بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 19 فروردین 98
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در محل کار حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی با این استاد پیشکسوت قرآنی کشور دیدار و گفت وگو کرد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی امروز با حضور در بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عج) با حجت الاسلام محسن قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز کشور دیدار و گفت و گو کرد .

در این دیدار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن جویا شدن از سلامتی این استاد پیشکسوت قرآنی در جریان روند فعالیت های جدید وی در عرصه های تفسیر قرآن و اقدامات مربوط به ستاد اقامه نماز قرار گرفت .

حجت الاسلام قرائتی نیز نکاتی را درباره مغفول ماندن تفسیر قرآن به شیوه صحیح و دل شنین را بیان و سپس کتاب هایی را که در این زمینه به رشته تحریر در آورده است به صالحی تقدیم کرد .

وی از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستار شد تا هرکدام از کتاب هایی که در زمینه تقسیر قرآن و اقامه نماز به رشته تحریر در آورده است، بدون در نظر گرفتن حق مولف یا انتشار به چاپ برسد و به صورت رایگان در اختیار بخش های مختلف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گیرد.

رئیس ستاد اقامه نماز کشور در ادامه طرحی را مطرح کرد که براساس آن تمام اداره کل های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کانون های فرهنگی هنری مساجد، معاونت قرآن و عترت و سازمان اوقاف و امور خیریه پیش از فرارسیدن ماه مبارک رمضان برنامه هایی را برای حضور مفسرین قرآن در برنامه های مختلف در تمامی استان ها تدارک ببینند .

در این دیدار عبدالهادی فقهی زاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، سید عباس صالحی را همراهی کرد .

18 فروردین 1398 18:55

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با استاد علی اکبر صادقی هنرمند پیشکسوت عرصه نقاشی و تصویرگری دیدار و از نزدیک از موزه آثار این هنرمند بازدید کرد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی امروز با حضور در منزل استاد علی اکبر صادقی از نزدیک با این هنرمند پیشکسوت نقاشی و تصویرگری دیدار و گفت و گو کرد.

در این دیدار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از موزه آثار استاد صادقی نیز بازدید و از آخرین وضعیت آثار ایشان اطلاعاتی را دریافت کرد.

همچنین در این دیدار استاد صادقی نیز از خاطرات کار خود در فیلم سازی، نقاشی، تصویرگری و حتی شعرنویسی نکاتی را بیان کرد.

گفتنی است در این دیدار سید مجتبی حسینی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز سید عباس صالحی را همراهی کرد.

18 فروردین 1398 12:30

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان از سفر استانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در قالب سفرهای استانی اواخر فروردین امسال به سمنان خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۹ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان خبرگزاری دانشجویان ایران

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان، حجت الاسلام والمسلمین علی اصغر فضیلت روز دوشنبه گفت: این سفر دو روزه و در روزهای بیست و نهم و سی ام فروردین انجام می شود.

وی عقد تفاهم نامه همکاری های فرهنگی هنری بین مسوولان استان و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را مهمترین هدف این سفر بیان کرد و گفت: در این تفاهم نامه برای توسعه فعالیت های فرهنگی هنری از محل اعتبارات استانی و ملی از طریق بودجه استان و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصمیماتی اتخاذ خواهد شد.

فضیلت حضور در نشست شورای فرهنگ عمومی استان سمنان، دیدار و نشست عمومی و خصوصی با فعالان فرهنگی هنری و نیز برگزاری نشست خبری را از برنامه های این سفر بیان کرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان سفر به شهرستان شاهرود و برگزاری نشست با اصحاب فرهنگ و هنر را برنامه روز دوم سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به استان سمنان عنوان کرد.

روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان

19 فروردین 1398 10:40

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۸

سیامک رحمانی سردبیر

وضعیت از بحران هم گذشته است. داریم از دست می رویم. از روز گذشته و با آغاز انتشار مطبوعات در سال جدید، شاهد شرایطی بودیم که البته قابل پیش بینی بود اما باز هم شوکه مان کرد. بالارفتن قیمت روزنامه ها تا دوبرابر، کم شدن صفحات بسیاری از نشریات یومیه و تعدیل فله ای روزنامه نگاران، اگرچه در تناسب با وضع اقتصادی کشور اتفاق می افتد، اما حالا که صابونش به تن خودمان خورده، دردناکی و عمقش را بیش از همیشه احساس می کنیم. خودمان را گول نزنیم؛ به تیراژهای بالایی که به گوش می رسند و به دلگرمی دادن بعضی مقامات هم تکیه نزنیم. نه احتمالا که تحقیقا مطبوعات وخیم ترین دوران تاریخی را تجربه می کنند. همکاران ما از کار بیکار می شوند. نشریات لاغرتر و طبیعتا از نظر محتوایی نحیف تر می شوند و همه اینها به نفع هیچ کس نیست جز کسانی که از شفافیت و حقیقت فراری اند.
می توان درباره همه راهکارهای فضایی یا عینی صحبت کرد که می توانست یا می تواند از شعله کشیدن قیمت روزنامه ها و از ریزش حجم و صفحات جلوگیری کند، می توان بیانیه صادر کرد. از رفتار غیرحرفه ای در برخورد با روزنامه نگاران نوشت و برایشان مرثیه خواند. راه های دیگری هم هست، اما به نظر نمی رسد هیچ کدام بتوانند در مقابل سیلی بایستد که راه افتاده و زندگی مطبوعات و روزنامه نگاران را با خود می برد. هیچ چشم اندازی نیست و تنها باید به شاخه های نازک و کم رمق امید چنگ بزنیم و کمی بیشتر مقاومت کنیم. باید به ادامه زندگی فکر کنیم و امیدوار باشیم که اوضاع بر این مدار نماند، که گشایشی شود و نوری بتابد.
اگر کسی هست که می توان مخاطبش قرار داد، که باید ملجأ و پناه این جماعت و این مجموعه باشد، مسئول فرهنگ کشور است. با وزیر ارشاد و مدیرانش و کسانی که دستی بر این آتش دارند، باید صحبت کنیم که شاید تنها کسانی باشند که از حال ما و چاپخانه و گیشه روزنامه فروشی خبر دارند. حرف هم این است که آخرین روزنه ها را باز نگه دارید، که فکری به کار بندید. می دانیم که کفگیرها دارد به ته دیگ می خورد، اما در این شرایط است که بیش از همیشه باید تمهیدی به کار بندید. اگر درگذشته برای سهل گیری و خاصه خرجی، برای حمایت های گشاده دستانه سفره ای مهیا بود، حالا مسئولیت شماست که به فکر بدنه جدی مطبوعات و روزنامه نگاران حرفه ای و باتجربه باشید تا از دست نروند. شمایید که می توانید بار دیگر به فهرست ها نظری بیندازید و کمی دلسوزانه تر، کمی هوشمندانه تر، آب باریکه ای را که مانده، امتیازات حداقلی را که می توان داد، صرف نگهداری از مطبوعات واقعی کنید. روزنامه هایی که تحریریه دارند و برای تهیه مطلب و برای هریک ورقی که بخرند و چاپ کنند و روی کیوسک بفرستند، جان شان به لب شان می رسد.
این حرف ها شوخی نیست. روزنامه ها دارند یکی یکی چراغ را خاموش می کنند. کار از سفت تر بستن کمربندها گذشته است. کار از با سیلی سرخ نگه داشتن صورت ها گذشته است. اگر قرار باشد در این شرایط هم مدیر و مسئول فرهنگی به داد فرهنگ و نشر و نویسنده نرسد، وقتش کی خواهد بود. امسال را با عنوان رونق تولید نامگذاری کرده اند و لابد متولیان فرهنگ حواس شان هست که تولید فقط به قوت روزانه خلاصه نشود، که ذهن و روان آدمی هم هست و سیراب کردنش نیاز به تولید دارد. با هر ترفندی که می دانید، امسال در کنار نشریات باشید تا اگر این تولید رونق هم نمی گیرد، آخرین نفس ها را نکشد. ما که دیگر نمی دانیم با چه زبانی باید گفت. با که باید گفت و چه باید کرد. شما که بر صندلی نشسته اید، برای این زورق درحال غرق فکری بکنید. برای نسل و کاغذی که دارند بر آب می روند.

لینک خبر :‌ روزنامه شهروند
در مجموع 43 کتابخانه درگیر سیل شده است که جدی ترین آسیب به کتابخانه سمنان وارد شد و تخریب کامل یک کتابخانه را به همراه داشت و کتابخانه ای در مازندران که دیوارش ریخت. البته وضعیت کتابخانه آق قلا هنوز معلوم نیست، زیرا هنوز در آب است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۹ سایت های دیگر : نماینده روزنامه اصفهان زیبا

مهدی رمضانی؛ معاون توسعه کتابخانه ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره وضعیت کتابخانه ها در مناطق سیل زده توضیح داد: سیل از استان مازندران شروع شد و در دو شهرستان میان دورود و سیمرغ کتابخانه های ما درگیر سیل شدند که در کتابخانه های این شهرستان ها خسارت چندانی به بار نیامد، سیل کنترل شد و کتابخانه ها بر قرارند. اما در منطقه چالوس، دیوار یکی از کتابخانه ها بر اثر رانش زمین فروریخت و کتابخانه و تجهیزات آن دچار آسیب شد.

او با بیان اینکه در آق قلا دو کتابخانه داریم که یکی روی ارتفاعات و خارج از آبگرفتگی و یک کتابخانه در منطقه درگیر سیلاب قرار گرفت، توضیح داد: در بازدیدی که از کتابخانه های درگیر سیلاب داشتم، یکی از کتابخانه ها همچنان درگیر سیل بود و آب در آن باقی مانده، اما خسارت تخریبی در آن نداشتیم؛ چراکه کتابدار و مدیر کل استان با استفاده از تجربیات قبلی و با اینکه ارتفاع آب در کتابخانه بیش از یک متر بود، کتاب ها را به قفسه های بالایی انتقال داده و سیستم و تجهیزات را جابجا کرده بودند.

به گفته او با عملکرد مناسب از گسترش خسارت در بخش های دیگر سیل زده جلوگیری شده است. رمضانی در این باره ادامه داد: در گمیشان هم ما دو کتابخانه داریم که خسارت جدی ندیدند و در حد نم گرفتگی، آبزدگی و ورود آب بود.

رمضانی همچنین درباره وضعیت کتابخانه های سمنان و میامی گفت: در این مناطق یک کتابخانه به دلیل رانش زمین به صورت کامل تخریب شد، اما در قبال دیگر کتابخانه ها تمهیدات جدی صورت گرفته است. بعد از موج اول سیل در مازندران و گلستان، براساس آنچه ستاد مدیریت بحران هر استان بیان کرده بود، اقدامات فراوانی در کتابخانه های هر استان انجام دادیم.

اقدامات انجام شده از سوی نهاد کتابخانه های عمومی اعم از تخلیه تجهیزات و جابجایی و اقدامات امنیتی است که برای بعد از وقوع سیل در نظر گرفته شده است. رمضانی با بیان این نکات ادامه داد: اقدامات پیشگیرانه در پایین آوردن خسارت های دور بعدی سیل کمک کرد.

تعطیلی کتابخانه های در معرض خطر
معاون توسعه کتابخانه ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور با بیان اینکه در معمولان و پل دختر لرستان که گرفتار سیل شدند نیز کتابخانه داریم، درباره وضعیت این کتابخانه ها توضیح داد: هر دو کتابخانه در ارتفاع واقع شده اند و خسارتی ندیدند. تجهیزات کتابخانه معمولان در اختیار نیروهای انسانی ستاد استان قرار گرفته است و در پل دختر از نوزدهم فروردین خدمات توزیع غذا و امکانات به سیل زدگان از کتابخانه ها انجام خواهد شد.

او همچنین درباره تاثیرات سیل شیراز توضیح داد: در منطقه ای که دچار سیل شد، کتابخانه ای که در محدوده دروازه قران بود، تحت تاثیر سیل تعطیل شد اما کتابخانه دیگری که در ارتفاع قرار دارد از خسارت جدی مصون ماند.

رمضانی با بیان اینکه در شهر کردستان دو کتابخانه را به دلیل در معرض خطر بودن، تخلیه کردیم، توضیح داد: به دلیل آنکه این کتابخانه ها نزدیک سد، در بستر رودخانه و در معرض سیل بودند، مجبور به تعطیلی آن ها شدیم. در ایلام هم در دره شهر کتابخانه های روستایی تعطیل شد.

به گفته رمضانی، در خوزستان 13 کتابخانه تعطیل شده که مهمترین آن ها کتابخانه مرکزی خوزستان در اهواز است که کنار رود کارون قرارد دارد. او ادامه داد: برای این کتابخانه ها تمهیدات مختلفی در نظر گرفته شده است. سیل بند کنار کارون به همت نیروهای استانداری و فرمانداری اهواز در نظر گرفته شده و ایزوگام و اقدامات تامینی که ستاد مدیریت بحران بیان کرده، انجام داده ایم.

رمضانی افزود: 13 کتابخانه که بیشتر آن ها در شهرستان دشت آزادگان و شهرهای اطراف آن مانند سوسنگرد و سایر مناطق است، تعطیل شده و تمهیداتی برای ایجاد امکانات انجام شده است. این ها کتابخانه هایی است که به طور جدی درگیر سیل بودند. در خراسان شمالی هم ما کتابخانه هایی داریم که درگیر سیل شدند اما در حد نم زدگی خسارت دیدند. در چهارمحال و بختیاری هم چهار کتابخانه تعطیل شد که خسارت جدی به آنها وارد نشده بود. در سایر استان ها کتابخانه ها آسیب جدی ندیدند.

معاون توسعه کتابخانه ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور در جمع بندی خسارات وارده بر کتابخانه ها در اثر سیل های اخیر، توضیح داد: در مجموع 43 کتابخانه ما درگیر سیل شده است که جدی ترین آسیب به کتابخانه سمنان وارد شد و تخریب کامل یک کتابخانه را به همراه داشت و کتابخانه ای در مازندران که دیوارش ریخت. البته وضعیت کتابخانه آق قلا هنوز معلوم نیست، زیرا هنوز در آب است و امکان دسترسی به کتابخانه فراهم نشده است.

رمضانی با بیان اینکه اولین روزهای حادثه، مدیران کل در استان ها و کارشناسان در حوزه عمران و حراست پای کار بودند، توضیح داد: تعداد زیادی از نیروهای ما در ایام نوروز مشغول به کار و فعالیت بودند؛ از فضای کتابخانه مراقبت می کردند و اقدامات تامینی انجام می دادند. با توجه به گستردگی کتابخانه های نهاد کتابخانه های عمومی در سراسر کشور، به نسبت خسارت وارده در کل کشور، خسارت وارد بر کتابخانه ها محدود است و کتابخانه هایی هم که خسارت دیدند امکان جلوگیری از توان و قدرت طبیعت در آن مناطق وجود نداشت.

هنوز فرصت به کتابخانه ها نرسیده است
او درباره برنامه های اجرایی برای احیای کتابخانه هایی که در سیل دچار خسارت شدند، گفت: بر اساس سابقه ای که در بحث زلزله و حوادثی از این دست وجود داشته است، باید تصمیم گیری در سطح استان ها انجام شود. حجم خسارت چنان بالا است که هنوز فرصت به کتابخانه ها نرسیده است اما برآوردهای خود را شروع کردیم؛ یعنی کارشناسان عمرانی نهاد و مدیران استان ها شروع به برآورد خسارت وارده کرده اند و جمع بندی خود را انجام می دهیم.

به گفته این مسئول هنوز بحران به پایان نرسیده و بر اساس پیش بینی ها تا نیمه اردیبهشت وضعیت کنترل و نظارت باید داشته باشد. او ادامه داد: اقدامات خود را بر اساس ضوابط اداری انجام می دهیم و به محض اینکه ستاد مدیریت بحران استان و شهرستان اعلام کند، برآوردها را اعلام خواهیم کرد.

رمضانی همچنین درباره پروژه ای برای بهبود شرایط روانی در مناطق سیل زده توضیح داد: کار دیگری که جزئیات آن در ماه های آینده بیان خواهد شد، بحث اقدامات فرهنگی و ترویجی در حوزه درمان روانی است. در راستای کار ترویجی و فرهنگی نهاد کتابخانه های عمومی کشور برای کودکان و نوجوانان و همچنین بزرگسالان، مخصوصا در کمپ هایی که شکل گرفته و اوقات فراغتی که برای مردم ایجاد شده، برنامه هایی در نظر گرفته شده است.

او افزود: استفاده از کتابخانه های سیاری که در کشور داریم یکی از این برنامه ها است که در این مناطق به صورت فعال اقدامات خود را آغاز کنند تا بتوانیم در این بحران خدمتی انجام داده باشیم.

به گفته رمضانی یکی از نکاتی که در دوره علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور به جد پیگیری شده بحث استحکام بنا در کتابخانه ها است. او توضیح داد: هیچ کتابخانه ای در کشور بهره برداری نمی شود و مورد مراجعه مخاطبان قرار نخواهد گرفت مگر اینکه موفق به کسب استاندارد زیربنا شود که مراجع ذی صلاح هر شهر و منطقه صادر می کند. در این میان حتی تعدادی از کتابخانه های ما در معرض خطر بودند که با تصویب مختارپور در کمیته هایی که تشکیل شد این کتابخانه ها بررسی و از دور خارج شدند.

او اعلام کرد: به نظرم پایین بودن خسارت ها، موید این است که استانداردهایی رعایت و کنترل های لازم انجام شده است، البته بخشی هم به دلیل موقعیت فیزیکی کتابخانه ها است؛ مثلا در لرستان به دلیل آن که کتابخانه های ما در ارتفاع واقع شده اند، از گزند سیل مصون ماندند، اما یکی از دغدغه های جدی در نهاد کتابخانه ها بحث ایمنی در محیط های داخلی آن ها است.

این مقام مسئول با بیان اینکه برای استانداردسازی ساختمان های کتابخانه های عمومی تا به امروز دو اقدام انجام شده است، ادامه داد: ما برای کتابخانه های عمومی دو کار انجام دادیم. نخست اینکه استانداردهایی تعیین کردیم و کتابخانه های فعال را هم مورد بازبینی قرار دادیم و بیش از 20 کتابخانه را به دلیل نداشتن استاندارد تعطیل اعلام کردیم. بخشی از ساختمان های کتابخانه ها را هم بازسازی کردیم مانند کتابخانه پارک شهر تهران که مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.

وی افزود: دوم آن که در مراحل احداث و تاسیس کتابخانه های جدید نیز که تعدادشان به بیش از 500 کتابخانه می رسد نیز استانداردهای لازم در طراحی و ساخت مورد نظر قرار می گیرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۸ سایت های دیگر : پایگاه خبری ایرانیان خارج از کشور

رییس سازمان و فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: تمامی برنامه های راهبردی و اجرایی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را با همکاری و همیاری همه کارکنان آن، با قدرت و اقتدار به سرانجام می رسانیم.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ابوذر ابراهیمی ترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در دیدار نوروزی با کارکنان این سازمان اظهار کرد: با تلاش همه پرسنل سازمان، از شرایط سخت سال گذشته با موفقیت عبور کردیم و امید است؛ در سال جاری نیز تمامی برنامه ها و مأموریت های خود را با قدرت و اقتدار به تحقق برسانیم.

ابوذر ابراهیمی ترکمان در بخش دیگری از سخنان خود در این دیدار با تبریک آغاز سال 1398 و فرارسیدن ماه شعبان ، گفت: در فرازی از مناجات شعبانیه آمده است؛ خدایا! اشیا را آنچنان که هستند، به من بنمایان . علما و بزرگان دینی معتقدند؛ اشیا در عالم مستقل نیستند و هیچ یک از مخلوقات به تنهایی به کمال نمی رسند. بنابراین چشمی که بتواند اشیا را مستقل نبیند و همه را وابسته به خداوند ببیند، چشمی است که خدا آن را می پسندد.

وی ادامه داد: از آنجا که خودمان را مؤثر مطلق می دانیم، خود را مستقل فرض می کنیم. در حالیکه قرآن نظر دیگری دارد؛ تمام سوره یوسف برای این آیه است؛ خدا هر کاری بخواهد آن را انجام می دهد.

ابراهیمی ترکمان افزود: در روایات متعدد داریم که هر کس هدایت بخواهد، حتماً هدایت می شود. این جزو مسلمات روایات و آیات است. پس هر کسی دغدغه اش باشد، حتماً هدایت می شود.

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی همزمانی آغاز سال نو با ماه شعبان را اتفاقی فرخنده توصیف کرد و گفت: ماه شعبان، ماه آماده شدن برای رمضان است. ماهی که خداوند دعاها را در این ماه به استجابت قرین می کند و در ماه رمضان استجابت حادث می شود.

ابراهیمی ترکمان در پایان سخنانش گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با مصیبت زدگان سیل اخیر در کشور، ابراز همدردی می کند.

گفتنی است؛ این برنامه با اجرای آوازخوانی آیینی توسط امید معنوی و همچنین اجرای تواشیح از سوی گروه تواشیح انصار المهدی همراه بود.

این خبر می افزاید، دیدار نوروزی رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با کارکنان این سازمان، پیش از ظهر امروز یکشنبه 18 فروردین ماه در محل حسینیه الزهرا(س) برگزار شد.

انتهای پیام/ش

13:36 - 1398/01/18 / شماره : 726286 / تعداد نمایش : 139

air.ir/ZrqRUKq

لینک خبر :‌ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
بزدوده معتقد است: کاهش بودجه تئاتر در سال 98 به ما می گوید باید امسال کمتر کار کنیم و تئاتر را به عنوان شغل اصلی مان کنار بگذاریم و با این همه سابقه و تجربه به سراغ رشته دیگر برویم. این مسائل برای خانواده هنرمند و تئاتر بسیار سخت است.

عادل بزدوده نمایشنامه نویس، کارگردان نمایش عروسکی و عروسک ساز درباره اولویت های کاری که اداره کل هنرهای نمایشی در سال جدید باید انجام بدهد، با ایسنا گفت وگو کرد.

این هنرمند تئاتر با بیان اینکه "طبق آخرین اخباری که شنیدم بودجه سال 98 نسبت به سال گذشته کاهش یافته است و با این اتفاق تئاتر را در بزرگترین فشار قرار دادند" گفت: من در این حوزه با هیئت دولت و مجلس شورای اسلامی که بودجه ی کمی برای هنر و تئاتر در نظر می گیرند، مشکل دارم. چرا فکر نمی کنند جامعه به مسائل فرهنگی نیاز دارد؟ چرا به مسائل تربیتی و مسائلی که به ترویج فرهنگ کمک می کند، کم توجهی می کنند؟

او ادامه داد: به نظر من تمام هنرمندانی که در ایران تحصیل کردند و هنر را به عنوان شغل خود انتخاب کردند، نادیده گرفته می شوند، خانواده هنر به خصوص هنرمندان تئاتر بیشتر مشمول این موضوع می شوند و بیشتر تحت فشار قرار می گیرند. همین امر موجب می شود به نازل ترین وجه ممکن کارهای خود را ارائه دهند، بدون اینکه بخواهند تأثیرات فرهنگی داشته باشند.

بزدوده تصریح کرد: خانه تئاتر شانه به شانه مدیرانی را که کشتی تئاتر را هدایت می کنند، همراهی می کنند و کمک کننده هستند. این در حالیست که در بودجه نویسی و تجزیه و تحلیل بودجه اجازه ورود ندارند و همچنین بساطی به وجود می آید.

او با بیان اینکه "حالا باید ببینیم برای سال 98 با این بودجه چه کاری انجام دهیم" افزود: این بودجه به ما می گوید باید امسال کمتر کار کنیم و تئاتر را به عنوان شغل اصلی مان کنار بگذاریم و با این همه سابقه و تجربه به سراغ رشته دیگر برویم. این مسائل برای خانواده هنرمند و تئاتر بسیار سخت است.

این کارگردان نمایش عروسکی در ادامه بیان کرد: حرف اصلی من این است که ما هنرمندان نادیده انگاشته شدیم و در این نادیده گرفتن پایه های هنر متزلزل تر از از قبل خواهد شد. با کاهش چند میلیاردی بودجه سال 98، بیکاری در حوزه تئاتر افزون تر خواهد شد و فرار دوستان هنرمند از این فضا جامعه را متضرر می کند.

بزدوده با اشاره به اینکه کاهش بودجه کار هنرمندان در شهرستان ها را هم تحت تأثیر قرار می دهد، افزود: جامعه ما فقط تهران نیست، جامعه ما، جامعه ایران است. قبلاً که به بچه های شهرستان بودجه کمی تعلق می گرفت، حالا هم با کاهش بودجه، سهم کمتری دارند و بیکاری هنرمندان شهرستانی هم افزایش می یابد.

او ادامه داد: من نمی دانم تا چه زمانی باید از این قبیل صحبت های منفی داشته باشیم و آیا روزی می رسد که بگوییم حالمان خوش است؟

این عروسک ساز تصریح کرد: به نظر من یکی از راه کارها کم کردن تعداد جشنواره هاست، چرا که برگزاری این تعداد از جشنواره لزومی ندارد. برگزاری سه یا چهار جشنواره تأثیرگذار، کافی است. با این کار بودجه به درستی تقسیم می شود.

این کارگردان تئاتر افزود: نکته دیگر این است که فقط وزارت ارشاد نیست که از بودجه دولتی استفاده می کند بلکه نهادهای موازی دیگری هم هستند که از این بودجه بهره مند می شوند. تا زمانیکه تمام فعالیت های فرهنگی هنری یک کاسه نشوند، ما این جدایی ها را خواهیم داشت و شاهد ضربه پذیرتر شدن خانه هنر می شویم.

بزدوده در واکنش به این موضوع که اداره کل هنرهای نمایشی در اولویت های سال 98 به بخش تئاتر کودک هیچ توجهی نکرده است، خنده ای کرد و گفت: این خنده تلخ من برای این است که حدود نیم قرن است که در این حوزه فعالیت می کنم اما دریغ از اینکه نگاهی به این حوزه شود. متأسفم و دلگیری من فقط از این موضوع نیست. در بحث کودک همه بخش ها از دانشگاه ها گرفته تا وزارت ارشاد و علوم کم کاری کردند. فقط انتظار این است که کارها خلاقانه و تأثیر گذار باشد، اما زمانی میوه خوب خواهیم داشت که زمین خوبی داشته باشیم و به خوبی به آن رسیدگی کنیم.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۸ سایت های دیگر : سلام نو فرارو تیک تدبیر و امید

باشگاه خبرنگاران جوان: محمد معتمدی در مورد مسائل و شائبه های مختلفی از جمله ارتباطش با آستان قدس و آیت الله علم الهدی، ماجرای لغو کنسرتش در اصفهان، عدم همکاری اش با تهیه کننده ها و رابطه اش با تلویزیون صحبت هایی را مطرح کرده است.

معتمدی در این گفت وگو می گوید: من با آقای علم الهدی عکس ندارم و حتی ایشان را تا به حال از نزدیک ندیدم. در مورد ارتباطم با آستان قدس هم، آستان قدس متعلق به امام رضا (ع) است. هر اتفاقی بیفتد و هر حکومتی که در این هزار سال آمده است، حرم امام رضا (ع) مأمن مردم ایران بوده و همه عاشقش بودند. فعالیت در حرم ضامن آهو (ع) و آستان ایشان برای من یک مسئله شخصی است و هیچ وقت هم این موضوع را رسانه ای نکردم

بخش هایی از این گفت وگو را در ادامه خواهید خواند.

آقای معتمدی؛ رویکرد شما نسبت به دیگر خوانندگان و موزیسین ها در موضوع لغو کنسرت ها متفاوت است. زمانی که بسیاری از خوانندگان مقصر کنسرت ها را امامان جمعه می دانستند، شما موضوع را به شکل دیگری مطرح کردید. گفته می شود ارتباط شما با آستان قدس هم باعث شد، انتقادات فراوانی از فعالیت هایتان مطرح شود و حتی برخی محمد معتمدی را خواننده حکومتی خطاب کنند. نظر شما در این خصوص چیست؟

من آستان قدس را یک محل حکومتی نمی بینم. قبل از اینکه حکومت فعلی بر ایران حاکم باشد، ما چیزی به نام آستان قدس داشتیم. در زمان قاجار هم چنین نهادی داشتیم. آستان قدس متعلق به حکومت خاصی نیست. این آستان متعلق به امام رضا (ع) است. هر اتفاقی بیفتد و هر حکومتی که در این هزار سال آمده است، حرم امام رضا (ع) مأمن مردم ایران بوده و همه عاشقش بودند. فعالیت در حرم ضامن آهو (ع) و آستان ایشان برای من یک مسئله شخصی است و هیچ وقت هم این موضوع را رسانه ای نکردم.

برخی می گویند، در حاشیه همکاری با آستان قدس، آقای معتمدی با مسئولان آستان که شخصیت های سیاسی هم هستند، ارتباط دارد. بعضی ها می گویند شما با آیت الله علم الهدی امام جمعه مشهد رابطه بسیار خوبی دارید و با هم عکس یادگاری گرفتید.

حرف های عجیبی است. من با آقای علم الهدی عکس ندارم و حتی ایشان را تا به حال از نزدیک ندیدم. ارتباطم با آستان قدس هم به همان شکلی است که در سوال قبلی به آن پاسخ دادم.

پس از ماجرای لغو کنسرت شما در اصفهان گفتید که مسئولیت لغو کنسرت ها با وزارت ارشاد است، نه امامان جمعه. اما این اظهار نظر شما را با سیلی از اتهامات مواجه کرد.

من نگفتم کار وزارت ارشاد لغو کنسرت است. یکسری افراد بازار را به نفع خودشان تنظیم و کنترل می کنند. آن ها از روابطی که در بدنه سیستم هایی مثل وزارت ارشاد دارند، استفاده می کنند و کار هایی مانند لغو برخی از کنسرت ها را انجام می دهند. نباید در این بین افرادی که مقصر نیستند، سیبل شوند. این نکته هم قابل توجه است که ما ضعف در قانون و قانون گذاری داریم. هنر موسیقی همچنان جدی وارد فضای قانون و قانون گذاری نشده است. مثلا نمایندگان مجلس در نطق هایشان از کلمه موسیقی استفاده نمی کنند، چه برسد به این که بخواهند درباره این هنر، قانون تصویب کنند.

شما هیچ گاه با هیچ تهیه کننده ای کار نکردید و آلبوم "حالا که می روی"، نخستین تجربه همکاری شما بود. چرا تا امروز این همکاری اتفاق نیفتاده است؟

تهیه کننده ها عموما مارکت و بازار موسیقی برایشان مهم است و به این دلیل یکسری ملاحظات خاصی دارند؛ مثلا تا هنرمند را مال خود نکنند با او کار نمی کنند. هیچوقت نمی خواستم آدم کسی باشم. البته می توانم آلبوم را به یک تهیه کننده بفروشم یا پروژه کنسرتم را با یک تهیه کننده برگزار کنم، اما نمی توانم خودم را برای دیده شدن بفروشم. به همین دلیل بسیاری از تهیه کنندگان حاضر نیستند، با من کار کنند. دوستان ما در موسسه مأوا که حامی مالی آلبوم "حالا که می روی" هستند فقط روی کار سرمایه گذاری کردند و به همین دلیل همکاریم را با این نهاد موسیقیایی آغاز کردم.

گفته می شود شما رابطه خوبی با تلویزیون دارید و دلیل حضور پررنگ شما به جهت این رابطه است؟

من همکاری خاصی با تلویزیون ندارم. من تیتراژ تلویزیونی خواندم. از استاد حسین علیزاده تا بسیاری از موزیسین ها و خوانندگان، همگی تیتراژ تلویزیونی ساخته اند. حضورم در برنامه های تلویزیونی هم برای رسالتم در موسیقی است. هر جا احساس کردم که حضورم به فراگیر شدن موسیقی کمک کرده، به برنامه تلویزیونی آمدم. البته این حضور من دو یا سه بار اتفاق افتاده است.

شما در یک برنامه تلویزیونی درباره پخش نشدن تصویر ساز از تلویزیون گفتید که به نوعی از سوی برخی مخالفانتان دفاع از صداوسیما قلمداد شد.

من دفاعی از تلویزیون نکردم. تلویزیون دچار یک مسئله فقهی است که نمی تواند ساز ها را پخش کند. دعوای بی خودی با تلویزیون برای دشمن بودن تلویزیون با موسیقی و اهالی موسیقی، باعث شده است که موزیسین ها از صدا و سیما قهر کنند و موسیقی به یک معقوله رها شده تبدیل شود. دولت که موسیقی را رها کرده، هنرمندان هم آن را رهاتر می کنند.

لینک خبر :‌ برترین ها
کانون تخصصی تئاتر خیابانی این اداره کل از آغاز اجرای عمومی و فصلی گروه های تئاتر خیابانی پس از وقفه ای شش ساله خبر داد.

این اجراهای عمومی و فصلی گروه های تئاتر خیابانی با عنوان تئاتر با مردم با حضور 13 گروه شکل می گیرد. هر گروه 10 اجرا دارد و در مجموع 130 اجرا برگزار خواهد شد.

این 13 گروه نمایشی عبارتند از آدم های بافرهنگ به نویسندگی و کارگردانی رضا فقیهی با مدت زمان 30 دقیقه، زیرزمین به نویسندگی و کارگردانی مسعود براهیمی با مدت زمان 35 دقیقه، ویروس به نویسندگی و کارگردانی سعید خیراللهی با مدت زمان 35 دقیقه، وصیت به نویسندگی و کارگردانی مصطفی کولیوندی با مدت زمان 25 دقیقه، قبل، حین، بعد به نویسندگی و کارگردانی مرتضی وکیلیان با مدت زمان 20 دقیقه، من کجا، شما کجا به نویسندگی و کارگردانی علی رحیمی با مدت زمان 25 دقیقه، افسانه ننه دریا و دختر تنها به نویسندگی و کارگردانی رسول حق شناس با مدت زمان 15 دقیقه، خاطره مشترک به نویسندگی هما پارسایی و کارگردانی مشترک مصطفی مباشرامینی و احمد صمیمی با مدت زمان 30 دقیقه، دشمن مردم به نویسندگی و کارگردانی شهاب راحله با مدت زمان 35 دقیقه، داستان مردم به نویسندگی و کارگردانی پیام عزیزی با مدت زمان 30 دقیقه، زلزله به نویسندگی و کارگردانی ابوذر چهل ایرانی با مدت زمان 25 دقیقه، ژیلت به نویسندگی مشترک ابوالفضل حاج علی خانی و مجتبی بندری و کارگردانی مجتبی بندری با مدت زمان 25 دقیقه و هر چی سنگه مال پای لنگه به نویسندگی علی اکبر کنعانی و کارگردانی مارال ایزدبخش با مدت زمان 20 دقیقه.

از جمله نکات قابل توجه این اجرای عمومی و فصلی تئاتر خیابانی که پس از شش سال وقفه مجددا با حضور 70 هنرمند از سر گرفته شده اند می توان به حضور گروه نمایش افسانه ننه دریا و دختر تنها با بازیگران توانمند مبتلا به سندروم دون اشاره کرد.

همچنین در میان این 13 گروه، یک نویسنده و یک کارگردان زن، نویسنده نمایش خاطره مشترک و کارگردان نمایش هر چی سنگه مال پای لنگه حضور دارند.

این نمایش های خیابانی که از 27 فروردین تا هفتم اردیبهشت اجرا می شوند مضامینی اجتماعی، اخلاقی و دینی دارند و هر روز از ساعت 16 تا 19 در قالب روزی شش اجرا در محوطه مجموعه تئاتر شهر میزبان علاقه مندان می شوند./ایلنا

کلمات کلیدی

گروه های تئاتر خیابانی

لینک خبر :‌ ایران آنلاین
مدیرعامل انجمن صنفی تئاتر کمدی با گلایه از ورود افراد نا اهل به تئاتر، استفاده از ادبیات توهین آمیز و سخیف، نپرداختن حقوق بازیگران و ایجاد پرونده های قضایی را از مشکلاتی دانست که این افراد پدید می آورند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۸

1398/01/18 ساعت 12:29

مجید جعفری با حضور در استودیوی برنامه "پرده آخر" رادیو گفت وگو با اعلام اینکه فعالان حوزه تئاتر به دلیل دغدغه مند بودن، کاری بی ارزش و فرو مایه ارائه نمی دهند و در صورت بروز مشکل، صنف تئاتر مانع آن ها می شود، ادامه داد: در این صورت گروهی روی صحنه می روند که آبروی صنف را حفظ کرده و دولت نیز در مقابل مردم مشکلی ندارد که خدای نا کرده سخنانی سخیف روی صحنه تئاتر زده شود.

وی افزود: کسی که دغدغه دارد و کار خود را بلد است، فضایی مفرح بوجود می آورد و هرگز به رفتارهای سخیف و سخنان زشت متوصل نمی شود و لذا هم ما می دانیم که حیثیت صنف رعایت می شود و هم وزارت ارشاد می داند که کاری فرهنگی اتفاق خواهد افتاد.

جعفری ادامه داد: ما تاکید داریم این گروه ها باید شناسایی شوند؛ در حالیکه حدود 50 درصد گروه هایی که فعالیت دارند، هیچ ارتباطی با صنف تئاتر ندارند؛ لذا همه این گروه ها هر کاری مایل باشند انجام می دهند و ما نیز هیچ اشرافی روی فعالیت آن ها نداریم.

این کارگردان تئاتر به رادیو گفت وگو گفت: آقایان در پاسخ به سوالات ما می گویند این گروه ها برای دریافت مجوز به وزارت ارشاد مراجعه کرده اند و ما نیز موظفیم به آن ها مجوز دهیم و باید شغل برای این افراد ایجاد کنیم.

جعفری ادامه داد: ما می گوییم مگر هر صنف و شغلی مجوز لازم را به اعضا ارائه نمی دهد و اعضای کارآمد را شناسایی نمی کند؛ پس چرا در صنف تئاتر وارونه عمل می شود؟

وی خاطرنشان کرد: اگر تایید صلاحیت افراد در دست صنف باشد و ما تعیین کنیم که چه کسی بلد کار است و کدام گروه تئاتری نا بلد است، دیگر هر گروه و جمعی نمی تواند روی صحنه تئاتر حاضر شود و در نتیجه فضا پاک و فرهنگی می ماند.

جعفری افزود: هم اینک برخی آثار روی صحنه متعلق به افرادی است که تا کنون کارگردانی نکرده اند و بازیگران خود را نیز کتک زده اند و این بازیگران شکایت دارند؛ ولی این شکایت باید به کجا برده شود؟ شکایت باید به جایی برده شود که به کارگردان اثر مجوز داده است و این نهاد جایی جز مرکز هنرهای نمایشی نیست ولی وقتی بازیگر کتک خورده اقدام به شکایت می کند، او را به دادگستری هدایت می کنند و این جای سوال دارد؛ چراکه شورای نظارت وظیفه ای در راستای بررسی های قضایی ندارد.

مدیرعامل انجمن صنفی تئاتر کمدی اضافه کرد: مراجعه به دادگستری چرا اتفاق می افتد؟ چون [ارشاد مجوز را به یک کارگردان کاربلد اعطا نکرده] و او نتوانسته تئاتر را به خوبی مدیریت کند؛ حقوق بازیگر را نیز پرداخت نکرده و او را کتک هم زده و این روشی غلط است.

همچنین در این برنامه فرهنگی هنری در رادیو گفت وگو حمیدرضا ساعتچی، عضو هیئت مدیره انجمن صنفی تئاتر کمدی اظهار کرد: بضاعت بخش دولتی برای اداره این حجم گسترده از نمایش اندک است؛ این حوزه [در وزارت ارشاد] فاقد بضاعت انسانی و تخصص است و حتی این مطلب را رو در رو نیز به آقایان گفته ایم.

وی با اشاره به اینکه وزارت ارشاد حتی بضاعت لازم برای گماشتن متخصصان بازرس را نیز در سر صحنه های نمایش دارا نیست، تصریح کرد: این دوستان با اصرار تلاش دارند مجوزهای متعددی ارائه دهند اما بر اساس قانون صنف باید برای هر اقدامی و هر گونه تایید صلاحیتی تصمیم گیر باشد.

ساعتچی افزود: آقایان با این تفکر غلط این نص صریح قانونی را نمی پذیرند که اگر صنف تئاتر در تایید صلاحیت وارد عمل شود، پس ما چه کاره هستیم.

این کارگردان تئاتر تصریح کرد: ما همواره بر این جمله تاکید داشته و داریم که انجمن تئاتر بازوی دولت و کمک حال دولت است؛ چراکه تخصص ما اینست و می دانیم چه کسی کار بلد است و حتی حاضریم رزومه افراد را در اختیار وزارت ارشاد بگذاریم و تایید یا رد صلاحیت افراد مشغول در عرصه هنرهای نمایشی را نیز با سند و مدرک تحویل آقایان می دهیم.

ساعتچی گفت: متاسفانه احساس می کنیم قضیه ای دیگر پشت این ماجراست؛ واِلا دلایل ما علمی و روشن است و در چندین جلسه کارشناسی با جماعت دولتی ها، همگان دلایل ما را پذیرفته اند اما در عمل با این ادبیات رو به رو هستیم که اگر صنف تصمیم بگیرد، پس ما چه نقشی داریم.

وی افزود: ما در پاسخ می گوییم وزارت ارشاد مجوزها را باید تصویب کند و کارش تایید یا رد صلاحیت ها نیست؛ در حالیکه آقایان در کار صنف دخالت می کنند.

کلمات کلیدی: #تئاتر #تئاتر کمدی #ورود نااهلان به تئاتر

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی رادیو
یک بازیگر تئاتر با انتقاد از عملکرد وزارت ارشاد در اعطای مجوز نمایش صحنه به افرادی غیر از بدنه تئاتر گفت: صحنه تئاتر نتیجه عمر ما است؛ چرا هر کس می تواند به آن اهانت کند؟
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۸

1398/01/18 ساعت 14:59

محسن زهتاب به برنامه "پرده آخر" رادیو گفت وگو گفت: در کشور هر صنف دارای یک تشکیلات است؛ ما اهالی تئاتر نیز دارای تشکیلاتی خاص هستیم و صنف صلاحیت ورود افراد را در یک حوزه و حرفه تایید می کند؛ همچین مسئله در مورد تئاتر نیز باید صدق کند در حالیکه هر کس به انجمن هنرهای نمایشی مراجعه کند، مجوز دریافت می دارد!

وی با انتقاد از روند پذیرش فعال در تئاتر آزاد افزود: تعیین صلاحیت افراد به عنوان کارگردان باید بر عهده انجمن صنفی این هنر باشد و مشکل ما با تئاتر آزاد در این راستاست.

زهتاب ادامه داد: مجوز باید از سوی انجمن هنرهایی نمایشی صادر شود؛ اما تایید صلاحیت یک کارگردان باید در دست انجمن صنفی تئاتر و کارشناسان این رشته باشد؛ همانطور که به هر شخص اجازه ورود به حرف مختلف داده نمی شود.

این بازیگر پیشکسوت تئاتر با بیان اینکه به طور مثال ورود یک شخص نا آگاه به حوزه آرایشگری برای مشتری مشکل ساز است ولی این مشکل بعد از صرف زمان مرمت خواهد شد، بروز ایراد روی صحنه تئاتر توسط افراد غیر متخصص را غیر اصلاح خواند و در این رابطه به رادیو گفت وگو گفت: تا قبل از دو سال گذشته تفاهم نامه ای موجود بود که در صورت تامین منافع اعضا، ابتدا این منافع را تثبیت می کردیم و منفعت زمانی تثبیت می شود، که هر کس به راحتی نتواند جای این افراد پیشکسوت و با تجربه را پر کند.

زهتاب با انتقاد از عملکرد وزارت ارشاد در این حوزه اظهار کرد: وزارتخانه این وظیفه را از ما سلب و ما را بیکار کرده است؛ 70 سالن تئاتر در اختیار ماست ولی 30 سالن به هر شکل که بخواهند عمل می کنند؛ بدون اینکه ما نیز نظارتی داشته باشیم و این در حالی است که این سالن ها با نام ما شناخته می شوند و در اینباره حق اعتراض داریم.

این فعال عرصه هنرهای نمایشی افزود: باید از افراد تازه وارد در این حوزه پرسید مدرک کارگردانی شان را از کجا دریافت کرده و چه کسی این حق را به آن ها داده است! آیا امکان دارد ضبط همین برنامه رادیویی به قوم و خویش تهیه کننده سپرده شود که هیچ آگاهی و علمی نیز به این حوزه ندارند؟ مگر هر کس توان اداره برنامه را داراست؛ در حالیکه هر کس می تواند روی صحنه تئاتر حاضر شود [و نام کارگردان را برای خود انتخاب کند]!

زهتاب در ادامه سخنان خود در رادیو گفت وگو اعلام کرد: صحنه تئاتر حرمت زندگی ماست؛ عشق و هستی و هنر ماست و نتیجه ی تمام عمر ما را بازتاب می دهد. چرا هر کس باید بتواند به آن اهانت کند و این اجازه و مجوز را چه کسی به افراد نا آگاه می دهد؟

کلمات کلیدی: #اهالی تئاتر #تئاتر #وزارت ارشاد

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی رادیو
محمد تربت زاده / صدقه سری غول بی شاخ و دمی به نام کنکور –که قربانش بروم نیمی از جوان های کشور را در عُنفوان جوانی پیر کرده- پر فروش ترین کتاب های سال 97 طبق روال هر سال، کتاب های کمک درسی و کنکوری بوده اند. گذشته از کتاب های کنکوری و کمک درسی، همان طور که مستحضر هستید آمار دقیقی از فروش کتاب در کشورمان در دست نیست و مؤسسه خانه کتاب تنها بر اساس تجدید چاپ، کتاب ها را رتبه بندی می کند. حتماً این را هم می دانید که امکان دارد بعضی از ناشرها زرنگ بازی درآورند و تیراژ چاپشان را پایین بیاورند تا تعداد چاپ بالا برود. برای همین با استفاده از آمار مؤسسه خانه کتاب، کتاب های کنکوری و کمک درسی را از فهرست حذف کردیم و سایر کتاب ها را نه بر اساس تعداد چاپ بلکه بر اساس شمارگان آن ها لیست کردیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۸

سطحی ام، پس هستم!
امکان ندارد گذرتان به کتابفروشی افتاده باشد اما ملت عشق را در ویترین ندیده باشید! این رمان که نوشته یک نویسنده ترک به نام الیف شافاک است، توسط ارسلان فصیحی ترجمه شده و انتشارات ققنوس چاپ آن را بر عهده دارد. ملت عشق در سال 97 حدود 34 بار تجدید چاپ شده است و در مجموع حدود 140 هزار نسخه از این کتاب به چاپ رسیده که آمار قابل توجهی است. ملت عشق دو ماجرای متفاوت در دو برهه تاریخ را روایت می کند. یک روایت، داستان زنی یهودی به نام اللا در زمان معاصر است و دیگری روایت زندگی شمس و مولانا در قرن هفتم هجری.
روایت عارفانه زندگی شمس و مولانا با وجود اینکه هیچ مبنای تاریخی و عرفانی ندارد تا حدودی جذاب و گیراست، اما روایت زندگی اللا که درگیر کلیشه های زنانه و خیانت های همسرش شده، در حد و اندازه های رمان های زرد و اینترنتی دهه 80 اعصاب خردکن است. خانم شافاک سعی می کند به تصوف و رابطه عرفانی میان شمس و مولانا جلوه عینی و داستانی ببخشد تا برای عامه مردم قابل لمس باشد، اما در این مسیر دچار انحراف می شود. الیف شافاک برای جذابیت بخشیدن به روایت زندگی شمس و مولانا، روابط این دو عارف را تا سطحی ترین جای ممکن پایین می آورد. شافاک جایگاه تصوف را به صورت اغراق آمیزی بالا می برد و زیر پوستی تصوف را جایگزین تشیع و تسنن معرفی می کند اما در آخر تصویری عوامانه و سطحی از تصوف ارائه می دهد! به نظر می رسد ملت عشق چاپ نجومی اش را مدیون سطحی بودنش است. کتابی که خواننده عام را به لطف روایت کلیشه ای اللا پای کتاب نگه می دارد و خواننده خاصش را هم از طریق روایت عارفانه زندگی شمس و مولانا حفظ می کند. این نکته را هم در نظر داشته باشید که خیلی از متخصصان، این کتاب را یک شبیخون فرهنگی و مذهبی می دانند؛ پس حواستان جمع باشد که زیاد تحت تأثیر آن قرار نگیرید!

عاشقانه های یک شهید
یادت باشد رمانی از خاطرات همسر شهید مدافع حرم حمید سیاهکالی مرادی به قلم رسول ملاحسنی است که توسط انتشارات شهید کاظمی به چاپ رسیده است.
این کتاب نخستین بار در سال 97 به چاپ رسید و در مدت کوتاهی 36 نوبت تجدید چاپ شد تا در عرض یک سال به چاپ 90 هزار نسخه ای برسد!
معمولاً کتاب هایی که در فُرم زندگینامه و خاطره نگاری، ماجرای زندگی شهدا و قهرمان های ملی و مذهبی را روایت می کنند، تِم مذهبی، تاریخی یا جنگی دارند.
این دست کتاب ها با وجود محتوای با ارزششان خیلی وقت ها به ورطه شعارزدگی می افتند و در مواردی کلیشه ای می شوند و مخاطب را با حرف های تکراری به ستوه می آورند.
یادت باشد اما بدون شک یکی از بهترین و متفاوت ترین کتاب هایی است که در حوزه تاریخ شفاهی به چاپ رسیده است. این کتاب ماجرای عشق دو جوان دهه هفتادی را روایت می کند و در نهایت با شهادت شهید سیاهکالی به پایان می رسد.
یادت باشد مثل برخی از کتاب های حوزه تاریخ شفاهی، حرف هایش را مستقیم و کلیشه ای به خورد خواننده نمی دهد و از شخصیت هایش قهرمان و اسطوره فرازمینی نمی سازد. شخصیت های یادت باشد آدم هایی از جنس مردم اند، برای همین راحت به دل مخاطب می نشینند.
انتقاد از کتاب هایی که با مفاهیم مقدسی مثل شهادت پیوند خورده اند کار دشواری است، اما باید اعتراف کرد این کتاب می توانست بهتر از این حرف ها باشد! رسول ملاحسنی هم به این موضوع معترف است و می گوید عجله دست اندرکاران کتاب موجب انتشار پیش از موعد این کتاب شده است. عجله ای که در صفحه آرایی و چاپ کتاب هم دیده می شود. اگر یادت باشد زودتر از موعد منتشر نمی شد، ملاحسنی می توانست با تجدید نظر، زیاده گویی های داستانش را حذف کند و با ویراستاری حرفه ای، اثری ماندگارتر و خواندنی تر از خودش به جا بگذارد.

زرد و آبکی!
اگرچه کتاب های به درد بخوری مثل چقدر خوبیم ما نوشته ابراهیم رها، جزء از کل نوشته استیو تولتز و ترجمه پیمان خاکسار و دختر شینا نوشته بهناز ضرابی زاده هم در لیست کتاب های پر تیراژ سال 97 دیده می شوند اما بخش عمده کتاب های این لیست را –پس از حذف کتاب های کمک درسی و کنکوری- کتاب های زرد و تجاری تشکیل می-دهند. کتاب هایی که به لطف تبلیغات گسترده –و تنها برای پر کردن جیب ناشر- در شمارگان نجومی به چاپ می رسند، اما حداقلی ترین استاندارد های لازم برای کتاب بودن را هم ندارند! شاید چاپ کتاب های زرد در تیراژ نجومی از نظر خیلی ها ایرادی نداشته و تنها نتیجه اش پر شدن جیب ناشرها باشد. اما کوچک ترین آسیب این کتاب ها، اشباع بازار و جلوگیری از عرض اندام کتاب های به درد بخور است. گذشته از این، انتشار گسترده این کتاب ها سلیقه خواننده را به سطحی ترین جایگاه ممکن تنزل می دهد و این کج سلیقگی ادبی در دراز مدت آثار جبران ناپذیری بر بازار نشر و ادبیات و در ابعاد بزرگ تر جامعه می گذارد.

ساده و خواندنی
رمان خاطرات سفیر نوشته نیلوفر شادمهری با 32 نوبت تجدید چاپ و شمارگان 80 هزار نسخه ای در جایگاه سوم کتاب های پرتیراژ کشور در سال 97 قرار می گیرد. این کتاب که توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده، خاطرات نویسنده را به عنوان یک دختر مسلمان ایرانی در یک خوابگاه دانشجویی در فرانسه روایت می کند. خانم نویسنده خودش را سفیر و نماینده ایران و در ابعاد بزرگ تر سفیر مسلمانان در قلب اروپا معرفی می کند و از چالش های زندگی یک مسلمان در اروپا می گوید. نیلوفر شادمهری قلمی روان و ساده دارد و تلاش می کند تضادهای فرهنگی و مذهبی مسلمانان با جامعه غرب را با زبانی ساده بیان کند. اتفاقاً همین نرم نویسی است که خواننده را مجاب می کند با اشتیاق تا صفحه آخر کتاب پیش برود.

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
موسسه خانه کتاب در آستانه سی ودومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، شرایط لازم برای تخصیص بن الکترونیکی خرید کتاب اهل قلم را مشخص کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب تهران(ایبنا) ، مصوبات مربوط به تخصیص بن الکترونیکی خرید کتاب به اهل قلم، به شرح زیر است:

باتوجه به برنامه های جدید اهل قلم، متقاضیان دریافت بن نمایشگاه بین المللی کتاب تهران چنانچه شامل معیارهای ذیل هستند، از طریق سایت اهل قلم http://ahleghalam.ir تا 25 فروردین1398 نسبت به ثبت نام اقدام نمایند:

1 برگزیدگان کتاب سال، جایزه جهانی کتاب سال، جشنواره فارابی، جشنواره خوارزمی، جشنواره رازی، جایزه جلال آل احمد و جایزه شعر فجر.

2 مفاخرملی، نخبگان ملی، نخبگان بی مدرک دارای مدرک درجه1 فرهنگی هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، برندگان نشان های ملی.

3 نویسنده های مشهور با حداقل 8 عنوان اثر، احیاءگران متون کهن (با 4 اثر)، برگزیدگان کتاب فصل، مترجمان آثار ماندگار (با 8 اثر)، شایستگان تقدیر کتاب سال، اعضای فرهنگستان ها، مدال آوران المپیادهای جهانی دانش آموزی، نخبگان بی مدرک دارای مدرک درجه2 فرهنگی هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی.

4 نویسنده و مترجم کتاب بزرگسال با حداقل 10 عنوان اثر، نویسنده و مترجم کتاب کودک و نوجوان با حداقل 15 عنوان اثر، نخبگان بی مدرک دارای مدرک درجه3 فرهنگی هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، مقاله نویس دایرة المعارف ها (30 مدخل به بالا با تایید علمی ناشر و مدیریت علمی پژوهشی خانه کتاب)، برگزیدگان جشنواره های موضوعی، کتاب سال ولایت، کتاب سال حوزه، پاسداران اهل قلم، گام اول، کتاب سال استانی، دهخدا، جایزه پروین اعتصامی، کتاب سال دانشجویی، نویسندگان مناطق محروم (با دارا بودن 5 اثر علمی، به تایید مدیریت علمی پژوهشی خانه کتاب)، شایستگان تقدیر کتاب فصل، ویراستاران و تصویرگرانی با حداقل 10 جلد اثر که در تولید محتوا 50درصد نقش داشته اند و نام و نام خانوادگی آن ها بر روی جلد و فیپای کتاب ثبت شده است.

5 نخبگان بی مدرک دارای مدرک درجه4 و 5 فرهنگی هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، عموم صاحبان آثاری که درجه صلاحیت اهل قلم را دریافت کرده اند.

شایان ذکر است که برای دریافت درجه صلاحیت اهل قلم، صاحبان آثار می بایست اثر خود را برای بخش علمی پژوهشی خانه کتاب ارسال کنند؛ برای بررسی در گروه های 74 گانه علمی، صاحب اثر می بایست هزینه مترتب به بررسی آن را براساس آئین نامه پرداخت نمایند. علاوه بر این معیار همه گروه های فوق دارابودن کتاب ثبت شده در سایت پدیدآورندگان کتاب خانه کتاب است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
مدیر نشر قطره از حضور پیدا نکردن انتشارات قطره برای دومین سال پیاپی در نمایشگاه کتاب تهران خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۸

بهرام فیاضی، مدیر مسئول انتشارات قطره در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره حضور در سی و دومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بیان کرد: در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران سال جاری همانند دوره قبل شرکت نمی کنیم.

وی با اشاره به هدف اصلی برای اتخاذ این تصمیم افزود: مطابق سال پیش این اقدام با هدف حمایت از کتاب فروشان صورت خواهد گرفت زیرا معتقدم فروشگاهی بودن نمایشگاه کتاب به اقتصاد کتاب فروشی ها لطمه وارد می کند.

فیاضی ادامه داد: با خبرم شدم تعداد دیگری از ناشران نیز برای حضور در نمایشگاه ثبت نام نکرده اند. جمعی دیگر هم اعلام کرده اند اگر امسال حضور پیدا کنند، برای نمایشگاه سال 99 شرکت نخواهند کرد؛ بنابراین به نظر می رسد هر سال تعداد ناشران برای حضور پیدا نکردن در نمایشگاه بیشتر می شود.

نشر قطره ناشر کتاب های عمومی و فعالیت خود را سال 1367 آغاز کرده است. روان شناسی، علوم اجتماعی، فلسفه، ادبیات و ادبیات نمایشی حوزه اصلی فعالیت این ناشر با سابقه را تشکیل می دهد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
در راستای کمک های مردمی به سیل زدگان کشور، یک موسسه انتشاراتی در تهران 20 درصد از قیمت پشت جلد کتاب های خود را به این کار اختصاص می دهد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۸ سایت های دیگر : فانوس ربیع

به گزارش ایسنا، مؤسسه انتشاراتی واژتاب تهران که از سال 97 فعالیت خود را شروع کرده است با تخصیص 20 درصد از قیمت پشت جلد کتاب هایش درصدد کمک به هموطنان سیل زده است.

سکوت سنگ ها-دوبیتی (دفتر دوم) اصلان قزللو - 6000 تومان، در پاکت های خالی به جهان پست می شویم مجموعه شعر سپید - سریا داودی حموله - 8500 تومان، ما زخمی ترکش های این جهانیم مجموعه شعر سپید - نصیبه ظفرنسب (سروه) - 11000 تومان، چیزی شبیه دلتنگی مجموعه شعر سپید - پوران کاوه - 9500 تومان، و به وقت شستن آسمان مجموعه شعر سپید و نیمایی- محمدعلی شاکری یکتا - 9000 تومان، تعدادی از 40 عنوان کتاب منتشرشده این مؤسسه انتشاراتی در یک سال فعالیتش است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
به گفته سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس در جلسه این کمیسیون پیشنهاد داده شد که اقدامات بشردوستانه و وطن دوستانه مردم در سیل اخیر مستندسازی شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۸

احد آزادی خواه در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در تشریح نشست امروز(یکشنبه 18 فروردین) کمیسیون فرهنگی مجلس گفت : در ابتدای جلسه بحث وقوع سیل در برخی مناطق و آسیب های آن به آثار فرهنگی و تاریخی مورد بحث قرار گرفت؛ قرار شد در حوزه بناهای تاریخی و میراث فرهنگی، بناهای ورزشی، مساجد و سایر اماکن فرهنگی و ورزشی مانند خانه های عالم یا سالن های ورزشی با مدیران دستگاه ها و وزرای مربوطه هماهنگی شود تا ضمن حضور در صحن کمیسیون از اقدامات خود در این حوزه گزارش دهند.

نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی افزود : کمیسیون فرهنگی مجلس نیز اقداماتی را مخصوصا در دو استان گلستان و خوزستان با محوریت تخصصی و فرهنگی انجام خواهد داد.

وی ادامه داد: همچنین پیشنهاد شد اقدامات بشردوستانه و وطن دوستانه مردم در سیل اخیر مستندسازی شود؛ زیرا این کمک رسانی و اعزام افراد به مناطق سیل زده یک اقدام فرهنگی است که باید از سوی وزارت فرهنگ و صداوسیما ثبت و ضبط شود چرا که برای آینده یک سند غنی و قوی خواهد بود.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس همچنین گفت: گزارشی از اقدامات یکساله کمیسیون در سال 97 قرائت شد که شامل طرح ها و لوایح مختلف و اقدامات نظارتی است و نیز مقرر شد برنامه های یکساله کمیسیون فرهنگی مجلس در سال 98 مبتنی بر کمیته های تخحصصی ذیل این کمیسیون و بیشتر با نگاه نظارتی تدوین شود./

پایان پیام

لینک خبر :‌ خانه ملت
کامران شرفشاهی گفت:انتشارات تجلی مهر فعلا کتابی منتشر نمی کند به دلیل اینکه همان وضعیت نامناسب سابق کاغذ در بازار نشر وجود دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۹ سایت های دیگر : خبرگزاری بین المللی قرآن

کامران شرفشاهی مدیر مسئول انتشارات تجلی مهر در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، در خصوص تازه های نشر این انتشاراتی گفت: انتشارات تجلی مهر فعلا کتابی منتشر نمی کند به دلیل اینکه همان وضعیت نامناسب سابق در بازار نشر وجود دارد و تغییری در این وضعیت به وجود نیامده است.همچنین امسال در سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران شرکت نمی کنیم.

وی افزود: به هرحال دولت به تعهداتی که در زمینه نشر داشته عمل نکرده است با هرکدام از دوستان ناشر که صحبت می کنم می بینم مستاصل هستند و نمی دانند در مقابل این جریان رها شده قیمت کاغذ،تامین نشدن ملزومات چاپ و وضعیتی که پیش آمده است چه کار کنند در این وضعیت نه تنها چاپ کتاب به صرفه نیست بلکه می توان گفت به نوعی هم دستی و هم داستانی با مافیای پشت پرده بازار چاپ و نشر است.

مدیر مسئول انتشارات تجلی مهر با اشاره به اینکه بسیاری از ناشران ترجیح دادند دست نگه دارند و تازمانی که قیمت ها به ثبات نرسد کتاب منتشر نکنند،اظهار داشت: هرچقدر ناشران مدارا کردند و با جریان موجود در بازار نشر راه آمدند وضعیت روز به روز بدتر شد تمام ناشران مستاصل هستند و هر قیمتی پشت جلد کتاب درج کنند باز هم دوستداران کتاب با توجه به تورم کمر شکنی که در بازار وجود دارد توان خرید کتاب ندارند از سوی دیگر ناشرانی که کتاب منتشر می کنند قیمت هایی روی جلد کتاب می زنند که واقعا تکان دهنده است. این مسئله هم به نوعی توطئه فرهنگی برای دور کردن مردم از مطالعه است و اسم دیگری ندارد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
10 غرفه برای بازار جهانی کتاب در نظر گرفته شده است که دربردارنده بخش های مختلف مانند رایت سنتر، آژانس های ادبی و ناشران فعال بین الملل است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۹ سایت های دیگر : روزنامه خراسان

احمد شاکری، مدیر کمیته بین الملل سی ودومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، عنوان کرد: همزمان با سی ودومین تجربه برگزاری نمایشگاه کتاب تهران 10 غرفه برای بازار جهانی کتاب در ذیل برنامه های کمیته بین الملل نمایشگاه در نظر گرفته شده است که ابعاد مختلفی را در بر می گیرد.

وی افزود: در این زمینه دو غرفه به طرح های تاپ و گرنت اختصاص داده شده است تا اقدامات و تبادلات این حوزه در این غرفه ها انجام شود.

شاکری با اشاره به دیگر بخش های بازار جهانی کتاب توضیح داد: بخشی نیز برای رایت سنتر در نظر گرفته شده که ناشران علاقه مند می توانند در آن حضور داشته باشند. برای این بخش میزهایی تعبیه می شود تا ناشران کشورهای مختلف بتوانند با یکدیگر مذاکره کنند و این بخش در نزدیکی غرفه میهمان ویژه کشور چین است.

وی یادآور شد: همچنین سه آژانس ادبی پل، تماس و کیا نیز سه غرفه در بازار جهانی کتاب خواهند داشت و تعاملات و رایزنی های خود را با ناشران انجام خواهند داد.

شاکری با بیان اینکه اختصاص غرفه به ناشران فعال بین المللی از دیگر برنامه های این بازار خواهد بود، تاکید کرد: موسسات انتشاراتی فاطمی، شمع و مه، سوره مهر، بنیاد سعدی و شباویز امسال در پنج غرفه با مخاطبان خود ارتباط خواهند داشت.

وی با بیان اینکه فضای کلی بازار جهانی کتاب حدود 190 مترمربع است، توضیح داد: بحث و رایزنی ناشرانی ایرانی و بین المللی، همچنین تبادل حقوق نشر بررسی مباحث این حوزه از دیگر موضوعاتی است که در بازار جهانی کتاب توسط کارشناسان دنبال خواهد شد.

سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران 4 تا 14 اردیبهشت در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
مدیر بخش ناشران عمومی سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از آغاز بررسی تخصیص متراژ ها خبر داد و گفت که تا سه روز آینده وضعیت متراژ و جانمایی غرفه ها مشخص خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۹ سایت های دیگر : فرهنگ امروز

حسین معینی؛ مدیر بخش ناشران عمومی سی ودومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، عنوان کرد: تخصیص متراژ ها مشخص شده و باید روی نقشه بر اساس حروف الفبا پیاده شود.

وی افزود: ناشران عمومی در فضایی به وسعت 13 هزار مترمربع همانند دوره گذشته در شبستان جانمایی خواهند شد.

معینی با اشاره به چگونگی ادامه روند جانمایی ناشران عمومی، گفت: پس از تعیین متراژ غرفه ها و تایید از سوی مدیران، میزان اختصاص یافته بر روی سایت قرار می گیرد.

وی تاکید کرد: پیش بینی می شود با توجه به حجم کار ظرف سه روز آینده تعیین متراژ و جانمایی ناشران بر روی نقشه به پایان برسد.

معینی همچنین درباره زمان غرفه سازی غرفه های خودساز نیز توضیح داد: اکنون قسمت جلویی شبستان در بخش محراب درگیر مسابقات قرآن کریم است و قرار است غرفه های خودساز از 27 فروردین تحویل داده شود.

به گفته وی، همچنین بقیه غرفه ها که توسط ستاد ساخته می شود نیز از اواخر فروردین فعالیت خود را آغاز می کند و برای ورود کتاب به ناشران تحویل داده می شود.

سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران 4 تا 14 اردیبهشت در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
رئیس هیئت رسیدگی به تخلفات ناشران با اشاره به توزیع آیین نامه تخلفات میان ناشران یک هفته قبل از آغاز نمایشگاه گفت: با وجود برخی رایزنی ها آرای صادره سال قبل همچنان به قوت خود باقی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۹ سایت های دیگر : مردم نیوز

داریوش رضوانی، رئیس هیئت رسیدگی به تخلفات ناشران، در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، از توزیع آیین نامه تخلفات سی ودومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در میان ناشران ثبت نام کرده در این دوره خبر داد و گفت: این آیین نامه این هفته توزیع خواهد شد.

وی ادامه داد: در سال های گذشته همواره این انتقاد وجود داشت که زمانی که ناشران از موارد تخلف بی خبر هستند، منصفانه نیست که تخلفات شناسایی شو د ، بنابراین ما از این دوه قبل از شروع نمایشگاه کتاب تهران اقدام به توزیع جزوه آیین نامه میان ناشران و بخش های مختلف نمایشگاه خواهیم کرد تا روشن شود که مصادیق تخلف کدام است و راه بر هر گونه انتقاد بسته شود.

رضوانی تصریح کرد: این دوره هیئت رسیدگی به تخلفات تاکنون یک جلسه برگزار کرده است، در این جلسه با توجه به برخی درخواست ها و آرای صادره ابتدا بحث شد که آرای صادره در دوره قبل پابرجا بماند یا ناشران مشمول بخشیدگی شوند، اما با رای اعضا و نمایندگان ناشران مقرر شد که آرای صادره به قوت خود باقی بمانند و بر این اساس 46 ناشر از شرکت در این دوره نمایشگاه محروم هستند.

وی گفت: هم چنین مقرر شده است که هیئت رسیدگی به تخلفات به کلیه تخلفات نمایشگاه کتاب اعم از مدیران، مسئولان، سازمان ها و... رسیدگی کند و تنها مختص به ناشران نباشد.پیش بینی های ما این است که هیئت روزانه جلسه داشته و 70 تا 80 پرونده را بررسی کند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
گلایه ناشران اما همچنان ادامه دارد. البته کمالی نژاد، نماینده معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به مطالبه ای درباره این موضوع گفت: همه کاغذها بزودی تحویل می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۹

به گزارش مشرق ، با نزدیک شدن به ایام برگزاری سی ودومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران هر روز خبرهای تازه ای در ارتباط با کتاب های تازه منتشرشده یا کتاب های در دست انتشار از طریق رسانه ها منتشر می شود؛ خبرهایی که نشان می دهد با وجود گرانی کمرشکن کاغذ و موضوعات مرتبط با صنعت چاپ، ناشران امسال هم با دستانی نسبتاً پر راهی بزرگ ترین رویداد صنعت نشر کشور می شوند.

محمد حقی، مدیر انتشارات کتابستان معرفت و یکی از چهره های موثر و فعال عرصه کتاب کشور در تازه ترین گفت وگوی خود با اشاره به انتشار 45 اثر جدید از سوی این انتشارات، درباره برنامه های ویژه کتابستان معرفت برای حضور در نمایشگاه کتاب امسال گفت: جشن امضای جلد سوم کتاب 7 جن را در نمایشگاه در کنار عرضه کتاب خواهیم داشت و امیدوارم برای کتاب اتفاقات خوبی را شاهد باشیم. کتاب دیگر رمانی خوب نوشته میثم امیری با عنوان باخ است. این اثر در انتظار مجوز ارشاد است و یکی از رمان های ایرانی خوب در سال 98 خواهد بود. 2 مجموعه 5 جلدی شهدای منا که درباره 5 شهید قرآنی حادثه منا است و مجموعه کتاب های اخلاق در 5 جلد از تازه ترین کتاب هایی محسوب می شوند که هنوز توزیع نشده اند. وی به دست پر انتشارات در بخش ترجمه هم اشاره کرد و عنوان داشت: در بخش ترجمه امسال در نمایشگاه کتاب دست پری داریم، برخی آثار در بخش رمان و برخی در حوزه اندیشه هستند. یکی از این کتاب ها آن دختر یهودی است که فکر می کنیم در نمایشگاه با استقبال مواجه شود. اثر دیگر ترجمه خاطرات هیلاری کلینتون است، که با عنوان آنچه اتفاق افتاد روانه بازار کتاب می شود؛ روزهای سخت نخستین کتاب خاطرات این مقام آمریکایی از روزهای حضورش در وزارت خارجه بود، اما کتاب دوم به انتخابات اخیر آمریکا اشاره دارد. حقی در پایان یادآور شد، مجموعه شعر ای نشسته صف اول با سروده هایی از میلاد عرفان پور، محمدمهدی سیار، محمدرضا وحیدزاده و علی محمد مودب نیز از مجموعه های در دست انتشار است. اما در کنار خبر انتشار مجموعه شعر ای نشسته صف اول ، مجموعه ادبی دیگری که امسال راهی نمایشگاه کتاب می شود، گزیده رباعیات بیدل ، تازه ترین اثر محمدکاظم کاظمی است که انتشارات سپیده باوران قصد دارد آن را در سی ودومین نمایشگاه کتاب تهران عرضه کند. کاظمی در اثر جدید خود حدود 600 رباعی از شاعر آینه ها را به علاقه مندان زبان و شعر فارسی ارائه کرده است.

همچنین مجموعه داستان کوتاه حنانه شو توسط رقیه بابایی با محوریت داستان دل سپاری اشیای دیگر به رسول خدا (ص) به تازگی از سوی انتشارات جمکران منتشر شده و در نمایشگاه کتاب تهران عرضه می شود. در کتاب کم حجم حنانه شو 7 داستان از زبان 7 شیئ می خوانید؛ روایت اینکه چگونه داستان زندگی شان با پیامبر مهربانی ها موازی شد و چه بر سر دل و روزگارشان آمد. 7 شی، 7 داستان عاشقانه و هفته روایت تاریخی از زاویه ای نو و حیرت برانگیز است.

آماده سازی مصلا و وعده هایی برای حل معضل کاغذ
در کنار تازه ترین خبرها درباره آثار جدیدی که قرار است به نمایشگاه کتاب امسال برسند، خبر مهمی که دغدغه بخش عمده ای از ناشران است، تحویل کاغذ به ناشران در روزهای باقیمانده تا برگزاری نمایشگاه کتاب است. برخی ناشران در روزهای منتهی به سال 97 با پرداخت هزینه هایی درخواست دریافت کاغذ برای انتشار کتاب داشته اند، این دسته از متقاضیان وجه اعلام شده از سوی تعاونی آشنا را پرداخت کرده اند اما تا روز گذشته کاغذ خود را دریافت نکرده اند.

این در حالی است که این ناشران اعلام می کنند باید تا 72 ساعت کاغذها دریافت می شده است. گلایه ناشران اما همچنان ادامه دارد. البته کمالی نژاد، نماینده معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به مطالبه ای درباره این موضوع گفت: همه کاغذها بزودی تحویل می شود، پیش فاکتور دریافت شده و ناشران با حواله بزودی از انبار، کاغذ تحویل می گیرند . همچنین ایوب دهقانکار، سخنگوی سی ودومین نمایشگاه بین المللی نمایشگاه کتاب تهران نیز در سخنانی در ارتباط با مراحل آماده سازی مصلای تهران برای برگزاری نمایشگاه کتاب تهران به تسنیم گفت: مصلای تهران آماده غرفه بندی است و مراحل نهایی آماده سازی برای استقرار و غرفه بندی ناشران را سپری می کند. طبقه زیرین رواق های شرقی که سال گذشته محل استقرار ناشران بین الملل بود و امسال به ناشران کودک اختصاص پیدا کرده است، در حال تکمیل سنگ فرش است. امیدواریم با تامین سنگ و انتقال آن به تهران ساخت وساز این بخش کامل شود.

*وطن امروز

لینک خبر :‌ مشرق نیوز
محمدجواد مرادی نیا، از هماهنگی با موسسه خانه کتاب و کتابخانه ملی برای ایجاد درگاه مشترک برای صدور شابک و فیپا خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۹ سایت های دیگر : فرهنگ امروز پایگاه اطلاع رسانی صنعت چاپ

محمدجواد مرادی نیا، مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی؛ در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره یکی از مهم ترین برنامه های این دفتر در حوزه سامانه صدور پروانه و مجوز نشر کتاب در سال جدید گفت: در نظر است تا صدور شابک و فیپا از طریق این سامانه صورت پذیرد؛ یعنی ناشران برای دریافت مجوز کتاب صرفا با یک سامانه سر و کار داشته باشند. افزایش سهولت کار ناشران هدف اصلی این رویکرد است.

وی افزود: هماهنگی های لازم با خانه کتاب و کتابخانه ملی که مرجع صدور شابک و فیپا هستند برای عملیاتی شدن این طرح صورت گرفته است.

مرادی نیا ادامه داد: در سال جدید سامانه صدور پروانه و مجوز نشر کتاب توسعه خواهد یافت و 10 اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در 10 استان به آن خواهند پیوست.

وی گفت: استان های مزبور، استان هایی هستند که قبلا اختیار صدور مجوز کتاب به آن ها تفویض شده است.

مراد ی نیا ادامه داد: هدف از این تصمیم، افزایش سرعت و دقت بررسی در صدور مجوز، ایجاد هماهنگی و جلوگیری از موازی کاری و نیز برخورد سلیقه ای با کتاب در استان های مختلف است.

مدیرکل اداره کتاب درباره تفویض اختیار صدور مجوز چاپ کتاب به استان های دیگر افزود: در حال حاضر چنین اختیاری به 10 استان واگذار شده و توسعه آن به استان های دیگر هم امکان پذیر است.

وی تاکید کرد: این امر به تعداد ناشران هر استان و میزان تولید سالانه کتاب در آنجا بستگی دارد. چنانچه استانی حد نصاب لازم را داشته باشد و تشکیل هیات نظارت استانی در آن به صرفه باشد، هیات نظارت مرکزی در این باره تصمیم گیری خواهد کرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
مدیر کمیته ناشران خارجی سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از اتمام جانمایی ناشران خارجی خبرداد و گفت: طی امروز و فردا غرفه بندی انجام می شود، اما از اوایل هفته آینده غرفه به ناشران تحویل می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۹ سایت های دیگر : خبرگزاری بین المللی قرآن پایگاه خبری ذاکر

احد رضایی به عنوان مدیر کمیته ناشران خارجی سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در گفت وگو با خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس اظهار داشت: جانمایی ناشران خارجی به اتمام رسیده و نقشه این بخش تکمیل شده است.

مدیر کمیته ناشران خارجی سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بیان داشت: طی امروز و فردا غرفه بندی انجام می شود، اما از اوایل هفته آینده غرفه به ناشران تحویل می شود.

وی جانمایی ناشران خارجی در سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران را در رواق شرقی دانست و گفت: ناشران خارجی در این دوره در فضایی به مساحت 5 هزار متر حاضر می شوند، البته برای برخی از ناشران که خارج از روال درخواست هایی داشته اند محدودیت فضا داریم.

رضایی در پایان ابراز داشت: خوشبختانه با هماهنگی هایی که از پیش با گمرک و بانک مرکزی انجن شد، مشکل خاصی در ترخیص بارها به وجود نیامد.

سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از تاریخ 4 تا 14 اردیبهشت ماه در مصلی امام خمینی(ره) برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
تهران- ایرنا- امروز صنعت نشر ایران گرفتار مشکلات ساختاری، پیچیده و چندوجهی بسیاری است، مشکلاتی که بسیاری شان با کاربست تصمیم گیری ها و برنامه ریزی های نادرست طی چند دهه بروز یافته و انباشته شده اند و این صنعت فرهنگی را در کشور تا مرز بحران پیش برده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۹ سایت های دیگر : شبکه اینترنتی آفتاب پایگاه اطلاع رسانی صنعت چاپ

نبود سند چشم انداز و برنامه کلان برای صنعت نشر در کشور، سیاست های حمایتی نادرست و توزیع غلط یارانه طی دهه های گذشته و در پی اش پدید آمدن بستر مناسبات رانتی و فسادآفرین، سیاست های محدودکننده نظارتی طی دهه های گذشته، نپیوستن به معاهدات جهانی حقوق نشر، شبکه نابسامان توزیع کتاب در گستره جغرافیایی کشور، رانت جویی، انحصارگری و فساد در شبکه تولید و توزیع کتاب، وابستگی مطلق به مواد خام وارداتی، ضعف توان اقتصادی و کمبود نقدینگی برای سرمایه گذاری در صنعت نشر را می توان از علل پیدایی وضع موجود دانست.
رشد اقتصاد یک صنعت، تابعی است از رشد اقتصادی کل کشور. در وضع موجود با هم پیدایی رکود اقتصادی یعنی کاهش مستمر نرخ رشد همچنین افزایش تورم به معنی افزایش مستمر قیمت ها، صنایع مختلف از آن میان صنعت نشر دچار کاهش رشد شده است. در بازار نشر توان خرید مصرف کننده به شدت کاهش یافته و در همین حال قیمت کتاب در شیبی تند افزایش یافته است. این وضع سبب کاهش فروش بنگاه های اقتصادی نشر شده و سوددهی موسسات نشر را با کاهش شدید مواجه ساخته است.
آنچنان که اشاره کردم بازار کتاب ایران و سازمان آن جدای از اقتصاد ایران و سازمان آن نیست. عقب ماندگی تاریخی در حوزه اقتصاد همراه با عقب ماندگی تاریخی در صنعت نشر است. علت این همراهی، ضعف نظام مدیریتی کلان و به تعبیری نظام حکمرانی ضعیف است. پس هر گشایش و بهبودی در این نظام مدیریتی در سطح کلان، سبب بهبود در صنعت نشر خواهد شد و هر تلاطم، بستگی و نابسامانی در آن می تواند در جهت تضعیف صنعت نشر عمل کند. به همین دلیل برای برون رفت از وضع موجود باید چشم به راه تصمیم گیری های کلان در رأس حاکمیت باشیم.
اگر زودتر چاره ای بنیادین و جامع و فراسو برای وضع موجود اندیشیده نشود، زود دیرتر می شود و آینده پر ابهام تر و تیره تر از این که هست خواهد بود. پر واضح است که برای تغییر در روندهای موجود در صنعت نشر نیاز به پارادایم شیفت در نگرش ها، سیاست ها و برنامه ریزی ها داریم وگرنه حتی با اصلاحات جزیی نمی توان افسار گسیخته این صنعت را در دست گرفت.

** پیش بینی هایی برای کسب و کار نشر در سال 98
از ویژگی های اقتصاد ایران در سال آینده کوچک شدن بازارها و کاهش شدید تقاضا برای کالا و خدماتی است که امکان به تعویق انداختن خرید آنها برای مردم وجود دارد. کتاب نیز در این گروه کالایی قرار می گیرد. حتماً شنیده اید که در شرایط بد اقتصادی فرهنگ اولین قربانی و در شرایط بهبود آن، آخرین بهرهمند است. حتا در غرب پیشرفته، به محض اینکه رشد اقتصادی کاهش می یابد، از تیراژ روزنامه ها کاسته می شود. وقتی شما احساس کنید که اقتصاد در حال منقبض شدن است، بر رفتارتان در حوزه مصرف فرهنگی اثر می گذارد.
سازمان های نشر در سال پیش رو برای گذار از این شرایط پرخطر و مقابله با رکود تورمی لجام گسیخته باید به کاهش هزینه ها ی تولید، کاهش حاشیه سود، افزایش پروموشن فروش و تنوع در محصول و خدمات بر اساس تنوع قدرت خرید روی بیاورند. کاهش هزینه تولید محصول افزایش بهره وری در سازمان است. در حقیقت تولیدکنندگان باید با افزایش بهره وری در تولید، هزینه ها را کاهش دهند و کتاب های تولیدی خود را با قیمت پایین و قابل رقابت در بازار به فروش رسانند.
در شرایط عادی اقتصاد، بنگاه های اقتصادی با افزایش هزینه های تحقیق و توسعه، در اختیار گرفتن فناوری های نو، روش های تولید روزآمد و شیوه های مدیریتی نوین سعی در کاهش هزینه های تولید دارند که هر کدام از این ها نیاز به سرمایه گذاری هایی دارد. اما در وضع موجود چون بنیه ی اقتصادی نشر کوچک تر شده پیش بینی می شود که سازمان های نشر در رسته های تولید، توزیع و فروش کتاب برای کاهش هزینه به تعدیل نیروی انسانی و کوچک کردن سازمان خود تن دهند. از این رو صنعت نشر ناچار به از دست دادن و بیکار شدن صدها نیروی تربیت یافته می شود. همین حالا هم این روند تعدیل نیرو در سازمان های بزرگ و تعطیلی سازمان های کوچکتر در حال وقوع است.
آنچه برای سال پیش رو دور از ذهن نیست افزایش رقابت بر سر تصاحب بازاری خواهد بود که حالا کوچکتر شده است. طبیعی است که این رقابت به کاهش حاشیه سود بنگاه های اقتصادی می انجامد و احتمالاً موسسات بسیاری از عهده این کاهش سود برنمی آیند و دچار مشکل می شوند.
بر اساس نظر پورتر، استراتژیست اقتصادی، برای ایجاد مزیت رقابتی دو استراتژی وجود دارد. یکی افزایش تنوع است و دیگری کاهش قیمت. کاهش قیمت در وضع موجود و با افزایش هزینه های تولید و نهاده های آن ناممکن می نماید اما تنوع در محصول اتفاقی است که بازار کتاب ایران در سال پیش رو با آن روبروست. این بدان معنی است که احتمالاً در سال 98 همچنان با افزایش فراوانی تعداد عناوین تولیدی مواجهیم در حالی که شمارگان میانگین تولید هر کتاب کاهش قابل توجهی خواهد داشت.

** پیشنهادهایی به سازمان های تولید و فروش کتاب
افزایش سهم بازار در اثر بهبود شاخص های آمیزه بازاریابی از جمله افزایش پروموشن فروش به دست می آید که خود نتیجه کاربست درست برنامه ها ی بازاریابی است. هر قدر که سازمان ها در جذب مشتری موفق تر باشند (جریان ورودی) و فرسایش مشتری کمتری داشته باشند (جریان خروجی) آنگاه چرخه طول عمر ارتباط با مشتریان شان را طولانی تر می کنند و موفق تر خواهند بود. بارها شنیده ایم که هزینه جذب یک مشتری جدید بسیار بیشتر از هزینه نگهداری مشتری قبلی است. جذب مشتری جدید در ابتدا با زیان همراه است تا زمانی که منافعی که از او برای سازمان حاصل می شود در مقابل هزینه ها به نقطه سربه سر برسند.
نکته مهم این است که رابطه فعالیت تجاری و مشتریان بیشتر به آن دسته از فعالیت ها و کارهایی وابسته است که پس از فروش اتفاق می افتد و نه فقط قبل یا حین خود فرایند فروش. سازمان های نشر برای توفیق در سال پیش رو حتی المقدور باید با ارائه خدمات حمایتی و ادامه ارتباط با مشتری و با فعالیت هایی چون سنجش رضایت مشتریان و خدمات پس از فروش، در ارتقای خشنودی ایشان برای مراجعات بعدی گام بر دارند.

** پیشنهاد به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
سیاست های حمایتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گذشته سبب گلخانه ای شدن صنعت نشر و وابستگی آن به دولت شده است. امروزه این صنعت به خودی خود توانایی اداره خویش را ندارد و متکی به حمایت و کمک بیرونی دولت ها است. طبیعی است که در سال 98 صنعت نشر بیش از پیش به یارانه ها و کمک های دولتی متکی است و در وضعی که دولت خود نیز در تأمین هزینه هایش دچار مشکل است این کمک ها دچار اختلال خواهد شد.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه مالی باید با صرفه جویی در هزینه ها، برای هزینه ها بر اساس فوریت و وجوب اولویت بخشد. هزینه های غیرضرور را کم یا حذف کند. عدالت در توزیع یارانه ها، هدفمند کردن و تخصیص آن به شکلی هوشمند برای آنکه هر گروه متناسب با نیازش از یارانه ها بهره مند شود، بخشی از این کوشش می تواند باشد.

** پیشنهاد به نهادهای صنفی نشر
این روزها مناسبات نشر درگیر چرخه ا ی معیوب و ناکارآمد شده و فرهنگ رفتاری غلطی را پدید آورده است و روابط میان ناشران، توزیع کنندگان و کتابفروشان به دلیل فقدان قواعد و فرمول های قابل اتکا دستخوش تنش شده است. این ها مراودات خطا و فسادآفرینی را شکل داده که در طی آن هر کس به بیشینه سازی منافع خود می اندیشد، بدون توجه به اینکه این رفتار ممکن است به حداقل شدن سود دیگری و ایجاد عارضه در حلقه دیگری از چرخه نشر بیانجامد.
در این حال ضرورت دارد که نهادهای صنفی نشر برای بهبود روابط اقتصادی در بازار نشر کاری کنند. سامان دهی و تنظیم آیین نامه و مقررات تخفیف در فروش کتاب کاری است که باید هرچه زودتر نسبت به آن مبادرت ورزید. شرایط و قوانین نظام صنفی این امکان را می دهد تا با تصویب نرخ نامه توزیع و الزام اعضای صنف به رعایت آن شرایطی را به وجود آوریم که همه حلقه های نشر برنده باشند. حرف کلی این است که فروش کتاب باید ظابطه مند و قاعده مند شود.
* کارشناس ارشد مدیریت اجرایی
فراهنگ**3009** 9053

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
زمان ثبت نام بن خرید کتاب اساتید حوزه و دانشگاه از روز سه شنبه(20 فروردین ماه) آغاز خواهد شد و تا پایان روز شنبه (24 فروردین ماه) ادامه خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای سیاست های ترویج کتاب و کتابخوانی و حمایت از نشر کشور، هر ساله در ایام برپایی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران کارت ویژه خرید یارانه ای کتاب را در اختیار دانشجویان، طلاب، اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه ها قرار می دهد.

در سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نیز این کارت با شرایط ذیل از فردا با آغاز ثبت نام در اختیار متقاضیان قرار می گیرد:

بن کارت دانشجویی صرفاً ویژه دانشجویان دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و طلاب علوم دینی است.

زمان ثبت نام: از روز سه شنبه 20 فروردین تا پایان روز شنبه 24 فروردین 1398 از طریق سامانه ثبت نام بن کارت دانشجویی به آدرس bon.tibf.ir است.

ثبت نام در سامانه امسال به دو شکل انجام می شود.

1- ثبت نام به شکل nfc(کارت مجازی) برای اشخاصی که کارت ملی هوشمند ندارند، داشتن تلفن همراه با سیستم اندروید و نصب نرم افزار همراه شهر(برای دریافت کلیک کنید) الزام ثبت نام در این بخش است.

2- ثبت نام به صورت بن کارت فیزیکی: دراین روش بن کارت از طریق بانک شهر و کیوسک های شهر نت به متقاضیان داده می شود.

نکات قابل توجه دانشجویان برای انتخاب بن از طریق فناوری NFC

1- گوشی تلفن همراه میبایست مجهز به فناوری NFC باشد.
2- ورژن سیستم عامل تلفن همراه اندروید با ورژن 4.4 و یا بالاتر باشد.
3- نرم افزار همراه شهر بانک شهر برروی تلفن همراه نصب باشد.
4- قابلیت NFC تلفن همراه و همچنین نرم افزار همراه شهر میبایست فعال باشد.
5. صحت شماره تلفن همراه ثبت شده در سایت ثبت نام جهت ارسال رمز اعتبار الزامیست .
6. انجام تراکنش صرفا از طریق گوشی تلفن همراه انجام میپذیرد، لذا به همراه داشتن آن در زمان مراجعه به محل نمایشگاه الزامیست.
7. به منظور انجام تراکنش از طریق فناوری NFC ، باید تلفن همراه خود را (که همراه شهر برروی آن نصب و همچنین کارت متقاضی اضافه شده است) برروی دستگاه های پوز مستقر در فروشگاه ها نزدیک نموده، سپس منتظر درخواست رمز جهت تکمیل عملیات باشند.

نکات قابل توجه دانشجویان برای انتخاب بن به روش صدور کارت فیزیکی

1- بن کارتهای صادر شده پس از احراز هویت و تطبیق مدارک متقاضی و کسب اطمینان ازصحت آنها با اطلاعات ثبت شده در زمان ثبت نام صرفا تحویل شخص متقاضی میگردد. لذا از مراجعه افراد غیر از متقاضی اصلی در زمان دریافت کارت جدا خودداری نمائید.
2- با همراه داشتن اصل مدارک هویتی، دریافت کارت به دو روش ذیل انجام میپذیرد:
1) مراجعه به شعب و باجه های بانک شهر
2) استفاده از کیوسک های مستقر درشعب شهرنت بانک شهر در سراسرکشور
نکته مهم: متقاضیان صدور کارت ملی هوشمند و فناوری NFC ، نیزدر صورت نیاز به صدور فیزیک کارت، میتوانند با مراجعه به شعب بانک شهر اقدام به دریافت کارت فیزیکی نمایند. در اینصورت امکان بهر برداری از کارت ملی هوشمند و یا فناوری NFC برای این دسته از متقاضیان پس از صدور فیزیک کارت میسر نخواهد بود.

توجه: متقاضیان پس از ثبت نام و تأیید هویت و پرداخت سهم برای دریافت بن کارت می بایست شخصا و صرفاً به شعبه ای که در زمان ثبت نام انتخاب کرده اند و یا پیشخوان های شهرنت سراسر کشور مراجعه کنند.

توجه: هر فرد تنها می تواند یک بار تقاضای بن کارت داشته باشد.

توجه: بن کارت فقط به شخص متقاضی تحویل داده می شود و افرادی که روش کارت مجازی را انتخاب می کنند نیاز به مراجعه به شعب بانک را ندارند.

مدارک لازم هنگام دریافت بن کارت، ارائه کارت دانشجویی یا طلبگی معتبر، کارت ملی یا شناسنامه جدید و شماره رهگیری ثبت نام در سامانه نیاز است. مدارک دیگر مانند شناسنامه قدیمی یا گواهینامه مورد قبول نیست.

هر متقاضی مجاز به دریافت یک کارت الکترونیکی یارانه ای کتاب است.

مبلغ موجود دربن کارت های دانشجویی 1،500،000 ریال است که 600،000 ریال آن به عنوان یارانه کتاب توسط معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و 900،000 ریال آن نیز توسط شخص دریافت کننده کارت به صورت پرداخت می شود.

مبلغ موجود برای بن کارت های اساتید، اعضای هیات علمی و مدرسان حوزه: موجودی کارت ها 4،000،000 هزار ریال است که 2،000،000 هزار ریال آن به عنوان یارانه کتاب توسط معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و 2،000،000 ریال آن نیز توسط شخص دریافت کننده کارت به صورت آنلاین پرداخت می شود.

تاریخ اعتبار کارت ها: فقط در مدت برگزاری نمایشگاه اعتبار داشته و از طریق دستگاه های کارت خوان داخل غرفه ناشران قابل استفاده است.

شماره موبایل معتبر: هر متقاضی هنگام ثبت نام، صرفا مجاز به ثبت یک شماره موبایل معتبر در سامانه است، بویژه اینکه مشخصات کارت خرید از طریق موبایل به وی پیامک خواهد شد. مسئولیت اشتباه در درج شماره موبایل و خسارات ناشی از آن بر عهده شخص متقاضی است.

ایمیل معتبر: ایمیل مورد استفاده باید حتما( بسیار مهم) معتبر بوده و به صورت صحیح وارد سامانه شود، چرا که قابل ویرایش و تغییرنیست و برای ورود به سامانه و فراموشی رمز ورود یا دیگر اطلاعات، مورد نیاز است. عواقب وارد کردن ایمیل اشتباه به عهده متقاضی است.

فراموشی رمز عبور: چنانچه رمز عبور خود را فراموش کرده اید، از قسمت فراموشی رمز عبور آن را بازیابی کنید. موقع چک کردن ایمیل چنانچه لینک مورد نظر را دریافت نکردید لطفا صندوق اسپم خود را چک کنید.

مشکل در ثبت نام: ثبت نام متقاضی در سامانه در صورتی امکان پذیر است که شماره ملی، شماره دانشجویی یا طلبگی در سامانه ثبت نام وجود داشته باشد. لیست تمام متقاضیان به همراه شماره ملی و دانشجویی از مرکز پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم اخذ و وارد سامانه شده است. چنانچه مشخصات دانشجو یا طلاب و یا اساتید و اعضای هیات علمی در سامانه وجود نداشته باشد نمی تواند ثبت نام کند. این دسته از متقاضیان می توانند به امور دانشجویی دانشگاه مورد نظر خود مراجعه تا اسامی را به مرکز پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی ارسال نمایند تا از این طریق مشکل این دسته از متقاضیان برطرف شود.

زمان ثبت نام بن خرید کتاب اساتید حوزه و دانشگاه از روز سه شنبه(20 فروردین ماه) آغاز خواهد شد و تا پایان روز شنبه (24 فروردین ماه) ادامه خواهد داشت. به اطلاع کلیه متقاضیان دریافت بن کارت خرید کتاب می رساند،جهت تسریع درفرآیند دریافت بن، لطفا به شعبه ای از بانک شهر که در زمان ثبت نام انتخاب شده مراجعه کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
خبرگزاری میزان- انتشارات سوره مهر در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران 130 عنوان کتاب گویا و 170 عنوان کتاب چاپ اولی عرضه خواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۸

عبدالحمید قره داغی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان گفت: در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران 30 عنوان کتاب گویای جدید از سوی انتشارات سوره مهر ارائه می شود.

وی بیان کرد: سال گذشته 30 عنوان کتاب صوتی در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران منتشر شد و اوایل بهمن ماه 1396 که مقارن با جشن انتشار صدمین کتاب گویا بود نیز 70 عنوان کتاب دیگر منتشرکردیم. همچنین طبق برنامه ریزی قرار است تا نمایشگاه بین المللی کتاب تهران هم 30 عنوان کتاب گویای جدید ارائه کنیم که در مجموع 130 عنوان کتاب گویا خواهد بود.

مدیر انتشارات سوره مهر تصریح کرد: از دیگر برنامه های انتشارات سوره مهر این است که 20 تا 25 عنوان کتاب که این سال ها به دست فراموشی سپرده شده بود و از انتشارشان بیست سال می گذرد را با ویراستاری، کتابسازی و طراحی جدید در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عرضه کنیم.

وی اظهار کرد: ما پیش بینی می کنیم که امسال نمایشگاه کتاب بسیار خوبی خواهیم داشت و مخاطب به هیچ عنوان با جمله تمام شدن کتاب، مواجه نخواهد شد.

قره داغی افزود: سوره مهر در نمایشگاه کتاب امسال در کنار عرضه محصولاتی که تقاضای زیادی از سوی مخاطب داشته، 170 عنوان کتاب چاپ اول ارائه می کند.

وی درباره اولویت انتخاب در تجدید چاپ کتاب های قدیمی گفت: کتاب هایی که قرار است بعد از بیست سال تجدید چاپ شوند، در شورای کارشناسی متشکل از متخصص فروش، چاپ و نویسنده، به شکل منظم بررسی شده اند. در این ارزیابی مضمون کتاب ها، نوع قلم و موفقیت هایی که در زمان انتشار داشته اند، مورد توجه قرار گرفت تا بر اساس نیاز و انطباق با شرایط امروز آثار انتخاب شوند.

مدیر انتشارات سوره مهر تاکید کرد: عمده موضوع این کتاب ها خاطراتی از دوره دفاع مقدس و رمان است که در نمایشگاه کتاب عرضه خواهند شد.

وی درباره کتاب های الکترونیک هم یادآور شد: نسخه الکترونیکی هر کتاب جدیدی که در انتشارات سوره مهر منتشر می شود، به فاصله زمانی یک یا دو ماه عرضه می شود. این انتشارات در بخش کتاب صوتی ویژه قشر کودک و نوجوان 15 تا 20 درصد کتاب دارد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی برضرورت توجه هرچه بیشتر به رونق تولید در فعالیت های فرهنگی و هنری کشور تاکید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۸ سایت های دیگر : خبرگزاری آریا

1398/01/18 ساعت 11:18

سید فاطمه ذوالقدر در برنامه اقتصاد حوالی فرهنگ رادیو اقتصاد ضمن اشاره به نامگذاری سال 98 از سوی مقام معظم رهبری به سال رونق تولید افزود: تحقق این شعار بهبود اشتغال، معیشت و سطح رفاه عمومی را در جامعه به همراه دارد.

وی همچنین اظهارداشت: انتظار می رود با تلاش و همت تمامی آحاد مردم و مسئولان در سال پیشرو تولید در کشور شکوفا و وضعیت اقتصادی در حوزه های مختلف هر روز نسبت به گذشته بهبود یابد.

نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ضمن تاکید بر گشایش و رونق هر چه بیشتربرای تولیدات اصحاب فرهنگ و هنر در سال رونق تولید گفت: نقش فعالیت های فرهنگی و هنری در ایجاد اشتغال، درآمدزایی و رشد اقتصادی برکسی پوشیده نیست بنابراین ضرورت ایجاب می کند با توجه به اهمیت موضوع بسترسازی های لازم در جهت رونق تولید در این بخش صورت گیرد.

وی در ادامه افزود: کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در مسیر مزبور می تواند بسیار موثر و نقش آفرین باشد.

ذوالقدر یادآورشد: توجه به تولید داخل در تمامی عرصه ها از جمله فرهنگ و هنر موجب رونق اقتصادی، پویایی تولید، اشتغال افزایی، درآمدزایی، توسعه سرمایه گذاری و بسیاری موارد دیگر خواهد شد.

برنامه اقتصاد حوالی فرهنگ کاری از گروه اقتصاد و جامعه به تهیه کنندگی فرزانه صادقیان از شنبه تا پنجشنبه هر شب ساعت 22 به مدت 55 دقیقه با هدف حمایت از کارآفرینی در عرصه فرهنگ و هنر به منظور تحقق بخشی در سیاست های اقتصاد مقاومتی از رادیو اقتصاد پخش و علاقمندان می توانند جهت دریافت فایل صوتی برنامه به سایت این رادیو مراجعه کنند.

کلمات کلیدی: #اشتغال #تولید #فرهنگ

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی رادیو
50 استارت آپ فرهنگی در بخش ناشران الکترونیک و فناوری های نوین سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با هم به رقابت می پردازند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۸

حسن احمدی؛ مدیر بخش ناشران الکترونیک و فناوری های نوین سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با اشاره به حضور پررنگ استارت آپ های فرهنگی در نمایشگاه امسال گفت: بیش از 50 استارت آپ فرهنگی که موضوع کتاب را در دستور کار خود قرار داده اند، امسال هم زمان با نمایشگاه کتاب در بخش ناشران الکترونیک و فناوری های فعالیت دارند.

وی ادامه داد: تاکنون 52 ناشر الکترونیک و دیجیتال برای حضور در این بخش ثبت نام کرده اند و فردا(دوشنبه 19 فروردین) آخرین روز ثبت نام آن ها به شمار می آید.

احمدی با بیان اینکه ناشران الکترونیک در طبقه دوم رواق شرقی مصلا جانمایی خواهند شد، عنوان کرد: تمام ناشرانی که مجوز فعالیت از معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یا مرکز رسانه های دیجیتال دارند و در زمینه تولید کتاب گویا یا الکترونیک فعالیت می کنند باید در این بخش جانمایی شوند.

وی یادآور شد: در این زمینه حضور ناشران دیجیتال و الکترونیک در بخش های دیگر ممنوع است و در صورتی که در بخش های دیگر حضور داشته باشند با آن ها برخورد می شود.

احمدی با بیان اینکه برای این بخش 1500 مترمربع فضا در نظر گرفته شده است، توضیح داد: در بخش استارت آپ ها علاوه بر برگزاری کارگاه توانمندسازی، جوایزی برای استارت آپ های برگزیده در نظر گرفته شده است که در روز پایانی نمایشگاه برگزیده خواهند شد.

سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران 4 تا 14 اردیبهشت در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
مهدی اسماعیلی روند فعالیت های اجرایی و رفاهی در محل برگزاری نمایشگاه کتاب تهران را تشریح کرد.

به گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، مهدی اسماعیلی معاون اجرایی نمایشگاه کتاب با اشاره به روند فعالیت های اجرایی و رفاهی در محل برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: سالن های بین الملل و کودک و آموزشی آماده بهره برداری هستند و سالن کودک و نوجوان نیز به تازگی آماده شده و در چند روز آینده آماده بهره برداری است. برپایی سالن های دانشگاهی نیز در حال اجراست و بخش هایی از شبستان نیز زیر بار اجرایی رفته است.

معاون اجرایی سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با تشکر از زحمات مسئولان مصلای امام خمینی (ره)، معاونت خدمات شهرداری تهران و شهردار منطقه 7 تهران در همکاری و مساعدت برای انجام امور اجرایی گفت: ستاد مدیریت بحران و سازمان آتش نشانی نیز به تازگی بازدیدی از محل برگزاری نمایشگاه کتاب تهران داشتند و تمهیداتی را در نظر گرفتند.

اسماعیلی با اشاره به برنامه های رفاهی در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران گفت: تمهیداتی در نظر گرفته شده است تا استراحتگاه های بیشتری برای بازدیدکنندگان ایجاد شود. همچنین امسال برای اولین بار ویلچر هایی برای سالمندان و معلولان در نمایشگاه در نظر گرفته شده است تا در بازدید از نمایشگاه مشکلی نداشته باشند.

سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از تاریخ 4 تا 14 اردیبهشت ماه در مصلی امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
نماینده معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تعویق در تحویل کاغذ به ناشران در روزهای پایانی سال 97 تا به امروز به دلیل انبارگردانی بوده و بزودی حواله ناشران وصول می شود.

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، برخی از ناشران در روزهای منتهی به سال 97 با پرداخت هزینه هایی درخواست دریافت کاغذ برای انتشار کتاب داشته اند، این دسته از متقاضیان وجه اعلام شده از سوی تعاونی آشنا را پرداخت کرده، اما تا به امروز (از 20 اسفند97) کاغذ خود را دریافت نکرده اند. این در حالی است که این ناشران اعلام می کنند باید تا 72 ساعت کاغذها دریافت می شده.

با توجه به در پیش بودن نمایشگاه کتاب تهران کاغذ از ضروری ترین کالاهای مورد نیاز نشر است. اما گلایه ناشران همچنان ادامه دارد.

در این خصوص تلاش خبرنگار فارس برای تماس با مهدی اسماعیلی راد مدیر اتحادیه شرکت های تعاونی ناشران ایران (آشنا) بارها و بارها بی نتیجه ماند، اما گفت وگویی با احمد کمالی نژاد ، نماینده معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این خصوص صورت گرفت که شرح آن را در ذیل می خوانید.

کمالی نژاد، نماینده معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به اینکه برخی ناشران پول واریز کرده اند اما کاغذ دریافت نکرده اند گفت: معمولا آخر هر سال شاهد انبار گردانی هستیم تا اطلاعات بروز شود، اما وعده داده شده تا بیست فروردین وضعیت انبارها قابل تحویل باشد. تعویق به دلیل بحث انبار گردانی بوده و ممکن است زودتر هم کاغذها را به ناشران تحویل دهیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا ناشران و دریافت کنندگان کاغذ از کیفیت کاغذ های دریافتی راضی هستند یا نه گفت: ما تلاشمان این بوده که تا پایان سال هرچه اطلاعات در سامانه کاغذ بوده تخصیص را انجام دهیم و اطلاعات به صفر برسد، اما به انبار گردانی برخورد کردیم، در حال حاضر هم با وجود تعطیلات به تعویق افتاده است. البته تا 29 اسفند تلاش شد انبار بسته نشود اما از دست ما خارج بود. اما کیفیت کاغذهای هندی، چینی و اندونزی خوب است. تخصیص کاغذ تا پایان سال 97 صفر شده مگر اینکه اطلاعات در سامانه همزمان با تعطیلات وارد شده باشد.

وی در پاسخ به این سوال که تعدادی از ناشران هنوز کاغذ دریافت نکرده اند درحالی که 20 اسفند پول واریز کرده اند، گفت: همه کاغذها بزودی تحویل می شود، پیش فاکتور دریافت شده و ناشران با حواله بزودی از انبار کاغذ تحویل می گیرند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
109 ناشر آموزشی همزمان با نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در رواق غربی مصلای امام خمینی (ره) حضور خواهند داشت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۸

سید اکبر رئیس نیا؛ مدیر بخش ناشران آموزشی سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، عنوان کرد: برای حضور در این بخش 109 ناشر آموزشی ثبت نام کردند که قرار است همچون سال گذشته در در رواق غربی مصلا جانمایی شوند.

وی افزود: سال گذشته بخش آموزشی سه هزار و 300 مترمربع فضا در اختیار داشت که امسال با تصمیم مدیران نمایشگاه، 750 متر از این فضا در بالکن شرقی و غربی کاسته شده است.

رئیس نیا با بیان اینکه تلاش داریم ناشران را در همین فضا جانمایی کنیم، گفت: با همکاران خود در انجمن ناشران آموزشی تلاش داریم با تغییر نقشه و استفاده از فضاهای مختلف، تمام بخش های مورد نیاز را رونق بدهیم و ناشران ثبت نام شده را جانمایی کنیم.

وی با بیان اینکه دست اندرکاران این بخش همانند دیگر بخش ها در ایام عید مشغول کار بودند، تاکید کرد: کار جانمایی ناشران بزرگ که متراژ غرفه های آن ها بالای 60 متر بود انجام شده است و اکنون مشغول بررسی جانمایی ناشران دیگر هستیم.

سی ودومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران 4 تا 14 اردیبهشت در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
سخنگوی سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از افزایش 60 درصدی بن خرید کتاب اساتید حوزه و دانشگاه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس، سخنگوی سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از افزایش 60 درصدی بن خرید کتاب اساتید حوزه و دانشگاه خبر داد.

یوب دهقانکار گفت: بن خرید کتاب اساتید دانشگاه در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران 60 درصد افزایش پیدا کرده است و به مبلغ 400 هزار تومان رسیده است.

وی ادامه داد: بر این اساس سهم اساتید 200 هزار تومان و سهم معاونت امور فرهنگی 200 هزار تومان خواهد بود.

سخنگوی سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران درباره زمان ثبت نام نیز گفت: زمان ثبت نام بن خرید کتاب اساتید حوزه و دانشگاه از روز سه شنبه(20 فروردین ماه) آغاز خواهد شد و تا پایان روز شنبه (24 فروردین ماه) ادامه خواهد داشت.

همچنین بن خرید کتاب برای دانشجویان و طلاب مبلغ 150 هزار تومان است که از این مقدار سهم مشارکت دانشجویان و طلاب 90 هزار تومان است و 60 هزار تومان را نیز معاونت امور فرهنگی تامین خواهد کرد.

به گفته دهقانکار افزایش 50 درصدی یارانه خرید کتاب دانشجویان و 60 درصدی اساتید حوزه و دانشگاه در راستای حمایت از اقتصاد نشر و توجه به توسعه فرهنگ مکتوب و کتاب و کتابخوانی در کشور صورت گرفته است.

دانشجویان، طلاب واساتید حوزه و دانشگاه می توانند برای چگونگی از شرایط و نحوه ثبت نام به سایت TIBF.IR مراجعه کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۸

آرش فهیم
سال 98 با حوادثی بهت برانگیز و حیرت آور آغاز شد؛ خروش سیل هایی بی سابقه و مرگبار که ده ها شهر از ایران را زیر آب بردند ، هراسی آخرالزمانی را در دل ها برانگیختند. حوادث ناگواری که برخی را بی خانمان و داغدار و کام سایر مردم را تلخ کرد. اما درمیان همه نقد و آراء منتشر شده درباره علل، زمینه ها و راه های مقابله و پیشگیری از سیل های خانمان برانداز، به نقش و کاربرد رسانه ها و به ویژه سینما و تلویزیون کمتر اشاره شد.
واقعیت این است که هنر هفتم به خاطر قدرت رسانه ای و توان بازسازی واقعیت و توان پیش بینی آینده، قابلیت کاهش صدمات ناشی از بلایای طبیعی مثل سیل، زلزله، آتش سوزی های وسیع و... را دارد.
یکی از اصطلاحاتی که طی سال های اخیر در ادبیات سینمای ایران رواج یافته، سینمای اجتماعی است. اصطلاحی که معمولا درباره فیلم های سیاه و ناامید کننده و پر از شعر و شعارهای روشنفکرانه به کار می رود. اما یکی از رسالت های آنچه سینمای اجتماعی خوانده می شود، هشدار نسبت به حوادث مرگ آفرین است. همچنانکه در سینمای جهان، هر سال تعداد قابل توجهی فیلم درباره سیل های ویرانگر و ترسناک، آتش سوزی های مهیب ساختمان ها و دیگر حادثه های طبیعی یا انسانی ساخته می شود. هدف از ساخت چنین فیلم هایی فقط سرگرم کردن مردم و دست یابی سازندگان این فیلم ها به سود اقتصادی نیست، بلکه یکی از کارکردهای آنها، ایجاد شرایط اجتماعی مناسب برای مواجهه با اتفاقات است.
این گونه فیلم ها در رده آثار کنشمند و آینده نگر قرار دارد. منظور از سینمای کنشمند، فیلم هایی هستند که قبل از وقوع یک مشکل، آن را به مردم و مسئولان هشدار می دهد؛ برخلاف سینمای واکنشی که پس از بروز بحران، به انتقاد یا نمایش آن توجه می کند. یکی از کلیشه های رایج در بین سینماگران این است که معمولاً می گویند، وظیفه شان فقط این است که مشکلات را نشان دهند و راه حل را افراد دیگر و مسئولین باید پیگیری کنند. ما فکر می کنیم این حرف، یک سخن غیر واقعی و ناشی از پایین بودن سواد رسانه ای آنهاست. چرا در هالیوود چنین مسئله ای نیست؟ حتی قبل از اینکه مسئله بوجود بیاید، خود مسئله و راه حل آن را در فیلم ها نمایش می دهند. اما دلیل اینکه ما چنین فیلم هایی را در سینمای ایران نداریم این است که آثار ما بیشتر در قالب واکنش و گذشته گرا ساخته می شوند؛ اغلب نیز برای بردن جوایز جشنواره های خارجی و نه باز کردن گرهی از زندگی مردم و مسائل جامعه.
سینما می تواند وقوع سیل در شهرها و روستاها را بازسازی کند. همان طور که در هر سال، برخی از آثار سینمای جهان این کار را می کنند. از این طریق، هم شرایط چنین حادثه ای قبل از وقوع برای مردم و مدیران تصویر می شود، هم امکان ارائه راه حل و راهکار به وسیله این فیلم ها وجود دارد و هم اینکه می توان با این آثار، مسئولان بی مسئولیت را تنبیه کرد یا اقدامات اشتباه آنها را به رخ کشید.
نکته مهم این است که پس از وقایع تلخ، ازجمله سیل اخیر، در کنار همه ناملایمات، زیبایی هایی هم ظهور می کند. یکی از جنبه های زیبایی که از گل و لای و زجر و بدبختی سیل اخیر بیرون تراوید، حضور داوطلبانه تعدادی جوان شجاع و ایثارگر در قالب گروه های جهادی برای نجات زندگی بلادیدگان است. سینمایی که این منجی ها و قهرمانان گمنام اما خوشنام را نادیده بگیرد، قطعا دروغگو و تحریفگر خواهد بود. منتظر ساخت فیلم ، هم در جهت پیش بینی حوادث و هم در جهت ستایش از جهادگران و منجیان مردم هستیم.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
تعداد تماشاگران اکران نوروزی سینما به نسبت سال گذشته 200 هزار نفر بیشتر شده و فروش فیلم ها هم 13 میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، تعطیلات نوروز 98 در حالی به پایان رسید که سینماهای سراسر کشور شاهد حضور گسترده علاقه مندان بودند، همچنین فروش فیلم های روی پرده نیز در مقایسه با سال گذشته با افزایش نسبی همراه بود.

فروش سینمای ایران از آغاز اکران نوروزی تا پایان تعطیلات (16 فروردین) در سال 98 با افزایش قابل قبولی نسبت به سال 97 همراه بوده است و ادامه این روند در اکران دوم نوروز می تواند وضعیت فروش سینما را در سال 98 قوت ببخشد.

اکران نوروزی امسال با وجود آنکه با شرایط یکسانی آغاز و طی نشد اما گیشه پررونق تری نسبت به سال گذشته داشت. امسال اکران نوروزی با پیچیدگی و بلاتکلیفی بسیاری دست و پنجه نرم کرد و همین مسئله باعث شد تا انتخاب فیلم ها با تاخیر انجام شود و به همین منوال اکران نوروزی نیز سه روز دیرتر از سال 97 (25 اسفند) آغاز شد، اکران با تاخیر دو فیلم در روزهای نخست هم مزید بر علت شد.

در مقابل افزایش قیمت بلیت در تعطیلات نوروزی و تثبیت آن توسط سینماداران نیز بر میزان فروش امسال تاثیرگذار بود. در نهایت از 25 اسفند 97 تا پایان شانزدهم فروردین ماه 98، 39 میلیارد و 132 میلیون تومان فروش نصیب سینمای ایران شده است.

در مقایسه با اکران نوروزی 97 (از 23 اسفند 96 تا 16 فروردین) که 26 میلیارد و 370 میلیون تومان عایدی برای سینمای ایران داشت، امسال فروش سینمای ایران در تعطیلات عید، 13 میلیارد تومان افزایش پیدا کرد.

اکران نوروز 97 از روز چهارشنبه 23 اسفند 96 در سینماهای سراسر کشور با روی پرده رفتن فیلم های به وقت شام به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا، لاتاری ساخته محمدحسین مهدویان، فراری به کارگردانی علیرضا داودنژاد، خرگیوش ساخته مانی باغبانی، لونه زنبور به کارگردانی برزو نیک نژاد، مصادره ساخته مهران احمدی و انیمیشن فیلشاه به کارگردانی هادی محمدیان آغاز شد.

براساس آمار سامانه فروش سینمای ایران، در آن دوره (23 اسفند تا 16 فروردین}، دو میلیون و 619 هزار و 379 نفر به تماشای هفت فیلم روی پرده نشستند.

در مقابل، اکران نوروز 98 با کش و قوس های فراوانی که داشت، از روز شنبه 25 اسفند 97 با نمایش هفت فیلم آغاز شد و سینمای ایران تا روز جمعه 16 فروردین، دو میلیون و 834 هزار و 197 تماشاگر داشته است که به تماشای فیلم های روی پرده نشستند.

با مقایسه میزان مخاطبان اکران نوروزی سال 97 و 98، مشخص می شود که امسال سینمای ایران با افزایش مخاطب همراه بوده است و حدود 200 هزار نفر بیشتر از سال گذشته، فیلم های روی پرده را تماشا کردند .

این در حالیست که اکران نوروز 98 با سه روز تاخیر نسبت به سال گذشته آغاز شد و برخی از آثار حتی با تاخیر روی پرده رفتند. به این مسایل باید حادثه ناگوار سیل در استان های مختلف کشور را نیز اضافه کرد. هر کدام از این اتفاقات برای کاهش تعداد مخاطبان سینما کافی بود، اما با این حال باز هم شاهد افزایش تعداد مخاطبان سینما در تعطیلات نوروزی بودیم.

57243

کد خبر 1247742

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
چند روز بعد از آنکه تهمینه میلانی فیلمنامه نویس و کارگردان سینما، تصویر تقطیع شده ای از امدادرسانی به مردم سیل زده استان لرستان را منتشر کرد که در آن با حذف نیروی جهادی امدادگر، حس امیدواری موجود در عکس کامل نیز به سخره گرفته شده بود، هنوز هم واکنش ها نسبت به این عمل سؤال برانگیز میلانی ادامه دارد، به خصوص اینکه این کارگردان با رفتار های غیرعادی اش سابقه چندان مثبتی هم در اذهان عمومی ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۸ سایت های دیگر : برترین ها خبر خودرو

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: تهمینه میلانی، اگرچه در فیلمسازی هیچ گاه نتوانسته موفقیت های دیگر کارگردانان زن سینما را به دست آورد، اما در حاشیه سازی یک نمونه ویژه در سینماست؛ شخصی که به خاطر قانون شکنی به زندان افتاد و به قول خودش اگر پادرمیانی مقام معظم رهبری نبود، در زندان باقی می ماند.
این فیلمساز سال گذشته نمایشگاه نقاشی با عنوان فیلم هایی که نساخته ام به راه انداخت و خیلی زود مشخص شد نقاشی هایی که وی مدعی شده خالق آنهاست، صرفاً کپی هایی از یک نقاش خارجی است؛ اتفاقی که واکنش های تندی را در میان هنرمندان هنر های تجسمی به دنبال داشت، اما میلانی حاضر نشد به خاطر ارائه آثار کپی به عنوان آثار اورجینال، از افکار عمومی و حتی هنرمندان هنر های تجسمی عذرخواهی کند. او حتی با اعتراض لیلی گلستان روبه رو شد. گلستان در یادداشتی از رفتار میلانی در نفی کپی آثارش و تهدید شکایت از منتقدان نمایشگاه نقاشی، انتقاد کرد و گفت: اگر شما هم از مردم معذرت می خواستید و می گفتید اشتباه کردم، مطمئن باشید که هم کار درستی کرده بودید هم شأن هنرمند بودن را زیر سؤال نمی بردید ؛ اقدامی که انتظار می رود میلانی حداقل به خاطر انتشار عکس تقطیع شده و مضحکه کردن شادی لحظه ای مردم آن را انجام می داد که نداد.
اما عکس منتشر شده توسط میلانی، متعلق به جواد موگویی، مستندساز جوان کشورمان است که چند روزی است در لرستان حاضر شده و علاوه بر امدادرسانی به سیل زدگان، گزارش های روزانه ای از میزان خسارات و نحوه امدادرسانی، در صفحه اجتماعی اش منتشر می کند.
وی پیرامون عکس خانواده سیل زده لرستانی، توضیح داده است: این عکس را روز سوم انداختم. محله سازمانی ها کنار رودخانه کشکان رود در پل دختر. بیشترین تخریب در این محل بوده. وقتی داشتم کادر را تنظیم می کردم، خانم مانتو مشکی به شوخی گفت: بزار ژست بگیریم! آقای کناری اش با لبخند گفت: تو این بدبختی ژستت گرفته؟! نیروی مردمی گفت: عیب نداره بابا! اجازه هست ما هم بیاییم تو بدبختی شما؟! اینو که گفت: همه باهم خندیدیم...
موگویی درباره انتشار عکس سانسورشده اش توسط تهمینه میلانی، می نویسد: امیدوارم برش این عکس سهوی بوده باشد وگرنه از جوانمردی و مروت به دور است که اندک لبخند های خانواده ای سیل زده را که می تواند امید ها را زنده کند، تعبیر به مجنونی از سر بدبختی کرد و از طرفی حضور نیروی مردمی را که خالصانه و صادقانه به کمک هموطنش آمده، سانسور کنیم.
علاوه بر عکاس این عکس، کاربران شبکه های مجازی در شبکه هایی مانند توئیتر و اینستاگرام، به اقدام تهمینه میلانی واکنش نشان دادند. بخشی از این واکنش ها به این شرح است: تهمینه میلانی عکس یک بسیجی را کات می کنن، چون حتی از لباس بسیجی هراس دارن ، تلاش سرکار عالی برای سانسور بسیج نتیجه ای در بر نداشته است. پیشنهاد می شود انرژی خود را مصروف حذف شجره طیبه بسیج ننموده تا بیش از این مضحکه خاص و عام نگردید ، تهمینه میلانی که چند وقت پیش نقاشی های یه نفر دیگه رو کپی کرده بود و به اسم خودش نمایشگاه زده بود، حالا هم برداشته یه عکس از سیل لرستان رو کراپ کرده تا واقعیت یه جور دیگه ای بشه! واقعاً این خانم از هر انگشتش یه هنر می ریزه! ، اینا 40 ساله نمی خوان ما (حزب اللهیا، بسیجیا و...) دیده شیم ، خانم میلانی هر شخصی با هر لباسی و هر دین و مذهبی که در حال کمک به مردم کشورشه، برای تمام افرادی که بویی از انسانیت بردن در سراسر دنیا، قابل احترامه.
لازم به ذکر است تهمینه میلانی پست جنجالی خود را حذف کرده است.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
خبرگزاری میزان- رحمان 1400 ادامه ای بر آثار بفروشی همچون آینه بغل است. آثاری که اهالی سینما و مخاطبان از ابتدا تکلیف خود را در قبال آن می دانند. یک زنگ تفریح خنده دار که نه چیزی از سینما کم می کند و نه چیزی به آن اضافه می کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۹ سایت های دیگر : بولتن نیوز

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، فیلم سینمایی رحمان 1400 به کارگردانی منوچهر هادی توانسته در اکران نوروزی سینما های کشور در سال 98 با 17,475,451,539 تومان تاکنون به عنوان رتبه اول جدول فروش سینما ها معرفی شود.

این فیلم در ژانر کمدی ساخته شده و همچون سایر آثار منوچهر هادی نگاه صرف به گیشه دارد. هادی در این فیلم با بهره گیری از بازیگران مطرحی همچون محمدرضا گلزار و مهران مدیری که این روز ها علاوه بر سینما در تلویزیون نیز محبوبیت دارند فروش بالایی را از آن خود نماید.

هر چند مخاطب با ورود به سینما از حضور کمرنگ این دو بازیگر به شدت تعجب می کند، زیرا اکثریت تبلیغات شهری فیلم رحمان 1400 مبتنی بر حضور مدیری و گلزار است، اما در فیلم سعید آقاخانی و بهرام افشاری نقش ها اصلی را بر عهده دارند.

هادی در فیلم های قبلی خود ثابت کرده که در آثارش نباید دنبال اتفاق و مفهوم بسیار مهمی بود. او کارگردان سینمای سرگرمی و خنده است و به جز این و چشم به گیشه چندان دلبسته اتفاقات کیفی اثر نیست. البته هادی یکبار خواست فیلمی ملودرام با نام " کارگر ساده نیازمندیم " را تجربه کند، اما به شدت شکست خورد.

حال هادی با اتکا به هنر بازیگری سعید آقاخانی و بهرام افشاری به ساخت نوعی از کمدی برخواسته که نه می توان آن را کمدی موقعیت دانست و نه آن را در دسته کمدی های بزن و بکوب و یا دیالوگ محور قرار داد. رحمان 1400 ترکیبی از تمامی این سبک ها در سطحی نسبتاً پایین است.

کلیت فیلم و اکثریت بخش های کمیک اثر به حرکات فردی سعید آقاخانی و برخی شوخی های کلامی وی با افشاری سپر می شود. مهران مدیری سایه ای بسیار کمرنگ از خود را ارائه داده و تنها در چند سکانس کوتاه حضور داشته و گلزار نیز همان گلزار همیشگی بدون هیچگونه تغییر حتی کوچک است.

هادی سعی داشته در رحمان 1400 به نقد اجتماعی بپردازد، اما نقد وی به شدت در سطح مانده و برخی اوقات طعم شعارزدگی و پوپولیسم رایج را می دهد. اتفاقی که شاید بتوان در ژانر قدرتمندی همچون کمدی آن را به خوبی بروز داد، اما در رحمان 1400 در همان ابتدا رها می شود.

این فیلم از لحاظ فیلمنامه چندین دیالوگ بلند و گه گاه خسته کننده داشته که با توجه به الگوی اصلی برای مخاطب خسته کننده است. الگویی که هادی به مخاطب می شناساند. خنده و تنها خنده. به نحوی که اگر شخصیت فیلمش کمی بخواهد حرف جدی بزند مخاطب خسته شده و منتظر حرکت خنده دار بعدی است.

رحمان 1400 ادامه ای بر آثار بفروشی همچون آینه بغل است. آثاری که اهالی سینما و مخاطبان از ابتدا تکلیف خود را در قبال آن می دانند. یک زنگ تفریح خنده دار که نه چیزی از سینما کم می کند و نه چیزی به آن اضافه می کند. اثری که شاید بعد از یک ساعت از کلیت آن یک حرکت کمیک آقاخانی در میانه های فیلم در یاد مخاطب می ماند و دیگر هیچ.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
سینماپرس: سی و هفتمین دوره ی جشنواره ی فیلم فجر را می توان به جهت تقارن ویژه آن با جشن های چهل سالگی انقلاب اسلامی، جشنواره ای به یادماندنی دانست؛ جشنواره ای که نمودی از تدبیر مدیریتی جریان حاکم فرهنگی را بر پرده ی نقره ای سینما به نمایش گذاشت و بار دیگر نکات تلخ بسیاری را در مورد چگونگی تدبیرهای وارونه در عرصه فرهنگی و سینمایی کشور یادآور شد و در مجموع به ویترینی تمام عیار برای ترسیم شرایط عدول از ایدئولوژی و مبانی انقلاب اسلامی مبدل گردید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۹

محمدعلی سلیمانی / سی و هفتمین دوره ی جشنواره ی فیلم فجر را می توان به جهت تقارن ویژه آن با جشن های چهل سالگی انقلاب اسلامی ، جشنواره ای به یادماندنی در حافظه ی هنری و سینمایی کشور دانست؛ جشنواره ای که در اوج بی تدبیری، نمودی از تدبیر مدیریتی جریان حاکم فرهنگی را بر پرده ی نقره ای سینما به نمایش گذاشت و بار دیگر نکات تلخ بسیاری را در مورد چگونگی تدبیرهای وارونه در عرصه فرهنگی و سینمایی کشور یادآور شد و در مجموع به ویترینی تمام عیار از برای ترسیم شرایط عدول از ایدئولوژی و مبانی انقلاب اسلامی مبدل گردید.

ظهور و بروز جشن های چهل سالگی انقلاب اسلامی در عرصه سینمایی کشور اگر چه به واسطه تدابیر صورت گرفته در گزینش آثار نسبتا پاستوریزه و اعمال استراتژی سانسور مصلحتی و ... تنها از چاشنی ولنگاری فرهنگی برخوردار بود و ماهیت و عمق ابتذال موجود در آثار و تولیدات سینمایی را به نمایش نمی گذاشت؛ اما در واقع صورتی ویژه از استحاله فرهنگی را روایت می نمود. روایتی دردناک که همراه با حضور طیف گسترده و فراگیر آثار تهی شده از مبانی انقلاب اسلامی بود. آثار و تولیداتی که اگر چه در ظاهر مبتذل نمی نمودند، اما در واقع مبتنی بر استراتژی فرهنگی دولت یازدهم و در ادامه آن در دولت دوازدهم منسجم به پیش رفته و به نمودی روشن از اعمال سیاست ایدئولوژی زدایی از صنعت سینمای کشور مبدل گردیده و این گونه بود که جشنواره ی سی و هفتم به خوبی توانست نقش مدیریت فرهنگی را در عرصه ی توفیقات انقلاب اسلامی، نمایش دهد و به صورتی ویژه نشان دهد که چگونه مدیریت اجرایی کشور در عرصه ی فرهنگ و هنر و بالاخص در صنعت سینمای ایران می تواند استراتژی مد نظر خود را عملیاتی نموده و با کمترین هزینه ممکن پیاده سازد.

فیلم سینمایی غلامرضا تختی را می بایست به عنوان نمودی دیگر از مجموعه تولیدات سینمای ایران معرفی نمود که در راستای استراتژی فرهنگی دولت در اعمال سیاست ایدئولوژی زدایی از صنعت سینمای کشور تولید گردید و به شکل بسیار موجهی توانست وجاهت اسطوره ای یکی از شخصیت های برجسته در تاریخ معاصر کشور را زایل نماید.

اگر چه عموم کارگردانان در تمامی آثار سینمایی پرتره در روایت رویدادهای واقعی و مستند فقط بخش هایی که مورد علاقه و مورد توجه خود می باشد را نقل می کنند و از این جهت فیلم سینمایی غلامرضا تختی نیز مستثنی نبوده و از این جهت طبیعی است که فیلمساز منوالفکر اثر که در سال های اخیر با بودجه های دولتی فیلم می سازد نیز به دنبال وابستگی های خود به جریان شبه روشنفکر سعی در برجسته سازی رابطه تختی با مصدق و یا ترسیم ارتباطات عمیق او با طیف جبهه ملی و ... نماید و این موضوعی کاملا طبیعی است و تنها بار دیگر ضرورت توجه بیشتر متولیان فرهنگی در واگذاری و برون سپاری تولید آثاری این چنینی را متذکر می شود.

البته باید توجه داشت که فیلم سینمایی غلامرضا تختی به واسطه بهره مندی از ژانر بیوگرافی ( Biographical film ) به عنوان اثری با هویت سینمای استراتژیک شناخته می شود و این در حالی است که صنعت سینمای ایران در زمینه تولید آثار موجه در ژانر بیوگرافی کم علاقه نشان داده و این گونه تولیدات شاید به تعداد انگشتان یک دست نرسد و این در حالی است که این گونه از روایت در سینمای جهان طرفداران زیادی دارد و فیلمسازان شاخصی در دنیا سعی می کنند تا با الهام گرفتن از زندگی شخصیت های گوناگون شناخته شده در عرصه ملی خود و یا حتی در عرصه جهانی، اقدام به تولید اثر سینمایی نمایند.

اما آنچه که بر حساسیت امر می افزاید، نوع نگاه بنیادین اثر به اسطوره ای در حد و سطح غلامرضا تختی است؛ اسطوره ای که در تاریخ معاصر ایران به نمودی واضح و روشن از پهلوان مسلمان ایرانی مبدل گردیده است؛ پهلوانی مبارز که دغدغه مستضعفین را داشته و این دغدغه ارزشمند، مع الاسف در چنین اثر تاثیرگذاری به عقده های برآمده از دوران کودکی و جوانی او گره می خورد و مخاطب در طی فیلم با شخصیتی آشنا می شود که الگوی همیشگی دوران کودکی و نوجوانی زندگی او در انزوای اجتماعی بوده و اکنون در دوران جوانی سعی در جبران آن عقده ها در قالبی مثبت نموده و در این مسیر متحورانه اقدام به دست گیری از دیگران کرده و در نهایت پس از این حجم گسترده از اقدامات مثبت و تنها به سبب بازگشت به همان حالت انزوای اجتماعی تلخ و تجربه شده دوران کودکی و نوجوانی، به زندگی خود پایان داده و اقدام به فعل حرام خودکشی می نماید.

فیلم سینمایی غلامرضا تختی اثری خوش ساخت و دلنشین از برای مخاطب سینمایی است؛ اثری که به روایت زندگی اَبر پهلوان معاصر ایران، یعنی غلامرضا تختی در سه مقطع زمانی می پردازد که در این میان تصویرسازی از در دوران بچگی تختی به زندگی بسیار فقیرانه او در کپر و تمسخر همواره تختی توسط دوستان و اطرافیان و در مقابل عجز او در دفاع از خود خلاصه و به ابتدای دوران نوجوانی او که کشتی را تحت نظر مربی ادامه می دهد نیز ادامه پیدا نموده و تا به آنجا پیش می رود که با سرزنش مربی مبنی بر رها کردن کشتی مواجه می شود. اما در این مقطع نقطه عطف زندگی تختی بدون هر مقدمه ای شکل گرفته و او در انزوای کامل شروع به تمرین های جدی نموده و به صورت رسمی در عرصه کشتی حاضر شده و با شکست مداوم حریفان خود و در عین جوانمردی به قهرمان ملی مورد احترام مردم مبدل می شود و این همه در حالی است که در این اثر سینمایی، غلامرضا تختی در تمامی مقاطع زندگی خود از بیماری روانی عمیقی با عنوان عُزلت و یا انزوای اجتماعی ( Social Isolation ) در رنج می باشد.

فیلم سینمایی غلامرضا تختی نمونه ای دیگر از توفیقات فرهنگی دولت یازدهم و دوازدهم در اعمال سیاست ایدئولوژی زدایی از صنعت سینمای کشور می باشد. اقدامی که در فُرم سینمایی قابل قبول و کم نقص اثر ظهور و بروز یافته و موجب می شود تا مخاطب با تختی سکولاری آشنا شود که به نوعی دچار بیماری روانی است و در نهایت به همین علت خود را می کُشد. بیماری روانی عمیقی با عنوان انزوای اجتماعی ( Social Isolation ) که از دوران کودکی همراه او می باشد و اگر چه در ابتدای دوران جوانی و به سبب سیستم اجتماعی مناسب، موجب رشد سریع او را در ورزش انفرادی کُشتی می شود؛ اما در نهایت ظهور و بروز شکل جدید این بیماری در اوج دوران موفقیت اوست که بار دیگر او را از اجتماع پیرامونی خود مجزا ساخته و به وادی خودکشی می کشاند و متاسفانه این گونه از تصویرسازی در حالی است که شخصیت معتقد و مسلمان تختی در حافظه اسطوره نگار ملت ایران ثبت گردیده و از چنان مشروعیتی برخوردار است که امام خامنه ای در شانزدهم آبان ماه سال 1357 هجری شمسی، در وصف غلامرضا تختی می فرمایند که او نمودار آزادگی جمع ورزشکار این ملّت بوده است و با اشاره به عمق درگیری او با مبانی نظام طاغوت و مشی مبارزاتی او در دفاع از مستضعفین متذکر می شوند: جرم او این بود که سال ها پیش؛ سال ها پیش شاید حدود دوازده سیزده سال پیش؛ این احساسی را که امروز همگانی شده است، داشت.

فیلم سینمایی غلامرضا تختی اثری خوش ساخت و با هویت سینمای استراتژیک است که با خطای بزرگ کارگردانی همراه است. خطای بزرگی که به محتوای فیلم مربوط بوده و موجب می شود تا کارگردان اثر با ترسیم همان سیاه چال دوران کودکی غلامرضا تختی ، آن هم در قالب لیوان بلور آب قند ، اقدام به خودکشی او را از زعم خود موجه تلقی نموده و مشروع جلوه دهد و متاسفانه در نهایت پهلوان مسلمان ایرانی را در منظر مخاطب سینمایی خود به ابتذال کشانده و وجاهت مسلمانی او را زایل نموده و حتی وجاهت پهلوانی او را ضایع نماید و این همه تنها به سبب میل و خواست حاکمیت فرهنگی در اعمال سیاست ایدئولوژی زدایی پدید آمد.

در مجموع فیلم سینمایی غلامرضا تختی اثری کم نقص از لحاظ فُرم سینمایی است که اگر می خواست، می توانست با چشم پوشی از لیوان بلور آب قند همچنان مرگ این اسطوره ی مسلمان ایرانی را در ابهام گذاشته و این اقدام نه تنها از ماهیت سینمایی اثر نمی کاست، بلکه اسباب تقویت فیلم را فراهم آورده و به حفظ جایگاه هویت بخش آن به عنوان یک اثر موفق استراتژیک در صنعت سینمای کشور می انجامید.

اما یکی دیگر از آثار موجه در فیلم شناخت سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر ، فیلم سینمایی سمفونی نهم بود. اثری که عنوان خود را از سمفونی شماره 9 بتهوون به عاریت گرفته و پیش از تماشا، مخاطب مطلع سینمایی را به یاد نهمین و آخرین سمفونی لودویگ فان بتهوون ( Ludwig van Beethoven ) آهنگساز شهیر آلمانی می اندازد. سمفونی ویژه ای که می توان از آن نه تنها به عنوان بهترین اثر از این آهنگساز آلمانی، بلکه به عنوان یکی از بهترین های موسیقی کلاسیک جهان یاد نمود.

اما بر خلاف چنین عنوانی، فیلم سینمایی سمفونی نهم فاقد توجه و هرگونه پرداخت به موسیقی کلاسیک بوده و در عین حال سعی می نماید تا به نواختی سینمایی از موضوع مرگ برای مخاطبان خود نایل گردیده و از این جهت است که دیدن اثر جدید محمدرضا هنرمند ، کارگردان پیشکسوت سینمای ایران، قطعا تلنگری ویژه از برای مخاطب سینمایی در یادآوری حتمی ترین اتفاق زندگانی خود یعنی مرگ می باشد؛ روایتی از قبض روح و مرگ در ادوار مختلف تاریخ، از کوروش تا امیرکبیر که اگر چه با بازی همیشگی و معمولی فرخ نژاد همراه گردیده، اما در مجموع تمرکز بر موضوع ایمان به غیب و انگاره مرگ باوری در چین اثر سینمایی سبب می شود تا سمفونی نهم به عنوان اثری با هویت سینمای استراتژیک شناخته شود.

فیلم سینمایی سمفونی نهم داستان زندگی خانم پزشک و جراحی به نام راحیل است که قصد عمل به آخرین وصیت شوهر خود دارد؛ پزشکی که اگر چه از نامی عبری راحیل ( רחל ) به عنوان نامی مقدس در نزد یهودیان برخوردار است؛ اما در فیلم به این وجاهت اسمی اشاره نمی شود و در ضمن این خانم دکتر برخلاف کوروش و امیرکبیر، عاشق خودروهای قدیمی است! و این در حالی است که تصویر ترسیم شده از امروزِ ایران در این اثر سینمایی؛ تصویر جوانان بی هویت و دزدی است که تنها به دنبال خوش گذرانی هستند و بویی از گذشته پرافتخار سرزمین خود نبرده اند و این امر با حضور هیتلر سرگردان در ایران و ترسیم ویژه از عدم امنیت و کشت و کشتار و حضور تروریست ها در جاده ها و ... سرزمین ایران را به برزخی برهوت از شوکت و جلال گذشته تشبیه کرده که هیچ امیدی جز انتظار کشیدن برای مرگ در آن نمی باشد و در این میان شاید بتوان گفت کارگردان اثر خواسته تمام غیبت خود را در سال های اخیر یکجا جبران کند.

فیلم سینمایی سمفونی نهم اثری با هویت سینمای استراتژیک است که مع الاسف با سیاست ایدئولوژی زدایی از صنعت سینمای کشور همراه شده و این همراهی نا مبارک سبب می شود تا سمفونی نهم پرداختن به موضوع مرگ بدون توجه به ظرفیت های اسلامی جامعه دنبال و این موضوع را وسیله ای قرار دهد از برای بیان مواضع و دیدگاه های ملی گرایانه خود و حتی تا به آنجا پیش رود که مسلمان معتقدی همچون شخصیت گرانقدر امیرکبیر را هجو نموده و فردی متحجر و خُشکه مقدس معرفی سازد و ...

رسوخ سیاست ایدئولوژی زدایی اگر چه از هویت استراتژیک این اثر سینمایی نمی کاهد؛ اما سبب می شود تا فیلم سینمایی سمفونی نهم ، ابعاد معنویت گرایانه و تصویرسازی از ایمان به غیب را منحصر به قالب مبتذلی از انگاره های ملی گرایانه ساخته و از این جهت است که اثر از ابتدا تا به انتها پُر است از نشانه های ایرانی و ملی، از کوروش و کمبوجیه و بردیا گرفته تا رودکی و عشق رابعه بلخی و بکتاش و ...که این همه حتی با ترسیم سرگردانی هیتلر پیر در بیابان های ایران همراه می شود و کارگردان با برگزیدن نام بردیا از برای شوهر وفات یافته و کامبیز از برای برادر او سعی می کند تا این ملی گرایی را تا تاریخ معاصر نیز دنبال و به وادی تصوف و حلقه ذکر فقرای خاکسار در کنج خانه پر رونق در روستای متروک بکشاند و ... که البته در جذب مخاطب در بسیاری از مواقع ناکام می ماند و این اثر سینمایی را با مخاطب محدود مواجه می سازد.

فیلم سینمایی خون خدا نیز یکی دیگر از سوداگران سیمرغ در سی و هفتمین دوره ی جشنواره ی فیلم فجر بود که با وجود نامزدی در بخش بهترین فیلمبرداری این دوره از جشنواره، با بی مهری همراه بود و نتوانست به توفیق قابل توجهی نایل گردد و در مجموع به عنوان یک اثر سینمایی تکنیکی، کمتر دیده شد. اثری که از فُرم نسبتا خوبی برخوردار است و می تواند از لحاظ محتوا قدمی روبه جلو در وضعیت از هم گسیخته کنونی تلقی شود؛ وضعیتی که در سال های اخیر موضوعیت پیدا کرده و موجودیت مجعول الهویه ای با عنوان هنر و تجربه در سینمای ایران پدید آمده است و منطقه آزادی را در عرصه سینمایی کشور به خود اختصاص داده است.

خون خدا اثری سینمایی است که در ژانر سینمای اجتماعی تولید شده و در صدد است تا موضوعی اجتماعی را با بهره گیری از مضامین مذهبی و عاشورایی، باز تعریف و با استفاده از ظرفیت های فُرمیک و ادبیات سینمایی خود به دنبال انتقال مفهوم توکل و توسل به مخاطب سینمایی می باشد و همین امر موجب تولید اثری با هویت سینمای استراتژیک شده است.

فیلم سینمایی خون خدا روایت زندگی معتاد کارتون خواب و در حال مرگی به نام علی است؛ انسان مفلوکی که اتفاقا در غرب تحصیل کرده و مهندس شده است و ...؛ انسانی که اکنون در شرایط افیونی به سر می برد و درگیر و دار انواع و اقسام امراض ناشی از مصرف مواد مخدر است و در همین شرایط است که به یکباره دچار تحول روحی شده و در شب عاشورا مورد توجه ویژه از جانب امام حسین علیه السلام قرار قرار گرفته و از فلاکت نجات می یابد. اثری به تمام معنی سینمایی که از درامی ایستگاهی برخوردار است و از این جهت است که شخصیت اصلی فیلم با بازی رضا اخلاقی راد ، منزل به منزل در داستان حرکت می کند و با افراد مختلف از طبقات گوناگون دیدار و در میان اطلاعات قطره چکانی به مخاطب داده می شود و مخاطب رفته رفته متوجه کلیت داستان شده و این همه بدون کوچکترین دیالوگی توسط شخصیت اصلی داستان و تنها به صورتی هنرمندانه توسط کارگردان مدیریت می شود.

فیلم سینمایی خون خدا اگر چه می تواند نمودی روشن از اثری امید بخش در فضای تیره و تاریک سینمای اجتماعی ایران باشد؛ اما مع الاسف در مسیر روایت ناب خود با سیاست ایدئولوژی زدایی از صنعت سینمای کشور نیز به نوعی همراه می شود و حتی به گونه ای ویژه و با ادبیاتی سینمایی، ذهن مخاطب خود را می تواند تیره سازد و موجب شود تا برخی برداشت های شبه روشنفکرانه نیز از این اثر صورت پذیرفته و برخی مخاطبان تصور کنند که کارگردان خواسته تا در راستای شبهه رایج و متداول محافل شبه روشنفکری، به این سوال که خرج کردن برای امام حسین بهتر است یا اینکه بتوان به فقیری کمک کرد؟ پاسخ خود را بگویند و...

در مجموع فیلم سینمایی خون خدا اثری با هویت سینمای استراتژیک است که اگر چه ایرادات بسیار مهم و در مجموع قابل تاملی بر ادبیات نمادین آن وارد می شود و تا به آنجا اهمیت پیدا می کند که حتی می تواند قرائت وهن گونه ای از دین را به ذهن مخاطب خود متبادر سازد و در برخی از تصاویرسازی ها به وهن طریقت دینی بپردازد و ...؛ اما باید توجه داشت که این همه در کلیت و اصالت محتوی اثر در تبیین فَلاح و نشان دادن راه نجات انسان در پرتو امید و تمسک به خون خدا کم توان بوده و بعضا بلا تاثیر بر اصالت درک و فهم مخاطبان خود می باشد

ادامه دارد...

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماپرس: اسماعیل عفیفه تهیه کننده سینما و تلویزیون در پی اعلام معاونت سازمان صدا و سیما مبنی بر اینکه برای ایام نوروز حدود 140 فیلم سینمایی پخش می شود که از این تعداد 17 فیلم ایرانی و 123 فیلم خارجی هستند اظهار داشت: رسانه ملی به دلیل عدم رعایت موازین در سینما نمی تواند فیلم های سینمایی ایرانی را پخش کند و این مسئولان سینما هستند که باید کمی بیشتر موازین را رعایت کنند تا فیلم های شان در رسانه ملی قابل نمایش باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۹

تهیه کننده سریال های تلویزیونی پس از باران و میوه ممنوعه در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: تناسب موازین پخش در سیما و سینما بسیار متفاوت است و به همین دلیل به خصوص طی سال های اخیر مسئولان رسانه ملی نمی توانند فیلم های ایرانی را پخش کنند.

وی در پاسخ به این سوأل که آیا فیلم های خارجی موازین مورد نظر سازمان صدا و سیما را رعایت می کنند و به نظر شما آیا لطمه فیلم های خارجی بیش از فیلم های ایرانی نیست و فیلم های خارجی باعث نمی شود تا فرهنگ بیگانه به جامعه تزریق شود اظهار داشت: آثار خارجی به دلیل اینکه در خارج از کشور تولید شده اند مهم نیست که موازین را رعایت کرده اند یا خیر؛ اما فیلم های ایرانی که در کشور خودمان ساخته می شوند باید موازین جامعه و قوانین را رعایت کنند.

عفیفه تأکید کرد: مسئولان سازمان صدا و سیما مجبور هستند برای اینکه خلاء رسانه ملی پر شود به آثار خارجی رجوع کنند و فیلم های خارجی را پخش نمایند؛ این کارشناسان و متخصصان هستند که باید نظر بدهند لطمه فیلم های ایرانی بیشتر است یا فیلم های خارجی؟

تهیه کننده سریال های تلویزیونی همسایه ها و در مسیر زاینده رود خاطرنشان کرد: متأسفانه سازمان صدا و سیما مدت ها است از کمبود شدید بودجه رنج می برد و به خصوص این اتفاق طی 6-7 سال اخیر به شدت افزایش پیدا کرده و از این رو نمی تواند دست به تولید آثار مناسب برای پخش در ایام خاص بزند.

وی در پایان این گفتگو افزود: برای کسانی که چندان به امور تولید در سازمان صدا و سیما آگاه نیستند باورکردنی نیست که هزینه تولید یک تله فیلم از یک سریال بیشتر است! به همین علت هم مدت ها است مسئولان سازمان صدا و سیما تولید تله فیلم را ملغی کرده و اولویت را به تولید سریال ها داده اند. البته بنده هم نظرم بر این است که اگر سازمان بتواند بر اساس موازین مورد نظر خود دست به تولید یک سری تله فیلم های مناسبتی برای پخش در ایام خاص مانند عید نوروز بزند بسیار خوب است و این اتفاق می تواند کمبود شدید آثار وطنی در رسانه ملی را پوشش دهد.

لینک خبر :‌ سینما پرس
محمدعلی کشاورز بازیگر پیشکسوت سینما در مصاحبه خود با جشنواره فیلم وارش در دوره های ابتدایی این رویداد بر لزوم توجه و حمایت از فرهنگ عامیانه و سینمای بومی تاکید کرد و گفت: بی خبری از فرهنگ رایج کشور سبب شده تا دستمان را به سمت سینما و فرهنگ غرب دراز کنیم.

به گزارش هنرآنلاین ، محمدعلی کشاورز بازیگر پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون که از همراهان جشنواره فیلم وارش در ادوار گذشته آن تا امروز بوده است، در مصاحبه ای این رویداد سینمایی را ارتقای کیفیت سینمای بومی موثر دانسته و گفت:اگر سینما قصد دارد به فرهنگ عامه بپردازد، باید بر ادبیات عامیانه نیز اشراف داشته باشد؛ در غیر این صورت به بیراهه رفته است.

وی ادامه داد: متاسفانه بی خبری سینمای ایران از فرهنگ عامیانه مردم و حتی بی خبری از فرهنگ رایج کشور سبب شده تا دستمان را به سمت سینما و فرهنگ غرب دراز کنیم. فرهنگ عامیانه ما جایگاه مطلوب و مناسب خود را در سینما بازنیافته است و برای پرداختن به چنین موضوعاتی باید عوامل و ابعاد مختلفی را جستجو کرد. کنکاش در زمان و عوامل تشکیل دهنده یک فرهنگ مانند جغرافیا، تاریخ و... در حیطه کار سینما می گنجد.

متاسفانه سینمای ایران در سال های اخیر به سمت تجاری شدن حرکت کرده و البته در این راه حمایت هم می شود. سوژه هایی یکسان با عناوین متفاوت ساخته می شوند و رنگ و بویی از فرهنگ ملی و ایرانی نبرده اند.

نهمین جشنواره بین المللی فیلم وارش با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، استانداری مازندران و سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اردیبهشت 98 در استان مازندران برگزار می شود.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
مافیای اکران، گرانی بلیت و بی تدبیری منجر شد تا در نوروز 98 شاهد حضور خانواده ها در سالن های سینمایی نباشیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۹ سایت های دیگر : تیتر ۱ فرتاک نیوز روزنامه زاینده رود

به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، پس از آنکه فیلم های اکران نوروز 98 با تمام حرف و حدیث هایش در روز های پایانی سال مشخص شد، انتظار می رفت با توجه به افزایش سالن های سینما در سال جدید و اکران پر مخاطب ترین فیلم جشنواره فجر شاهد شکوفایی و رونق اکران در آغاز سال جدید باشیم.

سید ضیاء هاشمی دبیر کمیته انضباطی کارگروه اکران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: "باید بدانیم افزایش 4/24 درصدی فروش گیشه و افزایش 20473 نفر مخاطب در شانزده روز نخست فروردین 98 نسبت به زمان مشابه سال قبل، به دلیل افزایش سالن های جدید در تهران و شهرستان ها و افزایش قیمت بلیت هاست. این یعنی اینکه با کمی تامل می توان فهمید تقریبا افزایش خاص و چشمگیری در عید امسال نداشتیم. " این اظهار نظر های رسمی نشان می دهد که سینما در عید نوروز امسال به دلایل مختلف نتوانست موفق عمل کند و انتظارات را علیرغم اعداد پر زرق و برق جدول فروش برآورده کند.

رکورد شکنی های بی فروغ به لطف گرانی ها

اعداد و ارقام گیشه فیلم ها نشان از افزایش فروش سینما در ایام نوروز دارد، اما در پشت این آمار های پر زرق و برق، اتفاقات ناخوشایندی برای سینما رقم خورده است. در شانزده روز ابتدایی فروردین 98 فروش سینمای ایران به 36 میلیارد و 580 میلیون و 960 هزار تومان رسید که نسبت به زمان مشابه در سال 97، 10 میلیارد و 623 میلیون و 913 هزار تومان افزایش داشته است. این آمار فروش با درنظر گرفتن گران شدن بلیت سینما نشان می دهد در نوروز 98، 20 هزار و 473 نفر بیشتر از سال گذشته به سینما آمده اند.

اما نکته اصلی اینجاست که آیا سینما در نوروز توانسته موفق عمل کند؟ با توجه به افزایش سالن های سینما در سال 97 و اضافه شدن پردیس های سینمایی چند سالنه در تهران و برخی شهر های بزرگ انتظار می رفت مردم دسترسی مناسب تری به سینما داشته باشند و عملا شاهد رشد چند برابری مخاطبان سینما در ایام نوروز باشیم. رشد 20 هزار نفره نشان می دهد نوروز 98 علیرغم اکران فیلم های مختلف در ژانر های گوناگون، مخاطبان را به سینما بکشاند و یک جهش قابل توجه را رقم بزند. جدول زیر به تفکیک، تعداد مخاطبان فیلم ها را در نوروز 98 نشان می دهد که فیلم رحمان 1400 با یک میلیون و 156 هزار نفر در رتبه اول و فیلم غلامرضا تختی با 49 هزار نفر در رتبه انتهایی قرار دارد.

بلیت بیست هزارتومانی سینماY بازار سیاه و تخلفات فروش

یکی از مهمترین شوک های اکران نوروزی، افزایش بلیت سینما ها در ابتدای اکران نوروز بود که برخی از سینماگران و حتی سینماداران به طور جدی خواستار آن بودند. این افزایش بلیت ناگهانی منجر شد تا بسیاری از خانواده ها استطاعت دسته جمعی رفتن به سینما را نداشته باشند. به طور متوسط یک خانواده چهار نفره برای رفتن به سینما در ایام عید با هزینه رفت و آمد باید صد هزار تومان هزینه کند و این یعنی محروم کردن قشر متوسط اقتصادی برای رفتن به سینما و تبدیل شدن سینما به تفریح لوکس در میان خانواده های ایرانی که نمی توانستند در نوروز رنگ پرده سینما را ببینند.از سوی دیگر افزایش قیمت بلیت در ایام نوروز به بیست هزار تومان منجر شد تا بازار سیاه برخی فیلم ها نیز به راه بیافتد و تعدادی از سانس های پردیس هایی سینمایی به قیمت بالاتر از نرخ مصوب در سایت هایی مانند دیوار به فروش برود. این تخلفات در حالی در تهران اتفاق افتاده است که به گفته دبیر کمیته انضباطی کارگروه اکران در برخی شهرستان ها بلیت سینما به مبلغ 50 هزار تومان به فروش رفته است.

نبض اکران نوروزی در اختیار مافیای سینما

یکی دیگر از اصلی ترین چالش های اکران نوروز اختصاص سانس ها و سالن های سینماها به فیلم های پرفروش بود که صدای برخی از بازیگران و کارگردانان را هم در آورد. رحمان 1400 به تهیه کنندگی علی سرتیپی توانست با در اختیار داشتن سانس های چند برابری نسبت به فیلم های دیگر صدرنشین فروش باشد که با اعتراض عوامل دیگر فیلم ها از جمله سعیدروستایی کارگردان فیلم متری شیش و نیم روبرو شد. نمودار زیر نشان می دهد بیشترین سانس های نوروز که حدود 13 هزار سانس است، در اختیار فیلم رحمان 1400 قرار گرفته است و کمترین سانس هم با 49 هزار سانس به فیلم تختی اختصاص داشته است.

نفوذ و قدرت عده ای خاص در چرخه تولید تا اکران در سینما، انحصار گیشه را به فیلم هایی اختصاص داده است که صرفا با هدف تجاری تولید شده اند و کیفیت و مضمون بسیار نازلی دارند. این موضوع در ایام نوروز بیشترین نمود را داشت و باعث شد تا دو فیلم شاخص جشنواره فجر غلامرضا تختی و متری شیش و نیم پاسوز قدرت مافیای سینمای مبتذل بشود. بی تدبیری در توزیع و چینش فیلم ها در سینماهای شاخص و عدم توانایی در اعمال قدرت بر پردیس های بزرگ سینمایی ضعف مدیریت سینما بود که در اکران نوروز امسال بیشتر از همیشه به چشم می آمد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
خبرگزاری میزان- بازیگر فیلم شب های روشن گفت: تهیه کنندگان امروز سینما بیشتر به فکر سرگرم کردن و خنداندن مخاطب هستند. این البته بد نیست و گاها لازم است اما اینقدر این خندیدن پررنگ شده که عناصر دیگر سینما به نابودی کشیده شده اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۸ سایت های دیگر : جهان نیوز

مهدی احمدی بازیگر سینما در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان ، درخصوص دلیل حضور کمرنگ خود در سینما گفت: خوشحالم که هنوز مردم مرا با فیلم شب های روشن به یاد دارند و مرا با خاطره شخصیتی لمپن به یاد نمی آورند. من سعی کردم طی این سالها بسیار گزیده کار باشم و همین دلیل کم دیده شدن من است.

وی درباره دلیل کم شدن آثار عاشقانه در سینما افزود: دلیل این اتفاق ابعاد مختلفی دارد اما طی سالهای اخیر سیر اجتماع از عشق و معنویات کمی فاصله گرفته است. معنویات در همین راستا در سینما هم کمرنگ شده زیرا دغدغه آدم ها انگار دیگر زیاد این چیزها نیست.

بازیگر فیلم شب های روشن در همین راستا ادامه داد: تهیه کنندگان امروز سینما بیشتر به فکر سرگرم کردن و خنداندن مخاطب هستند. این البته بد نیست و گاها لازم است اما اینقدر این خندیدن پررنگ شده که عناصر دیگر سینما به نابودی کشیده شده اند.

وی درباره فیلم های عاشقانه امروزی تاکید کرد: شاید امروز هم فیلم عاشقانه ساخته شود اما در این فیلم ها جنبه ظاهری و جنسی بیشتر از بخش های روحی، عرفانی و درونی واقعی عشق است.

احمدی با اشاره به نبود ژانر در سینمای ایران خاطرنشان کرد: همه چیز سینمای امروز در هم و بر هم است. هیچ ژانری وجود ندارد و توقع به این سمت رفته که در یک فیلم همه چیز باید گنجانده شود که این به هیچ وجه درست نیست و سینما را رو به زوال می برد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
سه فیلم پرفروشی که در ایام نوروز سال 97 روی پرده رفتند با بلیت 15 هزار تومانی حدود 17 میلیارد تومان و سه فیلم پرفروش در ایام نوروز سال 98 با بلیت 20 هزار تومانی سینماها در مجموع بیش از 30 میلیارد تومان عایدی برای سینمای ایران داشت که به تعبیری تقریبا این میزان فروش یک و نیم برابر سال گذشته است اما ...
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۸ سایت های دیگر : آفتاب نیوز تدبیر و امید ربیع عصر ایران شبکه اینترنتی آفتاب

به گزارش ایسنا، گیشه سینمای سال 98 با اکران هفت فیلم سینمایی در حدود دو هفته به فروش بالایی دست پیدا کرد که در مقایسه با همین زمان در سال گذشته تفاوت زیادی دارد.

این تفاوت در میزان فروش و رکوردهایی که برای برخی فیلمها یا حتی سالن های سینمایی در سال جدید ثبت شد قطعا دلایل متعددی دارد که یکی از نزدیک ترین احتمالات آن می تواند بحث بالا رفتن بهای بلیت سینماها باشد که به 20 هزار تومان رسید و همین عاملی شد تا مجموع فروش فیلم ها در مدت زمان محدودی میلیاردی شود.

بر همین اساس در این گزارش تنها به مقایسه ای آماری بین سه فیلم پرفروش گیشه نوروز در دو سال 97 و 98 خواهیم پرداخت و در گزارش های آتی،این وضعیت را ارزیابی و تحلیل می کنیم.

فیلم های انتخاب شده برای اکران در نوروز 98، نمایش خود را از 25 اسفند ماه آغاز کردند و هفت فیلم سینمایی رحمان 1400 ، متری شیش و نیم ، چهارانگشت ، زندانی ها ، پیشونی سفید 3 ، ژن خوک و غلامرضا تختی در جدول نوروزی قرار داشتند.

فیلم سینمایی رحمان 1400 منوچهر هادی که در ژانر کمدی ساخته شده است، با گذر از یک میلیون مخاطب و بعد از گذشت حدود سه هفته اکران به فروشی نزدیک به 15 میلیارد 500 میلیون تومان رسید.

پس از این فیلم، بیشترین میزان مخاطب و فروش برای فیلم سینمایی متری شیش و نیم ساخته سعید روستایی بوده که توانست با جذب 740 هزار نفر به سینما در هفته سوم اکران خود 10 میلیارد و 490 میلیون تومان فروش داشته باشد.

در رتبه سوم پرفروش ترین فیلم ها در ایام نوروز، فیلم سینمایی کمدی چهارانگشت حامد محمدی قرار گرفت که توانست با فاصله نسبتا زیادی از دو فیلم قبلی، بیش از چهار میلیارد و 500 میلیون تومان فروش کند.

چهار فیلم دیگر نمایش داده شده در این بازه زمانی یعنی زندانی ها مسعود ده نمکی، پیشونی سفید 3 سید جواد هاشمی و ژن خوک سعید سهیلی، غلامرضا تختی بهرام توکلی با فروش یک میلیارد و 900 میلیون تومان، یک میلیارد و صد و ده میلیون تومان، یک میلیارد و 100 میلیون تومان و حدود 720 میلیون تومان فروش کردند.

مقدار فروش این چهار فیلم سینمایی، نسبت به سه فیلم پرفروش امسال تفاوت چشمگیری دارد و حتی از نگاهی دیگر کارگردانی مانند مسعود ده نمکی که در تجربیات گذشته سینمایی خود توانسته بود رکوردهایی را در فروش داشته باشد، نتوانست آنچنان که باید در ایام نوروز مخاطبان سینما را به خود جذب کند و یا فیلم سینمایی غلامرضا تختی بهرام توکلی که پیش بینی می شد بتواند استقبال مخاطبان را به خود جلب کند در ایام تعطیلات نوروز حتی به فروش میلیاردی هم نرسید که همین عاملی شد تا سینماگران نسبت به این اتفاق واکنش نشان دهند و ابراز نگرانی کنند.

فیلم های اکران شده در نوروز 98

در سال 97 نیز برای نخستین بار یک گروه سینمایی به جدول اکرانهای سینمایی اضافه شد و بر این اساس هفت فیلم سینمایی برای نمایش در ایام نوروز انتخاب شدند و اکران خود را مانند سالهای گذشته از هفته های آخر اسفند ماه یعنی از 23 اسفند آغاز کردند.

در بین این هفت اثر که شامل انیمیشن فیلشاه ، به وقت شام ، لونه زنبور ، مصادره ، فراری ، خرگیوش ، لاتاری می شدند، سه فیلم سینمایی مصادره مهران احمدی، لاتاری محمد حسین مهدویان و به وقت شام ابراهیم حاتمی کیا بیش ترین میزان فروش را به خود اختصاص دادند.

مصادره مهران احمدی که در ژانر کمدی ساخته شده و رضا عطاران، هومن سیدی، بابک حمیدیان، هادی کاظمی، میرطاهر مظلومی، مزدک میرعابدینی و مهران احمدی در آن ایفای نقش کرده اند، توانست در مدت زمانی که روی پرده بود حدود 15 میلیارد و 700 میلیون تومان فروش کرد و بیش از یک و نیم میلیون مخاطب پای دیدن آن نشستند. از این مقدار هفت میلیارد و 70 میلیون تومان در ایام تعطیلات نوروزی فروش داشته است.

دومین فیلم پرفروش نوروزی سال 97، لاتاری به کارگردانی محمدحسین مهدویان بود، در این اثر که یک درام اجتماعی است و روایتی از باندهای قاچاق انسان را به تصویر کشید، بازیگرانی چون ساعد سهیلی، زیبا کرمعلی، هادی حجازی فر، جواد عزتی و حمید فرخ نژاد ایفای نقش کرده اند. لاتاری که از جمله فیلم های اکران شده در ایام نوروز 97 بود، 14 میلیارد و 800 میلیون تومان فروش کرد و از این مقدار چهار میلیارد و 700 میلیون تومان حاصل فروش تا 14 فرودین ماه بوده است.

سومین فیلم پرفروش گیشه نوروز سال گذشته فیلم سینمایی به وقت شام ساخته ابراهیم حاتمی کیا بود. این اثر که روایتی از داعش و حضورشان در سوریه را به نمایش گذاشت بابک حمیدیان و هادی حجازی فر به عنوان بازیگران ایرانی در آن ایفای نقش کردند. به وقت شام که حدود یک میلیون و 630 نفر را به سینما کشاند، در زمانی که روی پرده سینماها بود حدود 13 میلیارد تومان فروش کرد و چهار میلیارد و 920 میلیون تومان حاصل فروش این فیلم در تعطیلات نوروز بوده.

چهار فیلم دیگر اکران شده در ایام نوروز هم به ترتیب انیمشین فیلشاه یک میلیارد و 100 میلیون تومان، خرگیوش نزدیک به یک میلیارد تومان، لونه زنبور در مجموع سه میلیارد و 800 میلیون تومان و فِراری در مجموع 260 میلیون تومان فروش داشتند.

فیلم های نوروزی اکران شده در نوروز 97

بر این اساس قابل مشاهده است که سه فیلم پرفروشی که در ایام نوروز سال 97 روی پرده رفتند با بلیت 15 هزار تومانی در مجموع حدود 17 میلیارد تومان فروش داشتند. این در حالی است که سه فیلم پرفروش ایام نوروز در سال 98 با بلیت 20 هزار تومانی سینماها توانستند در مجموع بیش از 30 میلیارد تومان عایدی برای سینمای ایران داشته باشند که به تعبیری تقریبا این میزان فروش یک و نیم برابر سال گذشته است.

و یا با نگاهی دیگر فروش سه فیلم پرفروش در سال گذشته برابر با فروش یک فیلم سینمایی در سال 98 است. البته که باید به این نکته هم توجه داشت که در کشورما نوروز و فروردین ماه همیشه یکی از ماه های پرفروش بوده بنابر این باید منتظر بمانیم و ببنیم که آیا این روند فروش فیلم ها همچنان در ماه ها و فصلهای آینده هم ادامه پیدا خواهد کرد!؟

با این حال بر اساس گفته های برخی از پخش کنندگان این میزان افزایش فروش فیلم ها علاوه بر آنکه می تواند تاثیر بالا رفتن بهای بلیت سینماها باشد، حاصل افزایش تعداد مخاطبان و همچنین افزایش تعداد سالن ها و پردیس های سینمایی جدیدی است که در تهران و شهرستان ها اضافه شده.

ایسنا در گزارش های بعدی خود به نظرسنجی و ارزیابی این اتفاق از دیدگاه فعالان حوزه سینما خواهد پرداخت.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۸

پردیس سینمایی باغ کتاب برای تمامی سئانس های روز شنبه و پیش از ساعت 15 سایر روزهای هفته و حتی تعطیلات رسمی بلیت نیم بها ارائه می دهد.

به گزارش خبرگزاری موج به نقل از روابط عمومی پردیس سینمایی باغ کتاب ، این پردیس سینمایی تصمیم گرفته تا در راستای همراهی بیشتر با مخاطبان و علاقمندان سینما، علاوه بر ارائه تمامی سئانس های روزهای شنبه به صورت نیم بهاء، در سایر روزهای هفته و تعطیلات رسمی تا ساعت 15 بلیت نیم بهاء ارائه کند.

این در حالی است که در قالب قیمت گذاری جدید برای سال 98، قیمت بلیت سینما در پردیس های سینمایی 18 هزار تومان اعلام شده است و این حرکت می تواند برای علاقمندان سینما خبر خوبی باشد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری موج
اعضای شورای شهر تهران در اولین جلسه شورا در سال 98 به تغییر نام خیابان ج واقع در منطقه ولنجک به نام جمشید مشایخی رأی مثبت دادند.

به گزارش ایسنا ، احمد مسجد جامعی صبح امروز در دستور جلسه شورای شهر تهران با بیان اینکه جمعی از اهالی سینما و خانواده مرحوم جمشید مشایخی ابراز تمایل کردند که خیابان محل سکونت وی به نام آن مرحوم نامگذاری شود، گفت: بر همین اساس در این جلسه دو فوریت تغییر نام خیابان ج به نام جمشید مشایخی را ارائه می کنم.

به گزارش ایسنا، مرتضی الویری در واکنش به این پیشنهاد گفت: من از علاقه مندان و دوستداران مرحوم جمشید مشایخی هستم اما واقعیت این است که نباید این پیشنهاد با قید دو فوریت به شورای شهر بیاید، چرا که دو فوریت معنای خاص دارد و به این معنا است که ضرر و زیانی متوجه شهر می شود ، اما حالا اگر این تغییر نام در این جلسه انجام نشود، چه زیانی به شهر می رسد؟

همچنین محمود میرلوحی در واکنش به این پیشنهاد گفت: به نظرم باید قبل از آن که هنرمندان و افراد معروف دار فانی را وداع بگویند، معبری را به نام آنها کنیم نه این که منتظر بمانیم که آنها فوت کنند و بعد از آن خیابانی را به نامشان نامگذاری کنیم.

به گزارش ایسنا، نهایتاً اعضای شورای شهر تهران به دو فوریت طرح پیشنهادی مبنی بر تغییر نام خیابان ج به نام جمشید مشایخی رأی مثبت دادند و با رای اعضا خیابان ج در منطقه ولنجک به نام جمشید مشایخی نامگذاری می شود.
انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
کارگردان خصوصی گفت: سینما و فرهنگ ما باید عملکردش مطابق با قانون باشد و نه در اختیار نیروی فراقانونی و سلایق شخصی.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۸ سایت های دیگر : جهان نیوز بسیج

حسین فرحبخش، کارگردان و تهیه کننده سینما در گفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو در خصوص مهمترین رویکردی که باید در سال جدید در سینما در پیش گرفت، بیان کرد: به زعم من هرچند سینما دچار مشکلاتی است، اما مهمترینش به دخالت هایی برمی گردد که از بیرون ساختار سینمایی به سینما وارد می شود.

وی افزود: اگر این ورود های نامعقول دیگران به سینما از بین برود و کمتر شاهد دخالت های بیجای حوزه های بیربط به سینما باشیم، همین سینما نیز سر و شکل جدیتری میگیرد.

فرحبخش مدعی شد: برخی ارگان ها که حوزه سینما به عملکرد آنان ربطی پیدا نمی کند، گاه به فیلمساز و حتی مسئولین سینمایی نیز فشار می اورند تا جایی که اختیار عمل هم از ما گرفته می شود و نمی توان فیلمی در این سینما ساخت.

کارگردان مستانه ادامه داد: اینکه هر شخص و ارگانی بخواهد سلایق شخصی شان را در سینما دنبال کند، عرصه را شبیه به فاجعه میکند.

به گفته این تهیه کننده؛ این فشار ها از پشت پرده اتفاق می افتد و بخاطر همین مسائل است که هرکسی در سینما شاید قبول مسئولیت نکند. لااقل امور فرهنگی را به خود نهاد های فرهنگی بسپارند و به شکل بی ربط در حوزه فرهنگ دخالت نکنند.

حسین فرحبخش با اعلام اینکه این سخن متوجه نیروی انتظامی نیست، تاکید داشت: سینما و فرهنگ ما باید عملکردش مطابق با قانون موجود باشد و نه در اختیار نیروی فراقانونی. حتی در چینش فیلم های اکران نیز مجبوریم مطابق با میل برخی پیش برویم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
آمارها نشان می دهد که تعداد مخاطبان نوروز 98 سینمای ایران در مقایسه با سال گذشته نه تنها کاهش نداشته است بلکه حدود 200 هزار نفر هم بیشتر بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۸ سایت های دیگر : تهران 24 ساعت24 صدای ایران سینما سینما اکو فارس

مهدی درستی: اکران نوروزی امسال با تمام پیچیدگی هایی که داشت نیمی از مسیر را طی کرد و با اقبال خوب علاقه مندان همراه و در این میان فروش قابل قبولی نیز عاید سینمای ایران شد.

پایان تعطیلات نوروزی فرصت مناسبی در اختیارمان قرار می دهد تا بر میزان مخاطبان سینمای ایران در نوروز 98 مروری داشته باشیم و از کم و کیف آن مطلع شویم.

مسئله ای که امسال بر فروش فیلم های روی پرده تاثیر بسیاری داشت افزایش قیمت بلیت سینماها بود، در حالیکه قرار بود پنجشنبه، جمعه و روزهای تعطیل بلیت سینماهای کشور با افزایش همراه شود اما سینماداران در اقدامی غیرمنتظره برای تمامی روزهای تعطیلات نوروزی بلیت را 20 هزار تومان تثبیت کردند.

این اقدام با واکنش های منفی سینماگران و مخاطبان همراه شد اما مسئولان این حوزه در واکنش به این تصمیم تاکید کردند که قیمت بلیت سینما در ایام تعطیلات نوروزی همواره یکسان بوده و خواهد بود.

این افزایش قیمت، خطر ریزش مخاطبان سینما را از همان ایام گوشزد می کرد چرا که در شرایط نه چندان مساعد معیشت مردم این اتفاق می توانست برای سینمای ایران گران تمام شود. حال برای بررسی درستی این ادعا به مقایسه میزان مخاطبان امسال و نوروز 97 می پردازیم.

نوروز 97 و مخاطبانی که به سینماها آمدند

اکران نوروز 97 از روز چهارشنبه 23 اسفند 96 در سینماهای سراسر کشور با روی پرده رفتن فیلم های به وقت شام به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا، لاتاری ساخته محمدحسین مهدویان، فراری به کارگردانی علیرضا داودنژاد، خرگیوش ساخته مانی باغبانی، لونه زنبور به کارگردانی برزو نیک نژاد، مصادره ساخته مهران احمدی و انیمیشن فیلشاه به کارگردانی هادی محمدیان آغاز شد.

براساس آمار سامانه فروش سینمای ایران، سینمای ایران از روز 23 اسفند تا 16 فروردین دو میلیون و 619 هزار و 379 نفر به تماشای هفت فیلم روی پرده نشستند که در نهایت 26 میلیارد و 370 میلیون تومان هم عایدی برای سینمای ایران داشتند.

چه تعداد مخاطب در نوروز 98، به سینما رفتند؟

اکران نوروز 98 با کش و قوس های فراوانی که داشت از روز شنبه 25 اسفند 97 با نمایش هفت فیلم آغاز شد.

رحمان 1400 به کارگردانی منوچهر هادی، متری شیش و نیم ساخته سعید روستایی، چهار انگشت به کارگردانی حامد محمدی، زندانی ها ساخته مسعود ده نمکی، ژن خوک به کارگردانی سعید سهیلی، پیشونی سفید 3 ساخته سیدجواد هاشمی و غلامرضا تختی به کارگردانی بهرام توکلی فیلم هایی منتخبی بودند که امسال روی پرده رفتند.

طبق آنچه از آمار سامانه فروش سینمای ایران به دست می آید، سینمای ایران تا روز جمعه 16 فروردین ماه دو میلیون و 834 و 197 تماشاگر داشته است که به تماشای فیلم های روی پرده نشستند.

همچنین در این مدت 39 میلیارد و 132 میلیون تومان فروش نصیب سینمای ایران شده است.

گرانی بلیت مردم حریف علاقه مردم به سینما نشد

با مقایسه میزان مخاطبان اکران نوروزی سال 97 و 98، مشخص می شود که امسال سینمای ایران با افزایش مخاطب همراه بوده است و حدود 200 هزار نفر بیشتر از سال گذشته به تماشای فیلم های روی پرده نشستند.

این در حالیست که امسال شاهد افزایش نسبی قیمت بلیت سینماها بودیم و سینماداران نیز همانطور که اشاره شد بلیت سینماها را 20 هزار تومان ثبیت کردند. همچنین اکران نوروز 98 با سه روز تاخیر نسبت به سال گذشته آغاز شد، حتی برخی از فیلم ها نیز با تاخیر روی پرده رفتند و به این مسایل باید حادثه ناگوار سیل در استان های مختلف کشور را نیز اضافه کرد. هر کدام از این اتفاقات برای کاهش تعداد مخاطبان سینما کافی بود اما باز هم شاهد افزایش تعداد مخاطبان سینما در تعطیلات نوروزی بودیم.

بدین ترتیب پیش بینی کاهش مخاطبان سینما به دلیل افزایش قیمت بلیت اشتباه از آب درآمد و فیلم های روی پرده توانستند آنقدر در جلب نظر مخاطبان سینما موفق عمل کنند که این افزایش قیمت آنچنان به چشم نیاید.

البته باید به این نکته اشاره کرد که در نوروز 98 فروش فیلم ها و تعداد افرادی که به سینماها رفتند بیشتر متمرکز بر سه فیلم رحمان 1400 ، متری شیش و نیم و چهار انگشت است و همانند سال گذشته توزیع نسبتا قابل قبولی در زمینه فروش و تعداد تماشاگران میان فیلم ها صورت نگرفته است.

241243

کد خبر 1247580

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
یادگاری ها و جوایز جمشید مشایخی به موزه سینما اهدا می شود.

نادر مشایخی فرزند جمشید مشایخی به خبرنگار ایسنا گفت: رضا کیانیان پیشنهاد داد تا یادگاری ها و جوایز پدرم را به موزه سینما اهدا کنیم که همه خانواده با این پیشنهاد موافق هستند و قرار است به زودی این کار انجام شود.

این هنرمند همچنین گفت: از مردم عزیز و هنردوست ایران تشکر می کنم که حضور پرشوری در مراسم وداع با پدرم داشتند. مردم آنقدر مهربان هستند که حتی از شهرستان ها با اتوبوس آمده بودند.

وی ادامه داد: در روز تشییع پیکر پدرم در خیابان حافظ سه، چهار جوان آمدند و از من خواستند تا با آنها عکس سلفی بگیرم و دوستانی که همراه من بودند گفتند ایشان سوگوار است و آن جوان ها در پاسخ گفتند تنها آقا نادر سوگوار نیست بلکه همه ما هم در غم از دست دادن استاد بزرگ مان هستیم.

مشایخی همچنین بیان کرد: از آنها پرسیدم چرا تا این اندازه پدرم را دوست دارید و آنها پاسخ دادند به دلیل اینکه جمشید مشایخی با مرام و وطن پرست بود و من وطن پرستی را از پدرم آموختم.

وی خاطرنشان کرد: از زمانی که پدرم فوت کرد تلفن من به هیچ وجه خاموش نبود دائم تماس می گرفتند و تسلیت می گفتند. تشکر می کنم از حضور بسیار گسترده مردم در مراسم تدفین پدرم و همچنین از ارگان ها و نهادهای مختلف که زحمات زیادی برای هماهنگی ها انجام دادند. اینکه برای هنرمندان ارزش قائل می شوند و آنها را می بینند اتفاق بسیار خوبی است.

این آهنگساز ادامه داد: تشکر ویژه ای از آقای احمد مسجد جامعی دارم که کمک زیادی کرد و با ما همراه بود. همچنین از آقای خاتمی که به بودنش افتخار می کنیم و هادی خامنه ای که با علاقه پیش ما آمد و حضورشان برای ما بسیار با ارزش بود. علی نصیریان که برای خانواده ما سنگ تمام گذاشت، ایرج راد، رضا کیانیان و ... که در کنار ما بودند.

نادر مشایخی با قدردانی از شورای شهر برای نامگذاری خیابانی بنام پدرش نیز گفت: این اولین بار است که اسم سینماگری بر خیابانی گذاشته می شود که اتفاق بسیار فرخنده و دلگرم کننده ای است و جا دارد از مسعود نجفی (مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی) که این پیشنهاد را داد، تشکر کنم.

به گزارش ایسنا، جمشید مشایخی 13 فروردین ماه در 84 سالگی درگذشت و مراسم ترحیم این بازیگر سینما،تئاتر و تلویزیون 20 فروردین ماه 16 تا 17:30 در مسجد جامع شهرک غرب برگزار می شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
سینماپرس: همزمان با فرا رسیدن سال جدید، سینماپرس با تعدادی از بازیگران سینما، تلویزیون و تئاتر کشور درباره آرزوهایشان در سال جدید گفتگو کرد که مروری بر آن ها خالی از لطف نخواهد بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۸

به گزارش خبرنگار سینماپرس نوروز یکی از کهن ترین جشن های به جا مانده از دوران باستان است که امروزه همچنان هزاران سال گذشته با شور و اشتیاق خاصی در میان مردم ایران و برخی از کشورهای فارسی زبان گرامی داشته می شود. در اسلام و به ویژه آیین تشیع نیز به نوروز به عنوان روزی خجسته نگاه شده است و برای گرامی داشتن آن تاکیدات فراوانی صورت گرفته است. مردم ایران همه ساله از یک ماه مانده به نوروز با آیین های باشکوهی همچون خانه تکانی، گستراندن سفره هفت سین و امثالهم به استقبال بهار می روند...

سینماپرس برآن شد تا همزمان با نوروز 1398 با هنرمندان راجع به آرزوهایشان در سال جدید به گفتگو نشسته و از آرزوهای آن ها جویا شود. از همین رو با 10 بازیگر سینما و تلویزیون کشور آقایان و خانم ها: ستاره اسکندری، کمند امیرسلیمانی، پویا امینی، مهدی باقربیگی، احترام برومند، سعید پیردوست، رضا رویگری، شهره لرستانی، گیتی معینی و رضا ناجی به گفتگویی کوتاه نشستیم که ماحصل این گفتگوها را در ذیل می توانید مرور کنید.

*لازم به ذکر است اسامی هنرمندان در این گزارش بر اساس حروف الفبا ذکر شده است.

*****************

بازگشت اندیشه به سینمای کشور بزرگترین آرزوی من است!

ستاره اسکندری بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر با بیان اینکه بازگشت اندیشه به سینمای کشور بزرگترین آرزوی من در سال جدید است اظهار داشت: امیدوارم در سال جدید مانند سال گذشته شاهد تولید و اکران انبوه فیلم های سخیف و بی خاصیت نباشیم و کمی متر و معیار فروش در سینمای کشور جا به جا شود.

امیدوارم اتفاقی در سینما بیفتد که مانند دهه 60 و 70 خود فیلم ها مهم باشند و تبلیغات کاذب پیرامون فیلم ها باعث پرمخاطب بودن شان نشوند؛ همچنین آرزو می کنم اتفاقی بیفتد تا پرفروش یا کم فروش بودن فیلم دلیلی بر موفقیت یا عدم موفقیت فیلم ها محسوب نشود. ای کاش همه اهالی سینما در سال جدید به این نتیجه برسند که سینما رسالتی مهم دارد و نباید درگیر مسائل حاشیه ای و بی اهمیت باشد.

امیدوارم تعادل و انصاف در سینما برقرار شود!

کمند امیرسلیمانی دیگر بازیگر مطرح سینما و تلویزیون نیز در این زمینه به سینماپرس گفت: آرزوی من این است که در سال جدید هیچ فیلسازی پشت درهای بسته اداری نماند و همه هنرمندان بتوانند کار و فعالیت کنند. امیدوارم مسئولان در سال جدید برای هنرمندان درهر رشته هنری آرامش فکری ایجاد کنند و شرایطی را مهیا کنند تا هنرمندان بدون دغدغه بتوانند کارهای خلاقانه و هنری ارزشمندی بسازند و به جامعه ارائه کنند.

همچنین امیدوارم در سال جدید تعادل و انصاف در سینما برقرار شود و جدا از سینما برای یکایک مردم خوب کشورم آرزوی سالی توأم با آرامش خیال و دل خوش آرزو می کنم و امیدوارم که هیچ کس دغدغه و مشکلی در زندگی اش نداشته باشد.

آرزوی من این است که اتفاقات تلخ سال 97 دیگر تکرار نشود!

پویا امینی بازیگر مطرح سینما و تلویزیون نیز با بیان اینکه در سال 97 اتفاقات ناراحت کننده و تلخی در کشور رخ داد که مردم را بسیار اذیت کرد اظهار داشت: آرزوی من این است که اتفاقات تلخ سال 97 دیگر تکرار نشود و اتفاقات تلخ و ناخوشایند جای خود را به اتفاقات زیبا و شیرین در سال 98 بدهند و این سال با تمام خوبی هایش در ذهن مردم ماندگار شود.

برای سینمای کشور هم آرزو دارم از شر فیلم های سخیف و دم دستی خلاص شود و آثاری فاخر و ارزشمند و درخور شأن مردم شریف کشورمان تولید گردد؛ امیدوارم برخی افراد سینما را با بنگاه اقتصادی اشتباه نگیرند و سعی کنند از پتانسیل مخاطبان برای فرهنگ سازی و آموزش و بهره وری های ارزشمند استفاده کنند نه اینکه سطح سلیقه آن ها را روز به روز بیشتر دچار تنزل نمایند.

از بین رفتن اختلاس، دزدی، تورم و گرانی آرزوی من در سال جدید است!

مهدی باقربیگی دیگر بازیگر سینما و تلویزیون نیز در این باره اظهار داشت: امیدوارم سینما در سال جدید ابزار و رسانه ای برای تفریح سالم خانواده ها شود و فیلم هایی در سینما ببنیم که برای مردم سرشار از امید و نشاط باشند. امیدوارم سینما در سال جدید از شر فیلم های چرک و سیاه و تلخ و همچنین طنزهای هجو و سخیف و بی ارزش خلاص شود و فیلمسازان دست از ساخت این نوع آثار برداند.

ما ادبیات بسیار غنی در کشورمان داریم که می توانند دستمایه تولید ده ها اثر ارزشمند قرار بگیرند و همه مردم از مواهب آن بهره مند شوند اما متأسفانه با اهمال کاری از سوی مدیران و فیلمسازان شاهد هستیم که سینما مرتباً به جای پیشرفت محتوایی در حال پسرفت است.

از سوی دیگر باید بگویم از بین رفتن اختلاس، دزدی، تورم و گرانی هم یکی دیگر از آرزوهای من در سال جدید است. امیدوارم مردم خوب و شریف کشور ما در سال جدید به حق واقعی شان برسند و از گرفتاری های متعددی که همه ما روزانه با آن ها روبرو هستیم خلاص شویم. امیدوارم همه مردم با یکدیگر مهربان باشند و سعی برای کمک به یکدیگر داشته باشند. نباید یادمان برود که ما ایرانی هستیم و معروف به صداقت و مهربانی؛ امیدوارم در سال جدید این خصیصه های ارزشمند پررنگ شوند و اگر مسئولان به فکر مردم نیستند لااقل خودمان به فکر خودمان باشیم!

عدم امنیت اقتصادی و مالی باعث ایجاد دلشوره و نگرانی در سطح جامعه شده و آرزوی من برطرف شدن این معضل مهم است

احترام برومند هنرمند پیشکسوت کشور با بیان اینکه فرهنگ و هنر از همه بخش های دیگر کشور وضعیت اش بهتر است اظهار داشت: آدم وقتی سینما و تئاتر و کنسرت می رود احساس آرامش می کند. درست است که هنرمندان با مشکلات فراوانی روبرو هستند اما نتیجه کارشان قابل تقدیر و ستایش است و ان شاالله بیش از گذشته موفق باشند.

اما متأسفانه یکی دو سال گذشته سال های خوبی برای عموم مردم نبوده؛ عدم امنیت اقتصادی و مالی دلشوره و نگرانی فروانی در جامعه به وجود آورده و آرزو می کنم سال جدید و سال های آینده، سال هایی باشد که ضمن اینکه سربلندی خودمان را در دنیا حفظ می کنیم از این دلشوره ها و نگرانی هایی که مقداری از آن مربوط به مسائل مالی است و بخشی اجتماعی است کم شود.

امیدوارم در سال جدید دست هیچ ایرانی پیش کسی برای تأمین معیشت روزانه اش دراز نباشد!

سعید پیردوست بازیگر قدیمی سینما و تلویزیون کشور همزمان با آغاز سال نو به سینماپرس گفت: در سال جدید برای مردم و برای کشورم آرزوی سلامتی و آرامش دارم. امیدوارم کشورمان در صلح و صفا باشد و اتحاد و انسجام میان مردم وجود داشته باشد. امیدوارم در سال جدید دست هیچ ایرانی پیش کسی برای تأمین معیشت روزانه اش دراز نباشد و خداوند به ملت ایران صبر و سعادت عطا کند تا همه بتوانند سربلند و سرافراز زندگی کنند و آبروی خودشان و اعضای خانواده شان حفظ شود.

همچنین آرزو می کنم در سال جدید سینمای کشور شاهد حضور مدیرانی دلسوز باشد که دلشان برای سینما بتپد و به خواسته های هنرمندان توجه کنند و سعی داشته باشند تا نیازهای آن ها را برطرف کنند. امیدوارم مشکلات معیشتی گسترده، بیکاری و کم کاری و نابسامانی در سینما از بین برود و هنرمندان دردمند و زجرکشیده که مدت ها است با کمبودهای فراوان روبرو هستند بار دیگر به ارزش و جایگاه واقعی شان بازگردند؛ به خصوص آرزو می کنم در سال جدید مسئولان برای هنرمندان پیشکسوت هم اهمیت قائل شوند و به آن ها توجه ویژه ای داشته باشند. مسئولان همچنین نباید خانواده های هنرمندان درگذشته سینما را فراموش کنند و باید همواره از آن ها نیز حمایت کنند.

رفع بحران اقتصادی مهمترین آرزوی من در سال نو است!

رضا رویگری بازیگر شناخته شده سینما و تلویزیون در گفتگو با سینماپرس تأکید کرد: رفع بحران اقتصادی مهمترین آرزوی من در سال نو است! امیدوارم مردم کشورمان در سال جدید سلامت و شاد باشند و وضع اقتصادی شان خوب باشد و غم نان نداشته باشند. امیدوارم خداوند متعال در سال جدید شناخت و آگاهی بیشتری به مرم بدهد تا همه دست در دست یکدیگر داده و مشکلات را از سر راه شان بردارند.

همچنین امیدوارم مسئولان سینمای کشور هم به فکر هنرمندان به خصوص هنرمندان قدیمی که اینک بیکار هستند باشند و قدر و ارزش آن ها را بدانند و هوای یکایک آن ها را در این شرایط اقتصادی بحرانی داشته باشند. من امیدوارم کشورمان در سال 98 در همه زمینه ها وضعیت بهتری را تجربه کند و مردم بتوانند راحت تر زندگی کنند.

بزرگترین آرزوی من تولید اولین فیلم سینمایی ام در سال جدید است!

شهره لرستانی بازیگر سینما و تلویزیون نیز در این باره به سینماپرس گفت: امیدوارم در سال جدید یک ضابطه کلی در سینمای کشور حکمفرما شود و روابطی که منجر به بیکاری عده کثیری از اهالی هنرمند مستعد، حرفه ای و توانای کشور شده از بین برود. همچنین امیدوارم بتوانم در سن 53 سالگی اولین فیلم سینمایی ام را تولید کنم؛ متأسفانه علیرغم تمام هجران هایی که طی سال های اخیر داشته ام و برخوردهای بسیار نامناسبی که از طرف شورای تصویب فیلمنامه با بنده طی 5 سال گذشته شده هنوز نتوانسته ام این کار را به سرانجام برسانم و بزرگترین آرزوی من تولید اولین فیلم سینمایی ام در سال جدید است.

مشکل اصلی امروز سینمای کشور مشکل مالی و ورود پول هایی بدون پشتوانه فرهنگی و به قصد پولسازی است. آدم های زیادی به همین علت به سمت سینما به عنوان سرمایه گذار و تهیه کننده کشیده شده اند و متأسفانه این اتفاق عواقب بدی برای سینما داشته است. این افراد تنها به فکر بازگشت سرمایه شان هستند و اصلاً به محتوا فکر نمی کنند و حاضر هستند برای فروش بیشتر آثارشان هر محتوای سطحی را به خورد مخاطب بدهند. سینمای ایران امروزه درگیر مونوپل عجیب و غریب شده به نحوی که از صدها عضو انجمن بازیگران خانه سینما سالانه فقط 80 نفر در آثار مشغول به کار می شوند و هیچ ارگان و نهادی به فکر سایر سینماگران و چگونگی تأمین معاش و زندگی آن ها نیست؛ این اتفاق نه تنها در انجمن بازیگران که در سایر انجمن ها و صنوف دیگر مانند انجمن فیلمنامه نویسان، فیلمبرداران، کارگردانان و قس علی هذا هم دیده می شود؛ من از صمیم قلب آرزو می کنم این مشکلات گسترده در سینمای کشور به زودی برطرف شود.

آرزوی من بازگشت عزت ملت ایران است؛ تا کی باید شاهد صف های عریض و طویل برای گوشت و شکر و مرغ و... باشیم و مردم بی حرمت شوند!؟

گیتی معینی دیگر بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون نیز با انتقاد شدید از شرایط بسیار بد اقتصادی که گریبان یکایک مردم در کشور را گرفته اظهار داشت: قطعاً هر ایرانی برای سربلندی کشورش و سرافرازی مردمش آرزو دارد. آرزوی من بازگشت عزت به ملت ایران در سال جدید است؛ ما تا کی باید شاهد صف های عریض و طویل برای گوشت و شکر و مرغ و... باشیم و مردم بی حرمت شوند؟ من آرزو می کنم این تورم و گرانی افسارگسیخته توسط مسئولان مهار شود و کمی هم مسئولان به فکر این مردم باشند.

متأسفانه امروزه در تمامی قشرهای جامعه مشکلات معیشتی گسترده وجود دارد. خدا شاهد است ما بازیگران با آبرویی داریم که مریض شده اند اما حتی نمی توانند پول ویزیت دکترشان را تأمنی کنند. برخی از آن ها اصلاً بیمه هم نشده اند. من مرتب به این افراد سر می زنم و از وضعیت زندگی آن ها شرمزده می شوم. مردم تصویری از هنرمندان در ذهن شان دارند و فکر می کنند که ما زندگی های لاکچری داریم در صورتی که اینطور نیست. ما همیشه سعی می کنیم با ظاهری آراسته در مجامع حاضر شویم چرا که نمی توانیم ژنده پوش در جمعی حضور پیدا کنیم، اما اغلب حتی لباس های مان هم عاریه است!

من افسوس می خورم که در کشور ما حتی برخی از هنرمندان در حسرت یک کیلو میوه هستند. این اتفاقات باعث شرم و تأسف است. بنده خودم سرپرست خانوار هستم و وزارت ارشاد ماهانه 180 هزار تومان به من می دهد! اگر کارهای حاشیه ای نباشد من نوعی باید سرم را زمین بگذارم و بمیرم! رنج سنی من طوری نیست که کاسه گدایی دستم بگیرم و از این و آن طلب کمک کنم تا زندگی ام بچرخد! ما آبرو داریم، آقایان کمی هم به فکر ما باشید.

این چه وضعیتی است که ما برای گوشت یخ زده باید کارت ملی ببریم تا به ما گوشت بدهند؟ این افت شخصیت یک ملت نیست؟ به خدا قسم من نوعی قید هر چیز گرانی را زده ام و در خانه ام فقط دمپختک درست می کنم و با ترشی می خورم و یا نهایتاً کته و ماست می خورم. بله این ها واقعیت های زندگی ما است و کسی نمی داند ما در چه شرایط اسفبار و بغرنجی زندگی می کنیم؟ ما پشت صحنه زار می زنیم اما سعی می کنیم جلوی دوربین مردم را بخندانیم. افسوس که دیگر برای ما قدیمی ها و هنرمندان واقعی ارزشی قائل نیستند و هرچه بی سواد است را به کار می گیرند.

برطرف شدن مشکلات شدید اقتصادی در کشور بزرگترین آرزوی من است!

رضا ناجی دیگر هنرمند کشور نیز با بیان اینکه برطرف شدن مشکلات شدید اقتصادی در کشور بزرگترین آرزوی من است اظهار داشت: امیدوارم در سال جدید مردم از زیر فشار اقتصادی بیرون بیایند. مردم این روزها در حال له شدن هستند.

همچنین امیدوارم در سینما همه کارها خوب پیش برود و تهیه کنندگان دستمزد عوامل را درست پرداخت کنند. ما از سال گذشته که دیوار به دیوار را کار کردیم تا همین الآن هنوز پول مان را نگرفته ایم؛ به خدا ما هم زندگی داریم، خانواده داریم، خرج داریم؛ من نمی دانم چرا تهیه کنندگان سینما با ما این گونه رفتار می کنند؟

لینک خبر :‌ سینما پرس
1٫ با وجود افزایش نرخ کاغذ و لوازم چاپ، روزنامه های دولتی همچنان با همان نرخ سابق بین 500 تا 1000 تومان برای هر نسخه عرضه می شوند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۹ سایت های دیگر : انصاف نیوز روزنامه ایران

وبسایت "پرسش” نوشت: از سال پیش که قیمت کاغذ و لوازم چاپ چند برابر افزایش یافت، روزنامه ها با بحران مواجه شدند، اما ظهور و بروز این بحران برای مخاطبان از روز شنبه 17 فروردین با افزایش 100درصدی قیمت هر نسخه از روزنامه های شرق و اعتماد و رسیدن آن به 4 هزار تومان آغاز شد.

روزنامه همشهری نیز چند ماه پیش قیمت هرنسخه خود را دو برابر کرده و به 2 هزار تومان افزایش داده بود.

چند نکته:

1٫ با وجود افزایش نرخ کاغذ و لوازم چاپ، روزنامه های دولتی همچنان با همان نرخ سابق بین 500 تا 1000 تومان برای هر نسخه عرضه می شوند.

2٫ افزایش شدید نرخ تک فروشی دو روزنامه اعتماد و شرق که فراتر از انتظار مخاطبان روزنامه هاست می تواند به کاهش بیشتر تیراژ و تاثیر گذاری آنها منجر شود. ضمن این که ناقوس مرگ خاموش روزنامه های غیر دولتی است.

3٫ رسانه های غیر دولتی نباید برای مقابله با افزایش هزینه ها به افزایش قیمت تک شماره های خود روی آورند. باید راهکارهای دیگری برای جبران هزینه های را در پیش گیرند. مانند رایزنی برای جذب آگهی های دولتی، کاهش صفحات و کیفیت کاغذ و ....

برخی معتقدند که این رسانه ها می توانند صرفا انتشار آنلاین با دریافت حق اشتراک پایین تر روی آورند.

4٫یک انجمن صنفی حمایت از خبرنگاران از بیکار شدن 280 خبرنگار ، دبیر و سردبیر رسانه ها در تهران در فروردین 98 خبر داد و احتمال بیکاری بیش از 800 خبرنگار را تا اردیبهشت داده است.

5- روزنامه های غیر دولتی در حالی با بحران مواجه هستند که معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد سکوت در پیش گرفته و برنامه ای برای مقابله با آن ارایه نکرده است و به تماشاچی مرگ خاموش مطبوعات غیر دولتی تبدیل شده است.

لینک خبر :‌ گفتارنو
رسانه ها در سال جدید با وضعیت بد اقتصادی دست و پنجه نرم می کنند و برای ادامه مسیر خود مجبور به تعدیل نیرو یا کاستن از حجم محتوای خود شده اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۸ سایت های دیگر : دیار آفتاب

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ موج گرانی به روزنامه ها و جراید هم رسید. جالب اینجاست روزنامه هایی که همراه دولت بودند نیز در این عرصه دچار مشکل شده اند و سعی می کنند با اقداماتی خود را در مشکلات اقتصادی سرپا نگاه دارند.

همشهری سال جدید را با تعدیل نیروهای خود آغاز کرد

موضوع جنجالی تعدیل بیش از 100 نیرو در روزنامه همشهری ارگان رسانه ای شهرداری تهران که امروز اصلاح طلبان تمام مدیریت آنرا در دست دارند از جمله همین موارد است. بیشتر سر و صدای این موضوع هم در نظر نگرفتن کرامت انسانی نیروهای اخراج شده این روزنامه است که به آنها حتی در این زمینه اطلاع داده نشده و بعد از تعطیلات افراد وقتی که می خواستند به سر کار خود بازگردند متوجه شدند که اسمشان از لیست کارت زنی نیست و نگهبان به آنان خبر داده که از کار بی کار شده اند.

موسسه همشهری در سال گذشته هم انتشار برخی از مجلات خود را متوقف کرد.

قیمت شرق و اعتماد 2 برابر شد

از سوی دیگر روزنامه های شرق و اعتماد دو روزنامه حامی دولت و از جمله رسانه های حامی پروپاقرص برجام هستند در حالی در روز اول کاری در سال 98 منتشر شدند که با افزایش قیمت دو برابری همراه بودند. علت این افزایش قیمت گرانی کاغذ و مشکلات مالی انتشار رسانه های مکتوب عنوان شده است.

مهدی رحمانیان، مدیر مسئول روزنامه شرق علت اصلی این افزایش قیمت را گرانی کاغذ و چاپ و مشکلات مالی عنوان کرده است .

رحمانیان در تشریح این مشکلات گفت: ما با زینک 12 هزار تومان و کاغذ 2 هزار و 200 تومانی، روزنامه را به قیمت 2 هزار تومان منتشر می کردیم. این در حالی است که با وجود افزایش قیمت زینگ به 70 هزار و کاغذ به 14 هزار تومان ما همچنان با همان قیمت منتشر می شدیم. در واقع هزینه ها چند برابر شده اند، اما ما همچنان با همان قیمت چند سال پیش منتشر می شدیم .

او می گوید به دلیل افزایش سرسام آور هزینه های نشر، از جمله تقریبا پنج و نیم برابر شدن بهای کاغذ، گردانندگان روزنامه باید بین تعطیلی و افزایش قیمت یکی را انتخاب می کردند و "ما تصمیم گرفتیم روی کمک مخاطبانمان حساب کنیم که اگر ما را دوست دارند، برای سرپا ماندن به ما کمک خواهند کرد ".

علی میرفتاح، سردبیر روزنامه اعتماد در یادداشتی که در شماره روز شنبه منتشر شد تصریح کرده که افزایش قیمت این روزنامه در سال جدید به قصد سودجویی نیست بلکه "برای دوام آوردن و ماندن است در روزگار سخت ".

میرفتاح در ادامه نوشت: از سر ناچاری قیمت روزنامه را بالا برده ایم تا به کمک شما بتوانیم جلوی مرگ رسانه را بگیریم. مطمئن باشید که همه هزینه حیات روزنامه به گردن شما نیست. بخشی را هم تقبل کرده ایم به این امید که چراغ روزنامه کاغذی روشن بماند و کمر رکن چهارم دموکراسی زیر بار چنین بار گرانی نشکند .

روزنامه هایی که از صفحاتشان کم کردند

همچنین روزنامه دنیای اقتصاد، سال جدید را با کاهش صفحات خود آغاز کرد و 8 صفحه از صفحات خود را کاهش داد. این روزنامه از امروز در 24 صفحه منتشر می شود.

روزنامه وطن امروز هم در صفحه اینستاگرامی خود درباره مشکلات مالی خود نوشت: برای اینکه بمانیم، ناگزیریم وطن امروز از فردا در 8 صفحه منتشر می شود.

پیش از این شمار دیگر از فعالان رسانه ای نیز از آینده "تیر و تار" نشریات چاپی در ایران به علت افزایش شدید قیمت ها سخن گفته و تاکید کرده اند که در سال 98 امکان ادامه فعالیت آنها بسیار سخت خواهد بود .

حسین عبداللهی ، مدیرمسئول روزنامه آرمان امروز، ابتدای فروردین با بیان این که مشکلات اقتصادی روزنامه های ایران را در چند ماه گذشته به حال اغما برده گفت: بی تفاوتی مسئولان نسبت به مسائل مطبوعات باعث شده مطبوعات در حالتی قرار بگیرند که امیدی به آینده آنها وجود ندارد و برای مشکلات هم هیچ استراتژی وجود ندارند .

حدود یک ماه پیش مدیران مسئول روزنامه های اعتماد، مردم سالاری و ابتکار در نامه ای به حسن روحانی، رئیس دولت دوازدهم نوشتند: تاکید می کنیم نفس های به شماره افتاده نشریات مکتوب در سال 97 می رود تا در تندباد کم توجهی ها و سوءمدیریت بخش های مسئول در دولت و سایر دستگاه های تصمیم گیر، قطع شود و بیمار در حال احتضار مطبوعات، برای همیشه رخت از کشور بربندد .

الیاس حضرتی، مصطفی کواکبیان و محمدعلی وکیلی که هر سه نماینده مجلس شورای اسلامی نیز هستند در نامه به روحانی نحوه تخصیص ارز دولتی (دلار 4200 تومانی) برای واردات کاغذ را "نامشخص و غیرشفاف" خواندند و خاطر نشان کردند که به خاطر "بی توجهی کامل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی" بر توزیع کاغذ وارداتی با ارز دولتی، تقریبا تمام مطبوعات از این امکان بی بهره ماندند .

انتهای پیام/ ح

لینک خبر :‌ راه دانا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۹

عادل جهان آرای- روزنامه نگار:تعطیلات 17 روزه نوروزی در ایران در سال جاری و اساسا تعطیلات نوروزی در همه سال ها باعث می شود که نشریه های کاغذی به دلیل تعطیل بودن، از جریان خبر دور بمانند و اگر کسی بخواهد در آینده کاری پژوهشی در حوزه رسانه انجام دهد، وقتی به نوروز و تعطیلات آن می رسد، این فضا را خالی خواهد دید. شاید در سال جاری یا در سال های گذشته برخی از مدیران مسئول روزنامه ها به دلیل مشکلات مالی که گریبان آنها را گرفته، ته دل خود راضی به این تعطیلی بوده باشند. اما وقتی روزنامه ها بیش از دو هفته وارد کمای ناخواسته یا خودخواسته می شوند، هیچ اتفاقی برای آنها نمی افتد؟ آیا خوانندگان این نشریه ها ریزش نمی کنند؟ از سوی دیگر آیا برای این روزنامه ها انتشار اخبار و رخدادهای کشور و جهان مهم نیست که به تعطیلی آن دلخوش هستند؟ در این زمینه می توان پرسش های بیشتری را مطرح کرد، اما باید تاکید کرد که رسانه های کاغذی باید به رسالت خود اعتقاد داشته باشند و نقش آگاه سازی جامعه برای آنها اهمیت داشته باشد، چرا که فعل آگاه سازی نباید قطع شود. تردیدی نیست که از نگاه بسیاری از کارشناسان این موضوع جای بحث و نیاز به واشکافی دارد. به نظر نمی رسد در کشورهای دیگر، رسانه های نوشتاری با چنین وضعیتی روبه رو شوند و خود تمایل داشته باشند دست از کار بکشند و برای دو هفته به خود فرصت استراحت بدهند. البته انگار این روزنامه ها مجبورند که همرنگ جماعت شوند.
این شیوه روزنامه نگاری در ایران اما چهره دیگری هم دارد. وقتی که بعد از 17 روز روزنامه ها منتشر می شوند، خبرها یا سخنانی را چاپ می کنند که تاریخ مصرف آنها گذشته است و چه بسا اگر روزنامه ها در طول این مدت منتشر می شد، آن خبرها در سایه خبرهای دیگر گم می شد. اما روزنامه نگار ایرانی انگار تعمد دارد یا شاید چاره ای ندارد که باید در اولین روز انتشار روزنامه در سال جدید، خبرهای مرده را منتشر کند و انتظار هم داشته باشد که مردم آن خبرها را بخوانند. این در حالی است که در فضای کنونی جامعه و با وجود ابزارهای جدید اطلاع رسانی حتی روزنامه ها ساعت ها از انتشار خبر یا رخدادی عقب هستند، حال چه رسد به این که آنها مجبور باشند مطالب و خبرهای 10 یا 20 روز گذشته را بازنشر دهند. این تجربه بیشتر به کمدی شبیه هست و می توان به تماشای آن لبخند زد، البته لبخندی تلخ و تاثرانگیز. در وضعیتی که بازار کاغذ همه روزنامه نگاران – از مدیران مسئول و سرمایه گذاران تا چاپخانه داران- را آزار می دهد، تعطیلات دوهفته ای اتفاق خوبی نیست و چه خوب می بود، خصوصا در سال جاری به دلیل مشکلات عدیده ای از جمله سیل که گریبان مردم را گرفته است، روزنامه نگاران همراه مردم می بودند تا آنکه عنان خبر را به دست رسانه های رقیب، مثل تلویزیون یا فضای مجازی بدهند.

استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع میباشد. طراحی و اجرا توسط: هنر رسانه

لینک خبر :‌ روزنامه همدلی
این بار اما کارمندان روزنامه همشهری بدون خبر قبلی خودشان تیتر شرایط وخیم اقتصادی شدند و صبح هفدهم فروردین 98 دستگاه ساعت زنی، اثر انگشت آنها را نشناخت!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۹

عصر خبر- دکتر حمید هنرجو : وقتی چرخ کارخانه ای از حرکت می ایستد، واحدی تولیدی می خوابد، شهری زیر آب می رود، حقی از مظلومی ضایع می شود، دست ِ کارگری زیر اَرّه بی رحم آهن بُر جا می ماند و... رسانه ها به عنوان رُکن چهارم دموکراسی و بر اساس تکلیف به صحنه می آیند [یا باید بیایند].

این بار اما کارمندان روزنامه همشهری بدون خبر قبلی خودشان تیتر شرایط وخیم اقتصادی شدند و صبح هفدهم فروردین 98 دستگاه ساعت زنی، اثر انگشت آنها را نشناخت!

روزنامه نگار در کشور ما با درک نیاز خبری جامعه، هم به بیان دغدغه های مردم و مشکلات روز می پردازد و هم اقدامات عام المنفعه حاکمیت اعم از دولت، دیگر قوا و نهادها و سازمانها و... را منعکس می کند و خیلی تکالیف حرفه ای دیگر...

طبیعی است در میانه راه، لغزشی شود یا افراط و تفریط در نحوه پرداختن به مسائل و موضوعات اتفاق بیافتد که قطعا مدیریت رسانه از لحاظ حقوقی می بایست پاسخگوی مراجع رسیدگی کننده باشد [وارد مصادیق نمی شویم] و در تمام دنیا نیز این قاعده وجود دارد.

تعدیل این تعداد نیروی کاری یک روزنامه آن هم در آغاز سال! مشتمل بر طراح، تایپیست، خبرنگار، عکاس، تحلیل نویس، رابط خبری و ...؛ یعنی: بیکاری سرپرست های 105 خانوار ایرانی در موقعیت بحرانی اقتصادی و تحریم و ...!

من دیده ام روزنامه نگارانی را که با غروب آفتاب، تازه متوجه می شوند نه صبحانه خورده اند نه ناهار! ترافیک برنامه های خبری و تعهد کاری اصولا اجازه نداده به این چیزها فکر کنند! کنارشان بوده ام .

من دیده ام خبرنگاران با اراده و جسوری را که از صداقت نگاری و ثبت حقیقت فروگذار نکرده اند، نه مغلوب هدیه چرب و شیرین هیچ نماینده مجلسی شده اند و نه آگهی چند ده میلیونی شرکت های اقماری آنها را از هدف مقدس شان دور کرده است.

یادش بخیر! سالهایی پرشور از جوانی ام که در شورای تیتر روزنامه های صبح و عصر تهران گذشت! روزهایی که با یک سرمقاله یا تیتر داغ، دلهایی رنگ امید می گرفتند و چراغ هایی روشن می شدند، بگذریم!

جا دارد مجلس شورای اسلامی - مشخصا کمیسیون فرهنگی[متاسفانه این کمیسیون به جای پرداختن به مسائل کلان فرهنگ، توپخانه سیاست شده! در حالی که فرهنگ، دغدغه اصلی بزرگان کشور منجمله رهبری است]، وزارت کار و امور اجتماعی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به این ماجرا ورود کنند و مدافع حقوق فرزندان مردم در رسانه باشند...

اینکه روزنامه مذکور، ارگان فلان نهاد است و خط فکری اش قرمز یا آبی است، ارتباطی به حقوق صنفی اهالی رسانه ندارد، لطفا حواسمان باشد و مسائل را با هم قاطی نکنیم!

لینک خبر :‌ عصر خبر
تنها با حدود 30 نفر از نیروهای طرف قرارداد با بخش پیام همشهری و نیز حدود 70 نفر از نیروهای شرکتی طرف قرارداد با شرکت حامیان تدبیر و توسعه در سال 98 قرارداد منعقد نشده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۹ سایت های دیگر : شعار سال

به گزارش خبرنگار ایلنا، روابط عمومی روزنامه همشهری درباره انشتار خبرهایی پیرامون اخراج برخی خبرنگاران از این رسانه توضیحاتی را به شرح زیر منتشر کرد:

مشکلات اقتصادی که این روزها دامن مطبوعات را گرفته است و فشارهای سهمگین ناشی از آن بر پیکر جامعه مطبوعاتی اعم از صاحبان بنگاه ها و فعالان حوزه رسانه ای به ویژه روزنامه نگاران و خبرنگاران، امروز بر کمتر کسی پوشیده است.

روزنامه همشهری نیز به عنوان بزرگ ترین بنگاه مطبوعاتی کشور نیز از این شرایط مستثنا نیست. این موسسه در ماه های گذشته به دلیل افزایش چند برابری قیمت کاغذ و دیگر نهاده های روزنامه و کاهش درآمدهای ناشی از بحران اقتصادی و شرایط تحریم با تنگناهای زیادی دست و پنجه نرم کرده است. از سوی دیگر افزایش قابل توجه هزینه نیروی انسانی در سال های گذشته در حد بسیار بالاتر از استاندارد و نیاز این رسانه، این مشکل را حادتر کرده است.

در این مدت همشهری کوشیده است با ایجاد فضای همدلی و همراهی کارکنان خود و به ویژه خبرنگاران خدوم و زحمتکش، بخشی از مشکلات را پشت سربگذارد. با این حال مدیریت همشهری برای گذر از این دشواری ها، حفظ کیفیت روزنامه و ادامه فعالیت های خود در حوزه اطلاع رسانی ناگزیر به کاستن از برخی هزینه هاست.

اگرچه بخش اعظم برنامه ریزی همشهری برای خروج از این شرایط بر صرفه جویی در بخش هایی غیر از نیروی انسانی متمرکز بوده و در این مدت تلاش شده است تا نیروی انسانی به عنوان ارزشمندترین سرمایه این برند خوش نام و معتبر از گزند تغییرات و تعدیل ها حفظ شود، با این حال شرایط به گونه ای است که تصمیم گیری درباره ادامه همکاری بخشی از پرسنل همکار با همشهری را اجتناب ناپذیر می سازد. از این رو پس از بررسی های فراوان که در 18 ماه گذشته به عمل آمده است، هیات مدیره همشهری تصمیم گرفت از میان حدود 1300 نفر همکار مجموعه برای سال 1398 به همکاری با برخی از نیروهایی که در قالب قرارداد با یکی از شرکت های پیمانکار نیروی انسانی شهرداری با همشهری همکاری می کردند، خاتمه دهد.

به همین منظور کارگروهی نیز زیر نظر هیات مدیره تشکیل شد و نتیجه تصمیم این کارگروه دال بر عدم تمدید قرارداد با تعداد حدود 70 نفر از 300 نفر نیروی طرف قرارداد با شرکت حامیان تدبیر و توسعه و حدود 30 نفر از همکاران بخش نیازمندی های همشهری در روزهای پایانی سال گذشته به اطلاع همکاران رسید. لیکن به دلیل اینکه تصمیم گیری در این خصوص در واپسین روزهای سال گذشته اتخاذ شده بود، اطلاع رسانی به همه همکاران در ایام تعطیلات میسر نشد و از این رو ناهماهنگی هایی در روز نخست آغاز به کار در سال جدید به وجود آمد.

در پایان ذکر این نکته ضروری است که به همکاری با هیچ کدام از نیروهای رسمی و قراردادی شرکت همشهری خاتمه داده نشده است و تنها با حدود 30 نفر از نیروهای طرف قرارداد با بخش پیام همشهری و نیز تعداد حدود 70 نفر از نیروهای شرکتی طرف قرارداد با شرکت حامیان تدبیر و توسعه در سال 98 قرارداد منعقد نشده است که این تعداد بسیار پایین تر از رقم تخمینی برخی افراد و رسانه هاست و از این تعداد کمتر از یک سوم آنها خبرنگار هستند که در مقایسه با پرسنل همشهری رقم اندکی است.

افراد یاد شده همه مطالبات خود را دریافت کرده اند با این حال همشهری وظیفه اخلاقی خود می داند که پیگیر استفاده این همکاران سابق از برخی تسهیلات و امکاناتی که قانون برای آنها وضع کرده است باشد و امیدواریم پس از گذر از شرایط دشوار کنونی، بتوان مجددا از خدمات این عزیزان استفاده کرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
حادثه سیل دو هفته اول آغازین سال 98 در استان های مختلف ایران، برای چندمین بار طی یک دهه اخیر ثابت کرد که رسانه های اجتماعی جای رسانه های ارتباط جمعی را در فرآیند اطلاع رسانی گرفته اند. پیشتر در رویدادهای سیاسی و اقتصادی، نقش برجسته شبکه ها و رسانه های اجتماعی مشخص شده بود به طوری که بسیاری از سیاستگذاری های کلان درباره این شبکه ها و رسانه ها ناشی از نقشی بود که برای آنها تصور می شد.

رسانه ها را در یک تقسیم بندی کلاسیک می توان به سه دسته رسانه های دیداری و شنیداری، مکتوب و رسانه های اجتماعی تقسیم کرد. هم رسانه های دیداری و شنیداری و هم رسانه های مکتوب به طور مشخص رسانه هایی یکسویه هستند که فقط پیام تولید شده از سوی رسانه نگارهای حرفه ای را به سمع و نظر مخاطبانشان می رسانند. برای دسترسی به این رسانه ها باید ابزاری به نام رادیو و تلویزیون داشت که مستلزم امکاناتی مانند برق، دستگاه رادیو یا تلویزیون(در خوش بینانه ترین حالت؛ رادیوی خودرو) است. رسانه های مکتوب نیز الزامات خاص خود را دارند و هر مخاطبی به آن دسترسی ندارد ضمن اینکه در ایران رسانه های مکتوب از میزان نفوذ و تیراژ پایینی برخوردارند اما رسانه های فضای مجازی و به طور مشخص رسانه های اجتماعی و پلتفرم هایی که همزمان چند رسانه و ابزار هستند از طریق موبایل که ضریب نفوذ بالایی دارد و خطوط مخابراتی قابل دسترس هستند.
در حوادث سیل اخیر که هنوز هم برخی استان های جنوبی و غربی و شمالی کشور با آن دست و پنجه نرم می کنند، بازیگر رسانه ای نقش اول، رسانه های اجتماعی مبتنی بر موبایل بودند.
تقریباً هر آنچه در حافظه تان از سیل مذکور به یاد می آورید و تصاویر انبوهی که مردم منتشر می کردند به وسیله مردم ثبت و ضبط و منتشر شده بود. این تصاویر و خبرها ممکن است خام و ادیت نشده به نظر برسد اما بکر و تکان دهنده و دست اول و دست نخورده بود.
حتی رادیو و تلویزیون ایران نیز به رغم مقاومت تاریخی خود برای استفاده از تصاویر ارسالی روی رسانه های اجتماعی، در میانه راه ناگزیر از انتشار این تصاویر روی گزارش های روزانه خود شد.
شبکه های اجتماعی امکان تبادل دوسویه اطلاعات میان مردم دارند و به همین دلیل علاوه بر اطلاع رسانی از پایین به بالا، گاهی این شبکه ها نقش استمداد برای امداد و نجات را برای مردم نیز بازی می کردند.
از عجایب زمانه ما این است که به رغم اینکه گزارش های رسمی نشان می دهد که تلگرام همچنان رسانه اول مورد استفاده ایرانی هاست و حتی میزان مراجعه و مصرف پهنای باند تلگرام در ایران نسبت به قبل از فیلترینگ تغییری نکرده، باز هم این رسانه فیلتر است.
هم تلگرام و هم توئیتر رسانه های اجتماعی مؤثری در اطلاع رسانی سیل اخیر بودند و عجیب اینکه حتی مسئولان عالی رتبه کشوری نیز از طریق همین رسانه های اجتماعی فیلتر شده به مردم اطلاع رسانی می کنند.
در مورد مطبوعات ایران و نقش آنها در این بحران نیز باید گفت این چندمین بار است که رسانه های مکتوب ایران در بحبوحه حوادث و رویدادهای مهم داخلی یا بین المللی در حالت تعطیلی به سر برده و از قافله اطلاع رسانی عقب مانده اند. درست در همان دو هفته ای که کشور از شمال تا جنوب درگیر سیلی مرگبار شده بود، مطبوعات ایران به طور دستجمعی به خواب و تعطیلی رفته بودند و شاید به تعداد انگشتان یک دست، خبرنگار مطبوعاتی در استان های درگیر سیل حضور داشت، آن هم خبرنگارانی که نه برای مأموریت بلکه احتمالاً برای دیدار از موطن خود عازم شهرستان های مختلف شده بودند.
در یک جمع بندی باید گفت سیل اخیر، نقش رسانه های اجتماعی در اطلاع رسانی بحران نقش اول و رسانه های دیداری و شنیداری در رتبه دوم قرار داشتند و مطبوعات کشور نیز با نتیجه صفر، میدان را به دیگر رسانه ها واگذار کرده بودند.
اما واقعیت تأسف بار نیز این است که رسانه نگارهای ایرانی نیز به طور کامل و دقیق، فوت و فن ها و تکنیک های رسانه نگاری در بحران را نمی دانند. نقش رسانه در بحران، دمیدن در آتش خشم و نفرت و تحریک احساسات عمومی نیست. رسانه در بحران باید نقش امیدبخش، زندگی بخش و آرامش بخش داشته باشد. شاید لازم باشد یکبار به طور کامل همه رسانه های ایران دوره های آموزشی استاندارد رسانه نگاری در بحران را فراگیرند و از آن مهمتر آموزش عمومی برای رسانه نگاری شهروندی در کشور است، چرا که هر شهروندی با داشتن یک موبایل و دسترسی به یک رسانه اجتماعی، خود یک خبرنگار است.

کلمات کلیدی

رسانه نگاری در بحران رسانه در بحران حمید ضیایی پرور

لینک خبر :‌ ایران آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۸

آقای رئیس جمهور!
باور کنید هرروز از بامداد تا نیمه های شب و حتی در خواب، در حال نوشتن یادداشت به جنابعالی هستم، البته ممکن است این یادداشت ها روی کاغذ آورده نشوند، اما مرتباً در ذهن می نویسم و گاهی روی تکه کاغذها و یا روی موبایل یادداشت می گذارم، اما قبل از اینکه یادداشت اول را بنویسم، موضوع دومی پیدا می شود و قبل از آنکه دومی را بنویسم، سومی و چهارمی و پنجمی و صدمی مثل سیل و صاعقه و زلزله و باران رحمت و عملکرد پرزحمت دولتیان از راه می رسند .
هنوز از تورم چهارصد درصدی ماشین و دلار و سکه رها نشدیم و شوخی تورم زیر ده درصدی بانک مرکزی را درک نکرده ایم که پسته و نخودچی و کشمش هم به درد ارز دچار می شوند و چقاله بادام نوبرانه هم در رابطه با آمریکای جنایتکار به چهارصد هزارتومان می رسد و مردم سرگردان شب عید از این خیابان به آن خیابان می روند و از این مغازه به آن مغازه سر می کشند و با یک سری جنس بنجل چینی سرخودشان و بچه هایشان را شیره می مالند تا روابط اتاق ما با اتاق برادران چشم بادامی خدشه دار نشود.
می خواستم از این تورم بگویم یا بی مسئولیتی سیستم بانکی کشور که مثل خوره به جان و روح مردم افتاده است، که گفتند بانک ها، اختیاری از خود ندارند و فقط مرده شور، شورای پول و اعتبار و دستورالعمل های بانک مرکزی هستند.
می خواستم از اقتصاد کلان سرمایه داران کاخ نشین لواسان بنویسم که یاد اقتصاد خردی که دیگر پول خردی هم در جیب مردم کوچه و بازار نگذاشته است، افتادم.
می خواستم از سرمایه داران دولتی و خصولتی اتاق بازرگانی یا به عبارتی پارلمان بخش خصوصی بنویسم و سوال کنم که همین اکثریت مسئولین فعلی و قبلی آن که همگی دستی در دولت های مختلف داشته و نورچشمی دولت شما هم هستند و اکثریت سابقه پست دولتی مدیرکلی و معاون وزیری و وزیری داشته اند، شامل قانون از کجا آورده اند، نمی شوند؟ و اصلاً چگونه با حقوق دولتی به آلاف و الوف و ریاست و سرمایه داری در بخش خصوصی رسیده اند؟
می خواستم شب عید از وضعیت مدیریت نابخردانه شرکت های هواپیمایی و خصوصاً عدم مدیریت هواپیمایی کشوری بر خرابی این اوضاع بنویسم و بگویم که اگر شرکت ماهان تحریم می شود، مسافرین آن چرا باید تاوان بپردازند.
می خواستم از قطار و اتوبوس و جاده ها بنویسم که بالاخره کی قرار است، آمار کشته های جاده ای کاسته شود و این جاده شمال بعد از 50 سال نباید تمام شود؟
می خواستم از نابودی جنگل و مراتع و سیل و سیل زدگان شمال کشور بنویسم و از پایداری مردم و یاری نیروهای مردمی قدردانی کنم که خبر آمد لرستان و خوزستان و فارس هم به زیرآب رفت و باز هم مثل 50 سال گذشته
غافلگیر شدیم.
می خواستم از این دستورالعمل تخلیه خانه ها به مردم توسط ستاد بحران که فقط می گویند خانه هاتون را که یک عمر برای ساختنش، برای خریدن تک تک وسایلش زحمت کشیدید تخلیه کنید و بروید تشکر کنم.
می خواستم از این وزرا و مدیران شایسته که همه رودخانه ها و مسیل ها را در این سال ها به جاده و پارک ساحلی و محل گردشگری و رستوران و کافه و خانه و ویلا تبدیل کرده اند صمیمانه به نیابت مردم سیل زده تشکر و قدردانی نمایم.
می خواستم از گرانی سیب و پرتقال و موز بنویسم که گفتند پیاز و سیب زمینی هم نایاب شده و هر کیلو یک یورو پانزده هزارتومانی است و باید با ارز خریداری کرد که در حال صادر شدن است.
می خواستم به دستور شما سری به کشورهای همسایه بزنم و قیمت گوشت و مرغ و پنیر و کره و شیر را مقایسه کنم که گفتند آب، جاده ها را برده است.
می خواستم از وضع اسفناک روزنامه ها و بیکاری روزنامه نگاران وکارگران چاپخانه ها و گرانی کاغذ بگویم که گفتند چند میلیارد دلار تخصیص داده شده به کاغذ مفقود گردیده و هرکس از نامبردگان اطلاعی دارد، خبرش را به وزیر ارشاد بدهد و مژدگانی دریافت کند.
می خواستم از جوان گرایی و استفاده از خام اندیشان و بی تجربه ها و بچه های دوست و آشنا و فامیل و هم ولایتی های خودی و... سپاسگزاری نمایم که خبر رسید باتجربه ها دیگر نمی توانند طبق قانون کار کنند و باید خانه نشین باشند و هرگونه یادداشتی در این زمینه بوی بازگشت به کار خودت را می دهد.
می خواستم از حقوق هیئت مدیره ها و پاداش های چهل سال اخیر خصوصاً در کارخانه های بزرگ و بانک ها و امثال آن ها بنویسم که گفتند وزیر فرموده هر کس گرفته و خورده از گوشت سگ هم نجس تر است و دیدم من چه بنویسم که از کلام وزیر هم تندتر باشد و تازه خطاب به که بنویسم، این ها که همه خودی هستند و خود وزیر همه را منصوب کرده و فهرست ها را در اختیار دارد.
می خواستم از اتومبیل های تولید داخل بنویسم و دو شرکت بزرگ خودروساز را مورد نقد منصفانه که نمی دانم یعنی چه، قرار بدهم که امور بازرگانی روزنامه گفت اگر بنویسی از آگهی دیگر
خبری نیست.

لینک خبر :‌ روزنامه آفتاب یزد
رئیس ستاد برگزاری سی و ششمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی از بررسی637 اثر قرآنی از 84 کشور در بزرگ ترین المپیاد قرآنی جهان اسلام خبر داد و گفت: حضور 184 مسابقه دهنده قرآنی از کشورهای مختلف جهان اسلام در مرحله نیمه نهایی سی و ششمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم قطعی شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۸ سایت های دیگر : شفقنا

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقل از روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت الاسلام سید مصطفی حسینی صبح امروز (یک شنبه 17 فروردین) در نشست خبری سی و ششمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی با اشاره به استقبال گسترده مسلمانان جهان از این دوره از مسابقات، اظهار کرد: سی و ششمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم امسال با رویکرد فنی متفاوت با دوره های قبلی برگزار می شود.
وی مسابقات بین المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی را بزرگ ترین المپیاد قرآنی جهان اسلام دانست و افزود: مسابقات بین المللی قرآن کریم ازنظر تنوع منحصربه فرد است و بیشترین مخاطب را در جهان اسلام دارد و برای امسال با تدابیر اندیشیده شده مؤثرتر و پُرفروغ تر از سال گذشته برگزار می شود.
رئیس ستاد برگزاری سی و ششمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی با اشاره به اینکه سال گذشته برخی از میهمانان خارجی سطح فنی لازم را برای شرکت در این مسابقات برخوردار نبودند، اظهار کرد: مرحله مقدماتی این دوره از مسابقات برای نخستین بار به صورت مجازی و توسط نرم افزارها در کشورهای مسلمان برگزار شد.
حسینی از دریافت 637 اثر از 84 کشور مسلمان جهان خبر داد و گفت: داوری مرحله مقدماتی پنج گانه این دوره از مسابقات بهمن ماه 97 انجام شده است که برترین ها به جمهوری اسلامی ایران فراخوانده شده اند.
وی با بیان اینکه مسابقات بین المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران موتور محرکی برای فعالیت های قرآنی به شمار می رود، ادامه داد: در مسابقات شهرستانی هزاران نفر با یکدیگر به رقابت پرداختند که این گونه روند برگزاری مسابقات در هیچ جای جهان اسلام وجود ندارد.
رئیس ستاد برگزاری سی و ششمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی بیان کرد: بیش از 400 مسابقه شهرستانی در سطح کشور برگزار شد تا برترین ها به مرحله استانی راه پیدا کردند و پس از برگزاری 31 مسابقه استانی نخبه های قرآنی هر استان مجوز حضور در مرحله کشوری را دریافت کردند.
حسینی با بیان اینکه مسابقات قرآنی سازمان اوقاف یک چرخه عظیم در یک رقابت کم نظیر قرآنی است تا استعدادهای قرآنی شناسایی شوند، افزود: پس از انقلاب اسلامی جمهوری اسلامی توانسته بیشترین رتبه های برتر مسابقات بین المللی قرآن کریم در جهان را به خود اختصاص دهد.
وی با بیان اینکه حضور 184 مسابقه دهنده قرآنی در مرحله نیمه نهایی سی و ششمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم قطعی شده است، اظهار کرد: افتتاحیه رسمی این دوره از مسابقات 21 فروردین در مصلی تهران برگزار می شود.
حسینی جذاب ترین قسمت این دوره از مسابقات را بخش نهایی آن دانست و تصریح کرد: فینال این دوره از مسابقات در بخش های مختلف در چهار روز کاری برگزار می شود که بیشترین بیننده و مخاطب را دارد.
وی با اشاره به اینکه مسابقات طلاب این دوره از مسابقات در شهر مقدس قم برگزار می شود، یادآور شد: مسابقات بانوان نیز در هتل هما تهران برگزار خواهد شد.

18 فروردین 1398 14:46

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
سی و ششمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم با حضور سید عباس صالحی- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از روزهای 21 تا 25 فروردین ماه در مصلای امام خمینی (ره) تهران برگزار می شود. از جمله رویدادهای مهم در این دوره از مسابقات برگزاری دو نشست تحت عنوان نشست "مترجمان قرآن و خطاطان قرآنی" با حضور جمعی از هنرمندان است.همچنین در حاشیه این دوره از مسابقات دوازدهمین همایش بین المللی پژوهش های قرآنی به منظور ترویج فهم قرآنی در قم برگزار می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۸ سایت های دیگر : ربیع

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین سید مصطفی حسینی رئیس ستاد سی و ششمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم امروز یکشنبه (18 فروردین) در نشست خبری سی و ششمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم که با شعار یک کتاب و یک امت با شرکت نمایندگان بیش از 80 کشور جهان از بیستم تا 26 فروردین ماه در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می شود اظهار کرد: این مسابقات به عنوان بزرگترین المپیاد قرآنی جهان اسلام محسوب می شود و شرکت کنندگان آن بیشترین مخاطبان را در جهان اسلام دارند.

وی با توضیح این مطلب که مسابقات امسال به جهت فنی با رویکرد متفاوتی برگزار شده است ادامه داد: یکی از انتقادات سال های گذشته این بود که بخشی از میهمانان شرکت کننده در این مسابقات سطح فنی مطلوب را ندارند. ما در دهه 60 در عرصه برگزاری مسابقات بین المللی نماینده ای به صورت اختصاصی نداشتیم اما اکنون یک موتور محرکی برای فعالیت های قرآنی در جهان هستیم. شرکت کنندگان ما در این مسابقات و همچنین در مسابقات سایر کشورها ابتدا در بخش شهرستانی سپس در بخش استانی و پس از آن در مرحله کشوری حضور پیدا می کنند تا از طریق بتوانند در عرصه بین المللی حاضر شوند. این فرایند یک چرخه عظیم از یک رقابت کم نظیر قرآنی است که از این طریق توانسته ایم استعدادهای قرآنی را شناسایی کنیم.

رئیس ستاد سی و ششمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم یادآور شد: ما در قریب 15 مسابقه بین المللی بیشترین رتبه برتر را به خود اختصاص داده ایم. مسابقات امسال در مرحله مقدماتی از طریق نرم افزارها و فضای مجازی در خارج از کشور انجام شد تا از این طریق بتوانیم در هزینه ها صرفه جویی کنیم .637 اثر از 84 کشور به این دوره از مسابقات ارسال شد که در بهمن ماه مورد داوری قرار گرفت و قرار است مسابقات در پنج مرحله جداگانه برگزار شود. پس از ارزیابی آثار 184 شرکت کننده به مرحله نیمه نهایی راه یافتند که 20 فروردین ماه مرحله نیمه نهایی در دو نوبت صبح و بعد از ظهر در هتل هما برای مرحله نهایی به رقابت می پردازند.

حسینی در ادامه با تاکید بر این مطلب که ما سعی کرده ایم در مسابقات امسال کاهش هزینه ها را به دنبال داشته باشیم و در عین حال کمیت و کیفیت نیز حفظ شود، یادآور شد: چهارشنبه (21 فروردین) مراسم افتتاحیه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از ساعت 16 در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می شود. در همان مراسم افتتاحیه تا ساعت 20 مرحله نهایی بخش آقایان، دانش آموزان پسر و نابینایان برگزار می شود. در چهار روز باقی مانده نیز فینال بخش های مختلف از ساعت 16 تا 20 در مصلی برگزار می شود. همچنین 25 فروردین اختتامیه این دوره از مسابقات از ساعت 17 در مصلی برگزار می شود.

وی ادامه داد: مسابقات طلاب در قم به همراه دوازدهمین همایش بین المللی پژوهش های قرآنی برگزار می شود که در حدود 520 مقاله به این همایش ارسال شده است. مسابقات بخش بانوان نیز در هتل هما برگزار می شود. دو رویداد مهم در مسابقات امسال داریم که عبارتند از برگزاری نشست "مترجمین قرآن" و برگزاری نشست "خطاطان قرآنی" است که با حضور جمعی از هنرمندان برگزار می شود. طبق سال های گذشته سعی کرده ایم فضای شهری یک فضایی باشد که بیانگر مسابقات قرآنی باشد. همچنین در فضای مجازی کمپین" اقراء" را راه اندازی کرده ایم.

در ادامه محمد رضا مصیب زاده – مسئول برگزاری ششمین دوره مسابقات دانش آموزی یاد آور شد: ما بیش از 13 و نیم میلیون دانش آموز در آموزش و پرورش داریم و در حدود 107 هزار مدرسه و آموزشگاه که از این تعداد در حدود 10 هزار مدرسه زیر 9 نفر دانش آموز، 5000 مدرسه زیر 4 نفر دانش آموز و 130 مدرسه یک دانش آموز دارد که این آمار نشان می دهد که ما درصدد هستیم سطح آموزش همگانی را برای کل کشور برقرار کنیم.

وی با اشاره به این بخش از مسابقات دانش آموزی گفت: ششمین دوره مسابقات دانش آموزی جهان اسلام بر اساس مصوبه آموزش و پرورش و دبیرخانه دائمی هر دو سال یک بار برگزار می شود که امسال پس از گذشت دو سال ششمین دوره آن را برگزار می کنیم. این مسابقات مستقل است اما سعی کرده ایم به منظور صرفه جویی، از موازی کاری ها پرهیز کنیم. بر همین اساس داوران این مسابقات یکی هستند. 38 دانش آموز از 27 کشور در دو بخش خواهران و برادران در این دوره از مسابقات شرکت می کنند و هدف از برگزاری این مسابقات این است که بتوانیم سبک و تعالی مفاهیم قرآن را در قشر دانش آموز داشته باشیم.

در ادامه حامده نکوفار – مسئول سومین دوره کمیته مسابقات بانوان گفت: امسال در بخش بانوان نیز مرحله مقدماتی به صورت غیر حضوری و تصویری انجام شد و بانوان شرکت کننده در این دوره از مسابقات صرفاً در مرحله نیمه نهایی و نهایی حضور دارند. صبح فردا اولین جلسه هماهنگی بین داوران خانم برگزار می شود و بانوان درپنج رشته اصلی به رقابت می پردازند .89 نفر ا زبانوان جهان اسلام در مرحله ابتدایی از 37 کشور در این دوره از مسابقات ثبت نام کردند که حضور 21 نفراز 21 کشور قطعی شد و 12 دانش آموز دختر از 12 کشور در این دوره از مسابقات در هتل هما به رقابت می پردازند. قضاوت و داوری تمام ادوار مسابقات بانوان بر عهده بانوان است و موازین شرعی نیز در تمام رقابت ها رعایت می شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۸ سایت های دیگر : روزنامه کسب و کار

مدیرعامل خانه مطبوعات استان همدان سال 97 را سال سختی برای خانه مطبوعات دانست و گفت: مشکلات اقتصادی گریبان مطبوعات و رسانه های همدان را گرفته است.

به گزارش ایسنا، منطقه همدان، مهرداد حمزه یک شنبه 18 فروردین در دیدار اصحاب رسانه با امام جمعه همدان با بیان اینکه سال 97 سال سختی برای خانه مطبوعات استان همدان بود اظهار کرد:مشکلات اقتصادی موجود در جامعه علاوه بر مردم گریبان مطبوعات و رسانه ها را نیز گرفت و خیلی از آنها از سال گذشته تاکنون با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می کنند.

وی با بیان اینکه مردم از رسانه ها می خواهند تا مشکلاتشان را بازگو کنند اما نمی دانیم مشکلات رسانه ها را چه کسی بازگو خواهد کرد افزود:امیدواریم در سال 98 با تدابیر و برنامه ریزی های جدید اتفاقات خوبی در حوزه مسائل اقتصادی مطبوعات استان رخ دهد.

مدیرعامل خانه مطبوعات استان همدان ضمن تشکر از زحمات 15 ساله آیت الله طه محمدی در قامت امامت جمعه استان همدان، وی را پدری مهربان برای اصحاب رسانه معرفی کرد و گفت:خطبه های نماز جمعه بسیار تاثیرگذار هستند و باید در این خطبه ها به مدیران و مردم تاکید شود تا با رسانه همراه باشند و روزنامه بخوانند.

وی از امام جمعه همدان خواست تا در خطبه های نمازجمعه، فرهنگ روزنامه خوانی را ترویج کند و عنوان کرد: خانه مطبوعات به عنوان تنها صنف این مجموعه باید یکی از اعضای شورای فرهنگ عمومی استان باشد تا بتواند مشکلات نشریات را مطرح کند.

حمزه توسعه استان را تنها دغدغه اصحاب رسانه دانست و گفت: امیدواریم در سال جدید با کمک مدیران و مسئولان بتوانیم چراغ مطبوعات استان را پرنورتر از همیشه نگاه داریم.

رئیس هئیت مدیره خانه مطبوعات استان همدان ضمن تبریک فرارسیدن اعیاد شعبانیه گفت: اصحاب رسانه استان در بحران پیش آمده پوشش رسانه ای خوبی داشتند و توانستند برخلاف سایر استان ها فضای مجازی را هدایت کرده و مانع از ایجاد شایعات بی اساس شوند.

مجید ملکیان با بیان اینکه 133 نشریه مکتوب و الکترونیک و 3 روزنامه در استان فعال هستند افزود: مشکلات مالی و تحریم های اقتصادی جامعه مطبوعات را در زمینه کاغذ و چاپ تحت الشعاع قرار داد اما باید با برنامه ریزی های درست در بحث مدیریت کلان کشور و استان پویایی رسانه ها را حفظ کرده و از این بحران عبور کنیم.

وی وجود چاپخانه غرب کشور در همدان را امتیاز خوبی دانست و گفت: استان همدان یکی از استان های مطرح در بحث رسانه است و 82 نشریه چاپی در همدان فعال هستند.

علی مرادی نور،سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، خبرنگاران همدانی را افرادی نجیب، عاقل و باتقوا معرفی کرد و گفت: اصحاب رسانه همدان همواره در روزهای بحران و شادی یاور مسئولین و مردم هستند.

مدیر مسئول روزنامه همدان پیام در ادامه با بیان اینکه جایگاه رسانه در استان همدان ولایت محور، حامی ولایت فقیه و توسعه گرا است اظهار کرد: همدان از معدود استان هایی است که با چالش جدی در زمینه رسانه های علیه نظام مواجه نبوده و هیچ یک از استان های همتراز با همدان 3 روزنامه یومیه منظم ندارند.

نصرت الله طاقتی احسن با بیان اینکه همدان در زمینه ضریب نفوذ نشریات رتبه سیزدهم کشوری را دارد افزود : 30درصد خبرنگاران دارای تحصیلات مرتبط با شغل خود هستند و به دلیل پایین بودن درآمد جامعه مطبوعات صرفا افراد نخبه با نگاه فرهنگی و ایثارگرایانه در این عرصه فعالیت می کنند.

وی با بیان اینکه با حذف شدن نشریات و روزنامه از سبد خرید مردم، درآمد نشریات در مجموع 30 الی 40 درصد کاهش یافته است عنوان کرد: قیمت کاغذ از سال گذشته تاکنون 40 برابر شده است همچنین توسعه استان باید از نقطه فرهنگی آغاز شود و سربازان آین توسعه اصحاب رسانه و فرهنگ و هنر هستند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
یاسوج- ایرنا- روزنامه ابتکار جنوب در هزارمین شماره خود در 18فروردین در سرمقاله ای به قلم امین وکیلی مدیر مسئول این روزنامه به بیان بخشی از فراز و فرودهای روزنامه نگاری کاغذی استان در سال های گذشته پرداخته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۸ سایت های دیگر : جماران

آغاز 98 به هزارمین شماره رسیدیم با همه فرازو فرودها و کم و کاستی ها، آغاز غم انگیزی ست برای همه.
سیل ، ویرانه های فراوانی به یادگار گذاشت و داغ سنگینی بر دلها نشاند. شماره هزارم را درحالی منتشر می کنیم که از یک طرف داغ آق قلا ،گمیشان و شیراز و لرستان روی سینه مان سنگینی می کند و از طرف دیگر سال سخت پیش رو را نظاره گریم.
نفس رسانه های مکتوب به شماره افتاده و امسال برایمان سال سرنوشت است .تنگناهای اقتصادی از یک سو و مخاطبی که در هیاهوی دنیای مجازی گم شده و فرصت و رغبت آزردن گوش خود با خش خش کاغذ کاهی را ندارد از سوی دیگر کار را دشوارتر می کند.
رسیدن به هزارمین شماره در سال هفتم دلنشین است اما خوشحال کننده نه. چرا که با ایده آل ها فاصله زیادی دارد .
منابع مالی محدود دولتی،بخش خصوصی و صنایع ضعیف و ناتوان ، رشد کمّی رسانه ها و نوسانات اقتصادی از مهمترین دلایل عدم تحقق ایده آل های کمّی است .با این حال همیشه و در همه حال کیفیت محتوا دغدغه اصلی مان بوده و هست .
ابتکار جنوب با اعتقاد به اینکه زیربنای توسعه ، فرهنگ و توسعه فرهنگی است همواره بنا را بر تولید محتوی در حوزه های اجتماعی و فرهنگی گذاشت و تا حد امکان از سیاست زدگی دوری گزید.
این سیاست و خط مشی درحالی اتخاذ شد که ذائقه عموم هم استانی های عزیز مطالب و محتوای سیاسی و جدال های سیاسیون است.از این رهگذر شاید نارضایتی بخشی از مخاطبین را به دنبال داشت اما آنچه که عزممان را جزم تر می کرد دلداری و توجه دغدغه مندان و فرهیختگان بود که این نقشه راه را تحسین کردند.
در این مسیر بودند حرف هایی که به سبب رعایت خطوط رنگی و معذوریت ها و حساسیت های ایلی و عشیره ای استان و مصلحت نگفتیم ،اما همواره وجدانمان آسوده است که آنچه گفتیم و نگفتیم همه با توجه به مصلحت جامعه بود نه منافع شخصی و جناحی .
فرصت ها و تهدیدها ، بیم ها و امیدها ، چالش ها و روزنه ها را باهم دیدیم و نوشتیم .از خشکی و خشکسالی از مهاجرت بی رویه، حاشیه نشینی ، معضلات اجتماعی خودکشی ، نزاع و درگیری و حتی از فاتحه خوانی های آنچنانی و رسومات غلط و از مدیران ناکارآمد نوشتیم.
از سقوط آسمان از دنا و نسل کشی بلوط ها، بی خانمانی یک خانواده در پاتاوه از روحانی قصه گو و مصائب سامان سی سختی و دیبالای دهدشتی ،از کولبری بی بی گل ازپیر دختران زیلایی و کلاس های فرسوده و دانش آموزان قربانی تبعیض هم فراوان گفتیم .
برای حسین پناهی و کی عطا و سرآمدان استان قلم زدیم و ازلزوم ارج نهادن به این عزیزان نوشتیم.
در همه این سالها اما کمتر از خودمان گفتیم .با گلایه غریبه ام اما برگ ریزان رسانه های مکتوب است ، روزنامه ها یکی پس از دیگری غزل خداحافظی می خوانند ، آنها که می مانند با زور تعدیل نیرو و کم کردن صفحات و پایین آوردن تیراژ حفظ بقا می کنند.
مجال برای گفتن و نوشتن همه ی آنچه برابتکار جنوب گذشته نیست ، با سختی و مشقت روزهای خوش و ناخوش را به لطف پروردگار طی کردیم ،هنوز در آغاز راهیم و مسیر ناهموار و صدالبته امیدواریم به روزهای پیش رو.
اما آنچه برخود لازم می دانم ، تشکر از فرهیختگان و انسان های وارسته ای است که همواره با ابتکارجنوب بوده اند از بدو تولد تا به امروز.دوستانی که با قلم و اندیشه و نقدهایشان باری از دوشمان برداشته و بر داشته هایمان افزوده اند.
9929/1662

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان در نشستی با مدیرکل دیوان محاسبات، مباحث مربوط به آگهی های مطبوعات در خصوص مناقصه و مزایده ادارات و دستگاههای دولتی و عمومی را مورد بررسی قرار داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۹

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان، دیوان محاسبات به تازگی در نامه ای به ادارات و دستگاههای دولتی و عمومی درج آگهی های مربوط به مناقصه و مزایده را از طریق سامانه تدارکات الکترونیکی دولت (ستاد) مجاز دانسته و این مساله موجب اعتراض فعالان مطبوعاتی شده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان در این نشست با تاکید بر لزوم حمایت از مطبوعات و فعالان این عرصه گفت: این نشست با رویکرد حمایت از مطبوعات و شاغلین این بخش برگزار شده است.

حجت الاسلام والمسلمین علی اصغر فضیلت گفت: در این نشست با بررسی مواد قانونی و بیان نقطه نظرات شرکت کنندگان مقرر شد با توجه به وجود شبهات در برخی از موارد از طریق دیوان محاسبات از دیوان مرکز و این اداره کل از طریق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی استعلام های لازم اخذ شود.

در این نشست که معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان و مسوول خانه مطبوعات استان سمنان نیز حضور داشتند مسایل و مشکلاتی که از طریق اجرای مفاد این نامه برای مطبوعات ایجاد می شود توسط مسوولان تشریح و تبیین شد و رفع این مشکل درخواست شد.

مدیرکل دیوان محاسبات استان سمنان در این نشست این اقدام را در اجرای ماده 50 قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور دانست و افزود: دستگاههای مشمول قانون برگزاری مناقصات و دیگر معامله کنندگان بخش عمومی از جمله دستکاههایی که شمول قانون در آنان مستلزم ذکر یا تصریح نام است و کلیه موسسات دولتی یا عمومی غیردولتی باید تمام مراحل معاملات خود مانند درخواست استعلام، فراخوان، توزیع و دریافت اسناد گشایش الکترونیکی پاکت ها یا پیشنهادها، انعقاد قرارداد و داد و ستد وجوه و تضمینات و نیز هرگونه الحاق، اصلاح، فسخ، ابطال و خاتمه قرارداد را از طریق این سامانه و به طور الکترونیکی انجام دهند.

مهدی دهرویه این اقدام را در راستای شفاف سازی و پیشگیری از تخلفات دانست و گفت: با توجه به اینکه این قانون در پایان سال دوم برنامه ششم باید عملیاتی می شد اجرای آن از امسال آغاز شده است.

مهدی صمیمیان مسوول خانه مطبوعات سمنان نیز در این نشست با اشاره به اهمیت دریافت آگهی برای مطبوعات گفت: این اقدام موجب بروز مشکلات مالی برای فعالان مطبوعاتی شده و فعالیت آنها را دچار مشکل می کند.

در این نشست در خصوص راهکارهای حمایت از مطبوعات و ایجاد شرایط بهتر فعالیت برای مطبوعات بحث و تبادل نظر شد.

روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان

19 فروردین 1398 09:46

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
رئیس حوزه هنری خراسان شمالی از بدهکاری به هنرمندان به دلیل کمبود بودجه خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۸ سایت های دیگر : ربیع

به گزارش خبرگزاری فارس از بجنورد وحید نمازی ظهر امروز در نشست خبری هفته هنر انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه امسال خراسان شمالی در حوزه هنر انقلاب جزو استان های شاخص است اظهار کرد: اکثر شهرستان ها آمادگی خود را اعلام کرده اند و در سال جاری برنامه هایی از قبیل شب موسیقی در شهرستان شیروان، شب شعر و موسیقی در مانه، 15 برنامه محوری، دیدار با امام جمعه، دیدار با استاندار، غبارروبی مزار شهدا و چهارمین محفل طنز در هفته هنر تدارک دیده شده است.

رئیس حوزه هنری خراسان شمالی در ادامه بیان کرد: در سال 98 معرفی چهره برتر هنر انقلاب در رشته تخصصی خودش به طور سالانه خواهیم داشت؛ و همچنین نمایش پلاک هشت، نمایشگاه خوش نویسی بر اساس سخنان امام خمینی (ره)، فراخوان سومین تئاتر بچه های مسجد در هفته هنر و اکران فیلم های صد، عمار و رویش ویژه برنامه های حوزه هنری در سال 98 را تشکیل خواهند داد.

وی با انتقاد از وضعیت بودجه هنری استان در سال 97 اظهار کرد: سال 97 ازنظر اعتباری و اقتصادی سال خوبی نبود و به دلیل کمبود بودجه به هنرمندان بدهکار هستیم. هزینه تولید مکتوب 5 برابر شده است و در حوزه اعتباری دچار مشکل شدیم بااین حال چرخ هنر استان در حال کار است و در حوزه تئاتر 20 اثر تولیدشده، در حوزه موسیقی 2 آلبوم تولیدشده، در حوزه ادبیات یک کتاب تولیدشده، در حوزه کاریکاتور نمونه بوده ایم، پنج عدد طرح رمان منتظر اخذ بودجه است و دراین بین متأسفانه روزهای بی قوام به دلیل مشکلاتش نتوانست در تهران حضور پیدا کند.

نمازی نقش هنرمندان در رونق تولیدات کشور را گفتمان سازی دانست و بیان کرد: مهم ترین مسئله ما تحقق شعار سال است و در حوزه تولید و گفتمان سازی هنرمندان می توانند نقش بسزایی ایفا کنند. اگر چرخ تولید هنرمندان بچرخد تأثیر خاصی در جامعه می گزارد.

وی در ادامه افزود: در سال 98 رویکرد حوزه هنری نگاه ویژه ای به شعار سال است، یک نگاه جدید در قالب موشن گرافیک و اینفوگرافیک به عنوان هنر رسانه که دوره های آن برگزار شد.

نمازی در باب هفته هنر چهره شهید آوینی را ژورنالیستی دانست و اظهار کرد: شهید آوینی در حوزه های مختلف فعالیت داشته و در مکتب انقلاب قرارگرفته و با این الگو جایگاه و رسالت هنر انقلاب جایگاهی است که نسبت به جامعه مسئولیت دارد و هنرمند متعهد خارج از دایره مردم نیست. لذا هفته هنر گرامیداشت هنرمندانی است که خود را مدیون مردم می دانند.

وی در انتها از برگزاری مشارکتی برنامه های حوزه هنری و وزارت ارشاد خبر داد و گفت: وزارت ارشاد مسئولیت نظارت و ارشاد را دارد و مأموریت ما تربیت هنرمند است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
مدیر موزه هنرهای معاصر از آماده شدن این مکان تا تابستان سال آینده خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۹

به گزارش پیام خبر ، احسان آقایی در حاشیه افتتاح نمایشگاه هنرهای تجسمی فجر که شامگاه یکشنبه در نگارخانه وصال شیراز برگزار شد در پاسخ به خبرنگاران درخصوص زمان قطعی آماده شدن موزه هنرهای معاصر تهران، اعلام کرد: تعمیرات و آماده سازی این موزه تا فصل تابستان 1398 به پایان می رسد.

وی در پاسخ به علت طولانی شدن این روند، گفت: در تمامی موزه های دنیا این موضوع تازه ای نیست و روند بهسازی و تعمیرات به دلیل ساختاری که موزه ها دارند قدری با حساسیت انجام می گیرد.

آقایی همچنین پیرامون گنجینه آثار این موزه که تخمین زده می شود ارزشی معادل 10 میلیارد دلار دارد، عنوان کرد: گنجینه آثار موزه در جای خود قرار دارد و هیچ خطری آن را تهدید نمی کند.

وی درعین حال درباره اینکه آیا اثری از این گنجینه به طور امانت در اختیار موزه ای بین المللی قرار دارد، افزود: هیچ یک از آثار موزه هنرهای معاص تهران در اختیار موزه های دیگر قرار نگرفته است.

مدیر موزه هنرهای معاصر در ادامه به موضوع برپایی همزمان نمایشگاه ها آثار جشنواره تجسمی فجر پرداخت و گفت: تمرکز زدایی باعث می شود جشنواره ها در کل کشور توزیع شوند و هرچقدر پیوند شهروندان با یک جشنواره بیشتر شود موفقیت آن تضمین خواهد شد.

آقایی ادامه داد: هرچه جشنواره های هنری در سیاست گذاری ها به گونه ای باشد که در دیگر شهرها هم برگزار شوند از باب خوانش آثار هم بهتر است.

مدیر موزه هنرهای معاصر تهران گسترش جشنواره های هنری را موجب افزایش درک و دریافت هنری مردم دانست و افزود: همین که مردم با پوستر و بیلبورد جشنواره ها مواجه می شوند به طور ناخودآگاه با چیز جدیدی آشنا خواهند شد؛ دیدن این اتفاقات تغییر رویکرد و نگرش به جشنواره ها را تغییر می دهد.

وی ارتقا شعور هنری مردم را دیگر محصول چنین رویدادهایی در شهرهای دیگر کشور عنوان کرد و درخصوص طرح توسعه موزه هنرهای معاصر به دیگر نقاط کشور از جمله شیراز، گفت: بر اساس این طرح که از گذشته وجود داشته، مراکز استان ها باید موزه هنرهای معاصر داشته باشند؛ شیراز هم از این امر مستثنی نیست، ضرورتی که برای این شهر وجود دارد اینکه شیراز از قطب های فرهنگی و هنری کشور به شمار می رود، از این رو به نظر می رسد تاکنون غفلت شده است، اما واقعیت این است که اتفاقی دوسویه میان استان و مرکز می باشد که نهادهای مسئول در استان باید پی گیر آن باشند.

آقایی اختصاص زمین را از نیازهای تاسیس موزه هنرهای معاصر در شیراز عنوان کرد و افزود: زمین باید جایی تخصیص یابد که مطالعه شده باشد.

مدیر موزه هنرهای معاصر تهران افزایش حوزه گردشگری را یکی از مواهب تاسیس موزه هنرهای معاصر در شیراز ارزیابی کرد و گفت: بنابر این باید فضایی در دسترس همگان باشد، چنانچه استان بتواند زمینی اختصاص بدهد قطعا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می تواند ساخت و ساز این موزه را در دستور کار قرار دهد.

وی بودجه ملی را کمکی برای انجام چنین پروژه ای که استانی است عنوان کرد و افزود: حتما مرکز و وزارت ارشاد می تواند با بودجه کلانی به کمک ساخت و ساز این موزه بیاید، اما در صورتی که جانمایی این فضا به خوبی انجام گیرد.

مدیر موزه هنرهای معاصر نبود موزه ای درخصوص هنر معاصر را در شیراز تاسف برانگیز عنوان کرد و گفت: افسوس که شیراز با این پیشینه فرهنگی و هنری که یکی از اضلاع کشور بشمار می رود دارای چنین فضای نمایشگاهی نباشد.

این درحالیست که به گفته کوشیار ضیایی، کارشناس هنرهای تجسمی فرهنگ و ارشاد فارس زمین این موزه از سوی دانشگاه شیراز اختصاص یافته و یک موسسه بین المللی حاضر شده است 25 میلیون یورو برای سرمایه گذاری در این بخش حضور یابد.

لینک خبر :‌ پیام خبر
وجود فضای مناسب برای پارک خودروها، مسیر قابل دسترس و بدون ترافیک از مزایای این مکان برای برکزاری بود. تعبیه سه ابرتلویزیون در نقاط مختلف سالن همراه با پخش زنده کنسرت ، ایجاد اختلاف سطح و بالابردن ردیفهای عقبی کنسرت امکان دید مناسب برای همه مخاطبان کنسرت را فراهم اورده بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۹ سایت های دیگر : رشت 20 خزر آنلاین دیار میرزا

گیل خبر/ عبارت وسوسه انگیز جشنواره موسیقی پاپ در رشت که بر بیلبوردهای تبلیغاتی سطح استان گیلان در ایام نوروز به چشم می خورد ,دل هر طرفدار موسیقی را می لرزاند.اگرچه جای نام و عکس بسیاری از بزرگان موسیقی ایران در میان نامهای حاضر در جشنواره خالی بود اما به نظر می آمد تقریبا هر گروه و خواننده ی صاحب نام موسیقی پاپ که در نوروز نودو هشت در صحنه کنسرتها حضور داشت در این جشنواره نیز حاضر بوده است ؛ مگر هنرمندانی که اساسا در نوروز به اجرای برنامه نپرداختند که از مطرح ترین و پرطرفدارترین شان میتوان از محسن یگانه، سیروان خسروی، سالار عقیلی و امیر عباس گلاب نام برد.

آنگونه که فعالین عرصه ی موسیقی و کنسرت مطلعند ,مطابق یک آیین نامه داخلی در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان ، در هر شهر استان هر سیزده روز یک کنسرت پاپ برگزار می شود و به سبب این آیین نامه عملا هر سال در نوروز نیز نهایتا یک یا دو کنسرت پاپ برگزار می گردید. هرچند هر ساله در استان مازندران بیش از صد سانس کنسرت در شهرهای مختلف توریستی در قالب جشنواره های موسیقی پاپ برگزار می گردد ، اما درخواستهای برگزاری جشنواره های این چنینی به سبب احترام به آیین نامه مذکور در گیلان رد می شد.
امسال اما از پاییز زمزمه صدور مجوز جشنواره نوروزی به گوش می رسید و در بهمن ماه فراخوانی در سایت رسمی اداره کل استان خطاب به موسسات فعال در حوزه کنسرت منتشر شد. به نظر می رسد علیرغم سابقه ی کم موسسه فرزانگان دیار پارسی در حوزه برگزاری کنسرت ، نامهای پرتجربه در هیات موسس این موسسه ، اثبات توانایی اجرایی اش در برگزاری خوب و آبرومند نمایشگاه کتاب امسال و قرار گرفتن افرادی خوشنام و توانمند که در برگزاری کنسرت سابقه درخشان و مثبتی دارند ، در کنار آنها, موجب شد تا با درخواست اولیه برگزاری جشنواره موسیقی در نوروز نود و هشت موافقت گردد.
در کنار لوگوی موسسه فرزانگان دیار پارسی، لوگوی دو موسسه پرکار و معتبر جام سبز و هفت نغمه نیز روی بیلبوردهای تبلیغاتی این جشنواره دیده می شد.
حضور و همراهی مداوم کارشناسان هنری اداره ارشاد در شبهای اجرای این جشنواره ، سرکشی مداوم معاونت هنری اداره کل و ارایه تذکرات و راهکارهایی برای رفع مشکلات جزیی از سوی او و حضور شخص مدیرکل در کنسرت احسان خواجه امیری نشانه ای از این حمایت بود.
بلاتکلیفی کنسرتهای استان مازندران و کیش و نامعلوم بودن زمان بندی خوانندگان تبلیغات جشنواره رشت را کمی به تعویق انداخت اما به هرحال در هفته آخر اسفند ماه این جشنواره با تبلیغات گسترده محیطی اعلام حضور کرد.

خاطره بازی با شهرام شکوهی در اولین اجرا
در شب سوم فروردین ,هر چند جشنواره کم استقبال ترین شب را به خود دید , اما شهرام شکوهی و گروه حرفه ای نوازندگانش برای مخاطبان خود سنگ تمام گذاشتند و در اجرایی طولانی و نفس گیر دل حاضران در شب اول جشنواره را شاد کردند.

مسیح در میان تماشاگران
کنسرت برادران آرش و مسیح برنامه شب دوم جشنواره بود که به دلیل استقبال هوادارانشان که اکثرا از رده سنی نوجوان بودند تمدید شد و در دو اجرا برگزار گردید.
آرش و مسیح با اینکه بدون استراحت از رامسر مستقیما وارد سالن برگزاری کنسرت در رشت شده بودند اما برای مخاطبان خود کم نگذاشتند و با انرژی فوق العاده ای به اجرای قطعات خود پرداختند. حضور ناگهانی مسیح در میان ردیفهای صندلی مخاطبان و همصدایی هواداران با او در اجرای ترانه محبوب دریا از اتفاقات خاص این کنسرت بود. ارش و مسیح در بخشی از کنسرت قطعه بومی محلی رعنا را خواندند که مورد توجه مخاطبان قرار گرفت.

پرانرژی و توفانی مثل فرزاد فرزین

سومین اجرای جشنواره متعلق به فرزاد فرزین و طرفداران دو آتشه اش بود.
هرچند گیرافتادن فرزاد فرزین در ترافیک مسیر منتهی به سالن موجب تاخیری در اجرای برنامه شد اما اجرای پرتحرک و پرانرژی همیشگی فرزاد شب خاطره انگیزی را برای دوستداران وی ساخت.

پراستقبال ترین شب جشنواره
محسن ابراهیم زاده که شاید او را بتوان پرفروشترین خواننده سال دانست توانست پیش از دیگر خوانندگان جشنواره تمامی بلیطهای خود را بفروشد به نحوی که دست اندرکاران برگزاری جشنواره تصمیم به تمدید سومین اجرا برای وی در یک روز گرفتند که محقق نشد.سالن اجرای محسن ابراهیم زاده مملو از هوادارانی بود که از سراسر ایران ، رشت را برای تماشای کنسرت او برگزیده بودند. محسن ابراهیم زاده علیرغم خستگی شدید و ترافیک برنامه ها خم به ابرو نیاورد و کنسرتی تمام عیار و به یادماندنی را برای طرفداران پرشور خود برگزار کرد.

بهنام بانی پرشورتر از همیشه
بهنام بانی علیرغم اینکه در روزهای قبل و بعد کنسرت رشت در انزلی و رامسر نیز اجرا داشت تمدید شد و تمامی بلیطهای آن به فروش رفت.
بهنام بانی نیز بسیار پرشور در صحنه حاضر شد و اجرای ترانه حماسی و خاطره انگیز گیلکی میرزاکوچک مورد استقبال حاضران واقع شد.
علیرغم حضور پرتعداد کودکان و خردسالان دوستدار بهنام بانی در کنسرت، با تلاش دست اندرکاران و مسوولین برگزاری سالن از نظم و آرامش قابل توجهی برخوردار بود.

احسان خواجه امیری از دیروز تا فردا
احسان خواجه امیری دیگر خواننده جشنواره نوروزی رشت بود. احسان با ارایه سلکشنی از آثار قدیمی و خاطره انگیز خود در کنار آثار جدید خود توانست رضایت حداکثری مخاطبان خود را جلب کند.مطابق روال همیشه اجرای ترانه پرنده استاد ایرج توسط احسان از بخشهای پرطرفدار کنسرت او بود.دکتر فاضلی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان از مهمانان ویژه اجرای این کنسرت در رشت بود که با استقبال و خیرمقدم ویژه احسان همراه بود.

پایان خوب با اشوان
کنسرت اشوان که ترانه شیدا ی او این روزها بسیار پرطرفدار شده است نیز به دلیل استقبال مخاطبان تمدید شد . حضور ر معاون هنری اداره کل ارشاد در ردیف اول و خوش و بش اشوان با او از اتفاقات جالب این کنسرت بود. مخاطبان جوان اشوان با همصدایی و همخوانی با وی شب زیبایی را برای همه ساختند.

مجموعه نمایشگاه بین المللی استان گیلان واقع در ابتدای جاده تهران که به سالن فرش گیلان شهرت دارد برای برگزاری این جشنواره برگزیده شده بود.
وجود فضای مناسب برای پارک خودروها، مسیر قابل دسترس و بدون ترافیک از مزایای این مکان برای برکزاری بود. تعبیه سه ابرتلویزیون در نقاط مختلف سالن همراه با پخش زنده کنسرت ، ایجاد اختلاف سطح و بالابردن ردیفهای عقبی کنسرت امکان دید مناسب برای همه مخاطبان کنسرت را فراهم اورده بود. چیدمان مناسب صندلی ها و ارایه بلیطها با قیمت ارزان تا گران امکان استفاده همه دوستداران موسیقی از این جشنواره را مهیا کرده بود. استقبال بیش از پانزده هزار نفر از این جشنواره که به جرات نیمی از آنان از مسافران نوروزی بود سهم رشت را در ایستایی مسافران و چرخش اقتصادی بودجه نوروزی مسافران در این شهر را به میزان قابل توجهی افزایش داد.

لینک خبر :‌ گیل خبر
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان گفت: پس از ارسال نخستین محموله ارزاق، به طور مجدد مبلغی از ادارات تابع استان اصفهان به ارزش 45 میلیون تومان جمع آوری شد تا اقلام دیگر شامل حوله، پتو و 7 تن حبوبات خریداری و تا فردا به استان لرستان ارسال شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۹ سایت های دیگر : باشگاه خبرنگاران جوان

حجت الاسلام رضا صادقی امروز در گفت وگو با خبرنگار فارس در اصفهان، از ارسال محموله ارزاق برای سیل زدگان استان لرستان خبر داد و اظهار کرد: از همان ساعات ابتدایی که اعلام شد، سیل استان لرستان را در برگرفته اولین محموله کمک های اوقاف استان اصفهان به مناطق سیل زده این استان سال شد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان ادامه داد: نخستین محموله ارسالی شامل برنج، شکر و ماکارونی، که مجموع این اقلام 7 تن و به ارزش بیش از 45 میلیون تومان است و به وسیله یک دستگاه کامیون از محل نیات منطبق اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان کاشان به اداره اوقاف و امور خیریه استان لرستان به جهت پخت غذای گرم و توزیع بین هم وطنان سیل زده ارسال شد.

وی با اشاره به جمع آوری مجدد نذورات مردمی برای سیل زدگان استان لرستان تصریح کرد: پس از ارسال نخستین محموله ارزاق، به طور مجدد مبلغی از ادارات تابع استان اصفهان به ارزش همان 45 میلیون تومان جمع آوری شد تا اقلام دیگر شامل حوله، پتو و 7 تن حبوبات خریداری و تا فردا به استان لرستان ارسال شود.

صادقی بیان داشت: تبلیغات متعددی برای جمع آوری نذورات مردمی انجام شده است و تا هنگامی که مردم و ادارات یاری کنند، کمک رسانی به مناطق سیل زده ادامه خواهد داشت.

استقبال بی نظیر جوان برای حضور در امامزادگان در لحظه سال تحویل

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان در ادامه با اشاره به برگزاری طرح آرامش بهاری و استقبال بیش از 5 میلیون نفر از این طرح گفت: طرح آرامش بهاری در ایام نوروز، در 314 بقه متبرکه استان اصفهان ازجمله امامزاده ابراهیم (ع)، امام زاده 17 تن گلپایگان و همچنین در مقبره علامه مجلسی در مرکز شهر اصفهان برگزار و با استقبال قابل توجه مردم استان اصفهان و همچنین مسافران نوروزی مواجه بود.

وی اضافه کرد: علی رغم آن که آن امسال، تحویل سال حدود ساعت یک و 30 دقیقه بامداد بود، اما استقبال و حضور مردم به خصوص جوانان در این ساعت در بقاع متبرکه و امامزادگان قابل توجه بود، به طوری که در بسیاری از اماکن به دلیل حضور گسترده مردم جایی برای نشستن وجود نداشت.

صادقی در ادامه تصریح کرد: در برنامه طرح آرامش بهاری تلاش شده است تا افرادی که به دلیل شرایط مالی تا به حال به عتبات نرفته اند، به خصوص خادمان امامزادگان که اصطلاحاً کربلا اولی نامیده می شوند و سنشان بالای 25 سال و متأهل هستند، به کربلا اعزام شوند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان در پایان با اشاره به شعار سال و برنامه های پیش رو اداره اوقاف و امور خیریه استان اصفهان در جهت تحقق آن اذعان داشت: با توجه به آن که امسال، سال رونق تولید از سوی مقام معظم رهبری نام گذاری شده است، اداره اوقاف و امور خیریه استان اصفهان درصدد است تا با تمام توان خود در پیشبرد و تحقق آن گام بردارد و به حمایت از تولید داخلی بپردازد و همچنین موقوفاتی که مستعد در تولید به خصوص در بخش کشاورزی هستند را رونق ببخشد.

انتهای پیام/63106/ج30/خ

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
سینما نگار میبد پس از 3 ماه بلا تکلیفی و تعطیلی در مزایده دوم خود واگذار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۸ سایت های دیگر : میبد خبر خبرگزاری موج

به گزارش یزدرسا ، سینما نگار میبد پس از آنکه قرارداد اجاره و واگذاری آن به بخش خصوصی در آذرماه 97 پایان یافت با توجه به اختلافات پیش آمده بین اداره فرهنگ و ارشاد و متولی قبلی سینما به مدت 3 ماه تعطیل شد.

در اولین مزایده صورت گرفته برای واگذاری سینما نگار که در دی ماه 97 برگزار شد این مزایده به دلیل پاره ای از مشکلات حقوقی لغو شد.

بلاخره پس از کش و قوس های فراوان این سینما در مزایده دوم که اسفندماه 97 برگزار شد به منوچهر صفرخانی که به گفته اداره ارشاد میبد از تهیه کنندگان و کارگردانان سینما می باشد به مدت یکسال واگذار شد.

گفتنی است تاریخ شروع قرار داد از 16 فروردین 98 بوده و از هفته آینده درب آن به روی مردم گشوده می شود.

انتهای پیام/اد

لینک خبر :‌ یزد رسا
رییس اداره هنری، سینمایی و سمعی و بصری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان از بهره مندی حدود 10 هزار نفر از حادثه دیدگان سیل گلستان مستقر در کمپ های موقت از خدمات سینما سیار خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۸ سایت های دیگر : اداره کل فرهنگ و ارشاد گلستان استانداری گلستان

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان، مریم رحمانی پور افزود: 2 نوبت اکران فیلم ویژه کودکان و نوجوانان به صورت رایگان در محل کمپ نمایشگاه بین المللی گرگان، 2 نوبت اکران در محل کمپ محمد آباد و یک اکران در کمپ اتباع خارجی به همت انجمن سینمای جوانان استان گلستان انجام شد.

وی هدف از راه اندازی سینمای سیار را اجرای برنامه های فرهنگی و هنری به منظور کاهش آلام حادثه دیدگان اعلام کرد و ادامه داد: همچنین شهرآورد دو تیم پرطرفدار پرسپولیس و استقلال در تاریخ شنبه 10 فروردین ماه برای حادثه دیدگان سیل مستقر در کمپ نمایشگاه بین المللی پخش شد.

رحمانی پور در خاتمه با اشاره به برنامه ریزی برای تداوم فعالیت سینما سیار در مناطق آسیب دیده سیل گلستان، افزود: اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه از نخستین روزهای وقوع حادثه سیل به طرق گوناگون به یاری حادثه دیدگان سیل شتافتند.

یادآوری می شود در 29 اسفند 1397 بر اثر بارندگی های شدید در استان گلستان سیل جاری شد و شهرهای گنبدکاووس، آق قلا، ترکمن، گمیشان و روستاهای حاشیه آن ها که در مسیر رودخانه های قره سو و گرگان رود قرار داشتند خسارت دیدند .

18 فروردین 1398 12:31

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
فعالان عرصه هنرهای نمایشی استان گلستان از نخستین لحظات وقوع حادثه سیل به یاری آسیب دیدگان شتافتند و با اجرای بیش از یکصد برنامه ی متنوع نمایشی کوشیدند ذره ای از آلام حادثه دیدگان را کم کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۸ سایت های دیگر : اداره کل فرهنگ و ارشاد گلستان

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان، هنرمندان هنرهای نمایشی استان گلستان به صورت خودجوش از شرق و غرب و مرکز استان خود را به کمپ های استقرار موقت سیل زدگان رساندند و با اجرای استندآپ کمدی، نمایش عروسکی، قطعات شاد و امید بخش موزیکال و برپایی مسابقه و اهدای هدیه کوشیدند غبار غم نشسته بر گونه های بیش از 5 هزار کودکان و نوجوانان حادثه دیده سیل را برای ساعاتی پاک کنند.

همچنین گروه های نمایشی دیگری از اقصی نقاط کشور از جمله گروه عروسک های غول پیکر هنرمندان استان خورستان و گروه هنرمندان کرمانشاهی به مناطق سیل زده آمدند و به اجرای برنامه پرداختند.

یادآوری می شود اجرای این هنرمندان به صورت داوطلبانه ادامه خواهد داشت و هنرمندان نمایش استان در جمع آوری اقلام مورد نیاز آسیب دیدگان و امدادرسانی نیز در این مدت تلاش فراوانی داشته اند.

18 فروردین 1398 14:56

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
افزایش قیمت کاغذ در کشور و خراسان جنوبی صنعت چاپ و رسانه های چاپی را با مشکل مواجه کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۸ سایت های دیگر : پایگاه خبری تحلیلی کنگان

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ به نقل از خاورستان ، در سال گذشته با افزایش قیمت در همه زمینه ها مواجه بودیم افزایش قیمت هایی که ارتباط مستقیمی با زندگی مردم دارد.

یکی از اقلامی که سال گذشته با افزایش قیمت روبه رو شد و هم اکنون نیز ادامه دارد قیمت کاغذ بوده که همه رسانه های چاپی از روزنامه گرفته تا ماهنامه و حتی چاپخانه ها را با مشکل مواجه کرده است. افزایش قیمت کاغذ و تاثیر مستقیم آن بر چاپ مطبوعات باعث شده در سال جاری بسیاری از روزنامه های کشوری تعداد صفحات خود را به نصف کاهش دهند.

خراسان جنوبی نیز استانی است که دارای چندین چاپخانه و رسانه چاپی بوده که این افزایش قیمت، بر چاپخانه ها و رسانه های مطبوعاتی استان نیز تاثیر گذاشته است.

محمود حیدری مدیر مسئول موسسه مطبوعاتی امروز خراسان جنوبی در گفت وگو با خاورستان ، در خصوص افزایش قیمت کاغذ و مشکلات به وجود آمده، اظهار کرد: افزایش قیمت کاغذ از سال گذشته آغاز شده است.

وی با بیان اینکه افزایش قیمت از بهمن و اسفند ماه سال گذشته تشدید شده، افزود: بسیاری از رسانه های مکتوب اعلام کردند که در سال جاری چاپ نخواهیم داشت یا تعداد صفحات را کاهش خواهیم داد که هم اکنون شاهد این اتفاق هستیم و در خراسان جنوبی نیز برخی از نشریات صفحات خود را کاهش داده اند.

مدیر مسئول موسسه مطبوعاتی امروز خراسان جنوبی بیان کرد: چون عمده نشریات استان دو هفته نامه و ماه نامه است هنوز زیاد مشهود نیست که چه اتفاقی خواهد افتاد اما اگر این روند ادامه داشته باشد و نظارتی برای تامین کاغذ با قیمت مناسب نباشد مطمئنا بخش عمده نشریات مکتوب استان چاپ نخواهد شد.

عدم نظارت عاملی جهت افزایش قیمت کاغذ

حیدری با بیان اینکه دلیل عمده افزایش قیمت کاغذ به عدم نظارت برمی گردد، گفت: افزایش یک دفعه ای قیمت کاغذ ربطی به واردات و تحریم ها ندارد بلکه بیشتر افرادی که در این کار هستند کاغذ را احتکار کرده و با ارز 4200 تومانی که به بعضی از وارد کنندها داده شد کاغذ وارد نکرده و کالاهای دیگری وارد کردند که این امر باعث نوسان در بازار کاغذ شد.

وی با بیان اینکه نیاز است نظارتها بیشتر شود، افزود: مشکل رسانه های چاپی فقط کاغذ نبوده بلکه در تامین مواد اولیه برای چاپ نیز با مشکل مواجه هستیم.

مدیر مسئول موسسه مطبوعاتی امروز خراسان جنوبی گفت: علاوه بر بحث مطبوعات چاپ کتاب ها نیز با مشکل مواجه شده. افزایش قیمت حدود 6 برابری قیمت ها نسبت به سال قبل، مولفان را دچار مکشل کرده به نحوی که تیراژ کارهای چاپی در سال گذشته از دی ماه به بعد کم شده است.

حیدری تاکید کرد: وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی و دولت برای حمایت از مولفان و رسانه های مکتوب به طور ویژه باید فکری کرده و کاغذ مورد نیاز را تامین کنند.

وی با بیان اینکه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان پیگیر موضوع است، خاطرنشان کرد: قرار بود اسفند ماه سال گذشته یکسری کاغذ با ارز 4200 تومانی بدهند اما تا کنون خبری نشده. تعدادی از نشریات سال گذشته در ماه های آذر و دی کاغذ با ارز 4200 تومان گرفتند اما متاسفانه همان نیز فراگیر نبوده و بعضی از نشریات نتوانستند سهمیه کاغذ را بگیرند و مجبور به تهیه کاغذ از بازار آزاد شدند.

مدیر مسئول موسسه مطبوعاتی امروز خراسان جنوبی اظهار کرد: خانه مطبوعات استان در این حوزه فقط لیستی تهیه کرد. اما شاهد اتفاق خاصی برای دریافت کاغذ نبودیم.

حیدری ادامه داد: برخی از استان ها توانستند سهمیه های خوبی را برای مطبوعات استان خود بگیرند اما در خراسان جنوبی نتوانستند سهمیه کاغذ برای بسیاری از روزنامه ها بگیرند.

افزایش5 برابری قیمت تامین مواد اولیه

وی با بیان اینکه در زمینه تامین مواد اولیه نیز تا 5 برابر شاهد افزایش قیمت بودیم، گفت: به رغم اینکه قیمت ها افزایش پیدا کرده، مواد اولیه برای چاپ نیز در بازار کم است که می طلبد مسئولان به طور ویژه پای کار بیایند و اگر مواد اولیه در گمرک است برای ترخیص آن اقدام کنند.

حسن رضا حسین آبادی مدیر چاپخانه زرین بیرجند نیز در گفت و گو با خاورستان ، اظهار کرد: افزایش قیمت کاغذ باعث شده که درخواست های مردم و ادارات برای چاپ کم شود.

اوضاع صنعت چاپ خراب است

وی با بیان اینکه قیمت کاغذ زیاد و کمبود است، افزود: اوضاع صنعت چاپ خیلی خراب است. بی ثباتی و چند نرخی در چاپ نیز از دیگر مشکلات چاپخانه ها است.

مدیر چاپخانه زرین بیرجند با بیان اینکه هیچ کس پاسخگوی مشکلات ما نیست، گفت: چندین نوبت برای بیان مشکل خود به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مراجعه داشته ایم اما فرهنگ و ارشاد اسلامی که کاغذ ندارد به چاپخانه ها بدهد اگر هم داشته باشد به روزنامه ها و ناشران می دهد و چاپخانه ها باید کاغذ آزاد تهیه کنند.

حسین آبادی گفت: نه کمک می خواهیم و نه درخواستی داریم چراکه کسی در سطح کشور پاسخگو نیست.

کاغذهای داخلی مرغوبیت ندارد!

وی بیان کرد: کاغذهای مورد استفاده برای چاپ بیشتر خارجی است و کاغذهای داخلی استفاده ندارد چراکه مرغوبیت آن خوب نیست و دستگاه را خراب می کند لذا مجبور هستیم کاغذ خارجی بگیریم.کاغذ خارجی نیز کمبود است و اگر باشد مشکلات مربوط به گمرک دارد که باید در این زمینه نیز فکری اندیشیده شود.

مدیر چاپخانه زرین بیرجند با بیان اینکه هزینه کاغذهای خارجی نیز بالا است و خرید آن مقرون به صرفه نیست، گفت: متاسفانه افزایش قیمت باعث شده وقتی می خواهیم هزینه چاپ را از مردم بگیریم خجالت بکشیم چرا که پولی که قرار است پرداخت شود در برابر تعداد کاغذی که چاپ شده زیاد است.

حال و روز نزار چاپخانه زرین

حسین آبادی با اشاره به اینکه چاپخانه زرین قدیمی ترین چاپخانه بیرجند با 5 نیرو حال و روز خوبی ندارد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر از دستگاه دیجیتالی چاپخانه به دلیل مقرون به صرفه نبودن تامین مواد اولیه استفاده نمی کنیم. تامین مواد اولیه برای این دستگاه در خراسان جنوبی امکان پذیر نیست و باید از تهران تهیه شود که در تهران نیز کمبود بوده و شرایط واردات مناسب نیست چراکه باید از کشورهای دیگر تهیه شود.

وی افزود: دو سال است که مشکلات ما آغاز شده اما از زمانی که قیمت ارز بی ثبات و تحریم ها تشدید شد مشکلات بیشتر شده چون همه دستگاه های چاپ، خارجی است و تحریم ها نیز تاثیرات سوء بر این شرایط گذاشته است.

با این روند اگر افزایش قیمت کاغذ و عدم نظارت ادامه داشته باشد دیری نخواهد گذشت که شاهد تعطیل شدن چاپخانه ها و رسانه های چاپی در کشور باشیم. لازم است در این سال که به نام رونق تولید نامگذاری شده مسئولان مربوطه برای مهار افزایش قیمت کاغذ و نظارت بیشتر آن برنامه ریزی داشته باشند که شاهد تعطیلی چاپخانه ها و به دنبال آن رسانه های چاپی نباشیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ راه دانا
در ایام تعطیلات نوروز امسال بیش از 15 هزار نفر فیلم های اکران شده در سینما بهمن سنندج را به تماشا نشستند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۸ سایت های دیگر : راه دانا

به گزارش کُردتودی، شهر سنندج به عنوان مرکز استان فرهنگی کردستان دارای دو مجموعه سینمایی بهمن و شیدا بوده که اولی یک مجموعه دولتی و دومی نیز مجموعه ای خصوصی است.

علاقه مردم هنردوست و فرهنگ پرور کردستان به ویژه شهر سنندج به سینما و هنرهای نمایشی ریشه در آداب و سنن این خطه داشته و همواره شاهد حمایت ها و حضور دلگرم کننده سنندجی ها در رویدادهای فرهنگی و هنری بوده ایم.

متأسفانه با طولانی شدن زمان تعمیر مجموعه سینمایی بهمن و عدم توجه به نیازهای مخاطبین توسط فیلم های اکران شده در 6 سال انتظار مردم، شاهد قهر مردمان هنردوست این دیار از گیشه های سینما و افت بسیار شدید مخاطبان این صنعت در کردستان بودیم.

چرا که روند بازسازی سینما بهمن سنندج که نماد پروژه های نیمه تمام در کردستان بود به اندازه ای طول کشید که دیدن کارهای عمرانی بی پایان در این پروژه خود به سینمای برای مردم این شهر تبدیل شده بود تا اینکه بعد از وعده های بی پایان و بعد از 6 سال انتظار بالاخره در مهر ماه سال 91 این پروژه افتتاح و به بهره برداری رسید.

روز دهم مهر ماه سال 91 را باید در تاریخ کردستان به ثبت رساند و این روز را روز سینما در این استان نامید چرا که مردم کردستان به ویژه مردم شهرستان سنندج از سال 85 چشم انتظار بازگشایی این سینما بودند و سینمایی که قرار بود شش ماهه بازسازی شود، شش سال به طول انجامید.

سینما بهمن سنندج یکی از پیشرفته ترین مجتمع های سینمایی کشور است

رئیس حوزه هنری کردستان مجتمع سینمای بهمن سنندج را یکی از مجهزترین مجموعه های فرهنگی و سینمای در سطح کشور عنوان کرد و افزود: با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته امکانات و تجهیزات مورد استفاده از سینما بهمن سنندج عالی بودند و به همین دلیل این سینما در ردیف سینماهای ممتاز کشور قرار گرفته است.

وی به ایجاد فضاهای جدید در سینما بهمن سنندج اشاره کرد و یادآور شد: در حال حاضر مجتمع سینمای بهمن سنندج دارای کاربری های مختلفی است و به همین دلیل اقشار مختلف مردم فرهنگ دوست سنندج و استان کردستان می توانند از این امکان خوب استفاده کنند.

مرادی عنوان کرد: در حال حاضر پردیس سینمایی بهمن سنندج با ظرفیت 759 صندلی با سه سالن نمایش فیلم و سینما آزادی بیجار با ظرفیت 285 صندلی در یک سالن نمایش فیلم در سانس های مختلف فیلم های برتر سینمای ایران را به نمایش می گذارند و در حال حاضر دارای جدیدترین تکنولوژی های برق، صدا و سیستم پخش فیلم هستند.

رئیس حوزه هنری کردستان یادآور شد: این پردیس به عنوان بزرگترین و مجهزترین پردیس سینمایی غرب کشور به واسطه فراهم نمودن محیطی امن و آرام به منظور سپری کردن اوقات خوش برای مخاطبان سینما با مدیریت صحیح و همچنین امکانات به روز نمایش فیلم با اهدای لوح مورد تقدیر سازمان سینمایی و امور سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفت.

18 هزار نفر فیلم های اکران نوروزی در کردستان را تماشا کردند

حیدر مرادی اظهار داشت: در ایام تعطیلات نوروز 98 فیلم های متری شش و نیم، زندانی ها، ژن خوک، تختی، چهار انگشت، رحمان 1400 و آهوی پیشونی سفید 3 در پردیس سینمایی بهمن سنندج اکران شد.

وی با بیان اینکه در این مدت بیش از 15 هزار نفر این فیلم ها را به تماشا نشستند، افزود: در این میان بیشترین مخاطب به ترتیب مربوط به فیلم های رحمان 1400 به کارگردانی منوچهر هادی و متری شش و نیم به نویسندگی و کارگردانی سعید روستایی بود.

مدیر امور سینمایی حوزه هنری کردستان اضافه کرد: همچنین در این ایام فیلم های متری شش و نیم و زندانی ها در سینما آزادی بیجار اکران شد که سه هزار نفر این 2 فیلم به تماشا نشستند.

وی یادآور شد: براساس برآوردهای انجام شده بیشترین درصد مخاطبان فیلم های پردیس سینمایی بهمن سنندج مردم بومی کردستان بودند که نشان می دهد مردم این منطقه به تماشای فیلم در سالن های سینما علاقه دارند.

مرادی با بیان اینکه پردیس های سینمایی حوزه هنری استان جزو پر مخاطب ترین سینماهای کشور در این ایام بودند ابراز امیدواری کرد، این استقبال بی نظیر مردم فرهنگ دوست در روزها و ماه های آینده نیز تداوم داشته و شاهد ثبت رکوردهای دیگری از جلب رضایت مخاطبان و حضور گسترده آنان در سینما باشیم.

انتهای پیام/m.r

لینک خبر :‌ کردتودی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۸

* علی رضا عسکری فر

گالری دارهای بدون علم!

مشکلات و چالش های فضای هنرهای تجسمی اصفهان تنها مربوط به سالی که گذشت نیست. چالش ها همواره وجود داشته و سال به سال هم در حال تشدید است. اما آنچه بیشتر جای بحث دارد، این نکته است که امروز بیشتر گالری دارهای اصفهان به صرف داشتن یک مکان و مقداری سرمایه و فقط از سر علاقه به یک شغل شیک، گالری راه اندازی می کنند. این در حالی است که نه علم و اطلاعات کافی دارند و نه حتی بازار، آرتیست ها و مشتری ها را می شناسند. یک گالری افتتاح می شود و در درجه بعدی گالری دار تازه به این می اندیشد که دراین فضا چه کاری باید انجام دهد!

طبیعی است که ضمن به وجود آمدن ارتباطاتی با چند نمایشگاه، آثاری از تهران را به نمایش می گذارد و اگر بخت با او یاری کند می تواند آثار را به فروش هم برساند. من از آنجایی که در زمینه گرافیک با برخی گالری های اصفهان در ارتباط هستم، از نزدیک شاهد این مسئله بودم که برخی گالری ها با کمترین اطلاعاتی که یک گالری دار لازم است داشته باشد و تنها به صرف اخذ مجوز از اداره محترم ارشاد و فراهم آوردن یک مکان برای برپایی گالری به این حرفه روی آورده است. این البته هم باعث تعجب است وهم تاسف.

رشد این سبک گالری ها نه تنها منفعتی برای هنر و هنرمندان ندارد، بلکه با ناشی گری، بسیاری از فرصت ها و استعدادها را هم می سوزاند. از این رو است که آرتیست های اصفهانی هم به هر دردسر و گردن کچی که شده به دنبال نمایش آثار خود در تهران هستند که خب در اغلب اوقات هم نمایشگاه ها برگزار اما در نهایت به لحاظ اقتصادی با ناکامی مواجه می شود.این تنها یک سوی ماجراست، چرا که در این شرایط آشفته اغلب اصفهان هم بازار دومی است برای گالری های تهران و نمایش دست دوم مجموعه هایشان.

به جز این بحث ها درباره فضاهای خصوصی نمایش آثار تجسمی اگر بخواهیم گالری های دولتی مرتبط با هنرهای تجسمی را هم بررسی کنیم به برجسته ترین آنها یعنی موزه هنرهای معاصر اصفهان می رسیم که موزه هم نسبت به سال های گذشته رویکرد مطلوب تری داشته و رویدادهای بهتری را پیگیری کرده است.

اینکه در موزه به روی اقشار مختلف هنری بخصوص هنرمندان معاصر گشوده شده روند روبه رشدی را نوید می دهد که البته با وجود این نقطه قوت، هنوز هم نقص های زیادی وجود دارد و انتقاداتی وارد است. اما این نکته را هم باید مدنظر داشت که موزه هنرهای معاصر زیر نظر شهرداری اداره می شود و شهرداری چندان ارگان مناسبی برای اداره چنین فضایی نیست. اما در شرایط فعلی تا همین اندازه هم باید از تلاش های مدیریت و پرسنل دلسوز موزه ممنون بود.

* گرافیست

لینک خبر :‌ روزنامه اصفهان زیبا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۸

علی اکبر خداشناس، کارگردان و نویسنده تئاتر، طی یادداشتی در ایسنا به بیان مشکلات و راهکارهای حل آن پرداخت.

به گزارش ایسنا- منطقه خراسان متن کامل این یادداشت در ادامه می آید:

با اندکی جستجو و تامل در وضعیت امروز تئاتر مشهد، متوجه سردرگمی مبهمی در این زمینه می شویم. این سردرگمی ها، گاهی از سوی اهالی تئاتر و گاهی از قوانین و عدم کارآمدی نهادها و موسساتی است که به نحوی در زمینه تئاتر مسئولیت دارند که هرکدام در جایگاه خود نیاز به بررسی، تجزیه و تحلیل دارد.

امکانات و زیرساخت های تئاتر در مشهد با گروه های اجرایی تناسب ندارد. متاسفانه در شهری بزرگ مثل مشهد چرا فقط باید یک سالن نسبتا استاندارد وجود داشته باشد؟ دیگر سالن ها حتی به تعداد انگشتان یک دست هم نمی رسند. فقط یک بلک باکس در مجتمع تئاتر شهر، یکی در حوزه هنری و سه بلک باکس شخصی وجود دارد. حال خود بخوانید حدیث مفصل را... . با توجه به تراکم مجتمع تئاتر شهر، زمان نوبت دهی در این سالن عادلانه صورت نمی گیرد و بیشتر گروه ها برای اجرا با مشکلاتی روبه رو می شوند، مگر انگشت شمار.

سالن های خصوصی به دلیل هزینه های نسبتا بالا که برای گروه های اجرایی دارد، علاوه بر مشکلات اداری، مشکلات مالی نیز برای آن ها فراهم می کند. متاسفانه امروز گروه های اجرایی برای مکان تمرین مشکلات فراوانی دارند چه برسد زمانی که بخواهند اجرا داشته باشند. به غیر از این سالن ها، تعدادی از فرهنگسراهای شهرداری وجود دارد که با توجه به ضوابط و قواعد خاص خودشان و هزینه های بالا این سالن ها را اجاره می دهند، سالن هایی که فقط جنبه همایشی دارد نه مکانی برای اجرای نمایش.

به عنوان یک کارگردان می گویم، پس سهم حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد، موسسات، سایر نهادها و ارگان ها در این میان کجاست؟ چرا هیچ حمایتی از طرف ارگان یا سازمانی در خصوص تئاتر نمی شود؟ در بیشتر ادارات و موسسات و... سالن ها با امکانات وسیعی قرار دارد که در طول سال، خالی و هیچ استفاده ای از آن ها نمی شود؛ حال با توجه به مشکلات زیرساختی در تئاتر مشهد و نبود امکانات، همت وزارت ارشاد و انجمن هنرهای نمایشی را می طلبد که به صورت تفاهم نامه ای با این موسسات و ادرات، امکانات خفته را به بالفعل تبدیل کند. این هماهنگی و رایزنی برای وزارت ارشاد نباید سخت و مشکل باشد که بودجه را مدنظر آورد، فقط اندکی توجه، حمایت و پیگیری وزارت محترم ارشاد و انجمن هنرهای نمایشی را می طلبد.

حضور سلبریتی ها در تئاتر

وجود هنرمندان سرشناس در شهر یک نکته بسیار مثبت است اما باید این مورد را نیز در نظر گرفت که فقط وجود یک سلبریتی در نمایش نباید هنرمند را از کیفیت اثر دور کند. گاهی این کارها فقط برای گیشه است و این آفتی غیر قابل جبران برای آینده تئاتر و قهر تماشاچی با تئاتر می گردد. نکته مهم استفاده از سلبریتی ها در کنار بالا بردن کیفیت تئاتر است. باید به شعور مخاطب احترام گذاشت؛ ممکن است در کوتاه مدت این ترفند جوابگو باشد ولی اهالی هنر و افرادی که دارای تجربه و اندک اطلاعاتی هستند، این مورد را نمی پذیرند. تئاتر مشهد به قدری پتانسیل و عوامل خوب دارد که اگر تئاتر کیفیت لازم را داشته باشد حتی بدون سلبریتی های سینما، مورد استقبال قرار خواهد گرفت. کما اینکه نمونه هایی داشتیم که حتی در تهران نیز مورد اقبال قرار گرفت.

همه انتظار پیمودن راه صد ساله را در یک شب دارند، بدون مطالعه مکتوب، کسب آگاهی و اطلاعات. باید دید چه نکات و مسائلی را از تئاتر آموخته اند و در ذهن خود ذخیره کردند. هنوز هم باید مطالعه به صورت جامع و کامل در تمام زوایای تئاتر انجام داد. متاسفانه در نسل امروز، مطالعه،کنکاش و یادگیری درست اصول و مبانی تئاتر به فراموشی سپرده شده است. نسلی پا در میدان گذاشته است که زحمت آموختن به خود نمی دهد و این موضوع برای آینده تئاتر شهر و کشور یک خطر جدی و مهم محسوب می گردد.

توهم مشهور شدن

موردی که ربطی به زیرساخت و سخت افزار ندارد و از خود اهالی تئاتر سرچشمه می گیرد، این است که بسیاری از افراد برای خود جزیره درست کرده و افرادی را در جیره خود قرار داده اند. خود را سلطان جزیره می دانند و به غیر از اطرافیان کسی دیگر را نمی بینند، این توهم کم کم به او القا می شود تا خود را سلطان و عقل کل تئاتر بداند.

ادای جهانی شدن را در نیاوریم؛ واقعا جهان را ببینیم و یاد بگیریم. دنیای واقعی در فضای مجازی نیست بلکه لابلای کتاب و نوشته های اساتید این هنر است. چرا نباید این گروه های کوچک بتوانند در کنار هم کار کنند؟ عقل سلیم می داند که قدرت همیشه در جمع است نه فرد چون در این صورت هزینه کمتر، قدرت تفکر بیشتر، گستره مخاطب بیشتر و هزاران مزایای دیگر نیز فراهم است؛ اما علت چیست که این اتفاق خوب نمی افتد؟

کیفیت در تئاتر و رعایت اصول کار

در کارهای هنری کیفیت مهم ترین بخش آن است که متاسفانه گاهی کمیت جانشینی برای آن بشمار می آید. تولید به هر قیمتی و بدون در نظرگرفتن کیفیت، یکی دیگر از مواردی است که حتی خود اهالی تئاتر را نیز به دلیل عدم وجود زیر ساخت و کمبود مکان های مناسب اجرا، دچار مشکل کرده است.

آیا تنها کاری را روی صحنه بردن مهم است؟ آیا فقط بیلان کاری و صرف نگاه کردن آماری به تئاتر درست است؟ سلیقه مخاطب را هنرمند تغییر می دهد، نه اینکه جامعه سلیقه اش را به هنرمند تحمیل کند. پس رسالت یک هنرمند کجای این معادله قرار دارد؟ تقلید و انجام کارهای مشابه که هنر نیست؛ هنرمند واقعی دارای رسالت است و در همه زمان های مهم تاریخی و اجتماعی نقشی مهم ایفا می کند. هنرمند باعث ایجاد تغییر در فرهنگ جامعه می شود نه اینکه بر موج سوار شود و فقط منافع غیر هنری خودش را پیگیر باشد.

متاسفانه گاهی افراد این اجازه را به خودشان می دهند تا بدون داشتن دانش و تجربه کافی، وارد عرصه کارگردانی شوند. فردی که تا دیروز به کار دیگری مشغول بوده، با دیدن یک نمایش، خود را در مقام کارگردان نمایش می بیند؛ تا حدودی هم می توان حق داد چون عدم وجود کیفیت آثار توسط هنرمندان این اجازه را به هرکسی می دهد.

این در حالی است که بین نمایش و تئاتر تفاوت است . تئاتر یک هنر بوده و دارای اصول و قواعد خاص که حتما باید در یک اثر لحاظ شود که کلمه هنر تئاتر برآن گذاشته شود، متاسفانه این روزها تئاتر جای خود را به نمایش یا به صورت عوام نمایش بدون محتوا داده است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۸

امیر عفاف| شیراز- خبرنگار:

با آغاز سال جدید مردم انتظار دارند برنامه ریزی مدیران به سمتی پیش رود که پیامد آن آسایش و رفاه نسبی باشد. کم ترین توقع فارسی ها نیز مانند سایر هموطنان روبه راه شدن وضعیت اقتصادی و معیشتی بوده و البته سیاست گذاری سال 98 دولت نیز در همه زمینه ها بر این مبنا پیش بینی شده است. روزگار مردم زمانی نو می شود که آینده خود را تار نبینند و چشم انداز دوردست هایشان آرام و سزاوار باشد.

مهم ترین اولویت های استان

استاندار فارس با تاکید بر این که اولین اولویت استان در سال جدید موضوع اشتغال و معیشت است، می گوید: رفع مشکلات معیشتی در گرو ایجاد اشتغال و سرمایه گذاری است و این موضوع هدف اصلی استان در سال 98 به شمار می رود.
عنایت الله رحیمی ایجاد اشتغال و رفع مشکلات معیشتی مردم را نیازمند توجه به دو اصل راهبردی می داند و می افزاید: پایداری بنگاه های موجود و توسعه آنها و جذب سرمایه گذاری های جدید به منظور ایجاد بنگاه های اقتصادی در اشتغال زایی تاثیر قابل ملاحظه ای دارد.

وی با بیان این که ایجاد خدمات زیربنایی مانند راه آهن، جاده و فرودگاه نیز در بهبود معیشت و اقتصاد فارسی ها تاثیرگذار است، اضافه می کند: باید برای پروژه ها به گونه ای برنامه ریزی شود که بخش خصوصی برای مشارکت انگیزه و رغبت لازم را پیدا کند.
رحیمی ادامه می دهد: تاکنون بیش از 60 طرح در بخش صنایع تبدیلی کشاورزی آماده واگذاری به متقاضیان سرمایه گذاری شده است.
وی که اعتقاد دارد پیشرفت هر پروژه ای نیازمند اعتبار است و اعتبار دولتی نیز در گرو رونق اقتصادی است، می گوید: در حال حاضر 2 هزار و 500 پروژه نیمه تمام در فارس وجود دارد که تکمیل همه آنها در کوتاه مدت بسیار دشوار است.

رحیمی با اشاره به این که یکی از مهم ترین اولویت های استان تکمیل پروژه های نیمه تمام است، اضافه می کند: این پروژها طبق میزان خدمت رسانی به مردم و اثرگذاری در زندگی آنها اولویت بندی شده اند.

تکمیل پروژه های نیمه تمام

نماینده عالی دولت در فارس با تاکید بر این که اتمام بزرگراه شیراز-جهرم-لار در اولویت قرار گرفته است، می گوید: این پروژه یکی از مهم ترین و تاثیرگذارترین پروژه های استان به شمار می رود و نقش ملی آن در اتصال جنوب کشور به شمال و مرکز غیرقابل انکار است.رحیمی پیشرفت این پروژه را مثبت ارزیابی و اضافه می کند: اقدامات مناسبی را در این زمینه شاهد بوده ایم و اعتبارات خوبی نیز اختصاص یافته است.

وی با اشاره به این که عملیات اجرایی 13 کیلومتر این بزرگراه آغاز شده است، اضافه می کند: با توجه به در دست اجرا بودن 35 کیلومتر از آزادراه شیراز-جهرم-لار و تخصیص اعتبار مناسب برای 15 کیلومتر دیگر در آینده ای نزدیک شاهد اتمام و بهره برداری از این پروژه در محدوده جهرم خواهیم بود.

رحیمی می افزاید: بخش دیگر این بزرگراه نیز که به اسکله شهید رجایی متصل می شود با عنوان بزرگراه لار- بندر عباس با همکاری بخش خصوصی و نیمه دولتی در دستور کار قرار دارد.وی بر اهمیت تکمیل و بهره برداری از آزادراه شیراز- اصفهان به طول 225 کیلومتر تاکید می کند و می گوید: این پروژه یکی از اثرگذارترین پروژه های آزادراهی کشور محسوب می شود که در سطوح ملی، منطقه ای و محلی تاثیرگذار است.

رحیمی می افزاید: پیمانکار این پروژه توانمند است و بدون تردید با رفع تنگناهای مالی، این پروژه در بازه زمانی منطقی به بهره برداری می رسد.
وی با بیان این که راه آهن شیراز- بوشهر نیز از اولویت ویژه ای برخوردار است، بر لزوم تسریع در عملکرد پیمانکار ترمینال خارجی فرودگاه شیراز نیز تاکید کرد.

پروژه های فرهنگی

استاندار فارس پیشرفت و تکمیل تالار مرکزی شیراز را یکی از پروژه های مهم فارس در حوزه فرهنگ برمی شمارد و می گوید: این پروژه به دلیل اعتبارات اندک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیشرفت چندانی نداشته است، اما با تعریف بسته تشویقی جذابیت لازم برای واگذاری به بخش خصوصی و سرمایه گذاری ایجاد می شود.
رحیمی نسبت به ساخت موزه صنایع دستی و منبت شهر آباده در سال جدید با تامین اعتبار لازم ابراز امیدواری می کند و ادامه می دهد: حالا که آباده به عنوان یک شهر جهانی مطرح شده است، امیدواریم که آینده اقتصادی این شهر در همه ابعاد به ویژه جذب گردشگر و تجارت تضمین شود و از این فرصت برای ساماندهی وضعیت اقتصادی این منطقه استفاده شود.

تنوع بخشی به صادرات استان

وی تک محصولی بودن را موجب بروز مشکلات در صادرات و اقتصاد می داند و می افزاید: چند محصولی بودن در صادرات تاثیر فراوانی دارد و باید تنوع بخشی را به منظور کم کردن فشار بر بخش کشاورزی که بخش سنتی اقتصاد است، مورد توجه قرار داد.
رحیمی تلاش بخش خصوصی و دولتی برای جذب سرمایه گذار را در اقتصاد فارس موثر می داند و ادامه می دهد: بخشی از این سرمایه گذاری ها در نهایت به سمت صادرات و بخشی از آن برای پاسخگویی به نیازهای داخلی سوق پیدا می کند که می تواند در زمینه تولید ثروت و ایجاد اشتغال نقش قابل ملاحظه ای داشته باشد.

وی با بیان این که 50 درصد از جمعیت فارس در شیراز زندگی می کنند، می افزاید: در مدیریت شهری شیراز باید با تئوری و نظر وارد عمل شد و اقدامات موثری انجام داد که نتایج آن برای شهروندان ملموس باشد.
رحیمی بر اهمیت بافت تاریخی فرهنگی شیراز در رونق اقتصادی این کلان شهر تاکید می کند و می گوید: توجه ویژه به این بافت ارزشمند می تواند علاوه بر ایجاد زمینه های رونق اقتصادی، پایداری مولفه های فیزیکی، فرهنگی و اجتماعی را نیز به دنبال داشته باشد.

ورزش فارس بر سکوی درخشش

ورزش فارس در سال 97 یکی از عرصه های افتخارآفرین ملی بود. افتتاح چندین پروژه بزرگ عمرانی از یک سو و از سوی دیگر درخشش ورزشکاران استان در پهنه بین المللی، دوران کم سابقه ای را رقم زد؛ ورزش قهرمانی به اوج رسید و هیات های ورزشی مجال موفقیت یافتند و نسبت به قبل، روزهای کم تنشی را پشت سر گذاشتند.
به گفته مسئولان ورزشی فارس، این رویکرد در سال جدید نیز با جدیت بیشتری دنبال می شود و آنها امیدوارند که فعالان این عرصه از ظرفیت های موجود به مطلوب ترین شکل ممکن بهره برداری کنند.

تاکید بر عدالت محوری

مدیر کل اداره ورزش و جوانان فارس با تاکید بر اهمیت توسعه زیرساخت ها در رشته های مختلف ورزشی در استان، می گوید: این رویکرد در سال 98 نیز مانند سال گذشته با تلاش بیشتری دنبال خواهد شد.
حیدرعلی کامیاب با یادآوری این که در سال 97 بیش از 60 پروژه ورزشی به بهره برداری رسیده است، می افزاید: افتخارات کسب شده در حوزه جوانان و توانمندسازی سمن ها از دستاوردهای قابل ملاحظه سال گذشته به شمار می رود که خوشبختانه در انتخابات مجمع ملی جوانان کشور این ادعا به اثبات رسید و جوانان فارس به عنوان بهترین های کشور شناخته شدند.
وی با اشاره به این که تعداد باشگاه های فارس از مرز یک هزار باشگاه گذشته است، اضافه می کند: ماموریت اداره ورزش و جوانان بالا بردن سهم ورزش در جامعه با مدنظر قرار دادن عدالت محوری است.

کامیاب ادامه می دهد: توسعه زیرساخت های ورزشی به شهرستان ها محدود نبوده و تا امروز بیش از یکصد مکان ورزشی در روستاهای فارس احداث شده است.
وی با تاکید بر این که برای توسعه ورزش همگانی نگاه جامع داشته ایم، می افزاید: بیش از 200 قطعه زمین چمن مصنوعی در روستاهای کم جمعیت به بهره برداری رسیده که نشان دهنده عدالت محوری در سراسر استان است.کامیاب از تقویت گردشگری ورزشی به عنوان یک ضرورت یاد می کند و می گوید: در این زمینه برنامه های زیربنایی داشته ایم و تلاش شده است که در رشته های مختلف ورزشی به خصوص رشته های جذاب، امکانات لازم فراهم شود.

وی توجه ویژه به رشته های فوتبال، سوارکاری، بسکتبال، والیبال و سایر ورزش های پرطرفدار را از اولویت های سال 98 اداره ورزش و جوانان فارس می داند و می افزاید: با توجه به ظرفیت هایی که در فارس و به خصوص شیراز وجود دارد، امیدواریم در سال جدید به عنوان یکی از پایگاه های بین المللی ورزش کشور شناخته شویم.

ارائه خدمات ورزشی ارزان

معاون توسعه ورزش اداره کل ورزش و جوانان فارس نیز به افزایش سهم خدمات ورزشی در حوزه سلامت اشاره می کند و می گوید: سعی خواهیم کرد که ورزش در سال 98 نیز مانند سال گذشته به صورت ارزان به متقاضیان و علاقه مندان ارائه شود.
محسن سالاری با بیان این که اماکن ورزشی با حداقل قیمت در اختیار هیات های ورزشی قرار داده شده است، اضافه می کند: فارس در سال 97 به باشگاه هزارتایی ها پیوست که این مهم منجر به افزایش سهم ورزش در اقتصاد شده است.
وی ادامه می دهد: اگر برای هر باشگاه به صورت میانگین 5 شغل در نظر گرفته شود، اکنون 5 هزار شغل در عرصه باشگاه و باشگاه داری ایجاد شده است.
سالاری کسب مدال های رنگارنگ در بازی های آسیایی، پاراآسیایی و المپیک جوانان را از افتخارات سال گذشته ورزش فارس برمی شمارد و اضافه می کند: کسب این تعداد مدال توسط ورزشکاران فارس با کل ادوار این مسابقات برابری می کرد. وی می افزاید: مسابقات رزم سواره و رقابت های بین المللی کاراته نیز سال گذشته به شکل آبرومندانه ای در فارس برگزار شد.سالاری افزایش سهم ورزش در حوزه فرهنگ را از مهم ترین اولویت های سال 98 عنوان می کند و می گوید: در قالب یک طرح، مربیان توانمند در همه سطوح برای ورزشکاران ملی انتخاب خواهند شد.

رفع مشکلات شهر جدید صدرا

استاندار فارس با اشاره به این که باید مطالعات اتصال شهر جدید صدرا از طریق ایجاد تونل در مسیرتنگه خیاره به آزادراه شیراز- اصفهان با هدف ایجاد راه ارتباطی شمال به جنوب در دستور کار اداره کل راه و شهرسازی قرار گیرد، می گوید: احداث شهر جدید صدرا با هدف ایجاد شهر سبز برنامه ریزی شده و هم اکنون نیز به سمت هدف پیش بینی شده حرکت می کند.
رحیمی می افزاید: گسترش فضای سبز صدرا با تسریع در روند علمیات اجرایی اکوپارک میسر خواهد شد و باید به این نکته توجه کرد که فضای سبز این شهر قابلیت تبدیل به یک برند را دارد.
وی به مشکلات فاضلاب شهر جدید صدرا اشاره و اضافه می کند: در حال حاضر بخشی از این مشکل با احداث تصفیه خانه غرب رفع شده و انتظار می رود شرکت عمران این شهر پروژه فاضلاب شرق را نیز به نتیجه برساند. رحیمی که اعتقاد دارد ایجاد مسیر ارتباطی صدرا به سمت باجگاه و دانشکده کشاورزی، شهر صدرا را از بن بست خارج خواهد کرد، می افزاید: احداث مسیر ارتباطی این شهر از سمت تنگ قره پیری باید با جدیت پیگیری شود.

توسعه ورزش همگانی

معاون توسعه منابع انسانی و پشتیبانی اداره کل ورزش و جوانان فارس، بهره برداری از ورزشگاه 50 هزار نفری پارس در میانرود را یکی از مهم ترین اقدامات عمرانی سال گذشته می داند و می گوید: در این استادیوم ورزشی استانداردهای لازم رعایت شده و از سال گذشته میزبان مسابقات لیگ یک فوتبال ایران است.

اسلام موسوی با اشاره به این که مجموعه ورزشی 6 هزار نفری شیراز نیز در هفته دولت به بهره برداری خواهد رسید، می افزاید: باشگاه سوارکاری لپویی که چندی پیش با حضور وزیر ورزش افتتاح شد از دیگر اقدامات برجسته اداره ورزش و جوانان فارس در حوزه عمرانی به شمار می رود.

وی با بیان این که اماکن ورزشی از طریق مزایده در اختیار بخش خصوصی به ویژه هیات های ورزشی قرار می گیرند، اضافه می کند: درآمدزایی از اماکن ورزشی در سال 98 مدنظر قرار داده خواهد شد تا از این طریق گام های موثری در راستای توسعه ورزش همگانی و قهرمانی برداشته شود.

موسوی بر اهمیت توسعه ورزش همگانی به عنوان یکی از ملزومات حفظ سلامت جامعه تاکید می کند و ادامه می دهد: طبق برنامه ریزی و اولویت بندی های اداره کل، توسعه ورزش همگانی حتی در روستاهای فارس نیز با جدیت دنبال خواهد شد.

لینک خبر :‌ روزنامه همشهری