بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 10فروردین 98
تهران- ایرنا- معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به تلاش برای افزایش بودجه این وزارتخانه در سال 97، تصویب لایحه مالکیت فکری در مجلس شورای اسلامی را جزء اولویت های برنامه سال 98 اعلام کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۰

به گزارش روز شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، علی اصغر کاراندیش مروستی با تبیین مشی مدیریتی خود، استقلال فکری و عملی و اختیار و امکان اعمال مدیریت مدیران مجموعه را در چارچوب وظایف تعیین شده مهم توصیف کرد و پویایی و دوری از رکود را در عین حفظ آرامش فکری و محیطی در پیشرفت امور موثر دانست.
وی با تاکید بر عامل شفافیت در انجام امور، به تشریح وظایف ادارات کل مجلس، استان ها، حقوقی، کمیته شرق و غرب و کمیته پدافند غیرعامل پرداخت و ارتقای فرهنگ سازمانی در عین درخشش کار سازمانی را جزو انتظارات خود از مجموعه مدیران معاونت برشمرد.
کاراندیش همچنین تقویت بدنه کارشناسی ادارات کل و آموزش و ارتقای مهارت های بایسته کارشناسان مجموعه را در تقویت موضع وزارتخانه در تعاملات برون سازمانی و درون سازمانی موثر دانسته و هم افزایی و کاربست تمام ظرفیت معاونت در این پیوند را در تحقق اهداف کلان دستگاه مهم توصیف کرد.
معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تشریح عملکرد سال 97 از افزایش 20 درصدی اعتبارات سال آینده این وزارتخانه خبرداد و گفت: به سرجمع اعتبارات این وزارت خانه در سال آینده یک هزار و 115 میلیارد ریال افزوده شده است.
کاراندیش با اشاره به اینکه اعتبارات وزارتخانه در چهار ردیف عمده افزایش دارد، افزود: از این رقم 400 میلیارد ریال به اعتبارات ردیف اصلی وزارت خانه، 550 میلیارد ریال به حوزه نشر و مطبوعات، 200 میلیارد ریال به امور سینما و 25 میلیارد ریال به اعتبارات پژوهشگاه فرهنگ و هنر افزایش یافته است.
وی با اشاره به پیگیری ها در کمیسیون تلفیق و صحن علنی مجلس شورای اسلامی گفت: این افزایش به رغم مشکلات اعتباری سال 98 صورت گرفته است و به سرجمع اعتبارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ یعنی 14هزار میلیارد ریال، افزوده شد.

** واریز 10 درصد از درآمد بلیت فروشی اجراهای صحنه ای
کاراندیش مروستی به مصوبه واریز 10 درصد از درآمد بلیت فروشی اجراهای صحنه ای (کنسرت) به خزانه توسط این وزارتخانه اشاره کرد و ادامه داد: مقرر شده معادل ارقام واریزی از این محل به خزانه تا سقف یک هزار و 500 میلیارد ریال به وزارت ارشاد برگردد.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این رقم به شهرستان های غیر از مرکز استان اختصاص می یابد تا صرف رسیدگی به امور مجتمع های فرهنگی هنری و تعمیر و تجهیز این مراکز، ساماندهی فعالیت های فرهنگی هنری شود.
وی هدف از این مصوبه را رسیدگی به امور شهرستان ها غیر مراکزاستان بیان کرد و اظهارداشت: قریب 360 شهرستان غیر مرکزاستان در کشور داریم و با این مصوبه اعتبارات قابل توجهی به این شهرستان ها اختصاص می یابد.

** اهم برنامه های سال 98 معاونت حقوقی، امور مجلس و استان ها
معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تصویب لایحه مالکیت فکری در مجلس شورای اسلامی را جزء اولویت های برنامه سال 98 معاونت اعلام و بر همت مدیران برای اجرایی شدن این مهم تاکید کرد.
وی پیش بینی سازو کاری خاص برای واگذاری مراکز فرهنگی و هنری استان ها به بخش خصوصی به نحوی که هم قانون اجرا و هم از نارضایتی هنرمندان پیشگیری شود، لزوم بازنگری در ساختار و تشکیلات انجمن های فرهنگی و هنری در رابطه آنها با استان ها و شهرستان ها در راستای تقویت انجمن های فرهنگی و هنری در سطح استان ها، لزوم هماهنگی و یکپارچگی فعالیت های قرآنی در سازمان های موجود وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان ها (اوقاف و امور خیریه – ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد – معاونت قرآن و عترت ) بدون ادغام یا انحلال هر یک از این حوزه ها را از جمله برنامه های سال 98 برشمرد.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به اختصاص بخشی از زمان ها و سانس های فضاهای ملی فرهنگی و هنری وابسته به معاونت ها به گروه های فرهنگی و هنری استان ها برای برپایی نمایشگاه ها، اجرای نمایش، اجرای موسیقی، اجرای هفته های فرهنگی و هنری استان ها در تهران، طرح آمایش فرهنگی (آمایش سرزمینی) در حوزه فرهنگ و هنر استان ها با سیاست گذاری وزارتخانه (توزیع عادلانه امکانات و فضاهای فرهنگی و هنری)، برگزاری هفته های فرهنگی و هنری و تبادل گروه های فرهنگی و هنری بین استان های مختلف و نقش و سهم هر معاونت و سازمان در این رابطه تفاهم و توافق با سازمان میراث فرهنگی کشور برای احیاء و بهره برداری از فضا های میراثی برای فعالیت های فرهنگی و هنری تهیه و تدوین نرم افزار جامع و یکپارچه فعالیت های فرهنگی و هنری کل کشور (ستاد و استان ها) به نحوی که از ستاد وزارتخانه امکان اطلاع یابی و نظارت و کنترل برنامه های فرهنگی و هنری و اجرایی تا سطوح شهرستان ها باشد، ارائه برنامه سفرهای استانی تمام معاونان و مدیران کل ستادی به استان های کشور به شورای معاونان، ایجاد سامانه امور مجلس برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تفکیک موضوعی تقاضای نمایندگان و ثبت خدمات ارائه شده را از دیگر اقدامات برشمرد.
ایجاد هماهنگی و هم افزایی بیشتر میان معاونت ها و سازمان های تابعه در ارائه پاسخ مستدل، دقت و سرعت در انجام کار و دیدار با نمایندگان و ارائه گزارش های ماهانه از معاونت ها به دفتر امور مجلس در خصوص پاسخگویی به مکاتبات همراه با ایجاد کلیدواژه نماینده (به عنوان مثال # نماینده) توسط آی تی در قسمت مشخصات نامه برای توجه هرچه بیشتر همکاران ستادی و استانی نسبت نامه هایی که از طرف نماینده ارسال شده را از دیگر برنامه های این معاونت در سال جدید عنوان کرد.
وی در ادامه به نشست دفتر امور مجلس با هریک از معاونان فرهنگی، مطبوعاتی، هنری و مالی ادارات استان ها و نیز نمایندگان ستادی آنها برای ایجاد تعامل بیشتر و اعلام نظر و ارائه راهکارهایی برای پاسخگویی به نمایندگان مجلس اشاره کرد و ابراز امیدواری کرد معاونت های ذیربط نسبت به درخواست های نمایندگان مجلس در اسرع وقت به معاونت حقوقی و دفتر امور مجلس پاسخ دهند.
در صورت پاسخ معاونت های ذیربط به درخواست نمایندگان (در صورت مکاتبه مستقیم نماینده با معاونان)، رونوشت آن به معاونت حقوقی، امور مجلس و استان ها، دعوت از نمایندگان مجلس شورای اسلامی (کمیسیون فرهنگی، فراکسیون های تخصصی) با هماهنگی و توسط دفتر امور مجلس برای شرکت در جلسات و همایش ها، برگزاری نهمین همایش حقوق مالکیت ادبی و هنری و حقوق مرتبط، لزوم هماهنگی بیشتر سازمان های تابعه در بهره گیری از ظرفیت های همدیگر خاصه درحوزه اموال غیرمنقول خارج از کشور، لزوم اهتمام بیشتر استان ها به مستندسازی اموال غیرمنقول اعم از در اختیار خود و در اختیار نهاد کتابخانه ها و دقت بیشتر مدیران استانی درخصوص واگذاری اموال غیرمنقول و پرداخت اجاره بها به حساب خزانه دولت برای جلوگیری از طرح دعوی سازمان بازرسی را از برنامه ها و اولویت های این معاونت در سال جاری برشمرد.
معاون حقوقی، پارلمانی و امور استان های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه، هدفمند کردن مصرف کمک های پرداختی به موسسات و نحوه نظارت و ادارات کل برای عدم تخلف و پرونده سازی و طرح دعوی سازمان بازرسی، مصوب کردن اولویت های پدافند غیرعامل در تدوین برنامه های عملیاتی سال 98 سازمان ها و معاونت های وزارت متبوع و اعلام به کمیته پدافند غیرعامل حداکثر تا پایان اردیبهشت سال 98 و شناسایی تهدیدات موجود در سازمان ها و معاونت های وزارت متبوع درحوزه پدافند غیرعامل و ارائه اقدامات پیشگیرانه، لحاظ ضرورت های پدافند غیرعامل و ارائه گزارش به کمیته پدافند غیرعامل را از دیگر برنامه های سال جدید عنوان کرد.
کاراندیش با اشاره به برنامه ها و اولویت های پدافند غیرعامل از طراحی و اجرای پروژه های عمرانی وزارت متبوع و نظارت برحسن اجرای آن، طراحی و اجرای پروژه های زیرساختی سایبری و نظارت برحسن اجرای آن، طراحی و اجرای الزامات پدافندی غیرعامل درسند برنامه جامع بازی های رایانه ای و نظارت بر حسن اجرای آن و طراحی و اجرای الزامات پدافندی غیرعامل در مدیریت نرم افزاری و محتوایی فضای مجازی و نظارت برحسن اجرای آن را از اولویت های تدوین پدافند غیرعامل برشمرد.

** معاونت حقوقی، پارلمانی و امور استان های وزارت فرهنگ در یک نگاه
سیاستگذاری و برنامه ریزی در خصوص فعالیت های مربوط به امور حقوقی و مجلس در چارچوب سیاست های وزارتخانه، برنامه ریزی جهت معرفی فعالیت ها و اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نمایندگان مجلس شورای اسلامی و تبادل اطلاعات با نمایندگان برای اجرای برنامه ها و طرح های فرهنگی، هنری و تبلیغاتی در حوزه انتخابیه آنها، برنامه ریزی در راستای برگزاری جلسات برای تبادل نظر با نمایندگان مجلس برای تسهیل اجرای برنامه ها و طرحهای فرهنگی، هنری و تبلیغاتی.
نظارت بر تنظیم و انعقاد قراردادهای داخلی و خارجی از نظر حقوقی و قانونی و مشارکت در تهیه و تنظیم فرم ها و دستورالعمل های حقوقی، نظارت بر تعیین ضوابط مربوط به شناسایی و ثبت آثار فرهنگی و هنری و حقوق مادی و معنوی مخترعان، مؤلفان، هنرمندان و پدیدآورندگان کلیه آثار فرهنگی، هنری و مطبوعاتی، نظارت بر مطالعه و بررسی و تهیه گزارشات و اطلاعات و آمار از وضع فرهنگی استان ها و مناطق و ارائه گزارش های مورد نیاز در خصوص مشکلات، تنگناها، نظرها و ویژگی های واحدهای استانی و شهرستانی و ارائه پیشنهادهای لازم به مراجع و شوراهای برنامه ریزی، بررسی و مطالعه مستمر قوانین و مقررات مربوط به فعالیت های بخش فرهنگ و هنر و ارائه پیشنهادهای اصلاحی لازم به مراجع ذیربط از جمله وظایف معاونت حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
همچنین بررسی، مطالعه و شناسایی راهکارهای مطلوب برای تقویت واحدهای استانی در قالب تفویض اختیار، اقدام در شناسایی فرهنگی مناطق کشور از نظر کیفیت زندگی، اوضاع طبیعی، وضعیت تاریخی، اقوام و عقاید و باورها، سنت ها، آداب و رسوم، زبان و گویش ها، ادیان و مذاهب.
- دفاع از لوایح پیشنهادی در کمیسیون ها و صحن علنی مجلس شورای اسلامی حسب مورد، تنقیح قوانین و مقررات و روز آمد نگه داشتن آنها، بررسی و ارائه نظر مشورتی به مقام عالی وزارت در زمینه انتصاب مسؤلان استانی و نظارت بر عملکرد آنها، انجام اقدامات در زمینه طرح دعاوی، تنظیم دادخواست ها و لوایح دفاعیه در مراجع حقوقی و قضایی و ارائه راهنمایی ها و پاسخ به استعلام های واحدهای مختلف مرکزی و استانی جهت ایجاد وحدت رویه و هماهنگی در اجرای قوانین و مقررات نیز از دیگر وظایف معاونت حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محسوب می شود.
گزارش از: علی اکبر قزوینیان
فراهنگ ** 1355 **9157

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جدیدترین حساب توییتری خود نوشت: اخبار ناگوار سیل، ما را ازاحتیاطات و تدارکات جاده ای غافل نکند.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی در این توئیت نوشت:

وزیر بهداشت دیروز صبح از بیش از 19000 حادثه جاده ای با بیش از 18000 نفرمصدوم خبر می داد که 245 نفر از آنان در صحنه فوت شده اند .

ایشان تا دیروزصبح متوفیان قطعی سیل را 24 نفر اعلام می کرد .

اخبار ناگوار سیل ، ما را ازاحتیاطات و تدارکات جاده ای غافل نکند.

8 فروردین 1398 22:51

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تهران - ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه دیدارهای نوروزی خود با دو هنرمند پیشکسوت سینما و تئاتر کشور دیدار کرد.

به گزارش روز پنجشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، سید عباس صالحی در ادامه دیدارهای نوروزی خود و همچنین سالروز گرامیداشت هفتم فروردین ماه روز جهانی تئاتر و روز ملی هنرهای نمایشی با حضور در منزل علی نصیریان و اکبر زنجانپور ، عید را به این دو هنرمند تبریک گفت.
وی در این دیدارها که سید مجتبی حسینی معاون امور هنری نیز حضور داشت، در فضایی صمیمی به گفت وگو با این دو هنرمند پرداخت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در منزل استاد نصیریان ضمن گرامیداشت یاد و خاطر همسر این هنرمند پیشکسوت، برای آن فقیده طلب مغفرت و آمرزش کرد.
در ادامه این دیدارها که اعضای خانواده های هنرمندان نیز حضور داشتند، آنها درباره آخرین فعالیت های هنری و کاری خود به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توضیحاتی را ارائه کردند.
احمدی مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی و سید طباطبایی مدیر کل روابط عمومی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز صالحی را در این دیدارها همراهی کردند.
به گزارش ایرنا، پیش از این نیز وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه دیدار نوروزی با هنرمندان، به منزل محمد رضا شفیعی کد کنی شاعر و پژوهشگر ادبیات فارسی،داریوش اسدزاده بازیگر پیشکسوت و حسن ناهید نوازنده نی رفت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دوازدهم از زمان قبول مسئولیت و سکانداری این وزارتخانه، موضوع دیدار از نزدیک با هنرمندان و اهالی پیشکسوت فرهنگ، هنر و رسانه را به عنوان اولویت در دستور کار خود قرار داده است.
پیشتر نیز سید عباس صالحی در دیدارهای نوروزی خود و همزمان با روز جهانی تئاتر و روز ملی هنرهای نمایشی سالهای گذشته نیز با حضور در منزل شماری از هنرمندان با آنها دیدار و گفت وگو کرده است.
سال گذشته نیز وزیر فرهنگ با حضور در منزل استاد جمشید مشایخی، احترام برومند، رضا بابک و مسعود کیمیایی با آنها دیدار و گفت وگو کرد.
27 مارس برابر با هفتم فروردین ماه روز جهانی تئاتر و روز ملی هنرهای نمایشی نامگذاری شده است.
فراهنگ ** 1355 ** 1095

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا، حجت الاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی رییس مرکز امور قرآنی سازمان...

به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا، حجت الاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی رییس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه درخصوص روند آماده سازی مصلی تهران برای برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کریم اظهارکرد: عملیات آماده سازی مصلی تهران برای برگزاری با شکوه این دوره ازمسابقات که نمایندگان بیش از 80 کشور جهان در آن حضور خواهند یافت از 10 فروردین ماه در تهران آغاز خواهد شد.

وی با اشاره به تحولات این دوره از مسابقات نیز گفت: امسال تغییرات محسوس و موثری در رویکرد مسابقات و نحوه برگزاری در محورهای فنی، اجرایی و محتوایی به وجود آمده است.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف افزود: البته تلاش برای تغییر و تحول در برگزاری کیفیت مسابقات کماکان ادامه خواهد یافت و امسال نیز شاهد اتفاقات خوبی خواهیم بود.

وی با بیان اینکه از جمله تغییرات لحاظ شده برگزاری غیر حضوری مسابقات از طریق فضای مجازی در مرحله مقدماتی است، ادامه داد: در سال های قبل همه افرادی که توسط نهادهای ذیربط از کشورهای مختلف به ما معرفی می شدند، مستقیم به ایران می آمدند و در مسابقات حضوری شرکت می کردند، اما امسال برای اینکه قاریان و حافظان از مرحله بالاتری در مسابقات حاضر شوند، مرحله مقدماتی را به صورت غیرحضوری برگزار کردیم .

حسینی همچنین تصریح کرد: مرحله پذیرش متسابقین در این دوره از مسابقات هم از نوزدهم فروردین ماه آغاز خواهد شد و از روزهای بیست و یکم تا بیست و پنجم مرحله نهایی مسابقات بین المللی قرآن کریم در مصلی تهران برگزار می شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ همراز
سعید فلاح فر معتقد است حراج تهران ، پیش از آن که رخدادی هنری باشد، فعالیتی اقتصادی و مبتنی بر کالایی به نام هنر صنعت است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۰ سایت های دیگر : فرتاک نیوز ایرانا بازتاب الف نوای رودبار

به گزارش خبرنگار مهر ، حراج تهران یکی از رویدادهای مهم در حوزه هنرهای تجسمی ایران است که سالی دوبار برگزار می شود و موافقان و مخالفان بسیاری هم دارد. سال گذشته حراج تهران در روزهای 8 تیر و 21 دی ماه در هتل پارسیان آزادی با مجموع فروش 65 میلیارد و 781 میلیون تومان برگزار شد.

در این میان حراج تهران هر ساله مخالفان و موافقانی داشته است و برگزاری این حراج در سال گذشته نیز از این قاعده مستثنی نبود. برخی منتقدان معتقدند حراج تهران بیش از آنکه به جنبه زیبایی شناسی هنرهای تجسمی بپردازد به چرخه مالی و اقتصادی یک اثر می پردازد و این مسیر را معضلی برای هنرمندان فعال و هنرهای تجسمی می دانند. در زیر دیدگاه یکی از کارشناسان هنری را از نظر می گذرانید که نسبت به حراج تهران نگاهی انتقادی دارد.

سعید فلاح فر یکی از منتقدان هنری است که در یادداشتی به نسبت حراج تهران با هنر و هنرمندان پرداخته است و ماهیت این رویداد را مورد بررسی قرار داده است.

متن این یادداشت را در ادامه می خوانید؛

حراج تهران شاید مهمترین رویداد هنرهای تجسمی نباشد اما پر آوازه ترین و پرحاشیه ترین رویداد سال های اخیر محسوب می شود. حراج تهران در این چند سال، به مدد ارقامی که برای حوزه هنرهای تجسمی تازه و شگفت آور است و به دلیل حاشیه های متنوع و فراوان، بیش از مجموع برنامه های تجسمی و حتی مجموع نمایشگاه های مهم تهران، دوسالانه ها، جشنواره ها و... سرتیتر اخبار این حوزه را به خود اختصاص داده است. حراج تهران از اولین دوره با نقدهای زیادی روبرو شد. گاهی حراج را به تنها فرشته نجات هنرهای تجسمی تعبیر کرده اند و گاهی در هر آنچه کاستی و خطاست، انگشت اتهام دراز کرده و مقصرش دانسته اند. نقدهایی که از عرش تا فرش را شامل حراج تهران و دست اندرکارانش کرده و هنوز می کند. واقعاً ماجرای حراج تهران چیست؟ چرا و چگونه به راه افتاد؟ هنرمندان نسل جدید تاجر شده اند و یا تاجران علاقمند به هنر؟ حراج تا چه حد وامدار شرایط اقتصادی و تا چه حد وابسته به اوضاع سیاسی و اجتماعی است؟ آیا منفعت و آسیبی هم دارد؟ آیا حراج با فساد اقتصادی ارتباط دارد و چنان که گفته اند، زاییده مافیا و فساد اقتصادی است و یا مولد آن؟ نسبت حراج تهران با هنر و سایر رویدادهای هنری چیست؟ چرا دیگر حراج های گاه و بیگاه هنری نتوانسته اند با حراج تهران رقابت کنند؟

اشتباه در شناخت جایگاه، ساختار و کارکرد عملی حراج تهران منبع سوءتفاهماتی است که بسیاری از گمانه زنی ها و اظهارنظرات را به بیراهه کشانده است

طرح این موضوع شاید کمی کدورت آفرین باشد اما واقعیت دارد. عمده این نقدها، چه آنهایی که ستایش آمیز بوده اند و چه آنها که کوبنده و درآمیخته با دشنام و ناسزا، از یک آبشخور برآمده اند؛ سو تفاهم. حراج تهران نظام و تعریفی دارد که کمتر در تحلیل ها و بررسی ها با دقت کافی به کار منتقدین آمده است. اشتباه در شناخت جایگاه، ساختار و کارکرد عملی حراج تهران منبع سوءتفاهماتی است که بسیاری از گمانه زنی ها و اظهارنظرات را به بیراهه کشانده است. امیدها را ناامید کرده و یا برای اقتصاد هنر، فضای انتزاعی و شکننده ای تولید کرده است.

مقایسه ناصواب حراج تهران با سایر رویدادهای این حوزه گاهی به سهو و گاهی به عمد باعث وضعیت تاریک و پرچالش موجود می شود. بعضی از هنرمندان و حتی مدیران فرهنگی تلاش می کنند این پدیده را در چهارچوب مطلق هنر ارزیابی کنند تا از این رهگذر گزارش و آماری فریبنده برای رونق هنرهای تجسمی دست و پا کنند و یا ضعف های بخش های دیگر هنر را پشت هیاهوهای حراج، دور از چشم و بی اهمیت نشان دهند. در این میان شائبه حمایت ها و مساعدت های دولت (که متولی بسترسازی و تولید ثروت است و نه تولید پول و کسب درآمد و شراکت های رسمی و غیررسمی مالی) دور از ذهن نمی نماید. حمایت هایی که گاهی به واسطه تکذیب ها و انکارهای ناشیانه، افکار عمومی را حساس تر هم کرده است.

حراج از کالامحوری تئوری های اقتصادی تبعیت می کند و اثر هنری را در تعریفی مغایر باورهای پیشین، وارد فرمول ها و محاسبات بازار و سرمایه و سود و... می کند

عده ای از تشخیص هنر ، هنر سرگرمی و هنر صنعت طفره می روند و در قیاس آنها دچار اشتباهات کلیدی و یا پنهان کاری عمدی می شوند. نباید حراج تهران را با معیاری غیر از ساز و کارهای اقتصاد و حراج اندازه کرد. باید پذیرفت حراج تهران، پیش از آنکه رخدادی هنری باشد، فعالیتی اقتصادی و مبتنی بر کالایی به نام هنر صنعت است. حراج از کالامحوری تئوری های اقتصادی تبعیت می کند و اثر هنری را در تعریفی مغایر باورهای پیشین، وارد فرمول ها و محاسبات بازار و سرمایه و سود و... می کند. هنرمند و اثر هنری در حراج قاعدتاً سفارش پذیر است و از تأمین نظر خریدار و دلال یا استقبال از توصیه های برندسازی و... ابایی ندارد. بنابراین نباید از حراج تهران انتظاری مشابه دوسالانه ها و حتی بخش فرهنگی و هنری نگارخانه ها داشت.

حراج تهران بنا به تعاریف و اهدافی که دارد باید مثل هر تاجری، آثاری را عرضه کند که فروش و سود مالی بیشتری دارد. بنابراین کیفیت و خصوصیات محض هنری اگر چه امری مهم در این تجارت شمرده می شود اصل اول انتخاب و عرضه آثار نیست. از طرفی حراج به عکس رویدادهای ملی برای کسب رضایت مخاطب عام و خریدار طبقه متوسط و منتقد هنری و... تلاش نمی کند و حوزه وظایفش محدود به مشتری های بالقوه و با توجه به تراز قیمت ها، بسیار محدود است. توقع سپهسالاری هنر و ارتقای کیفیت و سلیقه هنری مردم از حراج، یا توقع وظایف آموزش تخصصی و عمومی و... از حراج، خواسته نامربوط محسوب می شود. اگر بی تعصب، وظایف ذاتی حراج تهران را بپذیریم، ناگزیر همه آنچه به عنوان انتقاد از سطح کیفی آثار و یا الزاماتی که برای شرح کیفیت آثار حراج گفته شده است باید به کل منتفی و ناوارد فرض کنیم. کیفیت در حراج تنها وقتی اولویت است که همسوی افزایش سود و قیمت باشد و عوامل افزایش قیمت دامنه ای وسیع تر از تک عنصر کیفیت دارند. از طرفی هم، فشار روانی حاصل از قدرت مالی حراج توانسته است در سلیقه بعضی از هنرمندان مشتاق به حضور در حراج و یا مخاطبانی که کیفیت را با میزان ارزش مالی می سنجند، تأثیرات مخربی به جا بگذارد که رفع آنها جز از طریق آشنایی کامل با ماهیت و کارکرد حراج ممکن نمی شود. از جمله اینکه حضور و فروش هیچ اثری در حراج الزاماً نه به معنی ارزش های کیفی اثر و هنرمند است و نه خود به خود محکوم به انگ کنایه آمیز تجاری.

همچنین است در مورد اظهارنظراتی که محدودیت و تکرار شرکت کنندگان در حراج را نشانه رفته و آن را تعبیر به مافیا می کنند. بدیهی است هر صاحب تجارتی این حق را دارد که کالایی را عرضه کند که به هر دلیلی مایل به عرضه و فروش آن است. چه این تمایل حاصل پیش بینی سود بیشتر باشد و چه از نسبت های شخصی و تجاری و گروهی و... نشأت گرفته باشد. همان طور که مثلاً انجمن های تخصصی هنرهای تجسمی برای برپایی نمایشگاه های عمومی خود (از جمله انبساط، ده روز با عکاسان، سرو نقره ای و...) شروطی برای مشارکت اعلام و از پذیرش آثار هنرمندان غیرعضو ممانعت می کنند. در واقع به عکس رویدادی مثل دوسالانه که رویدادی ملی و همگانی است و موظف به توزیع عادلانه فرصت بین هنرمندان، حراج تهران چنین تعهد ملی و فراگیری ندارد.

حراج مختار است برای حفظ منافع مالی خود و شرکت کنندگان در حراج نام خریداران خود را (به عنوان سرمایه اقتصادی حراج) محفوظ نگهدارد . اگر چه این امر، به لحاظ اصول شفاف سازی تجارت، برای عده ای قابل قبول نیست و به اعتقاد ایشان فرصت سوءاستفاده های اقتصادی را افزایش می دهد و یا عاملی می شود برای محافظت از متخلفین مالی و اقتصادی جامعه. نمی توان این حقیقت را کتمان کرد که برخی از حامیان و طرفداران حراج، بیش از آنکه دلسوز هنر و اقتصاد هنر باشند، فرصتی اینچنین را برای توسعه فعالیت های پنهان اقتصادی و حتی سیاسی خود لازم می دانند. البته در میان خریداران، اتفاقاً کم نیستند افرادی که اصراری بر گمنامی ندارند و یا حتی گاهی به دلیل وسوسه کسب شهرت، جلب نظر، ترفندهای شغلی، تفاخر و تظاهر به تغییر طبقه اجتماعی و... تمایل زیادی به شناخته شدن دارند.

گاهی چنان قیمت آثار هنری در نگارخانه ها و فروشگاه های هنری، افسانه ای و غیرمنطقی است که بعضی از خریداران معمولی دیگر جرأت خواندن فهرست قیمت آثار نگارخانه ها و شمردن صفرها را ندارند

معمولاً برخی منتقدین قیمت آثار حراج ها را با سایر قسمت های بازار قیاس می کنند و از آن نتیجه می گیرند که این میزان اختلاف غیرطبیعی و غیر واقعی و حتی ساختگی است. دوگانگی رونق اقتصادی در حراج و رکود در دیگر بخش های هنرهای تجسمی این استنباط را تأیید می کند. فارغ از اعداد و ارقام صوری که ممکن است واقعی نباشند یا هرگز وارد گردش مالی حقیقی نشوند، نباید موضوع قیمت گذاری در حراج را با بازارهای معمول دیگر مقایسه کرد. علاوه بر مقدمات و ترفندهای بازاریابی و بازارسازی و...، خرید و فروش در حراج بر اساس یک قرارداد دو طرفه و اعتباری انجام می شود. به این صورت که طرفین توافق می کنند که قیمت این اثر (مثل توافق اعتباری مبلغ چک بانکی) این عدد باشد که به استناد حضور اثر در حراج و به اعتبار انجام معامله در بازار شناخته و ثبت شده حراج، به عنوان قیمت پایه اثر محاسبه خواهد شد. این شیوه قیمت گذاری به شکل مشخصی با عوامل قیمت گذاری در جاهایی مثل نگارخانه و آتلیه هنرمند و... متفاوت است. اگر چه حراج در دوره های اولیه نوعی اعتماد به نفس را به هنرمندان و بازارهای کالای هنری بازگرداند، اما به تدریج توسعه این توهم قیمت گذاری با معیار حراج در فضاهای نگارخانه ها، آرت فرها ، اکسپوها و... باعث سلب آرامش بازار و تضعیف اعتماد تجاری در میان خریداران طبقه متوسط آثار هنری شد. عده ای تصور می کنند با قیاس در کیفیت، قدمت، شباهت و... مجاز به اخذ مبالغی در حدود ارقام حراج هستند، بدون اینکه به ساز و کارهای بازاری و تجاری خاص حراج توجه کنند. گاهی چنان قیمت آثار هنری در نگارخانه ها و فروشگاه های هنری، افسانه ای و غیرمنطقی است که بعضی از خریداران معمولی دیگر جرأت خواندن فهرست قیمت آثار نگارخانه ها و شمردن صفرها را ندارند. تا جایی که در حال حاضر تناسبی میان گردش سالم مالی نگارخانه ها و حراج تهران به چشم نمی خورد. همین اختلاف، گاهی برای هنرمندان تثبیت نشده ای که موفق به فروش اثر در حراج شده اند، تبدیل به معضلی بزرگ می شود. یعنی هم نسبت به رقم حراج تعهد اخلاقی حس می کنند و هم سطح توقعی که برایشان به وجود آمده در فروش و قیمت گذاری نگارخانه ها و... تأمین نمی شود. بنابراین به تدریج درآمدهای معمول خود را از دست می دهند.

هر نوع اقدام دروغین و ریاکارانه به قصد کسب منافع و سود بیشتر در هر نظام قانونی و اخلاقی غیرقابل پذیرش است. اما حسب ماهیت ساختاری حراج تهران ممکن است عدد و قیمت نهایی فروش اثری، متأثر از نحوه پیشنهاد قیمت ها و زد و بندهای مرسوم دور از اخلاق در میان خریداران و حتی نماینده های ناشناس فروشندگان و... باشد، یا عده ای با مقاصد فساد مالی و پولشویی و... در این تجارت سهیم شوند، اما تا جایی که این رفتارها معین و قابل اثبات نیست، مدیران حراج نمی توانند بر اساس حدس و گمان و یا هر تشکیکی، قضاوت کنند. اگر چه در صورت اثبات موضوع موظف به ابراز نظر و اقدام مقتضی خواهند بود. در موضوعات مشابه دیگر نیز نمی توان از بدنه اجرایی حراج انتظار رفتارهای قضائی، پلیسی و کارآگاهی داشت. همان طور که حراج در رفع شبهات و تعهد در صداقت اظهارات و دقت در اصالت و صحت آثار عرضه شده، ملزم به نهایت دقت و وسواس است، باید خود را موظف به رعایت حقوق هنرمند و خریدار دانسته و در هر مرحله و در هر زمانی که بروز تخلفی محرز شد، قرارداد فروش را لغو و برای احقاق حقوق از دست رفته مراحل قانونی را پیگیری کند.

تصور تزریق مستقیم اموال حاصل از حراج به جیب هنرمندان هم تصور اشتباه دیگری است که مرجع بعضی اظهار نظرات می شود. اعداد نسبتاً بزرگ حراج ممکن است از نظر روانی در رشد ارقام و قیمت ها و یا افزایش میزان فروش آثار هنری تأثیر بگذارد یا به نوعی موجب رونق این کسب و کار باشد اما عمده آثار عرضه شده در حراج توسط واسطه هایی به حراج معرفی شده و سودهای درشت حاصل از تفاوت قیمت های حراج عملاً به حساب دلال ها و کلکسیونرها واریز می شود. (دلال ها و کلکسیونرهایی که خود موجب افزایش قیمت ها بوده و یا می شوند.) به ویژه اگر به خاطر داشته باشیم درصد قابل توجهی از آثار حراج مربوط به هنرمندان درگذشته است. انتظار نداشته باشید هنرمندی که اثرش در چند دوره حراج تهران با ارقام میلیاردی به فروش رفته، بلافاصله به قصر تازه ای نقل مکان کند، مگر اینکه مستقیماً شریک و مستخدم تجارت و سودای بلندپروازانه حراج باشد.

ترغیب به سرمایه گذاری از طریق خرید آثار هنری هم بعد از حراج به کلید واژه پیشنهادات مالی دلالان و نگارخانه داران و هنرمندان و... تبدیل شده است. مثال هایی هم برای این توصیه ارائه می کنند. مثل تابلویی که در یکی از نمایشگاه ها به چند 10 میلیون خریداری شده و حالا در حراج تهران با قیمت های میلیاردی به فروش رفته است.

ترغیب به سرمایه گذاری از طریق خرید آثار هنری هم بعد از حراج به کلید واژه پیشنهادات مالی دلالان و نگارخانه داران و هنرمندان و... تبدیل شده است. مثال هایی هم برای این توصیه ارائه می کنند. مثل تابلویی که در یکی از نمایشگاه ها به چند 10 میلیون خریداری شده و حالا در حراج تهران با قیمت های میلیاردی به فروش رفته است. این مشاوران اعتقاد دارند خریداران با انتخاب درست می توانند به سودهای کلانی دست پیدا کنند که با هیچ بازاری قابل مقایسه نیست. اما آنچه در این تبلیغات به چشم نمی خورد و یا عمداً پنهان می شود، واقعیتی است که با این ظاهر وسوسه انگیز کاملاً متفاوت است. به این ترتیب که اثری که با این فضای متوهم و متورم ارزشگذاری به عنوان مثال از یک نمایشگاه و گالری خریداری می شود تقریباً فروش مجدد آن در همان گالری هم با قیمت مورد انتظار غیرممکن و یا حداقل بسیار دشوار و زمان گیر است. ورود این اثر به فرصت محدود حراج تهران هم کار ساده ای نیست و برای همه افراد و آثار به تساوی و همیشگی اتفاق نمی افتد. اگر سرمایه گذاری با وجود خطر یا ریسک خرید آثاری که از میان تعداد زیادی، بالاخره شاید یکی شانس فروش در حراج را پیدا کند و درصد حراج را بپردازد، در معادلات تجاری قرار گیرد، می بینیم که مثال ها و اعداد و ارقام سود، شباهتی با این تحلیل ها و وعده ها ندارد. البته وقتی این خرید از خود حراج باشد، به مراتب امکان کسب چنین سودی کمتر هم می شود. چرا که اگر این اثر (به تناسب آمار موجود) فرصت فروش مجدد در حراج را پیدا نکند (و با توجه به عدم وجود بازاری موازی و مشابه حراج) ناگزیر به حضور در بازارهایی خواهد بود که قیمت های معمولشان تنها به کسری از ارقام حراج نزدیک می شود.

آیا سوار شدن بر امواج اختلاف طبقات اقتصادی و دامن زدن به آن، فرهنگ اقتصاد حراجی و چکش زدن با آن ریشه های تاریخی دوره های برده داری و فروش احشام همان طور که بعضی مدیران حراج و تحلیل گران حراج ادعا می کنند، پدیده ای همه گیر و معمول در جهان است؟ آیا نگاه کالایی به آثار هنری و این شمایل بازار آزاد، از نگاه همه تئوری پردازان اقتصادی و هنری و یا در اصول همزیستی شهری و اجتماعی، امری پسندیده، خالی از اشکال و قابل توصیه است؟ آیا حراج واقعاً مولد درآمد است و اگر آری چه کسانی از این درآمدها و پسامدهای فرهنگی و اقتصادی آن منتفع می شوند؟ آیا این شیوه تولید درآمد با فرهنگ و اخلاق ملی و مذهبی ایرانیان سازگار است؟ آیا واقعاً حراج رابین هودی است که پول را از حساب سرمایه دارهای کلان، وارد حساب هنرمندان شایسته می کند؟ آیا حراج گذار ، ادامه حیات و تداوم حراج و بازگشت سرمایه سرمایه گذاران را تضمین می کند؟ آیا می تواند راهی عملی برای جبران آسیب های خواسته و ناخواسته به فرهنگ و هنر ارائه کند؟ حراج در مقابل اندک امیدهایی که که گاهی واقعی و گاهی کاذب و گذرا میان هنرمندان جوان آفریده، با سرخوردگی ها و خشم های بسیاری که تولید کرده، چه خواهد کرد؟ آیا حراج می تواند تا سر حد ممکن فضای سالم اقتصادی و شفافی برای تجارت و هنر فراهم کند؟ آیا حراج تهران می تواند برای احترام به فضای هنری کشور و به نفع سلامت کسب و کار، از رانت های احتمالی، حمایت قدرت های اقتصادی و سیاسی سودجو و ناسالم و... چشم پوشی کند؟

کد خبر 4553506

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
کریستف رضاعی می گوید متاسفانه جشنواره موسیقی فجر همواره در سایه جشنواره فیلم فجر بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۰

سرویس موسیقی هنرآنلاین: کریستف رضاعی آهنگساز و نوازنده پیانو در مورد هم زمانی جشنواره موسیقی فجر با جشنواره فیلم فجر و در سایه رفتن جشنواره موسیقی گفت: به نظر می رسد جشنواره موسیقی فجر خیلی منشا اثر نیست و به دلیل مجموعه ای از شرایط امکان رشد ندارد.

وی افزود: متاسفانه جشنواره موسیقی فجر همواره در سایه جشنواره فیلم فجر بوده چون تقریبا با آن همزمان است و این باعث می شود که اصل اتفاقی که در شهر می افتد بیشتر به فیلم اختصاص یابد و جشنواره موسیقی و تئاتر زیر سایه جشنواره فیلم فجر باشند.

برنده جایزه سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر برای فیلم "نگار" در مورد کیفیت جشنواره موسیقی فجر امسال گفت: متأسفانه جشنواره موسیقی فجر هر سال یک رنگ دیگری پیدا می کند ولی امسال کم رنگ تر از سال های قبل بود که این مسئله یا از مدیریت می آید یا از سیاست که این را دقیق نمی دانم ولی ظاهراً متأثر از همه این ها است.

این آهنگساز تغییر زمانی جشنواره و جدا کردن آن از جشنواره فیلم و تئاتر را در استقبال مخاطبان و کمیت شنوندگان و دیده شدن این جشنواره موثر دانست و گفت: مسئله کیفیت آن کاملا به مدیریت جشنواره و انتخاب گروه ها ربط دارد. در دوران جشنواره، شهر تهران پر از بنرها و تبلیغات جشنواره فیلم می شود، در صورتی که این اقبال در مورد موسیقی بسیار کمتر است.

رضاعی در پایان به راه حل برون رفت جشنواره موسیقی فجر از این وضعیت اشاره کرد و گفت: به نظرم اگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می خواهد اتفاقی در جشنواره فجر بیفتد و تغییراتی روی دهد، باید بسیاری از مسائل را درونی ببیند، اینکه چطور باید مدیریت و انتخابات را عوض کرد و به آن شکل داد خیلی مهم است.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
معاون خانه موسیقی گفت: حمایت در اصل باید از طرف دولت باشد، منتهی اینکه حمایت چه سمت و سویی داشته باشد مهم است ، صدا و سیما می تواند بستر های مناسبی را برای شناساندن هر نوع از هنر به جامعه را ایجاد کند و حامی خوبی برای معرفی ترانه سرایان باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۰

با حمیدرضا عاطفی، معاون خانه موسیقی، از معبر ترانه سرایی در موسیقی ایران و تاثیر آن بر روند شکل گیری سلیقه موسیقیایی مردم، در آخرین روزهای سال به گفت و گو نشستیم و او درباره علل بوجود آمدن این تغییر وضعیت به خبرنگار برنا گفت: خیلی از مسائل در بوجود آمدن یک وضعیت فرهنگی در یک جامعه دخیل هستند. موسیقی هم از این موضوع مستثنی نیست.

عاطفی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر ترانه سرایی در ایران و بخصوص در موسیقی چه جایگاهی دارد گفت: ترانه سرایی در موسیقی جایگاه ویژه و بالایی در موسیقی بخصوص موسیقی ایرانی دارد چراکه موسیقی شاکله و اساس و بنیان موسیقی ایرانی بر پایه کلام است و در نتیجه ترانه سرایی بخش مهمی از موسیقی ایرانی را تشکیل می دهد. کما اینکه در این حوزه ترانه سرایانی بزرگی چون رهی معیری، نواب صفا، بیژن ترقی، رهی معیری را داریم که می بینیم چقدر نامدار و ماندگار در تاریخ موسیقی اصیل ایران هستند.

عاطفی در مقایسه ترانه سرایی و جایگاه آن در دو حوزه موسیقی فعلی ایرانی و پاپ گفت: باید بگویم در موسیقی پاپ استفاده از ترانه هایی با سطح نازل و سخیف و شرم آوری دارد اجرا و پخش می شود چراکه از عبارات و کلماتی استفاده می شود که اصلا آدم رغبت به شنیدن موسیقی با این عبارات را نمی کند و در مقایسه، موسیقی سنتی وضعیت بهتری نسبت به آن دارد البته اگر ممیزی ها و دانلودها و سیاست گذاری ها اجازه بدهند.

این موسیقی شناس پاسخ این سوال را که چرا مردم می پذیرند که شنونده این نوع از موسیقی با اشعار سطحی باشند گفت: ذائقه مردم نه تنها در زمینه موسیقی بلکه در همه مسائل و مولفه های مختلف اجتماعی تحت تاثیر آموزه های خود قرار می گیرد و سلیقه های مختلف را می توان به روش های مختلف در مردم تغییر داد بدون توجه به پایه و اساس درست ایجاد آن چیز. وقتی که صدا و سیمای ما موسیقی خوب و فاخر و جدی و هنری پخش نمی کند و تنها بسنده به انتقال موسیقی نازل و غیر حرفه ای می کند خب سلیقه مردم به این سمت و سو گرایش پیدا می کند و گوش موسیقی مردم عادت به شنیدن آن سطح از موسیقی می کند.

عاطفی با تاکید بر اینکه رسانه عامل مهمی در جهش دادن به افکار مردم است افزود: صدا و سیما به عنوان تنها رسانه ملی نقش مهمی در شکل دادن به میزان فرهنگ و سواد افراد دارد.

این پژوهشگر موسیقی در بیان پاسخ به انتخاب نوع موسیقی و پخش آن از رسانه ملی با توجه به وجود اشعار مختلف از ترانه سرایان نامدار و غیر در ساخته های موسیقی امروز گفت: خب انتخاب نوع موسیقی در رسانه ما کاملا سلیقه ای و بر اساس فاکتورها و سیاست گذاریهای مختلف و نوع ارتباطات تهیه کنندگان و برنامه گزارها با فضای مجازی و خوانندگان انجام می شود.

وی گفت: این باید بیشتر آسیب شناسی شده و باید که مسئولین پاسخ گو باشند که چرا این رویه را پیش گرفتند؟ چرا از کارشناسان خبره و مبرز این حوزه استفاده نمی کنند و چرا به این میراث و فرهنگ شنیداری ما توجه نمی کنند؟ اینها مسائلی است که باید به آن توجه شود.

عاطفی من باب حمایت های لازم از ترانه سرایان و اعتبار بخشیدن به این هنرمندان درحوزه فرهنگ گفت: حمایت در اصل باید از طرف دولت باشد، منتهی اینکه حمایت چه سمت و سویی داشته باشد مهم است، همین صداوسیما می تواند بسترهای مناسبی را برای شناساندن هر نوع از هنر به جامعه را ایجاد کند و حامی خوبی برای معرفی ترانه سرایان باشد، مثلا به جای برنامه های مختلفی که این همه ستاره، هشتک، ستاره، مربع راه اندازی کرده است می تواند هیات داوران معتبری از شاعران و کارشناسان متخصص حوزه شعر در یک برنامه چالشی جمع و با ایجاد یک فضای رقابتی بهترین ها را شناسایی و با حمایت های لازم موجب رشد و ترقی و ایجاد انگیزه در آنها شود.

وی افزود: دولت با حمایت های لازم و ایجاد روابط مناسب از طریق وزارت ارشاد و ... می تواند پل ارتباطی مناسبی بین شاعران خوانندگان و برنامه گذاران ایجادکند تا در یک فضای موسیقایی آثار ماندگاری را تولید و ارائه کنند.

عاطفی از وجود ممیزی های مجوز شعر در اتاق موسیقی وزارت ارشاد گفت و افزود: می دانید که در دفتر موسیقی وزارت ارشاد ما، نود درصد از زمان صرف نظارت بر کلام و شعر می شود. یعنی موسیقی آنچنان ممیزی و یا سانسوری ندارد و بیشتر با شعر و کلام کار دارد. اما خب همچنان ترانه ها اجرا، کنسرت ها برگزار و مردم هم بی اطلاع از وضعیت راه موسیقی هستند و نمی دانیم چه پیش خواهد آمد.

حمیدرضا عاطفی در پایان گفت: من به همه مردم عزیز و به شما و همکاران رسانه ای شما سال نو را تبریک عرض می کنم و آرزو می کنم در سال جدید مثل همیشه به وظایف و رسالت خودتان که اعتلای فرهنگ و هنر است موفق باشید و شما هم به سهم خودتان از آثار هنری جدی و فاخر حمایت کنید.

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
تهران - ایرنا - بازیگر و نویسنده تئاتر گفت: به مناسبت روز ملی هنرهای نمایشی باید اشکالات در حوزه مدیریت سیاست گذاری ها اصلاح شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۷

محمدرضا الوند عصر چهارشنبه به مناسبت روز هنرهای نمایشی در گفت و گو با خبرنگارفرهنگی ایرنا با بیان اینکه هر نام گذاری برای یکی از روزهای سال فلسفه ای دارد ،اظهارداشت: در جهان برای هر هنری روزی تعیین شده است تا سمبلی برای نشان دادن فایده و تاثیر آن بر جوامع باشد؛ روز جهانی تئاتر هم که چند سالی است در ایران به عنوان روز هنرهای نمایشی جشن گرفته می شود از این قاعده مستثنی نیست.
وی افزود: روز ملی هنرهای نمایشی جریانی است تا اشکالاتی که در حوزه مدیریت سیاست گذاری های بزرگ فرهنگی در تئاتر داریم به مناسبت این روز اصلاح شود و با توجه به پیامی که سالانه هنرمندان برای این روز منتشر می کنند جریان مفیدتری را برای اهالی این هنر در کشور ایجاد کنند.
وی با اشاره به اینکه در دوره های قبلی جشن بزرگی را در شهرستان ها به مناسبت این روز برگزار می کردند ،تاکید کرد: برپا کردن مراسم و دعوت از مدیران و نکوداشت برای پیشکسوتان دردی را از تئاتر دوا نمی کند بلکه باید دید جریان جوان جامعه که در دانشگاه ها و آموزشگاه های خصوصی این هنر را فرا گرفته اند در چه وضعیتی قرار دارند.
این نمایشنامه نویس با بیان اینکه جوانان هنرمند طالب فعالیت هستند و دارای انرژی های نهفته عنوان کرد: بهترین جریان اصلاحی در هنر باز کردن فضا و فراهم کردن زمینه برای جوانان است تا با تحمل کمترین خسارت های مالی و جانی بتوانند استعدادهای خود را عرضه کنند.
وی با طرح این سوال که ایجاد فرصت برای جوانان بی نام و نشان چه زمانی فراهم می شود تصریح کرد: نباید منتظر باشیم تا فردی از خلال جشنواره ای مقامی به دست بیاورد و ما آن را بشناسیم در حالی که بسیاری از جوانان با استعداد در شهرستان ها شرایط ظهور و بروز ندارند.
الوند با اشاره به فعالیت بیش از 100 مکان تئاتر در هر شب در تهران بیان کرد: آیا تا به حال توجه کرده ایم که در استان های همجوار یا حتی در استان های دور از تهران چه استعدادها و توانمندی هایی وجود دارد.
وی با بیان اینکه باید شرایطی ایجاد شود که افراد بعد از اتمام دانشگاه در شهرستان خود اثری را تولید کنند تاکید کرد: در غیر اینصورت هنرمندان در تهران تجمع می کنند و فضای رشد شهرستان ها وجود نخواهد داشت؛ علت اصلی این موضوع مسئولان سن داری هستند که بر مسند قدرت هنر نشسته اند و اجازه فعالیت و رشد به جوانان نمی دهند.
این هنرمند تئاتر با بیان اینکه باید نگاه ها تغییر کند زیرا جوان گرایی تنها یک شعار نیست و باید عملیاتی شود اظهار داشت: این مهم فقط با تصحیح تصمیم گیری در سیاست های کلان اتفاق می افتد و مادامی که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نهادهای دیگر افراد مشهور و سن بالا تصمیم می گیرند شاهد هیچ تغییری نخواهیم بود.
الوند خاطرنشان کرد: جوان گرایی یعنی امکان و فرصت دادن اما مدیریت های کلان ما زمینه های واگذاری قدرت به جوانان را فراهم نمی کنند تا بوده عده ای پیشکسوت سر کار مانده اند اما نباید فراموش کنیم که نوبت و فرصت قدیمی ها تمام شده و باید به جوانان اعتماد کرد.
به گزارش ایرنا، امروز، چهارشنبه هفتم فروردین 1398 روز ملی هنرهای نمایشی است و امسال همزمان با این روز، جشنی با عنوان نوروزِ نمایش در سراسر کشور برگزار می شود.
این روز برابر با 27 مارس از سال 93 مطرح شد و سرانجام در سال 1395 و در جلسه 783 شورای عالی انقلاب فرهنگی در تقویم به ثبت رسیده است.
فراهنگ ** 7561 ** 1355

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
شهرکرد- ایرنا - بیست و هفتم مارس روز جهانی تئاتر نامگذاری شده و برای برخی از هنرمندان تئاتر یک گونه ای از زیست اجتماعی یا یک سبک زندگی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۸ سایت های دیگر : شبکه اینترنتی آفتاب شعار سال

هنرهای نمایشی در مجموع فرم ، متن ، ساختار و بیان ، باعث انتقال مفهوم یک مولف به مخاطب می شود که در این انتقال مفهوم، تئاتر در مجموعه هنرهای نمایشی از اهمیت والایی برخوردار است.
اصل و اساس هنر تئاتر ، درام و روش روایتی کنش و واکنش در تئاتر بر محور دراماتیک شکل می گیرد تا این هنر آینه ای باشد که چون هر کس در آن می نگرد بخشی از زندگی خود را ببیند.
نمایش ها پانتومیم، نمایش روحوضی و تخت ، نقالی و نمایش عروسکی در کنار تئاتر مجموعه ای از هنرهای نمایشی را تشکیل می دهد که می تواند ابزاری برای انتقال مفهوم از مولف به مخاطب باشد.
هنر تئاتر در ایران در سالهای اخیر در حوزه کمی از رشد بالایی برخوردار بوده است و تماشاگران ویژه ای نیز در حوزه تئاتر جذب این هنر شده اند.

**وضعیت تئاتر در ایران
مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می گوید: هم اکنون 17 هزار نفر به صورت حرفه ای در رشته هنری تئاتر مشغول فعالیت هستند.
شهرام کرمی در گفت و گو با ایرنا در شهرکرد افزود: تاکنون بیش از 150هزار نفر در رشته تئاتر در سراسر کشور دانش آموخته شده اند.
وی به پتانسیل جشنواره فجر ایران اشاره کرد و گفت: این آمار نشان می دهد جشنواره بین المللی یکی از مهمترین جشنواره های هنری در منطقه آسیاست.
کرمی افزود: در دوره سی و هفتم، هنرمندان بیش از یکصد کشور جهان برای حضور در جشنواره بین المللی تئاتر فجر اعلام آمادگی کرده اند.
وی به وجود یکهزار و 220 سالن تئاتر در سراسر کشور اشاره کرد و تصریح کرد: در تئاتر زنده ممکن است برخی فضای انتقادی به آن داشته باشند، ولی نمی توان همه تئاتر را به یک چشم نگاه کرد.

**فضای آکادمیک تئاتر باید پویاتر باشد
کارگردان مطرح تئاتر و معاون دپارتمان آموزشی تئاتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز گفت: فضای فرهنگی در حوزه کلان، تاب کمتری نسبت به نمایشنامه های ایرانی تاب کمتری دارد.
مهرداد رایانی مخصوص در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا در شهرکرد افزود: ضعف نسبی در حوزه های تئاتر وجود دارد که این ضعف در نمایشنامه نویسی نیز وجود دارد.
وی تصریح کرد : یکی از مساله ای که باعث می شود نمایشنامه نویسی نسبت به جریان های دیگر تئاتر دیگر پا پس بکشد، بروز و ظهور آن است که متاسفانه فضای فرهنگی تاب تحمل کمتری در نمایشنامه های ایرانی دارد.
به گفته وی ، در این شرایط نمایشنامه های کم آسیب خارجی اجرا می شود و نمایشنامه های ایرانی رشد نمی کند که در این زمینه تعداد نمایشنامه های ایران کمتر می شود.
کارگردان مطرح تئاتر و مدیر سابق امور بین الملل اداره کل هنرهای نمایشی گفت : قیمت های اجراهای تئاتر اکنون رضایت بخش است و نمی توان قیمت ها را زیاد دانست.
رایانی مخصوص در پاسخ به این سوال که تئاتری مثل بینوایان قیمت بالای داشت، افزود : قیمت تئاتر در تهران مطلوب است و این قیمت ها از 400 هزار ریال تا یک میلیون و 800هزار ریال وجود دارد و هیچ کجا قیمت تئاتر بالای دو میلیون و 500 هزار ریال نبوده است.
به گفته وی، در تئاتر شهر تهران ، تئاترهای نیز اجرا می شود که کف قیمت آن 500 هزار ریال است و کجای این کار اشکال دارد؟
رایانی مخصوص در ادامه این گفت و گو در پاسخ به این سوال ایرنا که با این شرایط صنف تئاتر باید یک حوزه درآمدی داشته باشد ، نیز گفت: در همین تئاتر 300 نفر مشغول به کار هستند و 300 نفر از به صورت ماهیانه حقوق می دهد، در این شرایط آیا دولت حاضر است یارانه ای دیدن تئاتر را به مردم پرداخت کند و باید این هزینه ها از طریق فروش بلیت انجام شود.
وی در خصوص وضعیت کلی تئاتر نیز گفت : وضعیت کلی تئاتر مطلوب است، هر چند مشکلاتی نیز وجود دارد که باید برطرف شود.
این کارگردان با بیان اینکه در تهران 120 تئاتر اجرا می شود ، گفت : این تئاترها با قیمت های مختلف برای مخاطبان اجرا می شود و مخاطب به دلخواه خود می تواند هر تئاتری را که دوست داشته باشد ، ببیند.
رایانی مخصوص گفت : از تئاتر بینوایان که اعلام می شود قیمت آن بالا بود، در تهران حدود 120هزار نفر دیدن کردند که این آمار کمی برای تئاتر نیست.
رایانی مخصوص ادامه داد : قرار بود یک تشکل فرهنگی هنری از کشورهای اسلامی مانند 'اکو 'در بخش تئاتر شکل بگیرد که این تشکل شکل نگرفت و قرار بود بازار تئاتر با استانداردهای بین المللی نیز ایجاد شود.
وی، در خصوص تعطیلی برخی از اجراهای تئاتر گفت : باید در بین قوه قضاییه و دولت ، نشست های مشترکی برگزار شود و در این زمینه تصمیم گیرنده نهایی تعیین شود.
به گفته وی، براساس مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، نمایندگان دستگاه های مختلف در شورای نظارت حضور دارند، که اصولی ترین راه این است که قانون مربوط به شورای نظارت یک بار دیگر تجدید نظر شود و فصل الخطاب همین شورای نظارت باشد.
رایانی مخصوص در خصوص حضور چهره های سینمایی در تئاتر نیز گفت : این مساله اشکالی ندارد و اگر بازیگران سینما از توانمندی بالایی برخوردار باشند ، چه اشکالی دارد که روی صحنه تئاتر حضور داشته باشد و این به اقتصاد تئاتر کمک می کند.
وی درباره آموزش آکادمیک و دانشگاهی تئاتر نیز گفت : یکی از بخش های آسیب پذیر در حوزه تئاتر ، بخش آموزش است.
رایانی مخصوص گفت : در این زمینه ، نظارت کافی وجود ندارد چرا که کمیت به تئاتر دانشگاهی آسیب می زد و ارتقا کیفی دانشگاه ها در تئاتر مهمترین راهکار جلوگیری از این آسیب است.
به گفته وی، اکنون یک هزار و 500 نفر از دانشگاه ها در مقاطع تحصیلی در رشته های مرتبط با تئاتر دانش آموخته می شوند و برای این تعداد دانش آموخته ، کار وجود ندارد و امکانات آموزشی و استاد به این تعداد وجود ندارد.

**سال خوب تئاتر چهارمحال و بختیاری
سال 97 را باید یکی از سالهای خوب برای تئاتر چهارمحال و بختیاری دانست چرا که در این سال تماشاخانه مهر گشایش یافت و تئاتر آنشرلی با موهای خیلی قرمز در جشنوارهد بین المللی خوش درخشید.
'آرزو عبدالهی ' بازیگر تئاتر چهارمحال و بختیاری، در این سال موفق به کسب جایزه بازیگری جشنواره بین المللی تئاتر فجر در تهران شد.
این بازیگر جوان برای بازی در نمایش آنشرلی با موهای خیلی قرمز موفق به کسب نظر هیات داوران شد و در نهایت پس از اجرا در تهران جایزه بازیگر برگزیده را به دست آورد.
همچنین تئاتر آنشرلی با موهای خیلی قرمز از شهرکرد در دو بخش اصلی نامزد دریافت جایزه از سوی هیات داوران شده بود.
همچنین در این سال چهارمحال و بختیاری میزبان بخش استانی جشنواره بین المللی تئاتر فجر شد که یکی از میزبانان بی نظیر این دوره بود.
در این سال برای نخستین بار رشته تئاتر عروسکی به شکل دانشگاهی در فرخشهر چهارمحال و بختیاری راه اندازی شد و این استان یکی از معدود استانهای شد که دارای کارگردانی نمایش عروسکی است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری می گوید:
این استان از ظرفیت خاصی در هنر تئاتر برخوردار است.
جواد کارگران دهکردی در گفت وگو با ایرنا افزود : مردم استان در سال های اخیر استقبال خوبی از نمایش های اجرا شده در استان داشته اند و امیدوار است با راه اندازی تماشاخانه مهر در شهرکرد حضور مردم برای تماشای تئاتر رونق بگیرد.
به گزارش ایرنا، اکنون افزون بر 20 گروه تئاتر در چهارمحال و بختیاری فعال است که تعدادی از هنرمندان تئاتر موفق به کسب رتبه در جشنواره های مختلف شده اند.
چهارمحال و بختیاری اکنون بیش از 200 هنرمند در رشته تئاتر دارد که به صورت حرفه ای در این هنر مشغول فعالیت هستند.
2097

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تهران - ایرنا - کارگردان تئاتر، گفت: برای جلوگیری از آسیب های اجتماعی باید چراغ تئاتر را به عنوان زیرساخت فرهنگ روشن نگاه داریم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۹

فاتح بادپروا روز جمعه در گفت وگو با خبرنگارفرهنگی ایرنا ،اظهارکرد: برای داشتن فرهنگِ درست باید به هنر توجه کنیم زیرا ریشه فرهنگ را می توان در هنر یافت.
وی افزود: آسیب های اجتماعی که امروز در جامعه شاهد آن هستیم به این دلیل است که از هنر به درستی بهره مند نمی شویم و اهمیتی به آن داده نمی شود.
این هنرمند تئاتر خیابانی با بیان اینکه با هنر به ویژه نمایش می توان فرهنگ سازی و وضعیت فعلی جامعه را ساماندهی کرد، اظهار داشت: با تئاتر می توان مسیر بهبود اجتماعی را هموار کرد تا با سربلندی از وضعیت فعلی خارج شویم.
وی با بیان اینکه باید برای فرهنگ سازی هزینه شود خاطرنشان کرد: برای این کار باید روی تئاتر سرمایه گذاری کنیم و هزینه بیشتری برای هنرهای نمایشی اختصاص دهیم.
بادپروا تاکید کرد: نیاز داریم که تئاتر به تمام شهرهای ایران وارد شود تا با روشن نگه داشتن چراغ صحنه شاهد اتفاقات خوب فرهنگی باشیم.

** تئاتر برای روح به اندازه نان برای جسم نیاز است
دبیر چهاردهمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان با بیان اینکه تئاتر متعلق به همه مردم کشور است خاطرنشان کرد: هر سرمایه ای که برای تئاتر هزینه می شود باید به طور عادلانه برای همه شهرها باشد اما این اتفاق نمی افتد.
وی افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل هنرهای نمایشی مقصر اصلی عدالت مالی برای تئاتر نیستند بلکه منشا اصلی مشکل از هیات وزیران و مجلس شورای اسلامی آغاز می شود که با بی توجهی به هنر و به ویژه تئاتر، بودجه مناسب و مورد نیاز هنرهای نمایشی را تامین نمی کنند.
بادپروا با اشاره به اینکه هنرمندان تئاتر درخواست های خود را از مرکز هنرهای نمایشی دارند، تاکید کرد: این مرکز نیز بودجه کافی در اختیار ندارد که بتواند کل ایران را مورد حمایت قرار دهد.
وی اظهار داشت: هنرمندان تئاتر ایران باید کاری کنند تا نمایندگان مجلس به این نتیجه برسند که همانطور که نان و آب نیاز جسم است برای زنده ماندن فرهنگ و رشد آن به همان اندازه تئاتر نیز برای جامعه لازم است.
فراهنگ ** 7561 ** 3009

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
لوریس چکناواریان می گوید: همه ما گرفتار هستیم. هر کسی به نحوی با مشکلات روزمره دست و پنجه نرم می کند. اما چرا به بهانه عید با هم نباشیم و برای حال خوب خودمان تلاش نکنیم. این سرزمین چند هزار ساله بالا و پایین بسیار داشته امروز درگیر موضوعاتی هستیم که فقط به دست شخص شخص خودمان حل می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۹ سایت های دیگر : خبر فوری

شعار سال : آرزوی لوریس چکناواریان این است که از خیابان های این شهر همواره صدای موسیقی به گوش برسد. چکناواریان پیشنهاد می دهد که عید نوروز سال 98 را مانند یک تولد همگانی برگزار کنیم، یعنی این تولد را متعلق به خودمان بدانیم و همگی از نو دوباره شروع کنیم .

لوریس چکناواریان ضمن تبریک عید نوروز گفت: در سال نو قرار است که همه چیز نو شود. تولد طبیعت همواره با شادی و سرور همراه است. فرقی نمی کند که شما مسیحی باشید یا مسلمان، همه ما در کنار هم خواهیم بود. هر سال نزدیک عید که می شود بسیاری از دوستان به من زنگ می زنند و می گویند فلانی پیغامی برای سال جدید داری یا نه، من هم هر سال موضوعاتی را مطرح می کنم، اما امسال با سال های گذشته متفاوت است و پیغام من هم فرق دارد. به همین دلیل هم پیشنهادی در این باره دارم. دوست دارم به مردم بگویم فکر کنند که امسال اول فروردین تولد همه ما است. یعنی بیایید همه برای هم یک جشن تولد عمومی برگزار کنیم تا شاید حال همه ما خوب شود .

چکناواریان ادامه داد: همه گرفتار هستیم. هر کسی به نحوی با مشکلات روزمره دست و پنجه نرم می کند، اما چرا به بهانه عید با هم نباشیم و برای حال خوب خودمان تلاش نکنیم؟ این سرزمین چندهزار ساله بالا و پایین بسیار داشته است. امروز درگیر موضوعاتی هستیم که فقط به دست شخص ما حل می شود. هیچگاه به کلمه ما به اندازه ای که باید توجه نکردیم. پس تصمیم بگیریم که به معنای واقعی ما شویم. آرزوی من این است که خداوند قدرت فراموشی به مردم بدهد تا بتوانیم از نو آغاز کنیم .

چکناواریان درباره موسیقی و دغدغه هایش در این حوزه گفت: بزرگ ترین مشکل موسیقی و وزارت ارشاد امروز معضل کمبود منابع مالی است. هر چقدر موسیقی ضعیف تر شود آسیب آن در سطح جامعه بروز بیشتری پیدا می کند. ارکستر های ما باید فعال باشد. امیدوارم شهروندان این شهر در خیابان ها صدای موسیقی بشنوند. موسیقی زندگی افراد را تغییر می دهد .

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت خبری اعتماد آنلاین تاریخ انتشار 9 فروردین 98 ، کد خبر : 278909، www.etemadonline.com

لینک خبر :‌ شعار سال
عصر دیروز چهارشنبه 7 فروردین، فضای باز مجموعه تئاتر شهر میزبان برپایی جشن بزرگداشت روز جهانی تئاتر و روز ملی هنرهای نمایشی بود که در قالب جشن نوروز نمایش برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۸ سایت های دیگر : تئاتر آنلاین سینما پرس

به گزارش خبرنگار مهر ، اهالی تئاتر روز چهارشنبه 7 فروردین را که مصادف است با روز جهانی تئاتر و روز ملی هنرهای نمایشی، جشن گرفتند و این جشن سرآغاز اجرای عمومی آثار نمایشی در سال 98 بود. روز گذشته محدوده بوستان دانشجو و فضای باز مجموعه تئاتر شهر شاهد حضور عروسک غول پیکر مبارک بود که مردم را برای حضور در جشن نوروز نمایش همراه می کرد.

همچنین در فضای باز مجموعه تئاتر شهر نیز مردم و تماشاگران حاضر شاهد اجرای بخش های متنوعی همچون نوروزخوانی توسط جواد انصافی، اجرای موسیقی و حرکت اقوام ایرانی، نقالی و خیمه شب بازی بود.

در این جشن که مورد استقبال مردم قرار گرفته بود، سامان خلیلیان مدیر دفتر تئاتر خیابانی اداره کل هنرهای نمایشی پیام محمدعلی کشاورز برای روز ملی هنرهای نمایشی را قرائت کرد. البته پیش از این و طبق اعلام برنامه از سوی اداره کل هنرهای نمایشی قرار بود این پیام توسط داود فتحعلی بیگی قرائت شود.

در لابی سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر نیز نمایشگاهی از اسناد تئاتری با مسئولیت سید ابراهیم حسینی افتتاح شد تا تماشاگران و مخاطبان مجموعه تئاتر شهر و سالن اصلی این مجموعه با بخشی از اسناد تاریخ معاصر تئاتر ایران مواجه شوند.

جشن بزرگداشت روز ملی هنرهای نمایشی شاهد حضور مدیران و مسئولانی چون طیبه سیاوشی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، سید محمدمجتبی حسینی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی بود که در بخش هایی از این جشن حضور پیدا کردند. معاون هنری وزیر ارشاد و مدیرکل هنرهای نمایشی در راستای بزرگداشت روز ملی هنرهای نمایشی، بازدیدی نیز از خانه موزه خیمه شب بازی ایران به مدیریت ستاره اسکندری داشتند.

در این روز سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به ملاقات علی نصیریان و اکبر زنجانپور رفت ولی در جشن نوروز نمایش حضور پیدا نکرد.

کد خبر 4577283

فریبرز دارایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
گرامیداشت روز جهانی تئاتر با حضور هنرمندان تئاتر کودک و نوجوان همراه با اجرای نمایش ساعت هشت در کشتی به کارگردانی مریم کاظمی در تالار هنر برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر ، تالار هنر شامگاه چهارشنبه 7 فروردین میزبان تعدادی از هنرمندان، خبرنگاران و پیشکسوتان تئاتر کودک و نوجوان در مراسم گرامیداشت روز جهانی تئاتر شد.

پیش از آغاز اجرای نمایش ساعت هشت در کشتی به کارگردانی مریم کاظمی، پیام معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل هنرهای نمایشی به مناسبت روز جهانی تئاتر توسط سعیده آجربندیان که اجرای مراسم را بر عهده داشت، قرائت شد.

در ادامه این مراسم داوود کیانیان نویسنده و مدرس تئاتر کودک و نوجوان به جانباختگان حادثه سیل استان های گلستان، مازندران و شیراز ادای احترام کرد.

وی با بیان اینکه برای دومین سال پیاپی ثبت روز ملی هنرهای نمایشی در تقویم رسمی کشور را گرامی میداریم از تاثیر تئاتر بر آموزش و حفظ نشاط و سلامت جامعه گفت و در پایان نیز تصریح کرد که این روز آغاز دومین سده تئاتر کودک و نوجوان در ایران است.

منصور خلج نویسنده، کارگردان و پژوهشگر تئاتر نیز در سخنانی به تاریخچه ثبت این روز در جهان اشاره و از پیشینه تئاتر کودک صحبت کرد.

همچنین ایرج محمدی مدرس تئاتر عروسکی نیز که در این مراسم حضور داشت این روز را گرامی داشت و از اهمیت تئاتر و تئاتر عروسکی برای نسل های آینده سخن گفت.

در ادامه علی فروتن بازیگر نمایش ساعت هشت در کشتی با اشاره به حوادثی که موجب جان باختن مردم طی سال های گذشته شده اند، گفت: این رویدادها از همه ما انسان های قوی تری ساخته است و هنرمندان ضمن همدردی و همراهی با وقایع تلخ تمام تلاش شان را برای بازگشت نشاط و شادابی به خانواده ها انجام می دهند.

حمید گلی دیگر بازیگر دیگر این اثر نمایشی هم در ادامه این مراسم بر 2 عنصر کتاب و تئاتر تاکید و توجه خانواده ها به حضور این 2 مهم در پرورش کودکان را درخواست کرد.

اجرای نمایش ساعت هشت در کشتی در میان استقبال پرشور تماشاگران پایان بخش این مراسم بود.

نمایش ساعت هشت در کشتی همه روزه بجز شنبه ها ساعت 20 در تالار هنر واقع در خیابان مفتح جنوبی، خیابان ورزنده جنب ورزشگاه شیرودی به روی صحنه می رود. همچنین علاقه مندان می توانند از طریق سایت ایران

کنسرت و شماره تلفن های 09190776098 و 09357408597 برای خرید بلیت و رزرو بلیت اقدام کنند.

کد خبر 4577465

فریبرز دارایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تهران - ایرنا - مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به پرداخت باقی مانده مطالبات معوق هنرمندان متعلق به نیم سال اول 97 از پنجم فروردین 98، از بیش از پنج و نیم میلیون مخاطب تئاتر در سال 97 خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۷ سایت های دیگر : شبکه اینترنتی آفتاب

به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، 7 فروردین برابر با 27 مارس روز جهانی هنرهای نمایشی است، از سال 1393 برای ثبت به عنوان روز ملی هنرهای نمایشی در تقویم رسمی کشور مطرح و سرانجام در سال 1395 و در جلسه 783 شورای عالی انقلاب فرهنگی در تقویم ملی به ثبت رسید.
به مناسبت روز ملی هنرهای نمایشی با شهرام کرمی، مدیرکل اداره هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت وگو کردیم.
در این گفت وگو علاوه بر رصد مهمترین تحولات تئاتر در سال 97 به مرور چشم انداز فعالیت های عرصه هنرهای نمایشی در سال 98 پرداختیم، البته عیدی مدیرکل اداره هنرهای نمایشی به هنرمندان و علاقمندان تئاتر در روز ملی هنرهای نمایشی نیز مطرح شد.

** بیش از پنج و نیم میلیون مخاطب تئاتر در سال 97
ایرنا: حال تئاتر در سال 97 را با تمام فراز و فرودهایش چگونه ارزیابی می کنید؟
کرمی: در سال 97 مانند همه سال ها، شاهد اتفاق های خوشایند و ناخوشایند در حوزه هنرهای نمایشی بودیم. تلخ ترین اتفاق سال 97، فقدان چندتن از اساتید بزرگ هنر های نمایشی بود که آخرین آنها در روزهای پایانی سال 97 روی داد؛ درگذشت هنرمند بزرگ محمد مطیع.
اما در طول سال 26 نفر از خانواده تئاتر را از دست دادیم که از مهمترین آنها می توان به استاد انتظامی و حسین محب اهری اشاره کرد و هنرمندان دیگری که طی سال این عزیزان را از دست دادیم، امیدواریم بعد از این قدر نخبگان، پیشکسوتان و سرمایه های هنرهای نمایشی خود را بیشتر بدانیم.
اما در شمارش مهمترین اتفاقاتی که در سال 97 افتاد می توانیم به برگزاری جشنواره های متعدد نمایشی از جمله برگزاری سی و هفتمین دوره جشنواره بین المللی تئاتر فجر به عنوان آخرین رویداد بزرگ تئاتری در بهمن و اسفند 97 همزمان با چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کنیم. جدا از آن در طول سال در کل کشور 82 رویداد و جشنواره تئاتر داشتیم که برگزاری تمام آن ها کمک بزرگی به رشد تئاتر در کشور خواهد کرد.
تعداد اجراهای نمایش در شهر تهران 900 نمایش و در سراسر کشور 1350 تولید نمایشی بود. این آثار از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز دریافت کرده و اطلاعات آنها ثبت شده است. البته در این میان نهادهایی بودند که اجراهای نمایشی داشتند و طبق قانون آثار تئاتری را در سالن های مختص خود میزبانی می کردند، مجوزهای خاص صادر می کنند و دیگر نیازی به صدور مجوز از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نداشته اند.
تعداد مجوزهای صادرشده توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تهران 900 و برای دیگر استان های کشور 1350 نمایش است.
نزدیک پنج و نیم میلیون نفر مخاطب در سال 97 داشتیم که این آمار تا ابتدای 15 اسفند استخراج شده و تا آخر فروردین 1398 آمار دقیق مخاطبان در سال گذشته
(1397) را از سوی اداره کل هنرهای نمایشی منتشر خواهیم کرد.

** پنج و دو دهم درصد ایرانیان مخاطبان تئاتر هستند
ایرنا: یکی از مهمترین رویدادهای سال گذشته در حوزه هنرهای نمایشی، قدرت تئاتر استان ها بود که تجلی آن را در جشنواره تئاتر فجر شاهد بودیم؛ بیش از 60 درصد از برگزیدگان این جشنواره به هنرمندان استانی اختصاص داشت. هر چند در زمینه توسعه تئاتر در استان ها هنوز با نگاه ایده آل فاصله داریم؛ تقویت این نگاه در دستور کار فعالیت های اداره کل هنرهای نمایشی در سال 1398 نیز قرار دارد؟
کرمی: بدون شک. در جشنواره تئاتر فجر سی و هفتم، 47 درصد از آثار حاضر از هنرمندان استان ها بود که نشان می دهد تئاتر علاوه بر تهران در دیگر شهرها هم رشد خوبی داشته؛ اما هنوز متاسفانه در برخی استان ها و شهرستان ها شاهدیم با نگاه آرمانی برای رشد و توسعه هنرهای نمایشی فاصله داریم. اما در این میان در شهرهایی؛ مانند اصفهان، شیراز، تبریز، مشهد و رشت شاهد اجرای مستمر آثار نمایشی هستیم و خوشبختانه این آثار پرمخاطب هستند.
مطابق مرکز آمار ایران، در سال 1396 پنج و دو دهم درصد از ایرانیان به عنوان مخاطبان تئاتر شناخته شده اند که این آمار در سال 97 با رشد قابل اعتنایی مواجه بوده و به محض انتشار آن از سوی مرکز آمار ایران، اطلاع رسانی عمومی در این زمینه صورت خواهد گرفت. ولی از نظر تعداد سالن ها و اجراهای عمومی در سراسر کشور نسبت به جمعیت از استانداردهای مطلوب فاصله داریم؛ اما نمی توانیم کتمان کنیم در یک دهه اخیر تئاتر رشد قابل توجهی داشته است.

** راه اندازی موزه تئاتر در سال 98
ایرنا: یکی دیگر از مهمترین تحولات حوزه تئاتر در سال 1397در حاشیه برگزاری سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر برپایی نمایشگاه اسناد 40 سال فعالیت هنر تئاتر در کشور بود. با توجه به سیر تحول هنرهای نمایشی در این 4 دهه، برگزاری و جمع آوری این اسناد و برپایی نمایشگاه با استقبال خوبی از سوی مخاطبان و جامعه هنری مواجه شد. البته این موضوع بازتاب دهنده مطالبه ساخت موزه اختصاصی برای عرصه هنرهای نمایشی از سوی هنرمندان و مردم نیز به شمار می رود. در سال 98 فراهم کردن امکانات تاسیس موزه تئاتر در دستور کار اداره کل هنرهای نمایشی قرار دارد یا خیر؟
کرمی: تاسیس موزه هنرهای نمایشی یکی از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 94 است. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری سازمان ها و نهادها مکلف است این موزه را تاسیس کند. دو سال پیش ساختمانی برای این منظور خریده شد که در ارزیابی به این نتیجه رسیدند ساختمان باید تخریب و بازسازی شود. با شهرداری تهران تفاهم نامه ای برای راه اندازی موزه هنرهای نمایشی در سالن نصر تهران امضا و مقرر شد سالن تئاتر نصر علاوه بر آنکه به عنوان یک میراث فرهنگی نگهداری به عنوان موزه و مرکزی برای نگهداری اسناد تئاتری استفاده شود.
ساخت این مرکز در سال گذشته آغاز؛ اما اکنون به دلیل شرایط مالی متوقف شده است و پیگیر هستیم به سرعت سازمان زیباسازی برای تکمیل بنا باردیگر فعالیت خود را آغاز کند تا در سال 98 موزه رسمی هنرهای نمایشی افتتاح شود.

** پرداخت معوقات از پنجم فروردین ماه
ایرنا: شهرام کرمی به عنوان مدیر کل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد آیا قولی در طول سال 1397 به جامعه تئاتر ایران داده که انجام نداده؟
کرمی: همواره واقع بینانه و به تناسب شرایط قول می دهم و صحبت می کنم. برای همین خاطر ندارم قولی داده باشم که عمل نکرده باشم، همواره گفته ام برای رونق خانواده خودم یعنی تئاتر تلاش خواهم کرد؛ شاید مهمترین قولی که در سال گذشته مطرح شد تلاش برای پرداخت مطالبات و معوقات هنرمندان به ویژه مطالبات متعلق به شش ماه نخست سال 97 بود که گفته بودم تا پایان روزهای 97 این معوقات را پرداخت خواهیم کرد.
این مطالب را در روز پایانی اسفند دریافت کردیم؛ اما به دلیل تراکم بالای کار بانک ها در روزهای پایانی سال و برخورد به تعطیلات نوروزی، بخشی از آن مطالبات پرداخت شد و بخشی نیز از روز پنجم فروردین پرداخت شده است. شاید این مهم ترین قولی بود که در سال 97 آن را داده بودم؛ اما در اجرای 100 درصد آن موفق نبودم. ولی خوشبختانه بعد از تامین شدن بخش مالی این معوقات توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون هنری وزارتخانه از تاریخ پنجم فروردین بخش باقیمانده از مطالبات هنرمندان در شش ماه نخست سال 97 در حال پرداخت است.

** آغاز ثبت مجدد گروه های نمایشی و برپایی نمایشگاه اسناد تئاتر ایران
ایرنا: چشم انداز مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال 98 در حوزه تئاتر ایران؟
کرمی: ابتدا باید از رسانه ها به دلیل سهم زیاد در رونق تئاتر، معرفی فعالیت ها و ارزیابی اقدامات هنرهای نمایشی همچنین آسیب شناسی و تحلیل نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت تشکر کنم.
امروز (هفتم فروردین ماه 1398) همزمان با روز ملی هنرهای نمایشی در سالن انتظار مجموعه تئاترشهر بار دیگر شاهد برگزاری نمایشگاه اسناد چهل ساله تئاتر کشور هستیم. این نمایشگاه در طول ایام برگزاری جشنواره تئاتر فجر با استقبال هنرمندان و مخاطبان روبرو شد و همزمان با روز ملی هنرهای نمایشی این نمایشگاه را در سالن انتظار مجموعه تئاترشهر برپا کردیم تا فرصت و زمان بیشتری برای مخاطبان، علاقمندان، پژوهشگران و البته هنرمندان خانواده تئاتر برای دیدن اسناد و داشته های هنر تئاتر ایران در چهار دهه اخیر فراهم شود.
اما در مورد چشم انداز چنانچه شورای سیاستگذاری در 10 بند مهم ترین برنامه های سال جاری را مطرح کرد، تلاش می کنیم در سال جاری برای تحقق این اهداف گام برداریم. هدف دیگر توسعه و رونق تئاتر در سال 98 و توجه به گروه های نمایشی در حوزه استان ها و شهرهای ایران در دو حوزه تولید و آموزش در سطح کشور است.
گام بعدی ثبت گروه های نمایشی را بار دیگر آغاز و تلاش می کنیم با این کار گروه های نمایشی در استان ها را تقویت کنیم.
گفت و گو: از امین خرمی
فراهنگ**9266

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
بازار نشر در سال 97 به دلیل افزایش قیمت کاغذ دچار تغییر و تحولاتی قابل ملاحظه شد، که در این میان نشر شعر، درگیری های بیشتر و فضای پر التهاب تری را تجربه کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۷ سایت های دیگر : پایگاه اطلاع رسانی صنعت چاپ

خبرگزاری فارس، گروه اندیشه: سال 1397 برای شعر سالی پر التهاب بود. اما این تنش ها بیش از آنکه منشائی ادبی داشته باشد، به گرفت وگیرهای اقتصادی مربوط می شود. قیمت کاغذ طی چند ماه طوری بالا رفت که ناشران و چاپ خانه دارها به زانو درآمدند. تحریم، سوء استفاده های دلالان کاغذ، کسانی که می توانستند به هر نحوی از کاغذ دو نرخی سود ببرند و حتی بعضی ناشران به همین بحران دامن زدند. در عوض وزارت ارشاد به بالاترین حد از ناتوانی که می توانست، نائل شد و سرنوشت چاپ شعر در سال بعدی در هاله ای از ابهام فرو رفت.

با این همه، هنوز فرضیه ای شنیده می شود که می خواهد کمترین فایده این گرانی را به شمار آورد. گفته می شود بالا رفتن قیمت کاغذ می تواند بازار نشر شعر را واقعی کند؛ زیرا دیگر فقط کتاب هایی چاپ می شوند که فروش آنها تضمین شده است یا نشر آن به عنوان ضرورتی فرهنگی ثابت شده است و همین ما را به سوی واقعی کردن موضوعات، تعداد و شمارگان چاپ می برد.

این امید می توانست به نحوی جدی، ادبی باشد؛ زیرا در سال های قبل شاهد بودیم که ناشران و مولفان زیادی کتاب هایی به دست طبع می سپردند که می دانستند هیچ سودی به جز بالا رفتن آمار چاپ ناشران طفیلی یا قطور کردن پرونده نویسندگان آبکی ندارد؛ چنین ناشران و مولفانی، فقط روی کاغذ و در فهرست اداره ارشاد، حیاتی صرفا ثبتی دارند؛ اما این باعث نمی شود که بازار و حوزه نسبتا نیمه جان ادبیات، از ضربه های ایشان درامان باشد. همین جوهرهای خشک شده بر کاغذهای اداری وزارت خانه، از راه شلوغ کردن بازار، اعتبارهای قلابی برای خویش دست و پا می کنند.

شاید مقامات سیاسی-فرهنگی از بالا رفتن آمار یا آن طور که اداری ها می گویند "بیلان کاری" خشنود شوند. اما همه این ها در نهایت به زیان کلیت فرهنگی منجر خواهد شد. چه این که گذشته از اعتبارهای معنوی که شاعران و مولفان به خود می چسبانند، فرصت واقعی شدن شناخت وضع فرهنگ و هنر از دست می رود.

در این میانه ناشرین جدی دیگری هستند که برای چرخاندن گردونه مالی خود به سیاستی دوگانه تن داده اند. از یک سو تلاش می کنند کتاب های اعتبار آور و قابل فروش را به بازار بفرستند و از سوی دیگر کتاب هایی را زیر چاپ می برند که هزینه و سودش را یک جا و پیشاپیش از مولفین گرفته اند. ترفند ناشران و مولفان صرفا ثبتی و سیاست دوگانه ناشران به اصطلاح جدی، بازار را تبدیل به عرصه زاد و ولد انواع و اقسام نا بکاری ها و ناکارآمدی ها کرده است. مخاطب ادبیات در برابر ترجمه های متعدد و اغلب مغشوش، مجموعه شعرهای سردستی و شبه پژوهش های افاده ای، جدا سرگردان است. متاسفانه منتقدین و حتی طرف هایی که فهرست کتاب های مفید را ردیف می کنند نیز به جنبه دیگری از همین تباهی تبدیل شده اند.

همه این بلا و مصیبتی که امروزه گرفتارش هستیم با گران شدن کاغذ برطرف نشده است و حتی می توان پیش بینی کرد که چگونه راه های تازه ای برای سوءاستفاده های جدید باز می کند. از این رو هنوز جای خالی نهادی که بتواند بی طرفانه و بدون شریک شدن در این چرخه لنگان اوضاع را رصد کند، حس می شود. چنین نهادی باید مسئولیت سلامت محتوایی، قوام فرمی و راهنمایی بازار را به عهده بگیرد تا با نشان دادن شعر خوب، ترجمه های ضروری و پژوهش های کارآمد، اوضاع را به شکل معقولی سیاست گذاری کند.

با این همه، سال گذشته از نقطه نظر انتشار شعر و پژوهش در زمینه شعر، فراز و فرودهایی داشت. در کنار اشعار سست و یا فرمایشی، یکی دو اتفاق قابل ملاحظه رخ داد. در نیمه اول سال، مجموعه قصاید "مرتضی امیری اسفندقه" تحت عنوان در سایه سار تاک منتشر شد که نویدبخش بود. محمدکاظم کاظمی در نقدی گفت که مجموعه یاد شده پس از سال ها دوباره قالب قصیده را زنده کرد. این قالب دشوار معمولا در گوشه ای از کتابی منتشر می شد که تاثیری جز تزئین و نشان دادن توان ادبی مولف نداشت؛ زیرا یا آن قدر گذشته گرا بود که نمی توانستیم تشخیص دهیم واقعا در روزگار ما سروده شده و یا چنان ملال آور می شد که می توانستیم از خیرش بگذریم.
اسفندقه این قالب مهجور مانده را دوباره با زندگی روزگارمان آشتی داد و پیشنهادهایی که داشت به پشتوانه میراث قدرتمند و تروتازگی روزآمدش قابل توجه افتاد.

در ماه های پایانی نیز مجموعه غزلی با عنوان آنجا که نامی نیست از "یوسف علی میرشکاک" به چاپ رسید. مدت ها بود که ما از آن شاعر شوریده مجموعه شعری ندیده بودیم. او بیشتر درگیر مرافعه با اهل فرهنگ، رسانه و تکنولوژی بود؛ ولی با این غزلیات دوباره طبع دلیر، ذوق هندی و خاطر حکمی خود را نشان داد. چند گزیده از شاعران نوگرا هم بود که می توانست کارنامه نوگرایی در شعر پس از انقلاب را نشان دهد؛ گزیده هایی از "هرمز علیپور" و "علی بابا چاهی" از همین سنخ بودند.

مجموعه تابستان و غم از "احمدرضا احمدی" شاعر پر کار جریان موسوم به شعر ناب می توانست نشان دهد این جریان چه سرنوشتی دارد. همچنین کتاب چاپ بیروت از "علی داوودی" در همین سال رونمایی شد. این اشعار با استفاده از فرم سفرنامه فضای تازه ای در شعر نو القاء کرد. در کل در قوالب قدیمی بیشتر رویکرد نوقدمایی دیده می شود و در میان اشعار نو، کوتاه نویسی ها و اصطلاحا طرح واره ها هر چه بیشتر رواج دارد که احتمالا نشان دهنده نفوذ شبکه های اجتماعی است. زیرا وقتی قرار است اولین رسانه شعر، اینترنت باشد، شاعر مجبور می شود ظرف دو سه سطر و با استفاده از پایان بندی نابه هنگام کار را یکسره کند.

مضمون های عاشقانه و طبیعت گرایی نیز رواج قابل ملاحظه ای داشتند. تکنیک مورد علاقه شاعران چه در قالب و چه در نوسروده ها، ایماژسازی و توصیفات تصویری بود؛ طوری که آدم هماهنگی روزگار تصویرزده ما و همچنین امکان انتشار عکس و شعر را به سرعت حس می کند.

اوضاع ترجمه شعر چندان قابل توجه نبود. معمولا از همان شاعران نام آشنا و حتی همان شعرهای قدیمی، دوباره ترجمه هایی تازه ارائه شد که دست آوردی نداشت. شاید فقط بتوان به کاغذهای کراپون از "دیدیم ماداک" شاعره ترک اشاره کرد که هم از لحاظ معرفی شاعری دیگر و هم از منظر سلامت ترجمه مطلوب بود. البته صداهایی شنیده می شود که می گویند نحوه ای از ترجمه برعکس، یعنی از فارسی به زبان های دیگر در حال آغاز شدن است که این بار از سوی چند نهاد انجام می شوند و برای حصول نتایجش هنوز باید صبر کنیم.

این سال از نظر تولید و ترجمه، پژوهش بر همان منوال چاپ شعر و ترجمه بود. گاهی پژوهش هایی دیدیم که از نظر علمی دچار وسواس ارجاعات بودند؛ یعنی چنان پیوستاری از فیش های مختلف اند که کار مولف در درآوردن حروف ربط خلاصه می شود. این کارها نتیجه افراط در ارجاع دهی هستند که بیماری رایج پایان نامه های دانشگاهی است. فقط برای مثال می توانیم کتاب نشانه شناسی شعر از "مسعود آلگونه چوقانی" را به یاد بیاوریم. گذشته از اینکه گفته می شود نشانه شناسی دیگر در فرهنگ علمی منسوخ به شمار می آید، ما نمی توانیم از سیطره روش تحقیق که در حقیقت انباری از فیش ها هستند ناراضی نباشیم؛ زیرا فیش ها طبیعتا بی آنکه فکر کنند، نهایتا ما را در خفقانی از ارجاعات بی دلیل فرو می برند. برای نمونه شخصا در فصلی 6 صفحه ای، 36 ارجاع شمردم؛ تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل.

در کنار این کوشش های وسواس گونه، پژوهش هایی بودند که یکسره بر منویات و مدعیات من عندی نویسندگان متمرکز بود. اما متاسفانه خلاقیت، تیزبینی و نکته سنجی ضروری از این کارها رخت بربسته است. ما در مواجه با چنین آثاری بیشتر گلایه ها و اظهارنظرهایی را می خوانیم که شاعران و اهل فرهنگ احتمالا در گوشه های تاریک کافه ها نجوا می کنند.

در میان کارهای البته کم شماری که گفته شد، کتاب 1226 صفحه ای از "حافظ موسوی" شاعر و منتقد معاصر چاپ شد که حاوی دو مقدمه مطول و 469 شعر بود و سعی داشت گزینشی از اشعار سیاسی_اجتماعی پس از مشروطه را به دست دهد. با این حال شاعران مهمی از سرایندگان بعد از انقلاب در نسخه ای که داریم غیب شده اند. در شرایطی که شاعران انقلابی مانند سیدحسن حسینی و قیصر امین پور و... بعد از انقلاب و جنگ جدا به عنوان وجدان اجتماعی ظاهر شدند و بالا و پایین زندگی ما را نقد کرده اند، صرف نظر از شمردن آنها، توجیهی جز تنگ نظری ایدئولوژیک ندارند. این کار، زحمت احتمالا طولانی ایشان را غیرمنصفانه و در نتیجه غیر علمی می کند.

در نهایت باید از فلسفه ادبیات تالیف "پیتر لامارک" یاد کنم که توسط "میثم محمد امینی" ترجمه شده است. کتاب، در سنت فلسفه تحلیلی نوشته شده و می خواهد نشان دهد که چه چیزهایی را می توان ذاتی ادبیات دانست تا مرز شعر و رمان و داستان کوتاه و نمایش نامه، از سایر نثرهایی که ادبی نیستند ولی از ظرفیت زیبایی شناسانه ادبیات استفاده کرده اند، روشن شود. دقت در فصل بندی، روش علمی دقیق و گاهی عمیق، پرداختن به تمام مسائل مهم ادبی و استفاده از نظرات طرف های جدی به همراه نقد آنها، نوشتاری عالمانه را ساخته است که از قضا در سال 2009 میلادی نوشته شده و تا سال ها می تواند به منتقدان و پژوهشگران فارسی زبان کمک کند.

سال 97 از لحاظ ارزش ادبی شاهد انقلاب یا اوجی قاطع، همه گیر و سرنوشت ساز نبودیم. هر چند که نمی توان آن را سالی بی ثمر شمرد. اما از لحاظ تنشی که در بازار ایجاد شد، ممکن است نتایج خاصی را به بار آورد. منتهی این ما هستیم که باید به استقبال بحران برویم و با پنجه انداختن در مشکلاتش راهی باز کنیم؛ وگرنه احتمال دارد دشواری های پیش آمده بدون آنچه چیزی بیاموزانند، فقط ما را کرخت تر کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
در شرایطی که اقتصاد خانواده به سختی جواب گویی معیشت روزانه است، اولین چیزی که از سبد خانوار حذف می شود کالای فرهنگی و کتاب است که این موضوع برای هر جامعه یک زنگ خطر و آسیب جدی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۹

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، فاطمه ذوالقدر؛ نائب رئیس کمیسیون فرهنگی همزمان با عید نوروز با ارسال یادداشتی به ایبنا به نقش مطالعه و کتاب در دانایی و هوشیاری مردم جامعه، همچنان لزوم برنامه ریزی فرهنگی در این حوزه پرداخته است.

متن این یادداشت به شرح زیر است؛

کتاب از کلیدی ترین ابزارهای فرهنگ ساز در جوامع به حساب می آید، نقش بی بدیلی در طول تاریخ در پیشرفت و تعالی و توسعه جوامع انسانی داشته و مجموعه ای از آموخته ها، اندیشه ها، عقاید و باورها، آزمون ها و خطاها و تجارب بشر در طول اعصار و در اقصی نقاط جهان با ظرفیت ها و شرایط مختلف را همانند گنجینه ای بی مانند به انسان در دنیای امروز ارائه می کند تا به دور از چرخه تکرار و دور باطل و عبث، گام در جهت ترقی و ارتقای آگاهی و دانش و تسلط و استیلای هرچه بیشتر بر طبیعت و بر سرنوشت خویش داشته باشد. فرهنگ کتابخوانی فرصتی را ایجاد می کند که به این جسم بی جان، روح و جان بخشیده شود و عنصر بصیرت و دانایی و هوشیاری را بر کالبد جامعه برای رهایی و دوری از جهل و ناآگاهی و تاریکی ها می دمد.

بر این اساس نهادینه کردن فرهنگ کتابخوانی و گسترش آن در سطح جامعه به عنوان مسیر و بستری که ما را در توسعه و پیوست با ساختار جامعه درونی و بیرونی همراه می کند، یک ضرورت و الزام برای جامعه است. شکل گیری فرهنگ کتابخوانی و افزایش سرانه مطالعه موضوعی است که باید از کودکی و در فرایند آموزشی و تربیتی کودکان قرار بگیرد تا به عنوان یک عنصر جدای ناپذیر از زندگی فرد شود.

اما علی رغم تلاش های که در قالب برنامه ریزی ها و سیاستگذاری ها صورت پذیرفته به دلیل شرایط جامعه و نبود فرهنگ متناسب با کتابخوانی عدم تخصیص منابع اعتباری کافی آنگونه که باید و شاید موضوع ارتباط با کتاب و کتابخوانی نتوانسته ارزش و اعتبار خود را داشته باشد و در شرایطی که اقتصاد خانواده به سختی جواب گویی معیشت و امرار معاش روزانه است، اولین چیزی که از سبد خانوار حذف می شود کالای فرهنگی و کتاب است که این موضوع برای هر جامعه یک زنگ خطر و آسیب جدی است چرا که فاصله گرفتن از کتاب و آموزه های آن حرکت به طرف تاریکی و آزمون و خطا را افزایش خواهد داد و در ضعف دانشی و اطلاعاتی مشکلات جامعه و کشور ریشه دار خواهد شد.

یقیناً بسیاری از نابسامانی های حال حاضر در جوامع را می توان در سایه افزایش سرانه مطالعه تا حد بسیاری مدیریت نمود و باید پذیرفت که نباید برای تحول در هر عرصه صرفاً چشم به عامل بیرونی و نقش دولت ها داشت بلکه بسیاری از اقدامات را خانواده ها باید به صورت خودجوش و پویا در درون خویش ایجاد نمایند و آنگاه نقش تکمیل کننده را دولت و نهادهای آموزشی و فرهنگی عهده دار باشند.

افزایش سرانه مطالعه و انس و الفت با کتاب بهتر است از کودکی و در کانون خانواده شکل بگیرد چرا که خانواده به عنوان اولین نهادی است که جامعه پذیری و فرایند آموزش را کودکان در آن تجربه می کنند و این مسئولیت مهم بیش از هرشخص یا نهادی برعهده خانواده ها است.

البته ناگفته نماند تهیه خوراک اطلاعاتی مناسب و کتاب های مفید برعهده نویسندگان و اهل قلم است تا متناسب با نیازهای جامعه و تحولات موجود در عرصه فرهنگ و تکنولوژی و آموزش و سبک زندگی و خواست ها و مطالبات مخاطبین کتاب های متنوعی را تدوین کنند. کتاب های آنلاین و نسخه های کتاب های صوتی و نرم افزاری، در شرایط امروز که تکنولوژی به شدت با سبک زندگی عجین شده است می تواند رابطه تکنولوژی با کتابخوانی را عمیق تر کرد و نقش رسانه ها در این خصوص بسیار حائز اهمیت است. یقیناً رسانه ها با توجه به ضریب نفوذی که در سطح کشور دارا هستند در تدوین و ترویج برنامه های مرتبط با موضوع کتاب و کتابخوانی می توانند بسیار موثر و مفید واقع باشند.

در این میان هم زمان با عید نوروز این نوید را به مردم می دهم که در کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز با توجه به اهمیتی که موضوع کتاب و کتابخوانی دار است، تلاش بر آن قرار گرفت که حداکثر اعتبار مورد نیاز کتابخانه ها را تأمین کنیم و زیرساخت ها و شرایط لازم برای تداوم فعالیت کتابخانه و ارتقای دسترسی مخاطبان به کتاب را رقم زنیم که خوشبختانه افزایش اعتبار قابل توجهی برای روزآمدسازی و تجهیز کتابخانه های عمومی به میزان 234هزار میلیون ریال مصوب شد که انتظار داریم با تخصیص به موقع آن، برنامه ها و سیاستگذاری های این حوزه به نحو جامع و متناسب با نیاز جامعه ارائه شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
قادرآشنا و همکارانش در موسسه نمایشگاه های فرهنگی روزهای پرکاری را در آستانه برگزاری نمایشگاه کتاب تهران پشت سر می گذارند؛ نمایشگاهی که به نظر آشنا می شود آن را در دوره های بعد چابک تر و چابک تر کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۷

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، روزهای آخر اسفند معمولا از شلوغ ترین و پرترافیک ترین ایام سال است. حرکت عقربه های ساعت شتاب می گیرد و زمان زودتر از همیشه می گذرد و کوله باری از کارهای نیمه تمام باقی مانده. در این میان طبیعتا مجموعه ای مانند موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران روزهای پردغدغه ای را سپری می کند چراکه خود را برای بزرگترین رویداد فرهنگی سال آماده می کند.

بررسی فعالیت های موسسه نمایشگاه های فرهنگی در این روزها، بهانه ای شد تا به سراغ قادر آشنا؛ مدیرعامل این موسسه برویم تا علاوه بر مرور برنامه های سال 97 در این مجموعه فرهنگی، نگاهی به برنامه های آن در سال 98 داشته باشیم.

آشنا که یک مدیر نام آشنای فرهنگی به شمار می آید، از 14 آذر امسال در قامت مدیرعاملی موسسه نمایشگاه های فرهنگی فعالیت های فرهنگی خود را آغاز است. جالب است که او غیر از معاونت های نمایشی و مطبوعاتی در بخش های مختلف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حضور داشته: چهار سال و نیم مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد بوده، مدتی در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز فعالیت داشته، فعالیت در سمت مشاور معاون فرهنگی وزیر ارشاد، مدیرکلی ارتباطات و هماهنگی معاونت قرآنی، حضور در سمت های معاون اجرایی، معاون آموزشی و ریاست موسسه آموزش عالی علمی کاربردی فرهنگ و هنر نیز از دیگر فعالیت های وی به شمار می آید.

آشنا در این گفت وگو از یک سری اقدامات و اصلاحات ویژه در ساختار نمایشگاه بین المللی تهران و نمایشگاه های استانی سخن به میان آورد. گپ و گفت درباره درباره علاقه اش به کتاب های حوزه اندیشه و توجه ویژه اش به خانواده به عنوان اصلی ترین و محوری ترین قسمت زندگی از دیگر بخش های این مصاحبه به شمار می آید...

مشروح این گفت وگو به شرح زیر است:

ظاهرا روزهای پایانی سال 1397 در موسسه نمایشگاه ها خوب و آرام پیش می رود؟
بله. اواخر اسفند ماه کار نمایشگا ه های استانی را به پایان بردیم و حضور در نمایشگاه های خارجی را با حضور در نمایشگاه کتاب پاریس به اتمام رساندیم. اکنون هم با همکاران مشغول فراهم کردن مقدمات سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران هستیم.

گویا قرار است امسال شاهد تغییرات ساختاری زیادی در نمایشگاه کتاب باشیم، کمی در این زمینه برایمان بگویید.
باید بگویم نمایشگاه کتاب تهران مثل خیلی از فعالیت های دیگر در همه حوزه ها توسعه پیدا کرده است، گویی نوعی سبقت در ارائه آمار و ارقام بوده است یا اینطور مد شده که به عنوان مثال اگر امسال 10 شرکت کننده داشتیم سال بعد بگوییم شده اند 11 یا 12 شرکت کننده. همین موضوع سبب شده این نمایشگاه به لحاظ هزینه و ساختار فربه شود و به مرحله ای برسد که تحمل ناپذیر شود. در این زمینه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون فرهنگی وزیر، بنده و و شورای سیاستگذاری نمایشگاه بر این باور بودیم که نمایشگاه امسال باید تغییراتی داشته باشد و به سمت چابک سازی نمایشگاه رفتیم.

کمی بیشتر درباره این تغییرات برایمان بگویید، علاوه بر کاهش کمیته ها چه اقدامات دیگری را دنبال کرده اید؟
همان طور که می دانید اکنون از 12 کمیته ای که هر سال بخش های مختلف نمایشگاه را اجرا می کردند، اکنون به هشت کمیته رسیده ایم. البته این اقدام به آن معنا نیست که کمیته ها تعطیل شده اند؛ بلکه هیچ بخشی از کمیته ها حذف نشده اند و ماموریت آن ها در کمیته هایی که هم خوانی بیشتری با آن ها داشتند ادغام شده است. در این زمینه جمعیتی در حدود 1350 نفر سالانه به عنوان برگزارکننده در نمایشگاه کتاب تهران حضور داشتند اما امروز این آمار را به رقم 880 نفر رساندیم و حدود 500 نفر از نیروهای انسانی خود را کاهش دادیم. شاید جالب باشد بدانید هر نیروی انسانی در نمایشگاه به طور متوسط حدود چهار میلیون تومان هزینه داشت. از طرف دیگر معمولا ازدحام، مانع کار می شود و تجمع نیروها در نمایشگاه، به نظر ما مانع کار می شد. البته معتقدم که می توان نمایشگاه را باز هم چابک تر از این برگزار کرد اما فکر کردیم برای امسال بیشتر از این ورود پیدا نکنیم.

شما در جایی اعلام کردید که تغییرات فقط به نیروی انسانی و کمیته ها محدود نمی شود و در برخی موارد جزئی نگری هم داشته اید. در این زمینه توضیح دهید.
بله، تغییرات شامل موضوعات مختلف می شود. به عنوان مثال ما در دل نمایشگاه بخشی به نام مستندسازی داشتیم و هر کمیته و بخشی در نمایشگاه فعالیت های خود را مستندسازی می کرد. اما امسال مستندسازی بخش-بخش را حذف کردیم و به زیر مجموعه روابط عمومی بردیم که قرار است کمیته روابط عمومی در پایان کار یک مستند کلی از نمایشگاه ارائه کند. همچنین روابط عمومی هر روز یک ویژ ه نامه 16 صفحه ای منتشر می کرده و من به عنوان کسی که مسئولیت داشتم و سال های زیادی است که نمایشگاه کتاب تهران را دنبال می کنم، معتقدم هیچ کسی این ویژه نامه ها را نمی خواند زیرا در نمایشگاه کسی فرصت مطالعه ویژه نامه ندارد. از سوی دیگر با توجه به وضعیت گرانی بهای کاغذ به این نتیجه گیری رسیدیم که برای نمایشگاه 32 منتشر نشود و تنها به انتشار یک ویژه نامه نهایی در پایان نمایشگاه محدود شد. باید بگویم به طور کلی ما در نمایشگاه امسال تلاش داریم هر آن چیزی که با کاغذ ارتباط دارد حذف کنیم مگر اینکه قابل توجه و قابل استناد باشد زیرا در دنیای دیجیتال امروز نیازی به کاغذ نیست.

کاهش بودجه نمایشگاه نیز یکی دیگر از ویژگی های نمایشگاه سی ودوم به شمار می آید. کمی در این زمینه و اجرایی شدن آن بگویید.
ببینید؛ خرج کردن پول کاری ندارد و می توان میلیاردها تومان هزینه برگزاری نمایشگاه کرد، نمایشگاه سی ویکم با بودجه ای معادل 17 میلیارد و 900 میلیون تومان برگزار شد اما بودجه نمایشگاه سی ودوم را با وجود افزایش هزینه ها و تورم با 15 میلیارد تومان بسته ایم و تمام سعی ما در این است که هزینه ها از این سقف فراتر نرود.

ما مجبور شدیم نمایشگاه امسال را در مدت زمان کمی برنامه ریزی کنیم و اگر زمان بیشتری داشتیم در برخی ساختارهای دیگر به سمت چابک سازی می رفتیم. در این میان تنها قولی که می توانم بدهم این است که سال آینده بعد از ماه مبارک رمضان کارهای نمایشگاه بین المللی سی وسوم را آغاز می کنیم تا به گرفتاری ها و مشکلات آخر سال مانند نمایشگاه امسال دچار نشویم.

با توجه به مسائل اقتصادی، بازار کتاب و فرهنگ در سال 1398 را چگونه پیش بینی می کنید؟ بسیاری از اهالی نشر نگران هستند که علائم این تورم و گرانی ها را در نمایشگاه سی ودوم ببینیم. برآیند کلی شما از این موضوع چیست؟
باید بگویم شرایط در حوزه نشر را مانند حوزه های دیگر خیلی خوب نمی بینیم و نگران هستم. این موضوع قطعا در نمایشگاه امسال تاثیر خواهد گذاشت اما اگر بر همین روند پیش برویم به نظر من بیشترین تاثیر را در نمایشگاه سی و سوم خواهیم دید؛ چراکه تاثیر گرانی کاغذ بر حوزه نشر در چهار پنج ماه آینده؛ یعنی پس از اتمام نمایشگاه سی ودوم به صورت عیان خود را نشان خواهد داد. درواقع بخش زیادی از کتاب های نمایشگاه امسال در طول سال گذشته منتشر شده و گرانی ها به شکل کامل در این زمینه تاثیر نداشته است.

البته تصور من بر این بود که گرانی کتاب مانع خریداری کتاب می شود، اما آماری که همکاران ما در امور استان ها دادند نشان می دهد که امسال در نمایشگاه های استانی خرید کتاب 20 درصد افزایش پیدا کرده است. این موضوع یعنی اینکه با همه مشکلاتی که داریم خرید کتاب به عنوان بخشی از زندگی مردم تبدیل شده است و این افزایش برای من قابل توجه بود. هرچند باید بگویم افزایش خرید به معنای تائید افزایش مطالعه نیست و نیاز به مطالعه خاص دارد. اما با این وجود در این زمینه امیدوارم تدبیری اندیشیده شود که مشکلات حوزه فیلم و زینک و کاغذ جدی گرفته شود.

تا جایی که می دانم چابک سازی نمایشگاه های استانی نیز یکی دیگر از برنامه ها شما است، کمی درباره این موضوع توضیح دهید.
من هفت سال در کهگیلویه و بویراحمد مدیرکل بودم و نمایشگاه کتاب استانی برگزار کردم و می دانم که این نمایشگاه ها خواست بلامنازع مدیران عالی استانی در دانشگاه ها، آموزش و پرورش، حوزه های علمیه و... است. اما اینکه آیا این سبک از برگزاری درست است یا نه، باید بگویم 30 روز است که با مدیران کل و معاونان فرهنگی اداره های فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها و تشکل های نشر استانی و سازمان ها و نهادهایی که با برگزاری نمایشگاه ارتباط دارند در این زمینه مشغول مکاتبه هستیم. در واقع ما از آن ها سوال کرده ایم مدل برگزاری نمایشگاه های استانی از دید آن ها چگونه باید باشد و فکر می کنند اکنون چه مدل برگزاری می تواند پاسخگوی نیاز مردم استان باشد یا نه. در این زمینه اگر نظر آن ها برگزاری به سبک فعلی بود کار را ادامه می دهیم، اما اگر نظر آن ها به بازنگری بود، در ساختار و اجرای کارها بازنگری خواهیم کرد. البته من خودم ایده هایی را در ضمینه اصلاح الگو برگزاری نمایشگاه های استانی دارم که در ادامه نظرخواهی از کارشناسان، آن ها را نیز مورد بررسی قرار خواهیم داد.

و در ادامه چابک سازی ها حذف بن کارت ها هم از ویژگی های نمایشگاه کتاب تهران است در تجربه سی ودوم است که شنیده می شود به نمایشگاه های استانی هم می رسد. درست است؟
یادتان باشد چابک سازی همیشه به معنای کم کردن و حذف کردن نیست بلکه به معنی هدفمند کردن موضوع است. در استان ها بخشی از پول و بودجه صرف هزینه دو ویژه نامه قبل و بعد نمایشگاه می شود. همچنین هر سال به مدیران کل ارشاد بن اهدایی می دهیم تا در استان ها توزیع شود. با قاطعیت می گویم که من با دادن بن به صورت هدیه به هر کسی مخالف هستم و معتقدم بن یا باید مشمول همه شود یا هیچ کس. معمولا مدیرکل ها بن ها را به افرادی می دهند که یا مستحق نیستند یا کمتر مستحق هستند. آن ها برای اینکه رابطه اداره خود را با سایر نهادها را تسهیل کنند، بده و بستان بن انجام می دهد و من این موضوع را از نظر اداری صحیح نمی دانم، به همین دلیل امسال در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بن هدیه به هیچ فردی نمی دهیم و بن ها با تشکل های دانشگاهی و موسسات مختلف و دیگر نهادها به صورت مشارکتی خواهد بود.

برای حضور هدفمند و مثمرثمر در نمایشگاه های خارجی چه برنامه ای دارید؟
برای حضور در نمایشگاه های خارجی و بین المللی هم به سراغ کار کارشناسی رفتیم. در این زمینه با مراجعه به کارشناسان و فعالان حوزه نشر نامه نوشتیم و سه سوال را مطرح کردیم که: اولا به نظر شما بهترین نمایشگاه های کتاب خارج از کشور کدام ها هستند، دوم اینکه چه برنامه هایی می توانیم در این کشورها داشته باشیم و سوال سوم این بود که آن ها چه کمکی می توانند به ما بکنند و چه تعاملی می توان با آن ها داشت. در این زمینه ما بر اساس نظرات کارشناسان حوزه نشر برنامه یک ساله حضور در نمایشگاه های خارجی را می بندیم.

شما شش ماه به عنوان مشاور معاون فرهنگی وزیر ارشاد فعالیت بوده و در نمایشگاه کتاب حضور داشتید. کمی درباره این تجربه برایمان بگویید.
حضور من در این سمت یکی از دلایل حذف کمیته تشریفات سی ودومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بود.

چطور؟
در مدتی که آنجا بودم نمایشگاه کتاب تهران برگزار و من در کمیته تشریفات حضور داشتم در آنجا کار من این بود که وقتی میهمانان می آمدند می گفتم خیلی خوش آمدید، بفرمایید بنشینید و بعد میهمانان را بدرقه می کردیم یا در نمایشگاه با آنها می چرخیدیم تا آن ها خرید کنند. در این زمینه باید بگویم اگرچه احترام واجب است اما نیاز به تشریفات مضاعف ندارد و نمونه این موضوع را می توانیم در نمایشگاه های مختلف ببینیم. به عنوان مثال چندی پیش دکتر جوادی؛ معاون فرهنگی وزیر به نمایشگاه کتاب قطر رفته بود، ما در آنجا به دنبال رئیس نمایشگاه بودیم که دیدیم فردی با چند برگه در دست در حال چرخش است. او به من گفت دفتر و مسئول دفتر من همین تلفن است و خیلی ساده کارها و امور را دنبال می کرد، من فکر می کنم در این زمینه ما هم باید به این سمت برویم و از اقدماتی مثل کمیته تشریفات رها شویم.

شما هم زمان که مدیرعامل موسسه هستید، در مرکز عالی علمی و کاربردی نیز فعالیت دارید. پیگیری هم زمان کارها سخت نیست؟
اتفاقا خیلی سخت است اما تشخیص وزیر این بود که تا زمان انحلال مراکز دولتی علمی و کاربردی، من همچنان در مرکز حضور داشته باشم. این حضور خیلی وقت ذهنی من را می گیرد چون افراد زیادی بیکار می شوند و باید برای آن ها جایابی کرد و در موسسه های مختلف ساماندهی شوند و علاوه بر آن نیروهای انسانی مشکلات زیادی دارند.

با اینهمه مشغله کاری اهل کتاب خواندن هم هستید؟
بله. دو چیز هیچ وقت از زندگی من حذف نمی شود؛ یکی ورزش و کوهنوردی و دوم کتاب خواندن و مطالعه. در این زمینه باید بگویم کل کتاب هایی که درباره امام خمینی(ره) نگاشته شده یا خود ایشان نگاشته اند را خوانده ام و آثاری با بن مایه های اندیشه سیاسی را دنبال می کنم. رشته من اندیشه سیاسی است و در اندیشه سیاسی اسلام مطالعات زیادی دارم و مثلا به جرات می توانم بگویم کتاب هایی که تا سه ماه پیش در ایران درباره داعش منتشر شده خوانده ام. همچنین در زمینه شناخت گروه های تکفیری بیش از 350 کتاب و مقاله مطالعه کرده ام. اگرچه به دلیل مشغله کاری مطالعه ام کم شده اما حذف نشده است و نمی گذارم فاصله ای به وجود بیاید زیرا همواره معتقدم اگر مطالعه نکردن و کوه نرفتن عادت شود، جبران آن بعدا سخت خواهد بود.

و خرید کتاب هایتان را به طور سالانه انجام می دهید یا در نمایشگاه کتاب؟
تا پنج شش سال قبل من سالانه با حضور در کتابفروشی ها کتاب های مورد نیازم را خریداری می کردم، اما الان چند سالی می شود که در طول سال نیازمندی های خود را یادداشت می کنم و در نمایشگاه کتاب به صورت هدفمند خریداری می کنم.

کوهنوردی را به صورت حرفه ای دنبال می کنید؟
من هر دو هفته یکبار به کوه می روم و تحت هیچ شرایطی این ورزش را رها نمی کنم. به یاد دارم چند سال قبل جشنواره تئاتر دانشجویی بود که من صبح زود به کوه رفتم، آنجا که بودم خیلی با من تماس گرفتند و به دنبال من بودند که گفتم کوه هستم. کمی بعد که به اداره برگشتم گفتم مشکل چه بوده و گفتند پول نداریم. خندیدم و گفتم که ای بابا برای پول اینهمه به من زنگ می زنید؟

روزانه چند ساعت در فضای مجازی فعالیت دارید؟
در این زمینه باید بگویم من در هیچ گروهی عضویت ندارم و در تنها گروهی که هستم گروه مدیران ارشاد است که البته در آنجا هم چیزی نمی نویسم. چون بر این باورم که وقت ما محدود است و دنیای مجازی هم قابل اتکا و استناد نیست. یک مطلب ارسال می شود که نمی دانیم فرستنده آن کیست و بهتر اینکه همین وقت را برای کتاب که منبع و ماخذ و اصالت دارد سپری کنیم.

و برای ایام نوروز چه برنامه ای دارید؟
من معتقدم نوروز محل دید و بازدید و صله رحم است و این سنت باید تقویت شود. من پدرم در قید حیات است و به دست بوسی او می روم برای خانواده ام حتما وقت می گذارم و توصیه من این است که در زندگی اداری ما خانواده اصل است و بقیه فرع است. از سال 1376 این سومین سالی است که 13 روز عید نوروز را به صور کامل به تفریح نرفته ام. همیشه می گویم که این روزها متعلق به خانواده ام است و برنامه ریزی های من در این زمینه بوده است؛ اما یک سال که مدیرکل ارشاد کهگیلویه و بویر احمد بودم و در سفر بودم با من تماس گرفتند و گفتند که رئیس جمهور 5 فروردین به یاسوج می آید و من مجبور شدم برگردم و امسال هم که درگیر کارهای نمایشگاه کتاب تهران هستم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۰ سایت های دیگر : کندو نیوز نوای رودبار خبر خودرو فردا نیوز تابناک باتو

برترین ها: کار اکران نوروز به بازار سیاه کشید!

در حالی که فیلم متری شیش و نیم جزو پرفروش های اکران نوروزی محسوب می شود، بلیت آن در پردیس کوروش سه برابر قیمت روی سایت دیوار به فروش می رسد.

باید دید چه تصمیمی برای جلوگیری از بازار سیاه برای برخی فیلم های اکران نوروز گرفته می شود.

لینک خبر :‌ برترین ها
بازرس انجمن صنفی صدابرداران و صداگذاران سینما به دریافتی عیدی سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۰ سایت های دیگر : خبر آنلاین شبکه اینترنتی آفتاب خبر فوری

مازیار شیخ محبوبی بازرس انجمن صنفی صدابرداران و صداگذاران سینما درباره دریافتی این صنف از هدیه نوروزی سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، اظهار کرد: ما 267 عضو داریم که 76 کارت 400 هزار تومانی به ما دادند، که به 76 نفر اهدا کردیم.

وی افزود: ماسعی کردیم این تعداد کارت را با بررسی تقریبا دقیق به افرادی اهدا کنیم که واقعا نیازمند هستند، البته که این مبلغ آن چیزی نیست که بخواهد کل مجموعه را راضی نگه دارد.

شیخ محبوبی ادامه داد: بخشی از اعضای ما که کارمندان صدا و سیما ، وزارت ارشاد، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و... هستند و می دانیم از ارگان های خود دریافتی های مختلفی دارند، آن ها از این سهمیه حذف شدند و با احترام به همه آن ها که نهایت همکاری را در یکسال با ما داشتند به 76 نفری که وابسته به ارگان و سازمانی نیستند، این مبلغ عیدی را اهدا می کنیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
تسنیم نوشت: کامبوزیا پرتوی فیلمنامه نویس و کارگردان سینما از وضعیت سینمای معاصر و ترویج یأس و ناامیدی در فیلم ها گلایه دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۸ سایت های دیگر : ایران آنلاین اقتصاد نیوز خبر فوری

کامبوزیا پرتوی فیلمنامه نویس و کارگردان با سابقه سینمای ایران است. او فیلمهایی چون گلنار، گربه آوازخوان، کافه ترانزیت و کامیون را کارگردانی کرده و فیلمنامه فیلم هایی چون کامیون، فراری، محمد رسول الله، من ترانه 15 سال دارم، و آثار ماندگار دیگری را به نگارش درآورده و تا کنون موفق به دریافت 4 سیمرغ بلورین از جشنواره فیلم فجر برای فیلمنامه هایش شده است. بخش هایی از صحبت های کامبوزیا پرتوی را مرور می کنیم.

*مشکلم این است اگر کمی به فکر سینما باشیم خیلی فیلم داریم که تامل برانگیز است تفکر برانگیز است و یک لحظه مکث برای تماشاچی ایجاد می کند، اینها را داریم حذف می کنیم فقط به خاطر اینکه فیلم های کمدی زیاد مشکل آفرین نیستند ولی این فیلم ها شاید پاسخگو لازم داشته باشد.

*باید پاسخگو باشیم که چرا اینگونه فکر کردیم. سینما فرصت خوبی است برای پرداختن به جامعه است و هر چه قدر هم قرار باشد برای یک فیلم پاسخگو باشیم می ارزد چون با قصد تربیت جامعه ساخته شده است. به عنوان مثال زمانی مردم در فقر بودند و هر محتوایی از تلویزیون برایشان جذاب بود اما در آن زمان سریال گل پامچال را نوشتیم و پخش شد یادم است واقعا آن موقع سریال گل پامچال خیلی تاثیرگذار بود ما را به فکر کنیم وا می داشت به عاقبتی که جنگ داشت فکر می کردیم و هر چیزی که به خانواده و همه این ها فکر می کردیم ما را به چالش می کشید ما را به یک لحظه مکث وا می داشت.

*فکر نمی کردم بشود سینما را اینقدر به انحراف کشاند، اولین فیلم کمدی که خودم یک فرصتی بود سر مونتاژ و پیش تولیدش باشم فیلم اجاره نشین ها بود. خیلی خوب بود و تفکر خودش را هم داشت. نگاه خودش را به جامعه داشت و هر کسی هم تحلیل خودش را از آن بیان می کرد.

*یا سینمایی که فیلم گاو را می سازد، فیلمی که مورد تأیید حضرت امام قرار می گیرد. حال با چنین فیلم هایی امروز به کجا رسیده ایم؟ آیا باز هم همان طور فکر می کنیم؟ کمدی که همان سازنده فیلم گاو پیش گرفت فیلم اجاره نشین ها بود چیزی خارج از آن رویه نبود و ابتذال و جلف بازی نداشت، کاراکترها در آن مشخص بودند و تحلیل داشت. شاید ارشاد هم نمی خواهد درباره فیلمها پاسخگو باشد که تن به اکران برخی کمدی ها می دهد. فیلمسازی کمال تبریزی از کجا به کجا رسید؟ کمال تبریزی چی بود چی شد از لیلی با من است و مارمولک رسیدیم به چه؟ فیلم آخرش را ندیده ام شاید بهتر باشد اما فکر نمی کنم فراتر از کمدی های فعلی سینما باشد. نمی دانم چه کار باید بکنیم که دوباره به همان سینمایی که گاو می سازد بازگردیم.

*هر کاری کنیم کارگردان خودش یک تحلیلی دارد و من فقط می توانم کنارشان باشم. یک جایی فکر می کنم این جا اگر خودم کارگردان بودم فلان کار را می کردم. الان در سناریو مجبورم این را یک جوری اشاره کنم که معلوم شود. دستش دارد می لرزد خب این می توانم بنویسم کات اینسرت دستش می لرزد ولی نه یک کار دیگری کنم یک جوری می نویسم که به اینجا ختم شود.

*به عنوان مثال در فیلم من ترانه15 سال دارم نوشتن سکانسی که برای اولین بار ترانه احساس می کند که یک موجودی در درونش هست سخت بود این را انتخاب کرده بودیم که در کلاس و سر درسش روایت شود. این سکانس را چندین بار نوشتم و درنهایت به یک نتیجه رسیدیم، زمانی که فیلم را همراه صدرعاملی در زمان راف کات میدیدم به شدت نگران این صحنه بودم وقتی دیدم صحنه درآمده خیالم راحت شد.

241241

کد خبر 1244922

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
نائب رئیس انجمن چهره پردازان سینمای ایران درباره میزان عیدی اعضای این صنف توضیحاتی ارائه کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۸ سایت های دیگر : شعار سال

ناهید علامی (نایب رئیس انجمن چهره پردازان سینمای ایران) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به عیدی اختصاص یافته به اعضای این صنف از سوی خانه سینما گفت: صنف انجمن چهره پردازان سینمای ایران 320 عضو دارد که ابتدا 70 کارت 400 هزار تومانی اهدا شدکه توسط شورای مرکزی به 140 کارت 200 هزار تومانی تبدیل و برای توزیع بین اعضای صنف در اختیار شورای مرکزی قرار گرفته است.

وی ادامه داد: من حدود 14 سال است که در صنف چهره پردازان سینمای ایران فعالیت صنفی می کنم و در دوره قبل نیز به عنوان رئیس حضور داشتم و در طول این مدت افرادی که کمتر فعال بودند را شناسایی کرده بودیم

اعلامی با اشاره به اینکه اگر این کارت های هدیه، عنوان عیدی دارد باید شرایطی فراهم می شد تا به همه اعضا تعلق می گرفت اما برخی اعضا از این مسئله شکایت داشتند، افزود: متاسفانه من به عنوان نائب رئیس انجمن و یکی دیگر از اعضای هیات مدیره از این کارتها اطلاع نداشتیم و از طریق اعتراض برخی از اعضا متوجه اهدای آنها شدیم و از ابتدا در جریان توزیع این کارت های هدیه قرار نگرفته بودم و زمانی که به من اعلام شد، مسئله را پیگیری کردم و خود من نیز از گرفتن کارت هدیه خودم خودداری کردم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
در حالی خانه سینما عیدی یک میلیاردی وزارت فرهنگ را در میان انجمن ها و صنوف سینمایی توزیع کرده است که هنوز مشخص نیست این توزیع بر چه اساسی و با چه فهرستی صورت گرفته است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، در واپسین روزهای سال 97 و در آستانه تحویل سال خبری درباره عیدی در نظر گرفته شده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای سینماگران در رسانه های مختلف منتشر شد. در این خبر آمده بود که این وزارتخانه یک میلیارد تومان عیدی را برای سینماگران در نظر گرفته است.

طبق روال هر ساله وظیفه توزیع این عیدی به مدیریت خانه سینما واگذار شد، این درحالیست که طبق گفته سینماگران 70 درصد فعالان سینمای ایران عضو صنوف خانه سینما نیستند. زمان زیادی از انتشار این خبر نگذشته بود که شایعاتی درباره چگونگی تخصیص آن فراگیر شد و به همین دلیل اصناف و انجمن های مختلف سینمایی درباره میزان عیدی واگذاری به آن ها توضیح داده و شفاف سازی کردند.

با این حال نکته ای که در این باره مشهود است، غیرشفاف بودن نحوه توزیع عیدی وزارت ارشاد توسط خانه سینماست. در ادامه آنچه درباره سرنوشت عیدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر سینماگران روی داد، را مرور می کنیم.

انجمن های سینمایی چه میزان از عیدی سهم بردند؟

پس از به وجود آمدن شائبه هایی درباره چگونگی تخصیص پیدا کردن عیدی وزارت ارشاد، برخی از انجمن های سینمایی میزان سهم خود را از این مبلغ اعلام کردند.

علی قائم مقامی نایب رییس انجمن مدیران تولید و عضو هیات مدیره خانه سینما در گفت وگویی با مهر اعلام کرد: 10 میلیون تومان از این عیدی در قالب 50 کارت هدیه 200 هزار تومانی در اختیار این انجمن قرار گرفته است. این کارت ها را یونس صباحی بازرس انجمن بین اعضایی که در یک سال گذشته کم کار بودند توزیع کرده است. یک میلیارد تومان در قالب کارت های هدیه 200 هزار تومانی زیر نظر مدیرعامل و قائم مقام خانه سینما توزیع شده و من از و کم و کیف و تعداد دقیق کارت هدیه های اهدایی به هر صنف اطلاعی ندارم .

او درباره اینکه به دلیل حضورش در هیأت مدیره خانه سینما و انجمن مدیران تولید بیشترین کارت ها بین اعضای این صنف توزیع شده است، توضیح داد: نه اصلاً به این شکل نیست. انجمن مدیران تولید بیش از 80 عضو رسمی و 30 عضو افتخاری دارد که این 30 عضو هم به دلیل اینکه جزو تهیه کنندگان هستند به عنوان اعضای افتخاری شناخته می شوند.

تورج منصوری رییس انجمن فیلمبرداران نیز گام در مسیر شفاف سازی گذاشت و اعلام کرد که سهم این انجمن از عیدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 40 کارت 200 هزار تومانی یعنی هشت میلیون تومان بوده است که تلاش کرده ایم به دقت در میان اعضای انجمن توزیع شود.

مجید علیزاده رییس انجمن صنفی بدلکاران نیز در گفت وگویی اعلام کرد که 168 عضو این انجمن دو کارت هدیه 200 هزار تومانی دریافت کرده اند و سهم آن دسته از اعضا که فوت کردند نیز به خانواده هایشان تعلق گرفت. در واقع در مجموع سهم این انجمن از عیدی یک میلیادی وزارت ارشاد 67 میلیون و 200 هزار تومان بوده است.

ناهید اعلامی نایب رئیس انجمن چهره پردازان سینمای ایران هم در گفت وگویی که با ایلنا داشت، اعلام کرد که این انجمن 320 عضو دارد که تنها 140 کارت 200 هزار تومانی (28میلیون تومان) در اختیارشان قرار گرفته و آن ها تمام تلاش خود را کردند تا آن ها را میان اعضایی که در سال های اخیر کم کار بوده اند و استحقاقش را داشته اند توزیع کنند. او تاکید کرد که اگر این مبلغ جنبه عیدی دارد باید به همه اعضا تعلق بگیرد و این مسئله موجب گلایه مندی برخی از اعضای انجمن نیز شد.

در میان سایر انجمن ها و صنوف سینمایی، انجمن کارکنان لابراتوار فیلم سینمای ایران که حدود 200 عضو دارد، 40 کارت 200 هزار تومانی یعنی هشت میلیون تومان دریافت کرده است، انجمن منشیان صحنه سینمای ایران با 70 عضو در ابتدا 42 کارت 400 هزار تومانی تعلق گرفت و پس از سر باز زدن زینت رضا رییس انجمن، پنج کارت دیگر نیز دریافت کردند که در مجموع 18 میلیون و 800 هزار تومان عایدی داشتند.

کانون آهنگسازان نیز که 90 عضو دارد، 42 کارت 200 هزار تومانی که در مجموع هشت میلیون و 400 هزار تومان می شود را دریافت کرد، انجمن جلوه های ویژه میدانی نیز 40 کارت و در واقع هشت میلیون تومان دریافت کردند، این در حالیست که این انجمن 66 عضو دارد. انجمن منتقدان سینمای ایران هم هشت میلیون تومان و انجمن کارگردانان نیز 30 میلیون تومان دریافت کردند. انجمن سالن داران سینما نیز 16 میلیون تومان از عیدی وزارت ارشاد سهم داشت.

سهم صنوف چند درصد از عیدی یک میلیارد تومانی است؟

با یک جمع و تفریق ساده سهم انجمن ها و صنوفی که درباره عیدی دریافتی شان از خانه سینما شفاف سازی کردند، در مجموع 202 میلیون و 400 هزار تومان می شود، که در واقع حدود یک پنجم کل عیدی یک میلیارد تومانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و نکته این است که مابقی این مبلغ که حدود 800 میلیون تومان است از چه طریقی توزیع شده و به چه افرادی تعلق پیدا کرده است.

مسلم است که براساس گفته علی قائم مقامی چگونگی توزیع این کارت های هدیه زیر نظر مدیرعامل خانه سینما و قائم مقامش صورت گرفته است، یعنی منوچهر شاهسواری و رضا عنصری بر روند توزیع این کارت های هدیه نظارت داشتند اما هنوز و پس از شفاف سازی انجمن ها و صنوف سینمایی، هیچ واکنشی از سوی این دو چهره درباره شایعات مطرح شده صورت نگرفته است .

توضیحات خانه سینما

با این حال و در سکوت منوچهر شاهسواری، همایون اسعدیان رئیس هیات مدیره خانه سینما در مصاحبه ای درباره حواشی عیدی وزارت ارشاد توضیحاتی را ارائه کرد که بیشتر از آنکه به حل این مسئله کمک کند، شائبه ها را افزایش داد.

اسعدیان اعلام کرد که تمامی اعضای چهار صنف تدارکات، بدلکاران، دستیاران فیلمبردار و دستیاران فنی صحنه و لباس این کارت های هدیه را دریافت کردند. آن ها با حضور در محل خانه سینما و با هماهنگی شورای مرکزی کارت های خود را دریافت کردند و اگر کسی باقی مانده باشد در روزهای آینده کارت خود را دریافت می کند.

او همچنین تاکید کرد که برخی از کارت های هدیه در اختیار شورای مرکزی صنوف سینمایی قرار گرفته است تا خود بنا به ضرورت و احتیاج اعضا آن ها را تقسیم کنند یا به افراد دو کارت هدیه بدهند. این کارگردان تاکید کرد که بنا به تصمیم هیات مدیره و مدیرعامل خانه سینما به چهار صنف سینماداران، تهیه کنندگان، کانون پخش کنندگان و مدرسان سینما به دلیل توانایی مالی شان سهمی از عیدی وزارت ارشاد تعلق نگرفت.

رئیس هیات مدیره خانه سینما در بخش دیگر سخنانش اعلام کرد که خانواده برخی از اعضای صنوف سینمایی که در سال های گذشته فوت کرده اند نیز از این عیدی سهم بردند و در نهایت 850 میلیون تومان از عیدی یک میلیاردی در قالب کارت های هدیه به اعضا تعلق گرفته است. او همچنین یادآور شد که اسامی افراد دریافت کننده کارت هدیه مشخص است و در اختیار سازمان سینمایی قرار می گیرد.

بلاتکلیفی میزان عیدی سینماگران

آنچه از سخنان اسعدیان بیش از همه مسایل جلب توجه می کند این است که او بدون هیچ توضیحی اعلام کرده است که 850 میلیون تومان از عیدی وزارت ارشاد به اعضا تخصیص داده شده است، در این صورت مابقی عیدی، یعنی 150 میلیون تومان دیگر صرف چه کسانی یا چه اموری شده است و چرا هیچ توضیحی درباره آن مطرح نشده است.

ضمن آنکه جمع سهم اصنافی که میزان عیدی شان را اعلام کرده اند را وقتی از 850 میلیون تومانی که اسعدیان اعلام کرد پرداخت شده است، کم کنیم، بیش از 600 میلیون تومان باقی می ماند و این یعنی تا 850 میلیون تومانی که اسعدیان اعلام کرده است فاصله بسیار زیاد است. البته برخی از صنوف و انجمن های سینمایی هنوز میزان عیدی دریافتی را اعلام نکرده اند و هنوز با وجود واکنش های متعددی که صورت گرفته است، هیچ اطلاعات دقیقی درباره چگونگی صرف این مبلغ و سرنوشتی که پیدا کرده است اعلام یا منتشر نشده و مسئولان خانه سینما هم سکوت پیشه کردند.

241243

کد خبر 1245084

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
غلامرضا موسوی، تهیه کننده سینما، معتقد است ساخت فیلم اتفاقی بد پس از انقلاب، کمتر از پیش انقلاب بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۹

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، سینمای ایران پس از انقلاب، کودکی است که تا به مرحله بلوغ و چهل سالگی خود برسد، با شیب و نشیب بسیاری رو به رو بوده، اما برآیند اکثر فیلمسازان و تهیه کنندگان نسبت به روند طی شده، مثبت است. سید غلامرضا موسوی عضو شورای عالی تهیه کنندگان سینما نیز از جمله افرادی است که نگاه مثبتی به سینما پس از گذشت چهل سال از انقلاب دارد و معتقد است که ساخت فیلم اتفاقی بد پس از انقلاب، کمتر از پیش انقلاب بوده است. این تهیه کننده در بخش دیگری از صحبت هایش به خاطره اش از جشنواره کن و پیشنهاد تأسیس سینمایی برای اهالی مطبوعات برای اولین بار اشاره کرد و آن را یکی از بهترین خاطرات خود از جشنواره فیلم فجر دانست. تهیه کننده فیلم قرمز موضوع غفلت از فیلمنامه را یکی از مشکلاتی برشمرد که سینمای ایران از آن رنج می برد.

چه ارزیابی از وضعیت سینمای ایران با گذشت چهل سال از انقلاب دارید؟

به طور طبیعی اگر بخواهیم وضعیت کنونی سینمای ایران را با پیش از انقلاب مقایسه کنیم، در حال حاضر سینما در بالاترین کیفیت و کمیت تولیدی خود قرار دارد. ما در دنیا با سینمایی رو به رو هستیم که کاملا شناخته شده است و در داخل تماشاگران با خاطر مطمئن به دیدن این فیلم ها می روند و با سینمای رشد یافته ای رو به رو هستیم که به لحاظ کیفی نیز وضعیت مناسبی دارد.

از چه جنبه هایی وضعیت مناسبی دارد؟

قبل از انقلاب، تعداد اندکی فیلم خوب داشتیم، اما به گمانم پس از انقلاب بیش از 50 یا 60 درصد فیلم های تولید شده متعلق به سینمای استاندارد است؛ یعنی از کیفیت و کمیت خوبی برخوردار است. در حالی که در شرایط فعلی فیلم های کم ارزش اتفاقی است، اما قبل از انقلاب فیلم های خوب اتفاقی بود؛ یعنی در آن زمان فیلم خوب به طور اتفاقی ساخته می شد و الآن تعداد فیلم هایی که خوب نیست، هرسال از تعداد انگشتان دست فراتر نمی رود.

از نظر کارگردانی بدون اغراق 150 کارگردان توانا داریم؛ یعنی می توانیم روی آن ها به عنوان فیلمساز خوب حساب کنیم. در حال حاضر فیلمبردارانی داریم که کیفیت کار تعداد زیادی از آن ها مثل آقایان کلاری، جعفریان، منصوری و اصلانی در دنیا ارزشمند هستند و کار آن ها در حد فیلمبرداران جهانی است. بخش صدابرداری و صدای سر صحنه قبل از انقلاب، کمتر وجود خارجی داشت، اما بعد از انقلاب به تدریج صاحب صدای سرصحنه شدیم و صدابرداران و صداگذاران درجه یکی داریم که بعضی مانند آقای دلپاک حتی عضو آکادمی اسکار هستند. همچنین از لحاظ بازیگری و طراحی صحنه نیز کیفیت کارها افزایش یافته است. قبل از انقلاب منشی صحنه نداشتیم، اما الآن داریم که افراد حرفه ای بسیار با دستیاران متعدد هستند. در زمینه گریم استادانی مثل عبدالله اسکندری و جلال الدین معیریان داریم که جزو مفاخر سینمای ایران هستند. از نظر جلوه های ویژه تصویری و میدانی پیشرفت خوبی داشتیم و جنگ باعث شد که در این زمینه به جایگاه خوبی برسیم.

به طور کلی در همه مراحل پیشرفت کردیم و افرادی داریم که کارشان به آثار جهانی پهلو می زند و نزدیک است. واقعیت این است سینمای ایران در قله ای ایستاده که حضور فیلم ها در جشنواره های جهانی اهمیت دارد. ما همیشه به دنبال حضور در جشنواره ها بودیم، اما الآن باید به سمت بازارهای جهانی حرکت کنیم و با تولیدات مشترک پیش برویم و برنامه ریزی داشته باشیم. ما سینمای بسیار خوب و پاکیزه ای داریم، اما در بخش بین الملل به دلیل نداشتن برنامه ریزی دقیق چندان موفق نبودیم. به طور طبیعی این به معنی ایراد نداشتن سینمای ایران نیست و فضای کار همیشه مشکلات با مشکلات همراه است، اما باید مشکلات را حل کرد تا سینمای ایران رشد کند.

فکر می کنید در حال حاضر سینمای ایران از چه مشکلاتی رنج می برد؟

همچنان معتقدم در بخش فیلمنامه بیش از بخش های دیگر با مشکل روبه رو هستیم. ما فیلم هایی تولید کردیم و کارگردانانی داریم که در سطح جهانی فیلم ساختند، اما وقتی علت موفق نشدن آن ها را بررسی کنید، به فیلمنامه می رسید. اگر با وسواسی که در کارگردانی و انتخاب صحنه و تصویر دارند، فیلمنامه می نوشتند، سریعتر در دنیا به موفقیت می رسیدیم. فیلمسازان ما تنها آقای فرهادی، خانم بنی اعتماد و مرحوم کیا رستمی نیست بلکه آقایان مجیدی و درویش و... هستند که در ابعاد جهانی کار کردند. بعضی نگران فیلمنامه های این فیلمسازان هستند و اگر فیلمنامه ها مشکلات حاضر را نداشت، با توجه به تیم حرفه ای که با آنها کار می کند، می توانست در بازار جهانی بدرخشد.

سی و هفت دوره از جشنواره فیلم فجر می گذرد، چه محاسن یا معایبی را در آن می بینید؟

جشنواره سیاست بلند مدت و یک شورای سیاستگذاری دائمی ندارد و هرچندوقت یک دبیر دارد. جشنواره ها باید بلندمدت فکر کنند؛ یعنی یک شورای سیاست گذاری داشته باشد که نباید از این جشنواره به جشنواره دیگر یک بخش را اضافه کند یا بردارد. اگر شورای بلند مدتی داشته باشیم که سیاستگذاری کند، اتفاقاتی که در جشنواره می افتد و هربار دچار معضل می شویم، از بین می رود. ما در حال حاضر به شدت به یک کاخ جشنواره و جای ثابت خوب احتیاج داریم. تهیه کنندگان سینما با نمایش فیلمشان در جایی مانند برج میلاد به شدت مخالفند، چون کیفیت صداوتصویر آن بد است. به طور طبیعی از این اقدام دبیر جشنواره که به سالن های سینمایی مثل ملت برای نمایش فیلم برای دوستان مطبوعاتی آمدند، استقبال می کند. سینما باید به این سمت برود که بعد از 37 سال یک شورای سیاستگذاری دائمی و یک کاخ جشنواره داشته باشد و مثل مستأجران نباشد که هرسال به سمتی برود. وجود یک کاخ جشنواره با همه امکانات، هم برای مطبوعات عالی است و هم به برگزارکنندگان و مسئولان کمک می کند، چون این جشنواره ملی است و همزمان با دهه فجر برگزار می شود.

چه آینده ای برای سینمای ایران ترسیم می کنید؛ یعنی سینمای ایران در حال حاضر چه ویژگی هایی دارد که چهل سال قبل فاقد آن بود و چه خصوصیاتی چهل سال قبل داشت که حالا ندارد؟

همان طور که گفتم سینمای ایران داشته های بسیاری دارد و معتقدم سینمایی رو به رشد است. با آمدن جوانان صاحب فکر در بخش های مختلف تهیه کنندگی، کارگردانی، فیلمنامه نویسی و بازیگری سینمای ایران باید به بازارهای جهانی برسد و خود را به آن ها تحمیل کند. قطعا تماشاگر بعد از مدتی به فیلم ایرانی اعتماد می کند و آن را می بیند.

بهترین فیلم هایی که در جشنواره دیدید، چیست؟

به طور طبیعی سلیقه ام با سلیقه عموم مردم نزدیک تر است و نام بردن از 50 یا 70 فیلم در جشنواره یا خارج از آن به دلیل نداشتن فهرست کار سختی است.

چه خاطراتی از جشنواره فیلم فجر دارید؟

به یاد می آورم در سال های اول جشنواره به همراه آقای جیرانی فیلم می دیدیم و دنبال کشف های جدیدی از فیلمسازان بودیم و دوست داشتیم فیلمسازان جوان را به دوستان مطبوعاتی خود معرفی کنیم که بروند و آن فیلم ها را ببینند. به یاد می آورم فیلم دیده بان ابراهیم حاتمی کیا را به همراه آقای جیرانی دیدیم و توانستیم به همکاران خود معرفی کنیم و بگوییم که آینده خوب و درخشانی دارد.

من مسئولیت صنفی داشتم و وقتی به جشنواره کن رفتم، متوجه حرمت و جایگاه مطبوعات شدم و به مهندس بهشتی و انوار پیشنهاد ایجاد سینمای مطبوعات جداگانه را دادم. این پیشنهاد از طرف مسئولان وقت جشنواره مثل جمال امید و آقایان بهشتی و انوار حمایت شد و برای اولین بار با پیشنهادم و مجمع تولید و توزیع کنندگان فیلم ایران، سینمای مطبوعات به وجود آمد. در ابتدا سینما شهر قصه – که بعدها آتش گرفت و به جای آن سینما آزادی فعلی ساخته شد- سالن ویژه اهالی مطبوعات شد. من برای اینکه همکاران مطبوعاتی با فضای سینما آشنا شوند، قبل از هر گفت و گوی مطبوعاتی یک سخنران گذاشتم و یکی از بچه های سینما مانند آقایان داوود نژاد و افخمی می آمدند و درباره مسائل سینمای ایران چند دقیقه ای صحبت می کرد. پس از آن برای اولین بار ما جلسات مطبوعاتی را برگزار کردیم و من به عنوان رئیس مجمع تولید و توزیع کنندگان با توجه به اینکه باید مجری به دو حوزه سینما و مطبوعات اشراف داشته باشد، رسول صدرعاملی را-به عنوان تهیه کننده و کارگردان و با سابقه مطبوعاتی- پیشنهاد دادم. شب های اول خیلی در میان مسئولان دولتی نگرانی وجود داشت، اما من هیچ نگرانی نداشتم. در شکل اولیه تمام سوالات را کتبی می گرفتیم و بعد از چند شب برگزاری و انعکاس خوب، جلسات مطبوعاتی و سینمای مطبوعات پای ثابت جشنواره فجر سالیانه شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
سینماپرس: همزمان با نوروز 1398 تعدادی از هنرمندان سینما، تلویزیون و تئاتر کشور با انتقاد از مسئولان فرهنگی بیان کردند: تقویت فرهنگ و سنت در هر جامعه ای حتی از ابزارهای نظامی هم مهمتر است چرا که اگر مردم هر کشوری با فرهنگ کهن شان عجین باشند هیچ نیروی خارجی نمی تواند در آن ها نفوذ کند و آن ها را در هم بشکند؛ امروزه مسأله اصلی سینما گیشه و پول زایی شده و فرهنگ کشور به دست کاسبکاران افتاده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۹

به گزارش سینماپرس پاسداشت آیین های کهن و ارزشمند ایرانی- اسلامی از دیرباز در کشورمان به عنوان یک سنت پسندیده قابل احترام مردم بوده است. از گرامی داشت یاد ائمه معصومین (ع) و عزاداری برای آن ها تا آیین های مذهبی و ملی دیگری همچون اعیاد اسلامی، نوروز، شب یلدا و... همگی نشان از پویایی فرهنگ ناب ایرانی دارد که با فرهنگ اسلامی درآمیخته شده و در هر برهه ای از زمان تلألو خاصی یافته است.

اینک همزمان با نوروز 1398 و آغاز فصل بهار از برخی هنرمندان سرشناس سینما، تلویزیون و تئاتر کشور در خصوص اهمیت پرداختن به موضوعات آیینی و سنتی در سینما، تلویزیون و عرصه هنرهای نمایشی سوأل کرده ایم که قطعاً خواندن نطرات آن ها برای شما مخاطبان گرامی خالی از لطف نخواهد بود.

در بخش دوم این مجموعه گفتگوها که در 3 بخش مجزا منتشر می شود با 4 هنرمند کشور آقایان: حسن هدایت، محمد صالح علاء و عباس کریمی و خانم: فلورا سام به گفتگو نشستیم که ماحصل نظرات آن ها در ذیل درج شده است.

*****************

حسن هدایت کارگردان مطرح سینما و تلویزیون با تأکید بر اینکه یکی از ابزارهای مهم هر کشور برای مقابله با دشمنان و بیگانگان پاسداشت و ترویج آیین های ملی است اظهار داشت: بنده تأکید دارم که تقویت فرهنگ و سنت در هر جامعه ای حتی از ابزارهای نظامی هم مهمتر است چرا که اگر مردم هر کشوری با فرهنگ کهن شان عجین باشند هیچ نیروی خارجی نمی تواند در آن ها نفوذ کند و آن ها را در هم بشکند.

وی در گفتگو با سینماپرس تأکید کرد: ما نباید اجازه دهیم که فرهنگ بیگانه بر کشور و مردم ما مسلط شود؛ این مایه سرافکندگی و شرمساری ما است که امروزه بخشی از جوانان این مرز و بوم قسمتی از هویت ملی و تاریخی خود را نمی شناسند، با آیین ها و فرهنگ خودشان بیگانه اند اما در عوض فرهنگ غربی در زندگی آن ها رواج دارد. این برای ما مایه تأسف است که جوانان ایرانی مثلاً سنت شب یلدا را پاس نمی دارند اما ولنتاین برایشان با اهمیت شده است؛ این اتفاق یک تحقیر بزرگ برای مردم کشور ما و در عوض یک دستاورد برای کشورهایی است که فرهنگ خود را به مردم ما غالب کرده اند!

این سینماگر سپس با بیان اینکه دولتمردان و مسئولان بی مسئولیت، بی دغدغه و بی هدف باید تدبیری در این راستا اتخاذ کنند تصریح کرد: ما فرهنگی کهن و تاریخی داریم؛ بخشی از آیین های ما نشأت گرفته از هویت ملی مان است و بخش دیگر آن نشأت گرفته از مذهب و دین که هر دوی آن ها عزیزند و باید گرامی داشته شوند اما برخی از مسئولان با بی تفاوتی مطلق خود تیشه برداشته و ریشه به فرهنگ و آیین ها می زنند و این در حالی است که در همه کشورهای جهان آیین های شان پاس داشته می شود.

محمد صالح علاء نویسنده، بازیگر سینما و مجری و برنامه ساز تلویزیون نیز در این خصوص گفت: برای بنده همیشه جای سوأل بوده و هست که چرا آیین ها و فرهنگ کهن و ملی مان را تنها گذاشته ایم و به آن ها توجه نمی کنیم؟

وی در گفتگو با سینماپرس ادامه داد: آیین و سنن در واقع هویت و ارزش های تاریخی هر جامعه هستند و باید با دقت حفظ و حراست شوند در غیر این صورت جامعه با بحران بی هویتی مواجه خواهد شد و ما نباید اجازه دهیم که به این بی هویتی برسیم.

این هنرمند برجسته در خاتمه اظهاراتش افزود: این مدیران فرهنگی هستند که باید با حمایت از هنرمندان موجبات ترویج و گسترش آیین و فرهنگ را در جامعه پدید آورند؛ خوشبختانه ما در کشوری زندگی می کنیم که هنرمندانی دارای دانش و مردمانی فهیم و خردمند دارد و از این رو اگر حمایت مسئولان و مدیران فرهنگی باشد ما می توانیم قدم ها بسیار محکم و خوبی در راستای ترویج آیین های کهن در حوزه تولیدات نمایشی و تصویری برداریم.

فلورا سام بازیگر، فیلمنامه نویس و کارگردان سینما و تلویزیون با بیان اینکه هر کشوری فرهنگی دارد و طبیعتاً آثاری که در حوزه فرهنگی و هنری کشورها تولید می شوند باید مطابق با فرهنگ و هویت شان باشند اظهار داشت: متأسفانه چندی است که در آثار سینمایی و تلویزیونی مان شاهد این اتفاق نیستیم؛ شاید برخی افراد فکر می کنند اگر وارد این مقوله شوند دیگر مخاطبان از فیلم شان استقبال نمی کنند و آن ها با ضرر و زیان مالی مواجه می شوند.

وی تصریح کرد: امروزه مسأله اصلی سینما گیشه و پول زایی شده! فرهنگ و هنر در سینما از بین رفته و متأسفانه اغلب نویسنده ها به دلیل استقبال تهیه کنندگان و سرمایه گذاران سراغ سوژه های به اصطلاح بفروش می روند و برایشان سطح کیفی فیلمنامه ها خالی از هرگونه اهمیتی شده است! فرهنگ کشور به دست کسانی افتاده که تنها در پی منافع مادی هستند و اصلاً تنزل فرهنگ برایشان اهمیتی ندارد.

کارگردان فیلم سینمایی قرارمون پارک شهر در پاسخ به این سوأل که به نظر شما چرا ما دیگر سال ها است با پدیده ای مشابه زنده یاد علی حاتمی در سینما روبرو نیستیم که هم زبان هنر و سینما را بداند و هم به تاریخ و فرهنگ کشورش وفادار باشد گفت: زنده یاد حاتمی فردی بسیار خاص بودند و ما قطعاً مشابه ایشان را نمی توانیم داشته باشیم؛ البته نباید این نکته را فراموش کنیم که در زمان حیات زنده یاد حاتمی مسئولان وقت سینما از آثار فرهنگی ایشان حمایت می کردند اما امروزه هیچ حمایتی از آثار فرهنگی نمی شود! ما نباید فراموش کنیم که اگر مسئولان از تولید آثار فرهنگی حمایت کنند بسیاری از هنرمندان متعهد و دغدغه مند این نوع آثار را تولید خواهند کرد.

این سینماگر در پایان این گفتگو افزود: آرزوی همه ما تولید آثار فرهنگی و باکیفیت در سینمای کشور است؛ در حال حاضر که مرتباً سطح آثار دچار تنزل است و باعث می شود تا سطح سلیقه مخاطبان هم به شدت افت پیدا کند. ما حتی شاهد این اتفاق هستیم که بسیاری از کارگردانان ما که پیش از این آثار درخشانی تولید می کردند امروزه آثاری نازل تولید می کنند و کاسبکار شده اند!

عباس کریمی منتقد سینما و کارشناس فرهنگی نیز در این باره اظهار داشت: ما از فرهنگ و فطرت و اصالت مان دور شده ایم! نه تنها در سینما و تلویزیون و عرصه هنرهای نمایشی که در سایر زمینه ها و حوزه ها!؛ متأسفانه بخش عمده ای از این اتفاقات به دلیل اهمال کاری مدیران فرهنگی است چرا که اگر آن ها اهمال نمی کردند و فرهنگ و آیین ایرانی-اسلامی به خصوص جشن های شاد را زنده نگاه می داشتند امروزه جوانان ما جذب فرهنگ و جشن ها و مراسم های غربی که هیچ سنخیت و قرابتی با ایرانیت و اسلام ندارد نمی شدند.

وی تأکید کرد: متأسفانه بخش عمده ای از هنرمندان و سینماگران ما هم از فرهنگ اصیل ایرانی-اسلامی دور شده اند و در سینما دنبال منافع اقتصادی شان هستند و به همین دلیل هم ما شاهد این هستیم که با پرداختن به برخی مسائل جنسی و ممنوعه فرهنگ را زیرپا می گذارند، سطح سلیقه مخاطب را تنزل می دهند تا فیلمشان فروش میلیاردی کند.

کریمی خاطرنشان کرد: این وظیفه مدیران فرهنگی و سینمایی کشور است تا تدبیر داشته باشند و به جای حمایت از این گونه محصولات سخیف و بی هویت از تولید آثار فرهنگی حمایت کنند.

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماهای سراسر کشور در روز 12 فروردین تعطیل خواهد بود.

به گزارش ایسنا، سینماهای سراسر کشور در روز 12 فروردین همزمان با شهادت امام موسی کاظم (ع) تعطیل خواهد بود.

غلامرضا فرجی سخنگوی کارگروه اکران با اعلام این خبر به ایسنا گفت: در روز دوشنبه دوازدهم فروردین تمام سینماهای کشور تا ساعت 17 تعطیل است و بعد از آن برای اکران فیلم های نوروزی فعالیت خود را از سر می گیرند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
دومین هفته از اکران نوروزی سینمای ایران در حالی سپری شد که رحمان 1400 به صدرنشینی اش در گیشه ادامه داد و زندانی ها نیز شکست مسعود ده نمکی را رقم زد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، دومین هفته از اکران نوروزی سینماهای سراسر کشور در حالی به پایان رسید که آمار فروش فیلم های روی پرده افزایش محسوسی داشت و قابل مقایسه با فروش هفته اول هفت فیلم در حال اکران نبود.

فیلم سینمایی رحمان 1400 به کارگردانی منوچهر هادی توانست صدرنشینی خود را در گیشه هفتگی حفظ کند و فیلم سینمایی غلامرضا تختی به کارگردانی بهرام توکلی نتوانست جایگاه بهتری از قعر جدول برای خود دست و پا کند و کمترین میزان فروش را به نام خود ثبت کرد.

مسئله مهمی که به نظر می رسد بر افزایش چشمگیر فروش فیلم ها در این هفته تاثیر زیادی داشته است، قیمت بلیت های سینماست که در اقدامی عجیب توسط بیشتر سینماداران 20 هزار تومان تثبیت شد و مسئولان این حوزه نیز در واکنش به این تصمیم تاکید کردند که قیمت بلیت سینما در ایام تعطیلات نوروزی یکسان خواهد بود.

افزایش قیمت بلیت ها در شرایط نه چندان مناسب معیشتی مردم، باعث گلایه بسیاری از مخاطبان سینما شده است. البته نباید افزایش هزینه تولید فیلم های سینمایی را نادیده گرفت و انتظار داشت که بلیت سینماها در این شرایط هم چنان به قیمت سابق باشد. اما اگر این افزایش با منطق درستی همراه نباشد می تواند در روزهای آینده سینمای ایران را با کاهش مخاطب روبه رو کند.

با این حال در میان هفت فیلم روی پرده رقابتی جذاب در صدر و قعر جدول شکل گرفته است و در این میان فروش ناامیدکننده فیلم جدید مسعود ده نمکی جالب توجه است.

هفته دوم اکران نوروز به کام سینماگران

دومین هفته از نمایش هفت فیلم اکران نوروز در حالی به پایان رسید که فروش بسیار خوبی عاید سینمای ایران شد، همچنین شاهد افزایش تعداد تماشاگران سینما بودیم.

در این هفته سینماهای سراسر کشور 14 میلیارد و 249 میلیون تومان فروش داشتند که 9 میلیارد و 65 میلیون تومان آن مختص تهران بود، این میزان در مقایسه با هفته نخست اکران نوروز که سه میلیارد و 815 میلیون تومان فروش برای سینمای ایران ثبت شد، حدود 10 میلیارد تومان افزایش داشته است.

همچنین در این هفته تعداد تماشاگران سینمای ایران از مرز یک میلیون نفر گذشت و در تهران نیز بیش از 499 هزار نفر به تماشای فیلم های روی پرده نشستند.

گلزار و مدیری با رحمان 1400 دست نیافتنی شدند؟

نام رحمان 1400 این روزها دیگر برای همه علاقه مندان به سینما جدای از مضمون و بازیگران فیلم، یادآور پرفروش ترین فیلم اکران نوروزی است. فیلم جدید منوچهر هادی در دومین هفته اکران نیز توانست به فروش بسیار خوبی دست پیدا کرده و بیشترین سهم را از گیشه به دست آورد.

این فیلم در این هفته رکورد شش میلیارد و 118 میلیون تومان فروش را به نام خود ثبت کرد تا فاصله خود را با تعقیب کننده سرسختش متری شیش و نیم افزایش دهد. نکته جالب توجه این است که این فیلم در نخستین هفته اکران تنها یک میلیارد و 575 میلیون تومان فروش داشت.

رحمان 1400 که از پنجم فروردین با افت نسبی در فروش همراه شده بود، از روز ششم تا هشتم افزایش فروش داشت و تا به امروز 532 هزار و هشت نفر به تماشای آن نشستند.

مسلما مضمون کمدی این فیلم که درون مایه سیاسی و اجتماعی دارد و حضور محمدرضا گلزار، مهران مدیری و سعید آقاخانی بر افزایش فروش آن تاثیر زیادی گذاشته است و ادامه این روند می تواند رحمان 1400 را به یکی از پرفروش ترین فیلم های سال بدل کند.

متری شیش و نیم برای صدر می جنگد

دومین فیلم پرفروش این روزهای سینمای ایران، متری شیش و نیم به کارگردانی سعید روستایی است. فیلمی که همچون فیلم اول او مضمونی اجتماعی دارد و به معضل اعتیاد در جامعه از زاویه ای جدید می پردازد.

این فیلم هم در این هفته فروش خوبی را تجربه کرد و چهار میلیارد و 447 میلیون تومان از گیشه سهم برد. این در حالیست که فیلم روستایی در هفته اول اکران تنها یک میلیارد و 259 میلیون تومان فروش داشته است.

متری شیش و نیم این روزها در حال رقابت با رحمان 1400 برای صدرنشینی گیشه است اما هنوز به این توفیق دست پیدا نکرده و به عنوان دومین فیلم پرفروش بسنده کرده است. البته این فیلم در حضور چهار فیلم کمدی که همواره در جذب مخاطب مسیر آسان تری را پیش رو دارند توانسته به این جایگاه دست پیدا کند.

فیلم روستایی اگر این روند مثبتی که در پیش دارد را حفظ کند به نظر می رسد می تواند در هفته های آینده عنوان پرفروش ترین فیلم غیرکمدی سینمای ایران را از آن خود کند. این فیلم تا به امروز 379 هزار و 854 نفر را به سینماها کشانده است.

چهار انگشت با سالن کم، زیاد می فروشد

سومین فیلم جدول فروش که حال و هوای کمدی هم دارد، چهار انگشت به کارگردانی حامد محمدی است، فیلمی که با وجود سانسورهای حوزه هنری و همچنین تعداد کمتر سالن هایی که در اختیار دارد، توانست مورد پسند مخاطبان سینما قرار بگیرد و گیشه خوبی را به دست آورد.

این فیلم در این هفته فروش یک میلیارد و 653 میلیون تومانی را به نام خود ثبت کرد که در مقایسه با هفته اول اکرانش نزدیک به یک میلیارد و 200 میلیون تومان افزایش داشته است.

چهار انگشت تنها 90 سالن در اختیار دارد که در مقایسه با دو فیلم صدرنشین گیشه و همچنین دو فیلمی که در جدول فروش پس از آن قرار دارند، بسیار کمتر است اما با این وجود توانسته در جلب نظر مخاطبان سینما موفق عمل کند و به فروش قابل قبولی دست یابد و تا به امروز 137 هزار و 874 نفر به تماشای این فیلم که از چهره هایی چون امیر جعفری و جواد عزتی بهره برده است، نشستند.

فیلم محمدی همچنین از سانسورهای حوزه هنری جان سالم به در نبرده است و این در حالیست که تنها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حق ممیزی فیلم ها را دارد و این اقدام خودسرانه حوزه هنری در سینماهایش می تواند به ضرر چهار انگشت نیز تمام شود چرا که نسخه ای که از وزارت ارشاد مجوز گرفته است تنها اجازه نمایش در سینماها را دارد.

زندانی ها شکست بزرگ اکران نوروز

عنوان چهارمین فیلم پرفروش هفته به زندانی ها به کارگردانی مسعود ده نمکی اختصاص دارد، البته این کارگردان عادت به چنین جایگاهی از نظر فروش ندارد و همواره فیلم هایش در اکران نوروزی با فروش قابل ملاحظه ای همراه شده اند اما به نظر می رسد زندانی ها برای او نویدبخش این اتفاق نیست.

شاید اگر عنوان شکست بزرگ اکران نوروز را برای زندانی ها به کار ببریم، بیراه نگفته باشیم، فروش این فیلم در مقایسه با سایر فیلم های کارنامه ده نمکی یک شکست به شمار می آید.

این فیلم در این هفته 849 میلیون و 453 هزار تومان فروش داشته که در مقایسه با فروش صدرنشینان بسیار ناچیز است، در قیاس با فروش هفته نخست زندانی ها که 248 میلیون تومان بوده است، این هفته زندانی ها تنها 600 میلیون تومان بیشتر فروخته است که قابل توجه نیست.

آنچه مسلم است استفاده از چهره های غیرسینمایی در این فیلم در کنار مضمون و محتوای آن به مذاق مخاطبان خیلی خوش نیامده است و این مسایل حکایت از آن دارد که سینمای ده نمکی با این سر و شکل دیگر طالبی در بین علاقه مندان به سینما ندارد. تعداد تماشاگران این فیلم که تنها 85 هزار و 198 نفر هستند نیز گواهی بر همین موضوع است.

وقتی سیر فیلم های این کارگردان را دنبال می کنیم، پس از سه گانه اخراجی ها که گیشه پرباری را برایش به ارمغان آورد، فیلم های رسوایی و معراجی ها که اتفاقا در نوروز هم روی پرده رفتند فروش موفقی نداشتند و مورد استقبال قرار نگرفتند، آنچه مشخص است زندانی ها سیر ناموفق بودن ده نمکی را تکمیل کرده است و این کارگردان برای آنکه بتواند در این سینما دوام بیاورد باید به سراغ تغییر سبک و سیاق فیلم هایش برود.

از پیشونی سفید 3 تا غلامرضا تختی ، ناکامان گیشه

سه فیلم پیشونی سفید 3 به کارگردانی سیدجواد هاشمی، ژن خوک ساخته سعید سهیلی و غلامرضا تختی به کارگردانی بهرام توکلی در این هفته نیز نتوانستند جایگاه خود را از نظر فروش بهبود ببخشند و در انتهای جدول فروش هفتگی قرار گرفتند.

البته فیلم هاشمی که در ژانر کودک است تا به امروز عملکرد بدی در گیشه نداشته و توانسته بالاتر از دو فیلم پربحث این روزهای سینمای ایران قرار بگیرد، پیشونی سفید 3 در دومین هفته اکران 495 میلیون و 923 هزار تومان فروش داشته است که برای این فیلم قابل قبول است و نسبت به هفته نخست اکران نزدیک به 400 میلیون تومان افزایش داشته است.

پس از این فیلم، رقابتی بین ژن خوک و غلامرضا تختی برای فرار از قعرنشینی در جدول فروش ایجاد شده است که البته فیلم سهیلی کمی شرایطش بهبود پیدا کرده و از نظر فروش با غلامرضا تختی فاصله گرفته است. این فیلم در این هفته توانست 404 میلیون و 438 هزار تومان بفروشد، این میزان برای سهیلی که فیلم های قبلی اش همچون گشت ارشاد و گشت 2 که جزو پرفروش ترین فیلم های سینمای ایران بودند وصله ناجوری به شمار می آید اما به نظر می رسد این کارگردان این بار نتوانسته رگ خواب مخاطبان سینما را به دست آورد و فیلمش مورد توجه قرار نگرفته است.

غلامرضا تختی نیز تنها 280 میلیون و 726 هزار تومان از گیشه این هفته سهم داشته است که برای فیلمی با این حجم گسترده از تبلیغات و پروداکشن بسیار کم و غیرقابل قبول است. این فیلم در روزهای نخست که روی پرده رفته بود، سیر خوبی داشت اما به یک باره از رقابت با سایر فیلم ها بازماند و به قعر جدول سقوط کرد. البته تعداد کمتر سالن های این دو فیلم نسبت به سایر فیلم های روی پرده نیز می تواند بر فروششان در گیشه تاثیرگذار باشد. ژن خوک در میان فیلم های روی پرده با 67 سالن، کمترین میزان را در اختیار دارد و غلامرضا تختی هم 92 سالن سینما را برای نمایش دارد.

در ادامه جدول فروش فیلم های روی پرده را به تفکیک فروش هفتگی و کل مشاهده می کنید. (آمار فروش هفتگی از روز دوم فروردین تا پیش از روز جمعه 9 فروردین است و آمار از سامانه فروش سینمای ایران استخراج شده است.)

نام فیلم

نام کارگردان

میزان فروش هفتگی

فروش کل

رحمان 1400

منوچهر هادی

شش میلیارد و 118 میلیون تومان

هفت میلیارد و 111 میلیون تومان

متری شیش ونیم

سعید روستایی

چهار میلیارد و 447 میلیون تومان

پنج میلیارد و 298 میلیون تومان

چهار انگشت

حامد محمدی

یک میلیارد و 653 میلیون تومان

یک میلیارد و 982 میلیون تومان

زندانی ها

مسعود ده نمکی

849 میلیون و 453 هزار تومان

یک میلیارد و 17 میلیون تومان

پیشونی سفید 3

سیدجواد هاشمی

495 میلیون و 923 هزار تومان

555 میلیون و 734 هزار تومان

ژن خوک

سعید سهیلی

404 میلیون و 438 هزار تومان

447 میلیون تومان

غلامرضا تختی

بهرام توکلی

280 میلیون و 726 هزار تومان

385 میلیون و 227 هزار تومان

57243

کد خبر 1245261

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
خبرگزاری میزان- سیدمحمد رضوی نوشت:غلامرضاتختی در زمان حیاتش قهرمان مظلوم بود، امروز هم که فیلم او ساخته شده و در سینما درحال اکران است، مظلوم است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۹ سایت های دیگر : بلاغ مازندران

به گزارش گروه فرهنگی میزان ، سید محمود رضوی تهیه کننده رد خون در صفحه شخصی خود نوشت: غلامرضاتختی در زمان حیاتش قهرمان مظلوم بود، امروز هم که فیلم او ساخته شده و در سینما درحال اکران است، مظلوم است، مثل همان روز هایی که به ورزشگاه راهش ندادند ودر تنگنای مالی بود، مردم و رفقایش او را تنها گذاشتند، امروز هم در اکران همه ی رفقای فیلم، فیلم را تنها گذاشته اند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
گروه فناوری اطلاعات رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال با بیان اینکه یازدهمین نمایشگاه رسانه های دیجتال در اردیبهشت ماه سال 98 فعالیت خودش را آغاز خواهد کرد و جایگاه مساجد و مناسک دینی در این دوره تبیین و به سایر محور ها اضافه شده است، گفت: در تلاش هستیم که فضای عمومی نمایشگاه را به صورت دائمی در فضای مجازی برگزار کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۹

محمدرضا بهمنی، رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال در گفت وگو با ایکنا ؛ با اشاره به جزئیات یازدهمین جشنواره رسانه های دیجیتال گفت: در یازدهمین جشنواره رسانه های دیجیتال تقویت جنبه های محتوایی و مفهومی در فعالیت های فضای مجازی با رویکرد اسلامی-ایرانی یکی از نکات اساسی و مهم ماست. معمولا جشنواره های ما بر محور قالب های تولیدی در فضای مجازی است که ما آن را حفظ کردیم، اما مواردی که به آن نگاه ویژه داشتیم و با قدرت آن را دنبال کردیم جنبه محتوایی و موضوعی خواهد بود.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: جشنواره رسانه های دیجیتال در سال جدید در هفت حوزه و محور موضوعی با رویکرد فرهنگی و هنری و موضوعات محتوای فرهنگی ازجمله محور خانواده و سبک زندگی، محور انقلاب اسلامی و کسب وکار های فضای مجازی، اقوام و مذاهب، فرهنگ ملی، مساجد و مناسک دینی که برای اولین بار در جشنواره امسال قرار گرفته است برگزار خواهد شد.

رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال بیان کرد: یکی از محور های کلیدی که به صورت ویژه آن را پیگیری می کنیم و لازم دیدیم که در جشنواره یازدهم حضور داشته باشد، اما ممکن است آثار پررنگی هم نداشته باشد، بحث حکمرانی و مدیریت در فضای مجازی است؛ البته درون هرکدام از تمامی این موضوعات، قالب های مختلف ازجمله بازی های رایانه ای، اپلیکیشن ها و سایت های اینترنتی را هم داریم.

وی در خصوص برگزاری نمایشگاه رسانه های دیجیتال هم گفت: دور ه جدید نمایشگاه رسانه های دیجیتال در دو بخش تفکیک شده است. یک بخش در حوزه توسعه کسب وکار های فضای مجازی است که در این قسمت تولید کنندگان محتوا در کنار اپراتور ها و پلت فرم ها قرار می گیرند تا فضای تولیدات جدید حاصل شود. این نمایشگاه کاملا تخصصی است و با فضای نمایشگاه های عمومی که داشتیم متفاوت است.

بهمنی با اشاره به اینکه شورای سیاست گذاری و اجرایی نمایشگاه رسانه های دیجیتال در حال حاضر فعال هستند و نمایشگاه در اردیبهشت ماه سال آینده فعالیت خودش را آغاز خواهد کرد، ادامه داد: ما در تلاش هستیم که فضای عمومی نمایشگاه را به صورت دائمی در فضای مجازی برگزار کنیم. چراکه امروز جنس و ماهیت محصولاتی که در فضای مجازی مصرف می شود محصولات برخط و آنلاین هستند و ضرورتی ندارد که مکان خاص و یا فضای خاصی را برای آن اختصاص دهیم؛ لذا ما بخش عمومی رسانه های دیجیتال را تحت عنوان نمایشگاه دائمی محصولات دیجیتال در فضای مجازی به زودی راه اندازی می کنیم.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
جمعی از هنرمندان پیشکسوت در پیامی با ابراز تأسف عمیق از خسارات وارده، بر مشارکت و جمع آوری کمک های مردمی و امداد به مردم آسیب دیده به عنوان وظیفه انسانی تأکید کردند.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، روابط عمومی موسسه هنرمندان پیشکسوت، در پی حادثه سیل ویرانگر در برخی از استان ها، ضمن ابراز تاسف و اعلام همدردی با مردم حادثه دیده اعلام کرد، جمعی از هنرمندان پیشکسوت عضو این موسسه در پیامی با ابراز تأسف عمیق از خسارات وارده، بر مشارکت و جمع آوری کمک های مردمی و امداد به مردم آسیب دیده به عنوان وظیفه انسانی تأکید کردند .

متن پیام جمعی از هنرمندان پیشکسوت

به نام خدا

حادثه ی تاسف بار سیل در استان های مختلف کشور از جمله گلستان و مازندران که موجب خسارت های سنگین به خانه ها و امکانات مردم در شهرها و روستاها، بویژه در منطقه آق قلا گردید، موجب تأسف و تأثر عمیق همگان شد که نیازمند مشارکت و جلب کمک های مردمی برای امداد و جبران خسارتها است و می تواند در کنار وظایف دستگاه های دولتی، گوشه ای از آلام هم وطنان عزیزمان را کم کند .

ما جمعی از هنرمندان پیشکسوت، ضمن اعلام همدردی با مردم سیل زده به ویژه خطه ی شمال و منطقه آق قلا، در کنار مردم عزیز ایران هستیم و علی رغم بسیاری از مشکلات اقتصادی وظیفه خود می دانیم به هر طریق ممکن به کمک سیل زدگان در همه ی استان های کشور بشتابیم .

خداوند متعال به مردم عزیزی که در معرض این مشکلات قرار گرفته اند، صبر و ما را در انجام وظیفه ی انسانی خود یاری فرماید .

جمشید مشایخی

محمد علی کشاورز

محمود عزیزی

علی نصیریان

داریوش ارجمند

هوشنگ توکلی

محسن علی اکبری

عنایت بخشی

محمود پاک نیت

اصغر همت

سعید امیر سلیمانی

عزت اله مهرآوران

جلیل فرجاد

کریم اکبری مبارکه

محمد فیلی

مهوش صبرکن

افسر اسدی

صفا آقا جانی

یوسف صدیق

ناصر انصاری

سید غلامرضا موسوی

زهرا سعیدی

ناصر اقایی

ثریا قاسمی

پروانه معصومی

انسیه شاه حسینی

هرمز هدایت

جمشید جهانزاده

هادی مرزبان

فرزانه کابلی

اکبر زنجانپور

علی فرامرزی

حسین شادی

عباس تهرانی

جاوید مجلسی

مریم معترف

رضا عالمی

سلام اسماعیل خلج

محمد حسین عطارچیان

بهناز ذاکری

محمد علی لقا

محمد طریقتی

مهرزمان فخار منفرد

سهراب سلیمی

شهین علیزاده

داود رواسانی

محمد علی جدیدالسلام

بهمن عبدی

محمد کاسبی

اکبر نیکانپور

تورج شعبانخانی

مهربانو توفیق

محمد علی بنی اسدی

احمد عربانی

محمود فرهمند

منصور خلج

داود کیانیان

بهروز کریمی

سید محمد میرزمانی

جواد افشین نژاد

محمد حمزه زاده

صفر علی اصغر زاده

علی قلم سیاه

اسفندیار قره باغی

رشید وطن دوست

غلامحسین زمردی

بهمن کریمیان

عشرت سیروس

اکبر کرمی

داود فیاضی

پرویز بیگی حبیب ابادی

حسین اسرافیلی

محمود نادعلی

محمد نگینی

سعید شریفیان

کیهان دخت امین (همسر زنده یاد انوشیروان ارجمند)

علی اصغر اسکندری

مهدی شمس نیکنام

آذر هاشمی

حمید ساسانی

محمد هادی عتیقی

سعید صادقی

منوچهر غیوری

رحمت افشار

احمد عبدالهی نیا

محمد ساربان

ملیح ناصری

شهین پزشکی

حسن ضرغامی

عصمت مجیدی

رضا میر هاشمی

پروین محبی

رحمت افشار

سیاوش طهمورث

حسین پرستار

صدیقه کیانفر

علی اصغر شاه زیدی

منصور تامسون

مسعود ملک محمدی

انوش نصر

سید رضا میر معنوی

مجید قناد

ایرج راد

علیرضا رئیسیان

علی اکبر صادقی

طاها بهبهانی

قباد شیوا

سیروس گرجستانی

رضا بنفشه خواه

ژرژ پطروسی

ناصر هوشمند وزیری

لوریس چکناواریان

عبدالوهاب شهیدی

حسن ناهید

فریده سپاه منصور

عباس بابویهی

منوچهر پناهی نژاد

هوشنگ جزی زاده

رحیم هودی

راضیه تجار

جواد اشفته

ابراهیم پشت پناه

مهدی طوسی

حسین جعفری

مجید جعفری

مهری شیرازی

جلال مقامی

ابراهیم نباتی مظلومی

علی زعیمی

هاشم محققی فرد

جواد علیزاده

حسن نیک نژاد

هرمز سیرتی

علیرضا کریمی

اسماعیل نیکبخت زاویه

فرهاد فخرالدینی

علی رضا

سپیده ابراویز (فرزند زنده یاد محمد علی ابراویز)

اکبر صادقی

پروین بهمنی

جهانگیر الماسی

افشین بختیار

محمد صیاد صبور

محسن شاندیز

مهدی میرزاعلی

حسن میرزاعلی

احمد عربانی

محمد رضا جعفری بهنام

پری ملکی

سوسن اصلانی

محمد مقدسی

سید عباس روحانی

غلامعلی لطیفی

علیرضا خمسه

فریدون شهبازیان

هنگامه اخوان

سیمون ایولزیان

علی اصغر ریسه

محمد باقر کریم پور

عباس مشهدی زاده

افلیا پرتو

مسعود صدیق

7 فروردین 1398 02:38

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مدیر پردیس سینمایی ملت درباره نرخ جدید بلیت های سینما و همچنین نیم بها نبودن سه شنبه های نوروزی توضیحاتی را ارائه داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۷ سایت های دیگر : راه دانا سینما پرس

به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، سازمان سینمایی و شورای عالی اکران در سال جدید علیرغم درخواست سینماگران برای افزایش نداشتن نرخ بلیت سینماها، بهای بلیت سینما را برای سال 98 افزایش دادند که این افزایش به صورت چند نرخی به سینماها ابلاغ و بین روزهای مختلف هفته متفاوت بود.

به این ترتیب در روز های شنبه تا چهارشنبه بهای بلیت در پردیس های درجه یک 15 هزار تومان و در پردیس های درجه دو 13 هزار تومان در نظر گرفته شد. در دو روز پایانی هفته یعنی پنجشنبه و جمعه قیمت بلیط 20 هزار تومان است و بنا به روال مرسوم روز های سه شنبه نیز قیمت بلیت سینما ها نیم بها یعنی 9 هزار تومان مصوب شد.

اما ابهام این چند روز درباره سه شنبه های ایام نوروز است. بطوریکه سه شنبه اخیر، تعطیل رسمی نبود اما همچنان سینماها بلیت را به قیمت کامل به فروش رساندند. درباره این موضوع مریم جلالی مدیر پردیس سینمایی ملت در گفتگو با خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، گفت: ما امسال تا لحظه آخر منتظر تصمیم سازمان سینمایی و شورای عالی اکران بودیم تا قیمت بلیت ها را به ما اعلام کنند. به همین دلیل طبق اعلام و ابلاغی که به ما شد قیمت بلیت ها را در سال جدید بر روی سایت خود قرار دادیم.

وی اظهار کرد: این موضوعی که چرا قیمت بلیت در سه شنبه های ایام نوروز علیرغم تعطیل رسمی نبودن، تمام بها محاسبه است،گفت: این موضوع مربوط به امسال نیست و سال های گذشته هم به همین شکل عمل شده است. در تمام روزهای عید قیمت بلیت سینما به شکل کامل محاسبه می شود و بعد از ایام نوروز دوباره به حالت عادی برمی گردد.

جلالی با اشاره به اینکه نرخ بلیت سینماها در تصمیم سینماداران نیست، بیان کرد: ما هم تابع تصمیم سازمان سینمایی هستیم و هرچه به ما ابلاغ می شود ما عمل می کنیم. در مورد نیم بها نبودن سه شنبه ها نیز هر سال همین گونه عمل شده و ما نمی توانیم خودسرانه تصمیم بگیریم.

وی همچنین افزود: ما در ایام سال هم اگر سه شنبه ای تعطیل رسمی یا مناسبتی وجود داشته باشد بهای بلیط را به صورت کامل محاسبه می کنیم که این موضوع شامل حال ایام نوروز نیز می شود. این موارد تصمیم یک سینما و چند سینما نیست و آنچه مصوب می شود به ما نیز ابلاغ می شود که طبق آن عمل می کنیم.

سینما داران درباره نرخ بلیت تصمیم نمی گیرند

رضا سعیدی پور مدیر پردیس سینمایی آزادی نیز درباره افزایش قیمت بلیت سینماها در سال جدید و نیم بها نبودن سه شنبه های نوروزی گفت: بهای بلیت سینما همیشه در نوروز متفاوت بوده است و این فقط تصمیم امسال و پارسال نبوده است. ما بنا به تصمیمی که گرفته شد جدول اکران سینمای خود را بستیم و بهای بلیت را بر روی سایت قرار دادیم.

وی بیان کرد: این قیمت ها با احتساب مالیات بر ارزش افزوده است و برای آنکه قیمت ثابتی باشد به این عدد رسیده است. قیمت بلیت سینماها در ایام نوروز همیشه متفاوت است و این شامل روزهای سه شنبه نیز می شود.

سعیدی پور تصریح کرد: چند نرخی بودن بلیت در روزهای مختلف هفته در اوایل، شاید کمی گیج کننده باشد اما به مرور می تواند بین مردم جا بیفتد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
ابراهیم داروغه زاده از ارائه خدمات ویژه در استان های سیل زده خبر داد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان امور سینمایی و سمعی بصری، ابراهیم داروغه زاده - معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی- با ابراز تأسف از وقوع سیل اخیر در سه استان فارس، گلستان و مازندران و همدردی با آسیب دیدگان این حادثه گفت: به دنبال دستور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره کمک به هم وطنان در این استان ها در حوزه های مختلف و همچنین تاکید حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی مبنی بر ایجاد روحیه بخشی بین هموطنان سیل زده مقرر شد تا سینماها خدمات ویژه ای را در این سه استان ارائه دهند.

او افزود: با هماهنگی های صورت گرفته تمامی سینماهای سه استان گلستان، مازندران و فارس از فردا پنجشنبه 8 فروردین به مدت پنج روز تمامی فیلم های درحال اکران نوروز را به صورت نیم بها به نمایش می گذارند.
داروغه زاده همچنین گفت: در برخی مناطق نیز که سالن سینما وجود ندارد سینماهای سیار فیلم های سینمایی را برای هموطنان اکران می کنند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
دربندی، عملکرد مطبوعات در سال 97 را بررسی و از تدوین برنامه های سال آینده بر اساس منویات رهبر معظم انقلاب خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۸ سایت های دیگر : سینما پرس منجیل خبر

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، فراز و نشیب های بسیاری در سال 97 سر راه اهالی رسانه قرار گرفت، استعفای معاون مطبوعاتی ، نوسانات ارزی، بحران کاغذ و تعطیلی نمایشگاه مطبوعات از مهمترین رویدادهای مطبوعاتی در سال جاری که چند روز بیشتر به پایان آن باقی نمانده است، به شمار می رود.

در یک گفتگوی تفصیلی با سید محمدرضا دربندی مدیر کل مطبوعات و رسانه های داخلی ، فراز و نشیب های مطبوعات در سال 97 را بررسی و درباره ویژه برنامه های این اداره کل برای ساماندهی وضعیت رسانه ها در سال 98 سوالاتی را مطرح کردیم.

آقای دربندی آخرین آمار از مطبوعات و رسانه های فعال در کشور را بفرمایید؟

از ابتدایی که کار مجوز نشریات آغاز شده است تاکنون، 10760 رسانه مجوز گرفته اند که از این تعداد 6200 رسانه فعال هستند. طبق آمار دقیق تر، 30 خبرگزاری و 1570 پایگاه خبری فعال داریم. 4600 نشریه هم شامل روزنامه، هفته نامه، ماهنامه، فصلنامه و... مجوز دارند. البته آن تعدادی هم که مجوز دارند و فعالیت نمی کنند، پس از مدتی متوقف شده اند.

در سال 97 در کل، چند رسانه مکتوب و الکترونیکی به رسانه های داخلی اضافه شد؟

در سال جاری، 1200 رسانه مکتوب (بجز روزنامه که به کسی مجوز داده نشد) و 600 پایگاه خبری مجوز گرفتند.

چرا به روزنامه مجوز ندادند؟

زیرا اعضای هیئت نظارت معتقد هستند تعداد روزنامه های فعلی کشور کافی است و نیازی به روزنامه جدید وجود ندارد. در همین رابطه به کسانی که درخواست مجوز روزنامه داشتند، گفته شد که کارشان را از هفته نامه آغاز کنند، و اگر در آینده فعالیت موثر داشتند، مجوز روزنامه به آنها داده خواهد شد.

در سال 97 چند روزنامه تعطیل شد؟

امسال هیچ روزنامه ای توسط هیئت نظارت تعطیل نشد و این خودش خبری مسرت بخش است که دو علت دارد، دلیل اول این است که رسانه ها به رشدی رسیده اند که مصالح ملی و خط قرمزها را به خوبی تشخیص می دهند و رعایت می کنند و نکته دوم نیز اقدامی است که اداره کل مطبوعات براساس اصل پیشگیری بهتر از درمان است انجام می شود. به طور مثال ما نامه ای ارسال می کنیم برای روزنامه ها که مثلا قرار است ترامپ اول اردیبهشت درباره برجام اظهار نظر کند، اگر این اتفاق افتاد، لطفا این کارها را انجام دهید و این موارد را رعایت کنید و...، آنها هم مراعات می کنند. اما به هرحال امسال نیز برخی از رسانه ها به دلیل مشکلات چاپ، گرانی کاغذ، بیمه کارکنان و... خودشان فعالیتشان را متوقف کردند.

اداره کل مطبوعات داخلی برای کمک به این رسانه ها چه می کند؟

براساس ماده 16 قانون مطبوعات ، اگر رسانه ای فعال نباشد، پس از 6 ماه عدم انتشار و پس از تذکر، مجوزش لغو می شود. اما دوستان ما برای همراهی با این رسانه ها، فعلا مجوز آن ها را لغو نمی کنند، اما با درنظر گرفتن شرایط نابسامان فعلی، یک سال به آن ها فرصت می دهیم و بعد درمورد آن ها تصمیم می گیریم. البته از این تعداد، برخی فقط چاپ کاغذی روزنامه را متوقف کرده اند و فایل الکترونیکی آن هر روز منتشر می شود.

وضعیت پرداخت یارانه مطبوعات در سال 97 به چه صورت بود؟ چند درصد از این یارانه به مطبوعات پرداخت شد؟

در ابتدا باید بگویم امسال پس از 3 ماه هم فکری و هم اندیشی، اصلاحاتی در دستورالعمل توزیع یارانه انجام دادیم، حدود 2 هفته هم از اهالی رسانه ها نظرسنجی کردیم و در حال حاضر هم فرمول توزیع یارانه در سامانه منتشر شده است. در سال 97، حدود 50 درصد از مبلغی که دولت قرار بود بدهد، پرداخت شد و ما هم این مبلغ را براساس دستورالعمل جدید بین رسانه ها توزیع کردیم.

درباره تعطیلی جشنواره مطبوعات و نمایشگاه مطبوعات امسال صحبت کنید؟

جشنواره مطبوعات خیلی سال است که برگزار نمی شود، اما درباره برگزاری نمایشگاه مطبوعات باید بگویم، صرف نظر از هزینه هایی که گریبان گیر مدیران رسانه ای می شد، حدود 5 میلیارد هم برای وزارت ارشاد هزینه برداشت، در شرایطی که باید صرفه جویی کنیم، 5 میلیارد پول زیادی است، با تعطیل کردن نمایشگاه این هزینه را از گردن دولت و رسانه ها ساقط کردیم که خود مطبوعاتی ها هم از این تصمیم راضی بودند.

آیا فعالیت دیگری جایگزین نمایشگاه مطبوعات شد؟

به جای نمایشگاهی که در تهران برگزار نشد، دوازده نمایشگاه استانی برگزار کردیم، این نمایشگاه ها در کنار نمایشگاه کتاب استان ها برگزار و باعث صرفه جویی حداکثری در هزینه ها شد.

مدیران رسانه ای معتقدند که یکی از دلایل وضعیت نامناسب مطبوعات، بحران کاغذ است. بالاخره قرار است چه تصمیمی برای رفع این بحران گرفته شود؟

در وهله اول باید گفت که وزارت ارشاد از نظر قانونی مسئول تأمین کاغذ نیست و ما فقط یارانه کاغذ می دهیم، اما از خرداد ماه که کاغذ گران شد، ما به عنوان یک امر وجدانی برای حل این مشکل، پیش قدم شدیم و با چند تاجر کاغذ صحبت کردیم که 3 شرکت از آن ها با ماهمکاری کردند و تا یک ماه و نیم پیش به فهرستی از مطبوعات که در اختیارشان قرار می دادیم، کاغذ را به قیمت مناسب یعنی 5150 تومان ارائه دادند.

این فهرست بر اساس چه معیارهایی تهیه می شد؟

برای تهیه فهرست کمیته ای تشکیل دادیم که وضعیت روزنامه ها و نشریات را بررسی می کند، که چه تعداد از صفحاتش به آگهی اختصاص یافته است، یا اندازه آ ن چند در چند است و...؛ طبق این کارشناسی، مثلا 3 تن برای او تعریف می کردند و توزیع عادلانه ای شکل گرفته بود.

آیا هنوز هم این رویه ادامه دارد؟

تا یک ماه و نیم گذشته این رویه ادامه داشت، اما در حال حاضر، پروفرمایی که تاجرین به بانک مرکزی ارائه کرده اند تا ارز به آنها تعلق گیرد، براساس درجه اهمیت بود که هنوز به کاغذ اختصاص پیدا نکرده است، با توجه به اینکه این تجار کاغذهایشان را در طول سال توزیع کرده اند، در حال حاضر انبارهایشان خالی است و کاغذ موجود نیست و به همین دلیل قیمت کاغذ افزایش یافته و بحرانی ایجاد شده است. ما از وزیر ارشاد خواستیم که با رئیس کل بانک مرکزی صحبت کند و امیدواریم که هرچه سریعتر این مشکل رفع شود.

به نظر شما کیفیت اخبار روزنامه ها و خبرگزاری ها توانسته رضایت مخاطبان را جلب کند؟

در دنیا روزنامه خوانی روبه کاهش است، در همه کشورهای جهان تمام روزنامه ها به واسطه سایت و سامانه، از مخاطبان خود پول می گیرند. حتی عده ای که علاقه مند به برقراری ارتباط با فیزیک روزنامه هستند، دیگر آن را از کیوسک تهیه نمی کنند، بلکه اشتراک می خرند و آن را به صورت الکترونیکی دریافت می کنند.

ایران هم از این تغییر بی بهره نبوده است، اخیرا آماری به دست آمده که طبق آن، مردم به طور متوسط 194 دقیقه با صدا و سیما در ارتباط هستند، 169 ساعت در اینترنت فعالیت دارند که میزان ارتباط آن ها با روزنامه ها 28 دقیقه است. آمار دیگری هم وجود دارد که نشان می دهد 70 درصد از مخاطبان بین 18 تا 29 سال روزنامه نمی خوانند، البته عکس این آمار برای مخاطبان بالای 45 سال صدق می کند؛ بنابراین با توجه به این وضعیت و تزلزل جایگاه روزنامه ها، کیفیت اخبار، تحلیل، مقاله ها و... رضایت بخش بوده است.

آیا فعالیت این حجم از رسانه ها در فضای مجازی لازم است؟ به نظر شما آیا نباید صدور مجوز کمی بیشتر سخت گیری شود؟

ما در فضای مجازی دو نوع رسانه داریم، گروه اول رسانه هایی است که مجوز دارند و قابل کنترل هستند، اما مشکل اصلی ما، شبکه هایی هستند که مجوز ندارند. البته تعداد آنها هم کم نیست. درواقع خود ما هم از فعالیت این رسانه ها اذیت می شویم، ارشاد فقط مسئول رسانه هایی است که مجوز دارند، و لازم است شورای عالی فضای مجازی یا جایی دیگر به فعالیت آن رسانه های مخرب رسیدگی کند.

در سال 97، رسانه ها تا چه اندازه در انعکاس مشکلات جامعه و جریان سازی موفق بودند؟

به نظرم موفقیت آن ها قابل قبول و چشمگیر بود. 90 درصد رسانه ها باتوجه به صلاح ملی، به بیان مشکلات پرداختند. البته بعضی وقت ها دولت مردان از اینکه مطبوعات درباره گرانی دلار و... صحبت می کردند، ناراحت می شدند، که ما هم در جواب این ناراحتی ها گفتیم که نمی توان مانع نوشتن انتقادات روزنامه نگاران شویم و این مطالب را بد نمی دانیم.

چه وعده هایی که در سال 97 عملی شد؟

ما حمایت نقدی از رسانه ها را وعده داده بودیم که در 4 نوبت پرداخت شد، همچنین قرار بود دستورالعمل تبلیغات دولتی را اصلاح کنیم که در طی 3 ماه این موضوع را بررسی کردیم و جمع بندی این گفتگو ها را از 20 بهمن منتشر و به مدیران رسانه ای اعلام کردیم، البته دوستان و همکاران ما تا اوایل اسفند فرصت دارند نظرات خود را بیان کنند.

پس از جمع آوری پیشنهادها، طرح کلی نوشته و برای تایید به وزیر ارشاد ارائه می شود. موضوع سوم کنترل قیمت کاغذ بود که تا یک ماه و نیم اواخر سال در دست اقدام بود. همچنین کمک به نشریات برای حضور در فضای مجازی وعده دیگری بود که برای تحققش با یک موسسه صحبت کردیم؛ و قرار شد آن موسسه برای طراحی و مدیریت هرسایت در طول یکسال 200 هزار تومان دریافت کند و از هر نشریه برای تبلیغ کار خود کمک بگیرد.

در این بین چه وعده هایی عملی نشد؟

قول داده بودیم که به مدیران مسئول و خبرنگاران وام دهیم، این موضوع را دنبال کردیم، اما تا آخرین لحظات، بخش حقوقی وزارتخانه اشکالاتی وارد کرد که این امر محقق نشد. گفته بودیم دنبال ساماندهی اقتصاد رسانه ها و خودکفایی آن ها هستیم که به دلیل بحران اقتصادی فعلی و پرداختن به امورجاری انجام نشد. همچنین رتبه بندی روزنامه ها بود، که، چون تعداد نشریات، پایگاه خبری و خبرگزاری کم است، آن ها را رتبه بندی کرده ایم، منتهی، چون بررسی روزنامه ها فعلا انجام نشده، رتبه بندی آن ها را برای سال 98 آماده خواهیم کرد.

چه طرح هایی که برای توسعه تولید و توزیع مطبوعات در سال 98 دارید؟

برنامه های ما به یک عامل اساسی به نام بودجه بستگی دارد. بعد از اعلام بودجه می توانیم درباره چشم اندازها اظهار نظر کنیم، اما همه برنامه ها براساس بیانیه مقام معظم رهبری شکل خواهد گرفت و محوریت فعالیت ها، برگرفته از بیانیه ایشان خواهد بود.

وعده های حمایتی اداره کل مطبوعات داخلی برای خبرنگاران در سال 98 چیست؟

در سالی که گذشت توجه ویژه ای به بدنه رسانه ها داشتیم، از این رو حدود 3 هزار سهمیه بیمه پایه و 3 هزار سهمیه بیمه تکمیلی از صندوق هنر دریافت و خبرنگارانی که بیمه نبودند را از این طریق بیمه کردیم، همچنین موضوع بعدی وام های 3 تا 4 میلیونی بود که به صورت بلاعوض یا اقساط بلند مدت به آنان اهدا شد. مشاوران حقوقی، بیمه ای و مالیاتی در اداره کل مستقر و اعلام کردیم هرکسی نیاز به راهنمایی در این زمینه ها دارد به اداره مراجعه و سوالات خود را مطرح کند.

مسئله بعدی ارائه اینترنت بدون فیلتر روی موبایل خبرنگاران بود، اسامی سیصد، چهارصد نفر از خبرنگاران را برای دریافت اینترنت رایگان به وزارت ارتباطات دادیم و تا چندماه این کار انجام شد، اما بعدها مورد مخالفت مسئولان قرار گرفت.

همچنین صدور کارت خبرنگاری که زمان بر و سخت بود، این سخت گیری ها را تا حد ممکن از میان برداشتیم، در حال حاضر خبرنگاری که معرفی نامه و چند نمونه از کارهایش را ارائه دهد، می تواند کارت دریافت کند، از سوی دیگر وقتی یک خبرنگار میخواهد برای پوشش یک برنامه به خارج از ایران برود، کارت بین المللی در اختیار او قرار می دهیم که با آن کارت، هم کارش را انجام می دهد و هم می تواند از موزه ها و اماکن آن کشور به صورت رایگان بازدید کند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی، هنری مساجد کشور گفت: براساس تفاهم نامه سال 97 بین حوزه هنری و کانون های مساجد در عرصه نمایش امسال شاهد اتفاقات خوبی در این عرصه خواهیم بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۰ سایت های دیگر : ربیع پایگاه خبری تحلیلی حرا شعار سال سینما پرس

حجت الاسلام حبیب رضا ارزانی دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی، هنری مساجد کشور چندی پیش تفاهم نامه ای با حوزه هنری در زمینه تئاتر منعقد کرد.

وی در گفت وگو با خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس عنوان کرد: حوزه هنری در عرصه تئاتر فعال عمل کرده است، ما 40 نمایشنامه در زمینه نگارش و اجرا تفاهم بستیم، نیمی از هزینه هایش را داده ایم و نیمی را نیز حوزه تقبل کرده است تا این پروژه کلید بخورد.

وی درباره موضوعات این نمایش ها گفت: غالباً مسائل دینی، مذهبی، اجتماعی و مسائلی که چالش های اساسی جامعه است به عنوان موضوعات این نمایش ها در دستور کار قرار خواهد گرفت.

ارزانی درباره زمان اجرای این نمایشنامه ها گفت: فعلاً که پروژه برای سال 97 کلید خورده و تا پایان سال 98 این رخداد صورت می گیرد.

وی با اشاره به اینکه هنرمندان از کل کشور در این کار همراهی خواهند داشت، گفت: افرادی که بخواهند در این پروژه همراهی کنند باید به حوزه هنری یا به معاونت فرهنگی کانون های مساجد مراجعه کنند. کسانی که نمایشنامه قوی داشته باشند مورد حمایت قرار می گیرند.

حجت الاسلام ارزانی اظهار داشت: ما چند کار فاخر تئاتری در کاشان داشتیم که اخیراً یکی از آنها اجرا شد. سال قبل هم یک کار دیگر داشتیم. در عرصه تعزیه هم برخی کانون ها فعال شده اند این اتفاق خوبی است چرا که توریست ها هم می توانند این کارها را تماشا کنند.

وی در پایان گفت: برای محرم سال 98 تصمیم داریم در برخی حسینیه ها کارهایی انجام دهیم، صندلی بگذاریم و مردم تعزیه تماشا کنند. هزینه هایش را هم خود مردم می توانند کمک کنند این یک کار گردشگری دینی می شود چرا که توریست ها هم می توانند از آن استفاده کنند و حضور داشته باشند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ضمن بازدید از مناطق آسیب دیده از سیل استان گلستان، کتاب های ارسالی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را به کودکان گلستانی اهدا کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس، مهدی قزلی مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی صبح پنج شنبه هشتم فروردین به مناطق آسیب دیده از سیل استان گلستان سفر کرد. در این بازدید یک روزه که با همراهی عادله کشمیری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان، مرجان طریک رئیس اداره ارشاد آق قلا و جمعی از فعالان انجمن های ادبی استان انجام شد، مهدی قزلی با حضور در مراکز اسکان موقت سیل زدگان در روستای کریم آباد و کمپ های آق قلا، کتاب های ارسالی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را به کودکان اهدا کرد.

همچنین برپایی گعده های شعرخوانی و داستان خوانی توسط اعضای انجمن های ادبی استان برای کودکان و نوجوانان این مراکز، از دیگر برنامه های این بازدید بود.

بر اساس این گزارش، قزلی پیش از سفر به استان گلستان، از طریق فضای مجازی برای مشارکت در کمک به کودکان آسیب دیده از سیل فراخوان فراخوان داده بود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
مهدی رمضانی معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد، از کتابخانه های مناطق سیل زده مازندران بازدید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۷

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهدی رمضانی معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتاب خوانی نهاد به همراه آرزو ولی پور، مدیرکل کتابخانه های عمومی مازندران، بعد از ظهر سه شنبه( 6 فروردین ) از کتابخانه عمومی شهید کشوری شهرستان سیل زده سیمرغ، آزادگان ساری و مرحوم گران قراخیل قائمشهر بازدید کرد .

وی در بازدید از کتابخانه عمومی شهید کشوری شهرستان سیل زده سیمرغ با بیان اینکه دبیرکل نهاد پیگیر سلامت کتابداران و آسیب های احتمالی؛ کتابخانه هایی هستند که در معرض سیل های اخیر قرار گرفته اند، خاطرنشان کرد: در طرح های توسعه کتابخانه های عمومی در کشور، پدافند غیرعامل برای پیشگیری از بروز آسیب های ناشی از حوادث طبیعی جدی تر از گذشته اعمال خواهد شد و خوشحالیم که در سیل اخیر مازندران، خسارت خاصی به کتابخانه ها وارد نشده است و کتابخانه ها خدمات خود را بدون وقفه و مشکل ادامه می دهند .

رمضانی همچنین در ادامه حضور خود در مازندران از کتابخانه های عمومی آزادگان ساری و مرحوم حسین گران قراخیل قائمشهر و همچنین ایستگاه کتابخوانی اداره کل کتابخانه های عمومی در یکی از کمپ های هلال احمر قائمشهر بازدید کرد .

گفتنی است سفر معاون توسعه کتابخانه ها و کتابخوانی نهاد برای بررسی وضعیت کتابخانه های عمومی شهرستان های سیل زده، امروز ( 7 فروردین ماه) با حضور در استان گلستان و شهرستان آق قلا ادامه دارد .

مهدی رمضانی پیش از حضور در استان گلستان و حضور در شهرستان آق قلا ضمن تشکر از آخوند عبدالحی میرزا علی گفت: مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گلستان در مدتی که سیل در این منطقه جاری شده است، حضوری مستمر و مداوم در صحنه دارند و ضمن حل مشکلات کتابخانه ها و کتابدارانی که در حادثه سیل دچار مشکل شده اند، به عنوان امام جمعه آق قلا شبانه روز پیگیر مشکلات مردم نیز هستند .

7 فروردین 1398 21:21

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مدیر امور سینمایی حوزه هنری استان فارس گفت: به منظور همدردی با همشهریان و فراهم کردن زمینه آرامش روانی مردم به مدت 5 روز سینما های شیراز به صورت نیم بها فیلم اکران می کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۷ سایت های دیگر : خبرگزاری تسنیم خبرگزاری صدا و سیما خبر آنلاین

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز ، رسول شهابیان مدیر امور سینمایی حوزه هنری استان فارس گفت: به منظور همدردی با همشهریان و فراهم کردن زمینه آرامش روانی مردم سینما های موسسه بهمن سبز وابسته به حوزه هنری به مدت 5 روز، از پنج شنبه 8 فروردین تا دوشنبه 12 فروردین، به صورت نیم بها فیلم اکران می کنند.

وی درباره برنامه سینما ها گفت: فیلم های رحمان 1400 ، زندانی ها ، متری شش و نیم ، چهار انگشت ، آهوی پیشونی سفید 3 ، تختی و ژن خوک برای اکران انتخاب شدند.

شهابیان با اشاره به جزئیات اکران فیلم ها افزود: رحمان 1400 و زندانی ها در سینما سعدی اکران می شود.

وی با بیان اینکه فیلم متری شش و نیم در سینما ایران اکران می شود، بیان کرد: در سینما فلسطین فیلم های چهار انگشت و زندانی ها اکران می شود.

مدیر امور سینمایی حوزه هنری استان فارس با اشاره به برنامه 2 سینمای دیگر شهر شیراز عنوان کرد: در سینما پیام رحمان 1400 ، ژن خوک و تختی اکران می شود و علاقه مندان به فیلم های کمدی و کودکان می توانند رحمان 1400 و آهوی پیشونی سفید 3 را در سینما شیراز به تماشا بنشینند.
انتهای پیام/م

نمایش نیم بهای فیلم های سینما برای سیل زدگان

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
حسین ذوالعلی ،مدیر سینما شهر تماشا بابیان اینکه مردم کرمان از سینما به نسبت مراکز سایر استان ها استقبال کمتری دارند گفت: اگر شهرداری کمک می کرد و امکانات و تسهیلات درستی در اختیار ما می گذاشت ما می توانستیم تبلیغات انجام دهیم و این خیلی کمک کننده بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۹

از 60 میلیون و 341 هزار و 46 نفری که درباره سینما رفتن از آن ها سؤال شده است نزدیک به 11 میلیون نفر گفته اند در یک سال موردمطالعه حداقل یک بار به سینما رفته اند. یعنی 18.9 درصد از جامعه آماری، این یعنی 81.1 درصد و به عبارتی بیش از 48 میلیون نفر حتی یک بار هم به سینما نرفته اند. این آماری است که سایت شما رسانه منتشر کرده است و نشان می دهد مردم ایران چندان علاقه ای به تماشای فیلم در سینما ندارند.

در کرمان سینما داران نظرات متفاوتی از نحوه استقبال مردم از سینما دارند. به طوری که مدیر تماشاخانه پارس از استقبال 900 تا 1400 نفری مردم از جشنواره حقیقت و جشنواره فیلم کوتاه می گوید و می افزاید: استقبال نسبت به سال های گذشته بسیار عالی بوده است.

مدیران سینما شهر تماشا، مهتاب و آسیا اما از استقبال کم مردم گلایه دارند و معتقدند وقتی از 500 صندلی چهار یا پنج صندلی پر می شود سینما داران با ورشکستگی مواجه خواهند شد.

به گفته مدیر سینما مهتاب و آسیا، فیلم های کمدی در رتبه اول و فیلم های اجتماعی و سپس کودک و نوجوان در رتبه بعدی استقبال قرار دارند.

مدیر تماشاخانه پارس مشکلات معیشتی و اقتصادی را دلیل استقبال مردم از فیلم های کمدی می داند و می گوید: این روزها در راستای ایجاد شادی کاری صورت نمی گیرد و در این شرایط مردم ترجیح می دهند فیلم هایی را ببینند که برای لحظه ای آن ها را به خنده وادار می کند هرچند به لحاظ محتوا و کیفیت چندان مناسب و حرفه ای نباشند.

فیلم هایی که در تماشاخانه پارس اکران می شوند عمدتاً خاص و مستند هستند. آبان ملک محمدی بابیان این نکته می افزاید: بااین همه مخاطبان خوبی داریم و استقبال خوبی می شود.

ملک محمدی با اشاره به جشنواره حقیقت و جشنواره فیلم های کوتاه که اخیراً در کرمان برگزار شد می گوید: بیش از 900 نفر فیلم های جشنواره حقیقت و حدود هزار و چهارصد نفر از فیلم های کوتاه استقبال کردندکه نسبت به سال های قبل استقبال عالی بوده است.

او در پاسخ به این سؤال خبرنگار ما مبنی بر اینکه سینما داران کرمان فیلم پرفروش و تجاری برایشان اهمیت دارد یا فیلم باکیفیت و هنری می گوید: برخی از سینماها کارشان بازاری و تجاری است، این سینماها دقیقاً همان کاری را می کنند که باید بکنند یعنی فیلم های کمدی و البته تجاری را به نمایش می گذارند.

مدیر تماشاخانه پارس با انتقاد از سینماهایی که صرفاً ذات تجاری دارند و سینما و هنر چندان برایشان مهم نیست می گوید: مدیر سینما شهر تماشا ذات تجاری دارد و سینما و هنر برایش مهم نیست درنتیجه ترجیحش این است که از سینما پول دربیاورد اما سیستم من فرق دارد و پول برایم مهم نیست.

ملک محمدی خاطرنشان می کند: آنچه برای من اولویت دارد فیلم خوب است و ترویج فرهنگ درست برایم اهمیت دارد.

"حسین ذوالعلی" مدیر سینما شهر تماشا اما این انتقاد مدیر تماشاخانه پارس را رد می کند و می گوید: فیلم های تجاری کمتر نصیب ما می شوند و بیشتر در سینما آسیا و مهتاب اکران می شوند.

" مجید پرنده" مدیر سینما مهتاب و آسیا در پاسخ به این انتقاد که فیلم های تجاری را اکران می کند می گوید: همان هایی که انتقاد می کنند و می گویند ما فیلم تجاری می آوریم همان ها بیشتر فیلم های تجاری را می بینند.

مدیر سینما شهر تماشا در پاسخ به این سؤال خبرنگار ما مبنی بر اینکه عده ای معتقدند فیلم هایی که در سینما شهر تماشا اکران می شود چندان کیفیت ندارند آیا این نقد را وارد می دانید می گوید: فیلم ها را که ما تولید نمی کنیم بااین همه فیلم هایی که ما اکران می کنیم از بقیه سینماهای استان بهتر هستند.

او در ادامه می افزاید: به دلیل اهمیت سنین کودک و نوجوان ما اصرار داریم فیلم های مخصوص آن ها را اکران کنیم و فیلم های هنری که ما اکران می کنیم استقبال کمتری دارند.

او بابیان اینکه مردم کرمان از سینما به نسبت مراکز سایر استان ها استقبال کمتری دارند می گویند: اگر شهرداری کمک می کرد و امکانات و تسهیلات درستی در اختیار ما می گذاشت ما می توانستیم تبلیغات انجام دهیم و این خیلی کمک کننده بود.

مدیر سینما شهر تماشا در پاسخ به این سؤال خبرنگار ما مبنی بر اینکه چرا در شهرهای دیگر روزهای سه شنبه بلیت نیم بها وجود دارد اما در کرمان این طور نیست،اظهار داشت: در تهران بلیت ها شناور هستند یعنی سه شنبه ها ارزان تر است در مقابل پنج شنبه و جمعه ها گران تر است ولی ما در کرمان روندمان ثابت است و قیمت ها تغییر نمی کند.

مدیر سینما آسیا و مهتاب نیز در این خصوص گفت: سینماهایی که بلیت نیم بها دارند دولتی هستند درصورتی که سینماهای ما خصوصی هستند نه یارانه ای داریم و نه حمایت می شویم از همین رو زیر بار این مسائل نمی رویم.

مدیر سینما مهتاب و آسیا در پاسخ به این سؤال خبرنگار ما مبنی بر اینکه چرا سینما مهتاب و آسیا فیلم های تکراری را مجدداً اکران می کند، گفت: بایستی درآمد داشته باشیم تا بسته نشویم. از طرفی توجه سینما داران به گیشه است ممکن است یک فیلم متقاضی زیادی داشته باشد بنابراین ما آن را تمدید می کنیم.

پرنده می افزاید: ما نمی توانیم صبر کنیم مخاطب هرزمان وقت داشت به سینما بیاید اگر فیلمی تماشاچی نداشت و صندلی ها خالی بود سریعاً عوض می شود از سوی دیگر ممکن است یک فیلم تماشاچی داشته باشد و 3 ماه اکران آن طول بکشد.

در همین راستا مدیر سینما شهر تماشا نیز گفت: به لحاظ قانونی محدودیتی وجود ندارد که یک فیلم تا چه زمانی روی پرده سینما باشد و بستگی به استقبال مردم دارد.

مدیر سینما آسیا و مهتاب در خصوص چالش های پیش روی سینما داران کرمان اظهار داشت: کرمان تنها سه سینما دارد و این باعث شده است که ما در اکران فیلم با مشکل مواجه شویم و فقط بتوانیم سه تا چهار فیلم را روی پرده ببریم.

او افزود: سینما باید به صورت پردیس باشد یعنی پنج یا شش سالن داشته باشد تا ما بتوانیم فیلم های مختلف با بازارهای مختلف را اکران کنیم.

پرنده در ادامه افزود: قبلاً تعداد شبکه های تلویزیونی کم بود و مردم امکانات تفریحی چندانی نداشتند و به سینما می رفتند اما اکنون هم شبکه های داخلی هم شبکه های ماهواره ای مردم را سرگرم می کنند.

او خاطرنشان کرد: مردم به دلیل مشکلات معیشتی و اقتصادی صبر می کنند فیلم یا در رسانه های تصویری پخش شود یا از کلوپ ها فیلم را خریداری کنند.

لینک خبر :‌ گفتارنو
اصفهان- ایرنا- امروز هفتم فروردین برابر با 27 مارس روز جهانی هنرهای نمایشی است، تئاتر در ایران به خصوص در استان اصفهان با چالشهای فراوانی مواجه است و رشد و تعالی واقعی این رشته هنری به حمایت مسوولان امر نیاز دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۷ سایت های دیگر : جماران

به گزارش ایرنا، این روز در تقویم رسمی با 'روز ملی هنرهای نمایشی' از سال 93 مطرح شد و سرانجام در سال 1395 و در جلسه 783 شورای عالی انقلاب فرهنگی به ثبت رسیده است.
هر ساله این روز توسط هنرمندان تئاتر گرامی داشته و مراسمی در کشور با حضور هنرمندان عرصه و مسئولان امر برگزار می شود.
برخی از این آیین ها با سخنان شعاری و وعده و وعید های هرساله برگزار می شود و هنرمندان مشکلات این عرصه را بیان می کنند که بعد از تمام شدن این روز باز همه به فراموشی سپرده می شود.
با این وجود در استان اصفهان تئاتر با وجود برخورداری از ظرفیت ها و استعدادهای فراوان در بخش های سخت افزاری با کمبودهایی مواجه است که با کمک و همت مسئولان و هنرمندان این عرصه قابل حل است.
اصفهان از جمله استان هایی است که در عرصه نمایش هنرمندان زیادی را در خود پرورش داده و به کشور معرفی کرده است.
بیش از این اصفهانی ها در عرصه تئاتر کشور سرآمد بودند و همان طور که همه می دانند مکتب تئاتر کمدی کشور از این استان و در سالهای پیش از انقلاب از دیار نصف جهان توسط مرحوم ارحام صدر شکل گرفته است.
اگر در زمان حاضر بخواهیم در مورد تئاتر استان اصفهان سخن بگوییم، علاوه بر ظرفیت ها ی انسانی مشکلاتی سخت افزاری دارد که سالیان سال است هنرمندان این عرصه با آن رو به رو هستند.
به گفته برخی از هنرمندان پیشکسوت برخی از این معضلات و مشکلات از جمله مشکل پلاتو(محل تمرین بازیگران)، جدی نگرفتن تئاتر استانها، عدم توجه به هنرمندان پیشکسوت، حمایت از استعدادهای جوان با روی کارآمدن دولت تدبیر و امید تا حدودی مرتفع شده ولی باز هنرمندان تئاتر چشم امید به دولت مردان دارند.
در حالی که زمینه برای رشد استعدادهای جوان در تئاتر استان به خوبی فراهم است و علاقمندان به این عرصه می توانند به راحتی در کنار پیشکسوتان این عرصه هنرنمایی کنند ولی برخی از این هنرمندان این عرصه از جدی نگرفتن آنها در این عرصه گلایه می کنند و در برخی موارد از عدم تایید متن نمایش و ممیزی هایی برای اجرای نمایش خود می نالند که در جای خود قابل تامل است.
داشتن کیفیت مناسب نمایش، بودجه کافی، سالن استاندارد، نمایشنامه مناسب ، وجود زیرساختهای مناسب و تکنیک و فن بالای نمایش، حضور پیشکسوتان در کنار جوانان از جمله عواملی است که می تواند در عرصه نمایش مفید واقع شود و از طرفی نبود هر یک مشکلاتی در این عرصه به وجود می آورد.
نمایش هایی که در استان اصفهان به روی صحنه می رود ، به طور معمول از نظر کیفی نزدیک به هم هستند و نمی توان گفت که نمایش ها از نظر بازیگری، کارگردانی، متن مناسب و به روز بودن با هم اختلاف زیادی دارند، بندرت در فاصله های زمانی زیاد شاید نمایشی در اصفهان اجرا شود که یک سروگردن بالاتر از دیگر کارها باشد.
در این بخش آموزش و بهره بردن از تجربه کارگردانان و نمایش نامه نویسان مطرح می تواند کارگشاه باشد که بخش دولتی و یا خصوصی می تواند در این زمینه با برگزاری کلاس ها و یا کارگاه های آموزشی به این امر کمک کند.
مهمترین رکن برای اجرای یک نمایش بودجه نمایش است که هنرمندان این عرصه از آن بیشتر از سایر بخش ها گلایه دارند و حتی در برخی موارد آن را صفر اعلام می کنند.
برخی از هنرمندان می گویند حمایت مادی از نمایش ها نمی شود و در بخش هزینه کردها با مشکل مواجه ایم و نقش دولت را در این عرصه مهم توصیف می کنند و برخی دیگر تئاتر خصوصی یعنی حمایت یک نهاد و یا بنگاه اقتصادی راه حل این مشکل می دانند.
عدم برگشت سرمایه توسط سرمایه گذاران، حل مشکل مخاطب تئاتر و تبلیغات نیز بی ربط به این بخش نمی باشد که با بودجه قابل مرتفع شدن است، طرح شناسنامه دار شدن گروه های تئاتر استان و اختصاص بودجه در این ارتباط مهم است و می تواند تاثیرگذار باشد.
نمایش برای تمرین و اجرا نیاز به سالن دارد، در شهر اصفهان تالار هنر، مجتمع فرهنگی و هنری استاد فرشچیان ، تالار سوره از جمله مهمترین مکان اجراهای نمایش هستند و در شهرستان ها به طور معمول فرهنگسراهها و مکان های از پیش تعیین شده توسط مراکز مرتبط نمایش ها اجرا می شوند که این هم جای تامل دارد.
تئاتر برای اجرا نیاز به یک سالن استاندارد از نظر صحنه نمایش، نور، میزان دید تماشاچی دارد که در این بخش هنرمندان اصفهان آن را در خور پایتخت فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی نمی دانند.
در سالهای گذشته مدیران مختلف بخش های هنری وعده های زیادی در باره افزایش سالن های تئاتر دادند ولی هیچ کدام عملی نشده و در حد شعار باقیمانده مانده است.
ساخت و توسعه تئاتر شهر در پیشرفت نمایش در استان ها تاثیر بسزایی دارد و این اقدام باعث جذب تماشاچی می شود.
هر حمایتی که پشتوانه ای برای فعالیت گروه های نمایشی باشد اهمیت دارد و وجود ساختمان تئاتر شهر بطور قطع می تواند اوضاع تئاتر استان را بهتر کند، ساختمان، موضوعی سخت افزاری است و استفاده مطلوب از آن نیاز به ایجاد امکانات نرم افزاری و توجه به همه سلایق دارد.
تئاتر در برخی از شهرستان تنگ نظری هایی در زمینه قومیت ها و آداب و رسوم وجود دارد که موجب می شود از این مقوله حمایت نشود، باید از این موضوع به عنوان یک ظرفیت استفاده کرد و از ان به خوبی بهره برد و با تمام این ظرفیت ها و کمبودها چراغ تئاتر را در نصف جهان روشن نگه داشت.
نکته مهم این است که در تنظیم قوانین، تئاتر بعنوان یک ضرورت مطرح شود و چون در این راستا ضمانت اجرایی در کار نیست، برنامه مدت دار هم برای تئاتر وجود ندارد و مدیران وعدهای محقق نشده مدیر قبلی را بیان می کند در این زمینه باید اقدام هایی صورت گیرد و به عنوان یک اصل مهم به آن توجه شود.
هر حمایتی که پشتوانه ای برای فعالیت گروه های نمایشی باشد اهمیت دارد و می تواند به پیشرفت تئاتر استان کمک کند.
تئاتر نباید در استان اصفهان به چند اجرا، جشنواره استانی و کمدی و فصل و ماه خلاصه شود بلکه نیاز به نگاه جدی مسئولان و خود هنرمندان این عرصه دارد و رشد تئاتر اصفهان در گرو حمایت مادی و معنوی مسئولان این عرصه و پشتکار هنرمندان دارد که نه تنها چراغ نمایش در دیار نصف جهان بلکه در همه ایران روشن باشد.
به گزارش ایرنا، تاریخچه تئاتر در جهان بر می گردد به ،تئاتر یونان باستان (400 الی 500 قبل از میلاد)
تئاتر یک کلمه یونانی است به معنای تماشا کردن و دیدن. هنر تئاتر ریشه در یونان باستان، سده چهارم و پنجم قبل از میلاد مسیح دارد.
یونانیان اعتقاد به یک خدای واحد نداشتند و انسان را مرکز توجه خود قرار می دادند تا جایی که ' پروتاگوراس' ( پادشاه یونانی) علنا اعلام کرد: ' انسان میزان همه چیزهاست.'
تئاتر در ایران که برخی محققان به قبل از اسلام و برخی دیگر آن را دوره اسلامی و شروع تعزیه خوانی می دانند، نمایش و نمایش نامه نویسی به مفهوم اروپایی آن در ایران سابقه دیرینه ای ندارد، از قرن ها پیش هنر نمایش در اشکال سنتی آن رایج بود، شبیه خوانی یا تعزیه، خیمه شب بازی،نقالی و تخت حوضی شیوه های نمایشی بود که در میان مردم مقبولیت داشت و بعدها به شیوه های مدرن و امروزی و بر اساس سلیقه تماشاچیان تغییر یافت که قالب های مختلفی دارد.
خبرنگار:امیرحسین اکبری
8114/6026/

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۸ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

مهدی قزلی نماینده ویژه معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ایام نوروز در محل اسکان موقت سیل زدگان گلستان حضور یافت و با حادثه دیدگان سیل دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان، مهدی قزلی نماینده ویژه معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان و رییس کارگروه امور انجمن های ادبی به منظور ابلاغ پیام همدردی محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به استان گلستان سفر کرد و به دیدار حادثه دیدگان سیل رفت.

وی در این سفر ضمن اهدای 1000 جلد کتاب ویژه کودکان و نوجوانان، در محافل ادبی برپا شده توسط اعضای انجمن های ادبی استان گلستان حضور یافت.

یادآوری می شود در 29 اسفند 1397 بر اثر بارندگی های شدید در استان گلستان سیل جاری شد و شهرهای گنبدکاووس، آق قلا، ترکمن، گمیشان و روستاهای حاشیه آن ها که در مسیر رودخانه های قره سو و گرگان رود قرار داشتند خسارت دیدند.

لینک خبر :‌ اداره کل فرهنگ و ارشاد گلستان
همدان- ایرنا- گیشه پسندی، جشنواره ای شدن و در یک کلام فرهنگ بازاری، سه ظلع مثلثی است که هنرمندان آنرا پاشنه آشیل هنر تئاتر می نامند؛ مولفه هایی که دلسوختگان صحنه نمایش را آزرده خاطر کرده و خواستار یاری و حمایت دوستداران فرهنگ از این هنر اصیل و فاخر شدند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۷ سایت های دیگر : جماران شبکه اینترنتی آفتاب

به گزارش ایرنا، تئاتر را از تاثیرگذارترین هنرها می دانند، هنری که با نفس های گرم و چشم های جذابش با تماشاگر حرف ها می زند، راه ها می آموزد و یادآور می شود خوب و بد زمانه را؛ درست مثل مادر که مهر و امید از نگاه مهربانش می تراود.
شاید همین ویژگی های مادرانه است دلیل اثر گذاری اش بر روح و روان آدمی، که برای دیدن دوباره و چند باره یک نمایش قدیمی باز هم هیجان دارد؛ حتی اگر سالن پر از صندلی های خالی باشد و جیر جیر قدم های بازیگران بر تخته های صحنه زودتر از صدای بازیگران شنیده شود.
آری تئاتر اگر اصیل و غنی باشد همنفس با چشم های براقش پلک می زنی و سوار بر قایق خیال آرزوهایت را به نخ امید گره میزنی و آرام می گیری، حتی اگر یکه تماشاگرش باشی.
صد حیف که به اعتقاد کارشناسان از شمار نمایش های فاخر و پرمحتوا هر روز کاسته می شود و جایش را تئاتر بازاری، جشنواره ای و گیشه پسند پر می کند.
اما دلیل این جانشینی نامیمون چیست؟ این سلیقه و رویه را چه کسانی تبلیغ می کنند؟ دولت و نهادهای هنری متولی چه نقشی در این ماجرا دارند؟ برای حفظ اصالت های تئاتر چه باید کرد؟ آیا اصلا برنامه و چشم اندازی در کار هست؟
این پرسش ها را رییس انجمن هنرهای نمایشی همدان اینگونه پاسخ داد:
کیانوش بهروز پور می گوید: امروزه تولید تئاتر غنی و قوی کمرنگ شده است و اگر چه همدان به عنوان میزبان جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان سعی می کند بر اصالت های تئاتر استوار بماند اما از گزند آفات در امان نمانده و بازارپسندی بر محتوای تئاتر این دیار هم در حال غلبه است؛ آفتی که نه تنها همدان بلکه همه جای کشور را مبتلا کرده و روز به روز دامنه واگیری اش بیشتر هم می شود.
به اعتقاد او نگاه بازاری و گیشه پسندی حاصل عواملی است و تغییر سلیقه و ذائقه مردم مهمترین آنها، که تماشای تئاتر جذاب اما کم محتوا را ترجیح داده و کارگردانان را به سمت و سوی تولید اینگونه آثار سوق داده اند.
بی تردید کارگردان تئاتر نیز به دنبال تامین و جبران هزینه های مالی از قبیل دستمز بازیگران و ساخت و تهیه دکور و ده ها خرج دیگر است و برای تحققش به ناچار از ارزش ها و فضیلت ها عبور کرده و در خدمت سلیقه های مخاطبان و تماشاگران در می آید.
بهروز پور تاکید می کند: نبود راهبردهای دقیق و روشن و به مخاطره افتادن معیشت و کار هنرمندان تئاتر همگی موجب کمرنگ شدن ارزش های والای تئاتر می شود و اگر دولت از تئاتر خوب و اصیل حمایت نکند، به زودی باید شاهد گرایش تجاری تئاتر باشیم.
رییس انجمن هنرهای نمایشی همدان مردم و متولیان فرهنگی را در رشد تئاتر و حرکت در مسیر درست دخیل و مسئول می داند چرا که اگر مردم به تماشای نمایش خوب عادت کنند مسئولان هم یاور و پشتیبان قوی باشند تئاتر صعود می کند و اوج می گیرد.
قرار گرفتن تئاتر در سبد فرهنگی دستگاه های دولتی یکی از راه های حمایتی است که بهروز پور پیشنهاد می دهد و به نمایندگی از 35 گروه نمایشی دیار هگمتانه انتظار دارد بخشی از بودجه فرهنگی سازمان ها برای تماشای نمایش های ارزشمند و فاخر پیش بینی شود.
او کمبود اعتبار را از دیگر عوامل بازاری شدن تئاتر می داند و می گوید: مبلغی که سالانه از سوی مرکز به گروه های نمایشی استان ها اختصاص می یابد بسیار ناچیز بوده و کفاف هیچ کدام از مشکلات فعالان این عرصه را نمی دهد.
اگر چه گروه های نمایشی همدان از لحاظ سالن و امکانات سخت افزاری هرگز در مذیقه نبوده و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نهایت همکاری را در این رابطه دارد اما هنرمندان این رشته نیازمند حمایت بیشتر و جدی تر مالی هستند تا از تولید آثار فاخر و اصیل فاصله نگیرند.
به گفته بهروز پور برخی عوامل دیگر همچون استقبال ضعیف از اجراهای عمومی به آتش جشنواره ای شدن تئاتر می دمد.
در حالی که جشنواره های تئاتر به منظور بیلان کاری سالانه برگزار می شوند و در اصل جشنواره ها، هدف هنرمندان نیستند و تئاتر نباید مناسبتی و جشنواره ای باشد، اما به نظر می رسد مشکلات اقتصادی خواسته یا ناخواسته موجب شده تئاتر به جشنواره ای شدن تن بدهد.
آنچه مسلم است گیشه پسندی، جشنواره ای شدن و در یک کلام بازاری شدن همان پاشنه آشیل هنر تئاتر محسوب می شود که نه تنها تماشاگر و اجراگر بلکه جامعه هنری و هنردوست نیز در مقام حمایتگر باید ایفای نقش کرده و تا دیر نشده این آفتها را از تن و جان تئاتر دور کنند.
7527/2090

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
زنجان - ایرنا - نبود سالن تخصصی و ملزومات سخت افزاری مورد نیاز برای اجراهای فاخر نمایشی به دغدغه عمده هنرمندان تئاتر در استان زنجان تبدیل شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۷ سایت های دیگر : جماران

به گزارش ایرنا، با وجود تلاش هایی که برای تامین نیازهای سخت افزاری در حوزه تئاتر طی چند سال گذشته در زنجان انجام شده است ولی به اعتقاد رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان زنجان، نبود سالن تخصصی برای تئاتر همچنان یک مساله جدی و کمبود اساسی است.
حسین نجفی معتقد است: سالن های عمومی موجود در استان جوابگوی اجراهای عمومی آثار نمایشی نیست و برای ارتقای کمی و کیفی آثار نمایشی وجود یک سالن تخصصی از ضروریات است.
وی با بیان اینکه وجود ضعف های سخت افزاری، زنجان را از میزبانی جشنواره های ملی در حوزه هنرهای نمایشی محروم کرده است، اظهار داشت: در طول سال 262 جشنواره در زمینه هنرهای نمایشی در سطح کشور برگزار می شود که متاسفانه زنجان میزبان هیچکدام از آنها نیست در صورتی که برگزاری جشنواره ها می تواند زمینه ای برای تبادل داشته ها و تجربیات هنرمندان را فراهم کرده و باعث رونق و ارتقای هنر نمایش در استان شود.
به گزارش ایرنا، عملیات اجرایی احداث سالن تخصصی تئاتر در زنجان از 12 سال پیش آغاز شده است، و در زمان حاضر این طرح فقط 30 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان در این باره گفت: در سال 97 حدود 18میلیارد و 400 میلیون ریال اعتبار برای تکمیل سالن تحصصی تئاتر زنجان در نظر گرفته شد تا عملیات اجرایی این طرح دوباره از سر گرفته شود.
فاطمه کرباسی با بیان اینکه قرارداد جدید تکمیل طرح سالن تخصصی تئاتر زنجان به ارزش 450 میلیارد ریال با پیمانکار بسته شده است، افزود: قرار داد جدید تکمیل این پروژه 18 ماهه است که امیدواریم با تامین اعتبار لازم در مدت زمانی مشخص شده، این طرح به مرحله بهره برداری برسد.
وی اظهار داشت: با هماهنگی های انجام شده با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار است تا عملیات تجهیز سالن تخصصی تئاتر زنجان بر عهده این وزراتخانه باشد.
معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان نیز با بیان اینکه سال گذشته فعالیت های گسترده ای در حوزه تئاتر در این استان انجام شد، گفت: ارتقای کیفیت آثار نمایشی از طریق برگزاری کارگاههای مختلف آموزشی برای هنرمندان از برنامه های عمده حوزه تئاتر در سال جاری خواهد بود.
محمود علیمحمدی توجه ویژه به تئاتر کودک را نیز از دیگر برنامه های پیش بینی شده برای سال جاری در حوزه تئاتر در استان اعلام کرد و افزود: در این حوزه ظرفیت های قابل توجهی در استان وجود دارد.
وی و از فعالیت 2 آموزشگاه تئاتر در شهر زنجان خبر داد و گفت: تلاش ما این است تا با ترغیب بخش خصوصی، راه اندازی آموزشگاه هنرهای نمایشی در سایر شهرستان های استان نیز توسعه پیدا کند.
به گزارش ایرنا هم اکنون 20 گروه نمایش در استان زنجان فعالیت دارند که از این تعداد، 13 گروه دارای پروانه فعالیت و مجوز رسمی هستند.
7 فروردین برابر با 27 مارس روز جهانی هنرهای نمایشی است که از سال 1393 برای ثبت به عنوان روز ملی هنرهای نمایشی در تقویم رسمی کشور مطرح و سرانجام در سال 1395 و در جلسه 783 شورای عالی انقلاب فرهنگی در تقویم به ثبت رسیده است.
8068/3088

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۸ سایت های دیگر : روزنامه خبر شمال

خبرگزاری مهر – گروه استان ها: این بار مسئولان فرهنگی و هنری مازندران سیل را بهانه قرار داده اند تا یک رخداد بلکه یک روز هنری را به فراموشی سپارند، هفتم فروردین امسال برای هنرمندان هنرهای نمایشی بیش از دیگر سال ها غریب و حزن انگیز بود.

اگرچه هنرمندان رشته های مختلف ازجمله هنرهای نمایشی با اجرای کارهای هنری و اختصاص درآمد آن برای سیلزدگان ، همنوایی خود را با حادثه دیدگان اعلام کرده اند و برخی از هنرمندان تئاتر مازندران نیز در حادثه سیل، خانه و اسباب زندگیشان آسیب دید، اما گویی مسئولان فرهنگی و هنری مازندران، روزی برای هنرهای نمایشی را از تقویم استان پاره کرده اند.

روز هنرهای نمایشی در حالی در بسیاری از مناطق کشور از جمله شیراز، کرمان و دیگر استان های حادثه دیده در بحران آب و هوایی برگزار شد که مسئولان فرهنگ و ارشاد مازندران از یک پیام خشک و خالی برای پاسداشت این روز دریغ کرده اند.

میثم زندی از فعالان تئاتر و رئیس انجمن هنرهای نمایشی مازندران در این باره می گوید: باید به حال تاتر و مسئولانش افسوس خورد که روز هنرهای نمایشی در آن غریب وار سپری شد.

این همه غریبی در تئاتر استان که رتبه اول تحصیلکردگان تئاتر را دارد و بیشترین گروه نمایشی را دارااست ، پذیرفتنی نیست

وی با بیان اینکه مازندران بیشترین تحصیلکردگان تئاتر را در کشور دارد گفت: متأسفانه مسئولان ارشاد استان در خواب هستند واین همه غریبی در تئاتر استان که رتبه اول تحصیلکردگان تئاتر را دارد و بیشترین گروه نمایشی را دارااست ، پذیرفتنی نیست.

وی با عنوان اینکه نزدیک به یک قرن فعالیت تئاتر حرفه ای در مازندران صورت می گیرد تصریح کرد: غریبی تئاتر به هیچ پذیرفتنی نیست و هیچ واکنشی از سوی مسئولان درباره روز هنرهای نمایشی صورت نگرفته است.

زندی با اظهار اینکه روز هنرهای نمایشی بسیار مهم است، گفت: در بسیاری از استان ها، مسئولان ارشد استانی و شهرستانی با هنرمندان به گفتگو نشستند و با آنان دیدار کردند درحالی در مازندران این روز با سکوت و بی توجهی سپری شد.

رضا نوری از فعالان تئاتر مازندران نیز با اشاره به اینکه وضعیت تئاتر استان نابسامان است ضمن همدردی با سیل زدگان استان یادآور شد: برخی از هنرمندان تئاتر نیز جزو افراد سیل زده هستند و لازم بودن مسئولان فرهنگی در روز ملی هنرهای نمایشی حداقل با هنرمندان نمایشی دیدار و دلجویی می کردند.

وی با اظهار اینکه همواره هنرمندان حوزه تئاتر در صحنه های مختلف در کنار مردم بوده اند اظهار داشت: در سیل اخیر نیز هنرمندان پا به پای دیگر افراد به یاری افراد حادثه دیده پرداختند و انتظار می رفت در روز ملی هنرهای نمایشی، مسئولان استان حداقل از هنرمندان پیشکسوت و یا حادثه دیده دلجویی می کردند.

مازندران 37 گروه ثبت شده نمایشی دارد که درمجموع دو هزار نفر در عرصه تئاتر استان فعال هستند و عسگر وفایی نژاد از هنرمندان تئاتر، مسائل مالی را از مشکلات هنر تئاتر بیان کرد و گفت: قطعاً اگر وضع مالی بهتر بود گروه های بیشتری شرکت می کردند و بیشترین معضل در حال حاضر حمایت نشدن مالی از هنرمندان است.

وی تبلیغات و حمایت از هنر تئاتر را ضروری برشمرد و گفت: ضعف تبلیغات از دیگر مشکلاتی است که گریبان هنر تئاتر را گرفته و هنرمندان ازنظر مادی و معنوی چندان حمایت نمی شوند.

آسمان تئاتر در گوشه و کنار مازندران یکرنگ است و همه جای استان هنرمندان این حوزه با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم می کنند و به گفته محمد درزی کاسمانی از هنرمندان تئاتر در بابل، کسانی که کار و حرفه اصلیشان کارهای فرهنگی و هنری است باید به لحاظ آموزش و اجرا از طرف فرهنگ و ارشاد اسلامی حمایت شوند نه اینکه دیده نشوند و مورد حمایت قرار نگیرند.

نورالدین قدسی از دانش آموخته های نمایش از دانشگاه آزاد تنکابن که پس از گذشت هفت سال دوباره به صحنه تئاتر برگشته است می گوید: ضعف مدیریت و برخورد نامناسب از سوی دست اندرکاران عرصه نمایش از یکسو و دغدغه مالی اهالی نمایش از مسائلی است که همواره هنرمندان را رنج می دهد.

وی اظهار داشت: در حالی که گروههای شهرستانی برای اجرای اثر نمایشی با مشکل مواجه هستند اما شاهد آنیم که گروههای پایتخت نشین با سوپراستارهایشان به راحتی در مکان های هنری و فرهنگی شهرستانها به اجرای آثار می پردازند.

به اعتقاد فعالان نمایشی تئاتر استان اسیر روزمرگی و گرفتار سیاست زدگی مدیران غیرفرهنگی شده است و متولیان حوزه نمایش در استان با فعالان این بخش برخورد سلیقه ای دارند، همچنین از کمترین امکانات سخت افزاری مانند نور مناسب، امکانات گریم، لباس و طراحی صحنه برخوردار نیست و این کمبودها در حالی است که متولیان فرهنگی و ارشاد استان، از دادن یک پیام برای روز هنرهای نمایشی دریغ کرده اند.

لینک خبر :‌ چهار دانگه
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۹

کاشان نیوز -گروه رسانه: در کوران حوادث سیل در سراسر کشور و مشکلات و حوادث ناشی از آن کاشان درگیرودار لغو مجوز رسمی یک تئاتر به آستانه خبری ملی رفت.

قبل از آن نیز کنسرت بابک جهانبخش که به دلایل خاصی در تاریخ اعلام شده اجرا نشده بود و به تاریخ دیگری موکول شده بود در تاریخ دوم نیز اجازه اجرا نیافت.

همچنین تئاتر عتیقه های کاشونی که نقدهایی بر آن وارد بود ، علیرغم اینکه مورد استقبال عامه مردم کاشان قرار گرفته بود با انتشار یک شب نامه لغو مجوز شد اما مجدداً خبری در مورد ادامه اجرای آن منتشر ولی امکان ادامه اجرای آن فراهم نشد.

عدم اجرای این نمایش در حالی بود که فرماندار کاشان در گفتگو با سعید غلامیان، مدیرمسئول کاشان نیوز گفته بود، نمایش را تماشا کرده و مشکلی در آن ندیده است.

مطلب ذیل در کانال تلگرامی اصفهان تیتر منتشر شده است که با اندکی تلخیص نظر شما را به آن جلب می کنیم:

جمعی از هنرمندان کاشان در اعتراض به لغو کنسرت بابک جهانبخش و یک نمایش طنز از حضور در جلسه ای که امروز عصر به مناسبت روز جهانی هنرهای نمایش با حضور علی اکبر مرتضایی: فرماندار این شهرستان در فرمانداری برگزار شد، امتناع کردند.

کنسرت بابک جهانبخش در نیمه اسفندماه سال گذشته با اعتراض گروه های فشار و نامه فرماندار کاشان به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لغو شد.

در هفته جاری نیز در کاشان اجرای یک نمایش طنز لغو شد. جلسه تصمیم گیری برای این نمایش در فرمانداری کاشان و با حضور رئیس دفتر فرماندار و رئیس اداره ارشاد این شهرستان برگزار شده بود.

این نمایش در حالی لغو شده است که ماه قبل در کاشان اجرا شده و شخص فرماندار نیز یکی از تماشاگران آن بوده و با عوامل اجرایی آن عکس یادگاری گرفته است.

همراهی فرماندار کاشان با گروه های فشار واکنش هنرمندان این شهرستان را برانگیخته است.

مجتبی جدی یکی از هنرمندان کاشانی ظهر امروز با انتشار ویدئویی در کانال خبری مشکات آنلاین گفته به صورت پیامکی از او برای شرکت در جلسه فرمانداری دعوت شده اما به دلیل اتفاقات ناخوشایندی که در حوزه هنر کاشان رخ داده، در این نشست شرکت نمی کند.

این هنرمند کاشانی گفته برای اجرا شدن و اجرا نشدن یک نمایش باید اداره فرهنگ و ارشاد تصمیم بگیرد؛ نه نهادهای غیرمسئول.

محمد حمیدی شاد هم با انتشار پیامی نوشته به خاطر حمایت از هنرمندان مظلوم تئاتر شهرش به جلسه فرمانداری نرفته است.

بهنام سراج عضو گروه هنری کاشانه، هم با انتشار متنی نوشته است: مجوز گرفتن برای اجرای نمایش با اداره ارشاد است، لغو با همه ادارات و نهادها .

ابوالفضل شیشه گر یکی دیگر از هنرمندان کاشانی نیز با انتشار متنی شخص فرماندار کاشان را بزرگ ترین مقصر وقایع اخیر این شهر دانسته و گفته چگونه یک هنرمند بتواند با خیال راحت در کاشان کار کند؟

به نظر می رسد همراهی فرماندار کاشان با جریان ها و گروه های فشار عرصه را بر اهالی فرهنگ و هنر این شهر فرهنگی تنگ کرده است؛ اما آیا مقامات استان صدای اعتراض هنرمندان کاشان را خواهند شنید؟

لینک خبر :‌ کاشان نیوز
مشهد- ایرنا- آنچه امروز به عنوان تئاتر یا هنرهای نمایشی بر روی صحنه می رود بخاطر تنگناهای سخت افزاری و نرم افزاری با ایده آل های عصر کنونی فاصله زیادی دارد ، لذا این حوزه نیازمند حمایت دستهای یاریگر است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۹ سایت های دیگر : جماران آفتاب نیوز قدس آنلاین

سابقه تئاتر در ایران به دوران باستان تا حدود هزار سال پیش از میلاد مسیح بازمی گردد. آغاز نخستین اجرای تئاتر و پدیده های بازیگری مردم ایران زمین را می توان در مراسم و تشریفاتی جستجو کرد که در قالب آنها قهرمانان افسانه ای و ملی ستایش و دشمنان ایران تحقیر می شدند.
شاید ایران در عرصه هنرهای نمایشی در دنیا به دلیل تمدن چندین هزار ساله اش پیشگام بوده اما امروز هنرهای نمایشی در کشورمان همسو با پیشرفت آن در کشورهای دیگر گام نزده و عقب ماندگیهای زیادی در این حوزه مشاهده می شود.
مشهد که سرزمین امام هشتم(ع) و نیز خطه توس زادگاه فردوسی و داستانهای حماسی شاهنامه قاعدتا باید به لحاظ برخورداری از داستانهای پهلوانی و مذهبی مبتنی بر ذائقه ایرانیان در عرصه هنرهای نمایشی پیشرو باشد. اما دیار فردوسی نامدار در تئاتر هنوز راه زیادی برای رسیدن مطلوب دارد لذا باید جویای علل این عقب ماندگی و راهکارهایی برای پیشرفت آن شد.
شاید تئاتر مشهد در کل کشور بعد از تهران جایگاه ممتازی داشته باشد اما از دیدگاه دست اندرکاران این حوزه، تئاتر یا هنرهای نمایشی خراسان و مشهد از کمبودهای زیادی رنج می برد که اقتصاد و کیفیت کار را تحت شعاع قرار داده است.

* اقتصاد تئاتر
رئیس انجمن هنرهای نمایشی خراسان رضوی به خبرنگار ایرنا گفت: اشکالات هنرهای نمایشی و عقب ماندگیهای این حوزه را می توان در دو محور 'اقتصاد و کیفیت کار' جستجو و ارزیابی کرد.
آرش خیرآبادی افزود: بخشی از اقتصاد تئاتر مربوط به درآمدزایی، بخش دیگر آن مربوط به هزینه کردن و بخش نهایی آن مربوط به سوددهی است. با اینکه تئاتر به درآمدزایی رسیده اما سودده نیست، به این معنا که گردش مالی در تئاتر خوب اما سوددهی آن ضعیف است لذا سرمایه گذاری در این حوزه بازده مناسبی ندارد.
وی ادامه داد: ضعف سوددهی کار تئاتر به کمبود سخت افزارهای این حوزه بازمی گردد زیرا تعداد سالن، شمارصندلیها و نیز روزهای اجرای کار تئاتر در شهری مانند مشهد در مقابل حجم بالای کاری که گروههای نمایشی انجام می دهند محدود است.
رئیس انجمن هنرهای نمایشی خراسان رضوی گفت: حداکثر سالنهای تحت اختیار گروههای نمایشی برای اجرای تئاتر در مشهد شش بای است، بزرگترین سالن تئاتر در این شهر 323 صندلی و کوچکترین آن 45 صندلی دارند.
وی افزود: حداکثر تعداد روزهایی که تئاتر در سالنهای مشهد حق اجرا دارد 30 روز است و بهای بلیت برای تماشای تئاتر نیز سقف معینی دارد.
خیرآبادی تعداد گروههای نمایشی ثبت شده در خراسان رضوی را نیز 43 گروه ذکر و بیان کرد: این گروهها از نظر کیفیت کاری به سه رده تقسیم می شوند که با فرض 20 نفر برای هر گروه مجموع فعالان هنرهای نمایشی در استان به 860 نفر می رسد.
وی ادامه داد: اگر هر گروه نمایشی در خراسان رضوی فقط یک کار در طول سال و 30 روز در یک سالن اجرا داشته باشد، زمان و سالن کافی برای اجرای کار آنها وجود ندارد.
رئیس انجمن هنرهای نمایشی خراسان رضوی گفت: این استان 29 شهرستان دارد که همه آنها دارای انجمن هنرهای نمایشی و گروههای فعال نمایشی هستند اما فقط در 72 درصد این شهرستانها سالن تئاتر وجود دارد.

* لزوم حمایت بخشی خصوصی
خیرآبادی ادامه داد: وقتی همه مولفه ها برای اجرای کار تئاتر در مشهد محدودیت دارد سرمایه گذاری نیز محدود می شود و سرمایه گذاری بیشتری در این حوزه نه تنها سوددهی ندارد بلکه فقط ضرر است. برای توسعه اقتصاد هنرهای نمایشی باید تعداد سالنهای استاندارد افزایش یابند و مدت زمان اجرای نمایشها مورد بازنگری قرار گیرد.
وی گفت: اقتصاد تئاتر سقفی دارد که با گسترده شدن امکانات می توان به آن حد رسید. با فرض تامین امکانات اگر اقتصاد کشور ضعیف و معیشت مردم در تنگنا قرار داشته باشد باز هم تئاتر نمی تواند به سوددهی برسد.
رئیس انجمن هنرهای نمایشی خراسان رضوی افزود: با شرایط جاری اقتصادی در پایان سال جاری حتی با حداکثر فروش بلیت و زمان اجرا، تئاتر خراسان رضوی به ضرردهی می رسد.
وی ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به تبع آن اداره کل ارشاد در خراسان رضوی در حد محدودی می توانند یاریگر هنرهای نمایشی باشند لذا لازم است سرمایه داران بخش خصوصی در عرصه سالن سازی و حمایت از گروههای تئاتری وارد عرصه شوند.

* کیفیت کار تئاتر
رئیس انجمن هنرهای نمایشی خراسان رضوی به موضوع کیفیت تئاتر نیز اشاره و بیان کرد: در حوزه بازیگری، کارگردانی و نمایشنامه نویسی دچار کمبودهای زیادی هستیم و اساسی ترین و مهمترین مشکل در این حوزه فقدان آموزش است. در دانشگاههای خراسان رشته ای مرتبط با هنرهای نمایشی وجود ندارد. فقط در دانشگاه تربت جام رشته ادبیات نمایشی تدریس می شود که بسیار لاغر بوده و متقاضیان تحصیل در آن نیز بسیار اندک هستند.
وی افزود: همچنین فقط هفت آموزشگاه مرتبط با هنرهای نمایشی در خراسان رضوی وجود دارند. از این تعداد هم پنج آموزشگاه فعالند که آنها نیز حداکثر با سه مربی خدمات آموزشی ارائه می دهند. این در حالی است که شمار متقاضیان علاقه مند به تئاتر در استان سالانه سه هزار تا پنج هزار نفر است اما تعداد کسانی که آموزش لازم را فرامی گیرند در مقابل حجم بالای متقاضیان و علاقه مندان بسیار ناچیز است.
خیرآبادی ادامه داد: نبود آموزش در حوزه تئاتر اعم از آموزشهای آکادمیک یا آموزشگاهی باعث شده طیف علاقه مندان به این حوزه به صورت تجربی و خام اقدام به فعالیت در گروههای نمایشی کنند. برون داد فعالیت چنین گروههایی که بازیگری، نمایشنامه نویسی و کارگردانی آنها تجربی می باشد در واقع کار تخصصی نیست اما همین افراد با حداقل دانسته های خود نسبت به آموزش دیگر علاقه مندان اقدام می کنند. نتیجه این نوع آموزش و تداوم فعالیتهای تجربی گروههای تئاتر انتقال بیسوادی در حوزه تئاتر به نسل بعدی است و در نهایت سطح کیفی و کمی تئاتر در آینده کاهش خواهد یافت.
وی گفت: هرچند خراسان رضوی با تولید 220 تا 300 اثر نمایشی در سال قطب دوم تئاتر کشور است اما سطح کیفی کارها در حد بالا نیست، شاید طی این سالها تنها دو کار نمایشی 'نه نه دلاور' و 'کلاس اول' مشهد در قالب کار کارگاهی و آکادمیک آثار کیفی بالایی به شمار رفته اند.

* راه چاره برای تولید آثار کیفی
رئیس انجمن هنرهای نمایشی خراسان رضوی در ادامه اظهار داشت: در نخستین گام برای ارتقای سطح کیفی تئاتر باید همگرایی کامل بین انجمن هنرهای نمایشی و وزارتخانه های فرهنگ و ارشاد اسلامی و علوم برای راه اندازی رشته هنرهای نمایشی در دانشگاهها بوجود آید تا تئاتر وارد چرخه آکادمیک شود.
وی افزود: برای ارتقای کیفی سطح تئاتر 26 اسفند گذشته اجرای طرحی تحت عنوان 'طرح جامع آموزش تئاتر استانی' به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، انجمن هنرهای نمایشی خراسان رضوی و آموزشگاههای مجوز دار در استان آغاز شد. این طرح برای نخستین بار در تاریخ آموزش تئاتر استان شامل کتاب، ساعت آموزش و زمان مشخص برای اجرای کار کارگاهی است.
وی ادامه داد: در قالب اجرای این طرح در سه رشته بازیگری، کارگردانی و نمایشنامه نویسی هنرجو پذیرفته می شود. بعد از گذشت یک سال از اجرا، پذیرش هنرجو در بخشهای دیگر مرتبط با تئاتر شامل گریم، لباس، نور، دکور و موسیقی آغاز می شود.
خیرآبادی گفت: در صورت اجرای موفق 'طرح جامع آموزش تئاتر استانی' دگرگونی را در سطح کیفی تئاتر مشهد در درازمدت به مدت 10 سال و در کوتاه مدت به مدت دو سال شاهد خواهیم بود.

* قابلیتهای تئاتر مشهد
رئیس اداره هنرهای نمایشی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: پیشینه تئاتر در مشهد به بیش از یک قرن می رسد و امروز این شهر به لحاظ تعداد هنرمندان و آثار تولیدی از شهرهای تاثیرگذار کشور در این عرصه بعد از تهران است.
محمدرضا باباخانی افزود: هنر نمایشی در بین مردم مشهد و خراسان رضوی محبوب و تاثیرگذار بوده و جایگاه خود را یافته است. مشهد بعد از تهران تنها شهری در کشور است که در طول سال اجرای عمومی تئاتر در سالنهای دولتی و بخش خصوصی دارد.
وی به وجود شش سالن نمایش در مشهد اشاره و بیان کرد: 67 گروه نمایشی در خراسان رضوی فعالیت دارند که از این تعداد 43 گروه به ثبت رسیده اند. بهترین آثار کیفی تئاتر در استان به ترتیب مربوط به شهرهای مشهد، سبزوار، نیشابور و کاشمر است.
رئیس اداره هنرهای نمایشی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: تاکنون 27 دوره جشنواره تئاتر استانی در مشهد برگزار شده و در صورت تامین امکانات لازم در شهرستانها تمایل به برگزاری این جشنواره در نقاط دیگر استان نیز وجود دارد.
وی گفت: هر سال تئاتر مشهد در جشنواره بین المللی تئاتر فجر صاحب مقام بوده و کیفیت آثار تولیدی این خطه در حد مطلوبی بوده است.
باباخانی افزود: همچنین چند سالی است که تئاتر مشهد به درآمدزایی رسیده اما برای تداوم نیاز به حمایت بخش خصوصی در سالن سازی و در حوزه نرم افزاری وجود دارد.
وی ادامه داد: تاکنون بخش خصوصی برای سالن سازی در مشهد همکاری کرده اما در دیگر شهرهای خراسان رضوی این مهم محقق نشده لذا کمبود سالن تئاتر در این نقاط به شدت احساس می شود.
رئیس اداره هنرهای نمایشی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: هر چه از تئاتر بیشتر حمایت شود در رشد فرهنگ جامعه تاثیر مضاعف خواهد داشت، بسیاری از مسائل اجتماعی از طریق تئاتر قابل حل است و باید در این زمینه حمایت بیشتری صورت گیرد.
وی افزود: رونق تئاتر نیاز به آموزش و حمایت مالی دارد. در بودجه سالانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ردیفی برای اختصاص اعتبار به تئاتر وجود ندارد لذا در صورتی که سرمایه داران وارد این عرصه شود در قوانین تسهیلاتی از جمله معافیتهای مالیاتی برای آنان در نظر گرفته شده است.
7489/1858

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
گروه مؤسسات قرآنی مردم نهاد مدیرعامل اتحادیه قرآنی خراسان جنوبی بیان کرد: طی سال 1397 با وجود تأکید دولت بر سیاست برون سپاری و واگذاری امور قرآنی به تشکیلات مردمی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی و اداره اوقاف و امور خیریه استان هیچ تفاهم نامه ای را با اتحادیه منعقد نکردند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۸

محمد الهی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات وتشکل های فرهنگی مردمی قرآن و عترت خراسان جنوبی، در گفت وگو با خبرنگار ایکنا ، ضمن بیان این مطلب گفت: مجمع عمومی اتحادیه مدغم خراسان جنوبی با عنایات ائمه اطهار(ع) و یاری خدای سبحان علی رغم عهدشکنی و بی مهری دفتر قرآن و عترت ارشاد اسلامی استان و تعداد کمی از مؤسسات دارای مجوز استان، که در قامت اتحادیه تشکل های قرآن و عترت استان عضویت داشتند و عضو هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی مردمی استان بودند، تشکیل شد و اتحادیه مؤسسات و تشکل های قرآن و عترت استان شکل گرفت.
وی با اشاره به اینکه بیش از یک سال و نیم از تشکیل این اتحادیه می گذرد، اما با ابراز تأسف باید گفت که هنوز عده ای بر طبل دسته گرایی و گروه گرایی می زنند و به دنبال شکستن عهد و پیمان اتحاد و یکپارچگی تشکیلات قرآنی هستند، اظهار کرد: این افراد با آگاهی از فرمایش باری تعالی مبنی بر وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُوا بر تفرقه و جدایی می کوبند، اما با این همه بر مصداق آیه 160 سوره مبارکه آل عمران إِنْ یَنْصُرْکُمُ اللَّهُ فَلَا غَالِبَ لَکُمْ وَإِنْ یَخْذُلْکُمْ فَمَنْ ذَا الَّذِی یَنْصُرُکُمْ مِنْ بَعْدِهِ وَعَلَی اللَّهِ فَلْیَتَوَکَّلِ الْمُؤْمِنُونَ؛ اگر خدا شما را یاری کند هیچ کس بر شما غالب نخواهد شد و اگر دست از یاری شما بردارد چه کسی بعد از او شما را یاری خواهد کرد و مؤمنان باید تنها بر خدا توکل کنند و با توکل به خداوند اتحادیه مؤسسات و تشکل های خراسان جنوبی هم در عرصه کشوری حضوری پررنگ و فعال دارد.
الهی اضافه کرد: این اتحادیه عضو کمیته پنج نفره ادغام و پیگیری روند ادغام اتحادیه واحد کشوری بود و در تمامی جلسات، نشست ها و همایش های مهم مرتبط با تشکیل اتحادیه واحد کشوری شرکت کرده و همواره نقشی مهم و پررنگ داشته است و هم در عرصه استانی از وظایف خود غفلت نورزیده و در اکثر طرح های قرآنی استان که دستگاه های متولی قرآن استان به اتحادیه اجازه ورود داده است، فعالانه ورود پیدا کرده است.
وی ادامه داد: از جمله فعالیت های اتحادیه در سال 97 می توان به انعقاد و اجرای پنج تفاهم نامه با اداره امور قرآنی تبلیغات اسلامی استان به اعتبار یک میلیارد و دویست میلیون ریال (1،200،000،000) که به صورت پراکنده مؤسسات و تشکل های قرآن و عترت استان اجرا کردند و وجوه آن به حساب مؤسسات و تشکل های مجری واریز شد.
مدیرعامل اتحادیه قرآنی خراسان جنوبی تأکید کرد: طی سال 1397 با وجود تأکید دولت بر سیاست برون سپاری و واگذاری امور قرآنی به تشکیلات مردمی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی و اداره اوقاف و امور خیریه استان، هیچ تفاهم نامه ای را با اتحادیه منعقد نکردند.
الهی اظهار کرد: از دیگر دستاوردهای اتحادیه خراسان جنوبی، اجرای تغییرات ثبتی اتحادیه در ماه های ابتدایی سال گذشته بود که خراسان جنوبی، دومین استان کشور از لحاظ دریافت آگهی تغییرات ثبتی با نام (اتحادیه مؤسسات و تشکل های مردمی، فرهنگی قرآن و عترت) پس از مدت ها پیگیری از سازمان ثبت اسناد کشور بود.
وی ادامه داد: از دستاورد دیگر اتحادیه خراسان جنوبی در سال 1397 معافیت بدون قید و شرط مؤسسات و تشکل های قرآن و عترت استان از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده بود که با رایزنی، مکاتبات و برگزاری نشست هایی با مدیرکل اداره امور مالیاتی استان و معاونان این اداره و دریافت مشاوره از ادارات امور مالیاتی خراسان جنوبی به دست آمد.
انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۷

به گزارش کردپرس، شب گذشته دومین فستیوال "هه لپه رکی" زاگرس مهاباد در مهاباد پس از 4 شب و 11 اجرا به کار خود پایان داد.

در شب اختتامییه این مراسم مدیر عامل لیژنه ی زاگرس از عدم حضور رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در فستیوال انتقاد کرد.

سیامند خاله به خبرنگار کردپرس گفت: مجوز این فستیوال از سوی فرمانداری مهاباد اخذ شده است، اما متاسفانه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مهاباد اصرار داشت که مجوز اجرا از سوی این اداره هم کسب می شد و به همین دلیل با وجود دعوت رسمی از مدیر این اداره، ایشان در مراسم حضور نیافتند.

وی ادامه داد: انجمن زاگرس مهاباد یک سازمان مردم نهاد است که با هدف کاهش آسیب های اجتماعی از فرمانداری ویژه شهرستان مهاباد کسب مجوز کرده است.

در همین خصوص رییس فرهنگ و ارشاد اسلامی بدون ذکر جزییاتی در این خصوص در گفت و گو با خبرنگار کردپرس اظهار داشت: برگزارکنندگان این فستیوال از اداره فرهنگ و ارشاد مهاباد مجوز کسب نکرده اند.

نتایج دومین فستیوال "هه لپه رکی" زاگرس مهاباد بر اساس رای هیات داوران که متشکل از دکتر قطب الدین صادقی، دکتر هوشنگ جاوید، شورش ماملی، بختیار پنجه ای و حسین محمدی بودند،شب گذشته علام شد.

بر اساس رای داوران، تندیس، لوح و جایزه نقدی بهترین گروه هه لپه رکی به گروه "گوڤەند ورمی" تعلق گرفت.

گروه های هه لپه رکی "سابلاغ مهاباد" و "آگرین بوکان" هم به ترتیب دوم و سوم شدند و جایزه ویژه این بخش هم به گروه "به روژه بانه" تعلق گرفت.

هیات داوران در بخش های لباس، موسیقی، سه رچوپی، گاوانی و هه لپه رکی کودکان نیز آرای خود را اعلام کردند. جایزه ویژه داوران این فستیوال هم به چوپی کیش فریاد نوری از گروه "روژ مه رگه وه ر ورمی" اهدا شد.

این فستیوال 3 تا 6 فروردین در تالار وحدت مهاباد برگزار شد .

لینک خبر :‌ خبرگزاری کرد پرس

عمران خودآموز روز چهارشنبه به مناسبت هفتم فروردین ماه روز جهانی تاتر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ساخت این مرکز با 70درصد پیشرفت فیزیکی در دست اجراست و پیش بینی می شود امسال تکمیل و مورد بهره برداری قرار بگیرد.
وی ادامه داد: همچنین با توجه به ظرفیتهای شهرستان دهلران در زمینه هنر تاتر و بر اساس برنامه ریزی های انجام گرفته دومین تماشاخانه تاتر استان در دهلران تاسیس خواهد شد.
وی توسعه کمی و کیفی هنر تاتر را از اولویت های این اداره کل در سال جاری برشمرد و گفت: در این زمینه هنرمندان این عرصه مورد حمایت قرار خواهند گرفت.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایلام به فعالیتهای هنرمندان تاتر در سال گذشته اشاره کرد و گفت: هنرمندان تاتر پارسال در مجموع موفق به کسب 50 مقام در جشنوارهای منطقه ای، ملی و بین المللی شده اند.
وی تولید 45 اثر نمایشی در استان، 933 مرتبه اجرای عمومی نمایش و راه یابی 25 گروه نمایشی استان به جشنواره های منطقه ای، ملی و بین المللی را دستاورد 19 تن از هنرمندان تئاتر استان ایلام در سال گذشته برشمرد.
وی راه یابی دو نمایش خیابانی و یک نمایش صحنه ای به جشنواره بین اللملی تئاتر فجر، حضور یک نمایش عروسکی از استان به جشنواره مبارک و سپس برای اجرا به هندوستان، برگزاری جشنواره های تاتر استانی، برگزاری جشنواره ملی تئاتر خیابانی شرهانی، تجلیل از پیشکسوتان هنر تاتر و برگزاری کلاس های آموزشی این هنر را از دیگر فعالیتهای اجرایی در حوزه هنر تاتر در این استان برشمرد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایلام ابراز امیدواری کرد با برنامه ریزی های به عمل آمده امسال برای تقویت هنر پر مخاطب تاتر اقدام های موثر و گسترده تری انجام شود.
7171/6034
انتهای پیام

لینک خبر :‌ جماران
بلیت سینما های مازندران به علت وقوع سیل از فردا به مدت 5 روز نیم بها است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۷ سایت های دیگر : خبرگزاری صدا و سیما راهنمای سفرمن

سید علی سیدپور مدیر امور سینمایی مازندران در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، گفت: به دنبال دستور وزیر ارشاد بلیت سینما های استان های سیل زده مازندران، گلستان و فارس از فردا پنجشنبه 8 فروردین نیم بها محاسبه می شود.

وی با بیان اینکه بر اساس این دستورالعمل بلیت سینما تا 5 روز آینده نیم بها است، افزود: بلیت سینما های مازندران به علت تعطیلات نوروزی فقط در ساسنس آخر تا پایان روز 15 فروردین ماه نیم بها خواهد بود.

سیدپور گفت: 9 هزار و 71 نفر مخاطب از باتدای نوروز 98 تا دیروز سه شبه 6 فروردین ماه به سینما های مازندران مراجعه کردند.

مدیر امور سینمایی مازندران افزود: شهر های ساری با 5 هزار و 63 نفر، آمل با 3 هزار و 133 نفر و بهشهر نیز با 785 نفر بیشترین مخاطب را در سینما های مازندران داشتند.

وی با بیان اینکه 4 سالن سینما در مازندران فعال است، گفت: بلیت سینما های مازندران 10 هزار تومان است که با محاسبه نیم بها بودن آن 5 هزار تومان می شود.

انتهای پیام/ م

یک اقدام جالب فرهنگی برای افزایش مخاطبان فیلم های سینما

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان