بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 7 فروردین 98
سید عباس صالحی با دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی استاد برجسته ادبیات کشور دیدار کرد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی در ششمین روز از آغاز سال جدید با حضور در منزل دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی نوروز را به وی تبریک گفت .

در این دیدار که در آغاز دیدارهای نوروزی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد جمعی از مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ سید عباس صالحی را همراهی می کردند .

لازم به یادآوری است وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نوروز سال گذشته هم با حضور در منزل تعدادی از هنرمندان سال نو را به آن ها تبریک گفت .

6 فروردین 1398 22:08

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جدیدترین توئیت خود با تاکید بر اینکه دامنه بحران کم سابقه است، گفت: در کنار هم بودن را ترویج کنیم، متهم کردن ساده ترین راه است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۷ سایت های دیگر : جماران منجیل خبر

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی در جدیدترین توئیت خود در مورد بحران سیل در کشور نوشت:

برف و باران و سیل، 25استان را در برگرفت.

دامنه بحران کم سابقه است.

در این شرایط سخت، متهم کردن ساده ترین راه است. کنار هم بودن را بیشتر ترویج کنیم .

7 فروردین 1398 11:08

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۷ سایت های دیگر : نیک صالحی شفا آنلاین تابناک باتو روزنامه ایران

خبرآنلاین: در راستای دستور ویژه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای کاهش آلام روحی مردم مناطق سیل زده در محل اسکان سیل زدگان استان گلستان سینمای سیار راه اندازی شد.

در محل اسکان سیل زدگان استان گلستان سینمای سیار راه اندازی شد. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پی وقوع سیل در مناطق مختلف کشورمان، به تمامی حوزه های ستادی و استانی این وزارتخانه دستور تولید آثار و برنامه های شاد فرهنگی و هنری در این مناطق صادر کرده بود.

لینک خبر :‌ برترین ها
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در ادامه دیدار نوروزی با هنرمندان پیشکسوت، عصر روز سه شنبه ششم فروردین ماه به منزل داریوش اسدازاده؛ بازیگر پیشکسوت رفت.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی در این دیدار ضمن تبریک عید نوروز برای این هنرمند آرزوی سلامتی کرد و گفت: همه ما در ذهن خود خاطراتی از نقش هایی که شما ایفا کرده اید داریم و امیدواریم به زودی شما را در نقش های تازه در آثار سینمایی و تلویزیونی جدید ببینیم .

داریوش اسدازاده هم با ذکر خاطراتی از چندین دهه حضور در عرصه سینما و تلویزیون به موضوع کتاب تازه ای که در دست تالیف دارد اشاره کرد و اظهار داشت: در این کتاب تاریخ خیابان لاله زار را روایت خواهم کرد. لاله زار روزگاری محل تجمع سینماها بود و می شود درباره آن ها بسیار حرف زد .

وی که چندین دوره رئیس انجمن بازیگران خانه سینما بوده در ادامه خاطراتی از حضور و فعالیت خود در این عرصه بیان کرد و گفت: توجه به هنرمندان پیشکسوت و تلاش برای حل مشکلات آن ها کار مهمی است که باید برای آن برنامه ریزی کرد .

در دیدار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با داریوش اسدزاده، علیرضا رضاداد؛ مشاور رئیس سازمان سینمایی هم حضور داشت .

همچنین سید عباس صالحی برای تبریک عید نوروز به منزل استاد حسن ناهید؛ نوازنده پیشکسوت ساز نی رفت .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با حسن ناهید ضمن تبریک نوروز جویای حال وی شد و برای این استاد موسیقی آرزوی سلامتی کرد .

حسن ناهید هم با بیان خاطراتی از چگونگی گرایش به موسیقی و آغاز علاقه مندی اش به ساز نی گفت: برای نخستین بار صدای ساز نی را از رادیوی مغازه ها شنیدم، وقتی استاد حسن کسایی می نواخت و من شیفته صدای ساز نی شدم .

او در ادامه به راهنمایی های زنده یاد حسن کسایی در مسیر آموزش خود اشاره کرد و گفت: روزگاری فقط استاد کسایی در ایران ساز نی می نواخت ولی حالا نزدیک به هزار نوازنده نی در کشور فعالیت می کنند و این جای خوشحالی دارد .

وی در ادامه با اشاره به سه دهه همکاری خود با استاد پایور پرداخت و گفت: من از استاد پایور بسیار آموختم و مهمترینِ آن ها وقت شناسی و جدیت در کار بود .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح روز گذشته هم برای دیدار نوروزی به منزل محمدرضا شفیعی کدکنی رفته بود .

7 فروردین 1398 11:44

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به مناسبت روز ملی هنرهای نمایشی، تئاتر را هنری دانست که بذر آگاهی و جامعه اندیشی را می پراکند.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در پیام سیدعباس صالحی به مناسبت روز ملی هنرهای نمایشی آمده است:

در هفتم فروردین 1398، هنرمندان و شیفتگان تئاتر برای سومین بار ثبت روز ملی هنرهای نمایشی را در تقویم شمسی، هم زمان با روز جهانی تئاتر گرامی می دارند .

این گرامیداشت، که هم زمان با بهار طبیعت است، برای مان این فرایاد را به همراه دارد که تئاتر، می تواند رخت های کهن را کنار نهد و صورت و تصویری نو از انسان و اجتماع بیافریند. تئاتر چه در چهره نمایش های آیینی و سنتی و چه در قالب آثار برآمده از نمایشنامه نویسی جدید ایرانی و غیر ایرانی، در آغاز جان پدیدآورندگانش را دگرگون می کند و سپس با سفر به هستی مخاطبان، درونشان را می آشوبد و بر لبانشان خنده یا بر دیدگانشان اشک می نشاند، احساسات و عواطف انسانی را برمی انگیزد و بذر آگاهی و جامعه اندیشی را می پراکند .

فرارسیدن این روز ارجمند بر نمایش سازان و آنان که به تماشایشان نشسته اند، گرامی باد.

هفتم فروردین روز ملی هنرهای نمایشی است و امسال همزمان با این روز، جشنی با عنوان نوروزِ نمایش در سراسر کشور برگزار می شود .

7 فروردین 1398 11:24

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
سازمان حج و زیارت در پی وقوع سیل در استان گلستان روزانه یک هزار وعده غذایی برای مردم سیل زده استان گلستان تهیه و پخت می کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۷

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تاکنون سه مرحله از این اقدام از سوی سازمان حج و زیارت صورت گرفته است .

بنابراین گزارش، ارسال اقاام ضروری از جمله روزانه 500 قرص نان، آب معدنی، کنسرو ماهی و ... از دیگر اقدامات این سازمان و کارکنان آن است .

7 فروردین 1398 10:36

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مدیرکل عتبات سازمان حج و زیارت گفت: پس از حذف هزینه ویزای عراق از نیمه دوم فروردین مابه التفاوت هزینه اخذ شده از زائران عتبات بازگردانده می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۷ سایت های دیگر : نسیم آنلاین ربیع وارث جام جم

مرتضی آقایی مدیرکل عتبات سازمان حج و زیارت در گفت وگو با خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس با اشاره به حذف هزینه ویزای عراق از نیمه دوم فروردین ماه اظهار داشت: با مذاکراتی که در سفر رئیس جمهور کشورمان با طرف عراقی داشت، مقرر شد تا هزینه ویزای عراق از زائران و مسافران ایرانی اخذ نشود.

وی با بیان اینکه افراد برای سفر به عراق باید حتما ویزا داشته باشند، درباره دلایل اخذ هزینه ویزا از کاروان های نیمه دوم فروردین ماه، افزود: هم اکنون به دلیل روند اداری، حذف هزینه ویزای عراق اجرایی نشده و با توجه به تعطیلات به نظر می رسد هزینه ویزای عراق تا 20 فروردین ماه از زائران اخذ شود.

مدیر کل عتبات سازمان حج و زیارت خاطر نشان کرد: افرادی که در کاروان های سازمان حج و زیارت برای 20 فروردین به بعد ثبت نام می کنند هم باید در حال حاضر هزینه ویزا را پرداخت کنند؛ اما پس از اجرایی شدن حذف هزینه ویزا از نیمه دوم فروردین ماه مابه التفاوت هزینه پرداختی زائران عودت داده می شود. همانطور که در اربعین 97 با کاهش هزینه ویزا مابه التفاوت آن به افراد بازگردانده شد.

به گزارش فارس هم اکنون حدود 50 دلار برای اخذ روادید و سایر امور از زائران عتبات اخذ می شود که با حذف هزینه ویزا این مبلغ از قیمت سفر به عتبات کاسته خواهد شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
تهران- ایرنا- بنیاد ملی بازی های رایانه ای سال گذشته و در راستای حمایت از کالای ایرانی تلاش کرد با تشکیل شورای هماهنگی بازی های رایانه ای و ساماندهی مجوزها کارنامه قابل قبولی ارائه دهد.

به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار علمی ایرنا، این بنیاد فعالیت خود را در سال 97 با انتشار گزارش های مختلف مربوط به هزینه رویدادها و حسابرسی در راستای شفاف سازی اطلاعات آغاز کرد.
این بنیاد پس از آن با به روزرسانی ساختار خود در قاعده مندتر کردن خدمات کوشید و در نهایت با پیگیری برای تصویب ردیف درآمدی 160178 تا حد ممکن حمایت های لازم قانونی را برای صنعت بازی فراهم آورد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، این نهاد با برگزاری رویداد بین المللی TGC و دعوت اساتید، فعالان و ناشران جهانی به ایران تلاش کرد شرایط را برای صادرات بازی های ایرانی هر چه بیشتر مهیا کند.
بنیاد ملی بازی های رایانه ای با برگزاری لیگ بازی های رایانه ای در تابستان سال 97 قدمی در مسیر آشناکردن گیمر ایرانی با دو بازی موبایلی موفق ایرانی (بازی های پسرخوانده و کوییز آو کینگز) برداشت.
سال گذشته این بنیاد، ساختار حمایتی همگرا را معرفی کرد؛ ساختاری که به منظور حمایت و شفاف سازی فعالیت بازی سازان داخلی ایجاد شده است.
در ساختار همگرا شاخص هایی براساس شایستگی های بازی سازان و استودیوها تدوین شده و مجموعه اقدامات حمایتی بنیاد با استفاده از روشی هدفمند و شفاف به فعالان داخلی صنعت بازی های ویدیویی می رسد.
برگزاری جشنواره بازی های ویدیویی ایران، آخرین رویداد مهم بنیاد در سال 97بود که اسفندماه برگزار و در مقایسه با سال گذشته با تغییرات چشمگیری روبرو شد تا در کنار افزایش انگیزه بازی سازان، شاهد برگزاری ساختاریافته تر جشنواره باشیم.
با توجه به تصریح اساسنامه بنیاد ملی بازی های رایانه ای از یک سو و ضرورت روزآمدسازی ساختار سازمانی بنیاد و تعریف معاونت ها و مدیریت های مختلف به همراه شرح نقش افراد، موضوع تدوین و روزآمدسازی ساختار سازمانی در دستور کار قرار گرفت.

** تشکیل شورای هماهنگی بازی های رایانه ای
در راستای ایجاد هماهنگی بین دستگاه های دخیل در موضوع بازی های رایانه ای، شورای هماهنگی بازی های رایانه ای با ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیرخانه دایم بنیاد ملی بازی های رایانه ای و کمیته های آموزش های تخصصی و تحقیقات ، بازارسازی، حمایت و تسهیل کسب و کار ، کمیته نظارت و فرهنگ سازی و مصرف با اهداف عمده ای مانند بهره گیری حداکثری از ظرفیت نهادهای عضو شورا به منظور تحقق هماهنگی کامل بین دستگاه های موثر در حوزه بازی های رایانه ای، ایجاد زمینه همکاری ملی برای تبدیل هنر صنعت بازی های ویدیویی به عنوان یکی از ارکان اقتصاد مقاوماتی و غیر نفتی، ایجاد هماهنگی و وحدت رویه دستگاه های مختلف در موضوع بازی های ویدیویی، جلوگیری از اقدامات موازی و تداخل وظایف دستگاه های اجرایی و حاکمیتی، تدوین نقشه راه، اقدامات عملیاتی و زمان بندی اجرای آنها تشکیل شد.

** ساماندهی مجوزهای بنیاد بازی های رایانه ای
یکی از پروژه های کلان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت دوازدهم که مورد تاکید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار دارد، ساماندهی مجوزهای این وزارتخانه و سازمان ها و نهادهای تابعه است. بنیاد ملی بازی های رایانه ای نیز از مدت ها قبل با حذف مجوزهای زاید در راستای تسهیل کسب و کار فعالان حوزه بازی های رایانه ای پیشرو بوده است.
این بنیاد ضمن استقبال از این کلان پروژه با همکاری دفاتر تخصصی در وزارتخانه متبوع نسبت به ساماندهی مجوزهای خود اقدام کرد که حاصل آن کاهش مجوزهای صادر شده توسط بنیاد به دو نوع مجوز فعالیت ناشران بازی های رایانه ای و پروانه انتشار بازی های رایانه ای است و سایر مجوزها یا در مجوز نهادهای دیگر تجمیع و یا حذف شده اند.

** شفاف سازی
شفاف سازی اطلاعات یکی دیگر از برنامه های کلان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت دوازدهم بود. بر این اساس بنیاد با انتشار و به روز رسانی کمک های نقدی ارائه شده به بازی سازان، قراردادهای بالاتر از حد متوسط، گزارش حسابرسی سال گذشته، هزینه رویدادهای برگزار شده، اطلاعات مدیران و اطلاعات شوراها و کمیته های تخصصی در راستای شفاف سازی اقدامات گام برداشت.

** تصویب ردیف درآمدی 160178
صنعت بازی های رایانه ای صنعتی نوپا در کشور محسوب می شود که از لحظه شکل گیری بدون برخورداری کافی از حمایت های قانونی در معرض تهدید واردات و هجوم رسمی و غیررسمی بازی های رایانه ای خارجی بوده است.
در این شرایط با درک صحیح و شناسایی دقیق گلوگاه اصلی تهدید کننده کسب و کار بازی های رایانه ای، موضوع اخذ عوارض از بازی های خارجی در سند سیاست های حاکم بر برنامه ملی بازی های رایانه ای مصوب بیست و پنجم آذر سال 1394 شورای عالی فضای مجازی مورد تاکید قرار گرفت.
بر آن اساس و پس از جلسات متعدد با کارشناسان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مرکز ملی فضای مجازی، سازمان برنامه و بودجه و سایر دستگاه های ذیربط این موضوع در قالب ردیف درآمدی 160178 قانون بودجه سال 1397 و با عبارت درآمد حاصل از 10درصد از فروش بازی های برخط خارجی و بازی های رایانه ای خارجی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.
همچنین متعاقب آن فرآیندهای اجرایی کردن موضوع در دستور کار قرار گرفت که در سال 97 به تصویب و ابلاغ دستورالعمل مربوطه توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی منتهی شد و امسال عملیاتی خواهد شد.

** رویداد بین المللی TGC 2018
از دیگر فعالیت های بنیاد ملی بازی های رایانه ای در سال 97، برگزاری دومین دوره از رویداد بین المللی TGC در روزهای چهاردهم و پانزدهم تیرماه بود که بخشی از امتیازات برگزاری این رویداد فراهم کردن فرصت ارتباط رو در رو میان تولیدکنندگان داخلی و توسعه دهندگان و ناشران بزرگ جهانی بود.
در رویداد سال گذشته شاهد ارسال بازی از هشت کشور مختلف به بخش جایزه گیمیستان بودیم. همچنین 29 ناشر خارجی معتبر در این رویداد حضور پیدا کردند.
در نتیجه در مراسم پیچ فست هنگام ارایه بازی ها و در مدت دو روز برگزاری رویداد در بخش ویژه قرار ملاقات های تجاری، شاهد گفت وگوهای گسترده میان ناشران و توسعه دهندگان بین المللی با تولیدکنندگان ایرانی بودیم.
براساس آمار در این دو روز 2 هزار قرار ملاقات تنظیم شد که نشان از پدید آمدن 2 هزار فرصت تجاری جدید در صنعت بازی سازی کشور است.
با در نظر گرفتن این نکته که ارتباط با چهره های جهانی به ویژه به شکل رو در رو برای افراد فعال در حوزه گیم ایران با دشواری های زیادی همراه است، همچنین تبلیغات و عرضه جهانی هر تولید ایرانی با توجه به محدودیت های فعلی در عمل چندان مقدور نیست، به نظر می رسد رویداد TGC موفق شد در سال گذشته چنین فرصت مهم و کمیابی را در اختیار صنعت گیم کشور قرار دهد و گامی در مسیر حمایت از تولیدات داخلی در صنعت گیم ایران باشد.

** چهارمین لیگ بازی های رایانه ای
چهارمین لیگ بازی های رایانه ای ایران که از 6 تا 16 شهریور برگزارشد از دیگر فعالیت های مهم این بنیاد در سال گذشته به شمار می رود که تعداد شرکت کنندگان لیگ با رشدی 70 درصدی مواجه بود و بیش از 12هزار نفر در این دوره شرکت کردند.
در لیگ چهارم بیش از 20 هزار بازی انجام شد و با توجه به امکان شرکت بانوان در تمامی رشته ها شاهد حضور بیش از 2 هزار بازیکن زن بودیم.
در لیگ چهارم، بازی های ایرانی توانستند بیش از 5 هزار شرکت کننده را با خود همراه کنند و رشته کوییز آو کینگز پرطرفدارترین بازی لیگ سال گذشته شد.

** ساختار حمایتی همگرا
در راستای حمایت از صنعت بازی و فعالان داخلی عرصه تولید در کشور، همچنین به منظور پیاده سازی نظامی ساختارمند، شفاف و شایسته سالار که منتج به همگرایی تمامی حمایت های بنیاد ملی بازی های رایانه ای از صنعت بازی باشد و با چشم اندار رشد، اعتلاء، ارتقاء تیم ها و شرکت های بازسازی، ساختار حمایتی همگرا پس از طی کردن چند سال فرآیندهای فکری و نیازسنجی با هدف حمایت همسو با نیازهای بازی سازان در تابستان سال 1397متولد شد و کار خود را آغاز کرد.
همگرا، مجموعه ای متمرکز از شاخص ها و روش ها است که منتج به ارایه حمایت های مشخص به تولیدکنندگان بازی های رایانه ای می شود. هدف اصلی همگرا شفاف و هدفمندکردن حمایت های تعالی بخش است.
حمایت های همگرا به تیم های فعال (حتی با یک نفر عضو) و شرکت های بازی سازی تعلق می گیرد که در چهارسال گذشته حداقل دو بازی (یا یک بازی و یک نمونه اولیه از بازی) تولید کرده باشند. بازی سازان می توانند در پورتال همگرا ثبت نام کنند و پس از ارزیابی بر اساس شاخص های مختلف و دریافت رتبه بر مبنای این شاخص ها حمایت دریافت کنند.

** جشنواره بازی های ویدیویی ایران
هشتمین جشنواره بازی های ویدیویی ایران که اسفندماه سال 97 برگزار شد نسبت به سال های گذشته برای حمایت حداکثری از بازی سازان با تغییرات قابل توجهی مواجه شد.
در درجه اول یکی از ویژگی های جشنواره هشتم تغییر نام آن بود که به جای استفاده از عبارت بازی های رایانه ای برای نخستین بار در نام جشنواره از عبارت بازی های ویدیویی استفاده شد.
همچنین نام تهران از جشنواره حذف و ایران جایگزین آن شد. این اقدام به پیشنهاد فعالان و رسانه های تخصصی این صنعت روی داد تا نام جشنواره، جامعیت بیشتری داشته باشد.
از دیگر تغییرات اساسی که جزییات آن به طور کامل در فراخوان جشنواره درج شده است، میزان جوایز نقدی است که افزایش چشمگیری داشت.
حمایت از استعدادهای موجود با رویکرد تقویت صنعت بازی سازی در ایران و حمایت از تولید داخلی باعث شد بنیاد ملی بازی های رایانه ای با کاهش هزینه های مربوط به برگزاری جشنواره و در جهت منتفع شدن هر چه بیشتر بازی سازان، میزان جوایز نقدی جشنواره را افزایش داده و از 45میلیون تومان به 360 میلیون تومان برساند.
همچنین بخش داوری جشنواره نیز تغییراتی اساسی داشت و برای نخستین بار شاهد حضور منتقدان بازی در این بخش بودیم.
حمایت از صنعت بازی سازی، قدردانی از بازی سازان با استعداد و بازی های با کیفیت در سراسر کشور، ایجاد نگرش مثبت در مدیران عالی کشور برای گسترش صنعت بازی های ویدیویی و تصحیح نگرش منفی برخی از مسئولان نسبت به این مقوله و بهره مندی از ظرفیت های تاریخی، فرهنگی و ادبیات غنی کشور در تولید بازی های ویدیویی از جمله اهداف برگزاری هشتمین جشنواره بازی های ویدیویی ایران بود.
علمی**9207**1883

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
وقتی که اعجاز موسیقی در تغییر حال و احوال طبیعت این همه موثر است و پایه گزار آرامش انسان برگرفته از این هنر آرامش بخش است، چه عجیب است که گاهی نادیده می گیریم صدایی را که می تواند درمان باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۷

بی شک موسیقی قبل از اینکه یک اثر هنری محسوب شود و خلق یک هنرمند باشد محصول خارق العاده ای از ذات دنیایی است که در آن زندگی می کنیم و گاهی می شنویم و گاهی نه...

صدای شرشر آب در دل طبیعت، اصوات پرندگان و گاهی زوزه باد که برگ ها را بهم می ساید و ملودی ساز طبیعت. این موسیقی حالا محصول هنر هنرمندانی است که ذهن خلاقشان از زاییده طبیعت به نفع هنر بهره برده و قرار است مستقیما با روح و روان انسان ها به چلنج برسد.

این کشمکش روحی و روانی که مختص موسیقی است این روزها با فاکتورهایی متفاوت به مخاطباش ارائه می دهد گاهی حس می شود که اصالت کار حس نمی شود و گاهی اثبات می شود که بیزنس به این باب هم سرکی کشیده است.

اگر قرار است موسیقی حال مخاطبش را خوب کند باید محصول حال خوب هنرمند باشد و قطعا حال خوب هنرمند پشت دخل تومن و ریال مخفی نمی شود. با این اوصاف باید گفت جدا از حال و احوال کیفی و روحی و روانی موسیقی این روزها قصه تومن و دو هزار هم بر آن لطمه زده است. گویا از آرتیست چیزی جز آرت تلقی می شود و گویی از موسیقی توقعی جز موسیقی داریم.

بی تردید جایگاه وسیع موسیقی اصیل ایرانی به واسطه حضور هنرمندان بزرگی که به این خانواده منتسب هستند فراتر از این قصه ها است که با چندخطی بخواهیم شرح اوضاع دهیم اما باید گفت به واسطه نیاز موسیقی به حال باید حال هنرمند خوب باشد. هنرمند در محدودیت خلاقیتش می جوشد و در بیزنس اثرش به کالا تبدیل می شود تا یک اثر هنری.

به مناسبت فصل ماهی گلی ها سراغ تعدادی از اهالی خانواده اصیل موسیقی رفتیم و با آنها به گفت و گو نشستیم.

وزارت ارشاد در عملکرد خود به قبل از سال 57 برگردد

مسعود انصاری

آهنگساز کشورمان، در گفتگو با خبرنگار برنا ضمن اشاره به کارهایی که در سال 97 انجام داده است؛ به تشریح برنامه های خود در سال جدید پرداخت و گفت: بنده در سالی که گذشت 5 ترانه و آهنگ در غالب گروه 63 ارائه دادم. سال جدید را هم با دو قطعه تا پایان فصل بهار آغاز خواهیم کرد. به طور کلی برنامه ما برای سال آینده تولید حداقل 6 کار است.

این آهنگساز با اشاره به اینکه وضعیت موسیقی کشور بسیار بد است، اظهار کرد: وضعیت موسیقی در سال 97 به دلیل مشکلات اقتصادی و رکودی که در کشور اتفاق افتاد دستخوش تغییر شد و آنچنان که در سال 96 رونق داشتیم در این سال شاهد این موضوع نبودیم، چون اگر به موسیقی از بعد صنعت تولید کالای فرهنگی نگاه کنیم این موضوع تابعی از وضعیت درآمد و وضعیت اقتصادی مردم است. شما زمانی که سختگیری های داخلی را هم به این موضوع اضافه کنید نتیجه ای که حاصل می شود این است که در کل سال 97 سال خوبی برای موسیقی داخلی نبود، هرچند یکی دو چهره جوان هم به فضای موسیقی کشور معرفی شدند.

انصاری در ادامه گفت: هر سال که می گذرد ما شاهد وخامت اوضاع ترانه سرایی، آهنگسازی، تنظیم و خوانندگی هستیم. از نظر من رویکرد وزارت ارشاد باید به موضوع مجوزها تغییر کند. هر چه پیش تر می رویم ترانه ها به لحاظ مضمون ضعیف تر می شوند و به کلام دیگر تهی از مضمون هستند. در بعد آهنگسازی به ندرت شاهد تولید آثار فاخر و نوآورانه هستیم و در زمینه خوانندگی هم در بدترین وضعیت ممکن به سر می بریم به طوری که خواننده ها فقط از هم تقلید می کنند، متاسفانه تا یک قطعه با استقبال عمومی روبرو می شود همه به سمت آن سبک و شیوه خواندن پیش می روند و این یعنی تکرار پشت تکرار.

این آهنگساز در پایان افزود: پیشنهاد من به وزارت ارشاد این است که دوستان با تشکیل کارگروه های تخصصی که افراد متخصص در آنها حضور دارند مثل سالهای دهه هفتاد، هشتاد و یا دوران قبل از سال 57 از خوانندگان، ترانه سرایان و آهنگسازان تست های تخصصی بگیرند تا فقط استعدادهای واقعی به جامعه معرفی شوند، چرا که موسیقی یکی از ستونهای ستبر فرهنگ هر جامعه است و توجه نکردن به آن باعث انحطاط قسمتی از بنای فرهنگ خواهد شد.

بی تاثیری وزارت ارشاد بهترین تاثیر است!

فریدون آسرایی، خواننده پاپ کشورمان، در گفتگو با خبرنگار برنا به اجراهایی که در سال گذشته داشت، اشاره کرد و گفت: در سالی که گذشت اجراهای متفاوتی را در تهران و شهرستان ها داشتم. اما نسبت به سال های گذشته کنسرت های کمتری را در شهرستان ها اجرا کردم. دلیلش هم این است که دیگر حوصله سفر کردن و رفتن به شهرستان را ندارم. از طرفی محدودیت هایی که در شهرستان ها وجود دارد کار را سخت تر می کند. برای مثال چند وقت اخیر برای اولین بار به کاشان رفتم تا کنسرت برگزار کنم اما مورد لطف مسئولین کاشان قرار گرفتم و کنسرت بنده را کنسل اعلام کردند. درنهایت با کشمکش های فراوان در دقیقه 90 اجازه برگزاری کنسرت را دادند. دقیقا یک هفته بعد بابک جهانبخش آنجا کنسرت داشت که آن را هم کنسل کردند. همین مسائل باعث می شود ذوق مان را کور کنند و انگیزه مان کمتر شود.

آسرایی از انتشار آلبوم جدید خود در سال جدید خبر داد و گفت: آخرین باری که با بهروز صفاریان کار کردم آلبوم "آهای خوشگل عاشق" در سال 1383 بود. در این آلبوم جدیدم که نامش هنوز مشخص نشده آقای صفاریان همه کاره است و تمامی کارها برعهده خودش بوده است.

خواننده قطعه پرطرفدار "غریبه" در ادامه افزود: این آلبوم در مجموع از 10 آهنگ عاشقانه تشکیل شده که قرار است اواخر خردادماه روانه بازار موسیقی شود. ویژگی ممتازی که این آلبوم دارد این است که با تمام کارهایی که امروزه در مارکت موسیقی می شنویم از لحاط ترانه، ملودی و...متفاوت است.

فریدون آسرایی فضای حاکم بر موسیقی در سال 1397 را ناموفق عنوان کرد و در این رابطه گفت: متاسفانه این سالی که پشت سر گذاشتیم سال خوانندگان شیش و هشت یا همان ریتمیک بود. مردم این روزهای جامعه ما موسیقی گوش می دهند که نه تنها از لحاظ معنی و محتوا غنی نیست بلکه بسیار سخیف است. این باعث می شود موسیقی اصیل و سنتی ایرانی که بار معنایی بسیاری دارد به مرور زمان کم رنگ شود.

آسرایی با انتقاد از عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهش میکنم بی تاثیر باشید. در کشور ما وزارت ارشاد عملا هیچ کاره است و هرکسی به خود اجازه می دهد در موسیقی اظهار نظر کند. مثلا یک کنسرتی مجوز میگیرد ولی امام جمعه شهر با آن مخالفت می کند و به همین راحتی با اظهار نظر فردی که صلاحیت دخالت در این موضوع را ندارد یک کنسرت که برایش برنامه ریزی شده کنسل می شود.

امسال فقط سال تهیه کنندگان موسیقی بود!

امید نعمتی، آهنگساز و خواننده گروه پالت، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری برنا به دلیل کم کار بودن این گروه در سالی که گذشت اشاره کرد و گفت: ما ترجیح می دهیم که یکی دو سالی بدون فعالیت از نظر اجرای کنسرت باشیم تا بتوانیم بیشتر روی تولید آلبوم کار کنیم و ارتباطمان را با مخاطب حفظ کنیم. به همین دلیل در این یک سال، فعالیت چندانی نداشتیم، فقط 7 تا 8 سانس کنسرت در تهران داشتیم، در شهرستان هم که اصلا اجرای زنده برگزار نکردیم. اما با این حال تمام کارهایی که در این سال انجام دادیم هرچند کم بود اما تک تکشان برای ما لذت بخش و باکیفیت بود.

این خواننده گروه پالت درمورد برنامه هایشان در سال جدید بیان داشت: آلبومی را در دست انتشار داریم که هنوز نامش مشخص نیست و مراحل اخذ مجوز را طی می کند. این آلبوم 10 قطعه موسیقی دارد که یکی از آنها کاور آهنگ قدیمی و دیگری آهنگ بدون وکال است. به زودی با انتشار این آلبوم در سال جدید تور کنسرت هایمان را شروع می کنیم و سعی می کنیم حتی به شهرستان های کوچک هم برویم. بسیاری از شهرهای کوچک هستند که حتی سالن ندارند، ما در تلاش هستیم اسپانسر بگیریم تا بتوانیم در این شهرها هم برای دوستدارانمان اجرا داشته باشیم.

امید نعمتی هدف گروه شان را حضور در عرصه های بین المللی دانست و به همین منظور در ادامه گفتگو در این باره اظهار کرد: یکی از اهداف بالای ما برگزاری کنسرت در همه جای دنیاست. همانطور که سینمای ما در عرصه های بین المللی موفق ظاهر شده باید زمینه ای را فراهم کنیم برای موسیقی هم این اتفاق رخ دهد. گروه ما تاکنون همکاری های بین المللی داشته ولی در برنامه آینده خود تلاش داریم در این بعد بیشتر پیشرفت کنیم.

امید نعمتی شرایط حاکم بر موسیقی ایران در سالی که گذشت را بد دانست و گفت: از نظر من قهرمانان امسال موسیقی؛ تهیه کنندگان بودند نه خوانندگان. تهیه کنندگان با سرمایه ای که دارند یک شخص را روی کار می آورند، به شدت برای آن تبلیغ می کنند و در نهایت تمام بلیت های کنسرت آن را به فروش می رسانند حال اینکه این خواننده اصلا سواد موسیقیایی دارد یا خیر اهمیتی ندارد. در واقع به سودآوری خواننده نگاه می کنند نه سواد آن و این یک فاجعه در موسیقی است.

وی ادامه داد: جشنواره موسیقی فجر امسال هم به این موضوع خوش آمد گفت و با روی صحنه آوردن این افراد بیشتر به آنها فضا داد. جشنواره امسال صرفا سودآوری مالی داشت نه فرهنگی.

امید نعمتی در مورد محتوای ترانه های امروزی گفت: درست است که هر آهنگی یک ترانه ای دارد و هر موسیقی نیاز نیست ادبیات غنی داشته باشد، اما چیزی که ما می بینیم این است متاسفانه این ترانه های بی معنی و بدون محتوا را در تالار وحدت می شنویم. حتی موسیقی شادی که اصولا نباید مفهوم و معنی غنی داشته باشد اصلا اصول ساختاری ندارد. ما باید به مردم یاد بدهیم فرق موسیقی خوب و بد در چیست تا بتوانند با آگاهی موزیک مورد علاقه خود را انتخاب کنند نه اینکه هرچیزی را به خوردشان بدهیم.

امید نعمتی در انتقاد به وزارت ارشاد افزود: وزارت ارشاد ما برای اینکه پول دربیاورد به هر ترانه ای مجوز می دهد. این وزارت با توجه به وظایفی که دارد باید از کارشناسانی استفاده کند که فرق موسیقی بد و خوب را بدانند حتی موسیقی پاپ هم می تواند پرمفهوم باشد و این به تشخیص احتیاج دارد که در این وزارتخانه وجود ندارد. به نظر من وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حتی عزم و تصمیم فرهنگسازی در مردم را ندارد.

وزارت ارشاد نباید به زیر 30 ساله ها مجوز خوانندگی دهد

علی اصحابی، خواننده و آهنگساز جوان کشورمان، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری برنا دلیل کم کاری خود در سال های گذشته را بیان کرد و گفت: به دلیل اتفاقاتی که در تلویزیون رخ داد و به مزاج خیلی ها خوش نیامد خانه نشین شدم و تصمیم گرفتم مدتی دور باشم. اتفاقی که در اجرای بنده در تلویزیون افتاد الان در بسیاری از اجراهای زنده می بینیم و برایمان عادی شده است. خوشبختانه اینترنت در این سالها ذهن مردم را باز کرده و دیگر افکار قدیمی را ندارند.

وی ادامه داد: پس از تمام این حواشی مدتی است که برگشتم و 5 قطعه را روانه بازار موسیقی کرده ام. امیدوارم در سال جدید کنسرت هایمان را هم شروع می کنیم.

علی اصحابی وضعیت موسیقی در سال 97 را فقط تجاری دانست و گفت: سالی که گذشت در کل خوب بود البته فقط برای تجارت. الان به موسیقی فقط به عنوان درآمد و سود نگاه می شود. تهیه کنندگان تلاش می کنند با سرمایه گذاری روی فرد خاص از آن درآمد کسب کنند.

وی به ترانه های آهنگ های جدید هم اشاره کرد و بیان داشت: زمانی که ما فعالیت می کردیم سختگیری های بسیار زیادی بود اما الان شرایط خیلی آسان شده و به هر مضمون و ترانه ای مجوز می دهند. از نظر من شعر و ترانه بسیار مهم است و باعث مانا شدن افراد می شود. بسیاری از خوانندگانی که ما داریم و هنوز بعد از سالها محبوب هستند و فراموش نشدند به دلیل شعرها و ترانه هایی است که می خوانند و در ذهن مردم باقی می مانند.

علی اصحابی در اظهار نظری عجیب به وزارت ارشاد پیشنهاد داد: از وزارت ارشاد می خواهم به جوانان زیر 30 سال مجوز ندهد. چراکه یک جوان 20 ساله تعریف درستی از ترانه و ادبیات ندارد و این نیاز به زمان دارد که پخته و کامل شود. وقتی به جوانی که هنوز سنی ندارد و به سواد بالایی دست نیافته مجوز داده می شود و یک شبه معروف می شود یک شبه هم از یادها می رود و این به ضرر خود خواننده هایی است که استعداد دارند اما آموزش ندیده اند.

لطفاً به خوانندگان جدید اینقدر گیر ندهید!

فرزاد فرزین، خواننده موسیقی پاپ، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری برنا در مورد فعالیت های خود در سالی که گذشته گفت: بزرگترین اتفاق سال 97 من انتشار آلبوم موسیقی "شانزلیزه" توسط موسسه فرهنگی و هنری آوای دوران بود. سال گذشته سال پرکاری برای من بود، به طوری که حدود 22 کنسرت در تهران و تعداد زیادی اجرا در شهرستان ها برگزار کردیم. همچنین تور کنسرت های اروپایی و استرالیا را در سالی که گذشت با رهبری ارکستر علی ثابت در کارنامه کاری خود ثبت کردم. یک ماه اخیر هم قطعه "خرابش کردی" منتشر و روانه بازار موسیقی شد.

وی در ادامه داد: این مژده را به مخاطبان می دهم که برای پایان سال یک قطعه شاد آماده کردیم تا به مناسبت نوروز منتشر کنیم. اسم این قطعه هنوز قطعی نشده ولی نامی که برایش درنظر گرفتیم "مگه میشه" هست.

این خواننده پرکار موسیقی پاپ کشور، به برنامه های خود در سال آینده اشاره کرد و گفت: یک سریال خانگی به کارگردانی حسین سهیلی زاده به نام "مانکن" در حال تولید است که بنده به عنوان خواننده تیتراژ و موسیقی داخلی و بازیگر حضور دارم.

فرزاد فرزین وضعیت موسیقی در سالی که گذشت را مناسب ندانست و با اشاره به این مطلب افزود: موسیقی کشور ما دهه دوم از دیده شدن خود را دنبال می کند؛ به همین دلیل توجه روی آن زیاد است. متاسفانه در سالی که گذشت موج عظیمی علیه خوانندگان تازه کار به راه افتاد و تحت تاثیر حواشی فراوانی قرار گرفتند. سال 97 خوانندگانی که اصلا صلاحیت اجرای زنده را نداشتند کنسرت های بسیاری را برگزار کردند و توانستند با تبلیغات دیده شوند، اما درمجموع از نظر من نباید بیشتر از این فضا را مسموم کرد و به این خلاءها دامن زد.

فرزین جشنوراه موسیقی فجر را مورد انتقاد شدیدی قرار داد و گفت: به نظر من جشنواره موسیقی فجر اصلا در حد جشنواره نبود. در هیچ کجای دنیا ما نمی بینیم که جشنواره ای فقط در یک بخش برگزار شود و بزرگان صنف را در آن راه ندهند. این ضعف شدید وزارت ارشاد است که این جشنواره را در این سطح برگزار می کند. دلیل این امر هم مشخص است، وزارت ارشاد خوانندگانی را روی صحنه می برد که صرفا بلیت می فروشند و برای آنها سودآوری دارند. جشنواره ای که در آن بزرگان و صاحب نظران وجود نداشته باشند بیشتر شبیه شوی نمایشی است.

فرزاد فرزین عملکرد وزارت ارشاد را ضعیف دانست و بیان داشت: یکی از بزرگترین مشکلاتی که با وزارت ارشاد دارم مراحل گرفتن مجوزهاست. ما نباید به 15 سال قبل برگردیم بلکه هر روز باید خودمان را به روز کنیم اما متاسفانه مرحله اخذ مجوز در ارشاد به روز نشده و همچنان به سختی انجام می شود. بزرگترین ضعف آن در ساختار اداری است.

وی ادامه داد: وزارت ارشاد به خوانندگانی که صلاحیت ندارند، مجوز می دهد و به کسانی که مستحق گرفتن مجوز هستند مجوز نمی گیرند.یک سری سختگیری ها وجود دارد که اصلا منظقی نیست.

فرزین هجمه های ایجاد شده علیه خوانندگان تازه کار را دامن زدن به حواشی دانست و گفت: هر موسیقی یک ترانه خاص خود را دارد. برای مثال موسیقی "شیش و هشت" ماهیت شاد بودن دارد که از سالیان قبل هم همین بوده است. این سبک از موسیقی نباید مفهوم عمیق و پرمعنی داشته باشد. اینکه به بعضی خواننده ها خرده گرفته شده که آهنگ هایشان غنا ندارد کار درستی نیست. مردم بر اساس سلیقه ای که دارند می توانند کارهای متفاوتی گوش دهند؛ لزومی ندارد همه کارها عمیق و پرمعنی باشد. البته به این معنی نیست که من این خوانندگان را تایید می کنم ولی معتقدم زیاد خرده گرفتن هم درست نیست، لطفا اینقدر به این خواننده ها گیر ندهید.

فرزاد فرزین به تربیت کردن گوش مخاطب برای شنیدن موسیقی خوب تاکید کرد و بیان داشت: کاری که ما الان باید در این شرایط حاکم بر موسیقی کشور انجام دهیم این است که سلیقه مردم را به سمتی ببریم و گوش آنها را جوری عادت دهیم که موسیقی خوب و غنی گوش دهند. این مستلزم این است که وزارت ارشاد در مجوز دادن دقت بیشتری کند و به هر ترانه ای مجوز ندهد. البته گفتنی است که نمی توان سلیقه مردمان را یک شبه تغییر داد بلکه باید پله پله و به مرور زمان این کار صورت گیرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
تهران-ایرناپلاس- پیروز ارجمند آهنگساز و موسیقیدان، از آینده موسیقی تلفیقی در سال 98 و بایدها و نبایدهای عرصه موسیقی در سال جدید گفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۷

پیروز ارجمند، آهنگساز و عضو کانون آهنگسازان سینمای ایران، درباره موسیقی تلفیقی که طی چند سال اخیر مورد حمایت هنرمندان و مخاطبان موسیقی قرار گرفته و آینده اش در سال 98 ، به خبرنگار ایرناپلاس گفت: موسیقی تلفیقی در دهه اخیر خیلی رشد کرده و شاید یکی از راه های نجات موسیقی است. چون موسیقی سنتی ایرانی به طور کامل ظرفیت پاسخگویی به نیازهای نسل جوان را ندارد و از طرفی هم به دلیل اینکه این نسل، هویت و ریشه خود را در موسیقی ایرانی می بیند، علاقه دارد از آن هم استفاده کند. موسیقی تلفیقی راه نجاتی بود برای رسیدن به یک ژانر جدید در این عرصه که به طور کلی در 6 دهه اخیر بیشتر به سمت کارهای ارکسترال می روند، یعنی ارکسترهایی که مبتنی بر موسیقی کلاسیک غرب بودند، در سال های اخیر با موسیقی پاپ، جاز و موسیقی سبک روز دنیا ترکیب شده و دسترسی بیشتری برای موسیقی ایرانی ایجاد شده که اتفاق خوب و قابل تأملی است.

**عبور موسیقیدان ها از مرزهای جغرافیایی

قطعاً این نوع موسیقی در سال 98 رشد می کند. در دنیا این اتفاق افتاده که موسیقی دان ها از جغرافیای سیاسی تبعیت نمی کنند. بنابراین نسل جدید بدون هیچ دغدغه و نگرانی از موسیقی های متفاوت در ملل مختلف و با فرهنگ های متفاوت برای خلق و اجرا استفاده می کنند. از این جهت می توان گفت ما در دهه اخیر وارد دوره جدیدی شده ایم که این روند ادامه خواهد داشت و متوقف نخواهد شد، چون تا کنون ما مرزهای سیاسی را برداشته ایم.

**بحث معیشتی و رفاهی

ارجمند در پاسخ به این پرسش که مدیران و مسئولان کلان عرصه موسیقی باید بیشتر به کدام یک از ابعاد این حوزه در سال 98 توجه کنند، عنوان کرد: در این قسمت ما دو بخش داریم. یک بخش، بحث های معیشتی و رفاهی هنرمندان است؛ فرقی ندارد چه نوازنده ارکستر سمفونیک باشد چه یک موسیقیدان محلی. در هر صورت این قشر نیاز به امنیت اجتماعی و مالی دارد چون در حال حاضر این حمایت ها کافی نیست. در بحث تأمین مسکن و معیشت به طور جدی با این مشکلات مواجه هستند. این مشکلات در موسیقی محلی باعث شده که بخشی از میراث معنوی ما از بین برود که این را دیگر نمی توان جایگزین کرد. در حالی که دولت در جاهای دیگر به وفور بودجه فرهنگی دارد.

**بودجه وزارت ارشاد در بخش حمایتی

مثلاً فرض کنید بودجه موسیقی در وزارت ارشاد در بخش حمایتی تقریباً نزدیک به صفر است، یعنی نسبت به بقیه بودجه هایش نزدیک به صفر است. یعنی اساساً دولت وظیفه خود نمی بیند از بخش خدمات رفاهی-اجتماعی هنرمندان حمایت کند و عزمی برای حل این موضوع ندارند. نکته بعدی که به نظر من خیلی قابل تأمل است، این است که حامل صوتی در موسیقی در دنیا در حال تغییر است، یعنی از لوح فشرده به دیتا یا حامل های صوتی می رسد و از طریق فضای مجازی انتقال پیدا می کند. طبیعتاً بحث کپی رایت و عدم امنیت شغلی هنرمندان مطرح می شود.

** مدیریت دکترین پنهان تجارت موسیقی در بخش خصوصی

این آهنگساز در ادامه با بیان اینکه دولت باید برنامه ریزی های حمایتی داشته باشد، بیان کرد: از طرفی هم بحث میراث را داریم. موسیقی سنتی و محلی ما بخشی از میراث معنوی ما هستند. تقریباً فعالیتی برای توسعه و گسترش این حوزه و برنامه ریزی مدونی وجود ندارد. مثلاً جشنواره ای مثل جشنواره نواحی موسیقی کرمان دردی از موسیقی محلی ایران درمان نمی کند. این یک مُسَکن کوتاه مدت است که جوابگو هم نیست. من تصور می کنم هیچ استراتژی در دولت برای این موضوع وجود ندارد. طبیعتاً هیچ راهبرد و اقدامات عملی هم وجود ندارد. شاید همه این ها برگردد به دکترینی که در زمینه توسعه هنر در ایران وجود ندارد که موسیقی به طور خاص خیلی از این موضوع رنج می برد. آن چیزی که الان موسیقی را مدیریت می کند، یک دکترین پنهان تجارت موسیقی در بخش خصوصی است نه عزم دولت. در حالی که دولت ها باید برنامه ریزی های حمایتی داشته باشند.

** نداشتن برنامه مدون آفت موسیقی است

ارجمند در خاتمه درباره بایدهایی که دولت باید در عرصه موسیقی به آن توجه داشته باشد، چنین گفت: اگر سال 98 دولت بخواهد به روند قبل ادامه دهد هیچ اتفاقی نخواهد افتاد. نداشتن برنامه مدون آفت موسیقی است. همین که در پنج سال گذشته هنوز نتوانسته ایم یک سند موسیقی کشور را به پایان برسانیم و مصوبه شورای نظارت فرهنگی را بگیریم نشان می دهد عزمی برای تغییر نیست. شاید یکی از دلایلی که خود من در سال های اخیر از هر نوع فعالیت اجرایی گوشه گیری کرده ام و هیچ مسئولیتی قبول نکرده ام و به کارهای دانشگاهی و کارهای شخصی خود می پردازم، همین موارد باشد. در حال حاضر در توانمندسازی هنرمندان موسیقی محلی در روستاها و اقتصادشان به صورت شخصی کار می کنم. باید خودمان این عزم را داشته باشیم که جلوی از بین رفتن این نوع موسیقی را بگیریم. در سال گذشته، چند برابر دولت برای نگه داشت این میراث تلاش کرده ام. وقتی من شخصاً می توانم این کار را انجام دهم، طبیعتاً افرادی مثل من با بودجه می توانند این کار را انجام دهند و من این مسئله را در اوج ناامیدی با برخی از دوستانم پیگیری می کنم.

گفت وگو از هنگامه ملکی

**اداره کل اخبار چند رسانه ای**ایرناپلاس**

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تهران- ایرنا- پژوهشگر تئاتر با اشاره به اهمیت بررسی وضعیت تئاتر در سال گذشته گفت: روز ملی هنرهای نمایشی باید روزی برای ارزیابی عملکرد یکسال تئاتر باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۶

یدالله وفاداری به مناسبت روز ملی هنرهای نمایشی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه هر روزی که به مناسبتی نام گذاری می شود روز جمع بندی عملکرد آن است اظهار داشت: اینکه در یکسال گذشته چه کارهایی باید انجام می گرفت یا اکنون در چه جایگاهی قرار گرفتیم و قصد پیمودن چه مسیری را داریم از فلسفه روزی است که به آن نام گذاری شده است.
وی افزود: در روز ملی هنرهای نمایشی هم این جمع بندی باید انجام شود تا مشکلات را پیدا کنیم و علت آنها را دریابیم.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه مقایسه شرایط موجود و مطلوب یکی از راه های ارزیابی مناسب است تاکید کرد: روز ملی هنرهای نمایشی که همزمان با روز جهانی تئاتر گرامی داشته می شود، زمان خوبی برای مسئولان تئاتر است تا بدانند این عرصه در چه وضعیتی قرار دارد.
وی با بیان اینکه اگر دریابیم که مشکلات از قوانین است یا مجریان می توانیم از منشا آن را حل کنیم تصریح کرد: تشکیل اتاق فکر یک راهکار درست برای اصلاح امور در تئاتر است.
کارشناس تئاتر کودک افزود: اعضای این اتاق فکر باید با دو مشخصه تعهد و تخصص انتخاب شوند و اگر هر یک از این مولفه ها در فرد نباشد حضورش در این فضا مناسب نیست.
وی با تاکید بر تولی گری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این اتاق فکر اظهار داشت: مسئول اصلی تئاتر این نهاد است که می تواند با جمع کردن افراد دلسوز نمایش با تعهد و تخصص در کنار هم اقدامی برای رفع موانع این عرصه کند.
وفاداری افزود: در این اتاق فکر افراد منتخب با انگیزه باشند و اتفاقات یک سال را ارزیابی، مسیر آینده را پیش بینی و موانع را رفع کنند.
این پژوهشگر تئاتر خاطرنشان کرد: تجلیل از پیشکسوتان، برگزاری جشن، اجرای نمایش و ایجاد فضای مفرح در روز جهانی تئاتر خوب است اما نباید با منحرف شدن از مسیر، اصل فلسفه این روز فراموش شود و بی اهمیت از کنار نقاط قوت و ضعف حوزه هنرهای نمایشی گذر کنیم.
به گزارش ایرنا، انیستیتو بین المللی تئاتر (International Theatre Institute) یا همان ITI از سال 1961 روز 27 مارس را به عنوان روز جهانی تئاتر تعیین کرد. پیام سالانه این روز نیز هر سال توسط یکی از صاحب نظران و هنرمندان عرصه تئاتر نوشته می شود.
همچنین با موافقت مدیر کل مرکز هنرهای نمایشی، در جلسه 783 شورای عالی فرهنگی در سال 1395، هفتم فروردین به عنوان روز ملی هنرهای نمایشی نام گرفت و این رویداد در تقویم ملی کشور ثبت شد و این روز با اجرای جشنی تحت عنوان نوروزِ نمایش گرامی داشته می شود، همچنین هر ساله پیام این روز را یکی از بزرگان تئاتر ایران می نویسد.
فراهنگ ** 7561 **9157

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تنگناهای اقتصادی نشر پرتکرارترین مسأله در تحلیل فعالان این حوزه به شمار می رود اما سال 97 به جز اخبار ناگوار و نگران کننده، خبرهای خوشی را نیز در خود داشت که شاید مهمترین آن ها، گشایش کتاب فروشی های جدید باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۷

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ایجاد تناسب بین تعداد ناشران و کتاب فروشی ها، همواره یکی از مهم ترین دغدغه اهالی قلم است؛ در حالی که آمار ها از وجود بیش از 15 هزار پروانه نشر در کشور حکایت دارد، تعداد کتاب فروشی های واقعی در کشور به 1000 واحد هم نمی رسد؛ بنابراین انتشار خبر تاسیس کتاب فروشی های جدید در تهران و یا دیگر شهر ها طی سال 1397 از یک سو نوید بخش افزایش ویترین کتاب و افزایش مخاطبان و از سوی دیگر زمینه ساز ایجاد تناسب بین این دو حلقه نشر است.

یکی از رویدادهای مهم و تسهیل گر در این مسیر، اجرای طرح تخصیص کاربری فرهنگی برای تاسیس کتابفروشی یا همان امکان استفاده از محل مسکونی برای تاسیس کتاب فروشی در تهران بود که موجب شد بارقه های امید برای تقویت بنیه صنعت نشر ایجاد شود.

سال 97 شاهد افتتاح چند کتاب فروشی بزرگ، کوچک و محلی در کشور بودیم که در ادامه به برخی از این کتاب فروشی ها اشاره می شود. نکته قابل توجه این است که غالب این کتاب فروشی ها، کتاب فروشی های بزرگ و به لحاظ نوع چیدمان و ساختار، مدرن ارزیابی می شوند.

افتتاح کتاب فروشی آقای بازیگر در اصفهان
نخستین شعبه شهر کتاب اصفهان به همت سروش صحت؛ نویسنده، بازیگر و کارگردان نام آشنای کشور 29 تیر ماه با شعار زندگی یک کتاب است، ما همه نویسنده ایم افتتاح شد. ایده تاسیس این فضا از عمل تا اجرا 6 ماه به طول انجامید.

فروشگاه شهرکتاب اصفهان با مساحت 700 مترمربع در دو طبقه، متشکل از بخش های کتاب بزرگسال، کتاب نفیس، کنج دیجیتال، موسیقی، صنایع دستی، کافه، کتاب کودک و نوجوان، نوشت افزار، نوشت افزار لوکس، هدایا، کتاب خارجی و خدمات مشتریان است.

نشر چشمه رکوردار افتتاح کتاب فروشی در سال 1397
نشر چشمه سال 97 چهار کتاب فروشی جدید افتتاح کرد. نخستین کتاب فروشی این نشر صاحب نام کشور، جمعه، 16 شهریور ماه به طور رسمی افتتاح شد. این کتاب فروشی از سال 1396 در خانه فرهنگ رایزن، واقع در نیاوران، فعالیت داشته است. براساس توافق صورت گرفته بخش فرهنگی شامل 400 متر مربع خانه فرهنگ رایزن با شرایطی به نشرچشمه واگذار شده است.

کتاب فروشی دیگر نشر چشمه، کمتر از 30 روز بعد یعنی در تاریخ 20 مهر ماه در مشهد افتتاح شد. این کتاب فروشی با عنوان دلشدگان با نشان تجاری نشر چشمه و اعطای نمایندگی در منطقه وکیل آباد مشهد، تاسیس و افتتاح شد. کتابفروشی دلشدگان مشهد با دو طبقه و مساحت 420 متر ویژه کتاب با مدیریت مهدی غفاریان فعالیت می کند. در حال حاضر نیز 10 هزار عنوان کتاب در این کتاب فروشی وجود دارد.

کتاب فروشی دیگر نشر چشمه در اراک با عنوان نشر چشمه آفتاب نیز 20 دی ماه فعالیت خود را آغاز کرد. این کتاب فروشی در فضایی بالغ بر 170 متر مربع ایجاد شده و بیش از 12 هزار نسخه کتاب نیز در این فضا وجود دارد.

در آستانه نوروز یعنی 17 اسفندماه کتاب فروشی دیگر نشر چشمه با عنوان چشمه کارگر در پایتخت افتتاح شد. این شعبه در خیابان کارگر شمالی، تقاطع بزرگراه شهید گمنام، کوچه چهارم، پلاک 2 واقع شده است. کتابفروشی چشمه کارگر دو طبقه و 200 متر است؛ علاوه بر کتاب، اقلام دیگری مانند نوشت افزار، لوح های فشرده موسیقی نیز عرضه می شود.

نخستین کتاب فروشی نشر چشمه سال 1363 در خیابان کریمخان تاسیس شد و جریان توسعه کتاب فروشی این نشر از سال 1393 با تقویت دنبال شد. فروشگاه های کوروش، آرن، پریس و رایزن را در تهران و آفتاب (در شهر اراک)، بابل (در شهر بابل) و دلشدگان (در شهر مشهد) دیگر کتاب فروشی های نشر چشمه است.

بوکلند پا را از تهران فراتر نهاد
نخستین شعبه شهرستانی فروشگاه بوکلند، سال 97 در شیراز افتتاح شد. خدمات متنوعی در این مجموعه که بالغ بر 800 متر مربع است عرضه می شود. ایجاد فضای مناسب برای تعامل مخاطبان با پدید آورندگان از اهداف اصلی مسئولان این مجموعه است.

اهداف این مجموعه در پایگاه اطلاع رسانی بوکلند شیراز آمده است: ما کوشیده ایم با در نظر گرفتن تمامی سلایق، مجموعه ای از متنوع ترین محصولات فرهنگی و هنری شامل کتاب و نشریات کودک و بزرگسال، کتاب و نشریات خارجی، موسیقی، آثار هنری تزیینی، کتاب های نفیس و نوشت افزار را با راهنمایی و مشاوره کارشناسان مجموعه، در اختیار مراجعین قرار دهیم. با افتتاح بوکلند در شیراز مردم این شهر می توانند از 84 کتاب فروشی استفاده کنند.

دومین شعبه بوکلند تهران نیز سال 97 فعالیت خود را آغاز کرد. این شعبه 16 شهریور ماه در فضایی حدود 230 متر در مجتمع تجاری آوا سنترِ محله اقدسیه واقع در شمال شرق تهران است. این شعبه علاوه بر 4000 عنوان کتاب، نوشت افزار، محصولات فرهنگی و هنری نیز عرصه می کند.

فروش رویا در کتاب فروشی
نشر اسم که سه سه پیش فعالیت خود در عرصه نشر را کلید زد، در سال 97 با شعار این گوشه شهر رویا می فروشند دومین کتاب فروشی و کافه کتاب خود را تاسیس کرد. فروشگاه جدید نشر اسم، مجموعه ای چندمنظوره با طراحی داخلی ویژه است.
کتاب فروشی، کودک و بازی های رومیزی از بخش های مختلف این مجموعه محسوب می شود.

این کتاب فروشی که قرار است 22 فروردین ماه سال آُینده به طور رسمی افتتاح شود، در حال حاضر نزدیک به 7000 نسخه و نزدیک به 4000 عنوان کتاب را در 100 متر مربع قرار داده است.

کتاب فروشی نشر اسم در خیابان ولیعصر (عج)، نرسیده به میدان ونک، روبه روی ایستگاه پل همت، نبش ساختمان خانه مهر امام رضا (ع) واقع شده است.

آموت صاحب کتاب فروشی شد
کتابفروشی نشر آموت همزمان با دهمین سالروز تاسیس نشر آموت با حضور مسئولان و اهالی قلم 28 آذر ماه سال 97 افتتاح شد. کتاب های بیش از 160 ناشر در حوزه های بزرگسال و کودک و نوجوان در فضای 70 متری در دسترس مخاطبان قرار دارد. کتاب فروشی آموت در بلوار مرزداران - نبش خیابان آریافر - ساختمان دوهزار - طبقه همکف شمالی واقع شده است.

عمارت روشنان در تهران روشن شد
همزمان با 10 اسفند ماه کتاب فروشی انتشارات به نگار با عنوان عمارت روشنا در تهران افتتاح شد. این عمارت روشنان، مجموعه ای چند منظوره با طراحی داخلی ویژه شامل بخش های مختلف ازجمله کتابفروشی، بخش ویژه برگزاری رویدادها و کافه است. کتابفروشی عمارت روشنان در بلوار اندرزگو، خیابان سلیمی شمالی، خیابان امیرنوری پلاک 22 واقع شده است.

عمارت روشنان 1300 متر مربع مساحت دارد و در بنای 100 ساله محل دزاشیب تهران ایجاد شده است. حدود 160 مترمربع از ساختمان به کتابفروشی اختصاص دارد. مخاطبان می توانند از10 هزار عنوان کتاب در موضوعات مختلف در حوزه های عمومی، کودک و نوجوان و خارجی در این کتابفروشی استفاده کنند. فلسفه کودکان، نقالی یا داستان گویی از برنامه های متنوع بخش ویژه کودک این کتاب فروشی است. ویژگی ممتاز این کتاب فروشی ایجاد دسترسی مردم محله به کتاب است.

صدای چهل کلاغ بلند شد
تاسیس کتاب فروشی نشر چهل کلاغ در سال 97، نمونه قابل تاملی از همکاری چند فعال حوزه نشر بود. چند روز مانده به آغاز سال نو، کتاب فروشی چهل کلاغ نیز در مجنمع تجاری ارگ میدان تجریش در فضای 250 متری ایجاد شد. بیش از 4000 هزار عنوان کتاب در اختیار علاقه مندان قرار داده شده است.

برگزاری دورهمی ها، نشست ها و گپ وگفت های فرهنگی در حوزه کتاب و کتابخوانی از اهدف اصلی گردانندگان کتاب فروشی چهل کلاغ است.

افزایش 4 برابری فضای دسترسی به کتاب در هرمزگان
افتتاح بو کتاب در بند رعباس با حضور مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی دیگر از اخبار داغ در حوزه تقویت فرهنگ کتاب و کتابخوانی در سال 97 بود. شرکت دنیای ماه پیشونی بعد از تجربه اداره بخش کتاب فروشی باغ کتاب تهران با تاکید بر اولویت ایجاد دسترسی مردم مناطق محروم به کتاب، مجموعه بو کتاب را در بندرعباس افتتاح کرد. براساس امار با افتتاح بو کتاب میزان دسترسی مردم استان هرمزگان چهار برابر شده است.

این کتاب فروشی با مساحتی بالغ بر 2060 متر و 15 هزار عنوان کتاب دارد. بیش از 25 نفر از افراد بومی در این مجموعه مشغول به کار شده اند که نشان از تاثیر گذاری اجتماعی توجه به فعالیت های فرهنگی است.

تولد خانه کتاب پیدایش در روز کتابگردی
در نخستین ساعات آغاز چهارمین دوره پویش کتاب گردی سال 1397 کتاب فروشی خانه کتاب پیدایش در منطقه چهار شهرداری تهران افتتاح شد. این کتاب فروشی دارای 12 هزار عنوان کتاب است.

خانه کتاب پیدایش، حدود 500 مترمربع فضا و دو طبقه دارد. 400 متر از این فضا به حوزه کتاب مربوط می شود، طبقه اول به فضای کودک و نوجوان اختصاص دارد و علاوه بر کتاب بازی و سرگرمی و نوشت افزار نیز عرضه می شود، همچنین طبقه فوقانی مربوط به عرضه کتاب بزرگسال است که در آن بخش هایی مثل گالری، موسیقی و کتاب های نفیس قرار دارد.

این کتاب فروشی براساس مصوبه شورای شهر تهران مبنی بر امکان بهره برداری از فضا مشکونی برای ایجاد کتاب فروشی یا همان کاربری فرهنگی ایجاد شده است.

کتاب فروشی ساپرا 10 روز گذشته از محله سعادت آباد، به خیابان انقلاب منتقل شد. شعبه جدید ساپرا 42 متر است و در بین خیابان انقلاب و وصال واقع شده است. بیش از 2500 کتاب در این شعبه عرضه شده است.

افتتاح کتاب فروشی در منطقه محروم
نخستین فاز این کتاب فروشی حکیم با متراژ 260 متر مربع 6 اسفند ماه سال 1397 در منطقه محروم سیستان و بلوچستان افتتاح شد. ارائه مشاوره انتخاب کتاب به مخاطبان یکی از خدمات این مجموعه است.

بخش ویژه قصه گویی برای کودکان، کارگاه نقد و بررسی کتاب، شب شعر، معرفی کتاب، نقاشی، پرورش هوش و خلایت و یا کنترل استرس از دیگر خدمات این مجموعه است. در حال حاضر 18 هزار جلد و نزدیک به 13 هزار عنوان کتاب در شهر کتاب حکیم وجود دارد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
طی دهه ی گذشته با بروز تحولات تکنولوژیکی، اجتماعی و اقتصادی، تعریف کتاب و کتاب فروشی توسعه پیدا کرده و کسب و کار نشر و از آن میان فروش کتاب دچار دگرگونی های بسیاری شده است. صنعت نشر ایران نیز از این تحولات بی نصیب نمانده است. از سویی تجارت الکترونیک با حذف خرده فروش و عمده فروش از زنجیره ی تأمین کالا سبب تغییر رفتار مصرف کننده ی کتاب در خرید کتاب شده است و وب سایت های فروش کتاب سهم قابل توجهی از فروش کتاب را از آن خود کرده اند و از سویی دیگر با دگرگونی در سبک زندگی ایرانیان کتابفروشی های کوچک، محلی و ساده جای خود را به کتابفروشی های بزرگ تر و لوکس داده اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۷ سایت های دیگر : روزنامه ایران

طی دهه ی گذشته با بروز تحولات تکنولوژیکی، اجتماعی و اقتصادی، تعریف کتاب و کتاب فروشی توسعه پیدا کرده و کسب و کار نشر و از آن میان فروش کتاب دچار دگرگونی های بسیاری شده است. صنعت نشر ایران نیز از این تحولات بی نصیب نمانده است. از سویی تجارت الکترونیک با حذف خرده فروش و عمده فروش از زنجیره ی تأمین کالا سبب تغییر رفتار مصرف کننده ی کتاب در خرید کتاب شده است و وب سایت های فروش کتاب سهم قابل توجهی از فروش کتاب را از آن خود کرده اند و از سویی دیگر با دگرگونی در سبک زندگی ایرانیان کتابفروشی های کوچک، محلی و ساده جای خود را به کتابفروشی های بزرگ تر و لوکس داده اند.

البته که ما همپای موج تحولات بدون اندیشه، استراتژی و برنامه ریزی قبلی پیش آمده ایم. نه برای استفاده از فرصت ها برنامه ای بوده و نه برای کاستن از دامنه ی تهدیدها. در پژوهش های نوین شاخه ای است به نام آینده پژوهی. آینده پژوهی (Futuresstudies) شامل مجموعه تلاش هایی است که با جستجوی منابع، الگوها و عوامل تغییر یا ثبات، به تجسّم آینده های بالقوّه و برنامه ریزی برای آن ها می پردازد. آینده پژوهی بازتاب دهنده ی چگونگی زایش واقعیّت فردا از دل تغییر امروز است.

در این شاخه از علم، رخدادهای آینده را تحلیل و پیش بینی می کنند و برایشان چاره اندیشی. بر این پایه مبنای تحلیل امروز درک فرآیندهای آتی است. اغراق نیست اگر بگوییم که بزرگترین پیشرفت های حاصل از نوآوری در هزاره ی سوم و در جوامع گوناگون تا به اینجا مدیون همین نگره است. از این رو باید آینده های محتمل برای فروش کتاب و به طور کلی نشر در ایران را آینده نگاری و ترسیم کنیم و برای رویارویی با آن ها برنامه داشته باشیم.

از این گذشته آنچه مهم است برهم کنش همساز میان عوامل موثر بر خرید و فروش کتاب است. از این رو تحلیل درست مختصات امروز در حوزه ی کسب و کار کتاب فروشی های فیزیکی و الکترونیک ضروری می نماید. من این عوامل را در پنج شاخه ی کلی جای می دهم. هر تغییری در سیاست ها، برنامه ریزی ها و رفتارها در هر یک از این حلقه ها و برهم کنش میان آنها تغییر در کل جریان فروش را در پی دارد. این پنج عامل کلیدی عبارتند از:

1. تقاضای کتاب، مصرف فرهنگی، فرهنگ کتابخوانی

یکی از تعاریف رایج برای برشمردن کنش یا رفتاری به عنوان فرهنگ، مطالعه ی میزان رایج بودن آن کنش در میان مردم یک جامعه است .به میزانی که یک کنش اجتماعی در گروهی از مردم و افراد اجتماع رایج باشد، می توان از کیفیت و کمیت فرهنگ مرتبط با آن کنش در میان مردم یک جامعه سخن گفت. مثلاً در حوزه ی فرهنگ کتابخوانی، به میزانی که فرهنگ کتابخوانی یا مطالعه، عمومی باشد، یعنی هم در میان تعداد بیشتری از افراد جامعه رواج داشته و هم برای این افراد درونی شده باشد، می توان از قوت این فرهنگ، سخن گفت. نگاهی به آمارهای مربوط به سرانه ی مطالعه در کشور، حاکی از پایین بودن چشمگیر این سرانه در میان ایرانیان نسبت به دیگر گونه های مصرف فرهنگی است.

نظام تربیتی کنکورمحور، تسلط شبکه های اجتماعی نوپدید بر زندگی افراد، سبک تازه ی زندگی همچنین نبود سیاست مشخص برای مصرف فرهنگی در حوزه ی کتاب مزید بر علت شدند و وضع موجود را رقم زدند. ما سالیان سال در سیاست های حمایتی مان از صنعت نشر حلقه ی اول (تولید) را درنظر گرفتیم و به دیگر حلقه ها از جمله حلقه ی آخر که همان مصرف کننده است، کاری نداشتیم. این حمایت ها که در عادلانه بودنشان باید به چشم تردید نگریست، نتوانسته اند انگیزه و نیاز به مصرف کتاب در جامعه را بالا برند. شرایط سخت اقتصادی را نیز بگذارید کنار دلایل پیش گفته ی دیگر که سبد مصرف کتاب را کوچکتر کرده است.

2. دولت

طی دهه های گذشته سوی حمایت های دولتی بر تولید بوده تا مصرف، به همین دلیل شاهد رشد نامتوازن صنعت نشر کشور بوده ایم. نزدیک به 17000 بنگاه انتشاراتی داریم و کمتر از 2000 کتابفروشی فعال. در این اوضاع تازه سه- چهار سالی است که نگاه ها به کتابفروشان برگردانده شده، تغییر سیاستی که اگرچه دیر است اما مایه ی امید.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با سه رویکرد در حوزه ی نشر مداخله می کند: حمایتی، نظارتی و ترویجی. در حوزه ی حمایتی مهم است که دولت یارانه های حوزه ی نشر را چگونه هزینه کند. در ایران دولت ها برای آنکه برای خود محبوبیت بخرند خود را زیر بار سنگین هزینه های ناشی از تأمین یارانه ها و اعمال حمایت ها می برند. طبیعی است که وقتی عادت به برخورداری از حمایت پدید آید، میل به کار برای تولید و توزیع با ویژگی های خلاقانه کمتر می شود.

دولت باید در طرح و اجرای سیاست های حمایتی، برنامه ریزی های ترویجی همچنین تدوین قوانین مربوط به حوزه ی کتاب توجه ویژه ای به کتابفروشی های محلی و مستقل داشته باشد.

وزارت ارشاد به عنوان نهاد همراه صنعت نشر برای توسعه ی متوازن این صنعت باید به همه ی بخش های آن همزمان توجه کند. طبیعی است که با این رویکرد نمایشگاه های استانی کتاب یا نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به گونه ای برگزار نمی شود که در ازای حداکثر کردن سود یک بخش، سود بخش دیگر به حداقل برسد.

3. صنف نشر

این روزها مناسبات نشر درگیر چرخه ا ی معیوب و ناکارآمد شده و فرهنگ رفتاری غلطی را پدید آورده و روابط میان ناشران، توزیع کنندگان و کتابفروشان به دلیل فقدان قواعد و فرمول های قابل اتکا دستخوش تنش شده است. این ها مراودات خطا و فسادآفرینی را شکل داده که در طی آن هر کس به بیشینه سازی منافع خود می اندیشد، بدون توجه به اینکه این رفتار ممکن است به حداقل شدن سود دیگری و ایجاد عارضه در حلقه ی دیگری از چرخه ی نشر بیانجامد.

در این حال ضرورت دارد که نهادهای صنفی نشر برای بهبود روابط اقتصادی در بازار نشر کاری کنند. سامان دهی و تنظیم آیین نامه و مقررات تخفیف در فروش کتاب کاری است که باید هرچه زودتر نسبت به آن مبادرت ورزید. شرایط و قوانین نظام صنفی این امکان را می دهد تا با تصویب نرخ نامه ی توزیع و الزام اعضای صنف به رعایت آن شرایطی را به وجود آوریم که همه ی حلقه های نشر برنده باشند. حرف کلی این است که فروش کتاب باید ضابطه مند و قاعده مند شود.

4. تحولات تکنولوژیک

امروزه دیجیتالیزم تأثیر قابل توجهی بر صنعت نشر دارد. دیجیتالی شدن ابزار اطلاع رسانی، ارتباطات و تجارت یعنی هوشمند شدن ابزار، تجهیزات و نرم افزارها در این حوزه ها. ما هم با قالب های نوین نشر محتوا رویاروییم و هم با روش های روزآمد فروش کتاب در بستر دیجیتال. تحولات تکنولوژیک یک دهه ی گذشته هم فرصت های تازه ای پیشاروی کتابفروشان نهاده و هم تهدیدهایی را برای آنان رقم زده است که باید آنها را به درستی شناسایی کرد و برای مواجهه با آنها برنامه ریزی داشت.

بخشی از کم رونقی امروز کتاب فروشی های فیزیکی کشور محصول تجارت دیجیتال است. تجارت الکترونیک مدل های کسب و کار را تغییر داده، مثلاً سبب شده تا خرده فروش ها (کتابفروشی ها) و عمده فروش ها (مراکز توزیع کتاب) از زنجیره ی تأمین کالا حذف شوند. همین حالا بخش قابل توجهی از فروش کتاب توسط وب گاه های اینترنتی انجام می شود.

5. روش های فروش و بازاریابی

باید اذعان کرد که عملکرد کتابفروشان در کم رونقی کتابفروشی ها سهم قابل توجهی دارد. احتمالاً با من هم نظرید که رفتار بیشتر کتابفروشان ایران با کتاب نسبت به 20 سال پیش تغییر خاصی نکرده است و با همان مکانیزم و روش پیشین کتاب های خود را عرضه می کنند. جامعه ی امروز ما نیازمند خدمات تخصصی است و با رشد تخصص ها در جامعه، مشاغل تخصصی تر شده اند از این رو برای تطابق با وضع موجود، کتابفروشی ها باید از افراد متخصص جهت فروش بهره بگیرند، افرادی که اطلاعات کافی در اختیار داشته باشند، شیوه های روزآمد بازاریابی و فروش را بشناسند تا به این شکل از منابع در اختیار، بهینه تر استفاده شود.

برای سازگاری با وضع موجود باید تغییرات را پذیرفت و در جهت تأمین منافع کتابفروشان از آنها بهره برد. تغییر در رفتار فروش و ایجاد جذابیت در کتابفروشی ها، روزآمد کردن سامانه ی فروش، خدمات پس از فروش و استفاده از نرم افزارهای مدیریت مشتری بخشی از این کوشش ها می تواند باشد.

افزایش سهم بازار در اثر بهبود شاخص های آمیزه ی بازاریابی از جمله افزایش پروموشن فروش به دست می آید که خود نتیجه ی کاربست درست برنامه ها ی بازاریابی است. هر قدر که کتابفروشی ها در جذب مشتری موفق تر باشند (جریان ورودی) و فرسایش مشتری کمتری داشته باشند (جریان خروجی) آنگاه چرخه ی طول عمر ارتباط با مشتریان شان را طولانی تر می کنند و موفق تر خواهند بود.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی صنعت چاپ
گروه سیاسی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به آسیب های دست کم گرفتن حوزه فرهنگ در تحقق شعارهای سال گفت: قطعاً رونق تولید با توجه به ظرفیت های حوزه فرهنگ، امکان تحقق بیشتر و پایدارتری پیدا خواهد کرد و به کارگیری ظرفیت های فرهنگی نقش مهمی در برداشتن موانع موجود در مسیر تولید داخلی دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۷ سایت های دیگر : دهاقان قرآن

حجت الاسلام والمسلمین نصرالله پژمان فر، عضو کمیسیون فرهنگی و رئیس فراکسیون قرآن مجلس شورای اسلامی، در گفت وگو با خبرنگار ایکنا درباره ابعاد فرهنگی تحقق شعار سال گفت: نکته مسلم و قطعی این است که تا فرهنگ یک مسئله در جامعه شکل نگیرد، در این باره اقدامی نمی شود. گاهی ظرفیت حوزه فرهنگ دست کم گرفته می شود و به همین خاطر آسیب های فراوانی به سایر حوزه ها وارد می شود.

حوزه فرهنگ چگونه به تحقق شعار سال کمک می کند

وی افزود: در مسئله مصرف کالای ایرانی و رونق تولید داخلی بدون توجه به ظرفیت های حوزه فرهنگ اصلاً امکان تحقق این موضوع وجود ندارد. اگر در جامعه ما این ضرورت شکل گرفت که باید از ظرفیت داخلی بهره برد و مصرف کالای ایرانی بر کالاهای خارجی تقدم پیدا کند، به دلیل همان فضای فرهنگی موجود در جامعه بود که مردم احساس کردند خرید کالاهای ایرانی در حقیقت تأمین منافع خودشان و فرزندانشان را به دنبال دارد و به اشتغال جوانان ایرانی کمک می کند.

پژمان فر اظهار کرد: شعار امسال را هم که رهبر معظم انقلاب با عنوان رونق تولید مطرح کردند قطعاً با توجه به ظرفیت های حوزه فرهنگ امکان تحقق بیشتر و پایدارتری پیدا خواهد کرد.

نقش فرهنگ در رفع موانع تولید داخلی

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس یادآور شد: کمیسیون فرهنگی هم سال گذشته طرحی را آماده کرده بود که معطوف به توجه به ظرفیت های فرهنگی در تحقق شعار سال 97 بود و اقدامات خوبی هم در این باره انجام گرفت. امسال هم در گفت وگوهایی که با دوستان و همکاران داشتیم پیشنهاداتی درباره مسئله رونق تولید ارائه شده که امیدواریم در همان روزهای ابتدای سال بتوانیم در جلسات کمیسیون آنها را مطرح کنیم.

رئیس فراکسیون قران، عترت و نماز مجلس ابراز کرد: در واقع توجه به حوزه فرهنگ در زمینه شعار سال نقش مهمی در رفع موانع موجود در مسیر تولید داخلی دارد. اگر امروز کالای ایرانی نمی تواند در مقابل کالای خارجی رقابت جدی کند، بیشتر به این برمی گردد که از تولیدات داخلی حمایت کاملی نشده و نتوانسته ایم هزینه های سربار تحمیل شده به تولیدکننده داخلی را کاهش دهیم. براساس برخی گزارش ها، گاهی حدود 35 درصد هزینه های سربار بر تولیدات داخلی وجود دارد و این هزینه های سربار امکان رقابت را از تولیدات داخلی می گیرد.

پژمان فر اظهار کرد: امیدواریم در تحقق این فرمایش رهبر معظم انقلاب از اتخاذ رویکرد شعاری پرهیز شود و یکسری اقدامات عملی جدی از سوی مجلس و دولت در دستور کار قرار گیرد. در این راستا لازم است بعد قانونی اقدامات فرهنگی که زمینه ساز تحقق شعار سال است از سوی مجلس اجرا شود و فضاسازی و گفتمان سازی رونق تولید نیز از طریق رسانه های عمومی مانند صداوسیما انجام شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
گروه جامعه دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور از تلاش برای مذاکره با نمایندگان مجلس در سال 98 به منظور تشکیل فراکسیون فرهنگ عمومی در مجلس شورای اسلامی خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۷ سایت های دیگر : دهاقان قرآن

محمدرضا موالی زاده، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، در گفت وگو با ایکنا ؛ در تبیین عملکرد این شورا در سالی که گذشت با بیان اینکه رویکرد این شورا ترویج فرهنگ قرآنی و آموزه های گران سنگ مکتب اهل بیت عصمت و طهارت(ع) و تقویت هر چه بیشتر گفتمان انقلاب اسلامی، آرمان های امام راحل و رهنمودهای راهبردی مقام معظم رهبری است، اظهار کرد: این شورا درصدد ایجاد فرهنگ استکبارستیزی، مقاومت و مبارزه در برابر تهدیدات دشمن، افزایش وفاق و سرمایه و اعتماد اجتماعی، افزایش امید به آینده، تقویت روح اخوت و صمیمیت و همبستگی ملی، توجه به منافع ملی و مقابله با آسیب های اجتماعی است.

وی تقویت کیان خانواده و توجه به جایگاه رفیع بانوان مؤمن و کارآمد و جوانان پرشور و انقلابی را از دیگر اهداف شورای فرهنگ عمومی در سال 97 خواند و گفت: تقویت فرهنگ کار، تلاش و سخت کوشی، پرهیز از اسراف و هدررفت سرمایه های ملی، تقویت وجدان کاری و انضباط اجتماعی، توجه به حقوق شهروندی و قانون مداری، ارتقای سطح اخلاق و علم و معرفت و معنویت و در نهایت امر، بسترسازی فرهنگی برای شکل گیری سبک زندگی اسلامی- ایرانی از مهم ترین مواردی بود که شورای فرهنگ عمومی در برنامه کاری خود لحاظ کرده است.

موالی زاده به برخی موضوعاتی که طی سال 97 در شورای فرهنگ عمومی به بحث و بررسی گذاشته شد، اشاره و بیان کرد: در سالی که گذشت موضوع ارتقای فرهنگ زیارت و گردشگری مذهبی را با حضور آستان قدس رضوی(ع)، آستان مقدس حضرت معصومه(س)، آستان مقدس حضرت احمدبن موسی شاهچراغ(ع)، سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و استانداری های خراسان رضوی، قم و فارس به صورت جدی دنبال شد.

وی به بررسی موضوع فرهنگ معماری ایرانی- اسلامی با حضور مسئولان وزارت راه و شهرسازی، شهرداری تهران اشاره و بیان کرد: راهکارهای ارتقای کارکرد مساجد با حضور رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور نیز بررسی شده است. همچنین پیرامون برنامه ترویج فرهنگ دین داری در جامعه با محوریت موضوع نماز با حضور ستاد اقامه نماز کشور، صدا و سیما، نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه ها، وزارت آموزش و پرورش و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بحث و گفت وگو انجام شده است.

موالی زاده با اشاره به اینکه شورای فرهنگ عمومی در سال 97 به بررسی کیفیت عزاداری های ایام محرم و صفر پرداخته است، گفت: همچنین مروری بر برنامه ریزی ها و تحلیل فضای راهپیمایی اربعین سال 97 از سوی دبیر ستاد مرکزی اربعین و مدیرکل امور مرزی وزارت کشور را داشتیم.

بررسی راهکارهای فرهنگی مقابله با تحریم اقتصادی از دیگر مواردی بود که موالی زاده به عنوان موضوعات مورد بررسی شورا در سال 97 از آن نام برد و تصریح کرد: همچنین شورا از همایش های متعددی در کشور حمایت کرد که از جمله می توان به برگزاری دوازدهمین همایش ملی علمی- فرهنگی خلیج فارس در بوشهر، همایش رزم واره مدافعان حرم در باغ موزه دفاع مقدس، همایش حریم عشق، تحکیم بنیان خانواده ، همایش سبک زندگی اسلامی – ایرانی و تحکیم مبانی خانواده در استان گیلان اشاره کرد.

وی ادامه داد: پایان نامه کتاب سال دانشجویی (جهاددانشگاهی)، کارگاه آموزشی تحکیم بنیان خانواده و پیشگیری از طلاق در استان فارس ، کارگاه آموزشی تحکیم بنیان خانواده و پیشگیری از طلاق در استان هرمزگان و نشست سبک زندگی و فضای مجازی در استان سیستان و بلوچستان از دیگر مواردی بود که با حمایت شورای فرهنگ عمومی در سال 97 همراه شد.

موالی زاده با بیان اینکه صرفه جویی در هزینه ها و پرهیز از برگزاری همایش های پرهزینه و پژوهش های نظری محض و غیرکاربردی در دستور کار شورا قرار داشت، افزود: طی سالی که گذشت کمک مالی به شوراهای فرهنگ عمومی استان ها افزایش یافت.

موالی زاده در بخش دیگری از سخنان خود به برخی مصوبات شورا در سال 97 که ماحصل جلسات بحث و گفت وگوی بیان شده است، اشاره کرد و گفت: برنامه ارتقای فرهنگ زیارت و گردشگری مذهبی مصوب جلسه 706 است که طی 26 تیرماه سال 97 مصوب شد. سند برنامه ارتقای فرهنگ سلامت نیز مصوب جلسه 707 بود که در تاریخ 9 مردادماه سال 97 مصوب شد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تصویب برنامه جامع ارتقای کارکرد مساجد کشور، مصوب جلسه 714 به تاریخ 29 آبان ماه و برنامه ترویج فرهنگ مصرف بهینه آب، مصوب جلسه 716 در تاریخ 27 آذرماه را از دیگر مصوبات این شورا در سال 97 برشمرد.

وی به تشریح برنامه های شورای فرهنگ عمومی کشور برای سال 98 پرداخت و گفت: با سازمان برنامه و بودجه به منظور کمک به فعالیت های شورای فرهنگ عمومی در استان ها و شهرستان ها مذاکره خواهیم کرد. همچنین تشکیل فراکسیون فرهنگ عمومی در مجلس را با نمایندگان مجلس در میان خواهیم گذاشت.

موالی زاده از جمله راهبردهای سال 98 را تقویت تعامل با گروه های مرجع جامعه همچون علما، دانشگاهیان، اصحاب فرهنگ و هنر و ادب و اندیشه و رسانه و ... به منظور همکاری در جهت تقویت فرهنگ عمومی برشمرد و گفت: درصدد هستیم در سال پیش رو از ظرفیت صدا و سیما، مطبوعات و فضای مجازی برای ارتقا و بالندگی فرهنگ عمومی در جامعه بهره گیریم.

وی بر ضرورت بهره مندی از ظرفیت و امکانات معاونت ها و سازمان های تابعه وزارتخانه در تولید و انتشار آثار فرهنگی و هنری در راستای محورهای مصوب شورای فرهنگ عمومی در سال 98 تأکید و تصریح کرد: انجام مطالعات مورد نیاز در جهت سیاست گذاری و برنامه ریزی عرصه های فرهنگ عمومی از جمله پیوست فرهنگی، تحلیل روند تغییرات مؤلفه ها و شاخص های فرهنگ عمومی و... نیز در دستور کار شورا قرار می گیرد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
خبرگزاری میزان- فرجی سخنگوی شورای صنفی اکران ها گفت:ایام کل ایام نوروز مدرن ها بیست هزار تومان هستند! سخنگوی شورای عالی اکران هم گفته بود!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۶

به گزارش خبرنگار فرهنگی میزان، چند ماهی پیش بود که مرکز آمار درگزارشی اعلام کرد طی سال گذشته 81 مردم کل کشور حتی یک بار هم به سینما نرفته اند.

آماری که به نظر می رسد در پس فروش 240 ملیارد فروش فیلم ها در سال گذشته برای مسئولین سینمایی کم ترین اهمییتی داشته باشد. شاید همین بی توجهی ها ومهم بودن رقم فروش وگردش سینماست که باعث شده روز های آغازین فروش سینما ها با بلیت های بیست هزار تومانی باشد.

این در حالیست که بر اساس بخشنامه ای (سه شنبه 28 اسفند) مصوب و ابلاغ شده بود، قرار بود سینما های مدرن تنها در روز پنج شنبه وجمعه وروز های تعطیل قیمت 18 هزار تومانی را برای فروش بلیت داشته باشند. جالب است این بخشنامه در حالی در تاریخ 28 در رسانه ها منتشر شده بود که تبصره ای درباره ی عدم اجرای این بخشنامه در ایام نوروز نداشت! اما بر طبق بی قاعدگی وعدم پاسخ گویی وبه قاعده ی من تعیین می کنم! به راحتی از همان روز های ابتدایی تا 17 فروردین ماه قرار است مردم بلیت های 20 تومانی را خریداری کنند!

خبرنگار فرهنگی میزان در گفت وگو با فرجی سخنگوی شورای صنفی اکران ها در رابطه با این موضوع گفته است:ایام کل ایام نوروز مدرن ها بیست هزار تومان هستند! سخنگوی شورای عالی اکران هم گفته بود!

اما سخنگوی شورای عالی اکران علی سرتیپی که این روز ها فیلمش رحمان 1400 روی پرده های سینما در حال فروختن است، هفت ساعت پیش در واکنش به انتقاد اهالی رسانه از قیمت بیست تومانی بلیت ها اعلام کرد:بهای بلیت سینما در تعطیلات نوروز یکسان است!

در وضعیت فعلی به نظر می رسد برخی سیاستگذاران سینمای ایران! یا در کشور زندگی نمی کنند یا تعمدا در صدد تقلیل مخاطبان و سیاستگذاری برای مخاطب قشر مرفه هستند! مسئولین محترم فرهنگ وارشاد حواستان هست؟

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
کارگردان سینما معتقد است سینمای ایران و جریانات فرهنگی طی چهار دهه گذشته یک منحنی سینوسی با فراز و نشیب های بسیار را طی کرده و از سر گذرانده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۷

علیرضا رئیسیان، کارگردان و تهیه کننده سینما، معتقد است سینمای ایران و جریانات فرهنگی طی چهار دهه گذشته یک منحنی سینوسی با فراز و نشیب های بسیار را طی کرده و از سر گذرانده است. او به تنوع مضمونی آثار در دهه 60 و 70، استقبال تماشاگران از سینما در دوران سخت جنگ و همچنین آزادی نسبی فیلمسازان در زمان مدیریت سی الله داد در این گفت و گو اشاره کرد. رئیسیان همچنین در رابطه با فضای جشنواره فیلم تهران در سال های آغازین و جشنواره جهانی صحبت کرد که در عین کمبود امکانات ترجمه ای، خاطرات بسیار خوش برایش به یادگار مانده است.

در ادامه گفت وگوی علیرضا رئیسیان با خبرنگار برنا ، را می خوانید:

وضعیت سینمای ایران را نسبت به چهل سالی که از انقلاب می گذرد، چطور ارزیابی می کنید؟

بخشی از اتفاقات سینما به شرایط عمومی مملکت بر می گردد و اصولا جریانات فرهنگی منحنی سینوسی دارند و با فراز و نشیب های بسیاری همراه هستند و مثل صنعت ماشین سازی نیست که از پیکان به سمند برسیم. به نظرم دهه 60 دهه تأسیس مجدد سینماست؛ یعنی سینما دوباره با دوره ای سرشار از شکوفایی آغاز به کار کرد، اما به طور طبیعی تحت کنترل دولت بود. شروع دهه 70 با چند فیلم خیلی خوب بود و پس از آن تغییراتی در نهادهای دولتی ایجاد شد که دوره ای از رکود را در زمان میرسلیم و لاریجانی طی کردیم. پس از آن در دوره سیف الله داد مضامین آزاد بودند و بخش مهمی از نظارت های مزاحم از بین رفت و فیلمسازان به دلیل فضای عمومی جامعه آزادی های بیشتری به دست آوردند و به علاوه، مخاطبان بیشتر جذب سینما شدند. اوایل دهه 80 نیز تا حدودی این طور بود و پس از آن دوره ای خطی طی کردیم که چندان آزادی های سینما از نظر مضامین و جذب مخاطب خوب نبود. دهه 90 شروعی برای ازدیاد مخاطب بود، اما همپای آن با تنزل کیفیت بصری و مضمونی در سینما رو به رو شدیم.

سی و هفت دوره از جشنواره فجر می گذرد، چه محاسن و معایبی در آن می بینید؟

در دنیا معروف است که جشنواره فجر شاید یکی از مردمی ترین جشنواره های سینمایی جهان باشد؛ یعنی مصرف داخلی آن در ارتباط با تماشاگر خیلی زیاد است. در دوره ای به این دلیل بود که فیلم های دیده نشده و تازه، در آغاز وارد جشنواره می شدند و بعد در طول سال به نمایش عمومی در می آمدند؛ بنابراین بخشی از مخاطبان که حساس بودند فیلم ها را در این موقعیت ببینند، خیلی از آن استقبال کردند و کنار آن مجموعه ای از فیلم های خوب خارجی وجود داشت که حالا متأسفانه این دو پاره شدن جشنواره به داخلی و خارجی خیلی به آن لطمه زده است. در مجموع، از لحاظ داوری و مدیریت جشنواره، چندان با فراز و نشیب رو به رو نبودیم و گاهی سلیقه هایی آمدند و رفتند. اصولا هر جشنواره ای را در دنیا با توجه به خروجی و آرای هیأت داوران می سنجند. جشنواره در چندسال گذشته- به خصوص دهه 90- چندان موفق نبوده است. قبل از آن تا دوره ای که دولت اختیار بسیاری از مسائل را داشت، داوری ها بیشتر نزدیک به سلیقه و نظر دولت بود، اما تنوع فیلم ها و استانداردهای سینمایی خیلی خوب بود. در آن دوره فیلم های کمدی، درام اجتماعی و فیلم های جنگی و تنوع وجود داشت. به عنوان مثال؛ کمدی اجتماعی درجه یک اجاره نشین ها را داشتیم که بعدها تکرار نشد و حالا هم فیلم هایی ساخته می شود که نام کمدی را یدک می کشند. اواسط دهه 60 و 70 کیفیت فیلم ها قابل قبول است و استقبال تماشاگران در آن دوره سخت جنگ خیلی خوب و منحصر به فرد بود. به عبارتی، جشنواره نتیجه تولیدات را ارزیابی می کند، اما ارزیابی و داوری ها در دهه 90 ضعیف بوده است. در حال حاضر ارتباط جشنواره فجر با مردم خوب است، اما مثل گذشته نیست و حتی بعضی از فیلم ها ترجیح می دهند اصلا به جشنواره نیایند. برای هر فیلمسازی چند اولویت مهم از قبیل فضای جشنواره، داوری ها و منتقدان وجود دارد. در حال حاضر رفاقت بیشتر از داوری حاکم است و فضای نقد نیز خوب نیست و یادمان نرود که فردی مثل بهرام بیضایی از همین فضای نقد جشنواره آزرده شد و ایران را ترک کرد. در دوره های دیگر نیز با امیر نادری و داریوش مهرجویی برخورد خوبی نشده است. بخش دیگر مربوط به مردم است؛ این خیلی خوب است که مردم با فیلم ها ارتباط برقرار کنند، اما تا این اندازه اکران مردمی که هیچ سود اقتصادی برای فیلم ها ندارد، به نمایش عمومی ضربه می زند. به خاطر این سه مورد انگیزه ها کاهش یافته و شاید برای بعضی حضور اول در جشنواره فجر چندان جدی نیست.

فکر می کنید سینمای ایران قبل از انقلاب چه ویژگی هایی داشته و حالا چه ویژگی هایی دارد که در آن زمان نداشتیم؟

از 17 سالگی سینما را دنبال می کردم و فیلم های داخلی و خارجی بسیاری دیدم. در آن زمان جشنواره داخلی سپاس و جشنواره فیلم تهران وجود داشت. جشنواره سپاس اهمیت چندانی نداشت و تنها مراسمی بود که به فیلم های داخلی جایزه می داد، اما جشنواره فیلم تهران اتفاق بزرگی بود. به خاطر می آورم تبلیغ فیلم جمعه در فصلنامه مربوط به جشنواره جهانی فیلم تهران منتشر می شد که کمیته انتخاب جشنواره این فیلم را دیده است. در آن زمان افرادی حاضر می شدند و مرور آثار سینماگرانی وجود داشت که خیلی عجیب بود و تقریبا به طور جدی هر شش دوره آن را پیگیری کردم. آن جشنواره با این جشنواره ای که نام جهانی دارد، بسیار فاصله داشت. سال 51 حدود 90 فیلم در ایران تولید شد، اما تنها سه فیلم می توانست در مسابقه جشنواره فیلم تهران شرکت کند که معمولا آن سه فیلم از کارگردانان مشخصی بود و به جریان عمومی سینما ربطی نداشت. اگر قرار است جشنواره ای حداقل در مقیاس جهانی برگزار شود، باید کنار جشنواره فجر قرار بگیرد و در همان زمان برگزار شود.

چه خاطراتی از جشنواره فجر و فیلم دیدن در آن دارید؟

قبل از انقلاب فیلم های بسیار خوبی را برای اولین بار روی پرده دیدم و مانند الآن همه چیز در دسترس نبود. در آن زمان این فرصت را داشتید که یکبار به زبان اصلی روی پرده با کمترین سانسور مضمونی فیلم را ببینید، چون کپی فیلم ها سی و پنج میلی متری بود و اصلا در خانه ها به این فیلم ها دسترسی نداشتیم و آن لذت فراموش نشدنی است. بعد از انقلاب هم چندان درگیر فیلم دیدن حتمی در جشنواره نشدم و به نظرم در تمام سال ها هم فیلم های خوب و هم متوسط وجود داشتند. بعد از انقلاب معمولا سینما آزادی پاتوق اصلی سینمادوستان حرفه ای سینما در جشنواره فیلم فجر برای بخش مسابقه و سینما تخت جمشید (عصر جدید) برای بخش بین الملل بود. تجربه دیدن آثار تارکوفسکی به زبان روسی بدون زیرنویس در سینما تخت جمشید برای ما عجیب و منحصر به فرد بود. به یاد می آورم مرحوم هما روستا بدون بلندگو در سالن در سانس آخر شب؛ یعنی 9 شب با صدای بلند فیلم به زبان روسی تارکوفسکی را ترجمه می کرد و همه ما لذت می بردیم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
بازیگر و کارگردان سینما در خصوص آرزوی هنری اش در سال جدید گفت: واقعا از تمام وجود آرزو می کنم سینمای کودک ایران به جایگاهی برسد که در تمامی شاخصه ها، توان رقابت با آثار پرطرفدار خارجی داشته باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۷ سایت های دیگر : الف ملیت

گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ سیدجواد هاشمی بازیگر و کارگردان سینمای ایران که تا چند سال پیش اغلب به عنوان چهره ای مطرح در حوزه سینمای دفاع مقدس شناخته می شد طی این سال های اخیر با ساخت اثر سه گانه پیشونی سفید به عنوان یکی از فیلمسازان مطرح و فعال سینمای کودک و نوجوان بر سر زبانهاا افتاده است و این روز ها فیلم سینمایی پیشونی سفید 3 جدیدترین ساخته این کارگردان در سبد اکران نوروزی سینمای ایران قرار دارد.
سیدجواد هاشمی در گفتگو با گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو درباره سالی که در سینمای کشور گذشت و همچنین بیم ها و آرزو های سینمایی اش در سال جدید سخن به میاد آورد.

سینمای کودک بشدت مهجور و مظلوم واقع شده است

سیدجواد هاشمی که این روز ها فیلم سینمایی پیشونی سفید 3 را روی اکران نوروزی پرده سینما های کشور دارد با اشاره به دغدغه های خود در سال جاری و به خصوص سینما عنوان کرد: به نظرم باید همچنان و جدی تر در سینمای کودک کار کرد. زیرا سینمای کودک این روز ها بشدت مهجور و مظلوم واقع شده است.
کارگردان پیشونی سفید 3 گفت: خانواده ها اگر به سینما می آیند اتفاقا بخاطر فیلم هایی است که خودشان دوست دارند و شاید برای کودک نیز بدآموزی داشته باشد، پس باید به آثار کودکانه فکر کرد. این کمبود از اتفاقات بد سینماست.
این هنرمند با اشاره به فیلم فعلی خود که در جمع چند فیلم سینمای کمدی قرار دارد نیز گفت: هرچند من بعنوان سازنده فیلم کودک و با اکران پیشونی سفید 3 در زمانه فعلی به نحوی ریسک کردم و جرات به خرچ دادم، اما ایرادی هم ندارد چرا که فیلم را در بین چند فیلم کمدی و نیز چند کار جدی خوب قرار دادم که خودمان را محک بزنیم.
هاشمی تاکید کرد: اکران نوروزی در هر دوره ای از اکران سینمای ما باید در اختیار بچه ها باشد، و باید این ریسک را به جان خرید و کاری کرد تا خانواده ها و بچه ها با همدیگر به سینما برگردند.

با پیشونی سفید 3 خودکشی فرهنگی کردم!

این بازیگر همچنین گفت: همین الان فیلمی روی پرده دارم که اتفاقا برخلاف بقیه، اسپانسری هم پشت آن نیست. چه بسا این نوعی خودکشی فرهنگی برای من فیلمساز باشد، اما رنج این کار را به جان خریدم بلکه برای مخاطب فیلم آبرومدی بسازم.
وی اضافه کرد: من به فروش خوب فیلم پیشونی سفید 3 و استقبال مخاطبان امیدوار هستم. باید اثبات کنیم که سینمای کودک رشد کرده است.
بازیگر فیلم سینمایی اخراجی ها با بیان اینکه امروز مخاطب کودک انتظار دیدن فیلمی به واقع ایرانی دارد، افزود: این همه فیلم خارجی در دسترس بچه هاست پس ان ها را باید به سمت فیلم هایی سوق داد که اتفاقا قابلیت رقابت با اثار خارجی را داشته باشند.

چاره ای جز خرج کردن برای کودکان در سینما نداریم

سیدجواد هاشمی عنوان کرد: ما چاره ای نداریم جز اینکه برای کودکان در این سینما خرج کنیم و البته به ذائقه آن ها نیز توجه داشته باشیم. همچنان که خود من نیز سعی میکنم به سمت سلایقشان سوق یابم تا محصولی سالم در اختیار بچه ها و خانواده ها قرار دهم.
به گفته این فیلمساز؛ جذب هر دوی این دو گروه آنهم درکنار هم در سینما سخت است خصوصا فیلم هایی که بتوانند با همدیگر از دیدنش لذت ببرند.
وی در عین حال سینمای کودک را دچار تزلزل دانست و گفت: متاسفانه چندین سال است که به درستی سرمایه گذاری وارد کارگذار تولید فیلم کودک نمیشود. با این شرایط چگونه خانواده ها بتوانند کودک خود را به سالن های سینمایی ببرند.

باید هوای جیب مردم را داشته باشیم

کارگردان پیشونی سفید 3 در مورد هزینه های رفتن به سینما و افرایش قیمت بلیط در ابتدای سال 98 گفت: قبلا هم گفته بودم که با گرانی بلیط سینما موافق نیستم هرچند که امروز مخارج فیلمسازی سنگین است و شاید تصمیم گرفتن در اینباره سخت باشد.
هاشمی اضافه کرد: فیلم یک کالای فرهنگی است که دیدنش در سینما اتفاقا برخلاف بسیاری از لوازمات ما چندان گران نشده است با اینحال و با گرانی های فعلی ممکن است مردم دیگر نتوانند به سینما بروند و این تفریح را هم کنار بگذارند.
این بازیگر همچنین گفت: سینماگر در پس این همه هزینه های روزافزون فیلمسازی البته نباید متضرر شود و ناچار است که هزینه هایش را برگرداند با این حال نباید با گرانی بلیط و ... لااقل در زمان فعلی کاری کرد که مردم دیگر به سینما نیایند و این کمیت تماشاگران ازدست برود. باید حواسمان به اوضاع اقتصادی مردم هم باشد.

رقابت با آثار شاخص خارجی، آرزویم درحوزه سینمای کودک است

بازیگر فیلم سینمایی اخراجی ها در پایان در خصوص آرزوی سینمایی خود در سال جدید گفت: واقعا از تمام وجودم آرزو میکنم سینمای کودک ایران به جایگاهی برسد که در تمامی شاخصه ها، توان رقابت با آثار پرطرفدار خارجی داشته باشد، زیرا امروزه بهترین فیلم های خارجی سینمای کودک براحتی در دسترس کودکان و نوجوان قرار میگیرد و مخاطب کودک انتظار دیدن فیلمی به واقع ایرانی، اما همسو با استاندارد های جهانی را دارد، پس ان ها را باید به سمت فیلم هایی سوق داد که قابلیت رقابت با اثار خارجی را داشته باشند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
خبرگزاری میزان- کارگردان فیلم سینمایی "جان دار" گفت: این روزها حواشی و حرف ها درباره وجود پول کثیف در سینما به شدت شنیده می شود و چند تن از بازیگران ما خواستند که در ابتدا قرارداد تهیه کننده و مجری طرح را ببینند تا از سالم بودن پروژه مطمئن شوند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۷

حسین امیری دوماری کارگردان فیلم سینمایی " جان دار " در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، درباره شرط برخی بازیگران فیلم جان دار برای حضور در فیلم گفت: واقعیت امر این روزها حواشی و حرف ها درباره وجود پول کثیف در سینما به شدت شنیده می شود و چند تن از بازیگران ما خواستند که در ابتدا قرارداد تهیه کننده و مجری طرح را ببینند تا از سالم بودن پروژه مطمئن شوند.

وی در همین راستا ادامه داد: من به هیچ وجه با شرط این بازیگران مخالفتی نداشته و ندارم زیرا بالاخره می خواهند بدانند که پولی که قرار است سر سفره شان برود از چه راهی وارد شده و این اتفاق حق طبیعی هر فردی است.

این کارگردان جوان سینما درباره چهارمین تجربه مشترک کارگردانی در کنار پدرام امیری افزود: به امید و عنایت خداوند تا زمانی که به مشکلی برخورد نکنیم این تجربه کارگردانی مشترک را ادامه خواهیم داد. فیلم سینمایی جان دار نخستین تجربه سینمایی و چهارمین تجربه همکاری مشترک ما بعد از سه فیلم کوتاه و مستند بود.

وی درباره ادامه همکاری خود با پدرام امیری اضافه کرد: این همکاری مشترک حاصل سالها فکر و دوستی مشترک است. ما تازه اول راه سینما هستیم و می خواهیم با همین همفکری و اشتراک نظر به جلو حرکت کنیم.

کارگردان فیلم "جان دار" درباره ایده اولیه این فیلم تاکید کرد: ایده اولیه جان دار به صورت مشترک شکل گرفت. ما می خواستیم اولین فیلم بلند سینمایی خود را بسازیم و به همین دلیل به جان دار رسیدیم.

دوماری درباره تجربه همکاری با بازیگران حرفه ای در نخستین ساخته خود خاطرنشان کرد: این لطف بازیگران حرفه ای بود که با ما کار کردند و خوشبختانه نتیجه رضایت بخشی را هم مشاهده کردیم. کار با بازیگر حرفه ای بسیار سخت است همانطور که کار با بازیگر غیر حرفه ای سخت است زیرا من اعتقاد دارم سینما در کل اتفاق بسیار سختی است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
در روزهای اخیر توضیحاتی درباره ماجرای عیدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به سینماگران ارائه شده است و در تازه ترین نمونه همایون اسعدیان اعلام کرد که این عیدی برای اعضای نیازمند بود نه همه اعضا.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۷ سایت های دیگر : شبکه اینترنتی آفتاب دنیای اقتصاد اقتصادی

در آخرین روزهای سال 97 خبر رسید که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبلغی معادل یک میلیارد تومان به عنوان عیدی به سینماگران اختصاص داده است. این خبر سوالاتی در ذهن مخاطبان سینما ایجاد کرد و در روزهای اخیر برخی صنوف مثل انجمن فیلمبرداران درباره آن شفاف سازی کردند و برخی دیگر در این مورد سکوت پیشه کرده اند.

همایون اسعدیان رئیس هیات مدیره خانه سینما نیز با اشاره به اختصاص عیدی به اعضای صنوف مختلف به ایلنا گفت: با هماهنگی وزارت ارشاد و سازمان سینمایی و پیگیری مدیرعامل خانه سینما همانند سالهای گذشته حدود یک میلیارد تومان از طریق سازمان سینمایی در اختیار خانه سینما قرار گرفت تا بین اعضای نیازمند توزیع شود نه همه اعضا.

همایون اسعدیان ادامه داد: مبلغ پرداخت شده از طریق سازمان سینمایی به کارت های هدیه 200 هزارتومانی تبدیل شد و در اختیار اعضای صنوف مختلف قرار گرفت.

وی با اشاره به نحوه تقسیم این کارت های هدیه به صنوف مختلف گفت: تمامی اعضای چهار صنف تدارکات، بدلکاران، دستیاران فیلمبردار و دستیاران فنی صحنه و لباس این کارت های هدیه را دریافت کردند. آنها با حضور در محل خانه سینما و با هماهنگی شورای مرکزی کارت های خود را دریافت کردند و اگر کسی باقی مانده باشد در روزهای آینده کارت خود را دریافت می کند.

اسعدیان ادامه داد: به جز چهار صنف تدارکات، بدلکاران، دستیاران فیلمبردار و دستیاران فنی صحنه و لباس، کارت های هدیه صنوف دیگر به شورای مرکزی آنها تحویل داده شد تا با مدیریت خود به افرادی که مستحق هستند، اهدا شود و اعضای شورای مرکزی می توانستند به تشخیص خود به یک فرد یک یا دو کارت بدهند ضمن آنکه به چهار صنف سینماداران، تهیه کنندگان، کانون پخش کنندگان و مدرسان سینما نیز با تشخیص هیات مدیره و مدیرعامل و با توجه به توانایی مالی اعضای این صنف هیچ کارت هدیه ای تعلق نگرفت.

وی ادامه داد: علاوه بر اعضای صنوف مختلف خانه سینما، افراد دیگری نیز خارج از صنف قرار دارند که تحت پوشش خدمات خانه سینما هستند مانند همسران و خانواده برخی از کارگردانان و فعالان سینما که در سالهای گذشته فوت کردند که تعدادی از کارت های هدیه نیز به این افراد تعلق گرفته است.

اسعدیان افزود: حدود 850 میلیون تومان از مبلغ یک میلیارد تومان اهدای وزارت ارشاد در قالب کارت هدیه 200 هزار تومانی به اعضای صنوف داده شده است و اسامی کسانی که به صورت مستقیم کارتها را دریافت کردند و همچنین افرادی که از طریق صنف کارت خود را گرفتند، مشخص است زیرا در زمان اهدای کارت ها از افراد رسید گرفته شده است.

وی ادامه داد: بر اساس پروتکل مالی خانه سینما و سازمان سینمایی باید گزارش محل هزینه کرد تمامی پول هایی که از وزارت ارشاد به خانه سینما اختصاص پیدا کرده است به این سازمان اعلام شود برهمین اساس لیست تمامی افرادی که کارت هدیه را دریافت کردند و همچنین محل هزینه شدن باقی مانده مبلغ به صورت مکتوب در اختیار سازمان سینمایی و حسین انتظامی قرار خواهد گرفت.

241241

کد خبر 1244703

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
سینما های استانهای سیل زده خدمات ویژه ای به سیل زدگان ارائه می دهند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا به نقل از روابط عمومی سازمان امور سینمایی و سمعی بصری، معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی با ابراز تاسف از وقوع سیل اخیر در سه استان فارس، گلستان و مازندران و همدردی با آسیب دیدگان این حادثه گفت: به دنبال دستور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره کمک به هم وطنان در این استان ها در حوزه های مختلف و همچنین تاکید حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی مبنی بر ایجاد روحیه بخشی بین هموطنان سیل زده مقرر شد تا سینماها خدمات ویژه ای را در این سه استان ارائه دهند.

ابراهیم داروغه زاده ادامه داد: با هماهنگی های صورت گرفته تمامی سینماهای سه استان گلستان، مازندران و فارس از فردا پنجشنبه 8 فروردین به مدت پنج روز تمامی فیلم های درحال اکران نوروز را به صورت نیم بها به نمایش می گذارند.

وی همچنین گفت: در برخی مناطق نیز که سالن سینما وجود ندارد سینماهای سیار فیلم های سینمایی را برای هموطنان اکران می کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
با نگاهی به پرفروش ترین فیلم های سال 97 به لیست بلندی از آثار کمدی می رسیم که البته اتفاق جدیدی نیست اما مطمئناً استقبال بالا از آثار کمدی و حجم بالای تولید فیلم های سینمایی در این ژانر نیاز به بررسی دارد تا دلیل این اقبال از سوی مردم برای فیلم های کمدی را بتوان مشخص کرد و از طرفی مسأله حائز اهمیت کیفیت آثار کمدی است که نیاز به بررسی دارد چرا که معمولاً این ژانر پر طرفدار در سینمای ایران مورد توجه کارشناسان فرهنگی و هنری قرار نمی گیرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۶

به همین منظور با چند منتقد سینما گفت وگویی داشتیم که در ادامه می خوانید.

کمدی، مطمئن ترین ژانر در گیشه سینمای ایران است

امیررضا نوری پرتو منتقد سینما در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: واقعیت این است که ژانر کمدی در سینما همیشه محبوب بوده و تقریباً پس از سینمای درام و ملودرام ژانر کمدی است که محبوب ترین ژانر است. اینگونه فیلم ها معمولاً برای فروش ساخته می شوند و در همه جای دنیا فیلم های کمدی آثاری پرفروش هستند و اگر این فیلم ها نتوانند در گیشه موفق باشند باید به بررسی موضوع و علت آن پرداخت.

نوری پرتو خاطرنشان کرد: ما در سینمای مان فیلم های کمدی بسیاری داریم که معمولاً آثار بسیار ضعیفی هستند ولی در گیشه به راحتی به فروش قابل توجهی می رسند. این مسأله نیز به خودی خود نمی تواند اتفاق بدی باشد چرا که اگر ما به سمت صنعت سینما می رویم باید این اتفاق رخ دهد اما اینکه جریان اصلی سینمای ما سینمای کمدی شده جای بحث دارد و باید توسط کارشناسان این مسأله مورد بررسی قرار گیرد.

وی افزود: یکی از دلایل اصلی این اتفاق این است که ژانر کمدی مطمئن ترین ژانر برای فروش است و تهیه کننده هایی که بیش از هر چیز به فروش آثارشان توجه دارند مطمئناً به سراغ فیلم های کمدی می روند و از آنجا که نگاه ها در مبحث تولید بسیار سنتی و عقب افتاده است از نظر اقتصادی ساخت فیلم کمدی برای فروش بسیار توجیه پذیر است.

این منتقد در ادامه گفت: وقتی فیلم ها با جیب تهیه کننده ساخته نمی شود و نهادهای مختلف باید برای ساخت یک فیلم به پروژه پول تزریق کنند می شود انتظار داشت که فیلم هایی به غیر آثار صرفاً گیشه ای ساخته شوند اما وقتی تهیه کننده تنها یک شخص از بخش خصوصی است طبیعتاً به فکر بازگشت سرمایه است و در این شرایط با وجود شکل گیری جریانی کاسب کارانه می توان به تهیه کننده ها حق داد و از طرفی وقتی جریان خصوصی نیز متکی به جیب جهانی خارج از دنیای سینما است چنین وضعیتی طبیعی است.

نوری پرتو خاطرنشان کرد: مطمئناً با آمدن اسپانسر در بخش تولید، تهیه کننده نیز موظف می شود که انتظارات اسپانسرها را برآورده کند و معمولاً نظر اکثر اسپانسرها به ساخت فیلم کمدی است و این باعث وفور در تولید اینگونه آثار می شود. در سینمای ما اکثر آثار شبیه هم شده اند و در این وضعیت همه کسانی که فیلم کمدی می سازند هم مقصر هستند و هم قربانی.

وی افزود: واقعیت این است که ژانر کمدی نیاز به یک سری مؤلفه هایی دارد که در ایران قابل نمایش نیست، مثلاً مسائل جنسی یکی از ابزارهای قابل استفاده در ژانر کمدی است و در سینمای ما از این ابزار در شوخی و کلام استفاده می شود و علاوه بر مسائل اقتصادی، سانسور و ممیزی نیز دست و پای ما را کاملاً بسته و ما چون نمی توانیم خیلی از ابزارهای کمدی را داشته باشیم آثارمان در یک فضای بسته بسیار تکراری می شوند. علاوه بر این موضوع، مثلا سوژه های سیاسی و اجتماعی نیز با محدودیت های بسیاری همراه هستند که نمی شود به سراغشان رفت و همه اینها باعث می شود که فقط آثار بتوانند در یک سطح حرکت کنند.

این منتقد در پایان گفت: امسال در جشنواره فیلم فجر هم آثار ضعیفی را شاهد بودیم و متأسفانه مسئولان توجهی به این مسائل نمی کنند و ما سینمایی رنجور در حال مرگ داریم که هر سال به وضعیت وخیم تری می رسد و اگر بخواهیم از آمار دادن های بی فایده دست برداریم و فیلم هزارپا را از آمار فروش سال کنار بگذاریم و فیلم پر فروش سال گذشته را هم کنار بگذاریم متوجه می شویم که در فروش پیشرفتی نداشتیم و حتی به ریزش مخاطبانمان نیز پی می بریم.

موفقیت در گیشه به کیفیت ربطی ندارد

شاهرخ دولکو منتقد سینما در گفت وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: اینکه در سینمای ما فیلم های کمدی از اقبال بهتری در گیشه برخوردار هستند هیچ ربطی به کیفیت آثار ندارد و نمی توان این موفقیت را به کیفیت ربط داد. من سال هاست که سینمای کمدی کشور را کاملاً دنبال کرده ام اما اثر چندان خوش ساخت و خوبی به معنای اثری که همه جنبه های سینمایی را رعایت کرده باشم ندیدم.

دولکو خاطرنشان کرد: فروش فیلم های کمدی ما در گرو عوامل دیگری است که بیشتر مربوط به مسائل اجتماعی و روانی است که در جامعه حاکم است و مردم از آن مشکلات رنج می برند و افسرده شده اند. مردم به دنبال فرار از این افسردگی و به دست آوردن نشاطی لحظه ای به سینما پناه می برند و از هر راهی برای بدست آوردن کمی شادی استفاده می کنند.

وی افزود: تجربه ثابت کرده که هرگاه افسردگی در جامعه بیشتر می شود اولین فیلم هایی که مردم به سراغش می روند فیلم های کمدی هستند و این در همه جای دنیا در طول تاریخ سینما ثابت شده است و تنها مربوط به سینما نمی شود و این اقبال در فیلم ها و آثار تلویزیونی کمدی نیز بیشتر می شود. مطمئناً مردم افسرده برای لحظاتی خندیدن و فراموش غم به سراغ آثار کمدی می روند.

این منتقد در ادامه تصریح کرد: شاید برخی عدم موفقیت آثار کمدی ما را سانسورها و خط قرمزهای زیادی که وجود دارند بدانند اما اینگونه نیست. فیلم های کمدی ما با کمترین سانسور مواجه هستند و اتفاقاً آثاری که با تفکر بیشتری ساخته می شوند با سانسور مواجه هستند. کمدی های ما معمولاً دچار ممیزی نمی شوند.

دولکو اظهار داشت: کمدی سخت ترین ژانر در فیلمسازی است که به نظر من از سینمای ترسناک نیز ساخت فیلم های کمدی سخت تر است و به همین دلیل تعداد آثار ضعیف کمدی بیشتر از دیگر آثار است. این سختی مربوط به مرحله تولید و پروداکشن عظیم نمی شود. منظور من از سختی فیلمسازی در ژانر کمدی از لحاظ زیبایی شناسی است و سینمای کمدی در این زمینه سینمایی بسیار سخت است.

وی افزود: برای مثال می توان فیلم های اجاره نشین ها ، پسر آدم دختر حوا و حتی ورود آقایان ممنوع را به عنوان فیلم های کمدی استانداردی دانست که در سینمای ایران وجود دارند اما تعداد این آثار خوب بسیار کم است و فکر می کنم دلیل اصلی آن تنبلی است. فیلمسازان ما با تنبلی سراغ ساده انگاری می روند و چون تهیه کننده ها نیز به فروش توجه دارند مطمئناً وقتی یک اثر کمدی به آنها پیشنهاد می شود از ساخت آن استقبال می کنند و حتی در ساخت عجولانه رفتار می کنند.

این منتقد در پایان گفت: سال گذشته هیچ فیلم کمدی استانداردی نداشتیم و با وجود اینکه فیلم های پرفروشی نیز در سینمای ما وجود داشت که سال گذشته اکران شد نمی توان فیلم های کمدی را آثاری با کیفیت دانست چرا که مطمئناً موفقیت در گیشه نمی تواند دلیلی بر با کیفیت بودن یک اثر سینمایی باشد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۶ سایت های دیگر : شفا آنلاین

تهران (پانا) - در سالی که گذشت 42 فیلم به فروش بالای یک میلیارد تومان دست یافتند که ازآن میان فیلم های هزارپا، مصادره، لاتاری، تگزاس، به وقت شام و مغزهای کوچک زنگ زده به فروشی بالای 10 میلیاردی رسیدند.

سال 1397 به گفته آمار سال نسبتا خوبی برای سینمای کشور بود. بر این اساس سینماهای کشور در سال 97 پذیرای مخاطبان بیشتری بودند و تعداد 4 میلیون بلیت بیش از سال گذشته فروخته شده که به این معنی است حدود 60 میلیون تومان بیش از سال 96 در گیشه ها خرج شده است؛ یعنی 240 میلیارد تومان در این سال وارد چرخه سینمای کشور شده است.

در میان فیلم های اکران شده در سال 97 حدود 42 فیلم به فروشی بالای یک میلیارد تومان دست یافتند و از آن میان 6 فیلم یعنی هزارپا، مصادره، لاتاری، تگزاس، به وقت شام و مغزهای کوچک زنگ زده فروش بیش از 10 میلیارد تومان را تجربه کردند.

فیلم هزارپا به کارگردانی ابوالحسن داودی با فاصله بسیاری از دیگر رقیبان ایستاده و فروش 38 میلیارد تومانی را ثبت کرده است. مصادره با فروش 15 میلیاردی و لاتاری و تگزاس با فروش 14 میلیاردی در جایگاه بعدی ایستاده اند. در این گزارش نگاه مختصری به فیلم های بالای 10 میلیاردی سینمای ایران خواهیم داشت:

هزارپا: 38 میلیارد تومان

هزارپا فیلمی به کارگردانی ابوالحسن داوودی، تهیه کنندگی رضا رخشان و نویسندگی امیر برادران، پیمان جزینی و مصطفی زندی محصول سال 1396 است. این فیلم به سبک کمدی و محصول کشور ایران، به زبان فارسی است. این فیلم، پرفروش ترین فیلم تاریخ سینمای ایران تا به این لحظه است. رضا عطاران، جواد عزتی، سارا بهرامی، مهران احمدی، شهره لرستانی، لاله اسکندری، امید روحانی، سپند امیر سلیمانی، امیرمهدی ژوله، نعیمه نظام دوست بازیگران این فیلم هستند.

هزارپا که حدود 34 هفته روی پرده سینماها بود، با فروشی بالغ بر 38 میلیارد تومان، بیشترین تعداد مخاطبان را به خود اختصاص داد و چهار میلیون و 216 نفر به تماشای این فیلم نشستند.

مصادره: 15 میلیارد تومان

مصادره، اولین فیلم مهران احمدی، به عنوان کارگردان و با نویسندگی علی فرقانی و تهیه کنندگی محمدحسین قاسمی است.

این فیلم محصول سال 96 بوده و در تاریخ 23 اسفند همان سال در سینماهای ایران اکران شد. رضا عطاران، هومن سیدی، بابک حمیدیان، هادی کاظمی، میرطاهر مظلومی، مزدک میرعابدینی و مهران احمدی بازیگران این فیلم هستند.

لاتاری: 14 میلیارد تومان

لاتاری فیلمی به کارگردانی محمدحسین مهدویان، نویسندگی ابراهیم امینی و محمدحسین مهدویان و به تهیه کنندگی سید محمود رضوی محصول سال 1396 است. این فیلم به سبک اجتماعی-عاشقانه (درام-رمانتیک) و در فضای حماسی و تلخ است. فیلمبرداری این فیلم در کشورهای ایران، امارات متحده عربی و قطر در مدت چهار ماه به طول انجامید.

لاتاری هم اکنون هشتمین فیلم پرفروش سینمای ایران و پرمخاطب ترین فیلم سی و ششمین دوره جشنواره فیلم فجر است. لاتاری اکنون دومین فیلم پرفروش غیرکمدی در تاریخ سینمای ایران پس از فروشنده و پر مخاطب ترین فیلم اکران نوروزی 1397 به شمار می رود. ساعد سهیلی، زیبا کرمعلی، هادی حجازی فر، جواد عزتی و حمید فرخ نژاد بازیگران این فیلم هستند.

تگزاس: 14 میلیارد تومان

تگزاس فیلمی به کارگردانی مسعود اطیابی، تهیه کنندگی سید ابراهیم عامریان و نویسندگی بابک کایدان و میثم کایدان محصول سال 1396 است. این فیلم در تاریخ 29 فروردین 1397 در سینماهای ایران اکران شده است. حمید فرخ نژاد، سام درخشانی، پژمان جمشیدی، گابریلا پتری، توگان تی شی را، آدریانو تولوزا، تی آگو متوس، فرانسین لیما و لی بوم بوم بازیگران این فیلم هستند.

در بین دیگر آثار اکران شده در این سال، فیلم های قانون مورفی رامبد جوان، مغزهای کوچک زنگ زده هومن سیدی، تگزاس مسعود اطیابی، فیلشاه (انیمیشن) هادی محمدیان، به وقت شام ابراهیم حاتمی کیا، مصادره مهران احمدی و لاتاری محمد حسین مهدویان بیش از یک میلیون مخاطب به سینما جذب کردند و جزو پرمخاطب ترین های امسال شدند.

به وقت شام: 13 میلیارد تومان

به وقت شام فیلمی به کارگردانی و نویسندگی ابراهیم حاتمی کیا محصول سال 1396 است. این فیلم موفق به دریافت 3 سیمرغ بلورین در سی و ششمین دوره جشنواره فیلم فجر شد.

بابک حمیدیان، هادی حجازی فر، پیر داغر، خالد السید، جوزف سلامه، رامی عطاالله، لیث المفتی، علی سکر، سامر خلیلی، محمد شعبان و سینتیا کرم بازیگران این فیلم هستند.

مغزهای کوچک زنگ زده: 12 میلیارد تومان

مغزهای کوچک زنگ زده فیلمی به کارگردانی و نویسندگی هومن سیدی و تهیه کنندگی سعید سعدی محصول سال 1396 است. داستان این فیلم به سبک درام (اجتماعی) در فضایی تلخ و اکشن می گذرد. نوید محمدزاده و فرهاد اصلانی در نقش دو برادر، شخصیت های اصلی این فیلم را برعهده دارند. تعدادی از بازیگران این فیلم از بین 15هزار ویدیوی ارسالی فراخوان بازیگری و شاگردان کلاس های بازیگری انتخاب شده اند.

مغزهای کوچک زنگ زده کاندیدای یازده جایزه از جشنواره فیلم فجر و برنده چهار جایزه از جمله سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه شد. این فیلم سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را هم به دست آورد. این فیلم نگاهی به زندگی گوشه ای از فقیرترین مردم ایران دارد. مردمی که در این فیلم به تصویر کشیده شده اند در پی فقر به بزهکاری خصوصاً مقوله تولید و پخش مواد مخدر روی آورده اند یا از خردسالی در این جامعه بزهکار بزرگ شده اند. همچنین موضوع نگاه های تعصبی به مقوله غیرت در این فیلم به چالش کشیده شده است. این فیلم در تاریخ 4 مهر 1397 در سینماهای ایران اکران شده است.

هزارپا، مصادره، لاتاری، تگزاس، به وقت شام، مغزهای کوچک زنگ زده، لونه زنبور، قانون مورفی، فیلشاه (انیمیشن)، لس آنجلس تهران، بمب؛ یک عاشقانه، مارموز، تنگه ابوقریب، کُلمبوس، خجالت نکش، لازانیا، پیشونی سفید 2، هشتگ، پارادایس، دشمن زن، عصبانی نیستم!، چهار راه استانبول، خانم یایا، پاستاریونی، دم سرخ ها، کاتیوشا، خاله قورباغه، آشغال های دوست داشتنی، دارکوب، تخته گاز، عرق سرد، خرگیوش ، دزد و پری 2، دلم می خواد، آستیگمات، گرگ بازی، وای آمپول، خوک، اتاق تاریک، میلیونر میامی، به وقت خماری، شعله ور" همه فیلم هایی هستند که در گیشه امسال رقم فروششان از یک میلیارد تومان بیشتر شد.

چند نفر در سال 97 به سینما رفتند

تا سال های گذشته پیوستن فیلم ها به جمع کلوپ میلیاردی های سینما یک اتفاق خاص به شمار می آمد اما چند سالی است که به دلایل متعددی از جمله گران شدن قیمت بلیت های سینما، فروش فیلم ها هم افزایش پیدا کرده و دیگر رسیدن به رقم هایی بالای میلیارد کار سختی نیست.

در این سال ها، براساس اعلام اهالی سینما، میانگین تعداد مخاطب برای یک فیلم سینمایی به حدود یک میلیون نفر می رسد که البته امسال بر اساس آمار ثبت شده، فیلم سینمایی هزارپا بیشترین میزان مخاطب را به خود اختصاص داد و بیش از چهار میلیون بلیت برای آن فروخته شد و در نهایت 27 میلیون و 410 هزار و 836 نفر تعداد کل مخاطبان سینما ایران بودند.

آمارهای از پایگاه سینما تیکت استخراج شده است.

گزارش : عاطفه بزرگ نیا

لینک خبر :‌ خبرگزاری پانا
برای نوروز 98 هفت فیلم برای اکران انتخاب شدند و با گذشت یک هفته از عید توانستد به فروشهای میلیاردی دست پیدا کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۶ سایت های دیگر : تهران 24 سینما پرس

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، فیلمهای انتخابی شورای عالی اکران از چند روز قبل عید اکران خود را شروع کردند و با گذشت یک هفته از عید توانستند به فروش های میلیاردی دست پیدا کنند. از میان این فیلمها آنچنان که انتظار می رفت یک فیلم کمدی در صدر جدول فروش قرار گرفت، رحمان 1400 منوچهر هادی تا امروز به فروش 3 میلیارد و 860 میلیون تومانی دست پیدا کرد که البته استفاده از طرفندهای فروش با تهیه کنندگی سرتیپی و دستاویز قرار دادن انواع شوخی ها در این زمینه بی تأثیر نبوده است.

فیلم بعدی متری شیش و نیم سعید روستایی است که با وجود ساخت در ژانر اجتماعی فروش 3 میلیاردی را تجربه کرد و نگذاشت صدرنشینان فروش نوروزی در ژانر کمدی خلاصه شوند. اما فیلم بعدی چهارانگشت پسر محمدی تهیه کننده معروف سینماست که معلوم نیست از کجا و با چه پشتوانه ای توانسته در اکران نوروزی سینما حضور داشته باشد.

البته بلیتهای 20 هزار تومانی سینما که محل مناقشه است هم بر رقم این فروشها بی تأثیر نبوده است. حتی این قیمت بلیت در روزهای نیم بهای سینما هم تغییری نکرد و توجیه ابراهیم داروغه زاده روال سالیان گذشته اکران بود. مخاطبان هنوز با همین بلیتهای 20 هزار تومانی مشکل دارند و شاید روز سینما را برای دیدن فیلمها سه شنبه انتخاب کرده بودند اما وقتی به سینما می روند تغییری در این روند نا عادلانه نمی بینند. روشی که سینما برای افزایش اعداد و ارقام در نطر گرفته روش درسته نیست و شاید میزان فروش را تا حدودی افزایش دهد اما با تعداد مخاطبان چه کار خواهد کرد؟

بعد از این فیلمها زندانی ها ی ده نمکی، پیشونی سفید3 که در ژانر کودک و نوجوان ساخته شده و فیلم غلامرضا تختی قرار دارد که البته فیلم تختی بهرام توکلی و ژن خوک سعید سهیلی یک شکست در فروش را تجربه می کنند. در ادامه جدول فروش این فیلمها و جزئیات تعداد مخاطبان را قرار می دهیم:

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
چند منتقد سینما در گفتگو با خبرگزاری برنا از سینمای کمدی ایران گفتند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۶

با نگاهی به پرفروش ترین فیلم های سال 97 به لیست بلندی از آثار کمدی می رسیم که البته اتفاق جدیدی نیست اما مطمئناً استقبال بالا از آثار کمدی و حجم بالای تولید فیلم های سینمایی در این ژانر نیاز به بررسی دارد تا دلیل این اقبال از سوی مردم برای فیلم های کمدی را بتوان مشخص کرد و از طرفی مسأله حائز اهمیت کیفیت آثار کمدی است که نیاز به بررسی دارد چراکه معمولاً این ژانر پر طرفدار در سینمای ایران مورد توجه کارشناسان فرهنگی و هنری قرار نمی گیرد.

به همین منظور با چند منتقد سینما گفت وگویی داشتیم که در ادامه می خوانید.

سینما به سیرکی تبدیل شده که صرفاً برای خنده است

رضا درستکار، منتقد سینما، در گفت وگو با خبرنگار برنا ، اظهار داشت: فکر می کنم این یک آدرس غلط است که به مردم می دهند و می گویند مردم یک جامعه وقتی مشکلات بسیاری را تحمل می کنند برای خنده به سینما می روند و باید به این طریق خنده به لب آورده و از دغدغه ها فاصله بگیرند. این یک تعریف و جمله بسیار غلط است.

درستکار تصریح کرد: متأسفانه سینما در ایران تبدیل به جایی برای خنده شده و تعریف واقعی خود را از دست داده و مقصر اصلی این اتفاق مسئولان هستند که به مردم آدرس غلطی می دهند. سال 97 مملوء از اتفاقات بد بود که مطمئناً در این بین مردم دچار روحیه ای افسرده هستند و نباید بار مسئولیت بهتر کردن حال مردم آن هم به شکلی لحظه ای بر عهده سینما باشد.

وی افزود: سینما تعریف مشخصی دارد که در ایران اصلا به آن شکل واقعی خود نزدیک نیست و تنها عرصه ای برای فرصت طلبان شده که می فهمند فیلم های کمدی در حال حاضر فروش خوبی دارد و فقط سراغ این فیلم ها رفته و ناگهان شاهد این هستیم که همه فیلم ها کمدی هستند و مشکل اساسی این است که اکثر این فیلم های کمدی نیز از حداقل کیفیت برخوردار نبوده و به شدت سطحی و ضعیف هستند.

این منتقد در ادامه گفت: با نگاهی به فیلم های کمدی سال های اخیر می توان به یک فرمول مشخص و ساده رسید، اکثر فیلم ها با رویکرد و نگاهی به دهه 60 برخی اتفاقات رخ داده در این سال ها را دنبال می کنند و با توجه به فضای نوستالژیکی که می سازند در وهله اول موفق می شوند نظر مخاطبان را به خود جلب کنند و از آنجا که در آن زمان اتفاقاتی جدی در کشور رخ می داد که امروز خنده دار است مردم را می خندانند و اثر، تبدیل به یک فیلم پرفروش می شود. این سینما در واقع سینمایی مصرفی است که خیلی زود فیلم هایش تمام می شوند و فاقد هر گونه ارزش هنری هستند که بتوانند در تاریخ سینما ماندگار شوند.

درستکار تصریح کرد: وقتی در سینما به دیدن برخی فیلم های کمدی می رویم واقعاً احساس می کنیم کارگردان سالن سینما را یک سیرک فرض می کرده و فیلم که باید منطق روایی، جغرافیایی و در کل زیبایی شناسی مشخص داشته باشد فاقد اینگونه مسائل است و به همین دلیل است و وقتی مدیریت فرهنگی وجود ندارد ما شاهد فیلم های کمدی سطح پایین هستیم و تا فکری نکنیم و مسئولان تلاشی نکنند اتفاقی رخ نمی دهد.

وی در ادامه گفت: ما سال هاست شاهد خانه نشینی افراد شایسته هستیم و وقتی این افراد خانه نشین هستند فضا برای میدان دار شدن افراد سوءاستفاده گر فراهم می شود. با این مسائل می توان به این نتیجه رسید که مسئولان از این وضعیت بدشان نمی آید و فروش فیلم ها باعث می شود تا آماری ارائه شود که بار بزرگی از روی دوش مدیران برداشته شود، پس وقتی برنامه ای برای بهتر شدن وضعیت وجود ندارد مسئولان هم از این وضعیت وحشتناک استقبال می کنند.

گروهی ذائقه سینمایی مردم را به سمت کمدی تربیت می کند

رضا استادی، منتقد سینما، در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا ، اظهار داشت: تولید بسیار زیاد آثار کمدی دلایل زیادی دارد که از چند منظر قابل بررسی است، یکی از اصلی ترین مسائل تولید راحت و آسان فیلم های کمدی است. فیلم های کمدی با استقبال سرمایه گذاران روبرو می شوند و از طرفی فرمول راحتی دارند که معمولاً چند بازیگر مطرح که حضورشان فروش خوب فیلم را تضمین می کند را به همکاری دعوت می کنند و بعد با چند کنایه اجتماعی، سیاسی اثری را تولید کرده و تحویل سینما می دهند.

استادی خاطرنشان کرد: البته نمی توان از این مسأله که آثار کمدی سال های اخیر سینمای ما پیشرفت خوبی داشته اند غافل شد. به نظر من ما دیگر کمتر شاهد آثار کمدی ضعیف بوده ایم و معمولاً فیلم های کمدی که اکران می شوند آثاری متوسط هستند که برخی مواقع از بین این فیلم ها آثار نسبتاً خوبی نیز دیده می شود.

وی افزود: به هر حال آثار کمدی معمولاً با استقبال خوبی روبرو می شوند و به نوعی گروهی اعم از مسئولان و هنرمندان وجود دارد که به ذائقه مردم جهت می دهند، به این معنی که گروهی در سینمای ایران با تولید نوع خاصی از فیلم ها با تعداد معدودی از بازیگران که مشخص هستند به سلیقه مردم جهت می دهند و از طرفی در بحث اقتصاد معمولاً افراد اقتصاددان به دنبال برندهای مشخصی هستند که تصمینی بر فروش باشد و وقتی یک بازیگر تبدیل به برندی پرفروش می شود از آن استفاده می کنند.

این منتقد در ادامه گفت: کمدی هایی که در سینمای ایران ساخته می شود معمولاً فضا و موضوعات خاصی را دنبال نمی کنند و معمولاً به نوعی ساخته می شوند که تاریخ مصرف دارند و پس از استقبالی که از آنها می شود و سازنده را به سود می رسانند دیگر جایی در تاریخ سینما ندارد. ساخت آثار کمدی به قدری زیاد شده که متأسفانه ما دیگر شاهد آثار اکشن، پلیسی و... نیستیم و سینمای ما بسیار کم تنوع شده است و حتی آثار اجتماعی مان نیز آثاری بی خاصیت و خنثی هستند که موضوعاتی به شدت تکراری را دنبال می کنند.

وی تصریح کرد: برای نجات سینمای ایران از این وضعیت نیاز به بررسی زیرساخت ها داریم که متأسفانه کمترین توجه مسئولان به زیرساخت ها معطوف است و تنها فکری که مسئولان سینمایی کشور برای بهتر شدن وضعیت دارند برداشت های لحظه ای است تا وضعیت سینما را در یک ماه و نهایتاً یک سال آینده به بهبودی برسانند.

استادی در پایان اظهار داشت: اگر فیلم هزارپا را از دیگر آثار کمدی سال گذشته جدا کنیم فیلم سینمایی قانون مورفی را اثر بهتری از دیگر فیلم های کمدی می دانم، کاملاً مشخص بود کارگردان و عوامل تولید برای ساخت این فیلم زحمت کشیده و فیلمی ساخته اند که از بضاعت سینمای ایران بالاتر است. مطمئناً اگر از این دست فیلم ها بیشتر ساخته شود کمتر شاهد دلزدگی مخاطبان از سینما خواهیم بود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
فیلم جدید بهرام توکلی با وجود سبک جدید و قابلیت های فنی در گیشه با اقبال مردم همراه نشده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۶ سایت های دیگر : عصر ایران

به گزارش "ورزش سه"، فیلم "تختی" به کارگردانی بهرام توکلی این روزها با فروشی کمتر از 300 میلیون تومان در شرایطی با بی مهری هواداران ورزش و هنر رو به رو شده که انتظارها با توجه به ژانر، حواشی و البته ویژگی های فنی و هنری این فیلم بیش از این بود.

"تختی" در ژانر بیوگرافی و ورزشی در شرایطی قعر نشین جدول فروش فیلم های اکران نوروز است که در سال های گذشته همواره فیلم های این ژانر در سینمای جهان مخاطبان فراوانی را داشته و جایزه های زیادی را از آن خود کرده است. فیلم هایی از جمله Vice ، Bohemian Rhapsody در سال 2018 توانستند ضمن کسب جوایز مختلف، فروشی قابل قبولی را نیز تجربه کنند اما حالا یک تجربه مشابه در سینمای ایران، نتیجه ای مخالف با گیشه روز دنیا را تجربه می کند.

نکته جالب درباره تختی آن است که این فیلم از زمان نمایش در جشنواره فیلم فجر، حاشیه های زیادی را تجربه کرده و به نظر می رسید همین حاشیه ها در کنار معمایی بودن این فیلم و البته ویژگی های فنی بالا مانند حضور کارگردان صاحب سبکی مانند بهرام توکلی، تیم بازیگری نام آشنا و عوامل خوش نامی مانند سعید ملکان و البته کسب دو سیمرغ بلورین در جشنواره فجر برای درخشش این فیلم در گیشه کافی باشد اما در روزهایی که جامعه ایران در تلاش برای تکثیر تختی جدید برای کمک به حادثه دیدگان است، یک تجربه جدید در سینمای ایران از چهره ای که مراسم سالگرد او همچنان با استقبال چشمگیری برگزار می شود، فعلا در جذب مخاطب ناکام بوده و روند این فیلم در گیشه به شکلی است که آینده روشنی برای تختی پیش بینی نمی شود.

مقایسه فروش تختی در این ژانر منحصر به فرد با فیلم های کمدی و البته اجتماعی می تواند یک شکست همراه با نا امیدی برای تزریق ژانر جدید به سینمای ایران باشد. ژانری که امسال البته دو سهمیه در جشنواره فجر داشت و به نظر می رسید با فروش اندک تختی، پیش بینی شکست "سونامی" با کارگردانی میلاد صدرعاملی که قصه زندگی و رقابت دو قهرمان تکواندو را روایت می کند، کار سختی نباشد.
رحمان 1400 در ژانر کمدی و متری شیش و نیم در ژانر درام اجتماعی این روزها صدرنشین فیلم های نوروزی هستند و توانستند فروش مناسبی را با توجه به شرایط اکران تجربه کنند و در ادامه نیز فیلم های کمدی مانند چهار انگشت در جدول ترین های اکران قرار گرفته اند.

تختی با توجه به چهره چند وجهی خود، همواره شخصیتی محبوب در تاریخ ورزش ایران بوده و بی اغراق می توان او را در میان 3 چهره برتر تاریخ ورزش ایران دانست؛ موفقیت های او در میادین ورزشی هر چند رقیبان زیادی دارد اما چهره مردمی و البته رویکرد پهلوانی او باعث شده تا تختی، برای مردم ایران چهره ای متفاوت داشته باشد و همواره مورد احترام مردم قرار گیرد و همین موضوع می تواند پایگاهی برای فروش این فیلم در اندازه ای متعادل و مناسب باشد اما این اتفاق فعلا شکل نگرفته تا تختی با وجود احترامی که میان مردم دارد، این روزها در گیشه با بی مهری رو به رو شده باشد.

در شرایطی که انتظار می رفت با شروع اکران تختی در ژانر ورزشی و بیوگرافی، این فیلم می تواند نقشی جریان ساز در ساخت فیلم هایی در دو سبک ورزشی و بیوگرافی برای چهره های ماندگار ورزش ایران از جمله دایی، پروین، حجازی، رضا زاده، ساعی، خادم و دیگران باشیم اما حالا با این شکست، احتمالا پرونده این ژانر تا سال ها بسته خواهد شد و ادامه این بی مهری مطمئنا برای سینمای رونق گرفته این روزها نیز اتفاق میمون و مبارکی نیست.

لینک خبر :‌ ورزش 3
محمد قانع فرد به سوال های مختلفی درباره تولید فیلم تو فقط مادر من باش تا حمایت بیشتر از اکران فیلم های کوتاه پاسخ داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۶

محمد قانع فرد تهیه کننده سینما و فیلم کوتاه تو فقط مادر من باش ، در گفتگو با خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، به سوالاتی درباره چگونگی تولید این فیلم و بیان مسائل اجتماعی در آن اشاره کرد. در ادامه این گفتگو را بخوانید.

آقای قانع فرد ایده اصلی ساخت تو فقط مادر من باش از کجا آمد و تولید آن چگونه شکل گرفت؟

چند سال پیش در موسسه ای تصمیم گرفتیم تعدادی فیلم کوتاه تولید کنیم که از جهت محتوایی اشتراکاتی داشتند و به نظرم نگاه جدیدی را درحوزه فیلم کوتاه در همه این ها می توان دنبال کرد. " تو فقط مادر من باش " یکی از فیلم های آن مجموعه است که نویسندگی و کارگردانی آن را رقیه توکلی انجام داد. از آنجا که قصد داشتیم با افرادی کاربلد و موفق در سینما و حوزه فیلم کوتاه در کنار فیلمنامه ای قوی کار کنیم، به نتیجه رسیدیم.

فیلمنامه توکلی توسط داریوش یاری که از دوستان ما بود و این مجموعه را با کمک ایشان و حسن تراب نژاد و دوستان دیگر تولید کردیم، به دست ما رسید و پس از مطالعه، متوجه شدیم خوب است و قصه آن در فضای سنتی شهر یزد می تواند اتفاق بیفتد و جذابیت داشته باشد. پس وارد مرحله تولید و ساخت آن شدیم.

سخت ترین بخش تولید این اثر چه بود؟

چیزی که عمدتاً برای فیلم کوتاه مفید و البته خطر آفرین است، بحث مالی است. ما هم در " تو فقط مادر من باش " از این مسیله مستثنی نبودیم و تامین هزینه ها و جمع کردن فیلم با توجه به برآورد اولیه کار مشکلی است که ممکن است در هر پروژه ای باشد و گروه تهیه و تولید با آن دسته و پنجه نرم کند. به نظرم قسمت سخت ماجرا تامین هزینه های آن بود که به نحوی باید مدیریت می شد تا آسیبی به کیفیت کار وارد نشود. برای من ورود نکردن مشکلات مالی به بخش تولید و مدیریت کردن آن جزو مخاطره انگیزترین و سخت ترین امور است.

به نظر شما بهتر نیست بستر اکران فیلم های کوتاه بیشتر فراهم شود؟

قطعا. اساسا اینکه بسنده کنیم به گروه هنر و تجربه و چند سینمایی که در اختیار این گروه است، شاید در اکران فیلم های کوتاه راهگشا نباشد. پس باید تدبیر دیگری اندیشیده شود؛ اما اینکه چه تدبیری دقیقا نمی دانم و پیشنهادی ندارم. مسلم است که جایی برای نمایش فیلم های کوتاه و دیده شدن بچه های فعال در این حوزه وجود ندارد و شاید هنوز جزو سبد کالای مردم و چیزی که بخواهند برای آن هزینه کنند، نیست. تا فرهنگ دیدن فیلم کوتاه راه نیفتد، حتی اگر سالنی هم اضافه شود فکر نمی کنم آنچنان تاثیر مثبتی داشته باشد؛ بنابراین باید فرهنگ سازی شود و این ژانر بیش از پیش جا بیفتد و عادت شود. چه بسا اگر از مدارس و دانشگاه ها شروع شود و بچه ها را از کودکی و نوجوانی به دیدن فیلم های کوتاه عادت دهیم، اتفاق خوبی بیفتد.

به جدیدترین فعالیت هنری خود اشاره کنید.

پس از تولید مجموعه فیلم کوتاه، یک مجموعه مستند کار کردم که یکی از این مستند ها در دهمین جشنواره حقیقت جایزه گرفت. در حال حاضر در حال تهیه مستند پرتره درباره یکی از شخصیت های ورزشی هستم که امیدوارم به جشنواره حقیقت سال بعد برسد تا بتوانیم نمایشش دهیم.

تا چه حد به بیان مشکلات اجتماعی در تولید آثارتان توجه دارید؟

اساسا حرف مشترک مجموعه فیلم کوتاهی که تولید کردیم، مباحث اجتماعی است. علی الخصوص فیلم " تو فقط مادر من باش " که به نظرم اصل موضوع و ایده اصلی آن به یکی از چالش ها و مشکلات اجتماعی اشاره می کند. این فیلم داستان زنانه ای دارد و شخصیت اصلی آن زن جوانی است که در شهر یزد زندگی می کند؛ اما یزدی نیست و از همسر خود جدا شده و دچار چالش هایی می شود. متاسفانه آمار طلاق در کشور افزایش پیدا کرده و این امر مشکلات بسیاری به همراه داشته که در این فیلم به یکی از آن ها می پردازیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
سخنگوی شورای صنفی اکران در واکنش به برخی ابهامات درباره فرآیند قیمت گذاری بلیت سینماها در ایام نوروز 98 توضیحاتی ارائه کرد.

غلامرضا فرجی سخنگوی شورای صنفی نمایش در گفتگو با خبرنگار مهر درباره ابهامات به وجود آمده درباره قیمت گذاری بلیت سینماها در ایام غیر تعطیل رسمی نوروز 98 گفت: فروش نیم بهای بلیت در ایام نوروز بر اساس روال سال های گذشته است و این طور نیست که در سال 1398 متفاوت از سال های گذشته کرده باشیم.

وی ادامه داد: در همه ایام نوروز اعم از تعطیل رسمی و غیررسمی، همه ساله بهای قیمت بلیت در سراسر کشور کامل بوده و بلیت نیم بها بعد از تعطیلات دو هفته ای نوروز عرضه خواهد شد.

غلامرضا فرجی ادامه داد: افزایش بهای بلیت برای سینماهای مدرن فقط برای روزهای پنجشنبه و جمعه و ایام تعطیل است و در حال حاضر در سینماهای مدرن قیمت بلیت 18 هزار تومان است که با مالیات و ارزش افزوده به 20 هزار تومان می رسد.

وی همچنین گفت: بعد از تعطیلات نوروز سینماهای مدرن در روزهای شنبه، یکشنبه، دوشنبه و چهارشنبه حداکثر قیمت بهای بلیت 13 هزار و 500 تومان که با مالیات و ارزش افزوده 15 هزار تومان خواهد بود.

فرجی یادآور شد: بهای بلیت سینماهای مدرن در روزهای شنبه، یکشنبه، دوشنبه و چهارشنبه هیچ گونه افزایشی نداشته است و بلیت نیم بهای سه شنبه ها 9 هزار تومان که با مالیات و ارزش افزوده به 10 هزار تومان خواهد رسید که بعد از تعطیلات نوروز اجرایی می شود.

کد خبر 4576209

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۶

من من باب کمک به هم وطنان عزیز و بنا به تجربه، حتی المقدور هیچ پولی به حساب های غیر رسمی واریز نمی کنم! پول ریختن به حساب های پراکنده، ولو حساب فلان تشکل امین دانشجویی یا بهمان عنصر خوش نام، خود از جمله علل پراکندگی مدیریت است! گمانم باید به مراکزی هم چون هلال احمر ولو در این دولت و یا سایر سازمان های مسئول و موظف، بیشتر اعتماد کنیم! اینکه در ورای هر حادثه ای، شاهد شکاف زننده و گسل زشت "مردم به تشکل ما یا فرد مدنظر ما بیشتر اعتماد کردند" باشیم، خودش یک بلای بزرگ است!

سلبریتی ها جدای از آنکه چه سازی می زنند، اصلا و ابدا لیاقت بزرگی و ریش سفیدی در این قبیل قضایا را ندارند! این را خودشان مکرر نشان داده اند! واقعا با وجود نهادی چون هلال احمر یا دیگر نهادهای دست اندرکار، من نوعی چرا باید کمک خود را از کانال سلبریتی ها به دست مردم درگیر بلا برسانم؟! که غالبا هم نمی رسد یا دیر می رسد! مسئله این است؛ ما اساسا برای چه دولت به آن معنی که در فرهنگ سیاسی مشهور است، تشکیل می دهیم؟! که باز هم مثل ایام بی نظم و نظام، مشکلات مان را حل کنیم؟!

مردمی که هنوز هم امثال صادق زیباکلام و بلکه علی دایی را حتی به هلال احمر با وجود این همه جوان مخلص، متخصص، کارآزموده و بی ادعا ترجیح می دهند، مصیبت زده ترین مردم تمام تاریخ و فی الواقع صاحب مستضعف ترین افکار هستند!

برای آنکه رویکرد غیر سیاسی این متن، روشن تر شود، مثالی بزنم؛ فرضا بخواهم به سیل زده ها مبلغ 200 هزار تومان کمک کنم! این پول را به حساب هلال احمر می ریزم، ولو آنکه منتقد دولت فعلی باشم! جناب دگراندیش! جوانان بی ادعای هلال احمر را به شومن ها نفروش! بگذار کمکت، گره گشا از مردم آسیب دیده باشد، نه باعث پز دلقک ها!

آن سلبریتی که روز اول عید را در ویلایش در شمال بوده و حالا آمده گلستان تا عکسی به یادگار بیندازد و برود، نه تختی عصر، که مصداق لاشخور است! مواظب باشید به بهانه ی یک عکس، کسی را بی خود بزرگ نکنید! بعضی ها استادند که روی غم و رنج ملت، از خودشان سوپرمن بسازند! آنهم بی هیچ کار خاصی! این بدترین نوع پوپولیسم و تحمیق ملت است! برای عده ای، خوب شد این سیل آمد تا از عمق عشق مضاعف خود به دوربین، پرده بردارند! اینان نه فرزند رسانه، که بنده ی عکس و عبد دیده شدن اند! سیاسی هایی که شعارشان دوری از سیاست است! سوپرپوپولیست هایی که از پوپولیسم متنفرند! مظاهر جدید نفاق! و راستش همه ی حرف شان این است؛ "آهای پیرمرد مازنی! کاش شیروانی خانه ات زودتر بریزد تا تبدیل شود به نردبان شوی مردم داری من"!

منبع : حامیان ولایت

لینک خبر :‌ حامیان ولایت
معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد، مسابقات بین المللی قرآن را گامی برای رسیدن به معنویت در بیانیه گام دوم انقلاب دانست و گفت: این رقابت ها می تواند در عرصه های مختلف قرآنی جریان سازی کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۷ سایت های دیگر : خبرگزاری بین المللی قرآن ربیع اکو فارس

عبدالهادی فقهی زاده، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت وگو با خبرنگار ویژه نامه مسابقات بین المللی قرآن خبرگزاری فارس؛ برگزاری سومین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم بانوان را اقدامی مثبت و تأثیر گذار دانست و گفت: این مسابقات یک اقدام رو به جلو محسوب می شود و می تواند در عرصه های مختلف به منظور جلب توجه و اهتمام بیشتر به قرآن کریم جریان سازی کند.

وی با بیان اینکه بانوان نیمی از جامعه اسلامی را تشکیل می دهند، افزود: جریان سازی و توجه به قرآن کریم برای این قشر از جامعه اقدام بسیار ارزنده ای محسوب می شود.

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد تأثیر این مسابقات بر تحقق اهداف بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، بیان کرد: بدون تردید بن مایه های اصلی معنویت در قرآن کریم و آموزه های عترت طاهرین قرار دارد و برای رسیدن به رشد معنویت که رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم تأکید کرده اند، توجه به قرآن بسیار مهم است.

وی یادآور شد: این مسابقات مسیری برای رسیدن به مغز وعمق معنویت با عبور از پوسته های آن و تکیه بر آموزه های شریف قرآن کریم است.

فقهی زاده با اشاره به رضایت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کریم بانوان، خاطرنشان کرد: از دست اندرکاران این رقابت ها در سازمان اوقاف و امور خیریه کشور نیز به منظور انجام این اقدام دینی و معنوی تقدیر و تشکر می کنیم.

گفتنی است، سومین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم بانوان از 20 تا 25 فروردین ماه در تهران برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
مشهد- ایرنا- رئیس اداره امور سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: امسال تغییربهای بلیت سینما در این استان در حد اضافه شدن 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده است و چندان تغییر محسوسی نسبت به سال گذشته نخواهد داشت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۷ سایت های دیگر : جماران

سید حجت طباطبایی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: افزایش 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده به نرخ بلیت سینما بعد از تعطیلات نوروز اعمال می شود.
وی اضافه کرد: قیمت بلیت هر سینما براساس درجه ای که به لحاظ ارائه خدمات دارد تعیین شده است و بر همین اساس سال گذشته قیمت بلیتهای سینماهای پیشرفته در مشهد 120 هزار ریال، سینماهای ممتاز 80 هزار ریال، سینماهای درجه یک 70 هزار ریال و سینماهای درجه دو 50 هزار ریال بود که همین نرخ طی نوروز امسال هم اعمال شده است.
رئیس اداره امور سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: سینماهای گلشن، ویلاژتوریست، هویزه، سیمرغ، آفریقا و اطلس، شش سینمای مشهد هستند که در تمام ایام نوروز به جز 12 فروردین ماه که سالروز شهادت امام موسی کاظم (ع) است فعالیت می کنند.
طباطبایی افزود: نوروز امسال بیشتر فیلمهای سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر در سینماهای مشهد اکران شد که استقبال خوبی از آن به عمل آمد با این حال برخی از فیلمهای خارج از جشنواره نیز بسیار مورد استقبال قرار گرفت.
1922/7489

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
قزوین - ایرنا - هنرمندان حوزه نمایش قزوین معتقدند کمبود امکانات و منابع مالی همانند یک تراژدی سالهاست که صحنه این هنر را تحت تاثیر قرار داده وبه مانعی برای پیشرفت این هنر وخلق آثار پرمایه تبدیل شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۷ سایت های دیگر : جماران صدای قزوین

به گزارش ایرنا، هفتم فروردین ماه برابر با 27 مارس روز جهانی تئاتر است و هنرمندان سراسر جهان با برگزاری مراسم ویژه ای این روز را گرامی می دارند.
کارلوس سلدران کارگردان، نمایشنامه نویس، مدرس تئاتر فعال در هاوانا در پیام روز جهانی تئاتر سال 2019 تعاریف زیبا و دقیقی از این هنر دارد آنجاکه می گوید سنت تئاتری فاقد سلسله مراتب است، هیچ کس نمی تواند ادعا کند که تئاتر در هیچ مرکزی در جهان، در هیچ شهر یا ساختمان ممتازی وجود دارد. تئاتر، آنگونه که من آن را تجربه کرده ام در جغرافیایی نامرئی پراکنده می شود که زندگی آنها که اجرایش می کنند و حرفه تئاتر را در یک حرکت متحد کننده ترکیب می کند.
آموزگاران تئاتر این را می دانند، هیچ شناختی هنگام رویارویی با آن یقینی که ریشه کار ماست معتبر نیست، خلق لحظات حقیقت، ابهام، قدرت و آزادی در میانه تزلزل عظیم. هیچ چیز باقی نمی ماند جز اطلاعات و اسناد کارشان در فیلم و عکس که تنها انگاره ای کمرنگ را از آنچه انجام داده اند، ضبط می کند.با این حال آنچه همواره در این اسناد غایب خواهد بود واکنش خاموش مخاطبی است که در یک آن در می یابد که آنچه رخ می دهد نمی تواند ترجمه شده و یا بیرون از آنجا یافت شود که حقیقتی که آنجا به اشتراک گذاشته شده تجربه ای از زندگی در چند ثانیه است که حتی از خود زندگی نیز ظریف تر است .
تئاتر، هنری جریان ساز است که با وجود پیشینه ای غنی در ایران و قزوین اکنون به خاطر ضعف اساسی در زیرساخت ها و نبود حمایت های قانونی و سیاستگذاری نادرست نتوانسته نیاز های اجتماعی را بر آورده کند.
هنر نمایش از دیرباز در ایران دارای پیشینه ای بسیار طولانی است که به دوران باستان برمی گردد یعنی همان زمانی که در مراسم به ستودن قهرمان های افسانه ای و ملی و تحقیر دشمن پرداخته می شد.
در قزوین نیز آن طور که از نوشته های مهدی نورمحمدی نویسنده کتاب تئاتر و سینما در قزوین بر می آید تئاتر به مفهوم آنچه در غرب موسوم است شروعش از سال 1302 است و ما قبل از آن صرفا نمایش داشتیم.
این نویسنده معتقد است قزوین نزدیک به نیم قرن پایتخت شاهان صفوی بوده و نمایش های این دوره به سه قسمت نمایش های اهل بازی مثل حیوان بازی، چوگان بازی، نمایش های اهل زور و پهلوانی مثل کشتی گیری، قپق اندازی( جام زرینی که بر چوبی متصل بوده و تیراندازان و سواران به سمت آن تیر می انداخته یا می تاخته اند و جایزه می گرفته اند) ، نمایش های اهل سخن شامل شاهنامه خوانی و نقالی تقسیم می شد.
نورمحمدی در این کتاب گفته است این نمایش ها در میدان سعادت آباد قزوین برگزار می شد که منبع الهام شاه عباس برای ساخت میدان نقش جهان اصفهان بود و البته امروز از آن در قزوین خبری نیست.
در کتاب این محقق و نویسنده اشاره شده است که شاخص ترین وجه نمایشی در دوره قاجاریه تعزیه است و شهر قزوین یکی از مهم ترین کانون های تعزیه خوانی بوده است.
با گذشت دوران قاجار و پهلوی و پس از انقلاب اسلامی افراد مختلفی به عنوان متولی جریان تئاتر قزوین را به دست گرفتند و در نهایت نیز با تشکیل انجمن نمایش جریان تئاتر شهر صاحب پایگاهی مشخص تر شد.
در همین دوران در دهه 60 گروهی از نوجوانان علاقمند تئاتر به سرپرستی نادر میرزایی گرد هم آمده و به نوعی آغازگر تئاتر کودک و نوجوان شدند.
کارشناسان و هنرمندان در بررسی وضعیت تئاتر استان معتقدند که این هنر اکنون پس از طی کردن دوران پر فراز و نشیب در گذشته اکنون با چالش های فراوانی رو به رو است که بخش اعظمی به دست اندرکاران و مسئولان امر باز می گردد.
هنوز دست اندرکاران این هنر از چالش های مالی برای تولید نمایش ها و از سختی کار با دست خالی و نبود تبلیغ و گرانی دکور و لباس می گویند، این هنرمندان زمانی می توانند کارهای شایسته ای برای جذب مخاطبان تولید کنند که درگیری مالی نداشته باشند هرچند که هنوز هم با وجود تمام این مشکلات، نمایش های موفقی در سطح سالن های نمایش شهر قزوین به روی صحنه می روند.
خبرگزاری ایرنا در آستانه فرا رسیدن هفتم فروردین ماه روز جهانی تئاتر میزگردی با عنوان چالش های هنرهای نمایشی با حضور چهار تن از هنرمندان این حوزه، کیوان حبیبی، بازیگر و کارگردان و رییس انجمن هنرهای نمایشی، حامد مکملی، آذر متفکر و حمید میرآخور برگزار کرد.

***شکل گیری روز جهانی تئاتر
رییس انجمن هنرهای نمایشی قزوین در این خصوص به روز جهانی تئاتر اشاره کرد و گفت: از سال 1961 به پیشنهاد انستیتو بین المللی تئاتر سالانه روز جهانی تئاتر در تاریخ 27 مارس جشن گرفته می شود که اهمیت و جایگاه این هنر را در بین تمام ملت ها نشان می دهد.
کیوان حبیبی افزود: اخیرا در خبرها اعلام شد 88 درصد مردم ایران تئاتر نمی بینند که گرچه این آمار دقیق نیست اما تا حد زیادی حقیقت دارد و بسیاری از مردم ما در طول عمر خود حتی یک بار تئاتر ندیده اند.
وی با بیان اینکه البته درباره تعزیه قاعده متفاوت است گفت: این آمار پایین تماشای تئاتر نه به خاطر علاقه پایین مردم بلکه به خاطر ضعف و یا حتی نبود زیرساخت های آن است که متاسفانه در دهه های اخیر به آن بی توجهی شده است.
این بازیگر تئاتر گفت: دوران طلایی تئاتر در ایران در دهه های 40 و 50 بوده که این هنر با سازماندهی صحیح و به جا هویت و ماهیت اصلی خود را به عنوان هنر مادر که تمام هنرها را درگیر خود می کند بازیافت.
حبیبی خاطرنشان کرد: در شرایط اقتصادی امروز کشور به طور قطع آنچه پیش و بیش از هر موضوع دیگر مورد تهدید قرار می گیرد هنر است که با کاهش بودجه مواجه می شود.
وی اظهار داشت: دولتمردان ما هیچ گاه به این یقین نرسیده اند که بی توجهی به هنر و نمایش چه ضربه های مهلکی بر پیکره جامعه ایران وارد می کند.
حبیبی با تاکید بر اینکه تئاتر می تواند جامعه ما را پالایش و به تزکیه نفس آن کمک کند گفت: با وجود تمام مشکلات پیش روی هنرمندان تئاتر، این هنرمندان بدون هیچ حمایتی ، خدمات فرهنگی خود را اراه می کنند.

*** روزهای پرکار هنرمندان تئاتر قزوین در سال 98
رییس انجمن هنرهای نمایشی قزوین گفت: با تمام مشکلات اقتصادی و زیرساختی پیش رو در سال جدید به گونه ای برنامه ریزی می شود که در هیچ روز هیچ کدام از سالن های نمایش شهر بدون اجرای نمایش نباشند.
حبیبی افزود: همین حالا پنج گروه نمایشی در حال تمرین نمایش هستند و باید به گونه ای برنامه ریزی کنیم که همه نمایش ها با آخرین ظرفیت خود تولید و اجرا شوند.
وی از خدمات شهرداری و اعضای شورای اسلامی شهر قزوین جهت اختصاص اعتبار برای تجهیز و نوسازی سالن نمایش علامه رفیعی در سال 97 گفت: البته به جز سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری که حمایت چندانی از نمایش نکرده و در یک فرایند اداری طولانی و پیچیده ما را درگیر خود کرده است ارگان های دیگر از جمله میراث فرهنگی، شهردار و شورای شهر حمایت خوبی از هنرهای نمایشی داشته اند.
حبیبی در ادامه همچنین احداث خانه تئاتر قزوین از سوی شهرداری را نیز یکی دیگر از موارد حمایت شهرداری از هنرهای نمایشی عنوان کرد و گفت: به طور قطع حتی با تکمیل این خانه فعالیت گروه های نمایشی در 2 سالن نمایش فعلی در کتابخانه علامه رفیعی و کتابخانه امام خمینی تعطیل نخواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: البته با تکمیل خانه تئاتر قزوین نگرانی ما این است که مدیریت آن قرار است به چه نهاد و یا چه افرادی واگذار شود.

***ضرورت اختصاص فیکسچر برای تبلیغات شهری تئاتر و نمایش در قزوین
رییس انجمن هنرهای نمایشی قزوین، خواستار اختصاص دایمی فیکسجرها و بیلبوردهای تبلیغاتی در نقاط مناسب شهر جهت تبلیغات نمایش ها شد و گفت: اگر نمایش های مختلف تولید شوند اما تبلیغ و اطلاع رسانی مناسب از آنها صورت نگیرد هیچ تحول و اتفاق مثبتی برای تئاتر استان نخواهد افتاد.
حبیبی، بودجه اختصاص یافته به تئاتر قزوین را پایین دانست و گفت: اگر بخواهیم بودجه تئاتر استان را با استان های دیگر مانند کرمانشاه و فارس مقایسه کنیم بسیار ناچیز بوده و باید هنرمندان برای تولید کارهایشان از جیب خودشان هزینه کنند.
وی اظهار داشت: کل بودجه تئاتر کشور سالانه 350 میلیارد ریال است که 50 میلیارد ریال آن محقق نمی شود و 90 درصد از مبلغ باقی مانده نیز در تهران هزینه می شود و شهرستان ها سهم پایینی دارند.
وی گفت: در شهرهایی مانند اصفهان، مشهد، شیراز و اهواز گردش مالی تئاتر قابل توجه است به گونه ای که در مشهد سالانه 40 میلیارد ریال گردش مالی دارد و یا در تبریز انجمن نمایش مورد حمایت های مالی بسیار زیادی قرار دارد.
حبیبی اظهار داشت: اینها همه در حالی است که در قزوین انجمن نمایش برای گرفتن حمایت های مالی جهت بدیهی ترین نیازها باید در ادارات مختلف دوندگی کند و درگیر بوروکراسی های اداری پیچیده و طولانی شود.
این هنرمند قزوین گفت: در قزوین خیلی از هنرمندان فعالیت می کردند که پس از مدتی به تهران و یا خارج از کشور رفتند و باید برای انگیزه بخشیدن به هنرمندان از آنها حمایت شود.
حبیبی با بیان اینکه متولی هنر در استان ها و شهرستان ها فرهنگ و ارشاد اسلامی است گفت: از انتصاب مدیرکل جدید خوشبین هستیم و امیدواریم با حمایت های وی وضعیت فعلی تئاتر استان دگرگون شود.

*** هنرمندان قزوین در جشنواره ها و برنامه های استانی مهجور مانده اند
رییس انجمن هنرهای نمایشی قزوین گفت: در حال حاضر هنرمندان برجسته زیادی در تئاتر قزوین فعالیت می کنند که متاسفانه در عمل مورد بی مهری مسئولان و دست اندرکاران امر قرار گرفته اند.
حبیبی افزود: در جشنواره های نوروزی شهرداری هر ساله از هنرمندان سایر استان ها دعوت می شود آنگاه بسیاری از هنرمندان بومی استان مهجور واقع می شوند و خبری از آنها نیست.
این هنرمند تئاتر یادآور شد: تعداد تحصیلگردگان تئاتر در قزوین بسیار زیاد است و باید از این راه درآمد کسب کنند آنگاه از هنرمند درجه چهار تهران دعوت شده اما هنرمندان قزوین مورد بی توجهی قرار می گیرند.
حبیبی در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: استاندار قزوین سال گذشته در اجرای 2 نمایش مجلس شمرکشی و روشنک حضور یافت که همین امر نشان دهنده توجه و آشنایی وی با هنر تئاتر و قابل تقدیر است اما امیدواریم در سال جدید فرصتی برای یک نشست مشترک با آقای زاهدی( استاندار ) فراهم شود تا ایشان بدانند هنر تئاتر و هنرمندان این رشته چه ظرفیت های بزرگی در جهت حل مسایل و مشکلات دارند.

*** باید زمینه حضور هنرمندان قزوین در جشنواره های بین المللی فراهم شود
رییس انجمن هنرهای نمایشی قزوین گفت: بسیاری از نمایش های قزوین قابلیت دیده شدن در سطح بین المللی دارند و باید با حمایت از این نمایش ها شرایط به طوری فراهم شود که هرساله در جشنواره فجر و سایر جشنواره های معتبر از قزوین نماینده ای داشته باشیم.
وی همچنین تقویت کلاس های آموزشی تئاتر را نیز از دیگر برنامه هایی عنوان کرد که هیات مدیره جدید انجمن هنرهای نمایشی در سال 98 برای آن برنامه ریزی خواهند کرد.

*** تئاتر با معضل موازی کاری مواجه است
رییس انجمن هنرهای نمایشی قزوین گفت: یکی از مشکلات مهم تئاتر وجود موازی کاری است که باعث شده چندین نهاد در این عرصه متولی باشند اما در مقام عمل نوع کار و فعالیت آنها گره گشا نبوده و حرکت رو به جلویی از آنها دیده نشده است.
حبیبی افزود: به طور مثال متولی تئاتر کودک و نوجوان کانون پرورش فکری کودک و نوجوان است که نه تنها کار خاصی در این حوزه نمی کند بلکه با مقاومت در برابر ورود نیروهای تخصصی و بومی در این حوزه آنجا را مانند ملک شخصی خود تلقی می کند و همین مانع ارتقای کیفیت کارهای تولید شده در این حوزه می شود.
وی اظهار داشت: انسجام و سازماندهی مناسب در حوزه تئاتر ضمن جلوگیری از موازی کاری دستگاه های متولی این عرصه و پایین آمدن بهره وری، هزینه های آن را کاهش می دهد.
وی در بخش دیگری از این میزگرد گفت: داشتن بودجه ای در حد 350 میلیارد ریال در سازمان فرهنگی و ورزشی رقم نسبتا بالایی است که هزینه کردن آن در در چند رشته هنری مانند موسیقی، تئاتر و هنرهای تجسمی تاثیرات بالایی در توسعه این هنرها می گذارد.
حبیبی اظهار داشت: هنرمندانی که در عرصه تئاتر استان فعالیت دارند در نوع خود بی نظیر هستند و باید این ظرفیت ها را توسعه داد.
وی با تاکید بر حمایت از تمام ژانرهای تئاتر گفت: این مخاطب است که باید بین همه گونه ها و ژانرها انتخاب کند اما مخاطب ایرانی که از دوره تحصیلی دبستان این فرصت شناسایی را نداشته به طور قطع در بزرگسالی نمی تواند به گزینش درستی از ژانرها دست یابد.

** فرهنگ و هنر در بین مسئولان به یک باور تبدیل نشده است
حامد مکملی دیگر هنرمند تئاتر دعوت شده به این میزگرد بود که سخنان خود را با انتقاد از اهالی فرهنگ و رسانه ها در کم توجهی به هنر نمایش آغاز کرد و گفت: تحول از اهالی خود فرهنگ شروع می شود و تا زمانی که این افراد رغبت و علاقه ای به تئاتر نشان ندهند نمی توان از عامه مردم انتظار استقبال از نمایش را داشت.
وی افزود: بدون شک اگر مخاطبان تئاتر استان افزایش یابند مسئولان نیز ناچار به ایجاد سالن ها و حمایت های بیشتر می شوند.
این هنرمند تئاتر با بیان اینکه این مسئولان هستند که به هنرمندان نیاز دارند افزود: در صورت بی توجهی به فرهنگ و هنر، این هنرمند نیست که آسیب می بیند بلکه شهر و جامعه ضربه می بیند.
مکملی ادامه داد: موضوع کم توجهی به نمایش مختص یک سازمان خاص نیست بلکه فرهنگ و هنر اولویت هیچ کدام از مسئولان و مدیران شهری و افراد تاثیر گذار نبوده است.
وی اضافه کرد: در بسیاری از رویدادهای سیاسی و اجتماعی در کوتاه ترین زمان ممکن تمام شهر در خدمت آن رویداد قرار می گیرد اما در حوزه نمایش چنین اتفاقی نمی افتد چون دغدغه و اولویت دست اندرکاران امر چیز دیگری غیر از هنر است.
مکملی خاطرنشان کرد: بر خلاف این تصور که گفته می شود اعتبارات مالی محدود است، اعتبارات به اندازه کافی موجود هست و فقط اعتقاد و باور به فرهنگ و هنر است که در بین مسئولان ما وجود ندارد.
وی گفت: این باور باید به قدری قوی باشد که اگر هنرمندان مطالبه هم نکنند کار انجام شود و در این میان نقش رسانه ها نیز در تقویت این باور بسیار مهم و موثر است.
مکملی اظهار داشت: قزوین با هنر بیگانه است و ما هنر را نه در سیما و منظر شهری و نه گفت و گوهای مردم و رسانه های قزوین نمی بینیم.
این نویسنده و بازیگر تئاتر گفت: این که هر کدام از نهادهای استان یک فیکسجر تبلیغاتی در سطح شهر دارند اما فرهنگ و ارشاد استان از آن بی بهره است یک ضعف بزرگ بوده و باید تئاتر یک نقطه تبلیغی در بهترین جای شهر داشته باشد.
وی با بیان اینکه بسیاری از مدیران فرهنگ و ارشاد منصوب شده در شهرستان ها به کوچکترین و بدیهی ترین مسایل هنری آگاهی ندارند گفت: چندین مدیر در این زمینه منصوب شده اند اما هیچ گاه در این عزل و نصب ها نظر هنرمندان را نپرسیده اند.
مکلمی ادامه داد: البته در بین نهادهای فرهنگی، حوزه هنری استان با تمام داشته ها و اعتبارات خود در این خصوص گام هایی برداشته و در تمام این مدت در سایه کار کرده است اما چندان مورد حمایت مدیران استانی قرار نگرفته چون اصلا باوری به فرهنگ و هنر وجود ندارد.
وی افزود: استاندار قزوین برای تماشای نمایش ها حضور می یابد و از سئوالاتی که می پرسد می توان فهمید تئاتر را می داند اما در عمل به حمایت ها که می رسد هیچ اتفاقی نمی افتد.
مکملی اظهار داشت: در شرایطی که قزوین از هنرمندان با استعداد در تئاتر بی بهره نیست شاهد دعوت و حضور هنرمندان درجه سه و چهار تهران در برنامه های قزوین هستیم که با دریافت مبالغ هنگفتی برای معرفی قزوین دعوت می شوند در حالیکه هنرمندان بومی قزوین می توانند با یک دهم آن مبلغ تولیداتی به مراتب فاخرتر از این هنرمندان جهت معرفی شهر خود داشته باشند.

**هیچ نمایشی نباید بدون هماهنگی انجمن نمایش به روی صحنه رود
مکملی گفت: هر نمایشی در هر ژانر و مشخصاتی باید با هماهنگی و تایید انجمن هنرهای نمایشی اجرا شود اما اکنون تئاترهایی در سطح شهر اجرا می شوند که اصلا انجمن نمایش از آنها اطلاعی ندارد.
وی افزود: شهرداری ها و یا هر نهاد دیگری در فعالیت های نمایشی حتما باید از انجمن هنرهای نمایشی استعلام کنند اما در عمل چنین اتفاقی نمی افتد.

**توسعه هنر تئاتر نیازمند تبلیغات و اطلاع رسانی است
آذر متفکر بازیگر و کارگردان تئاتر از دیگر هنرمندانی بود که گفت: لازمه اجرای تئاتر حمایت مالی است و بدون حمایت مالی خصوصا در حوزه تبلیغات برای شناساندن یک اثر به مردم هیچ کاری به نتیجه نمی رسد.
وی افزود: در حوزه تبلیغات این انتقاد به هیات مدیره انجمن هنرهای نمایشی وارد است که فعالیت و تکاپوی زیادی درحوزه اطلاع رسانی فعالیت های نمایشی نکردند.
متفکر ، سهم رسانه ها را نیز در این خصوص بسیار موثر دانست و گفت: به جز یک یا دو مورد از خبرنگاران استان، سایر اهالی رسانه نیز در این خصوص دغدغه و توجه ویژه ای به فعالیت های و تولیدات نمایشی نداشته اند.
وی با قدردانی از اعضای شورای شهر و شهردار به جهت احداث خانه تئاتر گفت: برای طراحی خانه تئاتر نیز رییس کمیسیون فرهنگی شورا از هنرمندان دعوت کرد و نقشه ها با نظارت چند تن از هنرمندان تئاتر طراحی شدند که امیدواریم در سال جدید و در نهایت سال آینده تکمیل و مورد استفاده گروه های نمایشی استان قرار گیرد.

**تئاتر کودک و نوجوان با ضعف مدیریت مواجه است
متفکر که عمده فعالیت هایش در حوزه تئاتر کودک و نوجوان است از متولیان این حوزه از جمله کانون پرورش فکری کودک و نوجوان و آموزش و پرورش نیز انتقاد کرد و گفت: کانون پرورش فکری که متولی اصلی تئاتر کودک و نوجوان است ازهنرمندان تهرانی برای فعالیت های خود استفاده و به هنرمند بومی بی مهری می کند و ما همیشه با نمایش های تکراری مواجهیم که هیچ تلاشی برای دگرگونی آن نمی شود.
وی افزود: آموزش و پرورش نیز با مقاومت در مقابل ایده های هنرمندان بومی وفعالیت نیروهای آزاد اعلام می کند ما خودمان مربیان متخصص داریم در حالی که معلمان هنر ما اصلا تخصصی در زمینه نمایش و تئاتر ندارند.
متفکر افزود: معلمی که تخصصش در حوزه تکنولوژی آموزشی و یا هر موضوع دیگر به جز هنر نمایش است نمی تواند با دانش آموز تئاتر کار کند و آموزش و پرورش ما به این امر واقف نیست که تئاتر چه تاثیری می تواند در آموزش داشته باشد.
وی گفت: در نمایش کلاع خنزر پنزر از آموزش و پرورش برای حضور دانش آموزان دعوت شد اما در نهایت فقط کودکان پنج مهد کودک برای تماشا آمدند و بر خلاف وعده های مسئولان آموزش و پرورش خبری از حضور دانش آموزان مدارس نبود.
به گفته متفکر، نوجوان ما که در دوره گذار سن کودکی به بزرگسالی است نیازمند نوع خاصی از نمایش جدای از نمایش کودکان است اما در سایه ضعف مدیریت تئاتر کودک و نوجوان چنین مواردی اتفاق نیفتاده است.
وی خاطرنشان کرد: این در حالی که است که در کشورهای پیشرفته دنیا اکثر دست اندرکاران و کارگردانان تئاتر کودک از پیشکسوتان و متخصصان این حرفه هستند چون تئاتر کودک و نوجوان کاری بسیار حساس است.

**نمایش های حوزه کودک بدون بازبینی اجرا می شوند
این بازیگر تئاتر کودک و نوجوان با انتقاد از فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن نمایش گفت: متاسفانه در حوزه کودک و نوجوان هر نمایشی بدون بازبینی به روی صحنه می رود و در بسیاری از آنها شاهد الفاظ زشتی هستیم که اصلا مناسب سنین آنها نیست.
متفکر افزود: گرچه در بخش هایی واقعا کار در اختیار انجمن نمایش نیست و متولی اصلی نظارت بازبین فرهنگ و ارشاد است که اصلا تخصصی در این امر ندارد.
متفکر افزود: این وظیفه هنرمند تئاتر نیست که در اتاق مسئولان را بزند و مطالبه کند و در این شرایط هنرمندان ما بدون حمایت مادی مسئولان صفر تا 100 کار تولید و اجرای نمایش را با هزینه های شخصی خود تهیه و تامین می کنند.
وی افزود: در نتیجه این مدیریت های ضعیف در فرهنگ و هنر قزوین شاهد افت انگیزه هنرمندان بومی و مهاجرت آنها از یک سو و همچنین عدم استقبال مردم از تئاتر بومی و استقبال آنها از تئاترهای پایتخت از سوی دیگر هستیم.

**فرهنگ و ارشاد اسلامی مرجع صدور مجوز برای اجرای نمایش است
حمیدرضا میرآخور یکی دیگر از هنرمندان تئاتر قزوین است که در این میزگرد با انتقاد از نمایش هایی که به سفارش برخی سازمان ها و از طریق رانت اجرا می شوند گفت: برای اجرای هر نمایش در سالن های شهر اصولا هر سازمانی نباید با شخص و گروه خاصی وارد مذاکره شود بلکه طرف اصلی همه این کارها باید انجمن نمایش باشد.
وی افزود: انجمن نمایش نیز با تشکیل بانک اطلاعاتی از هنرمندان، کمدین ها و هر ژانر دیگری باید بتواند گروه های هنری را معرفی کند.
میرآخور ادامه داد: با تحقق این موضوع بخشی از مبالغ پرداختی نیز به حساب انجمن نمایش واریز و صرف امورات و نیازهای آن می شود.
میراخور ادامه داد: متاسفانه این موضوع در استان محقق نشده و همچنان شاهد اجرای نمایش هایی بدون هماهنگی انجمن نمایش از سوی سازمان های مختلف شهر هستیم.
وی گفت: تنها راه حل این مشکل آن است که با پرچمداری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی نشستی جداگانه با استاندار داشته و با تصمیمی قاطع تمام دستگاه های مربوط را در این خصوص مجاب کنند که هر طرح و برنامه ای با هماهنگی و مجوز انجمن نمایش باشد.
وی افزود: بر این اساس اختیاراتی باید به انجمن های فرهنگی و هنری داده شود تا از اجرای هر برنامه ای بدون هماهنگی آنها جلوگیری شود.
7388/6012

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
رشت - ایرنا - هفتم فروردین ماه در گاه شمار سرزمین مان روز هنرهای نمایشی است و امروز هنرمندان تئاتر گیلان - سرزمینی به قدمت بیش از یک قرن در هنر نمایش - در تب و تاب بین بخش خصوصی و دولتی، پر اندیشه و دل نا آرام شده اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۷ سایت های دیگر : جماران

سرزمین اکبر رادی، فریدون پوررضا، ناصر مسعودی، کیومرث صابری فومنی، آیدین آغداشلو، حسین محجوبی و ... اگر چه مدام رپرتوآر (اجراهای به هم پیوسته) شعر ، موسیقی، خط ، تئاتر و ... است اما این روزها به ثمر نشستن یکی از خواست های دیرینه هنرمندان - افتتاح تالار مرکزی - را به جشن نشسته اند.
پروژه ملی تالار مرکزی رشت یکی از هشت تالار زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که در فضایی به مساحت 19 هزار مترمربع در چله انقلاب و نیمه اسفندماه گذشته با حضور رئیس جمهوری و هیات همراه با اعتباری بالغ بر 700میلیارد ریال افتتاح شد.
هنوز ماهی بر افتتاح تالار یادشده نگذشته که خبر رسید برخی از هنرمندان هنرهای نمایشی در آستانه روزی به پاسداشت شأن شان ، از واسپاری این تالار به بخش خصوصی دل نا آرامند و برخی دیگر آن را موجب قوت هنر تئاتر در سرزمین رادی می دانند.
برآیند کلامشان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا چنین است: فرهنگ و هنر بسان تار و پود فرش می ماند و استحکامی است که گره در گره، نقش می بافد بدان سان که سودای تمجید نمی خواهد و تنها حضوری برای حمایت، کافی خواهد بود.
محمد صادق حسنی نایب رئیس انجمن هنرهای نمایشی گیلان معتقد است: تئاتر اگر مورد حمایت نباشد آثار فاخر تولید نمی شود و یکی از حمایت های بارز از هنرمندان این رشته پرقدمت هنری در استان، وجود سالن های نمایش مناسب است.
وی اظهار داشت: افتتاح تالار مرکزی رشت خواسته دیرینه هنرمندان این سرزمین است که امروز گویا قرار است به بخش خصوصی واگذار شود.
وی ادامه داد: بیشتر هنرمندان تئاتر دغدغه نان دارند و این واسپاری این دغدغه را دوچندان خواهد کرد چراکه اگر تمهیداتی برای هنرمندان استان در نظر گرفته نشود اجراها توان پرداخت هزینه بخش خصوصی را نخواهند داشت.
رئیس انجمن هنرهای نمایشی لاهیجان اضافه کرد: اگر شرایط ویژه ای در واسپاری تالار مرکزی رشت به بخش خصوصی برای هنرمندان استان صورت نگیرد، این موضوع لطمه جبران ناپذیری برای حوزه فرهنگ و هنر استان خواهد بود.
صادق حسنی از مسئولان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان خواست در واسپاری یادشده بندهای حمایتی برای هنرمندان گیلان در نظر گرفته شود.
نخستین تماشاخانه کشور در رشت تبلور یافت و اکبر رادی - پدر نمایشنامه نویسی ایران - در این شهر زاده شد و اینک کمبود سالن مناسب برای اجرا دغدغه هنرمندان تئاتر گیلان است.
' تئاتر هویت ؛ این تئاتر ملی با یک طنین جهانی است ' گفته ایست از زنده یاد اکبر رادی و به یاد می آورم بخشی از نمایشنامه ملودی شهر بارانی اش را که شخصیت گیلان در آن به مهیار می گفت: برای اینکه درختی بکارین یا از مظلومی دفاع کنین، لازم نیس سوار اسب نحیف تون بشین و دور جبهه های جنگ و افسانه ها بگردین، باغچه و مظلوم هر دو پیش روی شمان؛ فقط کمی هنر می خواد.
مهرداد هنرمند کارگردان و مدرس تئاتر از موافقان واسپاری تالار مرکزی رشت به بخش خصوصی است و در گفت و گو با خبرنگار ایرنا می گوید: تئاتر گیلان به لحاظ کمی شاهد رشد چشمگیری بوده و نسل نویی پا به این عرصه گذاشته اند که اگر حمایت نشوند با بحران مخاطب روبه رو خواهند شد و دچار وازدگی می شوند.
وی اظهار داشت: پر واضح است اعتبارات دولتی کفاف حمایت مالی از هنرمندان تئاتر را نمی دهد همین قدر که مجوزها بر پایه کیفیت و درجه نمایش صادر شود و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان پای مجوزهای خود باشد، قدردانیم.
وی ادامه داد: افتتاح تالار مرکزی رشت اتفاق خوبی است و واسپاری آن به بخش خصوصی نیز می تواند اتفاق مثمری باشد اگر با بضاعت تئاتر استان مطابق شود.
هنرمند افزود: به طور قطع هنرمندان این رشته هنری نیازمند حمایت منصفانه مسئولان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند و امیدواریم ترتیبی اتخاذ شود تا اجراها بر پایه درجه بندی و کیفیت اجرا سنجیده شوند.
معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان نیز در این باره ،ضمن تایید واسپاری تالارمرکزی رشت به بخش خصوصی گفت: تئاتر ، آینه زندگی بر صحنه و آمیخته آموختن و نواختن است و پیشینه تئاتر گیلان بر مخاطبان فرهنگ و هنر پوشیده نیست و هدف متولیان فرهنگ و هنر استان نیزتنها بالندگی و ارتقاست.
سید امیر مصباح در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: چاره ای جز تسلیم در برابر قانون نیست و البته نگرانی هنرمندان در این زمینه قابل درک است.
وی اظهار داشت: شاید اتخاذ این تصمیم در وهله اول دردناک و با دل آشوبی برخی هنرمندان همراه باشد اما در نهایت به نفع جامعه فرهنگ و هنر استان خواهد بود .
مصباح ادامه داد: پروژه تالار مرکزی رشت یک طرح ملی است و واسپاری آن به بخش خصوصی نیز از سوی وزارتخانه انجام شده اما هنرمندان استان این اطمینان را داشته باشند که مدیران این اداره کل از هیچ اقدامی برای تسهیل در روند در اختیار گذاشتن امکانات این تالار مرکزی به آنان فروگذار نخواهند کرد.
مصباح در خصوص درجه بندی اجراهای تئاتر در گیلان گفت: تعیین کیفیت در قالب آئین نامه، یکی از برنامه های این معاونت بوده که امیدواریم با همدلی هنرمندان تئاتر این طرح در سال جدید اجرایی شود.
هنر وسیله ارتباط انسان هاست؛ برای حیات بشر و برای سیر به سوی فرد و جامعه انسانی موضوعی ضروری و لازم است زیرا افراد بشر را با احساساتی یکسان به یکدیگر پیوند می دهد.
این تعریف از هنر برگرفته از کتاب تولستوی است که شاید آنچه به فرهنگ و هنر می نامند را جذاب می کند؛ انسان احساسی را که تجربه کرده، در خود می پروراند و با حرکات ، اشارات ، خط ها و رنگ ها و نقش ها، آوا و واژه به نحوی که دیگران نیز بتوانند همان احساس را تجربه کنند، آن را به مخاطب منتقل می سازد.
بر همین اساس ، گفت و گو با اهالی تئاتر گیلان و متولیان فرهنگ و هنر استان که بالنده بیش از یکصد سال سابقه تئاتر کشور هستند و یا افرادی که پیشانی به گرد صحنه متبرک نموده اند؛ این گونه تداعی می کند که در مجموع ، باز هم پیشرفت هنر تئاتر استان در گرو درک صحیح هنرمندان و مسئولان از یکدیگر بگونه ای نیک خواهد بود.
گزارش از مرضیه ضامن
1881

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی

دبیر کارگروه مد و لباس کشور ضمن همدردی با آسیب دیدگان حادثه سیل در استان گلستان و سراسر کشور از ارسال 300 دست مانتو نو برای این عزیزان در استان گلستان خبر داد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان، حمید قبادی ضمن اشاره به اتفاقات ناگوار و سیل ویرانگر چند روز اخیر شمال کشور و جان باختن تعدادی از هموطنان بی پناهمان در شهر شیراز، اظهار کرد: مصیبت سیل و زلزله زمانی مضاعف است که بی توجه از کنار آن بگذریم ، درس نگیریم و بی اعتنا عبور کنیم . انفاق و همراهی با آسیب دیدگان در این حوادث راهی است که خداوند متعال در پیش روی ما نهاده است .

وی ادامه داد: اظهار همدردی کمترین کاری است که می توانیم انجام دهیم ، اما سیل کمک هایمان می تواند، تسکینی بر دردهای این سیل ناگوار باشد .

حمید قبادی در پایان، افزود: بزودی کاروانی از محبت هنرمندان مد و لباس کشور به همراه حداقل 300 دست لباس به عنوان اولین هدیه خانواده بزرگ مدولباس کشور تقدیم هموطنان آسیب دیده گلستان خواهد شد.

یادآوری می شود، آمادگی برای ارسال تعداد بیشتری لباس از سوی طراحان و تولیدکنندگان عزیز مد و لباس اعلام شده است که تعداد و زمان ارسال آن متعاقبا اعلام خواهد شد.

لینک خبر :‌ استانداری گلستان
تئاتر استان البرز با تئاتر حرفه ای هیچ فاصله ای ندارد و در این استان هنرمندان بسیار خوبی وجود دارد ولی مهمترین مشکل، نداشتن سالن استاندارد، نداشتن مخاطب، قرارگرفتن تئاتر شهر کرج در نقطه ای کور، بهاء ندادن مسئولین فرهنگی به هنر نمایش و ... است.

بازدید صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۷ سایت های دیگر : راه دانا

به گزارش گروه استانی تیتریک ، استان البرز ظرفیت های بسیار خوبی درزمینهٔ هنر تئاتر دارد و در سال های اخیر شاهد رشد روزافزون هنرمندان این استان در جشنواره های مختلف از جشنواره بین المللی تئاتر فجر گرفته تا جشنواره تئاتر کودک، جشنواره تئاتر رضوی ، جشنواره تئاتر آبگینه و ... بودیم.

نمایش "اسماعیل"به نویسندگی و کارگردانی سینا شفیعی در بخش صحنه ای و نمایش "کالبد شکافی یک اتفاق" به کارگردانی مهدی حبیبی در بخش خیابانی دو نماینده البرزدر سی و هفتمین جشنواره تئاتر فجر بود.

در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز در شهر کرج سه پلاتو ، در شهرستان ساوجبلاغ دو پلاتو، در شهرستان فردیس نیز یک پلاتو حرفه ای تئاتر وجود دارد .

در اوایل سال 97 نیز کلنگ زنی پروژه پردیس تئاتر کرج در استان رقم خورد و قرار شد سه پلاتو با ظرفیت های 100 ، 120 و 220 نفر در این پردیس تئاتر احداث شود .

گروه های تئاتر در البرز به دو دسته ثبت شده و ثبت نشده تقسیم می شوند ولی در مجموع در حال حاضر بیش از 50 گروه در استان مشغول فعالیت حرفه ای تئاتر هستند .

در حوزه نمایش مذهبی در کشور هنرمندان تئاتر البرز بسار موفق بوده اند و در مناسبت های مختلف مذهبی بیش از 8 تا 10 گروه در استان به تولید محتوا در این زمینه می پردازند و این مهم یکی از توانایی های البرز در حوزه نمایش است

.

تعداد هنرمندان تئاتر منحای گروه های مذهبی و تعزیه ، فقط هنرمندانی که در حوزه نمایش فعالیت می کنند؛ نزدیک به 1000 هنرمند در حوزه تئاتر در استان فعالیت می کنند .

استان البرز در مرکز هنرهای نمایشی کشور 11 گروه ثبت شده تئاتر دارد و جشنواره تئاتر استانی از سال 90 در البرز کلید خورد زیرا البرز از سال 90 استان شد که 8 دوره جشنواره تئاتر استانی را برگزار نمود و قبل از اینکه استان شود نیز استان البرز میزبان جشنواره های تئاتر بسیاری نیز بوده است.

نبود زیرساختهای لازم برای اجرای نمایش در استان، نداشتن تماشاگر،نداشتن سالن استاندارد، نبود حمایت های لازم از نمایش های استان، قرار نگرفتن هنر نمایش در سبد خانوار استان و .... از مهمترین مشکلات هنر نمایش در استان البرز است که هنرمندان البرز به شدت از آن گله دارند.

سرگردانی معیشتی هنرمند تئاتر البرز در مسیر پایتخت

داوود فتحعلی بیگی مسئول انجمن نمایش استان البرز و پدر نمایش آیینی و سنتی ایران در گفتگو با خبرنگار ،" تیتریک " می گوید: تئاتر استان البرز با تئاتر حرفه ای هیچ فاصله ای ندارد و در این استان هنرمندان تئاتر بسیار خوبی وجود دارد ولی مهمترین مشکل هنرمندان تئاتر، نداشتن سالن تئاتر استاندارد، نداشتن مخاطب برای تماشای تئاتر، قرارگرفتن تئاتر شهر کرج در نقطه ای کور، بهاء ندادن مسئولین فرهنگی به هنر تئاتر و ... است و هنرمندان تئاتر با وجود تمامی این مشکلات با تمام قدرت به حرفه خود ادامه می دهند و اکثر هنرمندان تئاتر برای امرار معاش خود مجبور هستند در تهران اجرا کنند زیرا تئاتر در البرز درآمد ندارد.

حمیدرضا تاج دولتی هنرمند تئاتر البرز و بازیگران مطرح کشور در گفتگو با خبرنگار " تیتریک " می گوید: به نظر من این شهر تشنه است نه تشنه آب حیات، تشنه آداب و آگاهی است، چشمه های هنر این شهر آمادگی بیشتر از اینها را دارد.بهترین هنرمندان در عرصه های مختلف هنری در این شهر زندگی می کنند و در حال حاضر به دلیل فراهم نبودن بسترهای لازم حضورشان کمرنگ است و ترجیح می دهند با مراکز هنری تهران همکاری کنند.

وی در ادامه می گوید : مردم این شهر تشنه زدودن فقر فرهنگی و هنری موجود است شهری که اقوام مختلف در آن زندگی می کنند نیازمند تمهیدات جدی و تخصصی برای ارتقای بیشتر در حوزه فرهنگ و هنر هستند و اجرای تئاتر خوب و اثرگذار می تواند بخشی از این خلاء را برطرف کند.زیرا همه می دانیم که یک نمایش علاوه بر اشتغال افراد می تواند موجب رشد ، ارتقا و آگاهی شهروندان شود.

بازیگر نقش حمزه در فیلم سینمایی محمد رسول الله در پایان گفت: تقاضای قشر هنرمند همواره این بوده که مسئولین فرهنگی و هنری باید با درایت و هوشیاری افزون تر نبض فرهنگی و هنری جامعه را دست گیرند و از مرگ نمایش و هنرمند جلوگیری کنند چرا که این یک قاعده مسلم و قطعی است که یک تصویر به هزاران کلمه می ارزد.

هنری که در استان مهجور است

سینا شفیعی در گفتگو با خبرنگار " تیتریک " گفت: استان البرز هنرمندان تئاتر بسیاری دارد که در عرصه های ملی و بین المللی رتبه های درخشانی دارند ولی متاسفانه هنر تئاتر در این استان بسیار مورد بی مهری قرار گرفته است، از مکان جغرافیایی تئاتر شهر تا بودجه های فرهنگی ای که به این هنر اختصاص داده نمی شود. هنرمندان تئاتر در البرز برای دیده شدن مجبور به اجرا در تهران هستند .

بازیگر سریال ستایش ادامه داد: گویی هیچ مسئولی در البرز تعلق خاطری به این شهر و استان ندارد. من و تمام اعضای گروهم کرجی هستیم ولی برای اجرا و تمرین به تهران می رویم و این نشان دهنده بی درایتی مسئولین فرهنگی استان است که اعضای شورای شهر آن اصلا به هنر و هنرمند بهاء نمی دهند و فقط با دادن قول های واهی به هنرمندان درصدد حفظ سمت و صندلی خود هستند .

شفیعی با گلایه از وضعیت ضعیف فرهنگ و هنر در البرز، کرج را شهری مهاجر پذیر دانست که به دلیل وجود 3 زندان در این شهر آمار معضلات اجتماعی در آن بسیار زیاد است و گفت: این در حالی است که مسئولین به شدت از آن تعریف و تمجید می کنند، سوال اینجاست که شما چند فرهنگسرا، سالن تئاتر تخصصی و ... برای دو میلیون جمعیت این شهر مهیا کرده اید؟ !

شفیعی در پایان با اشاره به اینکه استان البرز تماشاگر تئاتر ندارد گفت: وقتی برای اجرای عموم تئاتر در البرز 3 الی 4 تماشاگر حاضر می شود و تئاتر شهر در نقطه ای کور قرار دارد که هیچ کدام از شهروندان از مکان آن خبری ندارند، می توان گفت اجرای تئاتر در البرز هیچ معنایی ندارد.

رنجی که تئاتر کرج برای اجرا از عدم زیرساخت های مناسب می برد

ناصر مقدم مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز در گفتگو با خبرنگار " تیتریک " گفت: یک تئاتر خوب برای اینکه روی صحنه رود نیاز به عوامل و مقدمات مثل متن خوب، کارگردان، بازیگر و ... دارد ووقتی تمامی اینها فراهم شد احتیاج به تماشاگر دارد و این تماشاگر است که هنرمند را دلگرم می کند و باعث می شود هنرمندان دنبال ساخت کارهای جدید روند .

ولی متاسفانه در استان البرز و به ویژه شهر کرج ما از لحاظ تماشاگر در زمینه تئاتر مشکل داریم و علت آن هم این است که هنوز مردم ما آنطور که باید و شاید با تئاتر ارتباط برقرار نکرده اند و مسایل مختلفی در این زمینه می تواند ذینفع باشد و در واقع ما باید این موارد را بررسی کنیم و روی تک تک آنها کار کنیم و این فرصت را برای مردم فراهم کنیم تا از نمایش های استان دیدن کنند و این فرصت برای هنرمندان ایجاد شود که آثار بیشتری را روی صحنه ببرند از جمله این عوامل بحث تبلیغ های محیطی در سطح شهر است که متاسفانه به دلیل بالا بودن هزینه ها تقریبا مقدور نیست .

امکانات زیر ساختی در البرز فراهم نیست ؛ در سال 97 دو پلاتو به پلاتوهای تئاتر شهر کرج اضافه شد تا قبل از این شهر کرج یک پلاتو داشت و کلنگ احداث پردیس تئاتر استان زده شد 45 درصد از پردیس تئاتر شهر کرج ساخته شد و اکنون از لحاظ مسایل شهرداری پردیس تئاتر به مشکل برخورده و امیدواریم با همت مسئولین استان این مشکل نیز برطرف شود .

اگر همه مسئولین کمک کنند شاید بتوانیم بخشی از پردیس تئاتر شهر کرج را در سال 98 به بهره برداری برسانیم .

ما در همه شهرستانهای تابع استان در مجتمع های اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سالن داریم که درآنجا نمایش اجرا می شود و در برخی شهرها علاوه بر سالن ها پلاتو نمایش نیز داریم .

در سالی که گذشت 69 اثر نمایشی جمعا به تعداد 867 اجراء در استان البرز به نمایش درآمد که این اجراها بالغ بر 15000 مخاطب داشت .

این آمار شامل 31 اثر نمایشی با 578 نوبت اجرا در کرج، 6 اثر با 78 نوبت اجرا در فردیس، 10 اثر در 100 نوبت اجرا در ساوجبلاغ، 14 اثر با 63 نوبت اجرا در نظرآباد و 8 اثر در 48 نوبت اجرا در شهرهای اطراف کرج برای علاقمندان و مخاطبین این هنر به نمایش درآمد .

هشتمین جشنواره تئاتر استانی که در سال 97 با حضور 12 گروه منتخب برگزار شد و بنا به تشخیص هیات داوران دو اثر به جشنواره تئاتر فجر راه یافت .

علاوه بر اجراهای اشاره شده، در سال 97 تعداد 33 مجوز جنگ شادی، استندآپ کمدی و جشن مجوز اجرا دریافت کردند که این برنامه ها بالغ بر 35000 مخاطب داشت .

ناصر مقدم در پایان گفت: در این سال شاهد حضور و درخشش گروه های متعدد نمایشی در جشنواره های متعدد ملی و استانی بودیم که از این بین نمایش کوچه برزیلیا بیشترین جوایز را به خود اختصاص داد .

1000 هنرمند تئاتر در البرز از نبود زیرساختهای لازم در استان رنج می برند و گاهی برای دیده شدن مجبور هستند نمایش خود را در تهران روی صحنه ببرند .

امروز هنرمندان تئاتر استان در کشور حرف برای گفتن دارند و اگر به آن بهاء داده نشود شاهد فرار هنرمندان تئاتر از استان به سمت پایتخت و استانهای دیگر خواهیم بود .

همان طور که اشاره شد استان البرز ظرفیت های بسیار بالایی در هنر تئاتر دارد و هنرمندان تئاتر بسیار خوبی چون داوود فعلی بیگی، کوروش خطایی اصل، سینا شفیعی، مهدی فتحی، ندا قربانیان، مهناز میرزایی، مسعود بیگلری و ... دارد که قطعاً می توانند افتخارات فراوانی را برای استان کسب کنند، لذا باید مسئولان از هنرمندان تئاتر البرز حمایت کنند و مشکلات این هنر را برطرف نمایند.

الهه ملاحسینی _ تیتریک

انتهای پیام /

لینک خبر :‌ تیتر ۱
گروه فعالیت های قرآنی مدیرعامل مؤسسه قرآن یاوران خرم آباد با بیان این که یکی از ضعف ها در حوزه قرآن اجماع مراکز قرآنی فرهنگی در مرکز شهر است، گفت: ضرورت دارد در راه اندازی مؤسسات قرآنی حاشیه شهرها و مناطق محروم نیز مدنظر باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۷

زینب سپهوند، مدیرعامل مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت قرآن یاوران خرم آباد، در گفت وگو با ایکنا از لرستان، گفت: فعالیت های قرآنی خود را از سال 84 با تمرکز بیشتر روی مباحث عفاف و حجاب در قرآن کریم شروع کردیم، و با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری بر رعایت حجاب و عفاف، تمرکز برنامه های ما نیز بر معرفی آیات و روایات در زمینه عفاف و حجاب قرار گرفت.

وی ادامه داد: در همین راستا با همکاری لیلا بیگدبو، یکی از بانوان فرهنگی یک سری مطالعات را در مساجد و پارک ها شروع کرده و با استفاده از کتب استاد مطهری و قرآن کریم بحث عفاف و حجاب را بین دانشجویان، دانش آموزان و نوجوانان مطرح کردیم و همان سال نیز مؤسسه قرآن یاوران را در معاونت قرآن و عترت ارشاد اسلامی لرستان ثبت کردیم.

سپهوند ادامه داد: با توجه به مصوبه شورای انقلاب فرهنگی مبنی بر کمک به مؤسسات قرآنی، ما نیز با کمک های مرکز توانستیم زمینی را از سازمان مسکن و شهر سازی به صورت اقساط خریداری کنیم و با کمک مرکز توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی توانستیم ساختمان آن را ساخته و تکمیل کنیم.

وی با اشاره به این که این مؤسسه در محله ای ساخته شد که قبلاً کار قرآنی به این شکل انجام نشده بود، اظهار کرد: یکی از ضعف هایی که ما در شهرستان داریم اجماع مراکز فرهنگی و قرآنی در مرکز شهر است، می توان گفت حاشیه ها و جاهایی که دور از مرکز شهرستان هستند از یاد برده شده بود و ما نیز با ساخت این مؤسسه در حاشیه شهر ابتدا نگران بودیم که شاید فعالیت ها قرآنی کم رنگ شده و به حاشیه کشیده شود، اما این گونه نبود و با استقبال مردم روبه رو شد.

مدیرعامل مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت قرآن یاوران خرم آباد تصریح کرد: این مؤسسه از زمان افتتاح تاکنون نزدیک به شش هزار و پانصد نفر عضو دارد که شامل کودکان، نوجوانان و بزرگسالان است، که پسران تا سن 12 سالگی می توانند عضو مؤسسه باشند و بانوان از 3 سالگی عضو داریم تا زمانی که خودشان دوست دارند.

وی با اشاره به فعالیت این مؤسسه در زمینه های مختلفی مانند آموزشی، تربیتی، سبک زندگی اسلامی، فضای مجازی، کتابخانه و کتابخوانی، گفت: فعالیت های آموزشی ما شامل برگزاری کلاس های حفظ قرآن کریم است که تا الان هم حافظ کل قرآن کریم هم حافظ 20، 10 و 5 جزء داشتیم و در حال حاضر نیز در حال تربیت سری جدید حافظان هستیم، که در آزمون هایی که از طرف ارشاد، اوقاف و تبلیغات برگزار می شوند شرکت کرده و مقاماتی را کسب کردند.

سپهوند با اشاره به این که مفاهیم قرآن کریم نیز یکی دیگر از بخش های آموزشی ماست که شامل نوجوانان، جوانان و بانوان بزرگ سال می شود که برای برگزاری این دوره ها از اساتید خوب و برجسته از شهر استفاده می کنیم، عنوان کرد: شاخه دیگر بخش آموزش مؤسسه قرآن یاوران تجوید و ترتیل قرآن کریم است که شامل جوانان و بزرگ سالان است و در بخش آموزش کودکان، فعالیت های قرآنی که مربوط به آن هاست زیر نظر آستان قدس رضوی مشهد انجام می دهیم که شامل آموزش های قرآنی، مهارت های زندگی و آداب زندگی است.

مدیرعامل مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت قرآن یاوران خرم آباد ادامه داد: در بخش کودکان سعی می کنیم که هم قرآن باشد و هم احادیث، یعنی سعی می کنیم حدیث نورالثقلین را پیاده کنیم، که گروه های سنی بچه ها 3 تا 4 سال، 4 تا 5 سال و 5 تا 6 سال است، 7 تا 9 سال نیز ویژه حافظان کودک ماست.

وی بیان کرد: با توجه به تأکید مقام معظم رهبری روی آشنایی قشر مذهبی با فضای مجازی و اینترنت آموزش کار با رایانه را برای شرکت کنندگان در کلاس های قرآنی در نظر گرفته ایم.

آموزش سبک زندگی قرآنی ویژه بانوان
سپهوند با اشاره به این که در کنار کارهای آموزشی یک سری کار فرهنگی انجام می دهیم که یکی از آن ها آموزش سبک زندگی قرآنی ویژه بانوان است، اظهارکرد: برای تمام بانوانی که عضو مؤسسه هستند و همچنین والدین کودکان سلسله مباحث سبک زندگی را به صورت ماهیانه و با استفاده از اساتید استانی و کشوری برگزار می کنیم که در این سلسله جلسات بیشتر سعی می شود مباحثی مانند دوری از تجمل گرایی، آداب صله رحم، آداب معاشرت فردی و اجتماعی و مباحثی از این دست مورد بررسی قرار بگیرد.

مدیرعامل مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت قرآن یاوران خرم آباد ادامه داد: کار فرهنگی دیگری که انجام می دهیم تربیت فرزندان حسینی است، که در این زمینه سلسله همایش های فصلی ویژه مادران و پدران به طور جداگانه برگزار می کنیم که در طی آن آداب تربیت فرزند از دیدگاه اهل بیت(ع) و قرآن را بررسی کرده و سعی می کنیم در این زمینه بتوانیم به والدین کمک کنیم که در این بحث بیشتر تربیت فرزندان از قبل از تولد تا نوجوانی مدنظر است.

وی با بیان این که در کنار این برنامه ها مراسم های مذهبی ویژه اعیاد و مناسبت ها را داریم، و در ماه های محرم، صفر و رمضان برنامه های ویژه ای داریم، تصریح کرد: در ماه مبارک رمضان کارهای قرآنی ما شکل جدیدی به خود می گیرد، و با توجه به این که مقام معظم رهبری بر برگزاری کرسی های قرائت و قرآن آموزی در محله ها تأکید داشتند، ما نیز در ماه رمضان کرسی های قرآن آموزی را برگزار کردیم که علاوه بر قرائت دسته جمعی قرآن کریم، آموزش تجوید قرآن کریم و احکام را نیز در بر داشته است.

مدیرعامل مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت خرم آباد ادامه داد: یکی دیگر از کارهایی که ما در ماه مبارک رمضان انجام می دهیم اعزام بانوان مبلّغه به صورت داوطلب به روستاهاست که در این اعزام ها به مسائل ویژه بانوان پرداخته می شود.

وی با اشاره به برپایی کتابخانه در این مؤسسه اظهارکرد: در بخشی از مؤسسه کتابخانه شهید نورالدین رحیمی با حدود هفت هزار جلد کتاب در عناوین مختلف وجود دارد که محوریت اصلی آن عناوین مذهبی و قرآنی است و بیشتر در موضوعات علمی، هنری، تربیتی، رمان، داستان، اصول دین، معاد شناسی و شهداست و به واسطه حضور کودکان فراوان در مؤسسه یک کتابخانه ویژه کودکان داریم.

سپهوند ادامه داد: در این کتابخانه ها نیز کارهای فرهنگی زیادی برگزار می شود که یکی از این برنامه ها برگزاری مسابقه کتابخوانی برای والدین و اعضای کتاب خانه به صورت ماهیانه است که با توجه به شعار سال و بیانات مقام معظم رهبری کتابی به والدین معرفی می شود و در پایان به برگزیدگان هدایایی اهدا می شود.

راه اندازی خانه دیجیتال
وی افزود: چون تعداد مراجعه کنندگان در مؤسسه ما زیاد بود با حمایت مرکز دیجیتال اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان خانه دیجیتال را در این مؤسسه افتتاح کردیم که در این مکان کلاس های رایانه برگزار می شود، همچنین در این مرکز کلاس های آشنایی با نرم افزارهای اسلامی و ساخت وبلاگ های انقلابی را در کنار کارمان در مرکز به جوانان و نوجوانان به عنوان متقاضی یاد می دهیم.

مدیرعامل مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت قرآن یاوران خرم آباد تصریح کرد: هم جواری مؤسسه با مسجد امام حسن عسگری(ع) یکی از نعمات خداوند است که به ما عنایت کرده است، به واسطه این هم جواری به ویژه در حیطه کودکان آشنایی با مسجد، امام جماعت و اُنس با روحانیت در بچه ها خیلی خوب کار می شود، در این مسیر هم سعی کردیم از جامعه روحانیت از حضور کسانی که در این زمینه فعالیت داشته و مشغله دارند مشورت بگیریم. ما سعی می کنیم از روحانیون جوان استان یا حوزه علمیه قم که با کار با کودکان آشنا هستند استفاده کنیم که بچه ها در قالب قصه گویی، تئاتر و شعر با روحانیت انس بگیرند و آن را سرلوحه کار خودشان قرار بدهند.

برگزاری جشن حجاب
وی با اشاره به این که ما دختران جوان و نوجوانی داریم که خودشان ذوق و شوق استفاده از حجاب و چادر را دارند و به درخواست والدین آن ها جشن حجاب و جشن تکلیف بچه ها برگزار می شود، اظهارکرد: در فضای مجازی سایت زن مسلمان را داریم که بیانات و صحبت های مقام معظم رهبری در حیطه بانوان و احکام دینی بانوان، در دید جهانی اسلام در میان ادیان بین الملل مطرح می شود، سایت قوی است که روزانه بیش از هزار نفر از سایت ما بازدید می کنند.

سپهوند ادامه داد: در سال های گذشته از توانایی هایی که در استان در حیطه ادارات مختلف بود استفاده کردیم، روز کشف حجاب رضا خانی برای محکومیت این کار کمپین برگزار کردیم، برای حمایت از حجاب زنان ایرانی امضاء جمع آوری کردیم، در ادارات بروشورها یا مجلاتی در حیطه بانوان و زنان توزیع می کردیم، تا این جا که پیش رفتیم سعی می کنیم، بیشتر کارها با توجه به نیازهای جامعه صورت بگیرد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
جشن های نوروزگاه از سوم فروردین ماه در چهل نقطه تهران آغاز شده و تا دهم نیز ادامه دارد. کاروان های نمایشی به طور گردشی در بلوارها و میادین مختلف تهران نمایش های سنتی ایرانی اجرا میکنند.

به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس، جشن های نوروزگاه تهران ویژه برنامه های کارگاه هنر ایران به همت شهرداری تهران از سوم فروردین ماه سال 98 در چهل نقطه مختلف تهران آغاز شده و تا دهم نیز هر شب ساعت 15 تا 20 ادامه دارد.

یکی از مناطقی که برای این جشن ها در نظر گرفته شده بلوار کشاورز تهران است و آنجا کاروان های شادی مختلفی از ابتدای میدان فلسطین تا انتهای بلوار کشاورز را شاهد هستیم.

این کاروان های شادی به طور گردشی در بلوار حضور دارند و نمایش های سنتی ایرانی را برای مردم اجرا می کنند و شامل کاروان حاجی فیروزفرها سوار سه چرخه های فیروزی، نوروزنامه، سین های نوروزی و دوچرخه های رنگی هستند و در طول مسیر خود برای مردم قطعات نمایشی کوتاه اجرا می کنند.

هفتم فروردین ماه نیز در تقویم ملی مصادف با روز ملی هنرهای نمایشی است و در سطح کشور ، استان ها و شهرهای مختلف برنامه های ویژه ای در این زمینه تدارک دیده اند و طبق دستور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز نهادها و ارگان های ذی ربط به منظور کاهش آلام مردم به فعالیت های نمایشی و شادسازی فضا می بایست مبادرت کنند.

طبق گفته رئیس ستاد نوروزی پایتخت برنامه های شاد و مفرح نوروزگاه های تهران پنجم فروردین و ششم فروردین به دلیل همدردی با مردم شیراز لغو و برنامه های موسیقی و نمایش های شاد و مفرح نیز ششم فروردین اجرا نشد.

*عروسک های سنتی ایرانی نمایش اجرا می کنند

امیرحسین شفیعی، رییس انجمن هنرهای نمایشی استان تهران که کارگردانی بخش نمایشی این جشن ها را برعهده دارد، در گفت وگو با خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس عنوان می کند: یکی از بخش های اصلی این کارناوال بخش عروسکی است که شامل عروسک های بومی ایرانی از استان های کردستان، گیلان، لرستان، آذربایجان و خراسان است و این عروسک ها در فواصل مختلف روی استیج یا در بلوار قطعات نمایشی از آیین های مختلف قوم های ایرانی را اجرا می کنند.

وی در ادامه میگوید: همچنین در این مراسم هر روز یکی از قصه های شاهنامه خوانده می شود و دو نقال و پرده خان نیز قصه ها را روایت می کنند و نمایش ها هم روی استیج و هم در مسیر کارناوال بلوار کشاورز اجرا می شوند.

شفیعی با بیان اینکه عروسک های غول پیکر با شخصیت های مختلف نیز در طول مسیر بلوار هستند، گفت: ما هر شب نیز موسیقی یکی از نواحی ایران را مورد توجه قرار می دهیم به طول مثال موسیقی بوشهر، آذربایجان، گیلان و تعدادی دیگر از شهرها را تا به حال مورد توجه قرار داده ایم.

امیرحسین شفیعی درباره ویژه برنامه هایشان برای روز ملی هنرهای نمایشی (هفتم فروردین ماه) نیز عنوان می کند قطعا برنامه های خاصی برای این روز در حین همین اجراها خواهیم داشت.

در کنار این بخش های موسیقیایی و نمایشی ، بخش هایی در بلوار کشاورز نیز به هنرهای تجسمی و ورزش توجه کرده اند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان آمادگی این اداره کل را برای ارائه خدمات فرهنگی هنری به سیل زدگان استان گلستان اعلام کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۷

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان، حجت الاسلام والمسلمین علی اصغر فضیلت در نامه ای به مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان افزود: این اداره کل به همراه فعالان فرهنگی هنری این استان آماده است تا برای کاهش آلام سیل زدگان استان گلستان خدمات فرهنگی و هنری را ارائه کند.

استان سمنان در اولین اقدام در این خصوص اقدام به ارسال و اهدای ده ها جلد کتاب ویژه کودکان و نوجوانان به سیل زدگان استان گلستان کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در دستور به تمامی حوزه های ستادی و استانی از آن ها خواسته است بعد از انجام وظایف اضطراری ارگان ها و نهادهای امداد رسان و تثبیت شرایط به عنوان معین فرهنگی هنری مناطق سیل زده، نسبت به تولید و اجرای برنامه های شاد، اثرگذار و مردمی فرهنگی و هنری این مناطق اقدام کنند.

روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان

7 فروردین 1398 10:00

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
رشت- مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان با اشاره به اجرای عملیات ساخت 11 باب کتابخانه در این استان، گفت: این پروژه ها از پیشرفت فیزیکی 5 تا 95 درصدی برخوردار هستند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۶

به گزارش خبرنگار مهر ، پریسا کرمی پیش از ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران در رشت با اشاره به برخی از دستاوردهای اداره کل کتابخانه های استان گیلان در سال گذشته، اظهار کرد: ترویج فرهنگ مطالعه مهم ترین اولویت این نهاد در استان بوده است.

کرمی با بیان اینکه در سال گذشته با اجرای برنامه های فرهنگی متنوع تلاش شد تا در راستای رسیدن به این اولویت گام های مثبتی برداشته شود، افزود: ایجاد جذابیت در کتابخانه برای جذب مخاطب به ویژه نسل جوان یکی از این اقدامات بوده است.

عضویت 64 هزار گیلانی در کتابخانه ها

وی در ادامه با اشاره به رشد شاخص های کتابخانه ای در استان گیلان، گفت: سرانه عضویت در کتابخانه های عمومی استان گیلان با عضویت 64 هزار نفر در سال گذشته با رشد 17.5 درصدی همراه بوده است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان با بیان اینکه شاهد رشد شاخص ها در زمینه امانت کتاب و یا منابع موجود در کتابخانه ها نیز هستیم، بیان کرد: یکی از مهمترین رویدادهای فرهنگی در حوزه کتابخانه ها بهره برداری از هفتمین کتابخانه عمومی خیرساز گیلان در دهه مبارک فجر بوده است.

کرمی یکی دیگر از بسترهای رشد و توسعه کتابخوانی در استان گیلان را تشکیل جلسات انجمن کتابخانه های عمومی در سطح استان و شهرستان عنوان کرد و ادامه داد: در این زمینه 155 جلسه برگزار و بیش از هزار و 85 مصوبه به تصویب رسید.

وی با اشاره به برخی برنامه های فرهنگی در طول سال گذشته، افزود: بیش از 2 هزار و 300 برنامه فرهنگی در سطح ملی، استانی و شهرستانی در حوزه کتابخانه های عمومی استان گیلان برگزار شد که مهمترین آنها برگزاری نخستین جشنواره منطقه ای قصه گویی نهاد کتابخانه های کشور با حضور 54 کتابدار از سراسر کشور بود.

2 کتابخانه در سال 98 بهره برداری می شود

مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان برگزاری 300 نشست کتابخوان، 580 نمایشگاه کتاب به مناسبت های مختلف، اهدای بیش از 26 هزار نسخه کتاب به کتابخانه های عمومی استان بخش دیگری از برنامه های اجرا شده در سال گذشته اعلام کرد.

وی با اشاره به وضعیت برخی پروژه های کتابخانه ای در حال اجرا در استان گیلان، افزود: 11 باب کتابخانه عمومی در استان گیلان با پیشرفت فیزیکی 5 تا 95 درصدی در حال اجرا است که بهره برداری از این پروژه ها می تواند به افزایش سرانه فضای مطالعه در استان گیلان کمک کند.

کرمی در ادامه با بیان اینکه بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته پیش بینی می شود امسال شاهد اتمام عملیات توسعه کتابخانه عمومی شهید باهنر لاهیجان و احداث کتابخانه عمومی چوبر شهرستان تالش باشیم، گفت: عملیات بهسازی و شاداب سازی 5 کتابخانه نیز در دستور کار قرار دارد.

وی همچنین با تأکید بر اینکه پیگیری های فراوانی برای پایان عملیات احداث بزرگترین کتابخانه مرکزی شمال کشور در شهر رشت انجام شده است، تصریح کرد: امیدواریم با جذب اعتبارات عمرانی مناسب این پروژه نیز به اتمام برسد.

کد خبر 4575882

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
اقدام این روزهای برخی از کافه ها برای برگزاری کنسرت های بدون مجوز حتی صدای مسئولان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و موسسات دارای مجوز نیز دراورده و با اظهار نظر این دستگاه حاکمیتی مواجه شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۶

به گزارش سوک، در حالی که هنوز مدت زمان کوتاهی از مشکلاتی که یکی از کافه های بوشهری در برگزاری کنسرت های موسیفی بدون مجوز ایجاد کرده نگذشته ، خبر می رسد که همچنان برخی دیگر از کافه ها اقداماتی خلاف قانون در این بخش و در تعطیلات نوروزی انجام می دهند.

بر اساس این گزارش،اقدام این روزهای برخی از کافه ها برای برگزاری کنسرت های بدون مجوز حتی صدای مسئولان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و موسسات دارای مجوز نیز دراورده و با اظهار نظر این دستگاه حاکمیتی مواجه شده است.

معاون فرهنگی اداراه کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر که امروز با خبرگزاری ایرنا گفتگو کرده در این خصوص می گوید: برنامه های فرهنگی که بدون مجوز در کافه های سنتی برگزار می شود ممکن است ناهنجاری های اجتماعی و اخلاقی به دنبال داشته باشد و ایجاد مشکل کنند.

عبدالرضا عالی پور با اعلام این که مجوز کافه های سنتی از طرف اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و غیر سنتی از طرف صنف مربوط صادر می شود این را هم گفته که همه برنامه های فرهنگی که به صورت عمومی در کافه ها برگزار می شود مجوز آن را اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی می دهد.

نکته اساسی در صحبت های این مسئول، نوع نظارت تعریف شده است که مسئولیت آن برعهده نیروی انتظامی و بخش اماکن این نیرو قرار دارد.

اگر چه نیروی انتظامی هم به وظایف قانونی اش در این بخش توجه مناسبی داشته و با هر مرکز و مجموعه ای که به شکل غیرقانونی اقدام به برگزاری کنسرت بدون مجوز می کند در بسترهای قانونی برخورد می کند اما نیاز است که متولیان این بخش نیز کافه داران را متقاعد کنند که هر نوع کارکرد غیرقانونی و بدون مجوز آنها می تواند تبعاتی قانونی نیز برای انها در بر داشته باشد.

وجود آیین ها و نواهای ستنی در بوشهر و لزوم معرفی آنها به کشور برای معرفی داشته های غنی فرهنگی این استان با برگزاری کنسرت های مجوزدار توسط موسسات دارای مجوز امری بدیهی و اجتناب ناپذیر است که در صورت عدم نظارت بر این مراکز سبب می شود که نه تنها این آیین ها به ابتذال کشیده شود بلکه نتواند به عنوان سفیری فرهنگی ، عمق این داده ها را به کشور معرفی کند.

لینک خبر :‌ سوک
سنندج - ایرنا - مسئول روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان از لغو هفتمین جشنواره موسیقی کُردی و ویژه برنامه روز ملی هنرهای نمایشی به دلیل ابراز همدردی با مردم سیل زده کشور و تسلی خاطر بازماندگان این حوادث خبر داد.

به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان، کورش احمدی اظهار داشت: هفتمین جشنواره موسیقی کُردی که از شب گذشته با حضور گروه های منتخب کشوری در سنندج آغاز شده بود به دلیل ابراز همدردی با مردم سیل زده کشور و تسلی خاطر بازماندگان این بلای طبیعی لغو و به زمان دیگری موکول شد.
وی ضمن ابراز تاثر و تاسف از بروز چنین حوادثی اضافه کرد: هفتمین جشنواره موسیقی کُردی از پنجم تاهشتم فروردین سال جاری در سنندج آغاز شد که در دومین روز از برگزاری آن بنا به دستور مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان لغو و زمان برگزاری آن متعاقبلا اعلام می شود.
مسئول روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان همچنین از لغو ویژه برنامه جشن روز ملی هنرهای نمایشی خبر داد و افزود: این ویژه برنامه بنا بود روز چهارشنبه هفتم فرودین ماه جاری در سالن آمفی تئاتر باشگاه فرهنگیان سنندج برگزار شود که این برنامه هم لغو شده است.
در پنجمین روز از سال جدید، علاوه بر جاری شدن سیل در استان های گلستان، مازندران، شیراز شاهد سیلاب همراه با خسارت شماری از رودخانه های جنوبی و مرکزی کشور بودیم و بسیاری از هموطنان مان در این حوادث عزیزان خود را از دست دادند و عزادار شدند.
9936 / 3034

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مدیر کل اوقاف و امور خیریه مازندران از ارسال اقلام غذایی مورد نیاز برای مردم سیل زده شهرهای استان خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۶ سایت های دیگر : خبرگزاری دفاع مقدس

حجت الاسلام ابراهیم حیدری، مدیر کل اوقاف و امور خیریه مازندران در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، از ارسال اقلام غذایی مورد نیاز برای مردم سیل زده شهر های استان خبر داد.

وی با بیان این که اداره کل اوقاف و امور خیریه استان از نخستین لحظات جاری شدن سیل در مازندران آمادگی خود را برای کمک به سیل زدگان اعلام کرده است، افزود: در همین راستا تاکنون کمک های غذایی بسیاری از سوی این اداره کل در میان خانواده های سیل زده استان توزیع شده است.

حجت الاسلام حیدری با اشاره به این که اقلام غذایی به صورت روزانه در میان سیل زدگان توزیع می شود، بیان داشت: مردم سیل زده استان هیچ نگرانی از جهت اقلام غذایی نداشته باشند، چون به صورت مداوم و منظم در میان آن ها توزیع خواهد شد.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه مازندران با بیان این که ادارات اوقاف سراسر استان به صورت مستمر این اقلام غذایی را در میان خانوار ها توزیع می کند، تصریح کرد: این اقلام غذایی در قالب سبد های کالایی در میان مردم توزیع می شود.

حجت الاسلام حیدری با اشاره به این که روند توزیع غذا و بسته های حمایتی تا بازگشتن شرایط به وضع عادی ادامه خواهد داشت، افزود: همه امکانات لازم به منظور ارائه خدمات در مناطق سیل زده به کار گرفته شده است.

استاد حوزه علمیه مازندران با بیان این که سیل خسارت های بسیاری به زیر ساخت های استان وارد کرده است، بیان داشت: خوشبختانه همه امکانات لازم تا بازگشت شرایط به وضع عادی در اختیار مردم سیل زده قرار داده خواهد شد.

مدیر کل اوقاف مازندران با اشاره به این که اماکن متبرکه و امامزادگان استان آماده پذیرایی از مسافران و گردشگران نوروزی است، تصریح کرد: با توجه به شرایط نامناسب جوی، مسافران می توانند از امکانات اقامتی اماکن متبرکه و سوئیت های امامزادگان و بقاع متبرکه استفاده کنند.

حجت الاسلام حیدری با تاکید بر این که مسؤولان تا بازگشت شرایط به وضع عادی در صحنه حاضر خواهند بود، تصریح کرد: پیام ارزشمند مقام معظم رهبری موجب تسریع در روند امداد رسانی به مردم شده است./950/ت303/ب1

لینک خبر :‌ خبر گزاری رسا
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان فارس از اطعام 15 هزار نفر از مسافران و آسیب دیدگان سیلاب شیراز خبر داد و گفت: این عزیزان در بقاع متبرکه و اماکن مذهبی اسکان داده می شوند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۰۶ سایت های دیگر : خبرگزاری اهل بیت خبرگزاری اهل بیت (ع) ربیع نسیم آنلاین

به گزارش خبرگزاری فارس؛ حجت الاسلام سیدعباس موسوی مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان فارس بااشاره به سیلاب ناشی از بارندگی های اخیر در شیراز گفت: در شرایط بحران جوی اخیر، اداره کل اوقاف فارس با استفاده از محل موقوفه معزالوزاره به طبخ و توزیع 15 هزار پرس غذای گرم ویژه مسافران نوروزی آسیب دیده از سیلاب شیراز اقدام کرده است.

وی افزود: توزیع این تعداد غذای گرم از شش فروردین ماه به مدت پنج روز انجام می شود به نحوی که در این ایام روزانه سه هزار پرس غذا بصورت ناهار و شام توزیع خواهد شد.

مدیر کل اوقاف فارس با بیان اینکه این اقدام با هماهنگی ستاد بحران استانداری فارس صورت می پذیرد؛ اظهار داشت: توزیع غذا در محل های اسکان ضروری مسافران نوروزی در شهر شیراز انجام می شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس