بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 22 اسفند 97
روز گذشته عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین اختتامیه هشتمین جشنواره بازی های ویدیویی ایران در حالی از اهمیت بازی های رایانه ای سخن گفت که در اقدامی عجیب آماری متناقض با اماری رسمی اعلام کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۱

به گزارش گروه رسانه و فضای مجازی فرهنگ سدید، روز گذشته عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین اختتامیه هشتمین جشنواره بازی های ویدیویی ایران در حالی از اهمیت بازی های رایانه ای سخن گفت که در اقدامی عجیب آماری متناقض با اماری رسمی اعلام کرد.

عباس صالحی در این جشنواره گفت: آمارهای بنیاد ملی بازی های رایانه ای در سال 96 نشان داده است که 24 میلیون و 700 هزار ایرانی روزانه به طور متوسط 73 دقیقه بازی می کنند و این موضوع نشان می دهد ارزش زحمات و خدمات بازی سازان چقدر است و بابت همتی که دارند از آنها تشکر می کنم.

هر چند اصل سخنان وزیر محترم ارشاد مبنی بر اینکه بازی های رایانه ای یک رسانه اثر گذار هستند و در همین راستا برگزاری چنین جشنواره هایی می تواند در صورت سیاستگذاری مناسب زمینه استفاده از این رسانه را فراهم نماید صحیح است، اما طبق گزارش دایرک (مرکز تحقیقات بازی های دیجیتال) ،بنیاد ملی بازی های رایانه ای در سال 1396 تحت عنوان نمای باز 1396 ، 28 میلیون گیمر به صورت متوسط 90 دقیقه در روز بازی می کنند و در گزارش قبلی با عنوان نمای باز 1394، در ایران 23 میلیون گیمر به صورت متوسط در روز 79 دقیقه بازی می کنند که با آمار ارایه شده توسط وزیر محترم یعنی 24 میلیون 700 هزار و متوسط 73 دقیقه بازی می کنند تطابقی ندارد.
ممکن است این یک اشتباه تایپی در خبرگزاری های منتشر کننده مانند خبرگزاری مهر و ایرنا باشد که بالطبع بایستی اصلاح شود، اما اگر این خبر صحیح باشد حاکی از این است که متاسفانه وزیر محترم به این حوزه مهم که از آن با عنوان قلب محصولات فرهنگی یاد نموده اشراف دقیقی ندارد و یا لااقل مشاوران وی در این زمینه مشاوره صحیحی خدمت وزیر محترم ارایه نمی دهند. این موضوع زمانی جدی تر می شود که سایت بنیاد ملی بازی های رایانه ای در اقدامی عجیب تر همین امار اشتباه را به نقل از وزیر محترم که به بنیاد استناد نموده را نیز منتشر می کند.

شاید برخی اذعان کنند که حالا 23 میلیون یا 24 میلیون یا 28 میلیون چه فرقی دارد ولی این اشتباه از سوی وزیر زمانی حساس تر می شود که ایشان میبایست در تمامی حوزه های فرهنگی اشراف کامل حداقل نسبت به آمار و ارقام داشته باشد تا بتواند در سیاست و برنامه ریزی ها دقیق و سنجیده عمل نماید؛ این در حالی است در مهرماه سال جاری وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی به دلیل نظارت ضعیف بر بنیاد ملی بازی های رایانه ای از مجلس کارت زرد گرفت .

لینک خبر :‌ فرهنگ سدید
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان از سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای شرکت در چند برنامه فرهنگی هنری در روز پنجشنبه هفته جاری به سمنان خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۱ سایت های دیگر : خبرگزاری حوزه

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان، حجت الاسلام والمسلمین علی اصغر فضیلت روز سه شنبه در نشست خبری به خبرنگاران افزود: سیدعباس صالحی در سفر یک روزه به سمنان علاوه بر دیدار با دو هنرمند پیشکسوت استانی در آیین اختتامیه دهمین هفته فیلم و عکس استان سمنان نیز شرکت خواهد کرد.

وی گفت: حضور در مرقد شهدای گمنام و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای گرانقدر و حضور در آیین جشن پنج هزارمین شماره انتشار روزنامه پیام استان سمنان از دیگر برنامه های سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به سمنان است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان یادآور شد: بررسی مسایل و برنامه های فرهنگی هنری این استان نیز در حاشیه این برنامه ها مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

آیین اختتامیه دهمین هفته فیلم و عکس استان سمنان عصر پنجشنبه در تالار تئاتر شهر سمنان برگزار و در آن با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و استاندار سمنان از برترین ها و پیشکسوتان فیلم و عکس این استان تجلیل خواهد شد.

برای هفته فیلم و عکس استان سمنان در مجموع 675 عکس و فیلم توسط هنرمندان این استان ارسال شده است که از این تعداد با انتخاب هیات داوران 30 عکس و 30 فیلم به مرحلخ نهایی راه یافته است.

روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان

21 اسفند 1397 12:46

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از تلاش معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مسیر شفاف سازی قدردانی کرد.

به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی با اهدای لوح به سیدمجتبی حسینی؛ معاون امور هنری از تلاش معاونت امور هنری برای شفاف سازی قدردانی کرد.

صالحی در این لوح نوشته است: آگاهی بخشی به مخاطبان و ذی نفعان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تسهیل دسترسی به اطلاعات ازجمله کلان برنامه های مورد نظر دستگاه بزرگ فرهنگی کشور بوده است که تحت عنوان شفاف سازی با عزم جدی همکاران پیگیری شده است. اکنون که در مرحله نخست این برنامه با همیت والای شما عزیزان درصد بالایی از شفاف سازی تحقق یافته است، از تلاش و پشتکار جنابعالی و همکاران آن مجموعه که نقش پیشرو در مسیر شفاف سازی ایفا کرده اید، صمیمانه قدردانی می کنم.

ازخداوند متعال تداوم توفیقات شما را خواستارم.

در سال جاری گزارش مالی سال 1396 معاونت امور هنری، بنیاد رودکی و مؤسسه هنرمندان پیشکسوت، گزارش های چهار دوره جشنواره های بین المللی موسیقی، تئاتر، هنرهای تجسمی و مد و لباس فجر، فهرست مجوزهای صادر شده در حوزه موسیقی، تئاتر، هنرهای تجسمی، مد و لباس و آموزشگاه های آزاد هنری، مدیران و شوراهای معاونت امور هنری در راستای شفاف سازی منتشر شد. همچنین به منظور شفاف سازی در برنامه ها و رویدادها آیین نامه های جشنواره های فجر تدوین شد.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست توجیهی با سفرا و رایزنان کشورهای اسلامی که در بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم حضور خواهند داشت، با بیان اینکه دیپلماسی دینی و قرآنی می تواند کانون همگرایی در جهان اسلام به شمار آید، گفت: تعلق خاطر به قرآن جهان اسلام نقطه عطفی برای دیپلماسی عمومی فرهنگی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۱ سایت های دیگر : دولت

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی در این نشست با تاکید بر این مطلب افزود: یکی از مباحثی که جمهوری اسلامی ایران در 40 سال گذشته بر آن اهتمام داشته توجه به قرآن و ترویج آن است.

وی در عین حال تصریح کرد: قرآن متن مقدس و وحدت بخش میان امت ها به ویژه امت اسلامی است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برگزاری بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم که با حضور کشورهای اسلامی برگزار خواهد شد، افزود: ما در حوزه رسانه، هنر و فضای مجازی به عنوان یکی از محورهای اساسی در طول 40 سال گذشته اقدامات متعددی داشته ایم که از آن جمله می توان به شبکه مستقل رادیویی، برنامه های سیما با موضوع قرآنی، نشریات مختلف تخصصی در حوزه قرآنی با مخاطبان کودک و ... اشاره کرد.

وی در عین حال تصریح کرد: وجود روزنامه تخصصی با موضوع قرآن، بیش از 500 سایت و پایگاه اینترنتی فعال در حوزه قرآن، حجم قابل توجهی تولید فیلم، سریال، انیمیشن، هنرهای تجسمی و ... در حوزه قرآنی از دیگر فعالیت های جمهوری اسلامی ایران در بخش قرآن و عترت است.

صالحی گفت: فعالیت های علمی و پژوهشی در حوزه قرآن یکی دیگر از محورهایی است که در 40 سال گذشته در جمهوری اسلامی ایران مورد توجه بوده و می تواند در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم به نمایش درآید.

وی تصریح کرد: حدود 30 دانشگاه و دانشکده فعال قرآنی در مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکترا، بیش از 500 هزار پایان نامه دانشجویی با موضوعات قرآنی، حدود 40 هزار کتاب چاپ شده با موضوعات قرآنی و ده ها نشریه علمی و پژوهشی حجم قابل توجهی از مطالعات قرآنی ایران را تشکیل می دهد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی پایه ریزی نهادهای مردمی قرآنی را یکی دیگر از محورهای فعالیت های کشورمان در حوزه قرآنی برشمرد و گفت: حدود 4 هزار موسسه قرآنی مردمی، 8 هزار خانه قرآن در روستاها، 100 هزار جلسه و محفل قرآنی در منازل و ... از دیگر فعالیت های این حوزه محسوب می شود.

وی با اشاره به چشم انداز مورد تاکید مقام معظم رهبری که باید 10 میلیون حافظ قرآن تربیت کنیم، ادامه داد: مردم ایران به دلیل علاقه ای که به قرآن دارند در حوزه حفظ و تلاوت قرآن نیز فعالیت دارند. 1 میلیون حافظ کل و جزءهای قرآن، تلاوت قرآن بعد از هر نماز در بیش از 30هزار مسجد و ... از جمله این اقدامات در حوزه قرآن و عترت است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی محور دیگر فعالیت های قرآنی کشورمان را برگزاری مسابقات بین المللی قرآنی کریم، جشنواره آیات و نمایشگاه بین المللی قرآن کریم برشمرد.

وی افزود: نمایشگاه بین المللی قرآن کریم فرصت مناسبی است که میان ایران و جهان اسلام از طریق قرآن ارتباط و تعامل بیش از پیش برقرار شود.

صالحی گفت: در فضای دیپلماسی امروز، دیپلماسی عمومی نسبت به دیپلماسی رسمی از اهمیت بیشتری برخوردار است. دیپلماسی عمومی روابط پایدارتری را فراهم می کند. دیپلماسی رسمی تابع فراز و نشیب است، اما دیپلماسی عمومی رابطه پایداری را میان ملت ها برقرار می کند که بخش مهمی از آن بر عهده دیپلماسی فرهنگی است.

وی در عین حال تصریح کرد: در دیپلماسی فرهنگی در جهان اسلام، دیپلماسی قرآن می تواند به عنوان یک کانون به شمار آید.

صالحی گفت: تعلق خاطر به قرآن در میان جهان اسلام نقطه عطفی برای دیپلماسی عمومی فرهنگی است که از طریق قرآن قلب ها به هم نزدیک می شود و تفرقه افکنی ها را کاهش می دهد.

وی ادامه داد: برگزاری نمایشگاه بین المللی قرآن کریم فرصتی را فراهم می کند تا کشورهای حاضر در این نمایشگاه از نزدیک با دستاوردها، فعالیت ها و پژوهش های قرآنی ایران آشنا و از این طریق بین نخبگان قرآنی نیز گفت و گوهای پژوهشی ایجاد شود.

صالحی افزود: یکی دیگر از مزیت های برگزاری این نمایشگاه که بعد از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به عنوان بزرگترین نمایشگاه مردمی محسوب می شود، فرصت همبستگی و همدلی در فضای اجتماعی است.

وی در پایان گفت: امیدوارم با وجود سفرا و رایزنان کشورهای اسلامی که در این نشست حضور دارند شاهد برگزاری باشکوه تر این دوره از نمایشگاه بین المللی قرآن کریم نسبت به گذشته باشیم.

21 اسفند 1397 14:27

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به اولین دوره جایزه جهانی دو سالانه کتاب نهج البلاغه پیامی صادر کرد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی در این پیام گفت: اینک در دهه پنجم انقلاب اسلامی نیازمند پرتو افشانی نهج البلاغه هستیم و شرایط کشور را بر آن عرضه کرده و راه های علوی را جستجو می کنیم . نهج البلاغه تجلی ناب اندیشه و جان امیر المومنین (ع) است .

وی افزود: این گنجینه از یک سو معارف توحیدی را در لطیف ترین واژگان ارایه می کند و راه تامل را برای حقایق بی کران هستی باز می نماید. از طرف دیگر به زخم های کهن انسان می پردازد و با تبعیض ستیز می کند و فضائل نفسانی را مورد اهتمام ویژه قرار می دهد .

وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی موثر از آموزه های قرآن و تعالیم نهج البلاغه و رهنمود های امام خمینی (ره) به پیروزی رسید، خاطرنشان کرد: اینک در دهه پنجم انقلاب اسلامی نیازمند پرتو افشانی این کتاب جامع هستیم و شرایط کشور را بر آن عرضه کرده و راه های علوی را جستجو می کنیم .

صالحی در پایان یادآور شد: جشنواره جایزه جهانی دو سالانه کتاب برگزیده نهج البلاغه فرصت مغتنمی است که اندیشمندان از این گنجینه گوهرها را اتخآذ کرده و جامعه ایرانی و اسلامی را با آن ها آشنا کنند .

21 اسفند 1397 15:56

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
عضو هیات رئیسه مجلس تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور را قرائت کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۱ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی شبکه اینترنتی آفتاب

تذکر زهرا سعیدی مبارکه نماینده مردم مبارکه به رئیس جمهور: ضرورت تجدیدنظر در سیاست های سازمان برنامه و بودجه در خصوص نسبت تاثیرگذاری ها و تقسیم سهم آلایندگی موضوع جزء 3 بند ب ماده 6 قانون برنامه ششم توسعه فرمول اعلام شده باعث ضرر و زیان برای مناطق دارای صنایع آلاینده زیاد می باشد.

تذکر کوروش کرم پور حقیقی نماینده مردم فیروزآباد، فراشبند، قیر، کارزین به روحانی: در توزیع و تخصیص اعتبارات شروع پروژه های ملی، اتمام پروژه های نیمه تمام و توجه به اولویت های مناطق چرا استان فارس فراموش شده است؟

تذکر اسدالله عباسی نماینده مردم رودسر، املش به وزیر صنعت، معدن و تجارت: دستور رسیدگی فوری در خصوص فعالیت های کارخانه سیمان و تخریب راههای روستایی رحیم آباد و زیار و ملکوت و جبران خسارت وارده.

تذکر محمود بهمنی نماینده مردم ساوجبلاغ، نظرآباد، طالقان به وزیر راه و شهرسازی: حدود 100 متر پل نظرآباد به مدت یکسال نیمه کاره رها شده و تاکنون تلفات، مرگ و میر و تصادفات متعدد به وقوع پیوسته است، آیا فکر نمی کنید وقت آن رسیده که قدری به فکر اصلاح امور و جان مردم باشید.

تذکر حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر، میمه و برخوار به وزیر اقتصاد و دارایی: ضرورت رسیدگی به وضعیت نابسامان مدیریت بیمه ایران و جلوگیری از انباشت زیان رو به رشد این شرکت.

همچنین وی در تذکر به وزیر جهاد کشاورزی: به چه دلیل شرکت پشتیبانی تولید گوشت گرم یارانه ای متناسب با جمعیت و میزان توزیع در مراکز استان ها در شهرستان های شاهین شهر و برخوار توزیع نمی شود.

تذکر سیدتقی کبیری نماینده مردم خوی، چایپاره به وزیر صنعت، معدن و تجارت: چرا اقدام جدی برای جلوگیری از آلودگی های معدن کاران شهرستان چایپاره صورت نمی گیرد.

تذکر علی وقف چی نماینده مردم زنجان، طارم به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: تسریع در تعیین تکلیف وضعیت نابسامان تلفن ثابت و همراه و شبکه های اینترنتی زنجان و طارم و همچنین تذکر به وزیر آموزش و پرورش: اقدام جدی و عملی برای پرداخت حقوق قراردادی ها، حمایتی ها و مطالبات فرهنگیان.

همچنین تذکر وی به وزیر نیرو: اجرای مصوبه حق مناطق عملیاتی کانیان آب و فاضلاب روستایی و شهری خوی و چایپاره.

همچنین وی در تذکر به وزیر اقتصاد و دارایی: تعلل و عدم اقدام جدی و به موقع بانک ها در اعطای تسهیلات برای واحدهای تولیدی

تذکر سیدمحمدباقر عبادی نماینده مردم بیرجند، درمیان و چهارنفر از همکارانش به رئیس جمهور: در سخنان اخیر شما در گیلان اولویت راه آهن کشور بیان شده چرا حتی یک طرح در شرق کشور قرار نداشته و چرا این مطلب را زودتر برای ملت شفاف سازی نکردید.

تذکر سیدراضی نوری نماینده مردم شوش به روحانی: تسریع در راه اندازی انجام زیرگذر شوش- دانیال و تذکر به میراث فرهنگی کشور در جهت شتاب در حل مشکل.

تذکر سیدحمیدرضا کاظمی نماینده مردم پلدختر به وزیر نیرو: بی توجهی به حقآبه پائین دست معشوره مانند پلدختر، معمولان و دوره چگینی و عدم توجه به مسائل زیست محیطی و مشکلات اجتماعی.

همچنین وی در تذکر به وزیر صنعت، معدن و تجارت: علت تعطیلی پروژه آهک هیدراتی پلدختر در سال 1395 کلنگ زنی شده و کم توجهی مسئولین مربوطه در راه اندازی این پروژه به عنوان مطالبه جدی مردم این منطقه

تذکر نصرالله پژمانفر نماینده مردم مشهد و کلات به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: علت عدم نظارت بر محتوای فیلم های تبلیغاتی منتشر شده در فضای مجازی و سرویس های اشتراک ویدیو تبلیغات سخیف و خلاف شئونات که در سایت آپارات منتشر شده است، چیست؟

همچنین وی در تذکر به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی: لزوم جلوگیری از تعطیلی بخش های ارتوپدی و ارولوژی و جراحی عروق بیمارستان قائن با توجه به در پیش بودن تعطیلات نوروز و حجم بالای زائر به مشهد مقدس علی الخصوص در این ایام که توسعه هرچه بیشتر زیر ساخت های بهداشتی و درمانی در مشهد مقدس را الزامی می کند.

تذکر ذبیح الله نیک فر لیالستانی نماینده مردم لاهیجان به وزیر صنعت، معدن و تجارت: چرا شرکت هیدرو در ساخت راه های اختصاصی کارخانه سیمان سبز گیلان در بخش دیلمان را به اتمام نمی رساند.

تذکر محسن کوهکن ریزی نماینده مردم لنجان به روحانی: ضرورت تجدیدنظر در سیاست اعلامی سازمان برنامه و بودجه در خصوص نسبت تاثیرگذاریها و تقسیم سهم آلایندگی جزء 3 بند (ب) ماده 6 قانون برنامه ششم فرمول اعلام شده اسباب بدبینی ساکنان مناطق دارای صنایع آلاینده را فراهم کرده است./

پایان پیام

لینک خبر :‌ خانه ملت
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه باید از حوزه سنتی وقف بیرون بیاییم، گفت: حوزه واقفین فضای مجازی باید بیشتر شود، متاسفانه وقف ما هنوز در حالت فیزیکی سنتی به سر می برد و برای اینکه بتوانیم وقف را در بخش فضای مجازی جا بیاندازیم کارهای جدی صورت گرفته است.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی شامگاه سه شنبه( 21 بهمن ماه) در نشست فعالان فضای مجازی با اشاره به موضوع نشر کتاب های دیجیتال اظهار داشت: وضعیت نشر دیجیتال باید یک قالب رو به رشد بگیرد و حمایت بیشتری شود، گام های زیادی در این مسیر طی شده و در نمایشگاه کتاب امسال نیز ناشران دیجیتال حضور خوبی پیدا کردند و رهبر معظم انقلاب هم در دیدارشان از این نمایشگاه از این بخش بازدید ویژه کردند.

وی ادامه داد: اینکه پاره ای از حمایت های یارانه ای از این حوزه صورت بگیرد در دستور کار ما است، البته مقاومت هایی از سوی حوزه های سنتی تر وجود دارد که طبیعی است اما باید به یک هم افزایی بین حوزه سنتی و مدرن برسیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به صادرات آموزش های هنری خاطرنشان کرد: آموزش های هنری ظرفیت های داخلی و خارجی خوبی دارد و پیشرفت ما در بسیاری از حوزه ها از سوی اساتید زیاد است که می تواند در بازار خارجی تاثیر بگذارد. برای نمونه فرصت هایی که ما در حوزه کارتون کتاب پیدا کرده ایم حوزه های قابل توجهی است و از طریق آموزش های دیجیتال آنلاین که کم هم نیست فرصت های خوبی داریم.

صالحی در مورد حوزه خیرین نیز تاکید کرد: تنها ساختمان سازی فیزیکی را در این بخش نباید محور قرار داد، ما در حال حاضر در سازمان اوقاف و امور خیریه به دنبال اقتصاد فرهنگ هستیم زیرا این سازمان می تواند فرصت هایی را ایجاد کند که از وقف و واقفین در حوزه فضای مجازی استفاده بیشتری کرد.

وی افزود: حوزه واقفین فضای مجازی باید گسترده تر شود، متاسفانه وقف ما هنوز در حالت فیزیکی سنتی به سر می برد و برای اینکه بتوانیم وقف را در بخش فضای مجازی جابیاندازیم کارهای جدی صورت گرفته است.

صالحی در مورد حوزه رگولاتوری و پلتفورم محتواها نیز تصریح کرد: در این بخش مرکز فناوری دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کارهای زیادی کرده است، اما در بخش تولید محتوا و تنظیم نظارتی محتوا بیشتر باید کار کرد هرچند در نقشه های اولیه هستیم اما اگر کار خو د را خوب انجام دهیم اتفاقات خوبی در آینده رخ می دهد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز داشت: یکی از حوزه هایی که می توان برای آن گفتگو کرد صادرات کالاهای فضای مجازی توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات است، اقتصاد فرهنگ باید در حو زه رایزنی ها فرهنگی جدی تر گرفته شود زیرا فرصت سازی برای اقتصاد فضای مجازی با رایزنی ها شکل می گیرد، بنابراین باید در فرصت های مختلف در داخل و خارج کارهای بهتری فراهم شود، البته این نقص در سازمان فرهنگ و ارتباطات همچنان وجود دارد و این سازمان به خوبی در این بخش ورود پیدا نکرده است.

صالحی با اشاره به موضوع کپی رایت افزود: در دو سه دهه قبل کپی رایت به شکل دیگری تعریف می شد اما امروز فضای این موضوع عوض شده است، تولیدات فضای مجازی، کتاب و تصویرسازی در معرض کپی قرار دارد و این فضای کار را سخت کرده است، در این بخش در حوزه مالکیت فکری که در مجلس است ورود پیدا کره ایم و حتما از راه های دیگر نیز از این بخش حمایت خواهیم کرد.

وی در پایان گفت: مشاوره تیم های شناسایی برای کسب و کارهای هنری فضای مجازی باید صورت بگیرد، صنایع خلاق و ارزش افزوده در این بخش در تعامل با فضای مجازی می تواند مورد استفاده قرار گیرد، البته از مشاوران فعالین فضای مجازی باید در این بخش مشورت بگیریم تا زمینه های این بخش را بتوانیم پدید بیاوریم.

21 اسفند 1397 21:51

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به آئین اختتامیه دوسالانه کتاب برگزیده نهج البلاغه بر اهمیت نهج البلاغه برای حل مسائل کشور تاکید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۲ سایت های دیگر : پرس شیعه همسو نیوز

به گزارش خبرنگار مهر ، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به آئین اختتامیه دوسالانه کتاب برگزیده نهج البلاغه، شرایط و مسائل کشور را مهم دانست و جستجوی راه حل های علوی را برای عبور از بحران ها توصیه کرد.

متن این پیام بدین شرح است:

نهج البلاغه، تجلی ناب اندیشه و جان ابر مرد هستی حضرت امیر المومنین (ع) است.

این گنجینه بی نظیر حکمت و عدالت از یکسو معارف والای توحیدی را در لطیف ترین واژگان و ژرف ترین معانی ارائه می کند و راه تأمل و اندیشه ورزی و کشف و شهود باطنی را برای درک اسماً و صفات حضرت حق و حقایق بیکران هستی باز می نماید و از سوی دیگر به زخم ها و دردهای کهن و معاصر انسانی می پردازد و با تبعیض، فریبکاری، ناراستی، دنیا ستیز دارد و بر حرمت و حقوق انسانی تاکید می ورزد و فضائل نفسانی و نوع دوستی و تعاون اجتماعی را مورد اهتمام ویژه قرار می دهد.

انقلاب اسلامی ایران، متأثر از آموزه های قرآن کریم و تعالیم نهج البلاغه آغاز شد و با هدایت امام خمینی و همت و مقاومت ملت ایران به پیروزی رسید اینک، پس از چهاردهه عبور با عزت از اوج و فرودها، همچنان در آغازین دهه پنجم انقلاب اسلامی نیازمند پرتو افشانی این کتاب جامع حکمت و عدالت هستیم. شرایط و مسائل عصر و کشور را برآن عرضه و یا بازاندیشی ها، هشدارها، راه حل های علوی را دوباره جست و جو کنیم.

جشنواره دو سالانه کتاب برگزیده نهج البلاغه، فرصت مغتنمی است تا از این اقیانوس بی کرانه، نویسندگان و پژوهشگران و اندیشه ورزان، گوهرهای ناب معرفتی، اخلاقی، اجتماعی، تربیتی استخراج کنند و جامعه بشری به ویژه نسل جوان را بیش از گذشته با این خزانه پر گهر آشنا سازند.

از دست اندر کاران این اقدام والا سپاسگزارم.

خداوند این اهتمام ویژه را ماجور بدارد و عنایت مولی الموحدین را نصیب راه گرداند.

سید عباس صالحی

کد خبر 4566836

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور در هفتمین سالگرد تأسیس شورای عالی فضای مجازی کشور بر اهمیت ایجاد عمق استراتژیک در حوزه فضای مجازی تاکید کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از مرکز ملی فضای مجازی کشور، سیدابوالحسن فیروزآبادی در هفتمین سالگرد تأسیس شورای عالی فضای مجازی کشور در نشستی صمیمانه با فعالان فضای مجازی با بیان این مطلب افزود: شورای عالی فضای مجازی کشور با نگاه هوشمندانه مقام معظم رهبری تأسیس شد تا به عنوان نقطه کانونی و فرا قوه ای با عضویت سران سه قوه بالاترین نهاد تصمیم گیر در حوزه فضای مجازی در کشور باشد و براساس اختیارات ایشان، مصوبات این شورا الزام قانونی برای اجرا دارد.

وی گفت: از ابتدای تأسیس تاکنون نهادسازی مناسبی در کشور در حوزه فضای مجازی با تشکیل اصناف و اتحادیه کسب و کارهای فضای مجازی، سازمان نظام صنفی رایانه ای، معاونت های سایبری در وزارتخانه و سازمانهای مربوطه ایجاد شده تا جایی که برای تحول فضای مجازی به لحاظ نهادی کشور آمادگی لازم را دارد.

فیروزآبادی با اشاره به این که میزان فارغ التحصیلان حوزه فضای مجازی در کشور و نسبت به جمعیت جوان برای ایجاد نوآوری مناسب است، تاکید کرد: در حال حاضر استارتاپ ها و شرکتهای توانمند و بزرگی در کشور فعال هستند که البته هنوز راهی طولانی در پیش دارند.

وی با بیان این که فضای مجازی قدرت نرم ایجاد کرده و قدرت نرم بر روابط بین الملل در جهان امروز تأثیرگذار است، تصریح کرد: باید در حوزه فضای مجازی کشور عمق استراتژیک ایجاد کنیم و اگر بتوانیم بازارگشایی کرده و بازارهای جدید ایجاد کنیم و به بازارهای منطقه راه یابیم می توانیم قدرت خلق کنیم و این قدرت نرم اجازه نمی دهد تا بازیگران اصلی کنونی این فضا بتوانند به سادگی برای برنامه های ایرانی حوزه فضای مجازی تصمیم بگیرند و اقدامات تحریمی برای آنها هزینه دربر خواهد داشت.

دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور افزود: کشور امروز با مشارکت بخش خصوصی آمادگی این جهش را دارد و با وفاق تمامی نخبگان، بخش خصوصی، جامعه مدنی و سیاسی در کنار حکومت می توانیم با بزرگ کردن اقتصاد این حوزه برای کشور امنیت، استقلال و شکوفایی به ارمغان آوریم.

وی با بیان این که هر توسعه ای چالش به همراه دارد، اظهار کرد: توسعه فضای مجازی همراه با تحولات سریع تکنولوژیکی در دنیاست و این کار را سخت تر کرده و قانون گذاری در حوزه های مالکیت فکری، حریم خصوصی، حفاظت از داده های بزرگ و غیره در این حوزه پیچیدگی های بسیاری دارد و برای ایجاد فضای مجازی یکپارچه و پویا در کشور نیاز است تا نظام اداری ما متناسب با این تحولات متحول و اصلاح شود.

فیروزآبادی با اشاره به این که بخش خصوصی، جامعه مدنی و شهروندان در عصر فضای مجازی نقش یک طرفه نداشته و برای تصمیم گیری ها به مشارکت آنها نیاز است، گفت: کشور امروز در حوزه فضای مجازی با چالش هایی همچون امنیت و فعالیت مشاغل توسط پلت فرم های دولت گریز مواجه است که این مخاطرات به تنهایی توسط حکومت حل شدنی نیست و بایستی با آگاهی و مشارکت تمامی آحاد جامعه برطرف شود.

گفتنی است؛ این نشست با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر اطلاعات، رئیس پلیس فتا، معاونان وزرا، نمایندگان مجلس، نمایندگان سازمانها و نهادهای مربوطه، نخبگان و مدیران بخش خصوصی و اپراتورها برگزار شد و فعالان فضای مجازی در خصوص بازنگری قانون و ایجاد قوانین جدید، مالکیت معنوی، اعتمادسازی، مجوزهای متعدد و عدم حمایت صادرکنندگان مجوزها از کسب و کارها، بیمه و مالیات، صادرات آموزشی و خدمات آموزش آنلاین، بهره مندی از مزایای قانون کار برای شاغلان مجازی، جلوگیری از انحصارطلبی، قوانین پرداخت های آنلاین، حفاظت از داده ها و نهاد ناظر بر آن، نبود اطلاعات کافی از کسب و کارها در مسئولان، کمبود نیروهای متخصص، فشار تحریم ها و صیانت و کنترل محتوای فضای مجازی پیشنهادات و نظرات خود را ارائه دادند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
مراسم بزرگداشت علامه اقبال لاهوری، شاعر، حکیم و فیلسوف برجسته جهان اسلام، سه شنبه 21 اسفندماه 1397 در تالار شهید مطهری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقل از روابط عمومی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، در این مراسم که با حضور جمع زیادی از علاقه مندان به حوزه فلسفه، حکمت و زبان و ادبیات فارسی برگزار شد، دکتر حسن بلخاری، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، دکتر رضا داوری اردکانی، رئیس فرهنگستان علوم ایران، دکتر غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، دکتر محمدبقائی(ماکان)، اقبال پژوه و استاد دانشگاه و دکتر اصغر دادبه، عضو هیأت مدیره انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به ایراد سخن پرداختند.

اقبال لاهوری و عشق و محبت به ایران و ایرانیان
حسن بلخاری در ابتدای این برنامه گفت: اقبال لاهوری در سیاست، یقیناً از بنیانگذاران پاکستان به حساب می رود و به یک معنا، نخستین کسی است که ایده یک کشور مستقل و اسلامی را در همکاری با کسانی چون مولانا محمدعلی و محمدعلی جناح در شبه قاره مطرح کرد و البته مبارزات فکری و سیاسی اش علیه استعمار و نوعی فلسفة سیاسی که استوار بر توحید الهی و رسالت محمدی بود. در فلسفه، آشنایی عمیق با بزرگ ترین فلاسفۀ غربی چون کانت و هگل و نگارش رسالۀ دکتری اش با عنوان رشد مابعدالطبیعه در ایران که در دانشگاه مونیخ و به سال 1899 میلادی دفاع شد. رساله ای که با نام سیر فلسفه در ایران به چاپ رسید.
او ادامه داد: همچنین اقبال در عشق و محبت به ایران و ایرانیان و البته زبان شیرین و نغز فارسی که در اشعارش چنین تبلور می یافت: چون چراغ لاله سوزم در خیابان شما/ای جوانان عجم جان من و جان شما/غوطه ها زد در ضمیر زندگی اندیشه ام/تا به دست آورده ام افکار پنهان شما/مهر و مه دیدم نگاهم برتر از پروین گذشت/ریختم طرح حرم در کافرستان شما/تا سنانش تیزتر گردد فرو پیچیدمش /شعله یی آشفته بود اندر بیابان شما /فکر رنگینم کند نذر تهی دستان شرق/ پاره لعلی که دارم از بدخشان شما /می رسد مردی که زنجیر غلامان بشکند /دیده ام از روزن دیوار زندان شما/حلقه گرد من زنید ای پیکران آب و گل /آتشی در سینه دارم از نیاکان شما.
اوافزود: در حوزه تجدید حیات اسلام و اندیشۀ اسلامی، اقبال را در عداد کسانی چون سید جمال الدین اسدآبادی قرار می دهند. اقبال در جاویدنامه مکرر از جمال الدین نام برده و ضمن اینکه او را موسس اصلی رنسانس اسلامی در دوره جدید می خواند، شایسته ترین فرد برای لقب نوگرا نیز می داند. در حوزۀ عرفان، آشنایی با آرای ابن عربی، سنایی، عطار، مولانا، عراقی، بیدل و شاه ولی الله و البته در میان همۀ این بزرگان، دل سپردگی تام و تمامش به مولانا محمد جلال الدین بلخی که تا آخر عمر مستمر و مداوم ادامه یافت و حتی در برخی از اشعار خود، همچنانکه مولانا جان خود را افروخته از فروغ امیرالمومنین علی (ع) می دانست.
رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی دربخش دیگری از سخنان خود گفت: با تأمل و تحقیق در باب حیات و آثار علامه اقبال، با شخصیتی متضلع و چندوجهی مواجهیم که در برزخ سنّت و مدرنیته و با تحصیل در شرق و غرب و با اتکاء به استعداد و پشتکار کم نظیرش در حوزه های متکثر فوق، سخن گفت و شعر سرود و کتاب نوشت. تأمل من بر برزخیت دوره تاریخی است که امثال او و سید جمال الدین در آن می زیستند.
او در پایان تاکید کرد: جهان اسلام و حوزه اندیشۀ اسلامی، رادمردی و پایمردی بزرگانی چون علامه اقبال لاهوری را قدر شناخته، بزرگ می شمارد و آنان را بر صدر جان و جهان خود می نشاند. به ویژه ما ایرانیان که از شدّت عشق و محبت او به ایران و ایرانی آگاهیم. امیدوارم راه چنین رادمردانی هرگز از رهروان نواندیش و اصیل خالی نشود.

اقبال؛ مسلمانِ مدرن
رضا داوری اردکانی دومین سخنران این نشست بود. او در ابتدا سخنان خود گفت: اقبال را ابتدا از طریق کتاب سیر فلسفه در ایران شناختم و بیشتر از طریق آنچه دکتر شریعتی درباره او نوشته بود و بعدها از طریق آثار دکتر بقایی ماکان با او بیشتر آشنا شدم. اقبال شخصیت بزرگی است و همواره این شخصیت برای من مهم بوده و هست.
او ادامه داد: اقبال مسلمانی مدرن است، هم مدرن است و هم مسلمان است و کوششی که برای جمع اسلام و جهان جدید کرده شاید مهم ترین کوشش او باشد و بیهوده نیست که روشنفکران به اصلاح دینی ما به او توجه دارند و متاخرین که اهل فلسفه تحلیلی هستند هم به فلسفه و اندیشه او علاقه دارند.
داوری در ادامه گفت: او فیلسوفی است که از هگل و گوته آموخته، همچنین شاعر است، شاعری که فارسی را مثل ما نمی دانسته اما شعر فارسی گفته و شاعری کرده است؛ البته به زبان اردو هم شعر گفته است، این نکته خیلی اهمیت دارد که شخص غیر ایرانی یا ایرانی ترین غیر ایرانی به فارسی شعر بگوید و خیلی عجیب است که کسی از ایرانیان شهادت بدهد که او فارسی نمی دانسته است. در زندگینامه سید ضیا طباطبایی از قول او گفته اند که در مجلسی نشسته بوده و قیافه ای آشنا می بیند و متوجه شود که صاحب آن چهره، اقبال لاهوری است؛ سیدضیا می گوید: با او سخن گفتم و او گفت که من نمی توانم به فارسی سخن بگویم؛ البته بنده صدق این گفتار را نمی دانم، ولی یک چیز می دانم که در اواخر دهه 60، سمینار بزرگی برای اقبال برگزار شد و من درباره سیاست اقبال سخن گفتم، دکتر جاوید اقبال به من گفت که فارسی بلد نیستم اما همه حرف شما را فهمیدم و من یاد سخن سید ضیاء افتادم که از قول اقبال گفته بود مکالمه فارسی نمی دانم اما فارسی می نویسم.
رئیس فرهنگستان علوم اضافه کرد: اقبال خود را پرورده نیاکان ما و پرورش یافته فرهنگ ایران می داند، وقتی اقبال در سال 1317 از دنیا رفت، مرحوم محیط طباطبایی مقاله ای درباره او نوشت که تا حدودی چهره او را بیشتر شناساند و صد حیف که ما به خوبی اقبال را نشناختیم و به جایگاه او پی نبردیم.

از تبار مولانا و سنایی
در ادامه این نشست غلامعلی حدادعادل به ایراد سخن پرداخت و گفت: اقبال، به حق از مفاخر فرهنگی ایران و جهان اسلام است و بیش از همه به پاکستان امروز تعلق دارد و همه باید او را گرامی بداریم و او را به خوبی بشناسیم. او در ادامه افزود: معتقدم اقبال لاهوری باید دائما در ایران معرفی شود، نباید به این اکتفا شود که در گذشته از او تکریم کرده ایم و دیگر نیازی به معرفی و تکریم او نداریم.
او ادامه داد: سال 96 کتابی از بنده به نام حدیث سرو و نیلوفر، حاوی 9 مقاله درباره زبان فارسی در شبهه قاره هند منتشر شد. سه مقاله از این مقالات درباره پاکستان و اقبال لاهوری است، مقاله مفصلی از این کتاب با عنوان اقبال، شاعر و برتر از شاعر است که بنده در آن قصد داشتم بگویم که شخصیت اقبال در مقام شاعر، به معنی محدود کردن و فروکاستن مقام او نیست و این سخن به معنی اهانت به شعر و شاعری هم نیست، چون خود بنده قدر شعر و شاعری را می دانم، ولی می خواهم بگویم که اقبال از شعر به عنوان وسیله ای برای تاثیر بر دیگران استفاده کرده است. او با شعر، تحریک احساسات نمی کند و شعر برای شعر را نمی پذیرد، بلکه با سرودن شعر به دنبال ارائه اندیشه هایی رفیع بوده است.
به گفته رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، اقبال لاهوری به شعر، مثل مولوی و عطار و سنایی نگاه می کرد و لذا احساس رسالت می کرده و شعر می سروده؛ خود او هم تصدیق می کند که از تبار سنایی و مولاناست و به ما هم تذکر می دهد که دنبال پیام های اندیشه ای او در اشعارش باید باشیم.
حدادعادل در ادامه گفت: اقبال لاهوری جهان بینی فلسفی خود را در اشعارش بیان کرده، او مثل حافظ که رند را تطهیر می کند و به مقام انسان کامل می رساند، مفهوم خودی که در عرفان ما مذموم بوده را معنایی متعالی می بخشد.
او اضافه کرد: اقبال، از یک سو می بیند که در شبه قاره هند، انسان هندی تهی از همه چیز و تحت استعمار انگلیس بی اراده زندگی می کند و عزت نفسی ندارد، اما وقتی به اروپا می رود، متوجه می شود که اندیشه فلسفی اروپا از دکارت به بعد با انسان محوری سیر می کند، چرا که آنها هستی را فرع بر من می دیدند.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در پایان سخنان خود گفت: اقبال لاهوری با سیراب شدن از سرچشمه دینی مشرق زمین و دین اسلام می خواهد هویت انسان را تقویت کند و البته این حقایق و معارف را به زبان شعر بیان می کند.

ذوق زدگی دکترشریعتی از اندیشه اقبال لاهوری
اما محمد بقائی ماکان، چهارمین استادی بود که در ادامه این نشست سخنرانی کرد. او گفت: بحث من درباره اقبال و مرحوم دکتر علی شریعتی است. مرحوم شریعتی چنان تحت تاثیر اقبال بود که کتاب نسبتا مهمی به عنوان ما و اقبال را نوشت، اگرچه که این کتاب عمق آثاری که بعد ها درباره اقبال نوشته شده را ندارد، اما حکایت از ذوق زدگی او درباره اقبال دارد.
او ادامه داد: شیفتگی شریعتی به اقبال آن چنان است که ستایش های اغراق آمیزی از او می کند و می گوید وقتی به اقبال می اندیشم، او را انسانی بر گونه علی(ع) می بینم، در این سخن، قیاسی بیان شده که هیچ شخص متدینی مصداقش را نمی یابد، و این بسیار تعجب برانگیز است. به سبب همین ارادت بی حد و حصر است که به شدت تحت تاثیر اقبال و دیدگاه های او و متاثر از دستگاه فکری اوست با این تفاوت که اندیشه های او همانند اقبال، جنبه جهانی ندارند.
این اقبال پژوه برجسته کشور در ادامه گفت: اقبال، مطلق اندیش نیست و همه جا به دنبال حقایق می گردد و البته پایه گذار دگراندیشی حاوی تساهل هم هست، حال آنکه در تفکر دکتر شریعتی چنین اندیشه و نگاهی وجودندارد.
او تاکید کرد: اقبال شیفته تاریخ و فرهنگ ایران و زبان فارسی است و وقتی در این باره از او سوال می کنند و علت این امر را جویا می شوند، می گوید هیچ زبانی چون زبان وادب فارسی شوق من را بر نمی انگیزد.
بقائی ماکان در ادامه به علاقه اقبال لاهوری به اهل بیت پیامبر اکرم(ص) هم اشاره کرد و افزود: از جمله شخصیت های اسلامی که مورد توجه اقبال است، حضرت فاطمه زهرا(س) دخت گرامی پیامبر اکرم(ص) است که حتی وجود آن حضرت را از حضرت مریم(س) بالاتر می داند، البته دکتر شریعتی هم در کتاب فاطمه فاطمه است به این مساله می پردازد که باز هم فاصله زیادی در این زمینه با اندیشه اقبال لاهوری دارد.
او در ادامه سخنان خود گفت: شریعتی به خلاف اقبال می گوید که حلاج، پوچ و دیوانه بوده و هیچ مسوولیتی را نمی پذیرد، درحالی که عطار او را شیر بیشه تحقیق می خواند و ابن ندیم آثار او را بیش از 50 اثر معرفی می کند، بنابراین در این مساله، مرحوم دکتر شریعتی به احتمال زیاد از اندیشه اقبال درباره حلاج کاملا بی خبر بوده است، اقبال تاکید می کند انا الحق حلاج، از یک فکر دینی به دست آمده و به معنای سهیم شدن منِ دانی در آزادی و خلاقیت منِ الهی است. بنابراین فکر اشتباه شریعتی درباره حلاج، کاملا نشانگر این است که در این فقره، از اندیشه اقبال لاهوری بی خبر بوده است.
این پژوهشگر و استاد دانشگاه در بخش پایانی سخنان خود گفت: اقبال به کل تاریخ ایران مهر می ورزد؛ چنانکه جان خود را با این فرهنگ و تمدن گره می زند و به آن عشق می ورزد و می گوید که اگر تمدن و فرهنگ ایرانی نبود، تمدن اسلامی ناقص می ماند و تا این اندازه توسعه پیدا نمی کرد.

اقبال و حفاظت از زبان فارسی
اصغر دادبه آخرین سخنران این نشست بود. او در ابتدا گفت: سخن من درباره فرهنگ ایران است که اقبال لاهوری به حق به آن بسیار توجه داشت، فاصله اقبال و بیدل دهلوی حدود 200 سال است. بیدل به خوبی شرایط آن دوران را میدانست و به اوضاع زمانه تسلط داشت و درک می کرد؛ با زبان فارسی هم به خوبی آشنا بود و با احساس خطری که می کرد، به احیا و ترویج زبان فارسی پرداخت؛ او متوجه بود که باید به هرنحوی از زبان و فرهنگ فارسی حمایت و حفاظت کرد.
عضو هیأت مدیره انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در ادامه گفت: قرن هاست که ما دیگر سلطان محمود غزنوی نداشتیم و فقط قدرت و نیروی معنوی زبان و ادب فارسی را داشتیم که باعث حفظ این فرهنگ و زبان شد و تا امروز هم نتایج این قدرت معنوی قابل درک و مشاهده است.
دادبه تاکید کرد: بیدل دهلوی، سیر نزولی فرهنگ مردم آن زمان را حس کرده بود، ولی قدرت معنوی این زبان 200 سال بعد، اقبال لاهوری را آفرید که او هم تبدیل به یک شخصیت جهانی شد. اقبال شیفته فرهنگی است که ما خودمان با آن دشمنی می کنیم. دیوار کشیدن میان دو بخش اسلام و ایران آن چنان افتخار نیست، چون اسلام در آن دوره به کشوری وارد شد که فرهنگی متعالی داشت و از این طریق بود که با عمق بیشتری پذیرفته شد و شرایط گسترش اندیشه دینی فراهم شد نه اینکه ایرانیان بربر بودند و بی فرهنگ که این تحلیل درستی نیست.
او در ادامه گفت: اقبال تاکید می کرد که مرکز فرهنگی جهان اسلام باید ایران باشد، چون در پی این بودتا مرکزیت فرهنگی جهان با جایی باشد که حاوی اندیشه های رفیع حافظ، مولانا و سنایی و ... باشد. کشف فرهنگی عظیم و پرداختن به دنیا و جهان و حرکتی دیگر براساس این فرهنگ و توجه به قرائت بزرگان فرهنگی ایران از اسلام، چیزی هایی است که اقبال به دنبال آن بود که البته در اشعار خود به آنها اشاره می کند.
این استاد برجسته زبان و ادبیات فارسی تاکید کرد: امیدوارم یادمان نرود که نه بی بی سی عاشق فرهنگ ایران بوده و نه خیلی از کودتاگران علیه فرهنگ ایران، عشقی به این مرز و بوم و زبان آن داشتند، در حقیقت قدرت معنوی زبان و ادب فارسی بود که این فرهنگ و تمدن را گسترش داد.

در پایان این برنامه، برجلال دوسانی، رایزن فرهنگی سفارت پاکستان در تهران، طی سخنانی از برگزار کنندگان این جلسه تقدیر و تشکر کرد و در ادامه لوح تقدیر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در پاسداشت مقام علمی علامه اقبال لاهوری، به او به عنوان نماینده فرهنگی دولت پاکستان در ایران تقدیم شد.

22 اسفند 1397 13:46

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۲

خرداد: علی فرامرزی، نقاش در یادداشتی نوشت: آنچه می توان به طور قطع در مورد نحوه رفتار دولت های نهم و دهم و تفاوت آن با رفتار دولت جاری با آثار هنری تجسمی گفت این است که ما در آن زمان با برخوردی سلیقه ای، فاقد ملاک های هنری در گزینش آثار روبرو بودیم. رفتاری که تأثیر خوشایندی بر فرایند تولید آثار هنری نمی گذارد.

اگر بخواهیم نگاهی تطبیقی به وضعیت هنرهای تجسمی در دولت جاری و دولت های نهم و دهم داشته باشیم، باید بگوییم که اگرچه وضعیت تولید و عرضه آثار تجسمی تفاوتی با گذشته ندارد اما جو روانی حاکم بر فضای فرهنگی تغییر کرده و تا حد زیادی بازتر و آزادتر شده است.

بخش زیادی از آنچه باعث می شود من به عنوان کسی که کار هنری انجام می دهد چنین عقیده ای داشته باشم، اعمال ممیزی های بی قاعده ای است که در دولت های نهم و دهم شاهد آن بودیم. ممیزی هایی که اهالی فرهنگ و هنر تا حد زیادی با آن آشنا هستند و می دانند که چه تأثیری بر کار هنرمند می گذارد.

البته من اینها را به خاطر مسائل شخصی نمی گویم چون کار من ممیزی نشده اما از منظر صنفی این موضوع، یکی از مشکلات اهالی هنرهای تجسمی در زمان دولت های نهم و دهم بود. در آن دولت ها جایی تعبیه شده بود برای اینکه شخص خاصی نظر بدهد در مورد اینکه چه کارهایی می تواند عرضه شود و چه کارهایی فاقد چنین حقی است. هیچ وقت کنجکاو نبودم که ببینم متر و معیار این ممیزی ها دقیقاً چیست و دولت از این ممیزی ها به دنبال چه چیزی است.

با این حال بر اساس آنچه در فضای عمومی هنرهای تجسمی گفته می شد، ظاهراً شما قاعده خاصی نمی توانستید برای اعمال آن ممیزی ها قائل شوید و مثلاً بگویید که با معیار مسائل سیاسی اعمال می شوند یا با ملاک های شرعی و یا هر چیز دیگر. این محدودیت ها در دولت جاری وجود ندارد. در دولت های نهم و دهم برای نمایش آثار هنری هم محدودیت هایی گذاشته بودند که خوشبختانه آن محدودیت ها هم الان نیست. با این حال وضعیت به لحاظ اقتصادی چندان تغییری نداشته و در فروش و عرضه آثار گشایشی نسبت به قبل ایجاد نشده است.

آنچه می توان به طور قطع در مورد نحوه رفتار دولت های نهم و دهم و تفاوت آن با رفتار دولت جاری با آثار هنری تجسمی گفت این است که ما در آن زمان با برخوردی سلیقه ای، فاقد ملاک های هنری در گزینش آثار روبرو بودیم. رفتاری که تأثیر خوشایندی بر فرایند تولید آثار هنری نمی گذارد. به هر حال هنرمند وقتی دست به خلق اثری می زند، حتماً بنا دارد که آن را عرضه کند و در اختیار مخاطبان خود قرار دهد؛ اگر قرار بود در آرشیو شخصی اش بگذارد و آنها را ارائه نکند، آن وقت می توانستیم بگوییم که ممیزی ها تأثیر چندانی بر کار هنرمند ندارد اما وقتی قرار است کار ارائه شود، قطعاً اعمال ممیزی های سلیقه ای هم به لحاظ کیفی و هم کمی بر تولیدات هنری تأثیر می گذارد.

وقتی هنرمند با آن حد از اعمال ممیزی، آن هم بدون قاعده مشخصی، روبرو می شود، ذهنش با عامل بازدارنده ای مواجه است که همان پیش فرض مورد ممیزی قرار گرفتن است. در چنین وضعیتی، ذهن هنرمند خود به عنوان یک عامل ممیز عمل می کند و مانع از بروز خلاقیت او به آن صورت که می تواند بروز پیدا کند، می شود. در چنین شرایطی افق های دید هنرمند محدود می شود بنابراین نوع رفتار برشمرده شده دولت های نهم و دهم با آثار هنری از دو جهت به کار هنرمندان تجسمی لطمه می زد. یکی اینکه هنرمندان بعد از تولید آثار با اعمال آن ممیزی ها روبرو بودند و دیگر اینکه در زمان خلق اثر، ناخودآگاه و گاهی حتی خودآگاه دچار محدودیت خودسانسوری می شدند. هنرمند در چنین شرایطی همیشه خود را با یک ناظر ذهنی روبرو می بیند و حضور این ناظر ذهنی رفته رفته خلاقیت او را محدود و محدودتر می کند.

با در نظر گرفتن این مسائل است که می توان در قیاس دولت آقای روحانی و دولت آقای احمدی نژاد گفت که دولت قبل به دلیل ممیزی های بی قاعده هم در زمان خلق اثر هنری و هم بعد از پایان کار و در زمان عرضه، هنرمند را با محدودیت و دردسرهای ناشی از آن روبرو می کرد. دولت آقای روحانی اگرچه به لحاظ اقتصادی چندان برای عرضه آثار هنری راهگشا نبوده اما از نظر روانی اوضاع بهتری را بر وضعیت هنرمندان عرصه تجسمی حاکم کرده است.

لینک خبر :‌ خرداد نیوز
حمید حامی یک هفته پس از حواشی اجرای زنده اش در جشنواره موسیقی شیراز و بازتاب های آن در رسانه های رسمی، بیانیه صادر کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم ، حامی که با اعلام معاون هنری سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس تا اطلاع ثانوی در شیراز ممنوع الکار است، در پاسخ به حواشی اخیر با انتشار بیانیه ای، توضیحات کاملی را درباره روند این اتفاق در اجرای جشنواره موسیقی فجر شیراز داده است.

متن کامل این بیانیه را در ادامه می خوانید:

لطف کنید و در فکر پاپوشی بزرگتر باشید...

چرا که مردم ما باهوش تر از آن هستند که فریب تصویری فرضی و چند ثانیه ای که هیچ تقصیری از پخش آن متوجه بنده نیست و نخواهد بود و ساختگی یا حقیقی بودن آن هنوز مورد شک است را، بخورند.

پس از انتشار هماهنگ و هدفمند تصاویری از کنسرت شیراز بنده در فضای مجازی، رایزنی ها و تحقیقاتی از طرف مسوولین ذیصلاح و هم بنده در جهت اثبات صحت آن تصاویر و نیز مجازات عاملین پخش آن بصورت گسترده ای انجام گرفت.

کنسرت مذکور که در سالن حافظ شهر شیراز به گنجایش تقریبی هزار نفر و در تاریخ 28 بهمن 97 در دو سانس برگزار شد اولین کنسرت مستقل من در این شهر بود.

لازم است بدانید که برای برگزاری کنسرت در ایران مجوزهای لازم برای شعر، آهنگ، نوازنده ها و غیره توسط اداره ی ارشاد استانی که کنسرت در یکی از شهرهای آن استان برگزار می شود صادر می شود، مثلا در این مورد خاص دفتر موسیقی استان فارس مسؤول صدور مجوزهای لازم و عبور کلیه ی عوامل و آهنگ هایی که قرار است اجرا بشوند از فیلترهای لازم بودند.

از جمله ی این خبرگزاریها که بصورت مشکوک و جهت دار اقدام به نشر اکاذیب و تخریب موقعیت اجتماعی بنده کرده اند که بزودی علیه برخی خبرگزاریهای رسمی و نیز تهیه کننده ی کنسرت حسام هوشیار و نیز مسؤول فنی سالن آقای م.ج و دیگر عواملی که به این ماجرا دامن زدند در مراجع ذیصلاح قضایی اقامه ی دعوی (شکایت) میکنیم.

با اینکه متفکرانه و منصفانه ناگفته پیداست که هیچگونه تقصیری متوجه بنده به عنوان خواننده ای که کنترل تصاویر جزو شرح وظایف و مسؤولیتهای بنده نیست و تا تاریخ انتشار تصاویر از پخش آنها بی خبر بوده ام اما با احترام به مردم ایران که سختیهای فراوانی را از سر گذرانده اند و نیز احترام به مردان و زنانی که برای ساختن این سرزمین از جان خود گذشتند، بنده حامی، چه در مقام یک هنرمند و چه در مقام یک انسان، به خاطر هتک حرمت های هنر و ادب، فارغ از اینکه مقصر این ماجرا کیست، آیا ساختگیست و یا حقیقی، از مردم عزیزم عذرخواهی می کنم و این حق را برای آن دسته از مردمی که عزیزانشان را برای حفظ ناموس و خاک ایران از دست داده اند قائل هستم که معترض و دلگیر از این ماجرا باشند و این اتفاق را محکوم می کنم.
طی 23 سال فعالیت هنری ام در مقام یک مولف و هنرمند هرگز از خط قرمزها عبور نکرده ام و همیشه در پی بالا بردن شعور هنری مردم بوده ام، سابقه ای رنگارنگ و درخشان که غالب مردم از آن آگاهی ندارند، بیش از 100 آهنگ ارکسترال و چندین آلبوم پاپ که باعث شده به عنوان مولف و مرجع در آواز پاپ ایران معرفی شوم، رنجهای فراوان از استعمار و سلطه گری دلال های اتومبیل و ساختمان بر موسیقی کشیده ام، با مافیای قدرتمند هنر جنگیده ام، از زندگی و لحظه هایی که میتوانست متفاوت باشد گذشتم تا خدمتگذار هنر باشم، درست در زمانی که خواننده های بزک کرده با موهای مش کرده و گونه ها و لبهای برجسته، با صورتهای تا گلو جراحی شده، با صحنه هایی که پر شده از فساد و تباهی در هنر، با فرزندانی که پدرانشان به ظاهر ممنوعه اند و خود، خود را باخته و فروخته اند، با هنرمندانی و تهیه کننده هایی که فقط به نیت خالی کردن جیب مردم به میدان آمده اند و همه ی قله های پول این سرزمین را فتح کرده اند و حالا با ملیتی دیگر نقاب بر صورت مردم، رنج دیده را فریب میدهند، و هزاران سنگ بزرگ و کوچکی که بر سر راه هنر حقیقی می اندازند، بیراه نیست که وظیفه ی بخش بافرهنگی از مردم عزیز ایران و مسوولین و مقامات بدانیم سیانت و حفظ ارزشهای هنرمندهایی که قلبشان برای هنر به طپش افتاده و در همین حال از طپش باز می ایستد.
تشکر میکنم از مردمی که همواره برای حفظ آبروی هنرمند و هنرش به شایعات دامن نزده اند و ارزش هنرمندان حقیقی را میشناسند، مردمی که از بی آبرویی خود و دیگران هراس دارند، که میدانند برای هر ساختنی سختی فراوان است و برای هر ویرانی یک تلنگر کافیست، مردمی که با تلاش نان می خورند و هنوز انسانیت را میشناسند و اما با گروهی که خدا و انسانیت را فراموش کرده اند و یا هرگز نمیشناخته اند ما را کاری نیست.
تشکر از مسوولین محترم وزارت ارشاد تهران که همواره در کنار بنده بوده اند و به هنر من احترام گذاشته اند از جمله: جناب ترابی، جناب فرهنگ، جناب دکتر حسینی، جناب افضلی و نیز وزیر محترم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی.

حامی
21 اسفند 97
تهران

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
بهروز غریب پور که طرحی را برای شکل گیری موزه تئاتر در ساختمان خریداری شده توسط اداره کل هنرهای نمایشی در خیابان مهبد ارائه داده بود، تصریح کرد گویا خیلی ها دوست ندارند موزه تئاتر شکل بگیرد.

به گزارش خبرنگار مهر ، بهروز غریب پور کارگردان و هنرمند عرصه تئاتر که پیش از این در سابقه کاری خود طراحی و ساخت خانه هنرمندان ایران و همچنین فرهنگسرای بهمن را به ثبت رسانده است، طرح راه اندازی موزه تئاتر را برای استقرار در ساختمان خریداری شده توسط اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خیابان مهبد، ارائه داده بود.

این طرح که با بررسی های مختلف به اداره کل هنرهای نمایشی ارائه شده بود، به اجرا نرسید و ساختمان مهبد مورد استفاده های مختلف از جمله به عنوان دبیرخانه جشنواره های تئاتر عروسکی و تئاتر فجر قرار گرفت و طبق اعلام شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی این ساختمان از این پس مورد استفاده اداره برنامه های تئاتر با مأموریت هایی متفاوت از پیش، قرار می گیرد.

موزه تئاتر قربانی اختلاف نظر میان خانواده تئاتر؟

غریب پور درباره چرایی اجرا نشدن طرح موزه تئاتر در ساختمان مهبد، به خبرنگار مهر گفت: زمانی می شد با بودجه یک یا 2 میلیاردی یک موزه حداقلی برای تئاتر ایران فراهم کرد و طبیعتاً خریداری ساختمان مهبد از هر نظر مقرون به صرفه بود. طراحی من و تیم همراهم نیز برای مبنای یک موزه مینی مالیستی بود که با توجه به پتانسیل های دیجیتال می شد تمام اطلاعات تئاتر ایران را در این موزه تعبیه کرد. طراحی ما این بود که ساختمانی 7 طبقه با تمام پیش بینی هایی که انجام شده بود داشته باشیم و این طراحی در دفتر مدیر مرکز هنرهای نمایشی موجود است.

وی یادآور شد: بحث اجرایی شدن طرح موزه تئاتر، مدام به امروز و فردا موکول شد و در آخرین ملاقاتی که با آقای کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی داشتیم قول این را دادند که به این قضیه می پردازند، ولی متأسفانه مدام اخبار متضاد با این قول و قرار داده شده و مشخص نیست اجرای این طرح چه گیر و گرفتاری هایی دارد. قطعاً از نظر فیزیکی جا کم داشته اند که در ابتدا ساختمان مهبد را به دفتر جشنواره ها اختصاص داده اند و حالا هم خبرهای دیگری در این خصوص داده شده است.

این هنرمند عرصه تئاتر متذکر شد: این روند نشان دهنده این است که عزم راسخ برای راه اندازی موزه تئاتر وجود ندارد. نکته دیگر اختلاف نظری است که همیشه در بین خانواده تئاتر وجود داشته است؛ خانواده تئاتر همیشه دنبال ایده آل هایی برای فضای تخصیص یافته به موزه بوده اند و فکر می کردند که موزه تئاتر هر چه بزرگ تر و وسیع تر باشد بهتر است. عملاً در 2 مورد که من وارد این قضیه شدم، عزمی برای راه اندازی موزه تئاتر وجود نداشت. در دور اول، شهرداری منطقه 10 ساختمانی را برای موزه تئاتر اختصاص داد که خانواده تئاتر با این بهانه که ساختمان مدنظر دور است، آن را پس دادند و عملاً هدیه ای را که شهرداری در آن موقع با دست ودل بازی در اختیار ما قرار داد، نادیده گرفتند و حالا هم که اینگونه شده است.

غریب پور تصریح کرد: فکر می کنم که خیلی ها دوست ندارند موزه تئاتر راه اندازی شود.

خطر استفاده از ساختمان مهبد به عنوان اداره تئاتر

وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه ساختمان مهبد مطلقاً برای استفاده اداره تئاتر مناسب نیست، توضیح داد: اولین آنالیز ما از زمین و ساختمان مدنظر بیانگر این بود که این ساختمان برای استفاده 2 یا 3 خانوار طراحی شده، از این رو ساختمان مهبد مطلقاً برای استفاده اداره تئاتر طراحی نشده و سازه ای برای یک استفاده عمومی نیست و خطرناک است. پیشنهاد ما در آن زمان این بود که صلاح است ساختمان کوبیده و ساخته شود و یکی از دلایل این پیشنهاد ضعف ساختمان است که گزارش ما خوشبختانه وجود دارد.

این کارگردان و هنرمند تئاتر در پایان سخنان خود یادآور شد: در جای جای ساختمان مهبد با یک گروه سازه سنداژ کردیم و به این نتیجه رسیدیم که حتی ساختمان در این شرایط برای استفاده خانواده ها هم مناسب نیست زیرا این ساختمان در دوره ای که نظارت شهرداری بر ساخت و سازها به حداقل رسیده بود، ساخته شده و من می گویم که این ساختمان غیر قابل استفاده به عنوان یک مکان عمومی است.

کد خبر 4566224

فریبرز دارایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
یک نوازنده و آهنگساز در تشریح تازه ترین فعالیت های خود در عرصه موسیقی از تشکیل یک گروه موسیقایی به نام ساده برای برگزاری چند کنسرت خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۲ سایت های دیگر : ایرانا شبکه اطلاع رسانی دانا

صابر جعفری آهنگساز و نوازنده موسیقی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تازه ترین فعالیت های خود توضیح داد: طبق برنامه ریزی هایی که انجام گرفته گروه موسیقی را به نام ساده راه اندازی کردیم که پیرو تشکیل این مجموعه تمرینات گروه نیز آغاز شده و به زودی مقدمات تهیه و تولید اولین آلبوم این گروه موسیقی نیز انجام خواهد گرفت. این گروه موسیقی پاپ متشکل از پنج خواننده و چند نوازنده جوان است که هر خواننده نت جداگانه خود را خواهد خواند و در سبک های مختلف موسیقی در هر آلبوم حرف جدیدی برای گفتن دارند.

وی ادامه داد: اغلب ترانه ها و ملودی های این گروه توسط علی رضوانی، مهدی نایینی ، علیرضا قادر و حمیدرضا رامیار به عنوان خوانندگان گروه ساخته می شود. آریا شاه رستم بیک نوازنده پیانو، بردیا کریم خان زند نوازنده درامز ، فرید الهی نوازنده گیتار بیس ، داریوش مشکین نوازنده گیتار الکتریک، عباس معالجی نوازنده کلارینت و کسری تدین نوازنده ساکسیفون و فلوت نیز از نوازندگان ثابت گروه موسیقی ساده حضور دارند.

این عضو سابق ارکستر سمفونیک تهران افزود: گروه پس از ضبط آلبوم اول و چند موزیک ویدئو شامل ترانه های عاشقانه و جوان پسند است، از تابستان سال 98 هم کنسرت های خود را آغاز می کند. البته گروه موسیقی ساده به هیچ سبکی محدود نخواهد بود و پس از آلبوم پاپ در سبک های تلفیقی، موزیکال و کلاسیک ایرانی و آکاپلا و مدرن آلبوم های خود را به ترتیب ارائه خواهند داد.

جعفری که سابقه رهبری گروه کُر و ارکسترهایی چون روستا ، فرهنگسرای بهمن، پارسی کُر و کُریان را به عهده داشته از راه اندازی یک مؤسسه تهیه، تولید موسیقی و برگزاری کنسرت به نام پروانه های کویر خبر داد و گفت: در جامعه موسیقی کنونی ایران که هنرمند به صورت شخصی نمی تواند مستقیم برای آلبوم موسیقی و کنسرت های بزرگ بالای پانصد نفر از دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز دریافت کند، این مؤسسه برای تسهیل فعالیت هنرمندان موسیقی به ویژه موسیقی دانشگاهی ایران تأسیس کرده است.

وی افزود: متأسفانه برخی مؤسسه های موسیقایی فعال کشور از هنرمندان بابت اخذ مجوز آلبوم موسیقی و برگزاری کنسرت هزینه دریافت می کنند و این بسیار جای تأسف دارد که هنرمند علاوه بر هزینه ای که برای تولید اثر موسیقایی خود صرف می کند باید هزینه ای نیز به مؤسسه های موسیقایی بابت اخذ مجوز پرداخت کند. در حالی که به دلیل نبود قانون کپی رایت و دانلود غیر مجاز آلبوم ها و تک آهنگ های موسیقی به خصوص برای آثار دانشگاهی و خاص هیچ درآمدی نیز برای هنرمند از نشر و پخش اثرش بازگشت داده نخواهد شد.

کد خبر 4566916

علیرضا سعیدی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
هنرمند پیشکسوت با بیان اینکه تدوین شیوه نامه اجرای جشنواره هنرهای تجسمی فجر حرکت صحیحی بود که در این دوره از جشنواره انجام شد؛ گفت: سیاست گذاری تیم برگزار کننده جشنواره موجب شد هنرمندان به این جشنواره کمک کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۲

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان ، جشنواره هنرهای تجسمی فجر نسبت به دیگر جشنواره های فجر عمر جوانی دارد یک دهه از عمر این جشنواره گذشته و وارد دهه دوم عمر خود شده است، جشنواره که اهالی هنرهای تجسمی معتقدند همانند جشنواره فیلم و موسیقی و تئاتر برآیند یکساله هنرهای تجسمی کشور نیست و همانند جشنواره فیلم بزرگان اش در آن حضور ندارند و تنها جوانان جویای نام در آن حضور پیدا می کنند و آثارشان در فجر به نمایش در می آید، عملکرد یک دهه این جشنواره و نقاط مثبت و منفی آن را با سیف الله صمدیان هنرمند عکاس و فیلمساز به گفتگو نشسته ایم که در زیر می آید:

یک دهه از عمر جشنواره هنرهای تجسمی فجر می گذرد عملکرد این جشنواره را در دوره یازدهم چگونه ارزیابی می کنید؟

تدوین شیوه نامه برای اجرای جشنواره هنرهای تجسمی فجر حرکت صحیحی بود که در این دوره از جشنواره انجام شد؛ بالاخره بعد از چهل سال گروه جدید جمع بندی درستی کردند، من آشنایی وعقیدتی دوستی دیرینه قدیم و جدید با هیچ کدام از این دوستان ندارم فقط می دانستم آدم هایی هستند که در شاخه های مختلف مسئولیت فرهنگی کار کردند.

شیوه برگزاری جشنواره در دوره های گذشته درست نبود؟

برگزار کنندگان یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی امسال بزرگترین حسن کارشان این بوده است که توانستند به آن شیوه قدیمی دوره های قبلی غلبه کنند، یعنی یاد بگیرند که جایگاه ارشاد کجا بوده و باید در جایگاه خودش قرار بگیرد و ارشاد حامی و ناظر جشنواره باشد نه حامی و دخالت کننده، اینها در سال های گذشته دخالت کردن را با نظارت اشتباه می گرفتند و فکر می کردند که وظیفه آنهاست .

آیا با این شرایط برگزاری بی نال ها به انجمن های هنری سپرده می شود؟

برگزاری بی نال ها اصلا وظیفه ارشاد نیست، برگزار کردن بی نال های هنری وظیفه انجمن ها ی هنری بوده است، امسال قول داده اند بی نال های که تا حالا تخته شده بودند و خیلی هایشان مثل عکس و مجسمه و نقاشی برگزار نمی شد اینها را برگزار کنند حتی کمک مالی طبیعی به انجمن های هنری قانونی کنند تا اینبی نال ها را برگزار کنند.

یعنی هنرمندان با این سیاست گذاری جدید با یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی همراه شدند؟

بله وقتی ما تدوین این شیوه نامه را شنیدیم همه ما به کمکشان رفتیم، به شورای سیاست گذاری جشنواره نگاه کنید ببینید چه کسانی حضور دارند، اینها هیچ وقت در این جشنواره نبودند و الان اگر احساس می کردند جو به سمت و سویی درستی به لحاظ جامعیت و ضد سیاست زدگی نبود اینها نمی رفتند امسال اینها رفتند و نتیجه اش را دیدند.

حضور گالری دارها در جشنواره را چگونه ارزیابی کردید؟

گالری ها یک بخش از قضیه جشنواره امسال بود، همین که هنرمند احساس استقلال کرد و احساس امنیت حضور دارد همراه جشنواره شد.

آیا یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر بی ایراد بود؟

نه می گویم جشنواره ای کامل بود و ایراد نداشت حتما ایراد هم داشته است چون اولین حرکت ما پس از چهل سال بود که یک کم درست وارد شدیم و امیدوارم ادامه پیدا کند.

پایان پیام/ 32

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
تهران - ایرنا - براساس اعلام معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در سال جاری 28نگارخانه برای فعالیت در تهران از اداره کل هنرهای تجسمی مجوز فعالیت گرفتند.

به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا از معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در ادامه ارائه مجوز به نگارخانه ها برای فعالیت در تهران، اداره کل هنرهای تجسمی علاوه براین مجوز فعالیت 24 نگارخانه را تهران طی سال 97 تمدید کرد.
براین اساس مجوز نگارخانه های سرزمین هنر(علیرضا قندچی)، وارطان(مهدی فیروزان)، بهارستان(بهمن اسدی)، وَرد(بهرام کلهرنیا)، پل(جلال متولی)، ایوان هنر(حسین محسنی سربندی)، کلاهدوزان(سیدحمزه کلاهدوزان)، رضاییان (کاظم رضاییان)، سلوک(شقایق مؤید)، بی سو(یوسف حسینی)، لنا(گلاره افشارنژاد)، کاما(مونا خوش اقبال)، نگاه(برمک فتحی)، سو(شیرین قراوسکی)، غزال اصل(غزال اصل روستا)، دیلمان(علی مقدم حیدری)، الهیه(هوشنگ بنفشه)، فرشته(سیدصالح بهشتی)، باروک(علیرضا اسلامی)، سرانی(فرید سرانی آذر)، هاگ(سینا زاهدی)، نظرگاه(سیدامیر منصوری)، هو(پونه ندائی خرقانی ثابت)، ایده(محمود سلطانعلی)، جاوید(علیرضا اکبری جاوید)، اِو(آیدا امامی نیری)، حسام(طاهره ربیع پور) و نو(سیاوش زرمند) در سال 97 صادر شد.
همچنین مجوز نگارخانه های یاسمن(وحید شیخیان)، دارگون(آرش رئیسیان)، ساعتچی(اکبر ساعتچی)، باغ موزه(محمدطاها بهبهانی)، دامون(شهرزاد انصاری)، فرامرزی(علی فرامرزی)، آفرینش(پروین فراهانی دستجردی)، یاس(سیدمحمد صحفی)، زرنا(زهرا رسول زاده نمین)، هور(آیدین امدادیان)، بوم(پرگل هاشم نیا)، آگ(سیمین دخت دهقانی)، ابد(رجحانه حسینی)، آریانا(امیرحسین عبداللهی مقدم)، ایرانشهر(امیربهمن امیریان)، بهارک(بهارک بیگناه)، بهارین(بهاره چاکری)، تِم(علی قلمسیاه)، دریژنو(سیدعلی موسوی)، زمان هنر(کوین علیار)، مریم فصیحی هرندی(مریم فصیحی هرندی)، نقطه(وحیدالدین معینی) و آوای هنر(پروین سلیمانی) برای ادامه فعالیت در سال جاری تمدید شده است.
به گفته هادی مظفری مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،هرچند در کمیت و تعداد گالری های هنری در ایران و ارائه مجوز به آنها خوب عمل کرده ایم و تقریبا 1.5 درصد گالری های دنیا را داریم اما این رقم واقعی نیست چراکه باید در خصوص گالری هایی صحبت کنیم که اثرگذار هستند و با توجه به آمار ارائه شده در این نقطه جایگاه خوبی در دنیا نداریم. این در حالی است که اگر بخواهیم هنرمندان مطرح دنیا به ایران بیایند نیاز است تا تعامل خوبی بین گالری ها برقرار کنیم.در تهران 261 گالری با مجوز فعالیت دارند و البته 273 گالری نیز در سایر شهرهای ایران مجوز دارند. این در حالی است که از مجموع 530 گالری که از وزارت ارشاد مجوز گرفته اند، حدود 60 درصد آنها به نوعی در حوزه هنر فعال هستند و به عبارتی فقط 10 درصد از گالری های هنری در ایران فعال هستند.
فراهنگ ** 9031 ** 1355 **

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با صدور حکمی دبیر دوازدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران را منصوب کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمجتبی حسینی معاون امور هنری در حکمی احمد صدری را به عنوان دبیر دوازدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران منصوب کرد.

معاون امور هنری در این حکم نوشته است:

نظر به سوابق علمی و تجربیات ارزنده جنابعالی و پیشنهاد مدیرکل محترم دفتر موسیقی به موجب این حکم به عنوان دبیر دوازدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران منصوب می شوید. امید است با استعانت از خداوند متعال و بهره گیری از ظرفیت های موجود، در برگزاری هرچه باشکوه تر جشنواره پیش رو موفق و موید باشید.

احمد صدری کارشناسی ارشد رشته پژوهش هنر با گرایش موسیقی است و درجه یک هنری از شورای ارزشیابی هنرمندان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارد. وی دارای سوابق و تجارب پژوهشی، علمی و آموزشی متعددی از جمله قائم مقامی ریاست گروه موسیقی فرهنگستان هنر و عضویت تحریریه فصلنامه خیال را در کارنامه خود دارد و تاکنون کتاب ها و مقالات متعددی از او منتشر شده است.

صدری همچنین مدرس هنرهای ایرانی در دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه هنر بوده است و امسال به عنوان پژوهشگر برگزیده در حوزه هنرهای سنتی در هفته پژوهش انتخاب شد.

وی تاکنون دبیر و داور جشنواره ها و همایش های مختلفی در حوزه هنر و موسیقی از جمله قائم مقام دبیر چهارمین و پنجمین جشنواره موسیقی نواحی ایران، قائم مقام سیزدهمین و چهاردهمین جشنواره موسیقی ذکر و ذاکرین، عضو شورای ارزشیابی کمیته سازسازی هنرهای سنتی میراث فرهنگی کل کشور، قائم مقام و عضو شورای سیاستگذاری و داور نهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران، دبیر علمی جشنواره آواها و نواهای رضوی، قائم مقام انجمن موسیقی تهران و دبیر علمی دهمین جشنواره ملی موسیقی نواحی ایران و دبیر یازدهمین دوره این جشنواره بوده است.

صدری، در حال حاضر، قائم مقام و دبیر گروه موسیقی فرهنگستان هنر است.

کد خبر 4565923

علیرضا سعیدی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۲ سایت های دیگر : شهر آرا آنلاین

﷯غلامرضا زوزنی| یکی از موضوعاتی که همواره در حوزه نشر نویسندگان، مترجمان، شاعران و به طور کلی پدیدآورندگان را آزار می دهد، پرداخت حق الزحمه به انتشاراتی هاست؛ پولی که پدیدآورنده به انتشاراتی می دهد تا هزینه های چاپ کتابش را تأمین کند. درواقع ناشر این پول را از او بابت پیگیری صدور مجوز، خرید کاغذ، طراحی و صفحه آرایی و هر هزینه دیگری دریافت می کند که برای چاپ کتاب صورت می گیرد.
با اینکه رئیس تعاونی ناشران این موضوع را یک رویه قانونی و طبیعی بر می شمارد و آن را مانند سرمایه گذاری تلقی می کند و مسئولان اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز دریافت حق الزحمه از پدیدآورنده توسط ناشران را قانونی و مبلغ آن را ناچیز می دانند، به نظر می رسد چنین معامله ای در برخی موارد رگه هایی از دلالی را در خود نهفته دارد. دریافت حق الزحمه این چنینی از مؤلف و نویسنده و مترجم توسط بسیاری از انتشاراتی ها مطابق قانونی نانوشته است که خود ناشرانِ عموما غیرحرفه ای یا کاسب کار باب کرده اند تا خود برای نشر مایه ای نگذارند و همه چیز را به دوش پدیدآورنده ای بیندازند که درواقع می بایست از ناشر حق الزحمه دریافت می کرد.
پدیدآورنده بعد از اینکه ماه ها و حتی سال ها وقتش را صرف نوشتن و گرد آوری و ترجمه و... می کند، باید پول هایش را جمع کند و به انتشاراتی ها بدهد تا آن ها هم کتابش را چاپ کنند. فارغ از روند وارونه چنین معامله ای، یک اتفاق بد دیگر این است که وقتی کتاب چاپ می شود و انتشاراتی هم سودی احتمالی از جیب نویسنده می برد، دیگر الزامی نمی بیند که برای عرضه و پخش کتاب هم مایه بگذارد. توزیع کتاب و شرایط نامناسبش را پیش از این بررسی کرده ایم. این بار قرار است پای پولی را به میان بکشیم که در اصل باید به جیب مؤلف بیاید اما به عکس از جیبش خارج می شود!

﷯ چاپ کتاب به اصرار مؤلف!
بعضی ناشران با اینکه می دانند کتابی در بازار نشر موفق نخواهد شد، باز هم آن را به چاپ می رسانند. ناشری که باید تألیفات را دروازه بانی کند و بهترینش را برای چاپ برگزیند، به فکر سودش است؛ نه سودی که از فروش کتاب عایدش می شود؛ بلکه سودی که پیش از چاپ برده و از پدیدآورنده آن را دریافت کرده است. این طور که پیش می رود، باید به حال درختانی که برای چاپ کتاب های بی مشتری قطع می شوند، افسوس خورد. اگر بخواهیم فرضیه دلالی را رد کنیم، باید علتی برای چاپ کتاب هایی که مخاطبی ندارد، وجود داشته باشد. اصرار پدیدآورنده برای چاپ نمی تواند علت قانع کننده ای باشد. انتشاراتی های معتبر می دانند اگر کتابی را رد کنند، یکی از این هزاران ناشری که در پایتخت و شهرستان ها حضور دارند، پیدا خواهد شد که با گرفتن پول های بعضا هنگفت کتاب بی مشتری چاپ کند.

﷯ بعضی ناشران فقط به پول می اندیشند
هزینه های صفحه آرایی، ویراستاری، طراحی جلد به علاوه اخذ مجوز ها و دریافت کد های مربوط به چاپ و نشر (شابک و فیپا) و خود چاپ، مجموعه هزینه هایی است که پدیدآورنده باید بابت چاپ کتابش بپردازد.
با این حال شرایط بازار نشر، چاپ دیجیتال، گسترش نسخه های الکترونیکی کتاب و مواردی از این دست از عواملی هستند که به گفته حمیدرضا رضوانی، مدیر انتشارات آرسس، مانع از سرمایه گذاری او و همکاران ناشرش روی کتاب ها می شود: شرایط این طور ایجاب کرده که سرمایه گذاری غیرمطمئن شود. برای همین است که بیشتر افرادی که مراجعه می کنند، خودشان هزینه چاپ کتابشان را می دهند و خودشان هم کتابشان را می فروشند.
فرق است میان آن هایی که از روی عشق و علاقه پا به عرصه چاپ و نشر گذاشته اند و آن هایی که این عرصه را محلی برای دستیابی به آرزوهای مادی خود دیده اند، این ناشر مورد اول را علت حضور خود در این عرصه بیان می کند و معتقد است برای یکی اسم انتشاراتی اش مهم است و برای دیگری گرفتن پول؛از همین رو اذعان می کند که خودش حتی با دریافت پول حاضر به چاپ هر کتابی نیست.

﷯ بی تعهدی ها زیاد شده است
خیلی از کتاب ها هنوز چاپ نشده فروش می رود. این به محبوبیت و شهرت نویسنده اش برمی گردد. کتاب هایی هم هست که ارزش چاپ دارد ولی نویسنده شان مطرح و شناخته شده نیست. اینجاست که مسائلی همچون برگشت سرمایه پررنگ می شود. فریده سلطانی، مدیر انتشارات طنین قلم به انتشار دادن این کتاب ها می گوید ریسک : این یک ریسک است. ناشر باید تصمیم بگیرد که می خواهد این فرصت را در اختیار یک نویسنده بگذارد و از جیبش سرمایه کند یا نه.
این بانوی ناشر یادآور می شود که کتاب کالای اساسی در زندگی مردم نیست. با این وضعیت که بازار کم کشش کتاب ایجاد کرده، ناشر باید هزینه کتاب را تأمین کند. او مجبور است برای ادامه حیات انتشاراتی اش و حتی ادامه حیات خود به چشم ارتزاق به کتاب نگاه کند: کتاب یک کالاست که ناشر برای ارتزاق خود به آن توجه دارد. خب اگر منِ ناشر این کتاب را که مؤلف حاضر است بابت تولیدش هزینه بپردازد چاپ نکنم، همکار دیگری با هزینه بیشتری این کار را انجام خواهد داد.
به نظر می رسد وقوع این اتفاق غیرفرهنگی در یک کار فرهنگی، همه اش هم ناشی از سرانه پایین مطالعه و متقاضیِ اندک نیست: متأسفانه بی تعهدی ها در میان ناشر ها زیاد شده است. آمار ناشر های تازه و مبتدی بسیار افزایش یافته است که کتاب ها را با کیفیت های پایین چاپ می کنند. مردم هم حق دارند و به سمت این کتاب ها نمی روند. همکار من در 7-8 سالی که مجوز انتشاراتی گرفته است، 700-800 عنوان کتاب چاپ کرده است اما من که 14 سال است مجوز دارم، حدود 200 عنوان کتاب چاپ کرده ام.

﷯ بنگاه اقتصادی یا انتشارات؟
چاپ در کشور ما صنعتی آماتور است. نویسنده ای که احتمالا پول هم دارد، می خواهد هرطور شده کتابش چاپ شود. آن را به دست انتشاراتی می سپارد و همه هزینه های چاپ را هم می پردازد.
البته مدیر انتشارات مرندیز با صراحت ابراز می کند که ناشر موظف نیست هر کتابی را که به او دادند، منتشر کند: کتاب های بسیاری هستند که ناشر علاقه ای به چاپ آن ها ندارد ولی مؤلف اصرار دارد آن ها را چاپ کند. تکلیف چیست؟ ناشر که نباید هزینه اش را بپردازد. وقتی تضمینی برای بازگشت سرمایه اولیه ناشر وجود ندارد، چرا او باید ضرر کند؟
اگر بسیاری از ما تصورمان از کار نشر، فعالیتی کاملا فرهنگی است، باید نگاه خود را تعدیل کنیم.
به هر حال انتشارات یک مؤسسه اقتصادی است؛ اگرچه محل درآمدش فرهنگ است. مهدی نصیرزاده می گوید: باید این تصور ایجاد شود که انتشاراتی یک مؤسسه اقتصادی است. ما در انتشارات کالا تولید می کنیم؛ نه خیریه هستیم و نه بودجه هنگفت و دولتی داریم. با این وضعیت بازار چطور می توانیم هم سرمایه گذاری کنیم، هم کتاب را بفروشیم و هم دیگر هزینه های جانبی انتشارات را تأمین کنیم؟ ناشر می تواند سرمایه گذاری کند ولی وقتی کتابی حتی 10 جلد هم نمی فروشد، چرا باید آن را چاپ کند؟
این ناشر که رئیس تعاونی ناشران خراسان رضوی هم هست، این نکته را رد می کند که همه کتاب های منتشرشده ناشران مشهدی و خراسانی با سرمایه مؤلف است: بسیاری از کتاب هایی که در انتشاراتی ما به چاپ رسیده، با سرمایه ناشر بوده است. هرچند پخش کننده یا کتاب فروش کتاب را از ناشر می گیرد و اگر فروش رفت، مدت دار تسویه حساب می کند. ناشران، کتاب را امانی می فروشند. مشکل نشر اساسی تر از این است. قضیه به ناشران تازه کار و کهنه کار یا به مؤلف مشهور و گمنام هم ربطی ندارد. شرایط این طور ایجاب می کند.

﷯ دوراهی قانونی
حق الزحمه، حق نشر یا هر اسمی که روی آن می گذاریم، فرقی ندارد. به نظر اوضاع بازار نشر وخیم تر از این است که بشود با حذف دلالی از این صنعت آمیخته با فرهنگ آن را سامان داد.
در حالی که نویسنده و مؤلف باید حق التألیف دریافت کند، اوضاع برعکس شده و باید برای انتشار کتابش مبلغی هم بپردازد. این طور شده که ناشر هزینه های جاری چاپ کتاب را تمام و کمال از پدیدآورنده می گیرد. روندی که در انتشاراتی ها مرسوم شده و ظاهرا بی بی فاطمه حسینی، رئیس اداره امور فرهنگی، کتاب و ناشران اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی هم بر آن صحه می گذارد: قانون 2 راه پیش روی ناشر قرار داده است؛ یکی آنکه حق التألیف را از مؤلف بخرد که در این صورت توزیع کتاب بر عهده ناشر است. یکی هم اینکه خود مؤلف هزینه ها را پرداخت کند و خودش هم کار توزیع کتابش را بر عهده بگیرد. اجبار قانونی وجود ندارد که ناشر کتاب را با هزینه خودش
چاپ کند.
همان طور که حدس می زنید، راه اول برای کتاب هایی است که ناشر از فروشش اطمینان دارد. می تواند این معنی را داشته باشد که آن هایی که عمر نویسندگی شان جوان است، یا باید جیب پر پولی داشته باشند یا آن قدر کارشان خوب باشد که ناشر چاره ای جز خرید حق التألیف آن نداشته باشد: ناشر برای چاپ کتاب هایی که تمایلی برای خرید حق التألیف آن ها ندارد و مؤلف می خواهد آن ها را چاپ کند، حق الزحمه ای برای انجام کارهایش دریافت می کند. در این موارد کتاب را تحویل مؤلف می دهد و درواقع حق الزحمه خدماتی را که ارائه می دهد از مؤلف می گیرد.

لینک خبر :‌ روزنامه شهر آرا
مدیر نشر شمع و مه معنقد است ناشران غیرحرفه ای دست به انتشار کتاب های بی ارزش می زنند و در این شرایط رایگان بودن شابک به نفع ناشران حرفه ای نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۲ سایت های دیگر : فرهنگ امروز

افشین شحنه تبار؛ مدیر نشر شمع و مه در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با بیان اینکه با دریافت هزینه شابک موافق است، گفت: در شرایط بد صنعت نشر اصولا هچ ناشری مایل نیست که هزینه زیادی برای دریافت شابک پرداخت کند و این موضوع یک واقعیت است که نمی توان به سادگی از کنار آن گذشت.

وی افزود: اما مساله اینجا است که این هزینه آنقدر زیاد نیست که بخواهد در کار ناشران مانع ایجاد کند، موضوع دیگر این است که می توان گفت ایران تنها کشوری به شمار می آید که ناشران برای دریافت شابک هزینه ای پرداخت نمی کنند.

شحنه تبار با اشاره به تجربه سایر کشورها در زمینه پرداخت شابک، عنوان کرد: زمانی که اخبار حوزه نشر انگلستان را رصد می کنم می بینم که از ناشران بابت هر شابک مبلغی دریافت می شود که اگرچه خیلی بالا نیست اما شابک رایگان نیست.

وی یادآور شد: در آنجا هر ناشر یک صفحه دارد و می تواند به صورت گروهی یا تک تک به صورت اینترنتی برای کتاب هایش شابک دریافت کند.

شحنه تبار با اشاره به محاسن دریافت هزینه به ازای شابک کتاب، توضیح داد: به نظر من یکی از محاسن کار در این است که موجب می شود ناشر برای هر کتابی شابک دریافت نکند و برای انتخاب کتاب هایی که می خواهد منتشر کند به دلیل هزینه ای که قرار است بپردازد دقت بیشتری کند.

وی با بیان اینکه ما در ایران دو دسته ناشر داریم، گفت: نخست ناشران فعالی هستند که به صورت حرفه ای در طول سال کتاب منتشر می کنند و مخاطب صحبت ها من نیستند، زیرا این ناشران حرفه ای کتاب خوب تولید می کنند. دسته دوم اما ناشران غیرحرفه ای هستند که عمدتا به تازگی به این حرفه وارد شده اند.

مدیر نشر شمع و مه تاکید کرد: ناشران غیرحرفه ای برای اینکه مجوز انتشاراتشان باطل نشود کتاب های مختلفی چاپ می کنند که چندان ارزش زیادی ندارد.

وی ادامه داد: بنابراین فکر می کنم دریافت نکردن هزینه شابک اجحاف در حق موسسه، دولت و بقیه ناشرانی است که به صورت حرفه ای کار می کنند. به عبارت دیگر دریافت هزینه شابک به نفع ناشران حرفه ای است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
مدیرمسئول انتشارات ارمغان طوبی، درباره وضعیت حضور ناشران در سی و دومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، پیش بینی رفتار مخاطب نمایشگاه سال آتی را برای ناشرا با توجه به افزایش قیمت کتاب، دشوار ارزیابی کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۲

علی حاجی تقی، مدیرمسئول انتشارات ارمغان طوبی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره سی و دومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بیان کرد: با توجه به افزایش قیمت کتاب و ملزومات تولید، برای بسیاری از ناشران این سوال مطرح است که رفتار مخاطب چگونه خواهد بود؟

وی با تاکید بر افزایش قیمت کتاب افزود: قیمت کتاب، افزایش قابل توجهی پیدا کرده و در مواردی از 50 تا 100 درصد این افزایش قیمت را شاهد بوده ایم. از سوی دیگر با توجه به تخصیص بن خرید کتاب برای دانشجویان و طلاب، رفتار مخاطبان برای ناشران چندان قابل پیش بینی نیست.

حاجی تقی، حضور مردم در سی و دومین دوره نمایشگاه کتاب تهران را حتمی دانست و ادامه داد: مسلما مردم از نمایشگاه استقبال می کنند اما آیا اینکه قدرت خرید کتاب وجود دارد یا خیر باید منتظر ماند و دید که چه اتفاقی می افتد.

مدیر مسئول انتشارات ارمغان طوبی با اشاره به حضور این نشر در نمایشگاه کتاب تهران گفت: مانند سال های گذشته در بخش ناشران عمومی مستقر خواهیم بود اما عنوان کتاب های چاپ نخست ارمغان طوبی در مقایسه با سال گذشته افت پیدا کرده است؛ در حالی که هر سال حداقل بین 20 تا 25 عنوان کتاب چاپ نخست را عرضه می کردیم، سال جاری با دشواری، موفق به تولید 12 عنوان کتاب چاپ نخست شدیم.

حاجی تقی درباره دیدگاه برخی از ناشران درباره عرضه کتاب های انبار مانده در سی و دومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، ادامه داد: کتاب های چاپ نخست ناشران عمومی در نمایشگاه سال جاری در مقایسه با سال های گذشته کاهش پیدا خواهد کرد. ناشران دانشگاهی و آموزشی که به اعتقاد من به دلیل نوع مخاطبان آن ها که همواره مجبور به تامین منابع هستند، از بدنه صنعت نشر منفک می دانم، چا پ ها نخست آن ها قابل توجه خواهد بود.

وی با تاکید بر اهمیت تغییر ساختار نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بیان کرد: نمایشگاه کتاب تهران باید از قالب یک فروشگاه بزرگ صرف، خارج شود. هرچند تغییر ساختار، برای ناشران دوره دشواری را ایجاد خواهد کرد، اما تاکید دارم، تخصیص بُن باید به سمت حمایت از کتاب فروشی ها سوق داده شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
گزارش بررسی و ارزیابی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از سوی دفتر مطالعات و برنامه ریزی های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۲

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گزارش بررسی و ارزیابی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از سوی دفتر مطالعات و برنامه ریزی های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شد.

این گزارش به تاریخچه برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، مطالعات و ارزیابی های انجام شده درباره نمایشگاه کتاب، مقایسه نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با دیگر نمایشگاه های کتاب در جهان، نقدها و نظرها و نقاط ضعف و قوت نمایشگاه کتاب تهران پرداخته است.

این گزارش به صورت آنلاین منتشر شده است و برای مطالعه آن می توانید به وبسایت دفتر مطالعات و برنامه ریزی های فرهنگی مراجعه کنید و یا فایل آن را از ا ینجا دریافت کنید.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۲

خبرگزاری آریا- ایوب دهقان کار گفت: اگر بنا باشد روزی درب چاه های نفت به فرموده مقام معظم رهبری پلمپ و کشور از خام فروشی فاصله گیرد و محصولات دیگری جایگزین مواد خام شود کالاهای فرهنگی بهترین و مناسب ترین کالاها برای جایگزینی سوخت های فسیلی خواهند بود.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از رادیواقتصاد، مشاور معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایوب دهقان کار افزود: خوشبختانه در سال های اخیر یک اهتمام ویژه ای بین مسئولان و جامعه علمی کشور در زمینه ارتباط بین فرهنگ و اقتصاد ایجاد شده است.
وی همچنین اظهارداشت: شاید ایران در حوزه اقتصاد فرهنگ به جهتی از کشورهای دیگر عقب تر باشد اما این تلنگر بوجود آمده است.
مشاور معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: پیشقراول موضوع مدنظر نیز خود مقام معظم رهبری هستند.
وی در ادامه افزود: معظم له در نامگذاری سال ها به خصوص سال های اخیر به حوزه اقتصاد و فرهنگ به درستی می پردازند.
دهقان کار تصریح کرد: پژوهش های علمی نیز این موضوع را اثبات می کند.
وی گفت: گرچه امکان دارد تاثیرات حوزه اقتصاد فرهنگ دیربازده باشد اما حسنی که حوزه فرهنگ دارد اینکه با رسیدن به مرحله بازدهی دوام و قوام این حوزه نسبت به حوزه های دیگر بیشتر و به عبارتی ماندگاری حوزه فرهنگ قابل قیاس با سایر حوزه ها نیست.
مشاور معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: این وزارتخانه با تاسی از منویات مقام معظم رهبری و سیاست های کلان نظام در حوزه اقتصاد مقاومتی بر این باور که اگر بنا باشد روزی درب چاه های نفت را به فرموده مقام معظم رهبری پلمپ و کشور از حالت خام فروشی فعلی فاصله گیردو محصولات دیگری را جایگزین مواد خام کند بهترین و مناسب ترین کالاها برای جایگزینی سوخت های فسیلی همین کالاهای فرهنگی هستند.
وی ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از چند سال گذشته بحث اقتصاد فرهنگ را با تمرکز بر حوزه کالاهای فرهنگی و اقتصاد فرهنگ با حدت و شدت دنبال می کند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری آریا
مدیر کمیته ناشران خارجی از تمدید زمان ثبت نام ناشران خارجی خبر داد و گفت: ناشران و موسسات متقاضی تا یکشنبه ( 26 اسفند ماه) فرصت دارند تا نسبت به ثبت نام اقدام کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۲ سایت های دیگر : خبرگزاری صدا و سیما باشگاه خبرنگاران جوان خبرگزاری موج

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از ستاد خبری سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، احد رضایی با اشاره به تمدید زمان ثبت نام ناشران خارجی گفت: ثبت نام بخش ناشران خارجی نمایشگاه تا ساعت 18 روز یکشنبه 26 اسفند ماه تمدید شد.

وی افزود: ستاد اجرائی کمیته ناشران خارجی تا زمان اعلام شده آماده رفع اشکالات و پاسخ ثبت نام کنندگان است و بعد از تاریخ و ساعت فوق هیچ درخواست ثبت نام و اصلاحی پذیرفته نخواهد شد.

مدیر کمیته ناشران خارجی تصریح کرد: ناشران متقاضی بایستی برگه های مربوط به مجوزهای خود را ارایه دهند. تاکنون 37 موسسه در بخش لاتین ثبت نام کرده اند که نمایندگی بیش از 200 ناشر را بر عهده دارند. این ناشران از کشورهای آمریکا، انگلستان، آلمان، هلند، اتریش و سایر کشورهای اروپایی هستند.

همچنین در بخش ناشران عرب نیز 53 موسسه ثبت نام کرده اند که این ناشران از کشورهای لبنان، مصر، سوریه، عمان، قطر، عراق و پاکستان هستند.

سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از تاریخ 4 تا 14 اردیبهشت ماه 1398 در مصلی امام خمینی(ره) برگزار خواهد شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تهران- ایرنا- با توجه به نزدیک شدن به روزهای پایانی سال، به نظر می رسد در این ایام کتاب هدیه مناسبی باشد چرا که هم باعث بالا رفتن سرانه کتاب خوانی و هم با توجه به گرانی و وضعیت نشر، کتاب های بیشتری در اختیار افراد قرار گیرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۲

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، هدیه کتاب، هدیه ی دانایی و آگاهی به افراد است. ضمن اینکه هدیه کتاب به معنای رونق بخشی به کار نویسنده و صنعت نشر است.
چند سالی است که خانه کتاب طرح عیدانه کتاب را برگزار می کند که طی آن برخی ناشران با گذاشتن تخفیف ها امکانی برای خرید و فروش کتاب ها را برای مردم جهت هدیه دادن و هدیه گرفتن فراهم کرده است. امسال نیز انتظار می رود که این طرح مانند سال های قبل اجرا شود.
نیکنام حسینی پور مدیرعامل خانه کتاب با اشاره به مطالبه مردم برای اجرای طرح عیدانه کتاب گفته است اگر بودجه این طرح تامین شود، به این درخواست مردمی پاسخ خواهیم داد.
طرح عیدانه کتاب که تاکنون سه دوره از آن اجرا شده است، فرصتی برای علاقه مندان کتاب بوده است تا از پایان اسفند تا اواسط فروردین کتاب های مورد علاقه خود را با تخفیف بخرند.
در این طرح سقف مجاز خرید برای هر خریدار 100 هزار تومانبوده است و خریدار می توانست در چند نوبت و از چند کتاب فروشی که پیش از این در طرح ثبت نام کرده اند، کتاب های عمومی و کودک و نوجوان را با 20 درصد تخفیف بخرد.
در این خصوص پژوهشگر ایرنا با کاوه فولادی نسب و فاطمه عرب زاده نویسنده ادبیات داستانی به گفت و گو نشست.

** فواید طرح عیدانه کتاب
فولادی نسب در خصوص ماهیت و فواید طرح عیدانه کتاب گفت: این طرح تا به حال سه دوره است که برگزار می شود و متولی آن خانه کتاب است. این طرح یکی از طرح های حمایتی برای دامن زدن به کتاب خوانی و تشویق مردم به این سمت و سو است. به هر حال ما می دانیم که کشور ما متاسفانه یکی از کشورهایی است که میزان کتاب خوانی در آن کم است که باز هم متاسفانه آمار دقیقی در این زمینه نداریم. این آمارها در کشور ما یا مخدوش هستند و یا غیر کارشناسانه. در نتیجه به سختی می شود به آمار ها در کشور ما استناد و اعتنا کرد.
وی افزود: در زمینه مطالعه هم متاسفانه ما آمار دقیق نداریم. بعضی آمار ها میزان مطالعه را یک دقیقه در روز اعلام می کنند و برخی دیگر میزان مطالعه را 18 دقیقه در ماه اعلام می کنند. در نتیجه آمارهای متفاوت و گاه متناقض هستند. اما فارغ از آمار و ارقام، ما می دانیم که عادت به کتاب خوانی در ایرانی معاصر یک عادت نهادینه شده نیست چه بسا در مدارس این موضوع آموزش داده نمی شود. کافی است که ما نگاهی کنیم به نظام های آموزشی ابتدایی در سایر سرزمین ها، خواهید دید که مطالعه شبانه جزو الزامات آموزشی است و کودکان دبستانی پیش از خواب موظف اند 10 دقیقه تا یک ساعت مطالعه کرده و بعد به بستر بروند. به این ترتیب است که آموزش در آنها نهادینه می شود.
فولادی نسب افزود: از سوی دیگر ما این سنت زیبای عیدی دادن و عیدی گرفتن را داریم و کتاب می تواند یک هدیه خوب باشد، چه برای کسی که هدیه می کند چه برای کسی که آن را دریافت می کند و بنابراین طرح مفیدی است.
عرب زاده نیز در این خصوص گفت: این طرح می تواند طرح خوبی برای کسانی باشد که عیدی می دهند و می گیرند. از طرفی این طرح می تواند در پرورش فکر و رشد روحی افراد تاثیر بسزایی داشته باشد و باعث شود سرانه کتاب خوانی و فرهنگ کتاب خوانی در کشور بالا رود. انچه که آینده یک فرد را می سازد کتاب ها و افکاری است که افراد در کودکی مطالعه می کنند و به این ترتیب می توانند یک زندگی بهتر و دنیای بهتری را برای خودشان بسازند. وی گفت: داشتن تخفیف برای کتاب ها خیلی می تواند در سبد خرید خانوار موثر باشد و رغبت خانوارها را زیاد کند.

** فواید طرح عیدانه کتاب برای نویسندگان
فولادی در خصوص فواید طرح عیدانه کتاب برای نویسندگان گفت: این طرح به طور مستقیم فایده ای برای نویسندگان ندارد. بسیاری از قراردادهایی که با نویسندگان، مترجمان و اهل قلم بسته می شود به این ترتیب است که بعد از انتشار کتاب در بازه زمانی مشخصی مثلا سه ماهه یا چهار ماهه نویسنده حق تالیف و چاپ آن کتاب را دریافت می کند. بنابراین مادامی که چاپ آن کتاب تمام نشده، نویسنده از فروش کتاب سود مستقیم مالی نخواهد برد.
این نویسنده افزود: طبیعتا چنین طرح هایی که به کتاب خواندن و مطالعه دامن می زنند این فایده بزرگ را برای هر نویسنده دارد که مخاطبانش می توانند آثارش را در تعداد و یا مقیاس وسیعتری تهیه کنند. این افراد انگیزه بیشتری برای تهیه کتاب دارند و حرف نویسنده و پدید آور بیشتر می تواند به مخاطبش برسد. پس منفعت مالی مستقیم برای نویسنده ندارد ولی قطعا هر شکلی از دامن زدن به مطالعه، کتاب خوانی، ادبیات و داستان طبیعتا از اهدافی است که هر نویسنده ای در زندگی حرفه ای خودش دنبال می کند.

** مسائل و چالش هایی که طرح عیدانه کتاب با آن مواجه است
فولدی نسب در خصوص مسایل و چالش های این طرح گفت: یکی از مسایلی که من و دوستانم در انجمن صنفی داستان نویسان مواجه ایم و همیشه به آن فکر کرده و صحبت کرده ایم این است که طرح هایی مثل طرح عیدانه کتاب یکی از اهداف مفروضش می تواند حمایت از ادبیات داخلی باشد. بی هیچ تعارفی همه سرزمین ها اگر در زمینه خودشان تولیداتی داشته باشند حتما حمایت از تولیدات داخلی خودشان را می توانند در دستور کار قرار دهند. به این معنا که اگر سرزمینی خودش جزو تولید کنندگان خودرو است حتما برای تولید کنندگان خودرو امتیاز و مزایایی قائل می شود که برای تولید کنندگان خودروهای خارجی قائل نمی شوند.
وی افزود: در مورد ادبیات هم بالاخره ما کشوری هستیم که در دوران مدرن هم ادبیات داستانی ما توانسته است نفس بکشد و اتفاقا توانسته آثار خوب و ارزشمندی در این زمینه تولید کند. بنابراین ادبیات داستانی ما از وزارت ارشاد و خانه کتاب این توقع را دارد که به جای اینکه متولی ما باشند به سراغ تسهیلگری بروند. یکی از وجوه تسهیلگری هم حمایت از ادبیات داستانی ایرانی است.
وی افزود: طرح عیدانه کتاب هم می تواند در جهت حمایت از ادبیات تولید داخل شود. در این زمینه می توان تخفیف بیشتری به اثار تالیفی و تخفیف کمتری به آثار ترجمه داد. به این ترتیب طرح عیدانه کتاب صرفا طرحی برای دامن زدن به کتاب خوانی نخواهد بود اما گام موثری در جهت حمایت از ادبیات داستانی ایرانی هم خواهد بود. پارسال توانستیم با هماهنگی و پیگیری انجمن صنفی داستان نویسان و همراهی مدیران خانه کتاب طرح عیدانه کتاب را به این سمت هدایت کنیم که در واقع برای محصولات کتاب های داخلی 25 درصد و برای کتاب های ترجمه 15 درصد تخفیف در نظر گرفته شود. من فکر می کنم این فکر ایده مناسبی بوده تا طرح عیدانه کتاب به این سمت هدایت شود.

** تفاوت طرح عیدانه کتاب طی سال های مختلف
فولادی در خصوص تفاوت اجرای این طرح در طی سال های گذشته گفت: درباره این امر که این طرح امسال چه تفاوتی با سال های قبل داشته هنوز من اطلاعات دقیقی ندارم و فقط می دانم که مدیران خانه کتاب دو سه روز پیش این موضوع را مطرح کردند و منتظر بودجه از سوی وزارت ارشاد بودند و امیدوارم این طرح متوقف نشود و امسال هم اجرا شود. به هر حال امیدوارم که تداوم این طرح با بهانه های مربوط به مسائل اقتصادی مواجه نشود.

** راهکارها و پیشنهادات
فولادی نسب در خصوص راهکارها و پیشنهادات این طرح گفت: احتمالا در جریان هستید که طرح عیدانه کتاب مخصوص کتاب های عمومی و کتاب های کودک و نوجوان است. بنابراین می توان یک ارتباط خوبی بین این گروه ها برقرار کرد. طبعا از طریق طرح عیدانه کتاب این گروه ها بهتر می توانند کتاب های لازم را انتخاب کنند و میان خود رد و بدل کنند.
وی افزود: باز هم در پایان امیدوارم طرح عیدانه کتاب خوب اجرا شود و با مشکلات اجرایی برنخورد و شهروندان ایرانی بتوانند با مراجعه به کتاب فروشی های عضو این طرح کتاب های خود را با قیمت بهتری بخرند. به یقین یکی از وظایف نهادهای دولتی است که کتاب ها را با سوبسید در اختیار خریداران کتاب قرار دهند.
عرب زاده در این خصوص گفت: من به عنوان یک نویسنده شعاری در ذهن دارم که قصه، غصه های آدم را پاک می کند و روح و روان آدم را سالم و تمیز نگه می دارد و پیشنهاد می کنم علاوه بر کتاب های چاپی بهتر است کتاب های صوتی هم با توجه به وضعیت جامعه اخیر در بازار وجود داشته باشد.
پژوهشم**م.ا**1552

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
قیمت هر بند کاغذ از آغاز سال جاری تاکنون 463 درصد رشد داشته و همین باعث کاهش تعداد صفحات روزنامه ها و افزایش قیمت کتاب شده است، حال آنکه دولت تا تیر ماه نزدیک به 133 میلیون یورو ارز دولتی برای واردات انواع کاغذ تخصیص داده بود. بررسی ها نشان می دهند، انحرافات در ارز های تخصیص داده شده برای واردات کاغذ، موجب عدم کاهش قیمت کاغذ شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۲ سایت های دیگر : تابناک آذربایجان غربی خزر آنلاین روزنامه زاینده رود

قیمت هر بند کاغذ از آغاز سال جاری تاکنون 463 درصد رشد داشته و همین باعث کاهش تعداد صفحات روزنامه ها و افزایش قیمت کتاب شده است، حال آنکه دولت تا تیر ماه نزدیک به 133 میلیون یورو ارز دولتی برای واردات انواع کاغذ تخصیص داده بود. بررسی ها نشان می دهند، انحرافات در ارز های تخصیص داده شده برای واردات کاغذ، موجب عدم کاهش قیمت کاغذ شده است. در جدیدترین اظهار نظر آمده که 184 هزار تن کاغذ وارد شده با ارز دولتی گم شده است.

به گزارش تابناک اقتصادی ؛ در حالی که در سال جاری همه مردم سرگرم خبر های افزایش قیمت کالا های اساسی مانند گوشت قرمز، رب، تخم مرغ، گوشت مرغ، قند، شکر و ... بودند، اتفاقات ناخوشایندی در بخش فرهنگی جامعه در حال رخ دادن بود که خبر های چندانی از آن منتشر نمی شد. کسانی که اهل مطالعه و روزنامه بودند، شاهد آب رفتن صفحات روزنامه ها در مقایسه با سال گذشته بودند. دلیل این موضوع هیولای روزنامه خواری به نام کاغذ بود. افزایش روزافزون قیمت کاغذ باعث می شد تا صفحات روزنامه ها در مقایسه با سال گذشته کاهش یابد و کتاب ها روز به روز افزایش قیمت پیدا کنند.

بررسی ها نشان می داد، این افزایش قیمت کاغذ دو دلیل داشت؛ نخست افزایش قیمت کاغذ در سطح جهانی و دلیل دوم افزایش قیمت کاغذ در سطح داخلی است. در سطح جهانی میزان مصرف کاغذ در سال های اخیر افزایش یافته و همین باعث شده تا تقاضا برای مواد اولیه یا همان خمیر کاغذ رشد داشته باشد. از آنجا که طبق آمار منتشره از سوی انجمن های تولیدکننده کاغذ در آمریکا، میزان تولید خمیر کاغذ در جهان اکنون در پایین ترین سطح خود طی دو دهه گذشته قرار گرفته است، مازاد تقاضا برای خمیر کاغذ موجبات رشد قیمت آن و متعاقباً رشد قیمت کاغذ را فراهم کرده است. در سطح داخلی نیز در سال جاری جهش قیمت ارز موجبات افزایش قیمت کاغذ را فراهم نمود.

قیمت هر بند کاغذ در سال جاری چقدر رشد کرد؟

بابک عابدین، رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ طی مصاحبه ای در 18 آذر ماه 1397 در مورد افزایش قیمت کاغذ گفت: در آغازسال، قیمت هر بند کاغذ حدود 80 تا 90 هزار تومان بود که با افزایش قیمت ارز به حدود 140 هزار تومان رسید و در حال حاضر به دلیل دستکاری بازار عرضه و تقاضا، شاهد افزایش قیمت هر بند کاغذ به 265 هزار تومان هستیم. همچنین کامران شرفشاهی، مدیر مسئول انتشارات تجلی مهر طی مصاحبه دیگری در 20 اسفند ماه 1397 با بیان اینکه قیمت کاغذ از بندی 450 هزار تومان هم فراتر رفته است، گفت: این نوسانات قیمتی در بازار کاغذ همچنان ادامه دارد؛ بنابراین آمار ها نشان می دهند که قیمت هر بند کاغذ در سال جاری رشدی حدود 463 درصد داشته است.

شرکت های واردکننده کاغذ چقدر ارز دولتی گرفتند؟

این افزایش قیمت 463 درصدی کاغذ، در حالی است که فهرست اولیه منتشر شده توسط ارز های دولتی تخصیص یافته توسط بانک مرکزی در دهم تیر ماه سال جاری نشان می داد، در مجموع 203 شرکت واردکننده کاغذ 133 میلیون یورو ارز دولتی برای واردات کاغذ تحریر، گلاسه، مقوایی و کاغذ روزنامه دریافت کرده اند. از این میزان در مجموع 34 میلیون و 254 هزار 353 یورو ارز دولتی برای واردات کاغذ روزنامه به 23 شرکت تخصیص داده شده بود.

چرا تخصیص 34 میلیون یورو ارز دولتی برای واردات کاغذ روزنامه، قیمت را کاهش نداد؟

هنگامی که این فهرست ارزبگیران دولتی منتشر شد، مصرف کنندگان، واردکنندگان و فعالان حوزه کاغذ اعلام کردند تا پیش از این بسیاری از این شرکت ها در حوزه کاغذ فعال نبوده اند و به نظر می رسد نوعی سوءاستفاده از شرایط موجود پیش آمده است.

سیدحسن میرباقری، رئیس انجمن واردکنندگان کاغذ و مقوا نیز طی مصاحبه ای اعلام کرد: بیش از 90 درصد این شرکت ها، عضو انجمن نیستند و می توانم به جرأت بگویم که 80 درصد آن ها را با وجود سابقه چندین ساله در حوزه کاغذ اصلاً نمی شناسم.

وی در ادامه ضمن اشاره به برخی مبالغ که به صورت ارز دریافت شده است، گفت: 5 میلیون یوور، رقمی است که به هیچ وجه در بازار کاغذ طبیعی نیست، چرا که وقتی از 5 میلیون یورو حرف می زنیم یعنی تناژ بسیار بالای کاغذ که معمولاً در کار ما مرسوم نیست و اساساً نیاز بازار کاغذ نیز نیست. به هر حال در ثبت سفارش هر کالایی عرفی حاکم است، این حجم از ثبت سفارش در کار ما متداول نیست.

همین اظهارنظر ها باعث شد تا بررسی در مورد شرکت های واردکننده کاغذ که ارز دولتی دریافت کرده بودند آغاز شود. این فهرست نشان می داد که حدود 67 درصد (22.8 میلیون یورو) از 34.4 میلیون یورو ارز دولتی تخصیص یافته برای واردات روزنامه متعلق به دو شرکت هانا تجارت پرلیت و صنعت ساحل پرشیا بوده است. قیمت هر تُن کاغذ با کیفیت خوب روزنامه 700 یوروست که با 22.8 میلیون یورو امکان واردات 32.5 هزار تن کاغذ روزنامه بوده است. این میزان مصرف حداقل سه ماه مطبوعات کشور بوده که قرار بوده توسط این دو شرکت وارد شود.

بررسی ها نشان داد، هیأت مدیره این دو شرکت از یک خانواده بوده اند. محمدرضا جان محمدی مدیرعامل شرکت هانا تجارت و حمیدرضا جان محمدی مدیرعامل شرکت صنعت پرشیا دو برادر هستند و فرهاد بی طمع خمیران در هر دو شرکت عضو هیأت مدیره است. جالب اینجا بود که هیچ یک از این اشخاص در حوزه کاغذ تا زمان انتشار این فهرست فعالیتی نداشتند. شرکت هانا تجارت در سال 89 با صد هزار تومان سرمایه و با هدف فعالیت عمرانی و راه سازی تأسیس و در سال 95 به برادران جان محمدی واگذار شده بود. جستجو ها نشان داد که این دو شرکت وجود خارجی نداشتند.

ماجرای این دو شرکت به کجا رسید؟

محمد سلطانی فر، معاون سابق امور مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی مصاحبه ای در چهارم مهر ماه 1397 درباره این دو شرکت گفت: برای آن دو نفری که حدود 24 میلیون یورو (البته همان گونه که عنوان شد رقم دقیق 22.8 میلیون یورو می باشد) برای واردات گرفته اند، دو پرونده قضایی تشکیل شده که هنوز به جایی نرسیده است، چون اصلا این افراد وجود خارجی نداشتند. وی افزود: متاسفانه این مشکلات در وزارت صنعت، معدن و تجارت بود. ما مکاتبه کردیم بدون مجوز ما این کاغذ ها وارد نشود، آقای شریعتمداری وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت نامه نوشت که خودمان داریم وارد می کنیم و مسئولیت با خودمان است و شما دخالت نکنید.

سلطان کاغذ و ادامه داستان ارز های دولتی

هنوز ماجرای این دو شرکت به سرانجام نرسیده بود که سردار حسن رحیمی، رئیس پلیس پایتخت در گفت وگوی زنده تلویزیونی در 17 دی ماه 1397 از بازداشت سلطان کاغذ همراه یک گروه 16 نفره خبر داد و گفت: ارزش این پرونده بیش از هزار و 700 میلیارد تومان است. وی ادامه داد: این افراد بالغ بر 30 هزار تُن کاغذ با ارز دولتی وارد کردند که هیچ گرمی از این کاغذ ها در بازار وارد نشد یا به صورت آزاد به فروش رسید، با تعدادی از ارز های دولتی نیز اصلاً کاغذ وارد نشده و آزاد در بازار فروخته شده است.

عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران نیز در 14 اسفند ماه سال جاری طی مصاحبه ای با برنامه پارک شهر رادیو تهران گفت: در پرونده کاغذ، 8 شرکت تحت تعقیب قرار گرفته اند که جز دو متهم اصلی که فرار کرده اند، 17 متهم در بازداشت هستند. وی افزود: مجموع این هشت شرکت 190 میلیون دلار ارز گرفتند که یا کاغذ آورده اند، اما با تهیه فاکتور های صوری در بازار آزاد فروختند و یا اینکه اصلاً کاغذی وارد نکردند و ارز را فروخته اند.

دادستان تهران ادامه داد: همه این اقدامات منجر به این شد که کاغذ به دست مصرف کننده واقعی نرسد و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان مسئول نظارت بر کاغذ باید پیگیری کند تا کسانی که ارز می گیرند کاغذ را به مصرف کننده واقعی برسانند.

184 هزار تن کاغذ وارد شده با ارز دولتی کجاست؟

در جدیدترین ماجرای مربوط به کاغذ، هومان حسن پور رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران طی یک نشست خبری در 20 اسفند 1397 با اشاره به واردات 200 هزار تن کاغذ با ارز دولتی در سال 97، گفت: از این میزان تنها 14 هزار تن توزیع شده و در خصوص گم شدن 184 هزارتن باقی مانده، هیچ فردی پاسخگو نیست.

به هر صورت در پایان اشاره به این نکته ضروری است که در سال جاری قیمت هر بند کاغذ 463 درصد رشد داشته و همین عامل باعث آب رفتن صفحات روزنامه ها و افزایش قیمت کتاب شده است، حال آکه دولت برای جلوگیری از ورود نوسانات ارز به بازار کاغذ و افزایش قیمت کاغذ، تا از ابتدا تا تیر ماه سال جاری در مجموع به 203 شرکت واردکننده کاغذ، 133 میلیون یورو ارز دولتی تخصیص داده است که به گفته فعالان بازار کاغذ رقم قابل توجهی جهت واردات می باشد. نتیجه این تخصیص ارز دولتی تا 20 اسفند ماه 1397 افزایش قیمت کاغذ و باز شدن پرونده های قضایی مختلف در این رابطه می باشد. همان گونه که عنوان شد آخرین ماجرا در رابطه با کاغذ گم شدن 184 هزار تن کاغذ وارد شده با ارز دولتی می باشد که بهتر است دستگاه های قضایی این ادعا را نیز پیگیری کنند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری تابناک
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۲ سایت های دیگر : صدای مردم

سرنوشت دریاچه ارومیه در انتظار کتاب!
گروه فرهنگ - نشست خبری هومان حسن پور، رئیس اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران دیروز در محل اتحادیه برگزار شد. در این نشست وضعیت کتابفروشی ها و مشکلات شان در شرایطی که نمایشگاه های استانی یا شهری به صورت نامنظم و با درصدهای تخفیف بالا برگزار می شوند، مورد بررسی قرار گرفت. همچنین حسن پور با تشریح وضعیت کاغذ و تاثیرش بر بازار نشر، آینده کتاب را به سرنوشت دریاچه ارومیه تشبیه کرد.
حسن پور در ابتدا با ضمن اشاره به اهمیت نمایشگاه کتاب، درباره تاثیر نه چندان مطلوبش بر نهادهای فرهنگی گفت: گویا نمایشگاه کتاب بر نهادهای فرهنگی و سایه انداخته است. روزی نمایشگاه کتاب برای جبران کمبود ویترین کتاب تشکیل شد، در حقیقت این نمایشگاه ها نقش مسکن را داشتند اما متاسفانه امروز نمایشگاه ها از شکل نمایشگاهی خارج شده اند طوری بدنه نشر را درگیر کرده که ما ویترین هایی قدیمی (همان کتابفروشی ها که با سرمایه های خصوصی برپا شده اند) که داریم را حفظ نمی کنیم. هربار هم حمایتی از کتابفروشی ها صورت می گیرد، تنها به فروشگاه های بزرگ منحصر می شود. من با فروشگاه های بزرگ مشکلی ندارم اما فروشگاه های کوچک باید بمانند و این امر تنها با شعار دادن محقق نمی شود.
او ادامه داد: سیاست ها به گونه ای بوده که مسئله کتابفروشی ها هر روز کمرنگ تر می شود. اگر ما تمام سرمایه ای را که صرف نمایشگاه های کتاب گوناگون مانند نمایشگاه استانی، مترو، مساجد و مدارس کنیم، چه بر سر کتاب می آید؟ آن وقت می گویند این ها در راستای حمایت های فرهنگی است. حمایت فرهنگی، حفظ ویترین دائم فروش کتاب است و از این موضوع غفلت شده است.
او در ادامه خاطرنشان کرد: کتابفروشی ها بر اساس قوانین و ضوابط شکل می گیرند و کتاب ها را هم بر اساس قوانین عرضه می کنند. اما نمایشگاه های چادری و کنار خیابانی این قوانین و ضوابط را ندارند. این ها باعث می شود کتابفروشانی که به صورت قانونی عمل می کنند از بین بروند و این اتفاق در سطح کل کشور رخ خواهد داد.
حسن پور با اشاره به اعتراض کتابفروشان به برگزاری نمایشگاه های کتاب گفت: عمده کتابفروشان ما معترض اند که اعترض شان نیز به حق است. به اشتباه فکر می کنند فقط کار فرهنگی مختص نشر کشور است؛ این در حالی است که کتابفروشی ها و توزیع کنندگان نیز قسمت مهم فرهنگی ما هستند. اگر کسی بخواهد با توجه به گرانی قیمت مغازه، کارگر و چیزهای دیگر، خود را با آبمیوه فروشی همسایه اش مقایسه کند، کار فرهنگی انجام نمی دهد.در واقع اگر فرد فرهنگی نباشد سراغ کارهای دیگر می رود. اگر این غفلت درباره کتابفروشی ها ادامه داشته باشند خیلی ها قربانی می شوند.
او درباره این که تعداد کتابفروشی هایی که بسته شده اند، گفت: این موضوع یک بیماری مزمن است. گاهی اعلام می کنند یک کتابفروشی بسته شده است اما گاهی اعلام نمی کنند که کتابفروشی ای بسته شده و در ظاهر فعال است اما در عمل تجارت او کاملا تعطیل شده است.
رئیس اتحادیه ناشران در ادامه بیان کرد: به دلایلی سال های اخیر فقط در به یک بخش توجه شده است و می توان گفت بخش های دیگر را به نحوی رها کرده اند، در حالتی که دو ضلع دیگر یعنی کتابفروشان و موزّعان با نشر در تقابل قرار گرفته اند در صورتی که در گذشته چنین نبود. ناشران،کتابفروشان و موزّعان منافع مشترکی دارند که باید به آن ها توجه داشته باشیم.
او با بیان این که دیگر در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، ناشران ها دیگر شروط اصلی و کفایی نمایشگاه نیستند، گفت: این نمایشگاه کتاب، فقط 10 روز است اما افراد و نهادهای مختلفی درگیر آن هستند. این مهم است که نمایشگاه کتاب را ضابطه مند و قاعده مند کنیم تا تخفیف های خارج از عرف در آن جا وجود نداشته باشد. متاسفانه بعد از نمایشگاه کتاب خلا وحشتناکی برای مصرف کتاب داریم و کتابفروشی ها می مانند که چطور کتاب های شان را عرضه کنند.
حسن پور با اشاره به اینکه هدف تاسیس نمایشگاه های استانی، رساندن کتاب به مناطقی که کتابفروشی ندارند، بود ، گفت: 32 سال فرصت داشتیم که مناطق محروم را که ویترین کتاب ندارند شناسایی کنیم. اگر یک دهم هزینه ای را که هر سال دولت برای برگزاری نمایشگاه کتاب می کند، به تاسیس کتابفروشی ها اختصاص می دادند الان در شهرهای دورافتاده کتابفروشی داشتیم.
او در پاسخ به ابتکار درباره راهکارهای ایجاد توازن بین شرکت و فروش ناشران تهرانی در نمایشگاه های کتاب و فروش کتابفروشی های کوچک در شهرستان ها گفت: در وهله اول، کشور ما هم به کتابفروشی های کوچک، کتابفروشی های بزرگ و کافه کتاب ها نیاز دارد. اما باید بدانیم که تاثیر کتابفروشی های محلی در کتابخوان شدن مردم بسیار زیاد است. سیاست گذاران فرهنگی در 32 سال گذشته کار را با ایجاد نمایشگاه کتاب خراب کردند. در واقع نمایشگاه کتاب مسکنی بود که کدئین داشت و ناشران اکنون به شدت به آن وابسته شده و روی فروش کتاب هایشان در نمایشگاه حساب باز کرده اند. 32 سال است این نمایشگاه ایجاد شده است و نمی توان یک ساله آن را کنار گذاشت. ما نگاه فرهنگی را به جایی رسانده ایم که فلسفه نمایشگاه را زیر سوال برده، اما بدنه نشر به شدت محتاج آن است. با برگزاری این نمایشگاه ها قسمت عمده ای از کتابفروشان ما از رده خارج می شوند. هرچه این موضوع بگذرد فعالیت کتابفروشی ها سخت تر می شود. سیاست گذاران فرهنگی باید در ضوابط نمایشگاه، تعدیل ایجاد کنند تا قسمت های دیگر از بین نرود. او افزود: کتابفروشان حق قانونی خود را می خواهند و می خواهند طبق قانون با آن ها برخورد شود. همان طور که جای خرید و فروش کتاب در کتابفروشی هاست نه جای دیگر. این وابستگی شدید ناشران به نمایشگاه کتاب ایجاد شده است و نمی توان برای آن کاری انجام داد.
او در بخش دیگری با اشاره به مشکلات حوزه نشر و همچنین موضوع کاغذ گفت: ما باید نظر نهادهای فرهنگی را بر این موضوع جلب کنیم تا آنچه برای دریاچه ارومیه پیش آمد، بر سر کتاب نیاید.
رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در بخش دیگری از این نشست به موضوع کاغذ و گرانی آن پرداخت و درباره تاثیر این گرانی بر صنعت نشر گفت: پیش از تشکیل کارگروه فعلی کاغذ، ما به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیشنهاد دادیم کاغذ موردنیاز برای صنعت نشر و تولید کتاب در کشور در کارگروهی برای تخصیص به ناشران، به معاونت فرهنگی واگذار شود. ما پیشنهاد کردیم کارگروهی متشکل از نماینده اتحادیه ناشران تهران، نماینده تعاونی ناشران کشور (آشنا) و معاونت فرهنگی، به تخصیص کاغذهای واردشده برای تولید کتاب در کشور بپردازد و بحث نظارتی آن را نیز داشته باشد، اما با این پیشنهاد در آن زمان مخالفت شد.
او ادامه داد: در پیشنهاد ما، ملاک های تخصیص کاغذ به ناشران به صورت شفاف مشخص شده بود و با جمع آوری نظرات مختلف، تنظیم آیین نامه ای نیز در نظر گرفته شده بود. همچنین ما پیشنهاد دادیم نظارت بر توزیع و مصرف را در تهران اتحادیه ناشران و در شهرستان ها، آشنا در دست بگیرد اما این پیشنهادها رد شد و در حال حاضر نیز در فرآیند تخصیص، با وجود آن که حرف های زیادی برای گفتن داریم، نقشی نداریم.
هومان حسن پور خاطرنشان کرد: در حال حاضر ملاک تخصیص کاغذ، میزان تولید کتاب این ناشران در سه سال گذشته، آن هم بر مبنای آمارهای موسسه خانه کتاب است، در حالی که آمار خانه کتاب الزاما دقیق نیست. از طرف دیگر این نحوه تخصیص کاغذ نقدینگی ناشران را از بین می برد.
او افزود: ما بعد از نمایشگاه بین المللی کتاب، دچار کمبود کتاب می شویم، یعنی کتاب ها تمام می شود و دیگر کتابی نیست که کسی بخواهد بفروشد. اتحادیه هایی هم که در زمینه نشر دست اندرکار هستند، چندان همکاری نکردند که مواردی جز کاغذ (مانند چسب، زینک و ...) را کنترل کنند و کنترل کاغذ را به ما بسپارند و این باعث پیچیده شدن ماجرا شد.
او سپس بیان کرد: از زمان تاسیس کارگروه کاغذ وزارت ارشاد، تاکنون 200 هزار تن کاغذ به کشور وارد شده اما تنها 14 هزار تن از آن به صورت متمرکز توزیع شده است و باقی را نمی دانیم چه شده است. ما از روز اول در مورد این دست اتفاقات هشدار داده بودیم و تاکید داشتیم باید تخصیص کاغذ نشر به اتحادیه های نشر و معاونت فرهنگی سپرده شود اما چنین نشد. با این حال در هفته های گذشته جلسه ای با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتیم و او قول مساعد داد که این اتفاق عملیاتی شود و تاکید کرد باید به نقطه مشخصی در زمینه توزیع کاغذ می رسیدیم تا این اتفاق بیفتد
او در پاسخ سوال ابتکار درباره نهاد نظارت کننده فعلی بر موضوع کاغذ گفت: نهادی نداریم، اصلا تعریف نشده است. در کارگروه کاغذ، نمایندگان اتحادیه ما گفتند که نظارت بر مصرف می خواهیم، مخالفت شد! ما برای همه این موارد راهکار داشتیم اما با آن موافقت نشد.
رئیس اتحادیه ناشران همچنین اظهار کرد: در روزهای اخیر قیمت کاغذ گلاسه که مصرف عمده آن برای تولید جلد کتاب است، از کیلویی 4,000 تومان به کیلویی 27 هزار تومان افزایش پیدا کرده است. در کنار آن، افزایش قیمت مرکب، فیلم، زینک و سلفون جلد کتاب را نیز باید اضافه کنیم. با ادامه این روند، به نظر می رسد بعد از پایان نمایشگاه کتاب تهران، عملا ناشران کتابی نخواهند داشت، این درصورتی است که تازه ناشران آموزشی کار خود را آغاز می کنند و مصرف عمده کاغذ خواهند داشت.
او خاطرنشان کرد: کاغذ را با مبلغی فاکتور می کنند اما به ناشر می گویند مبلغ دیگری را به حساب بریز، مسئله این است که زمین بازی بسیار بزرگ است. ما سازوکار کنترلی برای کل بازار کاغذ در همه زمینه ها نداریم.

ارسال دیدگاه
نام: ایمیل: دیدگاه:

لینک خبر :‌ روزنامه ابتکار
مدیرعامل جدید موسسه نمایشگاه های فرهنگی معتقد است اگر اساسنامه موسسه نمایشگاه ها را اصل قرار دهند، این نهاد حاشیه ای در پی نخواهد داشت. او همچنین از کاهش بودجه نمایشگاه کتاب تهران و ادغام و حذف برخی از کمیته های نمایشگاه خبر می دهد.

ساختار موسسه نمایشگاه های فرهنگی و حاشیه هایی که این موسسه داشته، برگزاری سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با توجه به بحران کاغذ، تغییراتی که در روند اجرایی نمایشگاه پیش آمده، بودجه نمایشگاه کتاب سال آینده، وضعیت نمایشگاه های استانی کتاب و حضور ایران در نمایشگاه های بین المللی کتاب موضوعاتی است که در گفت وگوی ایسنا با قادر آشنا - مدیرعامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران - مطرح شد.

مشروح این گفت وگو در پی می آید.

اصل قرار دادن اساسنامه موسسه حاشیه ها را از بین می برد

موسسه نمایشگاه های فرهنگی با حاشیه هایی همراه بوده و حرف و حدیث هایی درباره آن وجود داشته. به نظر شما ساختار موسسه به گونه ای است که حاشیه ساز باشد؟ چه تدابیری اندیشیده اید تا این نهاد از حاشیه دور باشد یا از حجم حاشیه ها کاسته شود.

این موسسه یک اساسنامه دارد و مبتنی بر آن شکل گرفته است. در این اساسنامه مأموریت ها، وظایف و تکالیف موسسه تعیین شده است، که اگر به همان مأموریت ها و وظایف مان که بر اساس اساسنامه تعیین شده، اتکا کنیم قطعا هیچ حاشیه ای نخواهیم داشت.

در اساسنامه موسسه بالاترین رکن تصمیم گیری هیئت امنا و بعد از آن هیئت مدیره است. اگر ما به عنوان موسسه به تمام کارهایی که می خواهیم انجام بدهیم از این دو منظر نگاه کنیم، یعنی هم نظر هیئت امنا و هم نظر هیئت مدیره را داشته باشیم و به اساسنامه هم توجه کنیم علی القاعده نیاید حاشیه ای به لحاظ ساختاری داشته باشیم.

موسسه نمایشگاه ها شکل گرفته تا بخشی از نیازهای جامعه را پاسخ بدهد و از طرفی بتواند بخشی از مأموریت ها و وظایف وزارت ارشاد را انجام دهد. در سالیان گذشته به هر دلیلی به این جمع بندی رسیده اند که موسسه را شکل دهند، مانند موسسه های دیگری که وجود دارد؛ خانه کتاب، موسسه رسانه های تصویری، بنیاد فارابی و بنیاد رودکی.

عمده ترین مأموریت ما برگزاری نمایشگاه های فرهنگی ایران است که یکی از آن ها نماشگاه کتاب است؛ نمایشگاه کتاب همه این نمایشگاه ها نیست، یعنی ما از همه ظرفیت مان استفاده نمی کنیم. به صلاح دولت، کشور و وزارت ارشاد است که از این ظرفیت استفاده کنند. زمانی که جناب دکتر جنتی وزیر ارشاد بود، بخش نامه ای را صادر کرده بود تا کلیه فعالیت های فرهنگی که جنس نمایشگاهی دارد با محوریت این موسسه انجام شود، که انجام نگرفت. این در حالی که این مأمورت ها هم در اساسنامه ما هست و هم دستور وزیر است. با توجه به ظرفیتی که در موسسه وجود دارد فکر می کنیم این کار به لحاظ اجرایی شدنی است. اگر ما به همین مباحث توجه کنیم این حواشی خود به خود از بین خواهد رفت.

شفافیت مالی جزء خطوط قرمزم است

درباره موسسه نمایشگاه های فرهنگی، مسائلی همچون حاشیه های مالی از جمله نبود شفافیت در صرف بودجه مطرح بوده است. در این زمینه و اقداماتی که موسسه برای ایجاد شفافیت بیشتر انجام خواهد داد، توضیح می دهید.

با تمام وجود بر این باورم که در حوزه مالی، قانون باید فصل الخطاب باشد؛ یعنی چارچوب اداری و مالی ما باید رعایت شود. اگر چارچوب مالی و اداری ما روشن شود، شفافیت خود به خود به وجود می آید؛ یعنی ما در هر کار و فعالیتی که می خواهیم انجام دهیم باید درآمد، هزینه و خرج ها کاملا شفاف و روشن باشد. تمام سعی و تلاشم بر این است. این موضوع جزء خطوط قرمزی است که در طول مدیریتم و درهرجا که کار کردم، داشته ام. تاکنون یک قدم عقب نیامده ام و نخواهم آمد، ولو این که یک لحظه مدیر نباشم خلاف ضوابط و مقررات عمل نمی کنم.

اگر بناست کاری را واسپاری کنیم باید به مزایده بگذاریم یا اگر خدمات کاری ارائه می دهیم باید به مناقصه بگذاریم تا همه چیز شفاف و روشن باشد. امسال برای اولین بار تبلیغات محیطی نمایشگاه کتاب را به مزایده گذاشتیم. جلسه ای با کمیسیون معاملات و کمیسیون بازرگانی و کسانی که در مناقصه شرکت کرده بودند گذاشتیم و پاکت شان را در مقابل شان باز کردیم. دیگر شفاف تر از این؟ کسانی که در مناقصه شرکت کرده بودند در جلسه حضور داشتند. به کسی که او را رد کرده بودیم دلیلش را گفتم. (طی بررسی های ما مشخص شد مجوز انجام تبلیغات ندارد.)

من مسئول دوران خودم هستم

من از جمله کسانی هستم که به گذشته آدم ها وارد نمی شوم. گذشته به من ربطی ندارد. من مسئول دوران خودم هستم و در این دوران تلاشم بر شفافیت است. هر رسانه ای که در حوزه مالی اشکالی دید بنویسد، اگر یقین حاصل کردند انحرافی پیش آمده بگویند، زیرا بر این باورم که باید از بیت المال پاسداری کرد. هرچیزی جای خود را دارد. چارچوب اداری و مالی، مأموریت ها و سفرهای ما شفاف و روشن است و اگر کسی یقه ما را در این دنیا و آن دنیا گرفت باید پاسخ روشنی برایش داشته باشیم.

تأثیر گرانی کاغذ در نمایشگاه کتاب

گرانی کاغذ و کمبود آن از جمله مشکلاتی است که نشر را درگیر خود کرده و تأثیراتی بر چاپ کتاب توسط ناشران داشته است. با وجود این مشکلات نمایشگاه سال آینده را چگونه پیش بینی می کنید؟

گران شدن کاغذ قطعا بر روی ناشران و فعالیت های شان تأثیرگذار بوده و حتما ناشران با مشکل روبه رو شده اند، اما به نظر من در نمایشگاه کتاب پیش رو کمتر اثر می گذارد، زیرا فاصله ایجاد بحران در چاپ کتاب و نمایشگاه کتاب کم است، اما بیشتر این فشار در سال 99 خواهد بود.

البته همه تلاش ما این است که بتوانیم یارانه را نسبت به سال گذشته افزایش بدهیم. هنوز به رقم دقیقی نرسیده ایم اما اراده این است و آقایان صالحی، وزیر ارشاد و جوادی، معاون فرهنگی وزارت ارشاد پیگیر این موضوع هستند. امیدواریم بتوانیم یارانه ها را افزایش دهیم.

باید از ظرفیت صنف استفاده کنیم

واسپاری امور نمایشگاه بین المللی کتاب به صنف نشر از موضوعاتی است که مطرح بوده است. امسال چه تغییراتی در واسپاری ها پیش آمده و تا چه حد انجام شده است؟ همچنین به عنوان یک مدیر دولتی فکر می کنید با توجه به این که این کارها همیشه دست دولت بوده صنف و به طور کلی بخش خصوصی توانانی اداره این رویداد فرهنگی را دارد؟

واسپاری ها همانند سال گذشته است و چیزی کم نشده است. تأکید وزیر و معاون وزیر بر این بود اموری که واسپاری شده محفوظ بماند. چیزی از صنف کم نشده است و رویه سال قبل ادامه خواهد داشت، البته در شورای سیاست گذاری نمایشگاه که بالاترین رکن آن است، راجع به ساختار نمایشگاه بازنگری شده است.

باور شخصی من این است که حتما از ظرفیت صنف کمک بگیریم زیرا صنف کننده کار است، کار را می شناسد و توانمند است.

اما نکته ای که در واسپاری ها وجود دارد این است که مرز واسپاری ها روشن نیست. البته بخشی از روشن نبودن مرزها طبیعی است. زمانی که امری را واگذار می کنید باید آزمون و خطا شود تا شما به یک جمع بندی برسید که رویه کار چیست، در مسیری که می روید اشکالی نیست و یا رویه را باید تغییر بدهید؟

البته شاید از نظر صنف واگذاری یک معنا داشته باشد و از نظر ما معنای دیگری؛ اما زمانی که با هم کار کنیم و جلو برویم عیب کار مشخص خواهد شد، زمانی که این عیب ها پیدا شود باید آن ها را برطرف کنیم. املای نانوشته غلط ندارد، وقتی چیزی را می نویسی تازه عیب ها آشکار می شود، زمانی هم که عیب ها پیدا می شود عقل سلیم حکم می کند که این عیب ها و نقاط ضعف را برطرف کنید.

اگر دولت بخواهد واسپاری انجام دهد باید به بخش خصوصی اعتماد کند، ما باید به صنف اعتماد کنیم، اما این به معنای آن نیست که از وظایف حاکمیتی و دولتی که وظیفه شماست چشم پوشی کنید و بگویید در اختیار من نیست. یک سری وظایف، رسالت ها و مأموریت هایی هست که برای آن به وجود آمده اید و نمی توانید سکوت کنید، اما بخشی از کارها و وظایف را که صنف می تواند انجام دهد، واگذار کنید. البته باید چارچوب ها را مشخص کنید تا در انجام وظایف تداخل ایجاد نشود، این تداخل کارها باعث ایجاد کدورت و دل نگرانی می شود و باید این ها را برطرف کنید. خوشبختانه در وزارت ارشاد تعامل وجود دارد.

به خاطر فربه شدن نمایشگاه داد همه درآمد

البته اشکالاتی در کار ما وجود دارد؛ گاهی می خواهیم مسیری را اصلاح کنیم، با این کار اگر قبلا ارشاد 10 کار انجام می داد حالا شده است 9 کار، حالا نباید فکر کنیم ارشاد عقب نشینی کرده است یا صنف دو کار را انجام می داد، حالا شده یک کار، پس صنف عقب نشینی کرده است. اصلاح به معنای جرح و تعدیل است نه اضافه کردن کارها. این قدر کار به نمایشگاه اضافه کرده ایم که نمایشگاه فربه شده و داد همه درآمده و حالا باید فکری به حال آن کنیم.

پس این طور نیست که اگر کاری از نمایشگاه کم یا به آن اضافه می شود، وزارت ارشاد و یا صنف فکر کنند که عقب نشینی کرده اند، این تفکر درستی نیست. ما باید کار را جلو ببریم، نقاط ضعف را برطرف کنیم، اگر کمبودی وجود دارد آن را تقویت کنیم، اگر شبهه ای در کار است آن را شفاف کنیم. بنابراین بحث تمرین و تجربه است.

لاغر شدن نمایشگاه کتاب

در رابطه با بحث نمایشگاه، به نظرمان رسید بخش هایی زاید است که باید حذف یا ادغام شود. خوشبختانه شورای سیاست گذاری نمایشگاه، تشکل های نشر و اتحادیه شرکت های تعاونی ناشران ایران (آشنا) با ما همراهی کردند و از آن ها سپاسگزارم. تا کنون ندیده ام هیچ مقاوتی در میان آن ها صورت بگیرد. ما امسال از 12 کمیته به هشت کمیته رسیده ایم که این موضوع اتفاق بزرگی است. ما چند بخش را حذف و یا ادغام کرده ایم و این عقب نشینی نیست. این ها ضرورت های زمانی ماست، ما به جایی رسیده ایم که نیازی نیست برخی از کارها ادامه داشته باشد، یا شرایط ما به گونه ای نیست که بتوانیم با این ساختار ادامه بدهیم. با همراهی دوستان ساختارها را اصلاح کردیم. اگر بپرسید باز جای اصلاح دارد، می گویم بله. بگویید بهتر از این هم می شد اصلاح کرد، می گویم بله. اما به نظرم برای سال اول کفایت می کند.

چه کمیته هایی حذف یا ادغام شده اند؟

امسال کمیته تشریفات را حذف کردیم. ستاد خبری، سایت و فضای مجازی را نیز در کمیته روابط عمومی ادغام کردیم. کمیته رفاهی، پشتیبانی و اجرایی را نیز در یک کمیته ادغام کردیم. چون جنس رفاه، اجرا و پشتیبانی یکی است، این ها را ادغام کردیم. اداره مالی را نیز ادغام کردیم. تبلیغات هم دیگر کمیته نیست و به شکل کارگروه درآمده است.

غیر از ساختار نمایشگاه تلاش کردیم نیروی انسانی را کاهش دهیم، امسال از 1350 نفری که نمایشگاه را در سال گذشته اداره می کردند به 880 نفر رسیدیم. البته ممکن است چند نفر بالا پایین شود. اما سعی کردیم جمعیت قابل توجهی از نیروی انسانی را تعدیل کنیم، زیرا گاه تراکم نیرو خود باعث مزاحمت است. من آموخته ام و باورم این است نیروی کم که وظایفش مشخص است بهتر از نیروی زیاد است که وظایف مشخصی ندارد.

در روابط عمومی هم بخش هایی داشتیم که از نظر من عمرشان به سر آمده بود و ادامه دادن شان به صلاح نبود. با وجود دنیای مجازی و شبکه های اجتماعی که جایگزین خیلی چیزها شده است، نیازی به چاپ ویژه نامه 16 صفحه ای در روز نبود. تجربه شخصی ام این بود تعداد اندکی از آدم ها این ویژه نامه را می خوانند، بنابراین این بخش را حذف کردیم و در پایان نمایشگاه مستندی از فعالیت ها نمایشگاه منتشر می کنیم. از طرفی هم در مصرف کاغذ صرفه جویی می کنیم. در واقع هرچه را مکتوب و غیرضروری بود حذف کردیم. همچنین همه کمیته ها برای خود مستندسازی داشتند که ما این مستندسازی را حذف کردیم زیرا با وجود روابط عمومی، فضای مجازی و خبرگزاری ها نیازی به برخی از این کارها نیست و عمرشان تمام شده است.

اصرار بر انجام سنتی برخی از کارها باعث می شود به جایی راه نبریم. در شرایط فعلی کشور که شرایطی خاصی است باید تلاش کنیم به اندازه سهم مان در اقتصاد مقاومتی که مقام معظم رهبری از آن یاد می کنند و دولت نیز بر آن تأکید دارد، وارد شویم.

کاهش بودجه نمایشگاه نسبت به سال گذشته

17 میلیارد و 900 میلیون تومان هزینه اجرایی نمایشگاه سی و یکم بود. ما امسال در هیئت امنا تصویب کردیم تا با وجود افزایش قیمت ها، با 15 میلیارد تومان، نمایشگاه را اداره کنیم. عزم مان جزم است تا از 15 میلیار تومان یک قران بیشتر نشود. در واقع تلاش داریم با وجود افزایش قیمت ها، 2 میلیارد و 900 میلیون تومان کاهش داشته باشیم.

هم ما و هم صنف و شورای سیاستگذاری و شورای برنامه ریزی نمایشگاه و کمیسیون معاملات و کمیسیون بازرگانی اراده کرده ایم که نمایشگاه کتاب را در همین ظرف مالی انجام بدهیم.

روند برگزاری نمایشگاه های استانی کتاب

درباره برگزاری نمایشگاه های استانی کتاب نقدهای بسیاری وارد است. منتقدان بر کم توان شدن کتاب فروشی های استان ها تأکید دارند و گاه گفته می شود بهتر است هزینه های برگزاری نمایشگاه به سمت ایجاد زیرساخت ها برود. آیا تدابیری اندیشیده اید تا با برگزاری نمایشگاه های استانی، کتاب فروشی ها را از دست ندهیم یا این که تغییری در برگزاری این نمایشگاه ها به وجود نمی آید؟

خودم تجربه برگزاری هشت دوره نمایشگاه استانی را دارم. زمانی که در جهاد دانشگاهی بودم در تالار علامه امینی نمایشگاه کتاب دانشگاهی را برگزار می کردیم. بنابراین با جنس کار آشنا هستم. نمایشگاه استانی خواست و مطالبه عمومی استان است، از استاندار گرفته تا نماینده ولی فقیه، دانشگاه ها، حوزه ها و مجامع فرهنگی. همه برگزاری نمایشگاه ها را به عنوان مطالبه جدی می خواهند و نمی توان این مطالبه را نادیده گرفت.

آیا به شیوه دیگری می توان آن را برگزار کرد، یا راه دیگری دارد؟ برای این که به این سوال برسیم از مدیران کل و تشکل های نشر خواهش کردم تا هرکس هر ایده ای دارد که می شود نمایشگاه به شکل دیگری برگزار شود و یا همین شکل تقویت شود، به ما بگوید تا این نیاز و مطالبه عمومی استان را برطرف کنیم. البته تاکنون نظراتی را دریافت و آن ها را آنالیز کرده ایم و امیدوارم برای سال آینده به یک جمع بندی برسیم که نمایشگاه ها را به همین شکل ادامه بدهیم، روش دیگری را جایگزین آن کنیم و یا تلفیقی از دو روش جدید و قدیمی داشته باشیم. هنوز این موضوع نهایی نشده و تا زمانی که نهایی نشود نمی توانیم حرفی بزنیم.

البته کتاب فروشان از دو ماه قبل از برگزاری نمایشگاه تا دو ما بعد از نمایشگاه آسیب می بینند. به دستور دکتر صالحی، در ایام نمایشگاه ها دستگاه های پُزی که به نمایشگاه اختصاص دارد به کتاب فروشی ها نیز اختصاص داده می شود، دو هفته بعد از برچیده شدن نمایشگاه نیز دستگاه های پُز در کتاب فروشی ها فعال هستند و کسانی که موفق نشوند بن کارت های خود را استفاده کنند می توانند از کتاب فروشی ها خرید کنند. در واقع با این کار خلایی که در کار کتاب فروشی ها ایجاد می شد کمتر شد.

برگزاری نمایشگاه استانی در نهایت به نفع کتاب فروشان است

به نظر من برگزاری نمایشگاه های استانی در درازمدت به نفع کتاب فروشان است، زیرا این کار باعث تبلیغ کتاب می شود و به تغییر ذائقه مردم به سمت کتاب خوانی و مطالعه کمک می کند. من هم قبول دارم در فاصله دو سه ماه مخاطبان کتاب فروشی ها کمتر می شوند. با تغییر ذائقه مردم به سمت کتاب خوانی مردم کجا کتاب های شان را تهیه می کنند؟ از کتاب فروشی ها. این موضوع در درازمدت به کتاب فروشی ها کمک می کند.

نکته ای که جای تقدیر دارد ایجاد کتاب فروشی های بزرگ است، من دلم می خواهد تعبیر کتاب فروشی ها را برای آن ها به کار نبرم؛ می خواهم به آن ها بگویم نمایشگاه های دائمی کتاب. در هرمزگان، بیرجند و قم این کتاب فروشی های بزرگ ایجاد شده و برای تمام گروه های سنی و تمام سلایق کتاب وجود دارد. به نظرم اگر سیاست های فرهنگی دولت نبود و ذائقه مردم به سمت کتاب خوانی تغییر نمی کرد، این کتاب فروشی های بزرگ را دایر نمی کردند. این افراد بهترین مکان ممکن را به لحاظ موقعیت جغرافیایی به ایجاد نمایشگاه های دائمی کتاب اختصاص داده اند، که اگر به چیز دیگری اختصاص می دادند حتما درآمد بیشتری داشتند؛ اما با عشق و علاقه از بهترین ویترین و شکل استفاده می کنند، جاذبه هایی به وجود آورده اند که آدم ها هم می توانند خرید کنند و هم می توانند استراحت کنند. این ها را ما نداشتیم و یا کم داشتیم. الان این فرهنگ شکل گرفته که با حمایت های دولت و وزارت ارشاد بوده است.

نباید به دنبال بده بستان بود

با توجه به شرایطی که کشور ما در آن قرار دارد، آیا دستاوردهای حضور ایران در نمایشگاه های خارجی کتاب به قدری هست که ما حتما در آن ها شرکت کنیم؟ از طرفی هم در ترجمه آثارمان به زبان های دیگر و ارائه کتاب های مان موفق نبوده ایم. درباره حضور ایران در این نمایشگاه ها و این که آیا تغییری در این برنامه ها ایجاد شده است، توضیح می دهید؟

بر این باورم که اگر شرایط کشور اجازه بدهد ما در هر جای دنیا که حوزه فرهنگی دارد، باید حضور داشته باشیم، زیرا این حضور باعث معرفی ملت ها و کشورها می شود. این نمایشگاه گاه در قالب نمایشگاه کتاب است، گاه یک جشنواره تئاتر و سینما. شما باید حضور پیدا کنید، زیرا کشور منزوی خوب نیست.

دنبال این نباشید که ما چیزی می دهیم و چیزهایی می گیریم با خودمان می آوریم. این حضورها عینی نیست و نباید گفت دوتا دادم و چهارتا گرفتم. خود حضور معنا دارد. اما باید به دنبال این باشیم که حضورمان را با توجه به شرایط کنونی و مشکلاتی که داریم هدفمندتر کنیم. در بخش داخلی با کسانی که در حوزه نمایشگاه های خارجی صاحب نظرند مانند آژانس های ادبی، تشکل های دانشگاهی و سازمان هایی که با خارج از کشور ارتباط دارند، مکاتبه کردیم و خواهش کردیم به سه سوال ما پاسخ بدهند؛ بهترین نمایشگاه های بین المللی کدام ها هستند؟ چه برنامه هایی باید در این نمایشگاه ها عرضه کنیم؟ و این که شما چه کمک هایی می توانید به ما بکنید؟ داریم جواب ها را می گیریم که جمع بندی شود و بعدش بتوانیم اولویت بندی کنیم، زیرا با توجه به شرایط مالی کنونی اصل کارمان بر صرفه جویی است. یعی باید بتوانیم با توجه به بضاعت مالی ای که داریم اولویت بندی کنیم؛ مثلا بگوییم در سال، 100 نمایشگاه خارجی برگزار می شود که 20 تا از این نمایشگاه ها از کیفیت بالایی برخوردارند، آدم های بیشتری حضور پیدا می کنند، بُرد تبلغاتی بیشتری دارند و باید بتوانیم در آن ها حضور پیدا کنیم. این ها را گذاشتیم بعد از کار کارشناسی دقیقی که همکاران ما انجام می دهند، منتشر کنیم.

سال آینده به جمع بندی خواهید رسید؟

ما غیر از نمایشگاه بولونیا هیچ تعهدی به وجود نیاورده ایم مگر این که به کار کارشناسی برسیم. برای سال آینده امیدوارم تصمیم شفاف و روشنی بگیریم. البته این موضوع در طول سال خواهد بود و این طور نیست که من اراده کنم تا 10 روز دیگر در نمایشگاه حضور پیدا کنم و کارهایم با عجله و بدون برنامه باشد. باید کار کارشناسی بکنیم و ببینیم از ابتدای سال تا انتهای سال در چند نمایشگاه حضور پیدا کنیم و با چه کیفیتی. این جزء برنامه های ماست. این باور شخصی من است و این که چقدر عملیاتی و اجرایی شود باید دید.

اولویت حضور با حوزه تمدنی ایرانی - اسلامی است

البته حضور در حوزه های تمدنی ما، چه حوزه تمدن ایرانی و چه تمدن اسلامی، از اولویت برخوردار است، یعنی کشورهای همسایه، هم زبان، هم دین و هم کیش مان را باید در اولویت بگذاریم؛ اولویت، اول با این کشورها و بعد با سایر کشورهاست. با کشورهای فارسی زبان که کتاب و فرهنگ را می شناسند و هم زبان ما هستند باید بتوانیم به صورت خاص تر ارتباط برقرار کنیم. این حوزه باید جزء اولویت های ما باشد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
فهرست هفت فیلم نهایی اکران نوروز، گویا قرار است فردا، چهارشنبه اعلام شود و باید دید نفوذ، قدرت و شاید هم شانس کدام یک از صاحبان فیلم، بعد از اتفاقات حاشیه ای اخیر برای قرار گرفتن در لیست گیشه میلیاردی بیشتر است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۱

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، اکران نوروز 98 سینما برخلاف رویه همیشگی این چندساله، که باید خیلی زودتر از این بازه زمانی، مشخص می شدند، تا فیلم ها بتوانند تبلیغات خود را شروع و حتی نمایش عمومی خود را نیز زودتر آغاز کنند اما همچنان درگیر دعوا و جدل های صاحبان فیلم های متقاضی است.

همانطور هم که تغییرات سرگروه های سینمایی، امروز نیز به اعتراض دوباره برخی سینمادارها منجر شده است؛ درحالیکه گویا قرار است تکلیف سبد اکران نوروزی بالاخره فردا که 22 اسفندماه باشد، مشخص و اعلام گردد. هرچند که هفت فیلم مصوب قرار بود خیلی قبلتر و نهایتا هفته گذشته علنی می شد.

البته قرار گرفتن نام برخی فیلم ها در این لیست را باید به نظر قطعی دانست که این نیز بدون شک به پشتوانه قدرت صاحبان و تهیه کنندگان این آثار در اکران و تصمیمات کلان سینماست از جمله رحمان 1400 و چهارانگشت ؛ یعنی دقیقا فیلم هایی که از قضا هم آثاری کمدی هستند و هم حضوری در جشنواره فجر نداشتند!

درحالیکه بنا برنقل قول پیشین معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی، قرار بر این بود که لیست اکران نوروز صرفا محلی برای نمایش متقاضیانی باشد که از حضور در جشنواره انصراف نداده باشند؛ یعنی امتیازی برای فیلم های جشنواره فجر اما همین تصمیم نیز با نفوذ برخی به نتیجه نرسید.

نکته جالب ماجرا زمانی است که این دو فیلم فوق الذکر، مثل برخی دیگر از فیلم های متقاضی اعم از تگزاس 2 و حتی ژن خوک کمدی هستند و یا نهایتا رگه های طنز دارند؛ که قطعا همگی نیز امید به فروش میلیاردی خواهند داشت، هرچند هیچ یک از اینها احتمالا از روی عمد، دیده نشده اند تا محل اعتراض و احیانا فشار بر آنان برای ممیزی، قرار نگیرند. همان ابتکاری که در سال جاری نیز برخی فیلمسازان برای گریز از حواشی درپیش گرفته بودند از ابوالحسن داودی تا کمال تبریزی ... .

با این حال طی این چند روز، همچنان نام برخی فیلم ها در این جمع یا حذف می شود و یا جایگزین. از پیدا شدن سر و کله پیشونی سفید3 تا حواشی بر سر دریافت دادن یا ندادن مجوز اکران دیدن این فیلم جرم است که متعلق به حوزه هنری است و نیز اعتراض امروز به تصمیم تازه شورای عالی سینما برای تغییر در سرگروه های سینمایی. چه بسا با این اتفاقات یکباره و شاید زند و بندهای احتمالی و حواشی، قرار گرفتن در فهرست نوروزی دیگر به کیفیت خود فیلم ها برنگردد.

منهای متری شیش و نیم بعنوان فیلم برگزیده تماشاگران جشنواره فجر که اکرانش قانونا قطعی است، به هرترتیب نمایش شش فیلم نهایی دیگر را بنابر شواهد باید از بین چهارانگشت ، تگزاس 2 ، زندانی ها ، دیدن این فیلم جرم است ، پیشونی سفید3 ، رحمان 1400 ، غلامرضا تختی و ژن خوک جستجو کرد.

البته با توجه به حواشی و جدل های پشت پرده، هر اتفاق دیگری در اکران عید نوروز، غیرممکن نیست؛ هر اتفاقی!

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
افزایش احتمالی قیمت بلیت سینما، این هنر را به طور مطلق از سبد فرهنگی خانواده های کم درآمد خارج خواهد کرد.

قیمت بلیت سینما در سال 98 قطعا افزایش خواهد یافت؛ این خبری بود که چند روز قبل به نقل از سخنگوی کارگروه اکران در رسانه ها منتشر شد. هر چند که میزان افزایش این قیمت هنوز مشخص نشده، اما احتمالا قیمت هر بلیت برای دیدن فیلم در سینما، بسته به درجه کیفی سالن ها، بین 15 تا 20 هزار تومان خواهد رسید. به این ترتیب، سینما رفتن نیز تبدیل به یک رفتار فرهنگی اشرافی و طبقاتی خواهد شد. وقتی دیدن فیلم هایی که البته اکثر آنها ارزش تماشا روی پرده عریض سینما را ندارند چون در قالب تلویزیونی ساخته می شود برای خانواده ای پنج نفره، 100 هزار تومان هزینه در پی داشته باشد، باید گفت که در عمل، ورود خانواده های کم درآمد به سالن های سینما ممنوع خواهد شد.
این مسئله که از ابتدای سال 98 رخ خواهد داد، علاوه بر جنبه اقتصادی، تبعات فرهنگی هم خواهد داشت. مخاطب سینما همواره عامه مردم به لحاظ اقتصادی بوده اند؛ حتی در دهه 60 و تا اوایل دهه 70 سینما اصلی ترین تفریح اقشار فقیر جامعه بود. اما بالا رفتن هزینه سینما رفتن، موجب می شود که مخاطب سینما بیش از پیش خاص شود. با توجه به اینکه سلیقه و تقاضای مشتری تأثیر مستقیم بر کیفیت و محتوای آثار سینمایی دارد، وقتی مخاطب فیلم ها به اقشار متوسط و مرفه جامعه منحصر شود، مضامین و جهت گیری این فیلم ها نیز به سمت نیازهای این اقشار متمایل خواهد شد.
یکی از دلایل دور بودن بخش اعظم تولیدات سینمایی ایران با مسائل اصلی جامعه در دو دهه اخیر نیز، فاصله گیری انبوه مردم و اقشار مختلف از سالن های سینما بوده است. با گران تر شدن این فعالیت فرهنگی-تفریحی، قطعا شاهد دورتر شدن سینما از مردم خواهیم بود.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
زینب تقوایی تهیه کننده تلویزیون گفت: به دلیل افزایش قیمت بازیگران، صدا و سیما ترجیح می دهد از بازیگران تازه کار استفاده کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۲

زینب تقوایی تهیه کننده سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری برنا ورود پول های نامربوط و نامشخص به نماش خانگی را تایید کرد و گفت: هر جایی که گردش مالی درجریان است امکان فساد و پولشویی وجود دارد. در نمایش خانگی هم همینطور است. بنده به شخصه در جریان هستم تعدادی از فیلم ها با پول های نامشروع ساخته می شود و تعدادی هم از راه درست. اینکه این موضوع را تعمیم دهیم که نمایش خانگی از راه پول های نامربوط کسب درآمد می کند اصلا درست نیست. چون باعث می شود سرمایه گذاران به خاطر قرار نگرفتن در مقابل این تهمت ها وارد این بخش نشوند و با این اتفاق، نمایش خانگی عملا فلج می شود.

وی دلیل ورود بازیگران جدید به سریال ها را افزایش قیمت بازیگران مطرح معرفی کرد و افزود: ما تهیه کنندگان مجبورر هستیم با نرخ تلویزیون پیش رویم. عده ای از بازیگران تفاوت تلویزیون و نمایش خانگی را می دانند و در فیلم هایی که ما پیشنهاد می دهیم دستمزد معقولی را اعلام می کنند. درصورتی که دستمزدشان در سینما و نمایش خانگی بالاتر است. عده ای هم هستند که اصرار دارند میزان دستمزدی که از نمایش خانگی می گیرند در تلویزیون هم همینطور باشد که مشخص است ما نمی توانیم از این بازیگران استفاده کنیم.

وی در ادامه افزود: این عوامل باعث شده تلویزیون به سمت جذب بازیگر جدید پیش رود. چه بسا در فیلم هایی که درحال پخش است حداقل 2 یا چند بازیگر جدید معرفی می شود. البته این اتفاق بدی نیست هم باعث می شود استعدادهای جدید کشف شوند هم اینکه مردم با چهره های جدید آشنا شوند.

تقوایی افزایش تولیدات نمایش خانگی را اتفاق بدی برای تلویزیون ندانست و گفت: جامعه امروزه ما نیاز به خوراک فرهنگی دارد و وضعیت موجود نشان می دهد که بازار هدف برای ساخت فیلم وجود دارد. بنابراین باید از مدیوم های مختلف خوراک مردم را تامین کنیم. نمایش خانگی اتفاقی است که در جامعه ما افتاده و اصلا هم اتفاق بدی نیست. اتفاقا باعث می شود تلویزیون به خودش بیاید و سطح خود را ارتقا دهد تا مخاطبانش ریزش نکند. اما وجود این مشکلات و حاشیه ها نیازمند به یک مدیریت فرهنگی قوی است. باید جلساتی برگزار شود تا قانون و چارچوب آن مشخص و به تمام حاشیه ها پایان داده شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۱

سیاست کوچک سازی دولت و برنامه های سازمان سینمایی برای ادغام برخی مؤسسات و نهادهای زیرمجموعه این سازمان، بحث ها و گفت وگوهای زیادی را در پی داشته است. این موضوع برای سینماگرانی که از مسیر سینمای جوان وارد دنیای فیلمسازی حرفه ای شده اند واکنش هایی را برانگیخته است.

پیش تر حسین انتظامی- دستیار ارشد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و سرپرست سازمان سینمایی- با اشاره به اینکه در راستای کوچک سازی دولت؛ درباره انجمن سینمای جوان کشور هم بحث هایی وجود دارد اما نهایی نشده است؛ گفته بود برای توانمند کردن بیشتر انجمن های سینمای جوان در استان ها و شهرستان ها آنها را به شکل هیأت امنایی اداره کنیم. یعنی استاندار، شهردار، خیرین و علاقه مندان در کنار مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان، هیأت امنا شوند و درآمد و هزینه را خودشان کنترل کنند. او در صفحه توییترش اینگونه می نویسد که؛ در تحول ساختار سازمان سینمایی، انجمن سینمای جوانان ایران و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، ضمن تثبیت، قدر بیشتری خواهند دید. بودجه حمایتی فیلم های کوتاه، مستند و انیمیشنی که فیلمسازان جوان می سازند رشد چشمگیری می یابد. در تجدید ساختار و ضابطه نویسی به همفکری فعالان صنف نیاز داریم.
مجید برزگر- کارگردان و تهیه کننده سینمای ایران- که از اعضای قدیمی انجمن سینمای جوانان ایران است با اشاره به اینکه هیچ کدام از این روش ها راه حل نیست بلکه حذف صورت مسئله است معتقد است با هیأت امنایی شدن انجمن سینمای جوان، فیلم کوتاه به دورترین مسئله در ذهن مسئولین تبدیل خواهد شد.

محسن استادعلی- مستندساز- به این موضوع اینگونه واکنش نشان می دهد که؛ اگر این بازنگری ها به سمتی برود که منجر به تولیدات پویاتر شود و خروجی ها شکل زنده تری بگیرند و به آموزش در این مرکز آسیبی نرسد، حرکت مثبتی صورت گرفته است اما متأسفانه شنیده شده که انجمن قرار است هیأت امنایی شود و افرادی از بیرون که در این زمینه تخصصی ندارند درباره موضوعات مربوطه تصمیم بگیرند که اگر این اتفاق بیفتد قطعاً خسارت جبران ناپذیری را به همراه دارد، زیرا در هر کاری باید از کارشناسان همان امر استفاده کرد که در غیر این صورت آسیب هایی جدی متوجه ساحتی می شود که سینمای آینده را می سازد. احسان مهدیان- سرپرست سینمای جوان دفتر ارومیه- که از مخالفان هیأت امنایی شدن سینمای جوان است می گوید؛ ما مخالف این موضوع هستیم و با برگزاری کمپین و گفت وگو با نمایندگان مجلس، وزیر ارشاد و سرپرست سازمان سینمایی، خواستار منتفی شدن این موضوع هستیم. چون این اتفاق در آینده مشکلاتی را پیش خواهد آورد که تضعیف شدن سینمای جوان را به دنبال خواهد داشت و به نظرم سینمای جوان با همین روند موجود و هماهنگی بین آموزش و تولید نتایج خوبی را داشته است و قطعا با هیأت امنایی شدن این ساختار و ورود مسئولین استان که افراد سیاسی هستند و آشنا نبودن آنها به فضای فرهنگی و هنری سینمای جوان، مسائل آموزش و تولید را دچار مشکلاتی خواهد کرد. الان 40سال است که سینمای جوان در مسیر درست آموزش و تولید قرار گرفته و به نتایج خوبی هم رسیده و به نظرم تقویت وضع موجود در تمام زمینه می تواند موقعیت بهتری را در اختیار هنرجویان قرار دهد. زهره خانم زمانی- سرپرست دفتر انزلی- هم در این زمینه گفت:همه ما فیلمسازان فیلم کوتاه نگران این موضوع هستیم. ما عاشق فیلم کوتاه هستیم و این موضوع در آستانه سال جدید ما را نگران کرده و سؤال این است که با بروز این اتفاق آیا مسئولین استان فرصت رسیدگی به مسائل، مشکلات و دغدغه های فیلمسازان را خواهند داشت؟ حتی برگزاری جلسه مشترک با مسئولین استان امکان پذیر خواهد بود. اینکه اساسا این موضوع به استقلال فیلم کوتاه لطمه خواهد زد. خواسته من از مسئولین سینمایی این است که در این زمینه قدری دقیق تر فکر کنند و در شرایط فعلی مملکت، شهرهای کوچک چقدر می توانند در جذب بودجه موفق باشند و اگر بودجه حمایتی دولت در فیلم کوتاه قطع بشود، این دفاتر به مشکل برمی خورند. پیشنهاد، خواسته و حرف ما همه سرپرستان سینمای جوان یکی است؛ این نهاد سینمایی به جای کوچک سازی و محدود شدن باید حمایت بشود.

انجمن سینمای جوان یک نهاد پرافتخار است و نمی توانیم و نمی شود افتخارات آن نادیده گرفته بشود. سینمایی که به جرأت می توانم بگویم در دهه های گذشته درست در زمانی که سینمای ما در انزوا بود سینمای کوتاه این بار را به دوش کشید. به نظر شما این ایالتی شدن، این اداره شدن شهرستانی، استقلال دفاتر را زیر سؤال نمی برد؟ و آیا باعث سهم خواهی از انجمن سینمای جوان نمی شود؟ آیا به این فکر نمی کنید سینمای جوان بعدا تبدیل به مکانی برای ساخت تیزر های سفارشی بشود؟ اینها گوشه ای از مشکلاتی است که ممکن است برای این نهاد سینمایی بیفتد. هیچ کدام از مدیران دفاتر یا دست اندرکاران انجمن سینمای جوان چشمداشت مالی ندارند و بحث ما سینمای کوتاه و انجمن سینمای جوان است؛ چون سینمای جوان تنها خانه امید جوانان سینما دوست و هنرمند است.

تاریخچه

انجمن سینمای جوان با داشتن 59دفتر در سراسر ایران هرچند در سال 1355 به ثبت رسیده، ولی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی به طور رسمی فعالیت خاصی نداشته و پس از انقلاب نیز تا مدت ها غیرفعال بوده است. تا اینکه در سال 1364 با تغییراتی که در حوزه معاونت سینمایی و سمعی و بصری وزارت ارشاد اسلامی اتفاق افتاد، به منظور ارتقای سینمای ملی و با کسب تجربه از فعالیت ها و تأثیرات سینمای آماتوری و در راستای تأسیس مرکز اسلامی آموزش فیلمسازی ، مرکز سینمای تجربی، بنیاد سینمایی فارابی و انجمن سینمای جوانان ایران راه اندازی شد تا به عنوان بستری جهت توسعه سینمای ملی با مأموریت مشخص در قالب وظایف مدون برای هر یک از تشکل ها مسیر را برای کشف استعدادهای درخشان و تربیت نیروی انسانی از بین جوانان، (از طریق دفاتر انجمن سینمای جوانان ایران در سراسر کشور) و همچنین برای کسب تجربه بیشتر با فعالیت در عرصه تولید فیلم های مستند و تجربی (از طریق مرکز سینمای تجربی) و نهایتاً ورود به عرصه تولید فیلم بلند سینمایی (تحت حمایت بنیاد سینمایی فارابی) شرایط را برای تأمین نیاز کشور فراهم کند. این تفکر باعث شد که انجمن با سازمانی مشخص شروع به فعالیت کند. و این نهاد فیلمسازی دروازه ورود بسیاری از علاقه مندان به هنر هفتم بوده است که در طول سالیان تبدیل به فیلمسازان صاحب نامی شده اند، آنها که اکنون و همچنان دغدغه حیات و بود و نبودش را دارند.

لینک خبر :‌ روزنامه همشهری
فهرست یارانه نشریات در سال 97 از سوی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۱

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فهرست یارانه نشریات در سال 97 به شرح زیر است:

یارانه نوبت پنجم روزنامه ها در سال 97 (در حال پرداخت)

فهرست یاران نوبت سوم نشریات در سال 97

فهرست یارانه علی الحساب شش ماهه دوم 97 روزنامه ها

فهرست یارانه شش ماهه اول97 نشریات؛ ترمیم نوبت های اول و دوم

فهرست یارانه شش ماهه اول97 روزنامه ها (ترمیم نوبت های اول و دوم)

فهرست یارانه نوبت دوم سال 97 (روزنامه ها و نشریات)

فهرست یارانه نوبت اول سال 97 (روزنامه ها و نشریات)

یارانه نوبت پنجم روزنامه ها در سال 97 (در حال پرداخت)

فهرست یاران نوبت سوم نشریات در سال 97

فهرست یارانه علی الحساب شش ماهه دوم 97 روزنامه ها

فهرست یارانه شش ماهه اول97 نشریات؛ ترمیم نوبت های اول و دوم

فهرست یارانه شش ماهه اول97 روزنامه ها (ترمیم نوبت های اول و دوم)

فهرست یارانه نوبت اول سال 97 (روزنامه ها و نشریات)

21 اسفند 1397 13:45

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۱ سایت های دیگر : بصیر آنلاین راه مبین

سرپرست تبلیغات و اطلاع رسانی معاونت مطبوعاتی گفت: برنامه ریزی های خوبی برای نظارت بر تبلیغات شبکه های مجازی انجام شده است.

مسعود اسعدی سرپرست تبلیغات و اطلاع رسانی معاونت مطبوعاتی، در خصوص تبلیغ برخی محصولات در شبکه های مجازی و عدم توجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به این مسئله، در گفتگو با خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، گفت: موضوع شبکه های مجازی و نظارت بر تبلیغات و آگهی های آن در دستور کار وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی قرار دارد. در شورای فعالیت در فضای مجازی جلسه ای داشتیم و از حدود یک الی دو ماه پیش به سایت های اینترنتی تبلیغاتی ورود پیدا کردیم و برخی از سایت های بدون مجوز را فیلتر کردیم. در حال حاضر دستور العمل نظارت بر آگهی های فضای مجازی تهیه شده و هر شخصی که در فضای های اینترنتی قصد تبلیغات داشته باشد، باید مجوز بگیرد.

وی افزود: ما ساز و کار نظارت بر کانون های تبلیغاتی را تهیه کرده ایم. امیدواریم که در اردیبهشت ماه ساز و کار و ابزار تهیه شده برای رصد شبکه ها، سایت ها و حوزه های اینترنتی به کار گرفته شود.

اسعدی در خصوص نظارت بر تبلیغات اینستاگرام گفت: ما قدم به قدم پیش می رویم و می دانید که نظارت بر حوزه فضای مجازی کار آسانی نیست. خصوصاً شبکه هایی که همانند شبکه های ماهواره ای از نظر ما رسمی و مجاز نیستند. شاید ما نتوانیم به شبکه های ماهواره ای خارج از کشور کاری داشته باشیم، ولی با آگهی هایی که از آن شبکه مشاهده می شود، برخورد خواهیم کرد.

وی با اشاره به اینکه شیوه برخورد ما با تبلیغات در اینستاگرام همانند شیوه برخورد با سایت های تبلیغاتی است، بیان کرد: ما با صاحبان آگهی ها برخورد می کنیم. تبلیغاتی در فضای مجازی دیده می شود و از نظر ما نظارت بر آن باید تمام روز و 24 ساعته باشد. همه حوزه ها در شبکه های ماهواره ای، رادیو و تلویزیون رصد می شوند و فضای مجازی با خصوصیت خاص خود زمان می طلبد که با برنامه ریزی انجام شده در اردیبهشت ماه کار رصد بر آگهی های آن شروع می شود.

وی ادامه داد: از نظر ما رصدی مهم است که 24 ساعته صورت گیرد. برنامه ریزی های ما در اردیبهشت ماه انجام خواهد شد تا تمام تبلیغاتی که در حوزه اینترنت است، رصد شود. باید تمام آگهی ها در چارچوب قوانین و مقررات قرار داشته باشند.

اسعدی در خصوص قولی که پیش از این مدیران وزارت ارشاد برای پیگیری چنین آگهی هایی در فضای مجازی داده بودند، گفت: قول هایی که پیش از این داده شده است، مبنای برنامه ریزی های ما بوده و پایه برنامه ریزی های ما به آن قول ها باز می گردد. برنامه ریزی های ما برای حفظ ارزش های ملی و حقوق مصرف کننده رصدی 24 ساعته خواهد بود.

گفتنی است؛ چندی پیش تیزر تبلیغاتی یک برند شکلات ایرانی از شبکه ویدئویی آپارات به نمایش درآمد و سیل عظیم انتقاد کاربران فضای مجازی را به همراه داشت. علت بازخوردهای منفی به این ویدئوی تبلیغاتی این است که در تک تک ثانیه های آن، استفاده ابزاری و جنسی از زن به چشم می خورد و محتوای آن را می توان کاملاً خارج و مخالف با عرف و موازین شرعی دانست.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۲ سایت های دیگر : عصر امروز

به گزارش سرویس سیاسی پایگاه خبری شهدای ایران ؛ روزنامه اصلاح طلب آرمان در شماره امروز (سه شنبه 21 اسفند) خود گزارشی با عنوان مشروباتی که جان می گیرند منتشر کرده است و در آن ضمن ارائه آماری از مسومیت های الکلی که بعضا به دلیل عدم دسترسی به جنس مناسب(!) ایجاد شده، با ژستی دلسوزانه تلاش نموده است نسخه ای برای رفع این معضل اجتماعی ارائه دهد. اما نسخه تجویز شده آرمان که به نقل از روانشناسی به نام امیرهوشنگ مهریار بیان می شود جدای از آنکه یک ژست دلسوزی برای جماعت واقعا اقلیت اهل این عمل خلاف تلقی می شود، در مرتبه بعد یک حرکت مشکوک است، چرا که این فرد روانشناس تلویحا طرق ممانعت قانونی و شرعی را مسدود می داند و به خیال خودش راه جدیدی به دولت برای حل این مشکل معرفی کرده است. این روانشناس ناشناس می گوید: در ایران هم اگر مصرف این مواد را آزاد کنند طبعا عوارض طبی خاص خود را خواهد داشت، اما به آن صورتی که در این سال ها برخی از افراد به دلیل مصرف مشروبات الکلی جان خود را از دست می دهند، نخواهد بود. اگر مصرف مشروبات الکلی ضرری داشته باشد، ضرر درازمدت و تدریجی خواهد بود بنابراین دولت باید تصمیم بگیرد که آیا ضرر درازمدت را برای جلوگیری از ضررهای آنی قبول می کند؟

در بخش دیگری از گزارش این به اصطلاح روانشناس صریحا راهکار این موضوع را معرفی مواد کم خطرتر دانسته و گفته است: در ایران برای مبارزه با مواد مخدر و الکلیسم همواره اقدامات بازدارنده انجام شده است و این شکل از برخورد موجب شده که این رفتار از بین نرود و فقط به زیر زمین منتقل شده است هنوز هم بروز می کند و این بازمی گردد به اینکه دولت و حکومت چگونه تصمیم می گیرد، آیا می خواهد این مسائل را با جوانان در میان بگذارد، از نظرات آنها استفاده کند و درباره این مسأله به آنها اطلاع رسانی کند و مثلا موادی به جامعه معرفی کند که ضرر کمتری داشته باشد؟

درباره مشروبات الکلی مانند قبل انقلاب رفتار کنیم!

البته این نسخه نویسی اصلاح طلبان مسبوق به سابقه است. در همین باره چندی پیش و در آبان ماه سال جاری، عباس عبدی فعال و تئوریسین اصلاح طلب در یادداشتی در روزنامه دولتی ایران نوشت: پس از شکست فاحشی که در قضیه شبکه های اجتماعی رخ داد و هزینه های مادی و معنوی فراوانی ایجاد کرد، اکنون مواجه با مسأله ای به نام مشروبات الکلی هستیم. در 45 روز گذشته 959 نفر بر اثر مصرف مشروبات الکلی که ظاهراً حاوی الکل متانل بوده است دچار مسمومیت های شدید شده اند. از میان افراد مسموم 92 درصدشان مرد و 8 درصد زن هستند که فوت شدگان نیز برحسب جنسیت به همین نسبت هستند. همچنین اکثریت آنان شامل جوانان 21 تا 30 سال می شوند که قابل توجه است.جالب است که این اتفاق در ماه محرم و صفر رخ داده که حتی اگر میزان مصرف کمتر نشده باشد، بعید است که اضافه شده باشد. ولی حجم و تعداد مسمومان به طرز معناداری بیش از گذشته است. از این تعداد 84 نفر فوت شده اند، 305 نفر به مرحله دیالیز رسیده اند و اعضای داخلی بدنشان دچار مشکلات حاد شده است و 27 نفر نیز نابینا شده اند.

عبدی در ادامه نوشت: در جامعه ای که شرب خمر حرام و جرم است و مستوجب مجازات و نیز در صورت تکرار حکم آن اعدام است، پس چگونه می شود که رفتاری به این مهمی که مجازات آن حدی است و قابل گذشت هم نیست، تا این اندازه رواج پیدا می کند که ظاهراً درصد و میزان مصرف آن بالاست، بطوری که تعداد افرادی که وابستگی به مصرف آن پیدا کرده اند نیز چشمگیر است. آن قدر این پدیده در ایران شایع شده است که بسیاری از افراد در حین رانندگی نیز بیش از حد مجاز مصرف کرده اند و تصادفات وحشتناکی در کشور به علت همین عامل رخ داده است. در مقابل در کشورهایی که مصرف آن آزاد است، کمتر شاهد این حد از رانندگی در حالت مستی هستیم.

وی در ادامه نوشت: کارکرد مجازات و فلسفه حقوق با آنچه که ما مدعی هستیم تطابق ندارد. باید قضیه را ریشه ای تر حل کرد. نگاه ما به موضوع حقوقی و جرم باید مبتنی بر نظر اجتماعی باشد و گناه را باید از طریق دیگری جلوگیری کرد. همچنان که پیش از انقلاب انجام می شد. این نگاه در همه امور فرهنگی باید جاری و ساری باشد. از هنر و ادبیات و فیلم و رسانه گرفته تا رفتارهای دیگر. مسأله محوری این است که قانون باید متکی بر عدالت و فرهنگ جامعه و با هدف تأمین نظم اجتماعی باشد. قانون ابزاری نیست که حکومت ها بتوانند هر طور که خواستند از آن استفاده کنند. متأسفانه برخی افراد می کوشند که راه های میانبُر را در جامعه طی کنند. به جای کوشش برای نفوذ در وجدان و ذهن مردم، آن را رها کرده اند و می خواهند با اتکا به قانون همه امور را درست کنند. بُرندگی ابزار قانون محدود است هنگامی که آن را برای هر هدفی استفاده کنیم، به ناچار از بُرندگی آن کاسته می شود... هنگامی که دامنه موضوعات تحت کنترل افزایش می یابد و از قانون برای کنترل تغییرات فرهنگی و اجتماعی استفاده می شود، نه تنها کارآمدی قانون را در این زمینه ها کاهش می دهد بلکه از وجاهت و مشروعیت قانون در موارد دیگر نیز کم می کند .

لینک خبر :‌ شهدای ایران
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با سفرا و رایزنان کشورهای اسلامی برای حضور در بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، گفت: ما از بزرگان دینی خود آموخته ایم که قرآن به هیچ مذهب و فرقه خاصی تعلق ندارد. قرآن بزرگترین عنصر مشترک میان مذاهب اسلامی در طول تاریخ است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۱

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عبدالهادی فقهی زاده با بیان این مطلب افزود: اگر کسانی به نام قرآن با اتباع سایر مذاهب به جنگ و ستیز برخاسته اند باید بگوییم سخت در اشتباه هستند. قرآن کتاب مقدسی است که به مثابه میراث آسمانی به مردم شور و شعور می آموزد.

وی ادامه داد: در صدد هستیم در بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم بیش از گذشته از حضور موثر کشورهای دوست و اسلامی بهره ببریم.

فقهی زاده افزود: امیدوارم بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم قوی تر از یک رویداد منطقه ای و ملی برگزار شود و به عنوان نماینده ای برای موسسات قرآنی مردمی در سراسر کشور باشد.

در ابتدای این دیدار، واعظی مشاور امور بین الملل معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هدف از برگزاری این نشست این است که بزرگترین کتاب مقدس جهانی را که تاکید بر همگرایی حداکثری در میان پیروان ادیان الهی دارد، یک بار دیگر بازخوانی کنیم و در این نمایشگاه به ترویج و تبلیغ بیش از پیش آن بپردازیم.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران که بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم را برگزار خواهد کرد، با مجموع متنوعی از برنامه های هنری، علمی، فرهنگی، پژوهشی و ... حضور می یابد.

واعظی ادامه داد: حضور کشورهای اسلامی در این نمایشگاه به معرفی دستاوردها و فعالیت های قرآنی آن ها منجر می شود و می توان از این طریق بین فعالان و پژوهشگران ایران و این کشورها تعامل و همکاری های دو جانبه ایجاد شود.

در بخشی از این دیدار سفیر فلسطین با اشاره به توجه ویژه حضرت امام خمینی (ره) به قدس شریف، گفت: امام خمینی (ره) در میان کشورهای اسلامی یک قدرت بزرگ محسوب می شود.

وی افزود: کشورهای اسلامی باید درک درستی از فلسطین و قدس داشته باشند همان طوری که بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و آیت الله خامنه ای رهبر ایران آن را درک می کنند.

سفیر فلسطین گفت: اسرائیل باید از بین برود. قرآن قابل تغییر و تبدیل نیست و کشورهای مسلمان باید به وحدت اسلامی توجه داشته باشند.

در ادامه این دیدار، رایزن امور دینی ترکیه، نماینده جمهوری پاکستان، دبیر اول بخش فرهنگ سفارت اندونزی، نماینده سفارت هند و رایزن فرهنگی کشور عراق به ارائه برخی نظرات خود پرداختند و اعلام آمادگی خود برای حضور در بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم را اعلام کردند.

در پایان این دیدار از چهار نشریه غیر زبان فارسی کشورمان شامل الطاهره به زبان عربی، محجوبه به زبان انگلیسی، ایران نوین به زبان اردو و کوران ایشیندا (در پرتو قرآن) به زبان ترکی آذری رونمایی شد.

21 اسفند 1397 15:00

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
گروه ادب عبدالهادی فقهی زاده در مراسم دوسالانه کتاب برگزیده نهج البلاغه اظهار کرد: نهج البلاغه کتاب مذهبی نیست، بلکه فرامذهبی است و شاهد برجسته آن این است که در طول تاریخ عده ای از شیفته ترین محققان و مسلمانان از مذاهبی برخاسته اند که حداقل در ظاهر نسبت چندانی با اهل بیت(ع) نداشته اند، اما شیفته مرام اهل بیت بوده اند.

به گزارش خبرنگار ایکنا، آیین اختتامیه اولین دوره جایزه جهانی دوسالانه کتاب برگزیده نهج البلاغه، عصر امروز، 21 اسفندماه، در تالار وحدت برگزار شد.
عبدالهادی فقهی زاده، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این آیین گفت: نهج البلاغه که به زعم بسیاری از محققان و نهج البلاغه پژوهان نام بسیار مبارک و صحیحی بر تارک کتاب شریف نهج البلاغه است، اما از نظر برخی ممکن است این عنوان، ناخواسته اذهان را به جای دیگری برده باشد که عملاً به نهج البلاغه ستم شده باشد. به این معنی که نهج البلاغه در حقیقت نهج فکر، سیاست، تربیت دینی، خداخواهی و دانش اجتماع و سیاست در جامعه دینی است و برخی نیز ممکن است با برداشتی که از عنوان این کتاب کنند، چنین تصوری را در ذهن نداشته باشند.
وی افزود: قرآن از آسمان به زمین آمد تا زمینی ها را آسمانی کند و شور و شعور را گسترش دهد. نهج البلاغه وجودی کمال یافته از امام علی(ع) را نشان می دهد و بیانگر این است که می توان فاصله میان زمین و آسمان را کم کرد.
فقهی زاده ادامه داد: اگر کلام خداوند در آیات قرآنی از سطح علوی نزول پیدا کرد و بزرگترین کتاب آسمانی است و بی کم و کاست در دست مردم قرار دارد، نهج البلاغه نیز نشئه ای از نشئات وجودی امام علی(ع) است.
وی تصریح کرد: بی تردید تبیین مستندات نهج البلاغه نشان می دهد که آنچه در نهج البلاغه است، بازگویی آموزه ها و مفاهیم قرآنی است، آن هم از زبان کسی که با وحی همدم و با پیامبر(ص) همنفس بوده و آیات را در جای جای نزول به گوش جان شنیده و با شهد زیبای تفسیر علوی در آمیخته است.
معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد بیان کرد: اگر قرآن با پیام خداوند و سروش آسمانی شکل گرفته، نهج البلاغه در سخن و قلم امام علی(ع) نمایشی باشکوه از اوج پرواز انسان است و نشان می دهد که می توان در دنیا زندگی کرد، اما دنیایی زیست نکرد و به دنیا با چشم حقارت نگاه کرد.
وی در ادامه بیان کرد: نهج البلاغه شریف، آموزه های نابی دارد که بین توحید، اجتماع، سیاست و اندیشه دینی آشتی ایجاد کرده است و صفت دنیایی را از دنیا زوده است. نهج البلاغه کتابی مذهبی نیست، بلکه فرامذهبی و شاهد برجسته آن این است که در طول تاریخ عده ای از شیفته ترین محققان و مسلمانان از مذاهبی برخاسته اند که حداقل در ظاهر نسبت چندانی با اهل بیت(ع) نداشته اند اما شیفته مرام آن ها بوده اند و به اصطلاح امامی نبودند و هرکس به اندازه انسانیت خود به نهج البلاغه نگاه کرده و نهج البلاغه را اثری گران بها یافته است.

جستجوی تفسیر قرآن در نهج البلاغه

فقهی زاده در ادامه گفت: چه تنگ است حصار مذهبی بر گرداگرد کتاب بزرگ بشری. مسلمانان و غیرمسلمانان از هر مذهب و فرقه بر خود می بالند و به قرآن عشق می ورزند و یکی از تفاسیر قرآن را در نهج البلاغه جستجو می کنند.
وی ادامه داد: معاونت قرآن و عترت توفیق یافت سال گذشته با پیشنهادی که از جانب احمد پاکتچی و با درک صحیح از آموزه های نهج البلاغه این جایزه را برگزار کند. این پیشنهاد با هدف گسترش فرهنگ علوی و دانش به دور از تعصبات مذهبی و برای جریان سازی علمی و پژوهشی مطرح شد.
آیت الله سید جمال الدین دین پرور، مدیر عامل بنیاد نهج البلاغه در ادامه این مراسم گفت: جایزه جهانی نهج البلاغه، امروز جایگاه خاصی دارد مسئله نهج البلاغه مسئله کتاب خاص نیست بلکه این کتاب با انقلاب اسلامی همزاد بوده و در راستای تبیین حکومت علوی پس از قرن ها تحقق یافته است و از این جایگاه برخوردار است از این رو فرصتی برای بازخوانی نهج البلاغه پدید آمده است.
وی افزود: هر انقلابی نیازمند منشوری است که بر اساس آن عمل کند و کتاب نهج البلاغه بهترین منشور برای انقلاب اسلامی است تا احکام و قوانین آن بر اساس نهج البلاغه تدوین شود.
دین پرور ادامه داد: تفاوت نهج البلاغه با سایر احادیث در این است که نهج البلاغه نوشته یک حکیم و دانشمند نیست که فارغ از جامعه بوده و در گوشه ای نشسته و مطالبی را بیان کرده باشد بلکه سخنان کسی است که در راس حکومت اسلامی و در موقعیتی است که دستورات اسلامی را با اتقان و استناد صادر و خود مجری بوده است.
وی تصریح کرد: وقتی امیرالمؤمنین(ع) حکومت را آغاز کرد، بسیاری از این احکام در آن زمان صادر شد و بدون کمک گرفتن از افراد این دستورات را چه در عهدنامه مالک اشتر و چه در خطبه ها و نامه های دیگر مطرح کرده اند.

مباحثی که دنیا تشنه آن است
دین پرور گفت: نهج البلاغه در همه زمینه ها نکاتی را دارد که دنیا تشنه آن است و وقتی در جامعه مطرح می شود مورد استقبال قرار می گیرد.
وی ادامه داد: نهج البلاغه فقط کتاب شیعه و یک مسئله خانوادگی و فامیلی نیست، بلکه مربوط به همه مذاهب و ادیان است و آموزه های آن در هر جای دنیای سیاست مورد توجه بوده و نتوانسته اند از آن صرف نظر کند. یعنی هر جا صحبت از دموکراسی و عدالت می شود نمی توان از نهج البلاغه نام نبرد.
مدیرعامل بنیاد نهج البلاغه تأکید کرد: نسل جوان و کارگزاران حکومت باید از این آموزه ها و دستورات استفاده کنند. مسائل اقتصادی بسیار مهمی در نهج البلاغه وجود دارد که مسئولان می توانند از آن بهره گرفت و یا نمایندگان می توانند با عنوان طرح و لایحه از موضوعات آن بهره برده برداری کنند و آن را به صورت قانون به تصویب برسانند. امیدوارم نهج البلاغه بیش از پیش در جامعه ما مورد استفاده قرار گیرد.

احمد پاکتچی، دبیر اولین جایزه کتاب نهج البلاغه در ادامه این آیین گفت: همه مسلمانان با حدیث انا مدینةالعلم و علی بابها آشنا هستند؛ از این رو با توجه به این حدیث، ما به این جایزه، فقط به عنوان یک کتاب نگاه نمی کنیم که بحث را با آن ببندیم. این کتاب از این نظر اهمیت دارد که بابی برای باز شدن به دریای معارف و آموزه های الهی و اسلامی است و مسیر را برای ما می گشاید و می توانیم به اقتضای شرایط زمانی و مکانی مشکلات و مسائل مختلف را حل کنیم.

بازگشت جامعه به آموزه های نهج البلاغه
وی افزود: پیشنهاد این جایزه از این باب نبود که برای تک تک کتاب ها جایزه ای داده شود، بلکه کتاب نهج البلاغه جایگاه ویژه ای داشته و دارد؛ چه زمانی که امیرالمؤمنین(ع) زمان خلافت را عهده دار شد و چه زمانی که مسلمانان به سمت این کتاب میل و کشش پیدا کردند. اکنون نیز این نیاز به شدت احساس می شود که باید جامعه به این کتاب و آموزه های آن بازگشت داشته باشند.
پاکتچی در ادامه اهداف این جایزه را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: شناسایی آثار و نویسندگان برتر و معرفی شایسته آن ها به جامعه علمی، تشویق و حمایت از نویسندگان کتب برتر و دیگر مترجمان، مصححان و پژوهشگران، ترویج سبک زندگی علوی در فرهنگ عمومی با معرفی آثار برگزیده و قابل استفاده در حوزه نهج البلاغه، جریان سازی فرهنگی با ایجاد شبکه نخبگان پژوهشگر در عرصه آموزه های علوی و ایجاد گفتمان ادبی و ارتقای سطح آگاهی از اهداف دیگر این جایزه جهانی بود.
وی ادامه داد: دورنمای ما در این کار این بود که این جایزه آیین میثاقی به گرد نهج البلاغه ایجاد شود و نخبگان و محققان دلگرم شوند که اثرشان خوانده می شود.
وی با اشاره به داوری آثار گفت: پس از انجام مراحل اجرایی کار و تشکیل سه کارگروه، هزار اثر شناسایی شده مربوط به هر گروه غربالگری اولیه شد و داوران برجسته آثار را با رعایت دقت و انصاف بررسی و ارزیابی کردند و در نهایت 12 اثر برگزیده انتخاب شد.

یادآور می شود این مراسم با قرائت پیام سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دوسالانه کتاب برگزیده نهج البلاغه خاتمه یافت.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در تشریح علت لغو مراسم هفته فرهنگی فرانسه در تبریز گفت: مجوزی برای برگزاری این مراسم صادر نشده بود که لغو هم بشود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۲

به گزارش تبریزبیدار ، روز گذشته اعلام شده بود مراسم هفته فرهنگی فرانسه در تبریز با حضور فیلیپین بانتژا وابسته فرهنگی سفارت فرانسه در تهران و جمال اوبشو رایزن فرهنگی سفارت فرانسه در تهران در محل مجمتع فرهنگی 29 بهمن تبریز برگزار شود اما به یکباره لغو شد و مهمانان فرنگی از راه نرسیده، به تهران برگشتند.

عصر دیروز در حالی که مهمانان خارجی و دیگر مدعوین و رسانه ها در محل مراسم حاضر شده بودند، به یکباره مسئولین موسسه فرهنگی الف بعنوان متولی برنامه، از لغو برنامه خبر داده و ضمن عذرخواهی از حاضران، از برگزاری مراسم در روزهای آینده خبر دادند.

عدم صدور مجوز این مراسم از دلایل احتمالی این رویداد فرهنگی بود که بنا بر ادعای مسئولین برنامه، مشکلی از این جهت وجود نداشت.

تشریفات قانونی و هماهنگی با وزارت خارجه صورت نگرفته بود

در ارتباط با همین موضوع ، محمد محمدپور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی در گفتگو با تبریزبیدار در واکنش به عدم برگزاری این مراسم گفت: مجوزی برای برگزاری این مراسم صادر نشده بود که لغو هم بشود. برگزارکنندگان این مراسم باید قبلا هماهنگی های لازم را با وزارت امورخارجه انجام می دادند که این کار صورت نگرفته بود.

وی ادامه داد: اداره کل فرهنگ و ارشاد استان مسئول صدور مجوز این مراسم بود که لازم صدور مجوز این بود که موسسه الف باید برای اخذ نظر وزرات امورخارجه اقدام می کرد.

محمدپور تاکید کرد: موسسه الف در برگزاری مراسم عجله کرد و باید تشریفات قانونی طی می شد تا ما نیز مجوز لازم برای این مراسم را صادر می کردیم.

گفتنی است بر اساس اعلام قبلی قرار بود در این مراسم فیلم های سینمایی فرانسه به نمایش درآید و همچنین نمایشگاه عکس آلن سکارولی برپا شود. برگزاری یا عدم برگزاری این رویداد در روزهای آتی در هاله ای از ابهام بوده و منتظر اطلاع رسانی ها خواهیم بود.

لینک خبر :‌ تبریز بیدار
پس از گذشت7روز از نخستین نمایشگاه منطقه ای خوشه های خلاقیت روستا که باحضور هرمزگان، کرمان، سیستان بلوچستان، جنوب کرمان، فارس، خوزستان، جنوب فارس و بوشهر در روستای بازیاری برگزارشد، عوامل اجرایی این رخداد درنشستی به بررسی نقاط قوت و ضعف آن پرداختتند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۱

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از میناب، عوامل اجرایی در کنار مسئول دبیرخانه کانون های مساجد هرمزگان و فعالان فرهنگی مساجد شهرستان میناب در این نشست صمیمی سه ساعته، برگزاری نخستین نمایشگاه خوشه های خلاقیت روستا را از زوایای مختلف بررسی و تجزیه و تجلیل کردند.

اتحاد، همراهی، همدلی و مشارکت فعال آحاد مردم روستا، محدود نبودن نمایشگاه به بخش غرفه ها، استفاده از نمادهای بومی، پوشش سنتی و بهره گیری از عناصر طبیعی روستا از شاخص ترین نقاط قوت نمایشگاه خوشه های خلاقیت روستا بود.

حجت الاسلام احمد پهلوانی در این نشست ضمن قدردانی از همت و پشتکار اهالی روستای بازیاری در میزبانی شایسته از مهمانان و شرکت کنندگان نخستین نمایشگاه منطقه ای جنوب کشور، از اتحاد، همراهی، همدلی و مشارکت حداکثری و فعال آحاد مردم روستا به عنوان سرمایه ای مهم و بی نظیر و از ویژگی های برجسته این رخداد یاد کرد.

وی تاکید کرد: کانون فرهنگی هنری اباعبدالله الحسین(ع) و عوامل اجرایی نمایشگاه هم باید این سرمایه را برای سال بعد حفظ کنند و هم به فکر توسعه آن باشند.

مسئول دبیرخانه کانون های مساجد هرمزگان محدود نبودن نمایشگاه به غرفه ها و پررنگ کردن برنامه های جانبی را از دیگر نقاط قوت برشمرد و افزود: استفاده از نمادهای بومی در اجرای موسیقی و تئاتر و همچنین پوشش سنتی اعضای گروه سرود و بانوان یکی دیگر از مزیت ها بود.

وی اضافه کرد: تلاش شبانه روزی و خستگی ناپذیر عوامل اجرایی و بهره گیری از عناصر طبیعی روستا نظیر برگ و شاخه و تنه درخت خرما(حصیر، سوند و ...) در ساخت غرفه های نمایشگاه و سن آیین اختتامیه از دیگر ویژگی های شاخص به شمار می رود.

تعدد رشته ها و عدم تناسب آن با نمایشگاه و ظرفیت روستا، فرصت عرض اندام پیدا نکردن نمایش ظرفیت های فوق العاده روستای بازیری در بخش ابداعات و اختراعات از نقاط منفی نمایشگاه به شمار می رود.

پهلوانی در بخش دیگری از سخنانش به تشریح نقاط منفی این رخداد نیز پرداخت و گفت: بهتر است که در دومین نمایشگاه در سال آینده به همه جوانب نگاه کارشاسانه تری صورت گیرد.

وی افزود: از هم اینک، 360 زوز تا نمایشگاه سال آینده فرصت باقی است و می توان از لحظه لحظه آن برای شناسایی ظرفیت های بدیع استفاده کرد و به فکر ایده، خلاقیت و نوآوری در برنامه بعدی بود.

این مقام مسئول از تعدد رشته ها به عنوان یکی از آسیب های این نمایشگاه نام برد و بیان کرد: رشته ها باید متناسب با نمایشگاه و ظرفیت روستا باشد.

وی با طرح این پیشنهاد که این رخداد در سال آینده تحت عنوان جشنواره برگزار و نمایشگاه به عنوان برنامه ای جانبی در کنار آن دایر شود، افزود: شرایط برای معرفی رشته هایی نظیر شعر، فیلم کوتاه و ... تنها در قالب جشنواره قدرت خودنمایی پیدا می کنند.

پهلوانی همچنین به ظرفیت فوق العاده روستای بازیاری در بخش ابداعات و اختراعات اشاره و خاطرنشان کرد: تولید ماشین برقی که 120 کیلومتر سرعت دارد، تولید پهباد، شناور برقی و ... بخشی از اختراعات جوانان این روستاست که در نخستین نمایشگاه فرصت عرض اندام پیدا نکرد.

وی تاکید کرد: در نمایشگاه دوم باید همه توان ابداعی و اختراعی روستای بازیاری جهت ترویج روحیه خودباوری در بین روستانشینان به نمایش گذاشته شود.

محدود بودن زمان برگزاری نیز یکی دیگر از نقاط ضعف نخستین جشنواره منطقه ای جنوب کشور محسوب می شود که این موضوع مد نظر همه اعضای شرکت کننده در این نشست بود.

مسئول دبیرخانه کانون های مساجد هرمزگان از محدود بودن زمان برگزاری نمایشگاه به عنوان یکی از نقاط ضعف یاد کرد و افزود: این نمایشگاه از 13 اسفند تا 15 اسفند برگزار شد که زمان بسیار کوتاهی است.

وی در خاتمه با بیان اینکه به نمایندگی از مشاور وزیر و رئیس ستاد هماهنگی کانون های مساجد برای قدردانی از زحمات مردم روستای بازیاری در این نشست شرکت کرده ام، اظهار کرد: سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تقویت فعالیت های فرهنگی در روستاهاست.

گفتنی است؛ در پایان این نشست از 20 نفر از عوامل اجرایی نخستین نمایشگاه منطقه ای خوشه های خلاقیت روستا تجلیل به عمل آمد و 7 نفر از آنان نیز به سفر زیارتی مشهد مقدس اعزام خواهند شد.

پایان پیام/ 88

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: اکثر سینماهای ما این امنیت را دارند، اما کاستی هایی هم وجود دارد؛ اخیرا ما بازبینی ای در سینماهای مشهد داشتیم و برای رفع این مشکلات، برای آن ها زمان تعیین کردیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۲ سایت های دیگر : همسو نیوز

به گزارش قدس آنلاین ، محمدرضا محمدی در خصوص تامین امنیت سالن های هنری، سینماها و نمایش های استان در ایام نوروز و تایید کمیسیون ماده پنج برای سینماها اظهار کرد: اکثر سینماهای ما این امنیت را دارند، اما کاستی هایی هم وجود دارد؛ اخیرا ما بازبینی ای در سینماهای مشهد داشتیم، جلسات مجدد تشکیل شد و تذکراتی داده شده است و برای رفع این مشکلات، برای آن ها زمان تعیین کردیم؛ مشکلات خیلی حاد نیستند و جزیی اند؛ ایراداتی گرفته شده و به آن ها ابلاغ شده و در حال برطرف کردن آن هستند.

وی با بیان این که همه سینماهای ما کمیسیون ماده پنج دارند، خاطرنشان کرد: منتها بعضی سینماها ایرادات جزیی داشتند که اخیرا ما تذکراتی را به آن ها دادیم که آن تذکرات را برطرف می کنند و تا قبل از پایان سال هم، یک بازدید دیگر صورت خواهد گرفت که ان شاءاللّه مسائل امنیتی تماشاچیان تایید و تأمین شود و این دغدغه ما از بین برود.

معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: کمیسیون ماده پنج صرفا و به صورت خاص مربوط به سینماهاست؛ البته ما کمیسیون ماده دو هم داریم که زمانی که سینماها می خواهند تاسیس شوند، تقاضایی داده می شود، جلسه ای تشکیل می شود، موافقت اصولی اولیه برای آن ها صادر می شود و بعد از آن که کارهای اصلی و سخت افزاری انجام شد، کمیسیون ماده پنج تشکیل می شود که متشکل از نماینده ارشاد، آتش نشانی، شهرداری، فرمانداری و شهرسازی است.

محمدی تصریح کرد: این دستگاه ها نقشه ها را بررسی می کنند؛ آتش نشانی از لحاظ امنیت ساختمان و راهبر نیروی انتظامی از لحاظ کنترل ترافیکی، نظرشان را می دهند و در نهایت که اشکال خاصی وجود نداشته باشد و دستگاه ما هم به صورت تخصصی از لحاظ امکانات، چیدمان صندلی، پرده، صوت و تصویر و... را تایید کنند، ما نقشه را برای تهران می فرستیم تا به ما مجوز بدهند و ما پروانه فعالیت آن ها را صادر کنیم.

وی در خصوص امنیت سالن های نمایشی افزود: برای سالن های نمایشی، تقاضایی داده می شود و بازدید اولیه ای انجام می شود، اما نه با دید خاصی که در سینماها وجود دارد؛ یعنی قانون و شرایط آیین نامه ها تاحدودی در مورد سالن های نمایشی نسبت به سینماها متفاوت است. سالن های نمایش ما هم ایراداتی را دارند و تذکراتی را به مسئولان سالن ها دادیم تا ایرادات ایمنی را برطرف کنند.

معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در تکمیل سخنان خود اضافه کرد: بازوی کمک کننده ما خود مردم هستند و ما از مردم می خواهیم که اگر به سالن های سینما، نمایش، نگارخانه ها و آموزشگاه های ما مراجعه می کنند و ایراد خاصی را مشاهده می کنند، حتما به اطلاع ما برسانند تا ما بتوانیم آن ایرادات را برطرف کنیم.

محمدی عنوان کرد: در مجموع فعالیت در حوزه هنری خروجی مالی چندانی ندارد و دوستان مشغول در بخش خصوصی با عشق و علاقه وارد این حوزه شده اند و نیاز به حمایت های دستگاه دولتی دارند که آن هم متاسفانه با توجه به مشکلات اعتباری ای که ما داریم، میسر نیست و تاکنون هم نتوانستیم کمکی به آن ها بکنیم.

منبع: ایسنا

انتهای خبر/

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۲

97 سال چندان متفاوتی برای تئاتر اصفهان نبود. وعده ساخت و استفاده از سالن تئاتر شهر همچنان پا برجا ماند و به سال آینده رسید. ایده دایر کردن تماشاخانه های محلی راه به جایی نبرد. انجمن نمایش اصفهان با وجود تغییر در ترکیب نتوانست اتفاق تازه و تاثیرگذاری را در فضای تئاتری اصفهان رقم بزند و به عقیده بسیاری، نگاه های سلیقه ای در تایید متون و نمایشنامه ها از سوی شوراهای تایید ادامه داشت. وضعیت اجراهای موجود، چندان چنگی به دل نزد و تئاتری های اصفهان کمتر توانستند نمایش های خلاقانه و ماندگار بر اساس مسائل روز را به صحنه تئاتر شهر بیاورند. با این همه، تئاتر اصفهان در سالی که گذشت، چند خبر کوچک خوب را به گوش علاقه مندان رساند. چهار نمایش از اصفهان به جشنواره تئاتر فجر راه یافت، تماشاخانه ماه به سالن های کم تعداد تئاتر اصفهان افزوده شد و یکی دو اتفاق دیگر فضای تئاتر اصفهان را در سالی که گذشت، تکان داد. به همین بهانه با دو فعال و کارشناس تئاتر اصفهان درباره بالا و پایین های تئاتر شهر در انتهای سال گفت وگو کردیم.

اسماعیل موحدی، کارگردان، بازیگر و از فعالان تئاتر اصفهان با بیان اینکه راهیابی چهار نمایش از اصفهان به جشنواره تئاتر فجر را می توان بهترین اتفاق سال جاری تئاتر اصفهان دانست، اظهار می کند: نیمه دوم سال تئاتری اصفهان، نیمه خاموش تئاتر بوده، چون یا آثار دراین بازه زمانی به درستی دیده نشده اند یا کیفیت لازم را نداشته اند. او با تاکید بر اینکه تمامی اجراهای شهر را رصد نکرده است، می گوید: تا جایی که در جریان هستم به سمت و سوی افول رفته ایم. البته در بخش هایی هم با برگشت جامعه آکادمیک به سمت آثاری با رگ و ریشه بومی و علمی مواجه هستیم، اما این تلاش ها زیاد و کافی نیست.سرپرست گروه تئاتر جلفا با اشاره به اینکه در سال 97 رویکرد سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان به سمت حمایت از آثار مخاطب محور و پرتماشاگر رفته است، ادامه می دهد: تولید و اجرای تئاترهای عامه پسند در جای خود اشکالی ندارد، اما بخش دولتی باید بودجه و امکاناتش را در اختیار کسانی بگذارد که دانش و نگاه علمی برای اجراهای تازه را داشته باشند. در واقع نیاز است در این بخش به فردیت هنرمندان باسواد اهمیت داده شود. متاسفانه سالن های دیگر و بخش خصوصی به ناچار به سمت اجرای آثاری می روند که درآمد زایی و فروش، مهم ترین دلیل اجرایشان است و در آنجا چندان به ملاک های کیفی و محتوایی توجه نمی شود. نه اینکه جذب مخاطب اهمیتی نداشته باشد، اما به عقیده من، بخش دولتی باید بر حمایت آثار کیفی و پیش برنده تمرکز کند تا تئاتر اصفهان جهت لازم را پیدا کند، چون اگر ملاک صرفا مخاطب باشد، ما مجبوریم پذیرای آثار سطح پایین هم در جایی مانند تالار هنر به عنوان مرکز تخصصی تئاتر باشیم. در حالی که به شدت نیازمندیم از آثاری با پایه هنری و بر مبنای تجربه ورزی حمایت کنیم، آثاری که به کارهای دیگر خط و جهت بدهند.

بدون سالن، تماشاگران از دست می روند
کارگردان نمایش دام با اشاره به اینکه انفعال و کم تحرکی تالار هنر در سال جاری آسیب زیادی را متوجه جریان تئاتر شهر ما کرده اضافه می کند: در مورد عملکرد تالار هنر نمی توان به طور مشخص صحبت کرد، چون هنوز رویکرد و رویه کاری اش در سال تازه مشخص نیست و به نوعی در مقابل آن بلاتکلیف هستیم. البته ظاهرا سیاست گذاران و برنامه ریزان سازمان در حال برنامه ریزی بر روی زیرساخت های تازه آن هستند که در صورت تایید و اجرا، این سالن را در مسیر تازه ای قرار می دهد، اما هنوز نمی توان درباره آن جمع بندی داشت و نیاز است که در سال جدید با مشی تازه و مشخص تالار هنر مواجه باشیم. کارگردان و بازیگر نمایش ریکاوری وضعیت دیگر سالن های تئاتر اصفهان را این طور تحلیل می کند: حوزه هنری، سالن تازه ای به مجموعه تئاتر شهر اضافه کرده که طی اجراهای انجام شده هنوز نتوانسته تماشاگر خود را پیدا کند. البته این روند با توجه به تازه ساز بودن سالن آن طبیعی است و باید صبوری کرد تا مسیر درستش را بیابید. در مجموعه فرشچیان به دلیل مبنا قرار دادن اولویت های مالی و خصوصی بودن، آثار باکیفیت و بی کیفیت به شکل درهم اجرا می شود و خطر از دست رفتن تماشاگر دائم در آن وجود دارد، چون تماشاگران نمی دانند با چه نوع کاری مواجه هستند. البته این ضعف رویکرد تا حدودی در مورد سالن های دولتی هم صدق می کند و نیازمند برنامه ریزی است. عضو سابق انجمن نمایش اصفهان اما برگزاری انتخابات دور تازه این انجمن و ادامه فعالیتش را با توجه به تجربه خود چندان تاثیرگذار نمی داند: تا زمانی که تعامل بین انجمن نمایش به عنوان بازوی اداره ارشاد و این اداره وجود نداشته باشد، این انجمن کارایی و کیفیت لازم را نخواهد داشت. نبود این تعامل چه در دورانی که ما عضو انجمن بودیم چه امروز باعث شده این انجمن فعالیتی خنثی و بی اثر داشته باشد. اینکه انجمن نهایتا بودجه ای که از تهران آمده را خرج کند، نمی تواند ملاک خوبی برای کار اثر گذار این انجمن باشد، بلکه این فضا باید به قضایای صنفی ورود و رسیدگی کرده و ارگان های مختلف را به هزینه کردن برای تئاتر مجاب کند تا بتواند کارایی مورد نظر را پیدا کند.

نمایش های امسال، قابل تامل نبودند
معین الدین عشاقی که در سال 97 در قالب کارگردن و بازیگر در نمایش نگاهمان می کنند حضور داشته و به تازگی نیز در نمایش غرب غمزده ایفای نقش کرده است، هم حضور چهار نمایش از اصفهان در جشنواره تئاتر فجر اتفاق قابل توجهی در جریان تئاتر اصفهان می داند. اما او با دنبال کردن حدود 90 درصد اجراهای تئاتری سال جاری شهر به این برآورد رسیده است که امسال نمایش قابل توجه و درخور تاملی در شهر اصفهان اجرا نشده و سطح اجراهای اصفهان کیفیت خاص و مطلوبی نداشته است. معین الدین عشاقی سپس از تاسیس تماشاخانه ماه در زیر مجموعه حوزه هنری اصفهان به عنوان دیگر اتفاق خوب تئاتر اصفهان در سال 97 یاد می کند . البته او تاسیس این پلاتو را کافی نمی داند و معتقد است: ما همچنان با فقدان و کمبود سالن و امکانات تئاتر در اصفهان مواجه هستیم. کارگردان نمایش نگاهمان می کنند اما تجربه ناخوشایندی از اجرا در سالن کوچک فرشچیان دارد: متاسفانه شرایط اجرا در سالن کوچک فرشچیان حرفه ای نیست، همان طور که ما نمایشمان را بدون داشتن نور کافی در یک اتاق فرمان بسیار نامنظم و حتی خطرناک در این سالن بر صحنه بردیم . متاسفانه سالن کوچک فرشچیان، سالنی نامرتب و کثیف است. بدتر از همه، اتاق گریم و راهروهای تمیز ندارد و گذشته از اینها، اگر بخواهی در این سالن اجرا داشته باشی، با برخورد نامناسب راهنمایان سالن و کسانی که به آنها مسئولیت داده شده بود هم مواجه می شوی. مسئول مربوط، سالن را در طول مدت زمان اجرای ما برای تمرین به گروه های مختلف اجاره می داد و ما مجبور بودیم هر شب دکور نمایش را در فضای کوچک پشت سالن قرار بدهیم و روز بعد دوباره چیدمان کنیم. این کار جدای از زحمت زیاد برای گروه، به دکور نمایش ما لطمه می زد. نکته مهم اینکه تمام این مشکلات و بی نظمی ها با وجود پرداخت کرایه سالن فرشچیان، برای ما رخ داد.او در ادامه به فعالیت کمرنگ و ضعیف تالار هنر اصفهان در سالی که گذشت، اشاره می کند: جریان تغییر مدیریت و مشکلات دیگر باعث شد در سال جاری تالار هنر که یکی از مهم ترین سالن های تئاتر اصفهان است، به سالنی بسیار ضعیف و خنثی تبدیل شود و شاهد اتفاق خاصی در آن نباشیم. عشاقی همچنین ادامه برخوردهای سلیقه ای و بعضا غیر علمی شورای تئاترارشاد استان با متون نمایشی را یکی دیگر از مشکلات ادامه دار تئاتر اصفهان می داند: همچنان مایه تعجب است که برخی متون که نه فقط در تهران بلکه در شهرهای دیگر هم اجرا شده، به عقیده دوستان شورا مناسب اجرا در اصفهان نیست!/گروه فرهنگ و هنر

لینک خبر :‌ روزنامه اصفهان زیبا
جلسه ی ساماندهی اجرای موسیقی زنده در سفره خانه های سنتی در آستانه فرا رسیدن نوروز به همت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان لنگرود با همکاری اداره میراث فرهنگی و صنایع گردشگری ، اداره نظارت بر اماکن عمومی و اتاق اصناف صبح روز یکشنبه 19 اسفندماه جاری برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۲

به گزارش روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان لنگرود، سهراب مقدسی طی گفتگویی اعلام داشت : از آنجا که آیین نامه ی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص اجرای موسیقی زنده فقط منوط به اجرای موسیقی در سفره خانه های سنتی دارای مجوز از سازمان میراث فرهنگی است ، صدور مجوز برای سایر واحد های صنفی این چنینی از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ، منوط به ایجاد یک سازوکار بین سازمان میراث فرهنگی و اتحادیه ی اصناف در خصوص چگونگی صدور مجوز است.

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد : مالکان و مدیران سفره خانه های سنتی و اماکن این چنینی باید خود را موظف به رعایت چارچوب های قانونی و مورد تایید دانسته و در مقابل نیز دستگاه های مجری باید هرچه سریعتر هم مشکلات این حوزه را برطرف کنند و هم زمینه ی فعالیت قانونی این مراکز را فراهم نمایند.

مقدسی تصریح کرد : آنچه لازمه ی بهبود این وضعیت است نگاه نظارتی در کنار صدور مجوز های قانونی است که می تواند ضمن ارائه ی محتوا به هنرمندانی که مبادرت به اجرای موسیقی زنده در سفره خانه ها و سایر مراکز می کنند ، ناهنجاری های موجود را کاهش دهد.

وی با اشاره به اینکه ملاک صدور مجوز اجرای موسیقی زنده از سوی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ، تاییدیه ی سازمان میراث فرهنگی و اداره نظارت بر اماکن عمومی است ، افزود : اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی برابر با آیین نامه های قانونی داخلی ، نسبت به صدور مجوز برای سفره خانه های دارای مجوز سازمان میراث فرهنگی اقدام نموده و سایر اماکنی که از اتحادیه ی اصناف مجوز فعالیت دارند ، هیچگونه مجوزی از این اداره مبنی بر اجرای موسیقی زنده دریافت نکرده اند.

مقدسی همچنین تصریح کرد : سفره خانه یک ظرفیت فرهنگی و هنری است که در اثر عملکرد های اشتباه ، به یک تهدید تبدیل شده و ضروری است در صورت کمبود و یا نبود بند های قانونی در این خصوص ، سریعا قوانین لازم در این حوزه تدوین گردد.

لزوم داشتن پروانه صنفی ، اجرای موسیقی از نوع سنتی ، عدم سلیقه ای بودن برخورد با افراد خاطی ، مدیریت حوزه موسیقی سفره خانه ها توسط ادارات همکار ، معرفی گروه مجری موسیقی در واحدهای متقاضی به اماکن جهت تأیید صلاحیت و ... اهم مواردی بود که از سوی مدعوین مطرح و مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

21 اسفند 1397 14:08

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مدیرکل اوقاف و امور خیریه هرمزگان گفت: برای رفع تصرف موقوفات با احدی تعارف نداریم و براساس قانون نسبت به رفع تصرف موقوفات اقدام می کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۲

به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، حجت الاسلام والمسلمین محمدطاهر گرایلی امروز در جمع خبرنگارن با اعلام این هشدار اظهار داشت: اخیرا یکی از تصرفات بزرگ شش و نیم میلیاردی متعلق به یکی از صاحب منصبان رفع تصرف شد و در سال جاری نیز 70 درصد بیشتر از آنچه که در سازمان اوقاف تکلیف کرده بود، در سطح استان رفع تصرف داشته ایم.

وی افزود: رفع تصرف موقوفات از اشخاص حقیقی و حقوقی ادامه دارد و تصرفات دستگاه های نظامی و انتظامی و دانشگاه علوم پزشکی استان تعیین تکلیف شد و بدهی شهرداری، اداره برق، آموزش و پرورش و امثال آن را نیز پیگیریم که تعیین تکلیف شود.

به گفته مدیرکل اوقاف و امور خیریه هرمزگان، 700 سند موقوفات در سال جاری صادر شده است.

حجت الاسلام گرایلی خاطرنشان کرد: طرح آرامش بهاری در 31 بقعه شاخص سطح استان در ایام تعطیلات نوروز اجرا می شود. این طرح در جاده های استان هم اجرا می شود تا مسافران نیز بهره مند شوند.

وی گفت: مبلغان بومی و از سایر مناطق کشور نیز در اجرای این طرح حضور دارند و برای کودکان اجرای برنامه دارند.

گرایلی بیان داشت: رهبر معظم انقلاب بر افزایش سطح مطالبه گری در جامعه نسبت به حقوق اقشار مختلف تاکید دارند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه هرمزگان اظهار داشت: رویکرد و سیاستگذاری اوقاف این است که خدمات و امکانات اوقات در اختیار عموم قرار گیرد و حضور وقف در زندگی مردم ملموس باشد .

وی گفت: وقف های مشارکتی در حوزه های قرآنی، مساجد و حسینیه داریم و نیاز است که در سایر حوزه ها نیز وقف مشارکتی ایجاد شود.

گرایلی ادامه داد: برای رفع مشکلات حوزه رسانه ای استان نیز آمادگی داریم حمایت های لازم را داشته باشیم.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه هرمزگان با گرامیداشت 22 اسفند ماه سالروز تشکیل بنیاد شهید افزود: شهدا جایگاه ویژه ای دارند و تمام هستی شان را در راه آرمان هایشان گذاشتند.

وی خاطرنشان کرد: اداره کل اوقاف و امور خیریه هرمزگان موفق به عملی کردن به 85 درصد سهمیه تعیین شده برای تربیت حافظ قرآن کریم در راستای فرمایش مقام معظم رهبری جهت تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم شده است.

گرایلی از شروع ثبت نام برای چهل و دومین دوره مسابقات قرآن کریم در استان از 20 اسفندماه سال جاری تا 20 فرودین سال آینده خبر داد و افزود: این مسابقات در سه مرحله شهرستانی (20 فروردین تا 15 اردیبهشت 98)، مرحله استانی(18 خرداد تا 21 تیر98) و مرحله کشوری در 10 مهرماه سال آینده و مرحله بین المللی در رشته های مختلف از جمله حفظ 5، 10، 20جزء وکل قرآن کریم، قرائت، ترتیل، اذان، دعاخوانی، حفظ و معارف موضوعی، تفسیر قرآن کریم و... برای افراد بالای 18 سال خبر داد.

مدیرکل اوقاف و امورخیریه هرمزگان گفت: آموزش هیئت امنا، امامان جماعت و مسؤولان بسیج مساجد استان در قالب طرح الفت به مدت سه روز در مشهد مقدس اجرا شد و آموزش خادمان مساجد را نیز در سال آینده برگزار می کنیم.

این مقام مسؤول گفت: درصورت مشارکت بیشتر موسسات قرآنی در سطح استان، آمادگی داریم طرح های قرآنی بیشتری را اجرا کنیم.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه بندرعباس نیز در این جلسه گفت: طرح آرامش بهاری در بندرعباس از 28 اسفند97تا 14 فروردین سال آینده در شش بقعه شاخص شهرستان برگزار می شود.

حجت الاسلام محسن شهبازی افزود: مراسم سخنرانی در 4 بقعه، ادعیه و مناجات در 7 بقعه، اسکان زائران در 10 بقعه، ایستگاه صلواتی در 12 بقعه، خیمه معرفت در سه بقعه، سه دفتر پاسخگویی به سوالات، نمایشگاه فرهنگی در یک بقعه، مسابقات فرهنگی در 5 غرفه، برگزار می شود که 10 نفر مبلغ اعزامی هم در بندرعباس و هرمز حضور خواهند داشت.

انتهای پیام/88030/ح

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
استاندار کرمان با بیان اینکه نابسامانی هایی در رفتارهای عمومی اجتماعی و اداری استان داریم که لازمه آن ارتقای سطح فرهنگ عمومی است گفت: پایین بودن میزان مطالعه غیردرسی در جامعه یکی از مشکلات فرهنگی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۱ سایت های دیگر : پایگاه خبری ذاکر

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان ، محمدجواد فدایی صبح امروز در آخرین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان که با حضور حجت الاسلام والمسلمین حسن علیدادی سلیمانی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان در سالن پیامبر اعظم استانداری کرمان برگزار شد اظهار داشت: قرارگاه فرهنگی طرح جدیدی است که در استان اجرا شده و امیدواریم اهداف شورای فرهنگی در این قرارگاه به نتیجه برسد.

وی با بیان اینکه نابسامانی هایی در رفتارهای عمومی اجتماعی و اداری استان داریم که لازمه آن ارتقای سطح فرهنگ عمومی است گفت: یکی از شاخص های فرهنگ عمومی، میزان سرانه مطالعه در جامعه است و همه قبول داریم که پایین بودن میزان مطالعه غیردرسی در استان یکی از مشکلات فرهنگی است.

استاندار کرمان با اشاره به اینکه پایین بودن میزان مطالعه غیردرسی به استان کرمان اختصاص ندارد و مربوط به کل کشور است افزود: میزان این شاخص در کرمان باید به صورت دقیق مشخص شود و برای ارتقای میزان مطالعه در استان برنامه ریزی کرد.

وی با اشاره به دیگر شاخصه های موثر در ارتقای فرهنگ عمومی بیان کرد: یکی دیگر از شاخصه های فرهنگ عمومی در جامعه، وجدان کاری در ادارات است و اعتقاد دارم که میزان انگیزه و علاقه کارمند در رفع مشکل ارباب رجوع بسیار اهمیت دارد.

فدایی با بیان اینکه اتفاقی که شاهد آن هستیم این است که ارباب رجوع در مسیر پرونده خود دچار مشکل شده و به مقام بالاتر شکایت کرده است گفت: در نهایت این مسئله نه تنها در تسریع پرونده اثری ندارد که بیشتر باعث لجاجت می شود.

وی با بیان اینکه آئین نامه شورای فرهنگ عمومی استان مشخص و شش کارگروه ذیل این شورا برای اجرایی کردن آئین نامه تشکیل شده است عنوان کرد: کارگروه های این شورا تاکنون 14 جلسه تشکیل دادند و ساماندهی و تعیین هیئت مدیره کارگروه ها انجام شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با یادآوری اینکه یک جلسه شورای فرهنگ عمومی استان در سال جاری با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد افزود: امیدواریم در سال جدید با ارائه برنامه های نو و جدید شاهد فعالیت بهتر و بیشتر شورای فرهنگ عمومی استان کرمان باشیم.

انتهای پیام/ ع

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
سمنان- ایرنا- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان گفت: آئین اختتامیه هفته فیلم و عکس این استان روز پنج شنبه 23 اسفند با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۱

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین علی اصغر فضیلت روز سه شنبه در نشست خبری در سالن جلسات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان بیان کرد: سید عباس صالحی و هیات همراه به منظور حضور در آئین اختتامیه هفته فیلم و عکس استان سمنان، به این استان سفر می کنند.
وی حضور در مرقد شهدای گمنام و قرائت فاتحه، دیدار با برخی از هنرمندان و پیشکسوتان استانی و شرکت در جشن سالگشت روزنامه پیام سمنان از دیگر برنامه های صالحی در این سفر برشمرد.

** 675 اثر به دهمین هفته فیلم و عکس سمنان رسید
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان گفت: 600 قطعه عکس و 75 فیلم از سوی هنرمندان به دبیرخانه دهمین هفته فیلم و عکس استان ارسال شد.
وی بیان کرد: استقبال عکاسان و فیلم سازان از هفته فیلم و عکس استان سمنان بسیار خوب بوده و تعداد آثار رسیده به دبیرخانه نیز بیانگر این امر است.
وی با اشاره به سفر سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به سمنان اظهار داشت: آئین اختتامیه هفته فیلم و عکس استان با حضور این وزیر عصر پنجشنبه 23 اسفند جاری برگزار می شود و برترین های هفته فیلم و عکس و پیشکسوتان این عرصه در استان سمنان در این آیین تجلیل می شوند.
فضیلت بیان کرد: دهمین هفته فیلم و عکس استان سمنان روز یکشنبه با برگزاری کارگاه آموزش عکاسی مستند در تالار آفتاب سمنان و با تدریس حسن غفاری آغاز شد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان، نمایش فیلم های کوتاه، برپایی نمایشگاه عکس، برگزاری اردوی عکاسی و نیز کارگاه های تخصصی فیلم و عکس را از جمله برنامه های هفته فیلم و عکس استان سمنان معرفی کرد.
دهمین هفته فیلم و عکس استان سمنان تا بیست و چهارم اسفند ادامه دارد و در قالب آن کارگاه های تخصصی فیلم و عکس نیز با شرکت هنرجویان و علاقه مندان به هنر عکس و فیلم برگزار خواهد شد.

** برگزاری اردوی عکاسی هفته فیلم و عکس استان سمنان در شاهرود
فضیلت ادامه داد: اردوی عکاسی شرکت کنندگان در کارگاه آموزشی عکاسی مستند در قالب برنامه های هفته فیلم و عکس روز دوشنبه در شاهرود برگزار شد.
وی گفت: در این اردو نزدیک به 30 نفر از عکاسان و هنرجویان شهرهای مختلف استان سمنان حضور داشتند.
وی بیان کرد: شرکت کنندگان زیر نظر حسن غفاری با اصول عکاسی مستند آشنا شدند و با حضور در طبیعت و نیز بافت شهری اقدام به تصویربرداری کردند.

**برنامه های نوروزی اداره کل فرهنگ و ارشاد
فضیلت بیان کرد: این اداره کل در نوروز سال 98 فعالیت های مختلفی را برای شهروندان و پذیرایی از مسافران در دستور کار خود قرار داده است.
وی با اشاره به اینکه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان در برگزاری برنامه های شاد و متنوع در ایام نوروز مشارکت دارد، گفت: اجرای موسیقی سنتی در روزهای مختلف در میدان ارگ سمنان، اجرای جنگ شادی در 27 اسفند ماه در پارک آبشار شاهرود و جشن های عید مبعث در کانون های فرهنگی هنری مساجد استان از جمله این برنامه ها است.

**نمایش 12 فیلم جشنواره فجر در سمنان
فضیلت برگزاری جشنواره فیلم فجر در استان سمنان از 12 تا 18 بهمن 97 در ساعت های 18 و 20 با نمایش 12 فیلم را از جمله اقدامات این اداره کل در سال 97 عنوان کرد.
وی سرخ پوست، 23 نفر، مدیترانه، جان دارک، سمفونی نهم، بنفشه آفریقایی، ناگهان درخت، غلامرضا تختی، شبی که ماه کامل شد، طلا و لکنت را از جمله این فیلم ها معرفی کرد.
7342م/7408

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان گفت: حضور بخش خصوصی در ایجاد و توسعه زیرساخت های فرهنگی و هنری استان سیستان و بلوچستان همچنان کمرنگ است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۱ سایت های دیگر : پایگاه خبری ذاکر باشگاه خبرنگاران جوان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زابل ، حسین مسگرانی عصر امروز در دیدار با اصحاب فرهنگ و هنر منطقه سیستان تاثیر حضور بخش خصوصی در ایجاد و توسعه مراکز فرهنگی و هنری را مهم عنوان کرد و اظهار داشت:حضور بخش خصوصی در ایجاد و توسعه زیرساخت های فرهنگی و هنری استان سیستان و بلوچستان همچنان کمرنگ است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان افزود: احداث سالن پلاتوی تئاتر و مجتمع ها و پردیس سینمایی از ضروریات اولیه در شهرستان زابل است که باید برای ایجاد آنها در سال آینده برنامه ریزی شود.

وی با اشاره به تعمیر و تجهیز مجتمع عای فرهنگی و هنری استان سیستان و بلوچستان، بیان کرد: با حمایت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با استانداری و سازمان برنامه و بودجه بیش از دو میلیارد تومان اعتبار جهت تجهیز انجمن های فرهنگی و هنری مستقر در مراکز فرهنگی و هنری خریداری شد و مجتمع فرهنگی و هنری شهرستان زابل جزو این مراکز است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه پیگیر برگزاری بزرگداشت مفاخر برجسته سیستان از جمله شهید مرتضی مطهری و یعقوب لیث هستیم،خاطرنشان کرد: به زودی انتخاب مسئول انجمن سینمای جوانان زابل انجام می شود و به صورت رسمی آغاز به کار خواهد کرد.

وی با مطرح کردن مصوبات هیئت دولت پیرامون ایجاد سالن پلاتوی تئاتر و تجهیزات مراکز فرهنگی و هنری بیان کرد: یکی از دلایل پایین بودن شاخص های زیرساخت های فرهنگی و هنری در استان ما عدم حضور و مشارکت جدی بخش خصوصی در زمینه ایجاد مراکز سینمایی و هنری است که خوشبختانه امسال برای اولین بار با اختصاص اعتباری ویژه جهت پرداخت تسهیلات فنی و اعتباری با سود پایین، آمادگی حمایت از بخش خصوصی فرهنگی و هنری را داریم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم