بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 1اسفند 97
سید عباس صالحی در برنامه ارغوان هنر رادیو نمایش از اختصاص دادن 60 درصد بودجه به تئاتر کشور در 11 ماه خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۳۰ سایت های دیگر : پایگاه اطلاع رسانی رادیو هنر آنلاین بانی فیلم

به گزارش حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه ارغوان هنر رادیو نمایش از اختصاص دادن 60 درصد بودجه به تئاتر کشور در 11 ماه خبر داد.

وزیر ارشاد ضمن اعلام این مطلب در پاسخ به اینکه چند درصد از بودجه ای که به تئاتر اختصاص داده شده محقق شده است، گفت: البته شرایط بودجه کشور را می دانیم؛ در مجموع حدود 60 درصد تخصیص در 11 ماه داشته ایم و طبعاً هم بودجه کل کسری قابل توجهی را نسبت به آنچه که باید داشته باشد، از لحاظ قانونی داشته است.

وی تصریح کرد: حدود سه میلیون نفر فارغ التحصیلان هنر بعد از انقلاب هستند که در حدود 150 هزار نفر آن ها در حوزه تئاتر کار می کنند. با این وجود رقم هایی که در خود قانون بودجه هم هست بسیار ضعیف است و وقتی تخصیص ها کمتر می شود، طبعاً فشار بیشتری وارد می شود.

انتهای پیام/

چه بودجه ای به تئاتر اختصاص داده شد؟

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
محمدعلی باشه آهنگر در مراسم تجلیل از خادمان قرآن به عنوان سینماگر خادم قرآن معرفی شدند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۳۰ سایت های دیگر : خبر فوری خبرگزاری پانا سینما پرس دنیای سینما خبرگزاری برنا

به گزارش خبرگزاری مهر ، در بیست و سومین آیین تجلیل از خادمان قرآن با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجید مجیدی کارگردان سینما و رضا میرکریمی دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر، محمدعلی باشه آهنگر کارگردان سینما به عنوان سینماگر خادم قرآن انتخاب شد.

عباس صالح مدرسه ای، نماینده کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: پیرو جلسه نمایندگان کارگروه ها در خصوص معرفی خادمان قرآن در حوزه سینما پس از مشورت، بحث و بررسی پیشنهادهای مختلف، 2 نفر از اساتید جهت انتخاب نهایی معرفی شدند که محمد علی باشه آهنگر برگزیده شد.

وی با برشمردن جمیع سوابق و فعالیت های باشه آهنگر بیان کرد: محمدعلی باشه آهنگر دانش آموخته رشته سینما از دانشگاه هنر است، وی فیلم های سینمایی فرزند خاک ، نبات داغ ، ملکه ، سرو زیر آب و سریال های تاصبح و نیمه گمشده را در کارنامه اش دارد. به عقیده اکثر کارشناسان، یکی از موفق ترین فیلم های سینمایی باشه آهنگر ملکه است. فیلمی که توانست در سال 90 موفق شد با 14 نامزدی در سی امین جشنواره فیلم فجر و 11 جایزه از شانزدهمین جشن خانه سینما رکورددار بهترین فیلم سال باشد. سرو زیر آب نیز به موضوع شهدای گمنام، فرهنگ شهادت و ایثار می پردازد. این اثر به عنوان بهترین فیلم با نگاه ملی در فجر سال گذشته دوباره رکورددار جوایز شد.

در ادامه نماینده کارگروه هنرمندان از تلاش های بی شائبه پورمعین مسئول انجمن خادمان قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران و فقهی زاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قدردانی کرد.

در دوره های گذشته سینماگرانی همچون مجید مجیدی، رضا میرکریمی، عباس صالح مدرسه ای، شهریار بحرانی، مجتبی راعی، کمال تبریزی، منوچهر محمدی و محمد داوودی به عنوان فیلمساز خادم قرآن انتخاب شدند.

کد خبر 4546621

نیوشا روزبان

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
یک عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور را قرائت کرد.

به گزارش ایسنا، علی اصغر یوسف نژاد در جلسه علنی نوبت عصر امروز (سه شنبه) مشروح تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی را به شرح زیر قرائت کرد:

حسن سلیمانی نماینده کنگاور به وزیر جهاد کشاورزی: تسریع در تأمین اعتبارات کانال های انتقال آب کشاورزی در حوزه های انتخابیه. به وزیر نیرو: تسریع در بهره برداری از تصفیه خانه شهرستان هرسین و صحنه. به وزیر راه و شهرسازی: تسریع در احداث ایستگاه راه آهن نهاوند-کرمانشاه در مسیر هرسین صحنه و کنگاور. تسریع در پرداخت اعتبارات راه های روستایی آسفالت در حوزه های انتخابیه. به وزیر جهاد کشاورزی: تسریع در پرداخت مطالبات دست اندرکاران حوزه های انتخابیه توسط کارخانه های طرف قرارداد.

علی گلمرادی نماینده بندر ماهشهر و امیدیه به وزیر راه و شهرسازی: تأخیر در تکمیل پروژه بزرگراه بندر ماهشهر علاوه بر اخلال در امور حمل و نقل درون استانی باعث تصادفات مکرر خسارت جانی و مالی متعددی برای مردم این منطقه شده است.

محمد عزیزی نماینده ابهر به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: متاسفانه هیچ گونه مبلغی برای فعالیت های کانون ها و انجمن های فرهنگی اختصاص داده نشده است. به وزیر نفت: متاسفانه پروژه احداث میدان ورودی شهر خرم دره به خاطر عدم همکاری و جابه جایی خطوط لوله نفت راکد مانده است.

شهاب نادری نماینده مردم اورامانات به وزیر دادگستری: ضرورت رعایت حقوق نویسندگان و اهل قلم و جلوگیری از ممنوع القلم شدن بدون استناد حقوقی و قانونی. به وزیر راه و شهرسازی: وضعیت اسف بار جاده های اصلی اورامانات و ریزش محورهای اصلی. به وزیر ورزش: بازسازی سالن های ورزشی در منطقه زلزله زده اورامانات. به وزیر نفت: ضرورت گازرسانی به مناطق زلزله زده اورامانات.

نصرالله پژمانفر به وزیر صنعت، معدن و تجارت: چرا با توجه به گذشت حداقل 5 ماه از قرار گرفتن لیست قطعات خودرو در گروه کالایی 2 با ارز نیمایی، خودروسازان هنوز نسبت به بازنگری قیمت خرید کالا از قطعه سازان اقدام ننموده و باعث توقف نگران کننده این شرکت ها به دلیل کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش آنها شده اند. لزوم بازنگری در نحوه ی اخذ ضمانت نامه برای شرکت های وارد کننده کالا با سابقه طولانی و استفاده از روش های جایگزین نظیر سفته مدیران به جای سپرده نقدی. چرا پس از کنترل قیمت شمش آلومینیوم در بازار بورس مجدداً قیمت این محصول به سرعت رو به افزایش و عرضه آن به دلیل نامشخص در حال کاهش می باشد. به وزیر ارتباطات: لزوم بررسی هر چه سریع تر و رفع مشکل آنتن دهی تلفن همراه در مشهد با توجه به تعداد زائرین علی الخصوص در ایام عید نوروز. به وزیر امور خارجه: لزوم استفاده از ظرفیت ایجاد شده برای صادرات با توجه به افزایش نرخ ارز و رایزنی وزارت خارجه با کشورهای آسیای میانه، عراق و افغانستان برای شناسایی بازارهای بالقوه آن کشورها.

جلال محمودزاده به وزیر بهداشت و درمان: چرا جلوی انحصار در فعالیت های طب کار گرفته نمی شود؟

یعقوب شیویاری به وزیر ورزش و جوانان: عدم توجه به تذکر کتبی قبلی در خصوص مجموعه ورزشی 5 هزار نفری شهرستان میانه و رویکرد بد اداری در خصوص انتخابات ریاست فدراسیون کونگ فو.

صدیف بدری نماینده اردبیل به وزیر کار و رفاه اجتماعی: لزوم تسریع در افزایش حقوق کارگران زحمت کش در سال 98 متناسب با تورم واقعی در کشور. به وزیر راه وشهرسازی: لزوم اقدام سریع برای بهبود شرایط و برقراری تعداد پروازهای بیشتر در فرودگاه های هواپیماهای اردبیل.

سید حمایت میرزاده به وزیر اقتصاد و دارایی: علت بی توجهی بانک ملی و بانک کشاورزی در شهرستان گرمی مغان که روز به روز مردم را ناراحت می کند، چیست؟

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
امیر سقراطی از انعکاس مسائل فرهنگی و اجتماعی در آثار شرکت کنندگان یازدهمین جشنواره هنر های تجسمی فجر سخن گفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۳۰ سایت های دیگر : سینما خبر

امیر سقراطی دبیر هنری یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، درباره استقبال مخاطبان از بخش های مختلف جشنواره به خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، گفت: اولین نمایشگاه جشنواره یازدهم، نمایشگاه هنر انقلاب با عنوان پلاک 40 بود که تا 24 بهمن در فرهنگسرای نیاوران برگزار و با استقبال خیلی خوبی مواجه شد. در نمایشگاه چهارسوی هنر که ویژه اقتصاد هنر بود بیش از 1000 اثر به نمایش درآمد و فروش خوبی هم صورت گرفت.

وی افزود: سلسله نمایشگاه های چهل شهر، 40 اثر در حال برگزاری است. تعدادی از آثار عکاسی، گرافیک، کاریکاتور و تصویرسازی بخش فراخوان در شهر های شیراز و آبادان به نمایش درآمده و نمایشگاه عکس های روز های انقلاب هم تا 29 بهمن در خانه هنرمندان ادامه داشت. موسسه صبا و موزه هنر های دینی امام علی (ع) هم تا 15 اسفندماه میزبان آثار منتخب جشنواره و پروژه ها و مقالات تخصصی تجسمی خواهند بود.

دبیر هنری جشنواره تجسمی فجر در پاسخ به اینکه چرا وزیر ارشاد تاکنون از نمایشگاه طوبی زرین بازدید نکرده است؛ گفت: آقای وزیر از نمایشگاه های چهارسوی هنر و عکس های روز های انقلاب بازدید کرد و احتمالاً در روز های آینده هم از بخش طوبی زرین بازدید می کند.

سقراطی ضمن اشاره به سخنرانی ها و نشست های تخصصی کجا ایستاده ایم بیان کرد: در این دوره، علاوه بر داوری 10 رشته تجسمی، رشته مقالات هم به جشنواره اضافه شد. حسن موریزی نژاد دبیر این بخش است که سخنرانی ها و نشست های تخصصی در حوزه خلاقیت و اقتصاد، خلاقیت وآموزش و خلاقیت و جامعه را هم در خانه هنرمندان برنامه ریزی و برگزار کرد.

وی با بیان اینکه بعد از انقلاب رشد خوبی در زمینه انتشار کتاب های تجسمی صورت گرفته است، افزود: در حال حاضر در نمایشگاه نمایه چهل ، 750 جلد از کتب هنر های تجسمی در 16 بخش بر روی دیوار رفته است. سال های نخست انقلاب، ناشران تشخیص می دادند که در حیطه تجسمی چه کتاب هایی را باید منتشر کنند، اما به مرور زمان خود جامعه نیازهایش را اعلام کرد. به طور مثال در چندسال اخیر در حوزه کتب دانشگاهی هنر متقاضیان زیادی داشته ایم.

این پژوهشگر و منتقد هنر در پاسخ به اینکه برپایی نمایشگاه نمایه چهل تا چه حد در مطالعه و افزایش دانسته های تئوری هنرمندان تاثیرگذار است، بیان کرد: اینکه سرانه مطالعه جامعه به طور کلی پایین است را قبول دارم؛ اما در نمایشگاه نمایه چهل نشان می دهیم که هنر های تجسمی ایران تا به امروز از چه فراز و نشیب های علمی عبور کرده است. ما در حوزه تجسمی فقر سواد داریم، اما از دهه 80 به بعد که مجلات تجسمی شکل گرفتند، این کمبود تا حد زیادی جبران شده و سواد تئوری هنرمندان افزایش یافته است.

سقراطی در ادامه در پاسخ به گلایه های هنرمندان از گرانی کتاب های هنری گفت: به نظرم ناشران تجسمی که تعدادشان هم زیاد نیست صادقانه و عاشقانه کار می کنند. دولت باید در این حیطه کمک کند. وقتی مجلات تجسمی یک به یک بسته می شوند، آیا وزارت ارشاد نباید واکنشی نشان دهد و پیگیر شود؟! با توجه به اینکه تولید علم در فضای هنر های تجسمی زیاد است، چرا نشریات تخصصی آن ورشکست می شوند؟ برای رفع این مشکل دولت باید از ناشران حمایت کند که اگر نکند، با این حجم سنگین گرانی ها، ناشران دیگر علاقه ای به ادامه فعالیت نخواهند داشت.

وی با بیان اینکه امسال در مراسم اختتامیه از ناشر برتر حوزه تجسمی تقدیر خواهد شد، افزود: ای کاش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بخشی را برای کمک به ناشران در نظر بگیرد تا ناشران تخصصی تجسمی مثل نظر، پیکره، حرفه هنرمند، آبان، یساولی و... بتوانند به حیاتشان ادامه دهند.

دبیر هنری یازدهمین جشنواره هنر های تجسمی فجر در پاسخ به اینکه آیا آثار هنرمندان جوان در این دوره، نگاه نویی را به حوزه تجسمی اضافه کردند یا خیر، گفت: با خوشحالی اعلام می کنم که سال قبل صد، اما امسال بیش از 700 اثر به بخش نمایشگاه جشنواره راه پیدا کرد. تمامی آثار با شعار این دوره که هنر معاصر است همخوانی دارد و مطابق با نیاز های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی روز است. اینکه هنرمندان مسائل اجتماعی را دستمایه آثارشان قرارداده اند از نکته های جالب این دوره به شمار می رود.

وی در ادامه درباره آسیب شناسی که قرار بود برای بخش سرامیک انجام شود، بیان کرد: نمایشگاه سفال و سرامیک که پیش از جشنواره در خانه هنرمندان برگزار شده بود، باعث شد که هنرمندان از ارسال همان آثار به جشنواره فجر اجتناب کنند؛ اما به هرحال این بخش با کیوریتوری مهران هوشمند و با نمایش 120 اثر در جشنواره حاضر شده است.

انتهای پیام/

گلایه های ناتمام هنرمندان و فعالان هنرهای تجسمی

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر این که با زبان موسیقی می توانیم دریچه ای از مهر و محبت به جهان بگشاییم، گفت: موسیقی ایرانی پاسدار هویت رنگین کمان اقوام ایرانی است و می تواند خط ارتباط ایران با جهان باشد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی شامگاه سه شنبه در آیین پایانی سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر با اشاره به سابقه تاریخی و گستره جغرافیایی موسیقی ایرانی گفت: موسیقی ایران به دلیل سابقه تاریخی و گستره جغرافیایی و اقلیمی دارای قدمت و اصالت است.

وی در عین حال تصریح کرد: موسیقی برخی از کشورها از تنوع و برخی از اصالت برخوردار است اما ایران به دلیل گستره جغرافیایی، در این حوزه دارای ترکیبی از اصالت و تنوع است.

صالحی ادامه داد: از سوی دیگر ویژگی جامعه و تاریخ ایرانی خصلت های خاص خود را به موسیقی تسری داده است، شاعرانگی ایرانی باعث شده موسیقی ایرانی با کلام همراه شده باشد. ترکیب نوا و کلمه ویژگی خاصی به موسیقی ایرانی داده است، ویژگی جانگرایی اشراقی ایرانی باعث شده موسیقی ایرانی با عرفان همراه باشد، به طوری که موسیقی ایرانی از زمین به آسمان پر می کشد و سپس از آسمان به زمین می آید.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: ویژگی تاریخ ایران که از یک سو با تهاجمات پی در پی و از سوی دیگر با ظلم و استبداد همراه بوده؛ سبب شده است که موسیقی ایرانی هم حماسه و هم سوگ را برای موسیقی ما به همراه داشته باشد، بنابراین موسیقی ایرانی را می توان موسیقی حماسی و همراه با آواهای درد و رنج نیز معرفی کرد.

صالحی یادآور شد: به نظر می رسد موسیقی ایرانی یک فرصت برای هر ایرانی است که حافظ این هویت ایرانی باشند، ایران با زبان فارسی و موسیقی خود زندگی کرده و زنده می ماند، موسیقی ایرانی حافظ رنگین کمان اقوام ایرانی است، بخشی از ماندگاری این اقوام به دلیل چهره موسیقیایی آنها است.

وی افزود: موسیقی ایرانی خط ارتباط ایران با جهان است، اگر می خواهیم دریچه ای به جهان گشوده شود و نفس مهر و محبت ایرانی به جهان برسد با نوای موسیقی می توانیم این خط ارتباطی را برقرار کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: جشنواره موسیقی فرصتی برای بازشناسی موسیقی ایرانی است و از یک سو خط اتصال بین استادان و کسانی است که جا پای استادان می گذارند و جشنواره موسیقی فجر خط اتصال نسل های موسیقی ایران به شمار می آید.

صالحی ابراز داشت: این جشنواره خط اتصال موسیقی تهران و ایران است، با حضور ده ها گروه موسیقی در تهران و برگزاری 25 جشنواره در کشور خط اتصال موسیقیایی وصل می شود که در بخش بین الملل هم ارتباط خوبی برقرار کرده ایم.

وی در پایان گفت: به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی خط اتصالی بین موسیقی ایرانی و دفاع مقدس ایجاد می کنیم، نواهایی که پس از هشت سال پیروزی هرگز از یادها نمی رود و بازنمایی موسیقی انقلاب و دفاع مقدس کام مردم را دوباره شیرین و خاطرات آن روزها را زنده می کند.

30 بهمن 1397 22:41

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مراسم اختتامیه سی وچهارمین جشنواره موسیقی فجر برگزار شد و این رویداد پس از شش روز اجرا در هفت سالن امشب در تالار وحدت به کار خود پایان داد.

به گزارش ایسنا، در این مراسم پنج اجرای موسیقی در ژانرهای مختلف تدارک دیده شده بود و از سه هنرمند حوزه موسیقی (فخری ملک پور، رامین جزایری و کریم صالح عظیمی) تقدیر شد.

آرزوی بهبودی برای محمدرضا شجریان که در این شش روز اجراهای متعددی به او تقدیم شده بود و همچنین بهنام صفوی (خواننده جوان موسیقی پاپ) از دیگر بخش های مراسم اختتامیه جشنواره موسیقی فجر را تشکیل می داد.

اجرای مراسم را فرزاد جمشیدی عهده دار بود که در بخشی از صحبت هایش خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: می خواهم خواهش کنم توییت امشب شما فقط درباره موسیقی و مظلومیت موسیقی باشد.

آئین پایانی جشنواره موسیقی در شب سه شنبه (30 بهمن ماه) با بیش از 20 دقیقه تأخیر نسبت به زمان اعلام شده، آغاز شد؛ در این مراسم سید عباس صالحی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) و سید محمد مجتبی حسینی (معاون امور هنری وزارت ارشاد) و علی ترابی (مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد) حضور داشتند.

همچنین افرادی مانند شهرداد روحانی، فریدون شهبازیان، میلاد کیایی، مهدی آذرسینا ، محمد جلیل عندلیبی، داود گنجه ای، هومان اسعدی، حسین بهروزی نیا، احمد صدری، فریماه قوام صدری، بهروز وجدانی، فاضل جمشیدی، ناصر آقایی، هادی منتظری، علی مغازه ای، علیرضا میرعلی نقی، رافائل میناسکانیان و بیژن بیژنی از دیگر حاضران در تالار وحدت بودند.

سی وچهارمین جشنواره موسیقی فجر غیررقابتی برگزار شد و بر این اساس برگزیده ای در اختتامیه معرفی نشد. همچنین عنوان بین المللی از عنوان این جشنواره حذف و بخشی برای اجراهای بین الملل در نظر گرفته شده بود.

این مراسم با تلاوت آیاتی از قرآن کریم آغاز شد و در ادامه گروه کر اردیبهشت به سرپرستی حمید عسگری روی صحنه آمد و سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و دو قطعه دیگر را اجرا کرد.

برنامه بعدی این اختتامیه اجرای گروه موسیقی روشنا بود.

پخش کلیپی از روند برگزاری سی وچهارمین جشنواره موسیقی فجر بخش بعدی این مراسم را تشکیل می داد.

داستان جشنواره موسیقی فجر در یک جمله

شاهین فرهت، دبیر سی وچهارمین جشنواره موسیقی فجر در این مراسم اظهار کرد: جشنواره موسیقی فجر همیشه بهترین و مهم ترین زمان برای اجرا و شنیدن موسیقی بوده است. امسال آرزوی دیرینه من تا حدودی برآورده شد که این آرزو اجرای آهنگسازان ایرانی بود.

او ادامه داد: از اولین دوره برگزاری جشنواره من حضور داشتم که سه نوع موسیقی اجرا می شد. هر جشنواره هر سال می تواند یک مقدار رنگش عوض شود و دینامیک داشته باشد. امسال تقریباً از تمام موزیسین های ایرانی به جز برخی جوانان که باید حالا وقت بگذاریم و معرفی شان کنیم اثر اجرا شد. اگر بخواهم این داستان را در یک جمله بگویم آثار آهنگسازان ایرانی توسط گروه هایی که از خارج دعوت کردیم اجرا شد و آثار هنرمندان بزرگ جهان توسط نوازندگان ما اجرا شد.

فرهت گفت: از یک طرف خوشحالم و از طرفی می بینم چه راه طولانی در پیش است و امیدوارم این راه را ادامه داده و خلاقیت جوانان ایرانی را نشان بدهند. ارکستر سمفونیک ما خیلی خوب اجرا کرد.

او به آکوستیک تالار وحدت اشاره کرد و گفت: اکوستیک سالن خوب است اما من دیدم صدا را تقویت می کنند که از نظر استانداردهای جهانی درست نیست. ما دیگر موسیقی زنده گوش نمی کنیم. احتیاجی نیست اگر سالن دارای اکوستیک باشد صدا را تقویت کرد.

فرهت اظهار کرد: ما در موسیقی رو به پیشرفت هستیم. امیدوارم بزرگان توجهی به آثار جوانان ما داشته باشند.

او بیان کرد: از تشویق تمام بزرگان و کسانی که محبت کردند و به من شوق دادند تشکر می کنم این چند روز برای من خاطره انگیز است که دوستداران موسیقی جدی این فستیوال را دنبال می کنند. هنرمندان خارجی از رپرتوار ایرانی خوششان آمد. موسیقی ایران حتماً در جهان معرفی خواهد شد. این تنها آرزوی من از خداوند بزرگ است.

***

به گزارش ایسنا، در ادامه کلیپی از هنرمندان درگذشته موسیقی پخش شد.

فرزاد جمشیدی که اجرای این مراسم را بر عهده داشت از بهنام صفوی و محمدرضا شجریان یاد کرد و گفت دلمان می خواهد دوباره شجریان برایمان بخواند.

گروه خنیاگران مهر اجرای موسیقی بعدی این مراسم را بر عهده داشت.

سپس نوبت به بخش تجلیل از کریم صالح عظیمی (ردیف دان و مدرس آواز) ، رامین جزایری (نوازنده و سازنده ساز) و فخری ملک پور (نوازنده پیانو) رسید.

موسیقی ایرانی از زمین به آسمان پر می کشد

در بخش پایانی اختتامیه جشنواره موسیقی فجر، سید عباس صالحی از اینکه در جمع اساتید هنر موسیقایی ایران است ابراز خوشحالی کرد و گفت: کشورهایی هستند که موسیقی آن ها از اصالت و کشورهایی هستند که موسیقی آن ها از تنوع برخوردار است اما موسیقی ایران به خاطر قدمت و گستره جغرافیایی، ترکیبی از اصالت و تنوع است و این ویژگی ممتاز آن است. از سوی دیگر ویژگی جامعه و تاریخی ایرانی به این موسیقی خصلت داده است.

او ادامه داد: ویژگی جامعه و به ویژه تاریخ ایرانی، خصلت های خاص خود را به موسیقی داده است، شاعرانگی ایرانی باعث شده موسیقی ایرانی با کلام همراه شده باشد. ترکیب نوا و کلمه ویژگی خاصی به موسیقی ایرانی داده است، ویژگی جانگرایی اشراقی ایرانی باعث شده موسیقی ایرانی با عرفان همراه باشد، به طوری که موسیقی ایرانی از زمین به آسمان پر می کشد و سپس از آسمان به زمین می آید.

صالحی گفت: موسیقی ایرانی هم شور است و حماسه، هم سوگ است و درد و رنج. به نظر می رسد موسیقی ایرانی یک فرصت برای ایران و حافظ هویت ایران است. ایران با زبان فارسی و موسیقی خود زندگی کرده و زنده می ماند. موسیقی ایرانی پاسدار هویت رنگین کمانی اقوام ایرانی است. موسیقی ایرانی خط ارتباط ایران با جهان است. ما با شعر و موسیقی با جهان در ارتباط هستم و خواهیم بود. ا اگر می خواهیم دریچه ای به جهان گشوده شود و نفس ایرانی به جهان برسد با نوای موسیقی می توانیم این خط ارتباطی را برقرار کنیم.

وزیر ارشاد اظهار کرد: جشنواره موسیقی فجر خط اتصال نسل های موسیقی و خط اتصال تهران و ایران است.

او به برگزاری جشنواره در 15 استان کشور اشاره کرد و گفت: به مناسبت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی خط اتصالی هم افزوده یا پررنگ تر شد که موسیقی دفاع مقدس را با بازآفرینی ها پررنگ تر کنیم و به خاطر بیاوریم. به همه دست اندرکاران این اتفاق خوب دست مریزاد می گویم.

***

اجرای گروه موسیقی قشقایی یاغلیق و دو نوازی کمانچه و دودوک حسلم اینالنو و رضا عسگرزاده بخش بعدی این مراسم بود.

همچنین مجری اعلام کرد هوشیار خیام قرار بود در این برنامه اجرا کند اما برای فرزندش مشکلی پیش آمد که نتوانست در این مراسم اجرا داشته باشد.

انتهای پیام

* این گزارش همزمان با آغاز مراسم اختتامیه به روزرسانی شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
مراسم اختتامیه سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر سه شنبه شب 30 بهمن ماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار وحدت تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر ، مراسم اختتامیه سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر سه شنبه شب 30 بهمن ماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار وحدت تهران برگزار شد.

ارائه گزارشی از روند برگزاری سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر توسط شاهین فرهت دبیر جشنواره ، سخنرانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اجرای چند برنامه موسیقایی در بخش های مختلف و تجلیل از سه هنرمند برگزیده موسیقی کشورمان از بخش های مختلف مراسم اختتامیه این دوره از جشنواره بود که با اجرای فرزاد جمشیدی میزبان علاقه مندان شد.

اجرای موسیقی توسط گروه روشنا به سرپرستی حسین اینانلو، گروه خنیاگران مهر به سرپرستی بهزاد عبدی، هوشیار خیام نوازنده پیانو، گروه یغلیق بهسرپرستی ساناز نامداری، گروه کمانچه و دودوک حسام اینانلو و رضا عسگرزاده بخش های مختلف مراسم راتشکیل می دادند.

میلاد کیایی، مهدی آذرسینا، محمد جلیل عندلیبی، داود گنجه ای، محمد مجتبی حسینی ، هومان اسعدی، حسین بهروزی نیا، احمد صدری، شهرداد روحانی، بهروز وجدانی، فاضل جمشیدی،رضا مهدوی،هادی منتظری، علی مغازه ای، رافائل میناسکانیان، علی اکبر مرادی، حیدرکاکی، فریدون شهبازیان، حمیدرضا عاطفی، بیژن بیژنی، علی ترابی، علی اکبر صفی پور، ناصر آقایی، هومان اسعدی، فریماه قوام صدری، کیوان فرزین، بابک ربوخه، علی ثابت نیا، امین غفاری، از جمله هنرمندانی بودند که در مراسم حضور داشتند.

در ابتدای این مراسم که با قرائت آیاتی از کلام الله مجید همراه بود، گروه کر اردیبهشت به سرپرستی حمید عسگری رییس دانشکده موسیقی دانشگاه هنرضمن اجرای سرود ملی جمهوری اسلامی ایران به اجرای چند قطعه موسیقایی دیگر پرداخت. این در حالی است که پس از این بخش که با صحبت های طولانی مجری برنامه فرزاد جمشیدی همراه بود گروه موسیقی روشنا به اجرای برنامه در حوزه موسیقی دستگاهی ایران پرداخت.

آرزوی دیرینه شاهین فرهت برآورده شد

در ادامه پس از اجرای برنامه گروه روشنا کلیپی از روند فعالیت های سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر در بخش های مختلف برای حاضران در تالار وحدت به نمایش درآمد و سپس شاهین فرهت دبیر هنری این دوره روی صحنه آمد و در توضیحاتی گفت: جشنواره موسیقی فجر همیشه بهترین زمان برای اجرای موسیقی به مخاطبان موسیقی بوده است. امسال آرزوی دیرینه من تا حدودی برآورده شد و آن اجرای آثار آهنگسازان ایرانی بود. من از سال 64 در جشنواره های مختلف موسیقی فجر حضور داشتم و هر ساله نیز شاهد تغییرات متفاوتی در نحوه برگزاری آن بودم. امسال از بسیاری آهنگسازان ایرانی آثاری وجود داشت که نشان از پیشرفت هنرمندان ما هم در حوزه آهنگسازی و هم در حوزه نوازندگی است. من اگر بخواهم اجرای آثار آهنگسازان ایرانی را در یک جمله بگویم تا در خاطر شما بماند، اینکه آثار آهنگسازان ایران توسط گروه های خارجی و اجرای آهنگسازان بزرگ توسط گروه های ایرانی اجرا شد.

وی افزود: این روند قطعا ادامه می یابد ما امروزه در عصر تکنیک حضور داریم و بسیار خوشحالم چقدر با شوق آثار بزرگ را اجرا می کنند اما از طرفی می بینم که چه راه طولانی در پیش داریم و ما باید کارهای زیادی را در این زمینه انجام دهیم. مساله دیگر در این میان اجرای زنده آثار موسیقایی است که خوشبختانه تعداد زیادی از گروه های ما بعضا صدا را تقویت می کنند که این موضوع برای اجراهای زنده چندان مناسب نیست. شما بدانید صحنه این تالار وحدت صحنه بسیار مناسبی است اما بد نیست درباره این موضوع فکر بیشتری داشته باشیم. به هر حال موسیقی ما در حال پیشرفت بوده اما آنچه مهم است توجه موزیسین های ما به آثار آهنگسازان ایرانی است. این دوران چند روز برای من بسیار خاطره انگیز است زیرا شوق و ذوق دوستداران موسیقی بیشتر از قبل بوده و من امیدوارم هرسال بهتر از سال قبل باشد. این تنها آرزوی من از خداوند بزرگ است که موسیقی ایران هر روز پیشرفت داشته باشد.

قدردانی از سه هنرمند پیشکسوت موسیقی

بعد از صحبت های شاهین فرهت نوبت به پخش نماهنگی از درگذشتگان موسیقی کشورمان در حوزه های مختلف رسید. در این کلیپ تصاویر تعدادی از هنرمندان درگذشته موسیقی کشورمان در سال جاری به نمایش درآمد. این در حالی است که در بخش دیگری از مراسم گروه خنیاگران مهر به سرپرستی بهزاد عبدی قطعاتی را برای مخاطبان اجرا کردند.

تجلیل ازاستاد کریم صالح عظیمی، استاد رامین جزایری، استاد فخری ملک پور سه هنرمند پیشکسوت موسیقی کشورمان بخش دیگری از مراسم اختتامیه سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر را تشکیل می داد. در این بخش نماهنگی از این سه هنرمند برای حاضران در برنامه به نمایش درآمد و پس از آن نیز در حضور مجید کیانی نوازنده و آهنگساز موسیقی ایرانی ، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید محمد مجتبی حسینی معاون هنری وزیر ارشاد، شاهین فرهت دبیر سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر و فریماه قوام صدری نوازنده و آهنگسازی موسیقی کلاسیک از سه هنرمند یاد شده قدردانی شد.

فرصتی که در جشنواره موسیقی فجر فراهم شد

سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در ادامه این مراسم بیان کرد: ایران این ویژگی را دارد که از یک سو دیرینه تاریخی در موسیقی دارد و از سویی دیگر گستره وسیع جغرافیایی که موسیقی را از دیگر نقاط جهان متمایز می کند. این دو ترکیبی از اصالت و تنوع را به موسیقی ما داده است . البته ملت هایی هستند که موسیقی آنها از اصالت برخوردار هستند اما موسیقی ایرانی به جهت گستره وسیع جغارفیایی آن ترکیبی از تنوع و تعدد را دارد. این موسیقی خصلت های خاص خود را دارد. من بر این باورم شاعرانگی موسیقی ایرانی باعث شده که هر کلمه نوا و هر نوا کلمه ای باشد. این ترکیب ویژگی خاص خود را به موسیقی ایرانی می دهد که برای ما دارای ارزش های فراوانی است.

وی افزود: موسیقی ایرانی با طعم عرفان و معنویت همراه است، موسیقی ایرانی از زمین به آسمان و از آسمان به زمین می آید. این موسیقی به دلیل ویژگی تاریخ ایران همواره موسیقی است که هم شور، هم حماسه،هم رنج و هم درد را به همراه خود. به نظر می رسد موسیقی ایرانی حالا یک فرصت برای ایران و جامعه ایرانی است. این موسیقی حافظ هویت ایران است. ایرانی که با زبان موسیقی خود زندگی کرده و زندگی می کند. این موسیقی پاسدار رنگین کمان اقوام ایرانی است که بخشی از هویت آنها به چهره موسیقایی آنهاست. موسیقی ایرانی خط ارتباطی ایران با جهان است و ما همواره با شعر و موسیقی با جهان ارتباط داشتیم، داریم و خواهیم داشت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: اگر می خواهیم نسیم مهر ایران به دنیا بوزد موسیقی ایرانی چنین محملی است و جشنواره موسیقی فجر فرصتی برای نوآفرینی است. این رویداد از یک سو خط اتصالی بین استادان و کسانی که جا پای استادان می گذارند، تلقی می شود. جشنواره موسیقی فجر خط اتصال ایران به تهران است به طوری که ما می بینیم با حضور چند گروه موسیقی در تهران و برگزاری جشنواره در 15 استان کشور چگونه فضای ارزشمندی در چارچوب این رویداد اتفاق افتاده است. از سوی دیگر جشنواره موسیقی خط اتصال با موسیقی جهان است که امسال هم چنین فضاهایی در قالب جشنواره به وجود آمد. حال بر این خط های اتصال خط اتصال دیگری افزوده شد. اینکه ما در چهل سالگی انقلاب اسلامی می توانیم در این چارچوب موسیقی انقلاب و دفاع مقدس را زنده کنیم. به هرحال من به دبیر محترم جشنواره استاد فرهت و همکارانم در معاونت هنری که این اتفاق خوبی را رقم زدند دست مریزاد می گویم.

وزیر ارشاد پس از صحبت های خود و در حالی که مراسم تالار وحدت را ترک می کرد در جمع خبرنگاران گفت: تا 2 ماه آینده گزارش مالی سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر منتشر خواهد شد.

پس از صحبت های سید عباس صالحی نوبت به اجرای گروه موسیقی نواحی یاغلیق رسید، این در حالی است که بعد از اجرای این برنامه رضا عسگر زاده نوازنده دودوک و حسام اینانلو نوازنده کمانچه کنسرت دونوازی را پیش روی مخاطبان قرار دادند.البته قرار بود هوشیارخیام نوازنده پیانو اجرایی را در مراسم اختتامیه برنامه ای را اجرا کند که به دلیل سانحه ای که برای فرزندش به وجود آمد، تالار وحدت را ترک کرد.

کد خبر 4546827

علیرضا سعیدی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تهران- ایرنا- رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکربا اشاره به دور جدید فعالیت ها و رویکرد این ستاد، تاکید کرد: احیای مجدد امر به معروف و نهی از منکر نیازمند همّت و قیامی از سوی تمامی دستگاه ها و مسئولان است.

به گزارش سه شنبه شب خبرنگار فرهنگی ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین صدیقی امروز نشست اعضای اصلی ستاد احیاء امر به معروف و نهی از منکر کشور که با حضور سران کشوری و لشگری در مرکز این ستاد برگزار شد با تأکید بر مشکلات موجود در مساله معارف و منکرات در سطح جامعه و کشور افزود: وضع فرهنگی موجود در کشور بحرانی است.
وی تصریح کرد: مردم در ادارات احساس عزت نمی کنند و باید از ظرفیت های امر به معروف و نهی از منکر در تمام زمینه ها استفاده شود.
امام جمعه موقت تهران تاکید کرد: عزم و رویکرد جدید این ستاد کشوری با همّت تمامی اعضا و مسئولان آن، بر این زمینه متمرکز خواهد شد.
در ادامه این نشست رئیس مجلس خبرگان رهبری ضمن ابراز خرسندی از ظرفیت های ایجاد شده در راستای یک حرکت عظیم و موثر در حوزه امر به معروف و نهی از منکر اظهار داشت: امروز در جامعه نیروهای ولایی و انقلابی کم نداریم و حضور نیروی انقلابی است که باعث آبادانی کشور می شود. لذا جذب نیروی جوان انقلابی در ستاد امر به معروف و نهی از منکر و شوراهای امر به معروف و نهی از منکر وزارتخانه ها و دستگاه ها از الزامات اساسی است.
آیت الله احمد جنتی با تأکید بر ضرورت ملموس و عینی بودن خروجی فعالیت ستاد امر به معروف در سطح جامعه، عنوان کرد: در اصل مجری امر به معروف و نهی از منکر در جامعه را بایستی خود مردم بدانیم. مردم مسئول اجرای امر به معروف و نهی از منکر هستند.
به گفته وی هرگونه منکر از سوی هر مسئولی باید با روش درست و موثر به وی تذکر داده شود. قانون در این زمینه بر ما الزام دارد که این وظیفه به صورت دقیق و کامل پیگیری و به انجام برسانیم.
رئیس مجلس خبرگان رهبری در تبیین ضرورت امر به معروف همگانی و وظیفه خطیر ستاد امر به معروف کشور افزود: هر کسی در هر کجا دید عملکرد مناسب نیست وظیفه دارد تذکر دهد. فریضه امر به معروف و نهی از منکر فقط منحصر به حجاب نیست، تنها وظیفه امر به معروف در برابر نخواندن نماز و نخوردن شراب نیست. از جمله معروف ها داشتن نظم است، حفظ اموال عمومی و بیت المال است که در قالب فرهنگی صدا و سیما می تواند مردم را توجیه و در این جهت فعال کند.
آیت الله جنتی خاطرنشان کرد: امر به معروف خیرخواهی است. این کار نیاز به فرهنگ سازی دارد. کارمندان در ادارات باید این را یاد بگیرند که چنانچه در اداره ای رئیس بیت المال را حیف و میل می کند وظیفه کارمندان تذکر به وی است. اگر قاضی رشوه گرفت کارمندان موظف به امر به معروف و نهی از منکر هستند. فقط در این صورت است که فرد خلافکار متوجه می شود که در همه جا از جانب همه افراد تحت نظارت است.

** منکرات بزرگ تر و خطرناک تری از حجاب در جامعه داریم!
در ادامه دبیر ستاد امر به معروف کشور با تشریح نگاه جدید و فعالانه در ستاد امر به معروف اظهارکرد: ما در دوره جدید فعالیت ستاد، طی چندماه اخیر کار را از متن جامعه و با افکار سنجی عمومی آغاز نموده ایم. چرا که اعتقاد داریم برنامه های امر به معروف نباید صرفاً منحصر در موضوعاتی مثل حجاب باشد؛ همانگونه که رهبری انقلاب نیز تأکید داشته اند عفاف و حجاب در مقوله امر به معروف و نهی از منکر رتبه 10 را دارد. لذا باید به سراغ معارف و منکرات اصلی و دانه درشت در جامعه برویم و ثقل کار را بر مسائلی که زندگی مردم با آنها درگیر است بگذاریم.
حجت الاسلام و المسلمین محبی با تأکید بر این حرکت افزود: کار امر به معروف و نهی از منکر را باید بر روی معروفات و منکراتی بگذاریم که سبب حساسیت مثبت در جامعه شود و همین سبب احیای فریضه الهی امر به معروف در جامعه گردد. لذا انتخاب هوشمندانه از ضرورت های کار ستاد است و بدین منظور فعالیتهای جدّی فکری و پژوهشی را آغاز کرده ایم.
در ادامه این نشست حجت الاسلام و المسلمین احمد خاتمی عضو مجلس خبرگان رهبری ضمن ابراز خرسندی از نگاه فعالانه و مطالبه گری ستاد امر به معروف اظهار داشت: این می تواند از وظایف مهم ستاد امر به معروف و نهی از منکر باشد که برخی عناصر ناراضی پرور در جامعه را شناسایی و با آنها برخورد نماید؛ چرا که خطر این مساله از فساد اقتصادی هم حتی بدتر هستند.

** با امضاهای طلایی در ادارات مبارزه جدّی لازم است!
معاون فرهنگی قوه قضاییه در خصوص فعالیت پیش روی ستاد امر به معروف و نهی از منکر تأکید کرد: این را جدّی بگیریم که وقت ستاد را صرف آیین نامه ها و غیره نکنیم. لازم است در برابر منکرات مقابله جدّی صورت پذیرد؛ پیش بینی اینکه در آینده چه مشکلاتی در جامعه ایجاد می شود از کارهای مهم ستاد امر به معروف است.
حجت الاسلام و المسلمین صادقی با تأکید بر این افزود: از مصادیق فراگیری فساد، وجود و کثرت امضاهای طلایی در ادارات است. برای راه اندازی برخی مشاغل و کارها، گاهی تا 500 امضا نیز نیاز است. هریک از امضاها خود به یک مبدأ بالقوه فساد تبدیل شده است.

** در نهادینه سازی مفاهیم فرهنگی عقب مانده ایم
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درادامه این نشست با تأکید بر ترویج معارف در جامعه عنوان کرد: ما امکان دفاع از امر به معروف و نهی از منکر را نداریم چون در سطوح مختلف از مفاهیم ارزشی دفاع خوب نشده است و نهادینه سازی مناسب صورت نگرفته است؛ این امر خود موضوع یکی از معروفات و منکرات در وضعیت فعلی است.
حجت الاسلام والمسلمین مازنی این وظیفه خطیر را داریم که مفاهیم ارزشی و فرهنگی را به گونه ای در جامعه نشر دهیم که در اذهان عمومی به امری بدیهی تبدیل شود و مردم در نبود آن احساس نیاز کنند.

** هوشمندسازی اقدامات برای ترویج معارف ضرورت اساسی دارد
رئیس سازمان صداوسیما: با اشاره به نگاهی کاربردی و عملیاتی در حوزه امربه معروف اظهار کرد: باید در ستاد موضوعات ضروری و اولویت دار را تعیین کنیم.
علی عسگری بایستی کل شوراها در دستگاه های مختلف را بسیج نماییم که همه حول آن محور و اولویت، موج آفرینی هوشمند انجام دهند و روی آنها تمرکزی همگانی صورت گیرد.
** بدترین منکر امروز کشور، سوء مدیریت است
وزیر آموزش و پرورش هم دراین نشست با تأکید بر حساسیت حوزه امر به معروف خاطرنشان کرد: مدیری که ایجاد نارضایتی در جامعه می کند، بدترین دشمن است. این ضرورت دارد که ما دو سه محور را در افکار سنجی تعیین نماییم و بدین صورت نگرش مردم تصحیح کنیم.
بطحایی مثلا در وزارت آموزش و پرورش نیز برای یک دوره 6 ماهه حول آن برنامه ریزی کنیم و در درازمدت به نهادینه سازی آن اقدام نماییم.

** جامعه نیاز به وحدت فکری در موضوع امربه معروف و نهی از منکر دارد
مدیر حوزه های علمیه کشورهم دراین نشست با اشاره به فهم درست موضوع کار ستاد عنوان کرد: یکی از اقدامات امر به معروف و نهی از منکر، شناخت اصل موضوع امر به معروف و نهی از منکر است؛ لذا باید زمینه های انرا فراهم کنیم.
آیت الله حسینی بوشهری با تأکید بر این افزود: ستاد یک سرفصل برای تدوین کارها تعیین نمایند که ما معروف و منکر را با چه معیاری بشناسیم. نکته دیگر وجود هماهنگی بین تمامی ارگانها، سازمان ها و مسئولین مربوطه است. در غیراین صورت مردم در جامعه دچار سردرگمی می شوند. اینکه کدام مسئول درست می گوید کدام غلط. ستاد ایجاد یک وحدت در فهم منکر و معروف در جامعه است.

** دوگانگی در اظهارنظر پیرامون معارف و منکرات نداشته باشیم!
فرمانده نیروی انتظامی نیز دراین نشست با ابراز خشنودی از وجود یک حرکت هماهنگ و هم افزا در حوزه امر به معروف و نهی از منکر گفت: رهبری فرمودند مبارزه با آمریکا خدمت به مردم است که این خود نمونه ای از معروفات می باشد. باید در این ستاد وحدت نظر داشته باشیم برخی با تز روشنفکری در پشت تریبون می گویند گشت ارشاد لازم نیست اگر کسی موردی صحبتی یا نقطه ای دارد بیاید به مقام مسئول بگوید تا بررسی شود چرا برخی اینچنین در ذهن مردم این گونه دوگانگی ایجاد میکنند.
سردار اشتری با تأکید بر این افزود: در بخش دیگری از امر به معروف و نهی از منکر مشکلات معیشتی مردم را حل کنیم. مشکلات اقتصادی در شب عید را حل کنیم با کار شبانه روزی مشکلات کارخانجات را حل کنیم. یک سال و نیم است که توان پلیس صرف مدیریت اعتراضات در کف خیابان ها شده است. خب اینکه کار پلیس نیست! باید مشکلات مردم حل شود؛ نه اینکه با مردم برخورد شود. واقعیت این است که مردم با مشکلات ریشه ای روبرو هستند که راه حل های ریشه ای نیز نیاز دارد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و اموربین الملل ستاد احیاء امر به معروف؛ نشست اعضای اصلی ستاد احیاء امر به معروف و نهی از منکر کشور با حضور سران کشوری و لشگری و سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مرکز این ستاد برگزارو از خدمات و زحمات آیت الله جنتی در طول دو دهه فعالیت و خدمات ایشان در راس ستاد امر به معروف تقدیر به عمل آمد.
فراهنگ ** 1355

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امروز ما با پدیده ای چون فیک نیوزها مواجه هستیم، فیلتر کردن آنها نیز نه تنها آنها را به حاشیه نمی برد بلکه مثل قارچ رشد می کنند، پس اگر قدرت تجزیه و تحلیل را در سواد رسانه ای ایجاد کنیم قطعا دکان فیک نیوزها تخته می شود.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، همایون امیرزاده بعدازظهر سه شنبه در مراسم تقدیر از خبرنگاران دومین همایش سواد رسانه ای و اطلاعاتی با بیان اینکه ایجاد نهضت فراگیر برای ارتقا سواد رسانه ای به مدیریت، برنامه ریزی و اصول راهبردی نیاز دارد، اظهار داشت: اگر ما برنامه کلان و اصول راهبردی نداشته باشیم قطعا مسیر راهبردی ما راه به جایی نخواهد برد، بنابراین همگرایی و هم افزایی بین متخصصان در بخش های مختلف باید رخ دهد.

وی ادامه داد: ارتقا سواد رسانه ای به انسجام و توسعه اجتماعی منجر می شود، توسعه سواد رسانه ای می تواند به کسب مخاطبان حرفه ای منجر شود، اگر ما بتوانیم کاربران خود را به سمت حرفه ای شدن سوق دهیم این افراد می توانند از منابع موثق اطلاعات بگیرند و از حواشی دروغ فاصله بگیرند.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: باتوجه به ظهور و بروز رسانه های فناورمحور اگر به توانمندسازی شهروندان و افزایش نگرش آنها فکر می کنیم کاری جز سواد رسانه ای نداریم. سواد رسانه ای سواد متنوع و ترکیبی است، درواقع سواد رسانه ای ترکیبی از سواد پایه، سنتی، دیجیتال، امنیت اینترنت، خبری و... است.

امیرزاده یادآور شد: متاسفانه فعالیت های منسجمی در داخل کشور برای سواد رسانه ای نداریم و هرکسی کار خود را پراکنده انجام می دهد، بنابراین باید به سمت انسجام برویم، از طرفی دیگر بین جامعه ایرانی یک تناقض هم وجود دارد، امروز ابزار فناوری با سرعت بی نظیری در اختیار همه مردم قرار دارد و وقتی با منابع علمی نحوه استفاده از لوازم دیجیتال را بررسی می کنیم شاهد این هستیم که نوع استفاده ما درست نیست.

وی افزود: در حال حاضر به غیر از یکسری از منابع محدود که به دو دهه گذشته مربوط می شود هیچ منابع روشنی در دست نداریم، ایران از منظر دسترسی به اطلاعات و ارتباطات رتبه 118 را در جهان دارد، این در حالی است که نفوذ اینترنت در یران بالای 50درصد است و این یعنی ما فاصله زیادی با جایگاه خود در دسترسی به اطلاعات در جهان داریم.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: امروز ما با پدیده ای چون فیک نیوزها مواجه هستیم، البته راه های مقابله قضایی و تنبیه هایی چون فیلتر را نیز قرار داده ایم اما در این شرایط فیک نیوزها نه تنها به حاشیه نمی روند بلکه مثل قارچ رشد می کنند، پس اگر قدرت تجزیه و تحلیل را در سواد رسانه ای ایجاد کنیم قطعا دکان فیک نیوزها تخته می شود.

امیرزاده ابراز داشت: اگر سواد رسانه ای خوب منتقل شود قدرت مدیریت مصرف مخاطبان افزایش می یابد، علت اینکه مسائل مطالعه ای ما در وجود مخاطب رسوب نمی شود عدم سواد رسانه ای مخاطب است، بنابراین بستر فضای مجازی و سواد رسانه ای کمک می کند آگاهی مخاطب نهادینه شود.

وی با بیان اینکه اعتبارسنجی پیام های فضای مجازی بسیار دشوار است، تصریح کرد: افزایش سواد رسانه ای به مخاطب می آموزد در برابر پیام هایی که توسط رسانه های مجازی تولید می شود در ذهنش یک علامت سوال به وجود بیاید و همین موضوع به نوعی تفکر انتقادی را در مخاطب تقویت می کند. همچنین این امر تاثیرپذیری مخاطبان از ترفندهای رسانه ای را به حداقل می رساند چون مخاطبین یاد گرفته اند که تجزیه و تحلیل کنند.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: در حال حاضر هیچ کس در بستر اینترنت امنیت محتوایی ندارد و باید تلاش کنیم تا براساس همین معیار تولید و مصرف محتوا داشته باشیم.

امیرزاده ادامه داد: سو اد رسانه ای علاوه بر افزایش اخلاق کاربری به مخاطب کمک می کند تا مصرف کننده صرف نباشد بلکه به تولیدکننده فعال در عرصه ارتباطات نیز تبدیل شود.

وی در پایان گفت: با گفتگوهای بین مرکز رسانه های دیجیتال و مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار است سواد رسانه ای در شبکه سازی، جریان سازی و گفتمان سازی آرایش جدیدی به خود بگیرد.

30 بهمن 1397 16:49

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
سینماپرس: همزمان با سالروز قیام مردم تبریز در 29 بهمن، تماشاخانه سنگلج میزبان نمایش تراژدی پارک اتابک شد که با حضور مسئولان فرهنگی شهر تبریز و رئیس کمیته تاریخ شفاهی و خاطره نگاری طلاب، مدیرکل هنرهای نمایشی و دبیر جشنواره تئاتر فجر به صحنه رفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۳۰ سایت های دیگر : خبرگزاری فارس هنر آنلاین بانی فیلم خبرگزاری دانشجو ربیع

به گزارش سینماپرس ، نمایش تراژدی پارک اتابک به کارگردانی سیروس مصطفی که در بخش چهل سالگی انقلاب جشنواره سی و هفتم تئاتر فجر حضور دارد، روز دوشنبه 29 بهمن و همزمان با سالروز قیام مردم تبریز در سال 1356، در تماشاخانه سنگلج روی صحنه رفت.

در این اجرا مسعود پزشکیان نائب رییس مجلس شورای اسلامی، مدیرکل ارشاد استان آذربایجان شرقی، رئیس حوزه هنری و همچنین رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهر تبریز به همراه حجت الاسلام دکتر محمدمهدی بهداروند، شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی و نادر برهانی مرند دبیر سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر از مهمانان ویژه ای بودند که به تماشای تراژدی پارک اتابک نشستند.

بعد از پایان اجرای تراژدی پارک اتابک ، سیروس مصطفی کارگردان و بازیگر این اثر نمایشی ضمن قدردانی از مدیران و مسئولان فرهنگی و هنری شهر تبریز از دبیرخانه جشنواره سی و هفتم تئاتر فجر نیز بابت فراهم کردن شرایط اجرای این اثر همزمان با سالروز قیام مردم تبریز، تشکر کرد.

سپس علی اصغر شعردوست نماینده مردم تبریز در دوره ششم مجلس شورای اسلامی و همچنین اولین دبیر شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور روی صحنه تماشاخانه سنگلج حضور پیدا کرد و به ایراد سخنانی پرداخت.

وی یادآور شد: روز 29 بهمن روز ویژه ای برای تبریز و مردم این شهر است. امام خمینی (ره) در پیام خود به مناسبت قیام مردم تبریز در سال 1356 این قیام را که با خون و حماسه گرامی داشته شده به عنوان حرکتی دانستند که مشعل انقلاب را روشن نگه داشت. امام خمینی (ره) از پیام خود به عنوان غم نامه برای مردم تبریز یاد کردند که در سکوت آن زمان قیام کرده و به بهای خون خود جریان انقلاب و آزادی را حفظ کردند.

شعردوست در بخش پایانی سخنان خود اظهار کرد: خوشحالم نمایش تراژدی پارک اتابک در تماشاخانه سنگلج شهر تهران اجرا می شود. امیدوارم چنین حرکت هایی با شکوه بیشتر و در تالارهای بزرگ شهر تهران ادامه داشته باشند. تبریز به حق لایق است که در جایگاه بالاتری نسبت به امروز بنشیند زیرا در بسیاری از عرصه های هنری، شهر تبریز سرآمد است.

در پایان نیز مهمانان ویژه و حاضران در تماشاخانه سنگلج، روی صحنه قدیمی ترین سالن فعال تئاتر تهران با گروه بازیگران و اجرای نمایش تراژدی پارک اتابک عکس یادگاری گرفتند.

لینک خبر :‌ سینما پرس
وقتی می گویند همه چیز از مدرسه آغاز می شود یعنی شما می توانید ردپای سلیقه هنری مردم و میزان آگاهی آنها در حوزه هنر را نیز در آموزش و پرورش و برخورد این نهاد با مقوله هنر جستجو کنید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۳۰ سایت های دیگر : آفتاب ری رویداد 24 شبکه اینترنتی آفتاب دانا

به گزارش خبرنگار مهر ، آموزش هنر در مدارس از کیفیت لازم برخوردار نیست. هر چند معاونت فرهنگی و پرورشی آموزش و پرورش تلاش دارد با برگزاری مسابقات هنری و طرح هایی مانند هفته سرود و تئاتر در مدارس خلاء آموزش هنر در مدارس را جبران کند، اما نگاهی به سطح سلیقه عمومی هنری در جامعه که می توان آن را از روی سلیقه مردم در نوع موسیقی، تئاتر، فیلم های اکران سنجید یا استقبال مردم از گالری ها و موزه های هنری مشاهده کرد، ما را با این واقعیت تلخ رو به رو می کند که فرهنگسازی در مقوله هنر که باید از سطح مدارس و کودکی آغاز شود، دچار چالش های جدی است.

از سوی دیگر درد همیشگی و مزمن کمبود معلم مخصوص هنر در آموزش و پرورش که سال هاست گریبان آن را رها نمی کند، مزید بر علت است تا همان ساعت محدود هنر در مدارس نیز به خوبی به این امر اختصاص پیدا نکند.

اما از سوی دیگر شاخه فنی حرفه ای و کار و دانش در این سال ها بر رشته های هنری خود افزوده است و تمرکز آموزش و پرورش به سمتی حرکت می کند که دانش آموزان را بیشتر به سمت رشته هایی به جز ریاضی، تجربی و انسانی هدایت کند. با اینهمه سطح کیفی آموزش هنر در مدارس فنی حرفه ای و کار و دانش نیز با ایده آل فاصله زیادی دارد. در این میان اما از دیرباز هنرستان هنرهای زیبا که مجوز خود را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها دریافت می کنند، بهترین خروجی های دانش آموزی رشته های هنری را داشته اند.

احسان آقایی که تا دی ماه سال 97 مدیر هنرستان هنرهای زیبای پسران بود و این روزها ریاست موزه هنرهای معاصر تهران را به عهده دارد، در گفتگو با خبرنگار مهر درباره تعداد هنرستان های کشور و نحوه فعالیت آنها گفت: در سراسر کشور 40 هنرستان هنرهای زیبا فعال هستند که تهران و یزد با داشتن هر کدام 4 هنرستان، بیشترین تعداد هنرستان ها را در سطح کشور دارند. در ادامه تبریز و اصفهان با داشتن 3 هنرستان در رتبه بعدی هستند. استان هایی که 4 هنرستان دارند، مانند تهران ویزد تنها استان هایی هستند که برای بخش موسیقی به صورت جداگانه مدرسه دارند و در باقی استان ها، موسیقی ممکن است بخشی از رشته های هنرستان است.

آقایی ادامه داد: به طور معمول استان هایی که بیش از دو هنرستان دارند، یک هنرستان برای دختران و یکی برای پسران در هر استان دارد اما استان های زیادی داریم که یک هنرستان داشته و آن هنرستان یا مخصوص دختران است و یا پسران. این یکی از مشکلات مربوط به هنرستان هاست اما نکته مثبت این است که هر استان حداقل یک هنرستان هنرهای زیبا دارد.

به گفته وی رشته های موسیقی ایران و جهان، نقاشی، انیمیشن، سینما، گرافیک، رشته هایی هستند که در این هنرستان ها تدریس می شوند و بسته به توانایی که دفتر آموزش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هر استان تشخیص می دهد، این رشته ها مجوز می گیرند.

مدیر سابق هنرستان هنرهای زیبای پسران در ادامه درباره نوع تعامل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و آموزش و پرورش در اداره هنرستان های هنرهای زیبا نیز بیان کرد: آموزش و پرورش مایل است که هنرستان های هنرهای زیبا افزایش پیدا کند چرا که در این هنرستان هاست که به طور خاص رشته هایی مانند موسیقی و سینما ارائه می شود و آموزش و پرورش مجوز چنین رشته هایی را به بخش خصوصی نمی دهد. بنابراین تمایل آنها به این است که هر چه بیشتر چنین رشته هایی در هنرستان هایی که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز دارند، تدریس شود اما در این میان نکته هایی وجود دارد. تا پیش از انقلاب اسلامی، دو جا مجاز به دادن دیپلم بودند. یکی وزارت فرهنگ و دیگری آموزش و پرورش. بعد از انقلاب اسلامی، تصمیم گرفته شد که تنها مرجع صادر کننده دیپلم، آموزش و پرورش باشد. بنابراین برنامه ریزی و آموزش عمومی زیرمجموعه ای از آموزش و پرورش قرار گرفت و به لحاظ ساختاری به نوعی هنرستان های هنرهای زیبا زیرنظر آموزش عمومی کشور هستند.

اشتباهات بخش تالیف کتب درسی در حوزه هنر

مدیر موزه هنرهای معاصر تهران تصریح کرد: نحوه تأمین استاد در هنرستان هنرهای زیبا زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد است و بسیاری از معلم ها که در این هنرستان ها تدریس می کنند، به صورت رسمی کارمند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند. البته امکان جذب معلمان، خارج از این حیطه نیز وجود دارد.

وی افزود: اما در بخش برنامه ریزی درسی یک مواردی در بخش برنامه ریزی و تالیف کتب درسی آموزش و پرورش مصوب شده است که به دلیل ضعف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال های اخیر، این موارد به این هنرستان ها آسیب زده است. به طور مثال یک سری از درس های خوب و مفید حذف شده است. درسی مانند تجزیه و تحلیل آثار هنری که برای دانش آموزان رشته های گرافیک و نقاشی بسیار اهمیت دارد در چارت جدید حذف شده است. درسی مانند مستند ملی که طبق آن باید دانش آموزان به موزه ها می رفتند و از روی اشیاء قدیمی طراحی می کردند نیز حذف شده است.

مدیر سابق هنرستان هنرهای زیبای پسران گفت: ساعت های درسی طراحی و نقاشی به طور قابل ملاحظه ای یا کم شده و یا تغییرات غیر حرفه ای در آنها صورت گرفته است. به طور مثال در رشته نقاشی باید ابتدا در سال اول دانش آموز کارگاه رنگ را بگذراند و در سال سوم کارگاه نقاشی را. اما در چارت جدید که آموزش و پرورش تعیین کرده و مشخص است اطلاعی از ساز و کار اصولی در این رشته نداشته، دانش آموز کارگاه رنگ را در سال سوم می گذراند در حالی که کارگاه نقاشی را در سال دوم. در حالی که همه می دانند یک نقاش باید در ابتدا رنگ را بشناسد و سپس نقاشی را بیاموزد.

آقایی اظهار کرد: در حال حاضر مدارس تهران و یا به طور کلی مدارس پیشروتر که دسترسی قوی تری به اساتید دارند، با برنامه هایی که خارج از ساعت مدرسه برای دانش آموزان می گذارند این اشتباهات را جبران می کنند. در هنرستان هنرهای زیبای تهران ما صبح ها دروس عمومی را به دانش آموزان ارائه می دادیم و دانش آموزان باید تا ساعت 5 در مدرسه می ماندند تا کارگاه ها را بگذرانند اما در برخی از مدارس که معلم ها را از آموزش و پرورش می گیرند و یا دسترسی به معلم خبره ندارند و سطح آموزش پائین تر است، مجبورند طبق همین چارت پیش بروند که آسیب زا است.

نگاه مهارتی در آموزش و پرورش کمرنگ است

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر در خصوص اینکه چرا کیفیت آموزش هنر در شاخه های فنی و حرفه ای و کاردانش به میزانی نیست که بتوانند با دانش آموزان همان رشته ها در هنرستان های هنرهای زیبا رقابت کنند، بیان کرد: این مسئله دو علت کلی دارد؛ یکی اینکه هنرستان ها اساساً از ابتدا برای رشته های خاص هنری تأسیس شده اند و ما شاهد هنرستان هایی هستیم که صد سال قدمت دارند. مانند هنرستان هنرهای زیبای اصفهان و برون ده این هنرستان کسی مانند استاد فرشچیان است و یا به طور مثال از هنرستان هنرهای زیبای تهران اساتیدی چون پیلآرام، زنده رودی، احصایی، قندریز، عابدینی، اسداللهی بیرون آمدند.

وی گفت: دومین علت این است که بزرگترین استادان که زمانی در استخدام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بودند، استادان دانش آموزان در همین هنرستان ها بودند. اساتید بزرگی چون مهدی ویشکایی، حسین کاظمی، جلیل ضیاءپور مدیران هنرستان های هنرهای زیبا بودند و یا اساتید بزرگ دیگری چون محمد باقر آقا میری، منوچهر معتبر و خدابیامرز محمد ابراهیم جعفری و محسن وزیری مقدم در این مدارس درس داده اند. در حال حاضر نیز به دلیل اعتبار و سوابق هنرستان ها، اساتید بزرگی در این مدارس تدریس می کنند؛ هرچند مدیریت ها بر انتخاب نوع اساتید تأثیر دارد اما همه اینها باعث می شود که این مدارس فارغ التحصیلان معتبری داشته باشد. در حالی که آموزش و پرورش اساساً آموزش را عمومی می بیند و نگاه مهارتی در آن بسیار کم است. توجه کنید که هدف از آموزش فنی و حرفه ای و گنجاندن مدارسی با نام کار و دانش این بود که بچه ها بلافاصله پس از تحصیل در دبیرستان، وارد فضای حرفه ای کار شوند نه اینکه آنها نیز به متقاضیان ورود به دانشگاه نیز اضافه شوند.

مدرک گرایی دامن همه را گرفته است

مدیر موزه هنرهای معاصر تهران افزود: نقاش بزرگی مانند قاسم حاجی زاده با دیپلم هنرستان و بدون تحصیلات آکادمیک به اروپا رفت و در حال حاضر یکی از هنرمندان شناخته شده جهانی است. به معنای دیگر در رشته های هنری آن کس که می خواهد پژوهشگر یا معلم هنر شود باید به دانشگاه برود نه کسی که می خواهد هنرمند شود. چرا که دانشگاه جای پروراندن هنرمند نیست بلکه جای تدریس تئوری هنر است. در شاخه های فنی و حرفه ای در رشته های دیگر نیز ما این مشکل را داریم. مثلا در رشته ای مانند کامپیوتر قرار نیست کسی که به این مدارس می رود، برنامه نویس شود بلکه قرار است در حوزه های سخت افزار و نرم افزار کامپیوتر تا حدی مهارت کسب کند که بتواند بلافاصله وارد بازار کار شود و این ورود به بازار کار طولانی نشود اما این روزها مدرک گرایی دامن همه را گرفته است.

من به جرئت می توانم بگویم کسی که از هنرستان هنرهای زیبای تهران و یا شهرهای دیگر دیپلم نقاشی یا موسیقی می گیرد از کسی که از دانشگاه تهران لیسانس همان رشته ها را گرفته، قوی تر است

وی خاطرنشان کرد: من به جرئت می توانم بگویم کسی که از هنرستان هنرهای زیبای تهران و یا شهرهای دیگر دیپلم نقاشی یا موسیقی می گیرد از کسی که از دانشگاه تهران لیسانس همان رشته ها را گرفته، قوی تر است. چرا که کسی که در هنرستان موسیقی 6 سال ساز می زند می تواند دیپلم بگیرد اما در دانشگاه این دوره 4 ساله است. دانش آموز رشته موسیقی در اول راهنمایی، تئوری موسیقی می خواند اما در دانشگاه سال اول دانشجو تئوری موسیقی را می خواند. البته سطح آموزش در هنرستان های هنرهای زیبای متفاوت است اما ورودی های سختی هم دارد چرا که ظرفیت پذیرش رشته ها پائین است.

وی افزود: ما در هنرستان هنرهای زیبای پسران تهران در رشته سینما و نقاشی هر کدام 15 نفر را می گیریم. چرا که بیش از این ظرفیتش را نداریم و کیفیت افت می کند.

این روزها بسیاری از استعدادهای هنری در مدارس از دست می رود

آقایی در پاسخ به این سوال که پیشنهاد شما برای آموزش هنر به صورت عمومی در سطح مدارس و خصوصا پیش از مقطع متوسطه دوم چیست؟ اظهار کرد: متأسفانه آموزش و پرورش به هنر و آموزش هنر اهمیت نمی دهد. ما پیش از این در مدارس معلم سرود داشتیم. کسی چون هوشنگ ظریف معلم سرود بوده است و حسین علیزاده را همین فرد از یک مدرسه عادی کشف کرد و به مدرسه موسیقی فرستاد. کشف کردن استعداد دانش آموزان حوزه هنر و هدایت آنها به سمت هنرستان هنر، یکی از وظایف معلمان هنر است اما در بسیاری از مدارس ما کسی که درس هنر می دهد اساساً معلم هنر نیست. مثلا معلم ریاضی است اما چون موظفی خود را در هفته پر نمی کند، درس هنر را هم تدریس می کند. معلم هنر باید تمام وجوه هنر را به دانش آموز یاد بدهد و استعداد او را کشف کند. این روزها خصوصا در حوزه هایی چون موسیقی بسیاری از استعدادها در مدارس از بین می رود.

کشف کردن استعداد دانش آموزان حوزه هنر و هدایت آنها به سمت هنرستان هنر، یکی از وظایف معلمان هنر است اما در بسیاری از مدارس ما کسی که درس هنر می دهد اساساً معلم هنر نیست

مدیر پیشین هنرستان هنرهای زیبای پسران گفت: نکته دیگر این است که متأسفانه چون به دانش آموزان از مدرسه، سرودخوانی را یاد نداده ایم گاهی اوقات با معضلاتی روبرو می شویم که نمونه اش را می توان در همین جام ملت های فوتبال آسیا مشاهده کرد که بازیکنان ما سرود ملی کشورمان را نمی توانستند به درستی بخوانند. نمی دانستند باید از کجا شروع کنند و با یک یا دو میزان جلو و عقب ماندن، آن را می خواندند. این موضوع را همه کسانی که خواندن سرود ملی توسط بازیکنان فوتبال را تماشا می کردند حتی اگر زبان ما را هم ندانند، متوجه می شوند. حالا بگذریم از اینکه بسیاری شعر سرود ملی کشورمان را هم بلد نبودند. تأثیر چنین اتفاقی را باید در مدرسه جستجو کرد.

مدیر موزه هنرهای معاصر تهران تأکید کرد: در کشورهای دیگر از کودکی به بچه ها موسیقی یاد می دهند. زمانی که ما کودک بودیم معلم های سرودی بودند که روی سرودهای انقلابی با ما کار می کردند و ما تا حدودی با الفبای موسیقی آشنا می شدیم. در حال حاضر شما نگاه کنید که سطح سلیقه موسیقی نیز در جامعه افت کرده است.

آموزش و پرورش به حوزه هنر مدرن و معاصر علاقه ای ندارند

وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اینکه در دنیا با مراجعه به موزه های متعدد می شود مشاهده کرد که دانش آموزان زیادی به صورت گروهی به موزه ها آمده اند و یک کارشناس نیز برای آنها موارد را توضیح می دهد، چرا در موزه ای مثل موزه هنرهای معاصر تهران ما شاهد چنین اتفاقاتی نیستیم؟، گفت: من در دوره قبل که مدیر موزه هنرهای معاصر تهران بودم، پیشنهادی به آموزش پرورش برای بستن تفاهم نامه برای بازدید دانش آموزان از نمایشگاه ها و حتی گنجینه موزه هنرهای معاصر ارائه کردم اما آموزش و پرورش استقبالی نکرد. یکی از علت هایش این است که هیئت های تصمیم گیر در آموزش و پرورش به حوزه هنر مدرن و معاصر علاقه ای ندارند و یا نسبت به آن ناآشنا هستند و تعریفشان از هنر، صرفاً هنر کلاسیک است. در حالی که یکی از کارهایی که شعور هنری و آگاهی هنری مردم را افزایش می دهد این است که از کودکی آنها را در معرض هنر قرار دهیم حتی اگر آن را درک نکند، به لحاظ بصری ما شاهد رشد او خواهیم بود.

آقایی اظهار کرد: بچه ها ممکن است کار مدرن را درک نکنند اما تصاویر در ناخودآگاه آنها ثبت می شود. در ایران ساختار چنین حرکت هایی وجود ندارد. نوع نگاه به مقوله هنر در آموزش و پرورش قرائت خاصی دارد. مثلاً آموزش و پرورش لیستی دارد که طبق آن لیست عمل می کند. حالا این لیست در زمینه موزه ها، روان شناسان، جامعه شناسان و... وجود دارد. کارکرد موزه ما نیز برایشان قابل درک نیست. در حال حاضر نیز ما به برخی مدارس که می دانیم از این موضوع استقبال می کنند، مستقیم نامه می زنیم و برای نمایشگاه ها دعوتشان می کنیم.

مدیر پیشین هنرستان هنرهای زیبای پسران ادامه داد: یکی از آسیب های عدم فرهنگ سازی هنر در مدارس و از مقاطع ابتدایی را می توانید در میان خود قشر هنرمند مشاهده کنید. مثلاً ما نوازنده ای داریم که فیلم خوب نمی بیند یا فیلم سازی داریم که موسیقی خوب گوش نمی دهد چرا که لذت روبرو شدن با هنر خوب را یاد نگرفته است. اگر از آن نوازنده سازش را بگیرید می بینید که آگاهی عمومی هنری خوبی ندارد.

مدیر موزه هنرهای معاصر تهران خاطرنشان کرد: در حال حاضر در آموزش و پرورش دنیا به بچه ها یاد می دهند که از هنر لذت ببرند و این لذت جزئی از وجودشان و سبک زندگی معاصر شده است که لازمه زندگی هر فرد در کنار زندگی حرفه ای است که دارد. برای همین است که وقتی بزرگ می شوند آخر هفته هایشان را به گالری می روند و یا به سینما و یا به دیدن یک تئاتر. در حالی که در کشور ما بهترین کنسرت های موسیقی (به جز پاپ) به زحمت دو شب با 400 نفر را پر می کنند و این برای شهری چون تهران با جمعیت میلیونی اش تاسف بار است.

کد خبر 4546647

آزاده سهرابی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
دبیر سی وچهارمین جشنواره موسیقی فجر ادعا کرده که بودجه این دوره از جشنواره نصفِ دوره ی پیشین بوده است اما حمیدرضا نوربخش خلاف این ادعا را مطرح می کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۳۰ سایت های دیگر : نسیم آنلاین

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا ، امروز سه شنبه 30 بهمن 1397 اختتامیه سی وچهارمین جشنواره موسیقی فجر برگزار می شود تا این دوره از جشنواره به نقطعه پایانش برسد. اما بی شک حاشیه های این دوره از جشنواره به این زودی تمام نخواهد شد.

شهرام صارمی دبیر اجرایی سی وچهارمین جشنواره موسیقی فجر مصاحبه ای با یکی از سایت های معتبر حوزه موسیقی انجام داده و به بیان نکته ای پرداخته که حاشیه ساز شده است. متن صحبت های صارمی، خانم خبرنگار و البته جمله ی دبیر جشنواره یعنی شاهین فرهت را در ادامه می خوانید:

شهرام صارمی: بودجه امسال نصف بودجه پارسال بود.
خبرنگار: سال گذشته بودجه جشنواره حدود یک میلیارد و چهارصد میلیون تومان بود.
شهرام صارمی: امسال در این حدود است. پارسال نزدیک به چهار میلیارد و خُرده ای(تومان) بود.
فرهت(دبیر هنری سی وچهارمین جشنواره موسیقی فجر): خیلی اختلاف است(این جمله را با تعجب می گوید).
شهرام صارمی: در این میان سالن های ارشاد هم پولشان را از جشنواره می گیرند و اینگونه نیست که مجموعه های زیرنظر ارشاد در اختیار جشنواره قرار بگیرند و پولی از جشنواره دریافت نکنند.
باید بگویم که گروه های موسیقی از نظر مالی و اقتصادی واقعا با ما همراهی کردند و من از همه ی آنها ممنونم.

در اینجا می توانید فیلم صحبت های دبیر اجرایی جشنواره موسیقی فجر را ببینید:

نوربخش گفت: در واقع بودجه ی ما حدود دو میلیارد تومان بوده و در عین حال دو میلیارد تومان هم فروش بلیت داشته ایم. یعنی در مجموع داشته های مالیِ جشنواره چهار میلیارد تومان بوده است که از این میان حدود دو میلیارد تومانش از طریق بودجه دولتی تامین شده و دو میلیارد تومان دیگرش را هم با فروش بلیت تامین کرده ایم. در نهایت هزینه های جشنواره هم حدود چهار میلیارد تومان بوده است.

او تاکید کرد: من در سه سال گذشته، هم بودجه و هم هزینه های جشنواره را علام کرده ام. بودجه جشنواره امسال هم درست مانند پارسال است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
آیین چهل سال صحنه با رونمایی از کتاب چهل سال نمایش در تالار مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۳۰ سایت های دیگر : نسیم آنلاین سینما پرس ربیع خبرگزاری کتاب ایران

به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس، آیین چهل سال صحنه شامل رونمایی از کتاب چهل سال نمایش و تقدیر از 10 هنرمند انقلاب اسلامی عرصه نمایش، ساعتی پیش ، 30 بهمن ماه در تالار مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.

در این مراسم مدیر کل هنرهای نمایشی شهرام کرمی ،سید محمد مجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد ،حمید نیلی مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی ایران و حجت الاسلام بهداروند، زندوکیل معاونت هنری شهرداری تهران حضور دارند.

در ابتدای مراسم کلیپی از چهل سال صحنه در ایران با توجه به کتاب چهل سال نمایش با محتوای مصاحبه با منوچهر اکبرلو و علی ایزدی کارشناسان عرصه تئاتر و ادبیات پخش شد.

محسن حسن زاده مدیرروابط عمومی مرکز هنرهای نمایشی گفت: تلاش کردیم برنامه جمع و جور باشد تا دوستانی اجرا دارند و دیگران که میخواهند کارهای جشنواره را ببینند، مزاحمشان نباشیم.

در ادامه شهرام کرمی طی سخنانی عنوان کرد: در تیاتر دنیا و مدیریت فرهنگی هنری به ویژه عرصه نمایشی آنچه مبنا در کوتاه و دراز مدت قرار دارد ، استفاده از آمار است.

وی در ادامه افزود: تقریبا بعد از 150سال از زمان ناصری که از شروع تیاتر شهری میگذرد، تیاتر افت و خیز، محرومیت، تحریم و بازخواست شده و در دوره هایی تفکر سیاسی و محدودیت یا تجدد شده و در تمام این دوران نیز میرسیم به شکوه که منجر به تحول تاریخی تیاتر شد.

کرمی گفت: اگر پیش از انقلاب ما به سمت تیاتر اروپایی رفتیم بعد پیروزی انقلاب تیاتر ما تحولات اساسی یافت و در طول چهل سال ثمره آن را با امار و ارزیابی میبینیم که ستودنی است.

وی با اشاره به اهداف انقلاب گفت: این انقلاب منجر به تغییر فرهنگی جامعه شد که بر فضای هنر تاثیرگذار شد ما افتخار از هنر انقلاب میتوانیم نام ببریم. بیش از دورانی الان داشتن اطلاعات ضروری است.

وی با تاکید بر محدودیت اطلاعات آماری نسبت به خط سیر تیاتر گفت: در آستانه چهل سالگی انقلاب تلاش کردیم فعالیت چهار دهه تیاتر ایران را جمع کنیم در طول شش ماه که همکاران با همکاری آقای اکبرلو مشغول شدند یک کتاب دو جلدی نهصد صفحه ای شد که منبع غنی و ارزشمندی با تحلیل خوب است. قطعا این کتاب کمک به آینده تئاتر ما میکند.

وی با اشاره اینکه این کتاب سرمایه هنر انقلاب و تیاتر کشور ما است، گفت: این امار روند مقایسه خوب می دهد ما الان 82 جشنواره تیاتر داریم درحالیکه در المان تنها چهل جشنواره وجود دارد اما از سوی دیگر امار مخاطب تیاتر در المان چندین برابر است حال انکه در ایران پنج میلیون نفر است. از این طریق ما میدتوانیم به جای گسترش جشنواره های تئاتری، مخاطبان و مسایل دیگرمان را برای حمایت از تولیدات اجرایی انجام دهیم.

وی با تاکید بر تبادل آثار هنری بین شهرهای ایران گفت: وقتی این منابع راحت در دسترس باشد از ظرفیت ها بهتر میتوانیم استفاده کنیم. همه ما پرهیز از طرح نقاط ضعف خود داریم ما سرمایه خوبی داریم و با شناسایی نقاط ضعف میتوانیم از آن بهترین استفاده را کنیم.

وی در پایان گفت: در استانه دهه پنجم انقلاب امیدوارم بتوانیم کارهای خوبی انجام دهیم. نکته دیگر بهانه این محفل تقدیر از 10 چهره انقلاب اسلامی است، ما با لیست انبوه هنرمندان انقلابی مواجه شدیم بنابراین با سرفصل های ریزتری اینکار را کردیم تا به جمع بندی بهتری برسیم.

وی در ادامه گفت: تاکید براین بود که ده نفر بیشتر این افراد نباشد تا مثل دیگر تقدیرهای عرصه هنری باشد پس این هنرمندان نماد تعداد زیاد عرصه هنرهای نمایشی هستند که ما به نمایندگی از دیگران از اینها تقدیر میکنیم. من به سهم خودم به این هنرمندان تبریک میگویم امیدوارم فرصتی پیش بیاید تا من خادم شمار زیاد این هنرمندان باشم.

در ادامه مراسم کلیپی از کریم اکبری مبارکه، سعید اسماعیلی، اعظم بروجردی، مرتضی شاه کرم، امیرحسین شفیعی، ندا ثابتی، حسین عالم بخش،محمود فرهنگ، نصرالله قادری و مریم معترف به عنوان برگزیدگان تیاتر انقلابی در جشنواره فجر پخش شد.

ندا ثابتی به عنوان نماینده جوان برگزیدگان پشت تریبون قرار گرفت و یادداشتی را خواند و گفت: نوزده سال است از سال 88میگذرد که وارد تیاتر شدم الان روزنه جشنواره تیاتر امید به تیاتر داشتم اگر فجر نبود همچنان ادامه دهنده تیاترهایی بودیم که در سال 56با باورهای غربی روی صحنه می دیدیم.

وی در ادامه گفت: بزرگان تیاتر بارها نصیحتم کردند نه از تشویق ها خوشحال و نه از بی توجهی ناراحت شوم اما اگر هنرمند اثرش با مخاطب امیخته نشود سمت نقاشی و شعر میرود. امیدوارم دراینده با جدیت به سمت ادبیات نمایشی بروم تا درام نویسی ما روبروز بهتر از گذشته شود.

در ادامه مراسم تقدیر از هنرمندان با حضور کرمی، بهداروند، برهانی مرند و سیدمجتبی حسینی برگزار شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
ارکسترملی ایران به رهبری فریدون شهبازیان و رهبر میهمان آقاوردی پاشایف در سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر با اجرای بسیار خوبی روی صحنه رفت، برنامه ای که با استقبال کم نظیری همراه بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۱ سایت های دیگر : خبرگزاری تابناک برترین ها بازتاب تیک

به گفته فریدون شهبازیان، برگزاری این اجرای مشترک و اتفاق فرهنگی مربوط به کنسرت ارکسترملی ایران درهفته فرهنگی ایران درجمهوری آذربایجان بود؛ برنامه ای که با حضورسید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درشهرهای باکو و گنجه برگزارشد؛ استقبال بسیار خوب از این برنامه و مورد توجه قرار گرفتن آن در نگاه دانشجویان، اساتید موسیقی و رهبران ارکستر سبب شد آقاوردی پاشایف رهبرارکسترملی آذربایجان برای یک اجرای مشترک درایران اظهارتمایل داشته باشد، بنابراین از ایشان دعوت به عمل آمد و این برنامه در دو بخش موسیقی ملی ایران وموسیقی ملی آذربایجان در شامگاه چهارشنبه 24 بهمن ماه در تالار وحدت برگزار گردید.

فریدون شهبازیان حدوداً سه سالی است سکان رهبری ارکستر ملی ایران را برعهده دارد و طی این مدت زمان هر سال، ارکستر ملی ایران درافتتاحیه جشنواره موسیقی فجر حضور داشته است.گفت و گو با فریدون شهبازیان موسیقیدان، آهنگساز و رهبر ارکسترملی ایران را در ادامه می خوانید:

سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر با حضورآقای شاهین فرهت و تأکید بر اجرای آثار آهنگسازان ایرانی کمی متفاوت تراز سال های گذشته برگزار شد، نظر شما دراین باره چیست؟ چرا آهنگسازان ایرانی همکاری کمتری با ارکسترملی ایران دارند؟

تأکید آقای شاهین فرهت براجرای آثار آهنگسازان ایرانی بود، اما ارتباط گرفتن با آهنگسازان واستفاده از آثار آنها پروسه ای زمانبر بود که متأسفانه آن طورکه باید و شاید انجام نگرفت در حالی که می توانستیم از آثار بسیاری از آهنگسازان مطرح سرزمینمان که مورد توجه مردم بوده و هستند استفاده کنیم ولی متأسفانه این اتفاق میسرنشد.اما درخصوص این که چرا آهنگسازان ایرانی آثارشان را دراختیار ارکسترملی قرار نمی دهند باید بگویم اینطور نیست؛ در سه سال گذشته بیش از 100 اثر از آثار آهنگسازان را برای اجرا در ارکستر ملی گرد آوری کردیم و تا آنجا که در توان بنده بوده تلاش کردم با آهنگسازان رابطه برقرارکنم و از آثارشان استفاده کنیم اما جای تأسف است که در مهمترین و بزرگترین فستیوال موسیقی کشور این اتفاق این گونه انجام نگرفت.

جشنواره موسیقی فجر بهانه ای است تا به آثار هنری ساخته شده در انقلاب اسلامی بیشتر پرداخته شود اما تا به امروز آثار کمتری از آن برهه تاریخی روی صحنه رفته است؟

بله و این موضوع جای تأسف دارد و به عنوان رهبر ارکستر ملی تصمیم داشتیم کارهای بسیاری از آن دوران اجرا کنیم و سعی کردم با آهنگسازان ارتباط منطقی تری برقرار کنیم ولی متأسفانه به دلایل مختلف دبیرخانه جشنواره از در اختیار گرفتن آثار بیشتر آهنگسازان موفق نبود و ما فقط توانستیم چهار اثر از یکی از آهنگسازان قدیمی آقای علی رحیمان استفاده کنیم. خوشبختانه در این اجرا یکی از آثار زنده یاد جواد معروفی پیانیست و آهنگساز مطرح سرزمینمان را که برای پیانو و ارکستر نوشته شده بود با تک نوازی آقای پویان آزاده برای اولین بار اجرا کردیم که بسیار مورد توجه قرار گرفت.

به نظر شما با گذشت بیش از سه دهه از جشنواره موسیقی فجر آیا بزرگترین فستیوال موسیقی ایران توانسته به موفقیت برسد؟

البته سال های ابتدایی جشنواره موسیقی فجر بسیار پربارتر بود و از کشورهای مختلف، دعوت های بسیار خوبی صورت می گرفت. در آن سال ها من داور جشنواره موسیقی فجر بودم و گروه های داخلی خوبی هم شرکت داشتند اما به دلیل بودجه های اندک و عدم حمایت مسئولان فرهنگی آرام آرام جشنواره تنزل پیدا کرد. مسئولان برگزاری جشنواره باید از هر نوع موسیقی و ارکستر حمایت کنند اگر ارکسترهای ما شرایط مناسبی نداشته باشند قطعاً اجراهای خوبی هم نخواهند داشت. شما می دانید که ارکستر سمفونیک تهران قدمتی 100 ساله دارد اما ارکستر ملی ایران یک ارکستر 20 ساله است بنابراین اگر بخواهیم این ارکسترنو پا را سرپا نگاه داریم باید تصمیم های جدی و مهمتری گرفته شود و صددرصد مورد حمایت قرار گیرد.

با توجه به اجرای مشترک موسیقی ایران و موسیقی آذربایجان در سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر به نظر شما چرا موسیقی ملی آذربایجان یا دیگر کشورها کمتر در ارکسترهای ملی ایران استفاده می شود؟

در ارکستر ملی آذربایجان که آقای پاشایف آن را رهبری می کنند از سازهای ملی آذربایجان استفاده می شود. ما مجبور شدیم به خاطر اجرای مشترک از آثاری استفاده کنیم که بر مبنای موسیقی ملی آذربایجان نوشته شده و برای ارکستر ملی ایران تنظیم شده باشد به این دلیل علاوه بر آثاری که آقای پاشایف برای اجرا همراه خود داشتند چند اثر تنظیم شده آهنگسازان سرزمینمان را به رپرتوار اجرا اضافه کردیم. در آینده قرار است ارکستر ملی ایران و ارکستر ملی آذربایجان درکنار هم اجرا داشته باشند.در مورد استفاده از موسیقی دیگر کشورها، لازمه آن ارتباط برقرارکردن با ناشران آثار موسیقی در کشورهای دیگر است، یکی از موارد حمایت گسترده از ارکستر ملی همین مورد است که امیدوارم درآینده اتفاق بیفتد.

در سال های گذشته ارکستر ملی ایران به دعوت از کشورهای مختلف اجراهای گسترده ای را در عرصه بین الملل برگزار می کرد اما متأسفانه طی این سال های اخیر، حضور و اجرای ارکستر ملی در کشورهای مختلف بسیار محدود بوده است آیا این مسأله به روابط سیاسی و فرهنگی کشورها ارتباط دارد؟

در ظاهر هرسال بهانه ای برای این اتفاقات وجود دارد و بیشتر نداشتن بودجه را بهانه قرار داده اند.اما نسبت به مواضع سیاسی آن چندان اطلاعی ندارم. لازم به ذکر است در سال های نخست جشنواره موسیقی فجرکشورهای بزرگی به ایران می آمدند و اجرای برنامه داشتند با این حال با وجود تدوین و تصویب آیین نامه جشنواره موسیقی فجر که هرگز به اطلاع ما نرسید، نقایصی وجود دارد که امید این است با تصویب این آیین نامه در سال های آینده شاهد اتفاقات پرباری در جشنواره موسیقی فجر باشیم. البته در سال جاری ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر ملی ایران طی دو سفر به کشور روسیه و جمهوری آذربایجان کنسرت هایی برگزار کردند که بسیار مورد توجه قرار گرفت. با امید این که این امکان در آینده با تصمیمات بنیاد رودکی، به شکل گسترده تری درسایر کشورهای جهان اتفاق بیفتد؛ چرا که به اعتقاد من موسیقی ملی ارکسترال سرزمینمان شایستگی اجرا در کشور های دیگر را دارد.

آیا استقبال نکردن از ارکستر ملی ایران به این دلیل است که موسیقی ایران هنوز در دنیا شناخته شده نیست؟

لازم است بگویم اگر اجراهایی از سوی خوانندگان در کشورهای مختلف و در سال های گذشته برگزار شده است همراه با گروه های کوچک و کم تعداد بوده و شاید این مسأله به دلیل هزینه های بالا بوده است. زمانی که به ارکستر ملی ایران دعوت شدم یکی از ایده های من این بود که رپرتواری برای ارکستر تعریف شود که از نظر فنی و مبانی علمی و موسیقایی دارای اعتبار جهانی باشد تا بتوانیم خارج از ایران کنسرت هایی را اجرا کنیم که مردم از جذابیت و زیبایی های موسیقی ملی ایران لذت ببرند. می دانیم که موسیقی ملی ایران بر مبنای موسیقی ردیف و موسیقی بومی ایران شکل می گیرد به این معنا که ملودی های موسیقی محلی ایران که بسیار گسترده و غنی است و همچنین ملودی های آوازهای موسیقی ردیف ایران می تواند دستمایه آهنگسازان مطرح سرزمین ما باشد و این پدیده ای است که می تواند موسیقی ما را جهانشمول گرداند.مطمئناً آشنایی مردم دیگر کشورها با موسیقی ملی ما باعث خواهد شد که در جشنواره های مختلف موسیقی در سراسر جهان مورد دعوت قرار بگیریم.

در مصاحبه ای اشاره داشتید اگر بخواهیم موسیقی ایران در عرصه بین الملل جذب شود باید از سازهای بین المللی استفاده کنیم؛ به نظر شما آیا موسیقی ایران و سازهای ملی کشورمان به تنهایی پتانسیل معرفی شدن به دنیا را ندارند؟

ما هم به مانند دیگر موزیسین ها و آهنگسازان دنیا از یک مبانی موسیقی بین المللی استفاده می کنیم. موسیقی ایران از غنای بسیاری برخورداراست و شامل ردیف و دستگاه های موسیقی ارزنده و موسیقی های مقامی است که در جهان بی نظیر است. اما متأسفانه در ارکسترها کاربرد کمتری دارند و این کار برعهده آهنگسازان است و بایستی آنها از ظرفیت موسیقی ایران بیشترین بهره را ببرند بنابراین ارتباطی به سازها یا موسیقی اصیل ایران ندارد، البته در صورت آشنایی با سازهای ایرانی این اتفاق خواهد افتاد. در حال حاضر گروه های کوچک بسیاری با خوانندگان موسیقی اصیل ایران به خارج از کشور برای اجرای برنامه سفر می کنند که همین باعث آشنایی بیشتر خواهد شد.

نکته دیگری که کمتر به آن توجه شده و یا شاید تا به امروز مورد اهمیت نبوده اجرای موسیقی های فولکلوریک با ارکستر ملی است، چرا ارکسترملی ایران موسیقی فولک کشور آذربایجان را اجرا می کند اما تمایلی به اجرای موسیقی های مقامی و اصیل ایران ندارد؟

کارهای بسیاری در این خصوص ساخته ام و استفاده از موسیقی های مقامی و نواحی مورد علاقه شخص من نیز بوده و هست اما استفاده از آن در ارکستر به عهده آهنگساز است.آهنگسازان باید از ملودی های محلی و ریتم های موسیقی نواحی بهره ببرند و آثاری دراین باره بنویسند و در اختیار ارکستر قراردهند، اما انجام تمامی این کارها نیازمند بودجه کلان و حمایت دولتی است. ما ارکستر ملی داریم اما حمایت گسترده ای در پشت آن نیست. ارکسترهای ملی در همه جای دنیا باید مورد حمایت قرار گیرند. آقاوردی پاشایف رهبر ارکستر ملی آذربایجان می گفتند مردم و دولت جمهوری آذربایجان از ارکستر ملی آذربایجان بسیار استقبال می کنند و هفته ای یک یا دو بار اجرای برنامه دارند و همین حمایت گسترده ای را سبب می شود.

با وجود این مشکلات فکر نمی کنید آثار ارکستر ملی ایران به تکرار خواهد افتاد؟

متأسفانه این اتفاق افتاده است؛ تهیه رپرتوار برای ارکسترملی بسیار مشکل است و طبیعی است که مخاطبان ما دوست دارند آثار جدیدی در اجرای ارکستر بشنوند. اما می دانیم که برای دیگر ارکسترها این مشکلات کمتر است یا اصلاً وجود ندارد چرا که به اندازه کافی رپرتوار موسیقی کلاسیک قابل دسترس است. من طی این سه سال آثار بسیاری از آهنگسازان مطرح سرزمینمان را اجرا کرده و و اجرا خواهم کرد اما باز هم تأکید می کنم به مرورنیاز به افزایش این آثار است که مبادا در آینده دستمان خالی بماند.

برخی از آثار موسیقی ایران در ارکسترسمفونیک تهران اجرا شده یا می شود، آیا ارکستر ملی ایران هم می تواند آثار موسیقی کلاسیک رااجرا کند؟

بله. تمامی کارهایی که برای ارکستر ملی یا سمفونیک تعریف شده و نوشته شده است درهر دو ارکستر قابل اجرا است منتهی باید دید آیا ارکستر ها توانایی اجرای این کارها را دارند! ما نیز در ارکستر ملی ایران تصمیم داریم درآینده نزدیک برخی از آثار آهنگسازان موسیقی کلاسیک را با ارکستر ملی اجرا کنیم.

فریدون شهبازیان از آهنگسازان شناخته شده و بزرگ موسیقی پاپ است و آثار بسیار و ماندگاری از خود به جای گذاشته است، سؤال این است با وجود تخصص و تبحر در این کار چرا هیچ گاه نخواستید برای موسیقی پاپ یک ارکستر تخصصی تشکیل بدهید تا این ژانر از موسیقی سروسامان یابد و از بلاتکلیفی خارج شود؟

باید بگویم با وجود آن که سال ها پیش موسیقی پاپ را سروسامان دادم و حامی آن بودم اکنون از مخالفان سرسخت موسیقی پاپ هستم. درحال حاضر آثار اجرا شده موسیقی پاپ بشدت نازل و بی هویت است و صدمات فراوانی به موسیقی ملی و اصیل ایران وارد می کند. این موسیقی تنها جنبه مالی و سرگرم کننده دارد و به عنوان موسیقی پاپ اجرا و منتشر می شود. باید بدانیم علاوه بر موسیقی در این رابطه ادبیات بالنده ایران هم آسیب می بیند، امیدوارم مسئولان فرهنگی از وارد شدن این لطمه به موسیقی ایرانی ممانعت کنند چرا که با ادامه این کار موسیقی ایران هویت اصلی خود را رفته رفته از دست خواهد داد.

لیدر و یا حامی این کار هنرمندانی چون شما هستند که تجربه و تخصص دارند.

متأسفانه از دست ما کاری بر نمی آید؛ اختیار دست کسانی است که به این موسیقی های بی هویت مجوز می دهند و کنسرت های پاپ برگزار می کنند. بارها و بارها شاهد این اتفاق بودیم که وقتی یک کنسرت پاپ برگزار می شود یک کارشناس متخصص و موزیسین برای بررسی آن برنامه وجود ندارد و متأسفانه شاهد آن هستیم که خواننده ها پلی بک می خوانند و کارشناسان نابلد متوجه این موضوع هم نیستند.

شرایط و اوضاع موسیقی سنتی یا بهتر است بگوییم موسیقی اصیل ایرانی را چگونه می بینید؟

موسیقی ایرانی هم به تکرار افتاده و این برای کشوری که مهد تمدن و فرهنگ است و موسیقی آن سابقه کهن دارد جای تأسف است. موسیقی ایران دارای یک گنجینه بزرگ چون ردیف و موسیقی محلی و مقامی است که می تواند راهگشا و دستمایه آهنگسازان باشد اما متأسفانه علمی که لازمه آن است وجود ندارد تا با بهره بردن از مبانی موسیقی جهانی به موسیقی نواحی و ردیف ما قوت ببخشند؛ حال باید دید درآینده چه اتفاقی خواهد افتاد.

آینده ارکستر ملی ایران را چگونه ارزیابی می کنید؟

ارکستر ملی ایران به حضور شخص خاصی بستگی ندارد بلکه نیازمند حمایت است تا بتواند روی پای خود بایستد و ادامه حیات داشته باشد و این نیازمند حمایت همه جانبه مسئولان و مدیران فرهنگی کشور است.در ضمن باید بدانیم که پایه اصلی ارکسترها را نوازندگان تشکیل می دهند و باید با آنها رفتاری در خور شأنشان داشته باشیم. امیدوارم درآینده مسائلی که مطرح کردم اتفاق بیفتد و بتوانیم نه یک ارکستر بلکه ارکسترهای متعدد داشته باشیم که موسیقی بالنده سرزمینمان هر روز سربلندتر باشد./روزنامه ایران

کلمات کلیدی

فریدون شهبازیان آهنگساز و رهبر ارکستر ملی ایران نگرانم در آینده دستمان خالی بماند

لینک خبر :‌ ایران آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۳۰

ندا انتظامی/روزنامه نگار

امشب 30 بهمن پرونده سی وچهارمین جشنواره موسیقی فجر با برگزاری آیین اختتامیه در تالار وحدت بسته می شود. با این حال جشنواره موسیقی فجر همچنان در شهرستان ها ادامه دارد. به عبارت دیگر سی وچهارمین جشنواره موسیقی فجر در برخی از استان های ایران با حضور هنرمندانی که در این دوره از جشنواره غایب بودند به کار خود ادامه می دهد.
این خبر که در روزهای پایانی جشنواره موسیقی فجر نه از سوی روابط عمومی جشنواره موسیقی فجر بلکه از سوی روابط عمومی معاونت امور هنری برای رسانه ها ارسال شد، حاوی این موضوع است که هنرمندان مطرح موسیقی همچون حسام الدین سراج و علیرضا قربانی در شهرستان ها به اجرای برنامه خواهند پرداخت؛ امری که در این دوره جشنواره موسیقی فجر کمبود آن به شدت به چشم می خورد. از دیگر هنرمندانی که قرار است در شهرستان ها به اجرای برنامه بپردازند می توان به رضا یزدانی، سینا سرلک، ماریو تقدسی، احسان خواجه امیری، مازیار فلاحی، میلاد درخشانی، همایون نصیری، دارا دارایی، بهنام بانی، محمدرضا گلزار، علی لهراسبی و رستاک حلاج اشاره کرد.

غیبت هنرمندان بنام موسیقی در جشنواره موسیقی فجر نکته ای است که روز گذشته از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پرسیده شد. سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که در روزهای پایانی جشنواره به سالن حوزه هنری رفت تا شاهد اجرای موسیقی نواحی باشد به حضور نام آوران در کنار نسل های میانی و نسل نوپا اشاره کرد تا در جشنواره موسیقی فجر ارتباط میان نسلی شکل بگیرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که در جشنواره 6 روزه موسیقی فجر، روز پنجم را برای حضور در جشنواره انتخاب کرده بود دراین باره تأکید کرد: جشنواره ها باید فرصتی باشند برای این ارتباط میان نسلی. اگر نام آوران غایب باشند بخشی از کار کمبود دارد و اگر کسانی که در میدان تازه وارد شده اند اما استعدادهای آینده هستند آنها هم کمرنگ باشند، بخش دیگر جشنواره هم ناقص خواهد بود. در ارتباط با جشنواره موسیقی اینکه ما نام آوران و نامداران را در فضای جشنواره داشته باشیم، نگاه درستی است. نمی خواهم بگویم نتیجه این جشنواره راضی کننده است اما با همین نگاه هم، تلاش بر این بوده است که امسال نام آوران بیشتری در فضای موسیقی جشنواره حضور داشته باشند.
این نکته ای است که شهرام صارمی در مقام دبیر اجرایی جشنواره هم بر آن تأکید دارد: ما امسال به تمام هنرمندان موسیقی زنگ زدیم و از آنها دعوت کردیم که در جشنواره حضور داشته باشند.

به نظر می رسد که سفرهای ناگهانی هنرمندان و همزمانی کنسرت امری متداول در طول جشنواره است چراکه صارمی دلخوری هنرمندان از جشنواره را قبول ندارد: در مورد دلخوری باید بگویم که هنرمندان دلخور نبودند بلکه ما با آنها صحبت و مذاکره کردیم اما اغلب در سفر بودند یا در جای دیگری کنسرت داشتند. صارمی در پاسخ به این سؤال که چرا این هنرمندان حاضرند در جشنواره موسیقی فجر شهرستان ها اجرا بروند اما در جشنواره موسیقی فجر تهران اجرا نرفتند، گفت: خیلی از گروه ها مربوط به همان منطقه هستند یا شرایط اجرای شهرستان بیشتر به شرایطشان نزدیک بود.

او درباره اطلاع شهرستان ها و اینکه چرا این خبر مهم در نشست خبری جشنواره یا در طول جشنواره اعلام نشده، گفت: نشست خبری جشنواره مربوط به برنامه های تهران بود. البته در آن زمان هنوز برای اجراها برنامه ریزی نشده بود. اما باید بگویم که در این مدت ستاد جشنواره کمال همکاری را با اداره کل فرهنگ ارشاد و انجمن های استان میزبان داشته است حتی ما برای آنها گروه هایی هماهنگ کرده ایم.

7 استان با همکاری ستاد برگزاری سی وچهارمین جشنواره موسیقی فجر میزبان گروه ها و هنرمندانی هستند که از تهران برای اعزام آنها هماهنگی ها شده است و 8 استان با برنامه ریزی و هماهنگی، انجمن موسیقی ایران، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آن استان و انجمن موسیقی استان میزبان این رویداد موسیقایی هستند.

برنامه های جشنواره موسیقی در استان لرستان (24 بهمن تا 2 اسفند)، سمنان (26 بهمن تا 3 اسفند)، زنجان (26 بهمن تا 30 بهمن)، فارس (25 بهمن تا 4 اسفند)، گیلان (4 اسفند تا 10 اسفند)، کرمانشاه (24 تا 29 بهمن) و منطقه آزاد اروند (24 بهمن تا 30 بهمن) در حال اجراست و البته جدول اجراهای خوزستان، اصفهان، همدان، جنوب کرمان (اول اسفند تا سوم اسفند) و مرکزی هنوز قطعی نشده است.

از بین رفتن سرمایه انسانی، مادی و معنوی در جشنواره موسیقی
کیوان ساکت از غیبتش در جشنواره امسال گفت

اسم گروه دیگری که برای اجرا در کرمانشاه اعلام شده گروه وزیری به سرپرستی کیوان ساکت و خوانندگی وحید تاج است. شهرام صارمی درباره عدم اجرای کیوان ساکت در تهران اینگونه توضیح داد: کیوان ساکت را برای جشنواره دعوت و با او صحبت کردیم، اما متأسفانه به توافق نرسیدیم.

کیوان ساکت دراین باره به همشهری گفت: در این دوره از جشنواره چه در تهران و چه در کرمانشاه شرکت نخواهم کرد. او دلیل عدم حضور خود را اینگونه شرح داد: چندسالی بود که در جشنواره موسیقی فجر شرکت نکرده بودم، تا سال 1394 و سی ویکمین جشنواره موسیقی فجر که حمیدرضا نوربخش در جایگاه دبیر از من دعوت کرد. دعوت را پذیرفتم اما باید بگویم که حقوق مادی و معنوی من چون بسیاری هنرمندان دیگر در این دوره از جشنواره پایمال شد و به همین دلیل تصمیم گرفتم که دیگر در جشنواره فجر شرکت نکنم.

اردیبهشت ماه سال 95یعنی کمتر از 4 ماه که از برگزاری سی و یکمین جشنواره موسیقی فجر می گذشت، کیوان ساکت در پنجمین نشست از سلسله گفتمان ضرب اصول با موضوع نقد و بررسی جشنواره موسیقی فجر به انتقاد از جشنواره پرداخت. او به روند جشنواره و نحوه قرارداد گروهش تا میزان قرارداد خود انتقاد داشت؛ امری که باعث شد او دیگر نخواهد در جشنواره موسیقی فجر شرکت کند. با این حال ستاد جشنواره سی و چهارم از او دعوت به عمل آورد. او در این باره توضیح داد: مجددا در این دوره از جشنواره از من برای حضور دعوت کردند. باتوجه به علاقه من به استاد وزیری قرار شد که کنسرتی به یاد استاد وزیری اجرا کنم. اما باید بگویم که در این دوره شروطی برای من گذاشته شد. زمانی که ارکسترهای بین المللی همچون ارکستر سن پترزبورگ یا ارکستر سمفونیک آلمان یا ارکستر فیلارمونیک پاریس از من دعوت به کار می کند، هیچ شرطی جز حضور من و آثار من به ترتیبی که مورد نظر خود من باشد ندارند. گمان داشتم زمانی که جشنواره فجر از من دعوت می کند تا در مهم ترین جشنواره کنسرت برگزار کنم، شأن و مرتبه من را درنظر بگیرد و از اعمال سلیقه دوری کند. به همین دلیل من در جشنواره سی و چهارم شرکت نکردم و در هیچ شهر دیگری مانند آنچه شما گفتید در کرمانشاه شرکت نخواهم کرد. جای تأسف است که سرمایه انسانی، مادی و معنوی به همین راحتی از بین می رود.

لینک خبر :‌ روزنامه همشهری
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۳۰

محمود حسینی زاد / نویسنده و مترجم
حال و روز نامساعد صنعت چاپ و نشر و اوضاع نابسامان بازار کتاب بر کسی پوشیده نیست. چندبرابر شدن ناگهانی قیمت کاغذ، برای صنعت چاپ و نشر در ایران که همواره دچار معضلات و مشکلات عدیده بوده است، حکم مصیبت ناگهانی را داشت. این صنعت در سال ها و دهه های اخیر درآمد چندانی نداشته است تا بتواند پایه های خود را مستحکم و از نظر اقتصادی مقاوم کند.

یکی از اصلی ترین انگیزه های کسانی که در این حیطه فعالند، علاقه است. به عبارت بهتر بسیاری از نویسندگان و ناشران، پیش از گران شدن کاغذ نیز بنیه اقتصادی قدرتمند و سرمایه و اندوخته قابل توجهی نداشتند و ای بسا بیشتر آنان صرفا از روی علاقه به فعالیت خود ادامه می دادند. طبیعتا چنین کسانی توان مواجهه با بحران های اقتصادی و تکانه های شدید مالی را ندارند. گرانی ناگهانی کاغذ، درست زمانی گریبانگیر این جماعت شد که دیگر تاب و توان مواجهه با مشکلات جدید را نداشتند.

با این تفاصیل و با وجودی که همواره سعی کرده ام، آدم خوشبینی باشم، نگران وضعیت نشر و کتاب هستم.

گرانی کاغذ آن هم تا این حد برای ناشران کتاب کمرشکن و زمینگیرکننده است. باید پرسید کسانی که با وجود همه مشکلات با پایین آوردن سطح انتظارات خود، کارشان را انجام می دادند، آیا می توانند در چنین بازاری همچنان کالای فرهنگی تولید کنند و از قبل آن سودی - هرچند ناچیز – ببرند؟ و آیا توان حضور فعال در نمایشگاه کتاب را که حدود 2ماه دیگر باید برگزار شود، خواهند داشت؟ آن هم با وضعی که ناشران ما حتی درباره انتشار کتاب هایی که فروش آنها به دلیل رسیدن به چاپ هفتم و هشتم، تضمین شده است، مرددند.

شاید اگر در گذشته فضای مجازی به عنوان پشتوانه ای برای فرهنگ کشور تقویت می شد، می توانست امروز بخشی از بار را به دوش بکشد اما وضع فعلی فضای مجازی چنان است که اولا به بعد اطلاع رسانی آن بیشتر توجه شده و در زمینه مطالعه جدی و تخصصی خیلی روی آن حساب نمی شود. از سوی دیگر کتاب های الکترونیکی و ای بوک ها بیشتر مناسب کتاب های معروف و آثار افراد مطرحند و نمی توانند به استعدادهای جوان و چهره های جدید کمک کنند. امیدوارم اگر برنامه ریزی ای صورت می گیرد و سیاستی اتخاذ می شود در آن اصلاح اشتباهات گذشته و رفع مشکلات موجود، لحاظ شود.

لینک خبر :‌ روزنامه همشهری
علی حاجی تقی مدیر مسئول انتشارات ارمغان طوبی گفت:فرمول ساده ای برای افزایش تیراژ کتاب وجود ندارد و مشکلات زیادی سر راه صنعت نشر قرار دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۳۰ سایت های دیگر : چاپ و زندگی روزنامه خراسان

علی حاجی تقی مدیر مسئول انتشارات ارمغان طوبی در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، در خصوص میزان تیراژ کتاب گفت: آنچه درباره تیراژ کتاب می گویم درباره کتاب های عمومی و حوزه کودک و نوجوان است چرا که کتاب های کمک آموزشی و دانشگاهی را نباید در آمار نشر قرار داد. این کتاب ها را جزء نشر نمی دانم، کتاب های کمک آموزشی جزوه های درسی هستند که منتشر می شوند بنابراین نباید اقتصاد این کتاب ها را جزئی از اقتصاد نشر و آمار آن را موثر در آمارنشر کشور دانست، کتاب در زمینه کتاب های عمومی و حوزه کودک و نوجوان معمولا در بالاترین حد خود به هزار جلد می رسد.

وی با بیان اینکه کتاب با تیراژ کمتر از هزار جلد هم در بازار نشر منتشر می شود و تیراژ 500 جلدی هم در این بازار وجود دارد، گفت:بعضی ناشران به چاپ دیجیتال کتاب روی آورده اند و کتاب در تیراژ 50 تا 100 جلد هم به صورت دیجیتال منتشر می شود. سال 75 که کار انتشار کتاب را آغاز کردم تیراژ کتاب به 5 هزار جلد می رسید. پس از آن به دو هزار وسه هزار جلد کاهش پیدا کرد باتوجه به رشد جمعیت و توقع ما از میزان تیراژ کتاب باید امروز تیراژ کتاب به 50 هزار جلد می رسید.

مدیر مسئول انتشارات ارمغان طوبی با اشاره به اینکه کاهش سرانه مطالعه ، افزایش تعداد ناشران، کتابسازی و به دنبال آن تعدد عناوینی که منتشر می شود در کاهش تیراژ کتاب موثر است، اظهار داشت: مشکلات اقتصادی که مردم با آن درگیر هستند، گرانی کاغذ، کم بودن تعداد کتابفروشی های کشور و فروش نرفتن کتاب هم در کاهش تیراژ کتاب موثر است.

حاجی تقی با اشاره به اینکه فرمول ساده ای برای افزایش تیراژ کتاب وجود ندارد و مشکلات زیادی سر راه صنعت نشر قرار دارد، بیان کرد: نباید انتظار زود بازدهی داشت و باید کار هایی انجام داد تا مشکلات حوزه نشر در سال های آینده برطرف شود. برپایی نمایشگاه کتاب استانی و ارگانی، یارانه کاغذ و یارانه مطالعه اقداماتی بوده که در زمان خود موثر بوده یا هست، اما این اقدامات تاریخ مصرف دارند و نباید بر تداوم آن ها اصرار کرد چرا که مشکلات نشر را در بلند مدت حل نمی کند. برای حل این بحران باید به سرمایه گذاری های بلند مدت روی آورد، یک سوی رونق صنعت نشر، فرهنگ کتابخوانی مردم است. کودکان باید از سنین کودکی و مدرسه به مطالعه کتاب تشویق شوند چرا که تا مشکل فرهنگ کتابخوانی در بین مردم حل نشود، برطرف کردن مشکلات دیگر به این صنعت کمکی نمی کند.

وی تصریح کرد: تا زمانیکه کودکان در مدرسه به مطالعه کتاب های درسی و کمک درسی تشویق می شوند و به سایر کتاب ها اهمیت ندهند، مشکل فرهنگ کتابخوانی و به دنبال آن شمارگان کتاب حل نمی شود. موضوع دوم مشکلات اقتصادی است که مردم دارند و تا وقتی که مردم مشکل معیشتی دارند به خرید کتاب فکر نمی کنند آن هم با این قیمت گرانی که در بازار وجود دارد و گرانتر نیز می شود. باید حرکت اقتصادی انجام داد که همه جانبه باشد و فقط به حوزه نشر محدود نشود تا مردم قدرت خرید پیدا کنند و هزینه های نشر هم کاهش یابد.

مدیر مسئول انتشارات ارمغان طوبی با اشاره به اینکه در سیاست گذاری های حوزه نشر به جای توجه به آمار کتاب به کیفیت محتوایی آن توجه کنیم، ادامه داد:باید پروانه های نشر ارزیابی شوند. حمایت از صنعت نشر به سمت حمایت از محتوای خوب کتاب برود و کتابی که خوب بود مورد توجه و تشویق قرار گیرد تا به چاپ های بعد برسد. مجموع این مسائل می تواند صنعت نشر را به سمت و سوی خوبی ببرد در غیر اینصورت باید منتظر شرایط بدتر از این و کاهش شمارگان کتاب به زیر این عدد ها باشیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
رادیوی زمانه وابسته به دستگاه جاسوسی هلند در مطلبی به تعریف و تمجید از غلامحسین ساعدی پرداخت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۳۰ سایت های دیگر : مشرق نیوز شهدای ایران سینما پرس

ساعدی از جمله نویسندگان کمونیست بود که در کانون نویسندگان ایران عضویت داشت. بسیاری از اعضای این تشکل مانند ساعدی و شاملو و گلشیری و...با ساواک همکاری می کردند. ساعدی در روزهای پایانی عمر رژیم طاغوت، به عضویت کمیته مهار انقلاب درآمد و سال ها بعد نیز عضو شورای به اصطلاح مقاومت ایران با سرکردگی مسعود رجوی شد.
ساعدی دو بار اقدام به خودکشی کرد و در نهایت به دلیل زیاده روی در استفاده از مشروبات الکلی در پاریس مرد. او در قبرستان پرلاشز و در کنار نویسنده پوچگرا صادق هدایت دفن شد.
برخی از خبرگزاری ها و مجلات داخلی مانند خبرگزاری دولتی ایسنا، تلاش دارند همسو با این رسانه های بیگانه ساعدی را نویسنده ای مردمی معرفی کنند.
کیهان پیشتر، در چندین نوبت درباره سوابق سیاه ساعدی مطالبی منتشر کرده است.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
مدیر کارگروه نظارت بر نشر خارجی سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران از رایزنی با گمرک برای ترخیص بار ناشران خارجی خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۱ سایت های دیگر : همسو نیوز نسیم آنلاین

علی فریدونی مدیر کارگروه نظارت بر نشر خارجی و فعالیت های فرهنگی مرتبط سی ودومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، از تشکیل این کارگروه خبر داد و گفت: گروه ناظرین ما هم اکنون انتخاب شده اند، تعدادی از ان ها از سال های گذشته با ما همکاری داشتند و تعدادی دیگر نیز که به هر دلیل نتوانستند امسال با ما همکاری کنند با افراد دیگر جایگزین می شوند.

وی ادامه داد: چارچوبکار کارگوه مشخص است، کمیته ناشران بین الملل از ما خواسته است تا آیین نامه و ضوابط حضور ناشران خارجی را بررسی کنیم تا اگر نیاز به تغییر وپیشنهاد خاصی وجود دارد ، سریعتر در شورای سیاست گذاری مطرح و تصمیم گیری شود.

فریدونی هم چنین از آماده سازی مقدمات فعالیت این کارگروه خبر داد و گفت: در حوزه گمرک رایزنی های لازمانجام شده است تا پس از ثبت نام در زمان ارسال بارها ترخیص با سهولت بیشتری انجام شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به شروع بررسی های تبصره های 22 گانه بودجه 98 بعد از تصویب کلیات لایحه بودجه در مجلس گفت: بودجه 98 حوزه فرهنگ همان بودجه 97 است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۱ سایت های دیگر : همسو نیوز الف

حجت الاسلام احد آزادیخواه در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در ملایر با اشاره به اینکه هم اکنون کار بررسی لایحه بودجه سال 98 به تبصره شماره 2 و الحاقیه های آن از مجموع تبصره های 22 گانه رسیده اظهارداشت: امیدواریم بررسی لایحه بودجه سال آینده تا قبل از تعطیلات پایان سال به اتمام برسد.

وی با بیان اینکه در سال آینده گرانی حامل های انرژی نداریم، ابراز کرد: متاسفانه در حال حاضر توزیع بنزین و یارانه سوخت عادلانه نیست، عده ای سهمشان بسیار بالاست و برخی سهمی ندارند.

نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی افزود: با توجه به تورم و تنش فعلی بازار اگر بخواهیم تغییری در قیمت حامل های انرژی داشته باشیم این موضوع تنش زا بوده و به صلاح جامعه نیست.

آزادی خواه با تأکید بر اینکه بودجه حوزه های فرهنگی در سال 98 افزایشی نداشته تصریح کرد: در لایحه اولیه بودجه پیشنهادی دولت، اعتبارات بودجه فرهنگی مبلغ 1200 میلیارد تومان نسبت به سال 97 کمتر دیده شده بود.

وی با تأکید بر اینکه این مبلغ کسری که عمدتا در حوزه های فرهنگ و دین شامل حوزه های علمیه ، سازمان تبلیغات ، اوقاف و امور خیریه، قرآن و عترت و غیره بوده اظهار داشت: با تلاش و پیگیری اینجانب در کمیسیون تلفیق و رایزنی با آقای تاجگردون خوشبختانه مبلغ 1200 میلیارد تومان مجدد به بودجه حوزه های فرهنگی اضافه و بودجه 98 در حوزه فرهنگ برابر بودجه مصوب سال 97 شد.

ازادیخواه با بیان اینکه این مبلغ بسیار اندک بوده و ما برای اجرای این طرح نیازمند 10 هزار میلیارد تومان اعتبار هستیم گفت: تاکید ما بر این است که بتوانیم اقدام مؤثری در راستای بهتر شدن وضعیت معیشتی فرهنگیان داشته باشیم.

انتهای پیام/ش

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
ماجرای ثبت نشان تجاری سه ناشر پُرکار از سوی آقای ظ در حالی رسانه ای می شود که بیش از گذشته اهمیت الزام ثبت نشان تجاری ناشران با ایجاد راهکار های مناسب ضرورت پیدا کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۱ سایت های دیگر : فرهنگ امروز

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) این روز ها که همچنان اخبار قاچاق کتاب، شمارگان تقلبی کتاب و تخلفات دیگر در حوزه نشر در رسانه ها منتشر می شود، پیگیری ها از ظهور مشکل دیگری در فضای نشر خبر می دهد.

آقایان ظ و ج بازیگران اصلی این جریان هستند. ماجرا از این قرار است، آقای ظ که دلالِ شناخته شده ای در بازار است به ثبت نشان تجاری سه انتشارات اقدام کرده است.

آقای ظ که ظاهرا از سوی شریک خود یعنی آقای ج وکالت نامه داشته، از این وضعیت سو ء استفاده کرده و بدون اطلاع وی به ثبت نشان های تجاری چند ناشر در بخش ثبت مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور قوه قضائیه اقدام کرده است. البته این فرد از سابقه فعالیت صاحبان این نشان ها با خبر بوده و در این جریان علاوه بر نشان تجاری، نام نشر که زیر نشان درج شده بود را نیز به نام خود و شریکش به ثبت رسانده است.

آقای ظ در جریان این ثبت، خود را به عنوان ناشر و کتاب فروش معرفی کرده است. ظاهرا آقای ج که با یکی از ناشران باسابقه نسبت دارد، از این جریان بی خبر بوده است.

تلاش برای ثبت نشان های تجاری این سه ناشر از اوایل سال جاری آغاز شده اما ناشران حدود شهر یور و مهر ماه از این جریان مطلع شده اند.

به گفته یکی از این سه ناشر، ثبت نشان تجاری به این روش، غیر قانونی است و اگر متخلف فعالیت جدیدی را با این نشان تجاری آغاز کند؛ بی تردید به صاحب اصلی نشان، ضربه خواهد خورد.

در این ماجرا به نظر می رسد، مهم ترین دلیل ثبت غیر قانونی نشان تجاری اخاذی از ناشران است. ثبت نشدن نشان تجاری ناشران موضوعی عمومی است، به طوری که نشان تجاری 90 درصد ناشران، به ثبت نرسیده است.

با توجه به اینکه درصد بالایی از ناشران بدون ثبت نشان تجاری فعالیت می کنند، احتمال افزایش سو ء استفاده همچنان وجود دارد. علاوه براین باید پرسید در شرایطی که این نشان های تجاری به ثبت نرسیده، تا چه حد می توان به پیگیری های قانونی این سه ناشر امید وار بود؟

انتشار اطلاعیه لزوم ثبت نشان تجاری
احمد کمالی نژاد؛ معاون برنامه ریزی و امور مجوز های دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره این ماجرا به خبرنگار( ایبنا) گفت: با انتشار اطلاعیه در پایگاه اطلاع رسانی دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی اعلام کردیم، همه ناشران که از نشان تجاری برای فعالیت خود استفاده می کنند به ثبت آن ها اقدام کنند.

به گفته وی، حدود یک هفته پیش این اطلاعیه در سایت دفتر توسعه بارگذاری شده است. کمالی نژاد با تاکید بر اهمیت ثبت نشان تجاری موسسات انتشاراتی ادامه داد: ناشران ملزم به ثبت مرکز انتشارات در قالب موسسه انتشاراتی هستند.

معاون برنامه ریزی و امور مجوز های دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی با اشاره به سو ء استفاده برخی از بی توجهی ناشران در ثیت نشان تجاری ادامه داد: افراد سو ء استفاده گر با ثبت نشان تجاری ناشران نمی توانند کاری از پیش ببرند، اما این اقدام موجب می َشود احساس امنیت شغلی از بین برود؛ بنابراین با توجه به الزام ثبت نشان تجاری، بهتر است این موضوع جدی تر پییگیری شود.

کمالی نژاد بیان کرد: برخی از ناشران حتی تمایلی برای ثبت دفتر نشر ندارند. دلیل اصلی را نیز بحث های مالیاتی عنوان می کنند، البته این دو موضوع به یکدیگر مرتبط نیست.

وی درباره ارتباط انتشار اطلاعیه دفتر توسعه با موضوع ثبت نشان تجاری سه ناشر صاحب نام افزود: پیش از انتشار اطلاعیه، از ماجرا با خبر بودیم. ابتدا تصور می کردیم این جریان ثبت از روی ناآگاهی و اشتباه بوده اما متوجه شدیم این موضوع جریانی خارج از چارچوب وزارت فرهنگ و ارشاد است؛ به عبارت دیگر عده ای در حال رصد بازار و نشان تجاری ناشران صاحب نام هستند.

وی تاکید کرد: گاهی افرادی که به ثبت نشان تجاری ناشران صاحب نام اقدام کرده اند، برای باطل کردن این ثبت از ناشران باج خواهی می کنند، بنابراین برای پیشگیری از بروز هرگونه مشکل، تاکید داریم باید نشان تجاری به ثبت برسد.

به نظر می رسد یکی از روش های پیشگیری از بروز چنین مشکلاتی اضافه کردن یک بند به آئین نامه صدور پروانه نشر باشد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
مدیر کمیته علمی فرهنگی سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران با اشاره گفت: برنامه های کمیته با تاکید بر مباحث نوین حوزه نشر نهایی و روی سایت کمیته علمی فرهنگی نمایشگاه بارگذاری می شوند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۱

داریوش نویدگویی؛ مدیر کمیته علمی فرهنگی سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، عنوان کرد: من 31 سال تجربه حضور در نمایشگاه کتاب تهران را به عنوان ناشر و مدیر در بخش های مختلف دارم و از نزدیک با فراز و فرودهای آن، موانع و مشکلات آن در کنار موانع و سختی های نمایشگاه آشنا بوده ام.

وی افزود: در سال اول برگزاری نمایشگاه کتاب در کشور درگیر جنگ نظامی بودیم اما مسئولان کشور شهامت کردند و نمایشگاه کتاب تهران را با وجود مخالفت های بسیار در چهار سالن کوچک در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار کردند که در آن دوران بسیار مهم و اثرگذار بود.

نویدگویی با اشاره به برگزاری سی و دومین دوره نمایشگاه کتاب در سال 98، گفت: اما در شرایط امروز که جنگ اقتصادی به ما تحمیل شده است، مردم در شرایط مناسب اقتصادی قرار ندارند، تیراژ کتاب ها به شدت پایین آمده و مشکلات اقتصادی تولیدات ناشران را نیز درگیر کرده است، تلاش می کنیم با رویکردی متفاوت همچنین کاهش هزینه ها برنامه های کمیته علمی فرهنگی را دنبال کنیم.

وی یادآور شد: البته کاهش هزینه ها به معنای دست کم گرفتن برنامه ها و اقداماتی که در این کمیته یا سایر کمیته ها اجرا می شود نیست، بلکه هدف ما بهتر برگزار کردن برنامه ها با صرفه جویی است، زیرا معتقد هستیم اگر در شرایط امروز بتوانیم این کار را انجام دهیم و با مشکلات مبارزه کنیم؛ کار بزرگی کرده ایم.

برنامه های متنوع در نمایشگاه 32
نویدگویی همچنین با بیان اینکه دست اندرکاران نمایشگاه تلاش دارند با جدیت و امیدواری برنامه های نمایشگاه را دنبال کنند، گفت: کمیته علمی فرهنگی به عنوان آبرو و ویترین نمایشگاه است و در این میان به کمک همکاران و مشاوران تلاش داریم برنامه ها را با کیفیتی به مراتب بهتر از سال گذشته برگزار کنیم.

وی افزود: در برنامه ریزی هایی که اکنون دنبال می شود به دنبال برگزاری نشست ها و جلسات تخصصی با موضوعات متنوع هستیم تا بخش بیشتری از بازدیدکنندگان نمایشگاه بتوانند از آن ها بهره مند شوند.

نویدگویی همچنین درباره لزوم کاهش نیروی کار در بخش های مختلف نمایشگاه گفت: در این کمیته نیز در نشستی که با همکاران داشتیم بر این موضوع تاکید شد که امسال بیشتر کار کنیم اما نیروی کار کمتری بگیریم تا بتوانیم هزینه های نمایشگاه را کاهش دهیم، همچنین از وسائل پذیرایی با بهترین کیفیت و قیمت مناسب استفاده کنیم.

وی تاکید کرد: برای اینکه برنامه های نمایشگاه امسال از غنای بیشتری برخوردار باشند برنامه های سال گذشته را بررسی کردیم و در این زمینه به دنبال جایگزین کردن برخی برنامه های کاربردی مثل مباحث نوین حوزه نشر و اهالی نشر هستیم.

سایت کمیته علمی فرهنگی راه اندازی می شود
نویدگویی با اشاره به تدوین برنامه های این کمیته و دعوت از سخنران ها نیز گفت: پس از ابلاغ احکام، کارهای خود را در رایزنی با نهادهای مختلف آغاز کردیم و تاکید ما در برگزاری نشست هایی درباره مباحث نوین آموزش همگانی درباره مراحل تولید کتاب، دنیای دیجیتال و کتاب، لزوم استفاده از کاغذ های جایگیزین به جای استفاده از کاغذهای درختی و مباحث کپی رایت است.

به گفته وی، این کمیته تلاش می کند طی 10 روز آینده برنامه های کلی را تجمیع کرده و پس از آن با راه اندازی سایت کمیته علمی و فرهنگی برنامه ها را اطلاع رسانی کرده و از روز نخست نمایشگاه موفق به اجرای آن ها شویم.

نویدگویی با تاکید بر اینکه تلاش داریم برنامه ها کلیشه ای نباشد، گفت: تلاش همکاران ما در کمیته علمی فرهنگی بر این خواهد بود که برنامه هایمان بهتر از سال گذشته باشد و برای همه گروه های بازدیدکننده و شرکت کننده کاربردی باشد.

مدیر کمیته علمی فرهنگی سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در پایان یادآور شد: سرمایه این انقلاب فرهنگ است و باید به مسائل فرهنگی توجه بیشتری کنیم، امروز کشور در هجمه مسائل فرهنگی قرار دارد و به نظر من بهترین زمان، مکان و فرصت نمایشگاه بین المللی کتاب تهران است که می تواند با اجرای برنامه های فرهنگی و تاثیرگذار ایمن هجمه ها را خنثی کند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
ابراهیم حیدری، ضمن اشاره بر اهداف و خط مشی برنامه های ترویج کتابخوانی از رشد 15 درصدی میزان مشارکت روستا ها و عشایر در پنجمین جشنواره روستا ها وعشایر دوستدار کتاب خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۱

ابراهیم حیدری؛ مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره برگزاری دو رویداد انتخاب پنجمین پایتخت کتاب ایران جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب بیان کرد: رویداد های ترویج کتاب خوانی در معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، همزمان با آغاز فعالیت دولت یازدهم شکل گرفت.

وی افزود: توسعه عدالت فرهنگی در مناطق کمتر برخوردار به ویژه شهر ها و روستا های دور افتاده، برخورداری اقشار مختلف جامعه از یارانه های حوزه نشر و ایجاد هم افزایی بین دستگاه ها و نهاد های مرتبط رویداد های ترویجی طراحی شده است. این رویداد ها شامل چهار برنامه روستا ها و عشایر دوستدار کتاب، انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران، جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان و تقدیر از مروجان کتابخوانی است.

برنامه های ترویج کتابخوانی به پویش اجتماعی تبدیل شده است
حیدری ادامه داد: به نظر می رسد نهال رویداد های ترویج کتابخوانی که دو برنامه آن یعنی پایتخت کتاب و روستا ها و عشایر دوستدار کتاب پنجمین دوره خود را تجربه می کنند، به رشد و پویایی رسیده است. به عبارت دیگر برگزاری این رویداد ها به عنوان یک مطالبه اجتماعی یا پویش اجتماعی در سطح جامعه پیگیری شود.

مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: تقویت حوزه کار یابی در روستا ها، توجه به فعالیت های زیست محیطی، تشکیل کارگا ه های آموزش ترویج کتابخوانی، تقویت ارتباط بین نویسندگان و تولید کنندگان علم و فرهنگ با روستا ها و عشایر دور افتاده، تقویت ارتباط مسئولان ستادی با روستا ها، توجه به اقشار آسیب پذیر به ویژه زنان و کودکان از جمله اهداف ضمنی برگزاری رویداد های ترویج کتابخوانی است.

افزیش مشارکت 15 درصد در جشنواره روستا ها و عشایر دوستدار کتاب
حیدری با اشاره به میزان مشارکت در برگزاری پنجمین دوره جشنواره روستا ها و عشایر دوستدار کتاب، گفت: پنجمین دوره جشنواره روستا ها و عشایر دوستدار کتاب رشد 15درصدی میزان مشارکت را نشان می دهد؛ بنابر آمار ها، 1406 روستا و 172 شهر با ارسال اثر به دبیر خانه جشنواره این رویداد را شکل دادند.

وی بیان کرد: بعد از داوری آثار 20 روستا ها به عنوان نامزد نهایی انتخاب شدن که از این تعداد 10 به عنوان روستای دوستدار کتاب و 10 روستا به عنوان روستای تقدیری معرفی خواهند شد.

حیدری درباره تغییر معیار های داوری در پنجمین دوره جشنواره روستا ها و عشایر دوستدار کتاب ادامه داد: اجرای برنامه های ارسالی ادوار گذشته به عنوان یکی از معیار های داوری در نظر بوده است؛ به عبارت دیگر داوران به دنبال این بودند که آیا مسئولان فرهنگی روستا ها و عشایر فقط به تدوین برنامه ها اکتفا کرده اند یا به اجرای برنامه ها نیز توجه داشته اند؛ بنابراین اجرای برنامه ها به عنوان یک شاخص در نظر است.

مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: با توجه به اینکه دبیر خانه جشنواره روستا ها و عشایر دوستدار کتاب طی سال فعالیت دارد و دبیر خانه دائمی تعریف شده است هر سه ماه، گزارش برنامه های ترویجی را دریافت و بررسی می کند؛ علاوه بر این سفر های منطقه ای برای بررسی فعالیت ها نیز انجام می شود.

حیدری ادامه داد: داوران علاوه بر توجه به شاخص های داوری به مناطق کمتر برخوردار نیز توجه ویژه دارند.

مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره مشارکت 172 شهر در رویداد پایتحت کتاب کتابخوانی گفت: بعد از انتخاب 20 شهر نامزد پایتخت کتاب ایران، پنج شهر بعد از داوری نیمه نهایی معرفی شدند و در نهایت یک شهر به عنوان پنجمین پایتخت کتاب ایران و چهار شهر به عنوان شهر های خلاق معرفی خواهند شد.

توسعه کتابفروشی ها از جمله اهداف برنامه های ترویج کتابخوانی است
حیدری در بیان اهداف و معیار های انتخاب پایتخت کتاب بیان کرد: توسعه زیر ساختی و تقویت برنامه های ابتکاری در حوزه ترویج کتابخوانی است از جمله اهداف این رویداد است؛ بنابراین میزان توسعه کتاب فروشی ها و کتابخانه ها، ایجاد شبکه های ترویج کتابخوانی، تقویت زمینه های ارائه ایده های نو و ابتکاری، تاثیر گذاری فعالیت های ترویجی بر دیگر شهر ها و همچنین استقبال مردمی از این برنامه ها از جمله معیار های داوری جشنواره ها روستا ها و عشایر دوستدار کتاب و پایتخت کتاب ایران است.

درباره نامزدی چند شهر از یک استان به عنوان نامزد انتخاب پایتخت کتاب ایران بیان کرد: استان هایی که چند شهر آن ها به عنوان نامزد معرفی پایتخت کتاب ایران انتخاب شدند، طی چند سال گذشته به طور مستمر فعالیت های قابل توجهی داشتند؛ علاوه براین هم افزایی دستگاه های فرهنگی این شهر ها از جمله شهر داری ها، ادارات کل کتابخانه های عمومی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین کانون فرهنگی هنری مساجد در انتخاب چند شهر از یک استان تاثیر داشته است.

وی افزود: طی دوره های گذشته استان های خراسان شمالی، یزد و یا فارس هر سال چند نامزد در رویداد پایتخت کتاب و یا در جشنواره روستا ها و عشایردوستدار کتاب داشته اند. استان های فارس و یا خراسان شمالی بیش از 100 تا 150 روستا های مشارکت کننده دارد و جشنواره روستای دوستدار کتاب را به طور مستقل برگزار می کنند.

انتخاب روستای برگزیده از برگزیده های ادوار گذشته
مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: آثار روستا های برگزیده دوره های قبل در دوره های آتی، جداگانه بررسی می شود به عبارت دیگر آثار 22 روستای برگزیده دریافت و داروی شده است. روستای منتخب به دلیل استمرار در فعالیت های ترویجی به عنوان روستا ی برگزیده ادوار گذشته انتخاب می شوند.

رصد مستمر شهر های پایتخت کتاب
حیدری درباره انتخاب پایتخت کتاب برگزیده بیان کرد: مشابه داوری روستا های برگزیده ادوار گذشته، در نظر داریم پایتخت کتاب برگزیده را نیز انتخاب کنیم، اما با توجه به اینکه هر سال یک شهر به عنوان پایتخت کتاب انتخاب می شود، این جریان را بعد از برگزاری چند دوره دیگر خواهیم داشت. فعالیت شهر های منتخب عنوان پایتخت کتاب به طور مستمر رصد می شود. یکی از اولویت های معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توجه به شهر های پایتخت کتاب ایران است.

وی افزود: شبکه شهر های دوستدار کتاب ایران، فعالیت های پایتخت کتاب را با همراهی شهرداری شهر که از اعضای شبکه است بررسی می کند. مقرر شده بعد از آئین اختتامیه انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران، کارگروه رصد برنامه های پایتخت کتاب تشکیل شود. گزارش های سه ماهه فعالیت ترویجی پایتخت کتاب در این کارگروه بررسی خواهد شد؛ به عبارت دیگر هدف نباید فقط کسب عنوان پایتخت کتاب ایران باشد بلکه استمرار فعالیت ها اولویت است. اگر شهری در اجرای برنامه ها ناتوان باشد جایزه قابل باز پس گیری است.

افزایش مشارکت بخش خصوصی اولویت رویداد های ترویج کتابخوانی است
حیدری با تاکید بر اهمیت مشارکت بخش خصوصی در جریان اجرای برنامه های ترویجی ادامه داد: آنچه در رویداد های ترویجی با اهمیت است، کمرنگ بدون بخش دولتی و تقویت مشارکت بخش خصوصی است؛ به عبارت دیگر در این جریان دولتی باید نقش هماهنگ کننده و تسهیل گر باشد. استفاده از قابلیت های محلی و بومی از جمله شاخص های مهم ارزیابی هاست.

مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره راه های افزایش میزان مشارکت مسئولان فرهنگی در رویداد های ترویجی بیان کرد: هر ساله در شهر پایتخت کتاب و همچنین در موسسه خانه کتاب نشست هم اندیشی و کارگاه آموزشی ویژه معاونان فرهنگی ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مراکز استان ها برگزار می شود.

وی ادامه داد: شیوه ارائه برنامه تدوین فر م ها و اهداف برنامه های ترویجی در این نشست ها تشریح می شود؛ علاوه براین با سفره های استانی نشست های متعددی با فرمانداران و دهیاران برگزار می شود. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در سفر های استانی برنامه های ترویج کتابخوانی اولویت است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
مدیر کمیته ناشران داخلی سی و دومین دوره نمایشگاه کتاب تهران از برنامه ریزی ها انجام شده برای مدیریت این بخش از نمایشگاه سخن گفت.

سید رفیع احمد جواهری، مدیر انتشارات ابوعطا و مدیر کمیته ناشران داخلی سی و دومین دوره نمایشگاه کتاب تهران در گفتگو با خبرنگار مهر درباره این بخش و برنامه ریزی های صورت گرفته برای مدیریت ناشران داخلی برای حضور در این رویداد عنوان کرد: نوع نگاه ما به مدیریت این بخش نگاه رئیسی معاونی نیست و تصمیم داریم در قالب کارگروهی این کمیته را مدیریت کنیم که این کمیته احتمالا شامل پنج نفر خواهد بود و در قالب یک برنامه گروهی سعی خواهند کرد کارها را به صورت اهم فی الاهم جلو ببرند.

وی ادامه داد: سعی خواهیم کرد با همفکری دوستان اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران این بخش را امسال به شکلی جلو ببریم که حاشیه های موجود در آن کم شود. در همین زمینه قوانین و مقررات حضور در بخش داخلی نمایشگاه و نیز ثبت نام از ناشران نسبت به سال قبل تغییر نخواهد کرد ولی استثناء هایی مانند تمامی دوره های قبل قائل خواهیم بود.

جواهری درباره شیوه و متراژ تخصیص غرفه ها به ناشران نیز گفت: هر کدام از بخش ها برنامه ای برای تخصیص متراژ به ناشران زیرمجموعه خود دارند. ما تلاش داریم در کار آنها چندان دخالتی نداشته باشیم و با همان شیوه نامه سابق و با احترام به راه و روش تجربه شده در این زمینه کار به نتیجه برسد در این زمینه البته من فکر می کنم نباید تنها شمارگان و تعداد کتاب را مد نظر قرار داد و از منظر مفهوم نیز باید به تولیدات ناشران توجه کرد.

جواهری در این زمینه افزود: شاید باشند ناشرانی که از نظر تعداد اثر و شمارگان همانند یک ناشر پرکار نباشند اما اثری منتشر کنند که از منظر محتوایی بتواند با تولیدات متعدد آنها برابری کند در چنین شرایطی ما حتما توجه لازم را خواهیم داشت.

وی درباره مبلغ دریافتی بابت اجاره بهای غرفه های نمایشگاه کتاب نیز گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصمیم گرفته است تا مبالغ مربوط به این مساله نسبت به سال قبل تغییری پیدا نکند.

مدیر کمیته ناشران داخلی در پاسخ به سوال دیگری درباره انتقاد برخی ناشران به نوع جایابی غرفه ها نیز گفت: ما در این زمینه دخالت مستقیم نداریم و بخش های مختلف خود به تخصیص جا میان ناشران خواهند پرداخت و نقش ما تنها نظارت است. در همین راستا خواسته ایم تا فهرستی از ناشرانی که در سال های دیگر غرفه هایی در سر نبش راهروهای مصلی داشته اند تهیه شود و امسال به ناشرانی که در سال های قبل چنین غرفه هایی داشته اند مکانی تازه تعلق بگیرد.

جواهری همچنین درباره زمان ثبت نام از ناشران برای حضور در نمایشگاه کتاب سال آینده نیز گفت: ما در حال تامین و ترمیم زیرساخت های سایت موسسه نمایشگاه های فرهنگی برای این منظور هستیم و امیدواریم با تامین این مساله از هفته آینده ثبت نام را شروع کنیم.

کد خبر 4547037

حمید نورشمسی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
سینماپرس: عباس رافعی کارگردان سینما پس از اتمام سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر گفت: ناهماهنگی در چینش فیلم های جشنواره فجر همیشه وجود وجود دارد و اتفاقی آزاردهنده است، رویکرد جشنواره به درستی روشن نیست و همین باعث می شود مثلاً دبیر جشنواره فیلمی را رد کند که شورای پروانه ساخت تأکید داشته آن فیلم استراتژیک است و باید ساخته شود!؛ این رویه سال ها است که در جشنواره فیلم فجر تکرار می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۳۰ سایت های دیگر : روزنامه جوان آنلاین

کارگردان فیلم سینمایی آفتاب بر همه یکسان می تابد در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: ما نه تنها در جشنواره فیلم فجر شاهد یک دستی نیستیم، که در سازمان سینمایی هم این یک دستی و وحدت نظر و رویکرد وجود ندارد! ما مدت ها است شاهد هستیم بسیاری از معاونان وزارت ارشاد نسبت به عملکرد این وزارتخانه معترض هستند! مدیران کل با یکدیگر هماهنگ نیستند! شوراهای پروانه ساخت و پروانه نمایش سازمان سینمایی با یکدیگر تعامل ندارند و همفکر نیستند و همه این ها باعث می شود حوزه فرهنگ و هنر دچار آشفتگی شدید شود.

وی ادامه داد: جشنواره فیلم فجر نیاز به سیاست گذاری جامع و مشخص و غیرقابل تغییر دارد؛ این جشنواره دولتی است و همزمان با سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی برگزار می شود و از این رو باید به معنا و محتوای مرتبط با ایام برگزاری اش همخوانی داشته باشد که خوشبختانه وقتی فیلم هایی مانند شبی که ماه کامل شد از این رویداد جایزه می گیرند مشخص می شود که رویکرد نظام و مدیران سینمایی حمایت از آثار استراتژیک است و این فیلم ها باید الگوی دیگر سینماگران شوند.

رافعی در پاسخ به این سوأل که به نظر شما چرا برخی فیلم های استراتژیک و ارزشی پشت در جشنواره می مانند و در عوض فیلم هایی در این رویداد نمایش داده می شود که قرابتی با اسلام و انقلاب اسلامی ندارد که آوازهای سرزمین من ساخته جنابعالی هم یکی از آن آثار است اظهار داشت: همانطور که پیش از این تأکید کردم عدم یک دستی و هماهنگی میان مسئولان سازمان سینمایی و جشنواره فیلم فجر باعث بروز چنین اتفاقاتی می شود. جشنواره باید دارای ثبات باشد و موضع اش در قبال همه فیلم ها و محتوای شان باید از قبل قابل تشخیص باشد.

این سینماگر در بخش دیگری از این گفتگو با بیان اینکه اداهای روشنفکرنمایی بلای خانمانسوز سینماگران شده است اظهار داشت: ما مدتی است که شاهد اعتراضاتی عجیب در جشنواره فیلم فجر هستیم؛ به خصوص برخی از فیلمسازان جوان از گرد راه نرسیده معترض هستند و زیاده خواهی می کنند. به نوعی می توان گفت پز اپوزوسیون گرفتن دلیل اصلی اعتراضات شده است.

وی افزود: هیچ کس در جشنواره راضی نیست! مثلاً کسی که جایزه بهترین فیلم گرفته می گوید چرا جایزه بهترین کارگردانی را به فیلمم نداده اند. یکی دیگر که می گوید چرا به همه عوامل فیلم من جایزه نداده اند! همه این اتفاقات تلخ و غیرمنطقی و ناراحت کننده است.

رافعی سپس با اشاره به حرکت ناپسند همایون غنی زاده در مراسم اختتامیه جشنواره فیلم فجر گفت: این آقای تازه کارگردان شده که امسال رفتاری جدید و بسیار عجیب از خود بروز داد! این ها همه به دلیل همان ژست ها و پزها و اداهایی است که مسئولان جلوی آن ها را نگرفته اند. معلوم نیست این اعتماد به نفس کاذب و این خودباوری و خودبزرگ بینی عجیب و زیاده از حد در میان فیلمسازان به خصوص فیلمسازان نسل جوان چرا وچطور به وجود آمده است؟

کارگردان فیلم سینمایی فصل فراموشی فریبا خاطرنشان کرد: شما یا جشنواره را قبول دارید و فیلم تان را به جشنواره می دهید یا قبول ندارید و نمی دهید! دلیل اعتراض تان چیست؟ چطور حتی وقتی جایزه هم می گیرد اعتراض می کنید؟ من نمی دانم این رفتارهای عجایبی کی می خواهد در سینمای ما تمام شود!؟ بنده خودم امسال فیلم جدیدی به نام بهت ساخته ام که آن را به جشنواره ندادم چون معتقدم که فیلمم برای اکران مناسب است نه جشنواره، نه فیلمم را دادم و نه آشوب راه انداختم که مثلاً چرا فیلمم انتخاب نشده است! باید قواعد یک جشنواره و مسابقه را پذیرفت.

این فیلمساز در پاسخ به این سوأل که فکر می کنید به چه علت این خودبزرگ بینی ها در میان فیلمسازان زیاد شده اظهار داشت: آقایان نه تولیدات سالانه سینمای ایران را می بینند نه سینمای جهان را به صورت جدی رصد می کنند و به همین علت وقتی یک فیلم ولو خیلی معمولی هم می سازند فکر می کنند که متفاوت تر از سایر تولیدات سینمایی کاری انجام داده اند و نمی فهمند و یا خود را به نادانی می زنند که بهتر از اثر آن ها هم وجود دارد. بنده معتقدم کسی که نسبت به پیرامون خودش جاهل باشد همیشه فکر می کند که بهترین است!

رافعی در پایان این گفتگو افزود: امروزه نه تنها در سینما که در سایر رشته های هنری نیز وضعیت به همین شکل است؛ طرف یک ترم کلاس عکاسی شرکت می کند فکر می کند که بهترین عکاس شده و بهترین نگاه را دارد. دیگری فکر می کند بهترین نویسنده است! این اتفاقات که در جامعه ما فراگیر شده بسیار بد و مخاطره آفرین است و نشان می دهد که جامعه ما به خصوص جامعه هنری در تاریکی و جهالت به سر می برند و باید تدبیری برای این اتفاق از سوی مسئولان مربوطه اندیشه شود.

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماپرس: ماشاالله شاهمرادی زاده بازیگر و کارگردان سینما همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: مسئولان ضعیف و عقیم از سینماگران انقلابی برای تولید آثار ارزشی حمایت نمی کنند؛ بنده صراحتاً عنوان می کنم که سینمای ما طی 40 سالی که از انقلاب اسلامی می گذرد نه تنها در مقابل دشمنان ایستادگی نکرده که دچار وادادگی هم شده است و این اتفاق برای ما مایه شرمساری است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۳۰

کارگردان فیلم سینمایی پنجشنبه آخر ماه در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: شاید طی سال های پس از انقلاب اسلامی همیشه مسئولان دولت ها جواب دشمنان نظام و انقلاب اسلامی را داده باشند و جلوی آن ها به صورت کلامی کوتاه نیامده باشند؛ شاید همه روسای جمهور ما طی 40 سالی که از پیروزی انقلاب اسلامی گذشته در مقابل آمریکا سرخم نکرده باشند اما ما در سینمای مان حتی یک فیلم برای مقابله با سینمای کثیف و ضد ایرانی، آمریکایی ها تولید نکرده ایم.

وی ادامه داد: این در حالی است که سینمای آمریکا با همکاری لابی های صهیونیستی سال های متمادی است که علیه نظام و انقلاب اسلامی و کشور ما فیلم تولید می کند و فیلم های کثیفی مانند 300 و یا امثال آن را می سازد اما ما اگر تعداد اندکی آثار ارزشمند و انقلابی و استراتژیک هم تولید می کنیم آن ها را در پستوها قایم می کنیم و حمایتی از آن ها به عمل نمی آوریم و این فیلم ها هرگز در سطح جهانی دیده نمی شوند تا برای مردم دنیا روشنگری کنند.

شاهمرادی زاده خاطرنشان کرد: چرا دنیا نباید فیلم های درخشانی نظیر از کرخه تا راین ، ماجرای نیمروز ، بازمانده و... را ببیند اما در عوض مسئولان ما فیلمی مانند مشق شب را به همه جشنواره های دنیا می فرستند؟ چرا ما باید در سینمای کشورمان شاهد تولید فیلم هایی مانند حوض نقاشی باشیم و این فیلم ها در دنیا دیده شوند اما فیلم های ارزشمندمان دیده نشده و مورد توجه قرار نگیرند؟

این سینماگر تصریح کرد: سال ها است بنده و امثال بنده که دغدغه ترویج آرمان های نظام و انقلاب اسلامی را داریم مرتباً فریاد زده و می زنیم که کسی با ما همکاری نمی کند، طرح های ما در حال خاک خوردن است، کسی به ما بودجه نمی دهد، کسی از ما حمایت نمی کند اما متأسفانه باز هم شاهدیم که هیچ اتفاق نمی دهد و روز به روز وضعیت سینمای کشور بیشتر فلاکت بار می شود.

بازیگر فیلم سینمایی معراجی ها در پایان این گفتگو افزود: ما در کشورمان سینمای غیرتی، انقلابی و ایرانی نداریم! بنده تأکید می کنم که بخش عمده ای از سینماگران ما که این روزها از بودجه بیت المال فیلم هایی تولید می کنند که به درد کشور نمی خورد حتی حاضر نیستند برای یک بار هم که شده پرچم آمریکا را آتش بزنند و حتی اگر جایی ببینند که کسی پرچم آمریکا را آتش می زند فرار هم می کنند! همانطور که در جشنواره فیلم فجر و در شب 22 بهمن ما هیچ کدام شان نمی روند و شعار الله اکبر نمی دهند! این ها همه درد است و همه این اتفاقات است که سینمای ما را خنثی و بی هویت کرده و امیدوارم که مسئول دغدغه مندی پیدا شود و به این مسأله رسیدگی کند.

لینک خبر :‌ سینما پرس
دبیر جشن کتاب سال سینمای ایران خبر از حمایت آثار برتر حوزه ادبیات سینمایی کشور داد.

به گزارش ایسنا، طبق گزارش رسیده، خسرو دهقان دبیر جشن کتاب سال سینمای ایران اعلام کرد؛ برابر هماهنگی های انجام شده با مهرزاد دانش مدیرکل دفتر امور چاپ و نشر معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در راستای حمایت از آثار برتر حوزه ادبیات سینمایی کشور، هشتمین دوره اهداء جایزه کتاب سال سینمایی ایران، نسبت به خرید 200 نسخه از هر یک از کتابهای نامزد شده توسط داوران این دوره و نیز خرید 300 نسخه از کتابهای برندگان نهایی این رویداد اقدام خواهد کرد.

خرید این آثار طبق سیاست های حوزه انتخاب و خرید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در جهت حمایت از اقتصاد نشر کتاب و نیز تجهیز منابع کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی صورت می گیرد.

دبیرخانه هشتمین جشن کتاب سال سینمای ایران نامزدهای منتخب هیات داوران این دوره را بدین شرح معرفی کرد:

نامزدهای تالیف:

1- روزگار فرخ / سعید نوری/ نشر روزبهان

2- سینما سوزی/عباس بهارلو/ نشر قطره

3- فیلم به مثابه فلسفه/ صالح نجفی /نشر لگا

نامزدهای ترجمه:

1- قاب زدایی ( جستارهایی در باب نقاشی و سینما)/ ترجمه مهدیس محمدی/ نشر علمی و فرهنگی

2- سینما و تاریخ/محمد تهامی نژاد /نشر علمی و فرهنگی

3- درک تئوری فیلم/رحیم قاسمیان/ نشر واحه

4- گفت و گوی دوراس؛ گدار/ قاسم روبین/ نشر مرکز

5- عباس کیارستمی و فیلم- فلسفه / صالح نجفی /نشرلگا

مراسم اهدای جوایز هشتمین دوره کتاب سال سینمای ایران یکشنبه پنجم اسفند ماه سال ساعت 18 در تالار زنده یاد سیف الله داد خانه سینما برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
منصور سهراب پور (تهیه کننده سینما) با انتشار یادداشتی بر لزوم اکران سریعتر آثار سینمایی تولید شده در بخش خصوصی تاکید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۳۰ سایت های دیگر : جمهوریت خبرگزاری برنا

به گزارش خبرنگار ایلنا، منصور سهراب پور، تهیه کننده درخونگاه و حمال طلا در یادداشتی نوشت: خوشبختانه التهابات جشنواره به پایان رسید و به حق یا نا حق سیمرغ ها تقسیم شد. اما بحث اصلی من اکران آثار است، امید وارم مدیران و تصمیم گیرندگان حوزه اکران توجه ویژه ای به بخش خصوصی داشته باشند چرا که بخش دولتی چندان برایش اهمیت ندارد که فیلم هایش یک ماه دیگر یا چند ماه دیگر اکران شود و چندان دغدغه مالی ندارند.

بخش خصوصی که سرمایه پاک وارد سینما کرده و زحمت کشیده، برایش مهم است تا هرچه زودتر سرمایه اش بازگردد تا بتواند فعالیت خود را ادامه دهد. در واقع حیات این سینما به چینش اکران بستگی دارد، خواهش من این است در بخش اکران ظلم نکنند و با نگاهی منصفانه، برای بخش خصوصی اولویت اکران را قائل شوند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
نایب رییس انجمن تهیه کنندگان مستقل سینما می گوید: قرارداد نمایش فیلم های جشنواره فیلم فجر در استان ها ترکمنچای بود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، منیژه حکمت (نایب رییس انجمن تهیه کنندگان مستقل سینمای ایران) با اشاره به روند برگزاری جشنواره فیلم فجر گفت: علیرغم گذشت 37 سال از عمر جشنواره فیلم فجر، متاسفانه این جشنواره فاقد شورای سیاست گذاری بلندمدت است. هر سال جمعی به عنوان شورای سیاست گذاری معرفی می شوند و سال بعد جماعتی دیگر.

وی ادامه داد: هیات مدیره انجمن طی مباحث کارشناسی خود، پیشنهاد می کند که شورای سیاست گذاری با حضوری حداقل 5 ساله انتخاب شود و این شورا دبیر جشنواره را معرفی کند. در این شکل شورای برگزاری به مردم باید پاسخگو و دبیر جشنواره نیز ضمن اینکه می تواند بلندمدت برنامه ریزی کند باید به شورای برگزاری جوابگو باشد و نه اینکه در هر زمان تصمیمی اتخاذ کند که عملاً به اعتبار جشنواره لطمه اساسی وارد سازد.

حکمت در ادامه افزود: بر اساس گزارش ارائه شده به هیات مدیره، امسال فقط یک میلیارد و ششصد میلیون تومان برای برگزاری جشنواره استانی آنهم در 33 مرکز جهت صاحبان فیلم در نظر گرفته شده بود. با توجه به اینکه در جشنواره سی و دوم یعنی سال 1392 این مبلغ 3 میلیارد تومان بود، قاعدأ با توجه به تورم باید به حداقل ده میلیارد تومان افزایش می یافت. متاسفانه این مهم از سوی مسئولان به سرپرستی معاونت سینمایی دکتر انتظامی منتقل نشده و طی عملیاتی و علیرغم مخالفت برخی از اعضا، قرار داد غیرمعقولی منعقد شد. البته تهیه کنندگان سینمای ایران باتوجه به چهل سالگی انقلاب اسلامی بدون این مبلغ اندک هم به گمان ما آماده همکاری بودند.

وی افزود: انتظار داریم در سالهای آینده این نقض توسط دکتر انتظامی رفع شود. ضمن اینکه در برخی موارد گفته بودند که اگر بودجه اضافه شود. از پرداختی به خانه سینما کم می شود که قطعاً سخن ناحق و روش بسیار مردودی است.

نایب رییس هیات مدیره انجمن تهیه کنندگان مستقل سینمای ایران افزود: متاسفانه در برخی موارد حتی این قرار داد ترکمنچای هم به درستی اجرا نشد به طور نمونه درحالیکه طی تفاهم نامه برای هر استان حداکثر 13 فیلم در نظر گرفته بودند، برخلاف قرارداد 27 فیلم به مشهد اختصاص یافت.

وی افزود: در تهران هم بدون هماهنگی با نمایندگان شورایعالی برای بنیاد سینمایی فارابی، تلویزیون، شهرداری و....... نمایش فیلم گذاشته شد که اقدامی ضد صنفی بود. به طور مثال با نمایش فیلم های تهیه کنندگان هزینه اجاره برج میلاد پرداخت شد و امثال این قبیل اقدامات که البته زیان آن متوجه تهیه کنندگان است.

حکمت افزود: البته اشاره کنم که هیات مدیره انجمن از پرداخت وجوه فروش فیلم ها در تهران به تهیه کنندگان استقبال کرد و آن را اقدامی منطقی و قابل تحسین دانست. اما، افزایش تعداد سالن ها و سانس های نمایش فیلم و بخصوص سانس های پردیس ها اقدامی غیرمعقول بود و به روایتی آتش زدن به اموال تهیه کنندگان که قطعاً در نمایش عمومی فیلم ها تأثیر منفی خواهد داشت.

نایب رییس هیات مدیره انجمن تهیه کنندگان مستقل در پایان اظهار امیدواری کرد که معاونت سینمایی و سرپرست کنونی سازمان سینمایی با دقت نظر و برنامه ریزی های که از ایشان انتظار می رود، به برگزاری باری به هر جهت جشنواره ملی فیلم فجر خاتمه داده و جشنواره بتواند با سیاست های دائمی، شورای برگزاری دائمی و دبیر دائمی از شکل کنونی و تا حدی رقت انگیز خلاص شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
یک نظرسنجی درباره میزان تمایل جامعه ایرانی به سینما رفتن، توسط موسسه بهمن سبز برگزار شده است.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی موسسه بهمن سبز، این نظرسنجی با هدف شناخت مخاطبان سینمای ایران و بررسی میزان تمایل جامعه ایرانی برای فیلم دیدن طراحی شده و تا جمعه 17 اسفندماه به صورت آنلاین اجرا می شود. علاقه مندان می توانند برای شرکت در این نظرسنجی به نشانی https://ucheck.me/h/test2 مراجعه کنند.

تمام ایرانیان، در همه جای کشور می توانند در این نظرسنجی شرکت کنند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
شورای صنفی نمایش در جلسه این هفته خبر از افزایش بلیت سینما ها را داد! به نظر می رسد اعضای این شورا درکی از وضعیت جامعه ندارند
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۳۰

جوان آنلاین: شورای صنفی نمایش در جلسه این هفته خبر از افزایش بلیت سینما ها را داد! به نظر می رسد اعضای این شورا درکی از وضعیت جامعه ندارند، در شرایطی که قشر متوسط به پایین در سال جاری با بلیت پانزده هزار تومانی قید سینما رفتن را زده بودند، حالا شورای صنفی پیشنهاد بلیت بیست هزار تومانی را برای پردیس ها داده است، قطعا اگر بلیت سینما ها در سال نود و هشت افزایش پیدا کند بحران تازه ای شکل می گیرد، کمبود مخاطب در سالن های سینما باعث آسیب می شود ریزش مخاطب مهم ترین عامل افزایش قیمت بلیت است در دهه شصت یا هفتاد فیلم های پر مخاطب معروف بودند به طوری که اگر یک فیلم بیش از حد فروش می کرد می گفتند به دلیل افزایش مخاطب بوده است، اما در دهه نود همه چیز تغییر کرده حالا فیلمی مهم می شود که پر فروش باشد پس اینجا دیگر تعداد مخاطب مهم نیست بهای بلیت سینما در دهه نود بر اساس تورم افزایش داشته است.

اما از طرفی دیگر از تعداد مخاطبان کاسته شده است اگر فیلمی مثل هزارپا پرفروش ترین فیلم سینمای ایران می شود به دلیل بهای بلیت و تورم سی یا چهل درصدی آن است، اگر تعداد مخاطبان هزار پا را به طور فرض با یک فیلم پرفروش دهه شصت یا هفتاد مقایسه کنیم قطعا تعداد تماشاگران دهه هفتاد بیشتر از هزارپا بوده است، از سوی دیگر شورای صنفی با بلیت بیست هزار تومان در سال نود و هشت چه فیلم هایی می خواهد اکران کند؟ با فیلم هایی که در سی و هفتمین جشنواره فجر دیدیم نمی توانیم انتظار سال پرمخاطبی را داشته باشیم مطمئنا شورای صنفی نمایش با تمرکز به چند فیلم می خواهد اکران نوروزی و بهار پرباری داشته باشد، اما از طرفی دیگر ما در سال نود و هشت با فیلم های ملودرامی مواجه هستیم که بهای بلیت بیست هزار تومان برای آن ها بیش از حد زیاد است، حالا اضافه کنید که چند فیلم کمدی مبتذل و سخیف قرارست سال نود و هشت اکران شود؟

بهتر بود که شورای صنفی بهای بلیت را به طور شناور انتخاب می کرد، بهای بلیت بر اساس ساختار و محتوای آن ها تعیین می شد با این سیستم هم رقابت در کیفیت فیلم ها بیشتر می شد و همچنین مخاطب می توانست بر اساس میزان درآمد ماهیانه اش برای سینما رفتن برنامه ریزی کند، یک کارمند با سه فرزند با بهای بلیت بیست هزار تومان برای دیدن یک فیلم باید صد هزار تومان هزینه کند فرض کنید این خانواده به تماشای فیلمی رفته باشند که اصلا محتوای آن با روحیات شان سنخیتی نداشته باشد همین هزینه و عدم رضایت از فیلم باعث می شود دیگر این خانواده به سالن سینما برای تماشای فیلم نروند، قطعا فیلمساز فیلم می سازد که مخاطب آن را روی پرده سینما ببیند، اما بهای بلیت برای هر نفر جوابگوی میزان درآمد ها نیست، محتوای فیلم ها هم برای مخاطب آن چنان دندان گیر نمی باشد که میزان هزینه کردن برای یک محصول فرهنگی به چشم نیاید.

اساسا کسانی که در شورای صنفی خدمت می کنند به جای اینکه بستری فراهم کنند که هر سال مخاطبان بیشتری به سینما بروند باعث می شوند سالن های سینما سال به سال خلوت تر شوند.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۱ سایت های دیگر : صدای مردم خبرگزاری جمهوری اسلامی بیتوته

خداحافظ سینما
همدلی| گروه فرهنگ و هنر- مهدی فیضی صفت: چندی پیش مرکز آمار ایران بر اساس نتایج یک طرح آماری اعلام کرد 81 درصد از جمعیت ایران در سال گذشته به سینما و حدود 95 درصد به سالن تئاتر نرفته اند. در چکیده گزارش مرکز آمار ایران که روی سایت این مرکز منتشر شد، به تعداد افرادی که به عنوان نمونه آماری مورد پرسش قرار گرفتند اشاره نشد ولی آمار را به کل جمعیت کشور تعمیم داد. این آمار عجیب و غریب از بی توجهی غالب جمعیت ایران به فرهنگ حکایت داشت.
فرهنگِ فراموشی
موسیقی هم مانند سینما و تئاتر برای بیشتر مردم بیگانه بود و 32 درصد جمعیت ایران در یک سال گذشته به موسیقی گوش ندادند! بنا بر آمار تنها 19 درصد از جمعیت 80 میلیونی ایران در سال 1396 به سینما رفته اند؛ آماری که با توجه به نوسان قیمت ارز و خالی شدن سفره های کوچک مردم در سال جاری، قاعدتا سیری نزولی طی کرده و از تعداد سینماروهای ایران کاسته است. در سال 97 قیمت بلیت های سینما افزایش داشت و به 15 هزار تومان رسید؛ اتفاقی که از تعداد حاضران در سالن های سینما به شدت کم کرد، تا جایی که بسیاری از سینماهای پایتخت علاوه بر سه شنبه، روز اول هفته را هم نیم بها اعلام کردند تا شاید مردم دوباره با هنر هفتم آشتی کنند.
بلیت های 20 هزار تومانی؟
حالا خبر رسیده قرار است قیمت بلیت سینما در سال آینده باز هم افزایش یابد. البته در روزگار پرایدِ 50 میلیون تومانی و گوشت کیلویی صد و چند هزار تومانی، شاید سینمادارها هم تصور کنند بلیت 15 هزار تومانی برای شان نمی صرفد اما بحث فرهنگ متفاوت است؛ خانواده ایرانی وقتی دخلش با خرجش نخواند، اولین چیزی که از سبدش حذف می کند، کالای فرهنگی است. وقتی در تامین نیازهای اولیه به مشکل بخورند، دیگر سینما، تئاتر، کنسرت و حتی کتاب جایی در میان دغدغه ها و سرگرمی های شان نخواهد داشت. در میان آمارهای ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران، آمار تامل برانگیز دیگری هم بود: 41.8 درصد در یک سال گذشته کتاب غیر درسی نخوانده اند.
غلامرضا فرجی، سخنگوی شورای صنفی نمایش درباره افزایش قیمت بلیت سینماها در سال جدید گفته: قطعا قیمت بلیت در سینما افزایش پیدا می کند. پس از مشخص شدن برنامه اکران و سرگروه ها در این باره نیز تصمیم گیری نهایی خواهد شد. افزایشی که طبیعتا با استقبال مردم روبه رو نخواهد شد؛ همان طور که مردم عاشق فوتبال را از ورزشگاه ها دور کرد و حالا صندلی ها و سکوهای خالی استادیوم ها هنگام برگزاری بازی های مهم هم به دوربین های تلویزیونی پوزخند می زند.
بحث فرهنگ جداست
طبیعی است وقتی تورم بر اقتصادی چنگ می اندازد، تمام ارکان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور را تحت تاثیر قرار می دهد اما بحث فرهنگ و هنر را باید جدا کرد از همه اجزا. در سراسر دنیا، دولت و حکومت برای فرهنگ و هنر هزینه می کند تا جامعه سالمی از نظر روانی و احساسی داشته باشد. سالن های مجلل کنسرت، تئاتر و سینما می سازد و ارکسترها و کارگردان ها را تغذیه می کند تا آثاری قابل اعتنا بسازند و گوش و چشم مردم را با هنر پیوند بزنند. از سوی دیگر ایران هنوز در رویای سینمای آی مکس به سر می برد؛ تکنولوژی جذابی که از دهه 70 وارد سینمای دنیا شده و اخیرا دانکرک ، ساخته کریستوفر نولان با این تکنولوژی اکران شد و چشم ها را خیره کرد.
پول هایی که برای سینما خرج نمی شود
در حقیقت افزایش قیمت بلیت ها هیچ بازخوردی در کیفیت سینماها ندارد، هنوز هم صندلی ها رنگ و رو رفته اند و تکلیف دسته شان مشخص نیست که متعلق به نفر راستی است یا چپی! هنوز هم قدبلندها، پاهای شان را نمی توانند درست و حسابی جای بدهند که به صندلی جلویی گیر نکند و هنوز هم بسیاری سینماهای ایران، پلکانی نیست تا نفر عقبی، مدام گردن نکشد تا فیلم را ببیند. باید دید متولیان سینمای کشور، تصمیم خود برای افزایش قیمت بلیت ها را عملی می کنند یا مانند بنزین 5 هزار تومانی در حد شایعه باقی می ماند! تعداد سینماروهای ایران محدود است و فروش های میلیاردی فیلم ها هم حاصل پول هایی است که تنها 19 درصد از مردم به دخل گیشه ها می ریزند. باید تمهیدی اندیشید تا درصد بیشتری را به سینماها کشاند. شاید بلیت 20 هزار تومانی و بیشتر، درصد مخاطبان سینما را به مرز فاجعه بار تک رقمی نزدیک کند.

استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع میباشد. طراحی و اجرا توسط: هنر رسانه

لینک خبر :‌ روزنامه همدلی
تنها با معادل ریالیِ 100 بیت کوین، می توان یک فیلم سینمایی باکیفیت را در ایران تولید کرد و این شخص نیز با تکیه بر همین منابع توانسته به تولید فیلم بپردازد و پس از اعلام عدم مشکل برای تداوم فعالیتش توسط این نهاد نظارتی و آزادی اش، آخرین فیلم با سرمایه گذاری او نیز در جشنواره فیلم فجر حضور داشت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۱ سایت های دیگر : عصر امروز شعار سال بانی فیلم روزنامه نصف جهان عصر شهروند

یکی از چهره هایی که انگشت اتهام پولشویی در سینما به سمت او دراز بود و از قضا در جشنواره فیلم فجر نیز با یک فیلم حضور داشت، پیش از این رویداد دستگیر و پس از بررسی وضعیت مالی اش، تداوم فعالیتش از سوی این نهاد بلامانع اعلام شد و در همین راستا به فعالیت خود در حوزه سینما ادامه داده است؛ شخصی که با تکیه بر بیت کوین به ثروت قابل توجهی دست یافته و ظاهراً این نوع کسب درآمد در زمره پولشویی قرار نگرفته است.

به گزارش تابناک ؛ پس از دستگیری محمد امامی، سرمایه گذار سریال شهرزاد و اعلام رسمی در دادگاه علنی که او و شرکایش لاشه پول های مفاسد اقتصادی شان را به حوزه اقتصاد می آوردند دادستان تهران نیز تأکید کرد، با نوعی پولشویی در سینمای ایران مواجه هستیم و در ادامه صنوف سینمایی نیز با این اتفاق همراهی کردند و خواستار بررسی نهادهای قضایی شدند تا شاهد رفع هرگونه پولشویی در سینما باشیم و بدین شکل تولیدات سینمای ایران متکی بر سرمایه های سلامت و قابل دفاع تولید شود.

در این شرایط، شنیده های تابناک حکایت از آن دارد، یکی از چهره های فعال در سینما که در طول چند سال در شماری از پروژه های سینمایی نیز دخیل بوده و برخی انگشت اتهام پولشویی در سینما را به سمت او نیز نشانه رفته بودند، چندی پیش توسط یکی از نهادهای نظارتی دستگیر و همزمان از دفاترش بازرسی شده است. شواهد امر چنین حکایت دارد که نهاد نظارتی مربوطه، فعالیت این شخص را قانونی و بلامانع تلقی کرده و منشأ پول های این شخص را مصداق پولشویی یا تبدیل پول های آلوده و منابع مالی مشروع تلقی نکرده است.

در مورد ارز دیجیتال بیشتر بخوانید

این شخص به مسئولان امر اسناد مثبتی نشان داد که ثابت می کرده با سرمایه گذاری در پول دیجیتال بیت کوین و افزایش چشمگیر ارزش این پول دیجیتال توانسته ثروت قابل توجهی به دست آورد و بخشی از این ثروت را صرف سرمایه گذاری در حوزه سینما و تولید تعدادی فیلم سینمایی کرده است.

تابناک پیش از این در گزارشی تأکید کرده بود، منشأ ناشناخته شماری از فیلم های سینمایی که در چند سال اخیر ساخته شده، بیت کوین است و روی یکی از سرمایه گذاران تازه وارد سینما دست گذاشت.

این رمزارز با کارکردهای مشابه پول بی پشتوانه، هرچند از نظر حقوقی مورد تأیید هیچ کشوری نیست و هیچ دولتی آن را نمی پذیرد اما تقریباً در سراسر جهان معامله می شود و اکنون نیز ارزش هر بیت کوین نزدیک 4000 دلار ارزش گذاری و معامله می شود. در واقع تنها با معادل ریالیِ 100 بیت کوین می توان یک فیلم سینمایی باکیفیت را در ایران تولید کرد و این شخص نیز با تکیه بر همین منابع توانسته به تولید فیلم بپردازد و پس از اعلام عدم مشکل برای تداوم فعالیتش توسط این نهاد نظارتی و آزادی اش، آخرین فیلم با سرمایه گذاری او نیز در جشنواره فیلم فجر حضور داشت.

شواهد نشان می دهد، انگیزه این اشخاص برای ورود به این حوزه، علاقه شخصی برای طرح دوستی با برخی سینماگران و ورود به این عرصه از طریق سرمایه گذاری بوده است. سرمایه گذاری در چندین پروژه سینمایی، از پیش شرط های مرسوم برای دریافت مجوز تهیه کنندگی در سینمای ایران و ورود جدی تر به این عرصه است و ظاهراً این اشخاص نیز در نهایت به دنبال چنین فرصت هایی هستند.

با توجه به آنکه درباره استخراج و فروش پول های دیجیتال نه صرفاً در ایران، بلکه در بسیاری از کشورهای جهان قانون گذاری شفافی نشده و مشخص نیست با چه ضوابطی می توان در این عرصه فعال شد یا اساساً فعالیت در این عرصه از اساس غیرقانونی است، در این زمینه تا قانون گذاری درباره ارز دیجیتال با پیچیدگی های حقوقی مواجه است و مشخص نیست متولیان امر، در چنین مواردی به جز اخذ مالیات، چه سازوکار دیگری در نظر دارند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری تابناک
تهران- ایرنا- چندی پیش مرکز آمار ایران بر اساس نتایج یک طرح آماری اعلام کرد 81 درصد از جمعیت ایران در سال گذشته به سینما و حدود 95 درصد به سالن تئاتر نرفته اند. در چکیده گزارش مرکز آمار ایران که روی سایت این مرکز منتشر شد، به تعداد افرادی که به عنوان نمونه آماری مورد پرسش قرار گرفتند اشاره نشد ولی آمار را به کل جمعیت کشور تعمیم داد. این آمار عجیب و غریب از بی توجهی غالب جمعیت ایران به فرهنگ حکایت داشت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۱

موسیقی هم مانند سینما و تئاتر برای بیشتر مردم بیگانه بود و 32 درصد جمعیت ایران در یک سال گذشته به موسیقی گوش ندادند! بنا بر آمار تنها 19 درصد از جمعیت 80 میلیونی ایران در سال 1396 به سینما رفته اند؛ آماری که با توجه به نوسان قیمت ارز و خالی شدن سفره های کوچک مردم در سال جاری، قاعدتا سیری نزولی طی کرده و از تعداد سینماروهای ایران کاسته است. در سال 97 قیمت بلیت های سینما افزایش داشت و به 15 هزار تومان رسید؛ اتفاقی که از تعداد حاضران در سالن های سینما به شدت کم کرد، تا جایی که بسیاری از سینماهای پایتخت علاوه بر سه شنبه، روز اول هفته را هم نیم بها اعلام کردند تا شاید مردم دوباره با هنر هفتم آشتی کنند.

**بلیت های 20 هزار تومانی؟
حالا خبر رسیده قرار است قیمت بلیت سینما در سال آینده باز هم افزایش یابد. البته در روزگار پراید 50 میلیون تومانی و گوشت کیلویی صد و چند هزار تومانی، شاید سینمادارها هم تصور کنند بلیت 15 هزار تومانی برای شان نمی صرفد اما بحث فرهنگ متفاوت است؛ خانواده ایرانی وقتی دخلش با خرجش نخواند، اولین چیزی که از سبدش حذف می کند، کالای فرهنگی است. وقتی در تامین نیازهای اولیه به مشکل بخورند، دیگر سینما، تئاتر، کنسرت و حتی کتاب جایی در میان دغدغه ها و سرگرمی های شان نخواهد داشت. در میان آمارهای ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران، آمار تامل برانگیز دیگری هم بود: 41.8 درصد در یک سال گذشته کتاب غیر درسی نخوانده اند.

غلامرضا فرجی، سخنگوی شورای صنفی نمایش درباره افزایش قیمت بلیت سینماها در سال جدید گفته: قطعا قیمت بلیت در سینما افزایش پیدا می کند. پس از مشخص شدن برنامه اکران و سرگروه ها در این باره نیز تصمیم گیری نهایی خواهد شد. افزایشی که طبیعتا با استقبال مردم روبه رو نخواهد شد؛ همان طور که مردم عاشق فوتبال را از ورزشگاه ها دور کرد و حالا صندلی ها و سکوهای خالی استادیوم ها هنگام برگزاری بازی های مهم هم به دوربین های تلویزیونی پوزخند می زند.

**بحث فرهنگ جداست
طبیعی است وقتی تورم بر اقتصادی چنگ می اندازد، تمام ارکان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور را تحت تاثیر قرار می دهد اما بحث فرهنگ و هنر را باید جدا کرد از همه اجزا. در سراسر دنیا، دولت و حکومت برای فرهنگ و هنر هزینه می کند تا جامعه سالمی از نظر روانی و احساسی داشته باشد. سالن های مجلل کنسرت، تئاتر و سینما می سازد و ارکسترها و کارگردان ها را تغذیه می کند تا آثاری قابل اعتنا بسازند و گوش و چشم مردم را با هنر پیوند بزنند. از سوی دیگر ایران هنوز در رویای سینمای آی مکس به سر می برد؛ تکنولوژی جذابی که از دهه 70 وارد سینمای دنیا شده و اخیرا دانکرک ، ساخته کریستوفر نولان با این تکنولوژی اکران شد و چشم ها را خیره کرد.

**پول هایی که برای سینما خرج نمی شود
در حقیقت افزایش قیمت بلیت ها هیچ بازخوردی در کیفیت سینماها ندارد، هنوز هم صندلی ها رنگ و رو رفته اند و تکلیف دسته شان مشخص نیست که متعلق به نفر راستی است یا چپی! هنوز هم قدبلندها، پاهای شان را نمی توانند درست و حسابی جای بدهند که به صندلی جلویی گیر نکند و هنوز هم بسیاری سینماهای ایران، پلکانی نیست تا نفر عقبی، مدام گردن نکشد تا فیلم را ببیند. باید دید متولیان سینمای کشور، تصمیم خود برای افزایش قیمت بلیت ها را عملی می کنند یا مانند بنزین 5 هزار تومانی در حد شایعه باقی می ماند! تعداد سینماروهای ایران محدود است و فروش های میلیاردی فیلم ها هم حاصل پول هایی است که تنها 19 درصد از مردم به دخل گیشه ها می ریزند. باید تمهیدی اندیشید تا درصد بیشتری را به سینماها کشاند. شاید بلیت 20 هزار تومانی و بیشتر، درصد مخاطبان سینما را به مرز فاجعه بار تک رقمی نزدیک کند.

منبع: روزنامه همدلی؛1397.12.01
گروه اطلاع رسانی **9280**2002

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
هیات رییسه فراکسیون حج و زیارت قوه مقننه با رییس سازمان حج و زیارت دیدار و گفتگو کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۳۰ سایت های دیگر : خانه ملت

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان ، هیات رییسه فراکسیون حج و زیارت مجلس شورای اسلامی ظهر امروز سه شنبه (30 بهمن ماه) با دیدار علی رضا رشیدیان، معاون وزیر و رییس سازمان حج و زیارت دیدار و گفتگو کرد.

در این صمیمی ا حد آزادی خواه، رییس فراکسیون حج و زیارت مجلس دهم ضمن تاکید بر همراهی نمایندگان قوه مقننه برای ترویج و توسعه فرهنگ حج و زیارت، گفت: خوشبختانه با تعامل مستمر اعضای فراکسیون حج مجلس در سال گذشته شرایط حج واجب فراهم شد که بیانگر عزم جدی برای اعزام زائران به سرزمین وحی است.

نماینده مردم ملایر در مجلس دهم، اظهار کرد: نمایندگان قوه مقننه برای راه اندازی سفر زیارتی سوریه نیز در کنار سازمان حج و زیارت خواهند بود تا این مسیر نیز تسهیل شود.

همچنین در ادامه، رشیدیان، رییس سازمان حج و زیارت نیز ضمن ارائه گزارشی از عملکرد سازمان متبوعش در خصوص فراهم کردن زمینه حج سال جاری، تصریح کرد: رایزنی های فشرده ای برای راه اندازی سفر زیارتی ائمه اطهار (س) در سوریه انجام شده که در این راستا امیدواریم قوه مقننه نیز در کنار سازمان حج و زیارت همراهی کند.

پایان پیام/ 561

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
عبدالهادی فقهی زاده معاون قرآن وعترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بیست وسومین دوره آیین تجلیل از خادمان قرآن کریم گفت: عنوان خادم القرآن آغاز خدمتگزاری مخلصانه در مرحله جدید است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۳۰ سایت های دیگر : پرس شیعه

به گزارش خبرنگار مهر ، آیین تجلیل از خادمان قرآنی روز گذشته 29بهمن ماه با حضور سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، عبدالهادی فقهی زاده معاون قرآن و عترت و دیگر اساتید و پیشکسوتان قرآنی برگزار شد.

رحیم خاکی قاری بین المللی و ممتاز کشوری آغازگر این مراسم با تلاوت آیاتی چند از قرآن کریم بود و عباس سلیمی نیز اجرای این مراسم را برعهده گرفت.

در ادامه بیست و سومین همایش تکریم از خادمان قرآنی عبدالهادی فقهی زاده ضمن خوشامدگویی به حافظان و قاریان و اساتید قرآنی گفت: ابتدای سخن را با طرح سوالی پیش میبرم که آیا ما باید برگزیده شدن به عنوان خادم القرآن را آغاز خدمت قلمداد کنیم یا انجام خدمت؟

وی ادامه داد: بدون شک برگزیده شدن به عنوان خادم قرآن آغاز خدمتگزاری مخلصانه در مرحله جدید است. خدمتگزاری بدون چشم داشت، خدمت به خود در جهت شکوفا و بهتر شدن، خدمت به ارزش های متعالی انسانی و دینی، خدمت به برجستگی های معارف دینی، نماز و عدالت به عنوان دوشاخصه اصلی حکومت دینی است.

معاون قرآن و عترت در ادامه سخنانش تصریح کرد: ما باید بیش از پیش به دنبال عرضه برجستگی های اسلام باشیم و بر خود میبالیم که قرآن کریم ارمغانی است که از جانب پروردگار نازل شده است.

فقهی زاده با اشاره به یکی از روایات حضرت رضا(ع) بیان داشت: در روایتی از امام رضا(ع)، وظیفه مبلغان مکتب اهل بیت و دلدادگان قرآن کریم، عرضه شایسته معارف قرآن کریم به جهانیان است. در این صورت آنها خود دلداده خواهند شد. ما چه بخواهیم و نخواهیم مبلغ قرآن هستیم.

وی ادامه داد: ما باید مبلغ قرآن و معارف اهل بیت (ع) باشیم و این معارف را پیراسته از خرافات و بدور از اضافات به دیگران عرضه کنیم و به آنچه عرضه می کنیم ببالیم و اثبات کنیم که عملاً خادم قرآن هستیم که همه در چهارچوب خدمتگزاری به قرآن قابل تعریف است.

معاون قرآن و عترت افزود: معاونت قرآن و عترت به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی که بر مبنای دستاورد خون شهیدان و مبانی عترت طاهره شکل گرفته همه ساله در سنتی نیکو در جستجوی خادمان است و فواید بزرگی را نسبت به جامعه تقدیم کردند.

وی دریافت عنوان خادم القرآن را به مثابه عهدی باخدا دانست و تصریح کرد: اولین مقامی که خداوند برای پیامبر معرفی میکند الگوی عملی است. این مسئولیت بزرگ به عالمان و پرافتخارترین چهره ها که به عنوان خادم القرآن با آنها مواجه هستیم داده شده است.

در ادامه برنامه سامانه جامع قرآنی کشور رونمایی شد.

ملانوری مدیر مرکز ارتباطات معاونت قرآن وعترت در سخنان کوتاهی در معرفی این سامانه گفت: این سامانه پیوندهایی درباره آزمون قرآن و عترت نمایشگاه قرآن و مؤسسات، بانک تلاوت محصولات قرآن و عترت و... قرار گرفته ودر آن همه فعالیت های معاونت قرآن و عترت تجمیع شده است.

در پایان نیز خادمان قرآنی نیز در هشت رشته تخصصی مورد تکریم و تجلیل قرار گرفتند.

کد خبر 4545474

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
شورای توسعه فرهنگ قرآنی آیا می تواند مسیر ادغام اتحادیه های قرآنی را هموار کند یا این مساله نیز به سرنوشت هیات رسیدگی به موسسات دچار خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۳۰ سایت های دیگر : شورای عالی انقلاب فرهنگی

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا -میلاد مرجانی

امروز درباره ادغام اتحادیه های قرآنی کشور در چهل وچهارمین جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی تعیین تکلیف می شود. دستور اول و اصلی این جلسه، بحث ادغام دو اتحادیه قرآنی است؛ دستوری که براساس پیشنهاد مشترک وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و معوّق از جلسه قبل شورای توسعه به این جلسه آمده است، امّا پیش از برگزاری این جلسه، این سوال پیش می آید که آیا تکلیف ادغام اتحادیه های قرآنی کشور ( اتحادیه موسسات قرآنی و اتحادیه تشکل های قرآن و عترت) به سرنوشت هیات رسیدگی به موسسات قرآنی که البته آنهم از مصوبات شورای توسعه فرهنگ قرآنی بود، دچار خواهد شد؟

پیش از ورود به مساله ادغام اتحادیه های قرآنی، درباره هیات رسیدگی به موسسات قرآنی باید نوشت که پس از دوگانگی های مختلف در زمینه صدور مجوز برای مؤسسات وابسته به وزارت ارشاد و سازمان تبلیغات، اسفندماه سال 93، شورای توسعه تصمیم گرفت تا با راه اندازی هیأتی، فرایند صدور مجوز مؤسسات را به صورت مشارکتی انجام دهد. از این رو این هیأت با ریاست معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد و به دبیری سازمان تبلیغات کار خود را آغاز کرد و مقدمات فرآیند رسیدگی به صدور مجوز مؤسسات توسط این هیأت از روز 20 تیر سال 95 با راه اندازی سامانه آغاز شد. این هیأت در طول فعالیت خود قریب به 82 جلسه برگزار کرد و در این جلسات به بیش از 2هزار درخواست از سوی مؤسسات پاسخ داد. ادغام اتحادیه ها در 31 استان از مهم ترین اقدامات هیات رسیدگی به موسسات بود.

کار هیأت با قوت در حال پیشروی بود تا اینکه معاون جدید قرآن و عترت وزارت ارشاد در نامه ای به شورای توسعه فرهنگ قرآنی، جایگاه هیأت را غیرقانونی دانست و عنوان کرد، باید این هیأت در شورای عالی انقلاب فرهنگی هم تصویب می شد. حالا اینکه ادعای معاون قرآنی ارشاد و تعلیق فعالیت هیات از سوی شورای توسعه، چقدر صحیح بود، موضوع بحث مان نیست. آنچه مورد بحث است اینکه راه اندازی هیأت رسیدگی به امور مؤسسات یکی از مصوبات شورای توسعه است. شورایی که در بالاترین مقام تصمیم گیری قرآنی قرار دارد و مصوباتش لازم الاجرا است و شورایی با این هیبت و هیمنه، نباید به این راحتی کار را متوقف کند زیرا در غیر اینصورت، قدرت اجرایی خود را از دست خواهد داد و آسیب اش متوجه فعالیت های قرآنی خواهد شد.

امروز برای دومین بار، شورای توسعه فرهنگ قرآنی درباره سرونوشت یک رویداد دیگر تصمیم گیری می کند، رویدادی که کاملاً شبیه مساله هیات رسیدگی به موسسات است و اختلافاتی را به دنبال دارد. هر دو طرف قضیه که اتحادیه موسسات و تشکل های قرآن و عترت (اتحادیه مدغم) و اتحادیه تشکل های قرآنی هستند، در تلاش هستند تا رای را به نفع خود بگیرند. روز گذشته مرتضی طلایی، رییس هیات مدیره اتحادیه مؤسسات مردمی و تشکل های قرآن و عترت کشور نسبت به بی اعتنایی احتمالی شورای توسعه واکنش نشان داد و در نامه ای بی تکلّف به دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نوشت: "موضوع ادغام و تشکیل اتحادیه های واحد استانی و کشوری، موضوعی تمام شده و غیر قابل مذاکره و برگشت است. چنانچه شورای محترم توسعه فرهنگ قرآنی در این مقطع حساس و سرنوشت ساز نخواهد به این مهم توجه کند و همانند گذشته، متأثر از نظر چند نفر اقلیت شناخته شده و متصل به قدرت های دولتی و حاکمیتی و با اتکاء به رایزنی های غیراخلاقی آنان که اسناد آنها نیز موجود است، تصمیم گیری کند و همچنان با بی اعتنایی به مصوبات گذشته، از پذیرش نمایندگان اتحادیه مؤسسات و تشکل های قرآن و عترت کشور خودداری کند، مؤسسات و تشکل های قرآن و عترت کشور آن را تحمل نکرده و سکوت خود را خواهد شکست".

متن این نامه آن اندازه صراحت دارد که بی نیاز از هر شرح و توضیح اضافه ای است. به نظر می رسد، صدور این نامه ازقضا اتفاق مبارکی است، لااقل حالا که سرنوشت هیات رسیدگی به موسسات مشخص شد.

در همین حال، اولین پرسش این است که چرا مواضع شورای توسعه به عنوان پارلمان قرآنی کشور، زود به زود تغییر می کند. مثلاً در قضیه هیات رسیدگی به موسسات قرآن و عترت و پیش از اینکه فعالیت هیات، تعلیق شود، شورای توسعه صراحتاً در قالب نامه ای عنوان کرده بود، "به منظور جلوگیری از هدر رفتن دستاوردهای فعلی که با دشواری به دست آمده است؛ دستور فرمایید فعالیت آن مجموعه در چارچوب قانون و مصوبات هیئت رسیدگی به مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت دنبال شده و از برگزاری مجمع عمومی بدون نظر هیئت اجتناب شود"، امّا به فاصله چند روز، ورق کاملاً برگشت و فعالیت هیات رسیدگی به موسسات متوقف شد. موضوع هیات رسیدگی به موسسات قرآنی که گذشت اما امیدواریم شورای توسعه فرهنگ قرآنی در موضوعات دیگر، صدای منتقدان متعهّد و دلسوز را بشنود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
هفته فرهنگی فرانسه در تبریز؛ با اکران فیلم سینمایی خانه دوست کجاست؟ به کارگردانی زنده یاد عباس کیارستمی و چندین اثر ماندگار سینمای جهان، تحت عنوان هفته فیلم فرزندان آزاد سینما برگزار می شود.

هفته فرهنگی فرانسه در تبریز؛ با اکران فیلم سینمایی خانه دوست کجاست؟ به کارگردانی زنده یاد عباس کیارستمی و چندین اثر ماندگار سینمای جهان، تحت عنوان هفته فیلم فرزندان آزاد سینما برگزار می شود.

با حضور جمال اوبیشو رایزن فرهنگی سفارت فرانسه در ایران؛ هفته فرهنگی فرانسه در تبریز؛ با اکران فیلم سینمایی خانه دوست کجاست؟ به کارگردانی زنده یاد عباس کیارستمی و هفت اثر ماندگار سینمای جهان در برنامه ای تحت عنوان هفته فیلم فرزندان آزاد سینما ، به انتخاب ژان میشل فرودون سردبیر سابق مجله معتبر و بین المللی کایه دو سینما و منتقد سرشناس سینمای جهان، به همت موسسه بین المللی الف تبریز و با همکاری سفارت فرانسه در ایران در روز های یکم تا ششم اسفند ماه در سالن اقبال آذر در مؤسسه بین المللی الف شهر تبریز در استان آذربایجان شرقی برگزار می شود.

این رویداد فرهنگی در ساعت 16 روز چهارشنبه یکم اسفند ماه، با افتتاح نمایشگاه عکس میان سرگشتگی و جاودانگی از آخرین آثار آلن سکارولی عکاس فرانسوی در سالن مقبلی در مؤسسه بین المللی الف تبریز آغاز می شود و در ادامه نیز، در ساعت 17، فیلم نمره اخلاق صفر به کارگردانی ژان ویگو Vigo در سالن اقبال آذر در مؤسسه بین المللی الف شهر تبریز اکران خواهد شد.

هفته فیلم فرزندان آزاد سینما در تبریز، با اکران هشت فیلم به انتخاب ژان میشل فرودون سردبیر سابق مجله معتبر و بین المللی کایه دو سینما برگزار خواهد شد؛ در چارچوب این هفته فیلم، آثار زیر به زبان اصلی (فرانسه) و با زیرنویس فارسی به نمایش در می آیند:

در ساعت 17 روز چهارشنبه یکم اسفند ماه، فیلم نمره اخلاق صفر به کارگردانی ژان ویگو محصول سال 1933 به مدت 42 دقیقه
در ساعت 17 روز پنجشنبه دوم اسفند ماه، فیلم کودکیِ عریان به کارگردانی موریس پیالا محصول سال 1969 به مدت 83 دقیقه
در ساعت 15 روز شنبه چهارم اسفند ماه، فیلم چهارصد ضربه به کارگردانی فرانسوآ تروفو محصول سال 1959 به مدت 99 دقیقه و در ساعت 17 نیز، فیلم ژاکوی نانتی به کارگردانی آنیس واردا محصول سال 1991 به مدت 118 دقیقه
در ساعت 15 روز یکشنبه پنجم اسفند ماه، فیلم موشت به کارگردانی روبر برسون محصول سال 1967 به مدت 78 دقیقه و در ساعت 17 نیز، فیلم سینمایی شکلات به کارگردانی کلر دونی محصول سال 1988 به مدت 105 دقیقه
در ساعت 15 روز دوشنبه ششم اسفند ماه، فیلم سینمایی خانه دوست کجاست؟ به کارگردانی زنده یاد عباس کیارستمی محصول سال 1987 به مدت 90 دقیقه و در ساعت 17 نیز، فیلم سینمایی بودن و داشتن به کارگردانی نیکلا فیلیبر محصول سال 2002 به مدت 105 دقیقه.
مؤسسه بین المللی الف در استان آذربایجان شرقی، شهر تبریز، بلوار 29 بهمن، جنب بیمارستان 29 بهمن، مجتمع فرهنگی هنری تبریز واقع شده است و شرکت برای عموم آزاد و الویت با افرادی است که زودتر در محل مراسم، حضور داشته باشند.

لینک خبر :‌ شما نیوز
چندی پیش و در جریان دو ماجرای استعفای دکتر درویش نژاد از مدیریت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سپس صدور بیانیه و حمایت هایی که از وی صورت گرفت و نیز سلب عضویت دکتر مولوی از شورای شهر همدان و جایگزینی دکتر گیاه شناس ...، عده ای از این آب گل آلود ماهی گرفتند و به انحا مختلف در تخریب اصلاح طلبان کوشیدند و هرچه این چندسال اندوخته بودند یکباره بیرون ریختند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۱

چندی پیش و در جریان دو ماجرای استعفای دکتر درویش نژاد از مدیریت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سپس صدور بیانیه و حمایت هایی که از وی صورت گرفت و نیز سلب عضویت دکتر مولوی از شورای شهر همدان و جایگزینی دکتر گیاه شناس ...، عده ای از این آب گل آلود ماهی گرفتند و به انحا مختلف در تخریب اصلاح طلبان کوشیدند و هرچه این چندسال اندوخته بودند یکباره بیرون ریختند.
اما در این میان یک نبشته از همه جالب تر و در نوع خود مضحک تر بود. آنهم نه بخاطر ضرباهنگ کلمات و استحکام تحلیل، بلکه بخاطر سطح دانش و سواد نویسنده ای که نخود هر آش شده و تصور کرده می تواند راهنما و مدعی ارشاد خلایق شود در حالی که هنوز سواد خواندن و نوشتن نداشته و باید الفبای نگارش یک نامه نوجوانانه را در اکابر بیاموزد!
نوشته مذکور بدون اشاره ای به پیشینه موضوع، یکباره سنگ و چماق از نیام! کشیده و بر سر احزاب اصلاح طلب ریخته و آن ها را متهم نموده که چرا بجای پرداختن به گوشت کیلویی 100 هزارتومان، برای کنسرت و بزن بکوب دلشان غنج می زند؟
و باز هم گریزی به اعقاب اصلاح طلبی زده و با دادن آدرس غلط، از چند اصلاح طلب نامدار استان سخن بمیان آورده تا بخیال خود با تمجید از آن ها، به ایجاد اختلاف بین دو نسل دامن بزند.
این ها موضوع مهمی نبوده و چندان اسباب آزار و اذیت کسی نمی شود اما آنجا که وی با ابتدایی ترین جملات سعی در نمایش چهره ای عاقل و خردمند از خود دارد آزار دهنده و رنج آور است. چرا که این روزها هرکس کار نکرده ای دارد سراغ اصلاح طلبان را می گیرد و اشکالات عالم و آدم و گناه کرده و نکرده همه را به گردن ایشان می اندازد....
از شوربختی زمانه است که عده ای به تصور اینکه خوردن گوشت کیلویی کمتر از 100 هزار تومان بر کنسرت ترجیح دارد حالا راه انتقاد و تخریب اصلاح طلبان را در پیش گرفته اند و به هر بهانه که شده فرار به جلو را بر قرار سر اصول خود ترجیح می دهند و برای انحراف افکار عمومی از ریشه و اساس این مشکلات، امروز غم نان مردم دارند و یادشان رفته که اعاظم قومشان به خوردن اشکنه توصیه می فرمودند!
این ها روزگاری از انقلاب به عنوان یک نهضت اخلاقی برای معنویت مردم سخن می گویند اما حالا برای تخریب دولت مستقر، همگی بر طبل نانخواهی کوبیده و سایر اصول را به فراموشی سپرده اند؟
جل الخالق که سیاست یک بام و دو هوا برازنده اندیشه و تفکر ایشان است که هرگاه رقیب در توسعه سیاسی و فرهنگی موفق باشد، به دنبال مطرح کردن مطالبات معیشتی مردم می روند و هر آن گاه که در تامین معاش ملت موفق باشد، کفن پوشان برای حفظ ارزش های اخلاقی خواستار استعفای وزیر و مدیر کل ارشاد می شوند ...
ما با اینها چه کنیم؟ به کدام سازشان برقصیم؟

لینک خبر :‌ پایتخت ما
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۳۰

رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار درخصوص برگزاری جشنواره بین المللی مد و لباس فجر در این منطقه اظهار داشت: باتوجه به توافقی که با وزارت فرهنگ و ارشاد داشتیم، بخش بین الملل هشتمین جشنواره مدل و لباس فجر را در منطقه آزاد چابهار برگزار نمودیم؛ در این جشنواره هنرمندان و طراحان بیش از 21کشور حضور داشتند؛ در کنار این جشنواره کارگاه های تخصصی برگزاری برگزار گردید، ویژگی مهم این کارگاه ها این بود که علاوه بر توسعه کسب و کار در این رشته، مدل ورود علاقه مندان و جوانانی که مایل به حضور در این صنعت هم آموزش داده شد و همچنین در یک کارگاه تخصصی، تلفیقی از مدل های طراحان داخلی و خارجی که در مرحله بعد بدل کردن این کارهای تلفیقی از طرف طراحان به تجاری سازی صورت می گیرد، از مهم ترین اهداف این جشنواره محسوب می شود و خوشبختانه این کارگاه های تخصصی با مشارکت بسیار خوبی از هنرمندان استان با گرایش سوزن دوزی بلوچی مواجه شد و هنرمندانی از خارج استان در این کارگاه ها حضور داشتند و امیدوار هستیم که از این کارگاه های تخصصی که در کنار این جشنواره برگزار گردید، در آینده شاهد خروجی بالایی در توسعه فرهنگ مد و لباس استان سیستان و بلوچستان باشیم.

به گزارش اخبار آزاد مناطق، عبدالرحیم کردی در ادامه افزود: برای این جشنواره یک نشان ملی مهتاب طراحی شد که این نشان از نام مهتاب نوروزی، الگو و استاد سوزن دوزی بلوچی ایران که شهره جهانی دارد برگرفته شده است و به عنوان جایزه ملی سال های آتی هم در جشنواره به برگزیدگانی که با تم سوزن دوزی کارهایی را ارئه می دهند و در بخش مسابقه جشنواره شرکت می کنند، اعطا خواهد گردید. هدف اصلی ما هم از طراحی این نشان، برندسازی سوزن دوزی بلوچی در مقیاس بین المللی برای توسعه و تجاری سازی این صنعت بوده است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار درخصوص هدف از میزبانی این جشنواره بین المللی در منطقه آزاد چابهار گفت: ما فکر می کنیم که در سیستان و بلوچستان یک توانایی بی نظیر برای صنعت پوشاک وجود دارد و آن هم برآمده از هنر اصیل سوزن دوزی ایرانی است که زنان بلوچ در این هنر از نقوشی استفاده می کنند که این طرح ها مفاهیم تاریخی، افسانه ای و داستان های عمیق و ریشه داری را از فرهنگ و اصالت ایران دارند و متاسفانه همانند خیلی از میراث های ملی کشور که توسط دیگران مصادره و کپی و ثبت شده اند و در حال حاضر ما با عنوانی دیگر از آنها استفاده می کنیم، این اتفاق درمورد سوزن دوزی هم در کشور در حال رخ دادن بود و فکر کردیم برای اینکه بتوانیم این هنر اصیل ایرانی را ثبت و مستند نماییم و این اصالت را حفظ کنیم، باید یکسری اقدامات را درخصوص این صنعت انجام دهیم، که از این رو از چند سال گذشته شروع به توجه ویژه به آموزش و تجاری سازی در این حوزه کردیم و کارهای بسیار خوبی هم تولید شده و شوهای خوبی هم برگزار گردیده و در حال حاضر به مرحله ای رسیدیم که صنعتگران ما توانمندی لازم را برای حضور در بازرهای ملی و جهانی را داشتند و جشنواره را یک نقطه اتصال میان صنعتگران بومی و طراحان مد و لباس ملی و بین المللی تعریف نمودیم در این مکان با کارگاه هایی که برگزار شد و آشنایی با نحوه ورود به بازارها و کسب و کارهایی که از یک ایده شروع شده اند و در جاهای مختلف دنیا و در حال حاضر به برندهای مطرح جهانی بدل گردیده اند، برای هنرجویان حاضر در این جشنواره ارائه شد و صنعتگران منطقه با این اصول حرفه ای آشنا شدند و از طرف دیگری هم با توجه به ایجاد کارها و پیوندهای مشترک در این جشنواره بین شرکت کنندگان، می تواند باعث نزدیک تر شدن صنعتگران ما برای حضور در بازارهای جهانی گردد. هدف اصلی ما در کنار تثبیت و ضبط حفاظت و مراقبت از این هنر ملی، توسعه و تجاری سازی این هنر در منطقه بود که بتوانیم از این مسیر به اشتغال و درآمد مردمانبومی منطقه خصوصا جامعه زنان کمک کرده باشیم.

کردی درباره برگزاری این قبیل رویدادها در منطقه آزاد چابهار در مسیر توسعه اقتصادی و شناساندن بیشتر منطقه در سطح بین الملل اظهار داشت: قطعا این دست جشنواره ها و برنامه ها در مسیر توسعه منطقه بسیار موثر است؛ بنده در ایام برگزاری جشنواره با چند تن از استاتید این رشته در سطح بین الملل که صحبت می کردم، اظهار داشتند که در جشنواره ها و کارگاه های بسیار زیادی در سرتاسر دنیا حضور داشته اند و نکته مهمی که گفتند این بود که از دیدگاه این اساتید این جشنواره بسیار فراتر از انتظار هنرمندان بوده و معنا و مفهومی که این گفتار برای ما دارد، این است که ظرفیت ها و پتانسیل های خوبی داریم و باید پیوندها را برقرار کنیم و خود را در سطح جهانی معرفی نماییم تا ارتباطات شکل بگیرد و بنده اطمینان دارم که راه ورود به بازارهای جهانی و پیوند با اقتصاد دنیا در همه حوزه ها، برگزاری این قبیل جشنواره ها، نشست ها و همایش ها است و بی تردید افرادی که در این برنامه ها حضور پیدا می کنند و روند توسعه و زیرساخت های منطقه آزاد چابهار را به وضوح می بینند، قطعا می توانند سفرایی برای معرفی بهتر و بیشتر منطقه آزاد چابهار در سطح جهانی و بین المللی باشند و کما اینکه چابهار در حال آمده شدن است تا در اختیار همه علاقه مندان بین المللی در هر زمینه ای قرار بگیرد و این ورود و خروج خارجی ها به چابهار بی تردید اثرات مثبتی برای منطقه خواهد داشت.

لینک خبر :‌ مناطق آزاد
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۳۰

معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد چابهار در خصوص برپایی جشنواره بین المللی مد و لباس فجر در چابهار بیان کرد: براساس تفاهمی که میان معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد و سازمان منطقه آزاد چابهار منعقد شد، دو موضوع در این تفاهم نامه مورد تاکید قرار گرفت، تاسیس مدرسه عالی هنر و برگزاری جشنواره بین المللی مد و لباس به میزبانی منطقه آزاد چابهار بود که به حمدالله بخش مربوط به برگزاری جشنواره بین المللی مد و لباس فجر انجام شد و همچنین به زودی شاهد راه اندازی کلاس های مدرسه عالی هنر در منطقه خواهیم بود. برگزاری جشنواره بین المللی مد و لباس فجر اقدام بسیار خوبی در جهت معرفی هنر سوزن دوزی بلوچ بود و باعث ایجاد تفاهم، تعامل و همکاری مشترک و صادرات با اساتید این رشته به حساب می گردد.

به گزارش اخبار آزاد مناطق، محمداکبر چاکرزهی افزود: یکی از تهدیدهای بسیار بزرگ در مسیر توسعه هنر سوزن دوزی که جزء هنرهای بومی، صنعتی و ایرانی اسلامی به شمار می رود، این است که ما رد پایی از این هنر در سطح بین المللی نداریم و حتی در سطح ملی هم جایگاهی مطلوبی تعریف نشده است؛ این اقدام اخیر که باعث ایجاد ارتباطات نزدیک بین تولیدکنندگان و طراح ملی در سطح ملی و بین المللی ایجاد شد، می تواند زمینه صادرات این محصول را فراهم نماید و هم مهم تر اینکه می تواند باعث حفظ و احیای این هنر در منطقه و استان باشد که این کار یکی از دستاوردهای این جشنواره است و استقبال بسیار خوبی که از این نمایشگاه و کارگاه های جانبی و تخصصی با حضور اساتید این هنر داشتیم، نویدبخش روزهای خوبی در آینده برای این هنر در منطقه خواهد بود.

معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد چابهار درخصوص نقش هنر سوزن دوزی زنان بلوچ در مسیر توسعه اقتصادی منطقه و خانوار بومی اظهار داشت: بی تردید توجه به این هنر می تواند نقش بسیار کلیدی در حوزه اقتصادی جوامع محلی منطقه داشته باشد. در حدود بیش از 250هزار نفر از زنان در سطح استان و منطقه در این رشته مهارت دارند و این هنر نسل به نسل در منطقه سیستان و بلوچستان منتقل شده است، به عنوان مثال در یک خانواده از یک دختر 10ساله تا مادر 60ساله مشغول سوزن دوزی می کنند و این هنر سینه به سینه در این استان منتقل شده است و امروز هم به نسل فعلی رسیده که باید از این میراث هنری اصیل حفاظت کنند. در حوزه توانمندسازی جوامع محلی، سازمان منطقه آزاد چابهار نمایشگاه دائمی را امسال در منطقه برپا کرد تا بومیان بتوانند تمامی محصولات تولیدی خود را در این مکان به معرض فروش بگذارند و نهایتا این چرخه اقتصادی به خود افراد تولیدکننده بازمی گردد و این نمایشگاه به صورت دائمی برپا است و این کار ارزشمند را منطقه آزاد چابهار در مسیر حمایت از فعالین این صنعت در حال انجام دارد و در همین راستا به صورت منظم دوره های آموزشی برای هنرمندان در منطقه برگزار می شود، همچنین این هنرمندان در برنامه های مختلف از نمایشگاه تا جشنواره هایی که در سطح کشور داریم حضور پیدا می کنند و اهمیت این اتفاق در این مبحث است که ما در کشورهای همسایه ازجمله افغانستان، پاکستان، ترکمنستان و آذربایجان هنر سوزن دوزی را داریم، ولی به جرات می توان گفت که همه مدل های سوزن دوزی در استان سیتان و بلوچستان تجمیع شده است و ما باید نسبت به این پتانسیل در منطقه توجه داشته باشیم و در حوزه های آموزشی و تجاری سازی حمایت های لازم را انجام دهیم تا انشاالله شاهد ماندگاری این هنر اصیل در بین جوامع محلی استان باشیم.

لینک خبر :‌ مناطق آزاد
ساری - ایرنا - هنرمندان عرصه تئاتر مازندران معتقدند این هنر ارزشمند که می تواند بازتاب دهنده بسیاری از مسائل اجتماعی و فرهنگی جامعه باشد در سبد مصرف و هزینه خانوادگی مردم این استان قرار ندارد و به همین دلیل هم برای هنرمندان درآمدزایی نداشته و رو به افول است .
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۳۰ سایت های دیگر : جماران تابناک مازندران

به گزارش خبرنگار ایرنا، تئاتر از جمله هنرهای نمایشی مهمی است که از سابقه ای کهن در تاریخ جهان و ایران و بسیاری از نقاط کشور از جمله مازندران دارد.
مازندران سهم به سزایی را در تاریخ نمایش ایران ایفا کرده و یکی از مراکز قدیمی و اصلی تعزیه ایران محسوب می شود. جدا از تعزیه که گونه ای از تئاتر به شمار می رود و ریشه ای عمیق در مازندران دارد، تئاتر این استان هم به صورت رسمی در دهه 30 و با به نمایش در آمدن متن های نمایشنامه نویسان ایرانی آغاز شد. در این دوران تمرکز گروههای تئاتری، اغلب در تنکابن، چالوس، ساری و قائمشهر بود.
به خاطر وجود سالن آمفی تئاتر بزرگ در مدرسه پهلوی شهر ساری ، بین سال های 30 تا 33 ، تئاتر در این شهر فعال تر از بقیه شهرها بود و هنرمندانی چون ایرج بوربائی ، محمد دنیوی ، حسین کلامی ، بهمن کلانی ، بهمن مرتضوی ، خانم جابری زاده ، یعقوب سهند پور ، هادی مرزبان ، مهدی قریشی ، بهنام آرام و ... ریشه های تئاتر مازندران را در آنجا پی ریزی کردند.
در حال حاضر حدود 40 گروه تئاتر در استان فعال است که بخشی از آنها از مرکز هنر های نمایشی مجوز فعالیت دارند و باقی نیز در مسیر دریافت مجوز هستند ، اگر چه از سوی ارشاد استان گواهی فعالیت نمایشی دارند.
علاوه بر این سه دانشکده تحصصی تئاتر در استان وجود دارد که 2 واحد در ساری و یک واحد نیز در تنکابن فعال است.
با وجود دانشگاه و موسسه هنری و بودن سالن های نمایش در اکثر شهر های مازندران و وجود چندین جشنواره خصوصی و نیمه دولتی تئاتر و برگزاری منظم این جشنواره ها، وضعیت هنر تئاتر در بسیاری از نقاط از جمله بابل و آمل که سال ها پیش مهد هنر نمایش بوده به دلیل درآمدزا نبودن و کمبود امکانات مورد رضایت فعالان نیست تا جایی که بسیاری از هنرمندان برجسته دست از کار کشیده و یا از استان به پایتخت یا نقاط دیگر کشور کوچ کرده اند.
** نبود مخاطب تعریف شده
سهیل شیخ متولی از کارگردانان تئاتر در مازندران در این باره گفت : به طور کلی جایگاهی برای تئاتر در ایران نمی بینم. اگر تهران را مستثنا کنیم به این جمله 'گزاره تئاتر' در ایران سخت می توانیم تکیه کنیم.
وی افزود : در دنیای امروز تئاتر کشورمان بویژه در شهرستان ها به عنوان یک هنر برای دارای ' مخاطب تعریف شده ' معرفی نمی شود تا در سبد فرهنگی آنها جای بگیرد ولی در تهران کمی این قضیه فرق می کند برای این که در پایتخت مجموعه های ثابتی ایجاد شده که تئاتر هر روز به روی صحنه می رود، مخاطب تئاتر کم کم دارد به جامعه گسترده تری تبدیل می شود، مجموعه تئاتر شهر و تماشاخانه های خصوصی و نیمه دولتی و یا دولتی تلاش می کنند، تبلیغات گسترده تر شده و گروههای فعال و آدم های چهره باعث می شوند جامعه مخاطبی شکل بگیرد.
این هنرمند گفت : در مورد شهرستان ها و استان های دیگر سخت می شود در مورد این قضیه صحبت کرد، تئاتر به معنای واقعی کلمه در شهرستان ها وجود خارجی ندارد.در مورد تبریز یا مشهد یا مریوان کردستان به واسطه جشنواره توانسته اند مردم را تاحدودی به تئاتر نزدیک کنند اما این اتفاقات، موقت و مقطعی است و ادامه پیدا نمی کند چون سیاست گذاری فرهنگی کلی که در کشور باید تئاتر را در اولویت قرار دهد این کار را نمی کند و فقط شاهد حرف در این زمینه هستیم.
وی افزود: نور نامناسب، سیستم صوتی نامناسب، درآمد کم، عدم حمایت و عدم تبلیغات از جمله دغدغه های فعالان این عرصه است، به عبارتی دغدغه در مورد جذب مخاطب، زمان و مکان وجود دارد.
شیخ متولی گفت: ما فعالان تئاتر موارد عصبی و روانی و فشارها را شاید بپذیریم و می پذیریم و کار می کنیم، اما انتظار نداریم مدیر با جمله ' بودجه نداریم ' فقط قضیه را تمام کند، مدیر موظف است در سطح فعالیت خود با این بودجه گذاری ها در مقیاس خودش بجنگد و دغدغه داشته باشد.
وی افزود: برنامه ریزی از هر چیزی مهم تر است. ما هیچ وقت برنامه ریزی نداشته ایم و بدون برنامه ریزی به هیچ جا نمی رسیم. اهدافمان و احتیاجاتمان را در تئاتر باید مشخص کنیم، باید به آموزشمان بیشتر توجه کنیم تا آموزش به شکل اصولی برای علاقه مندان به این عرصه و قرار گرفتن در مسیر درست و چرخه اجرا عملی شود.
او ادامه دادد: جذب سرمایه و ایجاد زیرساخت ها و تبلیغات هم مهم است، که در عرصه تئاتر این پتانسیل در استان مازندران وجود دارد.
** تئاتر در شهرستان ها درآمدی ندارد
پویا جعفری بازیگر تئاتر با حدود هشت سال سابقه در این حرفه نیز اظهار داشت: تئاتر یک هنر بصری در سطح بالاست که می تواند افکار، تفکرات و دید را نسبت به جهان متحول کند.
وی افزود: در این میان بازیگران، خدایگان صحنه هستند و تئاتر بدون بازیگر، هیچ نیست. قطعا هر توجهی به تئاتر بشود باید همان توجه به بازیگر صورت گیرد و این توجه به چند شکل است، معنوی و مادی. توجه معنوی یعنی توجه به هنر بازیگر و توجه مالی حمایت های مالی از بازیگران این هنر است.
جعفری گفت: تئاتر در شهرستان مهجور است و کم دیده و توجه می شود و بیشتر حالت سرگرمی بدون پیش زمینه تماشای تئاتر برای اکثریت دارد، در حالی که هنری در حد والاست، هنری بصری که افکار، تفکر، دید و شناخت انسان نسبت به زندگی و جهان از طریق آن نمایش داده می شود.
این بازیگر ادامه داد: با توجه به نبود حمایت های مالی بویژه در شهرستان ها، بیشتر علاقه است که بازیگر را به صحنه تئاتر می کشاند.
**عمومی کردن تئاتر قدم اول
ایوب وفایی کارشناس هنر نیز گفت: به نظر می رسد هنر تئاتر برای درخشیدن در شهرستان ها علاوه بر استعداد هنرمندان این عرصه الزامات دیگری چون تبلیغات، فعالیت بیشتر و ایده هایی برای جذب مخاطب، ابتکارات در سوژه پردازی و آغاز از نمایش های عمومی در مکان های عمومی و قابل دسترس جهت آشنایی مردم دارد.
وی افزود: ابتدای امر مردم باید تئاتر را بیشتر بشناسند و با آن خو بگیرند تا جایگاه خود را بیابد و سپس به قدم های بعدی و درآمدزایی آن و قرار گرفتن در سبد نیازهای فرهنگی خانواده اندیشید.
او ادامه داد: مسلما شناساندن تئاتر به مردم در شهرستان ها نیاز به زمان و صبر و تحمل هنرمندان این عرصه دارد و بهتر است به جای خالی کردن میدان، برای فرهنگ سازی جایگاه و ارزش این هنر تلاش بیشتری بکنند که در این راستا ایده پردازی مثل اجرا در مدارس به عنوان خانواده ای بزرگ مهم ترین قدم است.
وی گفت: چالش هایی که در طول سال ها، تئاتر استان را تضعیف کرده و هنرمندان این عرصه را با بن بست های متعددی روبه رو ساخته است شامل مسایلی مانند بودجه اندک، فرسودگی زیرساخت ها ، کمبود سالن های نمایش و ممیزی های دست و پاگیر است که موجب شده اند تئاتر و اهالی آن این روزها حال و روز چندان خوشی نداشته باشند.
این هنرمند افزود: رفع مشکلات حوزه تئاتر همچنین نیازمند توجه و رسیدگی جدی مسئولان حوزه تئاتر است. برداشتن سایه نگاههای سلیقه ای از سر تئاتر و اختصاص اعتبار کافی به این حوزه از مهم ترین گام ها در این مسیر به شمار می رود.
** نبود اعتبار، پاشنه آشیل
محمد محمدی سرپرست معاونت هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران هم به خبرنگار ایرنا گفت: استان مازندران دارای بالاترین میزان تحصیل کردگان رشته تئاتر در کشور بعد از استان تهران است و در حال حاضر یکهزار تحصیل کرده رشته تئاتر در استان زندگی می کنند.
وی افزود: همچنین در کل استان حدود 30 سالن نمایش وجود دارد که از حداقل های استاندارد تئاتر برخوردار هستند.
محمدی گفت: باید پذیرفت که تجهیزات سالن های تئاتر استان با استان تهران و حتی برخی از استان های دیگر قابل قیاس نیست که متاسفانه این امر هم بر روی کیفیت نمایش و هم جذب مخاطب تاثیر گذار است.
وی افزود: سعی شده در سال های اخیر سالن های نمایش از حداقل های تجهیزات برخوردار باشند، اما امکانات و اعتبارات یاری کننده تامین سالن ها و گروههای تئاتر در حد استاندارد نیست.
این مسئول گفت: با این حال ارشاد نه اعتبارات و نه تجهیزات را هیچگاه احتکار نکرده و تمامی داشته های خود را در اختیار گروههای تئاتر قرار داده است.همچنین در بخش حمایت نیز بیمه هنرمندان، عضویت در صندوق هنرمندان، کمک مالی به نمایش ها بر اساس میزان وسعت کار و برخی دیگر از حمایت ها کاری است که ارشاد در حال انجام آن است.
7335/1654

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
هنرمندان معلول و سالم گچسارانی در هفتمین جشنواره تئاتر معلولان خلیج فارس شرکت کردند که در مجموع توانستند مقام دوم جشنواره را به خود اختصاص دهند .
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۳۰ سایت های دیگر : راه دانا

به گزارش روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان گچساران، هفتمین جشنواره تئاتر معلولان خلیج فارس با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد.

این جشنواره از بیست و سوم بهمن ماه با حضور هنرمندان استان های هرمزگان، خوزستان ، فارس، کهکیلویه و بویراحمد و بوشهر برگزار شد و 17 تئاتر مورد ارزیابی نهایی قرار گرفتند.

هنرمندان معلول و سالم گچسارانی در این جشنواره شرکت کردند که در مجموع توانستند مقام دوم جشنواره را به خود اختصاص دهند .

در این جشنواره

طراحی نور اول ، داود پارسا طراحی صحنه اول ، داود پارسا بازیگری دوم مرد ، داود پارسا کارگردانی دوم ، داود پارسا نویسندگی اول نمایش چند خواب از زندگی بارانی، رضا گشتاسب بازیگر سوم جسمی حرکتی ، امین کائیدی شادگان تقدیر بازیگری جسمی حرکتی زن: زینب نارکی تقدیر بازیگری بینایی مشترک : صالح الیاسی و مسلم بهزادی

برگزیدگان جشنواره به مرحله کشوری تئاتر معلولان راه پیدا می کنند، جشنواره ای که اردیبهشت سال آینده در تهران برگزار می شود.

بازیگران شرکت کننده از گچساران و نقش آنها :

ابوذر آفریدون / بارانی

داود پارسا / الیاس-عبدی

صالح الماسی / مرد-مظفر-گرجی

سجاد پورفتحی / مندنی براتی – شنبه

زینب نارکی / زن- کافی – بی کنیز

امین کائیدی شادگان / راننده

مسلم بهزادی / چنگیز

آسیه رسولی / رقیه – زن بارانی

مهرزاد علیزاده / قربان

مریم رحیمی / دختر بچه

عوامل در این کار:

طیبه محمدی ، طاها پارسا ، محمد رضایی(اپراتور نور و صدا) ، زینب زارعی ، سید حمید جوکار ، محمد اسدی

امید می رود معلولان خود را جز جدا ناپذیر در جامعه ببینند.

روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان گچساران

30 بهمن 1397 14:24

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
زاهدان- ایرنا- سالانه هنرهای تجسمی ایران همراه با نمایشگاه آثار هنرمندان تجسمی سیستان و بلوچستان عصر سه شنبه با حضور مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، هنرمندان و علاقه مندان این هنر در مجتمع بزرگ فرهنگی هنری زاهدان آغاز شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۳۰ سایت های دیگر : جماران شبکه اینترنتی آفتاب خبرگزاری صدا و سیما

به گزارش ایرنا، انجمن هنرمندان سفالگر با حمایت و همکاری اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان سالانه هنرهای تجسمی خود را با برگزاری مراسم افتتاحیه، برپایی جلسات هم اندیشی، نشست های تخصصی، تجلیل از هنرمندان تجسمی استان سیستان و بلوچستان، برپایی نمایشگاه آثار هنرمندان و بازدید از اماکن تاریخی، فرهنگی و هنری این استان در تالار اشراق مجتمع فرهنگی هنری زاهدان آغاز کرد.
مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم افتتاح سالانه و نمایشگاه هنرهای تجسمی گفت: 10 انجمن و تشکل ثابت هنرهای تجسمی و هنرهای جدید در کشور راه اندازی و فعال شده است.
هادی مظفری افزود: سالانه هنرهای تجسمی از زاهدان شروع شد و پس از آن در کرمان، شیراز، تبریز و سایر استانها ادامه خواهد یافت.
رئیس انجمن هنرمندان سفالگر ایران نیز در این مراسم با اشاره به ارزش و جایگاه سفال کلپورگان سیستان و بلوچستان گفت: پیشینه چند هزار ساله سفال آنهم به شکل بومی و سنتی نشانگر نگاه مردم دیروز و امروز منطقه به این هنر است.
فرزاد فرجی افزود: سالانه و نمایشگاه هنرهای تجسمی تلاشی برای پیوند هنرمندان سفال بومی و هنرمندان هنرهای تجسمی است.
وی ادامه داد: برگزاری کارگاه آشنایی با فرایند تولید فرهنگ محور، برپایی نمایشگاه آثار هنرمندان هنرهای تجسمی، نشست تخصصی و جلسات هم اندیشی از برنامه های سالانه هنرهای تجسمی در زاهدان است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان در حاشیه این مراسم به خبرنگار ایرنا گفت: آثار تجسمی هنرمندان سیستان و بلوچستان در زمینه های نقاشی، مجسمه سازی، سفال و سرامیک، عکاسی، تصویرسازی و گرافیک به مناسبت هفته هنر زاهدان در نمایشگاه آثار هنرهای تجسمی به نمایش در آمد.
حسین مسگرانی افزود: سالانه هنرهای تجسمی ایران با تجلیل از هنرمندان تجسمی استان در تالار اشراق مجتمع بزرگ فرهنگی و هنری زاهدان همراه بود و پس از آن نمایشگاه هنرهای تجسمی در نگارخانه فردوسی همین مجتمع راه اندازی شد.
وی بیان کرد: نمایشگاه آثار هنرمندان سیستان و بلوچستان از امروز تا هفتم اسفند ادامه خواهد داشت و علاقه مندان می توانند برای بازدید از این آثار همه روزه از ساعت 15تا20 به نگارخانه فردوسی در مجتمع بزرگ فرهنگی هنری زاهدان مراجعه کنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان افزود: این نمایشگاه از سلسله برنامه های سالانه هنرهای تجسمی ایران است که همزمان با هفته هنر زاهدان توسط انجمن هنرمندان سفالگر با حمایت و همکاری اداره کل تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شده است.

به گزارش ایرنا در پایان مراسم ضمن تجلیل از هنرمندان صاحب نام و برجسته هنرهای تجسمی سیستان و بلوچستان، نمایشگاه آثار هنرمندان این استان راه اندازی شد.
درادامه این برنامه هنرمندان و علاقه مندان از روستای فرهنگی تاریخی کلپورگان به عنوان مرکز سفال و سرامیک کشور بازدید خواهند کرد.
این رویداد مهم فرهنگی هنری با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و انجمن هنرمندان سفالگر ایران و با حضور هنرمندان، پژوهشگران و پیشکسوتان استانی و کشوری برگزار شده است.
9923 **6081

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۳۰

حمید رضا جوان سرپرست گروه موسیقی فراق گفت: جشنواره امسال متفاوت و منسجم بود ولی متأسفانه سخت گیری ها و مانع تراشی ها مانع از تبلیغات شد.

به گزارش البرزفردا حمیدرضا جوان در حاشیه اجرای آخرین گروه از شرکت کنندگان در چهارمین جشنواره موسیقی فجر البرز بیان داشت: گروه همایون از بهترین های اهالی موسیقی استان تشکیل شده است.

جوان اضافه کرد: جشنواره امسال سطح کیفی بالاتری نسبت به جشنواره سال گذشته داشت. هیأت مدیره و مدیرعامل انجمن موسیقی استان جدی تر از گذشته وارد کار شدند.

وی که یکی از شرکت کنندگان در جشنواره سال گذشته بود، اظهار داشت: انسجام و هماهنگی بین انجمن موسیقی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی باعث شد گروه های حرفه ای امسال به جشنواره راه پیدا کنند.

این نوازنده ادامه داد: چون انجمن توانسته ارتباط خوبی با اهالی موسیقی برقرار کند و همین موجب شد گروه های حرفه ای به جشنواره ورود کنند.

وی اظهار امیدواری کرد: امیدوارم با حضور تیم جدید در انجمن موسیقی البرز اتفاقات خوبی بیافتد ولی مشکل موسیقی این است که یک متولی ندارد و ده ها متولی دارد.

جوان با اشاره به اینکه اجرای امشب عمر موسیقیایی دویست ساله دارد انتقاد کرد: یک پای سخت گیری هایی که در کار موسیقی می شود فشار برخی نهادها و آقایان بیرون از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است که موجب شدند موسیقی به خط قرمز تبدیل شود.

وی اذعان داشت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خانه هنرمندان است ولی تا کنون بسیاری از هنرمنان دور بودند ولی امیدواریم سال آینده اتفاقات بهتری بیافتد.

این مدرس تار و سه تار با اشاره به اینکه اعضای هیأت مدیره انجمن موسیقی از چهره های به نام موسیقی است، تأکید کرد: حامیان جشنواره پارسال کاری نکردند ولی امیدوارم امسال برای جشنواره کاری کنند و اجرای های بیشتری در سال آینده داشته باشیم.

او در پایان گفت: خیلی از بزرگان موسیقی کشور ساکنان کرج هستند ولی متاسفانه به عنوان یک شهرستان به کرج نگاه می شود. بودجه و امکانات مناسب نداریم.

وی خاطرنشان کرد: از انجمن موسیقی استان و اداره کل انتظار داریم به آموزشگاه ها انسجامی بدهند که با دادن مجوزهای زیاد و بدون تخصص موجب پایین آمدن سطح کیفی آموزش نشود.

گروه فراق اردیبهشت ماه سال آینده بناست در شهریار، لاهیجان، لنگرود، فومن و تالش کنسرت محلی تالشی و گیلانی با عنوان سبز در سبز برگزار کنند.

حمیدرضا جوان متولد سال 56 از کرج و بیست سال است که در آموزشگاه های مختلف موسیقی استان تدریس می کند و سرپرست گروه موسیقی فراق می باشد.

لینک خبر :‌ روزنامه البرز فردا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۰۱

فاروج با داشتن ظرفیت ها و توانمندی های هنری و هنرمندان صاحب نام و نام آور در عرصه های مختلف، هنوز فاقد مجتمع فرهنگی، هنری متعلق به خودش است و این موضوع یکی از دغدغه های هنرمندان و اصحاب فرهنگ و هنر منطقه است که از فقر فضای فرهنگی رنج می برند.
این شهرستان دارای دو مجتمع فرهنگی، هنری ناتمام و یک مجتمع در تیتکانلو است که این بنا نیز هنوز کامل نشده است و به محوطه سازی و تامین تجهیزات نیاز دارد.
عملیات ساخت مجتمع فرهنگی، هنری فعلی فاروج در سال 93 در زمینی به مساحت 1050 متر مربع در مجاورت مسکن مهر آغاز شد و قرار بود طی بازه زمانی دو ساله به بهره برداری برسد، اما در شرایط کنونی حدود 45 تا 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و همچنان ناتمام و در انتظار تخصیص اعتبار است.مجتمع فرهنگی سابق این شهرستان نیز که 35 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در مجاورت بیمارستان در سال 85 کلنگ زنی شد از مصوبات دور اول سفر هیئت دولت نهم به شهرستان بود که در سال 93، عملیات ساخت آن به علت جانمایی غلط متوقف و در آن مقطع زمانی قرار شد مجتمع برای تغییر کاربری به دستگاه دیگری واگذار شود و به هنرمندان وعده داده شد که با تحویل زمینی دیگر و اختصاص اعتبار ساخت مجتمع در فضایی بهتر صورت می پذیرد.
هر چند هر دو مجتمع از مرکز شهر فاصله زیادی دارند و مکان جدید یکی از مجتمع ها به لحاظ بعد مسافت با فضای قبلی تفاوت چندانی ندارد اما با این شرایط و پس از کش و قوس های چند ساله در دی امسال شاهد اتفاقی خوشایند برای اصحاب فرهنگ و هنر شهرستان بودیم و آن دستور استاندار خراسان شمالی در جلسه شورای اداری این شهرستان مبنی بر تکمیل دو مجتمع فرهنگی فعلی و سابق اداره فرهنگ و ارشاد و بازگرداندن مجتمع فرهنگی، هنری ناتمام این مجموعه که از اختیار اداره خارج شده، بود.
سیاوشی یکی از هنرمندان می گوید: برای انجام فعالیت های فرهنگی، هنری به مکان فرهنگ سرای ارشاد در مکان اداره می رویم که تا حدودی از شهر دور است و همین موضوع باعث می شود مردم در برنامه های هنری آن چنان که باید و شاید نتوانند شرکت کنند.
مهرابی یکی از شهروندان نیز می گوید: اگر هر دو مجتمع احداث شوند به دلیل طولانی بودن مسافت، برای افراد رفت و آمد بسیار سخت خواهد بود.در این باره فرخنده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی با اشاره به ضرورت تکمیل مجتمع های فرهنگی در شهرستان اظهار می کند: تاکنون برای مجتمع فرهنگی جدید فاروج بیش از 9 میلیارد ریال هزینه و سالن آمفی تئاتر و فضای اداری و خدماتی پیش بینی شده است.وی تصریح می کند: سال 93 در جلسه شورای برنامه ریزی، بنای سابق مجتمع این شهرستان به عنوان فضای فرهنگی مازاد تلقی و مقرر شد به یکی از دستگاه های اجرایی واگذار شود و در همان جلسه مصوب شد برای هنرمندان منطقه، مکان جایگزینی در فضایی مناسب ساخته شود.رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فاروج نیز از واگذاری مجتمع سابق فرهنگی این مجموعه به اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان که با دستور استاندار خراسان شمالی در جلسه شورای اداری این شهرستان و با پیگیری های نماینده مردم فاروج و قوچان در مجلس شورای اسلامی از دکتر صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد صورت پذیرفت، خبر داد.
نظری می افزاید: مجتمع فرهنگی، هنری یاس تیتکانلوی این شهرستان به محوطه سازی و تامین تجهیزات نیاز دارد.
وی اظهار می کند: پیگیری دریافت بودجه مورد نیاز یک میلیارد تومانی برای سال 98 به منظور اتمام پروژه مجتمع جدید فرهنگی، هنری شهرستان نیز مورد تاکید نماینده مردم فاروج و قوچان در مجلس در این دیدار بود و وزیر فرهنگ و ارشاد با این درخواست هم موافقت کرد و دستور تخصیص اعتبار در سال آینده را داد./روزنامه خراسان شمالی

لینک خبر :‌ تابناک خراسان شمالی
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان با حضور در کتابفروشی امیر کبیر سنندج، لوح تقدیر سید عباس صالحی را به خانواده مرحوم جعفر سامانی تقدیم و سالها خدمت این خادم فرهنگی را ارج نهاد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۳۰

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اهدای لوحی از سالها خدمت جعفر سامانی، مدیر کتابفروشی امیر کبیر سنندج با عنوان خادم نشر تقدیر کرد که مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان این لوح را به خانواده سامانی تقدیم کرد.

وی در دیدار با شهروز سامانی( فرزند مرحوم جعفر سامانی) با بیان اینکه ناشران در ترویج و توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی سهم بسزایی داشته اند، عنوان کرد: ناشر از ستون های فرهنگ جامعه و نفش آفرین توسعه فرهنگی هستند.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان به مسائل و مشکلات پیش روی فعالان این حوزه اشاره کرد و افزود: قبل از انقلاب تنها سه واحد چاپی در استان وجود داشت اما امروز 83 واحد چاپی در استان در بخش های فعالیت می کنند که تلاش می کنیم مشکلات این حوزه را در حد توان مرتفع سازیم.

قلعه شاخانی با اشاره به فعالیت 65 ناشر در استان خاطر نشان کرد: در سال جاری بالغ بر 2 هزار و 434 کتاب مجوز چاپ گرفته اند.

لازم به ذکر است، جعفر سامانی آذر ماه سال جاری به عنوان خادم نشر کشور معرفی شد که متاسفانه حوزه نشر استان این فعال فرهنگی را از دست داد و دار فانی را وداع گفت و موفق به دریافت لوح تقدیر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نشد.

روابط عمومی و اطلاع رسانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان

30 بهمن 1397 12:36

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی