بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 26 اسفند 97
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اهمیت بخش بین الملل نمایشگاه کتاب گفت: می توانیم نمایشگاه کتاب را یک فرصت تعامل فعال با عرصه جهانی قرار دهیم که بر حو زه های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ما تاثیر خواهد گذاشت.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی صبح امروز در حاشیه بازدید از مصلای حضرت امام خمینی (ره) تهران به منظور آخرین وضعیت آماده سازی سازه های سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران اظهار داشت: نمایشگاه کتاب صرفا یک نمایشگاه متداول در کشور نیست زیرا این نمابشگاه یک اتفاق خاص و بزرگ برای اهالی فرهنگ است، بنابراین اهتمام نسبت به این نمایشگاه و همکاری دستگاه های هم خانواده و سایر دستگاه ها با این هدف است که در یک رویداد ملی همکاری می کنیم.

وی ادامه داد: نمایشگاه بین المللی کتاب تهران همیشه از زوایای مختلف مهم بوده است، اما این رویداد در سال 98 خیلی اهمیت بیشتری دارد، این نمایشگاه در اقتصاد نشر تاثیر خواهد داشت، هر ساله بخشی از منابع ناشران در این نمایشگاه به عنوان یک فرصت اقتصادی محسوب می شود، امسال باتوجه به شرایط اقتصادی که کشور به خاطر بدعهدی پاره ای از کشورها تحمل می کند تبعا ناشران امید بیشتری به نمایشگاه دارند پس نمایشگاه امسال باید بهتر از گذشته برگزار شود .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: جریان نشر به عنوان پشتوانه فرهنگ به نمایشگاه کتاب امید دارد، البته باید مخاطب را هم در این میان در نظر گرفت تا تسهیل حضور مردم و فرصت سازی بیشتر برای عموم فراهم شود، رونق معطوف به کتاب با ایجاد شرایط مناسب برای مخاطب فراهم می شود .

صالحی یادآور شد: یکی دیگر از کارکردهای نمایشگاه کتاب این است که در کنار حوزه اقتصادی جریان فرهنگ هم می چرخد، تنها نگاه صرف اقتصادی مناسب نیست، در کنار این کار اقتصادی، تولید فکر و فرهنگ هم شکل می گیرد، پشت صحنه این تولید علم همان ناشران هستند که برای این تولید علم تلاش کردند، وقتی اقتصاد نشر مطرح می شود در دل آن تولید فرهنگ و علم را هم به همراه دارد .

وی با اشاره به دیگر کارکردهای نمایشگاه کتاب گفت: جنبه نمایشگاهی این رویداد که در حاشیه آن پدید می آید به رشد و شکوفایی فرهنگ مردم کمک می کند، نمایشگاه کتاب باید بتواند آنچه در سال گذشته و سال آینده رخ خواهد داد را به عنوان یک نقطه ارتباط داشته باشد، در سال های پیش اتفاقات خوبی رخ داده و امسال هم امید است همین مسیر ادامه پیدا کند .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز داشت: کارکرد سوم نمایشگاه، دیپلماسی فرهنگی و بین المللی بر مبنای نشر و کتاب است، اینکه براساس نشر و کتاب ما یک وجهه بین المللی پیدا کنیم بسیار حائز اهمیت است، هرساله حضور میهمان ویژه خارجی در نمایشگاه به بعد بین المللی کمک کرده است و امسال نیز کشور چین به عنوان میهمان نمایشگاه کتاب خواهد بود، هرچه ایران در فضای فرهنگی پرشورتر باشد تلاش برخی کشورها برای انزوای ایران را کمتر می کند .

صالحی خاطرنشان کرد: هرچه در فضای بین الملل پررنگ تر عمل کنیم ارتباط خود را با دنیا بیشتر خواهیم کرد، در این چند سال میهمانان خارجی کاملا مجذوب این نمایشگاه شده اند و این رویداد در ذهن آن ها باقی مانده است، درواقع این هیجان فرهنگی افراد بیرونی را تحت تاثیر قرار می دهد .

وی اضافه کرد: می توانیم نمایشگاه کتاب را یک فرصت تعامل فعال با عرصه جهانی قرار دهیم که بر حو زه های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ما تاثیر خواهد گذاشت .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: نمایشگاه کتاب یک باشگاه فرهنگی برای خانواده های ایرانی است، در این فضا خانواده های ایران وارد این رویداد می شوند و یک فضای فرهنگی را تجربه می کنند، ما هم شاهد هستیم طیف خانواده های تهرانی و شهرستانی در این نمایشگاه حضور خوبی دارند .

صالحی ادامه داد: این موضوع این فرصت را در امر فرهنگ با محور کتاب فراهم می کند و این کارکرد امسال با توجه به شرایط اجتماعی و تنگناهای اقتصادی که مردم دارند و به تبع آن نشاط اجتماعی و همگرایی های اجتماعی را تحت شعاع قرار می دهد کاملا مورد نیاز است، بنابراین این نمایشگاه می تواند از این منظر به مردم کمک کند زیرا این فضا بخشی از نشاط اجتماعی را فراهم می کند .

وی ابراز داشت: امسال چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی است و مردم انتظار دارند حاکمیت، دولت و دستگاه های مرتبط کارکردهایشان بیشتر نمایان شود، بنابراین چهلمین سالگرد انقلاب، مسئولیت ما را بیشتر می کند و باید خدمات رسانی ما به مردم بیشتر شود. خیلی از مواقع انتظارات مردم به جا است زیرا با کمترین هزینه و اندیشه بیشتر، می توان بسیاری از مشکلات را حل کرد .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به واگذاری مسئولیت ها به مردم افزود: ر ویکردی که در دولت با عنوان واگذاری رویدادها به مردم است موضوعی است که امکان پذیر است و ما هم به عنوان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستگاه های همکار می توانیم به سمت این اتفاق برویم .

صالحی در پایان گفت: از تمام دستگاه های همکار به ویژه مصلای تهران و شهرداری تهران که تلاش های زیادی در این چندساله داشته اند تشکر و قدردانی می کنم .

26 اسفند 1397 10:22

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تهران-ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طی احکام جداگانه ای اعضای کمیته سیاستگذاری و هماهنگی، نهمین دوره همایش ملی حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط منصوب کرد.

به گزارش روز شنبه گروه فرهنگی ایرنا از مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سید عباس صالحی طی احکام جداگانه ای اعضای کمیته سیاستگذاری و هماهنگی این همایش را منصوب کرد. همایش ملی حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط سال آینده با موضوع هنرهای تجسمی و چالش های حقوقی برگزار خواهد شد.
بر پایه این خبر، به موجب این احکام علی اصغر کاراندیش مروستی، معاون حقوقی و امور مجلس و استان ها به عنوان رئیس همایش، لادن حیدری، معاون وزیر در امور توسعه مدیریت و منابع عضو شورا ، هادی مظفری، مدیر کل هنرهای تجسمی عضو شورا ، محمد مهدی احمدی، مشاور وزیر و مدیر کل حوزه وزارتی، سرپرست معاونت مطبوعاتی و عضو شورا ، حامد سهرابی، مدیر کل دفتر حقوقی و مالکیت معنوی به عنوان دبیر همایش و عضو شورا ، اعظم صمدی، معاون مالکیت فکری دفتر حقوقی و مالکیت معنوی و همچنین مسئول دبیرخانه همایش منصوب شدند.
همایش هنرهای تجسمی و چالش های حقوقی آن با محورهای علمی مفهوم هنرهای تجسمی ،بررسی مواد مرتبط با هنرهای تجسمی در لایحه حمایت از حقوق مالکیت فکری، نقش سازمان های مدیریت جمعی در حمایت از آثار هنری و توسعه کسب و کارهای هنرهای تجسمی، حق بازفروش آثار هنری، موزه ها و مالکیت ادبی و هنری، مسایل حقوقی هنر آنلاین، چالش های حقوقی هنرهای تجسمی معاصر، توثیق آثار هنرهای تجسمی و مقررات بین المللی (وایپو) سال آینده برگزار خواهد شد.
با توجه به شرایط هنرهای تجسمی کشور، برگزاری این همایش با موضوع هنرهای تجسمی و چالش های حقوقی آن ضرورت دارد. همانطور که مهر سال جاری معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نامه ای خطاب به هادی مظفری؛ مدیر کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به مضمون ایجاد ساز و کاری برای پیشگیری از ارائه آثار کپی و رسیدگی به این موضوع نوشت.
مجتبی حسینی در این نامه آورده بود: با رشد و توسعه کمی و کیفی هنرهای تجسمی و پی آیند آن، رونق نسبی اقتصاد این عرصه ی هنری به اهتمام فعالان، همچنین توجه مؤکد سیاستگذاران فرهنگی به موضوع اقتصاد هنر، چندی است که اخبار مربوط به کپی سازی یا نظیره پردازی موجب مخاطره و نگرانی دست اندرکاران حوزه هنرهای تجسمی شده است .
با توجه به اشراف جناب عالی به مسائل حقوقی و شناخت از اقتضائات هنرهای تجسمی انتظار می رود با تمهید ساز و کار و همکاری با تمام نهادهای ذیربط برای پیشگیری از بروز مشکلات ناشی از ارائه آثار برساخته اقدامات بایسته را سریعاً معمول و گزارش های ادواری به اینجانب ارایه فرمایید.
نهمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی ،هنری و حقوق مرتبط با عنوان هنرهای تجسمی و چالش های حقوقی آن آبان سال آینده با حضور کمیته علمی مجرب و اساتید صاحبنظر در حوزه هنرهای تجسمی، اقتصاد هنر، مالکیت فکری و معنوی، قانون کپی رایت، حقوق هنر آنلاین برگزار خواهد شد.
فراهنگ ** 9031 **9157

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
صالحی در مراسم رونمایی از کتاب مجموعه مقالات دومین همایش ملی فقه هنر گفت: انتظار می رود پس از چهاردهه از حکومت انقلاب اسلامی شناخت پاره ای از مسائل شفاف تری در فضای فقه و هنر پیدا کنیم. دو دوره گذشته همایش فقه هنر به دنبال ارتباط بین این دو موضوع بوده و در همایش سوم هم همین موضوع مدنظر است.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی امروز در مراسم رونمایی از کتاب مجموعه مقالات دومین همایش ملی فقه هنر با اشاره به دو دوره گذشته همایش فقه هنر و سومین همایش و فراخوانی که در راه است، اظهار داشت: تلاش می کنیم تا در حوزه ها مباحثی که میان فقه و هنر وجود دارد ارتباط و روابط شفاف تری ایجاد کنیم.

وی ادامه داد: انتظار می رود پس از چهاردهه از حکومت انقلاب اسلامی شناخت شفاف تری در پاره ای از مسائل فضای فقه و هنر پیدا کنیم. اتفاقی که در این مسیر در همایش اول، دوم و همایش پیش رو وجود دارد این است که ما چگونه می توانیم به هنر به عنوان یک نیاز ضروری و اجتناب ناپذیر انسانی توجه کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: با این نگاه که چگونه می توان به هنر به عنوان یک مساله اساسی حکومت دینی توجه کرد در مدرسه هنر اسلامی از این زاویه یعنی ارتباط بین فقه و هنر مطالعاتی انجام شده است، در همایش اول و دوم بررسی ها انجام شده و در همایش سوم نیز همین ارتباط مورد توجه قرار می گیرد.

صالحی یادآور شد: ما مسائل مختلفی را در حوزه مناسبات فقه و هنر داشته و داریم، در حوزه روش شناختی مباحث فقه و هنر و اینکه چگونه می توانیم با روش متناسب با حوزه های فقه هنر ارتباط برقرار کنیم و همچنین در حوزه مبانی و مسائل متنوع حوزه فقه و هنر مباحث زیادی وجود دارد که باید ارتباط بین آنها را شفاف کنیم.

وی افزود: مباحثی چون حقوق مالکیت معنوی، حقوق و تزاحم منافع در حوزه هنر، آزادی ها در قالب هنر، در حوزه نظام نظارت در هنر و... نشان می دهد که مطالعات دینی و به طور خاص فقهی در حوزه هنر می تواند به نوعی شفافیت و روشن سازی در حوزه های عملکردی نهادهای هنری و همچنین فعالیت های هنری به کمک بیاید.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: این مباحث و مطالعات در این دوره دوساله گام های اولیه و آغازین است و هنوز مسیر طولانی تری را داریم و امید است با این مطالعات و این نوع همایش های علمی فرصت بیشتری میان اهالی هنر و فقه و شریعت پدید بیاید.

25 اسفند 1397 17:01

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در واکنش به ترور جمعی از مسلمانان در مسجد نیوزیلند در جدیدترین حساب توئیتری خود نوشت: تیغ ابن ملجم ها، کنیسه و مسجد نمی شناسد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی در این توئیت نوشته است: تیغ ابن ملجم ها، کنیسه و مسجد نمی شناسد و سهم نفرت افکنان کمتر از تیغ بددستان نیست. تیغ ها از مزرع نفرت و کین می رویند.

26 اسفند 1397 10:47

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

نشست ایران شناسی در کشورهای آلمانی زبان (22 اسفندماه) با حضور آندریاس ویلده، استادیار کرسی ایرانشناسی دانشگاه بامبرگ آلمان در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، آندریاس ویلده، استادیار کرسی ایرانشناسی دانشگاه بامبرگ آلمان که برای یک دوره مطالعاتی به ایران سفر کرده است، روز چهارشنبه (22 اسفندماه) با حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در خصوص وضعیت ایران شناسی در کشورهای آلمان و اتریش به ایراد سخنرانی پرداخت.

در این نشست که با حضور جمعی از مدیران و کارشناسان ادارات منطقه ای سازمان در سالن اجتماعات سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد، ویلده به سه محور ایرانی های مشهور و شناخته شده مقیم آلمان، شناخت مردم آلمان از ایران، فرهنگ و تمدن ایرانی، وضع ایران شناسی در دانشگاه های اروپای مرکزی (آلمان، اتریش) اشاره کرد.

همچنین، ضمن طرح مشکلات کرسی های ایران شناسی در کشورهای آلمانی زبان، به آسیب شناسی آن اشاره کرد.

انتهای پیام/ص

10:57 - 1397/12/25 / شماره : 725335 / تعداد نمایش : 80

air.ir/ZrqaxKq

لینک خبر :‌ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
ایلام - ایرنا - رئیس سازمان حج و زیارت کشور گفت: لغو پرداخت بهای ویزای عراق تا نیمه دوم فروردین ماه عملیاتی می شود.

به گزارش ایرنا، علیرضا رشیدیان روز شنبه در بازدید از پایانه مرزی مهران اظهار داشت: هر فردی از اتباع ایران و عراق که بخواهد به این کشورها سفر کند، موضوع لغو ویزایی وجود ندارد و ویزا باید اخذ شود اما پرداختی جهت ویزا دیگر صورت نمی گیرد.
وی افزود: همان گونه که مردم می دانند تا حدود 2 ماه پیش برای هر ویزا 40 دلار اخذ می شد اما از یک ماه پیش این رقم به 50 دلار افزایش پیدا کرده است.
رئیس سازمان حج و زیارت ادامه داد: امیدوار هستیم تا نیمه دوم فروردین ماه این موضوع عملیاتی شود و بتوانیم شاهد لغو پرداخت برای اخذ ویزا باشیم.
رشیدیان تاکید کرد: سازمان حج و زیارت برای بحث سفرهای نوروزی عتبات عالیات تنوعی در خدمات ارائه خواهد کرد و اعزام ها در این راستا بین 5 تا 9 روز متغیر شده است.
وی گفت: شرایط در مرزهای کشور برای تردد زوار عتبات فراهم شده و در کنار آن تلاش کردیم ظرفیت های استانی نیز استفاده کنیم.
7177/6119

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی اعلام کرد: در سال آینده قصد داریم برنامه ساخت بناهای یادبود و مقبره برای مفاخر بزرگ ایران را که بعد از انقلاب متوقف شده بود، احیا کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : نسیم آنلاین پایگاه خبری تحلیلی حرا ربیع مردم نیوز

حس بلخاری رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در گفت وگو با خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس درباره چشم انداز انجمن برای سال 98 همچنین جمع بندی برنامه های سال جاری ابراز داشت: انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در سال 1397 در هفت حوزه اصلی سعی کرد به لطف و استعانت الهی به اهداف مورد نظر خود برسد: اول: برگزاری مراسم تجلیل و تکریم از مفاخر فرهنگی ایران که شامل 11 تن از این مفاخر و انتشار خدمات علمی و فرهنگی آنها به صورت کتاب بوده است که در همان روز مراسم منتشر شد. دوم: برگزاری نشست های علمی و تحلیلی در باب مفاخر ملی ایران شامل فردوسی، عطار، سعدی، حافظ، مولانا، ابوریحان بیرونی، ابن سینا، محمد بن زکریای رازی، امیرکبیر، شیخ اشراق، خیام؛ سوم: انتشار آثاری از بزرگان ایران در عرصه ادبیات و فرهنگ که بالغ بر 30 اثر شد. چهارم: انتشار سه نشریه حکمت نامه مفاخر، نامه انجمن و مفاخر ماندگار در باب موضوعات مهم فرهنگی و تمدن ایران و اسلام؛ پنجم: برگزاری همایش بین المللی عطار نیشابوری با همکاری موسسه مطالعات اسلامی دانشگاه تهران و مک گیل؛ ششم: عملیات عمرانی گسترده در انجمن برای بازنگری و احیای اثر تاریخی حسینیه امیربهادر که محل استقرار انجمن آثار و مفاخر فرهنگی است. هفتم: برگزاری کلاس هایی با عنوان مدرسه انجمن که بزرگانی چون: دکتر محقق، دکترثبوت، استاد انوار، استاد صدوقی سها و خود حقیر متونی در حوزه فلسفه و حکمت اسلامی را مورد شرح و بررسی قرار دادیم.

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی تصریح کرد: ضمن اینکه با سازمان ها و ارگان های مختلف همایش های مشارکنی وسیعی داشتیم از جمله: پنجمین همایش ملی متن پژوهی ادبی، نخستین نشست همایش هزاره حکیم عمر خیام نیشابوری، همایش یادمان علامه سیدمحمدحسین طباطبایی(ره) و...

وی پیرامون برنامه ها و چشم انداز سال آینده هم تاکید کرد: تلاش گسترده ای انجام داده ایم تا بتوانیم ان شاءالله با دریافت بودجه مناسب کار زمین مانده انجمن آثار ملی سابق (انجمن آثار و مفاخر فرهنگی) را مجدد احیاء کنیم.

به گفته وی،آن برنامه هم ساخت بناهای یاد بود و مقبره برای مفاخر بزرگ ایران است، چنان چه می دانید بسیاری از آثار مهم یادبود و مقبره بزرگان ایران را انجمن آثار و مفاخر ساخته است من جمله آرامگاه فردوسی، حافظ، سعدی، ابن سینا و ... بعد از انقلاب این فعالیت متوقف شد. در حالی که ایران مفاخر بسیاری دارد که شأنیت مطلق دارا بودن آرامگاهی شایسته یا بنای یادبودی را دارند. آرزوی من این است ان شاءالله بتوانم به این رسالت مهم انجمن، جامه تحقق بپوشانم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
مدیرعامل صندوق اعتباری هنر از افزایش مبلغ طرح تکریم به میزان 4 برابر خبر داد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقل از صندوق اعتباری هنر، سید حسین سیدزاده، مدیرعامل صندوق اعتباری هنر با اشاره به افزایش مبلغ طرح تکریم صندوق اعتباری هنر گفت: بر اساس برنامه ریزی های انجام گرفته دریافتی ماهانه هنرمندان مشمول طرح تکریم در سال های گذشته با شأن هنری اساتید پیشکسوت و نیز فلسفه اولیه این طرح ها، فاصله داشت که با افزایش فعلی، این فاصله کمتر خواهد شد.
سیدزاده با اشاره به سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در حمایت از سرمایه های فرهنگی و هنری کشور گفت: اتخاذ سیاست های حمایتی متناسب با منزلت و جایگاه رفیع اصحاب فرهنگ و هنر خصوصاً پیشکسوتان این حوزه از اهداف و برنامه های صندوق اعتباری هنر است.
مدیرعامل صندوق اعتباری هنر درخصوص طرح تکریم بیان داشت: طرح تکریم به اساتیدی که بیش از 35 سال سابقه آفرینش کار هنری و با بیش از 60 سال سن موفق به دریافت نشان درجه 1 هنری و صاحب سبک شناخته شده اند، تعلق می گیرد.
ایشان یادآوری کرد: احراز صلاحیت حرفه ای مشمولان طرح تکریم پس از بررسی در صندوق اعتباری هنر و با تایید و تصویب شورای ارزشیابی هنرمندان کشور صورت می گیرد.
سیدزاده با اشاره به نگاه و احترام ویژه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حمایت از پیشکسوتان عرصه فرهنگ و هنر گفت: از مهر ماه سالجاری مقرر شد مبلغ دریافتی مشمولان طرح تکریم و مستمری صندوق افزایش یابد و بر مبنای این افزایش، دریافتی ماهانه مشمولان طرح تکریم از 200 هزار تومان، به 800 هزار تومان و کمک مستمری ماهانه، از 150 هزار تومان به 250 هزار تومان افزایش یابد.
ایشان در ادامه افزود: مقرری ماهانه 2704 نفر از مشمولین کمک مستمری از آبان ماه با افزایش مبلغ به میزان 250 هزارتومان به حساب آنها واریز شده است و حقوق معوقه مشمولان طرح تکریم نیز در اسفند به حساب آنها واریز خواهد شد.
ایشان در ادامه افزود: براساس ضوابط و مقرارت جاری بهره مندی از کلیه خدمات مستلزم عضویت در صندوق اعتباری هنر است. در همین رابطه تعدادی از مشمولین طرح تکریم به دلیل عدم تکمیل فرآیند عضویت از دریافت افزایش مقرری محروم شده اند.

25 اسفند 1397 15:29

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مسعود شجاعی طباطبایی؛ مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری به تشریح عملکرد این مرکز در سال 97 پرداخت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : سینما پرس منجیل خبر

به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا ، سیدمسعود شجاعی طباطبایی مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری در تشریح فعالیت های سال 97 این مرکز گفت: در سال 97 ارتباط بسیار خوبی با نهادها و سازمان های مختلف داشتیم که از دل آن اتفاقات ثمر بخشی مانند نمایشگاه پایان یک داعش ، انتشار نشریه، نمایشگاه ها و رویدادهای مختلف دیگری از این دست بیرون آمد و به سرفصل برخی اتفاقات تازه برای مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری بدل شد.

وی افزود: سال 97 مبتنی بر هم افزایی با دیگر ارگان ها و نهادها بود که از دل آن اتفاقات ثمر بخشی مانند برپایی نمایشگاه های متعدد، افتتاح نگاه خانه در حوزه هنری و مترو و برگزاری جشنواره های مختلف ملی و بین المللی بود.

این هنرمند ادامه اداد: توجه جدی به هنرمندان مستعد و جوان در شهرستان ها که به نوعی رویش های انقلاب اسلامی هستند، از دیگر اهداف مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری در سال 97 بود. خوشبختانه تعامل ما با هنرمندان شهرستانی خوب و نتیجه بخش بود و توانستیم برخی اتفاقاتی که وقوع آنها را پیش بینی نمی کردیم یا حوادث و اتفاقاتی که لازم بود در مواجهه با آنها واکنش سریعی صورت گیرد را ظرف چند روز، در قالب آثار هنری مطرح کنیم.

شجاعی طباطبایی در توضیح واکنش های مذکور گفت: نمایشگاه اهواز سرافراز و یا حادثه تروریستی که منجر به شهادت مرزداران کشور شد و اتفاقات دیگری از این دست، از جمله این واکنش ها بود و امروز از ظرفیت های هنری آگاه هستیم و تمام تلاشمان این است که متناسب با اتفاقات روز کشور، آثار و نمایشگاه ها را ارائه کنیم.

وی گفت: در حوزه هنری فعالیت هایی که به شکل میان مدت و یا بلندمدت اتفاق افتاد که با مشارکت برخی ارگان ها صورت گرفت؛ پس از برپایی موفق مسابقه ترامپیسم که 74 کشور در آن شرکت داشتند و با کمک بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس برگزار شد، امسال در همکاری با روایت فتح نیز نمایشگاه پایان یک داعش را برگزار کردیم. همچنین در ارتباط با مسائل منطقه مانند نسل کشی در میانمار نیز برنامه های میان مدتی داشتیم که خروجی آن در قالب کتابی دو زبانه منتشر شد و در اختیار مجامع و سازمان ها و رسانه های بین المللی قرار گرفت. تصورمان این است که کتاب های فاخری از این دست به خوبی دیده می شود و اتفاقاتی از این دست اتفاقات بسیار خوبی بود.

مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری افزود: امسال برای نخستین بار بحث هنر مفهومی را در دستور کار قرار دادیم و نگاه خانه هایمان را در حوزه هنری و مترو به شکل جدی تری دیدیم. توجه به فضاهای عمومی برای برپایی نمایشگاه و نگاه خانه ها از جمله اقداماتی بود که امسال در دستور کار قرار گرفت.

این کاریکاتوریست سرشناس کشور ادامه داد: یکی از مهم ترین اتفاقاتی که در سال 97، ظرف چند روز با مشارکت دانشکده هنرهای زیبا و فرهنگستان صبا صورت گرفت و هنرمندان حوزه هنری متولی این اتفاق بودند، همایش فرایند دستیابی به بیانی نو در گفتمان بینامتنی نگارگری و مجسمه سازی بود. دوستان هنرمند ما در حوزه هنری در نگارگری به توانمندی بالایی دست پیدا کرده اند و این توانمندی را در قالب مجسمه های ظریف و مینیاتوری و البته بسیار فاخر خلق کرده اند. سال 98 این مجسمه ها که برگرفته از هنر مینیاتور کشور است توسط مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری رونمایی خواهد شد. ما در این زمینه کار کردیم و فرایند تجسم نگارگری را مورد بحث قرار دادیم.

شجاعی طباطبایی گفت: هنرمندان مرکز هنرهای تجسمی در رشته های مختلفی مانند نگارگری، خوش نویسی، نقاشی، حجم، تندیس و ... در حال همکاری با این مرکز هستند. بیش از 60 درصد از بودجه ای که در ارتباط با مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری هزینه شد، صرف فعالیت های تولیدی شد و آثار هنری در نهایت به گنجینه حوزه هنری اضافه شده و شرایطی مهیا شد که آثار به خوبی دیده شود.

وی افزود: در واکنش سریع به حوادث روزگار، برخی از شاخه های هنری محدودیت های خاص خود را دارند. رویکرد ما امسال به سمت تولید آثاری مانند پوستر، تصویرسازی، کارتون و کاریکاتور و نقاشی دیجیتال و ... بود که سریع تر به نتیجه برسد.

مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری تصریح کرد: برخی هنرمندان که آثاری درباره اهواز سرافراز ، شهید حججی ، شهدا و ... خلق می کنند، هنرمندان خلاق و ارزشی و انقلابی هستند که به هیچ وجه حاضر به دریافت پول نیستند و وقتی تقاضا می کنیم که مبلغی دریافت کنند، به حداقل ها اکتفا می کنند.

وی اظهار داشت: به دنبال این هستیم که تا حد ممکن از بضاعت موجود استفاده کنیم و آثار خوب هنرمندان جوان دیده شود. جشنواره هنر جوان توسط این مجموعه و با نظارت مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری برگزار شد و پس از 5 سال وقفه دوباره این جشنواره پا گرفت. توجه به هنرمندان جوان و شناسایی آنها و ارتباط مستمر با این عزیزان از جمله اهداف جشنواره بود. جشنواره هنر جوان دوسالانه است و به طور جدی به این جشنواره توجه داریم و تازه کارمان شروع شده است. مواردی را با مسئولان و دست اندرکاران امور استان ها مطرح کرده ایم و سال دیگر، نخستین نشستمان را با مسئولان تجسمی مراکز استانی حوزه هنری برگزار می کنیم و هنرمندان شناسایی می شوند تا بانک اطلاعاتی کاملی داشته باشیم.

شجاعی طباطبایی با تاکید بر اینکه امسال تلاش داشتیم نشریه هنرهای تجسمی حوزه هنری را دوباره احیا کنیم، عنوان کرد: پایه گذار این نشریه مرحوم ابوالفضل عالی بود. بعد از آقای ابوالفضل عالی، دبیری این نشریه توسط عبدالمجید حسینی راد و پس از ایشان توسط من انجام شد و می خواهیم چهارمین دوره انتشار این نشریه را از سال جدید به شکل چاپی و عرضه دیجیتال داشته باشیم. همچنین در هفته هنر انقلاب اسلامی، ماهنامه هنرهای تجسمی حوزه هنری نیز روی دکه خواهد رفت.

وی با اشاره به انتشار کتاب هنرهای تجسمی حوزه هنری خبر داد: کتاب آثار هنرمندان مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری را طراحی کردیم و تلاش می کنیم در سال جدید این کتاب روانه بازار نشر شود. حوزه هنری در همه شاخه ها نیاز به معرفی هنرمندانش دارد. این کتاب به دو زبان فارسی و لاتین منتشر خواهد شد. همچنین به زودی آثار مکتوبی همچون کتاب تصویرگری سال و کتاب کارتون سال در اختیار سوره مهر قرار می گیرد. در سال 97 نخستین کتاب سال گرافیک مذهبی چاپ شد و کتاب مسابقه بین المللی پایان یک داعش نیز به چاپ رسید. هفتمین جشنواره هنر جوان، شیطان دیگر تنها نیست، میانمار، سقوط شیطان بزرگ و ... از دیگر آثاری بود که به همت مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری و توسط نشر سوره مهر به چاپ رسید.

مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری با تاکید بر اینکه نمایشگاه های زیادی در سال 97 در نگارخانه حوزه هنری برپا شد، عنوان کرد: تقریبا هر 17 روز یک نمایشگاه برپا کردیم.

وی ادامه داد: یکی از اتفاقات بسیار مهم در رابطه با هنرهای تجسمی، بحث سایت است. اطلاعات در سایت مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری به اشکال مختلف منتشر می شود. این سایت از حدود 8 ماه پیش رشد صعودی قابل توجهی داشته است و هم اکنون 247 هنرمند با گالری آثار معرفی شده اند. 30 مقاله مصور و تالیفی ترجمه شده و بیوگرافی هنرمندان مرکز به طور کامل در این سایت وجود دارد. تاریخ شفاهی نیز در سایت به شکل جدی دنبال می شود. تکمیل اطلاعات با کمک هنرمندان مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری صورت می گیرد و گفت وگوها عمدتا با هنرمندان پیش کسوت انجام می شوند.

وی در پایان با بیان اینکه هنرمندان حوزه هنری در سال 97 فعالیت های بسیار خوبی داشته اند، اظهار کرد: هنرمندان تجسمی حوزه هنری در مجامع بین المللی حضور موثری داشتند و اکنون مسابقه های متعددی را طراحی می کنند و در جشنواره های مختلف جوایز مختلفی را کسب کرده اند. خود من در یونان مسابقه تجسمی را طراحی کردم و در عرصه بین الملل نیز توانستیم به نتایج خوبی برسیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
اداره کل هنرهای نمایشی جزئیات برنامه های نوروزی و برنامه ویژه "روز ملی هنرهای نمایشی" (نوروزِ نمایش) را اعلام کرد.

به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، این اداره کل با آغاز به کار تماشاخانه های دولتی در ایام نوروز و تدارک برنامه ای تحت عنوان "نوروزِ نمایش" در روز هفتم فروردین 98 برابر با "روز ملی هنرهای نمایشی"، سال جدید را آغاز خواهد کرد.

امسال نامه ای از طرف اداره کل هنرهای نمایشی به ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها و دفاتر انجمن هنرهای نمایشی ارسال و در آن پیشنهاد شد که ویژه برنامه "روز ملی هنرهای نمایشی" در سراسر کشور با اولویت آغاز اجرای عمومی آثار نمایشی در نوروز و همچنین تدارک برنامه ای در روز هفتم فروردین 98 با سرفصل های مشخص در دستور کار استان ها قرار گیرد.

در تهران تماشاخانه های تابع اداره کل هنرهای نمایشی اعم از مجموعه تئاتر شهر، تماشاخانه سنگلج و تالار هنر فعالیت خود را از روزهای ابتدایی فروردین آغاز خواهند کرد. برنامه مجموعه تئاتر شهر، تماشاخانه سنگلج و تالار هنر به شرح زیر است:

مجموعه تئاتر شهر در سالن اصلی خود از چهارشنبه هفتم فروردین به ادامه میزبانی از نمایش "ملاقات" به نویسندگی فردریش دورنمات با ترجمه، طراحی و کارگردانی پارسا پیروزفر می پردازد. این نمایش هر روز ساعت 19:30 روی صحنه خواهد رفت.

تماشاخانه سنگلج نیز با دو نمایش "طریقه حکومت گجرخان" و "وقایع اتفاقیه" از دوشنبه پنجم فروردین میزبان علاقه مندان خواهد بود.

"طریقه حکومت گجرخان" به نویسندگی مجید امرایی و با کارگردانی مشترک مجید امرایی و احسان ملکی از تاریخ ذکر شده، هر روز ساعت 19:30 اجرا می شود. "وقایع اتفاقیه" به نویسندگی علی موسویان و کارگردانی شهرام عبدلی نیز از همان تاریخ، هر شب ساعت 21 روی صحنه می رود.

تالار هنر هم نمایش "ساعت هشت در کشتی" را از سه شنبه ششم فروردین روی صحنه خواهد داشت. نمایشی به نویسندگی آلریچ هاپ با ترجمه حسین فدایی حسین و طراحی و کارگردانی مریم کاظمی که هر روز ساعت 20 اجرا می شود.

در روز هفتم فروردین همزمان با "روز ملی هنرهای نمایشی" ویژه برنامه "نوروزِ نمایش" در شهر تهران به شرح زیر خواهد بود:

1. ملاقات و عید دیدنی با هنرمندان پیشکسوت و صاحب تجربه

2. جشنی محیطی و شادپیمایی در "روز ملی هنرهای نمایشی" که از ساعت 16 در محدوده خیابان استاد شهریار، پارک دانشجو و محوطه تئاتر شهر برگزار می شود و شامل بخش هایی نمایشی نیز هست.

بخش های نمایشی این شادپیمایی عبارتند از اجرای آیین اقوام ایرانی، اجرای نمایش های نوروزی (نوروزخوانی، خیمه شب بازی، گروه حاجی فیروزها، عروسک های بابا نوروز و ننه سرما)، اجرای دو نمایش خیابانی به نام های "عید اومد، بهار اومد" و "حاجی فیروز و بابا نوروز"، حضور عروسک های غول پیکر، نقالی توسط مرشد حسین زارعی، ضرب زورخانه توسط مرشد خرمی و قرائت پیام "روز ملی هنرهای نمایشی" توسط استاد داود فتحعلی بیگی.

3. آغاز به کار نمایشگاه اسناد تئاتر ایران در مجموعه تئاتر شهر.

دیگر برنامه اداره کل هنرهای نمایشی در نوروز و همزمان با "روز ملی هنرهای نمایشی"، اجراهای فصلی تئاتر خیابانی در سراسر کشور است. به همین منظور در تهران از هفتم تا 28 فروردین محوطه تئاتر شهر هر روز از ساعت 17 میزبان علاقه مندان به تئاتر خیابانی می شود. اسامی این نمایش ها و زمان اجرای هر کدام از آن ها در قالب خبری مستقل ارائه خواهد شد.

"روز ملی هنرهای نمایشی" از سال 96 در تقویم رسمی کشور به ثبت رسید و امسال ویژه برنامه های این روز تحت عنوان "نوروزِ نمایش" برگزار خواهد شد. روز چهارشنبه 22 اسفند پوستر "روز ملی هنرهای نمایشی" که توسط سعید رضوانی طراحی شده بود در منزل استاد محمدعلی کشاورز رونمایی شد.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
موزه هنرهای ملی مخصوص هنرهایی است که در سطح کشور ساخته می شده اند نه فقط در یک استان و یا منطقه خاص. این موزه داخل وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده و دور از دسترس است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۵ سایت های دیگر : سلام نو

به گزارش خبرنگار مهر ، موزه هنرهای ملی از دید خیلی ها پنهان مانده است چون در داخل ساختمان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در میدان بهارستان قرار دارد. باید برای رفتن به این موزه وارد ساختمان وزارت ارشاد شد و از گیت ورودی پرسید که موزه کجاست. موزه ای که قبلاً حوضخانه باغ نگارستان بوده است.

باغ نگارستان در زمان قاجار آنقدر بزرگ بوده که تا خیابان هدایت فعلی هم می آمده است. اما از آن زمان به بعد هر روز از دامنه وسیع این باغ کم شد و حوضخانه باغ که در بهارستان بود اکنون تک و تنها در بین ساختمان های میدان بهارستان افتاده است. مرحوم حسین طاهرزاده بهزاد که از هنرمندان نقاش و طراح نقشه قالی و مینیاتور بود حوضخانه باغ را در سال 1309 به موزه تبدیل کرد. تا نیم قرن پیش حوض دایره شکل بزرگی از سنگ مرمر میان ستون ها قرار داشت ولی وقتی قرار شد که این ساختمان موزه شود، آن حوض را هم پر کردند و دورش را آثاری از هنرهای ملی ایران قرار دادند.

در زمان کمال الملک این مکان هم کارگاه های هنری بود، هم گالری و هم فروشگاه آثار هنری. این موزه یکی از موزه هایی است که هنرمندان آثارشان را هنوز که هنوز است می توانند به آن اهدا کنند تا شاهد نمایشش باشند.

موزه هنرهای ملی گچ بری های نفیسی دارد که به شکوه موزه اضافه کرده است گچ بری هایی که حداقل 12 سالی است تمیز نشده اند و از سفیدی رو به سیاهی می روند. در این موزه نه تنها سقف بلکه درهای به کار رفته برای آن نیز همه از هنر ایرانی الهام گرفته شده است درهای چوبی نقش گرفته و سقف گچ بری شده همه و همه نشان می دهد که اینجا خانه هنرمندان است.

در این ساختمان تاریخی اما کوچک همه هنرهای ملی ایران جا گرفته اند مانند منبت کاری، مجسمه سازی، معرق روی چوب، کاشی کاری و کلی هنر دیگر که دیدن هر کدام از آنها یاد آور این جمله است که هنر نزد ایرانیان است و بس.

در هر کجای موزه می توان تابلوی نقاشی بهترین اساتید نقاش را یافت و یا دید که میز و صندلی های خاتم کاری شده کار اصفهانی ها خودنمایی می کنند. در گوشه و کنار می توان تصاویری از نقش فرش را مشاهده کرد که حالا هر کدام از آنها اثری میراثی شده اند که به خاطر هنر به کار رفته در آن فاخر هستند.

گردش در موزه هنر اساتیدی مانند کمال الملک، بهزاد، هادی تجویدی و خیلی دیگر از هنرمندانی را معرفی می کند که اکنون در قید حیات نیستند اما هنرشان ادامه دارد.

در این موزه می شود دو ساعتی زمان گذاشت و از مجسمه نی زن دوره گرد بنام حاج مقبل که استاد ابوالحسن خان صدیقی از شاگردان کمال الملک آن را ساخته است دیدن کرد. این مجسمه زیبا در سال 1315 از گچ ساخته شد.

تابلوهای استاد هادی تجویدی هم در این موزه خیره کننده است. در این موزه تابلویی هست که اگر نگاهش کنید فکر می کنید خیلی سال قبل کشیده شده در صورتی که هادی خان تجویدی مینیاتوریست روی آن هنری به نام کهنه کاری انجام داده بنابراین هر کسی که آن را نگاه می کند تصور می کند که تابلو عمری 200 ساله دارد در صورتی که حتی ترک های روی کاغذ آن هم نقاشی شده است.

میزهای معرق کاری شده با چندین کاربری، میزهای خاتم کاری شده با قفل های عجیب و غریب، تابلوهای نقاشی که شبیه به عکس هستند از استادان برجسته نقاشی و کلی آثار مینیاتوری که تنها دراین موزه می توان آنها را پیدا کرد، رو به روی بازدیدکنندگان قرار گرفته است.

دستاورهای هنری اساتید در همه رشته های هنری مثل احمد امامی در هنر منبت و مشبک، استاد حسین کاشی تراش و معمارزاده در سفالگری، در این موزه نگهداری می شود.

کد خبر 4569044

فاطیما کریمی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تهران- ایرنا- مدیر کل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برای هرچه بهتر برگزار شدن جشنواره موسیقی فجر به ویژه با توجه به مشکلات اقتصادی سال جاری، بسیار تلاش و سعی کردیم مشکلات مالی به جشنواره آسیب نزند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۵

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، نشست نقد و بررسی سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر امروز (شنبه) با حضور علی ترابی رئیس جشنواره و مدیر کل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرام صارمی دبیر اجرایی، امیر بهاری مدیر روابط عمومی جشنواره فجر و امیر بکان عضو شورای سیاست گذاری جشنواره در سالن اجتماعات دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد با اشاره به آغاز به کار شورای ارزیابی جشنواره گفت: این شورا پس از جشنواره تشکیل شد؛ اما هنوز به جمع بندی نهایی نرسیده ایم و با توجه به اینکه قصدی برای انتشار عمومی این گزارش نداریم، حدس می زنم بعد از تعطیلات نوروزی موفق به جمع بندی نهایی بشویم.
علی ترابی ضمن اشاره به این موضوع که جشنواره امسال با شرایط بودجه ای خاصی انجام شد، گفت: با توجه به محدودیت های بودجه ای امسال تلاش کردیم مشکلات بودجه ای به جشنواره آسیب نزند.

***توضیح در مورد انتخاب شاهین فرهت
مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به موضوع انتخاب شاهین فرهت به عنوان دبیر هنری جشنواره اشاره کرد و گفت: این انتخاب، گزینشی شخصی از سوی من نبود و مدیریت هنری شاهین فرهت کاملاً بر اساس رای شورای سیاست گذاری جشنواره صورت گرفت.
وی افزود: هیچ تصمیمی خارج از آیین نامه و به صورت شخصی انجام نشد. برخلاف دعوت ما از عوامل مجموعه خانه موسیقی در برنامه ریزی های مرتبط با جشنواره دوستان در این دوره شرکت نداشتند، علت آن را هم را باید از خودشان بپرسید.
ترابی درباره تسویه حساب ها توضیح داد: تمام گروه ها با معدل زمانی 48 ساعت پس از اجرا، دستمزد خود را دریافت کردند.
دبیر اجرایی سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر هم در باره حضور نداشتن برخی هنرمندان در این جشنواره گفت: با اکثر هنرمندان برای شرکت در جشنواره صحبت شده بود.
شهرام صارمی ضمن اشاره به اینکه معمولا برخوردهای جناحی بر کیفیت جشنواره ها تاثیر گذار هستند، گفت: بسیاری هنرمندان برای شرکت در جشنواره دستمزدهایی پیشنهاد دادند که در بضاعت مالی ما نبود.
علی ترابی نیز درباره نقد های مطرح شده بر حوزه اطلاع رسانی جشنواره توضیح داد: نقدهای موجود در آن را می پذیرم.
وی به توفیق بخش موسیقی نواحی در جشنواره اشاره کرد و گفت: قطعاً در آیین نامه سال های بعد اصلاحاتی باید انجام گیرد که موضوع انتخاب آثار نیز یکی از یان موارد است. در حوزه دعوت شده ها و فراخوان ها هم باید بپذیریم توازن لازم است برقرار شود که در صورت لزوم طی دوره های بعد برای اصلاح آن اقدامات لازم صورت می گیرد.
مدیر بخش موسیقی نواحی سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر هم در این نشست گفت: من از جشنواره موسیقی فجر انتقاداتی دارم اما در دفاع از علی ترابی برای جشنواره امسال باید بگویم او به من گفت از هیچ توصیه آمرانه ای برای برگزاری بخش موسیقی نواحی غیر از موارد قانونی تبعیت نکن.
علی مغازه ای افزود: اما اگر بخواهم درباره جشنواره انتقاداتی را مطرح کنم باید بگویم برگزاری جشنواره در یک هفته واقعاً فرصت مناسبی برای اجرای آثار نیست از این رو پیشنهاد می کنم این فرآیند باید در یک بازه زمانی یک ماهه اتفاق بیافتد.
فراهنگ**9494**9157

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
طبق نظرسنجی اسفندماه ایسپا ، 30 درصد ایرانی ها تا کنون سینما نرفته اند؛ این آمار درباره تئاتر بیش از 88 درصد مردم ایران را شامل می شود.

به گزارش خبرگزاری فارس، نتایج نظرسنجی ملی اسفندماه مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) در خصوص سینما رفتن مردم ایران نشان می دهد: 30.2 درصد مردم ایران تاکنون به سینما نرفته اند.
بر اساس این نظرسنجی، 22 درصد پاسخگویان اعلام کرده اند که آخرین باری که به سینما رفته اند کمتر از یک سال پیش بوده است، 10.4 درصد اعلام کرده اند آخرین بار بین 1 تا 3 سال پیش بوده که به سینما رفته اند. 37.5 درصد از پاسخگویان هم گفته ا ند از آخرین باری که به سینما رفته اند، حداقل بیش از 3 سال می گذرد.

این مرکز درباره تئاتر رفتن مردم ایران هم نظرسنجی کرده است که بر اساس آن، 88.6 درصد مردم تا کنون به تئاتر نرفته اند!
نتایج نظرسنجی ملی اسفندماه ایسپا نشان می دهد: 6.3 درصد مردم هر چند سال یک بار به تئاتر می روند.
3.1 درصد پاسخگویان اعلام کرده اند سالی یک بار به تئاتر می روند، 1.3 درصد از پاسخگویان اعلام کرده اند هرچند ماه یک بار به تئاتر می روند.
0.5 درصد هم اعلام کرده اند هر ماه یک بار می روند و 0.2 درصد گفته اند هر ماه چند بار به تئاتر می روند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
یک کارگردان و پژوهشگر تئاتر با انتقاد از بی توجهی برخی دستگاه ها نسبت به راه اندازی کاروان نوروزی که به زنده نگه داشتن سنت های نوروزی کمک می کند، گفت: متاسفانه حاجی فیروز که پیام آور شادی و نوروز بوده این روزها به نماد تکدی گری در آستانه سال نو تبدیل شده است.

حاجی فیروز شخصیتی است که از گذشته تا امروز با چهره ای سیاه و لباسی قرمز خبر فرارسیدن نوروز را به مردم می داده است. او یک چهره افسانه ای در ایران باستان است که همواره نویدبخش بهار و سرسبزی و شادی بوده و شوق رسیدن سالی نو را در دل مردم دوچندان می کرده و با شعرهایی که می خواند سالی یک روز مهمان کوچه ها و خیابان های شهر می شد.

این روزها هم با نزدیک شدن به فصل بهار، حاجی فیروزهای زیادی را در گوشه و کنار خیابان می بینیم که صورت خود را سیاه کرده و جامه ای سرخ بر تن دارند، اما به جای اینکه پیام آور فصل بهار باشند، با رقص و آواز می خواهند نظر مردم را به خود جلب کنند تا بتوانند پولی از آن ها دریافت کنند.

امروز حاجی فیروز سایه تکدی گری را به دنبال خود روی زمین می کشد، بدون آنکه هیچ نشانی از پیشینه خود به همراه داشته باشد و شاید مردم را هم بتوان در این اتفاق تا حدی مقصر دانست که با فراموش کردن وظیفه اصلی حاجی فیروز، در تغییر شخصیت و سودجویی از این چهره باستانی تأثیرگذار شده اند.

درباره سخیف شدن حاجی فیروز دلایل متعددی را می توان پیدا کرد. جواد انصافی _ کارگردان، بازیگر و پژوهشگر _ که ایفای نقش حاجی فیروز را هم در کارنامه هنری خود بارها تجربه کرده در گفت وگو با ایسنا، رسانه ها را یکی از مقصران اصلی این ماجرا می داند.

او گفت: در رسانه ها تبلیغاتی درباره حاجی فیروز نداریم. من سال هاست که درباره این پیام آوران شادی پژوهش کرده ام و کتاب هم درباره آن نوشته ام. بارها و بارها از رادیو و تلویزیون خواسته ام که روی این موضوع کار کنند، چرا که رادیو و تلویزیون بُرد خبری و اطلاعاتی بیشتری نسبت به دیگر رسانه ها دارند، اما با این وجود بازتابی از حاجی فیروز و سیاه نمایی نداشته است . مطبوعات هم در این باره جایگاه خود را دارند و خیلی کم به این شخصیت نمادین پرداخته اند.

این کارگردان درباره تاریخچه این شخصیت نمادین توضیح داد: حاجی فیروزها پیام آوران نوروزی بودند و پیام آوران نوروزی هیچ وقت دست خود را جلو مردم دراز نمی کنند. عمو نوروز و حاجی فیروز را همه می شناسند. این پیام آوران نوروزی در شهرهای مختلف با اسامی مختلف شناخته می شوند؛ برای مثال در آذربایجان تَکمچی ، در مازندران نوروز سلطان، در طالقان تا البرز نوروزخوان ، در استان های مرکزی مانند اراک و تفرش رشکی و ماسی ، و در لرستان و کردستان میرنوروزی یا آتش افروز نام دارند.

انصافی با بیان اینکه "این پیام آوران همگی بدون استثنا موقع حرکت نمایش خورجینی بر روی دوش دارند و شروع به شاد کردن مردم می کنند" ادامه داد: در این بین هرکسی هر چیزی را که دوست دارد به خورجین این پیام آوران می اندازد و مردم خودشان دوست دارند که به آن ها هدیه و شادباشی بدهند و حاجی فیروزها هرگز جلو مردم دست دراز نمی کنند.

این پژوهشگر در بخش دیگری از صحبت هایش گفت: سند مکتوبی داریم که در دوره ساسانیان، فردی به نام خجسته یا مبارک وجود داشته و تنها کسی بوده که بدون اجازه همه جا حتی دربار رفت و آمد می کرده است. زمانی هم که عید نوروز فرامی رسیده، پیش شاه می رفته و پیام آمدن نوروز را به شاه می داده و این پادشاه بوده که به مبارک دست دراز می کرده و به او سکه هدیه می داده است.

او ادامه داد: اما متأسفانه در جامعه ما روی این موضوع کار نشده است که حاجی فیروز پیام آور شادی و نوروز است و خود مردم باید به دلیل ایجاد شادی و شعف به آن ها شادباش بدهند، در حالی که الان شاهد تکدی گری این پیام آوران هستیم.

انصافی اضافه کرد: دلیل دیگری که موجب ازدیاد حاجی فیروزهای گدا در سطح شهر شده، فقر اجتماعی است و در حال حاضر وضعیت مالی جامعه نابسامان است. برخی که درآمدی ندارند، می خواهند از این راه کسب درآمد کنند. مسئولیت رسانه ها برای کاهش چنین وضعیتی زیاد است، آن ها باید آگاهی مردم را درباره تاریخچه و نوع عملکرد حاجی فیروزها افزایش دهند. در این صورت آگاهی افرادی که حاجی فیروز می شوند، نیز افزایش می یابد و ممکن است دیگر جلو کسی دست دراز نکنند و خورجینی بر دوش بگذارند تا خود مردم به آن ها هدیه دهند.

او با اشاره به اینکه اگر سالنی برای اجرای نمایش سیاه بازی و دیگر آئین های سنتی وجود داشته باشد، شاید بروز چنین مشکلاتی کاهش یابد، گفت: متأسفانه 10 سال است که در تلاشم و بارها از وزارت ارشاد، میراث فرهنگی و شهرداری در خواست کرده ایم که یکی از ساختمان های قدیمی شهر را در اختیار ما بگذارند تا گروه های نمایش سیاه بازی سالنی برای اجرا داشته باشند و یک سالن هم مخصوص نقالی، پرده خوانی و خیمه شب بازی باشد و در قسمت دیگر این مکان رستورانی از غذاهای محلی داشته باشیم . ما در تلاشیم این مکان به وجود بیاید و در محرم و صفر نیز در آن تعزیه اجرا شود و همه نوع نمایش ایرانی را در آن ببینیم.

او افزود: با این کار یک مکان سنتی ایرانی برای توریست هایی که می خواهند نمایش های ایرانی ببینند، خواهیم داشت. در گذشته چنین اماکنی وجود داشت و مثلاً هر شب در تئاتر نصر و تئاتر دهقان در لاله زار سیاه بازی اجرا می شد. در موزه آب انبار که سنتی بود هرشب شاهد اجرای سیاه بازی بودیم.

این کارگردان در بخش دیگری از صحبت هایش درباره کاروان نوروزی که بنا بود از پنج سال پیش در شهرهای مختلف راه اندازی شود، هم اظهار کرد: قرار بود یک کاروان شادی به عنوان پیام آوران نوروزی به نقاط مختلف کشور فرستاده شود یا حداقل در سطح شهر تهران تا این گروه نمایشی با استفاده از مینی بوس در قالب یک کاروان شادی از هر جایی که عبور می کند، بخشی از یک نوروزخوانی خاص را برای مردم اجرا کند، اما سازمان میراث فرهنگی، وزارت ارشاد و شهرداری هیچ کدام حاضر به سرمایه گذاری برای راه اندازی این کاروان نیستند. هر سه این سازمان ها و دستگاه ها می توانند این کار خوب را انجام دهند؛ کاری که حداقل یک نوع تبلیغ مثبت برای خنثی کردن تکدی گری حاجی فیروزهاست ، اما هیچ کدام حاضر به انجام این کار نیستند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
محمد دشت گلی به آخرین وضعیت برگزاری مراسم اهدای نشان ویژه جهادگری به جهادگران عرصه فرهنگ و هنر اشاره کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶

محمد دشت گلی مسئول اسبق سازمان بسیج هنرمندان تهران بزرگ، درباره تقدیر از جهادگران عرصه فرهنگ و هنر به خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، گفت: این مراسم برای اولین و آخرین بار در بیست و دوم اسفند 93 یعنی روز شهید برگزار شد، اما متاسفانه علی رغم پیگیری اهالی رسانه اتفاق دیگری در این خصوص نیفتاد. هرچند می توانست حرکت خوب و تاثیرگذاری باشد.

وی افزود: حوزه هنری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حتی بنیاد شهید می توانند به این جریان ورود کنند و از جهادگران عرصه فرهنگ و هنر تجلیل و قدردانی داشته باشند.

دشت گلی ادامه داد: سردارمحسن کاظمینی فرمانده وقت سپاه تهران بزرگ با همکاری معاونت امور هنری وزارت ارشاد آن مراسم را در تالار وحدت برگزار کردند و از 32 نفر جهادگر عرصه فرهنگ و هنر تجلیل شد و نشان ویژه جهادگری را به این عزیزان اهدا کردند که در رشته های مختلف هنری مانند تجسمی، ادبیات، شعر، سینما و ... فعال بودند.

وی اظهار داشت: ما فکر می کردیم در سال های آینده هم این مراسم برگزار می شود، چون بازتاب های مثبت فراوانی داشت از سویی روحیه سردار کاظمینی که فرهنگی هنری بود به این پیش بینی قوت می بخشید، اما متاسفانه دیگر این مراسم برگزار نشد و تا به امروز خبری از آن نیست.

وی عنوان کرد: امیدواریم بازتاب پیگیری اهالی رسانه در این خصوص، تلنگری به افراد یا سازمان هایی که می توانند چنین مراسمی برگزار کنند بزند تا حداقل از جهادگران عرصه فرهنگ و هنر که دهه ها در حوزه مختلف فرهنگی برای این مرز و بوم زحمت کشیدند، تجلیل شود.

شایان ذکر است در آن مراسم به چهره هایی نظیر استاد محمود فرشچیان، استاد حمید سبزواری، سید علی موسوی گرمارودی، زنده یاد دکتر حسن حبیبی، سید کمال خرازی، شهید سید مرتضی آوینی، مرحوم رسول ملاقلی پور، ابراهیم حاتمی کیا، احمدرضا درویش، داوود میرباقری، تقی علی قلی زاده، مجید انتظامی، شهریار بحرانی، سید علی قائم مقامی، احمد مراد پور، روح اله برادری، مرحوم علی اکبر ترابی فرد، حجت الاسلام سید محمود دعایی، حسین شریعتمداری، سید عزت الله ضرغامی، حجت الاسلام شهید عباس شیرازی، شهید غلامرضا رهبر، امیر شهید عباس واعظی، بیژن نوباوه، احسان رجبی، غلامعلی حداد عادل، دکتر حسن شکری، مرتضی سرهنگی، گلعلی بابایی، حمیدرضا مقدم فر، سیده زهرا حسینی و محبوب معراجی پور نشان ویژه افتخار و لوح تقدیر اهدا شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
مدیرکل هنرهای نمایشی اعلام کرد که تعهدات تئاتر برای حمایت از تولیدات نمایشی در 6 ماهه اول سال 97، در روزهای باقیمانده سال جاری تسویه می شود.

شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی درباره وضعیت تسویه تعهدات مالی این اداره کل در زمینه تولیدات نمایشی در سال 97، به خبرنگار مهر گفت: تلاش داریم در روزهای باقیمانده سال جاری یکسری دیون و تعهدات مالی در زمینه حمایت از تولیدات نمایشی و اجرای عمومی آثار را پرداخت و تسویه کنیم.

وی ادامه داد: طبق برنامه ریزی انجام شده قرار است تعهدات مالی ما در حمایت از اجراهای عمومی انجام شده در نیمه اول سال 97، تا پایان سال جاری تسویه شود.

کرمی درباره مبلغ تعهدات مالی اداره کل هنرهای نمایشی در سال 97، اظهار کرد: ما یکسری دیون از گذشته داریم که همچنان بخشی از تعهدات مالی ما است و در سال جاری نیز حدود 6 میلیارد تومان تعهدات مالی داریم که با تعهدات مانده از گذشته مبلغی حدود 9 میلیارد تومان می شود. امیدواریم نصف این مبلغ را تأمین و اولویت مان پرداخت تعهدات نیمه اول سال 97 باشد.

مدیرکل هنرهای نمایشی در پایان سخنان خود تأکید کرد: با توجه به اینکه اعتبار مصوب ما کمتر شده بود، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون هنری وزیر ارشاد به ما کمک می کنند تا اعتبار مورد نیاز برای تسویه تعهدات خود در زمینه حمایت از تولیدات و اجرای عمومی آثار را تأمین کنیم.

کد خبر 4569213

فریبرز دارایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تهران - ایرنا - معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در یادداشتی، به بررسی جشنواره های فجر و بازشناسی ظرفیت های بومی آن می پردازد که در متن زیر به آن اشاره می کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۵ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجویان ایران همسو نیوز شبکه اینترنتی آفتاب

به گزارش عصر شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا از معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمجتبی حسینی دراین یادداشت که به بررسی جشنواره های فجر و بازشناسی ظرفیت های بومی پرداخته، آورده است: اگر بخواهم برای هنر اعجازی متصور باشم، تداوم نقش اثرآفرین اش پس از مواجهه ی نخست مخاطب با وضعیت شهودی و کیفیت معنوی آن تواند بود. تحول ناگزیری که از پس تماشای تئاتری، خطی، طرحی، حجمی شکل می گیرد و در اضلاع فردی و ابعاد اجتماعی دامنه می یابد. همین نامیرایی اثر و حیات موثرش، معجزه می تواند باشد. کاروان جشنواره های هنری فجر امسال چنین مقصدی را اندیشیده اند و به تلاقی ارواح و اذهانی دل خوش داشته اند که خیرخواهانه، تعالی کیفیت زیست و ارتقا مدل ها و مؤلفه های فردی و گروهی را موجب می شوند. جمع جبری جشنواره های فجر با سبقت گرفتن از حوزه های رقابتی صرف و تولیدات جشنواره محور، امکان نخست خود را بر پایه ی بازشناسی و به کار گیری ظرفیت های بومی و توانش های سرزمینی و جذابیت های اقوام متمرکز نمود. اگر مقرر باشد جغرافیای متنوع سرزمین عزیز ایران چندان شناسا گردد که الهام بخش تولیدات هنری و تمایزات آفرینشی گردد، جشنواره های هنری فجر می تواند تجلی این تفرد باشد. الحان بومی، البسه ی اقوام، آئین های سرزمینی و اماکن و اسناد تاریخی می توانند مبدع این کارکرد تبلورآفرین هنر باشند که در این دوره، توزیع جغرافیایی فجر، نه محدود به پایتخت که چهار جانب عزیز ایران را درنوردید.
امکان قابل ذکر دیگر این دوره از جشنواره های فجر توجه خاص به رویکردهای پژوهشی و مباحث تئوریک هنر در قالب نشست ها، پانل ها و فراخوان های تولید پژوهش در فرآیندهای رقابتی می باشد که در کیفی تر جلوه دادن و عمق بخشی به اتفاقات هنری و رویدادی حوزه های مذکور نقش اثرگذاری ایفاد داشته است. این ویژگی با توجه به درصد آماری شرکت کنندگان که بدنه ی غالب آن را جوانان پس از انقلاب تشکیل می دادند، اسباب بازشناسی پیشینه ی هنر انقلاب و سیر تحول آن در ادوار گذشته و معرفه سازی چهره های برجسته و توانش های هنری را فراهم کرد.
دیگر امکان این دوره از فجر، اعتنابخشی به آثار ایرانی و تولیدات مبتنی بر تعریف و تصدیق گنجینه های بی تکرار ادبیات و هنر ایران زمین بوده است. معتقدیم انگاره های تمدنی و تعلقات دینی و مقتضیات زمانی چنان در تار و پود این جغرافیا متولد و متراکم شده است که اسباب اقتباس خلاق و بدایع هنری را ممکن نماید. بدین غرض، فراخوان ها و فرآیندهای اجرایی و ضوابط تشویقی و رویه های حمایتی، مقوّم این امکان گردیدند که خوشبختانه با نگاهی به نتایج آماری جشنواره ها در دو بخش رقابت و روایت وضع می توان توفیق نسبی امر را دریافت کرد.
ازنکات خوشایند دیگر، افزایش قابل توجه حضور و اثرگذاری بانوان در فرآیند حرفه ای جشنواره ها، زمینه سازی مشارکت و انعقاد تفاهم نامه های اجرایی با مراکز دانشگاهی و فراهم ساختن زمینه های تجاری و تبادلات اقتصادی هنر و ارزش گذاری تولیدات هنری به منظور ارائه در داخل و خارج از کشور است که چشم امید بدان دارم که با آسیب شناسی این دوره از جشنواره های فجر و استخراج فرصت های مطلوبی که به دانش و تجربه ی همکاران و هنرمندان به تکمیل آنها همت خواهیم گماشت، در تبلور دستاوردهای هنری انقلاب در گام دوم پیش رو، مؤثر و متنعم باشیم.
اکنون و از پس مجاهدت های ستادهای اجرایی و علمی، فروتنانه چشم در راه مواجهات منتقدانه و اندیشه ورز مخاطبان ارجمند، رسانه های خردمند و دغدغه مندان حوزه ی فرهنگ و هنر باقی می مانیم که: 'غرض نقشی است کز ما باز ماند.
فراهنگ ** 9031 ** 1355 **

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
خیات خرید کتاب در اقدامی عجیب در تازه ترین مصوبه خود 800 نسخه کتاب از ناشرانی که دارای بودجه دولتی و عمومی هستند خرید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : خبرگزاری دفاع مقدس پایگاه اطلاع رسانی صنعت چاپ

به گزارش خبرنگار مهر ، هیئت خرید کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی گزارشی آمار خرید کتاب از ناشران را در آخرین جلسه این هیأت (جلسه شماره 606) منتشر کرد.

آمار خرید این هیئت ( اینجا ببینید ) در این جلسه شامل خرید 272 عنوان کتاب در 35 هزار و 200 نسخه به مبلغ کل 8 میلیارد و 347 میلیون و150 هزار ریال بوده است.

اما در این فهرست خرید از ناشرانی نیز به چشم می خورد که پیش از این دبیر این هیأت خرید کتاب از آنها را رد کرده بود.

مهرزاد دانش دبیر هیئت خرید کتاب در خردادماه سال جاری و در گفتگو با مهر ( اینجا بخوانید ) برخی تغییرات در آئین نامه های فعالیت این هیئت خبر داد و گفت: موضوع ممنوعیت خرید از ناشران دولتی و ناشرانی که به نحوی از بودجه عمومی استفاده می کنند و در بهمن ماه سال گذشته مطرح شد، امسال به صورت جدی مد نظر هیئت قرار گرفته است.

با این همه در فهرست تازه خرید از ناشرانی چون مؤسسه انتشارات سوره مهر، مؤسسه انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی و مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) به چشم می خورد که تمامی این مؤسسات دارای بودجه دولتی و عمومی هستند.

حجم خرید این هیأت از این سه ناشر 800 نسخه را شامل می شود. از سوی دیگر 300 نسخه کتاب نیز از ناشر مؤلفان خریداری شده است.

کد خبر 4570103

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
هیات انتخاب و خرید کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خرید 272 عنوان کتاب را در جلسه 606 به تصویب رساند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در جلسه 606 هیأت انتخاب و خرید کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خرید 272 عنوان کتاب در 35 هزار و 200 نسخه به مبلغ کل 8 میلیارد و 347 میلیون و 150 هزار ریال تصویب شد.

عناوین کتاب های مصوب برای خرید در سایت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در تارنمای هیأت انتخاب و خرید کتاب به نشانی http://mof.farhang.gov.ir/fa/home/book بارگذاری شده است.

مراحل تحویل کتاب و سایر مدارک به شرح زیر است:
الف) ناشران محترم بعد از اطلاع از تصویب عناوین ارسالی شان همراه با کتاب های مصوب به میزان اعلام شده، به انبار کتاب واقع در: جاده مخصوص کرج، کیلومتر 10، روبروی شهاب خودرو، خیابان نخ زرین، خیابان شهید جلال، روبروی صنایع آموزشی (هنرستان پیام شهید)، تلفن: 51-44545149 ، مراجعه کنند و پس از تحویل کتاب ها و دریافت رسید انبار، طی مراجعه به امور مالی معاونت امور فرهنگی وزارتخانه (اتاق 325)، مدارک زیر را به مسئول ذی ربط تحویل دهند:

1.رسید انبار 2 برگی (نسخه ذی حسابی و امور مالی)
2 .کپی پروانه نشر معتبر (از زمان تحوبل مدارک به معاونت، حداقل تا یک ماه اعتبار داشته باشد)
3.فاکتور فروش (اصل و تصویر):
الف) باید در سربرگ انتشارات و به صورت رسمی باشد (داشتن آرم، نشانی و شماره تلفن انتشارات در سربرگ الزامی است)

ب) فاکتورها دارای شماره و تاریخ باشند و تاریخ فاکتور و تاریخ رسید انبار برابر باشند.
ج) در قسمت خریدار ، فقط نام معاونت امور فرهنگی ذکر شود .

د) از اعلام شماره حساب و مانده بدهی در داخل فاکتور اجتناب شود .

و) مهر و امضاء فقط با خودکار یا قلم جوهر آبی مورد قبول است.

4 .پرینت شماره شبا بانک ملی و تأییدیه بانک به نام صاحب پروانه نشر یا انتشارات
ب) ناشرانی که بخشی از مصوبات شان جزو انتخاب های کانون فرهنگی مساجد است، قبل از مراجعه به انبار عمومی، برای تحویل عناوین مربوطه، به انبار این نهاد واقع در جاده مخصوص کرج، تهرانسر، بلوار گلها، مجتمع سازمان نهضت سواد آموزی، انبار مرکزی ستاد اقامه نماز (آقای بی پروا)، تلفن: 44519232 و 1474401-0912 مراجعه کنند.

ج) ناشران محترم هنگام دریافت رسید انبار، حتماً به تطبیق اطلاعات مندرج در آن با مشخصات کتاب بپردازند تا درصورت مغایرت های احتمالی، مراتب مورد رسیدگی قرار گیرد، در غیر این صورت اعمال تغییرات در مراحل بعدی میسر نخواهد بود.

د) مهلت مراجعه به انبار و تحویل کتاب و مدارک تا 3 ماه بعد از اعلام در سایت است. از این رو باتوجه به اقتضائات اداری مالی معاونت، مراجعات بعد از مهلت مقرر مورد رسیدگی قرار نمی گیرد.

ه) جهت کسب اطلاعات بیشتر با تلفن های زیر تماس حاصل شود:

1.دفتر تحویل کتاب و برگزاری جلسات 38513049
2.دفتر تنظیم حواله خرید کتاب 38512850
3.دفتر امور مالی 38512994

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
معاون فناوری و اطلاع رسانی موسسه خانه کتاب افزود: دیدگاه من درباره پولی شدن شابک منفی نیست. موسسه خانه کتاب به عنوان نماینده سازمان جهانی isbn مجاز است برای اداره امور خود در ازای صدور شابک، هزینه دریافت کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۵ سایت های دیگر : پایگاه اطلاع رسانی صنعت چاپ

آزاده نظربلند؛ معاون امور معاون فناوری و اطلاع رسانی موسسه خانه کتاب در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره آسیب های شابک رایگان بیان کرد: سازمان های فعال در حوزه صدور شابک، در کشور های مختلف دنیا هدف سود آوری ندارند. آژانس های isbn در دنیا به این دلیل که غیر انتفاعی محسوب می شوند، تنها مجازند برای تامین هزینه های خود از جمله نیروی انسانی و یا مکان در ازای صدور شابک، پول دریافت کنند.

وی افزود: برای اجرای الگوی مناسب دریافت هزینه که منجر به زیر سوال رفتن جایگاه موسسه خانه کتاب به عنوان نمایندگی و آژانس مسئول صدور شابک در ایران نشود باید به شیوه بین المللی عمل کنیم.

نظر بلند، پولی شدن شابک را در نگاه کلی بر بهبود وضعیت نشر موثر ندانست و ادامه داد: عوامل بسیاری در چرخه نشر دخیل اند که شابک یکی از آن هاست. شابک با هدف پیگیری جریان چرخه تولید تا فروش کتاب بوجود آمده است و در صورت تحقق این امر به جایگاه واقعی خود می رسد؛ اما با توجه به اینکه جریان توزیع و پخش کتاب در ایران هنوز کاملا اصولی نیست، isbn در جایگاه واقعی خود قرار ندارد. به عبارت دیگر شابک ارزش افزوده ای است برای کتاب که روند تولید تا مصرف کتاب را قابل رصد و پیگیری می کند.

معاون فناوری و اطلاع رسانی موسسه خانه کتاب گفت: در ایران هنوز استفاده از شابک در مرحله توزیع و فروش کتاب نقش و جایگاه واقعی خود را پیدا نکرده است.

نظر بلند درباره تاثیر پولی شدن شابک در پیشگیری از تولید غیر هدفمند کتاب بیان کرد: به هر حال باید در نظر داشته باشیم که هزینه حداقلی برای دریافت هر نوع خدماتی، موجب ارزشمند تر شدن آن می شود؛ اما اینکه بگوییم دریافت پول در ازای دریافت شابک لزوما موجب بهبود جریان تولید کتاب خواهد شد، چنین نیست.

وی با تاکید بر اهمیت توجه به حلقه های مختلف نشر برای افزایش کیفیت جریان تولید کتاب بیان کرد: تا زمانی که نظام مکانیزه فروش و ارتباط بین تولید، توزیع و مصرف در سراسر کشور ایجاد نشود، شابک نمی تواند به جایگاه واقعی خود برسد.

خانه کتاب برای دریافت پول در ازای شابک مجاز است
معاون فناوری و اطلاع رسانی موسسه خانه کتاب افزود: دیدگاه من درباره پولی شدن شابک منفی نیست. موسسه خانه کتاب به عنوان نماینده سازمان جهانی isbn مجاز است برای اداره امور خود در ازای صدور شابک، هزینه دریافت کنند.

نظربلند درباره تاثیر پولی شدن شابک بر جریان ناشر مولف گفت: دریافت هزینه در ازای صدور شابک زمینه ساز کنترل بهتر فعالیت ناشر مولفان خواهد شد؛ به عبارت دیگر دریافت هزینه مانع از این خواهد شد که ناشر مولف بعد از دریافت شابک، کتاب را به دست ناشر بسپرد و از شابک موردی استفاده نکند.

وی درباره رویکرد جهانی برای صدور شابک گفت: نزدیک به 70 درصد از کشور ها در ازای ارائه خدمات هزینه دریافت می کنند. به عنوان مثال، شرکت بوکر، براساس زمان فرآیند صدور شابک هزینه دریافت می کند؛ به عبارت دیگر، قیمت ارائه خدمات این شرکت به عنوان مثال، برای گروه 10 تایی شابک طی 15 روز 275 دلار، برای 48 ساعت 275 دلار و برای 24 ساعت 400 دلار است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
85 هزار و 12 عنوان کتاب در یازده ماه سال 1397 در کشور منتشر شده که در مقایسه با بازه زمانی مشابه سال گذشته با 84 هزار 728 عنوان کتاب، تغییر محسوسی را شاهد نبوده است.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقل از روابط عمومی موسسه خانه کتاب، آمار و درصد تغییر کتاب های یازده ماه سال 1397 در مقایسه با یازده ماه سال 1396 نشان می هد که کتاب های حوزه فلسفه با افزایش 17درصدی نسبت به سال گذشته با بیشترین تغییر مواجه شده است. همچنین موضوع های ادبیات و زبان با افزایش 14درصدی در جایگاه بعدی قرار گرفته اند.

همچنین، موضوع های کلیات با 18درصد، دین با 9درصد و کمک درسی با 6درصد بیشترین کاهش را در یازده ماه سال 1397نسبت به سال 1396 داشته اند.

از مجموع 85 هزار و 12 عنوان کتاب منتشر شده در یازده ماه سال 1397در کشور 63هزار و 904 عنوان کتاب تالیفی و 21هزار و 108عنوان ترجمه روانه بازار نشر شده است اما در سال 1396، 65هزار و 105 عنوان کتاب تالیف و 19 هزار و 623 عنوان ترجمه بوده است.

همچنین، از مجموع 84هزار و 728 عنوان کتاب منتشر شده در یازده ماه سال 1396، 51هزار و 816 عنوان چاپ اول و مابقی چاپ مجدد بوده اند که تغییر محسوسی در این آمار در سال 1397به چشم نمی خورد.

در یازده ماه سال 1397، شمارگان کل 120547193 نسخه بوده است که در قیاس با بازه زمانی مشابه سال گذشته کاهش 3 درصدی داشته است. بیشترین شمارگان کل در سال 1397 با 33212944 نسخه به موضوع کمک درسی و پس از آن، کتاب های کودک و نوجوان با 26183073 نسخه اختصاص پیدا کرده است و موضوع ادبیات با 13548568نسخه، موضوع دین با 11790572نسخه، موضوع علوم عملی با 11053732 نسخه و موضوع علوم اجتماعی با 9293881 نسخه در رتبه های بعدی قرار دارند. بیشترین کاهش شمارگان کل نسبت به سال گذشته در موضوع کلیات است.

میانگین قیمت هر کتاب در سال گذشته 17هزار 701 تومان بوده است که این میزان در سال 1397با افزایش 26درصدی به 22هزار و 226 تومان رسیده است. میانگین قیمت هر صفحه نیز در سال 1396 از 1102ریال به 1387ریال در سال 1397رسیده و افزایش26درصدی را نشان می دهد.

تعداد کتاب های کودک و نوجوان در یازده ماه سال 1396 به 12هزار و 916 عنوان رسیده که این آمار با افزایش 2درصدی در سال 1397به رقم 13هزار و 213عنوان رسید.

در یازده ماه سال 1397، 7هزار و 611 عنوان کتاب برای کودکان و نوجوانان تالیف شده است که نسبت به سال گذشته (7هزار و 574 عنوان) تغییر چندانی نداشته است. همچنین میانگین شمارگان کتاب های تالیفی کودک و نوجوان 9درصدکاهش داشته است.

همچنین 5هزار و 602عنوان کتاب در موضوع کودک و نوجوان در یازده ماه سال 1397برای این گروه سنی ترجمه شده است که نسبت به سال گذشته با 5هزار و 342 عنوان حدود 5 درصد افزایش داشته است و میانگین شمارگان کتاب های ترجمه شده این گروه سنی با کاهش 9درصدی مواجه شده است.

بر اساس آمار و اطلاعات ثبت شده در بانک اطلاعاتی خانه کتاب، 17هزار و 770 عنوان کتاب در حوزه کمک درسی در یازده ماه سال 1396منتشر شده است که این آمار در سال 1397 با کاهش6درصدی به 16هزار و 619 عنوان رسیده است. همچنین میانگین شمارگان کتاب در این حوزه در بازه زمانی مورد بررسی در سال 1397 یک درصد کاهش را نشان می دهد و میانگین قیمت کتاب در این حوزه در سال 1397 با 28هزار و 346 تومان نسبت به سال گذشته، افزایش 26درصدی مشاهده می شود.

در 11 ماه سال 97، تعداد 5هزار و 787 عنوان کتاب بیش از یک بار چاپ و روانه کتابفروشی ها شده اند که کتاب های پرسش های چهارگزینه ای شیمی یازدهم از انتشارات مبتکران با 57 بار چاپ، دختری که رهایش کردی از انتشارات میلکان با 44 بار چاپ، زبان انگلیسی جامع کنکور (نظام جدید) از انتشارات پیشروان-مبتکران با 44 بار چاپ، دین و زندگی جامع کنکور از انتشارات بین المللی گاج با 38 بار چاپ، فارسی جامع (دهم و یازدهم) - پایه - کنکور جدید از انتشارات خیلی سبز با 36 بار چاپ، پرسش های چهارگزینه ای شیمی 3: دوازدهم کنکور جدید شامل فصل های اول و دوم شیمی دوازدهم از انتشارات خیلی سبز با 36بار چاپ، پرسش های چهارگزینه ای ریاضیات تجربی جامع: دوازدهم - کنکور جدید از انتشارات خیلی سبز با 34بار چاپ، پرسش های چهارگزینه ای فیزیک 3 دوازدهم - رشته تجربی - کنکور جدید از انتشارات خیلی سبز با 34بار چاپ، عربی جامع، پایه(دهم و یازدهم)کنکور جدید از انتشارات خیلی سبز با 33 بار چاپ، ملت عشق از انتشارات ققنوس با 31 بار چاپ، خودت باش دختر: از باور کردن دروغ هایی که درباره تان گفته می شود دست بردارید تا تبدیل به همان کسی شوید که واقعا هستید از انتشارات کتاب کوله پشتی با 30 بار چاپ، پرسش های چهارگزینه ای شیمی پایه دهم و یازدهم، کنکور جدید از انتشارات خیلی سبز با 29 بار چاپ، دین و زندگی جامع پایه (دهم و یازدهم)،کنکور جدید از انتشارات خیلی سبز با 29 بار چاپ، خاطرات سفیر ...: و من سفیر شدم! از شرکت انتشارات سوره مهر با 28بار چاپ و انگلیسی جامع پایه (دهم و یازدهم)، کنکور جدید از انتشارات خیلی سبز با 28بار چاپ جزو پرتکرارترین کتاب های چاپ مجدد سال 1397 معرفی شدند.

همچنین، از دیگر کتاب های پرتکرار سال 1397 می توان به کتاب های زیست شناسی پایه دهم و یازدهم کنکور جدید از انتشارات خیلی سبز با 27 بار چاپ، قرابت معنایی (نظام جدید): آموزش کامل+پرسش های چهارگزینه ای، پاسخ های کاملا تشریحی از انتشارات الگو با 27بار چاپ، زیست شناسی 3 (سه بعدی) قابل استفاده برای دانش آموزان پایه دوازدهم و داوطلبان آزمون سراسری دانشگاه ها از انتشارات الگو با 27 بار چاپ، پرسش های چهارگزینه ای شیمی 1 - پایه دهم از انتشارات خیلی سبز با 25 بار چاپ، دستور زبان فارسی (نظام جدید): آموزش کامل + پرسش های چهارگزینه ای، پاسخ های تشریحی از انتشارات خیلی سبز با 25 بار چاپ، پرسش های چهارگزینه ای عربی جامع: دوازدهم - کنکور جدید از انتشارات خیلی سبز با 24 بار چاپ، کوری از انتشارات مروارید با 24 بار چاپ، پرسش های چهارگزینه ای دین و زندگی 2 - پایه یازدهم از انتشارات خیلی سبز با 22 بار چاپ، پرسش های چهارگزینه ای دین و زندگی جامع: دوازدهم - کنکور جدید از انتشارات خیلی سبز با 22 بار چاپ، بانک تست فیزیک دوازدهم تجربی از انتشارات بین المللی گاج با 21 بار چاپ، پرسش های چهارگزینه ای انگلیسی جامع: دوازدهم - کنکور جدید + کتابچه مجانی واژگان از انتشارات خیلی سبز با 21 بارچاپ، پرسش های 4 گزینه ای جامع زبان یازدهم از انتشارات پیشروان- مبتکران با 21 بار چاپ، پرسش های چهارگزینه ای عربی زبان قرآن 2 - پایه یازدهم از انتشارات خیلی سبز با 20 بار چاپ، روش ها و جزئیات اجرایی ساختمان (روش ها و مسائل اجرایی) از انتشارات نوآور با 19 بار چاپ و هنر شفاف اندیشیدن از انتشارات چشمه با 19 بار چاپ اشاره کرد.

لازم به ذکر است که تعداد دفعات چاپ کتاب در دوره زمانی گزارش حاضر محسابه شده است. بنابراین ممکن است تعدادی از چاپ های یک کتاب قبل از دوره زمانی این گزارش بوده باشد که در عدد این ستون محاسبه نشده است.

بر اساس این آمار، 85 هزار و 12 عنوان کتاب منتشر شده در یازده ماه سال 1397 از سوی 5هزار و 142 ناشر راهی کتابفروشی ها شده است که از این تعداد 4هزار و 250ناشر جز ناشران دارای پروانه نشر و 892 ناشر جزو ناشران و ناشر مولفان هستند. از بین ناشران دارای پروانه نشر، 601 ناشر یک کتاب، 448 ناشر دو کتاب، 327 ناشر 3کتاب، 284 ناشر 4 کتاب، 216 ناشر 5 کتاب، 184 ناشر 6 کتاب، 181 ناشر 7 کتاب، 154 ناشر 8 کتاب، 118 ناشر 9 کتاب، 126 ناشر 10 کتاب عرضه کرده اند.

آمار تعداد ناشرانی که بیش از 10 عنوان کتاب منتشر کرده اند نشان می دهد که 695 ناشر 11 تا 20 عنوان کتاب، 303 ناشر بین 21 تا 30، 183 ناشر بین 31 تا 40، 110 ناشر بین 41 تا 50، 196 ناشر بین 51 تا 100، 53 ناشر بین 101 تا 150، 71 ناشر بیش از 150 کتاب به جامعه نشر ارائه دادند که در مجموع هزار و 611 ناشر بیش از 10 عنوان کتاب در سال جاری منتشر کرده اند.

گفتنی است، ناشران از نظر صنفی و قانونی به دو گروه ناشران حقوقی و ناشران حقیقی تقسیم می شوند. ناشر حقوقی ناشری است که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پروانه نشر دریافت می کند. ناشر حقیقی یا ناشر موردی که عموماً تحت عنوان ناشر مؤلف از آنها نام برده می شود عبارتند از اشخاص یا سازمان هایی که پروانه نشر ندارند و به صورت موردی و محدود اقدام به انتشار کتاب می کنند.

از جمله ناشران عمومی پرکار در یازده ماه سال 1397 به ترتیب بیشترین تعداد کل کتاب های منتشر شده می توان به انتشارات جنگل با 777، نشر چشمه با 744، سنجش و دانش با 412، شرکت نشر قطره با 394، نشر نی با 344، نشر مرکز با 335، رهنما با 324، مروارید با 305، آموزشی تالیفی ارشدان با 304، شرکت انتشارات سوره مهر با 296، موسسه چاپ و انتشارات دانشگاه تهران با 291، نگاه با 290، مرکز بین المللی ترجمه و نشر المصطفی (ص) 252، صالحیان با 251، نوروزی با 249، نسل نواندیش با 243، ققنوس با 239، جاودانه با 235، نظری با 228، موسسه فرهنگی هنری دیباگران تهران با 199، نشر ثالث با 191، آوای نور با 190، سخنوران با 187، ندای کارآفرین با 173، بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه با 168، راه دکتری با 163، مایا با 162، دفتر نشر معارف با 153، شرکت انتشارات علمی و فرهنگی با 153، فرهوش با 153، سها دانش با 150، دانشگاه شهید بهشتی با 147، به نشر با 146، کتاب کوله پشتی با 144، موسسه بوستان کتاب با 141، مجد با 140، شانی با 139، فرهنگ نشر نو با 138، نیماژ با 137، میلکان با 135، سروش با 134، آرون با 132، افراز با 132، آموت با 131، حیدری با 131، سخن با 131، نیلوفر با 130، آسیم با 128، راز نهان با 128 و اختر با 128 عنوان کتاب اشاره کرد.

همچنین، ناشران کودک و نوجوان پرکار در یازده ماه سال 1397 به ترتیب بیشترین تعداد کل کتاب هایی که منتشر کرده اند می توان از انتشارات پرتقال با 888، هوپا با 512، قدیانی با 464، شرکت انتشارات فنی ایران با 377، ذکر با 358، افق با 302، پیدایش با 263، شهر قلم با 237، جنگل با 180، برف با 172، محراب قلم با 164، بلور با 149، به نشر با 142، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با 138، جامعه القرآن الکریم با 135، ویدا با 115، شهر زبان با 113، کاردستی با 96، با فرزندان با 93، شرکت انتشارات علمی و فرهنگی با 91، براق با 89، آریانوین با 88، تیزهوشان با 87، ایران بان با 86، کتاب جمکران با 81، آیسان نگار با 79، بین المللی گاج با 75، فاطمی با 73، کتاب پرنده با 72و مبتکران با 70 نام برد.

بر اساس این آمار، انتشارات خیلی سبز با 2هزار و 421، بین المللی گاج با هزار و 631، مدرسان شریف با 796، شرکت انتشارات کانون فرهنگی آموزش با 791، مبتکران با 755، سمت با 551، رهپویان شریف با 522، میچکا با 481، دانشگاه پیام نور با 382، الگو با 373، مهر و ماه نو با 352، موسسه مهرپویا مهراس با 331، مدرسان برتر با 277، مشاوران آموزش با 252، راه با 220، پیدار با 216، تخته سیاه با 178، حلی با 173، مولفین طلایی با 155 و نوآور با 155 عنوان کتاب در فهرست ناشران آموزشی و کمک آموزشی پرکار در یازده ماه سال 1397 قرار گرفتند.

آمار 11 ماه سال 1397 نشان می دهد 85 هزار و 12 عنوان کتاب از سوی 50هزار و 765 مولف شامل 36هزار و 624 مولف مرد و14هزار و 141 مولف زن و 14هزار مترجم شامل 8هزار و 726 مترجم مرد و 5هزار و 461 مترجم زن منتشر شده اند.

لازم به ذکر است که در آمار پدید آورندگان، منظور از مولف پدیدآورندگان با همۀ نقش های گوناگون (از جمله نویسنده، گردآورنده، شاعر، مصحح و..) به جز مترجم است.

در بهمن ماه سال جاری 11هزار و 380 عنوان کتاب منتشر شده که در مقایسه با بهمن ماه سال گذشته با 10 هزار و 158 عنوان افزایشی 12درصدی را ثبت کرده است. از مجموع کل کتاب های منتشر شده در بهمن ماه سال 1396، هزار و 609عنوان با موضوع کودک و نوجوان منتشر شده در مقایسه با بازه زمانی مشابه سال جاری با افزایش 21درصدی به هزار 947 عنوان رسیده است.

همچنین، تعداد کتاب های کمک درسی منتشر شده در بهمن ماه سال جاری نسبت به ماه مشابه سال گذشته افزایش 27درصدی را تجربه کرده است. 11هزار و 380 عنوان کتاب منتشر شده در بهمن ماه سال جاری از سوی هزار و 472 ناشر شامل هزار و 394 ناشر دارای پروانه نشر و 78 ناشر مولف و ناشر موردی در پیش خوان کتابفروشی ها قرار گرفته است.

از مجموع 85 هزار و 12 عنوان کتاب در یازده ماه سال 1397 در کشور استان تهران با 65هزار و 644 عنوان کتاب در صدر قرار گرفت که از این تعداد، 47هزار و 205 عنوان تالیف و 18هزار و 439 عنوان ترجمه از سوی ناشران تهرانی راهی بازار نشر شده است. همچنین از مجموع کل کتاب های منتشر شده در این استان 37 هزار و 237 عنوان چاپ اول و 28 هزار و 407 عنوان چاپ مجدد هستند.

بعد از استان تهران، استان های قم با 5هزار و 399 عنوان، خراسان رضوی با 2هزار و 933 عنوان، آذربایجان شرقی با هزار و 689 عنوان، اصفهان با هزار و 468 عنوان و البرز با هزار و 177 عنوان در جایگاه های بعدی قرار دارند.

همچنین استان های گیلان 659 عنوان، مازندران 654 عنوان، فارس639 عنوان، قزوین442 عنوان، خوزستان 403عنوان، گلستان388 عنوان، یزد327 عنوان، اردبیل322 عنوان، کرمان 305 عنوان، آذربایجان غربی 283 عنوان، زنجان264 عنوان، کردستان263 عنوان، همدان239عنوان، کرمانشاه214 عنوان، ایلام199عنوان، لرستان170 عنوان، سمنان165 عنوان، خراسان شمالی 161 عنوان، مرکزی160 عنوان، خراسان جنوبی 91 عنوان، بوشهر90 عنوان، سیستان و بلوچستان88 عنوان، هرمزگان71 عنوان، چهارمحال و بختیاری 66 عنوان و کهگیلویه و بویر احمد 39 عنوان کتاب در 11 ماه سال جاری منتشر کرده اند.

گفتنی است، آمار و اطلاعات این گزارش بر اساس شناسنامه کتاب های منتشر شده و مشخصات کتاب هایی است که به خانه کتاب رسیده است.

26 اسفند 1397 11:08

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مدیر عامل چاپ و نشر بین الملل گفت: نمایشگاه کتاب متاثر از وضعیت کاغذ خواهد بود، اما چاپ و نشر بین الملل با 40 عنوان جدید در نمایشگاه کتاب حضور می یابد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۵

سیدحسن میرکریمی مدیر عامل چاپ و نشر بین الملل در گفت وگو با خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس درباره تازه های نشر این انتشارات برای نمایشگاه کتاب اظهار داشت: چاپ و نشر بین الملل علاوه بر تجدید آثار پر متقاضی، بیش از 40 عنوان کتاب با عنوان تازه های نشر را در نمایشگاه سی و دوم کتاب تهرانعرضه می کند.

وی در ادامه در پاسخ به این سوال که برای تامین کاغذ مشکلی داشتید یا نه، توضیح داد: کمی از کاغذ مورد نیاز را از طریق بازار آزاد تهیه کردیم، اما از سوی تعاونی دو حواله به ما تعلق گرفت، دو حواله یکی روتین به مانند حواله هایی که به ناشران ارائه شده و حواله دوم را از طریق مجمع ناشران انقلاب اسلامی که هردو کاغذهای خوب و مناسب هستند. این کاغذها به ما کمک کرد و برای ابتدای سال آینده هم کاغذ داریم.

مدیر عامل چاپ و نشر بین الملل با بیان اینکه نمایشگاه کتاب متاثر از وضعیت کاغذ هست، افزود: حتی در برفرض اینکه کاغذ دولتی گرفته باشیم اما قیمتش دو برابر کاغذهای قبل است و این امر در تولید ما و بازرگانی تاثیرگذار است چون مردم ملاحظات قیمت هنگام خرید خواهند داشت.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶

مدیرعامل باغ کتاب تهران می گوید به محض فراهم شدن شرایط مزایده واگذاری کتابفروشی بزرگسال باغ کتاب تهران برگزار می شود.
محسن جلالی، مدیرعامل موسسه نشر شهر و باغ کتاب تهران در گفت وگو با مهر درباره آخرین وضعیت برنامه های باغ کتاب تهران در آستانه ایام نوروز عنوان کرد: ساعات کار مجموعه باغ کتاب تهران در ایام نوروز از ساعت 9 صبح تا 10 شب خواهد بود؛ به جز روزهای اول و سیزدهم فروردین ماه که این مجموعه کاملا تعطیل خواهد بود.
جلالی در ادامه درباره وضعیت فعالیت دو کتابفروشی این مجموعه نیز گفت: کتابفروشی بخش کودک ما طی قراردادی سه ساله با شرکت دنیای ماه پیشونی در حال فعالیت است که از قرارداد فعلی یک و نیم سال دیگر باقی مانده است و کتابفروشی بخش بزرگسال کماکان با محوریت نشر شهر اداره می شود. ما تمایلی نداشتیم که این اتفاق یعنی اداره کتابفروشی بخش بزرگسال توسط خود ما انجام شود اما شرکت نکردن هیچ فرد و گروهی در مزایده واگذاری آن در نهایت منجر به این اتفاق شد. ما در این بخش سعی کردیم تعامل خود را بر پایه ارتباط با ناشر قرار دهیم هرچند که با موسسات پخش کتاب نیز در حال کار و فعالیت هستیم. سال گذشته به دلیل مسائل پرداختی های ما با ناشران به تاخیر خورد اما امسال پرداختی ها به روز شده است و ارتباط کاری خوبی میان ما و ناشران برقرار است.
وی تاکید کرد: پس از پایان مهلت قانونی فعالیت شرکت ماه پیشونی در این مجموعه مزایده دیگری برای بهره برداری از این بخش انجام خواهد شد و درباره بخش بزرگسال نیز باتوجه به نظر هیئت مدیره نشر شهر و سازمان فرهنگی و هنری شهرداری به محض فراهم بودن امکان برگزاری مزایده، بار دیگر این اتفاق خواهد افتاد. با این وجود نظر ما این است که بهره برداری از این مجموعه باید در اختیار یک تعاونی و یا شرکتی متشکل از ناشران باشد که نفع آن در قالب سودی عمومی توزیع شود و فردی نباشد.

ارسال دیدگاه
نام: ایمیل: دیدگاه:

لینک خبر :‌ روزنامه ابتکار
محمد دهقانی با خراب توصیف کردن وضعیت فرهنگی، از کتاب های بدی می گوید که برای ارتقاء و بیشتر شدن آب و نان منتشر می شوند.

این نویسنده و مترجم در گفت وگو با ایسنا، درباره وضعیت ادبیات و ترجمه در سال 1397 اظهار کرد: شاید بهتر است بگوییم وضعیت فرهنگی چطور است، که پاسخ آن یک کلمه است؛ خراب است! خیلی خراب! امسال من بیشتر آثارم تألیف بوده است. یک ترجمه دارم که هنوز منتشر نشده و یکی، دو سالی است که در نشر ماهی گیر کرده است.

او افزود: برای یک کتاب زحمت زیادی کشیده می شود اما تیراژ پایینی در حدود 500 تا و 700 تا دارد و این برای جمعیت 80 میلیونی خنده دار است. کاغذ هم که سرسام آور گران شده و ناچارا به ناشر فشار می آید، چون بازار کشش ندارد و او نمی تواند قیمت را خیلی بالا ببرد. خلاصه که اوضاع خیلی بد است.

دهقانی سپس به نشر کتاب های نامناسب برای ارتقا در شغل اشاره کرد و گفت: آن چه دارم می بینم این است که ترجمه های بد بسیار زیاد است. نوشته های بد و مبتذل هم بسیار زیاد است. حضرات اساتید دانشگاه برای ارتقای شان کتاب مزخرف چاپ می کنند، تا 50 نسخه به آن جا تحویل بدهند و آب و نان شان زیاد شود. به فرهنگ لطمه زیادی وارد شده است. البته مسئله ما از مسئله فرهنگ گذشته است؛ فقط داریم خودمان را فریب می دهیم.

نویسنده حدیث خداوندی و بندگی و مترجم سیر آفاق همچنین از کتاب هایی موردپسندش که اخیراً خوانده است نام برد و بیان کرد: زمان بازیافته یا خاطرات سیاسی بهمن بازرگانی از نشر اختران و روزها در راه نوشته شاهرخ مسکوب از نشر خاوران از جمله کتاب های خوبی هستند که اخیراً خوانده ام. ترجمه های رضا رضایی و عبدالله کوثری را هم معمولاً می خوانم و بعضاً متن هایی هم برای آن ها می نویسم.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
جواد مجابی، شاعر نویسنده و منتقد ادبی، در آیین افتتاحیه کتابفروشی چهل کلاغ گفت: تا زمانی که نشر ایران به سمت سیستماتیک شدن پیش نرود مشکلاتی مانند کپی رایت، ترجمه های موازی، ترجمه آثار ما به سایر زبان ها و کشمکش بین نویسنده و ناشر حل نمی شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۵

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، ملیسا معمار: عصر جمعه، بیست وچهارم اسفندماه، باران شدیدی در تهران می بارید که با باد و بوران همراه شد و توانست بعد از نیم ساعت سیلاب قابل توجهی در شهر راه بیاندازد. تازه از خانه بیرون آمده بودم باید برای حضور در افتتاحیه یک کتابفروشی ساعت چهار به تجریش می رسیدم، اما با این باد و بوران مگر می شد؟ با خودم فکر می کردم در این شرایط و اوضاع بد اقتصادی، افتتاح یک کتابفروشی چقدر می تواند سودآور باشد و برای چند نفر جذابیت دارد که در روز افتتاحیه اش با اینکه هوا اینقدر بد است و از زمین و آسمان سیل جاری شده در این مراسم شرکت کنند و منصرف نشوند. بالاخره به کتابفروشی رسیدم، اما برخلاف تصورم کتابفروشی پر بود از جمعیت هایی که حتی یک قطره باران هم روی لباس شان دیده نمی شد! معلوم بود مدتی ست که آمده اند و منتظر افتتاح کتابفروشی هستند. دیزاین و رنگ هایی که برای دکوراسیون کتابفروشی بکار برده شده بود و کافه انتهای کتابفروشی با فضای مرکز خرید ارگ در شما شهر تهران و به قول خودمان کتابفروشی های امروزی و باکلاس مطابقت داشت. نگاهی به کتاب ها و وسایلی انداختم که توی قفسه های چوبی تیره رنگ چیده شده بودند، کتاب های عمومی، بزرگسال، کودک و نوجوان، بازی های فکری، فرهنگی و خنزر پنزرهای جذاب. از لابه لای جمعیت چشمم به جواد ماه زاده، محمد حسینی، فرشته احمدی و حسینیون افتاد؛ موسسان نشر چهل کلاغ و کتابفروشی چهل کلاغ. علی اصغر سیدآبادی، فریده خرمی و بسیاری از نویسندگان و مترجمان و اهالی قلم هم آمده بودند و منتظر جواد مجابی بودند تا بیاید و در کنار هم در عصر یک روز سرد بارانی آغاز حیات یک کتابفروشی را جشن بگیرند.

در فرصتی که همه منتظر آمدن جواد مجابی بودند، با جواد ماه زاده درباره کتابفروشی چهل کلاغ صحبت کردم. او می گفت این کتابفروشی دنباله کاری است که در انتشارات چهل کلاغ با صاحب امتیازی فرشته احمدی انجام شده و یکسال است که در حال برنامه ریزی برای این کار هستند و چون شرایط مناسبی برای راه اندازی یک کتابفروشی پیش آمده، ما هم استقبال کردیم.

ماه زاده افزود: البته در ابتدا ایدئولوژی اصلی مان راه اندازی کتابفروشی آنلاین بود که شروع آن همزمان شد با راه اندازی کتابفروشی چهل کلاغ در مجتمع ارگ. که در آن علاوه بر کتاب های عمومی و بزرگسال، لوازم بازی و کتاب های کودک و نوجوان هم داریم و به نوعی فضا، خانوادگی است. در واقع می خواستیم این کتابفروشی محلی باشد برای دیدار نویسندگان و اهالی کتاب و فضای خوبی ایجاد کند برای گفت وگو و تعاملات بیشتر.

این نویسنده و منتقد ادبی، در ادامه به ویژگی این کتابفروشی اشاره کرد و گفت: راه اندازی این کتابفروشی از سوی 4 نویسنده صورت گرفته و فکر و هدف آن هم فرهنگی بوده است و ما پیش از آنکه به جنبه اقتصادی آن توجه کنیم می خواستیم فضایی ایجاد کنیم برای برگزاری دورهمی ها، نشست ها و گپ وگفت های فرهنگی در حوزه کتاب و کتابخوانی.

از ماه زاده پرسیدم، آیا تاسیس کتابفروشی در شرایط اقتصادی کنونی جامعه که کتابفروشی ها درحال ورشکستگی هستند، یک ریسک محسوب نمی شود، و او پاسخ داد: به نظر می رسد در این شرایط اقتصادی راه اندازی یک کتابفروشی یک ریسک است ولی ماندن و کاری نکردن صرفا به دلیل اینکه فضا رو به وخامت می رود کار درستی نیست. باید توجه داشته باشیم که ما همیشه جامعه ای کتابخوان داشته ایم و الان نیز در شرایطی هستیم که می توانیم با هم تلاش کنیم و سختی ها را پشت سر بگذاریم. امیدوارم مردم همانطور که به این مرکز خرید می آیند و کالاها و مایحتاج شان را تهیه می کنند به کتابفروشی ما هم سری بزنند و ضمن استفاده از فضای دلپذیر این مکان برای خود و فرزندانشان کتاب هایی تهیه کنند.

کتابفروشی ها روزنه امیدند
علی اصغر سیدآبادی، نویسنده و پژوهشگر و مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم به همراه پسرش در این مراسم حضور داشت. او هم معتقد بود در شرایطی که اوضاع اقتصادی چندان مطلوب نیست، جنون هنرمندانه، جسارت و امید موسسان کتابفروشی و نشر چهل کلاغ قابل توجه است. راه افتادن چنین فضاهایی روزنه های امید است.

او در ادامه گفت: بهترین کتابفروشی ها آنهایی هستند که به فضایی برای گفت وگو تبدیل شوند. مراجعه کنندگان کتابفروشی ها با بقیه مشاغل فرق دارند. آن ها دوست دارند درباره کتاب با کتابفروشان صحبت کنند و این امتیاز بزرگ این کتابفروشی است که گردانندگانش نویسنده و اهل کتابند و می توانند به راحتی چنین فضای جذابی را فراهم کنند.

به گفته سیدآبادی، سلیقه موسسان این کتابفروشی در انتخاب کتاب و دانش شان در معرفی کتاب از امتیازات آنان است که می تواند اینجا را به کتابفروشی متفاوتی تبدیل کند. امیدوارم در کارشان موفق باشند چرا که موفقیت کتابفروشی ها موفقیت همه مردم است.

تاسیس کتابفروشی در شرایط اقتصادی موجود قدم بلندی است
سپس به سراغ فرشته احمدی، از موسسان نشر و کتابفروشی چهل کلاغ رفتم تا نظر او را جویا شوم. او نیز در این باره گفت: از اول تصمیم داشتیم بخش فروش را راه بیندازیم و بعد از آن به نشر بپردازیم. الان پخش، توزیع و فروش کتاب مساله بسیار مهمی است زیرا بسیاری از کتاب های ناشران تازه کار در بازار دیده نمی شود. براین اساس فکر کردیم که در ابتدا لازم است ویترینی برای کتاب هایمان داشته باشیم و خودمان را به مخاطبان مان معرفی کنیم.

احمدی در ادامه بیان کرد: البته در شرایط اقتصادی موجود تاسیس یک کتابفروشی ریسک است اما قدم بلندی است توقع ما این است که چرخه کتابفروشی بچرخد و بر این اساس برنامه ریزی کرده ایم که برنامه های مختلفی را در این مکان اجرا کنیم که از جمله آن می توانم به برگزاری ماهانه سه نشست اشاره کنم. و خوشحالیم که توانستیم فضایی فراهم کنیم که امکان گپ و گفت و معاشرت نویسندگان، اهالی قلم و مخاطبان فراهم شده است. کتابفروشی ما شامل سه بخش کودک و نوجوان، بزرگسال و محصولات فکری و فرهنگی است اما تمرکز ما بیشتر روی کتاب بزرگسال است. ما به چهل کلاغ به صورت یک پک نگاه می کنیم که شامل انتشارات، فروش آنلاین محصولات و کتابفروشی است.

تاثیر گسترش کتابفروشی ها بر افزایش زندان ها
درحال صحبت با فرشته احمدی بودم که جواد مجابی به همراه همسرش وارد کتابفروشی شد. او درحالیکه از بخش های مختلف کتابفروشی بازدید می کرد، گفت: وقتی انسان فضای کتاب را به این زیبایی می بیند به شعف می آید. شاید ویکتور هوگو گفته باشد وقتی کتابفروشی و مدرسه ای باز می شود، یک زندان بسته می شود. این حرف تا حدی درست است. همانطور که براساس آن در اوایل دوران مشروطه عده ای با این ایده، اقدام به بازکردن مدارس و کتابفروشی کردند اما در دهه 40 و 50 این قضیه تفاوت کرد چون مدارس و کتابفروشی ها سبب می شد که جوان ها آگاه تر شوند و به حق خودشان و مسئولیت های اجتماعی شان بیشتر پی ببرند و این مساله سبب افزایش تعداد زندان ها شد. الان هم همین شرایط موجود است و امیدوارم این کتابفروشی بتواند میزان آگاهی مخاطبان را افزایش دهد.

مجابی در ادامه به شرایط صنعت نشر در کشورمان اشاره کرد و گفت: درباره نشر و کتاب نیز باید بگویم که نشر یک صنعت است اما در کشور ما بیشتر به عنوان یک دکان به آن نگاه می شود. از سویی نویسنده و پدیدآورنده وجود دارد و از سویی دیگر سیستم نشر و سیستم توزیع و پخش بومی و جهانی کتاب. و در این میان کشاکش و بحث بین نویسنده و ناشر نیز همیشه وجود دارد. اگر بشود تدبیری اندیشید که شرکت های بزرگ نشر به وجود آیند که هم بتوانند توزیع گسترده ای داشته باشند و هم منتقدان و پدیدآورندگان زیادی را در اختیار داشته باشند، هم چالش و کشمکش بین نویسنده و ناشر از بین می رود و هم آرامش و نظم بیشتری حکمفرما می شود و پدیدآورندگان و نویسندگان به جای ناشران با مدیران فرهنگی و افراد متخصص که در نشر حضور دارند ارتباط دارند که سبب بهبود وضعیت می شود همانطور که این اتفاق در سال 57 در حال رخ دادن بود اما بعد از آن از بین رفت.

نشر ایران باید به سوی سیستماتیک شدن پیش برود
این شاعر، نویسنده و منتقد ادبی، گفت: تا زمانی که نشر ایران به سمت سیستماتیک شدن پیش نرود ماجراهایی مانند کپی رایت، ترجمه های موازی، مشکل ترجمه آثار ما به سایر زبان ها و ... حل نمی شود. به گمانم این کار برعهده ناشران جوان و ناشران معتبری است که در کشور ما وجود دارند که این چشم انداز را ببینند و تحقق ببخشند تا این وضعیت موجود که ناشران و نویسندگان روبه روی هم نشسته اند و با هم درگیرند پایان یابد و در کنار هم قرار گیرند و بتوانند با هم افزایی روی صنعت نشر ایران تاثیرگذار باشند.

نکته جالب توجه این بود که در این روزهای پایانی سال، درحالی که مرکز خرید ارگ در شمال شهر تهران، پر و خالی می شد و مردم برای خرید عید نوروز پای صندوق بعضی مغازه ها صف کشیده بودند، سری هم به کتابفروشی ارگ می زدند و بعد از تورق کتاب ها، اثری را انتخاب می کردند. همین مساله سبب شد، آخر شب حجم کتاب های کتاب فروشی در نخستین روز افتتاحیه نصف شود و این یعنی نوری در دل تاریکی.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶

تهران (پانا)-نیما فراهی، کارگردان فیلم زار از دلایل انتشار رایگان این اثر سینمایی در فضای مجازی گفت.

فیلم سینمایی زار که در ژانر وحشت تولید شده محصول سال 1395 است. این فیلم سینمایی توانست در جشنواره جهانی فجر بدرخشد و سایت سینمایی spotlight horror awards که یکی از معتبر ترین نشریات مجازی سینمای وحشت است، آن را در فهرست بهترین فیلم های سینمایی ژانر وحشت جهان در سال 2017 قرار داد اما از آن تاریخ تاکنون به اکران عمومی نرسیده است.
فراهی در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی پانا درباره تصمیمش مبنی بر انتشار رایگان فیلم سینمایی زار در فضای مجازی گفت: دلیل اصلی این کار سیاست های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره هنر و هنرمند است.
فراهی درباره وضعی که فیلم زار دچارش شده است توضیح داد: از زمان ساخت فیلم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بدون هیچ دلیل منطقی ای و بدون احساس مسئولیت دربارهمحصول تولیدشده، مبلغی که برای آن خرج شده و حرمت عرقی که کارگردان برای فیلم ریخته است، نه به فیلم پروانه نمایش می دهد و نه آن را توقیف می کند، فقط آن معلق می کند.
او ادامه داد: سه سال از تولید فیلم زار گذشته است اما هنوز تکلیفش مشخص نیست و بین زمین و هوا قرار دارد. این فیلم وضعی مانند بچه های کار برایش به وجود آمده است که شناسنامه و هویتی ندارد.
تنها تفاوت تیتراژ سریال احضار با فیلم من در اسم عوامل است
این کارگردان با اشاره به سریال احضار که در شبکه نمایش خانگی توزیع می شود، گفت: این سریال چهار سال پیش کلید خورد و به خاطر همین سریال بود که فیلم من پشت خط ماند زیرا به آن ها مجوز دادند. فریم به فریم تیتراژ این سریال از تیتراژ فیلم من برداشته شده و تنها تفاوتشان اسم عوامل است. کارگردان این سریال برای ساخت آن به سراغ تدوین گر، بازیگر و فیلمبردار فیلم من رفته بود و درنهایت هم تیتراژ زار را کپی کرد.
فراهی تصریح کرد: تا زمانی که این گروه و مسئولین در این وزارت خانه حضور دارند برای گرفتن مجوز به آنجا مراجعه نخواهم کرد و فقط ترجیح می دهم برای فستیوال های خارجی فیلم بسازم.
این کارگردان فیلم اولی درباره پیشنهاد اکران آن در سینمای هنر و تجربه گفت: فیلم مخاطب و بدنه ساخته ام اما نمی دانم وزارت ارشاد براساس چه ویژگی و خصوصیتی به فیلم زار مجوز اکران در سینماهای هنر و تجربه می دهد، آخر این فیلم نه هنری است و نه تجربی. با این وضع ترجیح می دهم به صورت زیرزمینی و بدون مجوز فیلم تولید کنم زیرا حداقل از لحاظ روحی در آرامشم.
فراهی با بیان اینکه دیگر در ژانر وحشت فیلم نمی سازد، عنوان کرد: ژانر وحشت مخاطب بدنه دارد و این مخاطب به فیلم های های پروداکشن نیاز دارد که برای ساخت باید هزینه بسیاری کرد به همین دلیل بعید می دانم که دوباره به سراغ این ژانر بروم و سعی می کنم فیلم هایی بسازم که با هزینه کم تولید می شوند تا مجبور نشوم به سراغ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بروم.
او در پایان گفت: زمانی که کسی ماشینش را پیش مکانیک می برد و به او اعتماد می کند و بعد با آن ماشین به سفر می رود اگر مشکلی برای ماشین به وجود بیاید آن مکانیک مسئول است، وزارت فرهنگ و ارشاد هم دین فیلم هایی را که بی دلیل اکران نکرده است بر گردن دارد و قطعا یک روز باید جوابگو باشد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری پانا
مراسم تشییع پیکر حبیب کاوش، کارگردان فقید سینمای ایران، صبح امروز (یکشنبه 26 اسفندماه) از خانه سینما و با حضور سینماگران اهالی رسانه و خانواده وی برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : شعار سال

به گزارش خبرنگار ایلنا، کامران ملکی در ابتدای این مراسم با اشاره به اینکه امسال سال خوبی برای حوزه فرهنگ و هنر از لحاظ از دست دادن چهره های هنری نبوده است، گفت: 123 نفر از هنرمندان و چهره های فرهنگی امسال از میان ما رفتند و هر کدام از این افراد برای خودشان و فرهنگ کشور شخصیت مهمی بودند.

وی با اشاره به ویژگی های اخلاقی حبیب کاوش گفت: کسانی که کاوش را می شناختند، می دانند که او همیشه دنبال آموختن و یاد دادن بود. او تلاش کرد این آموخته ها را به کار گیرد و دانشش را به دوستان و همکارانش انتقال دهد.

حجت الاسلام پژمانفر (نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون فرهنگی) نیز با تسلیت درگذشت مرحوم کاوش گفت: حبیب کاوش مرد بسیار مهربان و دقیقی بود. در مشورت ها کسی احساس نمی کرد که ضرر می کند و حضورش در هر جمعی باعث نفع بود. بسیار حیف شد که از دستمان رفت.

وی ادامه داد: حضور در چنین مراسم هایی باید برای همه ما یک هشدار باشد تا سعی کنیم در مقداری که از زندگی مان باقی مانده به گونه ای عمل کنیم تا وقتی که از این دنیا رفتیم دیگران درباره ما بگویند حیف شد که نیست.

جهانگیر الماسی (بازیگر سینما و از دوستان کاوش) نیز گفت: حبیب کاوش به فکر منافع فردی نبود و همه تلاشش در دوران حیات این بود که تمام مسئولیتش را در قبال جامعه و سینما انجام دهد.

وی ادامه داد: کاوش همواره دغدغه انسانیت را داشت و جزو نادر آدم هایی بود که سیستم و طراحی سیستم را می شناخت و کاربرد قانون را بلد بود و سینمای ایران را به عنوان یک خانواده قبول داشت و همه خانواده سینما را دوست داشت.

الماسی افزود: این مهم نیست که مرگ کجا سراغ ما می آید، مهم این است که مرگ و زندگی ما چه تاثیری روی دیگران می گذارد.

الماسی با تاکید بر تلاش های صنفی حبیب کاوش گفت: سینمای ایران در بین صنوف دیگر یکی از قابل توجه ترین و محترم ترین گروه های انسانی است و در این میان تلاش کاوش برای اعتلای صنف سینما بسیار قابل توجه بود. او به فکر منافع جمعی بود.

منوچهر شاهسواری (مدیرعامل خانه سینما) نیز با تسلیت درگذشت کاوش به خانواده وی گفت: نقش فعالان سینما در جامعه امروز نقش موثری است و هیچکس نمی تواند آن را انکار کند و اگر این نقش را قبول داشته باشیم، می توانیم به وسیله سینما خدمت کنیم و اگر این نقش را فراموش کنیم به تاریخ، فرهنگ و حتی مردم جفا کرده ایم.

وی با اشاره به لزوم وحدت در فعالیت های صنفی گفت: فعالیت های صنفی قطعا محل اختلاف است اما باید این اختلافات را با گفت وگو در اتاق ها حل کنیم و به بیرون نیاوریم و اختلافات را به دشمنی تبدیل نکنیم.

شاهسواری با تشکر از کسانی که در مراسم تشییع حبیب کاوش شرکت کرده اند، گفت: وای بر ما اگر اختلافات را به دشمنی تبدیل کنیم و حتی آنها را به چنین مراسم هایی بیاوریم و دخیل کنیم.

وی با اشاره به اهمیت سینما گفت: ذات سینما رفتن به دل زندگی مردم است نه سرمایه سالاری و فن سالاری پس باید سینما را برای مردم حفظ کرد و برای آن تلاش کرد. کسانی که به کنجی می روند فقط به فکر منافع خودشان هستند اما در این میان فردی همچون حبیب کاوش از جمله کسانی بود که در میانه میدان بود و برای سینما تلاش کرد.

در پایان این مراسم بعد از قرائت نماز توسط حجت الاسلام پژمانفر، پیکر مرحوم حبیب کاوش به بهشت زهرا(س) و قطعه هنرمندان منتقل شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران

دنیای سینما:

حسن برزیده ضمن نقد و تحلیل تجربه چند سال برپایی جشنواره جهانی فیلم فجر، بر لزوم ثبات مدیریت فرهنگی تاکید کرد.

به گزارش دنیای سینما به نقل از ستاد خبری سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، حسن برزیده نویسنده و کارگردان سینما درباره دستاوردهای برپایی جشنواره جهانی فیلم فجر در این چند سال گفت: دیدن فیلم هایی از سراسر جهان و آشنایی با اقلیم ها و نوع نگاه فیلمسازان دیگر نقاط دنیا یکی از دستاوردهای جشنواره جهانی فیلم فجر است.

وی درباره تاثیر نمایش فیلم های سینمای جهان در این جشنواره بیان کرد: فیلم های زیادی از نقاط مختلف جهان به ویژه کشورهایی که کمتر فرصت مواجهه با سینمای آنها فراهم است، در جشنواره جهانی فیلم فجر اکران می شود که این امر زمینه ای را برای فیلمسازان جوان فراهم می کند تا با سینمای دیگر کشورها آشنا شده، تجربه کسب کرده و همچنین دست به معاشرت با فیلمسازان جهان بزنند.

عضو کانون کارگردانان سینمای ایران با اشاره به سطح بالای فیلم های کوتاه در این جشنواره بیان کرد: از بین فیلم های کوتاهی که در این سال ها در جشنواره جهانی فیلم فجر دیده ام باید بگویم فیلمسازان فیلم کوتاه ما که در جشنواره جهانی فیلم فجر شرکت داشتند، فیلم هایی به مراتب بهتر از فیلمسازان خارجی ساخته بودند.

وی افزود: من تجربه داوری در جشنواره جهانی فیلم فجر را دارم و خوشحالم که فیلمسازان جوان ما تا این حد مستعد هستند. فیلمسازهای فیلم کوتاه ایران یک سر و گردن بالاتر از فیلمسازان خارجی بودند و جشنواره جهانی فیلم فجر فرصت خوبی است که فیلمسازانمان را در اندازه استانداردهای جهانی مورد ارزیابی قرار دهیم و از کیفیت بالای فیلم های آنها مطلع شویم.

کارگردان فیلم مزارشریف درباره فیلم های مرمت شده و حضور این بخش در جشنواره جهانی فیلم فجر اظهار کرد: اکران فیلم های مرمت شده دو وجه دارد؛ یکی اینکه می توان تاریخ سینما را دید و این تجربه ای گران بها برای علاقه مندان به سینماست و دیگر اینکه می توان سینمای گذشته را با دیدن فیلم های شاخص آن دوران تحلیل و ارزیابی کرد.

وی ادامه داد: دیدن فیلم های تاثیرگذار و دارای کیفیت بالا، به فیلمسازان جوان برای رسیدن به درک بهتر از سینما کمک می کند. مرمت و اکران فیلم های مهم تاریخ سینمای جهان و ایران کار فوق العاده خوبی است که امیدوارم ادامه دار باشد و فیلم های قدیمی بیشتری مرمت شود و برای مخاطبان جشنواره جهانی و فیلمسازان به نمایش درآید.

این نویسنده و کارگردان به جمع آوری اطلاعات و تجارب سه دوره اخیر جشنواره جهانی فیلم فجر توسط دبیر اشاره کرد و گفت: با توجه به شناختی که از رضا میرکریمی دارم می دانم که تجارب گذشته و مجموعه فعالیت های انجام شده را جمع آوری کرده و به یک پروتکل در برگزاری جشنواره جهانی تبدیل کرده است. در این سه دوره کارهایی انجام شده که بسیار خوب بوده است و با گردآوری اطلاعات اگر روزی شخص رضا میرکریمی در این پست نباشد، دبیر بعدی دوباره وقت خود را برای آزمون و خطا هدر نمی دهد.

رضا میرکریمی در مدت فعالیت خود در جشنواره جهانی پرونده خوبی به جا گذاشته که حتی در نبود او این جشنواره به راهی که دارد ادامه خواهد داد.

عضو سابق شورای صدور پروانه ساخت ادامه داد: در سال های اخیر عادت کرده ایم که دائم به همه چیز اعتراض کنیم در حالی که می توان این اعتراض ها را به نقدهای سازنده تبدیل کرد تا در جهت پیشرفت سینمای ایران گام برداریم. اینکه بخواهیم دائما اعتراض کنیم و راه حلی هم ارائه ندهیم، هیچ کمکی نخواهد کرد. قطعا مدیران از نقد درست استقبال می کنند و نقد منصفانه می تواند کمک زیادی به مدیران و دست اندرکاران باشد و همه این نوع انتقاد را می پذیرند. نقد چه در رسانه ها و چه به صورت شخصی باید به مدیران انتقال داده شود تا آنها بتوانند از مشکلاتی که داشته اند مطلع شوند و درصدد رفع آنها برآیند.

برزیده در پایان ضمن تایید سیاست حفظ ثبات مدیریت در نهادهای فرهنگی و جشنواره ها اظهار کرد: تدوام حضور مدیران در پست هایشان باعث پیشرفت فرهنگ و هنر خواهد شد، اما متاسفانه در کشور ما در دولت یک رییس جمهوری چهار وزیر فرهنگی تغییر کرده است! اینکه دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر چند سالی است که در این جشنواره حضور دارد می تواند به برطرف کردن چالش های جشنواره کمک کند. با برنامه ریزی بلندمدت است که می توان انتظار کارهای بزرگ از جشنواره ها و نهادهای فرهنگی داشت. باید قبول کنیم کار فرهنگی مدیریت بلندمدت می طلبد.

آدرس سایت رسمی جشنواره Fajriff.com و پست الکترونیکی جشنواره Info@Fajriff.com است.

سی و هفتمین دوره جشنواره جهانی فیلم فجر از 18 تا 26 آوریل 2019 (29 فروردین تا 6 اردیبهشت 1398) به دبیری رضا میرکریمی در تهران برگزار می شود.

لینک خبر :‌ دنیای سینما
سینماپرس: گیشه سینماها در سال جاری با شگفتی هایی همراه بود؛ از فروش نزدیک به 40 میلیارد تومانی یک فیلم سینمایی به اصطلاح کمدی که اغلب سینماگران، منتقدان و اهالی رسانه آن را نازل ترین فیلم تاریخ سینمای ایران برشمرده اند تا شکست های پیش بینی نشده برای برخی از فیلم هایی که با بودجه های دولتی ساخته شده بودند! اما مهمترین نکته اینکه برخی از کارشناسان و صاحب نظران سینما بر این نظرند که اغلب فیلم های اکران شده در سال جاری جزو آثار سطحی و نازل هستند و هیچ دستاوردی برای سینمای کشور محسوب نمی شوند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۵

به گزارش سینماپرس عید نوروز و تابستان همانند سال های گذشته، طلایی ترین روزها برای اکران فیلم های سینمایی بودند و طبق سنت سال های گذشته با آغاز پاییز و بازگشایی مدارس فروش فیلم ها با افت نسبی همراه شد و از اوایل آذر ماه سال جاری این افت چشمگیر شد به نحوی که در فصل زمستان فیلم ها اغلب شکست های بسیار سنگینی را در گیشه محتمل شدند.

در ماه های پایانی سال جاری اکران گسترده ده ها فیلم سینمایی به صورت همزمان بار دیگر باعث پدیده فیلمسوزی در سینمای کشور شد و بسیاری از اهالی سینما و کارشناسان نسبت به این مسأله انتقادات جدی داشتند.

اگر چه سال 97 در کل و به ظاهر سال خوبی برای اقتصاد سینمای ایران به شمار می آید، اما با نیم نگاهی به ارقام نجومی تولید برخی از فیلم ها و همچنین فروش پایین نیمی از آثار اکران شده می توان به این مهم دست یافت که ما همچنان از شرایط آرمانی و ایده آل در سینمای ایران دور هستیم و بررسی و کارشناسی های زیادی می طلبد تا ما بتوانیم گیشه سینماها را برای همیشه نجات دهیم.

از سوی دیگر مهمترین اتفاق در سال جاری این است که اغلب فیلم های نازل، سطحی و پیش پاافتاده که به زعم منتقدان و کارشناسان سینمایی ارزش فرهنگی و هنری ندارند جزو پرفروش ها بوده اند و این اتفاق زنگ خطری جدی برای آینده سینمای کشور است. مسئولان سینمایی کشور باید با تدبیر و درایت تدبیری اندیشه کنند تا سطح سلیقه دچار تنزل شده مردم بار دیگر بتواند رو به رشد بگذارد.

در پایان سال برآن شدیم تا در جهت اطلاع مخاطبان گرامی گزارشی از فروش یک ساله فیلم های مهم سینما را گردآوری کنیم که ماحصل آن را در ذیل مشاهده می کنید.

*لازم به توضیح است که این گزارش در نیمه اول اسفندماه سال جاری تنظیم شده و قطعا تا زمان انتشار فیلم هایی که اکران شان ادامه دارد رقم فروش شان دچار تغییر شده است.

فروش بالای 20 میلیارد تومان

نام فیلم

نام کارگردان

توضیحات

فروش کل تهران و شهرستان ها

هزارپا

ابوالحسن داودی

این فیلم توانست به عنوان پرفروش ترین فیلم تاریخ سینمای ایران لقب بگیرد

اکثریت منتقدان و کارشناسان سینما هزارپا را سطحی و نازل ترین فیلم تاریخ سینمای ایران برشمرده اند

38/100/000/000 تومان

فروش بین 10 تا 20 میلیارد تومان

نام فیلم

نام کارگردان

توضیحات

فروش کل تهران و شهرستان ها

مصادره

مهران احمدی

بسیاری از منتقدان و کارشناسان سینما این فیلم را یکی از سطحی ترین فیلم های تاریخ سینمای کشور دانسته اند

15/900/000/000 تومان

لاتاری

محمدحسین مهدویان

15/060/000/000 تومان

تگزاس

سیدمسعود اطیابی

بسیاری از منتقدان و کارشناسان سینما این فیلم را یکی از سطحی ترین فیلم های تاریخ سینمای کشور دانسته اند

14/600/000/000 تومان

به وقت شام

ابراهیم حاتمی کیا

یکی از معدود آثار سینمای استراتژیک که توانست در گیشه با فروش نسبتا بالایی روبرو شود و توجهات مدیران سینمایی را برای حمایت بیشتر از این گونه مهم سینمایی جلب نماید

13/400/000/000 تومان

مغزهای کوچک زنگ زده

هومن سیدی

بسیاری از منتقدان و صاحب نظران سینما همچنان از فروش بالای این فیلم تلخ متعجب هستند

12/200/000/000 تومان

لونه زنبور

برزو نیک نژاد

بسیاری از منتقدان و کارشناسان سینما این فیلم را یکی از سطحی ترین فیلم های تاریخ سینمای کشور دانسته اند

10/000/000/000 تومان

فروش بین 1 تا 10 میلیارد تومان

نام فیلم

نام کارگردان

توضیحات

فروش کل تهران و شهرستان ها

قانون مورفی

رامبد جوان

اکران این فیلم تا لحظه تنظیم این گزارش همچنان ادامه دارد

9/100/000/000 تومان

فیلشاه

هادی محمدیان

این انیمیشن سینمایی لقب پرفروش ترین انیمیشن تاریخ سینمای کشور را از آن خود کرد

7/906/000/000 تومان

لس آنجلس تهران

تینا پاکروان

بسیاری از منتقدان و کارشناسان سینما این فیلم را یکی از سطحی ترین فیلم های تاریخ سینمای کشور دانسته اند

7/177/000/000 تومان

بمب؛ یک عاشقانه

پیمان معادی

6/782/000/000 تومان

مارموز

کمال تبریزی

برخی کارشناسان عبور از خطوط قرمز را دلیل اصلی فروش این فیلم دانسته اند

6/493/000/000 تومان

تنگه ابوقریب

بهرام توکلی

یکی از معدود آثار سینمای استراتژیک که توانست در گیشه با فروش نسبتا قابل توجهی روبرو شود

5/646/000/000 تومان

کلمبوس

هاتف علیمردانی

بسیاری از منتقدان و کارشناسان سینما این فیلم را یکی از سطحی ترین فیلم های تاریخ سینمای کشور دانسته اند

4/937/000/000 تومان

خجالت نکش

رضا مقصودی

بسیاری از منتقدان و کارشناسان سینما این فیلم را یکی از سطحی ترین فیلم های تاریخ سینمای کشور دانسته اند

4/560/000/000 تومان

لازانیا

حسین قناعت

4/164/000/000 تومان

پیشونی سفید2

سیدجواد هاشمی

4/163/000/000 تومان

هشتگ

رحیم بهبودی فر

3/708/000/000 تومان

پارادایس

علی عطشانی

اکران این فیلم تا لحظه تنظیم این گزارش همچنان ادامه دارد

3/600/000/000 تومان

دشمن زن

کریم امینی

3/188/000/000 تومان

عصبانی نیستم

رضا درمیشیان

3/066/000/000 تومان

چهارراه استانبول

مصطفی کیایی

3/058/000/000 تومان

خانم یایا

عبدالرضا کاهانی

3/008/000/000 تومان

پاستاریونی

سهیل موفق

2/526/000/000 تومان

دم سرخ ها

آرش معیریان

بسیاری از منتقدان و کارشناسان سینما این فیلم را یکی از سطحی ترین فیلم های تاریخ سینمای کشور دانسته اند

2/511/000/000 تومان

کاتیوشا

علی عطشانی

بسیاری از منتقدان و کارشناسان سینما این فیلم را یکی از سطحی ترین فیلم های تاریخ سینمای کشور دانسته اند

2/402/000/000 تومان

خاله قورباغه

افشین هاشمی

2/386/000/000 تومان

آشغال های دوست داشتنی

محسن امیریوسفی

اکران این فیلم تا لحظه تنظیم این گزارش همچنان ادامه دارد

2/285/000/000 تومان

دارکوب

بهروز شعیبی

2/162/000/000 تومان

عرق سرد

سهیل بیرقی

2/046/000/000 تومان

تخته گاز

محمد آهنگرانی

بسیاری از منتقدان و کارشناسان سینما این فیلم را یکی از سطحی ترین فیلم های تاریخ سینمای کشور دانسته اند

2/028/000/000 تومان

خرگیوش

مانی باغبانی

بسیاری از منتقدان و کارشناسان سینما این فیلم را یکی از سطحی ترین فیلم های تاریخ سینمای کشور دانسته اند

2/017/000/000 تومان

دزد و پری2

حسین قناعت

1/641/000/000 تومان

دلم می خواد

بهمن فرمان آرا

1/542/000/000 تومان

آستیگمات

مجیدرضا مصطفوی

1/481/000/000 تومان

گرگ بازی

عباس نظام دوست

1/287/000/000 تومان

وای آمپول

علیرضا محمودزاده

بسیاری از منتقدان و کارشناسان سینما این فیلم را یکی از سطحی ترین فیلم های تاریخ سینمای کشور دانسته اند

1/235/000/000 تومان

خوک

مانی حقیقی

1/185/000/000 تومان

اتاق تاریک

سیدروح الله حجازی

1/176/000/000 تومان

میلیونر میامی

مصطفی احمدی

بسیاری از منتقدان و کارشناسان سینما این فیلم را یکی از سطحی ترین فیلم های تاریخ سینمای کشور دانسته اند

1/165/000/000 تومان

به وقت خماری

محمدحسین لطیفی

1/094/000/000 تومان

شعله ور

حمید نعمت الله

1/045/000/000 تومان

فروش بین 100 تا 999 میلیون تومان

نام فیلم

نام کارگردان

توضیحات

فروش کل تهران و شهرستان ها

هت تریک

رامتین لوافی

اکران این فیلم تا لحظه تنظیم این گزارش همچنان ادامه دارد

920/407/000 تومان

جن زیبا

بایرام فضلی

اکران این فیلم تا لحظه تنظیم این گزارش همچنان ادامه دارد

672/560/000 تومان

جاده قدیم

منیژه حکمت

577/547/000 تومان

فراری

علیرضا داودنژاد

531/042/000 تومان

سرو زیرآب

محمدعلی باشه آهنگر

501/500/000 تومان

درساژ

پویا بادکوبه

487/441/000 تومان

من دیوانه نیستم

علیرضا امینی

394/000/000 تومان

داش آکل

محمد عرب

345/000/000 تومان

مأموریت غیرممکن

یعقوب غفاری

اکران این فیلم تا لحظه تنظیم این گزارش همچنان ادامه دارد

282/442/000 تومان

همه چی عادیه

محسن دامادی

261/191/000 تومان

ترانه

مهدی صاحبی

اکران این فیلم تا لحظه تنظیم این گزارش همچنان ادامه دارد

257/200/000 تومان

سوفی و دیوانه

مهدی کرم پور

225/765/000 تومان

سوءتفاهم

احمدرضا معتمدی

اکران این فیلم تا لحظه تنظیم این گزارش همچنان ادامه دارد

223/000/000 تومان

آن سوی ابرها

مجید مجیدی

211/500/000 تومان

جشن دلتنگی

پوریا آذربایجانی

208/500/000 تومان

ماهورا

حمید زرگرنژاد

206/500/000 تومان

آخرین بار کی سحرو دیدی؟

فرزاد موتمن

163/377/000 تومان

در وجه حامل

بهمن کامیار

149/351/000 تومان

پشت دیوار سکوت

مسعود جعفری جوزانی

142/445/000 تومان

شماره 17 سهیلا

محمود غفاری

115/875/000 تومان

مرداد

بهمن کامیار

111/678/000 تومان

فروش زیر 100 میلیون تومان

نام فیلم

نام کارگردان

توضیحات

فروش کل تهران و شهرستان ها

سندباد و سارا

غلارمضا آزادی

اکران این فیلم تا لحظه تنظیم این گزارش همچنان ادامه دارد

90/000/000 تومان

ناخواسته

برزو نیک نژاد

75/480/000 تومان

یک کیلو و دویست گرم

رحیم طوفان

61/071/000 تومان

در مسیر باران

حامد کاتبی

60/000/000 تومان

ضربه فنی

غلامرضا رمضانی

اکران این فیلم تا لحظه تنظیم این گزارش همچنان ادامه دارد

55/000/000 تومان

راه رفتن روی سیم

احمدرضا معتمدی

54/905/000 تومان

بهشت گمشده

حمید سلیمیان

اکران این فیلم تا لحظه تنظیم این گزارش همچنان ادامه دارد

12/000/000 تومان

قرارمون پارک شهر

فلورا سام

اکران این فیلم تا لحظه تنظیم این گزارش همچنان ادامه دارد

یکی از نکات قابل تأمل درباره این فیلم فروش 100 هزار تومانی آن در 3 روز ابتدایی اکرانش بود!

11/000/000 تومان

گام های شیدایی

حمید بهمنی

3/533/000 تومان

دایان

بهروز نورانی پور

اکران این فیلم تا لحظه تنظیم این گزارش همچنان ادامه دارد

200 هزار تومان!

لینک خبر :‌ سینما پرس
سخنگوی شورای عالی اکران ضمن اشاره به احتمال افزایش حداقلی قیمت بلیت سینماها در سال 98 از تصمیم گیری قطعی در این مورد در روز دوشنبه همین هفته خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر ، همزمان با اعلام فیلم های اکران نوروز 98 و ترکیب نهایی سرگروه های سینمایی در هفته ای که گذشت، مهمترین مسأله ای که در حال حاضر برنامه ریزی برای اکران سال آینده را تحت الشعاع قرار داده و هنوز تصمیم نهایی درباره آن گرفته نشده، قیمت بلیت سینماها است.

اسفندماه سال گذشته شورای صنفی نمایش برای سال 97 تصمیم به افزایش قیمت بلیت سینماها به 20 هزار تومان داشت که این امر با توجه به شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه عملی نشد، هرچند قیمت بلیت برای سینماهای درجه یک به 15 هزار تومان نیز رسید.

امسال نیز همچنان بحث افزایش قیمت بلیت سینماها برای اکران 98 در دستور کار شورای صنفی قرار دارد هرچند هنوز تصمیم نهایی در این زمینه گرفته نشده است .

شرایط اقتصادی موجود در جامعه که افزایش قیمت بلیت سینماها می تواند منجر به حذف این کالای فرهنگی از سبد خانواده های کم درآمد شود و از سوی دیگر افزایش قیمت تولید فیلم در سینمای ایران و هزینه نگهداری و تجهیز سالن های سینمایی از سوی دیگر تصمیم گیری در این زمینه را سخت کرده است.

علی سرتیپی سخنگوی شورای عالی اکران در گفتگو با خبرنگار مهر درباره افزایش قیمت بلیت سینماها در سال 98 گفت: هنوز به نتیجه قطعی در این زمینه نرسیده ایم، این امکان وجود دارد که افزایش حداقلی در بلیت سینماها داشته باشیم که البته این مساله هنوز مشخص نیست، به هر حال نتیجه قطعی در این زمینه روز دوشنبه از سوی شورای صنفی نمایش اعلام می شود.

کد خبر 4569227

نیوشا روزبان

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
هرساله با مشخص شدن فیلم های اکران نوروزی در سینماهای کشور، قیمت درنظر گرفته شده برای بلیت سینماها نیز در سال جدید اعلام می شود،
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : روزنامه شهر آرا

شهرآرا آنلاین - از این رو با اعلام نام 7فیلم اکران نوروزی، گمانه زنی ها برای قیمت بلیت سینماها آغاز شد. ازآنجایی که در سال گذشته، بلیت سینماهای مدرن کشور رشد 20درصدی داشت، با شرایط اقتصادی حاضر، احتمال می رود بلیت سینما های کشور همچون سال گذشته یا حتی با درصد بیشتری افزایش یابد. این گمانه زنی ها برای قیمت بلیت ادامه داشت تااینکه در روزهای گذشته، خبری درباره طرح افزایش قیمت بلیت سینماها در سال1398 در وزارت ارشاد منتشر شد. براساس شنیده ها در آخرین جلسه شورای صنفی، نماینده گروهی از سینماهای دولتی به دنبال افزایش بلیت سینماها تا سقف 20هزارتومان بوده است؛ پیشنهادی که با مخالفت اعضای شورای صنفی مواجه شده ، از این رو تصمیم گیری برای این طرح به شورای عالی اکران و وزارت ارشاد ارجاع داده شده است.

بسیاری از رسانه ها و علاقه مندان به سینما بر این عقیده هستند که اگر این طرح تصویب شود، تعداد مخاطبان سینما با ریزش مواجه می شود و افراد کم درآمد نیز از هنر هفتم محروم می شوند. در همین زمینه سیدمحمود رضوی، سینماگر مشهدی که تهیه کنندگی آثاری چون دهلیز ، دارکوب ، ماجرای نیم روز ، لاتاری و ماجرای نیم روز؛رد خون را در کارنامه دارد و نوروز سال98 نیز با دو فیلم غلامرضا تختی و پیشونی سفید3 به عنوان پخش کننده به سینما های کشور می آید، روز گذشته با انتشار یادداشتی درباره طرح افزایش قیمت بلیت سینماها نوشت: از همکارانم، تهیه کنندگان، پخش کنندگان و سینماداران محترم تقاضا دارم علی رغم افزایش سرسام آور کلیه هزینه های تولید، توزیع و اکران، عدم تغییر قیمت بلیت سینما در ابتدای سال نو را به مردم عیدی داده، اجازه دهیم در ایام نوروز، سینما ارزان ترین تفریح برای همه باشد.

به گفته علی سرتیپی، سخنگوی شورای عالی اکران، نتیجه قطعی درباره قیمت بلیت سینماها در سال 98، روز دوشنبه از سوی شورای صنفی نمایش اعلام می شود.

کانال شهرآرا در پیام رسان های گوناگون

لینک خبر :‌ شهر آرا آنلاین
کارگردان باد در علفزار می پیچد به دانشجو گفت: مسئولین سینمایی ما باید جریان فیلمسازی را درست جلو ببرند و به فیلم های اجتماعی باکیفیت بها بدهند؛ به سمتی نرویم که مسیر سینما و مخاطبش به هر سمتی منحرف شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۵

خسرو معصومی، کارگردان سینما در گفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو در تحلیل خود بر وضعیت سینما به ویژه در حوزه اکران در سال 97 عنوان کرد: برخی ژانر ها در این سینما و در حوزه اکران، دچار کم لطفی می شوند؛ همچنان که معتقدم انگار دارند سر سینمای اجتماعی را می برند!
وی افزود: این سینما در نزد مخاطب و در سینمای ایران دارای جایگاه است، اما نمی گذارند در حوزه اکران و زمانی که فیلم ها حتی فرصت اکران پیدا می کنند، حقشان را بگیرد.
این کارگردان گفت: وقتی تولید یک سال سینمای ایران را نگاه کنید، این فیلم های کمدی هستند که عمدتا میفروشند؛ همینطور هم می شود که وقتی سراغ سرمایه گذار میرویم، اولین سالش این است که آیا فیلمنامه ات کمدی است و آیا می فروشد؟!
معصومی که فیلم کار کثیف را در نوبت اکران دارد، اضافه کرد: در این شرایط باید از برخی فیلمسازان جوان و کاربلد مثل نیما جایدی با ُسرخپوست تقدیر کرد که با چنین فیلم های خوش ساختی، وارد رقابت با سینمای تجاری و کمدی می شوند.
وی تأکید داشت: مسئولین فرهنگی و سینمایی ما باید بفهمند که جریان فیلمسازی را درست جلو ببرند و به فیلم های اجتماعی باکیفیت بها بدهند؛ به سمتی نرویم که مسیر سینما و مخاطبش به هر سمتی منحرف شد.
این کارگردان اضافه کرد: مردم ما اگر امروز در سینما ها سراغ فیلم کمدی سخیف می روند، به این دلیل است که آن ها را عادت داده اند که پای این فیلم ها بنشینند.
خسر معصومی همچنین گفت: سینماگران طنر اگر می خواهند به سینمای کمدی بها دهیم، به سمت فیلم هایی مثل اجاره نشین ها و امثال آن باید رفت که هم مردم را درست بخندانند و هم لااقل فیلم شسته رفته ای را روی پرده بفرستند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
تهران-ایرناپلاس- با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال، وضعیت سینمای کشور و فراز و فرودهایی که این حوزه پرمخاطب در سال 97 داشته است را با یکی از منتقدان کهنه کار سینمای ایران بررسی کرده ایم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۵

احمد طالبی نژاد، منتقد و نویسنده مطرح سینما درباره وضعیت سینمای ایران در سال جاری، به خبرنگار ایرناپلاس گفت: سالی که پشت سر گذاشتیم برای سینمای ایران، سال پرماجرایی بود. این اتفاقات را از چندین زاویه می توان بررسی کرد. در ابتدا رکورد فروش سینمای ایران در سالی که گذشت، شکسته شد. این موضوع را آمار و ارقام رسمی می گویند. فیلم سینمایی هزارپا 40 میلیارد تومان در گیشه فروخت، حال فرض می گیریم اغراق باشد و 20 میلیارد هم فروخته باشد، این اتفاق خوشایندی از جهت صنعت سینما است. البته در نسبت با این فیلم موضوع هنر سینما جدا است. این اتفاق نشان می دهد اگر فیلم هایی داشته باشیم که به سمت مخاطب عام حرکت کنند، ظرفیت مخاطبان سینمای ایران به گونه ای است که می تواند پاسخگوی نیازهای اقتصادی سینما باشد.

** بخش عمده درآمدِ سینما خرج خود سینما نمی شود

این منتقد با اعلام اینکه قبلاً در رسانه ها نوشتم سینمای ایران بازار محدودی دارد و باید در بازار خارجی هم حضور پیدا کند و همچنان بر این موضوع تأکید می کنم، تصریح کرد: اما در همین بازار محصول داخلی هم مانند هزارپا می تواند در سینما فروش خوبی داشته باشد. مشروط بر اینکه پول درآمده از این فیلم در اقتصاد سینما استفاده شود. اکنون بحث روز سینمای ایران حکایت از این دارد که بخش عمده درآمدِ سینما خرج خود سینما نمی شود و صرف هزینه خرید ملک و املاک در داخل و خارج از کشور می شود که از دایره معادلات اقتصاد سینما بیرون می رود و این موضوع غلط است. ابوالحسن داوودی و رضا رخشان که عقبه کارگردانی، تهیه کنندگی، عکاسی و فیلمبرداری در سینما را دارند، باید بخشی از درآمد هزارپا را به اقتصاد سینما وارد کنند. کاری که برخی تهیه کنندگان قبل انقلاب مثل پرویز صیاد، مهدی میثاقیه انجام می دادند. پرویز صیاد از فیلم های صمد پول درمی آورد، سپس می رفت با سهراب شهید ثالث فیلم می ساخت. این روال اکنون وجود ندارد. این پول های قلمبه در جیب شخص یا گروهی به املاک و مستغلات تبدیل می شود.

** جامعه نیاز به خندیدن و رها کردنِ احساس و عواطف انباشته شده درونی دارد

طالبی نژاد با اعلام اینکه مردم با وجود همه گرفتاری ها هنوز به دیدن فیلم های سینمایی می روند، گفت: این موضوع هم قابل بررسی و هم نیاز جامعه است. جامعه ما خسته و عصبی است، دنبال یک مکانی است که بخشی از این خستگی ها و عقده ها را بیرون بریزد. در این شرایط چه بهتر که در برنامه ریزی سالیانه، به فیلم کمدی توجه بیشتری نشان دهیم. در واقع جامعه نیاز به خندیدن و رها کردنِ احساس و عواطف انباشته شده درونی دارد. هزارپا از این منظر در گیشه موفق شد وگرنه از نظر هنری فیلم زیاد قابل بحثی نیست و بیشتر شبیه یک شو است، از نظر سینمایی خیلی اعتباری به این فیلم نمی دهم. اما این نکته را نباید فراموش کرد که مردم با دیدن این فیلم با آن خندیدند. فیلم های دیگری که حالا کم و بیش فروش خوبی داشتند، آنها هم اغلبشان از همین جنس فیلم هستند. نوع کمدی رمانتیک و کمدی تاریخی همواره با استقبال مخاطب همراه است. البته فیلم هزارپا به اسلپ استیک که از اشکال قدیمی کمدی هستند، نزدیک بود. فیلم های جدی با موضوعات جدی، کمتر با استقبال عامه مواجه می شوند. یکی از فیلم های خوبی که در گروه هنر و تجربه نمایش داده شد گلدن تایم بود که خوب دیده نشد، اما فیلم جذاب و ارزشمندی بود.

**رویا؛ مسئله ای که سینمای امروز ایران آن را کم دارد

وی در ادامه با اشاره به اینکه مردم از سینمای جدی کمی گریزان شدند و به سریال های سطح پایین داخلی و ترکی پناه برده اند، خاطرنشان کرد: این اتفاق باعث شده مخاطب از واقعیت ها رها شوند و به سمت رویا برود، یکی از مسائلی که سینمای امروز ایران برای مردم عادی کم دارد، رویا است. رویا به مفهموم درست آن؛ اصلاً منظورم فیلمفارسی نیست. مردم عادی به سینما می روند که تفریح هم بکنند، برای دریافت پیام به سینما نمی روند که آموزش ببینند. به قصد تماشای فیلم به سینما می روند و در عین حال اگر نکته ای هم یاد گرفتند، چه بهتر. در واقع این موضوع در سینمای حرفه ای ما باید یک اصل باشد.

**سینمای سعید روستایی و خفه شدن از دیدن این همه واقعیت

مثلاً نوع فیلم های اصغر فرهادی هم رویا در آن وجود دارد هم جدیت و واقعیت. البته واقعیت صرف و محض خیلی نکته جذابی نیست. نوعی که مصداق آن را در سینمای سعید روستایی می بینیم که از دیدن این همه واقعیت خفه می شویم. این حرف را چند شب قبل در نشست نقد و بررسی یک فیلم زدم. به هر حال برخی اوقات بهتر است از واقعیت، گریزی به رویا داشته باشیم. به مردم هم کمی رویا بدهیم تا به آرامش برسند. این بحث خیلی دامنه دار است، ترجیح می دهم بیشتر از این به آن وارد نشوم، زیرا یک وجه جامعه شناختی و روانشناسی دارد و در مقابل آن یک وجه هنری هم دارد. ولی در مجموع باید عنوان کنم در اقتصاد سینما اتفاقات مثبت و خوبی در سال جاری رخ داد. البته مشروط به اینکه اقتصاد حاصل شده به سینما بازگردد و بازار کماکان رونق داشته باشد. سال 97 سال بی رونقی برای سینما نبود.

گفت وگو از هنگامه ملکی

ادامه دارد...

*اداره کل اخبار چند رسانه ای*

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
بر اساس نتایج رسمی یک نظرسنجی در ایران بیش از 6 /88 درصد از مردم تا به حال تئاتر نرفته و از سوی دیگر بیش از 30 درصد از ایرانی ها حتی یک بار هم پایشان را به سینما نگذاشته اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: بر اساس نتایج رسمی یک نظرسنجی در ایران بیش از 6 /88 درصد از مردم تا به حال تئاتر نرفته و از سوی دیگر بیش از 30 درصد از ایرانی ها حتی یک بار هم پایشان را به سینما نگذاشته اند. این آمار نشان می دهد برخلاف دعوا های رسانه ای درباره اهمیت سینما یا موقعیت تئاتر به عنوان یک هنر مردمی، بسیاری از مردم ایران هیچ دغدغه ای درباره آن ها نداشته و حتی به عنوان سرگرمی هم به تئاتر و سینما نگاه نمی کنند.

مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) در اسفندماه، نظرسنجی ای را برگزار کرده است که بر اساس نتایج آن، 2/30 درصد مردم ایران تا به حال به سینما نرفته اند. همچنین 22 درصد از پاسخگویان اعلام کرده اند که آخرین باری که به سینما رفته اند کمتر از یک سال پیش بوده است. 4 /10 درصد نیز آخرین بار بین یک تا سه سال پیش سینما رفته اند و 05/37 درصد هم گفته اند که بیش از سه سال از آخرین باری که به سینما رفته اند می گذرد. این آمار نشان می دهد که با در نظر گرفتن بیش از 81 میلیون ایرانی، بیش از 24 میلیون ایرانی عملاً سینما رفتن را از برنامه زندگی حذف کرده اند. این افراد حتی اگر می خواستند در طول سال فقط یک بار به سینما بروند با احتساب بلیت 15 هزار تومانی سینما، درآمدی بیش از 360 میلیارد تومان را برای سینما به ارمغان می آوردند. رقمی که هنوز هم بیش از ارزش اقتصادی بازار سینما در ایران است.

چند سال پیش یک سایت خبری نظرسنجی ای را از مخاطبانشان برگزار کرد. این نظرسنجی به دلایل سینما نرفتن ایرانیان پرداخته بود و مدعای آن این بود که ممیزی آثار سینمایی بیش از دیگر گزینه ها مورد توجه شرکت کنندگان در نظرسنجی قرار گرفته و نزدیک 48 درصد بر این باور بودند که این مسئله و فشار ها برای افزایش همین ممیزی کنونی، منجر به افت فروش فیلم ها و عدم استقبال مردم شده است. اما به نظر می رسد واقعیت چیز دیگری است.

کاهش کیفیت آثار سینمایی مخاطب پسند نیز دومین عامل مهم در این افت مخاطب و نمودار رو به پایین سینمای کشور به شمار می رفت و پس از این دو عامل، افزایش بهای بلیت سینما ها و خروج سینما از سبد اولویت های اقتصادی خانوار ها و همچنین توسعه ابزار های رقیب سینما نظیر عرضه فیلم با بهای پایین در شبکه خانگی و تماشا در ابزار های باکیفیتی نظیر سینمای خانگی، ویدئوپروژکشن و... بیشترین علت افت فروش سینما ها ارزیابی شده بود.

البته اکنون با تغییر سیاست های سینمایی و کاهش حجم ممیزی فیلم های سینمایی و رفع توقیف فیلم های توقیف شده، حتی می توان به جرئت گفت: مسئله ممیزی تأثیری در بی رغبتی به سینما ندارد و علت سینما نرفتن مردم به دلایل دیگری مربوط است. برخلاف ادعای بسیاری از اهالی سینما که معتقدند مردم به سینما توجه دارند، آمار و ارقام نکته مقابلی را نشان می دهد. در سال 96 فقط 19 درصد از مردم به سینما رفته اند. آمار حدود 20 درصدی بینندگان ثابت سینما تقریباً در همه نظرسنجی ها تکرار شده است. همه سرمایه گذاری هایی که در سینما انجام می شود نیز معطوف به نگه داشتن همان آمار است. کیومرث پوراحمد درباره اینکه مردم چرا به سینما نمی روند، می گوید: فیلمی که برای مردم جذاب باشد دهان به دهان می گردد و سبب تبلیغ آن می شود و بالعکس. بخشی از آدم هایی که در جشنواره فیلم فجر به تماشای فیلم ها می نشینند در طول سال به سینما نمی روند و این مسئله می تواند برای این افراد نیز مؤثر و مفید باشد. و احتمالاً با این منطق یکی از دلایلی که 30 درصد مردم هرگز به سینما نمی روند این است که فیلم خوبی در سینما نیست که مردم دیدن آن را به یکدیگر توصیه کنند.

تئاتر هنر اقلیت

ایرانی ها در سال 2012 یک دوازدهم امریکایی ها به سینما رفته اند. این رقم بسیار قابل تأمل است ولی زمانی که صحبت از تئاتر رفتن می شود، آمار تئاتر رفتن ایرانی ها بسیار کمتر می شود. بر اساس نظرسنجی ایسپا ، 6/88 درصد ایرانی ها هرگز به تئاتر نرفته اند. در این نظرسنجی فقط 3 درصد از مردم گفته اند که حداقل سالی یک بار به تئاتر می روند. 3/1 درصد نیز گفته اند که هر چند ماه یک بار به تئاتر می روند و نیم درصد هم گفته اند که هر ماه یکبار به تئاتر می روند. با توجه به اینکه اجرا های تئاتر در ایران حدود یک ماه به طول می انجامد، مخاطب پیوسته و وفادار تئاتر در حد همان نیم درصد است. در حالی که اهالی تئاتر همیشه مدعی اند که تئاتر هنری مردمی است، ولی در عمل حتی یک درصد از مردم هم حاضر نیستند در ماه برای تماشای تئاتر وقت بگذارند. البته این موضوع را نیز نباید از نظر دور داشت که در بسیاری از شهر های کشور تئاتر اجرا نمی شود و بیشتر اجرا ها معطوف به تهران و یکی دو شهر بزرگ دیگر است.

اقتصاد باعث تحریم هنر

قیمت بلیت سینما و تئاتر به دلیل شرایط بد اقتصادی می تواند یکی از دلایل قهر مردم از سینما و تئاتر باشد. تا چند روز آینده تکلیف قیمت جدید بلیت سینما ها مشخص می شود و به احتمال زیاد از سال آینده شاهد بلیت های 20 هزار تومانی سینما ها خواهیم بود. در تئاتر نیز که همیشه قیمت بلیت ها چیزی بیش از 20 هزار تومان بوده است در سال جاری با افزایش قیمت بلیت در مواردی شاهد فروش بلیت های چند صد هزار تومانی برای تئاتر های لاکچری بوده ایم. این نمایش ها با استقبال قشر خاصی از مخاطبان که حاضرند هر قیمتی را برای تماشای تئاتر پرداخت کنند، موجب می شود که دیگر گروه های تئاتری نیز وسوسه شوند و به افزایش قیمت بلیت فکر کنند. انتشار نتایج نظرسنجی درباره میزان استقبال از تئاتر و سینما، می تواند برای مدیران فرهنگی، یک هشدار بزرگ باشد. زمانی که مردم خود را از محصولات فرهنگی داخلی دور کنند، قطعاً برای پر شدن این خلأ به دنبال جایگزین هایی خواهند بود و احتمال اینکه آن را با محصولات خارجی پر کنند بسیار زیاد می شود. این اقدام همان چیزی است که سال ها از آن به عنوان تهاجم و نفوذ فرهنگی یاد می شود و نهاد های بسیاری بودجه می گیرند تا با آن برخورد کنند.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین

چند سالی می شود که با رسیدن به روزهای پایانی سال جریان ها و اتفاقات مهم سال، توسط رسانه ها بررسی می شود. در یک سال گذشته در عرصه سینما چهره های تاثیرگذار زیادی چه به لحاظ منفی و چه به لحاظ مثبت حضور داشته اند که بعضاً جریان اصلی سینما را نیز هدایت کرده اند؛ چهره هایی که شاید با آمدن نام سینما، مخاطبان به یکباره به یاد آن ها بیفتند؛ افرادی که یا در جایگاه مدیریت اتفاقات یک سال گذشته را رقم زده اند یا در بدنه سینما جریانات را هدایت کرده اند.

به گزارش مهر،هرچند به نظر می رسد تعداد این افراد زیاد و هرکسی در جایگاه خود مفید یا مضر عمل کرده باشد اما در این گزارش به معرفی پنج چهره تاثیرگذار سینما از نظر کارشناسان سینمای خبرگزاری مهر پرداخته ایم.

حسین انتظامی؛ چالش های سرپرستی با اختیارات رئیس

پیش از این معاون امور مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود اما از 26 آبان ماه در حکمی از سوی سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سرپرستی سازمان سینمایی را عهده دار شد. سازمانی که پیش از آن محمدمهدی حیدریان بر مسند ریاستش تکیه زده بود.

البته از چند هفته قبل از این انتصاب، گمانه زنی های زیادی درباره کناره گیری حیدریان و جایگزینی او، توسط رسانه ها مطرح می شد اما صالحی روز 21 آبان ماه و در جریان بازدیدش از سی و پنجمین جشنواره فیلم کوتاه تهران سرانجام به این حواشی خاتمه داد و عنوان کرد: از زمان ابلاغ قانون بازنشستگی، فرصتی 2 ماهه برای انتخاب رئیس جدید داشتیم. در روزهای نخست ابلاغ از آنجایی که مهندس حیدریان بازنشستگی پیش از موعد داشتند، گفتگوهایی درباره امکان بازگشت ایشان به مدیریت مطرح بود و پیگیری های حقوقی لازم هم انجام شد، منتهی از زمانی که مشخص شد چنین امکانی وجود ندارد و مسجل شد که باید در این زمینه تغییر مدیریت داشته باشیم، گزینه های مختلفی هم از داخل صنف سینما و هم از سایر حوزه های فرهنگی مطرح شد. و به این ترتیب ریاست 20 ماهه حیدریان بر سازمان سینمایی به پایان رسید.

هرچند تاکنون هم ریاست انتظامی در این سازمان در هاله ای از ابهام قرار دارد و او همچنان با عنوان رسمی سرپرست فعالیت می کند اما وزیر ارشاد در حاشیه برپایی دوازدهمین جشنواره سینما حقیقت اعلام کرد که انتظامی تمام اختیارات یک رئیس را دارد.

انتظامی از همان ابتدا با شعار شفافیت در سینما وارد میدان شد؛ موضوعی که گام های اولیه آن را حیدریان با اعلام لیست بودجه تخصیص یافته به زیرمجموعه های سینمایی شامل پرداختی های سازمان طی سال های 1387 تا 1396 به موسسه سینماشهر، انجمن سینمای جوانان ایران، مدرسه ملی سینما و خانه سینما و... برداشته بود اما انتظامی روز 18 آذرماه در حاشیه بازدید سرزده از دوازدهمین جشنواره بین المللی سینماحقیقت عنوان کرد: شفافیت حتماً شئون و شاخص های متعددی دارد که یکی از آن ها انتشار مسائل مالی است. بخش دیگر همین این است که سازوکار و ضوابط رسیدن به این ارقام اعلام شود. در شفافیت ابتدا باید ضوابط اعلام شود به صورتی که اگر کسی بخواهد از مدیری سوالی بپرسد، مدیر برای پاسخ به جایی ارجاع دهد که برای همان فرد پرسش گر دسترسی به آن مقدور بوده باشد. تمام موسسه های زیرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال حاضر موظف شده اند گزارش حسابرسی خود را در مجمع های عمومی، منتشر کنند. همه شوراهای تصمیم گیری باید به صورت رسمی معرفی شوند و مصوبات آن ها به صورت کامل رسانه ای شود. این شئون شفافیت است که باید به صورت جدی دنبال شود و سازمان سینمایی هم در همین راستا به عنوان یکی از زیرمجموعه های ارشاد عمل خواهد کرد.

وعده های انتظامی در حوزه شفافیت خیلی زود عملی شد به طوری که با روی کار آمدن وی، در ماه های اخیر شاهد انتشار ریز عملکردهای مالی موسسه های تابعه سازمان سینمایی بوده ایم که از آن جمله می توان به انتشار عملکرد مالی گروه هنر و تجربه ، انجمن سینمای جوانان ایران، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، سی و ششمین جشنواره فیلم فجر، سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر، موسسه رسانه های تصویری و... اشاره کرد.

انتظامی در کنار سیاست شفافیت در چند وقت اخیر رویکرد دیگری هم در پیش گرفت که چابک سازی و طبیعتاً کوچک سازی سازمان سینمایی بود؛ نخستین جرقه این رویکرد با ابلاغ دستور ادغام موسسه رسانه های تصویری در یک یا دو سازمان دیگر زده شد. سرپرست سازمان سینمایی در حکمش به مهدی یزدانی مدیرعامل موسسه رسانه های تصویری عنوان کرد: با توجه به تجربیات ارزنده مهدی یزدانی در مدیریت فرهنگی و آشنایی با اقتصاد سینما به وی ماموریت داده می شود حداکثر ظرف مدت 6 ماه نسبت به انجام تشریفات قانونی ادغام وظایف موسسه رسانه های تصویری در یک یا دوموسسه دیگر وابسته به سازمان اقدام فرمائید

پیرو همین دستور شایعه انحلال انجمن سینمای جوانان ایران نیز در برخی محافل و رسانه ها مطرح شد که به تازگی سیدصادق موسوی مدیرعامل این انجمن طی گفتگویی با مهر صراحتاً آن را تکذیب و اعلام کرد: بحثی در مورد ادغام و یا انحلال این انجمن وجود ندارد و موضوع ادغام بیشتر در مورد سایر موسسات سازمان سینمایی است.

هرچند ادغام موسسه هایی که به طور موازی در مجموعه سازمان سینمایی در حال فعالیت هستند، می تواند امری پسندیده باشد اما این مهم زمانی محقق می شود که آسیبی به فعالیت های جدی آنها وارد نشود و این مهم با برنامه ریزی انجام شود؛ امری که باعث نگرانی به حق عده ای شده است.

حسین انتظامی سال 97 را در حالی به پایان می رساند که با دو چالش محوری شفافیت و چابک سازی مواجه است؛ باید دید سرانجام پیگیری سیاست های آقای سرپرست در سال آینده با چه سرانجامی مواجه می شود.

جواد عزتی؛ هم حرفه هم گیشه

رضا عطاران و جواد عزتی می توانند ترکیب فریبنده و در عین حال جذابی برای مخاطبان سینمایی باشند؛ بازیگرانی که در این سال ها توانسته اند جانی تازه به گیشه سینماها ببخشند و آثارشان جزو پرفروش ها باشد.

تیرماه امسال بود که کمدی هزارپا به کارگردانی ابوالحسن داوودی و با همین ترکیب بازیگران روی پرده سینماها رفت و بعد از اکران تقریباً طولانی مدتش توانست فروشی بالغ بر 40 میلیارد تومان را تجربه کند و علاوه بر این یک رکورد را در تاریخ سینمای ایران به ثبت برساند.

هر چند در این مدت نقدهای بسیاری بر این فیلم که به روایت اتفاقات دهه 60 می پردازد، وارد شد اما نباید فراموش کرد که چهره برتر این فیلم جواد عزتی بود که در چند سال اخیر چه در قالب نقش های جدی و چه در قالب نقش های طنز خوش درخشیده و توانسته تواناهایی خود را به رخ بکشد.

شاید بشود شگفت آورترین حضور او در آثار جدی را نقش آفرینی در فیلم سینمایی ماجرای نیمروز ساخته محمدحسین مهدویان دانست که اتفاقاً در جریان برگزاری سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر تحسین بسیاری را برانگیخت و بسیاری از منتقدان و خبرنگاران در نشست پرسش و پاسخ این فیلم در سالن رسانه ها، از جسارت کارگردان در انتخاب او می گفتند و اینکه این فیلم، نقطه آغازی برای ایفای نقش های جدی برای جواد عزتی محسوب می شد.

جواد عزتی در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر نیز 2 فیلم به نام جان دار به کارگردانی مشترک پدرام پورامیری و حسین امیری دوماری و فیلم سینمایی ماجرای نیمروز؛ رد خون به کارگردانی محمدحسین مهدویان را داشت و در هر 2 حضوری موفق را تجربه کرد به طوری که برای ماجرای نیمروز؛ رد خون نامزد دریافت جایزه بهترین نقش مکمل شد و بسیاری بر این باور بودند که او شایسته دریافت این جایزه هم بود اما در نهایت این سیمرغ بر شانه های علی نصیریان برای بازی در فیلم سینمایی مسخره باز ساخته همایون غنی زاده نشست.

البته در همان زمان اعلام نامزدهای جشنواره فیلم فجر محمود رضوی تهیه کننده ماجرای نیمروز؛ رد خون در توییترش اعلام کرد: در تیتراژ و فرم های شرکت در جشنواره فجر آقایان جواد عزتی و هادی حجازی فر را به عنوان نقش اول مرد فیلم ماجرای نیمروز؛ رد خون اعلام کرده بودیم که امشب در کمال تعجب نام آقای عزتی به عنوان نامزد نقش مکمل مرد توسط جشنواره اعلام شد اما این واکنش بدون پاسخ از سوی دبیرخانه جشنواره فیلم فجر باقی ماند.

جواد عزتی در سال 97 درخشش در دو حوزه را به صورت همزمان تجربه کرد؛ هم در گیشه توانست به عنوان یک سوپراستار خود را متضمن فروش نشان دهد و هم در حرفه بازیگری توانمندی های خود برای ایفای نقش های جدی و پیچیده را به رخ کشید.

عزتی سال 98 را هم با اکران نوروزی چهار انگشت به کارگردانی حامد محمدی آغاز کرده و فیلم های شاخصی چون ماجرای نیمروز؛ رد خون را هم در نوبت اکران دارد.

نرگس آبیار؛ ماهی که کامل شد

نمی توان چهره های سینمای ایران در سال گذشته را فهرست کرد و نام نرگس آبیار را از قلم انداخت؛ کارگردان زن جوانی که ساخت 4 فیلم سینمایی را در کارنامه دارد و برای اولین بار حضور جدی و نامش را در سینما با ساخت فیلم سینمایی شیار 143 و در جریان سی و دومین جشنواره فیلم فجر بر سر زبان ها انداخت؛ هرچند پیش تر با اشیا از آنچه در آینه می بینید به شما نزدیکترند وارد سینما شده بود.

نرگس آبیار امسال با فیلم شبی که ماه کامل شد پا به سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر گذاشت و ثابت کرد که در عرصه کارگردانی می تواند جهشی جدی داشته باشد.

شبی که ماه کامل شد بی تردید یکی از سخت ترین آثار سینمایی به لحاظ ساخت بوده است؛ مطلبی که بسیاری از منتقدان روی آن صحه گذاشتند اما این کارگردان با در نظرگیری همین موضوع شجاعانه پا به لوکیشن های پرخطر این فیلم همچون پاکستان گذاشت و رفت تا داستان زندگی عبدالحمید ریگی تروریست منطقه سیستان و بلوچستان را به نمایش بگذارد که البته این تلاش ها بی نتیجه نماند.

پس از نمایش این فیلم در جشنواره فیلم فجر محمدحسین قاسمی تهیه کننده شبی که ماه کامل شد ضمن بیان این مطلب که فیلمنامه این اثر را به چند نهاد داده اما کسی حاضر به سرمایه گذاری نشده است، عنوان کرد: بسیاری بر سر موضوع نقش کم رنگ امنیتی ها با ما مشکل داشتند و سنگ اندازی هایی هم کردند موضوعی که به نظر می رسد باعث شد بسیاری از اینکه در این فیلم مشارکت نداشتند، اظهار حسرت کنند که صریح ترین این واکنش ها مربوط به حبیب ایل بیگی قائم مقام بنیاد سینمایی فارابی است.

ایل بیگی همزمان با بازخورد مثبت اکران شبی که ماه کامل شد متنی درباره آن در صفحه شخصی خود نوشت و از اینکه بنیاد فارابی نتوانسته در ساخت این فیلم مشارکت داشته باشد اظهار حسرت کرد. در متنی که ایل بیگی در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشته، آمده است: درود فراوان بر این زوج سینمایی. سرکار خانم نرگس آبیار و آقای محمدحسین قاسمی برای ساخت فیلم عالی شبی که ماه کامل شد سال گذشته که فیلمنامه را خواندم کمتر تصور می کردم این فیلمنامه بتواند یک اتفاق فوق العاده شود. جلسات متعدد با تهیه کننده فیلم و دیگر عزیزان متاسفانه منجر به توافق سرمایه گذاری فارابی در این فیلم نشد. حیف شد که کنارشان نبودیم اما خوشحالیم که این فیلم ساخته شد و می درخشد.

نرگس آبیار با این فیلم در جشنواره فیلم فجر توانست 6 سیمرغ بهترین کارگردانی، بهترین فیلم، بهترین بازیگر نقش اول زن، بهترین بازیگر مکمل زن، بهترین بازیگر نقش اول مرد و بهترین چهره پردازی را شکار کند.

نرگس آبیار حالا با شیار 143 ، نفس و شبی که ماه کامل شد جایگاه خود را به عنوان یکی از زنان بلندپرواز سینمای ایران تثبیت کرده است و کم نیستند مخاطبانی که از همین امروز چشم به راه تجربه های بعدی او نشسته اند.

محمدصادق رنجکشان؛ تاجر در میدان هنر

کمتر کسی نام محمدصادق رنجکشان را تازمانی که رئیس هیات مدیره شرکت خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی دلتابان بود، شنیده بود اما او در ماه های اخیر یکی از چهره های خبرساز و البته پرحاشیه سینما بوده آن هم در حالی که پیش از این هیچ سابقه سینمایی نداشته است؛ مردی که با سرمایه گذاری کلان در چند پروژه سینمایی در کانون توجه رسانه ها قرار گرفت و در مقابل انتقادات و طرح شبهات درباره منابع مالی خود، اینگونه به صراحت موضع گرفت: افرادی که به من تهمت می زنند باید ثابت کنند که پول من کثیف است. من ادعا می کنم یکی از تمیزترین پول ها را در کشور دارم. بعضی اوقات حسادت آدم را کور و کر می کند. اینها افتاده های صنف هستند و من با شرف 50 سال کاسبی کرده ام و از آنها نمی ترسم.

ابهامات درباره رنجکشان زمانی قوت گرفت که علاوه بر سینما نام او به عنوان سرمایه گذار نمایش پرهزینه بینوایان به کارگردانی حسین پارسایی با سرمایه 16 میلیاردی هم به میان آمد.

رنجکشان هرچند اعلام کرده برخی برای ساخت آثارش او را خونین جگر کرده اند اما در همین یک سال، حضوری فعال و پرپول در سینما داشته و توانسته است روی فیلم هایی همچون سرکوب ساخته رضا گوران، بی حسی موضعی ساخته حسین مهکام، سرخپوست ساخته نیما جاویدی، قاتل و وحشی به کارگردانی حمید نعمت الله، روسی به کارگردانی امیر ثقفی و متری شیش و نیم ساخته سعید روستایی سرمایه گذاری کند که اتفاقاً آخری به گفته خودش به دلیل ساخت لوکیشن های سنگین، جزو پرهزینه ترین ها بوده و چیزی حدود 7 میلیارد تومان خرج دربرداشته که 50 درصد از ساخت این فیلم سینمایی با مشارکت مستقیم وی انجام شده است.

رنجکشان خود اعلام کرده است: من نیامده ام سینما را بگیرم و با لفظ سلطان مشکل دارم و بعد از حواشی دروغی که علیه من به وجود آوردند، انگیزه ام را به کلی از دست دادم اما او این روزها سکاندار پردیس تئاتر شهرزاد هم شده است، در حالی که پیش از این گمانه زنی برخی از رسانه ها مبنی بر این بود که رنجکشان هم در این مسیر به سرنوشت محمد امامی سرمایه گذار شهرزاد دچار شود اما او به گفته خودش این روزها با پول تمیز به کارش ادامه می دهد.

محمدصادق رنجکشان حالا تبدیل به نماینده جریانی نوظهور در عرصه تولیدات هنری ایران شده است. جریانی که با برند بخش خصوصی سکان تولید در سینما، تئاتر و شبکه نمایش خانگی را در دست گرفته و هنوز درباره سرانجام حضورشان در این عرصه ابهامات جدی وجود دارد.

محسن امیریوسفی؛ حاشیه سازی در متن

تمام جنجال های او از زمانی آغاز شد که فیلم سینمایی آشغال های دوست داشتنی را در سال 91 کارگردانی کرد اما بنا به محتوایی که داشت از همان زمان تا همین یک ماه پیش در توقیف ماند اما در نهایت در 24 بهمن ماه رنگ پرده به خود دید.

محسن امیریوسفی در تمام این سال ها هر کار توانست کرد تا فیلمش را روانه پرده سینماها کند. آخرین واکنش های او هم مربوط به جشنواره فیلم فجر امسال بود که با حضور در نشست خبری این جشنواره نسبت به اینکه هیات انتخاب فیلم او را ندیده اند، اعتراض کرد البته ابراهیم داروغه زاده دبیر این رویداد و معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی در همان نشست اعلام کرد که فیلم هایی که قبل از سال 96 تولید شده اند نمی توانند در این جشنواره حضور پیدا کنند اما این فیلم سال 91 تولید شد و تا سال 96 پروانه نمایش نداشت اما در مدیریت ما پروانه گرفت علت نداشتن پروانه هم این بود که بخش های کوتاهی درباره حوادث سال هشتاد و هشت بود و به دلیل سوءتفاهم نتوانسته بود پروانه نمایش بگیرد اما با گفتگو با کارگردان این سوءتفاهم ها حل شد و پروانه نمایش گرفت

محسن امیریوسفی اما در همین سال های اعتراض و پیگیری برای اکران فیلمش، عنوان رئیس شورای مرکزی کانون کارگردانان و نماینده کانون کارگردانان سینمای ایران در شورای صنفی نمایش را هم به دست آورد تا همزمان با پیگیری حاشیه های فیلمش، سهمی هم در متن تحولات سینمایی به خصوص در حوزه اکران داشته باشد.

در زمان ریاست امیریوسفی بود که همزمان با بالاگرفتن تب و تاب ورود پول های کثیف به سینما و شبکه نمایش خانگی و بعد از اعتراض تهیه کنندگان سینما نسبت به این موضوع، کانون کارگردانان سینمای ایران در اعتراض به همین مساله بیانیه ای صادر کرد که در بخشی از آن آمده بود: نتیجه مستقیم و مخرب حضور این منابع مادی بی حد و مرز به ارتقای بی منطق و کنترل نشده بودجه های ساخت فیلم ها و به خصوص بودجه ساخت مجموعه های داستانی در قالب شبکه های نمایش خانگی منجر شده است و متاسفانه باید اذعان کنیم که دستمزدهای نجومی بازیگران این آثار، بخش اصلی این ریخت و پاش های غیرضروری را تشکیل می دهد.

موضع گیری کانون کارگردانان به ریاست امیریوسفی علیه جریان ورود پول های مشکوک به سینما و شبکه نمایش خانگی در حالی صورت گرفت که همزمان کیفیت بهره مندی این کارگردان از حمایت های مالی زیرمجموعه های سازمان سینمایی مورد سوال رسانه ها قرار گرفت.

امیریوسفی هرگز پاسخ روشنی درباره اینکه فیلم توقیفی اش به ارزش 550 میلیون تومان توسط موسسه رسانه های تصویری، خریداری شده بود ارائه نکرد؛ مبلغ قابل توجهی که به یک فیلم اکران نشده تعلق گرفت اما کسی که در قامت یک معترض به شرایط اقتصادی فیلمسازی ظاهر می شود، خودش ضمن استفاده از پول های دولتی به عنوان غرامت باز هم نسبت به اکران نشدن فیلمش موضع می گیرد. سال 97 سال پرفرازونشیبی از این منظر برای امیریوسفی بود.

محسن امیریوسفی در یکی از نخستین شب های اکران آشغال های دوست داشتنی خود را به جهت اتمام سال ها پیگیری و انتظارش برای اکران این فیلم، خوشبخت ترین کارگردان توصیف کرده بود، باید دید حالا و با رفع این نگرانی و دغدغه، او فرصتی برای شفاف سازی درباره حمایت های مالی از آثارش را به دست خواهد آورد.

لینک خبر :‌ روزنامه نصف جهان
تهران - ایرنا - مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ارسال مرحله پنجم یارانه نشریات برای تامین اعتبار، از پرداخت 10 میلیارد تومان تا روزهای آینده خبر داد.

سید محمد رضا دربندی در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا افزود: طی سال جاری با همکاری سازمان برنامه و بودجه و معاونت اداری مالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حدود 60 میلیارد تومان از بودجه مصوب برای پرداخت یارانه رسانه ها جذب شد.
وی اظهار داشت: بودجه تخصیص داده شده توسط وزارتخانه پس از محاسبه به حساب صاحب امتیاز رسانه ها و مطبوعات کشور واریز شد.

** چهار نوبت پرداخت یارانه به پایگاه های خبری
مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به پرداخت یارانه پایگاه های خبری و خبرگزاری های غیردولتی در چهار نوبت، گفت: مشارکت در طرح رتبه بندی خبرگزاری ها و پایگاه های خبری، فعالیت در یک زمینه تخصصی و فعالیت در استان های محروم و مناطق مرزی کشور، از جمله معیارهای اصلی برای محاسبه یارانه رسانه های برخط بوده است.

** پرداخت پنج نوبت یارانه نشریات محلی
دربندی همچنین از محاسبه و پرداخت پنج نوبت یارانه به روزنامه های محلی، استانی، منطقه ای و سراسری در سال 97 خبر داد و گفت: فهرست تمام یارانه های واریزشده روی وبگاه معاونت مطبوعاتی منتشرشده است.
مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تشریح نحوه پرداخت یارانه ها، درباره معیار تعیین میزان یارانه های پرداختی هم توضیح داد و گفت: تعداد شماره های منتشره از نشریاتی که اعلام وصول آنها تاییدشده، تعداد صفحات منتشر شده (منهای صفحاتی آگهی) و نیز قطع نشریه، سه شاخص اصلی در محاسبه میزان یارانه های پرداختی به نشریات و روزنامه ها بوده است.

** استان های کم برخوردار و توزیع یارانه حمایتی
مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد یارانه حمایتی خبرگزاری ها و پایگاه های خبری خاطرنشان کرد: مشارکت پایگاه های خبری در طرح رتبه بندی، تولید محتوای تخصصی و اختصاصی (سایت هایی که بیش از 80درصد مطالب خود را در یک حوزه تخصصی و اختصاصی منتشر می کنند) و پایگاه های خبری فعال در استان های کم برخوردار، مشمول حمایت یارانه ای شده اند.
دربندی تاکید کرد: برای حمایت از بخش خصوصی در مطبوعات، یارانه اعطایی به روزنامه ها، نشریات، خبرگزاری ها و پایگاه های خبری، تنها شامل رسانه های خصوصی می شود.
وی با اشاره به پرداخت یارانه نشریات، توضیح داد: آنچه روزنامه ها به عنوان یارانه دریافت کرده و می کنند در واقع محاسبه یارانه شش ماهه دوم آنها است.
مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد جداول ارقام دریافتی روزنامه ها به تفکیک علی الحساب مرحله اول و علی الحساب مرحله دوم و مابه التفاوت شش ماهه در سایت معاونت مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نشانی https://press.farhang.gov.ir قابل مشاهده است.

** محاسبه یارانه سال آینده براساس شاخص های کیفی
وی از استفاده شاخص های کیفی در محاسبه یارانه در دستور کار سال آینده خبر داد و افزود: سابقه انتشار، محتوای تولیدی، میزان تأثیرگذاری و ضریب نفوذ نشریات، از جمله شاخص هایی است که تأثیر بیشتری در محاسبه یارانه برای سال 98 خواهند داشت.

** توزیع 15هزارتن کاغذ در میان نشریات سال 97
مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به موضوع اقدامات کمیته ساماندهی و توزیع کاغذ مطبوعات و نشریات اشاره کرد و گفت: برای حمایت از مطبوعات، طی سال 97، 15هزار تن کاغذ براساس میزان مصرف هر نشریه، با نظارت این اداره کل توزیع شده است.
دربندی یادآورشد: از مجموع میزان کاغذ توزیع شده در کشور، 90 درصد به نشریات غیردولتی تخصیص یافته است.

** یارانه و رسانه
به گزارش ایرنا، یارانه به رسانه ها، نشریات، خبرگزاری ها و پایگاه های خبری که در طرح رتبه بندی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شرکت کرده باشند، همچنین پایگاه های خبری تخصصی و پایگاه های خبری استانی که همه دربخش خصوصی فعالیت می کنند تعلق می گیرد. هیچ رسانه دولتی یا رسانه ای که از بودجه عمومی و بیت المال استفاده می کند، مشمول دریافت یارانه نمی شود.
همچنین برای شفاف سازی افکار عمومی و به ویژه اهالی رسانه ،تمام پرداختی ها و فعالیت ها و امور انجام شده از طریق سایت معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین سایت و سامانه جامع رسانه های کشور اطلاع رسانی شده است.
سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه در سال گذشته میزان یارانه پرداختی به مطبوعات 800 میلیارد ریال بود، گفت: امسال این میزان از ابتدای سال جاری تا یکی دوماه گذشته 250 میلیارد ریال بوده است.
عضو کابینه دولت دوازدهم تاکید کرد: یارانه های امسال در شش ماهه دوم با نگاه حمایتی و تغییر ایجاد شده توزیع می شود.
فراهنگ ** 1355 **9157

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
روزنامه نقدحال در آخرین شماره سال 97 مطلبی را با عنوان رسانه شرافتمند ضدفساداست! به قلم محمدحسین شیریان منتشر کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : جماران

دراین یادداشت که در شماره 660 روز شنبه 25 اسفند منتشر شده آمده است: آخرین شماره هر روزنامه در پایان یک سال تلاش باید بوی بهار و امید را بگستراند، با بوی عنبر و شکوفه و بنفشه های رنگارنگ! شاید رسانه باید بوی تسهیل امور مردم، توسعه، سازندگی و رفاه بدهد. حالا هموطنان سرزمین اهورایی ما با دلایل بسیار فشارها و ناکارآمدی ها در موقعیت ارجمندی، نیستند. هر چند امید به بهبود، خاستگاه بلند مرتبه رسانه های شرافتمند است.
وظیفه رسانه درج رنج های مردم و بیان آن، برای تصحیح رفتار حکومت است. رسانه ها دیدبان حکومت اند. چهارمین رکن دموکراسی باید بتواند برای قوام اجتماع چنان باشد تا اهل تخلف و فساد از بیم حضور در اتاق شیشه ای رسانه ها با گزارش های منتشره و دقایق استناد یافته، دست به اختلاس یا هر تخلف ممکن نزنند.
باید رسانه ها به محلی قابل اعتنا تبدیل شوند. اما نشانه های رنج آوری از احتمال عمدی کنار گذاشتن مطبوعات مکتوب فراهم شده است. بیرون راندن روزنامه، این بزرگترین سرمایه اجتماعی بشر از اختراع ماشین چاپ، از گردونه اطلاع رسانی و فشار دادن حلقوم خروس بیداری مطبوعات پس از 182 سال تلاش برای آگاهی بخشی به مجموع رنج های زمانه می افزاید.
مطبوعات برای نویسنده این یادداشت بوی اخبار فتح تهران در استبداد صغیر محمدعلی شاه قاجار است. بوی قهرمانی ستارخان، باقرخان و یارمحمدخان کرمانشاهی آن سینه های ستبر آزادی برای نهضت مشروطیت را می دهد. بوی کاغذِ بهترین روزنامه تایخ ایران؛ صوراسرافیل آزاده و وطن خواه را می دهد.
روزنامه های کاغذی با طعم پیروزی نهضت ملی شدن صنعت نفت و قلم سیدحسین فاطمی در روزنامه باختر امروز را می دهد. روزنامه های مکتوب امروز در کف بی کفایت سلاطین کاغذ خوار زمین گیر شده اند. بیانیه انجمن صنفی روزنامه نگاران استان تهران خبر از تعطیلی احتمالی مطبوعات مکتوب در سال پیش روی دارد. این بیانیه شرح می دهد چگونه سیاست های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نتوانسته بحران کنونی را کاهش داده و خود با تصمیم های غیرکارشناسی به این تعطیلی دامن زده است.
تعطیلی رسانه های مکتوب به بیکاری اهل خرد و اندیشه می انجامد. رسانه های شریف و ارجمند می توانند در چرخه اطلاع رسانی، ضد فساد عمل کنند تا پردازش اذهان ضد انسانی اختلاس گران و غیر وطن خواهان، به سود کشور، دچار از هم گسیختگی اضمحلال شود.
باختن عرصه رسانه های مکتوب به سود فضای مجازی، هرگز به توسعه کمکی نمی کند. آشتی مردم با مطالعه و روزنامه های چاپی می تواند هموطنان خردمندشان را یاری کند. در گردش اطلاعات، روزنامه ها می توانند از مجریان قانون بپرسند این اختلاس ها چگونه اتفاق می افتد و سلطان کاغذ یا هر کالایی، چگونه متولد می شود؟ می توانند بپرسند چگونه ممکن است بر مبنای سخن قهرمانی، نماینده دادستان دادگاه انقلاب تهران در جلسه دادگاه متهمان اختلاس، پولشویی و ده ها عنوان مجرمانه، شخصی به نام موسوی نژاد بتواند برای پسر هشت ساله اش 242 حساب بانکی در یک روز افتتاح کند؟ در روزنامه ها می شود به صورتی ماندگار تحلیل و تفسیر کرد و پرسید یک شهروند معمولی برای بازکردن حساب در یکی از بانک های عامل باید کلی مدارک و فرم های بانکی پر کند. نیم ساعت حداقل زمان لازم برای هر حساب است. این رخداد به 121 ساعت فرصت نیاز دارد. هر شعب بانک، هشت ساعت باز است. یک نفر چگونه می تواند همزمان در121 شعبه حضور داشته باشد! افشا و تحلیل فسادی بدین گستردگی جایش در صفحات روزنامه های شریف کاغذی و ضد فساد است. نگذارید روزنامه های ارجمند و شرافتمند تعطیل شوند.
8066

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
پرداخت یارانه مطبوعات و توزیع آگهی های دولتی که قرار است کمکی به انتشار نشریات کاغذی باشد، به محلی برای امتیازدهی و امتیازخواهی تبدیل شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۵

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: چند روز پیش سه تن از نمایندگان اصلاح طلب مجلس که در حوزه رسانه نیز فعالیت دارند در نامه ای به رئیس جمهور، نسبت به وضعیت مطبوعات هشدار داده و به مسئله یارانه مطبوعات پرداختند. نام این سه نماینده که مدیر مسئول سه روزنامه هستند، در زمان استعفای معاون سابق مطبوعاتی وزیر ارشاد نیز به گوش رسیده بود؛ نمایندگانی که گفته می شود تلاش دارند با فشار بر وزارت ارشاد بیشترین امتیازات دولتی را برای روزنامه هایشان بگیرند، اما تلاش دارند این اقدامات را در هاله ای از رفتار صنفی قرار دهند. جوان به عنوان روزنامه ای که یارانه مطبوعات دریافت نمی کند، سیستم پرداخت یارانه مطبوعات را دارای ایرادات جدی می داند. همچنین شیوه توزیع آگهی های دولتی نیز دارای مشکلاتی از جمله اعمال سلیقه است.

توضیحات مدیر کل رسانه های داخلی
پرداخت یارانه یکی از راه های حمایت از رسانه های مستقل در شرایط بد اقتصادی است که می تواند با کمک به تداوم انتشار یک رسانه مکتوب، زمینه بقای رسانه های کاغذی را فراهم کند.
سیدمحمدرضا دربندی، مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی درباره پرداخت یارانه رسانه ها در سال 97 می گوید: امسال با همکاری سازمان برنامه و بودجه و معاونت اداری مالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حدود 60 میلیارد تومان از بودجه مصوب برای پرداخت یارانه رسانه ها جذب و بعد از محاسبه به حساب صاحبان امتیاز رسانه ها واریز شده است.
دربندی در خصوص معیار تعیین میزان یارانه های پرداختی توضیح می دهد: تعداد شماره های منتشره از نشریات که اعلام وصول آن ها تأیید شده، تعداد صفحات منتشر شده (من های صفحات آگهی) و نیز قطع نشریه، سه شاخص اصلی در محاسبه میزان یارانه های پرداختی به نشریات و روزنامه ها بوده است.
وی می افزاید: استفاده از شاخص های کیفی در محاسبه یارانه، در دستور کار سال آینده قرار خواهد گرفت. سابقه انتشار، محتوای تولیدی، میزان تأثیرگذاری و ضریب نفوذ نشریات، از جمله شاخص هایی است که تأثیر بیشتری در محاسبه یارانه برای سال 98 خواهد داشت.

یارانه بر اساس لابی است؟!
به رغم اینکه معاونت مطبوعاتی ارشاد با اعلام میزان یارانه پرداختی به مطبوعات، تلاش دارد شفافیت در رفتار داشته باشد و فرمول محاسبه یارانه نیز طراحی شده است، ولی در عمل آنچه به چشم می آید نشان دهنده تاثیر لابی های پشت پرده است. نامه سه نماینده مجلس به رئیس جمهور درباره وضعیت مطبوعات و سابقه این سه نماینده در لابی برای انتخاب معاون مطبوعاتی، قابل توجه است، حتی در استعفای معاون سابق مطبوعاتی نیز نام این سه تن به میان آمده بود. نگاهی به جدول پرداخت یارانه مطبوعات در سال 97 نشان می دهد روزنامه های متعلق به این سه نماینده از وضعیت خوبی نسبت به سایر روزنامه ها برخوردارند؛ رسانه هایی که گویا رئیس جمهور نسبت به آن ها توجه ویژه ای دارد. ردپای فشار این روزنامه ها در جریان استیضاح عباس صالحی، وزیر ارشاد نیز به چشم می خورد.

فاصله معنادار یارانه اصلاح طلب ها
درباره نظر رئیس جمهور نسبت به رسانه های اصلاح طلب، سخنان محمدعلی وکیلی نماینده اصلاح طلب تهران و مدیر مسئول روزنامه ابتکار جالب توجه است.
وکیلی درباره نظر اصلاح طلبان نسبت به معاونان مطبوعاتی وزیر ارشاد می گوید: معاون مطبوعاتی این دولت تا یک سال قبل آقای انتظامی بود، اما انتظامی کف مطالبات اصلاح طلبان نبود. در نهایت آقای صالحی امیری تصمیم گرفت که تغییراتی را در این حوزه انجام دهد و آقای سلطانی فر را انتخاب کردند که ایشان هم انتخاب اصلاح طلبان نبود بلکه از سوی حزب اعتدال و توسعه انتخاب شد.
وکیلی در ادامه این مصاحبه به انتقاد روزنامه های اصلاح طلب از رئیس جمهور می پردازد و می گوید: نقد های مطبوعات اصلاح طلب از روحانی همواره حداقلی بوده است، اما دولت همین را هم تاب نیاورده است و آقای روحانی به خاطر این موضوع وزیر و معاونت مطبوعاتی را مورد عتاب قرار داده است و اینکه برخی از تاب و عتاب ها شاید برای ایشان خوشایند نبود و نمی توانستند تاب بیاورند.
وکیلی در این مصاحبه به میزان پرداخت یارانه ها اشاره می کند و می گوید: سهم یارانه مطبوعات کمتر از 20 درصد بوده و با این گرانی و افزایش قیمت، طبیعی است بخش مطبوعات با مشکلات زیادی مواجه خواهد شد. در این وضعیت روحانی حمایتی از رسانه ها انجام نداد. این حمایت حتی برای رسانه های همسو به کمترین حد رسید. انتظار برای حمایت بیشتر از رسانه های حامی دولت، موضوعی است که نماینده عضو فراکسیون امید مجلس آن را مطرح می کند. این موضوع در جریان استعفای محمد سلطانی فر، معاون سابق مطبوعاتی نیز مطرح شد. در آن زمان گفته شد یکی از دلایل استعفای معاون وزیر فشار رسانه های اصلاح طلب برای حمایت بیشتر از آن ها بوده است. فارغ از اینکه چقدر فشار رسانه های اصلاح طلب توانسته باعث استعفای معاون وزیر شود، نتیجه فشار ها را می توان در فاصله معنادار میان یارانه پرداختی به مطبوعات اصلاح طلب و رسانه های اصولگرا مشاهده کرد. به عنوان نمونه تنها در نوبت دوم پرداخت یارانه سال 97، روزنامه آفتاب یزد با تحریریه ای لاغر بیش از 35 میلیون و 720 هزار تومان یارانه گرفته، روزنامه ابتکار نیز که از نیروی انسانی کم تعداد سود می برد بیش از 37 میلیون و 400 هزار تومان یارانه گرفته، روزنامه اعتماد 42 میلیون و 900 هزار تومان یارانه گرفته و مردم سالاری نیز بیش از 26 میلیون و 700 هزار تومان یارانه دریافت کرده است. در مقابل روزنامه های اصولگرای صبح نو با بیش از 11 میلیون تومان، وطن امروز با 18 میلیون و 900 هزار تومان و روزنامه رسالت با حدود 11 میلیون و 700 هزار تومان فاصله معناداری را در دریافت یارانه دولتی با روزنامه های اصلاح طلب دارند. این فاصله چگونه به دست آمده است؟ آیا باید قبول کرد که صرفا یک فرمول ریاضی توانسته است تا فاصله حدود 30 میلیون تومانی میان یارانه یک روزنامه اصلاح طلب و یک روزنامه اصولگرا را به وجود آورد؟!

آگهی های دولتی!
حتی اگر فرمول های ریاضی باعث این افتراق فاحش میان دریافتی روزنامه های اصولگرا و اصلاح طلب از یارانه مطبوعات شود، بخش توزیع آگهی های دولتی یک مسئله پیچیده است که هنوز حتی برای آن فرمول ظاهری نیز تدوین نشده است. هنوز مشخص نیست چه مبنایی برای توزیع این آگهی ها وجود دارد که حتی برخی از رسانه های اسم و رسم دار اصلاح طلب نیز در فهرست دریافت آگهی های دولتی از جایگاه نامناسبی برخوردارند. یک روزنامه در این باره می نویسد: روزنامه ستاره صبح بیشتر از روزنامه شرق آگهی دولتی گرفته و روزنامه سازندگی در رقابت با روزنامه دنیای جوانان هنوز یک آگهی دولتی دریافت نکرده است. در تیرماه 770 میلیون تومان آگهی بین 22 روزنامه توزیع شده که روزنامه های شرق، اعتماد، آفتاب یزد و آرمان امروز فقط 133 میلیون تومان سهم برده اند، یعنی فقط 17 درصد؛ چهار روزنامه ای که مطمئنیم در تمام کیوسک های سراسر کشور یافت می شوند. معاونت مطبوعاتی درباره این تبعیض در ارائه آگهی ها هنوز توضیحی نداده است.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶

اساسنامه "ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور" توسط حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی – رئیس جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی- برای اجراء به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابلاغ شد.

به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، متن کامل این مصوبه که در جلسه 807 شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است؛ به شرح ذیل است:

مقدمه

به منظور احیای نقش واقعی مساجد در ترویج فرهنگ دینی و کادرسازی، توانمندسازی و هدایت ظرفیت های موجود مردمی به سمت اهداف بلند استقرار ارزش های دینی و استفاده بهینه از اعتبارات و امکانات وزارتخانه ها، سازمان ها و نهادهای دولتی و غیردولتی که امکان بهره وری فرهنگی در حوزه مساجد را دارند و در راستای تحقق منویات امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری(مدظله العالی) و اصول و سیاست های فرهنگی کشور مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور که در این اساسنامه به اختصار ستاد نامیده می شود، تأسیس می شود.
فصل اول کلیات

ماده 1 ماهیت:

ستاد، تشکیلاتی غیردولتی و غیرانتفاعی، زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می باشد که از استقلال مالی، اداری و استخدامی برخوردار بوده و بر اساس مفاد این اساسنامه فعالیت می کند.

ماده 2 اهداف:

1. احیای نقش واقعی فرهنگی، آموزشی، هنری و تبلیغی مساجد

2. تربیت و رشد نیروهای متعهد، انقلابی و کارآمد در حوزه فرهنگ و هنر

3. توسعه فرهنگ اصیل اسلامی در شهرها و روستاهای کشور

4. مقابله با تهاجم فرهنگی دشمنان

ماده 3 وظایف و اختیارات:

1. برنامه ریزی، نظارت، هماهنگی، انسجام و تقویت امور کانون های فرهنگی و هنری مساجد

2. ساماندهی و کمک به راه اندازی و تجهیز کانون های فرهنگی و هنری و کتابخانه های مساجد

3. به روزرسانی بانک اطلاعات کانون های فرهنگی و هنری مساجد

4. کمک به تولید و عرضه محصولات فرهنگی و دینی

5. کمک به راه اندازی و توسعه پایگاه های فرهنگی رقومی (دیجیتال) در حوزه فعالیت مساجد، برای استفاده بهینه از فرصت ها و مقابله با تهاجم فرهنگی

6. شناسایی، جذب، آموزش و حمایت از استعدادهای برتر و نخبگان کانون ها و کتابخانه های مساجد

7. تلاش در جهت تخصصی شدن کانون ها و کتابخانه های مساجد

8. حمایت و هدایت فعالیت های فرهنگی، هنری و دینی کانون ها و فراهم نمودن زمینه رشد و ارتقای بینش فرهنگی و اجتماعی عوامل اجرایی و اعضا از طریق برگزاری مسابقات، دوره های آموزشی، اردوها و جشنواره های فرهنگی، هنری، علمی، دینی و برپایی نمایشگاه ها و پیوند دادن آنها به نهادهای فرهنگی و اجتماعی کشور

9. تبادل فرهنگی و هنری و هماهنگی با مراکز علمی و فرهنگی داخل و خارج از کشور در چارچوب قوانین و مقررات کشور

10. زمینه سازی برای پیوند شبکه کانون های مساجد با نهاد خانواده، مدارس و مراکز و نهادهای آموزشی، اجتماعی و فرهنگی

تبصره: مساجد هویت مستقل داشته و تحت نظر ائمه جماعت اداره می شوند و مدیر مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد برای ارائه خدمات فرهنگی، آموزشی، هنری و تبلیغی توسط امام جماعت پیشنهاد می شوند.

فصل دوم ارکان

ماده 4 ارکان ستاد عبارتند از:

1. شورای سیاست گذاری و نظارت

2. رئیس ستاد

ماده 5 اعضای شورای سیاست گذاری و نظارت عبارتند از:

1. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی (رئیس شورا)

2. وزیر آموزش و پرورش یا معاون ذیربط

3. وزیر ورزش و جوانان یا معاون ذیربط

4. شهردار تهران یا معاون ذیربط

5. رئیس سازمان تبلیغات اسلامی

6. رئیس سازمان بسیج مستضعفین

7. رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد

8. رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه

9. رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی

10. نماینده مرکز مدیریت حوزه های علمیه

11. نماینده شورای سیاست گذاری ائمه جمعه

12. یک نفر صاحب نظر به پیشنهاد مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور و دو نفر شخص حقیقی صاحب نظر به پیشنهاد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و با تصویب شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی

13. رئیس ستاد (دبیر شورا)

ماده 6 وظایف و اختیارات شورای سیاست گذاری و نظارت:

1. بررسی و تصویب سیاست ها، راهبردها و طرح های کلان تقویت امور کانون های فرهنگی و هنری مساجد

2. برنامه ریزی و هماهنگی فعالیت های کانون های فرهنگی و هنری مساجد

3. نظارت بر فعالیت کانون های فرهنگی و هنری مساجد در سطح کشور

4. بررسی و تصویب آیین نامه های اداری، مالی و حمایتی و سایر آیین نامه ها و ضوابط مورد نیاز برای فعالیت ستاد

5. بررسی و تصویب ساختار تشکیلاتی ستاد

6. بررسی و تصویب گزارش عملکرد مالی ستاد

ماده 7 شورای سیاست گذاری و نظارت هر سه ماه یکبار تشکیل جلسه خواهد داد و در صورت لزوم به پیشنهاد رئیس ستاد و یا هر یک از اعضا و تأیید رئیس شورا جلسه فوق العاده برگزار می شود.

ماده 8 جلسات شورا با حضور اکثریت اعضاء رسمیت می یابد و مصوبات آن با اکثریت مطلق آراء معتبر خواهد بود.

ماده 9 رئیس ستاد:

رئیس ستاد از بین شخصیت های علمی و فرهنگی حوزوی کشور با پیشنهاد و حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و با تأیید شورای سیاست گذاری و نظارت به مدت 3 سال منصوب می شود.

ماده 10 وظایف و اختیارات رئیس ستاد:

1. تهیه و تنظیم راهبردها، سیاست ها و طرح های کلان به منظور تقویت امور فرهنگی و هنری جهت تصویب در شورای سیاست گذاری و نظارت

2. ایجاد انسجام، هماهنگی و هم افزایی در فعالیت کانون های فرهنگی و هنری مساجد

3. برنامه ریزی برای جذب، آموزش و حمایت از استعدادهای برتر و نخبگان کانون ها

4. تهیه و تنظیم برنامه و بودجه سالانه جهت ارائه و تصویب به شورای سیاست گذاری و نظارت و جذب اعتبارات مصوب

5. تهیه و تدوین ضوابط و مقررات و آیین نامه های اداری و مالی مورد نیاز ستاد و به کارگیری نیروهای مورد نیاز، جهت بررسی و تصویب در شورای سیاست گذاری و نظارت

6. ارائه طرح های پیشنهادی برای اصلاح و توسعه ساختار تشکیلاتی ستاد در تهران و استان ها

7. اداره امور ستاد و اجرای وظایف محوله بر طبق اساسنامه و مصوبات شورای سیاست گذاری و نظارت

8. صدور مجوز تأسیس و فعالیت های کانون های فرهنگی و هنری مساجد بر طبق اساسنامه

9. ارائه گزارش های دوره ای از فعالیت ستاد و واحدهای تابعه به شورای سیاست گذاری و نظارت

10. تنظیم و ارائه گزارش تراز مالی سالانه ستاد به شورای سیاست گذاری و نظارت

11. نظارت بر حفظ و حراست از اموال ستاد و صورت دارایی اموال

12. انعقاد قرارداد با اشخاص حقیقی و حقوقی با رعایت مقررات

13. نمایندگی ستاد در مراجع اداری و قضایی و انتخاب وکیل با حق توکیل تا یک درجه و پایان دادن به دعاوی از طریق صلح و سازش یا ارجاع به داوری

14. تحصیل وام یا اعتبار از اشخاص، بانک ها و مؤسسات اعتباری و قبول هدایا

15. انتصاب مسئولان اجرایی دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان با هماهنگی مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی

16. نظارت بر حسن اجرای طرح ها و برنامه های کانون های فرهنگی و هنری مساجد.

ماده 11 شورای هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان

شورای هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان با ترکیب زیر تشکیل می شود:

1. نماینده ولی فقیه (رئیس)

2. استاندار (نایب رئیس)

3. رئیس سازمان تبلیغات اسلامی استان

4. شهردار مرکز استان

5. فرمانده بسیج استان

6. مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان

7. مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی (دبیر شورا)

8. دبیر ستاد استان

9. نماینده مرکز مدیریت حوزه های علمیه استان

تبصره 1: احکام اعضای شورای هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری استان ها توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر می گردد.

تبصره 2: شورا حسب مورد می تواند در جلسات خود از سایر اشخاص حقیقی و حقوقی جهت کسب نظر یا حمایت بدون حق رأی دعوت نماید.

ماده 12 وظایف و اختیارات شورای هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان بر اساس آیین نامه ای خواهد بود که به پیشنهاد رئیس ستاد به تصویب شورای سیاست گذاری و نظارت خواهد رسید.

ماده 13 مسئولیت نظارت بر حسن اجرای برنامه های کانون های فرهنگی و هنری مساجد در مرکز استان و شهرستان های تابعه بر عهده مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خواهد بود.

فصل سوم امور مالی

ماده 14 منابع مالی ستاد عبارتند از:

1. کمک دولت از محل اعتبارات عمومی در قانون بودجه کل کشور در قالب ردیف مشخص

2. هدایا و کمک های بلاعوض اشخاص حقیقی و حقوقی از جمله موقوفات و کمک های خیرین

3. عواید و درآمدهای حاصل از فعالیت ها و خدمات ستاد

4. وام ها و تسهیلات دریافتی از بانک ها و مؤسسات اعتباری در چارچوب ضوابط و مقررات کشور

ماده 15 کلیه قراردادها و اوراق و اسناد مالی تعهدآور با امضای مشترک رئیس ستاد و مسئول امور مالی همراه با مهر ستاد معتبر خواهد بود.

ماده 16 کلیه اموال و دارایی های منقول و غیر منقول که در چارچوب این اساسنامه به تملک ستاد در می آید، به عنوان دارایی های ستاد محسوب می شود.

تبصره: واگذاری، انتقال و فروش اموال منقول اسقاط شده یا مازاد بر نیاز با رعایت قوانین و مقررات مجاز خواهد بود.

ماده 17 با تصویب و ابلاغ این اساسنامه، نیروی انسانی، اموال، تعهدات و مطالبات ستاد هماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور به ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور منتقل می شود.

ماده 18- انحلال و تصفیه:

چنانچه ستاد به هر علت نتواند به فعالیت خود ادامه دهد بنا به پیشنهاد شورای سیاست گذاری و نظارت و تأیید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی منحل و اموال متعلق به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به این وزارتخانه منتقل می شود و سایر اموال در اختیار ولی فقیه قرار خواهد گرفت.

ماده 19 تغییر در اساسنامه:

هر گونه تغییر در مفاد این اساسنامه مطابق راهکارهای ذیل امکان پذیر می باشد:

1. بنا به پیشنهاد شورای سیاست گذاری و نظارت و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی

2. بنا به پیشنهاد و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی

ماده 20 این اساسنامه مشتمل بر یک مقدمه و سه فصل و در قالب 20 ماده و 4 تبصره در جلسه 807 مورخ 1397/2/18 به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید و سایر مصوبات مغایر با آن ازجمله مصوبه جلسه 302 مورخ 1371/12/18 شورای عالی انقلاب فرهنگی، منسوخ می گردد.

حسن روحانی

رئیس جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی

لینک خبر :‌ شورای عالی انقلاب فرهنگی
مدیر کتابفروشی کوچک اما پر جُنب و جوشِ شهر در قم می گوید: فضای مجازی خیلی نتوانسته روی کتاب تاثیرگذار باشد. روی نشریات و مجلات تاثیرش را گذاشت اما خیلی نتوانست کتاب را تحت الشعاع قرار دهد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم، کتابفروشی ایوب در قم آنقدر بزرگ نیست که بشود راحت داخل آن چرخید، کتاب ها را ورق زد و یا چند دقیقه ای نشست؛ دقیق تر بگوئیم حتی آنقدر بزرگ نیست که بشود به راحتی وارد آن شد. شاید به اندازه 3 نفر جا برای مراجعه کنندگان داشته باشد و بقیه فضا، مملو از کتاب هایی است که روی هم چیده و تلنبار شده اند.

سه، چهار نفر در کتابفروشی هستند، بیرون می ایستم تا کارشان تمام شود. مردی 40 ساله کنارم می ایستد. او هم منتظر است مغازه خلوت شود. با او وارد گفتگو می شوم؛ می پرسم شما مشتری دائمی این کتابفروشی هستید؟ وقتی جواب مثبت می شنوم، علت مراجعه اش را جویا می شوم. مرد 40 ساله که حسن نام دارد می گوید:

من بازنشسته ام. کتاب های ادبیات و هنر و تاریخ می خوانم. پنج شنبه ها برای خرید کتاب به اینجا می آیم. سال هاست ایوب را می شناسم. قبلاً دکه مطبوعاتی داشت. آدم زحمت کش و دلسوزی است. اهل فرهنگ و با شخصیت و باسواد. از وقتی کتابفروشی راه انداخت، خیال ما را هم راحت کرد؛ هر وقت کتاب سفارش می دهیم، در کوتاه ترین زمان برایمان تهیه می کند. برای من که چاپ اول کتاب ها را خریداری می کنم و به روز بودن و سرعت تهیه کتاب اهمیت دارد، آقای فیروزجایی می تواند بهترین گزینه باشد. نکته ای که باید به آن اشاره کنم، این است که ایوب کتاب را خوب می شناسد، در واقع او یک کتابشناس است و این، کمک شایانی به مشتری می کند .

ایوب فیروزجایی 44 ساله است و خودش می گوید از کودکی به کتاب و روزنامه و مجله علاقه داشته است. بعد از فارغ التحصیلی در سال 76 از دانشگاه شهید بهشتی در رشته تاریخ جویای کار می شود و سرانجام یک سال بعد خودش را لابه لای یک عالمه کتاب و روزنامه پیدا می کند؛ و این کار را تا سال 92 ادامه می دهد. از اواخر همان سال به صورتی تخصصی تر رو به کتاب می آورد و در این حوزه مشغول به فعالیت حرفه ای می شود. این روزها مغازه 9 متری ایوب یکی از پرفروش ترین و پر رفت و آمدترین کتابفروشی های شهر قم است. کافی است سری به چهارراه شهدا بزنید و گوشه چهارراه میان مراکز بزرگ فروش کتاب، تابلو ال. ای. دی قرمز رنگی را پیدا کنید که مرتب عبارت کتابفروشی شهر خودش را به مردم می نمایاند.

قیمت کتاب به شکل سرسام آوری افزایش یافته است
مشتری ها که می روند وارد کتابفروشی می شوم. از ایوب می پرسم با این اوضاع اقتصادی باز هم افرادی پیدا می شوند که کتاب بخرند؟ . او می گوید: طبیعتاً شرایط اقتصادی فعلی خیلی تاثیرگذار بوده و کتاب هم از این قاعده و این تاثیرات، مستثنی نیست. قیمت کتاب به شکل سرسام آوری افزایش پیدا کرده و این برای کتاب، خیلی خوشایند نیست. امیدوارم این وضعیت هر چه زودتر بسامان شود تا علاوه بر اینکه حال همه چیز خوب می شود، حال و روز کتاب هم بهبود یابد .

فیروزجایی به کمّ و کیف کتابفروشی خود اشاره می کند و می گوید: بیشتر در حوزه علوم انسانی کار می کنم. کتاب هایی با موضوع ادبیات، فلسفه، تاریخ و هنر مشتری های بیشتری دارند. سعی می کنم کتاب های روز را خیلی سریع و هم زمان با بازار نشر تهران به دست مشتری برسانم و آن ها را از تازه های نشر بهره مند کنم.

به فضای کوچک و راهروی تنگ کتابفروشی ایوب اشاره می کنم و می گویم فکر می کنم مشتری ها خیلی در این فضا راحت نباشند . فیروزجایی می گوید: کسی از توسعه و پیشرفت بدش نمی آید، من هم همینطور و طبیعتاً دوست دارم جایی بزرگتر و وسیع تر برای نمایش کتاب ها پیدا کنم ولی در شرایط اقتصادی فعلی که کتاب جزو دغدغه های اصلی مردم به حساب نمی آید، شاید کار کمی سخت تر شود. البته این را هم بگویم که اغلب مراجعه کنندگان ما به روش کتابفروشی من عادت کرده اند. شما درست می فرمایید و حرفتان متین است اما با همین شرایط چند نفر از مشتری ها به خود من گفته اند شیوه کتابفروشی تان را به همین شکل ادامه دهید؛ ولی من فکر می کنم باید به همه سلیقه ها احترام گذاشت.

در کنار اجرای طرح های حمایتی، به فکر زیرساخت های فرهنگی باشیم
به خاطر مسائل اقتصادی بحث را می کشانم سمت طرح های حمایتی خانه کتاب از کتابفروشی ها که در فصول مختلف سال اجرا می شود و رونقی هر چند بطئی به بازار کتاب می دهد. فیروزجایی می گوید: در همه این طرح ها مشارکت داشته ام. به نظرم، بیشتر حالت مُسکّن دارند و کم کم دارند بازدهی خودشان را از دست می دهند. چون بعضی از خریداران فقط در زمان اجرای طرح، کتاب می خرند. با بودجه ای هم که تخصیص داده می شود، این مبالغ کفایت خرید مشتری ها را نمی کند. به نظرم در کنار این قبیل طرح ها و حمایت های اقتصادی باید به فکر زیرساخت های فرهنگی باشیم. مثلاً از طریق آموزش و تبلیغات می شود کتابخوانی را گسترش داد، در مدرسه دانش آموزان را تشویق به مطالعه کتاب غیردرسی کرد و در صدا و سیما برنامه های مخصوص کتاب و کتابخوانی را توسعه داد. اگر همه این ها را با هم ببینیم، قطعاً حال و روز کتاب بهتر می شود.

وقتی موضوع توسعه فضای مجازی را مزید بر علتِ کتاب نخواندن مردم عنوان می کنم، خیلی با من هم نظر نیست و می گوید: به نظر من فضای مجازی خیلی نتوانسته روی کتاب تاثیرگذار باشد. روی نشریات و مجلات تاثیرش را گذاشت اما خیلی نتوانست کتاب را تحت الشعاع قرار دهد. شاید زمانی که مردم برای فضای مجازی اختصاص می دهند، کمی از زمانی که برای کتاب خواندن کنار می گذارند، بیشتر باشد اما معتقدم فضای مجازی هنوز نتوانسته جای کتاب را بگیرد. با وجود همین فضای مجازی، از همه گروه های سنی مشتری داریم. اکثراً فارغ التحصیل دانشگاه و حوزه هستند. به علت کمبود جا کتاب های کودک را عرضه نمی کنم. ولی خیلی وقت ها پدر یا مادری، کتاب کودک سفارش می دهند و من برایشان تهیه می کنم. کلاً احساس می کنم با وجود فضای مجازی کتابخوان ها هنوز به حیاتشان ادامه می دهند و نسلشان منقرض نشده است (با خنده).

مشتری جوانی مشغول پیدا کردن کتاب مورد نظرش است. به سراغ او می روم و در مورد علت مراجعه اش به کتابفروشی آقای فیروزجایی سوال می کنم. ابوالفضل خیلی اهل حرف زدن نیست. کوتاه می گوید: به روز بودن، خوش اخلاقی، منصف بودن و نشاطی که ایشان دارد، باعث می شود این کتابفروشی را برای خریدهایم انتخاب کنم. فقط کمبود فضای اینجا، کمی کار را سخت کرده که فکر می کنم بیشتر از همه خود آقای فیروزجایی را اذیت می کند!

ایوب بعد از اینکه این مشتری را هم راه می اندازد، کمی بیشتر از مشکلات کارش می گوید. برای نمایش کتاب های بیشتر به مراجعه کنندگان، نیاز به فضای بیشتری دارم. گاهی شرمنده دوستان می شوم که داخل کتابفروشی به زحمت می افتند. مشکل دیگر بیمه کتابفروشان است. اگر حق بیمه کتابفروشان با ناشر برابر شود، بخشی از مشکلات ما حل می شود. همین حالا ناشران حداقل یک چهارمِ کتابفروشان، حق بیمه پرداخت می کنند. مساله دیگر حمایت اتحادیه است. با وجود اینکه سالیانه و سر موقد مقرر، اتحادیه ناشران و کتابفروشان حق عضویت از ما دریافت می کند، اما متاسفانه هیچ کمک یا تسهیلاتی به ما یا حداقل من ارائه نشده است و من هیچ ارتباطی بجز پرداخت حق عضویت با آن ها ندارم. توقع دارم اتحادیه باری از دوش ما بردارد و مشکلات ما را تسهیل کند، به هر حال ما هم عضوی از این مجموعه هستیم .

اصلاح وضع موجود باعث چرخه اقتصادی کتابفروشی های کوچک می شود
سر بیان مشکلات، پیداست که دل پری دارد. از او می پرسم چه توقعی از مسئولان فرهنگی و مدیرانی که با این حوزه مرتبط هستند، دارید؟ بی تعارف بگوئید! با تانّی پاسخ می دهد: زمانی که من به کتابفروشی روی آوردم، آقای جلیسه مدیرعامل خانه کتاب بود و واقعا از هر نظر پیگیری می کرد، به کتابفروشی ها سر می زد و مشکلات را شخصاً بررسی می کرد. زمان اجرای طرح ها خیلی کمک حال کتابفروشان می شد و مستقیم پاسخگو بود. مدیریت جدید خانه کتاب هم تلاش خودش را انجام می دهد و با بودجه کمی که به خاطر شرایط اقتصادی به وجود آمده، طرح ها را خوب برگزار می کند ولی من احساس می کنم - البته امیدوارم برداشتی که دارم اشتباه باشد - حداقل در شهر قم تبعیض هایی بین کتابفروشان اتفاق می افتد. زمانی که مسئولان به قم می آیند کتابفروشی های کوچک را نمی بینند و مستقیم به سراغ کتابفروشی های شیک و بزرگ شهر می روند. در زمان طرح ها بیشترین اعتبار را به بهانه وسعت کتابفروشی به همان کتابفروشی های بزرگ می دهند و وقتی برای افزایش اعتبار از طرف کتابفروشی خودمان تماس می گیریم، می گویند اعتبار نداریم، در حالی که کتابفروشی های بزرگ تا لحظه آخر اعتبارِ تخفیف دارند. این کتابفروشی ها نوعاً برای احداث فضای کاری شان وام های کلان دریافت کردند اما به کتابفروشی های دیگر چنین وامی هرگز پرداخت نشده است .

منتظر می مانم تا اگر حرف ناگفته ای مانده برایم بگوید. فیروزجایی می گوید: به نظرم باید به زیرساخت کتاب بیشتر توجه شود تا کتاب ارزانتر از قیمت فعلی به بازار برسد. مسئولان باید همه کتابفروشی ها را با یک نگاه ببینند و تبعیضی بین آن ها قائل نشوند. وقتی به کتابفروشی های شیک و پر زرق و برق بیشتر توجه شود که در کنار کتاب عروسک، لوازم فانتزی و قهوه می فروشند، نهایتاً این، به نابودی کتابفروشی های کوچکی مثل ما منجر می شود. امیدوارم حرف هایم تند نبوده باشند و به اصلاح وضع موجود منجر شود تا چرخه اقتصادی کتابفروشی های کوچک هم بچرخد و منجر به تعطیلی آن ها نشود.

قبل از خداحافظی، مشتری دیگر وارد کتابفروشی می شود. بعد از اینکه سفارش هایش را به ایوب می دهد، از او در مورد کتابفروشی شهر سوال می کنم. محسن می گوید: در قم کتابفروشی های زیادی وجود دارد اما ویژگی هایی که آقای فیروزجایی دارند، کمتر کسی همه را با هم و یک جا دارد. اقلاً من سراغ ندارم. از قدیم ایشان را می شناسم. از وقتی که سرکوچه سپاه در خیابان صفاییه دکه مطبوعاتی داشت. نکته خیلی مهم در مورد ایشان، بلندنظری اوست؛ در مقایسه با جاهای دیگر خیلی با مشتری و کتاب، کاسبکارانه برخورد نمی کند. می دانم درآمد بالایی هم ندارد اما چون عشق و علاقه به کتابفروشی دارد، این روحیه در او شکل گرفته است. گاهی اوقات مشتری ها کتاب را می برند و بعداً پول را پرداخت می کنند. با این وضعیت اقتصادی و کسادی بازار، کسی به راحتی این کار را انجام نمی دهد. به مغازه ایوب نگاه کنید، 9 متر بیشتر نیست اما پُرمشتری است. شما الان همین راسته کتابفروشی ها را ببینید، برخی از آن ها بیشتر از 50 متر فضا دارند اما خلوت اند و کسی به داخل کتابفروشی حتی نگاه هم نمی کند. به نظرم عملکرد ایوب این فضا را برای او به وجود آورده است. عملکرد و محتوای کتابفروشی شهر بر فضای کوچک و تنگ آن غلبه کرده و این راز موفقیت ایوب است .

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
شیراز- شهر صدرا بدون داشتن شرایط لازم دوسال است نامزد پایتختی کتاب می شود تا شهرداری این شهر بدون فراهم سازی امکانات، اعتمادبه نفس کافی برای کاندیداتوری را داشته باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : تابناک فارس

خبرگزاری مهر - گروه استان ها: پرونده شهر صدرا تاکنون دوبار برای کسب پایتختی کتاب ایران ارسال شده که هربار در ردیف 5 شهر نامزد پایتختی کتاب قرار گرفته است، اما در نهایت این شهر بدون زیرساخت لازم از جمله کتابخانه مرکزی موفق به کسب این عنوان نمی شود.

این درحالیست که شیراز برای نخستین بار امسال در زمره شهرهای نامزد نهایی پایتخت کتاب ایران قرار گرفت، اما این شهر هم هنوز دارای کتابخانه مرکزی نیست.

در اولین سال رقابت میان شهرهای ایران برای کسب عنوان پایتخت کتاب، اهواز با مشارکت نهادهای غیردولتی همچون کانون آموزش شهروندی برای توسعه (کاشت) در سال 1394 موفق به اخذ این عنوان شد؛ این شهر به دلیل ارائه برنامه های نوآورانه، مشارکت جویانه، مؤثر و منسجم و استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی، تشکل های مردمی، صنایع و مراکز ورزشی و فرهنگی، به اولین برگزیده در طرح پایتخت کتاب ایران شد.

در سال دوم، نیشابور توانست این عنوان را از آن خود کند و شهر بوشهر با توجه به فعالیت های گسترده در زمینه کتاب و ترویج فرهنگ کتابخوانی، به عنوان سومین پایتخت کتاب ایران برگزیده شد و کاشان به عنوان چهارمین پایتخت کتاب ایران انتخاب شده است.

درباره شاخصه های انتخاب شهری به عنوان پایتخت جهانی کتاب توضیح داده شده که انسجام دستگاهی، مهمترین ویژگی ای است که به عنوان شاخص در نظر گرفته می شود به این صورت که تمام دستگاه های فعال در عرصه کتاب و کتابخوانی اعم از دولتی ها و غیردولتی ها، انجمن کتابداران، کتابخوان ها، ناشران، دستگاه های فرهنگی و ... به صورت موزون هماهنگ باشند تا این اتفاق رقم بخورد. ویژگی دوم خلاقیتی است که لازم است برای معرفی کتاب در شهر و روستا وجود داشته باشد. سومین عنصر، درگیر کردن عامه مردم در ترویج کتابخوانی است و چهارمین ویژگی این است که چقدر کودکان، نوجوانان و جوانان، بر اثر این طرح ها به کتابخوانی رو آورده باشند.

درست است که داشتن کتابخانه به عنوان شرط انتخاب یک شهر یا روستا برای پایتختی کتاب مطرح نشده اما با نگاهی به شهر صدرا و فرآیندهایی که در این شهر صورت گرفته می توان مشاهده کرد که صدرا نه تنها از داشتن کتابخانه محروم است بلکه هیچ فرآیند مشارکت جویانه و خلاقی نیز از سوی شهرداری این شهر دنبال نمی شود تا امیدی به انتخاب صدرا به عنوان پایتخت کتاب وجود داشته باشد.

لزوماً نداشتن کتابخانه دلیلی برای عدم کسب عنوان پایتختی کتاب نیست

در پیوند با این موضوع، دبیر ستاد هماهنگی شهرها و روستاهای دوستدار کتاب استان فارس به خبرنگار مهر می گوید: لزوماً دارا نبودن زیرساختی مانند کتابخانه دلیلی برای نامزدی یک شهر در کسب عنوان پایتختی کتاب نیست؛ اتفاقاً کسب این عنوان برای این است که زیرساخت های لازم به واسطه این عنوان برای شهری که در ترویج کتاب و کتابخوانی پیشگام و پرتلاش ظاهر می شود، فراهم گردد.

به گفته حسن دهقان، عنوان پایتخت کتاب ایران، برندی است که می تواند موجب فراهم شدن امکانات لازم برای کتابخوانی یک شهر شود.

مسئول انجمن اهل قلم استان فارس، شاهد این ماجرا را همسایه استان فارس، یعنی بندر بوشهر می آورد که توانست اسفندماه 1396 موفق به کسب این عنوان شود.

وی اضافه می کند: بندر بوشهر موفق شد با ارائه 32 طرح نوآورانه و با شعار راه های رسیدن به آزادی گران است؛ کتاب یک استثناست این عنوان را برای یک سال تصاحب کند؛ از مجموع 32 طرح، نیمی در مقیاس شهری، 10 طرح در مقیاس منطقه ای و 6 طرح به صورت ملی اجرا خواهد شد.

صدرا یکی از بزرگترین شهرهای اطراف شیراز است که کتابخانه ندارد و به اذعان مدیرکل کتابخانه های عمومی استان فارس که در گفت و گو با خبرنگار مهر قرار گرفت، می گوید: ما به دنبال ایجاد کتابخانه در این شهر بودیم، اما از آنجا که ساخت کتابخانه با نهاد کتابخانه ها نیست و بودجه عمرانی نداریم، ناچاریم یک مکان را به این موضوع اختصاص دهیم.

روح الله منوچهری از مکاتبه و مذاکره چندین باره در این خصوص خبر می دهد و می افزاید: رایزنی کردیم که چنانچه فضایی موجود باشد، با حفظ مالکیت توسط هر سازمان و فردی این آمادگی را داریم به کتابخانه تبدیل کنیم تا شهروندان صدرا از نعمت کتابخوانی برخوردار شوند.

ساخت کتابخانه به فرض اینکه اعتبارات دولتی و امکانات فراهم باشد، زمان می برد

مدیرکل کتابخانه های عمومی فارس ادامه می دهد: با این حال ما آماده هستیم در صورت موجود بودن یک ساختمان، آن را به کتابخانه تبدیل کنیم.

وی نامزد شدن صدرا و ارسال پرونده این شهر برای کسب پایتختی کتاب ایران را منوط به دستورالعملی دانست که آن را مورد نظر قرار می دهند و می افزاید: بیشتر تعهدات، برنامه ها و فعالیت هایی است که شهرداری ها و سازمان های مردم نهاد و فرهنگ و ارشاد ارائه می دهند که برای سال آینده در نظر گرفته شده است.

منوچهری می گوید: کتابخانه یکی از ملاک هایی است که مورد داوری قرار می گیرد در حالی که وجود کتابفروشی و دیگر فعالیت های در رابطه با ترویج کتاب و کتابخوانی از شاخص های کسب این عنوان است.

وی درعین حال تصریح می کند: آنچه که ضرورت دارد برای کسب این عنوان نیاز به ایجاد کتابخانه است که در شهر صدرا بیش از هر شاخص دیگری مشهود است.

به گزارش خبرنگار مهر ، با وجود امکاناتی گردشگری در شهر صدرا، نبود کتابخانه ای که خواست شهروندان، دانشجویان و دانش آموزان ساکن در این نقطه از فارس هستند، نیازی است که می توان انتظار داشت توسط شهرداری و شرکت عمران صدرا که به جز خدمات شهری وظیفه فرهنگی هم دارند، برآورده شود تا شاید به فاصله یکسال تا معرفی پایتخت کتاب سال 1398 شاهد کسب این عنوان توسط این شهر باشیم.

تلاش خبرنگار مهر برای گفتگو با شهردار صدرا بی نتیجه ماند. یکی از ارگان های متولی ایجاد زیر ساخت های کتابخوانی شهرداری ها هستند که تاکنون شهرداری صدرا حتی در برنامه و طرح نیز موفقیتی در این زمینه حاصل نکرده است تا شهر صدرا بدون داشتن شرایط لازم هر سال نامزد پایتختی کتاب شود.

کد خبر 4566899

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
یزد - ایرنا - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد گفت: بخش قایل توجهی از تصمیم سازیهای شورای برنامه ریزی متوجه بخشها و دستگاه های اقتصادی است و سهم حوزه فرهنگ از تصمیمات این شورا در سالهای گذشته اندک بوده است.

به گزارش ایرنا، مجید جوادیان زاده روز یکشنبه در نشست دستگاه های هم خانواده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان یزد اظهار داشت: رخدادهای مهم فرهنگی استان در دو سال اخیر مانند ثبت جهانی بافت تاریخی یزد و انتخاب این شهر به عنوان پایتخت کتاب کشور برای سال 98، نگاه ویژه به حوزه فرهنگ در شورای برنامه ریزی با توجه به نقش تعیین کننده مصوبات این شورا در استان را دوچندان کرده است.
وی ادامه داد: به همین منظور تلاش برای استفاده از ظرفیتهای شورای برنامه ریزی استان برای تقویت هرچه بیشتر دستگاه های فرهنگی و فعالیتهای این حوزه از طریق استانداری و مدیریت و برنامه ریزی استان در حال انجام است.
جوادیان زاده از تدوین استراتژی بخش فرهنگ استان برای سال آتی خبرداد و گفت: در این زمینه اجرای برنامه های ویژه پایتخت کتاب ایران و هدف گذاری برای انتخاب یزد به عنوان پایتخت جهانی کتاب در دستور کار قراردارد.
وی همچنین تقویت کسب و کارهای نوپا با ایجاد مرکزی ویژه برای مدیریت این بخش در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و احیاء جغرافیای فرهنگی یزد از طریق تعامل درون و برون مرزی با شهرهایی که وجوه مشترک با یزد دارند را از دیگر اولویتهای حوزه فرهنگ استان در سال آتی عنوان کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد انتخاب یزد به عنوان پایتخت کتاب ایران در سال 98 و برگزاری دو جشنواره مطبوعات (یک جشنواره استانی و یک جشنواره منطقه ای) را از رخدادهای مهم حوزه فرهنگ استان در سال 97 عنوان کرد.
جوادیان زاده همچنین تغییر رویکرد برگزاری جشنواره های سالنی به جشنواره هایی که در مسیر زندگی طبیعی مردم قراردارد، را از دیگر اولویتهای حوزه فرهنگ استان در سال آتی عنوان کرد.
معاون اداره کل اوقاف و امور خیریه استان یزد نیز در این نشست گفت: نزدیک به 60 درصد درآمد و اعتبارات این اداره کل در زمینه فعالیتهای فرهنگی و مذهبی هزینه می شود.
ابوالفضل خوشنویس ادامه داد: تبدیل اوقاف استان بر محور اجرای برنامه های آموزشی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور از برنامه هایی است که در سال جاری با قوت دنبال شده و چند دوره آموزشی کشوری به میزبانی یزد برگزار شده است.
وی همچنین از آماده سازی فضاهای بقاع متبرک و امامزادگان استان برای اجرای طرح آرامش بهاری خبرداد و یادآور شد: در فضاهای زیر نظر اوقاف استان ظرفیت اسکان شبانه بیش از یک هزار مهمان نوروزی ایجاد شده است.
خوشنویس محدودیت انتقال نیرو از سایر دستگاه ها به اوقاف را از مشکلات مقابل روی این اداره کل که با محدودیت منابع انسانی مواجه است، برشمرد و پیگیری مسئولان استان برای رفع این محدودیت را خواستار شد.
رییس حج و زیارت استان یزد نیز گفت: امسال برای اعزام 25 کاروان حج تمتع از استان به سرزمین وحی برنامه ریزی شده است.
علی اصغر شریفی ادامه داد: در قالب این 25 کاروان سه هزار و 710 زائر به حج مشرف می شوند که این آمار در مقایسه با سال گذشته 600 نفر افزایش نشان می دهد.
کاظم شاملو رییس خبرگزاری جمهوری اسلامی استان یزد نیز در این نشست با تاکید بر افزایش تعامل میان دستگاه های فرهنگی و ارتقاء کیفیت اطلاع رسانی از رخدادهای فرهنگی استان در سال آتی گفت: کسب رتبه های برتر آثار خبرنگاران ایرنا در جشنواره های استانی و منطقه ای مبین رویکرد مناسب این رسانه در فرایند اطلاع رسانی در استان بوده است.
در این نشست برای تعیین دستور کار و برگزاری جلسات دستگاه های هم خانواده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان یزد برای سال 98برنامه ریزی شد.
6014/

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
گروه فعالیت های قرآنی مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل های مردمی فرهنگی قرآن و عترت خراسان جنوبی گفت: دفتر قرآن و عترت ارشاد اسلامی استان در سال 97 ضمن اینکه هیچ تفاهم نامه ای برای اجرای طرح های قرآنی با اتحادیه منعقد نکرده است هیچ گونه حمایتی نیز از اتحادیه نکرده است که این روش دقیقاً خلاف قاعده ادغام اتحادیه است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۵ سایت های دیگر : همسو نیوز

محمد الهی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل های مردمی فرهنگی قرآن و عترت خراسان جنوبی در گفت وگو با ایکنا از خراسان جنوبی، اظهار کرد: در سال 97 اداره امور قرآنی تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی ضمن حمایت از اتحادیه مدغم تمامی طرح های آموزش عمومی قرآن کریم را که رقمی حدود یک میلیارد و دویست میلیون ریال بود را از طریق عقد قرار داد و تفاهم نامه با اتحادیه مدغم (اتحادیه مؤسسات و تشکل های مردمی، فرهنگی قرآن و عترت استان ) اجرا و اتحادیه نیز به محض دریافت اطلاعات اجرایی مؤسسات از طریق سایت نسبت به واریز اعتبارات برابر دستورالعمل طرح ها اقدام کرده است.

وی ادامه داد: این روش شامل تمامی مؤسسات و تشکل های مجری بوده و هیچ گونه استثنایی در کار نبوده است اما با این وجود دفتر قرآن و عترت ارشاد اسلامی استان در سال 97 ضمن اینکه هیچ تفاهم نامه ای برای اجرای طرح های قرآنی با اتحادیه منعقد نکرده است هیچ گونه حمایتی نیز از اتحادیه نکرده است که این روش دقیقاً خلاف قاعده ادغام است.

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل های مردمی فرهنگی قرآن و عترت خراسان جنوبی بیان کرد: مصوبات شورای توسعه و مصوبات هیئت نظارت ادغام در مرحله استانی را ثابت و لایتغیر دانسته و اگر چند نفر ادغام دو اتحادیه کشوری را مغایر منافع خود دانسته و سنگ اندازی می کنند در استان ها برابر صورت جلسات و فیلم های موجود از برگزاری مجامع عمومی کار تمام شده است و شایسته نیست که برخلاف مصوبات و صورتجلسات پذیرفته شده استانی عمل شود.

الهی اظهار کرد: در استان ها اگر هم صدور مجوز به حالت قبل از تشکیل هیئت نظارت برگردد این امر تغییری در آنچه که در ادغام دو اتحادیه اتفاق افتاده است نخواهد داد.

وی افزود: بنابراین آن دسته از اعتبارات قرآنی که جنبه اجرای عمومی دارد و باید از طریق مؤسسات و تشکل های قرآن و عترت استان به انجام برسد باید از طریق نهاد مردمی استان که اعضاء هیئت مدیره آن منتخب مؤسسات و تشکل های استان هستند یعنی اتحادیه مؤسسات و تشکل های مردمی قرآن و عترت ارجاع و نظارت شود.

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل های مردمی، فرهنگی قرآن و عترت خراسان جنوبی تصریح کرد: شایسته نیست که دفتر قرآن و عترت استان بر خلاف آنچه در استان به انجام رسیده و بر انجام آن توافق و تفاهم شده است اقدام کند.

فعالان قرانی عامل واقعی به قرآن باشند

الهی ادامه داد: آنچه قرآن کریم در رابطه با مهجوریت قرآن از قول مبارک نبی مکرم اسلام(ص) می فرماید مهجوریت معنوی است نه مهجوریت ظاهری، بالاترین مهجوریت آن است که آنانی که خود را به نوعی متصل به قرآن کرده اند، عامل به قرآن نباشند.

وی با بیان اینکه امیدواریم پروردگار ما را عامل به کتابت قرار دهد که هرچه بیشتر با قرآن آشنا باشیم تکلیف بیشتر و سخت تر است، یادآور شد: مهجوریت آن است که حافظ قرآن، قاری قرآن، معلم قرآن، خادم قرآن و افراد دیگری که با قرآن در ارتباط هستند، عامل به قرآن نباشد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
لرستان- کیانوش سوری از پایان فروردین ماه 1398 را آخرین مهلت سرپرستی روزنامه های سراسری فاقد دفتر کار در لرستان خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۵ سایت های دیگر : روزنامه خراسان

به گزارش خبرنگار قدس آنلاین ، کیانوش سوری مسئول امور مطبوعات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان، گفت: کلیه سرپرستی روزنامه های سراسری در استان لرستان که بدون دفتر کار فعالیت می کنند باید نسبت به تهیه دفترکار تا پایان فروردین ماه سال 1398، اقدام کنند و به تأیید واحد مطبوعات برسانند در غیر اینصورت طبق قوانین مطبوعات با آنها برخورد خواهد شد.

سوری افزود: سرپرستی روزنامه های سراسری که در استان عملاً فعالیتی نداشته و همواره از ما انتظار دارند غیرقانونی به آنها آگهی بدهیم، از رده خارج می شوند.

وی در ادامه با بیان اینکه این کار در راستای عدالت محوری، شفاف سازی، احقاق حقوق روزنامه نگاران محلی و دفاتر روزنامه های سراسری با سابقه و با منظم در توزیع و همچنین کسانی که رسالت و دغدغه شان قلم و پیشرفت مطبوعات این استان است انجام می پذیرد، عنوان کرد: این مهم با کمک خداوند متعال و همچنین حمایت دوستان مطبوعات که جزو اولین برنامه های بنده در سال آینده است، انجام پذیرد .

سوری افزود: متأسفانه افرادی که تازه به مطبوعات ورود پیدا کرده و فعالیت می کنند علاوه بر نداشتن دفتر کار، معمولاً نمایندگی چندین روزنامه سراسری درجه پایین که در استان توزیع هم ندارند هدفی جز رسیدن به منافع شخصی و مالی آن ندارند اما از زمان پذیرفتن این مسئولیت تمام قد در برابر اینگونه حرکات ایستادگی کرده و خواهیم کرد .

مسئول امور مطبوعات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان، عنوان کرد: متأسفانه ما به جای وقت گذاشتن و گرفتن چند امتیاز بیشتر برای رسانه ها و نشریات باید انرژی زیادی را صرف این افراد کنیم .

کیانوش سوری در ادامه گفت: با پیگیری و مذاکراتی که با معاونت مطبوعات وزارت ارشاد داشته ایم سال آینده خبر خوشحال کننده ای برای نشریات محلی استان لرستان اعلام خواهیم داشت .

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
کارآفرین برتر حوزه موسیقی در همدان با بیان اینکه دولت موسیقی را حمایت نمی کند و برای همین در حوزه کارآفرینی با مشکلات بسیاری مواجه هستیم گفت: موسیقی برنامه مدونی در کشور ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : تابناک همدان

به گزارش خبرگزاری فارس از همدان؛ جواد مرادیان نامی آشنا در موسیقی استان همدان است. هنرمند باسابقه ای که سال هاست در این حوزه فعالیت داشته و در کنار آموزش این هنر فاخر به جوانان، حضور در جشنواره ها و کنسرت های مختلف را هم با کسب مقام های برتر آنها در کانامه خود ثبت کرده است و در سال های اخیر علاوه بر معرفی به عنوان کارآفرین برتر حوزه فرهنگ، به همراه گروه هزاردستان خود اجراهای متعدد خیریه ای را هم در حمایت از کودکان بی سرپرست و سرطانی برگزار کرده است.

در ادامه مصاحبه ما با ین هنرمند موسیقی را می خوانید:

فارس: شما به عنوان کارآفرین برتر موسیقی انتخاب شده اید، چطور به این عنوان دست پیدا کردید؟

مرادیان: سال 87 تحت عنوان اشتغالزایی و کارآفرینی و در بخش آموزشگاه تعاونی فرهنگی شرکت کردیم و این عنوان به پاس اشتغالزایی و جذب فارغ التحصیلان موسیقی به بنده اهدا شد. از همان سال تاکنون مکانی فراهم کردیم که این فرهیختگان علمی و دانشگاهی جذب آموزشگاه شوند.

فارس: کارآفرینی در حوزه موسیقی با چه مشکلاتی مواجه است؟

مرادیان: به طور کلی موسیقی با مشکل مواجه است و بعد این همه سال هنوز ساز و کار مشخصی برای چگونگی و طرز برخورد با آن ارائه نشده و هم چنان بر مشکلات لاینحل آن، افزوده می شود.

طبیعتاً اگر کارآفرین این حوزه باشی مشکلات چند برابر می شود بخصوص اینکه دولت به عنوان متولی رسمی، موسیقی را حمایت نمی کند و برای همین در حوزه کارآفرینی با مشکلات بسیاری روبه رو هستیم.

فارس: لطفاً در این مورد بیشتر توضیح دهید.

مرادیان: در جامعه ما موسیقی به عنوان شغل جا نیفتاده است. از وقتی خانه موسیقی افتتاح شد، مجموعه ای دور هم جمع شدند که به عنوان یک سازمان غیردولتی عضوگیری کردند. بعد مسأله بیمه را فراهم کردند ما تا قبل از تأسیس خانه موسیقی هیچ هنرمند موزیسینی در ایران بیمه نبود.

موسیقی برنامه مدونی در کشور ندارد. مثلاً چند وقت یکبار به مناسبت دهه فجر، توجهی به موسیقی شده و بعد همه چیز فراموش می شود.

فارس: وضعیت موسیقی همدان را چطور ارزیابی می کنید؟

مرادیان: از لحاظ جذب هنرجو خوب استقبال می شود و از نظر کنسرت هم به نسبت قبل افزایش نشان می دهد اما بحث مجوزها همچنان فرایندی زمان بر و طاقت فرساست. البته قضیه موسیقی سنتی نسبت به موسیقی پاپ فرق دارد.

فارس: تغییر ساختار برگزاری جشنواره موسیقی امسال را چطور می بینید؟

مرادیان: رقابت یعنی یک انتخاب و اینکه تعدادی زیادی انتخاب نمی شوند و بازخورد خیلی خوبی نخواهد داشت لذا شخصاَ با رقابت مخالفم اما در کنار گروه ها، می توان تک نوازی هم باشد.

فارس: پیش بینی شما از آینده موسیقی همدان چیست؟

مرادیان: موسیقی هیچ وقت به عنوان شغل پذیرفته نشده است، راستش با این شرایط خودمان، خودمان را اداره می کنیم و اداره ارشاد فقط یک مجوز به ما می دهد و با ادامه این روند، آینده خوبی نخواهیم داشت، کاش یک صدم هنر هفتم به موسیقی اهمیت می دادند.

انتهای پیام/ 89041/ 20

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
مدیر یک موسسه مد و لباس در هرمزگان گفت: متاسفانه به دلیل افزایش هزینه های دوخت و بالارفتن قیمت پارچه ها تعداد مراجعه کنندگان در یکسال اخیر به مزون ها و دوخت لباس های مزونی کاهش یافته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶

مینا رنجبر در گفت و گو با ایسنا، بیان کرد: استقبال مردم برای دوخت لباس ها به صورت مزونی در سال جاری به نسبت سال های گذشته کاهش یافته است، در حقیقت در سال های گذشته که درصد زیادی از بانوان پس از دوخت لباس، دفعات کمتری از آن استفاده و ترجیح می دادند که برای مراسمات بعدی لباس های جدیدتر و متنوعی را داشته و از آن ها استفاده کنند؛ متاسفانه در چند ماه اخیر به دلیل بالا رفتن قیمت پارچه و افزایش دستمزد خیاطان دیگر کمتر کسی برای دوخت به مزون ها مراجعه می کند.

این استاد دانشگاه با اشره به این که در این دوره با توجه به شرایط موجود اقتصادی و نوسانات قیمت در بازار ترجیح افراد بر این است که لباس های خود را از بازار و به صورت آماده و با قیمت پایین تر تهیه کنند، ادامه داد: البته پایین بودن قیمت لباس ها علی الخصوص در مانتو ها و لباس های مجلسی در بسیاری از موارد حاکی از آن است که کیفیت پارچه به کار برده شده در آن ها و ظرافت و تمیزی دوخت پایین بوده و در مدت زمان کمی دچار مشکلاتی خواهند شد.

وی افزود: ثابت ماندن دستمزد خیاطان به دلیل استفاده مکرر و دائمی آن ها از برق برای دوخت، اتوکشی و سایر تجهیزات موجود با بالارفتن بهای برق کار معقولی نبوده و علاوه بر این که اندک سودی برای خیاطان در هر سطحی( مبتدی، متوسط و حرفه ای) نخواهد داشت، به هیچ عنوان پاسخگوی هزینه های معمول مانند پرداخت قبوض برق، خرید مواد اولیه مانند انواع نخ و سوزن نیز نخواهد بود.

این مدیر موسسه مد و لباس هرمزگانی اظهار کرد: در حال حاضر حتی قشر ضعیف جامعه که زمانی با خرید پارچه ای ارزان قیمت از بازار و دوخت مانتو یا لباسی به دست خیاطی با دستمزد پایین، در حال حاضر به دلیل بالارفتن دستمزدها و افزایش قیمت انواع پارچه ها قادر به دوخت همان لباس نبوده و به خرید آماده و از بازار بسنده کرده که البته بازهم تکرار می کنم کیفیت ها پایین بوده و این لباس آماده خریداری شده از بازار به دلیل کیفیت پایین پارچه به کار رفته در آن نمی تواند مدت زیادی پاسخگوی نیاز و استفاده خریدار باشد و البته برای بسیاری از افراد دیگر کیفیت کار مهم نبوده و تنها به دنبال خریدن و نو پوشیدن هستند.

رنجبر با بیان این که حیطه ثروتمندان تغییر چندانی نداشته است، بیان کرد: این افراد مانند گذشته یا به خرید لباس های مارک آماده و موجود وارداتی از دیگر کشورها با قیمت بسیار بالا در بازار رضایت می دهند و یا در بهترین حالت با الگو برداری و کپی کردن از مدل لباس های سلبریتی ها و نیز لباس های مد روز داخلی و خارجی به دوخت لباس در مزون ها و به دست خیاطان پرداخته و هزینه های زیادی را صرف این کار می کنند که البته در این دوره و تاکید می کنم با توجه به شرایط اقتصادی موجود درصدی کم از از این ثروتمندان نیز دیگر به ظرافت و تمیزی دوخت اهمیت نداده و صرفا کپی کردن و برای مثال تنها پوشیدن و نشان دادن و استفاده کردن نمونه ای از لباس یک سلبریتی برای آنان کافی بوده و برای این کار از یک خیاط با دستمزد پایین کمک می گیرند.

این استاد دانشگاه عنوان کرد: در استان هرمزگان به دلیل استفاده بسیار زیاد از لباس بومی، مراجعه و سفارش برای دوخت این لباس های سنتی در مواقع ضروری و همزمان با داشتن انواع مراسمات از جمله عروسی ها، استقبال و علاقه همواره وجود دارد و به دلیل این که مردم استان هرمزگان به لباس های بومی و سنتی خود اهمیت ویژه ای قائلند همیشه در پی یافتن مزون ها و خیاطانی هستند که بهترین کار ها را ارائه داده و نه تنها به دنبال خیاط و دوختی با قیمت پایین نبوده بلکه به دنبال قیمتی متناسب و معقول هستند، که البته در این میان افرادی هستند که تنها کار خوب برایشان مهم است و نه هزینه! این قشر برای خرید پارچه و دوخت یک دست لباس بومی می توانند هزینه های زیادی پرداخت کنند اما می خواهند که در مقابل، از نظر کیفیت و دقت دوخت خیالشان راحت باشد.

رنجبر در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر این که "علت این که چند جمله قبل تر از کلمه ضروری استفاده کردید چه بود؟ مگر دوخت لباس ضرورت و زمان خاصی دارد؟ غیر از این است که به قول ما خانم ها، ما هیچ وقت لباس نداریم و همیشه در پی خرید و دوخت لباس هستیم؟" تصریح کرد: ببینید اگر برای مثال سال گذشته خانمی با سطح درامد متوسط به طور مداوم و ماهانه حداقل یک مانتو برای دوخت سفارش می داد؛ در سال جاری هر 3 یا 4 ماه یک بار به مزون مراجعه کرده و مانتویی برای دوخته شدن می خواهد، این که می گویم ضروری یعنی دیگر در این دوره کمتر کسی است که به صورت تفننی، برای ایجاد تنوع، رقابت و چشم و هم چشمی به دوخت مانتو یا لباس مجلسی به مزون ها مراجعه کند و بیشتر به دنبال رفع نیاز هستند تا چیز دیگر.

این استاد دانشگاه در خصوص تاثیر برگزاری ایونت ها و رویدادها بیان کرد: علاوه بر تمام این گفته ها، برپایی و برگزاری انواع ایونت ها نه تنها در استان هرمزگان بلکه در سراسر کشور سبب شده است که نه فقط بانوان بلکه آقایان نیز به بحث مد، طراحی و دوخت لباس برای آقایان و بانوان علاقه پیداکرده و حداقل برای رفع نیاز های شخصی و در مواقعی کمی فراتر از خود، برای خانواده، دوستان و آشنایان بپردازند، به عبارتی خود کفا شده اند.

وی با اشاره به این که با توجه به شواهد و گفته ها اگر قرار باشد وضعیت کار و فعالیت مزون ها را به نسبت سال گذشته بسنجیم می توان گفت مراجعه و سفارشات کم شده است، افزود: لازم به ذکر است اگر قرار باشد ماه آخر سال را نسبت به ماه های گذشته بسنجیم علل الخصوص در روزهای پایانی اسفند؛ می توان گفت که مراجعه بیشتر شده و مزون داران و خیاطان به سختی و با فشار کاری بالایی در حال فعالیت هستند.

رنجبر ضمن تشکر از حمایت های اداره کل فرهنگ و ارشاد استان هرمزگان اظهار کرد: حمایت این سازمان در برگزاری ایونت ها برای خیاطان و مزون داران حرفه ای و همچنین دانشجویان فارغ التحصیل شده رشته های طراحی و دوخت سبب شده که استقبال مردم عادی چه به عنوان خریدار و چه به عنوان کسی که به فراگیری این صنف و حرفه علاقه مند هستند، بیشتر شود.

این مدیر موسسه مد و لباس در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر این که "به طور کلی بدون در نظر گرفتن شرایط اقتصادی موجود در جامعه، می توان افزایش تعداد مزون ها و خیاطان را نشان از آن دانست که مردم بیشتر به دوخت و داشتن لباس های طراحی شده مخصوص به خود روی آورده اند تا به خرید های آماده و در دسترس همگان؟" گفت: بله، علاوه بر این موضوع در بسیاری از مواقع این افراد می توانند خیاطی با قیمت مناسب یافته و لباسی که می خواهند با هر طرح و مدلی که مد نظر خود دارند دوخته و استفاده کنند، در صورتی که در بازار و به صورت آماده امکان یافتن لباس تک دوخته شده یا وجود ندارد یا با قیمت های بسیار بالا موجود است و یا این که اگر قیمت پایین باشد کیفیت نامناسب است.

وی ادامه داد: علاوه برآن ضمن این که تولیدکنندگان خارجی با سلیقه ایرانیان آشنا شده و پارچه هایی متناسب فرهنگ و علایق ایرانیان تولید می کنند به این دلیل حضور مردم و به ویژه بانوان در بازار های پارچه به دلیل تهیه پارچه ها بوده و بسیار بیشتر از خرید های آماده است.

رنجبر در پایان گفت: ضمن این که امیدواریم همه افراد جامعه توانایی پوشیدن، دوختن و حتی خرید لباس های با کیفیت مناسب و خوب، مطابق سلیقه و ویژه را داشته باشند؛ امیدواریم تعداد مزون داران، خیاطان و هم صنفان عزیز و با وجدان کاری، متعهد و متخصص به این صنف ورود کرده و فعالیت کنند.

گفت و گو از: اسما سارنگی، خبرنگار ایسنا، منطقه خلیج فارس

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تبریز - معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه تبریز نام بلندی در عرصه دانش و ادب و فرهیختگی دارد، بر ضرورت مراقبت از این نام بلند تاکید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۵ سایت های دیگر : خبر فوری

به گزارش خبرنگار مهر ، محسن جوادی، عصر امروز در جشنواره بین المللی پروین اعتصامی که با حضور نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مهمانان خارجی در تالار پتروشیمی برگزار شد، با اشاره به اینکه تبریز خاستگاه و زادگاه ستارگان بلندآوازه ای در ادب و علم و دانش است، ابراز داشت: تبریز تاریخ پرباری دارد اما بزرگان این شهر و مسئولین فرهنگی وظیفه ای دارند و اگر آموزش و روح نقد و نقادی را فراموش کنند، معلوم نیست که این نام ها بار دیگر در تاریخ ایران تکرار شود.

وی افزود: تبریز نام بلندی در عرصه دانش و فرهیختگی دارد و نباید فراموش کنیم که بدون محافظت و توجه نمی شود انتظار رشد چهره ها را داشت، باید مراقب باشیم نام تبریز بلندآوازه بماند.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با اشاره به جایگاه شعر پروین اعتصامی اظهار داشت: شعر پروین شعری است که درک درستی از اصلاح جامعه دارد، هیچ جامعه ای اصلاح نمی شود مگر اینکه روح مهربانی داشته باشند.

جوادی با بیان اینکه پروین در پی رواج اخلاق اجتماعی، روح مهربانی و شفقت بود، گفت: قرن ها بود تاریخ ایران تجربه شاعر بزرگ زن را نداشت و پروین این کمبود دیرینه را جبران کرد و بر غنای ادب ایرانی افزود.

وی ابراز داشت: هر کشوری از ادبیات کلاسیک خود اقتباس می کند و این کاری است که ما در کشور خود نکرده ایم و شعر پروین اعتصامی، پتانسیل چنین کاری را دارد.

فیلم سینمایی یا سریال پروین اعتصامی تولید شود

دبیرعلمی جشنواره بین المللی پروین اعتصامی نیز در این جشنواره اظهار داشت: آرزوی دیرینه ما بود که در استان آذربایجان شرقی، جشنواره ای در خور پروین اعتصامی برگزار شود که پس از برگزاری نشست هایی، پوستر جشنواره رونمایی شد که بیش از 200 اثر از کشورهای مختلف از جمله بنگلادش، ترکیه و پاکستان به دبیرخانه رسید.

علی محمدی افزود: بخش علمی جشنواره 6 عنوان کتاب با عنوان چکیده پایان نامه های دانشگاهی در مورد پروین، سال شمار تفصیلی احوال پروین، ترجمه به ترکی از شعرهای پروین، قصه هایی برای نوجوانان، جایگاه پروین اعتصامی در شعر معاصر ایران و مجموعه مقالات جشنواره بین المللی پروین را چاپ کرد.

وی با اشاره به اینکه برگزیده اشعار پروین قرائت، ضبط و پخش شده اما هدف نهایی ارائه برنامه های علمی و ارائه مقالات نبود، تصریح کرد: هدف معرفی بیشتر شعر و شخصیت پروین در سطح مدارس استان، کتابخانه ها و نمایشگاه های مختلف هنری و محفل های ادبی و شعری در کانون های مختلف فرهنگی استان هم بود که از 14 اسفندماه شروع و تا پایان این ماه ادامه خواهد داشت.

دبیرعلمی جشنواره بین المللی پروین اعتصامی تصریح کرد: پیشنهاد می شود برای تحقق اهداف جشنواره، برای تعمین ارزش ها و شخصیت و اشعار پروین اعتصامی، صداوسیما با همکاری متخصصان امر، به تهیه سریال و فیلم پروین اعصامی اقدام کند.

وی اظهار داشت: به شهرداران پیشنهاد می شود یکی از خیابان های اصلی شهرهای استان از جمله تبریز را به نام پروین نامگذاری کنند و در نامگذاری مراکز و امکان عمومی و فرهنگی شهرها نام پروین اعتصامی را در اولویت قرار دهند.

علی محمدی از وزیر آموزش و پرورش درخواست کرد در تألیف کتاب های فارسی و تارخ ادبیات از اشعار پروین اعتصامی بیشتر استفاده کند.

دبیرعلمی جشنواره بین المللی پروین اعتصامی خاطرنشان کرد: جایزه ای به نام جایزه ادبی پروین تدوین نموده و هر 2 سال یکبار به تألیف و ترجمه کتاب و تألیف مقاله ها اختصاص دهند.

علی محمدی همچنین گفت: از سازمان فرهنگی شهرداری درخواست می شود ابیاتی از دیوان پروین را به صورت خوشنویسی شده در انظار عمومی قرار دهند، از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نیز درخواست می شود از چاپ دیوان کامل پروین اعتصامی حمایت کند.

وی در پایان پیشنهاد کرد: برای ماندگار کردن فعالیت های علمی و پژوهشی پروین اعتصامی، گاهنامه ای اختصاصی از مقالات گزیده و داوری شده درباره پروین با مرجعیت هیأت علمی، توسط بنیاد فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان منتشر شود.

کد خبر 4569732

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
کرمانشاه- ایرنا- معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان حج و زیارت ابراز امیدواری کرد؛ با مساعدت دولت عراق از فروردین سال آتی شاهد بازگشایی مرز خسروی و تردد زائران عتبات عالیات از این مسیر باشیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۵ سایت های دیگر : جماران شبکه اینترنتی آفتاب اقتصاد نیوز

به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا رشیدیان شامگاه شنبه در دیدار با هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه که در مهمانسرای استانداری برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به نیازمندی که برای سفرهای زیارتی در کشور وجود دارد و همچنین پیگیری های استاندار کرمانشاه در سطح ملی، بازگشایی مرز خسروی به صورت جدی در دستور کار قرار گرفته است.
وی ادامه داد: سفر اخیر رئیس جمهوری و هیات همراه به عراق و رایزنی هایی هم که ایشان در دیدار با مسئولان و مقامات این کشور داشت نیز باعث شد تا مقدمات بازگشایی مرز خسروی مهیا و نیروهای امنیتی این کشور نیز در بازدیدهایی که از طول مسیر خسروی به سمت بغداد انجام دادند شرایط امنیت آن را مطلوب ارزیابی کردند.
رشیدیان یادآور شد: تائید رسمی بازگشایی خسروی ممکن است چند روزی به زمان نیاز داشته باشد چرا که این موضوع ابتدا و پس از تائید ارتش عراق به هیات نخست وزیری رفته و پس از تائید این مرجع، موضوع به وزارت خارجه گزارش و آن ها نیز به سفارت ایران اعلام می کنند.
رئیس سازمان حج و زیارت در عین حال ابراز امیدواری کرد با توجه به اجرایی شدن لغو دریافت روادید از 15 فروردین، همزمان نیز شاهد بازگشایی مرز خسروی و آغاز تردد زائران عتبات عالیات باشیم.
وی گفت: از آن جایی که این بار احتمال بازگشایی مرز خسروی بالاست از هم اکنون به فکر فراهم کردن زیرساخت ها و مقدمات کار نظیر پیش بینی مسیرهای تردد، راه اندازی ایستگاه ها، نصب دوربین و سایر اقدام های لازم هستیم تا به محض اعلام رسمی بازگشایی مرز، وقفه ای در کار تردد زائران ایجاد نشود.
رشیدیان همچنین به ظرفیت خوب شهرستان قصرشیرین و پایانه مرزی خسروی اشاره کرد و گفت: هتل های این شهرستان و وجود بزرگترین پایانه مرزی خاورمیانه می تواند علاوه بر تسهیل در عبور و مرور زائران، باعث توسعه و پیشرفت این منطقه مرزی و تاریخی شود.
معاون وزیر ارشاد و رئیس سازمان حج و زیارت گفت: در صورت بازگشایی مرز خسروی زائران از نقاط مختلف کشور می توانند به وسیله قطار سفری ایمن و ارزان به شهر کرمانشاه داشته باشند و سپس با اتوبوس به پایانه مرزی برای سفر به عراق و زیارت حرم شریف ائمه اطهار(ع) عزیمت کنند.
وی تصریح کرد: علاوه بر آن زائران عراقی نیز برای سفر به ایران برای زیارت مشهد مقدس و همچنین بازدید از اماکن تاریخی و گردشگری کشورمان از مرز خسروی می توانند تردد کنند که در وقت و هزینه نیز برای آن ها به صرفه تر خواهد بود.
رشیدیان در پایان گفت: همچنان و با جدیت موضوع بازگشایی مرز خسروی را پیگیری می کنیم و امیدوارم با کمک دولت عراق در آینده نزدیک شاهد تحقق این مهم باشیم.
شهرستان قصرشیرین دارای 14 واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با 322 اتاق و یک هزار و 200 تخت است که بیشتر این اماکن در اوایل دهه 80 ساخته شده است تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشد.
مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد، کربلا، کاظمین و سامراست که این مرز رسمی تا بغداد پایتخت کشور عراق 190، نجف 380، کربلا 300، کاظمین 203 و تا سامرا 326 کیلومتر فاصله دارد.
عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال 77 در نقطه صفر مرزی آغاز شد و این مجموعه در سال 81 با 75 میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.
قصرشیرین با 27 هزار تن جمعیت در غرب کرمانشاه، بیش از 186 کیلومتر مرز مشترک با عراق دارد و در امتداد این مرزهای طولانی 2 مرز رسمی خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با حوزه حکومت مرکزی (بخش عربی) و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.
مرز خسروی در 20 کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده است.
7458/8066

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶

بی شک آخرین پنجشنبة سال 1397 نقطة عطفی در تاریخ مطبوعات مکتوب استان بود. در این روز همة آنانی که دغدغة اعتلای فرهنگ استان را داشتند، آمده بودند تا به عدة کثیری از زحمتکشان این عرصه خداقوت بگویند؛ از فرهنگیان و نویسندگان گرفته تا روزنامه نگاران و هنرمندان، از معاون وزیر ارشاد گرفته تا مسئولان عالی رتبة استانی.

هرچند معلوم شد عده ای را اعتقاد بر این است با رونق فضای مجازی به طورکلی عمر رسانه های مکتوب به سر آمده است، واقعیت این است که هیچ پدیده ای نمی تواند جای قلم و نگارش را بگیرد؛ کمااینکه با ظهور رادیو و تلویزیون فرض بر این بود که جایگاه مجله ها و روزنامه ها و حتی کتاب ها تضعیف می شود و دیگر کسی برای اطلاع از اخبار به روزنامه ها نیازی ندارد؛ ولی بعدها معلوم شد علی رغم پیدایش صدها هزار ایستگاه رادیویی و ده ها هزار کانال تلویزیونی در جهان بازهم رسانه های مکتوب جایگاه ویژة خود را حفظ کرده اند و مهم تر اینکه رادیو تلویزیون متاثر از آثار مکتوب است .

از طرفی هم اکنون با گستردگی انتشار اطلاعات در فضای مجازی، به محض تولید یک خبر در طی چند ثانیه در اقصی نقاط گیتی پخش می شود. در مقابل، شاید سریع ترین رسانة مکتوب ساعت ها بعد بتواند همان خبر را اطلاع رسانی کند؛ با این حال، بسیاری از روزنامه های معروف جهان مثل آساهی ژاپن، یو.اس.آ.تودی آمریکا و باسکار هند روزانه میلیون ها تیراژ دارند و لذا همچنان اندیشمندان عالم رسانه های مکتوب را بر دیگر رسانه ها ترجیح می دهند.

دلایل مهم رجحان رسانه های مکتوب بر دیگر رسانه ها را می توان این گونه برشمرد: اول آن که، هرگونه خبر یا مطلبی که در روزنامه ها چاپ می شود، اصالت داشته و می تواند به عنوان یک سند یا مدرک بدان استناد کرد؛ دوم آن که، بسیاری از مطالبی که در شبکه های مجازی منتشر می شود، با همان سرعت انتشار محو می شود؛ در حالی که ماندگاری خبر در روزنامه ها به سالیان متمادی می رسد؛ سوم آن که در رسانه های مکتوب افراد صاحب نظر رویدادها را تحلیل و واکاوی می کنند؛ لذا ضرف نظر از تأخیر زمانی انتشار، با این تحلیل خبر می توان از نظرات افراد نیز مطلع شد.

با این حال، چالش های پیش روی رسانه های مکتوب را نباید نادیده گرفت و در همین جا از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ویژه از معاون مطبوعاتی تقاضا می شود درخصوص این معضلات پیش آمده برای مطبوعات مجدانه عمل کنند که به بعضی از اقدامات لازم اشاره می شود:

رسیدگی به وضعیت معیشتی خبرنگاران و بیمة کارکنان و خبرنگاران که مدیران مسئول باید با کمک دولتمردان برای رونق اقتصادی رسانه های مکتوب چاره ای بیندیشند؛

کم کردن هزینة چاپ و کاغذ و دیگر ابزار نرم افزاری و سخت افزاری؛

بها دادن به افراد باتجربه در زمینة روزنامه نگاری و تشویق و ترغیب جوانان به حرفة خبرنگاری و سوق دادن آنان از فضای مجازی به رسانه های مکتوب؛

همکاری همة دستگاه های دولتی از طریق روابط عمومی ها و ارسال شرح عملکرد دولت به صورت آگهی رپرتاژ و درج آگهی های دولتی و تشویق دستگاه های غیردولتی برای درج آگهی در روزنامه ها.

در پایان، به نظر نگارنده مطلوب است با حمایت همة دستگاه های دولتی و کمک همة اهل قلم و متولیانِ امورِ اطلاع رسانی ، به ویژه خانة مطبوعات کشور و همت همة روزنامه نگارانِ با گذشت و ایثار، این راه خداپسند ادامه پیدا کند و همه سعی کنند باتوجه به پیشرفت های مدرن خبررسانی و ذائقة مردم و با پرهیز از اختلافات جناحی و حزبی، مشکلات مردم و خواسته های برحق و قانونی آنان را در رسانه های مکتوب درج کنند و دراین میان از کمک های مادی و معنوی همة بنگاه های اقتصادی و تبلیغ کالاهای تولیدی برای نشر رسانه های مکتوب سود ببرند و نیز بدیهی است که نباید از بعضی خطوط قرمز عبور کرد؛ ولی این بدان معنا نیست که با خودسانسوری، مشکلات موجود در جامعه به ویژه مشکلات مادی و معیشتی مردم را فراموش کنند.

در اینجا از همة کسانی که به ما افتخار دادند و با حضور خود سهمی در برگزاری جشن پنج هزارمین شمارة روزنامة پیام داشتند، بی نهایت سپاسگزاریم.

لینک خبر :‌ روزنامه پیام سمنان