بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 8 اسفند 97
معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بر اساس مصوبه دولت، مقرر شده 10 درصد از درآمد کنسرت در تهران و کلانشهرها وصول و به حساب خزانه واریز شود و معادل آن در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد قرارگیرد تا به ادارات کل استان ها اختصاص یابد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۸ سایت های دیگر : جماران

علی اصغر کاراندیش مروستی در حاشیه مراسم معارفه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین در گفت و گو با خبرنگار ایلنا، ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: در طول دولت یازدهم و دوازدهم در سطح ملی و استانی اعتبارات بیش از دو برابر و تخصیص اعتبار به استان ها از ستاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حدود 6 برابر شده اما هنوز کافی نیست.

وی افزود: پیگیر افزایش اعتبارات و ایجاد منابع پایدار از محل درآمدها هستیم تا بتوانیم اقدامات بهتری در حوزه فرهنگ و هنر انجام دهیم.

معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: امسال بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد در مجلس به تصویب نهایی رسیده؛ هم اکنون در حال پیش بینی درآمد ویژه استان ها و شهرستا ن ها هستیم که نباید در تهران و مراکز استان ها هزینه شود.

کاراندیش مروستی در خصوص نحوه ایجاد منابع پایدار درآمدی اضافه کرد: بر اساس مصوبه ای که به تازگی در دولت به تصویب رسیده، مقرر شده از مبلغ کنسرت در تهران و کلان شهرها 10 درصد وصول به و حساب خزانه واریز شود و معادل آن در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گیرد تا به ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ها به غیر از مراکز استان ها اختصاص داده شود چرا که شهرستان ها با کمبود شدید بودجه مواجه هستند.

وی خاطرنشان کرد: در زمینه کاهش آسیب های اجتماعی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه های مختلف برنامه هایی دارد که امسال با همکاری شورای اجتماعی به اجرای برنامه هایی در زمینه کاهش آسیب های اجتماعی پرداخته است.

این مقام مسئول تصریح کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از نظر مالی و امکانات دولتی به ادارت کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها کمک می کند اما لازم است مدیران کل با برنامه عمل کنند و مدیریت داشته باشند و از تمام منابع مالی، انسانی، امکانات استان ها و دستگاه های دولتی و ظرفیت بخش خصوصی برای رشد و شکوفایی فرهنگ و هنر بهره گیرند.

معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: 300 پروژه در حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد در سطح کشور در حال احداث است که برخی پروژه ها پیشرفت فیزیکی بالا و برخی هم پیشرفت فیزیکی پایینی دارند که برنامه ریزی شده نخست پروژه های با درصد پیشرفت فیزیکی بالا تکمیل و به اتمام رسیده و سپس با تخصیص اعتبار، نسبت به تکمیل پروژه های با درصد پایین پیشرفت فیزیکی اقدام لازم صورت گیرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
وزیر ارشاد در خصوص استفاده از سیگار و مشروبات الکلی در فیلم های جشنواره فجر گفت: من فیلم ها را ندیدم و در این مورد اغراق شده است.

به گزارش خبرنگار مهر ، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران در خصوص استفاده از سیگار و مشروبات الکلی در فیلم های جشنواره فجر گفت: من فیلم ها را ندیدم و در این مورد اغراق شده و به من چنین گزارشی نشده است.

وی افزود: باید مراقبت های بیشتری در این زمینه صورت گیرد.

کد خبر 4553995

اکرم سادات حسینی شبستری

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی محمدمهدی احمدی مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی این وزارتخانه را با حفظ سمت به عنوان سرپرست معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی منصوب کرد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در حکم سیدعباس صالحی خطاب به محمدمهدی احمدی آمده است:

نظر به سوابق و تجربیات ارزنده جنابعالی بر حسب این حکم با حفظ سمت به عنوان سرپرست معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی منصوب می شوید.

امید است در انجام وظایف محوله موفق و موید باشید.

بنابراین گزارش پیش از این محمد سلطانی فر به عنوان معاون امور مطبوعاتی در این سمت مشغول به فعالیت بود.

7 اسفند 1397 16:07

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
نمایندگان ارومیه و تهران در تذکری به رئیس جمهور خواستار تسریع در پرداخت بدهی های دولت به سازمان تأمین اجتماعی شدند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۷ سایت های دیگر : فردا نیوز رجا نیوز

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس تذکرات کتبی نمایندگان و مسئولان اجرایی کشور در جلسه شامگاهی امروز مجلس (سه شنبه 7 اسفند97) توسط علی اصغر یوسف نژاد عضو هیأت رئیسه مجلس قرائت شده که این تذکرات به شرح زیر است:

احمد سالک نماینده مردم اصفهان در تذکری به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد که با گذشت بیش از یک سال از تصویب قانون برنامه ششم توسعه کدام اقدام عملی در جهت گسترش فرهنگ اسلام انجام داده اید.

نادر قاضی پور و علیرضا محجوب نمایندگان ارومیه و تهران در تذکری به رئیس جمهور خواستار تسریع در پرداخت بدهی های دولت به سازمان تأمین اجتماعی شدند.

سید محمدجواد ابطحی نماینده مردم خمینی شهر به اتفاق 41 نفر از دیگر نمایندگان به رئیس جمهور درباره عدم اجرای قانون ایثارگران ماده 88 برنامه ششم توسعه تذکر دادند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
مشهد- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جشنواره خوشنویسی 'یاس یاسین' یکی از بزرگترین رخدادهای هنری جهان اسلام به شمار می رود.

سید عباس صالحی سه شنبه شب در پیامی به مراسم رونمایی از فراخوان جشنواره بین المللی خوشنویسی یاس یاسین در مشهد افزود: اهتمام عاشقانه دلدادگان مکتب فاطمی را به نظاره نشسته ایم تا به حظ وافر دریابیم برکت، عظمت و نیک منظری تلالو کلک و دوات را بر مدار سیره پر عیار و نام والا تبار قصیده پاکی ها و غزل نیکی ها، ام ابیها، حضرت خاتون جنت، فاطمه زهرا (س)، که نام او شیفتگان خاندان مطهرش را با عشق، به وفاق و اتفاق کشانده است.
در ادامه این پیام آمده است: با برگزاری این رخداد فارغ و بی نیاز از هرگونه حمایت مادی و مظاهر دولتی و سازمانی، گنجینه ای نفیس و ثمین از آثار مهران هنر خوشنویسی جهان اسلام را به شکوه هرچه تمام، گردآوری نموده و در کرانه این بحر ارادت و هنر و شیفتگی آل کسا (ع)، طرحی نو در اندازند. از آستانش امید داریم از این پس شاهد یکی از عظیم ترین رخدادهای هنری جهان اسلام در ایران و در جوار بارگاه کبریایی رئوف آل الله، حضرت علی بن موسی الرضا (ع) با حضور تمام محبان پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت (ع) و اساتید خوش قلم و خوش نویس، بر حلقه ارادتمندان آن عاطفه مستجاب (س) باشیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه این پیام آورده است: با تبریک آغاز این رخداد که همراه با عرضه گنجینه وجیه و کم نظیر گردآوری شده می باشد، مقدم تمام مهمانان عالیقدر از کشورهای اسلامی، اساتید هنر و خوشنویسی و حاضران در این محفل خجسته را ارج نهاده و برای دست اندرکاران برگزاری آن در موسسه فرهنگی هنری میراث یاس یاسین که بلند همتان این نگاه ظریف و بدیع در گستره خوشنویسی جهان اسلام می باشند، از درگاه حضرت حق و کرامت بانوی روضه و ریحان (س) توفیقات روزافزون مسألت می نمایم.
7496 / 6053

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مسافر آستانه با بیان اینکه تماشاگر تئاتر بزرگترین منتقد تئاتر است، گفت: اگر تئاتر بخواهد بخواهد پایش را نسبت به اعتقادات مردم کج بگذارد، خود مردم جلوی آن می ایستند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۸

حسین مسافر آستانه در پاسخ به این سئوال که با توجه به بن مایه های غنی فرهنگی چرا هنرمندان ما از نمایشنامه های خارجی بیشتر استفاده می کنند به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان ، گفت: ما تئاتر ایرانی نداریم. منظورم از نظر ساختار تئاتری است نه محتوا و مضمون. ما می تئوانستیم ساختار تئاتر داشته باشیم اما به دلیل سهل الوصول بودن قالب های غربی طبیعتا محتوای ایرانی را در قالب های غربی به ما ارائه می کنند.

این نویسنده و کارگردان تئاتر و مدیر اسبق هنرهای نمایشی اظهار داشت: علت اینکه از مضامین استفاده نمی کنیم، این است که حمایتهای درستی در این زمینه صورت نمی گیرد. برای ما سهل الوصول تر است که نمایشنامه های غربی را اجرا کنیم. درام غربی را با ترجمه ای که یک نفر کرده است، می توانیم هزار بار برداریم و در جاهای مختلف اجرا کنیم و این کار برای ما کم هزینه تر است.

مسافر آستانه بیان کرد: ما باید تاوان تولید متن را بپردازم که متاسفانه این کار را نمی کنیم. مساله حمایت یک طرف است و مساله دوم این است که نویسندگان ما از امنیت روانی خوبی برای تولید متون داخلی برخوردار نیستند. همیشه در تردید هستند که چه بنویسندکه جلوی آنها را نگیرند و مشکلی برایشان پیش نیاید بنابراین یک متن خارجی را انتخاب می کنند و بی دغدغه می گویند که خارجی است و هر مساله ای هم که در آن باشد، می گویند در خارج کشور است و به ما ربطی ندارد.

وی تصریح کرد: باید یک مقدار نگاه بازتری را در سیاست های خود اعمال کنیم و نترسیم . تئاتر هیچ موضوع خطرناکی برای هیچ جامعه ای نیست. تماشاگر تئاتر بزرگترین منتقد تئاتر است . اگر تئاتر بخواهد حرف بدی بزند و یا بخواهد پایش را نسبت به اعتقادات مردم کج بگذارد ، خود مردم جلوی آن می ایستند. آنقدر سعی نکنیم حافظ تئاتر باشیم. هنرمند از ترس اینکه جلویش را بگیرند و مانعش شوند، مجبور می شود به سراغ متن های خارجی رود.

دبیر نوزدهمین جشنواره تئاتر فتح خرمشهر در مورد شکل گیری تئاتر دفاع مقدس خاطر نشان کرد: در هر جامعه ای تئاتر متاثر از رخدادهای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اخلاقی است. تئاتر دفاع مقدس به صورت خودجوش بدون دستور نهادی شکل گرفت. در روزهای اولیه جنگ عده ای از هنرمندان در مناطق جنگی حضور یافتند و عده ای نیز در پشت جبهه نمایشنامه هایی اجرا می کردند. این اجراها که بیشتر کمدی و به سخره گرفتن دشمن بود موجب ارتقای روحیه رزمندگان می شد. این نمایشها از نظر کمیت و کیفیت جا افتاد و مسئولان با یک حرکت تئاتر در راستای دفاع مقدس مواجه شدند و به دنبال ان جشنواره های تئاتر با محوریت دفاع مقدس از جمله جشنواره سنگر شکل گرفت.

پایان پیام/ 31

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
فیض شریفی می گوید: ما بعد از غلامحسین ساعدی، اکبر رادی، بهرام بیضایی افراد برجسته دیگری نداریم؛ بعد از این افراد خلائی در نمایشنامه نویسی ایجاد شد است. به این دلیل که کارگردانان ما هنوز برای اجرا سراغ نمایشنامه نویسانی چون پینتر، برشت، شکسپیر می روند و معمولا نوشته هایشان با شعر و ادب آمیخته نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۸

فیض شریفی در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره کتاب مجموعه نمایشنامه های من و مامت که به تازگی منتشر شده است، گفت: این مجموعه نمایشنامه شامل هفت کتاب نمایشنامه بوده که در یک کتاب 430 صفحه ای گنجانده شده است. در کتاب مجموعه نمایشنامه های من و مامت مقدمه ای درباره درام دارد و 6 فصل که شامل آناکارنینا و چند نمایشنامه و دو نمایشنامه از دیوید مامت نمایشنامه نویس و فیلمنامه نویس معاصر آمریکایی که ترجمه و بومی شده و با کمی دخل و تصرف در این کتاب منتشر شد. البته یکی از نمایشنامه های دیوید مامت به نام زندگی می لرزد پیش از این اجرا شده که خود من نیز بازیگر آن بودم یعنی قابل اجراست.

وی در باره نمایشنامه دیگر این مجموعه بیان کرد: نمایشنامه می خواهم با بعضی ها فرار کنم شامل سری نمایشنامه هایی است که می توان در 10 یا 20دقیقه اجرا کرد. این سری نمایشنامه ها به هم پیوسته هستند؛ ممکن است هر کارگردانی بتواند این نمایشنامه های به هم پیوسته را در پنج پرده یا سه پرده اجرا کند و این به ابتکار کارگردان مربوط است.

او در ادامه گفت: یکی دیگر از نمایشنامه های این کتاب، انگشت ششم است که اقتباسی از داستان نمازخانه کوچک من نوشته هوشنگ گلشیری است. کتاب بعدی نمایشنامه ناتمام است که شامل مجموعه ای از نمایشنامه های بلند و کوتاه است. در مجموع این کتاب پنج نمایشنامه بلند دارد و باقی، نمایشنامه های کوتاه هستند.

شریفی درباره دیدگاه مامت اظهار کرد: این نمایشنامه ها را بر اساس نظریه دیوید مامت نوشتم. معمولا نمایشنامه های مامت آش در هم جوش خوشمزه ای است از فلسفه، عشق، عقل و تم هایی از این قبیل دارد. او با نگاهی خاص به جهان می نگرد. برخی از کارهای او در ایران ترجمه شده است اما به سختی مورد استقبال قرار می گیرد به این دلیل که هنوز نمایشنامه های مامت با ذهنیت و تفکر تماشاگر ایرانی هماهنگ نشده است؛ چون تماشاگر ایرانی بیشتر نمایشنامه های رئال و رمانتیک را می پسندد و نمایشنامه های مامت معمولا کوتاه و فلسفی است.

وی درباره سخت بودن نمایشنامه های مامت بیان کرد: حتی گاهی ممکن است شخصی 10 بار برای دیدن نمایشی به نویسندگی او برود ولی باز هم مطلب داشته باشد که بتوان درباره آن حرف زد. درواقع می توان گفت آثار او لایه به لایه است. از این جهت ممکن است یک تماشاگر عادی و از طبقه متوسط نتواند با آن مانوس شود اما افراد نخبه بیشتر به آثار او رجوع می کنند. تماشاگران اروپایی و آمریکایی که از طبقه نخبه هستند علاقه مند به کارهای مامت هستند.

مولف کتاب زندگی و شعرهای فریدون توللی درباره دلیل دخل و تصرف در دو نمایشنامه دیوید مامت که در این کتاب گنجانده است گفت: به عنوان مثال نمایشنامه قاشق چایی دم کنی ، درباره دو قاشق به هم چسبیده است. ممکن است یک نفر بارها این نمایشنامه را بخواند متوجه مضمون آن نشود. این دو قاشق زوجی هستند که به هم علاقه مندند.

این شاعر گفت: در قسمتی که این دو چای می نوشند و باهم صحبت می کنند بعد از مدتی یکی از آن دو می گوید چایی می خوری، مرد می گوید نه قهوه می خورم. این نشان می دهد که روابط این دو دچار چالش شده است. یعنی نمادها و نشانه هایی است که این نمایشنامه نویس روی این نمادها کار می کند و پیدا کردن این لایه ها به راحتی امکان پذیر نیست به این دلیل من مجبور شدم کمی این نمایشنامه را توسعه دهم؛ یعنی آن را دستکاری کردم که نمایشنامه خوان یا تماشاگر ایرانی راحت تر بتواند متوجه مفهوم آثار مامت شود و آن را درک کند.

وی در ادامه اظهار کرد: چون بار اولی که این نمایشنامه عین مطلب ترجمه شد برای دوستانی که در دانشکده تدریس می کردند خواندم؛ اکثرا مفهوم آن را درک نکردند اما زمانی که بار دیگر آن را بازسازی کردم دریافت موضوع برایشان راحت تر بود؛ البته برای انجام این کار مجبور شدم تمام کتاب های مامت را که به زبان فارسی ترجمه شده است بخوانم و با فضای ذهنی او آشنا شوم تا بدانم او چه می خواهد بگوید و مقصودش از مطالبی که بیان کرده است چیست؟

نویسنده کتاب عاشقانه های شمس لنگرودی درباره علت دیگر تغییر در نمایشنامه های مامت گفت: یکی از موارد دیگر این است که در یکی دیگر از نمایشنامه ها نگاه مامت را درباره بازیگری و تئاتر بین دو تا از اشخاص نمایش گنجاندم. نگاه او درباره بازیگری متفاوت است؛ یعنی با شیوه بازیگری که در دانشگاه ها و موسسه های تئاتری تدریس می شود معمولا یکسان نیست. مامت معتقد است بازیگری را نمی توان درس داد، بازیگری هنر است. از کشمکش ها و کنش های تندی که در نمایشنامه ها وجود دارد فرار می کند و نمایشنامه هایش نرم است. در صحبت ها واکنش ها، طرح و بحران اوج دارد و معمولا به سرانجامی نمی رسد و نمایشنامه هایش مانند زندگی است؛ چون مامت برای یک تماشگر ایرانی شناخته شده نیست و باید به اندازه کافی کارهایش را خوانده و دیده باشی تا بتوانی نمایشنامه او را درک کنی. من مجبور شدم دخل و تصرفی در کارهای او انجام دهم.

این شاعر همچنین درباره اقتباس از داستان نمازخانه کوچک من اثر گلشیری اظهار کرد: به یاد دارم با گلشیری در دانشکده ادبیات و هنرهای زیبا در سال های 56 آشنا شدم. دانشجو بودم که کتاب نمازخانه کوچک من سال 54 منتشر شد، در آن زمان ساواک این کتاب را جمع کرده بود. سال 56 به کلاس های او که استاد افتخاری بود و درس می داد می رفتم، هرچه این داستان را می خواندم متوجه نمی شدم که گلشیری چه می گوید. داستان نمازخانه کوچک من درباره شخصی است که شش انگشت دارد و معمولا این انگشت را به اشکال مختلف مخفی می کند و همیشه جوراب پا می کند که کسی آن را نبیند.

نویسنده کتاب سیمین بهبهانی درباره علت انتخاب این داستان گفت: نمی دانم من سوال کردم یا گلشیری توضیح داد که مقصودش همان مسئله ای است که شاه در رابطه با حزب رستاخیز اعلام کرد و گفت هرکسی این حزب را نمی خواهد پاسپورت به او می دهیم که به اروپا برود. این انگشت ششمی که روی آن سرپوش می گذارد تفکر اوست که نمی خواهد بروز بدهد، می ترسد بیان کند و دچار دردسر شود. این نوعی از آثار گلشیری است که به شیوه ای کافکایی می نوشت و در فضای نمایشنامه های مامت نیز قرار دارد. یعنی شما باید مدت طولانی با متن درگیر شوی و آن را بخوانی تا اطلاعات بیشتری دریافت کنی و برداشت خود را از آن بدست بیاوری. به این دلیل این داستان گلشیری را که به شیوه مامت بود در این کتاب گنجاندم و به صورت نمایشنامه نوشتم. البته با زبان و نثر خودش آن را توسعه دادم وگرنه داستان کوتاهی است. البته پیش از این نیز این نمایشنامه در مجله جامه دران منتشر شده بود.

شریفی درباره تئاتر شاعرانه که در مقدمه کتاب مجموعه نمایشنامه های من و مامت به آن اشاره کرد گفت: واقعیت این است که تئاتر ایران تا حد زیادی در حالت کما قرار گرفته است. با احترام زیادی که برای افردا این حوزه قائلم معتقدم که معمولا اگر بخواهند لحن ها را استخراج کنند باید انواع لحن ها را بشناسند. یعنی ما بعد از غلامحسین ساعدی، اکبر رادی، بهرام بیضایی افراد برجسته دیگری نداریم؛ کوهستانی، چرم شیر، نعلبندیان و استادمحمد که در حوزه نمایشنامه نویسی کار کردند قابل احترام اند و بعد از این افراد خلائی در نمایشنامه نویسی ایجاد شد است.

او درباره علت نبود نمایشنامه نویس خوب اظهار کرد: به این دلیل که کارگدانان ما هنوز برای اجرا سراغ نمایشنامه نویسانی چون پینتر، برشت، شکسپیر می روند و معمولا نوشته هایشان با شعر و ادب آمیخته نیست. یعنی کلام ادیبانه از دهان حتی یک شاعر هم بیرون نمی آید. عمده این نمایشنامه هایی که من نوشتم دو شخصیت فرهیخته دارد که از زندگی خود و چالش های آن صحبت می کنند.

وی همچنین افزود: من شعر را در این نمایشنامه ها تخمیر کردم. در بسیاری از مواقع شعر کوتاهی را در دیالوگ قرار دادم و به نظر من این تاثیر نمایشنامه را بیشتر می کند. شاید مثلا من در یکی از نمایشنامه هایم مانند سنت حدودا یک دفتر شعر آوردم بدون این که تماشاگر متوجه شود این شعر است که به صورت دیالوگ بیان می شود.

این شاعر درباره علت گنجاندن شعر در نمایشنامه ها بیان کرد: این قبیل کارها در ادبیات نمایشی ما چندان دیده نمی شود و من چون به دنبال آن رفتم و چیزی پیدا نکردم مجبور شدم و علاقه مند بودم این کار را انجام دهم. چون من در دهه 60 حدودا سه نمایشنامه را هم کارگردانی کردم و هم نوشتم و بعد از مدت ها که به کار نقد شعر روی آوردم و شعرهای زمان را بیرون آوردم؛ احساس کردم در زمینه نمایشنامه نیز باید کارهایی انجام شود به این دلیل این کتاب قطور را منتشر کردم.

او همچنین درباره کتاب جدیدش منافسات شاعران اظهار کرد: منافسات یعنی چشم و هم چشمی و رقابت . رقابت شاعران ایران؛ این کتاب به نصرت رحمانی و معاصرانش مربوط است. یعنی نصرت رحمانی در مرکز کار این کتاب قرار گرفته است. نظریات و خاطرات او به عنوان مثال خاطرات رحمانی با نیما، شاملو، هدایت، سهراب سپهری، منوچهر آتشی، فروغ، اخوان، نادرپور، یدالله رویایی، براهنی، صادق چوبک، آل احمد، محمود استادمحمد و بسیار از شاعران و روشنفکران دیگر دارد را نقل کردم.

شریفی در ادامه گفت: این صحبت ها را نقد و بررسی و مطرح کردم که ادبیات ایران چگونه شکل گرفته است. معمولا ادبیات معاصر ما از کافه هایی مانند کافه نادری و کافه فیروز که پایه گذارش هدایت بود ایجاد شد. زمانی که گروه رَبعه شکل گرفت چهار نفر بودند و بجای این که بگویند اربعه می گفتند ربعه. این چهار نفر شامل مسعود فرزاد، بزرگ علوی و مصطفی مینوی بودند که بعد به تبعیت از ادبیاتی که از فرانسه آمد و کافه ای بود و ژان پل سارتر و سیمون دوبوار و امثال این ها در کافه با یکدیگر آشنا شدند، هدایت هم این روش را به ایران آورد. افرادی که به کافه ها می آمدند که برخی از شهرستان ها بودند در این مکان بایکدیگر آشنا می شدند مانند منوچهر آتشی و شاعران دیگر. این افراد در کافه فیروز و کافه نادری جمع می شدند و همدیگر را ملاقات می کردند، کتاب ها و شعرهایشان را برای هم می خواندند.

وی همچنین بیان کرد: تمام نقدها و نظریاتی که از این کافه ها بیرون آمده و صحبت هایی که شاعران درباره یکدیگر انجام داده اند من در کتاب منافسات شاعران آورده ام. یعنی زمانی که مجموعه شعر زمان ما را نوشتم نظریات شاعران و منتقدان درباره یکدیگر را در یک دفتر نوشتم و فکر می کردم براساس اصول نقد نیست اما به این نتیجه رسیدم که چندان هم بد نیست.

فیض شریفی در پایان گفت: به عنوان مثال اگر اخوان درباره سپهری یا نیما درباره توللی، نادرپور و ابتهاج صحبت می کند آیا این گفته ها بر اساس نقد پایه ریزی شده یا صحبت هایی است که مثلا شخص از دوستش ناراحت است، حس رقابت با او را دارد یا نگاه زیبایی شناسی شان با یکدیگر متفاوت پس یکدیگر را نقد می کنند! به این دلیل نظریات شاعران درباره همدیگر را در این کتاب جمع آوری کردم و نام او را گذاشتم منافسات شاعران که 190 صفحه است و انتشارات سیب سرخ آن را منتشر کرده است.

انتشارات سیب سرخ کتاب مجموعه نمایشنامه های من و مامت اثر فیض شریفی را در 430 صفحه، 700 نسخه و با قیمت 52000 تومان منتشر کرده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
جشنواره سی و هفتم تئاتر فجر در حالی به پایان رسیده است که می توان با کمی فاصله گرفتن از آن مزایا و معایبش را برشمرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۷

باشگاه خبرنگاران پویا - احسان زیورعالم

جشنواره تئاتر فجر در مرحله 37 خود با حضور یک هنرمند در مقام دبیری به ظاهر به پایان رسیده است و این پایان ظاهری می تواند فرصتی را برشمرد تا معایب و مزایای این دوره را برشمریم. هر چند حواشی این دوره به مراتب کمتر از دوره 36 جشنواره فجر به دبیری فرهاد مهندس پور؛ اما شکل برگزاری آن در دلش آبستن حوادثی بود و شد که کمتر رسانه ای گشته است. حوادثی که می توان آن را به فال نیک گرفت و از آنها با عنوان امتیازات نادر برهانی مرند یاد کرد و برخی حوادث که شرایط را برای تئاتر فجر سخت تر خواهد کرد.

برشمردن این وقایع و حوادث می تواند شرایط را برای نادر برهانی مرند در صورت ماندن در این جایگاه و شاید دبیر بعدی بهبود ببخشد و دریچه ای باشد برای آنچه در آینده پیش رویش نهاده می شود. پس در اولین گام بهتر است از نیکی های جشنواره تئاتر فجر سخن گوییم و این نیکی را از زمان انتخاب برهانی مرند بیاغازیم.

نخست با نگاهی به تاریخ جشنواره تئاتر فجر می توان دریافت که دبیری این جشنواره اساساً میان دو طیف دست به دست شده است. دبیر یا مدیران وقت اداره کل هنرهای نمایشی بوده اند که به هر نحوی دستی هم بر آتش هنر داشتند یا در انقیاد اساتید دانشگاهی و هیئت های علمی بوده است. تا دوره حسین فرخی، دبیران جشنواره همگی از طیف دولتی بودند. با دبیری حسین فرخی اما این شانس برای اساتید دانشگاهی هم مهیا شد تا در چند دوره حضوری در سمت دبیری تجربه کنند. نادر برهانی مرند اولین شخصیتی بود که نه مدیر بود و نه هیئت علمی دانشگاهی. او یک نویسنده و کارگردان بود و نقشی هم در گذشته در رادیو نمایش داشت. این مسئله موجب می شود این روزنه امید گشوده شود که نگاه وزارت ارشاد به تئاتر فجر به شخصیت دبیر، نگاهی هنری باشد، نه مدیریتی. به عبارتی دبیر را دبیر هنری بداند و او را در قامت یک کیوریتور ارتقا دهد. هر چند رویکرد وزارتی نشان می دهد این نهاد نادر برهانی مرند را در نقش مدیریتی عرضه می کند.

دوم از دوره 33 جشنواره تئاتر فجر فضا به سمتی سوق یافت که شخصیت های مطرح تئاتر کشور چندان رقبتی به حضور در فجر نشان ندهند. آنان در طول سال گیشه آثار خود را برتر از حضور در یک جشنواره دولتی دانستند. هر چند آثارشان هم در قد و قامت گیشه بود تا جشنواره. این عقب نشینی موجب می شود نسل جدید تئاتر جسارت بیشتری برای حضور در فجر بیابند. محمد مساوات، ایمان اسکندری، جابر رمضانی، پیام لاریان و اشکان خیل نژاد شخصیت هایی بودند که در سال های اخیر موفق به درخشش در فجر شده و شرایط را برای حضور دیگر هم نسلان خود مهیا کردند.

در فجر سال گذشته مهندس پور اقدام به تفکیک باتجربه های تئاتر از جویندگان شهرت کرد. اقدامی که شاید به مذاق بسیاری خوش نیامد و برخی آن را سرد کردن تنور رقابت تعبیر کردند؛ اما واقعیت آن است این تفکیک بیش از هر چیزی به نفع نسل جوانی شد که جسارت جنگیدن در فجر را داشتند. با گیشه ای شدن تئاتر حرفه ای و تمایل به کسب اندوخته مالی، در کنار عقب نشینی دولت در حمایت مالی از تولید، نسل جوان تنها بارقه امید رهیافتی غیراقتصادی در تئاتر می شود. تئاتر مولوی به عنوان مرکز عرضه نمایش های دانشجویی و جشنواره تئاتر دانشگاهی به عنوان لانچر شهرت این آثار، در جشنواره 37 فرصت را مغتنم شمرده و شرایط را برای پوست اندازی تئاتر ایران مهیا کردند.

سوم سال گذشته فرهاد مهندس پور از بخشی با عنوان Off-Stage رونمایی کرد. هر چند برخی با عنوان این بخش مخالفت ورزیدند و آن واژه را مرتبط با چیز دیگری دانستند؛ اما رویداد به خودی خود اتفاقی جذاب بود. چند گروه ایرانی در کنار گروه های خارجی گونه ای از تئاتر را عرضه کردند که بیشتر در قامت هنرهای تجمسی از آن یاد می شد. مهندس پور این فرصت را پدید آورد تا وجوه دراماتیک این گونه های نمایشی نیز دیده شود. آنچه بعدتر دیگر گونه های اجرایی شناخته شد، تئاتر را از مرزهای یک سالن محدود بیرون آورد و حال محدودیت های بورکراتیک تئاتر را در هم نوردیده و نمایش را به بطن جامعه برده است.

کارگردانان ایرانی دیگر گونه های اجرایی در جشنواره 37، در نبود گروه های خارجی تصویری جذاب از جهان نمایش را رقم زدند. جوانانی که در این بخش شرکت جسته بودند تصویری از چشم انداز نسل خود، نگاهشان به جامعه، خواسته های گروهی و البته گرایش های تازه خود به جهان نمایش را عرضه کردند. نمایش ها نیز بر خلاف آثار صحنه ای بیش از همه محبوب نسل جوان می شود. نمایش ها جریان ساز می شوند و با وجود پایان یافتن فجر برخی از آنها به حیات خود ادامه می دهند.

این نمایش ها موقعیت خوبی برای مطالعات اجتماعی پدید می آورند. برخی از آنها همانند نباید فرصتی برای سنجش وضعیت اجتماعی هستند یا کالاندولا تصویری از وضعیت جوانان در دل خانواده هایشان را ترسیم می کند. نمایش هایی که به واسطه تعاملی بودنشان می تواند موقعیتی برای محققان و پژوهشگران اجتماعی باشد. نمایش هایی از این دست ابزاری مناسب برای کاوش جامعه سیال کنونی ایران است.

چهارم تئاتر ایران تاریخی دارد و فجر 37 فرصتی بود تا در نشست های تاریخ شفاهی تلنگر بر تاریخ نانوشته تئاتر معاصر ایران زده شود. جایی که چند برگ از این تاریخ گشوده شد و نام هایی از میانشان آشکار شدند. عده ای از سیاهی دهه شصت گفتند و عده ای از شرایط نامساعد دهه نود. سخنرانان اگرچه تمامیت چهل سال تاریخ تئاتر ایران را شامل نمی شدند؛ اما در گفتگوهایشان دریچه های نویی از وضعیت تئاتر ایران، به خصوص در دو دهه شصت و هفتاد گشودند.

صحبت های هوشنگ توکلی در تقابل با علی منتظری یا تفاهم عجیب حسین پارسایی و پاکدل در باب دهه هفتاد نشان از تغییرات سیاسی در بستر تئاتر داشت. جایی بود که می شد فهمید آرمان خواهی کجاست و آرمان زدگی در کجا هزینه شده است. صحبت های بی پرده قطب الدین صادقی نیز شور عجیبی از دل تاریخ استخراج کرد تا شاید در آینده او در کنار برخی همفکرانش بتوانند لایه های پنهان تاریخ تئاتر ایران را نمایان کنند و آن را با اسلوب خویش به نقد بکشند.

اگرچه امین عظیمی، مسئول این بخش از تمایل به مدون کردن تاریخ چهل ساله تئاتر ایران گفته است؛ اما باید دید این مسیر به کدامین سو سوق پیدا می کند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
سعید اسدی که امروز از مدیریت امور بین الملل مرکز هنرهای نمایشی استعفا کرده است، گفت: تصمیم دارم با تمرکز بیشتر بر مسائل مربوط به تئاتر شهر بپردازم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۷ سایت های دیگر : نسیم آنلاین سینما پرس منجیل خبر

به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس، سعید اسدی رئیس تئاتر شهر و مدیر امور بین الملل مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز از سمت مدیریت امور بین الملل استفعا کرد.

این در حالی است که اسدی مسئولیت بخش بین الملل سی و هفتمین جشنواره تئاتر فجر را نیز برعهده داشت.

اسدی در گفت وگو با فارس ضمن تأیید این خبر گفت: همین امروز استعفایم را مطرح کردم البته خیلی قبل تر تمایل داشتم این کار را انجام دهم منتها به دلیل اینکه به آقای برهانی مرند برای حضور در جشنواره فجر قول داده بودم، برای اینکه اتفاقی نیفتد در این سمت باقی ماندم.

وی در ادامه افزود: بهرحال الان شرایط و موقعیت خوبی در اسفند ماه است که قدری سرم را خلوت کنم و به مسئولیت دانشگاهی و تئاتر شهر خود بپردازم.

اسدی درباره علت این استعفا گفت: این استعفا ربطی به مسائل جشنواره و موضوعات دیگر نداشت، بهرحال ما هم زندگی داریم و با این وضعیت شغلی نمی توانستم به زندگی برسم، چرا که انجام چند کار همزمان سخت است، به همین دلیل هم منتظر پایان جشنواره شدم تا این کار را انجام دهم.

وی در پاسخ به کیفیت بخش بین الملل جشنواره فجر امسال گفت: از کارهای خارجی، سه کار جایزه تکی گرفتند، بقیه برای ایرانی ها بود اما بهرحال امسال هنر بزرگی کردیم که بدون پول و حداقل امکانات کار بین الملل را پیش بردیم، حتی برنامه هایی هم مثل پیشخوان داشتیم که بر آنها تمرکز کردیم، تجربه خوبی برای گروه ها و خود من بود، نشستی با عوامل خارجی چون ترک ها و چشم انداز تئاتر آنها داشتیم، بهرحال ما از آنها هیچ چیز نمیدانستیم و این اتفاق خوبی و فتح بابی برای ارتباط با تئاتر کشورهای همسایه و نه فقط تئاتر بلکه فضا و تاریخ و سیستم آنها شد.

وی با اشاره به اینکه برآیند جشنواره را در بخش بین الملل مثبت می بیند، گفت: کارها تنوع زیادی داشت گروه ها همه خوب و حرفه ای بودند به طور مثال بهترین گروه لبنانی را ما به ایران آوردیم یا کار گرجستان هم جذاب و بزرگ بود این کار در سال 2018 بسیار پراهمیت شده بود و مخاطب خود را داشته است، چیدمان کارهای آنها هم برای ما تجربیتی داشت، از هنرهای اجرایی تا صحنه ای خوب بودند.

وی با اشاره به اینکه به دلیل شرایط سیاسی موفق به حضور دو نمایش درخشان خارجی نشدیم، گفت: در هر صورت نتایج بخش بین الملل برای ما مثبت بود، با توجه به شرایط مذاکرات و وضعیت مالی هیچ عقل سلیمی نمی پذیرفت که با این شرایط ارزی، 2 میلیارد تومان برای چند کار دیگر خارجی که البته خیلی هم خوب بودند، هزینه کنیم.

* دیگر مسئولیتی در جشنواره فجر نخواهم پذیرفت

اسدی در پاسخ به این سوال که آیا سال های آتی هم مسئولیت در فجر قبول می کند، گفت: خیر من دیگر در جشنواره نخواهم بود چرا که می خواهم به امورات دیگر برسم.

وی درباره وضعیت تئاتر شهر و تعمیرات آن گفت: سالن اصلی همین الان هم در دست تعمیر است اما موتور روشن کار می کند. پس از اجرای پارسا پیروزفر تا نیمه اردیبهشت ماه، این سالن به طور کامل در تعمیرات می رود و امیدواریم که کمتر از نیم سال نیز تعمیرات سن و تعویض صندلی ها زمان ببرد.

پیروزفر در پایان گفت: برنامه سال آینده تئاتر شهر هم مدون شده است که به زودی اعلام خواهد شد البته برخی گروه ها آن را دریافت کرده اند اما خبررسانی عمومی به زودی انجام می شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران از یک سو موزه هنرهای ملی را بهترین موزه ی استان تهران می داند و از سوی دیگر معتقد است این فضا در طول چند سال گذشته به طور کامل فراموش شده بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۷ سایت های دیگر : همسو نیوز الی گشت

به گزارش ایسنا، محسن شیخ الاسلامی سه شنبه هفتم اسفند در نشست خبری که در اداره کل میراث فرهنگی استان تهران برگزار شد، با تاکید بر این که متأسفانه این موزه در طول سال های گذشته کاملاً از چرخه ی فرهنگی خارج شده بود، بیان کرد: امروز زمانی که وارد آن می شوید، باید فقط به حال آن تأسف بخورید، این خانه بیشتر شبیه به یک منزل شخصی شده بود و بیشتر یک مکان فراموش شده بود تا یک موزه ی فعال.

او با بیان این که باید در برخی از فضاهای این موزه یکسری اقدامات مرمتی انجام شود، ادامه می دهد: باید آثار تاریخی این موزه بار دیگر بررسی و شناسنامه ی آن ها بررسی شوند. همچنین در تفاهم نامه ای با وزارت ارشاد درباره ی تغییر مدیریت موزه، همکاری هایی انجام شد.

از ساماندهی نور یک موزه تا کافه ای که دیگر فرهنگی نیست

شیخ الاسلامی، در ادامه صحبت هایش از خانه تکانی موزه های تهران نیز صحبت کرد و افزود: قرار است تا پایان سال یعنی کمتر از یک ماه دیگر، کارهای مرمتی شان تمام شود و درهایشان به روی بازدیدکنندگان باز شود.

وی با بیان این که مرمت برخی از موزه های تهران در دستور کار است، ادامه داد: مسجد قنبرعلی خان، بازارچه عودلاجان و موزه رسام عرب زاده در مرحله عقد قرارداد برای مرمت هستند. همچنین ساماندهی دو طبقه اول و دوم موزه رضا عباسی انجام شده و تا قبل از تعطیلات نوروز، بخش پیش از اسلام آن در طبقه سوم نیز راه اندازی می شود.

او با بیان این که کار مرمتی موزه نقاشی پشت شیشه نیز انجام شده و در مرحله رنگ آمیزی نهایی است، تاکید کرد: قرار است این موزه نیز برای تعطیلات نوروز به روی مردم باز شود.

وی همچنین درباره کافه ای که چند سال است در محوطه موزه نقاشی پشت شیشه، برپا شده، گفت: مسئول کافه به تعهدات خود عمل نکرده است. به وی فرصت داده شده بود تا تغییرات مورد لزوم را در ظاهر کافه ایجاد کند و یک فضای فرهنگی طبق تعهد اولیه به وجود آورد.

شیخ الاسلامی با تاکید بر این که قرار بود این مکان یک پاتوق فرهنگی در کنار موزه باشد، اظهار کرد: باید سرویس دهی این فضا، کافه ای باشد، در تفاهم نامه بحث چادر و آلاچیق وجود نداشت، بنابراین این تخلف به معاونت توسعه اداره کل میراث فرهنگی استان تهران اعلام شده است.

وی همچنین درباره ی روند مرمت ها در موزه ی آبگینه بیان کرد: با این وجود مرمت بخش هایی از موزه آبگینه نیز انجام شده و پیمانکار این طرح را به خوبی انجام داد. رفع رطوبت نیز تا حدود زیادی برطرف شده است، این موزه قرار است برای نوروز، برنامه های فرهنگی برگزار کند.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران همچنین در توضیح اقداماتی که در حال انجام در موزه ی فرش است، گفت: یکی از موارد آزاردهنده در موزه فرش، نبود نور مناسب بود که سعی می شود تا پایان سال ساماندهی سیستم نور و حفاظت الکترونیکی آن انجام شود.

وی اضافه کرد: با وجود محدودیت های اعتباری تلاش می کنیم تا این پروژه را تا قبل از پایان سال به سرانجام برسانیم.

به گزارش ایسنا، اوایل آبان امسال، شیخ الاسلامی در گفت وگو با ایسنا اعلام کرده بود که سه موزه "رضا عباسی"، "نقاشی پشت شیشه" و "آبگینه و سفالینه های ایران"، برای مرمت، تعمیرات ساختمانی و تکمیل حفاظت الکترونیک موزه ای تا پایان آبان جاری تعطیل هستند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
عضو هیأت مدیره انجمن خوشنویسان پایتخت گفت: این انجمن طی هفته آتی با برگزاری یک همایش به صورت رسمی و مستقل کار خود را آغاز می کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۸ سایت های دیگر : نسیم آنلاین ربیع قدس آنلاین شبکه اطلاع رسانی دانا

غلامرضا راه پیما، عضو هیأت مدیره انجمن خوشنویسان پایتخت از آغاز به کار رسمی و افتتاح انجمن خوشنویسان پایتخت در هفته آینده خبر داد و به خبرنگار تجسمی خبرگزاری فارس گفت: انجمن خوشنویسان پایتخت به مدیر مسئولی استاد مجید حسین زاده، مستقل از هر انجمن دیگری مجوزهای لازم را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کسب کرده و به ثبت رسیده است.

وی افزود: روز یکشنبه 12 اسفند ماه سال جاری طی یک مراسم رسمی برنامه افتتاح و رونمایی از نشانه انجمن خوشنویسان پایتخت با حضور اندیشمندان، استادان، هنرجویان و جامعه هنری در تالار مهر حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی برگزار خواهد شد.
عضو هیأت مدیره انجمن خوشنویسان پایتخت ادامه داد: ساختمان انجمن که مراحل پایانی ساخت را می گذراند در خیابان خارک، خیابان صائب واقع شده و در حقیقت موقوفه استادان حسن و حسین میرخانی است که سهم به سزایی در ترویج خط و خوشنویسی ایران داشته اند.
وی افزود: امروز با تأسیس انجمن خوشنویسان پایتخت باید با صدای بلند بگوییم که تک صدایی و تمامیت خواهی در ارکان مدیریت انجمن خوشنویسان ایران پایان یافته است و این تشکل مردم نهاد نباید تحت سلطه یک نفر باشد.

* انتقاد از برگزاری مجمع خوشنویسان در کیش
عضو هیأت مدیره خوشنویسان پایتخت در ادامه به استقلال این انجمن با شعار فصلی نو در راه است اشاره کرد و افزود که انجمن خوشنویسان سپاهان در اصفهان، کاسپین در مازندران، رضوی در مشهد و دارالعباده در یزد مراحل ثبت خود را می گذرانند و به زودی انجمن خوشنویسان سایر استان ها استقلال خود را باز خواهند یافت.

این هنرمند و استاد دانشگاه با انتقاد از مدیریت غلامحسین امیرخانی بر انجمن خوشنویسان ایران گفت: مقوله استادی و خط و کتابت در جای خود قابل احترام است اما متأسفانه ایشان طی 4 دهه مدیریت بر انجمن خوشنویسان ایران، تنها به یک شیوه اکتفا کرده اند و مسیر خوشنویسی ایران را تغییر داده اند که این برای خط و الفبای کشور بسیار ناراحت کننده است.

راه پیما مدعی شد: شفاف نبودن درآمدهای پیدا و پنهان انجمن خوشنویسان ایران از امتحانات متوالی و تحویل گواهینامه ها، یکی از دلایل تأکید بر انحصارطلبی انجمن خوشنویسان ایران است. درصد قابل توجهی از این مبالغ به اجبار به مرکز واریز می شود در حالی که این مبالغ باید در همان حوزه جغرافیایی برای فرزندان این مرز و بوم هزینه شود.

وی افزود: وجود نماینده ای از طرف وزیر محترم ارشاد در این تشکل مردم نهاد خارج از ضوابط تشکل هاست و به علت ناآگاهی این نماینده از حوزه خوشنویسی کشور و آشنا نبودن به اساسنامه و قوانین مربوط به آن، مشکلاتی در حوزه خوشنویسی کشور شکل گرفته است.
راهپیما در پایان سخنان خود تصریح کرد: برگزاری مجمع خوشنویسان که در اسفند ماه سال جاری در منطقه آزاد کیش برگزار می شود، بدون وجود منتقدان و صاحب نظران به مثابه یک مهمانی دورهمی است و باتوجه به شرایط اقتصادی کنونی توجیهی ندارد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
رئیس هیات مدیره انجمن بازیگران تئاتر، درباره مشکلات سانسور در تئاتر بیان کرد: در عرصه سانسور هم که اخیرا سانسور و بازدارندگی کار هنر در عرصه نمایش، به حد اعلا رسیده؛ یعنی نه تنها کاسته نشده، بلکه فراتر هم رفته است. چیزی که من می گویم، تنها در ارتباط با کار خودم نیست، بلکه در ارتباط با صنفی است که من مسئول آن هستم، یعنی انجمن بازیگران خانه تئاتر. یک بازیگر زحمتکش بعد از 3 ماه تمرین، وقتی می خواهد به صحنه رفته و کارش را به مردم نشان دهد، متاسفانه جلوی کارش گرفته می شود و زندگی اش به خطر می افتد. این وضعیتی است که ما داریم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۸ سایت های دیگر : برترین ها خبر خودرو ستاره نیوز منجیل خبر

مدت هاست اهالی هنر، به خصوص اهالی تئاتر، چشم انتظار دیده شدن از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد هستند. حمایت نشدن فعالیت های صنفی نیز، مزید بر علت شده که اهالی تئاتر، دورنمای خوشایندی از آینده هنر نداشته باشند. از طرفی، مسئولین وزارت ارشاد، در بسیاری موارد اهالی هنر را نادیده گرفته و رفتار قابل قبولی نشان نداده اند.

بهزاد فراهانی، رئیس هیات مدیره انجمن بازیگران تئاتر در گفت وگو با اعتمادآنلاین از اهالی مطبوعات خواست که تحقیق کرده و بگویند در دو سال اخیر، چه پیشنهاداتی به هنرمندان در رابطه با هنر شده است. آیا چیز تازه ای مطرح شده است؟ آیا حرف جدیدی در راستای رفاه، رشد اندیشه و امنیت شغلی داشته اند؟ پاسخ این سوال ها برای اهالی تئاتر بسیار خوشایند خواهد بود.

به گفته این هنرمند پیشکسوت سینما و تئاتر، مدت هاست که مشکلات بیمه ، دغدغه مهم هنرمندان سینما و تئاتر است. او در این باره بیان کرد: ما در دوره ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد، هیچ دغدغه ای برای بیمه اعضا در خانه تئاتر نداشتیم اما الان که دوره تدبیر و امید است، در رابطه با بیمه اعضا، شاهد بدبختی و بیچارگی هستیم. واقعا تاسف می خورم که به این روز افتادیم.

فراهانی درباره صندوق کمک و یاری هنرمندان گفت: پدیده ای به نام صندوق کمک و یاری هنرمندان ساخته شد که این صندوق را لطف و مهربانی کنند و کارکرد چهار، پنج ساله اش را به مردم گزارش کنند. اگر بررسی شود رئیس محترم این صندوق چه عملکردی داشته، آن وقت متوجه میلیاردهایی می شویم که باید صرف کمک به هنرمندان کمک می شد اما متاسفانه در جاهای دیگر سرمایه گذاری شده و پس از آن به باد هوا رفته است.

رئیس هیات مدیره انجمن بازیگران تئاتر، درباره مشکلات سانسور در تئاتر بیان کرد: در عرصه سانسور هم که اخیرا سانسور و بازدارندگی کار هنر در عرصه نمایش، به حد اعلا رسیده؛ یعنی نه تنها کاسته نشده، بلکه فراتر هم رفته است. چیزی که من می گویم، تنها در ارتباط با کار خودم نیست، بلکه در ارتباط با صنفی است که من مسئول آن هستم، یعنی انجمن بازیگران خانه تئاتر. یک بازیگر زحمتکش بعد از 3 ماه تمرین، وقتی می خواهد به صحنه رفته و کارش را به مردم نشان دهد، متاسفانه جلوی کارش گرفته می شود و زندگی اش به خطر می افتد. این وضعیتی است که ما داریم.

بهزاد فراهانی تاکید می کند که به عنوان نویسنده و کارگردان و برای بهبود شرایط شخصی دغدغه ای را بیان نمی کند: اگر مسئولین وزارت فرهنگ و ارشاد لطف کرده و فکر نکنند که بهزاد فراهانی، نویسنده و کارگردان این حرف ها را می زند، بلکه فکر کنند که بهزاد فراهانی عضو انجمن بازیگران این بحث را مطرح می کند، آن وقت متوجه می شوند که چه کرده اند.

جای خالی هنر در وزارت فرهنگ و ارشاد

این نویسنده و کارگردان بیان کرد: ارشاد نمی خواهد قدم مثبتی برای بهبود شرایط هنر بردارد. اصلا چنین پیش بینی هایی در عملکرد وزارت ارشاد وجود ندارد. ارشاد هنر را نمی خواهد که اگر می خواست، در کنار اسم فرهنگ و ارشاد، نام هنر هم می آمد و این را یکی از اهداف خود قرار می داد. حمایتی نمی کند و نخواهد کرد. به نظر من، فلسفه اصلی بی توجهی به هنر، در گوهر کاری هنرمندان است.

بهزاد فراهانی درباره قدرت نهادهای غیرمرتبط و تاثیر آنها بر فعالیت های هنری گفت: من هم مانند بسیاری از دوستان، نمی توانم بگویم این نهادهای بالادستی چه کسانی هستند و اگر بگویم، احضار خواهم شد. بحث بر سر اندیشه کلان یک حاکمیت است نسبت به یک مفهوم. این باید تصحیح شود.

رئیس هیات مدیره انجمن بازیگران تئاتر درباره دستمزدها گفت: ما هنوز که هنوز است، حقوق بیکاری، حقوق دستمزدی و حتی اسم حرفه مان در ذهن آقایان گم است. ما نمی توانیم بگوییم هنرپیشه هستیم. چون چنین پستی را اصلا سراغ ندارند و برایش اهمیت قائل نیستند. هنوز هم مصوب نشده که آیا این پست است و اصلا این نام در این کشور وجود دارد یا خیر؟

لینک خبر :‌ خبرگزاری تابناک
مینا افتاده یکی از بانوان موسیقی ایران است که بیشتر به واسطه معلم بودنش شناخته می شود؛ به رسم و ذات همین معلم بودن هم بزرگترین دغدغه اش در موسیقی به جوان ها برمی گردد و می گوید: من بیشتر از هرچیز نگران جوان ها هستم که می بینیم با چه علاقه ای به این سمت می آیند اما نمی توانند کار خود را عرضه کنند.

این مدرس موسیقی در گفت وگو با ایسنا از نگرانی هایش درباره تأمین شغل هنرجویان موسیقی سخن می گوید و اظهار می کند: دانشجویان موسیقی در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد بیکار هستند؛ در حالی که همه آن ها باید روی صحنه اجرا داشته باشند اما امکانش نیست و مجبورند برای تأمین معاش به تدریس در آموزشگاه های خصوصی روی بیاورند.

او ادامه می دهد: به نظرم فرهنگسراهای متعلق به شهرداری می تواند برای تدریس کلاس های موسیقی از دانشجویان استفاده کنند اما به دلیل اینکه می خواهند هزینه کمتری برای معلم بپردازند از افرادی استفاده می کنند که سه، چهار سال سابقه نواختن ساز دارند و اینگونه آموزش آن ها از حالت آکادمیک بیرون می آید. چندی پیش با شورای شهر تهران جلسه ای بود که در آن جلسه از اضافه کردن بخش سرود به مدارس صحبت شد؛ اینگونه بازهم آموزش و پرورش می تواند از فارغ التحصیلان موسیقی برای این بخش ها استفاده کند.

این نوازنده سنتور دغدغه خود را برای موسیقی اینگونه بیان می کند: من بیشتر نگران جوان ها هستم. می بینم با چه علاقه و توانمندی به سمت موسیقی آمدند اما نمی توانند کار خود را در ایران عرضه کنند و دست به مهاجرت می زنند؛ این در حالی است که اگر فضا برای ارائه هنرشان در ایران وجود داشته باشد به مراتب نسبت به خارج از کشور مخاطبان بیشتری خواهند داشت.

او درباره آموزش موسیقی می گوید: وضعیت هنرستان ها خوب است و دروس تا حدی که هنرجو را به دیپلم برسانند به درستی انتخاب شده اند؛ البته این را نمی گویم چون خودم در هنرستان تدریس می کنم. جذب دانشجوی موسیقی مشکل دارد زیرا ابتدا امتحان بخش عمومی را می گیرند بعد بخش تخصصی را. اینگونه ممکن است افرادی که سطح تخصص پایین تری دارند اما در بخش عمومی قوی تر بوده اند به دانشگاه ها راه پیدا کنند. من بسیاری از اساتید دانشگاه ها را می بینم که از نبود تخصص در دانشجویانشان ناراحت هستند و مجبورند در سطحی تدریس کنند که از سطح هنرستان هم پایین تر است.

افتاده اضافه می کند: درباره آموزشگاه های خصوصی هم باید بگویم دستشان رسیده و به هرکسی مجوز دادند. از طرفی هیچ نظارتی از نظر کیفی بر آموزش این آموزشگاه ها نیست. این مراکز هم سعی در جذب شاگرد دارند بنابراین رویکرد خود را به سمت موسیقی عامه پسند می برند که از حالت آکادمیک خارج می شود.

او درباره گرایش به سمت موسیقی پاپ در جوان ها اظهار می کند: در همه جای دنیا هنر عامه پسند و پاپ مخاطب بیشتری دارد. اما تربیت فرهنگی باید از رادیو و تلویزیون شروع شود. وقتی تلویزیون آن برنامه های سطحی را پخش می کند چه انتظاری داریم؟ هنرجو رویش نمی شود در خانواده شوپن بنوازد چون خاله و عمو خوششان نمی آید. در هنرهای دیگر هم همینطور است. هدایت درست این موارد، فرهنگ سازی می خواهد. این فرهنگ سازی باید با کمک جامعه، رسانه و ارگان های مرتبط ایجاد شود.

این مدرس موسیقی در بخش دیگری از صحبت های خود درباره نوازندگی در خیابان بیان می کند: ساز زدن در خیابان کار بدی نیست؛ در همه جای دنیا موسیقی خیابانی اجرا می شود. در ایران هم من افرادی را می بینم که با کیفیت خیلی بالا در خیابان ساز می زنند؛ در بین این نوازنده ها افراد تحصیل کرده هم زیاد است. کار موزیسین ارائه کردن است؛ هنرجویان دوست دارند هنر خود را عرضه کنند و تشویق شوند؛ باید زمینه برای آن ها فراهم شود. چرا آن ها نباید دوست داشته باشند که فستیوال موسیقی خیابانی داشته باشیم؟

او همچنین به محدودیت های موسیقی برای خانم ها اشاره می کند و می گوید: چه تفاوتی میان نوازندگی یک خانم و یک آقا روی صحنه وجود دارد؟ در بخش هایی از ایران با وجود مجوز ارشاد و اماکن، خانم ها اجازه نوازندگی روی صحنه را پیدا نمی کنند. انجام هر کاری برای خانم ها مشکل تر از آقایان است به ویژه فعالیت در حوزه موسیقی. امیدوارم به نقطه ای برسیم که این قضایا به راحتی حل شود.

به گزارش ایسنا، مینا افتاده متولد 1333 در تهران نوازنده سنتور و موسیقی دان ایرانی است. او که شاگرد هنرمندانی مانند حسین دهلوی، فرهاد فخرالدینی، فرامرز پایور، مصطفی کمال پورتراب و... بوده، سال هاست در هنرستان موسیقی مشغول به تدریس است. امسال در جشن صدسالگی هنرستان موسیقی تهران و جشن سالیانه خانه موسیقی از این هنرمند تقدیر شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
سید رفیع احمد جواهر گفت: قیمت غرفه های بخش داخلی سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گران نخواهد شد و هزینه ها به میزان سال گذشته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۸ سایت های دیگر : طلوع خوزستان خبرگزاری فارس

به گزارش گروه فرهنگی قدس آنلاین ، سید رفیع احمد جواهر مدیر کمیته ناشران داخلی سی و دومین دوره نمایشگاه کتاب تهران درباره این دوره از نمایشگاه و حضور ناشران بخش داخلی اظهار داشت: هزینه های نمایشگاهی نسبت به سال گذشته تغییر نخواهد داشت.

وی در توضیح بیشتر پیرامون هزینه غرفه های نمایشگاه کتاب و اینکه شاهد افزایش هزینه هایی در کشور هشتیم اما تدبیر خاص برای نمایشگاه کتاب صورت گرفته، تصریح کرد: قیمت غرفه های بخش داخلی گران نخواهد شد و هزینه ها به میزان سال گذشته است.

جواهری در بخش دیگری از سخنانش با متراژ فضای حضور ناشران داخلی هم اشاره کرد و گفت: با توجه به ساخت و سازهای صورت گرفته در مصلای امام خمینی، فضای حضور ناشران داخلی نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری خواهد داشت.

منبع: فارس

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نخستین همایش ملی آسیب شناسی پایان نامه ها و رساله ها در حوزه علوم انسانی - اسلامی ، گفت: متاسفانه در حوزه اخلاق و معرفت مرجعی مانند ایران داک هم نداریم تا بتوانیم به تحلیل ها و تحقیق ها دسترسی پیدا کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۸

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز ، محسن جوادی، معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نخستین همایش ملی آسیب شناسی پایان نامه ها و رساله ها در حوزه علوم انسانی - اسلامی که صبح امروز (چهارشنبه 8 اسفندماه 97) در سالن همایش های سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار شد، اظهار داشت: حوزه اخلاق در مقاطع کارشناسی ارشد، سابقه زیادی در ایران ندارد، به همین دلیل پایان نامه ها و رساله های زیادی در این حوزه نداریم.

وی ادامه داد: در بعضی از کشورها، ابتدا رساله تعیین می شود و بعد واحدهای دانشگاهی را بر مبنای آن ارائه می دهند. به نظرم چنین اتفاقی در کشور ما هم اجتناب ناپذیر است.

جوادی تصریح کرد: هر چند سختگیری هایی در حوزه پایان نامه انجام می شود؛ اما من به خاطر ندارم دانشجویی به خاطر پایان نامه افتاده باشد. در واقع نهایت همکاری صورت می گیرد که خود آسیب زننده است.

وی افزود: از طرفی دانشجویان اگر بخواهند به مباحث جدی اجتماعی وارد شوند، نمی توانند به منابع دسترسی پیدا کنند و در نتیجه دانشجو به سمت مباحث نظری کشیده می شود.

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، تاکید کرد: بحث اخلاق چه از نظر نهادهای حکومتی و چه از دید مردم به عنوان یک دانش تلقی نمی شود و هر فردی برای خود راه حلی دارد و سراغ راه حل های علمی نمی رود. متاسفانه مرجعی مانند ایران داک هم نداریم تا بتوانیم به تحلیل ها و تحقیق ها در حوزه اخلاق دسترسی پیدا کنیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران
نماینده معاونت فرهنگی در کارگروه کاغذ از تلاش برای تأمین کاغذ ناشران تا پیش از نمایشگاه کتاب خبر داد و گفت: کاغذهایی که در سامانه توزیع قرار گرفتند، صفر تا صدش را کارگروه ساماندهی کرده و کاغذهای احتکاری کشف شده به این سامانه وارد نشدند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۷ سایت های دیگر : نسیم آنلاین پایگاه اطلاع رسانی صنعت چاپ چاپ و زندگی

احمد کمالی نژاد، نماینده معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در کارگروه کاغذ در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، از تلاش برای تأمین کاغذ ناشران تا پیش از آغاز نمایشگاه کتاب تهران خبر داد و گفت: تاکنون در سامانه کاغذ بالغ بر 21 هزار درخواست کاغذ داشته ایم که حجم قابل توجهی از این درخواست ها پاسخ داده شده است.

وی ادامه داد: اتحادیه شرکت های تعاونی ناشران آشنا مدیریت سامانه توزیع کاغذ را بر عهده دارد و معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر این کار نظارت دارد. ناشران با ورود به این سامانه اطلاعات نشر خود را بارگذاری می کنند و پس از بررسی اطلاعات آن ها توسط اداره کتاب کار به مرحله تخصیص کاغذ می رسد. کاغذ نیز بر اساس عملکرد ناشر در سه سال اخیر توزیع پیدا می کند.

کمالی نژاد تصریح کرد: درخواست ها در این سامانه در دو مورد اصلی کنترل می شود؛ نخست اینکه اطلاعات ثبتی ناشر صحیح بارگذاری شده باشد و دیگر اینکه مبنای تخصیص کاغذ عملکرد ناشر در سه سال اخیر یعنی در فاصله سال های 95، 96 و 97 است.

وی ادامه داد: اکنون نیز خوشبختانه توزیع کاغذ در حال انجام است و تلاش ما این است که همه ناشران حداقل یکبار از کاغذهای کارگروه بهره مند شوند.

وی در پاسخ به اینکه آیا کاغذهای کشف شده از انبارهای احتکار نیز به چرخه توزیع وارد شده است، توضیح داد:کاغذی که در چرخه توزیع قرار گرفته است، صفر تا صدش را کارگروه ساماندهی کرده و کاغذی از انبارهای احتکار کشف شده در شبکه توزیع قرار نگرفته است. اصلاً من اطلاعی از کاغذهای کشف شده ندارم. پیش از این نیز خود واردکننده ها کاغذهایشان را در اختیار کارگروه برای توزیع قرار داده بودند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
دومین نمایشگاه کاغذ و مقوا 16 تا 19 مرداد 98 در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۷ سایت های دیگر : چاپ و زندگی

رضا امیدی؛ مدیر اجرایی دومین نمایشگاه کاغذ و مقوا در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، عنوان کرد: در سال 97 اولین نمایشگاه کاغذ و مقوا را با حضور جمعی از تولیدکنندگان داخلی و خارجی تجربه کردیم که با موفقیت و استقبال خوبی از سوی دست اندرکاران این حوزه روبه رو شد.

وی افزود: در این زمینه توانستیم در تقویم نمایشگاهی سال 98 دومین نمایشگاه کاغذ و مقوا را از 16 تا 19 مرداد ماه در محل دائمی نمایشگاه های بین االمللی تهران ثبت کنیم.

امیدی با اشاره به برنامه های پیش بینی شده برای نمایشگاه سال آینده، توضیح داد: در این نمایشگاه تلاش داریم علاوه بر حضور تولیدکنندگان و دست اندرکاران این حوزه، از شرکت های فعال در بخش ماشین آلات، تجهیزات و تولید کاغذ برای حضور در این نمایشگاه دعوت کنیم.

وی تاکید کرد: نمایش توانمندی های ایران در حوزه تولید کاغذ و مقوا یکی از بزرگترین اهداف ما از برپایی این نمایشگاه است و به همین دلیل در تلاشیم بتوانیم از تمام ظرفیت کشور در این حوزه استفاده کنیم.

امیدی با بیان اینکه امسال تلاش داریم نمایشگاه پرشورتر از گذشته برگزار شود، عنوان کرد: در بخش خارجی رایزنی هایی داریم تا شرکت های تولیدکننده ماشین آلات، تجهیزات و تامین کننده مواد اولیه حضور پررنگ تری برای نمایشگاه سال آینده داشته باشند.

وی یادآور شد: برگزاری دوره ها و همایش های آموزشی نیز از جمله اولویت های نمایشگاه در دومین تجربه برگزاری خواهد بود و در این زمینه برگزاری نشست های تخصصی در حاشیه نمایشگاه را دنبال خواهیم کرد.

امیدی با اشاره به برگزاری نخستین سمینار تخصصی در حوزه کاغذ و مقوا همزمان با این نمایشگاه نیز توضیح داد: سمینار بررسی فرصت ها و تهدید های تهیه و تولید، سرمایه گذاری و توسعه در حوزه کاغذ با حضور استادان و کارشناسان داخلی و بین المللی در روزهای نمایشگاه یکی دیگر از این برنامه ها به شمار می آید.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
دومین نشست شورای برنامه ریزی سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با حضور قادر آشنا؛ قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران، مهدی اسماعیلی راد؛ معاون اجرایی نمایشگاه، ایوب دهقانکار؛ رئیس شورای نظارت و ارزیابی و مدیران کمیته ها و بخش های در سالن زنده یاد علی عاشوری در موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از ستاد خبری سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، قادر آشنا در این نشست با اشاره به تعداد نیروهای انسانی و بودجه نمایشگاه در دوره پیش گفت: براساس گزارش نهایی در سی و یکمین نمایشگاه کتاب تهران تعداد 1350 نیروی انسانی به فعالیت مشغول بودند و این عدد امسال به تعداد قابل توجهی کاهش خواهد یافت.

وی ادامه داد: با توجه به سیاست های این دوره از نمایشگاه کتاب تهران جلسه ای با هیات امنای موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران برگزار کردیم و هیات امنا اصرار داشتند که در این دوره از نمایشگاه بر اساس بودجه مصوب حرکت کنیم زیرا با توجه به شرایط موجود، منبعی برای تامین بودجه مازاد وجود ندارد.

آشنا خاطر نشان کرد: براساس این مصوبه و با توجه به تجربه های سی و یک دوره گذشته، پیش نویس مالی برای هر بخش را مشخص کردیم که به کمیته ها ابلاغ شدند تا مدیران کمیته ها با توجه به بودجه اعلامی نسبت به ارایه برنامه های خود اقدام کنند. بر اساس این پیش نویس، به طور میانگین هزینه های هر کمیته 20 درصد کاهش یافته است. البته این کاهش بودجه به معنای کاهش کیفیت نیست.

همچنین مهدی اسماعیلی راد در این جلسه با اشاره به کاهش بودجه و نیرو در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران گفت: هر ساله کمیته اجرایی بیشترین میزان بودجه و نیروی انسانی را به خود اختصاص می دهد اما امسال با سیاست های در نظر گرفته بسیاری از این نیروها و بخش های غیر ضروری حذف شدند. حتی قرار شد در جانمایی کمیته ها حتی المقدور از برپایی چادر پرهیز کنیم و تنها در بخش دانشگاهی است که احتمال برپایی چادر وجود داد.

وی ادامه داد: امیدوارم مدیران کمیته های مختلف در بازه زمانی موجود هر چه سریع تر با توجه به جدول زمان بندی برنامه های خود را در کمیسیون معاملات به تصویب برسانند.

در ادامه جلسه ایوب دهقانکار با اشاره به کاستی های بودجه سال جدید و ضرورت کاهش هزینه ها در نمایشگاه کتاب تهران گفت: مدیران باید تلاش کنند براساس واقعیات موجود و بودجه ای که در اختیار است نسبت به برنامه ریزی اقدام کنند. حذف بخش ها و یا ادغام آن ها به معنای کاهش کیفیت نیست بلکه مدیران نمایشگاه با توجه به تجربیات چندین ساله خود باید در برگزاری هر چه باشکوه تر نمایشگاه همت کنند.

وی وعده داد: به زودی از طریق کمیته روابط عمومی بودجه مصوب برای برگزاری نمایشگاه و مواردی درباره آن به اطلاع رسانه ها خواهد رسید.

در دومین جلسه شورای برنامه ریزی سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران قادر آشنا، ایوب دهقانکار، مهدی اسماعیلی راد، احد رضایی، احمد شاکری، احمد کمالی نژاد، محسن عموشاهی، محمد خلج، داریوش رضوانی، حسین صفری، علی فریدونی، رضا بصیریت، سید رفیع احمد جواهری و سید محمد طباطبایی حسینی حضور داشتند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران با اشاره به تصویب کلیات بودجه نمایشگاه کتاب تهران در سال آینده گفت: مبلغ 15میلیارد تومانی برای استفاده در کمیته های مختلف نمایشگاه کتاب در نظر گرفته شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۷ سایت های دیگر : پایگاه اطلاع رسانی صنعت چاپ روزنامه خراسان

ایوب دهقانکار؛ سخنگوی سی ودومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با اشاره به برگزاری دومین نشست شورای برنامه ریزی صنفی نمایشگاه کتاب تهران، عنوان کرد: در این نشست که روز گذشته (دوشنبه 6 اسفند) با حضور اعضای شورا برگزار شد، پس از تصویب کلیات برنامه و بودجه سی ودومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران این بودجه ها به مدیران کمیته ها ابلاغ شد.

وی افزود: مبلغ کلی این بودجه 15 میلیارد تومان است که در کمیته های مختلف برای اجرا و پیگیری کارها ابلاغ شده است، در این زمینه تلاش کردیم با توجه به تورم و افزایش قیمت ها، بودجه نمایشگاه امسال از نمایشگاه سی ویکم بیشتر نشود.

دهقانکار با بیان اینکه صرفه جویی و چابک سازی را در راستای اقتصاد مقاومتی در سرلوحه برنامه ها قرار داده ایم، گفت: برای نمایشگاه امسال بسیاری از هزینه های بخش های مختلف را کاهش دادیم، تعداد نفرات را نیز کاهش دادیم تا به صرفه جویی کلی در هزینه ها منجر شود.

وی تاکید کرد: یکی از صرفه جویی ها در زمینه حذف بن کارت های رایگان است و بن هایی که قرار است داده شود به صورت مشارکتی خواهد بود.

دهقانکار با اشاره به دیگر موضوعات مطروحه در این نشست، گفت: همچنین قرار شد کمیته ها به زودی برنامه ها و اقدامات خود در نمایشگاه کتاب تهران را اعلام کنند و در شورای برنامه ریزی اصناف تایید و سپس اجرایی شود.

وی تاکید کرد: همچنین پس از اعلام برنامه هایی که کمیته ها برای نمایشگاه در هر بخش در نظر گرفته اند امیدواریم بتوانیم ثبت نام را از اوایل هفته آینده در بخش های مختلف آغاز کنیم.

سی ودومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران 4 تا 14 اردیبهشت در مصلای امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
مایکل پورتر، استراتژیست اقتصادی، معتقد است مزیت و قابلیت در یک سازمان اقتصادی، خلق شدنی است؛ به این شرط که چهار عامل در کنار هم قرار بگیرند و همدیگر را تقویت کنند. این عوامل عبارتند از: فاکتورهای تولید، شرایط تقاضا، صنایع پشتیبان یا مرتبط و استراتژی های تدوین شده برای یک صنعت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۸ سایت های دیگر : پایگاه اطلاع رسانی صنعت چاپ

عامل نخست در صنعت نشر مربوط است به وجود شرایط مناسب در طرف عرضه کالا و خدمات. ناشران و نیروی انسانی حرفه ای در تولید کتاب همچنین مدیریت در سازمان های نشر جزئی از این عامل اند. عامل دوم در صنعت نشر وجود تقاضای خوب برای کتاب است. کتابخوان های مشتاق جزئی از این عامل اند. موزعان و کتابفروشان حرفه ای نیز در این حوزه قرار می گیرند. اینکه آیا تقاضای کتاب به طور کامل و با سرعت و سهولت پاسخ داده می شود را ذیل این فاکتور باید سنجید. عامل سوم امکانات لجستیک و زیرساختی پشتیبان کننده است. در صنعت نشر، صنایع بالادستی چون صنعت کاغذ نیز در این زمره است. اینکه صنعت نشر چقدر به تأمین مواد اولیه از خارج وابسته است در این حوزه بررسی می شود. آخرین عامل، وجود برنامه ریزی استراتژیک بلندمدت و کنار گذاشتن روزمرگی است. این حوزه در صنعت نشر به سیاستگذاری ها و برنامه ریزی های دولت در حوزه کتاب باز می گردد. قوانین مربوط به حقوق نشر و قوانین تجاری حاکم بر بازار کتاب جزئی از این عوامل اند. حمایت های هدفمند و اعمال نظارت و ممیزی به گونه ای که تهدیدی برای نشر آزاد اندیشه نباشد، از این دسته اند.

برای اینکه این مجموعه عوامل خوب شکل بگیرند و در چارچوب الگویی که پورتر الگوی الماس می نامد در تعامل چندسویه کار کنند، باید نیروی سازمانده کارآمدی به نام دولت وجود داشته باشد. در حوزه کتاب در کشور، معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نقش قرار می گیرد. بنابراین وزارت ارشاد نقشی مهم و کلیدی را در صنعت نشر کشور بازی می کند. اگر در کشوری برنامه ریزی استراتژیک و امکانات لجستیک وجود داشته باشد، می توان در میان جمعیتی چند ده میلیونی کارگزاران خوبی را در صنعتی خاص چون نشر تربیت کرد و در عین حال نیاز به مطالعه کتاب را میان اقشار گوناگون جامعه دامن زد و بخشی از جمعیت را نیز مشتاق به کتاب و کتابخوانی کرد. در نقطه مقابل، اگر در کشوری با ناشران زیاد و حتی کتابخوان های بسیار، برنامه ریزی استراتژیک و امکانات لجستیک وجود نداشته باشد، نمی توان با وجود کنشگران فعال در دو سوی تولید و مصرف کنندگان فراوان کتاب، به نتایج باثبات و پایداری دست یافت.

پیوستن به کنوانسیون های جهانی حقوق نشر با پیوند خوردن به صنعت جهانی نشر قلمرو و سهم بازار کتاب ما را بویژه در میان کشورهای حوزه زبان فارسی وسعت می دهد و برای ناشران کتاب هم انگیزه مالی و هم انگیزه دیده شدن فراهم می کند. چین و ترکیه در حال حاضر، مصادیق خوبی از الگوی الماس پورتر در صنعت نشر هستند. آنها تا یک دهه پیش، در بازار کتاب جهان حضوری نداشتند. اکنون چین سهم بزرگی از گردش مالی کتاب در جهان و ترکیه سهم بزرگی از بازار جهانی کتاب در خاورمیانه را در دست دارد. البته بازار کتاب ایران و سازمان آن جدای از اقتصاد ایران و سازمان آن نیست. موقعیت تمدنی و تاریخی در حوزه اقتصاد همراه با عقب ماندگی تاریخی در صنعت نشر است. علت این همراهی، وجود ریشه واحدی به نام ویژگی های نظام حکمرانی است. پس هر گشایش و بهبودی در آن، سبب بهبود صنعت نشر خواهد شد و هر تلاطم و نابسامانی در آن می تواند در جهت تضعیف صنعت نشر عمل کند.

کلمات کلیدی

صنعت نشر ایران بازار جهانی کتاب صنعت نشر

لینک خبر :‌ ایران آنلاین
ساختمانی قدیمی در دل محله قیطریه این روزها به پاتوق علاقه مندان کتاب تبدیل شده است؛ محلی برای بازی کودکان و نشست های نوجوانان. کتاب فروشی آوند اکنون بعد از یک سال فعالیت هر روز بعدازظهر توانسته ماوای خانواده ها و همسایه های اطراف خود باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۸

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، کتاب فروشی آوند یکی از کتاب فروشی های محلی در عصر آهن و سنگ و دیجیتال است؛ جایی آرام که در میان ساختمان ها و برج های سر به فلک کشیده محصور شده اما توانسته حال و هوای کتاب را در محله ای قدیمی جاری کند.

اسفندماه سال گذشته بود که کتاب فروشی آوند در خیابان روشن دان محله قیطریه فعالیت خود را آغاز کرد و در این یک سال توانسته است جایگاه خوب و مناسبی در میان اهالی منطقه پیدا کند؛ به طوری که می توان ادعا کرد بسیاری از مردم منطقه در این مدت اوقات فراغت خود و خانواده شان را در این مکان سپری می کنند.

فضای داخلی کتاب فروشی 330 متر است که بخش اصلی به فروشگاه اختصاص دارد و کتاب ها در آن قرار داده شده است. علاوه بر آن 180 متر در طبقه دوم و 140 متر در طبقه پایین ساختمان کتاب فروشی قرار دارد، همچنین حدود 11 هزار و 130 عنوان کتاب در کتاب فروشی آوند قرار دارد که شامل موضوعات کودک و نوجوان، بزرگ سال، نفیس و لاتین می شود.

علاوه بر فروش کتاب، در طبقه همکف بخش های مختلفی مثل فروش لوازم التحریر، اتاق بازی برای کودکان، اتاق هدایای فرهنگی و اتاق بازی های فکری در این کتاب فروشی پیش بینی شده است تا به نیاز پاسخ بگوید. همچنین در طبقات دیگر مکان هایی برای برگازاری کلاس، دوره های آموزشی و فعالیت های فرهنگی درنظر گرفته شده است.

جای خالی کتاب فروشی محلی
مهدی عمران لو؛ مدیر کتاب فروشی آوند با اشاره به علت انتخاب این مکان برای تاسیس کتاب فروشی، گفت: محل زندگی من از دوران نوجوانی قیطریه بود و آشنایی کامل به منطقه داشتم و مدتی پیش به این موضوع فکر کردم که در این منطقه هیچ کتاب فروشی محلی برای استفاده عموم مردم نیست و نوجوانان و جوانان باید روزانه ساعت های زیادی صرف کنند تا به کتاب فروشی در مرکز شهر یا محله های دیگر بروند.

وی افزود: نزدیک ترین کتاب فروشی منطقه به ما در نیاوران است، تا پاسداران کتاب فروشی دیگری نیست و شهرکتاب های دیگری که وجود دارند، فاصله زیادی تا ما دارند.

محل کتاب فروشی آوند یک ساختمان مسکونی است که در میان ساختمان ها و برج های نیمه ساز محصور شده. عمرانلو با اشاره به آن می گوید: ما زمانی که این مکان را انتخاب کردیم یک ساختمان مخروبه بود که اکنون به صورت کامل بازسازی شده است و امیدواریم بتوانیم از این فضا برای ترویج فرهنگ مطالعه و کتاب استفاده کنیم، اکنون با توجه به شرایط خاص محلی این کتابخانه و قرار گرفتن آن در محلی کاملا مسکونی ایجاد مرکز فرهنگی هدف نهایی ما به شمار می آید که امیدواریم به آن دست پیدا کنیم.

کتاب فروشی های محلی همواره یکی از مراکز فرهنگی و مامن های قابل اعتماد خانواده ها به شمار می آیند که ضرورت وجودی آن ها به یک رویه مرسوم در همه کشورها تبدیل شده است و با تاسیس هایپرکتاب ها در سطح شهر جایگاه خود را همچنان حفظ کرده اند.

در این میان شاید بتوان گفت که کتاب فروشی آوند برای احیای کتاب فروشی های محلی پا به عرصه گذاشته است،. عمرانلو در این زمینه توضیح می دهد: کتاب فروشی های محلی اغلب ابعاد کوچکی دارند؛ به عنوان مثال در متراژ 15 در 20 متر فعالیت می کنند، اما ما در اینجا تصمیم گرفتیم که یک کتاب فروشی منطقه ای و حتی فرامنطقه ای ایجاد کنیم تا نیاز مشتریان را از ابعاد مختلف برورده کنیم.

خریداری کتاب در یک فضای محلی به دور از ترافیک و شلوغی مرکز شهر را شاید بتوان یکی از مزیت های کتاب فروشی های محلی معرفی کرد؛ امکانی که دسترسی به آن کار ساده ای نیست. علاوه بر آن تقویت تعاملات فرهنگی با اهالی منطقه هم از دیگر دستاوردهای این مکان ها است.

عمران لو درباره توسعه روابط این کتاب فروشی با مردم محله می گوید: به صورت ماهانه 250 عنوان سفارش کتاب از سوی هم محله ای ها و مردم منطقه داریم که برای آن ها تامین می کنیم. همچنین طبقه بالای کتاب فروشی فضایی وجود دارد که برخی از جوانان زمانی که قصد مطالعه دارند می توانند بدون پرداخت هیچ هزینه ای و به صورت رایگان در آنجا مطالعه کنند.

کتاب فروشی پارک بچه ها
عصر روز یکشنبه است و جمع زیادی از خردسالان به همراه مربی های مهد و مادرهایشان به کتاب فروشی آمده اند. حالا یک سالی می شود که آوند یادآور خاطره ای خوش برای کودکان منطقه است؛ آنچنانکه به گفته والدین شان بچه ها گاهی به جای پارک می گویند ما را به کتاب فروشی ببر.

علی دهقان پور؛ مدیریت فروشگاه آوند در این زمینه می گوید: روبه روی خانه ما دختر خردسالی زندگی می کند. اغلب عصرها؛ زمانی که مادر و پدرش از سر کار برمی گردند، دست آن ها را می گیرد و می گوید برویم کتاب فروشی. می آیند اینجا دوری می زنند و گاهی کتابی خریداری می کنند یا بچه در اتاق بازی، به همراه مربی هایمان بازی می کند و می رود.

او ادامه می دهد: چنین برخوردهایی برای ما انگیزه ایجاد می کند؛ اینکه توانسته ایم تا این حد روی مردم منطقه و به خصوص کودکان تاثیرگذار باشیم، برای ما حس خوبی به همراه دارد که امیدواریم در تعامل های آینده بیشتر شود.

دهقان پور با اشاره به رویکرد کتاب فروشی می گوید: قیطریه محله ای جوان است و طبق آمار و گزارش سالانه شهرداری، این منطقه دارای کمبود فضای فرهنگی است. ما در این زمینه تلاش داریم بتوانیم خلاءهای موجود در این زمینه را با راه اندازی این کتاب فروشی، همچنین پیش بینی برنامه های مختلف برطرف کنیم.

او از رایزنی با مجموعه های فرهنگی و آموزشی این محله می گوید: در این مدت توانستیم رابطه خوبی با سرای محله قیطریه، فرمانیه، چیذر، فرهنگسرای ملل و انجمن فرهیختگان قیطریه برقرار کنیم. همچنین با مدارس و مهدکودک ها نیز ارتباط داریم و برنامه های علمی و آموزشی متنوعی را برگزار کرده ایم.

دهقان پور به برخی از این برنامه ها اشاره می کند و می افزاید: حدود یک ماه قبل جمعی از دانش آموزان یک دبیرستان به کتاب فروشی آمدند و برای آن ها فرایند چاپ کتاب را به همراه دستگاه و یک کارشناس این حوزه برگزار کردیم و تولید کتاب از مرحله لیتوگرافی تا انتها برای آن ها توضیح داده شد که با استقبال خوبی از سوی دانش آموزان روبه رو شد.

روزهای دوشنبه هر هفته جلسات داستان خوانی برای کودکان برگزار می شود و گروه های مختلف از مدارس و مهدهای کودک به کتاب فروشی می آیند. همچنین بعد از ظهرهای دوشنبه هم کلاس های شاهنامه خوانی برای بزرگسالان برگزار می شود.

دهقان پور از برگزاری 20 جلسه رونمایی کتاب در طول سال اخیر خبر می دهد و یادآور می شود: یکی دیگر از دوره هایی که برگزار می شود، دوره داستان خوانی با عنوان پناه بر خیال است که تاکنون 4 دوره از آن با حضور 20 نویسنده برگزار شده. در این دوره ها نویسندگان با حضور در کتاب فروشی آثار خود را برای مخاطبانشان می خواندند.

وی تاکید می کند: همچنین در حال جمع آوری اطلاعات مراجعه کنندگان کتاب فروشی هستیم و باشگاه مشتریان آوند را راه اندازی کردیم تا از طریق پیامک طرح ها و برنامه های خود را اطلاع رسانی کنیم یا به بهانه تولد برایشان هدیه ای در نظر بگیریم و ...

وقتی راه اندازی کافه کتاب استثنا دارد
این روزها راه اندازی کافه در کتاب فروشی ها امری متداول شده است و اغلب کتاب فروشی ها می توانند در کنار مجموعه خود یک کافه برای مراجعه کنندگان خود داشته باشند، اما گویا کتاب فروشی آوند از این قاعده مستثنی است، زیرا طبق تفاهم نامه اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و شهرداری تهران، کتاب فروشی مناطق 6 تا 22 تهران می توانند کافه کتاب داشته باشند.

عمران لو در این زمینه می گوید: متاسفانه کتاب فروشی های مناطق یک تا پنج در زمره این تفاهم نامه قرار نمی گیرند. البته در این زمینه سال گذشته با رئیس سابق اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران صحبت کردیم و امیدواریم بتوانیم به زودی تغییری در این روند ایجاد کنیم، زیرا وجود کافه کتاب می تواند به رونق کتاب فروشی ما کمک کند.

وی ادامه می دهد: هدف ما راه اندازی یک پاتوق برای جوانان نیست؛ بلکه هدف ما کار فرهنگی است، اما برخوردها از سوی شهرداری به گونه ای است که حتی اگر چند صندلی برای مراجعه کنندگان خود در حیاط قرار دهیم با ما برخورد می شود.

عمران لو با بیان اینکه محیط آبدارخانه کتاب فروشی پاسخگوی نیاز ما نیست، توضیح می دهد: زمانی که از مهدکودک ها یا مدارس به کتاب فروشی می آیند ما برای یک پذیرایی ساده مشکل داریم و گاهی مراجعه کنندگان هم گلایه می کنند از این موضوع اما برایشان توضیح می دهیم که امکان راه اندازی کافه کتاب نیست.

وی تاکید می کند: امیدواریم به زودی در هیات مدیره جدید اتحادیه تمهیدی اندیشیده شود تا سایر کتاب فروشی ها در مناطق یک تا پنج نیز بتوانند از کافه کتاب بهره مند شوند و بتوانند فضای مثبت و خوبی ایجاد کنند، زیرا ما گاهی مشتری های محلی خود را به دلیل نداشتن کافه از دست داده ایم.

وقتی جای تبلیغات محیطی خالی است
کتاب فروشی های محلی اغلب در مناطقی قرار دارند که کمتر دیده می شوند، در دل کوچه ها و خیابان های شهر، جایی که بیشتر محل رفت و آمد افراد محلی است. کتاب فروشی آوند نیز به دلیل قرار گرفتن در بافتی محلی از بسیاری تبلیغات محیطی محروم مانده است و توانسته تنها با تکیه بر ارتباطات خود با بخش های محلی این کمبودها را جبران کند.

دهقان پور؛ مدیر فروشگاه آوند در این زمینه می گوید: ما در این زمینه از امکانات سرای محله قیطریه استفاده کرد ه ایم و توانستیم دو بیلبورد در خیابان روشنایی و برج سبحان برای تبلیغ کتاب فروشی در اختیار داشته باشیم، همچنین در فرهنگسرای ملل و پاک قیطریه نیز بروشورهای خود را برای دعوت مردم به کتاب فروشی توزیع کرده ایم که به نظرم اقدامات کمی به شمار می آیند.

وی ادامه می دهد: کتاب فروشی ما در تقاطع دوم از خیابان اصلی قرار دارد و زمانی که درخواست دادیم یک تابلوی کوچک بزنیم اما سازمان زیباسازی شهر تهران قبول نکرد، زیرا این بحث مطرح شد که برای نصب تابلوی راهنما 80 صنف معرفی شده اند که در میان آن ها شغل کتاب فروشی قرار ندارد.

کمی که می گذرد بچه های مهدکودک همراه مربی و مادرهایشان عزم رفتن می کنند، یکی از بچه ها روی صندلی قرمزرنگش نشسته و نمی خواهد خمیربازی اش را رها کند. کتابی که مادرش برایش خریده را در دست دیگرش دارد و می خواهد به واسطه همان کتاب وقت بیشتری را در کتاب فروشی سپری کند، اما مادرش قبول نمی کند. بچه ها می روند و فضا از حضورشان خالی می شود و پیرزنی به همراه دخترش با لبخند داخل کتاب فروشی می شوند و به سراغ کتاب ها می روند.

به نظر می رسد با وجود همه نظریه هایی که درباره افول کتاب فروشی های محلی بیان می شود، هنوز هم می توان به بقای آن ها امیدوار بود؛ کتاب فروشی هایی که می توانند پایگاهی فرهنگی در میان اهالی منطقه باشند و مامن و ماوای نوجوانان و جوانانی باشد که کتاب می تواند یار مهربان آن ها باشد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
سلگی گفت: امیدواریم جشنواره پژوهش فرهنگی سال با افزودن سرفصل های ایرانشناسی و اسلام شناسی و بیرون بردن این جشنواره به خارج از مرزها تاثیرگذاری و کاربرد بیشتری را در جامعه داشته باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۷

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) محمد سلگی، رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات صبح امروز (7 اسفندماه) طی نشستی خبری درباره برگزاری پانزدهمین جشنواره پژوهش فرهنگی سال گفت: این جشنواره قدمت 14 ساله دارد و تلاش کرده به حوزه پژوهش فرهنگی که پیش از این مغفول مانده توجه نشان دهد. پس از اعلام فراخوان این دوره در ماه های گذشته طی 10 گروه با بیش از صد داور مراحل داوری آثار انجام شده است و قرار است در یک بخش ویژه که به استان ها اختصاص دارد از پژوهش های برتر فرهنگی در ادارات استانی تجلیل شود.

او ادامه داد: در بخش جنبی جشنواره از یکی از پیشکسوتان پژوهش فرهنگی به منظور تجلیل از زحمات محققان این حوزه تقدیر به عمل خواهد آمد. همچنین هدف این جشنواره توجه ویژه به حوزه های مغفولی چون سیاستگذاری فرهنگی، مطالعات زنان و فرهنگ است چرا که طی این سال ها آثار کمتری در این حوزه ها دریافت کرده ایم و می خواهیم تقویت ان را مدنظر قرار دهیم.

سلگی با اشاره به تلاش های دبیرخانه جشنواره برای رده بندی آثار افزود: مطلوب ما این بوده که مانند جشنواره فارابی آثار را در دو مقطع سنی بزرگسال و جوان و حتی تفکیک کتاب و پایان نامه برگزار کنیم اما محدودیت های موجود فعلا اجازه این کار را به ما نداده و تلاش می کنیم طی سال های آتی این رده بندی ها صورت گیرد.

رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات با اعتقاد به پژوهش فرهنگی مورد توجه نبوده عنوان کرد: حتی بسیاری اینکه وزارت ارشاد متولی این کار باشد را زیر سئوال می بردند اما با استدلال های مختلف تلاش داریم تا پژوهش فرهنگی را به صورت ویژه جلو ببریم. البته در این میان خروجی ها همپوشانی هایی با جوایزی مانند جشنواره فارابی، کتاب سال و حتی پایان نامه سال دانشجویی دارد اما تاکید ما روی آثاری است که پژوهش فرهنگی را مورد توجه قرار داده است. به همین دلیل به طور مثال در بخش کتاب مدنظر ما کتاب هایی است که حاصل پژوهش فرهنگی باشد و یا اینکه مستخرج از پایا ن نامه های مرتبط با این حوزه باشد.

سلگی در پایان با اشاره به رشد کیفی آثار طی ادوار گذشته اظهار امیدواری کرد که جشنواره پژوهش فرهنگی سال با افزودن سرفصل های ایرانشناسی و اسلام شناسی و بیرون بردن این جشنواره به خارج از مرزها تاثیرگذاری و کاربرد بیشتری را در جامعه داشته باشد.

حسین دهقان، دبیر علمی جشنواره پژوهش فرهنگی سال نیز با بیان اینکه آثار این دوره طی 4 مرحله و 300 داوری ارزیابی شده تاکید کرد: تلاش شده از همه ظرفیت های علمی برای ارزیابی دقیق آثار بهره گرفته شود. او همچنین در پاسخ به این سوال که آثار واصله به دبیرخانه چه حوزه هایی از فرهنگ در کشور را نمایندگی می کند گفت: آثار رسیده حداقل به لحاظ فراوانی نشان می دهد که حوزه هایی مانند ابعاد اجتماعی فرهنگ و دین بیشتر مورد توجه مخاطبان بوده است.

داریوش مطلبی، عضو شورای سیاستگذاری پانزدهمین جشنواره فرهنگی سال به تشریح تمایزات این دوره از جشنواره با ادوار قبلی پرداخت و گفت: برخلاف دوره های قبلی تلاش شده فعالیت دبیرخانه در طول سال ادامه داشته باشد و با هدف تاثیرگذاری آثار و معرفی شدن آن به جامعه و انتقال تجربه ها قرار است که مرکز اسناد آرشیوهای فرهنگی تاسیس شود و از این طریق اثاری که محرمانه نیستند برای محققان دسترس پذیر باشد به طور مثال ما هزار عنوان کتاب در پژوهشگاه تولید کرده ایم که بسیاری از این آثار می تواند معرفی شود.

او ادامه داد: همچنین مطلوب است که آثاری که امتیاز خوبی در این جشنواره آوردند اما حائز رتبه نشدند خروجی هایشان در اختیار پژوهشگران این حوزه قرار گیرد. دبیرخانه جشنواره تلاش می کند تا از پژوهشگران برتر در حوزه های مختلف فرهنگ تجلیل کرده و با چاپ آثار برگزیده و طرح های پژوهشی برتر در قالب کتاب از آنها حمایت کنند.

مطلبی با اشاره به فراوانی آثار در گروه های ده گانه افزود: به لحاظ موضوعی در حوزه هایی چون مطالعات دین، آئین و مناسک، ابعاد اجتماعی فرهنگ و دین و آموزش و پرورش آثار قابل توجهی به دبیرخانه رسیده و البته در برخی حوزه ها مانند زنان، سیاستگذاری فرهنگی و ... اثار کمتری واصل شده که نشان دهنده خلاها در این حوزه است و نتایج دقیق از آثار دریافت شده می تواند در اختتامیه همایش در دسترس ناشران و سیاست گذاران قرار گیرد تا حوزه های مغفول تقویت شوند. به طور مثال برخی از این آمار به ما نشان می دهند که چگونه در برخی حوزه ها مانند جوانان و زنان تنها 11 پایان نامه از کل کشور به دبیرخانه رسیده که نیازمند تقویت است.

براساس این گزارش آئین اختتامیه پانزدهمین جشنواره پژوهش فرهنگی سال یکشنبه 12 اسفند ساعت 10 تا 12 با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پژوهشکده فرهنگ و هنر و معماری جهاد دانشگاهی برگزار می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
سخنگوی شورای سیاستگذاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از جزئیات بودجه مصوب نمایشگاه کتاب سال آینده صحبت کرد.

ایوب دهقانکار سخنگوی شورای سیاستگذاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در گفتگو با مهر با اشاره به برگزاری جلسه کمیسیون معاملات و شورای برنامه ریزی نمایشگاه کتاب در هفته جاری گفت: در این دو جلسه علاوه بر این که مصوب شد این شورا و کمیسیون در یک راستا حرکت کنند، کلیات بودجه نمایشگاه سی و دوم تصویب شد.

وی ادامه داد: با در نظر گرفتن میزان تورم و نیز لزوم چالاک سازی نمایشگاه کتاب و خروجی در نظر گرفته شده برای برنامه های کمیته ها رقم بودجه لازم برای نمایشگاه سی و دوم، 15 میلیارد تومان تصویب شد و مصوب شد که از این میزان کمی بیش از نصف و حدود هشت میلیارد تومان از سوی وزارت ارشاد و باقی از محل درآمد زایی نمایشگاه کتاب تامین خواهد شد و همچنین مصوب شد که رقم این هزینه کرد حداکثر به میزان هزینه سال گذشته نمایشگاه باشد.

دهقانکار ادامه داد: هزینه ای که امسال بر عهده ناشران خواهد بود که مشخصا شامل هزینه غرفه ها خواهد بود تغییری نسبت به پارسال نخواهد داشت و در کنار آن بین 20 تا سی درصد نیز تعداد نیروهای اجرایی نمایشگاه کتاب نسبت به سال قبل کاهش پیدا می کند.

وی همچنین درباره یارانه نمایشگاه کتاب نیز گفت: روز گذشته جلسه ای با حضور من، مدیرعامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی و معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با آقای صالحی در این زمینه برگزار شد و آقای وزیر اطمینان خاطر دادند که با تمام توان با بدنه دولت برای تامین هزینه های نمایشگاه کتاب در تعامل بوده و پیگیر این مساله خواهند بود.

سخنگوی شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب همچنین اعلام کرد: از سوی مدیران اجرایی نمایشگاه تلاش برای آغاز ثبت نام ناشران از اواخر این هفته در دست پیگیری است ولی ممکن است این مساله در نهایت از ابتدای هفته آینده آغاز شود.

کد خبر 4553342

حمید نورشمسی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
دنیای اقتصاد : اکران نوروز یکی از مهم ترین رویدادهای سالانه سینمای ایران به شمار می آید که برای سینماگران و علاقه مندانی که اتفاقات سینمایی را دنبال می کنند بسیار حائز اهمیت است. اگرچه موفقیت فیلم های حاضر در جشنواره فجر تا حدودی ویترین سینما در نوروز را مشخص می کند اما معادلات نانوشته ای هم در این میان وجود دارد. به عنوان مثال در سال های اخیر این اتفاق به وجود آمده است که فیلمی در بین گزینه های اکران نوروزی جا خوش کرد که حتی به عنوان گزینه های کم شانس هم نامش در بین اهالی سینما مطرح نبود ولی چراغ خاموش حرکت کرد و یکی از گزینه های اکران را به نام خود کرد.این نکته البته بیش از هر چیز به رایزنی تهیه کنندگان مربوط می شود. با این حال اگر مناسبات پشت پرده را کنار بگذاریم چند اثر شرایط بهتری برای نمایش در عید دارند و چند فیلم هم کم شانس هستند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۸ سایت های دیگر : فصل اقتصاد بیتوته

به گزارش خبر آنلاین، شورای صنفی نمایش امسال خلاف سال گذشته لیستی از فیلم هایی که نامزد اکران نوروزی هستند اعلام نکرد و طبق گفته غلامرضا فرجی سخنگوی کارگروه اکران تنها گزینه قطعی اکران نوروزی سال 98، فیلم متری شیش و نیم به کارگردانی سعید روستایی است که سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را در جشنواره سی و هفتم به دست آورده است. به گفته فرجی امسال 21 فیلم متقاضی اکران نوروزی سینما هستند و هفت سرگروه برای اکران نوروزی اعلام می شوند که براین اساس تنها هفت فیلم شانس این را دارند تا در نوروز روی پرده بروند.

نخستین گزینه هایی که اکرانشان در نوروز قطعی به نظر می رسد دو فیلم متری شیش و نیم و شبی که ماه کامل شد هستند. دومین ساخته سینمایی سعید روستایی در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و به مذاق تماشاگران مردمی خوش آمد و توانست سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را از آن خود کند. این فیلم گزینه قطعی اکران نوروزی است. به نظر می رسد اکران فیلم شبی که ماه کامل شد ساخته نرگس آبیار هم قطعی باشد. این فیلم توانست در جشنواره خوش بدرخشد و جوایز مهم این رویداد سینمایی را از آن خود کند و با دریافت شش سیمرغ بلورین بهترین فیلم، بهترین فیلمنامه، بهترین بازیگر زن و مرد، بهترین نقش مکمل زن و بهترین چهره پردازی در تاریخ ماندگار شود.

فیلم هایی که اینجا معرفی می شوند احتمالا شانس بیشتری خواهند داشت تا در عید به نمایش در بیایند. موفقیت نسبی فیلم سینمایی سلام بمبئی در اکران به مذاق قربان محمدپور آن قدر خوش نشست که یک فیلم دیگر هم در همان حال و هوا ساخت. محمدپور در این فیلم هم سراغ چهره های مطرح سینمای هند همچون جکی شروف و ایشا روات رفته و در کنار آنها از حمید فرخ نژاد و محمدرضا شریفی نیا هم بازی گرفته است. با صدور مجوز نمایش دختر شیطان به نظر می رسد این فیلم نیز با توجه به حال و هوایی که دارد از گزینه های محتمل اکران نوروزی سینما باشد. موفقیت زوج امیر جعفری و جواد عزتی در فیلم کمدی اکسیدان حامد محمدی را مجاب کرد تا در تازه ترین فیلم سینمایی خود بار دیگر به سراغ این دو بازیگر رفته و با این ترکیب که برگ برنده او بودند، فیلم جدیدش چهار انگشت را مقابل دوربین ببرد. این فیلم جزو گزینه هایی به شمار می آید که پروانه نمایش دریافت کرده و از این جهت در اولویت شورای صنفی نمایش به منظور اکران نوروز 98 قرار دارد.

مجید صالحی هم امسال اولین تجربه سینمایی اش را با عنوان زیر نظر ساخت اما در جشنواره حضور پیدا نکرد و از همان ابتدا عزمش را برای اکران در نوروز جزم کرد. تهیه کننده این فیلم رامبد جوان و محمد شایسته هستند که امسال رویکرد جدیدی را در پیش گرفتند و با سرمایه گذاری خود توانستند چهار فیلم از هم نسلانشان را جلوی دوربین ببرند. ماجرای نیمروز: رد خون به کارگردانی محمدحسین مهدویان هم فیلمی است که احتمال اکرانش بالاست. تازه ترین ساخته مهدویان ادامه فیلم پیشین اوست که داستان عملیات مرصاد و فعالیت منافقین را به تصویر می کشد. این فیلم در جشنواره فجر از دستیابی به جوایز اصلی بازماند و نتوانست موفقیت قسمت اول خود را تجربه کند و تنها سه سیمرغ بلورین بهترین طراحی صحنه، طراحی لباس و جلوه های ویژه میدانی را از آن خود کرد. قصر شیرین به کارگردانی رضا میرکریمی فیلمی بود که در جشنواره بسیار مورد توجه مردم قرار گرفت. این اثر در جشنواره توانست دو جایزه بهترین فیلمنامه و بهترین موسیقی را کسب کند و احتمال حضورش در بین گزینه های نهایی بالاست.

فیلم دیگری که برای اکران نوروزی پیشقدم شده غلامرضا تختی به کارگردانی بهرام توکلی است. این فیلم با نظرات متناقضی رو به رو شد و برخی از فیلم به شدت رضایت داشتند و برخی نیز با آن ارتباط برقرار نکردند و در جشنواره فجر نیز جز دو سیمرغ بهترین فیلمبرداری و بهترین طراحی صحنه، جایزه دیگری نصیب این فیلم نشد. مسعود ده نمکی هم با فیلم جدید خود زندانی ها متقاضی اکران نوروز است. او سراغ سوژه ای اجتماعی در بستر کمدی رفته و سعی کرده تا تاثیر معنویات را بر زندانیان به تصویر بکشد. ده نمکی نیز از جمله کارگردانانی بود که پس از انصراف از جشنواره فیلم فجر خواستار اکران فیلمش در نوروز 98 شده بود.

در بین متقاضیان اکران نوروزی چند فیلم شانس کمتری برای حضور در جمع گزینه های نهایی دارند؛ دینامیت به کارگردانی مسعود اطیابی یکی از همان ها است. او پس از تجربه موفقی که با فیلم سینمایی تگزاس در اکران داشت، بار دیگر به سراغ ژانر کمدی رفته تا شانسش را دوباره امتحان کند. سال دوم دانشکده من تازه ترین ساخته رسول صدرعاملی است که پس از 9 سال دوری از سینما بار دیگر نامش را سر زبان ها انداخت. فیلمی که فیلمنامه آن را پرویز شهبازی نوشته و با واکنش های مختلفی همراه شد. منوچهر هادی از جمله کارگردانانی است که تجربه های متنوعی در سینما داشته است. رحمان 1400 نیز فیلم جدید این کارگردان است که ابتدا از متقاضیان حضور در جشنواره فیلم فجر بود اما چندی بعد انصراف خود را اعلام کرد. حضور بازیگرانی همچون مهران مدیری و محمدرضا گلزار در این فیلم این احتمال را بالا می برد که ساخته جدید هادی در صورت انتخاب اکران موفقی را پشت سر بگذارد.

فیلم کار کثیف به کارگردانی خسرو معصومی پس از گذشت یک سال از نمایش آن در جشنواره سال گذشته متقاضی اکران نوروز 98 است. این فیلم به معضلات جامعه در زمینه کار و مهاجرت می پردازد و به نظر می رسد شانس زیادی برای اکران نداشته باشد. یکی از فیلم های خبرساز این روزهای سینمای ایران بدون شک ژن خوک تازه ترین فیلم سینمایی سعید سهیلی است که حاشیه های زیادی هم داشته است. سهیلی ابتدا از حضور در جشنواره فجر انصراف داد اما پس از مدتی تصمیمش را تغییر داد و خواستار حضور در این رویداد شد اما فیلمش انتخاب نشد. سهیلی پیش تر با فیلم های گشت ارشاد و گشت 2 تجربه اکران نوروز را داشته است. درخونگاه ساخته سیاوش اسعدی دیگر فیلم حاضر در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر بود که متقاضی حضور در اکران عید است.فیلمی که نظرات متفاوتی در باره اش مطرح شده و برخی موافق و برخی مخالفش بودند. این فیلم رقیبان سختی دارد و احتمال اکرانش در عید کم است.

فیلم پیشونی سفید 3 ساخته سیدجواد هاشمی تنها فیلم در ژانر کودک است که متقاضی حضور در اکران نوروز شده و شانسش برای اکران آن در عید بسیار بالاست تا کودکان هم از گیشه 98 سهم داشته باشند. به نظر می آید برای ساخت این فیلم مانند دو قسمت پیشین هزینه زیادی شده باشد.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد
کامبوزیا پرتوی به آخرین وضعیت اکران فیلم سینمایی کامیون اشاره کرد.

کامبوزیا پرتوی نویسنده و کارگردان سینما، درباره آخرین وضعیت اکران فیلم سینمایی کامیون به خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، گفت: زمان اکران امسال را از دست دادیم، امیدواریم در بهار سال آینده آن را اکران کنیم.

گفتنی است فیلم سینمایی کامیون به نویسندگی، تهیه کنندگی و کارگردانی کامبوزیا پرتوی در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر حضور داشت و در شش بخش بهترین فیلمنامه، فیلم، کارگردانی، بازیگر نقش اول مرد، تدوین و چهره پردازی کاندیدای دریافت جایزه شد که در نهایت سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه را از آن خود کرد.

در کامیون سعید آقاخانی، نیکی کریمی، رامین راستاد، شایسته ایرانی، تروسکا جولا، نسرین مرادی و یعقوب پرسا بازی کردند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
سینماپرس: حمید بهمنی کارگردان سینما همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: انتلکتوئل ها ماهیت انقلاب اسلامی در سینما را از بین بردند و سینمای ایران را بدل به سینمایی خنثی، بی هویت و سرشار از حرف های رکیک، ترویج بی حجابی و بی عفتی، قبح شکنی در روابط زناشویی و... کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۷

کارگردان فیلم سینمایی آخرین نبرد در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: انقلاب اسلامی، انقلابی فرهنگی بود و با تکیه بر باورهای فرهنگی شکل گرفت. کسانی که انقلاب کردند می خواستند فرهنگ حکومت قبل که منتج به عقب ماندگی جامعه شده بود را کنار بگذارند و فرهنگی انسانی و اسلامی را به جامعه هدیه دهند.

وی یادآور شد: قبل از انقلاب اسلامی عصاره سینما فحشا بود و به همین دلیل هم حضرت امام خمینی (ره) روز 12 بهمن 57 در بدو ورودشان به ایران فرمودند: ما با سینما مخالف نیستیم بلکه با فحشا مخالفیم ؛ این فرمان حضرت امام (ره) مشخص کرد که انقلاب اسلامی می خواهد به سینما با نگاهی انقلابی و با انگیزه معرفتی و دینی نگاه کند.

بهمنی خاطرنشان کرد: از همین رو بعد از پیروزی انقلاب اسلامی سینما با آرمان ها و اهداف عالیه انقلابی فعالیت خود را آغاز کرد و ما در دهه 60 تا اواسط دهه 70 شاهد تولید آثار ارزشمند زیادی در سینمای کشور بودیم اما متأسفانه از سال 76 و همزمان با روی کار آمدن دولت اصلاحات، در این آرمان خواهی ها تجدید نظر شد و مسئولان آن دولت تعریف جدیدی از سینما ارائه کردند که باعث به وجود آمدن نگاه انحرافی در سینما شد و یک مسیر غلط در سینمای ایران شکل گرفت.

این سینماگر با بیان اینکه ترویج بی حجابی، گسترش واژگان رکیک در فیلم ها، نشان دادن روابط آزاد و بی پروای جنسی و... از آن دوران آرام آرام وارد سینما شد تصریح کرد: این اتفاق در زمانه ای که بسیاری آثار ارزشی در سینمای دفاع مقدس تولید می شدند و در ژانرهای مختلف از سینمای کودک گرفته تا سینمای سیاسی از آثار انیمیشن گرفته تا آثار مستند مورد استقبال قرار می گرفتند بسیار عجیب بود.

کارگردان فیلم سینمایی آن مرد آمد تأکید کرد: این جریان با توقع کسانی که در پی آن بودند تا ماهیت انقلاب اسلامی در کلیت سینمای کشور تنیده شود در تضاد بود و باعث شد تا بنده نوعی امروزه به ضرس قاطع بگویم که هیچ نشانی از انقلاب اسلامی در سینمای ایران نیست.

وی متذکر شد: ما نسبت به انقلاب در سینما کم کاری کردیم؛ سوأل بنده از مسئولان و مدیران و سیاست گذاران سینمایی این است که چرا بعد از گذشت 40 سال از انقلاب اسلامی هنوز یک فیلم فاخر در مورد این واقعه عظیم تولید نشده است؟؛ چرا سینمای ایران از فیلم های قبح شکن و ضد خانواده پر شده اما از فیلم های ارزشی خبر چندانی نیست و کلیت سینما را فیلم هایی با رویکرد و اهداف انقلاب اسلامی در بر نگرفته است؟

بهمنی در پایان این گفتگو افزود: همه این اتفاقات به گردن کسانی است که با شعار دین از سیاست جداست و با نگاه های اصلاحاتی سینمای امروز کشور را به اینجا رساندند و حال هم باید پاسخگوی عملکردشان باشند.

لینک خبر :‌ سینما پرس
فروش سینمای ایران از آغاز سال 1397 تا امروز، بالغ بر 241 میلیارد تومان در قالب بیش از 27 میلیون بلیت بوده است... این 26 میلیون بلیت سینما، تنها توسط چند میلیون تماشاگر در سراسر ایران و به ویژه در پایتخت خریداری شده... پس از فروردین، مرداد و اردیبهشت رتبه های دوم و سوم پرفروش ترین ماه های سال را در سینمای ایران دارند... بدترین ماه برای اکران نیز به ترتیب ماه های اسفند، خرداد و شهریور هستند...
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۸

بنا بر اطلاعاتی که تابناک به دست آورده، فروش سینمای ایران در سال 1397 تا امروز بالغ بر 241 میلیارد تومان بوده که یک مجموعه سینمایی و یک دفتر پخش سهم عمده از آن را در اختیار داشته اند و با وجود شکل گیری رقبای تازه، امپراتوری علی سرتیپی با محوریت فیلمیران و سینما کوروش در سینمای ایران حفظ شده است؛ موقعیتی که احتمالاً در سال آینده با مدعیان تازه ای مواجه می شود اما بعید است بازی تغییر کند.

به گزارش تابناک ؛ در گذشته دور که تجمیع آمار فروش آنلاین در لحظه ممکن نبود، این امر تخمینی انجام می پذیرفت و ارزیابی اقتصادی سینمای هر کشور بسیار دیرهنگام رخ می داد اما از زمانی که ابزارهای آنلاین به کمک سینما آمد، در این حوزه نیز شاهد تحول بودیم و میزان فروش، وسعت فروش و جزئیات فروش نظیر زمان بلیت فروشی، به لحظه قابل دسترسی شد و این امر نخستین بار در سینمای آمریکا پیاده سازی و عملیاتی شد.

برندون گری وب سایت باکس آفیس موجو / Box Office Mojo را در سال 1998 پایه گذاری کرد و اکنون همچون بسیاری از وب سایت های مرجع آمار و اطلاعات نظیر الکسا و آی ام دی بی، تحت مالکیت و زیرمجموعه آمازون درآمده است. این وب سایت که از سال 2002 جایگاه خود را به عنوان مرجع فروش سینمای آمریکا و سپس بخش های وسیعی از جهان تثبیت کرد، فروش فیلم های سینمایی را با کوچک ترین جزئیات درباره سینمای آمریکا و با جزئیات کمتر برای سینمای دیگر کشورها ثبت و به لحظه بروزرسانی می کند.

عدم شفافیت آماری در سینمای ایران طی سال های اخیر چالش زا شده بود و حرف و حدیث هایی را نیز در پی داشت، تا اینکه بالاخره طی چند سال اخیر، سامانه ضعیف تری راه اندازی شد و دسترسیِ آن در اختیار طرف های دخیل در حوزه اکران نظیر شرکت های پخش، تهیه کنندگان و سینماداران قرار گرفت. اکنون در اقدامی ارزشمند از سوی سازمان سینمایی در دوره حسین انتظامی، شاهد ارائه دسترسی عمومی تر به این سامانه هستیم که با نام پنل گزارش گیری در دسترس قرار گرفته است.

میزان فروش سینمای ایران در ماه های مختلف طی ماه های مختلف سال های 95، 96 و 97

سرویس فرهنگی تابناک پس از کسب این آمار، به تحلیل آخرین اطلاعات موجود پرداخت تا وضعیت اقتصادی سینمای ایران و منتفعین اصلی از اقتصاد سینمای کشورمان در سال 1397 مشخص شود. بر اساس این آمارها، سینمای ایران از ابتدای سال تا امروز بالغ بر 241 میلیارد تومان در قالب بیش از 27 میلیون بلیت فروش داشته است.

در این سامانه به جای بلیت از واژه نفر استفاده شده که اشتباه است. اساساً با توجه به نوع بلیت فروشی که تک به تک بلیت ها بر اساس اسامی اشخاص و کدملی فروخته نمی شود، نمی توان به درستی شمرد که چند شخص این بلیت ها را خریده اند؛ اما با توجه به اطلاعات مرکز آمار می توان با اطمینان گفت، کسر کوچکی از مردم ایران امسال مشتری سینما بوده اند. در واقع این 26 میلیون بلیت سینما فقط توسط چند میلیون تماشاگر در سراسر ایران و به ویژه در پایتخت خریداری شده و قطعاً چیزی حدود یک سوم مردم ایران امسال به سینما نرفته اند.

بر اساس این آمارها، پس از فروردین، ماه های مرداد و اردیبهشت رتبه های دوم و سوم پرفروش ترین ماه های سال را در سینمای ایران دارند و تیر و مهر نیز چهارمین و پنجمین ماه های پرفروش سال هستند. بدترین ماه برای اکران همچنان سنتی، اسفند است و خرداد و شهریور به ترتیب دومین و سومین ماه های کم فروش سال هستند. این آمارها قطعاً به اکران هوشمندتر و رقابت برای ماه های پرمخاطب تر دامن می زند و منجر به تراکم اکران در ایام پرمخاطب سینما خواهد شد.

در میان دفاتر پخش، فیلمیران با نزدیک به 83 میلیارد تومان فروش، نزدیک به 9.4 میلیون بلیت برای پخش 15 فیلم در سال 97، تا اینجا سهم 35.1 درصدی از بازار را در اختیار دارد و در واقع کنترل بیش از یک سوم کل فروش سینمای ایران، هنوز در مدیریت علی سرتیپی است. نیکان فیل با بیش از 43 میلیارد تومان فروش در قالب قریب به 4.5 میلیون بلیت برای پخش 7 فیلم سینمایی، تا اینجا 18.5 درصد از کل فروش سینمای ایران در سال 97 را در اختیار دارد.

رده سوم تا هفتم نیز به ترتیب به هدایت فیلم (21 میلیارد در قالب 2.2 میلیون بلیت برای 10 فیلم و 8.9 درصد بازار)، بهمن سبز (حوزه هنری) (20 میلیارد در قالب 2.6 میلیون بلیت برای 9 فیلم و 8.6 درصد بازار) و سیمای مهر (19 میلیارد در قالب 2.2 میلیون بلیت برای 5 فیلم و 8 درصد بازار)، فیلمسازان مولود (18 میلیارد در قالب 2.2 میلیون بلیت برای 14 فیلم و 7.9 درصد بازار) و خانه فیلم (12.3 میلیارد در قالب 1.3 میلیون بلیت برای 6 فیلم و 5.23 درصد بازار) تعلق گرفته است. مجموع این هفت دفتر بالغ بر نود درصد کل فروش سینمای ایران را از آن خود کرده اند.

در میان سینماها نیز پردیس سینمایی کورش با مدیریت علی سرتیپی با بیش از 29 میلیارد تومان فروش در قالب بیش از دو میلیون و سیصد هزار بلیت تا به امروز، بیشترین فروش را داشته است. پردیس سینما آزادی با بیش از سیزده میلیارد تومان فروش در قالب بیش از یک میلیون بلیت، جایگاه دوم را در اختیار دارد. همچنین پردیس سینمایی هویزه مشهد با بیش از هشت میلیارد و ششصد میلیون تومان فروش در قالب قریب به نهصد هزار بلیت، در رده سوم پرفروش ترین مجموعه های سینمایی کشور را در سال 97 قرار گرفته است.

پردیس سینمایی باغ کتاب با بیش از هشت میلیارد و چهارصد میلیون فروش در قالب حدود هفتصد هزار بلیت در رده چهارم، پردیس سینمایی مگامال با بیش از هشت میلیارد و صد میلیون در قالب حدود هفتصد هزار بلیت در رده پنجم قرار گرفته، پردیس سینمایی ملت با بیش از هفت میلیارد و سی میلیون در قالب قریب به ششصد هزار بلیت در رده ششم قرار گرفته است.

همچنین پردیس سینمایی اطلس مشهد با بیش از شش میلیارد تومان فروش در قالب بیش از هفتصد هزار بلیت در رده هفتم قرار دارد، پردیس سینمایی چارسو با قریب به شش میلیارد تومان در قالب نزدیک به نیم میلیون بلیت در رده هشتم قرار گرفت، پردیس سینمایی زندگی با پنج و نیم میلیارد تومان در قالب قریب به نیم میلیون بلیت در رده نهم قرار دارد، سینمافرهنگ با پنج میلیارد و سیصد میلیون و بیش از چهارصد هزار بلیت در رده دهم قرار گرفته است.

بنابراین، می توان علی سرتیپی را سلطان بی تاج و تخت سینمای ایران در این دوره تلقی کرد که اقتصاد چند صد میلیاردی سینمای ایران به شکل جدی متکی به سینما و دفتر پخش تحت مدیریت اوست.

با علی سرتیپی بیشتر آشنا شوید

لینک خبر :‌ خبرگزاری تابناک
هرکس فیلم هایی مانند حمال طلا و سال دوم دانشکده من و ... را دیده باشد می تواند قضاوت کند که مقایسه ارزش های سینمایی فیلمی مثل رد خون با اثاری در سطح حمال طلا یا سال دوم دانشکده من طبعاً باید یا ناشی از بیسوادی مفرط منتقد باشد، یا عمق ایدئولوژی زدگی او.

هرکس فیلم هایی مانند حمال طلا و سال دوم دانشکده من و ... را دیده باشد می تواند قضاوت کند که مقایسه ارزش های سینمایی فیلمی مثل رد خون با اثاری در سطح حمال طلا یا سال دوم دانشکده من طبعاً باید یا ناشی از بیسوادی مفرط منتقد باشد، یا عمق ایدئولوژی زدگی او.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۸ سایت های دیگر : مشرق نیوز سینما پرس

به گزارش پندار آنلاین:

امیر ابیلی در صفحه اینستاگرام خود نوشت:

این سه تصویر نظرسنجی های ماهنامه فیلم، روزنامه هفت صبح و روزنامه سازندگی برای تعیین برترین های جشنواره فجر است. دقت کنید که در جمعبندی ماهنامه فیلم ، به عنوان قدیمی ترین نشریه سینمایی روشنفکران، فیلمی در تراز ماجرای نیمروز: ردخون در بین ده فیلم نخست جشنواره هم نیست. در نتایج هفت صبح در رتبه هشتم و پایین تر از فیلم مهملی مثل ناگهان درخت است و در جدول سازندگی هم رتبه با حمال طلا و سال دوم دانشکده من و ناگهان درخت در رتبه هفتم.

این نتیجه ارزیابی سینمایی جماعتی است که ادعا دارند نگاهشان به سینما صرفاً هنری و فرمی و ساختاری است و مسائل ایدئولوژیک جایی در ارزیابی محصولات هنری ندارد. و خب هرکس فیلم هایی مانند حمال طلا و سال دوم دانشکده من و ... را دیده باشد می تواند قضاوت کند که مقایسه ارزش های سینمایی فیلمی مثل رد خون با اثاری در سطح حمال طلا یا سال دوم دانشکده من طبعاً باید یا ناشی از بیسوادی مفرط منتقد باشد، یا عمق ایدئولوژی زدگی او.

با وجود بایکوت کامل رد خون به دلیل مسائل ایدئولوژیک توسط روشنفکران اما متاسفانه اما در روزهای پایانی جشنواره جو رسانه ای به دلیل ساز ناکوک چند نفر به سمتی رفت که انگار مخالفان اصلی نسخه دوم ماجرای قاطبه جریان متعهد و انقلابی ند و روشنفکران هنردوست موافق آن، درحالیکه واقعیت درست عکس آن است. ما روشنفکر نیستیم، تناقض نداریم.

لینک خبر :‌ پندار آنلاین
سینماپرس: جمال شورجه کارگردان سینما همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: متأسفانه ما در حال حاضر سکس پنهان در فیلم های سینمایی مان داریم، هجوگویی های فراوانی را شاهد هستیم؛ هرچند که شاید این نوع آثار در سینمای کشور غالب نباشند اما این آلودگی ها شایسته سینمای جمهوری اسلامی ایران نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۸ سایت های دیگر : خبر فوری

کارگردان فیلم سینمایی سی و سه روز در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: ما اگر منصفانه به وضعیت سینمای ایران طی 40 سال گذشته نگاه کنیم متوجه می شویم که کلیت سینما تحولات خوبی نسبت به دوران پیش از انقلاب داشته است. ما به خصوص در مباحث ساختاری و فنی سینما، جلوه های ویژه و تروکاژ و خلاصه هرآنچه به صورت بصری به مخاطب منتقل می شود پیشرفت های چشمگیری و غیرقابل کتمانی داشته ایم.

وی ادامه داد: هرچند هنوز در این زمینه ها هم فاصله زیادی میان سینمای ما با سینماهای کشورهای پیشرفته جهان در اروپا و آمریکا وجود دارد اما ما در قیاس با سینمای قبل از انقلاب دستاوردهای خوبی را شاهد بوده ایم؛ علاوه بر این در حوزه مباحث اخلاقی و پرداختن به مضامین تربیتی هم نسبت به دوران پیش از انقلاب پیشرفت کرده ایم و خوشبختانه با فساد و فحشایی که در سینمای پیش از انقلاب به وفور وجود داشت فاصله گرفته ایم.

شورجه خاطرنشان کرد: امروز ما موضوعات متنوعی در سینمای مان داریم که با سینمای کاباره ای قبل از انقلاب اسلامی بسیار متفاوت است؛ ما امروزه در سینمای مان گونه های مختلف سیاسی، مذهبی، تاریخی و... را شاهد هستیم که در سینمای قبل از انقلاب وجود نداشت. از سوی دیگر بخش عمده تولیدات سینمایی ما به حوزه های اجتماعی متنوع مانند خانواده، کودکان و... می پردازد که در نوع خود اتفاق بی نظیری است و ما در پیش از انقلاب نمونه آن را شاهد نبوده ایم.

این سینماگر در همین راستا با تأکید بر اینکه با همه این اتفاقات خوب نباید از مبحث مدیریت در سینما غافل شویم اظهار داشت: یکی از مهمترین اشکالات سینمای ایران طی تمامی این سال ها فقدان سیاست گذاری و برنامه ریزی مناسب بوده است. به نوعی می توان بر این امر صحه گذاشت که سینما یله رها شده است! ما در هیچ یک از کشورهای دنیا شاهد چنین اتفاقی نیستیم و در تمامی کشورهای صاحب صنعت سینما به خصوص سینمای هالیوود کنترل های جدی روی این مقوله صورت می گیرد.

کارگردان فیلم سینمایی حماسه مجنون تأکید کرد: اغلب کشورهای دنیا کاستی های سیاسی، اخلاقی، نظامی و... خودشان را از طریق سینما تغذیه و ترویج می کنند. اهداف حکومت شان در اولویت قرار می گیرد و برای رسیدن به هدف ها و آرمان های مختلف شان از ابزار سینما به صورت برنامه ریزی شده استفاده می کنند اما ما در سینمای کشورمان به این بالندگی نرسیده ایم و هنوز نتوانسته ایم که بر اساس سیاست گذاری های اصولی و کلان فیلم های مان را به صورت هدایت شده تولید کنیم.

وی تصریح کرد: سیاست گذاری کلان در سینمای ما وجود نداشته و ندارد اما به جای آن آنارشیسم موضوعی و مضمونی و ساختاری در کل سینمای ما وجود دارد چرا که مدیریت سینمای ما بدون برنامه است، نظام مند نیست، سیاست گذاری ندارد! این در حالی است که اندام و پیکره مدیریت فرهنگ و هنر باید بر اساس سیاست خاص حرکت کنند و در برنامه های درازمدت به سمت دستیابی به اهداف نظام برود.

این فیلمساز در بخش دیگری از این گفتگو با اشاره به سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر اظهار داشت: من فیلم های جشنواره را ندیدم اما آنچه در رسانه ها خواندم و از طریق رسانه ملی برنامه ها را دیدم نشان از آن داشت که ما جشنواره خوبی را شاهد نبوده ایم. البته بنده باید این توضیح را بدهم که به دلیل حضورم در شورای پروانه ساخت از قصه های فیلم ها خبر داشتم.

شورجه ادامه داد: من نمی دانم چرا ما اجازه می دهیم فیلمسازان مان هرچه را که می خواهند بنا به سلیقه و نگاه و سطح سواد خودشان بسازند و در جشنواره انقلاب نمایش دهند؟ آیا در 40 سالگی انقلاب اسلامی نباید نظارتی جدی و دقیق تر وجود داشت؟ علاوه بر همه این ها ما در افتتاحیه این رویداد سینمایی هم شاهد برخی اتفاقات و حرکات و حرف های ناشایستی بودیم که در شأن نظام و انقلاب اسلامی نبود.

کارگردان فیلم سینمایی خلبان متذکر شد: در یک جمله باید بگویم که در 40 سالگی انقلاب هم در به همان روال سابق چرخید! هیچ اتفاق نو و خاصی در جشنواره فیلم فجر نیفتاد. مسئولان حتی این تدبیر را نداشتند تا بخش ویژه ای برای 40 سالگی انقلاب به جشنواره اضافه کنند و فقدان سیاست گذاری باعث شد 40 سالگی انقلاب در سینما جایی نداشته باشد.

وی تأکید کرد: اساساً باید از چند سال قبل برای امسال برنامه ریزی می شد و حداقل 40 فیلم انقلابی و استراتژیک تولید می شد تا در 40 سالگی انقلاب نمایش داده شود. باید برای انقلاب اسلامی در سینما سرمایه گذاری می شد اما خوب این اتفاق به دلیل عدم سیاست گذاری و نان به نرخ روز خوردن برخی افراد رخ نداد!

شورجه خاطرنشان کرد: امیدوارم که مسئولان ما از خواب غفلت بیدار شوند و از همین حالا به فکر 50 سالگی انقلاب اسلامی باشند. ما از همین حالا باید برای جشن نیم قرن انقلاب اسلامی برنامه ریزی داشته باشیم.

این سینماگر در خاتمه این گفتگو با انتقاد از عملکرد دستگاه های نظارتی اظهار داشت: این وظیفه شورای عالی انقلاب فرهنگی و کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی است که نظارت ویژه و دقیقی بر وضعیت سینمای کشور داشته باشند؛ امروزه نه تنها سینمای کشور نشان کمتری از انقلاب اسلامی دارد که در بسیاری از بخش های هنری دیگر نظیر تئاتر، هنرهای تجسمی، موسیقی و... هم اوضاع همینطور است. سوأل بنده این است که شورای عالی انقلاب فرهنگی چه کار می کند؟ چه سیاست گذاری دارند و چرا در قبال این اتفاقات سکوت می کنند. ما نیازمند آن هستیم که با تدبیر و درایت ویژه کاری کنیم که فرهنگ و هنر این مرز و بوم خاری در چشم دشمنان و بدخواهان نظام و انقلاب شود نه اینکه با برخی تولیدات مان آن ها را شادمان کنیم. َ

لینک خبر :‌ سینما پرس
سیدرضا میرکریمی داور جشنواره فیلم 100 ضمن برشمردن نقاط قوت و ظرفیت های فیلم کوتاه، درباره شتابزدگی برای ورود به سینمای بلند، به فیلمسازان جوان هشدار داد.

سیدرضا میرکریمی کارگردان سینما و داور دوازدهمین جشنواره بین المللی فیلم 100 در آستانه برگزاری این رویداد، درباره کیفیت آثار راه یافته و سطح امید به فیلمسازان جوان حاضر در این جشنواره به خبرنگار مهر گفت: جشنواره بین المللی فیلم 100 چند ویژگی مهم دارد که به لحاظ فنی و فرمی در گزیده گویی، ساده گویی و ارایه خلاقیت در مدت زمان کوتاه و تعریف قصه و انتقال حس نیاز به مهارت دارد و خیلی راحت می توان با دیدن فیلم های این جشنواره میزان مهارت فیلمسازان جوان برای ورود به سینمای حرفه ای را سنجیده و توانایی افراد را شناسایی کرد چرا که وقتی قالب فیلم وسیع تر و مدت زمان آن بیشتر می شود، شرایط برای پنهان کردن ضعف ها فراهم است اما در فیلم های 100 ثانیه ای مجالی برای پنهان کردن ضعف ها و آسمان و ریسمان بافی وجود ندارد.

وی افزود: اخلاق گرایی شاخصه دیگری از این جشنواره است که به عنوان رسالت اصلی آثار هنری امروز محسوب می شود. از این جهت فیلم های جشنواره جذابیت زیادی دارند. تعداد زیادی از فیلم هایی که در جایگاه داوری دیده ام از لحاظ فرم و محتوا بسیار شگفت انگیز و حتی بیش از انتظار هیات داوران خوب بودند که این امر نشان دهنده قابلیت پذیرش مسئولیت های بزرگ برای فیلمسازان جوان است، چرا که همه مهارت و تسلط اداره صحنه را داشته و امکان تشخیص فیلمسازان کاربلد و یا آماتور غیر حرفه ای را ایجاد کرده است.

اندیشه های بزرگ در فیلم های کوتاه

میرکریمی تشخیص فیلم های ضعیف و قوی را وجه تمایز این جشنواره با سایر جشنواره های فیلم دانست و عنوان کرد: در ساخت فیلم بلند تشخیص بهره مندی از تیم حرفه ای کارسختی است اما در فیلم کوتاه علاوه بر درک دقیق کار حرفه ای، بیشتر با فکر فیلمساز رو به رو هستیم و مفهوم به صورت عریان و در چند ثانیه به مخاطب منتقل می شود. در روند تولید فیلم، تاثیر اجرای فیلمنامه غیرقابل انکار است اما در برخی مواقع فکر تا حدی خالص، درست و جداب است که تا زمانی که تیتراژ را نخوانید متوجه نمی شوید که با فیلمساز تازه کار طرف هستید چرا که با اندیشه ای بزرگ رو به رو می شوید.

وی درباره نقش و کاربرد فیلم های 100 ثانیه ای در تاثیرگذاری بر مخاطب فضای مجازی اظهار کرد: خارج از چارچوب تلویزیون، در فضای مجازی بالاخص اینستاگرام، یک بازار بزرگ تجاری وجود دارد که با آثاری محدود به زیر یک دقیقه از مرزهای کشور فراتر رفته و مخاطب بین المللی را به خود جذب می کند. این گستره نقطه آغازینی برای رسالت جشنواره بین المللی فیلم 100 است که با پرداختن به موضوعات جهان شمول و به روز جامعه بشری، فضایی اشتراکی با ملت ها و فرهنگ های دیگر ایجاد و شرایط را برای ورود علاقه مندان به این عرصه و انتشار آثارشان در سطح بین المللی با سرعت بیشتر فراهم کرده است و تا جایی پیش می رود که منجر به بازخورد و انتقال روند تاثیرگذاری فیلم ها بر مخاطب بین المللی می شود.

قدرت نفوذ فیلم کوتاه برای عبور از مرزها

کارگردان دختر عنوان کرد: برخلاف سینمای حرفه ای که مکانیزم پیچیده ای برای اکران فیلم ها دارد، قابلیت دسترسی آسان به فیلم های کوتاه در فضای مجازی، نفوذ پر قدرت و توانایی بر خارج از مرزها داشته و مکانیزم اکران های سخت و طاقت فرسا را در هم شکسته است.

مشکل امروز سینمای ما کمال طلبی افراد و هدف قرار دادن رقابت با دیگران است که مانع از فکر کردن به محتوا و فرم فیلم ها شده و زود افراد را صاحب ادعا می کند وی با اشاره به تجربه شروع فعالیت خود در عرصه فیلمسازی و مسیر پیش روی فیلمسازان نوپا اظهار کرد: فیلمسازی برای نسل ما این آموزه را داشته است که صبور باشیم و در ساخت فیلم سینمایی شتاب زده عمل نکنیم. من از سال 76 اولین فعالیت خود را با فیلم کوتاهی آغاز کردم که در جشنواره فیلم فجر به عنوان بهترین فیلم شناخته شد و نهایتا در سال 79 توانستم فیلم بلند خود را بسازم.

وی افزود: در این دوره طولانی تلاش برای رسیدن به عرصه فیلمسازی بلند، بارها امکان ساخت فیلم برایم فراهم بود اما احساس می کردم این فیلم اولی نیست که باید به واسطه اش وارد سینما شوم و این ریاضت خودخواسته و تحمیلی از بیرون، آموزشی برای تجربه صبوری در جهت رسیدن به اهداف بزرگ است. در حالی که گستره و قابلیت دسترسی به سینمای دیجیتال فیلمسازان جوان را با نوعی شتابزدگی روبه رو کرده است.

عواقب شتابزدگی برای فیلم سازان جوان

میرکریمی ضمن تاکید بر عواقب شتابزدگی فیلمسازان جوان و هدف قرار دادن رقابت با دیگر هنرمندان گفت: شاید شتاب زدگی فیلمسازان نوپا در جلوگیری از کهنه گی ایده ها خوب باشد و یا منجر به جلوگیری از توقعات کوتاه مدت در رسیدن به موفقیت باشد اما آسیب بزرگتری را به همراه خواهد داشت چرا که مشکل امروز سینمای ما کمال طلبی این افراد و هدف قرار دادن رقابت با دیگران است که مانع از فکر کردن به محتوا و فرم فیلم ها شده و خیلی زود افراد را صاحب ادعا می کند. در حالی که رقابت بعد از تولید فیلم خوب بوده و نگاه ها را به افق های بلندتر و برنامه ریزی برای ایده آل های سینما روشنفکرانه تر می کند.

وی ادامه داد: فیلمسازان با کسب تجربه چندین ساله و ساخت چند فیلم می توانند ادعا کنند که فیلمساز هستند و معتقدم این ریاضت ها کمک می کند تا عطش تجربه گرایی و به دست آوردن قله های جدید فروکش نکرده و با جان گرفتن احساس رقابت به منظور افزایش کیفیت فیلم ها، قدم های محکمی را بردارند.

کارگردان فیلم قصر شیرین در پایان گفت: می خواهم تجربه شخصی خود را به فیلمسازان جوان بگویم تا جایی که می توانند به دورتر نگاه کنند تا موفق شوند.

کد خبر 4553209

زهرا منصوری

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
فرق رامبد جوان با رسانه های تندرو که فقط برچسب می زنند و با یک کلیدواژه به خشک و تر اتهام می چسبانند چیست؟ این پرسش مخاطبان ایران آرت است، او به ساعت ها تدریس "قضاوت نکنیم"، خود در خندوانه خندید!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۷ سایت های دیگر : پندار آنلاین

تدبیر24 راستش حق چنان با خوانندگان ایران آرت است که این مطلب به احترام انبوه اظهار نظرهای اعتراضی آنها منتشر می شود.

لب کلام مخاطبان ایران آرت این است که چرا وقتی پولاد کیمیایی بدون سند به سینماگران همکارش اتهام پول کثیف می زند و ایران آرت این گونه پاسخ می دهد:" آقای پولاد کیمیایی همه در اتاق شیشه ای هستیم لطفا سنگ نیندازید"

چرا در برابر اتهام زنی رامبد جوان سکوت پیشه کرده است.

رامبد جوان اخیرا در گفتگو با یک رسانه گفته است:" در زمینه پولشویی در سینما شک ندارم، همه هم می دانیم این واقعیت است و حتی می دانیم چه کسانی هستند و در کدام پروژه ها مشغول اند..."

برخی صفحات تندرو مجازی و همکاران رسانه ای شان هم از این گفته دست افشان تیتر زدند:" تنور پولشویی داغ شد، رامبد نشانی پول های کثیف را هم می داند"( نقل به مضمون )

جالب اینکه رامبد خان در پاسخ به خبرنگار که به درستی می پرسد :" خب این قدر دقیق اطلاع دارید چرا به قوه قضاییه خبر نمی دهید؟ " می خندد و می گوید :" مگر من پلیسم!"

جای جناب خان در این مصاحبه خالی بود که با آن لهجه خاصش بپرسد که راممممبد تو اگه پلیس نیستی و به اسرار پشت پرده ساخت فیلم ها دسترسی و از حساب بانکی همکارانت اطلاع داری، پس دقیقا چی هستی؟!"

بله، پرواضح است آقای جوان مانند آقای کیمیایی جوان به سیاق این روزها بداخلاقی می کند، تهمت را مانند سنگ پرت می کند، بدون آنکه لحظه ای بیندیشد این کار می تواند چه عواقب خطرناکی برای اتمسفر سینمای ایران درست کند که این روزها هر کس به آن لگدی می زند، یا به قول مدیرعامل خانه سینما در آیین اختتامیه فجر، زخمی به سینما می زند.

پولاد کیمیایی هم بدون آنکه اسم فیلمی را بیاورد، گفته بود:" همه ما می دانیم پول این فیلم ها از کجا می آید." و جالب که خودش چند دقیقه بعد با اتهام وجود پول کثیف در فیلمش مواجه شد!

افسوس که شعاع دایره بداخلاقی در جامعه ما رو به رشد است و سرعتش از بالا رفتن قیمت گوشت و پراید هم بیشتر است.

به نظر می رسد اتاق فکری که در اندیشه به خاک مالیدن پشت هنر ایران و خانه نشین کردن هنرمندان است، سنگ خوبی را به آب انداخته، چون می دانسته به جهت روابط سرد خانواده هنر ایران و تسری بداخلاقی به همه قشرهای جامعه، بخشی از هنرمندان حاشیه های به اصطلاح پولشویی را پر آب و تاب تر خواهند کرد.

ایران آرت پیرو بیانیه پنجم دی ماه معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مدعی شد دست کم یک اتاق فکر در پی حاشیه آفرینی برای هنر و هنرمندان است؛ در روزگار افت محبوبیت دولت، و جیب از همیشه خالی تر وزارت ارشاد چه ترفندی بهتر از شائبه پول کثیف تا سرمایه ها از هنر فرار کنند و پروژه های هنری به حداقل ترین وجه خود تنزل یابد.

این اتاق فکر می داند از اساس سرمایه، ترسو است و در جایی که احساس ناامنی کند نمی ماند. از این رو با غبارآلود کردن فضا و طرح یک شائبه کلی و کور به عنوان ورود پول های مشکوک قصد کرد از ورود سرمایه سرگردان علاقمند به هنر جلوگیری کند، سرمایه گذار هم که سرش درد نمی کند دچار دردسر شود می رود بازار سکه، ارز و خودرو سرمایه اش را می خواباند و بدون هیچ گونه تهدیدی پول روی پول می گذارد.

لابد در پی فرار سرمایه ها و ناکامی پروژه های هنری، هنرمندان هم می فهمند برای حمایت از این دولت دچار چه اشتباه تاریخی شده اند و از کرده خود پشیمان می شوند. تورم و گرانی که بیداد می کند، بیکاری هم به سفره فرهنگ و هنر علاوه تر می شود تا اعتراض ها ابعاد تازه ای به خود گیرد.

اتاق فکر مزبور به خوبی می دانست خیلی زود روشن می شود آن فیلم کوتاه حاشیه سازی که از یک تئاتر سه سال پیش به اسم تئاتر روی صحنه منتشر کرد، یا عکس های مسئله ساز از تئاترهشت سال پیش و یا نمایشگاه تجسمی پنج سال قبل به عنوان رویدادهای در حال اجرا زود برملا و رسوا می شود اما دامنه اتهام "ورود پول مشکوک به هنر" چیزی نیست که فقط دامان محمد صادق رنجکشان، سعید ملکان،سید رضا میرکریمی، محمد خوشنام و... را بگیرد و حتمن به لطف بداخلاقی هایی از جنس پولاد ها و رامبد ها به قسم محسن تنابنده، شبی که ماه کامل شد نرگس آبیار... تسری خواهد یافت.

چرا به دادستان و قوه قضائیه اعتماد نمی کنید؟

واقعا چرا امثال رامبد جوان و پولاد کیمیایی که مدعی اند می دانند پول برخی فیلم ها از کجا می آیند، مستندات خود را به دستگاه قضا تسلیم نمی کنند؟

اگر از اسم چنین گزارش دادن هایی ابا دارند، اتهام های مبهم و کلی که می زنند زشت تر نیست؟

آیا خانواده هنر ایران که همواره دیوار کوتاهی داشته و هر کس تا توانسته یادگاری های بد بو و بد خط روی آن به جای گذاشته، باید از اهالی اش هم آسیب ببیند؟

اصلا چرا مدعی العموم ، رامبد ها و پولاد ها، ده نمکی ها، سید ضیا هاشمی ها، ... و حتی چند رسانه ای که قسم حضرت عباس می خورند می دانند پول کثیف سر سفره سینماست را احضار نمی کند تا مستندات خود را تقدیم قانون کنند و دامان سینما از این آلودگی احتمالی منزه و پاک شود؟

بیست و سوم بهمن آقای عباس جعفری دولت آبادی، دادستان محترم تهران در مصاحبه ای رادیویی در پاسخ به سؤالی درباره ورود پول های مشکوک به سینما، گفت: مهم ترین مصداق آن در این زمینه وام کلانی بود که گرفته و خرج شد و سریال خانگی معروفی بود که تولید شد و منحصر به این مورد نیست و ما در گذشته در پرونده های دیگری این موضوع را می بینیم. اصل اینکه در مسائل فیلمسازی و سینما افرادی می آیند و تهیه کننده وجوهی را خرج می کند، تأیید می کنیم و مصداقش همین پرونده ای است که اسم بردید، البته از دستگاه های ذی ربط، گزارشاتی خواستیم که بیشتر موضوع را واکاوی کنند. دادستان تهران ادامه داد: ما پرونده هایی در دادسرای فرهنگ و رسانه داریم که این ردپا ها معلوم است، اما از آنجا که پرونده به دادگاه نرفته از آوردن نام معذورم.

وی تصریح کرد: اینکه عده ای در حوزه سینما پولشویی می کنند را تأیید می کنیم، کما اینکه چندین پرونده در دادسرا مفتوح است و مهم ترین آن همان بود که اسم بردید و منجر به کیفرخواست شده است، اما منتظر گزارشات تکمیلی برای پرونده های دیگر هستیم.

حال پرسش جدی این است که چرا اهالی سینما منتظر این گزارشات تکمیلی نمی شوند؟ چرا رامبد جوان ها مانند فلان رسانه تندرو که همیشه شمشیرعلیه هنر کشیده اند عمل می کنند؟

پرونده پولشویی اشتباهی

اول اسفند، تابناک خبر داد: یکی از چهره هایی که انگشت اتهام پولشویی در سینما به سمت او دراز بود و از قضا در جشنواره فیلم فجر نیز با یک فیلم حضور داشت، پیش از این رویداد دستگیر و پس از بررسی وضعیت مالی اش، تداوم فعالیتش از سوی این نهاد بلامانع اعلام شد و در همین راستا به فعالیت خود در حوزه سینما ادامه داده است؛ شخصی که با تکیه بر بیت کوین به ثروت قابل توجهی دست یافته و ظاهراً این نوع کسب درآمد در زمره پولشویی قرار نگرفته است.

شنیده های تابناک حکایت از آن دارد، یکی از چهره های فعال در سینما که در طول چند سال در شماری از پروژه های سینمایی نیز دخیل بوده و برخی انگشت اتهام پولشویی در سینما را به سمت او نیز نشانه رفته بودند، چندی پیش توسط یکی از نهادهای نظارتی دستگیر و همزمان از دفاترش بازرسی شده است. شواهد امر چنین حکایت دارد که نهاد نظارتی مربوطه، فعالیت این شخص را قانونی و بلامانع تلقی کرده و منشأ پول های این شخص را مصداق پولشویی یا تبدیل پول های آلوده و منابع مالی مشروع تلقی نکرده است.

این شخص به مسئولان امر اسناد مثبتی نشان داد که ثابت می کرده با سرمایه گذاری در پول دیجیتال بیت کوین و افزایش چشمگیر ارزش این پول دیجیتال توانسته ثروت قابل توجهی به دست آورد و بخشی از این ثروت را صرف سرمایه گذاری در حوزه سینما و تولید تعدادی فیلم سینمایی کرده است.

متاسفانه همه ما اطمینان داریم هیچ رسانه تندرویی بابت تهمت هایی که به این فرد زدند، عذرخواهی نخواهند کرد، اما از امثال رامبد ها و پولاد ها که مردم به جهت کسوت هنرشان دوست شان دارند این انتظار بدیهی می رود بابت اتهام کلی شان که به آلوده ترشدن فضای هنر انجامیده است یک عذرخواهی ساده کنند، چنین هنرمندانی بزرگ تر می شوند.

چرایی سکوت ایران آرت؟

ایران آرت اظهار نظرات بسیارعجیب غریب رامبد جوان را منتشر نکرده است.از این حیث این قدرعجیب که او سال هاست در برنامه موفق و پرطرفدار خندوانه شعار قضاوت نکردن، تهمت نزدن و انسان بودن داده اما به وقت عمل، پایش لغزیده است!

راستش میان گفته های رامبد جوان و پولاد کیمیایی یک تفاوت مهم وجود دارد: آقای پولاد کیمیایی در نشست جشنواره فیلم فجر در حضور همه رسانه ها این اتهامات را اعلان کرد و به طبع بازتاب رسانه ای بیشتری داشت. اما جناب رامبد جوان در گفتگو با یک رسانه این حرف ها را زد و تنها رسانه های تندرو ماهی خود را از آن گرفتند.

دیگر اینکه پولاد کیمیایی شاید از سرعصبانیت بابت جا به جا کردن زمان اکران فیلمش، خودآگاه آن اتهام کور را بر زبان راند و رامبد جوان به جهت سماجت خبرنگار. کمااینکه آقای جوان در ادامه آن اظهار نظر غیرقابل باورش گفته است:" اساساً گردش مالی سینما مگر چقدر است که بخواهیم این قدر روی آن حساس شویم. به نسبت خیلی از صنایع دیگر، گردش مالی سینما شوخی است."

در عین حال، صدالبته حق با مخاطبان ایران آرت است و این چیزی از عمق فاجعه نمی کاهد. زیرا شهرت و محبوبیت رامبد جوان بسیار بیشتر از کیمیایی جوان است و به طبع ضریب تاثیر گفته های او افزون تر است.

امیدواریم همه ما همانی باشیم که جلوی دوربین ها سعی داریم آن را نمایش دهیم.

لینک خبر :‌ تدبیر 24
عضو شورای سردبیری روزنامه قانون ابراز امیدواری کرد مساعدت دادسرای فرهنگ و رسانه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و توضیحاتی که مدیر مسئول روزنامه قانون ارائه می کند این روزنامه رفع توقیف شود.

میرا قربانی فر دبیر تحریریه و عضو شورای سردبیری روزنامه قانون به خبرنگار مهر گفت: بنا به اعلام دادسرای فرهنگ و رسانه تهران در شماره 1238 مورخ 7 اسفند 97 روزنامه قانون با تیتر مهمان ناخوانده که مربوط به حضور بشار اسد در تهران بود برای پیشگیری از وقوع جرم تا اطلاع ثانوی توقیف شد.

وی در توضیح این تیتر گفت: اتفاقا از نظر شورای تیتر روزنامه قانون، این تیتر خوبی است زیرا معنی مهمان ناخوانده به هیچ وجه بد نیست. ما ایرانی ها اعتقاد داریم مهمان عزیز است چه خوانده و چه ناخوانده. بنابراین چنین تیتری را انتخاب کردیم و به هیچ وجه از ماجرای استعفای محمد جواد ظریف وزیرامورخارجه اطلاع نداشتیم.

قربانی فر ادامه داد: منظور ما از انتخاب این تیتر به هیچ وجه توهین نبوده است زیرا معتقدیم مهمان هر چقدر صمیمی تر باشد امکان اینکه ناخوانده به خانه میزبان بیاید بیشتر است و اصلا نمی دانیم چگونه می توان برداشت بدی از این تیتر داشت.

عضو شورای سردبیری روزنامه قانون ابراز امیدواری کرد که با مساعدت دادسرای فرهنگ و رسانه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و توضیحاتی که مدیر مسئول روزنامه قانون ارائه می کند این روزنامه رفع توقیف شود.

کد خبر 4553601

شیما دنیادار رستمی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
قم - نماینده مدیران مسئول در هیئت نظارت بر مطبوعات، بر لزوم اهمیت آگاهی خبرنگاران از قانون مطبوعات و قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات تأکید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۷ سایت های دیگر : باشگاه خبرنگاران جوان قم نا روزنامه اصفهان زیبا

به گزارش خبرنگار مهر ، حسین انتظامی ظهر سه شنبه در جلسه آموزشی خود با خبرنگاران استان قم که توسط خانه مطبوعات قم در سالن جلسات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم برگزار شد، اظهار کرد: خبرنگاران باید به مواد اصلی قانون مطبوعات تسلط کامل داشته باشند، ماده 4 قانون مطبوعات که ذکر می کند هیچ کسی نمیتواند و نباید نشر اطلاعات را سانسور کند یک ابزار مهم برای همه خبرنگاران است که باید از آن آگاهی داشته باشند.

وی با تأکید بر اینکه هر مقام دولتی که نشر خبر را سانسور کند در صورتی که شاکی خصوصی داشته باشد به انفصال از خدمت محکوم می شود، افزود: دراین سال ها حتی یک مورد هم این مسئله را شاهد نبوده ایم که بخش عمده آن ناشی از بی اطلاعی خبرنگاران از حقوق خود است.

به گفته سرپرست سازمان سینمایی وزارت ارشاد، قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات ضرورت مهم دیگری برای خبرنگاران است که باید از آن اطلاع داشته باشند، این قانون تنها قانونی در کشور است که رابطه بین حاکمان و مردم در آن معکوس است در آن گفته می شود که تکلیف حاکمان چیست.

آن طور که انتظامی گفته است هر دستگاهی باید اطلاعات را در اختیار هر شهروند ایرانی که تقاضای دسترسی به اطلاعات داشته باشد بگذارد، خبرنگاران می توانند هر چیزی که سند است ازجمله نامه های اداری را از دستگاه ها درخواست کنند که البته استثناهایی دارد که نامه های محرمانه از جمله این موارد استثناست.

وی با تأکید بر اینکه مدیر رسانه باید بتواند همه حوزه هایی که با آن مرتبط است را روند شناسی کند، تصریح کرد: در تمام حوزه ها متخصصان امر می توانند پیش بینی کنند که در آن حوزه، 10 سال بعد چه اتفاقی می افتد اما تنها حوزه ای که متخصصانش هم بیش از 5 سال نمی توانند پیش بینی کنند که چه اتفاقی می افتد حوزه ای سی تی است و هرچیزی که مرتبط با ای سی تی باشد.

معاون سابق مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر اینکه مدیران رسانه ای باید توانایی طراحی و برنامه ریزی استراتژیک را داشته باشند، تصریح کرد: استراتژیک به موضوعات بسیار مهم و بنیادی گفته می شود و در سطح بالای یک بنگاه و دستگاه صورت می پذیرد، یک مدیر رسانه ای ولو اینکه مدیر یک هفته نامه محلی باشد باید با این اصول آشنا باشد.

وی توانایی مدیریت اقتصادی را از دیگر ملزومات یک مدیر رسانه ای برشمرد و افزود: امروز رسانه های سنتی رو به نابودی هستند و ما باید با روندشناسی ببینیم که کدام یک از این رسانه ها هنوز فرصت اندکی دارند، به جز رسانه های نوین که سهم عمده بازار مصرف کننده رسانه ای را به خود اختصاص داده اند بعضی از رسانه های سنتی هنوز فرصت دارند.

نماینده مدیران مسئول در هیئت نظارت بر مطبوعات گفت: یکی از این موارد، رسانه های تخصصی هستند برای نمونه مجله ای که به صورت تخصصی به کار صنعت چوب می پردازد، هر چقدر که رسانه موضوع تخصصی تری داشته باشد و جنگ نباشد تهدیدهایی که علیه رسانه های سنتی هست برای آن محدودتر است.

وی افزود: از دیگر رسانه هایی که هنوز شانس دارند رسانه های محلی هستند هرچقدر مباحث محلی در رسانه ها گفته شود و نخواهد ادای رسانه و مطبوعات سراسری را دربیاورد شانس بیشتری دارد.

کد خبر 4553288

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
گروه فعالیت های قرآنی فعال قرآنی و مدیرمسئول روزنامه اعتدال، اولین روزنامه قرآنی کشور، گفت: به دلیل بی توجهی دستگاه ها و نهاد ها به درخواست های مکرر و فقدان حمایت های لازم و افزایش بدهی ها، فعالیت روزنامه متوقف شد و دفتر روزنامه به فروش رسید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۷

به گزارش ایکنا ؛ روزنامه اعتدال تنها روزنامه قرآنی ایران است که 15 سال از انتشار آن می گذرد و طی سال های اخیر نیز، مانند سایر بخش های فرهنگی کشور، دست به گریبان مشکلات مالی و بی توجهی و بهتر بگوییم بی تدبیری مسئولان به درخواست ها و نامه های مکرر مدیرمسئول این روزنامه شده است و سرانجام به تعطیلی کشیده شد.
مشکلات مالی منجر به درماندگی این روزنامه شده، به نحوی که مدت ها حتی توانایی پرداخت حقوق کارکنان و روزنامه نگاران خود را نداشت و پس از مدتی، عذر تعدادی از کارکنان را خواست و این روزنامه را در مرز تعطیلی قرار داد.
اوایل سال 97 و به دلیل بحرانی شدن بازار کاغذ، نسخه چاپی و تیراژ روزنامه کم شد و سپس به صفر رسید و فقط اخبار خود را در پایگاه اینترنتی این روزنامه به نشانی http://www.etedaldaily.ir بارگذاری می کرد که متأسفانه از ابتدای بهمن ماه امسال نیز این بخش عملاً غیرفعال شد و به گفته حجت الاسلام والمسلمین رضا صابری خورزوقی، صاحب امتیاز و مدیرمسئول روزنامه اعتدال، این روزنامه تعطیل شد .
وی درباره درخواست های مکرری که برای این سرانجام نافرجام بارها و بارها به دستگاه های مربوطه داده بود، گفت: این مشکل مالی از سال 95 گریبان روزنامه اعتدال را گرفت. تلاش های زیادی هم انجام دادیم تا به دوستان بگوییم که این روزنامه با مشکلات مالی برخورد کرده است.
وی ادامه داد: طی این سال ها سه مرتبه برای دریافت یارانه قانونی روزنامه از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشکل ایجاد شد؛به گونه ای که در سامانه اطلاع رسانی این وزارت اعلام شد که یارانه روزنامه اعتدال واریز شده است و حال آنکه یک ریالی از آن را دریافت نکرده بودیم. هرچقدر پیگیری کردم، جوابی دریافت نکردم تا اینکه سرانجام اقدام به نگارش نامه ای تند با تیتر دزدیده شدن یارانه روزنامه اعتدال کردم و با ارسال آن نامه به ارشاد، به تقریباً 20 مرجع دیگر چون سازمان بازرسی کل کشور و... نتیجه آن شد که یارانه های روزنامه را طی سال 95 و 96 به حساب واریز کردند.
حجت الاسلام صابری با بیان اینکه یارانه واریزشده به روزنامه اعتدال از مبلغ اعلام شده در سامانه کمی پایین تر بود، اضافه کرد: پس از پیگیری ها با این پاسخ برخورد کردیم؛ این مبلغ به اشتباه در سامانه اعلام شده بود، این مبلغ برای خبرگزاری اعتدال بود . خاطرم هست حدود هشت میلیون تومان در آن سال پرداخت نشد.
وی بیان کرد: این اعتبار را طی سه قسمت و با خون دل به ما پرداخت کردند، به طوری که از من چک گرفتند و سپس مؤسسه نشرآوران بخشی از این اعتبار را به روزنامه پرداخت کرد و بعد از مدتی طولانی، این پول را وزارت ارشاد به مؤسسه نشرآوران واریز کرد و سپس چک آن به من بازگردانده شد.
صاحب امتیاز و مدیرمسئول روزنامه اعتدال با تأکید بر اینکه اینها یارانه های سال 95 بود که طی سال 96 واریز شد، اظهار کرد: طی چند مرتبه به تمامی نهادهایی که فکر می کردیم، راهکار قانونی برای حمایت از فعالیت های روزنامه دارند، نامه نوشتیم و ارسال کردیم، اما متأسفانه با کوچکترین واکنشی روبرو نشدیم و تنها جایی که واکنش کوچکی نشان داد، آستان قدس رضوی بود و آن هم در قالب یک پیامک که نامه شما دریافت و در دبیرخانه ثبت شد!
وی تأکید کرد: هر جا که فکر می کردیم ممکن است به راه حلی برسیم و کمکی برایمان باشند، نامه ارسال کردیم، حتی به نهادهای فرهنگی نیروهای مسلح، سازمان دارالقرآن الکریم، معاونت قرآن و عترت ارشاد که جزو دستگاه های متولی امور قرآنی هستند نامه فرستادیم، اما متأسفانه هیچ واکنشی نشان داده نشد. البته با سازمان اوقاف و امور خیریه نامه نوشته بودیم و جواب دادن و امکان کمک در این زمینه را نداریم.
صابری در پاسخ به این سؤال که طبق گفته مرتضی خدمتکار، مشاور ارتباطات و ساماندهی معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد، در گفت وگو با ایکنا در پی شفاف سازی حمایت هایی که از نشریه گلستان و روزنامه قرآنی روشنگر طی سال 1396 انجام داده اند (با تیتر پاسخ معاونت قرآن به نقدهای وارده بر جداول شفاف سازی حمایت از مؤسسات ) گفت: گویا حمایت ها هدفمند انجام می شود. بارها و بارها نامه نوشتم که روزنامه در حال تعطیلی است، اما فرد و دستگاهی واکنش نشان نداد. در حال حاضر به طور کلی دفتر روزنامه جمع شده است و به خاطر اینکه بتوانم بدهی های روزنامه را بدهم، دفتر روزنامه را، که یک واحد آپارتمان بود، فروختم.
صابری با ابراز گلایه از اینکه ادعای اینکه درخواستی از سوی روزنامه اعتدال به معاونت قرآن و عترت ارشاد نبوده است، کذب است ، گفت: دائماً درخواست و تقاضا می کردیم، حالا بالفرض هم که درخواستی نبوده است، اما هنگامی که به دو نشریه دیگر کمک می کنند، این نشریه که به جایی وابسته نیست تا بتواند از آنجا اعتبار دریافت کند. لذا چرا به این نشریه کمک نشد؟
وی بیان کرد: قصه روزنامه اعتدال این بود که نمی خواستیم به جناح و حزبی وابسته باشیم و می خواستیم خودمان باشیم و کار قرآنی انجام دهیم و اگر اهل زدوبند بودیم، سرانجام روزنامه این گونه نمی شد.
صابری در پاسخ به این سؤال که آیا اعتدال برای همیشه تعطیل شده است؟ افزود: امیدوارم زمینه مهیا شود و این گونه نباشد. چند وقت گذشته نیز تعدادی از فعالان قرآنی کرمان از من درخواست کردن اگر زمینه فراهم باشد، می توانیم روزنامه اعتدال را مجدداً راه بیندازیم، اما هنوز خبری نیست.
انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
قزوین - ایرنا - معاون امور حقوقی، مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: سهم فرهنگ از بودجه عمومی کشور در دولت یازدهم و دوازدهم 2 برابر شده که البته باز هم پاسخگوی نیازهای این حوزه گسترده نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۸ سایت های دیگر : جماران بولتن نیوز خبرگزاری برنا صدای قزوین

به گزارش ایرنا، علی اصغر کار اندیش روز چهارشنبه در آئین تکریم و معارفه مدیران کل قدیم و جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی قزوین افزود: از نظر اعتباری سهم فرهنگ در بودجه عمومی کشور در تمام دولت ها، بسیار کم و در حد سه درصد بوده و از همین میزان نیز 15 درصد به فرهنگ و ارشاد اسلامی تعلق دارد و بقیه به سایر نهادها و سازمان های فرهنگی اختصاص می یابد.
وی اضافه کرد: کل اعتبارات فرهنگ در بودجه عمومی کشور 90 هزار میلیارد ریال است که 13 هزار میلیارد ریال آن برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و با احتساب سازمان های تابعه مانند حج و زیارت، اوقاف، خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، سازمان امور سینمایی و فرهنگ و ارتباطات اسلامی روی هم رفته به 20 هزار میلیارد ریال می رسد.
معاون امور حقوقی، مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه دولت یازدهم و دوازدهم تلاش های زیادی برای افزایش این اعتبارات کرده است، گفت: اعتبارات در سال جاری نسبت به سال 92 بیش از 2 برابر و همچنین اعتبارات اختصاص یافته به استان ها نیز در همین مدت تا 6 برابر افزایش یافت.
این مسئول یادآور شد: البته امسال یک درآمد پایدار را برای استان ها پیگیری کرده ایم که در مجلس شورای اسلامی نیز تصویب شده و از سال آینده به استان ها اختصاص خواهد یافت.
کاراندیش خاطرنشان کرد: بسیاری از مسایل و مشکلات فرهنگ و ارشاد در حوزه های مختلف فقط پول نیست، بلکه مدیریت و برنامه ریزی درست، بهترین بازدهی را حتی با منابع محدود خواهد داشت که در این حوزه تلاش های زیادی توسط وزارتخانه صورت گرفته است.
این مسئول اضافه کرد: طی 40 سال گذشته بارها تجربه کرده ایم که توسعه پایدار در حوزه های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بدون توسعه فرهنگی به دست نمی آید اما متاسفانه کمتر به این موضوع توجه شده است.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: فعالیت 2 هزار و 500 موسسه قرآنی زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، 500 سینما، هفت هزار نشریه، 26 هزار کانون فرهنگی، شوراهای فرهنگ عمومی استان ها و برنامه های مختلف هنری همه و همه ظرفیت ها و بسترهای فعالیت این وزارتخانه برای توسعه فرهنگ در کشور هستند. .
در پایان این مراسم حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی حسینی به عنوان مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی قزوین معرفی و از خدمات اکبر اسکندرنژاد مدیرکل سابق تجلیل شد.
7388*6101

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
روزنامه نقدحال چاپ کرمانشاه در شماره 655 روز سه شنبه هفتم اسفند 97 مطلبی را با عنوان آقای مدیر با رسانه ها مهربان باشید! به قلم محمدحسین شیریان منتشر کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۷ سایت های دیگر : جماران

در این یادداشت آمده است: چند شکایت از اصحاب رسانه در کرمانشاه با تبرئه آنان به پایان رسید. این نتیجه و شیوه، نگاه و متانت قاضی پرونده ها و دادگستری استان کرمانشاه با شکایت عالی ترین مقام دولتی استان، قابل تحسین است. این قلم از استاندار، شهردار و رییس شورای شهر و همه مدیران استان می خواهد تمام شکایات خود را از رسانه ها باز پس گیرند و به اهالی قبیله قلم، به عنوان کسانی که در راه امور مدنی و توسعه تلاش می کنند همه نقدها را به عنوان درس هایی برای بهتر شدن اوضاع بر شمرند.
به پایان سال نزدیک می شویم، چنان که باید پرونده سال 1397 بسته شود و سالی نو برای تلاش در بستر توسعه استان آغاز شود، این نویسنده به عنوان یکی از قدیمی ترین روزنامه نگاران استان، از آن جا که معتقد به شیوه نوشتاری سرشار از ادب و اخلاق انسانی در هر نوشتاری است و هرگز مباد قلم او برای حمایت از مردم سرزمینش ذره ای به سوی بد اخلاقی، اتهام و بی احترامی به ساحت گران قدر شخصیتی بگردد. تا روز مرگم جز مبانی گران قدر نقد در کمال احترام و ادب، برای زندگی بهتر شهروندان، نشانی از شیوه بد نمایی قلم در آن نخواهد بود؛ از مدیران ارشد استان درخواست می شود، ضمن گسترش آستانه گران قدر ساحت نقد خود و مدیرانشان، به رفع مشکلات موجود بیاندیشند و از هر گونه شکوائیه از صاحبان قلم و رسانه های نقاد، خود داری و دستور دهند هر پرونده مفتوحی علیه روزنامه نگاران به فوریت بسته شود.
این عیدی بزرگی به ساحت گران سنگ اخلاق و مردم مداری مدیران استان است. رسانه های مکتوب در ایران به دلایل مختلف از جمله گرانی کاغذ و فرایند اداره دفتر و کارکنان و چاپ در فشار مضاعفی به سر می برند. مطبوعات مکتوب در مسیر دیجیتال شدن رسانه ها در فضای مجازی و باز نشر سریع اخبار و گردش اطلاعات، فقط به دلایل ایرانی بودن مطالعه ما، تسمه از گرده مطبوعات کاغذی به در آورده اند.
بیش از یکصد و هشتاد سال است همین روزنامه های کاغذی اهمیت توسعه را به گستره کشور کشاندند. حتی آن جا که روزنامه های اولیه فقط نگاه حکومت مستبد قاجار را بازتاب می داد و خبری از نقد حاکمیت نبود. این روزنامه های کاغذی آغازگر ورود به عرصه توسعه بودند. امروز جایگاه رسانه ها در تاثیرگذاری بر دولت ها انکار ناپذیر است.
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی باید خود از گروه کسانی باشد که هم در جلوگیری از عدم سقوط رسانه های مکتوب به فراموش خانه تاریخ سهیم باشد، و نیز در جلوگیری از تشکیل پرونده های شکایت از اهالی رسانه پیش قدم! مفید بودن عمر مدیریت هر مقدار زمانی باشد به کارهای بزرگی است که انجام می شود. سکوت چاره ساز مشکلات نیست. بگذارید رسانه ها نفسی تازه کنند. این شکوائیه ها قلم را برای ابزار نقد کند می کند و در توسعه را چنان تنگ می کند که راه عبوری نخواهد گذاشت. خودسانسوری بلای جان نویسندگان شده است. همان ها که همه اصول کشور را رعایت می کنند و نیز همه قوانین را؛ نگذارید با شکایت شما، امور توسعه به بن بست بخورد. بدون حضور رسانه ها امور شما هیچ جا ثبت نخواهد شد. این قلم در آخرین سال های زندگی خود از همه مدیران استان می خواهد در بخشایش نظر کلمه نخست باشند. گشاده رو و گشاده دل به امید خدای سبحان دل در گرو توسعه این استان عقب افتاده نهند. خاموشی اهل رسانه به سود هیچ کس نیست. پرونده های شکایت را باز پس گیرید!
8066

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
نمایشگاه های کتاب استانی در سال جاری با برگزاری نمایشگاه کتاب بندرعباس پایان می یابد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۷ سایت های دیگر : خبرگزاری کتاب ایران

به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران، شانزدهمین دوره نمایشگاه کتاب بندرعباس از 8 تا 13 اسفندماه در محل دائمی نمایشگاه های این شهر برگزار می شود.

402 ناشر از سراسر کشور 78 هزار و 976 عنوان کتاب را در زمینه های مختلف عرضه می کنند. از استان هرمزگان 5 ناشر در نمایشگاه حضور خواهد داشت و 3 کتاب فروشی منتخب بندرعباس نیز با ستاد برگزاری نمایشگاه همکاری دارند و بن های توزیع شده در نمایشگاه نیز در این کتاب فروشی ها تا دو هفته بعد از پایان ایام نمایشگاه اعتبار خواهد داشت. برای این نمایشگاه 700 میلیون تومان بن یارانه ای با تخفیف 20 درصدی در نظر گرفته شده که از طریق بانک عامل مستقر در نمایشگاه در بین بازدیدکنندگان توزیع می گردد.

رونمایی از تازه های نشر استان، نقد و بررسی کتاب "من آنکه دیگران به تو گفتند نیستم"، نشست علمی آشتی با کتاب "راه های ترویج فرهنگ مطالعه در عصر مجازی"، کارگاه آموزشی تکنیک های نوین کسب وکار هنری، قصه گویی هرروز صبح برای کودکان و نوجوان، اجرای ویژه برنامه هایی برای کودکان توسط گروه نمایشی کودک، اجرای نمایش خیابانی، اجرای موسیقی، برگزاری شب های فرهنگی شهرهای سیریک، فین، بندر خمیر و شعرخوانی توسط انجمن های شعر استان ازجمله برنامه هایی هستند که برای بخش جنبی این نمایشگاه در نظر گرفته شده است.

شانزدهمین نمایشگاه کتاب بندرعباس از 8 تا 13 اسفندماه در محل دائمی نمایشگاه های این شهر از ساعت 9 تا 12 و 16 تا 21 پذیرای علاقه مندان به کتاب و کتاب خوانی است.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
زنان دیری دوست دارند هنرهای دستی خود را در معرض دید جامعه قرار دهند اما متأسفانه جای مناسبی وجود ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۸

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان دیر، اگر روزگاری نگاه جامعه به زنان مثبت نبود اما امروز این رویه عکس شده به گونه ای که اگر دور و بر خود را نگاه کنیم زنانی را می بینیم که با پرورش استعدادهایی که در وجودشان جاری است پله های ترقی را یکی پس از دیگری طی کرده اند و آن هم به واسطه بهایی بوده که دین مبین اسلام به این دردانه های خلقت داد و در کشور ما نیز با پیروزی انقلاب اسلامی نگاه ها به دختران و بانوان تغییر کرد و حضور در عرصه های مختلف اجتماع خود بیانگر این مهم است.

روز گذشته به سراغ یکی از بانوان هنرمند و موفق شهر دیر رفتم که در یکی دو سال اخیر هر نمایشگاهی در زمینه صنایع دستی و هنرهای تجسمی در شهر دیر برگزار شده بی شک ردی از اسم او هم در آن بوده و در واقع برگزار کننده چنین نمایشگاه هایی بوده است.

وقتی درب آموزشگاه خانم گرامی رسیدم اولین چیزی که توجه ام را جلب کرد بنری بود که بر روی دیوار نصب شده که روی آن نوشته بود ولادت با سعادت حضرت فاطمه(س) و روز مادر گرامی باد که نشان می داد او به مناسبت های مذهبی توجه ویژه ای دارد.

هنر مادر در رگ های فرزند جاری می شود

لیلا گرامی از چگونگی علاقه مند شدنش به هنرهای دستی می گوید: پدرم اصالتا از اهالی روستای نوکن شهرستان دیر و مادرم از عشایر ترک بود. از همان دوران کودکی در کنار مادرم که قالی بافی و نخ ریسی و خیاطی می کرد می نشستم و در سه چهار سالگی به کارهای هنری علاقه مند شدم و در پنج سالگی قلاب به دست گرفتم. آن موقع ها چرخ خیاطی نبود و مادرم با دست خیاطی می کرد من هم کنار او می نشستم و دوست داشتم در زمینه هنر پیشرفت کنم و بعدها از هر هنری انگشتی زدم.

او ادامه می دهد: سال 83 ازدواج کردم که ثمره 14 سال زندگی مشترک دو دختر به نام های سارا و مینو است که در کلاس ششم و چهارم تحصیل و هر دو در زمینه مجری گری فعالیت می کنند و در واقع ما کلا خانواده هنرمندی هستیم. سال 95 در کلاس هایی که در تهران برگزار می شد شرکت کردم و آنجا عضو انجمن حمایت از هنرمندان شدم و مجوز گرفتم بعد به فرمانداری دیر معرفی شدم و از همان سال نسبت به راه اندازی آموزشگاه اقدام کردم و همواره بدنبال این بودم که بتوانم بانوان شهر دیر هنرهای دستی خودشان را نشان بدهند.

از صنایع دستی و تجسمی تا کارگردانی و تسهیل گر کتاب

خانم گرامی با اشاره به اینکه علاوه بر صنایع دستی و هنرهای تجسمی در زمینه کارگردانی و قصه گویی در جشنواره های کودک هم فعالیت هایی دارد و تسهیل گر کتاب هم هست، بیان می کند: بعد از راه اندازی آموزشگاه با استقبال خوبی از سوی دختران و بانوان دیری مواجه شدم به گونه ای که بیش از 400 نفر در سه سال گذشته در دوره های آموزشی ما شرکت کرده اند و خوشبختانه توانسته اند با فراگیری این هنر تا حدودی به امرار معاش خانواده خود کمک کنند.

نبود مکان مناسب برای عرضه صنایع دستی بی حرمتی به هنرمندان است

وی می گوید: در گذشته خبری از راه اندازی نمایشگاه صنایع دستی در شهر دیر نبود و خوشبختانه ما توانستیم زمینه ای فراهم کنیم که هنرهای دست بانوان شهرستان دیده شود و تا الان 4 تا 5 نمایشگاه هنری های دستی برای نهادهای مختلف برگزار کرده ام که آخرین آن در دهه فجر با حضور خانم ابتکار معاون زنان و خانواده رئیس جمهور بود اما با این حال متأسفانه جا و مکان مناسبی برای ارائه کارهای هنری بانوان در شهرستان دیر وجود ندارد و این نوعی بی حرمتی به هنرمندان است که زحمت می کشند و وقت می گذارند برای آثار هنری خود اما جایی برای ارائه این دست ساخته ها در دید عموم و فروش آن ندارند، مسؤولان هم فقط برای گزارش کار خودشان از این نمایشگاه ها عکس می گیرند و توجهی به هنرمند ندارند و حداقل از دادن یک تقدیرنامه خشک و خالی هم دریغ می کنند و من هم زمانی از سوی مسؤولین حمایت می شوم که برنامه ای باشد یا بخواهند نمایشگاهی برپا کنند آن وقت تازه یادی از ما می کنند.

مادرم استاد اصلی من است

خانم گرامی یادآور می شود : این آموزشگاه را با هزینه شخصی خودم راه اندازی کرده ام و هیچ تسهیلاتی تاکنون نگرفته ام اما با توجه به هزینه اجاره تا می آییم جان بگیریم مجبور به نقل مکان می شویم که با این شرایط پرداخت قسط و دستان خالی از سوی مسؤولین هم حمایتی نمی شویم. بعضی وقت ها برای افراد بی سرپرست و بی بضاعت به صورت مجانی دوره برگزار کرده ام و دستان آنها را گرفته ام تا بتوانند درآمدی هر چند اندک برای خود داشته باشند که ثواب آن را نثار روح مادرم می کنم چون استاد اصلی من مادر مهربانم بود و خیلی برگردن من حق دارد.

وقتی دیدم علاقه شدیدی به مادرش دارد و با احترام زیادی از او یاد می کند از وی خواستم به پاس زحمات مادرش و با توجه به اینکه امروز هم روز مادر هست جمله ای برای مادرش بنویسد که با ماژیک بر روی کاغذ نوشت مادر و استاد خوبم روزت مبارک موفقیت هایم مدیون تو هستم .

خانم گرامی در ادامه صحبت هایش از آرزویش می گوید: آرزو دارم هر روز بیشتر از روز گذشته در زمینه هنرهای دستی پیشرفت کنم و در سه سالی که در شهر دیر فعالیت خود را ادامه داده ام علی رغم ناملایمات خوشحال هستم که نتیجه زحماتم را می بینم و امیدوارم روزی شاهد توسعه بیشتر هنرهای این چنینی در شهر باشیم.

مهدی خسروی شوهر خانم گرامی با بیان اینکه از زندگیش راضی است گفت: خدا را شکر می کنم که همسر هنرمندی دارم که تأثیر آن را در رفتار و اخلاق فرزندانم هم می بینم، البته ایشان در زمینه خانه داری و رسیدگی به امورات خانه هم یک زن نمونه هستند و در واقع از هر انگشتش یک هنر می بارد.

گفتگو: مهدی عبدی

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
ساخت مجتمع فرهنگی - هنری لاهیجان پس از گذشت 17 سال همچنان نیمه کاره است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۷

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز گیلان ساخت مجتمع فرهنگی - هنری لاهیجان با 4 هزار و 40 متر مربع زیربنا سال 1380 آغاز شد اما پس از گذشت 17 سال همچنان نیمه کاره است.
یکی از مشکلات این پروژه واگذاری مسئولیت و اعتبار ساخت این مجتمع به اداره کل راه و شهرسازی گیلان بود و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان عملا ، نظارتی بر ساخت آن نداشت.
بعد از اقدامات و مکاتبات متعدد از سال 93 اداره کل فرهنگ ارشاد اسلامی گیلان متولی ساخت مجتمع فرهنگی - هنری لاهیجان شد.
در 20 مهر 93 اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان پروژه را به دو فاز سالن نمایش و فضاهای جانبی و فاز اداری و فرهنگی - هنری تقسیم کرد که ساخت سالن نمایش با ظرفیت 503 صندلی در زمان کنونی حدود 70 درصد فاز پیشرفت فیزیکی دارد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لاهیجان در تیرماه 97 در مصاحبه ای با رسانه ها گفته بود: روند اختصاص اعتبارات تکمیل مجتمع فرهنگی - هنری لاهیجان در حال سیر مراحل قانونی و اداری است.
نگار نادری با اشاره به اینکه امیدواریم این طرح تا پایان امسال به بهره برداری برسد و در اختیار اهالی هنر قرار گیرد افزوده بود : به محض کامل شدن مجتمع فرهنگی - هنری لاهیجان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص تامین تجهیزات آن در اسرع وقت آمادگی دارد.
به رغم قول این مقام مسئول مجتمع فرهنگی - هنری لاهیجان برای بهره برداری آماده نیست.
هنرمندان لاهیجانی که از داشتن یک سالن آمفی تئاتر مناسب برای اجرای نمایش و همچنین تمرین تئاتر محروم اند از طولانی شدن روند تکمیل این پروژه گلایه دارند و می گویند ادامه ساخت مجتمع فرهنگی - هنری لاهیجان بیش از دو سال است پیشرفت فیزیکی چشمگیری ندارد.
هنرمندانی که هر بار با وعده های مدیران و دیگر مسئولان امیدوار می شوند که سرانجام سرای امیدشان ساخته شود اما دیری نمی پاید که با تغییر مدیر و یا نبود اعتبار، یأس چندباره را تجربه می کنند.
برای پیگیری این موضوع به سراغ نگار نادری رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لاهیجان رفتیم ولی وی حاضر به پاسخگویی و مصاحبه نشد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
غم و اندوه انباشته در دل مردم اصفهان موجب شده است عنوان غمگین ترین استان کشور را ازآن خود کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۷ سایت های دیگر : جمهوریت

به گزارش ایسنا، در روزهای گذشته آماری در شبکه های مجازی منتشر شد که نشان می دهد شهروندان اصفهانی با فاصله ای معنادار، غمگین ترین مردم ایران هستند. منبع این آمار مطالعه ای است که معاونت امور اقتصادی وزارت امور اقتصاد و دارایی ایران در پژوهشی با کمک پژوهشکده مطالعات توسعه جهاد دانشگاهی از شاخص های سرمایه اجتماعی محیط کسب و کار در سال 1396 نتشر کرده است. تاریخ انتشار این گزارش شهریورماه سال جاری است.

مدتی قبل هم سیدحسن موسوی- رییس انجمن مددکاری اجتماعی ایران گفته بود مرگ های ناشی از خودکشی در سال 1396 حدود پنج درصد افزایش داشته و 16 میلیون و 300 هزار پرونده قضایی در کشور به ثبت رسیده است. شش میلیون نفر نیز در کشور افسردگی دارند.

اندوه انباشته در دل مردم اصفهان زمانی مشخص می شود که بدانید رتبه شادی مردم ایران در میان 156 کشوری که در سال 2016 مورد بررسی قرار گرفتند 105 بوده است، یعنی ایران پنجاه و یکمین کشور غمگین جهان است. حالا استان اصفهان غمگین ترین استان است. پیشتر در سال 1394، پژوهشی در هفته نامه معتبر سلامت منتشر شده بود که نشان می داد یزد غمگین ترین استان و زنجان شادترین استان کشور هستند.

این آمار در مطالعات اخیر دستخوش تغییر شده و در مقابل، لقب شادترین استان ایران به گیلانی های تعلق گرفته است.

مهدی مقدری- عضو شورای اسلامی شهر اصفهان هم روز گذشته (یکشنبه) در جلسه علنی شورا گفته آیا مدیران و متولیان به وجود آمدن چنین شهر خسته و بی نشاطی، قادر هستند سرشان را بالا بگیرند؟

مقدری یکی از علل سطح پایین شادکامی مردم اصفهان را رویکرد و رویه مدیران پیشین و امروز اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان دانسته و در جای دیگری از اظهاراتش گفته "تحویل بگیرید آنچه بر پایه غم و اندوه برای اصفهان ساختید و فقط ادعا کردید با شادی مردم مخالف نیستید".

این عضو شورا به برخی رویدادهای سیاسی اشاره کرده و گفته "چه کسانی جلوی کنسرت هایِ موسیقی مجوزدار، تئاترهای پذیرفته شده، برنامه هایِ شادِ خیابانی و تحت نظر مدیرانِ شهری ایستادند و تهدید و تحدید کردند؟"

از طرفی رضا اسماعیلی- عضو هیئت علمی گروه جامعه شناسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه اصفهان، غمگینی مردم این استان را ناشی از متغیرهای متعددی دانسته و به ایسنا می گوید: حمایت های اجتماعی، سرانه تولید ناخالص، امید به زندگی، سبک زندگی و ورزش از جمله متغیرهای مهم در این زمینه است.

اسماعیلی اما شاخص های دیگری را نام می برد که از آن میان می توان "آزادی انتخاب" و "ادراک فساد" را در راس مهم ترین آنها دانست. دیگر شاخص های رفاه نیز در این زمینه موثر است که محل زندگی و امکانات اولیه در میان آنها مورد توجه است.

این جامعه شناس می گوید مردمی که شاد هستند معمولا به زندگی در لحظه توجه می کنند و کمتر نگران آینده هستند، اما مردم اصفهان از آنجایی که حساسیت های اقتصادی بیشتری دارند، نگرانی های آینده نگرانه بیشتری نیز داشته و کمتر احساس شادی می کنند.

به اعتقاد اسماعیلی، مردم اصفهان همچنین حساسیت های اجتماعی و روان شناسی بیشتری دارند که ناشی از ظرافت اندیشه در آنها است. به همین دلیل مردم اصفهان ارتباطات درون گرایانه بیشتری دارند و حمایت های اجتماعی کمتری را در این شرایط از خود نشان می دهند.

این جامعه شناس نوسانات اقتصادی و برهم خوردن تعادل بازار، افزایش تروم، گرانی و نا امنی اقتصادی را نیز در مساله موثر دانسته تاکید می کند در چنین شرایطی شهرهایی همچون اصفهان بیش از دیگر شهرها دچار تنش می شوند.

این استاد جامعه شناسی دانشگاه اصفهان افزایش آمار نزاع در این استان را نیز با کاهش احساس شادکامی مرتبط می داند و تاکید دارد زمانی که انرژی های هولناک اجتماعی در میان مردم جمع می شود و مردم به اهداف و آروزهایشان نمی رسند، خشونت بروز می کند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی با بیان این که باید از پارک خوابی گردشگران در آذربایجان شرقی جلوگیری شود، گفت: گردشگری به این معنا نیست که هتل های شهر خالی مانده و گردشگران در پارک ها چادر بزنند، باید با خوش رویی با گردشگران برخورد کرده و امکانات لازم برای اسکان آن ها را فراهم کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۸ سایت های دیگر : جماران همسو نیوز روزنامه کسب و کار آفتاب نیوز عصر تبریز

به گزارش ایسنا، جواد رحمتی در جلسه ستاد اجرایی خدمات سفر استان، با اشاره به اهمیت هماهنگی بین دستگاه های عضو ستاد در جهت پیشبرد امور، خواستار آمادگی کامل تمامی کمیته ها و دستگاه های مرتبط جهت خدمات رسانی به گردشگران شد.

وی خاطرنشان کرد: در راستای استقبال شایسته از گردشگران داخلی و خارجی، ایجاد نظام مناسب پاسخگویی، استمرار طرح نظارت بر تاسیسات و واحدهای گردشگری، ایجاد امکانات مناسب در جاده ها، تحلیل آمار عملکردها، اجرای برنامه ها متنوع فرهنگی و اجتماعی و رسیدگی به بهداشت اماکن عمومی را باید در اولویت قرار دهیم.

وی با بیان این که بازار تبریز باید در طول تعطیلات ایام عید نوروز برای خرید گردشگران باز باشد، گفت: گردشگران برای بازدید از بازار تبریز برای این شهر سفر می کنند؛ اما متاسفانه این بازار در ایام عید تعطیل است؛ از این رو باید صنوف بازار تبریز در طول ایام عید نوروز باز بوده و از حضور گردشگران داخلی و خارجی برای توسعه اقتصادی استان استفاده کنند.

وی خاطرنشان کرد: باید در فضاهای گردشگری استان برنامه های هدفمندی فراهم کنیم تا ضمن معرفی آداب و رسوم خود به گردشگران، پتانسیل ها و ظرفیت های استانی را نیز معرفی کنیم.

احتمال اکران فیلم در برخی مراکز تجاری تبریز در ایام عید نوروز

همچنین در ادامه این جلسه، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی از دایر بودن سینماها، نگارخانه ها، نمایشگاه آثار تجسمی و مراکز فرهنگی استان در تعطیلات عید خبر داد.

محمد محمدپور خاطرنشان کرد: احتمال دارد در برخی مراکز تجاری تبریز نیز واحدهای سینمایی در عید نوروز فعال شود.

وی عنوان کرد: اجرای موسیقی زنده در مراکز اقامتی و هتل ها از دیدگاه اداره کل فرهنگ و ارشاد هیچ گونه مانعی نداشته و مجوز اجرای موسیقی زنده را در این مراکز فراهم می کنیم.

معاون اجتماعی نیروی انتظامی آذربایجان شرقی نیز در این جلسه از افزایش 16 درصدی تلفات درون شهری و برون شهری در استان خبر داد و گفت: طی 11 ماهه سالجاری، 747 نفر در جاده های استان جان خود را از دست داده و 20 هزار و 558 نفر نیز مصدوم شده اند.

سرهنگ هاشم شعفی نبود آسفالت صحیح، نبود خط کشی مناسب در جاده های استان و عدم رفع نقاط حادثه ساز را از اصلی ترین دلایل بروز تصادفات در استان اعلام کرد و گفت: امید است در راستای رفع این مشکلات تلاش کنیم تا شاهد کاهش تلفات جاده ای در استان باشیم.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
مدیر انجمن هنرهای نمایشی استان تهران عنوان کرد: قرار است گروه های نمایشی استان تهران، اجراهایی را برای ایام نوروز و به منظور پاسداشت جشن روز جهانی تئاتر تدارک ببینند.

به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس، انجمن هنرهای نمایشی استان تهران قصد دارد برای اولین بار جشن روز جهانی تئاتر را برگزار کند.

امیرحسین شفیعی مدیر انجمن هنرهای نمایشی استان تهران در گفت وگو با فارس اظهار داشت: در گرامیداشت روز جهانی تئاتر که با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد استان تهران، انجمن هنرهای نمایشی استان تهران و مسئولان شهری شهرستان فیروزکوه برگزار می شود، هم به اجرای عمومی تئاتر در شهرستان، هم به آیین های نوروزی و هم به تقدیر از برگزیدگان تئاتر استان تهران پرداخته خواهد شد.

وی در ادامه افزود: طبق برنامه ریزی های انجمن هنرهای نمایشی استان تهران قرار است گروه های نمایشی، اجراهایی را برای ایام نوروز تدارک ببینند. در همین راستا شهرستان فیروزکوه به دلیل اینکه شهر کوهپایه ای است و در مسیر گذرگاه شمال قرار دارد میزبان برنامه های نوروزی انجمن هنرهای نمایشی استان تهران خواهد بود.

شفیعی با بیان اینکه در این طرح ضمن برخورداری بومیان این شهرستان از آثار نمایشی، مسافران نورزی هم از امکان دیدن تئاتر بهره مند می شوند، گفت: قرار است 12 اثر در قالب نمایش های آیینی جشنواره کهن دیار فیروزکوه به اجرا در آید و چند نمایش به مناسبت روز جهانی تئاتر در فضاهای باز، اماکن گردشگری و کمپ های نوروزی شهرستان فیروزکوه برپا شود.

وی در ادامه افزود: جشن روز جهانی تئاتر به خاطر گستردگی رویدادهای هنری به مناسبت روز جهانی تئاتر در 6 فروردین ماه در دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان فیروزکوه برگزار می شود که نخستین جشن روز جهانی تئاتر برای هنرمندان استان تهران خواهد بود.

شفیعی اظهار داشت: در این برنامه از فعالان تئاتر استان تهران تقدیر خواهد شد و گروه های برتر و فعال طی دو سال گذشته، مدیران دولتی شهرستان های استان تهران، پیشکسوتان تئاتر استان، انجمن های فعال استان تهران که طی سال گذشته بیشترین دستاورد را داشته اند، نمایندگان مجلس و کسانی که از تئاتر در شهرستان های حمایت کردند مورد تجلیل قرار می گیرند.

وی در پایان گفت: انجمن هنرهای نمایشی استان تهران سعی دارد در سال جدید برگزاری هر ساله این جشن را پایه گذاری کند و در ایام نوروز چراغ تئاتر را در شهرستان های استان تهران روشن نگه دارد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
گروه فرهنگی - مشاور وزیر ارشاد و رئیس ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد گفت: نمی توان به جنگ با علم رفت و باید علم را به استخدام درآورد، باید از ذوق و هنر بهره برد و اهداف انقلاب را پیش برد نه اینکه از آن فاصله گرفت، نبی مکره اسلام(ص) فرمودند: اطلبوا العلم ولو فی الصین ، لذا لازم است اقداماتی در حوزه رسانه های مکتوب و مجازی صورت گیرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۷ سایت های دیگر : همسو نیوز

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، حجت الاسلام حبیب رضا ارزانی، مشاور وزیر ارشاد و رئیس ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد، امروز هفتم اسفند در آیین اختامییه نخستین جشنواره ملی نشریات و رسانه های مجازی روستایی و عشایری تحت عنوان خبرآباد که به میزبانی اراک در کانون فرهنگی هنری آفتاب اراک برگزار شد گفت: خبرآباد تلاش دارد تا اخبار تحول، دگرگونی ها و اتفاقات گوشه به گوشه کشور و روستاها و نقاط مختلف را به درستی انتفال دهد؛ خبرآباد قصد دارد خبر را ایجاد کند، ساخت و تولید خبر بسیار مهم است که در خبرآباد مورد توجه قرار گرفته است.
وی به آیه 20 سوره مبارکه یس که می فرماید: جَاءَ مِنْ أَقْصَی الْمَدِینَةِ رَجُلٌ یَسْعَیٰ اشاره کرد و افزود: تا زمانی که در مکانی هنرمند و دانشمندی نیست نامش قریه است اما زمانی که تمدن، هنر، علم، دانش، فرهیختگی و خلق به آنجا رسوخ پیدا کند به مدینه تبدیل می شود.
حجت الاسلام ارزانی با بیان اینکه خبرآباد درمجموع تمام آثار هنری و مصنوعات هنری از قبیل نشریات و فضای مجازی را در بر می گیرد، به سخن آیت الله جوادی آملی که گفت فضای مجازی، فضایی حقیقی است، مگر می شود بگوییم انسان مدرن هستیم و از این فضا فاصله بگریم استناد کرد.
وی افزود: نمی توان به جنگ با علم رفت و باید علم را به استخدام درآورد، باید از ذوق و هنر بهره برد و اهداف انقلاب را پیش برد نه اینکه از آن فاصله گرفت، نبی مکره اسلام(ص) فرمودند: اطلبوا العلم ولو فی الصین ، لذا لازم است اقداماتی در حوزه رسانه های مکتوب و مجازی صورت گیرد.
وی برضرورت پرداختن به حوزه های رسانه فضای مجازی تأکید کرد و گفت: امروز تمامی خدمات و کارهای هنری همچون فعالیت های رسانه ای و نشریات قادرند ارزش ها را انتقال دهند و از این ظرفیت باید به نحو احسن استفاده کرد.
این مقام مسئول در ادامه به تولد حضرت زهرا(س) اشاره کرد و افزود: امام خمینی(ره) در مسیر انقلاب خدمت به اسلام و ارزش های اسلامی اهداف بلندی را تعریف کرده است، چهل سال قبل فقط بحث ایران بود، اما امروز با گذشت 40 سال از انقلاب بحث ها به ایران، منطقه، قاره ختم نمی شود بلکه مربوط به جهان است آنهم نه فقط جهان اسلام، لذا راه امام باید ادامه داشته باشد.
حجت الاسلام ارزانی گفت: فرهنگ دینی و اسلامی نیاز به مراقبت دارد، بی شک در شکل گیری انقلاب اسلامی امام راحل، علما و مردم نقش اصلی را داشتند، مردم همواره در صحنه بودند، امروز مسئولان باید خود را خادم مردم بدانند و پاسخگوی آنان باشند، فکر می کنیم مسئول، رئیس است، در حالی که مسئول کسی است که باید پاسخگو باشد و در قبال ارتزاق از بیت المال باید پاسخگوی مردم باشد.
به گزارش ایکنا ، در این جشنواره در بخش مقاله صادق علی ناصری محمدآبادی از استان گلستان، احمد بابایی از اصفهان و یعقوب مرادیان از استان البرز و در بخش سرمقاله عبدالرضا نظری از استان گلستان، مرضیه حصاری از خراسان رضوی و مهدی کیانی از خراسان جنوبی در بخش سرمقاله تقدیر شد ند.
در بخش خبر روح الله سلطانی از استان مرکزی، علی سهرابی از همدان و فرزاد فتحی از مازندران، در بخش مصاحبه عبدالرضا نظری از استان گلستان، مرضیه حصاری ار خراسان رضوی و مهدی کیانی از خراسان جنوبی و در بخش گزارش حسن احمدی از سمنان، نعمت الله اطمینان از خراسان جنوبی و جابر اسدی از لرستان تقدیر شدند.
در بخش صفحه آرایی رقیه توسلی از سمنان، ریحانه مارانی از اصفهان و ابراهیم اسفیدانی از خراسان شمالی و در بخش عکس عاطفه صادقی از خراسان شمالی، فرزاد فتحی از مازندران و آیت الله لطفی از استان مرکزی تقدیر شدند.
در بخش محتوای وبلاگ و سایت وحید کاظم زاده قاضی جهانی از استان آذربایجان شرقی، عفت روزبه از همدان و حامد قبلوی از آذربایجان شرقی و در بخش شیوه، طراحی و زیبایی وبلاگ و سایت علیرضا فیض آبادی فراهانی، حیدر مروج از استان فارس و بیت الله احمدی از آذربایجان شرقی در بخش تقدیر شدند.
در بخش ساختار اطلاعاتی وبلاگ و سایت مهدی رضایی وادقانی از اصفهان، مبین محمدی خواسکوه از یزد و محمد جعفرنژاد قوژدی از خراسان رضوی و در بخش عمومی محمد شریعت بهادری از استان مرکزی، مهدی محمدی از استان مرکزی و محمد جعفری از استان هرمزگان تقدیر شدند.
انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
دفتر نمایندگی خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم طی مراسمی با حضور سرپرست سازمان سینمایی، مدیرعامل خانه کتاب و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم افتتاح شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۷

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم، ظهر امروز سه شنبه 7 اسفند و طی مراسمی با حضور حسین انتظامی، دستیار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و سرپرست سازمان سینمایی، حجت الاسلام و المسلمین عبدالرضا ایزدپناه، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیکنام حسینی پور، مدیرعامل موسسه خانه کتاب ایران، حسن محمودی سردبیر خبرگزاری کتاب ایران، سیدموسی حسینی کاشانی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مسولیئن استانی، دفتر نمایندگی خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم افتتاح شد.

در این آیین، سیدموسی حسینی کاشانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه ویژگی های خاصی در قم به ویژه در بخش رسانه وجود دارد، گفت: روزهای پایانی هر هفته، مسئولانی از کشور به قم سفر می کنند و اخبار مهمی از طریق رسانه های استان مخابره می شود.

وی ادامه داد: خبرنگاران قم به دلیل خبرهای مهمی که در استان تولید می شود، وظیفه سنگینی دارند و اگر عشق و علاقه در این عرصه نباشد، سختی های بیشتر پیش روی خبرنگاران خواهد بود.

نیکنام حسینی پور، مدیرعامل موسسه خانه کتاب هم با اشاره به اهمیت افتتاح شعب استانی بیان کرد: در سیاست های کلی خانه کتاب نگاه جدی به استان ها وجود دارد و تلاش می شود با ایجاد شعب استانی خبرگزاری کتاب، این امکان به وجود بیاید تا استان ها بتوانند ظرفیت های حوزه فرهنگ مکتوب خودشان را در سطح ملی مطرح کنند.

وی افزود: استان های مختلف ظرفیت های متفاوتی دارند و از این میان استان قم با توجه به ظرفیت بالای فرهنگی می تواند زمنیه مناسبی برای ارائه اخبار و گزارش ها در سطح ملی را فراهم آورد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
مدیرعامل موسسه خانه کتاب گفت: استان های کم برخوردار برای تقویت بیشتر در حوزه های فرهنگی به ویژه حوزه فرهنگ مکتوب، نیاز به حمایت جدی تری دارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۷

نیکنام حسینی پور مدیرعامل خانه کتاب ظهر امروز سه شنبه 7 اسفند در حاشیه افتتاح دفتر نمایندگی خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم در در گفت وگویی کوتاه با خبرنگار ایبنا در قم، در پاسخ به رویکرد خانه کتاب نسبت به فعالیت و تقویت شعب استانی گفت: در برنامه ای که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مجلس ارائه کرده است، چند رویکرد وجود دارد که نگاه جدی به استان ها با شعار تهران همه ی ایران نیست، یکی از مهم ترین مولفه های این برنامه است.

وی با بیان اینکه خانه کتاب در راستای اجرای این برنامه و تحقق شعار یادشده، افتتاح شعب استانی خبرگزاری کتاب ایران برای مطرح کردن فرهنگ مکتوب استان ها در سطح ملی را بر عهده گرفته است، افزود: در استان ها حوزه های مختلفی از قبیل نشر، اهل قم، کتاب فروشی ها و ... وجود دارد که خبرگزاری کتاب ایران می تواند در انعکاس آن ها نقش بسزایی ایفا کند.

مدیرعامل خانه کتاب ادامه داد: نکته بعدی که ما در دستور کار قرار دادیم، برنامه های عصر کتاب است که قبلاً در سطح تهران برگزار می شد. با همین رویکرد ما این برنامه را در قالب برنامه های عصر کتاب استانی گسترش دادیم که اولین برنامه عصر کتاب در استان چهارمحال و بختیاری برگزار شد و دومین برنامه هم 16 اسفند در شهر بجنورد برگزار می شود که در آن، از سه شخصیت در حوزه فرهنگ مکتوب استان خراسان شمالی تجلیل خواهیم کرد.

حسینی پور با تاکید بر حمایت از استان های کم برخوردار بیان کرد: ترجیح ما این است که در راستای بسط عدالت فرهنگی، بیشتر استان های کم برخوردار را ببینیم؛ چرا که این استان ها برای تقویت بیشتر به چنین برنامه هایی نیاز دارند.

وی گفت: با همین رویکرد در طرح های فصلی باز نگاه به استان ها مورد توجه بود و در تامین اعتبار کتابفروشی ها هم ابتدا استان ها را دیدیم. بر همین اساس تاکنون آغاز طرح های فصلی چند روز زودتر از تهران صورت گرفته است.

مدیرعامل خانه کتاب در پایان به ظرفیت های استان قم اشاره کرد و یادآور شد: استان قم در حوزه فرهنگ مکتوب بعد از تهران در تعداد ناشران، کتابفروشان، کتابخانه ها و کتابخوانان رتبه دوم را داراست. بنابراین برنامه هایی را با قم آغاز کردیم که اولین برنامه افتتاح دفتر خبرگزاری کتاب است. در دو هفته گذشته برنامه تجلیل از مرحوم رمضانی به عنوان یکی از واقفین کتاب به کتابخانه آیت الله بروجردی در تهران برگزار کردیم و این برنامه ها را در قم نیز ادامه خواهیم داد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
اراک- مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد گفت: ظرفیت های موجود برای گسترش فعالیت رسانه ای روستاها که نمادی از فرهنگ جامعه هستند، به کار گرفته شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۷

به گزارش خبرنگار مهر ، حجت الاسلام حبیب رضا ارزانی پیش از ظهر سه شنبه در جشنواره ملی رسانه های مجازی روستا و عشایر کشور در اراک، اظهار داشت: انقلاب اسلامی ایران یک پدیده بی بدیل در جهان است که امروز در تمام جهان مورد توجه و الگو قرار گرفته، بنابراین تکلیف داریم که از پیام و فرهنگ این انقلاب صیانت کنیم.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد افزود: این انقلاب از ابتدای پیروزی خود تاکنون، با بهره گیری از فرهنگ ایثار و شهادت و پیروی از دین مبین اسلام و آرمان های امام راحل و رهنمودهای حکیمانه رهبر معظم انقلاب توانسته با اقتدار بیش از پیش، دستاوردهای بزرگی را برای جامعه به ارمغان بیاورد که امروز باید به حفظ این دستاوردها پایبند باشیم.

وی بیان کرد: در مسیر حفظ و تحقق آرمان های بلند انقلاب اسلامی و امام راحل و شهدا، همه ما باید پیروی از قرآن و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) را مدنظر قرار دهیم و پیرو و حامی ولایت باشیم تا عزت و اقتدار انقلاب اسلامی همواره تداوم داشته باشد.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد با اشاره به برگزاری جشنواره ملی رسانه های مجازی روستا و عشایر کشور، خاطر نشان ساخت: این جشنواره در راستای ایجاد پویایی و تحرک در روستاها به منظور بهره گیری از ظرفیت های موجود رسانه ای برای انعکاس مطالب و اخبار و ویژگی های جغرافیایی، فرهنگی و... این مکان ها برگزار شده است.

ارزانی تصریح کرد: قطعا در این زمینه پتانسیل های فراوانی در روستاها به سبب تنوع فرهنگی و... وجود دارد و با توجه به اینکه در دوره رسانه های مدرن هستیم، نباید از این بستر مناسب در راستای اطلاع رسانی غفلت کنیم.

کد خبر 4553164

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان از کسب مقام برتر هرمزگان در حوزه مد و لباس کشور خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۷ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان خبرگزاری جمهوری اسلامی جماران

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان ، رضا کمالی زرکانی در گفتگو با خبرنگاران گفت : در اختتامیه هشتمین جشنواره بین المللی مد و لباس کشور که شب گذشته در تالار وحدت برگزار شد با اهدای لوح و تندیس از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان برای کسب مقام برتر در حوزه مد و لباس کشور تقدیر به عمل آمد.

وی اضافه کرد : این لوح و تندیس بخاطر فعالیت های سالانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه مد و لباس به جهت برگزاری نمایشگاه ها ، کارگاه ها و رویدادهای تخصصی در حوزه مد و لباس تعلق گرفت.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان به کسب مقام طراحان هرمزگانی شرکت کننده در هشتمین جشنواره مد و لباس فجر اشاره کرد و اظهار داشت : در این جشنواره گروه " مانگرو" از هرمزگان با حضور زینب حمدانی پور بعنوان طراح لباس و فریدون استادی به عنوان الگوساز و دوزنده و فرخنده جلالی بعنوان سرپرست گروه مقام دوم بخش طراحی و دوخت لباس فجر را کسب کردند.

کمالی زرکانی ظرفیت های فرهنگ مد و لباس هرمزگان را بسیار برجسته دانست و گفت : تنوع لباس در شهرهای مختلف هرمزگان همراه با تزئینات و زیورآلات فراوان قابلیت بسیار خوبی برای الگوبرداری های جدید در حوزه مد و لباس کشور دارد که از چندی پیش این نگرش در حال گسترش می باشد.

روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان

7 اسفند 1397 13:52

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی