بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 27 اسفند 97
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آستانه سال نو از تلاش های مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان در پیشبرد برنامه های این وزارت تقدیر کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان، در لوح تقدیری با امضای سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ خطاب به فیروز فاضلی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان آمده است:

ترنم موزون بهار، نجواگر رویش و امید است، فرصت را غنیمت شمرده و با تبریک فرا رسیدن سال نو، از اندیشه و تلاش صادقانه و متعهدانه جناب عالی در پیشبرد برنامه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تحقق اهداف والای نظام جمهوری اسلامی ایران صمیمانه قدردانی می کنم.

از خداوند متعال تداوم توفیقات و بهروزی و سلامتی برایتان مسألت دارم.

26 اسفند 1397 10:02

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آخرین نشست شورای هماهنگی روابط عمومی های این وزارتخانه در سال جاری با تاکید بر اینکه روابط عمومی ها باید نخستین مطالبه گران گفتمان سازمانی باشند، گفت: روابط عمومی ها باید نخستین نهاد هشدار دهنده و بازدارنده از افتادن سازمان ها به گرداب تجملات و تشریفات باشند.

ضرورت تبیین اولویت های وزارتخانه از سوی روابط عمومی ها

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، همایون امیرزاده با تاکید بر این مطلب افزود: توجه بر اولویت های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از سوی روابط عمومی وزارتخانه و روابط عمومی های معاونت ها و سازمان های تابعه از دیگر ضروریات است.

امیرزاده ادامه داد: همدلی، همکاری و هم افزایی درون خانواده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از جمله موضوعات مورد تاکید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است و روابط عمومی ها نیز باید به آن توجه داشته باشند.

پرهیز از اشرافی گری و توجه به ساده زیستی

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: ساده زیستی و پرهیز از اشرافی گری و تشریفات باید از سوی روابط عمومی ها مورد توجه باشد. این موضوع به عنوان یکی از مولفه های گفتمان سازی درونی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد تاکید است که روابط عمومی به عنوان زبان صادق و گویای سازمان به این امر نگاه شعاری ندارد بلکه با هدف اطمینان از اجرای دقیق این سیاست در سال آینده، تمهیداتی در نظر گرفته شده است.

امیرزاده در عین حال تصریح کرد: اگر روابط عمومی ها از تسری آفت اشرافی گری بیمی نداشته باشند به طور قطع نمی توان به عمومی سازی فرهنگ دوری از تجمل گرایی و اشرافی گری در سازمان امیدوار بود.

وی افزود: بنابراین روابط عمومی ها باید نخستین نهاد هشدار دهنده و بازدارنده از افتادن سازمان ها به گرداب تجملات و تشریفات باشند و طوری در این مسیر عمل کنند که برای مردم باور پذیر باشد و نکوهش اشرافی گری باید برای روابط عمومی ها به یک اعتقاد و باور واقعی تبدیل شود.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: هرگاه در سازمان یا نهادی شرایط طوری برقرار شود که مدیران آن از انگشت نما شدن به واسطه تجمل گرایی بیمناک شدند، می توان به مقبولیت بیرونی آن سازمان امیدوار بود.

تاکید بر اولویت برنامه های 9گانه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

امیرزاده در بخش دیگری از سخنان خود بر توجه و اهتمام روابط عمومی های این وزارتخانه بر کلان برنامه های 9گانه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد.

وی در ادامه با تاکید بر مدیریت در شرایط سخت و دشوار، گفت: صرفه جویی در هزینه ها در عین کار و فعالیت زیاد با هزینه کم از دیگر موضوعات مورد تاکید است.

امیرزاده در پایان با تاکید بر ایجاد نظام گسترده ارتباطی افزود: ایجاد این نظام میان مدیران وزارتخانه با یکدیگر، مدیران و کارکنان، کارکنان و ارباب رجوع و ارتباط میان سازمان و اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه ضروری است.

گزارش عملکرد یک ساله مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی

در ادامه سیدحمید سیدی معاون مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گزارشی از اقدامات این مرکز در سال 97 ارائه کرد.

وی گفت: نشست روابط عمومی های دستگاه های دولتی به میزبانی مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نشست سراسری روابط عمومی های وزارتخانه در مازندران و تشکیل شورای هماهنگی روابط عمومی ها از جمله اقدامات این مرکز در یک سال گذشته است.

سیدی افزود: تدوین گزارش عملکرد وزارتخانه در سال 97، پوشش حداکثری سفرهای استانی، تلاش برای شفاف سازی و دسترسی آزاد به اطلاعات و ارتقای رتبه وزارتخانه به مقام دوم شفاف سازی میان دستگاه ها، الکترونیکی شدن بولتن وزارتخانه، حرکت به سمت فضاهای جدید ارتباطی و رسانه ای، مستندسازی و تولید فیلم های کوتاه و ... از دیگر اقدامات این مرکز در سال 97 بوده است.

در ادامه اعضای این شورا به بیان نقطه نظرات و برنامه های خود برای سال 98 پرداختند.

26 اسفند 1397 16:16

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
یک عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی تذکرات کتبی نمایندگان مجلس به مسؤولان اجرایی کشور را قرائت کرد.

به گزارش ایسنا، علی اصغر یوسف نژاد در جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی مشروح تذکرات کتبی نمایندگان مجلس به مسؤولان اجرایی کشور را به شرح زیر قرائت کرد:

پاپی زاده به وزیر کشور: چرا وزارت کشور جهت احقاق حق قانونی و شرعی مردم دزفول اقدام اساسی به عمل نمی آرود و چرا وزارت کشور با اخلالگران و توهین کنندگان به تمثال شهدای مدافع حرم دزفول و تخریب کنندگان تابلوی ورودی شهر اقدامی نکرده است؟

پژمانفر به رییس جمهور: چرا بنیاد شهید در اجرای تبصره بند الف ماده 87 قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران مبنی بر اعطای پنج درصد جانبازی با تایید نهاد اعزام کننده کوتاهی می کند؟ چرا با وجود قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و تسریع اکید در ماده 13 این قانون متاسفانه بنیاد شهید نسبت به بحث بیمه تکمیلی فرزندان شهدا و خانواده شهداء شانه خالی می کند؟

سالک به وزیر راه: تقاضامندم ترتیبی دهید که بند ر ماده 87 و بند ج ماده 86 برنامه ششم توسعه حتما در شرکت هواپیمایی ایران ایر اجرا شود.

نوروزی به وزیر ارشاد: وضعیت اوقاف شهر نسیم شهر.

خاتمی و احمدی به وزیر دفاع: چگونگی واگذاری شرکت توسعه معادن روی ایران به شرکت سرمایه گذاری تک تا

تاج الدین و هفت نفر به وزیر آموزش و پرورش: علت نپرداختن معوقات ماده 51 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران در مورد فرزندان شهدا

امیرحسن خانی به وزیر نیرو: ضرورت مرتفع کردن نگرانی کشاورزان با توجه به شروع فصل کشت در خصوص تأمین آب مورد نیاز کشاورزی

حاجی دلیگانی به وزیر ارتباطات: ارسال پیامک های تبلیغاتی جهت فروش اقلام بهداشتی و درمانی

زاهدی به وزیر جهاد کشاورزی: با توجه به کمبود گوشت گرم در استان کرمان ضروری است سهمیه گوشت این استان افزایش یابد

عبداللهی به وزیر نیرو: چرا هیچ طرح ابی برای آب شرب منطقه اجرایی نمی شود؟

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
محمود آموزگار گفت:سیاست واگذاری امور به صنف از نمایشگاه 27 آغاز شد وامیدوارم نمایشگاه کتاب تهران در جایگاه مناسبی برای صنعت نشر کشور قرار بگیرد.

به گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ،سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه محسن جوادی رئیس نمایشگاه کتاب تهران و معاون امور فرهنگی، جعفر علیزاده معاون وزیر راه، مسکن و شهرسازی، مهدی اسماعیلی معاون اجرایی نمایشگاه کتاب تهران، ایوب دهقانکار مشاور اجرایی معاونت فرهنگی و سخنگوی نمایشگاه،. یزدانی معاون شهردار تهران، کریم دولتی قائم مقام بهره برداری و امور فرهنگی مصلی امام خمینی (ره)، جمعی از اهالی نشر و مدیران ستادی از مصلی امام خمینی (ره) محل برگزاری سی ودومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بازدید کردند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این بازدید از فضا های گوناگون برگزاری نمایشگاه کتاب تهران بازدید کرد و در جریان روند آماده سازی و عملیات اجرایی سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران قرار گرفت. در ادامه نشستی با حضور مسئولان برگزاری در شبستان مصلی امام خمینی (ره) برگزار شد.

محسن جوادی در این نشست با تشکر از نهاد های همکار در برگزاری نمایشگاه کتاب تهران به خصوص شهرداری تهران گفت: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اهتمام ویژه به برگزاری نمایشگاه کتاب تهران داشته و دارند و به رغم فشار کاری پایان سال، از محل برگزاری نمایشگاه کتاب تهران بازدید کردند.

وی ادامه داد: خوشبختانه با همکاری میان صنف نشر، موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران و مسئولان مصلی امام خمینی (ره) روند اجرایی در حال پیشرفت است و امیدوارم امسال نمایشگاه کتاب تهران با شکوه بیشتری برگزار شود.

مهدی اسماعیلی راد نیز در این نشست با اشاره به برگزاری جلسات متعدد با نهاد های شهری گفت: خوشبختانه با همکاری خوب کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران، جلسات متعددی با نهاد های شهری برگزار شده است.

همچنین کریم دولتی نیز در این نشست با اشاره به روند آماده سازی ها گفت: امسال بخشی از فعالیت های اجرایی در مصلی به پایان رسیده است و از این رو چهره متفاوتی نسبت به سال های پیش خواهد داشت.

دولتی ادامه داد: امیدوارم که امسال بتوانیم فضای مناسب تری را به ناشران اختصاص دهیم و از این طریق دین خود را به حوزه فرهنگ پرداخت کنیم.

در ادامه محمود آموزگار عضو شورای مرکزی اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران با اشاره به زحمات دکتر سید عباس صالحی در خصوص نمایشگاه کتاب تهران در دوران حضور در معاونت امور فرهنگی و دوران وزارت گفت: سیاست واگذاری امور به صنف از نمایشگاه 27 آغاز شد و خوشبختانه بحث واسپاری به طور جدی در نمایشگاه این دوره نیز دنبال شد. در مدت این پنج سال نیز صنف به یک بلوغ دست یافت.

وی در پایان خاطر نشان کرد: امیدوارم نمایشگاه کتاب تهران در جایگاه مناسبی برای صنعت نشر کشور قرار بگیرد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
تهران-ایرنا-تفاهم نامه همکاری میان دانشگاه آزاد اسلامی و سازمان اوقاف و امور خیریه در راستای نیل به اهداف سند چشم انداز ایران و سیاست های اقتصاد مقاومتی به امضا رسید.

به گزارش عصر یکشنبه ایرنا از دانشگاه آزاد، در راستای نیل به اهداف سند چشم انداز جمهوری اسلامی ایران و سیاست های اقتصاد مقاومتی، هم افزایی و تعامل در جهت رشد علم و فناوری در کشور و ارتقاء بهره وری اقتصادی، کارآفرینی و رفع محرومیت با بهره مندی از ظرفیت های علمی و فناوری و نیز گسترش ظرفیت های متقابل وقف و فناوری به ویژه در زمینه بهره وری در کشاورزی و تضمین آینده کشاورزی، تفاهم نامه ای بین سازمان اوقاف و امور خیریه و دانشگاه آزاد اسلامی عصر امروز در محل سازمان اوقاف و امور خیریه منعقد شد.
این تفاهم نامه به امضای محمد مهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد و حجت الاسلام سید مهدی خاموشی نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه رسید.
بررسی ظرفیت های مشترک درخصوص ارتقاء فناوری در کشاورزی با استفاده از ظرفیت نهاد وقف و نیز رشد منابع موقوفه کشور و خلق ارزش برای موقوفات مبتنی بر اقتصاد دانش بنیان کشاورزی، سیاست گذاری، برنامه ریزی و اقدام مشترک طرفین برای تولید فناوری های کشاورزی مدرن و مدیریت گسترش آن در مناطق کشور در جهت توسعه اقتصاد کشاورزی، ایجاد اشتغال پایدار و افزایش سطح درآمد مبتنی بر مزیت های نسبی کشت و تولید محصول، همکاری در جهت اجرای طرح های شاخص فناورانه در جهت تأمین امنیت غذایی کشور با به اشتراک گذاشتن ظرفیت های طرفین و حمایت از جریان تولید فناوری های مرتبط در زمینه کشاورزی از اهداف این تفاهم نامه است.
در این همکاری دانشگاه آزاد اسلامی عهده دار مدیریت تولید دانش و فناوری بوده و سازمان اوقاف و امور خیریه نیز حامی شرکت های دانش بنیان و تولیدکنندگان فناوری خواهد بود.
مراسم امضای این تفاهم نامه عصر امروز در محل سازمان اوقاف و امور خیریه مجید مشکینی معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد، بابک نگاهداری رئیس پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد ، محمدرضا اردکانی و محمدعلی باغستانی مجریان طرح بازمهندسی نظام آموزشی، پژوهشی و خدمات فناوری علوم کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد حضور داشتند.

**9491**1601**

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: متاسفانه آنچه که در جشنواره های مد و لباس وجود دارد برای همه مردم قابل دسترس نیست و کارگروه مد و لباس نتوانسته ساماندهی کند و یا مساعدتی در جهت دهی به پوشش خانم ها داشته باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران

طیبه سیاوشی شاه عنایتی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در مورد وضعیت حوزه مد و لباس گفت: متاسفانه در این 4 دهه، اقدامات در حوزه پوشش مردانه و زنانه بیشتر برخوردهای انتظامی و قهریه بوده، در حال حاضر تنها الگوی مناسبی که توانسته در بحث پوشش به خانم ها کمک کند، بحث چادر ملی بوده که در الگو دادن به جامعه موثر بوده و به خانم هایی که شاغل هستند و فعالیت اجتماعی دارند یا دانشجوهستند کمک کرده است. متاسفانه لباس ها یا الگوهایی که در جشنواره مد و لباس می بینید، با آنچه که در بازار پوشاک وجود دارد بسیار متفاوت است.

آنچه که در جشنواره های مد و لباس وجود دارد برای همه مردم قابل دسترس نیست

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، افزود: آنچه که در جشنواره های مد و لباس وجود دارد برای همه مردم قابل دسترس نیست چراکه بیشتر در مزون ها وجود دارد و آنچه که در بازار وجود دارد، چیزی است که عامه مردم از آن استفاده می کنند اما اینکه کسی بخواهد به عنوان حجاب و پوشش استفاده کند، سخت است. به عنوان مثال برای کسی که مانتو به عنوان حجاب او است، معمولا مانتوها یا آستین و یا قدش کوتاه است و یا دکمه ندارد بنابراین این کارگروه نتوانسته ساماندهی کند و یا مساعدتی در جهت دهی به پوشش خانم ها داشته باشد.

کارگروه مد و لباس تاکنون پیشرفتی نداشته است

وی افزود: در واقع اینکه یک الگو و یا جهت دهی داده شود که هم سبک ایرانی اسلامی را به نمایش بگذارد و هم یک مد قابل استفاده و خریدن برای همه باشد، در دسترس نیست. در یک جامعه غربی می بینید که آن چیزی که به عنوان مد و لباس مطرح می شود، به عنوان یک چکیده ای از لباس مردم و با قیمتی مناسب در بازار نیز وجود دارد. کارگروه مد و لباس در این 4 دهه و بعد از قانونی که در مد و لباس در مجلس در سال 85 به تصویب رسید، کار خود را رسمی تر در تعامل با مجلس آغاز کرد اما پیشرفتی نداشته است.

ایران می تواند در عرصه پوشاک بسیار سودآور باشد

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه یکی از مهمترین بازارهای جهانی و اصلی ترین تولید کننده هایی که می تواند در پوشاک برای کشور سود آور باشد ایران است، تصریح کرد: ما می توانیم در این عرصه چه در تولید داخلی و چه در حوزه بین المللی موفق باشیم. به لحاظ کیفیت دوخت و کارگر ارزان امکانات داریم اما نتوانستیم در این عرصه به موفقیت برسیم و خود را نشان دهیم.

قاچاق و انحصارطلبی رقبای داخلی را از میدان بیرون می کنند

سیاوشی اظهار داشت: البته تنها کارگروه مد و لباس مقصر نیست چراکه قاچاق مطرح است و آنچنان که باید و شاید انحصار وجود داشته و رقبا را از میدان بیرون می کردند و رقبای داخلی و برندهای ایرانی از بین رفته اند به همین دلیل به نوعی ساماندهی در حوزه مد و لباس ندیدیم و همیشه یک نوع آشفتگی در این حوزه وجود داشته است.

قاچاق در بازار از سال آینده جمع می شود

وی گفت: امیدواریم با توجه به مشکلاتی که در خصوص تحریم ها وجود دارد، از این تهدیدها بتوانیم مشکلات را به فرصت تبدیل کنیم و واردات در این عرصه محدودتر شود. البته نظارت هایی بر طبق مصوبات صورت گرفته و برندهای قاچاق در بازار از سال آینده جمع می شود و امیدوارم که تولیداتی داشته باشیم که با کیفیت بالا، بتوانند نیازهای مردم را برآورده کنند.

تولیدات داخلی نیازمند حمایت بخش های مختلف حاکمیت است

عضو فراکسیون امید مجلس دهم، در پاسخ به این سوال که چه فعالیت های فرهنگی باید انجام داد تا لباس ایرانی با فرهنگ ایرانی به دنیا معرفی شود، گفت: در صفحات مجازی شاهد این هستیم که افراد تولیدات خود را از این طریق در اختیار مشتریان قرار می دهند و خودشان برندسازی می کنند اما این حرکات بسیار کُند است و نیازمند حمایت بخش های مختلف حاکمیت است البته نه به این معنی که ورود پیدا کنند بلکه از ورود قاچاق و انحصارطلبی پارچه جلوگیری کنند که این بازار بتواند روی پای خود بایستد و شکوفا شود.

می توان طراحی هایی باب سلیقه شهرنشینان ایجاد کرد

وی ادامه داد: ما سوزن دوزی های بسیار زیبا داریم و از هر استانی تنوع های بسیاری در حوزه پوشاک وجود دارد و باید بتوانیم لباس های خانم ها را به راحتی عرضه کنیم و اینکه بتوانیم طراحی های جذاب به ویژه برای جوانان داشته باشیم. ما هنوز نتوانستیم این ظرفیت ها را روزمره کنیم چراکه این سوزن دوزی به قیمت بسیار بالا فروخته می شود در حالی که می توان تکه هایی از آن را روی لباس ها طراحی کرد و باب سلیقه شهرنشینان کرد و به راحتی می توان در بازارهای جهانی معرفی کرد.

این نماینده مردم در مجلس دهم خاطرنشان کرد: برندی تحت عنوان برند حلال که در سطح بین المللی عرضه می شود، زمانی هم ایران در این بازار ورود پیدا کرد بنابراین در بازارهای جهانی اگر بتوانیم این فرصت را پیدا کنیم که بتوانیم با لباس های کاربردی تر در این عرصه ورود پیدا کنیم امکان اینکه بتوانیم بخشی از این بازار را به خود اختصاص دهیم، می تواند برای ایرانیان موفقیت آمیز باشد./

پایان پیام

لینک خبر :‌ خانه ملت
به مناسبت فرارسیدن ایام نوروز 98 موزه هنرهای ملی میزبان گردشگران و مسافران نوروزی است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تهران، علی اکبر زاهد مقدم سرپرست موزه هنرهای ملی با اعلام این خبر گفت: موزه هنرهای ملی با حضور مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرداری منطقه 12 و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تهران، روز سه شنبه 28 اسفند بازگشایی می شود.

زاهد مقدم افزود: موزه هنرهای ملی اولین موزه تخصصی کشور است که هنرمندان و مردم به آن علاقه دارند این مجموعه در برگیرنده بهترین هنرهای ملی ایران مانند مینیاتور، تذهیب، خاتم، کاشیکاری، قالیبافی، پارچه بافی ، زری دوزی، مخمل بافی ، میناکاری، قلم زنی و معرق است.

او ادامه داد: این موزه از نام باغ برداشته شده و چون این محل حوض خانه بوده، به حوض خانه باغ نگارستان معروف است. این موزه به همت مرحوم استاد حسین طاهرزاده بهزاد تأسیس شده است.

این موزه در تاریخ 28 بهمن 1369 با شماره ثبت 1732 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

موزه هنرهای ملی در خیابان بهارستان ابتدای خیابان کمال الملک قرار دارد علاقه مندان می توانند در ایام نوروز رایگان بازدید کنند.

کد خبر 4569892

فاطیما کریمی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
مدیر دفتر موسیقی نسبت به حواشی اخیر کنسرت حمید حامی واکنش نشان داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : شفاف کندو نیوز دنیای اقتصاد راه مبین اکو فارس

به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، حواشی اخیر چند خواننده پاپ باعث شد که صحبت از ممنوع الکار و غیر مجاز شدن آنها به میان بیاید. مهدی یراحی با موزیک ویدئویی که برای تمامی تصاویرش مجوز نگرفته بود، حمید عسگری به دلیل تک خوانی یک زن در کنسرتش و حمید حامی هم به دلیل پخش تصاویر غیر اخلاقی در کنسرت شیراز ممنوع الکار اعلام شدند. البته برای حمید حامی و حمید عسگری خبر رسمی از سوی دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام نشد.

در این خصوص با علی ترابی مدیر دفتر موسیقی گفتگو کردیم.

وی درباره بررسی اتفاقات کنسرت اخیر حامی، به خبرنگار حوزه موسیقی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، گفت: درباره حامی به این جمع بندی رسیدیم که وی دخالتی در این اتفاق نداشته است. این اشتباه تعمدی یا قصور، از طرف تیم برگزاری در سالن بوده و متوجه شخص آقای حامی نیست. حامی از خوانندگان بسیار با شخصیت و خوش سابقه است. این موضوع از عملکرد و اشعار حمید حامی مشخص است. پخش تصاویر غیر اخلاقی در کنسرت وی باید پیگیری و مسبب آن مشخص شود.

وی افزود: اینکه پخش کنندگان تصاویر متعلق به گروه بودند یا سالن، به دست گروه ارشاد استان بررسی می شود. ما آنجا نبودیم و به همین دلیل قضاوتی نخواهیم داشت. ارشاد استان مجوز کنسرت را داده است و خودش هم بررسی خواهد کرد. در اجرای کنسرت، هر بخشی مسئولیتش منفک و مشخص است. فردی که تصویر را پخش می کند، مسئولیتش مشخصی است و به همین دلیل، موضوع قابل بررسی دقیق است.

مدیر دفتر موسیقی در ادامه به وضعیت مهدی یراحی و حمید عسگری اشاره کرد و گفت: آنها می توانند درخواست مجوز بدهند؛ اگر تقاضای مجوز از سوی این خوانندگان به دست ما برسد، ما آن را بررسی می کنیم. من کلمه غیر مجاز را برای این خوانندگان به کار نبردم.

ترابی درباره برخورد سرسختانه با خوانندگان در صدور مجوز اظهار کرد: به هیچ وجه ما برخورد سر سختانه ای با خوانندگان و گروه های موسیقی نداریم. همیشه سعی می کنیم با مذاکره و گفتمان موضوع را حل کنیم. آخرین تصمیم و آخرین مرحله محدودیت برای اجراست. امیدوارم با هماهنگی و همکاری خود هنرمندان کاری کنیم که بهانه به دست کسانی که با کلیت موسیقی مشکل دارند، نیفتد.

مدیر دفتر موسیقی در خصوص اعلام فعالیت های مالی این دفتر و تعداد مجوز کنسرت ها و آلبوم های سال 97 بیان کرد: هر زمان بودجه سال جدید به ما ابلاغ شود، آن را اعلام می کنیم. تعداد کنسرت ها و آثار موسیقی در سالن 97 در فروردین یا اردیبهشت اعلام می شود. علت اینکه تا الان اعلام نشده این است که آمار تا آخرین روز سال 97 در حال افزایش است و هر روز کنسرت برگزار می شود.

انتهای پیام/

واکنش مدیر دفتر موسیقی به حواشی اخیر چند خواننده پاپ

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در واکنش به برخی شایعات درباره فروش پنهانی آثار موزه هنرهای معاصر، نحوه خرید اثر برای گنجینه موزه را تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از واحد ارتباطات و رسانه اداره کل هنرهای تجسمی، با توجه به انتشار گزارش ها و مطالبی در رسانه ها و فضای مجازی مبنی بر فروش پنهانی آثار موزه هنرهای معاصر، نحوه خرید اثر برای گنجینه موزه به شرح زیر اعلام می شود:

آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران دارای شماره اموال دولتی اند و به هیچ وجه امکان فروش آنها وجود ندارد.
بنا به آنچه در قوانین خرید اثر برای موزه هنرهای معاصر ثبت شده، موزه به عنوان نهاد دولتی امکان خرید اثر را به صورت مستقیم ندارد و وظیفه خرید برای گنجینه موزه را موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر انجام می دهد که طبق اساسنامه حق خرید و فروش آثار هنری را دارد.

اداره کل هنرهای تجسمی، وظیفه حمایت از هنرمندان این رشته ها را به عهده دارد و در راستای تحقق این هدف به شیوه های گوناگون از طریق موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر، اثر هنری خریده است که به شرح زیر اعلام می شود:

1. خرید از هنرمندانی که مشکلات مالی دارند و از اداره کل هنرهای تجسمی درخواست خرید اثر دارند. این خرید با موافقت گروه کارشناسی انجام می شود و خرید نهایی را موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر انجام می دهد. آثار قابل توجهی در این سال ها به شیوه مذکور خریده شده است.

2. از آنجا که اداره کل هنرهای تجسمی متولی برگزاری بی ینال (دوسالانه) و جشنواره های تخصصی تجسمی است، به پیشنهاد شورای سیاستگذاری بی ینال ها و جشنواره ها، تعدادی از آثار هنرمندان جوان برای حمایت از آنها خریده می شود؛ از آنجا که این هنرمندان عمدتا جوانند و اثر آنها برای حضور در گنجینه موزه شرایط لازم را ندارد، به گنجینه موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر انتقال پیدا می کند و در واقع مالک این آثار موسسه است نه موزه. برخی از هنرمندان نیز برای کسب اعتبار اثر خود را به موزه اهدا می کنند که البته پذیرش این گونه آثار نیز شرایط خاص خود را دارد.
برخی از آثار ارزشمند هنرمندان هم که برای تکمیل گنجینه موزه خریده می شود، از طریق اعلام نظر کارشناسان است و این خریدها معمولا از راه بی ینال ها و جشنواره ها نیست و به صورت شخصی خریده می شود.

مساله ای که ایجاد شبهه برای هنرمندان کرده این بوده است که سال های طولانی مدیر موزه و مدیرکل هنرهای تجسمی یک شخص بوده و خریدهای حمایتی از سوی مدیرکل در نظر عموم و هنرمندان خرید برای موزه تلقی شده است که اسناد موجود خلاف این نکته را نشان می دهد.
مضاف بر این که آثاری که برای موزه و به دستور مدیرکل هنرهای تجسمی، توسط موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر خریده شود،طبق تفاهم نامه ای قانونی و به صورت مکتوب به موزه اهدا می شود.

در ادواری که خرید و فروش آثار هنری رونق چندانی نداشت، اداره کل هنرهای تجسمی عموما آثار هنرمندانی را می خرید که امروز هر یک صاحب نامی شده اند و آنها را در گنجینه موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر نگهداری می کرد و با استناد به مصوبه هیأت مدیره موسسه در راستای تحقق اهداف گردش اقتصاد هنر، بخشی از این آثار به فروش رسیده است که البته این آثار هیچکدام به موزه تعلق نداشته اند.

باید به این مساله اشاره کنیم که در سال 1385 در زمان مدیریت زنده یاد عبدالحمید حسینی راد در موزه معاصر، نمایشگاهی به دبیری ایرج اسکندری با عنوان جنبش هنر نوگرای ایران از مجموعه گنجینه موزه برپا شد که برای تکمیل نمایشگاه جنبش هنر نوگرای ایران 39 اثر از آثار موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر به صورت امانی در اختیار این نمایشگاه قرار گرفت که پس از پایان نمایشگاه به موسسه برگردانده شد. کاتالوگ نمایشگاه با عنوان اصلی جنبش هنر نوگرای ایران و عنوان فرعی مجموعه آثار ایرانی موزه هنرهای معاصر تهران منتشر شد. این عنوان باعث شد این مسأله پیش بیاید که همه آثار این نمایشگاه از آثار گنجینه موزه معاصر است، به دلیل قصوری که در طراحی این کاتالوگ صورت گرفت، این مساله پیش آمد که باید مشخصات و محل نگهداری آثار به طور مشخص در کاتالوک ذکر می شد.
برای اطلاع عموم فهرست 39 اثر به زودی منتشر خواهد شد.

در پایان لازم به ذکر است که بعد از ایام تعطیلات و در فرصت مقتضی، نشست رسانه ای در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار خواهد شد تا اهالی رسانه پرسش های خود را مطرح کنند. همچنین بانک اطلاعات آثار گنجینه نیز به زودی منتشر می شود تا هنرمندان و علاقه مندان از آثار گنجینه اطلاع یابند. پس از بازسازی نیز دیداری از گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران برای اصحاب رسانه برنامه ریزی خواهد شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
دلنوشته هایی با عنوان "دشواری وظیفه" توسط معاون هنری وزارت فرهنگ در صفحه شخصی اش در اینستاگرام منتشر شده است که هم طعم گلایه و هم نقد ساختاری دارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : ایران آنلاین

به گزارش ایلنا، سیدمجتبی حسینی (معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد) چندی پیش سه یادداشت پیاپی در صفحه شخصی اش در اینستاگرام منتشر کرد؛ دلنوشته هایی ذیل عنوان "دشواری وظیفه" که هم طعم گلایه داشت، هم نقد ساختاری و البته چنان که از یک مقام دولتی انتظار می رود راهکار و پیشنهاد درمان هم داشت اما از جنسی متفاوت سخن می گوید.

حسینی در نخستین "دشواری وظیفه" از عدم درک درست هنر و هنرمندان نوشت: ما در روزگاری به سر می بریم که به جهل مدرن مبتلاست و کم حوصلگی و شتاب در قضاوت ها، بدین داستان بیشتر دامن می زند.

او افزود: این بی نظمی باید به مدد هم افزایی مدل های علمی و الگوهای عملی، نظم پذیر شود و بهبود تدریجی جریان اجتماعی را رقم بزند. بیاموزیم که منطق دیگرستیزی و الگوی حذف، اتفاق آفرین نخواهد بود و فرجامی جز کنش ها و منش های معترض تولید نمی کند. هنر، معبر برون رفت از چنین وضعیتی است و هرچه قدر این ناهمگونی صلب تر به نظر آید، مواجهه سخت تری در پیش خواهد بود.

او خاطرنشان کرد: در این فکرم ، ای کاش نهاد آرمان خواه هنر، این بخت را داشت که همچون دیگر نهادهای اجتماعی در ابتلائات و مصائب و در قصورهای عموماً سهوی، فرصت دفاع و مجال تبیین رویکرد خویش را می داشت اما شوربختانه، غبار قیل و قال ها، جان جویای هنر و توان خیرخواهانه هنرمندان را مخدوش کرده است و به ناگزیر، حوصله ای برای از خویش گفتن و بیان مقصد و مقصود باقی نگذاشته است.

معاون هنری تاکید کرد: وقت آن است که از این دشواری وظیفه، حرفی در میان آید و بطن شریف و متن نجیب هنر، رخ نمایی شود تا سره از ناسره تمییز شود. ناگوار است که مردمی ترین رسانه روزگاران، از رسایی بیفتد و حق نیست که در احتضار پیش روی هنر، خطابه ای خرج نشود که در روزگار ما ذوالفقاری چند، اگر باقی است یکی زبان هنر است که در نظر پیر جلودار انقلاب "دشمنی با آن دشمنی با خورشید است.

سیدمجتبی حسینی اما در قسمت دوم دشواری وظیفه با سوگند به قدسیت هنر نوشت: هنر است که خیرخواهانه التهابات اجتماعی و بحران های انسانی را مطالعه می کند و حکیم وار، تهدیدها را به تکریم و ترمیم بدل می کند.

او یادآوری کرد: قاعدتاً هر دولتی که به صلاح و مصلحت مردم خویش بیندیشد، باید از نعمت و موهبت هنر صیانت کند و ارکان قدرت خود را هر چند به دشواری، در این زمینه فراخوان نماید.

حسینی به صراحت کاستن از اعتبارات مالی هنر را" اشتباه" خواند و نوشت: هنر امروز خودخواسته و خردمندانه، نقشی قابل توجه در توسعه مشاغل و اشتغال نیروی انسانی دارد و پذیرفته نیست که این صنعت امیدوار و رویکرد امیدآفرین، مبتلا به سوءمدیریت ها و قربانی منافع جریان ها و امواج سیاسی شود.

او از همه اضلاع مدیریتی خواهش کرد در این روز و روزگار، به دشواری حیات هنرمندان و پایمردی شان در آفرینش های جامعه محور و تاریخ ساز بیندیشند و به بهبود امر، قدم از قدم بردارند.

اما در بخش سوم دشواری وظیفه، معاون هنری وزارت فرهنگ درعین نقد ساختاری یک راهکار جالب پیشنهاد می کند که احتمالا به مذاق اهالی هنر خوش می آید؛ حسینی شفاف نوشت: توزیع اعتبارات و سهم خواهی روزافزون متولیان غیرموظف، باعث شده است که مدیریت موظف هنر( وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ) نتواند در چنین احوالی نقش خود را بدرستی ایفا نماید و ناخواسته ضعف و کسالتی در رویکردهای آموزشی، تولیدی و نظارتی پدیدار شود که آسیب های آن صرفاً متوجه این وزارتخانه می شود.

او تاکید کرد: قابل پذیرش نیست که در سهم خواهی اعتباری نهادهای مسئول و غیرمسئول، فرض بر مشارکت باشد اما در چرخه پاسخگویی و مطالباتی همچون اشتغال هنرمندان و معیشت جمعیت این حوزه، وزارت متبوع متهم و در بسیار وقت ها مجرم تلقی شود.امکانات محدود و بضاعت قلیل این وزارتخانه در مقابل جمعیت روزافزون هنر، فارغ التحصیلان دانشکده ها، آموزشگاه ها و مؤسسات نامنطبق با سیاست های فرهنگی کشور، همخوانی ندارد و توقع ساماندهی و حمایت و نظارت از یک سازمان که در توزیع و تخصیص اعتبارات سهمی مشابه و گاه کمتر دارد، معقول و مشروع نیست.

حسینی نوشت: این روند مقصدی جز تضعیف مرجعیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ندارد و تولیدات غیراستاندارد و سلیقه ای و روزمره چنین فرآیندی، قطعاً منجر به سقوط سلایق مخاطبان و ذبح کنشگری حرفه ای جامعه حقیقی هنر خواهد شد. این بلیه نهادینه شده اکنون به عنوان بحرانی در ساختار هنر ملموس است و با یک حساب سرانگشتی می توان مصیبت هزینه سازی های بلا اثر در این عرصه و سرگردانی های تولیتی را که مانع از تحقق نظام غیردولتی هنر و سرمایه آفرینی در چرخه اقتصاد هنر می شود، متوجه شد.

معاون هنری با طرح یک پیشنهاد جالب این یادداشت سه گانه را به پایان می برد : امر معقولی است اگر شرایط اقتصادی پیش رو را بهانه کنیم و در تجمیع دستگاه های موازی و برچیدن ردیف های اعتباری نهادهای غیرمسئول تأکید کنیم و با ترسیم دورنمای این وضعیت، به نجات کشتی تلاطم زده هنر و هنرمندان همت گماریم... فرصت بهنگامی است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به مثابه تفرد نهادهایی همچون سازمان نظام پزشکی، نظام مهندسی و. .. منحصراً متولی این حوزه یا حداقل مرجع مدیریت هنر این جریان شود و سیاست های خود را بر مبنای نیازمندی ها و ضرورت های اجتماعی تدوین نماید.این خواسته در شرایطی است که بسیاری از رویدادهای فرهنگی -هنری که آبروی نظام فرهنگی و ساختار هنری کشور، نام گرفته اند در ناهمواری های بودجه و تخصیص های نامتوازنی که آن هم نسیه وار محقق می گردند محتضرند. چگونه می توان در چنین شرایطی، قضاوت های هدفمند و بیمارگونه ای را که با جهل به تهی بودن خزانه اعتباری هنر، به ناسزاگویی و اتهام زنی و غائله سازی سرگرمند فضیلت دانست؟ مجال مغتنمی است که با آمایش منصفانه ای که متأثر از دسته بندی ها و گرایش های گروهی و حزبی و جناحی نباشد به دشواری رسالت تولیت هنر و قبول دلایل تأخیر در تحقق آرمان ها و اهداف، ایمان بیاوریم و فرصت آفرین حوزه هنر شویم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
دفتر موسیقی وزارت ارشاد قصد دارد صدور مجوز کتاب های گویا را از دایره مسوولیت های خود خارج کند و این کار را به معاونت فرهنگی وزارتخانه بسپارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : بانی فیلم روزنامه ایران روزنامه ابتکار

به گزارش ایسنا، مدت ها است بخشی از مسوولیت های دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به صدور مجوز برای کتاب های گویا اختصاص پیدا کرده است.

برای تولید یک کتاب گویا، ابتدا باید آن کتاب از طریق معاونت فرهنگی وزارت ارشاد مجوز انتشار را دریافت کرده باشد سپس با استناد به آن کتاب گویا از طریق معاونت هنری (دفتر موسیقی) وزارت ارشاد مجوز خود را دریافت کند.

شنیده می شود عده ای از ناشران از حذف برخی بخش های کتابشان (که دارای مجوز معاونت فرهنگی است) در نسخه کتاب گویا توسط دفتر موسیقی، گله مند هستند.

با این حال به گفته علی ترابی (مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد) قرار است هماهنگی هایی بین معاونت هنری و معاونت فرهنگی این وزارتخانه انجام شود و صدور مجوز کتاب گویا، به معاونت فرهنگی سپرده شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
حدود سه سال از رفتن علی رهبری مدیر هنری ارکستر سمفونیک تهران می گذرد و شاید اکنون زمان مناسبی برای بازخوانی علت این جدایی باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : نسیم آنلاین

خبرگزاری تسنیم - حدود سه سال از رفتن علی رهبری گذشته است. کسی که یک سال در ارکستر سمفونیک تهران حضور داشت و در طول این یک سال، کیفیتی فوق العاده در ارکستر سمفونیک تهران ارائه داد. او برنامه ای مُدون برای ارکسترها تنظیم کرد و در شش ماه نخستِ حضورش در ایران هر ماه چند اجرا را به صحنه برد. ارکستر را جوان کرد و راه را برای نوازندگان جوان باز کرد. اکنون شاید بهترین زمان برای بازخوانیِ آخرین روزهای حضور علی رهبری در ایران است.

روایت هست که در آخرین جلسه ای که برای حل مشکلات ارکستر در اردیبهشت 1395 برگزار شد، اتفاقاتی رخ می دهد که موجب خروج علی رهبری و فرهاد فخرالدینی از آن جلسه می شود. پس از آن هم دیگر هیچ کدامشان به ارکسترهای سمفونیک و ملی بازنگشتند.

فخرالدینی، گنجه ای، ریاحی، سریر، شهبازیان، جمالی، نوربخش و شریفیان کسانی بودند که در آن جلسه حضور داشتند. در این میان اما پیروزپی به عنوان نماینده معاون وزیر ارشاد هم در آن جلسه حاضر بوده است. پیروزپی از چند ماه قبلش برای حل مشکلات پیش آمده در کنار ارکستر حضور داشت.

برای بازخوانیِ اتفاق های رخ داده در آن جلسه سراغ فرزین پیروزپی رفتیم. در ادامه حاصل گفت وگو با او را می خوانید:

شما سابقه ای طولانی در عرصه فعالیت های فرهنگی و هنری در همکاری با وزارت ارشاد و ارگان های زیرمجموعه اش دارید. از سوابق خودتان و زمان ورودتان به عرصه موسیقی برایمان بگویید.

من در موزه هنرهای معاصربه عنوان مشاورهنری و اجرایی حضور داشتم که به دعوت معاون هنری وقت از سال 1364 به مرکز موسیقی برای همکاری دعوت شدم. در آن زمان آقای مهندس شجاع الدین میرطاووسی مدیرکل دفتر موسیقی بود. از آن زمان به عنوان مشاور و مسئول بخش امور بین الملل مرکز موسیقی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی مشغول به کار شدم.

شما یکی از کسانی هستید که در جلسه شورای عالی ارکسترها حضور داشتید. از اتفاقاتی که در این جلسه رخ داد برای مان بگویید و علت تشکیل و موضوع آن جلسه چه بود.

موضوع جلسه حل مشکلات ارکستر سمفونیک و ارکستر ملی و دستمزد اعضای ارکسترها بود.

در همان اویل جلسه بود که به علت بحث پیش آمده بین استاد فخرالدینی و یکی دیگر از هنرمندان عضو شورای عالی جناب فخرالدینی با ناراحتی جلسه را ترک کرد. بعد هم من به علت این برخورد نامناسب وحرف های زده شده به استاد فخرالدینی در حال ترک جلسه بودم که استاد رهبری هم جلسه را به همراه من ترک کرد. علت ترک جلسه صحبتی بود که پیش آمد و نمی بایست با استاد فخرالدینی اینگونه رفتار می شد. مگر می شود زحمات استاد فخرالدینی برای ارکستر ملی را فراموش کرد. مگر می شود با این استاد عزیز اینگونه صحبت کرد. واقعا نتوانستم چنین برخورد نامناسبی با ایشان را تحمل کنم. نام فرهاد فخرالدینی این آهنگساز بزرگ موسیقی کشورمان در تاریخ هنر موسیقی ما همیشه جاودان و به یاد ماندنی است.

بنابراین من به اتفاق آقای رهبری جلسه را ترک کردیم و آمدیم کنار استاد فخرالدینی و در محوطه تالار وحدت برای ساعتی با او صحبت کردیم تا بتوانیم از ناراحتی اش کم کنیم.

تا پیش از این جلسه و پیش از این اتفاق، آیا ارکستر تمرین هایش را برگزار می کرد؟

تا قبل از این اتفاق علی رهبری با ارکستر سمفونیک تمرینات خود را انجام می داد و بالاخره با وجود تمام مشکلاتی که وجود داشت، همکاریش با بنیاد رودکی را ادامه می داد. خاطرم هست که چند جلسه به علت برنامه های مختلفی که در تالار وحدت برگزار می شد، استاد رهبری در سالن انتظار تالار وحدت با ارکستر تمرین می کرد. البته او می گفت که شان ارکستر سمفونیک این نیست که در سالن انتظار تمرین کند. مشکلات پیش آمده برای ارکستر ملی و سمفونیک توسط این دو استاد مطمئنا قابل حل بود و همچنین دستمزد اعضای ارکستر توسط مدیران بنیاد رودکی با طرحی که به عنوان پیشنهاد آورده بودند با نظر این دو استاد و سایر اعضا به نتیجه می رسید ولی افسوس که این اتفاق نامناسب پیش آمد.

بعد از جلسه شورای ارکسترها چه شد که آقای رهبری از ایران رفت.

همان شب به اتفاق آقای رهبری جلسه ای با معاون محترم امور هنری وزارت ارشاد(علی مرادخانی) داشتیم که از اتفاق پیش آمده در جلسه شورای عالی بسیار ناراحت بود. جلسه ما با معاون هنری تا ساعت 2 بامداد ادامه داشت و چون آقای رهبری صبح عازم اتریش بود، از همانجا مستقیم به فرودگاه رفت. بیشتر صحبت های ما در آن شب درباره مشکلات و اتفاقات پیش آمده در جلسه شورای ارکسترها بود.

شما با سابقه طولانی در مرکز موسیقی وزارت ارشاد و تجربه کار کردن با سه مدیرکل مرکز موسیقی؛ دیدگاهتان درباره مسئولیت مدیرهنری ارکستر سمفونیک و البته رهبری ارکسترهای سمفونیک و ارکستر ملی چیست.

ما دو رهبر بین الملی شناخته شده در ایران داریم؛ یکی استاد علی رهبری و دیگری استاد لوریس چکناوریان است.

بگذارید ماجرایی برایتان تعریف کنم؛ سال ها پیش ارکستر سمفونیک تهران می خواست اثر ارزشمند خسوف کاری از محمد سعید شریفیان را اجرا کند. خسوف صحنه هایی از عاشورا را روایت می کند. برای اجرای صحنه ای نیاز به گروه کُر و البته ساز داشتیم. برای این منظور ارکستری در رومانی به ما معرفی شد که برای تعیین سطح نوازندگان و تعین سطح آنها به رومانی رفتیم. استاد چکناوریان در همان اولین جلسه آشنایی با ارکستر مانند ناخدایی که کشتی را در طوفان هدایت می کند، با آن ارکستر تمرین کرد یک قطعه را با کیفیتِ هر چه تمام تر اجرا کرد. در پایان این اجرا اعضای ارکستر و مدیر ارکستر رومانی به افتخار ایشان ایستادند و استاد چکناواریان را تشویق کردند.

استاد علی رهبری هم در جهان شناخته شده و از نظر نظم و مدیریت برای یک ارکستر بی نظیر است.

علی رهبری در هفته های اخیر در گفت وگو با یکی از رسانه های داخلی، گفته است که برای حضور در ارکستر سمفونیک تهران هیچ پیش شرطی ندارد و میزان دستمزد برایش مهم نیست. نظرتان در این باره چیست.

دستمزد رهبران بین المللی که مدارک و جوایزی در مجامع بین المللی کسب کرده اند، تقریبا میزان و معیار مشخصی دارد. وقتی کسی مانند علی رهبری گفته است که برای آمدن به ایران در تعین دستمزدش شرط خاصی ندارد و آماده همکاری است؛ نشانه ایران دوستی و وطن پرستی ایشان است. هرکس که به اندازه توانایی و تعهد خود در این شرایط تحریم قدمی موثر بردارد نشانه علاقه او به این مملکت است.

استاد رهبری دوبار بعد از انقلاب به ایران تشریف آوردند که بار اول من در خدمتشان بودم و توسط آقای سریر به ایشان معرفی شدم. وقتی آقای رهبری برای نخستین بار به ایران آمد، ارکستر بودجه ی خاصی نداشت و حتی از نظر داشتن ساز هم در محدودیت بودیم.

آن زمان از آقای سریرخواهش کردم این مطلب را طوری به استاد رهبری منتقل کنند که برایشان سوء تفاهم نشود. بار دوم که به ایران آمدند، من فقط چند ماه آخر به علت مشکلاتی که پیش آمده بود در کنار استاد قرار گرفتم که آن اتفاق ناخوشایند پیش آمد وگرنه همه تلاش ما بر ماندن ایشان و رفع مشکلات بود.

حضور علی رهبری در کنار ارکستر سمفونیک تهران چه تاثیری در پیشرفت و بالارفتن کیفیِ این ارکستر داشت.

حضور استاد رهبری چه در بار اول و چه در باردوم تاثیر بسیاری در پیشرفت برنامه ها و سطح ارکستر سمفونیک داشت. رهبری نظم خاصی در ارکستر ایجاد کرد. از جمله کارهای با ارزشی که استاد رهبری انجام داد ضبط آثار آهنگسازان جوان بود. جالب اینجاست که خودِ استاد رهبری آهنگسازی موفق است اما در زمان حضورش در ایران، به جای ضبط آثار خودش با ارکستر سمفونیک تهران، تصمیم گرفت آثار آهنگسازان جوان ایرانی را اجرا و ضبط کند. رهبری برای این کار فراخوانی منتشر و از استعدادهای جوان در زمینه آهنگسازی دعوت کرد تا آثارشان را به ارکستر سمفونیک تهران ارائه کنند. آقای رهبری در نظر داشت که پس از ضبط این آثار، آنها را توسط کمپانیِ مشهور آلمانی یعنی ناکسوس ، در سطح جهان منتشر کند.

این کار بسیار بزرگ و بی نظیری بود که با انجامش آثار آهنگسازان ایرانی در دنیا معرفی و شنیده میشد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : جماران خبرگزاری دانشجویان ایران همسو نیوز بیتوته

روزنامه شهروند در گزارشی که روز چهارشنبه 22 اسفندماه با عنوان: مشاور فرهنگی فدراسیون فوتبال در گفت وگو با شهروند افشا کرد: 5/3 میلیارد تومان هزینه سرود تیم ملی در جام جهانی به موضوعی پرداخته که پیش از این بارها درخصوص آن اطلاع رسانی شده و نیازی به افشاگری نبوده است. محتوای اصلی گزارش، گفت وگوی آقای زمان آبادی مشاور فرهنگی فدراسیون فوتبال است که طبق پیگیری انجام شده توسط بنیاد رودکی ایشان تأکید کرده اند که آن چه در روزنامه منتشر شده، با گفته ایشان مغایرت کلیدی دارد و بخش مرتبط با این بنیاد را تکذیب کرده اند.
شاید یک جست وجوی کوتاه و رجوع به اخبار منتشر شده از سوی بنیاد رودکی گزارشگر را مجاب می کرد که حداقل از چنین تیتری استفاده نکند. جهت اطلاع مخاطبان آن رسانه، بنیاد فرهنگی هنری رودکی به عنوان یکی از مهمترین مراکز فرهنگی هنری کشور که اساسنامه مصوب هیأت دولت جمهوری اسلامی ایران را دارد، رسالت مهمی در حوزه هنر فرهنگ این مرز و بوم برای خود قایل است. این بنیاد، با وجود توانمندی های فراوان ازجمله مدیریت دو ارکستر کشور، ارکستر ملی ایران و سمفونیک تهران، تلاش دارد تا منعکس کننده پویایی و غنای فرهنگ و هنر این سرزمین آن هم در روزگاری باشد که ترویج ایران هراسی یکی از سیاست های اصلی دشمنان زمین است. بنیاد رودکی با توجه به این که جام جهانی فوتبال بستر مهیایی برای عرضه داشته های غنی فرهنگی این سرزمین بود، آن هم در کشوری که یکی از مهدهای موسیقی کلاسیک است و در ادامه تجربه های موفق بین المللی خود برای ساخت سرود تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی و اجرای ویژه ای از توانمندی های نوازندگان ایرانی در روسیه اعلام آمادگی کرد.
در نهایت ساخت و اجرای سرود تیم ملی فوتبال در پی تفاهمنامه همکاری بین فدراسیون فوتبال و بنیاد رودکی که در دی ماه سال 1396 منعقد شد، به عهده بنیاد گذاشته شد. همچنین در این تفاهمنامه مقرر شد مراسم بدرقه تیم ملی فوتبال به جام جهانی در تالار وحدت برگزار شود. طبق تفاهمنامه فوق که مستندات آن موجود و قابل ارایه است، تأمین هزینه تولید سرود و اعزام ارکستر برای اجرا در روسیه به عهده فدراسیون فوتبال یا اسپانسر بود و از ابتدا نیز بنیاد رودکی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در گزارش فوق به عنوان تامین کننده هزینه های مالی به نقل از آقای زمان آبادی نام برده شده اند، هیچ تعهد مالی برای اجرای برنامه نداشته اند. اما بنیاد رودکی با اهتمامی که در حوزه اقتصاد هنر دارد و رسالتی که برای به سامان رساندن این رویداد قایل بود، طبق قراردادی که در اسفندماه 1396 با شرکت تولید پوشاک هاکوپیان به امضا رساند، توانست هزینه های تولید و ساخت سرود تیم ملی فوتبال، اعزام و اجرای ارکستر شامل تیمی حدود 100نفری به سه شهر روسیه را با رقمی معادل 2میلیارد و 500 میلیون تومان تأمین کند که این مبلغ در سال 97 به حساب بنیاد رودکی واریز شد. یکی از مهمترین ایرادات گزارش، تیتر گزارش است که به شکل مشهودی با متن خبر تفاوت دارد. نباید به خاطر جذابیت های ژورنالیستی، اطلاع رسانی صحیح را فدای ارزش خبری عدد و رقم کرد. تیتر هزینه 5/3میلیاردی سرود تیم ملی در جام جهانی ذهن خواننده را در گام نخست به این سو می برد که چنین رقمی برای ساخت سرودی چند دقیقه ای هزینه شده است و در همین گام نخست ذهن مخاطب را منحرف می کند. درحالی که اولا هزینه عمومی این رویداد نه 3و نیم میلیارد تومان بلکه کمتر از 2ونیم میلیارد تومان بوده است؛ ثانیا این رقم نه برای یک سرود بلکه برای 4قطعه شامل دو قطعه با کلام با اجرای خواننده خوب کشورمان سالار عقیلی و 2قطعه بی کلام ساخته استاد شهرداد روحانی و همچنین هزینه اعزام تیم و تمامی هزینه های جانبی بوده است. در این مورد نیز بیش از این اطلاع رسانی های مختلفی صورت گرفته است. به عنوان مثال می توان به گفت وگوی روزنامه اعتماد در شماره 5 تیرماه 1397 با علی اکبر صفی پور، مدیرعامل بنیاد رودکی اشاره کرد. در بخشی از این گفت وگو می خوانیم: برای اجرای منتخب ارکسترها در روسیه ما حتی یک ریال هم از دولت دریافت نکرده ایم و تمام هزینه ها توسط شرکت هاکوپیان پرداخت شد که حدود 2و نیم میلیارد تومان بود.
جهت اطلاع مخاطبان اشاره می شود که برای ساخت سرود اصلی تیم ملی با عنوان 11ستاره قرارداد آقای سالار عقیلی 100 میلیون تومان و مجموع قراردادهای دو رهبر ارکستر ملی ایران و سمفونیک تهران نیز 100 میلیون تومان بوده است که خوشبختانه در تالار وحدت رونمایی و سپس براساس تفاهمنامه ای که میان بنیاد رودکی و کنسرواتور چایکوفسکی مسکو در اسفند 1396 منعقد شد زمینه اجرای منتخب ارکسترهای بنیاد در 3سالن مهم شهرهای سن پترزبورگ، مسکو و کازان برای نخستین بار فراهم شد. و اما اساسا بنیاد رودکی براساس دستورالعمل وزارت مطبوع و تأکید شخص وزیر محترم جناب آقای دکتر صالحی، شفاف سازی در عملکردها و برنامه ها را پیوسته در دستور کار داد. عملکرد بنیاد رودکی در حوزه شفاف سازی نیز از سوی وزیر محترم مورد تقدیر قرار گرفته است. اگر اطلاع رسانی را رسالت روزنامه نگار بدانیم (که چنین است)، باید بپذیریم که این رسالت جز با صحت و دقت، به سرانجام و مقصود نمی رسد و نادیده گرفتن این دو اصل به گمراه کردن افکار عمومی منجر می شود. بنیاد رودکی آماده است تا قراردادهای ذکر شده در این گزارش را جهت اطلاع افکار عمومی و رویکرد شفاف سازی خود منتشر کند.
توضیح شهروند :
با تشکر از بنیاد رودکی، اختصارا دو نکته ذکر می شود:
یک: روزنامه شهروند درباره پرداختی هاکوپیان به بنیاد رودکی نه شخصا و نه از قول جناب زمان آبادی چیزی ننوشته که قابل تکذیب باشد. عدد 5/3 میلیارد هم طبق صحبت مشاور محترم فدراسیون منتشر شده و شامل کل هزینه سرود بوده و آقای زمان آبادی در توضیح خود به روزنامه هم آن را تکذیب نکرده اند.
دو: هزینه 5/3 میلیارد برای سرود تیم ملی صحبت مشاور محترم فدراسیون بود که در متن تیتر ذکر شده و با مبلغ ساخت که بسیار کمتر است، تفاوت دارد. بنابراین مطلقا تحریفی از جانب ما انجام نشده است.
با سپاس مجدد از بنیاد رودکی.

لینک خبر :‌ روزنامه شهروند
تهران - ایرنا - سخنگوی سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از توافق صورت گرفته میان وزارتخانه های فرهنگ و ارشاد اسلامی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای ارایه تخفیف تا سقف 50 درصد برای خرید کتاب های مرجع پزشکی در این نمایشگاه خبر داد.

به گزارش روز دوشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، ایوب دهقان کار با اشاره به برنامه های مورد نظر برای حمایت از اقتصاد نشر و نیز زمینه سازی برای در دسترس قرار دادن منابع علمی به روز برای مراکز پژوهشی، گفت: جلسه ای با حضور رئیس مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار و در این جلسه مقرر شد تا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تا سقف 25 درصد نسبت به آورده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای خرید کتاب های علمی در سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران مشارکت کند.
سخنگوی سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران همچنین از توافق صورت گرفته میان مدیر کمیته ناشران خارجی نمایشگاه کتاب تهران و مدیرعامل انجمن فرهنگی ناشران بین المللی ایرانیان خبر داد و گفت: بر اساس توافقات صورت گرفته ناشران نیز مبلغ 25 درصد تخفیف به کتاب های پزشکی ارایه خواهند داد.
وی تصریح کرد: با این ساز و کار کتاب های مرجع پزشکی در سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با تخفیف 50 درصد در دسترس مراکز علمی و پژوهشی قرار خواهد گرفت.
براساس اعلام سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران،دهقان کار همچنین ابراز امیدواری کرد: با توجه به مذاکرات صورت گرفته با مسئولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت آموزش و پرورش و همچنین معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری در تلاش هستیم تا تسهیلات بیشتری برای دانشجویان و نخبگان علمی فراهم کنیم تا با تخفیف بیشتری در سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران کتاب خریداری کنند.
سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، 4 تا 14 اردیبهشت ماه 98 در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) برگزار می شود و کشور چین مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران در سال 2019 خواهد بود.
فراهنگ ** 9211 ** 1355 **

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با خانواده مرحوم فاطمه صمدی مروج نوجوان کتاب و کتابخوانی دیدار کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : شبکه اینترنتی آفتاب خبرگزاری شبستان خبرگزاری کتاب ایران

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محسن جوادی معاون امور فرهنگی این وزارتخانه و علیرضا کاظمی معاون پژوهشی و فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز یکشنبه (26 اسفندماه) با خانواده مرحوم فاطمه صمدی مروج کتاب و کتابخوانی دیدار و گفت و گو کردند.
پدر مرحوم فاطمه صمدی در این دیدار با اشاره به فعالیت های دخترش در ترویج کتاب و کتابخوانی گفت: دختر من از کودکی به طور داوطلبانه به تبلیغ کتاب و کتابخوانی می پرداخت، اوحتی کتابخانه سیاری جنب واحد مسکونی ما تاسیس کرده بود.
وی با تشکر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در توجه به کتابخوانی در میان نوجوانان گفت: مجموعه ای از نوشته ها و آثار وی جمع آوری شده که قرار است در قالب یک کتاب منتشر شود.
علیرضا کاظمی نیز با اشاره به اهمیت کتاب و کتابخوانی در میان نوجوانان و توجه به استعدادهای آن ها عنوان کرد: وزارت آموزش و پرورش نیز در آینده نزدیک مراسم یادبودی برای این نوجوان مروج کتابخوانی برگزار خواهد کرد.
فاطمه صمدی نوجوان مروج کتاب و کتابخوانی در پنجمین دوره جشنواره تقدیر از مروجان کتاب به دلیل ارایه طرح ها و فعالیت هایش مورد تقدیر قرار گرفت. این نوجوان مروج کتابخوانی مبتلا به بیماری سرطان بود که چند روز پیش جان به جهان آفرین تسلیم کرد و در بهشت زهرا به خاک سپرده شد.
فراهنگ**1355**3009

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مدیرعامل موسسه خانه کتاب گفت: بخشی از تکثیرهای غیرقانونی کتاب توسط نمایشگاه های زیرپله ای و برخی نمایشگاه ها از سوی نهادهای دولتی و خصوصی بدون مجوز اتحادیه ناشران انجام می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : ایرانا فانوس همراز پایگاه اطلاع رسانی رادیو

به گزارش خبرگزاری مهر ، برنامه رادیویی گفتگوی فرهنگی با موضوع قاچاق کتاب و بحران نشر، با حضور نیکنام حسینی پور مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب از آنتن رادیو گفتگو پخش شد.

حسینی پور ابتدای این برنامه گفت: ناشران ما باید به سمت حرفه ای شدن حرکت کنند. طبق آمارهای خانه کتاب، تعداد ناشران حرفه ای زیر 500 تاست . حرفه ای به این مفهوم که محل درآمد او از قبل نشر است و کارمند و ویراستار دارد و در سال بالای 60 کتاب چاپ می کند. ناشران حرفه ای به سمت تکثیر غیرقانونی نمی روند و برخی از ناشرنماها و ناشران فصلی دست به این کار می زنند.

وی با اشاره به اهمیت و ضرورت فرهنگ سازی برای جلوگیری از تکثیر غیرقانونی کتاب، افزود: اصحاب رسانه، خانه کتاب، خبرگزاری کتاب، رادیو فرهنگ و دیگر نهادها می توانند در این رابطه فرهنگ سازی کنند اما بخش عمده کار بر عهده خود ناشران و کتابفروشان و به عبارت دیگر حلقه های مختلف نشر است.

مدیرعامل خانه کتاب ادامه داد: اگر کتابفروشان از مراکز رسمی کتاب تهیه کنند قطعاً قاچاق کتاب رخ نخواهد داد. بخشی از تکثیرهای غیرقانونی کتاب توسط نمایشگاه های زیرپله ای و برخی نمایشگاه ها از سوی نهادهای دولتی و خصوصی بدون مجوز اتحادیه ناشران انجام می شود.

حسینی پور در ادامه با اشاره به راهکارهای جلوگیری از تکثیر غیرقانونی کتاب گفت: اول ناشران باید مسئولیت خود را در این زمینه بپذیرند و دوم باید به جامعه آگاهی داد و فرهنگ سازی کرد تا مردم اینگونه کتاب ها را خریداری نکنند.

وی در پایان با اشاره به نقش رسانه ملی در آگاهی بخشی به مردم در این زمینه گفت: رسانه ها از جمله صدا و سیما نقش بسیار مهمی در فرهنگ سازی استفاده مردم از کتاب های قانونی و تشخیص دادن کتاب های اصل دارند و باید به صورت پیوسته و نه مقطعی وارد عمل شوند.

کد خبر 4570518

صادق وفایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
بابک بهرامی - سی و نهمین دوره از نمایشگاه کتاب پاریس که به مدت چهار روز از پانزدهم تا هجدهم مارس در محل دائمی نمایشگاه های پاریس در حال برگزاری است، در شرایطی برپا شده که وضعیت نشر در فرانسه برای ناشران این کشور نگران کننده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : فصل اقتصاد فصل تجارت

شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا) - || سی و نهمین دوره از نمایشگاه کتاب پاریس که به مدت چهار روز از پانزدهم تا هجدهم مارس در محل دائمی نمایشگاه های پاریس در حال برگزاری است، در شرایطی برپا شده که وضعیت نشر در فرانسه برای ناشران این کشور نگران کننده است.

آنتوان گالیمار، رئیس گروه انتشاراتی مادریگار شامل گالیمار ، فلاماریون و کاسترمان ، که از مهم ترین و معتبرترین گروه های انتشاراتی فرانسوی به شمار می رود، همزمان با برگزاری نمایشگاه پاریس، در گفت وگو با روزنامه لوموند گفت: احساس می کنیم که جایگاه خود را از دست می دهد.

رئیس این گروه انتشاراتی با وجود تراز مالی 428 میلیون یورویی در سال 2018، تأکید کرده که علی رغم تمهیدات مختلف برای تشویق مردم به خواندن کتاب، از فصل های ویژه انتشار کتاب در ماه های سپتامبر و ژانویه و تابستان گرفته تا بهبود سیستم توزیع کتاب، اما خوانندگان کتاب روز به روز کمتر می شوند.

به گفته این ناشر، طی ده سال اخیر در فرانسه، از تعداد خوانندگان کتاب در گروه سنی شانزده تا سی ساله، 500 هزار نفر کاسته شده است. این در حالی است که تولید کتاب در این سال ها روند صعودی و آمار آن هر سال بین صفر تا دو درصد رشد داشته است.

بر اساس آمار، در ده سال گذشته میزان افزایش تولید کتاب گاهی سالانه به 68 هزار عنوان کتاب رسیده است، اما آنتوان گالیمار معتقد است که مردم فرصت داشتن زمان طولانی برای خواندن را از دست داده اند.

همزمان با برگزاری نمایشگاه کتاب پاریس، نشریه کتاب هفته که به طور منظم آمارهایی را درباره کتابخوانی منتشر می کند، از سقوط آمار فروش کتاب در فرانسه برای دومین سال پیاپی خبر داد.

در حالی که فروش کتاب در سال 2018 در فرانسه نسبت به سال قبل از آن افت داشت، اولین آمارهایی که در سال جاری میلادی منتشر شده نیز امیدوارکننده نیست.

هرچند که سال 2019 با انتشار یک کتاب پرفروش آغاز شد: سروتونین نوشته میشل ولبک که در چهارم ژانویه به کتابفروشی ها آمد و تاکنون بیش از 482 هزار نسخه از آن فروش رفته است.

دولت فرانسه تلاش می کند که راهکارهایی را برای افزایش فروش کتاب و کتابخوانی، در این دوره از نمایشگاه کتاب پاریس به بحث بگذارد.

یک نمایشگاه اروپایی
اما این دوره از نمایشگاه کتاب پاریس دارای یک مهمان استثنایی است. برای اولین بار در تاریخ نزدیک به چهل ساله نمایشگاه کتاب پاریس، یک قاره به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه انتخاب شده است: اروپا .

چنین انتخابی در آستانه برگزاری انتخابات پارلمانی اروپا و همچنین اوج گیری جریان های ضداروپایی در سال های اخیر، علاوه بر اقدامی ادبی، یک انتخاب سیاسی نیز ارزیابی شده است.

در اواخر ماه ژانویه، یعنی کمتر از دو ماه مانده به برگزاری نمایشگاه کتاب پاریس، 30 نویسنده از سراسر جهان، که البته اکثریت آنان را نویسندگان خارجی تبار ساکن فرانسه تشکیل می دادند، به ابتکار برنار هانری لوی، نویسنده فرانسوی در نامه ای سرگشاده که در روزنامه لیبراسیون چاپ شد، نسبت به تشدید امواج عوامگرایی در کشورهای اروپایی هشدار دادند.

در این نامه که علاوه بر لیبراسیون در 15 روزنامه دیگر در کشورهای مختلف اروپایی منتشر شد، آمده است: اروپا به مثابه یک طرح، اراده و نشانه، در حال فروریختن مقابل چشمان ماست.

به دلیل همین نگرانی است که توجه به نویسندگان اروپایی در این دوره از نمایشگاه کتاب پاریس بیشتر بوده است.

حدود سه هزار نویسنده از سراسر جهان در این دوره از نمایشگاه کتاب پاریس شرکت می کنند که اسامی برخی از نویسندگان اروپایی مثل اری دلوکا از ایتالیا برجسته شده است. این نویسنده مشهور ایتالیایی با حضور در یک نشست نمایشگاه، به زبان فرانسه درباره سیاست امروز کشورش که درگیر جنبش های عوامگرایی است توضیح داد.

در فرانسه، بر اساس نظرسنجی های صورت گرفته برای انتخابات پارلمان اروپا، حزب طرفدار اروپا به رهبری امانوئل ماکرون و حزب اروپاستیز به رهبری مارین لوپن در رقابت تنگاتنگ قرار دارند.

اما صرف نظر از جنبه سیاسی این دعوت، حضور اروپا در نمایشگاه کتاب پاریس فرصتی برای شناخت ادبیات کمترشناخته شده کشورهای کوچک اروپایی فراهم کرده است، به ویژه کشورهای حوزه بالکان و اروپای شرقی.

یک نمایشگاه عربی
نمایشگاه امسال پاریس، به غیر از کشورهای اروپایی، مهمانان ویژه دیگری هم دارد: کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و در صدر آنها عمان.

غرفه هایی که برای کشورهای عمان، عربستان سعودی، کویت، امارات متحده عربی در نظر گرفته شده، نسبت به دیگر غرفه های نمایشگاه وسیع تر است، اما کتاب کمتری در این غرفه ها یافت می شود و عمانی ها هم بیش از آنکه نویسنده عمانی به پاریس آورده باشند، نوازندگانی را برای اجرای موسیقی محلی همراه خود آورده اند.

همچنین امسال از پاویون آفریقا خبری نیست و نویسندگان مطرح آفریقایی فرانسوی زبان مثل آلن مابانکو یا کمال داوود هر کدام در غرفه ناشران خود حضور دارند.

مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران که زیر نظر معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد در نمایشگاه های بین المللی کتاب حضور می یابد، در این دوره از نمایشگاه پاریس نیز غرفه دارد. انتقادی که بازدیدکنندگان به این غرفه وارد می کنند وجود کتاب های معدود و حضور اندک نویسندگان ایرانی است.

اما بر اساس برنامه ای که از پیش اعلام شد، در این دوره کتاب خلیج فارس که به ده زبان ترجمه و منتشر شده یکشنبه 17 مارس با حضور مسئولان سفارت ایران در فرانسه در این غرفه ایران رونمایی می شود. این کتاب نوشته جواد نوروزی در قطع رحلی منتشر شده و شامل 120 نقشه خلیج فارس و 10 سند سازمان ملل است.

با این حال، نویسندگان ایرانی و افغان ساکن فرانسه که دیگر آثار خود را به زبان فرانسه منتشر می کنند به طور مستقل در نمایشگاه کتاب پاریس حضور دارند.

لینک خبر :‌ شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران
دولت آبادی گفت: سال 98 سال خوبی برای صنعت چاپ و نشر کشور نیست مگر آنکه تغییر و تحولی در وضعیت قیمت و توزیع کاغذ به وجود بیاید.

احمد دولت آبادی مدیر مسئول انتشارات نگار تابان در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، در خصوص پیش بینی برای وضعیت نشر در سال آینده گفت: سال 98 سال خوبی برای صنعت چاپ و نشر کشور نیست. مگر آنکه تغییر و تحولی در وضعیت قیمت و توزیع کاغذ به وجود بیاید.اگر وضعیت صنعت چاپ و نشر در سال 98 هم مانند امسال ادامه پیدا کند وضعیت انتشار کتاب برای نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در سال آینده خوب نیست.

وی با اشاره به تازه های نشر انتشارات نگار تابان بیان کرد: کتاب جابر محیط را با عنوان تا ابد چند روز باقی مانده در انتشارات نگارتابان منتشر کردیم.این کتاب مجموعه اشعار کوتاه دو زبانه است. شاعر به دلیل اینکه در اهواز زندگی می کند کتاب خود را به مترجم داده است تا آن را به عربی ترجمه و در نهایت کتاب را به صورت دو زبانه فارسی عربی منتشر کرده است. کتاب میلاد جلیلیان را با عنوان بیست سالگی در همین انتشاراتی منتشر کردیم شعرهای این کتاب در قالب رباعی و با مضمونی عاشقانه سروده شده اند.

مدیر مسئول انتشارات نگار تابان با اشاره به کتابی که سال آینده در این انتشاراتی منتشر می شود، بیان کرد: مجموعه ترانه علیرضا بهرامی را در سال آینده با عنوان از تو تا تو در ایستگاه هفتم در انتشارات نگار تابان منتشر می کنیم. ترانه های این کتاب با مضمونی عاشقانه سروده شده اند.قبلا 6 کتاب دیگر هم در قالب های سپید و کلاسیک از شاعران دیگری در انتشارات نگارتابان منتشر کرده بودیم.
انتهای پیام/

انتقاد یک ناشر از وضعیت صنعت نشر

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
تهران- ایرنا- مدیر اطلاع رسانی موسسه خانه کتاب درباره آمار نشر کتاب در سال 1397 گفت: 75 درصد از کل کتاب های منتشر شده از ابتدای امسال تاکنون تالیفی و 25 درصد آن را ترجمه دربر می گیرد که این آمار امیدوارکننده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : شبکه اینترنتی آفتاب

مجتبی تبریزنیا روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با اشاره به آمار نشر کتاب در 11 ماه سال 1397 در مقایسه با زمان مشابه سال 1396 گفت: 85 هزار و 12عنوان کتاب از ابتدای امسال تا بهمن ماه منتشر شده است که در مقایسه با بازه زمانی مشابه سال گذشته (84 هزار و 728) افزایش یک درصدی و به عبارتی برابر را نشان می دهد. این درحالی است که در بازه زمانی مورد بررسی در سال 1396 نسبت به 1395 با افزایش 13 درصدی روبه رو بودیم.
وی بیان کرد: سال 1396 از نظر تعداد عناوین کتاب، افزایش قابل توجهی را شاهد بودیم اما این افزایش در سال جاری قابل مشاهده نیست، قابل پیش بینی بود که از ابتدای سال جاری با توجه به افزایش قیمت کاغذ و رکود ناشی از آن تعداد عناوین کتاب متاثر از این عوامل کاهش پیدا می کند.
وی به تعداد کتاب های چاپ مجدد و چاپ جدید نیز اشاره کرد و گفت: از مجموع کتاب منتشر شده امسال 61 درصد چاپ اول و 39 درصد چاپ مجدد بودند. این آمار نشان می دهد تعداد کتاب های چاپ اول که تجدید چاپ نمی شوند بیشتر از کتاب های چاپ مجدد است که وضعیت قابل قبولی نیست چرا که باید تعداد کتاب های چاپ مجدد ما بیشتر باشد.
مدیر اطلاع رسانی موسسه خانه کتاب ادامه داد: در حوزه تالیف و ترجمه در سال 1397، 75 درصد از کل کتاب های منتشر شده تالیفی و 25درصد آن ها ترجمه اند که این آمار امیدوار کننده است اما تالیف شامل همه انواع تولیدات قلمی و فکری مانند تصحیح، شعر، گردآوری و تدوین است.
وی عنوان کرد: 20 درصد کتاب های منتشر شده در سال 1397 به موضوع کمک درسی اختصاص داشته است و موضوعات ادبیات با 17درصد و کودک و نوجوان با 16 درصد در جایگاه های بعدی قرار دارند. این سه موضوع بیش از نصف کتاب های منتشر شده در سال جاری را به خود اختصاص داده اند.
تبریزنیا ادامه داد: از نظر شمارگان، موضوع های کمک درسی با 28 درصد، کودک و نوجوان با 22 درصد و ادبیات با 11 درصد بیشترین شمارگان کتاب در 11 ماه سال 1397 را از آنِ خود کرده اند.
وی افزود: از نظر پراکندگی جغرافیایی نشر کتاب معمولا تهران بیشترین سهم را دارد؛ 77 درصد کتاب های تولید شده در 11 ماه سال جاری متعلق به تهران است. تقریبا 92 درصد کتاب ها از سوی ناشران 6 استان چاپ شده اند، تهران 77 درصد، قم 6 درصد، خراسان رضوی سه درصد، آذربایجان شرقی دو درصد، اصفهان دو درصد و البرز نیز دو درصد از سهم تعداد کتاب های چاپ شده در 11 ماه سال 1397 را به خود اختصاص دادند. 25 استان دیگر تنها سهم هشت درصدی در تولید و انتشار کتاب داشتند.
او با مقایسه قیمت کتاب در سال 1397 و 1396 گفت: در سال جاری مجموع قیمت کتاب های ثبت شده 12 درصد بیشتر از سال1396 بود اما میانگین قیمت کتاب در سال 1396، 17هزار و 700 تومان بوده که در سال جاری به 22 هزار و200 تومان رسیده است.
تبریزنیا با بیان اینکه کتاب های منتشر شده امسال از سوی پنجهزار و142 ناشر به چاپ رسیده است، گفت: از این تعداد چهارهزار و250 ناشر دارای پروانه نشر هستند؛ به عبارتی 83 درصد ناشران حقوقی (داری پروانه نشر) و 17 درصد ناشر مولف هستند و از بین ناشران حقوقی دارای پروانه نشر 14درصد از ناشران تنها یک کتاب منتشر کرده اند و 63 درصد آنها کمتر از 20 کتاب چاپ کرده اند.
وی افزود: ناشرانی که بین 20 تا 50 عنوان کتاب منتشر کرده اند 15درصد را شامل می شوند که به آنها ناشران پرکار می گویند، ناشران حرفه ای نیز کسانی هستند که بیش از 50 عنوان کتاب در طول سال منتشر می کنند که سهم این ناشران تنها هشت درصد است و تعداد آنها به حدود 320 ناشر می رسد که این گروه حداقلی بدنه اصلی نشر را تشکیل می دهند و تولید حداکثری را برعهده دارند.
وی در پایان گفت: کتاب هایی که بیشترین نوبت چاپ را در 11 ماه سال 1397داشته اند به کتاب های کمک درسی با 80 درصد، رمان با 17درصد و روانشناسی با سه درصد اختصاص پیدا کرده است و غلبه مطلق در تعداد عناوین شمارگان نوبت چاپ با کتاب های کمک درسی و آموزشی بوده است.
**فراهنگ**9211**3009

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
نایب رئیس اول اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران گفت: به نظر من در این وضعیت که نشر روزهای سختی را می گذراند طرح این موضوع صرف نظر از ارزش هایی که شابک دارد همچنین ضرورتی که در تنظیم امور دارد مناسب نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : پایگاه اطلاع رسانی صنعت چاپ چاپ و زندگی

محمود آموزگار؛ نایب رئیس اول اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، درباره ضروت های شابک گفت: زمانی که سیاست های کلی دولت حمایت از حوزه نشر است، قاعدتا صدور شابک نیز بخشی از کارهایی است که دولت برای حمایت از صنعت نشر کشور انجام می دهد.

وی در ادامه سخنان خود را با مثال حضور در نمایشگاه های بین المللی پیش برد و افزود: در بسیاری از نمایشگاه های بین المللی، ناشران به صورت مستقیم شرکت می کنند و هیچ یارانه ای برای حضور خود دریافت نمی کنند اما در برخی کشورها وضعیت به گونه دیگری است.

آموزگار با بیان اینکه در برخی از کشورها دولت غرفه اجاره می کند، عنوان کرد: برخی دولت ها با در اختیار قرار دادن مکان رایگان برای ناشران، زمینه ای برای عرضه کتاب های آن ها و نمایش آثارشان به کشورهای دیگر و نمایندگان صنعت نشر کشور فراهم می کنند.

وی با اشاره به بحث شابک در این زمینه توضیح داد: به نظر من در بحث شابک هم وضعیت همین گونه است و به این برمی گردد که اقتصاد نشر تا چه حد سرپا و به لحاظ اقتصادی متکی به خود است. در کشور ما نیز امروز وضعیت صنعت نشر مشخص است و زمان خوبی برای این تصمیم گیری نیست.

آموزگار تاکید کرد: به نظر من در این وضعیت که نشر روزهای سختی را می گذراند طرح این موضوع، صرف نظر از ارزش هایی که شابک دارند و ضرورتی که در تنظیم امور دارد و شناسنامه کتاب است و ارزش جهانی نیز دارد، مناسب نیست.

وی با بیان اینکه این موضوع به مجموعه برخوردی که دولت درباره این حوزه دارد برمی گردد، گفت: زمانی که دولت در زمینه های مختلف از کاغذ تا دیگر ملزومات مرتبط با حوزه نشر حمایت می کند به تصور من این سیاست درست نیست که الان مبادرت به دریافت وجه از شابک کند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
در سال 97 توان اقتصادی ناشران به طور چشمگیری کاهش یافته و این موضوع موجب تنزل فرهنگ مکتوب یعنی کتاب شده و در این عرصه بیشترین ضرر و زیان را ناشران می بینند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : چاپ و زندگی

مریم جدلی؛ رئیس هیات مدیره انجمن زنان ناشر در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با بیان اینکه در هر تولیدی چند عامل تاثیر مستقیم دارد، گفت: این عوامل شامل کالا و خریدار است که دربردارنده کیفیت، قیمت، میزان نیاز مخاطب و بازار هدف یا به عبارتی مخاطب است و هر کدام از این عوامل به هم بریزد این چرخه لنگ می زند و در سال 97 در حوزه کتاب این مسأله به وجود آمده است.

وی افزود: با توجه به شرایط و قوانین حاکم برای تمدید مجوز و نیز دریافت غرفه در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، ملاک تعداد کتاب است و این امر سبب شده به هر نحوی حتی کتاب سازی، برخی از ناشران میزان کتاب خود را پر کنند تا بتوانند مجوز نشرشان را تمدید کرده یا موفق به دریافت غرفه شوند.

جدلی با بیان اینکه توجه به کمیت تبعات زیادی به دنبال خواهد داشت، عنوان کرد: این امر سبب کاهش کیفیت محتوا می شود و از طرفی با توجه به شرایط حاکم از جمله صعود افسار

ا توجه به شرایط حاکم از جمله صعود افسار گسیخته قیمت ملزومات نشر مثل کاغذ، بهای این محصول تولیدی فرهنگی بالا رفته همچنین کیفیت محتوایی نیز ضعیف شده و قیمت کتاب افزایش می یابد

گسیخته قیمت ملزومات نشر مثل کاغذ، بهای این محصول تولیدی فرهنگی بالا رفته همچنین کیفیت محتوایی نیز ضعیف شده و قیمت کتاب افزایش می یابد .

وی درباره آسیب های افزایش قیمت کتاب برای جامعه نشر و مردم، توضیح داد: مخاطبان یا همان خریداران سوی دیگر این موضوع هستند که توان اقتصادی شان به طور چشمگیری کاهش یافته و این موضوع موجب تنزل فرهنگ مکتوب یعنی کتاب شده و ناشران در این عرصه بیشترین ضرر و زیان را دارند.

محدود شدن تیراژ کتاب ها
رئیس هیات مدیره انجمن زنان ناشر همچنین درباره پیامدهای نابسامانی وضعیت نشر برای بانوان ناشر نیز گفت: البته باید گفت این مشکلات شامل همه ناشران می شود و در این امر بانوان ناشر نیز مانند سایر آقایان ناشر متضرر می شوند و این مشکل زن و مرد ندارد، اما قطعا بانوان ناشری که خود سرپرست خانواده هستند با مشکلات بیشتری روبه رو هستند.

وی ادامه داد: به هر حال در سال 97 گرانی به وجود آمده بر اقتصاد خانواده موثر بود و معمولا اولین چیزی که از سبد کالای مردم کنار گذاشته می شود؛ مواردی همچون کتاب است. البته نه هر کتابی! کتاب های کمک درسی از محصولاتی هستند که مصرف می شوند و استفاده مجدد از آن تقریبا صورت نمی گیرد اما بعضی از کتاب های علمی که مخاطب خاص دارند کمترین تیراژ را دارند.

جدلی با بیان اینکه اکنون ناشران به تیراژهای محدود 30 یا100 جلدی روی آورده اند، عنوان کرد: از سوی دیگر برخی از کتاب ها با چاپ دیجیتالی که گران تر می شود، منتشر شده اند. از سوی دیگر برخی ناشران از تعداد عناوین بیشتری آمار می دهند که برای گرفتن غرفه و جواز به کار می آید و هم سرمایه شان نمی خوابد.

وی با اشاره به افزایش قیمت تولید کتاب در

مار نشان می دهد که کتاب های روانشناسی و انگیزشی مثل چگونه یک شبه پولدار شویم یا آرامش درون، آشپزی، رژیم درمانی، موفقیت و اینگونه آثار معمولا با اقبال خوبی در فروش از سوی مردم روبه رو می شوند

مراحل فنی و پیش تولید، توضیح داد: به دنبال افزایش هزینه در بسیاری از ملزومات چاپ و نشر باید گفت که چاپ کتاب با کیفیت خیلی گران تمام می شود و ناشران مجبور می شوند به سراغ کتاب های ارزان قیمت بی کیفیت بروند که ماندگاری ندارند.

جدلی درباره مجموعه آثاری که عموما در بازار نشر پرفروش هستند، گفت: آمار نشان می دهد که کتاب های روانشناسی و انگیزشی مثل چگونه یک شبه پولدار شویم یا آرامش درون، آشپزی، رژیم درمانی، موفقیت و اینگونه آثار معمولا با اقبال خوبی در فروش از سوی مردم روبه رو می شوند، حتی اگر مردم استفاده ای هم از آنها نداشته باشند.

وی یادآور شد: من معتقدم مشکل کتاب و کتابخوانی یا کم خواندن فقط به گرانی برنمی گردد، چنانچه سری به کتابخانه ها بزنید و آمار امانت کتاب ها را بپرسید ملاحظه می کنید که از همین مراکز کتابی دریافت نمی شود؛ با اینکه لازم نیست برای آن هزینه ای کنند.

لزوم فرهنگ سازی در مطالعه
جدلی با بیان اینک در جامعه ما هیچ فرهنگ سازی و تبلیغاتی برای کتاب خواندن صورت نمی گیرد، گفت: به نظر من مسئولان برای حل مشکلات موجود در حوزه نشر، باید با استفاده از نظرات کارشناسان صاحب نظر و راهکارها و عملکردهای موثر فکری اساسی در پیش گیرند تا سال های آتی در جایی که ایستاده ایم نباشیم و بدانیم باید چکار کنیم.
وی افزود: در این میان آنچه مدنظر همه ناشران نه کاسب ها است کاهش قیمت کاغذ، توزیع درست این ماده اولیه کتاب و تعادل قیمت ها است.

رئیس هیات مدیره انجمن زنان ناشر همچنین با ارائه پیشنهاداتی درباره راهکارهای برون رفت از وضعیت کنونی حوزه نشر نیز توضیح داد: مسئولانی که تاکنون در حوزه فرهنگ فعالیت می کردند به امور واقف بودند، اگرچه برخی از آن ها تجربه کاری در حوزه نشر نداشتند. در این میان

عتقدم مساله مهم تر در حوزه نشر فرهنگسازی است که در واقع وزارت فرهنگ و ارشاد باید خیلی قوی پشت این کار را بگیرد و با برنامه ریزی در این حوزه تلاش کند مردم را به سمت کتابخوانی و مطالعه تشویق کند

یکی از مشکلات در حوزه نشر این است که با جابجایی افرادی که کارشناس هستند و تجربه بیشتری در این کار دارند می توان به نتایج بهتری دست پیدا کرد.

جدلی با بیان اینکه حوزه نشر خیلی سخت و پیچیده نیست، گفت: افرادی که در حوزه نشر به ویژه در بخش تولید، پخش و مواد اولیه شناخت بهتری از اوضاع دارند می توانند در مسائل حوزه نشر تصمیم گیری بهتری داشته باشند.

وی تاکید کرد: از سوی دیگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید چند نقش مهم را ایفا کند؛ نخست باید به عنوان مجری ضوابط و قوانینی که وضع شده، را اجرایی کند. البته معنقدم مسئولیت های ارشاد فراتر از مجوزهایی که صادر می کند و ممیزی کتاب ها است.

جدلی در این زمینه توضیح داد: معتقدم مساله مهم تر در حوزه نشر فرهنگ سازی است که در واقع وزارت فرهنگ و ارشاد باید خیلی قوی پشت این کار را بگیرد و با برنامه ریزی در این حوزه تلاش کند، مردم را به سمت کتابخوانی و مطالعه تشویق کند و در کنار آن موانع تولید کتاب را برطرف کند.

وی با بیان اینکه ایجاد علاقه به مطالعه و کتابخوانی اهمیت زیادی در صنعت نشر دارد، عنوان کرد: زمانی که مخاطب تمایلی به خواندن کتاب نداشته باشد، ناشران با مشکلات زیادی روبه رو می شوند؛ انبارها پر از کتاب می شوند و بازگشت سرمایه نیست تا تولید مجدد داشته باشند و گردش به کندی صورت می گیرد.

جدلی در پایان یادآور شد: معتقدم که فرهنگ سازی برای کتابخوانی در جامعه امر مهمی است و مواردی که برای مسائل مرتبط حوزه نشر پیشنهاد می کنم این است که از افراد متخصص و مجرب برای انجام کارهای کارشناسی استفاده کنیم، همچنین با اطلاع رسانی مستمر و دقیق، همچنین برنامه ریزی مدون رابطه ناشران و مردم را تقویت کنیم، همچنین از تجربیات و نظرات کارشناسان این حوزه برای تقویت اقدامات و برنامه ها استفاده کنیم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
شرفشاهی گفت:سازمان تعزیرات و سایر دستگاه های مدعی در قیمت کاغذ همکاری نمی کنند در حالیکه موضوع کاغذ و سایر ملزومات چاپ کتاب هم گرفتار چنین ماجرایی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۷

کامران شرفشاهی نویسنده و مدیر مسئول انتشارات تجلی مهر در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، در خصوص کتاب جدیدش گفت: هم اکنون تحقیقی را در دست نگارش دارم که امیدوارم به صورت کتاب منتشر شود.تحقیقم درباره بررسی تطبیقی بین آثار طنز و یادداشت های طنز ژورنالیستی علامه دهخدا و کیومرث صابری فومنی معروف به گل آقا است. هنوز ناشر خاصی را برای انتشار کتاب در نظر نگرفتم البته چند کتاب دیگر هم در دست نگارش دارم که امیدوارم سال آینده فضایی فراهم شود تا انگیزه و رغبتی برای اهل قلم و پدید آورندگان کتاب فراهم شود تا کتاب بنویسند و هم رغبتی در ناشران ایجاد شود تا کتاب های اهالی قلم را منتشر کنند.

وی افزود: از مقایسه قیمت کتاب های اوایل انقلاب با قیمت کتاب در این روزها واقعا تاسف می خورم و این را نشانه بی مسئولیتی مسئولانمان در این زمینه می دانم. قیمت کتاب در طول 40 سال اخیر دائما در حال افزایش بوده و تنگناهایی برای ناشر، پدید آورنده کتاب و مردم که مخاطبان کتاب هستند به وجود آورده است. باچنین مسئولانی، چشم انداز روشنی را برای صنعت نشر پیش بینی نمی کنم.

مدیر مسئول انتشارات تجلی مهر با اشاره به شرایطی که می تواند امید را در صنعت نشر ایجاد کند، اظهار داشت: اگر قیمت کتاب در همین حد متوقف شود، مشکلات تازه ای به مشکلات گذشته صنعت چاپ و نشر افزوده نشود؛ می توان انتظار داشت تغییری در وضعیت نشر در سال آینده ایجاد شود. با توجه به اینکه نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نزدیک است تعدادی از ناشران می خواهند برخی از کتاب هایشان را برای عرضه در نمایشگاه کتاب آماده کنند که سبب داغ شدن بازار کاغذ شده است و مافیای کاغذ هم مانند روز اول به اقدامات مافیایی خود ادامه خواهند داد البته در این شرایط مسئولان تنها به وضعیت بازار نشر نگاه می کنند.

شرفشاهی با اشاره به اینکه بارها با فروشگاه هایی مواجه شدم که به دلیل تغییر قیمت ها، برچسب قیمت را روی اجناسشان نمی زنند، بیان کرد: سازمان تعزیرات و سایر دستگاه های مدعی همکاری نمی کنند در حالیکه موضوع کاغذ و سایر ملزومات چاپ کتاب هم گرفتار چنین ماجرایی است.

انتهای پیام/

گلایه یک ناشر از همکاری نکردن تعزیرات برای کنترل قیمت کاغذ

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
شت اکثر روابط ادبی و حتی تئاتر تکانه های ادبی جنسی می بینید، این ها از نظر من بی اخلاقی است. من این را نشان می دهم، چون بخشی از این روابط جزء بی اخلاقی های اجتماعی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : رجا نیوز سینما پرس

به گزارش مشرق ، آراز بارسقیان، نویسنده، مترجم و نمایشنامه نویس است. از او در فاصله چندماه دو اثر داستانی و یک کتاب غیرداستانی منتشر شد. رمان قطور پل و داستان سه شنبه آثاری قصه گو هستند که می تواند مخاطب را به خود جذب کند، خصوصاً اگر اهل فرهنگ باشید و از جریانات ناپیدای فرهنگ خبر داشته باشید بسیاری از بخش های کتاب برای تان مملوس خواهد بود. فاشیسم ادبی هم مجموعه مقالات بارسقیان است که در سال گذشته عمدتاً در نقد تمامیت خواهی یک جریان در حوزه ادبیات نوشته شده و اینک به صورت مستقل در کتابی منتشر شده است. به این بهانه با وی گفت وگویی انجام دادیم که در بخش هایی بسیار خواندنی و شاید افشاگرانه باشد. با ما باشید.

در دوره ای که نویسندگان سالی یک کتاب هم نمی توانند چاپ کنند شما ظرف سه ماه گذشته چند کتاب پشت سرهم چاپ کردید. ماجرا به چه شکل بوده است؟
این که نمی توانند چاپ کنند به برنامه ریزی خود نویسندگان ربط دارد و من برنامه ام این بود که رمان سه شنبه پاییز امسال منتشر شود، البته به خاطر مسائل کاغذ دو ماه تأخیر شد. پل هم قرار بود اردیبهشت امسال چاپ شود که آن هم به خاطر مسائل نشر به تأخیر افتاد. فاشیسم ادبی هم که در نشر خودم چاپ کردم و زمان بندی اش دست خودم بود که البته همزمانی با این دو کتاب اتفاقی بود.

چرا برنامه ریزی داشتید که رمان سه شنبه را حتماً در پاییز چاپ کنید؟
وقتی که رمان یکشنبه و دوشنبه را نوشتم قرار گذاشتم هر پنج سال یک روز هفته را بنویسم و چاپ کنم. دقیقاً انتشار دوشنبه تا سه شنبه پنج سال طول کشید. الآن امیدوارم چهارشنبه را پنج سال بنویسم و پنجشنبه و جمعه را هم می خواهم یک کتاب کنم.

مدل نام گذاری این کتاب ها برای من عجیب بود.
این اسم مربوط به یکشنبه بود که ما در دفتر نشر چشمه نشسته بودیم و اسمش را هم مدیون مهدی خرم است. این کتاب اسم دیگری داشت. در جایی از کتاب یکشنبه شعری هست که برای یک خواننده معروف پاپ هست و اسم یکشنبه در آن بود که پیشنهاد دادند اسم آن را یکشنبه بگذاریم و به نظرم جذاب بود و اسم کتاب را گذاشتم یکشنبه و قرار گذاشتم با خودم که برای همه روزهای هفته با این مدل اسم گذاری کتابی بنویسم.

سه شنبه را که خواندم به نظرم رسید شخصیت اصلی یعنی آربی خودت باشی؛ درست است؟
بله خودم هستم، همان طور که در یکشنبه و دوشنبه هم داستان همین آدم است. در پل هم همین شخصیت وجود دارد. بعداً با غلامحسین دولت آبادی به این نتیجه رسیدیم که می توانیم کاراکتر کتاب ها را یکی کنیم؛ اما اول شخص است و نزدیک به خودم است که تجربه خودم را بازنمایی کردم. البته ایراد هم می گیرند که این کتاب خاطرات است که البته درست نیست چون به سمت داستان می روند، شاید کتاب قبلی این طور بود.

چرا شخصیت این کتاب این قدر ناامید است؟
در یکشنبه هم به همین شکل است. چون ناراحت و ناامید است. البته دلیل ناراحتی اش را می فهمیم؛ اما دلیل ناامیدی اش در کتاب مشخص نیست.
مسأله این است که ناامید است و چرا ناامید است؟ چرایی این سؤال را به بیرون ارجاع می دهم. دنیای بیرون برای این شخص قشنگ نیست و هرکاری می کند به بن بست می رسد و می بازد.

از خودت الهام گرفته ای؟ آربی در اصل آراز است و شکست هایش در رمان بازتاب پیدا کرده است؟
بله؛ اما من ازدواج نکردم. البته شاید اگر ازدواج می کردم هم به سرنوشت آربی دچار می شدم. اگر این را بپذیریم که هر رمان یک بیوگرافی است می پذیرم که این شخصیت ها خودم هستند. اما اینکه چرا ناامید است باید به بیرون جامعه نگاه کرد، یعنی فضای کامل جامعه. یعنی اگر در جنبه هایی حالت خوب است، آن را تعمیم نده.

چرا حال خوب را نمی توان تعمیم داد ولی حال خراب را تعمیم می دهی؟
چون حال بد زودتر در زندگی ما رشد می کند. باید به تمام جنبه های اجتماعی نگاه کرد. معمولاً افراد از چیزی که می ترسند می نویسند. باید به فضای کامل اجتماعی برای ناامیدی نگاه کنیم؛ چون معمولاً حال بد و افسردگی در زندگی و سیاهی زودتر از سفیدی غالب می شود.

چرا شما به عنوان یک داستان نویس، خودت را در اختیار فضای ناامیدکننده قرار می دهی؟
من سن خیلی کمی داشتم که با غلامحسین دولت آبادی تئاتر کارمی کردم و به بکت خیلی علاقه داشتم. پیتر بوروک کتابی به اسم فضای خالی دارد. من این کتاب را همان موقع می خواندم. راجع به بکت می گوید که او این قدر خوب سیاهی را نشان می دهد که معنای روشنایی را درک می کنیم. این حرف گوشه ذهن من ماند. در 18 تا 21 سالگی هم خیلی داستایوفسکی و کافکا و چخوف می خواندم و خودم را متأثر از این ها می دیدم.
همه این ها در ذهن من بود و چیزی که می نوشتم همین می شد، وقتی که دنیا را بیشتر می بینی، داری چشم اندازی را می بینی که دروغ نیست و ناامیدی به دلیل این است که چیزی را نمی توانی تغییر دهی. خلقیات را نمی توانی تغییر بدهی و این می شود ناامیدی.

خب تو قرار است خلقیات چه کسی را تغییر بدهی؟
خلقیات اجتماعی را که در آن زندگی می کنید، می بینید که نمی توانید تغییر دهید. دوشنبه داستان یک روز از زندگی آربی است که در یک روز با چیزهای منفی زیادی اعم از دزدی و قلدری یک عده روزنامه نگار از طیف اصلاح طلب روبه رو می شود. اتفاقاً از همین روزنامه نگاران سرشناس بودند و چون من عین واقعه را نوشتم من را تهدید کردند که شخصیت های کتاب را عوض کنم و من عوض کردم. جالب است که ارشاد مرا مجبور نکرد و برای همین هم کتاب یکشنبه را از دور انتشار خارج کردند.

یعنی رفقای نویسنده اصلاح طلبت تو را مجبور به سانسور کردند؟
بله. مجبور شدم عوض کنم و در انتها یک آدرس غلط دادم تا کتاب چاپ شود. یعنی انسان با دروغ و بی اخلاقی مواجه است که نمی تواند تغییرش دهد. در سه شنبه سعی می کند این مشکل را بشکند و زندگی کند؛ اما به هیچ رسیده است. همسرش ترکش کرده و با رفیقش نمی تواند ادامه دهد. همه این ها را در یک فلش مموری جمع کرده است، مثل خودم که همه کتاب هایم را در فلش مموری جمع کردم و همه اش صدمگابایت هم نمی شود. این اتفاقات آخر سال پیش برای من که این رمان را می نوشتم اتفاق افتاد. من پنج سال یک بار این کتاب ها را می نویسم که می شود سال 96 و دوشنبه را 91 نوشتم و 97 چاپ شد که پنج سال می شود. دقیقاً من هم دچار این بحران بودم که چه کاری انجام دهم، یک پوچی در درون به وجود می آید که بسته به زندگی خودت است.

چرا در دوره پوچی کتاب می نویسی؟
برای اینکه بیشترین انگیزه را دارم که خودم را خلاص نکنم، البته این راهکار من است و برای کسی تجویزش نمی کنم. من یک بار در اوج ناامیدی پایان بندی کتاب را عوض کردم.

البته این پایان بندی خوب بود و از ناامیدی محض دریچه امید باز شد. من خودم روحیه ام زیاد با تلخی سازگار نیست و اگر کتاب آن پایان را نداشت شایدکتاب را دوست نداشتم.
هیچ کس سیاهی مطلق را نمی پذیرد، یک جمله معروف است که می گوید اگر تاریکی نبود ما را چه نیازی به نور بود. نور برای روشنی جهان است.

در کتاب پل خیلی از مشکلاتت با ناشران و نویسندگان پررنگ است، البته در سه شنبه هم بود. چرا دوست داری پشت صحنه و تجربه شخصی ات در کتابت باشد؟ آیا جذابیتی دارد؟
کتاب دوشنبه کلاً به همین شکل است.

دوست داری افشاگری کنی؟
با رمان نمی شود افشاگری کرد. من می خواهم واقعیت ها را بگویم. در رمان پل می بینید که چطور یک بنیادی را راه می اندازند و فردی را از پا می اندازند. این هم بخشی از زندگی من است. اگر هر روز زندگی من در آهنگری بود باید آن را می گفتم. درست است که الزامی وجود ندارد؛ اما من دوست داشتم این کار را انجام دهم. کافکا خودش یک کارمندمسلک است و کتاب محاکمه هم راجع به یک کارمند است و نشان می دهد که محکوم به بودن هستید. من هم این طور می بینم و من دوست دارم نزدیک ترین چیز را به خودم بنویسم؛ البته جداکردن این ها سخت است. البته در پل یک سری داستان وجود دارد که به ادبیات و حواشی آن ربطی ندارد.

البته یک سری شخصیت های ادبیاتی و تئاتری دارد.
البته این ها بخشی از زندگی من است. مثل اینکه تو هر روز با روزنامه درگیر هستی و من هرروز با نشر درگیرم.

البته ما خودمان را سوژه نمی کنیم؟
خب من کردم دیگر.

این مدل سوژه کردن چه واکنشی از بیرون دارد و آیا همه روابط نشر و تئاتر به این شکل است؟
80 درصد آن به این شکل است. اگر اجازه داشتیم عمیق تر بگوییم و به دنیای خصوصی آدم ها ورود داشته باشیم چیزهایی می بینید که تأسف برانگیر است. پشت اکثر روابط ادبی و حتی تئاتر تکانه های ادبی جنسی می بینید، این ها از نظر من بی اخلاقی است. من این را نشان می دهم، چون بخشی از این روابط جزء بی اخلاقی های اجتماعی است به همین دلیل گاهی روابط درونی در تئاتر یا ادبیات را سوژه می کنیم.

اگر نویسندگی را یک صنف حساب کنیم، این مدل نوشتن کار را برای تو سخت می کند.
ما صنف نداریم. یک صنفی زدند که مشخص شد به کجا می رود. بله کار سخت می شود، ولی من می کنم نتیجه آن این است هرروز تنهاتر از قبل می شوید، چون ادبیات ما مخاطب عام ندارد. یک دلیل ناامیدی این است که کتابی که من می نویسم نهایتاً 500 تا هزار نفر مخاطب دارد که شاید هم نخوانند؛ از آن طرف می بینم کتابی که به چاپ 120 می رسد. یک چیزی در این بین اشتباه است و تعادل را از بین برده است. پل یا سه شنبه راجع به همین تعادلی است که از بین رفته است. مدام در این دو وجهی و دوقطبی می ماند، چون نه آن 500 نفر هستند و نه آن 120 نفر وجود دارند.

تو قائلی که ادبیات در ایران محفلی است؟
صددرصد. من در این کتاب سند دادم، چون معلوم است.

تو می خواهی این محفل را بشکنی؟
نمی شود محفل را شکاند؛ باید درباره آن تا می توان نوشت. البته یک محفل نیست باید گفت محفل های زیادی است. این محفل ها
چپ و راست هم ندارد. وقتی فاشیسم ادبی را نوشتم گفتند رفتی جناح مقابل. یک آقایی می گوید ادبیات مهم است، ولی سر بزنگاه می گوید جناح آن ها. در صورتی که من در هیچ جناحی نرفتم و مشکلات هر دو را می بینیم. هر دو طرف مثل هم هستند.

الآن تو کدام طرف هستی؟
نمی دانم. من مبادله مالی با هیچ کدام ندارم. این جناح بندی ها
بد شده است، هردو هم شبیه به هم هستند.

تو الآن از میان افراد شبه روشنفکرها بیرون آمدی وبا ناشری کار می کنی که مشخصاً وجهه مذهبی دارد. چشم انداز این طرف را چه دیدی؟
من افتخار می کنم که از جبهه شبه روشنفکر بیرون آمدم. البته با تجربه های مختلف دیده ام که هیچکدام با هم تفاوتی ندارند. هر دو طیف یک حقیقتی را نمی بینند.

من هر دوطرف را رصد می کنم؛ آیا چیزی به نام مافیای ادبی داریم؟ تو با ناشران و نویسندگان کار کردی. این ها چه دارند که می گویی مافیا هستند؟
بله در هر دو طرف مافیای ادبی وجود دارد. هر دو یک چیزی به نام ما دارند که مثلاً می گویند ما کتاب تو را نمی خوانیم. در حقیقت هم شاید پنج نفر باشند؛ اما مثل ساختار شرکت های هرمی هستند و سیستمی را در بر می گیرند مثل چپ و راست.
فقط وقتی نجات پیدا می کنید که وسط بایستی تا از این مافیا بیرون بیایید. می گویند که ساختار خاصی نداریم و سازماندهی نیستند ولی کافی است سه نفر دور یک میز بنشینند و تصمیمی راجع به کتابی بگیرند. این را ضرب در چند کنید که بازتاب آن در صفحات شخصی و ... را می بینی. این ها یک سیستم مافیای فرهنگی را تشکیل می دهند، البته فعلاً چون پولی در میان نیست خبری هم نیست، والا کار به کشت و کشتار می رسید. مافیای فرهنگی تئاتر و سینما حجم بالای مالی دارند، ولی مافیای ادبیات و شعر حجم مالی بالایی ندارد. در شبکه هرمی رأس ماجرا پول زیادی می برد و باقی چیزی سود نمی کنند. در این جریان هم چندنفر خاص هستند که برد می کنند.

الآن صدای شما در این فضا شنیده شده است؟
بله؛ اگر این طور نبود شما برای مصاحبه با من نمی آمدید. اگر شنیده نمی شد الآن آنقدر از من بدشان نمی آمد، نشر چشمه دوشنبه و سه شنبه من را با صلوات و تعریف چاپ کرد. سه شنبه حتی بهتر از آن دو است، نویسنده سعی کرده تجربه کسب کند و داستان بنویسد. ولی چون به آن ها ندادم که حتی بررسی کنند از این مسأله ناراحت هستند. حتماً کاری کردند و یک فرد مشخص است که عامل برخی مسائل است. آن فرد در حق کتاب دوشنبه کار زشتی کرد و دوشنبه به صورت علنی سانسور شد.

وقتی در آن کتاب علیه خودشان حرف زدی چطور کتابت را چاپ کردند؟
این ها یک کلک خاص خود را دارند که در ابتدا ایرادی نمی گیرند و کتاب را چاپ می کنند. ظرف یک ماه تیراژ 1100 کتاب تمام شد؛ اما جلو چاپ دوم را گرفتند و همان فردی که با آن مشکل دارم جلویش را گرفت.

عنوان فاشیسم ادبی برای یک کتاب تند نیست؟
وقتی فردی به خودش می گوید من فاشیست ادبی هستم من چه کاری می توانم انجام دهم؟

به نظرم بزرگ کردن بی جای یک فرد است. اگر آن توهمی دارد و شما هم بر اساس آن جلو بروی خوب است؟
بله؛ این کار خیلی خوب است. دون کیشوت وقتی که تمام شرایط محیا است آرامش دارد. بعد همه از دور به آن می خندند. بهترین شکل نمایش آن در فیلم تری گیلیان است. هیچ وقت نمی توان با فاشیسم همدل باشید چون تا لحظه آخر همه را می فروشد و این فرد همه را می فروشد. آخرش هم می گوید همه فاشیست هستند
غیر از من. بهترین نماد و شکل آن فیلم کامفورمیست برتولوچی است. می خواهم بگویم که فاشیسم ادبی و رفتار مافیایی دو آفت ادبیات است. رفتار مافیایی به فاشیسم ربطی ندارد؛ اما فاشیسمی که در مافیا قرار بگیرد خیلی بد است.

خیلی ها منتقد این رفتار هستند، ولی صدای شان درنمی آید. چرا بقیه در مواجهه با این ماجرا ساکت هستند؟
می توانید از خودشان بپرسید. البته دروغ می گویند چون عافیت طلب و ریاکارند. در هر دو طرف هستند. البته برخی هستند که در طیف به اصطلاح این طرف هستند و چون در روند قدرت دولتی هستند، چیزهایی می دانند که ما نمی دانیم، یک جنبه از اخلاق خوب و بد این کشور است که سکوت می کنیم و آتو می گیریم. مثلاً یک مدتی همان طیف شبه روشنفکر اینکه ارشاد نمی روند جزو افتخاراتشان بود؛ در حالی که شعار می دهند. این را باید پرسید چه کسی به تو پول می دهد. آیا از بخش خصوصی پول می گیرید؟ حزب سازندگی بخشی از سازوکار قدرت در این کشور است و آن وقت ببیند چه کسانی با آن ها کار می کنند و حقوق ماهیانه از آن ها می گیرند. آیا حزب سازندگی بخش خصوصی است؟ حتی اگر به این شکل هم باشد، می توان آن را نقد کرد. همیشه به نظر من دست راستی ها چیزهای بیشتر از دست چپی ها دارند و به نظرم چون حیا می کنند در این ریاکاری وجود دارد و به نظر من اگر لازم باشد باید درباره واقعیت ها افشاگری کنند، ولی این کار را نمی کنند چون قرار است این دوقطبی همیشه برقرار باشد. یکی مثل من که آن طرف را دیده می نویسد و نشان می دهد.

آخر این فاشیسم و مافیا چیست؟ ما در یک دایره بسته حرکت می کنیم؟
این دایره بسته نیست. این یک تکانه رو به افزایش است. این فرم دایره نیست، بلکه یک نقطه لبریز شدن است و این مسأله خطرناک است. ما در این جامعه جایی برای برون رفت فاضلاب های اجتماعی نداریم و این مسأله خطرناک است.
چون خروجی ندارد به خود جامعه باز می گردد و نمی توانیم یک جامعه سالم داشته باشیم و به همین دلیل هر چند سال یک بار شاهد برون ریزی های احمقانه هستیم که انگیزه هایش مشخص نیست. این ها معضلاتی است که داریم.
بعد از هر برون ریزی یک مقدار خالی می شود و ته نشین شدنش هم سخت است که در بیاید. من راجع به کلیت جامعه حرف می زنم. وقتی برون ریزی می شود ادبیاتی، سینماگر و تئاتری جیغ خودش را می زند. همه خودشان را وصل به یک جریانی می کنند و دوباره ته نشین می شود و دوباره بالا می آید. یک مدتی می گفتند دوست ندارید بروید، درحالی که درست نیست. ما همسایگی هم را درک نمی کنیم. این هر باز جیغ زدن و ته نشیدن شدن منجر به افسردگی و سرخوردگی می شود و در این دنیای مبتذل که شبکه های اجتماعی سرکوب گر و مانع آزادی هستند می بینی که وضع کتاب چه می شود.
از یک طرف کتابی 500 نسخه چاپ دارد و از طرفی دیگر کتابی مثل دا با آن تیراژ که خوانده هم نمی شود فقط فروخته می شود.

با چه استدلالی می گویی خوانده نمی شود؟
به طور مثال کتاب دا تا الان 240 هزار بار منتشر شده؛ شاید 10 هزار بار خوانده نشده است. ولی من می گویم معامله شده است.

اینکه تو می گویی فقط حدس است؟
این را از حقیقت نقد می گویم.

من مشکلی با نقد کتاب دا ندارم ولی این کتاب برای ترویج کتابخوانی توصیه شده است. منفی هم نبوده این کار. ممکن است به این روش نقد باشد ولی اینکه مطمئن می گویی خوانده نشده بر چه اساسی است؟
بنا نیست این کتاب خوانده شود بلکه برای ایجاد همان بالانس و تعادلی است که گفتم. من این را در همان راستای سیاست چپ و راست می بینم.

من در نقد روشی موافق با تو هستم؛ اما کتاب دا در بخشی از جامعه که با محصول فرهنگی سر و کار ندارند، مورد اقبال است و به صورت خاص مشتری این مدل آثار هستند و تعداد زیادی این کتاب را خوانده اند.
اگر صدهزار نفر کتاب دا را خوانده باشند حتماً باید تعادلی برقرار باشد که تیراژ کتاب من 1500 باشد.

من متوجه نسبت این دو با هم نمی شوم؟ چون مشتری آن اثر در نهایت به سراغ تو نمی آید؟
پس ترویج کتابخوانی در اینجا زیر سؤال است.

نه زیر سوال نیست. آن کتاب برای همان طیف است. ما در جامعه 70 میلیونی هستیم که صد هزار نفر کتاب نمی خواند.
من می گویم این روش به افزایش ظرفیت کتابخوانی کمک نمی کند. باید این بالانس وجود داشته باشد. قرار به این است که گفتمان در اجتماع ایجاد شود تا وقتی که گفتمان ایجاد نشود، نمی توانیم عقاید سیاسی را دچار تضاد کنیم و حتی آن را پیش ببریم و درباره یک موضوع واحد تصمیم بگیریم.
ترویج کتابخوانی واژه غلطی است ما باید گفتمان کتابخوانی ایجاد کنیم و کاراکتر من به دلیل اینکه نمی تواند گفتمان ایجاد کند، ناامید است. دلیل اصلی وجود سانسور است.

البته یکسری منع ها منطق درستی دارد.
منع ادبیات سانسور است. من نمی گویم سانسور نباید باشد. بخشی از همین دوگانه سازی ما و دیگران مافیا ایجاد می کند. آنکه در چپ است می گوید آنان هر چه بخواهند چاپ می کنند و ما نمی توانیم. در حالی که واقعیت این است که کتاب نویسنده سوره هم در ارشاد می ماند. این طرفی ها اگر کتاب شان در ارشاد بماند، اصلاً صدای شان در نمی آید. من نخستین کتابم را در ارشاد مجوز گرفتم و یک سال مانده بود آن هم در اثر اشتباه و می دانم چه خبر است. ولی باقی که نمی دانند و از آن طرف هم ترس ایجاد می کنند. این خودش مافیا ایجاد می کند.

*صبح نو

لینک خبر :‌ مشرق نیوز
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : وزارت آموزش و پرورش باشگاه خبرنگاران جوان

تهران (پانا) - جلسه علیرضا کاظمی معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، علی رمضانی مدیرکل فرهنگی هنری، اردوها و فضای پرورشی، زهرا مظفر معاون مدیرکل با محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر ارشاد برگزار شد.

در آستانه سال جدید، اولین نشست هماهنگی بین معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در دفتر معاونت فرهنگی وزارت ارشاد برگزار شد.

در این نشست ضمن تشکر از همکاری و تعامل معاونت فرهنگی ارشاد، برنامه ها و فعالیت های مرتبط معاونت پرورشی به ویژه در راستای برگزاری طرح 50 هزار نمایشگاه کتاب در مدرسه، جشنواره دانایی و توانایی، نمایشگاه بین المللی کتاب به اهم ظرفیت های موجود در دو معاونت پرداخته شد.

علیرضا کاظمی در این نشست گفت: برگزاری نشست های مشترک و مستمر دو معاونت، حضور فعال و مؤثر دانش آموزان در نمایشگاه کتاب، توسعه و ترویج کتابخوانی که با مشارکت بیش از 5000/1 میلیون نفر دانش آموز در دو سال اخیر انجام شده است، فعالیت در حوزه فرهنگی، حجاب و عفاف، امر به معروف و نهی از منکر، جشنواره های قرآنی و فرهنگی برای ترویج فرهنگ حمایت از کالای ایرانی از جمله بحث های قابل پیگیری خواهد بود.

او ادامه داد: معاونت پرورشی و فرهنگی با دارا بودن ظرفیت بیش از 13 میلیون دانش آموز یکی از مؤثرترین رسانه های توسعه و ترویج برنامه های فرهنگی است که برنامه های فرهنگی را در جوانان و نوجوانان تبیین می کند.

در این نشست به دلیل نزدیک بودن به برگزاری نمایشگاه کتاب، موضوعات تسهیلات و یارانه خرید کتاب مورد گفت وگو قرار گرفت و مقرر شد مبلغ 000/500/1 تومان بابت تجهیز کتابخانه های مدارس توسط معاونت فرهنگی ارشاد اختصاص یابد.

حضور حدود 100 هزار دانش آموز از استان های تهران، شهرستان های تهران و البرز در نمایشگاه بین المللی کتاب، اختصاص مبلغ 000/000/000/1 تومان که سهم هر دو معاونت 50 درصد برای یارانه خرید کتاب توسط مدارس مناطق محروم و واریز مبلغ مذکور به حساب مدارس مجری طرح برای تجهیز کتابخانه های مدارس از جمله بحث های این جلسه بود.

موضوع محورهای همکاری مشترک به جلسات آتی واگذار و مقرر شد تفاهم نامه پیشنهادی معاونت پرورشی و فرهنگی مورد بررسی قرار گیرد و پس از تأیید دو طرف منعقد شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری پانا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶

مرتضی کاردر/روزنامه نگار

سال1397، سال کمبود و گرانی کاغذ وبه تبع آن گرانی کتاب ها بود و مخاطبان کتاب در بازار نشر ایران با افزایش قیمت ها مواجه شدند و قدرت خریدشان روزبه روز کمتر شد. قیمت کاغذ از ابتدای سال جاری تا به امروز بیش از 4برابر شده است. پس از مدتی کاغذ در فهرست کالاهای اساسی قرار گرفت و قرار شد با ارز دولتی وارد شود. وزارت ارشاد کارگروه کاغذ تشکیل داد و براساس سهمیه، کاغذ دولتی میان ناشران توزیع کرد. با این حال، کاهش شمارگان و افزایش قیمت کتاب ها از اتفاق های اجتناب ناپذیر کمبود کاغذ در بازار بوده است؛ اتفاقی که به نظر می رسد در سال آینده شتاب بیشتری به خود بگیرد.
اما آمارها نشان می دهد که فروش کتاب آن قدرها افت نکرده است و مخاطبان کتاب همچنان با کتابفروشی ها بوده اند. پرسش اینجاست که با ادامه وضع موجود نشر ایران در سال آینده چه وضعیتی پیدا می کند؟ آیا ناشران می توانند با کاغذ دولتی به حیات خود ادامه دهند و مانع از افزایش بیشتر قیمت کتاب ها شوند یا ادامه وضعیت موجود، نشر را با مشکلات جدی تر مواجه می کند؟
در روزهای پایانی سال97 سراغ ناشران رفتیم تا ارزیابی آنها را درباره وضعیت نشر در سالی که گذشت بدانیم و از چشم انداز پیش رو برایمان بگویند.

بحران اصلی از خرداد و تیر آغاز می شود

محمدعلی جعفریه، مدیر نشر و کتابفروشی ثالث می گوید: فروش کتاب در سال97 در مجموع خوب بوده است اما از همین حالا ما برای تجدید چاپ کتاب هایی که به فروش رسیده اند و در انبار موجود نیستند با مشکل مواجه شده ایم. تجدید چاپ کتاب ها به آسانی نخواهد بود و طبیعی است که قیمت کتاب نیز نمی تواند بیش از اندازه افزایش پیدا کند چرا که قدرت خرید مخاطبان کتاب را باید درنظر گرفت. اما ادامه وضعیت موجود نشر را با مشکلات زیادی مواجه می کند. به نظرم ناشران نمایشگاه کتاب را هم می توانند پشت سر بگذارند اما برای ادامه وضعیت دچار مشکل خواهند شد. بحران اصلی نشر از خرداد و تیر آغاز می شود.

مقابله با قاچاق سبب افزایش فروش کتاب شد

آیا تورم موجود در جامعه سبب شده است که مخاطبان کتاب به کتابفروشی ها بروند و کتاب هایشان را پیش از گرانی و چندبرابر شدن قیمت خریداری کنند؟
امیر حسین زادگان، مدیر نشر و پخش ققنوس می گوید: گمان نمی کنم که چنین باشد؛ چرا که مخاطبان کتاب همواره به دنبال کتاب های تازه اند و حتی اگر چنین فرضی را بپذیریم شامل درصدی از مخاطبان می شود. فروش کتاب بیشتر شده است شاید بخشی از آن به دلیل مقابله با کتاب های قاچاق است. تعداد کتاب های قاچاق خیلی زیاد بود و به نظرم به همان اندازه که کتاب ها در کتابفروشی ها و از طریق رسمی به فروش می رسید، به همان اندازه نیز کتاب قاچاق و غیرقانونی تولید می شد. جلوگیری از کتاب های قاچاق سبب شد که فروش کتاب در کتابفروشی ها بیشتر شود.
حسین زادگان در ادامه صحبت هایش می گوید: رشد قیمت کتاب در مقایسه با حوزه های دیگر زیاد نبوده است. قیمت کتاب به نسبت کاغذ و مواداولیه که خیلی زیادشده است همچنان متعادل است. ما سودمان را کمتر و در بخش های دیگر صرفه جویی کرده ایم تا بتوانیم کتاب را به قیمت مناسب تر به دست مردم برسانیم.
در زمان جنگ هم شرایط بازار نشر این قدر سخت نبود

داوود موسایی، مدیر انتشارات فرهنگ معاصر از ناشرانی است که سال هاست در حوزه کتاب های مرجع به فعالیت می پردازد. او درباره وضعیت بازار نشر در سال 97می گوید: کتاب تنها کالایی است که قیمت پشت جلد دارد و قیمتش با وجود نوسانات بازار ثابت می ماند. اما در یک سال گذشته به جز قیمت کاغذ، قیمت خدمات فنی نشر اعم از چاپ و صحافی و مرکب و.... نیز دست کم 100درصد افزایش یافته است. وقتی در چنین شرایطی ناشر، کاغذ خود را به همان قیمت گذشته به دست چاپ می سپارد یعنی کاغذ را به نصف قیمت فروخته است.
اما آیا سهمیه بندی کاغذ و توزیع کاغذهای وارداتی با ارز دولتی نتوانسته است بازار را کنترل کند؟ وقتی هر کالایی سهمیه ای می شود فسادهایی همراهش می آید اما ناچاریم به همین رویه تن بدهیم تا کار متوقف نشود.
او به عنوان ناشری باسابقه در مقایسه وضعیت فعلی نشر ایران با سال های گذشته می گوید: کار ناشران هیچ وقت این قدر سخت نبوده است. حتی در زمان جنگ و بمباران نیز این قدر کمبود کاغذ وجود نداشت. قیمت کاغذ آن زمان هم از بندی 250تومان به 600تومان رسید اما کاغذ در بازار موجود بود. اما الان نه تنها کاغذ سهمیه دولتی دوبرابر شده و نه تنها قیمت کاغذ در بازار آزاد به چند برابر رسیده است بلکه همین کاغذ با قیمت چند برابر شده نیز در بازار موجود نیست و به سختی می توان کاغذ تهیه کرد. ادامه روند موجود ناشران را با دشواری های زیادی مواجه می کند. دیگر تزریق سرمایه از طرف ناشران امکان پذیر نیست و رسیدن به قیمتی که هم ناشر بتواند سود بکند و هم مخاطبان بتوانند کتاب را خریداری کنند، بسیار سخت شده است.

لینک خبر :‌ روزنامه همشهری
رئیس کمیته فرهنگی شورای شهر تهران از مردم خواست که در حمایت از صنعت نشر، کتاب عیدی بدهند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : ایران خبر شهر فردا بازتاب وانا ملیت

به گزارش ایسنا، الهام فخاری صبح امروز در نطق پیش از دستور خود با بیان این که بهاری که برایش لحظه شماری می کنیم باید حفظ شود، گفت: در دهه های گوناگون بیگانگانی بر ایران جفا کردند و برای نوروز زدایی از میان بردن جشن ها و به فراموشی سپردن انگاره های مردم از هیچ کاری فروگذار نکردند اما با این همه نوروز و جشن بهاران پابرجا ماند.

وی با بیان این که امروز در کلانشهرها نو شدن سال در سفره فامیلی بزرگ و گسترده، کمیاب شده و بسیاری از شهروندان به سفر می روند و دید و بازدیدها کمتر شده است گفت: جامعه پذیری کودکان و نوجوانان برای شناخت جشن بزرگ نوروز دچار کاستی تدریجی شده است و از نوروز بیشتر تعطیلی دو هفته ایش باقی مانده و ما باید فکری به این حال این موضوع کنیم.

وی با بیان این که فشار اقتصادی باعث شده است که خانواده ها از یکدیگر دور شوند و ترسی ناتوانی از پرداخت هزینه های مهمانی سبب شده که افراد از رفت و آمدهای خانوادگی دوری کنند گفت: به همین دلیل شاهد گسست میان نوجوانان و کودکان با بزرگسالانشان هستیم.

وی با بیان این که کاهش توان اقتصادی افراد و دست خالی خانواده ها به خصوص بخشهای کارگری یک واقعیت است که باید مورد توجه قرار گیرد گفت: می توانیم امسال در یک پویش سراسری از خریدن و بر تن کردن لباس نو خودداری کرده و بخشهای از این پول را صرف افراد کم توان جامعه کنیم تا چراغی در یک خانه روشن شود.

وی همچنین به همه پیشنهاد کرد از روزهای باقی مانده از سال 97 استفاده کرده و با حضور در کتاب فروشی ها عید امسال کتاب و اشتراک نشریات را به دیگران عیدی بدهند که در این بحران کاغذ و نشر از کتاب فروشی ها نیز حمایت شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
احمد طالبی نژاد معتقد است: مدیرانی که تاکنون در رأس سازمان قرار گرفتند نگاه ایدئولوژیک به سینما دارند و نگاه فرهنگی هنری مستقل از ایدئولوژی وجود ندارد بنابراین نیاز است تا ریاست سازمان سینمایی با قاطعیت جلوی دخالت نهادهای غیرفرهنگی بیاستد و با آنها برخورد کند. چه آقای حسین انتظامی باشد، چه هرکس دیگری باید بداند تا تکلیف روشن نشود در بر همین پاشنه می چرخد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : روزنامه نوآوران کیمیا نیوز

این نویسنده و منتقد سینمایی در گفت وگویی با ایسنا درباره سازمان سینمایی و نحوه ی مدیریت آن تاکنون بیان کرد: متاسفانه کسانی در راس امور سینمایی قرار گرفتند که قاطعیت لازم را برای انسجام بخشیدن به این معاونت یا مدیریت نداشتند. اولین مدیر سینمایی بعد از انقلاب محمدعلی نجفی بود. با وجود آنکه او خودش فیلمساز بود و به نوعی از دل سینما بیرون آمده بود عملاً نتوانست کار خاصی انجام دهد و در مقابل نهادهای بی ربطی که در امور سینما دخالت می کردند، از بنیاد مستضعفان گرفته تا حوزه هنری که آن زمان تازه تشکیل شده بود و حتی بخش فیلمسازی سپاه و حوزه علمیه در زمینه مجوز دادن و باطل کردن مجوز فیلم ها، دخالت می کردند. برای نمونه هم می توان به دخالت آیت الله خلخالی درمورد فیلم قیصر اشاره کرد که در نهایت با دستور او فیلم از پرده برداشته شد.

او ادامه داد: اراده ای برای برخورد با آدم ها و نهادهایی که ربطی به فرهنگ و هنر نداشتند وجود نداشت و ندارد. این روال متاسفانه با تغییراتی ادامه پیدا کرد البته از تأسیس بنیاد سینمایی فارابی تا اواخر 70 که محمد بهشتی مدیرعامل سینمایی بود ما به یک انسجام رسیدیم و دست خیلی از نهادها از سینما کوتاه شود. از دوره دوم ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد که این نهاد به سازمان سینمایی تبدیل شد، عملاً دیدیم که این اتفاق ادامه پیدا کرد و کار خاصی انجام نشد دلیلش هم این بود که مدیرانی که در رأس سازمان قرار گرفتند نگاه ایدئولوژیک به سینما دارند و نگاه فرهنگی هنری مستقل از ایدئولوژی وجود ندارد و این سرنوشتی است که در شوروی سابق نمونه اش را دیده ایم.

این منتقد سینمایی افزود: روسای سازمان سینمایی معمولاً نه سینما خوانده بودند و نه سابقه کار در حوزه سینمایی داشتند و نه حتی سینما دوست بودند بلکه به نظر می رسید سینما به آن ها تحمیل شده بود. واقعیت این است که چنین وضعیتی سینما را فشل کرده بنابراین آیا کسی که از حوزه مطبوعات وارد کار سینما شده است و فرض بگیریم که در مطبوعات هم موفق بوده ایا می تواند در سینما هم موفق باشد؟ در حقیقت سینما با حوزه مطبوعات هم جنس نیست و سازوکار دیگری دارد و با مسائلی مثل مخاطب، سرمایه گذاری ها، مسائل هنری، تکنیک های خاص و هزاران نیروهای کاری که از این حوزه ارتزاق می کنند مواجه است. متاسفانه او با فضای سینمای ایران آشنایی زیادی ندارد و در این سالها هم ندیدیم که فعالیت خاص و اظهار نظری در باب سینما داشته باشد. گاهی وقت ها کسی به لحاظ غریزی و دانش اینقدر تجربه دارد که نیاز نیست درگذشته فعالیتی مربوط به آن حوزه را داشته باشد تا بتواند مدیریت کند. درحال حاضر سینمای ایران اسکلت بندی درستی ندارد و نمی تواند کار بنیادینی در زمینه زیر ساختهای سینما انجام دهند.

طالبی نژاد با بیان این سوال که "چرا حوزه علمیه یا یک نهاد امنیتی باید در حوزه سینما دخالت کند" تصریح کرد: ریاست سازمان سینمایی باید با قاطعیت برخورد کند چه آقای انتظامی باشد چه هرکس دیگری باید بداند تا تکلیف روشن نشود در بر همین پاشنه می چرخد.

وی در ادامه صحبت های خود به بحث ورود پول های کثیف به سینما نیز اشاره کرد و گفت: ورود پول های کثیف به سینما بسیار جدی است و سرنخ هایی که پس از دیگری پیدا می شود واقعاً ناراحت کننده است. چرا باید سینما ایران آلوده این قضیه شود، تا حدی که هر فیلمی را می خواهید ببینید به آن مشکوک شوید؟ سازمان سینمایی کسی را می خواهد که بتواند با این هرج و مرج برخورد قاطع کند. در این میان ما تهیه کننده و کارگردانانی داریم که مورد حمایت دائمی هستند و از ساخت یک فیلم به سریال می روند و هیج فاصله بین اینها نیست یا مشغول تولیدات مشترک هستند و به نوعی اقتصاد سینما را به چنگ خود گرفتند اما طرف دیگر فیلمسازانی داریم که دستشان در جیب خودشان است و چند سال یکبار هم نمی توانند فیلم بسازند.

این نویسنده در ادامه این بحث به سیاست شفاف سازی سازمان سینمایی و اعلام امارهایی که به طرق مختلف از هزینه کردهای این سازمان منتشر می شود اشاره کرد و گفت: باید شفاف سازی به صورت دائمی وجود داشته باشد. در واقع وقتی پولی وارد سینما می شود باید همه بدانند که این پول از کجا وارد شده و کجا خرج شده است. بر این اساس، این حرکت می تواند مثبت است اما لازم است تداوم پیدا کند. اساساً شفاف سازی مانند بودجه یک فیلم باید همه جزئیاتش بیان شود و تا قبل از پروانه ساخت تمام روند تولید اثر مشخص شود همانطور که در همه جای دنیا چنین روندی اتفاق می افتد و حتی در تیتراژ فیلم نام تمامی افراد و نهادی حامی ذکر می شود.

این منتقد درباره بحث کوچک سازی دولت و ادغام برخی از انجمن ها و موسسات زیر مجموعه سازمان سینمایی نیز گفت: انجمن سینمای جوان در دوره ای پناهگاه و نقطه امید نسل جوان کشور بود و حتی کنکور برگزار می کرد و هنرجویان خود را اینگونه می پذیرفت و شرایطش رونق خوبی پیدا کرده بود و به خصوص در شهرستان ها فعالیت خوبی داشت. اما الان شرایط به گونه ای پیش رفته است که گویی بود و نبودش تفاوتی با هم ندارند. البته اصلاً منظور نابود کردن این نهاد سینمایی جوان گرایانه نیست بلکه باید از این حالت بلاتکلیفی دربیاید. اکنون اغلب دفاتر شهرستانها به حالت نیمه تعطیل درآمده. نکته دوم این است که امر آموزش دیگر مانند گذشته در این انجمن جدی نیست که می تواند یکی از دلایل آن گسترش مراکز آموزشی و دانشگاه ها باشد. درحال حاضر نهادهایی مثل سینمای جوان بیشتر تلاش خود را بر برگزاری جشنواره ها گذاشته اند در صورتی که وظیفه آنها از ابتدا چیز دیگری بوده است.

احمد طالبی نژاد در پایان بیان کرد: اگر بحث کوچک سازی باشد می توانیم آن را با دیگر انجمن ها ادغام کنیم تا مدیریتشان تقویت شود و مدیران بهتری در راس امور انجمن قرار بگیرد. از میان دست اندرکاران فعال سینما که هویت مستقل و غیر ایدئولوژیک دارند می توان مدیرانی را برای مقابله با وضعیت فعلی حاکم بر سینما انتخاب کرد البته مشروط به اینکه مدیران سینمایی از تجربیات مدیران دهه 60 و 70 بهره بگیرند.
انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
مستند سینمایی ترور سرچشمه دقیقاً یکی از معدود نمونه های بارز ساخت و تولید فیلم های مهم و تأثیرگذار در سینمای ایران است، فیلمی به کارگردانی محمدحسین مهدویان و به تهیه کنندگی مجید رجبی معمار در حالی تولید و روانه سینما ها شده است
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: بی تردید هنر سینما در سرتاسر دنیا از چنان ظرفیت و پتانسیل عظیمی برخوردار است که با بهره برداری به موقع و مناسب امکان بدل شدن به یکی از جریان سازترین رویداد ها در جوامع بشری را داراست، ظرفیتی که سال هاست برخی کشور ها در جهت منافع و اهداف غیرانسانی شان بهره تام و تمام برده و هرروز قدرتمندتر از گذشته در این حوزه جریان سازی می کنند درحالی که جامعه ما به واسطه سیاست ها و برنامه ریزی ها - البته جز چند دوره کوتاه و آثار انگشت شمار- از چنین ظرفیت مهم و تأثیرگذاری محروم بوده و تنها برای سرگرم سازی آن هم در نوع کاملاً سطحی و ساده استفاده شده است.

حال علت و دلایل عدم بهره برداری از چنین ظرفیت مهمی چرا و چیست را می بایست مدیران دهه شصتی سینما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پاسخ دهند که با ریل گذاری غلط و منفعلشان سینمای ایران را امروز همان طور که پیش تر عنوان شد تنها بدل به وسیله ی برای سرگرم سازی آن هم از نوع دم دستی و سطحی کرده اند؛ اما امروز و در آستانه ورود به دهه پنجم حیات انقلاب اسلامی اندک بارز های امید که نشان از استفاده درست و صحیح از این ظرفیت را هرچند به سختی -چه از منظر نیرو هایی متعهد و متخصص در جهت ساخت و تولید و چه از منظر مدیران و سیاست گذاران برای مقابله با قوانین و ریل گذاری های غلط - در حال انجام است بسیار جای امیدواری و خوش وقتی دارد.
اما مستند سینمایی ترور سرچشمه دقیقاً یکی از معدود نمونه های بارز ساخت و تولید فیلم های مهم و تأثیرگذار در سینمای ایران است، فیلمی به کارگردانی محمدحسین مهدویان و به تهیه کنندگی مجید رجبی معمار در حالی تولید و روانه سینما ها شده است که انصافاً در برهوت آثار استراتژیک در سینمای ایران برای خود جایگاه درخشان دست وپا کرد و بسیار خوش درخشید.

ترور سرچشمه از آن دست آثاری ست که نه کارگردان و نه گروه تولید و تهیه، آن را به مثابه اثرتمرینی برای دست یابی به فیلم بلند داستانی آن هم در شرایطی که متأسفانه اکثر تولیدات مستند با چنین هدف و نیتی ساخته و تولید می شوند نپنداشته، بلکه چه محمدحسین مهدویان بعد از ساخت و اکران چند اثر مهم سینمایی و چه مجید رجبی معمار بعد از تجربه چهل سال مدیریت فرهنگی رو به تهیه و تولید چنین اثری آورنده اند.

فی النفسه روایت ماجرای انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی به لحاظ انجام ترور ناجوانمردانه و عیان کردن چهره واقعی برخی منافقین و خائنین از پتانسیل بسیار بالایی برخوردار است، اما ترور سرچشمه در کنار این پتانسیل و با به خدمت گرفتن هنر سینما آن هم با تلاش های بی وقفه تهیه کننده متعهد و کارگردان متخصصش به بی نقص ترین حالت ممکن پرونده مهمی از تاریخ جمهوری اسلامی را تورق کرده، پرونده ی که در شرایط فعلی بیان شدندش نه تن ها نیاز جدی و مبرم جامعه که مرور خط به خطش هم برای نسل امروزی جذاب و مقهور کننده است.

ازاین رو باید خدا وقت گفت: هم به مهدویان و هم رجبی معمار که بدون هیچ چشم داشتی از ساخت و تولید ترور سرچشمه بلکه تنها به واسطه دغدغمندی و صدالبته تعهد و تخصص، اقدام به بازگو کردن یکی از ناجوانمردانه ترین ترور های دهه شصت که منجر به از دست دادن بهترین یار انقلاب شد اهتمام ورزیدند آن هم در شرایطی که سینمای ایران به واسطه همان سیاست هایی که در ابتدا بدان اشاره شد جز برخی انگشت شمار، بدل به تولیدات سخیف و سطحی گشته و جز منفعت طلبی به هر قیمتی هدف دیگری نداشته و ندارند، اما این فیلم در حالی با تعداد اندک و محدود سانس سینما ها در حال اکران است که محال است حتی بتواند سرمایه تولید خود را هم دربیاورد چه برسد به سود مادی نتیجه ی که قطعاً باتجربه و سابقه رجبی معمار در حوزه مدیریت فرهنگی از همان روز هایی ابتدای شکل گیری تولید فیلم بهتر از هر متخصصی می دانست که ذائقه مخاطبان سینما را سال هاست با اراجیف سخیف همسو کرده اند و طبعاً چنین اثری بسیار بعید است اصطلاحاً خرج خود را هم دربیاورد و اگر کمی اهل منفعت طلبی بود به سادگی می توانست با تولید اثری هم، چون فیلم های سخیف با فروش چند ده میلیاردی دست یابد، اما بی تردید باید گفت: ماند بر سر اصول و تعهد قطعاً برکات بسیار فراوانی از مادیات دنیوی خواهد داشت، اما همین بس که تولید و ساخت ترور سرچشمه بدل به خط شکنی شده است که در مقابل سطحی سازی و خنثی بودن سینمای ایران ایستاد و یک تنه جور کم کاری ها بسیاری از مدیران و هنرمندان در این حوزه را کشیده است.

به امید آنکه در سال جدید شاهد تولیدات بی شماری ازاین دست باشیم به گونه ی که در پایان سال دیگر از برهوت سینمای استراتژیک خبری نباشد.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
سید جواد هاشمی در مرور سینمای متعهد سینمای دفاع مقدس را سینمای الگو ساز دانست و گفت: تعدد سوژه ها، پرداخت های جدید و موضوعاتی که تاکنون به آن ها پرداخته نشده، می تواند تکرار در سینما را به صفر برساند؛ به طور حتم سینمای دفاع مقدس روح تازه ای به کالبد سینما می دمد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶

به گزارش جهانی خبر_در آستانه برگزاری پنجمین جشن هفته هنر انقلاب اسلامی و مرور سینمای متعهد؛ سید جواد هاشمی، بازیگر سینما، در گفت وگو با حوزه هنری، درباره استفاده از ظرفیت دفاع مقدس در سینما گفت: سینمای ایران گاهی با محدودیت سوژه و تکرار در روایت و داستان مواجه می شود. در این زمان دفاع مقدس به عنوان یک معدن از اتفاقات و رخدادهای ناب می تواند محل رجوع فیلم نامه نویسان قلمداد شود.

وی ادامه داد: متاسفانه برخورد سیاسی و جناحی با دفاع مقدس و نگاه آرمانی و تقدس مآبانه سبب شده است که در ابتدای کار با نوعی جبهه گیری مواجه شویم. اما زمانی که به داستان های جبهه، پشت جبهه، شهرهای جنگ زده و یا خود تهران در زمان بمباران و موشک باران مراجعه می کنیم، درخواهیم یافت که تا چه اندازه با موضوعات جدید و جذاب مواجه هستیم.

هاشمی در پاسخ به سوالی درباره علت نبود قهرمان در سینمای ایران گفت: اینکه همیشه یک قهرمان و ضد قهرمان وجود داشته باشد، مسئله ای جداست. سینمای امروز نگاه خودش را دارد و نمی توان به سینما حضور قهرمان را تحمیل کرد. اما اگر بخواهیم شهدا را به نوعی قهرمان سینما کنیم، روایت بسیاری از داستان ها و اتفاقات جنگ ناخواسته این کار را خواهد کرد. زمانی که شما درباره شهید بابایی، شهید دوران و ده ها شهید دیگر فیلم می سازید، ناخواسته این شهدای بزرگ که قهرمانان واقعی هستند نزد چشم مخاطب نیز به عنوان مخاطب سینمایی جلوه می کنند. اما زمانی که سوژه ما روایت زندگی یا بخشی از اتفاقات زندگی یک شهید است باید با ظرافت و کیفیت بسیار نسبت به آن دست به کار شویم. از همین رو باید محتوای خوب را در کنار فرم مناسب قرار دهیم تا هم فیلمی جذاب از نظر بصری را شاهد باشیم و هم موفق شویم یک مفهوم عالی را به مخاطب برسانیم.

این بازیگر درباره تجربه های مشابه و موفق در حوزه سینما، گفت: اگر فیلم های اخیر را که از داستان های واقعی و شخصیت های قهرمان دفاع مقدس و انقلاب استفاده کرده اند ببینیم، متوجه خواهیم شد هر زمان که پرداخت و نحوه نگاه به سوژه به خوبی انجام شده باشد، هم مخاطب از دیدن فیلم راضی است و هم ما می توانیم کم کم به نسل جدید الگو دهیم و به اصطلاح قهرمان سازی کنیم.

هاشمی در پایان گفت: ظرفیت بسیار بالا و غفلت اهل سینما سبب می شود کم کم مخاطب نسبت به برخی سوژه ها دل زده شود؛ اما هنر این است که بتوانیم با ادبیات نو به مسئله نگاه کنیم و به سمت الگوسازی پیش برویم.

جشن هفته هنر انقلاب که به همت حوزه هنری و با همکاری موسسه سپهر سوره هنر برگزار می شود، به مناسبت سالروز شهادت شهید مرتضی آوینی در تاریخ 20 فروردین ماه 98 آغاز شده و در طول یک هفته ضمن مرور مهم ترین رویدادهای مرتبط با هنر انقلاب و هنرمندان انقلابی و معرفی چهره سال هنر انقلاب، با نمایش فیلم ها، اجرای تئاترها، برگزاری کنسرت و نمایشگاه های تجسمی و... تا تاریخ 27 فروردین ادامه می یابد.

لینک خبر :‌ جهانی پرس
کارگردان فیلم آشوب به دانشجو گفت: وقتی شرایط اقتصادی برخی از سینماگران مناسب نباشد، نتیجه اش را در فیلم هایی می گذارد که حال مخاطب و مردم را هم خراب می کند. خود فیلمساز که هیچ، مردم هم با این آثار افسردگی می گیرند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶

کاظم راست گفتار، کارگردان سینما در گفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو درباره مهمترین مشکلات سینما در سالی که گذشت و نیز آثار فیلمسازان بیان کرد: سینمای ما شاید به ظاهرشاهد برخی اتفاقات خوب هم باشد یعنی فیلم هایی خوبی را هم روی پرده ببینیم؛ اما در عالم واقع شرایط همه فیلمسازان، خیلی هم خوب نیست.
وی ادامه داد: سینما نیز در سالی که گذشت گرفتاری های خودش را داشت که کم هم نیست. امید من این است که مثل مردم، معیشت برخی فیلمسازان نیز مساعد شود؛ فیلمسازی که به هر دلیل افسرده است، تاثیرش را در فیلم ها و قصه می گذارد.
راستگفتار تأکید داشت: وقتی شرایط اقتصادی بد است، نتیجه اش را در فیلم هایی می گذارد که حال مخاطب و مردم را هم خراب می کند. خود فیلمساز که هیچ، مردم هم با این آثار افسردگی می گیرند.
این کارگردان با بیان اینکه سینمای ایران و به خصوص اکران نیاز به تنوع در قصه و فیلم ها دارد، افزود: تنوع طلبی الزام سینمای ماست؛ اما در اوضاع بد سینما، آثاری می سازیم که صرفا انعکاس حال نامطلب خود فیلمساز است.
کاظم راستگفتار در عین حال با اشاره به برنامه اکران جدید سینما ها در نوروز 98 نیز گفت: به نظرم چینش خوب و قابل تاملی است بطوری که می تواند سلیقه گروه های مختلفی از مردم را نیز جلب کند و این اتفاق خوشایندی برای این روز های سینمای ایران خواهد بود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی تاکید کرد: افزایش قیمت بلیت سینماها نباید به نحوی باشد که با ریزش مخاطب روبه رو شویم.

ابراهیم داروغه زاده درباره تعیین قیمت بلیت سینماها در سال جدید در گفت وگویی با ایسنا بیان کرد: هزینه های تولید فیلم و هزینه های سینماداری افزایش زیادی داشته و افزایش قیمت بلیت سینما در حد منطقی و منصفانه اجتناب ناپذیر است.

او افزود: بنابراین احتمالاً با افزایش قیمت بلیت سینماها روبه رو خواهیم بود، ولی افزایش قیمت نباید به نحوی باشد که مخاطب سینما ریزش پیدا کند، بلکه باید طرحی پیاده شود که هم مشکلات اقتصادی سینما تا حدی مرتفع شود و هم با ریزش مخاطب مواجه نشویم. برای این منظور در اولین جلسه شورای صنفی (دوشنبه، 27 اسفندماه) این موضوع طرح و بررسی خواهد شد و پیشنهاد شورا تقدیم رئیس سازمان سینمایی خواهد شد.

معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی تاکید کرد: نباید فراموش کنیم که کماکان ارزان ترین سرگرمی برای خانواده ها سینماست، با اینکه سینما صنعت گرانی است و در همین کشور خودمان با وجود همه مشکلات اقتصادی قیمت بلیت تئاتر و موسیقی افزایش پیدا می کند و مخاطب خوبی هم دارند.

داروغه زاده درباره رده بندی سنی فیلم ها هم گفت: این کار از این پس با جدیت بیشتری اجرا می شود، چون سال 97 بیشتر توصیه می کردیم ولی باید قواعدی را در سالن های سینما قرار دهیم تا سالن ها از این قانون تخطی نکنند و در سایت پیش خرید هم باید با دقت و به درستی اطلاع رسانی شود که حتی اگر بلیتی پیش خرید شد سینمادار ملزم به رعایت قانون باشد. در این راستا رسانه ها باید کمک کنند تا مردم آگاه شوند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
مراسم تشییع پیکر حبیب کاوش، تهیه کننده و کارگردان سینما، با حضور جمعی از اهالی فرهنگ و هنر ، دیروز یکشنبه 26 اسفند برگزار شد.

نصرالله پژمان فر عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در این مراسم گفت: درگذشت این مرد بزرگ و صاحب اثر که تاثیرات بزرگی در سینمای ایران داشت را تسلیت عرض می کنم. خیلی هایی که در اینجا جمع شدند، سابقه های همکاری زیادی با این مرد داشتند. او مرد دقیقی در حوزه کاری اش بود و در مشورت با او کسی ضرر نمی کرد و همیشه نفع می برد. دنیا به همین ترتیب می گذرد و این قصه برای همه اتفاق می افتد اما کسی برنده است که اگر دیگران خبر درگذشتش را می شنوند به خیر و خوبی و برکات از نامش یاد کنند.
کامران ملکی، فعال سینمایی نیز با بیان اینکه ما امسال 123 نفر از هنرمندان کشورمان را از دست دادیم که هر کدام خاطرات کارها و آثارشان ماندگار خواهد بود، گفت: حبیب کاوش همه عمرش را صرف آموختن و بعد هم آموزش دادن به کسانی که طالب علم بودند، کرد. جهانگیر الماسی دیگر سخنران این مراسم بیان کرد: حبیب کاوش همواره بر اساس باورش بر مدار انسانیت با دیگران رفتار می کرد. او جزو نادرترین آدم هایی بوده که طراحی سیستم را می شناخت و کاربرد قانون را می دانست و در چگونگی توزیع عدالت از مسیر قانون تلاش می کرد. در مدتی که به واسطه فعالیت های صنفی در کنار او بودم این را مشاهده کردم. فارغ از گرایش های فردی که به جهاتی داشت اما خانواده سینمای ایران را دوست داشت و تفاوت نمی کرد با چه زاویه فرهنگی به مسئله سینما نگاه می کنند. حبیب کاوش از کارگردانان و تهیه کنندگان سینمایی 24 اسفندماه بر اثر بیماری سرطان و در سن 74 سالگی درگذشت.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
دنیای اقتصاد : اکران نوروزی خبرسازترین رویداد سینما در دو، سه روز اخیر بود. فیلم های هفتگانه که منتخب شورای اکران برای نمایش در پرفروش ترین ایام سال است، روی پرده رفتند و البته فروش قابل توجهی نداشتند. اگرچه نیم بها بودن بلیت در روز اول هفته دلیل اصلی این فروش کم است اما واقعیت آن است که تصور می شد اکران نوروزی، شوک بزرگ تری به بازار اکران وارد کند. به هر حال اکران نوروزی امسال، خبرهای زیادی داشته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : اکو فارس

از میزان فروش در روز اول گرفته تا حواشی فیلم ها و گمانه زنی های نرخ گذاری بلیت. طبق آماری که سامانه الکترونیکی فروش سینمای ایران ارائه کرده، اکران نوروز در روز اولش به رقم 280 میلیون تومانی رسیده است. این میزان فروش البته با بلیت نیم بها محاسبه شده و به بیان دقیق تر حاکی از فروش بیش از 30 هزار بلیت است. امسال اما فیلم های سینمایی متری شیش و نیم ساخته سعید روستایی، چهار انگشت ساخته حامد محمدی، غلامرضا تختی ساخته بهرام توکلی، زندانی ها ساخته مسعود ده نمکی، رحمان 1400 ساخته منوچهر هادی، ژن خوک ساخته سعید سهیلی و پیشونی سفید 3 ساخته جواد هاشمی در این رقابت گوی سبقت را از سایرین ربودند و سرانجام به عنوان فیلم های اکران نوروزی 98 معرفی شدند و از روز شنبه همین هفته اکران خود را آغاز کرده اند.

امسال در ترکیب نوروزی 4 فیلم طنز، یک فیلم کودک و دو فیلم درام روی پرده هستند. فیلم های چهار انگشت ، رحمان 1400 ، ژن خوک و زندانی ها در گروه فیلم های کمدی گنجانده شده اند. فیلم پیشونی سفید3 در حوزه کودک و دو فیلم تختی و متری شیش و نیم درام یا به زبان دقیق تر غیرکمدی هستند. سهم فیلم های کمدی از اکران روز اول، حدودا 145 میلیون تومان بوده است البته نکته آن است که فیلم ژن خوک روز شنبه روی پرده نرفت و در فروش اکران روز اول محاسبه نشد. در مقابل فیلم های کمدی، دو فیلم غلامرضا تختی که به زندگی این اسطوره کشتی می پردازد و فیلم متری شیش و نیم ساخته سعید روستایی که فیلم محبوب تماشاگران در جشنواره فیلم فجر بود و یک فیلم اجتماعی-پلیسی و پرهیجان است فروش بسیار قابل توجهی داشته اند. این دو فیلم در مجموع به آستانه 130 میلیون تومان فروش در روز اول دست پیدا کرده اند. با این حساب سینمای غیرکمدی در اکران نوروز امسال و البته در روز اول اکران، پیشروتر از دیگر فیلم ها بوده و میانگین فروش آنها بیشتر از میانگین فروش فیلم های کمدی بوده است.

رحمان 1400: انتظارها هم همین بود؛ فیلمی با بازی مهران مدیری و محمدرضا گلزار و به کارگردانی منوچهر هادی که توانسته در روز اول اکران نوروزی رکورد 94 میلیون تومانی را به نام خودش ثبت کند. این رقم فروش با توجه به نیم بها بودن قیمت بلیت ها آن هم در روز اول هفته، رقم قابل توجهی است. هادی پیش از این فیلم سینمایی آینه بغل را در پاییز 96 به نمایش گذاشت؛ فصل اکرانی که به گفته بسیاری یکی از بدترین فصل های نمایش به شمار می رود اما این فیلم به لطف حضور محمدرضا گلزار و جواد عزتی توانست به فروشی نزدیک به 20 میلیارد تومان دست پیدا کند که در آن زمانی یکی از رکوردهای فروش محسوب می شد. تجربه ای که پیش تر من سالوادور نیستم به واسطه حضور رضا عطاران برای هادی رقم زده بود.

تختی: پیش تر فیلم تنگه ابوقریب را در سال 97 از بهرام توکلی دیده ایم. این فیلم بیش از 5/ 5 میلیارد تومان فروش رفت که رکورد بدی نبود. توکلی حالا فیلم تختی را روی پرده دارد. نام غلامرضا تختی این روزها ورد زبان ها است. گفت وگوهایی درباره او و علت مرگش از زبان چهره های مختلفی روایت می شود و حساسیت عمومی درباره این چهره معروف و محبوب ایرانی افزایش پیدا کرده است. فیلم تختی البته در اکران هم موفق بوده و دومین فیلم پرفروش روز اول اکران نوروزی بوده است. این فیلم 64میلیون و 400هزار تومان فروش داشته است. البته فیلم تختی با واکنش های مختلفی روبه رو شده است. بسیاری از مردم این فیلم را دوست داشتند و برخی دیگر هم البته معتقد بودند که تختی مابین یک فیلم مستند و فیلم داستانی معلق مانده است.

متری شیش و نیم: بادیگارد ، کفش هایم کو؟ ، خشم و هیاهو ، پنجاه کیلو آلبالو و من سالوادور نیستم فیلم هایی بودند که سعید روستایی با اولین فیلم کارنامه اش یعنی ابد و یک روز در نوروز 95 به رقابت با آنها پرداخت. ترکیبی که موفقیت در آن برای فیلمی غیرکمدی از جنس ابدویک روز می توانست دور از انتظار باشد. با این همه اما فیلم سعید روستایی هرچند نه به عنوان پرفروش ترین که به عنوان یکی از موفق ترین فیلم های غیرکمدی سال توانست مخاطبان بسیاری را به سالن نمایش بکشاند. حالا این کارگردان با فیلم متری شیش و نیم دوباره به رقابت نوروزی آمده است. این فیلم در روز اول اکرانش توانسته 62 میلیون و 400 هزار تومان بفروشد. نکته دیگر درباره فیلم متری شیش و نیم رده بندی سنی آن برای افراد بالای 15 سال در اکران عمومی است.

چهار انگشت: پیش از این فیلم های اکسیدان و فرشته ها با هم می آیند را از حامد محمدی دیده ایم. اکسیدان سال 95 روی پرده رفت و 10 میلیارد تومان فروخت که رقم بسیار خوبی برای دومین فیلم یک کارگردان به شمار می آمد. فیلم جدید محمدی در اولین روز اکران نوروزی به فروش حدود 45 میلیون و 500 هزار تومانی دست پیدا کرده است.

پیشونی سفید: نسخه سوم فیلم سینمایی پیشونی سفید به کارگردانی جواد هاشمی در روز اول اکرانش کمی بیش از 5/ 4 میلیون تومان فروخته که اگرچه رقم بسیار پایینی است اما همچنان برای یک کار کودک، قابل قبول است. سومین فیلم از سری پیشونی سفیدها درحالی اکران شده که تنها چند ماه قبل، قسمت دوم آن روی پرده بود و با فروش 4 میلیارد و 200 میلیون تومانی اکرانش را به پایان رسانده بود. رکورد 4 میلیاردی برای یک فیلم کودک، قابل توجه است. قسمت اول این فیلم سال 96 اکران شده و 800میلیون تومان فروخته بود.

زندانی ها: رکورددار فیلم های پرفروش اکران، در قعر جدول فروش است. مسعود ده نمکی کارگردانی است که تا امروز بسیاری از ساخته هایش توانسته اند فرصت اکران نوروزی را داشته باشند. او پیش از این با فیلم های سینمایی اخراجی ها ، اخراجی های 2 ، اخراجی های 3 ، رسوایی و معراجی ها بخت خود را برای فتح گیشه نوروز آزموده بود و حالا زندانی ها دیگر فیلم اوست که در این بازه زمانی رنگ پرده به خود می گیرد. ده نمکی توانست با سه گانه خود با نام اخراجی ها رکوردی تازه را در گیشه سینماها به جا بگذارد به طوری که فصل اول این فیلم دو میلیارد تومان در سال 86، فصل دوم 8 میلیارد و 500 میلیون تومان در سال 87 و فصل سوم 6 میلیارد در سال 90 فروش داشته است. اما رسوایی با عقبگرد در گیشه نوروز 92 همراه بود که تنها 5 و نیم میلیارد تومان فروخت. معراجی ها نیز کمترین فروش را به نسبت به دیگر آثار این کارگردان داشته است. حالا باید ماند و دید که روند رو به کاهش فیلم های ده نمکی همچنان ادامه پیدا خواهد کرد یا اینکه زندانی ها ی او برایش دخل بیشتری می زند. فعلا که به نظر نمی رسد چنین اتفاقی بیفتد چون این فیلم در روز اول اکرانش تنها 5/ 4 میلیون تومان فروخته است.

ژن خوک: سعید سهیلی پیش از این گشت ارشاد 2 را در ویترین نوروزی سینماها داشته است؛ فیلمی که به پشتوانه فروش و استقبال از قسمت نخست، از ابتدا هم فروش تضمین شده ای داشت و با همین پشتوانه توانست رقبایی چون ماجرای نیمروز ، خوب، بد، جلف ، یک روز بخصوص ، سه بیگانه و آباجان را که در همان نوروز 96 روی پرده رفتند، پشت سر بگذارد. فیلم ژن خوک آخرین ساخته سهیلی چالشی تازه برای او در فیلم طنز تلخ است.اختلافات سعید سهیلی با نهادهای عمومی و اجرایی سینما در مدت اخیر افزایش پیدا کرده بود اما اینکه موفق شده تا فیلمش را در نوروز اکران کند، دستاورد بزرگی برای اوست. فیلم او البته در روز اول اکران نوروزی هم روی پرده نرفت و اکرانش از روز یکشنبه آغاز شد.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : خبرگزاری کار ایران صدای ایران سینما خانه

فیلم های نوروزی سرانجام از روز شنبه 25 اسفند اکران خود را آغاز کردند و هفت فیلم جدید در هفت سرگروه سینمایی به نمایش درآمدند.

به گزارش تابناک بر اساس آمار سامانه جامع فروش سینما ها در اولین روز اکران استقبال از فیلم های نوروزی باتوجه به نیم ب ها بودن بلیت سینما ها در روز شنبه خوب بوده است.

فیلم رحمان 1400 در اولین روز اکران به فروش حدود 93، 220، 000 تومان دست یافت و 11 هزار و 975 نفر به تماشای این فیلم نشستند.

فیلم غلامرضا تختی به فروشی حدود 64، 630، 500 تومان دست یافت و 6 هزار و 427 نفر به تماشای این فیلم نشستند.

فیلم متری شش و نیم به فروشی حدود 62، 395، 000 تومان دست یافت و 5 هزار و 124 نفر به تماشای این فیلم نشستند.

چهار انگشت به فروشی حدود 45، 459، 500 تومان دست یافت و 5 هزار و 779 نفر به تماشای این فیلم نشستند.

فیلم غلامرضا تختی به فروشی حدود 64 میلیون و 630 هزار تومان دست یافت و 6 هزار 427 به تماشای این فیلم نشستند.

زندانی ها به فروشی حدود 4، 648، 000 تومان دست یافت و 671 نفر به تماشای این فیلم نشستند.

پیشونی سفید 3 به فروش 4، 760، 000 تومان دست یافت و 650 نفر به تماشای این فیلم نشستند.

نمایش فیلم ژن خوک آغاز نشده است و نمایش آن از امروز آغاز می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری تابناک
مدیر شرکت خانه فیلم معتقد است: قیمت های بلیت سینما نباید ثابت بماند و باید مانند صنعت های دیگر شناور شود و یک کف و سقف مشخصی داشته باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : صدای ایران روزنامه نوآوران

سعید خانی در گفت وگویی با ایسنا، درباره دلایل افزایش قیمت بلیت های سینما گفت: با میزان تورمی که در سال گذشته ایجاد شده، هزینه تولید فیلم حداقل دو برابر رشد کرده و همچنین هزینه سینماداری افزایش یافته است.

او با بیان اینکه "برای ما هم مهم است که مردم به سینماها بروند و فیلم تماشا کنند" افزود: اما باید قیمت بلیت های سینما شناور شود. ما نباید هر سال غصه این را داشته باشیم که بلیت سینما 10 تا 20 درصد گران شود و مورد توجه رسانه ها قرار گیرد. اگر به سمتی برویم که این قیمت شناور شود و برای آن کف و سقفی مثلاً 10 تا 25 هزار تومان در نظر بگیریم، این نگرانی ها به وجود نمی آید.

خانی در ادامه گفت: برای مثال روز پنجشنبه و جمعه که ضریب اشغال سینماها بالاست، قیمت سقف برای بلیت در نظر گرفته شود، اما در ساعات اولیه صبح در روزهای عادی بلیت سینما با قیمت کف محاسبه شود.

مدیر شرکت خانه فیلم در پایان تاکید کرد: قیمت بلیت سینما هم باید مانند صنعت های دیگر توریسم و هتل داری شناور شود تا بر اساس میزان عرضه و تقاضا، قیمت ها مشخص شود. اگر قیمت الان بلیت ها ثابت بماند، هیچ توجیه اقتصادی برای سینمادار و تولیدکننده فیلم ها نخواهد داشت.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
هیأت مدیره انجمن فیلم کوتاه ایران با حسین انتظامی سرپرست سازمان سینمایی دیدار کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : سینما پرس سازمان امور سینمایی

به گزارش خبرنگار مهر ، روز شنبه 25 اسفندماه برخی از اعضای هیأت مدیره انجمن فیلم کوتاه ایران با حسین انتظامی سرپرست سازمان سینمایی کشور و علیرضا رضاداد مشاور سازمان، در موزه سینما دیدار کردند.

در این دیدار اعضای انجمن ضمن تشریح وضعیت و موقعیت فیلم کوتاه در ایران، نظرات و دیدگاه های خود را به اطلاع حسین انتظامی رساندند و ضمن ابراز نگرانی از اخبار اعلام شده اخیر، آمادگی خود را برای مشارکت در تصمیم سازی برای بهبود وضعیت تولید، آموزش، نمایش و ارتباطات بین المللی و برگزاری رویدادهای مرتبط با فیلم کوتاه و همچنین تغییرات در نحوه انجام فعالیت های انجمن سینمای جوان اعلام کردند.

اعضای حاضر در جلسه، ضمن بیان نقطه نظرات خود، تاکید کردند، هرگونه اصلاح در انجمن سینمای جوانان باید با ملاحظه حفظ یکپارچگی و کلیت انجمن سینمای جوان طراحی شده و هر طرح پیشنهادی باید متضمن استقلال و حمایت از فیلم کوتاه باشد.

حسین انتظامی نیز با شنیدن نظرات اعضا انجمن فیلم کوتاه ایران با بیان اینکه پیش از این اعلام کرده بود امسال افزایش بودجه قابل توجهی نسبت به سال گذشته برای تولید فیلم کوتاه در تهران و دیگر استان ها به شکل مجزا پیش بینی شده است، از اعضا در خواست کرد که روش پیشنهادی خود را برای هزینه کرد مؤثر این بودجه بیان کنند.

اعضا نیز با تاکید بر روش تجربه شوراهای تولید استانی تاکید کردند. راه اندازی دوباره شوراهای تولید استانی در دفاتر انجمن سینمای جوان در قالب طرح پیچینگ امکان تولید فیلم کوتاه در استان ها را افزایش داده و در عین حال کنترل و برنامه ریزی های کلی ستاد مرکزی را هم حفظ خواهد کرد.

انتظامی با تاکید بر سیاست دولت در واگذاری بیشتر امور به صنوف از هیأت مدیره انجمن فیلم کوتاه ایران خواست که سه پیشنهاد مشخص خود را برای انجام این سیاست در سال آتی ارائه کنند که بتواند مبنای گفتگوهای بعدی شود.

هیأت مدیره انجمن فیلم کوتاه در روزهای آینده و با توجه به گفتگوهای مثبت انجام شده و همچنین درخواست های حسین انتظامی در مورد مسائل فیلم کوتاه، نقطه نظرات و پیشنهادات خود را اعلام خواهد کرد.

در این دیدار مسعود امینی تیرانی ، امیر توده روستا، عماد خدابخش، شهرام میراب اقدم و توفان نهان قدرتی و نیما عباسپور حضور داشتند.

کد خبر 4570367

نیوشا روزبان

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶

به گزارش روابط عمومی مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال، مراسم معارفه معاون جدید فناوری اطلاعات که در تدوین برنامه جدید به عنوان معاون فناوری و سامانه های فرهنگی تعریف شده است در مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال در حضور جمعی از مدیران و معاونین مرکز توسط دکتر بهمنی رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال برگزار شد.

بر این اساس دکتر بهمنی ضمن تقدیر از خدمات شایسته دکتر مصطفی اشرف معاون پیشین فناوری اطلاعات، جواد موحد را به عنوان معاون جدید منصوب کرد. دکتر بهمنی در مراسم معارفه از مدیر جدید درخواست کرد تا در راستای توسعه پنجره واحد، راهبرد اصلاح و توسعه سامانه های مورد نیاز، بهبود توسعه زیر ساخت فناورانه و توسعه توان دانشی و فنی کوشا باشد.

گفتنی است جواد موحد پیش از این در دهه 80 نیز حضور در معاونت فناوری اطلاعات را در کارنامه دارد و قبل از حضور مجدد در این سمت مدیر کسب و کارها و رسانه های دیجیتال، معاون شبکه ملی فرهنگ، دبیر اجرایی جشنواره و نمایشگاه و رویدادهای رسانه های دیجتال را در کارنامه فعالیت خود دارد و اکنون نیز دبیر یازدهمین جشنواره رسانه های دیجیتال را بر عهده دارد.

لازم به ذکر است مهندس موحد کارشناسی خود را از دانشگاه رازی در رشته مهندسی نرم افزار اخذ کرده و کارشناسی ارشد را نیز در رشته مدیریت سیستمهای خبره در دانشگاه خوارزمی با موفقیت گذرانده است.

همچنین شایان ذکر است دکتر مصطفی اشرف معاون پیشین فناوری و اطلاعات نیز به سمت معاون حفاظت فناوری اطلاعات مرکز حراست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منصوب شد. (عکسهای بیشتر مراسم)

لینک خبر :‌ سرآمد
سخنان روزهای اخیر مسئولان سینمایی از تغییراتی در حمایت های انجمن سینمای جوانان و مرکز گسترش سینمای مستند خبر می دهد؛ تغییراتی که به نظر می رسد ساختار این نهادها را نیز دستخوش تغییر کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان ، ماجرای تغییرات در ساختار حمایتی انجمن سینمای جوانان و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی از توئیت 13 اسفند حسین انتظامی آغاز شد.

سرپرست سازمان سینمایی در توئیتی با اشاره به تحول در ساختار سازمان سینمایی و تاثیر آن بر نهادهای زیرمجموعه این سازمان، نوشت: در تحول ساختار سازمان سینمایی، انجمن سینمای جوانان ایران و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی ضمن تثبیت، قدر بیشتری خواهند دید. بودجه حمایتی فیلم های کوتاه، مستند و انیمیشنی که فیلمسازان جوان می سازند رشد چشمگیر می یابد. در تجدید ساختار و ضابطه نویسی به همفکری فعالان صنف نیاز داریم.

با انتشار این توئیت گمانه زنی ها درباره تغییرات پیش روی نهادهای سینمایی چون انجمن سینمای جوانان و مرکز گسترش آغاز شد. برخی از آن استقبال کردند و فعالیت این گونه نهادها را نیازمند بازنگری دانستند. برخی نیز از ابهامات این تغییر گفتند و نسبت به آن با احتیاط سخن گفتند.

به عنوان نمونه امیرشهاب رضویان –که خود سال ها به آموزش سینما مشغول است و تاکنون از چندین و چند پروژه سینماگران جوانان حمایت کرده- در گفتگو با یک خبرگزاری با اشاره به عمر 44 ساله فعالیت انجمن سینمای جوانان، تغییر در ساختاری کلی آن را ناممکن دانست و گفت که فیلم کوتاه تنها بخش از سینمای ایران است که لیاقت تزریق سرمایه و حمایت مالی دولتی را دارد.

او همچنین در سخنان خود به تعداد فراوان فیلمسازان حرفه ای اشاره کرد که کار خود را از انجمن سینمای جوان آغاز کرده اند و آن را نشانه ای از موفقیت این نهاد سینمایی دانست.

این کارگردان سینما همچنین ابراز امیدواری کرد مشاوره مدیران سازمان سینمایی با کارشناسان خبره، به تصمیماتی شفاف و تاثیرگذار در عرصه آموزش و تولید آثار سینمایی منجر شود.

یا مسعود امینی دیگر فیلمسازی است که در این باره اظهار نظر کرد. او در پاسخ به یکی از خبرگزاری ها ضمن پذیرش عدم تناسب ساختار انجمن سینمای جوانان با شرایط امروز، بر لزوم تغییر در این ساختار سینمایی تاکید کرد اما از حسین انتظامی نشستی با حضور فیلمسازان طلب کرد تا ایده های مدیران سازمان سینمایی شفاف تر طرح شود و سینماگران نیز نقطه نظرها و تجربیات خود را بیان کنند.

امینی با تاکید بر این که حمایت از انجمن سینمای جوانان، سرمایه گذاری برای آینده سینمای ایران است، این انجمن را تنها نهاد آموزش استاندارد سینما در استان های کشور دانست.

شاید همین اظهارنظرها بود که موجب شد حسین انتظامی روز بعد و در حاشیه بازدید از جشنواره پویانمایی تهران توضیحات بیشتری درباره توئیت خود ارائه دهد.

سرپرست سازمان سینمایی به اشاره به شفافیت تصمیمات درباره نهادهای سینمایی گفت: برنامه های ویژه ای برای حمایت از فیلم سازان فیلم های کوتاه، انیمیشن، مستند و جوان خواهیم داشت. ما در فروردین 98، بودجه های مان را به طور شفاف اعلام خواهیم کرد تا مشخص شود کدام حوزه ها چه میزان بودجه خواهند داشت.

وی با بیان این که روی سخنش با فیلمسازان است، گفت: این عزیزان می دانند که بودجه سال 97 سازمان سینمایی در این عرصه چقدر بوده است و خواهند دید این ارقام در سال 98 افزایشی چشمگیر خواهد داشت.

انتظامی البته به دلایل تغییر رویکرد سازمان سینمایی به سینمای کوتاه و مستند هم پرداخت و گفت: این بخش های سینمای ایران، حوزه هایی هستند که نیاز به حمایت ویژه دارند. بدون شک سینمای مستند و فیلم کوتاه یا انیمیشن ایران ظرفیت های جهانی دارند و در تراز استانداردهای بین المللی هستند و به همین دلیل باید حمایت بیشتری از آنها صورت بگیرد تا به جایگاه واقعی شان برسند.

اما مهمتر از تمایل وزارت ارشاد برای حمایت از سینمای کوتاه و مستند، چگونگی این حمایت و راهکارهای تحقق آن است. دستیار ویژه وزیر ارشاد در ابن باره نیز گفت: نهادهای مربوطه در ابتدای سال 98 مکانیسم و دستورالعمل حمایت را مشخص می کنند. به این معنا که از چه فیلم هایی با چه شاخصه هایی حمایت خواهد شد؟ به طور مثال شاید مختصات جغرافیایی یکی از شاخصه های باشد و فیلمسازان مناطق کمتر برخوردار، با ضریب بالاتری مورد حمایت قرار گیرند. البته حمایت از استودیوهای و فیلمسازان مستقل بخش خصوصی مد نظر خواهد بود.

انتظامی به نقش دیدگاه های صنوف فیلم کوتاه و مستند در تدوین دستور العمل هم اشاره کرد و افزود: پس از اعلام ضوابط تازه، بازخوردهای صنفی را بررسی و دستورالعمل نهایی را مدون می کنیم.

پس از این سخنان انتظامی، محسن استادعلی از سینماگرانی بود که به آن واکنش نشان داد. او در گفتگو با یکی از خبرگزاری ها، با اشاره بر لزوم پرهیز از پیش داوری درباره تغییرات احتمالی در نهادهای سینمایی گفت: موضوعی که حسین انتظامی در ابتدا مطرح کرد و با توئیت اخیر خود بر آن صحه گذاشت، در حمایت از مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و انجمن سینمای جوانان است و طبیعتاً اصل این موضوع قابل قبول و اجرای آن نیازمند کارشناسی است. متن صحبت های رئیس سازمان سینمایی نشان می دهد که تصمیم بر از بین بردن و یا نبودن این 2 مرکز نیست، بلکه اصل بر پشتیبانی و به تبع آن تغییراتی است که بررسی آن نیاز امروز است و باید امیدوار بود تا در بستر بررسی کارشناسانه، شاهد اتفاقات خوبی باشیم.

این فیلمساز همچنین با تاکید بر لزوم تحول در نهادی چون انجمن سینمای جوان که چند دهه بدون تغییر به فعالیت خود ادامه داده ، گفت: خوب است ساختارهای انجمن سینمای جوانان بازنگری شود تا متوجه شویم اشتباهات در کجاست، زیرا اگر تصور کنیم که همه اتفاقات درست و بدون نقص است نمی توانیم منتظر نتایج مؤثر باشیم.

استادعلی البته پیشنهادهایی هم درباره ساختار بازبینی در نهادهای سینمایی مطرح کرد: اگر این بازنگری ها به سمتی برود که منجر به تولیدات پویاتر شود و خروجی ها شکل زنده تری بگیرند و به آموزش در این مرکز آسیبی نرسد، حرکت مثبتی صورت گرفته است اما متأسفانه شنیده شد که انجمن قرار است هیأت امنایی شود و افرادی از بیرون که در این زمینه تخصصی ندارند درباره موضوعات مربوطه تصمیم بگیرند که اگر این اتفاق بیافتد قطعاً خسارت جبران ناپذیری را به همراه دارد زیرا در هر کاری باید از کارشناسان همان امر استفاده کرد که در غیر این صورت آسیب هایی جدی متوجه ساحتی می شود که سینمای آینده را می سازد.

وی همچنین آموزش فیلمسازی را شاخصه هویت بخش فعالین انجمن سینمای جوانان توصیف کرد و در این باره گفت: یکی از نکاتی که همیشه در انجمن سینمای جوانان مورد توجه قرار داشت بخش آموزش بود. برای اصلاح این بخش به عنوان مهمترین بخشی که قرار است افراد را تحت پوشش قرار دهد و الفبای سینما را آموزش دهد، باید با جدیت بیشتری عمل کنیم. البته من به دلیل اینکه در جریان جزئیات این بخش نیستم نمی توانم بگویم که عملکرد آن چگونه بوده اما آنچه واضح است شیوه ساختاری آموزش، همیشه دستخوش تغییراتی جهت پویایی می شود.

تغییرات در ساختار حمایت دولت از فیلم کوتاه و انجمن سینمای جوانان، موجب شد اهالی مستند و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی نیز این تغییرات را جدی تر دنبال کنند. موضوعی که موجب شد حسین انتظامی پانزده اسفندماه به روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی بگوید: بعضی از آثار، بودجه مستقیم دریافت می کنند و برخی بصورت مشارکتی مورد حمایت قرار می گیرند؛ بعضی از این آثار هم در بحث های تولیدی مورد حمایت قرار می گیرند.

او درباره راهکار دستیابی سازمان سینمایی به دستورالعمل حمایتی جدید گفت: توجه داشتن تنها به سخنرانی و شعار دادن نیست بلکه باید در بودجه های حمایتی دیده شود. تمام مراکز و موسسات طی سال گذشته میزان حمایت های خود را اعلام کرده اند و زمانی که این اعداد را با هم جمع ببندید (منهای هزینه های پشتیبانی که بصورت مستقیم در اختیار فیلمساز قرار نمی گیرند) به عددی دست خواهید یافت که در هر حوزه چه میزان حمایت صورت گرفته است.

پس از اظهارنظر چندباره حسین انتظامی و واکنش متنوع سینماگران به این سخنان، نوبت مدیران سینمایی بود که درباره تغییرات احتمالی در مجموعه تحت مدیریتشان اظهارنظر کنند.

سید صادق موسوی ، که از دی ماه سال 95 و با حکم حجت الله ایوبی مدیرعامل انجمن سینمای جوانان است، بیستم دی ماه درباره نکات مطرح در تغییرات نهاد متبوعش، گفت: طی گفتگوهایی که از قبل با آقای حیدریان و پس از حضور آقای انتظامی با وی داشتم، تمام تلاش و دیدگاه سازمان، حمایت بیشتر و مستقیم تر و در نتیجه مؤثرتر از فیلم کوتاه و جوانان فیلمساز خصوصاً در استان ها و شهرستان ها و مناطق کم برخوردار بوده است. در همین راستا طراحی جدیدی برای انجمن سینمای جوانان منظور نظر است که بتواند ما را به این هدف برساند.

او با رد گزینه ادغام یا انحلال انجمن سینمای جوانان گفت: موضوع ادغام بیشتر در مورد سایر مؤسسات سازمان سینمایی مطرح است.

موسوی با بیان این که انسجام و یکپارچگی انجمن سینمای جوانان در هر طرحی قابل چشم پوشی نیست، درباره جزئیات تغییرات این نهاد گفت: به طرح و الگویی برسیم تا فیلمسازان بتوانند با پشتیبانی دفاتر، بیش از گذشته از منابع مختلف در سراسر کشور استفاده کنند تا در دفاتر انجمن بتوانیم واحدهای مستقل پاسخگو و مختار داشته باشیم. به این معنا که دفاتر سینمای جوان را در سراسر کشور از آنچه که هست پویاتر کنیم، تا بتوانند از اعتبارات حوزه فرهنگ استان خود بیشتر استفاده کنند و در عین حال به لحاظ ستادی و برنامه ای با انجمن در مرکز مرتبط باشند در حالی که سهمشان از منابع انجمن مرکزی کم نشود امکان بهره مندی بیشتری از منابع استانی و امکانات و هنرمندان استانی داشته باشند.

مدیرعامل انجمن سینمای جوانان این نگرش را متاثر از نگاه کلان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عدالت فرهنگی و واسپاری امور دولتی دانست و افزود: این امر نیز در چارچوب یکی از کلان برنامه های وزارت ارشاد تحت عنوان توزیع عادلانه تر و سیاست واگذاری بیشتر اختیار و مسئولیت به مراکز استانی است؛ با رشدی که در این سی و چند سال در مراکز به وجود آمده هر مرکز می تواند با کمک فعالان، بهتر تصمیم بگیرد و وابستگی همه جانبه آن ها به ما کمتر شود و هزینه های سربار انجمن روی سهم همه آنها تأثیر یکسان نگذارد.

توجه به دیدگاه های سینماگران فعال در حوزه فیلم کوتاه و پرهیز از شتابزدگی، موضوع دیگری است که سیدصادق موسوی بدان اشاره کرد: در حال حاضر طرح اولیه پیشنهادی خود را هم ارائه داده ایم اما در حال رایزنی با فعالان و اهالی حرفه ای هستیم تا از دل انجمن، الگویی که توسط انجمن سینمای جوانان ایران طراحی و کارشناسی و تأیید شده باشد، متولد شود. لذا از ابتدا هم قرار نبود در این زمینه کار شتابزده ای انجام شود و ما در حال کارشناسی برای آماده کردن این طرح هستیم تا از ابتدای سال آینده با افزایش منابع و توجه به فیلم کوتاه و فیلمسازی جوانان، این هدف محقق شود و دفاتر به این استقلال و اختیار و مسئولیت و پاسخگویی برسند.

به هرروی و با در نظرگرفتن دیدگاه های مختلف درباره تغییر ساختار حمایتی سازمان سینمایی وزارت ارشاد از نهادهایی چون لانجمن سینمای جوان و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، به نظر می رسد که در ابتدای سال 98 شاهد اعلام دستورالعمل های تازه ای خواهیم بود. حال باید منتظر ماند و دید این ضوابط تازه تا چه اندازه می تواند نظر مساعد سینماگران را تامین کند؟

پایان پیام/ 14

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶

بعد از اتفاقات دوم خرداد 76، عده ای از نویسندگان تصمیم به تولید مجله ای ادبی با دوره چاپ ماهنامه گرفتند و این باعث شد تا نگار اسکندرفر -روزنامه نگار قدیمی و مدیر فرهنگی باسابقه- به دنبال گرفتن مجوز انتشار این مجله با نام کارنامه برود؛ مجوزی که در سال 76 دریافت شد اما موضوع قتل های زنجیره ای و حواشی پیش آمده بعد از آن، تاریخ انتشار نخستین شماره را تا خرداد 78 عقب انداخت. نخستین سردبیر این نشریه، هوشنگ گلشیری بود که تا زمان مرگش عهده دار این سمت بود و توانست 11شماره را مدیریت کند. اما بعد از گلشیری اتفاقات دیگری در کارنامه رقم خورد و درنهایت این مجله پرطرفدار در شماره 49 توقیف شد و برای همیشه با مخاطبانش خداحافظی کرد.

دوازدهمین شماره مجله کارنامه ویژه خود گلشیری بود و محمود دولت آبادی آن را سردبیری کرد. اما بعد از آن تا آخرین شماره، این شورای سردبیری بود که بر تولید کارنامه نظارت می کرد. محمد محمدعلی-دبیر قصه ماهنامه کارنامه- در مصاحبه ای که 23اسفند 96 با روزنامه ایران داشته خاطرات جالبی از روزهای حضورش در این نشریه بازگو کرده است؛ نخست نگار اسکندرفر با همراهی و همدلی شهریار وقفی پور آستین همت بالا زدند و یک جلسه نقد و بررسی برای رمان تازه منتشر شده برهنه در باد برپا کردند. به نظرم خوشامدگویی و معارفه خوبی بود. من آن زمان از این اقدام به عنوان پهن کردن فرش قرمز تعبیر کردم. حالا پس از این همه سال شاید بهتر باشد بگویم با آن سفره رنگین صداقت و مدیریت نمک گیرم کرد .محمدعلی که در زمان بسته شدن ماهنامه کارنامه 57ساله بود از انتخاب دقیق و با وسواس آثار و داستان ها برای چاپ در مجله گفته و اینکه هیچ وقت به دنبال ویرایش آثار دریافتی نبوده است؛ چون اغلب با جوانان سروکار داشتیم خود را موظف می دیدیم دمکرات باشیم. طبعا در آن جو دوستانه و منظم، دریافت تازه ای نیز از معنای حقوق فردی و احترام متقابل به دیگران را تجربه کردیم؛ تجربه ای ناب که از خاستگاه مدیر و صاحب امتیاز و دبیر تحریریه برمی خاست. هرگز داستان هایی را که نیاز به ویرایش جدی و اصلاح ساختاری داشت انتخاب نمی کردم تا مثلا آن قدر روی آن کار کنم که به سلیقه خودم نزدیکش کنم. آنچه برای ارسال کنندگان داستان جا انداختم یا سعی می کردم جابیندازم این بود که من و ما اگر داستان نویسیم باید داستانی داشته باشیم و کمتر ادا و اطوار در بیاوریم و به حاشیه ها دامن بزنیم. غیر از محمدعلی، اما افراد دیگری مثل منوچهر آتشی، عمران صلاحی، شهریار وقفی پور و حافظ موسوی ازجمله اعضای تحریریه کارنامه بودند. در طول سال هایی که کارنامه منتشر می شد، جایزه شعر کارنامه هم همه ساله با دبیری حافظ موسوی و حضور منوچهر آتشی و جمعی از شاعران برگزار می شد که پس از تعطیلی مجله کارنامه، این مراسم متوقف شد. درنهایت این مجله پس از 49شماره با حکم شورای نظارت بر مطبوعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در 24 اسفند 1383 توقیف شد و یکی از پرمخاطب ترین ماهنامه های چند دهه اخیر که یکی از وزین ترین تحریریه ها را هم داشت به همین سرعت به پایان راه رسید؛ راهی که آغازش با هوشنگ گلشیری بود.

لینک خبر :‌ روزنامه همشهری
دبیر کارگروه ساماندهی کاغذ با اشاره به برگزاری آخرین جلسه کارگروه ساماندهی کاغذ در 25 اسفند گفت: در این جلسه قیمت انواع کاغذ مصرفی حوزه نشر و مطبوعات تعیین شد که با حواله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توزیع می شود.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، یعقوب فروغیان افزود: بر این اساس، قیمت انواع کاغذ روزنامه ای روسی 5100 تومان، اروپایی 4950 تومان، هندی 4800 تومان و کاغذ LWC به قیمت 6225 تومان تعیین شد. همچنین کاغذ تحریر مورد استفاده حوزه نشر، اندونزی 6200 تومان، چینی 6100 تومان، هندی 5750 تومان و کاغذ بالکی اروپایی 60 گرمی 6680 تومان تعیین قیمت شد.

دبیر کارگروه ساماندهی کاغذ با اشاره به اینکه جدول واردات انواع کاغذ که با ارز دولتی وارد می شوند روی سایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قابل مشاهده است افزود: این جدول به تفکیک هر پرونده ثبت سفارش، تنظیم شده و با توجه به درج تاریخ مراحل مختلف پیشرفت کار، به راحتی می توان هر محموله را از لحظه ثبت سفارش تا ترخیص از گمرک ردگیری کرد .

وی در عین حال تاکید کرد: همچنان که در جدول منتشرشده قابل مشاهده است؛ از ابتدای سال تاکنون، منهای کاغذهای چاپ کتب درسی، 37354 تن کاغذ روزنامه ای و 218623 تن انواع کاغذ تحریر وارد کشور شده است اما فقط 6915 تن روزنامه ای و 13649 تن تحریر با حواله معاونت های فرهنگی و مطبوعاتی وزارت فرهنگ توزیع شده است. به این معنا که سایر مقادیر که با ارز دولتی وارد شده، غیرقانونی توزیع شده است.

فروغیان افزود: بر این اساس، فهرست این واردکنندگان تا فردا (دوشنبه 27اسفند) به سازمان تعزیرات ارائه می شود تا اقدامات قانونی معمول شود. همچنین در راستای شفافیت، این فهرست منتشر می شود.

یادآور می شود کارگروه ساماندهی کاغذ با مصوبه ستاد تنظیم بازار به منظور ثبت سفارش و نظارت بر فرایند تخصیص ارز دولتی و توزیع انواع کاغذهای روزنامه ای و تحریر تشکیل شده است.

این کار گروه به ریاست دستیار ارشد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و عضویت نمایندگان وزارتخانه های فرهنگ و ارشاد اسلامی و صمت، بانک مرکزی، گمرک، سازمان حمایت از مصرف کننده، سازمان تعزیرات حکومتی و نمایندگان تشکل های نشر و مطبوعات تشکیل می شود.

26 اسفند 1397 11:43

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
فیلم سینمایی پیشونی سفید 3 با وجود اخذ تمام مجوزهای لازم، در استان قم توقیف شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا؛ علی رغم ارسال به موقع نسخه نمایش فیلم سینمایی پیشونی سفید 3 به سینماهای سراسر کشور و آغاز پیش فروش بلیت های این فیلم از روز گذشته در سایت سینماتیکت، سینماهای شهر قم از صبح امروز به مخاطبان خود اعلام کرده اند اکران این فیلم تا اطلاع ثانوی لغو می باشد! عدم اجازه نمایش این فیلم در قم درحالی است که این فیلم مجوزهای لازم را برای نمایش از وزارت ارشاد کسب کرده است.

پژمان بازغی، لیلا اوتادی، ارسلان قاسمی، ترلان پروانه، محمدرضا شریفی نیا، سیدجواد هاشمی، امیر غفارمنش، هومن حاجی عبداللهی، ساغر عزیزی، امیررضا احمدی و حسام نواب صفوی بازیگران پیشونی سفید 3 هستند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
به گفته برخی از نویسندگان استان خراسان جنوبی، حمایت ها از اهل قلم این خطه آنقدر کم است که نفس پرداختن به موضوع آن، خود چند عنوان کتاب می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۷

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خراسان جنوبی - زهرا قاسمی: سختی های نویسندگی یک طرف و چاپ و نشر آثار تالیف شده، طرف دیگر؛ همه این ها را می شود با عشق به حرفه نویسندگی تحمل کرد اما چالش اساسی که بیشتر نویسندگان خراسان جنوبی را آزار می دهد، کتاب هایی است که پس از پیمودن راه پرفراز و نشیب چاپ و نشر، روی دست آن ها می ماند و باید خانه به خانه و کوچه به کوچه راه بیفتند تا سطر به سطر نوشته های خود را به فروش بگذارند.

به گفته برخی از نویسندگان استان خراسان جنوبی، حمایت ها از اهل قلم این خطه آنقدر کم است که نفس پرداختن به موضوع آن، خود چند عنوان کتاب می شود. در این شریط اهل قلم فقط حمایت می خواهند و بس، اما وقتی که دست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان حامی آن ها کوتاه و بسته است، نیاز به ورود دستگاه ها و نهادهای دیگر برای حمایت از آن ها جدی تر می شود تا جوهر قلم نویسندگان از سردی بی توجهی خشک نشود.

چالشی که بعد از نشر خود را نشان می دهد
حسن مختاری نویسنده ای از دیار طلای سرخ، قاین است و از دوره دبیرستان از هر چیزی برای شناخت شهر و سرزمین مادری اش قلم می زند و می نویسد. او یک معلم بازنشسته است و مجموعه شعر نگین قهستان اولین کتاب چاپ شده اوست. بعد از این اثر، مختاری بیش از 10 کتاب دیگر را در کارنامه کاری اش به ثبت رساند.

این نویسنده و شاعر به خبرنگار ایبنا می گوید: اوایل که رو به کار نویسندگی آوردم، پنج هزار جلد از کتاب هایم را به چاپ رساندم ولی اکنون شمارگان آخرین کتاب هایم به هزار جلد هم نمی رسد.

مختاری ادامه می دهد: در استان خراسان جنوبی نویسندگان کم نظیری هستند اما همه آنها با یک چالش مشترک مواجه اند؛ چالشی که بعد از نشر کتاب، خود را نشان می دهد؛ طوری بعد از پیمودن مسیر سخت چاپ کتاب، بعد از نشر باید آثار چاپ شده را به دست و زیر بغل بگیرند، خانه به خانه، کوچه به کوچه و شهر به شهر بروند تا اثرشان را معرفی کنند، بلکه خریداری پیدا کند.

این نویسنده و شاعر از اینکه سازمان ها و نهادهای دولتی خراسان جنوبی، حمایتی از نویسندگان این خطه انجام نمی دهند، گلایه دارد و تاکید می کند: رسانه ها می توانند با معرفی آثار هنرمندان و نویسندگان استان خراسان جنوبی، تاثیر بسزایی در حمایت از آنها و کتاب هایشان داشته باشند.

آیا فضای مجازی دشمن کتاب و کتابخوانی است؟
وی فضای مجازی را دشمن کتاب و کتابخوانی می داند و می افزاید: این روزها نرم افزارهای در دسترس، کار نویسندگان را سخت می کند و مردم کمتر از آثار چاپی و کتاب استقبال می کنند.

مختاری با اشاره به اینکه کتابخانه های مدارس چندان رونقی ندارد، ادامه می دهد: این وظیفه آموزش و پرورش است که با تشویق دانش آموزان به انجام تحقیقات میدانی، باعث تقویت روحیه تحقیق و پژوهش و کتابخوانی در آنها شود؛ باید زمینه بازدید و حضور در کتابخانه ها برای دانش آموزان بیشتر فراهم شود.

به گفته این نویسنده و شاعر مطرح خراسان جنوبی، اگر نهادهای دولتی و کتابخانه های این استان هر کدام خود را موظف به خرید حداقل دو تا پنج جلد از یک کتاب از آثار نویسندگان استان کنند و یا کارمندان خود را به مطالعه ترغیب کنند یا سهمیه کاغذ در نظر بگیرند و با تخفیف ویژه در اختیار نویسندگان قرار دهند، شاید گرهی از این مشکلات باز شود.

نویسندگی بدون پشتگرمی ادامه دارد
ذبیح الله محمودی فرهنگی بازنشسته دیگری است از دیار آسبادهای خراسان جنوبی، نهبدان است که از حدود 10 سال پیش به فعالیت های تحقیقاتی و نویسندگی روی آورده و قلم زدن و نوشتن را عشق اصلی خود می داند.

وی نیز در این رابطه به خبرنگار ایبنا می گوید: اگر عشق به نویسندگی باشد، قلم روان می شود و اگر حمایتی نباشد، دلگرمی رو به دلسردی می رود و نویسنده کارش را بدون میل انجام می دهد.

به نظر محمودی، در شهرهای بزرگ برنامه های مختلفی برای حمایت از هنرمندان برجسته برگزار می شود تا نوشته هایشان را دیگران ببینند و رغبت در خواندن به وجود بیاید اما در شهرستان های کوچک نه تنها حمایتی نیست بلکه شاهد برنامه ها، همایش ها و ایجاد انجمن هایی برای نویسندگان نیستیم.

وی دوگانگی در مسیر نوشتن و اختلاف سلیقه را عاملی می داند که این روزها نویسندگان را از نوشتن بازداشته و مانع خوش درخشیدن آنان شده است و همچنین معتقد است: برخی کتاب های بی کیفیت موجود در جامعه و نوشته هایی که باب میل مردم نیست، از عواملی است که باعث می شود کمتر به کتاب و کتابخوانی و به دنبال آن، فروش آثار و کتاب ها منجر شود.

وضعیت چاپ و نشر نابسامان است
دکتر حامد نوروزی عضو هیئت علمی دانشگاه بیرجند که در زمینه های علمی و پژوهشی، تاکنون چهار کتاب به چاپ رسانده است، تاکید می کند: دانشگاه ها از نظر تولید آثار علمی وضعیت خوبی دارند اما مطالعه کتاب بیشتر به کتاب های درسی معطوف شده است. وضعیت چاپ و نشر آثار غیردرسی نابسامان است و نویسندگان را با مشکلات عدیده ای رو به رو کرده است.

محمود رمضانی معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی هم در گفت وگو با خبرنگار ایبنا با ابراز تاسف از اینکه در این استان، حمایتی از نویسندگان صورت نمی گیرد، می گوید: بسیاری از مسئولان در زمینه فرهنگ و هنر و ترویج آن فقط خوب صحبت می کنند اما در عمل شاهد هیچگونه حرکتی نیستیم.

بودجه خاصی برای حمایت از نویسندگان استان وجود ندارد
وی ادامه می دهد: متاسفانه بودجه خاصی برای حمایت ویژه از نویسندگان استان وجود ندارد اما بنا بر تعهد و برای حمایت از آن ها، با بررسی آثار و کتاب های به چاپ رسیده، از نویسندگان استان در شورای کتاب تا سقف 30 درصد از آثارشان خریداری می شود و در اختیار نهادها و کتابخانه ها قرار می گیرد.

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در عین حال تاکید می کند: امسال در زمینه چاپ کتاب در استان، با پیشرفت چشمگیری رو به رو بودیم؛ طوری که سال گذشته 130 عنوان کتاب در زمینه های مختلف منتشر شد و امسال این تعداد به بیش از 205 عنوان توسط 180 نویسنده رسید.

محمود رمضانی ادامه می دهد: هر چند قیمت کاغذ از ابتدای امسال چهار برابر افزایش یافته است اما موضوع اختصاص سهمیه کاغذ برای نویسندگان پیگیری می شود تا در اختیار ناشران کتاب ها قرار گیرد بلکه تا حدودی از مشکلات این قشر عزیز کاسته شود.

به گفته وی، استانداری خراسان جنوبی می تواند دستگاه های اجرایی را ملزم به خرید کتاب های نویسندگان استان کند تا ضمن خرید کتاب ها، از فرهنگ کتاب و کتابخوانی هم حمایت شود.

این مسئول فرهنگی در خراسان جنوبی، با اشاره به خرید حمایتی 100 میلیون تومانی از کتاب های نویسندگان این استان توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی، ادامه می دهد: کتاب های دینی و مذهبی و به ویژه کتاب های خاص که در زمینه خراسان جنوبی و مزیت های نسبی آن نوشته شده است و فرهنگ مردم را به تصویر می کشد، بیشترین تقاضا را داشته است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
دزفول - ایرنا - مسجد جامع دزفول یکی از سه مسجد کهن شهرستان دزفول این روزها حال خوشی ندارد و به دلیل برخی مشکلات دچار آسیب هایی شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : جماران خوزستان آنلاین خوزنیوز

به گزارش ایرنا معماری مسجد جامع دزفول با شماره ثبت ملی 287 به شیوه ساسانیان و با الگو گرفتن از کاخ ایوان کرخه در نزدیکی شوش بنا شده که در دوران جنگ تحمیلی نیز دچار آسیب هایی شده است.
به گفته برخی کارشناسان پساب ها و مشکل فاضلاب موجب مشکلاتی برای برخی دیوارها و ستون های مسجد جامع دزفول شده و نفوذ پساب در این مسجد به وضوح قابل مشاهده است؛ ایوان شرقی و غربی مسجد جامع به سمت حیاط داخلی مسجد منحرف شده که این انحراف را می توان از کج شدن داربست های فلزی جوش شده به این ایوان ها به خوبی دید.
انحراف ستون های آجری داخل شبستان و نفوذ رطوبت در تمام دیوار، سازه این مسجد را با خطر ریزش روبه رو کرده است که باید در این خصوص چاره اندیشی شود.
رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان دزفول در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: نبود رسیدگی و نشت فاضلاب در سال های گذشته موجب رانش زمین و نشست در این مسجد تاریخی شده است.
حجت اله آریایی افزود:زیرساخت های ناقص دفع فاضلاب در سال های گذشته، ساخت و سازهایی که در محله انجام شده، پایین بودن سطح دیوارها و کوچه نسبت به سیستم دفع فاضلاب، منجر به نشست زیرزمین و ستون های مسجد شده است.
وی با بیان اینکه بارندگی ها نیز در آسیب به این مسجد تاریخی موثر بوده اند گفت:تخریب ایزوگام سقف این مسجد و جمع شدن آب بر روی سقف سازه باعث شده تا بر این بنای تاریخی اثر منفی گذاشته که در این خصوص امکان ریزش در ضلع شرقی این مسجد وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه بازدید هفتگی توسط کارشناسان میراث فرهنگی از این مسجد تاریخی صورت می گیرد افزود:با توجه به اینکه مسجد جامع دزفول یکی از مساجد وقفی این شهرستان است و متولی آن اداره اوقاف و امور خیریه است نیاز است که اوقاف به این موضوع ورود کرده و با تامین اعتباراتی مرمت و استحکام بخشی این بنای تاریخی انجام شود.
آریایی افزود:در سال های گذشته با کمک خیرین اقدام به خریداری تعدادی درب و پنجره برای جلوگیری از ورود رطوبت به این مسجد کردیم ولی قسمت شرقی این سازه هنوز مشکل دارد.
وی گفت:اصل سازه مسجد جامع دزفول مربوط به اوایل دوره اسلامی و قرن اول تا سوم است ولی سازه کنونی مربوط به 900 سال پیش است.
رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دزفول مسجد جامع را یکی از بی نظیرترین مساجد تاریخی دانست و ادامه داد:کاشی کاری و معماری این مسجد منحصربفرد است و مطابق معماری دوره اسلامی ساخته شده است.
وی افزود:میراث فرهنگی دزفول آمادگی دارد با همکاری اداره اوقاف و امور خیریه اقدام به مرمت و استحکام بخشی این مسجد برای جلوگیری از آسیب های بیشتر کند.
وی ادامه داد:باید سقف مسجد سبک سازی شود و با اقدامات فنی و کارشناسی نسبت به استحکام بخشی ان اقدام شود.
رییس اوقاف و امور خیریه شهرستان دزفول نیز گفت:مسجد جامع دزفول جزو موقوفات غیرمتصرفی سازمان اوقاف است که با این وجود اوقاف متولی نیست و فقط ناظر است با این وجود تاکنون اقداماتی برای مرمت سازه این مسجد توسط اوقاف انجام شده است.
حجت الاسلام مجتبی خمیدی با بیان اینکه درآمد این مسجد صرف مرمت آن شده است افزود: نشست های فنی مهندسی برای مرمت و استحکام بخشی این مسجد تاریخی در دزفول برگزار شده و اقدامات لازم برای تامین اعتبار مرمت این مسجد آغاز شده است.
وی بدون اشاره به اعتبار مورد نیاز برای مرمت مسجد جامع دزفول گفت:با تامین اعتبار دولتی، اقدامات مرمتی این مسجد تاریخی زیرنظر میراث فرهنگی آغاز و مشکل حل خواهد شد.
7278/ 6037

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مدیر کتابفروشی شرق در اهواز گفت: اجرایی نشدن طرح عیدانه کتاب 97 موجب نارضایتی مخاطبان شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶

منصور رئیسی نافچی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خوزستان، با اعلام این مطلب گفت: با توجه به پیگیری های مدیرعامل خانه کتاب برای تسویه طرح پیشین (پاییزه کتاب) به علت محقق نشدن این موضوع، عیدانه کتاب اجرا نمی شود.

وی یکی از طرح های قابل تحسین در طول 3 سال گذشته را برای کتابفروشی ها، طرح های حمایتی فصلی دانست و افزود: این طرح ها از سوی معاونت فرهنگی وزارت ارشاد و موسسه خانه کتاب با پرداخت مستقیم یارانه به کتابفروشان اجرایی شد که موجب رونق فروش و اشتیاق خریداران کتاب شد.

مدیر کتابفروشی شرق با اشاره به مشکلات کتابفروشان در سال 97 نسبت به سال گذشته، توضیح داد: به علت شرایط خاص اقتصادی حاکم بر کشور و رشد چندبرابری قیمت کاغذ و به دنبال آن افزایش قیمت کتاب، کتابفروشان بیشتر از اصناف دیگر دچار ضرر و زیان شدند.

رئیسی با بیان اینکه تنها سرمایه کتابفروش کتاب های موجودش است، تصریح کرد: پس از فروش نسخه های موجود در کتابفروشی ها با همان قیمت ثابت و کاهش قدرت خرید، جایگزینی کتاب ها آسیب جدی را به کتابفروشان وارد کرد.

مدیر کتابفروشی شرق اهواز ادامه داد: افزایش قیمت کتاب موجب کم شدن قدرت خرید علاقه مندان و حذف کتاب از سبد خرید خانواده های می شود و در این بین فروش مستقیم ناشران و نبود رعایت الگوی صحیح زنجیره فروش کتاب، نمایشگاه های بی کیفیت با تخفیف کاذب و کپی غیرمجاز کتاب به صورت فیزیکی و مجازی و محاسبه تعرفه های مصرفی همچون برفق ، عوارض و ... با دیگر اصناف از جمله عوامل متعدد در این زمینه است.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد: با حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئولان ذی ربط در سال آینده بتوانیم برای گسترش فرهنگ کتابخوانی از این بحران ها به سلامت عبور کنیم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: در سال گذشته میزان مخاطبان تئاتر در اصفهان از حدود 40هزار نفر در سال 95 به بیش از 150 هزار مخاطب افزایش یافته، اما با این وجود وضعیت زیرساخت های تئاتر اصفهان که خود صاحب سبک و مکتب در این هنر بوده، فاجعه آمیز است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : شورای اسلامی شهر اصفهان خبرگزاری برنا

به گزارش خبرنگار ایمنا ، مهدی مقدری پیش از ظهر امروز (یکشنبه) در هفتاد و یکمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان با اعلام اینکه بر مبنای گزارش مرکز افکارسنجی ایران (ایسپا) نتایج نظرسنجی ملی اسفندماه نشان می دهد نزدیک به 89 درصد مردم ایران تا کنون به تئاتر نرفته اند اظهار کرد: چنین آماری نتیجه بی مدیریتی در عرصه فرهنگی کشور و پیامد سهل انگاری، تنگ نظری، ناکارآمدی و بعضاً خیانت برخی مسئولان در قبال تئاتر بوده است.

وی افزود: این هنر به دلیل تامین نشدن زیرساخت های لازم از جمله پلاتوها، سالن های نمایش و حمایت مادی و معنوی از گروه های خلاق تئاتر به چنین روزی در آمده و خیانت در حق نسل های آینده ایران محسوب می شود.

عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه سابقه ایجاد تازه ترین سالن استاندارد تئاتر اصفهان به دوره اول شورای شهر اصلاح طلبان در اوایل دهه هشتاد بازمی گردد تصریح کرد: در سال گذشته میزان مخاطبان تئاتر در اصفهان از حدود 40 هزار نفر در سال 95 به بیش از 150 هزار مخاطب افزایش یافته اما با این وجود وضعیت زیرساخت های تئاتر اصفهان که خود صاحب سبک و مکتب در این هنر بوده، فاجعه آمیز است.

وی با اشاره به سخن اُسکار اوستیس که می گوید "تئاتر مهم است، چون دموکراسی مهم است" ادامه داد: فرهنگ باید به همه مردم تعلق داشته باشد و در تلاش برای انجام این رسالت، باید احساس وظیفه کنیم بنابراین از شورای شهر و شهردار اصفهان انتظار دارم به سهم خود برای نجات تئاتر کشور و به ویژه اصفهان شتاب کنند و کمیسیون فرهنگی را برای پیاده سازی پروژه ها و برنامه های مرتبط با تئاتر در سال 98 حمایت کنند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری ایمنا
محمد حسین اسماعیلی معاون هنری سینماییِ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران از رشد شاخص های هنری و سینمایی استان تهران در سال 1397 خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران اسماعیلی در این باره گفت: در طول سال های گذشته شاخص های هنری و سینمایی در استان تهران از لحاظ کمی رشد چشمگیر و قابل توجهی داشته است به طوری که در حوزه مراکز هنری اعم از نگارخانه ها و مجتمع های هنری تعداد این مراکز در بازه زمانی سال 92 تا 96 با 20 درصد رشد از 146 به 177 مرکز و در سال 97 به 192 نگارخانه رسیده است.

وی افزود: تعداد آموزشگاه های آزاد هنری نیز در این بازه زمانی رشدی بیش از دو برابر داشته، به طوری که در سال جاری مجوز 81 آموزشگاه موسیقی صادر و مجوز 200 آموزشگاه موسیقی تمدید شده است و در مجموع 572 آموزشگاه موسیقی دارای مجوز هستند. همچنین مجوز 270 آموزشگاه هنرهای تجسمی و 21 آموزشگاه هنرهای نمایشی صادر یا تمدید شده است و در مجموع 458 آموزشگاه تجسمی در حال حاضر مشغول فعالیت هستند و تعداد پلاتوهای نمایشی نیز در سطح استان از 3 پلاتو به 7 پلاتو افزایش یافته است.

اسماعیلی ادامه داد: در حوزه اجرای برنامه های هنری نیز شاخص های کمی دارای رشد بوده به طوری که تعداد عناوین نمایش های تولیده شده از 126 نمایش در سال 92 به 286 نمایش در سال 97 و تعداد اجراهای صحنه ای موسیقی نیز از 24 اجرا در سال 92 به 196 اجرا در سال 97 رسیده است.

معاون هنری سینمایی در پایان گفت: رشد و توسعه غعالیت های انجمن های هنری در طول این مدت چشمگیر بوده و در حال حاضر بیش از 90 انجمن فرهنگی و هنری در سطح استان تهران مشغول فعالیت هنری هستند.

26 اسفند 1397 10:40

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
با حکم مدیر کل هنرهای نمایشی سیدفاتح بادپروا به عنوان دبیر چهاردهمین دوره جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان منصوب شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، با حکم شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی سیدفاتح بادپروا به عنوان دبیر چهاردهمین دوره جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان معرفی شد.

در این حکم آمده است: از میان گونه های متنوع هنر تئاتر، شاید بتوان تئاتر خیابانی و بیرونی را عمومی ترین شکل اجرای نمایش و سهل ترین راه ارتباط با مخاطب برشمرد. گونه ای که در ورای این دسترسی آسان و ظاهر بی تکلف حائز ساحت خطیر و پراهمیتی است که گام نهادن در این وادی را مستلزم تسلط به دانش، بینش و خلاقیتی ویژه می کند.

جشنواره تئاتر خیابانی به دوران بلوغ و ثمربخشی خود بر دامان مهربان و پربرکت کردستان و مریوان هنرپرور می رسد و شایسته است این سرمایه سترگ به یاری تمام هنرمندان شریف تئاتر و مسولان هنردوست کردستان و به همت و همراهی شهروندان شرافتمند و مهرپیشه مریوان به نیکوترین شمایل به جهان هنر نمایانده شود.

نظر به تجربه، تخصص، تعهد و دغدغه شما و به پیشنهاد مدیر کل محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان به عنوان دبیر چهاردهمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان منصوب می شوید.

کد خبر 4570327

فریبرز دارایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تبریز زادگاه ستارگان بلند آوازه ای در ادب، علم ودانش ایران بوده و تاریخ پرباروغنی داشته و باید مراقب حفظ جایگاه تبریز در این عرصه بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز ، جوادی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین اختتامیه جشنواره بین المللی پروین اعتصامی گفت: بزرگان این شهر و مسئولان فرهنگی کشور وظیفه دارند آموزش، روح نقادی و پژوهش را پاس بدارند.

وی در خصوص شهرت پروین اعتصامی در دنیا، گفت: آوازه او از مرز های کشور بیرون رفته و امروزه دربیشتر نقاط دنیا ترجمه سروده های وی به صورت عربی، انگلیسی، اردو و به زبان های مختلف وجود دارد.

جوادی با بیان این که پروین اعتصامی درک درستی از اصلاح جامعه داشت، گفت: جامعه ایران و هیچ جامعه ی دیگری تا زمانی که روح شفقت و مهربانی را پیدا نکند، اصلاح نمی شود در این میان اشعار پروین، چون آینه ای است که درد و رنج درونی وی -که ناشی از احساس درد و رنج بیرون جامعه است- در آن دیده می شود و تا زمانی که چنین روحی در میان مردم رواج پیدا نکند، حتی با عدالت محض نیز نمی توان جامعه را اصلاح کرد و پروین درک درستی از این مشکل داشت.

جوادی در خصوص مضمون و محتوای اشعار پروین اعتصامی اظهار کرد: وی به اندیشه و آثار کلاسیک درباره شعر و مفهوم اصلی تراژدی در اندیشه یونانی و ارسطو که ترکیبی از کشف و دگرگونی است، واقف بوده است.

وی با اشاره به مثنوی گره گشای پروین اعتصامی، افزود: این داستان نشان دهنده این است که وی نه تنها قریحه شعری داشته، بلکه به ساختاری که در اندیشه یونانی و ارسطویی وجود داشته، آشنایی دارد.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص مطرح شدن اشعار پروین اعتصامی در سطح جامعه، اظهار کرد: هر کشوربه اقتباس از ادبیات کلاسیک و شعرش فیلم، مستند و رمان تهیه کرده و در سطح جامعه منتشر می کند، اما متاسفانه در خصوص پروین اعتصامی این کار انجام نشده و جایگاهش در سطح جامعه را نیافته است.

وی در پایان افزود: پروین اعتصامی از جهت این که کشور ما قرن ها تجربه زن شاعر بزرگی، چون او را نداشته است، استثنا بوده که او این کمبود دیرینه را جبران کرد و با حضورش بر غنای ادب ایران افزود.

انتهای پیام/ش

برگزاری جشنواره بین المللی پروین اعتصامی در تبریز

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان