بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 3 اردیبهشت 98
سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، صبح امروز بدون حضور رئیس جمهور در مصلای تهران گشایش یافت.

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران امروز سه شنبه(3 اردیبهشت ماه) با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و اهالی فرهنگ ساعت 8 صبح در مجموعه چهل سرا واقع در ضلع جنوبی مصلای امام خمینی (ره) افتتاح شد.

بر اساس این گزارش در این دوره 3200 ناشر با 440 هزار عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب حضور دارند.امسال 2400 ناشر داخلی با 300 هزار عنوان کتاب 800 ناشر خارجی با 140 هزار عنوان کتاب در نمایشگاه شرکت کرده اند. از نکات جالب توجه اینکه سال گذشته 17 میلیارد تومان برای نمایشگاه هزینه شد اما با تصویب شورای سیاست گذاری امسال 15 میلیارد مصوب شده است.

اضافه می شود30 کشور در این دوره مهمان نمایشگاه هستند همچنین کشور چین مهمان ویژه امسال نمایشگاه است که با هیاتی 150 نفره وارد تهران شده است

سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با بر شعار خواندن توانستن است از 4 تا 14 اردیبهشت ماه در مصلی امام خمینی(ره) از ساعت 10 تا 20 پذیرای علاقه مندان است.

افتتاحیه امروز در غیاب رییس و اعضای هیات دولت برگزار شد، اما درهای نمایشگاه فردا به روی علاقه مندان گشوده می شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه از کتاب می توان به عنوان سفیر و سفارتخانه یاد کرد، گفت: دیوار بی اعتمادی، تکفیر و تحریم با کتاب فرو می ریزد و نابود می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۳ سایت های دیگر : دولت پایگاه خبری نوید تهران جهانی پرس خبر گزاری رسا

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی صبح امروز در آیین گشایش سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران که با حضور هیاتی از کشور چین به عنوان میهمان این دوره از نمایشگاه و جمعی از نویسندگان و ناشران داخلی و خارجی برگزار شد با تاکید بر این مطلب افزود: خوشحالم در چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی این دوره از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را برگزار می کنیم.

وی ادامه داد: کتاب پدیده بشری خارق العاده ای شبیه انسان است. همانطور که انسان پدیده ای با لایه های متنوع است کتاب هم که مخلوق اوست کارکردهای بسیاری دارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه تولید علم و دانش بر مرکب کتاب حرکت کرده، گفت: کارکرد پرورش و پالایش زبان از جمله کارکردهای کتاب است. زبان ملل بر اساس کتاب پرورش و پالایش یافته است. اگر تاریخ بیهقی، شاهنامه، بوستان و گلستان، مثنوی و ... نبود زبان فارسی به این نقطه امروزی نمی رسید.

وی افزود: تقویت قدرت تخیل و تفکر از دیگر کارکردهای کتاب است. انسان دارای تفکر و عواطف است و انسان این دو مقوله را با هم به پیش می برد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به دیگر کارکردهای کتاب ادامه داد: قرار بود آقای دکتر روحانی رئیس جمهور محترم در این مراسم حضور داشته باشند ولی به دلیل برنامه پیش بینی نشده ای نتوانستند در این آیین حضور داشته باشند.

کتاب و نشر در حوزه اقتصاد و صنعت نقش مهمی دارد

وی در ادامه با تاکید بر جایگاه و نقش نشر و کتاب گفت: کتاب و نشر در حوزه اقتصاد و صنعت نقش مهمی دارد. امسال را مقام معظم رهبری به عنوان سال رونق تولید نامگذاری کرده اند. بنابراین در این عنوان اساسی و مهم نباید صنعت نشر را نادید گرفت.

صالحی در عین حال تصریح کرد: این صنعت در اقتصاد ملی کشورها به صورت مستقیم و غیر مستقیم جایگاه مهمی دارد و درآمد قابل توجهی در اقتصاد ملی ایجاد می کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت تدبیر و امید با اشاره به آمار سازمان وایپو گفت: در آمار ارائه شده از سوی این سازمان در سال 2016 میلادی درآمدی که در 11 کشور از طریق صنعت نشر ایجاد می شود مبلغی بالغ بر 46 میلیارد دلار اعلام شده است. همچنین در ایجاد اشتغال مستقیم و غیر مستقیم در حوزه های مختلف از جمله نویسندگان، ناشران، چاپخانه داران، کتابفروشان، کتابداران، مروجان کتاب و ... نیز صنعت نشر سهم مهمی دارد.

صالحی ادامه داد: سازمان وایپو همچنین در آماری در سال 2016 که از کشورهای مختلف ارائه داده حضور 46 میلیون نفر فعال در صنعت نشر در کشور چین را اعلام کرده است. بنابراین این رقم نشان می دهد صنعت نشر نقش قابل توجهی در اشتغال مستقیم دارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: علاوه بر نقش صنعت نشر در درآمد مستقیم، تاثیرات غیر مستقیم نیز در اقتصاد دارد. در روزهای گذشته کلیسای نوتردام دچار حادثه آتش سوزی شد. این کلیسا در سال 1831 کلیسای فرسوده ای بود که کمتر به آن توجه می شد. وقتی ویکتور هوگو کتاب کوژپشت نوتردام را نوشت باعث شد که این کلیسا دوباره مورد توجه قرار بگیرد و بازسازی آن در سال 1846 آغاز و تبدیل به کلیسای پر رونق شود. بنابراین این مثال نشان می دهد که یک کتاب، روایت و برداشت خوب فرصت های وسیعی برای اقتصاد شهری و اقتصاد ملی فراهم می کند.

عضو کابینه تدبیر و امید تصریح کرد: کتاب یک رسانه قدیمی، پایا و مانا است و اقتصاد آن را نیز باید مورد توجه قرار داد.

دیپلماسی مبتنی بر کتاب و نشر کانون مهمی به شمار می آید

صالحی ادامه داد: کتاب را باید به عنوان سفیر و سفارتخانه دید. امروز از دیپلماسی عمومی زیاد صحبت می شود. این دیپلماسی پایدار، مستمر و فراگیر است. بین دیپلماسی عمومی، دیپلماسی فرهنگی است و در بین آن دیپلماسی مبتنی بر کتاب و نشر است که کانون مهمی به شمار می آید.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: ایران را با کتاب هایی مثل شاهنامه، مثنوی، گلستان، بوستان، خمسه نظامی، قانون و ... می شناسند همانطور که ما نیز دیگر ملل اهل فرهنگ و تفکر را با کتاب های آن ها می شناسیم.

کتاب خط ارتباطی ما با ملل است

وی ادامه داد: خط ارتباطی ما با ملل و ملل با ما کتاب است. کتاب سفیر سیار و فعال است. اگر بدخواهان ایران دیوار ارتباطی ما با جهان را بلند کنند، دیپلماسی کتاب آجرهای این دیوار بلند را برداشته و از هم فرو می پاشد. و کسانی که می خواهند ایران پرتمدن را منزوی کنند بدانند که با کتاب و ارتباط با آن این تخیل و توهم آن ها از بین می رود.

صالحی گفت: با توجه به شرایط سخت کشور و تحمیل تحریم، امسال جمهوری اسلامی ایران باید بیش از پیش حوزه دیپلماسی فعال فرهنگی به ویژه حوزه کتاب را مورد توجه قرار دهد. حضور ناشران خارجی به ویژه ناشران کشور چین در این دوره از نمایشگاه نشان می دهد که می توانیم با کاغذ جاده های خود را بسازیم و آن را ابریشمی کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان از تلاش های دست اندرکاران برگزاری سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران قدردانی کرد.

3 اردیبهشت 1398 11:43

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با تاکید بر ضرورت سد سازی در کشور گفت: سیلابهای اخیر ثابت کرد که سدسازی مورد نیاز کشور است و اگر این سدها نبود از خوزستان خبری نبود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۲ سایت های دیگر : دیدار نیوز ایران خبر

به گزارش ایسنا، نادر قاضی پور در نطق میان دستور جلسه علنی امروز دوشنبه مجلس شورای اسلامی با تبریک به سردار سلامی گفت: به عنوان عضوی از فراکسیون کارگری از دولت می خواهم که جلوی قراردادهای موقت ننگین کارگری را بگیرد هم اکنون از کارگران قبل از شروع کار چک، سفته یا برگ سفید اخذ می کنند تا خون کارگران را در شیشه کنند. دولت حتماً با کارفرمایان متخلف برخورد جدی کند.

نماینده مردم ارومیه در مجلس با اشاره به در پیش رو بودن روز معلم گفت: امروز 13 نوع مدرسه و ده ها نوع معلم داریم آیا سزاوار است وزارت آموزش و پرورش مطالبات معلمان عزیز به خصوص معلمان حق التدریس را پرداخت نکند؟ مگر پیامبر اسلام (ص) نفرمودند قبل از خشک شدن عرق کارگران، دستمزد آنها پرداخت شود؟ مگر امام راحل نفرمودند که معلمی شغل انبیاء است؟ چرا دولت شأن معلمین را حفظ نمی کند؟

نماینده مردم ارومیه در مجلس در مورد سیلاب های اخیر آن منطقه گفت: خداوند برف و بارانی نازل کرد که فراتر از انتظار ما بود در واقع خداوند نعمت خود را نسبت به دریاچه ارومیه تمام کرد. دریاچه ارومیه از سی سی یو به تخت بیمارستان رفت، حداقل آب مورد نیاز دریاچه ارومیه 14 میلیارد متر مکعب است. فعلاً نزدیک به 4 میلیارد متر مکعب آب دارد این دریاچه در سالهای 74، 75 و 76 نزدیک به 32 میلیارد متر مکعب آب داشته است. این آمار نشان دهنده آن است که عملکرد ستاد مرگ آذربایجان که ستاد احیا نام گرفته است ضعیف بوده است. دولت نباید چشم از دریاچه ارومیه بردارد.

نماینده ارومیه ادامه داد: دولت چرا صادرات سیب درختی آذربایجان غربی را ممنوع کرده است. بیش از یک هزار تن سیب کشاورزان در سردخانه های ارومیه باقی مانده است چرا به داد آنها نمی رسید و به آنها ظلم می شود.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: چرا با انتشار روزنامه سراسری ترکی در کشور مخالفت می کنید؟ چرا تلویزیون سراسری ترکی زبان را برای 40 میلیون ترک ایران اسلامی ایجاد نمی کنید؟ چرا تدریس زبان ترکی در مدارس و دانشگاه ها عملیاتی نمی شود.

قاضی پور خطاب به وزیر ورزش تاکید کرد: همانند دو تیم پرسپولیس و استقلال به تیم پرطرفدار تراکتور سازی آذربایجان هم توجه خاص داشته باشید.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با تاکید بر ضرورت سد سازی در کشور گفت: کشور چین 80 هزار سد دارد 20 هزار سد در چین در حال احداث است. اگر همین سدها در ایران نبود الان از خوزستان خبری نبود. چرا سدهای در حال احداث آذربایجان را تعطیل کرده اند؟ سیلابهای اخیر ثابت کرد که ساختن سد مورد نیاز کشور است. وزیر مربوطه سدها را احداث کند تا در سیلابهایی که هم اکنون در شهرستان ارومیه در حال جاری شدن هست مؤثر باشد.

قاضی پور در پایان نطق خود گفت: استان پهناور آذربایجان غربی با 4 کشور همسایه است دروازه خوشبختی این منطقه سعادت ایران است مدیران استانداری به این توان اقتصادی توجه ندارند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی درگذشت محسن جهانگیری پیشکسوت و استاد فلسفه و عرفان را تسلیت گفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۲ سایت های دیگر : دولت هنر آنلاین

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در پیام سیدعباس صالحی آمده است:

خبر درگذشت چهره پیشکسوت و استاد مبرز فلسفه و عرفان، مرحوم دکتر محسن جهانگیری موجب تاثر و تاسف شد.

آثار قلمی، دقت علمی و اخلاق انسانی آن زنده یاد سرمایه ارزشمندی است که چراغ راه علاقه مندان و علم جویان خواهد بود.

اینجانب ضمن عرض تسلیت درگذشت این استاد فرهیخته به اصحاب دانش و فرهنگ و همسر گرانقدر ایشان، از خداوند متعال رحمت واسعه و علو درجات برای آن مرحوم و صبر و شکیبایی بازماندگان محترم را خواستارم.

2 اردیبهشت 1398 15:19

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در جلسه کمیسیون فرهنگی مجلس از نحوه برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گزارش داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۲

احد آزادی خواه در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در تشریح نشست امروز(دوشنبه 2اردیبهشت) کمیسیون فرهنگی مجلس گفت : وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای دیدار نوروزی با اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس در جلسه حاضر شد.

نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی افزود : در ادامه جلسه، لایحه اصلاح بند (16) ماده (2) قانون اهداف و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دستور کار قرار داشت و با توجه به اینکه در جلسه قبلی به صورت استمزاجی به تصویب رسیده بود، در این جلسه با اکثریت اعضا مصوب شد که صدور اجازه تاسیس، انحلال و نظارت صنفی و صنعتی بر چاپخانه ها و موسسات تکثیر و موسسات وابسته به صنعت چاپ به عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

به گفته وی به موجب تبصره این ماده واحده، نظارت محتوایی فرهنگی بر محصولات چاپی و نشر کشور به عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر نظارت ها برعهده دستگاه های اجرایی ذی ربط خواهد بود.

به گزارش خانه ملت سیده فاطمه ذوالقدر در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت درباره ادامه این جلسه توضیح داد: ادامه بررسی طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده در دستور بود و ماده 30 و 31 آن به تصویب رسید.

نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس همچنین با اشاره به حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه امروز گفت: گزارشی از نحوه برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ارائه داد؛ آمار کمی و کیفی غرفه ها، مشارکت بخش خارجی، تعریف رده های کتاب کودکان، ساماندهی غرفه ها و مسقف شدن آن و ارائه تسهیلات برای رفت و آمد بازدیدکنندگان از جمله مواردی بود که وزیر به آن اشاره کرد./

پایان پیام

لینک خبر :‌ خانه ملت
تهران - ایرنا - مراسم افتتاحیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با حضور دکتر حسن روحانی؛ رئیس جمهوری سه شنبه سوم اردیبهشت 98 (فردا) لغو و این آیین با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار خواهد شد.

به گزارش دوشنبه شب خبرنگار فرهنگی ایرنا از سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ،دکتر حسن روحانی که قرار بود در مراسم افتتاحیه سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران حضور یابد به دلیل برنامه پیش بینی نشده در این مراسم حضور نخواهد داشت.
سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران روز سه شنبه سوم اردیبهشت ماه 98 با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و اهالی فرهنگ ساعت 8 صبح در مجموعه چهل سرا واقع در ضلع جنوبی مصلای امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.
به گزارش ایرنا ، براساس اعلام قبلی ستاد اجرایی سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ، این نمایشگاه براساس دعوتنامه های تنظم و ارسال شده بنا بود روز سه شنبه با حضور رئیس جمهوری در محل کتابخانه ملی برگزار شود که این برنامه امروز صبح لغو و قرار شد طبق دعوتنامه های جدید آیین افتتاحیه فردا در محل برگزاری نمایشگاه در مصلای امام خمینی (ره) برگزار شود که لحظاتی پیش لغو شد.
سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با شعار خواندن توانستن است از 4 تا 14 اردیبهشت ماه در مصلای امام خمینی(ره) برگزار خواهد شد.
فراهنگ ** 1355 **

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
حضور در استان کردستان در برنامه ریاست جمهوری قرار دارد اما فعلا زمانی برای آن قطعی نشده است. در خصوص مراسم افتتاحیه نمایشگاه کتاب نیز اگر چه برنامه ای قطعی اعلام نشده بود، اما رئیس جمهور هم زمان برنامه مهم دیگری داشتند.

یک منبع آگاه در گفت و گو با خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس، در مورد اخبار منتشره مبنی بر عدم حضور رئیس جمهور در افتتاحیه نمایشگاه کتاب و استان کردستان گفت: هرگونه حضور ریاست جمهوری در هر برنامه ای تنها از سوی دفتر ایشان منتشر خواهد شد.

وی ادامه داد: حضور در استان کردستان در برنامه ریاست جمهوری قرار دارد اما فعلا زمانی برای آن قطعی نشده است. در خصوص مراسم افتتاحیه نمایشگاه کتاب نیز اگر چه برنامه ای قطعی اعلام نشده بود، اما رئیس جمهور همزمان برنامه مهم دیگری داشتند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۲ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جهانی پرس خبرگزاری مهر پرس شیعه

محمدعلی کیانی از برگزاری سلسله نشست های تخصصی مرتبط با ارتباطات میان فرهنگی، رونمایی از کتاب های ترجمه شده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به زبان های مختلف و چهل سالگی انقلاب در سی ودومین نمایشگاه کتاب خبر داد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، محمدعلی کیانی، مدیر اجرایی سی ودومین نمایشگاه کتاب تهران سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اعلام این خبر افزود: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی امسال نیز همچون سال های قبل در راستای تحقق اهداف و وظایف خود در دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، 4 تا 14 اردیبهشت ماه در مصلای امام خمینی(ره) حضور دارد.

مدیرکل همکاری های فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور با بیان به اینکه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در حوزه بین الملل این نمایشگاه میزبان 30 کشور و دیپلماسی فرهنگی و بین المللی خواهد بود، در خصوص برنامه های این سازمان گفت: در طول 10 روز متوالی، برنامه های متنوعی از جمله برگزاری نشست های تخصصی با حضور اندیشمندان و پژوهشگران برجسته داخلی و خارجی، رونمایی از آخرین منشورهای حوزه دیپلماسی فرهنگی با حضور رییس سازمان و مقامات و مهمانان خارجی، مدیران فرهنگی و رایزنان فرهنگی کشورهای خارجی خواهد داشت.

وی اظهار کرد: یکی از ویژگی های این نمایشگاه حضور کشورهایی است که دارای روابط استراتژیک (سیاسی و فرهنگی) هستند. چین که سابقه فرهنگ و تمدن دیرینه ای در جامعه بشری دارد نیز با حضور اصحاب فرهنگ، ناشران و اندیشمندان، مهمان ویژه این دور نمایشگاه است.

مدیرکل همکاری های فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور ادامه داد: غرفه نمایشگاهی سازمان در بخش بین الملل با معرفی تازه های نشر، مؤسسه انتشاراتی الهدی، مرکز سازماندهی ترجمه و نشر و کمیته هماهنگی و پشتیبانی نمایشگاه های بین المللی کتاب خارج از کشور و طرح (تاپ) دائر است.

معرفی دستاوردهای فرهنگی چهل ساله انقلاب اسلامی در نمایشگاه کتاب

وی تأکید کرد: در نمایشگاه امسال از کتاب میراث تمدنی و فرهنگی مشترک ایران و جهان مالایایی ، ترجمه کتاب همراه آهوان درباره زنان و لوح فشرده فعالیت های زنان معاصر ایران رونمایی می شود. همچنین در این نمایشگاه، کتاب هایی درباره چهل سالگی انقلاب معرفی و عرضه خواهد شد.

کیانی در رابطه با نشست های تخصصی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: نشست های ادبیات دفاع مقدس با رونمایی از کتاب های ترجمه شده به زبان ترکی استانبولی، نقش آژانس های ادبی در دیپلماسی فرهنگی، ترجمه در دیپلماسی فرهنگی، ظرفیت های نشر دیجیتال و الکترونیک، تولیدات علمی کرسی های نظریه پردازی و آزاد اندیشی و ظرفیت های عرضه آن ها به خارج از کشور برای عرصه محصولات ایرانی برگزار می شود.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه رسانه و فضای مجازی از حضور ناشران خارجی و مهمانان بین المللی در نمایشگاه استفاده خواهیم کرد. در این حوزه به زبان های مختلف (بیش از 15 زبان زنده دنیا) ترجمه صورت گرفته است.

کیانی با تأکید بر تعامل و برقراری ارتباط مستمر با ایرانیان خارج از کشور در حوزه های مختلف، گفت: امسال برای اولین بار کارشناسی در حوزه ایرانیان خارج از کشور در این نمایشگاه حضور دارد که پاسخگوی مسائل فرهنگی است.

وی در ادامه با بیان اینکه بیش از 30 رایزنی فرهنگی جدیدترین تازه های نشر حوزه های نمایندگی خود را در این نمایشگاه عرضه کردند، افزود: معرفی نشر نمایشگاه کتاب در خارج از کشور با ترجمه به زبان های مختلف در اختیار رایزنان فرهنگی ایران در سراسر دنیا قرار می گیرد.

بنابر اعلام این خبر، سی ودومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از 4 تا 14 اردیبهشت ماه در مصلای امام خمینی(ره) برگزار می شود. محل غرفه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در بخش بین الملل نمایشگاه کتاب (شبستان) است.

انتهای پیام/ص

10:39 - 1398/02/02 / شماره : 728896 / تعداد نمایش : 84

air.ir/ZrqDzLq

لینک خبر :‌ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
انجمن آثار و مفاخر فرهنگی درگذشت استاد محسن جهانگیری فیلسوف، مترجم و استاد بازنشسته دانشگاه تهران را تسلیت گفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۳ سایت های دیگر : خبرگزاری برنا

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقل از انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، محسن جهانگیری در سال 1308ش در قصبه ضیاء آباد از مضافات قزوین متولد شد. ابتدا به مکتب خانه رفت و قرآن آموخت، بعد تحصیلات ابتدایی را در زادگاهش به پایان رساند. از آنجا که به علوم دینی علاقه مند بود برای ادامه تحصیل به قم رفت و محضر آیات عظام محمدتقی خوانساری، سیدمحمد حجت کوه کمره ای تبریزی، بروجردی و سیدمحمدحسین طباطبایی را درک کرد، در زبان عربی تبحر یافت و از سوی دیگر دلبسته عرفان اسلامی شد. در این ایام با بزرگانی چون امام موسی صدر، استاد جلال الدین آشتیانی، آیت الله دکتر بهشتی و آیت الله شهید مرتضی مطهری آشنا و همکلاس شد.

جهانگیری در سال 1332به تهران بازگشت و دوره متوسطه را در آموزشگاه شبانه خرائلی گذراند. بعد از اخذ دیپلم، در سال 1333 وارد دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران شد و در رشته فلسفه به تحصیل پرداخت. در این ایام نیز از محضر استادان برجسته ای چون دکتر یحیی مهدوی، پروفسور هانری کربن، محمد مشکوه، دکتر محمود شهابی، ابوالحسن شعرانی و دکتر سید احمد فردید بهره برد و فوق لیسانس گرفت. موضوع پایان نامه او ترجمه بخشی از کتاب نقد خرد محض اثر کانت بود. بعد تحصیلات خود را در همان رشته ادامه داد و در سال 1351 موفق به اخذ دانشنامه دکتری از دانشگاه تهران شد. عنوان رساله دکتری او مقایسه وحدت وجود ابن عربی و وحدت جوهر اسپینوزا بود که با راهنمایی سید احمد فردید به انجام رسید و دکتر نصر و دکتر جلیلی مشاوره آن را به عهده داشتند.
دکتر جهانگیری در این ایام نیز با دکتر غلامرضا اعوانی، دکتر نقیب زاده ، دکتر مهتاب مستعان و دکتر نبهی هم دوره بود. او کار تدریس را از دبیرستان های تهران آغاز کرد و تا سال 1336ش آن را ادامه داد. سپس از سال 1352 تا1354 در دانشگاه ملی (شهید بهشتی) به تدریس فلسفه پرداخت. اما با اخذ درجه دکتری، رسماً به دانشگاه تهران انتقال یافت و مشغول تدریس فلسفه غرب از بیکن تا هیوم ، عرفان نظری در دوره لیسانس و فلسفه اسپینوزا ، فلسفه دکارت ، عرفان نظری و ... در دوره های فوق لیسانس و دکتری شد. دکتر جهانگیری علاوه بر تدریس، دمی از پژوهش، تألیف و ترجمه در زمینه فلسفه غرب و عمدتاً اسپینوزا و فلسفه اسلامی به ویژه ابن عربی باز نایستاد.
از آنجا که دکتر جهانگیری معلم حقیقی دانش و اخلاق بود و در طول حیات خود شاگردان متعددی را در مکتب خویش پرورش داد، در سال 1368 به عنوان استاد نمونه دانشگاه تربیت مدرس، در سال 1377 پژوهشگر برجسته و در سال 1381 به عنوان چهره ماندگار رشته فلسفه معرفی شد و مورد تقدیر قرار گرفت.
دکتر جهانگیری در حوزه تحقیق فلسفی برای پژوهشگران علاقه مند به عرفان ابن عربی و فلسفه های جدید به خصوص پایه گذران تفکر جدید یعنی فرانسیس بیکن (1561-1626) و رنه دکارت (1596-1650) نامی شناخته شده است. او پژوهش های ارزشمندی در زمینه عرفان نظری، فلسفه اسلامی به ویژه اندیشه های عرفانی ملاصدرا و ابن سینا و تأملات فلسفی در اسلام انجام داده و دیدگاهی مقایسه ای و تطبیقی به فلسفه اسلامی و غرب داشته است. برای نمونه به اعتقاد او رابطه تنگاتنگی میان وحدت جوهر اسپینوزا با وحدت وجود ابن عربی وجود دارد. در ساحت فکر و جهان اندیشه اسپینوزا سعادت به شهود،عشق و معرفت به خدا خلاصه می شود. ابن عربی هم مانند او سعادت بشر را در عشق به خدا می داند و لاغیر.
آثار متعددی از وی در زمینه فلسفه اسلامی، فلسفه غرب و حکمت اسلامی اعم از ترجمه، تألیف و تصحیح باقی مانده است که از آن جمله می توان به ترجمه شرح اصول فلسفه دکارت و تفکرات مابعدالطبیعی، بندیکت اسپینوزا ، اخلاق، بندیکت اسپینوزا و تصحیح کتاب کسر اصنام الجاهلیه تألیف محمدبن ابراهیم صدرالدین شیرازی و تألیف کتاب های اسپینوزا: فیلسوفی جاودانه ، احوال و آثار و آراء فرانسیس بیکن ، محی الدین ابن عربی چهره برجسته عرفان اسلامی ، رابطه اجتهاد و اخباری گری ، بررسی تمایزهای فقهی زن و مرد اشاره کرد. مجموعه مقالات استاد نیز در سه جلد به کوشش زهرا قزلباش در انتشارات حکمت و با همکاری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی انتشار یافته است. جلد اول: کلام اسلامی، جلد دوم: عرفان و فلسفه اسلامی و جلد سوم: فلسفه غرب.
انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به پاس سال ها خدمات ارزشمند علمی و فرهنگی آن استاد برجسته فلسفه و عرفان اسلامی، مراسم بزرگداشتی در 6 اسفندماه 1390 برگزار کرد و از ایشان به عنوان یکی از مفاخر فرهنگی این کهن سرزمین تقدیر به عمل آورد و زندگی نامه و خدمات علمی و فرهنگی او را به اهتمام احمد مظاهری منتشر کرد. این مجموعه مشتمل بر گفت وگو با دکتر محسن جهانگیری/ سعید انواری و احمد مظاهری و مقالاتی از رضا داوری اردکانی، احمد احمدی، سعید انواری، سیدمصطفی شهرآیینی، یوسف نوظهور، فاطمه فنا، عبدالحسین خسروپناه، حسین شیخ رضایی، محمدجواد اسماعیلی، محمدعلی میرباقری و علی گلباز است.
در این مراسم که با حضور دکتر سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر غفاری، رئیس گروه فلسفه دانشگاه تهران، استادان و پژوهشگران برگزار شد، رئیس وقت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، دکتر سید محمد حسینی، وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر رضا داوری اردکانی، رئیس فرهنگستان علوم، حجت الاسلام والمسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه، رئیس سابق حکمت و فلسفه، دکتر غلامرضا اعوانی، رئیس سابق انجمن حکمت و فلسفه و استاد فلسفه و مرحوم حجت الاسلام والمسلمین دکتر احمد احمدی، رئیس فقید انتشارات سمت به ایراد سخنرانی پرداختند.
انجمن آثار و مفاخر فرهنگی درگذشت این استاد فقید را به خانواده آن مرحوم و اصحاب فرهنگ و اندیشه تسلیت عرض می کند.

3 اردیبهشت 1398 10:51

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
بر اساس آمارهای ارائه شده تنها 5 درصد بازی های دیجیتالی که در ایران مورد استفاده هستند بومی بوده و جامعه 23 میلیونی گیم بازان ایرانی که بیشتر آنان نیز در سنین شکل گیری شخصیتی هستند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۲ سایت های دیگر : امپراتوری دروغ سینما پرس

سرویس فرهنگ و هنر مشرق - صنعت بازی های رایانه به عنوان سومین صنعت پول ساز دنیا شناخته شده است. بازی های رایانه ای در عمق زندگی کودکان، نوجوانان و جوانان رسوخ کرده تا جایی که برخی مخاطبان بازی های رایانه ای را بیشتر از مخاطبان برنامه های رادیویی و تلویزیونی قلمداد می کنند. برای درک این واقعیت می توان مقایسه ای آماری میان بازی های رایانه ای و فیلم های سینمایی در امریکا انجام داد. میزان فروش فیلم سینمایی ونوم Venum در فروش هفته اول افتتاحیه آن 80 میلیون دلار بود که رکوردی قابل توجه است. اما بازی Red Dead Redemprion II که یک ماه پس از انتشار ونوم پیش عرضه شد، تنها در مدت زمان کمتر از پنج روز به فروش 700 میلیون دلار دست یافت. عددی که بسیاری از فیلم های هالیوددی برای دستیابی به آن باید زمان زیادی در گیشه باشند!

بر اساس آمارهای ارائه شده تنها 5 درصد بازی های دیجیتالی که در ایران مورد استفاده هستند بومی بوده و جامعه 23 ( که تا 30 میلیون نفر نیز تخمین زده می شود) میلیونی گیم بازان ایرانی که بیشتر آنان نیز در سنین شکل گیری شخصیتی هستند، از مجرای این بازی ها تحت تأثیر شخصیت ها و فرهنگ پرخشونت آثار وارادتی قرار گرفته اند و این بازی ها در حال تسخیر ذهن کودکان، نوجوانان و جوانان کشورمان هستند. نسبت بازی های رایانه ای داخلی و خارجی دقیقاً مثل نسبت سینماست که تولیدات خارجی به صورت آسان تر و راحتری از طریق سایت ها و درگاه های اینرتنتی به صورت رایگان در اختیار کودکان، نوجوانان و جوانان کشورمان قرار می گیرد و کمبود بازی های رایانه ای ایرانی در این بازار، ناشی از عدم سیاست گذاری متولیان امر است. از سوی دیگر بازی های کنسولی (بازی های دستگاه های پلی استیشن و ایکس باکس) به صورت قاچاق در داخل کشور تولید و عرضه می شود.

شاید در حوزه سینما، ما سینماگرانی در سطح جهانی برای عرضه محصول نداریم، اما در حوزه صنعت گیم، بازی سازان و برنامه نویسان در طراز جهانی داریم که تعدادشان نیز اندک نیست. لازم به ذکر است اغلب بازی ها وارادتی که با فرهنگ عامه کشورمان تعارضات فراوانی دارد، نتیجه فقدان نظارت بنیاد متولی این حوزه بر نشر بازی های رایانه ای به صورت گسترده است.

اما به تدریج شاهد بروز اثرات مخرب و خشونت بار بازی های کامپیوتری در جهان و در کشورمان خودمان هستیم، کما اینکه کشتار مسلمانان در نیوزلند در اثر تأثیر مخرب بازی های رایانه ای بوده است. در واقع بازی های رایانه ای این توانایی را دارا هستند که بتوانند بر رفتار، طرز تفکر، نحوه تصمیم گیری، قضاوت و نظام اعتقادی بازیگران یا Gamer ها تأثیر دلخواه خویش را بر جای گذارند.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی کند.
فایل آن را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

1- تشویق به آدم کشی تحت تأثیر کال آو دیوتی

در 14 دسامبر 2012، یک جوان که در مدرسه سندی هوک آمریکا درس می خواند، بر اساس اعترافاتش، تحت تأثیر بازی معروف کال آو دیوتی اسلحه مادرش را برداشت، او ابتدا مادر خود را کشت سپس به سمت مدرسه خود رفت و کشتاری بزرگ به راه انداخت. وی 20 کودک و 6 بزرگسال را کشت و با این آمار تبدیل به تنها جوانی شد که 27 نفر را در یک روز قتل عام کرد.

2- به قتل رساندن یک پلیس تحت تأثیر بازی جی تی ای GTA

در 7 جولای 2003 یک نوجوان اقدام به سرقت یک خودرو می کند. زمانی که بازداشت می شود در اداره پلیس ناگهان به رئیس پلیس حمله می کند و در یک چشم به هم زدن اسلحه او را می گیرد و سه تیر به سمت وی شلیک می کند که یکی از این تیرها به سر وی اصابت می کند و باعث قتل این رئیس پلیس می شود. این جوان اقدام وحشیانه خود را تحت تأثیر یکی از مراحل بازی جی تی ای عنوان می کند.

3 - حادثه معروف دبیرستان کلمباین

این اتفاقکه بسیار معروف است در تازیخ 20 آوریل 1999 رخ داد. در طی این قتل عام دو جوان وارد دبیرستان کلمباین شدند و 13 نفر را به قتل رساندند، سپس خودشان را نیز کشتند. از ان زمان تا کنون دلایل بسیاری برای این کار خشونت بار این دو جوان ذکر شده است که یکی از مهمترین آنها علاقه آن دو به بازی بسیار خشن دوم Doom بوده است. تا حدی که یکی از آنها بازی ای بر پایه Doom اختراع کرده بود و در نهایت نیز جان خود و 13 نفر دیگر را برای واقعیت بخشیدن به این بازی گرفتند.

4- کشتار کودکان برای افزایش امتیاز

در سال 2012 و در یکی از مدارس استرالیا جنایت بزرگی توسط کودکی خردسال شکل گرفت. این کودک تحت تأثیر بازی های رایانه ای با چاقو به همکلاسی های خود حمله و تعدادی از آنها را مجروح کرد و یکی از آنها را نیز به قتل رساند. زمانی که پلیس پیگیر ماجرا شد، این موضوع کشف شد که این کودک برای افزایش امتیاز هم سالان خود را با چاقو مجروح و به قتل رسانده است. این درک، چیزی بود که بازی های رایانه ای خشن به کودک خردسال قاتل داده بودند.

5 - خشونت از بازی های کامپیوتری به تهران رسید

در سال 1397 و در یکی از خیابان های منتهی به محله ولنجک تهران بزرگ، یک جوان 15 ساله با شلیک تفنگ ساچمه ای از بالکن طبقه هفتم به چندین نفر از عابرین پیاده منجر به آسیب دیدگی شدید این افراد شده است. در تحقیقات پلیسی مشخص شد که این نوجوان تک فرزند بوده و پدر و مادرش شاغل هستند و به ناچار ساعاتی از روز را به تنهایی سپری می کند و بنا بر اظهاراتش، علاقه زیادی به بازی های رایانه ای دارد و روزانه بیش از چهار ساعت مشغول بازی های رایانه ای خشن است و تحت تأثیر همین بازی ها نیز این موضوع را به فضای واقعی اجرا کرده و با اسلحه ساچمه ای پدرش به سمت عابران تیراندازی کرده است.

حواشی عدم نظارت در حوزه گیم حتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را به مجلس کشاند و با کارت زرد دوم روبرو شد. در این مطالبه گری سیاسی پژمانفر به بازی GTA اشاره کرد اما وزیر محترم آشنایی تخصصی با این حوزه نداشت و پاسخی درخوری به اعتراض نمایندگان مجلس نداد.

بیشتر بخوانید:

چرا وزیر ارشاد، نظارت ناکارآمد را حذف نمی کند؟

اما متولی صنعت بازی در ایران چه نهادی است و تا کنون چگونه عمل کرده است؟ این سؤالی است که مشرق طی گزارش های بعدی به دقت موشکافی خواهد کرد.

لینک خبر :‌ مشرق نیوز
انجمن مجسمه سازان در اقدامی حیرت انگیز در حساب اینستاگرام خود تصویر مجوز فعالیت مجسمه سازی را با امضای مدیرکل هنرهای تجسمی نمایش داده و از اعضایش خواسته برای صدور مجوز مجسمه سازی مدارک شان را ارسال کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۳ سایت های دیگر : خبر آنلاین

به نظرم این نخستین باری است که یک انجمن هنری می پذیرد که برای آفرینش هنری و نه نمایشش از دولت مجوز بگیرد. مرجع هنرمند بودن نخست به آفرینش آفرینشگر و آنگاه تایید صلاحیت توسط انجمن هنری مربوطه است.

اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبادرت به این اقدام غیر سازنده و مغایر آزادی آفرینشگری کرده است از دو حالت خارج نیست. بدبینانه آن این است که با ایجاد محدودیت در آفرینشگری قصد کنترل پیش از نمایش آثار هنری را که در هیچ کجای جهان مسبوق به سابقه نیست، در برنامه دارد و در خوشبینانه ترین حالت ناشی از ندانم به کاری مدیریت محترم مربوطه، نهفته است. در هرحال پیامدهای حقوقی نداشتن مجوز آفرینشگر ی خواه ناشی از عدم صدور از سوی مرجع صادرکننده و خواه از سوی هنرمند می تواند به خلاقیت و آزادی تولید اثر هنری تاثیرات نامطلوب بگذارد پس سزاوار است انجمن های هنری و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به این موضوع واکنش درخور نشان دهند./خبرآنلاین

کلمات کلیدی

انجمن مجسمه سازان

لینک خبر :‌ ایران آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۲

به گزارش شبکه خبری تهران نیوز ، سیل روزهای پایانی سال 97 و همچنین نخستین روزهای سال جدید را به کام تمامی ایرانیان در سراسر جهان تلخ کرد.عید امسال شادمانی و شعف سال های گذشته را نداشت. دیدن از بین رفتن خانه های هموطنانمان،رمقی برای شادی سال نو در وجود ایرانیان باقی نگذاشت. اما مردم ایران ، فارغ از هرگونه لباس و لهجه به کمک هموطنان خود شتافتند و همدلی مثال زدنی را از خود نشان دادند.

از بحث های مدیریت بحران و غیره که بگذاریم بنا بر رسالت خود از نگاه مارکت موسیقی به این موضوع نگاهی می اندازیم:

اکثر خوانندگان و هنرمندان موسیقی ضمن همدردی با هموطنان آسیب دیده، در نوع خود قدمی برای کمک به آن ها برداشتند؛ محمدرضا گلزار، سینا شعبانخانی و چندی دیگر از هنرمندان عرصه موسیقی اجراهای نوروزی خود را لغو کردند و برخی دیگر نیز مانند رضا صادقی و ماکان بند ضمن برگزاری اجرای خود، عواید این اجراها را به هموطنان سیل زده اهدا کردند.

اما صبر کنید! این همه ماجرا نیست؛ از سوی دیگر نکته قابل توجه اینجاست که در شرایط سخت کشور و درگیری با سیل و تورم و هزار مشکل دیگر و اقدامات اخیر کشور آمریکا نسبت به ملت ایران، شاهد آن هستیم که یکی از تهیه کنندگان شناخته شده و پرسابقه کشورمان به آسانی و با فراق بال ویزای این کشور را برای خواننده خود و گروه ارکسترش اخذ می کند آن هم در شرایطی که آمریکا هیچگونه ویزایی را برای ورود هنرمند ایرانی به کشورش صادر نمی کند یا لااقل با مسائل و مشکلات فراوان این کار را می کند. این تهیه کننده این ویزا را اخذ می کند و از 17 فروردین تا 15 خرداد در شهرهای گوناگون کشور آمریکا به اجرای کنسرت می پردازد.

سئوالی که در اولین نگاه ذهن را به خود مشغول می کند این است که به چه صورتی و تحت چه شرایطی و با چه مذاکرات و به اصطلاح لابی گری هایی این تهیه کننده موفق به انجام چنین کاری شده است؟ که در سخت ترین شرایط تحریم اقتصادی، زلزله و استان های سیل زده کشور، خواننده این شرکت در کشور آمریکایی که اینگونه ایران و ایرانی را تخریب می کند، یک به اصطلاح هنرمند ایرانی که روند فروش کنسرت هایش در ایران رو به نزول است و این موضوع بر کسی پوشیده نیست، در استیج این کشور به اجرا می پردازد؟

سئوال دوم از هنرمندان و به اصطلاح سلبریتی هایی مثل پرویز پرستویی است که چرا هیچ نوع واکنشی نسبت به این اقدام انجام نداند؟ مگر نه این که در بقیه شرایط خود را حق به جانب در اظهار نظر در تمامی موارد می دانند؟

اگر اینکار انقدر سهل و آسان است چرا هنرمندان دیگر از برگزاری چنین کنسرت هایی و درآمدهای میلیون دلاری آن محروم اند؟!! اگر اینکار بد است پس چرا کسی منتقد آن نیست؟ ظاهرا تنها یک تهیه کننده است که مجوز این کار را دارد!

وقتی یک تهیه کننده یا به دید دیگر بیزینس من ( و نه دلسوز موسیقی! ) به این راحتی می تواند ویزا جهت حضور و اجرای کنسرت در کشور آمریکا را بگیرد، به همان راحتی نیز درآمد دلاری خود را با وجود تحریم از آمریکا وارد ایران می کند.

با اندکی تفکر رسیدن به این نتیجه که لابی و مافیا وجود دارد چندان کار سختی نیست.

آیا به نظر نمی رسد که آمریکا با اجازه دادن موردی به هنرمند ایران، به فکر رخنه و نفوذ در فرهنگ هنری کشور است؟

هنرمندان فاخر و اصیل کشور به دلیل هزینه های بالا عاجز از حضور در این کشور ها و برگزاری کنسرت هستند و تهیه کنندگان کمتر از آن ها استقبال می کنند ولی چطور است که برای ترانه های سخیف که دارای مشکلات ادبی فراوان نیز هستند حاضرند به این شدت لابی و ریسک کنند؟

ریسکی که هیچگونه ضرر مالی ندارد!

سئوال سوم و آخر ؛ پول و کسب درآمد به چه قیمتی؟

هنر در پر کردن سالن 14 هزار نفری در کشور بیگانه نیست و هیچ افتخاری برای هنرمند ایرانی نیست که نامش در کنار جنیفرلوپز قرار گیرد و جالب آنجاست که این خبر را همه جا در بوق و کرنا کند!

هنر در کنار مردم بودن است، هنر در این است که نامت در کنار نام هایی همچون هنرمندان خوب کشور در یاری رساندن به عزیزان وطن باشد.

چراغی که به خانه رواست ، به مسجد حرام است...

محمدرضا علیزاده

انتهای پیام/*

لینک خبر :‌ تهران نیوز
رویدادهای هفته گرافیک 98 تشریح و پوستر این رویداد رونمایی شد. زنان طراح موضوع هفته گرافیک امسال است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۲ سایت های دیگر : ربیع

به گزارش خبرنگار تجسمی خبرگزاری فارس، نشست تشریح فعالیت های انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران در هفته گرافیک سال 1398، با حضور زهرا پاشایی دبیر رویداد، فاطمه کرکه آبادی رئیس هیأت مدیره انجمن، محسن سلیمانی نایب رئیس انجمن صنفی طراحان گرافیک، مهردخت دارابی دبیر انجمن و میترا شاهسوند دبیر هنری هفته گرافیک در خانه هنرمندان برگزار شد.

کرکه آبادی رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران در ابتدای این نشست گفت: 27 آوریل (7 اردیبهشت) سالروز تأسیس سازمان جهانی دیزاین (ایکودی) جشن گرفته می شود که موضوع امسال زنان طراح است، شاید دلیل اصلی آن این است که در حیطه گرافیک، مردان بیشتر شناخته می شوند. ما هم در نخستین قدم، دبیر رویداد را یک خانم انتخاب کردیم.

در ادامه، پاشایی دبیر هفته گرافیک 98 رویدادهای این هفته را تشریح کرد و گفت: برای نخستین بار است که برای هر بخش، یک دبیر انتخاب کردیم تا کار گروهی انجام دهیم.

وی افزود: افتتاح هفته گرافیک و گشایش نخستین نمایشگاه این رویداد (ایران و ترکیه با زنان طراح)، عصر روز جمعه 6 اردیبهشت در گالری ممیز خانه هنرمندان ایران برگزار می شود. نخستین نمایشگاه به صورت مشترک با انجمن طراحان گرافیک ترکیه برگزار می شود که شامل آثار زنان طراح ایران و ترکیه (متولدین 1350 تا 1369) است.

پاشایی درباره انتخاب طراحان ترکیه گفت: از لحاظ فرهنگی و فورمت کاری، قرابت زیادی با هم داریم. ضمن اینکه استفاده از تکنولوژی در طراحی ایران و ترکیه با فاصله اندکی صورت گرفته است.

دبیر هفته گرافیگ در سال 98 افزود: نکوداشت خانم ها مهنوش مشیری (با رویکرد تصویرسازی)، طاهره مجبی تابان (با رویکرد آموزش خلاق) و مینو واثقی (با رویکرد دیزاین) از دیگر برنامه های این هفته است و نمایشگاه آثار آنها روز 9 اردیبهشت در باغ موزه قصر برپا می شود. نمایشگاه دیگری هم در باغ موزه قصر برگزار می شود که کله اسب نام دارد و نگاهی به طرح جلدهای انتشارات فرانکلین تهران و سازمان کتاب های جیبی است.

از گذشته با زنان طراح یکی دیگر از نمایشگاه های هفته گرافیک در سال 98 است که نمایش آثار زنان طراح متولد دهه های 20 تا 40 شمسی را شامل می شود و در گالری زمستان خانه هنرمندان برگزار خواهد شد. همچنین تقدیر از حامیان انجمن طراحان صنفی گرافیک طی 21 سال فعالیت انجمن تحت عنوان پیمان ماندگار برگزار می شود.

پاشایی ضمن اعلام این موضوع، به برپایی دو نشست تخصصی UX Design و موشن با سخنرانی هیدا بهزادی و امیر عزیزی روز 8 اردیبهشت در باغ موزه قصر اشاره کرد و افزود: روز 12 اردیبهشت هم نشست تخصصی موشن دیزاین در این مکان با حضور ناصر گل محمدی، بابک معدن دار و عمار عیسی پور برگزار خواهد شد.

خاطرات کاغذی عنوان نمایشگاه دیگری است که با موضوع پوسترهای ارجینال تئاتر برگزار می شود، این پوسترها توسط پرویز پورحسینی، رضا بابک و عباس سارنج به موزه گرافیک اهدا شده است و از 13 اردیبهشت در این موزه دیدنی خواهند شد.

دبیر هفته گرافیگ 98 با اعلام این موضوع خاطر نشان کرد: نمایشگاه محیطی پوستر اعلان وضعیت با رویکرد آموشی و اطلاع رسانی در نگارخانه مترو شهید بهشتی، ایوان انتظار مترو میدان ولیعصر و نگارگذر پارک هنرمندان برپا خواهد شد.

* زنان طراح آنطور که باید دیده نمی شوند

مهردخت دارابی دبیر انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران درباره حضور نداشتن مهمانان خارجی در نشست های تخصصی هفته گرافیک 98 گفت: به دلیل شرایط مالی، دعوت از مهمان خارجی کمی دشوار است اما امیدوارم در ماه های آینده این مهم هم رخ دهد.

میترا شاهسوند مدیر هنری هفته گرافیک 98 هم درباره این رویداد اظهار داشت: مسائل زنان طراح مختص ایران نیست، بلکه در همه دنیا به آن پرداخته می شود اما آنطور که باید دیده نمی شوند و به آن ها اعتماد نمی شود. بر این اساس، یک سیستم بصری طراحی شد تا مخاطب وقتی با پوستر و هویت بصری مواجه می شود، زاویه دید خود را تغییر دهد و جور دیگر ببیند.

محسن سلیمانی، نایب رئیس انجمن صنفی طراحان گرافیک هم در این باره گفت: شاید در راستای شعار امسال (زنان طراح)، انجمن گرافیک پیشروتر از شورای جهانی بود، زمانی که دو رییس هیأت مدیره انجمن ما یک خانم انتخاب شد. البته این موضوع ورای جنسیت باید دیده شود.

وی افزود: پیش بینی ما برای برپایی این رویداد هزینه ای کمتر از صد میلیون (عدد نمادین 98 میلیون تومان به مناسبت سال 98) بود و خیلی از سازمان ها ما را در برگزاری آن کمک کردند و اگر حمایت اداره کل تجسمی وزارت ارشاد نبود، هرگز برگزار نمی شد. سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران هم 2 فضای متروی تهران، باغ موزه قصر و فضای تبلیغات شهری را در اختیار ما گذاشت. جا دارد از سازمان زیباسازی شهرداری و خانه هنرمندان هم تشکر کنم.

سلیمانی خاطرنشان کرد: تا این لحظه دریافتی از اداره تجسمی نداشتیم اما قرار است بودجه هایی در اختیار انجمن های تجسمی قرار گیرد که محور هزینه باید دوسالانه انجمن ها باشد. بنابراین رویداد اصلی انجمن طراحان گرافیک سرو نقره ای است که معادل دوسالانه انجمن است.

در پایان این نشست، پوستر هفته گرافیک 98 رونمایی شد. برای مشاهده عبارت زنان طراح در پوستر، باید از فاصله دور به آن نگاه کرد.

کرکه آبادی در باره چاپ پوستر گفت: به دلیل محدودیت منابع مالی و مشکلات صنعت چاپ، مجبور شدیم پوستر را در اندازه کوچکتر چاپ کنیم. رنگ هم از صورتی فلورسنت به طوسی تغییر کرد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
مدیر روابط عمومی مرکز هنرهای تجسمی از افزایش اعتبارات برای کمک به انجمن های هنری خبر داد و گفت: اعتبارات از یک میلیارد به پنج میلیارد افزایش پیدا کرده است و نحوه تقسیم آن به تدریج اعلام می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۲

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان ، نشست رویداد شهروند، نقاش عصر امروز دوشنبه دوم اردیبهشت با حضور امیر راد، رییس هیات مدیره انجمن هنرمندان نقاش، جمال عرب زاده، نایب رییس هیات مدیره و محمد رضا فیروزه ای، مینا نادری ، هلنا شین دشت گل از اعضای هیات مدیره انجمن هنرمندان نقاش و مژگان قدوسی و سعید اسلام زاده، مدیر روابط عمومی مرکز هنرهای تجسمی در محل این انجمن برگزار شد.

در این نشست سعید اسلام زاده درباره برگزاری رویداد "شهروند؛نقاش" توضیح داد: در مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعتبارات برای کمک به انجمن های هنری از یک میلیارد به پنج میلیارد افزایش پیدا کرده است و نحوه تقسیم آن به تدریج اعلام می شود.

مدیر روابط عمومی مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: رویدادهایی در انجمن های هنری برگزار می شود که از جمله این رویدادها می توان به برگزاری رویداد "شهروند؛نقاش" در انجمن هنرمندان نقاش ایران در روز جمعه اشاره کرد؛ همچنین " سرو نقره ای " در انجمن طراحان گرافیک ایران به طور سالانه برگزار می شود .

رویداد "شهروند؛ نقاش" جمعه 6 اردیبهشت ماه در پل طبیعت و پارک آب و آتش برگزار می شود.

پایان پیام/ 32

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۲

فاطمه رنج اندیش
بهروز غریب پور را با اپراهای عروسکی داستان ها و شاعران کلاسیک ایرانی می شناسیم. این بار هم اگرچه گروه تئاتر عروسکی آران یکی دیگر از داستان های ادبیات کلاسیک را روی صحنه برده است اما برای مخاطبان این نسل چندان شناخته شده نیست. روایت شیخ صنعان و دختر ترسا را شاید از زبان مادربزرگ و پدربزرگ هایمان شنیده ایم. شیخ زاهدی که بعد از 50 سال اقامت و عبادت، خواب نما می شود و با یارانش قصد سفر به روم می کند و در آنجا عاشق دختر ترسا شده و دل و دین می دهد. این روایت از منطق الطیر عطار نیشابوری را غریب پور به نام اپرای عشق روی صحنه برد.
این کارگردان تئاتر عروسکی می گوید: استقبال مخاطبان باعث شد که علی رغم برنامه ریزی که داشتیم اجرای اپرای عشق در سالن فردوسی را تمدید کنیم و همچنین بعد از آن اجرای اپرای خیام را خواهیم داشت .
از آنجایی که پیش تر قصه لیلی و مجنون را روی صحنه برده بودید، چطور شد که تصمیم گرفتید نام اپرای عشق را برای شیخ صنعان و دختر ترسا انتخاب کنید؟
زمانی که به پیشینه داستان های کلاسیک در جامعه نگاه می کنیم، متوجه می شویم بعضی از داستان های شاهنامه یا نظامی به قدری معروف شده اند که گذاشتن هر نام دیگری روی آن ها شبهاتی را ایجاد می کند و در مواردی اصلا ضرورتی برای داشتن نام جدید وجود ندارد. شیخ صنعان و دختر ترسا برای این نسل و این مخاطب کاملا ناشناخته است چرا که مدت هاست این داستان در کتاب های درسی نیست و اصلا توجهی به آن نشده است. بنابراین می خواستم نامی را انتخاب کنم که طولانی نباشد و از سوی دیگر مبنای داستان را مشخص کند. وقتی می گوییم اپرای عشق ، مضمون نمایش به سهولت نشان داده می شود.
از چه زمانی تصمیم گرفتید روایت شیخ صنعان را کار کنید؟
بسیاری از داستان هایی که در این سال ها روی صحنه بردم مربوط به چالش های دوران جوانی و نوجوانی من است. در واقع من دوره رضاشاه و محمدرضاشاه در شهر سنندج به دنیا آمدم و زندگی کردم و از آنجایی که تغییرات در شهرهای کوچک به کندی اعمال می شود حتی از زمان قاجار هم آموزه هایی داشتم. آن زمان هنوز در قهوه خانه ها و شب نشینی ها خواندن و شنیدن قصه هایی مثل شیخ صنعان و دختر ترسا رواج داشت. طبیعی است که این داستان برای من آشنا بود. در دوران دانشجویی نیز مجدد بازآفرینی شد، چراکه ادبیات فارسی کلاسیک را زیرنظر دکتر ضیاءالدین سجادی و شناخت ادبیات نمایشی ایرانی را زیر نظر دکتر مهین تجدد و فریدون رهنما گذراندم. این سه بزرگوار توجه ویژه ای به ادبیات کلاسیک داشتند، به خصوص فریدون رهنما که از سویی در دنیای شعر و سینما یک مدرنیست محسوب می شود و از سوی دیگر بی نهایت به ادبیات فارسی علاقه مند بود.
پس می توان گفت از سال ها قبل برای اجرای داستان های کلاسیکی از این نوع برنامه ریزی کردید؟
دهه 40 یا 50 گروه باله پارس رقصی تحت عنوان شیخ صنعان و دختر ترسا کار کردند اما با اطلاعاتی که همان زمان هم درباره این حکایت داشتم، به نظرم برداشت چندان عمیقی نمی آمد. بنابراین همواره بر آن بودم که برداشت خودم از داستان را اجرایی کنم. بالاخره بعد از کارهایی در این مدت انجام دادم این اپرا در الویت قرار گرفت و پس از دو سال کارکردن به اضافه پیشینه ای که در این باره داشتم موفق به اجرای آن شدم.
متن نمایشنامه چندبار بازنویسی شد؟
به صورت معمول هر لیبراتور را 3 بار می نویسم.
روند نگارش متون منظوم در این کار چگونه است و از چه منابعی استفاده کردید؟
در داستان شیخ صنعان بسیاری از گفت و گوها روایی است. بنابراین جنبه دراماتیک ندارد. زمانی که این داستان را توصیف می کنید بسیار متفاوت تر از دیالوگ نویسی است. به این منظور از دیوان شمس، دیوان شیخ عطار و از داستان اصلی (منطق الطیر) استفاده کردم. می توان گفت اپرای شیخ صنعان و دختر ترسا ترکیبی از همه قابلیت های شعری است که امکان تبدیل شدن به دیالوگ را دارند.
عروسک های موردنیاز اپراها به صورت کامل در داخل کشور ساخته می شود؟ با وجود تحریم های ایران، مشکلی برای تهیه مواد و عناصر موردنیازتان نداشتید؟
خیر! ما در اوج تحریم ها اپرای عشق را کار کردیم. قیمت های بازار بسیار بالا رفت ولی خوشبختانه تمام آنچه موردنیاز بود به جز یکی دو مورد را در داخل ایران تهیه کردیم. در واقع بعد از اپرای رستم و سهراب اراده کردم تا هر آنچه نیاز داریم از ایران تهیه شود و تمام افراد هم ایرانی باشند. امیدوارم این روند ادامه پیدا کند و قطعا هدف مان جز این نیست.
تا پیش از این موسیقی های اپرای عروسکی در خارج از ایران ضبط می شد، در مورد شیخ صنعان چطور بود؟
برای شیخ صنعان و دختر ترسا از اپرای غیرایرانی استفاده نکردیم. شورا کریمی به عنوان آهنگساز در شیخ صنعان همکاری کرد و به نظرم استراتژی بنده را کاملا متوجه شد.
پس انتخاب ارکستر خارجی ارتباطی به موارد تکنیکی نداشت؟ صرفا شما فرد موردنظر را به عنوان آهنگساز اپرا پیدا نکرده بودید.
این قضیه دو وجهه دارد اینکه آیا به خدمت گرفتن اپرای غیرایرانی خوب است یا نه؟ معتقدم که خیلی خوب است به دلیل اینکه یک رهبر ارکستر با تجربه در ماحصل کار تاثیر بسزایی دارد. در اپرای سعدی که با بهزاد عبدی کار کردم، ولادیمیر سیرنکو باتجربه به عنوان رهبر ارکستر پارتیتور یک آهنگساز جوان را تا حد بسیاری بالا برد که کاملا طبیعی است. همچنین در اپرای خیام پارتیتور امیر بهزاد جوان کم تجربه را فرنوش بهزاد که ارکستر اوراسیا را در لندن دارد تا حد زیادی بالا برد. همچنین ایرادات و مزایای کار را آشکار کرد. بنابراین داشتن یک ارکستر بزرگ کمک کننده است. با این همه در اپرای شیخ صنعان شرایط به گونه ای بود که تولید کار با هزینه بالا غیرقابل انجام بود. پس، من و شورا کریمی باید تصمیم می گرفتیم که زبده ترین نوازنده های ارکستر سمفونیک را گرد هم آوریم و یک ارکستر جدید به وجود بیاوریم.
نکته قابل توجه دیگری که در اپرای عشق وجود دارد ساخت عروسک حیواناتی نظیر خوک است. آیا خلق این مدل عروسک ها متفاوت تر از نمونه های دیگر بود؟
بدون شک ساخت عروسک حیوانات سخت تر است به دلیل اینکه تجربه 9 اپرا پشت سر گروه تولیدکنندگان عروسک وجود دارد. به عنوان مثال طراحان ما با ساخت عروسک اسب آشنایی دارند چون در اکثر کارهایی که تابه حال انجام دادیم، اسب بوده است. درحالی که قرار بود برای نخستین بار خوک بسازند. وقتی تجربه داشته باشند می دانند که آناتومی عروسک چگونه است، به چند قطعه نیاز دارند و مواردی از این دست به کمک سازندگان عروسک می آید. در مورد ساخت خوک اما ماجرا متفاوت است چون شاید فقط یکبار برای همیشه از این عروسک در نمایشی استفاده شود. البته همیشه لیبراتور را به این هدف می نویسم تا به قدری سخت باشد که همه گروه را به چالش بکشد. همانطور که می بیند شیوه طراحی صحنه نیز در اپرای عشق کاملا متفاوت است. بنابراین اصلا و ابدا گروه درجا نمی زند و باید تجارب نوین کسب کند. لذت من هم به همین چالش های جدید است. اگر چیزی به حالت روتین درآید به سرعت آن را کنار می گذارم.
در پایان نمایش مخاطبان تازه بازی دهندگان عروسک را در بالای صحنه می بینند و متوجه می شوند که چه کار سخت و پیچیده ای داشتند. درباره روند کار آن ها در این اپرا توضیح می دهید؟
خانم معترف که کارگردان تئاتر است و به جهان نمایش عروسکی اشراف دارد، بعد از تماشای اجرای سال 97 به من تبریک گفت و رفت ولی کمی بعد برگشت و گفت: خیلی کار سختی انجام دادید. این بچه ها تمام مدت آن بالا بودند؟ در واقع بازی دهندگان عروسک تمام مدت بالای سن هستند. ما دو پل داریم که عروسک ها باید بین این دو پل بازی داده شوند. تماشاگران وقتی پرسپکتیو را می بینند، تصور می کنند که هر عروسک به عروسک های انتهای صحنه نگاه می کند درحالی که مطلقا چنین اتفاق نمی افتد. بازی دهنده باید تمرین لازم را داشته باشد که وانمود کند انتهای صحنه را می بیند. این در حالی است که اصلا به روی صحنه دید ندارد. ضمن اینکه بازی دهندگان باید در ارتفاع یک متر و 70 سانتی مستقر شوند، پس مجبورند که خم شوند و عروسک را بازی دهند، حرکت کنند، بدوند و سوار اسب شوند. همه این ها سخت است و نیاز به بدن آماده و ورزیده دارد. در کل، روش کاری ما یکی از سخت ترین ها در کل دنیاست و به نوعی می توان گفت که منسوخ شده است. متاسفانه این روزها آسان طلبی گروه های تئاتر عروسکی در طراحی صحنه و بازی دادن عروسک ها رواج پیدا کرده است.
با توجه به اینکه قرار نبود اپرای عشق در سال جدید تمدید شود، چرا تصمیم گرفتید که اجرای این اپرا را ادامه دهید؟
از آنجایی که قرار است اپرای خیام را در کشور رومانی اجرا کنیم، برنامه ریزی سال 98 به گونه ای بود که تمرین و بازآفرینی این اپرا برای اجرا در تهران هم انجام شود و بعد به سفر برویم. وقتی استقبال مردم را که از اپرای عشق دیده ایم، فکر کردیم اجرای ما در خردادماه است و به این صورت فروردین و اردیبهشت ماه سال جاری در برنامه خالی بود. همچنین نمی توانستیم این دو ماه را صرفا به اپرای خیام اختصاص دهیم. در نهایت استقبال مخاطبان و خلائی که در برنامه وجود داشت باعث شد که اجرای اپرای عشق را در سال جاری ادامه دهیم و پس از آن در اردیبهشت ماه اپرای خیام را روی صحنه می بریم.
به خاطر دارم که پیگیر تعلق گرفتن ردیف بودجه ای برای اپرای عروسکی بودید، آیا در سال 97 این مهم انجام شد؟ همچنین سرمایه گذار اپرای عشق چه کسی بود؟
سرمایه گذار اپرای عشق؛ بنیاد فرهنگی و هنری رودکی است. این بنیاد در سال های اخیر حمایتش را از این شیوه نوین اپرایی سلب نکرده است، اگرچه هنوز با آنچه باید فاصله داریم. پیش تر قرار بود ردیف بودجه ای به گروه تئاتر عروسکی آران تخصیص داده شود که هنوز مثل ارکستر سمفونیک ملی رسمی نشده اما حمایت ها تا حد زیادی انجام شد. این مورد در برنامه های بنیاد وجود دارد اما هنوز در برنامه های دولت وجود ندارد. خوشبختانه بنیاد رودکی و شاکله فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پذیرفته است اپرای عروسکی که گروه آران انجام می دهند شاخص است، مطلقا تقلید از شیوه غربی نیست و یک شیوه ابداعی ایرانی است، در همین راستا یکی از کارهایی که سال جدید قصد انجامش را دارم به ثبت رساندن اپرای عروسکی است که در دنیا منحصربه فرد است. همچنین وظایف محوله به این گروه از جمله شناساندن ادبیات کهن ایرانی انحصاری نیست پس باید به رسمیت شناخته شود.

ارسال دیدگاه
نام: ایمیل: دیدگاه:

لینک خبر :‌ روزنامه ابتکار
نمایشگاه تعاملی توسعه کسب و کارهای فرهنگی در فضای مجازی بستری برای افزایش گستره کسب و کار در فضای مجازی و ناشران دیجیتالی است تا بتوانند قرارداد های شغلی سودمندی را عقد کنند.مجری اصلی این نمایشگاه بخش خصوصی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۲

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) نشست خبری نمایشگاه تعاملی توسعه کسب و کارهای فرهنگی در فضای مجازی با حضور محمدصادق افراسیابی، معاون فرهنگ سازی و توسعه کسب و کارهای مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال؛ سعید مشهدی، رییس خانه ناشران دیجیتال مذهبی؛ امین کمال همدانی و یاسر طاهرخانی، نمایندگان رسانه های دیجیتال کشور در کارگروه ناشران دیجیتال روز دوشنبه دوم اردیبهشت ماه سال جاری در ساختمان مرکزی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

در ابتدای این مراسم افراسیابی درباره عنوان این نمایشگاه و تفاوت هایی که آن با دوره های پیشین نمایشگاه رسانه های دیجیتال دارد گفت: این اولین نمایشگاهی است که در حوزه رسانه های دیجیتال دارای سیاست های کلان است که توسط بخش خصوصی اداره و اجرا می شود. در واقع این نمایشگاه دوازدهمین نمایشگاه رسانه دیجیتال است که قرار است با سیاست گذاری کلان تر و با روندی متفاوت تر برگزار شود. چندی پیش آیین نامه سامان دهی توسعه دیجیتال به تصویب رسید و نکاتی در این آیین نامه بیان شد که ضوابط اجرایی آن توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابلاغ شد. لازم به ذکر است که این ضوابط در دولت یازدهم بررسی شد و توسط وزیر وقت اصلاح شد.

وی افزود: در این آیین نامه پیش بینی شد که دو نماینده از صنف ناشران دیجیتال برای فرآیند های گوناگون نشر دیجیتال از جمله نظارت بر مجوز ناشران و نظارت بر حفظ صیانت از اثار مکتوب انتخاب شود. تمام برنامه های اجرایی این نمایشگاه در حقیقت از سوی نمایندگان صنفی ناشران دیجیتال و بخش خصوصی به اجرا درمی آید. در کل هدف این است که بتوانیم هر سال چهار نمایشگاه این چنینی که منجر به افزایش کسب وکارهای فرهنگی در بستر فضای مجازی می شود برگزار کنیم و احتمال می رود در سال جاری دو نمایشگاه را به منصه ظهور برسانیم.

افراسیابی گفت: اولین نمایشگاه که همین عنوان را به خود گرفته است، در استان قم برگزار خواهد شد. یکی از دلایلی که استان قم را برای چنین نمایشگاهی انتخاب کردیم همراهی و فعالیت بیشتر ناشران دیجیتالی در این استان است و اینکه صنف ناشران دیجیتال کشور توانستند با نهاد های فرهنگی استان قم هم سو تر باشند.

معاون فرهنگ سازی و توسعه کسب و کارهای مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال ادامه داد: نکته دیگری که باعث شد استان قم را برای چنین نمایشگاهی اتخاذ کنیم این بود که کثرت نمایشگاه ها در تهران تا حدی از آثار آن می کاهد، لذا در شهرستان ها چنین اتفاقی نمی افتد و تا مدت ها نمایشگاه های این چنینی آثار خود را بر استان مربوطه و حتی دیگر استان ها می گذارد. همچنین پتانسیل استان قم در تولید محتوای دیجیتالی نسبت به دیگر استان ها بالاتر است. خوشبختانه ناشران دیجیتالی در این استان دارای اپلیکیشن های کتاب خوان فراوانی هستند که تولید محتوای بالایی دارند.

افراسیابی درباره میزان موفقیت چینین نمایشگاه هایی که در ارتباط با قرارداد های شغلی در فضای دیجیتالی است، گفت: ملاک و شاخص موفقیت این نمایشگاه به میزان قرارداد ها و تفاهم نامه هایی بستگی دارد که بین بخش خصوصی و تولیدکنندگان محتوا و اپ استورها با هدف رونق تولید در حوزه تولید محتوا بسته می شود.

وی با اشاره به محور های این نمایشگاه گفت: امیدواریم این نوع سبک و سیاق که شباهت زیادی به نمایشگاه کتاب فرانکفورت دارد از سوی وزارت خانه ای مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تنها یک شعار نباشد. در کنار این نمایشگاه رویداد های دیگری هم اتفاق خواهد افتاد که در هفت محور طراحی شده است و قرار است در هر محور یک پایگاه اینترنتی یا یک بسته در صفحه مجازی به عنوان بهترین ها انتخاب شود و جوایزی را برای آن ها در نظر گرفته ایم.

در ادامه این نشست مشهدی گفت: مدل اجرایی این نمایشگاه با دیگر دوره های نمایشگاه رسانه های دیجیتال یک فرق اساسی دارد و آن این است که دیگر بی تو سی نیست و قرار است بی تو بی باشد. در نمایشگاه ها B TO C امکانات به مردم و مخاطبانی که برای بازدید آمده اند ارائه می شود در حالی که در B TO B خدمات و اپ استورها با همکاری یکدیگر توسعه و بسط داده خواهد شد. اتفاقی که در این نمایشگاه خواهد افتاد این است که امکانات محتوای دیجیتالی برای مخاطبان عادی ارائه نمی شود چراکه تا پیش از این میان تولید کنندگان و توزیع کنندگان و مصرف کنندگان و اپراتورها ارتباط مناسبی نبود امسال می خواهیم میان ارکان کسب وکارهای فرهنگی در بستر فضای مجازی عرصه بازتر و وسیع تر شود. ما می خواهیم قراردادهای موثری بسته شود و خروجی مناسبی از این بستر دریافت کنیم از جمله میان ناشران دیجیتال و سنتی.

دبیر اجرایی نمایشگاه نمایشگاه تعاملی توسعه کسب و کارهای فرهنگی در فضای مجازی با اشاره به زمان برگزاری این نمایشگاه گفت: زمان نمایشگاه 28 لغایت 31 خردادماه سال جاری استو زمان ثبت نام ان از نیمه اردیبهشت ماه درست بعد از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران خواهد بود. در بخشی از نمکایشگاه به حوزه پشتیبانی اختصاص دارد شامل مجوزها، بیمه، کپی رایت، مالیات، بخش آموزش و تولید محتوای آموزشی است.

وی ادامه داد: در این بخش تولیدکنندگان بزرگ محتوای آموزشی گرد هم می آیند تا بتوانند قرارداد های موثر و ثمربخشی را با یکدیگر ببندند. در حقیقت همانگونه که پیش تر گفته شد بخش خصوصی تمرکز اصلی را بر این نمایشگاه دارد و امیدواریم شاهد اتفاقات خوشایند باشیم.

در ادامه این نشست خبری همدانی با اشاره به بخش اعظم تولید محتوای دیجیتالی به زبان فارسی است گفت: ما در کشوری زندگی می کنیم که بیش از 80 میلیون جمعیت دارد که بخش عمده ای از تولید محتوا به زبان فارسی است لذا در این بستر بخش خصوصی توانمندی های بسیاری دارد و می تواند به بدنه اقتصادی کشور کمک کند. ما در این نمایشگاه از سرمایه گذاران ریسک پذیر دعوت به عمل آوردیم تا شاهد عقد قرارداد های موثر در حوزه فرهنگ و تولید محتوا باشیم.

طاهرخانی با شاره به بی سابقه بودن چنین نمایشگاه هایی در کشور گفت: این سطح از نمایشگاه در حوزه دیجیتال تا کنون برگزار نشده است و در واقع مثال نمایشگاه کتاب فرانکفورت است و در واقع بستر مناسبی برای دست اندرکاران رسانه های دیجیتال فراهم شده است و می توانند به راحتی یکدیگر را پیدا کنند. با توجه به حجم زیاد استفاده گسترده از شبکه های مجازی، امروزه رسانه اول کشور این شبکه ها هستند.

مشهدی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایبنا مبنی بر اینکه چقدر ناشران سنتی در این نمایشگاه با ناشران دیجیتال همکاری خواهند داشت و آیا هیات نظارتی بر امر رعایت کپی رایت داخلی به نفع ناشران سنتی در نمایشکاه حضور خواهند داشت یا خیر گفت: یکی از بخش های مهم این نمایشگاه کتاب های الکترونیک است و بنابر این است که ناشران مکتوب با ناشران دیجیتالی مذاکراتی داشته باشند حال می توانند یا کتاب های خود را به صورت پلت فرم دراختیار قرار دهند یا به صورت فیزیکی. موضوع کپی رایت به کسب و کارهای شخصی دو طرف برمی گردد برای جلوگیری از تکثیر غیرقانونی راه حل های نرم افزاری فنی و حفاظتی تدبیر شده است که معمولا نرم افزارهای ابری هستند و در اختیار مخاطبان چیزی در دسترس برای کپی غبرقانونی قرار داده نمی شود. یعنی اینکه کتاب در اختیار مخاطب قرار می گیرد و بعد از گذشت مدت زمان تعیین شده از دسترس فرد خارج می شود در حقیقت محیطی امن برای ناشران سنتی تدبیر شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
ناشران و نویسندگان اهمیت کتاب های صوتی را بیش از پیش درک کرده و در حال تولید کتاب های صوتی هستند به طوری بعضی از ناشران بزرگ قراردادهای کلان با شرکت های رسانه ای برای تولید این کتاب ها منعقد می کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۲ سایت های دیگر : فرهنگ امروز

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از کریتیوپن، تکنولوژی صدا یکی از بخش های اصلی صنایع نشر اطلاعات به یکی از امور روزمره اکثر علاقمندان به کتاب تبدیل شده است. هر روز بر تعداد کتاب های صوتی ناشران در کشورهای مختلف جهان اضافه می شود. ناشران و نویسندگان اهمیت کتاب های صوتی را بیش از پیش درک کرده و در حال تولید کتاب های صوتی هستند به طوری بعضی از ناشران بزرگ قراردادهای کلان با شرکت های رسانه ای برای تولید این کتاب ها منعقد می کنند.

مخاطبان کتاب در عصر کنونی به چند دسته تقسیم شده اند و مثل قبل برای رسیدن به مخاطب دیگر یک شاهراه وجود ندارد و چندین راه فرعی ایجاد شده است. صدا یکی از این راه هاست که پاول ستینگ نویسنده و تولیدکننده کتاب صوتی اعتقاد دارد نویسندگان نیز باید خودشان را به تکنولوژی روز دنیا مجهز کنند. وی دلایلی برای ورود نویسنده ها به حوزه تولید پادکست و فایل های صوتی از کتاب های خود ذکر می کند که عمده ترین و مهمترین آن دسترسی همه مردم به این فایل ها و ارزان بودن آنهاست.

وی می نویسد: امروز پادکست به یکی از منابع اصلی دریافت خبر و اطلاعات از سوی کاربران تلفن همراه تبدیل شده است و نویسنده ها نیز باید خودشان را به این ابزار مجهز کنند. ممکن است کتابی که منتشر می کنید آنقدرها طرفدار نداشته باشد ولی ممکن است صدای شما تاثیرگذاری خاصی روی مخاطب کتاب داشته باشد. قرار نیست مثل استودیوهای حرفه ای فایل صوتی بسازید کافی است بخش هایی از کتاب نوشته شده خودتان را برای مخاطب بخوانید و آنها با گوش کردن این فایل ها حتی برای خرید کتاب رغبت پیدا کنند. هر ماه میلیون ها جلد کتاب داستانی و مستند در بازار کتاب عرضه می شود ولی تجربه نشان داده آنهایی می توانند کتاب خود را به گوش مخاطب برسانند که از رسانه های متفاوت شانس خود را برای تبلیغ استفاده می کنند.

بر اساس این گزارش انتشار پادکست از کتاب ها می تواند خودش تبلیغی برای برند انتشارات و نویسنده باشد ولی مهمترین دلیل موفقیت این روزهای فایل های صوتی دسترسی سریع آن است. کاربران تلفن های همراه بخش عمده ای از مخاطبان فضای مجازی و حتی کتاب ها را تشکیل می دهند و نویسنده ها و ناشران نیز برای دیده شدن اقدام به تولید فایل های صوتی و گاهی اوقات تصویری از کتاب های خود می کنند. فضای صمیمی پادکست ها نوعی اعتماد برای مخاطب ایجاد می کند تا محتواهای مورد نیاز خود را در نهایت آرامش گوش کنند. علاوه بر این پادکست کتاب ها فضای قابل انعطافی برای ناشر ایجاد می کند که در رسانه های مختلف قابل توزیع است. گفته می شود این فضا آنقدر انعطاف و گنجایش دارد که حتی با وجود هزاران پادکست نیز هنوز جا برای شما وجود دارد. بسیاری از ناشران با تجربه سال های اخیر تولید فایل های صوتی از کتاب ها را جدی گرفته اند که نتایج اولیه آن در بالا رفتن فروش کتاب های چاپی را مشاهده می کنند.

انجمن ناشران آمریکا (AAP) در جدیدترین گزارش ماهیانه خود هرچند از کاهش 5 درصدی فروش کتاب های الکترونیکی در این کشور خبر داد. در همین گزارش افزایش تولید و فروش کتاب های صوتی آورده شده است. در آمار منتشر شده انجمن ناشران آمریکا کتاب های صوتی در بین دیگر انواع کتاب ها وضعیت بهتری دارد. طبق این آمار میزان فروش این کتاب ها در سال 2017 حدود 30 درصد رشد داشته است و درآمد ناشران از طریق فروش این کتاب ها به 343 میلیون دلار رسید. این اولین بار است که فروش کتاب های صوتی به این نرخ از فروش می رسد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
اسماعیلی راد از حضور 150 ناشر عربی و 650 ناشر لاتین در نمایشگاه کتاب امسال خبر داد و گفت: ناشران خارجی 138 هزار عنوان کتاب را ارایه می کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۳

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان ، مهدی اسماعیلی راد امروز سه شنبه سوم اردیبهشت در افتتاحیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مجموعه چهل سرا برگزار شد، گفت: کارگروه بخش اجرایی نمایشگاه بین المللی کتاب از اسفندماه مستقر شدند و با مدیریت خوب مصلی و همکاری آنها با نمایشگاه سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب در متراژی حدود 110 هزار متر مربع برگزار می شود که 55 هزار متر مربع آن غرفه بندی شده است.

معاون اجرایی سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با بیان اینکه در بخش عمومی نمایشگاه 1500 ناشر ثبت نام کردند، عنوان کرد: در بخش کودک 350 ناشر، در بخش دانشگاهی 500 ناشر و در بخش آموزش و دیجیتال 109 ناشر و 100 ناشر ثبت نام کردند. متراژ بخش کودک پنج هزار و 900 متر، متراژ بخش دانشگاهی شش هزار و 225 متر، متراژ بخش آموزشی سه هزار و 230 متر و متراژ بخش دیجیتال 1200 متر است.

وی خاطرنشان کرد: برای نخستین بار در نمایشگاه بین المللی کتاب فقط بخش دانشگاهی را زیر چادر داریم و عمده بخش ها با همکاری مصلی در فضایی مسقف برگزار می شود. 800 ناشر خارجی در سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب حضور دارند، 150 ناشر در حوزه نشر عرب و 650 ناشر لاتین حضور دارند که کلا 138 هزار عنوان کتاب ارایه می کنند. 35 هزار عنوان کتاب عربی و 103 هزار عنوان کتاب لاتین در 110 غرفه ارایه می شود. 30 کشور خارجی در نمایشگاه کتاب امسال حضور دارند.

معاون اجرایی سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با اشاره به هدفمندی و شفاف سازی یارانه ها در این دوره از نمایشگاه تصریح کرد: برای اولین بار با فرآیندی که در بخش ناشران بین الملل و دانشگاهی انجام دادیم، شفاف سازی یارانه ها را داریم انجام می دهیم. در راستای سیاست های کلان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری بانک شهر بیش از 50 درصد بن ها را به صورت کارت هوشمند ارایه کردیم. امیدواریم در سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب با همکاری سایر نهادها میزبان خوبی برای مردم باشیم.

پایان پیام/ 14

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
با حکم رئیس سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران اعضای هیات تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات ناشران، کمیته ها و کارکنان سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران منصوب شدند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از ستاد خبری سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، بر اساس احکام صادره از سوی محسن جوادی؛ معاون امور فرهنگی و رئیس سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نادر قدیانی، حامد سهرابی، احمد کمالی نژاد، محمدکاظم شمس، هومان حسن پور و علیرضا سبحانی نسب به عنوان اعضای هیات تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات ناشران، کمیته ها و کارکنان سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران منصوب شدند.

در متن احکام هر یک از اعضا آمده است:
نظر به سوابق و تجربه ارزشمند فرهنگی و صنفی جنابعالی، به منظور رسیدگی به اعتراضات آرای صادره در هیات بدوی سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به موجب این ابلاغ، به عنوان عضو هیات تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات ناشران، کمیته ها و کارکنان سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران منصوب می شوید.

انتظار می رود ضمن سرلوحه قرار دادن قوانین و آیین نامه های مربوطه و با تلاش همه جانبه با قاطعیت و رعایت عدالت و انصاف در رسیدگی به پرونده های ارجاعی کوشا باشید.
پیش از این نیز در حکمی جداگانه نیکنام حسینی پور به عنوان رئیس هیات تجدید نظر رسیدگی به تخلفات ناشران، کمیته ها و کارکنان سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران منصوب شده بود.

سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با شعار خواندن توانستن است از 4 تا 14 اردیبهشت ماه در مصلی امام خمینی(ره) برگزار خواهد شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
معاون مدیرکل دفتر تبلیغات صادرات و واردات کمیته مرکزی جمهوری خلق چین در نشست تشریح برنامه های این کشور در نمایشگاه کتاب گفت: بی سابقه ترین حضور در تاریخ چین را در نمایشگاه کتاب تهران خواهیم داشت.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، نشست خبری تشریح برنامه های چین مهمان ویژه سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران پیش از ظهر امروز با حضور قادر آشنا قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران و مدیرعامل مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی، احمد شاکری مدیر بخش بین المللی سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران، ژائو هییون معاون مدیرکل دفتر تبلیغات صادرات و واردات کمیته مرکزی جمهوری خلق چین _حزب کمونیست چین) و لین لیینگ معاون مدیرکل شرکت صادرات و واردات ملی نشر چین برگزار شد.

قادر آشنا در ابتدای این نشست در سخنانی گفت: از اینکه چین مهمان ویژه سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران است بسیار خرسندیم و امید داریم که این حرکت سرآغاز اتفاقات جدیدی در روابط فرهنگی بین دو کشور باشد.

وی خطاب به مسئولان چینی گفت: به نمایشگاهی آمده اید که سه هزار و 400 ناشر از ایران و جهان محصولاتشان را عرضه می کنند، 30 کشور از جهان در این نمایشگاه حضور دارند و در این نمایشگاه که فضایی بالغ بر 130 هزار مترمربع برپا شده حضور دارند. ناشران کودک، نوجوان، دانشگاهی، عمومی و آموزشی تازه های خود را در این نمایشگاه عرضه می کنند.

مدیرعامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی ادامه داد: نمایشگاه کتاب تهران از شلوغ ترین و پرمخاطب ترین نمایشگاه های کتاب در جهان است و می توانیم علاوه بر حوزه نشر در حوزه نگارگری، تصویرگری و غیره نیز گام های برداشته شده را مشاهده کنیم.

آشنا تصریح کرد: متأسفانه با توجه به اشتراکات پیشین دو کشور باید بگوییم در حوزه نشر قدری عقب تر هستیم و باید بیشتر و بهتر حرکت کنیم.

احمد شاکری مدیر بخش بین المللی سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نیز در ادامه این نشست با اشاره به حضور ایران به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه پکن در سال2017 گفت: طبق پروتکلی که در سال 2016 امضا شد، چین میهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران و ایران نیز میهمان ویژه نمایشگاه کتاب پکن شد. ایران در این نمایشگاه یکی از قوی ترین حضور خود در نمایشگاه های بین المللی را به نمایش گذاشت، شعاری که در آن نمایشگاه انتخاب کرده بودیم "رویای رنگین جاده ابریشم" بود که مورد استقبال طرف چینی قرار گرفت.

وی ادامه داد: امسال چین در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با هیئتی نزدیک به 200 نفر و 94 مسئول کپی رایت و ناشر حضور دارد، تراکم برنامه های کشور مهمان در 4 روز اول نمایشگاه است که بالغ بر 35 برنامه در داخل و 15 برنامه در خارج نمایشگاه پیش بینی شده است، چهارشنبه نخستین روز نمایشگاه کتاب تهران ساعت 10 صبح غرفه چین افتتاح خواهد شد و امیدواریم با حضور ناشران و آژانس های ادبی بتوانیم حضوری متفاوت از چین را مشاهده کنیم.

وی ادامه داد: ما بالغ بر 15 هزار کتاب در این نمایشگاه عرضه خواهیم کرد که بخشی از آنها به تألیفات رهبر جمهوری خلق چین اختصاص دارد که دیدگاه های وی را منعکس می کند، هدف ما از عرضه این کتابها این است که همه افرادی که این کتابها را می خوانند بتوانند با چین مدرن فعلی آشنا شوند.

لین لیینگ معاون مدیرکل شرکت صادرات و واردات ملی نشر چین با اشاره به بخش دیگری از کتاب هایی که در غرفه چین عرضه خواهد شد گفت: ترجمه آثار ادبیات کلاسیک ایران که چند سال پیش با همکاری ناشر ایرانی منتشر شد، از دیگر کتابهایی است که در غرفه عرضه خواهیم کرد، ما قبل از نمایشگاه بیش از 10 کتاب کودک را از زبان چینی به فارسی ترجمه کردیم که در معرض دید علاقه مندان قرار می گیرد.

وی ادامه داد: 21 نفر از نویسندگان، تصویرگران و دانشمندان چینی که برخی از معروف ترین آنها عبارتند از گه جیان شونگ، سائو ون شوان، مای جیا و ... هستند در نمایشگاه حضور خواهند یافت. ما 50 رویداد در نمایشگاه خواهیم داشت که افتتاحیه مهمترین آنهاست همچنین سمینار کمربند و جاده متصل با دلهای مردم را نیز برگزار خواهیم کرد.

این مقام مسئول چینی با اشاره به حضور ایران در نمایشگاه پکن در سال 2017 گفت: حضور ایران در آن سال تأثیر عمیقی در چینی ها گذاشت، امیدواریم همه کشورهایی که در جاده ابریشم وجود داشته اند بتوانند ارتباطات فرهنگی خوبی با یکدیگر برقرار کنند.

وی تصریح کرد: امسال هفتادمین سالگرد جمهوری خلق چین است، ما نشستی برگزار خواهیم کرد که داستانهای چینی را به مردم عرضه می کند، محتوای این داستانها عموماً پیشرفت زندگی چینی ها و تغییرات صورت گرفته در این 70 سال است.

وی با اشاره به برگزاری رویدادهای دیگری با محوریت نویسندگان چینی گفت: معرفی کتابهای برگزیده چینی، مرسم امضا نسخه فارسی کتاب و آیین گشایش همکاری های تازه ایران و چین، مراسم گشایش مرکز کتاب های چین و هفته فروش مستقیم کتاب های تخصصی چین، آیین گشایش قفسه چین در خانه کتاب شفق از جمله مهمترین این برنامه هاست.

ژائو هییون: معاون مدیر کل دفتر تبلیغات صادرات و واردات کمیته مرکزی جمهوری خلق چین _حزب کمونیست چین نیز در ادامه این نشست در سخنانی گفت: اینکه ایران و چین به فاصله دو سال در نمایشگاه های کتاب یکدیگر به عنوان مهمان ویژه حضور پیدا می کنند، خود نشان از این است که نوعی تبادل فرهنگی در جریان است. خانم لین همکار من هستند و امیدواریم با همکاری وی بتوانیم قسمت اعظمی از آنچه که در مورد فرهنگ چین مدنظر ما است را در این نمایشگاه نشان دهیم.

وی ادامه داد: 90 درصد نویسندگان و ناشران ما برای بار نخست است که به ایران می آیند ما امسال بیشترین حجم کتابهایی که به خارج کشور بردیم را به نمایشگاه کتاب ایران آورده ایم، این موضوع در کل تاریخ چین بی سابقه بود است، ما در سال 500 هزار عنوان کتاب منتشر می کنیم که بالغ بر 8 میلیون نسخه می شود ما با بیش از 190 کشور تبادل رایتی داریم همچنین با 50 کشور مختلف قرار دادهایی با موضوع فرهنگی تبادلات محصولات فرهنگی امضا کردیم.

بخش دوم این نشست به پرسش و پاسخ سوالات خبرنگاران اختصاص یافت. لین لیینگ معاون مدیر کل شرکت صادرات و واردات نشر چین در پاسخ به پرسشی مبنی براینکه چه برنامه هایی برای مبادله رایت با طرف ایران پیش و در حین نمایشگاه اجرا خواهد شد، گفت: در نمایشگاه امضای تفاهم نامه برای 5 کتاب بین ایرانی و چینی خواهیم داشت از چین هفت ناشر با پنج ناشر ایرانی قرار دادخواهد بست که این آمار کنونی است و احتمال دارد تا پایان نمایشگاه بیشتر شود، پیش از نمایشگاه قرارداد فروش رایت 10 کتاب کودک را امضا کرده ایم. البته بیش از10 ماه طول کشید تا امضای این قراردادها به تفاهم برسد.

قادر آشنا مدیرعامل مؤسسه نمایشگاه های فر هنگی نیز در پاسخ به این پرسش گفت: آمار دقیقی برای اینکه چه تعداد کتاب به امضا خواهد رسید وجود ندارد اما تعدادی از قرادادها امضا شده و کتابها چاپ شده و تعدادی در شرف انجام است در طول نمایشگاه نیز ناشران چینی با ناشران ایرانی قراردادهای را امضا خواهند کرد.

ژائو هییون در پاسخ به پرسش دیگری درباره اینکه برگرداندن زبان چینی به فارسی و متقابلا فارسی به چینی ممکن است مشکلاتی را به همراه داشته باشد استفاه از زبان واسط انگلیسی چه اندازه در دستور کار قرار داشته است گفت: درسال 2017 که ایران مهمان ویژه در پکن بود ما به فکر استفاده از زبان فارسی بودیم به همین منظور تیمی تشکیل دادیم که ایرانی های علاقه مند به فرهنگ چینی راشناسایی کند و در این راستا کتابهایی را ترجمه کردیم و چند نفر از برجستگان زبان را یافتیم و تلاش کردیم مشارکت داشته باشیم. در نمایشگاه کتاب تهران نیزا میدوارم ناشران علاقه مند به حوزه چین را شناسایی کنیم.

وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی براینکه چه تعداد از فارسی به چینی ترجمه شده است گفت: کتابهای ادبیات کلاسیک ایران همچون حافظ، شاهنامه، لیلی و مجنون نظامی گنجوی، بوستان سعدی و گزیده اشعار نظامی تاکنون ترجمه شده همچنین 4 اثر معاصر که یکی از آنها رمان طعم گیلاس است از فاسی به چینی ترجمه شده است.

غلامرضا نوعی معاون بین المللی موسسه نمایشگاه های فرهنگی در توضیح بیشتر این مطلب گفت: ناشرانی چون طوطی، دانش نگار، ویدا و یساولی و اژانس ادبی پل با ناشران چینی مراوادتی تاکنون داشته اند و تجرمه 10 رمان برتر ایران با ناشر چینی قرارداد بسته است همچنین 10 کتاب کودک توسط دانش نگار و 20 کتار دیگر در حوزه بزرگسال و نوجوان درحال تبادل رایت است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
شاکری با اشاره به تراکم برنامه های چین در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: این کشور 37 برنامه در داخل نمایشگاه و 15 برنامه در خارج نمایشگاه پیش بینی کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۲

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان ، احمد شاکری امروز (دوشنبه دوم اردیبهشت) در نشست خبری میهمان ویژه سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران که در سالن زنده یاد علی آشوری در موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران برگزار شد، گفت: در سال 2017 ایران میهمان ویژه نمایشگاه کتاب پکن بود و طبق پروتکلی که امضا شد قرار شد چین به عنوان میهمان ویژه در سال 2019 در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حضور داشته باشد.

مدیر بخش بین المللی سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران اظهار داشت: حضور ایران در نمایشگاه کتاب پکن در سال 2017 یکی از حضورهای قوی کشورمان در نمایشگاه های جهان بود. شعاری که برای حضور در نمایشگاه کتاب پکن در نظر گرفتیم، رویای رنگین جاده ابریشم بود. این شعار از طرف چینیان در ایام نمایشگاه مورد استقبال قرار گرفت.

وی با بیان اینکه چین با هیئتی حدود 200 نفر به طور رسمی در سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب حضور دارد، عنوان کرد: 90 ناشر و مسئول کپی رایت از چین در نمایشگاه امسال کتاب تهران حضور دارند. تراکم برنامه های چین به عنوان میهمان ویژه در نمایشگاه کتاب زیاد است. چین 37 برنامه در داخل نمایشگاه و 15 برنامه در خارج نمایشگاه پیش بینی کرده است.

مدیر بخش بین الملل سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران خاطرنشان کرد: روز چهارشنبه ساعت 10 صبح افتتاح رسمی غرفه چین را در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران خواهیم داشت. امیدواریم که با حضور ناشران ایرانی، آژانس های ادبی و نویسندگان بتوانیم شاهد حضوری متفاوت در نمایشگاه کتاب امسال باشیم.

پایان پیام/ 31

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران گفت: امیدواریم با حضور چین به عنوان مهمان ویژه بتوانیم بیش از گذشته در مراودات فرهنگی به نتایج بهتری دست یابیم و باعث ارتباط بیشتر ناشران، نویسندگان و اهالی فرهنگ و هنر دو کشور باشیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۳ سایت های دیگر : میزان خبرگزاری کتاب ایران مردم نیوز

به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا، به نقل از ستاد خبری سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، قادر آشنا؛ قائم مقام نمایشگاه بین المللی کتاب تهران امروز دوشنبه ، دوم اردیبهشت ماه، با نمایندگانی از کشور چین که به عنوان مهمان ویژه در نمایشگاه کتاب تهران حضور دارند دیدار و گفت وگو کرد. در این دیدار لین لیینگ؛ معاون مدیرکل شرکت صادرات و واردات ملی نشر چین، ژائو هییون؛ معاون مدیرکل دفتر تبلیغات صادرات و واردات کمیته مرکزی جمهوری خلق چین و احمد شاکری؛ مدیر بخش بین الملل نمایشگاه کتاب تهران حضور داشتند.

قادر آشنا در دیدار با مقامات چینی گفت: ایران و چین دو ملت با تمدن عظیم و دارای سابقه تاریخی هستند که روابط بین این دو کشور به این واسطه باید گسترش یابد و بیش از گذشته شود.

وی در ادامه گفت: چین در عرصه سیاست های جهانی خوش درخشیده و همواره در کنار جمهوری اسلامی ایران بوده است. ما علاقه مند به گسترش ارتباطات فرهنگی بین دو کشور هستیم و امیدواریم با حضور چین به عنوان مهمان ویژه در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بتوانیم بیش از گذشته و به خصوص در مراودات فرهنگی به نتایج بهتری دست یابیم و باعث ارتباط بیشتر ناشران، نویسندگان و اهالی فرهنگ و هنر دو کشور باشیم.

معاون مدیرکل دفتر تبلیغات صادرات و واردات کمیته مرکزی جمهوری خلق چین نیز در این نشست گفت: گسترش فرهنگ و کتاب در کشورهای مختلف سیاست کشور چین است و ما با تمام کشورها با احترام کامل به دنبال اجرای این سیاست هستیم. برای نخستین مرتبه است که در یک کشور دیگر با ارائه این حجم از نویسنده و کتاب حضور پیدا کرده ایم.

ژائو هییون در ادامه گفت: امیدواریم با بستر مناسبی که برای حضور ما به عنوان مهمان ویژه در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ایجاد شده است بتوانیم ارتباطات فرهنگی خود را با جمهوری اسلامی ایران گسترش دهیم و این حضور نقطه پرتابی در گسترش روابط فرهنگی بین دو کشور باشد.

سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با شعار خواندن توانستن است از 4 تا 14 اردیبهشت ماه در مصلی امام خمینی(ره) برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
100نفر نیروی اطلاع رسانی هم زمان با ایام سی ودومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در بخش های مختلف این نمایشگاه فعالیت خواهند داشت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۲

محمدحسین متولی، مدیر کمیته اطلاع رسانی سی ودومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، عنوان کرد: برای بخش ناشران داخلی و خارجی حدود 100 نفر نیروی اطلاع رسانی در نظر گرفته شده است تا همه بخش ها را پوشش دهند.

وی افزود: این افراد اقدامانی شامل اطلاع رسانی با رایانه در بخش های نمایشگاه و توزیه نقشه در نمایشگاه را به عهده دارند.

متولی با اشاره به آماده سازی یک میلیون نقشه برای نمایشگاه امسال توضیح داد: امسال در کمیته تلاش کرده ایم نقشه را هم زمان با نخستین روز نمایشگاه در میان مردم توزیع کنیم و در این زمینه اقدامات آغاز شده است.

وی یادآور شد: همچنین نقشه و اطلاعات مورد نیاز نمایشگاه نیز بر روی سایت www.book32.ir قرار داده شده است و افراد می توانند با مراجعه به این سایت اطلاعات مورد نیاز خود را جستجو کنند.

متولی با بیان اینکه اپلیکیشن نمایشگاه نیز آماده شده است، توضیح داد: نقشه نمایشگاه بر روی این اپلیکیشن قرار داده شده است و در ورودی نمایشگاه غرفه هایی پیش بینی شده است که مراجعه کنندگان بتوانند اپلیکیشن نمایشگاه را بر روی تلفن همراه خود دریافت کنند.

وی یادآور شد: زمانی که ناشران غرفه خود را دریافت کردند، اطلاعات آن ها بر روی سایت نمایشگاه قرار داده می شود و امکان جستجوی موضوعی کتاب و ناشر و نویسنده برای مخاطبان فراهم می شود.

سی ودومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران 4 تا 14 اردیبهشت 98 در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
مسعود کوثری گفت: پیش بینی می کنیم بازدیدکنندگان به دلیل گرانی کتاب،اقدام به خرید کتاب های چاپ شده سال گذشته کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۲

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، مسعود کوثری مدیرعامل انتشارات علمی و فرهنگی در نشست خبری که امروز (دوشنبه) برگزار شد،درباره چگونگی حضور انتشارات علمی و فرهنگی در سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: اگرچه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نیمه دوم سال1397و اوایل امسال در خصوص تامین کاغذ مورد استفاده ناشران کمک کرده است، اماهنوز22عنوان کتاب کودک و100عنوان کتاب بزرگسال همچنان در چاپخانه هستند و هنوز چاپ نشده اند.

وی افزود:گرانی نرخ کاغذ روی قیمت کتاب ها نیز به نحوی تاثیر گذاشته است که چاپ های جدید نمایشگاه علمی و فرهنگی نسبت به گذشته 15 درصد گرانتر است بنابراین پیش بینی می شود که بازدیدکنندگان نمایشگاه بیشتر به خرید کتاب های چاپ شده در سال های گذشته اقدام می کنند.

کوثری ادامه داد:یکی دیگر از مشکلات حوزه نشر در سال97عدم موفقیت در انتقال پول بود البته ما در خصوص ترجمه کپی رایت آثاری چون مجموعه ای از بزرگان اندیشه و کتاب تصویری شیر و پرنده را خریداری کردیم.

مدیرعامل انتشارات علمی و فرهنگی بیان کرد:انتشارات علمی و فرهنگی با108عنوان کتاب چاپ اول در حوزه بزرگسال و 60عنوان کتاب چاپ اول در حوزه کودک و نوجوان در سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران مشارکت می کند. از کتاب های ویژه بزرگسال انتشارات علمی و فرهنگی که به نمایشگاه کتاب تهران راه پیدا کرده اند می توان به تصحیح استاد محمد رستمی بر دیوان حافظ، کتاب سواد بصری و عناوینی از مجموعه ای از بزرگان اندیشه که ترجمه ای از آثار انتشارات کمبریج است، اشاره کرد.

کوثری ادامه داد:چند عنوان از مجموعه پیامبران نیز در حوزه کودکان و نوجوانان در دسترس بازدیدکنندگان سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران قرار می گیرد. عناوینی از مجموعه کتاب های بچه های آبی که به همت انتشارات علمی و فرهنگی چاپ شده نیز راه خود را به نمایشگاه کتاب تهران باز کرده اند. این کتاب ها به کودکانی پرداخته اند که براثر فرآیند های زندگی آسیب دیده اند.

وی اظهار کرد:رمان تصویری شکستن دماغ استالین، کتاب تصویری شیر و پرنده، کتاب تاوان یک مادر و کتاب تلنگر نیز در سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ارائه می شوند. کتاب تاوان یک مادر نوشته مادر یکی از کودکان آمریکایی است که در سال های گذشته تحت تاثیر یک بازی رایانه ای همکلاسی های خودش را به قتل رساند و سپس خودکشی کرد. مادر این کودک در کتاب تاوان یک مادر کم توجهی هایش نسبت به روابط کودکش و حالات وی را تشریح می کند.

مدیرعامل انتشارات علمی و فرهنگی افزود:کتاب تلنگر نیز اقتصاد را به زبانی ساده مطرح کرده است.

کوثری در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به ظرفیت نمایشگاه کتاب در معرفی ظرفیت های گردشگری کشور، کتابی برای معرفی ظرفیت های گردشگری کشور چاپ کرده و به نمایشگاه ارائه کرده اید یا نه؟، گفت:اگرچه در یکی از کتاب های ارائه شده به نمایشگاه به میزان علاقه هموطنانمان به سفر در سطح کشور پرداخته ایم، اما در انتشارات علمی و فرهنگی کتاب های خاص گردشگری تولید نشده اند، ولی کار مشترکی با ناشران چین انجام شده تا فرهنگ، هنر و آداب و رسوم این کشور بیش از پیش معرفی بشوند. قدرت چین نیز نام کتابی است که با همکاری همکارانمان در وزارت خارجه منتشر می شود.

مدیرعامل انتشارات علمی و فرهنگی در خصوص برنامه های آینده این انتشارات اظهار کرد:تفاهمنامه ای با شهرداری بسته شده تا امسال فعالیت های بیشتری در حوزه مطالعات شهری داشته باشیم. تفاهمنامه ای نیز با بنیاد صدر بسته شده تا بتوانیم آثار مرتبط با سید محمدباقر صدر را منتشر کنیم.

کوثری تصریح کرد:مجموعه متون اسلامی نیز در سال آینده منتشر می شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
مدیرعامل انتشارات آستان قدس رضوی(به نشر) از رونمایی از آثار جدید این انتشارات در نمایشگاه کتاب تهران خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس ، حسین سعیدی ظهر امروز در نشست خبری به مناسبت برگزاری سی و دومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با اشاره به حضور متمرکز آستان قدس رضوی با محوریت انتشارات به نشر به عنوان بزرگترین ناشر شرق کشور در نمایشگاه، از عرضه دو هزار و 400 عنوان کتاب با موضوعات متعدد و برای گروه های سنی مختلف از تمامی موسسات فرهنگی آستان قدس رضوی در فضایی حدود 300 متر مربع خبر داد و اظهار داشت: این تعداد اثر در چهار غرفه عمومی، کودک و نوجوان، دانشگاهی و بین الملل در معرض دید علاقه مندان قرار می گیرد.

وی با اشاره به تفیک تعداد آثار افزود: در بخش عمومی یک هزار و 300 عنوان کتاب، بخش کودک 600 عنوان کتاب، 200 عنوان کتاب در بخش دانشگاهی و 300 عنوان کتاب نیز در بخش بین الملل و عربی عرضه می شود.

مدیرعامل به نشر با بیان اینکه سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به عنوان مهم ترین رویدادهای فرهنگی در کشور از 4 تا 14 اردیبهشت 1398 در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) برگزار می شود، تصریح کرد: علاوه بر تازه های به نشر، جدیدترین آثار دیگر موسسات فرهنگی آستان قدس رضوی همچون بنیاد پژوهش های اسلامی، معاونت تبلیغات و ارتباطات اسلامی، سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد، بنیاد فرهنگی رضوی، دانشگاه علوم اسلامی رضوی، دانشگاه امام رضا(ع)، مؤسسه جوانان و سایر تولیدات بخش های مختلف آستان قدس رضوی در این غرفه ها ارائه می شود.

وی بیان کرد: موسسات فرهنگی آستان قدس رضوی با محوریت به نشر برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران هفت هدف اصلی شامل عرضه و توزیع کتاب، تامین و خرید کتاب و محصولات مورد نیاز سازمان کتابخانه های آستان قدس رضوی، فعالیت های فرهنگی و تخصصی، ارتباط با پدیدآورندگان و نویسندگان، ارتباط با نخبگان و فعالان فرهنگی، ارتباط تجاری با مجموعه ناشران و پخش کنندگان و تبلیغ و برندسازی فعالیت های فرهنگی آستان قدس رضوی را دنبال می کند.

سعیدی با اشاره به مدیریت غرفه های شرکت کننده در نمایشگاه خاطرنشان کرد: در بخش عمومی انتشارات به نشر، در بخش دانشگاهی دانشگاه امام رضا(ع) و علوم اسلامی رضوی و در بخش بین المللی و عربی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی به عنوان متولی حضور دارند.

وی در ادامه با بیان اینکه امسال انتشارات به نشر با حدود 200 اثر جدید در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حضور خواهد داشت، افزود: مهم ترین این آثار مجموعه کتاب های رمان بزرگسال است.

مدیرعامل به نشر با بیان اینکه در حوزه فرهنگی مهم ترین رویکرد و سیاست آستان قدس رضوی حضور به عنوان ناشر مذهبی و مرجع است، افزود: در سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران 15 رمان جدید از به نشر و 13 عنوان کتاب در 20 مجلد برای نوجوانان در موضوعات معارف اسلامی، سنت و سیره اهل بیت(ع)، گفتمان انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و سبک زندگی اسلامی از نویسندگان برجسته کشور رونمایی خواهد شد.

سعیدی ادامه داد: از مجموعه تولیدات به نشر در پایان سال 97، مجموعه 15 جلدی یک روایت معتبر که به بیان وقایع و حوادث انقلاب اسلامی می پردازد و رمان هم قسم شرح زندگی و خاطرات ام یاسر، همسر شهید سید عباس موسوی؛ دبیرکل پیشین حزب الله لبنان، در نمایشگاه کتاب تهران رونمایی خواهد شد.

مدیرعامل به نشر گفت: 27 عنوان کتاب جدید از تازه های در دست انتشار به نشر به سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران می رسد و برای اولین بار عرضه می شود.

وی ادامه داد: این آثار شامل رمان، داستان کوتاه، شعر، قرآن و ادعیه در گروه های عمومی، کودک و بزرگسال و با موضوعات فرهنگ و گفتمان انقلاب اسلامی، سبک زندگی، سنت و سیره اهل بیت(ع)، معارف اسلامی و متون دینی است که در سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عرضه می شود.

سعیدی با اشاره به عناوین این آثار خاطرنشان کرد: اوسنه ی گوهرشاد ، آبی ها و موقف با موضوع رضوی، سنت و سیره اهل بیت(ع) و فرهنگ زیارت به عنوان جدیدترین آثار سعید تشکری از نویسندگان مشهدی و مدرسان ادبیات داستانی و دراماتیک در نمایشگاه عرضه خواهد شد.

مدیرعامل به نشر در ادامه افزود: فضای مجازی به قلم سید ابوالحسن فیروزآبادی عنوان دیگر اثری است که توسط انتشارات به نشر با موضوع سبک زندگی به نمایشگاه بین المللی کتاب تهران می رسد، همچنین کتاب مثل یک خواب عمیق از مجموعه گنجینه رمان نوجوان با موضوع سبک زندگی اسلامی نوشته عزت الله الوندی از دیگر تولیدات جدید این انتشارات است.

سعیدی تصریح کرد: سنگر علاف ها و پیرمرد و حوری با موضوع فرهنگ و گفتمان انقلاب اسلامی عنوان جدیدترین آثار اکبر صحرایی است که انتشارات به نشر در سال 97 کتاب آرزوی چهارم از سری مجموعه روزهای جنگ را از وی برای کودک و نوجوان منتشر کرده بود. سنگر علاف ها و پیرمرد و حوری از تولیدات جدید به نشر برای گروه سنی بزرگسال است که در نمایشگاه کتاب تهران در دسترس علاقه مندان خواهد بود.

وی یادآور شد: در حوزه معارف اسلامی، مبانی حسابرسی از دیدگاه جهان بینی اسلامی نوشته حسین کیانخواه، 50 تکلیف و وظیفه مؤمن نسبت به دیگران از امام سجاد(ع) ، سه فندق گمشده از مجموعه داستان های شکر خدا نوشته کلرژوبرت نویسنده فرانسوی و مسلمان، یک سبد انجیر بچین از مجموعه فرهنگ وقف نوشته سید محمد مهاجرانی و روزی که ماه دلش گرفت به قلم مرتضی دانشمند از مجموعه قصه های احکام برای کودکان به سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران می رسد.

سعیدی تصریح کرد: در حوزه متون دینی، قرآن کریم خط عثمان طه در سه قطع جدید با جلد چرم رنگی، مناجات با خدا شرح حدیث شریف کساء، دعای علقمه، ختم سوره مبارکه یس به انضمام زیارت عاشورا و دعای توسل و مناجات استغفار هفتاد بند از حضرت امیرالمؤمنین(ع)، در قطع نیم جیبی و جیبی برای نخستین بار توسط به نشر به نمایشگاه می رسد.

وی با اشاره به کتاب های در دست انتشار با موضوع سنت و سیره اهل بیت(ع) خاطرنشان کرد: علاوه بر سه اثر از سعید تشکری، کتاب های اسم تو یعنی بهار نوشته شاهین رهنما، سبک زندگی و گفتار پیشوایان برگزیده و جلد ششم از مجموعه قصه های نهج البلاغه با عنوان گنجشک ها تب کرده اند از مجید ملامحمدی در نمایشگاه کتاب تهران عرضه می شود.

مدیرعامل به نشر تاکید کرد: عناوین آواز آسمانی عشق به قلم حمیدرضا سهیلی از نویسندگان پیشکسوت مشهدی و دل اندروا نوشته ام البنین ماهر از نویسندگان نوقلم سلسله نشست های عصرانه داستان نویسان رضوی در سه شنبههای به نشر است که به نمایشگاه کتاب تهران می رسد.جلد 6 تا 10 قصه ما مثل شد نوشته محمد میرکیانی که توسط انتشارات به نشر منتشر شده است در قطع وزیری کوتاه و جیبی به نمایشگاه کتاب می رسد.

سعیدی همچنین از رونمایی آثار دیگر موسسات آستان قدس رضوی همچون جلد دوم کتاب دایره المعارف آستان قدس رضوی ، احادیث کاشی های ظرفام ، صعود چهل ساله و ... در نمایشگاه کتاب خبر داد.

وی با اشاره به حضور نویسندگان کتاب های کودک و نوجوان و بزرگسال در غرفه های این انتشارات در سی و دومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تصریح کرد: دیدار علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی با نویسندگان و جشن امضاء و رونمایی آثار از جمله برنامه های فرهنگی انتشارات به نشر در مدت زمان برگزاری نمایشگاه کتاب است.

وی از برگزاری نشست تخصصی تصویرگری ادبیات دینی کودک در نمایشگاه کتاب تهران خبر داد و یادآور شد: جزئیات برنامه های فرهنگی انتشارات به نشر در نمایشگاه کتاب نیز به زودی اطلاع رسانی خواهد شد.

مدیرعامل به نشر همچنین از فعالیت پویش مردمی کتاب نذری برای دومین سال متوالی در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران خبر داد و افزود: غرفه های انتشارات به نشر در زمان برگزاری نمایشگاه کتاب میزبان تمام واقفان کتاب خواهد بود تا با حضور در این غرفه ها کتاب های خود را اهدا کنند.

وی رسالت پویش مردمی کتاب نذری را افزایش توجه مردم به کتابخوانی و نذر کتاب عنوان کرد و افزود: یکی از اصلی ترین موانع مطالعه کتاب نبود امکانات و قدرت خرید به ویژه در مناطق محروم کشور است که بخشی از این نیاز با اهدای کتاب و ایجاد کتابخانه برطرف می شود.

سعیدی با تاکید بر اینکه در این پویش مردمی هیچ محدودیتی برای اهدای کتاب وجود ندارد، یادآور شد: شهروندان می توانند در هر موضوعی کتاب های نو و یا استفاده شده را نذر کنند.

وی تصریح کرد: تمام کتاب ها بعد از تجمیع، از لحاظ تمیزی و فرسودگی پالایش و بر اساس موضوعات استاندارد و قابل استفاده دسته بندی می شوند تا برای تجهیز هدفمند کتابخانه های مناطق محروم، اهدا به دانش آموزان نیازمند یا ایجاد کتابخانه سیار، آرشیو شوند.

مدیرعامل به نشر همچنین از تمدید پویش مطالعاتی کشوری در هوای انقلاب تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری خبر داد و افزود: با توجه به حضور گسترده علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی در نمایشگاه کتاب تهران و استفاده از این ظرفیت عظیم کتابخوانی، پویش مطالعاتی در هوای انقلاب تمدید می شود.

وی با تاکید بر اینکه پویش مطالعاتی در هوای انقلاب در سه بخش برگزار می شود، افزود: در بخش نخست این پویش مطالعاتی سه رُمان انقلاب شامل کتاب های خلوت مدیر ، تیغ و تاج و آدم های غلط از آثار منتشر شده در سال97 و پرفروش های به نشر به عنوان منابع پویش مطالعاتی در هوای انقلاب انتخاب شده اند.

سعیدی با اشاره به فعالیت 32 مرکز فعال فروشگاهی عرضه کتاب در مشهد و دیگر استان های کشور افزود: افزایش 30 درصدی فروش در نمایشگاه بین المللی کتاب پیش بینی شده است.

وی با بیان اینکه در سه سال اخیر تولید کتاب در موضوع امام رضا(ع) و زیارت به 129 اثر رسیده است، افزود: در این مدت بیش از 89 درصد آثار تولیدی به نشر در حوزه معارف اسلامی، سبک زندگی، سنت و سیره رضوی و... بوده است.

مدیرعامل به نشر با گریزی به برنامه های سال 98 این انتشارات افزود: برنامه ریزی برای تولید حدود 400 عنوان کتاب، رشد 40 درصدی فروش و افزایش برنامه های تبلیغی و ترویجی پیش بینی شده است.

وی در ارتباط با عرضه سه هزار محصول سوغات فرهنگی زائر از 600 تولید کننده داخلی در فروشگاه بزرگ سوغات زائر رضوی اظهار کرد: بر مبنای این رویکرد تولید بیش از 350 محصول سوغات فرهنگی زائر در دستور کار قرار دارد که در یک سال اخیر هفت میلیارد تومان گردش کالا برای فروشگاه به ارمغان آورده است.

سعیدی در پایان از افتتاح چهار شعبه جدید عرضه کتاب و محصولات فرهنگی به نشر در مراکز استان ها و دو شعبه در حاشیه شهر مشهد به عنوان برنامه های این انتشارات در سال 98 خبر داد.

انتهای پیام/ ز

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
نشست مشترک مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با معاون امور فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، رؤسا و کارشناسان ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران برگزار شد .
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۲

به گزارش روابط عمومی معاونت امور فرهنگی و رسانه ای، در این نشست که با هدف هماهنگی هرچه بیشتر به منظور تقویت فعالیت های مربوط به حوزه کتاب و کتابخوانی متناسب با ظرفیت های گسترده استان تهران در قالب های چهارگانه پایتخت کتاب ایران، جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب، جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان، و مروجان کتابخوانی برگزار شد، مهرشاد کاظمی معاون امور فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران ضمن عرض خیر مقدم و تبریک اعیاد شعبانیه، با ارایه گزارشی از فعالیت های ادارات شهرستان ها در سال قبل، ظرفیت های استان تهران را بیش از این دانسته و با تاکید بر آسیب شناسی برنامه های گذشته و نقش حایز اهمیت کارشناسان ادارات، اهتمام مضاعف اداره کل را در راستای تقویت ترویج کتابخوانی در سال جاری یادآور شد.

در ادامه ابراهیم حیدری مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز اظهار داشت: این وزارتخانه در گذشته به حوزه ترویج کتایخوانی کمتر توجه داشته است و خوشبختانه در چندسال اخیر با اجرای طرح های متفاوت و متنوع نتایج قابل توجه و غیرقابل پیش بینی به دست آمده است.

وی ادامه داد: در انجام طرح های موردنظر مانند پایتخت کتاب، روستاها و عشایر دوستدار کتاب و جام باشگاه ها، ادارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان دبیرخانه و هماهنگ کننده نهادها، سازمان ها و تشکل ها و افراد، فعال هستند.

دبیر ستاد شهرها و روستاهای دوستدار کتاب افزود: هماهنگی ها و توافقات لازم با سایر سازمان ها و وزارتخانه ها به منظور حمایت و مشارکت هرچه گسترده تر در طرح ها انجام شده است و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آمادگی دارد با هر سازمان دیگری که نیاز است مکاتبات و نشست های مقتضی را داشته باشد.

وی همچنین یادآور شد: برنامه های ارسالی به دبیرخانه باید دارای مستندات و ساختار مناسب باشد. او یکی از اهداف اجرای طرح ها را گسترش دسترسی به کتاب و ترویج کتابخوانی در خارج از فضای کتابخانه ها دانست.

گفتنی است: در این دیدار رؤسا و کارشناسان ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان های استان تهران نیز با طرح پرسش ها، بیان چالش ها و ارایه پیشنهادهای خود که حاصل فعالیت های مستقیم و میدانی در چندسال اخیر بوده است به گفتگو پرداختند.

2 اردیبهشت 1398 12:22

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
سیستم متمرکز فروش برای خریداری کتاب از طریق بن کارت ها در بخش دانشگاهی سی ودومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران فعال می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۲

شهروز گهواره، مدیر بخش دانشگاهی سی ودومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، عنوان کرد: به دنبال دستور معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بخش دانشگاهی نیز مانند بخش بین الملل باید از سیستم متمرکز فروش برای استفاده از بن کارت ها استفاده کند.

وی افزود: در این زمینه ناشران بخش دانشگاهی همگی باید برای فروش از سیستم کامپیوتری استفاده کنند.

گهواره با بیان اینکه تاکنون 450 غرفه برای بخش دانشگاهی در نظر گرفته شده است، گفت: ناشران با استفاده از مرورگر کروم با در اختیار داشتن کلمه عبور و رمز عبور باید به سایت www.tibf.ir بروند.

وی با بیان اینکه سیستم متمرکز فروش کتاب تحت وب خواهد بود، یادآور شد: در این زمینه فاکتور خرید توسط بن کارت هایی که توسط دانشجویان یا سازمان ها و مراکز هزینه می شود فقط در این سامانه امکان پذیر است.

گهواره یادآور شد: با پیش بینی سیستم متمرکز فروش امکان نقد کردن بن کارت ها توسط برخی افراد سودجو به شدت کاهش پیدا می کند.

سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران 4 تا 14 اردیبهشت 98 در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
گروه ادب مدیرعامل انتشارات علمی و فرهنگی از افزایش 15 درصدی قیمت کتاب های این انتشارات خبر داد و گفت: این ناشر با 280 عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب تهران حضور می یابد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۲ سایت های دیگر : خبرگزاری کتاب ایران

به گزارش خبرنگار ایکنا ؛ مسعود کوثری، مدیرعامل انتشارات علمی و فرهنگی صبح امروز، 2 اردیبهشت در نشست خبری این انتشارات در آستانه نمایشگاه کتاب تهران گفت: در سی و دومین دوره نمایشگاه کتاب تهران در بخش بزرگسال 108 عنوان چاپ اولی و 87 عنوان تجدید چاپ و در بخش کودکان 90 عنوان چاپ اول و 25 عنوان تجدید چاپی ارائه خواهد شد.

وی با اشاره به وضعیت نشر افزود: سال گذشته با شوک کاغذ و به هم ریختگی بازار مواجه بودیم و کتاب های ارائه شده در این دوره از نمایشگاه، محصول چهار سال اخیر است. در حال حاضر نیز شرایط بسیار دشوار است و مردم از لحاظ مشکلات اقتصادی تحت فشار هستند.

کوثری ادامه داد: در مورد کاغذ چالش بزرگی داشتیم، هر چند در اوایل امسال و اواخر سال گذشته، وزارت ارشاد کمک هایی را به ناشران در راستای تأمین کاغذ ارائه کرد، اما این میزان، تکافوی تمام آثار نبود؛ از این رو از 280 اثر چاپ شده، فقط برای 80 اثر کاغذ دریافت کردیم.

وی در ادامه تصریح کرد: بیشترین مشکل ما در رابطه با چاپ کتاب های کودکان بود؛ چرا که اغلب این کتاب ها بر روی کاغذ گلاسه چاپ می شود و قیمت آن نیز سرسام آور است، به همین دلیل حدود 22 عنوان از کتاب های کودکان در چاپخانه باقی مانده است، علاوه بر این 100 عنوان بزرگسال نیز در چاپخانه است و به نمایشگاه کتاب تهران نمی رسد.

کوثری یادآور شد: مشکل کاغذ، یک مشکل اساسی و جدی است و قیمت کاغذ در سال گذشته از 30 هزار تومان به 530 هزار تومان رسیده است. این گرانی بر قیمت کتاب نیز تأثیر داشته و قیمت کتاب های این انتشارات 15 درصد افزایش یافته است.

مدیرعامل انتشارات علمی و فرهنگی بیان کرد: با توجه به گرانی ها به نظر می رسد، امسال استقبال مردم از نمایشگاه کتاب تهران، خیلی شدید نباشد و مردم با توجه به قیمت های قبلی کتاب استقبال نکنند؛ چرا که به طور کلی قیمت های جدید کتاب 30 تا 40 درصد افزایش یافته است. به همین دلیل خرید کتاب بیشتر شامل چاپ های قبلی خواهد شد.

وی در ادامه به عناوین برخی از کتاب ها اشاره کرد و گفت: کتابهایی مانند از قاف تا قاف؛ اسرار هستی ، از آغاز تا هجرت ، تصحیح های جدید از دیوان شعرای ایرانی همچون فرخی یزدی، غزلیات سعدی، غزلیات شمس، پهلوان نامه ها، تصحیح و ترجمه متون اسلامی، جامعه شناسی کنش زیست محیطی ، بازگشت از قرآن ، حافظه و تاریخ شهر ، اخلاقیات شهودی نوشته مرحوم قانعی راد و بنیان های فلسفی اثر مرحوم محمدعلی مرادی از تازه های نشر این دوره از نمایشگاه کتاب تهران است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
پروین صدقیان از افزایش ده درصدی کتاب های مطالعات زنان انتشارات گل آذین در سی و دومین نمایشگاه کتاب خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۲

پروین صدقیان، مدیر انتشارات گل آذین در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) باتوجه به حضور این انتشارات در سی ودومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از عرضه سه عنوان کتاب جدید در حوزه مطالعات زنان خبر داد.

مدیر انتشارات گل آذین با بیان اینکه کتاب های مطالعات زنان این انتشاراتی نسبت به سال پیش ده درصد افزایش پیدا کرده است گفت: ما روند افزایشی را نسبت به سال قبل داشتیم و امسال 50 کتاب در حوزه مطالعات زنان را در اختیار علاقه مندان این حوزه قرار خواهیم داد تا بتوانیم مخاطبان این حوزه را از منابع بیشتری بهره مند سازیم.

صدقیان با اشاره به عرضه آثار ترجمه ای در حوزه مطالعات زنان افزود: کتاب فمینیسم معاصر ترجمه جدیدی است که از طریق بررسی رابطه و وابستگی بین دیدگاه های فمینیستی گوناگون و مناظره های کلیدی معاصر، نظریه های فمینیسم و سایر نظریه های اجتماعی سیاسی را به همه دانشجویان، علاقه مندان و اساتید معرفی می کند. نویسنده این اثر جانیس مک لاوگلین و مترجم آن سعید صدرالاشرافی است.

رئیس انجمن صنفی کارفرمایی زنان ناشر بیان کرد: عنوان دیگری که از سوی نشر گل آذین در نمایشگاه کتاب ارائه می شود، جنسیت و سایکوپات، روابط نابرابر جنسیتی و روان آزاری است که عباس محمدی اصل تلاش کرده است که نشان دهد چگونه روابط نابرابر قدرت میان زنان و مردان در شکل گناه کاری نهادینه می شود و هویت را از نوجویی باز داشته و هزینه های سنگینی را از این رهگذر به جامعه انسانی تحمیل می کند. همچنین همه پژوهشگرانی که علاقه مند بررسی نسبت جنسیت و سایر مفاهیم اجتماعی و فرهنگی هستند، با خواندن این کتاب به سرنخ های خوبی در زمینه جنسیت و روان پزشکی می رسند.

به گفته صدقیان، برساخت اجتماعی جنسیت عنوان اثر دیگری از عباس محمدی اصل است که در نمایشگاه کتاب عرضه می شود که این کتاب با تاکید بر جنسیت می کوشد تمرینی برای فهم جامعه شناسی سیالات در میانه جامعه شناسی تغییر باشد و تحولات سامان مند آن را نشان دهد و دانشجویان علوم اجتماعی را به دریافت پیوستار متغیرهای انسانی اجتماعی سوق دهد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
خرید کتاب برای نهاد ها و سازمان ها از بخش تازه های کتاب ناشران خارجی از چهارمین روز نمایشگاه کتاب تهران امکان پذیر خواهد بود.

به گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، بر اساس اعلام دبیرخانه کمیته ناشران خارجی سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران سازمان ها و نهاد هایی که قصد خرید کتاب های یارانه ای ازبخش ناشران خارجی را دارند، می توانند از روز چهارم نمایشگاه برای خرید در نمایشگاه حضور داشته باشند چرا که در روز های نخستین امکان خرید برای آن ها وجود نخواهد داشت.

این یارانه به کتاب های منتشر شده در سال های 2017، 2018 و 2019 تعلق خواهد گرفت.

کتاب های عرضه شده در سالن تازه های کتاب بر مبنای ارز نیمایی قیمت گذاری خواهند شد و این دسته کتاب ها با تخفیف 25 درصد به فروش خواهند رسید.

گفتنی است سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با شعار خواندن توانستن است از 4 تا 14 اردیبهشت ماه در مصلی امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
سرپرست معاونت اعتبارات بانک شهر با اشاره به حضور بانک شهر در سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، از ارائه تسهیلات ویژه این بانک به دانشجویان و اساتید در این نمایشگاه خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری تجارت آنلاین به نقل از مرکز ارتباطات و روابط عمومی بانک شهر،داود جعفری یزنی با بیان این که حضور بانک شهر در نمایشگاه های کتاب با محوریت تحقق مسئولیت اجتماعی صورت می گیرد، افزود: به منظور حمایت بیشتر از امور فرهنگی ، این بانک طی برگزاری نمایشگاه کتاب پایتخت و در چارچوب قوانین بانک مرکزی، به آن دسته از اساتید و دانشجویانی که اقدام به افتتاح سپرده می کنند، تسهیلات مرابحه در قالب "کارت اعتباری" اعطا خواهد کرد. وی با اشاره به شرایط اعطای این تسهیلات در چارچوب قوانین بانک مرکزی خاطر نشان کرد: اساتید با افتتاح حساب و با حداقل موجودی 25 میلیون ریال می توانند حداقل 50 میلیون ریال و حداکثر200 میلیون ریال کارت اعتباری دریافت کنند. جعفری یزنی در ادامه افزود: همچنین دانشجویان نیز با با افتتاح حساب و با حداقل موجودی 15 میلیون ریال می توانند حداقل 30 میلیون ریال و حداکثر 50 میلیون ریال کارت اعتباری دریافت کنند. سرپرست معاونت اعتبارات بانک شهر ادامه داد: حداقل موجودی حساب اساتید و دانشجویان می بایست به مدت 6 ماه در سپرده قرار گیرد و پس از آن کارت اعتباری به متقاضی اعطا می شود. به گفته وی، مدت بازپرداخت این تسهیلات برای اساتید دانشگاه 18 ماه و برای دانشجویان 24 ماه خواهد بود

لینک خبر :‌ تجارت آنلاین
محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی پیامی درگذشت محسن جهانگیری فیلسوف و استاد بازنشسته دانشگاه تهران را تسلیت گفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۲

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در متن پیام تسلیت محسن جوادی آمده است: با کمال اندوه و تأسف، استاد گرانقدر و محبوب، فیلسوف و مترجم توانا، محسن جهانگیری پس از عمری مجاهده علمی و خلق آثاری ماندگار و پر برکت جان به جان آفرین تسلیم کردند. این ضایعه برای جامعه ی علمی و فرهنگی کشور سنگین و فقدانی بی جبران است.

زنده یاد محسن جهانگیری از چهره های ماندگار، نام آور و برجسته علمی، پژوهشی و فرهنگی کشور بود و در طول حیات با برکت خود با تالیف و ترجمه کتاب های مختلف و نگارش مقالات متعدد میراثی ماندگار در ارتقای جایگاه علم و حکمت ایران و جهان برجای گذاشت.
خداوند متعال روح آن بزرگوار را قرین رحمت خود فرماید و زندگی او را سرمشقی برای محققان و فلاسفه نسل جدید قرار دهد. یقینا اسم استاد جهانگیری در تاریخ فلسفه اسلامی برای همیشه ثبت خواهد شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
سینماپرس: سیدامیر سیدزاده تهیه کننده سینما همزمان با برگزاری جشنواره جهانی فیلم فجر گفت: جشنواره جهانی از سینماگران برای حضور در این رویداد دعوت نمی کند و کسانی در این رویداد دیده می شوند که هیچ سنخیتی با سینما ندارند، البته ما سال ها است با این مشکلات در جشنواره ملی فجر هم روبرو هستیم اما من نمی دانم در این شرایط بحرانی کشور چرا باید بودجه های هنگفتی برای این رویداد که خاصیتی ندارد صرف شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۳

تهیه کننده فیلم سینمایی شماره 17 سهیلا در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: با توجه به شرایط فعلی اقتصاد کشور که با موج عظیمی از رکود و گرانی سراسری روبرو هستیم و از سوی دیگر مسأله تحریم ها باعث شده تا زندگی و تأمین معیشت روزانه برای مردم بسیار سخت باشد، در شرایطی که نسبت به 13 ماه قبل دلار را با قیمت حدود 4 برابری می خریم و این مسأله تأثیر بسیار بدی روی زندگی عموم افراد کشور دارد، من نمی دانم چرا بودجه های میلیاردی برای رویدادی صرف می شود که هیچ عایدی مثبتی ندارد.

وی با تأکید بر اینکه برگزاری جشنواره جهانی با بودجه 10 میلیاردی هیچ ضرورتی ندارد اظهار داشت: با این بودجه می توان مشکلات معیشتی قشر عظیمی از سینماگران که به دلیل کهولت سن، راکد بودن بازار کار و... مدت ها است هیچ درآمدی نداشته اند را برطرف کرد. می توان این بودجه را برای تأمین مسائل رفاهی و بیمه اهالی سینما کنار گذاشت تا آن ها مجبور نباشند بخش عمده ای از هزینه های بیمه ای شان را خودشان پرداخت کنند.

سیدزاده خاطرنشان کرد: سوأل بنده این است زمانی که ما در تأمین معیشت اهالی سینما درمانده شده ایم چرا باید این همه برای حضور مهمانان خارجی هزینه کنیم؟ بنده مانند سایر اهالی سینما تأکید دارم که بخش های ملی و جهانی جشنواره باید با هم ادغام شوند. این کار هم فضای حرفه ای برای جشنواره ایجاد می کند و هم باعث می شود بودجه بسیار کمتری صرف برگزاری این رویداد گردد.

تهیه کننده فیلم سینمایی پاسیو تأکید کرد: متأسفانه این رویدادی که به اسم جشنواره جهانی برگزار می شود هیچ نشانی از یک جشنواره معتبر جهانی ندارد. بنده خودم که به این جشنواره نمی روم اما مرتبا از دوستانی که در این رویداد حضور دارند می شنوم که اغلب افراد از بی برنامگی و بلبشو بودن جشنواره به خصوص در مورد مسأله حضور گسترده افراد غیر سینمایی و غیر هنرمند گلایه دارند.

این سینماگر تصریح کرد: آیا بهتر نیست به جای برگزاری این جشنواره که هیچ دستاوردی ندارد ما چندین فیلم سینمایی خوب تولید کنیم تا در آن ها حرف های مهمی زده شود. چرا باید برای برگزاری این رویداد که نشانی از سینما ندارد پول صرف کنیم و ترافیک شهری ایجاد کنیم؟ چرا باید سینماگرانی را ببینیم که با گرفتاری های متعدد دست و پنجه نرم می کنند اما این همه پول در کنار گوش شان حیف و میل می شود.

سیدزاده با بیان اینکه همه صنوف سینما خواهان برچیده شدن بساط این رویداد هستند و مدیران سازمان سینمایی باید به این مسأله رسیدگی کنند ادامه داد: مدیران سینمایی باید به صورت قاطع جلوی برگزاری این رویداد را بگیرند و اگر این کار را نکنند باعث می شود تا اهالی سینما نسبت به آن ها سوءظن پیدا کنند. مدیران باید تکلیف خود را با جامعه سینمایی و عموم جامعه مشخص کنند؛ برای آنچه می تواند به نفع سینما باشد باید شجاعت داشت و نباید تحت سیطره نفوذ افراد قرار گرفت. نباید گذاشت که باری به هر جهت بودجه ای هزینه شود. این غلط است.

وی در پایان این گفتگو افزود: خواهش من از مسئولان این است که تأمل کنند و تصمیم عاقلانه ای که به نفع اهالی سینما است بگیرند و این جشنواره را یک بار برای همیشه تعطیل کنند، این حرف نهایی صنوف سینمایی است که با این جشنواره مخالفند.

لینک خبر :‌ سینما پرس
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۲

نصف جهان: علیرغم از پرده پایین آمدن فیلم رحمان1400 به علت تفاوت نسخه مجاز با نسخه اکران و روی پرده رفتن تگزاس2 به جای این فیلم، همچنان ادعاهای سازنده رحمان1400 است که در کانون توجه قرار می گیرد.

منوچهر هادی، کارگردان رحمان1400 در تازه ترین گفتگویش با هفت صبح مدعی شده عین همان نسخه مجاز ارشاد را اکران کرده است. هادی گفته: ما همه اصلاحیه ها را انجام دادیم و تعدیل ها را اعمال کردیم و حتی وقتی 18 فروردین درخواست تعدیل بیشتر داشتند ما همراهی کردیم. از این تاریخ تا 25 فروردین که فیلم توقیف شد یک نسخه خلاف آنچه مدنظر ارشاد است در سینماها نبود!

لینک خبر :‌ روزنامه نصف جهان
آیین نامه مرتبط با قوانین راه اندازی و اداره سالن های سینمایی که نسخه اولیه آن در سال 45 به تصویب رسیده بود پس از 53 سال بازنویسی شد.

محمد قاصداشرفی رئیس انجمن سینماداران در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به آئین نامه سالن های نمایش گفت: آئین نامه موردنظر بعد از 6 ماه بررسی های متداول توسط کمیسیون بند 5 وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که متشکل از نمایندگی از فرمانداری، وزارت مسکن و شهرسازی، نیروی انتظامی، آتش نشانی، شهرداری و انجمن سینماداران بود به سازمان سینمایی ارائه شد، که بعد از بررسی های لازم این آئین نامه به هیأت وزیران برای تصویب ارائه شده است.

وی با اشاره به اینکه هیأت وزیران نظرات خود را درباره آئین نامه موردنظر ارائه می کنند، بیان کرد: متن اولیه آئین نامه موردنظر در سال 1345 نوشته شده بود یعنی زمانی که سینماها به صورت تک سالن ساخته می شد، اما طی سال های گذشته ساخت پردیس های چند سالنه در کشور رونق پیدا کرده و به همین دلیل برای نگارش آئین نامه جدید مواردی از جمله ایمن سازی سالن های سینمایی و به خصوص مکان های جغرافیایی موردتوجه قرار گرفته است.

رئیس انجمن سینماداران تاکید کرد: از جمله موارد مهمی که در آئین نامه موردنظر به آن توجه شده است، می توان به ایمنی سالن های سینما و درهای ورودی و خروجی، تداخل جغرافیایی سالن های سینما، موقعیت های جغرافیایی برای ساخت سالن های سینمایی، معماری و مهندسی سالن های سینما اشاره کرد. امیدوارم بعد از تصویب هیأت وزیران این آئین نامه جدید اجرایی شود.

وی در پاسخ به این پرسش که در آئین نامه جدید محدودیت ساخت سالن سینما برای پردیس های سینمایی در نظر گرفته شده یا خیر، بیان کرد: درباره پردیس های سینمایی بر اساس موقعیت جغرافیایی تصمیم گیری می شود، باید به این مساله توجه کرد که در حال حاضر تعداد تولید فیلم در کشور بسیار اندک است، اگر در گذشته سالن های سینمایی کنار هم ساخته می شد، به دلیل تعداد بالای فیلم هایی که اکران می شد، مشکلی در حوزه مخاطب نداشتیم. اما در حال حاضر سالن های سینما به دلیل مشکل کمبود تولید فیلم در حوزه اکران با مشکلاتی مواجه می شوند. در چنین شرایطی زمانی که سالن سینما کنار هم قرار دارند، نمی توانند همزمان یک فیلم را نمایش دهند.

قاصداشرفی در بخش دیگری از صحبت های خود درباره حمایت مالی از سینماسازان تاکید کرد: بحث حمایت های مالی برای ساخت سالن های سینمایی در این آئین نامه مورد توجه قرار نگرفته است، چرا که این مساله به سازمان سینمایی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بستگی دارد، باید دید چه بودجه ای در اختیار سازمان سینمایی قرار می گیرد و از این بودجه چه مقدار به ساخت سالن های سینمایی اختصاص داده می شود.

کد خبر 4593942

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
پوران درخشنده معتقدست باید از حضور مهمانان خارجی جشنواره جهانی فیلم فجر در مسیر تعاملات سینمایی بین ایران و دیگر کشورها بهره جست. به گزارش سینماخانه و به نقل از ستاد خبری سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، پوران درخشنده نویسنده و کارگردان سینما با حضور در محل برگزاری سی و هفتمین جشنواره جهانی [...]
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۲

پوران درخشنده معتقدست باید از حضور مهمانان خارجی جشنواره جهانی فیلم فجر در مسیر تعاملات سینمایی بین ایران و دیگر کشورها بهره جست.

به گزارش سینماخانه و به نقل از ستاد خبری سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، پوران درخشنده نویسنده و کارگردان سینما با حضور در محل برگزاری سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر با بیان اینکه جا دارد این رویداد با سرعت بیشتری به سمت جهانی شدن حرکت کند، گفت: هر رویداد فرهنگی استانداردی که در کشور اتفاق می افتد به نفع جامعه و مخصوصا نسل جوان ما است به طور مثال جشنواره جهانی فیلم فجر کمک می کند جوانان دوستدار سینما وقت آزاد خود را به دیدن فیلم هایی از سینمای جهان و ایران اختصاص دهند.

کارگردان فیلم هیس دخترها فریاد نمی زنند درباره کیفیت سی و هفتمین دوره جشنواره جهانی فیلم فجر، بیان کرد: هنوز فرصت می خواهیم تا کیفیت این جشنواره را به جشنواره های بزرگ خارجی نزدیک کنیم.

درخشنده با بیان اینکه حضور هنرمندان خارجی می تواند کمک زیادی به کیفیت جشنواره می کند، تصریح کرد: بزرگان سینمای جهان وقتی برای دیدن فیلم های جشنواره جهانی فیلم فجر و هنرمندان ایرانی به کشورمان می آیند تعاملات خوبی شکل می گیرد که البته باید کار کارشناسی بیشتری روی این مساله انجام شود تا جشنواره جهانی فیلم فجر به بازدهی بیشتری برسد.

وی در پایان درباره تفاوت های جشنواره جهانی و ملی فیلم فجر گفت: تلاش ما باید بر این باشد که جشنواره جهانی فیلم فجر تعامل بیشتری بین فیلمسازهای خودمان و فیلمسازهای جهان برقرار کند. اینکه هنرمندان خارجی به جشنواره جهانی فیلم فجر بیایند و فیلم ببینند و سپس بروند، کافی نیست و باید به نتایج بلندمدت تری فکر کنیم.

آدرس سایت رسمی جشنواره Fajriff.com و پست الکترونیکی جشنواره Info@Fajriff.com است.

سی و هفتمین دوره جشنواره جهانی فیلم فجر از 18 تا 26 آوریل 2019 (29 فروردین تا 6 اردیبهشت 1398) به دبیری رضا میرکریمی در تهران در حال برگزاری است.

لینک خبر :‌ سینما خانه
علیرضا تابش گفت:جشنواره جهانی فیلم فجر این امید را می دهد که سینمای ما به یک نقطه قابل اتکا در منطقه تبدیل شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۲ سایت های دیگر : میزان

علیرضا تابش مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی در خصوص روند برگزاری جشنواره جهانی فیلم فجر از زمانی که از جشنواره ملی جدا شده به خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، گفت: جشنواره جهانی بعد از تکفیک از جشنواره ملی، یک روند تثبیت شده و شناخته شده ای پیدا کرد به طوریکه در تقویم سینمایی سایر کشور ها نیز ثبت شده و به نظرم مجموعه سینمایی کشور ما و این جشنواره این امید را می دهند که سینمای ما به یک نقطه قابل اتکا در منطقه تبدیل شده است. رویکرد جشنواره نیز در این چند سال همین بوده و نگاهش به جهان فرهنگی پیرامون خودمون بوده است، به طوریکه خودمان که در بخش تولید رغبت زیادی داریم که همکاری سینمایی با کشور های همسایه و آسیایی را توسعه بدهیم.

وی افزود: بازار فیلمی که در جشنواره وجود دارد باعث شده شرکت کنندگان این بازار از بخش های مختلف منطقه ما به ایران سفر کنند و مذاکراتی در راستای تولید مشترک و خرید و فروش آثار سینمایی داشته باشند از سویی تولید کنندگان و کسانی که تمایل به سرمایه گذاری در عرصه سینما دارند را به سمت جدی گرفتن بازار سینمایی خاورمیانه و آسیا سوق می دهد که این از دستاورد های بزرگ جشنواره جهانی فیلم فجر بوده و امیدواریم این روندتوسعه ادامه پیدا کند.

تابش ادامه داد: با این اوصاف و روند رو به رشدی که شاهد هستیم، در این یکی دوسال رژیم صهیونیستی ، کشور های عربی و خود آمریکا که جریان اسلام هراسی را دنبال می کنند نسبت به دستاورد های این جشنواره و تاثیر خوبی که بر روی سینمای منطقه گذاشته نگران هستند و این وظیفه مارا هم دشوار تر می کند که با شرکا در منطقه به طور جدی تر کار کنیم و بازار منطقه را جدی بگیریم.

مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی اضافه کرد: البته وقتی صحبت از بازار منطقه می کنیم صرفا اکران داخل سالن منظورم نیست بلکه شبکه های اینترنتی و تلویزیونی و سینمای کشور ها محفل خوبی برای نمایش فیلم های ایرانی وزمینه مناسبی برای تولید مشترک خواهد بود.

وی در خصوص قوی تر شدن اکران خارجی فیلم های ایرانی به معنای واقعی بیان کرد: در یک شب زمینه اکران های خوب خارجی به وجود نمی آید چرا که حوزه بازار پخش و اکران ظرایف خودش را دارد، بخشی از مشکلات اکران ما تحت تاثیر اقتصاد سیاسی است به هر حال وقتی کشور ما دچار مشکلات تحریم و بین الملل است، روی همه جوانب از جمله فرهنگ و هنر و توسعه اقتصاد و... اثر می گذارد، اما باید اقرار کنیم از ذائقه سازی در جهان طی سال های گذشته غفلت داشتیم، اگر ذائقه سازی به خوبی در رسانه ها و شبکه های بومی دیگر کشور ها انجام می شد یقین بدانید الان وضع نمایش آثار ایرانی در خارج از کشور بسیار متفاوت بود، البته هنوز دیر نشده و باید این غفلت را به مدد تکنولوژی و بوجود آمدن سیستم های جدید پخش جبران کنیم.

تابش اظهار داشت: در همین جشنواره پخش کننده های اینترنتی وجود دارند که هم برای پروموت کردن فیلم های ایرانی و هم برای خرید فروش آثار ایرانی تبادل نظر می کنند، به نظرم عمده ترین بحث در تبلیغ آثار ایرانی بحث ذائقه سازی در رسانه هاست، یعنی باید سهم مصرف کشور های خارجی از سینمای ایران را بالا ببرید که این موضوع فقط شامل اکران نیست.

مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی افزود: سالانه بیش از 100 فیلم سینمایی در کشور تولید می شود که یک چهارم یا یک سوم این فیلم ها به بازار جهانی عرضه می شوند و بیشتر هم سهم جشنواره ها بیشتر است و نه بازار ها، اگر ما توانمان را در بخش بازاریابی با آموزش دادن افراد علاقه مند افزایش دهیم قطعا خروجی های مثبتی خواهیم داشت، منظور از بازاریابی آشنایی با زبان انگلیسی نیست بلکه بازاریابی یک فن و هنر است که باید افراد با متد ها وشیوه های جدید آشنا بشوند و البته بخشی از گره ها در پخش آثار ایرانی درجهان هم شناسایی شده و راه حل هایی پیدا بشود تا بتوان برای برطرف کردن آن ها اقدام کرد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۲ سایت های دیگر : خبر فوری جام نیوز

روزنامه فرهیختگان - میلاد جلیل زاده: جریان فیلم فارسی که قبل از انقلاب بخش قابل توجهی از سینمای ایران را در قبضه خودش گرفته بود، به عبارتی ذیل ژانر کمدی تعریف می شد؛ منتها یک نوع کمدی سخیف و مبتذل که هرچه زمان پیش رفت، مخاطب آن هم رو به کاستی گذاشت تا آنجا که در سال های آخر حکومت پهلوی، سینمای ایران تقریبا ورشکسته شده بود. این اتفاق فقط در ایران و درمورد فیلم فارسی نبود که رخ داد. در ایتالیا هم، دوره پس از جنگ جهانی دوم، همراه با موجی از کمدی های سخیف بود.

این فیلم ها ابتدا فروش گیشه ای بسیار بالایی داشتند اما پس از مدتی چون صنعت فیلمسازی آن کشور را به خودشان وابسته کرده بودند، همراه با روی گرداندن مخاطب از این نوع فیلم ها، تقریبا می شود گفت کل صنعت سینمای ایتالیا هم زمین گیر شد و حتی نئورئالیسم و دیگر سبک های درخشان فیلمسازی این کشور هم در گرداب افول فرو رفتند. در مصر هم همین اتفاق افتاد و پس از مدتی چیزی از سینمای این کشور باقی نماند. نمونه هایی که سینمای کمدی از نوع سخیف آن، ابتدا صنعت فیلمسازی یک کشور را به دلیل انفجار گیشه ها به خودش وابسته کرده و سپس با پشت کردن مخاطب به این نوع فیلم ها، کل سینمای یک کشور ورشکسته شده، در تاریخ سینمای جهان پرشمار هستند. کمدی های سخیف، مثل اخبار زرد در مطبوعات و هیجانات آنی و پوپولیستی در مسائل علمی و سیاسی هستند.

استقبال اولیه مردم از این نوع چیزها معمولا بالا و انفجاری است، اما پس از مدتی تب اولیه فروکش می کند و کنجکاوی ها برطرف می شوند. کشورهایی که تمام سینمای آنها روی این نوع فیلم ها سرمایه گذاری کرده است، بدون حتی یک استثنا در تاریخ 120 ساله سینما، دچار فروپاشی صنعت فیلمسازی شان شده اند. سینماهای سرپا و موفق دنیا دارای تنوع ژانر هستند و به علاوه، بررسی تاریخ سینمای ایران در دهه 60 هم نشان می دهد استقبال مخاطبان از کمدی های فرهیخته تر و بامعناتر، به مراتب از آثار مبتذل و سخیف خیلی بیشتر بوده؛ اما از دهه 80 به بعد، هر چه به سال های اخیر نزدیک تر شدیم، کیفیت کمدی های سینمای ایران افت کرد و این درحالی است که گفته می شود به جز کمدی، هیچ ژانر دیگری در سینمای ایران نمی فروشد. بنابر آماری که سازمان سینمایی وزارت ارشاد در اواخر سال 1397 منتشر کرد، در سال گذشته 91 درصد مردم ایران حتی یک بار هم به سالن سینما نرفته اند. به طور قطع، بین بخش قابل توجهی از جامعه ایران که اصطلاحا با سینمای کشورشان قهر کرده اند، کسانی هستند که علاقه بسیار زیادی به فیلم دیدن دارند، اما در سبد سالانه محصولات سینمایی کشور، چیزی که باب طبع و سلیقه شان باشد را پیدا نکرده اند.

اگر کمدی های سطحی و سخیف مجددا سینمای ایران را به خودشان وابسته کرده باشند، باید منتظر سقوط صنعت فیلمسازی در ایران بود و آمارسازی و حفظ ظاهر نخواهد توانست آن را نجات دهد. کسانی که این نوع فیلم ها را می سازند، جز سود مادی به چیز دیگری فکر نمی کنند و برایشان اهمیتی ندارد که ادامه این روند ممکن است کلیت صنعت سینمای ایران را نابود کند. کمدی های دهه 60 که با جایزه ، اثر علیرضا داودنژاد و پس از آن مردی که زیاد می دانست از مرحوم یدالله صمدی جریان شان آغاز شد و به کارهایی از قبیل اجاره نشین ها ی داریوش مهرجویی و ای ایران ناصر تقوایی رسیدند، آثاری نیستند که تولید آنها از عهده فیلمسازان جریان مبتذل کمدی بربیاید. این دست فیلمسازان ترجیح می دهند که سطح فیلمسازی کل کشور را پایین نگه دارند تا سقف استانداردها در دسترس شان باشد. برای برهم زدن قاعده این وضع، تنها راه ممکن این است که نهادهای بالادستی و سازمان هایی که اولویت فرهنگی در دستور کارشان قرار دارد، وارد میدان شوند. سال هاست که چنین نهادهایی فعالیت های شان را در ساخت آثاری خاص و با موضوعات ارزشی منحصر کرده و در پی تولید سرگرمی های سینمایی نرفته اند. این موضوع اولا باعث شده که فیلم های ارزشی انگ سفارشی بودن بخورند و ثانیا سرگرمی سازی در سینمای ایران یکسره به دست افرادی بیفتد که بخش قابل توجهی از آنها از استانداردهای لازم برای کار فرهنگی برخوردار نیستند.

موسسات و سازمان ها و اداراتی مثل اوج، حوزه هنری، بنیاد سینمایی فارابی و... در چند سال اخیر تقریبا میدان کمدی را تماما به دیگران واگذار کرده اند و درنتیجه سینمای ایران از اجاره نشین ها ، زرد قناری ، گراندسینما و روز باشکوه در دهه 60، به من سالوادور نیستم ، وای آمپول و دُم سرخ ها در دهه 90 رسیده است. ورود این نوع نهادها به عرصه سرگرمی سازی سینمایی، حتی می توانست تنوع ژانر را هم برای سینمای ایران ایجاد کند و مخاطبان بیشتری را پای گیشه ها بکشاند. ژانرهایی مثل اکشن، معمایی، اسپرت، وحشت و حتی ملودرام که به طور مشخص بخش های پولساز و تجاری سینما در همه جای دنیا هستند، امروز در سینمای ایران کاملا مهجور مانده اند و فرمول چند صحنه رقص به اضافه شلوارک پوشیدن تعدادی هنرپیشه مرد و مقداری متلک های بودار چارواداری و بی ادبانه، نهایت استعدادی است که سینمای ایران برای تولید فیلم های بفروش به خرج می دهد و این را استقلال از بخش دولتی و ایستادن سینما روی پای خودش اسم می گذارد؛ درحالی که همین هم نیست و بررسی ها نشان می دهند در یک جمع و تفریق کلی، دخل و خرج سینمای ایران با هم جور در نمی آید. کمدی های سخیف، مرتب قیمت مردان شلوارک پوش روی پرده ها را در تورمی افسارگسیخته بالا برده اند و کار به آنجا رسیده که دیگر کنار هم چیدن چند بازیگر زن و مرد چهره در یک فیلم، از مجموع هزینه تولید چند کمدی قابل توجه مثل اجاره نشین ها و ای ایران بالاتر است و سینمای ایران در چاه عمیق خویش بیش بینی همین به اصطلاح ستاره ها افتاده و تاریخ آن دوران ذلت زیبایی شناسی را سپری می کند.

سینمای کمدی در دهه 60؛ جرقه های نو

در فاصله سال های 1357 تا اوایل 1360 سینمای کمدی در ایران وجود نداشت، اما در سال 1360 فیلم کوتاه خانه آقای حق دوست اثر محمود سمیعی به شکل صامت برای تلویزیون تهیه شد که همان سال در جشنواره فیلم های کندی گابرو (بلغارستان) برنده جایزه بهترین فیلم شد و سال 1361 در سی و دومین جشنواره مانهایم (آلمان غربی) جایزه نقدی بهترین فیلم را دریافت کرد. اما این موفقیت ها جدی گرفته نشد. فیلم کمدی بعدی در سال بعد توسط علیرضا داوودنژاد به نام جایزه ساخته شده که البته آن هم بازتاب چندانی پیدا نکرد؛ ولی سال 1362 در دومین جشنواره فیلم، برنده لوح زرین بهترین فیلمنامه شد. در این دوران هنوز تردیدهایی در زمینه ساخت فیلم های کمدی وجود داشت و کارگردانان و تهیه کنندگان نگران آن بودند تا چه میزان مجاز به وارد کردن عناصر شاد در فیلم ها هستند.

در این شرایط علی حاتمی به همراه محمد متوسلانی فیلم جعفرخان از فرنگ برگشته را ساخت و بعد در سال 1363، فیلم های خانه آقای حق دوست و مردی که زیاد می دانست اثر یدالله صمدی، در جشنواره سوم فجر به نمایش درآمدند؛ و مردی که زیاد می دانست ، جایزه بهترین کارگردانی را به دست آورد. امروز از مردی که زیاد می دانست به عنوان اولین کمدی بعد از انقلاب اسم برده می شود.

به این ترتیب، ممنوعیت ها کمرنگ تر شد؛ اما هنوز فیلمسازان قادر به انتخاب مایه های مورد علاقه شان نبودند. فیلم های توهم (سعید حاجی میری)، زنگ ها (محمدرضا هنرمند)، کفش های میرزا نوروز (محمد متوسلانی)، مردی که موش شد (احمد بخشی)، اتوبوس (یدالله صمدی) و مدرک جرم (منوچهر حقانی پرست) و فیلم کوتاه برنده کیه (محمدحسن آفریده) در چهارمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمدند.

در جشنواره پنجم (1365)، فیلم های اجاره نشین ها (داریوش مهرجویی) و مأموریت (حسن زندباف) به نمایش درآمدند. در این سال جنجال بزرگ (سیاوش شاکری) و حاجی واشنگتن و جعفرخان از فرنگ برگشته (علی حاتمی) که آماده نمایش بودند، پروانه نمایش نگرفتند. در جشنواره فیلم فجر سال 1366، فیلم های وکیل اول (جمشید حیدری)، خارج از محدوده (رخشان بنی اعتماد) و در جشنواره هفتم (1367) و هشتم (1368)، فیلم های جعفرخان از فرنگ برگشته، زردقناری (رخشان بنی اعتماد)، گراند سینما (حسن هدایت)، هی جو (منوچهر عسگری نسب)، روز باشکوه (کیانوش عیاری) و ای ایران (ناصرتقوایی) به نمایش درآمدند.

در سال 1369، فیلم های سایه خیال (حسین دلیر) و آپارتمان شماره 13 (یدالله صمدی) ساخته شدند.

سینمای کمدی در دهه 70؛ ماه عسل سینمای ایران با ژانرهای مختلف

روال کمدی سازی به همان کیفیت که در دهه 60 آغاز شده بود، در دهه 70 با فیلم هایی مثل همسر اثر مهدی فخیم زاده و روز فرشته بهروز افخمی ادامه پیدا کرد و به مرد عوضی و مومیایی 3 از محمدرضا هنرمند در اواخر دهه رسید. همزمان با این اتفاقات، در تلویزیون هم، کمدی روند جدیدی را تجربه می کرد. مجموعه های پرواز 57 و پس از آن نوروز 72 به کارگردانی داریوش کاردان، نسل جدیدی از کمدین های ایرانی را معرفی کرد که مهران مدیری، رضا عطاران، سعید آقاخانی و مهران غفوریان از جمله آنها بودند. این افراد بعدها در ساخت آیتم های طنز و پس از آن کمدی های سیت کام که به طنزهای 90 شبی مشهور شد، فعالیت کردند.

دهه 70 که در میانه فضای ملتهب دهه قبل و ولنگاری دهه بعد از خودش قرار داشت، به نوعی شکل تعدیل شده و معقولی از سینمای دهه 60 بود. فیلمسازانی که با واژگون شدن کاسه مافیای فیلمفارسی، در دهه 60 امکان ورود به عرصه فیلمسازی حرفه ای را پیدا کرده بودند، در دهه 70 فیلم های پخته ترشان را ساختند. دهه 70 را هم دهه عشق در سینما می نامند، هم دهه سینمای دفاع مقدس، هم دهه کمدی های خلاقانه و تجربه های خاص و هم حتی دهه ای که سینمای جشنواره ای ایران بخش مهمی از رکوردهایش را با کمک دیپلمات ها در آن به دست آورد. اما دهه 80 آغاز زوال بود. محمدرضا هنرمند در سال 80 عزیزم من کوک نیستم را ساخت که به رغم فضای طنز آن و شباهتش به دو کار قبلی او، بسیار تلخ و سیاه بود.

کمدی های خاص هنرمند که به طنز نئورئالیستی و به خصوص آثار دینو ریسی شباهت داشت و نمونه های خاص دیگری مثل روز فرشته و دنیای وارونه اثر شهریار بحرانی، دیگر ساخته نشدند و در دهه 80 روند دیگری آغاز شد. همسر مهدی فخیم زاده، آدم برفی داوود میرباقری، لیلی با من است کمال تبریزی، مرد عوضی و مومیایی 3 محمدرضا هنرمند، روز فرشته بهروز افخمی و دنیای وارونه شهریار بحرانی، کمدی های مطرح دهه 70 بودند و چنان که دیده می شود، حتی سوژه ها و فضاسازی هایشان بسیار خاص و بدیع بود.

کمدی در دهه 80؛ آغاز زوال

در دهه 80 سبک کمدی های تلویزیونی وارد سینما شد. کلاه قرمزی و سروناز پرفروش ترین فیلم سال 1380 بود و نقبی به نوستالژی نه چندان خاک خورده ای می زد که هفت سال پیش هم روی پرده ها آمده بود. از اینجا به بعد تلویزیون به شدت در سینما حلول کرد و سال بعد توکیو بدون توقف با بازی مهران مدیری که مشهورترین چهره طنزهای آیتمی بود، در صدر فهرست پرفروش های سال ایستاد.

پیمان قاسم خانی که از فضای طنزهای نودشبی به سینما آمده بود، در سال های 83 و 84 فیلمنامه های مارمولک و مکس را نوشت که هر دو پرفروش های سال شدند و پس از آن آتش بس ، اخراجی ها ، چارچنگولی و... همگی همین راه را ادامه دادند. در این سبک جدید از کمدی، پوشش هنرپیشه ها جزء اصلی ترین فاکتورها برای جذب مخاطب به حساب می آمد، شکلک و حرکات درشت بازیگری هم در کانون اهمیت قرار گرفتند، موزیک های شاد و صحنه های رقص کم کم جا باز کردند و متلک های بودار جنسی که مبتذل ترین ژست ساختارشکنی در سینمای ایران هستند، رفته رفته راه افتادند.

دهه 90؛ ورشکستگی فیلمفارسی و پناه بردن به نوستالژی

سومین سری از نوستالژی بازی تلویزیونی متولدین دهه های 60 و 70، توانست در ابتدای دهه 90 گیشه را فتح کند و کلاه قرمزی و بچه ننه به رغم ضعف های آشکارش، پرفروش ترین اثر سال 91 شد. البته سال 90 سال افول سینمای ایران و افتادن پرده نقره ای در کشاکش باندها و فرقه های مختلف بود؛ چنان که حتی خانه سینما هم تعطیل شد و تولید سینمای ایران بسیار پایین آمده بود. جذابیت شکلک و شلوارک و رقص جنسی یک دهه بیشتر دوام نیاورد و سینمای ایران به وادی بهره برداری از نوستالژی ها رسید.

غیر از رسوایی که هم از نام بفروش کارگردانش ارتزاق می کرد و هم از نوستالژی مارمولک ؛ پوشیدن لباس روحانیت توسط یک هنرپیشه مشهور، در سال 92 صدر جدول فروش را به دست آورد و سال بعد شهر موش ها2 پرفروش ترین شد که از یک نوستالژی خیلی قدیمی تر بهره می برد.

محمد رسول الله و فروشنده در دو سال بعد، پرفروش ترین فیلم ها بودند؛ هرچند فروشنده پرمخاطب ترین اثر نبود و این جایگاه به من سالوادور نیستم و محبوبیت پدیده ای به نام رضا عطاران تعلق داشت. نهنگ عنبر2 و هزارپا که در سال های 96 و 97 پرفروش ترین آثار سینمای ایران شدند هم غیر از حضور رضا عطاران، تنها چیزی که داشتند نوستالژی بود. جالب اینجاست نوستالژی ها همه به دهه 60 برمی گردند؛ به دهه سینمای آرمان گرا و ژانر نوپدید دفاع مقدس، دهه قصه های غیرشهری و اهمیت یک تکه یخ و یک دفتر مشق، دهه ای که موالی سینمای فیلمفارسی از آن متنفر بودند و همچنان بیان می کنند که هستند و دهه تنوع ژانر و این جرم بزرگ و بخشیده نشده که جمشید هاشم پور حق نداشت در همه فیلم ها کچل باشد.

بررسی گیشه های سینمای ایران در سال های دهه 90 نشان می دهد بیشترین تعداد تماشاچی معمولا به فیلم های کمدی اختصاص داشته است. فیلم های کمدی تا قبل از سال 96 ، کمتر از 25درصد تولیدات سینمایی ایران را به خودشان اختصاص داده بودند، اما از 1397 به بعد این نسبت به 35درصد رسید و پیش بینی می شود که در سال 1398 بالاتر هم برود. در سال گذشته نزدیک به 60درصد از مخاطبان سینمای ایران به تماشای فیلم های کمدی نشستند و این نسبت در طول 40 سال گذشته بی سابقه است. کمدی های پرفروش امسال هزارپا ، مصادره ، لونه زنبور و قانون مورفی بودند که به جز هزارپا و لونه زنبور ، باقی این فیلم ها به رغم فروش بالایی که داشتند، به مرحله سوددهی مالی نرسیدند.

لینک خبر :‌ برترین ها
سینما حالا در شرایطی سراغ این مضمون می رود که خودش حداقل در عرصه سیاست جزء معروف ترین حوزه های مهم فعالیت اجتماعی ایران محسوب می شود که آلوده به فامیل بازی و رانت بوده است. طبیعتا این سوال پیش خواهد آمد که چنین سینمایی چطور می تواند فامیل بازی در سیاست را نقد کند؟
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۲

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: آقازاده هستن؟ ماشاءالله... این جمله را حسین، مدیر آژانس هوایی کاکتوس، به حاج کاظم می گوید، وقتی که سلمان پشت نرده های محل گروگانگیری (شاهدیابی) آمده تا امانتی های مادرش را به پدرش بدهد و به او بگوید باور نمی کند که در اینجا و در چنین وضعی پدرش را می بیند و بعد با پدر مچ بیندازد و با اینکه پدر عمدا می بازد، او مغرورانه ببرد و... دهه 70 را دهه عشق در سینمای ایران می دانند. در کنار آن، این دهه خاستگاه کسر قابل توجهی از بهترین فیلم های دفاع مقدس و البته ورود آرام مفاهیم جنگی به مسائل اجتماعی بود. از سال 1376 به بعد مسائلی از قبیل: عشق و برخورد با امر آرمانی و تفسیر ها از چیستی و چگونگی و حدود مضامینی مثل شرافت، هدف، واقعیت، آزادی، حقوق مدنی و... در گسل اختلاف نسل ها افتاد و سینما در بسیاری از موارد به شکلی کاسب کارانه و دم دستی و در معدودی از فیلم ها به شکلی پخته و عمیق، مساله اختلاف نسل ها را به مضامینش اضافه کرد. مفهوم آقازاده از همین جا بود که کم کم سر و کله اش پیدا شد. آقازاده در این دوران بیشتر از اینکه به مساله رانت و فاصله طبقاتی اشاره داشته باشد، نمادی از تضارب نسل ها بود. سینمای ایران در برخورد با مسائل مربوط به فاصله طبقاتی، همیشه تنبل و کم هوش و بی رمق بوده است. سینما در این زمینه همیشه از جامعه عقب مانده، همیشه وقتی آش آنقدر شور شد که خبرش به کدخدا هم رسید، سینما حتی بعد از کدخدا این خبر را شنیده است. در بسیاری از فیلم های سینمای ایران این جمله تکرار شده است که آدم های فقیر، کسانی هستند که به هیچ جا نرسیده اند، از حسادت شان روی ماشین های گران قیمت خط می اندازند و به این ترتیب، این ضرب المثل را علیه طبقات فرودست، از راسته بازار آزاد، مستقیم به متن جامعه آورد و سر زبان ها انداخت؛ اما در عوض چند نمونه از کودن های گردن کلفت که فکر می کنند هر چه دارند براساس تلاش خودشان بوده، نه رانت خانوادگی و اجتماعی، در این سینما زیر تیغ نقد رفته اند؟

تاکنون چند نمونه از کاراکتر آقازاده در فاصله دهه های 70 تا اواخر دهه 90 که در آن هستیم، روی پرده سینما رفته اند که اکثرا به تضارب نسل ها اشاره دارند و آقازاده فیلم نمادی از کل جوانان نسل جدید یا بهتر است گفته شود جوانان طبقه متوسط است و پدرش نمادی از پدران نسل قبل همین طبقه. اما در سال های اخیر بحث فاصله طبقاتی و رانت خانوادگی به قدری در جامعه بالا گرفت که دیگر به هیچ وجه نمی شود چنین مضمونی را بایکوت کرد و از کنار آن گذشت.

سینما حالا در شرایطی سراغ این مضمون می رود که خودش حداقل در عرصه سیاست جزء معروف ترین حوزه های مهم فعالیت اجتماعی ایران محسوب می شود که آلوده به فامیل بازی و رانت بوده است. طبیعتا این سوال پیش خواهد آمد که چنین سینمایی چطور می تواند فامیل بازی در سیاست را نقد کند؟ از طرف دیگر در سال های اخیر آقازاده ها سرمایه گذاری های کلانی روی فیلم های سینمای ایران انجام داده اند. این مورد هم مزید بر علت می شود که فیلمسازان ما نتوانند آنچنان که واقعا سزاوار است، چنین پدیده ای را نقد کنند. حالا سینما در نوروز 98 سراغ موضوع آقازادگی می رود؛ آن هم در فیلم هایی که شاکله کلی ساختمان آن ها سنخیتی با این موضوع ندارد. رحمان 1400 که به طور رسمی کاسبی با رنج مردم است، توسط سر به سر گذاشتن با آلام مردم مستضعف، برای طبقات بالاتر تفریحی فراهم می کند که در پرده دری از هنجار های اخلاقی جامعه ایران، یک رکوردشکنی قاطع است و فیلمسازی دیگر، فیلمی می سازد که قرار است طعنه به ژن های خوب باشد، اما گذشته از مایه های ضعیف و شعاری و بی ربط اجتماعی فیلم، کارگردان، دو فرزند خود را جلوی دوربین می آورد تا مثل فرزند دیگرش از آن ها هم چهره هایی مشهور در سینمای ایران بسازد و نفس آنچه که به ژن خوب معروف است، در فرآیند ساخت این فیلم هم به کار می رود. تهیه یک فهرست از عمده ترین فیلم های سینمای ایران که در آن ها کاراکتر آقازاده وجود داشته و یک نگاه مقایسه ای بین فیلم های این فهرست نشان می دهد که آیا سینمای ایران در این زمینه چنانکه واقعا بیانگر دیدگاه های عمومی جامعه باشد، رفتار کرده یا به راهی دیگر رفته است؟

کما

کما محصول سال 1382، فیلمی به کارگردانی آرش معیریان و تهیه کنندگی محمدحسین فرح بخش و عبدالله علیخانی است. چهره های بفروش و معروف سینمای ایران در دهه 70 از جمله محمدرضا گلزار، امین حیایی و مهناز افشار در این فیلم بازی کرده بودند. امیر که در یک خانواده ثروتمند بزرگ شده است، از سختگیری های پدرش به تنگ آمده و تصمیم می گیرد پیش مادر و خواهرش در آمریکا برود؛ اما با پیرمردی تصادف می کند و او در کما فرو می رود. امیر برای رضایت گرفتن از خانواده شخص مصدوم، با پسر پیرمرد دوست شده و به او برای رسیدن به زن آرزوهایش کمک می کند. نویسنده این فیلمنامه پیمان معادی است که خودش متولد آمریکا بوده است. چنانکه دیده می شود، مساله این فیلم نه زورگویی و سوءاستفاده یک آقازاده از موقعیت اجتماعی اش و حق خوری از باقی مردم، بلکه چالش های او با پدرش است. نسبت این فرد ثروتمند با جوان فقیر هم نسبت یک انسان گرفتار شده در چنگال فردی تیغ زن و سوءاستفاده گر است؛ تصویری که در بسیاری از فیلم های سینمای ایران تکرار شده و یک فرد ثروتمند به نمایش درآمده است که در درگیری یا تصادف، به طور غیرعمد، فردی فرودست را مضروب می کند یا باعث فوت او می شود و حالا خانواده یا خود شخص صدمه دیده، با ابزار قانون، به آدم پول دار قصه زور می گویند.

خط ویژه

خط ویژه محصول سال 1392، اولین فیلم از سه گانه مصطفی کیایی راجع به بحث آقازادگی است. این سه گانه تن ها تصاویری هستند که سینمای ایران به شکلی جذاب و مخاطب پسند، در آن ها به موضوع آقازادگی پرداخته است. داستان خط ویژه از این قرار است که کاوه (با بازی هومن سیدی) نابغه علوم کامپیوتری، به همراه خواهرش (هانیه توسلی) و شوهرخواهرش (مصطفی زمانی) تحت شرایط خاصی حساب بانکی یک رانت خوار به نام محتشم (سام قریبیان) را هک می کنند. محتشم برای بازگشت پولش به روش های غیرقانونی رو می آورد، اما این پول هنگفت در اختیار هفت جوان قرار می گیرد و مشکلات عدیده ای را برای آن ها به وجود می آورد. محسن کیایی سال گذشته که به مناسبت اکران چهارراه استانبول با فرهیختگان گفت وگو می کرد، در مورد پروانه ساخت و نمایش این فیلم گفت که تایید فیلمنامه را در دولت قبل گرفته و ساخت آن را در دولت بعد انجام داده و به عبارتی، گسل به وجود آمده بین دو دولت بوده که باعث شده او بتواند مجوز ساخت این فیلم را بگیرد و آن را نمایش بدهد. حسین عیدی زاده، منتقد سینما هنگام اکران این فیلم درباره اش نوشت: شوخی های خط ویژه گزنده و جسورانه هستند. اصلا انگار این فیلم فرصتی ویژه بوده برای شوخی و حرص دادن یک آقازاده است.

عصر یخبندان

عصر یخبندان دومین فیلم محسن کیایی با موضوع آقازادگی و محصول سال1393 است. منیره و بابک (فرهاد اصلانی و مهتاب کرامتی) زن و شوهری هستند که پس از 12 سال زندگی مشترک و داشتن یک فرزند، روابطشان به سردی کشیده شده است. منیره که از وضعیت موجود ناراضی است، برای فرار از شرایط رو به موادمخدر و رابطه با مردی به نام فرید می آورد. فرید یک آقازاده کثیف و بسیار بانفوذ است. درنهایت مصطفی کیایی این کاراکتر پلید را به شکلی که رضایت تمام دردمندان را برآورده کند، می کشد و به سزای اعمالش می رساند. عصر یخبندان اگرچه مایه هایی از طنز هم دارد، اما فیلم نفرت و انتقام است. نقش آقازاده این فیلم را بهرام رادان بازی می کند و این در حقیقت یکی از مهم ترین نقش های منفی او در کارنامه کاری اش است. فیلم کیایی طعنه منتقدانه سفت و سختی به آن بخش از افراد طبقه فرودست که درگیر زرق و برق های افراد بالا دست می شوند و به همپیالگی های خودشان خیانت می کنند، زده است. منیره نقطه کانونی برای نمایش چنین خصلت هایی است و فیلم تصویری زیاده خواه، خودخواه و طماع از او نشان می دهد. عصر یخبندان سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن و بهترین تدوین را در کنار 6 نامزدی دیگر از سی و سومین جشنواره فیلم فجر برنده شد و فروش گیشه ای بسیاری بالایی هم داشت.

بارکد

بارکد فیلمی بود که بالاخره توانست از میان نسخه های مختلف بازسازی ها و تقلید ها از تارانتینو و به خصوص قصه های عامه پسند او، یک نمونه کامل ایرانی از آب دربیاید و خیال همه را راحت کند. بارکد در جشنواره فیلم فجر حضور داشت، اما نه جایزه ای گرفت و نه در هیچ رشته ای کاندیدا شد که این هم جزء عجایب پرحاشیه ترین دوره از جشنواره فیلم فجر بود. مصطفی کیایی در نشست خبری این فیلم گفت: نه به نیت جایزه، بلکه برای دیده شدن فیلمش توسط اصحاب رسانه بوده که به فستیوال آمده است. در عوض بارکد گیشه ها را منفجر کرد. سومین نسخه از سه گانه مصطفی کیایی که به موضوع آقازادگی می پرداخت، این بار یک آقازاده میان قد و میان مایه را نشان می داد که پدرش توسط یک مهره دانه درشت تر و بنا به جرمی ناکرده به زندان افتاده است. این آقازاده در دورانی که تنها و بی پول شده، پخته می شود و از قالب طبقاتی اش بیرون می آید. سپس از مرد دانه درشتی که پدرش را به زندان انداخته بود، انتقام می گیرد. دوره ای از جشنواره که بارکد نتوانست در آن حتی نامزد یک سیمرغ هم بشود، تا حدی حاشیه داشت که نهایتا به استعفای مدیر سازمان سینمایی منجر شد. در آن دوره سلیقه های باندی و جناحی عملا به بدیهی ترین معیار های هنری دهن کجی کردند و جایزه نگرفتن بارکد نشان می داد که مضمون آن به کام مسئولان دولتی خوش نیامده است.

رحمان 1400

رحمان 1400 ماجرای یک آقازاده و پدرش است که ریا، مال مردم خوری و بسیاری از خصوصیات مذموم دیگری که جامعه خصوصا از سال 1396 به این طرف، بخشی از مسئولان اجرایی کشور و خانواده هایشان را به آن ها متصف می کرد، در شخصیت شان وجود دارد. جالوسی و پسرش با اینکه شبیه افراد مورد انتقاد مردم در بین مسئولان اجرایی حال حاضر هستند، متصل به طیف سیاسی رقیب آن ها نشان داده می شوند. این پدر و پسر وعده هایی درخصوص سال 1400 به شخص فرودستی که در فیلم وجود دارد می دهند و به عبارتی فیلم از همین حالا به روی کار آمدن احتمالی طیف رقبای سیاسی دولت، شروع به طعنه زدن کرده است. خصوصیات بدی که مردم در حال حاضر آن ها را بیشتر به مجریان فعلی دولت و بستگان شان نسبت می دهند، در این فیلم یک سره به جناح رقیب دولت نسبت داده می شود و رحمان 1400 از این جهت یک فیلم انتخاباتی زودهنگام است. اما رویکرد سیاسی این فیلم مانع از آن نشد که حتی وابستگان رسانه ای به جناح سیاسی به خصوصی که فیلم هوادار آن است هم نسبت به ابتذال شدید موجود در آن ساکت بمانند و انباشت اعتراض های متعددی که نسبت به این موضوع صورت گرفت، نهایتا باعث توقیف فیلم، آن هم پس از نمایش یک ماهه اش در اکرانی به شدت وسیع و حتی ناعادلانه شد.

گشت 2

سعید سهیلی که در سال 1390 فیلم گشت ارشاد را ساخته بود، با همان بازیگران اصلی در سال 1395 گشت 2 را جلوی دوربین برد که توانست در جشنواره فیلم فجر هم حضور پیدا کند. گشت ارشاد هم چنانکه نام آن مشخص می کند، واکنشی عامیانه به بعضی از اتفاقاتی بود که در دولت قبل رخ داده بودند، اما گشت 2 به اتفاقاتی که در دولت فعلی رخ داده اند کنایه می زد. البته هیچ کدام از این فیلم ها و البته فیلم های دیگر سعید سهیلی، مستقیما به مسائل سیاسی، جناحی ورود نمی کنند و به طور رودررو با دولت های وقت، سرشاخ نمی شوند. گشت 2 یک پراکنده گویی بزرگ بود و بخش های مختلف آن چنین قابلیتی داشتند که به عنوان کلیپ های طنز یا به سیاق دورانی که طنز های آیتمی در تلویزیون ایران باب بود، به عنوان آیتم های طنز منتشر شوند. اما یک کل منسجم که در مسیر فیلم شدن حرکت کند، در کار نبود. بخشی از گشت 2 که به ماجرای یک آقازاده و دشمنی و نامردی او در حق حسن (یکی از اعضای تیم سه نفره مأمورنما های این فیلم) مربوط می شد، در حقیقت فقط به کار پایان بندی ماجرا می آمد و در طول فیلم جزء مسائل اصلی نبود. حواشی گشت ارشاد در سال 1395 که مانع اکران کامل آن شد، به فروش گیشه ای گشت 2 کمک بسیار زیادی کرد.

ژن خوک

وقتی تورم بالا رفت، دلار، طلا و بعضی کالا های اساسی گران شدند، یکی از آقازاده ها در مورد خودش عبارت ژن خوب را به کار برد و این اصطلاح را در مورد همه امثال و اقران خودش بین ایرانی ها باب کرد، وقتی فاصله طبقاتی به بارزترین نمود خودش طی 30 سال گذشته در کشور رسید، اختلاس گران مشهور با مبالغ نجومی از کشور فرار کردند و هزار و یک اتفاق این چنینی دیگر هم رخ داد. کم کم می شد منتظر کسانی بود که دنبال کاسبی با همین مضامین و پرداختن به آن ها برای دیده شدن بودند. هنگامی که این مسائل در کشور در حال انباشت بود و صدای محذوفان اجتماع به جایی نمی رسید، سینمای ایران مشغول ساخت فیلم های دورهمی در شمال کشور یا کلیپ های پر از رقص و آواز دختر، پسری در همین تهران بود که روی خودشان اسم فیلم را گذاشته بودند و البته تعداد دیگری از فیلم ها به مضامین افسرده ونک به بالا می پرداختند و چراغ هنر و تجربه و سینمای روشنفکری را روشن نگه می داشتند. سعید سهیلی در ژن خوک چنان به طبقات فرادست جامعه می تازد و هجمه می کند که شاید خود محرومین و مستضعفین جامعه هم اگر فیلم را ببینند، به او خرده بگیرند. اما او دیر به میدان آمده و البته با عجله و غلو و حس مفرط جاماندگی. ژن خوک یک فحاشی بی منطق و بی سروته به طبقه فرادست است، نه دفاع از حق مظلومان فرودست. فرم کار شعاری و بیرون زده و البته مثل کار های قبل سعید سهیلی، متشتت و پر از پراکنده گویی. ژن خوک که معلوم نیست چرا چنین اسمی برای آن انتخاب شده، درنهایت تنها موفق به ساده ترین کار ممکن؛ یعنی خنداندن مخاطب در بعضی از لحظات فیلم می شود و تاثیری بیشتر از این نمی گذارد.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۲ سایت های دیگر : سینما خانه سینما پرس

منوچهر شاهسواری با اشاره به قدرت سینما به این موضوع اشاره کرد که جای کمپانی های فیلمسازی در ایران خالی است.

به گزارش ستاد خبری سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، کارگاه تهیه و تولید فیلم ویژه هنرجویان بخش دارالفنون سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر صبح امروز دوشنبه 2 اردیبهشت با حضور منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما و تهیه کننده سینما در سالن شماره چهار پردیس سینمایی چارسو برگزار شد.

مازیار میری مدیر دارالفنون در ابتدای این نشست اعلام کرد: بعد از اعلام اسامی هنرجویان برگزیده از سوی خانم نغمه ثمینی و آقای مهران کاشانی، افراد برگزیده باید ساعت 8 صبح فردا در پردیس چارسو حضور داشته باشند.

وی با اشاره به کارگاه تهیه و تولید فیلم با حضور منوچهر شاهسواری گفت: امروز در خدمت هنرمندی هستیم که جدا از این که مدیرعامل خانه سینما است، شخصیتی دارد که همه ما از او چیز یاد می گیریم و معاشرت با او آموزنده است.

سینما امری جمعی است

منوچهر شاهسواری با اشاره به چند نکته به صورت پیش فرض بیان کرد: ابتدا باید روی چند نکته به عنوان پیش فرض توافق کنیم؛ یکی این که سینما و تولید در سینما امری جمعی است که این تولید جمعی نیازمند جذب مخاطب است.

وی افزود: اگر به تاریخ نگاهی بیندازیم، خواهیم دید که تا پیش از اختراع سینما و رونق آن، مجموعه آثاری که می توانستید در حوزه فرهنگ هنر و سرگرمی به آن توجه کنید، عموما کارهای فردی بوده است، اما اکنون در سینما، اجزای تشکیل دهنده آن شامل بازیگر، صحنه، فیلمبردار و... در برقراری ارتباط با مخاطب نقش اساسی دارند و این دو نکته به ما می گوید که اهمیت نقش تهیه کننده در تولید یک اثر سینمایی از کجا ناشی می شود.

تهیه کننده فیلم مزارشریف با بیان این که سینما در بدو تاسیس خود امری تکنیکال و صنعتی بوده است، یادآور شد: اولین کسانی که از سینما به عنوان امر عمومی بهره بردند، تاجرها بودند یعنی صنعت گران، دوربین، لنز و تجهیزات را ساختند و بازار آن برای اولین بار توسط تاجران کشف و عمومی شد.

این تهیه کننده سینما با اشاره به اهمیت سه ضلع صنعت، تجارت و خلاقیت در سینما بیان کرد: کمتر پدیده ای در جهان معاصر می توان یافت که ترکیبی از صنعت، تجارت و خلاقیت باشد و من معتقدم که در سینما با یک قدرت نیز روبرو هستیم.

وی تاکید کرد: سینما هم صنعت هم تجارت و هم خلاقیت است اما درباره قدرت بودن آن نیز تردید نکنید. وقتی درباره قدرت حرف می زنیم، درباره یک مخاطب عظیم با تاثیرگذاری جهانی حرف می زنیم. میل قدرت به گسترش است و هیچ قدرتی در جهان در یک نقطه ثابت نیست و به طور مداوم توسعه می یابد چراکه می خواهد کشف و فتح کند و اینها در مجموع یک زبان واحد به دست می دهد.

شاهسواری با بیان این که در سینما بومی گرایی وجود ندارد، اظهار کرد: حسی که شما از یک فیلم ساخت کره بدون زیرنویس دارید با توجه به شناختی که از دوربین، کلوزآپ، لانگ شات و دیگر اصطلاحات سینمایی دارید با اختلاف بسیار کمی همان چیزی است که یک کره ای از این فیلم خواهد داشت.

شاهسواری با تاکید بر این که قدرت سینما را دست کم نگیرید، ادامه داد: مهمترین کسی که درتولید اثر سینمایی باید فهم این قدرت را داشته باشد، تهیه کننده و تولیدکننده است.

وی در ادامه به لزوم تغییر کلیشه ها در سینما اشاره کرد و افزود: اگرشیوه های تولید را تغییر ندهید ممکن است دیگر مشتری نداشته باشید بنابراین اگر آمادگی ذهنی مطالعاتی و تحقیقاتی برای تغییر شیوه های تولید، متناسب با زمان ومکانی که در آن زندگی می کنید، پیدا نکنید شکست شما اجباری است.

تسلط به شیوه های تولید و تسلط به مذاکره خصلت های تهیه کننده است

تهیه کننده سریال درپناه تو مداومت، طمانینه و مطلق گرا نبودن را از جمله خصلت های یک تهیه کننده برشمرد و یادآور شد: تهیه کننده باید فن گفتگو، مذاکره، اقناع کردن و اقناع شدن را داشته باشد.

وی در ادامه دو خصلت ماهیتی تهیه کننده را پیگیری و تسلط به شیوه های تازه تولید و تسلط به فن گفتگو و مذاکرات ذکر کرد و ادامه داد: باید به این نکته که شیوه های تولید دائماً در حال تغییر است، باور داشته باشید.

شاهسواری همچنین به انتخاب های مکرر یک تهیه کننده در سینما اشاره کرد و گفت: تهیه کننده دائما با معیار انتخاب سروکار دارد و این نشان می دهد که امر مطلقی نیست. مطلق گرایی در سینما در همه وجوه آن یک سم خطرناک است و در تهیه کنندگی علاوه بر سم بودن موجب شکست هم می شود.

توجه نکردن به بازار در تولید یک فیلم، شکست را حتمی می کند

مدیرعامل خانه سینما به اهمیت یافتن بازار برای فیلم تاکید کرد و گفت: یک نکته کلیدی و غیرقابل تغییر در حوزه تولید این است که هر تولیدکننده ای که نتواند تشخیص دهد، فیلمش برای چه بازاری تهیه شده است، دچار شکست خواهد شد و این یک اشکال در تولید فیلم است.

وی با اشاره به تفاوت بازار با مخاطب یادآور شد: باید یاد بگیریم به عنوان فیلمساز که مخاطب گوناگون نداریم بلکه مخاطبانی با نیازهای متفاوت داریم.

وی در ادامه از نویسنده، کارگردان و تهیه کننده به عنوان سه ضلع مهم در شکل گیری یک فیلم یاد کرد و افزود: نویسنده، کارگردان و تهیه کننده اضلاع مرکزی تولید یک اثر سینمایی هستند و اگر اینها نباشند، به دیگران نیز میدان بازی داده نمی شود. این سه ضلع با محوریت تهیه کننده باید به این فهم برسند که ما مخاطبان عام و خاص برای یک فیلم نداریم بلکه مخاطبانی ثابت یا نیازهای متفاوت داریم که برای این نیازهای متفاوت باید فیلم ساخته شود و شناخت این نیازهای متفاوت مخاطبان ثابت راز سینماست.

تهیه کننده فیلم مخمصه در بخش دیگری از سخنانش به لزوم توجه به بازگشت سرمایه در تولید فیلم اشاره کرد و گفت: اولین نکته شما باید همین باشد که فیلم می سازید چون شغل و علاقه شماست ولی باید از آن پول هم دربیاورید ولی اگر مبنا را فقط بازگشت سرمایه در نظر بگیریم، با شکست مواجه می شوید.

ترس از کلیشه ها نداشته باشید، از ماندن در کلیشه ها باید ترسید

وی در ادامه درباره کلیشه در سینما اینگونه سخن گفت: ما تهیه کننده ها با امر کلیشه بودن فیلمنامه ها بسیار مواجه می شویم ولی واقعیت تجاری و صنعتی سینما حکم می کند که از کلیشه های موفق استفاده کنیم. کلیشه ها احساس راحتی به ما می دهند یعنی قرار نیست چیری را کشف و خلق کنیم بلکه قرار است بر اساس نیازمان امری را سامان دهیم، اما باید توجه داشته باشیم که کلیشه ها عمر کوتاهی دارند واشکال کار این جاست که عمر یک کلیشه تمام شده باشد اما شما همچنان به آن پایبند باشید.

تهیه کننده سریال جاده افزود: در تهیه کنندگی، ایجاد کلیشه های نو از خلاقیت های تولید است به طور مثال فیلم های رزمی در دهه هفتاد میلادی مد و کلیشه شد اما این کلیشه تقریبا عمرش زمانی به سر آمد که عملیات فیزیکی این افراد تحت فشار تکنولوژی جدید که خلق حیرت می کردند، از دست رفت.

وی افزود: کلیشه ها به شکل های مختلف و با خلاقیت های مختلف بازتولید می شوند، بنابراین از کلیشه نترسید بلکه از ماندن در کلیشه بترسید.

شاهسواری در ادامه سخنانش به مراحل مختلف در تهیه کنندگی اشاره کرد و گفت: چیز دیگری که در امر تهیه کنندگی بسیار مهم است اینکه ما با یک مرحله ای مواجه ایم که اطمینان خاطر داریم کار ما موفق خواهد بود. مرحله دیگری هست که ریسک عقلی داریم و می دانیم ریسک است اما به میزان ریسک آن می توانیم ایجاد تناسب کنیم که ریسک به سمت منفی نرود. یک مرحله دیگری هست به نام نبود اطمینان که دو راه بیشتر ندارید یا توقف کنید یا این که بروید و در یک موقعیت امن کار را انجام دهید و در این مرحله سوم بود که کمپانی های بزرگ فیلمسازی برای موقعیت های پرریسک شکل گرفتند. در این مرحله سوم تولیدکنندگان در قالب کمپانی های بزرگ از حمایت عام برخوردار می شوند و این بخشی از ضمانت برای حرکت در این مسیر پرابهام است و من هر سه روش را امتحان کرده ام.

اهمیت قرار گرفتن یک تهیه کننده در مدار

این تهیه کننده به موضوع لزومِ در مدار قرار گرفتن یک تهیه کننده اشاره و تصریح کرد: شما در دوران رشد حرفه ای خود با این مساله مواجه می شوید که باید تلاش کنید تا به سرعت در مدار درست قرار بگیرید چراکه دوران رشد شما دائمی نیست و باید سریع در مدار قرار بگیرید تا بتوانید به حرکت دوار و آرام خود به میزان توانایی خود ادامه دهید.

وی از کلینت ایستوود به عنوان کسی که در مدار قرار گرفته است، یاد کرد و افزود: برخی همکاران ما در سینمای ایران یا جهان هیچ گاه در مدار قرار نگرفتند و تصور می کنند مقصر دیگران هستند.

مدیرعامل خانه سینما با بیان این که در رشته تهیه کنندگی، فضای آموزش آکادمیک نداریم، بیان کرد: تهیه کنندگی برای من یک انتخاب بود، با آن که در رشته دیگری از سینما تحصیل کرده بودم، دوست داشتم که در حوزه تهیه کنندگی و تولید فیلم که وسعت بسیاری دارد و کمتر به آن توجه شده است، فعالیت کنم.

وی در خاتمه سخنانش به لزوم مخاطب شناسی، تسلط به ادبیات، جامعه شناسی، روان شناسی، خواندن متن های سینمایی در راستای تهیه و تولید فیلم تاکید کرد.

ادامه این نشست به پرسش و پاسخ با هنرجویان اختصاص یافت.

وی در پاسخ به هنرجویی که درباره ساخت فیلمی با موضوع دغدغه های شخصی خود سوال کرد، جواب داد: گاهی دغدغه ای دارید که نمی توانید کار دیگری بکنید، اما باید یاد بگیرید که بروید و کار دیگری بکنید. این همان مطلق گرایی است که خودتان را در بن بست قرار می دهید و باید از آن خلاص شوید.

وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره توجه تهیه کنندگان به فیلم های بفروش و بی توجهی به دغدغه های فیلمسازان جوان پاسخ داد: این طبیعت بازار است که تعیین کننده آن مخاطب است. فیلم های بسیاری در طول سال در دنیا ساخته می شود که تعداد معدودی امکان دریافت جایزه را پیدا می کنند ولی باید توجه داشته باشید که موفقیت امر مداوم تکرار شونده نیست و اگر هم باشد دوره زمانی دارد.

شاهسواری به لزوم هماهنگ شدن همگام با تغییرات در سینما یادآور شد: برخلاف دهه 70 میلادی که ستارگان سینما حدود بیست سال ستاره سینما باقی می ماندند، عمر ستاره های سینما در دوره معاصر بسیار کوتاه شده است بنابراین لازم است که خودتان را با این تغییرات هماهنگ کنید و اگر نکنید از مدار خارج شده اید.

وی تاکید کرد: همه ما جرج لوکاس و اسپیلبرگ نخواهیم شد بنابراین از خودتان توقعات غیرطبیعی نداشته باشید ولی بیشتر مطالعه کنید، فیلم ببینید و قصه های سینما را یاد بگیرید.

شاهسواری در بخش پایانی سخنانش به فقدان سازمان های تولیدی در بخش خصوصی که همان کمپانی های فیلمسای هستند، در ایران اشاره کرد و گفت: سینمای ایران چاره ای ندارد و باید به این سمت برود.

در پایان این کارگاه، مازیار میری لوح تقدیری را تقدیم منوچهر شاهسواری کرد و عکس یادگاری همراه با هنرجویان بخش دارالفنون ثبت شد.

آدرس سایت رسمی جشنواره Fajriff.com و پست الکترونیکی جشنواره Info@Fajriff.com است.

سی و هفتمین دوره جشنواره جهانی فیلم فجر از 18 تا 26 آوریل 2019 (29 فروردین تا 6 اردیبهشت 1398) به دبیری رضا میرکریمی در تهران در حال برگزاری است.

لینک خبر :‌ سازمان امور سینمایی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۲

بانی فیلم، گروه سینمای ایران: به نظر می رسد تعدادی از اعضای صنف منشیان صحنه خانه سینما به خاطر اختلاف امتداد یافته با رییس صنف، گرفتار چالش و دشواری شده اند. مواجهه ای که گویا برای حل اختلاف، به سازمان سینمایی و سپس خانه سینما هم کشیده شده، اما به دلایلی هنوز راه حلی برایش پیدا نشده است.

اما واقعاً این روزها در صنف منشیان صحنه خانه سینمای ایران در چه می گذرد. صنفی که بیش از 70 عضو فعال دارد.

آرزو نیکپور، منشی صحنه سینمای ایران که سابقه فعالیت در فیلم هایی چون چه کسی امیر را کشت ، راه آبی ابریشم ، کوچه بی نام و تیغ و ترمه را در کارنامه دارد، درباره این چالش به نمایندگی از همکاران معترض خود می گوید: رییس صنف با برخوردهای سلیقه ای فضای آزاردهنده ای را ایجاد کرده است.

آرزو نیکپور به بانی فیلم گفت: شکایتهایی مبنی بر عدم عضویت اعضای واجد شرایط و برخوردهای سلیقه ای رئیس صنف منشیان صحنه خانم زینت رضا تسلیم هیات مدیره شده است. البته ما از مصاحبه تا بعد از تصمیم نهایی هیات مدیره محترم خانه سینما در این باره معذوریم و امیدواریم این مسئله به نتیجه برسد .

او ادامه داد: متاسفانه به دلیل ایجاد جو رعب و وحشت و تهدید در صنف منشیان صحنه خانه سینمای ایران بسیاری از منشیان صحنه اخراج شده و واجد شرایط عضویت که شکایت خود را به خانه سینما تسلیم کرده اند و برخی از اعضای خانه سینما از مصاحبه و یا حتی گفت وگو در این باره اجتناب می کنند. با این وجود ما منشیان صحنه مطمئن هستیم هیات محترم مدیره جانب عدالت را در پیگیری این شکایتها رعایت می کند .

اشتراک گذاری در:

لینک خبر :‌ بانی فیلم
اینکه آیا همان جریان های مخالف معزی، مخالف انتصاب انتظامی هستند یا ماجرای دیگری در جریان است، به اندازه سطح بالای بلاتکلیفی سینمای ایران اهمیت ندارد. سینمای ایران به تعیین تکلیف پس از شش ماه نیاز دارد تا مشخص شود دست کم روی حرف های سکاندار سینمای ایران تا چه میزان می توان حساب کرد...
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۳

با وجود گذشت نزدیک به شش ماه از دوره سرپرستی حسین انتظامی بر سازمان سینمایی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هنوز برای دستیارش، حکم معاونت سینمایی را صادر نکرده و سینمای ایران همچنان در بلاتکلیفی است؛ وضعیتی که انتظار می رود، دستخوش تغییر شود و یا حسین انتظامی حکم ریاست را بگیرد و یا شخص دیگری به جای او رئیس سازمان شود و سینما از این وضعیت عدم قطعیت در همه ساحت ها خارج شود.

به گزارش تابناک ؛ اگر بخواهیم نگاهی درست به عنوان کنونی من داشته باشیم در اختیار گذاشتن تجربه به وزیر فرهنگ و ارشاد و رئیس سازمان سینمایی بهترین عنوان است. این تعبیری که محمدمهدی حیدریان رئیس پیشین سازمان سینمایی درباره کیفیت تداوم نقش آفرینی اش در تصمیمان سینما بیان کرده است؛ مردی که حتی یکی از منصوبینش در شش ماه دوره سرپرستی حسین انتظامی تغییر نکرد و حتی رسوایی رحمان 1400 نیز باعث نشد، ابراهیم داروغه زاده منتصبِ حیدریان و از چهره های فاقد تخصص سینمایی کنار گذاشته شود.

در میان این انتصاب های وزیر فرهنگ و ارشاد برای مسئولین در دوره پس از اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان، تنها شخصی که حکم سرپرستی گرفت، حسین انتظامی بود. پرسش اساسی این بود که چرا انتظامی با وجود آنکه مورد تأیید نهادهای بالادستی حاکمیتی و دولتی است و مشکلی برای تصدی این کرسی مدیریتی نداشته، سرپرست شده است؟ به نظر می رسد، حسین انتظامی از ترس سوختن در پست ریاست سازمان سینمایی، حاضر به پذیرش این مسئولیت نبوده و به اصرار وزیر برای تمشیت امور در این مقطع به پذیرش این پست شد.

با این حال انتظامی در ماه های بعد در مقابل پرسش های مداوم که آیا در سینما می ماند، تأکید کرد، بنایش بر ماندن است و اقدامات و دستورهایش نیز نشان می داد، نه در مقام یک مقام موقت، بلکه به عنوان سکاندار سینما دست کم تا پایان دولت روحانی، این مسئولیت را قبول کرده است. مهم ترین نشانه برنامه ریزی انتظامی برای ماندن در سینما، دستور تغییر ساختار کلی سازمان سینمایی و کوچک سازی و همچنین تلاش برای اقدماتی نظیر یکپارچه سازی صنوف تهیه کنندگان بود که تاکنون خروجی مشخصی نداشته است.

بیشتر بخوانید

در مورد سازمان سینمایی چه می دانید؟ حسین انتظامی کیست؟

در روزهای اخیر و در آستانه دوره شش ماهه سرپرستی انتظامی بر سازمان سینمایی، کیهان خبر از تردید انتظامی برای تداوم حضور در سینما سخن به میان آورده است. این تعابیر البته با ارائه برنامه تغییر ساختار کل سینما چندان تطبیق ندارند و آنهایی که حسین انتظامی را می شناسند، می دانند او چهره ای نیست که وارد کاری شود و یکباره آن را رها کند. در این میان، عدم صدور حکم ریاست انتظامی ممکن است برای برخی یادآور اتفاقات معاونت مطبوعاتی باشد؛ جایی که علیرضا معزی، دبیر شورای اطلاع رسانی دولت گزینه بالقوه آن محسوب می شد، ولی در نهایت این اتفاق نیفتاد و این معاونت برای دوره ای با سرپرست اداره می شد.

در این شرایط اینکه آیا همان جریان های مخالف معزی، مخالف انتصاب انتظامی هستند یا ماجرای دیگری در جریان است، به اندازه سطح بالای بلاتکلیفی سینمای ایران اهمیت ندارد. سینمای ایران نیاز به تعیین تکلیف پس از شش ماه دارد تا مشخص شود دست کم روی حرف های سکاندار سینمای ایران تا چه میزان می توان حساب کرد و عدم قطعیتی که با تداوم سرپرستی انتظامی در سینما پررنگ شده، جای خود را به قطعیت و مشخص شدنِ راهبرد سینما برای دوره جدید بدهد.

همچنین این پرسش مطرح است که اگر قرار است حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی نباشد، چه کسی صاحب این مسئولیت خواهد بود؟ آیا اگر قرار بر انتصاب گزینه دیگری باشد، امثال اربابی و داروغه زاده کزینه های روی میز هستند؟! تا زمان تعیین تکلیف مدیریت سینما، باید با نگرانی تحولات مدیریتی در سینمای ایران را رصد کرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری تابناک
سینماپرس: نایب رییس اول کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تاثیرگذاری جشنواره جهانی فیلم فجر در راستای دیپلماسی فرهنگی بیان کرد: شاهد تقاضاهای زیادی از کشورهای مختلف برای حضور در این جشنواره هستیم و از آنجا که سینما می تواند در جهت دیپلماسی فرهنگی تاثیرگذار باشد باید از این فرصت بهره ببریم.

به گزارش سینماپرس ، سیده فاطمه ذوالقدر نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی پس از دیدن فیلم دروازه بان در جشنواره جهانی فیلم فجر درباره این فیلم گفت: دروازه بان درباره تاریخ دو کشور آلمان و انگلیس است که در دوره ای جنگ و دشمنی میان آنها درگرفته است و فوتبال به عنوان ورزشی که همه به آن علاقه دارند، باعث می شود فضایی را برای ارتباط بهتر و بیشتر میان دو کشور فراهم کند.
وی با اشاره به تاثیرگذاری جشنواره جهانی فیلم فجر در راستای دیپلماسی فرهنگی بیان کرد: شاهد تقاضاهای زیادی از کشورهای مختلف برای حضور در این جشنواره هستیم و از آنجا که سینما می تواند در جهت دیپلماسی فرهنگی تاثیرگذار باشد باید از این فرصت بهره ببریم.
ذوالقدر افزود: ما در همه زمینه ها نیاز به دیپلماسی داریم و یکی از آنها دیپلماسی فرهنگ و هنر است که از طریق آن می توانیم با کشورهای مختلف ارتباط برقرار کنیم.
نایب رییس اول کمیسیون فرهنگی مجلس همچنین یادآور شد: حضور هنرمندان بسیار از کشورهای مختلف در این دوره از جشنواره جهانی فیلم فجر نشان داد که ایران کشور امنی است که جایگاه خاص خود را در منطقه دارد و بسیاری از علاقه مندان به این جشنواره نیز به صورت داوطلب وارد ایران شده و در جشنواره حضور دارند.
وی در پایان این جشنواره را فرصتی برای آشنایی علاقه مندان ایرانی و خارجی با آخرین ساخته های دنیای سینما دانست و تصریح کرد: از آنجا که لازم است اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با فضای فرهنگ و هنر کشور آشنا و در ارتباط باشند، به همین دلیل ما در کمیسیون فرهنگی این دوره از مجلس، اغلب همراه با خانم ها، فارغ از هر جناح سیاسی، چنانچه فرصتی دست دهد از برنامه های تئاتر و سینما استفاده و به شکل دسته جمعی از فیلم ها و نمایش های جشنواره های فجر نیز دیدن می کنیم.
آدرس سایت رسمی جشنواره Fajriff.com و پست الکترونیکی جشنواره Info@Fajriff.com است.
سی وهفتمین دوره جشنواره جهانی فیلم فجر از 18 تا 26 آوریل 2019 (29 فروردین تا 6 اردیبهشت 1398) به دبیری رضا میرکریمی در تهران در حال برگزاری است.

لینک خبر :‌ سینما پرس
ابراهیم حقیقی هنرمند طراح گرافیک، معتقدست وظیفه جشنواره های سینمایی ارتقای سینماست و جشنواره جهانی فجر از این منظر، نقش خود را بهتر از دیگر جشنواره ها ایفا کرده است. به گزارش سینماخانه و به نقل از ستاد خبری سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، ابراهیم حقیقی در حاشیه بازدید از جشنواره جهانی فیلم [...]
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۳ سایت های دیگر : خبرگزاری پانا

ابراهیم حقیقی هنرمند طراح گرافیک، معتقدست وظیفه جشنواره های سینمایی ارتقای سینماست و جشنواره جهانی فجر از این منظر، نقش خود را بهتر از دیگر جشنواره ها ایفا کرده است.

به گزارش سینماخانه و به نقل از ستاد خبری سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، ابراهیم حقیقی در حاشیه بازدید از جشنواره جهانی فیلم فجر با اشاره به امتیاز جشنواره جهانی فیلم فجر نسبت به دیگر جشنواره ها بیان کرد: جشنواره جهانی فیلم فجر موقعیتی است که فیلمسازان در آن حضور پیدا می کنند تا فیلم هایشان را به نمایش بگذارند و فیلم های تازه دیگر فیلمسازان را هم ببینند در حالی که جشنواره های دیگر اگر چه با حضور فیلمسازان برگزار می شود اما درگیر مخاطب و رقابت است.

وی، وظیفه جشنواره های سینمایی را در راستای ارتقای سینما ذکر کرد و افزود: جشنواره جهانی فیلم فجر نقش خود را در راستای ارتقای سینما بهتر از دیگر جشنواره ها ایفا می کند.

این طراح گرافیک همچنین یادآور شد: جشنواره جهانی فجر بسیار جوان است و هنوز جای رشد بیشتری دارد بنابراین باید بتوانیم موفق شویم که هم فیلم های خودمان را به علاقه مندان خارجی نشان دهیم و هم امکان اکران آنها را در خارج از ایران فراهم کنیم که فروش هم داشته باشند.

وی در پایان گفت: سینما به اقتصاد وابسته است و از نظر فرهنگی هم پتانسیل لازم را دارد و اگر بتواند این تجارت را گسترده تر و درآمدزاتر کند، موفقیت بیشتری خواهد داشت.

آدرس سایت رسمی جشنواره Fajriff.com و پست الکترونیکی جشنواره Info@Fajriff.com است.

سی وهفتمین دوره جشنواره جهانی فیلم فجر از 18 تا 26 آوریل 2019 (29 فروردین تا 6 اردیبهشت 1398) به دبیری رضا میرکریمی در تهران در حال برگزاری است.

لینک خبر :‌ سینما خانه
اگر این حرف ها که من تا این حد در مسایل سینمایی تصمیم گیرنده هستم از داخل خانواده سینما بیرون آمده است، حرف های خام و نپخته ای است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۳ سایت های دیگر : سینما سینما

رییس سابق سازمان سینمایی و مشاور کنونی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مدعی شد او تصمیم گیرنده مسایل کلان سینما نیست.

محمدمهدی حیدریان رییس سابق سازمان سینمایی درباره صحبت هایی مبنی بر اینکه با وجود رفتن او از سازمان سینمایی ولی هنوز در مسایل مدیریتی سینما تصمیم گیرنده است به خبرنگار صبا گفت: اگر این حرف ها که من تا این حد در مسایل سینمایی تصمیم گیرنده هستم از داخل خانواده سینما بیرون آمده است، حرف های خام و نپخته ای است.

وی با اشاره به چندین دهه فعالیتش در سینما و تصویر بیان کرد: حدود 40 سال است که در سینما و بخش های مختلف صنعت تصویر حضور دارم و فعالیت کنونی ام در سینمای ایران در ادامه همان 40 سال است.

رییس سابق سازمان سینمایی ادامه داد: اکنون به عنوان مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکار رییس وقت سازمان سینمایی حضور دارم. رییس سازمان سینمایی یکی از دوستان نزدیک و قدیم من است و به او قول داده ام هر کجا که لازم است تجربه 40 ساله خود در سینما را در اختیار او قرار دهم.

حیدریان تصریح کرد: اگر بخواهیم نگاهی درست به عنوان کنونی من داشته باشیم در اختیار گذاشتن تجربه به وزیر فرهنگ و ارشاد و رییس سازمان سینمایی بهترین عنوان است.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: نه سازمان نیازی به حضور مستقیم من در تصمیمات سینمایی دارد و نه اینکه من چنین وظیفه و تمایلی دارم البته نیازی هم به حضور و تصمیم گیری من نیست و سازمان سازوکار و استقلال خودش را دارد.

وی درباره نحوه حضورش در جلسات سازمان سینمایی بیان کرد: به عنوان مشاور فقط در برخی شوراها دعوت می شوم.

حیدریان در پایان با اشاره به فعالیت هایی که در دیگر حوزه ها دارد، اظهار کرد: به عنوان مدیر و مشاور در حوزه های دیگر هم فعالیت دارم و بیشتر از این وقت ندارم که بخواهم در تمامی تصمیمات و جلسات سینمایی مشارکت داشته باشم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری تابناک
پس از تجربه شکست خورده برگزاری سی وسومین جشنواره بین المللی فیلم فجر، رضا میرکریمی به عنوان دبیر جشنواره جهانی انتخاب شد. سینماگری که سابقه مدیر عاملی خانه سینما را هم در کارنامه حرفه ای خود داشت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۳ سایت های دیگر : روزنامه ایران بیتوته شعار سال

کمتر کسی گمان می کرد میرکریمی با وجود حرف و حدیث ها و مخالفت هایی که از نخستین دوره علیه استقلال جشنواره وجود داشت بتواند روی این صندلی دوام بیاورد. اما هرچه گذشت، نقاط قوت جشنواره بیشتر شد و محبوبیت این رویداد برای سینمادوستان افزایش یافت. میرکریمی بر خلاف اغلب مدیران دولتی که نگاهی کلیشه ای دارند و می کوشند در برگزاری یک رویداد آنقدر خنثی عمل کنند که گرفتار حواشی نشوند، با جسارت و اعتقاد به تیم همراهش حرکت کرد و تا امروز توانسته، موج های مخالف را پس بزند. همکاری بازیگران شناخته شده سینما با این رویداد در هیأت های برگزاری و داوری و به عنوان مدرس در کارگاه ها، از جذابیت های جشنواره است که بدون حضور میرکریمی اتفاق نمی افتاد. جشنواره جهانی فیلم فجر، اگرچه هزینه بالایی دارد و با وجود توضیح دبیر، نمی توان در این شرایط اقتصادی از این ارقام چشم پوشی کرد اما باید گفت، میرکریمی برای برگزاری یک جشنواره سینمایی استانداردهایی تعریف کرده که پیش از او تنها در جشنواره جهانی تهران و در دهه پنجاه شمسی به بهترین شکل وجود داشته است. جشنواره جهانی فیلم فجر ، با نگاه به استانداردهای بین المللی و بر اساس تجربه های شخصی دبیرش، پیش می رود و اگرچه مشخص است در بخش هایی باید مصالح را رعایت کند، اما در مجموع حرفه ای، منظم و جذاب است. در روزهای منتهی به آغاز سی وهفتمین دوره این رویداد سینمایی گفت وگوی سعید عقیقی (فیلمنامه نویس و منتقد و مدرس سینما) و رضا میرکریمی (فیلمساز و دبیر جشنواره) درباره جشنواره جهانی فیلم فجر را در ادامه می خوانید:

سعید عقیقی : پیش نیاز هر جشنواره جهانی برقراری ارتباطات بین المللی خوب است، کشور برگزارکننده باید بتواند ساز و کار مناسب برای تعاملات بین المللی تدارک ببیند. به نظر می رسد در همین گام اول جشنواره جهانی فیلم فجر با مشکل مواجه است که به تبع آن انتخاب فیلم ها را هم محدود می کند. این مشکل را چطور حل می کنید؟

رضا میرکریمی : جشنواره قبل از سه دوره اخیرش، دبیرخانه ثابت نداشت. دبیرخانه ثابت که نداشته باشید انگار مأموریت سالانه و دائمی برای خودتان قائل نیستید، یک یا دو ماه قبل از این رویداد دور هم جمع می شوید و جست وجو می کنید که در دنیا چه فیلم هایی مورد پسند بوده و تقدیر شده تا شما هم همان ها را نمایش دهید اما اگر تصمیم تان این باشد که جشنواره ای اصیل طبق سلیقه و اهداف خودتان داشته باشید و مثلاً استعدادهای منطقه را کشف کنید باید برنامه ریزی مشخصی داشته و طی سال آثار منطقه را رصد کنید. پوشش کامل منطقه بالتیک و شمال اروپا لازمه اش این است که جشنواره تالین را رصد کنیم، اگر می خواهیم به امریکای شمالی احاطه داشته باشیم باید در جشنواره تورنتو حضور داشته باشیم و اگر می خواهیم راجع به شرق آسیا بدانیم جشنواره پوسان موقعیت برتری نسبت به ترکیه و حتی شانگهای دارد. ما از همان سال اول گفتیم که برای انتخاب فیلم باید تخصصی برخورد کنیم و هر منطقه کارشناس مخصوص خودش را داشته باشد؛ کارشناسی که هر سال همان منطقه را ارزیابی کرده و نتیجه را اعلام کند. این تقسیم کردن حوزه ها و به کارگیری مشاورانی که در آن منطقه حضور دارند باعث می شود نیاز به سفر نداشته باشیم و افرادی که از سواد سینمایی خوبی برخوردار هستند مشاور افتخاری ما باشند و با کمترین هزینه، مشورت و پیشنهاد بدهند که کدام فیلم یا کارگاه در آن منطقه مورد توجه قرار گرفته است. الان ما در هر منطقه چنین مشاورانی داریم و این اتفاق دایره جست وجوی ما را گسترش می دهد. حوزه ای که برای خودمان تعریف کردیم شامل خاورمیانه، آسیای میانه، قفقاز و آناتولی است و اولویت اول ما کشف استعدادهای این منطقه است و فیلم هایی که در بخش های رقابتی نشان می دهیم نباید در این منطقه به نمایش درآمده باشد. در واقع تمرکز اصلی ما اول غرب آسیا و بعد آسیا و در نهایت جهان است. قطعاً وقتی عنوان جهانی را روی جشنواره می گذاریم مقصودمان داشتن جشنواره ای بین المللی است اما نمی توانیم یکهو و بدون اولویت بندی در آن را به روی جهان بگشاییم.
عقیقی: علاوه بر اینکه از نظر محلی - نه به معنای جغرافیایی بلکه از منظر برقراری ارتباطات بین المللی بین شرکت های فیلمسازی در دنیا- در موقعیت مناسبی نیستیم، به اعتقاد من مشکل دیگر جشنواره زمان برگزاری آن است. جشنواره هایی که پیش از کن برگزار می شوند در انتخاب فیلم ها محدودیت بیشتری دارند. طبیعتاً بسیاری از فیلم های مهم تر در کن نمایش داده می شوند و بقیه منتظر ونیز می مانند. شاید اگر تاریخ برگزاری جشنواره بین کن و ونیز بود بتدریج می شد فیلم های برگزیده کن یا آثاری که وارد بخش های رقابتی شده اند را به این سمت کشاند.
میرکریمی: به اعتقاد من این موضوع دلیل قانع کننده ای برای تغییر زمان جشنواره نیست، برگزاری جشنواره جنبه های مختلف دارد که یکی از مهم ترین آنها معرفی فیلم های ایرانی است. فراموش نکنید تقویم فیلم های ایرانی با جشنواره ملی فجر بسته می شود و انبوه فیلم ها به جشنواره ملی ختم می شوند؛ یعنی محصول سال سینمای ایران بعد از بهمن ماه آماده عرضه می شود.
عقیقی: شکی نیست اما بخش قابل توجهی از فیلم هایی که به جشنواره فجر می رسند یا حتی نمی رسند هم توسط کارشناسان جشنواره ها انتخاب شده و در جشنواره های بعدی نمایش داده می شوند. مثلاً فیلم ایرانی که در طول سال تولید شده ممکن است بهمن ماه در برلین حضور داشته باشد یا اردیبهشت ماه در کن باشد.
میرکریمی: جشنواره ما در موقعیتی برگزار می شود که فیلم های ایرانی برای معرفی به برلین و کن شانسی ندارند اما انبوهی از جشنواره های بعد از کن وسوسه می شوند که به اینجا بیایند و فیلم انتخاب کنند. اگر ما جشنواره را به بعد از کن منتقل کنیم، چون کن بازار بین المللی بزرگی است و همه پخش کننده های ایرانی هم فیلم شان را در آنجا پخش می کنند و خریدارها و رؤسای جشنواره ها هم حضور دارند عملاً کالایی برای ارائه باقی نمی ماند و یکی از وجوهمان را از دست می دهیم.
عقیقی: اما فیلم هایی که قرار است در برلین و کن به نمایش دربیاید تقریباً تکلیفشان تا آخر سال شمسی مشخص شده است.
میرکریمی: مقصود من فیلم های انتخاب شده برای نمایش در بخش رقابتی یا جانبی نیست بلکه منظورم بازار کن است؛ بازاری که همه پخش کننده ها و رؤسای جشنواره ها حضور دارند و همه پخش کننده های ایرانی محصولات نوبرانه شان را آنجا ارائه می دهند. ضمن اینکه همین الان هم بعد از برلین این شانس را داریم که تعدادی از فیلم های آن را به جشنواره خودمان دعوت کنیم. تقریباً هر سال حدود 10 فیلم از برلین انتخاب می کنیم و فیلم هایی که فقط یکبار در برلین دیده شدند در جشنواره ما به نمایش درمی آید اما اگر جشنواره ما قبل از برلین بود این امکان وجود نداشت؛ تا یکی دو ماه قبل از ما جشنواره تراز اولی وجود نداشت و آخرینش ونیز بود که بعد از آن فیلم ها به جاهای دیگر می رفتند و تا به دست ما برسند کهنه می شدند. اگر جشنواره را به بعد از کن منتقل می کردیم، آثار جشنواره برلین را از دست می دادیم. جشنواره وجوه مختلفی دارد یک وجه آن عرضه کالای ایرانی است که در صورت جابه جایی زمان جشنواره، این کالا در جشنواره غیرایرانی مشتری هایش را پیدا می کند و دیگر نوبرانه نیست؛ البته من مدافع سرسخت این تاریخ برگزاری نیستم و نقشی در انتخاب آن هم نداشته ام ولی به دلایلی معتقدم تاریخ خوبی است و یکی از دلایل آن مخاطبان ایرانی جشنواره است؛ یعنی جمعیت دانشجویانی که عضو باشگاه هستند و در این سه سال عادت کرده اند فیلم خارجی را در جشنواره دنبال کنند، به لحاظ زمان تحصیلی مشکلی ندارند، فصل امتحانات نیست، از تعطیلات آمده اند، آب و هوا خوب است و می توانند برای فیلم دیدن وقت بگذارند. ما نمی توانیم نسبت به جمعیت هدف دانشجویی مان بی تفاوت باشیم کما اینکه خیلی از جشنواره های مهم مثل برلین یا تالین هم تاریخ برگزاریشان بر اساس دلایل کاملاً داخلی و منطقه ای است مثلاً زمستان سختی که افسردگی اجتماعی به همراه دارد و در شب های طولانی مردم جایی برای تفریح ندارند و بر این اساس این موقعیت زمانی را برای برگزاری جشنواره انتخاب می کنند.
عقیقی: نکته مهم تر اینکه جشنواره های الف معمولاً فصل ها یا ماه های برگزاری مختص خودشان را دارند؛ مثلاً ونیز یک جشنواره تابستانی است، برلین زمستانی، کن بهاره و... یعنی سعی می کنند با حفظ پراکندگی کشف استعدادها را از دست ندهند.
میرکریمی: این نکته را هم مدنظر داشته باشید که در همین موقعیت زمانی سه جشنواره دیگر هم در منطقه ما در حال برگزاری است. جشنواره پکن همزمان با ما برگزار می شود، جشنواره ترایبیکا که جشنواره خوب و قدرتمندی شده دو سه روز با ما تلاقی دارد و جشنواره مسکو هم که همیشه خردادماه برگزار می شد بعد از آنکه به بهانه جام جهانی به این تاریخ منتقل شد تصمیم گرفته در همین موقعیت زمانی باقی بماند یعنی درست همزمان با جشنواره ما. از این جهت معایبی دارد و البته محاسنی.
عقیقی: من به شخصه به سینمای آلترناتیو علاقه مندم به همین دلیل جشنواره هایی از این دست برای من جالب و مهم است. هر فیلم از یک نقطه عجیب و غریب جهان آمده و اختلاف واضحی به لحاظ ساختار، کیفیت تولید، گرامر سینما و هر آنچه که ما به عنوان سینمای متعارف می شناسیم، دارد. شما هم همین هدف را دنبال می کنید؛ یعنی دنبال فیلم های نامتعارف هستید؟
میرکریمی: این بحث را یک مرحله عقب تر می برم. در عصری که حجم اخبار مسلط توسط رسانه های پرتیراژ به افکارعمومی سمت وسو می دهد، به اعتقاد من جشنواره ها موقعیت خوبی برای فرصت های مطالعاتی عمیق تر و صادقانه تر هستند؛ یعنی در جشنواره ها شما می توانید اخبار را کنار زده و راجع به زندگی مردم اطلاعات دقیق تری پیدا کنید مخصوصاً در سینمای آلترناتیو و نسبتاً مستقل که در کشورهای مختلف توسط روشنفکرها راهبری می شوند؛ روشنفکرهایی که معمولاً آدم های معترضی هستند، به وضعیت اجتماعی کشورشان انتقاد دارند و برخی اوقات راجع به مسائل جهانی حرفی برای گفتن دارند. حقایقی که نمی شود آنها را در مدیاها و رسانه هایی که متأسفانه امروز جای همه چیز را گرفته اند، پیدا کرد. بر همین اساس به اعتقاد من جشنواره ها روزنه هایی هستند برای ارتباط مردم با یکدیگر و البته بیشتر طبقه الیت. برخی اوقات در انتخاب فیلم ها از همان ابتدا متوجه می شوم که فیلم حداقل یا متوسط ارزش های سینمایی را دارد اما جرأت چشم پوشی از آن را ندارم چون فرصتی ایجاد کرده تا جامعه ای را ببینم که در هیچ مدیای دیگری نمی توانم آن را ببینم، زندگی ای را در گوشه ای از کشمیر یا امریکای لاتین می بینم که درهیچ کتابی نمی توانم تا این میزان ارتباط مستقیم با مشکلات و نگرانی ها و آرزوها و همه آن چیزی که فرهنگ یک مملکت را می سازد برقرار کنم. خیلی از جشنواره ها همین شکل هستند، من در صف های طویل مردمی جشنواره تورنتو شاهد جمعیت عظیمی از مردمی بودم که دسترسی شان به شبکه های تلویزیونی و فیلم های خارجی روی پرده به مراتب بیشتر از کشور ماست ولی وقتی می شنوند فیلمی از کشوری حضور دارد که هم جنس آن را نمی توان براحتی در دیگر مدیاها پیدا کرد صف می کشند تا آن را ببینند. همه آنها لزوماً آشنا به فن سینما نیستند، جامعه شناس، استاد ادبیات، استاد ارتباطات و... با سختی زیر باران در صف می ایستند تا دریافت تازه ای گیرشان بیاید؛ دریافتی که مال خودشان است.
عقیقی: برای تماشای فیلمی از اسلوونی، ایرلند یا اندونزی به طور طبیعی باید صبورتر باشیم اما ساختار ذهنی ما متناسب با انواع مناسبات یا ژانرهای سینمایی متعارف در سراسر دنیا و آنچه از طریق سینمای مسلط دریافت کردیم، تربیت شده و وقتی با یک محصول جدید رو به رو می شویم ممکن است این گرامر سینمایی در قدم اول ما را پس بزند به نظر می رسد که یکی از اهداف جشنواره به نوعی آموزش همین نکته است.
میرکریمی: دقیقاً. چند سال است هر جا که تریبون داشتم خطاب به مخاطبان جشنواره گفته ام که از جشنواره به عنوان فرصت مطالعاتی به سینما نگاه کنید و اینقدر خودتان را محدود نکنید. حتی در سؤالاتی که مطبوعاتی ها هم از ما می پرسند توقع و انتظار این است که جنس خاصی از فیلم ها نمایش داده شود. سؤال می کنند پس کی قرار است ما اکران اول فلان فیلم را ببینیم؟ در حالی که هدف ما اصلاً این نیست، چنین فیلمی کانال خودش را دارد، به خانه شما خواهد آمد و چه بخواهید و چه نخواهید یک روز آن را خواهید دید، اتفاقاً این دست فیلم هاست که دیگر فرصت دیدنش را نخواهید داشت. مشکل ما مشکل کنجکاوی است، اگر کنجکاو به دانستن باشیم از همه فرصت ها استفاده می کنیم. به نظرم یا کنجکاوی هایمان را جای دیگری تخلیه می کنیم یا انتظار نداریم سینما بتواند به سؤال های ما پاسخ بدهد و تصور می کنیم سینما برای کار دیگری است.
عقیقی: درباره فرصت مطالعاتی به شکل انتقادی یک نکته را بیان کنم که البته بیشتر برای دوره هایی که جشنواره ملی و بین الملل به صورت همزمان برگزار می شد مصداق دارد، ما از فرصت حضور میهمان های خارجی در جشنواره خیلی استفاده نمی کنیم. در دوره های اولیه فیلمسازی شناخته شده به جشنواره می آمد اما هیچ برنامه ریزی برای استفاده بهینه از این فرصت نداشتیم؛ اینکه مثلاً با تولید و خلق متریال چه مکتوب و چه صوتی- تصویری اسباب آشنایی بیشتر با این کارگردان را ایجاد کنیم. به عنوان مثال تئو آنجلو پولوس در دوره بیست و سوم جشنواره به ایران آمد و جز یک مصاحبه معمولی فرصت بیشتری برای شناخت او ایجاد نکردیم.

میرکریمی: حرفت کاملاً درست است. این تغییر نگاه در دوره جدید جشنواره کاملاً اتفاق افتاده و از این دیدگاه نشأت می گیرد که ما از جشنواره چه می خواهیم. در دوره ای که مدیریت جشنواره از سر تکلیف برگزار می شد به نظر ویترینش مهم تر از همه چیز بود؛ شوی اینکه چه تعداد میهمان از چه تعداد کشور داریم، یک جا به آنها شام می دهیم و همدیگر را می بینند و... حتماً منافع خوبی هم داشت ولی تصمیم من در دوره جدید این بود که تا جای ممکن از تشریفات جشنواره کم کنیم و به حجم ملاقات ها اضافه کنیم. تفکر ما این بود که ما نه می خواهیم و نه می توانیم فرش قرمز برپا کنیم پس یک تفاوت عمده باید بین ما و جشنواره دوبی وجود داشته باشد، اگر اصالت و قدمت و شأنیت را برای سینما و فرهنگ ایران قائل هستیم هورا کشیدن و پول خرج کردن برای اینکه کسی را بیاوریم و ببریم و شوی خالی بدهیم نباید همتراز با شخصیت فرهنگی ما باشد؛ اتفاقاً باید آدم هایی را بیاوریم که چیزی در چنته دارند و جیب علمی شان را هم خالی کنیم. به همین دلیل دارالفنون را تشکیل دادیم و به همین دلیل به چارسو آمدیم و جایی را انتخاب کردیم که خبرنگارها، مردم و میهمانان خارجی همه با هم یکجا باشند، در راه پله ها به هم بخورند، سر غذا همدیگر را ببینند. در شکل غرفه بندی از همان ابتدا گفتیم دیوارها را کوتاه و باز و شیشه ای بگیرید تا همه هم را ببینند. یک ماه قبل از اینکه میهمانان برسند لیست شان را جلوی رویمان می گذاریم تا ببینیم چه کسی چه چیزی را می تواند آموزش بدهد و حداقل یک نشست در درالفنون یا دانشگاه ها داشته باشیم؛ البته آنهایی که شأن علمی دارند یا تجربه مفیدی برای اشتراک گذاشتن دارند. سال قبل در 5 دانشگاه پنل و سخنرانی داشتیم، یکبار برای خانه سینما و در رده های پایین تر هم یکسری ورک شاپ برای باشگاه داریم. حتی بیش از این، در یک گوشه تابلویی زدیم به اسم کافی تالک و گروهی را گذاشتم برای اینکه زمان قهوه خوردن هم سه منتقد خارجی و ایرانی را کنار هم بنشانند تا با هم حرف بزنند، نه خیلی رسمی بلکه یک گپ دوستانه. بخشی از آن چیزی که تو گفتی به خاطر عادت های ماست که شکل نمی گیرد، خیلی از دوستان حرفه ای ما تحمل ملاقات های طولانی را ندارند و انگار کنجکاو نیستند که این ارتباط برقرار شود و قدم جلو نمی گذارند. خیلی از جلسات دو یا سه نفره ای که می خواستیم بین حرفه ای های سینما در خانه سینما یا در جشنواره برقرار کنیم، خارجی ها سر قرار می آمدند اما مثلاً کارگردان ایرانی نمی آمد و جلسه روی هوا می رفت، دلیل غیبت شان را که جویا می شدم می گفتند اخه من بیام چی بگم می گفتم دنیا دنیای ارتباط است همین جوری احوالپرسی کن لازم نیست که حتماً یک اتفاق علمی بیفتد.

عقیقی: یک دلیلش هم می تواند عدم تسلط به آثار میهمان خارجی باشد، شاید به همین دلیل ارتباط شکل نمی گیرد.

میرکریمی: به هر حال ما به دلایل مختلف جزیره فرهنگی برای خودمان درست کردیم و ارتباطات فرهنگی مستقیم و قوی با خارج از کشور نداریم. در کشوری که صنعت توریسم فعال نیست مردم عادت به برخورد راحت با ملیت های مختلف ندارند. علاوه بر نا آگاهی و دانش که به آن اشاره کردی ما یک خورده منزوی هم هستیم. این انزوا روی تک تک مان تأثیر گذاشته. بعضی وقت ها که خارجی ها می گویند ما خیلی میهمان نوازیم شک می کنم که آیا بخشی از این میهمان نوازی به خاطر نبود ارتباط و از موضع ضعف نیست؟! شاید احساس برابری خوبی نداریم. هرچقدر این حجم ارتباطات بیشتر باشد قدرت ارتباط گیری بیشتر خواهد شد. البته در این سه سال متوجه شده ام که نسل جوان در این زمینه از ما خیلی جلوتر است مثلاً به هتل محل اقامت میهمان ها می روند و بدون هماهنگی با او گپ می زنند و کارت ویزیت رد و بدل می کنند و این ارتباط بعدها هم ادامه پیدا می کند. به نظر می رسد قدیمی ها و حرفه ای ها یک خورده حریم های سختی برای خودشان قائلند.

عقیقی: پیشنهاد من این است که این گفت وگوها و تعامل از حد پنل و گفت وگوی سرپایی و کافه طور فراتر رفته و با اختصاص زمان بیشتر به گفت وگویی عمیق تبدیل شود تا در انتهای سال یک مجموعه مطالعاتی سینمایی داشته باشیم.

میرکریمی: راهکار سختی دارد. اگر چه تعداد کسانی که مثل تو می توانند گفت وگوی خوبی ایجاد کنند زیاد نیست اما هماهنگ کردن همین ها هم کار سختی است بخصوص اینکه برخی میهمان ها خسته می شوند از بس که در جاهای مختلف گفت و گو و سخنرانی داشته اند. سال گذشته تعداد میهمان های تراز اول خیلی زیاد بود. ما از هر نشست فیلمبرداری کردیم و از سه دوره برگزاری حدود صد مستر کلاس خوب داریم. تمام این تصاویر با زیرنویس به صورت رایگان در اختیار علاقه مندان قرار خواهد گرفت.

عقیقی: از بحث میهمانان فاصله بگیریم و به موضوع انتخاب فیلم ها برسیم. در بخش رقابتی فیلمی بوده که همه موافق حضورش باشند اما با مخالفت شما به این بخش راه پیدا نکرده باشد؟

میرکریمی: به چنین موردی زیاد برنخوردم؛ بالاخره باید یکی دو تا از مشاورها فیلم را دوست داشته باشند تا من آن را در بخش رقابتی نگه دارم یا بالعکس. خودت یک دوره جزو مشاورها بودی همچین چیزی بود؟

عقیقی: فیلم لاو دیاز که از جشنواره ونیز هم جایزه گرفت را دوست نداشتید.

میرکریمی: اگرچه من دوستش نداشتم اما نمی شد در بخش رقابتی آن را جا داد چون در ونیز و تورنتو و چند جشنواره مهم شرکت کرده بود. یک تغییر نگاه دیگر در جشنواره همین است که ما در بخش مسابقه جشنواره دنبال اسم های بزرگ نیستیم، به دنبال کشف فیلم های تازه ایم، فیلم هایی که کمتر دیده شده اند. اسم های بزرگ را برای بخش جشنواره ها و بهترین های کشورها گذاشتیم. بخش مسابقه در این دو سه سال تنوع خوبی داشته و در گفت وگویی که با داورهای خارجی داشتم همه از انتخاب ها راضی بودند. سال گذشته من سه جا داور بودم، دو جشنواره الف و یک جشنواره در سطح پایین تر. به جرأت می توانم بگویم که انتخاب های بخش مسابقه ما از آن دو جشنواره سطح الف خیلی بهتر بود. آنجا واقعاً کسالت بار بود و می ماندی که کدام را انتخاب کنی. در یک جشنواره آنقدر در جمع بندی به مشکل برخوردیم که یکی از بازیگران معروف که عضو هیأت داوران بود رئیس جشنواره را صدا کرد و با تندی بازخواست کرد که این چه فیلم هایی است که انتخاب کرده اید، ما الان چه کار باید بکنیم؟

عقیقی: جدا از اینکه داورهای خارجی بخش بین الملل سال گذشته از کمیته انتخاب کلی تشکر کردند، هم فیلم ها متنوع بود و هم کیفیت شان بالا بود.

میرکریمی: امسال هم فیلم خوب زیاد داریم منتهی نسبت به سال های قبل اسم های بزرگی پشتشان نیست. شاید مخاطبان ما نیاز به راهنمایی دارند تا پی ببرند که کدام فیلم ها را براساس علایق شان ببینند، اطمینان دارم اگر انتخاب درستی داشته باشند اتفاقی هیجان انگیز در سالن را تجربه خواهند کرد. دو سال پیش که در جشنواره کن حضور داشتم به کرات با فیلم هایی مواجه شدم که دارای حداقل ارزش سینمایی بود و صرفاً به خاطر موضوع انتخاب شده و دیگر قابلیت های سینمایی آن نادیده گرفته شده بود از یکجا به بعد احساس بطالت کردم و به خودم گفتم برای چه اینقدر وقت و هزینه می گذارم. به جرأت می گویم در جشنواره ما این اتفاق کمتر برای آدم ها اتفاق می افتد. در جشنواره امسال حداقل سی تا چهل فیلم خیلی خوب داریم؛ فیلم هایی که به قول فرنگی ها، اجرا و پرفورمنس شان درجه یک است و جنبه های آموزشی خوبی برای اهالی سینما دارند. از همان بحث های اولیه برای انتخاب فیلم ها یکی از معیارهایمان این بود که در سینمای ایران چه چیزهایی روی پرده دیده نمی شود و چه تجاربی را نمی بینیم؟ ما در سینمای ایران اکران فیلم خارجی نداریم و این جشنواره تنها رویدادی است که می توانیم تنوعی از فیلم های بلند خارجی را در چند روز روی پرده سینما و با شکل استاندارد ببینیم. این اتفاق از یک سو مزیت است چون مخاطب تشنه است اما از سوی دیگر ضعف است چون تبدیل به عادت نشده، تبدیل به عادت کردن تماشای این فیلم ها زمان می برد؛ چون تماشاگر طی سال فیلم خارجی سینمای مسلط و فیلم های بزرگ (بیگ باجت) را روی پرده نمی بیند، توقع دارد در جشنواره آن را ببیند، در حالی که جشنواره جای تماشای این دست آثار نیست.

عقیقی: اما دو سال پیش که ژانر وحشت را برای ساعات پایانی نمایش فیلم ها داشتید، موقع بازگشت از جشنواره با جوانان زیادی مواجه می شدم که با اشتیاق می آمدند تا این دست آثار را ببینند. چطور شد به فیلم ترسناک رسیدید؟

میرکریمی: تصمیم گرفته ایم تا جایی که می توانیم سینمای ژانر را هر سال به عنوان یک بخش داشته باشیم. محدودیت های زیادی داریم، معمولاً سینمای ژانر دست کمپانی های بزرگ است و با پیش آمدن بحث تحریم ارتباط با کمپانی ها مشکل می شود. امسال سینمای کمدی را داریم که البته کمدی بگیر نگیر دارد چون در فرهنگ های مختلف مردم به چیزهای متفاوت می خندند. دو سال پیش که فیلم ترسناک نمایش دادیم یک شب در سالن نمایش حضور داشتم و دیدم تماشاگر به فیلمی که آدم ها هم را می خورند با صدای بلند می خندد دلیلش این بود که گوش شان به لهجه کره ای عادت نداشت و صداهایی که به خاطر وحشت از خودشان درمی آوردند برای مخاطب خنده آور بود.

عقیقی: برعکسش هم هست. وقتی کمدی های سینمای اسکاندیناوی مثلاً یکی از فیلم های آکی کوریسماکی که با هدف کمدی ساخته شده را با گروهی دیدم حتی تبسم هم به لبشان نیامد.

میرکریمی: ذائقه و سلیقه مخاطب ما در حوزه کمدی خراب شده، چه در سینما و چه در تلویزیون بدجوری به شوخی کلامی عادت کرده ایم. کمدی موقعیت یا کمدی که یک خرده فانتزی سینمایی داشته باشد را نمی فهمیم. مثلاً الان اگر مل بروکس را نشان بدهیم ممکن است همه جمعیت متعجب نگاه کنند و متوجه نشوند این شوخی ها چقدر دلنشین است.

عقیقی: اما من همچنان می خندم، منابع ارجاعی که با آنها شوخی می کند به اندازه کافی خنده دار است، شاید مخاطب برای خندیدن به یک مقدار اطلاعات نیاز دارد.

میرکریمی: بله اما حتی اگر منابع ارجاعی نداشته باشیم هم خنده دار است مثلاً زین های سوزان . درواقع این دست کمدی ها یکسری استاندارد دارند که طول می کشد آن را بفهمی، تماشاگری که عادت ندارد شاید بار دوم که فیلم را ببیند آن را دریافت کرده و بخندد. با وضعیت اکران فیلم های کمدی در سینمای ایران، یکی از ترس های من این است که مردم به چیزی که امسال در جشنواره به عنوان کمدی نمایش می دهیم نخندند.

عقیقی: البته جوان هایی که به جشنواره می آیند احتمالاً مخاطبان این دست آثار کمدی در سینمای ایران نیستند.

میرکریمی: بله جوان های باشعورتر و فیلم شناس تری هستند.

عقیقی: علاوه بر ژانر، یکی از اتفاق های جشنواره در چند سال اخیر نمایش فیلم های مرمت شده است آثار این بخش امسال جشنواره بر چه مبنایی انتخاب شدند؟

میرکریمی: برای من هم از خوشایندترین تجربه های این چندسال، نمایش فیلم های مرمت شده است. نمایش این آثار در جشنواره ها به یک عادت عمومی تبدیل شده و ما هم این بخش را در جشنواره راه انداختیم. همکاری خوبی بین فیلمخانه و جشنواره شکل گرفت و فیلمخانه هر سال روی چند فیلم به شکل مشخص سرمایه گذاری کرده و فیلم ها را ترمیم و برای رونمایی در اختیار ما می گذارد. فیلمخانه پیش از این هم کار خودش را می کرد اما رونمایی این فیلم ها خیلی مهجور انجام می شد و برنامه ای که بتواند یک خاطره سینمایی را دوباره زنده کند و یک منبع تحقیقی جدید را دوباره احیا کند که مردم به آن رجوع کنند اتفاق نمی افتاد و در دورهمی های کوچک انجام می شد. امروز جشنواره به پایگاهی برای این کار تبدیل شده و طی سال های گذشته از نسخه مرمت شده بادصبا، گاو، ناخدا خورشید، یک اتفاق ساده و... در جشنواره رونمایی شد. نکته جالب اینکه بخش آثار مرمت شده چه داخلی و چه خارجی همیشه پر مخاطب است و ما متوجه شدیم که این بخش را باید خیلی جدی بگیریم. در حالی که در تصور اول نگاه این بود که مردم استقبال نمی کنند چون فیلم ها تکراری است و مثلاً چرا باید کسی فیلم کوروساوا را روی پرده ببیند.

عقیقی: اتفاقاً آشوب را من پرزنت کردم، استقبال مخاطب و مشاهده این فیلم خیلی تأثیرگذار بود.

میرکریمی: در پاسخ به سؤال قبلی ات امسال به جای سه فیلم، 5 فیلم انتخاب کردیم که با توجه به 40 سالگی انقلاب همه فیلم ها دهه شصتی هستند؛ دیده بان، دونده، طلسم، جاده های سرد و پرده آخر.

عقیقی: چرا نمایش نسخه مرمت شده فیلم نقطه ضعف به سرانجام نرسید.

میرکریمی: ظاهراً مشکلی با تهیه کننده داشت اگر نه این فیلم جزو پیشنهادات من بود که به نتیجه نرسید. اتفاق غافلگیرکننده امسال نمایش فیلم نیم ساعته از پشت صحنه فیلم گاو است که با همت خانم طاهری و فیلمخانه ملی پیدا شد. در شرایطی که از فیلم گاو حتی عکس پشت صحنه هم نداریم این فیلم گنجینه خوبی برای سینمای ایران خواهد بود.

عقیقی: درباره انتخاب فیلم های ایرانی در جشنواره هم بگویید. ملاک و معیار انتخاب این فیلم ها برای بخش مسابقه بین الملل چیست؟

میرکریمی: در سال های گذشته این سؤال در ذهن خیلی ها پیش آمد که آیا سه فیلمی که برای مسابقه بین الملل انتخاب شدند بهترین فیلم های ایران در سال گذشته بودند؟ جواب من این بود که چرا باید چنین معیاری را برای خودمان داشته باشیم. ما چند مرحله داریم تا یک فیلم انتخاب شود. اولین مرحله اقدام تهیه کننده برای ثبت نام در جشنواره است. به هر حال فیلم هایی که احساس می کنند شانس بین المللی بیشتری دارند نه تنها در سینمای ایران بلکه در تمام دنیا دوست دارند در جشنواره خارج از کشور خودشان بیشتر دیده شوند.

عقیقی: به نظر می رسد حساسیتت در انتخاب فیلم های ایرانی در بخش مسابقه به شکل شخصی بیشتر است یعنی حالت نفوذ سفت و سخت هیأت انتخاب کمتر خودش را نشان می دهد و فردی تر است.

بله. درست می گویی فردی تر است. من در این چندسال انتخاب های یک خرده عجیب و غریب داشتم. سال اول فیلمی از یک جوان انتخاب کردم که به نظر می رسید فیلم جشنواره ای با اطلاق غلط ولی عمومی، نباشد؛ فیلمی در ژانر جنایی و از نظر من متفاوت از تولیدات ایرانی بود. من انتخابش کردم تا بگویم جشنواره فقط جای نوع خاصی از فیلم ها نیست، اتفاقاً اگر ارزش های سینمایی رعایت شود می شود از گونه های مختلف هم انتخاب کرد اما واقعاً دستم بسته است؛ البته فیلم هایی که انتخاب می کنم را دوست دارم اما همه چیز بستگی دارد به اینکه اول چه فیلم هایی ثبت نام می کنند و دوم اینکه ترجیحاً جدید باشند. هر کسی دوست دارد در جشنواره اش فیلم های جدیدتری به نمایش بگذارد و البته پراکنش فیلم ها هم مهم است. در کنار مجموعه فیلم های خارجی فکر می کنی جای خالی شکلی از فیلم وجود دارد که فیلم مورد نظر شما می تواند این جای خالی را پر کند.

ایران : در صحبت هایتان اشاره کردید که برخلاف منابع رسمی که اخبار دروغین از جهان مخابره می کنند، هنرمندان و متفکران جوامع انعکاس صادقانه تری از وضعیت دنیا دارند و جشنواره فرصت مطالعاتی برای ارتباط مستقیم تر با فرهنگ و جوامع کشورها ایجاد می کند. در انتخاب فیلم های ایرانی چقدر این معیار را مدنظر قرار دادید تا آثاری انتخاب شود که گویای تصویری واقعی تر از جامعه ایران است؟

میرکریمی: این ملاک حتماً جایی در پس ذهنم بود. واقعیت این است که من عادت کردم خیلی اول سینمایی ببینم و اگر چه حرف فیلم را هم دوست نداشته باشم همین که احساس کنم تجربه سینمایی نابی است یک جور با خودم کنار می آیم که با فیلم کنار بیایم و به عنوان یک کارگاه آموزشی آن را از دست ندهم ولی حتماً هر کسی دیدگاه خودش را دارد و من هم حتماً به این فکر کردم که در جشنواره تصویر جامع تری از جامعه نشان داده شود به عنوان مثال در بخش آسیا مستند جای خالی دوست از محمدعلی طالبی را داریم که موضوع فیلم برای من مهم بود (خودکشی دو دختر نوجوان اصفهانی) فکر می کنم موضوع و کنکاشی که دارد فیلم را حائز اهمیت می کند، یک فیلم مشابه با این موضوع هم در بخش مستند داریم (خط باریک قرمز) که آن را هم خیلی دوست داشتم. اصراری به اینکه چیزی را راجع به جامعه مان پنهان کنیم ندارم چون اعتقادم این است که اساساً جشنواره های این شکلی بیشتر جای دیده شدن فیلم های اعتراضی هستند؛ اینکه می گویم اعتراضی به کسی برنخورد اما همان طور که گفتم جشنواره های فیلم های مستقل را روشنفکرهای نسبتاً مستقل و معترض کشورهای مختلف می سازند. حتی در جشنواره فیلم کن هم فیلم هایی از کشورهای مختلف حضور دارند که شاید به تعبیر و تعریف ما در سینمای ایران، سیاه نمایی باشند حتی فیلمی هم که از امریکا آمده مشکلات جامعه خودش را نقد کرده است.

عقیقی: البته یک شوخی هم وجود دارد. ما وقتی یک فیلم رادیکال اجتماعی از هلند می بینیم می گوییم فیلمساز با جسارت فراوان مشکلات مردم هلند و فضایی از این کشور را نشانمان می دهد که تا به حال ندیده ایم اما طبیعتاً اگر چنین فیلمی در ایران ساخته شود از این دست تعابیر استفاده نمی کنیم.

میرکریمی: بله خودمان تحملش را نداریم. به نظرم باید این ظرفیت ایجاد شود اگر می خواهیم یک فرصت مطالعاتی دقیق داشته باشیم باید با همه ابعادش باشد، نمی شود سفارشی کم و زیادش کرد. فیلم من دنیل بلیک کن لوچ در جشنواره فیلم کن جایزه اول را گرفت؛ نقد اجتماعی اینقدر صریح راجع به جامعه انگلیس را چطور می شود ساخت؟ از این منظر در کشورمان باید این ظرفیت اجتماعی را افزایش داد، ضمن اینکه این مسأله را هم مدنظر داشته باشیم که مخاطبین جشنواره ما مخاطب خاص تری هستند.

ایران : از برآیند صحبت های شما راجع به دیدن زوایای مختلف زندگی و ارتباط آدم ها در جشنواره می توان نزدیکی سیاست ها و نگاه کلی رضا میرکریمی به عنوان دبیر جشنواره را با نگاهش به فیلمسازی دریافت کرد. با وجود این به نظر می رسد یک بخش هایی از جشنواره و برنامه هایش در راستای سلیقه او نیست. از یک سو هم از پیمان قاسمخانی و حبیب رضایی دعوت می کنید کارگاه برگزار کنند و از سوی دیگر جناح اصولگرا هم حضور پررنگی در جشنواره دارند، برای فرج الله سلحشور بزرگداشت برگزار می شود و نگاهی هم به سینمای فلسطین و... دارید. پس از سه دوره دبیری مستقل، این جشنواره چند درصدش حاصل نگاه شماست؟

میرکریمی: نمی دانم. به هر حال تلاشم را می کنم که نگاه من جشنواره را یک سویه و محدود نکند؛ البته که هر آدم از سلیقه اش جدا نیست و هرکاری بکنی بالاخره جزئی از وجودت است که البته دائم هم تغییر می کند و این اصلاً هم بد نیست چون حاصل افزایش دانش و آگاهی است. از این جهت سعی می کنم در نقطه ای باشم که فراگیرتر است و این تنها تلاش من نیست تلاشی گروهی است یعنی همه بچه ها تلاش می کنند که جشنواره جامعیت داشته باشد و همه حضور داشته باشند و خودشان را ببینند. جامعه و محیط اجتماعی ما بی دلیل یا حداقل با کمترین دلیل دچار انشقاقی بزرگ شده و تحملمان نسبت به همدیگر کم شده است. وقتی مجموعه ای از افکار و افراد که کاملاً در فضای خارج از جشنواره متضاد به چشم می آیند را در جشنواره کنار هم می بینیم فکر می کنیم یک جای کار سفارشی است و باید ایراد داشته باشد و می گوییم چرا ما از اینجا که بیرون می رویم فضا اینقدر دوستانه نیست! من فکر می کنم آن چیزی که اشکال دارد اتفاقاً فضای بیرون از جشنواره و چیزی است که در جامعه دارد اتفاق می افتد. من در این چند سال برای دعوت از مخاطب به همه جا رفتم، به قم هم رفتم و شنیدم جمعی از روحانیون جوان هستند که هرکدام به یک یا دو زبان مسلط هستند و هر هفته فیلم جدید خارجی می بینند و نقد می کنند، سینما را خیلی خوب می شناسند و آن را تحلیل می کنند، من خودم اینقدر سینما را نمی شناسم که اینها با اسم و رسم و ریشه و سابقه می شناسند. به جمع شان رفتم و واقعاً از دانش سینمایی شان لذت بردم. آنها را به جشنواره دعوت کردم و گفتم من برایتان کارت صادر می کنم و دوست دارم شما هم باشید و فیلم ها را ببینید. الان مشتری دائمی جشنواره هستند. اولین روزی که می خواستند به جشنواره بیایند، قدری سخت شان بود و می گفتند اشکال ندارد با همین لباس به جشنواره بیاییم؟ گفتم این یک انتخاب شخصی است من هم اگر این لباس را انتخاب کرده باشم دیگر درش نمی آورم. همین طور هم شد و هیچ وقت من مزاحمتی ندیدم. من به صورت مشخص اسم نمی برم تا این تصور ایجاد نشود که فلان شخص متعلق به طیف دیگری است اما من طیف متنوعی از افکار و عقاید را می بینم که پشت سر هم در صفی که برای یک فیلم تشکیل شده ایستاده اند، مزاحمتی برای هم ندارند و کسی هم نمی گوید که اینجا یا جای من است یا جای دیگری؛ بالعکس چیزی که بیرون اتفاق می افتد و مرزبندی ها پررنگ تر شده است.

عقیقی: اتفاقاً در مکان های فرهنگی این مرزبندی ها نسبت به طیف های اجتماعی کمتر است و در فضای بیرونی مرزبندی ها به شکل واضح تری رخ نمایی می کند.

میرکریمی: من به همین خاطر می گویم که مکان فرهنگی همان جایی است که این مرزبندی باید خیلی کم باشد اگرچه به هر حال یک جاهایی اعتقادات آدم ها به هم نمی خورد و البته قرارهم نیست همه شبیه به هم فکر کنند ولی جشنواره مال تمام آنهایی است که می خواهند از سینما لذت ببرند و آنقدر علاقه دارند که وقت بگذارند و این ارتباط را با سینما و اهالی آن داشته باشند، حق همه شان است. تلاش کردیم در این نقطه بایستیم. معمولاً تعداد کثیری می گویند نقطه ایده آل و خوبی است و بخشی هم از هر دو طرف می گویند که چرا اینجا ایستادین؟ یا بیایین به طرف ما یا بروید به آن ور.

ایران : نقطه ای که گفتید به نظر باید منطقه امنی برای شما به عنوان دبیر جشنواره ایجاد کند اما در سال گذشته بخصوص با هجمه شدیدی مواجه بودید. این هجمه حاصل سهم خواهی بیشتر است یا دشمنی های شخصی.

میرکریمی: نمی دانم اما به نظرم مثل روز روشن است که اتفاقات خوبی در جشنواره در حال افتادن است، نمی گویم ایده آل ماست چون با ایده آل هایمان فاصله داریم اما اتفاقات چند سال اخیر مشخصاً پرفایده تر از اتفاقاتی است که قبلاً داشتیم. اگر منصفانه نگاه کنیم جشنواره نمره قابل قبول تری نسبت به قبل دارد. چون هجمه ای که وجود داشت برطرف شده و من با همه گروه ها و کسانی که آن نامه ها را نوشتند ساعت ها حرف زدم و در جشنواره امسال همگی حضور پیدا می کنند و حاشیه کمتری از این زاویه خواهیم داشت نمی خواهم مسأله را باز کنم و فرض را بر این می گذارم که همه آن سوء تفاهم بوده است.

کلمات کلیدی

جشنواره جهانی فیلم فجر

لینک خبر :‌ ایران آنلاین
مدیر واحد ساماندهی محدوده ها و طرح های ترافیک با اشاره به اینکه خبرنگاران تا 7 اردیبهشت فرصت دارند تا نسبت به ثبت نام طرح ترافیک 98 اقدام کنند، گفت: این افراد با مراجعه به سایت "تهران من" و قسمت شرایط خاص مدارک خود را بارگذاری کنند.

عمار سعیدیان فر در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره فرایند ثبت نام در طرح ترافیک 98 اظهار کرد: سازوکار ثبت نام در طرح ترافیک امسال همانند سال گذشته است ضمن اینکه تعرفه طرح ترافیک 98 از 17 فروردین ماه بر اساس نرخ جدید شورای شهر تهران محاسبه می شود.

وی تصریح کرد: رانندگانی که بخواهند به محدوده طرح ترافیک مراجعه کنند، می توانند با ورود به سایت" تهران من" نسبت به ثبت نام و مجوز ورود به طرح اقدام کنند.

سعیدیان فر خاطرنشان کرد: بر اساس مصوبه جدید شورای شهر تهران در ارتباط با طرح ترافیک 98، تعرفه تعیین شده برای ورود خودروها با معاینه معمولی 15 درصد و معاینه برتر 8 درصد محاسبه می شود.

مدیر واحد ساماندهی محدوده ها و طرح های ترافیک در ارتباط با تسهیلات در نظر گرفته شده برای کاربرانی که حساب شهروندی آنها کامل بوده و به محدوده طرح ترافیک وارد می شوند، گفت: اگر کاربری وارد محدوده طرح ترافیک شود و حساب شهروندی وی کامل بوده از تخفیف 20درصدی استفاده خواهد کرد و در صورتی که حساب وی کامل نباشد یک ماه فرصت دارد که هزینه طرح ترافیک خود را بپردازد و در صورتی که هزینه خود را در این مدت هم نپردازد مشمول عوارض و جریمه پلیس خواهد شد.

وی در ارتباط با سهمیه بگیران نیز گفت: ارگان ها نیز تا 15 اردیبهشت فرصت دارند تا نسبت به ثبت نام طرح ترافیک در سایت "تهران من" اقدام کنند.

سعیدیان فر همچنین در ارتباط با ثبت نام طرح ترافیک خبرنگاران نیز تصریح کرد: این افراد نیز تا 7 اردیبهشت فرصت ثبت نام دارند و باید با مراجعه به سایت "تهران من" نسبت به ثبت نام و همچنین بارگذاری مدارک اقدام کنند.

مدیر واحد ساماندهی محدوده ها و طرح های ترافیک ادامه داد: خبرنگاران با مراجعه به سایت مورد اشاره و در قسمت شرایط خاص در سمت راست سایت، مدارک خود را باید بارگذاری کنند ضمن اینکه خبرنگارانی که سال گذشته نیز طرح ترافیک گرفته اند نیز باید برای ثبت نام مجدد به این سایت مراجعه کنند.

وی خاطرنشان کرد: از روز گذشته نیز پیامک هایی برای خبرنگاران برای ثبت نام طرح ترافیک ارسال شده است ضمن اینکه طرح ترافیک خبرنگاری سال گذشته تا زمان صدور طرح ترافیک جدید اعتبار دارد.

مدیر واحد ساماندهی محدوده ها و طرح های ترافیک گفت: با توجه به مصوبه شورای شهر تهران در ارتباط با سهمیه طرح ترافیک خبرنگاران 200 نفر کاهش یافته و به دو هزار و 60 نفر رسیده است.

انتهای پیام/*

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
گروه اقتصاد در نشست مشترک فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی، انتظارات متقابل خانه ملت و این شورا از جمله شفافیت مالی در تخصیص اعتبارات، لزوم بازنگری در ساختار شورا و همچنین ضرورت استفاده از ابزارهای نظارتی مجلس برای پیگیری اجرای مصوبات و حضور نمایندگان در جلسات شورای توسعه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۲

به گزارش ایکنا ، نشست مشترک فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی با حجت الاسلام والمسلمین سیدسعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی و حجت الاسلام والمسلمین حمید محمدی، دبیر شورای توسعه ظهر امروز دوشنبه 2 اردیبهشت ماه، در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین نصر الله پژمانفر، رئیس فراکسیون، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی، در آغاز این نشست که بیش از 15 نفر از نمایندگان مجلس نیز در آن حضور داشتند، و قبل از حضو دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه، توضیحاتی از عملکرد فراکسیون ارائه و با اشاره به انتخاب رابطان استانی فراکسیون قرآن، یادآور شد: این فراکسیون از فعال ترین و منظم ترین فراکسیون های مجلس شورای اسلامی است که به صورت جدی پیگیر مطالبات قرآنی است و در کنار آن از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی هم انتظار داریم به امور قرآنی توجه ویژه ای داشته باشد تا مشکلات این بخش که مورد اتفاق نظر همه هم هست برطرف شود.

وی در ادامه با اشاره به جلسات فراکسیون قرآن با وزیر آموزش و پرورش و ابراز گلایه از کم توجهی به آموزش قرآن در این وزارتخانه گفت: در همه سنوات تحصیلی در هفته دو تا سه ساعت درس قرآن ارائه می شود، ولی با این وجود وضعیت دانش آموزان بعد از فارغ التحصیلی در حوزه روخوانی و روانخوانی قرآن کریم به هیچ وجه قابل دفاع نیست.

رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی یادآور شد: براساس آمارهایی که به دست ما رسیده، درصد بسیار زیادی از دانش آموزان با این مشکل روبرو هستند. البته خود آموزش و پرورشی ها این رقم را در حدود دو درصد اعلام می کنند، اما رقم قطعاً فراتر از این اعداد است.

وی ادامه داد: این مشکل در شرایطی وجود دارد که هم معلم قرآن در آموزش و پرورش است و هم ساعت درسی لازم وجود دارد، ولی اهمیتی به مسئله روخوانی و روان خوانی قرآن کریم داده نمی شود.

رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی با انتقاد تند از برخی مدیران و مدارس که درس قرآن را تعطیل و به جای آن کلاس، درس های دیگر را برگزار می کنند و در واقع وقت کلاس های درس قرآن را به درس های دیگر می دهند، گفت: این کار خلاف قانون است و مسئولان مربوطه باید پاسخگو باشند.

پژمانفر بیان کرد: معتقدم هر کسی که سواد خواندن و نوشتن داشته باشد با 10 ساعت جلسه خوب و کامل آموزش قرآن می تواند به روان خوانی و روخوانی مناسب قرآن دست یابد، ولی اکنون سؤال این است که چرا در آموزش و پروش با این همه ساعات درسی، باز هم دانش آموزانی که فارغ التحصیل می شوند در این زمینه بسیار ضعیف هستند؟ البته منظور ما تفسیر و آشنایی با مفاهیم قرآنی هم در ابتدا نیست، صرفاً همان روخوانی و روان خوانی است.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در ادامه به نشست خود با ربیعی و شریعتمداری، وزرای سابق و حاضر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اشاره کرد و گفت: بنده از آنها خواهش کردم که در جامعه کارگری روخوانی و روانخوانی قرآن را آموزش دهید و حتی نحوه کار را هم خودتان تدوین کنید.
وی افزود: البته برخی از بخش ها هم از کمبود اعتبارات گلایه می کنند اما باور کنید چنین کاری اساساً اعتبار چندانی نمی خواهد و هر سازمانی هم اعتبارات لازم را دارد که چنین کاری را انجام دهد، لذا خواهش من این است که این موضوع را به خوبی درک کنیم.
رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی ادامه داد: سال گذشته اعتبارات قرآنی را که کم شده بود به 100 میلیارد تومان رساندیم. امسال هم به 27 میلیارد تومان رسیده بود و ما دوباره آن را وضعیت سال گذشته رساندیم و این یکی از مهم ترین اقدامات ما بوده است. البته از آقای جعفرنژاد از سازمان برنامه و بودجه هم دعوت کردیم که امروز بیایند و توضیح دهند که مشکل اعتباری نداریم اما متأسفانه کاری برایشان پیش آمد و امکان حضور پیدا نکردند.
پژمانفر اظهار کرد: این کار نیازمند اراده و پیگیری جدی است و با یک مکاتبه، کار جلو نمی رود. آخرین اقدامی هم که در فراکسیون انجام دادیم این بود که همه استان ها را مکلف کردیم که براساس مصوبه شورای توسعه فرهنگ قرآنی، برنامه های قرآنی خود را راه اندازی کنند که متأسفانه هیچ استانی آن را راه اندازی نکرده بود و هرچقدر مکاتبه کردیم در نهایت برخی گزارشات غیرمنظم برای ما فرستادند لذا نامه ای با امضای 190 نماینده به رئیس جمهور نوشتیم تا به استاندار دستور دهد شوراهای قرآنی استانی طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، فعالیت خود را آغاز کنند تا این بی اعتنایی به قرآن ادامه پیدا نکند.

رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی بیان کرد: دوستان نماینده در همه برنامه های قرآنی حضور پرشوری داشته اند اما خواهشم این است که همه دوستان برای خدمت به قرآن آمادگی بیشتری داشته باشند.

در ادامه علیرضا محجوب، نماینده مردم تهران در مجلس اظهار کرد: در مجلس هفتم که فراکسیون قرآن فعالیت می کرد، جلسه ای با آقای حداد عادل؛ رئیس وقت مجلس داشتیم که ایشان اصطلاحی به کار بردند و گفتند که قرآن را پولی نکنید . آن موقع از ایشان ایراد گرفتیم اما امروز می بینیم با اینکه منابع خوبی گذاشته ایم اما باز هم کار چندانی صورت نگرفته است.

وی با تأکید بر اینکه باید برای ارتقای دوره های آموزشی قرآن در آموزش و پرورش شروطی تعیین کنیم تصریح کرد: فراکسیون در این چند سال تمام توان خود را در بحث اعتبارات و بودجه به کار گرفته اما باز انگار نتیجه به همان جمله معروف آقای حداد ختم می شود، لذا تأکید بنده بر سیاستگذاری مناسب بر این مسیر است.

جمشید جعفرپور، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه بیان کرد: ما قبلاً یک تقسیم کار انجام دادیم و سه بخش بخش آموزشی، تحقیق و پژوهش را ایجاد و برای هرکدام از آن ها، یکی از وزرا را مسئول گذاشتیم و هدف اصلی هم این بود که این افراد برای گرفتن بودجه از سازمان برنامه و بودجه فعالیت کنند ولی وزیر آموزش و پرورش و وزیر ارشاد می دانستند که دست سازمان مدیریت در این زمینه زیاد باز نیست. بنده برخلاف آقای محجوب که گفتند فعالیت قرآنی را پولی نکنید معتقدم که کار قرآنی اساساً بدون بودجه امکان پذیر نیست بلکه برای آینده فعالیت های قرآنی باید بودجه ای در نظر گرفته شود. فقط باید بحث نظارت به این مجموعه ها اضافه شود.
فاطمه ذوالقدر، نایب رئیس کمیسیون فرهنگی و عضو هیئت رئیسه فراکسیون قرآن مجلس در ادامه گفت: نکته ای که می خواهم به آن اشاره کنم این است که تا وقتی نظام آموزشی ما اصلاح نشود این وضعیت ادامه خواهد داشت، چراکه دید و نگرش مناسبی نسبت به آموزش قرآن وجود ندارد. در قدیم به یاد دارم تمام سوره های قرآن را با کودکان تمرین می کردیم.
وی افزود: خانواده ها هم در آموزش قرآن نقش مهمی دارند اما الان به دلیل کنکورزدگی اهمیت چندانی به آموزش قرآن داده نمی شود و خروجی مناسبی وجود ندارد.
پژمانفر در ادامه ضمن خیرمقدم به دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و با بیان بخش های از سخنان ابتدایی خود گفت: باید در فرصت مناسبی گزارش مبسوطی از فعالیت های فراکسیون ارائه دهیم. ما تلاش کرده ایم علی رغم همه کاهش هایی که در اعتبارات فرهنگی بود، اعتبارات قرآنی را افزایش دهیم و به صد میلیارد برسانیم هرچند که رقم قابل توجهی نیست. خواهش ما از شما به عنوان دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی این است که کمک کنید مشکلات در حوزه فعالیت های قرآنی برطرف شود.
وی افزود: باید مطابه گری در زمینه اعتبارات صورت گیرد، چراکه اقدامات کنونی جوابگو نیست. امروزه روند پیگیری فعالیت های قرآنی در یک فضای حداقلی سیر می کند.
رئیس فراکسیون قرآن در ادامه گفت: لازم است چند نکته را خدمت شما عرض کنم که یکی از این موارد ضرورت بازنگری در ساختار دبیرخانه است، چراکه این دبیرخانه ناکارآمد است و دلیل ناکارآمدی هم وضعیت موجود در حوزه قرآنی است. مسئله دوم تثبیت جایگاه شورای همانگی استان ها است.
پژمانفر یادآور شد: مسئله بعدی، اصلاح وضعیت دبیرخانه شورای توسعه فعالیت های قرآنی است البته من از زحمات جناب حمید محمدی تشکر می کنم. موضوع دیگر این است که وظایف شورا باید پیگیری شده و از موازی کاری جلوگیری شود. همچنین نظارت و پایش فعالیت دستگاه ها حدود دو سال است که متوقف شده است.
وی گفت: تدوین و تصویب شاخص های توسعه فرهنگ قرآنی و اجرای نظارت بر آن از جمله اقدامات دیگری است که باید انجام شود و گزارشی به ما بدهید تا ما خیالمان راحت شود که وظایف شورا به خوبی انجام می شود. موضوع دیگر، ادغام اتحادیه های استانی و تشکل های مدغم است که بلاتکلیف هستند و این بلاتکلیفی باید حل شود.
رئیس فراکسیونقرآن، عترت و نماز مجلس گفت: مسئله آخر، شفاف سازی هزینه اعتبارات این مجموعه است. برخی دوستان گلایه می کنند که این هزینه کرد شفاف نیست.
محمدجواد ابطحی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در ادامه گفت: در کمیسیون هر وقت می خواهیم در مورد بسیاری از طرح و برنامه ها به ویژه در زمینه آموزش و پرورش ورود کنیم، گفته می شود که جزء اختیارات شورای عالی انقلاب فرهنگی است و اجازه ورود ندارید. از طرفی در آن حوزه ها در شورا هم کاری صورت نمی گیرد.
وی افزود: با این ولنگاری فرهنگی که در کشور وجود دارد اگر از این وضعیت جلوگیری نکنیم دیگر اسمی از قرآن هم باقی نخواهد ماند.
شهباز حسن پور بیگلری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در ادامه با تجلیل از برپایی مسابقات بین المللی قرآن توسط اوقاف و امور خیریه، از عدم حضور اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در اختتامیه مسابقات انتقاد کرد و گفت: انتظار می رفت خود اعضا حضور پررنگی داشته باشند در حالی که اگر یک مسابقه فوتبال بود شاید 20 وزیر و 200 نماینده می آمدند.
وی همچنین از عدم احساس مسئولیت در استان ها نسبت به برگزاری جلسات شورای فعالیت های قرآنی انتقاد کرد.

در ادامه حجت الاسلام والمسلمین سیدسعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: بنده خوشحالم که چنین توجهاتی به فعالیت های قرآنی صورت می گیرد. جلسات شورای توسعه با حضور وزرا تشکیل می شود و این نشان دهنده اهمیت این شورا است. البته یکی از مطالبات ما این است که نمایندگان کمیسیون های مجلس به میزان بیشتری در جلسات این شورا شرکت کنند.
وی ادامه داد: همه ما اشتراک نظر داریم که کانون محوری در حوزه فرهنگ، توسعه فعالیت قرآنی است و باید بر روی این محور ایستادگی کنیم و ان شاءالله بتوانیم مسیر در این زمینه را باز کنیم. اگر به مصوبات مالی توجه کنیم، بهترین سال در زمینه تخصیص ها سال 91 بوده است. البته در اکثر سال ها تخصیص های 20 تا 25 درصدی و حتی 15 درصدی وجود داشته اما چون فعالیت های قرآنی، یک محور است و مقام معظم رهبری هم تأکید زیادی بر آن دارند، باید توجه بیشتری به این بخش صورت گیرد. در سال 91 که آن تخصیص خوب اتفاق افتاد امیدواری به تربیت 10 میلیون حافظ قرآن هم بیشتر شد و حتی رهبر انقلاب تأکید کردند که جلسات خانگی قرآن را گسترش دهید.
عاملی گفت: تأکید رهبر معظم انقلاب به اعتبار جنبه تربیتی قرآن است لذا ما هم در این زمینه تأکید زیادی بر فعالیت های قرآنی داریم و دبیرخانه هم مکاتبات دائمی با ارگان ها دارد اما شورای عالی انقلاب فرهنگی ابزارهای نظارتی لازم را ندارد تا بتواند برخی از مسائل را به شیوه بهتری پیگیری کند اما به هر حال براساس بیانات رهبر معظم انقلاب مصوبات شورای عالی در حکم قانون یا مرّ قانون است و به همین دلیل باید از آن تبعیت شود.
رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی افزود: حتی با قوه قضائیه مکاتبه داریم که اگر در جایی تخلفاتی می شود دیوان عدالت اداری پیگیر اجرای این مصوبات باشد لذا مسائل قرآنی از اولویت های ماست و معتقدیم هرکس اعتقادی به این کار نداشته باشد دنیا و آخرت خود را خراب کرده است لذا باید در نهادهای مختلف توجه بیشتری به قرآن و تقسیم کار در این زمینه وجود داشته باشد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ما ساختار جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی را تدوین کردیم که در آن دو بال جدید شامل فرهنگ و علم و فناوری دیده شده که البته بال فرهنگ در دبیرخانه پراکنده بود که امیدواریم ذیل سند مهندسی فرهنگی کشور دیده شود و بنده در این ارتباط با رئیس جمهور نیز صحبت کرده ام البته جلسات ستاد مهندسی کشور از سال 93 یکبار تشکیل شده است.
وی گفت: واقعیت دیگر این است که وقتی مصوبات زیاد باشد، قانون در عرصه اجرا هم با مشکل مواجه می شود. شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکنون 2 هزار و دویست و شصت و نه مصوبه داشته لذا نیازمند بازنگری در این کارها هستیم و امیدواریم که این موضوعات براساس اولویت های کشور پیگیری شود.
عاملی یادآور شد: درباره شفافیت مالی هم باید عرض کنم که در اولین جلسه شورا، درخواست شفافیت مالی از دوستان داشتم چراکه اگر میزان و نحوه هزینه کردها بر روی سایت اعلام شود، حساسیت ها هم کمتر می شود بنابراین بنده دستور دادم سامانه تخصیص اعتبارات بر روی سایت شورای عالی انقلاب فرهنگی و دستگاه ها بارگذاری شود.

در ادامه پژمانفر خواستار افزایش سهم دستگاه های مردمی از این اعتبارات شد که حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی گفت: سهم این نهادها 30 درصد از کل اعتبارات است.
پژمانفر گفت: اینها در استان ها تقسیم می شود اما هیچکدام از رابطان اطلاعی از آن ندارند.
عاملی در ادامه درباره اتحادیه های قرآنی گفت: واقعیت امر این است که مشکل بین اتحادیه ها است. قطعاً نظر ما بر ادغام است و در انتخابات استانی که صورت گرفت نتایج مشخص شد و گروه بازرسی و نظارت هم اعتراضات را بررسی کردند اما در این زمینه نیازمند هماهنگی در بیرون شورا هستیم تا در نهایت دستگاه هایی که با این ادغام مخالف هستند به این کار رضایت دهند.
وی ادامه داد: خواهش ما از فراکسیون قرآن مجلس این است که با ما در تعامل باشند و با همکاری همدیگر بتوانیم به رفع مشکلات و اجرایی شدن منشور قرآنی کمک کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در ادامه اظهار کرد: انتخابات 29 استان انجام شد و تهران و یک استان دیگر ماند که یکی از گروه های ذی نفع زیر میز زد و این خارج از اختیار ما بود. راجع به جلسات شورا های استانی هم باید بگویم که از وقتی در سال گذشته ارشاد گفت مسئولیت این کار با ماست و باید ذیل مجموعه شورای فرهنگ عمومی انجام شود دیگر برگزار نشده است در حالی که تا قبل از آن برخی استانها 23 جلسه برگزار کرده بودند. درباره تشکیل جلسات شورای توسعه با حضور وزرا هم باید بگویم که در بسیاری از مواقع حتی 4 بار، جلسات به خاطر عدم حضور آن ها تعطیل شده است. درباره شفافیت هم توضیح داده شد که روی سامانه قرار می گیرد.
پژمانفر در این لحظه گفت: ما حاضریم در مجلس در این زمینه از وزیر توضیح بخواهیم. شما هم گزارش بدهید که وزرا شرکت نمی کنند و لذا ما به رئیس جمهور و رهبر اطلاع می دهیم.
محمدی گفت: کار اصلی شورای توسعه، تولید اسناد راهبردی در سه حوزه آموزش عمومی، تبلیغ و ترویج و پژوهش بوده و ما کارهای اصولی را انجام داده ایم اما دستگاه های اجرایی به خوبی کار نمی کنند. بنابراین شورای توسعه فرهنگ قرآنی، کار خود را به خوبی انجام می دهد و چون تمام راهکارها ابلاغش شده، دیگر کسی بهانه ای برای عدم اجرا ندارد.
عبداللهی، معاون پارلمانی شورای عالی انقلاب فرهنگی، در پایان گفت: خواهش بنده این است که به این جلسات بسنده نکنیم بلکه آقای پژمان فر گزارشی از دغدغه های فراکسیون قرآنی ارائه دهند و در جلسات بعدی، ما به یک سند تعامل و توافق برسیم و ان شاءالله آن را اجرایی کنیم.
انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
مدیرکل اوقاف استان تهران گفت: بنا به دستور سازمان اوقاف و امور خیریه کشور و تصمیم گیری اتخاذشده در ستاد کمک رسانی به سیل زدگان استان های خوزستان و لرستان، استان تهران به عنوان استان معین کمک رسانی به مردم این استان ها انتخاب شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۲ سایت های دیگر : ربیع

مجتبی عبداللهی مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان تهران در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس اظهار داشت: بعد از دستور حجت الاسلام خاموشی ریاست سازمان اوقاف کشور مبنی برافزایش ارسال کمک های مردمی به استان های سیل زده و تصمیم گیری صورت گرفته در ستاد کمک رسانی به سیل زده های استان های خوزستان و لرستان، اداره کل اوقاف و امور خیریه استان تهران به عنوان پشتیبان این 2 استان انتخاب شد.

وی در همین راستا افزود: ادارات اوقاف شهرستان های تابعه استان تهران کمک های غیرنقدی فراوانی به سمت استان های سیل زده ارسال کردند که البته با توجه به ظرفیت بالای اقدامات خیرخواهانه در استان تهران خواهان افزایش آن هستیم و در همین راستا اخیراً به همت متولیان موقوفات استان تهران، کمک های نقدی و غیر نقدی به ارزش بیش از 260 میلیون تومان به استان خوزستان ارسال شد که البته این میزان از کمک ها برای بار اول و فقط یک چهارم ظرفیت متولیان موقوفات بوده است.

مدیرکل اوقاف استان تهران تصریح کرد: پیشنهاد کمک رسانی متولیان موقوفات در جلسه اخیری که با آن ها داشتیم از سوی آن ها داده شده بود.

عبداللهی درباره جزئیات این کمک های ارسالی بیان کرد: 20 میلیون تومان از سوی متولی موقوفه میزالسلطنه، 40 میلیون تومان از سوی متولی موقوفه امین الدوله، 20 میلیون تومان از سوی متولی موقوفه علی آباد قاجار، 10میلیون تومان از سوی متولی موقوفه فیلسوف الدوله، 5میلیون تومان از سوی متولی موقوفه سهام الدوله، 5میلیون تومان از سوی متولی موقوفه بیمارستان نوح، 15 میلیون تومان از سوی متولی موقوفه محمدتقی لواسانی، 7 میلیون تومان از سوی متولی موقوفه رجبعلی اسلامشهر، یک میلیون تومان از سوی متولی موقوفه خیریه رامفر، 5 میلیون و پانصد هزار تومان از سوی متولی موقوفه سلیمان خان قاجاربخشی از این کمک ها بوده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: 516 تخته پتو از سوی موقوفات حاج حسن کلاهدوز و 50 تخته فرش ماشینی از سوی موقوفه حاج سید محمد عرب و 240 جفت کفش زنانه و مردانه از سوی موقوفه سادات اخوی و همچنین 44 میلیون تومان روفرشی تشک بالش و زیرانداز و 30 میلیون تومان پوشاک بچه و لوازم بهداشتی هم بخش دیگری از کمک های ارسالی است.

انتهای پیام/و/م/ی30

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
قزوین – ایرنا - موکب آستانه مقدسه زبیده خاتون (س) قزوین با همکاری اداره اوقاف و جمعی از خیران روزانه 10 هزار پرس غذا در مناطق سیل زده خوزستان طبخ و توزیع می کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۲ سایت های دیگر : جماران خبرگزاری دانشجویان ایران

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی اداره کل اوقاف و امورخیریه استان قزوین مستقر در استان خوزستان ، موکب آستانه مقدسه زبیده خاتون (س) برای سیزدهمین روز به طبخ غذا برای کمک رسانی به سیل زدگان اقدام کرد.
این موکب با همکاری اداره کل اوقاف و امور خیریه استان قزوین و کمک های خیرخواهانه مردمی، روزانه بیش از 10 هزار پرس غذای گرم برای هموطنان سیل زده شهرستان های کارون، حمیدیه، باوی، سوسنگرد و روستاهای اطراف آماده می کند.
شرکت فولاد خوزستان در راستای ایفای مسئولیت های اجتماعی، میزبان این هیات در محل سه راهی منازل 300 دستگاه فولاد است و در این اقدام خداپسندانه در کنار خادمان حسینی ایفای نقش می کند.
موکب آستانه مقدسه زبیده خاتون (س) استان قزوین علاوه بر طبخ غذا با همکاری کارکنان تلاشگر فولاد خوزستان در تامین و توزیع اقلام ضروری شامل پتو، چادر مسافرتی، پوشاک، لوازم بهداشتی و شوینده پیشقدم بوده و تا زمان عادی شدن شرایط بحرانی، در شهرستان اهواز مشغول امداد رسانی خواهد بود.
6101

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
قم - ایرنا - معاون مطبوعات و تبلیغات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم، گفت: 20 کیوسک مطبوعات در قم وجود دارد که از این تعداد برخی نیز به دلیل جانمایی نامناسب غیرفعال هستند که این موضوع در شان این استان نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۳ سایت های دیگر : جماران

محمد جواد محرابی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، یکی از شاخص های رشد و توسعه یافتگی را میزان مطالعه و همچنین محل های عرصه مطبوعات دانست و افزود: با وجود پیگیری های بسیار از طریق شهرداری قم و سامان میادین این شهرداری، برای افزایش تعداد کیوسک های مطبوعات، متاسفانه تاکنون همکاری لازم در این زمینه صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: از نظر جانمایی در بیشتر موارد، بهترین مکان ها به کیوسک های تجاری برای عرضه تنقلات و فروش سیگار اختصاص می یابد و بدترین محل ها که کار درآن محل هیچ گونه توجیه اقتصادی ندارد به مطبوعات اختصاص داده می شود.
معاون مطبوعات و تبلیغات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم، افزود: به دلیل اینکه تعرفه کرایه کیوسک های مطبوعاتی بسیار کمتر از تجاری است به همین دلیل شهرداری تمایلی برای واگذاری این کیوسک ها به مطبوعات ندارد و این امر موجب شده تا در سال های اخیر بسیاری از محل های فروش روزنامه در این شهر با وجود سال ها فعالیت تعطیل شوند.
محرابی، توجه بیشتر شهرداری به مسائل فرهنگی را خواستار شد و گفت: کیوسک های تخصیص یافته به مطبوعات به دلیل جا نمایی نادرستی، از نظر اقتصادی آورده ای ندارد به همین دلیل هیچ جذابتی برای فعالیت در این کیوسک ها وجود ندارد و این باعث شده است تا شاهد تعطیلی آنها نیز باشیم.
وی تعداد کیوسک های فعال موجود در قم نسبت به شاخص های استاندارد را بسیار کم دانست و افزود: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آمادگی صدور مجوز در این زمینه را دارد ولی لازمه آن همکاری سازمان میادین میوه و تره بار و ساماندهی مشاغل شهرداری قم برای جانمایی و نصب کیوسک است.
7404/ 6133/

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
امام جمعه اصفهان گفت: بهتر است تعدد، روزنامه ها یا مطبوعات محدود و یک روزنامه با کیفیت در اصفهان منتشر شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۲ سایت های دیگر : تابناک اصفهان

به گزارش خبرنگار ایمنا ، آیت الله سید یوسف طباطبائی نژاد صبح امروز (دوشنبه) در دیدار با اعضای هیئت مدیره انجمن ها و تشکل های رسانه ای استان اصفهان با تبریک اعیاد شعبانیه اظهار کرد: باران رحمت الهی که در ایام نوروز بر ما بارید اگرچه رحمت بود اما متأسفانه به برخی از استان ها زیان های بسیاری وارد شد و این خود هشداری است که نباید راه آب را ببندیم.

وی افزود: عرض رودخانه زاینده رود در برخی مناطق 600 متر و در برخی دیگر به 10 متر رسیده و تا به حال حتی یک نفر هم به این موضوع اعتراضی نکرده است و یک رودخانه عظیم را به یک جوی تنزل دادیم درحالی که مادی های اصفهان و وجود این رودخانه، همگی با حساب و کتاب است و این مادی ها برای مواقعی که آب بالا می آید از وقوع بحران جلوگیری می کند.

سید یوسف طباطبائی نژاد با ابراز تأسف از ساخت و سازهای بسیار در حریم زاینده رود گفت: متأسفانه در منطقه باغ بهادران رودخانه را تا حد یک جوی تنزل داده اند وحتی تخریب آن ها هیچ اشکال شرعی ندارد و امیدواریم این هشدارها راهنمایی باشد برای اقدامات جدید تا از مشکلات آینده بکاهیم.

امام جمعه اصفهان در خصوص اهمیت موضوع رسانه در جامعه امروز گفت: اولین شرط رسانه همان است که قرآن به آن اشاره کرد که رسانه اعم از گفتاری و نوشتاری دروغ و لغو نباشد، لغو یعنی خبری که نه به نفع دنیا است و نه به نفع آخرت. پس باید حرف درست را نوشت حتی اگر کم باشد.

رسانه باید فکر مردم را بالا ببرد

وی با ابراز تأسف از نبود توجه به کیفیت رسانه ها اظهار کرد: اصفهان استعدادهای رسانه ای بسیاری دارد اما متأسفانه هنوز یک رسانه ممتاز در کشور ندارد. بهتر است همه مطبوعات با هم متحد شوند و یک روزنامه با کیفیت داشته باشند که اخبار تازه روز را مطرح کند و روزنامه ای ارزشمند برای همه اقشار جامعه باشد.

امام جمعه اصفهان با اشاره به اینکه نباید اخبار لغو را منتشر کرد، افزود: رسانه باید فکر مردم را بالا ببرد، باید بالابردن مسائل فکری کودکان، خانواده ها و اقشار مختلف را در نظر بگیرد و علاوه برآن به مطرح کردن تحلیل های سیاسی روز توجه ویژه داشته باشد.

طباطبائی نژاد در خصوص انتقاد و تهمت اظهار کرد: انتقاد با غیبت و تهمت فرق دارد، انتقاد عمومی نیست، بهتراست انتقاد را به صورت خصوصی و با نوشتن نامه به عرض دیگران رساند، اگر دروغ بنویسید تهمت و اگر راست باشد غیبت است، غیبت انواع شفاهی و کتبی دارد که این از نوع کتبی غیبت خواهد بود.

وی با بیان اینکه بهتر است گفته های اشتباه یک فرد را به طور خصوصی تذکر بدهیم، تصریح کرد: اگر حرف اشتباهی از کسی می شنویم نباید آن را در هرجا منتشر کنیم چراکه اگر راست هم بگوییم آبروریزی است و این موضوع انسانی نیست؛ این فرهنگ نیست که یک رسانه ای حرف اشتباهی را پخش کند.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان با تأکید بر اینکه باید اشتباهات را به صورت خصوصی تذکر داد، افزود: از خبرنگاران و کل مجموعه رسانه ای اعم از صداو سیما و مطبوعات مکتوب می خواهیم که با افزایش تمدن و فرهنگ در بین خود و مردم به حل مشکلات کمک کنند.

اخبار تاریخ آینده را می سازد

طباطبائی نژاد با اشاره به اینکه باید همه رسانه ای ها هم قسم شوند تا دروغ ننویسند، گفت: پیغمبر اسلام(ص) فرمودند اگر کسی چیزی را شنید و بدون تحقیق آن را نقل کرد، او کذاب است، باید یقین کرد که حرفی درست است و نباید اخبار را از هرجایی گرفت، اما متأسفانه این موضوع در بین برخی رسانه ای ها دیده می شود.

وی باتأکید بر اینکه همه بدبختی های ما از رسانه های خط باز است، اظهار کرد: حتی تا 100 سال بعد از پیامبر(ص) هم خبرنگار شعیه نداشتیم و هرچه اخبار غلط خواستند زدند که از همین خبرها داعش پیدا شد چرا که هرکسی هرچه سلیقه اش بود را گفت و کاری هم از دست کسی برنیامد.

عضو مجلس خبرگان رهبری باتأکید بر اینکه اخبار غلط آیندگان را به اشتباه می اندازد، تصریح کرد: اگر خبر بد بگویید، آیندگان راه راست را از دروغ تشخیص نمی دهند و این خیانت به آینده هم منتقل می شود چرا که همه این اخبار تاریخ آینده را می سازد.

طباطبائی نژاد افزود: باید تمدن اسلامی خبری و خبرنگاری در هرقسمتی اعم از خبرنگاری، عکاسی و غیره اجرا شود، حتی عکاسان هم باید رعایت کنند که چه عکسی می گیرند، باید قبل از هرکاری فکر کرد و نباید آبروی کسی را پیش مردم و خداوند ببریم چرا که آبروی مسلمان را بردن خوشحالی ندارد.

وی با اشاره به اینکه همه این اشتباهات از غفلت سرچشمه می گیرد، افزود: باید قبل از هرنوشتنی یا گرفتن هرعکسی فکر کرد که چرا این کار را می کنیم، باید انصاف و بخشش داشت نباید گفته ها را تلافی کرد.

طباطبائی نژاد در سفارش به خبرنگاران و اصحاب رسانه گفت: باید تمدن خبرنگاری و تمدن روایی را اجرا کنیم، متأسفانه تعدد مطبوعات خود باعث سرگردانی مردم می شود و با وجود کاغذ گران بهتر است به کیفیت مطبوعات بیشتر از کمیت یا تعدد آن توجه شود.

وی اظهار کرد: اگر حرفی نیست بهتر است تعداد روزنامه ها یا مطبوعات محدود شود و به جای آن یک روزنامه با کیفیت در اصفهان منتشر شود. همه ما به این امر اذعان داریم که خبرنگار و خبرنگاری عامل تحول جامعه است و امیدواریم امسال شاهد تحولات مثبتی در این زمینه باشیم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری ایمنا
دبیرخانه جشنواره کتابخوانی رضوی، فراخوان شرکت در نهمین دوره این جشنواره را با معرفی 12 عنوان کتاب در سه رده سنی کودک ، نوجوان و جوان و بزرگسال منتشر کرد.

نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی توسط نهاد کتابخانه های عمومی کشور و با همکاری بنیاد فرهنگی هنری بین المللی امام رضا علیه السلام و معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای اشاعه و ترویج فرهنگ منور رضوی، گسترش فرهنگ کتاب خوانی و مطالعه کتاب های مرتبط با سیره پاک ائمه معصومین علیهم السلام به ویژه حضرت امام رضا علیه السلام، حضرت معصومه سلام الله علیها و حضرت احمد بن موسی علیه السلام با بخش ویژه سیره حضرت ابن الرضا امام جواد علیه السلام (که طبق روال هر دوره با هدف افزوده شدن منابع مرتبط با سیره یکی از معصومین(ع) به جشنواره نهم اضافه شده است) همزمان با ایام فرخنده دهه کرامت، برگزار می شود.
برگزیدگان نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در دو سطح ملی و شهرستانی معرفی و با اهدای لوح تقدیر و هدایای نقدی از آنها تجلیل خواهد شد.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
امین درخشان از فرزندان شهرستان بهمئی استان کهگیلویه و بویراحمد مشاور اجرایی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۲ سایت های دیگر : خبرگزاری بین المللی قرآن عصر زاگرس خبرگزاری کتاب ایران

کبنا ؛ امین درخشان با حکم دکتر قادر آشنا مشاور اجرایی سی دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران شد.
به گزارش کبنا نیوز از تهران، دکتر امین درخشان ریس اداره روابط عمومی و اطلاع رسانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد و رئیس سابق اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بهمئی، که از نیروی مؤثر و کارآمد این اداره کل می باشد، با حکم قائم مقام نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بعنوان مشاور اجرایی انتخاب شد.
سی دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با شعار خواندن توانستن است صبح روز سه شنبه 3 اردیبهشت با حضور مسئولین بلندپایه کشوری افتتاح و آغاز بکار خواهد کرد و تا 14 اردیبهشت در مصلی بزرگ امام خمینی (ره) تهران ادامه خواهد داشت.
بیش از 30 کشور دنیا در این نمایشگاه حضور دارند و" کشور چین" بعنوان بخش "ویژه بین الملل" در نمایشگاه کتاب تهران حضوری فعال خواهد داشت.

لینک خبر :‌ کبنا نیوز
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل حوزه وزارتی کیفیت را لازمه رونق تولید محصولات فرهنگی و هنری در کشور دانست و گفت: تکریم اصحاب فرهنگ و هنر اولویت مهم این وزارتخانه است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۲ سایت های دیگر : خبرگزاری تسنیم خبرگزاری برنا

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی احمدی بعدازظهر امروز در نشست فرهنگی با کارمندان اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شاهرود اظهار داشت: مبنا و اولویت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تکریم ارباب رجوع و اخلاق مداری است .

وی با بیان اینکه ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خود را خادم مردم می دانیم افزود: از شیوه های مؤثر در تکریم ارباب رجوع برپایی میز خدمت در ادارات است.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان داشت: اصحاب قرآنی، فرهنگی و هنری باید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را خانه دوم خود بدانند؛ بنابراین برای این مهم لازم است با این قشر در پیگیری مسائل و امورات با سعه صدر برخورد شود.

احمدی از جمله وظایف و رسالت های ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان های سراسر کشور را ابتدا کشف استعداد و سپس رشد و پرورش استعدادهای توانمند در حوزه های مختلف از جمله قرآنی، فرهنگی و هنری عنوان کرد و گفت: ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی باید پس از شناسایی و پرورش استعدادها، آن ها را برای حضور در برنامه های ملی و بین المللی معرفی کنند.

وی تأکید کرد: باید محصولات تولید شده قرآنی، فرهنگی و هنری از کیفیت بالایی برخوردار باشد؛ چه بسا اگر این مهم تحقق یابد شعار سال با نام رونق تولید عملیاتی و منجر به تحقق رونق اقتصادی شود.

مدیرکل حوزه وزارتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان از برگزارکنندگان نمایشگاه کتاب در سال 97 در شاهرود تقدیر کرد و این نمایشگاه را که با حضور فعالان قرآنی و اصحاب فرهنگ و هنر برگزار شد را بیانگر فرهنگ غنی این شهرستان دانست.

2 اردیبهشت 1398 23:39

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۲

یاسر عبدی پور| قزوین-خبرنگار:

مدت هاست که گروه هنری ژاو و سرپرست آن، میثم ملازینل، در قزوین فعالیت می کنند. هر وقت سراغ میثم ملازینل و گروه نمایشش را بگیرید در حال کار و آماده سازی اجرا هستند و هر سال اجراهای خوبی را برای عموم و جشنواره ها ارائه می کنند. آنها هم مشکلاتی از جمله سالن های فرسوده، کم بودن فضاهای تبلیغاتی و جذب مخاطب را مانند بقیه فعالان این عرصه داشته اند اما با تلاش های فردی وجمعی توانسته اند اتفاقات خوبی را برای خودشان و هنرهای نمایشی شهرمان رقم بزنند. در ادامه گفت وگوی همشهری را با میثم ملازینل می خوانید:

چطور شد که گروه تئاتر ژاو تشکیل شد؟

هسته مرکزی گروه تئاتر ژاو سال 81 شکل گرفت. من، میثم گودرزی ، محمد قوی دل و تعدادی از دوستان تولیدات مشترکی داشتیم. به این شکل که من کار اجرا می کردم، آقای قوی دل برای من بازی می کرد یا اگر او اجرا داشت من برای او کار می کردم ولی شکل گروهی نداشتیم و مدتی به این شکل گذشت.

ما همواره این دغدغه را داشتیم که یک گروه واحد را تشکیل بدهیم و به صورت ثابت بتوانیم با هم کار کنیم. سال 90 ما با این تصمیم جدی جمع شدیم و سال 91 اولین خروجی این گروه تئاتر شد تئوری دوست داشتن نوشته اصغر حبیبی که من کارگردانی کردم و میثم گودرزی و سحر آقاسی و ابوالفضل قربانی در آن بازی کردند. این نمایش در جشنواره استانی برگزیده شدیم و توانستیم عناوین خوبی هم کسب کنیم. در جشنواره منطقه ای هم چند جایزه اصلی را برنده و متوجه شدیم که با جمع شدن و روحیه کار جمعی و درک متقابل می شود کارهای بزرگی کرد.

بزرگ ترین دستاوردهایی که گروه شما طی فعالیت های مستمر خود کسب کرده چه بوده؟

مهم ترین دستاورد ما تشکیل گروهی بود که در آن حرف هم را می فهمیم و دغدغه مشترک داریم. این که چقدر تولید داشتیم و چقدر جایزه گرفتیم برای من در مراحل دیگر مطرح می شود. گروه ما امروز عنوانی دارد و در سطح کشوری شناخته شده است و تماشاچی خاص خودمان را داریم. بعد از سال 91 هر سال تولیدات منظم و برنامه ریزی شده خود را داشته ایم و هر سال در جشنواره استانی قزوین حضور پررنگی داریم. به صورت ثابت در خیلی جشنواره های مهم و ملی و منطقه ای شرکت می کنیم، از جمله جشنواره تئاتر لاله های سرخ و تئاتر رضوی و جشنواره تئاتر تجربه تهران و... سعی کردیم فضاهای مختلف را تجربه کنیم. حضور ما در جشنواره ها دستاوردهایی برای ما داشت. مهم تر این که ما توانستیم دیدگاه خودمان و اعضای گروهمان را با دوستان استان های دیگر در میان بگذاریم و از این طریق دوستان تئاتری در سراسر کشور پیدا کردیم که بده بستان فرهنگی و هنری با این دوستان داریم. از همین استفاده کردیم تا خوداتکایی در اجرا را در شهرهای دیگر داشته باشیم.

شما برای اجراهای خود سرمایه گذار پیدا کرده اید. با توجه به این که مشکلات تئاتر در شهر ما زیاد است، چطور موفق به این کار شدید؟

امروز گلایه کردن هیچ کمکی به ما نمی کند، وقتی ما گروهی تشکیل می دهیم باید آن گروه برای خودش هدف مشخص کند و خودش برای رسیدن به اهداف خودش تلاش بکند و موانع را پشت سر بگذارد. ما با همین روال تجربه های خوب و بد داشتیم؛ در جاهایی شکست خوردیم و در جاهایی موفق شدیم. ماحصل حضور ما در جشنواره ها و اجراهای عمومی در قزوین و چند شهر دیگر این بود که بالاخره توانستیم یک سرمایه گذار خصوصی را که البته از اهالی هنر هم نبود، جذب کنیم. این سرمایه گذار در حال حاضر هم حامی مادی معنوی ما است و هم شرایط را برای حضور سرمایه گذاران دیگر به وجود آورد تا جایی که من در 2 سال گذشته چندین پیشنهاد سرمایه گذاری داشتم.

من با استفاده از روابط عمومی و دایره وسیع ارتباطات خودم و روابط دوستانه ای که برقرار می کردم توانستم سرمایه گذار جذب کنم و آنها این ریسک را پذیرفتند اما امروز از جانب آنها یک ریسک نیست و یک تمایل است و تمایلشان هم تشدید شده است. البته ما بااحتیاط بیشتری حرکت می کنیم و هر ساله جشنواره های مختلفی را تجربه می کنیم و اجراهای عمومی از مهم ترین اولویت های ماست.

برای جذب مخاطب با توجه به کم بودن فرصت های تبلیغاتی چه تلاشی کرده اید؟

جا انداختن اسم گروه و به نوعی برندسازی اقدامی بوده که ما داشته ایم. گروه تئاتر ژاو با اجراهای منظم و باکیفیت تماشاچی خود را پیدا کرده است و وقتی در سال یک تا دو اجرای عموم داریم تماشاچی منتظر کارهای بعدی ما است و ما را دنبال می کنند. البته چند گروه دیگر هم در قزوین به همین صورت فعالند.

ما بیشتر خودمان برای جذب مخاطب تلاش کردیم و رضایت آنها همیشه برایمان مهم بوده است. گاهی می گفتند ما بیش از توان کار می کنیم و جشنواره زده هستیم ولی ما کار خودمان را کردیم. ما اگر قرار بود نسبت به صحبت های دیگران واکنش نشان دهیم انرژی مان هدر می رفت. ما فقط کار تولید و تمرین کردیم که مهم ترین قسمت زندگی اعضای گروه مرا تشکیل می دهد و از عوامل موفقیت ما همین دغدغه مندی آنهاست.

نق نزنیم

میثم ملازینل درباره حمایت مسئولان از هنر چیست، می گوید: شرایط اجتماعی و عرفی و فرهنگی ما در ایران مستلزم این است که هنر از دیدگاه دولت مورد حمایت قرار بگیرد. چرا؟ چون بسترهای فرهنگی، هنری در کشور ما مدل متفاوتی با کشورهای دیگر دارد.

نگاه ما نگاهی هویتی است و براساس باورهای ما شکل گرفته است اما به هیچ وجه معنای این را نمی دهد که گروه های هنری بدون حمایت دولتی نمی توانند کار کنند. باید با توجه به جایی که داریم زندگی می کنیم و شرایط موجود این قدرت تشخیص را داشته باشیم که چه ظرفیت هایی وجود دارد و چه ظرفیت هایی باید ایجاد شود. در تهران گروه هایی هستند که خصوصی کار می کنند و در سالن های خصوصی شان هم اجرا می کنند.

حالا ما که در قزوین سالن مناسب نداریم و سرمایه گذاران هم سراغ ایجاد سالن تئاتر خصوصی نرفته اند باید دنبال این باشیم که با استفاده از همین فضاهای موجود ارتباطمان را با مردم حفظ کنیم و از نق زدن فاصله بگیریم. شرایط شهر به شهر متفاوت است. باید ظرفیت شناسی در گروه ها افزایش یابد. ما سال گذشته با نمایش دوئت تنهایی موفق شدیم سرمایه گذار خصوصی پیدا کنیم ولی ضمنا تمام تلاشمان را هم کردیم تا از حوزه هنری، اداره فرهنگ و ارشاد و انجمن نمایش قزوین کمک گرفتیم. اینها تناقضی با هم ندارند.

لینک خبر :‌ روزنامه همشهری

مدیرعامل انحمن هنرهای نمایشی کشور گفت: درصدد راه اندازی شورای مشورتی در انجمن هنرهای نمایشی کشور هستیم تا با حضور روسای انجمن های هنرهای نمایشی استان ها در این شورا، مسایل و مشکلات این حوزه را بهتر بررسی کنیم.

به گزارش ایسنا، منطقه کردستان، حمید نیلی روز دوشنبه در آیین رونمایی از پوستر و فراخوان سی امین جشنواره تئاتر استانی کردستان که در مجتمع فرهنگی فجر سنندج برگزار شد، اظهار کرد: کردستان در حوزه تئاتر در کشور بسیار تواتمند است و جشنواره تئاتر خیابانی مریوان و تئاتر کُردی سقز گواه این مدعاست.

وی افزود: مردم استان کردستان به ویژه در ایام برگزاری جشنواره مریوان و سقز سر از پا نمی شناسند و مخاطبان بسیار پر شور و شوقی برای تماشای تئاتر هستند.

مدیرعامل انحمن هنرهای نمایشی کشور عنوان کرد: موتور محرکه تئاتر کشور، استان ها هستند زیرا هرچه بیشتر به استان ها بها بدهیم تئاتر کشورمان بیشتر پیشرفت خواهد کرد.

وی تعامل بین مسئولان و اهالی فرهنگ و هنر را مسئله ای بسیار مهم در ارتقای هنر تئاتر برشمرد و گفت: در انجمن هنرهای نمایشی سعی ما بر برقراری این تعامل است و اینکه حتی بودجه خارج از بودجه مصوب وزارت ارشاد را به حوزه تئاتر تزریق کنیم.

نیلی با بیان اینکه تئاتر ابزار بسیار موثری در فرهنگ سازی است، ادامه داد: همچنین درصدد راه اندازی شورای مشورتی در انجمن هنرهای نمایشی کشور هستیم تا با حضور روسای انجمن های هنرهای نمایشی استان ها در این شورا، مسایل و مشکلات این حوزه را بهتر بررسی کنیم.

وی در ادامه سه مشکل اصلی حوزه تئاتر را در حال حاضر طرح استقرار، کمبود آموزش در شهرستان ها و واگذاری سالن های تئاتر به افراد غیرتئاتری دانست.

مدیرعامل انحمن هنرهای نمایشی کشور در پایان با بیان اینکه کردستان به عنوان یک استان فرهنگی و مدافع کشور در زمان دفاع مقدس توانایی بسیار خوبی را در زمینه تولید تئاتر مطلوب دارد، خاطرنشان کرد: آنچه در توان ما برای اعتلای تئاتر در استان کردستان باشد انجام خواهیم داد و از جشنواره تئاتر استانی کردستان نیز حمایت مالی می کنیم.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
علیرضا درویش نژاد از اوایل بهمن ماه قصد به استعفا کرد تا اینکه 23 بهمن ماه رسماً اعلام شد که وی دیگر قصد ادامه حضور در استان همدان را با سمت مدیرکلی ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۲ سایت های دیگر : جماران

به گزارش خبرنگار ایلنا از همدان؛ روزهای آغازین بهمن ماه سال 97 بود که زمزمه هایی مبنی بر استعفای علیرضا درویش نژاد از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان مطرح شد؛ درویش نژادِ هرمزگانی که با حضورش در همدان تغییراتی در بخش های اجرای کنسرت ها ایجاد کرده بود، در کمتر از 7 هفت ماه از حضورش مورد توجه هنرمندان در بخش های مختلف قرار گرفته بود؛ اما حضور او دولت مستعجل بود.

در دهۀ فجر زمزمه های رفتن او قوت گرفت تا اینکه روزهای پایانی بهمن، با اینکه او مدتی بود در محل کارش حاضر نبود، استعفایش به صورت رسمی اعلام شد.

پس از استعفای درویش نژاد، طبیعی بود که استاندار هم نظراتی در مورد مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان داشته باشد، بنابراین رای زنی ها از همان زمان آغاز شد و تا امروز گزینه ای جدی برای حضور چهره ای به عنوان مدیرکل مطرح نشده است.

نداشتن مدیرکل در حوزه فرهنگ اشکالاتی را با خود به همراه دارد. از جمله اینکه همدان مدعی مرکزیت تاریخ و تمدن ایران را دارد، بخشی از این پایتختی تاریخ و تمدن به طور خاص به حوزه فرهنگ باز می گردد، آنچه امروز استان همدان نیاز دارد، استراتژی فرهنگی در حوزه سینما، تئاتر، موسیقی، ادبیات، هنرهای تجسمی و ... است، اگرچه تمام این کارها و فعالیت ها مثل گذشته در حال انجام است، اما با حضور یک مدیرکل جسور، آشنا با فرهنگ و هنر، مستقل و آگاه می شود مسیر را بهتر طی کرد. چطور می شود یک اداره کل را از بهمن 97 تا اردیبهشت 98 بدون مدیرکل گذاشت و پایان سال 98 مدعی شد که فرهنگ و هنر فضایی بالنده داشته است؟ چطور می شود مدیرکل نداشت اما استراتژی داشت؟ چطور می شود مدیرکل نداشت اما جشنواره های ملی و سراسری داشت؟

درست است که ایام تعطیلات نوروز هم باعث این وقفه شده اما از دست دادن زمان، یعنی از دست دادن فرصتی که اگر غنیمت شمرده شود، می تواند رونق فرهنگ و هنر را به همراه داشته باشد.

البته که نکتۀ مهم دیگر انتخاب مدیرکل است، اگر یک مدیرکل محافظه کار، نا آگاه به حوزه فرهنگ و هنر (مشخصاً غیر متخصص در سینما، تئاتر، موسیقی، ادبیات و ...) انتخاب و سپس انتصاب شود نه تنها کمکی به فرهنگ استان نمی کند، بلکه با روحیه ای پلیسی فضای هنر و فرهنگ استان را می بندد و اجازه شکوفایی خلاقیت را از هنرمندان می گیرد.

هنرمندان همدانی، امروز مدیر منفعل را بر نمی تابند، دلیلش هم این است که به حقوق خود واقف هستند، مطالبات خود را می دانند و قانون را هم تا حدی آموخته اند، بنابراین نمی شود مدیری را بر این عرصه وارد کرد که به فرهنگ به عنوان یک دغدغه نگاه نکند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
گروه حوزه های علمیه عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه باید از صرف دادن آمار در فعالیت های قرآنی پرهیز کنیم و به تأثیرگذاری اخلاقی و معنوی هم توجه کنیم، گفت: گاهی غرورهای کاذبی در میان حافظان و قاریان قرآن مشاهده می شود در حالی که قرائت باید خضوع و فروتنی و کمال نفسانی بیاورد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۲

به گزارش ایکنا ، آیت الله حسینی بوشهری، امروز، دوم اردیبهشت ماه در دیدار حجت الاسلام ارزانی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس ستاد عالی هماهنگی کانون های مساجد با اشاره به روایتی از امام علی (ع) گفت: ایشان فرمایش بسیار مهمی دارند و آن اینکه کسی که روز ها را خوب بشناسد از آماده شدن غفلت نمی کند؛ یعنی انسانی که گذشته، حال و آینده را بشناسد هیچ وقت از آمادگی برای قیامت غفلت نخواهد کرد و اهل برنامه و توجه است.
وی با بیان اینکه حضور حجت الاسلام ارزانی در کانون های مساجد حضور مغتنمی است، ادامه داد: امام جواد (ع) فرمودند که توفیق الی الله از خصال مؤمن است؛ بنابراین قدر این مسئولیت را به عنوان یک توفیق بدانید.
حسینی بوشهری با بیان اینکه از مساجد غفلت کرده ایم، تصریح کرد: مسجد جایگاه عظیم و رفیعی است؛ مسجد، چون خانه خداست، خود به خود در میان مردم جایگاه دارد و با فطرت انسان عجین است، به ویژه متدینین دلبسته به مساجد هستند و از این جهت جلو هستیم.
وی تأکید کرد: متأسفانه برخی تلاش کردند تا فرهنگسرا ها را جایگزین مساجد بکنند البته شاید با نیت های پاک هم در راه توسعه فرهنگی قدم برداشتند، ولی اگر بخواهیم از فرهنگسرا نتیجه فرهنگی بگیریم و آن را جای مسجد بگذاریم ممکن نیست.
دبیر شورای عالی حوزه با اشاره به اینکه مسجد قداست دارد، ولی گاهی، چون برنامه نداشته ایم کارایی لازم را ندارد، تصریح کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد منبعی پویاست و برای نوجوانان تا بزرگسالان ایجاد انگیزه می کند و همه مخاطب آن هستند.
وی با بیان اینکه همه مسئولیت های فرهنگی متوجه این کانون ها نیست و بودجه لازم برای تولی گری برنامه های فرهنگی را هم ندارد، بیان کرد: امروزه ویژگی خاصی در این کانون ها ایجاد شده است که ما را امیدوار می کند و احساس می کنیم مقتضی برای کار های فرهنگی بزرگ فراهم است؛ بنابراین باید موانعی مانند امکانات مالی، نیروی انسانی و محتوا را برطرف کنیم.

حسینی بوشهری همچنین با اشاره به بحث فضای مجازی بیان کرد: این فضا هم فرصت و هم تهدید است و بهترین راه برای مبارزه با تهدیدات سنگین این فضا، تولید محتوای مناسب است. اگر رسانه ها به درستی آگاهی بخشی کنند که مردم راه و چاه را در فضای مجازی بشناسند در شرائط امروز که استفاده از این فضا اجتناب ناپذیر است و والدین هم فرزندان را رها کرده اند باز می توانیم تهدیدات را به فرصت تبدیل کنیم.

عضو جامعه مدرسین با اشاره به کار های قرآنی از سوی کانون های فرهنگی با بیان اینکه اوقاف و مراکز دیگر هم در این زمینه فعال هستند بیان کرد: همه فعالیت ها جای تقدیر است، ولی از کانون ها انتظار بیشتری داریم.
وی تاکید کرد: دنبال این نیستیم که فقط آماری بدهیم که فلان مقدار روخوانی بلد شده اند یا حافظ اجزای مختلف قرآن هستند؛ بلکه غایت این کار ها آن است که افراد تحت تاثیر آموزه های قرآن باشند؛ زیرا فرموده اند که برخی قرآن می خوانند، ولی به آن عمل نمی کنند.
عضو جامعه مدرسین اظهار کرد: گاهی غرور های کاذبی در میان حافظان و قاریان قرآن مشاهده می شود در حالی که قرائت باید خضوع و فروتنی و کمال نفسانی بیاورد، نه اینکه افراد در چشم وهم چشمی قرار بگیرند و تنها به فکر مسابقه باشند؛ این نکته برجسته باید همیشه مد نظر همه افراد باشد تا قرآن آثار مطلوب خود را داشته باشد.
وی تاکید کرد: صرف تلاوت، تفسیر و فهم معانی و حفظ قرآن به تنهایی کافی نیست و باید بر روی ابعاد معنوی و اخلاقی حافظان و قاریان هم توجه و بر روی این مباحث به صورت هدفمند کار کنیم و صرف آمار دادن کافی نیست.

حسینی بوشهری اظهار کرد: بعد از پیروزی انقلاب رشدی که در فعالیت های قرآنی داریم سند افتخار و بالندگی انقلاب است؛ زیرا همواره ما را به تحریف قرآن متهم می کردند، ولی امروز با صدای بلند و به خصوص با برنامه هایی که در ماه رمضان پخش می شود معلوم می شود که قاریان ما در عرصه بین المللی می درخشند و ما اهل تحریف قرآن نیستیم، ولی باید این نکته ظریف را در کنار سایر مسائل درنظر بگیریم.
حسینی بوشهری اضافه کرد: در روایت بیان شده است که وقتی باب خیری بر روی شما گشوده شد از این باب خیر حداکثر استفاده را داشته باشید؛ زیرا ممکن است روزی این باب خیر بر روی شما بسته شود. امروز فرصتی در اختیار شما گذاشته شده است و از همه امکانات و ظرفیتتان برای تبلیغ و ترویج دین خدا استفاده کنید.
وی تاکید کرد: امروز با همه توطئه هایی که علیه انقلاب است باید بیش از این سرمایه گذاری کنیم تا هجمه های ویرانگری را که علیه انقلاب و کشور است دفع کنیم و افراد و جوانان را برای دفاع از کشور و انقلاب بسیج کنیم.
انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: امروز در حالی که تعدادی از نمایندگان در زمان حضور وزیر ارشاد بحث فیلم رحمان 1400 را مطرح کردند رئیس کمیسیون مانع از ادامه بحث شد و عنوان کرد که دستور کار دیگری داریم و نگذاشت که بحث ادامه پیدا کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۲

حجت الاسلام احد آزادیخواه نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به نشست امروز کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: در جلسه امروز سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به منظور انجام دیدار نوروزی در کمیسیون حاضر شد.

وی افزود: در این جلسه نمایندگان سؤالات و مباحث در رابطه با فیلم رحمان 1400 را مطرح کردند که حجت الاسلام احمد مازنی رئیس کمیسیون مانع از ادامه طرح بحث اینگونه مباحث شد و عنوان کرد ما دستور کار دیگری داریم و بعدا به این موضوع پرداخته می شود و نگذاشت که موضوع مطرح شود و وزیر به آن پاسخ دهد.

در ادامه جلسه لایحه اصلاح بند 16 ماده 2 قانون اهداف و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح شد که ماده واحده و تبصره آن به تصویب اعضای کمیسیون رسید. البته رای گیری در خصوص این لایحه پیش از این در کمیسیون انجام شده بود که به علت به حد نصاب نرسیدن اعضا رای گیری به صورت استمزاجی انجام شده بود.

آزادیخواه خاطرنشان کرد: علاوه بر این در این جلسه موادی از طرح جمعیت و تعالی خانواده مطرح و مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
اهواز- معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد گفت: تیراژ کل روزنامه های کشور زیر یک میلیون نسخه است در حالی که قبلا یک روزنامه به تنهایی 500 هزار نسخه تیراژ داشت.

به گزارش خبرنگار مهر ، محمد خدادی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه های خوزستان اظهار کرد: طی دو هفته گذشته بخشی از یارانه رسانه ها پرداخت شد و مابقی هم در حال پرداخت است.

وی ادامه داد: رسانه های خوزستان با توجه به شرایطی که دارند نسبت به دیگر استان ها مبلغ بیشتری برای آنها در نظر گرفته شده است.

معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد تصریح کرد: یارانه بیشتر به رسانه ها همه مشکلات آنها را حل نمی کند و تنها بخشی از آن را مرتفع می سازد.

خدادی گفت: یارانه ها قرار بود برای اطلاع رسانی داده شود و جریان اطلاع رسانی و گردش اطلاعات میان نخبگان، زندگی مردم، اصناف مختلف، حرکت جامعه، آسیب شناسی را در کشور توسعه دهد نه اینکه بابت تقویت مشاغل باشد.

وی با تأکید بر اهمیت اقتصاد، محتوا و هویت در رسانه یادآور شد: در صنف ما همه وارد موضوع رسانه شدند؛ روابط عمومی ها باید به جای رسانه داری، رسانه مداری کنند.

معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد گفت: ما در کشور 200 روزنامه داریم که کل تیراژ آنها زیر یک میلیون است و در حالی که در گذشته تنها یک روزنامه ما 500 هزار تیراژ داشت.

خدادی اضافه کرد: تکثر رسانه به معنای تعمیق آن نیست، باید ببینیم مشکل کار از کجاست و نقایص را برطرف کنیم و در شرایط موجود به رقابت با دیگر رسانه ها بپردازیم.

وی یادآور شد: ما 11 هزار مجوز داریم و وقتی چیزی زیاد شد کیفیت پایین می آید.

معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد تصریح کرد: رسانه ها باید زاویه های پنهان را پیدا و همبستگی و پیوستگی ایجاد کنند و زندگی مردم را در ابعاد مختلف رونق دهند.

به گفته خدادی، تقویت رسانه های آنلاین و یا مکتوب موجب تضعیف دیگری نمی شود چون ما در جامعه ای زندگی می کنیم که بازار عرضه و تقاضاست و برای بقا باید تلاش کرد و برنامه داشت.

وی افزود: در کشور 200 روزنامه مجوز دارند در حالی که تنها 20 روزنامه فعال است و مجوزها باید ساماندهی شود و هر کسی که مجوز رسانه ای را دارد باید فعالیت داشته باشد.

معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد بیان کرد: در حال حاضر مدل، محتوا و سطح خروجی رسانه ما مربوط به دهه 60 است و امروز نسخه های سراسری دیگر جوابگو نیست و رسانه ها باید بر اساس مختصات استان خود به صورت تخصصی فعالیت کنند.

خدادی اضافه کرد: امروز دوران تغییر کارکرد رسانه هاست ؛ باید با هوشیاری وارد مدل جدید شویم و با مطالعه روش های جدیدی را پیدا و ساختارهای جدید ایجاد کنیم.

وی تصریح کرد: در این میان حاکمیت هم باید به ما کمک فکری و زیرساختی بدهد ولی اگر نخواهیم این تغییر را بپذیریم ربطی به هیچ دولتی ندارد؛ ایمن یک جریان جدید رسانه است و باید بدانیم رسانه های دیروز و امروز با هم متفاوت هستند.

معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد گفت: رسانه ها باید موضوعات را از هم جدا کنند برخی مشکلات که مربوط به تحریم و شرایط اقتصادی است که همه درگیر آن هستند ولی باید این موضوع را از اصل و بحث کلی رسانه جدا کنیم.

خدادی اضافه کرد: باید بدانیم چرا مردم روزنامه نمی خوانند و در این زمینه به دنبال نقایص و نقاط ضعف خود باشیم.

وی یادآور شد: باید محتوای رسانه ها را ارتقا دهیم، این یک نقص است دلیل آن این است که در گذشته از اطلاعات به مخاطب می رسیدیم و امروز از مخاطب به اطلاعات می رسیم .

معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با تأکید بر همکاری و شراکت رسانه ها و ایجاد همبستگی و پیوستگی میان آنها، گفت: ما به همه نوع رسانه نیاز داریم ولی باید دنیا رسانه را بشناسید؛ ما در رسانه نیازمند تحول، نگاه نو، واکاوی و آسیب شناسی هستیم.

کد خبر 4597581

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر