث اعتیاد است. یک عده تفننی مصرف می کنند و بخشی هم به شکل جدی دچار اعتیاد هستند. طبق برخی آمار حدود 6 میلیون نفر به صورت تفننی یا به شکل اعتیاد درگیر مواد مخدر هستند این میزان برای جامعه ای مثل ایران با این همه شعار فرهنگی و ادعای اینکه همه چیزمان درست است رقم وحشتناکی است. تصور من این است که سینما تنها کاری که می تواند انجام دهد طرح درست مسأله و تلنگر نسبت به موضوعی است که دارد تبدیل به بحران می شود. اگر صورت مسأله را درست مطرح و توجه مردم و مسئولان را به موضوع جلب کنیم و پیرامون آن بحث شکل بگیرد کارمان را انجام داده ایم و البته اینجا نقش و رسالت رسانه ملی مهم است که با برگزاری میزگردها و دعوت از صاحب نظران مختلف بحث را گسترش دهد. تنها کاری که از من تهیه کننده برمی آید این است که امکاناتی فراهم کنم تا موضوعی را که در جامعه ملتهب شده در قلب فیلم طرح کنیم.

سعید روستایی با ساخت ابد و یک روز توقعات و انتظارات زیادی ایجاد کرد و در حالی که کنجکاوی ها برای کار بعدی این فیلمساز بیش از دیگر آثار سینمایی بود، این کارگردان جوان در تصمیم درست و منطقی، بدون شتابزدگی سه سال برای شروع ساخت فیلم دومش وقت گذاشت. قبل از ورود به نگاه اجتماعی فیلمساز به متری شیش و نیم از منظر یک اثر سینمایی به این فیلم بپردازیم. به عنوان منتقد سینما این فیلم را به لحاظ دیالوگ نویسی، شخصیت پردازی، دوربین و... واجد چه ارزش های سینمایی می دانید.

امیر پوریا (منتقد سینما): من اتفاقاً بیشتر تمایلم به همین است که در حوزه جامعه شناسی و روانشناسی اجتماعی یعنی جایی که برخی از نکات سینمایی که شما می فرمایید مثل شخصیت و فیلمنامه و پرداخت درام و... وصل می شود به تأثیرات اجتماعی که فیلم می گذارد البته اگر لزوماً این تأثیر اجتماعی را خیلی بولد و پررنگ و به معنای اینکه بخواهد تحولی در جامعه ایجاد کند در نظر نگیریم و فکر نکنیم که فیلمساز مدعی استحاله در جامعه است، به لحاظ تأثیر عاطفی تحلیل کنیم و در حقیقت ببینیم روانشناسی اجتماعی در فیلم چگونه جاری شده و روان جامعه را در شرایط معاصرش تحلیل می کند. برخی اوقات موفقیت یک فیلم حتی اگر در میانه کارنامه کاری کارگردان هم باشد او را دچار وسواس می کند که باید چه تصمیمی بگیرد مثل وضعیت بسیار سخت اصغر فرهادی بعد از درباره الی که یکهو پروژه ای در آلمان که با پیمان معادی در حال نوشتن است را رها کرده و به ایران بر می گردد و جدایی نادر از سیمین را می سازد که اتفاق بین المللی مهم تری برایش رقم می زند. مقطعی که سعید روستایی درگیر آن بود شبیه همان وضعیت واروژ کریم مسیحی بعد از پرده آخر بود که بتازگی در جشنواره جهانی نسخه مرمت شده آن اکران شد. ابد و یک روز هم مثل پرده آخر به عنوان اولین تجربه کارگردان دیده شد و بسیاری از جوایز جشنواره را از آن خود کرد و خیلی ها مثل بهروز افخمی معتقد بودند که این موضوع باعث زمین خوردنش خواهد شد. در چنین وضعیتی ممکن است فیلمساز به این فکر کند که آیا من باید نگران کارنامه ای باشم که با یک فیلم ساخته شده و باعث شده حتی فیلم های کوتاه قبلی ام در گروه هنر و تجربه اکران شود و کارشناس ها آن را بررسی کنند، تعلل کارگردان می تواند نتیجه این نگرانی باشد. شکل دومش این است که به این بیندیشد که با موقعیتی که پیدا کردم حالا نور را باید روی کدام گوشه تاریک مانده یا حتی مدتی مورد غفلت واقع شده جامعه بیندازم؟ چیزی که در واکنش به متری شیش و نیم بین مردم بسیار دیده می شود در دو عبارت خلاصه می شود؛ این همه فیلم راجع به اعتیاد چرا باز هم یکی دیگه؟ و دیگر اینکه یعنی اینهایی که داره میگه رو پلیس و دولت نمی بینن؟ دو نگاه که به هر شکل فیلم را بی کارکرد تلقی می کند یا اینکه حداقل فیلم کارکرد مهم تازه ای ندارد و در نتیجه شأن حضوری هم ندارد. این در حالی است که خوشبختانه موفقیت سعید روستایی در فیلم اولش موقعیتی ایجاد کرده که فیلم دومش دیده شود و او از این فرصت برای مطرح کردن چنین دغدغه ای استفاده کرده است. با وجود اینکه تصور می کنیم بخش عمده ای از این دغدغه ها قبلاً مطرح شده ولی مشکل جامعه ما این است که به پدیده های غیرعادی عادت می کنیم و عادت کردن به پدیده غیرعادی به خوی اجتماعی تبدیل می شود. به همین دلیل هرچندوقت یک بار این پدیده ها لازم به یادآوری است بویژه در فیلم هایی مثل خون بازی رخشان بنی اعتماد و محسن عبدالوهاب و متری شیش و نیم که این یادآوری ها وارد جزئیاتی می شود که اصلاً این گونه نیست که بگوییم کسی که با این پدیده آشناست دست کم به عنوان مخاطب سینما با این جزئیات هم مجاور بوده است. بعد از شرایطی که سعید روستایی به خاطر اقبال به فیلم اولش برای بیشتر دیده شدن این معضل ایجاد کرده، دومین موقعیت ویژه این فیلم بابت تهیه کننده است. با وجود همه زحمت های ساخت فیلم و حتی مرارت های بعدش (بعضی از بازیگران فیلم که از شاگردان من بودند بعد از فیلم یکسری مشکلات ریوی و پوستی پیدا کردند که نتیجه معاشرت با حجم معتادان واقعی درطول فیلم و حضور در لوکیشن های آن بود) متری شیش و نیم در یک نگاه کلی نشان می دهد که فیلمساز به لحاظ سرمایه و تهیه و تولید در آرامش بوده است و البته اتفاقاً یک جاهایی از نظر ریخت و پاش به لحاظ مسائل داستانی و نه سیاه لشکر(چرا که در فیلم لازم است و دستاورد سندیت جامعه شناختی دارد که راجع به آن صحبت خواهم کرد) و... لطمه خورده است که این هم نتیجه جوانی و یک مقدار ذوق زدگی کارگردان است. فیلم گاهی زیادی سراغ واحدهای داستانی جداگانه و به اصطلاح خرده داستان می رود و تا حدودی در بخشی که به زندگی و خانواده و مناسبات ناصر خاکزاد می رسد یک مقدار خط اصلی را عوض می کند و نقش پلیس کم رنگ می شود که البته این هم به خاطر همان نکته ای که آقای ساداتیان درباره حساسیت ها و بخشنامه های نهادها گفتند لطمه خورده است. به عنوان مثال در نسخه اصلی سکانس بسیار مهمی بعد از اعدام و قبل از سکانس پایانی وجود داشت که شخصیت صمد مجیدی با بازی معادی رئیس شده و حالا بعد از اعدام ناصر خاکزاد استعفا می دهد، حمید کیایی به او می گوید اگر صندلی ریاست میخ داره بگو ما هم نشینیم و او در جواب می گوید نه،موقعی که من به این کار اومدم یک میلیون معتاد به شیشه داشتیم و الان شش میلیون آمار داریم، به چه امیدی بمونم . این بخش را که با عصبانیت تأکید کردند باید حذف شود. در واقع بحث من این است که با این سکانس دایره روایت مربوط به پلیس و کوشش هایش بسته می شد اما الان ول مانده است. نکته مهم دیگر دستاورد سندیت جامعه شناسی فیلم است که البته یک گذشته مهم در سینمای ایران دارد که آن هم فیلم دایره مینا ی آقای مهرجویی است که منجر به تأسیس سازمان انتقال خون در سال 56 شد، در آنجا هم همه معتادهایی که می بینیم واقعی هستند. در متری شیش و نیم هم همه معتادها واقعی هستند تا شاید روزی آقایان مدعی نشوند که اغراق شده است. درنتیجه این فیلم بیش از فیلم های مستند این قابلیت استناد را دارد و ما در تاریخ اجتماعی مان صاحب فیلمی شده ایم که سال های بعد اگر خواستیم چشم انداز اعتیاد جامعه در اواخر دهه 90 را ببینیم این فیلم تصویر روشنی از طیف های سنی و قشرهای مختلف را جلوی چشم می گذارد.

همیشه پدیده اعتیاد در سینمای ایران جذاب بوده از فیلم گوزن ها ی مسعود کیمیایی تا سریال ضعیفی مثل آیینه عبرت ؛ اما مسأله این است که این آثار به عنوان پدیده فرهنگی چقدر بتواند تأثیر اجتماعی بگذارد. به نظر شما از این منظر فیلم متری شیش و نیم چه داده های اجتماعی در حوزه اعتیاد دارد؟

مصطفی اقلیما (رئیس انجمن علمی مددکاری اجتماعی): اعتیاد که یکی از مسائل مهم جامعه ماست معلولی از علت هاست. از سال 70 که به ایران آمدم اعلام شد دو تا دو و نیم میلیون معتاد داریم. از آن زمان تا به امروز آمار را که اعلام می کنند می بینیم که نه کمتر شده و نه بیشتر. چطور می شود که آمار معتادان در این سال ها تغییری نکرده است. حتی بر فرض اینکه دو ونیم میلیون معتاد داشته باشیم، طبق استاندارد بین المللی اگر آن را بر تعداد اعضای یک خانواده 4 نفره ضرب کنیم می شود 20 میلیون آدم. 20 میلیون نفر به طور مستقیم با اعتیاد درگیرند. حالا اگر هر کدام از این زن و مرد یک خواهر و برادر هم داشته باشد می شود 30 میلیون آدم. یعنی اعتیاد حدود 30 میلیون آدم مملکت را ویران کرده، پس نگوییم دو و نیم میلیون معتاد داریم بلکه باید بگوییم چند نفر با اعتیاد درگیر هستند.

این افراد عصبانی با جامعه در ارتباط هستند و به عنوان مثال سر کار این عصبانیت را به همکارشان هم منتقل می کنند. این 5 میلیون معتاد سرجمع 10 میلیون کودک معتاد هم دارند و این بچه ها به مدرسه می روند و... قصدم این است که بگویم فکر نکنید که این اتفاق روی خانواده هایی که به صورت مستقیم درگیر اعتیاد نیستند اثر نمی گذارد، ناخودآگاه همه ما درگیر مسأله اعتیاد در سطح شهر هستیم. با این دید پی می بریم که اعتیاد چه مسأله مهمی است و اگر هر دو سال یک بار فیلمی با این مضمون بسازیم تلنگری می زنیم تا یادمان بیفتد درگیر چه مسأله ای هستیم. من در یک دوره در گذر عرب های ناصرخسرو زندگی می کردم. اکثر آدم های آن منطقه معتاد و مواد فروش بودند، جالب اینکه اگر می فهمیدیم کسی موادفروش است بقیه با او قطع رابطه می کردند و او طرد می شد اما امروز اعتیاد تبدیل به فرهنگ شده است، در میهمانی ها برای صرف مشروب و مواد مخدر مکان ویژه ای در نظر می گیرند و اگر همراهی نکنید انگ امل بودن می خورید یعنی قبح اعتیاد از بین رفته و به فرهنگ تبدیل شده است. چرا این اتفاق افتاده؟ کسی به آن توجه ندارد. در ستاد مبارزه با مواد مخدر شاید سالانه دو تا سه هزار تحقیق در مورد اعتیاد انجام می شود که بودجه زیادی صرف آن می شود اما چه کسی است که از این تحقیقات برای اجرایی شدن طرحی در این حوزه استفاده کند. در همه جای دنیا بودجه هنگفتی صرف پژوهش می شود اما جواب پژوهش که درآمد مسئولان بر اساس آن برنامه ریزی می کنند. در سینمای ایران چندین فیلم درباره اعتیاد ساخته شده اما چه کسی است که آن را پیگیری کند و علل و عوامل اعتیاد را مورد بررسی قرار دهد، نه اینکه معتادان را دستگیر کنیم بررسی کنیم که چرا معتاد شده است؟ وقتی این فرد مواد فروش می شد من پلیس و دادگاه کجا بودم که امروز سرنوشت این آدم به اعتیاد کشیده شده است؟ هیچ آدمی در دنیا معتاد، دزد و آدمکش به دنیا نمی آید ماییم که در خانواده و فشارهای جامعه او را اینگونه تربیت می کنیم. جامعه مسئول است، فرد مسئول نیست، سیاست های اجتماعی در جامعه مسئول است. معتادان و مواد فروش ها را دستگیر می کنیم تا اعدام کنیم اما کسی نمی پرسد چرا این آدم مواد فروش شده است؟ باید به جای او کسی را که مسئول است بگیریم و استنطاق کنیم که چرا به او در دوران مدرسه رسیدگی نشد؟ چرا وقتی بیکار شد هیچ کس جواب نداد؟ در خیابان بساط دستفروش ها را جمع می کنیم، این فرد چه کار باید بکند؟ دزدی کند یا مواد بفروشد؟ خب ما دزدش کردیم. در همه جای دنیا جامعه و سیاست های اجتماعی محکوم می شود و نه فرد. در همین فیلم می بینیم که می گوید با دستگیری یک مواد فروش یک نفر دیگر جایگزین می شود. چرا اینقدر خرید و فروش مواد زیاد است چون در آن سود هست. هرچیزی که در این مملکت سود داشته باشد آدم ها جذبش می شوند. متری شیش و نیم به نکات مهمی از مسأله اعتیاد اشاره می کند اما بخش هایی هم هست که دست سازنده بسته است و امکان نمایش آن را ندارد مثلاً به خاطر همین فشارها، او نمی تواند علل اعتیاد را نشان بدهد چرا که اگر دنبال علل معضلات باشیم پای کم کاری مسئولان و نهادها به میان کشیده می شود و خب فیلم اجازه نمایش پیدا نمی کند. فیلمساز و خبرنگار چشم و گوش جامعه است تا مسائلی که از نگاه دیگران مغفول مانده را بیان کند اگرچه متأسفانه مسئولان ما از مسائل آگاهند، آمار و ارقام هم دارند و این فیلم را هم نگاه نمی کنند چون اصلاً برایشان مهم نیست. خب این فیلم حرفش را مطرح کرده است، حرف مردم و درد آنها را مطرح کرده که اینقدر مخاطب دارد، اتفاقاً چون راست می گوید مردم آن را می بینند اما مردم که کاره ای نیستند. حکایت همایش های ما در دانشگاه است که مسئولان دو ساعت اول حرفشان را می زنند و موقع سخنرانی ما که می شود هیچ کس نیست جز دانشجویان، دانشجو حرف های انتقادی من را بشنود چه از دستش بر می آید، او که می داند مشکل کجاست.

آیا آمار دقیقی درباره تعداد معتادان به شیشه ارائه شده است؟ آقای ساداتیان در گفت وگویی دلیل نامگذاری فیلم را آمار شیش و نیم میلیونی مصرف کنندگان تفننی و معتادان به شیشه اعلام کردند که البته از فیلم حذف شده است. الان آقای اقلیما به آمار دیگری اشاره کردند.

اقلیما: یک آمار این چنینی اعلام شد اما رسمی نبود. ستاد مبارزه با مواد مخدر به عنوان نهادی که آمار را اعلام می کند هیچ وقت بیش از دو و نیم میلیون اعلام نکرده است همیشه از اول همین میزان مانده است.

یعنی آمار دقیق داریم ولی اطلاع رسانی درست نمی شود؟

ماریت قازاریان (رئیس گروه پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی): تا دو سال گذشته در آمار رسمی بین یک میلیون و دویست تا سیصد اعلام می شد. آخرین شیوع شناسی اعتیاد در سال 94 بوده که توسط دفتر ما انجام شد (دوره جدید الان در حال انجام است) اما انتشار آمار رسمی دست ما نیست و ستاد مبارزه با مواد مخدر متولی این کار است و هر وقت که صلاح بدانند اعلام می کنند. این آمار شش و نیم میلیونی که در برخی سایت ها منتشر شده، آمار رسمی و دقیق نیست. در صحبت ها به مصرف کننده های تفننی اشاره شد اما چون آنها وابسته به اعتیاد نیستند، معتاد محسوب نمی شوند چرا که در شیوع شناسی کسی به عنوان معتاد شناخته می شود که وابستگی کامل داشته باشد. اصلاً واژه مصرف کننده تفننی منسوخ شده و چنین چیزی نداریم، کسی که یک بار مصرف می کند معتاد نیست چون به اعتیاد وابسته نشده و جزو آمار محسوب نمی شود. گاهی وقت ها اطلاعات واقعی نیست، به میهمانی می رویم و این دست آدم ها را می بینیم می گوییم همه جا پر از معتاد است حتی در رسانه ها اعلام می شود همه دانش آموزان معتاد هستند در حالی که این غلو است، نه اینکه آمار دانش آموزان معتاد کم است، نه! در حد خیلی تأسف باری هم هست اما این نحوه غلوآمیز در اطلاع رسانی اشتباه است. ما که نمی خواهیم کتمان کنیم، چون اگر کتمان کنیم به مشکل اصلی نمی پردازیم ولی این هم که بگوییم همه معتادند و به آمارهای 6 میلیونی استناد کنیم ما را از مسیر منحرف می کند چون اول اینکه غیردقیق است و واقعی نیست و دوم اینکه پنیک (فوبیا) در جامعه ایجاد می کند. تصور کنید اگر چنین چیزی در رسانه ها اعلام شود که همه مدارس پر از اعتیاد است چه رعب و وحشتی در خانواده های بچه مدرسه ای ها ایجاد می شود. ایجاد وحشت به کاهش بار اعتیاد کمک نمی کند. در یک دوره در کارهای رسانه ای پوسترهایی طراحی می کردند با تصویر اسکلتی که از آن خون می چکد، تحقیقات گسترده نشان می دهد که چنین تصاویری تأثیری روی مردم نمی گذارد، ممکن است تأثیر هیجانی و آنی داشته باشد اما روش خوبی برای اثرگذاری عمیق نیست. من اجازه ندارم آماری را به صورت رسمی اعلام کنم چون وظیفه ستاد مبارزه با مواد مخدر است اما درباره آمار 20 یا 30 میلیونی که به گفته آقای اقلیما به صورت مستقیم و غیرمستقیم با اعتیاد درگیر هستند، یک جمله تکمیلی اضافه کنم که کل جمعیت ایران با این پدیده درگیر است. خیلی ها تصور می کنند در محیط عاری از اعتیاد هستند و نوجوانشان هم بچه خوبی است و از این مسائل مبراست و گاهی به مراجع مراجعه می کنند تا فقط بچه شان مشورت و توصیه هایی بگیرد اما با نوجوان که صحبت می کنیم می گوید 6 سال است سیگار می کشد در حالی که پدر و مادرش از آن بی خبر هستند. امروز می گوییم که اعتیاد پشت در همه خانه هاست فقط کافی است دق الباب کند، در کشوری که در شاهراه مسیرهای مختلف قاچاق مواد است نمی توان اعتیاد را ریشه کن کرد؛ اعتیاد بوده، هست و خواهد بود اما مهم این است که چقدر روی مسأله پیشگیری کار کنیم و به عوامل محافظ بپردازیم. در همین فیلم خیلی جسته و گریخته و پراکنده به عوامل خطر و محافظ پرداخته شده است. به عنوان نمونه یکی از عوامل محافظ برای پیشگیری از اعتیاد، خانواده است. در این فیلم خانواده نابسامان را می بینیم که چه بسا در فیلم قبلی سعید روستایی (ابد و یک روز) آن را از نمای نزدیک تری هم دیده ایم، خانواده هایی که در قاچاق حامی هستند مثلاً زنی که مواد مخدر همسرش را در لباسش پنهان کرده، پدر معلولی که در بازداشتگاه فرزندش را قربانی خلاف خودش می کند و... البته من چند نکته انتقادی هم دارم که به نظرم جزو عوامل خطر فیلم است از جمله نشان دادن پایپ و نحوه مصرف شیشه در سکانس های میانی فیلم. اگرچه شاید برخی بگویند مصرف کننده روش و شیوه مصرف را پیدا می کند اما این نکته را باید در نظر بگیریم که خیلی ها هستند که اسم شیشه را شنیده اند اما طریقه مصرف آن را نمی دانند. در همان سالن سینما که فیلم را دیدیم یک کودک 6-5 ساله حضور داشت که من تذکر دادم بچه را بیرون ببرند یک بخشی اش به خاطر اینکه کلافه شده بود و مزاحم فیلم دیدن بقیه می شد و یک بخش دیگرش هم به این خاطر که دیدن این صحنه ها مناسب سن او نبود.

ساداتیان: البته ما گروه سنی بالای 15 سال برای تماشای فیلم اعلام کردیم.

قازاریان: بله، در روش های پیشگیری از اعتیاد ما هم برای سنین مختلف طبقه بندی داریم، پیشگیری از اعتیاد برای سه سال، برای 5 سال و... بعد می رویم سراغ مقطع راهنمایی، بچه های این دوره عموماً می دانند شیشه جزو مواد مخدر است اما شیوه مصرف آن را نمی دانند و پایپ را ندیده اند، به تصویر کشیدن چنین صحنه هایی تخصصی نبود. متری شیش و نیم بیشتر به موضوع معتادان متجاهر پرداخته بود که موضوع مهم روز است یعنی آنهایی که جزو معتادان خیابانی هستند، بازداشت می شوند و یک شب در بازداشتگاه می مانند و پس از آن به جاهایی برای نگهداری و بعضاً درمان منتقل می شوند یعنی به معنای زندانی شدن همیشگی نیست. انتقاد دیگر من به چگونگی تصویر آنها و ادبیات بدی است که با آنها برخورد می شود و به هیچ عنوان با اصول انسانی همخوان نبود، البته که برخوردهای بدتر از این هم وجود دارد اما ما داریم درباره فیلم صحبت می کنیم.

اقلیما: اما قبول دارید بدتر از این را انجام می دهند بعضی اوقات ما باید واقعیت ها را بگوییم.

قازاریان: بله، من که گفتم بدتر از این هم هست اما ما داریم آن را در فیلم تصویر می کنیم.

قازاریان: من که تأیید نمی کنم می گویم اینها آدم هستند و هر کدام خانواده دارند، اتفاقاً ناصر خاکزاد به خاطر نجات خانواده اش در این مسیر افتاده بود، وقتی در فیلم نشان می دهیم باید برخورد انسانی تری با آنها شود.

اقلیما: من مخالفم. اگر پلیس کار اشتباهی انجام می دهد باید بدتر از آن را نشان دهیم.

قازاریان: من پلیس را نمی گویم. عرض من مردم است. همه این آدم هایی که معتاد می شوند هیچ کدام نمی خواهند در این راه گام بردارند. با اکثر آنها که صحبت می کنیم حتی معتاد خیابانی ته خطی، می گوید اگر عاقبت کار را می دانستم سراغ این کار نمی رفتم. واقعاً هم اگر آموزش و پیشگیری درست انجام می شد و اعتبار و بودجه مناسبی برای پیشگیری اختصاص می یافت این اتفاق نمی افتاد. الان اعتبار پیشگیری به ازای هر نفر از جمعیت ایران 30 تا تک تومن است. در حالی که ما می گوییم از سن 3 تا 65 سال هر نفر به پیشگیری متناسب با جایگاه و سن خودش نیاز دارد. الان با این بودجه چه می توان کرد؟

پوریا: اتفاقاً یکی از راه های غیرمستقیم پیشگیری نشان دادن همین میزان شناعت در سینماست. به گفته شما تصویر اسکلتی که از آن خون می چکد اثرگذاری لحظه ای دارد من ارجاعش می دهم به تصویر ریه تخریب شده روی بسته های سیگار که اصلاً به شوخی تبدیل شده است. وقتی عرض کردم جزئیات در فیلم مهم است به همین دلیل گفتم. فیلم خون بازی خانم بنی اعتماد تصویری متفاوت از یک فرد معتاد نشان داد؛ کسی که در یک خانواده متوسط رو به بالا زندگی می کند، شکل پوشش، معاشرت ها، ماشین مامانش هیچ کدام نشان نمی دهد که او معتاد است (در حالی که تصور غالب ما از معتاد کسی است که در جوی افتاده) ولی شناعت او به جایی می رسد که وقتی مادرش آخرین تیکه ای که داشت برای طرحش می رفت شمال را به بیرون پرتاب می کند، در گل و لای و لجن دنبالش می گردد، این تصویر با این جزئیات برای کسی که در معرض آن قرار دارد یا برای مدت کم و به صورت تفننی مصرف کرده و ممکن است تبدیل به عادت شود، تأثیرگذاری عمیقی دارد. در فیلم متری شیش ونیم شاهد هستیم که پدری بچه اش را به زندان می فرستد و حتی کسی مثل ناصر خاکزاد که مخالف با نوع رفتار با این بچه است (جزو عناصر خیلی خوب فیلم است که هیچ نمایشی ندارد و این احتمال را ایجاد می کند که این ناخوشایندی او احتمالاً به خاطرات کودکی اش باز می گردد) در نهایت همین بچه را وسیله ای برای به دست آوردن قرص قرار می دهد یا صحنه ای که تلاش می کند با از بین بردن سرانگشتان پرونده اش را پاک کند... همه اینها نشان می دهد که اعتیاد آنها را تا چه حد تنزل می دهد و اتفاقاً این شناعت باید نمایش داده شود. در یک بعد دیگر فیلمی که من متری شیش و نیم را به آن وصل می کنم تیغ و ابریشم مسعود کیمیایی است. در گوزن ها یک قاچاقچی داریم که کاراکتر فیلم با این تفکر که او عامل تمام بدبختی هایش است (البته این فکر کوته اندیشانه است) تصمیم دارد او را بکشد اما در فیلم تیغ و ابریشم جهت فیلم از طرف تمرکز بر معتاد در کانون توجه دوربین به طرف قاچاقچی تغییر می کند. متری شیش و نیم حتی در ابعادی که تصویر خشونت آمیزی از پلیس نشان می دهد هم مهم است و من آن را به بحثی درباره سینمای امریکا متصل می کنم. در دهه 60 شمسی معادل دهه 80 میلادی ممنوعیت گسترده نمایش فیلم های امریکایی را در سینما و تلویزیون داشتیم؛ اما فیلم رومانیایی و روس و محصول امریکای لاتین فراوان نمایش داده می شد و ما پدیده ای داشتیم تحت عنوان فیلم ضدامریکایی که مدام در تلویزیون نمایش داده می شد؛ اما چرا الان نیست؟ چون تولید نمی شود و خود امریکایی ها در 3 تا 4 دهه اخیر شدیدترین فیلم های انتقادی را درباره خودشان ساخته اند و از تصویر رشوه خواری بالاترین مقام پلیس تا کاخ سفید را نشان می دهند. در فیلم قاچاق استیون سودربرگ که اسکار فیلم نامه را هم دریافت کرد مسئول گمارده کاخ سفید در کمیته ویژه تحقیق و بررسی درباره اعتیاد جوانان که نقش آن را مایکل داگلاس بازی می کند، دخترش را بر اثر اعتیاد از دست می دهد. بخش هایی از این فیلم حتی در کاخ سفید فیلمبرداری شده است، فیلمی نیست که در یک گوشه ساخته شود و بعد به زور بزنند و برای اکران تلاش کنند، آنها می دانند که هرچه بیشتر شناعت و خشونت را در سیستم شان نشان دهند به نوعی از آن جلوگیری کرده اند و البته یک بخش دیگر آن استراتژی سیاسی است و با این رویکرد از اینکه فیلم ضدامریکایی در جای دیگر ساخته شود، جلوگیری کرده اند. این سیاست، تصمیم درستی است. همیشه تصورغالب این است که یکسری فیلمساز ضدجریان یواشکی و مستقل این کار را می کنند در حالی که خود جریان حاکم، خواهان آن است، ضمن اینکه تصویری می دهد که به طور مداوم می تواند روی قاضی و جوانان و... در شرایط عادی تأثیر بگذارد. من نمی خواهم ادعا کنم که همه اینها به نیت خیر و صلاح در فیلم سعید روستایی لحاظ شده است اما ویژگی خوب سعید روستایی این است که بخش های خالص سینمایی به همان اندازه برایش مهم است که جنبه های اجتماعی آن. یکی از نکات انتقادی من اتفاقاً به صحنه های روضه خوانی برای ناصر خاکزاد درباره خانواده اش است که به نظرم نقض غرض است. درحقیقت در این سکانس ماجرا تمام است و احساس همدلی انسانی نسبت به شرایط او را در مخاطب ایجاد می کند اما تصاویر بعدی که وضعیت کوچه و خانه شان را برای قاضی توضیح می دهد و تصاویر آن را می بینیم زائد است. در واقع از بیان این صحبت ها به نکته مورد اشاره در صحبت های شما می خواهم برسم که گفتید هیچ کس خودش نمی خواهد معتاد شود، رسیدن به این حس درباره قاچاقچی هم لازم است اما نه با این حجم از سوگ سرایی

برای شخصیت.

اقلیما: ما هیچ وقت برای فرد نباید سوگ داشته باشیم مهم چراهاست. امروز خبرنگاری از من پرسید چرا برخی رشوه می گیرند؟ گفتم وقتی حقوق یک میلیون تومانی می دهیم و می دانیم که زندگی او با این دستمزد نمی چرخد، خودمان شرایطی ایجاد کرده ایم که او مجبور به این کار شده است. حدود 10 سال پیش برای همایشی با موضوع مواد مخدر به سمنان دعوت شده بودم. استاندار و فرماندار گفتند اینجا شهر خوبی است، اعتیاد کمتر شده و... من هم همه آمارها را اعلام کردم و گفتم چرا اعتیاد ادامه دارد چون مامور به شکل همت عالی پول دریافت می کند، اگر نگیرد زندگی اش نمی گذرد. مجبور است یکی دو قاچاقچی را رد کند تا امورش بگذرد. همین طور راجع به مشاغل مختلف گفتم، دیدم همه چپ چپ نگاه می کنند، در نهایت این نکته را اضافه کردم که من استاد دانشگاه از همه دزدترم. من برای دو ساعت درسی که می دهم باید 4 ساعت مطالعه کنم اما چون دستمزد مناسب ندارم و باید چند جای دیگر منبر بروم، این وقت را نمی گذارم و از آن دو ساعت یک ساعتش را دیرتر سرکلاس می آیم و یک ساعت هم خاطره تعریف می کنم. من عمر دانشجو را می دزدم که قابل برگشت نیست و یک بی سواد تحویل جامعه می دهم. من جزو آن دسته افرادی هستم که معتقدم همه چیز را باید نشان داد. برخی های می گویند کم و در پرده نشان دهید که هر کسی نفهمد اما این اتفاق ها دارد در جامعه می افتد اجازه دهیم همه آن را ببینند و بفهمند.

قازاریان: من اصلاً صحبتم این نبود که نمایش ندهیم یا خیلی کم نمایش دهیم. حرف من این است که این رفتار غیرانسانی حداقل در فیلم نشان داده نشود. پلیس باید ابهت داشته باشد.

قازاریان: پلیس مواد مخدر بله خیلی متفاوت است. شما فیلم های خارجی را ببینید، همین سریال مرزبانان که قاچاق را در مرزهای استرالیا نشان می دهد خیلی هم جدی هستند اما هیچ کدام فحش نمی دهند. معتادها که همگی در قشر پایین نیستند، در قشر بالا و تحصیلکرده هم هستند اما چون پولدارند دیده نمی شود.

ساداتیان: آقای دکتر (اقلیما) به موضوع خوبی اشاره کردند، گفتند کلی مطالب تحقیقاتی داریم که استفاده نمی شود و به بایگانی سپرده می شود. به اعتقاد من سینما و یک فیلم هم می تواند کیس سازی شود و به بخشی از مشکلات اجتماع تلنگر بزند ولی چرا به آثار سینمایی به عنوان کیس تحقیقاتی نگاه نمی کنیم. وقتی جامعه دچار بحران های اقتصادی می شود جامعه در خود فرومی رود، آدم هایی که تعهدات اخلاقی دارند سعی می کنند با سرگرمی و Entertainment خودشان را مشغول کنند ولی در طیف آدم هایی که تعهدات اخلاقی ندارند هم مصرف مواد مخدر بالا می رود و نشان می دهد که بخش هایی از جامعه ما وضعش خوب نیست و آرامش ندارد. در همین سال که قیمت ها چند برابر شد و شوک اجتماعی داشتیم متری شیش و نیم بیشترین آمار فروش یک فیلم اجتماعی را داشت، یعنی آنهایی که تعهدات اخلاقی داشتند به سینماها و دیگر اینترتیمنت ها پناه بردند.

پوریا: یعنی آن گزاره کلیشه ای که می گوید مردم خودشان مشکلات دارند و می خواهند به جایی پناه ببرند که بخندند تا حالشان خوب شود درمورد یک طیف به بن بست می رسد.

ساداتیان: بحث من این است که وقتی جامعه مان اینقدر ملتهب است و اینترتیمنت می تواند مثل مسکن باشد و بخشی از جامعه را سرگرم کند چرا اینقدر نسبت به آن بی تفاوت هستیم. درشرایطی که میزان نقدینگی در کشور دو تریلیون است چرا باید گردش مالی سینمای ایران

240 میلیارد تومان باشد، هیچ تناسبی ندارد. سینمای اجتماعی با پرداختن به این موضوعات یک نیشتر به یک معضل زده است. اگر درست است راه حل برای آن پیدا کنیم. میزان استقبال مخاطب نشان می دهد که مردم این موضوع را می شناسند پس به دنبال راه حل باشیم. یک خاطره برایتان تعریف کنم. چند شب پیش در یکی از سینماها، ساعت دو صبح در سانس فوق العاده، یک نفر عصبانی از سالن بیرون می آید و شروع می کند به زد و خورد و مشت کوبیدن به دیوار و... چند دقیقه بعد که مدیر سینما او را آرام می کند و می گوید می توانم رویتان را ببوسم؟ همین طور که او را در آغوش می کشد بغض او سر باز می کند و در میان هق هق گریه می گوید زندگی ناصر عین زندگی برادرش بوده؛ تکه کلامش هم این بود که ناصر در زندگی اش یک عشق و حالی کرد ولی داداش من هر چه درآورد خرج خانواده کرد. به نوعی تیپ های مختلف از افراد معتاد در این فیلم زندگی خودشان را می بینند. بچه وقتی از همه جا ناامید می شود به دامان پدر و مادر پناه می برد اما ببینید اعتیاد پدر را به کجا می رساند که بچه اش را قربانی خودش می کند. تلاش ما این بود که این زنگ خطر را به صدا دربیاوریم که با چه پدیده ای رو به رو هستیم. خیلی از آدم های معتادی که در فیلم حضور دارند آدم های تحصیلکرده ای هستند که می گفتند در ابتدا تفننی مواد استفاده کردند و بعد کارشان به اعتیاد کشیده و از خانه بیرون شان کرده اند. اعتیاد یقه هرکس را که بگیرد به قعر جهنم می کشد.

قازاریان: شکی نیست که ساخت فیلم در حوزه اعتیاد بخصوص با این کیفیت قابل تقدیر است. آقای پوریا در بخشی از صحبت هایشان به واکنش برخی مخاطبان اشاره کردند مبنی بر اینکه این همه فیلم راجع به اعتیاد چرا باز هم یکی دیگه؟ اما با وجود همه این آثار باز هم کم است. ضمن اینکه در کنار این آثار باید بحث شکل بگیرد، مطبوعات به آن بپردازند، نشست هایی در رادیو و تلویزیون برگزار شود، بروشور چاپ شود و...

پوریا: همین که شما می فرمایید اجازه انتشار آمار رسمی را ندارید و برای همیشه در انحصار ستاد مبارزه با مواد مخدر است بخش عمده ماجرا به این موضوع برمی گردد که سیستم رسانه ای امریکا و نه فقط سینمایش، همه مشکلات را به عریان ترین شکل نشان می دهد که بتواند از گسترش آن جلوگیری کند. یک لحظه تصور کنید تصویر لانگ شات سالنی که معتادان در آن جمع هستند را یک شب تلویزیون نشان بدهد، چه اشکالی دارد. می خواهم بگویم این سیستم ها طبق قوانین نانوشته ای که البته بیشتر امنیتی است و در دل قواعد اداری و آیین نامه ها و بخش نامه ها نیست؛ همه با هم همگن هستند در ابراز نکردن و بستن فضا. این همه پلیس هزینه می کند و سریال می سازد اما در هیچ کدام چنین تصویر جذابی از پلیس نمی بینید. اتفاقاً می خواهم اشاره کنم به بخشی از مردم - مردمی که خبر ندارند چه مشکلاتی برای این فیلم ایجاد شد و چه مقدار سانسور شد و بخش عمده ای از همین مردم و حتی دوستان خود من که اهل فیلم دیدن هم هستند می گویند سعید روستایی طرف پلیس را گرفته! چرا از پلیس سیستم ما چنین تصویر با حالی شبیه پلیس های امریکایی که لغز می خواند، منتشر می کند و... ایجاد کرده است. این همه سریال می سازند اما تصویری که از پلیس ارائه می کنند شخصیت های اتوکشیده و نچسبی است که با مخاطب ارتباط برقرار نمی کند. این انتقادی که شما از تصویر پلیس مطرح کردید اتفاقاً از یک نگاه از دید مردم توانایی پلیس تلقی می شود پلیس می داند حکایت خیلی از معتادان حکایت همان پیرمردی است که می گوید من نه می خواهم ترک کنم و نه می توانم، چه کار داری؟! بنابراین برخورد پلیس بابت برگشت ناپذیر بودن این افراد، از دید مردم تصویر خیلی فاعلانه ای از پلیس تلقی می شود. با وجود این باید به این نکته اشاره کنم که چقدر این مشکلات در سیستم ما عمیق است و برخورد نیروی انتظامی با فیلم و وضعیتی که برای آن ایجاد کرد عجیب است درحالی که اساساً باید چنین فیلم هایی را مثل یار دوازدهم خودش بداند.

اقلیما: در قانون اعلام شده که پلیس حق ندارد حتی در گوش مجرمی بزند که بچه ای را تکه پاره کرده است. پلیس مأمور است این فرد را دستگیر کرده و به دادگاه تحویل دهد، قاضی او را محکوم کرده و حد را اجرا می کند. من قانون نیستم. پلیس هم آدمی است مثل من اقلیما، ممکن است با خانواده اش درگیری داشته باشد، مشکل اقتصادی داشته باشد و...

پوریا: حتی در فیلم هم پلیس معتادان را نمی زند مثلاً در صحنه هایی مشابه آنچه که مجرم دارد اثرانگشت اش را مخدوش می کند با او بر خورد می کند.

اقلیما: داشتم می گفتم پلیس هم آدمی است مثل من اقلیما، ممکن است با خانواده اش درگیری داشته باشد، مشکل اقتصادی داشته باشد و... وقتی من ناراحتم عصبانیتم را روی یکی خالی می کنم.

اقلیما: امنیت باید در ذهن ما باشد نه وابسته به تعداد پلیس هایی که در خیابان وجود دارد. وقتی امنیت وجود ندارد من ماشین که می خرم برایش 4 قفل می خرم و به انواع آژیرها مجهزش می کنم و باز هم خیالم راحت نیست. بیمه هم کرده ام اما می دانم فایده ای ندارد و بیمه هم پولم را نمی دهد. من نوعی وقتی پلیس را در خیابان می بینم باید خوشحال باشم نه اینکه خودم را بپوشانم. وظیفه پلیس این است که به خاطر شاکی خصوصی یا جرم مشکوک کسی را دستگیر کند. وقتی چنین فیلمی ساخته می شود باید واقعیت کامل را نشان بدهد نباید به پلیس و ستاد مبارزه با مواد مخدر بربخورد، اگر ناراحت هستید بروید این معایب را برطرف کنید. اتفاقاً انتقاد من به فیلم این است که چرا تمام واقعیات را نشان نداده است. باید علت و معلول را نشان می داد اما حتماً اجازه اکران پیدا نمی کرد. مردم از دیدن یک فیلم اجتماعی ممکن است دچار وحشت شوند اما جنس نگرانی شان از شروط عقل است؛ اینکه نکند بچه من هم دچار چنین سرنوشتی شود؟ نکند من که تفننی مصرف می کنم وابسته مواد شوم و...

قازاریان: اتفاقاً کسی که مصرف تفننی دارد هیچ وقت نگران نمی شود که عاقبتش اعتیاد و وابستگی است. تصورشان این است که هیچ وقت شبیه آنها نمی شوند. وقتی می گوییم مراقب باشید بچه تان را به تولد یا میهمانی نفرستید که والدین حضور ندارند با اطمینان می گویند بچه من آنقدر خوب است که درگیر این اتفاقات نمی شود. من همیشه به واکنش مخاطبان در سالن سینما دقت می کنم، بعد از این فیلم که سکوت مطلق بود و همه در فکر بودند. من چون کارم در این حوزه هست و خیلی چیزها را با چشم خودم دیدم کمتر تحت تأثیر قرار می گیرم اما بعد از این فیلم همه در فکر بودند. همین طور می شنیدم که دو تا خانم صحبت می کردند که فلان جا گریه ام گرفت، بیچاره ها و... او فکر می کند شخصیت فیلم بیچاره است و موضوع داستان هیچ ربطی به زندگی خودش ندارد و از او دور است، در حالی که هیچ کس نباید چنین اطمینانی داشته باشد. جایگاه من این نیست که راجع به پلیس و این مسائل صحبت کنم. اولاً صحبتم این است که ساخت این دست فیلم ها خیلی هنر است و مشکلات مبتلا به جامعه را نشان می دهد، اگر عده ای که چشم و گوش شان را بسته اند این شانس را داشته باشند که به سینماها بروند و این فیلم ها را ببینند، اتفاق مبارکی است. بحث اصلی من این بود که وقتی چنین فیلم های درخشانی ساخته می شود برخی اصول رعایت شود که خطا کمتر شود. هر فیلم و کتابی و هر بحث و گفت و گویی نقاط قوت و نقاط ضعف دارد. در نهایت باز هم می گویم فحاشی و بددهنی نیروی پلیس در یک فیلم زیاده روی بود اگرچه باز هم اقرار می کنم که خودم شاهد بوده ام که بدتر از این هم در واقعیت اتفاق می افتد. نشان دادن شیوه های مصرف ایراد دیگر فیلم بود.

ساداتیان: یکی از مشکلات جامعه ما این است که در این حوزه به صورت جزیره های جدا از هم عمل می کنیم. نقش پلیس برخورد سلبی است اما کار نرم افزاری را چه کسی باید انجام دهد؟ هر مسئولی را که می بینیم می گوید من دارم وظیفه ام را انجام می دهد اما کسی نیست که اینها را به هم وصل کند و بین آنها رابطه ایجاد کند.

قازاریان: رابط اینها در کشور ما ستاد مبارزه با مواد مخدر است. ستاد مبارزه با مواد مخدر نقش هماهنگ کننده امور بین این دستگاه ها را بر عهده دارد.

در دهه 60 در فیلم های مرتبط با اعتیاد شخصیت های طاغوتی که اعتیاد را در جامعه ایران ترویج داده اند یا دست های پنهان را به عنوان علل شیوع اعتیاد می بینیم یکی از انتقاداتی که به فیلم مطرح است این است که در متری شیش و نیم روایت به گونه ای است که همه مشکلات برآمده از فرودستان است. از سوی دیگر در همین جلسه شاهد هستیم که به عنوان مثال چهره هایی مثل خانم قازاریان به نمایندگی از گروه پیشگیری توقع دارند که طریقه مصرف مواد هم نشان داده نشود و... همین دو نکته نشان می دهد که توقعات و انتظارات از ساخت فیلم های با موضوع اعتیاد بالاست و از سوی دیگر کار کردن در این حوزه با چه دشواری هایی رو به رو است.

ساداتیان: فیلم هایی که تلنگری به هر موضوع اجتماعی می زنند عموماً همگی متهم به سیاه نمایی می شوند و سرنوشت شان یا توقیف است یا ممیزی های شدید. در مرحله تولید و گرفتن تجهیزات، نیروی انتظامی خیلی لطف کرد ولی مثلاً مکان هایی که برای فیلمبرداری لازم داشتیم همگی امنیتی بود و اصلاً اجازه تردد نداشتیم. به همین دلیل ما صفر تا صد تمام مکان ها، زندان، حیاط بازداشتگاه و حتی کوچه باریک خانه ناصر خاکزاد را ساختیم که هزینه زیادی به ما تحمیل کرد. ما برای دریافت کمک به سراغ ستاد مبارزه با مواد مخدر رفتیم، سناریو را خواندند و جلسه ای مثل همین نشست تشکیل شد، چند کارشناس آمدند و نهایتاً این جلسه منجر به این شد که این فیلم را نسازیم. جالب اینکه صد نفر آدم نشسته بود که هر کدام نظری در تضاد با دیگری داشت، گفتیم ما می رویم شما بحث تان را بکنید و بعداً نظرتان را بگویید.

پوریا: شما فیلمنامه را بنویسید و بعد به ما بگویید چه می توانیم بسازیم (خنده) یعنی فقط نگاه نظارتی دارند و نه مشورتی و مشارکتی.

ساداتیان: ما باید به ذهن نویسنده اعتماد کنیم. خب ذهن انسان مثل کامپیوتر می ماند بر اساس اطلاعاتی که دارد یک خروجی می دهد. آدم هایی که موضوعات اجتماعی می سازند تحت تأثیر محیط شان هستند، جامعه شان را رصد کرده اند، سعید روستایی این پدیده را بهتر می شناسد یک فیلمساز دیگر ممکن است به پدیده طلاق اشراف داشته باشد. معضل اساسی ما این است که همیشه مسئولان می خواهند صورت مسأله ها را پاک کنند یعنی هر آدمی که سرکار می آید می گوید این اشکالات مال قبلی بود و قبلی هم می گوید مال قبل بوده. زمانه خودشان را گل و بلبل تصویر می کنند تا مدیر بعدی بیاید و پرده ها را بالا بزند و ببینیم چه خبرها بوده. قبول کنیم جامعه ما دچار بحران است نه تنها در حوزه مواد مخدر بلکه در خیلی حوزه های دیگر از جمله همین پدیده های اختلاس. چرا نمی گردیم برای آن راهکار پیدا کنیم؟ حتماً یک جای کار می لنگد و چیزی این وسط غلط است که هرجا که سرک می کشیم یک اختلاس بیرون می زند. آوازه دین داریمان همه جای دنیا پیچیده اما نمونه هایی که در کشورمان بکرات اتفاق می افتد را در سوئیس و سوئد و اروپا کمتر می بینیم. بحثم این است که در فیلم های اجتماعی به هر کدام از این معضلات که بخواهیم بپردازیم یک مدعی از یک جا پیدا می شود و بدون نگاه کارشناسی فقط بر اساس بخش نامه های خودش با اثر برخورد می کند. چندوقت پیش خانمی از وزارت ارشاد برای پروژه تحقیقاتی با من تماس گرفت درباره اینکه چرا سینمای ما به این حجم از فیلم های سخیف رسیده است؟ گفتم فیلم های من چطور بوده؟ آنها هم سخیف هستند؟ گفت نه اتفاقاً چون فیلم های خوبی دارید یکی از کاندیداهایی که برای مشورت معرفی کردند شما بودید. گفتم اگر اینکه می گویی درست است پس چرا تمام فیلم های من دچار بلیه ممیزی و برخورد می شود؟ وقتی شما هی می گویید اینجا نباشد و آنجا حذف شود و فیلم را مثل یک شیر بی یال و دم می کنید نتیجه اش همین آثاری می شود که می بینید. فیلمساز اجتماعی می گوید چه کسی حوصله درگیر شدن با نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات و قوه قضائیه و... را دارد و به همین خاطر آثار اجتماعی مان روز به روز خنثی تر می شود. هر کارشناسی که می آید خودش را صاحبنظر تام این حوزه می داند، در بعضی جلسات متری شیش و نیم چنان فیلم را تحلیل می کردند که مسئولان وزارت ارشاد و آدمی که 30 سال است در این حوزه کار می کند خودش را اینقدر وارد در امور نمی داند. سفارشات شان هم باید اجرایی شود. حضرت امیرالمؤمنین(ع) فرمودند که حاکمان باید برای خودشان عیون داشته باشند که جامعه را رصد کنند تا نقص ها را بیان کنند، امروز رسانه های جمعی در حوزه هنر ابزار خوبی است که عیون جامعه باشند، مسائل را آگراندیسمان کنند و در قالب تئاتر و فیلم ارائه دهند و توجه ها را جلب کنند تا مشکلات حل شود البته اگر اراده ای برای حل مشکلات وجود داشته باشد اگر نه تا وقتی که هرکس به فکر این باشد که یک جور دوره مدیتریتش بگذرد این دور تسلسل ادامه خواهد داشت.

اقلیما: در نهایت نه تنها فیلم هایمان، بلکه مطبوعاتمان هم باید آزادی عمل داشته باشند و مسئولان و دست اندرکاران قبول کنند که دانای کل و آگاه به همه چیز نیستند و همه چیز را نمی توانند ببینند. اگر خبرنگاری خبری در مورد نقص و کم کاری ارگانی منتشر می کند باید در پی رفع مشکل بربیاییم و از او تشکر کنیم چون وظیفه تو مسئول را در یافتن مشکلات انجام داده است. اگر فیلمی ساخته می شود که در آن به یکسری مشکلات چه مرتبط با جامعه پلیس و چه دلایل اعتیاد پرداخته به جای آن که برخورد سلبی کنیم، از او تشکر کنیم که قسمتی از جامعه را در معرض دید قرار داده است و تلاش کنیم درستش کنیم. این افراد با هزینه خودشان برای رفع نواقص و معایب کار، آگهی و هشداری داده اند که جای تقدیر دارد. اطمینان داشته باشید نویسنده ای که چنین فیلمنامه ای را نوشته از این حوزه شناخت داشته و آن را لمس کرده است، بر اساس تخیل و رؤیابافی ننوشته است. بزرگ ترین مشکل در مسائل اجتماعی، تبدیل شدن و تجربه بزه های مختلف است یک معتاد ممکن است در آینده دزد شود، روسپیگری کند، آدمکش شود و ... به جای این که به دستگاه های مختلف بر بخورد بروند کارشان را درست انجام دهند و مشکلات و نواقص را برطرف کنند. کار کن و جوابگو باش. چرا می خواهیم همه چیز را قایم کنیم. پنهان کاری کرده ایم که امروز وضعیت اعتیاد به اینجا کشیده شده است. راجع به طلاق هی گفتند چیزی نگویید و حالا آمار گویای همه چیز است. ازدواج با بیست میلیون تومان آن هم در شرایط بیکاری معلوم است که به طلاق می انجامد. یعنی کسی حق ندارد از مسئولان بخواهد که پاسخگو باشند؟ آقای دولت برای چه مستمری ماهانه به مردم می دهی؟ به جای آن کار تولید کن من احتیاجی به پول تو ندارم. وظیفه دولت تولید کار است و نه دادن وام. متری شیش و نیم فیلم خوبی است اما همچنان من یک انتقاد دارم این فیلم باید سؤال کند که چه چیز باعث شده که این آدم به سمت اعتیاد برود و سردسته قاچاق فروش ها شود؟ چطور اجازه دادیم وضعیت یک آدم به اینجا کشیده شود مگر از اول نمی دیدیم؟ مردم در مطبوعات و آثار سینمایی به دنبال حرف هایی هستند که نمی توانند بزنند، می خواهند درددلشان را بشنوند. چرا نهادهای مختلف باید قبل از ساخت فیلم آن را بخوانند و اعمال نظر کنند. مردم قدرت تشخیص دارند اگر فیلمی بد بود نمی فروشد و زمین می خورد، اگر فیلم دیده شده، نشان می دهد که فیلم خوبی است. در دنیا کسی برای انتشار مطبوعات مجوز نمی گیرد. ملاک قانون است اگر چیزی علیه کسی نوشتی و مدرک نداشتی طبق قانون باید بازخواست شوی. مسئولان بدانند که مطبوعات و سینما و رادیو و تلویزیون چشم و گوش دستگاه های دولتی هستند، چیزهایی که مشاورین و کارکنانش نمی گویند را مقابل چشم مسئولان قرار می دهند، باید به آنها اعتماد کنند. هر مسئولی که خواهان انجام درست کار است به این اخبار استناد کند.

پوریا: من هم همچنان فکر می کنم مثل خیلی از موضوعات دیگر وقتی روی حوزه فرهنگ و نسبت آن با جامعه و دیگر معضلات اجتماعی متمرکز می شویم عملاً جهتمان به طرف مسأله نظارت، سانسور و فراتر از آن نگاهی که بر آن حاکم است سوق پیدا می کند. وقتی چنین مسائلی برای متری شیش و نیم پیش می آید و مجوز دهنده قانونی پای مجوزش نمی ایستد و سازندگان فیلم مجبورند با نیروی انتظامی سر و کله بزنند و به قول زن عباس آژانس شیشه ای این وسط فیلم است که گوشت قربانی می شود، در نهایت آب به آسیاب نگاهی ریخته اید که فکر می کند هر چه نشان ندهید جامعه امن تر می ماند اما این روش کبکی که اتفاقاً صداوسیما منادی بزرگترش است هیچ فایده ای ندارد.

اقلیما: اگر ما یک مسئول داشته باشیم یعنی اگر وزارت ارشاد را فقط به عنوان مسئول قبول داریم دیگران نباید دخالت کنند. با شش مسئول که نمی شود کار کرد.

پوریا: هویت نهادهای فرهنگی به شدت متغیر و به تعبیر علی معلم قائم به افراد است. با جابه جایی یک فرد هویت نهاد عوض می شود. الان کسی باور نمی کند همین حوزه هنری که نگاه سلبی با سینمای ایران دارد روزگاری تولیدکننده مرد عوضی ، شوکران ، آب و آتش به عنوان اولین همدلی با یک زن مسأله دار در سینمای بعد از انقلاب بوده است. چرا یک نهاد فرهنگی هویت مشخص فرهنگی ندارد و فقط با یک مدیر مترقی تر مثل مدیر این دوره ایرنا ما می توانیم شاهد شکل گیری چنین بحثی در روزنامه ایران باشیم در حالی که در دوره دیگر درست برعکس عمل می کرده و تصورش این بوده که با بستن فضا به جامعه خدمت می کند.

اقلیما: در مجلس وقتی وزیری کاندیدا می شود از او برنامه می خواهند در حالی که در هیچ جای دنیا برنامه نمی خواهند، برنامه نوشته شده است و هر وزیری که می آید باید اجرای همان برنامه را پیگیری کند. هر کسی در این مملکت برنامه خودش را دارد. افراد باید تابع اجرای برنامه باشند.

پوریا: ما وارث خیلی از مشکلات همان دوره ای هستیم که سازمان برنامه منحل می شود.

قازاریان: در برنامه پیشگیری هم وضعیت همین است. رئیس که تغییر می کند مدیر جدید می گوید برنامه قبلی به درد نمی خورد و باید جور دیگری انجام شود. ساخت فیلم هایی مثل متری شیش و نیم به ما خیلی کمک می کند. ایراد گرفتن کار راحتی است اما وقتی پای درددل سازندگان می نشینیم تازه می فهمیم که با چه حجم انبوه مشکلات این آثار ساخته می شوند و ارزش کار بیشتر مشخص می شود. وقتی با این همه هزینه و بودجه و زحمت و نیروی انسانی فیلم های چنین ارزشمندی ساخته می شود، با مشاوره می شود آن را بی نقص تر انجام داد و بیشتر به نفع جامعه عمل کرد. از عوامل و دست اندرکاران فیلم ممنونم.

کلمات کلیدی

فیلم متری شیش و نیم

لینک خبر :‌ ایران آنلاین
رضا میرکریمی دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر با تکذیب خبر احضارش به مجلس گفت: اطلاعی از این احضار ندارم و می دانم منشا این اخبار کجاست.

رضا میرکریمی کارگردان سینما که دبیری جشنواره جهانی فیلم فجر را هم بر عهده دارد در واکنش به خبر احضارش به مجلس توضیح داد: من اطلاعی از این خبر ندارم اما می توانم حدس بزنم منشا این اخبار کجاست و دلیلش چیست.

وی افزود: من بعد از برگزاری این جشنواره منتظر یک خسته نباشید از جانب مسئولان بودم نه شنیدن این اخبار.

میرکریمی در ادامه گفت: اگر قرار باشد توضیحی هم به کمیسیون فرهنگی مجلس ارائه شود مسئولان دولتی سینما باید در راستای این پاسخگویی اقدام کنند. اما شنیدن این اخبار هم برای من ناراحت کننده است.

وی افزود: اگر حاشیه های برگزاری یک جشنواره در این سطح می تواند اینقدر زیاد باشد عطای جشنواره برگزار کردن را به لقایش می بخشم./خبرانلاین

بیشتر بخوانید

وزیر ارشاد برای جشنواره جهانی فیلم فجر به مجلس احضار شد

کلمات کلیدی

رضا میرکریمی دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر

لینک خبر :‌ ایران آنلاین
پس از چندین بار چشم پوشی غیرقابل توجیه دادستانی و وزارت ارشاد از اقدامات خلاف قانون مهناز افشار در فضای مجازی، ظاهراً خون به ناحق بر زمین ریخته یک طلبه بی گناه دامان این سلبریتی کم سواد، اما پرمدعا را گرفته و طبق اظهارات مسئولان مربوطه قرار است برای وی یک پرونده قضایی تشکیل گردد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۹

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: احضار شدن های مکرر مهناز افشار به دادستانی به دلایل مختلف و اصطلاحاً سروته قضیه را به هم آوردن قضایای مختلف باعث شده است که این سلبریتی کم سواد، اما مدعی بی پروا تر از قبل به اقدامات خلاف قانون ادامه بدهد. این تساهل ها تا آنجایی ادامه پیدا کرد که نهایتاً انتشار یک توئیت از یک اکانت فیک از سوی همین خانم سلبریتی با قتل یک طلبه بی گناه همزمان گردید. اصل خبر این بود: حجت الاسلام مصطفی قاسمی روز شنبه توسط یکی از اشرار سابقه دار مقابل حوزه علمیه همدان به ضرب دو گلوله به شهادت رسید.
نکته جالب اینکه رسانه ها از زبان دوست و یار غار شروری که طلبه همدانی را به قتل رسانده اعلام کردند که علت قتل، خبر دروغ مربوط به توصیه یک روحانی برای ازدواج زنان ایرانی با نیرو های حشدالشعبی بوده است! خبر دروغ و ساختگی ای که خانم مهناز افشار با داشتن چهار پنج میلیون فالوور آن را بازنشر می دهد.
پس از انتشار خبر قتل طلبه همدانی روز گذشته سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با انتشار توئیتی در صفحه شخصی خود، نسبت به ترور روحانی همدانی ابراز تأسف کرد و نوشت: ترور طلبه همدانی زنگ خطر آغاز خشونت های عریان است. نفرت سازان پشت صحنه این بازی کثیف هستند. بنگریم که در همین گفت وگو های حقیقی و مجازی، چقدر بازار خشونت کلامی پررونق است! گلوله ها با باروت کلمات ساخته می شوند.
هر چند در فحوای توئیت وزیر ارشاد اشارات قابل تأملی وجود دارد ولی اگر وی و دیگر مسئولان این وزارتخانه نسبت به اقدامات قبلی مهناز افشار و برخی دیگر از سلبریتی هایی که گاه تفاوت دوغ و دوشاب را نمی فهمند، واکنش مناسب و معقولی نشان می دادند قطعا امروز شاهد و ناظر فجایع اینچنینی نبودیم. از آنجا که این سلبریتی در صفحه شخصی خود این شایعه سراسر دروغ و ناروا را منتشر کرده، تعداد زیادی از کاربران با داغ کردن هشتگ محاکمه مهناز افشار ، خواستار برخورد قضایی سریع و مقتدرانه با وی شده اند. از سوی دیگر بسیاری از کاربران توئیتر ضمن اعتراض و واکنش به اقدام مهناز افشار، از طلبه مازندرانی (که صفحه و توئیت جعلی اولیه با عکسی از وی ایجاد شده بود) درخواست کرده اند اقدام این سلبریتی حاشیه ساز را از مراجع ذی صلاح پیگیری حقوقی و قضایی کنند.
یک کاربر فضای مجازی نوشت: خانم افشار گیرم مارو بلاک کردی با آه یتیمان طلبه همدانی چه می کنی؟ کاربر دیگری نوشت: پس از توصیه به استفاده از داروی خطرناک، برهم زدن امنیت ملی، سخنان تفرقه افکنانه و نژادپرستانه حالا توئیت احمقانه مهناز افشار موجب قتل یک انسان شده است. آیا مدعی العموم ورود پیدا می کند؟
برخی دیگر از کاربران فضای مجازی هم با اشاره به قاعده تسبیب و انتشار بخشی از ماده 126 قانون مجازات اسلامی مبنی بر اینکه: هرکس دیگری را ترغیب، تهدید، تطمیع یا تحریک به ارتکاب جرم کند یا با دسیسه، فریب یا سوءاستفاده از قدرت، موجب وقوع جرم گردد معاون جرم محسوب می شوند ورود مدعی العموم و محاکمه مهناز افشار را مطالبه کرده اند.
بعد از شکل گیری موج های متواتر و متنوع درخواست های مردمی و کاربران فضای مجازی از قوه قضائیه و شخص حجت الاسلام رئیسی برای ورود به ماجرا خبر ها حکایت از تشکیل پرونده قضایی برای این سلبریتی دارد. چه اینکه روز گذشته جواد جاویدنیا معاون دادستان کل کشور با تأیید این نکته که آن توئیت مربوط به منافقین بوده و مهناز افشار آن را بازنشر داده است، گفت: اقدامات لازم در دستگاه قضایی در حال انجام است، قطعاً سلبریتی ها تاثیر جدی در این قضایا دارند و باید خیلی در مطالبی که منتشر می کنند، دقت کنند... هر کسی هر اقدامی انجام می دهد باید پاسخگوی اعمال و رفتارش باشد.
به نظر می رسد پیگیری جدی این موضوع از سوی قوه قضائیه و مدعی العموم می تواند یک بار برای همیشه پرونده این گونه حاشیه سازی های منبعث از جهل و بیسوادی سلبریتی ها را مختومه نماید.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
قم- ایرنا- معاون مطبوعات و تبلیغات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم، گفت: طرح ممنوعیت توزیع مستقیم آگاهی دستگاه های اجرایی دولتی، غیردولتی و عمومی به مطبوعات استان به عنوان اولویت اصلی با جدیت در سالجاری پیگیری می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۹

محمد جواد محرابی روز دوشنبه درگفت وگو با خبرنگار ایرنا، افزود:بر اساس بند 2ماده 5 اهداف و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، توزیع آگهی های دولتی، نیمه دولتی و همچنین شرکت های عمومی غیردولتی به وزارت ارشاد و دراستان ها به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی واگذار شده است که تا پیش از این، به این موضوع بی توجهی شده است.
وی ادامه داد: اجرای ساماندهی وتمرکز توزیع آگهی دستگاه های اجرایی درراستای حفظ استقلال حرفه ای روزنامه ها، کمک به اقتصاد مطبوعات و جلوگیری از ایجاد روابط ناسالم می باشد.
معاون مطبوعات و تبلیغات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم، با انتقاد از مقاومت برخی دستگاه های اجرایی استان در راستای اجرای این قانون افزود: در سال های اخیر ساماندهی توزیع آگهی ها مورد تاکید وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی قرار گرفته است و بر اساس ابلاغ وزارت کشور به تمام استانداران توزیع مستقیم آگهی ممنوع اعلام شده است.
محرابی ادامه داد: بر اساس این قانون هرگونه توزیع مستقیم آگهی نهادهای دولتی، نیمه دولتی و شرکتهای عمومی غیردولتی به مطبوعات قم جرم وتخلف است و در صورت انجام این تخلف، علاوه بر تذکر به نهاد و دستگاه متخلف، روزنامه نیز در مرحله اول تا سه ماه از گرفتن آگهی تبلیغاتی محروم می شود.
وی با تاکید بر اینکه هیچ مجموعه ای از این قانون مستثنی نیست تاکید کرد: تا پیش از این، تفسیرهایی مختلفی پیرامون مشمول نشدن برخی دستگاه ها از جمله شهرداری ها و شوراهای شهر ذیل این قانون وجود داشت که با ابلاغ این قانون به تمام شهرداری ها و شوراهای شهر در این استان و الزام آنها به رعایت این قانون توسط استانداری قم حجت بر همه تمام شده است.
معاون مطبوعات و تبلیغات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم، ادامه داد: تعیین نرخ آگهی در هر روزنامه از طریق سامانه و بر اساس برخی شاخص های تعریف شده، تعیین می شود.
وی اظهار داشت: به دلیل اینکه رقم تعیین شده برای انتشار آگهی در روزنامه توسط سامانه به طور معمول از مبلغ در نظر گرفته شده برای انتشار آگهی توسط آن دسشگاه بیشتر است، برخی دستگاه های اجرایی از قبول این قانون برای تمرکز آگهی ها اجتناب می کنند.
محرابی با تاکید بر اینکه تمام دستگاه های اجرایی که ذیل قانون خدمات کشوری هستند ملزم به اجرای این قانون می باشند،گفت: اصرار برخی دستگاه های قم برای توزیع مستقیم آگهی به مطبوعات با وجود ابلاغ این قانون از طریق استانداری نشان دهنده رابطه ناسالم میان آن دستگاه و روزنامه است.
3 درصد رسانه های دارای مجوز کشور متعلق به استان قم است، به گونه ای که از هشت هزار و 629 مجوز صادر شده ، 260 مجوز مربوط به قم است. از 42 خبرگزاری کشور، بیش از 15 خبرگزاری در قم دارای نمایندگی است، ضمن این که از 172 روزنامه دارای مجوز برای توزیع سراسری، حدود 10 روزنامه سراسری در قم دارای دفتر نمایندگی می باشد.
7404/ 6133/

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
جدول واردات پنج نوع کاغذ از ابتدای سال 97 تاکنون در اطلاعیه ای از سوی دبیرخانه کارگروه ساماندهی کاغذ منتشر شد. طبق این اعلان رسمی، حدود 93 درصد از کاغذ وارداتی با ارز دولتی (4200 تومانی) نامعلوم است.

به گزارش ایسنا، مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرده که بر اساس این جدول، کاغذهای وارداتی به منظور چاپ کتاب درسی که برای وزارت آموزش و پرورش وارد می شود، در این جدول لحاظ نشده است.

براساس این گزارش که با تأخیری چند ماهه منتشر می شود، از مجموع 262 هزار تن واردات کاغذ که با ارز دولتی صورت گرفته است، فقط 23 هزار تن با تأیید معاونت های فرهنگی و مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توزیع و باقی آن به تفکیک واردکننده به سازمان تعزیرات حکومتی ارجاع شده تا اقدامات قانونی صورت گیرد.

این اطلاعیه می افزاید: به واردکنندگان کاغذ اعلام شده است چنانچه مصرف کنندگان و میزان مصرف را به تأیید معاونت های ذیربط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یا کارگروه ساماندهی کاغذ برسانند، مراتب به سازمان تعزیرات حکومتی اعلام می شود تا مشکلی برای آنان به وجود نیاید.

این اطلاعیه یادآور می شود که کارگروه ساماندهی کاغذ متشکل از کلیه دستگاه های مسئول در امر واردات و توزیع پنج گونه کاغذ (روزنامه ای، تحریر، تحریر رول ، بالکی و LWC ) براساس مصوبه 1397/5/16 ستاد تنظیم بازار تشکیل شده است.

بر این اساس جدیدترین جدول واردات کاغذ که از ابتدای سال 97 تا به امروز را در بر می گیرد، در سایت معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی قابل دسترس است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
خبرگزاری میزان- روند ثبت نام از رسانه ها برای حضور در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم آغاز شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۹ سایت های دیگر : جمهوریت همسو نیوز پرس شیعه

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری میزان به نقل از معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید فخرالدین اسماعیلی، مدیر روابط عمومی و تشریفات بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم از آغاز ثبت نام رسانه ها برای شرکت در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم خبر داد و گفت: خبرنگاران و عکاسان محترم رسانه های گوناگون لازم است جهت دریافت کارت ویژه تردد و فعالیت در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم اطلاعات خواسته شده در این فرم را کامل نمایند.

وی گفت: اصحاب رسانه های (مکتوب و الکترونیک) می توانند تا (یکشنبه) 15 اردیبهشت ماه نسبت به ثبت نام خبرنگاران، عکاسان و تصویربرداران به صورت رسمی و در سربرگ رسانه خود، اقدام کنند.

وی ضمن اشاره به برنامه ریزی ها و سیاست گذاری های صورت گرفته شده افزود: امسال شاهد در نظر گرفتن تسهیلات خوبی برای حضور هر چه بهتر و بیشتر رسانه های داخلی و خارجی در این رویداد بزرگ قرآنی هستیم و بر این باوریم که حضور پررنگ رسانه ها در نمایشگاه قرآن کریم سرآغاز فصل جدیدی از فضای اطلاع رسانی در حوزه قرانی خواهد بود.

اسماعیلی اظهار کرد: امسال برنامه های متنوعی برای اطلاع رسانی بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم پیش بینی کرده ایم. علاوه بر اطلاع رسانی از طریق رسانه ها در نظر داریم در فضای نمایشگاه قرآن کریم که مصلی بزرگ امام خمینی (ره) می باشد، برنامه ریزی مناسبی برای اطلاع رسانی داشته باشیم.

مدیر روابط عمومی و تشریفات بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در ادامه با اشاره به بهره گیری از توان و ظرفیت تمام رسانه های کشور گفت: نمایشگاه قرآن تنها برای قشر خاص از جامعه طراحی و برنامه ریزی نشده بلکه برای آحاد جامعه برنامه ریزی شده، قطعا برای اطلاع رسانی فعالیت ها تنها به رسانه های تخصصی بسنده نخواهیم کرد؛ بلکه از تمام ظرفیت رسانه ای کشور استفاده می کنیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
حوزه/ حجت الاسلام والمسلمین مصائبی ضمن انتقاد از عدم اهتمام نسبت به معرفی امامزادگان در استان آذربایجان شرقی، خاطرنشان کرد: در استان آذربایجان شرقی امامزادگان شاخصی وجود دارد که مورد غفلت و اجحاف مدیران و مسئولان استانی قرار گرفته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۱۰

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه ، حجت الاسلام والمسلمین مصائبی، مدیرکل سازمان اوقاف و امور خیریه استان آذربایجان شرقی در جمع طلاب و فضلای شهرهای تبریز، آذرشهر و اسکو که در ساختمان طلاب این استان در قم برگزار شد، ضمن ابراز خرسندی از حضور در میان طلاب و فضلای این شهرستان ها، اظهار داشت: سازمان اوقاف و امور خیریه تمام تلاش و همت خود را برای میزبانی از مبلغان و استفاده از ظرفیت های تبلیغی بقاع متبرکه به کار می گیرد.

وی با اشاره به این که اعزام های تبلیغی سازمان اوقاف تا چندین سال پیش، به صورت فیزیکی صورت می گرفت، اذعان داشت: در سیستم هوشمند سازمان اوقاف و امور خیریه، نیت واقفان شناسایی، ثبت و هزینه های اعزامی به صورت خودکار از حساب نیت تبلیغی واقفان کسر می گردد.

حجت الاسلام والمسلمین مصائبی بر استفاده حداکثری از ظرفیت تبلیغی طلاب و فضلای استان تأکید نمود و یادآور شد: همه به عنوان خادمان عرصه تبلیغ معارف ناب الهی، خود را خدمتگذاران و بستر ساز امر تبلیغ می دانیم.

وی در ادامه ضمن تأکید بر اهمیت استان آذربایجان شرقی، گزارشی از حضور سنوات قبل خود در استان آذربایجان غربی ارائه نمود و خاطرنشان کرد: در سال های پیش که در استان آذربایجان غربی حضور داشتیم، از نظر ارزیابی های سازمان اوقاف و امور خیریه، این استان 4 سال متوالی به عنوان استان برتر در میان استان های کشور انتخاب شد.

دغدغه های پیش روی استان آذربایجان شرقی از دیگر موضوعاتی بود که حجت الاسلام والمسلمین مصائبی گفت: در استان آذربایجان غربی 40 هزار رقبه وجود دارد، این در حالی است که در استان آذربایجان شرقی نهایتا حدود 20 هزار رقبه ثبت شده و از نظر تعداد موقوفات نیز تفاوت چندانی میان این دو استان مشاهده نمی شود.

مدیرکل سازمان اوقاف و امور خیریه استان آذربایجان شرقی با بیان این که پیش از حضورش در استان آذربایجان شرقی، این استان در مباحث قرآنی در رتبه سی و یکم استان کشور تعریف می شد، اظهار داشت: این استان از سال 94 به رتبه بیستم و یک سال بعد از آن با تلاش و همت جهادی دوستان و همکاران به رتبه پنجم در میان استان های کشور ارتقاء یافت.

وی فعالیت های جهادی مدیران و همکاران سازمان اوقاف و امور خیریه در برگزاری مسابقات قرآنی را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: امیدوایم بتوانیم برنامه های فرهنگی استان را با مشارکت و همکاری فعال دیگر نهادهای متولی برگزار نماییم.

حجت الاسلام والمسلمین مصائبی ضمن انتقاد از عدم اهتمام نسبت به معرفی امامزادگان در استان آذربایجان شرقی، خاطرنشان کرد: در استان آذربایجان شرقی امامزادگان شاخصی وجود دارد که مورد غفلت و اجحاف مدیران و مسئولان استانی قرار گرفته است.

وی ارتقاء فعالیت های سازمان اوقاف و امور خیریه در سطوح مختلف را از ثمرات فعالیت های جهادی مدیران و کارشناسان این سازمان دانست و اذعان داشت: سازمان اوقاف و امور خیره، اجرای قانون و احیای موقوفات را در دستور کار خود قرار داده، در این راستا، احکام حقوقی مختلفی را پیگیری و موفق به احیای موقوفات شده است.

مدیرکل سازمان اوقاف و امور خیریه استان آذربایجان شرقی در ادامه به برخی از مصادیق احیای موقوفات در استان آذربایجان شرقی اشاره نمود و اذعان داشت: با کاهش چشم گیر هزینه های جانبی، شاهد مدیریت هوشمند هزینه کردهای سازمانی هستیم.

وی با بیان این که تعداد معدودی از موقوفات حوزوی در استان آذربایجان شرقی احیا شده است، خاطرنشان کرد: موقوفه ربع رشیدی به عنوان وقف نامه ملی و جهانی که اصل وقف نامه آن در کتابخانه ملی نگه داری می شود، از جمله موقوفاتی است که یکی از عناوین آن، وقف برای حوزه های علمیه است.

حجت الاسلام والمسلمین مصائبی در پایان سخنان خود موقوفه قائم مقام فراهانی را از دیگر موقوفات احیا شده استان آذربایجان شرقی دانست و یادآور شد: هم اکنون در استان آذربایجان شرقی ریل گذاری های خوبی برای ادامه احیای موقوفات صورت گرفته و بسیاری از کارهای حقوقی موقوفات پیگیری و در برخی از موارد به سر انجام رسیده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری حوزه
ندای استان:در حالی که در مرکز استان بوشهر 5 سینما وجود دارد اما مردم و جوانان بقیه شهرستان های استان بوشهر از داشتن سینما محروم هستند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۱۰ سایت های دیگر : پایگاه خبری ذاکر خبرگزاری فارس

به گزارش ندای استان ، امروزه با توجه به حضور و فعالیت پر تعداد کارگردان ها و بازیگران مطرح و محبوب کشورمان در عرصه فیلم های سینمایی، سینماها بین مردم محبوب شده اند و خانواده ها بعد از گذراندن یک روز پرمشغله و کاری خود، شب ها سینما را برای دور هم جمع شدن و شاد بودن در کنار هم با دیدن فیلم سینمایی انتخاب می کنند.

در استان بوشهر نیز یکی از تفریح های جوانان و خانواده ها، سینما است که اهالی استان ساعاتی را برای دیدن فیلم های مورد علاقه خود به سینماها می روند و برای یک ساعتی هم که شده همراه با خانواده به دور از دغدغه های روزمره خود به تماشای فیلم می پردازند.

شهرهای استان بوشهر سینما ندارند!

طبق آمار بانک اطلاعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر، 7 سینما در استان بوشهر فعال است که 5 مورد آن مربوط به شهرستان بوشهر مرکز استان است و در بقیه شهرستان ها فقط شهرستان جم و دشتستان، سینمای فعال دارد.

از این آمار سینما تربیت شهرستان کنگان نیز غیرفعال است و در بقیه شهرهای استان بوشهر سینما فعال وجود ندارد!

در جم دو سینما مربوط به نفت و گاز وجود دارد

علی محمدی یکی از شهروندان جمی است که در گفتگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: در شهرستان جم دو سینما در فاصله کمتر از یک کیلومتر وجود دارد که مربوط به مجتمع مسکونی پارس جم است و در شهر جم سینما وجود ندارد. طی سال های گذشته شهروندان جمی حق استفاده از سینما را نداشتند اما خوشبختانه طی سال های اخیر، اهالی شهرستان جم نیز همراه با خانواده های خود می توانند از سینماهای شهرک توحید و تندگویان استفاده کنند.

وی بیان کرد: در شهر جم توسط شهرداری سینما روباز در تپه چگاسه در حال احداث است که هنوز تکمیل نشده است. یکی از تفریح های مردم حضور در سینماهاست و سینماهای مجتمع مسکونی پارس جم همیشه با استقبال خوب مردم همراه بوده و هر شب شاهد جمعیت بالایی برای حضور در سینماها هستیم.

آرزوی جوانان دیری داشتن سینما است

قاسم حسینی یکی از شهروندان شهرستان دیر است که به خبرنگار خبرگزاری فارس گفت: جوانان دیری علاقه زیادی به سینما دارند اما متاسفانه سینما فعال در بندر دیر وجود ندارد و سینما برای ما تبدیل به آرزو شده است.

وی افزود: در برخی مواقع در تالار فرهنگ بندر دیر فیلم پخش می شود اما نیاز جوانان و مردم این شهرستان ساحلی استان بوشهر وجود سینما فعال است که انتظار داریم مسؤولان شهرستان و استان بوشهر آرزوی اهالی این شهرستان را محقق کنند و شاهد احداث سینما در بندر دیر باشیم.

پایتخت انرژی کشور سینما ندارد

محمد دسترنج یکی از جوانان شهرستان عسلویه است که در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری فارس گفت: شهرستان عسلویه به عنوان پایتخت انرژی کشور محسوب می شود اما جوانان و اهالی این منطقه هیچ تفریحی ندارند و حداقل ها هم در این شهرستان وجود ندارد.

وی ابراز کرد: سینما یکی از علاقه های جوانان عسلویه ای است که متاسفانه در این شهرستان وجود ندارد و ما جوانان برای تماشای فیلم هایی که علاقه مند هستیم باید 60 کیلومتر مسیر را طی کنیم تا به شهرستان جم برویم.

دسترنج خاطرنشان کرد: با وجود این همه صنایع نفت و گاز و استقرار پتروشیمی ها در بندر عسلویه، زیبنده نیست جوانان این منطقه هم از بی کاری و مشکلات اشتغال فریاد بزنند و هم از نبود امکانات تفریحی و ورزشی گلایه داشته باشند. امیدواریم هر چه سریع تر مسؤولان به فکر ایجاد فضای تفریحی و احداث سینما در عسلویه باشند.

5 سینما سیار در استان بوشهر وجود دارد

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر در گفتگو با خبرنگار فارس، اظهار داشت: مردم اکثر شهرهای استان بوشهر از داشتن سینما محروم هستند و خوشبختانه در استان بوشهر 5 تجهیزات و امکانات سینما سیار وجود دارد که نسبت به خیلی از استان های کشور سینما سیار بیشتری داریم.

فاطمه کرمپور با بیان اینکه در استان البرز فقط یک سینما سیار وجود دارد افزود: سینما سیارها در مناطق کمتر برخوردار استان و روستاها نیز امکان فعالیت دارند و اکثر شهرهای استان بوشهر که از نبود سینما محروم هستند با حضور سینما سیارها در آن مناطق، مردم و جوانان می توانند فیلم سینمایی در سینما را تماشا کنند.

وی با بیان اینکه در اکثر شهرستان های استان بوشهر از جمله کنگان و عسلویه سینما وجود ندارد، خاطرنشان کرد: 5 سینما در مرکز استان بوشهر و در شهرستان بوشهر وجود دارد که استقبال مردم و جوانان از سینما بسیار زیاد است و مردم استان بوشهر علاقه زیادی به سینما دارند.

احداث و تکمیل سینما در شهر گناوه

کرمپور ابراز کرد: علاوه بر وجود 5 سینما در مرکز استان، در شهرستان دشتستان به عنوان بزرگ ترین شهرستان استان بوشهر نیز در شهر برازجان یک سینما وجود دارد که جوانان و مردم این منطقه نیز می تواند از این محل استفاده کنند و از تماشای فیلم های مورد علاقه خود لذت ببرند.

وی با اشاره به شهرستان گناوه که یکی از گردشگرپذیرترین شهرهای کشور است بیان کرد: در شهرستان گناوه از طریق وزارت خانه فرهنگ و ارشاد اسلامی با اعتبار 700 میلیون تومانی به دنبال احداث سینما هستیم و قرار است که شهرداری فضایی را برای سینما آماده و تحویل دهد تا عملیات اجرایی احداث سینما آغاز شود.

لینک خبر :‌ ندای استان
کارگردان تئاتر گفت: عمده ترین مسئله و چالش فضای تئاتر مشهد نبود سالن استاندارد و تبلیغات است، چراکه تبلیغات مهم ترین اتفاق در این حوزه بوده و می تواند به معرفی آن کمک کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۱۰ سایت های دیگر : خبر فوری قدس آنلاین

حسین اکبرپور در گفت وگو با خبرنگار فارس در مشهد با بیان اینکه ما هنوز به آن درجه ای از تئاتر در مشهد نرسیدیم که بخواهیم از باند و باند بازی صحبت کنیم، گفت: هنوز فضای تئاتری شهرمان تا آن اندازه گسترده و وسیع نیست که بخواهد باندی تشکیل شود.

این کارگردان تئاتر در مشهد افزود: وقتی این صحبت مطرح می شود، معنی آن این است که افراد با یک عده خاصی کار می کنند که آن هم به واسطه نزدیکی و راحتی آن آدم ها و اعتمادشان به آن شخص و آن اتفاق است.

وی تاکید کرد: من خیلی به باندبازی مقید نیستم و خودم را با آن درگیر نمی کنم، ترجیح می دهم به راه خودم ادامه دهم.

اکبرپور اظهار کرد: عمده ترین مسئله و چالش فضای تئاتر مشهد نبود سالن استاندارد و تبلیغات است، چراکه تبلیغات مهم ترین اتفاق در این حوزه بوده و می تواند به معرفی آن کمک کند، زیرا بسیاری از اهالی مشهد هنوز اطلاعی ندارند که ما در مشهد تئاتر داریم.

این کارگردان تئاتر در مشهد خاطرنشان کرد: شهرداری قول ساخت سالن بلک باکس را داده بود که با پیگیری هایی که کردیم در جلسه ای قبل از سال نو، شهردار گفت، ما پیگیر این سالن هستیم و تمام کارهای زیرساختی انجام شده، تا دو سال آینده، سالن تحویل فضای تئاتری می شود.

وی با اشاره به اجرای نمایش ما داریم از این خونه می ریم در مشهد، یادآور شد: این نمایش ژانر کمدی داشته، ولی قالب اجتماعی دارد، این اثر از یکشنبه شب به روی صحنه رفته است و در پردیس تئاتر مستقل اجرا می شود.

اکبرپور بیان کرد: فضای اجرای نمایش ما بلک باکسی است و به صحنه کوچک برای ارتباط گیری بیشتر با مخاطب نیاز دارد، به همین دلیل نتوانستیم در سالن اصلی تئاتر شهر این اثر را اجرا کنیم و در پردیس تئاتر مستقل به اجرا پرداختیم.

این کارگردان تئاتر در مشهد با بیان اینکه این نمایش در جشنواره تئاتر فجر هم اجرا شده و حدود 10 شب در سالن چهار سوی تئاتر تهران اجرای عمومی داشته است، اضافه کرد: این نمایش در میان 50 اثر معرفی شده به جشنواره تئاتر فجر، جزو 23 نمایش برگزیده برای حضور در جشنواره شد که به روی صحنه رفت و توانست به عنوان نمایش منتخب برای اجرای عموم در تهران برگزیده شود.

وی افزود: این اتفاق برای من و گروهم بسیار اتفاق خوشایند و شیرینی بود، چراکه به این راحتی ها کسی موفق به اجرا در مجموعه تئاتر شهر تهران نمی شود.

اکبرپور نویسنده این اثر را بهزاد آقاجانی عنوان کرد و گفت: بازیگران این اثر نمایشی را ندا محمدی، محمد جهانپا، منصور جهانبخش، سپهر ملا حسینی هستند.

انتهای پیام/ 70061

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
مهاباد - ایرنا - رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سردشت گفت: حدود 30 نفر از هنرمندان این شهرستان در اقدامی خودجوش به روی صحنه رفتند و با هنرنمایی خود به جمع آوری کمک به نفع سیل زدگان کشور اقدام کردند.

کاوه حیاک روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هنرنمایی این هنرمندان در قالب برگزاری کنسرت های موسیقی، آوازهای محلی و شعر بود که به مدت 2 شب در سالن سینما قدس این شهرستان با حضور اقشار مختلف مردم برگزار شد.
وی با بیان اینکه این اقدام نوع دوستانه هنرمندان سردشتی در نوع خود شایسته تقدیر و تجلیل است، اظهار داشت: هدف از برگزاری این کنسرت موسیقی مشارکت هنرمندان این شهرستان جهت کمک به سیل زدگان بود.
وی اظهار داشت: هنرمندان سردشت بدون هیچ چشمداشتی و به صورت داوطلبانه با تقبل همه هزینه های برگزاری این ویژه برنامه ها، این امر مهم را انجام داده و درآمد حاصل از آن را به سیل زدگان اختصاص دادند.
حیاک اضافه کرد: این برنامه هنری خیرخواهانه با مجوز اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سردشت و همکاری سازمان تبلیغات و هنرمندان بخش موسیقی این شهرستان انجام شد.
به گزارش ایرنا، با همکاری اقشار مختلف مردم و خیّران شهرستان سردشت، محموله کمک های خودجوش مردمی نیز که شامل هفت هزار بسته معادل 85 هزار قرص نان بود ماه گذشته به مناطق سیل زده لرستان ارسال شد.
دانش آموزان مقاطع مختلف تحصیلی این شهرستان هم در قالب مراسم شکوه همدلی و همراهی 230 میلیون ریال به سیل زدگان کشور کمک اهدا کردند.
در همین راستا برای بازگشایی راه های استان ایلام و احداث سیل بند نیز شماری از اعضای گروه های جهادی سردشت به همراه ماشین آلات سنگین و خوروهای راهسازی به مناطق سیل زده اعطام شده اند.
پنج انجمن فرهنگی و هنری در شهرستان مرزی سردشت وجود دارد که بالغ بر یکهزار هنرمند در بخش های مختلف در آنها مشغول فعالیت هستند.
7562/6185/7129

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
احکام اعضای شورای جدید که توسط شهرام کرمی رئیس انجمن هنرهای نمایشی کشور صادر شد بود به اعضا اهدا شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۹

به گزارش خبرگزاری برنا از استان زنجان؛ معارفه هیات بازبینی و شورای نظارت و صدور امور پروانه نمایش استان زنجان روز یکشنبه در محل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان برگزار شد.

احکام اعضای شورای جدید که توسط شهرام کرمی رئیس انجمن هنرهای نمایشی کشور صادر شد بود به اعضا اهدا شد.

اعضا شورای نظارت شهرستاتهای تابعه استان زنجان به شرح زیر میباشد.:

شورای ارزشیابی و نظارت بر نمایش شهرستان خرمدره :

ایرج داودبیگی ، داود نجفی،حسن محمدی ،علی اکبر زارع و علی رحمانیان

شورای ارزشیابی و نظارت بر نمایش شهرستان ابهر :

مجید امیرلو،حسین رضایی، صادق نظری،حسین جز جوادی و حجت الاسلام والمسلمین وحید مایانی

شورای ارزشیابی و نظارت بر نمایش شهرستان خدابنده :

هادی رفیعی، امیر رجبی،محمود محمدی، خانم زری محمدی و حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای مسلم فیضی

شورای ارزشیابی و نظارت بر نمایش شهرستان طارم :

محمد محرمی، محمود مصطفوی،حسن محمدی ،علی عماری و حسین محمدی

شورای ارزشیابی و نظارت بر نمایش شهرستان زنجان :

صدیقه شریف پور

امیر سهامی

ساسان قجر

حمیدرضا رستم خانی

حجت الاسلام سید اصغر موسوی

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۱۰ سایت های دیگر : شهر آرا آنلاین

﷯شکیبا افخمی راد| پاییز سال گذشته طرح تشکیل انجمنی برای هنرهای تجسمی در مشهد و خراسان آغاز شد؛ اتفاقی که همان زمان موافقان و مخالفان زیادی داشت؛ مخالفانی که از وضعیت نابسامان هنرهای تجسمی در مشهد ناامید بودند و برپایی هر رویدادی را بی فایده می دانستند و موافقانی که معتقد بودند اگر تشکیل این انجمن برعهده هنرمندان باشد، می تواند سرآغاز اتفاقات خوبی برای هنرهای تجسمی استان باشد. با وجود تمام اظهارنظرهای موافق و مخالف و ثبت نام نزدیک به 500هنرمند برای شرکت در مجمع عمومی هنرهای تجسمی، انتخاباتی در سال97 برگزار نشد. جعفر مروارید، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، در گفت وگویی در اسفندماه سال گذشته دراینباره به خبرنگار شهرآرا گفته بود: دلیل به تعویق افتادن انتخابات شفاف نبودن نحوه تشکیل مجمع عمومی ازسوی انجمن هنرهای تجسمی تهران بوده است.
با مشخص شدن اساس نامه تهران، اولین قدم برای ایجاد انجمن به تشکیل یک هیئت موسس به انتخاب مدیرکل ارشاد اختصاص داشت که او نیز این تصمیم گیری را به خود هنرمندان واگذار کرد تا 11نفر را از میان خود برای هیئت موسس انتخاب کنند، از این رو در روزهای پایانی سال97 براساس رای این 100نفر، احسان مهدوی گرافیست، محمدعلی فضلی نژاد مجسمه ساز، محمدرضا لطفی عکاس، صالح موسویان مجسمه ساز، قدیر وقاری کارتونیست، لاله خرازیان تصویرگر، طاهره واحدیان، محمد ابوترابی و رضا خلیلی، هنرمندان نقاش، قاسم باسط راد نگارگر و حسین صالحی خوش نویس به عنوان اعضای هیئت موسس انتخاب شدند؛ که این روزها درحال برگزاری جلساتی برای تنظیم اساس نامه انجمن هستند تا بتوانند مجمع عمومی را برگزار کنند. اعضای هیئت موسس در اولین تصمیم خود، زمان ثبت نام برای حضور در مجمع عمومی را که قرار بود تا 5 اردیبهشت باشد تا 12اردیبهشت تمدید کردند تا هنرمندان بیشتری را برای حضور در انجمن تشویق کنند. به گفته حسین صالحی، یکی از اعضای هیئت موسس، با مشخص شدن تعداد اعضا، تاریخ برگزاری مجمع عمومی تعیین می شود؛ تاریخی که نهایتا در بهار امسال خواهد بود تا شاید بهاری باشد برای انجمن هنرهای تجسمی خراسان.

﷯ ناتوانی انجمن های کوچک
برخی هنرمندان، تشکیل انجمن هنرهای تجسمی را برای سامان دهی 11رشته هنری کاری بیهوده و راه اندازی انجمن های مستقل را کارآمد می دانند اما به نظر حسین صالحی، انجمن هنرهای تجسمی، انجمنی مادر است که می تواند محلی برای ارتباط سازمان ها با هنرمندان باشد.
صالحی که به عنوان نماینده خوش نویسی در هیئت موسس حضور دارد، جمع های تخصصی هنرمندان را سرآغاز خیزش بزرگی برای همگرایی اهالی هنر می داند و به پیگیری حقوق صنفی آن ها ازطریق شکل گیری انجمن ها امیدوار است.
او با اشاره به این موضوع که برخی مسائل را ازطریق انجمن های کوچک نمی توان پیگیری کرد، چشم اندازهای انجمن هنرهای تجسمی را این گونه توضیح می دهد: با تشکیل انجمنی بزرگ و دارای هویت فرهنگی، به سهولت می توان به حوزه راه اندازی تعاونی ها ورود پیدا کرد؛ ازجمله تعاونی مسکن و صندوق قرض الحسنه هنرمندان یا تعاونی مصرف تا به هنرمندان کمک کند مواد اولیه موردنیاز کارشان را با قیمت مناسب تر خریداری کنند.
صالحی درباره استقبال خوش نویسان از این رویداد نیز می گوید: بخشی از بدنه خوش نویسان برای حضور در مجمع عمومی ثبت نام کردند، اما بسیاری از مسائلی که در این سال ها اتفاق افتاده نامطلوب بوده است، ما تاحدی از اعتماد عمومی فاصله گرفتیم و همین موضوع، کار ما را برای جلب اعتماد هنرمندان، دشوار کرده است.

﷯ انجمنی متوازن
پیش تر در گزارشی که 14آذر97 در همین صفحه منتشر شد، به بایدها و نبایدهای تشکیل انجمن مستقل گرافیک پرداخته بودیم و نظر کارشناسان متعددی ازجمله احسان مهدوی، گرافیست و مدرس دانشگاه را جویا شده بودیم. او مخالف تشکیل انجمنی مستقل برای گرافیک بود و وجود این انجمن به تنهایی را بی فایده می دانست. حال او به عنوان عضوی از هیئت موسس انجمن هنرهای تجسمی همچنان بر نظر پیشین خود تأکید می کند: من برای قدم اول، تشکیل انجمنی متشکل از همه رشته ها را ایده آل می دیدم که همان اتفاق افتاد و هیئت موسسی شکل گرفت که از هر رشته ، یک نماینده در آن گنجانده شد. به باور این گرافیست، با تشکیل چنین انجمنی، روابط میان هنرهای مختلف شکل می گیرد و تصمیماتی گرفته می شود که تکمیل کننده تمام تخصص ها خواهد بود. به گفته مهدوی، اگر هیئت موسس از روی تعداد آرا تشکیل می شد، ترکیب افراد به این شکل درنمی آمد و بیشتر اعضا را نقاشان و گرافیست ها تشکیل می دادند، این درحالی است که با غالب بودن یک یا چند رشته در انجمن، توازن به هم می خورد و آن انجمن دچار مشکل می شود. او به درنظر گرفتن کرسی برای همه رشته های تجسمی ازجمله رشته هنرهای جدید اشاره می کند: شاید تعداد هنرمندان رشته های هنری جدید، انگشت شمار باشد، با این حال ما این رشته را به فهرست اضافه کردیم؛ چون باور داریم اگر یک نماینده از هنرهای جدید در هیئت مدیره حضور داشته باشد، می تواند به رشد این رشته، کمک و افراد زیادی را جذب آن کند.
﷯ جنبشی برای سروسامان دادن به انجمن ها
رشته مجسمه سازی یکی از زیرمجموعه های هنرهای تجسمی است که در طول سال ها کمتر به آن پرداخته شده و تا به امروز هرگز انجمنی مستقل نداشته است. در هیئت موسس هنرهای تجسمی، صالح موسویان و محمدعلی فضلی نژاد به عنوان نمایندگان مجسمه سازی، دو کرسی را به خود اختصاص داده اند که هنرمندان این رشته را برای روزهایی بهتر در این حوزه امیدوار کرده است: ما حدود 10سال است به هر دلیلی هیچ مجمع عمومی ای در خراسان و مشهد برگزار نکرده ایم اما این روزها جنبش و امیدی در میان هنرمندان شکل گرفته است و هنرمندان بسیاری که در این چند سال گوشه گیر شده بودند، از آتلیه هایشان بیرون آمدند تا انجمن ها و تشکل های خودشان را سروسامان بدهند. این نظر صالح موسویان درباره فرایند تشکیل انجمن هنرهای تجسمی استان است؛ فرایندی که به نظر او خون تازه ای در کالبد هنرهای تجسمی استان دمیده است. به نظر او انجمن استان نه تنها به استقلال دیگر تشکل ها آسیب نمی زند، بلکه می تواند شکل گیری انجمن های مستقل را هم شتاب ببخشد.
موسویان درباره رویدادهایی که با تشکیل انجمنی برای هنرمندان مجسمه ساز رخ می دهد، توضیح می دهد: در حوزه مجسمه سازی به غیر از یک یا دو دوسالانه ای که شهرداری و خانه هنرمندان مشهد برگزار کرده اند، اتفاق جدیدی رقم نخورده است، از این رو تشکیل انجمن باعث می شود حداقل خود هنرمندان بتوانند برای برگزاری نمایشگاه اقدام کنند و به جامعه هنری کشور معرفی شوند.

﷯ امید به فعالیت بانوان در راس امور
طاهره واحدیان، رضا خلیلی و محمد ابوترابی، نمایندگان رشته نقاشی در هیئت موسس انجمن تجسمی هستند؛ رشته ای که تعداد هنرمندانش بیش از سایر رشته هاست، از این رو کرسی های بیشتری را در هیئت موسس به خود اختصاص داده است. در میان این سه عضو به سراغ طاهره واحدیان رفتیم تا نظر او را به عنوان نماینده نقاشان درباره تشکیل انجمن تجسمی جویا شویم.
به نظر او همگرایی میان گروه های مختلف هنری و برداشتن مرزهای بین رشته ای، می تواند به تشکیل انجمنی باقدرت بیشتر از یک انجمن مستقل کمک کند.
واحدیان به همراه لاله خرازیان، نماینده رشته تصویرگری، دو هنرمند زن حاضر در هیئت موسس هستند؛ و این می تواند آغازی برای فعالیت پررنگ تر زنان در راس امور انجمن ها باشد.
به نظر او یک هیئت مدیره زمانی می تواند اتفاقات خوبی را رقم بزند که دیدگاه صرفا مردانه در آن وجود نداشته باشد و وقتی هیئت مدیره از هر دو گروه زن و مرد با ویژگی های متفاوتشان تشکیل شده باشد، یقینا شکل کامل تری به خود می گیرد.
او درنهایت با بیان آنکه موفقیت جریان های هنری به عوامل بسیاری بستگی دارد، ابراز امیدواری می کند با برپایی انجمن منسجم هنرهای تجسمی و برگزاری جشنواره هایی که تمام رشته های هنری این حوزه را شامل شود، هنر مشهد مسیر رشد و پیشرفت را
طی کند.
﷯ خروج از فعالیت های تک محوری
قدیر وقاری که به عنوان نماینده رشته کارتون در هیئت موسس انجمن تجسمی حضور دارد، این انجمن را فراتر از تمام فعالیت های انفرادی معرفی می کند و امیدوار است با حمایت های مادی و معنوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، انجمن تجسمی قدم های بزرگ تری بردارد.
او نیز همچون دیگر هنرمندان عضو هیئت موسس، هنرمندان کارتونیست را به حضور در مجمع عمومی دعوت می کند : اگر کارتونیست های خراسان و مشهد دورهم جمع شوند، می توان برای برگزاری یک مجمع تخصصی کارتون نیز اقدام و کاری واحد را پیگیری کرد.
وقاری با اشاره به فعالیت های انفرادی و تک محوری کارتونیست ها، می گوید: پیش از این بچه های کارتونیست در حوزه هنری به صورت گروهی فعالیت می کردند اما با تغییر مدیریت در حوزه هنری، دیگر حمایت آن چنانی از بچه ها صورت نگرفت. همین موضوع باعث شد که فعالیت هایشان انفرادی شود و در سال های اخیر فقط نام تعداد محدودی از کارتونیست ها به گوش برسد.
به نظر او کارتونیست ها، درمیان هنرهای تجسمی غریب است و باید برای پیگیری مطالبات هنرمندان آن تشکلی برپا شود: باتوجه به ظرفیت گسترده خراسان در حوزه کارتون اگر انجمن یا هیئت مدیره ای متخصص شکل بگیرد، می تواند بسیاری از مسائل را پیگیری کند که با تلاش های فردی به سرانجام نمی رسند؛ همان طور که الان در هیئت موسس، نماینده هر رشته از دغدغه هنری خود می گوید و برنامه های کلان را برای آن پیش
می برد.
در نهایت باتوجه به رویکرد مثبت هیئت موسس انجمن هنرهای تجسمی، باید دید آیا این سخنان امیدوارکننده می تواند درعمل نیز همدلی هنرمندان این رشته ها را به همراه داشته باشد یا ازهم گسیختگی و بلاتکلیفی انجمن هنرهای تجسمی همچنان ادامه خواهد داشت و گره کار جای دیگری است؟

لینک خبر :‌ روزنامه شهر آرا
بابل - جشنواره بین المللی وارش بعد از توقف چهار ساله در شهر بهارنارنج کلید خورد تا هنر مدرن را با فرهنگ عامه و آیین های بومی گره زند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۱۰ سایت های دیگر : چهار دانگه

خبرگزاری مهر - گروه استان ها: جشنواره سینمایی وارش در حالی نهمین دوره خود را با رویکرد بین المللی در بابل، ساری و رامسر آغاز کرد که این رویداد بزرگ سینمایی چهارسال متوقف بوده است.

دلیل توقف جشنواره سینمایی وارش را مهدی قربان پور دبیر جشنواره وارش در گفتگو با خبرنگار مهر ، از بین رفتن زیرساخت ها و نبود اراده و خواستی برای اجرای آن در چهار سال گذشته مطرح می کند و می گوید: زمانی که دعوت شد تا نهمین دوره جشنواره را کلید زنیم با ویرانه ای روبرو شدم که تمامی زیرساخت های قبلی آن از بین رفته است.

اگرچه وارش پیشینه ای هشت دوره ای در کارنامه خود دارد اما آن گونه که باید مورد حمایت واقع نشده است، این درحالی که این رویداد هنری و سینمایی در تقویت بن مایه های سینمای ملی ایران سهم بسزایی داشته و بسیاری از هنرمندان نام آشنا و ستاره کنونی کشور، اولین درخشش خود را در جشنواره وارش تجربه کرده اند.

سیدعلی علوی معاون هنری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با اشاره به نگاه فراصنعتی جشنواره وارش به خبرنگار مهر می گوید: جشنواره وارش با هدف برقراری پیوند و گسترش فرهنگ عامه کلید خورده است و باید در رویکرد هنری و سینمایی به این مسئله توجه اساسی شود از این رو در جشنواره نهم، برپایی نمایشگاه و آثار تجسمی در پنج گالری از برنامه های جنبی آن است.

جشنواره وارش با هدف برقراری پیوند و گسترش فرهنگ عامه کلید خورده است و باید در رویکرد هنری و سینمایی به این مسئله توجه اساسی شود

وی با اظهار اینکه هنرها از هم جدا نیستند یادآور شد: در وارش نهم این پیوستگی به طرز مشهودی دیده می شود و نگاه فراصنعتی جشنواره وارش امری ارزشمند و قابل توجه است.

جشنواره وارش به موسیقی، آئین ها و بازی های بومی نیز در دوره نهم توجه خاصی داشته است و عباس ابوالحسنی مدیر بخش آئین های این جشنواره به خبرنگار مهر می گوید: نگاه اساسی و اصلی جشنواره به فرهنگ عامه است زیرا هنرهای بین رشته ای و مستند می تواند مکمل های خوبی باشد و ارتباط بین هنر مدرن و فرهنگ عامه بسیار ارزشمند است.

وی اظهار داشت: در کنار جشنواره وارش و نمایش فیلم ها و حضور هنرمندان برجسته ملی و بین المللی ، پنج نمایشگاه در نظر گرفته شد و آثاری از 50 هنرمند بزرگ استانی و کشوری در رشته های مختلف در گالری های تازه بازسازی شده بابل به نمایش درآمده است.

جشنواره وارش در دوره نهم تلاش کرده تا با تلفیق فرهنگ عامه و هنر مدرن، گام جدیدی بردارد و بین المللی بودن جشنواره فضای فرهنگی مناسبی برای هنرمندان و تمرکز روی فرهنگ عامه ایجاد کرده است که این نگاه در دوره های آتی جشنواره نیز باید تقویت شود.

احمد حسین زادگان استاندار مازندران نیز در گفتگو با خبرنگار مهر ، جشنواره وارش را یک جریان فرهنگی مهم و اتفاق تاریخی برای استان مازندران دانست وافزود : توجه جشنواره به فرهنگ عامه و محیط زیست نشان می دهد که وارش جشنواره فرهنگی و اجتماعی است.

وی تصریخ کرد: وارش حشنواره ای و رویدادی مهم و بین المللی است که با توجه به گستره مدنظرش می تواند اثرگذاری مطلوبی در حوزه فرهنگ و هنر داشته باشد و باید نگاه فرهنگ عامه در آن تقویت شود.

الشاد علی اف نماینده سینمای کشور آذربایجان برگزاری هفته های فرهنگی را حلقه اتصال و دوستی بین کشورها بیان می کند و می گوید: ایران و آذربایجان دو کشور برادر هستند که تاریخ مشترکی با هم دارند.

برگزاری هفته های فرهنگی و جشنواره هایی مانند وارش می تواند منجر به ثبات دوستی بین کشورهای مختلف شود و باید این رویدادها که تأثیر زیادی در تقویت فرهنگ عامه و فرهنگ بین جوامع می شود بسط یابد

وی ادامه داد: برگزاری هفته های فرهنگی و جشنواره هایی مانند وارش می تواند منجر به ثبات دوستی بین کشورهای مختلف شود و باید این رویدادها که تأثیر زیادی در تقویت فرهنگ عامه و فرهنگ بین جوامع می شود بسط یابد.

نهمین دوره جشنواره بین المللی وارش از روز دوشنبه در قدیمی ترین سینمای شهر بابل و سینما آزادی که قدمت آن به سال 1353 بر می گردد با حضور هنرمندان داخلی و خارجی و با نمایش فیلم لوتوس به کارگردانی محمدرضا وطن دوست آغاز به کار کرد.

بیش از سه هزار و 300 اثر به جشنواره بین المللی وارش ارسال شده که هزار و 600 اثر در بخش ملی و 1700 اثر در بخش بین الملل است و این میزان نسبت به هزار و 200 اثر دوره گذشته رشد چشمگیری داشته است.

جشنواره وارش که با نام شهر بهارنارنج پیوند خورده در بخش جنبی با عنوان وارش رنگ ها و رویاها، چتری گسترده برای هنرها و آئین ها و با افتتاح پنج نمایشگاه تجسمی در پنج فضای فرهنگی هنری شهر بابل به فرهنگ عامه ادای دین کرده است.

نهمین جشنواره بین المللی فیلم وارش از 9 تا 13 اردیبهشت در شهرهای بابل، ساری و رامسر برگزار می شود.

کد خبر 4604023

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
اهالی مطبوعات هرمزگان منتظر دعوت مدیرکل ارشاد ویا مدیر روابط عمومی این دستگاه فرهنگی جهت دیداری صمیمی با وزیر ارشاد هستند تا از مشکلات خود بگویند حال باید منتظر ماند تا ببینیم مدیرکل ارشاد در اولین دیدار رسمی و برنامه مهم سال کاری خود فضایی هم برای دیدار مطبوعاتی ها و مدیران رسانه با وزیر ارشاد در نظر خواهد گرفت و یا ....
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۹ سایت های دیگر : میراث جرون آفتاب جنوب

به گزارش تابناک از هرمزگان ، غربت و مظلومیت اصحاب رسانه در این استان به حدی است که همواره دیدارهای وزیر طوری مهندسی می شود که با اهالی رسانه روبرو نشود واقعاً چه ریگی ته کفش ارشاد استان هرمزگان طی این ادوار وجود داشته که فضیلت این بی توجهی را تا این حد ، در دستور کار خود قرار می داده اند آیا معطلی اهالی مطبوعات هرمزگان و این انتظار دیدار با وزیر ارشاد در دهم اردیبهشت روز ملی خلیج فارس محقق می گردد هرچند که مهمترین روز در تاریخ کشورمان است اما از این جهت برای اهالی مطبوعات هرمزگان هم از باب دیدار با وزیر ارشاد مهمترین رویداد خبری نیز محسوب می گردد.

این ایامی که مطبوعات هرمزگان با مرگ دست و پنجه نرم می کنند و در گردابی از مشکلات ریزودرشت فرو رفته اند و تاکنون هیچ دادرسی هم نداشته اند بنابراین خودشان باید برای برون رفت از بن بست و هزارتوی مشکلات آستین همت بالا بزنند وهمچون سایر استانها با وزیر ارشاد رو در رو سخن بگویند.

باید از دردهای انباشته شده و گرانی کاغذ و فشارهای اقتصادی و ... در حضور وزیر بگویند و ایشان هم بدون هیچ واسطه ای سخنان صریح و شفاف اهالی مطبوعات هرمزگان را بشنوند تا شاید راه چاره یا دلگرمی بیابند و برای جلوگیری از مرگ تدریجی مطبوعات در سال 98 که سالی بسیار سخت و طاقت فرساست نسخه ای شفابخش بپیچند.

اهالی مطبوعات هرمزگان منتظر دعوت مدیرکل ارشاد و یا مدیر روابط عمومی این دستگاه فرهنگی جهت دیداری صمیمی با وزیر ارشاد هستند تا از مشکلات خود بگویند حال باید منتظر ماند تا ببینیم مدیرکل ارشاد در اولین دیدار رسمی و برنامه مهم سال کاری خود فضایی هم برای دیدار مطبوعاتی ها و مدیران رسانه با وزیر ارشاد در نظر خواهد گرفت و یا رفت و آمدهای بی فرجام اصحاب رسانه به پایتخت ادامه خواهد پیدا کرد که متأسفانه این روند فضایی ناامیدکننده را شکل داده و موجب دلسردی فعالان رسانه ای استان هرمزگان شده است.
این حق همه فعالان فرهنگی و هنری هرمزگانی است که با وزیر دیدار داشته باشند مثل همه استانهای کشور و اگر ارشاد استان برنامه ریزی کند قطعاً وزیر از این موضوع استقبال می کنند.
انتهای پیام/*

لینک خبر :‌ تابناک هرمزگان