بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 19 اسفند 97
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از ظهر امروز در نشست با معاون و کارکنان معاونت قرآن و عترت این وزارتخانه با تاکید بر اینکه باید به گونه ای عمل کرد تا معاونت قرآن و عترت جایگاه ستادی و حاکمیتی در فعالیت های قرآنی کشور داشته باشد، گفت: این نشست همزمان با ماه رجب ماه قرآن و عترت و در آستانه میلاد حضرت امیرالمونین (ع) برگزار شده و آن را به فال نیک می گیریم تا از طریق این معاونت بتوانیم در راستای دو میراث پیامبر (ص) قدم های موثری برداریم.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی در ادامه افزود: جریان فرهنگ سازی قرآنی کشور باید از طریق این معاونت صورت بگیرد و به عنوان مرجعیت و ستاد راهبردی در این زمینه باشد.

وی گفت: کشور در زمینه قرآن و عترت مجموعه های حاکمیتی، عمومی و حقوقی بسیاری دارد، ولی این معاونت به عنوان یکی از نقش های کارکردی خود باید در بخش ترویجی و قرآنی به صورت ستاد راهبردی فعالیت کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: برای اینکه این معاونت نقش مرجعیت پیدا کند باید به عنوان یکی دیگر از نقش های کارکردی آن در اسنادی که در آن این جایگاه را تثبیت می کند جایی برای خود پیدا کند و این نکته را به عنوان یکی از نقش های اساسی جدی تر بگیریم.

صالحی افزود: در اسنادی که می توان برای این معاونت جایگاهی پیدا کرد باید به ارائه پیشنهادات پرداخت و در پیش نویس ها و سندهای قانونی و ... نظرات سازنده داد تا جایگاه حاکمیتی آن محکم تر شود و برای رسیدن به این امر باید از اسناد بالا دستی بهره برد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از ترسیم نقش های این معاونت بر افزایش هم افزایی تاکید کرد و گفت: نمی توان با تصدی گری همه جانبه کاری پیش برد، بنابراین باید سرنخ های هم افزایی با دیگر نهادها را افزایش داد.

وی در عین حال تصریح کرد: بنابراین معاونت قرآن و عترت از طریق همکاری و هم افزایی با معاونت ها و بخش های مختلف وزارتخانه باید فعالیت های خود را پیش ببرد و در این زمینه باید اهتمام دو جانبه پدید آید.

ایجاد اتاق مشارکت های مردمی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنان خود با تاکید بر نقش مشارکت های مردمی در ایجاد مرجعیت این معاونت گفت: رسیدن به مرجعیت فرهنگ ساز قرآنی فقط با نگاه دولتی به وجود نمی آید بلکه باید نقش مشارکت های مردمی به عنوان راهبرد اصلی در این زمینه را جدی گرفت.

وی در عین حال تصریح کرد: اتاق مشارکت های مردمی به عنوان یک اتفاق خوب در این زمینه می تواند نقش موثری در پیشبرد اهداف این معاونت داشته باشد. بنابراین توجه به موسسات قرآنی و شناسایی و توانمند سازی آن ها از اهمیت زیادی برخوردار است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلای بر اهمیت توجه بر مشارکت های استانی نیز تاکید کرد و گفت: اگر بنا بر ایجاد مرجعیت قرآنی در این معاونت است باید به صورت فرا اقلیمی باشد و به استان ها توجه شود تا بتواند عدالت آمایشی را تامین کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: فعالیت قرآنی باید در زندگی فردی و اجتماعی افراد ملموس شود زیرا می تواند در رشد توسعه ملی و اجتماعی تاثیرگذار باشد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: معاونت قرآن و عترت در فعالیت های خود باید به هم گرایی و هم افزایی نهادی و برون سازمانی نیز توجه داشته باشد تا از این طریق نیز بتواند برای این معاونت مرجعیت قرارگاهی ایجاد کند.

وی با اشاره به گزارش های ارائه شده از سوی برخی مدیران این معاونت در ابتدای نشست گفت: در حوزه مشارکت های مردمی این معاونت اقدامات خوبی صورت گرفته ولی نیاز به تقویت بیشتری دارد. در بخش فضای مجازی نیز قدم های مناسبی برداشته شده که نیاز به سرعت دهی دارد زیرا امروز فضای مجازی در زندگی ما از نقش مهمی برخوردار شده است.

صالحی در ادامه با اشاره به برخی آثار ارائه شده در جشنواره های فجر امسال افزود: در جشنواره فیلم و تئاتر فجر آثار ارزشی خوبی به نمایش درآمد که برخی از آن ها توانستند بسیاری از جوایز را به خود اختصاص دهند. بنابراین حوزه قرآن و هنر باید تعامل بیشتری نسبت به گذشته با یکدیگر داشته باشند.

وی در پایان بر توجه به بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری خطاب به ملت ایران تاکید کرد و گفت: باید در گام دوم انقلاب که رهبری ترسیم کرده اند با شتاب بیشتری حرکت کنیم.

فقهی زاده: در روش ها به بازنگری و نوسازی نیاز داریم

در ابتدای این نشست عبدالهادی فقهی زاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با ارائه گزارشی از مجموعه فعالیت ها و اقدامات بخش های مختلف این معاونت گفت: با همفکری و هم افزایی همکاران و موسسات فرهنگی و قرآنی کشور اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفته است.

وی افزود: باید فکر راهبردی و برنامه ریزی شده داشته باشیم و در همه سطوح از تصدی گری پرهیز کنیم.

فقهی زاده با اشاره به اینکه در آستانه دهه پنجم انقلاب اسلامی هستیم ادامه داد: در بسیاری از روش های به بازنگری و نوسازی نیاز داریم و باید از فعالیت های کمی به سوی فعالیت های کیفی حرکت کنیم.

وی ادامه داد: یکی از اقداماتی که در این معاونت صورت گرفته، اصلاح ساختار آن و کارآمدتر کردن آن است.

فقهی زاده در بخش دیگری از سخنان خود بر حرکت به سوی گسترش هم افزایی و توسعه مشارکت های مردمی را از دیگر اقدامات این معاونت برشمرد.

وی ادامه داد: توجه به کلان برنامه های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نقشه راه ما محسوب می شود.

در این نشست برخی از مدیران و کارکنان گزارشی از مجموعه فعالیت های خود ارائه داده و به ارائه نظرات، پیشنهادها و دغدغه های خود پرداختند.

18 اسفند 1397 15:36

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مشاور وزیر و دبیرستاد چهلمین سال انقلاب اسلامی وزارت فرهنگ و ارشاد از انتشار "کتاب زمانه فرهنگ، کارنامه چهل ساله فرهنگ و هنر از زبان آمار" خبر داد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهدی محمدی گفت: انتشار این مجموعه یکی از مهمترین برنامه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در چهلمین سال انقلاب اسلامی است.

وی افزود: کارنامة فرهنگی این انقلاب قلمروهای گوناگونی را دربرمی گیرد. دستاورد نهادهای متنوع و گوناگون فرهنگی، نهادهای دیداری و شنیداری و بخش فرهنگ و هنر را شامل می شود. در این کتاب کوشش شده است تا از منظر آمار و گزارش کمّی در بخش محدود و مشخص وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برشی از تصویر فرهنگی 40 سال گذشته ترسیم شود.

دبیرستاد چهلمین سال انقلاب اسلامی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: آمارهای کمّی این گزارش معطوف به تولیدات و محصولات و فعالیت های فرهنگی و هنری است. این آمارها بیشتر سویة تولید را نشان می دهند نه سویة مصرف را.

محمدی درباره محتوای این کتاب افزود: آمارهای این گزارش شامل دو دستة کلی هستند. دستة اول آمار فعالیت ها و اقداماتی که از سال 57 وجود داشته و تا سال 96 استمرار پیدا کرده اند، اطلاعات ثبتی برخی از این آمارها در 40 سال موجود بوده و برخی موارد به دلیل نداشتن منابع ثبتی، اطلاعاتی از آن ها در دسترس نبوده است. دستة دوم شامل فعالیت ها و اقداماتی می شود که از سال های پس از 57 و در 40 سال گذشته شروع شده اند و اطلاعات پایه آن ها به سال ها یا دهه های اخیر بازمی گردد؛ مانند رسانه های دیجیتال، کانون های فرهنگی هنری مساجد، موسسات فرهنگی هنری، کانون های تبلیغاتی و ...

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین درباره شاخص های فرهنگی 40 ساله گفت: بیش از 30 شاخص فرهنگی در این کتاب تدوین و بررسی شده که منبع مناسبی برای پژوهشگران و سیاستگذاران فرهنگی کشور است.

وی با اشاره به آمار و شاخص های استانی افزود: در این کتاب اقلامی که برش استانی آن قابل دسترس بوده، از نگاه شاخص های فرهنگی اندازه گیری و رتبه بندی شده است.

دبیرستاد چهلمین سال انقلاب اسلامی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان از زحمات تمامی معاونت ها و سازمان ها در تهیه این گزارش قدردانی کرد.

18 اسفند 1397 16:00

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز در دیدار با دریا اورس سفیر جدید کشور ترکیه در تهران با بیان اینکه زیرساخت های خوبی در مناسبات فرهنگی و هنری دو کشور وجود دارد، گفت: روابط فرهنگی ایران و ترکیه فضاهای مختلف کم بدلیلی را فراهم کرده که منجر به گسترش روابط دو کشور شده است.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی در این دیدار که با حضور سیدمحمدمجتبی حسینی معاون امور فرهنگی و عباس خامه یار معاون سازمان فرهنگ و ارتباطات برگزار شد، افزود: امیدوارم با حضور سفیر جدید ترکیه در تهران روابط فرهنگی و هنری دو کشور بیش از گذشته گسترش یابد.

وی ادامه داد: موافقتنامه های فرهنگی، علمی، دینی و رسانه ای متنوعی میان دو کشور به امضا رسیده است که اجرایی کردن آن کمک زیادی به گسترش روابط دو کشور می کند.

صالحی با اشاره به کمیسیون مشترک فرهنگی دو کشور افزود: این کمیسیون نیز نقش موثری در پیشبرد روابط و تعاملات فرهنگی دو کشور دارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت تدبیر و امید در ادامه با اشاره به جشنواره های فرهنگی و هنری فجر گفت: این جشنواره ها نیز می تواند نقش موثری در تقویت روابط دو کشور و همچنین معرفی آثار فرهنگی و هنری ایران و ترکیه داشته باشد. حضور کشور ترکیه در جشنواره های مختلف فجر در تقویت این روابط موثر است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تاریخ و تمدن دیرینه کشورمان بر گسترس تولیدات و محصولات مشترک فرهنگی و هنری در زمینه های سینمایی، موسقی، کتاب و ترجمه آثار، هنرهای تجسمی، خوشنویسی و ... در قالب برگزاری نمایشگاه ها و جشنواره هایی مانند نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، جایزه جهانی کتاب سال، جشنواره موسیقی فجر و فیلم و ... تاکید کرد.

سفیر ترکیه در تهران:

زبان فارسی در ترکیه علاقه مندان بسیاری دارد

در ادامه این دیدار دریا اورس سفیر جدید ترکیه در تهران با بیان اینکه زبان فارسی در ترکیه علاقه مندان زیادی دارد، گفت: علاقه مند به گسترس روابط میان دو دولت و ملت در حوزه های مختلف به ویژه کتاب و ادبیات هستیم و این آمادگی را داریم تا در تبادل آثار در کتابخانه های دو کشور همکاری های لازم را داشته باشیم.

وی ادامه داد: در ترکیه صنعت چاپ کتاب پیشرفت خوبی داشته و ترجمه آثار مدرن و کلاسیک ادبیات فارسی در این کشور منتشر می شود.

دریا اورس در عین حال تصریح کرد: ما در کشور خود از ادبیات و تقویت زبان فارسی حمایت می کنیم و در حال حاضر در 5 شهر ترکیه زبان فارسی به عنوان زبان اصلی در آن مناطق در حال تدریس است.

سفیر کشور ترکیه در تهران در ادامه بر تبادل روابط علمی با دانشگاه ها و موسسات فرهنگی و هنری دو کشور تاکید کرد.

وی افزود: سینمای ایران نیز در کشور ترکیه علاقه مندانی دارد و از موسیقی اصیل ایرانی استقبال زیادی می شود.

سفیر ترکیه در تهران در پایان بر تقویت ایران شناسی و شناسایی فرهنگ و هنر دو کشور به ملت های ایران و ترکیه تاکید کرد.

معاون امور هنری بر گسترش هنر خوشنویسی اسلامی میان ایران و ترکیه تاکید کرد

در این دیدار سیدمجتبی حسینی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با بیان اینکه هنر ایران و ترکیه به یکدیگر نزدیک است، گفت: حضور داوری از ترکیه در جشنواره امسال تئاتر فجر حکایت از تقویت روابط دو کشور دارد و امیدوارم با حضور سفیر جدید ترکیه در تهران بتوان روابط هنری در زمینه های موسیقی، خوشنویسی، نگارگری و ... را نیز توسعه دهیم.

وی در ادامه با تاکید بر گسترش هنر خوشنویسی اسلامی از طریق هنرمندان خوشنویس دو کشور افزود: در حوزه مد و لباس نیز فرصت های بسیاری برای گسترس روابط دو جانبه میان دو کشور وجود دارد.

در ادامه عباس خامه یار معاون سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با تاکید بر اینکه اعتماد مهمترین زیر ساخت در موضوعات فرهنگی و هنری میان دو کشور است، گفت: روابط فرهنگی و هنری دو کشور در دهه های اخیر حسنه بوده است.

وی بر وجود روابط مناسب دو کشور با سازمان دیانت ترکیه تاکید کرد و ادامه داد: از طریق این سازمان می توان روابط فرهنگی دو کشور را گسترش داد.

19 اسفند 1397 10:25

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
سمنان- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و هیات همراه به منظور حضور در آیین اختتامیه هفته فیلم و عکس استان سمنان پنجشنبه 23 اسفند ماه جاری به این استان سفر می کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۹

به گزارش ایرنا، سید عباس صالحی و هیات همراه در بدو ورود به استان سمنان با حضور در مرقد شهدای گمنام به قرائت فاتحه خواهد پرداخت.
حضور در جلسه شورای اداری استان سمنان، دیدار با برخی از هنرمندان و پیشکسوتان استانی از دیگر برنامه های صالحی در این سفر است.
آیین اختتامیه هفته فیلم و عکس سمنان نیز با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر پنجشنبه 23 اسفند برگزار می شود و برترین های هفته فیلم و عکس و پیشکسوتان این عرصه در استان سمنان در این آیین تجلیل می شوند.
دهمین هفته فیلم و عکس استان سمنان روز یکشنبه با برگزاری کارگاه آموزش عکاسی مستند در تالار آفتاب سمنان آغاز شد.
وزیر ارشاد هم چنین در خاتمه سفر یک روزه خود به سمنان در جشن سالگشت روزنامه پیام این استان نیز شرکت می کند.
7342م/7408

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
رشیدیان بر لزوم تنوع در بسته های سفر به عتبات عالیات تاکید و خاطر نشان کرد: برای ایام نوروز امسال 4 تا 5 بسته سفر ارایه می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۹

به گزارش خبرگزاری شبستان ، علی رضا رشیدیان در مراسم تکریم و معارفه مدیر عامل شمسا ضمن تبریک به مناسبت ماه مبارک رجب، توصیه هایی را در خصوص فعالیت برای اعزام زایران به عتبات عالیات ارایه کرد.

رییس سازمان حج و زیارت سفرهای زیارتی به عتبات عالیات را مهم برشمرد و تاکید کرد: ما نیازمند این هستیم که توجه بیشتری به سفرهای عتبات عالیات داشته باشیم.

رییس سازمان حج و زیارت با تاکید بر لزوم ارایه بسته های مختلف در سفرهای عتبات عالیات گفت: باید نسبت به ایجاد تنوع در بسته های سفر زیارتی عتبات عالیات اهتمام داشته باشیم؛ و شرایطی را فراهم آوریم که تشرف به زیارت برای عموم علاقمندان و مشتاقان سفر به عتبات عالیات پدید آید.

رشیدیان خاطرنشان کرد: طی جلسات و بررسی هایی که با مسئولان شمسا داشته ایم، این دست اندرکاران 13 بسته متنوع ارایه کرده اند که 4 تا 5 بسته آن برای ایام نوروز قابل ارایه به زایران عتبات عالیات است.

وی تصریح کرد: البته برای ارایه خدمات متنوع تر لازم است که از ظرفیت استانها نیز در اعزام به عتبات عالیات استفاده شود. شرکتهایی که دارای مجوز خدمات زیارتی هستند باید در حوزه های تبلیغ، جذب و ترویج سفرهای زیارتی تلاش کنند.

رشیدیان با بیان اینکه شرکت شمسا باید از تمامی ظرفیت های دفاتر کارگزاری به نحو احسن استفاده نماید، گفت: البته در راه اندازی سفرهای استانی عتبات عالیات شرکت شمسا باید حس مشارکت و نقش آفرینی داشته باشد.

وی در ادامه به برنامه های انجام شده در حوزه عتبات اشاره کرد و گفت: همه افرادی که تمایل به سفر زیارتی عتبات عالیات دارند باید بتوانند به این سفر معنوی مشرف شوند بنابراین باید تنوع در بسته های سفر به عتبات عالیات جدی گرفته شود.

رییس سازمان حج و زیارت در ادامه با تقدیر از زحمات محمدجواد دانشیار مدیرعامل سابق شرکت شمسا ، توصیه هایی را در خصوص توسعه جذب زایران و ایجاد تنوع در بسته های سفر و کاهش هزینه ها به م صطفی قاسمی مدیرعامل جدید شمسا ارایه کرد.

در ادامه این مراسم از زحمات محمد جواد دانشیار تقدیر به عمل آمد و مصطفی قاسمی به عنوان مدیرعامل جدید شمسا معرفی شد.

پایان پیام/ 49

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
سازمان حج و زیارت به منظور شناسایی و جذب مشتاقان خدمت به زائران عتبات و در راستای تأمین نیروی انسانی واجد شرایط، فراخوان معاونین آموزشی عتبات را اعلام کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۹

به گزارش خبرگزاری شبستان ، سازمان حج و زیارت به منظور شناسایی و جذب مشتاقان خدمت به زائران عتبات عالیات و در راستای تأمین نیروی انسانی واجد شرایط فراخوان معاونین آموزشی عتبات عالیات را اعلام کرد.

بر اساس این گزارش، علاقه مندان برای نام نویسی در این فراخوان تا 25 اسفند 1397 فرصت دارند و آزمون کتبی نیز روز جمعه ششم اردیبهشت 1398 برگزار می شود.

فراخوان مذکور مطابق نظام نامه جامع منابع انسانی حوزه کارگزاری حج و زیارت، علاوه بر تأمین نیروی انسانی موردنیاز حوزه عتبات عالیات، مبدأ و نقطه ورود افراد واجد شرایط به چرخه عوامل اجرایی حج و زیارت است و از طرفی بر اساس طرح ارتقای پلکانی، این افراد در چشم انداز آینده در صورت داشتن شرایط لازم و طی موفقیت آمیز مراحل ارتقاء به عرصه عمره و حج تمتع ورود خواهند کرد.

از شرایط عوامل سال اولی حج تمتع، داشتن حداقل یک سفر سابقه اجرایی در حوزه حج و زیارت است، لذا با توجه به اهمیت موضوع شایسته است مدیران کاروان ها و مجموعه ها توجه لازم را داشته باشند.

متقاضیان واجد شرایط برای شرکت در فراخوان یادشده می توانند به سامانه جامع کارگزاران حج و زیارت مراجعه کنند.

پایان پیام/ 49

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
مدیر کل عتبات سازمان حج و زیارت با بیان اینکه افزایش نرخ روادید عراق از 40 به 50 دلار احضار کاردار سفارت عراق در تهران را در پی داشت، توضیحاتی در این باره ارائه کرد.

مرتضی آقایی در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم با اشاره به افزایش نرخ روادید عراق اظهار کرد: وزیر امور خارجه 40 روز پیش به عراق سفر و موضوع لغو یا کاهش روادید را مطرح کرد، رئیس جمهور نیز قصد عزیمت به عراق را دارد که امیدواریم در این سفر اتفاقات خوبی رخ دهد.

وی ادامه داد: بعید است برای سفرهای بعدی عتبات، رقم روادید افزایش یابد زیرا هم اکنون برای هزینه 50دلاری روادید کشش وجود ندارد و همه دستگاه ها متفقاً دنبال کاهش نرخ روادید هستند.

مدیر کل عتبات سازمان حج و زیارت تصریح کرد: زمانی که نرخ روادید از 40 به 50 دلار افزایش یافت وزیر امور خارجه، کاردار سفارت عراق را احضار کرد و خواستار کاهش روادید عراق شد همچنین مسئولان وزارت خارجه نیز اعلام کردند که وزارت امور خارجه ایران نیز آمادگی کاهش قیمت روادید را دارد البته ابتدا موضوع لغو روادید را مطرح کردند و گفتند اگر این امر محقق نشد، کاهش قیمت دنبال شود؛ با این حال امیدواریم پیگیری های رئیس جمهور در این خصوص به نتیجه برسد.

آقایی همچنین درباره مدت سفر عتبات و کیفیت خدمات نیز گفت: با افزایش هزینه ها، زمان سفر و سطح کیفیت خدمات کاهش نیافته و همه چیز طبق روال سابق است البته برای نوروز نیز بسته های مختلفی از 5 تا 9 شب ارائه شده است.

انتهای پیام/*

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
انجمن ادبی قلم منطقه بشاگرد که در ادامه اجرای طرح مدرسه جهادی خواندن در سال جاری شکل گرفت، طی مراسمی با حضور دبیرکل نهاد و معاون بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان، با دریافت شناسنامه رسمی از این بنیاد، آغاز بکار کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس، مراسم آغاز بکار رسمی انجمن ادبی قلم شهرستان بشاگرد، با حضور علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور، جواد محقق، معاون بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان و جمعی از مدیران و مسئولان نهاد، در کتابخانه حاج عبدالله والی خمینی شهر در شهرستان بشاگرد، برگزار شد.

علیرضا مختارپور در این مراسم با اشاره به روند شکل گیری انجمن ادبی قلم در شهرستان بشاگرد، طی سخنانی گفت: به لطف پروردگار، با همراهی گروهی از استادان هنر، ادبیات، هنرهای دستی و تجسمی، حرکتی در منطقه بشاگرد با عنوان طرح مدرسه جهادی خواندن آغاز شد که در ادامه با حضور جمعی از جوانان با انگیزه و علاقمند این منطقه در پنج مرحله برگزاری، به نتایج سازنده ای رسید.

وی افزود: پس از اجرای هر دوره از طرح مدرسه جهادی خواندن در بشاگرد، استادان حاضر در این دوره های با تشکیل جلساتی در نهاد کتابخانه های عمومی کشور، چند موضوع را مورد بحث قرار دادند و مصوباتی را برای اجرا در دور بعد به تصویب رساندند که خوشبختانه بسیار زود وارد مرحله اجرایی شد که ما امروز شاهد یکی از ثمرات آن هستیم.

تولد یک انجمن ادبی از دل طرح مدرسه جهادی خواندن

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور با اشاره به آغاز به کار رسمی انجمن قلم بشاگرد، گفت: خوشبختانه این انجمن که از دل برگزاری دوره های ارائه شده در طرح مدرسه جهادی خواندن بیرون آمد، امروز با دریافت مجوز رسمی از بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان آغاز بکار خواهد کرد که امیدوارم در مسیر حرکت خود با توفیق همراه باشد.

مختارپور با اشاره به لزوم تقویت و شکوفا کردن استعدادهای جوان در منطقه بشاگرد، خطاب به جوانان حاضر در این مراسم گفت: امروز چند مسیر پیش روی شما قرار دارد؛ یک مسیر این است که این استعداد خداداد و نعمت وجود استادان و خدمتگزاران و معلمان دلسوز را نادیده بگیرید و آنها را مانند برخی علائق زودگذر دوران نوجوانی به فراموشی بسپارید که البته این کار اتلاف انرژی و سرمایه است.

وی افزود: یک راه نیز این است این که با کمی آموختن و ارائه چند شعر و قصه در برخی مجامع و مورد تشویق قرار گرفتن، به خودتان مغرور شوید، خود را علامه دهر بدانید و پیوند خود را با آموختن قطع کنید؛ اما راه سوم که توصیه همه بزرگان است این راه چنین است که فردی می تواند در شعر و داستان استعداد خود را تقویت کند که پیوند خود را با آثار کهن و معاصر قطع نکند و تمام آنها را مد نظر داشته باشد. بنابر این راه صحیح پیش روی شما برای شکوفایی و استفاده از این سرمایه، مطالعه بیشتر و توجه به آثار کهن و معاصر خود است.

هدفگذاری برای برگزاری اولین جشنواره ادبی بشاگرد در سال 98

دبیرکل نهاد در ادامه با ابراز امیدواری نسبت به آغاز هرچه سریع تر فعالیت این انجمن گفت: ان شاالله این انجمن باید با تحمل سختی خواندن، نوشتن و تلاش کردن بتواند در سال 98 اولین جشنواره شعر و داستان بشاگرد را برگزار کند تا شاعران و نویسندگانی از مناطق مختلف کشور آثار خود را در این جشنواره شرکت دهند.

مختارپور ادامه داد: همچنین بنا شد تا با کمک نهاد به زودی نشریه ادبی این انجمن منتشر شود و آثار تولیدی انجمن در آن منتشر و منعکس شود. برخی از همراهان عزیز رسانه ای که در این سفر حضور دارند، آمادگی خود را برای انتشار آثار ارزشمند شما در ستونی به صورت هفتگی در رسانه خود، اعلام کرده اند؛ مانند همکاری مشترکی که در این زمینه در نشریه کیهان بچه ها رخ داد.

لزوم تقویت استعدادهای جوان برای شکوفایی بهتر

وی با درباره به آثار داستانی و اشعاری که در این مراسم ارائه شد گفت: در این برنامه عزیزان بسیاری آثار داستانی و سروده های خود را ارائه کردند، آثاری بسیار زیبا که البته بعضا در ارائه با مشکلاتی همراه بود. مسیر طولانی پیش روی شما برای ماندگار شدن در حوزه ادبیات و شعر وجود دارد، اما این کار شدنی است. یکی از مهمترین نکاتی که در زمینه بهبود این مشکل می توانید به کار ببندید این است که هنگام خواندن احساس خود را با متنی که می خوانید همراه و هماهنگ کنید.

دبیرکل نهاد افزود: کسب شناخت لازم از زمینه فکری و روحی شاعران بزرگ ایرانی که قصد خواندن اشعار آنها را داریم در این زمینه می تواند بسیار کمک کننده و راهگشا باشد. همچنین می توان در کنار برگزاری دوره هایی به منظور بهبود نکات دستوری و ویرایشی، کلاس ها و کارگاه هایی نیز برای تقویت فن بیان برای شما عزیزان در نظر گرفت.

مختارپور در ادامه از برگزاری دوره ای برای شرکت کنندگان مدرسه جهادی خواندن در شهر مشهد مقدس خبر داد و گفت: تأکید کرد: این قول را می دهم تا با تلاش و مذاکره با آستان قدس رضوی و همچنین جمع آوری کمک از خیران، بتوانیم دوره هایی را در فصل تابستان سال آینده برای شما عزیزان در مشهد برگزار کنیم.

وجود 1500 انجمن ادبی ثبت شده در کشور

در ادامه این مراسم جواد محقق با تقدیر از همه دست اندرکارن برگزاری مدرسه جهادی خواندن طی پنج دوره برگزار شده، گفت: امیدواریم که با استمرار این طرح بتوانیم برای کمک به شکوفایی استعدادهای پنهان مانده، چهره های بیشتری را شناسایی و کشف کنیم. طی کلاس ها و کارگاه هایی که در مدرسه جهادی خواندن برگزار کردیم، این قول را دادیم که انجمن ادبی بشاگرد را راه اندازی کنیم که با تلاش های دبیرکل نهاد و همکاران شان، این امر محقق شد تا بتواند در ادامه مسیر حرکت استعدادهای موجود در این منطقه، کمک بزرگی باشد.

وی با اشاره به حضور خود در بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان گفت: حدود سه سال است که طرحی را در بنیاد پیش برده ایم که بتوانیم ضمن شناسایی انجمن های ادبی در سراسر کشور، آنها را شناسنامه دار و شناسه دار کنیم. امروز حدود 1500 انجمن را در سراسر کشور شناسایی کردیم و با در یافت اطلاعات لازم، به آنها شناسنامه و شناسه اعطا کردیم. بر این اساس این انجمن ها در کنار عضویت در یک مجموعه بزرگ ادبی و فرهنگی، این امکان را دارند تا با اعلام نیازهای خود، از حضور استادانی که بنیاد به آنها معرفی می کند در منطقه خود بهره ببرند.

اختصاص بودجه ای برای حمایت از انجمن های ادبی کشور

معاون بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان ادامه داد: برای اولین بار توانستیم بودجه ای به صورت مصوب از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای این موضوع دریافت کنیم که البته به دلیل مشکلات مالی موجود، آن این بودجه مصب به صورت کامل اختصاص نیافت، اما توانستیم آنرا برای اولین بار وارد نظام بودجه ای وزارت فرهنگ و ارشاد کنیم تا انجمن های ادبی بتوانند از این امکانات بهره ببرند. همچنین جایزه ای به نام بهار برای انجمن هایی که طرح های علمی و پژوهشی و یا زندگینامه شعرا و نویسندگان بومی منطقه خود را در حد یک کتاب کامل ارائه دهند، درنظر گرفته ایم تا ضمن ارائه برخی جوایز، از امکاناتی چون چاپ، نشر و توزیع این آثار بهره مند شوند.

محقق در ادامه با اعلام آغاز به کار رسمی انجمن ادبی قلم بشاگرد گفت: این انجمن که می تواند در شاخه های شعر، داستان و مستند نگاری فعالیت داشته باشد، اولین انجمن ادبی ثبت شده و شناسنامه دار شده منطقه بشاگرد است که امروز فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز می کند و امیدواریم که در کنار سایر اقدامات مدرسه جهادی خواندن که زیر نظر نهاد کتابخانه های عمومی کشور صورت گرفت، فضای جدیدی برای ظهور استعدادهای دیگر در این منطقه فرآهم کند.

در پایان این مراسم لوح شناسنامه رسمی انجمن ادبی قلم شهرستان بشاگرد در استان هرمزگان توسط جواد محقق، معاون بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان با مدت اعتبار دوساله به خانم سمیه عسگری به عنوان دبیر این انجمن اعطا شد تا این انجمن فعالیت های خود را به عنوان یکی از انجمن های ثبت شده آغاز کند.

گفتنی است جواد محقق نویسنده و پژوهشگر، محمد سرشار مدیر شبکه کودک، علی دانشور مدرس حوزه تصویرگری و گرافیک و سردبیر کیهان بچه ها، علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد، مهدی رمضانی معاون توسعه کتابخانه ها و کتابخوانی، امین متولیان معاون برنامه ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات، محمدهادی ناصری طاهری مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل، امیر جهانگیری مدیرکل منابع انسانی و پشتیبانی، اصغر گودرزی مدیرکل توسعه کتابخانه ها و مشارکت ها، کاظم رستمی، مجری طرح مدرسه جهادی خواندن ، حامد محقق از دست اندرکاران مدرسه جهادی خواندن، محمد صادق علیزاده دبیر فرهنگی روزنامه جام جم، پریسا سندسی، مریم زندی، عصمت گیویان و زهرا شعبان شمیرانی از مدرسان مدرسه جهادی خواندن، در سفری دور روزه به بشاگرد ضمن افتتاح دو کتابخانه در روستاهای محروم سندرک و وی در جریان فعالیت دیگر کتابخانه های این مناطق قرار گرفته و برای رفع مشکلات آنها اقداماتی را صورت دادند که افتتاح انجمن قلم بشاگرد یکی از اقدامات این سفر دو روزه بود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
بسیاری از موسیقی های قدیمی ایرانی برای مردم ایران و علاقه مندان به هنر موسیقی جنبه تاریخی دارد و به نوعی می توان آن ها را میراث فرهنگی به حساب آورد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۹ سایت های دیگر : همسو نیوز سینما پرس

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: بسیاری از موسیقی های قدیمی ایرانی برای مردم ایران و علاقه مندان به هنر موسیقی جنبه تاریخی دارد و به نوعی می توان آن ها را میراث فرهنگی به حساب آورد. اینگونه آثار به نوعی آثار ملی محسوب می شوند و ماندگار هستند. اکنون گروهی پس از یک کار پژوهشی تعدادی از آثار دو قرن اخیر موسیقی را شناسایی کردند و در حال پرداخت و بازسازی آن ها هستند. آن ها می گویند اکنون متأسفانه موسیقی های ضعیف و بعضاً سخیف و بی هویت و حتی بی محتوا روزانه و به صورت مکرر از راه های مختلف به گوش و ذهن جوانان، نوجوانان و حتی خردسالان ما می رسد و بدبختانه این امر هم بدون هیچ نظارت و ممیزی از سوی نهاد های مرتبط انجام می گیرد. این ها انگیزه ای شد تا ما در ارائه موسیقی فاخر و مبتنی بر محتوا قدم برداریم. با امیرحسن زاده موزیسین و تنظیم کننده و محمد فلکی خواننده این آثار درباره انگیزه، اهداف و جزئیات این پروژه گفت وگو کرده ایم.

در حال بازخوانی و باز سازی برخی موزیک های قدیمی هستید. چطور شد سراغ آثار قدیمی رفتید؟
امیرحسن زاده: آنچه موجب شد به دنبال موسیقی قدیمی بروم این بود که احساس کردم بیشتر آثار موسیقی قدیم ما اصولاً در حد یک تم و ملودی است. تحقیقات زیادی کردم. من در سال 94 پژوهش هایی تحت عنوان 110 سال موسیقی ایرانی انجام دادم و به این نتیجه رسیدم که با توجه به شرایط جدید و علم جدید موسیقی، باید موسیقی های قدیمی را بازسازی کنیم تا هم به تاریخ موسیقی خودمان هویت ببخشیم و هم آثار قدیمی را با زبان روز به نسل جدید معرفی کنیم. می توان گفت: در این خصوص واقعاً احساس وظیفه کردم. البته ابتدا برخی آثار را برای اجرای صحنه تنظیم کردیم، اما بعد سراغ ضبط، تولید و تدوین هم رفتیم تا بتوانیم به صورت شنیداری هم از آن ها استفاده کنیم.

محمد فلکی: عشق و علاقه به موسیقی فاخر و اصیل ایرانی ریشه در فرهنگ غنی ایرانی ها دارد. همین عشق و علاقه موجب ایجاد انگیزه برای قدم زدن در این مسیر می شود. البته انگیزه دوم و دیگری هم هست و آن شرایطی است که اکنون بر موسیقی کشور حاکم است. متأسفانه موسیقی های ضعیف و بعضاً سخیف و بی هویت و حتی بی محتوا روزانه و به صورت مکرر از راه های مختلف به گوش و ذهن جوانان، نوجوانان و حتی خردسالان ما می رسد و بدبختانه این امر هم بدون هیچ نظارت و ممیزی از سوی نهاد های مرتبط انجام می گیرد. این ها انگیزه ای شد تا هم در ارائه موسیقی فاخر و مبتنی بر محتوا قدم بردارم و هم از این طریق به عنوان یک هنرجو و کوچک ترین عضو جامعه موسیقی به بزرگان این عرصه ادای احترامی کنم. البته این اتفاق در تمام دنیا مرسوم است. ما هم مستثنی نیستیم.

در خصوص حقوق معنوی مالکان این آثار مشکلی نداشتید؟
حسن زاده: آثاری که ما انتخاب کردیم، از سال 1220 تا سال 1330 است. بر اساس دهه تولد آهنگساز ها هم انتخاب کردیم. دهه 20 با علی اکبر شیدا شروع می شود و در این بازه زمانی 12 آهنگساز انتخاب شده اند. در خصوص حق معنوی مالکان باید بگویم که بسیاری از این آهنگساز ها الان در قید حیات نیستند. از سوی دیگر این آثار جزو آثار ملی محسوب می شوند و از شأن و جایگاه بالایی برخوردارند که فراتر از مالکیت فردی است.

فلکی: البته حقوق معنوی خالقان اثر با قید نام آن ها رعایت شده است. ضمن اینکه هیچ کدام از خالقان آثار در قید حیات نیستند. همچنین تنها از تم موسیقایی آثار گذشته استفاده شده و بخش هایی به صورت آهنگسازی و ارکستراسیونی متفاوت به اصل کار اضافه شده است که ضمن اقتباسی بودن، هویتی جدید و مستقل از گذشته به آثار می دهد.

چند نمونه ازآن ها را نام می برید؟
دل شیدا که تم آن از شیداست و بخش هایی هم آهنگسازی شده که خودم انجام داده ام. آتش دل مرتضی نی داود که آن هم آهنگسازی شده است. دل هوس سبزه و صحرا ی عارف قزوینی، بگو کجایی مجید وفادار که این موسیقی بسیار متفاوت است، سنگ خارا ی علی تجویدی که البته در این فقط ارکستراسیون تغییر کرده است، اما آهنگسازی ندارد و شهرزاد رؤیای همایون خرم که باز فقط ارکستراسیون است. برخی از آثار هم قطعات بی کلام هستند. البته فعلاً تولید آثار با کلام در اولویت ماست.

اینکه مردم به جای موسیقی اصلی، موسیقی فیک را بشنوند چه لطفی دارد؟
حسن زاده: موسیقی چند صدایی است. ما یک سوژه اصلی داریم که به عنوان خط اصلی داستان دنبال می شود. به عبارتی فرض کنید ما قطعه ای داریم که از نقطه الف شروع می شود و به نقطه ب می رسد. این تم موسیقی است ولی وقتی می خواهید این را پرداخت کنید می توانید روی حس و حال موسیقی که شامل جزئیات است کار کنید. یک آهنگساز می تواند روی این ها کارکند و نوعی پرداخت صدا داشته باشد. این جزئیات یا فرعیات، آن موسیقی اصلی را کامل می کند. وقتی این موسیقی ها باز سازی می شود شما با صدای جدید می توانید زوایا و ابعاد مختلف و حتی تأثیر شنوایی متفاوتی را به شنونده القا کنید. این کاری است که ما انجام دادیم. وقتی شعر های این موسیقی های قدیمی را می خوانیم، می بینیم احساسی دارد که متفاوت از کلام اصلی است، یعنی کلام اصلی موسیقی احساسی به آدم می دهد که متفاوت از موسیقی است. شما در بازسازی آن موسیقی می توانید این احساسات را همگام و هماهنگ تر کنید. در واقع یک تفاوت شنیداری جدیدی ایجاد می شود. هدف من از این بازخوانی ها همین است. ما یک روایت جدید از یک زاویه جدید از آن موسیقی قدیمی به مخاطب ارائه می کنیم. فرض کنید ما یک قصه ثابت در مورد عشق داریم. شما هزاران روایت می توانید از عشق در آن قصه داشته باشید. موسیقی هم همین طور است. می توانید تم را به روایت های مختلف ارائه کنید. در واقع این کار ما یک روایت جدید از آثار گذشته بر اساس اندیشه من است.

فلکی: اصطلاح بدل و فیک به کاری خارج از هنر و خلاقیت گفته می شود که قرار است با کپی مطلق و سطح کیفی پایین تر خود را مثل اصل یا به جای اصل نشان دهد، اما بازخوانی ما صرفاً با الهام و برداشتی اقتباسی از آثار گذشته صورت گرفته است و با بخش هایی که قبلاً گفته شد به صورت آهنگسازی و ارکستراسیون کاملاً هویتی جدید و مستقل از گذشته دارد که کار را به اثری خلاقه و هنری تبدیل می کند و حتماً لطف خودش را دارد که برای مخاطبان جدی و حرفه ای موسیقی قابل درک خواهد بود. بازخوانی آثار قدما با انگیزه های مختلفی انجام می شود. این کار می تواند به منظور پرداختن به نوستالژی ها یا معرفی آثار گذشتگان به نسل جدید صورت پذیرد و زمانی که این کار به نحو احسن انجام شود می تواند به نفع شنیده شدن موسیقی های قدیم توسط نسل نو تمام شود. البته در کاری که پیش رو است جناب آقای حسن زاده با استفاده از ذوق و قریحه شخصی و استفاده از سازبندی های جدید و تنظیم به روز سعی کرده است به رغم وفاداری کامل به اصل آثار، آن ها را به روز کند و رنگ جدیدی به این آثار بدهد که برای شنونده امروزی قابل پذیرش خواهد بود. امیدوارم بنده هم در ارائه خوانش این آثار توفیق داشته باشم. البته به طور کلی انسان ذاتاً به نوستالژی علاقه دارد. خصوصاً در زمینه موسیقی، اکنون مخاطبان ما معمولاً موسیقی های قدیمی را دوست دارند.

چقدر در این زمینه کار پژوهشی انجام گرفته است؟
حسن زاده: تحقیق کردم تا کسانی را انتخاب کنم که در دوره خودشان از تأثیرگذارترین افراد باشند. هر کدام از افرادی که انتخاب شدند اینگونه هستند. مثل علی اکبر شیدا که در دوره خود اولین تصنیف ساز تاریخ ماست. او آثاری در زمینه تاریخ ترانه و تصنیف دارد و به اصطلاح در موسیقی مؤلف است. نگاه خاصی به ترانه و تصنیف داشته است. به همین ترتیب در دوره های مختلف افرادی با این اوصاف حضور دارند که ما با تحقیق و پژوهش به آن ها رسیدیم. این ها افراد شاخص در موسیقی در زمان خود هستند و سعی کردیم انتخابمان هوشمندانه باشد.
فلکی: حتماً پژوهش انجام شده است. اسم این پژوهش 110 سال موسیقی ایرانی است که از سال 1220 تا 1330 هجری شمسی را شامل می شود که 12 نغمه ساز و آهنگساز براساس سال تولدشان در این بازه زمانی انتخاب شده اند که از علی اکبر شیدا (1284- 1222 ه. ش) اولین تصنیف ساز تاریخی شروع می شود و به ترتیب شامل درویش خان (1305-1251ه. ش)، عارف قزوینی (1312-1259ه. ش)، مرتضی نی داوود (1369-1279ه. ش)، ابوالحسن صبا (1336-1281ه. ش)، روح الله خالقی (1344-1285ه. ش)، مجید وفادار (1357-1291ه. ش)، علی تجویدی (1384-1298ه. ش)، حسین دهلوی (1306ه. ش)، همایون خرم (1391-1309ه. ش)، فرامرز پایور (1388- 1311 ه. ش) و پرویز مشکاتیان (1388- 1334 ه. ش) را در برمی گیرد که هر کدام یکی تأثیرگذارترین شخصیت هایی دوران خود بوده اند.

در این زمینه مرکز یا نهادی هم از شما حمایت یا پشتیبانی کرده است؟
حسن زاده: خیر، این کار کاملاً در بخش خصوصی انجام گرفته است. فعلاً هیچ حمایتی از آن نشده است. البته مذاکراتی با بنیاد رودکی برای ارکستر ملی داشتیم که این کار را اجرا کنیم ولی هنوز جواب دقیقی به ما ندادند. تا الان کاملاً خصوصی بوده و کسی یک ریال هم به ماکمک نکرده است.

فلکی: کار در واقع کاملاً جنبه خصوصی دارد و تمام آن با تلاش و هزینه شخصی در حال انجام است. ما به صورت خصوصی دست به این کار زدیم، اما فکر می کنم مسئولان و مردم علاقه مند به موسیقی باید حمایت کنند تا موسیقی ملی زنده و پویا باشد. با توجه به شرایط سخت تولید که با آن مواجه هستیم انتظار داریم حداقل شرایط برای اشاعه و پخش آثار از طرف نهاد های متولی صورت گیرد که فعلاً اقدامی صورت نگرفته است. قطعاً موسیقی جدی و هنری خیلی کندتر و سخت تر از موسیقی صنعتی و تجاری حرکت می کند. برای همین اگر حمایت لازم پشت آن نباشد، فرسایشی و ناامیدکننده پیش می رود. از این رو همت و حمایت نهاد های متولی را به صورت جدی می طلبد تا کمی از درد های کار و سختی های آن کم شود.

فکر می کنید کار شما با واکنش منفی مخاطب مواجه شود یا برعکس از آن استقبال کنند؟
حسن زاده: واقعیت این است که من تاکنون دنبال واکنش ها و استقبال یا عدم استقبال از آن نبودم. چون خیلی نگاه تجاری به آن نداشتم. من به عنوان یک ایرانی علاقه مند به موسیقی وقتی به تاریخ موسیقی کشورم نگاه کردم، احساس کردم که آثار قدیمی ما می توانست با تکنیک و شرایط بهتری پرداخت شود و نشده است. احساس می کنم دینی به گردن من بوده و هست. خیلی دنبال نتیجه تجاری و صنعتی که درموسیقی وجود دارد نبودم، اما دوست دارم مسئولان و اهالی فرهنگ به این پروژه نگاه مثبت داشته باشند و حمایت کنند. اینکه واکنش ها منفی یا مثبت خواهد بود را باید بعد از ارائه کار ها دید، اما حقیقت این است که انتظار واکنش منفی ندارم.

فلکی: در صورتی که کار باکیفیت ارائه شود و به اصل اثر لطمه وارد نشود مطمئن هستم که با استقبال مواجه می شود. چون همانطور که قبلاً اشاره کردم مردم به نوستالژی علاقه دارند، اما طبیعی است که این کار منتقدانی هم داشته باشد. ما تمام تلاشمان را کردیم تا شنوندگان حرفه ای و جدی و حتی کارشناسان موسیقی نگاهی مثبت به این کار داشته باشند اگرچه اصولاً کار های اینچنینی مخاطبان خاص خودش را دارد، پس خیلی هم به ذائقه مخاطب عمومی توجه نداشتیم.

از سختی های این کار بگویید.
فلکی: در زمینه ساخت آهنگ و تنظیم کار، واقعاً جناب حسن زاده کار عظیمی را انجام داده اند. با ایجاد تنظیم های جدید، سازبندی های متفاوت و متنوع، کار دشواری را به سرانجام رساندند. جمع کردن تعداد زیادی جوان مستعد درکنار هم کار مشکلی است که انجام شد. از سوی دیگر اساتید بزرگ آواز در زمان های مختلف برخی از این آثار را بازخوانی کرده اند، لذا در زمینه خوانش کنونی انتظارات و توقعات زیادی پیش رو است که امیدوارم از عهده آن ها سربلند بیرون بیایم. من ساکن شهر قائن در استان خراسان جنوبی هستم. برای ضبط این آثار متحمل طی مسافت بسیار طولانی و سختی های مرتبط با این سفر هستم. در صورتی که شرایط لازم ایجاد شود این کار همراه ارکستر وارنگ در شهرستان قائن و سایر شهرستان های استان خراسان جنوبی اجرا خواهد شد.

البته تولید آثار فاخر نیازمند وقت و هزینه زیادی است. از روزی که ایده کار شکل می گیرد تا نوشتن و سپس اجرا که شامل ضبط اثر که خودش ساعت ها وقت می گیرد و نیروی انسانی متخصص مثل نوازنده و صدابردار سختی های خاص خودش را دارد. به این ها باید مسائل سخت افزاری مثل تهیه استودیوی مناسب و اگر اجرای صحنه و کنسرت داشته باشید تأمین مکان و زمان تمرین، تهیه سالن مناسب و انجام هماهنگی های اداری را اضافه کرد.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
سرپرست جدید دفتر طرح های عمرانی وزارت ارشاد با اشاره به استفاده از یک مشاور متخصص مرمت و بازسازی برای تعیین وضعیت تئاتر شهر، تأکید کرد که بازسازی این مجموعه نیاز اولویت بندی دارد.

زهرا نوروزی سرپرست جدید دفتر طرح های عمرانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که جایگزین مسعود معمار در این سمت شده است، درباره وضعیت بازسازی مجموعه تئاتر شهر و اولویت بندی مدنظر برای این امر، به خبرنگار مهر گفت: قرار است بعد از نوروز سال 98 و با پایان اجرای نمایش ملاقات آقای پارسا پیروزفر در سالن اصلی مجموعه، طی 2 تا 3 ماه سالن اصلی تئاتر شهر به منظور تعمیر و بازسازی تعطیل شود. در حال حاضر اقداماتی برای ماشینری سالن اصلی انجام شده و قرار است در تعطیلی مدنظر ماشینری این سالن تکمیل شود.

وی درباره اعتبار مدنظر برای ماشینری سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر افزود: نزدیک به 4 میلیارد تومان برای این منظور اعتبار در نظر گرفته شده است.

نوروزی درباره دیگر اقداماتی که قرار است در زمان تعطیلی سالن اصلی تئاتر شهر انجام شود، اعلام کرد: سیستم صوت و نور سالن اصلی خریداری شده و قرار است در سالن نصب شود. همچنین قرار است کل صندلی های سالن تعویض شود که چند نمونه صندلی نیز ساخته و به مدیریت مجموعه ارائه شده تا در صورت تأیید جایگزین صندلی های قدیمی شوند.

سرپرست دفتر طرح های عمرانی وزارت ارشاد یادآور شد: اگر قرار باشد که فاصله بین صندلی های سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر تغییر کند، باید کف سالن را هم تعویض کنیم در غیر این صورت صندلی های جدید روی همان اسکلت قبلی نصب می شوند و نیازی به تغییر کف سالن نیست.

وی درباره دیگر اقدامات مدنظر برای بازسازی مجموعه تئاتر شهر اظهار کرد: ما از یک مشاور متخصص مرمت و بازسازی برای پروژه بازسازی مجموعه تئاتر شهر استفاده می کنیم که قرار است این مشاور بعد از بررسی کل مجموعه، با توجه به اعتبارات محدودی که داریم، اولویت بندی بازسازی تئاتر شهر را مشخص کند.

نوروزی درباره وضعیت ساختمان قدیمی اداره برنامه های تئاتر و سرانجام این بنا نیز توضیح داد: طی سال های اخیر طرح بازسازی ساختمان قدیمی اداره تئاتر موردمطالعه قرار گرفته بود و نتیجه این بود که تخریب و ساخت مجدد ساختمان به لحاظ هزینه به صرفه تر از بازسازی است اما به دلیل اینکه طی یکسال اخیر اعتبارات عمرانی محدود بوده است، هنوز اقدامی در این خصوص انجام نشده است.

سرپرست دفتر طرح های عمرانی وزارت ارشاد در پایان سخنان خود گفت: سال 98 وضعیت تخریب و ساخت و ساز ساختمان قدیمی اداره تئاتر نیز پیگیری می شود.

کد خبر 4563030

فریبرز دارایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۹ سایت های دیگر : راه دانا

به گزارش خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری شهدای ایران؛ نام های سحر محمدی و مهدیه محمدخانی چند سالی است که در رسانه ها به عنوان تک خوانی زنان و برگزاری تور کنسرت خوانندگی زنان آن هم در ایام فاطمیه (س) در لندن به گوش رسیده است. موضوعی که نه تنها برخورد در خور و لازمی با این افراد صورت نگرفت بلکه به مظلوم نمایی شان بیشتر افزود.

بنابراین گزارش، سحر محمدی خواننده زنی است که به راحتی در موسسات موسیقی تدریس می کند و در محافل خصوصی می خواند و در کنسرت های خارجی تک خوانی می کند و دست آخر فیلم این تک خوانی ها در فضای مجازی منتشر می شود و به بهانه اینکه دیگران منتشر کرده اند از برخورد قانونی مبرا می شود این روزها مورد تقدیر و تجلیل شبکه بهایی من و تو است.

مهدیه محمد خانی نیز که سابقه اجرای زنده و تک خوانی در شبکه های معاند را دارد هم در ایام 8 مارس مورد تجلیل شبکه بهایی من و تو قرار گرفته است.

گفتنی است همزمان با پاسداشت 8 مارس در شبکه معاند و فاسد و بهایی من و تو نام چند نفر از زنان خواننده ایرانی به عنوان تجلیل و تقدیر از ایشان در این شبکه مطرح شد.

لازم به ذکر است این افراد در دوران مدیریت علی جنتی وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی توانستند این مدل فعالیت خوانندگی داشته باشند.

لینک خبر :‌ شهدای ایران
داود فتحعلی بیگی دبیر نوزدهمین جشنواره نمایش های آیینی و سنتی شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، شهرام کرمی، شهرام کرمی مدیر کل هنرهای نمایشی طی حکمی داود فتحعلی بیگی را به عنوان دبیر نوزدهمین جشنواره نمایش های آیینی و سنتی منصوب کرد.

در بخشی از این حکم خطاب به فتحعلی بیگی آمده است: هنرهای ملی ایران اسلامی و به ویژه هنرهای نمایشی آیینی و سنتی بی گمان از گرانسنگ ترین سرمایه های فرهنگی کشور است که چونان دُر کمیابی در ساحت هنر جهان می درخشد و با گونه ها و شاخه های متنوع و منحصر به فرد مورد اقبال و استقبال پژوهشگران، هنرمندان و هنر دوستان از سراسر جهان است.

جشنواره نمایش های آیینی و سنتی گام ارزشمندی است در راه حفظ و ترویج این گونه های ناب هنری و دریچه روشنی برای شناساندن بیش از پیش این سرمایه پر قدر و قیمت و نیز تکریم و پاسداشت هنرمندان توانای این عرصه.

کانون نمایش های آیینی و سنتی و اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نوزدهمین جشنواره نمایش های آیینی و سنتی را با شعار نمایش سنتی فرصتی برای تئاتر معاصر ایران ، مرداد 1398 و همزمان با اعیاد سعید قربان و غدیر برگزار می کنند.

کد خبر 4564011

فریبرز دارایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
جلسه هیأت امنای موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر با موضوع بررسی عملکرد این موسسه با حضور معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار و تکالیفی به ویژه در خصوص بازنگری اساسنامه ابلاغ شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۹ سایت های دیگر : هنر آنلاین بانی فیلم ربیع خبرگزاری برنا بلاغ مازندران

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی معاونت امور هنری، در ادامه برگزاری جلسات بررسی عملکرد مؤسسات و انجمن های مرتبط با معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جلسه هیأت امنای موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر با موضوع بررسی عملکرد این موسسه در سال 96 و 97 روز شنبه 18 اسفندماه برگزار شد.

در این جلسه که با حضور سیدمجتبی حسینی؛ معاون امور هنری، حمیدقبادی؛ مشاور اجرایی، امین مویدی؛ مشاور برنامه ریزی و نظارت راهبردی معاونت امور هنری، مجید فروغی، مدیر روابط عمومی معاونت هنری، عبدالرحیم سیاهکار زاده؛ رییس موسسه، هیات امنا و هیات مدیره موسسه، شادی علی معاون اداره کل هنرهای تجسمی، خزانه دار و بازرس قانونی و حسابرس مستقل موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر برگزار شد؛ عملکرد این موسسه در سال های 96 و 97 بررسی شد.

در این جلسه گزارشی از فعالیت ها و اقدامات موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر در سال 96 و 97 و برنامه های آتی این موسسه ارایه شد و تکالیفی به ویژه در خصوص بازنگری اساسنامه و اصلاح ساختار و فرآیندها و همچنین ایجاد انضباط و شفافیت مالی بیشتر در هیات امنا مصوب و به هیات مدیره و رییس موسسه ابلاغ شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
برگزیدگان بخش وب سری و فیلم کوتاه جشنواره کودکآنلاین شب گذشته 18 اسفندماه با حضور اهالی هنر و تولیدکنندگان آثار معرفی شدند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۹

سرویس سینمایی هنرآنلاین : آیین انتخاب وب سری و فیلم کوتاه جشنواره کودکانلاین عصر روز شنبه 18 اسفندماه با حضور محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، سیدمحمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش، سید محمد مجتبی حسینی معاون هنری وزارت ارشاد، ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور، احمدمسجدجامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران، علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، سید جمال هادیان دبیر جشنواره کودکآنلاین و اعضای شورای سیاستگذاری، هیأت داوری و انتخاب جشنواره، مدیران و اعضای آسیفای ایران و سایر چهره های فرهنگی، هنری در سالن شهید قندی وزارت ارتباطات برگزار شد.

در ابتدای این مراسم مهندس هادیان دبیر جشنواره طی سخنانی کوتاه گفت: ما چون قرار است برای کودکان صحبت کنیم باید کوتاه سخن بگوییم. گاهی بزرگ نمایی تبدیل به خلق ایده می شود و برخی اوقات کوچک نمایی ایده خلق می کند. این یکی دیگر از عوامل خلق ایده است مثل موش و گربه، گاهی این مسایل موجب شدند تا آثار سینمایی مختلفی بوجود آمدند. همواره از بین چند نفر یک نفر دست به خلق ایده می زند. ایده پردازان مانند شمشاد هستند که قد می کشند و باید از آنها مراقبت کرد.

وی ادامه داد: این خلاقان باید حمایت شوند. جشنواره کودکانلاین نیز یک ایده است و ما آثار را از هرکجا و هر سن و سالی که بدست ما رسید توسط کارشناسان ما که در حوزه خود متخصص بودند، بررسی کردیم و از میان هزاران فیلمی که بدست ما رسید 20 ایده که قابلیت تولید محتوا دارند را برگزیدیم. ما از این بذر محافظت کردیم و امیدواریم به زودی از سایه سار این نهال بهره مند شویم. این یک رویداد خلاقانه بود. جای دارد همین جا از همراه اول تشکر کنم که صمیمانه ما را همراهی کردند. همینطور از علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی و همکارانش متشکرم که هرچیزی داشتند در طبق اخلاص گذاشتند. از همکارانم در شورای سیاستگذاری و تیم اجرایی جشنواره سپاسگزارم. ما چرخه و زنجیره تولید محتوا را درنظر داشتیم و توزیع و تولید و پخش کننده را به هم پیوند دادیم تا رشد سریع تری داشته باشیم. در کشور ما چند هزار موسسه فرهنگی وظیفه تولید محتوا را برعهده دارند. ایده اگرخلاقانه باشد پیروز می شود. در تهران ابتکارات و خلاقیت ها را می بینیم، مثلا یک نوع غذا را از هرجا بخواهید، به راحتی به دست می آورید.

در ادامه کلیپی از فیلم های ارائه شده در بخش فیلم کوتاه جشنواره کودکآنلاین پخش شد و اعلام شد که فیلم های منتخب در مراسم اختتامیه جشنواره در بهار 98 معرفی خواهد شد و به نمایش درخواهد آمد. سپس کلیپ انیمیشن دیگری از دنیای وب برای حاضران پخش شد.

دکتر حبیب میدانچی که به همراه فرزندش اجرای این مراسم را برعهده داشت، گفت: این جشنواره در دو بخش برگزار می شود؛ بخش فیلم کوتاه و وب سری ها که در ژانرهای مختلف تولید محتوا می کنند. این جشنواره ایده ها را جذب و ارزیابی می کند و به عنوان یک شتاب دهنده کمک می کنند تا آثار متفاوتی در این عرصه تولید شوند.

در ادامه دکتر شیخ السلامی عضو هیئت انتخاب این جشنواره نیز طی سخنانی بیان کرد: من و دوستانم حدود 14 ساعت است که در تلاشیم برای اینکه به نتیجه برسیم و خوشحالم که به نتیجه رسیدیم. ما دهه شصتی ها روزهای کمی داشتیم که رویایی باشد و امروز خوشحالم که مسئولین برای کودکان وقت گذاشتند و نسل بعدی قطعا زندگی بهتری از ما خواهند داشت.

وی ادامه داد: امیدوارم برای این 20 ایده نیز اتفاقات خوبی رخ دهد که بخش اعظمی از آن توسط بخش خصوصی رقم خورده و در خرداد ماه نیز بتوانیم حاصل این همکاری را ببینیم و سال آینده مسئولین دولتی در این جشنواره صرفا به عنوان حامی معنوی حضور داشته باشند.

در ادامه نوبت به رونمایی از اپیلیکشین های کودکان رسید؛ که در این بخش اپلیکیشن "تاچستان"،"ایوتون"،"دنیای شیرین نبات" و"مداد" از جمله اپ هایی هستند که محیطی برای تامین محتوا در اختیار صاحبان ایده می گذارند و به عنوان اپ های برجسته این جشنواره انتخاب شدند و از تولید کنندگان آن ها تقدیر و تشکر به عمل آمد.

همچنین آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز گفت: فضای جامعه ما با 13 میلیون مخاطب کودک و نوجوان مواجه است. نسلی که با فضای مجازی زندگی می کند و آسیب پذیرترین قشر در این فضا هستند. اگر برای این نسل متناسب با شرایط فرهنگی اجتماعی جامعه فکر نکنیم، آینده این نسل را از دست خواهیم داد. راهکار ما تاکنون منع دسترسی به فضای مجازی بوده و در جامعه ای که بچه ها برای پدران خود فیلترشکن نصب می کنند، این راهکار تقریبا مفهوم و معنای خودش را از دست می دهد.

وی بیان کرد: ما به لحاط محتوایی فرهنگی غنی داریم و به لحاظ بهره گیری از هنرمندان توانا برای تهیه خوراک فرهنگی برای فرزندان، ظرفیت های بزرگی داریم.

وزیر ارتباطات با اشاره به چشم انداز و عملکرد جشنواره کودکآنلاین گفت: آنچه ما انجام دادیم، سه حلقه داشت. حلقه اول، پلتفرم ها بودند. چهارتا از سکوهای نرم افزاری اپ کودک را درست کردند. کودکانی که در تلویزیون می دانند باید به سمت شبکه پویا بروند اما متاسفانه نمی دانند در فضای مجازی باید به کجا بروند؟ پس ما باید نشانی مناسب با کودکان تولید کنیم و سکوسازان را تشویق کنیم تا سکوهای مناسب کودک و نوجوان را به وجود بیاورند.

وی اظهار کرد: اقتصاد دیجیتال و اقتصاد پلتفرمی مهم ترین زنجیره ها هستند. ما در محتوا تخصص نداریم و صرفا برای انتخاب شده های جشنواره، شتاب دهنده و متخصص آوردیم و امشب، شب انتخاب پلتفرم هایی است که در زنجیره قبل ایجاد شده اند. محصول تولیدشده مورد استفاده قرار می گیرد و اقتصاد زنجیره اول که ایده اش مورد حمایت قرار گرفته، مورد استفاده قرار می گیرد. مرحله بعد، ترویج است. از اردیبهشت آینده، جشنواره با سرعت بیشتری حرکت می کند و این گروه ها به جمع های مختلف می روند و از آنجا که قابلیت تکثیرشدن دارند، براساس مسئولیت اجتماعی یادگیری صورت می گیرد.

آذری جهرمی گفت: در گذشته وقتی نزد علما می رفتیم، می گفتند بچه ها به عالمی می روند که کسی کنار آنها نیست. امروز پدر و مادرها می توانند بدون حضور کنار بچه ها در فضای مجازی باشند. 14 درصد پدر و مادرها اصلا از این ابزارها اطلاعی نداشتند و امروز ما چهار- پنج محصول خوب برای مدیریت این فضا داریم.

او تأکید کرد: این سه زنجیره اگر به هم بچسبد، استعدادها شکوفا می شود. ما در برابر کودکان مسئولیم، نه به این دلیل که ثمره هستند، بلکه در برابر کشور مسئولیم. ما باید سکوسازان را تشویق کنیم چون برای رسیدن به اقتصاد پویا باید به سمت زنجیره پلتفرمی برویم. تولید محتوا و جامعه مخاطب اهمیت دارد و ترویج، مرحله سوم این زنجیره است و در این راه باید قابلیت سمن ها را شناخت.

وزیر ارتباطات در پایان گفت: از همه دست اندرکارانی که به این رویداد کمک کردند و آن را حمایت کردند، حتی آنها که نقد کردند، تشکر می کنیم و امیدواریم ثمره زحمات همه شما، برای آینده ایران نتیجه بخش باشد.

در ادامه ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور، در سخنانی گفت: وزیر ارتباطات این برنامه را از سر دلسوزی راه انداخته، آن را مدیریت کرده و به یکی از نقاط خالی در سیستم حکومتی کشور پرداخته است. با توسعه فضای مجازی، شکل گرفتن اقتصاد و تحول دیجیتال و کسب و کارهای مبتنی برنوآوری و تنوع فناوری های هم گرا، مستلزم این هستیم که بسیاری از ساختارهای قوانین و مقررات مورد تجدیدنظر قرار بگیرد و متاسفانه متناسب با سرعت تحولات کشور، با تصمیم گیری و کمک به توسعه این فضا در کشور مواجه نیستیم.

وی اظهار کرد: همانطور که آقای جهرمی گفت، کودکان قاعده هرم جمعیتی استفاده کننده از فضای مجازی کشور هستند و در این فضا که کودکان و خردسالان که سپاهی 13 میلیونی را تشکیل می دهند، با حجم بزرگی از نگاه کارتونی به دنیا زندگی را شروع می کنند، از پلتفرم ها آموزش می گیرند و با سیمولاتورهای فضای مجازی وارد بازار کار می شوند، باید بدانیم که این زنجیره پیچیده است. این زنجیره توسط کمپانی های بزرگ و قدرتمند دنیا در حال مدیریت شدن و به دست آوردن بازار است و با توجه به اینکه بازار این حوزه بدون نظارت دولت است و می توانند فتح شوند، ما باید چه کنیم؟ از یک سو مواجه با بازاری جهانی هستیم که در حال تولید محتوای متنوع است و انواع خدمات را ارائه می دهد و از سوی دیگر، اگر ما فقط مصرف کننده باشیم، به تدریج این قدرت و نقش را که هم زندگی خوبی داشته باشیم و هم برای دیگران این زندگی را ترسیم کنیم، از دست می دهیم.

دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور بیان کرد: باید بدانیم که این تعریفی از قدرت است. با این تعریف ما باید چه کنیم؟ باید اقداماتی مثل برنامه امشب صورت بگیرد. هرچند ما نواقص زیادی داریم. کیفیت کالای خارجی بسیار بهتر از ماست. آنها به تکنولوژی نزدیک تر بوده اند و از تکنولوژی از خاستگاه آنها وارد کشور ما می شود. برای بومی سازی فرهنگی، باید متخصصان در حوزه های مختلف جامعه شناسی، فرهنگ ، روانشناسی و ... را داشته باشیم و با بخش خصوصی ترکیب کنیم. همانطور که نت فیلیکس و کمپانی های هالیوود را در نظر می گیرند. البته خوشبختانه عامل تعیین کننده، مغزافزار است و این به خلاقیت های مردم وابسته است. ما به مردم باور داریم. جریانی که در کشور ما شروع شده، قدرتمند است. کشور ما در شکل گرفتن پلتفرم ها و کسب وکارهای دیجیتال در منطقه سرآمد است و امیدواریم موانع کمتر شود.

او همچنین اظهار کرد: ما در شورای عالی فضای مجازی سعی می کنیم که این فضا را فراهم کنیم و در حوزه های مختلف هم این کار را کرده ایم. یکی از کارهای ما رفع مشکل بیمه های تأمین اجتماعی برای فعالان حوزه مربوط به فضای مجازی در استان ها بود. آنها از معافیت بیمه ای برخوردار شدند و اتحادیه تشکیل شد تا مشکلات حوزه بیمه تأمین اجتماعی را برطرف کند.

در ادامه این مراسم نوبت به تقدیر از ایده های برتر رسید که از میان 44 اثر منتخب، به مرحله بعد راه یافتند.

"جنگل آبی" مهدی خرمیان

"تنها ماموت دنیا" نیما میربابایی

"اقای اُه"سیدصادق لواسانی

"بازنوازی و تصویرگری آهنگ های کلاسیک جهان" پوریا عبدالهی چهاردانگه

"دارالوحوش" مهدی شاهمیری

"پیت و بمبو" ایمان محمدامینی

"چهل دیو" وریا نیک منش

"خبیث های قطب شمال" پریسا شمس

"سبزیجات خنگول" رضا احمدیاری

"دوقلوهای خل وچل" نوید علی اکبر

"گوشت و پیاز و دنبه" اعظم مهدوی

"خوره ها" وحید گلستان

"به همین سادگی" میثم زیدی

"دفتر سیاستگذاری در امور داخلی" پوپک کفیری

"بوگولو" اسداله دیانتی

"سال صفر" کوروش مشهدی

"ایربراش" محسن شیری

"غاز کاراگاه" سعید ترخانی

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۸

فهیمه پناه آذر/روزنامه نگار

برگزاری پی درپی کنسرت های موسیقی خارجی در ایران و اجراهای متعدد و درجه یک می تواند یک آرزوی شیرین برای دوستداران موسیقی جهان و گروه های مطرح باشد. اما در ایران دوستداران این نوع موسیقی در طول یک سال می توانند مخاطب یک یا چند گروه باشند.
عموما در ایران حضور گروه های خارجی و برگزاری کنسرت که در دست بخش خصوصی است، حتی به اندازه انگشتان یک دست هم نمی رسد؛ البته جای خالی چهره های شاخص و درجه یک جهان نیز محسوس است؛ گروه هایی هم که به ایران می آیند جزو اتفاقات روز جهان نبودند، هر چند حرکت های مؤثری اتفاق افتاده اما چون مستمر نبوده و هرازگاهی توسط یک بخش خصوصی رخ داده، فراموش شده اند.
با این اوصاف و در قیاس با دیگر کشورها در برگزاری کنسرت همپا با اتفاقات جهانی نیستیم و به گفته محمد سریر، نبود یک سیاست و برنامه واحد در طول سال و عدم استمرار در دعوت از گروه های خارجی نشان می دهد که راه دور و درازی را در پیش داریم تا به پای دیگر کشورها برسیم.

براساس سیاست های مقطعی پیش می رویم
محمد سریر، آهنگساز و موسیقیدان به جای خالی سیاستگذاری های مدون در طول سال اشاره کرده و با بیان این مطلب که اصولا کنسرت ها در کشورهای مختلف براساس سیاست ها و برنامه ریزی های مدون برگزار می شود، به همشهری می گوید: متأسفانه در ایران برنامه مدونی وجود ندارد و کنسرت هایی که برگزار می شود براساس سیاست های مقطعی زمانی است و هیچ برنامه ریزی جدی وجود ندارد. مشکل کلی ما سیاستگذاری است و اینکه چه نوع اجرای موسیقی برای مخاطب امروز کشور و نسل جدید خوب است و مردم با چه موسیقی هایی باید آشنا شوند.
سریر به برگزاری جشنواره ها نیز اشاره می کند و معتقد است که گاهی گروه های درجه اول و مطرحی هم به جشنواره های مختلف می آیند اما به دلیل نبود استمرار و برنامه ریزی اجرا در طول سال، اجراهای موفق فراموش می شود.

مردم را در نظر بگیریم
این آهنگساز ادامه می دهد: کنسرت هایی که به ایران می آیند باید نگاه جدید را به مخاطبان معرفی کنند و مردم با اندیشه نو مواجه شده و ارتقای هنری داشته باشند. نکته دیگری نیز وجود دارد؛ اینکه نگاه مدیران وقت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با نگاه های متفاوت مسئولان ارشد مواجه است و این نگاه ها با آمدن مدیران جدید تغییر کرده و مسئولان ارشاد هم بر همان اساس تصمیم می گیرند. اگر بخواهیم برنامه ریزی دقیقی در این زمینه داشته باشیم باید در راستای سیاست های فرهنگ عمومی جامعه حرکت کنیم. سیاست ها را تدوین کرده و برنامه ریزی های لازم را انجام دهیم. البته سیاست ها نیز تدوین شده اما در بسیاری بخش ها نادیده گرفته شده است که یکی از آنها چگونگی دعوت و اجرای گروه های موسیقی بزرگ و شناخته شده در کشور است.

ریسکی که بر گردن بخش خصوصی است
هر چند سریر به نوع سیاستگذاری ها و تغییر سلیقه ای و مقطعی مدیران اشاره می کند اما نوع دعوت و هزینه های سرسام آور آن را نیز نباید فراموش کرد. عموما دعوت و حضور کنسرت های خارجی در دست بخش خصوصی است. بخش خصوصی که در ماه های اخیر به واسطه وضعیت اقتصادی و بالا رفتن قیمت دلار و یورو دیگر به آوردن همان چند گروه هم فکر نمی کند و برگزاری کنسرت های خارجی در ایران را ریسک بزرگی می داند. رامین صدیقی، مدیر نشر هرمس ازجمله افرادی است که گروه های زیادی را برای اجرا به ایران آورده است. وی درباره حضور کنسرت ها و سختی هایش به همشهری می گوید: اینکه چه گروهی بیاید بستگی به سلیقه و نیاز مخاطب و هزینه های درنظر گرفته شده دارد. خوشبختانه گروه هایی که در این سال ها اجرا داشتند مورد استقبال مردم قرار گرفتند و با توجه به کاری که داریم دیگر با سلیقه مخاطب نیز آشنا هستیم.

با این هزینه ها حضور گروه ها کمتر می شود
صدیقی به وضعیت اقتصادی اشاره می کند و می گوید: همیشه تلاشمان این است که بهترین اجراها را به ایران دعوت کنیم و عموما بعد از انتخاب گروه به صورت تلفنی، حضوری یا مکتوب دعوت صورت گرفته و مذاکرات انجام می شود. این دعوت علاوه بر هزینه دستمزدها و ویزا و اقامت، هزینه های دیگری همچون لجستیک، اجاره سالن، خورد و خوراک و... نیز دارد که اگر مقرون به صرفه نباشد، نمی توانیم کاری انجام دهیم. با توجه به وضعیت اقتصادی امروز نیز به طور حتم حضور گروه ها کمتر می شود؛ چراکه هزینه ها به صورت ارزی بوده درحالی که درآمدزایی ما به صورت ریالی است. برای سال آینده هم پیش بینی خوبی ندارم؛ چراکه با توجه به این هزینه ها نمی توانیم به مخاطب فشار بیاوریم. افزایش قیمت بلیت در این وضعیت درست نیست و مخاطب پذیرا نخواهد بود. صدیقی در پاسخ به این سؤال که بخش دولتی چگونه می تواند در این زمینه حمایت کند، می گوید: بخش خصوصی همیشه در حال ریسک است و بخش دولتی ناظر است و به نظرم با اینکه حمایت کردن اتفاق خوبی است اما بخش دولتی همان کار نظارتی را انجام دهد و حمایت دیگری نداشته باشد؛ چراکه هر حمایتی باعث می شود سلیقه ها و خواسته هایی نیز تحمیل شود.

لینک خبر :‌ روزنامه همشهری
تهران-ایرنا- جشنواره ی موسیقی فجر که امسال سی و چهارمین دوره ی خود را پشت سرگذاشت هنوز در آغاز راهی است که نیاز به بازاندیشی ها و رویکردهای همراه تامل دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۸ سایت های دیگر : موسیقی ایرانیان

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری، یکی از راه های بررسی اصولی و تخصصی حوزه های مختلف به خصوص در حیطه ی هنری، مراجعه و گفت وگو با متخصصان و صاحبنظران در این عرصه است. یکی از متخصصان حوزه موسیقی کریستف رضاعی است.
کریستف رضاعی (متولد 1345) آهنگساز و نوازنده پیانو، متولد فرانسه از مادری فرانسوی و پدری ایرانی است.
رضاعی فارغ التحصیل رشته موسیقی (پیانو، آواز و تئوری) است و حاصل سه دهه فعالیت حرفه ای وی از زمان اقامت در ایران، ساخت آهنگ های متعددی برای فیلم های سینمایی داستانی و مستند و کوتاه، تبلیغات تلویزیونی، آلبوم های موسیقی و ترتیب دادن کنسرت های باروک در ایران و هند بوده است.
آبادان (1381)، پرونده هاوانا (1384)، کنعان (1386)، چهل سالگی (1387)، زیرآب (1388)، سعادت آباد (1389)، چه خوبه که برگشتی (1391)، نارنجی پوش (1390)، ماهی و گربه (1392)، در دنیای تو ساعت چند است (1393)، اژدها وارد می شود (1394) و نگار (1396) از جمله فیلم هایی است که رضاعی آهنگسازی آن را بر عهده داشته است.
جایزه نخست مسابقه سرود صلح برای هزاره سوم ، جایزه بهترین موسیقی فیلم جشن حافظ برای فیلم در دنیای تو ساعت چند است؟ و سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر برای فیلم نگار از جمله جوایز و افتخارات رضاعی در زمینه موسیقی است.
آنچه در ادامه می آید گفت وگوی کریستف رضاعی با پژوهشگر ایرنا به بهانه ی جشنواره ی موسیقی ای که گذشت است.
رضاعی درباره جشنواره موسیقی فجر گفت: به نظر می رسد این جشنواره خیلی منشا اثر نیست و به دلیل مجموعه ای از شرایط امکان رشد ندارد و متاسفانه همواره در سایه فستیوال فیلم فجر بوده است. چون تقریبا با آن همزمان است (با چند روز فاصله)؛ و این باعث می شود که اصل اتفاقی که در شهر می افتد بیشتر به فیلم اختصاص یابد و فستیوال موسیقی و تئاتر (البته تئاتر کمتر از موسیقی) خیلی زیر سایه فستیوال فیلم فجر باشند.

رضاعی در بیان علل بی اثر بودن جشنواره موسیقی فجر ادامه داد: در تبیین این وضعیت مشکلات مدیریتی هم هستند که البته مختص به فستیوال موسیقی نیستند و در کل کشور این مساله هست؛ اما این جشنواره متاسفانه خیلی روشن و واضح نیست. امسال ظاهرا گروه های موسیقی مطرح نسبت به سال های قبل کمتر بوده اند یا تنوعشان کمتر بوده است.
به هرحال واضح است این که فستیوال فجر متاسفانه هر سال یک رنگ دیگری پیدا می کند؛ ولی امسال خیلی کم رنگ تر از سال های قبل بوده است که این مساله یا از مدیریت می آید یا از سیاست که این را دقیقا نمی دانم ولی ظاهرا متاثر از همه اینها است.

**34 ساله ی نابالغ
این موسیقیدان تصریح کرد: در این چند سال اخیر وضعیت اقتصادی مملکتمان خیلی خوب نیست؛ مردم به سختی می توانند زندگی کنند و درآمد داشته باشند، بچه هایشان را مدرسه ببرند یا صاحب خانه باشند و... و این چیزی نیست که بتوان آن را انکار کرد و از آن گذشت؛ چراکه واقعیتی است که یا از سیاست های خارجی یا از مدیریت های داخلی می آید و این باعث می شود که فرهنگ لطمه ی اول را بخورد. در نتیجه ی این مشکلات مالی و معیشتی، مسائل فرهنگی به اولویت دوم یا سوم بدل می شود.
وی افزود: از طرف دیگر وقتی می خواهیم گروه های خارجی را دعوت کنیم مسائل مالی شدت می یابد؛ در یک سال اخیر خرج ها سه یا چهار برابر شده است. در آن سال هایی هم که بیشتر از گروه های خارجی دعوت می کردیم، هزینه خیلی بالا بود و به هرحال دستمزدهایی که گروه های خارجی می گیرند نسبت به دستمزدهایی که در مملکت ما وجود دارد، خیلی بالاتر است؛ و در این یک سالی که گذشت نرخ تورم، ارزش دلار و یورو هم بالا رفت و این شرایط را خیلی بدتر کرد. من فکر می کنم هیچ وقت شرایط درستی از نظر اقتصادی برای فستیوال فجر موسیقی وجود نداشت.البته 4، 5سال پیش اتفاقات جالبی افتاده بود که آن هم مربوط به دورانی است که وضعیت اقتصادیمان بهتر بود.
رضاعی ادامه داد: به جز اقتصاد، یک زمانی در فستیوال فیلم فجر قسمت بین الملل و داخلی با هم بود که البته در نهایت این دو از هم جدا شد؛ فکر می کنم الان بخش بین الملل فیلم در خرداد ماه است و عملا دیگر خیلی ربطی به فستیوال فجر و بهمن ماه ندارد و دبیرشان هم فرق دارد.
چرا این اتفاق افتاد، چون دیدند مشکلاتی هست. من فکر می کنم سال ها در سایه ی فستیوال فیلم بودن برای موسیقی و تئاتر چیز جالبی نیست و باید یک آنالیز دقیقی در این مساله کرد و شاید بهتر باشد موسیقی و تئاتر را هم از این جدا کرد چرا که باعث می شود موسیقی نتواند به خوبی جایگاه و مخاطب خودش را پیدا کند .
این موسیقیدان و برنده سیمرغ بلورین ادامه داد: من امسال بیش از گذشته در جشنواره فیلم فجر بودم و دیدیم که مردم می آیند، استقبال می کنند، صف می بندند و می روند فیلم می بیننند؛ و این مردمی که می آیند فیلم ببینند، هفته بعدش نمی روند کنسرت ببینند. به رغم این که جمعیت تهران خیلی زیاد است اما مخاطبین موسیقی خیلی زیاد نیستند و آنهایی که فیلم می بینند، ممکن است نخواهند موسیقی ببینند و بشنوند یا برعکس. و اینها می تواند باعث عدم استقبال گسترده و بازخورد نداشتن جشنواره موسیقی و یکی از دلایل عدم موفقیت این فستیوال باشد.

**جشنواره ای در سایه
رضاعی در تبیین وضعیت موسیقی در جشنواره فجر بی برنامه گی را یکی از نکات اثرگذار شمرد و بیان داشت: تغییر زمانی جشنواره و جدا کردن آن از جشنواره فیلم و تئاتر ممکن است در استقبال مخاطبان و کمیت شنوندگان و دیده شدن این فستیوال موثر باشد اما مساله کیفیت آن کاملا به مدیریت فستیوال و انتخاب گروه ها ربط دارد. در دوران جشنواره شهر پر از بنرها و تبلیغات فستیوال فیلم می شود ، در صورتی که این اقبال در مورد موسیقی بسیار کمتر است.
وی افزود: زمانی که در این جشنواره اجرا و ارتباطات بیشتری داشتم شاهد بودم که در مورد گروه های خارجی خیلی دیر اقدام می شود که البته این اتفاق حتی در مورد گروه های داخلی هم می افتد و من فکر می کنم که از همین الان باید فستیوال فجر 1398 شروع به پیگیری امور، کارها و گروه هایی کند که قرار است در آن فعال باشند. و یک برآوردی داشته باشند تا ببینند می توانند به آن بودجه و اهداف مطلوب نظرشان برسند یا نه. اما همه کارها در لحظه آخر انجام می شود که می آیند به گروه ها می گویند که خواهش می کنیم کمتر دستمزد بگیرید یا کمتر هزینه کنید ولی این امری نادرستی است که کسانی که در موسیقی هستند نمی توانند به دلیل یک مدیریت نادرست از دستمزدشان بگذرند. چراکه تنها منبع درآمدی که دارند همین است.
گروه های خوب خارجی و حتی داخلی که برنامه های تدوین شده ای برای طولانی مدت دارند، ممکن است نتوانند سال آینده حضور داشته باشند؛ و وقتی که دیر اقدام می شود گروه هایی که در آن زمان می توانند بیایند ممکن است خیلی باکیفیت نباشند. و فکر می کنم هر فستیوالی باید چنین برنامه ریزی های بلند مدتی داشته باشد .

**موسیقی پس از انقلاب، پیشرفت یا پسرفت؟
رضاعی در پاسخ به این سوال که چرا فیلم و سینما پس از انقلاب حرکتی روبه جلو و بالنده داشت اما موسیقی انگار پسرفت کرده است تایید کرد: بله موافقم که بعد از انقلاب فیلم و سینما رشد کرد اما موسیقی پسرفت کرد. حتی در زمینه تئاتر هم فکر می کنم این اتفاق افتاده است و بعد از انقلاب فعالیت تئاتریمان به نسبت موسیقی خیلی بیشتر شده است. سینما را جدا می کنم چون سینما دست نیافتنی است که شاید تنها بتوان خوانندگان پاپ و مقبولیت مردمی آن در موسیقی را با سینما مقایسه کرد.
این نوازنده و آهنگساز ادامه داد: من از سالی که از فرانسه به ایران آمدم (1374) و مقیم ایران شدم، همیشه احساس می کنم که حساسیت وزرات ارشاد نسبت به موسیقی، بیشتر از حساسیتی است که نسبت به تئاتر دارد. موسیقی یک هنر سخت است. تصور کنید شما به عنوان یک هنرپیشه اگر استعداد گویندگی یا حضور شخصیتی داشته باشید، می توانید خیلی سریع وارد تئاتر بشوید، دوره هایی را داشته باشید و مطرح شوید اما موسیقی به این سادگی نیست. شما هر سازی که بخواهید یادبگیرید، حداقل زمانی که باید صرف کنید 10سال است. این یعنی نوازنده تنها با ساز خود است.
وی افزود: بعد از آن باید مطرح بشوید و نوازندگی گروهی هم مشکلات خودش را دارد. هنر موسیقی، هنری بسیار سخت و خیلی تنها و تخصصی است؛ این قسمت تخصصی آن که دیده نمی شود خیلی زیاد است و فکر می کنم این تخصصی بودن خیلی بیشتر از تئاتر و سینما و پروسه رسیدن به آن خیلی طولانی تر است.
در فیلم شما آزمون و خطا زیاد دارید، کارگردان می تواند با یک دوربین شروع به فیلمسازی کند اما منِ نوازنده نمی توانم با کنسرت به تنهایی اجرا کردن را شروع کنم.باید به یک جایی برسانم که مسوول موسیقی و نوازنده ی خودم باشم، کنسرت بدهم و یک چیز با کیفیت ارائه کنم .
ضمن این که همانطور که گفتم به نظرم ارشاد همیشه نسبت به موسیقی در مقایسه با سایر موضوعات حساس تر بود و این باعث شد که بعد از انقلاب وضع موزیسین ها و نوازندگان همواره به سختی بگذرد. بعد از آن و در دوران جنگ وضعیت موسیقی و تدریس آن خیلی زیاد نبود، یک نسلی را از دست دادیم و چند سالی وقفه و فاصله ای در آموزش موسیقی و آموخته هایی که اساتید موسیقی باید منتقل می کردند، رخ داد. ضمن این که آن قسمت موسیقی غیرایرانی هم تدریسش ضعف دارد و این نکته ای است که باید قبول کرد.
رضاعی ادامه داد: شما بینید در اروپا چطور سازهای سمفونیک را تدریس می کنند و اینجا چگونه است. ضمن این که تعداد اساتیدی که وجود دارد و مجموع این مسائل به نظرم باعث می شوند تا موسیقی در مقایسه با سایر هنرها مقداری سخت تر بگذرد و ضعف داشته باشد.
80% اتفاقات فجر منتج از گروه های داخلی است، به همین دلیل ممکن است آن گونه که سینما رشد کرده است فستیوال فجر نتوانسته رشد و خود را مطرح کند.

**چاره کار
رضاعی در انتها و در ارائه راه حلی برای برون رفت از این مشکل خاطر نشان کرد: اگر وزارت ارشاد می خواهد که اتفاقی در فستیوال فجر بیفتد و تغییراتی روی دهد، باید خیلی مسائل را درونی ببیند، این که چطور باید مدیریت را عوض کرد، انتخابات را عوض کرد و به آن شکل داد و این می تواند خیلی کوتاه تر شود.
بهترین فستیوال های دنیا با سه چهار کنسرت شروع کرده اند و کم کم کیفیت را بالا برده اند و امروز ممکن است برگزار کننده ی کنسرت های زیادی باشند ولی همه با کیفیت هستند. یک روش بازاریابی اجتماعی و هنری عمیقی نیاز است که جهت این فستیوال عوض شود و به سمت اجرایی شدنی ثابت و یک شکل برود، نه به این صورتی که هرسال به یک شکل جدید و توام با مشکلاتی باشد.
رضاعی در پاسخ به چگونگی جایگاه و کارکرد مرکز موسیقی افزود: این مرکز باید وجود داشته باشد. نمی دانم از لحاظ هنری چه کارهایی می کنند و من فقط در زمینه مجوز کنسرت و مجوز فروش سی.دی هایی که منتشر می شود با آنها در ارتباط بوده ام. خیلی به آقای ترابی مدیر این مجموعه ارادت دارم و از سال ها پیش ایشان را می شناسم؛ خیلی فعال و روشنفکر هستند و افقی که از نظر هنری دارند به نظرم خیلی درست، باز و زیبا است؛ ولی قطعا ما هنرمندان دوست داشتیم فعالیت موسیقی و کمکی که به هنرمندان می کردند بیشتر بود و این یک تقاضای همیشگی از دولت است.
من فکر می کنم این دوره از مرکز موسیقی دوره خوبی است چون کیفیت دوره ها بستگی زیادی به شخصیت های مدیر این مرکز دارد. در نهایت و به هرحال کار کردن در دوره ای که به دلیل غلبه ی سایر مشکلات، فرهنگ خیلی مطرح نیست، سخت است .

پژوهشم**9480

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تهران - ایرنا - نشست هیأت امنای انجمن موسیقی ایران با موضوع بررسی عملکرد این انجمن در سال های96 و 97 برگزار شد.

به گزارش روز شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا از روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این جلسه که با حضور معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد گزارشی از برنامه ها و فعالیت های انجمن موسیقی ایران در سال96 و 97 و برنامه های آینده انجمن ارائه شد.
در ادامه این نشست همچنین موارد و تکالیفی به ویژه درباره بازنگری اساسنامه و اصلاح ساختار و فرایندها و همچنین انضباط و شفافیت مالی بیشتر مصوب و ابلاغ شد.
جلسه هیأت امنای انجمن موسیقی ایران با حضور سیدمجتبی حسینی؛ معاون امور هنری، علی ترابی؛ مدیرکل دفتر موسیقی و عضو هیات امنای انجمن موسیقی ایران، داود گنجه ای، حسن ریاحی، عبدالحسین مختاباد و احمد صدری (اعضای هیدت امنای انجمن)، حمید قبادی؛ مشاور اجرایی و امین مویدی؛ مشاور برنامه ریزی و نظارت راهبردی معاونت هنری، علی ثابت نیا، مدیر عامل انجمن موسیقی ایران، بازرس قانونی و حسابرس مستقل و مدیران انجمن، برگزارشد.
فراهنگ ** 9494 ** 1355 **

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مدیر بخش بین الملل سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از ثبت نام 14 کشور برای حضور در سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران خبر داد و گفت: ثبت کشورها و آژانس های ادبی تا 21 اسفند ماه ادامه خواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری فارس، احمد شاکری درباره ثبت نام کشورها برای حضور در بخش بین الملل نمایشگاه کتاب تهران گفت: تاکنون 14 کشور برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران ثبت نام داشته اند و ثبت نام تا 21 اسفند ادامه دارد.

وی ادامه داد: کشورهایی نظیر چین (مهمان ویژه)، ژاپن، آلمان، هند، اتریش، کره جنوبی، روسیه، سوریه، افغانستان، عمان، صربستان، قطر، ارمنستان و لبنان ثبت نام خود را انجام داده اند.

مدیر بخش بین الملل سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران درباره درباره بازار جهانی کتاب نیز عنوان کرد: در بخش بازار جهانی هم 10 متقاضی که شامل آژانس های ادبی، ناشران فعال ایرانی در حوزه بین الملل و طرح های حمایتی آثار ایرانی در بازارهای جهانی ثبت نام داشته اند.

شاکری در پایان خاطر نشان کرد: 10 نهاد فرهنگی فعال ایرانی در حوزه بین الملل نیز تاکنون در بخش بین الملل ثبت نام انجام داده اند.

سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از تاریخ 4 تا 14 اردیبهشت ماه 1398 در مصلی امام خمینی(ره) برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
اعلام دومین دوره نظرسنجی چشمه خوان، درگذشت ناصر مقتدری، اعلام آمادگی 14 کشور برای حضور در بخش بین الملل نمایشگاه کتاب، بازدید مدیران کمیته های سی ودومین نمایشگاه کتاب تهران از مصلی امام خمینی(ره) و چاپ کتاب "به رنگ طاووس به رنگ کلاغ" اخباری از حوزه فرهنگ و ادبیات هستند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۸

به گزارش هنرآنلاین براساس اخبار رسیده، نتایج دومین دوره نظرسنجی چشمه خوان هم زمان با افتتاحیه هفتمین کتاب فروشی نشرچشمه در شعبه کارگر اعلام شد. برگزیدگان این نظرسنجی که در پنج بخش درمان فارسی، مجموعه داستان فارسی، رمان خارجی، شعر فارسی و مطالعات سینمایی از اهل قلم نشرچشمه انجام شده بود، به قرار زیر اعلام شدند:

سعید عقیقی با اثر "سینمای آزار" در بخش مطالعات سینمایی

سیدعلی صالحی با مجموعه شعر "دختر ویلون زن در کوچه های برفی آذرماه" در بخش شعر فارسی

پیمان هوشمندزاده با اثر "روی خط چشم" در بخش داستان فارسی

عطیه عطارزاده با اثر "راهنمای مردن با گیاهان دارویی" در بخش رمان فارسی

مهدی نوید با ترجمه اثر "مالون می میرد" در بخش داستان خارجی

درگذشت یک ناشر

ناصر مقتدری، ناشر درگذشت. براساس اعلام اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، مراسم تشییع پیکر و خاک سپاری ناصر مقتدری مدیرمسئول انتشارات ارغوان، روز یکشنبه 19 اسفندماه، ساعت 9 صبح، از منزل او به سمت قطعه 213 بهشت زهرا برگزار می شود.

همچنین مجلس ترحیم این ناشر از ساعت 16 تا 17:30 روز سه شنبه 21 اسفندماه، در مسجدالزهرا (س)، واقع در خیابان خواجه عبدالله انصاری، خیابان شهید عراقی برگزار می شود.

انتشار گزیده اسرارالتوحید

کتاب "به رنگ طاووس به رنگ کلاغ" گزیده اسرارالتوحید تالیف داوود غفارزادگان توسط انتشارات کتاب نیستان منتشر شد.

این کتاب از مجموعه "خرده مینا بر خاک" به چاپ رسیده که بازخوانی شاهکارهای نثر کهن این سرزمین است.

شیوه کار چنین بوده است که هر اثر چندین پاره شده و قطعه ها با آرایشی جدید و بر اساس نگاهی داستانی دوباره در کنار یکدیگر قرار گرفته اند. فرازهای مهم تر و داستانی تر گزیده شده اند، اما در عین حال، کلمه ای بر متن ها افزون نشده است، جز تغییراتی در حد رسم الخط و علائم نگارشی و پاراگراف بندی که درواقع شان ادبی ندارند و فقط تمهیداتی برای بهتر خوانده شدن به شمار می روند. در هر یک از کتاب ها، پاره ای واژه ها تعابیر و اصطلاحات دشوار معنا شده اند تا خوانندگان جوان تر، از سرخوشی مطالعه نثر کهن به علت دشواری های زبانی محروم نشوند.

بازدید مدیران کمیته های سی ودومین نمایشگاه کتاب تهران از مصلی امام خمینی(ره)

مهدی اسماعیلی از بازدید مدیران کمیته ها و بخش های سی و دومین نمایشگاه از مکان برگزاری این رویداد فرهنگی خبر داد.

معاون اجرایی سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از بازدید مدیران نمایشگاه از مصلی تهران خبر داد و گفت: مدیران کمیته های ناشران داخلی و بین الملل روز شنبه 18 اسفندماه از مصلی امام خمینی (ره) بازدید کردند و جانمایی بخش های خود را انجام دادند. در این بازدید مدیران بخش های عمومی، دانشگاهی، کودک و نوجوان و دیجیتال، مدیران بخش های رفاهی و اجرایی نیز حضور داشتند.

اعلام آمادگی 14 کشور برای حضور در بخش بین الملل نمایشگاه کتاب تهران

احمد شاکری درباره ثبت نام کشورها برای حضور در بخش بین الملل نمایشگاه کتاب تهران، گفت: تاکنون 14 کشور برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران ثبت نام داشته اند و ثبت نام تا 21 اسفند ادامه دارد.

او ادامه داد: کشورهایی نظیر چین (میهمان ویژه)، ژاپن، آلمان، هند، اتریش، کره جنوبی، روسیه، سوریه، افغانستان، عمان، صربستان، قطر، ارمنستان و لبنان ثبت نام خود را انجام داده اند.

مدیر بخش بین الملل سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران، درباره درباره بازار جهانی کتاب نیز توضیح داد: در بخش بازار جهانی هم 10 متقاضی که شامل آژانس های ادبی، ناشران فعال ایرانی در حوزه بین الملل و طرح های حمایتی آثار ایرانی در بازارهای جهانی ثبت نام داشته اند.

شاکری افزود: 10 نهاد فرهنگی فعال ایرانی در حوزه بین الملل نیز تاکنون در بخش بین الملل ثبت نام انجام داده اند.

سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از تاریخ 4 تا 14 اردیبهشت ماه 1398 در مصلی امام خمینی(ره) برگزار خواهد شد.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
نخستین جلسه شورای نظارت و ارزیابی سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران با حضور ایوب دهقانکار رییس شورا و مدیران کارگروه ها و بخش های نظارتی، محتوایی و اجرایی برگزار شد
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۸ سایت های دیگر : خبرگزاری آریا

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ایوب دهقانکار در این جلسه با تأکید بر هم افزایی بخش ها در نظارت بر اجرا و محتوای سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: شواری نظارت یک مجموعه یکپارچه است که به همه شئونات نمایشگاه نظارت خواهد داشت. تلاش خواهیم کرد با هم افزایی بیشتر نسبت به نظارت بر محتوا و اجرای کلیه فعالیت های نمایشگاه اقدام کنیم.
در ادامه این جلسه اعضای شورای ارزیابی و نظارت نمایشگاه به بحث و تبادل نظر پرداختند.
همچنین با پیشنهاد رییس شورا مقرر شد در ایام برپایی نمایشگاه سامانه پیامکی به منظور دریافت و رسیدگی به شکایات راه اندازی شود. شماره این سامانه پیامکی در آینده نزدیک اطلاع رسانی خواهد شد.
در نخستین جلسه شورای نظارت و ارزیابی نمایشگاه ایوب دهقانکار، داریوش رضوانی، محمدجواد مرادی نیا، نیکنام حسینی پور، محمد خلج، آقای نوری زاد، علی نیکبخت و مهدی نجفی حضور داشتند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
چهاردهمین شب طنز انقلاب اسلامی با عنوان نطنز ، به همراه اجرای برنامه هایی نظیر شعرخوانی طنز اجرای طنز و ترانه خوانی طنز از سوی باشگاه طنز و کاریکاتور انقلاب اسلامی در محل حسینیه هنر برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۸

نثرخوانی در مورد سینماگران و اظهارنظرهای عجیب برخی از آنها پخش نماهنگ طنزی از وعده های انتخاباتی دولت، در مورد رفع تحریم ها و رونق اقتصادی در کشور، اجرای طنز با موضوع نزدیکی عید و خانه تکانی و گرانی های اخیر، شعرخوانی درباره برجام و امضای جان کری ازجمله برنامه های این مراسم بود.
بخش بعدی این شب طنز، تقدیر از علی محمد مودب، نویسنده، شاعر و مدیر موسسه فرهنگی هنری شهرستان ادب همزمان با برگزاری جشن تولد برای او بود.
پیش از حضور علی محمد مودب بر روی صحنه، محمدرضا درخشان شعری را درباره وی قرائت کرد. بر اساس این گزارش، علی محمد مودب بعد از دریافت هدایایی از طرف باشگاه طنز و کاریکاتور انقلاب و بریدن کیک تولد خود گفت: بسیار خوشحال هستم که چنین محفلی برای طنز پا گرفته است. ان شاءالله بزودی رشد کمی و کیفی شاعران این محفل را شاهد باشیم. برای ما که درگیر حوزه جنگ نرم و تولید محتوا هستیم واقعا این وضعیت گریه است، خیلی هم خوشحال می شویم که خنده هم به عنوان ابزار اثرگذار وارد شده و امیدوارم که دوستان ما موفق باشند.
در بخش پایانی چهاردهمین شب طنز انقلاب اسلامی، از میان حاضران، فرد برگزیده با عبارت پرواز گوسفندها به عنوان برنده بهترین پاسخ درباره دستاوردهای دولت انتخاب شد.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
6 نویسنده و 78 ناشر از کشور چین به عنوان مهمان ویژه سی ودومین نمایشگاه کتاب تهران به ایران می آیند تا برنامه های مختلفی را ارائه کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۹ سایت های دیگر : همسو نیوز خبرگزاری دانشجو نسیم آنلاین صبح قزوین بولتن نیوز

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، چین مهمان ویژه سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران است، قرار است 78 ناشر و 6 نویسنده از این کشور به همراه مقامات فرهنگی اردیبهشت ماه به ایران بیایند و در بزرگترین رویداد فرهنگی خاورمیانه شرکت کنند.

عمده برنامه های مهمان ویژه در نخستین روز کشورها که به نام کشور چین نامگذاری شده است، انجام خواهد شد، بنا به گفته احمد شاکری مدیر بخش بین الملل نمایشگاه کتاب 30 برنامه ویژه در غرفه مهمان ویژه این دوره برگزار می شود، علاوه بر آن تعدادی از برنامه ها چون رونمایی از برخی کتاب ها و سخنرانی های مقامات چینی در سرای اهل قلم برگزار می شود.

امضای واگذاری حق انتشار کتاب به زبان فارسی و چینی، معرفی کتاب هایی از چین برای مطالعه ایرانیان، نشست هایی درباره ادبیات داستانی کودک در ایران و چین ، دیدار با برخی چهره های ادبی این کشور از جمله دیگر برنامه هایی است که غرفه چین برای نمایشگاه کتاب تهران تدارک دیده است.

انتهای پیام/*

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
علیرضا لبش از رفیق بازی و باندبازی در جشنواره ها، جعل آثار توسط سلبریتی ها، بستن شیر بودجه فرهنگی و آن چه به گفته او منجر شده که امسال هیچ دستاوردی در حوزه ادبیات و طنز نداشته باشیم، می گوید.

این شاعر و طنزپرداز در گفت وگو با ایسنا درباره وضعیت ادبیات در سال 97، اظهار کرد: سالی که گذشت خیلی اتفاق خاص و عجیب وغریبی در فضای طنز و ادبیات نیفتاد. خصوصاً این که متأسفانه در حوزه نشرمان دچار مشکلاتی از قبیل تأمین کاغذ هستیم. ناشران خصوصی که خیلی سخت کتاب چاپ می کردند و ناشران دولتی هم که حالا درگیر همین مسائل شده اند. ما جشنواره های سروسامان دار و درست و درمانی هم که نداریم. جشنواره های دولتی مان که یک ورشان می لنگد. جشنواره های خصوصی مان هم دارند از بین می روند. روزنامه ها و مطبوعات مان هم که کارایی شان را از دست داده اند؛ یعنی مکان هایی که برای رصد آثار خوب ادبی و هنری بوده اند و می توانستیم به عنوان متر و معیار یا سنگ محک استفاده کنیم، متأسفانه ارزش ها و قابلیت های خود را از دست داده اند. در جشنواره های دولتی امثال شعر فجر و جلال آل احمد هم کارهایی که ارائه شد و جایزه برد، کارهای خیلی سطح پایینی بود. اگر معیار ادبیات ما این آثار هستند پس بر او نمرده به فتوای من نماز کنید . ادبیات در این مملکت واقعاً مرده است!

او در ادامه گفت: ناشران هم می گویند که ما داریم فقط داستان و رمان خارجی می فروشیم. رمان و داستان ایرانی به سختی برای چاپ قبول می کنند، چون که نه جایگاهی دارد و نه دیده می شود و نه جشنواره ای دارد. الان جشنواره های خصوصی درگیر باندبازی های خودشان و دولتی ها هم درگیر رفیق بازی های خودشان هستند. هیچ متر و معیار درستی وجود ندارد که بگوییم وضعیت امسال ادبیات خوب بوده است یا بد. متأسفانه امسال در حوزه طنز یکی از بزرگان بی تکرار، ابوالفضل زرویی نصرآباد را از دست دادیم. این بزرگان هستند که می توانند برای ما متر و معیار باشند و از بین رفتن شان ضایعه جبران ناپذیری است.

نویسنده بوطیقای شیطان با بیان این که امسال هیچ دستاوردی در حوزه ادبیات و طنز نداشتیم، بیان کرد: امسال حتی در نمایشگاه کتاب هم کتاب قابل توجهی که بتوانم بخرم و از آن لذت ببرم، پیدا نکردم. امسال هیچ کتابی از نویسنده یا شاعر ایرانی و حتی ترجمه خوبی پیدا نکردم که بخواهم درباره آن حرف بزنم و بگویم که امسال کتاب شاخصی داشتیم. این دلایل مختلفی دارد، که مهم ترین دلیلش اقتصادی است که حوزه نشر و فرهنگ را تحت تأثیر خودش قرار داده است. دلیل دیگر آن دلیل فرهنگی است. ما مکان هایی را که با سلامت، آثار را داوری و ارزیابی می کردند، از دست داده ایم. روزنامه ها و منتقدان، جایزه های درست و ناشران مستقل قدرت شان خیلی کم شده است.

او سپس به کتاب های ضعیفی که بیشتر با اقبال عمومی مواجه شده اند اشاره و اظهار کرد: این روزها کتاب هایی که عامه پسند هستند پررنگ می شوند و گل می کنند. متأسفانه فضای مجازی و سلبریتی های کم سواد در این موضوع کم تاثیر نیستند. جامعه ای که در وضعیت فرهنگی اش سلبریتی ها تأثیرگذار هستند و سلبریتی ها برای ما تعیین تکلیف می کنند، وضعیت فرهنگی اش جذاب نیست. باید متفکران و نویسندگان جامعه پیش رو باشند نه سلبریتی هایی که واقعاً آدم های کم سوادی هستند.

علیرضا لبش به جعل آثار ادبی هم که در صفحه های سلبریتی ها رخ داده است اشاره کرد و افزود: مثلاً یک موردی که امسال باب شد، جعل شعرها توسط سلبریتی ها بود که شعرها را با اسامی جعلی در صفحات شان منتشر می کردند و بعضی دوستان هم که در زیر آن پست ها توضیح داده بودند، با بد و بیراه و فحش از سوی طرفداران آن ها مواجه می شدند. وقتی سلبریتی در زمینه ادبیات سواد ندارد، باید متوجهش کرد. این کارها خسارات جبران ناپذیری به فرهنگ و هنر می زند که بعداً روی سرمایه اجتماعی ما تأثیرگذار است و باعث اتفاق های نامناسبی می شود. متأسفانه در این جامعه هر وقت که ما از نظر اقتصادی کم می آوریم اولین کار این است که شیر بودجه فرهنگی را می بندیم. شیر بودجه فرهنگی هم که بسته می شود، فرهنگ ما دچار ضعف و مشکل می شود. فرهنگ مان که دچار ضعف می شود یک عده آدم سودجو می آیند و سردمدار اتفاقات فرهنگی می شوند و جامعه را به قهقرایی که خودشان هم نمی دانند می برند. همین باعث می شود که روح جامعه آسیب بخورد و در این صورت جامعه نمی تواند در سلامت، حرکت خود را ادامه دهد. متأسفانه این اتفاقات دارد می افتد و همه نشسته اند دست روی دست گذاشته اند و نگاه می کنند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
کامران شرفشاهی گفت:قیمت کاغذ از بندی 450 هزار تومان هم فراتر رفت و این نوسانات قیمتی در بازار کاغذ همچنان ادامه دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۹ سایت های دیگر : همسو نیوز اقتصادی

کامران شرفشاهی مدیر مسئول انتشارات تجلی مهر در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، با اشاره به اینکه انتشارات کتاب جدیدی منتشر نکرده است، گفت: بسیاری از انتشاراتی های دیگر هم مانند انتشارات تجلی مهر فعلا کتابی به دلیل شرایطی که در بازار کتاب وجود دارد، منتشر نمی کنند.

وی با بیان اینکه قیمت کاغذ از بندی 450 هزار تومان هم فراتر رفت،گفت: این نوسانات قیمتی در بازار کاغذ همچنان ادامه دارد. دیگر نمی توان گفت کاهش قیمت کاغذ به کنترل مسئولان بستگی دارد. در شرایط کنونی بهبود این وضعیت به انصاف دلالان و کسانی بستگی دارد که پشت پرده قیمت کاغذ هستند و قیمت آن را افزایش می دهند.

شرفشاهی بیان کرد:زینک هم به مشکلات ناشران اضافه شده است وعده هایی دادند در خصوص اینکه قرار است زینک را به کشور وارد کنند پشت این مسئله هم مسائلی وجود دارد. ادامه روند کنونی باعث می شود کتاب های کمتری برای سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران منتشر شود به هرحال بسیاری از ناشران رغبت خود را برای انتشار کتاب جدید از دست داده اند و طبیعی است با این افزایش بی رویه قیمت کاغذ، ناشران مستاصل هستند و نمی دانند چه تصمیمی بگیرند و نمی دانند کتاب جدیدی منتشر کند یا نه. آن هم در شرایط کنونی که قدرت خرید مردم کاهش یافته است و اثری از حمایت های فرهنگی دیده نمی شود اگر هم حمایتی باشد فقط و فقط از ناشران نورچشمی و دولتی است.

مدیر مسئول انتشارات تجلی مهر با اشاره به اینکه ناشران نه تنها از انتشار کتاب جدید بلکه از تجدید چاپ کتاب هایشان انصراف دادند و منتظر هستند ببینند در روز های آینده چه تغییر و تحولاتی در بازار نشر رخ می دهد، بیان کرد: طبیعتا ادامه روند کنونی باعث می شود تعداد ناشران فعال کشور کاهش پیدا کند. در حال حاضر ناشران فعال کشور مشمول ناشران دولتی و ناشرانی می شود که به معنای واقعی دغدغه فرهنگی ندارند ناشران باتوجه به مشکلاتی که گریبانگیر صنعت نشر است در حالت بلاتکلیفی و استیصال هستند شرایطی که روز به روز وخیم تر می شود این مسئله مانع از نشاط فرهنگی در ناشران می شود. امیدوارم سال آینده لااقل شاهد اوضاع بهتری در نشر باشیم هرچند تجربه دهه های اخیر نشان داده این اظهار امیدواری ها به خوشحالی بیشتر از امیدواری شباهت دارد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
نیکنام حسینی پور مدیرعامل خانه کتاب در پاسخ به سوالی درباره وضعیت عیدانه کتاب در نوروز 98 گفت: اگر بودجه عیدانه کتاب از طرف وزارت ارشاد تامین اعتبار شود، می خواهیم حتما این برنامه را در عید 1398 برگزار کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۹ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی شبکه اینترنتی آفتاب فراسو خبر

وی ادامه داد: این روزها هر جا می روم در خیابان، در کتاب فروشی ها، اهل فرهنگ سراغ عیدانه کتاب را می گرفتند و آن را از من طلب می کردند. ما هم دوست داریم این اتفاق بیافتد و به نظر می رسد گرانی ها و وضعیت نشر، فرصت خوبی است که این طرح تامین اعتبار و اجرا شود.
طرح عیدانه کتاب که تاکنون سه دوره از آن اجرا شده است، فرصتی برای علاقمندان کتاب است تا از پایان اسفند تا اواسط فروردین کتاب های مورد علاقه خود را با تخفیف بخرند.
در این طرح سقف مجاز خرید برای هر خریدار 100 هزار تومان است و خریدار می تواند در چند نوبت و از چند کتاب فروشی که پیش از این در طرح ثبت نام کرده اند، کتاب های عمومی و کودک و نوجوان را با 20 درصد تخفیف بخرد.

***توافق با بنیاد امام رضا (ع)

حسینی پور همچنین برنامه های دیگر خانه کتاب را تجلیل از درگذشتگان سال 97 دانست و افزود: در سال گذشته تعدادی از اصحاب فرهنگ و قلم، رخ در نقاب خاک کشیدند که می خواهیم برنامه ای برای یادبود این عزیزان در نوروز 98 برگزار کنیم.
وی ادامه داد: دید و بازدید از نویسندگان کهنه کار و کتاب فروشی های قدیمی نیز بخشی از برنامه های عید ماست.
مدیرعامل خانه کتاب درباره توافق با بنیاد امام رضا (ع) گفت: این بنیاد به وزارت ارشاد وابسته است و فعالیت های فرهنگی زیادی؛ از جمله در زمینه کتاب سال رضوی و میراث فرهنگی انجام داده است. با وجود این، درباره این چهل سال و در موضوع کتاب کاری صورت نگرفته است. ما در تفاهم نامه ای که داشته ایم می خواهیم برنامه چهل سال میراث مکتوب رضوی را با همکاری بنیاد امام رضا (ع) برگزار کنیم.
وی بیان کرد: دبیرخانه مرکزی این برنامه، در پایتخت کتاب ایران، یعنی شهر یزد خواهد بود و در پایان نیز، برگزیدگان در هفته کتاب در همین شهر معرفی خواهند شد./ایرنا

کلمات کلیدی

مدیرعامل خانه کتاب وضعیت عیدانه کتاب

لینک خبر :‌ ایران آنلاین
مدیرعامل موسسه خانه کتاب در طرح کتابخانه گردی از کتابخانه باباطاهر بازدید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۹

به گزارش خبرگزاری مهر ، نیکنام حسینی پور، مدیر عامل مؤسسه خانه کتاب دیروز شنبه 18 اسفند با حضور در کتابخانه باباطاهر در طرح کتابخانه گردی شرکت کرد.

حسینی پور همزمان با پانزدهمین سالگرد تأسیس نهاد کتابخانه های عمومی کشور، ضمن حضور در کتابخانه باباطاهر، با علی نیکنام مدیرکل کتابخانه های عمومی استان تهران و محبوبه کفیلی مدیر کتابخانه باباطاهر دیدار و گفت و گو کرد.

در این بازدید مجتبی تبریز نیا، مشاور اجرایی مدیرعامل خانه کتاب و مرتضی بریری، مدیر روابط عمومی خانه کتاب نیز حضور داشتند.

کتابخانه باباطاهر، در منطقه 13 شهر تهران و در بوستان دانش آموز خیابان باباطاهر قرار دارد. این کتابخانه 465 متر وسعت داشت که پس از بازسازی به 1200 متر بنا افزایش یافت و دارای بخش های تخصصی کودک، نوجوان، مرجع، نشریات، کلاس های آموزشی و پایگاه داده است.

کد خبر 4564046

صادق وفایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
مدرس علوم ارتباطات اجتماعی با انتقاد از فضای نشر و پائین بودن میل مطالعه، رکود در عرصه کتاب را حاصل غفلت نهادهای فرهنگی و رسانه ها می داند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۹ سایت های دیگر : پایگاه اطلاع رسانی صنعت چاپ

قادر باستانی؛ استاد دانشگاه و کارشناس رسانه در تشریح معضلات حوزه نشر و تزلزل موقعیت کتاب در جامعه، به روی دیگر سکه؛ یعنی به مساله افت انگیزه و میل به مطالعه در میان مردم تاکید دارد.

افول میل به مطالعه در جامعه
باستانی در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره وضعیت عرصه کتاب و کتاب خوانی گفت: دیگر کسی کتاب نمی خواند. این تعارف نیست، یک واقعیت تلخ و دردآور برای جامعه ای است که سودای فرهنگ متعالی برای بشر امروزی در سر دارد و سه دهه است که منابع خود را صرف نزدیک شدن به مدینه فاضله و تحقق جامعه فرهنگ مدار می کند.

وی ادامه داد: رکود در بازار کتاب با آمارهای شرمناک سرانه مطالعه، اصلاً نشانه های خوبی نیستند. اگر خوش بین هم باشیم، باید بپذیریم که یک جای کار می لنگد. آرمان الگوشدن برای جامعه بشری، با این رکود کمرشکن در بازار نشر هم خوانی ندارد. به عبارت دیگر با وجود بالا رفتن سطح تحصیلات مردم و انتظار طبیعی برای افزایش مخاطب کتاب، فروش آثار فرهنگی در کشور، سال به سال وضع اسفناک تری به خود گرفته است. نسل جدید، دیگر اهل مطالعه نیست و با کتاب اُنس ندارد.

غفلت رسانه ملی و مطبوعات
باستانی با انتقاد به دستگاه های فرهنگی کشور خاطرنشان کرد: دستگاه های متعدد فرهنگی کشور، باوجود شعار های فراوان، در عمل نتوانسته اند برای بحران مخاطب کتاب کاری کنند. رسانه ملی که رسالت اصلی آن، باید رشد فرهنگی مردم باشد، بابت معرفی کتاب ناشران در برنامه تلویزیونی، پول طلب می کند؛ پولی که بنا به گفته یک مدیر نشر، فروش کل شمارگان کتاب هم کفاف خواسته شبکه صداو سیما را نمی دهد.

این نویسنده و ویراستار همچنین درباره فضای مطبوعات کشور گفت: روزنامه ها و سایت های خبری، اغلب درگیر اخبار سیاسی و اقتصادی هستند و فضاسازی برای کتاب، جزو اولویت های اول آنها نیست. گفته می شود، حدود 17 هزار انتشارات ثبت شده در ایران وجود دارد، اما نزدیک به 500هزار ناشر به صورت حرفه ای فعال هستند. تازه بخشی از این ناشران، دولتی هستند؛ ناشرانی که امکانات حمایتی صنعت نشر را می بلعند و عملاً برون داد نازل و اندکی دارند.

دولتی های آمارساز؛ خصوصی های بودجه بگیر
وی افزود: انتشارات دولتی، به دست مدیرانی اداره می شوند که برایشان تفاوتی ندارد مدیر یک کارخانه ریسندگی و بافندگی باشند، یا یک موسسه نشر. خوب آمار می دهند و هر سال پیشرفت های فوق العاده را به رخ می کشند. تعداد زیادی از ناشران بخش خصوصی هم، ناشرانی هستند که به امید بهره مندی از یارانه ها و بودجه های دولتی، لباس نشر به تن کرده اند و ناشر شده اند. آنها زمانی حواله های کاغذ یارانه ای را در خیابان ظهیرالاسلام نقد می کردند و آمار نشر می دادند و اکنون به لطایف الحیل، دنبال جذب کمک های نقدی و غیرنقدی ارشاد می گردند.

باستانی ادامه داد: می ماند عده قلیلی ناشر سالخورده که بازار نشر را می گردانند. آنها چالش های اجتماعی، فرهنگی و فکری دارند و اغلب نشر کتاب را در کنار رسالت های دیگری دنبال می کنند. این ناشران واقعی، غالباً شیوه سنتی دارند و در تلاش اند حتی المقدور درگیر فناوری نوین نشوند.

این کارشناس رسانه در ادامه به کارکردهای نشر الکترونیک اشاره کرد و گفت: نشر الکترونیک، هنوز برای این دسته از ناشران دغدغه روز نشده و با جدیت همان کار سنتی چند ده ساله خود را دنبال می کنند. با آمدن تبلت و گوشی های همراه هوشمند و راحتی مطالعه کتاب در آن ها، ممکن است در چند سال آینده، ناشران، با شرایط پیچیده تری رو در رو شوند. اما باز دلیل اصلی رکود در بازار کتاب، افول مخاطب است.

ضرورت هم افزایی همه دستگاه ها
وی توضیح داد: قبلاً گفته می شد کتاب به دلیل هزینه های سرسام آور و بالا بودن مخارج زندگی، از سبد خانوار ایرانی کنار گذاشته شده و به همان نسبت، در کاهش سرانه مطالعه تاثیر داشته است، اما بهبود نسبی وضع معیشتی مردم هم، تاثیری در رشد آن نداشته است.

باستانی با تاکید بر ضرورت هم افزایی تمام دستگاه ها و نهادها در راستای ارتقاء عرصه کتاب و کتاب خوانی در کشور، گفت: انتظار می رود بعد از گذشت 40سال از پیروزی انقلاب، مخاطب کتاب در کشور، دستِ کم کاهش نیابد. رسیدن به این هدف، مستلزم اراده ملی و بسیج همه دستگاه های فرهنگی کشور است. رسانه ملی نباید کوتاهی کند. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، توجه خود را به ناشران واقعی معطوف سازد و از حمایت آنها دریغ نکند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
معاون اجرایی سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از بازدید مدیران کمیته ها و بخش های سی و دومین نمایشگاه از مکان برگزاری این رویداد فرهنگی خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۸ سایت های دیگر : ربیع خبرگزاری کتاب ایران

به گزارش خبرگزاری فارس، مهدی اسماعیلی از بازدید مدیران نمایشگاه از مصلی تهران خبر داد و گفت: مدیران کمیته های ناشران داخلی و بین الملل روز شنبه(18 اسفندماه) از مصلی امام خمینی (ره) بازدید کردند و جانمایی بخش های خود را انجام دادند.

وی افزود: همچنین در این بازدید مدیران بخش های عمومی، دانشگاهی، کودک و نوجوان و دیجیتال حضور داشتند. همچنین مدیران بخش های رفاهی و اجرایی نیز در این بازدید حضور داشتند و درباره جانمایی بخش ها بحث و تبادل نظر شد.

سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از تاریخ 4 تا 14 اردیبهشت ماه 1398 در مصلی امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
رئیس کمیته ناشران داخلی سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از ثبت نام 2264 ناشر داخلی برای حضور در این رویداد فرهنگی خبر داد.

رفیع احمدجواهری؛ رئیس کمیته ناشران داخلی در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با اشاره به پایان زمان ثبت نام ناشران داخلی در شب گذشته عنوان کرد: طی هفت روز ثبت نام ناشران، حدود 2264 ناشر داخلی برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران ثبت نام کردند که ثبت نام 548 نفر از آن ها هنوز موقت است.

وی افزود: از میان ثبت نام کنندگان، 1394 ناشر به صورت مستقل و 322 ناشر به صورت نمایندگی در سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حضور خواهند داشت.

جواهری با اشاره به آمار تفکیکی ناشران برای حضور در بخش های مختلف نمایشگاه کتاب تهران نیز گفت: 1367 ناشر در بخش عمومی، 448 ناشر در بخش دانشگاهی، 104 ناشر در بخش آموزشی و 345 ناشر در بخش کودک و نوجوان ثبت نام داشته اند.

وی همچنین درباره برنامه آتی کمیته ناشران داخلی توضیح داد: ناشران ثبت نام شده به تفکیک هر موضوع به بخش ها ارسال می شود و بخش ها نیز فرمول تخصیص متراژ و اندازه غرفه ها را به کمیته اعلام می کنند و کمیته نیز این آمار را بررسی خواهد کرد.

سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران 4 تا 14 اردیبهشت 98 در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
آمار فروش جدیدی از فیلم های روی پرده سینما منتشر شده است که قانون مورفی رامبد جوان همچنان در صدر این جدول قرار دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۸

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، فیلم سینمایی قانون مورفی همچنان با فروش قابل توجهی در صدر فیلم های روی پرده است و نزدیک به 10 میلیارد تومان تا امروز فروش داشته است.

اکثر فیلم هایی که بیش از 4 هفته از اکرانشان می گذرد به میزان قابل توجهی فروششان افت کرده و فیلم پارادایس با فروش قابل توجهی کل فروش گیشه خود را به 4 میلیارد تومان رساند.

اما یکی از پر فروش ترین فیلم های این روزها در سینماهای کشور آشغال های دوست داشتنی است که فروش خود را به بیش از 3 میلیارد تومان رسانده و همچنان در سینماها با استقبال خوبی روبرو است.

آمار فروش فیلم های سینمای ایران تا پایان هفته پیش به شرح زیر است:

قانون مورفی: 9 میلیارد و 550 میلیون تومان

بمب: یک عاشقانه: 7میلیارد و 220 میلیون تومان

مارموز: 6 میلیارد و 750 میلیون تومان

کلمبوس: 5 میلیارد و 250 میلیون تومان

پارادایس: 4 میلیارد تومان

آشغال های دوست داشتنی: 3 میلیارد و 100 میلیون تومان

تخته گاز: 2 میلیارد و 200 میلیون تومان

هت تریک: 1 میلیارد و 100 میلیون تومان

جن زیبا: 920 میلیون تومان

ماموریت غیرممکن: 360 میلیون تومان

سوتفاهم: 300 میلیون تومان

ترانه: 270 میلیون تومان

ضربه فنی: 80 میلیون تومان

بهشت گمشده: 25 میلیون تومان

قرارمون پارک شهر: 20 میلیون .

دایان: 1،5 میلیون تومان"

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
هزارپا بعد از فروش بالایی که در سینماها داشت با شرایطی عجیب و سوال برانگیز وارد شبکه نمایش خانگی شد. فیلم سینمایی هزارپا در سال 97 توانست فروش بالایی در سینما داشته باشد، حال اینکه این فروش به چه قیمت و با چه شرایطی اتفاق افتاده پیش از این به آن پرداخته ایم اما توزیع این فیلم [...]

هزارپا بعد از فروش بالایی که در سینماها داشت با شرایطی عجیب و سوال برانگیز وارد شبکه نمایش خانگی شد.

فیلم سینمایی هزارپا در سال 97 توانست فروش بالایی در سینما داشته باشد، حال اینکه این فروش به چه قیمت و با چه شرایطی اتفاق افتاده پیش از این به آن پرداخته ایم اما توزیع این فیلم در شبکه نمایش خانگی هم برای خود پدیده عجیبی شد.

زمانی که حق توزیع فیلم توسط موسسه هنرهای تصویری سوره وابسته به حوزه خریداری شد تعجب مخاطبانی که فیلم هزارپا را دیده و همچنین با سیاستهای حوزه هنری آشنا بودند برانگیخته شد، که چرا نهادی که اولویت خود را تولید آثاری با موضوعات مرتبط با انقلاب، مضامین دفاع مقدس و مفاهیمی که همسو با ارزش گذاری های انقلاب است، قرار داده باید حق پخش فیلمی با مختصات هزارپا را خریداری کند.

پتانسیل فروش هزارپا بنگاه های اقتصادی زیادی را برای سرمایه گذاری روی آن و موضوعات مشابه تحریک کرد، سامانه اشتراک ویدئوی تیک هم بر این موج سوار شد و تبلیغات شهری خود را با اشتراک ویدئویی هزارپا همراه کرد تا بتواند در قالبی انحصاری توزیع این فیلم را در دست بگیرد. در نهایت نسخه 122 دقیقه ای فیلم در این سامانه منتشر می شود. سامانه ای که هنوز نسبت به موسسان و مدیرانش اطلاعات زیادی در دست نیست و نسبت به سرمایه اولیه راه اندازی آن نیاز به تحقیق و بررسی وجود دارد. چرا که ثبت یک سامانه VOD نیاز به طی مراحل قانونی طولانی مدتی دارد و قبل از مجوز VOD لازم است یک دامنه ثبت و راه اندازی شود و شروع به فعالیت کند تا مجوز مربوطه صادر شود.

حال این سوال مطرح است که چگونه و با چه توجیهی سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر خارج از نوبت و روال عادی به سامانه ای مجوز وی او دی می دهد که هنوز راه اندازی نشده و در نتیجه از لحاظ فنی و محتوایی نیز بررسی نشده است؟ آیا همان پول های مشکوک سینما و پیشنهادهای عجیب مالی که بازیگران شاخص و کارگردان های مطرح را به حضور در آثاری ترغیب کرده که مشخص نیست بر چه اساس این میزان برایش هزینه می شود، اخذ مجوز غیرقانونی برای دانلود قانونی آثار فرهنگی را نیز میسر کرده است؟

حال از ماجرای تیک که بگذریم می بینیم وقتی که سامانه تیک این میزان تبلیغات را برای توزیع هزارپا در نظر گرفته موسسه سوره هم برای جا نماندن از این قافله و توزیع DVDهای هزارپایش باید اندیشه می کرد. موسسه سوره در یک اقدام غیر منتظره و با هماهنگی کارگردان فیلم گویا راش ها را جمع کرده اند و نسخه ای 200 دقیقه برای مخاطبان فراهم کرده اند، حال اینکه مجوز انتشار این نسخه جدید کی و با چه شرایطی صادر شده است هم جای سوال دارد. همین اتفاق توجیهی می شود برای توزیع این فیلم سینمایی در دو DVD و سرشکن کردن هزینه های ساخت، بسته بندی و توزیع فیلم در شبکه نمایش خانگی.

از طرف دیگر این اقدام موسسه سوره در دو قسمتی کردن نسخه شبکه نمایش خانگی هزارپا به اندازه کافی اطلاع رسانی نشده بود و بسیاری از مخاطبان DVD فیلم را با نیت تماشای یک فیلم کامل سینمایی خریداری کرده بودند و انتظار داشتند یک فیلم کامل را در این پک ببینند، غافل از اینکه موسسه هنرهای تصویری سوره این فیلم را در قالبی سریالی توزیع کرده است و با این کار در واقع ماهیت فیلم دچار تغییر شده است. مخاطبان هم در خماری قسمت دوم باید تا هفته آینده صبر کنند.

در فیلمهای سینمایی گاهی جا به جایی یک پلان یا حذف و اضافه آن می تواند سرنوشت فیلم را تغییر دهد پس به طور حتم اضافه کردن 80 دقیقه به زمان یک فیلم را می توان تغییر ماهیت در آن قلمداد کرد، حال مخاطبی که هزارپا را آنطور که در سینما دیده یا تعریفش را شنیده به سراغ DVD فیلم می رود با فیلم دیگری مواجه می شود، باید ائین نکته را هم یادآور شد که اضافه کردن زمان فیلم به منزله بهتر شدن آن نیست.

منبع: تسنیم

لینک خبر :‌ سینما خانه
این روزها بحث ورود “پول کثیف” به سینما شده بحث اصلی محافل سینمایی و طبیعی است که این نوع بحث ها در حوزه فرهنگ و هنر از جذابیت های خاصی برخوردار است و بیشتر شبیه حب و بغض های شخصی از نظر نگارنده این بحث ها تعبیر می شود تا دغدغه های ملی و اخلاقی!

صرفنظر از ضرورت کالبد شکافی چگونگی ورود پول های کثیف به سینما و نمایش خانگی که نسبت به سایر حوزه های اقتصادی قابل توجه نیست باید به ورود “پول کثیف” به تمام شئونات زندگی مان نگاه دوباره ایی بیاندازیم تا متوجه این نکته بشویم که چگونه این فاجعه تمام مختصات زندگی ایرانی را تحت شعاع قرارداده است!

تعدادی نه چندان کم از ایرانی های در بانک ها سرمایه گذاری کرده اند و یا خیلی ها وام های ریز و درشت گرفته اند و همه ما می دانیم که تمام سیستم بانکی آلوده به ” ربا” است و مصداق پول کثیف مصداق بارز “ربا” است! تعدادی دیگر از ایرانی ها با سرمایه گذاری در بازار ارز و سکه به دنبال سود بادآورده ایی هستند که بتوانند سرمایه خود را یکشبه دو برابر نمایند و باز هم این رفتار مصداق توسعه “پول کثیف” است در بین ما ایرانی ها! تعداد دیگرمان نیز در حوزه مسکن به دنبال فروش بالاتر نسبت به قیمت واقعی مسکن هستیم و تا اونجایی که بتوانیم گوش مشتری هایمان را میبریم تا منفعت بیشتری کسب کنیم و این هم مصداق “پول کثیف” است!

تعداد دیگرمان هم با زدوبند در ارائه کیفیت پایین تولیداتمان همانند خودرو و .. . و حاشیه سود بالا به دنبال منفعت بیشتر هستیم تا سودمان را بالاتر ببریم و این هم مصداق ” پول کثیف” است! تعداد دیگرمان نیز در کاهش خدمات آموزشی و تربیتی به دانش آموزان و دانشجویان این سرزمین و افزایش کلاس های خصوصی ( درس هایی که باید سرکلاس بدهیم به دلیل منفعت اقتصادی بیشتر به کلاس های خصوصی انتقال داده ایم ) ” پول کثیف” را در حوزه آموزش و پرورش و آموزش عالی وارد کرده ایم!

تعداد دیگرمان که بازدو بند در مراجع قدرت چه دولت و چه مجلس و چه قضا یا چشم پوشی کرده ایم از “پول کثیف” یا که خودمان شده ایم مروج آن! و تعداد دیگرمان نیز درحال برنامه ریزی هستیم تا چگونه بتوانیم “پول کثیف” بیشتری را از آن خودمان کنیم!

و در آخر هم باز برسیم به سینما: “پول کثیف” یعنی این که فیلمی را تولید کنیم که بخاطر منفعت بیشتر مخاطبان را ناراضی و آزرده از سینما خارج کنیم و می دانیم که این روزها و این سال ها به چه میزان شاهد تولید فیلم هایی بوده ایم که به بهانه تولید فرهنگی مصداق بارز اشاعه “پول کثیف” در سینما بوده اند و پولشویی و کثیف بودن پول فقط به پول هایی که با زد و بند و کلاهبرداری تولید می شوند معروف نیستند! بلکه هر فعالیتی که باعث از بین رفتن کرامت انسانی، کاهش کیفیت، هدر دادن وقت، عدم سود منطقی در داد وستد، کاهش خدمات اداری، تخریب محیط زیست، زد وبند در داد وستد اقتصادی، کم کاری در خدمات آموزش و پرورش و آموزش عالی، عدم نظارت در مراجع ذیربط، پایین بودن بهره وری در تمام شاخص هایی اجتماعی و اقتصادی و.. . مصداق بارز ورود “پول کثیف” به ساختارهای این سرزمین است!

بدون تعارف همه ما در “پول کثیف” غوطه وریم...

* منتشر شده در سایت تابناک

کد خبر 1239370

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
حتی اگر توجیه ابراهیم داروغه زاده درباره به صرفه نبودن پولشویی در سینما را بپذیریم، پولشویی در سینما به عنوان یک کالای استراتژیک کم هم که باشد زیاد است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۹ سایت های دیگر : همسو نیوز سینما پرس

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: حتی اگر توجیه ابراهیم داروغه زاده درباره به صرفه نبودن پولشویی در سینما را بپذیریم، پولشویی در سینما به عنوان یک کالای استراتژیک کم هم که باشد زیاد است.
سینما در میان هنر های هفتگانه، عام ترین و گسترده ترین هنر در کشورمان به شمار می رود. هنری که علاوه بر سرگرم کنندگی، باعث انتقال مفاهیم فرهنگی و سیاسی می شود و فراتر از یک هنر به عنوان ابزاری استراتژیک برای جوامع به شمار می رود. با وجود چنین جایگاه مهمی سینمای ایران چند وقتی است که دچار بحث چالشی وجود پول های کثیف شده است.

معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی معتقد است بحث پول کثیف در سینمای ایران یک مسئله انحرافی است. ابراهیم داروغه زاده که در تلویزیون حضور داشت، به مسئله پولشویی در سینما پرداخت و به طور تلویحی آن را رد کرد. داروغه زاده در زمان برگزاری جشنواره فیلم فجر نیز موضع مشابهی در باره وجود پول های کثیف در سینما ابراز داشته بود.

معاون سینمایی در برنامه اختیاریه تلویزیون با بیان آنکه مسئله پول کثیف در سینمای ایران یک مسئله انحرافی است، می گوید: اگر واقعاً پول های زیادِ کثیفی در سینمای ایران وجود دارد و دستگاه های نظارتی و قضایی ما رسیدگی نکردند و نمی کنند، خیلی بد است. این یک مسئله انحرافی است. کل سرمایه در گردش سینمای ایران حدود 200 میلیارد تومان در سال است. وقتی کسی 11 هزار میلیارد تومان اختلاس کرده است، چطور این میزان را با 10 میلیارد تومان می تواند پولشویی کند؟ پولشویی یعنی ما 10 هزار میلیارد پول داریم ببریم جایی چرخشی انجام دهیم و برگردانیم.

وی در ادامه اظهار می کند: اصلاً بحث پولشویی با پول کثیف دو بحث کاملاً متفاوت است. فردی 11هزار میلیارد متهم به اختلاس است، بانک سرمایه و وزارت آموزش و پرورش متهم اصلی هستند، اما جالب است که تمام رسانه ها آن 11 هزار میلیارد و بانک سرمایه و وزارت آموزش و پرورش و ... را ول کرده اند، چسبیده اند به یک پروژه نمایش خانگی که کل این پروژه 10 میلیارد تومان سرمایه گذاری داشته و اتفاقاً بازگشت سرمایه نیز داشته است و همین را دستاویز کرده اند و به سینما توهین می کنند که چرا پول گرفتید و فیلم خوب بازی کردید؟! هنرمند سینما باید پول بگیرد و فیلم بازی کند.

صحبت های داروغه زاده درباره پولشویی، اما با سخنان دادستان تهران درباره پول های کثیف در سینما متناقض است.
حدود یک ماه پیش بود که عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران در یک برنامه رادیویی، به موضوع پولشویی در سینما پرداخت و در پاسخ به سؤالی درباره پول های مشکوکی که به سینما وارد می شود و یک نمونه آن آقای امامی بود که با او برخورد قانونی شد و اینکه آیا دادستانی در رابطه با پول هایی که وارد سینما می شود ورود می کند؟ می گوید: مهم ترین مصداق آن در این زمینه وام کلانی بود که گرفته و خرج شد و سریال خانگی معروفی بود که تولید شد و منحصر به این مورد نیست و ما در گذشته در پرونده های دیگری این موضوع را می بینیم. اصل اینکه در مسائل فیلمسازی و سینما افرادی می آیند و تهیه کننده وجوهی را خرج می کند، تأیید می کنیم و مصداقش همین پرونده ای است که اسم بردید البته از دستگاه های ذی ربط گزارشاتی خواستیم که بیشتر موضوع را واکاوی کنند. جعفری دولت آبادی تأکید می کند: اینکه عده ای در حوزه سینما پولشویی می کنند را تأیید می کنیم؛ کما اینکه چندین پرونده در دادسرا مفتوح است و مهم ترین آن همان بود که اسم بردید و منجر به کیفرخواست شده است، اما منتظر گزارشات تکمیلی برای پرونده های دیگر هستیم.

حال چرا در زمانی که یک مقام عالی قضایی بر وجود پول های کثیف در سینما صحه می گذارد، معاون سازمان سینمایی تلاش دارد تا آن را یک بحث انحرافی بنامد؟

رضا درستکار منتقد سینما درباره وجود پول کثیف در سینما تأکید می کند: پول ها از مراجع کثیف آمده و سینمای ما را تحت تأثیر خود قرار داده است.
درستکار می گوید: فساد در سینما از قبل وجود داشته است و این پدیده ربطی به صنعتی شدن سینما ندارد. پول های کثیف در سینما باعث تداخل در مناسبات سینمایی شده و ساختار سینما را به هم ریخته است.

محمد دیندار منتقد با سابقه سینما نیز درباره نقش مخرب پول کثیف در سینما می نویسد: عمق فاجعه پولشویی در سینما یعنی اینکه هنرمند و عرصه رسانه را به این واسطه از پرداختن و نقد و اعتراض به فساد و رانت و اختلاس بازداشتن و با آلوده کردن هنرمند و سینما به پول های کثیف، قفل سکوت بر لبان هنرمند زدن؛ یعنی اینکه جناب تهیه کننده، جناب نویسنده و کارگردان، خانم و آقای بازیگر در قبال این پولی که می گیری، با هنر خود نه تن ها پا روی دم اختلاسگران و رانتخواران مگذار، بلکه فیلمی بساز و بازی کن که حواس مردم را از این مسائل پرت کنی. پول کثیف در سینما یعنی رسالت هنر و دغدغه هنرمند نسبت به خواسته های مردم و مطالبه عدالت اجتماعی و مقابله با مفسدان اقتصادی تعطیل، یعنی حق السکوت و این یعنی تنزل سینما و رونق فیلم هایی مبتذل که در پی خواب کردن تماشاگر باشند و کاری به بیداری مخاطبان و نهیب به رانتخواران و آقازاده های عافیت طلب و ژن های خاص نداشته باشند. به رغم اینکه بار ها اهالی سینما از تأثیرات سوء پول های کثیف در سینما سخن گفته اند، تعجب آور است که در سازمان سینمایی مقامی مانند ابراهیم داروغه زاده، حاضر نیست به این مسئله بپردازد. گفته می شود داروغه زاده یکی از گزینه های محتمل تغییرات در سازمان سینمایی است.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
انتقادی که به اکران نوروزی امسال وارد شده است اولویت قرار دادن فیلم هایی است که در جشنواره فیلم فجر شرکت کرده اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۹

به گزارش گروه فیلم و صوت باشگاه خبرنگاران جوان ، برنامه پیک بامدادی رادیو ایران به موضوع چیدمان فیلم های سینمایی اکران نوروزی و شرط های آن پرداخته است.

انتقادی که به اکران نوروزی امسال وارد شده است اولویت قرار دادن فیلم هایی است که در جشنواره فیلم فجر شرکت کرده اند.

بیشتر بخوانید : واکنش دبیر جشنواره فیلم فجر به اظهارات جنجالی فاطمه معتمد آریا + فیلم

کد ویدیو
دانلود

فیلم اصلی

انتهای پیام/

اولویت های چیدمان اکران نوروزی

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
سینماپرس: سیدجمال ساداتیان تهیه کننده سینما در خصوص انتشار اخباری مبنی بر افزایش قیمت بلیت سینماها در سال جدید گفت: کسانی که فکر می کنند افزایش قیمت بلیت سینماها می تواند باعث ریزش مخاطب شود در اشتباه هستند چرا که افزایش 25 درصدی قیمت بلیت سینماها رقمی نیست که بتواند باعث ریزش مخاطب شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۹

تهیه کننده فیلم های سینمایی متری شش و نیم و جامه دران در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: طی 6 ماه گذشته قیمت همه چیز در کشور حداقل 2 برابر شده جز قیمت بنزین و بلیت سینما، این در حالی است که هزینه تولید یک فیلم سینمایی خیلی بالا رفته، هزینه نگهداری از یک سالن سینما هم بسیار زیاد شده؛ به عنوان مثال امروزه همه سینماها دیجیتال شده اند و مصرف لامپ برای نمایش فیلم ها بسیار بالا رفته، ما تا همین چند ماه پیش یک لامپ را به قیمت 4 میلیون تومان خریداری می کردیم اما در حال حاضر قیمت یک لامپ به 20 میلیون تومان رسیده که تازه گیرمان هم نمی آید!

وی ادامه داد: از این رو افزایش قیمت بلیت سینماها امری بدیهی است چرا که قیمت بلیت باید با هزینه کردها تناسب داشته باشد؛ البته این افزایش 25 درصدی هم که پیش بینی شده باز هم کفاف افزایش شدید هزینه ها را نمی دهد اما به هر حال بهتر از این است که افزایش پیدا نکند.

ساداتیان در پاسخ به این سوأل که با توجه به تورم و گرانی که به آن اشاره کردید فکر نمی کنید بخشی از افراد جامعه دیگر نتوانند حتی برای سالی یک بار به سینما بروند اظهار داشت: قطعاً برای بخشی از افراد جامعه افزایش قیمت بلیت سینماها سنگین است و قدرت خرید آن ها را پایین می آورد. من منکر این قضیه نیستم اما این را هم باید در نظر بگیریم که بخش دیگری از افراد جامعه هستند که این قیمت ها برایشان تأثیرگذار نیست؛ باید دید کدامیک از این 2 قشر بیشتر به سینما علاقه دارند و به سینما می روند!

تهیه کننده فیلم های سینمایی آذر، شهدخت، پرویز و دیگران و برف روی کاج ها خاطرنشان کرد: به هر حال هر اتفاقی هم جنبه های مثبت دارد هم جنبه های منفی!؛ بنده خوب خاطرم هست که در سال های گذشته هم این بحث ها مطرح بود. مثلاً زمانی که قرار بود قیمت بلیت از 10 هزار تومان به 15 هزار تومان افزایش پیدا کند باز هم عده ای می گفتند که این اتفاق منجر به کاهش شدید مخاطبان می شود در صورتی که همه ما شاهد بودیم پیش بینی های شان غلط از آب درآمد و مردم همچنان به سینما رفتن شان ادامه دادند.

این سینماگر در خاتمه این گفتگو افزود: به عقیده بنده آنچه مردم را به سینما رفتن تشویق می کند فیلم خوب است؛ ما نباید از یاد ببریم که مخاطبان ما 80 میلیون نفر نیستند. در کل کشور ما نهایتاً 20 تا 30 درصد مردم علاقه دارند به سینما بروند و فیلم ببنیند و در میان آن ها هم شاید تنها حدود 1/5 تا 2 درصد افراد جامعه هستند که به سینما می روند و حضور همین افراد هم برای سینما کفایت می کند و اقتصاد سینما را می چرخاند.

لینک خبر :‌ سینما پرس
روزنامه سبحان چاپ شیراز یکشنبه در شماره 4832 یادداشتی با عنوان 'آموزشگاه های بازیگری، میانبری کاذب تا پرده سینما' منتشر کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۹

در این یادداشت به قلم سمیه رعیتی آمده است: بسیاری از مردم عاشق شهرت هستند، دوست دارند که در جامعه شناخته شوند یا که دیگران آنها را با انگشت نشان دهند. این موضوع در بسیاری موارد با ستاره شدن قابل دسترس است هر چند ستاره های سینمایی و مردم پسند شدن، گزینه های شعف انگیز و قابل دسترس تر برای افراد محسوب می شود اما تا چه اندازه می توان به آن رسید؟ آیا همه ستاره می شوند و این استعداد را دارند؟
خیلی از مردم در پس ذهن خود دوست دارند که کاش به جای فلان بازیگر مرد یا زن بودند و تصویر آنها بر سَر در سینماها یا تابلوهای تبلیغاتی شهر بود، برای همین به هر دری می زنند که وارد دنیای سینما یا تلویزیون شوند. به همین خاطر به محض دیدن اولین تبلیغ کلاس های آموزش بازیگری به سمت این کلاسها کشش پیدا می کنند خصوصا اگر مدرس و یا برگزارکننده این گونه دوره ها یکی از افراد سینمایی یا هنرمندان باشد، بدون توجه به اثرگذار و مفید بودن این کلا سها با پرداخت مبالغ سنگین در کلاسها شرکت می کنند به این امید که از سوی شخص برگزارکننده یا هنرمند مطرح هر چه سریع تر وارد دنیای ستارگان سینما شوند درحالی که در گذشته بحث آموزش بازیگری مطرح نبود و اگر فردی چهره خوبی داشت راحت تر می توانست به این دنیا وارد شود.
فیلم های سطحی و به قولی فیلم فارسی ها خیلی سریع تولید و وارد بازار می شد. بسیاری هم در نقش سیاهی لشکر وارد می شدند. در تهران و در سالهای اخیر در شهرستانهای بزرگ بسیاری از بازیگران سینما، آموزشگاه های بازیگری تأسیس کرده اند که به دلیل اسم این افراد، بسیاری به این مکان ها جذب می شوند تا شاید روزگاری نه چندان دور بتوانند نقشی در سریال یا پروژه سینمایی ایفا کنند.
بیشتر دوره هایی که در این آموزشگاه ها برگزار می شود کوتاه مدت است، یعنی به یک سال هم نمی رسد و هنرجویان نیز باید شهریه های سنگینی برای حضور در این کلاسها پرداخت کنند. به قولی برای آرتیست شدن به هر دری می زنند. البته باید در نظر گرفت که آموزشگاه های بی مجوزی نیز مشغول فعالیت هستند که بسیاری از هنرجویان نادانسته درگیر چنین چرخ های می شوند. این آموزشگاه ها برای جذب هنرجو ترفندهای زیادی می زنند. مثلاً اینکه وعده می دهند هنرجویان را به پروژه های سینمایی و تلویزیونی معرفی کنند. باید گفت با این حساب، ظاهرا آموختن حرفه بازیگری، بسیار گران تمام می شود. علاوه بر این، در کنار داشتن چهره ای مقبول، استعداد نقش مهمی را ایفا می کند و اگر فردی پشتکار داشته باشد، شاید روزی به آرزوی ستاره شدنش برسد. البته نباید از یاد برد که در این دنیا، همه برای ستاره شدن در دنیای بازیگری پا به هستی نگذاشته اند و خداوند هر فردی را بهر کاری آفریده است.
منبع: روزنامه سبحان
2027

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
سینماپرس: حوزه هنری با حمایت از جوانانی که به تازگی وارد عرصه سینما شده اند، امسال بیش از 60 جشنواره بین المللی را تجربه کرد و نقش موثری در کسب جوایز قابل اعتنای فیلمسازان داشت.

به گزارش سینماپرس ، حوزه هنری با حضور فعال و همیشگی اش در صحنه های رقابت بین المللی، فضایی فراهم می آورد تا فیلمسازان جوان فرصتی به دست آورده و استعدادهای خود را به مخاطبان جدی و حرفه ای سینما نمایش دهند. بر این اساس و با توجه به دقت در انتخاب رویدادهای سینمایی و گزینش آثار سینمای بلند، مستند و انیمیشن اعتماد فضای داخلی و خارجی به این نهاد مضاعف شده و امسال نیز همچون گذشته شاهد درخشش صاحبان آثار بوده ایم.

بخش بین الملل حوزه هنری در سال 97 ده ها اثر در بخش های مختلف را در جشنواره های قابل اعتنای جهان شرکت داده که با استناد به آماره ارائه شده بیش از 60 حضور و ده ها جایزه را از آن خود کرده است.

38 حضور و 5 جایزه بین المللی انیمیشن کوتاه آقای گوزن : جشنواره انیمافست زاگرب–کرواسی(کسب جایزه ویژه هیئت داوران)، جشنواره انسی–فرانسه، جشنواره انیماتریکس–فنلاند (دیپلم افتخار بهترین انیمیشن)، جشنواره جیفونی–ایتالیا، جشنواره ملبورن–استرالیا، جشنواره انیبار–کوزوو، جشنواره ساخالین–روسیه، جشنواره استاپ موشن مونترال–کانادا، جشنواره استراسبورگ–فرانسه (دریافت جایزه ویژه هیات داوران)، جشنواره انیم آرت–برزیل، جشنواره وایادولید–اسپانیا، جشنواره ایرانیان سانفرانسیسکو (بهترین انیمیشن کوتاه)، جشنواره کراک–روسیه، جشنواره انیماتو–سوئیس، جشنواره لیندز–اتریش، جشنواره لدز–لهستان، جشنواره کمبریج–انگلیس، جشنواره کلیک–هلند، جشنواره استاپ تریک–اسلوونی و لهستان (دریافت جایزه ویژه جشنواره)، جشنواره سان اسکرین–آمریکا، جشنواره اکسگراند-آلمان، جشنواره کوبانی-سوریه، جشنواره ری انیمانیا-ارمنستان، جشنواره انیماتکا-اسلونی، جشنواره پیکولو-ایتالیا، جشنواره کینگستون-جامائیکا، جشنواره گوتنبرگ-سوئد، جشنواره انیمیشن کپنهاک-دانمارک، جشنواره انیمیشن فلوکسوس-هلند، جشنواره چنای-هند، جشنواره انیماک-اسپانیا، جشنواره آکسفورد-آمریکا، جشنواره انیمیشن بروکسل-بلژیک، جشنواره سینه کوئست-آمریکا، جشنواره مدینا-اسپانیا، جشنواره رزنبرگ-آلمان، جشنواره آتن انیم فست- یونان و جشنواره مونسترا لیسبون-پرتغال.

7 حضور و 2 جایزه بین المللی فیلم سینمایی 21 روز بعد : جشنواره نروی تامیل (جایزه بهترین کارگردانی)، جشنواره کینولوب–لهستان (دیپلم افتخار بهترین فیلم)، جشنواره رجینا–کانادا، جشنواره یونیورسال–ترکیه، جشنواره شلینگل–آلمان، جشنواره شارجه–امارات متحده عربی و جشنواره تامبل ویدز–آمریکا.

6 حضور بین المللی فیلم سینمایی اسکی باز : جشنواره آی اف آی–ایرلند، جشنواره یونیورسال–ترکیه، جشنواره کمبریج–انگلیس، جشنواره ایرانیان لندن–انگلیس، جشنواره المپیا–یونان و جشنواره کودک کلکته–هند.

3 حضور بین المللی فیلم سینمایی دایان : جشنواره سنگاپور–سنگاپور، جشنواره ترتیومیلنیوم–ایتالیا و جشنواره چنای–هند.

3 حضور بین المللی فیلم کوتاه وقت لبخند انار : جشنواره الترناتیو-رومانی، جشنواره کیدن فیلم–آمریکا و جشنواره میس- اسپانیا.

3 حضور بین المللی فیلم سینمایی زیرسقف دودی : جشنواره ایرانیان سانفرانسیسکو، جشنواره نیس–فرانسه و جشنواره نروی تامیل–نروژ

3 حضور بین المللی فیلم کوتاه دوئل : جشنواره اسکپتو–ایتالیا، جشنواره دوربان–آفریقای جنوبی و جشنواره ریور–ایتالیا

2 حضور بین المللی فیلم کوتاه دایو : جشنواره کلوج–رومانی و جشنواره ریور–ایتالیا.

2 حضور و 2 جایزه بین المللی فیلم کمدی انسانی : جشنواره رجینا–کانادا و جشنواره نروی تامیل–نروژ (جایزه بهترین فیلم و بهترین بازیگر مرد).

2 حضور و جایزه بین المللی فیلم فصل نرگس : جشنواره ایرانیان برلین–آلمان و جشنواره نروی تامیل–نروژ(جایزه بهترین فیلم برداری)

حضور ایتالیا ایتالیا در جشنواره نروی تامیل–نروژ (جایزه بهترین بازیگر زن)

حضور آخرین ماهی در جشنواره آتن انیم فست- یونان

حضور مستند بی بی تولدت مبارک در جشنواره لیندز–اتریش

حضور فیلم برگ های پاییزی در جشنواره کیدن فیلم–آمریکا

حضور فیلم سینمایی سورنجان در جشنواره منارسوفیه–بلغارستان

حضور مستند خواهران قریب در جشنواره آرتیمیس–آمریکا

حضور 4 فیلم کوتاه به همین سادگی ، مادر ، گزارشگر و سیخفیل در جشنواره ریور–ایتالیا

در عصر پر جنب و جوش ارتباطات، شرکت فیلمسازان جوان در رویدادهای جهانی نیازمند حمایت نهادها و سازمان های فرهنگی است و حوزه هنری این مهم را در اولویت های خود قرار داده است.

لینک خبر :‌ سینما پرس
ابوالحسن داودی کارگردان فیلم هزارپا می گوید شکل عرضه فیلم هزارپا در دو قسمت و در دو هفته جداگانه مورد رضایت او و تهیه کننده فیلم نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۸ سایت های دیگر : اصفهان امروز آنلاین

به گزارش خبرنگار ایلنا، فیلم سینمایی هزارپا به کارگردانی ابوالحسن داودی در هفته جاری در شبکه نمایش خانگی عرضه شد اما شکل عرضه آن در دو قسمت واکنش هایی در بین مخاطبان ایجاد کرده است.

ابوالحسن داودی با اشاره به روند ساخت و نمایش این فیلم گفت: متاسفانه رفتارهایی که با این فیلم در زمان عرضه نسخه ویدئویی و نیز شکل عرضه آن شد، به هیچ عنوان درست نیست و حتی از جانب برخی مخاطبین سوءبرداشت های سوداگرانه ای صورت گرفت، چنانچه قبل از آن نیز در واگذاری امتیاز فیلم به رسانه های پخش اینترنتی نیز اتفاقاتی افتاد که بدون اطلاع و موافقت من یا تهیه کننده بود.

وی ادامه داد: تصمیم گیری درباره نحوه پخش فیلم های سینمایی بعد از اکران سینمایی معمولاً توسط شرکت پخش کننده براساس مندرجات قرارداد و با توافق سازندگان و صاحبان اثر صورت می گیرد که در این مورد تعدادی از این تصمیمات به اطلاع و موافقت سازندگان نرسیده، از جمله شیوه پخش هفتگیِ نصفه و نیمه یا بدون اجازه دست بردن در فیلم و تقسیم کردن آن که برای من به شکل غیرقابل باوری ناراحت کننده و حیرت آور بود.

داودی با اشاره به اینکه پارسایی، مدیرکل شبکه نمایش خانگی، خود کارگردان تئاتر است و مدیوم سینما و تئاتر را می شناسد، گفت: متاسفانه هرچه من، تهیه کننده و مسئول شرکت پخش با ایشان و مسئولان این بخش گفتگو و بحث کردیم، نتوانستیم این مساله را به این دوستان مدیر بقبولانیم که یک فیلم در زمان عرضه در نمایش خانگی می تواند نسخه طولانی تری از زمان اکران باشد و در همه جای دنیا چنین رسمی وجود دارد که یک فیلم در هنگام نمایش در شبکه نمایش خانگی (تحت عنوان نسخه کارگردان یا نسخه کوتاه نشده) می تواند زمان طولانی تری را به خود اختصاص بدهد و کسی نه اخلاقاً و نه عرفاً و نه حتی قانوناً حق ندارد آن را به شکل دیگری تفسیر کند یا ساختار دیگری به فیلمساز و صاحب اثر تحمیل کند و به جبر آیین نامه قدیمی یک اثر سینمایی را تبدیل بکند به یک مینی سریال یا سریال!

کارگردان هزارپا ادامه داد: متاسفانه من نتوانستم با دوستان وزارت ارشاد به این توافق برسیم که فیلم سینمایی هزارپا نه سریال است نه مینی سریال بلکه نسخه اصلی فیلمی است که از ابتدا قرار بود در دو نسخه باشد یعنی فیلم هزارپا از ابتدای فیلمبرداری قرار بود دو فیلم جداگانه هزارپای یک و هزارپای دو باشد و در یک اکران پشت سر هم در سینما نمایش داده شود.

وی ادامه داد: اما در ادامه کار به دلیل شرایطی که به وجود آمد و مشکلات و حواشی که برای اکران بقیه فیلم ها ایجاد می شد، من منصرف شدم، ضمن اینکه احساس خطر کردم که برای قسمت دوم فیلم ممکن است حواشی ناگواری ایجاد شود که به اکران فیلم لطمه بزند یا اصلا قسمت دوم اکران نشود به همین دلیل دو نسخه فیلم براساس تصمیم شخصی خود من به یک نسخه کوتاه شده تبدیل و حدود 85 دقیقه از صحنه های فیلم برای اکران حذف شد. این درحالی بود که بعضی از صحنه های حذف شده حتی بهتر از صحنه های فیلم به نمایش درآمده بودند!

داودی افزود: بنابراین از همان زمان تصمیم گرفتم در نسخه ویدئو و شبکه نمایش خانگی نسخه کاملی از فیلم ارائه کنیم که صحنه های حذف شده در زمان اکران را نیز دربربگیرد و به شکل طبیعی از آنجا که از نظر حجمی در یک لوح فشرده (دی وی دی) امکان عرضه با کیفیت بالا را نداشت، می بایست نسخه کامل شده در دو لوح فشرده اما در یک بسته و یکجا و یک زمان عرضه می شد.

کارگردان فیلم هزارپا با تاکید بر اینکه ارائه یک فیلم در دو لوح فشرده امر متداولی است، گفت: مشکل این بود که وزارت ارشاد فشار زیادی وارد کرد تا این فیلم را در چند قسمت ارائه کند حتی تأکید داشتند که فیلم به شکل یک مینی سریال پنج قسمتی عرضه شود و پخش کننده بخش خانگی از ترس اینکه قسمت دوم مجوز عرضه نگیرد، بدون اطلاع و مجوز من یا تهیه کننده قسمت اول را هم به دو نیمه تقسیم کردند! این گونه رفتار با یک فیلم سینمایی بسیار ناشیانه و غیرقانونی است اینکه وزارت ارشاد به زور در یک اثر سینمایی دست ببرد و بخواهد آن را تبدیل به یک سریال چند قسمتی بکند آن هم به این بهانه که قوانینش قدیمی است و زمان بالای 205 دقیقه را برای نمایش خانگی یک فیلم سینمایی به رسمیت نمی شناسد و اجباراً این باید سریال شود، کاملا امر غلطی است.

داودی با اشاره به اینکه تعدادی از فیلم های خوب امسال جشنواره فیلم فجر بیش از حتی 150 دقیقه به نمایش درآمده اند، گفت: وزارت ارشاد باید آیین نامه های خود را به روز کند و قطعا این فیلم ها در زمان عرضه در شبکه نمایش خانگی با آیین نامه موجود با مشکل جدی مواجه می شود.

داودی با اشاره به اینکه خودش و تهیه کننده فیلم هیچ رضایتی از این گونه عرضه فیلم هزارپا ندارند، افزود: نسخه اولیه فیلم هزارپا سه ساعت و 30 دقیقه بود اما در اکران کوتاه شد متاسفانه با این شکل عرضه بسیاری از مخاطبان تصور می کنند که نسخه عرضه شده در شبکه نمایش خانگی همان نسخه اکران شده است درحالیکه نسخه عرضه شده در نمایش خانگی یک ساعت و نیم بیش از نسخه اکران شده است و بسیاری از تصاویر که در زمان اکران در فیلم نبود در نسخه ویدئویی گنجانده شده است.

وی ادامه داد: باید پخش کننده ویدئویی فیلم در مقابل فشارهای وزارت ارشاد می ایستاد و از حقوق سازندگان فیلم دفاع می کرد و من به نوبه خودم در قسمت دوم این فیلم که هفته آینده ارائه می شود، توضیحاتی ارائه کردم و به جای همه مرتکبین این شیوه ناحق از بینندگان عذرخواهی و اعلام کردم که سازندگان هیچ رفتار سوداگرانه ای را در پیش نگرفته اند و نه من و نه تهیه کننده اثر به هیچ عنوان از این گونه عرضه فیلم راضی نبودیم. کاش همه مسئولین و کسانی که مسبب این گونه رفتارها و عملکرد غیرحرفه ای هستند نیز به مخاطبین احترام بگذارند و خودشان عذرخواهی کنند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
سعید نجاتی معتقد است: جدا شدن دفاتر سینمای جوان از ستاد مرکزی و از یکدیگر و تبدیل شدن آن ها به جزیره های مستقل با هیات امناهای خودشان، باعث از بین رفتن انسجام و یکپارچگی دفاتر سینمای جوان خواهد شد و آرام آرام ستاد مرکزی کوچک شده و بخشی از مجموعه دیگری مانند بنیاد فارابی می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۹ سایت های دیگر : همسو نیوز منجیل خبر

در پی سیاست کوچک سازی دولت و برنامه های سازمان سینمایی برای ادغام برخی مؤسسات و نهادهای زیرمجموعه این سازمان از جمله انجمن سینمای جوان، یا یکی از کارگردانان فیلم کوتاه به گفت وگو نشستیم.

سعید نجاتی در گفت وگویی با ایسنا، درباره این سیاست گفت: مبحث "کوچک سازی" یک موضوع دولتی، سیاسی و اقتصادی است، شاید تخصص من در حد ورود با این مبحث نباشد که آیا مناسب وضعیت کنونی دولت است یا خیر؟ اما نکته ای که درباره سینمای جوان وجود دارد، این است که سینمای جوان اصلاً دولتی نیست و فکر نمی کنم فیلم سازی باشد که سینمای جوان را دولتی بداند.

او افزود: منظورم این نیست که ما نمی دانیم این انجمن زیر نظر سازمان سینمایی کار می کند بلکه بحث سر این است که این نهاد آنقدر محبوبیت و قدمت دارد که تمام افرادی که در انجمن دوره دیدند، آنجا را خانه شخصی و دوم خود می دانند و به همین سادگی برای آن ها قابل قبول نیست که یک نفر یا یک ارگان دولتی برای آن تصمیم گیری کند. اینکه چهار هزار فیلمساز می گویند که ما نمی خواهیم انجمن سینمای جوان به سمت و سویی برود که با جای دیگر ادغام شود یا به صورت هیئت امنایی اداره شود خیلی موضوع ساده ای است. این اتفاق برای تئاتر ما هم افتاد احتمالاً همه اساتید و مدیران انجمن در شهرهای دیگر از بلایی که با این کار سر انجمن می آید، مطلع هستند.

نجاتی با اینکه "نکته ای که وجود دارد این است که کسانی هستند که اصلاً نمی خواهند انجمن سینمای جوان وجود داشته باشد" افزود: این افراد همان کسانی هستند که قبلاً هم انجمن را با مرکز گسترش مستند تلفیق کردند اما بعد از یک سال که مدیر عوض شد دوباره این دو از هم جدا شدند. به مانند این تصمیمات را اگر خاطرتان باشد مدیری که نسبتی با فیلم کوتاه و سینما نداشت و متأسفانه چند سال مدیر انجمن بود می گرفت و یک تنه باعث شد فستیوال فجر بخش فیلم کوتاه را حذف کند و بعد از رفتن ایشان با جمع آوری امضا از فیلمسازان بازهم به صورت ناقص این تصمیم اصلاح شد.

او تصریح کرد: این تصمیمات عجولانه ای ست که گیرندگان آن می گویند برای آنها فکر کردند، اگر فکر کردند چطور ممکن است 4 هزار فیلم سازی که حداقل 50 تا از آن ها قدمت 30 ساله در این انجمن دارند و خیلی خوب ساختار آن را می شناسند، با این تصمیمات مخالف هستند؟! چرا انجمنی که قرار بوده به دلیل تورم بودجه اش را دو یا سه برابر کنند، یک باره هیئت امنایی می شود؟ مگر برای استاندار یا مسئولین شهرهای دیگر این انجمن و چهار جوانی که فیلمسازی می کنند، اهمیت دارد؟!

این کارگردان با بیان اینکه "فیلم کوتاه در دنیا اهمیت بسیاری دارد و جز امور فرهنگی هر کشور محسوب می شود" افزود: اما اینجا با سیاست های غلط اصلاً به آن اهمیت نمی دهند و برخی از مسئولین معتقدند بودجه ای به سینمای جوان داده می شود، اشتباه است. چهار جوانی که امروز فیلم کوتاه می سازند، مانند بذری می ماند که فردا یک میرکریمی، اصغر فرهادی و ... به سینمای ایران تحویل می دهد. این افراد خودرو که نبودند، یک روزی در همین انجمن فیلم کوتاه می ساختند.

او در ادامه صحبت هایش گفت: همه دنیا حاضر هستند ده ها برابر بودجه ای که از بعد از انقلاب به سینمای جوان داده شده را به یک انجمن اختصاص دهند تا افراد مانند اصغر فرهادی و خیلی از اساتید دیگر را تحویل بگیرند. انجمن سینمای جوان در شهرهایی است که دورترین نقطه به مرکز هستند و خیلی از افراد وقتی صحبت از چنین انجمنی می شود ذوق آن را دارند و حسرت داشتنش را می خورند.

به گفته او آرزوی خیلی از کشورهای پیشرفته است که به این صورت با کمترین امکانات و حداقل بودجه به جوان هایی علاقه مند هستند، کمک کنند و این برای مسئولین ما باورپذیر نیست.

نجاتی در ادامه بیان کرد: این موضوعات طرح هایی است برای از بین بردن سینمای جوان و به دوستانی که ادعا می کنند برای این طرح ها فکر و برنامه ریزی کرده اند باید بگویم، مرکز نشینی برایشان آفت بوده چراکه فراموش می کنند افرادی مانند من در شهرهای کوچک تر هستند که توانایی پرداخت بودجه های آن چنانی به آموزشگاه های خصوصی برای حداقل تحصیل سینما را ندارند و سینمای جوان تنها امید و پناهشان است. این افراد نهال سینمای جوان را آرام آرام خشک می کنند، تا وقتی که کسی خواست آن را قطع کند بگویند این نهال خشک است، باید قطعش کنیم.

این کارگردان در پاسخ به این سوال که "چرا طرح هیئت امنایی مشکل دارد؟ " گفت: در جواب این سوال باید گفت نکته مهم این است که جدا شدن دفاتر سینمای جوان از ستاد مرکزی و از همدیگر و تبدیل شدن آن ها به جزیره های مستقل با هیئت امناهای خودشان، باعث از بین رفتن انسجام و یک پارچگی دفاتر سینمای جوان خواهد شد و آرام آرام ستاد مرکزی کوچک شده و بخشی از مجموعه دیگری مثل بنیاد فارابی می شود. در این صورت نظارت ستاد مرکزی بر روی دفاتر کم خواهد شد؛ زیرا دفاتر از لحاظ بودجه، انتخاب سرپرست دفاتر و کلیه فعالیت هایشان مستقل خواهند شد، طبیعتاً می توانند فرمانبر سینمای جوان نباشند و انتظار داشته باشند که فعالیت هایشان را به صورت مستقل ساماندهی، مدیریت و اجرا کنند. در این صورت لزومی ندارد که دفاتر هر کدام به عنوان یک مؤسسه فرهنگی هنری در شهر خودشان ثبت شوند و هیأت امنا و فعالیت مستقل داشته باشند.

او در ادامه صحبت هایش گفت: این هدف گذاری دقیقاً به معنای این است که دفاتر یکی یکی از ستاد مرکزی جدا و مستقل شده است، متأسفانه خطر دیگری که وجود دارد این است که در صورت مستقل شدن امکان تعطیلی، تغییر کردن در آن شرایط و بقیه موارد خواهد بود. ضمناً دفاتر زیر نظر اداره کل خواهند رفت، چراکه بقیه ادارات و سازمان ها در آن شهر طبیعتاً به اندازه اداره کل ارشاد اسلامی پیگیر حوزه فرهنگ نیستند یا مسئولیت فرهنگی ندارند.

نجاتی با بیان اینکه "در این صورت دفاتر باید شهریه خودشان را که در حال حاضر به طور مستقیم از ستاد مرکزی یا سازمان سینمایی دریافت می کنند، از اداره کل دریافت کنند و وارد چرخه مالی هیئت امنایی شوند" افزود: در چنین شرایطی یک تشکیلات پنج شش نفره باید در مورد اینکه بودجه واریز شده از تهران یا درآمدهای دفتر چگونه توسط چه کسی و صرف چه مواردی شود؛ تصمیم بگیرند. در چنین شرایطی در هر استانی به صورت سلیقه ای رفتار خواهد شد که با این بودجه برگزاری هفته فیلم و عکس برگزار کنند یا می خواهند فیلم بلند تولید کنند و یا می خواهند سلبریتی ها را از تهران دعوت کنند، تا اینکه بودجه را در اختیار هنرجویان و علاقه مندان قرار دهند برای اینکه فیلم کوتاه بسازند.

او بیان کرد: این آسیب ها مهمترین نکته ای است که باید در حوزه هیئت امنایی شدن گفته شود و اینکه چرا این مجزا شدن به پیکره کل سینمای جوان که سال هاست با حداقل پول و امکانات خدمات بسیار درخشانی را به سینمای ایران داده است، آسیب می زنند و چه لزومی دارد که با اسم کوچک سازی، قدیمی شدن و مأموریت های جدید سینمای جوان را از بین ببرند.

نجاتی در ادامه تصریح کرد: این دفاتر آموزش دارند، کشف نیروهای جدید دارند، کارگاه های تخصصی دارند، هفته فیلم و عکس دارند، کانون فیلم و عکس دارند، نمایشگاه برگزار می کنند، اردو می روند، پاتوق فیلم و نمایش فیلم های کوتاه دارند، سینما سیار دارند، المپیاد اجرا می کنند، ستاد مرکزی بخش بین الملل دارند، جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران را برگزار می کند، سه جشنواره منطقه ای و دو جشنواره موضوعی دارد، حمایت های زیادی از بخش های مختلف فرهنگی هنری و سینمایی می کند. سازمان سینمایی حق ندارد این مجموعه فعالیت را تحلیل و حذف کند و بگوید این دفاتر و این فعالیت ها را نمی خواهیم و قصد داریم هر مقدار بودجه به طور مستقیم از سازمان سینمایی می گیریم وارد تولید فیلم کوتاه کنیم. چه کسی چنین مأموریتی را تعریف می کند؟ آیا در شهرها بدون اینکه فضای سینمایی وجود داشته باشد، ممکن است تولید فیلم کوتاه اتفاق بیفتد؟ بدون اینکه نیروهای جدیدی وارد آموزش شوند، وارد چرخه تولید فیلم کوتاه شوند؟ با چنین شرایطی ما می توانیم به آثار درخشان، خلاق، متفاوت و نسل جدیدی از فیلمسازان برسیم؟

او با تاکید بر اینکه "اگر یک پاتوق سینمایی _فرهنگی در طی سال ها در دفاتر انجمن سینمای جوان وجود نداشته باشند، امکان تولید فیلم کوتاه در شهرستان ها وجود نخواهد داشت" افزود: این یک بهانه گول زننده است که ما بودجه را به استان ها می دهیم تا خودشان به طور مستقل فیلم بسازند. فرض کنید که در یک شهر در بهترین شرایط 10 فیلمساز خوب وجود داشته باشد، این ها قرار است چه کار کنند؟ آن ها هر کدام می خواهند هر سال 5 تا فیلم کوتاه بسازند و ما در آن دفتر 50 تا فیلم کوتاه تولید کنیم، مگر شدنی است؟ با این شرایط به خروجی خوب می رسیم؟ ما در چنین شرایطی نیروهای جدید و خلاق می خواهیم، فیلم های هنرجویی، نیمه حرفه ای، حرفه ای و فاخر می خواهیم. این روند وقتی ادامه دارد و به این تولیدات می رسیم که یک مرکز آموزشی فعالیتی پاتوق گونه به همراه انواع و اقسام فعالیت ها وجود داشته باشد تا تمام اهالی علاقه مند به سینما و فیلم کوتاه در این مرکز رفت و آمد کنند و از طریق آن به بودجه ای برای تولید، آموزش، کارگاه برای عکس و فعالیت های مختلف دسترسی پیدا کنند. در این حالت است که بودجه تولید می تواند به فیلم های کوتاه خوب از شهرستان ها تبدیل شود.

نجاتی در ادامه صحبت هایش گفت: در این میان برخی که کاملاً از بیان شان عنادورزی مشخص است، با منتشر کردن هزینه های یازده ماهه سینمای جوان و شفاف سازی، اسم گول زننده و توهین آمیزی به کار بردند که سازمان سینمایی از سینمای جوان افشاگری کرد و این را به بهانه ای تبدیل کردند تا به دیگران بگویند که چرا هزینه پشتیبانی سینمای جوان به 9 میلیارد تومان پول تبدیل شده است که فقط سه میلیاردش صرف تولید فیلم کوتاه شده و بقیه آن صرف فعالیت های دیگر شده است.

او افزود: اتفاقاً سینمای جوان در شرایط سختی است که فقط یک پنجم بودجه را صرف تولید فیلم کوتاه می کند و این مقدار چیزی نیست که بگوییم خیلی کم است و سینمای جوان نباید این کار را بکند. سینمای جوان 60 دفتر در سطح استان ها دارد که هر دفتر به طور متوسط سه نیروی استانی و ستادی دارد؛ یعنی 180 پرسنل. این انجمن این 180 نیرو را به علاوه تمام خدمات، اجاره، شارژ، آب، برق، گاز، تن خواه و خرید تجهیزات برای تمامی این دفاتر را با هزینه پشتیبانی 9 میلیاردی انجام می دهد. اگر کمی حساب گر باشیم، متوجه می شویم که بودجه پشتیبانی 9 میلیاردی برای داشتن 60 پاتوق فرهنگی در کشور، خیلی خیلی بودجه کمی است.

این کارگردان در پایان صحبت هایش با اشاره به حرف های شهرام مکری در اختتامیه فستیوال شبدیز بیان کرد: او در این مراسم حین جایزه گرفتنش گفت "اگر سینمای جوان نبود، من کجا باید این مسیر را طی می کردم؟ " این سوال را همه کسانی که برآمده از دل سینمای جوان هستند، می پرسند و خود را مدیون انجمن می دانند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر این موضوع که ما برای فعالیت هر چه بیشتر کانون های فرهنگی و هنری مساجد چهار فعالیت را در این کانون ها مدنظر قرار داده ایم، گفت : از جمله این فعالیت ها حضور در عرصه فرهنگ با بن مایه قرآن ،نهج الابلاغه و صحیفه سجادیه و همچنین فعالیت در عرصه کتاب و کتابخوانی و فضای مجازی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۸ سایت های دیگر : روزنامه راه مردم

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین حبیب رضا ارزانی صبح امروز (شنبه) 18 اسفند ماه در آئین "نکوداشت بیست و ششمین سالروز تأسیس کانون های فرهنگی و هنری مساجد که با حضور اعضای فعال این کانون ها و ائمه جماعات استان در مجتمع فرهنگی نور برگزار شد با تبریک حلول ماه رجب و تأسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد، اظهار کرد: بیش از دو میلیون و 100 هزار نفر اعضای کانون های فرهنگی و هنری مساجد هستند که تمام اینها در سامانه "سجا" ثبت نام کرده اند. در حدود 25 هزار کانون در اقصی نقاط کشور فعالیت دارند که افراد با کد ملی فعالیت خود را در این کانون ها ثبت می کنند و هر لحظه بر تعداد این افراد افزوده می شود.

وی در ادامه صحبت های خود با اشاره به این موضوع که بنده در روزهای گذشته در شهرهای اراک، قزوین، بندرعباس، قم و ... حضور یافته و از کانون های فرهنگی و هنری مساجد این استان ها بازدید کرده ام در این باره گفت : درخواست اکثر اعضای این کانون ها ملاقات با مقام معظم رهبری بوده است. ما باید این را بدانیم که پس از گذشت 26 سال از فعالیت های این کانون اکنون باید چه کارهایی را انجام دهیم و چه کارهایی را انجام ندهیم. ما نباید منتظر مردم بمانیم که آنها در فضای مسجد حضور پیدا کنند، بلکه باید فضایی را طراحی کنیم که مردم به سمت مساجد حرکت کنند. کانون فعالیت های مساجد ائمه جماعات هستند که ما باید مدیریت مساجد را به آنها بسپاریم و در عین حال همه ارگان ها و نهادها باید در مساجد فعالیت داشته باشد. شاید در مواقعی در بحث مدیریت فرهنگی اختلاف سلیقه هایی وجود داشته باشد، اما اصل موضوع و هدف یکی است.

رئیس ستاد کانون های فرهنگی و هنری مساجد با اشاره به این که کانون های فرهنگی و هنری مساجد در چهار عرصه فعالیت دارد، خاطر نشان کرد: نکته اول در این کانون ها این است که ما در دل مساجد فعالیت می کنیم و کار ما هدایت و نظارت است؛ بن مایه فعالیت فرهنگی در مساجد قرآن، صحیفه سجادیه و نهج البلاغه است و فعالیت و سند بالادستی ما را شورای توسعه فرهنگی قرآنی در کشور تدوین می کند.

وی با اعلام این خبر که تا پایان شهریور ماه سال 98 بیست هزار نفر از اعضای کانون را در حوزه قرآن و آشنایی با تفسیر قرآن و نهج البلاغه آموزش می دهیم، اضافه کرد: قالب مهم است، اما از قالب مهم تر محتوا است. همچنین عرصه دومی که در آن فعالیت داریم بحث کتاب و کتابخوانی است. برای تمدن سازی باید به کتاب و کتابخوانی اهمیت ویژه ای بدهیم. این موضوع یکی از دغدغه های مهم مقام معظم رهبری و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است. بر همین اساس ما شنبه های با کتاب را در دل مساجد داریم و در حدود 14 هزار کتابخانه در مساجد فعال است. در معرفی کتاب نیز باید از قالب هنر بهره ببریم. این که فقط دغدغه هنر را داشته باشیم ارزشمند است، اما کاری از پیش نمی برد، بلکه باید طرح و ایده را نیز ارائه دهیم. بهترین تربیت هنرمند متعالی از مساجد صورت می گیرد و شعار "هنر برای ارزش ها و تقدس" از جمله شعارهای ما در کانون های فرهنگی هنری مساجد است.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطر نشان کرد: ما در حوزه های فیلم و داستان نویسی نیز فعالیت داریم، فردی که با قرآن و نهج البلاغه در ارتباط باشد می تواند داستان های ارزشی که در قالب هنر باشد را ارائه دهد. عرصه سوم و مهم ما در کانون های مساجد، فضای مجازی است که این یک بحث بسیار مهم است. ما نمی توانیم امروز فضای مجازی و فعالیت های آن را انکار کنیم. این فضا جزو اولویت های ما است و باید برای فعالیت در این عرصه که منتهی به جذب کودکان و نوجوانان به سمت مساجد شود برنامه ارائه دهیم.

ارزانی تاکید کرد: فضای مسجد یک حالت هدایت گری و باز دارنده را دارد، اما در عین حال باید این را بدانیم که در عرصه بین المللی نیز می توانیم کارهای مفید زیادی را ارائه دهیم. بر این اساس یکی از عرصه هایی که در کانون های مساجد به آن می پردازیم. فعالیت در عرصه بین الملل است، ما در صدد هستیم که سازمان های نظام یافته ای را بر اساس فعالیت مسجد در خارج از کشور تقویت کنیم. باید بسترسازی مناسبی را برای این امر فراهم کنیم. بر همین اساس در کشورهایی همچون لبنان و عراق فعالیت خود را آغاز کرده ایم که از طریق این فضا بچه های مسجد در تمام کشورها بتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و در این صورت است که می توانیم گردشگری دینی و مذهبی را توسعه دهیم.

باید از عناصر مختلف تبلیغاتی در عرصه رساندن پیام دین بهره ببریم

همچنین در ادامه این مراسم جاودانی مدیر کل فرهنگ و ارشاد استان تهران با تاکید بر این موضوع که چرا باید کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان تهران که می تواند در رأس امور قرار داشته باشد فعالیت کمتری را در سطح کشور دارد؟ خاطرنشان کرد: یکی از دلایل آن این باشد که اعضای این کانون فعالیت خود را آن گونه که باید و شاید جدی نگرفته اند. ما باید به کانون های فرهنگی و هنری مساجد تهران ساماندهی بیشتری ببخشیم. امیدواریم به مرحله ای برسیم که فعال ترین کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان ها در تهران باشد، چرا که تهران همواره مرکز فعالیت ها است و مورد توجه سایر اعضای نیز قرار می گیرد.

وی ادامه داد: در پوستر بیست و ششمین سالروز تأسیس کانون های فرهنگی و هنری مساجد به گام دوم انقلاب که باید با بچه های مسجد شکل بگیرد اشاره شده است. ما باید برای پیشرفت آسیب های دوران گذشته را شناسایی کرده و در صدد رفع آن برآیم. تحلیل و بررسی آسیب های گذشته می تواند ما را یک گام به جلو نزدیک تر کند. متأسفانه در حال حاضر در کشور فضایی به وجود آمده است که اگر در حکومت مشکلی پیش آید، این موضوع را بر گردن روحانیت و بچه های مسجد هم می اندازند. ما نمی گوییم که تمام تقصیر بر گردن این فرد یا آن فرد است، اما برای رفع چالش ها همه باید وارد شویم، چرا که در حکومت ما روحانیت، مسجد و دین در هم تنیده شده است. حتی اگر کاری از دستمان بر نمی آید باید در برخی از مسائل روشنگری داشته باشیم. در گام دوم برنامه ریزی باید دقت داشته باشیم که طراحی ها و برنامه ها بر اساس زندگی باشد که مردم در آن حضور دارند. این گونه است که می توانیم اثرگذاری بیشتری داشته باشیم.

وی با تاکید بر این مطلب که در فعالیت های کانون باید محور فعالیت امام جماعت باشد، در این باره یادآور شد: فعالیت های علمی و هنری را باید در مساجد باید بیشتر از گذشته کنیم. شاید در سال های گذشته اگر این موضوع را مطرح می کردیم که یک تئاتر تأثیرگذار می تواند در مسجد برگزار شود خیلی ها بر این موضوع خرده می گرفتند، اما اکنون که تأثیرگذاری هنر را می بینیم خیلی ها با این موضوع کنار آمده اند. گاهی اوقات یک اثر هنری می تواند از صدها سخنرانی تأثیرگذار تر باشد. به هر حال ما باید از عناصر مختلف تبلیغاتی در عرصه رساندن پیام دین بهره ببریم.

جاودانی اضافه کرد: کانون های فرهنگی و هنری مساجد باید زمان را نیز در نظر بگیرند. اکنون جوانی که وارد مسجد می شود ذهنش خالی نیست. ما برای بزرگانی همچون کوروش، گاندی و ... احترام قائل هستیم، اما چرا باید حدیث پیامبر (ص) و یا ائمه (ع) را از زبان دیگران مطرح کنیم؟ چون فکر می کنیم که اثر آن بیشتر است! دشمنان ما می خواهند با فضاهای رسانه ای که در اختیار دارند، آن چیزی که می خواهند به مردم القا کنند. امروز در برخی از خانه ها به جای یک دیش ماهواره دو دیش وجود دارد و همه با فضای مجازی در ارتباط هستند. اینها واقعیت های جامعه هستند و باید آنها را پذیرفت و بر اساس آن برنامه ریزی کرد. ما ایمان داریم که دین اسلام برترین دین است و باید تلاش کنیم که در کانون های فرهنگی و هنری مساجد با هماهنگی و سعه صدر بیشتری مفاهیم دینی را انتقال دهیم و اگر جوانی سوالی داشت برخورد قهری نکنیم، بلکه آنها را جذب این کانون ها کنیم.

در پایان این مراسم از نفرات برتر کانون های فرهنگی هنری مساجد استان های مختلف تقدیر شد و همچنین گروه سرود بچه های مسجد در وصف امام زمان (عج) به اجرای برنامه پرداختند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
هم زمان با بیست و ششمین سالگرد کانون های فرهنگی هنری مساجد، حجت الاسلام ارزانی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خبرگزاری فارس حضور یافت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۸ سایت های دیگر : کبنا نیوز خبرگزاری شبستان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

به گزارش خبرنگار مسجد و هیأت خبرگزاری فارس، متعاقب مأموریتی که شورای عالی انقلاب فرهنگی در هجدهم اسفند ماه 1371 و تحت عنوان مصوبه 302 به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه ارائه طرح هایی برای مقابله با تهاجم فرهنگی محول کرد، مقرر شد از باب احیای نقش واقعی فرهنگی و تبلیغی مساجد و استفاده بهینه از امکانات و تأسیسات دستگاه های دولتی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هیأتی را در راستای هدایت و سازماندهی فعالیت های فرهنگی و هنری در مساجد ایجاد کند. این هیأت بعد از شکل گیری و فعالیت به ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد شهرت یافت.

هم اینک شبکه عظیم کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور با عبور از مرز 24000 هزار باب یکی از وسیع ترین و مؤثرترین مراکز فرهنگی نظام مقدس جمهوری اسلامی به شمار می رود، از سال 1372 رسماً آغاز به فعالیت کرده و تاکنون مأمن صدها هزار نوجوان و جوان علاقه مند و مستعد بوده است.

در واقع ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور با رویکرد تأسیس کانون در تمام مساجد کشور، برنامه ریزی های خود را انجام داده و به افزایش تأسیس تعداد کانو ن ها در هر سال اهتمام ویژه ای دارد. هر مسجدی در صورت آمادگی تمایل و ارائه درخواست کتبی به دبیرخانه های استانی و با ارائه مدارک لازم می تواند به این شبکه اجتماعی مذهبی وارد و عضو شود.

به مناسبت بیست وششمین سالگرد تأسیس کانون های مساجد، حجت الاسلام والمسلمین حبیب رضا ارزانی، مشاور وزیر و رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با حضور در خبرگزاری فارس همراه با بازدید از تحریریه خبری این رسانه، به سؤالات خبرنگار مسجد و هیأت این خبرگزاری درباره نقش جوانان مسجدی در تحقق بیانیه گام دوم رهبر انقلاب پاسخ داد که مشروح آن به زودی منتشر می شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
رئیس حوزه هنری با اشاره به جایگاه سینما فلسطین بروجرد در هویت فرهنگی این شهر، ابراز امیدواری کرد سینما آزادی هم در این شهر بازسازی شود.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس ، سینما فلسطین بروجرد با حضور محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری، محمد حمزه زاده رئیس سازمان سینمایی سوره مهر، محمود کاظمی مدیرعامل موسسه بهمن سبز، عباس گودرزی نماینده شهرستان بروجرد در مجلس شورای اسلامی، یزدان عشیری مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی حوزه هنری، محمد حسین امیدی پور رئیس حوزه هنری خرم آباد، وحید موسائیان کارگردان سینما و فاطمه گودرزی بازیگر و جمعی از مدیران و مسئولان استان لرستان و شهرستان بروجرد برگزار شد.

در آغاز این مراسم پس از تلاوت آیاتی از قرآن کریم و پخش سرود ملی، مجری مراسم به حاضران خیرمقدم گفت و از حضور مردم، مدیران استانی و شهری و میهمانان هنرمند در این مراسم قدردانی کرد.

فاطمه گودرزی: سینما فلسطین در شان مردم فرهنگ دوست بروجرد است

فاطمه گودرزی بازیگر تلویزیون و سینما که اهل بروجرد است در بخشی از این مراسم تجلیل شد و خطاب به حاضران اظهار داشت: خوشحالم در شهری هستم که سالها از آن دور بوده ام. برای نخستین بار است به افتتاحیه یک مرکز فرهنگی دعوت می شوم و از این بابت ممنونم. هر اتفاق فرهنگی و هنری که باعث رونق در جامعه شود، قابل توجه است. امیدوارم با تلاش موسسه بهمن سبز، سینما آزادی هم راه اندازی شود و مردم بتوانند از آن استفاده کنند.

این بازیگر با اشاره به زیبایی سینما فلسطین گفت: این سالن واقعا زیبا و مجهز است. بیشتر سالن ها در پردیس ها کوچک است و کمتر سالنی به این زیبایی در شهرهای مختلف می بینیم.

وی ادامه داد: ساخت چنین سینمای زیبایی احترام به شان مردم فرهنگ دوست بروجرد است. امیدوارم آنها سالها در این سینما فیلم های جذاب ببینند.

مومنی شریف: سینما فلسطین برای مردم بروجرد خاطره می سازد

محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری در این مراسم با اشاره به سابقه فرهنگی شهرستان بروجرد گفت: بروجرد مهد علم و دانش، ادب و هنر و فقاهت است. ستاره های درخشان این شهر در عرصه های مختلف پرشمار هستند. خوشحالم که آیین افتتاحیه این سینما همزمان با شب میلاد امام باقر (ع) و در ایام فرخنده ماه رجب برگزار می شود.

وی ادامه داد: در چهل سال اخیر مسیری پر پیچ و خم آمدیم تا به سرافرازی و عظمت امروز رسیدیم. انشالله سینما فلسطین که با هویت فرهنگی شهر بروجرد پیوند خورده سالها برای مردم این شهر خاطره بسازد.

رئیس حوزه هنری از تاسیس حوزه هنری شهرستان بروجرد و بازسازی سینما آزادی در آینده نزدیک خبر داد.

موسائیان: عظمت سینما فلسطین جذبم کرد

وحید موسائیان کارگردان اهل خرم آباد ضمن تشکر از مهمان نوازی مردم بروجرد گفت: وارد سینما فلسطین که شدم ابهت و عظمت این سالن مرا جذب کرد. هر فیلمسازی دوست دارد فیلمش در چنین سالنی روی پرده برود.

وی ادامه داد: همه سینمای ایران در تهران خلاصه شده. اما مردم همه ایران، دوست دارند آداب و رسوم، باورها و اعتقاداتشان را در فیلم ها ببینند. امیدوارم تولیدات سینمایی نمایشگر فرهنگ های مختلف باشد.

در بخش های دیگر این مراسم گودرزی نماینده شهر بروجرد در مجلس شورای اسلامی و محمدحسین امیدی پور رئیس حوزه هنری سخنرانی کردند. پخش تیزر بازسازی سینما و تقدیر از افرادی که در بازسازی و تجهیز سینما فعالیت داشتند، بخش دیگر مراسم افتتاحیه بود. فیلم سینمایی ماجرای نیمروز؛ رد خون ساخته محمدحسین مهدویان هم در پایان افتتاحیه روی پرده رفت.

سینما فلسطین بروجرد با 2 سالن و ظرفیت 796 صندلی به همت موسسه بهمن سبز بازسازی و تجهیز شده است.

انتهای پیام/ 121

لینک خبر :‌ خبرگزاری دفاع مقدس
آخرین کتابی که خوانده اید؟ کدام کتاب بوده؟ در ماه چند کتاب می خوانید؟ نقش کتاب در زندگی تان چیست؟ سهم کتاب در سبد خریدتان چقدر است؟! چرا کتاب می خوانید؟ چه کتاب هایی باید خواند؟ سهم کتاب در برنامه های فرهنگی شهرتان چقدر است؟ و هزار و یک سوال دیگر...
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۸

الهام بهروزی

آخرین کتابی که خوانده اید؟ کدام کتاب بوده؟ در ماه چند کتاب می خوانید؟ نقش کتاب در زندگی تان چیست؟ سهم کتاب در سبد خریدتان چقدر است؟! چرا کتاب می خوانید؟ چه کتاب هایی باید خواند؟ سهم کتاب در برنامه های فرهنگی شهرتان چقدر است؟ و هزار و یک سوال دیگر...

کتاب بدون شک نقش سترگی را در زندگی بشر ایفا می کند و به یقین دوست ارزشمندی برای انسان ها به شمار می رود. بدیهی است که کتاب یکی از میراث فرهنگی فاخر است که برای بشر به یادگار مانده و سهم بسزایی را در آگاهی بخشی و دانایی افزایی ایفا می کند. از این رو، می طلبد کتاب به عنوان ضروری ترین ابزار کارامد در راستای فرهنگ سازی از سوی متولیان جدی گرفته شود؛ چون جای خالی کتاب امروز در جامعه به شدت احساس می شود.

هرچند هر از گاهی دوستداران کتاب یک سری اقداماتی انجام می دهند که سهل انگاری مسوولان فرهنگی و اجرائی را جبران می کند؛ اما برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه یک اراده همگانی نیاز است تا خیز بلندی به سوی آینده روشن با پرورش نسلی کتابخوان و مسوولیت پذیر برداشته شود.

گناوه از جمله بنادری است که در زمینه فرهنگی نیاز به کار فراوان دارد، هرچند در این شهر نخبگان و چهره های فرهنگی بنامی زیست کرده و می کنند، اما به واسطه حاکمیت نگاه اقتصادی و تجاری بر این بندر کهن و مهاجرپذیر، می طلبد که در حوزه فرهنگ جدی تر کار شود تا بتوان توسعه فرهنگی را همپای توسعه اقتصادی شهر به نظاره نشست. خوشبختانه این شهر فرهیختگانی را در بطن خود پرورش داده که دغدغه دارند و با کتاب مانوس. افرادی نظیر غلامحسین دریانورد، جهانشیر یاراحمدی، محمد مظفری، منصور گرگی پور و... سرمایه هایی که در حوزه کتاب و کتابخوانی هر کدام به سهم خود می کوشند تا تلنگری به متولیان شهر وارد کنند که این شهر بیش از هر چیزی به شهروندانی کتابخوان نیاز دارد!!!

پنجشنبه شب برنامه ای به نام ضیافت بفرمایید کتاب به همت ستاد برگزاری هفته فرهنگ گناوه که امسال به همت موسسه مردم نهاد نیمدری سبز به مدیریت محمد مظفری برگزار می شود، با حضور نویسندگان مطرح نظیر سعید بردستانی، زهره سعدزاده و... و کتابخوان های گناوه ای در تالار فرهنگ این شهر برگزار شد که البته این برنامه یکی از برنامه های تخصصی است که در حوزه کتابخوانی استان برای پنجمین بار برگزار می شود. هرچند این برنامه قرار بود با حضور فاطمه کرم پور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شود که این اتفاق نیفتاد.

کتاب جام جهان نماست

غلامحسین دریانورد یکی از متولیان پنجمین ضیافت بفرمایید کتاب گناوه در بخش نخست برنامه گفت: همه عالم کتاب حق تعالی است / به نزد آنکه جانش در تجلی است مقدم حضار عزیز و و میهمانان گرامی و مسوولان بزرگوار و نویسندگان مهمانی که در این ضیافت حضور دارند به ویژه داستان نویس معاصر ایران سعید بردستانی در پنجمین ضیافت بفرمایید کتاب مبارک و خجسته می داریم . ما بار دیگر به نام کتاب در این محفل گرد آمده ایم تا پیرو سخن ویکتور هوگو که می گوید: کتاب جام جهان نماست تجربه جمشید و جام او را تکرار کنیم. آمده ایم تا با تکیه به جمله ولتر که می گوید: هر چه بیشتر کتاب بخوانید، بیشتر از زندگی حقیقی برخوردار خواهید شد از خود بپرسیم که زندگی حقیقی یعنی چه ؟

این نویسنده، نمایشنامه نویس و پژوهشگر هم استانی در ادامه با بیان اینکه تا پیرو سخنان ولتر که می گوید: برگ های کتاب به منزله بال هایی هستند که روح ما رو به جهان روشنایی پرواز می دهند آمده ایم تا پرنده بودن را بیاموزیم و یاد بگیریم ، افزود: آری ما بسیار خرسندیم و خوشحالیم که در روزهای آخر این سال با بوی کتاب نفس کشیدیم و چشممان به جمال کلمات روشن شد مسروریم که در ضیافتی حضور داریم که به نام کتاب مزین شده است به قول اقبال : چه خواهم درین گلستان گر نخواهم/ شرابی، کتابی، ربابی، نگاری ما امشب نیز در اینجا گرد آمده ایم تا به کوشش و همت ستاد برگزاری ضیافت بفرمایید کتاب این مراسم را برای بار پنجم برگزار کنیم .

وی در تشریح بخش های این ویژه برنامه ادامه داد: این مراسم که به همت دوست بزرگوار و کتابدوست و کتاب بازم مهندس منصور گرگی پور و علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی و همچنین اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گناوه و انتشارات دریانورد و موسسه فرهنگی نیمدری سبز و در نهمین جشن فرهنگ گناوه برگزار می شود قرار است از چهار پنج کتاب جدید از نویسندگان گناوه رونمایی شود و به چند کتاب که امسال از سوی اهل قلم این شهرستان چاپ شده است، معرفی گردد . با دو نویسنده از نویسندگان دیداری داشته باشیم. از دو خادم کتاب تقدیر و قدردانی می شود. همچنین صحنه خوانی و پاراگراف خوانی بخش های دیگر برنامه است و بالاخره قرار است به تمام حضار در جلسه با کتاب پذیرایی شود و با یاری مهربان آن ها را به استقبال عید و نوروز، به خانه بفرستیم. کتاب های که از جنس رمان و تاریخ و ادبیات و البته برخی از آثار اهل قلم گناوه خواهد بود .

دریانورد در پایان با بیان اینکه در همین جا لازم به یاد آوری است که در پنج سالی که از تشکیل ستاد برگزاری نذر و اهدا کتاب در قالب مراسم نذر کتاب در ایام محرم و صفر و ضیافت بفرمایی کتاب می گذرد تا کنون بیش از شش هزار کتاب به شهروندان این شهرستان و کتابخانه های مدارس، دانش آموزان، ملوانان، هیات های مذهبی، انجمن های ادبی و نمایشی اهدا و تقدیم شده است ، تصریح کرد: و جا دارد از دوستان خیّر فرهنگی که با اهدا کتاب ضیافت ما رونق دیگر بخشیدند تشکر و قدردانی کنم به خصوص مهندس گرگی پور که در حقیقت وی میزبان بودند و ما مهمان و همچنین شورای اسلامی شهر و اعضای محترم آن، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و انتشارات دریانورد . در پایان باید از دوستان و عزیزانی که در ستاد برگزاری پنجمین ضیافت بفرمایید کتاب و نهمین جشن فرهنگ گناوه ما را در برگزاری این ضیافت همراهی کردند تشکر و قدردانی کنم و دستشان بابت همکاری صمیمانه ببوسم . جز صراحی و کتابم نبود یار و ندیم / تا حریفان دغا را به جهان کم بینم .

افراد کتاب نخوان را درک نمی کنم

در بخش بعدی برنامه زهره سعدزاده یکی از نویسندگان بانو و جوان گناوه ای نیز به ایراد سخن پرداخت و گفت:

بسیار خوشحالم که این همه کتابخوان را در سالن می بینم. اتفاقا امروز داشتم با دوستی صحبت می کردم و به او می گفتم: افرادی که کتاب نمی خوانند! تنها افرادی هستند که هیچ وقت درکشان نمی کنم. در این برنامه قرار است از سوی یکی از دوستانم بخشی از کتاب اولم که سال هاست از انتشارش می گذرد برای شما خوانده شود که شخصیت اصلی آن دختری افغان است؛ اما در مجموع این دختر نماد زنان جامعه ماست.

وی در ادامه با بیان اینکه در مجموع شخصیت های اصلی داستان هایم را زنان تشکیل می دهند، چون تمام تلاشم این است که جایگاه زن را در جامعه کنونی تشریح کنم، افزود: اثر دیگری هم برای انتشار به دست ناشر سپرده ام اما به دلیل وسواس فکری فعلا به ناشرم گفتم کتاب را چاپ نکنند تا آمادگی روحی را برای چاپ آن پیدا کنم.

سعدزاده در پایان که در صحبت کردن به دلیل مشکلی که برای حنجره اش پیش آمده بود، کمی معذب بود، در این خصوص گفت: سال گذشته به دلیل یک عمل کل تارهای صوتی ام آسیب دید و در کل نمی توانستم صحبت کنم؛ اما من مدیون خداوندم؛ چراکه این مشکل باعث شد کمتر سخن بگویم و بیشتر فکر کنم و دغدغه ها و حرف هایم را بنویسم که اینک دارد تبدیل به اثر دومم می شود.

نهنگ تاریک بازخورد دلگرم کننده ای برایم داشت

در ادامه بخشی از کتاب اول این نویسنده خوانده شد که با استقبال حاضران روبه رو شد. سپس از سعید بردستانی دعوت شد تا وی گفت وگوی کوتاهی را با دوستداران کتاب داشته باشد. نویسنده مجموعه داستان نهنگ تاریک که به واسطه نوشتن این اثر نامزد جوایز معتبر ملی شده است، در خصوص نویسندگی خود گفت: اگر واقعا بخواهم مختصری از خودم بگویم از خیلی سال ها پیش بود که مرتکب نوشتن شدم؛ اما به صورت جدی و حرفه ای سال 75 یا 76 بود که شروع کردم و تمام وقت به نوشتن پرداختم. حدود 10 سال که گذشت اولین مجموعه من به نام هیچ به همت انتشارات ققنوس منتشر و موفق شد که نامزد جایزه گلشیری و یکی دو جایزه دیگر کشور مثل جایزه گام اول شود که به همت سرای اهل قلم تهران برگزار می شد و متاسفانه الان هیچ کدام از این دو جایزه وجود ندارند.

بردستانی ادامه داد: این گذشت و اثر دومم را 9 سال بعد؛ یعنی سال 94 به نام نهنگ تاریک این بار به همت انتشارات پیدایش چاپ کردم. این مجموعه بازخورد بسیار دلگرم کننده ای برایم داشت. در محافل رسانه ای کشور استقبال زیادی از آن شد. سپس یک سال بعد تنها رمانم به نام تار مو از سوی نشر نیماژ راهی بازار کتاب شد. البته اگر بخواهم دقیق تر بگویم این رمان سال 84 به پایان رسید؛ ولی خب 10 یا 12 سال مانده بود و در این مدت شاید 20 یا 25 بار بازنویسی شده بود. در هر صورت، بنا به یک شرایطی که پیش آمد، تصمیم به چاپش را گرفتم .

نویسنده هیچ در پایان یادآور شد: در این مدت من به جز لطف و مهربانی هم از سوی خواننده ها و هم از سوی منتقدان چیزی دریافت نکردم. همیشه هم خودم را در حال یادگیری می بینم و فکر می کنم هر چقدر که ما بیشتر پیش می رویم، بیشتر متوجه می شویم که هنوز هیچ نمی دانیم! از این رو، همیشه خودم را یک دانش آموز می بینم. در هر حال، بسیار خوشحالم که در جمع صمیمی شما بودم.

در قسمت پایانی برنامه هم رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان گفت: آنچنان که معمول است نویسندگان محجوب در مورد اثر خودشان سخن نمی گویند؛ از این رو، سعید بردستانی عزیز به همان اندازه که نویسنده خوبی است، به همان اندازه هم نویسنده محجوبی است؛ ولی ای کاش این نویسنده بیشتر در مورد اثر خودش حرف می زد. احساس کردم در شهر ما مقداری مظلوم است.

شورای شهر گناوه در کارهایتان مشورت کنید!

جهانشیر یاراحمدی سپس در خصوص کتاب بوم غلامحسین دریانورد که در این آیین رونمایی شد، توضیح داد: آنچنان که درباره این کتاب گفته شد این کتاب در واقع پایان نامه کارشناسی ارشد استاد دریانورد است و پایان نامه برتر حوزه ادبیات مقاومت در کشور شد که انتشارات سوره آن را نشر داده است. در پایان این کتاب گونه ای نمایشی آورده شده که نمونه بیرونی آن را در هیج جای کشور نداریم. نمایشی که می تواند به نام گناوه ثبت و اجرائی شود.

وی در ادامه با بیان اینکه من یک سوال اساسی از دوستانی که در این شهر مسوول هستند دارم، اینکه بنای جریانات فکری، هنری و فرهنگی در این شهر با چه ایده ای، فکری یا طرحی دارد پیگیری می شود، تصریح کرد: هرچند اگر هم سریعا نقد بکنید موجب ناراحتی دوستان مسوول می شود؛ ولی آیا این واقعا مهم است؟ ! از آنجایی که کتاب ما مسلمانان قرآن می گوید که در کارهایتان مشورت کنید . پس به من به عنوان یک شهروند به اعضای شورای اسلامی این شهر توصیه می کنم که طبق نص صریح قرآن مشورت کنید!!! چراکه این اتفاقاتی را که در شورای شهر گناوه این مدت رخ داده است، نمی توان توجیه کرد؟ در واقع، در پایان این کتاب بوم مقاله ای است که در آن، یک نوع نمایش را پیشنهاد داده است که تاکنون، تجربه بیرونی در ایران و جهان نداشته؛ یکی دو کشور اروپایی هم یک سال به صورت آزمایشی آن را برگزار کردند و آن هم ادامه پیدا نکرد. در طی سه چهار سال گذشته ما در جشن فرهنگ به شکل آزمایشی با تعدادی از گروه های محدود این تئاترها را انجام دادیم. همین هفته گذشته با مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی کشور در جزیره خارگ در رابطه با این نمایش صحبت کردیم که این اتفاق را به شکل عملی برگزار کنیم؛ ولی واقعیتش این است که برای ما روشن است که هیچ کس در این شهر، در حوزه فرهنگ، هیچ قدمی برنمی دارد که بگوید ما از شما حمایت می کنیم و یک اتفاق فرهنگی بیفتد؛ در حالی که اینجا همه چیز باید دلی و عاشقانه باشد .

یاراحمدی در پایان با بیان اینکه ما باید پیشقدم شویم، کاری را انجام دهیم حتی اگر هیچ اتفاقی هم از جانب مسوولان نیفتد! یادآور شد: در حالی که این یک واقعیتی است: بودجه ای که در دست شوراست، پول من و شماست و مالیاتی است که من و شما داریم متقبل می شویم؛ ولی اختیارش دست آنهاست ! بنابراین امیدوارم که نه به همت آنها، بلکه به همت خود بچه های تئاتر گناوه در سال 98 این جشنواره تئاتر را که نمونه برجسته اش نمایشنامه بوم است، به مخاطبان عرضه کنیم. این کار، یک نمونه کاملی از همین شکل تئاتری است که باید در سطح ملی برگزار شود .

در پا یان یادآوری می شود، از دیگر بخش های ویژه برنامه پنجمین ضیافت بفرمایید کتاب می توان به تقدیر از سعید بردستانی، زهره سعدزاده، رونمایی از 5 کتاب فرصت سرودن اثر سامان سپنتا، بلاغت تطبیقی اثر غلامرضا کریمی فرد، برگریزان اثر حسن نظامپور، جلوه های نمایشی جنگ و بوم اثر غلامحسین دریانورد، معرفی کتاب از سوی آقای حیات داودی کتابخوان حرفه ای گناوه ای، تقدیر از فعالان حوزه کتاب، اهدای کتاب به انجمن های ادبی و نمایشی و حاضران در سالن، صحنه خوانی، اجرای موسیقی و ... اشاره کرد.

لینک خبر :‌ بامداد24
گروه فرهنگی به بهانه ارتقای سطح مطالعاتی عموم مردم، طرح ملی کتابخانه گردی به عنوان یکی از راهکارهای پیشنهادی در نظر گرفته شده است. در این میان خانواده ها باید پابه کارتر از همیشه باشند و فرزندان خود را هدایت کنند، اما حضور افراد تأثیرگذار همچون هنرمندان، مسئولان سیاسی، فرهنگی و اجتماعی در کتابخانه ها هم بی تأثیر نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۹

به بهانه ارتقای سطح مطالعاتی عموم مردم؛ طرح ملی کتابخانه گردی به عنوان یکی از راهکارهای پیشنهادی در این راستا در نظر گرفته شده است. در این میان خانواده ها باید پابه کارتر از همیشه باشند و فرزندان خود را هدایت کنند، اما حضور افراد تأثیرگذار همچون هنرمندان، مسئولان سیاسی، فرهنگی و اجتماعی در کتابخانه ها هم بی تأثیر نیست.
روز گذشته، 18 اسفندماه کتابخانه عمومی شماره یک اراک به عنوان کتابخانه منتخب برای بازدید مسئولان، نویسندگان، شعرا و عموم مردم انتخاب شده بود. بازدیدها ساعت 9 صبح با حضور مجید طبیب زاده، معاون فرهنگی و هنری اداره کل ارشاد استان، آغاز شد. خبرنگار و عکاس خبرگزاری ایکنا تنها حاضران رسانه ای در کتابخانه بودند. گویا حضور رسانه ها به حضور افراد شاخص پیوند خورده است. حضور مسئولان نیز تا حدود ساعت 13 که مجموعه خبرگزاری در کتابخانه حاضر بودند در حد روابط عمومی و معاونان باقی ماند و خبری از مدیران کل نبود.

مجید طبیب زاده، معاون فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی، در حاشیه بازدید از کتابخانه عمومی شماره یک اراک، در گفت و گو با خبرنگار ایکنا ، گفت: امروز روز کتابخانه گردی و یکی از مناسبت های خوب مرتبط با کتاب و کتابخوانی است. روزهایی همچون روز کتاب و کتابخوانی و برپایی نمایشگاه های کتاب وجود دارد که بهره گیری از این روزها بر ارتقای فرهنگ مطالعاتی می افزاید.

تمام اهداف پیرو ترویج فرهنگ کتابخوانی است
وی تصریح کرد: رسالت مشترکی بین ارشاد اسلامی و اداره کل کتابخانه ها مبتنی بر توسعه فرهنگ مطالعاتی وجود دارد، فعالیت بین این دو مجموعه هم پوشانی داشته و تمام اهداف پیرو ترویج فرهنگ کتابخوانی است. هر ساله ارشاد اسلامی در راستای حمایت از نویسندگان و ناشران کتاب هایی را خریداری می کند، توزیع محصولات فرهنگی در حوزه کتاب از دیگر اقدامات انجام شده است. بخشی از محل خرید و سهمیه خریدی که وزارت خانه فرهنگ و ارشاد اسلامی به اداره کل تخصیص می دهد به نهاد کتابخانه های عمومی تخصیص می دهد.
طبیب زاده با اشاره به اینکه کتابخانه های عمومی در تعامل با مردم پیش قراول هستند، اضافه کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برنامه هایی همچون اجرای دوستان کتاب، روستای دوستدار کتاب، کتاب ایران، جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان و دوشنبه های کتابخوانی در مهد کودک ها را در دستور کار دارد.

اوضاع فعلی شایسته فرهنگ مردم ایران نیست
وی ادامه داد: عناوین طرح ریزی شده نشان از سیر نزولی گروه سنی دارد، سیر نزولی سن افراد کتابخوان حاکی از آن است که باید فرهنگ مطالعاتی از سن نوجوان و جوان به سنین کودکی و بین عامه مردم هدایت شود، بی شک اگر کودک از سنین پایین علاقمند به کتاب و کتابخوانی شود برای سن نوجوانی و جوانی با مشکل مطالعاتی در حوزه عمومی مواجه نیستیم. مشکل اصلی دور بودن مردم از مطالعه است و این اوضاع شایسته فرهنگ مردم ایران نیست.
به گفته طبیب زاده مردم کتاب نمی خوانند و این واقعیتی است که باید پذیرفت، زیرساخت ها برای توسعه فرهنگ مطالعاتی با ترویج و توسعه کتابخانه ها آماده است، وضعیت کتاب در کشور با حضور مؤلفان و مترجمان در کشور خوب است، خوشبختانه تولید محتوا در حوزه کتاب در حال رخ دادن است. اوضاع کشور در حوزه ترویج فرهنگ مطالعه رو به صعود است و نرخ مطالعات در کشور کم نشده است بلکه افزایش محسوسی داشته است، اما در مقایسه با آنچه باید باشد پایین هستیم.
وی با اشاره به اینکه گروه های مرجع می توانند مردم را به مطالعه در زمینه های مختلف ترغیب کنند، اظهار کرد: بی شک حضور گروه های مرجع و تأثیرگذار منجر به رشد فرهنگ مطالعاتی می شود، گروه هایی مثل اساتید دانشگاه و معلمان از افراد تأثیرگذاری هستند که باید حضور داشته باشند.

اهدای 9 هزار جلد کتاب به کتابخانه های عمومی استان مرکزی
معصومه خاکی، کارشناس منابع اداره کل کتابخانه های عمومی استان مرکزی هم گفت: در سال جاری حدود 9 هزار جلد کتاب به کتابخانه های عمومی استان اهدا شده است، همچنین در حوزه خرید و حمایت از نویسندگان بومی 19 جلد کتاب در 700 نسخه از نویسندگان بومی استان خریداری و بین کتابخانه های عمومی استان توزیع شده است.

وی ادامه داد: رقم مالی در حوزه خرید کتاب برای کتابخانه های عمومی بالغ بر 50 میلیون تومان است و کتاب های خریداری شده در این بخش بالغ بر 3500 نسخه کتاب است که با هزینه کرد انجمن شهرستان ها خریداری شده است. 8 هزار جلد کتاب از سوی نهاد کتابخانه های عممی استان به دستگاه ها، سازمان ها و مدارس اهدا شده است. نزدیک به دو سال است که خرید کتاب با موضوع جلوگیری از آسیب های اجتماعی و موضوعات مشابه در این زمینه در دستور کار قرار دارد که در این زمینه امسال یک هزار و هفت نسخه کتاب خریداری شده است.

لزوم مخاطب شناسی در تهیه کتب کتابخانه ها
خاکی درخصوص مخاطب شناسی و ارتباط آن با خرید کتاب نیز اظهار کرد: خرید و تهیه منابع در نهاد کتابخانه ها به دو شیوه سنتی و انتخاب کتاب بسته به نظر کتابدار انجام می شود. شیوه سنتی خرید و انتخاب کتاب در تهران انجام می شد و با توجه به امانت کتاب ها و تعدد فراوانی آنان نیازسنجی و کتب خریداری می شد، این شیوه کماکان در حال انجام است و در طول سال سهمیه ای را برای کتابخانه ها متناسب با درجه تعیین می شود. در شیوه دوم(انتخاب کتاب از سوی کتابدار) لیستی در اختیار کتابدار قرار می گیرد و طبق نیاز کتب اعلام شده و نهاد طبق نیاز کتاب را خریداری و ارسال می کند. نظر نهاد کتابخانه ها بر شیوه دوم است؛ چراکه کتابداران در خط مقدم مراجعان قرار دارند و می توانند مخاطب شناسی و نیازسنجی را بهتر انجام دهند.
وی با بیان اینکه براساس آمار سامانه سامان، نوجوانان به کتاب های داستان با موضوعات هیجانی بیشتر علاقه نشان می دهند، گفت: بیشترین آمار و حجم کتاب کتابخانه های عمومی به کتب دینی در موضوعات مختلف، تاریخ، جغرافیا، ادبیات اختصاص دارد. بیشترین چاپ در کشور نیز در حوزه مذهب و تاریخ به ویژه تاریخ معاصر و دفاع وجود دارد. کتاب در حوزه زبان و زبان شناسی کم تألیف، کم ترجمه و کم منتشر می شود؛ از این رو تعدد کتاب در این زمینه کم است اما چون مراجعه کنندگان کتب دینی و تاریخ بیشتر است چاپ و توزیع کتاب نیز در این زمینه از فراوانی بیشتری برخوردار است.
انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
معاون هنری ارشاد خراسان رضوی در مورد فروش بلیت VIP در سینما اطلس مشهد پاسخگو نیست.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس ، هفته گذشته خبرگزاری تسنیم خراسان رضوی خبری در مورد فروش بلیت VIP در سینما اطلس مشهد را منتشر کرد که براساس آن این سینما بلیت VIP خود را با قیمت 50 هزار تومان به فروش می رساند.

محمدجواد استادی؛ رئیس اداره ارشاد مشهدمقدس در این زمینه به خبرنگار تسنیم عنوان کرده بود که سینما برای این اقدام خود دارای استدلال های به زعم خود قانونی است که باید شنیده شود.

اینک گویا این استدلال ها در اختیار ارشاد مشهد قرار داده شده است و ارشاد مشهد نیز پاسخگویی در این زمینه را مربوط به معاونت هنری ارشاد خراسان رضوی می داند.

تلاش های خبرگزاری تسنیم خراسان رضوی برای برقراری تماس با معاون هنری ارشاد استان همچنان بی نتیجه باقی مانده است و باید دید در صورت پاسخگویی چه استدلالی در زمینه فروش بلیت با این قیمت ارائه شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور از احتمال واگذاری میزبانی جشنواره هنرهای تجسمی روستا و عشایر به استان قم تا 5 سال خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۹

حجت الاسلام و المسلمین حبیب رضا ارزانی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم درباره برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی روستا و عشایر در قم گفت: این جشنواره نخستین جشنواره فرهنگ و هنر روستا در سه رشته خوشنویسی و عکاسی و نقاشی به شمار می آید.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: خلاقیت های نوجوانان و جوانان در روستا با برگزاری جشنواره هایی مشخص می شود. با وجود اینکه زمان محدود بود 1744 اثر ارسال شد و نشان داد اگر برای روستاها خوب تبلیغ شود اثار بسیار بهتر و فاخرتری ارسال خواهد شد.

وی تصریح کرد: ما برای سال آینده از اکنون تبلیغات را شروع کرده و دبیرخانه دائمی را در شهر مقدس قم راه اندازی می کنیم و در این سه حوزه و در حوزه های دیگر ورود خواهیم کرد.

ارزانی اظهار داشت: این سیاست کلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که با ورود به این عرصه به ویژه در روستا و عشائر توانایی های آنان را به منصه ظهور برساند.

رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با اشاره به میزبانی مناسب قم از این جشنواره گفت: موضوع میزبانی دائمی جشنواره هنرهای تجسمی در قم را در دبیرخانه روستا و عشائر کشور بررسی خواهیم کرد تا این جشنواره به مدت سه الی 5 سال در قم برگزار و سپس پس از گرفتن بازخورد تصمیم قطعی را اتخاذ می کنیم.

وی برگزاری این جشنواره در سال آینده در قم را قطعی خواند و درباره دلایل انتخاب قم به عنوان میزبانی این جشنواره توضیح داد: انتخاب قم به عنوان میزبان جشنواره هنرهای تجسمی روستا و عشایر به پیشنهاد مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم صورت گرفت و شورای عالی روستا و عشائر تحت اشراف وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تهران با این مساله موافقت کرد.

ارزانی از احتمال افزایش رشته های هنرهای تجسمی در سال آینده خبر داد و گفت: بحث روستا و عشایر را با نگاه ویژه ای دنبال خواهیم کرد و اعتبار بسیار خوبی برای این سال آینده مدنظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: در سال های گذشته به عشایر توجه داشتیم اما امسال این نگاه متمرکز شده است و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعتبار مستقلی را برای این کار تخصیص دادند سال آینده اعتبار ما دو برابر اعتبار سال کنونی است. گرچه کمبود اعتبارات در کشور ما بسیار مشهود است اما وزیر تأکید کردند که به صورت ویژه در این حوزه کار شود.

پایان پیام/ 549

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
پیرسبزی گفت: اگر قرار است جلوی این موارد را بگیریم باید کارشناسی شده جلوگیری شود چرا که اعتقاد من بر این است که اگر کارشناسی نشده بخواهیم جلوی این موارد را بگیریم مثل آب که اگر راهش را ببندید راه خودش را پیدا می کند و از مسیری دیگر بیرون می آید به گونه ای دیگر وارد جامعه می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۸

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد در گفت و گو با خبرنگار ایل بانو، در خصوص انتشار ویدئوکلیپ های غیرمجاز که هویت و اصالت فرهنگ لر را زیر سوال میبرد گفت: افرادی که چنین ویدیو کلیپ هایی که را ایجاد و منتشر می کنند در حقیقت مجوز کار و مجوز اجرا ندارد و انتشار این ویدیو کلیپ ها نیز مشکل دارد.

پیرسبزی گفت: ارشاد نمی تواند مجری باشد و نمی تواند وارد عمل شود،دستگاه های مرتبط باید وارد شوند و با آنها برخورد کند ارشاد فقط می تواند بگوید آیا مجوز کار دارند یا ندارند برخورد با قانون است.

وی بیان کرد: چند روز قبل نیز جلسه ای با حضور موسیقی دان های استان برگزار شد که آسیب شناسی کنیم و بدانیم که ایراد کار کجا است چرا که گوش مردم کم کم در حال عادت کردن به یک سری موارد دیگر است، دستگاه های فرهنگی و پلیس فتا باید وارد میدان شوند.

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد تصریح کرد: اگر قرار است جلوی این موارد را بگیریم باید کارشناسی شده جلوگیری شود چرا که اعتقاد من بر این است که اگر کارشناسی نشده بخواهیم جلوی این موارد را بگیریم مثل آب که اگر راهش را ببندید راه خودش را پیدا می کند و از مسیری دیگر بیرون می آید به گونه ای دیگر وارد جامعه می شود.

پیرسبزی افزود: بهتر است همین افراد را در مسیر قرار دهند چرا که یکی از آنها صدای خوب دارد یکی ساز خوبی می زند و دیگری خوب شعر می خواند نمی توانند کار نکنند باید یه کاری کنیم که از این افراد درست استفاده شود، خوشبختانه در استان ما این مشکل وجود ندارد که جلوی گروهی سنگ اندازی کنیم، کارشناسی می شود اشکالات را می گیریم و می گوییم بیایید.

وی ادامه داد: گاهی خودشان مسیر را نمی دانند مسولان باید بنشینند و در این خصوص آسیب شناسی جدی شود نشر این موارد در حال افزایش است ما نیز نگران و نارارحت هستیم اما نباید یک مرتبه برخورد آنچنانی انجام شود که باعث سرخوردگی بیشتر و کار زیر زمینی بیشتری شود اگر این افراد را وارد مسیر کنیم خیلی بهتر جواب می دهد.

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد استان گفت: انتشار کلیپ های زیر زمینی را رد می کنیم نه تنها در استان بلکه در کل کشور این موضوع رد شده است کم کم در استان ها شیوع پیدا کرد، فعالیت های زیر زمینی باعث این مطلب می شود.

پیرسبزی با بیان اینکه بهترین گزینه این است که با این افراد صحبت شود که در مسیر درست قرار گیرند، گفت: مگر می شود که برای هر نفر یک نگهبان گذاشته شود که چیکار می کنند و کجا می روند چنین چیزی امکان پذیر نیست باید با این افراد جلساتی گرفته شود که اگر می خواهی بخوانی و اجرا کنی مسیر اینگونه است.

وی عنوان کرد: نباید شعر نامناسبی سروده شود آن هم به اسم لر که فرهنگ غنی و ادبیات خوبی دارد و توصیف های زیبایی در عشایر وجود دارد و موسیقی که برای این شعر ایجاد می شود باید با کلام، لهجه، جغرافیا و ادبیات لری ما سنخیت داشته باشند باید یک کاسه شود.

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد استان گفت: کسانی که کارهای اینگونه انجام می دهند نه تخصص ادبیات، نه تخصص موسیقی و نه تخصص تنظیم ساز شناسی دارند فقط یک چیزی به ذهنشان می رسد و پرکرده اند و در فضای مجازی منتشر می کنند حتی برخی از تبلیغات فیلم ها را بدون اینکه ما مجوز داده باشیم می بینیم در فضای مجازی منتشر شده است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ راه دانا
روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی با صدور بیانیه ای از توضیحات مدیرکل این ارگان به نماینده ولی فقیه در استان در خصوص حواشی ایجاد شده پس از موضوع رقص مختلط دختران و پسران خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۸ سایت های دیگر : زریان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از اروم نیوز ، پس از ایجاد حواشی در خصوص رقص مختلط دختران و پسران در جریان جضنواره موسیقی غرب کشور و انتقادات رسانه ای که منتهی به اعتراض نماینده ولی فقیه در استان شد، روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی با صدور بیانیه ای از ارائه توضیح توسط مدیرکل این ارگان خدمت نماینده ولی فقیه خبر داد.

متن بیانیه روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان غربی به شرح زیر است:

بسمه تعالی

حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند

“در فتنه ها همچون شتر بچه ای باش که نه پشتی برای سوار شدن و نه شیری برای دوشیدن دارد”.

(ترجمه حکمت اول نهج البلاغه)

پیرو تماس تلفنی حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای حسین خانی رییس محترم دفتر نماینده ولی فقیه در استان با مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی مبنی بر دغدغه های حضرت حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید مهدی قریشی نماینده محترم ولی فقیه در استان در خصوص ضرورت تبیین پاره ای از شبهات مربوط به بخشی از برنامه رونمایی از پوستر و تندیس جشنواره کودک و نوجوان بوکان، و از سویی تاکیدات جناب آقای دکتر شهریاری استاندار محترم استان به منظور لزوم تلاش مسئولین حاضر در مراسم مزبور در جهت ابهام زدایی و برطرف نمودن حواشی برنامه که موجب نگرانی نماینده محترم ولی فقیه در استان شده بود، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان روز شنبه مورخ 11/12/97 در نماز مغرب و عشای حاج آقای قریشی حاضر شده و به تشریح مکفی در خصوص کم و کیف برنامه جشنواره پرداختند.

نظر به اینکه ارائه تحلیل درست از آنچه رخ داده است مستلزم گذشت زمان است، در این وجیزه به همین مقدار بسنده و اکتفاء می شود.

روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ راه دانا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۸ سایت های دیگر : روزنامه خراسان

هومن حکیمی/

اشاره: تغییر ، تغییر دادن ، تغییر کردن ؛ اینها واژه ها و اصطلاحاتی هستند که در عین شباهت، تفاوت های بسیاری با هم دارند.
ایجاد تغییر معمولا دلیل می خواهد. مثلا می شود حتی آدم برای ایجاد تنوع و دوری از رخوت و تکرار و یکنواختی، دکوراسیون و نحوه چینش وسایل خانه اش را عوض کند؛ چون گرانی های سرسام آور این روزها، اجازه نمی دهد که وسایل قدیمی را با وسایل جدید عوض کند!
اما وقتی وارد حوزه مدیریت می شویم، ایجاد تغییر، الزامات و دلایلی می خواهد. وقتی هم که درباره تغییر در حوزه فرهنگ و هنر حرف می زنیم، به دلیل حساسیت های این حوزه گسترده و مهم، این الزامات و دلایل، بیشتر حائز اهمیت می شوند.
محمود شالویی ؛ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، اخیرا معاون هنری و سینمایی اش را تغییر داد. از محمد محمدی به سیدعلی علوی رسیده ایم. یک مدیر رفته و مدیر جدیدی آمده. یعنی یک نفر به دلایلی، تغییر داده و یک نفر تغییر کرده ؛ اتفاقی که به طور کلی در حوزه مدیریت معمول است و ماجرای جدیدی نیست. این هم که بالاخره آقای مدیرکل، شروع به ایجاد تغییر در حوزه مدیریتی اش کرده است، نشان می دهد که شالویی بعد از کش و قوس های فراوان، می خواهد برای رسیدن به اهدافی که در سر دارد (و می دانیم که در فرهنگ و هنر، تغییر دادن شرایط نیاز به زمان بیشتری دارد و دشوارتر است) بیشتر از قبل تلاش کند و این خوب است.
خوب است در این تغییر اما به معنای بد بودن مدیر قبلی و خوب بودن قطعی مدیر جدید نیست. خوب است چون مدیرکل محترم فرهنگ و ارشاد مازندران، حتما براساس سنجش و بررسی در این مدتی که از حضورش در مازندران می گذرد، نیازها و ظرفیت های استان را درک کرده و قطعا برای حرکت قطار فرهنگ و هنر مازندران در جهت رسیدن به اهداف و اجرای بهتر برنامه ها تشخیص داده که در برخی بخش ها نیاز به افراد جدید دارد.
اینها که تا الان اشاره کردم اما کلیتی ست که درباره این اتفاق می توان نوشت ولی اگر بخواهیم به ایجاد این تغییر به شکل جزیی تری بپردازیم، ناگزیریم که درباره محمد (محسن) محمدی هم بنویسیم.
معاون حالا سابق هنری و سینمایی ارشاد مازندران، مدیری جوان و اهل سینما است. فردی ست که مشخصا دارای سواد و علاقه سینمایی ست و نگارنده این مطلب، به خاطر نوشتن تخصصی درباره فرهنگ و هنر و به خصوص سینما و تئاتر و ساخت فیلم و...، بارها با او مواجه شده و گفت وگو و بحث کرده است. محمدی، موقر و نسبتا باتجربه و البته برای گپ وگفت تخصصی، آدم جذابی ست. درس خوانده و مطلع و خیلی چیزهای دیگر است و اینها، برای منی که معتقدم، داشتن وقار و شخصیت، درست به اندازه دانش و آگاهی و علم و هنر مدیریت، مهم اند، ویژگی های منحصربه فردی محسوب می شوند.
با این حال خود محمد محمدی هم می داند که در چند مورد منتقد او بوده ام. انتظارم از ارتقای جایگاه سینمای مازندران با حضور چندین ساله او بیشتر بوده و به برخی اتفاق های پیش آمده در حوزه نمایش استان، انتقادهای جدی و سختی داشته ام و دارم و به نظرم حضور بعضی از آدم ها در حوزه مدیریتی او، اشتباهی بوده. برای انتقادهایم هم دلیل دارم (آخریش در روزهای منتهی به آغاز جشنواره گذشته سینمایی فجر در ساری بود) و قطعا او در حوزه مدیریتی اش نقص های زیادی هم داشت؛ همان طور که دستآوردهای خوبی هم داشت. این را هم نمی دانم که بعد از اداره کل ارشاد استان در کجا مشغول به کار خواهد شد و آیا به سینما خواهد پرداخت و کلا عطای کار در فضای دولتی را به لقایش خواهد بخشید یا نه. این اواخر و بعد از جشنواره فجر هم نشد که محمدی را از نزدیک ببینم و درباره چند مسأله با هم حرف بزنیم اما در هر صورت برایش آرزوی موفقیت می کنم؛ صحبتمان هم شاید وقتی دیگر !
حالا اما نکته مهم، فقط این نیست که محمدی رفته است و علوی (که برایش احترام قائلم اما به خاطر شناخت کلی ام از او، فعلا نمی توانم نظری درباره اش بدهم) جایگزین او شده است. مهم تر این است که این ایجاد تغییر تا چه اندازه براساس آن ویژگی هایی که در ابتدای متن به آنها اشاره کردم، صورت گرفته و چقدر بررسی انجام شده است چون تنها در این صورت است که تغییر منجر به نتایج بهتری خواهد شد. وگرنه در کشورمان و در همین مازندران، به دفعات شاهد بوده ایم که آقا یا خانم ایکس رفته و آقا یا خانم ایگرگ آمده اما تغییر مثبتی به وجود نیامده است.
ضمن اینکه به آقای مدیرکل فرهنگ و ارشاد مازندران پیشنهاد می کنم و امیدوارم که این بار، برای اولین بار، جدا از این مراسم کلیشه ای تودیع و معارفه، به این بهانه، جلسه ای با حضور اصحاب رسانه برگزار شود و در آن به طور مشخص، درباره نقاط مثبت و منفی و برآیند مدیریتی مدیر قبلی صحبت شود تا هم خیال همه از ایجاد تغییر صورت گرفته -که طبعا باید کارشناسانه بوده باشد- راحت شود و هم مدیر جدید بداند که انتظارات از او تا چه حد واقعی و نه فقط براساس بخشنامه است و تا چه اندازه باید تلاش کند و پاسخگو باشد.

لینک خبر :‌ روزنامه خبر شمال