بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 5 اسفند 97
تهران- ایرنا- مراسم یادبود محمد جواد صاحبی پژوهشگر دینی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مسئولان این وزارتخانه و شخصیت های فرهنگی در مسجد نور تهران برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۴ سایت های دیگر : شبکه اینترنتی آفتاب

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا، عصر روز شنبه مراسم یادبود محمود جواد صاحبی پژوهشگر دینی در مسجد نور تهران با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، عبدالهادی فقهی زاده معاون قران و عترت وزارت ارشاد، سید ضیاء هاشمی مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا)، حجت الاسلام ناصر نقویان از خطبای مشهور، حجت الاسلام محمد علی ابطحی رئیس دفتر رئیس دولت اصلاحات، کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی و حجت الاسلام محمد رضا زائری فعال فرهنگی برگزار شد.
حجت الاسلام محمد علی خسروی مدیرکل دفتر برنامه ریزی، آموزش و توسعه مشارکت های معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم در سخنانی با اشاره به اینکه زنده یاد صاحبی در طول عمر خود به گونه ای زندگی کرد که در زمانی که فوت کرد همه تاسف خوردند و جای خالی این محقق برجسته احساس شد ، گفت: مرحوم صاحبی در حوزه پژوهشی و علمی موفق عمل کرد و خدمات ارزشمندی به کشور ارائه داد.
وی با بیان اینکه صاحبی یک مبلغ موفق بود، گفت: در عصر انفجار اطلاعات هر پژوهش گری می تواند موفق باشد که دو خصیصه را در خود جمع کند. درد و درک دینی داشته باشد و اگر هر کدام از این ها به تنهایی باشد فرد دچار خطا خواهد شد و در این زمینه مرحوم صاحبی به دلیل اینکه درد دینی را با درک دینی همراه کرده بود ، توانست از خود آثار ارزشمندی بر جای بگذارد.
حجت الاسلام خسروی با ذکر این نکته که در برگزاری همایش های مختلف علمی و نشر مجلات اندیشه ای، مرحوم صاحبی پیشرو بود، گفت: یکی از زحمات ارزشمند مرحوم صاحبی انتشار کیهان اندیشه است که 14 سال منتشر شد و جزو مجلات برتر در حوزه اندیشه در کشور بود. از این رو به متولیان امور علمی مرحوم صاحبی توصیه می کنم که آرشیو این مجله را در قالب کتاب برای استفاده عموم مردم منتشر کنند.
به گزارش ایرنا ، زنده یاد صاحبی در سال 1333 در محله مغان شهرستان شاهرود به دنیا آمد، تحصیلات ابتدایی را در مغان و تحصیلات متوسطه را تا مقطع دیپلم ادبی در شهرستان شاهرود گذراند ،همزمان بخشی از مقدمات علوم دینی را به طور متناوب در همانجا از محضر فضلای بزرگواری همچون جناب حجت الاسلام والمسلمین شیخ محمد حسین صائب چهکندی و دیگران فرا گرفت، با حوزه های مشهد و قم نیز در رفت و آمد بودو از سال 1357 در قم مستقر شد و علوم متداول حوزه را فرا گرفت.
وی در سال 1358 با تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی،نخست به عنوان مسؤول آموزش عقیدتی سیاسی نیروهای عملیاتی سپاه و سپس به سمت مسؤول انتشارات و مطبوعات کل سپاه منصوب شد که تا سال 1362 ادامه یافت. در سال 1364 مجله کیهان اندیشه را تأسیس کرد که در این راه از حمایت های مرحوم شهید سید حسن شاه چراغی و حجت الاسلام والمسمین سید محمد خاتمی (نماینده امام در مؤسسه کیهان) بهره مند بود؛ این مجله 14 سال تمام ادامه یافت و هشتاد و چهار شماره از آن منتشر شد . زنده یاد صاحبی 23 بهمن امسال در شهر قم به دیار باقی شتافت.
دبیر شورای دین پژوهان کشور، مدیر عامل دبیرخانه دین پژوهان کشور، دبیر علمی همایش های بین المللی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، رئیس انجمن ادیان و مذاهب حوزه علمیه، کارشناس برنامه های علمی و فرهنگی صدا وسیما از جمله فعالیت های اجرای مرحوم صاحبی است.
تدریس در برخی دانشگاه ها و مراکز علمی و پژوهشی و انتشار کتاب های چون؛ پیشگامان تحولات بنیادی، تاکتیک های انقلابی سید جمال الدین اسدآبادی، نقد و تصحیح طبایع الاستبداد یا سرشت های خودکامگی، اندیشه اصلاحی در نهضت های اسلامی و... از جمله اقدامات علمی زنده یاد صاحبی در طول دوران حیات خود است.

**9487**1601**

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۵ سایت های دیگر : شهر آرا آنلاین

سرویس ایران جوان آنلاین: طی روز های اخیر اقدام شهردار جوان مشهد در بازدید از میدان جدید راه آهن مشهد واکنش های زیادی را به همراه داشت. به طوری که حتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخواست فراگیر شدن اقدام شهردار مشهد در مورد معلولان را داد.

این حرکت ماندگار زمانی شروع شد که محمدرضا کلائی شهردار جوان مشهد دستور داد قبل از افتتاح میدان جدید راه آهن مشهد، جانبازان و افراد توان یاب از این میدان بازدید کنند و تأیید کنند که هیچ مشکلی برای استفاده از همه امکانات و عبور و مرور در میدان ندارند و پس از حکم تأیید آن ها در رابطه با بدون نقص بودن این میدان، به فکر افتتاحش باشند.

این حرکت شهردار مشهد وقتی ارزش بیشتری پیدا می کند که می دانیم اکثر مسئولان و متولیانی که وظیفه تسهیل در رفت و آمد و خدمات رسانی به افراد معلول و جانباز و کم توان جامعه را برعهده دارند، سالی یک بار آن هم در روز های خاص پشت تریبون می آیند و از اهمیت توجه به این قشر حرف می زنند. حرف هایی که حتی ارزش شنیدن در همان روز را هم ندارند و برای همه مثل روز روشن است که این سخنرانی ها و دستور دادن ها از سر شکم سیری است و برای خوش آمدن مدیران بالادستی صورت می گیرد.

گواه این ادعا هم همین بس که طی سال های اخیر به ندرت و شاید اصلاً دیده نشده که بعد از این جلسات و همایش و سمینار ها که به نام معلولان و جانبازان برگزار می شود، کاری یا قدمی برای این افراد برداشته شده باشد. از تهران به عنوان پایتخت که در چشم همه است گرفته تا دورترین شهرستان ها و روستاها.
اما این بار مسئولی پیدا شده که تأیید درست بودن کار ها و اتمام پروژه را به جانبازان و افراد توان یاب محول کرده و شاید مدیر پروژه فکرش را هم نمی کرد که از قبل باید تمام نیاز این افراد را در نظر گرفته و برای سهولت در رفت و آمد آنان برنامه ریزی کرده و در طول کار اجرایی کند.

به همین خاطر وقتی همه منتظر بودند تا محمدرضا کلائی، مثل تمام مدیران دیگر، دفتر و دستک خود را بردارد و با تیم و همراهانش به میدان جدید راه آهن مشهد برود تا با تأیید اتمام کار، روز افتتاح آن را مشخص کند، آقای شهردار گفت: باید قبل از من گروهی از افراد توان یاب، معلولان و جانبازان به این میدان بروند و با رفت و آمد در آن و بررسی امکانات و تجهیزات موجود تأیید کنند که آیا این میدان قابل افتتاح است یا هنوز کار دارد.

این حرکت شهردار مشهد در حالی به یکباره در فضای مجازی منتشر و مورد توجه بسیاری از کاربران قرار گرفت که حداقل مردم با اینکه در حسرت چنین رفتار هایی از مسئولان خود هستند، اما به دلیل فاصله گرفتن بسیاری از مدیران از بدنه جامعه به نوعی انتظار آن را هم نداشتند. بعد از این رفتار شهردار مشکلاتی بود که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی توئیتری درخواست فراگیر شدن اقدام شهردار مشهد در مورد معلولان را داد.

سیدعباس صالحی، در حساب توییتری خود نوشت: شهردار مشهد گفته است که قبل از افتتاح رسمی میدان راه آهن، توان یاب ها بازدید و تأیید کنند. این شیوه را فراگیر کنیم. در پروژه های دولتی، عمومی و بخش خصوصی. مطالبه ای که پس از نمایش رستم و سهراب، کاری از معلولان آسایشگاه کهریزک، برخی از آنان پیگیر بودند. البته وزیر ارشاد هم جزو مسئولانی است که می تواند این کار را از خودش شروع کند و بگوید بعد از مطالبه معلولان آسایشگاه کهریزک، ایشان چه کار هایی برای آن ها انجام داده؟ و هر مدیر دیگری نیز به جای تقدیر و تشکر به خاطر اقدام خوب شهردار مشهد، اولاً خودش این رفتار ها را سرمشق قرار داده و سپس فکر کند، چه کار بهتر و جدید تری می تواند در جهت احترام به مردم و خواسته های اقشار مختلف جامعه انجام دهد.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۴

استعفای مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قزوین پس از هفت ماه توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پذیرفته شد.

منابع خبری ولایت می گویند: حدود هفت ماه پس از آنکه در دهم مردادماه امسال، اکبر اسکندری نژاد استعفای خود را تسلیم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کرد، سیدعباس صالحی استعفای او را پذیرفت.

به گفته این منابع، با توجه به مخالفت نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی با تعیین مدیرکل غیربومی برای تصدی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قزوین، حجت الاسلام سیدمهدی حسینی به عنوان گزینه نهایی مسئولیت این اداره کل در نظر گرفته شده است. حسینی هم اکنون مسئولیت مرکز اسناد و کتابخانه ملی در قزوین را بر عهده دارد.

گفته می شود: آیین تودیع و معارفه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان این هفته انجام خواهد شد.

لینک خبر :‌ روزنامه ولایت قزوین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۴

دستیار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور حقوق شهروندی، از حمایت از فیلم های سینمایی که به حقوق شهروندی توجه ویژه ای داشته اند، خبر داد.

به گزارش رسیده، علی اصغر کاراندیش مروستی با اعلام خبر برگزاری ویژه برنامه ای به منظور اعطای جایزه به فیلم های منتخب هیات داوران این وزارتخانه، گفت: برای نخستین بار جشنواره فیلم فجر از منظر معیارهای حداقلی حقوق شهروندی توجه ویژه داشته است.

معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در توضیح این مطلب افزود: نظر به برگزاری هرساله جشنواره فیلم فجر، بر آن شدیم تا به منظور ترویج مفهوم حقوق شهروندی و آگاهی بخشی و ارتقای فرهنگ عمومی و ایجاد حساسیت و اصلاح امور در این حوزه، از فیلم هایی که بر حوزه حقوق شهروندی توجه ویژه ای داشته اند، تقدیر شود.

وی ادامه داد: به این منظور با معرفی داوران بخش (تجلی اراده ملی) در جشنواره فیلم فجر امسال در این خصوص گام موثری برداشته شد که می تواند به ایجاد حساسیت برای توجه به این مفهوم در فیلم ها منجر شود.

معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی افزود: در ویژه برنامه ای که با عنوان (تجلی اراده ملی در جشنواره فیلم فجر) در هفته آینده برگزار خواهد شد فیلم های منتخب از منظر مولفه های حقوق شهروندی معرفی خواهند شد.

کاراندیش، ارزش های سینمایی و موضوع و محتوا را 2 معیار ابتدائی مورد نظر داوران برای تصمیم گیری اعلام کرد.

لازم به ذکر است محمود عزیزی از هنرمندان برجسته و فرهیخته، وحید آگاه عضو حقوقدان و پژوهشگر حقوقی و هیات علمی دانشگاه و کیوان صداقتی (حقوقدان و مدرس دانشگاه) و پژوهشگر فرهنگی داوران حقوق شهروندی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش تجلی اراده ملی در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر بودند.

اشتراک گذاری در:

لینک خبر :‌ بانی فیلم
سید عباس صالحی در سخنرانی مراسم اختتامیه جشنواره تئاتر فجر قول مساعد داد متون ارسالی که نزدیک به چهارصد عدد است، به همت معاونت هنری منتشر می شوند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم پایانی جشنواره تئاتر فجر در سخنانی کوتاه گفت: هنر نمایش این ویژگی متمایز را دارد که در یک ارتباط زنده تجربه مشترکی با مخاطب بر قرار کند و مخاطب آن را در قالب خودش حس می کند. هنر نمایشی در ایران در دهه های اخیر رشد و پویایی داشته و در دهه های اخیر در حوزه اجرا و مخاطب رشد قابل توجهی داشته است که مایه همت اساتید و افرادی است که پا در جا پای این اساتید گذاشته اند.
وی با اشاره به سهم 35 درصدی استانها در جشنواره فجر گفت سهم استان ها قابل توجه است که نشان از آشکاری جا پای تئاتر در استان هاست.
صالحی از ساختارمندی جشنواره فجر براساس آیین نامه این جشنواره گفت و از حضور آثاری در حوزه های ارزشی تقدیر کرد و گفت روند مثبتی در تدوین آثار مکتوب نمایشی وجود دارد.
صالحی گفت معاونت هنری در خدمت به عرصه نمایش این آثار تدوین مجدد و منتشر می شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه هنرمندان تئاتر هستند که این هنر را زنده نگه داشتنه اند، گفت: روند قابل توجهی در تدوین متون نمایشی در حال شکل گیری است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۴ سایت های دیگر : خبرگزاری برنا خبرگزاری شبستان

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی در آیین پایانی سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر با بیان این مطلب افزود: در عناوین،اجراها و مخاطبان این هنر شاهد رشد بوده ایم و این نشان دهنده پویایی تئاتر است. البته مشکلاتی هم داریم که با خلاقیت نسل جوان از آن عبور خواهیم کرد .

وی گفت: جشنواره فجر امسال نشانی از اتفاقات مختلف در چهل سالگی انقلاب است و در نقطه نقطه ایران جای پای هنرهای نمایشی دیده می شود و همچنین ساختاربندی جشنواره هم شکل روشن تری پیدا کرده است .

وی ادامه داد: اتفاق دیگر به مناسبت چهلمین سال انقلاب، رشد محسوس در نمایش نامه نویسی بوده و روند قابل توجهی در تدوین متون دیده شده که معاونت هنری این زمینه را به عنوان یک خدمت خواهد داشت تا برای نشر آن ها همت گمارد .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: شاهدیم که روند قابل توجهی در تدوین متون نمایشی خوب در حال شکل گیری است. به طوری که حدود 600 اثر از سوی نسل جوان تدوین شده است .

4 اسفند 1397 20:50

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تهران - ایرنا - سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر برگزیدگان در بخش های مختلف را معرفی و جوایز را اهدا کرد.

به گزارش شنبه شب خبرنگار فرهنگی ایرنا، آیین اختتامیه سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید محمدمجتبی حسینی معاون امور هنری، شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی، نادر برهانی مرند دبیر این دوره از جشنواره و هنرمندان و گروه های نمایشی در تالار وحدت برگزار شد.
در ابتدای این مراسم از خانواده سردار شهید امید فرخی زنگنه که در حادثه تروریستی اهواز به شهادت رسید در میان فریاد های جانسوز و تشویق بی دریغ حضار تقدیر شدند و هدایایی به فرزندان و خانواده ایشان اهدا شد.
در این آیین برگزیدگان بخش های مختلف در چهار شاخه صحنه ای، رادیویی، خیابانی و دیگر گونه های نمایشی معرفی شدند و جوایز خود را به شرح زیر دریافت کردند.

** طراحی صدا

* بخش دیگرگونه های اجرایی:
- مرتضی زارعی نمایش اپرای شماره #01 تهران
- مسابقه ایران یک:
- حسین اکبرپور نمایش ما داریم از این خونه می ریم
* مسابقه ایران دو:
- برتر: حسام الدین انوشیروانی نمایش دریاچه قو
- برگزیده: علی سینا رضانیا نمایش بازگشت
* مسابقه بین الملل:
- برگزیده: فرشاد فزونی نمایش دستورالعمل های پرواز برای خدمه و خلبان

** طراحی نور
- مسابقه ایران یک:
- برتر: علیرضا میرانجم نمایش لانچر 5
- برگزیده: علی کوزه گر نمایش فیل در تاریکی
- مسابقه ایران دو:
- برتر: محمود کریمی نمایش دریاچه قو
- برگزیده: رضا خضرایی شاد نمایش شفیره
- مسابقه تئاتر بین الملل:
- برگزیده: ازگیل گارسیا رومئو برای نمایش یک تئاتر کوچک از انتهای دنیا از فرانسه

** طراحی حرکت

- مسابقه ایران یک:
هیات داوران در این بخش برگزیده نداشتند.
- مسابقه ایران دو:
- برتر: مهدی شاه پیری نمایش شفیره
- برگزیده: تینا لطفی نمایش دریاچه قو
* مسابقه بین الملل:

- برگزیده: احسان همت نمایش جادویت می کنم از بلژیک

** طراحی لباس

- مسابقه ایران یک:
- برتر: زینب عبدی نمایش عروسی خون
- برگزیده: بیتا نصر نمایش هار
- مسابقه ایران دو:
- برتر: سارا حسین پور نمایش تاکسیدرمی
- برگزیده: مهرنوش بلمه نمایش شفیره
* مسابقه بین الملل:
- برگزیده: آن موسیتزه نمایش زندگی احمقانه از گرجستان

* طراحی صحنه

- بخش دیگرگونه های اجرایی:
- برگزیده: رضا سعیدی نمایش مواجهه با ورنوس

* بخش مسابقه خیابانی:
- برگزیده: مهدی حبیبی و حبیب الله سنایی نمایش نامیرا
* بخش مسابقه ایران یک:
- برتر: مسعود صفری نمایش رومئو و ژولیت
- برگزیده: سجاد امیرمجاهد نمایش قضیه
* بخش مسابقه ایران دو:
- برتر: رهام امامی نمایش بازگشت
- برگزیده: سعید حسن لو نمایش پروانه الجزایری
* بخش مسابقه بین الملل:
- برگزیده: فرهاد فزونی نمایش دستورالعمل های پرواز برای خدمه و خلبان

** چهره پردازی

- ایران یک:
- برتر: حمید مرادی برای نمایش قضیه
هیات داوران برگزیده در این بخش نداشتند.
- ایران دو:
- برتر: رویا حشمتی برای نمایش دریاچه قو
هیات داوران در این بخش برگزیده ای نداشتند.

* بین الملل:
- برگزیده: لعیا خرامان برای نمایش ابلوموف

** موسیقی
- تئاتر خیابانی:
- برتر: گروه موسیقی تیاترل
- برگزیده: سوده خدری برای نمایش لازمان لامکان
* ایران یک:
- برتر: میثم عبدی برای نمایش عروسی خون
- برگزیده: عرفان خاتونی مقدم برای نمایش آقا محمد خان
* ایران دو:
- برتر: بابک نصیر خواه برای نمایش شفیره
- برگزیده: میلاد قنبری برای نمایش دریاچه قو
* بین الملل
- برگزیده: نوید گوهری برای نمایش پرومته/ طاعون

** نمایشنامه نویسی
- دیگرگونه های اجرایی:
- برگزیده: حسین توازنی زاده برای نمایشنامه ارس

* تئاتر خیابانی:
- برتر: پژمان شاهوردی برای نمایشنامه این کجا و آن کجا
- برگزیده: رضا بهرامی برای نمایشنامه لازمان و لامکان

* رادیویی:
- برتر: سولماز ملکی برای نمایشنامه گونش
هیات داوران در این بخش برگزیده نداشتند.
* ایران یک:
- برتر: مونا احمدی برای نمایشنامه سرزمین های شمالی
- برگزیده: علی کرسی زر و علی ابراهیم زاده برای نمایشنامه فرایند
* ایران دو:
- برتر: مرتضی شاهکرم برای نمایشنامه عند از مطالبه
- برگزیده: پیام لاریان برای نمایشنامه پروانه الجزایری

**بین الملل:

- برگزیده: علی شمس برای نمایشنامه وقتی خروس غلط می خواند

** بازیگری مرد
*خیابانی:
- برتر: مصطفی کولیوندی برای بازی در نمایش کالبد شکافی یک اتفاق
- برگزیده: ابراهیم حاج حیدری برای بازی در نمایش خرس های پاندا
کولیوندی با بیان اینکه از دهلران آمدم که نفتش فروخته می شود و خرج چنین مراسم هایی می شود افزود: ما حتی سالن اجرا و محل تمرین نداریم.
وی تاکید کرد: از سوی تئاتر خیابانی ملکوت برای اعتراض به این وضعیت جایزه را دریافت نمی کنم و بدون دریافت جایزه خود صحنه را ترک کرد.

** رادیویی:
- برتر: حسن جویره برای بازی در نمایش شبانه
- برگزیده: میر طاهر مظلومی برای بازی در نمایش باد که می نویسد
* ایران یک:
- برتر: امیر نوروزی برای بازی در نمایش لاکچر 5
- برگزیده: ابراهیم عزیزی برای بازی در نمایش فیل در تاریکی
* ایران دو:
- برتر: علی قابشی برای بازی در نمایش بازگشت
- برگزیده: هومن حاج عبدالهی برای بازی در نمایش تناسخ سه تا سی و پنج تومن

**بین الملل :
- برگزیده: اصغر پیران برای بازی در نمایش نامبرده

** بخش مسابقه پوستر

- رتبه اول مرتضی فرحناک برای طراحی پوستر نمایش گامی در بهشت گامی در دوزخ
- دوم: مهدی رایگانی برای طراحی پوستر نمایش طعم سگ
- سوم: محمد افشار برای طراحی پوستر نمایش ال کلاسیکو

** بخش مسابقه عکس

- رتبه اول: لیلی صدیق از تهران برای عکاسی از نمایش مالی سوئینی
- رتبه دوم: کیارش مسیبی از تهران برای عکاسی از نمایش تئاتر
- رتبه سوم : شیوا خدابخش از تهران برای عکاسی نمایش مارساد

* بازیگری زن

- دیگرگونه های اجرایی:
- سما موسوی برای بازی در نمایش آدم هایی که نمی بینیم

* تئاتر خیابانی:

- برتر: نازیلا امینی برای بازی در نمایش تیک تاک
- برگزیده: دلارام ترکی برای بازی در نمایش اهم
- رادیویی:
- برتر: آزاده حیدرزاده برای بازی در نمایش مزار
هیات داوران برگزیده ای در این بخش نداشتند.
* ایران یک:
- برتر: مونا بارانی برای بازی در نمایش رومئو و ژولیت
- برگزیده: آرزو عبدالهی برای بازی در نمایش آنشرلی با موهای خیلی قرمز
* ایران دو:
- برتر: ستایش رجایی نیا برای بازی در نمایش دریاچه قو
- برگزیده: عاطفه پوربهرام برای بازی در نمایش دریاچه قو
ما جایزه موسیقی را بار دیگر دریافت کردیم

*بین الملل:

- برگزیده: فاطمه معتمد آریا برای بازی در نمایش خنکای ختم خاطره
معتمد آریا با بیان اینکه جوایز امشب را عده ای با رای امروز انتخاب کرده اند و هیچ قاطعیتی در آن نیست اظهار داشت: تمامی بازیگران بی نظیر هستند و شاید برای تجربه بیشتر این جایزه را به من دادند.
وی افزود: در تئاتر چیزی جز همدلی وجود ندارد وحدت و ایمانی که می تواند ما را به جایگاه مناسب برساند.
به گفته وی، دریافت جایزه تئاتر مانند مهر مادری است بی ادعا و بی توقع.
وی از آذرنگ خواست بر صحنه حاضر شود.
وی نیز پشت تریبون با اعتراض به وضعیت موجود تاکید کرد: ما در جهان سوم زندگی نمی کنیم بلکه در جهان مقام هشتم و نهم قرار داریم
وی افزود: امروز افتخار این جشنواره است که باید افتخار کند از اینکه سیمین تئاتر را بر صحنه می بیند

** کارگردانی

- دیگرگونه های اجرا
- برگزیده: احسان شایان فرد در نمایش گرم کردن
* خیابانی:
- برتر: امیرحسین شفیعی برای کارگردانی نمایش نامیرا
- برگزیده: پژمان شاهوردی برای کارگردانی نمایش این کجا و آن کجا
* رادیویی:
- برگزیده: پیمان غریب پناه برای کارگردانی نمایش ساعت گرگ
* ایران یک:
- برتر: سعدی محمدی برای کارگردانی نمایش مقدس
- برگزیده: مهرداد مصطفوی برای کارگردانی نمایش فیل در تاریکی
* ایران دو:
- برتر: محمد درند و سعید زندی برای نمایش پروانه الجزایری
- برگزیده: رضا صابری برای نمایش دریاچه قو

* بین الملل:

- برگزیده: علی اصغر دشتی برای نمایش نامبرده
- فرشاد آذر نیا برای نمایش باد که می نویسد جایزه تهیه کنندگی رادیو را دریافت کرد.

* نمایش های برگزیده:

- ایران یک: مهرداد مصطفوی برای نمایش فیل در تاریک
- ایران دو: علی کرسی زر برای نمایش فرایند

*بین الملل:

- جایزه ویژه داوران: نرگس هاشم پور برای نمایش بچه گرگ ها
- جایزه بزرگ: علی اصغر دشتی برای نمایش نامبرده

** بخش دفاع مقدس

انجمن حفظ و نشر آثار دفاع مقدس جوایز خود را بدون ترتیب به سه نمایش خنکای ختم خاطره به کارگردانی حمیدرضا آذرنگ، عند از مطالبه به کارگردانی سامان خلیلیان و دایک به کارگردانی حامد عالمی اهدا کرد.
همچنین شرکت بهره برداری مترو تهران و حومه نیز برای آموزش های شهروندی به دو نمایش خنکای ختم خاطره به کارگردانی حمیدرضا آذرنگ و از خط زرد فاصله بگیرید به کارگردانی رضا رشادت جوایزی را تقدیم کرد.

** تجلیل از سه تماشاخانه

در ادامه این مراسم از سه تماشاخانه مکتب تهران، دا و عمارت نوفل لو شاتو برای برگزاری برنامه های فرهنگی از سوی جشنواره تقدیر بعمل آمد.

به گزارش ایرنا، آیین اختتامیه سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر شنبه شب با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی،سید محمد مجتبی حسینی معاون امور هنری،شهرام کرمی مدیر کل هنرهای نمایشی،نادر برهانی مرند دبیر جشنواره،محمدمهدی بهداروند مشاور مدیرکل هنرهای نمایشی،عطاالله کوپال،ایوب آقاخانی،محمود فرهنگ،اردشیر صالح پور،اصغر همت،احترام برومند،بهروز بقایی،محسن حسینی، گوهر خیراندیش و گروه های نمایشی در تالار وحدت تهران برگزار شد.
سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر که در بخش های صحنه ای، به علاوه فجر، خیابانی، دیگرگونه های اجرایی، تئاتر ملل و مسابقه نمایش های بین الملل، بخش چهل سالگی انقلاب و نمایش های رادیویی، با سکان داری نادر برهانی مرند از بیست و دوم بهمن ماه کار خود را آغاز کرده بود امشب با معرفی نفرات برگزیده به کار خود پایان داد.
فراهنگ ** 7561 ** 1355 **

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
فیلم بزرگداشت های جشنواره ی تئاتر فجر پخش می شد که ناگهان از بالای تالار وحدت کاغذهایی (از سوی یکی از تماشاگران) بر سر حاضران ریخته شد که روی آنها نوشته شده بود: به یاد کارگردان هفت تپه، انجمن صنفی معلمان، کارگران فولاد اهواز، فعالان محیط زیست که اسامی مختلفی هم در ادامه آن درج شده بود...
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۵ سایت های دیگر : برترین ها

سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر با اهدای جوایز اصلی به نمایش دریاچه قو و در عین حال، یک حاشیه سیاسی به پایان رسید؛ حاشیه ای غیرمنتظره که بر روند آیین نامه جشنواره فجر تاثیری نداشت و این رویداد در نهایت با سخنرانی چهره های برتر و هنرمندانی که در این دوره بزرگداشت شان برپا شده بود، به سرانجام رسید.

به گزارش تابناک ؛ ساعاتی پیش، سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر با معرفی برترین های این رویداد به کار خود پایان داد. در این مراسم که با اجرای امیرحسین مدرس در تالار وحدت برگزار شد، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد، نادر برهانی مرند دبیر جشنواره، سیدمجتبی حسینی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرام کرمی مدیر کل هنرهای نمایشی و تعدادی از هنرمندان تئاتر کشور حضور داشتند.

پاسداشت از سرهنگ پاسدار امید فرخی زنگنه که در حوزه تئاتر هم به نحوی فعالیت داشت، بخشی از این مراسم بود؛ پاسداری که در حادثه تروریستی اهواز به شهادت رسید. هنگام پخش تصاویری از او و فرزندانش، مادر این شهید که در تالار وحدت حضور داشت با گریه و ضجه های بلند فضای متأثر کننده ای را رقم زد و حاضران در سالن ایستاده از مادر این شهید، همسر و فرزندانش تقدیر کردند. این پاسداشت با حضور وزیر فرهنگ، معاون هنری و حجت الاسلام سید مهدی بهداروند همراه بود.

در بخشی از مراسم اختتامیه تصاویر از هنرمندان درگذشته تئاتر در یک سال اخیر پخش و بزرگداشت برای آنها برگزار شد. همچنین از رضا بابک، هوشنگ توکلی، رویا تیموریان و محمدامیر یاراحمدی چهار هنرمند شناخته شده تئاتر توسط وزیر و معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد تجلیل قرار گرفتند.

فیلم بزرگداشت های جشنواره ی تئاتر فجر پخش می شد که ناگهان از بالای تالار وحدت کاغذهایی (از سوی یکی از تماشاگران) بر سر حاضران ریخته شده که روی آنها نوشته شده بود: به یاد کارگردان هفت تپه، انجمن صنفی معلمان، کارگران فولاد اهواز، فعالان محیط زیست که اسامی مختلفی هم در ادامه آن درج شده بود...

رؤیا تیموریان که مراسم بزرگداشت اش برگزار می شد، گفت: اگر بخواهم نقد و صحبت کنم به اندازه چهل سالی که کار کردم، حرف دارم و ترجیح می دهم سکوت کنم. فقط باید بگویم به جز تعداد انگشت شمار مسئولین، این عاشقان تئاتر بودند که آن را زنده نگه داشتند. دیگر هنرمندان در این مراسم بزرگداشت، موضوع خاصی را مطرح نکردند.

در جریان این مراسم، فاطمه معتمدآریا پس از بردن جایزه بهترین بازیگر در بخش بین الملل، گفت: این جایزه سلیقه چند آدم در یک دوره مشخص است و هیچ قاطعیتی در آن برای بهتر بودن نیست. شاید برای سابقه بیشتر به من این جایزه را دادند ولی هر کسی در تئاتر هر کاری می کند نتیجه وحدت است. من این را نتیجه مجموعه ای می دانم که با آنها همکاری کردم. جایزه گرفتن در تئاتر برای من مثل مهر مادری است؛ بی ادعا و بی توقع.

آذرنگ هم که به دعوت معتمدآریا روی صحنه آمد و جایزه قبلی اش را هم پسرش گرفته بود، گفت: ای کاش جایزه آنقدر زیاد بود همه خوشحال می رفتند. از همه کسانی که قضاوت می کنند، خواهش می کنم کتاب قرمز جان لوگان را بخواند تا بدانند ما در چه عصری هستیم و من افتخار می کنم که سیمین تئاتر ایران در نمایش من بازی کرد.

برگزیدگان بخش های مختلف جشنواره از این قرار هستند.

بخش پوستر:

رتبه سوم: محمد افشار برای طراحی پوستر ال کلاسیکو

رتبه دوم: مهدی رایگانی برای طراحی پوستر طعم سگ

رتبه اول: مرتضی فرحناک برای طراحی پوستر گامی در بهشت، گامی در دوزخ

بخش عکس:

رتبه سوم: شیوا خدابخش برای عکاسی از نمایش ماراساد

رتبه دوم: کیارش مسیبی برای عکاسی از نمایش تئاتر

رتبه اول: لیلی صدیق برای عکاسی از نمایش مالی سویینی

بخش مسابقه نمایشنامه نویسی:

رتبه سوم: به صورت مشترک به سارا الهیان برای نمایشنامه پریزاد و زهره شفیعی برای نمایشنامه میرزیاس

رتبه دوم: مسعود محمدی قنبرلو برای نمایشنامه چند روایت از چند زندگی مرتبط

رتبه اول: لیلی عاج برای نمایشنامه سالی که دو بار پاییز شد

به علاوه فجر

تماشاخانه مکتب تهران ، تماشاخانه دا و عمارت نوفل لوشاتو

در ادامه این مراسم بعد از پخش کلیپی از خانواده سرهنگ پاسدار شهید امید فرخی زنگنه که از شهدای حادثه تروریستی اهواز بوده است، با حضور عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید مجتبی حسینی معاون هنری وزیر و سید مهدی بهداروند تجلیل شد.

جایزه بخش دفاع مقدس

قدردانی از نمایش های خنکای ختم خاطره حمیدرضا آذرنگ و عند از مطالبه سامان خلیلیان

جایزه شرکت مترو به عنوان یکی از حامیان جشنواره سی و هفتم تئاتر فجر

قدردانی از خنکای ختم خاطره حمیدرضا آذرنگ و از خط زرد فاصله بگیرید رضا رشادت

مسابقه تئاتر بین الملل

طراحی آرایه صوتی

توماس نورویو برای طراحی صدای نمایش فقط استخوان ها از فنلاند

مارتن دبرکزنی برای طراحی صدای نمایش سوآرم از مجارستان

فرشاد فزونی برای طراحی صدای نمایش دستورالعمل های پرواز برای خدمه و خلبان از ایران

طراحی نور

صبا کسمائی برای طراحی نور نمایش های نامبرده و دستورالعمل های پرواز برای خدمه و خلبان از ایران

هلمت دن میرس و اوگو دهاس برای طراحی نور نمایش جادویت می کنم از بلژیک

ازگیل گارسیا رومئو برای طراحی نور نمایش یک تئاتر کوچک از انتهای دنیا از فرانسه

سیدمحمدهادی هاشم زاده برای طراحی نور نمایش یک هفته راه رفتن در بهشت از ایران

طراحی حرکت

مصطفی شبخوان برای طراحی حرکت نمایش نامبرده از ایران

احسان همت برای طراحی حرکت نمایش جادویت می کنم از بلژیک

فرنس فهر برای طراحی حرکت نمایش پسرها پسرند از رومانی

شهاب آگاهی برای طراحی حرکت نمایش پرومته/ طاعون از ایران

امیر امیری برای طراحی حرکت نمایش دستورالعمل های پرواز برای خدمه و خلبان از ایران

طراحی گریم

فرزانه رادفر برای طراحی گریم نمایش یک هفته راه رفتن در بهشت از ایران

مسعود حق پناه برای طراحی گریم نمایش نمایش از ایران

لعیا خرامان برای طراحی گریم نمایش ابلوموف از ایران

ثمین سالک برای طراحی گریم نمایش پرومته/ طاعون از ایران

موسیقی

فرنس فهر برای موسیقی نمایش پسرها پسرند از رومانی

امیر صدیقیان برای موسیقی نمایش ابلوموف از ایران

محمدجواد طالبی برای موسیقی نمایش خنکای ختم خاطره از ایران

برگزیده: نوید گوهری برای موسیقی نمایش پرومته/ طاعون از ایران

علی کلانتری برای موسیقی نمایش او از ایران

طراحی لباس

الهام شعبانی برای طراحی لباس نمایش های او و خنکای ختم خاطره از ایران

آن موسیتزه برای طراحی لباس نمایش زندگی احمقانه از گرجستان

مقدی شامیریان برای طراحی لباس نمایش وقتی خروس غلط می خواند از ایران

شیما میرحمیدی برای طراحی لباس نمایش نامبرده از ایران

طراحی صحنه

شیما میرحمیدی برای طراحی صحنه نمایش های پرومته/ طاعون و نامبرده از ایران

فرهاد فزونی برای طراحی صحنه نمایش دستورالعمل های پرواز برای خدمه و خلبان از ایران

آرش دادگر برای طراحی صحنه نمایش او از ایران

امید اکبری برای طراحی صحنه نمایش وقتی خروس غلط می خواند از ایران

بازیگری مرد

فرزین محدث برای بازی در نمایش استیو جابز از ایران

بانی پال شومون برای بازی در نمایش وقتی خروس غلط می خواند از ایران

برگزیده: اصغر پیران برای بازی در نمایش نامبرده از ایران

پیام دهکردی برای بازی در نمایش ابلوموف از ایران

مصطفی شبخوان برای بازی در نمایش جادویت می کنم از بلژیک

بازیگری زن

مارال فرجاد برای بازی در نمایش وقتی خروس غلط می خواند از ایران

پریا وزیری برای بازی در نمایش خنکای ختم خاطره از ایران

برگزیده: فاطمه معتمدآریا برای بازی در نمایش خنکای ختم خاطره از ایران

نیلوفر ندایی برای بازی در نمایش پرومته/ طاعون از ایران

نازنین نادرپور برای بازی در نمایش او از ایران

نمایشنامه نویسی

پیام لاریان برای نگارش نمایشنامه استرالیا از ایران

کیوان سررشته برای نگارش نمایشنامه نامبرده از ایران

حمیدرضا آذرنگ برای نگارش نمایشنامه خنکای ختم خاطره از ایران

برگزیده: علی شمس برای نگارش نمایشنامه وقتی خروس غلط می خواند از ایران

فرهاد فزونی برای نگارش نمایشنامه دستورالعمل های پرواز برای خدمه و خلبان از ایران

کارگردانی

علی شمس برای کارگردانی نمایش وقتی خروس غلط می خواند از ایران

آرش دادگر برای کارگردانی نمایش او از ایران

شهاب آگاهی برای کارگردانی نمایش پرومته/ طاعون از ایران

برگزیده: علی اصغر دشتی برای کارگردانی نمایش نامبرده از ایران

فرهاد فزونی برای کارگردانی نمایش دستورالعمل های پرواز برای خدمه و خلبان از ایران

بهترین نمایش

برگزیده: نرگس هاشم پور برای نمایش بچه گرگ ها

جایزه بزرگ: علی اصغر دشتی برای نمایش نامبرده

مسابقه تئاتر ایران یک

طراحی آرایه صوتی

امید دولت خواه برای طراحی صدای نمایش ویتسک

حسین اکبرپور برای طراحی صدای نمایش ما داریم از این خونه می ریم

سینا موسوی برای طراحی صدای نمایش تصعید

طراحی نور

ایمان اسماعیلی برای طراحی نور نمایش عروسی خون

علیرضا میرانجم برای طراحی نور نمایش لانچر 5

رضا خضرائی شاد برای طراحی نور نمایش نقاشی اشر

علی کوزه گر برای طراحی نور نمایش فیل در تاریکی

طراحی گریم

هادی فکری برای طراحی گریم نمایش آقامحمدخان

رتبه برتر: حمید مرادی برای طراحی گریم نمایش قضیه

ندا قاسمیان برای طراحی گریم نمایش مده آ

موسیقی

رتبه برتر: میثم عبدی برای موسیقی نمایش عروسی خون

کیان حسین برای موسیقی نمایش آقا محمد خان

امیر دوستی برای موسیقی نمایش مرگ و دوشیزه

برگزیده: عرفان خاتونی مقدم برای موسیقی نمایش رومئو و ژولیت

طراحی لباس

ونوشه واحدی برای طراحی لباس نمایش مده آ

نسرین خرمی برای طراحی لباس نمایش فیل در تاریکی

برگزیده: بیتا نصر برای طراحی لباس نمایش هار

برتر: زینب عبدی برای طراحی لباس نمایش عروسی خون

طراحی صحنه

امیر بهاور برای طراحی صحنه نمایش آنشرلی با موهای خیلی قرمز

علی کرسی زر برای طراحی صحنه نمایش فرآیند

رتبه برتر: مسعود صفری برای طراحی صحنه نمایش رومئو و ژولیت

برگزیده: سجاد امیرمجاهد برای طراحی صحنه نمایش قضیه

سینا احمدی برای طراحی صحنه نمایش ویتسک

بازیگری مرد

حسین طاهری برای بازی در نمایش سردسیر

رتبه برتر: امیر نوروزی برای بازی در نمایش لانچر 5

برگزیده: ابراهیم عزیزی برای بازی در نمایش فیل در تاریکی

کاظم موسوی برای بازی در نمایش ویتسک

امیر جنانی برای بازی در نمایش فیل در تاریکی

بازیگری زن

برگزیده: آرزو عبدالهی برای بازی در نمایش آنشرلی با موهای خیلی قرمز

رتبه برتر: مونا بارانی برای بازی در نمایش رومئو و ژولیت

مونا احمدی برای بازی در نمایش سرزمین های شمالی

منیره آلاداغی برای بازی در نمایش سردسیر

آوا شریفی برای بازی در نمایش های فیل در تاریکی و نقاشی اشر

نمایشنامه نویسی

رتبه برتر: مونا احمدی برای نگارش نمایشنامه سرزمین های شمالی

محمدحسین معارف برای نگارش نمایشنامه نقاشی اشر

برگزیده: علی کرسی زر و امیر ابراهیم زاده برای نگارش نمایشنامه فرآیند

پویا سعیدی و مسعود صرامی برای نگارش نمایشنامه لانچر 5

میلاد کاشانی برای نگارش نمایشنامه رومئو و ژولیت

کارگردانی

رتبه برتر: سعدی محمدی عبد برای کارگردانی نمایش مقدس

مسعود صفری برای گارگردانی نمایش رومئو و ژولیت

فضل اله عمرانی برای گارگردانی نمایش عروسی خون

برگزیده: مهرداد مصطفوی برای گارگردانی نمایش فیل در تاریکی

علی کرسی زر برای گارگردانی نمایش فرآیند

نمایش برگزیده:

رتبه برتر: فیل در تاریکی

برگزیده: فرآیند

بخش مسابقه تئاتر ایران دو

طراحی آرایه صوتی

برگزیده نهایی: علی سینا رضانیا برای نمایش بازگشت از خرم آباد

حسام الدین انوشیروانی برای نمایش دریاچه قو از مشهد

طراحی نور

رضا خضرائی برای نمایش شفیره از تهران

محمود کریمی برای نمایش دریاچه قو از مشهد

طراحی حرکت

برگزیده: تینا لطفی برای نمایش دریاچه قو از مشهد

رتبه برتر: مهدی شاه پیری برای نمایش شفیره از تهران

طراحی گریم

رتبه برتر: رویا حشمتی برای نمایش دریاچه قو از مشهد

زهره قنبری برای نمایش بازگشت از خرم آباد

شیما مومنی برای نمایش سر میز شام از اصفهان

فاطمه خندان و مژده زادمهر برای نمایش گزارش مرگبار... از بوشهر

موسیقی

سعید مهاجر برای نمایش یک خانواده محترم از شمیرانات

میلاد قنبری برای نمایش دریاچه قو از مشهد

علی سینا رضانیا برای نمایش بازگشت از خرم آباد

برگزیده: بابک نصیر خواه برای نمایش شفیره از تهران

حسین احمدجو و محمد محمدی برای نمایش دام از اصفهان

طراحی لباس

زهرا کاظمی برای نمایش دریاچه قو از مشهد

برتر: سارا حسین پور برای نمایش تاکسیدرمی از اهواز

برگزیده: مهرنوش بلمه برای نمایش شفیره از تهران

شفق کاظمی برای نمایش افرا از اصفهان

فائزه کاظمی برای نمایش سر میز شام از اصفهان

طراحی صحنه

مجتبی رستمی برای نمایش تاکسیدرمی از اهواز

جایزه برتر: روحان امامی برای نمایش بازگشت از خرم آباد

مهدی شاه پیری، هانی سقائیان و کتایون رزم جو برای نمایش شفیره از تهران

برگزیده: سعید حسنلو برای نمایش پروانه الجزایری از کرمانشاه

سید محمد رضا مرتضوی برای نمایش یک خانواده محترم از شمیرانات

بازیگری مرد

رضا بهبودی برای نمایش خرده نان از تهران

سید علی موسویان برای نمایش عند از مطالبه از تهران

ناصر آل خمیس برای نمایش تاکسیدرمی از اهواز

رتبه برتر: علی غابشی برای نمایش بازگشت از خرم آباد

برگزیده: هومن حاج عبدالهی برای نمایش تناسخ سه تا سی و پنج تومن از تهران

سعید زندی برای نمایش پروانه الجزایری از کرمانشاه

بازیگری زن

مائده وحید برای نمایش افرا از اصفهان

آناهیتا اقبال نژاد برای نمایش خرده نان از تهران

برگزیده: عاطفه پور بهرام برای نمایش دریاچه قو از مشهد

برتر: ستایش رجایی نیا برای نمایش دریاچه قو از مشهد

شهره موسوی برای نمایش استرالیا از اصفهان

صفورا خوش طینت برای نمایش یک خانواده محترم از شمیرانات

نمایشنامه نویسی

رضا صابری برای نمایش دریاچه قو از مشهد

رتبه برتر: مرتضی شاه کرم برای نمایش سانتی متر و عند از مطالبه از تهران

برگزیده: پیام لاریان برای نمایش پروانه الجزایری از کرمانشاه

رسول حق جو برای نمایش تاکسیدرمی از اهواز

مسعود هاشمی نژاد برای نمایش یک خانواده محترم از شمیرانات

کارگردانی

احسان جانمی برای نمایش افرا از اصفهان

برگزیده: رضا صابری برای نمایش دریاچه قو از مشهد

مهدی شاه پیری برای نمایش شفیره از تهران

مرتضی شاه کرم برای نمایش سانتی متر از تهران

پیمان کریمی برای نمایش استرالیا از اصفهان

رتبه برتر: محمدرضا درند و سعید زندی برای نمایش پروانه الجزایری از کرمانشاه

مسابقه تئاتر خیابانی

موسیقی

گروه موسیقی نمایش درها به روی چه کسی باز می شوند

گروه موسیقی نمایش آغوش بی مهر زمین

گروه موسیقی نمایش لازمان لامکان

طراحی فضا و ابزار نمایشی

محمد حاجیان برای نمایش خرس های پاندا به روایت ساکسیفونیستی که متولد دهه شصت بود

محمدرضا پورعلی و میلاد حسین زاده برای نمایش درها به روی چه کسی باز می شوند

مهدی حبیبی و روح الله سنایی برای نمایش نامیرا

محمود فرضی نژاد برای نمایش آغوش بی مهر زمین

بازیگری مرد

میثم سرآبادانی بازیگر نمایش هشتک لاکچری

امیر حسین انصافی بازیگر نمایش مشترک مورد نظر

برگزیده: ابراهیم حاج حیدری بازیگر نمایش خرس های پاندا به روایت ساکسیفونیستی که متولد دهه شصت بود

هاوری رضایی بازیگر نمایش تیک تاک

رتبه برتر: مصطفی کولیوندی بازیگر نمایش کالبدشکافی یک اتفاق

مسعود کردی بازیگر نمایش این کجا و آن کجا

بازیگری زن

نرگس خاک کار برای بازی در نمایش کالبدشکافی یک اتفاق

رتبه برتر: نازیلا امینی برای بازی در نمایش تیک تاک

برگزیده: دلارام ترکی برای بازی در نمایش اهم

مهسا افتحی برای بازی در نمایش هشتک لاکچری

طرح و ایده پردازی

مسعود براهیمی برای نمایش اهم

برگزیده: رضا بهرامی برای نمایش لازمان لامکان

امیرحسین شفیعی برای نمایش نامیرا

غنچه شکوهیان برای نمایش بیگانگی

رتبه برتر: پژمان شاهوردی برای نمایش این کجا آن کجا

محمد رضا جعفری لفوت برای نمایش درها به روی چه کسی باز می شوند

کارگردانی

مسعود براهیمی کارگردان نمایش اهم

برگزیده: پژمان شاهوردی کارگردان نمایش این کجا آن کجا

افشین خدری کارگردان نمایش دایره، مربع، مستطیل

رتبه برتر: امیرحسین شفیعی کارگردان نمایش نامیرا

میلاد حسین زاده کارگردان نمایش درها به روی چه کسی باز می شوند

مسابقه نمایش های رادیویی

بازیگری مرد

بهرام سروری نژاد برای نمایش ساعت گرگ از تهران

برگزیده: میر طاهر مظلومی برای نمایش باد که می نویسد از تهران

رتبه برتر: حسن جویره برای نمایش شبانه از اصفهان

بازیگری زن

سولماز ملکی برای نمایش گونش از اردبیل

رتبه برتر: آزاده حیدرزاده برای نمایش مزار از بجنورد

نازنین مهیمنی برای نمایش حفره ای در زمین از تهران

نمایشنامه نویسی

پیمان قریب پناه برای نگارش نمایشنامه ساعت گرگ از تهران

رتبه برتر: سولماز ملکی برای نگارش نمایشنامه گونش از اردبیل

آرش عباسی برای نگارش نمایشنامه باد که می نویسد از تهران

کارگردانی

داریوش شهبازی برای کارگردانی نمایش باد که می نویسد از تهران

برگزیده: پیمان قریب پناه برای کارگردانی نمایش ساعت گرگ از تهران

مهدی آذری برای کارگردانی نمایش شنود از رشت

تهیه کنندگی

برگزیده: فرشاد آذرنیا برای تهیه کنندگی نمایش باد که می نویسد از تهران

مهدی آذری برای تهیه کنندگی نمایش شنود از رشت

سولماز ملکی برای تهیه کنندگی نمایش گونش از اردبیل

انسیه سمیع پور برای تهیه کنندگی نمایش ساعت گرگ از تهران

سیده لیلا اسراری برای تهیه کنندگی عزت تا ثریا از شیراز

مسابقه دیگرگونه های اجرایی

نمایش آدم هایی که نمی بینیم به کارگردانی سما موسوی مفخر

نمایش اپرای شماره 01# تهران به کارگردانی مرتضی زارعی

نمایش ارس به کارگردانی حسین توازنی زاده

نمایش گرم کردن به کارگردانی احسان شایان فرد

نمایش مواجهه با ورنوس فادرانی به کارگردانی رضا سعیدی

برگزیده طراحی آرایه های صدا:

مرتضی زارعی برای نمایش اپرای شماره #01

طراحی صحنه:

رضا سعیدی

نمایشنامه نویسی:

حسین توازنی زاده برای ارس

بازیگری زن:

سما موسوی برای نمایش آدم هایی که نمی بینند

لینک خبر :‌ خبرگزاری تابناک
معاون اول رئیس جمهوری با تقدیر از اقدامات انجام شده توسط وزیر و مجموعه وزارت فرهنگ ارشاد و اسلامی اظهار کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امسال در بخشهای مختلف جشنواره های بسیاری ایجاد کرد و یک نشاط فرهنگی در کشور ایجاد کرد.

به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری عصر شنبه در مراسم اختتامیه و معرفی پنجمین پایتخت کتاب ایران و آئین اختتامیه پنجمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب که در مرکز همایشهای بین المللی کتابخانه ملی برگزار شد با بیان این که پیش نیاز و سنگ بنای هر کاری در کشور توسعه و نشاط فرهنگی است اظهار کرد: مهمترین رسانه و ابزار پیام رسان در بخش فرهنگ کتاب است. کتاب مظهر اصلی اندیشه است و اگر به دنبال رونق اندیشه هستیم باید به دنبال رونق کتاب و حمایت از خانواده نشر باشیم.

وی گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بانی کار بسیار خوب شده و به مسائل فرهنگی روستاهای کشور به عنوان کانون های حقوقی که نقش بسیار مهمی در مسائل اقتصادی و سیاسی و اجتماعی دارند توجه ویژه ای نشان داده است. پرداختن به مسائل فرهنگی روستاها یکی از مسائل اصلی است که همه باید به آنها توجه کند و وزارت ارشاد در این زمینه کارهای بسیار خوبی انجام داده است.

معاون اول رئیس جمهوری با تاکید بر این که در شهرستانها و روستاهای کشور ظرفیت های خوبی در حوزه فرهنگی وجود دارند که باید از سوی دولت مورد توجه و حمایت قرار بگیرد، به آئین انتخاب سالانه پایتخت کتاب در کشور اشاره و اظهار کرد: اصول انتخاب پایتخت کتاب اصولی پایدار و قابل قبول است و انتخاب یزد به عنوان پنجمین پایتخت کتاب کشور اقدام بسیار شایسته ای است؛ چرا که مردم این شهر از هر نظر شایسته انتخاب به عنوان پایتخت فرهنگی هستند.

جهانگیری همچنین با انتقاد برخی از اهالی فرهنگ در خصوص عدم تخصیص اعتبارات مالی مورد نیاز این بخش گفت: دولت در ایام فعلی با محدودیت های از نظر منابع مالی مواجه است. با این حال باید یارانه بخش های فرهنگی از جمله مطبوعات و کتاب باید پرداخت شود تا دغدغه فعالان فرهنگی برطرف شود.

وی در پایان به برگزاری جشنواره های مختلف فرهنگی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال جاری اشاره و خاطر نشان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزیر ارشاد با برگزاری جشنواره های بسیاری در سال جاری نشاط فرهنگی در کشور ایجاد کردند. آقای عباس صالحی از مدیران دلسوز و پیگیر کشور است و تمام شایعاتی که طی روزهای گذشته درباره استعفای ایشان مطرح شد پایه و اساس ندارد. ایشان در وزارت ارشاد با قدرت به کار خود ادامه می دهد و اگر حمایتی نیز لازم باشد قطعاً از سوی دولت و رئیس جمهوری انجام می شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برگزاری پنج دوره این جشنواره گفت: ایده های خلاقانه گسترده ای در اقلیم ما وجود دارد، ما حجم قابل توجهی از ایده های زیرساختی در حو زه نشر و کتابخوانی را در طول این پنج سال میسر کرده ایم و بانک اطلاعاتی خوبی برای ایده ها در این پنج سال شکل گرفته است.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی امروز در آئین پایانی پنجمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب و معرفی پنجمین پایتخت کتاب ایران با بیان این مطلب افزود: این جشنواره می تواند فرصتی اکتشافی برای توسعه اجتماعی باشد، اگر توسعه اجتماعی مهم است باید یک نقطه مهم یعنی توسعه فرهنگی را به همراه داشته باشد .

وی ادامه داد: در توسعه فرهنگی نقطه مرکزی کتاب است، همه تمدن های بشری با کتاب آغاز شده اند و مسیر فناوری و علم برای رویش های انسانی همیشه با کتاب تدوام یافته است، بحث کتاب خوانی در کمک به توسعه فرهنگی و توسعه فرهنگی برای رسیدن به توسعه اجتماعی هدف این جشنواره بود و ایده پایتخت کتاب ایران و روستاهای دوستدار کتاب براین اساس مطرح شد .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: بیش از 450 شهر در این پنج دوره با ما همراه بوده اند، امروز که در این نقطه قرار داریم به نظر می آید این دوران پنج ساله شرایط زیادی را فراهم کرده است تا از طریق رقابت، اکتشاف ایده ها شکل بگیرد .

وی افزود: توسعه اجتماعی به پویش های اجتماعی نیاز دارد، در واقع توسعه اجتماعی به افرادی نیاز دارد که اراده داشته و پای کار باشند، وقتی این اتفاق شروع شد ما نمی دانستیم چه گر وه هایی به حوزه کتاب تعلق خاطر دارند، اما امروز گروه هایی که به عنوان مخاطب کتاب شناخته شدند باعث شده است که بدانیم چه کسانی پای کار هستند و از این طریق ایده سازی ها شروع می شود .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: در این پنج سال متوجه شدیم که چگونه می توانیم حلقه های وصل را پیدا کنیم، بخش مهمی از روند توسعه این است که حلقه های وصل را پیدا کرد، امر وزه ما هم در فضای ملی و هم استانی و شهرستانی در حوزه فرهنگ شرایط خوبی را داریم .

صالحی ابراز داشت: توسعه اجتماعی حتما باید متکی به مردم باشد زیرا دولت ها حداکثر می توانند نقش تسهیل کننده داشته باشند، اینکه نهادهای مردمی از دل یک نهاد برآیند پایداری آن حرکت را بیشتر می کنند، در فضای یک رقابت گسترده می توان جامعه ایرانی را درگیر کرد و با درگیری در این موضوعات فرصت های جدید را به وجود آورد .

4 اسفند 1397 17:56

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۵ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران در جمع مدیران کل هم خانواده خود گفت: اتحاد و انسجام رمز پیروزی دفاع مقدس بود و مدیریت انقلابی نیازمند همین الگو است.

به گزارش البرزفردا محمدرضا سوقندی مشاور وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی با تبریک ولادت حضرت زهرا(س) و روز مادر اذعان کرد: اکنون که در جنگ اقتصادی به سر می بریم اگر الگو و مدل مدیریتی دفاع مقدس را داشتیم تا کنون این جنگ را هم پشت سر می گذاشیتم.

سوقندی اظهار داشت: اگر امروز در جنگ اقتصادی هستیم به این دلیل است که فرهنگ ایثار کم شده است. اگر فرهنگ ایثار داشتیم در جنگ اقتصادی هم پیروز می شدیم.

وی با اشاره به اینکه معارف دفاع مقدس باید شناسانده شود اضافه کرد: ایثارگری یعنی از خود گذشتن و منافع ملی را به منافع شخصی ترجیح دادن که این فرهنگ باید نهادینه شود.

او تأکید داشت: اکنون که در گام دوم انقلاب هستیم جان مایه اش مدیریت جهادی است. جهاد اصغر جهادی نظامی و جهاد کبیر ایثار و گذشت است.

این مقام مسوول با تأکید بر اینکه در جهاد اکبر باید از بسیاری از لذت های دنیوی عنوان کرد: استان البرز از نظر بافت اجتماعی، جغرافیایی و شهرنشینی متفاوت است که مدل مدیریت خاص خودش را می طلبد.

وی تصریح کرد: البرز استقلالش خوب بود ولی این استقلال گاهی موجب کم توجهی می شود که اگر مدیریت جهادی در آن رقم بخورد می تواند با ابزارهای فرهنگی لایه های پنهان را نهان و مطالبات جوانان را بیان کند.

مشاور امورایثارگران وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: البرزنشینان همواره پیشتاز بودند و ایثارگری هایشان نشانه این پیشتازی است. مدیریت در این استان از لحاظ کارگری و قومیت های متفاوت مدیریت خاص خودش را می خواهد.

وی اذعان داشت: شهرستان های البرز کم است. با توجه به محدودیت امکانات که دارد ظرفیت های فرهنگ و دستیابی آنها برای مردم باید بیش از آنچه که هست مهیا شود..

سوقندی با اشاره به اینکه برگزای نشست و همایش هایی که در حوزه ایثارگران برگزار می شود موجب زنده نگه داشتن فرهنگ ایثارگری است، تشریح کرد: اتحاد و انسجام در دستگاه های هم خانواده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می تواند در تشریح و تبیین نیازهای فرهنگی اثربخش باشد.

در جلسه دستگاه های هم خانواده که به میزبانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور مشاور وزیر در امور ایثارگران برگزار شد مدیرکل نهاد کتابخانه ها، اوقاف و امور خیریه، حج و زیارت، مدیر خبرگزاری جمهوری اسلامی حضور داشتند.

لینک خبر :‌ روزنامه البرز فردا
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی تذکر کتبی نمایندگان را قرائت کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت ، علی اصغر یوسف نژاد در نشست علنی عصر امروز (شنبه، 4 اسفند ماه) مجلس شورای اسلامی تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور را بدین شرح قرائت کرد:

- تذکر سیدحمایت میرزاده نماینده مردم گرمی به وزیر فرهنگ: علت بی توجهی هموطنان آذری زوار عتبات که مورد حمله تروریستی بوده و شهید و مجروح شدند، چیست.

- تذکر سیده فاطمه ذوالقدر نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس و سیدمصطفی ذوالقدر نماینده میناب، رودان، جاسک، سیریک، بشاگرد به وزیر اقتصاد: ضرورت ترخیص 17 هزار تن گوشت دپو شده در گمرک بندرعباس در چارچوب قوانین و مقررات با لحاظ اولویت و توزیع آن تحت نظر ستاد مدیریت تنظیم بازار.

- تذکر ولی الله نانواکناری نماینده مردم بابلسر و فریدون کنار به وزیر راه و شهرسازی: فرودگاه بابلسر با کد ثبتی در حمل و نقل هوایی بین المللی می باشد ولی جدیدا تفکیک و در اختیار اشخاص قرار گرفته چرا از حقوق ملی و امنیتی کشور دفاع نکردید.

- تذکر اسدالله عباسی نماینده مردم رودسر، املش به وزیر صنعت و معدن: دستور رسیدگی فوری به علت تعطیلی کارخانجات ریسندگی املش و کارخانه های شمال پلاستیک چابکسر و رفع مشکلات در اسرع وقت.

- تذکر محمدمهدی زاهدی نماینده مردم کرمان، راور به وزیر صنعت و معدن و جهاد و اقتصاد و دارایی: کارخانه روغن نباتی گلناز کرمان به علت عدم وجود نقدینگی تاکنون هزار نفر را تعدیل کرده و حقوق 4 ماهه کارگران را نپرداخته است لطفا تلاش کنید از تعطیلی کامل کارخانه جلوگیری شود.

- تذکر سیدهادی بهادری نماینده مردم ارومیه به اضافه 17 نفر از نمایندگان به وزیر جهاد کشاورزی: واردات بی رویه کود سولفات آمونیوم علیرغم تولید کافی در پتروشیمی ارومیه.

- تذکر احد آزادی خواه نماینده مردم ملایر به وزیر بهداشت و درمان: ضرورت رسیدگی عاجل به نیازمندی های مراکز درمانی روستاها.

- تذکر احمد مرادی نماینده مردم بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجی آباد، خمیر به وزیر نیرو: شهرستان پارسیان جزء لاینفک استان هرمزگان می باشد جنابعالی در سخنان خود در پروژه آبرسانی به شهرستان از طریق دریا به اشتباه از این شهرستان نام بردید.

- تذکر علی محمد مرادی نماینده مردم قروه، دهگلان به وزیر دفاع: چرا در اعمال مناطق عملیاتی در خصوص شهرستان های مختلف تبعیض قائل شدید.

- تذکر نظر افضلی نماینده مردم نهبندان، سربیشه به وزیر جهاد کشاورزی و صنعت و معدن: بازنگری در مورد ممنوعیت صادرات کارخانجات خوراک دام و طیور خراسان جنوبی و شهرستان سربیشه به کشور افغانستان.

- تذکر سیدحسن حسینی شاهرودی نماینده مردم شاهرود به وزیر آموزش و پرورش: علت کاهش حق الزحمه سرباز معلمان چیست.

- تذکر علیم یارمحمدی نماینده مردم زاهدان به وزیر دادگستری: افزایش بی رویه قیمت خودرو و ارزاق بالاخص گوشت در چند روز اخیر کمر مردم را خم نموده است چرا سازمان تعزیرات نظارتی در این زمینه ندارد.

- تذکر شهباز حسن پور بیگلری نماینده مردم سیرجان، بردسیر به وزیر کشور: تشکیل شورای ترافیک جهت جلوگیری از تلفات راه های جاده ای در پایان سال در شهرستان سیرجان. تذکر به وزیر فرهنگ و ارشاد: تعیین تکلیف وضعیت استخدامی کارکنان فرهنگ و ارشاد شهرستان های سیرجان و بردسیر و تخصیص اعتبار جهت پروژه های فرهنگی که تبدیل به آثار تاریخی گردیده است. به وزیر راه و شهرسازی: تعیین تکلیف جاده های شهرستان سیرجان. به وزیر تعاون: تعیین تکلیف حقوق کارگران.

- تذکر علیم یارمحمدی نماینده مردم زاهدان به وزیر بهداشت: انتصاب یک سرباز وظیفه به عنوان مدیر فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان چه توجیهی دارد.

- تذکر ذبیح الله نیک فر لیالستانی نماینده مردم لاهیجان به وزیر راه و شهرسازی: عدم توجه به آسفالت راه های روستاییی شهرستان های لاهیجان و سیاهکل همچنین وضعیت پروژه های شرکت هواپیمایی ایران ایر به گیلان و رشت.

- تذکر داود محمدی نماینده مردم قزوین، آبیک، البرز به رئیس جمهور: ضرورت پرداخت عیدی خانواده شهدا و جانبازان و پرهیز از نگاه تبعیض آمیز به این عزیزان.

- تذکر امیر خجسته نماینده مردم همدان، فامنین به وزیر راه و شهرسازی: فرودگاه بین المللی همدان به دلیل سوء مدیریت در وزارتخانه تعطیل و برخی پروازها در شرف تعطیلی است مردم را از بلاتکلیفی درآوردی.

- تذکر شهاب نادری نماینده مردم پاوه، جوانرود، ثلاث باباجانی، روانسر به وزیر نیرو: اجازه غارت آب های کرمانشاه داده نشود./

پایان پیام

لینک خبر :‌ خانه ملت
حسن باستانی از منتفی شدن اجرای نمایش داش آکل در مجموعه تئاتر شهر خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۵ سایت های دیگر : همسو نیوز خبر فوری خبرگزاری دانشجو ستاره نیوز سینما پرس

حسن باستانی نویسنده و کارگردان تئاتر درباره فعالیت های اخیرش به خبرنگار مهر گفت: از مرداد 96 که نمایش صبح یه روز لعنتی را در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر به صحنه برده ام تا امروز نمایشی را اجرا نکردم و امسال اصلا شرایط اجرای نمایشی برایم فراهم نشد.

وی ادامه داد: نمایشنامه داش آکل را برای اجرا در تئاتر شهر ارایه دادم اما مورد قبول واقع نشد. نمی دانم سیاست آقای اسعدی برای انتخاب آثار چیست و چه فاکتورهایی را مد نظر قرار دارد اما من از مرداد 96 در تئاتر شهر اجرایی نداشتم بنابراین واجد اجرا در سال 98 بوده ام.

باستانی درباره اجرای نمایش در سالنی دیگر بیان کرد: متاسفانه توانایی گرفتن سالنی خصوصی را ندارم چون اجرا در تماشاخانه های خصوصی مستلزم رعایت برخی از ویژگی ها است که نمایش من از آن برخوردار نیست و حتما باید تهیه کننده ای گردن کلفت پای کار باشد که از عهده من خارج است.

وی در پایان صحبت هایش متذکر شد: در حال حاضر نگارش چند متن را در دست دارم اما اجرای نمایش داش آکل که براساس داستان صادق هدایت نوشته شده است، برایم اهمیت داشت که فعلا میسر نشده است.

نمایش صبح یه روز لعنتی به نویسندگی و کارگردانی حسن باستانی و بازی رویا افشار، لیلا برخورداری، مارال فرجاد، حمیدرضا فلاحی، پژمان عبدی و احمد صمیمی مرداد ماه 96 در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر به صحنه رفت.

کد خبر 4550017

آروین موذن زاده

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
کنسرت _ نمایش هفت شهر عشق که پس از یک بار منتفی شدن، توسط گروهی جدید به زودی روی صحنه می رود، همچنان درگیر حاشیه هایی است و مشخص نیست بالاخره اجرای آن به سرانجام می رسد؟

به گزارش ایسنا، حدود دو ماه قبل، خبرهایی از اجرای اپرا _ نمایش هفت شهر عشق به کارگردانی محمد عبدی زاده، تهیه کنندگی مرضیه مهدی زاده و علی آقایی نسب منتشر شد که قرار بود از ششم دی ماه در تالار وزارت کشور اجرا شود.

در آن اجرا اعلام شده بود مریلا زارعی، محمدرضا فروتن، هانیه توسلی، پانته آ بهرام، ابوالفضل پورعرب ، اندیشه فولادوند، نسیم ادبی و محمدعلی ساربان بازی می کنند و منصور دانشور هم خالق و آهنگساز اثر است و ارکستر سمفونیک تهران به رهبری شهرداد روحانی به صورت زنده موسیقی این اُپرا را می نوازد.

اما در آستانه شروع اجرا، خبرهایی از توقیف این اثر منتشر شد که اداره کل هنرهای نمایشی آن را تکذیب و بر بازبینی بدون مشکل نمایش تاکید کرد، با این حال به دلایلی که رسمی و دقیق اعلام نشد، اجرای این اپرا - نمایش منتفی و به زمانی دیگر موکول شد.

تا اینکه به تازگی خبری از اجرای یک کنسرت - نمایش با همین نام اما با تغییر کارگردان و بعضی بازیگران در رسانه ها انتشار یافت.

در این باره محمد عبدی زاده که نویسنده و کارگردان ا و ل ی ه هفت شهر عشق است در تماسی با خبرنگار ایسنا از این ماجرا انتقاد کرد و گفت، بابت آنچه پیش آمده از تهیه کنندگان این پروژه به اداره کل هنرهای نمایشی شکایت کرده است.

او ابتدا درباره دلایلی که باعث تعطیل شدن اجرا در تالار وزارت کشور شد، ادعا کرد: 10 روز مانده به اجرا، قرار بر این بود که با ارکستر سمفونیک هم تمرین داشته باشیم ولی وقتی به تالار وحدت رفتیم متوجه شدیم بر اساس آنچه که تهیه کنندگان ادعا کرده بودند که آقای روحانی رهبر ارکستر هستند، چنین چیزی نیست و اصلاً تصور بازیگران سرشناس کار هم بر همین بوده که با حضور ایشان قرار است کار اجرا شود و آن ها هم بازی را پذیرفته بودند. اما وقتی یکی از بازیگران با رهبر ارکستر صحبت کرد، آن هم در شرایطی که بازبینی انجام شده بود، او گفت که در این برنامه نخواهد بود و اما و اگرهایی دارند.

وی ادامه داد: این مسئله باعث "اعتراض به حق یکی از بازیگران" شد و به واسطه همین ماجرا، رهبر ارکستر پشت تریبون و جلوی همه گروه اعلام کرد که با توجه به مشکل داشتن موسیقی، این کار انجام شدنی نیست.

عبدی زاده گفت: به این ترتیب برنامه ما به هم خورد، ضمن اینکه سه بازیگر سرشناس ما دستمزدی نگرفته بودند و به این بهانه و هم مسئله قبلی از شرایط ناراضی بودند تا اینکه یک خبر جعلی مبنی بر توقیف نمایش منتشر شد که از طرف وزارت ارشاد هم تکذیب شد. با این حال به دنبال برطرف کردن مشکل بودیم اما تهیه کنندگان پولی جور نکردند که عوامل سر کار بمانند و انگار نمی خواستند که این کار انجام شود. بعد از مدتی قراردادی را با ارکستر سمفونیک بستند تا موسیقی کار را احیا و جمع و جور کنند و از این طریق پولی هم بگیرند که در این میان متوجه شدم با کارگردان های متفاوتی مثل بهروز غریب پور، محمد رحمانیان، هادی مرزبان، سیاوش طهمورث و رضا ثروتی هم به عنوان مشاور کارگردان صحبت می کنند.

وی در ادامه با بیان اینکه در کنار نویسندگی و کارگردانی، مجری طرح این پروژه هم بوده و به جز چند چهره مطرح بازیگر و موسیقی با بقیه بازیگران و عوامل خودش قراداد بسته است، گفت: در پاسخ به اعتراض من گفتند این هفت شهر عشق به کارگردنی محمد حاتمی با آنچه من قرار بود اجرا کنم، فرق دارد و پروژه من به پس از عید نوروز موکول شده است و پیشنهاد دادند به عنوان مشاور هنری همکاری کنم. من هم در 10 بند، شروطی را تعیین کردم از جمله تسویه حساب با عوامل و بازیگران قبلی و تغییر نام این اجرا اما دیگر خبری از آن ها نشد و من هم به اداره کل هنرهای نمایشی شکایت کردم.

به گفته وی آهنگساز پروژه قبلی هم از این اتفاقات شکایت دارد و در حال حاضر موضوع در اداره کل هنرهای نمایشی در حال بررسی است اما توصیه شده که دو طرف سازش کنند.

عبدی زاده در پاسخ به اینکه آیا اطمینان دارد که متن او برای اجرا در یکی از هتل های مجلل تهران پالاس آماده شده، گفت: گویا هنوز متنی به اداره کل هنرهای نمایشی داده نشده و با همان مجوز کارها پیگیری شده اما به آن ها گفته اند که متن فرق دارد ولی مگر می شود متن نمایش تفاوت داشته باشد و اسم و لوگوی آن ها یکی باشد؟!

به گزارش ایسنا، اپرای هفت شهر عشق طبق اطلاع رسانی ها با تغییر نویسنده، کارگردان، بازیگران و حتی یک از تهیه کننده ها از هفتم اسفندماه در هتل یادشده اجرا خواهد شد.

برخی عوامل این اجرا طبق سایت ایران نمایش که سرمایه گذار آن نیز است، این گونه اعلام شده اند: نویسنده: محمدامیر یاراحمدی، کارگردان: محمد حاتمی، انتخاب بازیگر و مشاور هنری: شهرام زمانی، تهیه کنندگان: مرضیه مهدیزاده، منصور سهراب پور، مجری طرح: علی آقایی نسب، بازیگران: ژاله صامتی، شقایق فراهانی، سیما تیرانداز، نسیم ادبی، ریحانه پارسا و روزبه بمانی، خواننده: روزبه نعمت الهی، رهبر ارکستر : محمدرضا عقیلی و با همراهی نوازندگان ارکستر سمفونیک و ارکستر ملی ایران.

البته در تازه ترین خبر محمد معتمدی هم به عنوان خواننده معرفی شده است.

ایسنا آمادگی خود را برای انتشار نقطه نظرات تهیه کنندگان این پروژه اعلام می کند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
شهرام شکوهی درباره نقش وزارت ارشاد در ارتقای سطح کیفی موسیقی پاپ می گوید: بسیاری از مشکلات ربطی به وزارت ارشاد و سیاست هایش ندارد، زیرا ما خودمان به خودی خود دچار خودسانسوری هستیم و به این رویه عادت کرده ایم.

شهرام شکوهی درباره نقش وزارت ارشاد در ارتقای سطح کیفی موسیقی پاپ می گوید: بسیاری از مشکلات ربطی به وزارت ارشاد و سیاست هایش ندارد، زیرا ما خودمان به خودی خود دچار خودسانسوری هستیم و به این رویه عادت کرده ایم.

به گزارش ایلنا، شهرام شکوهی (خواننده پاپ) که از ابتدای فعالیتش در زمینه تولید آثار تلفیقی سبک و سیاق نویی را پیش گرفته و نخستین آلبومش با نام مدارا در سال 1390 عنوان پرفروش ترین اثر سال را به خود اختصاص داده، بعدتر آلبوم های کولی عشق ، تا نفس هست را منتشر و در آلبوم گروهی من و ما در کنار دیگر خوانندگان پرطرفدار پاپ، قطعه مقدس را ارائه کرد. او در گفتگوی پیش رو از وضعیت فعلی موسیقی پاپ و فعالیت هایش سخن گفت.

حال جسمی و روحی تان چطور است و پس از درمان بیماری تان با مشکل خاصی مواجه نشدید؟

خدا را شکر بهترم و در صحت و سلامت به سر می برم و کم و بیش مشغول فعالیتم و در حال حاضر مشغول تولید چند تک آهنگ هستم.

چرا تک آهنگ؟ آلبوم های شما معمولا پرفروشند.

وضعیت تولید آلبوم مانند گذشته نیست ؛ زیرا نه توجیه اقتصادی دارد و نه توجیه هنری. بنابراین بهتر آن است که به صورت تک آهنگ به تولید اثر بپردازیم. البته با توجه به شرایط موجود بعید می دانم وضعیت فعلی در جهت بهتر شدن پیش برود و تولید آلبوم روند بهتری پیدا کند. هرچه هم بگذرد ابزار و ادوات جدیدتر به بازار می آیند و تولید آلبوم سخت تر خواهد شد. در نهایت برای اشخاصی چون من این امکان می ماند که چند وقت یک بار تک آهنگ هایمان را به صورت آلبوم، اما محدود منتشر کنیم تا آنهایی که به جمع آوری آلبوم علاقه دارند آن آثار را داشته باشند.

آیا در کشورهای دیگر نیز تولید آلبوم چنین وضعیت بغرنجی دارد؟

تولید آلبوم در ایران چنین وضعیتی دارد، زیرا در کشورهای دیگر اگر مثلا شبکه ای رادیویی اثر هنرمندی را پخش کند باید حق و حقوق مادی صاحب اثر را بپردازد و به طور کلی هر استفاده ای از اثر منوط به اجازه صاحب آن است و در صورتی که روندی غیر از این طی شود صاحب اثر و تولیدکننده می توانند شکایت کنند و مطمئنا شکایتشان به نتیجه خواهد رسید، زیرا قانون کپی رایت وجود دارد. اگر در ایران چنین اتفاقی بیفتد نه تنها شکایت صاحب اثر به جایی نمی رسد بلکه می گویند این اتفاق ها باعث شهرت بیشتر خواننده می شود و تازه بر سر او منت هم می گذارند و می گویند ما به تو لطف کرده ایم و آثارت را پخش کرده ایم.

در سال 1395 قرار بود تغییر و تحولی در گروهتان ایجاد کنید و تهیه کننده و اسپانسر دیگری را برگزینید و در نهایت فعالیت های جدی تر و بیشتری در زمینه موسیقی داشته باشید. آیا اتفاقاتی که مدنظرتان بود، افتاد و نتیجه مثبتی دربرداشت؟

برای ایجاد آن تغییر و تحولات فرصتی پیدا نکردم، زیرا درگیر بیماری ام شدم و از طرفی نیز فضای موسیقی سمت و سوی دیگری پیدا کرد. نمی خواهم بگویم وضعیت موجود انگیزه ای برای ادامه نگذاشته است، اما درکل فضای فعلی برای اشخاصی مثل من که موسیقی را به طور جدی دنبال می کردیم، جذابیتی ندارد.

شما نگاه نویی به موسیقی داشتید. خیلی محکم پا به عرصه موسیقی حرفه ای گذاشتید و اتفاقا نخستین آلبومتان پرفروش ترین اثر سال شد، بنابراین انتظار می رفت که آن شروع محکم و جدی به موفقیت های بزرگتر و مستمرتری بینجامد.

واقعیت این است که من یکی ، دو اشتباه استراتژیک داشتم. من نباید سبک و سیاق خودم را رها می کردم و نباید از آن فضا خارج می شدم، اما از آنجایی که موسیقی ایران به شدت تحت تأثیر بازار است من نیز آن رویه را پی گرفتم و اصطلاحأ به تولید آثار همه پسند پرداختم، اشتباه بزرگ من همین بود و حال نیز در دوره جدید فعالیتم اصلا آن روند را ادامه نخواهم داد و همان سبکی را ادامه می دهم که قبلا به آن پرداخته بودم. دیگر کاری به موسیقی روز و اینکه مردم چه می خواهند و چه دوست دارند ندارم. اگر قرار باشد کاری کنم ترجیح می دهم به جای تولید آثار همه پسند، ایجاد سلیقه کنم. یعنی به اصطلاح سلیقه بسازم.

به نظرتان چه مواردی سطح سلیقه مخاطبان را تنزل داده و باعث شده موسیقی سطحی و سخیف تا این حد خریدار داشته باشد؟

موارد زیادی در این اتفاق دخیل است. البته من دیدگاه من به گونه ای نیست که آثار فعلی را سخیف بدانم زیرا به هرحال هرکس بنا به سطح و جایگاهش می تواند به تولید آثاری بپردازد که دوست دارد. اما خب اینکه از چنین افرادی در رسانه ای مانند صدا و سیما حمایت می شود و آثارشان پخش می شود و به برنامه های مختلف دعوت شوند به این معناست که به آنها رسمیت داده ایم و زمانی که به این اشخاص رسمیت می دهند، حق نداریم در همان رسانه و در مثلا یک بخش خبری به تخریب آنها بپردازیم و انتخاب شدن فلان آهنگ از فلان خواننده را به سخره بگیریم. همانطور که گفتم آثار آن دوستان را سخیف نمی دانم اما نمی توان در رسانه ای محصولی را به مخاطب عرضه کرد و و بعد به ملامت انتخاب کنندگان پرداخت. این تناقض قابل درک نیست و این برخورد دوگانه به نفع موسیقی نیست. اگر آن موزیک و آن آهنگ بد است پس چرا انتخاب شده و اگر انتخاب شده به چه دلیل تخریبش می کنند! به هرحال آن هنرمند بنا به سلیقه و تجربیاتش به تولید موسیقی می پردازد و شاید اثرش را برای قشری خاص و برای رده سنی مشخصی تولید می کند و به اصطلاح چم و خم کار نیز دستش آمده و می داند باید چه اثری بسازد. به این هنرمند ایرادی وارد نیست. ایراد به اشخاصی وارد است که آن آثار را تایید و ترویج می کنند آنهم در حالی که آن اثر را قبول ندارند!

دلیل اینکه در تلویزیون حضور ندارید همین اتفاقات دوگانه است؟

ببینید من نسبت به خیلی از فعالان عرصه موسیقی خودم را دارای جایگاه بالایی نمی دانم، اما مرا بیش از چهار، پنج سال ممنوع التصویر می کنند و نمی گذارند در تلویزیون حضور پیدا کنم.

دلیل ممنوع التصویری شما در تلویزیون چه بود؟

هیچ گاه نفهمیدم چرا ممنوع التصویر شده ام. اتفاقا چند بار پیگیر شدم و به مراجع مختلف رفتم، اما از سر بازم کردند و جواب واضح و مشخصی ندادند. مرجع دیگری مرا ممنوع التصویر کرده و زمانی که از آنها پاسخ می خواهم می گویند این اتفاق از سوی ما نبوده و برای پیگیری به فلان جا بروید و زمانی که به محل مربوطه مراجعه می کنم آنها می گویند این ممنوع التصویری از سوی ما نبوده است. رویه چنین است که شما را آنقدر می برند و می آورند تا درنهایت خسته شوی و موضوع را پیگیری نکنی.

این موضوع ممنوع التصویری روال مبهم و غم انگیزی دارد. هستند خواننده هایی که به طور همزمان هم با تلویزیون همکاری می کنند و هم آثارشان را به شبکه های موزیک محور ماهواره ای می دهند و آن آثار در سایت های آن طرف آبی به صورت گسترده منتشر می شود اما درگیر چنین اتفاقاتی نمی شوند درعوض برخی خواننده ها که مشکل خاصی ندارند بی هیچ توضیحی ممنوع التصویر می شوند.

این موضوع به ممنوع الکاری ربطی ندارد. اتفاقا نظرم درباره این رویه مثبت است؛ اینکه آثار خوانندگان داخل کشور از شبکه های برون مرزی پخش شود اتفاق فرخنده ای است و شرایط موجود برای همه خوانندگان یکسان است و مختص شخص خاصی نیست. یعنی اگر من نیز کلیپی بسازم و مجوز آن را از وزارت ارشاد دریافت کنم، می توانم آن اثر را به شبکه های برون مرزی بدهم.

این روند همان است که لزوم ایجاد آن را مدت ها به وزارت ارشاد گوشزد می کردیم. ما می گفتیم آیا اگر در میدان جنگ تیرمان تمام شود حرام است از سلاح دشمن بر علیه خودش استفاده کنیم؟ حال خدا را شکر دوستان وزارت ارشاد و مسئولان دیگر به این نتیجه رسیده اند که بهتر است این اتفاق بیفتد. حال وزارت ارشاد می گوید شما مجوز تولید اثر را بگیرید و در هر رسانه ای منتشر کنید و به دلیل آنکه آن اثر مورد تایید مسئولان ذیربط است پخش آن از رسانه های دیگر اشکال ندارد. از طرفی به نظرم موسیقی داخلی و حتی همان آثار سطحی که در کشور ساخته می شوند از آثار تولیدی توسط هنرمندان خارج از کشور قوی ترند و این روند باعث ایجاد مقایسه می شود و به مخاطبان می گوید اگر در آن سوی آب آثار ضعیف تولید می شود در کشور نیز هنرمندانی داریم که آثار با کیفیت تولید می کنند؛ لذا این روند باعث می شود آثار تولید شده در داخل کشور دیده و شنیده شوند.

نظرتان درباره چگونگی صدور مجوزها توسط وزارت ارشاد چیست؟ به نظر می رسد نسبت به چگونگی صدور مجوزها نگاه و سلیقه خاصی وجود دارد؟

شخصأ آدمی رک هستم و اهل مجیزگویی نیستم. واقعیت این است که در وزارت ارشاد چنین رویه ای ندیده ام. یعنی ندیده ام که وزارت ارشاد برای شخصی مشکل خاصی ایجاد کند. همه چیز در حد رعایت چهارچوب ها و قوانین است. به طور کلی بسیاری از مشکلات ربطی به وزارت ارشاد و سیاست هایش ندارد، زیرا ما خودمان به خودی خود دچار خودسانسوری هستیم و به این رویه عادت کرده ایم. این رویه از زمان سرایش شعر و ترانه آغاز می شود و ما از همان مقطع شروع به خودسانسوری و ممیزی می کنیم.

اما نحوه صدور مجوزها موافق و مخالفانی دارد.

آنچه که مدتها درباره اش صحبت بود و ای کاش وزارت ارشاد نیز با آن موافقت کند این بود که از همان ابتدا مسئولیت آثار هنرمندان شناخته شده به خودشان داده شود. یعنی اثر هنرمند بنا به سلیقه و مسئولیت خودش تولید و منتشر شود و پس از آن اگر مشکلی وجود داشته باشد، همان هنرمندی که مسئولیت اثرش را به عهده گرفته به مسئولان مربوطه پاسخ گو باشد. نه اینکه اثر به تایید مسئولان مجوز تولید و ساخت بگیرد و پس از آنکه منتشر شد با مشکل مواجه شود. مانند اتفاقی که اخیرأ برای آقای مهدی یراحی افتاد. مگر اثر ایشان مورد تایید مسئولان نبود و مجوزش را آنها صادر نکرده بودند؟! به هرحال منِ شهرام شکوهی اگر قرار باشد در این وادی باقی بمانم و به فعالیتم در عرصه موسیقی ادامه دهم هیچ گاه اثری خلاف عرف تولید نخواهم کرد و اگر هم نخواهم روال قانونی را طی کنم و به تولید آثار مخالف و خلاف عرف بپردازم نیز کسی نمی تواند جلوی مرا بگیرد، زیرا قید مجوز را می زنم و هر اثری را که دلم خواست، تولید می کنم و به انتشار آنها می پردازم. به طور کلی باید به حال این پروسه زمان بر و این چرخه معیوب اخذ مجوز فکری شود.

شما در فضای بسته چند سال پیش به تولید آثار تلفیقی پرداختید، آنهم در مقطعی که تولید چنین آثاری آنطور که باید باب نبود و ابزارها و نرم افزارهای الکتریکی کمی در این زمینه وجود داشت. به نظرتان روندی که هنرمندانی چون شما آغازگرش بودند درست طی شده؟

واقعیت این است که خوانندگانی چون من راه را صاف و هموار کردیم. البته قبل از ما نیز هنرمندانی بودند که آثار تلفیقی تولید می کردند اما اولین موجی که راه افتاد و به تولید آثاری انجامید که هم بازار تجاری داشته باشند و هم موسیقی تلفیقی به حساب آیند توسط ما ایجاد شد. پس از ما نیز افراد باهوشی مسیر ما را ادامه دادند و به فعالیت در این زمینه پرداختند و اتفاقا موفق هم هستند. از این بابت خوشحالم؛ اما گویا برای برخی جالب نیست که در این زمینه اسمی از ما باقی بماند که البته مهم هم نیست.

با توجه به وضعیت موجود، موسیقی پاپ در آینده ای نه چندان دور چه سرنوشتی پیدا خواهد کرد؟

اگر هنرمندانی که به طور جدی به موسیقی جدی می پرداختند بخواهند مانند این چند سال همچنان خودشان را از فضای موسیقی دور نگه دارند این موسیقی به جایی نخواهد رسید و ما به جایی خواهیم رسید که مردم بازهم موسیقی خارج از کشور را مورد توجه قرار خواهند داد.

در زمانی نه چندان دور موسیقی پاپ ما از موسیقی آنطرف آبی با کیفیت تر بود که البته آن مقطع خیلی طولانی نبود، اما انگار رویه برعکس شده است.

بله، گاهی تصورم این است که هنرمندان خارج از کشور نسبت به هنرمندان ساکن ایران آثار قابل تامل تری تولید می کنند و دلیل این اتفاق همان است که گفتم. دلیلش دوری گزیدن فعالان جدی موسیقی در داخل کشور است که البته آنها نیز حق دارند، زیرا زمانی که مخاطب از آنها آثار غیر جدی، سطحی و ریتمیک می خواهد آنها نیز ترجیح می دهند به تولید اثر نپردازند. البته این موضوع خیلی ربطی به موسیقی ندارد. قضیه به نوعی فرهنگی است مخاطب امروز به دنبال آثار و اتفاقات سهل الوصول است. مخاطب تمایلی به شنیدن آثار جدی ندارد و شاید حوصله آن را ندارد که به معنای موسیقی بیاندیشد و در شعر و ترانه اش عمیق شود.

البته این رویه محدود به موسیقی نیست و در سایر هنرها نیز چنین نگاهی از سوی مخاطب وجود دارد.

بله. در سینما نیز همین گونه است. اگر توجه کنید فیلم های جدی آثار بفروشی نیستند و همه به نوعی به دنبال آثار سطحی هستند و به همین دلیل فیلمسازان نیز ترجیح می دهند فیلم های طنز و کمدی بسازند. این ها به روحیه مردم جامعه بازمی گردد. روحیه جامعه شاد نیست و به همین دلیل مخاطبان ترجیح می دهند حتی برای یک ساعت هم که شده از مشکلات خود فارغ شوند و به اصطلاح بخندند، زیرا به دنبال شادی و نشاط هستند و ایرادی هم بر آنها وارد نیست. این رویه در موسیقی نیز وجود دارد و سلیقه مخاطب را تحت تاثیر قرار داده است. همیشه زمانی که از مافیا بخصوص مافیا در موسیقی صحبت می شود بر اساس آنچه که دیده ام و در جریانش هستم، می گویم مافیایی وجود ندارد. مافیا یعنی مخاطب. به طور مثال مخاطب در این مقطع دوست ندارد به آهنگ شما گوش دهد و به آن فکر کند. او می خواهد ذهنش به اندازه سه، چهار دقیقه از مشکلات فارغ شود. اگر اثری بخوانم که به وسیله آن درد مردم و مشکلات اجتماعی جامعه را بیان کنم مخاطب به این دلیل آن را نمی پسندد که هر روز با آن دردها مواجه هست و من آنها را برایش تکرار می کنم. یعنی می توان گفت موسیقی امروز حکم مسکن پیدا کرده است تا مخاطب بوسیله آن برای مدتی کوتاه از درد رها شود. اما واقعیت این است که آن درد مانند دندان درد وجود دارد و معالجه نشده است. آن درد باید معالجه شود و موسیقی برخی از دوستان تنها حکم مسکنی مقطعی را دارد و علاج درد نیست.

در ابتدای گفتگو گفتید دیگر نمی خواهید به خواست مخاطب عام به تولید اثر بپردازید، با این تفاسیر در نهایت قصد دارید نظر کدام دسته از مخاطبان را به خود و آثارتان جلب کنید؟

با دوستان و همکارانم در اینباره به نتایجی رسیده ایم. مثلا اینکه دیگر توجه مان به طور کامل بر مخاطبان عجول کم سن و سال نیست البته نه اینکه آنها را کنار بگذاریم؛ اما تمرکزمان بر مخاطبانی خواهد بود که رده سنی شان بالاتر از بیست و پنج سال است. کلا آنهایی را مدنظر داریم که به گوش خودشان احترام می گذارند. یعنی به دنبال برآورده کردن نیاز مخاطبان عام نخواهم بود و به دنبال این نیستم که عده ای در کنسرت برایم کف و جیغ بزنند.

لینک خبر :‌ اصفهان امروز آنلاین
در آخرین روزهای برگزاری سی و هفتمین جشنواره تئاتر فجر و حضور چند گروه نمایشی پر مخاطب و مورد وثوق تماشاگر، سالن هایی همچون تماشاخانه ای ایرانشهر با یک مدیریت ضعیف، خیل عظیمی از تماشاگران جشنواره را دچار سردرگمی و دلخوری کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۴ سایت های دیگر : شما نیوز پول نیوز

سرویس فرهنگی جوان آنلاین: در آخرین روزهای برگزاری سی و هفتمین جشنواره تئاتر فجر و حضور چند گروه نمایشی پر مخاطب و مورد وثوق تماشاگر، سالن هایی همچون تماشاخانه ای ایرانشهر با یک مدیریت ضعیف، خیل عظیمی از تماشاگران جشنواره را دچار سردرگمی و دلخوری کرد.
از آنجا که بخشی از تماشاگران بلیط های نمایش را از سایت های فروش دریافت و خریداری کرده اند، پس از مراجعه به سالنی همچون ایرانشهر، با در های بسته مواجه می شوند و این در صورتی است که سالن نمایش طبق محاسبه غلط و اشتباه مدیران آن مجموعه و بدون در نظر گرفتن تعداد بلیط های فروخته شده، از پیش توسط میهمانان خصوصی آن سالن که از درهای شمالی پیش تر وارد شده اند، تکمیل شده و نارضایتی مخاطبین را به همراه داشت!
سوال اینجا است که تماشاخانه ای همچون ایرانشهر می بایست تقاضای مردمی و جشنواره فجر را پاسخ دهد و یا میهمانان شخصی مدیران و مجموعه خود را تامین کند؟
متاسفانه این اولین بار نیست که از این اتفاقات در همچین مجموعه ای رخ داده است و دلیل درخواست ستاد برگزاری جشنواره برای توافق با این سالن ها نیز جای بحث دارد.
در واقع رفتار نامناسب با مخاطبین و تماشاگران،عدم پاسخ گویی شفاف مدیران تماشاخانه ایرانشهر به مخاطبین، بسته شدن در های ورودی سالن انتظار در فصل سرما، تاخیر در ساعت شروع اجرا، و ...از جمله مسایلی است که بارها در این مجموعه تکرار شده است و شاید دلیل بی رونقی نمایش های این مجموعه، ارایه خدمات نامناسب به مخاطبین تئاتر باشد.
شاید بهتر باشد شهرداری تهران مسئله فرهنگ سازی و فرهنگ شهروندی را ابتدا از داخل سیستم خود آغاز کند تا آینده تماشاخانه ایرانشهر همچون پردیس تئاتر تهران و صبا دچار رخوت و بلاتکلیفی نشود.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
آخرین شب جشنواره سی و هفتم تئاتر فجر در حالی برگزار شد که نمایش خنکای ختم خاطره حواشی زیادی را به دلیل ازدحام مردم به وجود آورد و هنرمندان در شرایط سختی به اجرای این کار پرداختند.

به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس، شب گذشته، سوم اسفند ماه آخرین شب سی و هفتمین جشنواره تئاتر فجر بود که البته بی حاشیه نگذشت.

در تماشاخانه ایرانشهر دو سانس نمایش خنکای ختم خاطره به کارگردانی و نویسندگی حمیدرضا آذرنگ برگزار شد اما اجرای این نمایش بی حاشیه نبود و به دلیل صدور بلیت های مهمان با شماره صندلی زیاد از سوی جشنواره، حضور مردم را با مشکلاتی روبه رو کرد.

طبق روال هر شب جشنواره برای همه نمایش ها ابتدا بلیت دارهای با صندلی برای حضور در سالن های نمایش حضور پیدا می کنند و سپس مهمان ها و افراد VIP. در حالی که شب گذشته در تماشاخانه ایرانشهر شاهد این بودیم که 80 درصد بلیت های فروخته شده با صندلی برای مهمانان بود و اینها در سالن حضور پیدا کردند، در حالی که 20 درصد دیگر مردم نیز بلیت خریداری کرده و به سالن آمده اند.

با توجه به ظرفیت سالن نمایشی 300 نفره ایرانشهر، در سانس اول شاهد حضور 400 نفر و در سانس دوم 800 نفر در سالن بودیم و همین امر باعث شد که مردم به سمت درها یورش برده تا به داخل هجوم بیاورند و وضعیت تماشاخانه نامناسب بشود. این در حالی است که حراست وزارت فرهنگ و ارشاد نیز در سالن حضور پیدا کرد چرا که برخی از پرسنل سالن مورد ضرب مردم قرار گرفتند و درهای تماشاخانه نیز آسیب دید.

نکته اصلی این است که بیش از ظرفیت سالن نمایشی بلیت مهمان برای سالن فروخته شده و نکته دیگر هم این است که ممکن است برخی افراد از روی بلیت ها کپی زده باشند چرا که بلیت ها به دلیل سیاه و سفید بودن امکان تقلب را آسان تر کرده بود.

در نهایت اینکه خیل زیادی از این مردم با همین وضعیت روی زمین و اطراف سالن حضور پیدا کردند و گروه نمایشی خنکای ختم خاطره نیز در یک راهرو باریک به ایفای نقش خود پرداختند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هرچه شناخت ما نسبت به کشورمان دقیق تر باشد، منابع الهام بیشتر و بهتری برای آفرینش های هنری خواهیم داشت. امیدوارم این طرح و نقش مکران همچنان در کانون توجه قرار داشته باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۴ سایت های دیگر : هنر آنلاین شعار سال

به گزارش خبرنگار ایلنا، سیدمحمد مجتبی حسینی (معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) گفت: آنچه که در هشتمین جشنواره مد و لباس قابل رویت بود؛ پیشرفت مشخص و چشمگیر این جشنواره نسبت به ادوار گذشته بود. کیفیت و کمیت آثار مشخص نسبت به سال های گذشته رشد خوبی داشته است و این نظر تمام کسانی که است که از نمایشگاه بازدید داشتند.

وی همچنین درخصوص حمایت و کمک های این نهاد برای رفع دغدغه ها و چالش های طراحان خاطرنشان کرد: مسئولیت ما در حوزه طراحی و رشد است که باید داشته باشیم. فکر می کنم نقاط و نکات هنری که می تواند در طرح ها بیش از پیش مطرح شود می تواند به رشد کیفیت طراحی هنرمندان منجر شود.

حسینی افزود: یکی از نکات مهم هشتمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر موضوع محور بودن جشنواره و توجه به طرح و نقش مکران است. موضوع محور بودن جشنواره موجب شده که طراحان یک توجه ویژه به موضوع داشته باشند و این کانون و محوری تعبیه شده است که موجب می شود انرژی ها در یک مسیر قرار بگیرد و آثار خارق العاده و فوق العاده خوبی در زمینه مد و لباس طراحی شود.

معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان و باتوجه به انتخاب منطقه ساحلی مکران بیان کرد: جلسات و کارگاه های آموزشی برگزار شده است و تمام این ها موجب می شود که ما شناخت بیشتر و بهتری از سرزمین مان پیدا کنیم و هر چه شناخت ما نسبت به کشورمان دقیق تر و با کیفیت تر باشد، منابع الهام بیشتر و بهتری برای آفرینش های هنری خواهیم داشت. امیدوارم این طرح و نقش مکران همچنان در کانون توجه قرار داشته باشد. المان ها در آثار سیستان و بلوچستان آنقدر سرشار است که می تواند ده ها سال مورد توجه جمع کثیری از طراحان قرار بگیرد البته امیدوارم نقاط دیگر ایران نیز در کانون توجه قرار گرفته و منبع الهام بیشتری داشته باشیم.

همچنین حمید قبادی (دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور) گفت: دکتر پیروز بخت معاونت نهاد ریاست جمهوری و رئیس مرکز ملی استاندارد با حضور در هشتمین جشنواره بین المللی مد ولباس فجر رضایت خود را در بازدید از جشنواره و مشاهده آثار طراحان اعلام کرد و این مایه مباهات جشنواره است که مسئولان به این رویداد فرهنگی و هنری توجه می کنند.

وی افزود: این نمایشگاه به تلاش هنرمندان مد و لباس کشور، هشتمین دوره خود را پشت سر می گذراند و برگزاری آن در دهه فجر فرصتی است که به برکت انقلاب اسلامی شکل گرفته است و هر سال شاهد توسعه آن در کشور هستیم.

قبادی تصریح کرد: مشارکت هزاران نفر از طراحان، هنرمندان و تولیدکنندگان در شکل های مختلف بسیار مسرت بخش است. در سالی که مشکلات اقتصادی در شکل های مختلف در کشور وجود دارد سال 97 سال شکوفایی مد و لباس کشور بوده است و دلیل آن مشارکت حداکثری نهادها، طراحان و تولیدکنندگان و موسسات و دانشگاهیان در برگزاری هشتمین دوره جشنواره بین المللی مد و لباس فجر است.

دبیر کارگروه ساماندهی مد ولباس کشور خاطرنشان کرد: همراهی صنعتگران و تولیدکنندگان پارچه ایرانی و ایجاد ارتباط بین طراحان لباس که شرکت آنها به نوعی منشا ارتباط در مصرف انواع پارچه در کشور است بسیار حائز اهمیت بود، 25 مرکز صنعتی و هنری پارچه در بخش نمایش، 25 مرکز علمی و دانشگاهی، 40 موسسه هنری مد و لباس که در سال های اخیر شکل گرفتند، 11 مرکز فرهنگی که مسیر فرهنگ سازی مد و لباس را در کشور برعهده دارند در این جشنواره شرکت کردند. حضور مجلات و نشریاتی که در حوزه مد و لباس زحمت زیادی کشیده اند نیز در این دوره چشمگیر بود و حضور همه این نهادها زمینه فعالیت سالانه هنرمندان طراح را در کشور فراهم می کند به طوری که طی این سالها تعداد زیادی از تولیدکنندگان از آثار طراحی شده طراحان استفاده کرده اند و این امر پیش از این در کشور وجود نداشت.

رئیس هشتمین جشنواره بین المللی مد ولباس فجر ادامه داد: هر محصولی را که در پیرامون خود مشاهده می کنیم عنصر مشترک آن عنصر طراحی است یعنی طراحان با الهام از نقوش الهی و خلقت الهی دست به ابتکار می زنند.

قبادی اظهار کرد: امروز تولیدکنندگان به دنبال آثار و طرح های جدید هستند و بکارگیری طراحان درکنار تولیدکنندگان باعث تغییر پوشش مردم خواهد شد.

وی با بیان اینکه ویترین های فروش لباس کشور در حال تغییر است، افزود: امروزه در طراحی کیف و کفش پیشرفت هایی حاصل شده است با وجود همه مشکلات و سختی ها در کشور بخش های مختلفی از طراحان جواهرات و زیورآلات به عنوان سرمایه های عظیم در ایجاد هنرهای خلاق در کشور فعالیت می کنند. ویترین ملی که دستاورد مهم جشنواره مد و لباس است سالهاست که حضورشان را به عنوان یک رفتار نمادین از ظرفیت ملی تولید داخلی در جشنواره مشاهده می کنیم همه اینها نشان دهنده تلاش همه بخش های مختلف از جمله هنرمندان مختلف است.

وی در پایان یادآور شد: برگزاری مسابقه طراحی لباس به صورت زنده در جشنواره ها شاید درچند کشور محدود دنیا انجام می شود که ما در جشنواره مد و لباس فجر این بخش را پرشورتر از سالهای گذشته برگزار کردیم. مشارکت 20 استان و برپایی همزمان با جشنواره نشان دهنده استقبال عمومی در کشور است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
حسینی گفت:من و دوستانم در تئاتر فجر ذره ای کم فروشی نداشتیم و توانمان را برای این کار گذاشتیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۴ سایت های دیگر : جهان نیوز

مجتبی حسینی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، پس از تماشای نمایش خنکای ختم خاطره به کارگردانی حمیدرضا آذرنگ اظهار کرد: نمایش خنکای ختم خاطره اثری ارزشمند با کیفیت خیلی عالی، بازی های درخشان و کارگردانی خوب است.

وی افزود:تمام اجزای آن مناسب بود و این گونه آثار که به فرهنگ و ارزش ایرانی می پردازد، همیشه مورد توجه ایرانیان بوده و تمام مردم ما بازخورد مثبتی به این موضوع دارند. درواقع این نوع نمایش ها از شعار رد شده و به شعور می رسد.

حسینی ادامه داد: ما در 6 ماهه اول سال و در آمار 9 ماهه امسال سومین فراوانی موضوعی را در انقلاب اسلامی و ایران داشتیم و همچنان وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی و همه نهاد ها تلاش می کنند که آثار ارزشمند و فاخر را در ژانر های مختلف هنری بیشتر در معرض دید عموم قرار دهند.

معاون هنری وزارت ارشاد درباره گلایه های کارگردان های نمایش های خیابانی درخصوص نابسامانی و نبود امکانات برای اجرای این گونه نمایش ها گفت: هر وقت اعتبارات حوزه هنر به سامان برسد، حمایت های ما نیز از گروه های نمایشی چه خیابانی و چه صحنه ای کامل می شود. در واقع خانواده هنرمندان ایران تا حدی وسیع شده و استعداد های جوان و درخشان در عرصه هنر هستند که اعتبارات عرصه هنر کفاف حمایت های شایسته از هنرمندان را نمی دهد.

حسینی درباره روند برگزاری جشنواره سی و هفتم تئاتر فجر یادآور شد: ما آشپز های این رویداد بودیم و تمام تلاش خود را کردیم. من و دوستانم ذره ای کم فروشی در این عرصه نداشتیم و آنچه در توان داشتیم را برای کار گذاشته ایم.
انتهای پیام/

تمجید معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از نمایش خنکای ختم خاطره

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
ستاد برگزاری سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر با انتشار متنی از تماشاگران، هنرمندان و خبرنگاران شرکت کننده در این رویداد قدردانی کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۴ سایت های دیگر : همسو نیوز اتحاد آنلاین خبرگزاری برنا سینما پرس هنر آنلاین

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ستاد برگزاری سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر با انتشار متنی از تماشاگران، هنرمندان و خبرنگاران شرکت کننده در این رویداد قدردانی کرد.

در این متن آمده است:

سی وچهارمین جشنواره موسیقی فجر کشور به پایان رسید و بخشی از توانایی های موسیقی دانان برجسته کشور به دوستداران موسیقی تقدیم شد. حضور پررنگ اهالی موسیقی در شکل گیری این رخداد، تدوین آیین نامه آن، انتخاب دبیر، انتخاب گروه ها و ارزیابی و بررسی کیفیت جشنواره نشان از پذیرش این واقعیت دارد که خرد جمعی اهالی موسیقی شایستگی و کفایتی به غایت بیش از آن دارد که سرنوشت رخدادهای بزرگ خود را به اعمال سلایق فردی واسپارد.

اینک در پایان جشنواره سی و چهارم برخود لازم می دانیم تا سپاس قلبی خود را از تمامی هنرمندانی که دعوت ما را برای حضور در جشنواره پذیرفتند؛ ابراز کنیم. هم چنین از تمامی مخاطبان گرانقدر که با حضور خود معنابخش کنسرت های موسیقی بودند تشکر می کنیم. ناگفته پیداست که در شکل گیری و معرفی این جشنواره گروه بزرگی از اهالی فرهنگ و هنر موثر بوده اند که در آن میان تقدیر و سپاس ویژه داریم از خبرنگاران و عکاسان محترم رسانه های خبری، مدیران و کارکنان محترم سالن های جشنواره، هیات مدیره محترم خانه موسیقی، هیات امنای محترم انجمن موسیقی، هیات مدیره محترم انجمن صنفی هنرمندان موسیقی، مدیریت محترم خانه سینما و کلیه همکاران و عزیزانی که در کمیته اجرایی جشنواره ما را در برگزاری منظم بزرگترین و قدیمی ترین جشنواره موسیقی کشور یاری دادند. سلامت و بهروزی تمامی خادمان راستین فرهنگ و هنر این مرز و بوم را آرزو داریم.

کد خبر 4550059

علیرضا سعیدی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
یک عضو کارگروه کاغذ از تعیین قیمت کاغذ برای توزیع در میان ناشران و مطبوعات خبر داد و گفت: هر کیلو کاغذ تحریر 6100 تومان فروخته خواهد شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا ، کارگروه کاغذ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که از اوایل سال جاری در حوزه سیاست گذاری و تسهیل در زمینه دسترسی ناشران و مطبوعات به کاغذ فعالیت کرده، چندی است که به دلیل عدم قیمت گذاری کاغذهایی که اخیراً به کشور وارد شده، از توزیع در میان ناشران خودداری کرده است.

هفته گذشته قرار بود که این کارگروه با تفویض اختیار از سوی سازمان حمایت از حقوق مصرف کننده خود به تعیین قیمت بپردازد، جلسه کارگروه هفته گذشته با مسئولان سازمان حمایت از حقوق مصرف کننده و انجمن واردکنندگان کاغذ برگزار شده و جدولی برای تعیین قیمت کاغذها به تصویب رسیده است.

بنا به گفته یکی از اعضای کارگروه کاغذ این جدول و قیمت تعیین شده برای کاغذ تحریر به ازای هر کیلو 6100 تومان به تأیید سازمان حمایت از حقوق مصرف کننده و ستاد تنظیم بازار رسیده است. همچنین ستاد تنظیم بازار اختیار تعیین قیمت برای کاغذ را به صورت کامل به کارگروه کاغذ واگذار کرده است.

قیمت تعیین شده برای کاغذهایی است که در اختیار کارگروه و آماده توزیع است، قیمت نهایی تعیین شده برای کاغذ هایی که در حال حمل به ایران هستند، با توجه به افزایش هزینه های مربوطه حدوداً 6300 تومان خواهد بود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
حسینی پور با بیان اینکه طرح های فصلی خانه کتاب به عدالت فرهنگی که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دنبال آن هست، نزدیک تر است، گفت: کتابفروشی ها از سراسر کشور در این طرح مشارکت می کنند و شهروندان نیز می توانند از این فرصت، استفاده کنند .
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۵

نیکنام حسینی پور در مورد طرح های فصلی خانه کتاب به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان ، گفت: طرح زمستانه را پیشنهاد دادیم که اجرا شود و قرار بود در صورت تامین اعتبار این طرح را همزمان با دهه فجر و چهل سالگی انقلاب اسلامی داشته باشیم. هنوز این تامین اعتبار صورت نگرفته است چون باید هم تامین اعتبار و هم ایجاد تعهد کنیم و هم بتوانیم طرح پاییزه را تسویه حساب کنیم.

مدیر عامل موسسه خانه کتاب اظهار داشت: اگر بتوانیم طرح پاییزه را تسویه حساب کنیم، می توانیم طرح زمستانه را اجرا کنیم. منتظر هستیم که معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری معاونت توسعه و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصمیم گیری کنند و به ما ابلاغ کنند. طرح پاییزه هنوز تسویه حساب نشده است اما طرح تابستانه تسویه حساب شده است.

وی در پاسخ به این سئوال که پس از برگزاری چندین دوره از طرح ها فصلی خانه کتاب استقبال کتابفروشی ها از این طرح را چطور ارزیابی می کنید، بیان کرد: استقبال کتابفروشی ها از طرح های فصلی خیلی خوب بوده است. البته یک اشکالی که هست، مطالبه کتاب فروشی هاست. کتابفروشی ها خواستار این هستند کهمطالبات آنها در اسرع وقت پرداخت شود. وضعیت اقتصادی کشور نیز به گونه ای است که ما نمی توانیم چنین قولی دهیم که مطالبات کتابفروشی ها به موقع صورت گیرد. اگر بتوانیم مطالبات را با سرعت بیشتری پرداخت کنیم، قطعا کتابفروشی ها استقبال بیشتری خواهند کرد.

حسینی پور با بیان اینکه در طرح های فصلی خانه کتاب حداقل 700 کتابفروشی شرکت می کنند، عنوان کرد: کتابفروشی ها از سراسر کشور در این طرح مشارکت می کنند و این از نقاط قوت طرح فصلی محسوب می شود چون همه شهروندان می توانند از فرصتی که ایجاد شده است، استفاده کنند . بر این اساس این طرح به نوعی به عدالت فرهنگی که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دنبال آن هست، نزدیک تر است.

وی در مورد تاثیر گذاری طرح های فصلی خانه کتاب در ترویج کتاب و کتابخوانی در کشور تصریح کرد: ما جلسات هم اندیشی با کتابفروشی ها و هم با اتحادیه ناشران و کتابفروشی ها و تشکل های نشر داریم. اکثر قریب به اتفاق کتابفروشی ها اذعان دارند که طرح فصلی در خصوص یارانه ها از سالم ترین طرح هایی است که در حوزه یارانه در حال اجراست. به نظر می آید که هم تشکل های نشر و هم کتابفروشی ها خیلی موافق این طرح هستند. ما به دنبال این هستیم که بتوانیم زیر ساخت های کتابفروشی ها را در حوزه های بیمه تامین اجتماعی، آب، برق و گاز تقویت کنیم و در این زمینه در حال رایزنی هستیم.

پایان پیام/ 31

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
اخیراً فضاسازی های زیادی علیه بودجه فرهنگی کشور شکل گرفت و سهم مؤسسه جامعه المصطفی در بودجه با یک فضاسازی رسانه ای بیش از 40 درصد کاهش یافت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۴

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: دولت با کاهش چشمگیر بودجه نهاد های فرهنگی در لایحه بودجه 98، سال سختی را برای فعالیت های فرهنگی ایجاد کرده است. بودجه در نظر گرفته شده برای فعالیت های دینی و مذهبی، معادل 16 درصد از بودجه فرهنگی کشور است. نویسنده کتاب اقتصاد مقاومتی جهاد کبیر در این باره به ایسنا می گوید: بودجه دین و مذهب، 10درصد اختلاس 13هزارمیلیاردی صندوق ذخیره فرهنگیان است، با این وجود جوسازی علیه این بودجه ناچیز این ذهنیت را ایجاد می کند که مگر قرار است در پوشش این خبرسازی ها اتفاقاتی بیفتد؟
برای نشان دادن آنچه دولت بر سر بودجه نهاد های فرهنگی آورده، خوب است نگاهی بیندازیم به سخنان اکبر ابدالی محمدی که در مصاحبه با ایسنا به آنچه در بودجه سال 98، برای نهاد ها و فعالیت های فرهنگی در نظر گرفته شده، نگاه انتقادی داشته است. وی می گوید: امسال سهم بودجه شرکت های دولتی از کل بودجه کشور به 75درصد رسیده است؛ 75درصدی که در مجلس مورد بررسی قرار نمی گیرد ، اما درباره بودجه فرهنگی کشور که هر ساله با انتشار لایحه بودجه، به طور عامدانه ای روی برخی از اجزای آن مانور داده می شود.
به گفته ابدالی محمدی بودجه جامعه المصطفی با 50هزار فارغ التحصیل و 50هزار دانشجوی خارجی از بسیاری از دانشگاه های کشور کمتر است. تک تک دانشجویان و فارغ التحصیلان جامعه المصطفی می توانند یک سفیر اقتصادی برای کالای ایرانی و آوردن توریست به ایران باشند. دولت باید با شبکه سازی از این افراد در راستای اقتصاد کشور استفاده کند. سؤال این است چرا دولت برنامه ای برای استفاده از این ظرفیت عظیم برای کمک به صادرات کالا های ایرانی ندارد؟ طی ارتباطی که با دانشجویان خارجی جامعه المصطفی داشته ایم بسیاری از آن ها تعصب شدید روی کالای ایرانی و مصرف آن دارند و حتی عنوان کرده اند در کشور خودشان هم از کالای ایرانی استفاده می کنند. در دیدار هایی که با مسئولان جامعه المصطفی داشته ایم در بحث اقتصاد اعلام آمادگی و کمک رسانی به مسئولان را در بحث اقتصاد مطرح کرده اند ولی تاکنون از این ظرفیت استفاده نشده است. با ظرفیت عظیمی که جامعه المصطفی بعد از انقلاب ایجاد کرده می توان به صراحت گفت: چندین برابر وزارت خارجه فعالیت داشته است.
دولت با کاهش بودجه این نهاد استراتژیک فرهنگی، در مقابل اقدام به افزایش کمک ها به نهاد هایی مانند سازمان ملل کرده است! سازمانی که هیچ گاه محل پیروزی های بزرگ دیپلماتیک برای کشورمان نبوده است. ابدالی محمدی در این باره می گوید: کمک به مخارج سازمان ملل و سایر سازمان های بین المللی 22درصد افزایش یافته و از 158میلیارد تومان به 193میلیارد تومان در لایحه 98 رسیده است. سازمان هایی که ما را تحریم می کنند و قطعنامه علیه ما صادر می کنند افزایش بودجه داشته اند، جالب اینکه بودجه کمک به سازمان ملل تقریباً برابر با بودجه جامعه المصطفی است!
این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: 50میلیون نفر در سراسر دنیا توسط جامعه المصطفی مسلمان شده اند، این یعنی بازار 50میلیونی برای کالای ایرانی که برای بهره برداری از آن، وزارت خارجه و وزارت صنعت باید اراده داشته باشند. چندی پیش حجت الاسلام آزادیخواه، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس در واکنش به کاهش بودجه فرهنگی کشور، در مصاحبه ای تأکید می کند: مهم ترین اثر کاهش بودجه نهاد های فرهنگی این است که عملیات فرهنگی در کشور به حداقل خود خواهد رسید. جامعه المصطفی، تنها نهادی نیست که در لایحه بودجه دولت، نه تنها نقش مهم فرهنگی آن نادیده گرفته شده بلکه به اثرات این کاهش و نتایجی که به دنبال آن پدید خواهد آمد هم توجهی نشده است. با رویکرد ضدفرهنگی دولت در بودجه سال آتی، نهاد های فرهنگی با دشواری های زیادی برای فعالیت روبه رو خواهند شد و در مقابل شاهد افزایش فعالیت فعالیت های ضدجمهوری اسلامی در حیطه فرهنگ هستیم. دولت با کاهش بودجه فرهنگی کشور، سنگ های بزرگی را بر سر راه فعالیت های فرهنگی قرار داده است.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
محمدرضا اربابی گفت: پیش نویس آیین نامه جدید اهل قلم را در انجمن صنفی مترجمان بررسی می کنیم و نظراتمان را در اختیار موسسه خانه کتاب قرار می دهیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۵ سایت های دیگر : اقتصادی

محمدرضا اربابی، رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی مترجمان در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، با اشاره به تغییراتی که قرار است در آیین نامه اهل قلم ایجاد شود,گفت: آیین نامه اهل قلم در دست تغییر است از این رو موسسه خانه کتاب موارد را برای بررسی به انجمن های تخصصی فرستاده است ما هم اکنون در انجمن صنفی مترجمان پیش نویس آیین نامه جدید اهل قلم را در حوزه ترجمه بررسی می کنیم و نظراتی درباره آیین نامه داریم که در اختیار موسسه خانه کتاب قرار می دهیم.

وی افزود: هم اکنون آیین نامه اهل قلم به طور کلی در دست تغییر است؛ ترجمه و مترجمان هم یکی از بخش های اصلی است که در آیین نامه تغییر می کند اتفاقات خوبی که در این باره رخ می دهد واگذاری برخی از اختیارات دولت به صنوف است.

اربابی ادامه داد:موسسه خانه کتاب این واگذاری را به صنوفی محدود کرده است که در سطح کشور فعالیت می کنند. واگذاری ممیزی در حوزه ترجمه در حقیقت پیشنهادی بود که انجمن صنفی مترجمان به وزارت ارشاد در سال گذشته داد.

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی مترجمان با اشاره به اینکه سال گذشته اعلام آمادگی کردیم که در زمینه ممیزی کتاب های ترجمه به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کمک کنیم که در همین راستا جلسه ای با معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیر اداره کتاب داشتم, اظهار داشت: سال گذشته قرار شد یک فضای تعاملی میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنف مترجمان ایجاد شود; قرار است برای بررسی ویژه ممیزی های سلیقه ای که استاندارد نیست با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همکاری داشته باشیم.

اربابی با اشاره به اینکه در برخی موارد, ممیزی هایی در یک کتاب اعمال می شود که در کتاب دیگری اعمال نمی شود, بیان کرد: هم اکنون با وزارت ارشاد رایزنی می کنیم و اصرار داریم تصدی گری خود را به صورت مثبت در حوزه ترجمه داشته باشیم. در انجمن صنفی مترجمان حداقل دو تیم از هیئت علمی دانشگاه ها حضور دارند و در حوزه های مختلف ترجمه فعالیت می کنند این غیر از مترجمان حرفه ای است که با انجمن صنفی مترجمان همکاری دارند و وزارت ارشاد می تواند از نظرات آن ها در جهت پیشرفت حوزه ترجمه بهره ببرد.

انتهای پیام/

آیین نامه اهل قلم در انجمن صنفی مترجمان در چه مرحله ای است؟

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
رئیس شورای سیاست گذاری سی ودومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از تشکیل کمیته ای ویژه برای بررسی اختصاص یارانه به ناشران خارجی در این دوره نمایشگاه خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۵ سایت های دیگر : همسو نیوز

ایوب دهقانکار رئیس شورای سیاست گذاری سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، درباره یارانه ناشران خارجی نمایشگاه گفت: کمیته ناشران خارجی متقاضی دریافت یارانه برای ناشران خارجی است، قرار است ما این هفته جلسه ای با حضور کارشناسانی از مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی، وزارت ارشاد، صنف و... برگزار کنیم تا این موضوع بررسی شود.

وی ادامه داد: اگر در این جلسه مقرر شد که ما به ناشران خارجی نیز یارانه خرید اختصاص دهیم، قطعاً اعمال می شود. درخصوص تعیین نرخ دلار و یارانه ای که قرار است به این بخش اختصاص پیدا کند، هنوز اقدامی انجام نشده است.

دهقانکار هم چنین با اشاره به آغاز عملیات تکمیلی در مصلی گفت: طبق آخرین اخبار و بازدید های انجام شده عملیات عمرانی در مصلای امام خمینی(ره) شروع شده و طبقه منفی یک رواق شرقی در حال سنگ فرش شدن است.

وی در پاسخ به اینکه "چه زمانی مصلی را تحویل خواهید گرفت؟"، گفت: تعویقی که در برنامه مسابقات قرآن کریم ایجاد شده، موجب خواهد شد که ما مصلی را زودتر تحویل بگیریم.

دهقانکار درباره تصمیم گیری شهر مهمان نیز گفت: گزینه هایی از کشور سوریه مطرح شده است، اما ما کماکان منتظریم تا برنامه های خود را اعلام کنند، تا این لحظه برنامه مدون و دقیقی نگرفته ایم، امیدواریم به زودی برنامه های خود را اعلام کنند، در غیر این صورت ممکن است در این دوره شهر مهمان نداشته باشیم.

انتهای پیام/*

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
گروه ادب بازار نشر در نیمه دوم بهمن به دلیل گرانی کاغذ تازه های کمتری را به خود دید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۵

به گزارش خبرنگار ایکنا ؛ بازار نشر کشورمان روزهای سختی را سپری می کند. گرانی کاغذ با افزایش ارز، روند صعودی خود را باز هم ادامه داد. در این گزارش نگاهی به تازه های نشر نیمه دوم بهمن داریم. آثار بسیار اندکی را شاهدیم و ناشران بیشتر به تجدید چاپ آثاری که از فروش آن ها اطمینان نسبی دارند روی آورده اند.

آمار کتاب های ثبت شده خانه کتاب نشان می دهد که طی این مدت 90 عنوان کتاب تجدید چاپی و 37 عنوان کتاب چاپ اول منتشر شده است. از مجموع 127 اثر ثبت شده، 104 اثر تألیفی و 23 اثر ترجمه ای و از این تعداد فقط 7 کتاب مربوط به حوزه کودک و نوجوان است.

گزیده ای از عناوین کتاب های مهم چاپ اول در ادامه می آید.

پژوهش فقهی رابطه موسیقی و مداحی

این کتاب در باب موسیقی و مدیحه است که بهزاد حسنی اهری آن را تحقیق و بررسی کرده و به نگارش درآورده است. ناشر این اثر آیین دادرسی است. در این اثر که در پنج فصل نوشته شده، نویسنده به بررسی و کنکاش رابطه مداحی و موسیقی و به مقایسه این دو پرداخته است. بررسی این موضوع اطلاعات مفیدی در اختیار مخاطبان قرار داده و روزنه های جدیدی در این عرصه برای محققان بعدی گشوده است. نویسنده، موسیقی در قالب مداحی را از نظر قرآن، احادیث و نظرات فقها را بررسی کرده تا بتواند موسیقی مجاز و غیرمجاز را از همدیگر تشخیص دهد و از حیث غنا بودن و نبودن نیز آن ها را مورد دقت و بررسی قرار داده است.

جایگاه صحابه در شناخت آموزه های دینی

این کتاب نوشته فرج تلاشان و محمد شفیعی است که به همت انتشارات نادریان در 100 صفحه منتشر شده است. این اثر پژوهشی در پی آن است که با تکیه بر آیات و روایات با روش توصیفی – تحلیلی بر پایه اطلاعات کتابخانه ای و اسنادی به نقد و بررسی جایگاه صحابه در شناخت آموزه های دینی بپردازد، تا با دستیابی به فهم درست این مسئله نظر قابل قبولی را در مورد صحابه پیامبر(ص) ارائه کند. برای دستیابی به چنین هدفی، این اثر در چهار فصل مفهوم شناسی، جایگاه صحابه در قرآن و روایات، بررسی حجیت قول صحابه و بررسی مستندات قرآنی عدالت یا عدم عدالت همه صحابه تدوین شده است.

جلوه های خطابه در قرآن کریم: کاوشی در نظریه گفتاری بودن زبان قرآن مجید

این کتاب نوشته عبدالرضا پورمطلوب بوده و انتشارات پیشگامان فرهنگ آن را در 178 صفحه چاپ کرده است. این اثر براساس فرضیه گفتاری بودن زبان قرآن انجام شده و در آن جلوه های خطابه در قرآن بررسی می شود. از این رو نویسنده تلاش کرده با مراجعه به کتاب هایی در زمینه خطابه، منطق، بلاغت و بررسی آیات قرآن کریم، شواهد گفتاری بودن زبان قرآن را مطالعه کند.

روز تلخ، شب شیرین

این کتاب هشت قصه از زندگی امام علی(ع) را شامل می شود که نوشته مسلم ناصری است و به نشر وابسته به آستان قدس رضوی آن را در 72 صفحه به بازار عرضه کرده است. قموص ، هدیه روشنایی ، کوچکترین جانشین ، اسب پرنده من ، چهل خنجر و ماه کامل ، روز تلخ و شب شیرین ، جنگاور دلاور و شب بی پایان عناوین این قصه ها را شامل می شود.

فلسفه و آداب زیارت اربعین به انضمام پرسمان حسینی

کتاب فلسفه و آداب زیارت اربعین نوشته علی رضا بهمانی است که انتشارات تمدن نوین اسلامی آن را در 236 صفحه چاپ و منتشر کرده است. این اثر با این انگیزه نوشته شده است که زائر سفر اربعین بداند برای چه باید به زیارت برود. برای رسیدن به این هدف چه چیز هایی را باید بداند و چه کار هایی را باید انجام دهد. این مجموعه گردآوری فیش هایی است که نویسنده در سفر گذشته خود به دوستان همراه خود ارائه کرده بود.

گل سرخ آزادی: هشت قصه از زندگی امام حسین(ع)

کتاب گل سرخ آزادی نوشته مسلم ناصری است که با تصویرگری اسماعیل چشرخ و به همت انتشارات به نشر (انتشارات آستان قدس رضوی) منتشر شده است. این کتاب از سری کتاب های پروانه است که برای مخاطبان نوجوان منتشر می شود. مهمان کوچک دوست داشتنی، دلاور جوان، هدیه ای از خزانه دار بهشت، پسر چشم کبود، گل سرخ آزادی، سپاه تشنه، تکه نان شادی بخش و آخرین باور عناوین این قصه ها را شامل می شود.

گلبانگ سربلندی: نقدی بر کژخوانی های شجاع الدین شفا از کلام الهی در تولدی دیگر

این کتاب نوشته سیدعلیرضا صدرحسینی است و انتشارات پیشگامان فرهنگ آن را در 215 صفحه منتشر کرده است. بیشتر این کتاب صرف اثبات این ادعا شده که کتاب های مقدس الهی حاوی اعتقادات، گزارش ها و دستوراتی خرافی و غیرانسانی اند. آیات فراوانی از قرآن کریم درباره موضوعاتی همچون اوصاف خدای قرآن، رابطه انسان و خداوند و نقش خداوند در زندگی انسان، تاریخ زندگی پیامبران الهی و شخصیت آن ها، داستان آفرینش آدم و جهان طبیعت و بسیاری از احکام قرآن به ویژه آیات جنگ و جهاد با کافران و احکام مربوط به زنان مورد نقد نویسنده قرار گرفته است.

مازنیان شهید زینب

کتاب مازنیان شهید زینب نوشته یدالله مقدسی و کمیل رضازاده است که به همت سرای کتاب در 349 صفحه روانه بازار نشر شده است. این اثر با مرور زندگی مردانی نوشته شده که در دفاع از حرم و حریم اهل بیت(ع) به ویژه حضرت زینب(س) عزیزترین سرمایه را در طبق اخلاص نهادند و در این راه نامی شدند. در این کتاب به سه نکته اشاره می شود، نفوذ اسلام در مازندران، از موضوعاتی است که درباره آن گزارش های تاریخی متفاوتی در دست است و سال های 23 قمری، 29 یا 30 قمری، دهه شصت قمری، سال های پایانی سده نخست قمری را ذکر کرده اند. دوم مازنیان شهید زینب است که در ردیف مدافعان حرم اهل بیت(ع) جای گرفتند و سوم دفاع این مدافعان است که هر چند در غیر ایران بوده، اما دفاع آن ها، دفاع از دستاورد های انقلاب اسلامی ایران بوده است که بر پایه آیه شریفه 75 سوره نسا، نجات مستضعفین، در ردیف اهدافش قرار دارد و وصیت نامه های این شهیدان نیز گواه این سخن است.

نقش نماز در سبک زندگی اسلامی از دیدگاه آیات و روایات

کتاب نقش نماز در سبک زندگی اسلامی از دیدگاه آیات و روایات نوشته سمیره یاری است که انتشارات برگ آذین آن را در 116 صفحه منتشر کرده است. این کتاب در سه فصل با عناوین مفهوم شناسی دو واژه نماز و سبک زندگی اسلامی، نقش نماز در بعد فردی زندگی اسلامی انسان و نقش نماز در بعد اجتماعی زندگی اسلامی انسان تدوین شده است.

وزن ژئوپلیتیکی اماکن متبرکه شیعی

این کتاب درباره زیارتگاه های اسلامی بوده و سجاد کمری آن را تحقیق و پژوهش کرده و انتشارات سنجش و دانش آن را در 226 صفحه منتشر کرده است. در مجموعه یادشده، متغیر های اصلی شامل چهار عامل ثابت ژئوپلیتیکی موقعیت جغرافیایی، شکل، توپوگرافی، وسعت و چهار عامل متغیر ژئوپلیتیکی شامل جمعیت، سیر تحولات تاریخی، ساختار های سیاسی – امنیتی، زیرساخت های ارتباط مجازی و متغیر های وابسته شامل ژئوپلیتیک شیعه و عتبات متبرکه شیعی است. در این مجموعه نویسنده سعی کرده با تجلیلی ساختاری رفتار به لحاظ متدولوژی مؤلفه های کیفی یادشده را کمی کرده و ضمن تعیین وژن ژئوپلیتیکی هفت شعر مذهبی شیعی، از لحاظ اهمیت آن ها را در سه گروه اصلی تقسیم کند.

فرهنگنامه اسلام

کتاب فرهنگنامه اسلام اثر امری وان دونزل با ترجمه پیمان متین به همت نشر فرهامه منتشر و راهی بازار نشر شده است. این کتاب اثری مهم در مطالعات اسلامی است که رویکردی علمی و مثبت نسبت به مذهب تشیع دارد. دایرة المعارف اسلام یا The Encyclopaedia of Islam از معتبرترین منابع مستند در جهان است که از سال 1915 تا امروز ویراست های متفاوت از آن به زبان های انگلیسی، فرانسوی و آلمانی چاپ و منتشر شده است و همواره مورد استفاده محققان حوزه های مختلف تاریخی، دینی و فرهنگی جهان اسلام بوده است. این اثر دانشنامه ای است مفصل که در حوزه اسلام و فرهنگ اسلامی و تمدن مسلمانان تدوین شده و در لیدن هلند به چاپ رسیده است.

ویرایش نخست این اثر که دارای 9000 مقاله بود که طی سال های 1913-1936 همزمان به سه زبان انگلیسی، فرانسوی، و آلمانی منتشر شد. همه نویسندگان این مقاله ها شرق شناسان اروپایی و غیرمسلمان بودند. خلاصه ای از آن ویرایش با عنوان خلاصه دایرة المعارف اسلام در سال 1953 منتشر شد. از آنجا که برخی مقاله های ویرایش نخست بسیار مستحکم و پربار بودند و در تألیف آن ها از منابع دست اول فراوانی استفاده شده بود، همچنان از اعتبار برخوردارند و با آنکه ویرایش دوم این اثر سترگ نیز بعد ها منتشر شد، اما همچنان ترجیح محققان رجوع به آن مقالات ویرایش نخست است.

ویرایش دوم دایرة المعارف اسلام فقط به زبان های انگلیسی و فرانسوی بود و تدوین آن بیش از 40 سال (از 1954 تا 2002) به درازا کشید. نویسندگان مقاله های ویرایش دوم این اثر ترکیبی بودند از شرق شناسان اروپایی و آمریکایی، ایرانی، عرب، ترک، هندی، و پاکستانی. فرهنگ اسلام، ترجمه تلخیصی و فشرده دایرة المعارف اسلام است که به صورت یک کتاب مستند برای محققان حوزه اسلام شناسی با عنوان Islamic Desk Reference از سوی مؤسسه بریل در سال 1994 منتشر شده و ترجمه فارسی این کتاب 8 سال طول کشیده و با پژوهش همراه بوده است.

انرژی و عدالت

کتاب انرژی و عدالت نوشته ایوان ایلیچ به تازگی با ترجمه محمدعلی موحد به همت نشر نو منتشر و راهی بازار نشر شده است. نسخه اصلی این کتاب در سال 1974 در انگلستان چاپ شده است. این کتاب، یکی از عناوین مجموعه کتابخانه فلسفه زندگی است که این ناشر چاپ می کند.

اصل این کتاب یا به تعبیر مترجمش رساله، برای اولین بار به صورت مقالاتی در سال 1973 در روزنامه لوموند پاریس چاپ شد. مقالات مذکور مبنای متنی شدند که به انگلیسی فراهم شد. این متن سپس به آلمانی با بسط و گسترش بیشتر چاپ شد. پس از آلمانی هم به زبان فرانسوی ترجمه و چاپ شد. موحد می گوید ایوان ایلیچ در سفری که به ایران داشت، اعتبار متن آلمانی را تأیید کرد و مترجم فارسی اثر هم متن انگلیسی و فرانسوی اثر را پیش چشم داشته است.

عناوین بخش های مختلف یا مقالات این کتاب به ترتیب عبارت است از: بحران انرژی ، صنعتی کردن حمل و نقل ، سرسام سرعت ، ارزش وقت ، سرعت وقت خواره ، انحصار غریزی صنعت ، حد دست نیافتنی ، درجات تحرک ، ارباب یا دستیار؟ ، فقر صنعتی، صنعت زدگی، و بلوغ فنی .

اعتلای میراث روح الله

کتاب اعتلای میراث روح الله با موضوع بازخوانی برگ هایی از کارنامه درخشان جمهوری اسلامی در دوران زعامت حضرت امام خامنه ای به همت اندیشکده برهان منتشر شد. این کتاب که از مجموعه کتاب های اندیشنامه نظام اسلامی و حاصل تلاش جمعی از پژوهشگران اندیشکده برهان است در 149 صفحه و در 7 فصل، از سوی انتشارات دیدمان به زیور طبع آراسته شده است.

شاخص های راه امام خمینی (ره) ، محور جهانی مقاومت ، صیانت از یک جمهوری ، حرکت پرشتاب به سوی مرجعیت علمی ، چشم انداز تمدن سازی ، اقتدارافزایی و عزت مندی در نظام اسلامی و تعالی دینی و معنوی عناوین فصل های 7 گانه این کتاب هستند.

درباره امام خمینی(ره)، پانزده خرداد و مسئله انقلاب

کتاب درباره امام خمینی (ره)، پانزده خرداد و مسئله انقلاب از یک یادداشت، مقدمه نویسنده و چهار بخش تشکیل شده است؛ عناوین این بخش ها عبارت است از: 1. خاطراتی درباره امام و 15 خرداد، 2. خاطراتی دیگر درباره امام خمینی و انقلاب اسلامی، 3. پیوست ها و 4. اسناد، نامه ها و عکس ها.

بخش اول کتاب حاصل دو مصاحبه علی باقری با خسروشاهی در تهران و قم است که در تاریخ های 15 اردیبهشت و 29 شهریور 1372 انجام شده است. خسروشاهی در بخش اول کتاب، به موضوعاتی، چون پیام امام به علمای آذربایجان، ویژگی مهم امام در رهبری نهضت، علت عقب نشینی رژیم در ماجرای انجمن های ایالتی و ولایتی، علت مقاومت رژیم در ماجرای رفراندوم، شاه دست نشانده ای بی اختیار، فضای حاکم بر حوزه ها پیش از 15 خرداد، برخورد حوزه با فدائیان اسلام، حوزه و استقبال از دانشجویان، حوزه و پیگیری مسائل روز، پرهیز امام از مرجعیت، حوزه و شرکت در محافل دانشگاهی، تأثیر شگرف نهضت امام بر تحول در حوزه، عوامزدگی حاکم بر حوزه ها پیش از آغاز نهضت، برخورد مردم ایران و روشنفکران با نهضت، رهبری امام و اعلامیه های دیگر مراجع، جبهه ملی و نهضت مقاومت ملی و 15 خرداد، حزب زحمتکشان دکتر بقایی و 15 خرداد، نقش نهضت آزادی در 15 خرداد، هجرت علما به تهران، موضع امام در برابر دارالتبلیغ، فعالیت های احزاب در 15 خرداد، هیئت های مؤتلفه، جشن آزادی امام در قم، تبلیغات منفی رژیم در قیام پانزده خرداد و نحوه چاپ و پخش اعلامیه های نهضت پرداخته است.

خسروشاهی در بخش دوم به موضوعاتی، چون کشف اسرار، امام خمینی و آیت الله کاشانی، توطئه بازداشت امام، دیدار با شهید سعیدی، حمله به مدرسه فیضیه و پناه به بیت امام، امام خمینی و دارالتبلیغ اسلامی، امام خمینی و حزب خلق مسلمان، امام خمینی و آیت الله لواسانی، ماجرای اعدام سید قطب، امام و نشریات اسلامی، ابلاغ پیام امام به پاپ، پیام امام در کنفرانس اندیشه اسلامی در الجزایر، طرح مرکز فرهنگی اسلامی در اروپا، فعالیت های سفارت ایران در واتیکان، نظریه امام درباره مطبوعات چپ و... می پردازد.

بخش سوم، مجموعه گفتار ها و گفتگو های وی در مراکز علمی و فرهنگی یا نشریات داخلی است که شامل موضوعاتی، چون شب 15 خرداد خرداد 1342 (نوشتاری از مرحوم حجت الاسلام والمسلمین دکتر علی حجتی کرمانی)، احیای فقه سیاسی (سخنرانی در میزگرد کنگره بین المللی امام خمینی(ره) و احیای تفکر دینی)، ایستاده بر تاریخ؛ نهضت و شخصیت امام خمینی (ره) (گفتگو با ماهنامه معارف قم)، بزرگترین مرد تاریخ معاصر (گفتگو با روزنامه قدس)، بیانات تاریخی امام پس از آزادی از زندان (منتشر شده در روزنامه اطلاعات)، نقش امام در سطح جهان (گفتگو با مسئولان موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی در قم) است.

بلاغه المراد فی طریق الاوراد

این کتاب اثر چاپی از نسخه خطی است که عیدعاشق خوشانی آن را به نگارش درآورده است. محقق این اثر زهیر طیب بوده و انتشارات تراث اسلامی آن را در 324 صفحه و با شمارگان 500 نسخه چاپ کرده است. این اثر یکی از متون کهن نویافته از دل کتابخانه های ترکیه کشف شده و این نوشتار درباره معرفی ویژگی های اثر یادشده است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
مدیرعامل سابق موسسه نمایشگاه های فرهنگی معتقد است با وجود مشکلاتی که امروز صنعت نشر را درگیر کرده، دولت می تواند با تشویق ناشران به همکاری و تشکیل گروه، به مدیریت مشکلات کمک کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۵ سایت های دیگر : روزنامه خراسان

امیرمسعود شهرام نیا؛ مدیرعامل سابق موسسه نمایشگاه های فرهنگی در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، عنوان کرد: در بسیاری از کشورهای دنیا به خصوص کشورهای توسعه یافته، تشکیل گروه های انتشاراتی و ادغام موسسات و شرکت های مختلف حوزه نشر موضوع متداولی است که به هم افزایی این موسسات و کاهش هزینه های مجموعه ها کمک می کند.

وی با بیان اینکه این اقدام موجب تاثیرگذاری گسترده و بیشتر مجموعه ها می شود، افزود: نمونه های فراوان این اقدام را در حوزه های هتل داری و حمل و نقل شاهد هستیم؛

اکنون برخی از ناشران فقط در حوزه چاپ سنتی فعال هستند، از سویی شرکت های جدیدی آمده اند که با رسانه های جدید کار می کنند که در این میان هم افزایی و تلفیق می تواند محتوای آن ها را رسانه ها و نرم افزارهای جدید عرضه کند

زمانی که یک مجموعه در حوزه ای ظرفیت دارد، به جای اینکه با رقیب خود رقابت منفی داشته باشد، یک نوع همکاری و هم افزایی تعریف می کنند و کارتل اقتصادی بزرگ تری می شوند که این کار بسیار متداول است.

شهرام نیا ادامه داد: اما مساله اینجا است که چنین کاری در ایران چندان جا نیفتاده است. بخشی از این وضعیت به روحیه ایرانیان بازمی گردد که کمتر اهل مشارکت و همکاری هایی از این دست هستند، همچنین در میان برخی بازاریان این مثال وجود دارد که اگر شریک خوب بود، خدا برای خودش شریک می گرفت.

وی با اشاره به ناموفق بودن چنین تجربه هایی در ایران، توضیح داد: به نظر من افراد با چنین استدلال های نه چندان به روز و به دلیل مشکلات و تجربه های تلخ از این گونه همکاری ها فرار می کنند. شاید بتوان گفت که اصولا فرهنگ کار جمعی و تلفیق شدن در کشورما ضعیف است.

لزوم تقویت گروه های نشر
شهرام نیا با بیان اینکه همکاری های مشترک در حوزه نشر باید تقویت شود، گفت: در حوزه نشر این همکاری کمرنگ تر و ضعیف تر است، بخشی به دلیل فضای فرهنگی و بخش دیگر به این دلیل است که کسی در این مسیر پیشقراول و پیشگام نشده است.

وی ادامه داد: شاید بتوان گفت که در برخی مقاطع به دلیل یکسری حمایت دولتی و یارانه هایی که در مقاطع مختلف وجود داشته است، این همکاری ها دردسرهایی ایجاد می کرد که افراد ترجیح دادند به سمت این نوع همکاری ها نروند.

مدیرعامل سابق موسسه نمایشگاه های فرهنگی درباره ضرورت همکاری اهالی نشر در این بازه زمانی گفت: در شرایط کنونی که نشر با مشکلات جدی مواجه

البته در سال های اخیر برخی ناشران در کنار هم قرار گرفته اند و شرکت هایی در زمینه توزیع کتاب یا تاسیس فروشگاه های کتاب راه اندازی کرده اند که اتفاق خوبی است

است؛ از چالش های جدی فضای عمومی اقتصاد بین الملل در حوزه نشر، تا نشر دیجیتال، افزایش قیمت ارز و افزایش قیمت کاغذ فرصت خوبی است که چنین فضاهایی تقویت شود و تجربه های موفقی شکل گیرد.

شهرام نیا با اشاره به لزوم هم افزایی ناشران بخش های مختلف نیز توضیح داد: اکنون برخی از ناشران فقط در حوزه چاپ سنتی فعال هستند، از سویی شرکت های جدیدی آمده اند که با رسانه های جدید کار می کنند. در این میان هم افزایی و تلفیق می تواند محتوای آن ها را رسانه ها و نرم افزارهای جدید عرضه کند.

وی تاکید کرد: از سوی دیگر ناشرانی هستند که در یک یا دو حوزه تخصصی کار می کنند و همراه شدن آن ها با ناشران تخصصی حوزه های دیگر می تواند به هم افزایی بین آن ها کمک کند.

موضوعی که جدی گرفته نمی شود
شهرام نیا با بیان اینکه جای موسسات گروهی نشر در این صنعت خالی است، گفت: به نظرم باید ناشران را در این کار فعال کرد، حتی در برخی مواقع دولت می تواند اهرم های تشویقی و برنامه های حمایتی برای ناشران در نظر بگیرد تا به فعالیت در این حوزه و کارهای مشارکتی ترغیب شوند.

وی افزود: البته در سال های اخیر برخی ناشران در کنار هم قرار گرفته اند و شرکت هایی در زمینه توزیع کتاب یا تاسیس فروشگاه های کتاب راه اندازی کرده اند

ر داخل کشور نیز شرکت هایی وجود دارند که اغلب به صورت خانوادگی اداره می شوند، البته موضوع همکاری این گروه ها، نشر نیست بیشتر به این دلیل است که بتوانند از سهمیه کاغذ با چند اسم استفاده کنند

که اتفاق خوبی است هر چند به نظرم باید مراقب بود که حاشیه هایی ایجاد نکند و بقیه صنف را دچار مشکل نکند.

شهرام نیا با اشاره به برخی از تجربیات بین المللی در زمینه تشکیل موسسات گروهی نشر، عنوان کرد: یک شرکت معتبر آلمانی در شهر دوسلدورف به نام بلتز، قرار دارد که چند ده میلیون مشترک کتاب، مجله و روزنامه دارد و حاصل تبدیل شدن موسسات انتشاراتی مختلف در یک برند مشخص است که کار توزیع را دنبال می کند. همچنین نشر پیرسون در انگلستان، الزویر در هلند از این دست نمونه ها هستند.

وی تاکید کرد: البته در کشور ایتالیا نیز مجموعه ای از ناشران و شبکه توزیع وجود دارد که موفق هستند، در روسیه نیز موسسه انتشاراتی بیبلیوگلوبوس فعالیت می کند که با چند ناشر و گروه انتشاراتی در زمینه تولید و انتشار و توزیع کتاب همکاری دارد.

شهرام نیا درباره فعالیت برخی از این گروه ها در ایران نیز گفت: در داخل کشور نیز شرکت هایی وجود دارند که اغلب به صورت خانوادگی اداره می شوند، البته موضوع همکاری این گروه ها، نشر نیست؛ بیشتر به این دلیل است که بتوانند از سهمیه کاغذ با چند اسم استفاده کنند، یا اینکه در نمایشگاه غرفه های مختلف با اسامی متفاوت داشته باشند.

به گفته وی، این شرکت های خانوادگی نشر معمولا محدود به همکاری های چندجانبه است و بیشتر از اینکه هولدینگ باشد، یک بنگاه خانوادگی است که در چین و ژاپن نمونه آن ها زیاد است و به معنای شراکت و موسسات انتشاراتی گروهی نیست.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
اکبر صحرایی گفت: برای پیگیری شکایتم از ناشر لبنانی که کتاب تپه جاویدی و راز اشلو را به زبان عربی ترجمه کرده بود با دارلحضاره اسلامیه قرارداد می بندم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۵

اکبر صحرایی، از نویسندگان حوزه دفاع مقدس به خبرنگار مهر گفت: در حال انعقاد قرارداد با انتشارات دارلحضاره اسلامیه بیروت هستم تا بتوانم از این طریق مانع ترجمه بدون مجوز آثارم به زبان عربی بشوم.

وی با اشاره به این که کتاب تپه جاویدی و راز اشلو از سوی یک ناشر لبنانی به اسم دارلمعارف اسلامیه الثقافیه بدون اطلاع من به زبان عربی منتشر شده است، افزود: مجوز پخش فارسی این کتاب در اختیار انتشارات ملک اعظم بود و فکر می کردم شاید کار این انتشارات باشد اما پس از پیگیری ها متوجه شدم که ناشر لبنانی بدون اجازه اقدام به ترجمه اثرم و انتشار آن کرده است.

نویسنده کتاب تپه جاویدی و راز اشلو یادآور شد: جالب است که این انتشارات اسم من را به عنوان تدوین گر روی جلد کتاب درج کرده اند. آن ها حتی نسخه PDF کتاب را هم در سایت خود قرار داده است و کاربران می توانند آن را به صورت رایگان دانلود کنند. روی جلد این کتاب شماره 19 درج شده است و این می تواند به معنای آن باشد که آن ها 19 کتاب دیگر حوزه دفاع مقدس را هم به همین شیوه ترجمه و منتشر کرده اند.

صحرایی با ابراز تاسف از این که برخی سایت های داخلی نیز اقدام به فروش این اثر کرده اند، افزود: وقتی ترجمه تپه جاویدی و راز اشلو به زبان عربی را در یک سایت فروش کتاب دیدم، اقدام به خرید این کتاب کردم و در کمال تعجب دیدم که کتاب را تا در منزل هم آوردند و تحویل دادند! وزارت ارشاد اسلامی می گویند که می توان جلوی فروش ترجمه غیر قانونی این کتاب را در داخل کشور گرفت اما به دلیل نپذیرفتن قانون کپی رایت نمی توان ناشر متقلب عربی را تحت پیگرد قانونی قرار داد.

به گفته وی، نپذیرفتن قانون کپی رایت از سوی ایران باعث شد که لبنانی ها از این خلاء سوء استفاده کنند و امکان شکایت کردن از آن ها نیز وجود نداشته باشد. آن ها همچنین آثاری چون من زنده ام نورالدین پسر ایران و دا را هم به همین شیوه ترجمه و منتشر کرده اند!

صحرایی اظهار کرد: به دلیل همین خلاء امکان شکایت از ناشر عربی را ندارم اما تصمیم گرفتم تا با دارلحضاره اسلامیه که از ناشران لبنانی است قراردادی را منعقد کنم تا بتوانم در صورت انتشار غیر قانونی آثارم به زبان عربی، از آن ها شکایت کنم.

کد خبر 4549577

شیما دنیادار رستمی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
قادر آشنا در جریان بازدید از انتشارات سوره مهر با اشاره به اهمیت حضور ناشران انقلاباسلام و دفاع مقدس در نمایشگاه های بین المللی گفت: باید تلاش کنیم تا ناشران در این حوزه حضور مؤثرتری داشته باشند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۵

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل روابط عمومی موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران، عبدالحمید قره داغی؛ مدیرعامل انتشارات سوره مهر دراین بازدید با اشاره به برنامه ها و تولیدات این انتشارات گفت: تاکنون با برنامه ریزی هایی که صورت گرفته توانسته ایم در 7 دوره برگزاری نمایشگاه کتاب تهران به عنوان ناشر برگزیده انتخاب شویم.

تمام تلاش ما این است که آثار ادبیات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به شکل مناسب و ویژه عرضه شود و اعتقاد داریم سهم خود را در این حوزه پررنگ تر کنیم.

مدیرعامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران نیز در این دیدار با اشاره به چاپ و توزیع کتاب در کشور گفت: اگر بخواهیم به توزیع به عنوان یک ویترین مناسب برای عرضه کتاب در کشور توجه کنیم باید قبل از چاپ کتاب به فکر توزیع و مخاطب آن باشیم.

آشنا در ادامه گفت: برای توسعه نشر ایران در عرصه بین الملل باید بازارهای جهانی و کشورهای اطراف که با تمدن و فرهنگ ما نزدیکی دارند را از دست ندهیم. اکنون بیش از گذشته خلأ حضور ناشران در حوزه انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت در نمایشگاه های بین المللی احساس می شود. باید تلاش کنیم تا ناشران در این حوزه حضور مؤثرتری داشته باشند.

مدیرعامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران با اشاره به آثار ایرانی قابل عرضه در نمایشگاه های بین المللی گفت: نگاه ما باید به گونه ای باشد تا عناوین کتاب های ایرانی به زبان های دیگر چاپ و منتشر شود. کشورهای اطراف ما به شدت به این حوزه علاقه مند هستند.

قائم مقام نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در ادامه گفت: انقلاب اسلامی مبنای فعالیت های ما است که با حوزه دفاع مقدس و مقاومت معنا پیدا می کند. در بخش بین الملل به دنبال آن هستیم تا فضای رقابتی برای ناشران ایجاد کنیم تا به شکل مناسب آثار و کتاب های ایرانی در آن سوی مرزها عرضه شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
مدیرمسئول نشر علوم دانشگاهی با ارسال یادداشتی به ایبنا به سخنان رییس اتحادیع کاغذ و مقوا واکنش نشان داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۵ سایت های دیگر : فرهنگ امروز چاپ و زندگی

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، محمدتقی عرفان پور؛ مدیر نشر علوم دانشگاهی با ارسال یادداشتی به ایبنا به سخنان حسین میرباقری؛ رییس اتحادیه کاغذ و مقوا مبنی بر چرایی واگذاری توزیع کاغذ به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پاسخ داده است.

متن این یادداشت به شرح زیر است؛

جناب آقای حسین میرباقری
با سلام احترام
پیرو درج مصاحبه با جناب اقای حسین میرباقری ریاست محترم اتحادیه کاغذ فروشان تهران، مندرج در خبر مورخ 15/11/97 توضیحات ذیل جهت آگاهی عموم به اطلاع می رسد:

"توزیع کاغذ دست اعضاء اتحادیه کاغذ و مقوا نیست و آن کار به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سپرده شده است"
پیرو مشکلات پیش آمده در عرضه کاغذ و افزایش روز افزون قیمت ها، موجب افزایش نگرانی اصحاب فرهنگ و هنر گردید واین موج نگرانی مدیران فرهنگی جامعه را متوجه آسیب های متاثر از آن کرد .

این موضوع در هیئت دولت پیگیری و متعاقب آن و با توجه به مسئولیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه نشر، اقدام به تشکیل کار گروهی تحت عنوان " کارگروه ساماندهی کاغذ " متشکل از نمایندگان:

وزارت صمت (صنعت معدن تجارت)
بانک مرکزی جمهوری اسلامی
گمرک جمهوری اسلامی
سازمان حمایت از مصرف کننده
سازمان تعزیرات حکومتی
انجمن وارد کنندگان کاغذ
معاونت های تخصصی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزارت آموزش و پرورش
اتحادیه های صنفی نشر و مطبوعات
اتحادیه چاپخانه داران
و نماینده تام الاختیار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ازشهریور ماه 1397 فعالیت خود را آغاز نمود.

مسئولیت این کارگروه سیاست گذاری در مورد تامین و توزیع کاغذ مورد نیاز حوزه نشر تعیین گردید و دراین چارچوب مقرر گردید امرتوزیع کاغذ حوزه نشر در چارچوب سامانه ای انجام و تخصیص کاغذ واگذاری به ناشران در این سامانه انجام پذیرد.

شایان ذکر است که این کارگروه هیچ مسوولیتی در تامین و توزیع کاغذ غیر چاپ را ندارد. مسوولیت اختصاص کاغذ به ناشران به عهده نماینده معاونت فرهنگی وزارت فرهنگگ و ارشاد اسلامی و اجرای مصوبه تخصیص به اتحادیه شرکت های تعاونی ناشران کشور آشنا محول شده است .

براساس آمارهای رسمی، در طول سال تا سقف 350 هزار تن کاغذ وارد می شود و از این میزان حداکثر 60 هزار تن در حوزه نشر مصرف می شود .

جناب آقای حسین میرباقری در این مصاحبه تمام مشکلات بوجود آمده در بازار کاغذ را متوجه سامانه توزیع کاغذ دانستند و محدوده تحت مدیریت خود را مبرا از هر گونه ایراد و اشکال دانستند و بدون در نظر گرفتن مسولیت وزارت صنعت تمام گرفتاری های موجود را متوجه این سامانه و کاغذ مورد مصرف حوزه نشر دانستند.

همان کاغذی که بندی 140-130 هزار تومان بوده, اکنون 430 هزار تومان رسیده متاسفانه ایشان جایگاه خود را عوض کردند، ایشان باید پاسخ دهند چرا قیمت ها چنین شده است؟ کاغذ توسط چه کسی با این قیمت به فروش می رسد؟ به عنوان مسئول اتحادیه کاغذ و مقوا چرا کنترل و نظارتی به رفتار همکاران خود ندارند؟

در بخش دیگری فرمودند: با تجربه چند ماه اخیر کسی توانست به بازار کمک کند؟ اگر این کار نشده است، پس چرا کار را به اتحادیه نمی سپارند؟

جناب آقای میرباقری، این سوال را شما پاسخ دهید. چرا به انبارهای همکارانتان سر نزدید؟ چرا گزارشی از تخلفات همکارانتان را به مراجع نظارتی ارسال نگردید؟

طی شش ماه گذشته بیش از 90 درصد کاغذ و مقوای مورد مصرف همکاران ما در تهران و شهرستان از طریق 600 واحد صنفی تحت پوشش شما تامین شده است. شما می توانید از هر واحد صنفی تحت نظر خودتان طی شش ماه گذشته 3 فاکتور رسمی به نام همکاران ما ارائه کنید؟

جناب آقای میرباقری از خودتان سوال کردید کاغذ 430 هزار تومان از کدام محل به بازار تزریق می شود؟ یا خدای ناکرده می خواهید ادعا کنید که خبر ندارید؟ واقعا اگر خبر ندارید چرا تا این حد ادعا دارید؟

شما فرمودید: پاسخگو هستید و می توانید بازار را کنترل کنید. جناب آقای میرباقری؛ کسب اطلاع از میزان و چگونگی کاغذ وارداتی به گمرک کشور کار سختی است؟ چرا پیگیری نمی کنید؟ چرا دستورالعمل اجرائی برای همکاران خود صادر نمی کنید؟ به چه دلیل کاغذی که همکاران شما با ارز 4200-3800 وارد کردند امروز به نقل از شما هر بند 430 هزار تمان به فروش می رسد؟

در بخش دیگری فرمودید: تمام اختیارات اتحادیه به ارشاد سپرده شده است. جناب آقای میرباقری؛ اختیار سیاست گذاری در تخصیص ارز با نرخ مصوب به عهده دولت است. مصرف کاغذ در حوزه نشر و مطبوعات در کارگروهی متشکل از مدیران تصمیم گیر دولتی و انجمن واردکنندگان کاغذ اتخاذ می شود.

شما از نماینده انجمن واردکنندگان سوال بفرمایید آیا تا کنون یک نفر از اعضاء انجمن شما پروفرمای ورود کاغذ به کار گروه ارائه کردند که پذیرفته نشده باشد؟ همکاران شما بازار را آشفته کردند، چرا شما برای تنظیم بازار اقدامی نکردید؟

در بخش دیگری فرمودید: اسناد این حوزه در واگذاری کاغذها باید به صورت شفاف منتشر شود کاملا با شما موافقیم و یک نوبت هم فهرست دریافت کنندگان کاغذ توسط سخنگوی کار گروه کاغذ منتشر شده است و نوبت بعدی هم به زودی منتشر می شود. ما اعتقاد داریم امکان خطا و اشتباه در توزیع و واگذاری کاغذ وجود دارد و جای بازنگری و اصلاح دارد. جناب آقای میرباقری، نمی شود تمام اقدامات انجام شده سامانه توزیع کاغذ را زیر سوال برد.

جناب آقای میر باقری: شما چرا شفاف سازی نمی کنید؟ چرا فهرست واردات و توزیع کاغذ را بطور کامل و شفاف منتشر نمی کنید؟ واقعا چه کسانی این میان نفع می برند؟ همکاران ما در حوزه نشر یا اعضاء اتحادیه شما؟ فهرست کاغذهای واگذاری به ناشران یک نوبت منتشر شده و شما حتما مشاهده فرمودید؟ چند نفر غیر ناشر کاغذ گرفتند؟ لطفا اعلام بفرمائید.

شما فرمودید: بسیاری از این حواله ها در بازار آزاد فروخته شده است. جناب آقای میرباقری بازار دست شما است، چرا یکی از این فروشندگان حواله ها را معرفی نمی کنید؟ همان همکاران شما چرا گزارشی از این تخلف را به نهادهای نظارتی جنابعالی گزارش نمی کنند؟ چرا جنابعالی به عنوان بالاترین مقام صنفی برخورد نمی کنید ؟

بر اساس قانون نظام صنفی همکاران شما حق دارند حداقل 3٪ و تا سقف 10 درصد از قیمت کالا را به عنوان سود خود در نظر بگیرند. همکاران شما اعلام کردند به چه دلیلی ما برای مغازه هایمان مالیات بدهیم. به همان دلیل که کاغذ هر بند 130 هزار تومان را 430 هزار تومان می فروشند.

جناب آقای میرباقری این کاغذها توسط چه کسانی در بازار فروخته می شود؟ جهت اطلاع همگان به عرض می رساند اتحادیه شرکت های تعاونی کشور، توزیع کاغذ را با سود 1/5 درصد بفروش می رساند، فاکتور رسمی هم صادر می کند و مالیات قانونی آن را هم پرداخت می کند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
از تعطیل شدن همسایه می گویند، از دلگیری مشتریان به خاطر قیمت ها و از قاچاقچیانی که به کتاب صدمه می زنند. اما ناشری هم می گوید فروش از پارسال بهتر است. یک کتاب فروش هم اظهار می کند: مردم شاید کمتر می توانند کتاب بخرند اما می خرند و دنبال کتاب هایی که می خواهند، می آیند.

به گزارش ایسنا، بعد از راسته خیابان انقلاب به عنوان مرکز خرید کتاب تهران، خیابان کریمخان میزبان کتاب و کتاب خوان هاست. می توان فروشگاه های کتاب و دفتر نشر تعدادی از ناشران را در این خیابان دید.

تخفیف؛ نقاب قاچاقچیان کتاب در مترو!

کتاب فروشی نشر نسل نواندیش با کمی فاصله از کتاب فروشی های این منطقه قرار دارد، اما به گفته مسئول فروشگاه، سابقه این نشر اجازه نمی دهد تا دور بودن از بازار کتاب، میان آن ها و مخاطبان شان فاصله ای بیندازد.

در عین حال، افزایش قیمت کتاب ها این روزها هم دلیل اندوه ناشر است و هم مخاطبان. این کتاب فروش در این باره می گوید: به خاطر قیمت بالای کاغذ، قیمت ها افزایش روافزونی دارد و به این ترتیب اولویت خرید مردم هم طبعاً کتاب نیست. قیمت کاغذ که قبلاً زیر 100 تومان بود، حالا در بازار آزاد به بالای 300 تومان رسیده است.

او می افزاید: ما جز کتاب فروشی هایی هستیم که کتاب را به قیمت پشت جلد می فروشیم و تغییر قیمتی در آن ها نمی دهیم و کارهایی را که از گذشته مانده با همان قیمت قبل که پشت جلد است، می فروشیم، هرچند که برای مان ضرر بیشتری دارد. اما یک سری اخلاقیات هست که باید رعایت شود. ولی بعد اگر همان کتاب را بخواهیم چاپ کنیم، یا کاغذ به راحتی پیدا نمی شود یا با قیمت چندبرابر کاغذ باید تجدید چاپ شود. در نتیجه تیراژ هم باید پایین تر بیاید. حالا یک عده که اهل کتاب هستند این را درک می کنند، اما توضیح دادن این موضوع به عده ای دیگر واقعاً دشوار است، چون فکر می کنند سوءاستفاده ای صورت گرفته است.

این کتاب فروش در ادامه به افزایش شدید قیمت کتاب های نفیس هم اشاره و بیان می کند: مثلاً ناشران دیگر هستند که ما از آن ها کتاب های نفیس می خریم و افزایش قیمت شان طوری است که امروز یک کتاب را به نسبت چند ماه قبل باید با قیمتی چندبرابری خریداری کنیم و مشتری وقتی این را می بیند که دیروز یک کتاب را با قیمت قبل و ارزان تر خریده و امروز شاهد افزایش خیلی زیاد قیمت جدید است، حتی اگر چیزی هم نگوید قطعاً از ما دلخور می شود و می رود. این در صورتی است که کتاب نفیس، کتابی است که قیمت ندارد و من می توانم آن را به قیمت روز بفروشم.

او با ابراز ناراحتی از کاهش گردش نقدینگی در بازار کتاب می گوید که بعضی از همکاران شان حتی ناچار به تعدیل نیرو شده اند.

در میان کتاب هایی که بیشتر در قالب عمومی و از تمام موضوعات هستند، اغلب کتاب هایی با موضوعات روانشناسی موفقیت و کسب وکار دیده می شود که از جمله شناخته شده ترین آن ها کتاب های دارن هاردی هستند.

مسئول کتاب فروشی نیز از جمله پرفروش ترین کتاب ها، به آثار دارن هاردی اشاره می کند و می گوید: هفته گذشته یک نفر به من مراجعه کرده بود که کتابی از دارن هاردی را کمتر از 10 هزار تومان خریده بود اما کتابش مشکل چاپی داشت. ما همیشه کتاب هایی را که از نشر در هرجا خریده شده و مشکلی داشته باشد، تعویض می کنیم. اما این کتاب کپی بود و فقط ظاهرش شبیه کتاب های ما بود. مشتری می گفت که آن را از مترو و با 50 درصد تخفیف خریده است. با این وجود من کتابی به او هدیه دادم، چون اصلاً نمی دانست که این کتاب کپی بوده است. اصلاً خیلی از مردم عادی اطلاعی از کتاب های غیرمجاز ندارند و راهی که می تواند سبب جلوگیری از این وضعیت شود این است که خود ناشر باید هزینه کند و وقت بگذارد و حتی بگردد و ببیند کجاها آن را می فروشند و پیگیری کند تا از چاپ کتاب های قاچاق جلوگیری شود. حتی خیلی از کتاب های پرفروش ما از جمله رمان های آقای مودب پور است که غیرمجاز چاپ شده؛ او به جای نوشتن رمان زمان زیادی را صرف پیدا کردن این می کند که کجا کتاب هایش را به طور غیرقانونی چاپ می کنند.

او در پایان صحبت هایش می افزاید: اگر دست فروش این کار را می کند کاری نمی شود کرد، اما جایی که مثل مترو دولتی است، این طور نیست. چرا مسئولانی که با این کتاب فروشی ها قرارداد می بندند هیچ نظارتی بر فروش آن ها ندارند؟ انگار برای مترو فقط این کافی است که مراجعه کننده اجاره اش را پرداخت کند. آیا این که چه می فروشد، مهم نیست؟ در صورتی که برای ما ناشران خیلی سخت گیری می شود. این درحالی است که مردم به ما اعتراض می کنند که چرا شما تخفیف نمی دهید؛ اما این ها را نمی دانند. این ها چیزهایی است که از سوی متولیان پیگیری می شود اما حل نمی شود.

تعطیلی در همسایگی

در شهری که خیلی از کتاب فروشی هایش تقریباً یک شکل و پر از کالاهای دیگر شده اند این که یک کتاب فروشی مخاطبان را کمی به یاد گذشته بیندازد شاید جذاب باشد؛ قفسه هایش شبیه بقیه خیلی جدید و شیک نباشد، اما کتاب ها با نظم خاصی دیوار تا دیوار مغازه را پر کرده باشند.

صاحب کتاب فروشی شاهنامه می گوید که استاد دانشگاه بوده و حالا چند سالی است که در این کتاب فروشی مشغول است. وقتی از وضعیت کتاب از او پرسیده می شود، می گوید: فروش که خوب نیست. وضعیت کاغذ و توان خرید مردم باعث شده که کتاب فروش چندانی نداشته باشد.

محمدی از حال بد بازار کتاب به تعطیل شدن کتاب هایی در چند پلاک و چند کوچه آن طرف ترش اشاره و بیان می کند: در همین چند سال اخیر، چهار کتاب فروشی در این خیابان شامل نشر نی، نشر رود، نشر آبی و نشر مطبوعات تعطیل و بسته شدند.

او می افزاید: هیچ وقت کتاب برای همیشه تعطیل نمی شود چون کتاب برای دوستدارانش روح زندگی است اما شاید به طور مقطعی این اتفاق بیفتد.

این کتاب فروش در پاسخ به این که کدام کتاب را در چند وقت اخیر بیشتر فروخته است، می گوید که فروش خوب نبوده که او بتواند بگوید چه کتابی بیشتر فروش رفته است؛ از صبح می آییم و می نشینیم و هیچ خبری هم نیست؛ بعضی روزها حتی دشت هم نمی کنیم ، این را می گوید اما باز بی آن که از همراهی با کتاب ناامید باشد، بدرقه مان می کند.

آزادی قاچاقچی ناشران را اسیر کرده

چرخ وفلک روزگار برای ناشران انگار طور دیگری می گردد و ناشرانی هم که حتی بیشتر از بقیه دست شان به دهان شان می رسد اوضاع خیلی بر وفق مرادشان نیست. می گویند فرق چندانی نمی کند که کدام نشر باشی، این اوضاع به همه صدمه می زند. شاید آب اصلاً از سرچشمه قطع است!

مدیر کتاب فروشی یکی از نشرهای قدیمی درباره وضعیت فروش کتاب می گوید: همه چیز ناشی از اقتصاد مملکت است و همه شاهد افزایش روزافزون قیمت ها هستیم. متأسفانه کتاب آخرین کالایی است که مردم می خرند و از همه بیشتر کتاب است که ضربه می خورد. این وضعیت خیلی هم ربطی به ناشر ندارد اما ناشران کوچک بیشتر ضربه می خورند.

او با اشاره به صدمه ای که جریان قاچاق کتاب به ناشران زده است، اظهار می کند: همه ناشران از این قضیه ضربه خیلی زیادی خورده اند و با وجود این که همه ناشران پیگیری کرده اند، عملاً انگار پیشرفتی حاصل نشده است.

این کتاب فروش می افزاید: یکی از سردمداران زیراکس و قاچاق کتاب اخیراً دستگیر شد اما با پرداخت فقط 80 میلیون تومان او را آزاد کردند؛ 80 میلیون برای او هشت تا یک ریالی هم نیست و حالا باز هم دارد به کارهایش ادامه می دهد. او چندین انبار کتاب های مشکل دار و قاچاق و علاوه بر آن حتی مشروب هم در آن انبارها داشته است.

او درباره دیگر مشکلات ناشران که باعث کاهش فروش کتاب شده است، اظهار می کند: یکی از مشکلاتی که همیشه هم بوده، ممیزی و سانسور است. وقتی کتابی که با هزار صفحه چاپ شده، 200 صفحه سانسور دارد، اگر به هر کدام از مشتری ها بگویم که 200 صفحه از کتاب سانسور شده، قطعاً نمی خرد. این درحالی است که به یک سری دیگر از ناشران به راحتی مجوز داده می شود و بدون سانسور همان کتاب را چاپ می کنند.

ببینیم آسمان هر کجا آیا همین رنگ است؟

اما انگار آسمان همه جا هم یک رنگ نیست! در اوضاعی که هر کس از گوشه ای از کتاب نان می خورد، از روزگار ناراضی است، برخی می گویند که اتفاقاً اوضاع خوب است و نشر دارد حرفه ای می شود.

احوال پرسی از اوضاع کتاب به نشر ثالث می رسد. محمدعلی جعفریه، مدیر این نشر در پاسخ به سوالی درباره وضعیت و میزان افت فروش کتاب در شرایط فعلی، می گوید: اتفاقاً شرایط فروش کتاب شرایط خوبی است، حتی از پارسال هم بهتر است، چون دارد به سمت حرفه ای تر شدن می رود. حالا یک مشکلی هم هست به اسم کاغذ. وزارت ارشاد و اتحادیه ناشران و کتاب فروشان دارند کاغذهای وارداتی را کنترل می کنند تا به دست مصرف کننده واقعی برسد، اما متأسفانه نظارت خوبی بر توزیع کاغذ نیست و کاغذها از بازار آزاد و ظهیرالاسلام سر درمی آورند. اگر دولت بتواند نظارت خوبی بر آن ها داشته باشد که کاغذها مسیر مصرف درست را دنبال کنند عملاً مشکلی وجود ندارد. حتی مجوز چاپ هم بهتر داده می شود.

او می افزاید: الان تنها حوزه ای که می توان در آن احساس امنیت کرد، حوزه فرهنگ است. حوزه فرهنگ در ایران بهترین و ارزان ترین حوزه است. هیچ حوزه ای به این شکل نیست. اگر بتوانیم حوزه فرهنگ را حفظ کنیم، می توانیم از خیلی از لغزش هایی که ممکن است یک اجتماع در شرایط و مشکلات موجود با آن ها مواجه باشد، جلوگیری کنیم.

جعفریه همچنین معتقد است یک نشر سنتی داریم و یک نشر صنعتی و در حال حاضر در دوره گذر از نشر سنتی به نشر صنعتی هستیم.

این ناشر درباره قاچاق کتاب که منجر به صدمه وارد شدن به بسیاری از ناشران شده است، می گوید: مردم دیگر به دست فروشان مراجعه نمی کنند. کتاب های قاچاق هم جمع آوری شده و سردمداران شان را هم گرفته اند. در این چند ماه دیگر کتاب قاچاق چاپ نشده. حالا خریداران به مراکز اصلی که ناشران هستند مراجعه می کنند و بازار کاذب کتاب دارد کمرنگ می شود.

این روزها کتاب فروشی ها فقط کتاب فروشی نیستند و البته همین باعث شده است کسانی هم که خیلی کاری به کار کتاب ندارند، مراجعه شان به این مراکز به تکرار برسد. در کنار کتاب، گردنبند، گوشواره، بشقاب، کیف و ... عرضه می شود و خود کتاب فروشی ها هم دارند فضای سابق شان را به جایی شبیه به کافه ها می دهند. البته این تغییر چهره اغلب به سود صنف کتاب فروش بوده است و مردم اگر کتاب نخرند اقلاً چیزهای دیگری که می خرند یا اقلاً به همراه جمع دوستان در کافه که جمع می شوند.

محمدعلی جعفریه در پاسخ به این که آیا چنین فضاهایی اصلاً در شأن کتاب است، اظهار می کند: شأن یک مقوله جدا است. کسی که ناشر یا کتاب فروش شده حتماً شأن کتاب را می داند و دارد. کتاب فروش و ناشر صاحب یک کالای فرهنگی هستند و فروشگاه کتاب یک سوپرمارکت فرهنگی است. همه جای دنیا هم یک کافه کتاب در کتاب فروشی ها دارند. پس ما خارج از این نیستیم و در آن جا هم بخشی وجود دارد تحت عنوان گیفت که کالاهای فرهنگی در کنار کتاب عرضه می شود.

او همچنین می گوید: ما یک شرایط بحرانی داریم که الان مردم مشکل دارند و سراغ کتاب نمی آیند. اما برای خیلی ها هنوز هم کتاب نسبت به کالاهای دیگر الویت دارد و بستگی به فرد دارد. ما فقط به عنوان ناشر می توانیم از سود مالی خود کم کنیم تا مصرف کننده بتواند کتاب بخرد و این یک توافق است بین اهل قلم. مردم اگر احساس نیاز کنند کتاب را تهیه می کنند. اگر نه هم، حتی اگر کتاب رایگان هم باشد، نمی خرند.

مردم هنوز کتاب می خرند

هنوز ! اسم شان را متناسب انتخاب کرده اند. می توانی رو به کتاب های مورد علاقه ات بنشینی، کتابی را که به دنبالش می گشتی در دست بگیری و گوشت را برای شنیدن موسیقی در حال پخش تیز کنی.

وقتی از مسئول کتاب فروشی درباره حال و روز فروش کتاب ها پرسیده می شود، می گوید: به هرحال قیمت کتاب به نسبت دو ماه قبل خیلی تغییرات اساسی داشته است و همین طور تصاعدی در حال زیاد شدن است. هیچ قاعده ای برای زیاد شدن قیمت کتاب از یک چاپ به چاپ بعدی وجود ندارد. هر نفر هرچقدر که می خواهد به قیمت کتاب اضافه می کند چون قیمت کاغذ همین طور بالا می رود و معلوم نیست هر کتابی که تجدید چاپ می شود دقیقاً از کدام کاغذ خریداری شده است. برای همین آشفتگی به وجود آمده. از طرفی هم در خرید کتاب از سوی مخاطب تأثیر دارد و کتابی که گران باشد حتی با این که مخاطب دوست دارد اما نمی تواند آن را بخرد. ولی اصولاً خرید کتاب خیلی افت نکرده است. مردم شاید کمتر می توانند کتاب بخرند اما می خرند و دنبال کتاب هایی که می خواهند، می آیند و در سبد خرید هفتگی شان یک یا چند کتاب هست.

او درباره فضای این کتاب فروشی نیز بیان می کند: ما در این جا فقط کتاب می فروشیم برخلاف دیگر کتاب فروشی هایی که در سال های گذشته شروع کرده اند به فروش صنایع دستی مثل بشقاب و غیره. در کتاب فروشی های آپارتمانی مثل ما فقط افرادی که ما را می شناسند وارد می شوند، و هر مشتری گذری وارد نمی شود و این باعث می شود تا شلوغی کتاب فروشی هایی را که در خیابان وجود دارند نداشته باشیم. از آن طرف آدم هایی هم هستند که مخاطب خاص این جا هستند. از طرفی کتاب فروشی های دیگر به خاطر صنعتی شدن شان و واردکردن چیزهای دیگری به جز کتاب، حجم زیادی آدم را داخل خودشان جا می دهند و مشتری کتاب خوان شان را از دست می دهند. مشتری ها شروع می کنند به برای کتاب نبودن. در حالی که فضای کتاب فروشی، فضایی است که باید برای خواندن کتاب مناسب باشد و موزیک خاص خود در آن پخش شود. حتی فروشنده آن کسی باشد که با افراد گپ وگفت داشته باشد.

این کتاب فروش معتقد است برای کتاب فروشی های دیگر مشتری های گذری جایگزین مشتری های خاص و کتاب خوان شده اند و این باعث می شود که ضرری احساس نکنند. او می افزاید: کتاب فروشی های سطح شهر دارند تبدیل می شوند به گذرگاه هایی که آدم های زیادی در آن ها رفت وآمد می کنند و لزوماً به خاطر خرید کتاب نیامده اند. این شلوغی باعث می شود آن افرادی که واقعاً می خواهند وقت شان را برای کتاب بگذارند، کتاب از سبد خریدشان حذف شود و جایگزین شان می شوند آدم هایی که دوست دارند وقتی وارد مغازه می شوند، در آن همه جور کالا وجود داشته باشد.

او از دیگر مشکلات جامعه کتاب به نبود یک چوب الف برای تعیین کتاب خوب و مناسب اشاره می کند و می گوید خیلی از افراد کتاب می خوانند اما چون کتاب خواندن شان جریان درستی ندارد و برای درست خواندن هدایت نمی شوند، آن را رها می کنند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی و کتابخوانی گفت: 1406 روستا و منطقه عشایری و 172 شهر، برنامه ها و فعالیت های خود را به دبیرخانه مرکزی در تهران ارسال کردند که از میان آن ها یزد به عنوان پایتخت کتاب ایران انتخاب شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۴

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) اختتامیه پنجمین دوره انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران و جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب عصر شنبه (چهارم اسفند ماه) با حضور اسحاق جهانگیری؛ معاون اول رئیس جمهوری، سید عباس صالحی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ابراهیم حیدری؛ مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی و کتابخوانی، سیدمحمود دعایی؛ سرپرست موسسه اطلاعات و جمعی از مدیران و فعالان نشر برگزار شد.

در بخشی از این مراسم، ابراهیم حیدری در این مراسم ضمن خیر مقدم به مهمانان، درباره شکل گیری برنامه های ترویج کتابخوانی بیان کرد: از ابتدای دولت یازدهم، معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری تعدادی از دستگاه ها و موسسات دولتی و غیردولتی، مجموعه ای از برنامه های ترویج کتابخوانی را به منظور توسعه عدالت فرهنگی به ویژه در مناطق کم برخوردار و روستاها و شهرهای دور افتاده، تمرکززدایی و در نهایت توسعه پایدار فرهنگی و اجتماعی، بهره مندی اقشار مختلف جامعه از یارانه های حوزه نشر طراحی و اجرا کرده است.

وی افزود: مهم ترین برنامه های ترویج کتابخوانی شامل، انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران، جشنواره روستا و عشایر دوستدار کتاب، جشنواره تقدیر از مروجان کتابخوانی و جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان است.

مشارکت 5500 شهر و روستا در دو رویداد ترویج کتابخوانی
حیدری درباره میزان مشارکت در دو رویداد پایتخت کتاب ایران و جشنواره روستا ها و عشاسر دوستدار کتاب ادامه داد: تاکنون بیش از 5500 شهر، روستا و منطقه عشایری در این رویداد مشارکت داشته اند. بعد از انتشار فراخوان این دوره در شهریورماه، 1406 روستا و منطقه عشایری و 172 شهر، برنامه ها و فعالیت های خود را به دبیرخانه مرکزی در تهران ارسال کردند.

به گفته وی، پس از چند مرحله داوری20 روستا به عنوان نامزد نهایی معرفی شدند که پس از داوری نهایی10 روستا به عنوان روستای برگزیده دوستدار کتاب و 10 روستا به عنوان روستای شایسته تقدیر معرفی می شوند.

مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی و کتابخوانی گفت: از میان شهرها یک شهر به عنوان پایتخت کتاب ایران و چهار شهر به عنوان شهر خلاق معرفی می شود. هر کدام از این برگزیده ها اعم از شهرها و روستاها جوایزی نقدی و غیر نقدی از نهادها و دستگاه های همکار در این برنامه ها دریافت می کنند و غیر از این در اولویت برنامه دستگاه ها و نهادهای همکار قرار دارند.

تشکیل 15 هزار باشگاه کتابخوانی کودک و نوجوان
حیدری درباره جام باشگاه کتابخوانی کودک و نوجوان بیان کرد: سومین دوره این رویداد با مشارکت 1746 شهر و روستا از سراسر کشور در حال برگزاری است؛ تاکنون بیش از 15 هزار باشگاه باشگاه با 200 هزار عضو فعالیت می کنند و 14 اسفند ماه اختتامیه این رویداد نیز برگزار می شود و برگزیدگان معرفی خواهد شد.

وی با اشاره به رویداد تقدیر از مروجان کتابخوانی افزود: از دیگر برنامه های معاون امور فرهنگی تقدیر از مروجان کتابخوانی است که پنجمین دوره آن همزمان با هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران برگزار شد. این جشنواره موجب شد، تاکنون بیش از 2700 گروه و فرد، و نیروهای تلاشگر فرهنگی فعال در حوزه ترویج کتابخوانی از سراسر کشور بدون بودجه دولتی و با کمک نیروهای مردمی شناسایی و معرفی شوند.

حیدری درباره دستاورد های برنامه های ترویج کتابخوانی گفت: تشکیل ستاد هماهنگی شهرها و روستاهای دوستدار کتاب، شبکه شهرهای دوستدار کتاب، شبکه روستاهای دوستدار کتاب، شبکه های مروجان کتابخوانی متشکل از نهادها و دستگاه های دولتی و غیردولتی و تشکل های مردمی. این ستاد طبق اساسنامه و با اهداف ترویج کتابخوانی و هم افزایی دستگاه ها به عنوان بازوهای اجرایی و برنامه ریزی حوزه کتاب عمل می کنند که از ابتدای سال1397 با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت خود را آغاز کرده است.

وی افزود: استفاده از ظرفیت های بومی، دینی، محلی و جذب مشارکت های مردمی و صنایع مختلف در روستاها و شهرها و مناطق جغرافیایی برای اجرای برنامه های ترویج کتابخوانی، ایجاد وحدت و انسجام در سطوح محلی و ملی برای طراحی و اجرای برنامه های فرهنگی و کتابخوانی که خود در بسیاری از موارد باعث انسجام و همدلی برای اجرای برنامه های اقتصادی هم شده است از دیگر دستاورد هاست.

مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی و کتابخوانی، ایجاد هم افزایی میان دستگاه ها و نهادهای دولتی و مردمی برای اجرای برنامه های فرهنگی در حوزه کتاب، تقویت زیرساخت های صنعت نشر به ویژه کتابفروشی ها و کتابخانه ها در شهرها و روستاهای کشور، تقویت ارتباط نویسندگان با مخاطبان شهری و روستایی از دیگر اهداف محقق شده دانست.

حیدری ادامه داد: کشف و ارتباط مستمر با نیروهای فعال و نخبه در هر منطقه جغرافیایی کشور برای هدایت و تشویق آن ها برای حرکت موثر در چارچوب اهداف فرهنگی نظام جمهوری اسلامی ایران، کشف مسیرها و روش های تازه برای توزیع عادلانه بودجه های معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با توجه به ظرفیت ها و نیازهای فرهنگی هر منطقه و همچنین توجه به الزامات اقتصاد مقاومتی از دیگر دستاورد های برنامه های ترویج کتابخوانی است.

تخصیص50 درصد بودجه فرهنگی برای توسعه عدالت فرهنگی
وی افزود: در این راستا، از زمان حضور دکتر صالحی در معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیش از 50 درصد ابن بودجه معاونت امور فرهنگی به این امر اختصاص پیدا کرده است. مدیریت و هدایت یارانه های صنعت نشر به سمت مناطق کمتر توسعه یافته به ویژه روستاها و شهرهای دور افتاده از مرکز و اقشار کم درآمد، دیگر دستاورد برنامه های ترویج کتابخوانی است.

مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی و کتابخوانی گفت: امیدوارم برنامه های ترویج کتابخوانی با حمایت های مهندس جهانگیری و فعالان حوزه فرهنگ، پشتیبانی دلسوزانه وزیر و معاون فرهنگی فرهیخته وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سایر نهادهای مسئول روز به روز پر رونق تر و به عنوان ریل توسعه فرهنگی اجتماعی و اقتصادی کشور قرار گیرد.

در این مراسم، یزد به عنوان پایتخت کتاب ایران معرفی شد و برگزیده روستاها و عشایر دوستدار کتاب نیز به شرح زیر تجلیل شدند:

برگزیده برگزیده ها:
بزنج - بجنورد - خراسان شمالی

برگزیده ها:
جایدشت - فیروزآباد - فارس
ارکان - بجنورد - خراسان شمالی
کریشکی - لارستان-فارس
حصار زیرخان - نیشابور - خراسان رضوی
اسفندیار - طبس - خراسان جنوبی
مومن آباد - سرخه - سمنان
قراخیل - قائمشهر - مازندران
ابتر - ایرانشهر - سیستان و بلوچستان
دریان - شبستر - آذربایجان شرقی
زاغه - بهار - همدان

شایستگان تقدیر:
ناچیت - بوکان - آذربایجان غربی
خیرآباد جلیل - دوگنبدان - کهکیلویه و بویراحمد
کردخیل - ساری - مازندران
مربچه - رامهرمز - خوزستان
کورک سادات - تنگستان - بوشهر
مشکات - کاشان - اصفهان
زوارم - شیروان - خراسان شمالی
دنگسرک - نکا - مازندران
لاسجرد - سرخه - سمنان
کردکوی - مهریز - یزد

هیئت داوران این جشنواره رضا برزگر، اسماعیل جانعلی پور، اسماعیل زیارتی نصرآبادی، علی قیاسی ندوشن، روح الله منوچهری، محمود آموزگار، سیدابوالفضل هاشمی و اسماعیل یزدانپور بودند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۴

پژمان کریمی
برخی رویدادهای به ظاهر اجتماعی و سیاسی، در نگاه اول یک موج تلقی می شوند؛ موجی که بر پایه یک عقیده ساده و طبیعی و یا احساسی زود گذر و خام اندیشانه شکل گرفته است. نگاه خردمندانه اما چنین تلقی را مردود توصیف می کند و تاکید می دارد: نباید یک رویداد را صرفا رویدادی کاملا ساده معنا کرد. باید فهم کرد که؛ پدیده های مختلف اجتماعی و سیاسی، جملگی؛ ناگهانی و مبتنی بر احساس و قامت کشیده از بطن یک تفکر سطحی متحقق نمی شوند. در جامعه ما که به دلیل حق خواهی و مشی حق مدارانه دشمنان فراوانی دارد؛ رویدادها را هرچند کوچک یا هر چند از حیث اجتماعی کمرنگ و...نباید ناگهانی و محصور و محدود به تفکر و احساس و اراده ای شخصی ارزیابی کرد.
رویدادها اغلب نتیجه اتاقهای فکر و کانون های توطئه به شمار می آیند.
این رویدادها طراحی می شوند، اجرا می شوند و هدف رصد و ارزشیابی قرار می گیرند!
این؛ یکی از کارکردها و جلوه های گامهای نفوذ و براندازی است!
بدون نفوذ، دشمن خارجی و داخلی میدان عمل گسترده و تاثیرگذاری ندارد. چرا که نفوذ ابزار و روش و راه در اختیار عاملان هر سناریو می گذارد.
در سال 96 چهارشنبه های سفید از زبان یک ضد انقلاب فرارکرده به آمریکا و از طریق صدای آمریکا رو به مخاطب داخل ایران عرضه شد. طبق این پروژه، دختران و زنان ایرانی باید در روزهای چهارشنبه، در اعتراض به ضرورت رعایت حجاب اسلامی در داخل ایران، روسری از سر بر می داشتند و تصاویر نامتعارف و چندش برانگیز خود را در فضای مجازی منتشر می ساختند. همین پروژه به پروژه دختران خیابان انقلاب پیوند خورد. در میدان و خیابان انقلاب اسلامی تهران، دختران و زنانی به روی سکوها می رفتند و در برابر عابران پیاده و سرنشینان خودروهای عبوری کشف حجاب اسلامی می نمودند.
پروژه از زبان یک فرد شرح داده شد! این فرد تلاش کرد که چهارشنبه های سفید را دیدگاه خود جلوه دهد و قائل شدگان به پروژه را هم افرادی منفصل و شهروند عادی جلوه دهد.
اما واقعیت چنین نبود! معرف چهارشنبه های سفید از تلویزیون صدای آمریکا استفاده کرد. این تلویزیون مبلغ پروژه شد. برخی از عاملان کشف حجاب در داخل، دستگیر شدند و به عضویت خود در یک مجموعه سازمان دهی شده اعتراف کردند و دستمزدهای دریافتی را افشا نمودند. پس چهارشنبه های سفید نه یک سلیقه و احساس و عقیده ساده صرف، نه یک حرکت انفرادی، نه یک رخداد محصور و محدود به اراده های شخصی که؛ کاملا رویدادی برنامه ریزی شده، دارای هدف بزرگ اجتماعی و فرهنگی و سیاسی و در راستای براندازی نرم نظام جمهوری اسلامی معنا می شد. این تاکید، وقتی پر رنگتر جلوه می کند که بدانیم؛ از زمان طرح پروژه تا امروز، 40 عنوان کتاب در تبلیغ چهارشنبه های سفید از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز دریافت کرده است. می بینید؟! یعنی تعدادی نویسنده در حرکتی هماهنگ از بخشی از دولت، مجوز کتابی دریافت می کنند که گامی برای براندازی نرم توصیف می شود!
این یعنی نفوذ در عرصه نظارت فرهنگی جامعه، نفوذ در میان نویسندگان، هماهنگی ضد انقلاب داخلی و خارجی !
وقتی دستگاه متولی فرهنگ در جامعه اسلامی – در خوشبینانه ترین تصور ممکن – فریب می خورد یا در مرداب غفلت سرگرم خود است، نفوذ به راحتی صورت می گیرد و ناظران و رصد کنندگان فرهنگ خود تبدیل به پیاده نظام دشمن می شوند! نه تنها آنها؛ همه کسانی که رویدادها را تنها به عنوان رویداد می نگرند و خیره می شوند!

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
رئیس انجمن صنفی تهیه کننده-کارگردانان سینما می گوید: شهرداری چند ماه است که به فیلم های سینمایی در حال اکران تبلیغات محیطی اختصاص نمی دهد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۵ سایت های دیگر : سلام نو سینما تیکت

مهرداد فرید (تهیه کننده فیلم جن زیبا ) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به روند اکران این فیلم گفت: از چند ماه قبل قصد داشتیم تا این فیلم را اکران کنیم اما متاسفانه علی رغم برنامه ریزی های صورت گرفته و بنا به دلیل برخی مخالفت ها امکان اکران به وجود نیامد و حتی مجبور شدیم برای چند بار برنامه سفر نورگل یشیلچای (بازیگر ترکیه ای فیلم) را به ایران کنسل کنیم.

وی ادامه داد: با پایان جشنواره فیلم فجر به ما اعلام شد که امکان اکران این فیلم در گروه آزاد وجود دارد و ما نیز متاسفانه مجبور شدیم بدون تبلیغات پیش از اکران نمایش فیلم را آغاز کنیم.

فرید افزود: در طی این مدت تعداد بسیار محدودی تیزرهای تلویزیونی پخش شده است که آن هم ازسوی صداوسیما قطع شد. همچنین سازمان زیباسازی شهر تهران از حمایت متداول خود که پیش از این با ارایه تابلوهای شهری ارزان قیمت به فیلم های سینمایی انجام می داد، خودداری کرد. ما هم به ناچار فقط در فضای مجازی و خبرگزاری ها به اطلاع رسانی برای فیلم اقدام کردیم.

رئیس انجمن صنفی تهیه کننده_کارگردانان سینما گفت: شهرداری تهران و سازمان زیباسازی تا امروز به فیلم های مختلف تعداد محدودی بیلبورد ارزان قیمت می داد که حالا گویا همین حداقل هم از فیلمسازان دریغ می شود.

فرید ادامه داد: در پیگیری هایی که برای فیلم جن زیبا از شهرداری تهران و سازمان زیباسازی انجام دادم، متوجه شدم که سازمان زیباسازی نه تنها به این فیلم بلکه حدود دو ماه است که به هیچ کدام از فیلم های در حال اکران بیلبوردی اختصاص نداده است.

عضو شورای عالی تهیه کنندگان افزود: چنین رفتاری از سوی سازمان زیباسازی لطمه ی بزرگی به فروش فیلم ها و تبلیغات آنها می زند زیرا با توجه به رفتار صداوسیما با فیلم های در حال اکران و همچنین بالا بودن هزینه تبلیغات تنها فرصت قابل استفاده برای فیلمسازانی که آثارشان در حال اکران است تبلیغات محیطی بود که متاسفانه آن هم دریغ شده است.

وی ادامه داد: صنوف سینمایی و تهیه کنندگان سینما از مسئولان شهرداری و به خصوص مدیریت فعلی سازمان زیباسازی تقاضا دارند تا در این تصمیم خود تجدیدنظر کنند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
مصطفی محمودی کارشناس و منتقد سینما و تئاتر در برنامه حوض نقره رادیو ایران گفت : افزایش 20 هزار تومانی قیمت بلیت سینما جای تامل دارد
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۴

1397/12/04 ساعت 11:13

به گزارش شبکه رادیویی ایران؛ مصطفی محمودی کارشناس و منتقد سینما و تئاتر در برنامه حوض نقره رادیو ایران درباره افزایش قیمت بلیت سینماها گفت : خبر افزایش قیمت بلیت سینما از شایعه تبدیل به واقعیت شد و درباره فیلم های نوروزی این مسئله انجام می شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه افزایش قیمت بلیت 20 هزارتومانی سینما منطقی ندارد افزود : نکته این است که ما در هر همین وضعیت در سال 97 پر فروش ترین فیلم سینما فروشی حدود 3 میلیون بلیت داشته است که این جای تامل دارد.
این کارشناس حوزه سینما خاطرنشان کرد : سینما به عنوان یک تفریح ارزان فرهنگی باید در سبد خانوار قرار بگیرد و تاثیرات بسیاری دارد و زمانی که در شرایط فعلی که مردم محدودیت های زیادی دارند اگر بخواهیم سینما را از سبد خانوار حذف کنیم نتایج فرهنگی اش به جامعه باز می گردد که ابعاد جامعه شناسی خاصی پیدا می کند.
برنامه حوض نقره جمعه ساعت17:30 از رادیو ایران با تهیه کنندگی عبداله علایی و اجرای مهرناز فقیهی بر روی موج اف ام ردیف 90 مگاهرتز پخش می شود.

منبع سازمانی: شبکه رادیویی ایران

کلمات کلیدی: #حوض نقره

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی رادیو
تهران- ایرنا- داستان، همان ماجرای تکراری تحریم یک فیلم توسط حوزه هنری است که حالا دیگر به یک عادت برای اهالی سینما تبدیل شده، فقط اینبار این تیغ بر گردن فیلم سینمایی آشغالهای دوست داشتنی قرار گرفته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۵ سایت های دیگر : خبر آنلاین شبکه اینترنتی آفتاب توسعه فرارو

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، از مقابل سینما آزادی که بگذرید، فیلم آشغالهای دوست داشتنی را در اکران این سینما که به تازگی روی پرده رفته نمی بینید اما تا دیروز شنبه، درست مقابل همین سینما، بنر بزرگی از تبلیغ این فیلم، توجه رهگذران را به خود جلب می کرد.
آشغال های دوست داشتنی که از روز چهارشنبه 24 بهمن اکران شده و اتفاقا مورد استقبال مردم قرار گرفته حالا مشخص نیست چرا حوزه هنری بار دیگر یک فیلم دارای پروانه نمایش را در سینماهای زیرمجموعه خود اکران نمی کند اما همین تصمیم ادامه سریال دنباله دار تحریم فیلم های سینمایی دارای مجوز اکران توسط حوزه هنری است که حال به قسمت آشغالهای دوست داشتنی رسیده است.
حوزه هنری که سابقه تحریم فیلم های متعددی همچون خصوصی ، گشت ارشاد ، من مادر هستم و عرق سرد همچنین برخی آثار دیگر را در کارنامه خود دارد حال تازه ترین ساخته محسن امیریوسفی را در سینماهای زیر مجموعه خود ممنوع کرده است؛ فیلمی که صدور مجوز اکران آن 6 سال طول کشیده است.
محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری درباره به خبرنگار ایرنا می گوید که مایل نیست در این مورد گفت وگو کند چرا که این موضوع برایش اهمیت ندارد . همچنین تلاش خبرنگار فرهنگی ایرنا ما برای گفت وگو با محمد حمزه زاده رئیس سازمان سینمایی حوزه هنری و غلامرضا فرجی مدیر پخش سینماهای حوزه هنری نیز بی نتیجه ماند.
در همین راستا، کارگردان و تهیه کننده فیلم آشغال های دوست داشتنی در پی تحریم فیلمشان در سینماهای حوزه هنری، دسته گلی به برخی سینماهای مربوط این نهاد از جمله سینما آزادی ارسال کرد که روی آن نوشته شده بود: از طرف آشغال های دوست داشتنی .
محسن امیر یوسفی گفته است خواستیم با توجه به مضمون و داستان فیلم که در راستای آرامش، گفت وگو، صلح، دوستی و وحدت است، مقابل این تصمیم حوزه هنری واکنش نشان دهیم و دسته گلی بفرستیم که تماشاگران سینماهای حوزه هنری بدانند، آشغال های دوست داشتنی اکران شده است آنها از تماشای آن محروم هستند.
البته شنیده ها حاکی است که مسئولان تعدادی از سینماهای زیر مجموعه حوزه هنری از این تصمیم خرسند نیستند. مگر می شود سینمایی به راحتی از سود استقبال مردمی از این فیلم سینمایی بگذرد ولی ناچار به رعایت دستورات حوزه هنری است.
اما روند دریافت پروانه نمایش برای یک فیلم چگونه است؟ دریافت مجوز برای یک فیلم متضمن گذر از هفت خوانی است که از زمان ثبت فیلمنامه برای دریافت پروانه ساخت، آغاز می شود که خود شامل تایید تک تک عوامل فیلم و داستان است. دریافت پروانه نمایش در واقع بدان معناست که بخش های متعدد فیلم را از لحاظ شرعی، قانونی و عرفی بررسی می کنند تا سرانجام مجوز نمایش آن برای عموم صادر شود. صدور این مجوز نیز بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان بالاترین و عالی ترین مرجع امور فرهنگی و هنری است.
حال سوال اینجاست توقیف خودسرانه فیلم های دارای پروانه نمایش در سالن های تحت پوشش حوزه هنری آیا به دلیل عدم تمکین این نهاد به قانون و بی احترامی به پروانه نمایش صادر شده از سوی وزارت ارشاد است یا دلیل دیگری دارد؟ آیا عبور فیلم از فیلتر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیاز به عبور از فیلتر حوزه هنری نیز دارد؟ و آیا حوزه هنری تایید وزارت ارشاد را قبول ندارد و خود آستین ها را بالا زده و اقدام به توقیف فیلم های دارای پروانه نمایش می کند؟
موارد متعدد اقدام حوزه هنری در منع اکران فیلم های سینمایی دارای مجوز در سینماهای زیرمجموعه خود چندی پیش اعتراض کانون کارگردانان سینما را نیز به دنبال داشت.
این کانون در مهر ماه 97 به منع اکران فیلم سینمایی عرق سرد اعتراض کرده و گفته بود که ممنوعیت بلاموضوع و غیرقانونی نمایش برخی از فیلم های اجتماعی در تعدادی از سالن های سینما که به عنوان بخشی از بیت المال در اختیار ارگان ها و نهاد مختلف قرار دارد، تضییع حقوق سازندگان و مالکان فیلم و مخاطبان سینما است.
فیلم آشغال های دوست داشتنی به کارگردانی محسن امیریوسفی درباره مادری با بازی شیرین یزدانبخش است که سال 88 چند نفر به خانه اش می روند و از روی قاب عکس های مادر اسرار خانواده اش برملا می شود. حبیب رضایی، هدیه تهرانی، نگار جواهریان، صابر ابر و شهاب حسینی از دیگر بازیگران فیلم هستند.
فراهنگ**9012** 9053

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تهیه کننده فیلم سینمایی متری شیش و نیم در نشستی که پس از نمایش این اثر در دانشگاه تهران برگزار شد درباره سکانس های حذف شده این فیلم گفت: اشکال ما در ایران این است که زبان سینما با بخشنامه ها یکسان نیست. باید تعاملات و همسان سازی به وجود بیاید تا بتوانیم همدیگر را تحمل کنیم و چهارتا دیالوگ، سازمانی را به هم نریزد.

به گزارش ایسنا، فیلم سینمایی متری شیش ونیم به کارگردانی سعید روستایی و تهیه کنندگی سیدجمال ساداتیان که در سی وهفتمین جشنواره فیلم فجر، سیمرغ بهترین فیلم از نگاه مردم را دریافت کرد، عصرگاه شنبه 4 اسفندماه در سالن چمران دانشکده فنی دانشگاه تهران نمایش داده شد و سپس با حضور تهیه کننده و محمدرضا جلائی پور از فعالان سیاسی و پژوهشگر اجتماعی، نشست نقد و بررسی آن برگزار شد.

از این فیلم که برای نخستین بار خارج از جشنواره و در یک دانشگاه به نمایش درآمد، استقبال خوبی شد و مورد توجه دانشجویان قرار گرفت. این در حالی بود که نسخه نمایش داده شده نسبت به نسخه ای که در جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد تغییراتی داشت و یکی از سکانس های ما قبل پایانی آن حذف شده بود که ساداتیان در پاسخ به این اتفاق گفت: برخی سازمان ها فکر می کنند این فیلم با بخشنامه هایشان هماهنگی ندارد و به آن ایراداتی وارد می کنند.

سیدجمال ساداتیان تهیه کننده فیلم سینمایی متری شیش و نیم در نشست نقد و بررسی این فیلم که پس از نمایش آن انجام شد، بیان کرد: خوشحالم که پای فیلم ما در دانشگاه ها باز شده است و قطعاً هر اثری که ساخته می شود خالی از ضعف نیست، مخصوصاً که کار کردن در حوزه های علوم انسانی کار سختی است.

این تهیه کننده با اشاره به سیمرغ مردمی این فیلم که پس از چهارشنبه سوری ، به رنگ ارغوان و برف روی کاج ها به عنوان چهارمین جایزه مردمی آن را دریافت کرده است، یادآور شد: هیچ کدام از این فیلم ها به راحتی رنگ پرده را ندیده اند و همین الان برخی سازمان ها، فیلم را با بخشنامه هایشان مقایسه می کنند.

او در ادامه صحبت های خود با اشاره به اینکه فیلم در لوکیشن های واقعی فیلمبرداری شده است و افرادی که در فیلم هستند واقعاً معتاد بودند و نه هنرور، توضیح داد: اگر می خواستیم همه چیز را بسازیم تامین امکاناتش سخت بود، زیرا باید عین همان چیزی که در فیلمنامه وجود داشت را به تصویر می کشیدیم. بنابر این در فضای واقعی این کار را انجام دادیم و نکته دیگر این است که کسانی که معتاد بودند بهتر می توانستند این تصویر را به ما بدهند.

ساداتیان درباره حاشیه هایی که به دلیل استفاده از معتادان واقعی در فیلم برایشان ایجاد شده بود و همچنین امکاناتی که باید در اختیار آنها می گذاشتند تا حاضر به همکاری با آنها شوند، بیان کرد: روز سوم فیلمبرداری بعد ناهار در را بستیم که آنها نروند اما در را شکستند و رفتند، بنابراین مجبور شدیم از آن روز به بعد به آنها امکانات دیگری هم بدهیم تا بمانند و بتوانیم آنها را جلوی دوربین نگه داریم. البته در سکانس هایی که در جنوب شهر ساختیم، مردمی که با ما همکاری می کردند خودشان کسانی را داشتند که برایشان مواد تهیه می کردند و ما فقط هزینه اش را می دادیم.

این تهیه کننده درباره هزینه ساخت فیلمش تصریح کرد: 15 ماه پیش تولید و فیلمبرداری طول کشید اما چون پارسال قرارداد را با عوامل امضا کردیم، هزینه ها پایین تر بود و قرار داد 60 روزه بسته بودیم. با این حال هزینه های جانبی بسیار زیاد بود و یک مقدار بیشتر از 20 درصد از کل هزینه فیلم، سهم بازیگران شد.

وی با اشاره به اینکه "ما 5 بار در ایام جشنواره فیلم را تغییر دادیم اما این حذفیات به قصه لطمه نزد" گفت: ما برای اکران نشدن این فیلم در روز اول جشنواره، شبانه تا ساعت 4 صبح جلسه داشتیم تا بتوانیم صحبت کنیم و مشکلات حل شود. اشکال ما در ایران این است که زبان سینما با بخشنامه ها یکسان نیست و باید تعاملات و همسان سازی به وجود بیاید تا بتوانیم همدیگر را تحمل کنیم و چهارتا دیالوگ، سازمانی را به هم نریزد. البته در برخی قسمت های فیلم، سکانس هایی داشتیم که در زمان ساخت حذف شد و مفهوم فیلم را تغییر می داد.

ساداتیان افزود: وقتی موضوعی این چنینی توانسته توجه مردم را به خود جلب کند، از این زمان به بعد باید موضوع تحلیل اجتماعی شود. در یک فیلم تمام ابعاد را که نمی شود مطرح کرد اما در صورت برگزاری میزگردها می توان این نکات را بررسی کرد.

او همچنین درباره سکانس های حذف شده این فیلم گفت: پدری بود که پسری 14 ساله داشت و پدرش او را معتاد کرده بود که هر کاری دوست دارد سر او بیاورد و مثل ربات باشد. ما از او فیلم گرفتیم ولی در تدوین خودمان آن را حذف کرده بودیم چون واقعاً تلخ بود. یا سکانس دیگری که در خانه رضا مرادی وجود داشت و به ما گفته شده بود پلیس نباید خشونت داشته باشد و برخورد با زن درست نیست.

ساداتیان در توضیح علت نام گذاری این فیلم هم تصریح کرد: اسم فیلم علاوه بر دیالوگ نوید محمد زاده دلیل دیگری هم داشت. آن هم دیالوگ پیمان معادی بوده که در جایی از فیلم می گفت ما 6 و نیم میلیون نفر معتاد داریم که حذف شد. این تیتر یک روزنامه بود که نوشته بودند که 6 ونیم میلیون نفر در ایران تفننی مواد مصرف می کنند.

این تهیه کننده به زمان اکران فیلم چهارشنبه سوری و مشکلاتی که در آن زمان هم وجود داشته اشاره کرد و گفت: بعد از جشنواره فجر آن سال، فردی با توجه به شنیده هایش از فیلم، در سخنانش عوامل فیلم را با یزید مقایسه کرده بود و بعد از منبر پایین آمده بود.

وی درباره انتخاب بازیگران این فیلم هم اظهار کرد: قرار بود شهاب حسینی نقش ناصر را بازی کند، پیمان معادی جای خودش بود و نقش پلیس دوم را نوید محمد زاده ایفا کند اما وقتی شهاب حسینی حذف شد، این جابه جایی ها صورت گرفت.

جمال ساداتیان در پایان صحبت های خود در واکنش به پخش یکی از قسمتهای سانسور شده فیلم در آنونس این اثر، با لبخند بیان کرد: بنای ما این است که در برخی آنونس هایمان از بخش های حذف شده فیلم استفاده کنیم.

در ادامه محمدرضا جلائی پور از فعالان سیاسی و پژوهشگر اجتماعی در جلسه نقد و بررسی فیلم سینمایی متری شیش و نیم از منظر علوم اجتماعی و انسانی بیان کرد: فیلم ها بر جهان سیاسی_اجتماعی خود هم تاثیر می گذارد و هم متاثر می شوند. با اینکه در جهان، سینمای رویاپرداز پرمخاطب تر است، در ایران سینمای رئالیستی اجتماعی مخاطب پسندتر شده است تا اندازه ای که فیلم منتخب مردم در جشنواره فجر هم همین اثر معرفی می شود.

او در ادامه صحبت های خود در چند مورد به نکات مثبت و حُسن های این اثر پرداخت و گفت: نهاد زندان دیگر اثر پیشگیرانه از جرم را ندارد و درحالی که وظیفه اش بازپروری است، این کارکرد را از دست داده و علاوه بر آن باعث افزایش جرم هم می شود. در این فیلم هم سکانس هایی مانند حاشیه نشینی ها، جمعیت انبوه معتادین و مجرمان در زندان انعکاسی از واقعیات است. بر اساس آمارها 70 درصد زندانی ها، برای جرائم مواد مخدر هستند و 65 درصد در خود زندان ها، قُرص مصرف می کنند.

جلائی پور سپس در صحبت های خود به بحث قربانی شدن بچه ها در ساختارهای سیاسی اجتماعی، باور پذیر بودن تصویری که از معتادان ارائه شده، وضعیت ناگوار زندانیان غیرسیاسی و نقص حقوقشان و معیوب بودن قوانین موجود در جامعه اشاره کرد که در این اثر به آنها پرداخته شده است.

این جامعه شناسی در ادامه به بیان نکاتی با انتقاد از فیلم پرداخت و بیان کرد: تمرکز سیاست گذاری باید بر کاهش تقاضای مواد مخدر باشد و مشکل اصلی "ناصر خاکزادها" نیستند بلکه محور تعریف مساله باید تغییر کند. همچنین در فیلم چندان مشخص نیست که این اثر ضد اعدام است یا نه زیرا در عین حال که به نظر می آید کارگردان می خواست این فیلم ضد اعدام باشد اما عناصری در فیلم وجود دارد که به نفع اعدام است. در این میان فیلمهای قسم و جان دار به صورت روشن تری ضد اعدام بودند.

او افزود: در این فیلم روایت به گونه ای است که همه مشکلات برآمده از فرودستان است یا فرادستانی که قبلاً فرودست بودند، درحالی که تحلیل اجتماعی پیشروتر می گوید بیشتر مشکلات به خاطر منافع فرادستان است. نکته دیگر نقش زنان فیلم است که به طور کلی همه شان زنان در فیلم قربانی یا ضعیف بودند از نامزد ناصرخاکزاد تا حتی پلیس های زن نقش تاثیر گذاری نداشتند.

این فعال سیاسی در ادامه صحبت های خود به نکات دیگری از جمله نشان دادن تصویر آرمانی شده از غرب، ایجاد ناامیدی و انفعال بعد از دیدن فیلم به دلیل داشتن سکانس های نفس گیر و تلخ، پایان بندی ای که نتوانسته رویای جمعی بسازد و سیاه تر نشان دادن برخی واقعیت ها اشاره کرد و آنها را از دیگر نکات منفی فیلم دانست.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۴

مسعود میر/روزنامه نگار

برای بسته شدن پرونده سینما در سال97 یک گام دیگر باقی مانده است؛ قطعی شدن فهرست فیلم های اکران نوروز. با نهایی شدن این فهرست عملا سال جدید سینمایی تحویل خواهد شد. به همین بهانه و با توجه به اینکه اکران نوروز به گواه آمار و ارقام لااقل در سال های اخیر مهم ترین موعد اکران سینمای کشور است، نگاهی کرده ایم به مهم ترین گزینه های اکران نوروزی؛ اکرانی که به دلیل تلاقی با طولانی ترین ایام تعطیلی کشور می تواند بالاترین میزان مخاطب را به سالن های سینما بکشاند.

این 231میلیارد تومان عزیز
معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی سازمان سینمایی همین یکی دو روز پیش آماری در اختیار رسانه ها قرار داده که دقیق شدن به آن می تواند موضوع مهمی را درباره سینمای ایران، وضعیت مخاطبان و البته گردش مالی این سینما تبیین کند. محمود اربابی گفته: سینمای ایران در 11 ماهه نخست سال1397 فروشی معادل 231میلیارد و 618میلیون و 782هزار تومان داشته و در این مدت26میلیون و 538هزار و 820نفر فیلم های اکران شده را تماشا کرده اند.
همین آمار کافی است تا یادمان نرود که سینمای ایران با همه کاستی ها و موانع پیش رو به هر حال صنعتی پویاست و نمی توان به همین راحتی ها قید ممتازترین موعد اکران سینمای ایران را زد. با یک جست وجوی ساده می توان دریافت که بیشترین مبلغ فروش فیلم ها در همین موعد اکران نصیب سینماها شده و اکثر قریب به اتفاق پرفروش ها در اکران های اول و دوم نوروزی پرونده کاری شان را ختم به خیر کرده اند.

مدعیان جشنواره ای، داوطلبان نوروزی
دبیر سی وهفتمین دوره جشنواره فیلم فجر قبل از آغاز جشنواره اعلام کرد، اولویت اکران نوروزی با فیلم های حاضر در این رویداد فرهنگی هنری خواهد بود. با این پیش فرض بسیاری از فیلم های محبوب جشنواره امسال در صف کسب مجوز اکران نوروزی از سازمان سینمایی قرار دارند. همچنین سخنگوی کارگروه اکران اعلام کرده، دفاتر توزیع فیلم های سینمایی تا دوشنبه ششم اسفند فرصت دارند درخواست کتبی خود برای اکران نوروزی آثارشان را به این کارگروه ارائه کنند.
با اینکه هنوز سرگروه های اکران نوروزی و فیلم ها مشخص نشده اند اما تردیدی نیست که تعداد زیادی از فیلمسازانی که آثارشان در جشنواره سی وهفتم حاضر بوده، برای قطعی شدن اکران نوروزی فیلمشان در تقلا و تلاش هستند. البته نکته مهم این است که نظر سینمادارها در این تخصیص اکران های نوروزی بسیار مهم است. آنها مایلند به سیاق سال های گذشته حتما نام یکی دو فیلم کمدی هم در فهرست فیلم های اکران نوروزی گنجانده شود تا بهترین موعد اکران سال تنها با فیلم های اجتماعی و احیانا تلخ هدر نرود. کمدی ها در سینمای ایران به رغم همه انتقادها خوب می فروشند و امسال هم عنوان پرفروش ترین فیلم سال مانند سال های گذشته در اختیار کمدی هزارپا بود، پس بیراه نیست اگر از همین الان نام یکی دو فیلم کمدی در اکران های نوروزی به چشم بخورد. با این پیش فرض درباره کمدی ها و البته اولویت اکران فیلم های فجر می توان نام فیلم های زهرمار ، شبی که ماه کامل شد ، متری شیش ونیم ، سرخ پوست ، غلامرضا تختی ، بیست و سه نفر و ماجرای نیمروز 2: رد خون را در فهرست اولیه اکران های اول و دوم نوروز روی کاغذ آورد. اما به جز جشنواره ای ها، فیلم های دختر شیطان ، تگزاس2 ، چهارانگشت ، ژن خوک ، و رحمان1400 هم که در جشنواره سی وهفتم حضور نداشتند در فهرست مدعیان کسب سرگروهی برای اکران نوروز قرار دارند.

پیش خبرهای مجازی، امیدهای حقیقی
سیدجمال ساداتیان این روزها حسابی درگیر نمایش های خصوصی فیلم متری شیش ونیم در سینمای تازه تاسیس خودش است. او در ایام جشنواره هم با نمایش فیلم در سانس های فوق العاده موافقت کرد و گفت: فیلم متری شیش ونیم با استقبال خیلی خوب مردم مواجه شده و من برای پاسخ دادن به نیازها و تقاضای مردم که می خواستند فیلم را تماشا کنند با تمام سانس های فوق العاده آن موافقت کردم و البته شرمنده تمام کسانی هستم که ساعت ها در صف ماندند و نتوانستند بلیت تهیه کنند. ما برای اکران نوروز متقاضی هستیم و اطمینان دارم مشکلی در اکران عمومی نخواهیم داشت، چون استقبالی که از فیلم شده حاکی از این است که هنگام نمایش عمومی بسیاری از مخاطبان برای بار دوم و سوم به تماشای فیلم متری شیش ونیم خواهند آمد. به جز این حرف ها که نشان می دهد دومین ساخته سعید روستایی یکی از گزینه های مهم اکران نوروزی خواهد بود، اظهارنظر بهرام توکلی کارگردان فیلم غلامرضا تختی هم در صفحه اینستاگرامش از یک گزینه درجه یک دیگر برای اکران نوروز رونمایی کرد. کارگردان این فیلم نوشته: فیلم غلامرضا تختی نوروز اکران می شود. خسته نباشید می گم به همه گروه سازنده فیلم که افتخار داشتم کنارشون باشم، خسته نباشید به مردم و کارشناسانی که در طول جشنواره با انتخاب هاشون، استقبال و لطفشون دلگرممون کردند. امیدوارم در اکران همچنان حمایتمون کنید .

قصر و زندان؛ گزینه های خاص و عام
برخی خبرها حکایت از اکران فیلم رضا میرکریمی در نوروز دارند و خبرهایی هم از احتمال به نمایش درآمدن فیلم مسعود ده نمکی در این ایام منتشر شده است. قصر شیرین سیمرغ بهترین فیلمنامه جشنواره امسال را برد و هرچند بازی درخشان حامد بهداد و کارگردانی ویژه میرکریمی در فیلم به چشم هیأت داوران جشنواره نیامد اما به سرعت جای ویژه ای در میان فیلم های محبوب جشنواره امسال برای خودش باز کرد و اگر در نوروز هم اکران شود احتمالا تماشاگران جدی سینما را ذوق زده خواهد کرد. زندانی ها هم فیلمی است با متر و معیار ده نمکی و البته یک پرونده حاشیه ای در جشنواره فیلم فجر که اگر اکران شود طرفداران فیلم های زنجیره ای اخراجی ها را به سینما خواهد کشاند. ده نمکی که قبل از آغاز جشنواره خبر بیرون کشیدن فیلمش از جشنواره سروصدای زیادی به پا کرد، گفته: یکی از گزینه های اکران ما برای فیلم زندانی ها نوروز 98 است، ضمنا من فیلم را از جشنواره خارج نکردم و اصلا آن را تحویل دفتر جشنواره فجر ندادم. باید چند روز دیگر برای بسته شدن پرونده سینما در سال97 صبر کرد.

لینک خبر :‌ روزنامه همشهری
در بیانیه جمعیت جانبازان آمده است: در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی که شرایط ویژه ای طلب می کرد، هیچ فیلمی درباره انقلاب اسلامی در جشنواره حضور نداشت در حالی که در تمام جشنواره های استاندارد دنیا، برای مناسبت های ویژه و ایام و سالهای خاص، بخش های ویژه و برنامه های مخصوص تدارک دیده می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۴ سایت های دیگر : فاش نیوز باشگاه خبرنگاران جوان

به گزارش حوزه احزاب خبرگزاری فارس جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی ابعاد مختلف سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر را در بیانیه ای مورد ارزیابی قرار داد که در ادامه آمده است.

انقلاب اسلامی در حالی بر بام چهل سالگی خود قرار گرفت که دستاوردهای درخشان و قابل توجهش در زمینه های مختلف سیاسی، اقتصادی، نظامی و فرهنگی، چشمان جهانیان را خیره ساخته و کارشناسان و خبره های جهان غرب را به حیرت انداخته است. این جایگاه و منزلت به رغم همه کاستی ها، نقایص، موانع، تحریم ها و تهدید هایی است که در همین زمینه ها به چشم می خورد و خود نشانه راه دراز باقیمانده در دستیابی به تمدن نوین اسلامی و شایستگی برای دولت کریمه بقیه الله العظم (اروحنا له الفدا) است که مقام معظم رهبری به خوبی و روشنی در پیام خود به مناسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی تحت عنوان گام دوم هم آن دستاوردها را بیان فرموده و هم این راه طولانی را شرح و تفصیل نموده اند.

بی تردید در میان گشایش، نو آوری و نو اندیشی و همه دستاوردهای چهل سال انقلاب اسلامی مقوله فرهنگ و هنر و به خصوص سینما جایگاه خاص خود را دارد و به همین دلیل مقام معظم رهبری ، مکرر به آن پرداخته اند، با اهالی قلم و هنر جلسات متعدد برگزار کرده و رهنمودهای تخصصی و کارشناسانه راهبردی و کاربردی ارائه فرموده اند.

اما به رغم همه این نقاط قوت و با وجود تلاش و مساعی جمع کثیری از سینماگران و مسئولان متعهد و در حالی که تعداد در خور تقدیر و سپاس آثار ارزشی و مناسب سینمای انقلاب در طول این سالها ساخته شد اما در مجموع سینمای ایران نتوانست آنچنانکه که شایسته انقلاب اسلامی و مردم ایران بود با گفتمان و اصول و ارزش های این ملت و انقلابش پیوند بخورد و جریان اصلی سینمای ایران همچنان از مردم و هویت دینی و ملی عقب تر است.

نمی توان کتمان کرد که انقلاب اسلامی، اساسا سینمای ایران را به سینما تبدیل کرد. چراکه پیش از پیروزی انقلاب، آنچه تحت عنوان این سینما، بر پرده سالن های نمایش، نقش می بست، کمتر نشانی از سینما و فیلم به معنای ساختاری و استاندارد آن داشت. انقلاب اسلامی بود که سینمای ایران را به واقع و به مفهوم حقیقی سینمای ایران را به سینما بدل ساخت. بسیاری از حرفه های سینمایی مانند کارگردانی، فیلمبرداری، فیلمنامه نویسی، تدوین، صدا، طراحی صحنه و لباس، چهره پردازی، جلوه های ویژه، بازیگری و .... در سالهای پس از انقلاب، جایگاه خود را یافتند که بسیاری از این تخصص ها اصلا در دوران قبل از انقلاب، محلی از اعراب نداشتند. ما امروز از نگاه ناظران بین المللی و داخلی به لحاظ تکنیکی از جایگاه مناسبی در سینمای روز دنیا برخورداریم و آثار فاخر این سینما، بعضا با فیلم های پرهزینه و عظیم دنیا، رقابت جدی دارند.

اما هرچه سینمای ایران در این 40 سال در زمینه تکنیکی و سخت افزاری پیشرفت های شایانی نمود، اما به لحاظ محتوی و نرم افزاری نتوانست پا به پای آن پیش رود و حتی پس از سالهای ابتدایی و تقریبا دو دهه اول، سیر نزولی در این قسمت پیش گرفت و سال به سال به سوی انحطاط محتوایی بیشتری رفت. حاکمیت همان دو جریان فکری سینمایی پیش از انقلاب یعنی جریان فیلم فارسی و همچنین جریان شبه روشنفکری موسوم به موج نو از اواسط دهه 70 (که البته بنیادهای خود را با مدیریت جدید سینمایی از همان اوایل دهه 60 گذارده بودند) باعث شد به تدریج سینمای انقلاب که بیشتر در فیلم های دفاع مقدس و ارزشی تبلور می یافت و سینمای مردمی که دغدغه های مردم را بازتاب می داد، به حاشیه رانده شود و شبه سینمای به اصطلاح اجتماعی و در واقع سیاه نما و تحریف گر و جشنواره پسند از یک سوی و فیلم های سخیف فیلم فارسی با کلام، رفتار، شوخی های مبتذل و مستهجن از سوی دیگر، فضای سینمای ایران را اشغال کرده و مجال تنفس برای دیگر آثار سینمایی باقی نگذارند. فضایی که در واقع در مقابل انقلاب و مردم و ارزش های اعتقادی و باورهای آنها صف آرایی کرد.

طبق آخرین گزارش مرکز آمار ایران، در سال 1396، 81 درصد از مردم ایران اصلا به سینما نرفتند و حدود 15 درصد هم یک تا دو بار رفتند. یعنی به معنای دیگر، 96 درصد مردم ایران از این سینما فاصله گرفته اند و به نوعی فرار کرده اند و عطایش را به لقایش بخشیده اند چون نه تنها خود و باورها و اعتقادشان را در آن نمی بینند بلکه در بسیاری از همین فیلم ها مورد توهین قرار گرفته و باورها و اعتقادات دینی و ملی شان، تحقیر و خوار می شود. آش آنقدر شور بوده که بعضا برخی از رسانه های خارجی هم به فضای سیاه و چرکی که این سینما از جامعه ایران بازتاب داده اند، انتقاد کرده اند.

سال گذشته در نقد برخی از همین فیلم های ایرانی که در آلمان به نمایش درآمده بود، رادیو دویچه وله گفت که فیلم های ایرانی به شکل ویژه ای تلخ و پردرد هستند و رادیو فرانسه فیلم های ایرانی را تیره، ناامید کننده، ملال آور و گاه خشن و مازوخیستی نامید. این درحالی است که سال قبل از آن نیز رادیو بی بی سی در وب سایت خود نوشته بود:
... فیلم های ایرانی مملو از پرخاش و خشونت، هیستری و دیگر ستیزی و رسوخ نابسامانی در تمام وجوه جامعه هستند درحالی که صحنه زندگی اجتماعی ایران ... از جنب و جوش همیشگی برخوردار است و مثل همیشه خوشی ها در کنار ناخوشی ها حضور دارند. پس چگونه می شود که سینمای ایران اینچنین به سیم آخر زده و در ناامیدی محض غوطه خورده است... .

سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر نیز با تکرار روند پیشین به جز تعدادی فیلم انگشت شمار اما تقریبا همین روال را اگرچه شاید با غلظت کمتر، دنبال می کردند. ضمن اینکه اغلب این فیلم ها فاصله ای بعید با سینما و ساختارهای یک فیلم داشته و بیشتر آنها را اساسا نمی توان یک فیلم سینمایی به "لحاظ ساختاری" به شمار آورد و از سطح استانداردهای سینمایی یک فیلم بسیار پایین تر هستند اما می توان به نکات محتوایی ذیل درباره برخی آثار شرکت کننده در جشنواره سی و هفتم اشاره کرد:

1- در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی که شرایط ویژه ای طلب می کرد، هیچ فیلمی درباره انقلاب اسلامی در جشنواره حضور نداشت در حالی که در تمام جشنواره های استاندارد دنیا، برای مناسبت های ویژه و ایام و سالهای خاص، بخش های ویژه و برنامه های مخصوص تدارک دیده می شود. مسئولین جشنواره حضور دو سه فیلم درباره برخی وقایع تاریخی اخیر را به زعم خود جبران کننده این امر دانستند که البته در نظر هیچ یک از کارشناسان و مخاطبان مقبول نیفتاد.

2- مراسم افتتاحیه جشنواره با تجلیل از افرادی برگزار شد که برروی صحنه مراسم، علنا به انقلاب اسلامی و مردم توهین کردند و با اجرای نمایشی کسالت بار، دستاورد خون دهها هزار شهید و صدها هزار جانباز و آزاده و مجروح را با عبارات سخیف و اهانت آمیزی مورد هجمه قرار دادند.

3- فیلم هایی همچون "درخونگاه"، "حمال طلا" ، "ایده اصلی"، "سال دوم دانشکده من"، "تیغ و ترمه"، "سونامی"،"آشفتگی"، "بنفشه آفریقایی"، "طلا" و ... ضمن نادیده گرفتن مرزها و ارزش های اخلاقی جامعه و خانواده، فاجعه بارترین نابهنجاری های ضد اخلاقی مانند ازدواج سفید و یا ارتباطات نامشروع و حتی چند همسری زن را در جامعه به نوعی عادی نشان داده و سعی کرده بودند، آنها را به گونه ای نهادینه شده در میان جامعه ایران نشان دهند.

4- در اغلب فیلم ها، پدر خانواده نقش فعال و مثبتی نداشت و اکثرا یا حضور نداشت، یا منفعل بود و یا خرابکار و حتی هیولا که به نظر می رسد این نوع نگاه به مرد خانواده از نگرش غربی و از طریق فیلم ها و سریال های شبکه های ماهواره ای به فیلم ها و برخی فیلمسازان ما انتقال یافته است.

5- در فیلم هایی مانند "جان دار"، "سمفونی نهم"، "جمشیدیه" و حتی فیلم "متری شیش و نیم" (به رغم نقاط قوتی که داشت) ... سعی شده بود، احکام و قوانین مسلم اسلامی زیر علامت سوال برود.

6- در آثاری مانند "غلامرضا تختی" و "سرخپوست" و "مسخره باز"، به طور غیر مستقیم فضای انقلاب به سخره گرفته شده بود و بعضا نمادهای روزگار پیش از انقلاب را زنده می کردند.

7- از آثار سینمای دفاع مقدس که اصلی ترین و اصیل ترین سینمای انقلاب اسلامی محسوب می شود، تنها یک فیلم به نام "23 نفر" در میان سی و چند فیلم جشنواره حضور داشت که متاسفانه همین یک فیلم هم از سوی هیئت داوران هیچ جایزه یا تقدیر نامه ای دریافت نکرد.

8- فیلم ارزشمند و برجسته "ماجرای نیمروز: رد خون" که یکی از فیلم های خوش ساخت جشنواره به شمار می آمد که به یکی از مهمترین مقاطع تاریخ انقلاب پرداخته و تصویری مهیب از مخوف ترین گروهک تروریستی تاریخ معاصر برپرده سینما برده بود، به رغم نقاط قوت ساختاری و محتوایی و با وجود اینکه به نظر بسیاری از کارشناسان سینما، لااقل به همین لحاظ از سایر آثار جشنواره سی و هفتم قوی تر بود اما هیچ یک از جوایز اصلی جشنواره را دریافت نکرد.

9- فیلم ارزشمند و البته قابل تامل "شبی که ماه کامل شد" که 6-7 جایزه جشنواره از جمله بهترین فیلم و کارگردانی و بازیگران مرد و زن را دریافت کرد، اگرچه از آثار مثبت جشنواره امسال به شمار آمد ولی به لحاظ ساختاری و محتوایی از مشکلات روشنی برخوردار بود، از جمله کارگردانی آماتوری در صحنه های اکشن و حادثه ای به خصوص در صحنه ای که نیروهای عبدالحمید به تله می افتند، یک شروع و مقدمه حدود 40-50 دقیقه ای ظریف و البته معتارض فیلمنامه ای با حفره های دراماتیک که مثلا وقتی دوربین به دل تشکیلات عبدالمالک ریگی رفته و تئوری های وی را انعکاس می دهد و حتی گریه های تروریست ها را به تصویر می کشد.عبدالمالک ریگی اسلام خود را اسلام جهاد و اسلام ضد لیبرالیسم می داند! اما نماها یا سکانسی در مقابل آن نداریم تا تفاوت های اسلام تکفیری با اسلام راستین در این حرف ها روشن گردد یا در مقابل سخنرانی ریگی درباره اسلام، از نگاه و گفتار شخصیت مثبت نکات جدی و واقعی درباره اسلام گفته شود و از همین روی نتیجه این صحنه ها، برابر گرفتن اسلام تکفیری با اسلام واقعی از کار درمی آید.

ضمن اینکه وقتی داستان به داخل تشکیلات ریگی کشیده می شود، تماشاگر انتظار ادامه ماجرای وی از ارتباط با آمریکایی ها و تا زمان دستگیری را دارد که متاسفانه با یک کپشن، فیلم بریده شده و به رغم در دست داشتن مدارک و اسناد بسیار از تشکیلات گروهک تروریستی موسوم به جندالله و اعترافات خود ریگی مبنی بر ارتباط با آمریکا و اعوان و انصارش، هیچ نمایی از این وقایع نمایش داده نمی شود.

جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی بر این باور است که جشنواره فیلم فجر همچنان از مدیریت و داوری های سلیقه ای و غیر استاندارد برخوردار است که در جشنواره هایی از این دست رویت نمی شود. نیاز است پس از 37 سال این نوع ساختار بازنگری جدی شود تا داوری های جشنواره لااقل از آسیب های ناگزیر به دور ماند. چهل سالگی انقلاب شکوهمند اسلامی و سی و هفت سالگی جشنواره فیلم فجر ، می طلبد جریان سازان و جریان سینمایی کشور ترجمان قامت بلند ارزش های معنوی، اخلاقی، اجتماعی و هویتی ایران عزیز باشند و پاسدار واقعی عنوان جشنواره فیلم فجر آثاری را نمایش داده و جایزه دهد که با فجر انقلاب اسلامی ارتباط و رابطه ای داشته باشند.
انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس

در ماه های اخیر بالارفتن قابل توجه دستمزد ستاره های سینما به شدت خبرساز شد. بررسی این موضوع در کنار معافیت مالیاتی بازیگران، نکات قابل توجهی در بر خواهد داشت.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ،از چند ماه پیش و با نوسانات ارزی، برخی از تهیه کنندگان نسبت به بالارفتن قیمت ساخت یک فیلم سینمایی واکنش نشان دادند. یکی از عوامل اصلی این افزایش هزینه تولید، بالارفتن رقم دستمزد ستاره های سینما بود. اما در روز های اخیر در اخبار غیر رسمی ارقام قابل توجهی در توصیف میزان دستمزد بازیگران مطرح شد. از آن جایی که تقریباً هیچ کدام از ستاره های سینمای ایران خود را ملزم به اعلام رقم دستمزدشان نمی دانند ناچار به این ارقام غیر رسمی - که از کانال های مختلف سینمایی هم بار ها تأکید شده- رجوع و سپس به موضوع اصلی گزارش می پردازیم. آقایان و خانم ها رضا عطاران بیش از یک میلیارد تومان برای حضور در هر پروژه سینمایی، حمید فرخ نژاد حدود 800 میلیون تومان.

جواد عزتی 700 میلیون تومان، امیرجعفری و پژمان جمشیدی 400 میلیون تومان، مهناز افشار و لیلا حاتمی 500 تا 700 میلیون تومان و ترانه علیدوستی 400 تا 600 میلیون تومان. با تأکید بر این که ما مستقلاً نمی توانیم این ارقام را تأیید یا رد کنیم، با استناد به این مبالغ لازم است به نکاتی توجه کرد.

در قانون مصوب مجلس شورای اسلامی برخی از مشاغل معاف از مالیات بردرآمد هستند. یکی از آن ها بازیگران و فعالان حوزه سینما هستند. حالا در چنین شرایطی که وضع اقتصادی مملکت به دلیل تحریم های غیرقانونی آمریکا مناسب نیست، اهمیت مالیات بیش از پیش نمایان شده است. طبق قانون کارگران و کارمندانی با دستمزد پایین در طول ماه موظف به پرداخت مالیات هستند، اما از طرفی برخی از بازیگران که در طول سال چند میلیارد تومان درآمد دارند، از پرداخت مالیات معاف اند. جالب است بدانید وضع ستاره های سینما در خارج از ایران به این شکل نیست و آن ها امکان فرار مالیاتی ندارند. فن بینگ بینگ، ستاره بین المللی سینمای چین که متهم به فرار مالیاتی گسترده شده بود باید چیزی نزدیک به 70 میلیون دلار به عنوان جریمه به دولت چین بپردازد. ویزلی اسنایپس، بازیگر فیلم "Blade به دلیل عدم پرداخت مالیات بین سال های 1999 و 2001، کارش به 28 ماه زندان و حبس خانگی کشید. استیفن بالدوین بالدوین در ماه مارس به خاطر عدم پرداخت مالیات بر درآمد سه سال به ایالت نیویورک، مجرم شناخته شد و یک صورتحساب 400 هزار دلاری برایش نوشتند. نیکلاس کیج یک بار 14 میلیون دلار به IRS بدهکار شد، ولی در آوریل 2012 توانست 6.25 میلیون دلار آن را بپردازد.

او که به خاطر املاکش مالیات زیادی باید پرداخت می کرد مجبور شد چند خانه اش را ضبط رهن کند (که البته همه آن ها فروخته شدند) و مجبور شد از شر قصر 28 اتاقه اش در آلمان هم خلاص شود. برای بررسی بیشتر معافیت مالیاتی بازیگران با دو نماینده از کمیسیون های فرهنگی و اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت وگویی انجام داده ایم که در ادامه می خوانید.

قانون اصلاح می شود

آقای محمد اسماعیل سعیدی نماینده مجلس و عضو کمیسیون فرهنگی درباره این موضوع گفت: اتفاقاً این مورد در روز های اخیر در مجلس مطرح شد. این موضوع با بحث مالیات پزشکان مطرح شد. شخصاً معتقدم باید درباره تمام مشاغل سقفی مشخص شود که هرکس بیش از آن دستمزد داشته باشد موظف به پرداخت مالیات شود. این نکته ای است که در تمام دنیا مرسوم است البته برخی از مشاغل هستند که به دلیل شرایط خاص شان در گذشته توسط قانون گذار معاف از مالیات شده اند.

وی افزود: برای مثال مؤلفان یا ناشران حوزه کتاب از جمله این مشاغل اند. اما موضوع مربوط به مالیات بردرآمد بازیگرانی که دستمزد بالایی دارند، قاعدتاً باید اصلاح و سقفی برایش مشخص شود.

سعیدی با اشاره به سینماگرانی که در طول سال درآمد پایینی دارند بیان کرد: قطعاً همان طور که عرض کردم آن دسته از عوامل سینما که درآمد پائینی دارند موضوع بحث ما نیستند. امیدوارم سقف مورد نظر دراین حوزه اعمال بشود و همکاران عزیز هم همکاری لازم را برای تعیین این سقف انجام دهند. باید سقفی معقول تعیین شود که بالاتر از آن مشمول مالیات شود.

این نماینده مجلس درباره لزوم اصلاح قانون توضیح داد: باید قانون قبلی اصلاح شود. لازم است به شاخصه های مختلف توجه شود. برخی از هنرمندان مدعی اند در مقطع خاصی توانایی کار حرفه ای و کسب درآمد را دارند؛ خب این عدم برنامه ریزی اقتصادی درست برای آینده مشکل چه کسی است؟ غیر از این که مقصر خود فرد است؟ همه مشاغل باید از یک رقم مشخص به بالا مشمول مالیات باشند. عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به مسیر پیشرفت برخی از چهره ها بیان کرد: اخیراً در مجلس هم این بحث مطرح شد که برخی از چهره ها، مسیر مشهور شدن را از رسانه ملی آغاز کرده اند.

چطور یک بازیکن برای انتقال به باشگاهی دیگر مبلغ قابل توجهی به باشگاه اولیه پرداخت می کند، اما یک سلبریتی که بعضاً با پول بیت المال مطرح شده، برای حضور در برنامه های رسانه ملی مبلغ هنگفتی طلب می کند؟ باید همان حق شهرت را که در خارج از کشور هم وجود دارد در ایران جا بیا ندازیم.

سعیدی درباره پیگیری موضوع مورد نظر در کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: کمیسیون فرهنگی مجلس پیگیر این موضوع است و شخصاً چند بار این نکته را در جلسات مطرح کرده ام؛ البته برخی از دوستان آن چنان که باید به موضوع اقبال نشان نمی دهند. دلیلش عدم تمایل همکارانم برای سرشاخ شدن با سلبریتی ها نیست. شاید عمق موضوع هنوز آشکار نشده یا شاید من آن طور که باید مسأله را تشریح نکرده ام. این خیلی مهم است که افرادی سالانه چند میلیارد درآمد دارند، اما مسیر شهرت شان و وظایفی را که نسبت به جامعه دارند فراموش کرده اند. این نماینده مجلس در پایان گفت: شاید تعداد این سینماگران زیاد نباشد، اما پیگیری این موضوع باعث رضایت عمومی می شود لازم است که رسانه ها هم وظیفه خودشان را انجام دهند و این مسأله را تبدیل به یک مطالبه عمومی بکنند. باید مسوولان را دراین موضوع به چالش بکشید تا عمق اهمیت مسأله را درک کنند. تمام کسانی که با استفاده از منابع عمومی به شهرت رسیده اند باید حق و حقوق ملت را بپردازند. ما در مجلس مالیات بردرآمد ستاره های سینما را پیگیری خواهیم کرد.

طرح مالیات برعایدی کمک خواهدکرد

خانم زهرا سعیدی ، نماینده مجلس و سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درباره قانون تبعیض آمیز معافیت ستاره های سینما از پرداخت مالیات گفت: قطعاً باید یک ساماندهی جدی درباره مالیات بر درآمد مشاغل صورت بگیرد. کمیسیون اقتصادی مجلس بابت ساماندهی این موضوع مصمم است. وقتی درباره شفافیت صحبت می شود، ابتدا باید خودمان پیش قدم شویم. برای مثال مجلس سامانه ای را در سایت خانه ملت ایجاد کرده که نمایندگان مجلس اگر بخواهند می توانند مرخصی، ورود و خروج و... در مجلس را در آن درج کنند. شروع بحث ساماندهی مالیات مشاغل با پیشنهاد یکی از همکاران ما در کمیسیون تلفیق با موضوع پزشکان بود.

سعیدی افزود: مهم ساماندهی است که اگر صورت بگیرد به مرور تمام مشاغل را دربرمی گیرد. هرچیزی تا فرهنگش ایجاد نشود به نتیجه نخواهد رسید و بایستی در این زمینه نسبت به فرهنگ سازی از طرق مختلف اقدام کرد. آن قدر بخشش و معافیت مالیاتی در کشورمان وجود دارد که اگر قرار باشد با همان شیوه عمل کنیم و به آن قانع باشیم همچنان فاصله طبقاتی روز به روز بیشتر خواهد شد. البته این محدود به یک گروه خاص نیست و به هر صنفی که سر بزنیم با این مسائل مواجه می شویم.

این نماینده مجلس با اشاره به پیگیری های مجلس درباره این موضوع بیان کرد: ما در کمیسیون اقتصادی این مسأله را از مجلس خواسته ایم. بهانه این هم طرح مالیات بر عایدی مسکن بود. آن چه مشخص است فاصله بین طبقات زیاد شده است. البته در هر صنفی تنها تعداد مشخص هستند که این مشکل را دارند و جامعه سینمایی هم همین طور است.

در کنار طرح مالیات بر عایدی خواستیم دولت لایحه ای ارائه کند که بازار ها و مشاغل دیگر هم که درآمد خاص دارند؛ سهمی از آن به عنوان مالیات و البته برای خدمت به مردم درنظر گرفته شود. وقتی صحبت از مالیات می شود برخی نگاه منفی نسبت به آن دارند؛ اما در واقع این طور نیست. وی ادامه داد: باید همه ما بپذیریم در هر شرایطی که هستیم در قبال امنیت، رفاه جامعه و سایر مردم وظایفی داریم. باید با بخشی از درآمدمان به پیشبرد اهداف و رفاه جامعه کمک کنیم. همان طور که گفتم طرح مالیات بر عایدی که توسط بنده و بیش از صد نفر از همکاران آغاز شد، در حال پیشرفت است و این قابلیت را دارد که مانند یک ظرف که در دستان ماست، گسترده تر بشود. کمیسیون این توان را دارد که تمام مشاغل را در این زمینه ساماندهی کند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس درباره طرح مالیات بر عایدی گفت: ما درباره تمام مشاغل و صنوفی که بخشی از آن ها درآمدشان با کمک مردم به دست آمده است، ساماندهی را درنظر داریم. با توجه به وجود قانون معافیت بخشی از مشاغل، باید اقدامات جدیدی برای اصلاح آن صورت بگیرد. تقریباً تا پیش از این گفتمانی درباره این موضوع وجود نداشته است. البته نظر من این است که ابتدا باید با دلالان کاذب و سوداگران برخورد شود. اولین سؤالی که از ما می شود، درباره این آدم هاست. البته شخصاً گلایه مندم که چرا پیگیری این طرح به درازا کشیده شده؛ اما به هرحال در حال حرکت است. به نظر شما سوداگران باید در اولویت ما باشند یا مشاغل؟

زهرا سعیدی بیان کرد: تاکنون هیچ گزارشی درباره مالیات بازیگران پردرآمد به دست ما نرسیده است. طرح مالیات بر عایدی را با گزارش های تشکل های مردم نهاد پیگیری کردیم. با رعایت اخلاق باید از طرق قانونی بحث درآمد های بالایی را که مشمول مالیات نیستند پیگیری کنیم. از دولت خواسته ایم ظرف مدت 6 ماه طرح مالیات بر عایدی مسکن را ساماندهی بکند که ابتدا باید سرگذشت این طرح در مجلس مشخص شود. پس از آن دولت مکلف خواهد بود ظرف 6 ماه ساماندهی مالیات سایر بازار ها را در قالب یک لایحه به مجلس ارائه کند. البته قانونمند شدن طرح ها در مجلس زمان بر است. طرح ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان حدود دو سال طول کشید تا به سرانجام برسد. دولت، چون با تمام صنوف در ارتباط است، باید لایحه ارائه بدهد و البته تک تک ملت ایران از تمام مواردی که در راستای عدالت است استقبال خواهند کرد.

منبع:صبح نو

انتهای پیام/

نگاهی به موضوع مالیات سینماگران

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
بدون شک نمی توان لیست ریال به ریال پرداختی به سینماگران در قالب هر موسسه سینمایی را منتشر کرد اما وقتی نوبت به انتشار رقم پرداختی به مدیران و کارمندان جشنواره های سینمایی می رسد، همه چیز را به یک لیست از سرفصل هزینه ها محدود کرد و ریزهزینه ها را منتشر نکرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۴

با وجود پیگیری مداوم سرویس فرهنگی تابناک ، مسئولین سازمان سینمایی تاکنون از انتشار ریزهزینه های سی و ششمین جشنواره فیلم فجر نیز استنکاف ورزیده اند و درباره سی و هفتمین دوره جشنواره نیز افکارعمومی در وضعیت تعلیق به سر می برد؛ رویکردی که باعث شده این پرسش پیش بیاید آیا شفافیت یک کلیدواژه برای تبلیغات است و به جای شفاف سازی واقعی مورد بهره برداری تبلیغاتی قرار می گیرد؟

به گزارش تابناک ؛ با توجه به شائبه های مطرح شده درباره نوع هزینه کرد اعتبارات در جشنواره فیلم فجر، دبیر فرهنگی تابناک در هشتم دی 1397 از طریق سامانه دسترسی آزاد به اطلاعات از سازمان سینمایی درخواست کرد: لیست کامل هزینه های صورت پذیرفته در سی و ششمین جشنواره ملی فیلم فجر از جمله قراردادهای این دوره از جشنواره ملی فیلم فجر و لیست دستمزدهای پرداختی که بودجه این جشنواره صرف پرداخت آن شده به همراه مستندات به اینجانب ارائه شود

سازمان سینمایی به تازگی در پاسخ به این درخواست، به انتشار یک لیست کلی از هزینه ها بدون ارائه ریزهزینه، میزان دستمزدها و هزینه های پرداختی در هر بخش بسنده کرده و سندی نیز ضمیمه این اطلاعات ننموده است؛ رویکردی که برخلاف ادعای مسئولان سازمان سینمایی مبنی بر شفاف سازی است. این لیست کلی که برای جشنواره جهانی فجر نیز منتشر شده، مشتمل بر یک سری سرفصل های کلی بود و به عنوان نمونه یک سرفصل چندصدمیلیونی حقوق مدیران و عوامل جشنواره فجر اعلام شده اما مشخص نشده در این وادی توزیع منابع عمومی، هر مدیر چقدر دشت کرده است؟

لذا با ثبت شکایتی مجدداً از سازمان سینمایی خواسته شد، لیست کامل درآمدها هزینه های صورت پذیرفته در سی و ششمین جشنواره ملی فیلم فجر از جمله قراردادهای این دوره از جشنواره ملی فیلم فجر و لیست دستمزدها و هزینه های پرداختی به تک تک اشخاص و موسسات که بودجه این جشنواره صرف پرداخت آن شده به همراه مستندات به اینجانب ارائه شود. بدیهی است این اطلاعات شامل لیست دستمزدهای پرداختی به تک تک مدیران و عوامل جشنواره از جمله ستاد اجرایی و کارمندان و هیات داوران و هیات انتخاب به تفکیک، دستمزدها و هزینه های برگزاری و میزبانی مراسم افتتاحیه و اختتامیه، هزینه های بزرگداشت ها از جمله هزینه پرداخت شده برای تولید فیلم هر بزرگداشت، هزینه پوستر و قس علی هذا می شود. در لیست درآمدها نیز کلیه درآمدها از جمله رقم قرارداد و تصویری تمامی صفحات قرارداد با اسپانسرها، مشارکت کننده و حامیان جشنواره درخواست می شود.

درخواستی مشابهی عیناً درباره سی و هفتمین جشنواره ملی فیلم فجر نیز ارائه شده که انتظار می رود سازمان سینمایی با سرعت عمل نسبت به آن پاسخگو باشد و البته این بار نوع پاسخگویی با جزئیاتی همراه شود که نیاز به طرح شکایت برای کسب اطلاعات تکمیلی نباشد. اینکه به هر ترتیب کوشیده می شود تا از ارائه ریزهزینه کردهای جشنواره فیلم فجر پرهیز شود، به خودیِ خود شائبه برانگیز است و حساسیت های بیش از پیش اهالی رسانه و ناظران بی طرف را در پی دارد.

از قضا، در شفاف سازی همین جزئیات است که به قول انگلیسی شیطان در آنها است و اگر شفاف سازی فاقد جزئیات و بدون ارائه مستندات ضمیمه برای تطبیق با جدول گزارش ها باشد، کوچک ترین ارزشی ندارد و بیشتر شبیه یک برنامه تبلیغاتی برای بهره برداری رسانه ای از شعار جذاب شفافیت است. بدون شک وقتی گزارش بنیاد سینمایی فارابی منتشر می شود که حتی قیمت بلیت خریداری شده برای سینماگران مطرح جهت حضور در جشنواره های بین المللی سینمایی نیز در آن درج شده، بنابراین انتشار جزئیات هزینه های جشنواره فجر از جمله ریزِ حقوق مدیران و عوامل و لیست ریز قراردادها به همراه مستندانش خط قرمز محسوب نمی شود و باید منتشر شود.

به عنوان نمونه در لیست سی و ششمین جشنواره فیلم فجر، رقم کلی معادل 970 میلیون دستمزد پرداخت شده اما مشخص نیست این دستمزد چگونه میان مدیران، هیات انتخاب، هیات داوران و عوامل اجرایی توزیع شده است؟ آیا اهالی رسانه نباید بدانند هریک از مدیران این جشنواره چقدر بابت حضور در راهروهای سینماملت دستمزد دریافت کرده و هر اسمی که در کاتالوگ جشنواره خورده، چقدر برای اهالی سینما هزینه داشته است؟!

بدون شک نمی توان لیست ریال به ریال پرداختی به سینماگران در قالب هر موسسه سینمایی را منتشر کرد اما وقتی نوبت به انتشار رقم پرداختی به مدیران و کارمندان جشنواره های سینمایی می رسد، همه چیز را به یک لیست از سرفصل هزینه ها محدود کرد و ریزهزینه ها را منتشر نکرد. انتشار یا عدم انتشار ریز هزینه های جشنواره های فجر دست کم در دو دوره اخیر، فرصتی برای عیارسنجی میزان صداقت مسئولان سازمان سینمایی درباره اعتقادشان به شفاف سازی است.

در مورد سازمان سینمایی بیشتر بدانید

لینک خبر :‌ خبرگزاری تابناک
تهران - ایرنا - پیرو ابهام سازی انجام گرفته در خصوص بند9 گزارش عملکرد هزینه های جشنواره سال گذشته فیلم فجر، جزییات این بند به منظور ابهام زدایی، منتشر شد.

به گزارش شنبه شب خبرنگار فرهنگی ایرنا از روابط عمومی سازمان امور سینمایی و سمعی بصری، اطلاعات مشروح جزئیات حق الزحمه شورای سیاست گذاری، هیات انتخاب، هیات داوری بخش های( مستند،سینمایی،تبلیغات سینمای ایران) و عوامل اجرایی در سی و ششمین جشنواره ملی فیلم فجر بر اساس سمت، تعداد و مدت همکاری شورای سیاستگذاری، دبیر جشنواره، هیات انتخاب مستند، هیات انتخاب سینمایی، هیات داوری سودای سیمرغ، انتخاب و داوری مسابقه تبلیغات سینمای ایران، مدیران جشنواره، عوامل اجرایی، ناظرین ونمایندگان ارشاد و انتظامات تنظیم شده است.
به گزارش ایرنا ، در راستای ادامه اقدام در راستای قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات ، سازمان امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی سال گذشته و در ادامه هم سال جاری اقدام به انتشار تمامی اسناد مالی ، دریافت و پرداخت ها ، قراردادهای منعقده با مراکز و سازمانها و بخش های خصوصی و دولتی کرده است.
این روند همچنان نیز با اولویت شفاف سازی برای اطلاع رسانی به افکار عمومی صورت می گیرد که با جدیت در حال انجام است.
امسال نیز سی وهفتمین دوره جشنواره فیلم فجر با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر مسئولان فرهنگی و هنری شامگاه 9 بهمن در پردیس تئاتر تهران آغاز به کار کرد.
در این دوره از جشنواره به دبیری ابراهیم داروغه زاده ، 22 فیلم در بخش مسابقه سینمای ایران (سودای سیمرغ)، 3 اثر در بخش پویانمایی، 10 فیلم در بخش نگاه نو، 7 فیلم کوتاه و 5 مستند به رقابت پرداختند.
نمایش عمومی فیلم ها در پردیس سینمایی ملت تهران و 56 سالن سینما در مراکز استان ها تا 22بهمن ماه 97 ادامه یافت.
سی وهفتمین دوره جشنواره فیلم فجر دوشنبه شب 22 بهمن ماه 97 با معرفی و تجلیل از برگزیدگان این دوره جشنواره به کار خود پایان داد.
از این رو طبق وعده و قول مسئولان این رویداد بزرگ سینمایی کشور در آینده نزدیک در راستای ادامه شفاف سازی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، هزینه و جزئیات سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر نیز اطلاع رسانی خواهد شد.
تمامی توضیحات و جداول مربوط به هزینه هاو جزئیات بند 9 گزارش عملکرد هزینه های جشنواره سال گذشته ملی فیلم فجر، هم اکنون در سایت سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نشانی http://cinema-org.ir/ قابل مشاهده است.
فراهنگ ** 9246 ** 1355 **

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه قرار است برای چهارمین سال پیاپی آثار برتر جشنواره فیلم فجر با رویکرد پیشگیری از جرم و آسیب های اجتماعی را مورد تقدیر قرار دهد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۴

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان ، سینمای اجتماعی ایران از ابتدای انقلاب تاکنون فراز و فرودهای فراوانی را تجربه کرده است. گاهی موضوعات و آسیب ها را از متن جامعه پیگیری کرده است و گاهی به فیلم های آپارتمانی روی آورده و چالش ها را از درون خانه ها به تصویر کشیده است. گاهی تیغ تیز نقد به دست گرفته و به صورت عریان به معضلات تاخته و گاهی با لحنی ناصحانه به دنبال نشان دادن راهی به روشنایی بوده است.

در دهه گذشته اما، پس از موفقیت چشمگیر فیلم جدایی نادر از سیمین ، بسیاری از فیلمسازان جوان و علاقمند به موضوعات اجتماعی به سمت فضاسازی فیلم های فرهادی کشیده شدند. جدایی نادر از سیمین در واقع نقطه اوج سینمایی بود که فرهادی چند سال پیش از آن با ایستاده در غبار آغاز کرده بود و با شهر زیبا ، چهارشنبه سوری و درباره الی ادامه داده بود. نوعی درام که در فضایی رئال اتفاق می افتد و نگرشی تازه به ارتباط میان انسان ها در شبکه به هم پیوسته اجتماعی مطرح می کند.

موفقیت جدایی نادر از سیمین در جشنواره فیلم فجر و جشنواره های معتبر جهانی و اکران موفق آن موتور محرکی برای سینمای اجتماعی ایران بود تا فیلمسازان جوان به سمت این گونه از سینما کشیده شوند. اما در کنار رشد فیلم های اجتماعی به سبک و سیاق فرهادی، تکراری شدن موضوعات و فضاسازی فیلم ها از تبعات این گرایش بود.

پس از موج جدایی فرهادی، عصبانی نیستم رضا درمشیان در سال 92 می توانست نقطه مهمی در سینمای اجتماعی ایران باشد اما این فیلم پس از نمایش در جشنواره فجر با مشکل روبرو شد و تا سال ها از اکران بازماند. درمشیان در فیلم خود در جایگاه یک معترض به شرایط جامعه ظاهر می شود و فیلم رنگ و بوی سیاسی تندتری دارد.

به هر روی عصبانی نیستم در زمان خود نتوانست در سینمای ایران موج سازی کند تا چند سال بعد جوان دیگری به نام سعید روستایی شناخت و توانایی ویژه خود از زندگی اقشار آسیب پذیر اقتصادی را با فیلم ابد و یک روز در سال 94 به نمایش بگذارد. ابد و یک روز که نخستین ساخته بلند سینمایی روستایی بود جوایز مهمی از جشنواره فیلم فجر را نصیب او کرد و با وجود تلخی گزنده، در اکران عمومی با استقبال باورنکردنی روبرو شد. گرچه این شکل از سینمای اجتماعی به مشکلات طبقه فرودست اقتصادی شهری می پردازد پیش از این نیز در آثار کارگردانی چون رخشان بنی اعتماد نمود داشت اما چند سالی بود که اثر شاخصی به خود نمی دید.

پس از ابد و یک روز و در سه سال گذشته فیلم هایی در این گونه سینمای اجتماعی و با تاثیرپذیری مستقیم و غیرمستقیم از آن ساخته شده اند که بدون تاریخ بدون امضا و مغزهای کوچک زنگ زده از شاخص ترین آن هاست.

معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در چهارسال گذشته از آثار برتر جشنواره فیلم فجر که رویکرد پیشگیری از جرم و آسیب های اجتماعی دارند تقدیر کرده است. امسال نیز قرار است با برپایی چهارمین دوره این مراسم آثار سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر مورد تقدیر قرار گیرند.

پیش از این، مهدی افتخاری در نشست خبری این رویداد با اشاره به تقدیر قوه قضاییه از 16 فیلم در سال های گذشته از آماده شدن 40 فیلمنامه برای بهره برداری در آثار سینمایی خبر داده بود.

دبیر شورای ارتقای آگاهی های عمومی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با معرفی نهضت پیشگیری؛ همت همگانی به عنوان شعار چهارمین دوره جشنواره گفته بود: تلاش ما این است با بهره گیری از پتانسیل موسیقی و سینما این شعار را در سطح جامعه محقق کنیم.

افتخاری تاکید کرده بود که قوه قضاییه به آثار موفق در زمینه پیشگیری از جرم و آسیب های اجتماعی در بخش های مختلف فیلمنامه، کارگردانی و بازیگری جوایزی را اختصاص می دهد.

در این نشست همچنین محمود اربابی سینما را به خاطر تاثیرگذاری فراوان بر نوجوانان و جوانان رسانه ای مهم دانست که در وپیشگیری از آسیب های اجتماعی بسیار تاثیرگذار است.

معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین به اکران فیلم های جشنواره فجر سی و ششم اشاره کرد و گفت: در سال های گذشته شاهد رشد توجه به آسیب های اجتماعی در سینما هستیم. سال گذشته نیز فیلمسازان بسیاری به این مقوله علاقه نشان دادند و در اکران نیز موفق بودند.

وی با تاکید بر بهره گیری از قابلیت های سینما در زمینه مسائل اجتماعی گفت: معاونت اجتماعی قوه قضاییه و سایر سازمان ها باید به این تکاه توجه کنند که چگونه می توان از ظرفیت رسانه پرمخاطبی چون سینما استفاده کرد. آیا یک تهیه کننده و فیلمساز باید لزوما و به طور مستقیم به یک آسیب اجتماعی بپردازد؟ شاید این گونه نباشد اما سینماگر دغدغه مند نسبت به مشائل اجتماعی قطعا در گوشه هایی از فیلم خود به معضلات اجتماعی خواهد پرداخت.

اربابی همچنین به نقش سینمای مستند در آگاهی بخشی نسبت به جرایم و آسیب های اجتماعی اشاره کرذد و گفت: همه مراکز رسانه ای از نهادهای دولتی تا صداو سیما می توانند در این حوزه ورود کنند.

اربابی یادآور شد که معاونت اجتماعی قوه قضاییه قصد ورود به حوزه تولید فیلم را ندارد، بلکه قصد دارد با گفتگو، فیلمسازان را نسبت به پدیده های اجتماعی آگاه کند.

گفتنی است اختتامیه این برنامه با حضور داوران شناخته شده سینمایی به بررسی همه فیلم های حاضر در جشنواره می پردازد تا آثاری که پررنگ ترین رویکرد پیشگیرانه نسبت جرم و آسیب های اجتماعی را دارند، انتخاب شوند.

داوران این دوره از جشنواره تقدیر از آثار برتر جشنواره فیلم فجر عبارتند از: سیدمحمود رضوی تهیه کننده، اکبر نبوی منتقد، محمود اربابی فیلم نامه نویس، پوران درخشنده کارگردان و تهیه کننده و بهروز شعیبی کارگردان و بازیگر.

در اختتامیه چهارمین دوره این مراسم که فردا 5 اسفند ازساعت 15 در فرهنگستان هنر برپا می شود قرار است بیانیه داوری قرائت شود و آثار برگزیده لوح سپاس و جایزه دریافت کنند.

حال باید منتظر ماند و دید کدامیک از فیلم های اجتماعی جشنواره سی و هفتم فجر می توانند جایزه قوه قضائیه را ازآن خود کنند؟

پایان پیام/ 14

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۴

علی اناری| بحث ورود پول های کثیف به سینما در جریان برگزاری سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر بار دیگر مورد توجه اهالی رسانه و البته برخی سینماگران قرار گرفت. نکته جالبی که از دل برخی بحث های مربوط به پول کثیف می توان برداشت کرد این است که تلقی همگان از پول کثیف لزوما واجد یک معنی واحد نیست و به قولی هرکس از ظن خود به تمیز یا کثیف بودن پول هزینه شده در ساخت یک اثر سینمایی حکم می دهد. این میان شاید یکی از جالب ترین اظهارات انجام شده درخصوص ورود پول کثیف به سینمای ایران متعلق به رضا میرکریمی باشد که در جلسه نقد و بررسی فیلم قصر شیرین سودی که از فروش فیلم های کمدی سخیف و دارای شوخی های جنسی به جیب سرمایه گذار و تهیه کننده می رود را پول کثیف نامید و با پاک کردن صورت مسأله، آدرس گیشه را برای ردگیری این گونه پول ها داد!
از کجا آورده ای؟ چرا آورده ای؟
اگر یک سرمایه دار که بنا بر اصل برائت پول خود را از راه حلال و قانونی به دست آورده است، بخواهد به هر دلیلی پول خود را وارد سینما کرده و آن را در تولید آثار سینمایی هزینه کند، به خودی خود اتفاق بدی نیست، البته در جامعه ای که اکثریت آن در قبال سرمایه داران حکم مارگزیده را دارند، باید انتظار داشت که به هر ثروتمندی با دیده شک و تردید نگریسته شود، حتی اگر صاحب ثروت مورد نظر قصد خیر سرمایه گذاری در امور فرهنگی را داشته باشد. این بدان جهت ذکر شد که در جشنواره امسال نیز اسم و رسم شخصی با پیشینه فعالیت در امور گردشگری و به عنوان سرمایه گذار تعدادی از فیلم های شاخص جشنواره سی وهفتم به کرات در رسانه ها مورد توجه قرار گرفت و تقریبا همه بدون آن که به خروجی این سرمایه گذاری توجه نشان دهند، بلافاصله دو سوال معروف این پول را از کجا آورده ای؟ و از این سرمایه گذاری چه منظوری داری؟ را به عنوان مهمترین مطالبه خود مطرح کردند.
از شهرزاد تا گرگ وال استریت
این که پول موجود در یک صندوق عمومی را بدون طی کردن روال قانونی برداشت کرده و از آن در تولید یک سریال گیریم خیلی موفق در شبکه ویدیویی بهره ببرید، به رغم نمود کاملا فرهنگی کارتان، به دلیل قانون شکنی و استفاده از مال غیر قطعا باید در برابر مراجع قضائی پاسخگوی عمل خود باشید. این اتفاقی است که چندی پیش در مقیاس جهانی نیز افتاد و به دلیل استفاده غیرقانونی از منابع صندوق توسعه وابسته به دولت مالزی در تهیه و تولید فیلم پرفروش گرگ وال استریت ، پرونده ای قضائی گشوده و حتی زمزمه هایی مبنی بر توقیف همه عواید حاصل از فروش جهانی فیلم در رسانه ها شنیده شد. پول کثیف که در واقع مصداقی بر سرمایه حاصله از سازوکارهای غیرقانونی است، می تواند در هر مارکتی وارد شود که صدالبته سینما نیز یکی از نقاط هدف چنین پول هایی می تواند باشد. این میان نه دزدپنداشتن همه سرمایه گذاران این سینما کمکی به پاک کردن ساحت آن از سرمایه های غیرقانونی می کند و نه چشم بستن بر خلاف ها با این بهانه که پول فوق اگر به سینما نمی آمد، جایی دیگر حیف و میل می شد، پس چه بهتر که در عرصه فرهنگ به کار گرفته شد!

لینک خبر :‌ روزنامه شهروند
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۴

دریا فرج پور| در روزهای فترت سینمای ایران بعد از هیاهوی 10 روزه جشنواره فیلم فجر و در حالی که در این سینما در حال حاضر در خواب زمستانی به سر می برد، به نظر می رسد باید از این چند هفته باقیمانده چشم پوشید و برای بازشدن دوباره یخ های سینمای ایران به تب وتاب اکران نوروزی چشم دوخت؛ بهترین فصل اکران سینمای ایران که تهیه کنندگان فیلم هایی که حتی اندک امیدی نیز به موفقیت شان در گیشه می رود، تمام تلاش شان را می کنند تا جایی در ترکیب این اکران برای فیلم شان دست و پا کنند. امسال ظاهرا تب وتاب اکران نوروزی کمی زودتر آغاز شده است. درواقع از همان روزهای جشنواره روایت تلاش های تهیه کنندگان فیلم های پرسروصدای جشنواره را می شنیدیم برای گرفتن جایی در ترکیب اکران نوروزی که سبدهاشان را در صف اکران گذاشته و منتظر اعلام شدن ترکیب فیلم ها بودند.
فهرست نوروزی
در روزهای اخیر رسانه ها درباره اکران نوروزی پیش بینی های زیادی منتشر کرده اند و در این گمانه زنی ها نام بیش از 10 فیلم آمده است که اکران شان در تعطیلات نوروز نمی تواند کسی را شگفت زده کند؛ اما به نظر این فهرست 10 فیلمه کمی بیش از حد ولنگ وباز است و می توان به فیلم هایی اشاره کرد که از برخی از فیلم های فهرست به پرده های نقره ای در روزهای تعطیلات نزدیک تر هستند. فهرستی شامل فیلم های تختی، متری شیش ونیم، ژن خوک، زندانی ها، رحمان 1400، شبی که ماه کامل شد و ماجرای نیمروز 2 که طبق شنیده ها ظاهرا در اولویت نمایش نوروزی هستند؛ فیلم هایی که به ادعای سازندگان و تهیه کنندگان شان بیش از نیمی از راه را رفته اند.
قطعی ها
وقتی جشنواره به پایان راه رسید، انگار در زمینه اعلام حتمی بودن اکران نوروزی نیز رقابتی در کار باشد، سازندگان فیلم های پرسروصدای جشنواره شروع کردند به اعلام قطعیت اکران فیلم هاشان در روزهای تعطیلات؛ نخستین فیلم در این بین تختی بود. بعد از استقبال خوبی که از این فیلم در جشنواره شد، بهرام توکلی نخستین سینماگری بود که از اضافه شدن فیلمش به اکران نوروز خبر داد. او در این باره در صفحه اینستاگرامش نوشت: فیلم غلامرضا تختی نوروز اکران می شود. خسته نباشید می گم به همه گروه سازنده فیلم که افتخار داشتم کنارشون باشم، خسته نباشید به مردم و کارشناسانی که در طول جشنواره با انتخاب هاشون، استقبال و لطفشون دلگرممون کردند. امیدوارم در اکران همچنان حمایتمون کنید. فیلم دیگری که برای اکران نوروز حضورش قطعی است، فیلم ژن خوک ساخته سعید سهیلی است که هم اینک کارگردان در حال روتوش نهایی فیلم است. سعید سهیلی که در زمان جشنواره تازه فیلمبرداری فیلم را تمام کرده بود و به همین دلیل فیلم را به جشنواره نداد، به شهروند می گوید که قصد دارد فیلم جدیدش را برای اکران در نوروز 98 آماده کند؛ فیلمی که به نظر می رسد گزینه مناسبی برای اکران عید باشد، به خصوص که بازیگرانی چون هادی حجازی فر، سینا مهراد، نازنین بیاتی، الناز حبیبی و هنرمندی جمشید هاشم پور فیلم را به عنوان فیلمی پرستاره گزینه ای جذاب برای علاقه مندان سینمای خاص سهیلی می کنند.
سال بد، سال باد
در روزهای جشنواره حرف بسیاری از منتقدان و کارشناسان اکران این بود که اگر واقعا بهترین فیلم های سال سینمای ایران همین بیست وچند فیلمی باشند که در روزهای جشنواره روی پرده آمدند، قطعا و قطعا سینمای ایران روزهای بسیار دشواری را از نظر مالی و اقتصادی پیش رو خواهد داشت. در میان فیلم های به نمایش درآمده در جشنواره فارغ از ارزش های داشته یا ناداشته شان، فیلم های معدود و انگشت شماری را می شد یافت که واجد آن میزان از جذابیت باشند که تماشاگر سینما را مجاب به بیرون آمدن از خانه و سینمارفتن کنند؛ حتی فیلم های پرهزینه ای چون شبی که ماه کامل شد و ماجرای نیمروز 2 که پیداست برای تولیدشان زحمت بسیاری کشیده شده و ادعا دارند در اکران نوروز با استقبال مخاطبان روبه رو خواهند شد.
سیدمحمود رضوی، تهیه کننده ماجرای نیمروز 2 به شهروند می گوید که تمام تلاش شان را برای اکران فیلم در روزهای تعطیلات انجام خواهند داد با این که هنوز چیزی قطعی نشده و در صورتی که قرارداد اکران نوروزی فیلم بسته شود، رسانه ها قطعا اولین جایی هستند که خبردار خواهند شد. البته سیدمحمود رضوی پیشتر در روزهای جشنواره نیز گفته بود که این فیلم یکی از گزینه های اکران در نوروز 98 است. صفحه رسمی فیلم ماجرای نیمروز: رد خون نیز با انتشار پستی خبر از اکران ماجرای نیمروز 2 در ایام نوروز 98 داده بود. شبی که ماه کامل شد، دیگر گزینه تقریبا قطعی اکران نوروز است؛ فیلمی که در شب پایانی جشنواره هم جوایز را درو کرد تا جشنواره برایش بار تبلیغاتی نیز داشته باشد. محمدحسین قاسمی، تهیه کننده این فیلم نیز تمایلش به اکران نوروزی شبی که ماه کامل شد را رسانه ای کرده است: برنامه ریزی ما برای اکران نوروز است و اگر شرایط فراهم شود، در نوروز فیلم را اکران عمومی خواهیم کرد؛ البته هنوز برای پخش فیلم به جمع بندی نهایی نرسیده ایم و این هفته پخش کننده فیلم هم مشخص می شود.
پرفروش ها
در این بین اما گفته می شود اگر شایعات درست باشند و متری شیش ونیم و زندانی ها به نمایش درآیند، این دو فیلم پرفروش ترین فیلم های نوروز خواهند شد.
متری شیش ونیم که به رغم جوایز کم شمارش، مهمترین جایزه جشنواره فجر یا همان سیمرغ انتخاب مردمی را برد، بی تردید در ایام تعطیلات نیز می تواند این روند را ادامه دهد. سیدجمال ساداتیان، تهیه کننده این فیلم می گوید: ما برای اکران نوروز متقاضی خواهیم بود. معمولا برندگان سیمرغ فیلم مردمی در اولویت اکران نوروزی هستند و استقبال خوب مردم طی ایام برگزاری جشنواره فیلم فجر پشتیبان ما شد تا ما هم از گزینه های اصلی اکران نوروزی باشیم. درواقع فیلمی که منتخب مردم می شود، در اولویت اکران نوروزی قرار خواهد گرفت و بنابراین در نوروز اکران می شود. ساداتیان حتی درباره تغییرات فیلم در زمان اکران هم خبر می دهد: تصور نمی کنم تدوین جدیدی صورت گیرد ولی در مراحل اخذ پروانه نمایش بعد از اعمال نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این احتمال وجود دارد که حذف و اضافاتی اتفاق بیفتد. علاقه شخص من در مقام تهیه کننده این است که فیلم کوتاه تر شود تا بتوانیم سانس های بیشتری در سینماها داشته باشیم ولی تصمیم گیری نهایی درباره زمان فیلم بر عهده سعید روستایی کارگردان فیلم است.
زندانی ها
مسعود ده نمکی کارگردان و تهیه کننده زندانی ها می گوید: نوروز 98 از گزینه های اکران زندانی ها است؛ ما درواقع برای اکران زندانی ها در ایام نوروز درخواست داده ایم؛ اما هنوز چیزی قطعی نیست و تصمیم گیرنده نهایی شورای صنفی نمایش است که باید ببینیم با درخواست ما موافقت خواهد کرد یا خیر. ده نمکی درباره تناسب فیلمش با اکران نوروز هم می گوید: فضای فیلم ما با روز نیمه شعبان تناسب دارد -نیمه شعبان نیز مصادف با اول اردیبهشت است و اگر که فیلم برای اکران نوروز انتخاب شود، به این مناسبت هم خواهد رسید و من دوست دارم این اتفاق بیفتد.

لینک خبر :‌ روزنامه شهروند
پردیس های سینمایی هر روز در گوشه و کنار شهر های بزرگ سبز می شوند، اما در مقابل هزارو 50 شهر کشور حتی یک سینما هم ندارند؛ تبعیضی که باعث می شود محصولات فرهنگی به عدالت در سطح کشور توزیع نشود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۴ سایت های دیگر : برترین ها عصر شهروند اتحاد خبر تیک بازتاب

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: ساخت سالن های جدید سینمایی یکی از مهم ترین سرمایه گذاری ها در حوزه سینماست که باعث رونق گرفتن اقتصاد سینما می شود. شهر های بزرگی مانند تهران، چند سالی است که از ساخت سینما های تک سالنه فاصله گرفته اند و با ایجاد مجتمع های بزرگ تجاری (مال ها) سالن های سینمایی به عنوان بخشی از این مراکز خرید ساخته شده است و در کنار آن پردیس های سینمایی نیز بیشترین میزان جذب تماشاگر سینما را دارند. در رقابت تنگاتنگ برای ایجاد سالن های مجهز و مدرن در کلانشهرها، بسیاری از شهر های کشور فاقد هر گونه سالن سینما هستند. علی سرتیپی تهیه کننده سینما و سینمادار می گوید: متأسفانه در حال حاضر نظارت درستی روی ساخت وساز سالن های سینمایی وجود ندارد، به عنوان مثال در غرب تهران پردیس هایی مانند کوروش ، زندگی و مگامال فعال است که هر کدام چندین سالن سینما دارد، با وجود این تعداد سالن سینما، یک پردیس دیگری با نام رزمال در حال ساخت است که دارای هشت سالن سینماست یا ایران مال که در حال حاضر با 11سالن سینما ساخته شده است و می خواهد 20سالن دیگر نیز به مجموعه خود اضافه کند. از سوی دیگر محمود کاظمی مدیرعامل موسسه بهمن سبز درباره وضعیت سینما ها در دیگر شهر های کشور، می گوید: در حال حاضر هزارو 200 شهر داریم که تنها 150شهر از این تعداد سینما دارند. آخرین استاندارد جهانی می گوید برای هر 10هزار نفر باید یک پرده سینما وجود داشته باشد و این یعنی باید 8هزار پرده در ایران وجود داشته باشد. کاظمی می افزاید: ما در حال حاضر زیر 500 پرده نمایش داریم که به ازای هر 160هزار نفر در کشور یک پرده سینما وجود دارد که این آمار یک هفدهم استاندارد جهانی است. سرمایه گذار زمانی که می خواهد با هزینه خود در شهرستان ها سالن بسازد، دولت باید به او کمک کند، در غیر این صورت این سرمایه گذاری هیچ فایده ای ندارد. اگرچه سرمایه گذاران بخش خصوصی به دنبال منافع اقتصادی از فعالیت های فرهنگی هستند و ساخت سالن های سینما در شهر هایی مانند تهران به دلیل توجیه اقتصادی ادامه دارد، ولی بی توجهی به هزارو 50 شهری که فاقد حتی یک سالن سینما هستند، تأسف انگیز است. نبود سالن های سینما در شهر های کوچک باعث حذف سینما رفتن از سبد فرهنگی خانوار ها می شود و در نهایت حتی اگر سالن سینمایی در آن شهر ها ایجاد شود، برای فرهنگ سازی استفاده از آن باید زمان و هزینه صرف شود.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
فیلم 23 نفر به عنوان فیلم برگزیده و محمدحسین مهدویان (کارگردان فیلم ماجرای نیمروز) به عنوان چهره برتر هنر انقلاب در هشتمین جایزه ققنوس معرفی شدند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۴

مراسم اختتامیه هشتمین هم اندیشی سینما انقلاب با اهدای جایزه سینمایی ققنوس جمعه سوم اسفند با حضور محمدحسین صفار هرندی وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از اهالی هنر در مجموعه سرچشمه برگزار شد.
محمد کوچک، دبیر جایزه ققنوس در این مراسم گفت: امسال با توجه به جشن چهل ساله انقلاب اسلامی، می خواستیم حال و هوای پیروزی انقلاب در هم اندیشی ما باشد. در فضای نقد، جلسات بسیار چالشی و پرشوری برگزار شد و باعث مباهات ما بود که این بسترها در سینمای انقلاب فراهم می آید.
وی تصریح کرد: ما گرد هم آمده ایم تا از انقلاب و گفتمان عدالت اجتماعی سخن بگوییم.
در این مراسم همچنین با اهدای نشان جایزه سینمایی ققنوس از مجید شاه حسینی، پیشکسوت سینما و داور ادوار گذشته این جایزه تقدیر شد.
در ادامه این مراسم، با حضور سیدمحمود رضوی و مجتبی فرآورده و همچنین اهدای جوایزی به کارگردانان از دو فیلم 23 نفر و ماجرای نیمروز، رد خون تقدیر شد.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
رشیدیان گفت: به منظور لغو روادید و کاهش قیمت ویزا با مقامات کشور عراق در حال مذاکره هستیم.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان ، علی رضا رشیدیان رییس سازمان حج و زیارت که هفته گذشته برای بازدید از اقدامات سازمان حج و زیارت و برنامه ریزی برای تسهیل سفر زائران به همراه جمعی از مدیران سازمان به عراق سفر کرده بود در صفحه خود در خصوص دستاورد های این سفر نوشت:

سرزمینی که اعتاب مقدس می نامندش و به وجود مطهر ائمه (ع) معطر است آرزویی است که هر ساله میلیون ها ایرانی را راهی سفری معنوی می کند سفری که سال های سال تبدیل به یکی از آمال این ملت شده بود و امروز مشتاقان آن بسیار گسترده اند.

طی هفته گذشته برای ارزیابی ازظرفیت ها و امکانات سازمان وحوزه نمایندگی، ولی فقیه در حج و زیارت، معرفی مسئول جدید دفتر نمایندگی سازمان در عراق، بررسی میزان آمادگی های سفر های نوروزی عتبات و سایربخش های دست اندرکار و نحوه خدمات دهی به زائران و برنامه ریزی در این حوزه، سفری به شهر های نجف اشرف، کربلای معلی، کاظمین و سامرا داشتیم.

برنامه ای که با رویکرد آمادگی بیشتر برای سفر های نوروزی زائران ایرانی به عتبات کلید خورد، سفری که مشتاقان بسیاری دارد که می خواهند سال خود را به وجود مطهر ائمه متبرک سازند و تلاش ما هم اجرایی کردن بسته های زیارتی متنوع و متناسب با گروه های مختلف برای تسهیل این سفر معنوی است.

آنچه در این ارزیابی ها حاصل شد آنکه ظرفیت ها و امکانات در سطح خوبی بود، اما نحوه خدمات دهی و ارتقا آن ها، نیازمند تحولی جدی است تحولی که امکان و زمینه زیارت و سفر به عتبات را برای گروه های مختلف با سلایق و نیازمندی های و نیز محدودیت ها و شرایط شان فراهم کند.

بدین منظور از چندی قبل سازمان حج و زیارت بررسی شرایط و برنامه ریزی برای استفاده از ظرفیت کارگزاری های بخش خصوصی و غیر دولتی با توجه به توان و منابع شان بویژه در استان ها در کنار شمسا به منظور ساماندهی سفر های عتبات انجام داد و در این راستا بسته هایی طراحی شد که زمینه زیارتی معنوی توام با حفظ کرامت، عزت، امنیت و آرامش را برای زائران عتبات فراهم کند.

از این رو عمده دیدار ها و بازدید های این سفر متمرکز بر حوزه های خدمات دهنده اعم از سازمان حج و زیارت و حوزه نمایندگی، ولی فقیه، شرکت های تابعه، ستاد بازسازی عتبات عالیات و نیز شرکت های عراقی بود. ضمن آنکه دغدغه جدی گران شدن ویزا از سوی عراق هم مساله ای بود که اعتراض خود را از طریق سفیر و مسئولان وزارت سیاحه عراق اعلام و خواستار تعدیل این نرخ ها شدیم در عین آنکه لغو روادید از مدت ها قبل از جمله پیشنهاد های جمهوری اسلامی به طرف عراقی بود که امید است به نتیجه مطلوبی بیانجامد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
مدیرکل دفتر برنامه ریزی، آموزش و توسعه مشارکت های قرآن و عترت در یادبود محمدجواد صاحبی، گفت: یک مبلغ راستین که اهل درد است، باید اهل درک هم باشد. مرحوم صاحبی، هم درد دین داشت و هم درک دین.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۴

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی خسروی در آئین یادبود محمد جواد صاحبی بیان کرد: این آئین برای یادبود و گرامیداشت یک انسان دردمند و آگاه به مسائل زمان، صاحب نظر، محقق و صاحب تالیفات فراوان برگزار شده است. این گونه مجالس معمولا با دو هدف و انگیزه برگزار می شوند؛ نخست هدف عام همه مجالس ترحیم است که در آن تذکر و پند داده می شود تا طوری زندگی کنیم که منشأ خیر باشیم. محمدجواد صاحبی ازجمله شخصیت هایی بود که هرکس شنید از دنیا رفته، واقعا متأثر شد و واقعا برای جوانان و به ویژه اهل تحقیق، جای خالیش سخت و خُسران بزرگی است.

وی افزود: دومین هدف در برگزاری اینگونه آئین ها، آشنایی با شخصیت متوفی است؛ به ویژه اگر متوفی صاحب آثار و خدماتی باشد. مرحوم صاحبی در حوزه دین شناسی و دین پژوهی بسیار موفق عمل کرد؛ خدمات ارزشمند او کم نظیر است. آثار به جای مانده از ایشان، تاثیرگذار و ماندگار است. مسأله دین پژوهی، مسأله بسیار مهمی است که باید به آن اهتمام ورزید. به ویژه در این روزگار که روزگار انفجار اطلاعات است و هر روز یک حرف، سخن و شبهه جدید مطرح می شود، این سوال مطرح است که چه کسانی باید پاسخگو باشند و عقاید را صیانت کنند؟

مدیرکل دفتر برنامه ریزی، آموزش و توسعه مشارکت های امور قرآن و عترت در ادامه گفت: مبلغان وارسته و موفق صاحب دو عنصر هستند که اگر هریک در یک مبلغ نباشد، نمی تواند به وظیفه اش عمل کند؛ درد و درک. یک مبلغ هم باید درد دین داشته باشد و هم درک درستی از دین داشته باشد. افرادی شناخت خوبی از اسلام دارند، حقایق دین را می فهمند و عمری در حوزه های معرفتی تحقیق کرده اند، اما متأسفانه درد دین ندارند و احساس مسئولیت نمی کنند. کسی که دردش درد جامعه نیست و کاری به کار مردم ندارد، نمی تواند یک مبلغ راستین باشد. درد بی دردی؛ بزرگترین دردهاست. بنابراین درک و شناخت دین، یکی از پایه های اساسی انسانِ مبلغِ موفق است که باید توأم با درد هم باشد. امروز در میان قشر دانشگاهی و حوزوی، افراد باسواد اما بدون درد هستند.

خسروی تصریح کرد: از سوی دیگر، یک مبلغ راستین که اهل درد است، باید اهل درک هم باشد. کسانی هستند که انگیزه و شور و تلاش دارند، اما اهل شناخت نیستند؛ این گونه افراد هم در جامعه فراوانند. سعی کرده ایم بیشتر ایجاد انگیزه کنیم، اما بعد از انگیزه و شور، اگر درک و شناخت نباشد، نتیجه عکس خواهد داد و مردم از دین منحرف خواهند شد. ضرر اینگونه افراد به مراتب بیشتر از گروه اول است. این گروه دوم، خرافات را به جای اسلام وارد جامعه می کنند و مسیر را انحرافی می روند و با شور و شوق دیگران را هم به انحراف می کشانند. اخلاص به تنهایی کافی نیست. این اندیشه می تواند جامعه را به سقوط بکشاند. صاحبان اینگونه تفکر که شور دارند و شعور ندارند، اگر سنی باشند می شوند داعشی، اگر شیعه باشند می شوند گروهک فرقان که شخصیتی مثل مطهری را به شهادت می رسانند. جای مطهری را احدی نتواست بگیرد.

وی ادامه داد: مرحوم صاحبی، یکی از شخصیت هایی بود که هم درد داشت و هم درک. هم احساس مسئولیت می کرد و هم مسئولیت می شناخت که در روزگار کنونی، چه مسأله ای برای جامعه مهم است. او تحقیق و مطالعه و شاگردی بزرگان را کرد، اسلام را شناخت و خرافات را از حقایق دین جدا کرد. در این مسیر، ده ها کنگره و همایش را هدایت کرد و ده ها مقاله روشنگر و کتاب ارزشمند نوشت. آن مرحوم مغفور، یکی از نوادر زمان ما بود که می توان او را به عنوان مبلغ موفق معرفی کرد.

این قرآن پژوه همچنین گفت: محمدجواد صاحبی سعی می کرد در همه کار نوآوری داشته باشد. یک متفکر نواندیش که آثار ارزشمندش هرگز فراموش نخواهد شد. پس از انقلاب در برهه های مختلف، هرجا احساس می کرد می تواند خدمت کند، بدون حاشیه سازی و بدون اینکه مسائل سیاسی دست وپای او را ببندد، حضور موثر داشت. در سال 1364 احساس کرد که جامعه روشنفکری دچار تلاطم است و حقیقت اسلام باید تبیین شود، در این راستا مجله کیهان اندیشه را پایه گذاری کرد. در این مجله که 14 سال ادامه داشت و 84 شماره منتشر شد، حقایق دین را به کمک صاحب نظران برجسته به خوبی تبیین کرد. این نشریه، یکی از بهترین و تاثیرگذارترین نشریات در حوزه دین پژوهی، پس از انقلاب اسلامی بود. به متولیان امور علمی ایشان پیشنهاد می کنم، کیهان اندیشه را به صورت کتاب هایی با ویرایش جدید منتشر کنند، چون مباحثش کهنه نمی شود.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی، آموزش و توسعه مشارکت های امور قرآن و عترت در پایان اظهار کرد: مرحوم دکتر محمدجواد صاحبی، شخصیتی ارزشمند و مورد تأیید همگان بود. احترامی که بزرگان و نهادهای مختلف کشور از دفتر مقام معظم رهبری تا مراجع عظام تقلید نسبت به ایشان نشان داده اند، نشانگر اهتمام و ارزشی است که برای خدمات ارزنده و شخصیت این بزرگمرد قائل شده اند. امروز وحدت اسلامی از موضوعات بسیار مهم جهان اسلام است و افرادی از شیعه و سنی که درد دین دارند، ولی درک از دین ندارند، جوامع اسلامی را به هم ریخته اند. مرحوم صاحبی در این زمینه هم بسیار تلاش کرد و چندین کنگره علمی را دبیری نمود. او کنگره کتاب اهل بیت (ع) و کنگره حماسه حسینی را نیز هدایت کرد. عشق و ارادت او به اهل بیت (ع)، مطمئنا پس از مرگ، به دادش خواهد رسید.

آئین یادبود و گرامیداشت مرحوم محمدجواد صاحبی؛ نویسنده و پژوهشگر حوزه دین، عصر امروز (شنبه 4 اسفندماه)، با حضور سیدعباس صالحی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محسن جوادی، محمد سلطانی فر و عبدالهادی فقهی زاده؛ معاونین امور فرهنگی، مطبوعاتی و قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیکنام حسینی پور؛ مدیرعامل موسسه خانه کتاب، حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی خسروی؛ مدیرکل دفتر برنامه ریزی، آموزش و توسعه مشارکت های امور قرآن و عترت، حجت الاسلام والمسلمین ناصر نقویان، حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا زائری، حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی ابطحی و جمعی دیگر از اهالی فرهنگ و ادب، پژوهشگران و نویسندگان و نمایندگان نهادهای مختلف در مسجد نور برگزار شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
مسوول روابط عمومی حوزه هنری خوزستان اعلام کرد: تعطیلی سینما قدس اهواز دایمی نیست و در بازگشایی این سینما هیچ تردیدی وجود ندارد.

محمد محمدزاده در این خصوص اظهار کرد: سینما قدس اهواز در حال بازسازی است و پس از پایان عملیات تعمیرات بازگشایی می شود.

وی افزود: سینما قدس اهواز به علت فرسودگی و عمر زیادی که از تاسیس آن می گذرد مدتی بود که اعتراض شهروندان هنردوست را نسبت به کیفیت فضای فیزیکی، تجهیزات و تاسیسات این سینما برانگیخته بود. به همین خاطر موسسه تبلیغاتی بهمن سبز که اداره سینما های قدس سراسر کشور را زیر نظر خود دارد تصمیم به بازسازی این سینما گرفت.

محمدزاده خاطرنشان کرد: تمامی هزینه های مربوط به بازسازی و تعمیر سینما قدس اهواز توسط موسسه تبلیغاتی بهمن سبز تامین می شود. از این رو، حوزه هنری خوزستان بار مالی را در این مورد متحمل نمی شود.

سینما قدس اهواز که متعلق به حوزه هنری است در سال 1330 با یک سالن افتتاح شد.

لینک خبر :‌ شوشان
فیلمی که بایکوت شده بود روز دوشنبه 6 اسفند ذر اصفهان اکران خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۴ سایت های دیگر : خوز 24 روزنامه زاینده رود ربیع رویش

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، فیلمی سیاسی که بایکوت شده بود در تاریخ 6 اسفندماه روز دوشنبه برای همه مردم و همچنین فعالان فرهنگی اکران خواهد شد.

اکران سیاسی ترین فیلم سال در اصفهان با عنوان دیدن این فیلم جرم است 6 اسفند خواهد بود؛ این فیلم به کارگردانی و نویسندگی رضا زهتابچیان و تهیه کنندگی محمدرضا شفاه ساخته شده است، دیدن این فیلم جرم است با ژانری سیاسی محصولی از سازمان سینمایی حوزه هنری سوره است.

امیر آقایی، لیندا کیانی، مهدی زمین پرداز، حسین پاکدل، محمود پاک نیت، حمیدرضا پگاه، احسان امانی و احسان شیخی بازیگرانی هستند که در این فیلم نقش آفرینی کرده اند؛ در خلاصه داستان این فیلم آمده است که فقط یک فیلم پنج دقیقه ای می خواستم تا بعداً بتونم از زنم و دخترم دفاع کنم ولی امونم ندادند... صدای آژیراشون داره نزدیک میشه، الان مثل مور و ملخ میریزن اینجا... .

به گفته منتقدان اغلب کسانی که از این فیلم حمایت می کنند فعالان فرهنگی هستند؛ بزرگ ترین خطر این فیلم همان نگرش هایی است که در فضای مجازی وجود دارد که برخی فعالان فرهنگی با گرایش انقلابی از آن تمجید می کنند وگروهی دیگر فیلم را اثری تفرقه برانگیز توصیف می کنند.

انتهای پیام/63089/ص10/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۴

سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر هرچند در تهران و طی فقط شش روز برگزار شد و اختتامیه اش هم بر خلاف سه دوره قبل جایزه و برگزیده ای نداشت، هم زمان در 15 استان کشور پی گرفته شد تا شبهه تمرکز گرایی در اجرای جشنواره و محدودیت آن به تهران تا اندازه ای بر طرف شود.

برابر گزارشی که دبیرخانه جشنواره موسیقی فجر منتشر کرده است، هفت استان ایران با همکاری ستاد برگزاری سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر میزبان گروه ها و هنرمندانی شدند که اعزام آن ها با هماهنگی ستاد جشنواره در تهران صورت گرفت و هشت استان دیگر نیز با هماهنگی انجمن های موسیقی استان ها در ذیل نام جشنواره موسیقی فجر به اجرای برنامه های موسیقی پرداختند.

این رخداد از آن جهت اهمیت دارد که در یکی دو سال گذشته حلقه مخالفان دولت برای جلوگیری از برگزاری کنسرت موسیقی در شهرستان ها تنگ تر شده بود، اما وزارت ارشاد، که در یک سال اخیر شعبه های انجمن موسیقی در شهرستان ها را فعال کرده است، دست به ابتکار جالبی زد و توانست هم زمان هماهنگی هایی صورت دهد تا هنرمندانی که در جشنواره موسیقی فجر در تهران اجرای برنامه دارند در روزهای خالی جدول کاری شان بتوانند به شهرستان ها بروند و برای مخاطبان شهرستانی نیز برنامه اجرا کنند.

اما اجرای هنرمندان در شهرستان ها بی حاشیه نبود، از جمله سخنان یکی از مسئولان ارشاد استان سمنان، شهری که زادگاه رییس جمهوری است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، تماس تلفنی اش برای اجازه پوشش تصویری اجرای گروه موسیقی رستاک ، که عصر چهارشنبه در سالن هلال احمر شهر سمنان برگزار می شد، با مخالفت روبه رو شد.

سیما رجبی، معاون هنری اداره ارشاد سمنان، دلیل مخالفتش را حضور بانوان در گروه رستاک عنوان کرد و گفت: به دلیل این که در این گروه موسیقی بانوان هم می نوازند، به هیچ عنوان اجازه عکاسی و فیلم برداری به خبرنگاران داده نمی شود.

او موسیقی شاد گروه رستاک را دلیل دیگر این تصمیم عنوان کرد و در نهایت، گفت: انتشار تکه هایی از آن در شبکه های اجتماعی بهانه دست بیگانگان می دهد. گروه رستاک در جشنواره موسیقی فجر در تالار وحدت برنامه اجرا کرد و بلافاصله تصاویری از اجراهایشان در قالب عکس و فیلم های کوتاه در رسانه های اجتماعی منتشر شد.

اختتامیه جشنواره موسیقی فجر شامگاه روز سه شنبه در تالار وحدت تهران برگزار شد. در این اختتامیه، به جز اجرای چند گروه موسیقی و سخنان وزیر ارشاد، گزارش شاهین فرهت، دبیر جشنواره، و تاکید او بر اجرای چند گروه خارجی جشنواره از آثار آهنگسازهای ایرانی مهم بود. فرهت، که در روزهای جشنواره آماج حمله منتقدها قرار گرفته بود، اشاره کرد که چند گروه خارجی آثاری از موسیقی دان های ایرانی را در جدول اجراهای خود قرار دادند و در این جشنواره اجرا کردند.

در جشنواره امسال، 5 گروه خارجی حضور داشتند و آثاری از شاهین و هرمز فرهت، فوزیه مجد، خواجه نوری و تفرشی پور را اجرا کردند. حداقل در تاریخ اجراهای جشنواره کمتر سابقه داشت هنرمندی خارجی در جشنواره موسیقی فجر اثری ایرانی اجرا کند. انتخاب قطعاتی از شاهین فرهت از سوی چند گروه مهم ترین انتقادی بود که به اجرای بخش خارجی صورت گرفت، اما در این میان روزنامه کیهان نیز جشنواره را به باد انتقاد گرفت و نحوه پوشش یکی از زنان بخش خارجی جشنواره را هنجارشکنی نامید. این اتفاق زمانی رخ داد که ماریا دوالا، نوازنده ایرلندی پیانو، بعد از اجرا به سمت یکی از مخاطبانش رفت و برخی رسانه ها گزارش دادند او با این مخاطب مرد دست هم داده بود. تصویری دیگر از این بانوی نوازنده منتشر شده است که اندکی از زیر زانویش را بدون پوشش نشان می دهد و از قرار معلوم، همین تصویر از دید روزنامه کیهان و برخی رسانه های جریان راست نوعی هنجارشکنی تلقی شد.

انتقاد دیگر کیهان بی اعتنایی جشنواره به چهلمین سالگرد انقلاب و اختصاص ندادن برنامه ای به این مناسبت بود، در حالی که بخشی از سرودهای تاثیرگذار سال های دهه اول انقلاب با صدای اسفندیار قره باغی اجرا شده بود. اجرای چند سرود با صدای اسفندیار قره باغی از سوی ارکستر ملی و نیز برنامه ای پژوهش محور با عنوان چهار دهه موسیقی انقلاب از برنامه هایی بود که برای چهلمین سالگرد انقلاب در نظر گرفته شده بود.

اختتامیه جشنواره امسال گر چه رقابتی برگزار نشد، از سه چهره پیشکسوت و برجسته در سه شاخه موسیقی تقدیر به عمل آمد. در مراسم اختتامیه از کریم صالح عظیمی، استاد و ردیف دان برجسته که از شاگردان بلافصل عبدالله خان دوامی بود و بیش از سه دهه است به آموزش ردیف آوازی مشغول است، رامین جزایری، تار و سه تار سازی که بیش از سه دهه سازهایی خوش صدا به جامعه موسیقی تحویل داده است و فخری ملک پور، از جمله میراث داران شیوه نوازندگی مرتضی خان محجوبی، به خاطر یک عمر فعالیت هنری تقدیر شد.

از جمله اتفاق های مهم جشنواره امسال اجرای دو بخش از سوییت معروف بیژن و منیژه بود، اثر استاد حسین دهلوی، موسیقی دان نامدار ایرانی که این روزها به دلیل کهولت سن عملا امکان حضور صحنه ای ندارد. این قطعه را ارکستر مجلسی، به رهبری منوچهر صهبایی، اجرا کرد؛ صهبایی از جمله رهبرهای شناخته شده ارکستر در ایران به شمار می رود و حضور او در قامت رهبری ارکستر مجلسی به این ارکستر جانی تازه بخشیده است.

ارکستر ملی قطعه کنسرتینو برای سنتور و ارکستر دهلوی را اجرا کرد، قطعه ای که در آن هم نشینی ساز سنتور با سازهای ارکستر ملی، به خصوص سازهای زهی، با تنظیم شهبازیان از این اثر برای ارکستر ملی، فضایی متفاوت به این کار بخشیده است.

در روزهای آخر جشنواره، بحث بودجه جشنواره موسیقی فجر حرف و حدیث هایی را سبب شد. پیش از این، مدیران جشنواره گزارش عملکرد مالی جشنواره های 29 تا 32 را منتشر کرده بودند، که نحوه هزینه کرد تیم قبلی جشنواره حرف وحدیث هایی به همراه داشت، اما کمتر پیش آمده بود بودجه جشنواره در همان روزهای جشنواره اعلام شود. امسال اما شهرام صارمی، مدیر اجرایی جشنواره، گفت بودجه جشنواره یک و نیم میلیارد تومان است و در مقایسه با بودجه سال گذشته، کم شده است. در مقابل، حمیدرضا نوربخش، مدیر دوره گذشته جشنواره موسیقی فجر، اشاره کرد که جشنواره همیشه دو بودجه دارد، بودجه ثابت که همین رقم است و بودجه ای که از محل فروش بلیت های کنسرت ها به دست می آید.

امسال نخستین سالی بود که آیین نامه جشنواره موسیقی فجر اجرایی شد و بر خلاف دوره های گذشته که جشنواره بدون آیین نامه اداره می شد و گزارشی از نحوه هزینه کرد بودجه به رسانه ها داده نمی شد، امسال مسئولان جشنواره، برابر بند هایی از آیین نامه، موظف بودند گزارشی از عملکرد بودجه و نحوه هزینه کردش را در اختیار رسانه ها قرار دهند.

جشنواره موسیقی فجر در مجموع و در تمام این سال ها، به خصوص در دهه های سوم و چهارم، در جهت دهی به موسیقی کشور نقشی حاشیه ای داشته است و همواره محلی برای اجرای برخی گروه ها که فرصت عرض اندام در بازار موسیقی پیدا نمی کنند تلقی شده است. لذا عموم هنرمندان شاخص موسیقی از اجرا در این جشنواره سرباز می زنند، مگر آن که پیشنهادهای مالی مناسبی از سوی جشنواره به طرفشان سرازیر شود. با این تفاصیل، در چنین شرایط اقتصادی ای، جشنواره ای نه چندان پر رونق پیش بینی پذیر بود و جشنواره امسال را می توان چه از نظر زمان اجرا، که فقط شش روز بود، و چه کیفیت حضور هنرمندان اسم و رسم دار زیر سوال برد.

لینک خبر :‌ ایران اینترنشنال
یزد - ایرنا - دفتر پنجمین دوره انتخاب پایتخت کتاب ایران و جشنواره روستاها و عشایر دوستار کتاب، با معرفی یزد به عنوان پایتخت کتاب کشور در سال 98 بسته شد و انتظار چند ساله یزدی ها برای دستیابی به این عنوان فرهنگی به ثمر نشست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۴ سایت های دیگر : جماران شبکه اینترنتی آفتاب

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد شامگاه شنبه پس از شرکت در آیین اختتامیه پنجمین دوره انتخاب پایتخت کتاب ایران و جشنواره روستاها و عشایر دوستار کتاب در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا ضمن قدردانی از تمامی افراد و بخشهایی که در کسب این موفقیت برای شهر یزد مشارکت کردند، گفت: کسب این عنوان مبین این نکته است که اقدامات و برنامه های فرهنگی استان در زمینه توسعه فرهنگ کتابخوانی در یک سال اخیر موثر بوده است.
مجید جوادیان زاده ادامه داد: یزد از بین پنج شهر که به مرحله نهایی با نظر داوران به عنوان پایتخت کتاب ایران در سال 98 انتخاب شد.
وی تصریح کرد: در سال جاری برنامه های متعددی با همکاری دستگاه های مختلف اجرایی و فرهنگی استان برای توسعه فرهنگ کتابخوانی در استان اجرا شد و استان یزد با ایجاد 1833 باشگاه کتابخوانی پس از استان اصفهان از نظر تعداد رتبه دوم و با توجه به نسبت جمعیتی رتبه نخست کشور را در ایجاد این تشکلهای کتابخوانی در کشور دارد.
جوادیان زاده در خصوص مزیت انتخاب یزد به عنوان پایتخت کتاب ایران یادآور شد: این رویداد با مشارکت وزارت کشور و فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می شود و از تعهدات این وزارتخانه ها برای شهرهایی که به عنوان پایتخت کتاب انتخاب می شود، ایجاد برخی ساختارها و نهادهای مرتبط با کتاب و کتابخوانی است.
وی همچنین اضافه کرد: تکمیل طرح های عمرانی ناتمام مرتبط با حوزه کتاب از دیگر مزیتهای کسب این عنوان برای استان یزد است که در این راستا مهمترین اولویت استان، تکمیل کتابخانه مرکزی شهر یزد است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد همچنین تقویت باشگاه های کتابخوانی و ارائه کتاب به اعضای این باشگاه ها به صورت نیم بهاء را از دیگر زمینه هایی دانست که با کسب عنوان پایتخت کتاب ایران در یزد بیش از پیش تقویت می شود.
آیین اختتامیه پنجمین دوره معرفی پایتخت کتاب ایران و جشنواره روستاها و عشایر دوستار کتاب عصر امروز (شنبه) با حضور معاون اول رئیس جمهوری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مدیران فرهنگی برگزار و شهر یزد به عنوان پنجمین پایتخت کتاب ایران معرفی شد.
شهرهای مهاباد و ارومیه از استان آذربایجان غربی، شهرری از استان تهران، خورموج و برازجان از استان بوشهر، دزفول و رامهرمز از استان خوزستان، سبزوار از استان خراسان رضوی، خرم آباد از استان لرستان، خاش از استان سیستان و بلوچستان، رفسنجان، بم و سیرجان از استان کرمان، اسلام آباد غرب از استان کرمانشاه، شیراز، اوز و صدرا از استان فارس، بابل از استان مازندران، ابرکوه و یزد از استان یزد 20 نامزد کسب عنوان پایتخت کتاب ایران بودند که در نهایت این عنوان برای سال 98 به شهر یزد رسید.
6014/

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
امید که با عنایت و توجه ویژه مدیران بلندپایه فرهنگی کشور، هنرمندان لاهیجان هم صاحب خانه شده و از خانه بدوشی رها شوند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۴ سایت های دیگر : همای خبر خبر آنلاین

به گزارش بامردم ، چندتکه آهن پاره که به مدد پیچ ها برهم سوار شده و در خود دیوارهای بلوکی و آجری را جای داده اند، 18 سال آزگار است که در کنج خیابان قیام لاهیجان جا خوش کرده و عنوان مجتمع فرهنگی را به دوش می کشد.

آهن پاره هایی که در گذر این سال ها به خانه اشباح تبدیل شده و بجای شنیده شدن حکایت ها و تئاترها و موسیقی های هنرمندان، پایگاه و جایگاهی شده برای معتادان و کارتن خوابان و گذرگاه انواع احشام و هر شب از دل آن صدای زوزه سگ بگوش می رسد.

داستان این مجتمع هم چونان قصه هزارویک شب سری دراز دارد و شهرزاد قصه گوی آن، هنرمندان نا امید از ساخت این پروژه هستند. هنرمندانی که هر بار با وعده های مدیران و دیگر مسئولان جانی تازه می گیرند که سرانجام سرای امیدشان ساخته می شود اما دیری نمی پاید که با تغییر آن مدیر و یا نبود اعتبار، یأس چندباره را تجربه می کنند.

آخرین امید هنرمندان، وعده معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تیرماه سال 97 در بازدید از این پروژه در حالی رقم خورد که وی در گفت وگو با خبرنگاران اعلام کرد که مرحله اول و فضای جانبی این مجتمع در سال 97 راه اندازی می شود.

علی اصغر کار اندیش گفته بود که برای تکمیل این مجتمع به 70 میلیارد ریال دیگر اعتبار نیاز است و در سال جاری بیش از 30 میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده که 10 میلیارد ریال آن اختصاص داده شده است.

این در حالی است که در دی ماه سال گذشته هم علی اصغر کاراندیشان معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از بازدید از این پروژه اظهار داشت: اعتبار تجهیزات این مجتمع نیز خارج از اعتبارات جاری، از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأمین خواهد شد.

نگار نادری رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لاهیجان هم در تیرماه 97 نیز دراین باره گفته بود: روند اختصاص اعتبارات این مجتمع در حال سیر مراحل قانونی و اداری است که طی این مراحل به پیمانکار واگذار خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه بنا بر اعتبارات اختصاص داده شده، امیدواریم این طرح تا پایان سال جاری به بهره برداری برسد و در اختیار اهالی هنر قرار گیرد افزود: به محض کامل شدن آن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آمادگی دارد که نسبت به تجهیزات آن در اسرع وقت اقدام کند.

پروژه مجتمع فرهنگی هنری لاهیجان با زیربنای 4400مترمربع در سال 1380 توسط دستگاه مسکن و شهرسازی استان عملیات اجرایی خود را آغاز نمود و با پیشرفت فیزیکی 30 درصدی در مرحله اسکلت به علت کمبود اعتبارات عمرانی رها گردید. در سال 1393 با اقدامات نماینده وقت مجلس شهرستان (ندیمی) و پیگیری به عمل آمده، در دستگاه اجرایی این پروژه تغییر مجری صورت گرفت و از سازمان مسکن و شهرسازی به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی انتقال یافت.

در تاریخ 20 مهر 93 اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان نسبت به تقسیم پروژه در دو فاز شامل: فاز یک سالن و فضاهای جانبی آن و فاز دوم قسمت اداری و فرهنگی و هنری اقدام نمود که به جهت نیاز شدید شهرستان به فضای سالن نمایش جهت انجام فعالیت های فرهنگی و هنری و با نظر به تعداد صندلی های طرح که 260 صندلی بود و این تعداد از صندلی ها پاسخگوی نیازهای فعلی آن شهرستان نبود، اداره کل مبادرت به تغییر و افزایش تعداد صندلی ها و توسعه سالن نمایش تا حد امکان با ظرفیت 503 صندلی و مقاوم سازی و رفع عیوب موجود سازه ای که با گذشت بیش از 13 سال به صورت نیمه کاره رهاشده بود اقدام نمود و در حال حاضر 70 درصد فاز یک آماده است.

به نظر می آید برای به سرانجام رسیدن این پروژه که برای شهرستان لاهیجان با دارا بودن هنرمندانی خوش ذوق و صاحب نام، این گونه بازدیدها و پیگیری های استامینوفن گونه فایده ای نداشته و عزم جزم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را می طلبد.

امید که با عنایت و توجه ویژه مدیران بلندپایه فرهنگی کشور، هنرمندان لاهیجان هم صاحب خانه شده و از خانه بدوشی رها شوند.

لینک خبر :‌ با مردم
نصر: منتقد سینمای تبریز، برگزاری جشنواره فیلم تبریز را یک ضرورت ارزیابی کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۴ سایت های دیگر : جماران

به گزارش نصر، علی اکبر افتخار در خصوص برگزاری جشنواره گفت: جشنواره ها معمولا بر پایه یک نیاز شکل می گیرند و با توجه به اینکه سال ها بود جشنواره ای در حوزه فیلم در تبریز برگزار نشده بود، انجمن سینماگران استان سال قبل تصمیم به برگزاری آن گرفت.

وی افزود: دوره اول جشنواره به خوبی برگزار شد و با وجود ضعف های موجود اغلب اهالی سینما راضی بودند.

افتخار تأکید کرد: برگزاری چنین جشنواره هایی فرصت مناسبی برای دیده شدن آثار و بحث و نقد آن هاست.

رییس سابق هیئت مدیره انجمن سینماگران آذربایجان شرقی ادامه داد: شناسایی چهره های تازه در عرصه فیلمسازی یکی از مهم ترین نتایج جشنواره است و اهمیت برگزاری آن بر کسی پوشیده نیست اما لازم است تا چشم انداز بلندمدتی برای ادامه فعالیت تعریف شود.

افتخار گفت: یکی از ایرادهای دومین دوره جشنواره زمان برگزاری آن است و تا جایی که من اطلاع دارم نهادهای فرهنگی در حمایت از این رویداد ضعیف عمل کرده اند.

علی اکبر افتخار در پایان تأکید کرد: این جشنواره متعلق به یک قشر خاص نیست و متعلق به تمام مردم و ارگان هاست و افتخارش نصیب همه گان خواهد شد، پس انتظار می رود نهادهای متولی نه با حرف که در عمل حمایت خود را ثابت کنند.

گفتنی است دومین دوره جشنواره فیلم تبریز از 14 تا 17 اسفند در مجتمع سینمایی 22 بهمن برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ نصر نیوز
نورزاد ضمن تاکید بر اینکه در صورت نیاز و درخواست فیلمسازان، از آنها حمایت می کنیم، افزود: هم اکنون فیلم سوء تفاهم کاری از این سازمان در تبریز حال اکران است و قرار است یک فیلم در اکران نوروزی تبریز حضور داشته باشد که بعد از صدور مجوز پخش، نام فیلم اعلام می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۴

رضا نورزاد، مسئول و رابط استانی سازمان هنری رسانه ای اوج، در گفتگو با تبریزبیدار در رابطه با فیلم های در حال اکران و در حال تولید این سازمان در تبریز گفت: هم اکنون فیلم سوء تفاهم کاری از این سازمان در تبریز حال اکران است.

وی در خصوص اکران نوروزی فیلم های تولید شده توسط سازمان اوج نیز ابراز نمود: فیلم 23 نفر در اکران نوروزی حضور نخواهد داشت و زمان اکران این فیلم بعدا مشخص خواهد شد و قرار است یک فیلم در اکران نوروزی تبریز حضور داشته باشد که بعد از صدور مجوز پخش، نام فیلم اعلام خواهد شد.

زندانی ها ساخته مسعود ده نمکی تازه ترین اثر سینمایی اوج

مسئول سازمان اوج در استان در رابطه با فیلم و سریال های تولید شده توسط این سازمان خاطر نشان کرد: فیلم های 23 نفر که سیمرغ بلورین نگاه ملی را در جشنواره فجر امسال گرفت، بادیگارد ، ایستاده در غبار ، به وقت شام ، تنگه ابوغریب ، سوء تفاهم ، پایتخت و مینو از جمله فیلم های سینمایی و سریال های تولید شده توسط این سازمان هستند.

وی ادامه داد: فیلم زندانی ها ساخته مسعود ده نمکی نیز از دیگر فیلم های تولیدی سازمان اوج می باشد که در مرحله اخذ مجوز است و سال بعد اکران خواهد شد.

در صورت نیاز و درخواست فیلمسازان و مستندسازان، از آنها حمایت می کنیم

وی در خصوص دیگر فعالیت های هنری این سازمان توضیح داد: تصنیف حالا که می روی با صدای محمد معتمدی و ایجاد کمپین های سرود و اجرای آن در 40 نقطه از کشور ، به همت مرکز مأوا و طراحی پوستر و ایجاد کمپین های محیطی برای مناسبت های ملی و مذهبی به همت مرکز خانه طراحان انقلاب اسلامی و برگزاری اولین دوره کشوری کارگاه تخصصی فیلمنامه نویسی دفاع مقدس ، از جمله فعالیت های هنری این سازمان می باشد.

مسئول و رابط استانی سازمان اوج در خصوص فعالیت های این سازمان در استان ابراز نمود: در داخل استان در بحث حمایت از هنرمندان، طراحان، مستندسازان حرکت می کنیم و اگر فیلمسازان و مستندسازان به حمایت نیاز داشته باشند، سازمان اوج از آنها حمایت خواهد کرد و مسابقه خانه ما که اخیرا از شبکه نسیم پخش می شد و سه خانواده تبریزی نیز در آن حضور داشتند؛ نیز از آثار سازمان اوج بود.

استقبال از فیلم های ارزشی نسبت به گذشته بیشتر شده است

وی در ادامه در خصوص رشد و پیشرفت در تولید فیلم های ارزشی در جشنواره فیلم فجر گفت: بعد از سالهای زیادی که این جشنواره برگزار می شود، مشاهده می کنیم برخلاف گذشته که فیلم های مذهبی و ارزشی چندان خواهان نداشت و جایزه آنچنانی هم به این ها تعلق نمی گرفت، خوشبختانه رفته رفته استقبال از این فیلم ها در جشنواره بیشتر می شود و سیمرغ بلورین به این فیلم ها اختصاص می یابد.

به همت کارگردانانی چون حاتمی کیا، آبیار، مهدویان و ... فیلم های مبتذل از رده خارج شده است

نورزاد در پایان گفت: بعد از گذشت چهل سال از انقلاب، سینما به سمت و سوی انقلاب حرکت می کند و اکثر فیلم های انقلابی تولید شده درسالهای اخیر مانند بادیگارد ، به وقت شام ، لاتاری و... کیفیت بسیار بالایی نسبت به سایر فیلم ها دارند. که نشان می دهد نهال نوشکفته در حال باردهی است و به همت کارگردانان و فیلمنامه نویسان انقلابی همچون حاتمی کیا، نرگس آبیار، مهدویان و ... فیلم های مبتذل گو رفته رفته از رده خارج می شوند.

لینک خبر :‌ تبریز بیدار
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان همدان گفت: کتابخانه روستای زاغه شهرستان بهار به عنوان 10روستای برگزیده پنجمین جشنواره ملی روستاها و عشایر دوستدار کتاب کشور انتخاب شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۴ سایت های دیگر : نافع خبرگزاری شبستان

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ عاطفه زارعی امروز در گفت و گو با نافع اظهار کرد: در پنجمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب، هزار و 406 روستا از تمام استان های کشور شرکت کردند و پس از داوری 59 روستا و منطقه عشایری از 31 استان کشور به مرحله نهایی این جشنواره رسید.

وی با بیان اینکه در نهایت 10 روستا به عنوان برگزیده نهایی معرفی شدند، افزود: این جشنواره برنامه ای است که هر سال با محوریت معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری مجموعه ای از دستگاه های دولتی و غیردولتی اجرا می شود.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان همدان گفت: کتابخانه روستای زاغه شهرستان بهار جزو 10روستای برگزیده پنجمین جشنواره ملی روستاها و عشایر دوستدار کتاب انتخاب شد.

وی تصریح کرد: هدف این جشنواره حمایت از اقدام های انجام شده در روستاها، پشتیبانی از پیشنهادهای ابتکاری در حوزه کتاب و کتاب خوانی در روستاها و معرفی فعالیت های فرهنگی و ترویجی مرتبط با کتاب خوانی است که با مشارکت مردم و دستگاه های فعال در روستا انجام شده یا اجرای آن برای سال آینده پیش بینی شده است.

زارعی ادامه داد: تلاش برای تأمین بودجه های لازم برای گسترش فعالیت های مربوط به کتاب و کتاب خوانی در روستاها و توجه دادن مردم و نهادهای روستایی به اهمیت کتاب و فرهنگی تر شدن فضای روستاها و نیز پر کردن اوقات فراغت کودکان و نوجوانان روستایی با کتاب از دیگر اهداف این جشنواره است.

وی خاطرنشان کرد: در این انتخاب حمایت کتابدار متخصص و علاقمند، زینب ستایش گرجی بسیار حائز اهمیت است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان همدان گفت: مراسم پایانی پنجمین دوره انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران و جشنواره روستاها و عشایر دوستدار امروز (چهارم اسفندماه) با حضور معاون اول رئیس جمهور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ شبکه اطلاع رسانی دانا
معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان، از راهیابی پنج باشگاه کتابخوانی این استان به مرحله نهایی جام باشگاه های کتابخوانی کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در استان گلستان ، احمد گلچین معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان ضمن تبریک به باشگاه های راه یافته به مرحله نهایی و آرزوی موفقیت برای آن ها، گفت: به منظور ترویج کتاب و کتابخوانی و گسترش فرهنگ مطالعه در بین کودکان و نوجوانان تعداد 464 باشگاه کتابخوانی در استان گلستان به ثبت رسیده است.

وی افزود: تا به امروز 75 باشگاه در گرگان، 11 باشگاه در بندرگز، 2 باشگاه در کردکوی، 6 باشگاه در آق قلا، 20 باشگاه در بتدرترکمن، 1 باشگاه در گمیشان، 19 باشگاه در علی آباد، 39 باشگاه در آزادشهر، 10 باشگاه در رامیان، 41 باشگاه در گنبد، 13 باشگاه در مینودشت، 9 باشگاه در گالیکش، 190 باشگاه در کلاله و 26 باشگاه در مراوه تپه ثبت شده اند.

گلچین ادامه داد: 5 باشگاه کتابخوانی شامل ثنا از شهرستان بندرگز و باشگاه های با هم بخوانیم ، آسیاب بچرخ و شلاله از شهرستان گنبد کاووس و باشگاه کتابخوانی کوچه رندان (گروه پسران) و اختر (گروه دختران) از شهرستان کلاله به مرحله نهایی راه یافتند.

وی در خاتمه، اظهار کرد: اسامی باشگاه های برگزیده استانی برای داوری نهایی به دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال شده است.

یادآوری می شود جام باشگاه های کتابخوانی عنوان طرحی پیشرو و پویا برای راه اندازی و فعال کردن باشگاه های کتاب خوانی کودک و نوجوان در سراسر کشور است و حاصل مشاهده فعالیت کودکان و نوجوانان و رسیدن به شناختی از روش ها و علایق فردی و اجتماعی آن ها است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
همزمان با آیین اختتامیه هفته قرآن و عترت خراسان شمالی از 15 فعال و چهره قرآنی این استان تجلیل و تکریم شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۴

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان شمالی؛ زهرا سعادتی حافظ 20 جز قرآن کریم، فهیمه حداد مقدم حافظ کل قرآن کریم، رقیه اسفندیاری حافظ کل قرآن کریم، لیلا دهقان سابقه مربی گری در رشته های مختلف قرآنی، ربابه ترابی مقدم حافظ کل قرآن کریم و ربیعه نورانی حافظ کل قرآن کریم هم در آیین اختتامیه هفته قرآن و عترت با اهدا لوح تقدیر و هدایایی به رسم یاد بود تجلیل شدند.

براساس این گزارش؛ الهام علیزاده گلریزی مربی قرآن کریم، علی تفریحی حافظ کل قرآن کریم، احمد مرجانی نویسنده و پژوهشگر قرآنی، رضا براتی حافظ کل قرآن کریم، حمید رحمتی حافظ کل قرآن کریم، محمد حسن اکرامی فر استاد و پژوهشگر علوم قرآنی، شوذب قصابی فر مربی قرآن کریم، جواد فیاضی حافظ کل قرآن کریم و مهدی نورانی حافظ کل قرآن کریم هستند که در این آیین از آن ها با اهدا لوح تقدیر و هدایایی به رسم یاد بود قدردانی شد.

گفتنی است؛ آیین اختتامیه هفته قرآن و عترت خراسان شمالی با حضور دکتر فقهی زاده معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسئولان استانی، شهرستانی، فعالان و چهره های شاخص قرآنی و جمعی از علاقمندان به حوزه قرآن و عترت شامگاه پنجشنبه دوم اسفند ماه در مجمتع فرهنگی و هنری گلشن بجنورد برگزار شد.

روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان شمالی

3 اسفند 1397 09:07

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۴

قادر مرادی در حاشیه آیین اختتامیه پنجمین جشنواره پایتخت کتاب ایران در گفتگو با خبرنگار کردپرس اظهار داشت: پنجمین دوره جشنواره انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران در سالن همایش های بین المللی کتابخانه ملی ایران برگزار و مهاباد به عنوان شهر اول خلاق ایران در زمینه کتاب معرفی شد.

وی افزود: برای دومین سال متوالی مهاباد به عنوان شهر اول خلاق کشور در جشنواره پایتخت کتاب ایران معرفی شد و توانست در میان پنج شهر اول خلاق کشور جای بگیرد.

رییس فرهنگ و ارشاد اسلامی مهاباد گفت: امسال شهر یزد به عنوان پایتخت کتاب ایران معرفی شد البته رقابت بسیار سخت بود زیرا شهر یزد به عنوان مرکز استان امکانات بیشتری را نسبت به مهاباد در اختیار دارد.

مرادی ادامه داد: استفاده از ظرفیت ها و پتانسیل های بومی و محلی و اجرای طرح های خلاقانه در راستای گسترش کتاب و کتابخوانی در سطح شهر و روستا معیار انتخاب شهرهای خلاق و پایتخت کتاب سال 97 بوده است.

وی تاکید کرد: فعالان فرهنگی امسال تلاش های زیادی را انجام دادند و خوشبختانه توانستند برای دومین سال متوالی به عنوان افتخار شهر اول خلاق در جشنواره پایتخت کتاب ایران قرار بگیرند.

مرادی با اشاره به اینکه در حال حاضر 8 کتابخانه روستایی در مهاباد فعال است، افزود: امسال 5 نمایشگاه کتاب در مهاباد بر پا و بالغ بر 40 عنوان کتاب از نویسندگان مهابادی رونمایی شد.همچنین امسال یک هزار جلد کتاب به ارزش 40 میلیون تومان در بین 12 روستا و مناطق محرومی که دارای کتابخانه هستند توزیع شد و در مجموع بیش از 30 برنامه مختلف فرهنگی در هفته کتاب در این شهرستان برگزار شد.

به گزارش کردپرس، در پنجمین دوره جشنواره انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران، 172 شهر از تمامی استان های کشور آثار خود به دبیرخانه مرکزی این جشنوار ارسال کردند، که در نهایت 20 شهر به عنوان شهرهای راه یافته به مرحله نهایی این دوره از برنامه انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران انتخاب شدند. دو شهر مهاباد و ارومیه از استان آذربایجان غربی به مرحله نهایی پنجمین پایتخت کتاب ایران راه یافته بودند.

سال گذشته در چهارمین دوره جشنواره کتاب ایران، شهر کاشان به عنوان پایتخت کتاب سال 96 معرفی شده بود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کرد پرس
سه روستای ارکان بجنورد، زوارم شیروان و بزنج اسفراین در آیین اختتامیه پنجمین جشنواره ملی روستاها و عشایر دوستدار کتاب که در تهران برگزار شد، به عنوان روستاهای برتر معرفی شدند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ جشن پایانی برنامه انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران و پنجمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب عصر امروز شنبه چهارم اسفندماه در سالن همایش های بین المللی کتابخانه ملی ایران و با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور و سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

در این آیین، روستای ارکان بجنورد با امتیاز نهایی 158 در جایگاه دوم از بین 10 روستای برگزیده جشنواره پنجم و روستای زوارم شیروان در رتبه هفتم از بین 10 روستای شایسته تقدیر قرار گرفت.

همچنین روستای بزنج شهرستان اسفراین به عنوان روستای برگزیده برگزیده های چهار دوره قبل انتخاب و معرفی شد.

در این آیین لوح تقدیر و تندیس جشنواره به "هاجر قادری" ارائه کننده طرح های کتابخوانی و مدیر کانون فرهنگی و هنری معراج السعاده روستای بزنج، " جلیل امانی" مدیر کانون فرهنگی و هنری شهدای ارکان بجنورد و "حسین فرخنده" مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی اهدا شد.

گفتنی است در پنجمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب و برنامه انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران ، مجموعا هزارو 582 شهر و روستا مشارکت کردند که در پایان شهر یزد به عنوان پنجمین پایتخت کتاب ایران معرفی شد.

پایان پیام/ 71

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
کرمان - ایرنا - سفر برخی اعضای کابینه هیات دولت به شمال و جنوب استان پهناور کرمان در ماه ها و روزهای پایانی سال 97، روند توسعه این خطه مهم کشور را شتاب بخشیده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۴ سایت های دیگر : جماران خبرگزاری آریا

به گزارش ایرنا، پس از استقرار دولت تدبیر و امید در کرمان برنامه های توسعه ای نظیر مثلث توسعه اقتصادی و استان پایلوت اقتصاد مقاومتی در دستور کار قرار گرفت که تحولات مناسبی در بحث پیشرفت دیار کریمان بوجود آمده است.
در طول 6 سال گذشته مردم استان کرمان شاهد حضور پر تعداد و چشمگیر مقامات ارشد دولتهای یازدهم و دوازدهم جهت افتتاح، بهره برداری، کلنگ زنی و پیگیری و سرکشی طرح ها و پروژه ها و بررسی حل مسائل و معضلات بوده اند.
در امتداد خدمات رسانی و فعالیت دولت تدبیر و امید به مردمان نجیب و پرتلاش استان کرمان، در 2 ماه گذشته معاونان و وزرای کابینه دکتر روحانی سفرهای متعددی به نقاط مختلف این استان داشتند.
* سفر معاون اول رئیس جمهوری به کرمان
معاون اول رئیس جمهوری عصر دوشنبه اول بهمن برای سفری 2 روزه وارد فرودگاه جیرفت شد و پس از استقبال گرم مردم جیرفت، طرح های گاز رسانی، برق رسانی و آبرسانی جنوب کرمان به ارزش هفت هزار میلیارد ریال به طور همزمان به بهره برداری رسید.
همچنین در دومین روز از سفر اسحاق جهانگیری به کرمان پروژه های ملی فولادسازی بردسیر با تولید سالانه یک میلیون تن محصول شمش فولادی و کارخانه 2میلیون و 500 هزار تنی گندله سازی بوتیای ایرانیان افتتاح شد.
حضور و سخنرانی دردومین مجمع ملی سمن های جوانان کشور پایان بخش سفر 2 روزه معاون اول رئیس جمهوری به استان پهناور کرمان بشمار می رفت.
در این سفر وزرای نفت، صنعت، معدن و تجارت، ورزش و جوانان و معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری نیز معاون اول رئیس جمهوری را همراهی می کردند.
*حضور نوبخت در جنوب کرمان
معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور روز پنجشنبه 27دیماه امسال به منظور بازدید از زیرساخت های عمرانی جنوب کرمان وارد فرودگاه جیرفت شد.
محمدباقر نوبخت در این سفر ضمن بازدید از بیمارستان 120 تختخوابی و پروژه تکمیل راهسازی و ابنیه محور گمرکان - امجز در شهرستان عنبرآباد، تالاب جازموریان، مجتمع دامداری بزمورسیا، کارخانه شیر لبنیات پاک شهرستان قلع گنج، هتل خشت گلی و قلعه منوجان، پروژه آبرسانی به قلعه گنج را افتتاح کرد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در این سفر در جمع خبرنگاران گفت: برای توسعه بیش از پیش جنوب کرمان 16 پروژه در نظر گرفته که افزون بر 686 میلیارد تومان اعتبار برای این طرح ها مصوب شده و همه این پروژه ها طی امسال و سال آینده به بهره برداری می رسد.
پیگیری استمهال تسهیلات کشاورزان، اختصاص 30 میلیارد تومان اعتبار به عنوان هدیه به خانواده های تحت پوشش کمیته امداد نیز از دیگر رهاوردهای سفر یکروزه معاون رئیس جمهوری به استان کرمان بود.
*وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جمع اهالی فرهنگ و رسانه کرمان
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه چهارشنبه 24 بهمن برای دیدار با اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه وارد کرمان شد و بلافاصله با حضور در منزل هژبر ابراهیمی هنرمند پیشکسوت مجسمه ساز کرمانی با وی دیدار و گفت و گو کرد.
برنامه های روز دوم سید عباس صالحی با ادای احترام به شهدای دفاع مقدس در گلزار شهدای کرمان آغاز شد و نشست مشترک شورای اداری و شورای فرهنگ عمومی استان، شرکت در بیستمین مراسم انتخاب کتاب سال و رونمایی از مجموعه کتابهای معرفی مفاخر استان، بخشی از برنامه های روز پنجشنبه 25 بهمن بود.
حضور در جمع مدیران دستگاههای هم خانواده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و گردهمایی اصحاب فرهنگ و هنر شهرستان های بافت، رابر و ارزوئیه و دیدار با 2 نفر از پیشکسوتان هنر و شرکت در نشست خبری با اصحاب رسانه حسن اختتامی بر 13 برنامه صالحی در کرمان محسوب می شد.
*حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت در شهربابک
وزیر صنعت، معدن و تجارت(صمت) و هیات همراه صبح روز سه شنبه آخرین روز بهمن ماه به شهرستان شهر بابک سفر کرد و پس از حضور و ادای احترام در گلزار شهدای این شهر از چند طرح صنعتی و معدنی در شهرستان های شهربابک و رفسنجان بازدید کرد.
آغاز طرح بیمارستان ولیعصر (عج) شهربابک، بازدید از معدن چاه فیروز و کارخانه اسید مجتمع مس سرچشمه و کلنگ زنی کنستانتره مس ایجو، از برنامه های سفر یکروزه رضا رحمانی به استان کرمان بود.
در این سفر رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، رئیس سازمان نظام مهندسی کشور، مدیرعامل صنایع ملی مس ایران و نماینده شهربابک در مجلس شورای اسلامی وزیر صنعت، معدن و تجارت را همراهی می کردند.
*رهاورد پربار سفر وزیر نیرو در جنوب کرمان
رضا اردکانیان وزیر نیرو به منظور افتتاح چندین طرح عمرانی روز دوم اسفند از طریق فرودگاه جیرفت وارد جنوب کرمان شد و مورد استقبال استاندار و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی قرار گرفت.
افتتاح و بهره برداری از طرح های برق رسانی به 40 روستای شهرستان های بم، نرماشیر، ریگان، ارزوئیه، بردسیر، بافت، سیرجان، جیرفت و عنبرآباد و توسعه شبکه برق رسانی در 16 شهرستان و طرح آبرسانی به 45 روستای شهرستان های جنوبی و تامین آب آشامیدنی شهر جبالبارز از برنامه های وزیر نیرو در جنوب کرمان بود.
اردکانیان ضمن بازدید از نیروگاه شوباد و پارک انرژی و شرکت در نشست بررسی مسائل آب و برق استان کرمان شرکت کرد.
*افتتاح طرح های عمرانی و زیربنایی توسط معاون وزیر نیرو در سیرجان
عملیات اجرایی ساخت راه آهن سیرجان به کرمان روز دوشنبه 29 بهمن با حضور معاون وزیر نیرو و جمعی از مسئولان در سیرجان آغاز شد.
همچنین بهره برداری از سه طرح آبرسانی شهری و روستایی و افتتاح نیروگاه خورشیدی آراد شهرستان سیرجان از دیگر برنامه های معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان ساتبا (سازمان انرژی های تجدید پذیر )در استان کرمان بود.
حضور پر تعداد وزیران دولت در ماههای پایانی سال 97 که هرکدام تعهداتی را در راستای تقویت زیرساختی این استان تقبل کرده اند نوید بخش آینده ای روشن برای دیار کرمان است .
7437/ 5054

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی