بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 20 اسفند 97
رئیس کمیته پدافند غیرعامل در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه پدافند غیرعامل باید به عنوان پیوست در تمامی فعالیت های فرهنگی و هنری قرار بگیرد، گفت: پدافند غیرعامل موضوعی است که باید امروزه به آن توجه بیش از پیش داشته باشیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۰

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی اصغر کاراندیش معاون حقوقی، مجلس و امور استان ها و رئیس کمیته پدافند غیرعامل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از ظهر امروز در جلسه آگاه سازی پدافند غیرعامل با موضوع پدافند غیرعامل و رویکرد فرهنگی با تاکید بر این مطلب ادامه داد: اینگونه جلسات برای آگاه سازی مدیران، مسولان و کارکنان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در حوزه فرهنگ و هنر فعالیت می کنند ضروری است.

وی افزود: برگزاری این جلسه با هدف افزایش دانش و اطلاعات در زمینه موضوعات پدافند غیرعامل صورت گرفته است و امیدورم به این مهم دست یابیم.

معاون حقوقی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه گفت: پدافند غیرعامل موضوعی است که همه دستگاه های نظام باید به آن توجه داشته باشند زیرا برای حفاظت و مصونیت از هرگونه تهدید ضروری است.

رئیس کمیته پدافند غیرعامل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در عین حال تصریح کرد: این وزارتخانه نیز در راستای وظایف فرهنگی و هنری خود به عنوان یک نهاد حاکمیتی اقداماتی را در این زمینه دارد تا آسیب پذیری آن کاهش یابد.

وی افزود: به عنوان مثال اگر در کشور بین اقوام مختلف همبستگی وجود دارد به طور قطع از آسیب پذیری آن کاسته می شود.

20 اسفند 1397 12:41

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزیر ارشاد گفت: همان طور که در زمینه تغذیه گرفتار مشکلاتی هستیم امروز گرفتار مخاطره دانش کاذب فست فودی هستیم.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، آیین گرامیداشت پانزدهمین سالروز تأسیس نهاد کتابخانه های عمومی کشور و اختتامیه چهارمین دوسالانه بین المللی کارتون کتاب صبح امروز با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور برگزار شد.

سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با بیان اینکه مهم است نهاد کتابخانه ها را به عنوان یک نهاد فرهنگی و تاثیرگذار با چه تعبیر و تفسیری بشناسیم، اظهار داشت: برخی نهادها تک ساحتی و برخی چند ساختی هستند. یک کارخانه فقط در یک ساحت کار می کند اما نهادی مانند دانشگاه در چند ساحت کار می کنند.

وی گفت: نهادهای چند ساحتی نیز گاهی در یک و چند بخش فعالیت می کنند البته این تقسیم بندی ها را می توان گسترده تر کرد. در برداشت من نهاد کتابخانه ها یک نهاد چند ساحتی و میان بخشی است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مقایسه رشد تعداد کتابخانه های عمومی کشور پرداخت و افزود: ما حدود سه هزار کتابخانه داریم که در تعداد تحولات زیادی بوده است. در مجموع یک میلیون و 400 هزار متر مربع فضای فرهنگی در اختیار دارند. حدود 42 میلیون کتاب در این کتابخانه ها وجود دارد. قبل از انقلاب تنها یک میلیون 500 هزار کتاب در این مجموعه ها داشتیم که این ها همه تحولاتی در سازمان کتاب و کتابخوانی بوده است.

صالحی عنوان کرد: مسیر رو به جلو آمده و تغییرات و تکامل قابل توجهی قابل مشاهده است البته با افق ها فاصله داریم. این در حقیقت یک حد کانونی نهاد است. مرحله ی دیگر این است که یک نهاد در حوزه کودک و نوجوان است. نگرش به کودکان به عنوان آینده کشورها جدی است، هرگاه تعداد فرزندان کم تر شود اهمیت کودکان در خانواده ها نیز بیشتر می شود و بحث کشور به کودکان پیوند اساسی می خورد.

وی گفت: نهادی کتابخانه ها برای کودکان یک نهاد بسیار مهم است. در کنار مدرسه، نهاد کتابخانه ها یک نهاد مهم در حوزه کودک و نوجوانان است. با این نگاه حوزه کودکان تقویت می شود و نهاد کتابخانه ها در گام دوم انقلاب حتماً احتیاج به نوسازی و نوآوری بیشتر است تا بتوانیم در حوزه کودک و نوجوانان تاثیرگذاری بیشتری داشته باشیم.

صالحی تاکید کرد: نهاد کتابخانه ها نهاد کتاب و کتابخوانی و نهاد تاثیرگذار بر کودکان و نوجوانان و مراکز فرهنگی است. ما نیازمند کلوپ های تجمعی و باشگاه فرهنگی ایرانیان به دور از قومیت ها و مذهب هستیم. کمتر جایی وجود دارد که قومیت، سنین، جنسیت مختلف با محوریت کتاب عمل کند، نهاد کتابخانه ها چنین ظرفیتی دارد.

وزیر فرهنگ خاطرنشان کرد: حوزه های متنوعی وجود دارد تا کتابخانه های عمومی را به عنوان یک باشگاه فرهنگی فعال کند. ایده های بیشتر می تواند به کمک آید و راه نرفته را پیش ببرد. نهاد کتابخانه ها در عین اینکه یک سازمان کتابخوانی و باشگاه فرهنگی است، یک نهاد اجتماعی است که می خواهد کارش را با کتاب پیش ببرد.

وی بحث توسعه انسانی را برای همه کشورها مهم دانست و گفت: کشورها با توسعه انسانی توسعه پیدا می کنند که دریچه رشد همه جانبه است؛بدون توسعه انسانی پیشرفت اتفاق نمی افتد. متغییرهای توسعه انسانی مقولاتی چون مشارکت جمعی، تقویت مهارت های فردی و اجتناعی، مشارکت اجتماعی مدنی است که نهاد کتابخانه ها در آن اثرگذار است.

صالحی اظهار داشت: در حوزه آسیب های اجتماعی حتماً نهاد کتابخانه ها می تواند ورود داشته باشد. اینکه ما با آسیب های اجتماعی چگونه برخورد می کنیم و فعال باشد مهم است. از تقویت عواطف انسانی تا حوزه های دیگری که وجود دارد را می توانند فعال کنند که نوعی توجه مشکلات اجتماعی است که نزدیک به فعالیت های این نهاد است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: نهاد کتابخانه ها باید مکمل نقش خانواده باشد. گسست خانواده، خانواده را به فروپاشی می رساند که ما نیز می توانیم در چنین مخاطراتی باشیم که نهاد کتابخانه ها می توانند در این زمینه فعالیت کنند. ما در درون خانواده ها گرفتار یک خاموشی خطرناک هستیم که با کتاب می توانیم مانع آن باشیم.

وی تاکید کرد: نهاد کتابخانه ها یک نهاد صرفاً کتابخوانی نیست بلکه یک نهاد چند ساحتی است. حوزه کارتون یک ظرفیت قابل توجه است که ترکیب ظرفیت هنر و رسانه را دارد. وقتی یک هنر رسانه هنری باشد همه ظرفیت ها را با خودش ترکیب می کند که اسم آن امروز کارتون بود.

صالحی اظهار داشت: همان طور که در زمینه تغذیه گرفتار مشکلاتی هستیم امروز گرفتار مخاطره دانش کاذب فست فودی هستیم. کارتون هنر رسانه ای برای هشدار در این زمینه است که بدون زبان و بدون ترجمه از این دردها سخن می گویند و یادآوری می کنند در چه موقعیت خطرناکی هستیم.

منبع: تسنیم

مسئولیت صحت اخبار ارائه شده به عهده منبع خبر بوده و این رسانه صرفاً رسالت اطلاع رسانی خود را در این رابطه انجام می دهد.

لینک خبر :‌ نسیم آنلاین
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه نهادکتابخانه ها به عنوان یک باشگاه فرهنگی است، گفت: ما امروز نیاز به جمع های جریان ساز در فضای اجتماعی داریم که به مانند یک باشگاه آمایشی و جغرافیایی که فراتر از قومیت، مذهب، جنسیت و ... باشد به عنوان یک باشگاه عمل کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۰ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان میزان جهانی پرس هنر آنلاین فرهنگ وهنر

به گزارش مرکز روبط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی امروز در سالروز تاسیس نهاد کتابخانه های عمومی کشور و اختتامیه چهارمین دوسالانه کارتون کتاب با اشاره به اینکه برخی نهادها در زندگی ما تک ساحتی هستند اما در مقابل نهادهای چندساحتی هم وجود دارد، اظهار داشت: نهاد کتابخانه ها یک نهاد چندساحتی میان بخشی و چند بخشی است، نهاد کتاب و کتاب خوانی همان هسته اصلی است که در آنجا فعالیت های زیادی انجام شده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر بیش از سه هزار کتابخانه در کشور وجود دارد که یک میلیون و چهارصدهزار متر مربع در اختیار این فضا است، تعداد کتاب های این کتابخانه ها قابل مقایسه با تعداد کتاب های ما در چهل سال گذشته نیست، در سال 58 میزان یک میلیون کتاب داشته ایم که امروز به 42میلیون رسیده است که با این نگاه در سازمان کتاب و کتاب خوانی کشور از منظر کمی تحو لات خوبی رخ داده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: نهادکتابخانه ها یک نهاد موثر در حوزه کودک و نوجوانان نیز به شمار می رود، کودکان به عنوان آینده سازان یک کشور از اهمیت بسیاری برخوردار هستند، در همین راستا نهاد کتابخانه ها نهادی است که در کنار مدرسه و پاره ای از مجموعه های مرتبط با کودکان نقش مهمی در رشد این نسل دارد، اگر بخو اهیم آینده مطمئنی داشته باشیم نهاد کتاب خانه ها یک حوزه بسیار مهم برای این قشر از جامعه محسوب می شود.

صالحی با بیان اینکه تمام کتابخانه ها باید بخش کودک داشته باشد، تصریح کرد: در بسیاری از موارد ما باید کتابخانه های اختصاصی کوکان داشته باشیم، در گام دوم انقلاب که رهبر معظم انقلاب به عنوان نقشه راه ارائه کردند حتما با این نگاه نیازمند نوسازی و تحولات بیشتر در حوزه کودکان و نوجوانان هستیم تا تاثیرگذاری بیشتری در آینده جامعه داشته باشیم.

وی افزود: این نهاد اجتماعی باید به کمک نهاد خانواده و مدرسه بیاید، خانواده ها به طور طبیعی ارتباطاتی را با نهاد کتابخانه ها خواهند داشت، ما امروز گرفتار یک خاموشی نگران کننده در خانواده ها هستیم که باید با کلمات مفید آنها را پرکنیم، نهاد کتابخانه ها صرفا یک نهاد کتابخوانی نیست بلکه این نهاد چندساحتی است که در بخش های مختلف زندگی اجتماعی و شخصی انسان ها کاربرد دارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: نهادکتابخانه ها همچنین به عنوان یک باشگاه فرهنگی نیز محسوب می شود، ما امروز نیاز به جمع های جریان ساز در فضای اجتماعی داریم که به مانند یک باشگاه آمایشی و جغرافیایی که فراتر از قومیت، مذهب، جنسیت و ... باشد به عنوان یک باشگاه عمل کند.

صالحی با اشاره به اینکه کمتر جایی وجود دارد که با این گستره جغرافیایی شهر و روستا بتواند به عنوان یک باشگاه با محور کتاب عمل کند، خاطرنشان کرد: نهاد کتابخانه ها چنین ظرفیتی را دارد و کارهای خوبی در این بخش رخ داده است، البته ایده های موثرتر می تواند به تکمیل این راه کمک کند.

وی ابراز داشت: نهاد کتابخانه ها یک نهاد اجتماعی است که با کتاب کار خود را پیش می برد، اینکه یک سازمان در کنار تمام کارکردها؛ خود را یک نهاد اجتماعی بداند کار دشواری است، بحث توسعه انسانی برای همه کشورها مهم است زیرا تمام کشورها براین اساس رشد و توسعه پیدا می کنند، پس بدون توسعه اجتماعی پیشرفت در هیچ کشوری اتفاق نمی افتد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به هنر کارتون کتاب گفت: حوزه کارتو ن یک ظرفیت قابل توجه است که از دو ظرفیت هنر و رسانه همزمان بهره می برد، وقتی یک هنر؛ رسانه ای می شود ظرفیت هردو را با خود ترکیب می کند و این اتفاق در هنر کارتون کتاب رخ داده است، ویژگی این هنر ظرفیتی که در فضای جهانی پیدا کرده ایم می تواند بسیار چشمگیر باشد.

صالحی اضافه کرد: کارتون کتاب هم از منظر رقابت و هم ارزش افزوده به کمک کتاب آمده است، همانطور که ما گرفتار یک تغذیه فست فودی ساده و کاذب هستیم متاسفانه در حوزه دانش و دانایی هم دارای یک دانش فست فودی ساده و آسان و در عین حال کاذب شده ایم.

وی در پایان گفت: کارتو ن یک هنر رسانه ای است که می تواند عدم خواندن کتاب را به ما نشان دهد، این هنر با ما حرف می زند و همه را به فکر فرو می برد تا بیشتر با آسیب های عدم کتابخوانی روبرو شویم.

گفتنی است در پایان این مراسم از برگزیدگان دوسالانه کارتون کتاب تجلیل به عمل آمد.

20 اسفند 1397 13:03

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
نماینده میاندوآب با اشاره به تغییر برخی از کلمات در بررسی ایرادات شورای نگهبان در بودجه و همچنین طرح اصلاح قانون انتخابات گفت: این کارها باعث وهن مجلس می شود، کما این که اقدامات فرهنگستان زبان فارسی موجب بی حرمتی به زبان فارسی شده است.

به گزارش ایسنا، جهانبخش محبی نیا در جلسه علنی امروز (یکشنبه) با استناد به اصل 15 قانون اساسی در اخطاری گفت: طبق این اصل زبان و خط رسمی و مشترک مردم ایران فارسی است و اسناد و مکاتبات و کتب رسمی نیز با این زبان بوده است. همچنین استفاده از زبان های محلی و قومی در کنار زبان فارسی آزاد است.

وی افزود: این که امروز مجلس در جریان بررسی ایرادات شورای نگهبان در بودجه و یا طرح اصلاح قانون انتخابات برخی لغات را تغییر داد، با این استناد که این لغات فارسی نیست، در واقع اقدامی را مجلس در وهن زبان فارسی صورت داده و به دستاوردهای بزرگ ایران بزرگ بی اعتنایی کرده است.

این نماینده مجلس ادامه داد: البته کار به جایی رسیده که فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی کارهایش موجب بی حرمتی به زبان فارسی شده است. اجازه دهید که ما زبان فارسی را همچون زبان فردوسی، خیام، سعدی، زکریای رازی، و آخوند خراسانی پیش ببریم. این اصلاحات پیشکش است. ما از هیأت رئیسه می خواهیم که جلوی این کارها را بگیرد.

علی مطهری رئیس جلسه با وارد ندانستن این اخطار گفت: در طول چند سال اخیر کلمات لاتین و انگلیسی در زبان فارسی مورد استفاده زیاد قرار گرفته است در همین باره از وزیر ارشاد سوالی داشتم که ایشان کارت زرد گرفت.

نایب رئیس مجلس افزود: باید مقابل استفاده از کلمات انگلیسی را در زبان فارسی گرفت لذا کار شورای نگهبان بر لزوم جایگزینی این کلمات درست بود ما هم می خواهیم به دوران آخوند خراسانی در زبان فارسی برگردیم.

در زمان بیان توضیحات مطهری محبی نیا با صدای بلند اعتراض می کرد و با فریاد می گفت که حرفهای مطهری درست نیست.

امروز در بخش هایی از بودجه کلماتی همچون بازبینی جایگزین کنترل، رایانه کی جایگزین فضای مجازی، الگو جایگزین مدل و برنما جایگزین بنر شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
همایون امیرزاده به علت عوارض ناشی از مجروحیت دوران دفاع مقدس در بیمارستان شهید محمدی بندرعباس بستری شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۰ سایت های دیگر : جنوب ایران

به گزارش خبرگزاری شبستان از بندرعباس، همایون امیرزاده ، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه شنبه(19 اسفند ماه) به علت تنگی نفس ناشی از عوارض مجروحیت دوران دفاع مقدس به بیمارستان شهید محمدی مراجعه و دربخش جراحی این بیمارستان بستری شد.

همایون امیرزاده سوابقی چون فعال رسانه ای، مدیرکلی فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان در دولت نهم، مشاور اجرایی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت دهم، رئیس هیات رسیدگی به تخلفات ناشران و ارزشیابی نمایشگاه کتاب تهران و همچنین مدیر انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات این وزارتخانه را در کارنامه دارد.

وی از سال 64 به صورت داوطلبانه به جبهه های نبرد حق علیه باطل اعزام و تا 29 تیرماه 67 در لشکر 41 ثارالله در عملیات های مختلفی ازجمله کربلای 4 و کربلای 8 حضوری فعال داشته است.

خبرگزاری شبستان برای همایون امیرزاده آرزوی سلامتی و بهبودی دارد.

پایان پیام/ 88

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
نمایندگان ارومیه، خلخال و قم در تذکری به وزیر جهاد کشاورزی خواستار تسریع در توزیع عادلانه گوشت قرمز و مرغ در مناطق روستایی شدند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۰ سایت های دیگر : قم نا اکو فارس

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس،تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور در نشست علنی امروز مجلس دوشنبه 20 اسفند 97 توسط احمد امیرآبادی فراهانی عضو هیأت رئیسه مجلس قرائت شد که این تذکرات به شرح زیر است.

ناهید تاج الدین نماینده مردم اصفهان به اتفاق جمع دیگری از نمایندگان به وزیر کار تعاون و رفاه اجتماعی در رابطه با چرایی به تعویق انداختن تشکیل جلسات مربوط به تعیین حداقل دستمزد کارگران تذکر دادند.

علی محمد شاعری نماینده مردم بهشهر در مجلس در تذکری به رئیس جمهور عنوان کرد که ناهماهنگی بین وزرا و تیم اقتصادی دولت و ادامه رویه های غلط مدیریتی موجب افزایش شدید قیمت کالاها و خدمات مورد نیاز مردم در آستانه سال جدید شده است.

محمود بهمنی نماینده مردم ساوجبلاغ در تذکری به وزیر اقتصاد عنوان کرد که چرا نسبت به اصلاح ساختار بانک ها و ترازنامه آنها اقدامی نمی کنید.

محمدابراهیم رضایی، محمد حسینی، احمد امیرآبادی فراهانی نمایندگان خمین، تفرش و قم در تذکری به وزیر جهاد کشاورزی عنوان کردند که ضعف مدیریتی در وزارت جهاد کشاورزی باعث تحقیر ملت و دولت شده گرفتن ارز اران و ایجاد مافیای گوشت و توزیع آن به بدترین شکل ممکن وعدم توانایی در اعمال مدیریت صحیح و ناکارآمدی در تهیه توزیع نهاده های دامی را شاهد هستیم.

سیدتقی کبیری نماینده مردم خوی در تذکری به وزیر امور خارجه خواستار رسیدگی به حواشی سفر نخست وزیر ارمنستان شد.

نادر قاضی پور، بشیر خالقی و احمد امیرآبادی فراهانی نمایندگان ارومیه، خلخال و قم در تذکری به وزیر جهاد کشاورزی خواستار تسریع در توزیع عادلانه گوشت قرمز و مرغ در مناطق روستایی شدند.

قره جه طیار، رامین نورقلی پور و احمد امیرآبادی فراهانی نمایندگان گنبدکاووس، کردکوی و قم در تذکری به وزیر ورزش وجوانان خواستار برخورد قاطع و جدی با رئیس فدراسیون سوارکاری به دلیل اهانت به قوم ترکمن شدند.

نصرالله پژمان فر نماینده مردم مشهد در تذکری به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد که چرا نظارت جدی بر نحوه الگو و روند برگزاری نمایشگاه مد و لباس انجام نمی شود.

سیدناصر موسوی لارگانی، اکبر رنجبرزاده و احمد امیرآبادی فراهانی نمایندگان فلاورجان، اسدآباد و قم به رئیس جمهور لزوم اخذ مجوز برای حذف ویزای ایران و عراق در سفر رئیس جمهور به این کشور را متذکر شدند.

احمد امیرآبادی فراهانی نماینده مردم قم در تذکری به رئیس جمهور عنوان کرد سودجویان با پرداخت 20 درصد بیشتر از قیمت مصوب برای گندم این محصول را برای سال آینده یک جا به کشاورزان پرداخت و گندم را پیش خرید می کنند. جلوی این کار را بگیرید.

حسن نوروزی نماینده مردم رباط کریم در تذکری به وزیر کشور عنوان کرد که چرا فرمانداران و معاونان آنها و بخشداران شهرستان رباط کریم و بهارستان در حوزه خدمتی خود ساکن نیستند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با شاعظیم منور اف رئیس مرکز تمدن های اسلامی کشور ازبکستان با بیان اینکه تاسیس این مرکز فرصت های بسیاری برای همکاری های مشترک میان دو کشور فراهم می کند، گفت : در آستانه عید باستانی نوروز هستیم که فرصت های تازه ای برای گسترش روابط فرهنگی دو کشور ایجاد می کند.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی پیش از ظهر امروز در این دیدار که معاونان امور فرهنگی و هنری و معاون سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی حضور داشتند، با بیان این مطلب افزود: از قرن 9 تا 12 که رنسانس اسلامی در مناطق مختلف جهان اسلام به وجود آمد، ازبکستان به عنوان قلب آن در آسیای مرکزی بود.

وی ادامه داد: هنرمندان، شاعران، نویسندگان و نخبگان مسلمان بسیاری از بخارا، خوارزم و ... برخاسته اند که ما ایرانیان به آن ها تعلق خاطر داریم و با آن ها از لحاظ ذهنی و روحی ارتباط می گیریم.

صالحی با اشاره به قدمت روابط فرهنگی و تمدنی ایران و ازبکستان افزود: این روابط می تواند فرصتی باشد تا به روابط و تعاملات مشترک آینده دو کشور امیدوارتر بود و مسیری که رئیس جمهور ازبکستان در توسعه روابط این دو کشور در پیش گرفته اند روابط دو کشور را نسبت به گذشته مستحکم تر می کند.

وی در ادامه بر گسترش همکاری های مشترک در زمینه های فرهنگی و هنری از جمله سینما، موسیقی، چاپ کتاب و نسخ خطی، خوشنویسی و ... تاکید کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین بر گفت و گوهای مشترک میان نخبگان دو کشور تاکید کرد و گفت: در این گفت و گوها می توان به مقابله با تروریسم و نگاه های افراطی و همچنین دفاع از صلح جهانی پرداخت.

عضو کابینه دوازدهم در ادامه تاسیس مرکز تمدن اسلامی در کشور ازبکستان را اقدامی شایسته در گسترش همکاری های مشترک میان دو کشور ارزیابی کرد و افزود: ایران کشوری با تمدن کهن قبل و بعد از اسلام است و می تواند در این مرکز همکاری های موثری داشته باشد.

مرکز تمدن اسلامی ازبکستان برای حفظ و آموزش آثار دانشمندان تاسیس شده است

در ادامه این دیدار شاعظیم منور اف رئیس مرکز تمدن های اسلامی کشور ازبکستان با بیان اینکه هدف از تاسیس این مرکز حفظ و آموزش آثار دانشمندان است، گفت: کشور ازبکستان آمادگی مبادله آثار فرهنگی و هنری خود با ایران را دارد.

وی افزود: نسخ خطی برای کشور ما از اهمیت زیادی برخوردار است و مرکز تمدن اسلامی در حال خرید آثار خطی از مردم و ترمیم و نگهداری آن ها در این مرکز است.

وی با اشاره به اشتراکات فرهنگی و هنری ایران و ازبکستان ادامه داد: دو کشور می توانند در زمینه های مختلف از جمله سینما، موسیقی، خوشنویسی با یکدیگر همکاری های مشترک داشته باشند.

رئیس مرکز تمدن اسلامی ازبکستان افزود: ازبکستان در حال حاضر در سیاست خارجی خود سیاست باز را به ویژه با کشورهای همسایه خود در پیش گرفته است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خواستار همکاری ایران با این کشور در حوزه ترمیم نسخ خطی این کشور شد.

19 اسفند 1397 13:51

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در مراسم سالروز تاسیس این نهاد گفت: تعداد کتابخانه های عمومی نسبت به سال قبل از پیروزی انقلاب رشد 9برابری داشته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۰ سایت های دیگر : ایران آنلاین فرهنگ امروز

به گزارش خبرنگار مهر ، مراسم گرامیداشت پانزدهمین سالروز تأسیس نهاد کتابخانه ها و اختتامیه چهارمین دوسالانه بین المللی کارتون کتاب پیش از ظهر امروز دوشنبه 20 اسفند با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر ارشاد، علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه های کشور، نیکنام حسینی پور مدیرعامل مؤسسه کانون کتاب، سعید اوحدی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و هوشنگ مرادی کرمانی عضو هیئت امنای نهاد کتابخانه ها در مجموعه باغ کتاب تهران برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، مهدی رمضانی معاون توسعه کتابخانه ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه ها به ارائه گزارشی از فعالیت های این نهاد در سال گذشته پرداخت.

دومین سخنران این مراسم علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی بود که گفت: اولین قانون مستقل مربوط به کتابخانه های عمومی در سال 1344 به تصویب مجلس رسید اما ابهامات و اشکالات اجرای آن قانون سبب شد تا عملاً در سال 1352 با وضع برخی مواد در قوانین دیگر، عملاً آن قانون کارکرد خود را از دست بدهد. پس از پیروزی انقلاب، اداره کتابخانه های عمومی عملاً تحت مدیریت وزارت فرهنگ و ارشاد قرار گرفت. اما علی رغم گسترش کمّی کتابخانه ها ، برخی نواقص و کمبودها، اداره کتابخانه های عمومی کشور را با مشکل روبرو ساخت و سرانجام به پیشنهاد دولت قانون تأسیس و نحوه اداره کتابخانه های عمومی کشور در 17 اسفند 1382 به تصویب مجلس رسید و از آن تاریخ دوره جدید کتابخانه های عمومی کشور آغاز شد.

وی افزود: تعداد کتابخانه های عمومی در سال 1356، 373 کتابخانه ، و در سال 1382 که لایحه دولت به مجلس شورای اسلامی ارائه می شود 1459 کتابخانه و در پانزدهمین سالگرد تصویب قانون جدید کتابخانه ها در سال 1397 به 3445 کتابخانه عمومی رسیده است. تعداد کتابخانه های عمومی نسبت به سال قبل از پیروزی انقلاب رشد 9 برابری داشته است و در 15 سال گذشته، رشد 136 درصدی در تعداد، 131 درصدی در زیر بنا و 377 درصدی در کتابداران و 73 درصدی مراجعان دستاوردهای دوره 15 ساله این نهاد است. آنچه در سال های اخیر براساس رهنمودهای رهبر انقلاب و برنامه های مورد نظر آقای صالحی، رئیس هیأت امنای نهاد و نیز مصوبات هیأت امنا به عنوان محورهای اصلی فعالیت نهاد قرار گرفته به این ترتیب هستند:

1- تبدیل کتابخانه از مرکز امانت کتابخانه به پایگاه فرهنگی اجتماعی با محوریت کتاب و کتابخوانی، و استفاده از ظرفیت گسترده کتابخانه های عمومی به عنوان مرکزی برای تعامل و گفتگو، رشد آگاهی های اجتماعی-فرهنگی و نقش آفرینی به عنوان مرکز تبادل اطلاعات و آگاهی های فردی و اجتماعی.

2- نقش آفرینی مثبت و مؤثر کتابخانه ها در ارتقای سلامت اجتماعی خصوصاً با توجه به برخی آسیب های اجتماعی موجود با اولویت مناطق دارای ویژگی های خاص.

3- توجه ویژه به کودکان و نوجوانان به عنوان نسل آینده و امید کشور که در گام دوم انقلاب اسلامی منابع اصلی انسانی کشور را در عرصه های مختلف تشکیل می دهند.

4- مبتنی ساختن تمام فعالیت های نهاد کتابخانه های عمومی در عرصه ساخت و تأسیس ، تجهیز ، تأمین منابع، برنامه های فرهنگی و مانند آن به پژوهش ها و تحقیقات علمی صورت گرفته در داخل و خارج کشور و ارزیابی برنامه ها و عملکردها با شاخص های علمی دقیق و نیز بومی ساختن برخی دستاوردهای جهانی در عرصه کتابداری و کتابخانه ها برای اثر بخشی بهتر و بیشتر در کشور.

5- تاکید بر ارتقای سطح علمی، فرهنگی و مهارتی کتابداران به عنوان، رکن اصلی در کتابخانه های عمومی کشور و برگزاری دوره ها و جلسات حضوری و غیر حضوری مهارت های کتابداران.

6- شکستن ساختارهای اداری و دست و پاگیر و روی آوردن به فعالیت های جهادی برای تحقق برنامه های فرهنگی و رسیدگی به مناطق محروم کشور از جمله در برنامه مدرسه جهادی خواندن ، رسیدگی به شهرهای دارای اولویت از نظر ارتقای سلامت و کاهش آسیب های اجتماعی.

7- مشارکت و همکاری با دستگاه ها و نهادهای مهم اجتماعی، فرهنگی و حتی اقتصاد، عمرانی و نیز خیرین عزیز برای تسریع در گسترش کتابخانه ها و امکان دسترسی عادلانه همه مردم شریف کشور به کتابخانه های عمومی.

8- تلاش برای تحقق تأسیس کتابخانه در شهرهای فاقد کتابخانه .

دبیرکل نهاد کتابخانه ها در ادامه گفت: از 1245 شهر کشور در سال 1393، 256 شهر فاقد کتابخانه عمومی بوده اند که با تلاش نهاد، در سال 1397 این تعداد به 130 شهر کاهش یافته است. امیدواریم با همکاری همه نهادهای دولتی، عمومی و مجلس شورای اسلامی، تا سال 1400 تعداد شهرهای فاقد کتابخانه به صفر برسد.

مختارپور با اشاره به اختتامیه چهارمین جشنواره دوسالانه کارتون کتاب گفت: استفاده از ظرفیت این هنر که از زمان پیدایش مطبوعات نقش مهمی در انتقال مفاهیم ایفا کرده و با ظهور رسانه های مجازی تأثیر آن به مراتب از نظر کمی و کیفی گسترش یافته در حوزه ترویج فرهنگ کتاب وکتابخوانی نیز قابل توجه است. از فعالان عرصه فضای مجازی، و نیز نهادهای مؤثر در تبلیغات محیطی شهرها و اماکن و مراکز فرهنگی کشور تقاضا می کنم نسبت به ترویج و انتشار آثار برجسته این جشنواره مساعدت کنند.

سید مسعود شجاعی طباطبایی دبیر جشنواره کارتون کتاب هم در این مراسم گفت: استاد بهمن عبدی که یکی از داوران این دوره جشنواره هم هستند، می گفتند پیش از انقلاب تعداد کارتونیست های ایران 15 نفر بود. اما خب آمار پس از انقلاب در این زمینه، خیره کننده است و چندهزار کارتونیست داریم که حداقل هزار نفرشان در سطح بین المللی شناخته شده اند و جایگاه دارند. طی سال های گذشته عملاً کارتون و کاریکاتور ایران در سطح بالای بین المللی جا گرفته است و حضور هنرمندان ایرانی باعث اعتبار جشنواره های بین المللی می شود. چون هنرمندان ما در این زمینه به سبک خودشان رسیده اند و نه تنها به عنوان شرکت کننده بلکه به عنوان داور، مشاور، سخنران و حتی برنامه ریز مسابقات بین المللی در این رویدادها حضور پیدا می کنند.

وی گفت: با برگزاری چهار دوره از جشنواره کارتون کتاب، شرایطی محیا شد که هنرمندان برجسته کارتونیست دنیا تقویم نمایشگاهی خود را با دقت دنبال کنند. حضور 73 کشور در این دوره از جشنواره کارتون کتاب، اتفاق مهمی است؛ اتفاقی که در جشنواره پیراسیکابا که چهلمین دوره اش را در برزیل پشت سر گذاشت، نمی افتد و تعداد هنرمندان خارجی در آن جشنواره و دیگر جشنواره های مشابه، خیلی کمتر است. در این دوره، ما 2 هزار و 49 اثر از 733 هنرمند از 73 کشور داشتیم که 496 نفرشان خارجی و 237 نفر هم ایرانی بودند.

شجاعی طباطبایی درباره میزان مبالغ جایزه نفرات اول تا سوم این جشنواره از هزار و 800 یورو تا 900 یورو گفت: این میزان، استاندارد بین المللی است.

کد خبر 4565153

صادق وفایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
اردبیل - معاون سازمان اوقاف و امور خیریه کشور گفت: با تدوین دانشنامه وقف که از جمله نیازمندی های اساسی این بخش است در توسعه فرهنگ وقف و هدایت موقوفات در مسیر مورد نیاز جامعه می توان موفق شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۹

به گزارش خبرنگار مهر ، حجت الاسلام حسین روحانی نژاد بعد از ظهر یکشنبه در آئین تودیع و معارفه مدیرکل سازمان اوقاف و امور خیریه استان اردبیل تصریح کرد: برکات وقف باید به خوبی در جامعه دیده شده و با هدایت موقوفات در مسیر نیازهای جامعه آثار و منافع موجود برای مردم ملموس شود.

وی افزود: چنانچه فرهنگ وقف در کشور ساری و جاری شود می توان به بسیاری از دغدغه های موجود در جامعه پاسخ داده و کمبودها و مشکلات اقتصادی را از بین برد.

معاون سازمان اوقاف و امور خیریه کشور از نیازمندی حوزه وقف به دانش نامه تخصصی نیز خبر داد و یادآور شد: سازمان اوقاف مأموریت بسیار سنگینی را در 40 سال گذشته بر عهده داشته و تمامی تلاش خود را برای اعتلای انقلاب به کار بسته است.

روحانی نژاد با بیان اینکه در سده های گذشته متأسفانه به موضوع وقف توجه جدی نشده بود، افزود: خوشبختانه در سالیان اخیر شاهد توجه مضاعف مردم و مسئولان و روی آوردن جدی به این موضوع مهم هستیم.

به گفته وی از جمله مهمترین اولویت های سازمان اوقاف و امور خیریه توجه جدی به مسائل اجتماعی و فرهنگی و احیای وقف بوده تا با توجه به چنین بخش هایی در حمایت از محرومان جامعه و محرومیت زدایی به موفقیت های ارزنده ای دست یافت.

معاون سازمان اوقاف و امور خیریه کشور ادامه داد: از جمله مهمترین وظایف نهادهای فرهنگی و مذهبی ترویج فرهنگ وقف در بین اقشار مختلف جامعه بوده تا با ترغیب به سمت و سوی این سنت حسنه به دستاوردهای ارزشمندی دست یابیم.

روحانی نژاد وقف را راهگشای رفع محرومیت دانست و یادآور شد: عدم جا افتادن مناسب فرهنگ وقف در جامعه باعث تحمیل عواقب سخت و غیرقابل جبرانی خواهد شد.

در پایان این مراسم حجت الاسلام مهدی ستوده به عنوان مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل منصوب شد.

کد خبر 4564552

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۹

حجت الاسلام ارزانی در دیدار با رایزن فرهنگی کشورمان در عراق که در بغداد انجام شد، گفت: بیش از یکهزار مهد قرآن و نور در مساجد کشور تأسیس شده که از اول مهرماه 98 فعالیت خود را آغاز می کنند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نشست حجت الاسلام اباذری، رایزن فرهنگی ایران در عراق با حجت الاسلام ارزانی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، با حضور سعادتی ، معاون فرهنگی، نژادی، مسئول گزینش و حراست و نیز حجت الاسلام چراغی، رییس دبیرخانه ایران این ستاد، در محل رایزنی فرهنگی کشورمان برگزار شد.

در این جلسه حجت الاسلام ارزانی، گزارشی در خصوص فعالیت های ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور ارایه داد که در آن به تأسیس بیش 25 هزار کانون فرهنگی در بیش از 50 هزار مسجد حیاط دار از 79 هزار مسجد ثبت شده در کل کشور اشاره شده است.

وی همچنین به ایجاد سایت اینترنتی به نام سجا مسجد که در آن بیش از 2 میلیون نفر فرهنگی به عنوان اعضای کانون های فرهنگی ثبت نام کرده اند، اشاره کرد و گفت: بیش از یکهزار مهد قرآن و نور در مساجد تأسیس شده که از اول مهرماه 98 آغاز به فعالیت می کند.

ارزانی ادامه داد: به همین دلیل هیأت ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با دعوت عتبه عباسیه به عراق آمد تا با امضای تفاهمنامه در خصوص آموختن زبان عربی متعارف روزمره، گروه هایی در قالب 250 نفره به تعداد 1000 نفر را آموزش دهند. این گروه ها جهت انجام فعالیت های فرهنگی در ایام اربعین حسینی و نیز ارایه خدمات به کاروان های زیارتی آموزش می بینند و در مقابل، با تأسیس ستاد همایش علمدار کربلا، عتبه عباسیه به انجام فعالیت های فرهنگی در ایران اقدام خواهد کرد.

سپس حجت الاسلام اباذری، رایزن فرهنگی ایران در عراق در خصوص فعالیت های فرهنگی و هنری انجام شده در عراق از سوی جمهوری اسلامی ایران توضیحاتی ارایه داد.

این هیأت در ادامه با ایرج مسجدی، سفیر جمهوری اسلامی ایران دیدار کرد و طرفین در آن درباره انجام فعالیت های فرهنگی و پشتیبانی سفارت ایران در این زمینه، گفت وگو کردند که توافقاتی حاصل شد.

انتهای پیام/ش

13:44 - 1397/12/19 / شماره : 725053 / تعداد نمایش : 15

air.ir/ZrqdsKq

لینک خبر :‌ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
مراسم رونمایی از سامانه بانک اطلاعات موسیقی کشور با حضور جمعی از مسئولان برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۰ سایت های دیگر : خبرگزاری تسنیم هنر آنلاین روزنامه جوان آنلاین

به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، مراسم رونمایی از سامانه بانک اطلاعات موسیقی کشور (بامک) دوشنبه 20 اسفند برگزار شد.

علی ثابت نیا مدیر انجمن موسیقی، علی ترابی مدیر دفتر موسیقی، احمد صدری دبیر جشنواره موسیقی نواحی و اعضای هیئت امنای انجمن از جمله حاضران در مراسم بودند.

ثابت نیا مدیرعامل انجمن موسیقی ایران گفت: از نخستین ماموریت هایی که حسینی معاون هنری وزارت ارشاد به ما داد، تشکیل رصدخانه موسیقی ایران بود. نخستین قدم این کار تشکیل بانک اطلاعاتی موسیقی کشور بود. در این سامانه جایی برای اصحاب رسانه، پژوهشگران و کسب و کار های حوزه موسیقی پیش بینی شده است. از مرداد ماه سال گذشته بحث محتوایی این سامانه مورد بررسی قرار گرفت. هر سامانه و هر نرم افزاری نیاز به کار کردن دارد که ایرادهایش بررسی و رفع شود. این سامانه از امروز شروع به کار کرده است.

وی افزود: یکی از مهمترین نیاز های این سامانه، حمایت هایی است که از سوی ارگان های وزارت ارشاد باید بشود. ما باید ابزار های تشویقی برای هنرمندان داشته باشیم. در جلساتی از الهیاری روابط عمومی انجمن خواستم در حوزه آموزش های موسیقی از این سامانه حمایت کنند.

مدیرعامل انجمن موسیقی ایران ادامه داد: کسانی می توانند در این سامانه عضو شوند که فعالیت حرفه ای در حوزه موسیقی داشته باشند. برخی از استان ها خودشان اقدام به جمع آوری اطلاعات کردند و تنها لازم است که این اطلاعات روی سایت سامانه بارگذاری شود. انجمن های موسیقی مأمور و مکلف می شوند که سراغ هنرمندانی بروند که توان بارگذاری اطلاعاتشان را ندارند. این پروسه زمانبر است. سعی می کنم از سوی دیگر از تشویق های حاکمیتی برای سوق دادن هنرمندان به سمت این سامانه استفاده کنم. بهره برداران اصلی این سایت مدیرانی هستند که برای موسیقی تصمیم گیری می کنند. این اتفاق هم در سال های آینده رخ می دهد. ورود هم کدام از ارگان های مختلف، به این بانک اطلاعاتی کمک می کند. عدم تداوم چنین پروژه هایی به تغییر مدیران ربط مستقیم دارد. اگر عزم جدی در هنرمندان باشد، حتما اتفاق های خوبی رخ می دهد. ما تلاش می کنیم تا مشوق هایی برای حضور هنرمندان در این سامانه داشته باشیم.

سپس احمد صدری گفت: یک از کار های تشویقی که در این سایت مد نظر است، ارزشیابی هنرمندان از طریق همین سامانه است.

ترابی هم گفت: وقتی مدیری به دوره های بعد از خودش فکر می کند، کار ارزشمندی است. دیدن اهداف بلند مدت کار مهمی است و به همین دلیل از آقای ثابت نیا برای این دیدگاه تشکر می کنم. همه اطلاعات موسیقی کشور در انجمن موسیقی نگهداری می شود و این یک گنجینه است. از این نظر ما امکان پژوهش بر روی سیر تحولات موسیقی کشور را داریم. بهره برداری از این سامانه زمانبر است. ما هم فکر می کنیم با هماهنگیِ این سامانه کد هایی برای هر هنرمند در سامانه ایجاد کنیم تا دیگر از ارائه اطلاعات تکراری به دفتر موسیقی جلوگیری شود.

محمد الهیاری مدیرکل دفتر آموزش وزارت ارشاد هم گفت: در یازده ماه گذشته که من در حوزه آموزش هنر فعالیت کرده ام، یکی از بزرگترین فقدان هایمان، نبود بانک اطلاعاتی در حوزه موسیقی است. نمایه سازی یک اتفاق مهم برای سامانه های اطلاعاتی است. ما با سایتی مواجه هستیم که پیش از این نمونه اش را نداشته ایم. امکانات مدیریتی سیستم قابل توجه است. این بانک اطلاعاتی محدود به یک یا چند صفحه نیست و زیر صفحه های بسیاری دارد. نبود بانک اطلاعاتی مانع از این شده است که ما بتوانیم سیاستگذاری دقیقی برای آینده موسیقی کشور داشته باشیم.

در پایان مراسم اعلام شد که راستی آزمایی نسبت به هنرمندان و تمامی کسانی که در سامانه ثبت نام می کنند، انجام می شود. نکته جالب تر این بود که ثابت نیا اعلام کرد حتی خوانندگان غیر مجاز هم می توانند در سامانه ثبت نام کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
علی رهبری، آهنگساز و رهبر ارکستر که در وین زندگی می کند، می گوید: حالا که وضع اقتصادی به علت تحریم های ناعادلانه علیه ایران به این شکل درآمده است، مانند هر ایرانی وطن پرست، هیچ شرطی برای همکاری با ارکستر سمفونیک تهران نخواهم داشت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۰ سایت های دیگر : موسیقی ایرانیان نسیم آنلاین اکو فارس خبرگزاری دفاع مقدس

به گزارش خبرنگار موسیقی خبرگزاری فارس، علی رهبری موسیقی دان کشورمان سال هاست که در وین مهد موسیقی دنیا زندگی می کند. او سال 1354 در اعتراض به استفاده بی اندازه از نوازندگان خارجی در ارکستر سمفونیک تهران، این مجموعه را ترک کرد و به خارج از کشور رفت و سال ها بعد و در حالی که مدیریت هنری ارکسترهای سمفونیک شهرهای بروکسل، پراگ، مالاگا، زاگرب و... را در کارنامه داشت، به ایران بازگشت اما بازگشتش دوامی نداشت.
رهبری سال 1394 بار دیگر از وین اتریش به تهران آمد و رهبری ارکستر سمفونیک را برعهده گرفت. این همکاری حدود یک سال تداوم داشت و او با انتشار نامه ای سرگشاده خطاب به مردم از سمت خود استعفا کرد ( + ) و بلافاصله به دعوت بنیاد فرهنگی و هنری آنتالیا رهبری چندین کنسرت با ارکستر سمفونیک دولتی این شهر را بر عهده گرفت.
رهبری چندی بعد با نوشتنِ نامه ای دیگر به رئیس جمهوری ایران ( + )، حجت الاسلام حسن روحانی را به زعم خود از پشت پرده های موسیقی ایران با خبر کرد. وی به این نامه اکتفا نکرد و پس از آن به سیدرضا صالحی امیری وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی نامه نوشت.
یک سال بعد و در آبان 1396، رهبری نامه ای خطاب به سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نوشت و نسبت به مدیریت ارکستر سمفونیک تهران و برخی ولخرجی ها در آن اعتراض کرد. او طی این مدت اظهارنظرهایی داشته و هر از گاهی خبرساز بوده است.

در آخرین روزهای سال 1397 با این آهنگساز 70 ساله به گفت وگو نشسته ایم. رهبری در این مصاحبه ضمن انتقادهای فراوان از عملکرد بنیاد رودکی، پیشنهادهایی برای اصلاح آن و همچنین ارتقای جشنواره موسیقی فجر ارائه کرده است. او می گوید حالا که به علت تحریم های ناعادلانه علیه ایران، اوضاع اقتصادی کشور مساعد نیست، برای رهبری قدیمی ترین ارکستر کشورش (ارکستر سمفونیک تهران) هیچ شرطی نمی گذارد.

* شاید آغاز مصاحبه با یک هنرمند، با این سوال زیاد مناسب نباشد اما می خواهیم درباره دستمزد شما بپرسیم. گفته می شود دستمزد شما رقم بالایی است، اما در جایی گفته اید اگر در ایران به شما نیاز باشد شرط مالی نخواهید گذاشت. آیا این موضوع صحت دارد؟

بله آنچه شنیده اید حقیقت دارد. از همان 42 سال پیش که من مدال طلای مسابقات بین المللی رهبری ارکستر در فرانسه را برای ایران بردم، روی من قیمتی نسبتا بالا گذاشتند و 2 سال بعد که به ارکستر فیلارمونیک برلین دعوت شدم، این دستمزد به مراتب بالاتر هم رفت.

* این قیمت گذاری چه معیاری دارد؟

واضح است که بیشتر روی کیفیت کار است. فراموش نکنید کسی که در مسابقه ای جهانی در مقابل 35 کشور پیشرفته دنیا برنده مدال طلا می شود این خودش یگ گواهی نامه برای دستمزد بالای او خواهد بود. ولی مانند تمام کارهای دنیا عرضه و تقاضا هم مطرح است.

* پس از استعفای شما رقمی که از سوی بنیاد رودکی به عنوان دستمزد شما اعلام شد، رقم چشم گیری بود. آیا 3 سال پیش که به ایران آمدید با پیش شرط آمدید؟

ابداً! 3 سال پیش وقتی به ایران امدم، در وزارت فرهنگ و ارشاد قراردادهای خارجی من را دیدند و پیشهاد کردند که با توجه به مشکلات بودجه ارکستر، دستمزد من معادل حدود یک چهارم دستمزد اروپایی ام باشد. من هم قبول کردم و مشکلی هم در این مورد پیش نیامد.

قبول کردم دستمزد من برای رهبری ارکستر معادل حدود یک چهارم دستمزد اروپایی ام باشد

ولی حالا که وضع اقتصادی به علت تحریم های ناعادلانه ای که علیه کشور من صورت گرفته، به این شکل درآمده است، به هیچ وجه انتظاری ندارم و به همین دلیل هم مانند هر ایرانی وطن پرست و دلسوز دیگری، هیچ شرطی نخواهم داشت.

* پس چرا آن زمان بعد از یک سال از سمت خود استعفا کردید؟ گویا مشکل در پرداخت دستمزدها بود؟

بله در پرداخت دستمزدها مشکل پیش آمده بود، اما نه در مورد دستمزد من. همین امر هم برای من بزرگترین مشغله شده بود. فقط دستمزد من بود که سرماه و به موقع و درست پرداخت می شد ولی 85 نفر نوازنده ارکستر که واقعا هم به این دستمزدها نیاز فوری داشتند، حقوقشان را دریافت نمی کردند. این برای من خجالت آور شده بود که ما باید به صورت خصوصی برای گذران امور بعضی از نوازنده ها به آن ها پول قرض می دادیم. من در مقابل کار درجه یکی که نوازنده ها انجام می دادند، خجالت زده بودم و ناچار بودم که دائم دنبال اصلاح وضع افتضاح اداری آن روزهای بنیاد باشم.

* به نظرتان صحیح بود که مدیر هنری در امور اداری نوازنده ها هم دخالت کند؟

این ایرادی بود که بنیاد رودکی می گرفت و واضح است که آن ها ایراد بگیرند. آنها بدتر از این را هم می گفتند، می گفتند شما که حقوقتان را به صورت منظم دریافت می کنید، چه کار به دستمزد نوازنده ها دارید؟ لطفا فقط کار هنریتان را انجام بدهید!

نوازنده های ارکستر مشکلاتشان را با من به عنوان مدیر هنری در میان می گذاشتند و از من کمک می خواستند

غافل از اینکه این نوازنده ها مشکلاتشان را دائم هر روز صبح موقع کار با مدیر هنری در میان می گذارند. با من درد دل می کردند و از من کمک می خواستند. چطور می شود که چشمتان را به روی همه چیز ببندید و همه مشکلات انسانی نوازنده ها را نادیده بگیرید و از آن طرف توقع کار درجه یک حرفه ای از آن ها داشته باشید؟ وقتی یک چیزی سر جایش نیست، باید گفت.

* یعنی در کشورهای دیگری هم که مدیر هنری بوده اید، در این امور دخالت می کردید؟

به هیچ وجه! به این دلیل که لزومی نداشت. افراد مختلف وظایف مختلفی دارند و آن را انجام می دهند. نوازنده تمرین می کند، روی صحنه می رود و طبق قراری که گذاشته شده است پولش را می گیرد؛ غُر هم نمی زند. توقع ندارم که در ایران هم کارها مثل یک ساعت سوئیسی بچرخد ولی در بنیاد رودکی چنان وضع بلبشویی وجود داشت که از حد گذشته بود. همه کارهایی که باید استاندارد و بین المللی باشد، در سطح آماتوری و من درآوردی بودند. بی نظمی مطلق! در این شرایط شخص احساس مسئولیت می کند و سعی در رفع آن.

* همین موضوع دلیل اصلی استعفای شما شد؟

زمانی که به خاطر رفتار ناپسند بنیاد رودکی استعفا دادم و به اتریش برگشتم، جناب آقای علی جنتی وزیر ارشاد آن زمان، تلفنی از من خواستند که به ایران برگردم تا یک بار دیگر با هم صحبت کنیم. من هم برگشتم و خدمتشان رسیدم. پس از مذاکرات طولانی قرار شد که با اختیار تام هنری، کارم را ادامه دهم و شورایی برای نظارت داشته باشیم که به من در موارد اداری کمک کند.

ولی متأسفانه، بنیاد رودکی آمد و دوستانی مانند داود گنجه ای نوازنده کمانچه، حمیدرضا نوربخش خواننده سنتی و محمد سریر را که اصلاً ارتباطی با ارکستر سمفونیک و این شغل نداشتند، به عنوان شورای هنری جلوی من گذاشتند. با این هدف که این افراد ارکسترها را به این روزی درآورند که امروز می بینیم. من هم که همه چیز را از پیش می دیدم و می دانستم که با این افراد ناوارد، امیدی به درست شدن نیست، به نا چار ایران را ترک کردم. آنها هم که درحقیقت آمده بودند تا من را فراری بدهند، وقتی به این هدفشان هم رسیدند، دیگر به کارشان ادامه ندادند و ارکسترها را رها کردند تا آن شود که اکنون شده است. حیف و صد حیف!

* چرا تا این اندازه با فعالیت های موسیقیایی بنیاد فرهنگی هنری رودکی مخالفید؟

چون نتیجه اش فقط دوری از فرهنگ است. بنیاد رودکی اگر به عنوان بنگاه خصوصی معاملات ملکی و بنگاه شادمانی متعلق به چند سرمایه دار خصوصی بود و از امکانات بسیار ضعیف مالی دولت و ملت تغذیه نمی کرد، هیچ مانعی نداشت و آزاد بود هر کاری دلش می خواهد انجام دهد. ولی زمانی که بنیاد رودکی، که چند سال پیش توسط گروهی به هر دلیلی برپا شد، امروز شریانِ زندگی موسیقی و موسیقیدان های ایران را در دست دارد، نباید عوامفریبی و ولخرجی کند.

بیشتر انرژی بنیاد رودکی صرف اجاره دادن سالن های کنسرت می شود و بقیه انرژی اش را هم صرف برنامه های موسیقیایی سرگرم کننده مردم می کند

بنده 14 ماه تمام شاهد اعمال این بنیاد زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بودم. بیشتر انرژی این بنیاد با بودجه ای قابل توجه و چندین کارمند دولتی، صرف اجاره دادن سالن های کنسرت می شود و بقیه انرژی اش را هم صرف برنامه های موسیقیایی سرگرم کننده مردم می کند و حالت بنگاه شادمانی را دارد و هیچگونه رسالت فرهنگی و هنری در خود نمی بیند. در حقیقت باید گفت که مدیران این بنیاد قابلیت پرداختن به این امور را دارا نیستند.

* از نظر شما مؤسسه کارآمدی که بتوان شریان امور موسیقایی را به دستش سپرد، چه ویژگی هایی دارد؟

اول، فکر می کنم سالن ها باید با نظارت دولت در اختیار شرکت های خصوصی قرار گیرند تا نه تنها درآمدی برای دولت ایجاد شود و جلوی حیف و میل ها از بودجه دولتی گرفته شود، بلکه به وضع سالن ها، مدیریت آنها، نظم آن ها، نظافت آنها و ده ها چیز دیگر هم رسیدگی شود.

در تابستان 94 قبل از آمدن ارکستر فیلارمونیک چین به تهران، با نظارت من به عنوان مدیر هنری، چند کار گر به مدت 2 هفته تمام مشغول تمیز کردن تالار بودند. من چند ماه پیش از آن در آن کشور رهبری کرده بودم و می دانستم که نظم و نظافت آن ها چگونه است و واقعا نمی خواستم که مردم ما بر اثر کم کاری مدیران در مقابل چینی ها خجالت زده شوند.

بنیاد رودکی باید از تمام فعالیت های موسیقایی خود که صرفاً برای سرگرمی است، خداحافظی کند

دوم، اینکه بنیاد باید از تمام فعالیت های موسیقایی خود که صرفاً برای سرگرمی است، خداحافظی کند.

سوم، وقتی که این دو امر مورد موافقت قرار گرفتند با کمک و هدایت یک مدیر واقعیِ مسلط به امور هنری و فرهنگی به سوی کار سازنده فرهنگی، دور از سرگرمی و عوامفریبی، پیش برود.

مدیر عامل بنیاد رودکی، امروز بالاترین شخصیت تصمیم گیرنده در مورد موسیقی و زندگی موسیقیدان ها در مملکت است. این شخص نه تنها در داخل بلکه حتی در خارج هم قراردادهای فرهنگی و هنری امضا می کند و در جلسات مختلف با بزرگان هنری دنیا صحبت می کند. پس این شخص باید بالاترین آشنایی با فرهنگ و هنر، نه تنها ایران، بلکه جهان را هم داشته باشد. در کشورهایی که من می شناسم برای چنین شغلی فراخوان می دهند و گاهی فراخوان بین المللی! مسئول امروزی را نمی دانم با چه معیاری انتخاب کرده اند و این بار سنگین را روی شانه اش گذاشته اند و او هم قبول کرده است، ولی از نتیجه و سطح فعالیت های 3 سال گذشته، از راه دور هم به خوبی احساس می شود که سطح کار بسیار ابتدایی و پایین است. ما در ایران فرهیختگان بیشماری با فرهنگ و بینش هنری بالا داریم که باید از طریق فراخوان و مصاحبه انتخاب شوند و سررشته کارها را در دست گیرند. وگرنه در حال عقب رفتن و یا درجا زدن خواهیم ماند.

*مخالفت شما با داشتن 2 ارکستر هم در راستای مقابله با ولخرجی است؟

این درست نیست، من نه تنها با داشتن 2 ارکستر مخالفتی ندارم بلکه اعتقاد دارم تهران بزرگ باید حداقل 4 ارکستر حرفه ای دولتی داشته باشد. همانطوری که کشور مسلمان و همسایه ما ترکیه 22 ارکستر سمفونیک دولتی دارد. ولی نه بصورت آماتوری، نیمه وقت و بی هدف.

اگر روزی بنیاد رودکی واقعا هم تصمیم بگیرد که 2 ارکستر داشته باشد، به هیچ وجه امکاناتش را ندارد

بنیاد رودکی امروز تظاهر می کند 2 ارکستر دارد، ولی 2 ارکستر نیمه وقت با نام های مختلف. خیلی ها نمی دانند که اگر روزی بنیاد رودکی واقعا هم تصمیم بگیرد که 2 ارکستر داشته باشد، به هیچ وجه امکاناتش را ندارد. نه سالن تمرینش را دارد و نه آمادگی و امکانات اداری آن را. حتی همانطوری که خود من شاهد بودم، در سال 1394 هم این 2 ارکستر نمی توانستند هر روز تمرین کنند.

در بنیاد رودکی به من می گفتند: استاد چرا می خواهید هر روز تمرین کنید؟ مانعی ندارد شنبه و یکشنبه را تعطیل کنید. یعنی 3 روز در هفته کار کنید. یعنی سرِهم بندی کنید و سَمبَل کاری! اینها همه اش گول زدن ملت و دولت است، نه کار فرهنگی و هنری. البته ما این کار را نکردیم و در راهرو های تالار وحدت هر روز تمرین می کردیم.

ارکستر ایران با داشتن موزیسین های بسیار عالی در حقیقت از سطح خودش هم 30 سال عقب تر است

چرا باید دوست عزیزمان آقای لوریس چکنواریان تنها رهبر حرفه ای و با تجربه در ایران بگوید ارکستر ما 30 سال از جاهای دیگر عقب تر است؟ من هم که بیش از 25 سال است چندین ارکستر ترکیه را رهبری می کنم، می گویم چرا و به چه دلیل ما از کشور همسایه مان باید اینقدر عقب تر باشیم؟ ارکستر ایران با داشتن موزیسین های بسیار عالی در حقیقت از سطح خودش هم 30 سال عقب تر است.

* به نظر می رسد با ارکستر ملی در وزارت ارشاد مخالف هستید...

من با خود ارکستر ملی و هیچ ارکستر دیگری مخالفتی ندارم، به شرطی که این ارکسترها سر جای خودشان باشند. این ارکستر ملی جایش در وزارت فرهنگ نبوده و نیست. ارکستر ملی، همان ارکستر گلهای 50 سال پیش رادیو است که روزهای جمعه به رهبری آقای جواد معروفی برنامه های بسیار عالی تفریحی برای میلیون ها ایرانی دوستدار موسیقی در رادیو اجرا می کرد. من آقای معروفی را خیلی خوب می شناختم. 3 سالی هم که رییس هنرستان موسیقی ملی بودم در کنار ایشان بودم. اما او به عنوان یک موسیقیدان حرفه ای، هرگز تصور نمی کرد که روزی، ارکستر و قطعاتش در تالار وحدت بیاید و در وزارت فرهنگ و هنر جایی داشته باشد. البته سوءتفاهم نشود، کار هنرمندانی که برنامه گلها و سایر ارکسترهای رادیو را راه اندازی کردند و با جدیت پیش بردند، بسیار ارزنده و جذاب بود و در شکوفائی موسیقی ایرانی نقش بسیار مهمی بازی کرد و خوشبختانه مردم هم استقبال می کردند، اما جنس آن موسیقی از جنس دیگری بود. الان هم صدا وسیما خودش ارکستری دارد با رهبری بسیار حرفه ای تر از بنیاد رودکی. پس جایش آنجا است. ولی وزارت فرهنگ و ارشاد باید دارد از ارکستر سازهای ملی واقعی حمایت کند و آهنگسازان جوان را تشویق کند تا برای این سازها آثاری بنویسند.

* با این دیدگاه، نظرتان درباره جشنواره فجر چیست؟

جشنواره فجر متأسفانه بیشتر شبیه جشن آخر سال مدارس موسیقی است تا یک جشنواره بزرگ حرفه ای. خوشبختانه خودشان فهمیدند و کلمه بین المللی را از جشنواره برداشته اند، تا اسمش به کاری که می کنند نزدیک تر شود، که البته کار درستی بود. اگر پسوند واره را هم بردارند و فقط جشن بماند، دیگر همان می شود که می کنند و مشکلی نمی ماند.

جشنواره فجر متأسفانه بیشتر شبیه جشن آخر سال مدارس موسیقی است تا یک جشنواره بزرگ حرفه ای

ولی با این نام و به این صورت فعلی و مخلوط کردن رشته های مختلف آن هم بصورت بسیار بسیار فشرده، هیچ وقت نمی تواند موفق باشد.

* پیشنهاد مشخصی هم برای اصلاح آن دارید؟

تنها راه حرفه ای کردن جشنواره فجر، اگر می خواهند که واقعاً جشنواره بماند، تفکیک گروه های مختلف است.

اول اینکه موسیقی سنتی باید برای خودش بر بالاترین سطح به صورت مستقل و به ریاست یکی از بزرگان موسیقی ملی اداره شود و هدفش تشویق آهنگسازان برای توسعه موسیقی ایرانی باشد.

دوم اینکه موسیقی پاپ هم مانند اغلب کشورها باید مجزا باشد و متخصصین این رشته مردمی باید مسئولش باشند.

و سوم هم اینکه موسیقی ارکستری، سمفونیک و کلاسیک باید مجزا برای خودش مسئولی در سطح جهانی داشته باشد و جنبه بین المللی داشته باشد و هدفش تشویق آهنگسازان جوان، و ایجاد نوآوری به منظور بالابردن سطح فرهنگ مخاطبین باشد.
راه های دیگر به موفقیت نخواهد رسید.

* سخنی مانده است که بخواهید در پایان مصاحبه مطرح کنید؟

امیدوارم که مسئولین فرهنگی کشورم، مخصوصاً وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونشان این مطالب را اولاً بخوانند و به گوششان برسد و در ثانی، حرف های یک متخصص را که 45 سال در این راه در سراسر جهان کار کرده است، جدی بگیرند.

وزارت فرهنگ و ارشاد باید جلوی ولخرجی ها را بگیرد و هر ریالی که خرج می شود باید برای فرهنگ و هنر مملکت باشد

وزارت فرهنگ و ارشاد باید جلوی ولخرجی ها را بگیرد و هر ریالی که خرج می شود باید برای فرهنگ و هنر مملکت باشد. آن هم در این روزهای سخت.

گفت وگو: محمد کلهر

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
مدیر کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مجمع نمایندگان منتخب انجمن خوشنویسان کشور در کیش گفت: انجمن خوشنویسان ایران در این سال ها به تنهایی به اندازه تمامی دانشگاه های هنری در حوزه آموزش فعال بوده است.

به گزارش هنرآنلاین ، مجمع نمایندگان منتخب انجمن خوشنویسان کشور با حضور غلامحسین امیرخانی، اساتید صاحب نام خوشنویسی و 380 هنرمند خوشنویس برتر کشور در مرکز همایش های بین المللی جزیره کیش برگزار شد .

مظفری در ابتدا سلام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون هنری ایشان را به انجمن خوشنویسان ایران تقدیم کرد و سپس سخنان خود را با اشاره به رویکرد آموزشی انجمن خوشنویسان ایران آغاز نمود. وی گفت: انجمن خوشنویسان ایران قریب به 70 سال از عمرش می گذرد و در این هفت دهه نزدیک دو و نیم میلیون نفر را آموزش داده است. از طرف دیگر در 30 سال اخیر یعنی از سال 65 تا 95 یک میلیون نفر در دانشگاه ها رشته های هنری را انتخاب کردند؛ اگر همین معادله را تعمیم دهیم و با همین ضریب و رشد، تحصیل کنندگان رشته های هنری می داشتیم، انجمن خوشنویسان ایران به تنهایی به اندازه تمام مراکز فعال در حوزه آموزش، عمل کرده است.

او در پاره دیگر از سخنانش اظهار داشت: انجمن خوشنویسان، ساختارمندترین، منضبط ترین و سازمان یافته ترین انجمن هنری است. انجمن خوشنویسان ایران با این قدمت در این سال ها در برابر تمامی طوفان ها، اتفاقات و رویدادها پا برجا ایستاده و مسیر خود را دنبال کرده است. این انجمن امروز بیش از 320 شعبه در داخل و خارج از کشور دارد که این نشان دهنده نظم و ساختار انجمن است. بینال های انجمن همیشه به صورت منظم برگزار شده و این خود نشان دهنده نظام حاکم در انجمن است. ارتباط سیستماتیک انجمن با استان ها و رابطه ای که با شهر های کوچک دارد، موید این سازمان یافتگی است.

مدیر کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره موضوع برندینگ در دنیا گفت: برای اینکه یک برند در دنیا مطرح شود و مشتریان برای سال ها آن را دنبال کنند، سه ویژگی را باید داشته باشد. نخست قدمت است یعنی مشتریان دوست دارند از محصولی استفاده کنند و از خدمتی نام ببرند که سال های سال سابقه داشته باشد و انجمن خوشنویسان با 70 سال سابقه این ویژگی را داراست. دومین نکته این است که باید خوشنام باشد. اگر برندی قدمتی داشته باشد اما در میان مشتریانش از خوشنامی برخوردار نباشد، نمی تواند مشتریان را دنبال کند و وفاداری مشتریان خیلی زود از بین می رود. سوم اینکه با مقتضیات روز و زمان، خود را هماهنگ کند. در دوره جدید، انجمن خوشنویسان باید با بحث پژوهش محوری و شناخت بازار و مخاطبان جهانی توجه ویژه نشان دهد و آثاری که معرف هنر خوشنویسی ایران است بتواند در مجامع بین المللی ارتباط بهتری را برقرار کند. ما در کشور این ارتباط درست میان هنر خوشنویسی و مخاطب را داریم اما برای معرفی آن به جامعه جهانی باید کار جدی صورت بگیرد.

مظفری در پایان سلامتی و صحت برای استاد غلامحسین امیرخانی رئیس شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران و فخر هنرهای تجسمی ایران را آرزو کرد.

گفتنی ست، مجمع نمایندگان منتخب انجمن خوشنویسان کشور با حضور استاد غلامحسین امیرخانی، اساتید صاحب نام خوشنویسی و 380 هنرمند خوشنویس برتر کشور از شنبه 18 اسفند درجزیره کیش آغاز شده است. در حاشیه این نشست ،نمایشگاهی از آثار هنرمندان خوشنویس، رونمایی از کتاب جدید استاد امیرخانی با عنوان "آیین خوشنویسی مقدماتی – متوسطه"، رونمایی از پرتره ایشان به عنوان چهره ماندگار هنر خوشنویسی، برگزاری نشست نقد وبررسی، انتخابات انجمن ، اهدای جوایز به منتخبان نمایشگاه برگزار خواهد شد .

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
بدون شک، سال 97 برای هنر سال سختی بود. جدا از مشکلات اقتصادی که دامن گیر کل فعالیت های مختلف کشور شد و به تبع آن هنر نیز از این جریان بری نبود، در شش ماه دوم سال هجمه هایی به سوی هنر وارد شد که پیش از بی سابقه بود. این نوشتار مروری دارد به بررسی دیدگاه های معاون هنری وزیر ارشاد و نیز چشم اندازی که برای هنر در سال 98 می توان متصور بود.

به گزارش ایسنا، انتشار فیلم های و عکس هایی از سالیان گذشت در جهت تشویش فضاهای هنری و ایجاد زمینه هایی برای ورود نهادهای نظارتی و قضائی به این حوزه از جمله مسائلی بود که دل مشغولی های متفاوتی برای اهل هنر ایجاد کرد؛ به طبع این کشمکش ها واکنش های هنرمندان را در پی داشت که تاکنون نیز ادامه دارد. در این اثنا سید مجتبی حسینی، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با انتشار سه یادداشت زیر عنوان "دشواری وظیفه"، به برخی از این حواشی پاسخ داد. اما آنچه که در این یاداشت ها قابل تأمل است، مواضعی است که معاونت هنری وزارت ارشاد اتخاذ کرد؛ زیرا از میان آنها اولویت های برنامه های هنری سال آینده را می توان بازخوانی کرد.
بر همین اساس نگاهی می کنیم به این یادداشت ها که به نوعی، چشم انداز فعالیت های هنری در سال 98 را می تواند ترسیم کنند.
سید مجتبی حسینی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در یادداشت اول خود که دی ماه منتشر کرد، به حاشیه سازی های به وجود آمده در حوزه هنر واکنش نشان داد و وظیفه هنر را نشان دادن ناملایمات اجتماعی عنوان کرد و برخوردهای قضائی با هنرمندان را نکوهش کرد: روزگار ما چندان که باید مقرون به بایدها و منفور از نبایدها نیست و هنر امروز ناگزیر به افشای ابتلائاتی است که بیمارگونه، مرزهای اخلاق و حدود انسانیت را برآشفته است و حق به جانب، حقوق اجتماعی را که بر مبنای الگوهای دینی و آموزه های مدنی تدوین شده اند، تهدید می کند. تقابلی اگر در این گفت وگو، سر بر می آورد، نه از بدعهدی هنر، که از بی توجهی به تنوع باورها و گوناگونی آرایی است که هدفی مشترک را جست وجو می کنند. تلخی و ناگواری هنر، ریشه در ستیز بیهوده ای دارد که مبنای گفت وگوی خویش را بر مغلوب دانستن و نامشروع خواندن دیگری قرار داده است. ما در روزگاری به سر می بریم که به جهل مدرن مبتلاست و کم حوصلگی و شتاب در قضاوت ها، بدین داستان بیشتر دامن می زند. قطعاً از نهاد نامطلوب و معوج جامعه ای که برای بهبود خویش، تلاشی خرج نمی کند و در استقرار آرمان ها و آداب انسانی که برساختی دینی و خاستگاهی آسمانی دارند، نمی کوشد، نمی توان انتظار معجزه داشت. این بی نظمی باید به مدد هم افزایی مدل های علمی و الگوهای عملی، نظم پذیر شود و بهبود تدریجی جریان اجتماعی را رقم بزند. بیاموزیم که منطق دیگرستیزی و الگوی حذف، اتفاق آفرین نخواهد بود و فرجامی جز کنش ها و منش های معترض تولید نمی کند. هنر، معبر برون رفت از چنین وضعیتی است و هرچه قدر این ناهمگونی صلب تر به نظر آید، مواجهه سخت تری در پیش خواهد بود.
وی در این یاداشت اشاره به شرایط موجود داشته و به گونه ای برخورد معاونت هنری با این حاشیه سازی ها را ترسیم کرده است: وقت آن است که از این دشواری وظیفه، حرفی در میان آید و بطن شریف و متن نجیب هنر، رخ نمایی شود تا سره از ناسره تمییز گردد. ناگوار است که مردمی ترین رسانه روزگاران، از رسایی بیفتد و حق نیست که در احتضار پیش روی هنر، خطابه ای خرج نشود که در روزگار ما ذوالفقاری چند، اگر باقی است یکی زبان هنر است که در نظر پیر جلودار انقلاب "دشمنی با آن دشمنی با خورشید است". خود را مکلف به بایدها می دانیم و پیوسته خود را به مراعات روزگار سختی که در آن پر و بال می تکانیم، توصیه می کنیم اما تعابیر ناصواب و نامنصفانه ای که به حریم قدسی هنر و ساحت منزه هنرمندان، متعرض است را نمی پذیریم که صلاح و سلاح هنر، حقیقت آفرینی و حقیقت طلبی است.
حسینی حتی در این زمینه به روشنگری از نوع فعالیت های موازی که در عرصه هنر توسط نهادهای دیگر صورت می گیرد، پرده برداشت و ایجاد مشکلات بودجه ای و موازی کاری را از مشکلات حوزه هنر دانست: هنر در فرآیند اجتماعی امروز با اتکاء بر رسالت شهروندی و نظام تحول خواهی و رویکرد مردم محوری خود، از سازمان و ساختاری اقتصادی و معیشت آفرین برخوردار است که جمعیت متکثر پیوسته و وابسته به این نهاد، متأثر از درآمدزایی و گردش سرمایه ای آن هستند.
قاعدتاً این نهاد نیز همچون دیگر نهادهای ذیل حمایت دولت، زنده به اعتبارات بودجه ای است . تصدی تولیت این حوزه به عنوان مأموریت اصلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در قانون تعریف و تبیین شده و پرواضح است که بنا به پیوست های مأموریتی دیگر نهادها که خود را دخیل در این تکلیف می دانند و به همین دلیل از اعتبارات مشابهی برخوردارند، بخشی از امکان اعتباری و توان دولت، در اختیار رویکردهای موازی قرار می گیرد و رشد بی رویه دست اندرکاران غیرمتخصص این حوزه که با وجود ابلاغ مؤکد شورای عالی انقلاب فرهنگی، در تصدی و تولیت اختصاصی هنر که به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی واگذار شده است، اسباب پریشان احوالی مدیریت هنر را رقم زده است. توزیع اعتبارات و سهم خواهی روزافزون متولیان غیرموظف، باعث شده است که مدیریت موظف هنر نتواند در چنین احوالی نقش خود را به درستی ایفا نماید و ناخواسته ضعف و کسالتی در رویکردهای آموزشی، تولیدی و نظارتی پدیدار شود که آسیب های آن صرفاً متوجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می شود. قابل پذیرش نیست که در سهم خواهی اعتباری نهادهای مسئول و غیرمسئول، فرض بر مشارکت باشد اما در چرخه پاسخگویی و مطالباتی همچون اشتغال هنرمندان و معیشت جمعیت این حوزه، وزارت متبوع متهم و در بسیار وقت ها مجرم تلقی شود.
معاون امور هنری وزارت ارشاد با بر شمردن مشکلات این موازی کاری ها، اشاره کرد: امکانات محدود و بضاعت قلیل این وزارتخانه در مقابل جمعیت روزافزون هنر، فارغ التحصیلان دانشکده ها، آموزشگاه ها و مؤسسات نامنطبق با سیاست های فرهنگی کشور، همخوانی ندارد و توقع ساماندهی و حمایت و نظارت از یک سازمان که در توزیع و تخصیص اعتبارات سهمی مشابه و گاه کمتر دارد، معقول و مشروع نیست. چه کسی باید در برابر نظام های آموزشی ناکارآمد و صدور مجوزها و گواهینامه های هنری که توسط سازمان های غیرتخصصی و نامکلف صورت می گیرد، بازخواست شود؟ سازمان هایی که به ناگزیر و به منظور دخیل دانستن خود، رویدادهای متعددی را ایجاد می کنند که صرفاً منتج به بودجه خواری و هدررفت اعتبارات می گردد. این روند مقصدی جز تضعیف مرجعیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ندارد و تولیدات غیراستاندارد و سلیقه ای و روزمره چنین فرآیندی، قطعاً منجر به سقوط سلایق مخاطبان و ذبح کنشگری حرفه ای جامعه حقیقی هنر خواهد شد.
اما حسینی در راستای فعالیت هایی که در سال پیش رو خواهند داشت برخی از اهداف رویکردهای معاونت هنری را نیز ترسیم کرده است: ما مکلفیم که با ریل گذاری بهنگام و تسهیل در فرآیندهای اداری و اعتباری، دو رویه ی دولتی و غیردولتی را به بهبود و تعمیم این طرح هدایت و ترغیب کنیم. برگزاری فستیوال های بین المللی، نمایشگاه های معتبر، نشست های توان افزای علمی و عملی در حوزه های تولید، توسعه و تجارت هنر و روابط متقابل در قالب هفته های فرهنگی، تولیدات مشترک، آموزش و پژوهش هنر می تواند در زمره ی رویکردهای حمایتی دولت قرار گیرد که بر این اساس و در طی طرح ها و برنامه هایی، بدان اهمیت و اولویت بخشیده شده است. هویت بخشی به بخش غیردولتی با پرهیز از نگاه رقابتی دولت به این بخش و واسپاری حوزه های تجارت محور هنر به این بخش و ترویج فرهنگ فرآیندهای مشارکتی در زمینه های تولید و عرضه ی آثار هنری می تواند در زمره ی رویکردهای غیردولتی قرار گیرد. قطعاً در چنین نظامی، انتفاع مالی و معنوی هنرمند و برخورداری مستقیم از مواهب رفاهی و معیشتی که قاعدتاً توأم با ترفیع و تعالی درجه ی اجتماعی است، مانع از خروج سرمایه های منطقه ای و بین المللی می شود و ارزش اعتباری و منزلت اجتماعی مکسوبه، صرف توسعه ی جوامع هنری و فضیلت های انفرادی و گروهی هنر می گردد. اگر این کم اتکایی هنر به ساختار دولت از قدمت بیشتری برخوردار بود و ساختار بخش غیردولتی ناگزیر به رقابت با بخش دولتی نبود و تکلیف دولت صرفاً در سیاست گذاری و رویه ی نظارتی و حمایت مقصور می شد، اکنون این نهاد و نظام اجتماعی می توانست بحران اقتصادی موجود را بی هیچ اتکایی به حمایت دولت پشت سر بگذارد و در چرخه ی تولید و توسعه ی هنر، خاصه در بخش بین الملل توقفی ایجاد نشود. به هر دلیل این سازه ی اجتماعی تکمیل نشده است و این ناهمگونی نباید ما را از صیانت و حمایت بدنه ی هنر غافل سازد.
با بازخوانی مواردی که سید مجتبی حسینی در مقام معاون هنری وزارت ارشاد نسب به آنها واکنش نشان داده، باید دید در سال پیش رو که سالی سخت تر در زمینه اقتصادی است، در زمینه تخصیص بودجه به حوزه هنر و همچنین جلوگیری از فعالیت های موازی در عرصه هنر چه اقداماتی صورت از سوی مجلس صورت خواهد گرفت.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
علیرضا حاتمی گفت: متاسفانه از تئاتر مستقل حمایت نمی شود و کار ها بسیار سخت به اجرا می رسند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۰ سایت های دیگر : مردم نیوز

علیرضا حاتمی کارگردان نمایش یک مهمانی خون آلود در خصوص این نمایش در گفت و گو با خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ،گفت: نمایش یک مهمانی خون آلود در واقع از دل یکی از نمایشنامه های وودی آلن متولد شده است . من علاقه بسیاری به فضاهای فانتزی دارم و این متن را با توجه به افکار و سلایق خود ، جامعه امروز و سلیقه مخاطب ایرانی طراحی کردم.

وی افزود:این دومین اجرای عموم من به عنوان کارگردان در یک سال گذشته است , قبل از این کار، نمایش موسیو آنجل که آن نیز دارای فضایی فانتزی بود را به اجرا آوردم اما نمایشنامه یک مهمانی خون آلود قبل از نمایشنامه موسیو آنجل نوشته و حالا فرصت به صحنه آوردن آن فراهم شده است .

حاتمی در خصوص پیام نمایش یک مهمانی خون آلود گفت: در واقع این نمایش اشاره ای به خود ما ، یعنی انسان ها دارد. جاه طلبی ها و قدرت طلبی های ما که در نهایت انسان های دیگر را نیز قربانی می کند. در این کار ما شاهد جنگی بین دو طرف قدرتمند نمایش هستیم که در نهایت این جنگ منجر به قربانی شدن اقشار ضعیف جامعه می شود.

کارگردان نمایش یک مهمانی خون آلود درخصوص انتخاب بازیگران نمایش بیان کرد: دوسالی است که با گروه خود کار می کنم ,گروهی که شامل یک تهیه کننده درجه یک ، بازیگران جوان و پر انرژی و عوامل دوست داشتنی و پرتلاش است . اما خصوصیات هر یک از شخصیت ها من را به عنوان نویسنده نمایشنامه هدایت می کند تا ببینم کدام یک از اعضا برای کاراکتر نمایش مناسب هستند. این خصوصیات شامل افکار , خصوصیات رفتاری , فیزیک آن شخصیت و استایل آن ها است.اما مهم تر از همه این است که دغدغه و افکار شخصیت نمایش تا حدودی به بازیگر نزدیک باشد تا بازیگر به صورت روزنامه وار دیالوگ ها را تکرار نکند بلکه با کاراکتر نمایش هم ذات پنداری و حس شخصیت نمایش را به مخاطبان ارائه کند.

حاتمی با اشاره به اینکه استقبال تماشاگران از نمایش یک مهمانی خون آلود بسیار خوب بوده است , گفت: در فصلی که نزدیک عید نوروز هستیم چنین استقبالی از نمایش واقعا کم سابقه بوده است ، البته روزهایی داشتیم که مخاطبان نمایش کم بوده اما به لطف و تلاش تیم رسانه ای و روابط عمومی روزهای خوبی رقم خورده است و خدا را شاکرم که مخاطبان، نمایش را پسندیده اند. البته تماشاگرانی هم بودند که از کار راضی نبوده و به حق انتقادات به جا و درستی نسبت به کار ما داشتند . ما باید بپذیریم که روی خطی حرکت می کنیم که هنوز در تئاتر کشور جا نیفتاده و کارهای فانتزی در مواردی نیز بد قضاوت می شوند ، اما من این سبک از کار را دوست دارم و آن را ادامه می دهم.

وی با اشاره به اینکه مشکلات همیشه وجود دارد, بیان کرد: متاسفانه از تئاتر مستقل حمایت نمی شود و کارها بسیار سخت به اجرا می رسند. البته بزرگ ترین مشکل نمایش ها این است که تئاترهایی که با چهره های جوان و با استعداد کار می کنند همواره دچار کمبود مخاطب هستند. مخاطبان ما تمایل به تماشای کارهایی دارند که چهره های سینمایی در آن اجرا می کنند و از طرفی نیز کارگردان های شناخته شده تئاتر تمایلی به همکاری با جوان های خلاق ندارند . پس جای جوان ها در عرصه تئاتر کجاست ؟

حاتمی گفت: باید از گروه های تئاتری مستقل حمایت شود زیرا به حمایت نیاز دارند و این شرایط حق آن ها نیست. مخاطبان بسیاری برای خرید بلیت های تئاترهای چهره های سینمایی در سالن های عظیم هزینه می کنند در حالی که با کم ترین هزینه می توانند از تئاتر جوان های خلاق حمایت کنند .البته باید از چند هنرمند نام آشنا که از گروه های جوان حمایت می کنند, تشکر کنم و تهیه کننده نمایش یک مهمانی خون آلود که لحظه ای گروه نمایش را ترک نکردند.

انتهای پیام/

گلایه آقای کارگردان از بی توجهی به تئاترهای مستقل

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
عرفان نظرآهاری نویسنده کتاب لیلی نام تمام دختران زمین است نسب به استفاده غیرقانونی از عنوان کتابش اعتراض کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۹ سایت های دیگر : ربیع

عرفان نظرآهاری در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، از استفاده غیرقانونی از عنوان کتابش از سوی یک گروه تئاتر اظهار نارضایتی کرد و گفت: کتاب لیلی نام تمام دختران زمین است اولین بار در سال 1383 به چاپ رسید و هر ساله نیز تجدید چاپ می شود و اکنون چاپ بیست و سوم آن در بازار است. در این چهارده سال بسیاری از مخاطبان با این کتاب و با این عنوان عاشقی و زندگی کرده اند و آن را به ذهن و جان و دل سپرده اند.

این نویسنده و منتقد ادبی در ادامه بیان کرد: سه سال پیش گروهی این نام را بدون رضایت من و بدون رعایت حقوق پدیده آورنده بر نمایش خود گذاشتند و با مجموعه رفتارهای نامحترمانه شان مرا بسیار آزردند و مخاطبان مرا را هم به گمراهی انداختند و از این عنوان شناخته شده برای نمایش خود بهره مند شدند. این بار نیز گروهی دیگر باز بدون رضایت پدیدآورنده و کسب اجازه و حتی رعایت حقوق معنوی صاحب این عنوان، می خواهند نمایشی را با عنوان لیلی نام تمام دختران سرزمین من است در تاریخ بیست چهارم اسفند ماه در تالار وحدت بر روی صحنه ببرند.

وی افزود: طبیعی است که بعد از چهارده سال چاپ مکرر این کتاب در بازار نشر ایران و جهان (فارسی،انگلیسی،عربی،ترکی،کردی، فرانسوی،روسی) انکار این که این عنوان متعلق به عرفان نظرآهاری است، کار آسانی نیست. و این رفتار مصداق بارز سوءاستفاده از عنوان کتابی شناخته شده است و واضح است که هدف فریفتن مخاطبان کتاب و کشاندن آن ها به نمایش رقصی است که از محتوای آن هیچ اطلاعی ندارم.

نظرآهاری گفت: من از همین جا اعتراض خودم را به این رفتار غیراخلاقی و غیرحرفه ای که در فضای هنری و فرهنگی در حال وقوع است اعلام می کنم و از مسئولان ذیربط در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می خواهم که جلوی این بی اخلاقی و بی قانونی آشکار را بگیرند و از مخاطبان هم می خواهم که از حق نویسنده شان دفاع کنند و نگذارند که این گونه بی اخلاقی ها در هنر و ادبیات نیز همچون سیاست به امری عادی و رایج تبدیل شود.

این نویسنده با بیان اینکه من هر چه می نویسم برای زنان سرزمینم و لیلی های وطنم است، گفت: چه دردناک است اگر لیلی ها حرمت نویسنده شان را پاس ندارند و پاسخ عشق سالیانش را بدین گونه بدهند. وظیفه هنر زدودن آلودگی ها و زشتی ها از جامعه است؛ اما وای بر روزی که هنرمندان، خود زشتکار و هنر، تجسم آزار و بی اخلاقی و ناراستی شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۹

به گزارش اقتصاد هنرآنلاین، از طرفی گفته می شود دلیلِ توقف و عدمِ برگزاریِ دوسالانه در سالهای گذشته حاشیه ها و مشکلاتی بوده است. "معصومه مظفری" رئیس پیشینِ انجمن نقاشان به "اقتصاد هنر آنلاین" گفت:

"من سه سال رئیس انجمن بودم و دو سال هم عضو هیئت مدیره بودم، در نهایت 5 سال اخیر دو سالانه ی نقاشی برگزار نشد. در آن دوره به دنبال برگزاری "بینال نقاشی" به تنهایی نبودم."

انجمن نقاشانِ ایران نماینده ی نقاشان در فضا هنری ایران است. به نظر می رسد وظیفه ی این انجمن نخست برگزاری دوسالانه برای نقاشان بوده باشد. اما خانم مظفری معتقد است:

"نظر من برگزاری "بینال آرت" به جای بینال نقاشی بود. شورای سیاست گذاری اش و بخش پژوهشی این طرح هم شکل گرفت. طرح کلی ما در بینال آرت این بود که فراخوان داشته باشد، بخش عمده اش کیوریت بشود و قسمتی برای معرفی دو هنرمند تاثیر گذار داشته باشیم و عکاسی، مجسمه، نفاشی، اینستالیشن، نیوآرت و...همه در کنار هم ارائه بشوند. نمونه ی طرح مان را به آقای ملا نوروزی (معاونتِ وقت هنرهای تجسمی وزارت ارشاد) هم دادیم اما بینال آرت بودجه ی بیشتری می خواست و نیازمند موافقت تمامی انجمن ها برای شرکت در آن بود.

انجمن ها ترجیح می دادند که هم بینال خودشان را داشته باشند و هم در بینال آرت حضور داشته باشند که این بودجه بیشتری را می طلبید. جلسات متعددی برگزار شد و انجمن ها موافقت کردند اما تخصیص بودجه برای برگزاری بینال آرت و بینال های جداگانه امکان پذیر نبود وبرگزاری بینال آرت اتفاق نیفتاد."

به هر جهت دوسالانه ی نقاشی به محاق افتاد. اما گویا این بار انجمنِ نقاشانِ ایران برنامه ریزی کرده است تا دوسالانه ای بزرگ و جامع برای نقاشی برگزار کند. بانی برگزاری هم"انجمنِ هنرمندانِ نقاشِ ایران" است. "امیرراد" رئیس انجمنِ نقاشان وعده داده است دوسالانه ای فراگیر در سالِ 1399 در پیش باشد. او در این باره به خبرنگارِ "اقتصاد هنر آنلاین" گفت:

" بینال نقاشی یا دوسالانه نقاشی ایران بیش از یک دهه است که برگزار نشده است. بینال نقاشی از اواخر دهه 30 در ایران برگزار شده است که روند برگزاری آن بعد از انقلاب بسیار بی نظم بوده و این نهاد به سبب وقفه های طولانی در رسیدن به اهداف تعریف شده خود ناموفق بوده است. انجمن هنرمندان نقاش ایران به عنوان متولی برگزاری بینال نقاشی ایران، در طی جلسات متعدد در هیأت مدیره و گفت و گو با افراد تاثیر گذار این حوزه تصمیم گرفت که دوباره بینال نقاشی ایران را بعد از این وقفه های طولانی برگزار کند.

جلسات شکل گیری دبیرخانه، شوراهای تخصصی و راهبردی بینال و همچنین فراخوان ها و اعلان های عمومی آن در سال 98 خواهد بود و بعد از شکل دادن به زیر ساخت های مناسب، بینال نقاشی ایران در سال 99 توسط انجمن هنرمندان نقاش ایران برگزار خواهد شد.

بینال نقاشی ایران یک رویداد ملی است و هنرمندان نقاش ایران و ایرانی را رصد و میزبانی خواهد کرد. تلاش بر این است تا با شکل دادن به سازمان، ساختار و دبیرخانه دائم آن در انجمن هنرمندان نقاش ایران، روند برگزاری این رویداد در آینده به نظم درخور آن جهت تحقق اهداف آن برسد. روندی که بتواند به شکل تخصصی هنرهای تجسمی ایران و به ویژه رسانه نقاشی را رصد کرده و با شناسایی هنرمندان و برجسته کردن آثار به معرفی آن به عرصه های عمومی و تخصصی بپردازد."

امیر راد درباره ی بودجه ی بینال نقاشی ایران گفت:

"انجمن هنرمندان نقاش ایران ترجیح می دهد بودجه ی این رویداد را خود تامین کند، اگرچه دولت هم بودجه ای را به صورت اختصاصی جهت برگزاری بینال ها در اختیار انجمن ها قرار می دهد که در صورت نیاز و با حفظ استقلال انجمن هنرمندان نقاش ایران، از آن بودجه هم می توان بهره برد."

دو سالانه ها به عنوانِ پلی که هنرمندانِ جوان را به فضای حرفه ای می شناساند و هنرمندانِ حرفه ای را در جایگاه خود تثبیت می کنند نیازمندِ حمایتِ تمامِ نهادها، اعم از خصوصی و دولتی هستند. "اقتصاد هنر آنلاین" امیدوار است این بار دو سالانه ی نقاشی پر بار تر از همیشه برگزار شود.

لینک کوتاه لینک کپی شد

لینک خبر :‌ اقتصاد آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۰

فاطمه امین الرعایا
اگر سری به سایت های فروش بلیت کنسرت ها بزنید، شاید از دیدن قیمت بلیت ها شوکه شوید، قیمت ها از 50 هزار تومان آغاز می شود و تا 160 یا 170 هزار تومان بالا می رود. با این قیمت ها آیا جایی برای کنسرت در سبد فرهنگی خانواده ها باقی می ماند؟ پروژه ای با نام هنر برای همه می خواهد دوباره امکاناتی برای همه خانواده های تهرانی فراهم کند تا بتوانند به اتفاق هم اجرای زنده خوانندگان مورد علاقه شان را ببینند، اما آیا این طرح اجرایی خواهد شد؟
محمد معتمدی، خواننده موسیقی ایرانی، از ارائه طرح اجرای پروژه هنر برای همه به سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با هدف به صحنه رفتن کنسرت ها و آثار نمایشی ارزان قیمت در شهر تهران خبر داد.
معتمدی پیش از این هم اولین خواننده ای بود که کنسرت خیابانی رایگان را در تهران و در فضای باز پارک آب وآتش برگزار کرد که با استقبال مردم روبه رو شد. گرچه موانعی نیز پیش پای او قرار گرفت. با او گفت وگویی داشتیم درباره چند و چون پروژه هنر برای همه .
شما اولین فردی بودید که کنسرت رایگان را در تهران برگزار کردید، چرا هنر برای همه و کنسرت ارزان برای شما دغدغه است؟
در سال های اخیر ما با حجم بالایی از مخاطبان و علاقه مندان مواجه هستیم که نمی توانند به سالن های کنسرت بیایند و در برنامه های ما شرکت کنند و این برای ما ناراحت کننده است. از طرف دیگر، هنر و خصوصا موسیقی متعلق به قشر خاصی از جامعه نیست که فقط به دلیل مسائل اقتصادی بخواهیم افراد را در این حوزه تفکیک کنیم و بگوییم تنها از یک سطح درآمد به بالا فقط می توانند در کنسرت ها شرکت کنند. متاسفانه این اتفاق افتاده است. شاهد این هستیم که تبلیغ کنسرت ها از یک جایی از اتوبان ها به بعد وجود دارند و سالن های کنسرت هم از یک منطقه خاص در شهر به بالا قرار دارند و به نظرم این اصلا عادلانه نیست. ما طرحی را به دوستان مان در سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران دادیم تا با استفاده از ظرفیت بعضی سالن های بسیار خوب و باکیفیتی که ساخته شده و تقریبا کمتر از آن ها استفاده می شود، با هزینه کمتر کنسرت هایی را برگزار کنیم تا مردم با هر سطحی از درآمد بتوانند در این کنسرت ها شرکت کنند که فکر می کنم این طرح در حال به نتیجه رسیدن است.
چه کسانی در این طرح همکاری دارند؟
ایده، طرح و جزئیات این پروژه را خودم به نوعی تدوین کرده ام اما اولین کسی که این طرح را پشتیبانی کرد، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران بود. من احساس کردم به لحاظ حوزه وظایف این کار به این سازمان مرتبط است و به همین دلیل طرح را به این سازمان بردم، چون وظیفه این سازمان، فرهنگ سازی عمومی برای شهروندان است. فعلا این سازمان از ما حمایت کرده و وزارت ارشاد هم تلاش کرده تا اقدامات مربوط به مجوز تسهیل شود و در حال حاضر در مرحله اخذ مجوز اماکن هستیم که فکر می کنم نهایتا تا دوشنبه (20 اسفند) صادر شود.
با توجه به تجربه ای که در کنسرت خیابانی رایگانی که برگزار کردید و بعد از برخی سنگ اندازی ها برای برگزاری اش حاشیه هایی برای شما به همراه داشت، فکر می کنید از سوی نهادهای ذی ربط چقدر در این زمینه همکاری صورت خواهد گرفت؟
تا اینجا هرچه دیده ایم، همکاری و لطف بوده است. اتفاقا با توجه به ایرادها و اشکالاتی که دیدیم و با آن برخورد کردیم، این طرح را ارائه دادم. به هر حال شاید گاهی بتوانیم کنسرتی را در فضای عمومی و باز برگزار کنیم اما این اتفاق نمی تواند همیشگی باشد و مسئولان شهر هم شاید به این نتیجه رسیده باشند که این اقدام نمی تواند دائمی باشد. از طرف دیگر کنسرت در سالن ها همیشه با کیفیت بهتری ارائه می شود. در کنسرت های فضای باز، افرادی که دورتر هستند کیفیت صدای خوبی را نمی شوند و تجربه و لذت کنسرت را نمی برند. به همین دلیل ترجیح دادیم که این اتفاق در سالن رخ بدهد. اگر هر هنرمند یک بار در سال هم در این طرح شرکت کنند، کل روزهای سال پر می شود.
در این طرح، همه سبک های موسیقی در نظر گرفته شده اند؟
بله. قرار نیست تنها من در این طرح باشم. ما می خواهیم حرکتی انجام دهیم که همه هنرمندان بتوانند در آن شرکت کنند و من فکر می کنم قطعا چنین اتفاقی رخ خواهد داد.
با هنرمندان گفت وگویی در این زمینه صورت گرفته است؟ استقبال آن ها از برگزاری چنین طرحی چطور بود؟
با بسیاری از هنرمندان صحبت شده و خیلی از آن ها مایل اند این کار را انجام دهند، در مورد برخی از هنرمندان هم تهیه کنندگان شان باید به این جمع بندی برسند که می خواهند در این طرح شرکت کنند یا خیر.
به نظرتان مردم چقدر از این طرح استقبال خواهند کرد و در نهایت این حرکت چه تاثیری بر مردم خواهد گذاشت؟
من فکر می کنم از سوی مردمی که همیشه می خواستند در کنسرتی داخل سالن و با کیفیت خوب شرکت کنند اما به لحاظ اقتصادی این شرایط را نداشتند، قطعا استقبال خواهد شد. هنر امری عمومی است و اینکه قشری صرفا و فقط و فقط به دلیل شرایط مالی از هنرها و چنین تفریحاتی محروم باشند، اتفاق خوبی نیست. البته من و دوستانم در سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران تا جایی که از دست مان برمی آید آنچه امکان پذیر و مقدور است را انجام می دهیم و باقی آن به استقبال مردم بستگی دارد. امیدوارم استقبال خوبی صورت بگیرد.
این طرح در حال حاضر تنها در تهران اجرایی خواهد شد، آیا دورنمایی برای شهرهای دیگر کشور دارید؟ باتوجه به اینکه در برخی شهرها در حالت عادی مقاومت بسیاری برای برگزاری کنسرت موسیقی وجود دارد، فکر می کنید در چنین شهرهایی در جهت نشاط عمومی همکاری خواهند کرد؟
به نظر من فعلا باید این طرح در تهران به عنوان مرکز کشور شروع شود و قوت بگیرد و بعد قطعا برای اجرایی شدنش در شهرستان ها برنامه ریزی خواهد شد. مسئولان شهرستان ها هم باید در این زمینه تلاش کنند. در شهرهایی هم که در برابر برگزاری کنسرت ها مقاوتی صورت می گیرد، اگر با قشر مذهبی شهرها مذاکره و صحبت شود و تدبیری صورت بگیرد که این اطمینان حاصل شود که محتوای این کنسرت ها هیچ گونه منافاتی با اعتقادات مردم و فرهنگ جامعه ندارد، فکر می کنم آن ها هم مقاومتی نداشته باشند. ما بر مبنای امید حرکت می کنیم، امیدوارم همه این اتفاقات خوب رخ بدهند.

ارسال دیدگاه
نام: ایمیل: دیدگاه:

لینک خبر :‌ روزنامه ابتکار
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار صبح امروز سیدعباس صالحی با رئیس مرکز تمدن اسلامی ازبکستان در راستای گسترش و اشاعه دیپلماسی فرهنگی، چند بیت شعر از سلطان علی مشهدی را در قالب هنر خوشنویسی چلیپا تقدیم شاعظیم منور اف کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۹

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سلطان علی مشهدی از شاعران نام آوری است که از دوستان امیرعلی شیرنوایی از سیاستمداران، شاعر و ادیب کشور ازبکستان به شمار می آید.

دو بیت شعری که از سوی حسینی در این چلیپا نوشته شد، از کتاب صراط السطور سلطان علی مشهدی خطاط بلند اوزه و مصاحب امیر علیشیر نوایی صدراعظم فرهنگور آن روزگار است.

یادآور می شود، در راستای علاقه مندی و درخواست رئیس مرکز تمدن اسلامی ازبکستان در این دیدار برای آموختن خوشنویسی توسط کارشناسان نسخه های خطی ازبکستان، این اقدام از سوی معاون امور هنری صورت گرفت.

متن شعر عنوان شده به شرح زیر است:

ای که خواهی خوشنویس شوی

خلق را مونس و انیس شوی

ترک آرام و خواب باید کرد

وین ز عهد شباب باید کرد

19 اسفند 1397 16:24

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران روایتی از ماجرای تخصیص کاغذ در بدنه دولت و خلع ید صنف نشر از این مسئله ارائه کرد.

به گزارش خبرنگار مهر ، هومان حسن پور صبح امروز در نشستی خبری با اهالی رسانه درباره وضعیت کتابفروشی ها و بحران کاغذ، به ایراد توضیحاتی پرداخت.

حسن پور در این نشست با اشاره به موضوع کاغذ و افزایش قیمت آن عنوان کرد: پیش از تشکیل کارگروه فعلی کاغذ، ما به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیشنهاد دادیم کاغذ مورد نیاز برای صنعت نشر و تولید کتاب در کشور در کارگروهی به منظور تخصیص به ناشران، به معاونت فرهنگی واگذار شود. پیشنهاد ما این بود کارگروهی متشکل از نماینده اتحادیه ناشران تهران، نماینده تعاونی ناشران کشور و معاونت فرهنگی، به تخصیص کاغذهای وارد شده برای تولید کتاب در کشور بپردازند و بحث نظارتی آن را نیز در اختیار بگیرند اما این پیشنهاد در آن مقطع با مخالفت روبرو شد و وضع به سمت ایجاد کارگروه فعلی رفت.

وی ادامه داد: در پیشنهاد ما، ملاک های تخصیص کاغذ به ناشران به صورت شفاف مشخص شده بود و با جمع آوری نظرات مختلف، تنظیم آئین نامه ای نیز در نظر گرفته شده بود. پیشنهاد ما همچنین این بود که نظارت بر مصرف را در تهران (اتحادیه تهران) و در شهرستان ها (تعاونی ناشران کشور) در دست بگیرند اما این پیشنهادات رد شد و در حال حاضر نیز ما در فرآیند تخصیص، با وجود آنکه حرف های زیادی برای گفتن داریم، نقشی نداریم.

رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران افزود: در حال حاضر ملاک تخصیص کاغذ را میزان تولید کتاب این ناشران در سه سال گذشته آن هم بر مبنای آمارهای مؤسسه خانه کتاب قرار داده اند درحالی که این مسئله اشتباه است چون هم آمارهای خانه کتاب دقیق نیست و هم این گونه تخصیص دادن، حجم زیادی از نقدینگی ناشران را معطل می گذارد به ویژه اینکه به طور معمول یک سوم یا یک پنجم از کاغذ مورد نیاز و تقاضا شده از سوی ناشران در این سیستم به آنها اهدا می شود.

حسن پور تصریح کرد: از زمان تأسیس کارگروه کاغذ وزارت ارشاد تاکنون 200 هزار تن کاغذ به کشور وارد شده اما تنها 14 هزار تن از آن در قالب سیستم متمرکز دولتی توزیع شده است و باقی را نمی دانیم چه شده است. ما از روز اول در مورد این دست اتفاقات هشدار داده بودیم. مؤکداً بیان کرده بودیم که باید تخصیص کاغذ نشر به اتحادیه های نشر و معاونت فرهنگی سپرده شود اما چنین نشد. با این حال در هفته های گذشته جلسه ای با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار کردیم و ایشان با تائید فرمول پیشنهادی از سوی ما، قول مساعد دادند که این اتفاق عملیاتی شود و تأکید کردند باید به نقطه مشخصی در زمینه توزیع کاغذ می رسیدیم تا این اتفاق بیفتد. این در حالی است که در آن مقطع، زمانی که ما و نماینده تعاونی ناشران کشور مؤکداً به بحث نظارت بر مصرف و توزیع اصرار داشتیم، تنها با این سوال روبرو می شدیم که مگر قرار است دولت نقش پلیس را ایفا کند؟ .

وی اظهار داشت: در روزهای اخیر قیمت کاغذ گلاسه که مصرف عمده آن برای تولید جلد کتاب است، از کیلویی 4,000 تومان به کیلویی 27 هزار تومان افزایش پیدا کرده است. در کنار آن، افزایش سرسام آور قیمت مرکب، فیلم، زینک و سِلِفون جلد کتاب را نیز باید بیفزاییم که اخیراً حدود 9 برابر قیمت افزایش داشته است. با ادامه این روند، به نظر می رسد بعد از پایان نمایشگاه کتاب تهران، عملاً ناشران کشور کتابی برای توزیع نخواهند داشت و برای تولید نیز بودجه ای در اختیار نخواهند داشت و تازه این در زمانی است که ناشران آموزشی می خواهند کارشان را آغاز کنند و برای ابتدای سال تحصیلی، به تولید آثارشان بپردازند.

رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در بخش دیگری از این نشست خبری، به موضوع کتابفروشی ها و برگزاری نمایشگاه های کتاب در کشور اشاره کرد و گفت: ما نمایشگاه بین المللی کتاب و نمایشگاه های استانی را برای این ایجاد کردیم که مشکل کمبود ویترین، عرضه کتاب در کشور حل شود. درواقع این اتفاق یک مُسکن برای صنعت نشر کشور بود و حالا بعد از 32 دوره از تزریق این مسکن، متوجه شده ایم گویا درون آن کدئین هم داشته است و نشر ما به شکل عجیب به آن وابسته شده است. این روند و ادامه پیدا کردن آن در 32 سال گذشته باعث از بین رفتن ویترین های عرضه کتاب در تمام شهرها و استان ها شده و سرمایه های بسیار زیادی را به نابودی کشانده است. اگر ما برای برگزاری یک دوره نمایشگاه بین المللی کتاب، حدود 15 میلیارد تومان هزینه می کنیم، تنها یک کتابفروشی ما در حوالی خیابان انقلاب، حدود 10 میلیارد تومان ارزش مِلکی دارد. از بین رفتن این سرمایه، چیزی نیست که به سادگی از کنار آن عبور کنیم و با ادامه یافتن روند فعلی، این اتفاق در حال رخ دادن است.

حسن پور بیان کرد: سیاستگذاری های فعلی ما در برگزاری نمایشگاه های کتاب، به سمت کم رنگ کردن نقش کتابفروشی ها است درحالی که اگر به دنبال حمایت فرهنگی از نشر هستیم، به جای برگزاری نمایشگاه های مختلف استانی، در ادارات، نهادها و ... باید بودجه های موجود را به سمت حمایت و حفظ ویترین های دائمی فروش کتاب، یعنی کتابفروشی ها سوق دهیم. فراموش نکنیم که کتابفروشان و توزیع کنندگان هم بخش بزرگی از بدنه فرهنگی کشور ما را شکل می دهند که در حال تعطیل شدن و نابودی است.

وی خاطرنشان کرد: نمایشگاه کتاب در تهران و شهرستان ها تبدیل به پدیده ای شده است که تمامی ناشران هم دیگر کنترلی بر آن ندارند. به نظر من لازم است که هر چه سریع تر به فکر اصلاح قوانین و ضوابط باشیم که در این نمایشگاه ها حاکم است. ما 32 سال فرصت شناسایی مناطق محروم و توسعه کتابفروشی ها در آنجا را داشتیم. اگر تاکنون یک دهم از هزینه نمایشگاه های استانی را صرف کتابفروشی ها کرده بودیم، این مسئله رفع شده بود. به نظر من باید ضوابط و قواعد این نمایشگاه ها به شکلی اصلاح شود که دیگر فرق زیادی میان ناشران و کتابفروشان در آنها نباشد. کتابفروش حق قانونی خودش را می خواهد یعنی اینکه به عنوان محلی برای فروش کتاب به رسمیت شناخته شود نه اینکه به بهانه های مختلف به جای رجوع به آن، نمایشگاه کتاب تأسیس شود.

رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران از ابلاغ مصوبه شورای شهر تهران به تمامی نهادهای ذیربط شهرداری خبر داد که به موجب آن، برگزاری هرگونه بازارچه، نمایشگاه و رویدادی با محوریت فروش کتاب باید با مجوز اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران باشد.

حسن پور همچنین از رایزنی با برخی از بانک ها و نهادهای فرهنگی و عمومی و نیز سازمان برنامه و بودجه به منظور تخصیص بودجه ای به منظور حمایت از کتابفروشی ها خبر داد.

کد خبر 4565116

حمید نورشمسی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
یک شنبه 97/12/19 ، قم ، (اخبار رسمی) : کیفیت چاپ کتاب تاثیر به سزایی در جلب نظر خواننده دارد. انواع مختلفی از چاپ کتاب، از نسخ خطی بسیار قدیمی گرفته تا چاپ دیجیتال متداول کنونی، برای عرضه بهتر کتاب ها به جامعه، به اقتضای زمان به کار گرفته شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۹

نحوه چاپ کتاب یکی از عوامل موثر در جلب نظر خوانندگان است. با چاپ کتاب دیجیتالی کیفیت بالاتری از کتاب در اختیار خوانندگان قرار می گیرد.

چاپ کتاب

کیفیت چاپ کتاب تاثیر به سزایی در جلب نظر خواننده دارد. انواع مختلفی از چاپ کتاب، از نسخ خطی بسیار قدیمی گرفته تا چاپ دیجیتال متداول کنونی، برای عرضه بهتر کتاب ها به جامعه، به اقتضای زمان به کار گرفته شده است. در روش های مختلف چاپی، متریال و ابزار مورد استفاده، سطوح چاپی، پوشش ها، رنگی یا سیاه و سفید بودن چاپ، ماندگاری خطوط، تصاویر و مواردی از این دست تفاوت دارند.

امروزه در فرآیند چاپ دیجیتال با استفاده از رایانه ها و ماشین آلات تخصصی چاپ دیجیتال کتاب می توان کیفیت و ماندگاری زیادی را برای کتاب ها و خوانندگان آن ها فراهم کرد. همچنین در کتاب فروشی ها کتاب هایی که از چاپ با کیفیت دیجیتال برخوردار هستند زودتر به فروش می روند. افراد می توانند با مشاوران این شرکت درباره چاپ کتاب خود به صورت دیجیتال مشورت کنند و بهترین تصمیم را برای چاپ اثر ارزشمند خود بگیرند.

منظور از چاپ کتاب به صورت دیجیتال چیست؟

منظور از چاپ دیجیتال این است که در آن تصاویر دیجیتالی به تصاویر چاپی تبدیل می شوند. از موارد کاربرد استفاده از چاپ دیجیتال، می توان به چاپ کتاب اشاره کرد. از تفاوت هایی که بین چاپ دیجیتال و روش های سنتی که در چاپ کتاب وجود دارد، می توان به عدم استفاده از پلیت های چاپ اشاره کرد که باعث می شود، مراحل قبل از چاپ مانند آماده سازی با سرعت بیشتر و هزینه های کمتری انجام شود.

در روش چاپ دیجیتال، دستگاه چاپ دیجیتال را به کامپیوتر متصل می کنند و کامپیوتر اطلاعاتی که دستگاه چاپ نیاز دارد را به آن منتقل می کند و سپس دستگاه چاپ دیجیتال عملیات چاپ را آغاز می کند. یکی از ویژگی های مهم در چاپ کتاب به صورت دیجیتالی این است که می توان نسخه های مختلف کتاب را تغییر داد. به این صورت که در ابتدا کتاب به صورت آزمایشی چاپ و به بازار عرضه می شود، سپس نظرات مشتریان و خوانندگان کتاب درباره چاپ کتاب سنجیده می شود و بعد از بررسی نظرات خوانندگان کتاب، در چاپ بعدی نظرات آن ها در چاپ کتاب اعمال می شود و مطابق میل آن ها خواهد بود. از مزایای دیگر چاپ کتاب به صورت دیجیتالی می توان به کیفیت بسیار بالای تصاویر در چاپ اشاره کرد.

هزینه های چاپ کتاب دیجیتال

از چاپ کتاب به صورت دیجیتالی معمولا در تیراژ پایین استفاده می شود. از مزایایی که این روش چاپ کتاب دارد این است که سرعت و کیفیت چاپ را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد. برای بررسی هزینه های چاپ دیجیتال باید به مواردی مانند نوع کاغذ، تعداد تیراژ، رنگی یا سیاه و سفید بودن چاپ اشاره کرد. در حالت کلی هزینه های چاپ دیجیتال بر روی کاغذ های تحریر به سبب وزن کمتر، از کاغذهای گلاسه کمتر است و هر چقدر که کاغذهای گلاسه وزن بیشتری داشته باشند به مراتب هزینه های چاپ دیجیتال بیشتر خواهد بود.

نکته دیگری که در هزینه های چاپ کتاب به صورت دیجیتالی وجود دارد این است که چاپ به صورت دو رو، هزینه دو برابری از چاپ یک رو دارد. هر چقدر که ابعاد کاغذ بیشتر باشد هزینه های چاپ بیشتر خواهد بود. از آنجایی که هزینه های چاپ کتاب به صورت دیجیتال بیشتر از سایر روش های چاپ است، می توان با صرفه جویی کردن در هزینه های دیگر، مانند تهیه پلیت های چاپ این هزینه را جبران کرد.

علاقه مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص چاپ کتاب می توانند به سایت چاپ دیجیتال فاطر به آدرس faterprint.com مراجعه کنند.

### پایان خبر رسمی

لینک خبر :‌ اخبار رسمی
نماینده مردم تهران در مجلس با انتقاد از گرانی بیش از حد کاغذ نشر و مطبوعات از وزارتخانه های صمت و ارشاد خواست که در رابطه با نحوه واردات و توزیع کاغذ گزارش دهند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت ، مصطفی کواکبیان در نشست علنی امروز (دوشنبه، 13 اسفند) مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی گفت: گرانی بسیار سرسام آور شده و هر صنفی نیز یک وزارتخانه متولی دارد، به طوری که اگر نرخ پراید به اندازه هلی کوپتر افزایش یابد، وزارت صمت باید پاسخگو باشد و اگر گوشت گران شود، وزارت جهاد کشاورزی باید پاسخ دهد، اما اهالی رسانه و مطبوعات که قرار است زبان مردم باشند، نمی دانند که با کجا باید مراجعه کنند.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی خطاب به علی مطهری نایب رئیس مجلس ادامه داد: هم اکنون هر کیلو کاغذ مطبوعات بیش از 12 هزار تومان افزایش پیدا کرده است، بنابراین شما که دست اندرکار انتشارات هستید، پاسخ دهید که قیمت هر بند کاغذ تا چه اندازه باید بالا برود تا اهالی نشر دادشان درآید؟

این نماینده مردم در مجلس دهم تصریح کرد: کاغذ نشر و مطبوعات از جمله کالاهای اساسی محسوب می شود، بنابراین وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت و فرهنگ و ارشاد اسلامی باید از نحوه واردات کاغذ و نحوه توزیع آن به مردم گزارش دهند./

پایان پیام

لینک خبر :‌ خانه ملت
نماینده مردم تهران خواستار پاسخگویی وزارت صنعت و فرهنگ درباره افزایش بی رویه قیمت کاغذ به اهالی مطبوعات شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۹ سایت های دیگر : اقتصادی

به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان ، مصطفی کواکبیان نماینده مردم تهران در جلسه علنی امروز (یکشنبه 19 اسفند ماه) طی تذکری اظهار کرد: متأسفانه گرانی ها بسیار سرسام آور شده و متولی هر صنفی یک وزارتخانه است، به این معنا که اگر پراید به قیمت هلیکوپتر برسد متولی پاسخگوی آن وزارت صنعت است.

وی افزود: همچنین متولی پاسخگویی افزایش بی رویه قیمت گوشت نیز وزارت جهاد کشاورزی است.

کواکبیان تصریح کرد: متأسفانه اهالی مطبوعات نمی دانند که متولی موضوع کاغذ چه وزارتخانه ای است که فریادشان از گرانی بی حد کاغذ به آسمان برخواسته، وزارت صنعت و وزارت فرهنگ باید در این زمینه پاسخگو باشند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
مدیر بخش ناشران عمومی نمایشگاه کتاب تهران گفت: بررسی تقسیم بندی غرفه ها در فضای 13 هزار متری سالن شبستان با توجه به تعداد عناوین کتاب ناشران آغاز شده و پیش بینی می شود تا اواسط فروردین به پایان برسد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۹

حسین معینی؛ مدیر بخش ناشران عمومی سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، در سخنانی عنوان کرد: بررسی متراژ غرفه ها بعد از پایان زمان ثبت نام ناشران آغاز شده است و با توجه تعداد عناوین کتاب ناشران همچنین محدودیت فضایی این جانمایی ها انجام می شود.

وی افزود: شبستان 13 هزار مترمربع فضا دارد و 1366 ناشر عمومی که برای حضور در این بخش ثبت نام کرده اند قرار است در این فضا جانمایی شوند.

معینی با بیان اینکه امسال نیز همانند سال گذشته جانمایی ها بر اساس حروف الفبا انجام می شود، گفت: در سالیان گذشته حروف الفبا اینگونه بود که گاهی از جلو و گاهی از انتهای سالن جابجا می شد و برخی از غرفه های بزرگ نیز در اطراف شبستان قرار دارند.

وی تاکید کرد: ما تلاش می کنیم جانمایی ها بر اساس حروف الفبا رعایت شود و در این میان برخی ناشران که آمار خانه کتاب آن ها متفاوت است گاهی دیرتر از بقیه غرفه می خواهند که ما تلاش می کنیم جانمایی آن ها نیز بر اساس حروف الفبا باشد و خارج از آن نباشد.

سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران 4 تا 14 اردیبهشت 98 در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
جمال الدین اکرمی با بیان این که در ادبیات از لحاظ کمیت مشکل داریم و نه کیفیت می گوید: نویسنده های ما قدرت زیادی پیدا کرده اند زیرا تجربه های شان طی سال ها انباشته شده است، اما حالا که زمان بروز این تجربه هاست می بینیم صنعت چاپ اجازه نمی دهد.

این نویسنده، مترجم و تصویرگر ادبیات کودک و نوجوان در گفت وگو با ایسنا درباره ارزیابی اش از وضعیت ادبیات در سال جاری اظهار کرد: در ابتدا به رویدادهای مثبتی که نسبت به سال های قبل گامی رو به جلو بود، اشاره می کنم؛ برگزاری چهارمین جشنواره جام باشگاه های کتاب خوانی در کاشان؛ نویسنده های زیادی که در قالب باشگاه کتاب خوانی به شهرهای مختلف ایران رفته بودند، شرکت کردند و تجربیات خود را با دیگران به اشتراک گذاشتند.

او افزود: گام دومی که می توانم از آن به عنوان حرکت مثبت یاد کنم برگزاری نشست هایی برای چهار کاندیدای جایزه آسترید لیندگرن بود که استقبال خوبی از آن شد. این اتفاق در نوع خود تازه بود. تثبیت جشنواره دانایی و توانایی که از طرف آموزش و پرورش برگزار شد گام دیگر رو به جلو در عرصه کتاب و کتاب خوانی بود که دانش آموزان سراسر کشور را درگیر کرده بود. امیدوارم این گام هم ادامه دار و مستمر باشد و تعطیل نشود، زیرا آموزش و پروش در روند چاپ کتاب های کودکان و نوجوان و ارتباط با نویسنده ها ضعیف بود، شاید چیزی در حد صفر، اما برگزاری این جشنواره از این جهت که ارتباط بین نویسنده و مخاطبان را فراهم کرد، امیدبخش بود.

اکرمی سپس بیان کرد: اما امسال پدیده های منفی خیلی گسترده بود. در درجه اول بحث احتکار و کمبود کاغذ بود که روال طبیعی نداشت، ربطی هم به گرانی ارز نداشت. عده ای از واردکنندگان کاغذ که سهمیه ارزی هم گرفته بودند، دست روی کاغذ گذاشتند، انبارهایی کشف شد که باید کتاب می شد و در سبد کالای خرید به خانه ها می رفت. اما این اتفاق تأثیر بدی در روال تولید کتاب داشت. کتاب هایی که در حال حاضر چاپ می شود به سه برابر قیمت وارد بازار می شود که این موضوع توان خرید خانواده ها را بسیار کم می کند. به نظرم این موضوع را نه به عنوان کاستی بلکه به عنوان فاجعه باید درنظر گرفت، زیرا کتاب و افزایش دانایی به عنوان فرایندی بسیار ضروری در جامعه مطرح می شود و این اتفاق ها جلو این روند را می گیرد.

او در ادامه خاطرنشان کرد: می توانم بگویم در سال 98، نمایشگاه کتاب بسیار ضعیف و کم توان برگزار خواهد شد، زیرا ناشران زیادی دست از کار کشیده اند. کتاب هایی هم که چاپ شدند از سال گذشته به مرحله چاپ رسیده بودند. استمرار این موضوع بحرانی جدی در عرصه کتاب بویژه کتاب کودک و نوجوان خواهد بود. در ارزیابی کلی ما با ورشکستگی صنعت چاپ روبه روییم که گریبان ادبیات کودک را خواهد گرفت.

نویسنده رمان شب به خیر تُرنا با اشاره به این که بخش ادبیات کودک و نوجوان در جایزه کتاب سال برگزیده ای نداشت از این موضوع به عنوان پدیده ای یاد کرد که تأثیر بدی بر عرصه کتاب کودک می گذارد و اظهار کرد: در سال های گذشته در جایزه کتاب سال ادبیات کودک به خوبی تشویق می شد اما امسال جایزه های اصلی حذف شد و هیچ کدام از نامزدهای کتاب کودک در جایزه اصلی مطرح نشدند. می توانم بگویم از سهمیه جوایز کاسته شد و در بخش کودک جایزه ارزشمندی وجود نداشت؛ دلیل آن را احتیاط داوران می بینم زیرا آن ها می دانند سهمیه چندانی برای دادن جایزه ها وجود ندارد. می توان پیش بینی کرد در سال آینده این بحران قوی تر خواهد شد زیرا تصور می کنند کتاب کودک مختص کودکان است و نیازی نیست به آن ها جایزه داده شود و نویسنده های ادبیات کودک مورد توجه قرار گیرند.

او در ادامه تأکید کرد: گرانی کاغذ و محصولاتی که منجر به تولید کتاب می شود باعث شد صنعت نشر جامعه ما به بحرانی ترین روزهای خود نزدیک شود. نمی توان پیش بینی کرد این کاستی ها در سال 98 از بین برود زیرا معیاری برای آن وجود ندارد و تدابیری برای آن درنظر نگرفته اند. امسال بحرانی ترین سال در صنعت چاپ و به تبع کتاب کودک و نوجوان است.

نویسنده کتاب آناهید ملکه سایه ها درباره این که در داوری های جایزه ها گفته می شود تألیف در بخش ادبیات کودک و نوجوان ضعیف است، بیان کرد: به نظرم این کاستی را می توان هم از سوی داوران جوایز و هم پدیدآورندگان کتاب ها دید. گروه های داوری به تجربه بیشتر بها می دهند، بارها گفته ام کتاب تألیفی که امتیاز هفت دارد با کتاب ترجمه ای که امتیاز 10 دارد برابری می کند زیرا کار نوشتن سخت تر از ترجمه کردن است؛ نویسنده باید چیزی را تولید کند که منبع اصلی آن وجود ندارد.

او در ادامه افزود: توجه به ترجمه نوعی تنبلی را در میان پدیدآورندگان کتاب ایجاد می کند. وقتی نویسنده می بیند نوشته هم پایه ترجمه امتیاز می گیرد و از طرف دیگر ترجمه بهتر دیده می شود طبیعتاً سراغ ترجمه می رود زیرا گرفتاری های تألیف را ندارد، وقت کمتری می گیرد، تنوع بیشتری دارد و منبع در دسترس تر است.

این مترجم همچنین اظهار کرد: نویسنده های ما قدرت زیادی پیدا کرده اند زیرا تجربه های شان طی سال ها انباشته شده است. در عرصه رمان نوجوان گام های بلندی برداشته ایم. می توانم ادعا کنم ادبیات ما با ادبیات جهان قابل ارزیابی تنگاتنگ است؛ البته ممکن است از نظر کمیت مشکل داشته باشیم، اما از نظر کیفیت کم کار نیستیم. چنان چه از آقای فرهاد حسن زاده به عنوان یکی از پنج کاندیدای اصلی جایزه اندرسن یاد می کنیم یا آقای جمشید خانیان سال گذشته در کتابخانه مونیخ آلمان حضور پیدا کرد.

این تصویرگر کتاب های کودک همچنین متذکر شد: نسبت به تصویرگران کتاب کودک کم توجهی شده است. ما باید تصویرگران را به عنوان بخش اصلی ادبیات کودک در نظر بگیرم زیرا کتاب های تصویری جاذبه بیشتری نسبت به کتاب های غیرتصویری دارند و تصویر در انتخاب کتاب توسط کودکان مهم است. باید ارزش همسنگ با نویسنده ها برای تصویرگران درنظر گرفته شود. اگر تصویرگری توانسته در عرصه بین المللی بدرخشد به خاطر تلاش خودش بوده است. می توان گله کرد عرصه تصویرگری به اندازه نویسندگی از نعمت دیده شدن برخوردار نیست، که این موضوع باید برطرف شود.

جمال الدین اکرمی با تأکید بر این که در عرصه ادبیات کودک به ویژه در عرصه رمان نوجوان تجربه های خوبی به دست آورده ایم، گفت: همیشه ما رمان نوجوان را کم داشتیم. بعد از این که جریان رمان نوجوان امروز در کانون پرورش فکری راه افتاد نویسنده های زیادی به این عرصه پا گذاشته و تجربه کسب کردند، اما حالا که زمان بروز این تجربه هاست می بینیم صنعت چاپ اجازه نمی دهد. نویسنده ای که در سال 10 کتاب منتشر می کرد حالا به دو سه تا رسیده است. ناشران هم این کتاب ها را چاپ می کنند تا در عرصه کتاب غایب نشوند وگرنه می دانند که نه از پس امکانات چاپ کتاب برمی آیند و نه کیفیت و کمیت آثار. دوباره کاغذ 80 گرمی برای چاپ کتاب کودک آمده و شکل تولید کتاب به مرحله ضعیف خود برگشته است.

او خاطرنشان کرد: نویسنده ها تلاش می کنند و محصول می دهند اما خروجی شان کم شده که این موضوع به صنعت چاپ برمی گردد. ناشران در سخت ترین شرایط تلاش می کنند فقط برای این که حضور داشته باشند. می توانم بگوید تولید دست نوشته های ما قدرتمند و باکیفیت است اما خروجی ما متناسب با تولید اولیه اش نیست.

نویسنده قصه های قانون جنگل با بیان این که در یکی دو سال گذشته بازار کتاب های هیجانی گسترش پیدا کرده است، اظهار کرد: کتاب های هیجانی کتاب هایی هستند که به ضرورت بازار جهانی کتاب تولید می شوند؛ کتاب هایی که فقط هیجان بیشتری دارند بدون آن که پیام گسترده ای در خود داشته باشند. من این موضوع را مثبت نمی دانم. بیشتر بازار کتاب های 96-97 بر روی کتاب های هیجانی کودک و نوجوان چرخید که سوار ماجراست، نه فضاسازی دارد و نه توصیف و پیام محتوایی. البته کلی از آن ها استقبال شد که باعث شد خیلی از ناشران به این نوع کتاب ها روی بیاورند. شاخص ترین مشخصات این کتاب ها تصویر روی جلدشان است که از تصویرهای دیجیتالی و نه دستی استفاده می کنند. در واقع سعی کردند روی جلد پرزرق و برق داشته باشند و توضیحات حاشیه ای زیاد و تصویرهایی که عمدتاً به بازی های کامپیوتری نزدیک است. من این پدیده را مثبت نمی دانم و معتقدم گرافیک کتاب های ما را هم عوض کرده اند. ناشران سعی می کنند روی جلد را به ویترین تبلغاتی تبدیل کنند تا ویترین محتوایی.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
مدیر بخش بین الملل نمایشگاه کتاب تهران از حضور 3 آژانس ادبی از کشورهای اسپانیا و ترکیه در بخش بازار جهانی نمایشگاه سی ودوم خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۰ سایت های دیگر : همسو نیوز پایگاه خبری ذاکر روزنامه جوان آنلاین

احمد شاکری مدیر بخش بین الملل نمایشگاه کتاب تهران در گفت وگوبا خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، با اشاره به ثبت نام 14 کشور در نمایشگاه کتاب تهران گفت: چین، ژاپن، آلمان، هند، اتریش، کره جنوبی، سوریه، روسیه، افغانستان و ... از جمله کشورهای حاضر در نمایشگاه سی ودوم خواهند بود.

وی ادامه داد: 10 نهاد در بازار جهانی نمایشگاه سی و دوم حضور دارند، به طور ویژه 3 آژانس ادبی داخلی و نمایندگان چند آژانس ادبی بین المللی، هم چنین انتشاراتی مثل الهدی، سوره مهر، شباویز، فاطمی و ... نیز در این بخش حضور دارند.

شاکری هم چنین با اشاره به حضور 6 نویسنده و 78 ناشر از کشور چین به عنوان مهمان ویگه نمایشگاه کتاب گفت: برنامه هایی برای روز کشورهای مختلف در نظر گرفته ایم که از روز کشور مهمان شروع و تا ادبیات مقاومت که شامل برنامه های ویژه ای است، ادامه خواهد داشت.

وی از دعوت از 4 رئیس نمایشگاه بین المللی کتاب در کشورهای مختلف خبر داد و با اشاره به بورسیه های مهمان گفت: در ترکیب بورسیه های مهمان پیشنهادهای مختلفی را از افرادی که در این حوزه هستند، دریافت کردیم، آژانس های ادبی مختلفی که به ترویج و گسترش نشر و کتاب ایرانی کمک می کنند، در این لیست وجود داشتند که در نهایت از بین 35 پیشنهاد رسیده 10 گزینه انتخاب شدند که در میانشان 3 آژانس ادبی هم از کشور اسپانیا و ترکیه حضور دارند.

شاکری با اشاره به تغییر در بخش بازار جهانی به لحاظ فیزیکی گفت: در 3 سال گذشته بازار جهانی فضای مشخصی داشت که در این فضا ناشران از فضاهای مشاء استفاده کرده و به صورت متمرکز دیده می شدند، امسال با مشورتی که با ناشران و آژانس های ادبی داشتیم، تمایل بر این بود که استقلال عمل بیشتری داشته باشند، بر همین اساس تصمیم گرفتیم که در بخشی از فضای اصلی بخش بین الملل که نزدیک به غرفه مهمان ویژه است، فضاهای 6 تا 9 متری در اختیار این آژانس ها و ناشران فعال ایرانی در حوزه بین الملل و طرح های حمایتی از کتاب ایرانی تاپ و گرنت قرار دهیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
نیکنام حسینی پور در نکوداشت کی عطا طاهری بویراحمدی از این چهره مهم به عنوان یکی از مردان فرهنگ ساز ایران یاد کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) متن سخنرانی نیکنام حسینی پور، مدیرعامل موسسه خانه کتاب در یادمان کی عطا طاهری بویراحمدی به شرح زیر است:

سال ها باید که تا یک سنگ اصلی ز آفتاب لعل گردد در بدخشان یا عقیق اندر یمن

عمرها باید که تا یک کودکی از روی طبع عالمی گردد نکو یا شاعری شیرین سخن

سرزمین پهناور ایران با همه تنوع سرزمینی و قومیّتی، مردان و زنان فرهنگ ساز بسیار دارد. کسانی که به تنهایی وظایف یک نهاد را بر دوش می کشند و سعی در بازنمایی ارزش های اصیل تمدّن ایرانی دارند. به همین دلیل است که همواره معتقد بوده ام ایرانِ ما را نه با برج و باروهایش، بلکه با فرهنگ سازانش می شناسند.

مرحوم کی عطا طاهری بویراحمدی یکی از این مردان فرهنگ ساز ایران است. با این که دل در گرو زادگاه خود داشت و پرورده ایل بود، امّا میهن خود را از بُنِ دندان دوست داشت و در راه اعتلای آن هیچ فروگذار نکرد. چون پرورده طبیعت بود و فرهنگ اصیل ایلی داشت، درِ خانه اش به روی همه باز بود. همه از خوان نعمتش بهره می بردند. شهرت نیک نامی اش فراتر از استان بود وایران شناسان بزرگ واهل فرهنگ واندیشه خوب اورا می شناختند ،از استاد ایرج افشار، ایران شناس نامی، و دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی، استاد مسلّم ادبیات فارسی، تا جوانان گم نام ولی جویای معرفت به خانه کی عطا رفت و آمد داشتند. هرچه داشت سخاوتمندانه با ایشان تقسیم می کرد. از نان و نمک تا کتاب و تجربه های شخصی خود و آخرین یافته های علمی اش را در طبق اخلاص می گذاشت. و این سخاوت طبیعت و ایلیاتی بودنش است. خانه اش بسان آرامگاه عشاق و میعادگاه دوستان و مخزن الاسرار مردم بود و چه صبورانه مسائل و مشکلات مردم را می شنید و به دنبال چاره جویی برای آن ها بود. روح بلندی داشت به بلندای دنای سرافراز و حتی بیشتر ازدنا و دنا نشینان را بسیار دوست داشت.

کتاب خوانی جدّی بود و در امانت دادن آن دستی گشاده داشت. زندگی خود را صرف آموختن و آموزاندن کرده بود و در این راه هیچ دل سرد نشد. اهل یاد گرفتن و یاد دادن بود و ابایی نداشت که حتی از خرد سالان تا بزرگ سالان چیزی بیاموزد و بیاموزاند. به یک معنی می توان گفت ایشان یک واقف بزرگ بود. یعنی زندگی و زمانه خود را صرف عمران و آبادانی و آگاهی بخش منطقه کرد و آن قدر بر این آگاهی بخشی پای فشردکه خودش مثل شمع آب شد تا جوانان آن دیار به جایی برسندکه الآن هستند. کتابخانه اش برای وی مرکز جهان بود و برای جوانان آن دیار محل معرفت اندوزی و عشق ورزی با پیر خود بود. قلمی روان و خوش خوان داشت و این لطف نوشته هایش را می افزود. آثارش به یک معنا حافظه تاریخی و تصویری ایل بود و در راه شناساندن آداب و رسوم ایل منبعی گران سنگ به حساب می آید. زمانة خود را به نیکی درک کرده بود.

او با اثر ماندگارش کوچ کوچ مرجعی معتبر برای پژوهش های مردم شناسی و در حوزه ادبیات اثری معتبر خلق کرد و نثر آن و توصیفات ریز و درشت آن و نازک بینی و بیان شیوای آن این اثر را به تک ستاره ایل و جامعه بزرگ ایرانی درباره این استان تبدیل کرده است. شهسواری که چه خوب می نوشت و چه خوب احساسات خود را در قالب کلمات معنا می بخشید و به نسل جدید منتقل می کرد. سعی در شناخت درست و شایسته آن داشت. این مهم را از نحوه مراوادت و تحقیقاتش می توان درک کرد. تجربه فعالیت های اجتماعی وسیاسی وپیوند با بزرگان فرهنگ و ادب و هنر در سطح ملی او را صاحب خاطرات گرانقدری ساخته که فقط بخشی را مکتوب و در قالب کتاب کوچ کوچ وممیرو به زیور طبع آراستند اما بخش عمده ای از تاریخ سفاهی این استان را هنوز از آن بی بهره ایم و امیدوارم دست نوشته های ایشان را بتوانیم تدوین وچاپ نماییم با همفکری و یاری دوستان.

راستش هر چه از سجایای اخلاقی او بگویم باز نیز می توان گفت. کی عطا طاهری بویراحمدی آموزگار فرهیخته ای بود که در کورة سوزندة روزگار سوخت تا چراغی باشد فرا راه رهروانی که دل در گرو ایل و ایران دارند. او این قرن را به نام خود ثبت کرده است و آموخته و آموزش داده و رازها معنا کرده است. علی رغم نامهربانی ها، بیشترین مهر را به همه می ورزید و در بهروزی به هم نوعان خست به خرج نمی داد. هرکسی اولین بار اورامی دید شیفته منش واخلاق ورفتار این بزرگمرد می شد به قول سعدی علیه الرحمه؛
من چشم از او چگونه توانم نگاه داشت کاوّل نظر به دیدن او دیده ور شدم

در همان نخستین ملاقات به بزرگواری و نیک کرداری او می شد پی برد. ساده و بی ریا سلوک می کرد و از تکلّف پرهیز داشت. مهمان نواز و گشاده دست، خوش رو و مهربان و نیز پژوهشگر، برخی از ویژگی های ممتاز شخصیّتی او بود. حالا که نویسنده کوچ،کوچ خودش کوچ کرده و دلتنگی را برای ما جا گذاشته است، یادش و آثار قلمی اش در میان ما نامیراست. هر چند از حضور فیزیکی او محروم شده ایم، ولی در دل ما همواره زنده است. زیرا که:
بزرگ بود
و از اهالی امروز بود
و با تمام افق های باز نسبت داشت
و لحن آب و زمین را چه خوب می فهمید.

دوستان و بزرگواران امروز میراث این مرد بزرگ را باید گرامی و پاس بداریم. گرچه دریغاگوی حضور اوییم اما ایران وایل ما به شهسوارانی مثل آقای طاهری به خودش می بالد زیرا که او بخشی انکارناپذیر از تاریخ ماست.پیشنهاد می کنم بیایید بنیاد کی عطا را تأسیس کنیم. مردی که به کتاب و آگاهی بخشی عشق می ورزید و این بنیاد را بر میراث بزرگ او بنیان نهیم. هر چند در زمان حیاتش آن گونه که باید و شاید او را نه ما شناختیم و نه مرکز نشینان بی خبر از مناطقی مثل منطقه ما جایگاه او را درک کردند. وظیفه ماست که میراث معنوی و حافظه تاریخی ایل و قوم خودمان محافظت کنیم.

در پایان وظیفه خود می دانم از همه همراهی ها و همدلی ها خانواده آن مرحوم تشکر و قدردانی نمایم. و از اساتیدی که دعوت ما را برای سخنرانی باشوق پذیرفتند اقایان دکتر صفی نژاد ودکتر سام آرام ودکتر صالح پور دکتر مندنی پور ودکتر ضرغامی رییس محترم سازمان زیباسازی شهر تهران و همکارانشان و همه جوانانی که سخن خواهند گفت و دوستان ایلی خودم سیّد همت هاشمی که از آغاز و از زمان طرح این موضوع همراهی کردند و مشورت های خوبی هم دادند و رنج سفرهایی راهم برخود هموار کردند. از آقایان حسن غفاری و محمد مختاری که بی هیچ چشم داشتی عکس و فیلم مورد نیاز ما را در اختیارمان گذاشتند و از اقای جمشیدیان وتیم حرفه ای شان که در تدوین فیلم ها و عکس ها زحمتش را کشیدندو اقای حسن زاده که از زمانی که شنید بحث تمبر پست را پی گیری کردند آقایان امرالله نصرالهی ومهدی فاموری که دست نوشته ها ودل نوشته های صاحب نظران را جمع اوری کردند و همه افرادی که در فضای مجازی و ... با ارسال پیام هایی ما را دلگرم کردند. ازهمه همکاران خودم در خانه کتاب در همه بخش ها بخصوص سرای اهل قلم و بخش کتاب و نشریات و انتشارات که چاپ و نشر یادنامه مرحوم طاهری را فراهم آوردند تقدیر و تشکر دارم، امیدوارم رهروان خوبی برای آن بزرگمرد فرهنگ وادب باشیم .

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۰

بانی فیلم ، گروه سینمای ایران : سیاست شفاف سازی وزارت ارشاد که در چارچوب قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات طی ماه های اخیر صورت گرفته، ظاهراً در مواردی بیشتر به ابهامات دامن زده است. از تهیه لیوان، خودکار و عطر(!) تحت عنوان گیف جشنواره با هزینه 678 میلیون ریال و یا صرف هزینه ای بالغ بر 620 میلیون ریال برای تهیه بی سیم ولباس راهنمایان و مراسم تقدیر و تشکر از دست اندرکاران و هدیه به ایشان که اوایل اسفند ماه جاری با انتشار هزینه های انجام شده در سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر افشا شد گرفته تا این گزارش آخر.
در گزارش اخیر اطلاعات مالی انجمن سینمای جوانان ایران طی یازده ماه سال جاری یک بند چشمگیر به نام هزینه های پشتیبانی انجمن سینمای جوانان ایران به چشم می خورد که به تنهایی نیمی از دخل و خرج این انجمن را بلعیده! این بند 9 میلیاردی هیچ توضیح و حتی میزان تحقق اهدافی هم همراه خود ندارد تا روشن شود که صرف آن با توجه به بالا بودن رقم چقدر کارشناسی شده بوده.
در واقع بر این اساس این انجمن امسال در هر ماه بیش از 800 میلیون تومان هزینه پشتیبانی کرده که طیف متنوعی از محلهای مصرف را میتوان برای آن متصور بود؛ از حقوق کارکنان تا تامین وسایل فیلمسازی. با این حال دقیقاً این بخش پرخرج، بدون توضیح مشخصی در جدول اطلاعات مالی انجمن سینمای جوانان جاخوش کرده تا صرف بیش از دو برابر رقم هزینه شده برای حمایت از جشنواره ها و تبلیغات فیلم های کوتاه را برایش شاهد باشیم.
از سویی باید دید هزینه های اعلام شده چه برای این انجمن و چه در مورد جشنواره های جهانی و ملی تا چه حد با اهداف اصولی در شکل فعالیت و منطق راه اندازی شان سازگاری و همخوانی داشته است. چرا در که اگر قرار است این هزینه ها فقط صرف شوند که بودجه خرج شده باشد، اما هدفی در پس آنها محقق نشود و به سینمای کشور سودی نرساند، حتی شفاف سازی درباره شیوه هزینه کرد آنها هم اهمیتی نخواهد داشت.

اشتراک گذاری در:

لینک خبر :‌ بانی فیلم
کمیسیون ملی یونسکو ایران، فیلم سینمایی 23 نفر را به عنوان فیلم برگزیده سال 97 در محوریت صلح و دفاع انتخاب کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس، طی مراسمی در پردیس سینمایی باغ کتاب تهران، نشان یونسکو به فیلم سینمایی 23 نفر با حضور مسئولین و هنرمندان، شب گذشته (یکشنبه 19 اسفند) اهدا شد.

در این مراسم که از سوی کمیسیون ملی یونسکو در ایران به دبیری حجت الله ایوبی برگزار شد، از کارگردان، تهیه کننده و بازیگران نوجوان این فیلم سینمایی تقدیر به عمل آمد.

ایوبی در این مراسم ضمن تشکر از عوامل فیلم سینمایی 23 نفر گفت: ما نماینده و صدای جمهوری اسلامی در ایران در یونسکو هستیم و چه زبانی بهتر از هنر و سینما که بتواند مردم نازنین ایران زمین را نمایندگی کند؟

دبیر کمیسیون ملی یونسکو ایران در ادامه افزود: ما در رشته های مختلف هنر با بسیاری از کشورهای جهان قابل قیاس هستیم اما در سینما فقط با چند کشور می شود فیلم و سینمای ایران را مقایسه کرد و این محصول نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است.

ایوبی در ادامه این مراسم با تشریح فعالیت های فرهنگی کمیسیون ملی یونسکو خبر داد: از امسال کمیسیون ملی یونسکو یک فیلم ایرانی و چند فیلم کوتاه و مستند را به عنوان سفیر جهوری اسلامی در کشورهای مختلف نمایش خواهد داد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: خوشحال هستم که این راه با فیلم درخشان 23 نفر آغاز می شود؛ فیلمی که از جهت هنری، فیلمنامه، کارگردانی و بازی ها بی نظیر است و نشان دهنده عظمت مردم این سرزمین است. فیلمی که بعد از دیدن آن به ایرانی بودن خود می بالید.

در این مراسم افرادی چون سردار اشتری فرمانده کل ناجا، سردار رحیم صفوی، حجت الاسلام پورمحمدی، حجت الاسلام رستمی، دکتر حسین انتظامی، مهندس مسجد جامعی، علیرضا تابش و .... به تماشای این فیلم سینمایی نشستند.

این فیلم به کارگردانی مهدی جعفری اقتباسی از خاطرات گروهی از رزمندگان نوجوان ایرانی در هشت سال دفاع مقدس است که از سال 1361 به اسارت نیروهای عراقی درآمدند.

فیلم سینمایی 23 نفر در سی وهفتمین جشنواره فیلم فجر سمیرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه ملی را دریافت کرد و سیمرغ نمادین جشنواره به نماینده این 23 آزاده اهدا شد.

منبع: فارس

مسئولیت صحت اخبار ارائه شده به عهده منبع خبر بوده و این رسانه صرفاً رسالت اطلاع رسانی خود را در این رابطه انجام می دهد.

لینک خبر :‌ نسیم آنلاین
سیدصادق موسوی مدیرعامل انجمن سینمای جوانان در واکنش به طرح شایعه انحلال این انجمن در برخی محافل سینمایی، توضیحاتی درباره تغییرات پیش روی انجمن تحت مدیریت خود ارائه کرد.

به گزارش خبرنگار مهر ، از بیست وپنجم دی ماه که حسین انتظامی سرپرست سازمان سینمایی در حکمی به مهدی یزدانی مدیرعامل مؤسسه رسانه های تصویری، دستور ادغام وظایف مؤسسه رسانه های تصویری با دیگر مؤسسات سازمان سینمایی را صادر کرد، اصلاح ساختار سازمان سینمایی موردتوجه ویژه رسانه ها و محافل سینمایی قرار گرفت.

در راستای همین فضا هم گمانه زنی درباره تغییر و تحولات احتمالی در زیرمجموعه های کلیدی سازمان سینمایی نقل محافل شد. کار تا جایی بالا گرفت که برخی افراد در شبکه های اجتماعی و کانال های خبری در فضای مجازی دایره گمانه زنی های خود را تا ادغام و حتی انحلال زیرمجموعه های کلیدی تر سازمان همچون مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و انجمن سینمای جوانان گسترش دادند.

شایعه که کلید خورد، طبیعتاً عده ای نگران شدند و طیفی از دغدغه مندان حتی دست به قلم بردند تا مگر جلوی اتفاقی که احساس می کردند مختصات صنفی و حرفه ای فعالیت هایشان را با تهدید مواجه کرده است را بگیرند. همزمان با گسترش این نگرانی ها کمتر توضیح رسمی ای از سوی مقامات ارشد سازمان سینمایی رسانه ای شد تا اینکه حسین انتظامی به سنت مرسوم خود با متن کوتاهی در صفحه شخصی اش در توئیتر خبر از تثبیت و حتی تقویت جایگاه این دو زیرمجموعه مهم سازمان تحت سرپرستی خود داد.

برای اطلاع دقیق تر از آنچه در قالب اجرایی شدن برنامه تحول ساختاری در سازمان سینمایی، در دستور کار مجموعه مدیریت سینما قرار گرفته است، سراغ سیدصادق موسوی مدیرعامل انجمن سینمای جوانان رفتیم که اتفاقاً انجمن تحت مدیریتش بیش از مراکز دیگر در مظان شایعه تغییر ماهیت و حتی انحلال قرار داشته است.

بحث ادغام یا انحلال انجمن مطرح نبوده و نیست

سید صادق موسوی در گفتگو با خبرنگار مهر در این زمینه توضیح داد: پیش از هر چیز باید بگویم به دلیل اطلاعات کمی که در اختیار داشتیم، شاید غفلت از ما بود که اطلاع رسانی دقیقی در مورد تغییرات پیش رو در انجمن و در راستای سیاست های سازمان سینمایی صورت نگرفت. اما آنچه که مشخص است، طی گفتگوهایی که از قبل با آقای حیدریان و پس از حضور آقای انتظامی با وی داشتم، تمام تلاش و دیدگاه سازمان، حمایت بیشتر و مستقیم تر و در نتیجه مؤثرتر از فیلم کوتاه و جوانان فیلمساز خصوصاً در استان ها و شهرستان ها و مناطق کم برخوردار بوده است. در همین راستا طراحی جدیدی برای انجمن سینمای جوانان منظور نظر است که بتواند ما را به این هدف برساند و بحثی در مورد ادغام و یا انحلال این انجمن وجود ندارد و موضوع ادغام بیشتر در مورد سایر مؤسسات سازمان سینمایی است.

جزئیات ، شکل نهایی و الگوی آخر هنوز تدوین نهایی نشده ولی انجمن سینمای جوان نگران هر طرحی است که به یکپارچگی و انسجام تاریخی انجمن سینمای جوان لطمه بزند مدیرعامل انجمن سینمای جوانان بیان کرد: آنچه درباره انجمن سینمای جوانان وجود داشت این بود که به طرح و الگویی برسیم تا فیلمسازان بتوانند با پشتیبانی دفاتر، بیش از گذشته از منابع مختلف در سراسر کشور استفاده کنند تا در دفاتر انجمن بتوانیم واحدهای مستقل پاسخگو و مختار داشته باشیم. به این معنا که دفاتر سینمای جوان را در سراسر کشور از آنچه که هست پویاتر کنیم، تا بتوانند از اعتبارات حوزه فرهنگ استان خود بیشتر استفاده کنند و در عین حال به لحاظ ستادی و برنامه ای با انجمن در مرکز مرتبط باشند در حالی که سهمشان از منابع انجمن مرکزی کم نشود امکان بهره مندی بیشتری از منابع استانی و امکانات و هنرمندان استانی داشته باشند.

موسوی ادامه داد: این امر نیز در چارچوب یکی از کلان برنامه های وزارت ارشاد تحت عنوان توزیع عادلانه تر و سیاست واگذاری بیشتر اختیار و مسئولیت به مراکز استانی است؛ با رشدی که در این سی و چند سال در مراکز به وجود آمده هر مرکز می تواند با کمک فعالان، بهتر تصمیم بگیرد و وابستگی همه جانبه آن ها به ما کمتر شود و هزینه های سربار انجمن روی سهم همه آنها تأثیر یکسان نگذارد.

این مدیر سینمایی درباره اینکه این طرح در مراحل مطالعاتی تحت عنوان هیأت امنایی شدن انجمن سینمای جوانان مطرح شده هم توضیح داد: جزئیات، شکل نهایی و الگوی آخر هنوز تدوین نهایی نشده ولی انجمن سینمای جوان نگران هر طرحی است که به یکپارچگی و انسجام تاریخی انجمن سینمای جوان لطمه بزند. در حال حاضر طرح اولیه پیشنهادی خود را هم ارائه داده ایم اما در حال رایزنی با فعالان و اهالی حرفه ای هستیم تا از دل انجمن، الگویی که توسط انجمن سینمای جوانان ایران طراحی و کارشناسی و تأیید شده باشد، متولد شود. لذا از ابتدا هم قرار نبود در این زمینه کار شتابزده ای انجام شود و ما در حال کارشناسی برای آماده کردن این طرح هستیم تا از ابتدای سال آینده با افزایش منابع و توجه به فیلم کوتاه و فیلمسازی جوانان، این هدف محقق شود و دفاتر به این استقلال و اختیار و مسئولیت و پاسخگویی برسند.

توجه جدی تر به فیلم کوتاه و مستند از سال آینده

موسوی ادامه داد: به این 2 موضوع یعنی تغییر ساختار و افزایش منابع در صحبت های آقای انتظامی و در توئیتی که منتشر کرده بود نیز اشاره و این وعده مطرح شده است تا در سال آینده از نظر اعتبارات و این تغییرات توجه جدی تری به حوزه فیلم کوتاه و مستند شود.

چابکی انجمن سینمای جوانان به معنای ادغام و یا انحلال انجمن نیست و با تغییرات ساختاری که در مؤسسه رسانه های تصویری و یا مدرسه ملی سینما درباره آن بحث شده کاملاً متفاوت است موسوی با بیان اینکه امیدوار است که سال آینده با افزایش بودجه برای فیلمسازان کوتاه و مستند همراه باشد، گفت: در چنین شرایطی بی شک به یک چابکی بیشتر هم می رسیم که البته این چابکی به معنای ادغام و یا انحلال انجمن نیست و با تغییرات ساختاری که در مؤسسه رسانه های تصویری و یا مدرسه ملی سینما درباره آن بحث شده کاملاً متفاوت است.

وی ادامه داد: در توضیح این مطلب باید تاکید کنم که اگر در آن مؤسسات به مقوله انحلال و تمام شدن دوره عملکرد فکر می کنیم، در انجمن سینمای جوان کاملاً برعکس است و سازمان سینمایی در این بخش کاملاً به مقوله توسعه فکر می کند. این توسعه شامل توسعه کمی و توسعه کیفی است. توسعه کمی دفاتر از 2 سال گذشته آغاز شده است و شامل توسعه نمایندگی های انجمن می شود، در گذشته انجمن سینمای جوانان نمایندگی هایی در سراسر کشور داشت، اما امروز در کنار دفاتر انجمن، نمایندگی هایی را در استان های مختلف با حمایت های استانی تأسیس کرده ایم که این امر در سال 98 دنبال می شود.

مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران گفت: توسعه کیفی دفاتر نیز شامل این امر است که چه مقوله آموزش و چه مقوله تولید فیلم کوتاه و چه برگزاری رخدادهای سینمایی در این حوزه مانند هفته های فیلم و عکس، پاتوق های فیلم و یا اردوهای آموزشی به قوت گذشته و بیشتر از گذشته ادامه خواهد داشت.

سازمان سینمایی آینده سینما را در دست فیلمسازان جوان می داند

سیدصادق موسوی ادامه داد: به این امر باور داریم که سازمان سینمایی معتقد است انجمن سینمای جوانان ایران یک نهاد ریشه دار، پرقدرت و پرافتخار برای سینمای ایران است و مطمئن است که آینده سینمای ایران در دست فیلمسازان جوان و خلاق و جریان فیلم کوتاه کشور است و فرآیندی که در انجمن سینمای جوان طی این سال ها دنبال می شود، می تواند کمک مؤثری به آینده سینمای حرفه ای ما داشته باشد.

این مدیر سینمایی تاکید کرد: آنچه مشخص است و در مذاکرات دنبال شده، تقویت واحدهای استانی موردنظر ما است تا این واحدها بتوانند مختار و پاسخگو و بتوانند از تکلیف و حقوق متناسب برخوردار باشند. یعنی تکالیف و وظایفشان با اختیاراتشان تناسب داشته باشد و البته تمرکز اصلی هم بروز خلاقیت جوانان است. اصل در حوزه فیلم کوتاه نیروی انسانی است و هرگز به اثر او با دید سود و زیان یا فایده و هزینه نگاه نمی شود. مهمترین فایده همین تجربه ای است که نیروی انسانی برای بروز خلاقیتش پیدا می کند.

اجرای آزمایشی و محدود طرح پیشنهادی در سال 98

وی توضیح داد: مساله دیگری که روی آن تاکید داریم، این است که هر طرحی نهایی شد، ابتدا در 5 دفتر سینمای جوان در سال آینده که دارای قابلیت و آمادگی بیشتری هستند و خودشان اشتیاق و ظرفیت آن را دارند، اجرایی شود. یعنی اگر دفتری براساس موقعیت، امکانات و ظرفیت این را دارد که این مکانیزم های جدید حقوقی و مالی و برنامه ریزی های جدید را تجربه کند ما نیز با آنها این برنامه را تجربه کنیم.

موسوی با اشاره به اینکه در حال مطالعه و بررسی روی اساسنامه انجمن هستند تا بتوانند به نظام حقوقی فوق برسند تا اختیار واحدها افزایش پیدا کند، بیان کرد: در همه مذاکرات و گفتگوهای انجام شده با سازمان سینمایی هر بحثی هم بوده بحث توسعه بوده است اما درباره چارچوب و الگوی نهایی، همچنان در حال مذاکره و مطالعه هستیم و از نظر کارشناسان و اصناف نیز استفاده خواهیم کرد.

سینمای جوان تنها یک مرکز تولید فیلم کوتاه نیست، بلکه 58 دفتر و بیش از 10 نمایندگی دارد که پاتوق فرهنگی و مرکز سینمایی هر شهر است این مدیر سینمایی بیان کرد: یکی از مهمترین بحث هایی که وجود دارد این است که اعتبارات تولیدی دفاتر و فعالان سینمای جوانان ایران با حمایت سازمان سینمایی یک جهش جدی داشته باشد.

وی درباره نمایندگی های این انجمن در سراسر کشور هم توضیح داد: بودجه نمایندگی ها هم اکنون توسط بودجه استانی تأمین می شود، یعنی هم فضا، تجهیزات و پرسنل را از طریق منابع استانی تأمین می شود و انجمن سینمای جوان تنها نظارت و برنامه ریزی آموزشی و دیگر فعالیت هایی از این دست را انجام می دهد، اما در حوزه تولید اگر نمایندگی ها فیلمنامه خوبی به دستشان رسیده باشد، می توانند با معاونت تولید ستاد انجمن سینمای جوانان ایران گفتگو کنند و از منابع ما استفاده کنند.

مدیرعامل انجمن سینمای جوانان گفت: سینمای جوان تنها یک مرکز تولید فیلم کوتاه نیست، بلکه 58 دفتر و بیش از 10 نمایندگی دارد که پاتوق فرهنگی و مرکز سینمایی هر شهر است. بخشی از این فعالیت ها، آموزش هنرجویان جدید و کشف و پرورش استعدادهای جوان، هفته های فیلم و عکس، نمایش فیلم، کارگاه های تخصصی، کانون های عکس و فیلم، نمایشگاه های عکس، اردوهای عکاسی، جشنواره ای منطقه ای، سینما سیار، المپیاد نوجوانان، شوراهای پیچینگ و تولید فیلم های حرفه ای، نیمه حرفه ای و هنرجویی، جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران، ترجمه و انتشار منابع اطلاعاتی حوزه فیلم کوتاه، بخش بین الملل سینمای جوان، هفته های فیلم کوتاه بین المللی، دوره های دانش افزایی مربیان، خرید تجهیزات آموزشی و تولیدی فیلم کوتاه برای دفاتر، و ده ها برنامه و فعالیت سینمایی دیگر است که آن را مدیریت می کند.

توقع افزایش صرف بودجه برای تولید فیلم منصفانه نیست

وی تاکید کرد: انجمن برای این حجم از فعالیت و گستردگی بیش از 70 دفتر و نمایندگی در سراسر کشور، مجموعاً به طور متوسط 3 نفر نیروی انسانی در دفاتر و ستاد دارد و بسیار کمتر از هر مرکز فرهنگی فعال دیگری در کشور هزینه پشتیبانی دارد. این کاملاً غیرمنصفانه است که این مقدار فعالیت را در 70 نقطه کشور نبینیم و تنها توقع نسبت بودجه بیشتر برای تولید فیلم را داشته باشیم.

موسوی در پایان گفت: نمی توانیم تمام اهداف و فعالیت های خود را حذف کنیم و صرفاً بودجه انجمن را صرف تولید فیلم کوتاه کنیم! هزینه پشتیبانی یک سال 180 نفر نیروی استانی و ستادی با حقوق های نزدیک به 2 میلیون تومان و 12 ساعت کار برای پرسنل دفاتر بدون اضافه کار و اجاره و هزینه های جاری و تعمیرات و تجهیزات جدید 58 دفتر سینمای جوان در سراسر کشور، بسیار کمتر از هزینه های مشابه هر مجموعه فرهنگی، سینمایی در کل کشور است! با این حال امیدوارم سال آینده مسیر خوبی برای سینمای کوتاه داشته باشیم.

کد خبر 4563121

نیوشا روزبان

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
اساسا سلبریتی بودن با بازیگر و ورزشکار و... بودن یکی نیست. سلبریتی یعنی کسی که بیشتر از متن فعالیت فرهنگی و ورزشی اش، در حاشیه حضور دارد. به طور متوسط تعداد دنبال کنندگان اینستاگرامی هنرپیشه های ایرانی بیش از هزار برابر تمام کسانی است که در سال 97 به سینما رفته اند...

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: آیا سلبریتی ها هم حق ندارند مثل هر شهروند آزاد دیگری نظرات خودشان را در مورد مسائل مختلف سیاسی، اجتماعی و... بیان کنند؟ این استدلال یا اعتراض که در قالب یک پرسش بیان می شود، رایج ترین دفاعیه هواداران سلبریتی ها در برابر منتقدان آنهاست؛ اما آیا اظهارنظر کسانی که به واسطه یک حرفه هنری یا ورزشی بر سکوی شهرت و محبوبیت اجتماعی ایستاده اند، با افراد عادی اجتماع در یک تراز ارزیابی می شود؟ نه تن ها تاثیرات اجتماعی بیان یک مطلب از طرف شهروندی معمولی با بیان همان مطلب از طرف یک فرد مشهور همسان نیست و یکی نبودن حساسیت ها روی این دو مورد کاملا طبیعی به نظر می رسد، بلکه نهادها، حلقه ها، سازمان ها، کارتل ها، بنگاه ها و سفارتخانه ها و دسته های مختلف سیاسی، اقتصادی، امنیتی، قضایی و... هم روی بیان یک سخن از طرف شهروندی معمولی با بیان همان سخن از طرف چهره ای مشهور، یک جور حساب باز نمی کنند. بدون شک چنین نهادها، حلقه ها، سازمان ها، کارتل ها، بنگاه ها و سفارتخانه هایی با چنان قدرت و نفوذی که دارند، اجازه نخواهند داد که یک هنرپیشه یا ورزشکار، با اظهارنظر های دلبخواهی اش منافع شان را به خطر بیندازد و بالعکس. چنین مراکزی قطعا برای ایفای منافع شان به فکر اینکه سراغ چهره هایی از این دست بروند هم خواهند افتاد. به طور مثال وقتی یک هنرپیشه سینما آمپولی را تجویز و توصیه می کند که پزشکان داخل ایران به شدت مردم را از استفاده آن منع کرده اند، نمی شود این مساله را یک مورد کاملا اتفاقی دانست و در پس تبلیغ چنین کالایی توسط کسی که هیچ سابقه ای در پزشکی ندارد، چیزی جز میل مفرط یک بازیگر به اظهارنظر درباره بی ربط ترین مسائل به تخصص اش ندید.

سلبریتی و صنعت حواشی

اساسا سلبریتی بودن با بازیگر و ورزشکار و... بودن یکی نیست. سلبریتی یعنی کسی که بیشتر از متن فعالیت فرهنگی و ورزشی اش، در حاشیه حضور دارد. به طور متوسط تعداد دنبال کنندگان اینستاگرامی هنرپیشه های ایرانی بیش از هزار برابر تمام کسانی است که در سال 97 به سینما رفته اند و اگر در این مورد بازدید از صفحات مجازی این چهره ها ملاک ارزیابی قرار بگیرد، به رقم نجومی و حیرت انگیز 10 میلیون برابر خواهیم رسید. سینمایی که بازیگران آن 10 میلیون برابر بیشتر از پرده سینما در صفحات مجازی شان دیده می شوند، تقریبا فقط حاشیه به حساب می آید و متن آن کم کم در حال محو شدن است. شکوه واقعی این سینما را می شود در روزگاری جست وجو کرد که اساسا چیزی به اسم شبکه های مجازی، وجود خارجی نداشتند، اما صف های سینما گاهی تا دو، سه کیلومتر می رسید. چنانکه پیداست وجه صنعتی و تجاری هنر فیلمسازی ایران از پرده های سینما خارج شده و به صفحات مجازی انتقال پیدا کرده است. در این شرایط رسما باید از صنعت حواشی در مورد حضور افراد مشهور در فضای مجازی و میهمانی ها و مراسمی که در این فضا انعکاس پیدا می کنند اسم برد و پرسشی از این قرار را که آیا هنرپیشه ها از اظهارنظرهایشان در فضای مجازی کسب درآمد نمی کنند در برابر آن پرسش اعتراضی ساده لوحانه یا به آن راه خورده گذاشت که می گفت: آیا سلبریتی ها هم حق ندارند مثل هر شهروند آزاد دیگری نظرات خودشان را در مورد مسائل مختلف سیاسی، اجتماعی و... بیان کنند؟

ردپای سلبریتی ایرانی در واشنگتن آمریکا

در حدود چهار سال پیش بود که وزارت خارجه دولت اوباما شرایط جدید و ویژه ای را برای اخذ گرین کارت این کشور توسط هنرمندان و ورزشکاران و افراد ثروتمند ایرانی ایجاد کرد و موجی از مهاجرت عوامل سینمای ایران به آمریکا از همان تاریخ آغاز شد. این اتفاق باعث شد در کنار حلقه هنرمندان ایرانی در لس آنجلس که از دوران قبل انقلاب شکل گرفته بود و سپس بر تعداد آن به شدت افزوده شد، حلقه جدیدی از چهره های هنری ایران، این بار در ایالت واشنگتن شکل بگیرد. عنوان حقوقی گرین کارتی که برای نخبگان صادر می شد، EB1 بود و رده مخصوص به شخصیت های مشهور بدون کارفرما، EB1a نام داشت. اثبات موارد درج شده در فرم این ویزا مشکل بود، اما مزیت آن سریع تر بودن روند اخذ روادید به حساب می آمد.

کمک مافیای اقتصادی برای مهاجرت

برای اثبات موارد درج شده در فرم این ویزا، هر هنرمند ایرانی لاجرم احتیاج داشت که با دولت جمهوری اسلامی همکاری و هماهنگی هایی داشته باشد و گاهی برای تکمیل موارد مندرجه، غیر از همکاری با نهاد های فرهنگی داخل، لازم بود که یک شخص با لابی ها و مافیا های اقتصادی دخیل در امور سینما هم بده بستان هایی برقرار کند. تقریبا از همان سال که دولت دوم باراک اوباما اعلام کرد چنین قانونی برای مهاجرت هنرمندان به کشورش وضع شده، موج پولشویی و مفاسد اقتصادی مرتبط با موضوعات فرهنگی هم در سینمای ایران به راه افتاد و این لاین توانست امکان پر کردن بخش هایی از فرم روادید را که برای عده ای از سینماگران ایرانی صرفا توسط همکاری با نهاد های دولتی فعال در امر سینما فراهم نمی شد، از روش های دیگر فراهم کند.

شرایط ده گانه برای اخذ ویزای EB1a

در پرتال اداره مهاجرت آمریکا شرایط ده گانه ای برای اخذ ویزای EB1a ذکر شده که هر فرد لااقل باید سه مورد آن را احراز کند. کسب جایزه از جشنواره های هنری یکی از این موارد است که فستیوال فیلم فجر و جشن خانه سینما از این جهت اهمیت بسیاری پیدا می کنند. فیلم هایی که به عنوان نمایندگان رسمی ایران به فستیوال های هنری ارسال می شوند هم از این جهت ممکن است واجد امتیاز هایی شوند، البته کسب جایزه هم مهم است. دو مورد دیگر از این جدول ده گانه به مدارکی جهت فروش بالای فیلم هایی که فرد در آن ها بازی کرده یا دستمزد های بالایی که از پروژه ها گرفته است، اشاره دارد. پروژه های پولشویی در سینما و شبکه نمایش خانگی از این جهت به کار بعضی از عوامل سینمای ایران آمدند، چون چنین پروژه هایی برای پوشش های جعلی مالی شان ناچار بودند آمارسازی های کلان انجام بدهند و دستمزد های نجومی بازیگران و حتی دستمزد هایی که برای بالاتر بردن نرخ هنرپیشه ها، از آنچه بود بیشتر اعلام می شد، برای پر کردن فرم گرین کارت کارایی داشتند. یک مورد دیگر از این موارد ده گانه به گواهینامه و مستنداتی که نشان دهنده شهرت فرد در فعالیت هنری اش بود، اشاره می کرد و یک مورد دیگر گواهی رسمی قرارداد در هر بخش از پروژه های سینمایی است. از این جهت می شد بخشی از دلخوری ها بابت تعطیلی خانه سینما در دولت قبل را درک کرد. دو مورد دیگر از این جدول ده گانه به پوشش های رسانه ای از فعالیت هنرمندان اشاره کرده بود.

مطالعه این موارد می تواند اهالی مطبوعات را یاد شرط به خصوص بعضی از عوامل سینما برای مصاحبه انداخت که می خواستند تصویرشان روی جلد برود؛ در حالی که در اکثر چنین مواردی مصاحبه شونده ها حرف چندانی برای بیان کردن نداشتند و مصاحبه ها از کیفیت محتوایی خاصی برخوردار نبود؛ و مورد آخر از این موارد ده گانه نسخه های دی وی دی از کار های هر هنرمند، پوستر و تبلیغات فیلم های او بود. بسیاری از چهره های هنری ایران پس از ابلاغ این قانون در دولت اوباما به تکاپوی فراهم کردن شرایط اخذ گرین کارت آمریکا توسط فعالیت هایشان در داخل ایران افتادند؛ اما سال گذشته که این فرمان توسط ترامپ صادر شد، موارد جدیدی به فرم ویزا اضافه شده است.

بند پایانی تکمیل فرم روادید

طبق گزارش رویترز ، دولت آمریکا طی قوانینی که به تازگی تصویب کرده، از متقاضیان ویزای آمریکا در سراسر جهان می خواهد که سابقه فعالیت خود در شبکه های اجتماعی طی پنج سال گذشته و همچنین اطلاعات بیوگرافی خود از 15 سال گذشته را ارائه دهند. این ارزیابی ها بخشی از اقدامات جدید دولت ترامپ برای بررسی دقیق متقاضیان آینده ویزای آمریکاست. این قوانین در 23 می 2017 توسط دفتر مدیریت و بودجه تایید شد. البته این قوانین فقط مربوط به گرین کارت چه از نوع EB1a و چه از رده های دیگر نیست و انواع روادید از سراسر جهان را شامل می شود. چنانکه گفته شده سالانه 14 میلیون و 700 هزار نفر باید ریز فعالیت هایشان در فضای مجازی را به انگلیسی ترجمه کنند و برای بررسی به وزارت خارجه آمریکا تحویل بدهند؛ اما قابل توجه است که این موارد درخصوص کشور مسلمانی که ترامپ طبق فرمان اجرایی 13769 ورود اتباع آن ها به خاک آمریکا را ممنوع کرد، به شدت سختگیرانه تر است و ایران هم جزء این هفت کشور به حساب می آید. سایت صدای آمریکا در متنی که ترجمه ای از پاسخ به سوالات متداول درخصوص موانع مهاجرت به آمریکا برای ایرانیان است، در پاسخ به این سوال که من دارنده گرین کارت و ساکن ایران هستم. اگر به آمریکا برگردم، آیا گرین کارت من را می گیرند؟ آورده است:

چنین چیزی گزارش نشده است، اما به گفته رئیس کارکنان کاخ سفید، ممکن است درباره اقامت تان در ایران مورد پرسش قرار بگیرید. این مورد جدید که درباره افراد مشهور آن ها را ناچار می کند در فضا های عمومی و شبکه های اجتماعی، اظهارنظر هایی همسو با سیاست های دولت آمریکا داشته باشند، فعالیت آن ها را با بخش های دیگری از فعالیت شان که لازمه تکمیل فرم های روادید است و صرفا توسط همکاری با جمهوری اسلامی فراهم می شود، ترکیب خواهد کرد و معجون عجیبی به وجود می آورد. به عبارتی چنین فردی لازم است که حتما در مراسم های دولتی حضور پیدا کند و در همانجا طوری موضع بگیرد که به نظر برسد به نظام جمهوری اسلامی اعتقادی ندارد. بازتاب صحبت های هنرپیشه ها در مطبوعات ایران و اعلام اخباری مبنی بر دستمزد های نجومی آن ها هم بخش دیگری است که این افراد برای پر کردن فرم ویزا به آن احتیاج دارند؛ حتی اگر پروژه ای که در آن حضور پیدا کرده اند، از پروژه های رسمی نظام باشد و دستمزد آن ها به طور مستقیم از طرف نهاد هایی پرداخت شود که توسط وزارت خارجه آمریکا تحریم شده اند. ایالات متحده آمریکا هنوز تبصره ای به این قانون در این خصوص که هنرپیشه ها و عوامل سینما در چه نوع پروژه هایی با چه محتوایی باید بازی کنند و حضورشان در کدام پروژه ها ممنوع است، صادر نکرده و مطابق منطق سرمایه داری، صرفا گرانقیمت بودن پروژه و پولدار بودن عوامل آن اهمیت دارد، نه چیز های دیگر. در صورت صدور چنین قانونی، دارندگان ویزای EB1a در میان هنرپیشه های ایرانی، در بن بست یک سو آتش و یک سو دریا گیر خواهند افتاد.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
سینماپرس: پیمان عباسی عضو کانون فیلمنامه نویسان سینمای ایران در پی اجبار هیأت مدیره خانه سینما برای ثبت صنوف سینمایی در وزارت کار با انتقاد شدید نسبت به این اتفاق گفت: خانه سینما نهادی الکن، ناتوان و همراه با عملکردهای عجیب شده است، مسئولان، خانه سینما را نهادی کج و کوله کرده اند و هیچ حساب و کتاب درستی در عملکردهای شان دیده نمی شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۹

فیلمنامه نویس فیلم های سینمایی زهر مار و یادم تو را فراموش در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: مسئولان خانه سینما مدت ها است صنوف را به حال خود رها کرده اند و هیچ اقدام صنفی برای رفع مشکلات زندگی و تأمین معیشت حداقلی آن ها صورت نمی گیرد، بسیاری از اهالی سینما سال ها است در بیکاری مطلق به سر می برند و شرمنده خانواده های خود شده اند و بهتر است مدیران به جای آنکه اصرار بر انجام کارهایی نظیر ثبت این نهاد ذیل وزارت کار داشته باشند کمی به فکر تأمین حداقل های زندگی سینماگران باشند.

وی ادامه داد: سینما بسیار بی رحم است؛ متأسفانه مدت ها است بسیاری از فیلمسازان نامدار و بزرگ این کشور که آثار درخشانی را از خود به یادگار گذاشته اند امکان حضور و فعالیت ندارند و در صنوف دیگر نیز وضعیت به همین صورت است. آنقدر اوضاع ما بد است که از کمک هر نهادی برای بهبود وضعیت زندگی اهالی سینما استقبال می کنیم حتی اگر آن نهاد کمیته امداد باشد با طیب خاطر به استقبالش می رویم اما اجازه نمی دهیم آزادی عمل صنوف را با انجام کارهای غلط از ما بگیرند.

عباسی خاطرنشان کرد: ثبت صنوف ذیل وزارت کار وقتی هیچ دستاورد مثبتی برای تأمین معیشت و حداقل های زندگی اهالی سینما در پی ندارد به چه دردی می خورد؟ جز حرف زور چیزی نیست! اگر این ثبت باعث می شد تا حمایت های مالی ویژه ای از اهالی سینمای کشور صورت بگیرد خوب بود اما حالا هیچ کارایی و دستاوردی ندارد و معلوم است که اهالی سینما از این اتفاق استقبال نخواهند کرد.

این سینماگر در خاتمه این گفتگو تأکید کرد: ما این روزها حق بیمه مان را خودمان می دیم، بیمه تکمیلی با رقمی بالاتر از صنوف غیرسینمایی در اختیار ما گذاشته می شود ما بیشترین پول را برای گرفتن کمترین امکانات می دهیم، آیا این معنای واقعی صنف و کار صنفی است؟ خانه سینما واقعاً چه کاری انجام می دهد؟ ما نباید پول بیمه مان را که روزگاری قرار بود خانه سینما پرداخت کند از جیب بدهیم! آقایان بهتر است به فکر این وضعیت محیرالعقول و عجیب باشند که در هیچ جای دنیا نمونه آن مشاهده نمی شود.

لینک خبر :‌ سینما پرس
انتشار نسخه نامتعارف فیلم سینمایی هزارپا در شبکه نمایش خانگی علاوه بر واکنش علاقمندان سینما، اظهارنظر کارگردان و اداره کل نمایش خانگی وزارت ارشاد را به همراه داشته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۹

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان ، در روزهای گذشته انتشار نامتعارف نسخه نمایش خانگی پرفروش ترین فیلم سال 97 حاشیه ساز شده است.

ادامه فیلم؛ هفته آینده!

چند روز پیش بود که پس از چندماه از اکران فیلم هزارپا ، نسخه نمایش خانگی آن به قیمت 10 هزارتومان توزیع شد. اما آن چه عجیب بود قرار گرفتن نیمی از فیلم در دی وی دی منتشرشده بود به طوری که تماشاگر دعوت می شد هفته آینده دی وی دی نیمه دیگر فیلم را خریداری کند.

این رفتار نامتعارف برای عرضه خانگی یک فیلم سینمایی واکنش مخاطبان را در شبکه های اجتماعی برانگیخت تا آن جا که روز گذشته 18 اسفند، ابوالحسن داووی با انتشار یک ویدیو، توضیحاتی در این باره ارائه کرد.

کارگردان هزارپا با این توضیح که ارائه فیلم به صورت دو بخشی به معنای این نیست که مخاطبان با سریال یا مینی سریال روبرو هستند، گفت: نسخه کامل هزارپا در واقع یک فیلم سه ساعت و نیمه است که به خاطر محدودیت های اکران سینماها، به صورت نسخه دو ساعته در سینماها به نمایش درآمد. حال نسخه شبکه خانگی دربردارنده کل فیلم است.

محدودیت قانونی داشتیم

داوودی در ادامه ویدیو علت انتشار هزارپا در قالب دو دی وی را حجم بالای فایل فیلم و پشت صحنه می داند و می گوید: مقررات اداره نمایش خانگی اجازه انتشار یک فیلم سینمایی سه ساعته را نمی دهد به همین خاطر برای هزارپا مجوز مینی سریال صادر شد و دلیل توزیع در دو مرحله این نکته است.

البته او در پایان از جانب خود و همه عوامل هزارپا از تماشاگران عذرخواهی کرد.

با توضیحاتی که ابوالحسن داوودی ارائه کرد، عملا توپ به زمین اداره کل نمایش خانگی و وزارت ارشاد افتاد. اما این پایان ماجرا نبود. چرا که امروز اداره کل نمایش خانگی سازمان سینمایی رسما به سخنان کارگردان هزارپا واکنش نشان داد.

موسسه تصویری سوره اصرار کرد

در جوابیه اداره کل نمایش خانگی، اصرار موسسه تصویری سوره به عنوان پخش کننده فیلم در شبکه خانگی علت توزیع نامتعارف فیلم عنوان شده است.

این نهاد زیرمجموعه سازمان سینمایی وزارت ارشاد در پاسخ خود آورده است: در پی سخنان ابوالحسن داودی کارگردان فیلم سینمایی هزارپا، اداره کل نمایش خانگی سازمان سینمایی اعلام کرد: انتشار 200 دقیقه ای فیلم سینمایی هزار پا در دو نسخه dvd به درخواست و اصرار موسسه تصویری سوره وابسته به حوزه هنری بوده است.

نکته جالب این که مدتی پیش از انتشار هزارپا در شبکه نمایش خانگی زمزمه هایی از ارائه نسخه کامل فیلم به همراه پشت صحنه آن در رسانه ها شنیده شد، به گونه ای که قرار بود فیلم در قالب دو دی وی دی به قیمت 20 هزارتومان عرضه شود.

به هر روی و با همه این ها، علاقمندان فیلم سینمایی هزارپا باید باردیگر دست به جیب شوند تا نیمه دوم فیلم را به تماشا بنشینند؛ اتفاقی که از سوی بسیاری از کاربران شبکه های اجتماعی نوعی کلاه برداری تلقی شده است. چرا که این مخاطبان نسبت به خریداری نیمی از فیلم آگاهی نداشته اند.

گفتنی است فیلم سینمایی هزارپا به کارگردانی ابوالحسن داوودی و با بازی رضا عطاران، جواد عزتی، سارا بهرامی، مهران احمدی و ...از تیرماه امسال اکران شد و به فروش 38 میلیاردی دست یافت.

پایان پیام/ 14

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
گرانی های چندباره بسیاری از اقلام مورد نیاز خانواده ها از جمله گوشت و ارزاق آن ها را به کالا هایی لاکچری تبدیل کرده است. ظاهراً قرار است در سال آینده قیمت بلیت سینما ها افزایشی 25 درصدی را تجربه کند. برخی از منتقدان و سینماگران بالا رفتن قیمت بلیت سینما ها را عاملی برای ریزش مخاطب و برخی دیگر با توجه به بالا رفتن هزینه تولید این افزایش را امری محتوم و لازم می دانند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۹ سایت های دیگر : عصر امروز باشگاه خبرنگاران جوان سینما پرس

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: علی سرتیپی مدیر عامل شرکت فیلمیران و تهیه کننده سینما در گفت و گو با جوان پیرامون بالا رفتن قیمت بلیت سینما و تاثیر آن بر جامعه و سینمارو ها می گوید: قطعا بنده هر نوع گرانی را تأیید نمی کنم چراکه گرانی به ضرر مصرف کننده است. در روزگار گرانی های این روز ها اگر قرار باشد که محصولات فرهنگی هم برای خانواده ها دچار گرانی و بالا رفتن قیمت شود، مسلماً کالای فرهنگی از سبد خانوار کاسته یا حذف خواهد شد. از آن طرف هم قیمت تولیدات و هم هزینه های نگهداری سالن ها به شدت افزایش پیدا کرده است، به طوری که مثلاً اگر یک لامپی را تا چند ماه پیش با قیمتی حدود 4 میلیون تومان خریداری می کردیم الان باید همان را با قیمتی حدود 22 میلیون تومان بخریم، تازه با همین قیمت هم در بازار پیدا نمی شود! وقتی همه هزینه ها چندبرابر شده، به همین علت تولید کننده را ناچار و ناگزیر می کند تا قیمت را بالاتر ببرد، البته من فکر می کنم که این افزایش قیمت هر چه کمتر باشد بهتر است. این تهیه کننده سینما در مورد تاثیر احتمالی گران شدن بلیت سینما ها بر دفع مخاطبان و سینمارو ها تأکید می کند: این اتفاق قطعاً می افتد، اما یک نکته ای که باید مورد توجه قرار بدهیم این است که وقتی قیمت بلیت سینما نسبت به همه خدمات و تولیدات دیگر شرایط ارزان تری دارد و برخلاف گرانی های چندباره در تمامی اقلام، تنها چیزی که گران نشده بلیت سینماست، آیا کسی می تواند بگوید به غیر از بلیت سینما چیزی هست که گران نشده باشد! بلیت سینما در ابتدای سال جاری 15 هزار تومان بوده و تا امروز همان قیمت پابرجاست، البته این را هم بگویم که هر چه کیفیت فیلم ها بهتر باشد قطعا مخاطب متوجه هزینه بالای تولید می شود و اینکه برای آن کار زحمت زیادی کشیده شده حاضر است با میل و رغبت پول بیشتری بابت آن اثر پرداخت کند. اگر بخواهم همه حرف هایم را در یک جمله خلاصه کنم باید بگویم که ما مجبور و ناگزیر به افزایش قیمت بلیت سینما هستیم!

بلیت گران نشود، سینما ها تعطیل می شوند
حسین فرحبخش تهیه کننده و کارگردان سینما نیز در خصوص انتشار اخباری مبنی بر افزایش قیمت بلیت سینما ها در سال جدید می گوید: من نمی دانم چرا نوبت به سینما که می رسد برخی افراد می گویند که قیمت ها نباید افزایش پیدا کند، اما همین آدم ها در قبال گرانی های دیگر سکوت اختیار می کنند! بنده به عنوان یک سینماگر قدیمی تأکید می کنم که اگر قیمت بلیت سینما ها افزایش پیدا نکند، بسیاری از سالن های سینما تعطیل می شوند. بنده معتقدم هزینه ها باید بر اساس مخارج بالا برود، امروزه هزینه سالن های سینما به شدت افزایش پیدا کرده است و بسیاری از سالن داران دیگر توان ادامه فعالیت ندارند. حالا یک عده می گویند اگر قیمت بلیت سینما ها گران شود مردم دیگر سینما نمی روند؟ چطور این مردم می روند و این همه پول بلیت برای تئاتر ها و کنسرت ها می دهند حالا برای 5هزار تومان اضافه تر خرج کردن نمی توانند برای سینما هزینه کنند؟

اوضاع سینمای بیمار ایران وخیم است
در مقابل این طیف از حامیان افزایش قیمت بلیت سینما ها کسانی از جمله جبار آذین منتقد سینما در این زمینه نظر دیگری دارند. آذین ضمن موافقت مشروط با گران تر شدن بلیت سینما، می گوید: اوضاع سینمای بیمار ایران وخیم تر از آن است که با ترفند های تجارتی مانند کم و زیاد شدن قیمت بلیت سینما ها تغییری در مناسبات تولید و اکران، کیفیت فیلم ها و گسترش یا کم شدن تعداد مخاطبان فیلم ها داشته باشد. در واقع چنانچه شرایط مناسبی بر سینمای کشور از منظر مدیریت، سیاست های سینمایی و برنامه های هدفمند اجرایی وجود می داشت و چنانچه باند های مخوف و شرور و قلدری مانند مافیا و افراد سرگرم پولشویی در سینما وجود نداشتند و مدیریت سلامت و ارزش مدار و متخصصی بر امور سینما مدیریت، نظارت و هدایت می کرد، شاید چگونگی و کیفیت فیلم ها، مخاطب را با قیمت هایی حتی افزون تر از هزینه کنونی به سوی سالن های سینما جلب می کرد. این منتقد سینما در ادامه می افزاید: با توجه به بحران های مختلف فکری، عقیدتی و گرایش های سیاسی و جناحی حاکم بر نگرش متولیان سینما و هم کاسه و همسو شدن آن ها با باند های ناسالم موجود در سینما هیچ تغییر امیدوارکننده ای در سینما شکل نمی گیرد. از همین رو افزایش قیمت بلیت سینما ها در شرایطی که فیلم های خوب و ارزشمند تولید نمی شود و مخاطب روز به روز از سینما فاصله می گیرد چراکه باورها، سلایق و زندگی خود را بر پرده سینما نمی بیند، هیچ تاثیری در گرایش افزون تر آن ها به سوی سینما ها ایجاد نخواهد کرد. به عبارتی گران شدن بلیت سینما ها با توجه به اینکه هزینه تولید فیلم ها افزایش یافته است می تواند شرایط کارشناسانه ای را مهیا کند تا در شرایط مناسب علمی و دقیق تری این مسئله مورد واکاوی و بررسی قرار بگیرد، وگرنه اضافه شدن قیمت بلیت در اوضاعی که بخش عمده ای از فیلم های پرهزینه از سوی سازمان های دولتی یا تشکل های ارگانی تولید می شود بحثی کاملاً بی ربط و غیرمنطقی است.
وی خاطر نشان می کند: باید تمهیداتی اندیشیده شود که اگر قرار است قیمت بلیت سینما ها گران شود این افزایش قیمت ها بیشتر شامل حال چنین گروه هایی بشود نه کسانی که با پول بیت المال فیلم تولید می کنند! چه اینکه از طرفی در روند تولید چنین آثاری معمولا برخی تهیه کننده نما ها پول خوبی را به جیب می زنند. چنانچه سینمای ایران به جایی برسد که فیلم های مطلوب و همسو با ارزش ها، باور ها و فرهنگ جامعه تولید بکند آنگاه مردم هم با استقبال از اینگونه آثار و چشم پوشی از افزایش قیمت بلیت سینما ها با میل و اشتیاق به تماشای فیلم ها می نشینند. در غیر این صورت بالا رفتن بلیت سینما ها فقط فشار مضاعفی است بر مردمی که زیر بار انواع گرانی ها هستند. به کلام بهتر باید بگویم که تماشاگر برای دیدن فیلم خوب حاضر است خوب پول خرج کند، اما وقتی فیلم ها نازل و ضدارزش های فرهنگی جامعه هستند چرا انتظار داریم تماشاگر بابت چنین آثاری پول خرج کند؟! در صورت اجرایی شدن افزایش 25 درصدی قیمت بلیت سینماها، اگر یک خانواده چهار نفری بخواهد به سینما برود فقط و فقط برای تهیه بلیت و هزینه کرایه ماشین باید مبلغی حدود 150 هزار تومان هزینه کند. با این حساب سینما هم از ابتدای سال آینده از سبد مصرفی خانوار خارج شده و در کنار دیگر اقلام لاکچری جامعه از جمله گوشت و ارزاق قرار خواهد گرفت.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
خبرگزاری میزان- سینمای ایران در سالی که گذشت میزبان 27,687,158 نفر مخاطب در کلیه شهرهای خود بود. این آمار در تهران به 13,002,908 نفر می رسد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۰ سایت های دیگر : روزنامه نصف جهان جهان نیوز

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، سینمای ایران در سالی که گذشت میزبان 27,687,158 نفر مخاطب در کلیه شهرهای خود بود. این آمار در تهران به 13,002,908 نفر می رسد.

با توجه به آمار فوق می توان دریافت که بیش از نیمی از تماشاگران سینما را اهالی شهر تهران به خود اختصاص می دهند. البته این را نباید فراموش کرد که هنوز بسیاری از شهرهای کوچک از داشتن سالن سینما محروم هستند.

بر اساس آمار فوق و تعداد مخاطبان کل سینمای ایران در سال جاری مبلغ 242,188,169,000 تومان فروش به ثبت رسیده که از این مبلغ 140,125,086,000 تومان به شهر تهران تخصیص دارد.

اما فارغ از اینکه سینما در تهران مخاطب بیشتری دارد و یا شهرستان ها در یک نگاه کلی می توان دریافت که نسبت به جمعیت هشتاد میلیونی کشور آمار بسیار ناامید کننده ای به سینما می روند.

این رقم نشان می دهد که طی سال گذشته نزدیک به 34 درصد مردم به سینما ها رفته اند. البته این رقم تعداد بلیت فروخته شده است یعنی کسانی که دو یا سه بار تماشای یک فیلم نشسته اند هم به این آمار اضافه شده اند.

برای بهتر متوجه شدن آمار بسیار سینما در سال جاری میتوان به آمار ارائه شده توسط مرکز آمار مراجعه کرد. بر این اساس طی سال گذشته 81 مردم کل کشور حتی یک بار هم به سینما نرفته اند. این رقم نشان می دهد که از آمار 34 درصدی تنها 19 درصد افراد واقعی هستند و مابقی بلیت حاصل تماشای دو یا سه باره یک فیلم بوده است.

مرکز آمار ایران در سرشماری سال 95 نیز تعداد افرادی که به سینما می روند را 25 میلیون نفر یعنی حدود 30 درصد جمعیت کشور اعلام کرده بود که خود نشان از آن دارد که وضعیت سینما نسبت به سالهای گذشته بدتر هم شده است.

البته در این میان قیمت فروش بلیت و افزایش چند برابری آن نسبت به سالهای گذشته در رقم کلی سینما برای فروش بی تاثیر نبوده است. حال باید دید سال جدید میتواند اتفاقی تازه را در وضعیت سینما و جذب بیشتر مخاطب داشته باشد یا خیر.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
در برنامه برداشت امروز، به سراغ فهرست فیلم های اکران نوروزی خواهیم رفت.

در برنامه برداشت امروز، به سراغ فهرست فیلم های اکران نوروزی خواهیم رفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۰ سایت های دیگر : نود

در برداشت امروز، نگاهی به داستان دنباله دار ورود پول های کثیف به سینما خواهیم داشت. ازطرفی ورود خواننده های پاپ به دنیای سینما را مرور خواهیم کرد .

درنهایت گفتگوی پدرام ابدان با ترلان پروانه، مهدی کوشکی و علی اوجی را شاهد خواهیم بود.

در برداشت امروز، نگاهی به داستان دنباله دار ورود پول های کثیف به سینما خواهیم داشت. ازطرفی ورود خواننده های پاپ به دنیای سینما را مرور خواهیم کرد .

درنهایت گفتگوی پدرام ابدان با ترلان پروانه، مهدی کوشکی و علی اوجی را شاهد خواهیم بود.

لینک خبر :‌ خبر فوری
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۰

بنیاد فارابی، بازوی اجرایی سازمان سینمایی، با تولید فیلم تلخ "غلامرضا تختی" به کارگردانی بهرام توکلی، گامی بلند در قهرمان و پهلوان کشی برداشته است(!) از نگاه سازندگان این فیلم و همچنین موضوع ها و مضامین و نحوه پرداخت آن ها، غلامرضا تختی، نه فقط جهان پهلوان که حتی پهلوان هم نیست، بلکه برخلاف باورملی مردم، تختی فارابی و توکلی، یک انسان ناتوان است که با ارتکاب خودکشی مرتکب گناه شده و سزاوار نکوهش است. به همین دلیل او پهلوان نیست، زیرا پهلوانان چنین نمی کنند. ظاهرا فیلم یاد شده که براساس و تایید اسناد ساواک ساخته(!) برای جلوه دادن مرگ تختی پهلوان به عنوان خودکشی، تولید شده است، افزون بر نمایش و افشای تمایل و گرایش فارابی و سازمان سینمایی و توکلی، به پهلوی و تختی کشی، باور ایرانیان راهم کشته است. تاریخ ملی و مردمی ایران، گواه آن است که پهلوی و مزدوران ساواک، هزاران مبارز و مخالف و چهره های ملی و مردمی مانند تختی،... را به قتل رسانده و با دروغ پردازی، صحنه سازی و جعل سند، مرگ آنها را خودکشی، اتفاقی و طبیعی جلوه داده اند. تایید و تبلیغ خودکشی تختی بزرگ به دلیل اختلاف با همسرش، از این قهرمان، چهره ای ضعیف، به جامعه ارائه می کند. آیا این همان چیزی است که تخریبگران تختی در پی آن بوده اند؟ اگر چنین است که فیلم غلامرضا تختی نشان می دهد، هست! باید به سازندگان این فیلم تبریک گفت، چراکه در نابودی شخصیت و عزت و آبروی غلامرضا تختی
موفق شده اند. با توجه به تجربه تولید فیلم تختی و توفیق سازندگان آن در به ناتوان
نشان دادن جهان پهلوان، و پهلوانی و اسطوره زدایی، پیشنهاد می شود، تخریبگران سینما و باورهای مردم، به تولید این نوع فیلم های ضد پهلوانی خود ادامه دهند، اما ایران آزاد و سرفراز پر است از قهرمانان و پهلوانانی که در دفاع از هویت، آزادی، شرف، استقلال و سربلندی وطن درخشیده اند!

لینک خبر :‌ روزنامه آفتاب یزد
سینماپرس: حبیب اسماعیلی تهیه کننده و بازیگر سینما در خصوص انتشار اخباری مبنی بر افزایش قیمت بلیت سینماها در سال جدید گفت: افزایش قیمت بلیت سینماها امری طبیعی است، وقتی همه چیز در کشور افزایش قیمت داشته نمی توان جلوی افزایش قیمت بلیت سینماها را گرفت فقط برای اینکه همگان بتوانند از کالاهای فرهنگی و هنری استفاده کنند دولت باید به اقشار ضعیف جامعه و خانواده های پرجمیعت یارانه کالای فرهنگی بدهد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۰

تهیه کننده فیلم سینمایی خرگیوش در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: می توان مانند سبدکالا و یارانه نقدی که برای مردم درنظر گرفته شده شرایطی را فراهم آورد که برای کالاهای مهم فرهنگی مانند تئاتر، موسیقی، سینما و... هم یارانه ای به اقشار ضعیف جامعه، خانواده های پرجمعیت، کارگران و کارمندان و همینطور دانشجویان و دانش آموزان اعطا شود. دولت می تواند برای این کار با انجمن سینماداران و صاحبان آثار قرارداد ببندد و با این تدبیر کاری کند تا شرایط استفاده از کالاهای فرهنگی برای همه اقشار جامعه فراهم شده و سینما و تئاتر و... مختص استفاده از قشری خاص نشود.

این سینماگر یادآور شد: البته تاکنون هم ما شاهد برخی سیاست های تشویقی برای استفاده بیشتر مردم از سینما بوده ایم به نحوی که قیمت بلیت سینماها در برخی روزهای هفته نیم بها است و در اکثر پردیس های سینمایی هم سانس های صبح تا ظهر با قیمت بلیت پایین تری به فروش می رسد که امکان استفاده قشرهای ضعیف تر جامعه از سینما را فراهم می آورد.

وی در همین راستا افزود: هزینه تولید فیلم از سال گذشته تاکنون بیش از 2 برابر شده است؛ ما در کشوری زندگی می کنیم که قیمت همه چیز روز به روز بالا می رود حالا اینکه بعد از گذشت یک سال قیمت بلیت ها اندکی افزایش پیدا می کند مسأله ای نیست که بخواهد جنجال به راه بیندازد؛ همانطور که هزینه های تولید فیلم طی یک سال بیش از 50 درصد افزایش داشته و برای پخش هزینه ها 100 درصد گران تر شده است، باید قیمت بلیت سینما هم به عنوان تنها منبع بازگشت سرمایه توسط گیشه های سینما افزایش یابد.

اسماعیلی تأکید کرد: در حال حاضر یک کاغذ فکس 3 هزار تومانی به بیش از 25 هزار تومان رسیده، حقوق کارکنان سینماها افزایش پیدا کرده، هزینه های جانبی چند برابر شده، خوب بدیهی است که باید برای تأمین این مسائل قیمت بلیت سینما هم افزایش پیدا کند، یک سینمادار اگر قیمت بلیت افزایش پیدا نکند از کجا باید معاش خود و هزینه نگهداری از سالن سینمایش را فراهم کند؟ یک تهیه کننده با کدام سرمایه می خواهد فیلم بعدی اش را تولید کند؟

تهیه کنند فیلم سینمایی راننده تاکسی در خاتمه این گفتگو با بین اینکه مطمئنا اگر اثری قدرت و کیفیت لازم را داشته باشد مردم از آن استقبال خواهند کرد اظهار داشت: مردم این همه از تئاترها و کنسرت ها با قیمت های گزاف استقبال می کنند، قیمت بلیت سینماها که نسبت به بقیه کالاها و مسائل تفریحی زیاد بالا نیست، پس قطعا مردم مانند گذشته باز هم از سینما استفاده خواهند کرد.

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماپرس: حوزه هنری در جذب مخاطب سینمایی، با 8 درصد افزایش میزان تماشاگر نسبت به دیگر سینماها رو به رو بوده و با این روند بزودی به رشد 40 درصدی از فروش سینمای کشور خواهد رسید.

به گزارش سینماپرس ، محسن مومنی شریف رییس حوزه هنری در جمع مدیران سینماهای حوزه هنری در استان ها در خصوص عملکرد بخش های سینمایی حوزه هنری گفت: سال 97، سال پرجنب و جوشی برای دوستان سینمایی بوده و انگیزه های قوی ای را در این حیطه به نمایش گذاشته است. سازمان سینمای حوزه هنری و مجموعه بهمن سبز فرصت خیلی مناسبی را برای حوزه هنری و گفتمان انقلاب اسلامی ایجاد کرده و دستاوردهای انقلابی را جامه عمل پوشانده اند. این در حالی است که در گذشته های دور از ظرفیت ها و دستاوردهای سینماها و سینماگران مان غافل بوده ایم و بخش سینمایی حوزه هنری کمترین تاثیر را در سینماهای کشور و نمایش فیلم ها داشته است.

وی افزود: خوشبختانه، از زمانی که تصمیم بر اداره سینماها توسط موسسه بهمن سبز گرفته شد، شاهد شرایط جدیدی در این عرصه هستیم. این در حالی است که حوزه هنری در بخش های مختلف سینمایی کشور بالاخص در عرصه نمایش صاحب رای و قدرت است و از این مهم تر، اعتمادی است که مردم به مجموعه سینمایی حوزه هنری پیدا کرده اند که با وجود تبلیغات منفی عده ای خاص علیه سینماهای حوزه هنری، در فروش فیلم ها شاهد درصد بالای نسبت مخاطبان و مشتریان مان به نسبت سینماهای مان هستیم.

مومنی شریف خاطر نشان کرد: با اینکه سینماهای ما در بعضی شهرها، نیاز به بازسازی و نوسازی دارند، مخاطب سالن های ما در سال جاری 8 درصد بیشتر از سینماهای دیگر بوده و سهم 20 درصدی از فعالیت سالن ها و سهم 28 درصدی از مخاطبان را به خود اختصاص داده ایم و انتظار می رود در سال های آینده این رقم با رشد بیشتری همراه بوده و به رشد40 درصدی از فروش سینمای کشور و تعلق آن به حوزه هنری در سال جدید امیدواریم.

وی ضمن تاکید بر تلاش های مسئولان سینمایی در موفقیت سینماهای حوره هنری خاطر نشان کرد: بخشی از این موفقیت به علت برخوردهای خوب و نحوه مواجهه مسئولان و کارکنان سینمایی حوزه با مخاطبان بوده که منجر به اعتماد مردم شده است؛ به هرحال سینمای ایران به شان و اعتقاد مخاطب احترام بگذارد و ما قادر هستیم این اصول را به سینما بیاوریم.

رییس حوزه هنری اظهار داشت: شعار سازمان سینمایی حوزه هنری و مجموعه بهمن سبز، سینمای خانواده است بنابراین آثار ما باید مناسب خانواده ها بوده و به صیانت و حفظ شان آن تاکید داشته باشد. خوشبختانه، در سال های اخیر با وجود مشکلات اقتصادی کشور، مجموعه بهمن سبز در بازسازی سینماها و افزودن صندلی ها موفق بوده است، تاکنون 23 سینما در حوزه هنری نیز بازسازی شده و 10 سینما بر این مجموعه افزوده شده است. در حال حاضر 11 هزار صندلی به سینماهای ما افزوده شده و بیشتر هم خواهد شد که نشان می دهد علیرغم مشکلات اقتصادی که همه کشور و صنعت سینمایی کشور را درگیر کرده، نمی توان همه مشکلات را منوط به مشکلات اقتصادی دانست بلکه بهبود وضعیت به نیروهای انگیزه دار و معتقد به اهداف و وظایف نیز بستگی دارد. اگر تحریم های اقتصادی نبود ما به پیشرفتی نمی رسیدیم چرا که گاهی تنگناها و کمبودها به بروز استعدادها کمک می کنند و فکر را به کشف راه های فراتر از آنچه که وجود دارد راهنمایی می کند.

شایان ذکر است در این گردهمایی؛ محمد حمزه زاده رئیس سازمان سینمایی حوزه هنری و مسئولان سینمایی حوزه هنری و بهمن سبز و مدیران سینماهای حوزه هنری در استان ها حضور داشتند.

لینک خبر :‌ سینما پرس
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۰

بعد از توجیهات و توضیحات و حملات زیادی که به شبکه های اجتماعی شده و تلگرام و اینستاگرام عامل جرم و جنایت در کشور شناخته شده، آنقدر که مردم در مورد این موضوع کلی طنز و شوخی در فضای مجازی انتشار داده اند، حالا جواد جاویدنیا حرف
تازه ای می زند.
معاون فضای مجازی دادستانی کشور می گوید: قرار بود ارز دیجیتال با نام گرام از طریق تلگرام عرضه شود که این کار غارت 50 میلیارد دلاری در اقتصاد کشور را باعث می شد، بنابراین تلگرام را فیلتر کردیم. جاویدنیا که در پنل تخصصی پنجمین نشست فضای مجازی پاک صحبت می کرده، با اظهارات تازه پرسش های تازه ای را هم به وجود آورده که است.
ما که تا امروز فکر می کردیم فیلترینگ تلگرام به دلایل دیگری انجام شده، اما واقعا اگر قصد ممانعت در برابر ارز دیجیتال بوده، باید پرسید این همه هزینه برای فیلتر کردن تلگرام چه فایده ای داشته؟ الان که بخش بزرگی از کاربران تلگرام در این پیام رسان باقی مانده اند و به گفته وزیر ارتباطات اغلب آنها هم از فیلترشکن استفاده می کنند، مدافعان فیلترینگ باید بگویند که طرح شان چقدر موفق بوده و چقدر توانسته اند مردم را مجاب کنند. اگر توضیحات به همین سادگی است که بزرگواران می گویند، مردم باید بپذیرند و عقب بکشند، اما چه شده که جور
دیگری کرده اند؟

سوال دیگر این است که نظارت و کنترل بر رفتار مردم و مثلا استفاده و خرید ارز دیجیتال زمانی که پیام رسان فیلتر نبود آسان تر بود یا حالا که همه با وی پی ان و فیلترشکن به آن وارد می شوند؟ ارزی که هنوز عرضه نشده و پیشاپیش میلیاردها تومان خرج فیلترینگ کرده ایم که نتیجه اش از همین حالا معلوم است.
ادامه صحبت های معاون محترم فضای مجازی دادستان کشور هم قابل توجه است. ایشان در پاسخ به این پرسش که اگر در توییتر فعالیت کنیم، رسانه های خارجی گزیده حرف ها را منتشر نمی کنند و نمی توان صدای خود را به جهان رساند؛ اذعان داشت که به جای استفاده از توییتر می توان از فضای داخلی استفاده کرد تا همان برد را داشته باشد. واقعا مشخص نیست که جناب جاویدنیا جدی می گویند یا در شوخی با حضار چنین توضیحی را داده اند.
یعنی چطور ممکن است وقتی در بستری بین المللی که صدها میلیون نفر از تمام دنیا درحال مبادله اطلاعات و دیالوگ هستند حاضر نشویم و با صحبت کردن در شبکه های داخلی انتظار داشته باشیم دنیا و مخاطبان شبکه های اجتماعی تحت تأثیر قرار بگیرند. یعنی درحالی که حملات در توییتر صورت می گیرد، ما در سروش و بله به دنیا پاسخ بدهیم و انتظار داشته باشیم که همه دنیا بیایند پیام رسان های ما را دانلود کنند و عضو شوند تا ببینند ما چی گفته ایم! جل الخالق! جاویدنیا در ادامه در مورد حضور مسئولان در توییتر هم گفته اند: مسئول نباید دنبال مردم در هر بستری برود، بلکه باید بستری مناسب را برای این مردم به وجود آورد و در پلتفرمی فعالیت کند که مردم به تبع او در آن جا فعالیت کنند. این مسأله به صلاح مملکت است و حمایت از تولید داخلی را به همراه دارد. الان منی که در توییتر و تلگرام اکانت و کانال ندارم، آیا دچار مشکل شدم؟
اولا که چرا مسئول نباید جایی برود که مردم حضور دارند. این که مسئول خودش را از حضور مردم محروم کند ظلم نیست؟ الان مسئولانی که در شبکه های داخلی صحبت می کنند چقدر برد دارند؟ شما یک خبر سراغ دارید که مسئولی در یک پیام رسان داخلی منتشر کرده باشد و رسانه ای شده باشد؟ فقط یک خبر را مثال بزنید.
بعد هم آقای جاویدنیا شاید دلشان نخواهد از بسیاری از امکانات استفاده کنند و مشکلی هم پیدا نکنند، آیا این معیار خوبی است برای این که مردم را هم از آن امکانات محروم کنیم؟ شاید شما سینما هم دوست نداشته باشید بروید. یا فوتبال ببینید. مشکلی هم برایتان پیش نیاید. با این استدلال موافقید که می شود فوتبال و سینما را هم تعطیل کرد؟ یا به مردم بگوییم همین فوتبال های داخلی را ببینید.
به نظر می رسد چنین استدلال هایی امکان امتناع مردم را نداشته باشد و مخاطبان به دنبال رفع نیاز های خود باشند نه نسخه های تجویز شده از سوی مسئولان.

لینک خبر :‌ روزنامه شهروند
تهران – ایرنا – نماینده قوه مقننه درهیات نظارت بر مطبوعات، گفت: مطالبه جامعه رسانه ازدولت های مختلف همواره تجدید نظر قانون مطبوعات و به روزرسانی آن بوده تا با ویرایش و اصلاح حضور دستگاه های نظارتی که دراین قانون هم پوشانی مضر دارند و به دنبال آن تشکیل نظام رسانه ای بتوانند تامین کننده مطالبات صنف خود باشند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۰ سایت های دیگر : شبکه اینترنتی آفتاب تجارت آنلاین

به گزارش روز دوشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، محمدعلی وکیلی درمراسم بیستمین سالگرد تاسیس انجمن نشریات ایران با موضوع نگرش برعملکرد دولت درحوزه رسانه ها که با حضور مدیران مسئول نشریات کشور درسالن عرفان برگزار شد گفت: یکی از مشکلات ما در ایران این است که آنقدر که برای دولت سازی هزینه کرده ایم، برای جامعه سازی هزینه نکرده ایم به همین جهت یک دولت فربه سرمایه دار داریم با یک ملت نحیف و ضعیف، این درحالی است که در جاهای دیگرعمدتا روی جامعه سازی هزینه می شود.
وی با اشاره به لزوم شکل گیری تشکل ها و ان جی اوهای مختلف مردمی و واقعی درجامعه ، اظهارداشت: در زمینه مطبوعات خوشبختانه به لحاظ کمیت به نصاب قابل توجهی رسیده اند و حتما می بایست سخنگویان متشکلی داشته باشند تا مسائلشان به صورت فردی بیان نشود، به همین دلیل تکثر انجمن های مطبوعاتی مفید است.
این نماینده مجلس دهم تصریح کرد: از لحاظ حقوقی ما گمشده ها و حلقه های مفقوده زیادی داریم از جمله این حلقه های مفقوده نبود یک نظام رسانه ای مشخص است؛ نظام رسانه ای که استاندارد باشد و در ارتباط با حقوق مطبوعات، خبرنگاران و منزلت آن ها و مصونیت جامعه رسانه ای و حقوق معنوی این جامعه فعالیت کند.
وکیلی افزود: با توجه به نبود چنین ساختاری، دچار افت منزلت و پایین بودن ضریب مصونیت هستیم به همین جهت مطالبه جامعه رسانه از دولت های مختلف این بود که قانون مطبوعات مورد تجدید نظر قرار گیرد و به روز شود و دستگاه های نظارتی که در این قانون با یکدیگر هم پوشانی مضر دارند را در ویرایش جدید اصلاح کند و همچنین نظام رسانه ای که بتواند تامین کننده مطالبات صنف باشد را تشکیل دهد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه دولت تدبیروامید وعده داده بود که در قالب لایحه هر دو موضوع مذکور را به مجلس می برد، ما هم به عنوان نمایندگان در مجلس مطالبه گر بودیم که هرچه زودتر این دو لایحه تقدیم شود، تاکید کرد: دولت مدعی است که کار لایحه اصلاح قانون مطبوعات تمام شده و به زودی به مجلس می رسد.
وکیلی ابرازامیدواری کرد: در این یک سال باقیمانده این لایحه به سرانجام برسد.
نمایندقوه مقننه درهیئت نظارت بر مطبوعات درعین حال خاطرنشان کرد: هماکنون با توجه به داشتن این نمایندگی شاهد کاستی های قانون مطبوعات را هم در بعد نظارتی و هم در بعد مجوزی هستم اما لایحه دوم که لایحه نظام جامع رسانه است و به هدف تامین مطالبات صنف و ارتقا منزلت قرار بود تنظیم شود، در دولت به دلیل ویرایشی که داشت مورد نقد و حجم جامعه رسانه ای قرار گرفت چراکه جامعه رسانه ای به آن انتقاد زیاد داشت، و به همین جهت دولت از تقدیم این لایحه منصرف شد.
به گفته وی، به دلیل آنکه این قانون را ضروری می دانستیم، روی لایحه دولت اصلاحاتی انجام دادیم، به خصوص اصلاحاتی که مد نظر جامعه رسانه ای بود، و آن را در قالب طرح نظام جامع، کلیاتش را به تصویب رساندیم و در حال حاضر در دستور کار کمیسیون فرهنگی است که البته هنوز برای نقد و ابرام جا دارد و دست شما کاملا باز است که روی آن نظر بدهید.
مدیرمسئول روزنامه ابتکار در ادامه، گفت: این لایحه و طرح اگر در زمان باقیمانده از این مجلس به سرانجام برسد، فکر می کنم که پیش شما می توانیم سربلند باشیم اما در ارتباط با وضعیت مطبوعات باید بگویم مطبوعات تابعی از روند وضعیت اقتصادی کشور هستند.
وکیلی تاکید کرد: این لایحه ای هم که وارد مجلس شد و ما بعد از رفع اشکالات توسط شورای نگهبان می خواهیم در صحن نهایی کنیم از رهگذر این لایحه هم چیزی متفاوت بر آن چه که سال جاری شاهدش بودیم چیز دندادن گیری برای ملت ندارد، مگر اینکه یک اتفاقی بیفتد و یا منبع جدیدی رونمایی شود و یا گشایشی در بخشی از ارتباطات ما انجام شود و گرنه شاید وضع بدتر از این شود.
وی گفت: در گذشته کمیته ای را در وزارت صنعت پیش بینی کرده بودند که کارش تخصیص ارز به مشمولان گروه یک بود که خود این هم در لایحه بودجه سال 98، اما و اگرهایی دارد.
این نماینده مجلس دهم خاطرنشان کرد: الان به دولت اجازه دادیم مشمولین گروه یک را با ارز 4200 تومانی خودش متولی انتخاب کند، در عین حال به دولت اجازه دادیم در یک پروسه این ارز 4200 تومانی را حذف کند و با ارز نیمایی مشمولین گروه یک را تامین کند. یعنی اگر این شق دوم که دولت بخواهد متولی بودنش را کم کند و از حوزه عرضه دست بر دارد و اجازه دهد که بخش خصوصی خودش قدام کند، معنایش این می شود که ما سال اینده ارز 4200 تومانی نخواهیم داشت. چه برای کاغذ مطبوعات، چه برای گوشت، چه برای دارو، چه برای نهادهای دامی و....اگر این اتفاق بیفتد آن زمان وزارت ارشاد باید برای حوزه کاغذ فکری بکند. همین الان که فرض این است که کاغذ را باید با ارز 4200 تومان وارد کنند، از قبل آن کمیته ای که در وزارت صنعت تشکیل شده و کمیته تخصیص نام داشت، حرف و حددیث های فراوانی پیرامونش درست شد که دو برادر 26 میلیون یورو کاغذ را گرفتند و هویت سجلی و صنفی شان معلوم نیست.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: وقتی با چنین پدیده ای مواجه شدیم، وزرای مربوطه را به کمیسیون فرهنگی دعوت کردیم و آن جا خود من به اصرار فشار آوردم که این کمیته به وزارت ارشاد منتقل شود، چون دوستان ما که با این کمیته مرتبط بودند مدعی بودند که کارشناسان ما در وزارت صمت اشرافی بر معذورات جامعه رسانه ای ندارند. و ضرورت های این حوزه برایشان مفهوم نیست، پس اجازه بدهیم این کمیته در معاون مطبوعات بیاید که یک زبان مفهوم تری داشته باشد و امکان جمع بندی وجود داشته باشد و این کمیته به وزارت ارشاد منتقل شد. قرار بر این بود دو نفر از نمایندگان مجلس ناظر این کمیته باشند و به حکم اتفاق من و آقای قاضی زاده هم به عنوان آن دو نماینده به عنوان ناظر برکمیته تعیین شدیم. اما تا الان که از این تصمیم حدود یک سال می گذرد تا الان ما دو نفر به این کمیته دعوت نشدیم و بی اطلاع هستیم که در این کمیته چه می گذرد.
وکیلی گفت: در ارتباط با یارانه مطبوعات همانطور که مستحضر هستید ردیف یارانه مطبوعات با کتاب ردیف واحدی دارد، ردیفی که در سازمان برنامه به ردیف کتاب، نشر و مطبوعات معروف است. وقتی ما به مجلس رفتیم، عدد کل این ردیف 80 میلیارد تومان بود. این ردیف وقتی به وزارت ارشاد می امد، بسته به ذائقه وزیر مربوطه تقسیم تناسبی می شد. اگر وزیر گراییش کتابی داشت، این 70 به 30 تقسیم می شد، اگر وزیر گرایش مطبوعاتی داشت، احتمالا این 40 به 60 می شد. من یادم می آید زمان آقای جنتی این ردیف 40 به 60 شد ولی در زمان پیش از او30 به 70 بود. ما هم خیلی تلاش کردیم که آن را به 50 به 50 برسانیم ولی به هرحال همین شد. ما امسال توانتسیم در کمیسیون تلفیق، ردیف مطبوعات و کتاب را از یکدیگر جدا کنیم و از سال 98 ردیف مطبوعات مستقل شد. آن عدد 226 میلیارد تومان بود و ردیف 50 به 50 کردیم، 123 میلیارد برای مطبوعات بود و 100 میلیارد هم با کوپن تلفیقی برای مطبوعات گذاشتیم تا ردیف مطبوعات برای سال 98 بشود 223 میلیارد تومان برسد. البته این عدد هرچه بشود، در انتها تفاوتی نمی کند و مثل قیمت نفت است، قیمت نفت هم هرقدر بشود وضع سفره مردم همین است و مطبوعات هم همین اوضاع را خواهد داشت.

** ساماندهی و رشد امور رسانه ای

مدیرکل مطبوعات داخلی معاونت امور مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در این مراسمبا اشاره به سخنان آقای وکیلی، گفت: هرچقدر عدد یارانه بیشتر می شود برای مطبوعات همان عدد قبلی توزیع می شود که به اعتقاد من این حرف درست نیست. سال گذشته یارانه این حوزه حدود 40 میلیارد تومان بود در حالی که ما تا کنون 60 میلیارد تومان توزیع کرده ایم البته باید این را بگویم که بودجه سال گذشته به طور کامل پرداخت شده است امسال اما از همان ابتدا آقای جهانگیری بخش نامه ای ارسال کردند که طبق آن به همه سازمان ها اعلام شد بیش از 70 درصد بودجه به آن ها پرداخت نمی شود اما در عین حال ما تا کنون که یارانه ها را پرداخت کردیم میزان آن نسبت به گذشته بیشتر بوده است.
محمدرضا دربندی درادامه همچنین درباره بیمه خبرنگاران نیز باید بگویم در زمان حسین انتظامی معاون مطبوعاتی وقت بخشی از یارانه یعنی حدود یک سوم بودجه یارانه مستقیم به مدیران مسئول داده می شد برای بیمه خبرنگارن و روزنامه نگاران غیر از اشکالاتی که مجلس به این طرح وارد کرد، اشکال مهم تری هم داشت که دیوان عدالت اداری با این طرح مخالفت کرد و به ما اعلام کرد حق نداریم یارانه کاغذ را به عنوان پول بیمه که کارفرما باید پرداخت کند استفاده کنیم چون اشکال قانونی دارد و ما هیچ وقت دیگر نمی توانیم این کار را احیا کنیم به همین دلیل برای جبران سه کار انجام دادیم یکی از آن ها صحبت با صندق هنر بود، بر همین اساس سه هزار سهمیه بیمه پایه و سه هزار سهیمه بیمه تکمیلی گرفتیم و بین مطبوعات توزیع کردیم همچنین با سازمان تامین اجتماعی تفاهم نامه ای امضا کردیم تا بسیاری از کسانی که در حوزه مطبوعات کار می کنند اما خبرنگار و روزنامه نگار نسیتند برای جبران این که آن ها هم بتوانند بیمه شود این تفاهم نامه که مانند بیمه خویش فرماست امضا شد، البته این بیمه مزایای بیشتری از آن دارد که به زودی جزئیاتش را اعلام خواهیم کرد.
مدیر کل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه اظهارداشت : یارانه از همان روز اول بر اساس بسته ای که در سامانه معاونت وزارت ارشاد تعریف شده بود بین مطبوعات توزیع می شد حالا هم مانند سابق با کمی تغییرات جزئی این یارانه توزیع می شود و می توانید اطلاعات آن را سامانه معاونت مطبوعاتی مشاهدهر کنید که یارانه بر اساس چه فرمولی پرداخت می شود. یکی از اشکالات این بسته ها عدم توجه به محتوای مطبوعات است یعنی یارانه رسانه ای که کار تولیدی انجام می دهد با رسانه ای که محتویات آن کپی است چندان تفاوتی ندارد در واقع این یارانه کاغذ است هر رسانه بر اساس میزان صفحات یارانه دریافت می کند.
دربندی با بیان این که تا دو سال پیش یارانه طرح ترافیک به عهده معاونت مطبوعاتی بود و همه راضی بودند بیان کرد: سال گذشته معاونت حمل و نقش شهرداری آن را به عهده گرفت و تشخصی هویت خبرنگار را خودش به عهده گرفت، ما از آن ها خواستیم طرح را به رسانه ارئه دهند نه به خبرنگار تا رسانه با تشخیص خود آن را بین خبرنگاران توزیع کند حتی از آن ها خواستیم آن را در سایت بارگذاری کنند تا اگر کسی خواست آن را به نزدیکان خود بدهد مشخص شود. ما حتی به آن ها گفتیم حاضریم در این کار به شما کمک کنیم اما همچنان پاسخی در این زمینه به ما نداده اند.

** رشد 65 درصدی تشکل های کارگری و کارفرمایی

فرزاد یوسفی مدیر کل سازمان های کارگری و کارفرمایی وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی نیز در گردهمایی انجمن صنفی کارفرمایی مدیران نشریات ایران و مدیران مطبوعات و رسانه ای کشور با تبریک بیستمین سال فعالیت انجمن صنفی کارفرمایی مدیران نشریات ایران با ارایه گزارش از رشد 65 درصدی تشکل های کارگری و کارفرمایی ازابتدای سال 92 تا به حال از تاسیس و تجدید انتخابات ، تشکل های مربوط به رسانه و نشریات که از اقدامات این اداره کل بوده خبر داد.

** تلاش برای کم کردن تعرفه های گمرکی کاغذ

وزیراسبق فرهنگ و ارشاداسلامی نیز گفت:سال 92 که به وزارت ارشاد آمدم بیشتر با خود مدیران مسئول جلسه گذاشتیم و گفتیم خودتان یک مجموعه را انتخاب کنید و آن ها یک شاخصی را برای پرداخت یارانه مشخص کنند. چند نفر انتخاب شدند و جلساتی گذاشتند و خودشان شاخص تعیین کردند و ما هم اصلا در موارد تعیین شده دستی نبردیم و همانی که بود را روی سایت گذاشتیم تا دیگران هم نظرات اصلاحی بدهند. ما نظرات اصلاحی را هم گرفتیم و آیین نامه تهیه شد و روی سایت گذاشتیم تا همه بدانند بر چه اساسی قرار است یارانه پرداخت شود.
علی جنتی با اشاره به اینکه قرار براین بود که ضمن پرداخت یارانه های کاغذ و مطبوعات در سایت هم شفاف سازی شود ،افزود: حالا اشاره شده که معیارها معیارهای کمی است، اما تا جایی که خاطرم هست، مسائل کیفی هم مورد نظر بود و برخی معیارهای محتوایی هم در تایین مقدار یارانه موثر بود. منتهی این مشکل کاغذ که به آن اشاره شد به نظر من آنقدر هم لاینجل نیست.
او یاداور شد: فکر می کنم آقای سید عباس صالحی وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی بسیار محجوب هستند و نمی روند در این باره معرکه بگیرند، من توی دولت که بودم هر 3 سال آقای نعمت زاده به عنوان وزیر صنعت می آمدند و این 4 درصد تعرفه گمرکی را 10 درصد بکند و من هر 3 سال مخالفت کردم و دولت هم همراهی می کرد و نمی گذاشت این افزایش اتفاق بیفتد و با این راه حل می شود جلوی بالا رفتن تعرفه کاغذ را گرفت.
به گفته وی الان مبلغ یارانه کاغذ نسبت به سایر کاغذ چیزی نیست که بانک مرکزی انقدر برایش محدودیت ایجاد می کند و می شود این مساله را با صحبت حل کرد.

در این نشست علیرضا بختیاری، رئیس انجمن روزنامه های غیر دولتی یکی از سخنرانان بود. وی با تبریک بیستمین سالگرد تاسیس انجمن مدیران نشریات گفت: یکی از دوستان از من پرسید به نظرتان موضوع این جلسه علاوه بر جشن سالگرد، چه چیز دیگری باید باشد؟ من پیشنهاد کردم نقد عملکرد دولت تدبیر و امید در این مدت نسبت به مطبوعات، بهترین موضوعی است که می شود درباره اش صحبت کرد. البته این را بگویم که نقد حتما باید هم وجوه مثبت و هم وجوه منفی داشته باشد و دقیق همه جانبه صورت بگیرد. ممکن است بخشی از اتفاقاتی که برای مطبوعات افتاده است ناگزیر باشد، به این مفهوم که برای همه بخش های اقتصادی کشور این اتفاق افتاده است، اما بخشی از این اتفاقات به طور خاص مربوط به مطبوعات است. درست است که مطبوعات در حال تغییر شکل هستند، ولی به نظر شما آیا سرعت این نزول هم درست است؟ یعنی تیراژی که مطبوعات داشتند و حالا دارند، نسبت به اول دوره دولت یازدهم درست و منطقی است؟
وی افزود: متاسفانه سرعت نزول تیراژ مطبوعات ما خیلی بالاست و اگر تیراژمان را با کشورهای دیگر مقایسه کنیم، سرعت نزول ما خیلی زیاد است. من در جلسه هفته پیش در دفتر آقای واعظی هم گفتم که به نظرم دولت بخش خصوصی واقعی در مطبوعات را قبول ندارد. گفتم شاید به نظر خودتان این گروه را قبول دارید، اما عملکردها این را نشان نمی دهد. من نمونه اش را عرض میکنم؛ هیئت نظارت بر مطبوعات یک سهم خصوصی دارد، اما ساز و کارها به گونه ای است که آن یک نفر هم نمی تواند از بخش خصوصی واقعی باشد. یا عملا همه حمایت ها به سمتی است که دولتی ها و شبه دولتی ها در آن قرار دارند.
بختیاری افزود: یکی از سئوالات مطرح شده این است که در شرایط فعلی آیا قانون مطبوعات نیاز به تغییر دارد؟ پاسخ من این است که حتما نیاز به تغییر دارد. بحثی در این نیست. آیا به نظرشما می تواند یک مطبوعه درست شکل بگیرد، اما قانون مطبوعات به گونه ای باشد که بشود آن مطبوعه را ظرف یک لحظه تعطیل کرد؟ آیا هیچ فرد عاقلی حاضر به سرمایه گذاری در صنعتی که هر لحظه در معرض تهدید تعطیلی است، می شود؟ نگاه بخش رسانه به معاونت مطبوعاتی نگاه پدرانه است، سوای از اینکه چه کسی ان جا قرار بگیرد. درست است که در سراشیبی قرار گرفتیم، اما به نظر شما کسی که باید مطالبات مطبوعات را پیگیری کند چه کسی است؟ آیا جز معاونت مطبوعاتی مسئول این پیگیری است؟ قطعا ما نمی توانیم به وزیری که انتخاب شده بگوییم معاون شما چه کسی باشد، اما می توانیم بگوییم که چه ویژگی هایی باید داشته باشد.
بیستمین سالگرد تاسیس انجمن نشریات ایران با موضوع نگرش بر عملکرد دولت در حوزه رسانه ها با حضور مدیران روزنامه ها و نشریات کشور و نمایندگان مجلس در سالن عرفان برگزار شد.
فراهنگ ** 1355 **

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
دنیای اقتصاد : جشن بیستمین سال تاسیس انجمن صنفی مدیران نشریات ایران عصر شنبه گذشته با حضور برخی از مسوولان و مدیران نشریه ها در مجموعه فرهنگی و هنری عرفان در تهران برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۰ سایت های دیگر : شعار سال

این گردهمایی اگرچه نام جشن داشت اما به بررسی مسائل روز مطبوعات ایران اختصاص پیدا کرد. علی جنتی وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدعلی وکیلی نماینده و عضو هیات رئیسه مجلس و مدیرمسوول روزنامه ابتکار، الیاس حضرتی نماینده مجلس و مدیرمسوول روزنامه اعتماد، مهدی احمدی سرپرست معاونت مطبوعاتی وزارت کشور، علیرضا بختیاری رئیس انجمن روزنامه های غیردولتی و صاحب امتیاز و مدیرمسوول روزنامه دنیای اقتصاد ، مهدی رحمانیان مدیر مسوول روزنامه شرق و بسیاری از مدیران مطبوعات و همچنین روزنامه نگاران از جمله حاضران در این نشست بودند. در ابتدای این نشست محمدعلی وکیلی گفت: یکی از موانع توسعه در کشور ما توجه به دولت سازی در مقابل بی توجهی به جامعه سازی است. ما یک دولت فربه و ثروتمند داریم در مقابل یک جامعه نحیف و کم توان. توجه به سازمان ها و گروه های مردم نهاد، انجمن های صنفی و... یکی از عواملی است که می تواند در تقویت بخش جامعه سازی به ما کمک کند.

او ادامه داد: یکی از ضعف های ما در حوزه مطبوعات این است که ما نظام جامع رسانه ای نداریم و به همین دلیل در بسیاری از وجوه نظارتی، توسعه ای و حمایتی ضعف های بسیاری در حوزه رسانه و مطبوعات داریم. یک نمونه اش این است که ما دچار افت منزلت و پایین بودن ضریب مصونیت مطبوعات شده ایم. وکیلی ادامه داد: ما به عنوان نمایندگان شما در مجلس مطالبه گر بودیم که لوایح اصلاح قانون مطبوعات و نظام جامع رسانه ای هرچه سریع تر از سوی دولت ارائه شود تا از فرصت حضور ما به عنوان بخشی از فعالان و مدیران رسانه در مجلس استفاده کنیم و این لایحه ها را چنان که به صلاح صنف است، اصلاح و تصویب کنیم. دولت مدعی است که لایحه اصلاح قانون مطبوعات تدوین شده و به زودی به مجلس ارائه می شود. این مدیر رسانه با بیان اینکه دو سال پیاپی نماینده مجلس در هیات نظارت بر مطبوعات است، گفت: من به خوبی از ضعف ها و نقص های قانون مطبوعات باخبرم. هم در بعد نظارتی و هم در بعد ارائه مجوزها، کاستی های بسیاری در قانون وجود دارد که امیدواریم در همین یک سال باقیمانده از مجلس دهم، بتوانیم لایحه اصلاحی دولت را تصویب و لازم الاجرا کنیم.

او همچنین درباره لایحه نظام جامع رسانه ای گفت: تامین مطالبات صنف با هدف ارتقای منزلت و افزایش مصونیت از مهم ترین اهداف در تدوین نظام جامع است. با این حال در زمان بررسی این موضوع در دولت، جامعه رسانه ای انتقادهای زیاد و تند و تیزی را به رویکرد دولت وارد کرد. به همین جهت دولت از تدوین و ارائه این لایحه منصرف شد. اما من به این دلیل که وجود چنین قانونی را ضروری می دانستم، با همکاری برخی از دوستان لایحه دولت را با ایجاد اصلاحاتی که مورد توجه جامعه رسانه ای بود، در قالب طرح نظام جامع رسانه ای تدوین کردیم. کلیات این طرح تصویب شده است و حالا هم در دستور کمیسیون فرهنگی قرار دارد و البته هنوز برای نقد و بررسی و اصلاح، نیاز است که دوستان همکاری کنند.

این نماینده مجلس با بیان اینکه حاشیه ها و تنش های واردات کاغذ با نظارت کمیته تخصیص وزارت صنعت، معدن و تجارت بالا بود و منجر به اثرگذاری واقعی در کاهش قیمت کاغذ نمی شد، گفت: تخصیص ارز به کسانی که اصولا شناسنامه تجاری نداشتند باعث شد تا ما تصمیم بگیریم که به اصرار کمیته تخصیص ارز دولتی برای واردات کاغذ را به جای وزارت صنعت، در وزارت ارشاد تشکیل بدهیم تا از وقوع چنین اتفاقاتی پیشگیری شود. من و آقای قاضی زاده هم به عنوان ناظر بر این کمیته از سوی مجلس انتخاب شدیم؛ اما متاسفانه در یک سالی که از تشکیل آن گذشته، از ما برای حضور در جلسات دعوت نکرده اند و معلوم نیست که اعضای این کمیته چه تصمیماتی گرفته اند و ارز را چگونه به وارد کنندگان اختصاص داده اند. یعنی هنوز معلوم نشده است که کاغذ چه میزان سهم ارزی داشته است، چه میزان تخصیص پیدا کرده و چه مقدار تامین شده است و حوزه مصرفش دقیقا کجا بوده است. وکیلی ادامه داد: با وضعیتی که در سال آینده وجود خواهد داشت، وزارت ارشاد باید تدبیر دقیقی برای بخش کاغذ داشته باشد.

او همچنین با بیان اینکه ردیف یارانه مطبوعات و یارانه کتاب ردیف واحدی است، گفت: سهم این ردیف از بودجه در سالی که ما وارد مجلس شدیم، 80 میلیارد تومان بود؛ اما وقتی اعتبارات به وزارت ارشاد می رفت، بر اساس گرایش وزیر، تقسیم می شد. یعنی اگر وزیر گرایش کتابی داشت، 30 درصد یارانه به مطبوعات می رسید و 70 درصد به کتاب. اگر هم وزیر گرایش مطبوعاتی داشت این نسبت کمی تغییر می کرد و 40 به 60 می شد. ما تلاش کردیم که این نسبت 50 به 50 بشود که البته نشد. او ادامه داد: ما در کمیسیون تلفیق بودجه برای اولین بار ردیف مطبوعات را از کتاب مستقل کردیم و اعتبار ردیف مطبوعات را به صورت مستقل به 223 میلیارد تومان رسانده ایم. البته واقعیت این است که افزایش این اعتبارات ممکن است تفاوتی نکند. بحث مهم این است که تخصیص چگونه باشد.

در ادامه این نشست علیرضا بختیاری، رئیس انجمن روزنامه های غیردولتی و مدیر مسوول روزنامه دنیای اقتصاد، در نقد عملکرد دولت در حوزه مطبوعات گفت: برخی از اتفاق هایی که در حوزه مطبوعات رخ داد، ممکن است ناگزیر بوده باشد. چنان که برای همه بخش های اقتصادی در کشور ما اتفاق های نامطلوبی رخ داده است. اما بخشی ازاین ماجرا منحصرا به حوزه مطبوعات اختصاص دارد. او ادامه داد: این موضوع که دوستان می گویند مطبوعات در حال تغییر شکل هستند، درست است. اما آیا سرعت این نزول هم درست است؟ یعنی افت تیراژی که مطبوعات تجربه می کنند نسبت به سال اولی که دولت تدبیر و امید بر سر کار آمد هم منطقی است؟ می بینیم که سرعت این نزول بسیار زیاد است. شما اگر کشورهای دیگر را هم بررسی کنید، درمی یابید که تیراژ مطبوعات کاهش پیدا کرده اما در کشور ما روند و ضرباهنگ این کاهش بسیار شدیدتر است.

بختیاری گفت: از نظر من دولت بخش خصوصی واقعی را در مطبوعات قبول ندارد. برای نمونه در میان اعضای هیات نظارت بر مطبوعات تنها یک کرسی به بخش خصوصی اختصاص دارد. اما سازوکارها به گونه ای است که حتی آن یک کرسی هم نمی تواند در اختیار بخش خصوصی واقعی باشد. یا عملا همه حمایت ها به سمتی است که در نهایت به سبد دولتی ها و شبه دولتی ها می رسد. این مدیر رسانه ای تاکید کرد: تغییر و اصلاح قانون مطبوعات یک نیاز ضروری است؛ زیرا هرگز یک سازمان مطبوعاتی نمی تواند بدون امنیت کافی در تضمین ادامه فعالیت شکل بگیرد. آیا آدم عاقلی می تواند در صنعتی سرمایه گذاری کند که هر لحظه در معرض تعطیل شدن باشد؟ بختیاری گفت: نگاه مطبوعات به معاونت مطبوعاتی نگاهی مبتنی بر رابطه فرزندی-پدری است. ما معتقدیم که معاونت مطبوعاتی باید مطالبات جامعه مطبوعات را پیگیری کند. برای مثال در موضوع الکترونیکی شدن آگهی های قوه قضائیه، کسی که باید موضوع را پیگیری کند معاونت مطبوعاتی است. یا این موضوع که نیمی از یارانه تخصیص داده شده به مطبوعات، پرداخت نشده است، باید از سوی معاونت مطبوعاتی پیگیری شود. اما این اتفاق نمی افتد؛ چون در خود دولت سیاست رسانه ای منسجمی هنوز شکل نگرفته است.

او همچنین گفت: قطعا ما نمی توانیم به وزیر ارشاد بگوییم که چه کسی را به سمت معاونت مطبوعاتی منصوب کند؛ اما می توانیم بگوییم چنین معاونی چه مشخصاتی باید داشته باشد. به نظر من ویژگی اول این است که خودش ذی نفع نباشد. یعنی صرفا داور باشد، نه بازیکن. سوای اینکه چه کسی در این سمت منصوب شود، باید حوزه مسوولیتش از حوزه منافعش منفک باشد. ما تا به یک نظام صنفی اثرگذار برسیم، فاصله زیادی داریم.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد
رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور از احتمال واگذاری میزبانی جشنواره هنرهای تجسمی روستا و عشایر به استان قم تا 5 سال خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۹

حجت الاسلام و المسلمین حبیب رضا ارزانی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم درباره برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی روستا و عشایر در قم گفت: این جشنواره نخستین جشنواره فرهنگ و هنر روستا در سه رشته خوشنویسی و عکاسی و نقاشی به شمار می آید.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: خلاقیت های نوجوانان و جوانان در روستا با برگزاری جشنواره هایی مشخص می شود. با وجود اینکه زمان محدود بود 1744 اثر ارسال شد و نشان داد اگر برای روستاها خوب تبلیغ شود اثار بسیار بهتر و فاخرتری ارسال خواهد شد.

وی تصریح کرد: ما برای سال آینده از اکنون تبلیغات را شروع کرده و دبیرخانه دائمی را در شهر مقدس قم راه اندازی می کنیم و در این سه حوزه و در حوزه های دیگر ورود خواهیم کرد.

ارزانی اظهار داشت: این سیاست کلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که با ورود به این عرصه به ویژه در روستا و عشائر توانایی های آنان را به منصه ظهور برساند.

رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با اشاره به میزبانی مناسب قم از این جشنواره گفت: موضوع میزبانی دائمی جشنواره هنرهای تجسمی در قم را در دبیرخانه روستا و عشائر کشور بررسی خواهیم کرد تا این جشنواره به مدت سه الی 5 سال در قم برگزار و سپس پس از گرفتن بازخورد تصمیم قطعی را اتخاذ می کنیم.

وی برگزاری این جشنواره در سال آینده در قم را قطعی خواند و درباره دلایل انتخاب قم به عنوان میزبانی این جشنواره توضیح داد: انتخاب قم به عنوان میزبان جشنواره هنرهای تجسمی روستا و عشایر به پیشنهاد مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم صورت گرفت و شورای عالی روستا و عشائر تحت اشراف وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تهران با این مساله موافقت کرد.

ارزانی از احتمال افزایش رشته های هنرهای تجسمی در سال آینده خبر داد و گفت: بحث روستا و عشایر را با نگاه ویژه ای دنبال خواهیم کرد و اعتبار بسیار خوبی برای این سال آینده مدنظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: در سال های گذشته به عشایر توجه داشتیم اما امسال این نگاه متمرکز شده است و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعتبار مستقلی را برای این کار تخصیص دادند سال آینده اعتبار ما دو برابر اعتبار سال کنونی است. گرچه کمبود اعتبارات در کشور ما بسیار مشهود است اما وزیر تأکید کردند که به صورت ویژه در این حوزه کار شود.

پایان پیام/ 549

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
جشنواره ملی حکمت و نیایش با محوریت نهج والبلاغه وصحیفه سجادیه برای نخستین بار در قالب جشنواره آیات در استان تهران از سوی اداره ارشاد و با مشارکت معاونت قرآن وعترت وزارت ارشاد اردیبهشت ماه 98 برگزار می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۹

به گزارش خبرگزاری شبستان ، ابوالفضل صادقی نژاد با بیان اینکه جشنواره ملی حکمت و نیایش با محوریت دو کتاب نهج الابلاغه و صحیفه سجادیه در حال برگزاری است و علاقه مندان می توانند تا پایان فروردین ماه آثار خود را به این جشنواره ارسال کنند، گفت: در "نهج البلاغه " ی مولای متقیان، نه تنها با عالی ترین جلوه های بندگی خدا و خصوصیات مومنین و وظایف متعالی حکومت اسلامی در برابر جامعه، رو به رو هستیم بلکه با رساترین بیان و شیواترین زبان بشری ، در نهایت کمال و اوج هنری هم رو به روئیم.

دبیر هنری جشنواره حکمت و نیایش افزود: این بلاغت به حدی است که تمام سخن شناسان شهیر عالم، فارغ از حوزه های اعتقادی و مشرب فکری، نهج البلاغه را نقطه اوج جلوه های تفکر و آفرینش بشری در عالی ترین بیان هنری، قلمداد کرده اند.

نهج البلاغه و صحیفه سجادیه، اوج میراث آسمانی انسان خاکی برای تمامی اعصار

صادقی نژاد ادامه داد: "صحیفه ی سجادیه" حضرت زین العابدین(ع) نیز پیرو خلف این میراث معنوی و اسوه هنری است که اوج روح عبودیت و پرستندگی عاشقانه یک مخلوق در برابر خالق یکتا را در زیباترین مراتب دعا و نیایش، ترسیم می کند.

دبیر هنری جشنواره حکمت و نیایش خاطر نشان کرد: به بیان دیگر نهج البلاغه و صحیفه سجادیه، اوج میراث آسمانی انسان خاکی برای تمامی اعصار است و سرشار از عالی ترین مضامین معرفتی و ناب ترین آموزه های اخلاقی و عرفانی برای زندگی شرافتمندانه دنیوی و مسیر سعادت اخروی است.

وی تاکید کرد: بعد از کلام منزه خداوند، یعنی قرآن کریم بهترین گنج پایان ناپذیر برای برداشت های معرفتی فردی وانعکاس هنری مضامین بلند انسانی به عموم مردم ، این دو اثر بلند و شریف هستند.
دبیر هنری جشنواره حکمت و نیایش اظهار داشت: از آنجا که نهج البلاغه و صحیفه سجادیه علاوه بر جنبه های معنوی، دارای ظرایف بسیار والا و عمیق هنری هستند، شان آنها اقتضا میکند که به گونه ای هنری به مخاطبان ارائه شوند تا هم جلوه مناسب و در خور داشته باشند و هم تاثیر عمیق تری روی مخاطبان بگذارند و تحول فکری لازم را ایجاد کنند.

صادقی نژاد تاکید کرد: از آنجا که جنبه های هنری این دو اثر بزرگ، بسیار متنوع و چشمگیرند تشخیص داده شد که هنرمندان ارزشمند ایران با تخصص ها و گرایشات هنری مختلف، این ابعاد مختلف را از دیدگاه و برداشت خود، به زبان هنر ، ترجمه کرده و بیان کنند.
وی افزود: برای نخستین بار جشنواره ملی حکمت و نیایش با محوریت نهج والبلاغه وصحیفه سجادیه، در قالب جشنواره آیات در استان تهران از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با مشارکت وهمدلی معاونت قرآن وعترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، پیشنهاد شد.

وی ابراز امیدواری کرد که از برکات و دستاوردهای این مسابقه در تولیدات فاخر هنری مستقیم و غیر مستقیم نیز بهره برداری شود.

برگزاری اختتامیه جشنواره حکمت و نیایش 30 اردیبهشت ماه 98

جشنواره حکمت و نیایش در بخش آواها و خوانش ها شامل خطبه خوانی نهج البلاغه و نیایش خوانی صحیفه سجادیه و مدح حضرت امام علی (ع) و امام سجاد (ع) است؛ هنرمندانی که آثار آوایی برمبنای آموزه های نهج البلاغه و نیایش صحیفه سجادیه و یا در مدح و ثنای شخصیت والای مولای متقیان(ع) و امام سجاد(ع) در قالب های کُرال ، آکاپلا ، سرود، همخوانی و انشای فردی تولید کرده اند، می توانند آثار خود را در این بخش از جشنواره شرکت دهند .
بخش هنرهای تجسمی نیز در دو رشته پوستر و نقاشی خط برگزار می شود که در این بخش نیز هنرمندان می توانند با حداکثر 5 اثر در جشنواره شرکت کنند.

بخش سینمایی جشنواره فیلم کوتاه و مستند، داستانی، نمایشنامه و فیلم نامه و انیمیشن است که که هر هنرمند می تواند آثار تولیدی خود از سال 1390 را به دبیر خانه جشنواره ارسال کنند.
دبیرخانه جشنواره ملی حکمت و نیایش در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، به آدرس تهران، سعادت آباد، بلوار دریا، خیابان مطهری شمالی، کوی مروارید واقع شده و مهلت ارسال آثار به دبیرخانه جشنواره، 30 فروردین 98 است.
اختتامیه این جشنواره 30 اردیبهشت ماه مصادف با 15 ماه مبارک رمضان برگزار می شود.

پایان پیام/ 49

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست صمیمی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با کارکنان معاونت، گفت: سال 1398 سال اجرائی سازی برنامه و سند تبلیغ و ترویج فعالیت های قرآنی در سطح ملی خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۰

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عبدالهادی فقهی زاده معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست صمیمی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با کارکنان معاونت ، گفت: ما در واقع یک ستاد هستیم و ستاد نیز شامل الزاماتی مانند برنامه ریزی راهبردی، هدایت و جهت دهی امور در همه سطوح و همینطور برخورداری از سطح نخبگی میان نیرو هاست.

فقهی زاده در ادامه با اشاره به اینکه در آستانه ورود به دهه پنجم انقلاب اسلامی ،وظایف دیگری با چشم اندازی بلند از آرمان های پیش روی خود داریم و بسیاری از روش ها می بایست تجدید و نوسازی شود، اظهار کرد: ما کم و بیش حرکتی را در جهت نوسازی روش ها در سطوح گوناگون آغاز کرده و بسیار از فعالیت هایی که ادارت کل انجام می دهند با بازنگری و نوسازی روش ها مواجه بوده تا وظایف خود را با روش های موثرتر و کارآمدتری به انجام برسانیم.

وی در ادامه اصلاح ساختار معاونت و شرح وظایف را از دیگر اقدامات و تحولات صورت گرفته در راستای کارآمدی و چابک سازی مجموعه و همچنین تعییرات جدی در برخی پست ها را از جمله اقدامات معاونت در راستای هم افزایی و توسعه مشارکت های مردمی و دولتی در کلان برنامه های معاونت دانست و برگزاری نشست هم اندیشی مدیران نهادهای قرآنی با حضور بیش از 40 نماینده از نهادها و سازمان های محتلف را از جمله اقدامات مهم صورت گرفته در این زمینه عنوان کرد.

فقهی زاده در ادامه اظهار کرد: سال 1398 سال اجرائی سازی برنامه و سند تبلیغ و ترویج فعالیت های قرآنی در سطح ملی خواهد بود که در این زمنیه تمام برنامه و زیر ساخت های لازم و بهره گیری از مشارکت ها فراهم شده و امیدواریم با تخصیص اعتبارات مربوط به کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی و ترویجی و شورای توسعه فرهنگ قرآنی توفیق انجام و عملیاتی کردن برنامه ها در سال 98 حاصل شود.

وی در خاتمه بیان کرد: توجه به کلان برنامه های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نقشه راه پیش روی ما در جلسات شورای مدیران کل به ویژه در زمینه انسجام دستگاه های فرهنگی و شفاف سازی و همچنین ایجاد زمینه دسترسی های گسترده فرهنگی و دیکر مسائل است.

پایان پیام/ 49

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۹

با توجه به درج مطلبی تحت عنوان وقتی رقص مختلط مقدم بر آزمون مفاهیم قرآن می شود اثبات دوباره غربت قرآن نزد مدیران، روز پنج شنبه به تاریخ 16 اسفند ماه سالجاری، بدینوسیله جهت تنویر افکار عمومی به خصوص اهالی قرآن و عترت استان متن زیر جهت درج و انتشار ارسال می گردد:

آزمون کتبی سراسری حفظ و مفاهیم قرآن کریم همزمان با سراسر کشور روز پنجشنبه مورخ 9 اسفندماه سالجاری، راس ساعت 8/30 صبح در استان آذربایجان غربی و در 17 شهرستان با حضور بیش از 3700 قرآن آموز برگزار گردید که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی به عنوان متولی و مجری آزمون مذکور با همکاری و مشارکت اداره کل اوقاف و امور خیریه استان و اداره کل آموزش و پرورش به نحو شایسته اجرا نمود.

در این راستا مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی و مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قبل از اجرای آزمون و حین آزمون از روند برگزاری به مدت یکساعت در محل هنرستان توحید ارومیه حضور داشتند که مستندات و اخبار مربوطه در سایت اداره کل و سایر سایت های خبری موجود میباشد. از جمله ویژگی این آزمون حضور حضرت حجت الاسلام و المسلیمن دکتر سید مهدی قریشی نماینده محترم ولی فقیه در استان و امام جمعه معزز ارومیه بود که موجب دلگرمی دست اندرکاران و قرآن آموزان شد.

در پایان به اطلاع اهالی قرآن و عترت و عموم مردم می رساند از اولویت های ناصر خدایاری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی، تقویت، حمایت، اثر بخشی و سمت و سو دادن فعالیت های قرآنی در حوزه های فرهنگی، هنری، سینمایی و مطبوعاتی ,... بوده است که مصداق این مسئله برگ ز اری برنامه هایی از قبی ل : جشنواره ملی آیات (مطبوعات و رسانه) - جشن رمضان - کنگره سراسری ادبی عقیله العرب - جشنواره بین المللی شعر رضوی و برنامه ریزی برای اجرا جشنواره های اعتصام و ایده پردازی نماز و امر به معروف و نهی از منکر در سال آتی بوده است.

19 اسفند 1397 19:35

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
در آخرین روزهای نه چندان سرد زمستانی و به همت فرهنگسرای رسانه و انجمن عصر ترانه، مشهد افتخار میزبانی از اساتید و پیشکسوتان شعر و موسیقی چون محمدعلی بهمنی، کیوان ساکت، عبدالجبار کاکایی، سعید بیابانکی، غلامرضا طریقی و... را به عهده داشت. این گردمان با استقبال خوب شاعران و مخاطبان شعر و موسیقی و تعدادی [...]
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۰

در آخرین روزهای نه چندان سرد زمستانی و به همت فرهنگ سرای رسانه و انجمن عصر ترانه، مشهد افتخار میزبانی از اساتید و پیشکسوتان شعر و موسیقی چون محمدعلی بهمنی، کیوان ساکت، عبدالجبار کاکایی، سعید بیابانکی، غلامرضا طریقی و... را به عهده داشت. این گردمان با استقبال خوب شاعران و مخاطبان شعر و موسیقی و تعدادی از مسئولین و مدیران فرهنگی خراسان آغاز و با رونمایی از کتاب “روزگار من و شعر” اثر احمد امیرخلیلی ادامه یافت.

محمدعلی بهمنی، شاعر و ترانه سرایی با متانت تمام و شخصیتی آرام، که این ویژگی در رفتارش نیز کاملا مشهود است. همه ی ما، غالبا با بخشی از ترانه های او که حاصل نبوغ ذاتی اش است، آشنایی داریم. نام و ترانه او با بیش از هزاروصد کار اجرایی در حافظه ها ماندگار و خاطره ساز نسلی شد که ناخواسته با اشعار او زندگی کردند. اولین شعرش در نه سالگی چاپ شده بود و احمد امیرخلیلی، زندگی اش را در شصت و سه روایت به تصویر کشاند. رونمایی از این کتاب بهانه حضور این شاعر و جمعی دیگر از پیشکسوتان شعر و ادب در مشهد شد.

شاعر باید بداند زمانه از او چه درخواستی دارد

محمدعلی بهمنی با فروتنی همیشگی اش صحبت های خود را آغاز کرد و گفت: وقتی شعرهای جوانان را می شنوم که به خوبی از پس بیان کلام برمی آیند و هنوز آینده طولانی را در پیش رو دارند، احساس میکنم در دنیای شعر شاگردی هستم که شاید هنوز به دنیا هم نیامده است. عقیده دارم شعر فراتر از هنر است و بیشتر به واسطه الهام به وقوع می پیوندد و ما بیشتر از آنکه شاعر باشیم، کاتب محسوب می شویم.

استاد بهمنی در رابطه با ادبیات خراسان و ماندگاری شعر در اذهان عمومی گفت: من پیش ازین هم با شعر مشهد و شاعران جوان و بزرگان این عرصه و کارهای ماندگارشان زندگی کرده ام. هیچ کس در عصر خودش شناخته نمی شود و برای ثبت در تاریخ، تنها زمان به قضاوت و آینده، به معرفی خواهد پرداخت. در ادبیات و با وجود تعدد شاعران چند قرن اخیر، نهایتا اسم چند نفر از آنها در تاریخ ماندگار شده است. شاعری که تنها از زمانه خود توام با دلسوزی های شاعرانه بگوید، خودش را تمام می کند. شاعر باید بداند زمان از او چه درخواستی دارد و به فکر ماندگاری اش در حافظه ها باشد.

او افزود: شعر یک انرژی فعال است که باید ذهن را در اختیار آن گذاشت تا با این پشتوانه به خلق آثار بپردازد. شعر در هر شرایطی به زندگی خود ادامه می دهد و این ما هستیم که باید از این ریسمان در جهت خلق آثار ادبی استفاده کنیم.

وی در رابطه با نوآوری در سبک های شعری گفت: هر سبک و شیوه ای که به شعریت منجر شود و حرفی برای گفتن در این عرصه را داشته باشد، ماندگار خواهد شد. به طور مثال، نسل ما نسلی است که غزل پست مدرن را می پسندد و مخاطب آن هم در اکثر موارد جوان ترها هستند و در واقع غزل پست مدرن نسل آن ها را به تصویر می کشد.

آنچه در حوزه تکنیک اتفاق می افتد امیدوارکننده است

عبدالجبار کاکایی نماینده شورای شعر و موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیز در این گردمان حضور داشت. او در ارزیابی روند شعر کشور گفت: با توجه به حضور جوان ها، خصوصا نسل دهه هفتاد و هشتاد و ابداع شیوه های جدید در زمینه شعر، در جشنواره ها و فستیوال های ادبی شاهد حرکت رو به رشدی هستیم که هم در شعر نو و هم در زمینه شعر کلاسیک خودنمایی می کند. به عبارتی با گسترش دایره واژگانی و به جهت تلاطم جامعه، هم از حیث سیاسی و هم اجتماعی، شاهد نوعی پوست اندازی در ادبیات هستیم، که در فرهنگ فکری ما تاثیرگذار است. با این توصیفات شاهد تغییر شیوه ها و سبکها هستیم و آنچه در حوزه تکنیک اتفاق می افتد، امیدوارکننده است. اما در حوزه محتوا که برآمده از منظومه فکری مولدان ادبی است، با ضعف هایی در زمینه نارسایی موضوعات و پیام ها مواجهیم و به نوعی شاهد ادبیات قوی و شجاع اجتماعی نیستیم و این توقع از صاحبان قلم می رود که موضوعات روز را ریزکاوانه بررسی و بیان کنند .

وی ادامه داد: شعر ما متاسفانه در حوزه اجتماعیات بسیار ض عیف عمل کرده و عموما در آثار تولیدی، حدیث نفس و مسا ئ ل غیرفلس ف ی و غیرفکری بیشتر رواج داشته است.

عبدالجبار کاکایی در رابطه با ترانه های اجرایی در سال های اخیر افزود: در مارکت موسیقی و با توجه به ترنول مالی و در آ مد ایجاد شده از این کار، با گونه ای از ترانه مو اجهیم که هیچ نوع ارزش هنری ندارد و گاها شاهد از رمق افتادن زبان هستیم. واقعیت موجود این ا ست که ویترین موسیقی بازاری ما در دست شرکت های تجاریست و آ نها با تولید موسیقی عامه پسند و استفاده ابزاری از ترانه، محیطی این چنینی را ایجاد کرد ه ا ند .

او در رابطه با پارامترهای لازم جهت ثبت یک شعر یا ترانه در ذهن مخاطب گفت : نقطه طلایی هر شعر یا ترانه مضمون است که باید تمام پاراگراف ها در اخ تیار آن قرار گیرد . ارتباط طولی بین ابیات بسیار مهم است و از هم گسیختگی موضوع به انتشار آثاری بی محتوا و متناقض می انجامد.

ترانه سازها، کارخانه تولید کلمات

احمد ا میرخلیلی مولف کتاب “روزگار من و شعر” در رابطه با انتشار این کتاب گفت : روزگار من و شعر، به زندگی محمدعلی بهمنی در شصت وسه روایت می پردازد، چرا که استاد بهمنی در شصت وسه سالگی و در حرم امام رضا (ع) به این نتیجه رسیدند که اتفاق افتادن شعر در جوشش است و نیاز به کوشش چندانی ندارد .

وی در ادامه از شروع فعالیت ادبی هنری خود گفت و افزود : سال نود ، ترانه را با جلسات عبدالحبار کاکایی ، در فرهنگ سرای را ز ی شروع کردم و ب ه واسطه ایشان با فضای جنگ آشنا شدم . پس از آن با تشویق و پیشنهاد محمدعلی بهمنی پا به فضای عاشقانه گذاشتم و سال نودویک افتخار کسب رتبه اول جشنواره فجر در بخش ترانه را داشتم و از آن پس وارد مار کت ترانه و همکاری با آ هنگ سازها و خواننده ها شدم .

امیرخلیلی بیان کرد: تعدد شاعران دلیل بر کیفیت نیست و این که اشعار برخی از شاعران و ترانه سراهای امروز در چه حد ارزشمند است، مساله مطرحی است. من معتقد م ش ع ر گفتن امری است ع دادی ذاتی است که به واسطه ممارست و تمرین ، کشف و گسترش پیدا می کند .

او افزود : ترانه سراها و ترانه سازها رویکرد متفاوتی دارند و در واقع ترانه سراها به مردم و جامعه نزدیک ترند و حال مردم را درک کرده و ترجیح میدهند با کیفیت بیشتری در این عرصه حضور داشته باشند . در مقابل آ نها ترانه سازها با نگاه تجاری در مارکت موسیقی حضور دارند و به هر شکل و با هر کم یتی به تولید اثر می پردازند . به عبارتی آنها کارخانه تولید کلمات هستند و تاریخ ثابت کرده است که چیزی از آنها نم انده و نخواهد ماند .

این شاعر جوان در پایان بندی صحبت های خود اذعان داشت: امیدوارم حال ترانه و شعر ما از آنچه که هست، بهتر شود و در آینده اس ام ی چشم گیری از شاعران این برهه ی تاریخ ی بشنویم .

این جلسه با اهدای هدایا و تقدیر از پیشکسوتان شعر و امضای پوستر رونمایی از کتاب احمد امیرخلیلی به پایان رسید.

لینک خبر :‌ روزنامه صبح امروز
استان ها - ایرنا - انتشار خبر حضور کارکنان بانک ملی در مناطق کردنشین با لباس کردی در حالی از سوی شبکه های اجتماعی و برخی رسانه ها مطرح شد که پیش از این هیچ منع قانونی و حساسیتی در پوشیدن لباس های محلی اقوام در محیط اداری و اجرایی مناطق وجود نداشت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۹ سایت های دیگر : مجله فناوری موبنا شبکه اینترنتی آفتاب

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، روز گذشته انتشار خبری با عنوان لباس کردی به عنوان لباس رسمی کارکنان بانک ملی به رسمیت شناخته شد و امروز کارکنان این بانک در مناطق کردنشین می توانند با این لباس زیبا در محل کار حضور یابند در شبکه های اجتماعی و رسانه های داخلی و خارجی بازتاب گسترده ای داشت.
هر چند هنوز از نیات و اهداف انتشار این خبر در فضای مجازی و در این مقطع زمانی اطلاع دقیق و مستندی در دست نیست اما واقعیت این است که حضور کارکنان دستگاه های اجرایی و اداری با پوشش محلی اقوام ایرانی در محل کار مسبوق به سابقه بوده و قانون نیز در این زمینه هیچ منعی اعمال نکرده است.
به نظر می رسد بزرگنمایی این موضوع از سوی فضای مجازی و شبکه های اجتماعی ناشی از انتشار خبری مبنی بر اقدام هماهنگ و حضور دسته جمعی و از پیش برنامه ریزی شده کارکنان یکی از شعبه های بانک ملی شهرستان سقز استان کردستان با لباس کردی در محل این بانک باشد.
به احتمال یکی از دلایل و عوامل بزرگنمایی این موضوع که باز هم محصول فضای مجازی است اعلام روز یکشنبه 19 اسفند به عنوان روز جهانی لباس کردی از سوی شبکه های اجتماعی فعال در مناطق کردنشین بوده که همین انگیزه ای برای برجسته کردن استفاده از پوشش کردی در محیط اداری و دستگاه های اجرایی دولتی شده است.
بزرگنمایی فضای مجازی و بازتاب های اقدام هماهنگ و جمعی کارکنان یکی از شعب بانک ملی در سقز به ویژه در مناطق کردنشین استان های کرمانشاه، کردستان، ایلام و آذربایجان غربی آن چنان گسترده شد که روابط عمومی بانک ملی در مورد آن اطلاعیه ای صادر و منتشر کرد.

** عکسی که خبرساز شد
عکسی از پوشیدن لباس کردی توسط کارکنان یکی از شعبه های بانک ملی شهرستان سقز روز گذشته در برخی از کانال ها و شبکه های اجتماعی منتشر شد که در آن کارکنان بانک با پوشش کردی در محل کار خود حاضر شدند.
بسیاری از کانال های فضای مجازی با انتشار این عکس چنین به مخاطب القا کردند که این اقدام برای نخستین بار انجام شده و آن را اتفاقی نادر در ایران جلوه دادند.
ماجرا و واکنش ها به این جا ختم نشد حتی رسانه های خارجی نیز با ناشی گری و ناآگاهی از وقایع ایران به گونه ای وانمود کردند که انگار این اتفاق برای نخستین بار روی داده و یا اینکه پوشش کردی در اداره ها و دستگاه های اجرایی استان های کُردنشین ممنوع است، غافل از اینکه استفاده از پوشش و لباس کُردی در ادارات این مناطق رویداد جدیدی نیست و در بسیاری از دستگاه ها همچون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان های کردستان، کرمانشاه و آذربایجان غربی بسیاری از کارکنان از پوشش کُردی استفاده می کنند.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی از لباس و پوشش محلی در استان های مختلف به عنوان بخشی از فرهنگ ملی و ایرانی حمایت شده و در این راستا بنیاد بین المللی مد و لباس اسلامی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل و نمایندگی این بنیاد در کردستان نیز فعال شده است.
این بنیاد برای ترویج پوشش های محلی به عنوان لباسی که همه هنجارهای اسلامی در آن رعایت شده است فعالیت می کند و در این راستا تصمیم گرفته شد کارکنان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان با لباس محلی در محل کار خود حاضر شوند.
پوشش کردی کارکنان بانک هم از حدود 20 سال پیش در سفر اعضای هیات مدیره بانک ملی ایران به مناطق مرزی بانه و مریوان آغاز شده که در این سفر برخی کارکنان این 2 شهرستان خواستار پوشیدن لباس کُردی در محل کار خود شدند.
پس از آن تقاضا، مسئولان بانک به طور شفاهی اجازه استفاده از پوشش کردی در این شهرستان ها را صادر کردند و اکنون سال هاست که کارکنان بانک ملی در مریوان و بانه با لباس کُردی در محل کار خود حاضر می شوند.

** واکنش بانک ملی
به دنبال انتشار این خبر در رسانه های داخلی و خارجی، روابط عمومی بانک ملی ایران در اطلاعیه ای اعلام کرد که این بانک هیچ بخشنامه ای برای رسمیت بخشیدن به لباس کُردی برای کارکنان خود صادر و منتشر نکرده است.
مسئولان بانک ملی اعلام کردند که بخشنامه ای برای این موضوع صادر نشده و ممنوعیتی هم در این زمینه نداریم یعنی هر کدام از کارکنان این بانک در هر منطقه ای از کشور از جمله کرمانشاه و کردستان در صورت تمایل می توانند با لباس محلی به محل کار بروند و ممنوعیتی وجود ندارد.
روابط عمومی بانک صادرات ایران نیز با انتشار اطلاعیه ای نوشت: محدودیتی در پوشیدن برخی لباس های محلی برای همکاران این بانک وجود ندارد و در برخی شعب کشور همکاران بانک با لباس های محلی سر کار خود حاضر می شوند.
در این اطلاعیه آمده است: بانک صادرات ایران اعتقاد دارد پوشش اصیل ایرانی، نمادی از فخر فرهنگی کشور است.
این در حالی است که در مناطق کُردنشین به ویژه شهرستان های سقز، مریوان، مهاباد، بوکان، سردشت، اشنویه و منطقه اورامانات استان کرمانشاه از بدو انقلاب تاکنون کارکنان مرد دستگاه های اجرایی و دولتی با لباس کُردی در محل کار خود حضور می یابند و این موضوع ممنوعیتی نداشته و ندارد.
همچنین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سفر اردیبهشت امسال خود به استان کرمانشاه در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا در مورد پوشش کارکنان دولت، با بیان اینکه کارکنان مرد ممنوعیتی ندارند تاکید کرد که بانوان هم می توانند با پوشش و لباس محلی در ادارات، دانشگاه ها و مدارس حاضر شوند و این موضوع از نظر این وزارتخانه مشکلی ندارد.
سید عباس صالحی اظهار کرد: بانوان استان های هرمزگان، کردستان، کرمانشاه، آذربایجان های غربی و شرقی، مازندران، سیستان و بلوچستان و دیگر نقاط ایران می توانند با لباس های محلی خود در مدارس، ادارات و دانشگاه ها حاضر شوند.
3033/8066/6033

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی