بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 29 بهمن 97
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۹

گروه فرهنگ - چند وقتی است که موضوع شایعه استعفای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به بحث داغ رسانه ها تبدیل شده است. از همان روزهای نخست، بارها و بارها خبرنگاران در حاشیه جشنواره های مختلف فجر، از وزیر ارشاد درباره صحت و سقم این شایعه پرسیدند اما در اغلب مواقع تنها با لبخند و سکوت او مواجه می شدند اما سرانجام وزیر ارشاد در حاشیه جشنواره تئاتر فجر، سکوتش را شکست و این استعفا را به طور کلی تکذیب کرد.
چراغ اول شایعه
ماجرا حدودا از اوایل بهمن آغاز شد؛ از زمانی که محمد سلطانی فر، معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد، از سمت خود استعفا داد. او دخالت های برخی مسئولان وزارتخانه را در امور معاونت مطبوعاتی به عنوان یکی از دلایل استعفایش مطرح کرد. به دنبال پذیرش استعفای سلطانی فر از سوی وزیر ارشاد، گمانه ها درباره معاون مطبوعاتی بعدی بالا گرفت. کار به جایی رسید که در شبکه های مجازی چنین مطرح شد که افرادی برای تعیین معاون مطبوعاتی مورد نظرشان وزیر را تحت فشار قرار داده اند و او را تهدید به استیضاح کرده اند. کمی پس از این اتفاق بود که شایعه استعفای وزیر سر زبان ها افتاد. در این میان نام سه نماینده مجلس که در همان ایام با صالحی جلسه ای برگزار کرده بودند، به عنوان همان تهدید کنندگان مطرح شد. در پی مطرح شدن این موضوع، صالحی در توئیتی این موضوع را تکذیب کرد و نوشت: روز شنبه دیداری با برخی از نمایندگان در موضوعات مرتبط به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتم. دیداری متداول و دوستانه. هیچ گونه تهدید به استیضاح هم در جلسه نبود. از عزیزان در رسانه و شبکه های مجازی دقت بیشتر را انتظار دارم .
محمدعلی وکیلی، عضو هیئت رئیسه و کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، به عنوان کسی که نامش در این میان مطرح شده بود، در تایید گفته های صالحی به ایلنا گفت: اولا جلسه ما با وزیر ارشاد، در امتداد جلسات مورد توافق فی مابین بوده که از مدت ها قبل آغاز شده است و بحث جدیدی نبود. چندی پیش پیرو مذاکراتی که درخصوص مباحث فرهنگی با دوستان داشتیم، قرار شد بنده به همراه آقایان مطهری و مازنی جلساتی را با آقای صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی داشته باشیم تا درباره موضوعات فرهنگی گفت وگو کنیم .
او درباره شایعه های مطرح شده، گفته بود: در این جلسه که با محوریت بحث بودجه فرهنگی و معضلات این حوزه برگزار شد، به هیچ عنوان بحث استیضاح یا استعفای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح نشد و بحث ها همان موضوعات کارشناسی بود. البته در این جلسه هم به طور طبیعی درباره وضع به هم ریخته معاونت مطبوعات بحث کردیم اما این مطلب کذب و مهندسی شده درمورد تلاش برای استیضاح وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صحت ندارد. جریانی به دنبال حذف شخص آقای صالحی و تصاحب کرسی وزارت فرهنگ و ارشاد است. در صورت ضرورت در آینده ناگفته های مربوط به موضوع استعفای وزیر را اعلام خواهم کرد .
با چشمان گرد، تکذیب می کنم!
ماجرا همچنان ادامه داشت و شنیده ها حاکی از استعفای وزیر داشت. این موضوع همزمان شده بود با برگزاری جشنواره های فجر در رشته های گوناگون و این بهترین فرصت رسانه ها برای یافتن حقیقت از زبان وزیر ارشاد بود. اولین افتتاحیه مربوط بود به جشنواره تجسمی فجر. خبرنگاران امیدوار بودند در این مراسم بتوانند سوالات خود را از صالحی بپرسند اما با وجود آنکه قرار بود وزیر ارشاد در آیین افتتاحیه این جشنواره حضور داشته باشد، سیدمحمد مجتبی حسینی معاون هنری وزیر ارشاد در غیاب آقای وزیر مراسم افتتاحیه را انجام داد. همین غیبت دوباره تنور شایعات را درخصوص استعفای صالحی داغ کرد. اما چند روز بعد که خبرنگاران در حاشیه افتتاحیه جشنواره فیلم فجر از وزیر ارشاد درباره استعفایش پرسیدند، با خنده بلند و چشمان متعجب او روبه رو شدند. صالحی گفت: همین چشمان گرد شده، پاسخ من است .
ضمن سکوت، تکذیب می کنم!
باوجود تکذیب صالحی اما شایعات تمامی نداشت. حتی در این میان از گوشه و کنار چندین نام هم به عنوان گزینه های احتمالی جایگزین صالحی مطرح می شد. به همین دلیل بازهم خبرنگاران در مراسم های مختلف به دنیال صالحی بودند تا در مورد این اتفاقات از او بپرسند. در حاشیه افتتاح یکی از بخش های جشنواره تجسمی فجر، خبرنگاران از صالحی درباره ماجراهای اخیر پرسیدند اما پاسخی نگرفتند. در حاشیه اختتامیه جشنواره شعر فجر نیز صالحی در پاسخ به خبرنگاران سکوت کرد.
کلا تکذیب می کنم!
اوضاع کم کم در حال بازگشت به روال عادی خود بود. محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهوری هم روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی استعفا داده است؟ گفت: تاکنون هیچ استعفایی از آقای صالحی دریافت نکرده ایم. اتفاقا من در این باره با ایشان صحبت کردم و ایشان اعلام کردند که هیچ استعفایی برای رئیس جمهوری ارسال نکردند .
اما باز هم وزیر در یک جشنواره غایب بود! این بار در تئاتر فجر شاهد غیبت وزیر ارشاد بودیم. دوباره شایعه ها بالا گرفت و صحبت از عدم حضور او به دلیل استعفایش به میان آمد. اما بالاخره در ششمین روز سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، سیدعباس صالحی در مجموعه تئاترشهر حضور پیدا کرد تا به تماشای نمایش نامیرا به کارگردانی امیرحسین شفیعی بنشیند. او در جمع خبرنگاران در پاسخ به خبرنگاران مبنی اینکه حضوری دیرهنگام در جشنواره تئاتر فجر داشته است، اظهار کرد: من از روز چهارشنبه هفته گذشته در کرمان بودم و دیشب ساعت یک به تهران رسیدم و الان به جشنواره تئاتر فجر آمده ام. بحثی مطرح نبوده و به دلیل اینکه روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در کرمان و جمعه هم در بافق بودم نتوانستم در جشنواره حضور پیدا کنم و امروز هم در اولین فرصت ممکن به جشنواره تئاتر فجر آمدم .
وزیر ارشاد در پاسخ به سوال خبرنگاری دیگر مبنی بر بحث استعفای وی، گفت: آقای واعظی درباره این موضوع توضیح دادند و استعفا مطرح نبوده است .
صالحی در ادامه در پاسخ به این پرسش که طبق صحبت های شما یعنی استعفانامه ای ارائه نداده اید؟ ، تاکید کرد: استعفانامه ای داده نشده و صحبت آقای واعظی که روز چهارشنبه انجام دادند صحبت درستی بوده است.
پشت صحنه چه بود؟
در این میان اما به نظر می رسد جریان هایی همچنان به دنبال استعفای سیدعباس صالحی هستند. به طور مثال وحید یامین پور، فعال سیاسی اصولگرا و مجری تلویزیون، به دنبال اکران فیلم آشغال های دوست داشتنی روز جمعه در حساب توئیتر خود نوشت: یک فیلم آشغال که ماموریتش عوض کردن جای شهید و جلاد است، بعد از چند سال توقیف دقیقا در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب، مجوز گرفت و اکنون بنرهای تبلیغاتی چند ده متری اش روی در و دیوار به نظام می خندند. این هم آخرین لگد وزیر فرهنگ به فرهنگ بی صاحب، قبل از برکناری اش !
در پایان این اتفاقات چندین پرسش مهم مطرح می شود که به نظر می رسد پاسخ به هر یک از آن ها ابهام های ماجرا را کمی برطرف خواهد کرد، پرسش هایی نظیر اینکه چه مسائلی باعث مطرح شدن شایعه استعفای وزیر شد؟ آیا دست های پشت پرده به دنبال برکناری او هستند؟ آیا حاشیه های اخیر درمورد موضوعات مختلف این وزارتخانه اعم از بودجه، موضوعات مطرح در حوزه مطبوعات، امور سینمایی، موسیقی و حتی مجوز فیلم ها و تئاترها باعث به وجود آمدن چنین شایعاتی شدند؟ تا به حال تنها شاهد سکوت و تکذیب بوده ایم اما آیا کسی پرده از پشت صحنه این شایعات برمی دارد؟

ارسال دیدگاه
نام: ایمیل: دیدگاه:

لینک خبر :‌ روزنامه ابتکار
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۹ سایت های دیگر : رویداد 24 شعار سال روزنامه صبح امروز

به گزارش اطلاع نیوز

روز گذشته بار دیگر وزیر ارشاد خبر داد که قرار نیست استعفا کند. در روزهای اخیر این بار چندمی است که این جمله از وزیر فرهنگ و ارشاد شنیده می شود. تا کنون معاونت مطبوعاتی وزیر به دلیل آنچه فشارهای بیرونی گفته میشد، استعفا کرده است. صالحی اما همچنان می گوید با قدرت ادامه خواهد داد. سوال اینجاست که چرا اینهمه درباره استعفای وزیر ارشاد سخن گفته می شود؟

وحید یامین پور مجری صداوسیما و چهره نزدیک به جریان جبهه پایداری در انتقاد از فیلم آشغال های دوست داشتنی به کارگردانی محسن امیر یوسفی که درباره حوادث بعد از انتخابات سال 88 ساخته شده و بعد از شش سال موفق به اخذ مجوز پخش شده، در توییتر خود نوشت: یک فیلم "آشغال" که ماموریتش عوض کردن جای شهید و جلاد است، بعد از چند سال توقیف دقیقا در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب، مجوز گرفت و اکنون بنر های تبلیغاتی چند ده متری اش روی در و دیوار به نظام می خندد. او در پایان اشاره ای به شایعات ماه های اخیر کرد و نوشت: این هم آخرین لگد وزیر فرهنگ به فرهنگ بی صاحب، قبل از برکناری اش!

هفتم بهمن خبرگزاری تسنیم که پایگاه خبری نزدیک به سپاه از احتمال تغییر در یکی از وزارتخانه ها خبر داده بود. اشاره این خبرگزاری به وزیر فرهنگ و ارشاد بود و در گزارشی نوشته بود: پیگیری ها نشان می دهد که این فرد به احتمال زیاد سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است. گفته می شود او اخیراً استعفای خود را شخصاً تحویل حجت الاسلام روحانی داده است. این ادعا توسط روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد و همچنین محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور تکذیب شد.

با این حال به نظر میرسد این ادعا ها کمی فراتر از شایعه باشد. چندی پیش محمد علی وکیلی نماینده مجلس شورای اسلامی در واکنش به این شایعه گفته بود: جریانی به دنبال حذف شخص صالحی و تصاحب کرسی وزارت فرهنگ و ارشاد است.

اشاره وکیلی به تصاحب کرسی وزارت سبب شد برخی رسانه ها دست به گمانه زنی زده و از احتمالات مختلف برای تصدی وزارت ارشاد حرف بزنند. یک منبع آگاه به رویداد24 خبر داده بود که تلاش هایی برای وزارت ابوذر ابراهیمی ترکمان رییس سازمان و فرهنگ ارتباطات اسلامی به عنوان وزیر جدید انجام شده بود؛ تلاش هایی از سوی جریان اصولگرا که البته تاکنون بی نتیجه مانده است.

خزان وزرای ارشاد

دی ماه سال 95 اولین تغییر در دور اول دولت روحانی کلید خورد. علی جنتی وزیر ارشاد روحانی با انتشار نامه ای از سمت خود استعفا کرد. این اتفاق نیز پیش از تحقق، شرایطی مشابه امروز داشت. شایعه استعفای جنتی توسط یک رسانه اصولگرا منتشر شده بود و در پی آن شاهد تکذیب مقامات دولت بودیم.

خبرگزاری مهر قبل از استعفای وزیر پیشین ارشاد بدون ذکر نام علی جنتی ایران اعلام کرده بود: طبق خبری که مهر کسب کرده، برخی تغییرات و جابجایی ها در دولت یازدهم در حوزه فرهنگ رخ خواهد داد. شش روز بعد این تغییرات رخ داد و جنتی استعفا کرد!

مرداد ماه سال 96 دوره کوتاه جانشین جنتی، رضا صالحی امیری در مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به پایان رسید. او بعد از نه ماه جای خود را به عباس صالحی داد.

دلیل تغییرات مکرر در وزارت ارشاد چیست؟

به گزارش رویداد24 وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تنها نهاد فرهنگی زیر نظر ریاست جمهوری به عنوان یک مقام انتخابی در کشور است. سایر نهاد های فرهنگی عمدتا خارج از نظارت مستقیم دولت فعالیت می کنند. از میان این نهاد ها می توان به سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای عالی فضای مجازی، بنیاد حفظ و نشر ارزش های دفاع مقدس، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، سازمان تبلیغات اسلامی، مجمع جهانی تقریب مذاهب و دفتر تبلیغات اسلامی اشاره کرد.

در خصوص تنها نهاد فرهنگی خارج از این دایره، با تغییر دولت ها به طور طبیعی رویکرد فرهنگی وزارت ارشاد نیز تغییر می کند. همین مسئله در دولت هایی که رویکرد فرهنگی مغایر با رویه مرسوم سایر نهاد های فرهنگی موجود در کشور داشته باشد، ایجاد اختلاف می کند.

از ابتدای روی کار آمدن حسن روحانی به عنوان یک چهره میانه رو، بحث ائتلاف و البته سهم گیری جریان های سیاسی در دولت او مطرح بوده است؛ چنانچه وزیر کشور به علی لاریجانی نزدیک است و چهره هایی همچون جهانگیری و زنگنه به آیت الله هاشمی نزدیک بودند. عباس آخوندی چهره ای بود که به ناطق نوری وابستگی بیشتری داشت. در این میان وزرای علوم و فرهنگ و ارشاد به سیدمحمد خاتمی قرابت بیشتری داشتند، وزرای علوم البته یک به یک کنار گذاشته شدند تا دورترین چهره به خاتمی بر کرسی وزارت بنشیند. در وزارت ارشاد نیز، علی جنتی قرابت بیشتری با خاتمی داشت تا صالحی امیری و عباس صالحی. با اینهمه، این تغییرات نیز برای اصولگرایان کافی نیست.

به نظر می رسد اپیزود سوم این سریال از چندی پیش کلید خورده و به زودی رونمایی خواهد شد؛ استعفای اجباری یا برکناری عباس صالحی. تک نوازی مقامات استان ها در برخورد با پدیده های فرهنگی، به طور خاص موسیقی، و لغو و کارشکنی در برگزاری کنسرت های موسیقی واکنش وزارت ارشاد عباس صالحی را در پی داشت.

صالحی با تدوین یک آیین نامه برای اجرای زنان نوازنده، به نوعی سعی کرد دست مقام های استانی در اعمال قدرت در این حوزه را کوتاه کند. تدوین این آیین نامه واکنشی به منع حضور نوازندگان زن در اصفهان در جریان اجرای ارکستر ملی اصفهان بود. صالحی به این رخداد واکنش نشان داد و گفته بود اجرای صحن های بانوان در همه استان ها باید به یک رویه عمل شود. نوازندگی بانوان در قالب ارکستری و جمعی ایرادی ندارد و حتما باید با یک رویه واحد انجام شود.

حمله به عملکرد صالحی به بهانه هایی نظیر محتوای یک موزیک ویدئو، تک خوانی زنان در کنسرت ها (آخرین مورد آن را در جشنواره فجر شاهد بودیم) در روز های اخیر شدت گرفته و حجت برای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با دخالت قوه قضاییه در حوزه تئاتر تمام شد.

دی ماه امسال محمد رحمانیان، کارگردان تئاتر ترانه های قدیمی پیکان جوانان به خاطر استفاده از تک خوان زن در نمایش خود بازداشت شد. شهریور ماه امسال نیز سعید اسدی مدیر تئاتر شهر و مریم کاظمی کارگردان نمایش رویای شب تابستان بازداشت و با وثیقه آزاد شدند.

عباس صالحی گفته بود پای مجوز های خود می ایستد. سوال اینجاست این ایستادگی چقدر دوام خواهد آورد؟ تجربه سه وزیر در شش سال نشان می دهد ایستادگی وزرای ارشاد چندان دوامی نخواهد داشت.

منبع رویداد 24

لینک خبر :‌ اطلاع نیوز
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره حضور کمرنگ هنرمندان مطرح به ویژه هنرمندان حوزه موسیقی اصیل ایرانی و همچنین وضعیت موسیقی نواحی توضیحاتی را مطرح کرد.

به گزارش ایسنا، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که شامگاه پنجمین روز جشنواره فجر در بخش موسیقی نواحی در سالن سوره حوزه هنری حاضر شده بود، در بخشی از گفت وگوی خود در پاسخ به پرسش های خبرنگاران درباره علت کمرنگ بودن هنرمندان مطرح موسیقی اصیل ایرانی در این دوره از جشنواره موسیقی فجر اظهار کرد: جشنواره های مختلف فجر باید به گونه ای باشد که هم نام آوران و هم نسل های میانی و هم نسل های نوپا حضور داشته باشند و به نحوی جشنواره ها یک ارتباط میان نسلی را فراهم بکنند.

او با بیان اینکه این ارتباط باید در بخش های مختلف چه سینما، چه موسیقی، چه تئاتر و چه تجسمی شکل بگیرد، یادآور شد: جشنواره ها باید فرصتی باشند برای این ارتباط میان نسلی. اگر نام آوران غایب باشند بخشی از کار کمبود دارد و اگر کسانی که در میدان تازه وارد شده اند اما استعدادهای آینده هستند آنها هم کمرنگ باشند، بخش دیگر جشنواره هم ناقص خواهد بود.

وی در این زمینه توضیح داد: در ارتباط با جشنواره موسیقی اینکه ما نام آوران و نامداران را در فضای جشنواره داشته باشیم، نگاه درستی است. نمی خواهم بگویم نتیجه این جشنواره راضی کننده است اما با همین نگاه هم، تلاش بر این بوده است که امسال نام آوران بیشتری در فضای موسیقی جشنواره حضور داشته باشند.

وی درباره آئین نامه ای که در همین زمینه در سال جاری تدوین شده است، توضیح داد: آئین نامه ای که امسال تدوین شد بر این مبناست و مثل هر مقرراتی حتماً نیازمند اصلاحات و بازبینی های بعدی است. تا با همین نگاه مسیر مشخصی را برای جشنواره داشته باشیم. امسال حتماً این شروع می تواند با پیگیری ها، نوآوری ها و بازنگری هایی برای سال های آینده، متکامل تر حرکت کند.

صالحی در همین زمینه درباره کسب و کار موسیقی نواحی نیز اظهار کرد: کسب و کار موسیقی نواحی هم با این نگاه برمی گردد که فرصت های شغلی را بیشتر فراهم کنیم. گفت وگوهایی که ما با نیروی انتظامی و اماکن داشته باشیم با همین نگاه است که فرصت های شغلی را برای موسیقی نواحی گسترده تر کنند و در کنار آن حمایت ها می توانند کمک کنند.

وزیر ارشاد در بخش دیگری از گفت وگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به این پرسش که برای نجات خاموشی، کمرنگ شدن و یا مرگ موسیقی نواحی چه باید کرد و وزارت ارشاد چه راهکاری برای این مشکل دارد، توضیح داد: ما در دو حوزه است که مشکل خاموشی کمرنگ و یا مرگ موسیقی نواحی را داریم. یکی در بخش پژوهشی و دیگری در بخش اقتصادی. در بخش پژوهشی ما عملاً نتوانسته ایم به نحو کافی ثبت موسیقی نواحی را داشته باشیم و این منتهی شده است به اینکه بخشی از قسمت ها به همین دلیل منقطع شوند. در بخش اقتصادی نیز آن چیزی که جشنواره ها باید با آن نگاه حرکت کنند پرداخت به دو ضلع است؛ اینکه ثبت موسیقی نواحی مان را جدی تر بگیریم. ممکن است مسائل اقتصادی یکباره قابل حل نباشد اما این موجب فراموشی و یا انقطاع یا مرگ پاره ای از این نغمه ها و آواها نمی شود.

وی افزود: در هر دو بخش اقتصادی و پژوهشی دفتر موسیقی ما برنامه هایی خواهد داشت. ما امیدواریم شرایط اقتصادی به ما کمک کند برای اینکه به این دو مساله کمک بیشتری انجام دهیم. نگاهمان این است که بحث ثبت و پژوهش، بحث اقتصاد گروه های موسیقی نواحی را جدی تر بگیریم. شاید پاره ای از سلیقه ها و نگاه هایی که محدودیت ایجاد می کنند و یا پاره ای از مسائل را برای اقتصاد موسیقی نواحی پدید می آورند، می تواند به این مساله ضربه بزند.

صالحی سپس با بیان اینکه موسیقی اقوام بخشی از هویت ایرانی ماست، یادآور شد: به نظر می رسد موسیقی اقوام ما ظرفیت قابل توجهی را در ارتباط با دیپلماسی فرهنگی ما دارد. ما از طریق موسیقی اقوام می توانیم به نحوی یک ارتباط فعال با جهان را پیدا کنیم. به ویژه با اقوامی که رابطه های تاریخی و دیرینگی بیشتری دارند، در ارتباط باشیم.

صالحی در پایان گفت: در طول سال های اخیر و به ویژه در دو سال گذشته یکی از مواردی که من به طور جدی پیگیر بودم همین نکته است که ما هویت اقوام را می توانیم به عنوان وضعیت نسبی برای خودمان بدانیم و حضور اولیه من در ارتباط با موسیقی اقوام به همین نگاه برمی گردد که موسیقی اقوام طلیعه ای برای ارتباط موسیقایی ما در دوره جدید باشد. حتماً با همین حمایت ها و پشتیبانی های جدی تری این اتفاق باید صورت بگیرد. بخشی در ارتباط با ثبت موسیقی اقوام و بخشی هم در ارتباط با نشر این موسیقی.
انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مناسبت انتشار هفت هزارمین شماره روزنامه ایران پیامی صادر کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۸ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی شبکه اینترنتی آفتاب ایران آنلاین

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در پیام سیدعباس صالحی که در آیین تکریم و معارفه مدیرعامل موسسه مطبوعاتی ایران که از سوی همایون امیرزاده رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرائت شد، آمده است:

در دوران تحول و یا دگردیسی رسانه، نقش و جایگاه اصحاب رسانه بیش از پیش اهمیت می یابد؛ آنان از یک سو باید رویدادها را در قالب خبر آگاهی بخش مخابره کنند و از سویی فراتر از خبر باید تفاسیر را در بستری واقع بینانه در اختیار مخاطب قرار دهند. علاوه بر آن باید متعهدانه به پیامدهای پیام ها و نظرهای خود نیز بیاندیشند.

یکی از فرازهای مهم بیانیه گام دوم انقلاب که رهبر معظم انقلاب خطاب به ملت ایران صادر کردند، توجه به همین سیاست تبلیغی و رسانه ای دشمن با هدف مأیوس سازی مردم و حتی مسئولان و مدیران ما از آینده است. چنانکه ایشان خبرهای دروغ، تحلیل های مغرضانه، وارونه نشان دادن واقعیت ها، پنهان کردن جلوه های امیدبخش، بزرگ کردن عیوب کوچک و کوچک نشان دادن یا انکار محسّنات بزرگ را جزو برنامه همیشگی هزاران رسانه صوتی و تصویری و اینترنتی دشمنان ملّت ایران عنوان کرده اند که رسالت و مأموریت اصحاب قلم را در این نبرد همه جانبه با هسته های ضد اعتماد ساز و آینده سوز بیشتر تبیین می کند.

اصحاب رسانه فقط راویان بی نظیر نیستند که ناظران بانظر هستند که در مقابل رسانه های شبه سلاح خارجی، همچون سامانه حفظ صلاح داخلی عمل می کنند.آینده سازی می کنند تا خبرپردازی، دیده سازی می کنند تا دیده بانی، قلم در دست اصحاب رسانه همچون سلاح دفاع از مرزهای دینی، اخلاقی، فکری، فرهنگی و ملی عمل می کند که بذر نگاه به آینده را در فضای عمومی می کارد.

گرچه دشواری ایام و دشمنی اغیار، اهل رسانه را نیز از تیغ گزند خود مصون نداشته و آنان را در این مصاف سخت، علاوه بر آنکه باید زورق خود را از تلاطم بادهای ناهموار ناامیدی القایی نگاه دارند، باید نگاهبان زورقی باشند که با انواع طوفان های اقتصادی نه فقط معیشت که ماهیت آن را نیز تهدید می کند. از تأمین کاغذ تا تسهیل توزیع روزنامه ها و از تضمین معیشت تا تأمین حداقل های رفاهی اهالی قلم جزو سخت ترین مسئولیت های مدیران رسانه هاست که به ویژه در این تلاطم های اخیر رخ نموده است.

در چنین دوره حساسی، انتشار هفت هزارمین شماره و تداوم اثربخشی و استمرار جریان سازی یک روزنامه، خود یک اتفاق میمون و مبارک است. روزنامه ایران در آغاز بیست و پنجمین سال حیات خود همچنان روزنامه ملی ماست. ایران روزنامه نظام و انقلاب اسلامی و همه مردم ایران است؛ صدای همه آنان که دل در گرو ایران دارند.

استمرار ربع قرن اثربخشی رسانه ای، بدون شک مرهون تلاش های روزنامه نگارانی است که متعهدانه و مبتکرانه ایران را دوست داشتند و باید از اهتمام دلسوزانه بنیانگذاران و مدیران این سالیان تقدیر کرد؛ و اینک اتفاق مبارکی است در هفت هزارمین شماره روزنامه از مدیری تجلیل می شود که در پنج سال اخیر از هیچ تلاشی برای ارتقای ایران فروگذار نکرد و از مدیری استقبال می شود که ایران را در ادامه حیات حرفه ای خود با نیروی جوان و فکر پویا همراهی کند که بدون شک همیاری کلیه روزنامه نگاران ایران صاحبان اصلی این روزنامه را می طلبد. به آقای مهندس محمدتقی روغنی ها دست مریزاد گفته و برای آقای مهندس مهدی شفیعی آرزوی توفیق می کنم؛ با تبریک انتشار هفت هزارمین شماره ایران و آرزوی فرداهایی بهتر برای ایران و ایرانیان.

28 بهمن 1397 15:48

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
پنجمین شب اجرای موسیقی نواحی در جشنواره موسیقی فجر با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیز لالایی خوانی پروین بهمنی همراه بود.

به گزارش ایسنا، اجراهای شامگاه یکشنبه بخش موسیقی نواحی در سی و چهارمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر در سالن سوره حوزه هنری در حالی انجام شد که در بخش نخست، گروه حاوا (قشقایی) به سرپرستی پروین بهمنی به اجرای برنامه پرداخت.

در دقیقه های پایانی اجرای این گروه، پروین بهمنی با حضور روی صحنه در سخنانی به مرگ فرهاد گرگین پور، از نوازندگان گروهش اشاره و این فقدان را ضربه مهلکی به خودش و موسیقی قشقایی توصیف کرد. او سپس یک لالایی سوزناک را به زبان ترکی قشقایی در فراق گرگین پور اجرا کرد.

او در ادامه، یک قطعه مرثیه کوتاه را هم به بی بی ایل قشقایی، دختر صولت الدوله قشقایی (ملک بی بی) تقدیم کرد.

بخش دوم پنجمین شب اجرای موسیقی نواحی در سالن سوره که به گروه کتول گلستان به سرپرستی محمدرضا برزگر اختصاص داشت، با حضور سیدعباس صالحی - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی - همراه شد.

صالحی را در این حضور، علی ترابی - رئیس مرکز موسیقی - شاهین فرهت - دبیر جشنواره سی و چهارم موسیقی فجر، همراهی و محمد حمزه زاده - قائم مقام رئیس حوزه هنری - به اتفاق علیرضا قزوه از طرف حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی از او استقبال کردند.
انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
وزیر ارشاد در حاشیه دیدار از سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر از تبیین چند برنامه مختلف با محوریت موسیقی نواحی ایران در وزارتخانه متبوعش طی ماه های آینده خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر ، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یکشنبه شب 28 بهمن در حاشیه کنسرت گروه نجوای کتول استان گلستان که در چارچوب بخش موسیقی نواحی سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: برای من باعث خوشحالی است که طی اولین حضورم در سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر به تماشای یک کنسرت از هنرمندان موسیقی نواحی ایران نشستم. به راستی که موسیقی اقوام ایران، بخشی از هویت ملی ما است که در رنگین کمان فرهنگ و هنر کشورمان تعریف شده و بیانگر بخش اعظمی از هویت ایرانی است. موسیقی نواحی، رنگین کمانی از شادی ها، خیزش ها و مرثیه هایی است که در طول تاریخ توسط مردم عزیز ایران روایت شده و ظرفیت های قابل توجه فرهنگی دارد که می توانیم از آن در دیپلماسی فرهنگی استفاده کنیم.

وی تصریح کرد: بدون تردید موسیقی نواحی می تواند پلی میان فرهنگ و هنر ایران با سایر نقاط دنیا به ویژه اقوامی که رابطه تاریخی مستحکم تری با کشورمان دارند برقرار کند. به همین جهت و با همین رویکرد است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از دو سال گذشته به طور جدی بحث حمایت از موسیقی اقوام ایران را در دستور کار خود قرار داده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: همین حضور بنده در چارچوب برگزاری سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر نشان دهنده توجهی است که در طلیعه 40 سالگی انقلاب اسلامی به این حوزه داشته ایم و امیدواریم در دوره جدید فعالیت ها، حمایت از موسیقی نواحی جدی تر از گذشته باشد.

صالحی در پاسخ به پرسشی مبنی بر علت عدم حضور بزرگان موسیقی ایران در جشنواره موسیقی فجر توضیح داد: ما باید مسیری را طی کنیم که درست ترین مسیر باشد. در این راه نحوه برگزاری جشنواره موسیقی فجر نیز باید به گونه ای باشد که نام آوران عرصه موسیقی نیز پا به پای این رویداد مهم در اجراها حضور داشته و کارهای ارزشمند خود را ارائه دهند.

وی افزود: این در حالی است که جشنواره باید بتواند میان نسل های مختلف هنرمندان موسیقی نیز ارتباط ایجاد کند. جشنواره فجر باید فرصتی باشد که هم نام آوران در آن حضور داشته باشند و هم فرصتی برای معرفی هنرمندان مستعد و جوان باشد و نسل میانی موسیقی در آن به ارائه کارهای خود بپردازند. به طور حتم اگر چنین فرایندی به طور کامل وجود نداشته باشند و بخش دیگر ناقص باشد، ما قطعا با معایبی روبرو هستیم.

وزیر ارشاد ادامه داد: اینکه ما بتوانیم نامداران را در فضای جشنواره وارد کنیم می تواند نگاه درستی باشد که تلاش بر این بوده که در سال جاری این اتفاق بیافتد کما اینکه حضور استاد شاهین فرهت به عنوان دبیر جشنواره با همین نگاه رو به جلو بوده است. من بر این باورم ما نباید از نسل میانی هنرمندان موسیقی غافل باشیم، کما اینکه آئین نامه تنظیم شده جشنواره موسیقی فجر در این دوره بر همین مبنا است و امیدوارم این شروع در مسیری که با آئین نامه اتفاق افتاده کامل تر باشد.

صالحی در ادامه صحبت های خود به نقاط ضعف موسیقی نواحی ایران و نحوه حمایت های دولتی در این عرصه اشاره کرد و گفت: متاسفانه ما نتوانستیم در حوزه پژوهش موسیقی نواحی به نقطه کامل و روشنی دست پیدا کنیم. از سوی دیگر مباحث اقتصادی نیز نکته مهمی است که در این میان می تواند مورد توجه قرار گیرد. به هر حال امیدوارم از این پس هم شرایط اقتصادی در کنار توجه به پژوهش موسیقی نواحی بتواند فضا را جدی تر از گذشته کرده و موجب ایجاد فرصت های شغلی متعدد در این عرصه شود. البته ما در این زمینه گفتگوهایی را با چند نهاد انجام داده ایم که امیدواریم هر چه زودتر بتوانیم در این حوزه به توفیقاتی دست پیدا کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش پایانی صحبت های خود در جواب این سئوال که آیا وقت بازنگری در برگزاری جشنواره موسیقی فجر فرانرسیده است، توضیح داد: بخشی از بازنگری که شما به آن اشاره کردید در آئین نامه این دوره اتفاق افتاده که تجربه های سال های گذشته نیز در این زمینه به ما کمک کرده است. من بر این باورم پوست اندازی لازم نیست بلکه باید قدم به قدم گام برداریم تا این فضا مقدمه ای برای اتفاقات خوب در عرصه موسیقی باشد.

کد خبر 4545154

علیرضا سعیدی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
صالحی گفت: نمایش باغ خونی روایتی هنرمندانه و جذاب از مقطع تاریخی ایران است که باعث ارتباط دو نسل گذشته و آینده می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۸

سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دومین شب حضور خود در سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، در حاشیه تماشای اجرای نمایش باغ خونی ، در گفتگو با خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره این نمایش اظهار کرد: نمایش باغ خونی روایت خیلی خوبی بود و با هنر نمایش ارتباطی میان نسل حال حاضر با تاریخ گذشته ما ایجاد کرد. اتفاقاتی که از قبل بوده و ما امروز می توانیم آن رخدادها را با روایتی تازه ببینیم و بشنویم و برای امروز و آینده خود تفسیر های مختلفی داشته باشیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: ما می توانیم از روایات جدیدی که از گذشته ی ما بیان می شود درس بگیریم، اینکه چگونه می تواند خشونت هایی که در این فضای تاریخی پدید آمده، ولو به بهانه تجدد خواهی و به معنای مدرنیسم، چگونه شلاقی بوده بر فضای تاریخ ما و اینکه چگونه مردم ما با باورهای دیرینی که خود داشتند، مقابل خشونت پیشین و به ظاهر تجددگرایی ایستادگی کردند و در جنبش های مختلف حضور داشتند.

صالحی در پایان تایید کرد: باغ خونی روایتی خوب، جذاب و هنرمندانه از مقطع تاریخی قائله گوهرشاد بود و به واقع از بیان آن لذت بردم .

گفتنی است همچنین غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در هفتمین روز از سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر و در اولین روز حضور خود در جشنواره، در سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر به تماشای نمایش باغ خونی به کارگردانی امیر بشیری از مشهد نشست.

انتهای پیام/

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به تماشای نمایش باغ خونی نشست

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
خبرگزاری میزان- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تولید آثار هنری و ادبی در حوزه هایی، چون شعر، رمان و هنر های تجسمی با موضوع داعش یا اتفاقات روز می تواند ما را از پلیدی ها دور کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۸ سایت های دیگر : بولتن نیوز

سید عباس صالحی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان درباره اینکه وقایع روز منطقه چقدر ظرفیت دارد تا دستمایه تولید آثار هنری قرار گیرد گفت: اتفاقاتی، چون فعالیت داعش در منطقه، دامنه مفهومی متنوعی دارد و از لحاظ نماد ها این امکان را به هنرمند می دهد که در قالب آثار هنری مثل یک نقاشی آثار هنری خلق کنند.

وی اظهار کرد: اتفاقاتی که با ترکیبی از فهم ناقص و تحریف شده از دین و فضا هایی که می تواند در این مسیر حرکت کند، تلفیق شده می تواند در به زبان هنر نوع نگرش گروهک های تکفیری و تروریست ها را به مخاطبان و دوستداران آثار هنری نشان دهد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: آثار هنری از یک نمایش یا فیلم گرفته تا یک تابلوی نقاشی ضمن اشاره به نوع نگرش هایی که داعشی ها و تروریست ها داشته و دارند می ت واند فضای اعتقادی و فکری این دسته از دشمنان را نشان دهد و مخاطب و بازدیدکننده آثار ادبی و هنر های تجسمی را به این درک برساند که گروهک های تکفیری یا تروریست ها در باطن از چه عمق پلیدی برخوردار هستند.

وی بیان کرد: اگرچه فعالیت دشمنان در منطقه فعالیت بد و نشات گرفته از پلیدی ها است، اما می تواند در حوزه هایی، چون شعر، رمان و هنر های تجسمی مبنایی برای ساخته شدن آثار خوب باشد که ما را از این پلیدی ها دور کند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی علی مرادی را به عنوان سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان منصوب کرد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در حکم سیدعباس صالحی خطاب به علی مرادی آمده است:

نظر به سوابق اداری و اجرایی شما، به موجب این حکم به عنوان سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان منصوب می شوید.

امید است در انجام وظایف محوله موفق و موید باشید.

28 بهمن 1397 11:32

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
صالحی گفت: امسال اجرا های خوبی در سالن ها و فضا های جشنواره داریم، اما برای من جالب بود که در کنار مردم در فضای سرد یک نمایش خوب ببینم.

به گزارش حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی اداره کل هنر های نمایشی ، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، شامگاه گذشته (شنبه 27 بهمن) به تماشای نمایش نامیرا به کارگردانی امیرحسین شفیعی نشست که در بخش تئاتر خیابانی سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر اجرا شد.

وی پس از تماشای نامیرا گفت: این که نمایش خیابانی نامیرا با اجرا در یک شب سرد، طی یک ساعت مردم را سرپا نگه داشت تا بدون این که پلک بزنند، متفرق شوند و از هم فاصله بگیرند با یک اثر هنری درگیر شوند، برایم بسیار جذاب بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: با وجود این که تصورم از اجرا های خیابانی چیز دیگری بود، اما این که یک اثر خیابانی بتواند جدای از بحث موضوع، در دکور، موسیقی و تم نمایشنامه چنین روند متفاوت و قابل توجهی داشته باشد، اتفاق خوبی بود که در نمایش نامیرا رخ داد.

صالحی تاکید کرد: این نمایش به لحاظ محتوایی هم اثر قابل توجهی به شمار می رود و در ارتباط با موضوع مهمی است که در سال های اخیر در فضای منطقه شاهدش بودیم و توانسته است، جریانی را که به ملکه خون و گوساله سامری وصل است به خوبی نشان دهد. این جریان همان جریانی است که از طرفی با خشونت و از طرف دیگر با جهالت پیش می رود و فضای منطقه را آلوده کرده است.

وی اظهار کرد: این جریان گرچه توانسته است تحرکاتی داشته باشد و با بی رحمی زنان، کودکان و مردم منطقه را درگیر کند، اما مثل هر جریان دیگر که با خشونت و جهالت حرکت می کند، عمر دائمی ندارد.

صالحی گفت: فضایی که نمایش نامیرا به لحاظ محتوا ترسیم کرد، بسیار قابل توجه بود. حتی تقارن زمانی این اثر با حادثه تروریستی که در سیستان و بلوچستان رخ داد نشانگر این است که چنین حرکت هایی می تواند جرقه هایی را در فضا ایجاد کند تا در نهایت جریان روشنایی و آزادی بر این جهالت ها و خشونت ها غالب شود.

وی درباره حضورش در میان مردم و تماشای نمایش خیابانی نامیرا نیز تصریح کرد: ما اجرا های خوبی در سالن ها و فضا های جشنواره بین المللی تئاتر فجر داریم، اما شب گذشته برای من جالب بود که در کنار مردم و در فضای سرد، یک نمایش خوب ببینم.

نامیرا به نویسندگی و کارگردانی امیرحسین شفیعی نام نمایشی است خیابانی و حاصل کار گروه کارگاه تئاتر ایران که با مشارکت اداره کل هنر های نمایشی و سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در قالب سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر اجرا می شود. در خلاصه داستان این اثر آمده است؛ نامیرا روایت دختر شهید مدافع حرمی است که به دنبال پیداکردن پدر خود در عالم رویا به سوریه سفر می کند و در این سفر پر رمز و راز خیالی با داعش و جنایت های این گروه روبه رو می شود.

نامیرا تا پایان جشنواره سی و هفتم تئاتر فجر، هر روز ساعت 18:15 در محوطه مجموعه تئاتر شهر اجرا می شود.

انتهای پیام/

اظهار نظر وزیر ارشاد درباره نمایش نامیرا

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
دبیر بخش بین الملل هشتمین جشنواره مد و لباس فجر گفت: امسال برای اولین بار نشان ملی مهتاب به نام فاخردوز زن بلوچ به برگزیدگان اعطا می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۸

به گزارش خبرگزاری تسنیم از چابهار ، مهدی افضلی در نشست خبری پایانی بخش بین الملل هشتمین جشنواره مد و لباس فجر در چابهار اظهار داشت: برگزاری بخش بین الملل جشنواره مد و لباس فجر از چند سال گذشته آغاز شده اما از سال گذشته پررنگ تر شده است؛ سال گذشته 9 کشور در بخش بین الملل مد و لباس فجر در تهران شرکت کردند و امسال نیز با توجه به تفاهمی که میان معاونت هنری وزارت ارشاد و منطقه آزاد چابهار وجود داشت، بخش بین الملل برای اولین بار در خارج از تهران و پررنگ تر هرسال دیگر با حضور 19 کشور برگزار شد.

وی افزود: در مجموع 33غرفه به بخش بین الملل اختصاص یافته که 23 غرفه مختص به شرکت کنندگان خارجی و 10 غرفه مختص به سوزن دوزان بلوچ است؛ کشورهایی از جمله تونس، سنگاپور،چین، قزاقزستان، قرقیزستان، روسیه، ایتالیا، سوریه، عمان، فرانسه، آذربایجان، ارمنستان، عراق، پاکستان، هند، افغانستان، ترکیه، اسپانیا و اندونزی در این جشنواره هستند.

مشاور معاون هنری وزیر ارشاد تصریح کرد: برای اولین بار نشان ملی مهتاب به پاس نام و جایگاه مهتاب نوروزی فاخر دوز زن بلوچ اهل روستای بمپور شهرستان ایرانشهر به دو نفر از برگزیدگان جشنواره اعطا خواهد شد و در سال های آینده نیز به عنوان جایزه ای ملی به برگزیدگان بخش بین الملل اعطا خواهد شد.

افضلی گفت: تمام شرکت کنندگان در جشنواره از سوی هیئت داوری و به صورت مشورتی از خیل آثاری که به دبیرخانه ارسال شده است گزینش و به بخش بین الملل دعوت شده اند.

دبیر بخش بین الملل هشتمین جشنواره مد و لباس فجر خاطرنشان کرد: کارگاهایی زیرنظر مدرسین به نام مد و لباس ایتالیایی برای سوزن دوزان شرکت کننده بلوچ برگزار شده است و آثاری که در این کارگاه ها تولید می شود به نمایشگاه مد و لباس ایتالیا فرستاده خواهد شد تا سوزن دوزی بلوچستان گام اول جهانی شدن خود را بردارد.

کارگاه های عالی زیرنظر اساتید ملی و بین المللی در این جشنواره برگزار می شود و هنرمندان فاخردوز بلوچستان این فرصت را خواهند داشت تا ضمن مهارت آموزی فراگیر راه های تجاری سازی و برندینگ محصولات منحصر به فرد خود را داشته باشند.

انتهای پیام/ ع

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
اسفند ماه سال 94 بود که شورای اسلامی شدن دانشگاه ها و مراکز آموزشی کشور (که متشکل از مسئولان آموزش عالی است) آیین نامه موسیقایی در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی سراسر کشور را ابلاغ کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۹ سایت های دیگر : خبرگزاری مهر مشرق نیوز اتحاد آنلاین حامیان ولایت سینما پرس

به گزارش جهان نیوز به نقل از فرهیختگان، دانشگاه شهید بهشتی اعلام کرده است به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، جشن چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران را با حضور محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، فارغ التحصیل یکی از پردیس های دانشگاه شهید بهشتی (دانشگاه شهیدعباسپور سابق) برگزار می کند. نکته قابل توجه اینکه در این برنامه علیرضا قربانی، خواننده ارکستر موسیقی ملی ایران که او هم فارغ التحصیل دانشگاه شهیدبهشتی است به اجرای موسیقی زنده(!) خواهد پرداخت.

اسفند ماه سال 94 بود که شورای اسلامی شدن دانشگاه ها و مراکز آموزشی کشور (که متشکل از مسئولان آموزش عالی است) آیین نامه موسیقایی در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی سراسر کشور را ابلاغ کرد.

حدود سه سال از این آیین نامه دولت یازدهم می گذرد؛ آیین نامه ای که صریحا برگزاری هرگونه کنسرت و برنامه های مستقل موسیقی را از اولویت های دانشگاه ندانسته و ممنوع اعلام کرده است. اما این آیین نامه ماده ای نیز دارد که راه گریزی برای برگزاری برنامه های شبه کنسرتی را در دانشگاه ها باز می کند؛ البته نه باعنوان کنسرت بلکه باعنوان زیرکانه موسیقی زنده یا هر عنوان دیگری که کنسرت در آن نباشد. آن ماده آیین نامه چیست؟

ماده دوم این آیین نامه می گوید استفاده از موسیقی فاخر و ارزشمند ایرانی، در ضمن برنامه ها با رعایت ملاحظات ذیل امکان پذیر است: تقویت کننده هویت ملی و متناسب با موازین اسلامی باشد؛ برخوردار از محتوا و مضمون هدایتگر در جهت ترغیب به وظایف اخلاقی، اجتماعی، سیاسی و انقلابی و تقویت کننده روحیه علمی، خودباوری و میل به پیشرفت باشد؛ همچنین از خوانندگان و چهره های موجه فرهنگی استفاده شود و هیجانات خارج از عرف، مهیج و محرک شهوت و مخصوص مجالس ابتذال و لهو و لعب القا نشود و دیگر اینکه از شعر و مضامین مشوق بی بندو باری، یاس و ناامیدی، سطحی نگری و غفلت از مقام انسانی و بندگی مبرا باشد. آیین نامه ماده دیگری نیز دارد که اولویت برگزاری برنامه های موسیقی را محدود با مجموعه ها و گروه های دانشجویی و دانشگاهی می داند؛ به این معنی که گروه های بیرون از دانشگاه نمی توانند برنامه های خود را در دانشگاه اجرا کنند.

البته این شروط همان طور که آیین نامه گفته صرفا ملاحظات است و همین که در حاشیه یک برنامه دیگر (مثلا سخنرانی یک مقام مسئول یا برگزاری یک همایش علمی یا فرهنگی با چند سخنران) اجرای موسیقی گنجانده شود، راه گریزی ایجاد کرده است. گاهی دیده شده که در ایام مناسبتی به همین شیوه گروه های موسیقی به دانشگاه ها دعوت شده اند؛ برنامه عنوان کنسرت نداشته و درکنار یک برنامه دیگر بوده و به این جهت کار خلاف قانونی رخ نداده، اما بخش قابل توجهی از برنامه اجرای موسیقی و خوانندگی بوده است تا دیگر برنامه ها!

اجرای این گونه برنامه ها شبیه همان طنز تلخی است که نمایشگاه کتاب در مصلی برگزار می شود و همزمان نمازجمعه در دانشگاه! فرقی ندارد مخصوصا اینکه چند مدتی می شود که آن حساسیت های عجیب و غریب نسبت به برگزاری کنسرت هم برطرف شده است. اواخر مهر ماه بود که شرکت متولی اصلی برنامه ها و آثار حامد همایون در راستای استقبال از اجرای زنده این خواننده در تهران و شهرستان ها اعلام کرد پرونده و مدارک لازم برای ثبت جهانی تعداد برگزاری کنسرت های او را به مجموعه گینس ارسال کرده است.

طبق آماری فقط حامد همایون از ابتدای سال جاری تا پایان شهریور ماه با احتساب برگزار نشدن کنسرت ها در ماه مبارک رمضان یعنی به عبارتی در پنج ماه موفق به برگزاری 239 کنسرت شده که این رقم در مقایسه با آمار برگزاری کنسرت در ایران رقم بسیار قابل توجهی است یا محمد علیزاده یکی از خوانندگان موسیقی پاپ فقط تا پایان سال 96، 134 سانس کنسرت برگزار کرده است. آماری که نشان می دهد آن فضای کاذب محدودیت در اجرای کنسرت بیش از آنکه واقعی بوده باشد بیشتر جنبه رسانه ای داشته است. همین وضع در دانشگاه ها نیز برقرار است.

موضوع این است که عنوان کنسرت را عوض کنیم و اسمش را موسیقی زنده یا هر چیز دیگری بگذاریم، اما کلیت همان باشد. چیزی که نه در شأن دانشگاه شهیدبهشتی و هیچ دانشگاه دیگری است و نه در شأن خواننده وزینی چون علیرضا قربانی!

لینک خبر :‌ جهان نیوز
شیراز- مدیر موزه هنرهای معاصر از آماده شدن این مکان تا تابستان سال آینده خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۸ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبرگزاری برنا

به گزارش خبرنگار مهر ، احسان آقایی در حاشیه افتتاح نمایشگاه هنرهای تجسمی فجر که شامگاه یکشنبه در نگارخانه وصال شیراز برگزار شد در پاسخ به خبرنگار مهر درخصوص زمان قطعی آماده شدن موزه هنرهای معاصر تهران، اعلام کرد: تعمیرات و آماده سازی این موزه تا فصل تابستان 1398 به پایان می رسد.

وی در پاسخ به علت طولانی شدن این روند، گفت: در تمامی موزه های دنیا این موضوع تازه ای نیست و روند بهسازی و تعمیرات به دلیل ساختاری که موزه ها دارند قدری با حساسیت انجام می گیرد.

آقایی همچنین پیرامون گنجینه آثار این موزه که تخمین زده می شود ارزشی معادل 10 میلیارد دلار دارد، عنوان کرد: گنجینه آثار موزه در جای خود قرار دارد و هیچ خطری آن را تهدید نمی کند.

وی درعین حال به خبرنگار مهر درباره اینکه آیا اثری از این گنجینه به طور امانت در اختیار موزه ای بین المللی قرار دارد، افزود: هیچ یک از آثار موزه هنرهای معاص تهران در اختیار موزه های دیگر قرار نگرفته است.

مدیر موزه هنرهای معاصر در ادامه به موضوع برپایی همزمان نمایشگاه ها آثار جشنواره تجسمی فجر پرداخت و گفت: تمرکز زدایی باعث می شود جشنواره ها در کل کشور توزیع شوند و هرچقدر پیوند شهروندان با یک جشنواره بیشتر شود موفقیت آن تضمین خواهد شد.

آقایی ادامه داد: هرچه جشنواره های هنری در سیاست گذاری ها به گونه ای باشد که در دیگر شهرها هم برگزار شوند از باب خوانش آثار هم بهتر است.

مدیر موزه هنرهای معاصر تهران گسترش جشنواره های هنری را موجب افزایش درک و دریافت هنری مردم دانست و افزود: همین که مردم با پوستر و بیلبورد جشنواره ها مواجه می شوند به طور ناخودآگاه با چیز جدیدی آشنا خواهند شد؛ دیدن این اتفاقات تغییر رویکرد و نگرش به جشنواره ها را تغییر می دهد.

وی ارتقا شعور هنری مردم را دیگر محصول چنین رویدادهایی در شهرهای دیگر کشور عنوان کرد و درخصوص طرح توسعه موزه هنرهای معاصر به دیگر نقاط کشور از جمله شیراز، گفت: بر اساس این طرح که از گذشته وجود داشته، مراکز استان ها باید موزه هنرهای معاصر داشته باشند؛ شیراز هم از این امر مستثنی نیست، ضرورتی که برای این شهر وجود دارد اینکه شیراز از قطب های فرهنگی و هنری کشور به شمار می رود، از این رو به نظر می رسد تاکنون غفلت شده است، اما واقعیت این است که اتفاقی دوسویه میان استان و مرکز می باشد که نهادهای مسئول در استان باید پی گیر آن باشند.

آقایی اختصاص زمین را از نیازهای تاسیس موزه هنرهای معاصر در شیراز عنوان کرد و افزود: زمین باید جایی تخصیص یابد که مطالعه شده باشد.

مدیر موزه هنرهای معاصر تهران افزایش حوزه گردشگری را یکی از مواهب تاسیس موزه هنرهای معاصر در شیراز ارزیابی کرد و گفت: بنابر این باید فضایی در دسترس همگان باشد، چنانچه استان بتواند زمینی اختصاص بدهد قطعا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می تواند ساخت و ساز این موزه را در دستور کار قرار دهد.

وی بودجه ملی را کمکی برای انجام چنین پروژه ای که استانی است عنوان کرد و افزود: حتما مرکز و وزارت ارشاد می تواند با بودجه کلانی به کمک ساخت و ساز این موزه بیاید، اما در صورتی که جانمایی این فضا به خوبی انجام گیرد.

مدیر موزه هنرهای معاصر نبود موزه ای درخصوص هنر معاصر را در شیراز تاسف برانگیز عنوان کرد و گفت: افسوس که شیراز با این پیشینه فرهنگی و هنری که یکی از اضلاع کشور بشمار می رود دارای چنین فضای نمایشگاهی نباشد.

این درحالیست که به گفته کوشیار ضیایی، کارشناس هنرهای تجسمی فرهنگ و ارشاد فارس زمین این موزه از سوی دانشگاه شیراز اختصاص یافته و یک موسسه بین المللی حاضر شده است 25 میلیون یورو برای سرمایه گذاری در این بخش حضور یابد.

کد خبر 4545120

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
بخش بین الملل هشتمین جشنواره مد و لباس فجر در چابهار با اعلام برگزیدگان بخش های مختلف و اعطای نشان مهتاب به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرنگار مهر ، اختتامیه بخش بین الملل هشتمین جشنواره مد و لباس فجر با حضور سید مجتبی حسینی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی جنتی وزیر سابق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عبدالرحیم کردی مدیرعامل منطقه آزاد تجاری چابهار، حمید شاه آبادی معاون صدای رسانه ملی، نمایندگان مجلس، هنرمندان و طراحان یکشنبه 28 بهمن ماه در چابهار برگزار شد.

در این مراسم،سید محمد مجتبی حسینی، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ابتدا حادثه تروریستی چند روز گذشته در منطقه سیستان و بلوچستان را تسلیت گفت و افزود: به قول خانم میرهادی، ما غم های بزرگ را سرمایه کارهای بزرگ می کنیم؛ تاریخ عزتمند کشور ما سرشار از این دلاوری ها و سلحشوری ها است و از خون جوانان وطن در این خاک لاله دمیده.

او در ادامه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران را تهنیت گفت و افزود: انقلابی که برای استقلال، عزت و آزادی شکل گرفت و بالید و امروز در آغازین روزهای دهه پنجاه امیدواریم که با استمرار و همدلی بتوانیم آینده ای روشن تر و باشکوه تر بسازیم.

معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: چهار بهار ایران امروز، میزبان آیین اختتام بخش بین الملل هشتمین جشنواره مد و لباس فجر است و ما در کنار یکدیگریم تا در این ضیافت که به اهتمام منطقه آزاد چابهار، طراحان خارجی و داخلی که از 19 کشور برای این رویداد خجسته حضور به هم رسانده اند، با هم از دریچه نغز طرح و نقش و رنگ به ضیافت دیگری برویم و به مهمانی تاریخ به گردهمایی جغرافیا، به مجلس هنر و خلاقیت، به جمع هنرمندانی که به جادوی جمال، این فراخنا را در طرحی و در گرهی جای می دهند.

حسینی هنر را دریچه روح خواند و گفت: اگر هنر دریچه و آیینه است که هست، از ورای نمادها و نشانه ها سخن می گوید، چه فرق می کند که از چابهار باشد یا ایرانشهر و سراوان یا کاشان و نائین و کرمان که هر کدام یک سینه سخن دارند. حتی آنگاه که تاریخ خاموشی گزیده و سرآغاز داستان سوزن دوزی را نمی گوید و می توان اشکال شبیه را، در نقوش هزاره های پنجم و ششم قبل از میلاد بر سفالینه ها سراغ گرفت و سیر آن را پی گرفت تا کتیبه های ساسانی و دوران اسلامی رسید؛که آورده اند مردمان این سامان چالاک، قوی و رشید بودند و زنان نستوه اش اگر فراغتی می یافتند، از مسئولیت سنگین تدبیر زندگی به رشته های نازک رنگین و دستی نقش آفرین، پارچه ساده را بهشت رنگ و نگار می کردند. زنان این سامان به سنت نقاشان ایران در طبیعت خیره می شدند و آنگاه که تصویر گل و پرنده در ذهنشان جان می گرفت، چشم می بستند از خانه خاطر، نقش دگرگون می آفریندند. گل سهر، کتار پادک، گل تک و هزار نقش دیگر همه در کارخانه ضمیر توانای ایشان از هر نقش و غبار ساده می شد و بر پارچه قرار می گرفت.

او ادامه داد: در خطوط شکسته و مستقیم نقوش سیستان و بلوچستان، با رنگ های گرم و صمیمی، نشان هاست از طبیعتی سخت و دشوار اما سرشار از کیمیای خلاقیت. کیمیایی که توانسته مرزهای دوران را بپیماید و با استمرار به نسل های بعد ارمغانی یگانه ارائه دهد. استمرار سنت بدون نوآوری امری محال است و شگفت اینکه در جان تمامی هنرهای سنت مند کشور ما، نوآوری رک رکین است و همین نوشدن در عین اصیل ماندن رمز ماندگاری و در عین حال استمرار فرهنگی ماست. کم نیستند کشورهایی که حتی متون مشهور پنج قرن قبل شان را امروزیان نمی توانند دریابند اما هنوز و همچنان از پس هزاره ای، ما با شاهنامه سرمست می شویم و هم پس از هشتصد سال شعر سعدی به وجدمان می آورد. این استمرار حاصل سنت نو شدن و نو شدن سنت است.

معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برقرار ارتباط بین بخش های مختلف مد و لباس را از تبعات جشنواره دانست و گفت: بخش بین الملل هشتمین جشنواره مد و لباس فجر در چابهار، پیامی ارزشمند دارد و حکایتی بدون تکدر تکرار، و آن اینکه برای برآمدن در عرصه جهانی و برای سخن گفتن به زبان و به سبک خود باید به گفتگو بنشینیم، گفتگو میان طراحان، گفتگو با صنعتگران، گفتگوی متخصصان داخلی و خارجی و استفاده از آموزه ها و داشته های فرهنگی و آموختن دستاوردهای نوین.

حسینی اظهار کرد: جشنواره چابهار فرصت مغتنم و کانون این گفتگو می تواند باشد و مجالی برای نوآوری در عین اصالت که تداوم آن در گرو اهتمام همه ماست. اهتمام برای تشکیل کارگاه ها و صنایع مرتبط، برای توسعه بازار و کسب و کار، توسعه آموزش و مستندنگاری اصالت ها و ایجاد موزه ای برای نشان دادن توانمندی ها. او ضمن تشکر از مدیرعامل منطقه آزاد چابهار و مسئولان و فعالان در این حوزه سخنرانی خود را با شعری از فرخی پایان داد.

کد خبر 4545170

مریم علی بابایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
دبیر هنری جشنواره تجسمی فجر با اشاره به عدم حضور گسترده هنرمندان در دوره های گذشته جشنواره فجر گفت: با تغییر رویکرد معاونت هنری وزارت ارشاد تعامل هنرمندان با فجر بهبود پیدا کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۸

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان ، جشنواره هنرهای تجسمی فجر نسبت به دیگر جشنواره های فجر عمر جوانی دارد یک دهه از عمر این جشنواره گذشته و وارد دهه دوم عمر خود شده است، جشنواره که اهالی هنرهای تجسمی معتقدند همانند جشنواره فیلم و موسیقی و تئاتر برآیند یکساله هنرهای تجسمی کشور نیست و همانند جشنواره فیلم بزرگان اش در آن حضور ندارند و تنها جوانان جویای نام در آن حضور پیدا می کنند و آثارشان در فجر به نمایش در می آید، عملکرد یک دهه این جشنواره و نقاط مثبت و منفی آن را با امیر سقراطی دبیر هنری یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر به گفتگو نشسته ایم که در زیر می آید:

یک دهه از عمر جشنواره فجر می گذرد دستاورد این جشنواره را چگونه ارزیابی می کنید؟

در یازده دوره ای که جشنواره برگزار شده است هر کسی سعی کرده به فضای جشنواره و هنرهای تجسمی کمک کند این را نمی شود انکار کرد، اما واقعیت این است در دوره هایی هنرمندان ترجیح دادند آثارشان را به جشنواره تجسمی فجر ندهند که این بزرگترین دشواری، مشکل و سختی است که در فضای تجسمی وجود دارد که در واقع هنرمندان نمی خواهند کار بدهند.

چرا هنرمندان مطرح آثارشان را به جشنواره تجسمی فجر نمی آورند؟

گاها به دلایل سیاسی و یا به دلیل قهرهایی است که هنرمندان با ارشاد به دلیل مدیریت های وزارت ارشاد و مدیرکل تجسمی داشتند، در سینما مثل هنرهای تجسمی 7 تا 8 بینال ندارند بنابراین هنرمندان در آنجا و رخدادهای سالانه شرکت می کنند.

یعنی برگزاری بینال ها باعث می شود که هنرمندان در جشنواره تجسمی شرکت نکنند؟

بله می تواند اثر گذار باشد، ضمن اینکه هر انجمنی یک رخداد سالانه برای خودش دارد، البته که در تمام این سال ها انجمن های هنری در یک قهری با وزارت ارشاد بودند این را به هیچ وجه نباید کتمان کرد، بنابراین من فکر می کنم در تمام این سال ها مدیران جشنواره فجر تلاش می کردند هنرمندان بیشتری را وارد جشنواره کنند و تمام زحماتشان را کشیدند، در این دوره با تغییر رویکردی که بوجود آمده هنرمندان به سمت فجر گرایش پیدا کردند به خصوص اینکه هم تعداد آثار زیاد بوده و هم تعداد شرکت کننده بیشتر است، در یازده سالی که جشنواره برگزار شده آمار رتبه دوم را به لحاظ شرکت کننده دارد و می توانم بگویم با استقبال خوبی برگزار شده است.

آثار این دوره با تمرکز بر رویکردهای معاصر در هنر به جشنواره آمده اند؟

بله، تقریبا نمایی از هنر معاصر در بین هنرمندان جوان را در گالری صبا می بینیم و نمایی از هنر معاصر گالری ها را در باغ موزه قصر دیدیم، ما بحثمان در این دوره رویکردهای معاصر در هنر بود بنابراین رویکرهای معاصر چه در گالری ها که به جشنواره آمدند و کارهای نویی ارایه کردند و چه هنرمندانی که اثر فرستادند و داوران با رویکردهای معاصر آثارشان را وارد نمایشگاه کردند دیده می شود.

آنچه در این دوره جشنواره می بینیم نشان دهنده تعامل بیشتر هنرمندان تجسمی با مرکز هنرهای تجسمی ارشاد است؟

واقعیت این است با تغیر مدیریت در اداره هنرهای تجسمی ارشاد بین هنرمندان و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعتمادسازی بوجود آمده و با حمایتی که آقای هادی مظفری مدیر کل تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارند از انجمن ها انجام می دهند من فکر می کنم روابط نزدیک تر شده است نه این که در دوره های قبل این تمایل نبوده ولی در این دوره به نظرم اجرایی تر شده و حمایت ها بیشتر شده وما می بینیم هنرمندان بیشتری وارد جشنواره شده اند.

همراهی گالری ها با جشنواره هنرهای تجسمی فجر با توجه به اینکه کارکرد گالری اقتصادی تجاری است و جشنواره امری مناسبتی است آیا این دو در یک مقوله می گنجند؟

ببینید جشنواره های فیلم، تئاتر و موسیقی فجر مردم بلیت می خرند و می روند می بینند و بخشی از اقتصاد هنر در آنجا شکل می گیرد و اینکه در طول سال نمایش هایی که به صحنه می روند و فیلم هایی به نمایش درمی آید و آلبوم های موسیقی منتشر می شود و بخشی از اقتصاد هنر را شکل می دهد ولی درهنرهای تجسمی ما معمولا اقتصاد هنر به این صورت نداریم و اگر هست در اختیار بخش خصوصی است وزارت ارشاد به لحاظ حمایتی در این دوره جشنواره فجر میخواسته که در نبود یک اکسپو و آرت فر گالری ها را دور هم جمع کند، شاید بعد از این جشنواره اگر موفق باشد ارشاد بتواند یک آرت فر و اکسپو برگزار کند، اما حضور شان در این دوره مغتنم بود به خاطر اینکه ما می دانیم بخش عمده ای از هنرمندان حرفه ای و مطرح ایران هیچ وقت در جشنواره شرکت نمی کنند و نمی روند در سایت ثبت نام کنند، بنابراین حضورشان در این جشنواره بوسیله گالری ها این جشنواره را می تواند آنقدر بالاتر ببرد که ما نمایی درست تری از فضای تجسمی ایران پیش روی مخاطب بگذاریم.

در دوره نهم آثار برگزیده جشنواره تجسمی فجر کپی از آب درآمد برای اما امسال داوری تخصصی انجام می شود تضمینی برای اینکه اثر کپی به جشنواره نیاید دارید ؟

ما این موضوع را به خود داوران و دبیران خبره بخش های مختلف سپردیم؛ بنابراین اگر اثری بیاید که کپی باشد ما می پذیریم و اعلام می کنیم که این اشتباه را انجام دادیم به خصوص در رشته های کاریکاتور و گرافیک(پوستر) آثار مشابه زیاد می آیند که به آن شباهت های ناگزیر یا توارد گفته می شود و شاید دو طراح اصلا از هم مطلع نباشند اما این اتفاق می افتد، ولی چنانچه اثرکپی پیدا شود حتما از جشنواره حذف و اطلاع رسانی خواهیم کرد، واقعیت بر این است ما معیار اصلی را ثبت نام هنرمند قرار می دهیم که این اثر را از آن خودش دانسته است اما اگر آنجایی که جعل و کپی کرده باشد یا اثر یکی دیگر را به نام خودش زده باشد چنین چیزی را ما ببینیم و به ما اطلاع بدهند اطلاع رسانی خواهیم کرد.

پایان پیام/ 32

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
شب تئاتر در اولین ویژه برنامه خود به مناسبت سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، شامگاه شنبه 27 بهمن، روی آنتن شبکه 4 سیما رفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۸ سایت های دیگر : پایگاه اطلاع رسانی سیما

به گزارش ایلنا، شب تئاتر در اولین ویژه برنامه خود به مناسبت سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، شامگاه شنبه 27 بهمن، روی آنتن شبکه 4 سیما رفت. رحمت امینی در این ویژه برنامه میزبان اردشیر صالح پور، پژوهشگر، مدرس دانشگاه و نمایشنامه نویس و شهرام کرمی، مدیر کل هنرهای نمایشی و برگزار کننده اصلی جشنواره بود.

صالح پور در ابتدا به گسترده شدن جشنواره امسال اشاره کرد و در پاسخ به نقد این گستردگی گفت: این جشنواره برای همه است و قرار نیست آن را محدود کنیم.

جشنواره تئاتر فجر، تأثیرگذار بر رشد و توسعه تئاتر کشور

کرمی این جشنواره را بزرگ ترین رویداد تئاتر کشور نامید و عنوان کرد: در سال های گذشته این جشنواره تغییر و تحولات زیادی پیدا کرده و می توان گفت الان به مرحله بلوغ رسیده ایم و دوران تجربه گذشته و جشنواره ماهیت خودش را پیدا کرده است. امسال شاهد شرکت بیشترین تعداد گروه های نمایشی هستیم، 155 گروه نمایشی در بخش های مختلف و در 36 مکان ثابت. ما اجراهای مختلفی را داریم. تأثیر جشنواره بر رشد و توسعه تئاتر کشورمان بر کسی پوشیده نیست.

ما در سطح بین الملل تفاوتی با تئاتر دنیا نداریم

کرمی در پاسخ به این سوال که بیشترین اعتراض گروه ها در جشنواره در مورد چه چیزی بوده است؟ گفت: معمولا عمده انتظارات از کیفیت آثار است. در حوزه نمایش های خارجی، بعضی ها با یک تلقی خیلی خاص به دیدن آثار نمایشی می روند و بعد می بینند که این آثار توقع آنها را به جا نمی آورند چون بعضا آثار داخلی قوی تر هستند. ما در سطح بین الملل تفاوتی با تئاتر دنیا نداریم. شاید در تکنولوژی و امکانات دچار فقر باشیم ولی در خلاقیت و نبوغ هنرمندان نگاه یکسانی در تولیدات نمایشی داریم.

جشنواره تئاتر فجر، دارای استاندار جهانی

صالح پور جشنواره تئاتر فجر را دارای استاندار جهانی دانست و ادامه داد: اکثر گروه های نمایشی شاخص دنیا در این جشنواره حضور پیدا کرده اند.

وی ناپایداری دبیران جشنواره را از عمده ترین اشکالات جشنواره نامید و افزود: البته این اشکال در مدیریت کلان تئاتر کشور نیز متاسفانه احساس می شود. در دوره هایی افرادی در تصدی قرار می گرفتند که اصلا شناختی نسبت به تئاتر نداشتند. نکته دیگر اینکه استراتژی و چشم انداز جشنواره باید تبیین شود. از دیگر اشکالات جشنواره کمبود تئاتر ایرانی است. جشنواره بین المللی تئاتر فجر ویترین تئاتر کشور است.

کرمی در پاسخ به این انتقادات با تایید گفته های صالح پور گفت: ثبات در هر زمینه ای می تواند منجر به برنامه ریزی مناسب شود. متأسفانه جشنواره تئاتر فجر هیچ وقت نتوانسته از این ثبات بهره برد. طولانی ترین دوره برای مسئولیت یک دبیر حداکثر 2 سال بوده است. تیم ثابت از عوامل مؤثر موفقیت جشنواره های هنری دنیاست. امسال برای اولین بار ما یک آیین نامه را برای جشنواره ابلاغ کردیم که در آن چهارچوب، چشم انداز و هدف کاملا مشخص است.

کرمی چهره حرفه ای و قابل اعتماد جامعه هنرمندان بودن را از معیارهای انتخاب دبیر خواند و رضایت خود را از عملکرد نادر برهانی مرند اظهار داشت. وی در ادامه بر لزوم انتخاب دبیر جشنواره سال آینده بعد از اتمام جشنواره امسال تاکید کرد.

بودجه جشنواره امسال همان بودجه سال گذشته است!

کرمی در مورد کم بودن بودجه تئاتر گفت: یکی از چالش های همیشگی تئاتر مسئله بودجه و اعتبار بوده است. حوزه تئاتر نسبت به حوزه های هنری دیگر، به صورت جدی نیاز به حمایت دولتی دارد. بودجه جشنواره امسال همان بودجه سال گذشته است.

صالح پور در ادامه بحث بودجه گفت: ما در وزارت فرهنگ و ارشاد معاونت سینما داریم اما معاونت تئاتر نداریم. حتی سازمانی به تئاتر اختصاص نداده و مدیریت تئاتر کشور را به دفتر هنرهای نمایشی تنزل داده اند. باید برای این توسعه ای که طی این 37 سال ایجاد شده بودجه را افزایش داد. به همین دلیل تئاتر لاکچری ایجاد شده است. در همه دنیا دولت ها برای تئاتر سرمایه گذاری می کنند چون تئاتر، هنر مادر است.

کرمی در مورد بخش به علاوه فجر توضیح داد: با توجه به ظهور سالن های خصوصی و بخش خصوصی تئاتر این بخش یک ضرورت است. این بخش مروری بر آثار اجرا شده یک سال گذشته است. ما کمک هزینه ای به مدیران سالن ها می دهیم و با گروه ها ارتباطی نداریم.

شب تئاتر از مجموعه شب های هنر به مناسبت سی و هفتمین جشنواره تئاتر فجر با اجرای رحمت امینی تا شنبه (4 اسفند) هر شب ساعت 23 روی آنتن شبکه چهار سیما می رود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
این روزها حوالی تالار وحدت، تئاتر شهر و خیابان ایرانشهر حس و حالی متفاوت برای علاقه مندان به هنر تئاتر دارد. سی وهفتمین جشنواره تئاتر فجر در حال برگزاری است و در این بین علاوه بر نمایش های صحنه ای که برای علاقه مندان به این هنر دیدن این آثار مستلزم خرید بلیت است آثار خیابانی با استقبال نسبتاً خوبی از سوی مخاطبان مواجه می شوند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۸

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، در این ایام حتی کسانی که در سال ارتباط خوبی با تئاتر ندارند نیز با گذر از چهارراه ولیعصر و پارک دانشجو متوجه اجرای نمایش های خیابانی می شوند و معمولاً این اجراهای حس کنجاوی افراد را برانگیخته و به دیدن خود حداقل برای دقایقی جلب می کند. در بین مخاطبان و بینندگان تئاترهای خیابانی این روزها جشنواره فجر می توان پیرمردها و پیرزن های بسیاری را دید که شاید کمتر به دیدن تئاتر می روند، در بین تماشاگران سربازان بسیاری دیده می شوند که شاید اوقاتی فراغت برایشان فراهم شده و ترجیح داده اند که این اوقات را در آن لحظه به دیدن یک اثر نمایشی خیابانی بگذرانند، نکته جالب توجه این است که سربازان را می توان یکی از بیشترین مخاطبان تئاترهای خیابانی این روزهای جشنواره فجر دانست و در نمایش های متعددی می توان واکنش جالب آنها را نسبت به برخی موقعیت های نمایشی جالب توجه دانست که می تواند حتی سوژه بسیاری خوبی برای عکاسان باشد.

شور و نشاط ملموس و محسوسی در محوطه تئاتر شهر و پارک دانشجو در این ایام به وجود آمده که همه اقشار جامعه سرگرم دیدن اجراهایی هستند که در بین شان گاه آثاری توجه مخاطبان را به خود جلب کرده و حتی پس از پایان اجرا می توان صحبت هایی در بین تماشاگران شنید که درباره نمایش است و این فضای منحصر به جشنواره مطمئناً می تواند در علاقه مند کردن اقشار مختلف جامعه به نمایش تئاتر تأثیرگذار باشد اما با پرس وجویی از مخاطبان جدی این هنر نمایشی می توان به سطح کیفی پایین آثار خیابانی در جشنواره تئاتر فجر رسید.

بسیاری از مخاطبان جدی تئاتر که شاید دانشجویان تئاتر، بازیگران و هنرجویان این هنر هستند از کیفیت پایین نمایش های خیابانی صحبت می کنند و به نظر می رسد تا امروز هیچ اثری در بین آثار اجرا شده وجود نداشته که بتواند نظر مخاطبان و منتقدان جدی تئاتر را به خود جلب کند.

یکی از اصلی ترین حواشی در برگزاری تئاتر های خیابانی وجود دستفروش های بسیار در محوطه پارک دانشجو و تئاتر شهر است که به شرایط اجرای آثار بسیار لطمه وارد کرده و بهتر است مسئولان برگزاری جشنواره با همکاری سازمان ها و نهادهای مربوطه به ساماندهی این دستفروش ها حداقل در ایام برگزاری جشنواره فکر کنند.

اما وضعیت در تئاترهای صحنه ای کاملاً متفاوت است. در تماشاخانه ها و سالن های مختلف به نسبت میزان اعتبار گروهی که نمایشی به روی صحنه برده اند مخاطبان بیشتر یا کمتر هستند. اگر در نمایش های خیابانی تعداد مخاطبان به دلیل رایگان بودن امکان دیدن نمایش به حدی راضی کننده است در برخی نمایش های صحنه ای و به خصوص نمایش های خارجی برخی مواقع تعداد مخاطبان به بیش از 20 نفر تجاوز نمی کند، این مسأله خود نکته ای قابل تأمل است چرا که معمولاً در جشنواره های بین المللی آثار ارائه شده از کشورهای دیگر با استقبال خوبی روبرو است و اینکه چرا در جشنواره تئاتر فجر این اتفاق رخ نمی دهد نیاز به بررسی و آسیب شناسی دارد و مطمئناً یکی از دلایل اصلی این اتفاق عدم ارائه زیرنویس یا بالانویس از سوی گروه هایی است که اثری روی صحنه می برند و با وجود اینکه چنین مسأله ای خلاف قوانین و اساسنامه جشنواره تئاتر فجر است همچنان مخاطبان با نمایش هایی بدون زیرنویس و بالانویس مواجه هستند که مطمئناً باعث می شود کمتر کسی به سراغ آنها برود. به نظر می رسد دلیل اصلی عدم ارائه زیرنویس و بالانویس بالا بودن هزینه ها است که باعث شده تا با وجود اهمیت بالای این مسأله به آن توجهی نشود.

در این بین در حالیکه این مسائل به یک نقطه ضعف برای نمایش های خارجی تبدیل شده و با وجود اینکه نمایش های ایرانی از شانس بیشتری برای دیده شدن برخوردار هستند تعداد مخاطبان برخی نمایش ها بسیار کم است و این در حالی است که تمام صندلی های سالن در نمایش هایی مثل خانه برناردا آلبا اثر علی رفیعی پر است و حتی برخی مواقع مخاطبان خارج از ظرفیت سالن نیز در سالن حضور دارند که روی زمین نشسته و نمایش را تماشا می کنند اما این مسأله همانطور که یک اتفاق خوب به حساب می آید طی گزارش هایی که به دست ما رسیده با بیدقتی و بی توجهی مسئولان سالن ها بسیاری از افرادی که با بلیت و شماره صندلی به سالن ها می روند جایگاه خود را از دست می دهند و بی نظمی باعث شده که در بسیاری مواقع بسیاری از کسانی که بلیت تهیه کرده اند نتوانند در شرایط مناسبی نمایش ها را ببینند که بعضاً این اتفاق باعث شده تا درگیری هایی بین تماشاگران رخ دهد که مطمئناً در شأن یک جشنواره بین المللی نیست.

یکی از حواشی جشنواره تئاتر فجر می تواند عدم اطلاع رسانی مناسب از سوی روابط عمومی جشنواره و عدم توزیع دقیق کارت های اهالی رسانه بین خبرنگاران باشد که گلایه و انتقادات بسیاری به مسئولان امور رسانه ای جشنواره وارد است.

با وجود اینکه 7 روز از برگزاری سی وهفتمین دوره جشنواره تئاتر فجر گذشته هنوز در بین اهالی تئاتر و مخاطبان و منتقدان این هنر نمایشی اثری که بتواند نظر مثبت بسیاری از مخاطبان را به خود جلب کند دیده نشده اما یکی از خوشایندترین اتفاقات رخ داده در این دوره از جشنواره حضور نادر برهانی مرند به عنوان دبیر سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر و همچنین شهرام کرمی به عنوان مدیر کل اداره هنر های نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سید مجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سالن های نمایشی به عنوان مخاطب است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
انبار کتاب های قاچاق توقیف شده با همکاری کارگروه صیانت اتحادیه ناشران و نیروهای انتظامی و قضایی روز گذشته برای نخستین بار به روی خبرنگاران و ناشران گشوده شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۹ سایت های دیگر : خبرگزاری بین المللی قرآن همسو نیوز آفتاب ری آی تی آنالایز

خبرگزاری مهر -گروه فرهنگ : حمید نورشمسی

پرده اول: آن 21 نفر

ما بیست و یک نفر بودیم. بیست ویک ناشر که اوایل دهه هشتاد متوجه شدیم که دارند کتاب هایمان را قاچاق می کنند. یعنی هر چی ما چاپ می کردیم و پرفروش می شد را بر می داشتند و افست می کردند و می ریختند توی بازار. جمع شدیم در دفتر نشر ققنوس و قرار گذاشتیم هر کدام از ما پولی وسط بگذارد و فکری برای این کار بکنیم. کار اما به جایی که می خواستیم ختم نشد تا اینکه هدایت شدیم به سمت اتحادیه. در اتحادیه حرف ما را شنیدند و کارگروهی درست کردند به اسم صیانت از ناشران. داستان کارگروه هم برای خودش داستانی است. اوایل تنها به امضای تفاهم نامه با نهادهایی مثل ارشاد و ... پرداخت. جلسه برگزار کرد اما کاری پیش نمی رفت تا دوره قبل. دوره قبل آقای آموزگار توانست در این زمینه با مسئولان قضایی و انتظامی جلسه بگذارد و برای مقابله با این مساله حکم بگیرد. از آن موقع بود که کارگروه که شامل بنده و آقایان آموزگار و کرمی و قربانی و غم گسار و رئیس دانا بود کارش جدی شد.

اینها بخشی از اظهارات سعید میرجلالی است. دبیر کارگروه صیانت از ناشران و مدیر نشر ویرایش که دیروز در جمع ناشران و خبرنگاران حاضر در انبار کتابهای های توقیفی بیان شد. انباری که از اردیبهشت ماه امسال هر روز شاهد پر تر شدن از کتاب های قاچاق است. آثاری از کتابهای منتشر شده در اروپا که با قیمت ریالی در ایران به فروش می رسد تا کتابهای پرفروش شده ناشران ایرانی.

حجم انباری که این روزها کتابهای قاچاق کشف شده را در خود جای داده است به بیش از 1200 متر مربع می رسد و گفته می شود ارزش ریالی این آثار توقیف شده نیز بالغ بر 15 میلیارد تومان است و البته تعداد آنها بیش از 500 هزار جلد.

میرجلالی دیروز در باره سرنوشت این کتابها نیز گفت که کارگروه صیانت معتقد است تمامی این آثار باید معدوم و مبدل به خمیر شود و ابدا راهی برای حضور دوباره آنها در چرخه نشر نمی توان متصور بود که این موضوع در انتظار نظر قاضی پرونده است.

پرده دوم: فضای مجازی

ماجرای کتابهای قاچاق و عرضه فایل های دیجیتالی آنها در فضای مجازی نیز روز گذشته مورد توجه دبیر کارگروه صیانت بود تا جایی که او خبر از ارسال نامه ای از سوی اتحادیه به پاول دورف مدیر تلگرام برای مقابله با کانال های عرضه و فروش این کتابها داد.

وی در عین حال به این مساله نیز تاکید داشت که بسیاری از سایت ها و شبکه های اجتماعی عرضه کننده این اثر برای ایجاد شدن در قالب پلتفرم تعریف شده وزارت ارشاد عمل نکرده اند و در نتیجه نمی توان به آنها برخوردی کرد؛ برخوردی که به گفته وی در بهترین حالت شامل فیلترینگ می شود.

وی اما در این میان از شگردهای تازه فروشندگان این آثار در فضای مجازی نیز سخن گفت که شامل فروش و پرینت بر مبنای تقاضا می شود.

پرده سوم: متخلفان فیزیکی

تعدادی از کتابفروشی های تهران و شهرستان ها در موضوع قاچاق کتاب دخیل بوده و با آنها برخورد قضایی شده است. تا جایی که یکی از این کتابفروشی ها در تهران نیز تعطیل شده است.

این مساله را محمد تقی عرفان پور عضو کارگروه صیانت روز گذشته در جمع خبرنگاران و در محل انبار کتابهای قاچاق عنوان کرده است.

به گفته عرفان پور آثاری که روز گذشته در معرض دید خبرنگاران و برخی از اعضای اتحادیه قرار گرفت حاصل تلاش هشت ساله کارگروه صیانت برای مبارزه با قاچاق کتاب است و البته وی به این مساله تاکید دارد که بسیاری از این آثار مطابق با استانداردهای چاپی ناشران این آثار بازنشر نشده است.

عرفان پور با تاکید بر اینکه موضوع قاچاق کتاب سابقه 30 ساله دارد، گفت: بخشی از این پدیده حاصل نگاه افراد به نشر است؛ افرادی که از نشر شناخت فرهنگی ندارند و با عنوان شغل پرسود سراغ آن آمده اند؛ کتابی که ناشر هزار نسخه از آن را چاپ کرده را در هشت هزار نسخه چاپ و عرضه کرده اند.

این عضو کارگروه صیانت و اتحادیه ناشران تاکید دارد که برای این پدیده و مبارزه با آن باید کارفرهنگی کرد و می گوید: تصور کنید با این حجم از اثر توقیف شده که به الطبع خواننده داشته است تمامی تصورات ما از سرانه مطالعه و خوانش کتاب در کشور تغییر می کند از سوی دیگر باید هشدار دهیم که امروز با این پدیده قلم و راه امرار معاش بسیاری از نویسندگان و مترجمان به خطر افتاده است.

عرفان پور در ادامه با بیان اینکه خیلی از قاچاقچیان کتاب پروانه نشر دارند که با حکم قضایی پروانه شان را باطل کرده ایم، گفت: این اقدامات تازه شروع کار ما است و در گام بعدی با بساطی های متخلف هم برخورد می شود. در همین زمینه با شهرداری تهران تفاهمنامه ای امضا کردیم که برای اجرای هر نمایشگاه و یا فروشگاه بساطی کتاب در شهر باید از اتحادیه تهران مجوز گرفته شود و به طبع اتحادیه نیز به افرادی مجوز می دهد که بتواند آن ها را پیگیری کند.

وی البته گریزی نیز به کتابفروشی های داشت و گفت:در زمینه کتاب فروشی متخلف ما با دو موضوع مواجه هستیم؛ کتاب فروشی هایی که پروانه کسب از ما گرفته اند و کتاب فروشی هایی که پروانه کسب نگرفته اند که البته بار مسئولیت فعالیت هر دو آن ها با بازرسی اتحادیه است. به باور ما بخشی از این کتاب فروشی ها آگاهی ندارند که برخی پخشی ها برای شان کتاب قاچاق و غیرقانونی می آورندباید برای آنها نیز به فکر کار فرهنگی بود.

با این یک همه دبیر کارگروه صیانت از مکانهای همچون پاساژ شکری در اصفهان و یا کوچه دهنادی در شیراز نام می برد که منبع تولید بیشتر آثار قاچاق عرضه شده در استان های کشور هستند و البته بیشتر این مکان ها به صورت اجاره ای اداره می شوند.

همچنین دبیر کارگروه صیانت از خانواده متخلفی با اسم خ یاد می کند که شامل پدر و چهار پسری است که به صورت شبکه ای انبارهای متعدد تولید و عرضه آثار قاچاق و چاپ شده به صورت غیرقانونی را در تهران اداره می کرده اند.

وی در این زمینه می گوید آقای خ با وثیقه آزاد شده است که این هم داستانی دارد. گویا دادگاه فرهنگ و رسانه برای او 500 میلیون وثیقه برید اما در دادسرای اوین این مبلغ مبدل شده به 80 میلیون تومان و او همه را یکجا کارت کشید و یک روز هم در زندان نبود. اما پسرهایش هم الان تحت تعقیب هستند. بیشتر انبارهای آثار قاچاق که در ماه های اخیر در تهران و در مناطق مختلف شهر کشف شده متعلق به همین فرد و خانواده اش است که به صورت شبکه ای اقدام به عرضه آنها می کنند. برخی آثاری که آنها می فروشند آثاری است که اساسا در ایران منتشر نشده است. قیمت پشت جلد آنها به دلار است و آنها قیمت گذاری ریالی اش را خودشان انجام می دهند. ما با یان همه با اتحادیه های لیتوگراف و چاپخانه داران نیز صحبت کرده ایم که از انتشار و تولید فیلم و زینک برای این دست آثار خودداری کنند.

پرده چهارم: ابهامات قانونی برای یک رویداد غیرقانونی

علی فواکه وکیل جوانی است که وکالت ناشران و کارگروه صیانت در زمینه رسیدگی به شکایت های آنها در این زمینه را بر عهده دارد. وکیلی که می گوید بارها از سوی قاچاقچیان کتاب تهدید به مرگ نیز شده است.

وی با اشاره به اینکه تاکنون هفت پرونده در این زمینه گشوده شده است که در انتظار رای نهایی قاضی برای تعیین تکلیف است می گوید: پرونده قاچاق کتاب در مرحله پایانی تحقیقات مقدماتی را سپری می کند و در مرحله موعد صدور قرار است. در حال حاضر بازپرس رسیدگی کننده درباره پرونده تصمیم گیری و آن را برای دادگاه ارسال کرده است.

فواکه در ادامه و در پاسخ به سوال خبرگزاری مهر درباره خلاهای قانونی برای مقابله با این پدیده با اشاره به اینکه از لحاظ قانونی عنوان قاچاق مانعی است برای این که بخواهیم درباره انتشار و توزیع این کتاب ها پیگیری کنیم، توضیح می دهد: قانون مصوب سال 1348 با عنوان حمایت از مولفان، مصنفان و هنرمندان و قانون مصوب سال 59 درباره ترجمه تکثیر و نشر آثار در حال حاضر مبنای کار ماست. بحثی که ما با بازپرس پرونده داشتیم این بود که اکثر این کتاب های منتشر و عرضه شده در این پرونده شامل قانون حمایت از مولفان نمی شوند و متاسفانه به این نتیجه رسیدیم که در این زمینه خلأ قانونی وجود دارد. البته طبق همین قانون هرگونه تصویر برداری از کتاب هایی که قبلا توسط ناشران چاپ شده، بدون اجازه صاحبان اثر و ناشران جرم محسوب می شود و شش ماه تا یک سال حبس دارد. البته درباره کتاب های غیرمجاز جنبه عمومی جرم هم وجود دارد و دادستانی وارد این مسئله می شود. اما درباره کتاب های قانونی که ناشر آن را پیگیری می کند جرم جنبه عمومی ندارد و با گذشت شاکی خصوصی پرونده بسته می شود.

وی درباره پرونده های مفتوح در این زمینه نیز گفت: اولین پرونده قاچاق کتاب برای دو سال پیش بود، که متاسفانه به دلایلی مانند تغییر و تحولات شعب و قاضی رسیدگی کننده منجر به صدور قرار نشده است. اما مهمترین پرونده ما از اردیبهشت 97 شروع شده است که مربوط به یکی از قاچاقچیان کتاب است که تا پایان سال پرونده آمادگی ارسال به دادگاه پیدا می کند و تعداد شاکیان آن 22 نفر از ناشران هستند

فواکه در ادامه به وجود نزدیک به هشت پرونده دیگر با بیش از 25 تا 30 شاکی اشاره می کند و می افزاید: البته تعداد زیادی از ناشران که عمده آنها ناشران دولتی هستند در این زمینه شکایت نکرده اند که یکی از مهم ترین آنها امیرکبیر است. این را هم باید بیافزایم که قاچاقچیان کتاب در واقع مانند باند عمل می کنند و نمی توان متصور بود که با دستگیری یکی از آنها کل کار تعطیل می شود.

کد خبر 4545264

حمید نورشمسی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
آیت الله ابراهیم امینی در دیدار با مسئولان جایزه کتاب سال به جلسات خود با مردم اشاره کرد و گفت: در طول هفته جلساتی را با مردم دارم و آنها را راهنمایی می کنم؛ یک روحانی باید به وظیفه خودش که دلجویی از مردم است بپردازد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۸

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آئین اختتامیه سی و ششمین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و در آستانه چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی و به نشان ارج گذاری و تربیت و بزرگ داری دانش و مجاهدت در ساحت های مختلف، تکریم و تجلیل از حضرت آیت الله ابراهیم امینی نجف آبادی، آن پیراسته جان نیک نهاد را در برنامه خود داشت که متاسفانه وی به دلیل بیماری و ممانعت پزشک نتوانست در مراسم حاضر شود و فرزندش به نمایندگی در مراسم حضور پیدا کرد و لوح تقدیر آن مرد وارسته را از ریاست محترم جمهوری دریافت کرد. از این رو شب گذشته (27 بهمن ماه 1397) محسن جوادی، معاون فرهنگی وزارت ارشاد، نیکنام حسینی پور، مدیرعامل موسسه خانه کتاب، حجت الاسلام محمد علی مهدوی راد، دبیر کتاب سال و حجت الاسلام معراجی با این عالم وارسته دیدار و گفت وگو کردند.

حضرت آیت الله ابراهیم امینی نجف آبادی در این دیدار و در توضیح فعالیت های خود اظهار کرد: تقریبا روزی سه ساعت به دفتر کار می روم و کار تالیف و پژوهشی انجام می دهم. در حال حاضر نگارش کتاب عدالت اجتماعی را در دست تالیف دارم که ان شالله اگر این کتاب منتشر شود، می تواند در نظام جمهوری اسلامی خیلی موثر باشد.

وی ادامه داد: من سال ها شاگرد علامه طباطبایی بودم و از نسل اول شاگردان ایشان هستم. من فقه واصول را ابتدا نزد آیت الله بروجردی و بعد از آن نزد آیت الله گلپایگانی در قم فراگرفتم. همچنین در اصفهان نزد حاج آقا رحیم ارباب بودم و اخلاق را نیز نزد آیت الله شیخ محمدحسن عالم نجف آبادی فراگرفتم که همه این موارد را در کتاب خاطراتم آورده ام.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به دیدارهای خود با مردم گفت: در طول هفته جلساتی را با مردم دارم و آنها را راهنمایی می کنم؛ از آنها دلجویی می کنم؛ اگر مشکل مالی داشته باشند به دلیل آنکه در توانم نیست برای آنها دعا می کنم و اگر مشکل فرهنگی داشته باشند یا آنها را به فردی معرفی کرده یا در صورت توان به حل آن مشکل می پردازم.

وی افزود: در واقع من به سیره یک روحانی و وظایفش عمل می کنم. البته گاهی دوستان به این مسائل و رعایت نکردن مسائل امنیتی اعتراض دارند که به نظر من این کارها درست نیست و من باید به وظیفه یک روحانی که دلجویی از مردم است بپردازم. کاش همه روحانیان به این مسائل توجه داشته باشند؛ چراکه حفظ رابطه با مردم واجب است.

آیت الله امینی در پایان از رئیس جمهور جمهوری اسلامی ایران، حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی، وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر سیدعباس صالحی و برگزارکنندگان مراسم کتاب سال تشکر و سپاسگزاری کردند.

حجت الاسلام محمدعلی مهدوی راد نیز در توضیح این دیدار به ایبنا گفت: ما در آئین نامه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران یک ماده ای داریم که بر اساس آن در هر دوره کتاب سال، از یکی از شخصیت های کشوری که پیشینه کهنی در حوزه کارهای فرهنگی، علمی، تربیتی، پژوهشی و اجتماعی و سیاسی داشته باشند، تقدیر و تجلیل می کنیم. بیشترین رویکرد گزینش و انتخاب حوزه تالیف، پژوهش و تحقیق است که با رویکر اجتماعی، فرهنگی ، سیاسی و حوزه انقلاب اسلامی انجام می شود. در همین راستا امسال ما در جهت تامین این هدف از حضرت آیت الله شیخ ابراهیم امینی نجف آبادی، تکریم و تجلیل کردیم.

وی ادامه داد: آیت الله امینی از معدود عالمانی است که همه عمر، گرایش علمی، اجتماعی و فکری محور اصلی تالیفاتش بوده است. آیت الله امینی در این جلسه ای که ما در خدمت وی بودیم، فرمودند که در حال حاضر و در 93 سالگی روزی سه ساعت به دفتر مراجعه می کنند و به تحقیق، پژوهش، مطالعه و تالیف می پردازند و هم اکنون نیز مشغول نوشتار پیشگفتار کتاب عدالت اجتماعی هستند.

دبیر جایزه کتاب سال با اشاره به فعالیت های آیت الله امینی اظهار کرد: از آغازین کارهایی که آیت الله امینی درباره ائمه (ع) و حضرت مهدی (عج) با عنوان زیبای دادگستر جهان انجام دادند، نیم قرن می گذرد و در تمام این مدت دغدغه اش حضور در متن اجتماع برای روشنگری و جهت دهی بوده است. دیشب و در محضر آن بزرگوار عرض کردم که یکی از توفیقات بزرگی که خداوند به او داده، گزینش و انتخاب مخاطب برای آثار است. واقعا نمی توان انگشت روی یکی از آثاری که وی تولید کرده گذاشت و گفت که این اثر مخاطب نداشته و ندارد.

وی افزود: برای مثال در دوره ای این فکر به ذهن او رسیده که باید کتابی بنویسد که به وسیله آن همه به سادگی متوجه اسلام شوند و این کار را کرده است. کارهای تخصصی وی نیز در مسیرهای است که مخاطب زیاد داشته و دغدغه مخاطب در آنها دیده می شود. کتاب هایی مثل طرح کلی اندیشه اسلامی و طرح کلی امامت از سوی شرکت انتشار چاپ شده است که این نشر در آن سال ها روشنفکرترین کتاب های حوزه مکتب و مذهب مثل برخی از آثار مرحوم طالقانی و بازرگان را چاپ می کرد. قرار بود وی در مراسم کتاب سال حضور داشته باشد که با تشخیص پزشک این اتفاق رخ نداد و پسر وی برای دریافت لوح در مراسم حاضر شدند. همین موضوع باعث شد که دیشب و به دلیل احترام به پذیرفتن آیت الله امینی برای حضور در مراسم ما به منزل وی برویم.

مهدوی راد با اشاره به شیوه زندگی آیت الله امینی گفت: حضرت آیت الله شیخ ابراهیم امینی نجف آبادی در نهایت بساطت و سادگی زندگی می کنند و من فکر می کنم که اگر صداوسیما یک مستندی از زندگی وی بسازد، این مستند می تواند درس آموزترین مستند باشد. همین الان در اتاق کوچکی که وی پذیرای مراجعه کنندگان هستند، یک صندلی بسیار عادی برای خودشان، چند صندلی پلاستیکی و یک میزعادی که گاهی این طرف و آن طرف می رود، دیده می شود.

وی ادامه داد: آیت الله امینی در صحبت هایشان مطرح کردند که هنوز قلم و تالیف را ترک نکرده است. این خیلی مهم است که آدم هم نعمت را بفهمد، هم اجرا کند و هم شکرگزار باشد. وی سپاسگزار بود که توانسته همه عمر به تعلیم و تعلم بگذراند. وی تاکید داشت که مسائل فکری، عقیدتی، اجتماعی و اخلاقی مردم بسیار اهمیت دارد و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، طلاب و معلمان مسئولیت بسیار سنگینی برای هدایت جامعه دارند.

دبیر جایزه کتاب سال در اشاره به صحبت های خود در این نشست گفت: من در آن جلسعه یک روایتی از امام علی (ع) خواندم که آیت الله امینی بسیار خوششان آمد. من به وی گفتم که شما مصداق عینی این روایت هستید که حضرت امیر در نهج البلاغه درباره پیغمبر(ص) می فرمایند: قلیل المئونه و کثیر المعونه. معنی آن این است که مومن آن است که کم بهره می گیرد و زیاد یاری می کند. و واقعا آیت الله امینی همین است و افرادی مثل وی همیشه الگو بوده اند.

حجت الاسلام مهدوی راد در پایان گفت: به نظرم توجه به زندگی شخصیت هایی مثل آیت الله امینی بسیار مهم است و نسل جوان ما نیز باید توجه کنند و این افراد را بشناسند تا یاد بگیرند.

نیکنام حسینی پور نیز در گفت وگو با ایبنا در توضیح این دیدار گفت: به مناسبت چهل سالگی انقلاب قصد تجلیل از یک چهره فرهنگی را داشتیم که در جمع بندی کارگروه به نام آیت الله امینی رسیدیم تا از وی در اختتامیه کتاب سال تجلیل کنیم. به دلیل زیست فرهنگی آیت الله امینی یک اجماع فرهنگی نیز روی نام وی وجود داشت؛ چراکه وی در سال های عمر خود انسانی متعادلی نشان داده است.

مدیرعامل موسسه خانه کتاب در پایان گفت: با همه این تفاسیر، آیت الله امینی به دلیل بیماری نتوانستند در مراسم اختتامیه شرکت کنند؛ به همین دلیل ما شب گذشته دیداری با وی داشتیم؛ آیت الله امینی در حوزه کتاب اقدامات ارزشمندی انجام داده و در حال حاضر بیش از 30 عنوان کتاب دارد. وی دیشب به نگارش کتاب عدالت اجتماعی اشاره کرد و معتقد بود که اگر این کتاب منتشر شود، چهارچوب های جدیدی را برای جمهوری اسلامی رقم می زند. به اعتقاد من ارتباط مردمی که آیت الله امینی با مردم دارد، سرلوحه کارهایش است و وی نیز در صحبت های شب گذشته تاکید داشت که روحانیت باید بدون واسطه در خدمت مردم باشد.

شایان ذکر است که آیت الله امینی برای مراسم اختتامیه جایزه کتاب سال یادداشتی را ارسال کرده بود که در ادامه آمده است:

چهلمین سالگشت پیروزی انقلاب اسلامی ایران را تبریک می گویم.
به روح بلند اما خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و شهدای والا مقام انقلاب و دفاع مقدس درود می فرستم، سلامتی و موفقیت مقام معظم رهبری را از خداوند منان خواستارم.

نقش کتاب و کتابخوانی بر رشد و تعالی یک جامعه بر کسی پوشیده نیست و اهمیت زیادی در تکامل فردی و اجتماعی انسان ها داشته و دارد.
افتخار ما در این است که ارزش ها و باورهای دین اسلام مبتنی بر کتاب است. قرآن کریم معجزه ابدی خدای سبحان و سرآمد تمامی کتاب های آسمانی. کتابی که با فرمان اقر بسم ربک بر خاتم انبیاء صلی الله علیه و آله، محبوب ترین رسولش شروع و با ن والقلم اذا یسطرون ادامه می یابد.

دستورات دینی انسان های کامل و معصومین علیهم السلام مبنی بر کتابت و تدوین آموخته ها و ترغیب تمامی انسان ها و آموزش و یادگیری از گهواره تا گور نشان بر اهمیت کتاب و کتابخوانی در دین اسلام دارد.
همچنین پیشینه فرهنگی مردم ما در عصر شکوفایی تمدن اسلامی و اهتمام دانشمندان اسلامی و ایرانی در پدید آوردن آثار ارزشمند و جهانی همه وهمه ناظر بر اهمیت کتاب و کتابخوانی است.

بدون شک فرهیختگان جامعه از کندی رشد و نارسایی ها و کمبودها در حوزه کتاب و کتاخانه و نشر کتاب، سخت دل آزرده می باشند.

برگزاری مراسم هفته کتاب و کتاب سال جمهوری اسلامی ایران فرصت مناسبی برای بررسی علل و عوامل استقبال سرد جامعه از فرهنگ کتاب و کتابخوانی و همچنین بررسی مشکلات حوزه نشر کتاب می باشد و از مسئولین محترم انتظار می رود که با بررسی نتایج این پژوهش، راهکارهای لازم برای ترغیب مردم به سوی کتاب و کتابخوانی اتخاذ گردد.

اینجانب با توجه به تجربه نوشتاری خود از نویسندگان عزیز درخواست می نماید تا در نوشته های خود موارد زیر را نیز مد نظر داشته باشند:
1 همواره نیازهای جامعه را در نظر بگیرند و بر طبق اولویت آن نیازها بنویسند.
2 ساده نویس باشند بطوریکه نوشته های آنان قابل فهم همگانی باشد.
3 مستدل نویس باشند واز نوشتن مطالب بدون دلیل اجتناب نمایند.
4 از منابع معتبر استفاده نموده و در استفاده از منابع رعایت امانت را بنمایند.
5 با قصد اخلاص و در جهت کسب رضای خدای سبحان دست به قلم ببرند.
از رییس جمهور محترم جمهوری اسلامی ایران حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای دکتر روحانی، وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی جناب آقای دکرت صالحی و برگزار کنندگان مراسم کتاب سال تشکر و سپاسگزاری دارم.
ابراهیم امینی

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
رفیع جواهری مدیر کمیته ناشران داخلی از بازدید اعضای این کمیته از مصلی تهران طی هفته جاری خبر داد و گفت: امسال تغییرات جدیدی در کمیته خواهیم داشت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۹ سایت های دیگر : همسو نیوز جهان نیوز پایگاه اطلاع رسانی صنعت چاپ

سید احمد رفیع جواهری مدیر کمیته ناشران داخلی سی ودومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا در پاسخ به اینکه با توجه به شروع دیرهنگام فعالیت کمیته ها، زمان ثبت نام ناشران داخلی چه تاریخی خواهد بود، گفت: تصورنمی کنم که ما خیلی از برنامه عقب باشیم، ما یک تقویم اجرایی داریم که چندین سال است بر اساس ان اقدام می کنیم، امسال نیز با کمک تشکل های مختلف فعالیت خود را آغاز خواهیم کرد.

وی ادامه داد: آغاز ثبت نیاز به مقدماتی دارد که این مقدمات باید مهیا شود، علاوه بر این ما برنامه بازدیدی از مصلی به همراه مدیر اجرایی در هفته جاری خواهیم داشت تا پس از بازدید از محل و مشخص شدن متراژ سالن ها بتوانیم نسبت به آغاز ثبت نام اقدام کنیم.

رفیع جواهری تصریح کرد: تلاش ما این است که ضعف های دو سال گذشته برطرف شود، البته این ضعف ها مربوط به افراد نیست، این ایرادات به مکان برگزاری مرتبط است، ضعف هایی در تحویل گرفتن سالن ها و ... وجود دارد، البته ما تلاش میکنیم تا حد امکان این ضعف ها را برطرف کنیم.

وی از تغییرات اندک آیین نامه ثبت نام خبر داد و گفت: برخی تغییرات جدید در کمیته ناشران داخلی خواهیم داشت که در آینده اطلاع رسانی می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
همین اطراف تهران و چند کیلومتر آن سوتر، انباری مملو از کتاب های قاچاق و غیرمجازی است که از اردیبهشت سال جاری با نظارت های بسیار کشف شده؛ کتاب هایی که بیش تر آنها توسط یک باند خانوادگی مهیا می شده است.

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، همین اطراف تهران، درست چند کیلومتر آن طرف تر سوله ای مملو از کتاب های قاچاق و چاپ شده بدون مجوز جمهوری اسلامی ایران انبار شده است.

همان کتاب هایی که زیر زمینی و بدور از چشمان ناشرانشان غیر مجاز منتشر شده و در سطح شهر به فروش می رسد، از مجاز و غیر مجاز، منتشر شده در داخل و آن سوی آب ها، با قیمت های دلاری و ریالی، همه و همه در انباری گرد آمده بود تا ناشران و خبرنگاران حوزه کتاب نتایج پیگیری های گروه صیانت از حقوق ناشران، مؤلفان و مترجمان اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران، را از نزدیک ببینند.

انباری مستطیل شکل که دور تا دور و حتی میانه اش را کتاب ها پر کرده بود، هر کسی وارد انبار می شد به سوی دسته ای از کتاب ها میرفت ، در میان افراد ناشران شناخته شده ای هم بودند که آنها نیز ابراز نگرانی و به بیان دغدغه می پرداختند.

* سرنوشت کتاب ها منوط به دستور قضایی است، اما نگاه کارگروه صیانت نابودی این کتاب ها است

سوالات بسیار بود، برای پاسخ به آنها در ابتدای این بازدید میرجلالی مدیر نشر ویرایش و البته دبیر کارگروه صیانت از حقوق ناشران، مولفان و مترجمان اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران با ارائه توضیحاتی درباره شکل گیری این کارگروه توضیحاتی به اهالی رسانه داد.

وی با بیان اینکه از اردیبهشت ماه سال جاری به جد پیگیر مسئله بودیم گفت: این کارگروه مدت زیادی است که شکل گرفته، اما درگیر مسائل اداری و حتی رفت و آمدها و برگزاری جلسات بود، مدتی طول کشید تا این موضوع عملیاتی شود. هرچند رئیس سابق اتحادیه ناشران و کتابفرشوان یعنی محمود آموزگار جلساتی را با مسئولان قضایی و انتظامی داشت که روزنه ای برای پیگیری موضوع قاچاق کتاب به وجود آمد.

وی در ادامه سخنانش جریان پرونده را از سال جاری اجرایی دانست و با تاکید اینکه موضوع قاچاق کتاب تنها منحصر به تهران نیست ابراز داشت: از اردیبهشت امسال پرونده قاچاق کتاب به صورت عملیاتی پیگیری شد. کتاب هایی که در این فضا می بینید یک دهم آن چه در چرخه نشر اتفاق می افتد، نیست. موضوع قاچاق کتاب در سطح کشور فراوانی بسیاری دارد.

دبیر این کارگروه اما در مقابل پاسخ به سوالات فراوان درباره عاقبت این کتاب ها که طی نه ماه گذشته کشف شده اینطور پاسخ داد، سرنوشت کتاب ها منوط به دستور قضایی است، اما نگاه کارگروه صیانت نابودی این کتاب ها است و این که نباید به چرخه بازار برگردند، زیرا این موضوع به بدنه نشر صدمه وارد می کند. این کتاب ها باید خمیر شود. حتی اهدای آن ها به مناطق محروم باعث فساد می شود. اگر کتابی هم به مناطق محروم برود باید از چرخه سالم باشد.

میرجلالی خاطرنشان کرد: کارگروه صیانت برای اتحادیه بسیار پرهزینه بوده است و افراد زیادی طی هفته های مختلف فعالیت کرده اند.

او سپس تاکید کرد: فکر می کنم مبارزه با کتاب های قاچاق سال ها ادامه داشته باشد زیرا این موضوع به اجتماع بازمی گردد. این ماجرا از بین نمی رود، اما می توانیم آن را تضعیف کنیم.

وی اما به تعداد کتاب های موجود اشاره کرد و آن را بالغ بر 500 هزار نسخه برشمرد و با بیان اینکه ناشران زمانی به فکر مقابله با این افراد افتادند که کتاب های پرفروش شان به صورت غیرقانونی چاپ شد، گفت: بیش از 500هزار نسخه کتاب قاچاق کشف شده است که برآورد هزینه شان بین 15 تا 20 میلیارد تومان است، زیرا بسیاری از کتاب ها قیمت ندارند یا به دلار هستند، بنابراین برآورد هزینه شان دقیق نیست .

وی همچنین از مذاکره این خانواده با اتحادیه ناشران و کتابفروشان برای صلح خبر داد و گفت: او خواسته است که هزینه ناشران خسارت دیده را پرداخت کند و ما از شکایت خود صرف نظر کنیم اما ما چنین چیزی را نپذیرفتیم.

میرجلالی با اشاره به برخی از مراکز پخش کتاب های قاچاق گفت: پاساژ شکری اصفهان،کوچه دهنادی در شیراز و یا در سطح شهر تهران نیز کتابفروشان و یا فروشگاه های که اجاره ای هستند بیشتر به این امر مبادرت می ورزند .

* نامه به مسئولان تلگرام برای مبارزه با قاچاق کتاب/ اول ویزیت کتاب، بعد تولید

این مقام مسئول از مقابله با چاقی کتاب و انتشار نسخه های pdf در فضای مجازی خبر داد و تصریح کرد: متاسفانه ما در روند شکایات به این نتیجه رسیده ایم که مسئولان هر سازمان رسانه های دیجیتال اظهار می دارند که تنها می توانند روی آن بخشی از فضای مجازی که از آنها مجوز گرفته، نظارت داشته باشند، که نظارت آنها هم عمدتاً شامل فیلتر است.

وی اعلام کرد: به همین منظور نامه ای را به به زبان انگلیسی ترجمه کرده ایم و برای مسئولان تلگرام فرستاده ایم تا کانال هایی را که پی دی اف کتاب ها را غیر قانونی منتشر می کنند، مسدود کنند.

دبری کارگروه با اشاره به عمق فاجعه ای که در عرصه قاچاق کتاب رخ داده است افزود: اتفاقی که جدیدا هم پیش آمده این است که عده ای از دوستانی که قاچاق کتاب می کنند کتاب را منتشر نمی کنند که بخواهند آنرا در انبار نگه داری کنند، بلکه قبل از انتشار کتاب به اقدام به ویزیت کتاب می کنند بعد به تعدادی که درخواست شده کتاب را منتشر می کنند!

* زلزله ای که یک باند خانوادگی به جان نشر انداخت/ 22 پرونده شکایت ثبت شده است

همچنین علی فواکه وکیل پرونده قاچاق کتاب هم به میان اهالی رسانه آمد و درباره مسایل قانونی و مسیر طی شده به سوالات پاسخ گفت.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس درباره اینکه در حال حاضر پرونده چه مسیری را طی می کند اظهار داشت: پرونده قاچاق کتاب در مرحله پایانی تحقیقات مقدماتی را سپری می کند و در مرحله موعد صدور قرار است.

وی اعلام کرد: اکنون بازپرس رسیدگی کننده درباره پرونده تصمیم گیری و آن را برای دادگاه ارسال می کند.

این مقام مسئول درباره خلا قانونی هم توضیح داد: از لحاظ قانونی عنوان قاچاق مانعی است برای این که بخواهیم این کتاب ها را پیگیری کنیم. قانون سال 1348، حمایت از مولفان، مصنفان و هنرمندان و دیگری قانون سال 59 درباره ترجمه تکثیر و نشر آثار است. بحثی که با بازپرس پرونده داشتیم این بود که اکثر این کتاب ها شامل قانون حمایت از مولفان نمی شوند و به این نتیجه رسیدیم که در این زمینه خلأ قانونی وجود دارد. البته قانون مولفان سال 59 نیازی به شرایط قانون نسبت به قانون سال 48 ندارد و از طریق آن قانون هرگونه تصویر برداری از کتاب هایی که قبلا توسط ناشران چاپ شده، بدون اجازه صاحبان اثر و ناشران جرم انگاری شده است. بنابراین این که گفته می شود قانون حمایت نمی کند واژه درستی نیست.

وی در پاسخ به سوال دیگر فارس مبنی بر اینکه تعداد پرونده های موجود در زمینه قاچاق کتاب چگونه است، بیان کرد: اولین پرونده قاچاق کتاب برای دو سال پیش است، اما متاسفانه به دلایلی مانند تغییر و تحولات شعب منجر به صدور قرار نشده است. اما مهمترین پرونده ما از اردیبهشت 97 شروع شده است که مربوط به یکی از قاچاقچیان کتاب است که تا پایان سال پرونده آمادگی ارسال به دادگاه دارد. تعداد شاکیان پرونده اخیر 22 شاکی از ناشران است.

فواکه با بیان این که تعداد پرونده های قاچاق کتاب شش تا هشت پرونده است که حدود 25 تا 30 شاکی دارند، افزود: البته تعداد زیادی از ناشران شکایت نکرده اند؛ مثلا یکی از مهم ترین ناشران امیرکبیر است شکایتی نکرده، این مسئله برای من عجیب است که چرا وارد نمی شود.

وکیل پرونده قاچاق کتاب درباره این که آیا جنبه عمومی برای جرم قاچاق در نظر گرفته می شود گفت: درباره کتاب های غیرمجاز جنبه عمومی وجود دارد و دادستانی وارد این مسئله می شود. اما درباره کتاب های قانونی که ناشر آن را پیگیری می کند جنبه عمومی جرم وجود ندارد و با گذشت شاکی خصوصی پرونده بسته می شود.

این مقام مسئول وجود باندی بزرگ را در این پرونده مورد اشاره دانست و ضمن بیان اینکه فعالیت این قاچاقچی به یک یا دو انبار منوط نیست. این فرد به شکل گسترده ای فعالیت می کرده است ، ادامه داد: باید به این پرونده به مانند یک باند نگریست. این قاچاقچی فقط یک نفر نیست بلکه چهار نفر هستند و با بیرون بودن هر یک از آن ها این مسائل ادامه پیدا می کند و چیزی نیست که بگوییم با یک بار دستگیر شدن، فعالیت شان محدود می شود.

وکیل پرونده قاچاق کتاب در پاسخ به اینکه اغلب شنیده می شود وثیقه های ناچیز برای چنین مجرمانی درخواست می شود و مجرم به راحتی قادر به پرداخت است و این نشان می دهد جزا با جرم برابری ندارد، گفت: پرونده ها در چند شعبه مورد بررسی قرار گرفته است، یکی از کشفیات ساعت دو بامداد صورت گرفت، پرونده به دادسرای امنیت ارجاع می شود، به این دلیل که به موضوع اشراف نداشته برای دو نفر 80 میلیون وثیقه درخواست میکند اما شعبه رسیدگی کننده به پرونده اصلی برای هر کدام از افراد نفری 500 میلیون وثیقه صادر می کند.

* کتاب ابتدا تکه تکه کتاب چاپ می شود و سپس به یک صحافی می رود

وی در پاسخ به اینکه شاید تاکنون چنین جرمی نبوده این تفاوتها از این باب است، عنوان داشت: در قانون وجود داشته اما شاید تا کنون کسی پیگیری نکرده است، ما یکسری قوانین متروک داریم قوانینی که کسی سراغشان نمی رود و متروک می شوند اما از بین نمی روند و منسوخ نمی شوند.

قاعدتا شعبه یا دادگاه تخصصی به مسئله کتاب می تواند بسیاری از مشکلات را حل کند، مهمترین اقدام اینکه سرعت را افزایش می دهد چرا که به موضوع اشراف وجود دارد.

فواکه در پاسخ دیگر فارس درباره اینکه خانواده مشهور خانزاده پخش کننده کتاب به دستفروشان سراسری هستند این مسئله صحت دارد، توضیح داد: بحثی که وجود دارد اینکه خانواده بازداشت شده تشکیل باند داده اند، این باند تغذیه کننده دستفروشان تهران است، با توجه به معروف بودن این خانواده در بیان دستفروشان و اینکه خودشان عمل چاپ را انجام می دادند اکثر دستفروشان به این خانواده مراجعه می کردند.

این مقام مسئول درباره اینکه کجا و در چه مکانی کتاب ها تهیه می شده گفت: در مکان های مختلف این کار انجام می شده، به صورت تکه تکه کتاب چاپ می شده و در نهایت در یک صحافی کتاب سرهم بندی می شده است.

وی شهرهای مشهد و اصفهان را جز دو شهری دانست که خریدهای زیادی از این باند خانوادگی داشته است.

فواکه درباره اینکه بالاخره چه زمانی این حکم اعلام و نتیجه قضایی مشخص خواهد شد، ابراز داشت: قرارجلب به دادرسی متهم ها تا پایان سال جاری صادر و پرونده برای رسیدگی بعدی به دادگاه می رود اما حکم بدوی تا پایان شهریور سال آینده صادر خواهد شد.

* برخی از کتاب فروشی ها نمی دانند پخشی ها برایشان کتاب قاچاق و غیرقانونی می آورند

صحبت ناشران، مقامات مسئول حاضر از اتحادیه ناشران همچنان ادامه داشت، یکی از اعضای اتحادیه ناشران و کتابفروشان درباره سرنوشت کتاب های انبار و خمیر کردن آنها اعلام کرد: کتاب هایی که مشاهده می کنید حاصل تلاش هشت ساله کارگروه صیانت است که تازه به ثمر نشسته است. این کتاب ها طبیعتاً مطابق با استانداردهای چاپ ناشران چاپ نشده است. ما تأکید داریم این کتاب ها معدوم شوند.

چرا که کتابی که ناشر هزار نسخه از آن را منتشر کرده، قاچاقچیان هشت هزار نسخه چاپ کرده اند، پس افراد به عنوان یک کار پردرآمد به نشر نگاه می کنند. آماری که برای سرانه مطالعه وجود داشت با کشف کتاب های قاچاق به هم ریخت. بنا بر اعلام، سرانه مطالعه روزی دو تا سه دقیقه بود، این سرانه از طریق اطلاعاتی که در خانه کتاب منتشر می شود استخراج می شد؛ این درحالی است که چندبرابر این آثار به صورت قاچاق چاپ و توزیع می شود.

یکی از اتفاقات اخیر اینکه اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با شهرداری تفاهم نامه ای را امضا کرد، که هرجایی که بخواهند نمایشگاه کتاب برگزار کنند و فروش کتاب داشته باشند، شهرداری مجوز فعالیت نمی دهد بلکه مجوز را اتحادیه ارائه می کند، اتحادیه نیز به افرادی مجوز می دهد که بتواند آن ها را پیگیری کند تا در صورت تخلف با آن ها برخورد داشته باشد.

سوالات اهالی رسانه به برخورد با کتابفروشی های متخلف رسید که پاسخ اینطور بود: در زمینه کتاب فروشی متخلف ما با دو موضوع مواجه هستیم؛ کتاب فروشی هایی که پروانه کسب از ما گرفته اند و کتاب فروشی هایی که پروانه کسب نگرفته اند که بار مسئولیت آن با گروه بازرسی اتحادیه است تا این کتاب فروشی ها را شناسایی و با آن ها برخورد کند. بخشی از کتاب فروشی هایی که جواز دارند آگاهی ندارند که پخشی ها برای شان کتاب قاچاق و غیرقانونی می آورند. این ها نیاز به کار فرهنگی دارد تا اطلاع رسانی صورت بگیرد.

عواقبی که قاچاق کتاب به نشر و مولف وارد می کند جبران ناپذیر است. بهترین مولفان و مترجمان کسانی هستند که شغل شان نوشتن و ترجمه است، زمانی که آن ها نتوانند از طریق انتشاراتی ها کتاب های شان را منتشر کنند و یا انتشاراتی ها ورشکسته شده باشند و نتوانند کتاب های جدید مولفان و مترجمان را بگیرند دیگر کتابی برای قاچاق نمی ماند. این مهمترین ضربه ای است که به فرهنگ یک کشور وارد می شود؛ اما با توجه به این که به چرخه مالی توجه می شود، موضوع از دید همگان پنهان مانده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
آرش شفاعی، شاعر و روزنامه نگار مشهدی، مطلبی تحلیلی با عنوان سه نکته درباره پایتخت کتاب ایران در کانال تلگرامی اش منتشر کرده است که در آن به اجرای طرح انتخاب پایتخت کتاب ایران در این چند سال اخیر انتقاد کرده است
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۹ سایت های دیگر : روزنامه شهر آرا

شهرآرا آنلاین - آرش شفاعی، شاعر و روزنامه نگار مشهدی، مطلبی تحلیلی با عنوان سه نکته درباره پایتخت کتاب ایران در کانال تلگرامی اش منتشر کرده است که در آن به اجرای طرح انتخاب پایتخت کتاب ایران در این چند سال اخیر انتقاد کرده است، انتقادی هرچند تلویحی و نه به صراحت. او نوشته است: اخیرا خبری منتشر شد مبنی بر اینکه 20 شهر راه یافته به مرحله نهایی پنجمین پایتخت کتاب ایران معرفی شده اند. این شهرها پس از 3 مرحله داوری و از میان 172 شهر از تمامی استان های کشور انتخاب شده اند و اسامی آن ها عبارت است از: مهاباد و ارومیه از استان آذربایجان غربی، شهرری از استان تهران، خورموج و برازجان از استان بوشهر، دزفول و رامهرمز از استان خوزستان، سبزوار از استان خراسان رضوی، خرم آباد از استان لرستان، خاش از استان سیستان و بلوچستان، رفسنجان، بم، سیرجان از استان کرمان، اسلام آباد غرب از استان کرمانشاه، شیراز و اوز و صدرا از استان فارس، بابل از استان مازندران، ابرکوه و یزد از استان یزد. کمیته ای که وظیفه انتخاب پایتخت کتاب ایران را در سال آینده به عهده دارد، با مشارکت نهادهایی چون کمیسیون ملی یونسکو، سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، سازمان اسناد وکتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، نهاد کتابخانه های عمومی، خانه کتاب کشور، انجمن علمی کتابداری و اطلاع رسانی ایران، انجمن نویسندگان کودک و نوجوان، اتحادیه ناشران و کتاب فروشان، شبکه شهرهای دوستدار کتاب هرسال در آخرین ماه سال، گزینه نهایی و برگزیده پایتخت کتاب ایران را معرفی می کند.

شفاعی در ادامه از اهواز، نیشابور، بندر بوشهر و کاشان که از سال 1394 به این عنوان دست یافته اند نام می برد و هر 4شهر را در حوزه فرهنگ، ادب و علم در کشور دارای جایگاهی بلند می خواند. او همچنین اقدامات فرهنگی این چنینی را درصورت داشتن پیوست های قابل توجه مؤثر و سودمند ارزیابی می کند؛ با این همه یادآور می شود: وقتی یک شهر قرار است پایتخت کتاب شود، باید همه مسئولان محلی و منطقه ای در آن شهر در خدمت کتاب درآیند و شاهد هم گرایی همه نیروهای فکری، اجرایی و مؤثر در مطرح کردن شهر خود به عنوان پایتخت کتاب باشند. اهمیت این عنوان هنوز برای بسیاری از سازمان ها و مسئو لانی که کارشان به صورت مستقیم با کتاب درگیر نیست، جا نیفتاده است. کمک به فرهنگ کتاب خوانی، برگزاری نمایشگاه های کتاب، مسابقات کتاب خوانی، تأمین بودجه ها و کمک به برگزاری مراسم ملی می تواند در وظایف هر سازمان و نهادی تعریف شود و اگر اهمیت این عنوان برای مسئولان روشن شود، آنان از همکاری با این طرح مهم فرهنگی خودداری نخواهند کرد. مسئولیت این کار در استان ها به عهده مسئولان ادارات فرهنگی مانند ارشاد، صدا و سیما، کانون پرورش، حوزه هنری و... است که باید در این راستا به یک هم گرایی واقعی برسند. این فعال فرهنگی می افزاید: هرچه اتفاقات و ابتکارات مردمی و غیردولتی در عرصه کتاب بیشتر باشد و بهتر پوشش داده شود، یک شهر به یک پایتخت کتاب واقعی تبدیل می شود وگرنه برگزاری چند نشست در دانشگاه ها و ادارات دولتی هیچ فایده ای نه به حال کتاب و نه به حال نیروهای فرهنگی دارد [...] انتخاب پایتخت کتاب باید یک آورده فرهنگی ملموس برای مردم شهری داشته باشد که این افتخار را کسب کرده اند. اکنون باید در اهواز، کاشان، نیشابور و بوشهر به سراغ مردم رفت و پرسید این عنوان چه فایده ای برای شهر شما داشت؟ آیا برکتابخانه های شهرتان افزوده شد؟ آیا چند کتاب فروشی درمعرض تعطیلی نجات پیدا کردند؟ آیا یک فرهنگ سرا، یک بنای فرهنگی یا مجتمع هنری به این مناسبت در شهر شما ساخته شد؟ آیا شاهد برگزاری برنامه فرهنگی ویژه و مهمی بودید؟ چهره های فرهنگی و هنری و اهل قلم در طول سال درحال رفت وآمد به شهر شما بودند؟

او تأکید می کند که پاسخ به این پرسش ها را مردم باید بدهند، نه مسئولان و اینکه گزارش های مدیران تا زمانی که مردم شهر به طور ملموس درک نکرده باشند، شهرشان پایتخت کتاب ایران شده است، هیچ ارزشی ندارد .

کانال شهرآرا در پیام رسان های گوناگون

لینک خبر :‌ شهر آرا آنلاین
بیش از 500 هزار جلد کتاب قاچاق که توسط کارگروه صیانت از انبار سودجویان و گرو ه های مختلف کشف شده، اکنون در انباری خارج از تهران نگهداری می شوند و سرنوشتشان با دستور قاضی پرونده مشخص می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۹ سایت های دیگر : فرهنگ امروز

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، جمعی از خبرنگاران و ناشران روز گذشته (یکشنبه 28 بهمن) از انبار بزرگترین محموله کتاب قاچاق در کشور بازدید کردند. در این انبار بیش از 500 هزار جلد کتاب به ارزش 15 تا 20 میلیارد تومان وجود داشت که بخش عمده ای از این کتاب ها آثار پرفروش بازار نشر ایران بودند.

ضعیف شدن بدنه نشر
سعید میرجلالی؛ دبیر کارگروه صیانت از حقوق ناشران، مولفان و مترجمان در حاشیه بازدید خبرنگاران از انبار کتاب های قاچاق با اشاره به سابقه تشکیل این کارگروه گفت: جمعی از ناشران که در جریان کپی های غیرقانونی متضرر شده بودند در فاصله سال های 89 تا 90 جلساتی را در انتشارات ققنوس برای مبارزه با انتشار غیرقانونی کتاب برگزار کردند، هر ناشر حدود یک میلیون تومان سرمایه آورد و اقدامات برای شناسایی متخلفان این حوزه برگزار شد.

وی افزود: طی پیگیری هایی که در آن زمان انجام شد شخصی در پاساژ شکری اصفهان شناسایی شد که به چاپ و توزیع کتاب های غیرقانونی اقدام می کرد، پس از آن نیز چندین مورد افراد متخلف دیگر نیز شناسایی شدند و پس از مدتی به دلیل توسعه این اقدامات احساس کردیم برای توسعه این کار نیاز به همفکری داریم و کار به اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران هدایت شد.

میرجلالی با اشاره به امضای تفاهم نامه اتحادیه ناشران و کتابفروشان و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال 1395 توضیح داد: به دنبال این تفاهم نامه کارگروه صیانت از حقوق ناشران، مولفان و مترجمان تشکیل شد و پنج نفر از اتحادیه شامل بنده، حسن قربانی، عباس غمگسار، ابراهیم کریمی و محمود آموزگار در این کارگروه حضور داشتیم و کارها را پیگیری می کردیم.

وی با بیان اینکه اسفند سال گذشته با مسئولان قضایی و انتظامی نشست های مشترک داشتیم، عنوان کرد: به دنبال این نشست با پلیس امنیت همکاری داشتیم و اقدامات اجرایی بعد از اینکه حکم ها صادر شد از اردیبهشت ماه آغاز شد و در این زمینه اقدامات ما تاکنون به نتایج خوبی رسیده و حکم هایی نیز در شرف صادر شدن است که پس از قطعی شدن اطلاع رسانی خواهد شد.

میرجلالی همچنین درباره میزان آثار کشف شده توضیح داد: آن چیزی که ما کشف و شناسایی کرده ایم یک دهم آن چیزی است که در عالم واقع وجود دارد و بحث کپی غیرقانونی کتاب در سطح کشور فراوانی زیادی دارد و این تکثیر های غیرقانونی موجب شده اند که بدنه صنعت نشر روز به روز نحفیف تر شود. زیرا قاچاق کتاب تنها به ناشر یا سرمایه این ناشران آسیب نمی زند بلکه سایر حلقه های زنجیره نقش را نیز در میان آسیب می بینند.

وی در بخش دیگر صحبت های خود درباره سرنوشت کتاب های کشف شده در این عملیات ها نیز گفت: تا زمانی که قاضی پرونده دستور ندهد کاری نمی توان کرد البته نگاه کارگروه نابودی کتاب ها است و معتقد هستیم که این آثار نباید به چرخه نشر وارد شوند و اکنون باید صبر کرد و دید که نگاه مسئولان قضایی در این زمینه چه خواهد بود؟

میرجلالی درباره تحمیل هزینه های بالا به کارگروه صیانت در پیگیری بحث کپی غیرقانونی کتاب ها نیز گفت: اقداماتی که در این زمینه انجام داده ایم برای کارگروه صیانت هزینه بر بوده است و اگر کتاب ها معدوم شود می توانیم بخشی از این هزینه ها را با فرمول پولی که از راه خمیر فروش خمیر کاغذها به دست می آیند جبران کنیم.

رایزنی با مسئولان تلگرام
دبیر کارگروه صیانت از حقوق ناشران، مولفان و مترجمان همچین درباره فعالیت های اخیر این کارگروه درباره انتشار فایل PDF کتاب ها در فضای مجازی نیز توضیح داد: در پیگیری های کارگروه مسئولان رسانه های دیجیتال عنوان کردند که می توانند تنها روی آن بخشی از فضای مجازی که از آن ها مجوز دارند نظارت داشته باشند و نظارت آن ها هم عمدتاً شامل فیلتر است.

وی با بیان اینکه سرور بسیاری از برنامه ها در فضای مجازی در ایران نیست و این موضوع در پیگیری روند کار موثر بوده است، ادامه داد: نامه ای برای مسئولان تلگرام فرستاده ایم تا کانال هایی را که پی دی اف کتاب ها را به صورت غیر قانونی منتشر می کنند مسدود شوند.

ارزش 15 تا 20 میلیاردی کتاب ها
میرجلالی همچنین درباره حجم کتاب هایی که در این انبار نگهداری می شوند نیز گفت: این کتاب ها بیش از 500 هزار جلد هستند و ارزش ریالی این کتاب ها نیز بین 15 تا 20 میلیارد تومان است.

وی افزود: اقدامات کشوری کارگروه صیانت از حقوق ناشران مولفان و مترجمان، ادامه داد: ما کارهای خود را با شناسایی مراکز توزیع و پخش این کتاب ها در شهر اصفهان و شیراز دنبال کردیم و متوجه شدیم که بسیاری از افراد به اسم فروش کتاب در این شهرها مشغول تولید غیرقانونی کتاب ها هستند البته در سطح شهر تهران هم کتابفروشان و فروشگاه هایی که سابقه فعالیت محدود و کمی دارند نیز این اقدامات را انجام می دهند.

میرجلالی با اشاره به شناسایی یک خانواده در بحث کپی غیرقانونی کتاب ها توضیح داد: پرونده یکی از افرادی که در سه ماه گذشته نقش پررنگی در این پروسه داشته است فردی به نام خ... است که به همراه دو پسرش به این کار مبادرت ورزیده است و توانستیم بسیاری از انبارهای آن ها را از میدان عشرت آباد تا خیابان دماوند و افسریه و خیابان انقلاب شناسایی و تخلیه و به مراجع قانونی معرفی کنیم.

وی یادآور شد: این فرد با حکم قاضی دادگاه رسانه با قرار وثیقه 500 میلیون تومانی آزاد بود، اما زمانی که به زندان اوین رفت، قاضی این زندان قرار وثیقه 80 میلیون تومانی برای او تعیین کرد و حتی شنیده ایم که همان روز پول را از طریق دستگاه کارتخوان پرداخت کرده و به راحتی از زندان بیرون آمده است.

میرجلالی از رایزنی های فرد خاطی با مدیران کارگروه و ناشران متضرر نیز خبر داد و گفت: او به دنبال مذاکراتی برای ایجاد صلح با کارگروه و ناشران شد و اعلام کرد که حاضر است هزینه خسارت ناشران را بپردازد اما ما چنین موضوعی را نپذیرفتیم.

وی همچنین به رویکرد جدید این متخلفان و پدیده ای نوظهور در این عرصه اشاره کرد و افزود: اتفاقی که به تازگی پیش آمده این است که عده ای از افرادی که کتاب قاچاق می کنند برای اینکه انبارهای آن ها شناسایی نشود قبل از انتشار کتاب برای آثار مختلف اقدام به ویزیت کتاب می کنند بعد به تعدادی که درخواست شده کتاب منتشر می کنند.

فعالیت یک باند در توزیع غیرقانونی کتاب
در بخش دیگری از این بازدید امیرحسین فواکه؛ وکیل کارگروه صیانت از حقوق ناشران مولفان و مترجمان در میان خبرنگاران با اشاره به اقدامات قانونی و قضایی پیش روی این کارگروه توضیح داد: پرونده قاچاق کتاب در انتهای مرحله تحقیقات مقدماتی را سپری می کند و در مرحله موعد صدور قرار است تا بازپرس رسیدگی کننده تصمیم گیری کرده و پرونده را برای رسیدگی به دادگاه ارسال کند.

وی درباره برخی خلاءهای قانونی در مبارزه با بحث قاچاق کتاب افزود: از لحاظ قانونی عنوان قاچاق صحیح نیست، ما برای اینکه بخواهیم این کتاب ها را پیگیری کنیم یک قانون سال 1348، حمایت از مولفان، مصنفان و هنرمندان و قانون سال 59 درباره ترجمه تکثیر و نشر آثار داریم.

فواکه با اشاره به بحث تخصصی با بازرس پرونده و وکلای متهمان درباره عدم شمول بخش عمده این کتاب ها در قانون حمایت از مولفان، گفت: ما در بحث های تخصصی به این نتیجه رسیدیم که بله این موضوع درست است و شامل این قانون نمی شود اما قانون سال 59 نیازی به شرایط قانون سال 48 ندارد و از طریق آن قانون هرگونه تصویربرداری از کتاب هایی که قبلا توسط ناشران چاپ شده، بدون اجازه صاحبان اثر و ناشران جرم انگاری شده است.

وی ادامه داد: در قانون سال 59 برای این جرم نیز سه ماه تا یک سال حبس و در قانون سال 48 شش ماه تا سه سال حبس به همراه جبران خسارت در هر دو قانون پیش بینی شده است.

فواکه همچنین از آغاز پیگیری اولین پرونده در این زمینه از دو سال پیش گفت: متاسفانه به دلایلی این پرونده منجر به صدور قرار نشده است که به دلیل تغییر و تحولات شعبه و تغییر بازپرس بوده است. اما مهمترین پرونده ما در قاچاق کتاب از اردیبهشت 97 با خانواده خ شروع شده به است که تعداد شاکیان پرونده اخیر 22 شاکی از میان ناشران است. همچنین تعداد پرونده های قاچاق کتاب شش تا هشت پرونده است که حدود 25 تا 30 شاکی دارند.

وی درباره جنبه عمومی این جرم نیز گفت: درباره کتاب های غیرمجاز جنبه عمومی وجود دارد و دادستانی وارد این مسأله می شود، اما درباره کتاب های قانونی که ناشر آن را پیگیری می کند جنبه عمومی جرم وجود ندارد و با گذشت شاکی خصوصی پرونده بسته می شود.

فواکه درباره فعالیت افراد متخلف شناسایی شده در این پرونده ها گفت: مساله اینجا است که فعالیت آن ها به دو یا سه انبار نیست بلکه فعالیت شبکه ای است و اگر بخواهیم به پرونده ها رسیدگی کنیم باید به عنوان باند در زمینه چاپ نشر و عرضه کتاب بدون اجازه ناشران و صاحبان حق به آن رسیدگی کنیم چون خانواده متخلف یک نفر نیست بلکه چهار نفر هستند که با بیرون بودن هر یک از این اعضای این خانواده مساله کپی کتاب ها ادامه پیدا می کند و چیزی نیست که بگوییم با یک بار دستگیر شدن، فعالیت شان محدود می شود.

یک شغل پرسود!
محمدتقی عرفان پور؛ عضو کارگروه صیانت از حقوق ناشران، مولفان و مترجمان نیز در سخنانی درباره برگرداندن کتاب های قاچاق به ناشران برای فروش گفت: کشف این کتاب ها حاصل تلاش هشت ساله گروه صیانت است که در اتحادیه فعالیت داشتند و اکنون به ثمر نشسته است، این کتاب ها مطابق با استانداردهای چاپی ناشران نیست و موضوع قاچاق کتاب سابقه 30 ساله است و کتاب های زیادی کپی شده است.

وی افزود: بخشی از این کتاب ها آثاری هستند که به هر دلیلی چاپ نمی شوند، اکنون افرادی که هیچ شناخت و اطلاعات فرهنگی ندارند به عنوان یک شغل پرسود و پردرآمد به سمت این کار آمده اند، کتابی که ناشر یک هزار نسخه چاپ کرده در یک انبار هشت هزار نسخه از آن کشف کردیم.

عرفان پور با اشاره به لزوم فرهنگسازی در جامعه برای آگاهی از وجود چنین آثاری گفت: بسیاری از مردمی که درجامعه هستند اطلاع ندارند بسیاری از این کتاب هایی که خریداری می کنند مالک مادی و معنوی دارد و امروز قلم در خطر است زیرا بسیاری از نویسندگان و مترجمان از طریق تالیف و ترجمه امرار معاش می کنند و اگر به هر دلیلی دیگر این کتاب ها توسط ناشر تولید نشود، آن ها دیگر درآمدی ندارند.

وی تاکید کرد: در این میان آماری که ما از وضع نشر و مطالعه داشتیم با این کشفیات به هم می خورد، بحثی در دولت و بین محققان بود که زمان مطالعه چه میزان است اما متوجه شدیم اطلاعاتی که منابع رسمی و مراکز آمار منتشر می کنند بر اساس کتاب منتشره اعلام وصول شده خانه کتاب است و چند برابر این آثار به صورت قاچاق توزیع می شود و به این مراکز نمی روند.

عرفان پور در پاسخ به سوال خبرنگار ایبنا مبنی بر نقش دستفروش ها در فروش این کتاب ها و اقدامات کارگروه صیانت در این زمینه گفت: یکی از اتفاقات خوبی که اخیرا انجام شد این بود که اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و شهرداری تفاهم نامه ای امضا کرده است که از این پس هر جایی که قرار است فروش کتاب باشد شهرداری مجوز ندهد و اتحادیه مجوز بدهد و اتحادیه نیز به افراد شناسنامه دار مجوز می دهد که بعدا اگر تخلف کردند بتوانند پیگیری کنند و با استقرار هیات مدیره جدید اتحادیه این کار در دستور کار قرار دارد.

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار اینبا مبنی بر چرایی عدم معرفی کتابفروشی های متخلف در بحث کتاب های غیرقانونی و رسیدگی صنفی به بحث تخلفات نیز توضیح داد: در این زمینه یک کتابفروشی بسته شده است، ما دو تیپ کتابفروشی متخلف داریم نخست کتابفروشی که از ما پروانه کسب گرفته است که با آن ها برخورد می کنیم و دیگر کتابفروشی که پروانه کسب نگرفته است. مسئولیت این کار با کمیسیون بازرسی اتحادیه است تا با کتابفروشانی که مجوز کسب ندارند برخورد قانونی کنند.

عرفان پور افزود: همچنین بخشی از کتابفروشانی که جواز دارند آگاهی ندارند کتابی که مامور پخش می برد کتاب قاچاق است، در این زمینه باید کار فرهنگی در جامعه شود و رسانه ها کمک کنند ما نیز در اتحادیه پیگیراین موضوع هستیم.

وی با اشاره به پیگیری بحث کتاب های قاچاق به عنوان یک مساله ملی در کشور گفت: این موضوع اکنون به عنوان یک مساله ملی تبدیل می شود، از هشت سال قبل اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران نامه ای به اتحادیه ناشران در سراسر کشور ارسال و موضوع را مطرح کرد و اکنون نیز پیگیری خواهیم کرد.

عرفان پور همچنین درباره سرنوشت کتاب های کشف شده و طرح این موضوع که به مناطق محروم ارسال شوند نیز گفت: نظر کارگروه صیانت که مسئولیت پیگیری و کشف این اقلام را داشته است معدوم شدن این آثار است و فعلا امانت دار این کتاب ها هستیم و در این موضوع منتظر حکم و دستور قضایی هستیم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
در هفته های اخیر قیمت کاغذ صعودی غیرقابل تصور را داشته اشت و ظاهراً ابزارهای کنترلی نیز در مهار این قیمت ها ناتوان عمل می کنند.

به گزارش مشرق ، در هفته های اخیر قیمت کاغذ صعودی غیرقابل تصور را داشته اشت و ظاهراً ابزارهای کنترلی نیز در مهار این قیمت ها ناتوان عمل می کنند.

وضعیت کاغذ از حالت بحرانی خارج شده و به مرحله اورژانسی رسیده است. بعد از مدتی آرامش در بازار کاغذ از اوایل بهمن ماه بود که این کالای استراتژیک میل سرکشی پیدا کرد و مهارش از دست متولیان خارج شد. در روزی که شما این گزارش را می خوانید قیمت کاغذ وضعیتی نجومی را پشت سر می گذارد. آخرین قیمت ها که از روی مرکز اطلاعات کاغذ ایران استخراج شده نشان می دهد که ظاهراً کاغذ هم راهی را می رود که سایر کالاهای اساسی می روند. به این قیمت ها توجه کنید.

بیشتر بخوانیم:

یک ناشر: درگیر جنگ هستیم ناشران نگران کاغذ برای نمایشگاه کتاب نباشند دستگاه چاپ می فروشند تا حقوق بدهند!

این پنج نوع مهم ترین و پرکاربردترین کاغذهای مورد استفاده ناشران است که قیمت هایش به صورت صعودی بالا می رود و ظاهراً کسی هم تمایلی ندارد خیلی این افزایش صعودی قیمت را کنترل کند البته فعلاً کسی به فکر این افزایش نیست دو ماه دیگر که نمایشگاه کتاب رسید و قیمت های کتاب نجومی شد و توان خرید به صورت صعودی سقوط کرد تازه مسوولان به فکر رفع بحران می افتند. همین جا هم یک یادآوری داشته باشیم که اواسط جشنواره فیلم فجر بود که اعلام شد، آقای همایون امیرزاده از دبیری کارگروه کاغذ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کناره گیری کرد. حالا این خبر چه ارتباطی به افزایش قیمت کاغذ دارد را عرض می کنیم.

کارگروه هوا شد!
شهریورماه امسال بود که ارشاد تصمیم گرفت برای ساماندهی اوضاع کاغذ کارگروهی تشکیل دهد و تشکیل داد.

ریاست آن را حسین انتظامی بر عهده گرفت و همایون امیرزاده هم دبیر آن شد. قرار بود این کارگروه کمک حال ناشران و مطبوعات باشند تا سریعتر نیازهای این قشر را با هماهنگی وزارت صمت برطرف کند. اعضای منتخب شامل نمایندگان حوزه مطبوعات، نمایندگان حوزه نشر، انجمن واردکنندگان کاغذ و مقوا، نمایندگان وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان حمایت از حقوق مصرف کننده بودند و یکی از وظایفش رساندن کاغذ به دست مصرف کننده واقعی بود. همایون امیرزاده دبیر این کارگروه همچنین نماینده تام الاختیار وزیر ارشاد در کارگروه کاغذ کشور بود، در بالاترین سطح در وزارت ارشاد تشکیل شد و سعی کرد با توجه به نیازهای مصرف کنندگان اعتبارات لازم را جذب کند. هر چند به نحوه عملکرد این کارگروه اشکالاتی وارد بود اما همین که وزارت ارشاد در بالاترین سطح مدیرانش اهمیت مسأله کاغذ را درک کرده بود اقدامی قابل تقدیر بود. حال بعد از پنج ماه فعالیت همایون امیرزاده اعلام کرده به دلیل مشغله زیاد در روابط عمومی ارشاد از این کارگروه کناره گیری کرده و از قضا با آن موافقت می شود و به جای وی یک کارشناس در معاونت فرهنگی دبیر این کارگروه می شود. حسین انتظامی هم چند ماه پیش با حکم وزیر ارشاد به سمت رییس سازمان سینمایی منصوب شده بود و عملاً همایون امیرزاده همه کاره این کارگروه بود و خب با این کناره گیری مشخص می شود که ارشاد نیز از حضور در این حوزه به اصطلاح جا خالی داده و کارها را به سازمان صمت واگذار کرده است کما اینکه چندی قبل آقای سید احسان قاضی زاده هاشمی، نماینده مجلس شورای اسلامی گفت که کارگروه کاغذ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هیچ وجاهت قانونی و حقوقی ندارد و حالا با این کناره گیری باید کار این کارگروه را نیز خاتمه یافته تلقی کرد.

خبرگزاری مهر چند روز پیش در گزارشی درباره قیمت گذاری مسأله کاغذ و نحوه ورود ارشاد به این ماجرا داشت که نکات جالب و قابل تأملی را بیان می کرد. در این گزارش آمده است: از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر می رسد که کارگروه کاغذ وزارت ارشاد در جلسات هفته آینده خود مکانیزم قیمت گذاری بر روی کاغذ را نهایی کرده ونرخ تازه این کالا به منظور ترخیص و تحویل به کارگروه و نیز نظارت سازمان حمایت از مصرف کننده ابلاغ می شود. با این نرخ تازه واردکنندگان تکلیف خود را برای واگذاری محصول خود به کارگروه، روشن تر خواهند داشت هر چند که با وجود این فرصت برای واردکنندگان که بتوانند محصول واردشده خود را با سود قطعی 15 درصد به کارگروه کاغذ تحویل دهند تا از طریق مبادی در نظر گرفته شده توزیع شود، برخی از واردکنندگان از واگذاری کاغذشان به کارگروه از این مسأله استنکاف کرده اند. همچنین بخش وسیعی از بدنه بخش خصوصی واردکنندگان کاغذ از ورود وزارت ارشاد به فرآیند قیمت گذاری و واردات اعتراض داشته و عنوان می کنند که باید کالا بدون نظارت دولت و با تأمین ارز از سوی سامانه نیما به دست مصرف کننده برسد؛ اقدامی که برخی آن را موجب تشدید در قیمت های فعلی و غیرقابل کنترل شدن نوسانات آن اعلام می کنند. شاید یکی از دلایل افزایش قیمت را باید در تعامل این کارگروه با واردکنندگان کاغذ دانست و آن ورود ارشاد به مسأله قیمت گذاری است که ظاهراً بخش خصوصی خیلی از این مسأله استقبال نکرده است و نوعی لجبازی میان عوامل در صحنه به وجود آمده است.

بحران در نمایشگاه کتاب!
در سطور بالا گفتیم که قیمت این روزهای کاغذ تأثیر مستقیمی بر نمایشگاه کتاب آینده خواهد داشت. تمام تلاش ناشران در این روزها آماده کردن کتاب برای نمایشگاه کتاب است جایی که مخاطب بی واسطه می تواند کتاب مورد نظرش با تخفیف بخرد اما این اوضاع و احوال بحرانی وضعیت بحرانی تری را برای نمایشگاه کتاب رقم بزند و شاهد کتاب هایی با قیمت نجومی باشیم هر چندکه هم اکنون نیز هستیم. خبرگزاری ایبنا روز گذشته در گزارشی به مسأله قیمت گذاری کتاب بر اساس قیمت های کنونی کاغذ پرداخت و پیش بینی کرد قیمت متوسط یک کتاب 200 صفحه ای در نمایشگاه کتاب حدود 40 هزار تومان قیمت داشته باشد. مطابق با فرم های استاندارد و مرسوم در چاپ کتاب، هر کتاب در قطع رقعی در فرم های 16 صفحه ای چاپ می شود. حالا اگر میانگین تعداد صفحات کتاب را 208 صفحه درنظر بگیریم (این رقم در دی ماه 210 صفحه ثبت شده است)، هر کتاب به 13 فرم کاغذ نیاز دارد. حالا اگر شمارگان 1000 نسخه ای را لحاظ کنیم، برای چاپ چنین کتابی به 13 هزار برگ کاغذ 60*90 نیاز است که برابر است با 13 بند کاغذ. با این حساب چنین کتابی با قیمت امروز به چهارمیلیون و 290 هزارتومان کاغذ نیاز دارد. افزایش بیش از چهاربرابری قیمت کاغذِ مصرفی برای انتشار یک کتاب 208 صفحه ای، خود گویای واقعیت بازار کاغذ و کتاب است.

در این شرایط با رعایت تناسب قیمت در ماه های قبلی (قیمت کاغذ مشابه در آذرماه امسال بندی 210 هزارتومان معامله می شد) باید منتظر بود که قیمت متوسط هر صفحه از کتاب های منتشر شده در بهمن ماه به 232 تومان و قیمت متوسط پشت جلد کتاب ها از 38,700 تومان فراتر برود. حالا اگر در خوشبینانه ترین حالت و بدون توجه به نرخ تورم کاغذ در ماه های گذشته، فرض کنیم قیمت کاغذ تا پایان سال از بندی 350 هزارتومان فراتر نرود، کتاب هایی که برای نمایشگاه سی ودوم کتاب تهران آماده می شوند، صفحه ای 246 تومان و با قیمت متوسط بیش از 41 هزارتومان.

*صبح نو

لینک خبر :‌ مشرق نیوز
سیامک گلشیری، معتقد است متولیان و داوران بسیاری از این جوایز چه در حوزه ادبیات کودک و نوجوان و چه ادبیات بزرگسال مطلاقاً دانش کافی و صلاحیت برای تعیین معیارهای علمی اثر را ندارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۸ سایت های دیگر : کودک پرس

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، سیامک گلشیری: بارها و بارها و بارها در این سال ها چه از جانب خبرنگاران و چه از جانب کسانی که با هم سرکلاس ها کار می کرده ایم و چه از طرف بعضی از دوستان با این سؤال مواجه شده ام که آیا آثاری که اینجا جایزه گرفته اند و یا وارد لیست های این و آن روزنامه شده اند، واقعاً استحقاق آن را داشته اند.

بارها و بارها شنیده ام که گاهی کسی فلان کتاب را که جایزه گرفته، دست گرفته و شروع کرده به خواندن و نتوانسته حتی چند صفحه جلو برود. دوستی می گفت گاهی حتی به خودمان قبولانده ایم که حتماً کتاب یک چیزی داشته که جایزه گرفته و یا وارد فلان لیست شده و با هر جان کندنی که بوده، تا آخرش رفته ایم. و این قدر این روند ادامه پیدا کرده که بسیاری از داستان ایرانی ناامید شده اند. من قبلاً همیشه فکر می کردم داریم دوران نوزادی جوایز را پشت سر می گذاریم.

اما انگار این نگاه غیر علمی که تک تک آدم ها را با حب و بغض از هم جدا می کند، قرار نیست دست از سر ادبیات هم بردارد. رمان یا داستان هرگاه خلق شد و از زیر دست نویسنده بیرون آمد، باید آن را با میزان های کاملاً علمی برآورد کرد، نه با معیارهایی که سلیقه در آنها نقش اصلی را بازی می کند.

در این سال ها من تنها به اندک کسانی برخورده ام که دانش کافی برای تعیین معیارهای ادبی به طور کاملاً علمی داشته اند. متولیان و داوران بسیاری از این جوایز چه در حوزه ادبیات کودک و نوجوان و چه ادبیات بزرگسال مطلقاً دانش کافی و صلاحیت برای تعیین معیارهای علمی اثر را ندارند.

بر این اساس حالا بعد از این همه سال فقط یک جواب دارم که به سؤال اول بحثم بدهم. هرگز فریب این جوایز را نخورید. هرگز فریفته این لیست ها نشوید. تا زمانی که عصر منتقدین راستین فرا نرسیده، هرگز حرف شان را در باره آثار راستین ادبیات ایران، حتی در باره بعضی از نام ها که بارها شنیده اید، باور نکنید و به خودتان اعتماد کنید. آنها آثاری را به شما تحمیل می کنند که هیچ بویی از جنبه های زیبایی شناسانه نبرده اند. در آنها هیچ خبری از شخصیت های ماندگار نیست. فاقد دیالوگ های عمیق هستند و از همه مهم تر در بسیاری موارد فاقد قصه ای هستند که شما را تا آخر دنبال خودشان بکشانند و بسیاری موارد دیگر.

هرگز فریب جوایز رنگارنگی را نخورد که در تمام این سال ها نثرِ پرطمطراقِ رمانی را همراه با کلمات قلنبه و سلمبه نویسنده اش به شما تحمیل کرده! هرگز فریفته جوایز و لیست هایی نشوید که هذیان های مالیخولیایی وار نویسنده ای را تبلیغ می کنند! هرگز فریب جوایزی را نخورید که آدم ها را براساس گزینش های کاملاً غیرعلمی تقسیم بندی کرده! هرگز شیفته جوایزی نشوید که توصیف های انشاوار نویسنده ای را تبلیغ می کنند که تنها قصد مرعوب کردن خواننده اش را دارد! آنها شعور شما را بسیار دست کم می گیرند. آنها خیال می کنند باید برای کودک و نوجوان و برای بزرگسال نسخه پیچید. به خودتان ایمان داشته باشید و بدانید انتخابتان درست است. آرزو می کنم تا زمانی که عصر منتقدان جدی ادبیات در ایران فرا نرسیده، جوایزی شکل بگیرند که خود مردم داوران راستین آن باشند، چون در حال حاضر آنها تنها معیار و ملاک قابل قبول جامعه ما هستند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تفاهم نامه همکاری میان کتابخانه و موزه ملی ملک با نهاد کتابخانه های عمومی کشور به امضاء رسید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۸

به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی خبرگزاری فارس، علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در مراسم امضاء این تفاهم نامه اظهار داشت: این کتابخانه و موزه سال هاست که بنا بر نیت واقف فعالیت می کند و نه تنها جنبه کتابخانه ای و توریستی دارد بلکه از بعد مرمت نسخ خطی هم قابل توجه است.

وی در خصوص همکاری نهاد کتابخانه های عمومی کشور با کتابخانه و موزه ملی ملک گفت: نهاد چند کار را می تواند برای همکاری با کتابخانه ملک تعریف کند اولاً اینکه این کتابخانه و موزه قابلیت معرفی تمدن و فرهنگ ایران را دارد و نهاد کتابخانه های عمومی کشور را می تواند در تبلیغ ترویج این فرهنگ و تمدن کمک کند.

تکمیل مربع فرهنگی کتاب و کتابخوانی در کتابخانه ملک

مختارپور تصریح کرد: کتابخانه ملک علاوه بر اینکه نهاد تمدن فرهنگ است میراث زیادی را در خود جای داده است و در کتابخانه بخش زیادی قابلیت فراگیر شدن و استفاده برای مردم را دارد.

وی با تأکید بر اینکه یکی از جهت گیری هایمان در نهاد کتابخانه های عمومی کشور طی 4 سال اخیر ترغیب کودکان و نوجوانان به بحث کتابخوانی بوده، گفت: اگر در میراث داری بخواهیم افراد را علاقه مند به کتابخوانی کنیم چندان پاسخی نمی گیریم بنابر این باید از کودکی و نوجوانی بچه ها را با کتاب و کتابخوانی آشنا کنیم که این کار از محیط خانه و مدرسه شروع می شود.

وی ادامه داد: گاهی عده ای سوال می کنند که چرا در دهه اول انقلاب مردم کتابخوان تر بودند و بعد این روند آرام آرام افول کرد، باید در پاسخ بگوییم که یکی از دلایل کتابخوانی مردم در دهه اول انقلاب این بود که دوست داشتند خود را شبیه کسانی کنند که در پیروزی انقلاب نقش داشتند.

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور با بیان اینکه باید مربع فرهنگی کتاب و کتابخوانی در کتابخانه ملک هم تکمیل شود گفت: محیط کتابخوانی، منابع کتابخوانی، کتاب دارها و خدمات، مربع فرهنگی کتاب و کتابخوانی را تشکیل می دهند که در کتابخانه ملک فراهم است اما باید تکمیل شود ما حتی می توانیم برخی از برنامه های نهاد را در این مجموعه برگزار کنیم.

مختارپور با اشاره به اینکه هدف ما توجه به کتاب و کتابخوانی است گفت: طی چند سال اخیر که رسانه های غیرکاغذی رشد کردند در برخی کشورها برخی روزنامه ها و ناشران ترجیح دادند به سمت نسخه های دیجیتال بروند اما از سال گذشته همه آنها به سمت کاغذ برگشتند و این نشان می دهد که نمی توانیم از کتب و نشریات کاغذی بی نیاز باشیم.

وجود 19 هزار نسخه خطی در کتابخانه و موزه ملی ملگ

در ادامه این مراسم، غلامرضا خواجه سروی مدیرعامل کتابخانه و موزه ملی ملک تصریح کرد: همانطور که می دانید این مجموعه جزو موقوفات حاج حسین آقا ملک است که کتابخانه آن در تهران قرار دارد و از طریق موقوفات وی که زیر نظر آستان قدس رضوی است اداراه می شود.

وی با اشاره به اینکه در این مجموعه 19 هزار نسخه خطی خود واقف نگهداری می شود، گفت: علاوه بر این نسخ خطی مجموعه تمبر و سکه هم نگهداری می شود، بعدها عده ای مجموعه های خود را وقف کردند یا فروختند که همین باعث شد ما در بین مجموعه های خصوصی در رده اول قرار بگیریم.

خواجه سروی با گلایه از کاهش سرانه کتابخوانی در کشور گفت: در 6 ماهه اول امسال 15 هزار بازدیدکننده داشتیم البته باید بگویم مراجعه کننده مجازی ما بیشتر از مراجعه کننده حضوری است و ما تلاش داریم تا مجموعه و کتابخانه موزه ملک بیشتر شناسانده شود.

مدیرعامل کتابخانه و موزه ملی ملک تصریح کرد: در دوره های گذشته زیرساخت های خوب و استانداردی برای موزه، کتابخانه و نگهداری و مرمت نسخ خطی فراهم شد و حالا ما به دنبال این هستیم که اینجا بیشتر دیده شود. شاید جالب باشد که بگویم تعداد بازدیدکننده های ایرانی بیشتر است اما خارجی ها علاقه مندی بیشتری به این مجموعه نشان می دهند.

وی با اشاره به امضای تفاهم نامه با نهاد کتابخانه های عمومی کشور گفت: بدون شک این اقدام می تواند کانال خوبی برای ارتباط با سایر کتابخانه ها باشد ضمن اینکه یکی از مزیت های نسبی مجموعه ملک مرمت، چاپ و اسکن نسخ خطی است که می توان از این امکان در جاهای دیگر هم استفاده کرد.

خواجه سروی گفت: کتابخانه و موزه ملک در نهایت متعلق به امام رضا (ع) است و مرحوم ملک هم اینجا را برای مردم وقف کرده، کتابخانه به صورت رایگان و موزه هم تقریباً به صورت رایگان در اختیار مردم قرار دارد و امیدواریم در شبکه کتابخانه عمومی کشور معرفی خوبی از مجموعه ملک شود.

مدیرعامل کتابخانه و موزه ملی ملک ادامه داد: نگاه آستان قدس همواره بر این بوده که کتابخانه و موزه ملی ملک یک مؤسسه فرهنگی باشد به همین جهت ما در اینجا به صورت مرتب برنامه هایی داریم ضمن اینکه خود واقف هم چنین نظری داشته و در وقف نامه خود اعلام کرده که باید 7 جشن مذهبی یعنی میلاد پنج تن آل عبا، ولادت حضرت معصومه (س) و ولادت حضرت امام رضا (ع) در اینجا جشن گرفته شود. وی همچنین تأکید کرده که باید 7 روز در محرم روضه خوانی داشته باشیم و ما مکلف هستیم و آن را اجرا می کنیم.

خواجه سروی با بیان اینکه آقای رئیسی به عنوان تولیت آستان قدس رضوی هم همواره تأکید داشتند که کتابخانه باید قوی باشد و به صورت یک مجموعه فرهنگی از آن استفاده شود، گفت: امیدوارم با تجربه ای که در نهاد کتابخانه های عمومی کشور وجود دارد اتفاق خیلی خوبی در این زمینه بیفتند و این تفاهم نامه بتواند به تقویت فرهنگ کتاب و کتابخوانی کمک کند.

رکورد اهدای 10 هزار جلد کتاب را داشتیم

در ادامه این مراسم نجمه تفرشی، رئیس اداره کتابخانه و موزه ملی ملک در خصوص روند فعالیت کتابخانه ملک گفت: کتابخانه عضوگیری ندارد و ورود به تالارها برای هم با ارائه کارت ملی امکانپذیر است.

وی با اشاره به اینکه ما سه تالار بانوان، آقایان و محققین داریم، گفت: ما کتاب های تخصصی در یک رشته خاص نداریم اما رویکردمان تمدن ایرانی و اسلامی بوده و منابع خود را از طریق خرید عمده از نمایشگاه کتاب، وقف و هدیه تأمین می کنیم. در سال گذشته رکورد اهدای 10 هزار جلد کتاب را داشتیم که یکی از آنها مجموعه بیژن الهی با 7500 جلد است که کار سازمان دهی آن یک ماه و نیم پیش آغاز شده و همه آن وقفی است.

وی گفت: ما در کتابخانه ملک کنار گذاشتن کتاب نداریم و هر چه از روز اول ثبت شده موجود است. طبق وقف نامه امانت به بیرون نداریم و کتاب ها در خود کتابخانه مطالعه می شوند.

وی در خصوص کتابخانه کودکان گفت: ما کتابخانه کودکان نداریم اما یکسری کتاب کودک داریم که وقتی گروه های مدارس برای بازدید می آیند به آنها ارائه می کنیم همچنین تلاش کردیم با تشکیل کارگاه های عملی در زمینه چاپ و صحافی بچه ها را با حوزه کتاب آشنا کنیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
در روز دوم هشتمین هم اندیشی سینما انقلاب آیت الله قائم مقامی درباره ارتباط دین و سینما و وضعیت آینده سینمای ایران بعد از چهل سالگی انقلاب سخنرانی کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۸

وی به بحث مقایسه سینمای قبل و بعد از انقلاب با آوردن غزل مشهوری از مولانا ورود کرد و بیان داشت: سینمای قبل از انقلاب سینمای مرده بُدم ی بود که با نفس انقلاب به زنده شدم تبدیل شد.
قائم مقامی در ادامه به رویکرد سینما و به خصوص سینمای دینی در آینده اشاره داشت و گفت: در آینده و در چهل ساله دوم، قرار نیست تجربه های گذشته را تکرار کنیم. باید وارد فضای جدیدی بشویم. باید در این فضا، بیشتر از قبل، متوجه واقعه انقلاب باشیم و سینما را در خدمت انقلاب قرار دهیم. در آینده و در چهل ساله دوم، باید موضوعات و سوژه های سینمایی، خودشان را به حقایق دینی نزدیک تر کنند.
به باور قائم مقامی زبان سینما، قوی ترین زبان هاست و به همین دلیل بیشتر از دیگران می تواند حرف حق را بزند. وی گفت: مراد ما از سینمای دینی، سینمایی است که حرف و سخن خداوند را بیان کند. سخن خداوند هم، سخنی درکنار دیگر سخن ها نیست. به بیان سینمایی، دین ژانری در کنار دیگر ژانرها نیست. ژانر اصلی است. دین درتمام ژانرها حرف دارد. کافی نیست سخن دینی داشته باشیم، باید شیوه صحیح بیان آن را هم بلد باشیم. یعنی هم توجه به محتوا و هم توجه به فرم.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
در فضای مجازی مطرح شده که در سال 98 قیمت بلیت سینما افزایش پیدا می کند؛ سخنگوی شورای صنفی نمایش اعلام کرد که هنوز تصمیمی در این باره گرفته نشده است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، سینما شاید جزو معدود مکان های مفرح فرهنگی باشد که مردم ارتباط نزدیک تری با این مکان فرهنگی و هنری برقرار می کنند. حالا خبر می رسد که قرار است بهای بلیت آن بالا برود؛ سخنگوی شورای صنفی نمایش با رد این نکته که برخی نوشته اند قطعاً قیمت بلیت سینماها در سال جدید افزایش پیدا می کند به خبرنگار خبرگزاری تسنیم ، گفت: این خواسته تهیه کنندگان و صاحبان آثار است. مگرنه همه باید منتظر ابلاغ و دستورالعمل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشیم. هنوز هیچ تصمیمی اتخاذ شده که بهای بلیت سینماها برای سال آینده افزایش پیدا کند.

وی افزود: سینمادارها و صاحبان آثار و تهیه کنندگان پیشنهاد دادند به جهت افزایش بهای انرژی(آب، برق، تلفن و گاز) و دو تا دو و نیم برابر افزایش هزینه های تولید فیلم های سینمایی، شاهد افزایش بهای بلیت سینماها باشیم. این صحبت در حد یک پیشنهاد است؛ اگر قرار باشد چنین اتفاقی بیفتد باید وزارت ارشاد مصوبه صادر کند و کانون پخش و انجمن سینماداران و پخش گردهم بیایند و درباره درصد افزایش بهای بلیت تصمیم بگیرند.

فرجی در پاسخ به این سوال که می گویند احتمالاً شبی که ماه کامل شد ، متری شیش و نیم ، سرخپوست و حتی ماجرای نیمروز2/رد خون جزو آثاری است که عید نوروز اکران شود، تأکید کرد: این ها همه گمانه زنی رسانه ای است. چرا که هنوز تکلیف سرگروه های سینمایی مشخص نیست. نمی دانیم آیا همانند سال 97 این سرگروه ها باقی خواهند ماند یا آیین نامه کارگروه اکران برای سال جدید مشخص نشود نمی توانیم درباره اکران نوروزی تصمیم بگیریم. البته ناگفته نماند که در صورت روشن شدن تکلیف آیین نامه بایستی فیلم های شاخص و مدنظر اکران نوروزی، پروانه نمایش بگیرند تا قراردادشان در شورای صنفی نمایش بسته شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: درباره اکران یا برداشتن فیلمی از سینماها فردا در شورای صنفی تصمیم گیری می شود به حداقل و حداکثر فروش ها توجه داریم که احتمالاً فیلم هایی برداشته و آثار سینمایی جدید به سینماها می آیند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
این کفِ افزایش قیمت بلیت سینما مورد نظر گروهی از سینماگران نیز هست، چون با توجه به رشدِ چشمگیر هزینه تولید فیلم های سینمایی، قیمت بلیت سینما به مراتب باید بیش از رقم کنونی باشد تا هزینه تولید فیلم های سینمایی از گیشه بازگردد. به اعتقاد برخی فعالان اقتصادی سینما، با این میزان افزایش نیز سینما همچنان ارزان ترین سرگرمی در دسترس عمومی می ماند.

گروهی از سینماداران به دنبال افزایش قیمت بلیت سینما به میزان افزایش تورم هستند؛ اتفاقی که اگر رخ دهد، بلیت سینما می بایست به سی هزار تومان برسد اما بعید به نظر می رسد چنین اتفاقی رخ دهد و این برآورد وجود دارد که قیمت بلیت سینما چیزی حدود 33 درصد افزایش یابد و به بیست هزار تومان برسد؛ اتفاقی که قاعدتاً خبر خوبی برای تماشاگران سینما نیست اما چاره ای جز این افزایش برای پوشش هزینه های سینما وجود ندارد.

به گزارش تابناک ؛ اکران نوروزی از سی و سه روز دیگر آغاز می شود و مطابق با رویه مرسوم در هفته های پایانی سال درباره میزان افزایش قیمت بلیت سینما تصمیم گیری می شود. سینما ارزان ترین سرگرمی و در عین حال یکی از ارزان ترین محصولات فرهنگی است که مردم ایران به آن دسترسی دارند و این قاعده درباره ایران صادق نیست و سینما در اغلب کشورهای دنیا جزو تفریحات ارزان قیمتی محسوب می شود که هر طبقه اجتماعی و اقتصادی به آن دسترسی دارد.

البته در ایران با وجود قیمت پایین بلیت سینما، همچنان طیفی از مردم توان رفتن به سینما را ندارند و شلوغی سالن های سینما در روزهایی که قیمت بلیت سینما نیم بهاست، مهر تأییدی بر این واقعیت می زند که گروهی از سینمادوستان، توان اقتصادی لازم برای تماشای فیلم ها روی پرده بزرگ را ندارند و اگر بلیت سینما ارزان تر باشد، این گروه که جمعیت کمی نیز نیستند، مشتری ثابت سالن های سینما می شوند.

در مقابل، صاحبان سالن های سینما اعتقاد دارند این گروه آنقدر بزرگ نیستند که حضورشان در سالن ها بتواند هزینه ها را پوشش دهد و همان امکان بلیت نیم بها در برخی روزهای هفته، نیاز این گروه را پوشش می دهد و در روزها و سانس های بهتر نظیر سانس های شب، باید بهای بیشتری برای بلیت توسط دیگر گروه های مردم پرداخت شود تا چرخ سینما بگردد و در واقع این نوع قیمت گذاری بلیت بر سر روز و زمان اکران را یک روش استاندارد تلقی می کنند.

بلیت سینما در سالی که گذشت، در پردیس های سینمایی باکیفیت به قیمت پانزده هزار تومان عرضه می شد و برای سال آینده صنف سینماداران به دنبال افزایش قیمت است و این افزایش قیمت با توجه به تورم شدیدی که در همه بخش ها مشهود است، غیرقابل انکار است. در این میان، شماری از صاحبان سالن های سینمایی اعتقاد دارند با توجه به افزایش شدید هزینه های نگهداری سالن های سینما و تجهیزات پخش فیلم، باید قیمت بلیت 100 درصد افزایش یابد و به سی هزار تومان برسد؛ خواسته ای که البته ظاهراً اراده حداکثری به همراه ندارد، ولی درخواست افزایش چشمگیر هزینه بلیت سینما جدی است.

با توجه به آنکه عمر لامپ ویدیوپروژکشن ها بسته به مدل و مارک دستگاه ها، بین سه تا هفت هزار ساعت است، سالن های سینما مجبورند، سالیانه دست کم دو بار لامپ ویدیوپروژکشن ها را تعویض کنند و در عین حال مجبورند در رقابت با دیگر سالن ها مرتباً فضای سالن های سینما و امکانات را بازسازی و بروزرسانی نمایند.

در همین راستا، در حالی که شماری از سالن های سینما به پروژکتور دیجیتال لیزری مجهز شده بودند، اکنون پروژکتورهای 4K مستقر در یکی از سینماها، باز هم تکاپو را برای افزایش کیفیت سالن های سینما افزایش داده است؛ رقابتی که در نهایت به نفع تماشاگر تمام می شود، ولی این رقابت برای تماشاگر بی هزینه نیست.

به اینها باید افزایش ارزش دلار را افزود که حتی هزینه های روتین نظیر تغییر لامپ پروژکشن سالن سینما به عنوان اقدامی اجتناب ناپذیر را نیز با هزینه چند برابر همراه کرده، چه رسد به تغییر و بروزرسانی سیستم پخش سالن های سینما که بسیار گرانبها تمام می شود. با این اوصاف سینماگران در پی افزایش هزینه برای جبران این افزایش هزینه ها هستند که انتظار می رود در سال آینده نیز تداوم داشته باشد و به همین دلیل شرایط دشوار خواهد شد.

در این راستا، پیش بینی می شود، شاهد افزایش قیمت بلیت سینما در حدود 33 درصد باشیم و قیمت بلیت سینماهای باکیفیت کشور به بیست هزار تومان افزایش یابد. این کفِ افزایش قیمت بلیت سینما مورد نظر گروهی از سینماگران نیز هست، چون با توجه به رشدِ چشمگیر هزینه تولید فیلم های سینمایی، قیمت بلیت سینما به مراتب باید بیش از رقم کنونی باشد تا هزینه تولید فیلم های سینمایی از گیشه بازگردد. به اعتقاد برخی فعالان اقتصادی سینما، با این میزان افزایش نیز سینما همچنان ارزان ترین سرگرمی در دسترس عمومی می ماند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری تابناک
کمال تبریزی می گوید: وظیفه هنرمندان و سلبریتی های ریشه یابی منشا پول ها در سینما نیست بلکه مسئولیت آنها موضع گیری و محکوم کردن حملات تروریستی و مشکلات موجود در کشور است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، کمال تبریزی، کارگردان سینما و عضو شورای پروانه نمایش سازمان سینمایی است که مجوز نمایش فیلم های حاضر در جشنواره فیلم فجر و همچنین فیلم های در حال اکران را صادر می کند. با او درباره سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر و عملکرد هیات انتخاب و داوران و همچنین حواشی این مراسم گفتگو کرده ایم.

شما به عنوان کسی که سال هاست در سینما فعال است و همچنین یکی از اعضای شورای اصلی پروانه نمایش قطعاً همه فیلم های جشنواره امسال را تماشا کردید. برآیند فیلم های امسال چگونه بود؟

قبل از پاسخ به این سؤال باید دو مسئله را در نظر بگیریم که سینما نمی تواند به موضوعات پیرامون خود در جامعه و جغرافیایی که در آن رخ می دهد، بی تفاوت باشد. با این پیش فرض اعضای هیات انتخاب و داوران ضمن آنکه مسائل هنری فیلم ها را درنظر گرفته اند در عین حال شرایط اجتماعی و همچنین نظرات سلیقه ای و شخصی خود را نیز دخیل دانسته اند. هرچند اگر گروه دیگری در بخش هیات انتخاب فعالیت می کرد شاید نتایج متفاوت می شد. مسئله دوم این است که در روزهای گذشته برای چندمین بار کشور ما مورد یک حمله تروریستی قرار گرفت و متاسفانه گروهی از مرزبانان غیور کشور به شهادت رسیدند و این مسئله آنقدر بزرگ بود که حتی واکنش های جهانی را به دنبال داشت و امروز مردم در بطن جامعه درگیر چنین مسائلی هستند. بنابراین بسیار مهم است که ذهن جامعه درباره چنین موضوعاتی همیشه بیدار باشد زیرا خشونت های افراطی و ترور پدیده ای است که اگر با آن مقابله نشود مانند ویروس تکثیر شده و گسترش پیدا می کند. اینها موضوعاتی است که به صورت طبیعی لازم است که سینما به آن بپردازد و هنرمندان و افرادی که به اصطلاح سلبریتی محسوب می شوند باید هم در آثارشان و هم به صورت شخصی به چنین مسائلی و همچنین مشکلات دیگر جامعه واکنش نشان دهند. اگر ما مدعی هستیم که کنار مردم قرار داریم بنابراین نخواهیم توانست از این مسائل به سادگی بگذریم. هرچند متاسفانه بخشی از جامعه هنری ما نسبت به موضوعات بسیار کوچکتر در مقایسه با اتفاقاتی همچون حمله تروریستی و یا گسترش تفکر تکفیری عکس العمل نشان می دهد اما نسبت به موضوعات مهم تر سکوت می کند. درحالی که مسئله بنیادی در هر کشوری امنیت آن است.

آیا جشنواره فیلم فجر با نمایش فیلم هایی همچون شبی که ماه کامل شد و ماجرای نیمروز - رد خون، به این مسئله واکنش نشان داد و با جوایزی که این آثار دارد، ذهن جامعه را به این سمت معطوف کرد؟

اتفاقی که در جشنواره فیلم فجر امسال افتاد روشی است که در جاهای دیگر دنیا نیز به کار گرفته می شود و مثلاً در مراسمی مانند اسکار غالباً به فیلمی جایزه می دهند که افکار عمومی دنیا را متوجه موضوع آن کنند و حتی شاید فیلم از ارزش هنری بالایی نیز برخوردار نباشد اما مهم است که مجموعه هنرمندان به مسائل حساسی همچون مشکلات اجتماعی و اتفاقاتی که برای امنیت کشور رخ می دهد، واکنش جدی نشان دهند زیرا هنرمندان به عنوان گروه های مرجع و افرادی که طرفدارانی در جامعه دارند، نقش مهمی در پررنگ کردن اتفاقات و همچنین جهت دهی به نگاه دیگران دارند. جهتی که هیات انتخاب برای انتخاب فیلم ها و همچنین هیات داوران برای دادن جوایز انتخاب کردند با توجه به اتفاقاتی که بعد از پایان مراسم اختتامیه رخ داد، کاملاً جهت درست و هوشمندانه ای بود و نشان داد که سینما به خوبی می تواند نسبت به برخی از حوادث پیش بینی و آینده نگری داشته باشد.

بنابراین معتقدید اگر افراد دیگری در جمع هیات داوران حضور داشتند نتایج تغییر زیادی نمی کرد؟

یکی از نکات مثبت داوری ها در جشنواره امسال این بود که هیات داوران قبل از اعلام اسامی برندگان بیانیه ای را قرائت کرد که در آن مسیر و نگاه خود را در اهدای جوایز به روشنی اعلام کرده بود. امسال یکی از معدود دوره هایی بود که در جشنواره فیلم فجر جوایز به شکل عادلانه تری نسبت به دوره های قبل اهدا شد. در بخش معرفی نامزدها تقریباً بیش از 95 درصد نامزدهایی که معرفی شدند، انتخاب هایی بودند که اغلب مخاطبین جشنواره هم آنها را قبول داشتند و تا حد زیادی به عدالت نزدیک بود و تقریباً فیلمی نبود که بخش قابل اعتنایی در آن وجود داشته باشد ولی نامزد نشده باشد و فقط شاید در اعلام نتایج نهایی و اهدای سیمرغ ها اگر افراد دیگری داور بودند احتمالاً نتایج کمی فرق می کرد. داوران جشنواره امسال با وجود آنکه کار سختی در پیش داشتند اما موفق بودند و اینکه گروهی مشخص جشنواره امسال را با وجود فیلم هایی همچون شبی که ماه کامل شد و ماجرای نیمروز - رد خون متهم به سیاه نمایی و یا توجه نکردن به ارزش های انقلاب و نظام می کنند، جانب انصاف را رعایت نکرده اند بلکه باید به فیلمسازانی همچون آبیار و مهدویان برای رفتن به سمت چنین موضوعاتی دشوار تبریک گفت و جشنواره امسال را در شان 40 سالگی انقلاب دانست. البته زمان آن رسیده است که جشنواره یک بازنگری حیاتی در بخش هایی همچون نگاه نو و فیلمسازان جوان که آثار اول و دوم شان را ساخته اند، انجام و به اینگونه فیلمسازان توجه بیشتری نشان دهد.

فارغ از عملکرد هیات انتخاب و داوران در بخش مضمونی و انتخاب فیلم ها باتوجه به شرایط روز، برخی معتقدند کیفیت بسیاری از فیلم ها از لحاظ هنری پایین بود. شما کیفیت هنری آثار را چگونه می بینید؟

براساس آیین نامه جشنواره فیلم فجر می تواند در بخش اصلی تا 22 فیلم انتخاب کند اما من شنیدم که یکی از اعضای هیات انتخاب اعلام کرده بود که بهتر است باتوجه به کیفیت فیلم ها 15 فیلم در بخش سودای سیمرغ انتخاب شوند اما مسئولان جشنواره ترجیح دادند 22 فیلم انتخاب شود و این خیلی اتفاق خوبی نیست؛ اینکه ما خودمان را ملزم کنیم حتماً 22 فیلم انتخاب کنیم حتی اگر کیفیت فیلم ها پایین باشد؛ تقید این چنینی به سینما و جشنواره کمک نمی کند زیرا وقتی پتانسیل سینما در یک سال 15 فیلم است و هفت فیلم را برای رعایت سقف آثار در مقررات جشنواره انتخاب می کنیم فاصله زیادی بین این 15 فیلم و هفت فیلم ایجاد کرده ایم و ناگزیر در اسامی نامزدهایی که توسط هیات داوران اعلام شد، شاهد بودیم که هفت فیلمی که ضعیف بودند و 15 فیلمی که با قدرت به جشنواره راه پیدا کرده اند، کدام آثار بودند. از طرف دیگر وقتی شما برای رعایت سقف 22 فیلم اعلام می کنید بیننده تصور می کند که این 22 فیلم تقریباً با فاصله بسیار نزدیک از کیفیت برابری برخوردار هستند اما وقتی مخاطب مردمی جشنواره بلیت می خرد و به سینما می رود متوجه این فاصله فاحش می شود و به اعتبار جشنواره نیز لطمه می خورد حتی سازندگان فیلم ها نیز متضرر می شوند و امکان دارد پرونده فیلم ضعیفی با نمایش در جشنواره برای همیشه در زمان اکران و یا سایر فرصت های دیگر بسته شود.

آیا در بین فیلم های رد شده از نظر هیات انتخاب؛ آثاری بودند که قابلیت هایی برای حضور در بخش مسابقه داشته باشند؟

ما در شورای پروانه نمایش فیلم هایی را می دیدیم که توسط هیات انتخاب، برگزیده شده بودند و طبیعی است در بین آثاری که امسال با توجه به عملکرد هیات انتخاب و رعایت سقف انتخاب نشدند و رأی نیاوردند، بسیار بعید است که فیلم های قوی و درخور توجه باشند. البته یکی دو فیلم مانند فیلم سرکوب ساخته رضا گوران و روسی به کارگردانی امیرحسین ثقفی آثاری بودند که می توانستند در جشنواره حضور داشته باشند و در بخش های مختلف رقابت را سخت تر کنند.

باتوجه به اینکه امسال برخی فیلم ها همچون "ما همه با هم هستیم"خودتان به جشنواره نرسید و اینکه آثار دیگری مانند برخی فیلم های کمدی از حضور در جشنواره انصراف دادند، بازهم می توان این گزاره را قبول داشت که جشنواره هنوز ویترین سینمای ایران است؟

قطعاً جشنواره فیلم فجر ویترین سینمای ایران در سال آینده و همچنین کارنامه عملکرد در سال گذشته است. امسال فقط فیلم های کمدی در جشنواره حضور نداشتند که این امر نیز تقریباً طبیعی است چون فیلم های کمدی آثار عامه پسندی هستند و به اصطلاح جشنواره ای نیستند و تقریباً بخش زیادی از فیلم های قابل اعتنا و مهم که در اکران سال آینده به نمایش درخواهند آمد، در جشنواره رونمایی شدند و تعداد فیلم های غیرکمدی خوبی که از جشنواره بیرون مانده اند و به دلایل مختلف فرصت حضور در جشنواره پیدا نکردند، از تعداد انگشتان دست تجاوز نخواهد کرد.

فارغ از بحث مضمون آیا از لحاظ تکنیک؛ سینمای ایران رو به جلو حرکت کرده است؟

به لحاظ تکنیکی و دانش استفاده از ابزار در سینما بسیار رشد خوبی را در فیلم ها شاهد هستیم و این مسئله در بخش هایی همچون فیلمبرداری و جلوه های ویژه میدانی و بصری کاملاً مشهود است و تصاویری که در فیلم های امسال دیدیم از لحاظ فیلمبرداری از استانداردهای بالایی برخوردار بودند. در بخش کارگردانی نیز نگاه های متفاوت کاملاً وجود دارد و شاهد نوآوری های خوبی بودیم و جشنواره امسال نشان داد سینمای ایران از لحاظ تکنیک وارد حوزه هایی شده است که می تواند سکانس هایی مانند استانداردهای روز دنیا را به تماشاچی نشان دهد. شاید برخی فیلم ها از لحاظ فیلمنامه هنوز به آن قوت لازم نرسیده باشند اما در اجرا شاهد هستیم که بسیاری از فیلم ها لحظات درخشان کم ندارند و همه فیلم هایی که نامزد شدند جدا از بحث مضمون در اجرا شیوه های سختی را انتخاب کرده بودند و در عین حال بسیار خوب و چشم نواز ظاهر شدند.

به طور مصداقی کدام فیلم ها را از لحاظ تکنیک و اجرا رو به جلو می دانید؟

فارغ از فیلمنامه مثلاً فیلمی مانند سمفونی نهم ساخته محمدرضا هنرمند اثر بسیار پر زحمتی بود که نتیجه خوبی داشت و برای بیننده باورپذیر بود یا فیلم مسخره باز ساخته همایون غنی زاده از لحاظ اجرا و جلوه های ویژه بصری درخشان و متفاوت بود. قسم ساخته محسن تنابنده با بازی تحسین برانگیز مهناز افشار از لحاظ انتخاب شیوه فیلمبرداری و اجرای جلوه های ویژه میدانی کار بسیار سخت و قابل قبولی بود. برخی فیلم ها مانند ماجرای نیمروز - رد خون و شبی که ماه کامل شد در کنار داستان جذابی که داشتند، ریتم را به خوبی رعایت کرده بودند به همین دلیل مخاطب متوجه زمان بیش از دو ساعت آنها نمی شد و این مسئله اتفاق خوبی برای سینمای ایران است. همچنین برخی فیلم ها مانند قصر شیرین ساخته رضا میرکریمی هرچند ریتم کندی دارد اما این ریتم با هدف تعمق بیشتر مخاطب در داستان انتخاب شده و اصلاً مخاطب را خسته نمی کند و ما متوجه نمی شویم چه زمانی فیلم تمام شده است و مخاطب را حتی بعد از تمام شدن فیلم نیز رها نمی کند. نکته دیگری که فیلم های امسال نشان دادند اینکه آسیبی که هر سال سینمای ایران تقریباً به آن دچار است و به اصطلاح گفته می شود که فیلم ها در آپارتمان ها ساخته می شوند در جشنواره امسال کاهش محسوسی پیدا کرده بود و چشم انداز سینمای ایران به صورت کلی براساس آنچه در جشنواره فیلم فجر دیدیم، در سال آینده روشن و امیدوارکننده است.

رشد تکنیکی و ابزاری در سینما ارتباط مستقیمی با هزینه دارد زیرا استفاده از ابزار پیشرفته نیاز به بودجه بیشتری برای تهیه این ابزار دارد. همین مسئله باعث شده بود تا تهیه کنندگان به سمت سرمایه هایی بروند که بعضاً خارج از سینما است اما ورود این سرمایه ها به سینما بحث برانگیز شده است به گونه ای که در بیشتر نشست های خبری در ایام برگزاری جشنواره فجر یکی از اولین سوال ها این بود که سرمایه ساخت این فیلم از کجا تهیه شده است؟ طرح چنین سوالاتی درست است و آیا عوامل یک فیلم باید دقیقاً بدانند که منشاء پولی که با آن سریال و فیلم ساخته می شود، کجاست؟

منشاء پول هایی که وارد سینما می شود باید مشخص باشد و این یک بحث منطقی است اما اینکه عوامل یک فیلم منهای تهیه کننده همچون بازیگر، فیلمبردار، آهنگساز و سایر حرفه ها قبل از بستن قرارداد جست وجو کنند تا بدانند پول فیلم از کجا آمده، بحث دیگری است. نباید از عوامل یک فیلم انتظار داشته باشیم که در هنگام عقد قرارداد درباره تمام منابع مالی تهیه کننده فیلم اطلاع داشته باشند و قاعدتاً و اصلاً ارتباطی به آنها ندارد. برای حضور عوامل مختلف در یک فیلم جدا از نظر کارگردان و تهیه کننده دو اصل اساسی وجود دارد: اول بحث عرضه و تقاضا است و دوم صنف تهیه کنندگان است. مثلاً بازیگری به نام الف زمانی که می خواهد با من به عنوان تهیه کننده همکاری کند یک رقمی را پیشنهاد می دهد و من آن رقم را یا می پذیرم یا نمی پذیرم و این اتفاق امری متداول در سینما است. بخش دوم عدالت و کنترل میزان دستمزدها و همچنین تاثیری است که ورود سرمایه های خارج از سینما به سینما می گذارد. این موضوع به عوامل یک فیلم ارتباطی ندارد بلکه مستقیم به صنف تهیه کنندگان و وزارت ارشاد و سازمان سینمایی مربوط می شود. به همین دلیل حرفه های مختلف حاضر در یک فیلم از من کارگردان گرفته تا گریمور و بازیگر و غیره نیازی نیست و نباید هم در این موضوعات ورود پیدا کنند و آن بخشی که باید پول های وارد شده را رصد و مراقبت کند که برخی افراد یا باندها و گروه ها با تزریق منابع مالی به سینما بخواهند با فیلم ها پولشویی کنند یا کارهای دیگری را پشت پرده سینما انجام دهند وظیفه قوه قضائیه، وزارت ارشاد، سازمان سینمایی، خانه سینما و نهایتاً صنف تهیه کنندگان است و اینکه مثلاً بعد از ساخت سریالی مانند شهرزاد تقصیر را متوجه کارگردان یا بازیگران و سایر عوامل پروژه کنیم که چرا در چنین سریالی حضور پیدا کردید که سرمایه آن دچار مشکل بوده، رفتار نسنجیده و دمیدن در شیپور از سر گشاد آن است!

گفتگو: علی زادمهر

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
سینماپرس: هوشنگ توکلی بازیگر و کارگردان سینما و تلویزیون همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: ما نباید فراموش کنیم که هر فیلمی که در کشورمان ساخته می شود توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای آن مجوز صادر می گردد، از این رو به واسطه وفور فیلم های کم ارزش می توانیم بگوییم که مدیران و سیاست گذاران به عمد ذهن سینماگران را منحرف کرده اند!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۹

بازیگر فیلم سینمایی زادبوم در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: اگر فیلم های نازل در سینمای کشور ما تولید می شود مسبب اصلی آن مدیرانی هستند که به این فیلم ها مجوز می دهند، شوراهایی که فیلمنامه های این فیلم ها را تصویب می کنند و یکایک سیاست گذاران سینمایی نیز در این میان مقصرند. ما فقط نمی توانیم گناه تولید این فیلم ها را به گردن سینماگران بیندازیم چرا که آن ها امکان دارد بر اساس سلیقه شان هر فیلمی را بخواهند تولید کنند اما این مدیران سینمایی هستند که باید جلوی تولید آثار غیر فرهنگی و کم ارزش را بگیرند.

وی ادامه داد: متأسفانه باید بگویم اغلب آثاری که در سینمای کشور ما ساخته می شود زبان سینمای ما، فرهنگ ما و سینماگران ما نیستند!؛ این آثار زبان مدیران و شوراهایی اند که ذهن و فکر فیلمسازان به خصوص فیلمسازان جوان را منحرف کرده و باعث آشفتگی و ایجاد یک شرایط بحرانی در سینمای کشور شده اند.

این سینماگر با بیان اینکه در 40 سالگی پیروزی انقلاب اسلامی ما نیازمند یک بازتعریف برای سینمای کشور هستیم اظهار داشت: این روزها فرصت طلبان در سینمای ایران جولان می دهند و می خواهند از مواهب سینما به نفع خود استفاده کنند؛ باید راهکار درست و عملی برای مقابله با این فرصت طلبان اندیشه شود و اجازه داده نشود تا مدیران سینمایی عقاید غلط شان را به فیلمسازان تحمیل کنند.

بازیگر فیلم سینمایی نفوذی خاطرنشان کرد: درست است که بخش اندکی از سینمای ما امروزه جهانی شده و برخی فیلم های ما در سینمای جهان دیده شده و مورد توجه قرار می گیرند اما مشکل ما با مدیریتی است که جدا از بحث سینمای جشنواره ای سینمای رسمی کشور را هدایت می کند؛ سینمای داخلی و رسمی کشور سینمایی ناموفق و ورشکسته از نظر محتوا است و متأسفم که باید بگویم این سینمایی بسیار عقب افتاده است.

توکلی تأکید کرد: ما در تکنیک سینما پیشرفت های قابل ملاحظه ای داشتیم که آن هم به واسطه حضور برخی جوانان تازه نفس در سینمای ایران است. جوانانی که مدیران سینمای کمتر به آن ها بها می دهند و رسماً جلوی مهارت های شان را گرفته و آن ها را متوقف کرده اند؛ اما از نظر محتوا و مضمون مرتب در حال عقبگرد هستیم و این اتفاق بسیار تأسف بار است.

وی در خاتمه این گفتگو متذکر شد: سینمای جمهوری اسلامی ایران باید سینمایی باشد تا فرهنگ اصیل انسانی، انقلابی و ملی مان را به جهان صادر کند اما متأسفانه ما در بسیاری از زمینه ها یا مقلدانه رفتار می کنیم و یا بسیار به عقب رفته ایم. استعدادها در کشور ما در حال پژمرده شدن هستند و برخی از مدیران سینمایی باعث شده اند تا بسیاری از جوانان مستعد سینمای کشور مهاجرت کنند و علیه نظام و ملیت و وطن شان فعالیت کنند. بنده صریحاً عنوان می کنم که این رفتارها عمدی است و برخی افراد به عامدانه می خواهند در سینمای ایران نیروهای مستعد و خلاق وجود نداشته باشند تا اختیار اداره سینما همچنان در دست خودشان باشد.

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماپرس: جبار آذین منتقد سینما پس از اتمام سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر گفت: جشنواره فجر انقلاب اسلامی باید به ارزش ها و آرمان های انقلابی و ملی وفادار باشد اما این جشنواره به ارزش ها و آرمان ها وفادار نبود و به همین علت بسیاری از علما آن را رویدادی ضد ارزش دانستند و در مقابل آن موضع گرفتند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۹

وی در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: جشنواره فیلم فجر نیاز به اصلاح از پایه و اساس و ریشه دارد؛ امروزه پرداختن به حواشی این رویداد مبنی بر اینکه مثلا چرا فلان فیلم سیمرغ گرفت یا به فلان فیلم بی توجهی شد کاری عبث است و ما باید در پی آن باشیم تا بنیان این جشنواره را اصلاح کنیم. ما باید به اصل بپردازیم و پرداختن به حواشی در این مقطع زمانی به صلاح نیست چرا که دست اندرکاران این رویداد اتفاقا دوست دارند همگان را درگیر حواشی کنند و اصل اساسی جشنواره را زیر سوأل ببرند.

آذین خاطرنشان کرد: شخصیت های بزرگی همچون مادران ایرانی در این جشنواره زیر سوأل رفتند، شخصیت های محترم ملی در این رویداد سینمایی زیر سوأل رفتند؛ آقایان تیشه برداشته و به ریشه اعتقادات و ارزش ها می زنند و باید جلوی این اتفاقات گرفته شود.

این مدرس سینما سپس با بیان اینکه این جشنواره نیست و جشن پاره موسوم به فیلم فجر است اظهار داشت: وقتی چنین برنامه و مراسم از بنیاد غلط است دیگر صحبت درباره چگوگی اجرا، حاشیه ها و سمت گیری های سیاسی و تجاری آن و همچنین نقش عوامل اقتصادی و سیاسی در برگزاری موضوعی و تقسیم شدن جوایز یا همان سیمرغ های بلورین و سایر حاشیه های این جشن پاره از دیدگاه من عبث و بیهوده است زیرا خانه از پای بست ویران است.

وی تأکید کرد: در همین امتداد بازی کردن با مسائلی که خوشایند و یا ناخوشایند جشن پاره چی ها باشد در واقع تبلیغ برای حرکتی محسوب می شود که کجراه و بیراه است به همین دلایل و مشکلات اساسی و ساختاری سینما از جمله حضور نامدیران و هم کاسه شدن آن ها با شعبان بی مخ های سینما یعنی مافیا و پولشویان و در امتداد این مسیر تولید فیلمک های ابتذال گرا و هرج و مرج موجود در سینما نشانگر آن است که آب از سرچشمه گل آلود است و با یک گل و هرس کردن شاخه ای از سینمای بیمار و آفت زده کشور حال سینما، سینماگر و مخاطب خوب نمی شود.

آذین در خاتمه این گفتگو متذکر شد: اگر قرار است چون سابق سینما متحول و در جهت خواست مردم باشد و ویترینی به نام جشنواره فیلم فجر داشته باشد تنها راه بازگشت دوباره به میان مردم و احیای ارزش ها و آرمان هایی است که خود در تخریب آن نقش آفرینی کرده اند.

لینک خبر :‌ سینما پرس
در دومین روز "هشتمین هم اندیشی سینما انقلاب" و "جایزه سینمایی ققنوس" فیلم" دیدن این فیلم جرم است" ساخته مجید زهتابچیان در سالن شهدای سرچشمه بهارستان به نمایش درآمد.

سرویس فرهنگی جوان آنلاین: به روال معمول این هم اندیشی، بعد از اکران فیلم، جلسه نقد و بررسی فیلم با حضور رضا زهتابچیان کارگردان اثر و محمدرضا شفاه، تهیه کننده و نیز کیوان امجدیان منتقد و کارشناس سینما در کنار استقبال خوب علاقه مندان و مخاطبان فیلم برگزار شد.

هر چه نهاد انقلابی تر، مخالفتش بیشتر

در ابتدای جلسه، محمدرضا شفاه، تهیه کننده اثر، از سختی ها مجوز ساخت و مراحل دشوار آن در طی چندین سال سخن گفت. وی با اشاره به زمان نقش گرفتن ایده در ذهن کارگردان در سال 84 گفت: "در جلسه ای که با کارگردان اثر آشنا شده بودم، ایشان قصه را برایم تعریف کردند و گفتند که البته امیدی به ساخت آن ندارند. به همین دلیل فیلمنامه را روی کاغذ نبرده بودند. به ایشان پیشنهاد نوشتن کامل فیلمنامه را دادم و از او خواستم کار را بنویسد. از سال 91 چندین بار به صورت جدی برای ساخت اقدام کردیم، اما هربار با در بسته مواجه شدیم. در مراجعه به نهاد های انقلابی متوجه این نکته شدیم که هر چه اسم یک نهاد انقلابی تر بود، مخالفت آن با فیلم بیشتر بود و این جای تعجب داشت. تا سال 95 تمام تلاش ها ناکام بود. در این سال در قالب مجموعه سینمایی سوره، یکبار دیگر به سراغ ساخت فیلم رفتیم. یکبار دیگر فیلمنامه به صورت کامل نوشته شد و دوباره آن را به جا های مختلف دیگری نشان دادیم تا نهایتاً توانستیم موافقت حوزه هنری را برای همکاری جلب کنیم. هیچ سازمان دیگری نیز به جز حوزه هنری حاضر به همکاری نبود. " وی در تشریح دیگر مراحل اخذ مجوز گفت:" بعد از اعلام موافقت حوزه هنری، برای اخذ مجوز سراغ ارشاد رفتیم. در جلسه ای طولانی، آب پاکی را روی دستمان ریختند و گفتند که این فیلم، خط قرمز ماست. با این حرف، عملاً فیلم را توقیف شده می دانستیم. نهایتاً یکبار دیگر در اواخر فروردین امسال، دوباره با حوزه هنری جلسه گرفتیم و قرار گذاشتیم که به هر شکل ممکن فیلم را بسازیم. در انتها با سه ستون تهیه کننده، کارگردان و حمایت حوزه هنری و نیز کمک تیم جدید و جوان سازمان تبلیغات و شخص آقای قمی، فیلم توانست به سختی مجوز ارشاد برای ساخت و نمایش در جشنواره را بگیرد. "

خودتان فیلم را بیرون بکشید

شفاه در ادامه به نکته طنز و البته تلخ دیگری هم اشاره کرد و گفت: "تمام مجوز های خیابانی ما و مجوز های حمل اسلحه و لباس نظامی و تجهیزات، با مجوز فیلم کوتاه و اسامی فیلم های بی ربط و کودکانه گرفته شده است. " وی افزود: " روز قبل از جشنواره هم با ما تماس گرفته شد و از ما خواستند که خودمان داوطلبانه فیلم را از جشنواره بیرون ببریم. حالا هم با این شرایط، برای اکران بسیار عجله داریم. البته یک مقداری پس تولید هم باقی مانده است و امیدواریم با همین فرمانی که آمدیم تا اکران هم جلو برویم. "
رضا زهتابچیان، کارگردان اثر نیز در صحبت هایی، بحث اصلی فیلم را بحث عدالت دانست و گفت:"هر چند صورت بندی فیلم، سیاسی است، اما بحث اصلی فیلم، عدالت است. البته در بطن خودش صورت جامعه شناختی هم دارد. در تحلیل سیستمی یک موضوع باید علت های قبلی و قبل تر را هم پیدا کنیم. در سیستم مدیریتی تویوتا یک گزاره هست که می گویند هر جا به خطا رسیدید، قبل از حل آن بپرسید، چرا آن خطا ایجاد شده است. درست است که در فیلم از یک تبعه انگلیسی صحبت می کنیم، اما عمداً آن را دارای اصالت ایرانی گرفتیم که آهنگ " تو ای پری" هم گوش می دهد. او خودش مستقلاً نمی توانست اینقدر تاثیرگذار باشد. آن چیزی که باعث سفت شدن پای این تبعه بود، همجواری با شخصیت ناصر احتشام است. هیچ تمدنی با فشار بیرونی نیرو های خارجی از هم نپاشیده است، الا اینکه پیشاپیش از درون متلاشی شده باشد. این سرطان ناصر احتشام از مغز استخوان رشد می کند. تبعات پسینی آن به نیرو های خارجی ارتباط پیدا می کند. منشاء این قدرت ها قابل پیگیری هستند. اگر این زنجیره را دنبال کنید به چیز های جالبی خواهید رسید"

فیلم ما قبل از برجام بود

زهتابچیان در ادامه به سیاسی دانستن فیلم و مخالفت آن با برجام از سوی بعضی منتقدان واکنش نشان داد و گفت: "اصلاً آن زمانی که ما فیلمنامه را نوشتیم از برجام خبری نبود. ولی به قدری فیلم دیر ساخته شد که تقارن زمانی اتفاق افتاد. بعضی حرف های فیلم قبلاً حرف روز نبود، آن ها حرف های آینده بودند که الان به آن رسیده ایم. "
کارگردان اثر در ادامه به بعضی از حواشی به وجود آمده درباره انتخاب بازیگران اشاره کرد و گفت:"بعضی از دوستان بازیگر فیلم نامه را دوست داشتند، اما چون در لباس بسیج بود، گفتند دوست ندارند. چند نفر هم درگوشی به ما گفتند که تیپ ما با این فیلم سازگار نیست و بعداً ممکن است برای ما دردسر شود. "

وی در ادامه با اشاره به نقل قول غلطی که از وی در رسانه ها درباره ی بزدل خواندن بازیگران آمده بود گفت:"من پناه می برم به خدا، از اینکه کسی را بدون دلیل بزدل بخوانم. حرف من این بود که اگر بازیگری از فیلم نامه خوشش نیامد و گفت: به این دلیل حاضر نیست در فیلم بازی کند، اقدام او اتفاقاً ستودنی است. اما اگر بازیگری از فیلم نامه خوشش آمده و گفته است که این فیلم حرف حقی را می زند، اما من ترس دارم، این اسمش حتماً بزدلی است. "
در ادامه جلسه کیوان امجدیان منتقد و کارشناس سینما، این فیلم را یکی از فیلم های خاص جشنواره دانست و گفت:" مهمترین ویژگی اثر این است که از همان ابتدا تماشاگر را غافلگیر می کند. بر خلاف ساختار فیلم های کلاسیک که در پرده اول شخصیت ها و موقعیت معرفی می شوند و اتفاقات در پرده دوم و حل گره ها در انتها، اما در اینجا، شروع فیلم شما را به دنیای فیلم می کشاند و تا انتها هم همراه می کند. یک مردی بی هیچ دلیلی (که تماشاگر فعلاً نمی داند) می خواهد چادر از سر یک خانم محجبه بکشد. در میانه فیلم که انتظار است کمی گره بازتر شود، اما مدام به گره ها افزوده می شود. در فاز اول ماجرای خانم و بیمارستان و سقط بچه را داریم. در فاز دوم با داستان گروگانگیری و در فاز سوم دوباره منتظر بازشدن گره ها می مانیم، اما مرتب به پیچیدگی اوضاع افزوده می شود و باعث می شود تماشاگر تا انتها با فیلم همراهی کند. در نهایت یک جایی با زیرکی و هوشمندی، شما را در فضایی قرار می دهد که به شما می گوید گره باز می شود یا همچنان بسته می ماند. در بسته می شود و این بسته شدن در از منظر سینمایی کار بسیار قشنگی است. اگر غیر از این بود به راستی دیدن فیلم جرم بود. "

کلیشه شکنی در معرفی شخصیت ها

امجدیان در ادامه به شیوه شخصیت پردازی فیلم اشاره کرد و گفت: "در فیلم های مشابه این فیلم که عده ای شخصیت در یک جایی محبوس می شوند، چون کارگردان می خواهد هم قصه را جلو ببرد و هم تماشاگر فیلم را ببیند به ناچار متوسل به قصه های فرعی شخصیت ها روی می آورند. در این فیلم اما، این کلیشه شکنی رخ می دهد. قصه های فرعی، نه دغدغه کارگردان بود و نه قصد کارگردان که تماشاگر را با آن بفریبد. صحنه را نشان می دهد و ما از روی عکس العمل آدم ها در موقعیت، به شخصیت آن ها پی می بریم. "

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
فهرست فیلم هایی که احتمال دارد برخی از آنها در نوروز 98 در سینما های کشور اکران شود را اینجا بخوانید.

به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، اکران اول و دوم نوروز برای فیلمسازان و صاحبان آثار و حتی چرخه سینما مهمترین زمان در طول سال است و خیلی ها تمایل دارند در این برهه فیلمشان را بر پرده سینما ها ببینند. همانگونه که ابراهیم داروغه زاده دبیر سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر اعلام کرد اولویت اکران نوروزی با فیلم های حاضر در این رویداد فرهنگی هنری خواهد بود و در این راستا برای تعدادی از فیلم ها درخواست داده شده است، اما باید دید این حرف تا چه حد محقق می شود.

تا به این لحظه آیین نامه جدید اکران و سرگروه ها برای نمایش های نوروزی اعلام نشده این در حالی است که زمان زیادی تا عید باقی نمانده و باید دید آیا برای سال جدید شاهد افزایش قیمت بلیت هستیم یا خیر؟ چرا که هر سال در چینش فیلم های نوروزی شاهد ترکیب هفت فیلم با ژانر های مختلف بودیم و پیش بینی می شود امسال نیز چنین اتفاقی رخ دهد.

با نگاهی به لیست سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر ، احتمالا فیلم هایی از میان زهرمار ، شبی که ماه کامل شد ، متری شیش و نیم ، قصر شیرین ، سال دوم دانشکده من ، سرخ پوست ، طلا ، غلامرضا تختی ، بیست و سه نفر و ماجرای نیمروز 2: رد خون جزو لیست اکران های اول و دوم نوروز قرار می گیرد که از سینمای کمدی تا سینمای اجتماعی، انقلابی و دفاع مقدسی دیده می شود.

اما علاوه بر فیلم های جشنواره، آثاری، چون دختر شیطان ، تگزاس2 ، چهارانگشت ، ژن خوک ، زندانی ها و رحمان 1400 هستند که خارج از فضای جشنواره تولید و آماده شده و احتمال دارد در اکران نوروزی قرار بگیرند.

انتهای پیام/

کدام فیلم ها نوروز اکران می شوند؟

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
مهرداد خوشبخت کارگردان سینما و تلویزیون ضرورت برگزاری جشنواره فیلم های 100 ثانیه ای برآمده از فضای جامعه امروز و حضور گسترده اینترنت و فضاهای مجازی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۸ سایت های دیگر : همسو نیوز روزنامه ایران

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، مهرداد خوشبخت در آستانه برگزاری دوازدهمین جشنواره بین المللی فیلم های 100 ثانیه ای که قرار است از 8 تا 10 اسفند توسط حوزه هنری در تهران برگزار شود درباره مختصات تولید این آثار و بستر نمایش آنها گفت: وقتی ما شکل انتقال داده هایمان اینقدر تغییر کرده و همه جا حضور اینترنت و فضای مجازی اینقدر پررنگ است، ظرف و قالب انتقال مفاهیم هم در چنین دنیایی تغییر می کند و قاعدتا باید جشنواره ای هم برای ارائه و عرضه این قالب های جدید مثلا همین فیلم های صد ثانیه ای وجود داشته باشد.

وی درباره میزان تاثیرگذاری چنین فیلم هایی با توجه به زمان کم و در دسترس بودن همگان در ترویج مفاهیم اجتماعی و اخلاقی و آموزشی و مذهبی گفت: قطعا چنین فیلم هایی تاثیر قوی و خوبی روی مخاطب خواهد داشت. من از آنجایی که یکی از محورهای اصلی فعالیتم تبلیغات است می دانم که الان بسیاری از تیزرهای تبلیغاتی مهم در همین تایم است و اتفاقا چون کوتاه است، تکرار و پخش شدنش تاثیرگذاری آن را چند برابر می کند.

به گفته وی؛ آثاری در این تایم و از این دست دقیقا مثل یک جمله عمل می کند. مثل جمله های اخلاقی و آموزشی که مثلا دیوار نوشته می کنند و در تبلیغات شهری استفاده می کنند و به سرعت ذهن همه مردم را فرا می گیرد.هیچ وقت ما ندیدیم متن کامل یک کتاب را روی دیوار یا بیلبوردی بنویسند، بلکه جملات کلیدی آن را گزینش می کنند و این فیلم های صد ثانیه ای همان جملات کلیدی است که بدون حاشیه فقط حرف اصلی اش را می زند.

خوشبخت معتقد است: البته علیرغم اینکه از تاثیرگذاری بالای این میدیوم می گوییم و معتقدیم فیلم های اینقدر کوتاه به شدت فرزند زمانه خویش و فراخور سرعت دنیای امروز است اما نمی توان جاذبه و تاثیر سینمای بلند را هم به کلی منکر شد و باید بگوییم قیاس بین آنها خیلی منطقی نیست و هرکدام جایگاه خاص خودشان را دارند و هیچ کدام ناقض دیگری نیست.

وی، درباره خروجی جشنواره فیلم های صد ثانیه ای نیز به ما گفت : به نظر من از دل این چنین جشنوارها استعدادهای خوبی کشف می شود. اگر عمده ورودی این جشنواره ها را به دلیل سهولت و ارزانی ساخت این فیلم ها، آماتورها بدانیم، هیچ اشکالی ندارد که بپذیریم بالاخره، آماتورها هم باید جایی برای ارائه آثارشان داشته باشند.

وی ادامه داد: همه نقاش های دنیا که از روز اول تابلوهایشان را در حراج کریستی نمی فروشند بلکه از گالری های کوچک تر و ارزان تر شروع می کنند. ما باید برای ارائه همه استعدادها در هر سطحی جا داشته باشیم زیرا خیلی وقت ها خیلی ایده های خوبی وجود دارد که شخص جایی برای بیانش ندارد یا مثلا آن را با بیانی الکن به تصویر می کشد و همان ایده می تواند الهام بخش یک فیلمساز بزرگ باشد و اثر برجسته ای ارائه دهد.

این کارگردان در پایان درباره راهکارهایی برای تربیت فیلمساز در کنار کشف استعداد در روند برگزاری جشنواره تصریح کرد: یک سری چیزها جزو استانداردهای برگزاری جشنواره های خوب است، مثلا اینکه زمانی که این فیلم سازان دور هم جمع می شوند، ورک شاپ برایشان برگزار کنند یا حتی همین که راجع به فیلم هایشان دور هم صحبت و نقد می کنند، یکدیگر را چکش کاری می کنند و همین که ایرادهایشان را بفهمند و منابع ارجاع شان را یاد بگیرند پرورش خواهند شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
حاشیه های اکران فیلم متری شیش و نیم در طول جشنواره فیلم فجر و اظهارت سعید روستایی در اختتامیه از اختلاف نظر بر سر تصویر پلیس سینمایی پرده برداشت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۸

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان ، جشنواره فیلم فجر این سال ها انگار نباید بدون یک انتقاد تند و تیز پایان یابد. سال گذشته ابراهیم حاتمی کیا با اظهاراتش دقایق پایانی اختتامیه فیلم فجر را تحت تاثیر قرار داد، امسال نیز سعید روستایی .

اگر روستایی آخرین جمله اختتامیه سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر را نمی گفت این اختتامیه با حاشیه های ساده تری همچون رفتار عجیب و غریب همایون غنی زاده و خاطره شیرین گوهر خیراندیش پایان می یافت اما انگار جشنواره فجر نمی تواند ساده به اتمام برسد.

روستایی امسال و پس از تجربه موفق ابد و یک روز به فیلم فجر بازگشت. او پس از معرفی متری شیش و نیم به عنوان بهترین فیلم از نگاه تماشاگران به دعوت جمال ساداتیان روی صحنه آمد تا به همراه سایر عوامل مورد تقدیر قرار گیرد. روستایی در این مراسم گفت: ممنون که فیلم ما را دیدید و و بدتان نیامد. ما خیلی دنبال شما گشتیم آقای وزیر (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی). می خواهم یک قولی به شما بدهم، من پشت دستم را داغ می کنم که پلیس از جلوی دوربینم رد نشود، از پشت دوربینم هم رد نشود.

نکته جالب توجه این که محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهوری که در مراسم اختتامیه حاضر بود و در کنار سیدعباس صالحی نشسته بود، پس از اظهارت سعید روستایی از وزیر ارشاد -که لبخند بر لب داشت- درباره معنای سخنان این کارگردان پرسید.

به نظر می رسد این سخنان روستایی به بهانه حاشیه های اکران فیلم در ابتدای جشنواره و همچنین بی نصیب ماندن فیلم او از سیمرغ های اصلی جشنواره باشد.

نمایش متری شیش و نیم از همان روز ابتدایی جشنواره با حاشیه روبرو شد. چنان که فیلم از نخستین اکران در پردیس سینمایی کوروش بازماند. سیدجمال سادتیان در آن زمان با تایید انتقاد برخی نهادها به فیلم، گفت: برخی نهاد ها و سازمان ها با محتوای فیلم مشکل دارند و مدعی شده اند و ما در حال تلاش و رایزنی برای حل مشکل نمایش فیلم هستیم و امیدوار هستم مشکل فیلم حل شود. شاید با حذف چند صحنه مشکل حل شود و شاید هم از رقایت در جشنواره باز بمانیم؛ اما من امیدوارم بدون ممیزی بتوانیم فیلم را برای علاقه مندان پرشماری که در انتظار تماشای فیلم هستند آماده کنیم.

به هر صورت به نظر می رسد مشکل اکران فیلم در آن زمان با رایزنی حل شد و فیلم در تهران علاوه بر برنامه جدول جشنواره در سانس های فوق العاده نیز بارها و بارها به نمایش درآمد.

اکران جشنواره متری شیش و نیم در شهرستان ها اما داستان دیگری داشت. اهواز، شیراز، اصفهان و مشهد از شهرهایی بودند که اکران فیلم در آن با چالش همراه شد. به طور مثال در شیراز، فیلم در روز نخست جشنواره به نمایش درآمد اما در روز پنجم جشنواره از اکران آن در تالار حافظ جلوگیری شد.

مدیر اجرایی هجدهمین جشنواره فیلم فجر شیراز در آن زمان گفت: متاسفانه با وجود اکران فیلم در روز نخست جشنواره توافقات و تعهداتی که مابین گروه تولید فیلم و نیروی انتظامی انجام شده بود بعد تازه ای پیدا کرد و اختلافات دامنه دار شد به شکلی که از اکران فیلم متری شیش و نیم در اهواز، شیراز، اصفهان و مشهد جلوگیری شد.

محسن خباز همچنین با انتقاد از سیاست های چندگانه درباره اکران فیلم های جشنواره گفت: گردانندگان جشنواره فجر شیراز در تلاش هستند که بتوانیم این فیلم را به جدول جشنواره برگردانیم، چون یکی از خواسته های جدی مردم و مخاطبان شیرازی نمایش فیلم است و متاسفانه جلوگیری از نمایش فیلم فقط در شهرستان ها صورت گرفته که این عین تبعیض است.

به هر روی روزهای جشنواره گذشت تا به اختتامیه سی و هفتمین فجر سینمایی رسیدیم. سعید روستایی و عوامل فیلم او که دو سال قبل با ابد و یک روز جوایز بسیاری از فجر گرفته بودند شاید منتظر بودند این بار هم علاوه بر جوایز فنی، جوایز مهمی را نصیب خود کنند اما این گونه نشد و مهم ترین سیمرغ فیلم را تماشاگران جشنواره به فیلم اهدا کردند.

این که متری شیش و نیم لیاقت سیمرغ های بیشتری داشت یا نه را باید به تفصیل بررسی کرد. به هر صورت فیلم دوم روستایی نسبت به اولی پروداکشن بسیار بزرگ تری دارد و حجم نابازیگران آن بیننده را متحیر می کند اما این لزوما به این معنا نیست که متری شیش و نیم نسبت به ابد و یک روز فیلم بهتری است.

در هر حال روستایی و عوامل فیلمش انتظار بیشتری از جشنواره داشتند و وقتی برای دریافت سیمرغ بهترین فیلم از نگاه تماشاگران به روی سن آمدند، این انتظار با سخنان کارگردان فیلم خطاب به وزیر ارشاد نمایان شد.

سخنانی که البته بی واکنش هم نماند، چنان که دو روز پس از جشنواره، پایگاه خبری پلیس نامه برادر یکی از شهدای نیروی انتظامی را نسبت به حرف های روستایی منتشر کرد. در این نامه آمده بود: درباره دلایل به کار بردن این قبیل ادبیات از ناحیه این شخص به این نکته اشاره نمایم که با توجه به سن و سال و تیپ ظاهری و گویش ایشان به راحتی می توان پی برد که وی از نوعی شخصیت نمایشی برخوردار یا حداقل تاثیر پذیرفته است و انتخاب شدن فیلمش از نگاه مردم گویا فراتر از ابعاد و ظرفیت شخصیت او بوده چراکه از سر ذوق زدگی ناخودآگاه از شخصیت خود فرمان گرفته و این جملات سخیف را درباره پرسنل زحمتکش نیروی انتظامی به کار برده است.

این نامه در پایان روستایی را به استغفار و طلب حلالیت از نیروهای پلیس دعوت کرده بود.

اما در این جا باید به نکته ای توجه کرد. حاشیه های اکران متری شیش و نیم و واکنش ها به سخنان کارگردان فیلم در حالی صورت گرفت که فیلم سعید روستایی اساسا تصویری منفی از نیروی انتظامی به نمایش نمی گذارد. پلیس فیلم روستایی نیرویی سختکوش و پاک است که زندگی شخصی اش را فدای مبارزه با جرم و جنایت کرده و همین مساله چالش هایی را ایجاد کرده است. شاید همین چالش ها و تفاوت تصویر سینمایی با تصویر تلویزیونی از پلیس باشد که حاشیه هایی را برای متری شیش و نیم به وجود آورد.

با همه این ها تازه ترین ساخته سعید روستایی به عنوان فیلم برگزیده تماشاگران سی و هفتمین جشنواره حالا مدعی اکران نوروزی است؛ چنان که سیدجمال سادتیان در روزهای پس از جشنواره فجر با اعلام آمادگی برای اکران نوروزی فیلم گفت: مشکلی در اکران عمومی این فیلم وجود ندارد. فیلمی که منتخب مردم می شود در اولویت اکران نوروزی قرار خواهد گرفت و بنابراین در نوروز اکران می شود.

این تهیه کننده سینما همچنین درباره تعداد زیاد سانس های فوق العاده متری شیش و نیم و تاثیر آن بر تعداد مخاطب فیلم در اکران عمومی گفت: در این زمینه مشکلی وجود ندارد. استقبالی که از فیلمی شده حاکی از این است که هنگام نمایش عمومی بسیاری از مخاطبان برای بار دوم و سوم به تماشای فیلم متری شش و نیم خواهند آمد.

حال باید منتظر ماند و دید در صورت کسب اکران نوروزی فیلم سعید روستایی حاشیه های آن ادامه می یابد یا این فیلم اکرانی بی حاشیه را سپری خواهد کرد؟

پایان پیام/ 14

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
برخی مسئولان ادعا دارند که سایت های آگهی آنلاین از امنیت لازم برای استفاده کاربران برخوردار نیستند، مهر صحت و سقم این ادعاها و پاسخ های متقابل را بررسی کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۸ سایت های دیگر : ایران خبر راهبرد معاصر مردم نیوز شبکه اینترنتی آفتاب

خبرگزاری مهر ، گروه جامعه-مهسا شمس: حدوداً سه سال از فعالیت یک سایت آگهی آنلاین گذشته بود که در سال 95 حسام عقبایی رئیس اتحادیه مشاوران املاک بابیان اینکه اپلیکیشن دیوار را خراب می کنم، گفت: دیوار از یک سو باعث ضرر به صنف مشاوران املاک شده و از سوی دیگر ریسک معاملات را بالابرده است؛ من به واسطه دفاع از صنف خودم، اپلیکیشن دیوار را روی سرشان خراب می کنم .

صاحبان صنف های مختلف و مسئولان هرکدام با استناد به دلایل خود با فعالیت آن مخالفت می کردند ولی کاربران به دلیل سهولت استفاده از آن استقبال می کردند، همچنین سرعت خریدوفروش بالا در مبادلات، حتی پای برخی از صنوف را بازکرده بود، به عنوان مثال افرادی که در کار چوب و مبلمان بودند نمونه های کارهای خود را برای معرفی در سایت با قیمتی پایین تر از نمایشگاه، قرار می دادند و به کسب وکار می پرداختند .

این سایت به دور از هر حاشیه ای مشغول فعالیت و تکمیل زیرساخت های خود بود که کم کم پای افراد سودجو و کلاه بردار به این بستر کسب وکار باز شد و به دلیل اینکه کاربران آگاهی های لازم برای یک خرید اینترنتی را نداشتند، به راحتی به دام این افراد می افتادند و ضررهای هنگفتی را متحمل می شدند .

مسئولان این سایت با روش های مختلف احراز هویت و نظارت بر نحوه فعالیت کاربران سعی کردند جلوی سوءاستفاده هایی که دیوار بسترشان بود را بگیرند و می توان گفت تا حدودی هم موفق بودند، چراکه در ابتدای فعالیتشان و حتی تا یکی دو سال گذشته سایت دیوار در بین تمامی افراد جامعه جایگاه خود را پیدا نکرده بود و کاربرانی بسیاری نداشت .

اما باروی کار آمدن شبکه های ارتباطی و اپلیکیشن های مختلف پیام رسانی سایتهای آگهی الکترونیک جایگاه لازم را در بین کاربران اینترنتی و حتی مردم عادی باز کرد و به نخستین مرجع خریدوفروش کالای دست دوم تبدیل شد .

ولی همچنان که این سایت به روز می شد و امکانات و قابلیت های مختلفی در اختیار کاربرانش قرار می داد، کلاه برداران هم با حقه های مختلفی سعی در فریب کاربران داشتند و این تهدید به حدی جدی شد که تا به لحظه انتشار این گزارش بنا بر اعلام دادستان و پلیس فتا بیش از 10 هزار پرونده شکایتی که بستر وقوع جرم آن ها سایت دیوار بوده است در دادسراها وجود دارد.

دفعات مختلف در اخبار شاهد چالشهای فنی و حقوقی بین مسئولان سایت دیوار و پلیس فتا بودیم تا جایی که همین چند روز پیش پلیس فتا اعلام کرد، اگر دیوار با ما همکاری نکند و راهکاری برای کوتاهی دست کلاه برداران از سایتشان را پیدا نکند مجبور می شویم این سایت را فیلتر کنیم.

فیلتر سایت دیوار برای پلیس فتا هیچ سودی ندارد و می توان به جرات گفت که پلیس فتا تنها هدفش از فیلتر یک سایتی که بستری برای خریدوفروش کالای دست دوم در بین مردم است، حفظ امنیت سایبری کاربران است؛ اما در این بین این هدف که از اهمیت بالایی برخوردار است با ادبیات ناصحیح در رسانه ها عنوان شد و دستخوش شوخی های فضای مجازی شد؛ مانند سخنان سرهنگ تورج کاظمی رئیس پلیس فتای تهران که گفته بود: اگر فردی هم زمان و با یک آی پی، سه محصول مختلف به طور مثال خودرو، یخچال و قناری را با یک کد کاربری در سایت دیوار به فروش بگذارد یعنی این فرد کلاه بردار است. می تواند با استناد به آمارهای سایت دیوار مثال های نقض بی شماری برای اظهارات سرهنگ کاظمی آورد ولی حتی یک نمونه کلاه برداری در این سایت با شرایطی که رئیس پلیس فتای تهران گفته بود کافی است تا امنیت کاربران به خطر افتد .

مسئولان این سایت می گویند هر روشی برای احراز هویت کاربران در اختیار داشتیم را به کار بردیم تا کلاه برداری را در سایتمان به صفر برسانیم، اما پلیس فتا می گوید که مسئولان سایت دیوار در امنیت و احراز هویت کاربران کم کاری می کنند و همین امر سبب شده است تعداد بالایی پرونده در دادسراها تشکیل شود و مردم از پلیس بخواهند تا امنیت آن ها را حفظ کند، سعی کردیم تا با گفت وگو با مسئولان سایت دیوار، پلیس فتا و معاون دادستان کل کشور اظهارات هرکدام را بررسی کنیم .

مسدودسازی بیش از 10 هزار شماره تلفن مشکوک

ایمان مشعلچیان مدیر روابط عمومی و تولید محتوای سایت دیوار در گفت وگو با خبرنگار مهر با اشاره به راهکارهایی برای نظارت بیشتر بر فعالیت کاربران در این سایت اظهار کرد: ما در راستای مسئولیت های اجتماعی و برای افزایش امنیت کاربران اقدامات گسترده ای انجام داده ایم که اقداماتی از قبیل استفاده از هوش مصنوعی برای پایش محتوا، نظارت انسانی بر گزارش های دریافتی از کاربران و پلیس، مسدودسازی بیش از 10 هزار شماره تلفن مشکوک، پاسخ گویی به استعلامات دستگاه قضایی در کمتر از چند ساعت، ساخت پنل اختصاصی روی وب برای استعلامات پلیس، پیشگام شدن برای فرهنگ سازی با ساخت محتوای گسترده آموزشی، بستن IP های خارج از کشور، تولید محتوای راهنمای خرید امن و قرار دادن روی بخش های مختلف سایت و اپلیکیشن و انتشار هشدارهای پلیسی در هر آگهی از جمله اقدامات برای افزایش امنیت کاربران است.

وی افزود: از مهم ترین اقدامات ما که از دو سال قبل در جریان است، مراجعه به دولت و پلیس برای گرفتن ابزارهای نظارتی بوده که پیش از این در اختیار بخش خصوصی قرار نگرفته است .

مشعلچیان با اشاره به برخی امکانات بخش دولتی که تاکنون در اختیار بخش خصوصی قرار نگرفته است، گفت: برای مثال سامانه مربوط به استعلام خودروهای سرقتی و تصادفی در اختیار نیروی انتظامی است و دیوار مدت ها قبل برای در اختیار داشتن آن از پلیس درخواست همکاری کرده که متأسفانه پاسخ مثبتی دریافت نکرد .

مدیر روابط عمومی سایت دیوار با اشاره به آمار فروش کالا از طریق دیوار در دو دسته بندی محصولات این سایت گفت: بر اساس تحقیقات انجام شده، امسال تنها در دو دسته بندی لوازم الکترونیکی و مربوط به خانه روی سایت، بیش از 1700 میلیارد تومان کالا فروش موفق داشته است .

وی ادامه داد: 380 هزار کسب وکار بر روی سایت دیوار فعالیت می کنند که شامل همه فروشندگان کالاهای نو، دست دوم، بخش خدمات و کاریابی روی این سرویس می شود .

مشعلچیان خاطرنشان کرد: تعداد کسب وکارهای فعال در این سایت در سال جاری نسبت به سال گذشته 52 درصد رشد داشته است .

مدیر روابط عمومی سایت دیوار با اشاره به بازدید آگهی های این سایت گفت: از مجموع آگهی های دسته بندی استخدام و کاریابی سایت که بیشتر مربوط به جذب نیروی کار است، در بازه زمانی 9 ماهه نخست امسال بیش از یک میلیاردی و 700 میلیون بار بازدید شده است، ذکر این نکته ضروری است که این عدد در کل سال گذشته 790 میلیون بار بوده است .

پلیس فتا: از استارتاپ ها حمایت می کنیم اما به شرطی که امنیت مردم به خطر نیفتد

در این رابطه سرهنگ حسین رمضانی، رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا در گفت وگو با خبرنگار مهر با اشاره به فراگیر شدن استفاده از فضای مجازی در بین آحاد مردم اظهار کرد: ما در حال حاضر در شرایطی زندگی می کنیم که زندگی بشر در حوزه های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، آموزشی و به ویژه اقتصادی به فضای مجازی وابسته شده و مردم بسیاری از نیازهای خود را از طریق این فضا برآورده می کنند.

وی افزود: پلیس فتا اعتقاد دارد باید از کسب و کارهای نوین و استارت آپ ها حمایت اساسی کند، به دلیل اینکه باعث رونق و جهش اقتصادی در کشور خواهند شد.

در کنار فعالیت های گسترده اقتصادی نوین، در قالب استارت آپ ها، فین تک ها و وب سایت های درج آگهی باید حتماً امنیت به عنوان یک موضوع اساسی مورد توجه قرار گیرد سرهنگ رمضانی خاطرنشان کرد: اما ذکر این نکته حائز اهمیت است که در کنار فعالیت های گسترده اقتصادی نوین، در قالب استارت آپ ها، فین تک ها و وب سایت های درج آگهی باید حتماً امنیت به عنوان یک موضوع اساسی مورد توجه قرار گیرد.

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا با اشاره به حمایت های پلیس فتا از کسب و کارهای نوین اینترنتی گفت: پلیس فتا حتماً از مهم ترین حامیان امنیت سایبری کسب و کارهای نوین، استارت آپ ها، فین تک ها و ... در کشور خواهد بود.

وی ادامه داد: پلیس فتا با مسئولان سایت دیوار به دلیل خسارت های وارده به بیش از 10 هزار پرونده در سطح کشور، تشکیل جلسات کارشناسی و فنی داده است و حتی در دادستانی کل نیز این جلسات مشترک تشکیل شد تا بتوانیم به کمک مسئولین این وب سایت، مشکلات و نقاط ضعفی که باعث وارد شدن خسارت به مردم می شود را پوشش دهیم، اما تا این لحظه به نتیجه مطلوبی دست نیافتیم.

رمضانی تصریح کرد: بر همین اساس پلیس فتا به دنبال این است که از روش های مختلف، چه فنی و چه در حوزه قضایی، بتواند شرایطی را فراهم کند تا وب سایت دیوار، به محل امنی برای اقدامات مجرمین در حوزه کلاهبرداری از مردم تبدیل نشود.

این مقام انتظامی تاکید کرد: قطعاً پلیس فتا مطمئن است که با اراده و همکاری مسئولین وب سایت دیوار، این مهم تحقق خواهد یافت.

رمضانی گفت: پلیس فتا به خوبی می داند که مشکل احراز هویت در فضای سایبری، یک چالش اساسی در تمام بخش های حوزه مجازی کشور است که باید نظام احراز هویت در دستور کار جدی همه سازمان ها، ارائه دهندگان خدمات دسترسی و میزبانی و همچنین کسب و کارهای نوین، مانند استارت آپ ها، فین تک ها و ... قرار گیرد.

وی ادامه داد: مجدداً تائید و تاکید می کنم که پلیس فتا حامی تمامی کسب و کارهای نوین قانون مدار و قانونمند کشور است؛ از جمله وب سایت دیوار به شرط آنکه امنیت مردم در این فضا به مخاطره نیفتد و شاهد شکل گیری تعداد زیادی پرونده قضایی نباشیم.

علت افزایش آمار ارتکاب جرایم فضای مجازی کوتاهی وزارت ارتباطات، اپراتورها و بانکها در احراز هویت افراد است

در همین رابطه جواد جاوید نیا، معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی در گفت وگو با خبرنگار مهر با اشاره به موضع دادستانی در برخورد با سایت های خریدوفروش مانند دیوار اظهار کرد: تمام تلاش معاونت فضای مجازی دستیابی به امنیت مبادلات تجاری الکترونیکی در عین حمایت کامل از فین تک ها و کسب وکارهای اینترنتی است.

وی افزود: اما در همین راستا و در حمایت از حقوق مردم سعی در پیشگیری از وقوع جرم در درجه اول و برخورد با رفتارهای مجرمانه و قانون گریزی در این حوزه در درجه بعدی داریم.

جاویدنیا تصریح کرد: در خصوص کسب و کارها هم مهمترین مشکل موجود در کشور، عدم وجود ضوابط مشخص برای فعالیت و صدور مجوز برای این کسب و کارها و به ویژه انواع جدید آن است. از سوی دیگر تعدد مراجع صدور مجوز سبب این امر شده است که یک مرجع مشخص مسئولیت برای این کار نداشته باشد و در برخی موارد شاهد موازی کاری و در برخی موارد دیگر شاهد عدم وجود هر گونه ضوابط و فرافکنی آن بین مراجع دولتی و خصوصی مختلف هستیم.

وی ادامه داد: به عنوان مثال در این زمینه اتحادیه کسب و کارهای فضای مجازی، مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، مرکز رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات صدا و سیما، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، بانک مرکزی و ... هر کدام در زمینه هایی مسئولیت دارند که بعضا همپوشانی دارد و رفع این موازی کاریها نیازمند ورود جدی شورای عالی فضای مجازی و مجلس شورای اسلامی است.

دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه با اشاره به تعداد شکایت هایی که به نوعی مربوط به سایت دیوار می شوند گفت: تعداد شکایات مطروحه ای که در آن ها سایت دیوار بستری برای وقوع جرم بوده است در کل کشور حدود 10 هزار شکایت است که به دلیل اینکه پرونده ها در حال طی مراحل دادرسی هستند نمی توان به طور دقیق نسبت به آنها و تاثیر مستقیم سایت دیوار اظهار نظر کرد.

معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی یادآور شد: در برخی از موارد مردم با طمع خرید کالای ارزان قیمت، علیرغم توصیه ها و تذکرات جدی رسانه ها و خود این سایتها اقدام به پرداخت بیعانه بدون رویت کالا می کنند که این امر در افزایش تعداد این پرونده ها بسیار مؤثر است.

جاویدنیا تصریح کرد: البته طی جلسات مشترک برگزار شده با حضور قضات دادسرای جرایم رایانه ای و پلیس فتا و مدیران این سایت ها سعی شده است که با به کارگیری شیوه های فنی و امنیتی از وقوع جرایم این چنینی جلوگیری شود و همکاریهای خوبی نیز در این زمینه صورت گرفته است.

وی گفت: اما مشکل اصلی که اسباب افزایش آمار ارتکاب جرایم فضای مجازی به طور کلی و به طور ویژه جرایم مالی فضای مجازی در کشور است، کوتاهی وزارت ارتباطات و اپراتورها و بانکها در مسائلی از جمله احراز هویت افراد در فضای مجازی، احراز هویت کامل دارندگان سیم کارتها و احراز هویت کارت دارندگان عابربانکها است که متأسفانه هیچ گونه پاسخگویی در مقابل حجم عظیم خسارات وارده به مردم نیستند و فقط به صورت یک طرفه به افزایش درآمد ناشی از گسترش خدماتشان بدون رعایت الزامات امنیتی و قانونی احراز هویت دارند.

کوتاهی وزارت ارتباطات و اپراتورها و بانکها در مسائلی از جمله احراز هویت افراد در فضای مجازی، احراز هویت کامل دارندگان سیم کارتها و احراز هویت کارت دارندگان عابربانکها استجاویدنیا اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی باید قانونی وضع کند که هر یک از دستگاههای نام برده شده چنانچه عدم انجام وظایفشان منجر به خسارت به مردم شود، ملزم به جبران خسارت آنها شوند تا مجبور به انجام هزینه های تأمین امنیت شوند.

وی با اشاره به اینکه میزان کلاهبرداری های رایانه ای و کلاهبرداریهایی که به وسیله فضای مجازی انجام می شود به میزان فاجعه باری افزایش یافته است و ما هنوز در مرحله تدوین سند احراز هویت فضای مجازی در شورای عالی فضای مجازی هستیم، اظهار داشت: واقعا مردم و دستگاه قضایی و نیروی انتظامی تا کی باید هزینه کوتاهی دستگاه های ذیربط در تأمین امنیت فضای مجازی را بپردازند و از یک سو مردم متضرر شوند و از سوی دیگر با صرف هزینه فراوان پرونده های متعدد بی نتیجه در نیروی انتظامی و دستگاه قضایی شکل بگیرد و در نهایت هم به عنوان ناکارآمدی دستگاه قضایی و نیروی انتظامی ثبت شود؟

وی اعلام داشت: وزارت ارتباطات، اپراتورها و بانکها هرچه سریعتر نسبت به احراز هویت افراد در اینترنت، ساماندهی VPN ها و فیلترشکنها، قطع سیم کارتهای مجعول و سوزاندن کارتهای عابربانک مجعول و شناسایی و پیاده سازی راهکارهای امنیت مبادلات الکترونیکی که بسیاری از کشورها و بانکهای معتبر دنیا اقدام کرده اند و تراکنشهای کلاهبردارانه را به حداقل رسانیده اند اقدام نمایند در غیر این صورت موارد کوتاهی به تفکیک دستگاه ها و شرکتها به اطلاع مردم خواهد رسید و نسبت به آنها اقدام قانونی نیز معمول خواهد شد.

وی در خاتمه گفت: در هیچ کشوری استارتاپ ها مسئول تأمین امنیت بستر مبادلات الکترونیکی و نیز تأمین بستر حفظ حریم خصوصی مردم نیستند و بدون نگرانی از هر گونه پاسخگویی به دستگاه قضایی و انتظامی کشور صرفا به فکر گسترش حیطه فعالیت و ارتقاء دانش خود هستند. اما در کشور ما یک استارتاپ اولین نگرانی اش پاسخگویی به مراجع قانونی و قضایی بابت مواردی است که پاسخگویی به آنها اصولا نباید برعهده اش باشد و ان شاءالله برنامه هایی داریم که مسئولیت های واقعی زیرساخت بانکداری الکترونیکی و فناوری اطلاعات کشور را در این زمینه مشخص و قانونمند نماییم و به صورت جدی از آنها مطالبه گری داشته باشیم و این امر نیازمند هماهنگی و همکاری بخشهای مختلف به ویژه شورای عالی فضای مجازی و مجلس شورای اسلامی است.

چاره کار چیست؟

قطعاً حمایت از فین تک ها و کسب وکارهای اینترنتی جزء اهداف دادستانی، پلیس فتا و سایر نهادهای دولتی است و پلیس فتا هیچ سودی از فیلتر سایت دیوار و یا هر کسب و کار اینترنتی دیگری نمی برد، ولی باید با هرگونه رفتار مجرمانه و قانون گریزی در این حوزه برخورد شود و تمامی کسب وکارها موظف به رعایت ضوابط و قوانین باشند .

سایت هایی مانند دیوار که در این وضعیت اقتصادی راه حل مناسبی برای فروش و یا تهیه لوازم موردنیاز مردم هستند، می توانند با به کارگیری برخی مسائل فنی و امنیتی در کاهش ارتکاب جرائم و پیشگیری از وقوع جرم اقدام کنند، اقداماتی از قبیل استفاده از موقعیت مکانی، سیاست های تشویقی از سوی مدیران سایت ها برای تشویق کاربران به ثبت اطلاعات خود، احراز هویت فروشنده و خریدار با استفاده از روش های مختلف از قبیل IP اندروید، کوکی و IMI ، بستن آی پی های خارج از کشور به منظور عدم سوءاستفاده از IP های دیگر کشورها در ثبت آگهی، ایجاد بستر لازم برای ثبت نظرات کاربران در سایت های پذیرنده آگهی و برخی مسائل دیگر مانند نحوه پرداخت بیعانه و چگونگی مبادله آن می تواند دست کلاه برداران و سودجویان را از این سایت ها کوتاه کند .

کد خبر 4544139

مهسا شمس

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تهران- ایرنا- مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی با بیان اینکه تحجر و جمود در عرصه رسانه و فرهنگ جایی ندارد، گفت: امنیتی کردن فرهنگ، خدمت به فرهنگ نیست و در واقع، فرهنگی کردن امنیت، خدمت به فرهنگ محسوب می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۸ سایت های دیگر : شبکه اینترنتی آفتاب

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، مراسم بزرگداشت انتشار هفت هزارمین شماره روزنامه ایران، عصر امروز یکشنبه با حضور مدیران مسئول سابق این روزنامه، اصحاب رسانه، حجت الاسلام سید محمود دعایی مدیر مسئول روزنامه اطلاعات، علی ربیعی وزیر اسبق تعاون، کار و رفاه اجتماعی، احمد مسجدجامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران در محل موسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران برگزار شد.
قرائت پیام سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، آغازگر این مراسم بود و در ادامه، مراسم تکریم محمدتقی روغنی ها مدیرعامل سابق و معارفه مهدی شفیعی به عنوان مدیر عامل جدید موسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران برگزار شد.
مدیرعامل ایرنا در این مراسم ضمن تبریک آغاز هزاره هشتم شمارگان روزنامه ایران گفت: این موسسه به همت بزرگوارانی پایه گذاری شده و مسیر یک ربع قرنی را طی کرده و امروز به این مرحله بلوغ و تکامل رسیده است.
سید ضیاء هاشمی با تشکر از مدیران موسسه ایران طی مدت فعالیت گفت: ایران موجب افتخار ایران است، ایران رسانه دولت ملت است و فعالان در این موسسه یک رسالت فرهنگی و رسانه ای ارزشمند دارند و همه باید تلاش کنیم این رسانه روز به روز موفق تر شود.
وی افزود: روزنامه و موسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران، رسالت و مسئولیت سنگینی بر عهده دارد که در فراز و نشیب های 25 ساله گذشته و شرایط ویژه امروز مسیر را طی می کند.
هاشمی گفت: رسانه امروز اقتضائات متفاوتی با 20 سال پیش دارد، امروز برای حفظ مرجعیت رسانه ای، رسالت ویژه تری داریم به ویژه که در گام دوم انقلاب در معرض مخاطراتی چون مشکلات کاغذ، مالی و کاری هستیم.
وی خواستار حمایت مالی و غیر مادی از روزنامه ایران و دیگر نشریات موسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران در راستای ایفای رسالت حرفه ای این مجموعه شد.
مدیرعامل ایرنا گفت: از سوی دیگر بیان و مواضع روزنامه ها و نشریات باید مورد اقبال و تحمل واقع شود، کم تحملی و بی مهری نسبت به اصحاب رسانه بسیار تلخ است، چون آنها سربازان و فرماندهان جنگ نرم موجود هستند پس باید حمایت ویژه و مورد مهرورزی قرار گیرند.
وی افزود: اصحاب رسانه نباید دغدغه اثبات خودشان به دیگران را داشته باشند بلکه باید استقلال حرفه ای خود را حفظ کنند.
هاشمی گفت: بی مهری موجب از دست دادن مرجعیت رسانه ای و خالی کردن میدان و جذب اصحاب رسانه به بیگانگان می شود، آزادی، استقلال، اخلاق، عزت، برادری و اقتدار اصولی هستند که باید شامل رسانه ها هم شود.
وی افزود: امروز ما بر اساس اصول انقلاب و پایبندی برای جبران خطاهایی که در طول زمان بوده انعطاف داریم، تحجر و جمود در عرصه رسانه و فرهنگ جایی ندارد، امنیتی کردن فرهنگ، خدمت به فرهنگ نیست و در واقع، فرهنگی کردن امنیت، خدمت به فرهنگ محسوب می شود و این اصلی است که برخی دغدغه مندان نمی توانند با آن کنار بیایند.
مدیرعامل ایرنا تصریح کرد: موسسه ایران باید در فضا و بستر جدید به ویژه از نظر تکنولوژی با شجاعت و نوآوری گام جدیدی در آغاز دهه پنجم انقلاب بردارد، چرا که رسانه ها ناچار به توسعه تنوع فعالیت حرفه ای هستند.
هاشمی افزود: ایران و ایرنا، دو مجموعه مختلف و متعارض و رقیب نیستند بلکه از یک خانواده و مکمل هستند و حضور مهندس شفیعی در ریاست جدید این موسسه، نمادی از این پیوند است.
وی ارتقای مهارت و انگیزه همکاران را لازمه پیشگیری از آسیب به موسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران برشمرد و گفت: در آغاز دهه پنجم انقلاب ناچاریم در عرصه مدیریت به سمت جوان گرایی حرکت کنیم و دولت هم این امر را الزام کرده است، موسسه ای چون ایران نیاز به تزریق نیروی جوان و البته استفاده از تجربیات پیشکسوتان دارد.
موسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران به صاحب امتیازی خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران از سال 1373 آغاز به کار کرده و چندین نشریه از جمله روزنامه ایران، ایران ورزشی، روزنامه انگلیسی زبان ایران دیلی ، روزنامه عربی زبان الوفاق و روزنامه ایران سپید (ویژه نابینایان) را منتشر می کند.
روزنامه ایران، امروز، 27 بهمن ماه 1397، انتشار هفت هزارمین شماره خود را به جشن نشست.
فراهنگ**3009** 9053

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
" سرمایه اصلی این موسسه نه حمایت دولت و سرمایه بانکی بلکه نیروی انسانی حرفه ای است که با برنامه ریزی درست می تواند این رسانه را به موسسه ای جریان ساز تبدیل کند. "
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۸ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی شبکه اینترنتی آفتاب

مدیرعامل موسسه فرهنگی و مطبوعاتی ایران عصر یکشنبه در آیین تکریم و معارفه مدیران عامل سابق و جدید موسسه فرهنگی ایران گفت: روزنامه ایران از آغاز تا به امروز فرایند رشد، بلوغ و نبوغ را طی کرده و امروز حفظ و تقویت و شکوفایی بیشتر این مسیر و تداوم وجودی ما باید اولویت همگی باشد.

** تبدیل روزنامه ایران به رسانه جریان ساز

مهدی شفیعی افزود: سرمایه اصلی این موسسه نه حمایت دولت و سرمایه بانکی بلکه نیروی انسانی حرفه ای است که با برنامه ریزی درست می تواند این رسانه را به موسسه ای جریان ساز تبدیل کند.

وی نگاه استراتژیک به مسائل یا به نوعی کلان نگری را از رویکردهای امروز این موسسه برشمرد و گفت: در این مسیر،خانواده ایران باید بداند برای بقای خود در مسیر اخلاق و پرهیز از انگ زنی حرکت کنند، در کنار اینها خلاقیت، نوآوری، روزآمدرسانی و درک روشن از تحولات و واقعیت های جامعه و باور جامعه به رقابت پذیری با سایر روزنامه ها باید مدنظر ما باشد.

شفیعی توجه به کیفیت به جای کمیت و اثربخشی را نیز از اصول لازم توجه عنوان کرد و افزود: در کنار تولید، توزیع هم بویژه در عرصه فضای مجازی باید مدنظر قرار گیرد، مخاطبان روزنامه ظرفیت مغتنمی هستند که می توانند در تولید محتوا نقش جدی ایفا کنند.

وی افزود: امروز برخی حوزه های خبری ریزتر و مسائل، تخصصی تر دنبال می شود، روزنامه ایران باید نگاه ملی داشته باشد و این میسر نیست مگر با حضور در شهرها و روستاها و در کنار این مساله انضباط مالی و اداری هم به همراه شفافیت و خلاقیت و دوری از تبعیض در بخش های مختلف موسسه باید مورد توجه باشد.

** رنج و مرارت انتشار هفت هزار شماره

معاون امور فرهنگ، گردشگری و ورزش سازمان برنامه و بودجه نیز در این آیین عدد هفت را در ادبیات عرفانی ایرانیان عدد مقدسی برشمرد و گفت: رنج و مرارت انتشار هفت هزار شماره روزنامه ایران را فقط یک مطبوعاتی درک می کند.

هادی جعفر نژاد با بیان اینکه روزنامه ایران روبه قله های تکامل است، افزود: بازتعریف نقش رسانه های مکتوب در عصر رسانه های دیجیتال نکته ای است که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

** آزادی بیان تا نقدپذیری همراه با رعایت اخلاق

مدیرعامل سابق موسسه ایران نیز اظهار داشت: مهمتر از بحث کاغذ و انتشار یک روزنامه تلاش من در مدیریت موسسه حاکم شدن چیزی بود که ما به دنبال آن در کل کشور هم هستیم، از آزادی بیان تا نقدپذیری و تکامل جامعه و رعایت اخلاق صحبت کرده و ادامه می دهیم.
محمد تقی روغنی ها افزود: شیوه های برخورد و رفتارها و مدیریت ما باید در جهت تحقق این اصول باشد.

** اثر بخشی در دولت ها، کارآمدی دربخش خصوصی

مدیرعامل اسبق روزنامه و موسسه ایران نیز اظهارکرد: این روزنامه با هدف روان سازی گردش اطلاعات بین حکومت کنندگان و حکومت شوندگان، ایجاد شفافیت بیشتر، جداسازی اطلاع رسانی از پروپاگاندا و تبلیغات سیاسی، مسئولیت پذیری بیشتر کسانی که در دستگاه های اجرایی کار می کنند و گفت وگوی بیشتر میان دولت و ملت ایجاد شده است.

فریدون وردی نژاد افزود: در مقطع بنیانگذاری این روزنامه تلاش کردیم اثربخشی آن را بیشتر در دولت ها قرارداده و کارآمدی را به بخش خصوصی واگذار کنیم و با این هدف موسسه ایران به عنوان یک موسسه بخش خصوصی وارد عمل شد و تا به امروز فعال است.

** تغییر سیاست و برنامه روزنامه های دولتی با تغییر دولت ها

عضو شورای شهر تهران، روزنامه ایران را سخنگوی دولت عنوان کرد و گفت: آسیب روزنامه های دولتی و شبه دولتی این است که با تغییر دولت ها سیاست ها و برنامه هایشان با تغییر دولت تغییر می کند و اخلاقی بودن و توان مدیریت در این مواقع روشن تر می شود.

احمد مسجدجامعی با بیان اینکه اخبار و سوژه های ایران گاهی موضوع جلسات شورای شهر می شد، افزود: جمع شدن بین دولت و ملت و ایجاد فضای گفتگو بین این دو کار بزرگی است که روزنامه ایران این مسئولیت را عهده دار است.

** موسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران در یک نگاه

موسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران به صاحب امتیازی خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران از سال 1373 آغاز به کار کرده و چندین نشریه از جمله روزنامه ایران، ایران ورزشی، روزنامه انگلیسی زبان ایران دیلی ، روزنامه عربی زبان الوفاق و روزنامه ایران سپید (ویژه نابینایان) را منتشر می کند.

روزنامه ایران، امروز، 27 بهمن ماه 1397، انتشار هفت هزارمین شماره خود را همزمان به جشن نشست. که همراه با قرائت پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز بود.

در این آیین از زحمات محمدتقی روغنی ها تقدیر و مهدی شفیعی به عنوان مدیرعامل ایران معرفی و همچنین از مدیران عامل اسبق ایران تجلیل شد.
شفیعی در اسفندماه 1396 به عنوان معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) منصوب شده بود.

شفیعی، 44 ساله از جانبازان دفاع مقدس و دارای مدرک تحصیلی مهندسی عمران و فوق لیسانس هنر است و تحصیلات خود را در مقطع دکتری در دانشگاه تهران سپری می کند.

مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان های خوزستان و البرز، مشاور برنامه ریزی معاونت هنری وزارت ارشاد، رئیس شورای حمایت از آثار نمایشی کشور، نماینده وزیر ارشاد در پروژه های عمرانی و دبیری جشنواره های مختلف فرهنگی و هنری در سطوح بین المللی، ملی و استانی، کارگردانی چند اثر نمایشی و مدیرمسئول دو مجله تخصصی در حوزه نمایش از جمله سوابق اجرایی و فرهنگی او است.
شفیعی همچنین به عنوان مدیرکل برتر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جشنواره شهید رجایی شناخته شده است.

این مراسم با حضور مدیران مسئول سابق این روزنامه، سیدضیاء هاشمی مدیر عامل ایرنا ، اصحاب رسانه، حجت الاسلام سید محمود دعایی مدیر مسئول روزنامه اطلاعات، علی ربیعی وزیر اسبق تعاون، کار و رفاه اجتماعی، احمد مسجدجامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران در سالن آمفی تئاتر موسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران برگزار شد./ ایرنا

کلمات کلیدی

مدیرعامل موسسه فرهنگی و مطبوعاتی ایران

لینک خبر :‌ ایران آنلاین
مدیرعامل خبرگزاری ایرنا و رئیس هیأت مدیره مؤسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران مفاهیمی چون عزت، عدالت، استقلال و برادری را از جمله مهمترین ویژگی های گام دوم انقلاب دانست و این پرسش را عنوان کرد که وقتی مقام معظم رهبری چنین اصولی را در بیانیه راهبردی خودشان عنوان می کنند، آیا آزادی خواهی از سوی رسانه ها جرم است؟
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۸ سایت های دیگر : همسو نیوز

به گزارش ایسنا، مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل مطبوعاتی مؤسسه ایران و جشن انتشار هفت هزارمین شماره این روزنامه ظهر یکشنبه (28 بهمن ماه) با حضور بهرام قاسمی (سخنگوی وزارت امور خارجه)، علی متقیان (مدیرعامل خبرگزاری ایسنا)، سید ضیا هاشمی (مدیرعامل خبرگزاری ایرنا و رئیس هیأت مدیره مؤسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران)، محمود دعایی (مدیر عامل روزنامه اطلاعات)، محمد بلوری، مجید رضائیان، بهروز بهزادی، عباس عبدی، فریدون وردی نژاد، احمد مسجدجامعی (عضو شورای شهر تهران)، محمد خدادی (مدیر عامل سابق ایرنا)، محمدتقی روغنی ها و جمعی دیگر از مدیران و روزنامه نگاران این مؤسسه مطبوعاتی برگزار شد.

در ابتدای این مراسم پیام سیدعباس صالحی _ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی _ برای انتشار هفت هزارمین شماره روزنامه ایران و تغییر مدیریت این مؤسسه مطبوعاتی قرائت شد.

سپس سید ضیا هاشمی، مدیرعامل خبرگزاری ایرنا و رئیس هیأت مدیره مؤسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران از بنیانگذاران روزنامه ایران همچون فریدون وردی نژاد، ضیایی، وصال، مقدم، اشتهاردی، جوان فکر، روغنی ها تقدیر و اظهار کرد: زحمت این عزیزان باعث شد که روزنامه ایران بتواند ربع قرن را با افتخار را پشت سر بگذارد. در واقع حاصل تلاش آنها میراثی است که امروز در اختیار ما است.

او این جلسه را جشنی مشترک برای کسانی که این مؤسسه را تأسیس و کسانی که امروز در آن کار می کنند، دانست و گفت: روزنامه ایران رسانه ملت و دولت است. روزنامه ها و نشریات این مؤسسه رسالت فرهنگی و رسانه ای ارزشمند دارند که باید تلاش کنیم روز به روز موفق تر باشند. در این مرحله که به تعبیر حکیمانه مقام معظم رهبری گام دوم انقلاب نام گرفته است، ایران و مؤسسه ایران رسالت و مسئولیتی سنگین دارد و امروز از وجوه مختلف در شرایط ویژه ای قرار گرفته است.

هاشمی ادامه داد: رسانه امروز اقتضائات بیشتری نسبت به گذشته دارد. امروز ناچاریم با خلاقیت بیشتری کار و برای حفظ مرجعیت رسانه ای بیشتر تلاش کنیم. اگر می خواهیم در گام دوم انقلاب به نظام و مردم بیشتر خدمت کنیم باید این اقتضائات را بیشتر مورد توجه قرار دهیم.

مدیرعامل خبرگزاری ایرنا با اشاره به مشکلات رسانه ها در فضای رسانه ای امروز، اظهار کرد: همکاران ما در روزنامه ایران با مشکلات زیادی مواجه هستند. امروز مؤسسه ایران برای تأمین هزینه های خود دچار مشکل است. اگر قرار است ایران روزنامه دولت و ملت باشد و به طور کلی روزنامه ها بتواند به رسالت حرفه ای شان عمل کنند، باید تحت حمایت های مادی و غیرمادی قرار بگیرند. در این میان حمایت های غیرمادی از اهمیت بیشتری برخوردار است. چراکه بیان رسانه ها باید مورد توجه، اقبال و تحمل قرار بگیرد. کم تحملی و بی مهری نسبت به رسانه ها و اصحاب رسانه ها بسیار تلخ است.

او افزود: من حقیقتاً گمان می کنم اصحاب رسانه فرماندهان و افسران جنگ نرم هستند و اگر ما باور داریم ابن جنگ وجود دارد باید از این افسران خط مقدم حمایت های ویژه شود و با مهرورزی بیشتری با آنها مواجه شد؛ نه اینکه با شعارهایی عکس این موضوع عمل شود.

هاشمی با بیان اینکه اصحاب رسانه نباید مدام خودشان را به دیگران اثبات کنند ، گفت: بلکه دیگران باید حمایت و تعهدشان را به اصحاب رسانه نشان دهند و اثبات کنند. رسانه ها اگر بخواهند در ایفای نقش تاریخی خود موفق باشند باید اصل استقلال حرفه ای را حفط کنند. توقع وابستگی از رسانه ها باعث از بین رفتن مرجعیت رسانه ای و خدمت کردن به رسانه های بیگانه می شود. ما امیدواریم روزنامه ایران ضمن حفظ استقلال حرفه ای خود در مسیر گام بردارد.

او مفاهیمی چون عزت، عدالت، استقلال و برادری را از جمله مهمترین ویژگی های گام دوم انقلاب دانست و این پرسش ها را عنوان کرد که وقتی مقام معظم رهبری چنین اصولی را در بیانیه راهبردی خودشان عنوان می کنند، آیا آزادی خواهی از سوی رسانه ها جرم است؟ آیا آزادی بیان و پس از بیان ایراد است؟ کسی که مطالبه آزادی می کند و دنبال عدالت طلبی است نباید تشویق شود؟ و کسی که مانع آزادی هاست نباید توبیخ شود؟

مدیرعامل خبرگزاری ایرنا تاکید کرد: امروز ما به اصول انقلاب پایبند هستیم و در مقابل پذیرش و جبران خطا انعطاف داریم. باید بدانیم که تحجر و جمود در عرصه فرهنگ و رسانه جایی ندارد. امنیتی کردن فرهنگ خدمت به امنیت نیست و بر عکس فرهنگی کردن امنیت خدمت به امنیت است. به تعبیر بزرگان حوزه امنیت ما نیاز به امنیت فرهنگی داریم و نه فرهنگ امنیتی.

رئیس هیأت مدیره مؤسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران در بخش پایانی سخنان خود به تبیین خط مشی این مؤسسه فرهنگی مطبوعاتی پرداخت و از لزوم توجه به جوان گرایی سخن گفت.

محمود دعایی، مدیر عامل روزنامه اطلاعات دیگر سخنران این مراسم بود که صحبت های خود را با یک شوخی آغاز کرد و گفت: یک اصلی وجود دارد که هر جلسه ای که تشکیل می شود باید یک روحانی هم حتماً حضور داشته باشد.

او در سخنانی کوتاه ضمن تبریک به اهالی روزنامه ایران از ویژگی های مدیریتی محمدتقی روغنی ها سخن گفت و خاطره ای را روایت کرد.

در ادامه فریدون وردی نژاد، مدیرعامل اسبق روزنامه ایران نیز خاطرنشان کرد: روزنامه ایران با هدف روان سازی گردش اطلاعات میان حکومت گردانندگان و حکومت شوندگان، ایجاد شفافیت بیشتر، جلوگیری از تبلیغات سیاسی و گفت وگوی بیشتر میان دولت و ملت راه اندازی شد. ما در آن دوره تلاش کردیم که اثربخشی روزنامه را بیشتر در دولت و کارآمدی را وارد بخش خصوصی کنیم و به همین علت مؤسسه ایران به عنوان یک بخش خصوصی مسئولیت ادامه انتشار روزنامه را برعهده گرفت.

او خاطره ای از نحوه نام گذاری روزنامه ایران و تاکید مقام معظم رهبری بر انتخاب این اسم به ویژه با خط نستعلیق روایت کرد و گفت: امیدواریم با نوآوری روزنامه بتواند به شکل جدید و قوت بیشتر به کار خود ادامه بدهد.

همچنین احمد مسجدجامعی، عضو شورای شهر تهران در سخنانی ضمن مرور خاطرات خود از زمان تأسیس روزنامه ایران ، اظهار کرد: سه روزنامه همشهری ، ایران و مقدم که امروز از پرشمارترین روزنامه های کشور هستند، تقریباً در یک مقطع شکل گرفتند و هر سه آنها به یک تشکیلات رسمی وصل بودند. در این میان این روزنامه ها با این مشکل مواجه اند که وقتی یک دستگاه عوض می شود، سیاست ها و افراد هم عوض می شوند و اینها نیز باید ماهیت و شکل جدیدی را برای خودشان تشکیل بدهند.

او در بخش دیگری از سخنان خود درباره توان مدیریتی روغنی ها سخن گفت و خاطرنشان کرد: زمانی که آقای روغنی ها به مؤسسه ایران آمد مجموعه ای را با سیاست های جدید تحویل گرفت و در این موقعیت توان مدیریتی خود را به خوبی نشان داد. از دیگر ویژگی های او این بود که توانست فاصله میان تحریریه و مدیران را از طریق گفتمان کاهش دهد.

مسجدجامعی خاطرنشان کرد: روزنامه ایران در این سال ها تنها صدای دولت نبوده، بلکه صدای ملت نیز بوده است. این روزنامه توانست منشأ تأثیراتی بسیاری داشته باشد و در بسیاری موقع جریان ساز باشد.

در بخش پایانی، مراسم تودیع و معارفه این مؤسسه مطبوعاتی برگزار شد. در همین راستا محمدتقی روغنی ها که به مدت حدود شش سال مدیریت مؤسسه ایران را بر عهده داشت، در سخنانی ضمن تشکر از کسانی که در این سال ها او را همراهی کرده اند، اظهار کرد: تمام تلاشم در این مدت این بود که مدیریت مؤسسه همان چیزی باشد که ما در جامعه با دنبال آن هستیم. وقتی صبحت از آزادی بیان و لزوم نقدپذیری می کنیم و به حق به عنوان روزنامه نگار نسبت به برخی موضوعات انتقادها و اعتراض هایی را عنوان می کنیم، باید خودمان نیز در این مسیر قدم برداریم.

او ادامه داد: در این سال ها تلاشمان این بود که در این ایران کوچکی که داریم، ارزش های مورد اعتقادمان را رعایت کنیم و اعمالمان به گونه ای باشد که انتظار داریم مدیران جامعه نیز آن گونه عمل کنند.

روغنی ها همچنین ضمن عذرخواهی برای دلخوری هایی که ایجاد کرده است، برای مؤسسه مطبوعاتی ایران آرزوی موفقیت کرد.

همچنین لوح تقدیری از سوی اعضای تحریریه روزنامه ایران توسط محمد بلوری به عنوان عضو پیشکسوت تحریریه به محمدتقی روغنی ها اهدا شد.

در ادامه مهدی شفیعی، مدیرعامل جدید مؤسسه ایران نیز اظهار کرد: بیست و پنجمین سال فعالیت مؤسسه ایران را تبریک می گویم که به اذعان موافقان و مخالفان دستاوردهایش بیشتر از کاستی های آن بوده است. قطعاً به جای آقای روغنی ها آمدن کار آسانی نیست. در یک سال اخیری که در کنار ایشان بودم مشکلات مؤسسه ایران را شناختم و بسیار از ایشان آموختم.

شفیعی در ادامه با بیان اینکه تداوم و استمرار موجودیت خانواده بزرگ ایران اولویت همه ما است ، خاطرنشان کرد: ایران از آغاز تا امروز که وارد 25 سالگی شده است، مسیر رو به رشدی را طی کرده است و در تمام این ایام از بنیانگذاران تا مدیران امروز و خبرنگاران و اعضای روزنامه زحمات بسیاری کشیده اند. امروز حفظ، تقویت و شکوفایی بیشتر این مسیر باید اولویت همه باشد.

مدیر عامل مؤسسه ایران افزود: امروز شاید به دلایل مختلف ردیف هزینه ها و درآمدهای مؤسسه ایران توازن مطلوبی نداشته باشد، اما سرمایه اصلی نه حمایت احتمالی دولت و نه حساب های بانکی است، بلکه سرمایه اصلی ایران نیروی انسانی باتجربه و حرفه ای است که می تواند با برنامه ریزی مناسب این مؤسسه را به مؤسسه ای بزرگ تر و جریان ساز تبدیل کند.

او تلاش بر ادامه حرکت در مسیر اعتدال، عقلانیت، انسجام و منافع و مصالح ملی چارچوب اصلی مؤسسه ایران برشمرد و گفت: نگاه استراتژیک به مسائل یعنی کلان نگری و همه جانبه گری رویکرد امروز ما است و در این مسیر خانواده بزرگ ایران باید بدانند برای بقا و تداوم حیات خود باید در مسیر اخلاق گام برداشت.

این فعال رسانه ای با بیان اینکه رویکرد اخلاقی و پرهیز از تخریب و افشاگری اولویت اول ما است ، افزود: روزنامه ایران در تمام این سال ها از این نظر زبان زد همگان بوده است و این رویکرد همچنان باید درون مؤسسه و در محتوا و محصولات ارائه شده به عنوان رویکرد و سیاست اصلی در نظر همگان قرار گیرد.

شفیعی خلاقیت، نوآوری، استفاده از ابزار و فناوری های جدید، درک روشن از تحولات و واقعیت های جامعه و باور به رقابت پذیری با سایر رسانه ها را از ضرورت های انکارناپذیر برشمرد و اظهار کرد: همچنین بازشناسی مخاطبات و پاسخ به مطالبات و نیازهای عمومی، عبور از نظام خبری به نظام تحلیلی، توجه به کیفیت به جای کمیت، اثربخشی به جای فعالیت محوری و حضور در فضای مجازی نیز از نکات اساسی است که باید در ادامه مسیر به آنها توجه کنیم.

مدیر عامل مؤسسه ایران با بیان اینکه باید مفاهیمی چون شهروند خبرنگار را جدی گرفت ، خاطرنشان کرد: مخاطبان روزنامه ظرفیت های مغتنمی هستند که می توانند در تولید محتوا نقش جدی ایفا کنند. روزنامه ایران باید نگاه ملی داشته باشد و این امر میسر نیست مگر حضور در شهرها و روستاهای کشور.

شفیعی در پایان سخنان خود حکم انتصابش را از سید ضیا هاشمی دریافت کرد.

در این بخش نیز از مدیران عامل پیشین مؤسسه ایران تقدیر شد و با حضور جمعی از مدیران حاضر در مراسم، کیک هفت هزارمین شماره از این روزنامه توسط برخی اعضای جوان تر تحریریه بریده شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
موافقت اصولی با تمدید اعتبار 121 مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت در اولین جلسه هیأت رسیدگی به امور مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت در دوره جدید صورت گرفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۸

به گزارش خبرگزاری شبستان ، نخستین جلسه هیأت رسیدگی به امور مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت به ریاست دکتر فقهی زاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حضور مهدی محمدی مشاور وزیر و دبیر هیات رسیدگی به امور مراکز فرهنگی و هنری ( عضو هیات ) و حجت الاسلام و المسلیمن محمد علی خسروی مدیر کل دفتر برنامه ریزی، آموزش و توسعه مشارکت ها(عضو هیأت)، حجت الاسلام و المسلیمن سید مصطفی حسینی رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه(عضو هیأت)، دکتر محمد علی خواجه پیری (فعال و پیشکسوت قرآنی - عضو هیأت)، اصغر امیر نیا مدیرکل دفتر تبلیغ وترویج (عضو هیأت) و حمیدرضا شیخ ویسی معاون رسیدگی به امور مؤسسات (دبیرجلسه) 27 بهمن ماه در معاونت قرآن و عترت برگزار شد.

از مهمترین تصمیات اعضا در نخستین جلسه هیات در دوره جدید می توان به تشریح آخرین وضعیت مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت کشور، بحث و تبادل نظر پیرامون نحوه صدور مجوز در دوره جدید(سامانه مستقل صدور مجوز – موضوعات فعالیت مؤسسات و...) و تمدید اعتبار موافقت اصولی 121 مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت مربوط به استان های بوشهر، جنوب کرمان، قزوین، کردستان، کرمان، گیلان، یزد، قم، اصفهان، خراسان رضوی به شرح زیر اشاره کرد.

پایان پیام/ 49

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
گروه فعالیت های قرآنی دومین مجمع عمومی انجمن خادمان قرآن کریم از صبح امروز در هتل انقلاب تهران آغاز شد و تا عصر 29 بهمن ماه ادامه دارد.

به گزارش ایکنا ؛ مراسم افتتاحیه دومین مجمع انجمن خادمان قرآن کریم صبح امروز 28 بهمن ماه در تهران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم قاسم رضیعی، قاری بین المللی و از خادمان قرآنی کشورمان، به تلاوت آیاتی از کلام الله مجید پرداخت و پس از آن با پخش تصاویری از خادمان فقید یاد و خاطره آنها گرامی داشته شد. در ادامه عبدالهادی فقهی زاده، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، به بیان سخنانی پرداخت.
وی در ابتدا به تلاش ها برای راه اندازی این مجمع اشاره و اظهار کرد: مسئولان پیشین قرآن و عترت در سال های گذشته این سنگ بنا را گذاشته اند.

فقهی زاده در ادامه به آیه هُوَ الَّذِی أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدی وَ دِینِ الْحَقِّ لِیُظْهِرَهُ عَلَی الدِّینِ کُلِّهِ وَ کَفی بِاللّهِ شَهِیداً اشاره کرد و افزود: خداوند رسول خود را به عنوان پیامبر خاتم با آیات الهی برانگیخت و دین حق را در دسترس او قرار داد تا خواه ناخواه در جریان تاریخی، اسلام بر همه روش ها و همه دین ها فائق آید. در این میان خداوند خود را بهترین گواه و شاهد بر این امر یاد کرده است.
وی اظهار کرد: خداوند متعال وعده داده است که مؤمنان و باورمندان تردید نکنند، در صورتی که به مقتضیات دین عمل کنند، اسلام بر غیراسلام فائق خواهد آمد و در ادامه فرمود: مُحَمَّدٌ رَسولُ اللَّهِ ۚ وَالَّذینَ مَعَهُ أَشِدّاءُ عَلَی الکُفّارِ رُحَماءُ بَینَهُم ، محمد(ص) بی شک پیامبر خاتم است و نه تنها او برترین الگو است، بلکه کسانی که در معیت او بوده اند نیز چنین جایگاهی دارند. قرآن کریم در چند جای دیگر فرموده است: نَجَّیْنَا هُودًا وَالَّذِینَ آمَنُوا مَعَهُ و... طبیعی است این پیام بزرگ قرآنی شامل کسانی که با پیامبر خاتم همراه هستند و این معیت را در منش، بینش و روش زندگی خود پیاده کرده اند نیز می شود.
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: کسانی که با پیامبر رحمت همراه هستند با یکدیگر مهربان و در راه تعالی اندیشه دینی هستند، آنها مهرورزانه دینداری می کنند، اما این تنها صفات آنها نیست؛ صفت دیگر آنها اهل نماز بودن است. در همین راستا، استاد محمدرضا حکیمی که در مراسم تکریم خادمان قرآن در روز آینده تکریم خواهند شد در یکی از آثار خود دو شاخص مهم جامعه دینی را در نماز و عدالت خلاصه کرده است.

وی ادامه داد: در قرآن آمده است که این افراد در اندیشه اقامه نماز هستند و برای رضای خدا کسب حلال می کنند. آنها در همه رفتار به دنبال کسب رضایت الهی هستند. علامتی که بر چهره آنها آشکار است در اثر سجده به پیش گاه خداوند متعال است.
فقهی زاده اظهار کرد: مفهوم معیت را تبعیت ایمانی و عملی از خدا و ارزش های دینی با نام و نشان و بدون نام و نشان می دانم. در بین خادمان قرآن کریم افرادی وجود دارند که چندان تظاهرات دینی ندارند. در مجلسی دیگر و با نام هایی دیگر، اما در خدمت قرآن کریم نفس می کشند و زندگی می کنند و چه افتخاری برتر از این برای آنها می تواند وجود داشته باشد.
معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد ویژگی دوم چنین افرادی را تبعیت از مردان خدا بیان کرد و افزود: اگر بخواهیم عناوین ملموس و روشنی از مردان خدا در قرآن ذکر کنیم، بی شک الفاظی مانند صابران، محسنین و متقیان در پیشاپیش این عناوین پرعظمت جلوه گری می کند. در روایات شریف صادقین تأویل به مصادیق برجسته است. به این معنا که همراهان پیامبر و همدلان پیامبر، اولاً همراه و همدل و هم نفس با قرآن هستند و ثانیاً همگام با بزرگ ترین مجسمه های اخلاق و فضیلت دینی یعنی معصومین(ع) هستند.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به برگزاری اولین دوره این مجمع در سال 93 در مشهد اشاره کرد و گفت: متأسفانه با فاصله ناخواسته ای که پدید آمد، مجمع دوم پس از چهار سال برگزار می شود. البته در این فاصله کارهای مهمی انجام شده است که از جمله آنها تصویب اساسنامه مجمع خادمان قرآن کریم است.
فقهی زاده افزود: در این نشست موضوعات متعددی را بررسی خواهیم کرد و زمینه انتخاب دبیرکل مجمع خادمان قرآن فراهم خواهد شد. از محضر بزرگان مجلس درخواست دارم که خود را در معرض انتخاب قرار دهند. طبق اساسنامه، سه نفر انتخاب شده و به وزیر ارشاد معرفی می شوند تا در نهایت یک نفر از این افراد که منتخب هستند برای دبیر کلی انتخاب شوند. امیدوارم در سال های آتی این مجمع با نظم بهتری انجام شود تا منشأ آثار مهمی در عرصه علم و هنر و... شود. تردید ندارم که یکایک بزرگانی که عنوان خادم قرآن را دارند، صلاحیت انتخاب شدن را دارند.
معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد در ادامه به روایتی از امام علی علیه السلام که بر برتری مردان حقیقت و صالحان و محسنان و متقیان و عالمان دینی از مفاهیم دینی تأکید دارد، اشاره کرد و افزود: در این روایت فاعلان خیر که من تعریف به خادمان قرآن می کنم از آنچه تبلیغ می کنند و بر زبان جاری می کنند برتر هستند. در قرآن کریم نیز این نکته به وضوح آشکار است. قرآن به خاطر اهمیتی که مبلغان دینی دارند بر این موضوع تأکید کرده است. در ادامه این مراسم محمدرضا پورمعین، دبیر انجمن خادمان قرآن کریم، به ارائه گزارشی از سال 93 تاکنون پرداخت.
مراسم افتتاحیه این مراسم هم اکنون به پایان رسیده و مجمع های تخصصی هشتگانه از لحظاتی دیگر آغاز می شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
افراسیابی با اشاره به اقدامات استان یزد در زمینه فناوری طلاعات و ارتباطات گفت: یزد می تواند پایتخت سواد رسانه ای و اطلاعات ایران در سال 1400 باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۹

محمد صادق افراسیابی، معاونت مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه یازدهمین نمایشگاه کتاب یزد در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در یزد، گفت: مرکزی فناوری اطلاعات از سال 86 با هدف توسه و ساماندهی فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال به خصوص فرهنگی و هنری تشکیل شده است.

وی افزود: مهمترین فعالیت های ما مجوز نشر دیجیتال، نشر برتر و همراه هوشمند است که اخیرا معاونت کسب و کارها نیز در این راستا تشکیل شده است.

افراسیابی ادامه داد: ما تلاش داریم که از نمایشگاه های خارجی برای توسعه صادرات و فناوری های نوین استفاده کنیم و در این زمینه نیز با برگزاری دوره های آموزشی، به اصزلاح ماهیگیری را به کسب و کارها آموزش دهیم.

معاونت مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: با همکاری فناوری اطلاعات و کارگروه کودک و بخش های مرتبط سعی کرده ایم حمایت های متعددی از کسب و کارهای نوین فرهنگی داشته باشیم.

افراسیابی ادامه داد: در حوزه افزایش سواد رسانه ای و خصوصا خانواده ها، برگزاری دور دوره آموزش سواد رسانه ای، نشست های تخصصی در استان های مختلف کشور از جمله اقدامات ما بوده است.

وی گفت: استان یزد ظرفیت های خوبی در استارتاپ های فرهنگی و هنری دارد و جز استان های پیش رو است و در حوزه سواد رسانه ای نیز برخی از فعالان این حوزه به خوبی توانسته اند در این زمینه گام بردارند.

معاونت مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: پیشنهاد می کنیم در برنامه ها کوتاه مدت یزد، پایتخت سواد رسانه ای و اطلاعات ایران در سال 1400 صورت بگیرد که این امر شدنی است.

افراسیابی بیان کرد: جوانان پرتلاشی در استان یزد حضور دارند و استان یزد در سال های اخیر اتفاقات خوبی را رقم زده است و به خوبی ایده ها را به عمل منجر می کند .

وی خاطرنشان کرد: در حوزه سواد رسانه ای ما سه دسته مخاطب داریم که مسئولان، رسانه ها و عموم مردم هستند که از این طریق می توانیم بسیاری از اقدامات فرهنگی را به طور موثر پیش ببریم.

معاونت مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هر آنچه در شبکه های اجتماعی که به دست ما می رسد، نباید مورد تایید قرار گیرد و برای دیگران ارسال شود بلکه باید با سواد رسانه ای دیدگاهی نقادانه داشت و مطالب را مورد بررسی قرار داد.

افراسیابی بیان کرد: اقناع رسانه ای نیز از دیگر مهارت های سواد رسانه ای است که می تواند ما را در شناخت محیط کمک کند.

وی افزود: تولید محتوا به عنوان مهارت دیگر در سواد رسانه ای است که می توان از این طریق گام موثری در جهت ایجاد محتوای مناسب با فراخور نیاز در جامعه گام برداشت.

معاونت مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: ما در مرکز با ایجاد شبکه سازی، گفتمان سازی و جریان سازی سعی داریم درزمینه سواد رسانه ای در جامعه گام برداریم.

افراسیابی گفت: ناشران دیجیتال در نمایشگاه یزد حضور خوبی دارند اما ما باید برای سال آینده توجه کنیم که اپ استورها و رسانه های برتر و شبکه های اجتماعی نیز حضور داشته باشند.

وی افزود: متاسفانه در سالی که گذشت فقط بخش دیجیتال فراهم شده بود، اما سال آینده اپ استورها، اپراتورها با رویکرد محتوا در نمایشگاه ها حضور خواهند داشت.

پایان پیام/ 555

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر علاوه بر پایتخت در 15 استان ایران برگزار می شود.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر در استان ها از سوی انجمن موسیقی ایران و شعبه های انجمن در استان ها در دو فاز مختلف برگزار می شود.

هفت استان ایران با همکاری ستاد برگزاری سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر میزبان گروه ها و هنرمندانی هستند که از تهران برای اعزام آنها هماهنگی ها شده است و هشت استان با برنامه ریزی و هماهنگی، انجمن موسیقی ایران، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آن استان و انجمن موسیقی استان میزبان این رویداد موسیقایی هستند.

ستاد جشنواره به هفت استان لرستان (24 بهمن تا 2 اسفند)، سمنان (26 بهمن تا 3 اسفند)، زنجان (26 بهمن تا 30 بهمن)، فارس (25 بهمن تا 4 اسفند)، گیلان (4 اسفند تا 10 اسفند)، کرمانشاه (24 تا 29 بهمن) و منطقه آزاد اروند (24 بهمن تا 30 بهمن) گروه های موسیقی را اعزام می کند و اجراهای این هفت استان با حمایت ستاد جشنواره موسیقی فجر برگزار می شود.

سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر از 24 بهمن در منطقه آزاد اروند در مجتمع فرهنگی هنری خلیج فارس خرمشهر و سینما مهر آبادان اغاز شده است که در این دو شهر 13 برنامه اجرا می شود. ارکستر اروند استار، کوارتت گیتار، ارکستر آریاگان، ارکستر سروش، ارکستر دلکش، ارکستر مضرابی ستارستان، دونوازی قانون و تنبک، ارکستر خنیاگران مهر، ارکستر سایه، ارکستر اهورا، ارکستر سار، ارکستر ماهور و ارکستر کوبکا در خرمشهر و آبادان اجرا می کنند.

استان کرمانشاه نیز با 26 اجرا از 24 تا 29 بهمن ماه میزبان سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر است. در این استان گروه رستاک، بهنام بانی، احسان خواجه امیری، محمدرضا گلزار، گروه وزیری (کیوان ساکت و وحید تاج)، گروه لیان، گروه زاگرس، آبیدر، آوا، تنبورنوازان شاه خوش نشین کرمانشاه، سنتورنوازی معاصر، دالغا، اچرای حلاج پرواز همای، شب پیانو، شب تار، شب تنبور، گروه نوازی گیتار، گروه هنیواژ هرسین، شورانگیز کنگاور و دف نوازی نی نوا در سالن اصلی و پلاتو تالار انتظار، تالار وحدت و سالن امام خمینی (ره) کرمانشاه برنامه اجرا می کنند.

سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر با هشت اجرا از 26 بهمن تا سوم اسفند در تئاتر شهر سمنان برگزار می شود. در این استان اجرای دونوازی کمانچه و دودوک، گروه کهت میان، سروآرنگ، دونوازی پیانو و ویلن، رستاک، سایینه، دونوازی سنتور و تنبک و گروه تبلاج برنامه های جشنواره در استان سمنان است.

سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر با 37 اجرا از 25 بهمن تا چهارم اسفند در استان فارس برگزار می شود. علی لهراسبی، رستاک حلاج، سیامک عباسی، حمید حامی، بهنام بانی، مازیار فلاحی، گروه رستاک، رضا یزدانی حسام الدین سراج، گروه نی نوازان فارس، گروه محلی ماذون قشقایی، سینا سرلک، پیانو و آواز مهدی یغمایی، آسمان خاک من کاوه پیمان، گروه کودک نوآهنگ زرقان، گروه رهاب، ارکستر کودک و نوجوان پاییز قیر و کارزین، گروه هنرستان نوآوران، تریو میلاد درخشانی با همراهی همایون نصیری و دارا دارایی، ارکستر کلاسیک مهرگان، آواز کلاسیک ماریو تقدسی، همنوازان رهاب هادی آذرپیرا، گروه کوبه ای لیدوما، گروه رخداد، تکنوازی پیانو رافائل میناسکانیان، کوارتت تار علی اصغر عربشاهی و دوئت گیتار کلاسیک فرزین طهرانیان از 25 بهمن تا چهارم اسفند در تالار حافظ، تالار احسان و تالار هنر شهر آفتاب شیراز اجرا می کنند.

در استان زنجان 13 اجرای گروهی، چند تکنوازی و سه کارگاه موسیقی در سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر از 26 تا 30 بهمن برگزار می شود.

اجرای گروه های طرب، سماع، سروستان، تریو کلاسیک، بوم، آهنگ، دونوازی کمانچه و دودوک، دل انگیزان، تنبور مولوی، خاطره گل ها، تریو بلوز، سومار، رسیتال پیانو، تکنوازی قارمان، هارمونیکا، تار، سه تار، سنتور، ویلن، ویلنسل، پیانو، عود، کمنچه، قانون، نی، قوپوز، ترومپت و... و برگزاری کارگاه های شناخت موسیقی ایرانی، مبانی آهنگسازی و کارگاه آموزشی برنامه های سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر در زنجان است که از 26 تا 30 بهمن ماه در تالار هنر و تالار یادگار فرهنگسرای امام خمینی (ره) زنجان برگزار می شود.

سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر با 26 اجرای نواحی، موسیقی ایرانی و پاپ 24 بهمن تا اول اسفند ماه در لرستان برگزار می شود. سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر در خرم آباد میزبان اجراهای گروه ایوان بند، تنبورنوازان سیمرغ الیگودرز، گروه سحری کوهدشت، گلاره (ویژه بانوان)، کاسیت، سرنای، سینا شعبانخانی، صبا، سوشیو، پاپ لر، خابدالو، گهر، همایون، گل های خرم، اشوان، ویرا، آوان، موسیقی آذربایجان، نوای سیمره، وزیری و مهدی جهانی است که این برنامه ها در تالار شهید آوینی و تالار حوزه هنری خرم آباد اجرا می شود و دراختتامیه از سه هنرمند فقید موسیقی لرستان تجلیل می شود.

استان گیلان نیز با 16 اجرا سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر را از چهارم تا 10 اسفند در مجتمع فرهنگی، هنری خاتم الانبیا (ص) برگزار می کند. گروه موسیقی نواحی گیل و دیلم، گروه فسانه، رسیتال ویلن و گیتار، گروه موسیقی نواحی آوای مهر، دونوازی کمانچه و دودوک، گروه دورگ، گروه روشنا، ارکستر ما، گروه های جلیل، ماخولا، مونهد، نهفت و ارکستر فیلارمونیک گیلان در سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر در گیلان حضور دارند.

از سوی دیگر هشت استان اردبیل (25 بهمن تا 28 بهمن)، البرز (24 بهمن تا 30 بهمن)، گلستان (23 بهمن تا 30 بهمن)، همدان (اسفند ماه)، اصفهان (6 اسفند تا 10 اسفند)، کرمان جنوبی (این بخش از استان کرمان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مجزایی از مرکز استان کرمان دارد که به علت فوت نماینده سابق مجلس در آن منطقه، بناست جشنواره با یک هفته تأخیر برگزار شود)، مرکزی (اسفند ماه) و خوزستان (13 اسفند تا 17 اسفند) هم با حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها جشنواره موسیقی فجر را برگزار می کنند.

سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر در استان البرز نیز با 13 اجرا از 24 تا 30 بهمن برگزار می شود و گروه های مشرق، سورن بند، ساوالان، علیرضا بهمنی، محسن لرستانی، آرنام، وحید اسداللهی، مهبد مکی، کلاف، هامان، روهان و همایون در سالن های سروس صابر، ولایت فردیس و چمران استان البرز اجرا می کنند.

استان اردبیل نیز با 19 اجرا میزبان این دوره جشنواره موسیقی فجر است. اجرای گروههای ساری بولبول، هایلا، رستان، ساز و آواز کلاسیک آذربایجانی، دونوازی آذربایجانی، عرفان، آراز مغان، طهورا، داغین، صبا، دونوازی ایرانی، آواز مقامی آذربایجانی، گروه اهورا، عشیران، اوزان، آواز کلاسیک، قارتال، گونش و دوئوتای برنامه های سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر در استان اردبیل است که از 26 تا 28 بهمن ماه در مجتمع ورزشی ایثار اردبیل برگزار می شود.

سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر از 23 تا 30 بهمن ماه در تالار فخرالدین اسعد گرگانی و سالن نگاه گرگان برگزار می شود.

اجرای گروههای بیداد، اصلان کتول، کر بزرگ گلستان (آداک)، زهی کلاسیک، پالیزان، نیمروز، نجفی، لامیوو، کلاویر، روجا، دلارام، یسنا، لله وا، نوا، مهرگان، نغمه کوبان، نفس، قزلباش، فلامنکو، گروه رودکی، علیرضا قربانی، گروه های موسیقی ترکمن و گروه های پاپ و برگزاری کارگاه های آموزشی مهندسی صدا، مبانی و اصول اجرای موسیقی و بیان و بدن در آواز برنامه های سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر در استان گلستان است.

از میان استان هایی که قرار است در بخش جنبی جشنواره بین المللی موسیقی فجر میزبان گروه ها و هنرمندان مختلف حوزه موسیقی در ایران باشند هنوز جدول اجراها در خوزستان، اصفهان، همدان، جنوب کرمان و مرکزی قطعی نشده است.

سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر در جنوب کرمان اول تا سوم اسفندماه در جیرفت برگزار می شود.

در روزهای آتی با قطعی شدن اجراها در پنج استان مذکور گزارش های تکمیلی برگزاری جشنواره در 15 استان کشور منتشر خواهد شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
شهرآرا از دلایل حضور کمرنگ اهالی موسیقی خراسان در سی وچهارمین جشنواره فجر گزارش می دهد
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۹ سایت های دیگر : روزنامه شهر آرا

شهرآرا آنلاین - شکیبا افخمی راد| جشنواره موسیقی فجر که همه ساله با حواشی بسیاری همراه است، امسال با تغییر تیم مدیریتی و تدوین آیین نامه، سی وچهارمین دوره خود را به دبیری شاهین فرهت پشت سر می گذارد. امسال نیز گروه های مختلفی از سراسر نقاط کشور در این جشنواره پذیرفته شده اند که گروه خنیاگران خیام به سرپرستی صمد برقی از مشهد، استاد علی غلام رضایی آلماجوقی از قوچان و گروه انوار جام به سرپرستی محمدفاروق درپور از تربت جام، سه نماینده خراسان رضوی در این رویداد بین المللی بودند؛ البته باتوجه به ظرفیت های خراسان در موسیقی، انتظار می رفت در این جشنواره که هفت روز در هفت سالن، روزی بیش از 10اجرا به روی صحنه می رود، خراسان با نمایندگان بیشتری در مهم ترین رویداد موسیقی کشور حضور یابد اما بنا به گفته اهالی موسیقی، نبود اطلاع رسانی درست، حذف شدن بخش رقابتی و همچنین نبود ظرفیت زیاد برای حضور شهرستانی ها در جشنواره موسیقی فجر، زمینه کم رنگ حضور خراسانی ها را در این جشنواره رقم زده است. ازطرفی امسال جشنواره موسیقی فجر علاوه بر پایتخت در چند استان دیگر به صورت هم زمان پذیرای گروه های موسیقی بود. ازآنجاکه بارقه امیدی پس از دیدار اهالی موسیقی با آیت ا... علم الهدی، امام جمعه مشهد در دل هنردوستان مشهدی روشن شد، انتظار می رفت خراسان نیز درمیان استان های میزبان جشنواره موسیقی فجر باشد، اما از میزبانی این رویداد بازماند. در این گزارش درباره کم وکیف جشنواره سی وچهارم با سرپرست تنها گروه موسیقی نماینده مشهد و نیز چند تن از صاحب نظران این حوزه به گفت وگو نشسته ایم.

﷯ گروه خنیاگران خیام در جشنواره موسیقی فجر

گروه خنیاگران خیام به عنوان تنها گروه مشهدی حاضر در سی وچهارمین دوره جشنواره موسیقی فجر با حضور سیامک برقی، نوازنده تنبک، علی فربدنیا نوازنده نی، صمد برقی سرپرست گروه و نوازنده کمانچه، سروش ترابی نوازنده بم تار، علی ربوبیان، نوازنده کمانچه آلتو، مهدی کهیازی نوازنده تار، بهروز عطایی نوازنده سنتور و مهدی تفکری به عنوان خواننده، چهارشنبه 24بهمن در برج آزادی تهران روی صحنه رفت و با اجرای هشت قطعه توانست با استقبال خوب تماشاگران مواجه شود.

صمد برقی که امسال اولین تجربه حضور در جشنواره موسیقی فجر را به عنوان سرپرست و آهنگ ساز پشت سر گذاشته است، درباره اجرای گروه خنیاگران خیام توضیح می دهد: باتوجه به آنکه گروه خنیاگران خیام سال اولی بود که در جشنواره شرکت می کرد، سالن برج آزادی را برای اجرای ما درنظر گرفتند که سالن خوبی برای اجرای موسیقی نبود، با این حال سالن از جمعیت پر بود و ما درمجموع هشت قطعه؛ چهار قطعه به آهنگ سازی خودم، یک آهنگ به آهنگ سازی سیامک برقی و سه اثر از ساخته های استاد پرویز مشکاتیان را اجرا کردیم.

او شرایط برگزاری جشنواره امسال را بهتر از سال های گذشته می داند و معتقد است با عوض شدن تیم مدیریتی، فرصتی برای گروه هایی که کیفیت کاری خوبی دارند اما شناخته شده نیستند، ایجاد شده است تا در جشنواره موسیقی فجر به اجرای برنامه بپردازند.

به گفته این هنرمند، در سال های قبل تنها عده ای مشخص در جشنواره روی صحنه می رفتند اما امسال براساس نظر بسیاری از افراد، اولین سالی است که هیئت داوران و تیم نظارتی جشنواره، کارها را دیده و محتوای کار را بررسی کرده اند و صرفا معروفیت خواننده، ملاک حضور در جشنواره نبوده است.

او معتقد است اگر تعداد جشنواره هایی مثل فجر بیشتر شود، موسیقی از انحصار عده ای خاص خارج می شود و درنتیجه بیشتر می تواند رشد کند و کارهای متنوع تری به گوش مردم خواهد رسید.

﷯ اولویت با پایتخت نشینان

برقی از جشنواره موسیقی فجر به عنوان تنها جشنواره رسمی کشور که می توان در آن به اجرای برنامه پرداخت و به تماشای چند اجرای باکیفیت نشست، یاد می کند و به حضور موفق گروه های خراسانی در دوره های پیشین این جشنواره اشاره می کند.

او درباره کم بودن تعداد گروه های شرکت کننده از مشهد در این رویداد نیز می گوید: حتما گروه های دیگری از مشهد برای حضور در جشنواره درخواست داده اند، اما فضا آن قدر گسترده نیست که همه گروه ها به جشنواره راه پیدا کنند. ازطرفی ازمیان همین گروه های پذیرفته شده 70درصد تهرانی هستند؛ چون به نوعی تیم اجرایی ترجیح می دهد با انتخاب گروه های تهرانی برای بحث هزینه ها کمتر به دردسر بیفتد.

به نظر سرپرست گروه خنیاگران خیام، تصمیم برای کشاندن اجراهای جشنواره موسیقی به شهرستان ها، از اتفاقات خوب امسال بوده است.

او می گوید: ذات و نفس برگزاری جشنواره به هر نحوی خوب است؛ به ویژه برای هنرمندان مشهدی که در اجرای صحنه ای به بن بست خورده اند؛ به همین دلیل رقابتی بودن و نبودن این رویداد، خیلی اهمیت ندارد و مهم ارائه کار است و اینکه هر هنرمند سعی کند در ژانر خودش اعتبار و تجربه کسب کند.

برقی در پایان از حضور در جشنواره موسیقی فجر به عنوان تجربه ای خوب یاد می کند و می گوید: درمجموع موسیقی دان دوست دارد کارش دیده شود و وقتی این اتفاق رخ نمی دهد، به آموزش رو می آورد. این روزها بیشتر موسیقی دان های مشهدی مشغول تدریس موسیقی هستند که همین امر موسیقی مشهد را از لحاظ اجرایی دچار روزمرگی کرده است. همچنین به گفته او برگزاری کنسرت و اجرای موسیقی به موزیسین ها انگیزه می دهد تا کارهای بیشتری تولید کنند و با دریافت بازخورد از شنوندگان، در مسیر رشد گام بردارند.

﷯ اتفاق خاصی در جشنواره برای موسیقی محلی نیفتاده است

حسینعلی مردانشاهی سرپرست گروه موسیقی فردای جام نگاه از بالا به پایین را که عموما در جشنواره موسیقی فجر نسبت به موسیقی محلی حاکم است از دلایل عدم مشارکت بزرگان موسیقی مقامی در جشنواره فجر می داند و می گوید: من از برخی از رسانه های استان تعجب می کنم که چگونه حضور تنها دو گروه موسیقی محلی در جشنواره را طنین موسیقی خراسان تلقی می کند؟ طنین موسیقی خراسان را باید از نوای بزرگان این موسیقی شنید. او معتقد است اولویت جشنواره فجر بیشتر با موسیقی پاپ است تا موسیقی محلی و حضور معدود گروه های موسیقی محلی در جشنواره نیز فقط برای حفظ ظاهر است.

مردانشاهی که در سال های گذشته همراه با گروه موسیقی فردای جام برای شرکت در جشنواره موسیقی فجر دعوت شده اما این دعوت را نپذیرفته است می گوید اگر اتفاق تازه ای در جشنواره سی وچهارم افتاده من بی اطلاعم اما متاسفانه در سال های اخیر در جشنواره فجر اتفاق خاصی برای موسیقی محلی نیفتاده است.: جشنواره بیشتر دنبال این است که با فروش بلیت کنسرت های پاپ سالن هارا پر کند. نگاه در جشنواره موسیقی فجر بیش از آنکه کیفیت محور باشد کمیت محور است.

موسیقی کنار گذاشته شده مقامی

گروه موسیقی محلی انوار جام با یادی از نورمحمد درپور نیز در جشنواره امسال روی صحنه رفت و به اجرای قطعاتی پرداخت. محمد حسین درپور نوازنده دوتار و خواننده این گروه از دلایل عدم استقبال دیگر گروه های موسیقی نواحی برای حضور در جشنواره فجر می گوید: متاسفانه به موسیقی هیچ بهایی داده نمی شود، موسیقی مقامی نیز این روزها کنار گذاشته شده و به نوعی مرده است. همین موضوع نیز هنرمندان موسیقی محلی را برای شرکت در چنین رویدادهایی بی انگیزه کرده است.

به عقیده درپور بها ندادن به فرهنگ باعث شده دیگر موسیقی محلی تربت جام اصالت نداشته باشد. موسیقی محلی تربت جام تک خوانی و تک نوازی است، اما این روزها به صورت گروهی اجرا می شود حتی ما در گروه مان بم دوتار و دف را اضافه کردیم درحالی که این سازها جزو موسیقی سازهای موسیقی مقامی تربت جام نیست. درپور نیز هچون دیگر اهالی موسیقی مقامی معتقد است بخش موسیقی نواحی در جشنواره فجر بیشتر جنبه تزئینی دارد. اگر جشنواره های بیشتری در طول سال برگزار شود تمام گروه های موسیقی محلی می توانند در جشنواره شرکت کنند.

﷯ نبود اطلاع رسانی درست

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی موسیقی استان هم درباره کمرنگ بودن حضور مشهدی ها در جشنواره موسیقی فجر نظر متفاوتی دارد. میثم افشین، نبود فضایی برای ارائه موسیقی در مشهد را از دلایل این مشکل می داند و می گوید: شرکت در این جشنواره ها بی تردید می تواند پویا بودن و زنده بودن موسیقی مشهد را مشخص کند

و باعث شود دیگر شهرهای کشور بدانند که با وجود فضای بسته مشهد و تمام سختی ها، گروه های موسیقی این شهر چقدر خوب کار می کنند. به عقیده او جشنواره موسیقی فجر یک ویترین است که به گروه های مختلف موسیقی فرصت اجرا می دهد تا خودشان را به استادان بزرگ و حرفه ای معرفی کنند.

این هنرمند دلیل کم رنگ بودن حضور خراسانی ها در جشنواره را نبود اطلاع رسانی درست می داند و می گوید: گروه های خراسانی موقعی فراخوان ها را متوجه می شوند که فرصت از دست رفته است. درواقع سیستم اداری خراسان به گروه های موسیقی خود درباره برگزاری جشنواره های مختلف اطلاع رسانی نمی کند، درحالی که من باخبر هستم که اداره های کل ارشاد دیگر استان ها، جشنواره ها را پیگیری و گروه ها را تشویق می کنند تا در جشنواره های مختلف شرکت کنند. اگر این موضوع حتی جزو وظایف اداره های ارشاد نباشد، به نوعی یک اعلام حمایت است.

﷯ از بین رفتن انگیزه ها

امیررضا کاردارطهران، از مدرسان موسیقی در مشهد، نیز در این باره معتقد است حذف بخش رقابتی، انگیزه هنرمندان را برای حضور در جشنواره کم رنگ کرده است. به گفته او، نبود بخش رقابتی، جشنواره موسیقی فجر را تنها به اجرای کنسرت محدود کرده است، بنابراین با حضور بسیاری از بزرگان، شهرستانی ها فرصتی برای اجرا پیدا نمی کنند.

او دیگر عامل موثر در کم بودن تعداد گروه های شهرستانی را وجود روابط و پارتی بازی می داند و تصریح می کند: به نظر من، این جشنواره با این سبک برگزاری، فایده ای برای اهالی موسیقی ندارد. وقتی گروه هایی هستند که زیرزمینی فعالیت می کنند و بهترین سالن های تهران را در جشنواره فجر دراختیار دارند، موقعیت ها از شهرستانی ها به ویژه مشهدی ها که خودشان نمی توانند اجرایی داشته باشند، گرفته می شود. به گفته این مدرس موسیقی، خراسانی ها هر سال که در جشنواره حضور داشته اند، موفق بوده اند اما به دلایلی که گفته شد، به صورت محدود در جشنواره حضور یافته اند.

کانال شهرآرا در پیام رسان های گوناگون

لینک خبر :‌ شهر آرا آنلاین
قزوین - ایرنا - در تمام سال هایی که نشریات مختلف در قزوین ظهور کردند و پس از چند شماره از فعالیت دست کشیدند، روزنامه ولایت به عنوان اولین و تنها روزنامه محلی قزوین، 35 سال چراغ این فعالیت ها را روشن نگه داشته و در مسیر دشوار اطلاع رسانی ادامه حیات داده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۸ سایت های دیگر : جماران

به گزارش ایرنا، روزنامه ولایت 35 ساله شد، 35سالگی برای یک روزنامه، آن هم بدون توقف در مسیر حرکت، دوره ای حساس و مهم است و این اهمیت و حساسیت زمانی بیشتر می شود که بدانیم ولایت، اولین روزنامه پس از انقلاب اسلامی در استان و تنها روزنامه قزوین است.
در این 35 سال بسیار نشریات آمدند و رفتند،اما در همه این سال ها ولایت با همه دشواریها و سختیها ایستادگی کرد و ماندگار شد.
ولایت چه در زمانی که به صورت هفته نامه چاپ می شد و چه الان که به شکل روزنامه منتشر می شود همواره در خط مقدم اطلاع رسانی، تحلیل و تفسیر خبر در مطبوعات قزوین بوده و هست.
ستون های شعر و طنز، الو سه شنبه و یادداشت های گرم و آتشین مدیرمسئول ولایت هیچ گاه از خاطره روزنامه خوانان قزوینی دور نمی شود.
این روزنامه با قدمت طولانی چاپ در سال های پس از انقلاب اسلامی، همچون یک آرشیو اسناد است که در بسیاری از موضوعات می توان از مطالب قدیمی آن به عنوان مرجع استفاده کرد.
در روزگاری که طوفان شبکه های اجتماعی، می رود که اندام نحیف نشریات را از ریشه بر اندازد، درخت تنومند ولایت بدون هیچ لرزه و تکانی، استوارتر و محکم تر از قبل در این مسیر پر سنگلاخ به حرکت خود ادامه می دهد.
به طور قطع آنچه در بیان علت این همه سال ماندگاری می توان گفت، جدای از مدیریت مدبرانه و پدرانه، فعالیت سالم و رعایت موازین اخلاقی و حرفه ای است که ولایت را کماکان به عنوان یکی از قوی تری، صادق ترین و قابل استنادترین نشریات قزوین می شناساند.
در شبی که گذشت در آستانه شروع سی و شش سالگی این جریده قدیمی و پرخاطره، اعضای جدید و قدیمی ولایت گرد هم آمدند تا به شکرانه این ایستادگی و مانایی در پس 35 سال تلاش مستمر، باز هم پیمانی مجدد با این عضو خانواده خود که روزها و سالهای زیادی همچون طفلی آن را پرورده اند، ببندند.

** تاثیر شگرف رسانه ها در جهان امروز
در آغاز این مراسم مدیرمسئول روزنامه ولایت به روی جایگاه آمد و از شرایط امروز روزنامه نگاری سخن گفت.
سید عبدالعظیم موسوی با اشاره به جنگ رسانه ای دشمن و تاثیر شگرف رسانه ها بر جهان امروز گفت: امروزه همه جنگ های دنیا،در حوزه رسانه اتفاق می افتد و قدرتی که شکست می خورد همان قدرتی است که در جنگ رسانه ای ناکام مانده است.
وی اضافه کرد: در همین راهپیمایی چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی که یک رویداد بزرگ سیاسی بود خبرگزاری های جهانی چون بی بی سی برای بی تاثیر کردن آن، خبر فوت مادر یک فردی که سال 60 در ایران اعدام شده بود را بولد کردند و آنگاه از خبر راهپیمایی 22 بهمن با یک خبر کوتاه گذر کردند.
موسوی ادامه داد: این رسانه ها هیچ واکنشی به کسی که در جنگ ایران و عراق فلج شده و بعد از بیست سال شهید می شود نشان نمی دهند اما کسی که فرزندش در اغتشاشات اعدام می شود تا به این حد خبر درگذشت مادر او را بزرگنمایی می کنند.
وی اظهار داشت: در علوم ارتباطات درسی به نام سیاست خبری وجود دارد که 14 تاکتیک خبری را مانند ماساژ خبری یا درز اطلاعات بر می شمارد که ضد اخلاقی ترین کاری است که در سیاست خبری جهانی وجود دارد.
موسوی خاطرنشان کرد: در جنگ رسانه ای با دشمن، هر کشوری که در مقابل تهدید رسانه ای مقاومت کند پیروز است چنانکه در کشور ونزوئلا که ضعیف ترین اقتصاد دنیا را دارد با وجود همه تهدیدات و دخالت های آمریکا، مقاومت رسانه ای ونزوئلا، آمریکا را وادار به عقب نشینی کرد.
موسوی افزود: در علوم ارتباطات سه مولفه شامل منبع و مرجع، رسانه و مخاطب شناسی از عوامل مهمی هستند که متاسفانه در ایران به هیچ کدام به درستی عمل نشده و ما آسیب های ناشی از آن را امروز در فضای مجازی مشاهده می کنیم.
وی در ادامه با اشاره به چگونگی تاسیس نشریه ولایت در سال های دهه 60 و حمایت های امام جمعه وقت قزوین (مرحوم آیت الله باریک بین) برای تاسیس این نشریه، از تمام کسانی که در این 35 سال برای شروع و ادامه فعالیت این روزنامه تلاش کردند تقدیر کرد.

** رعایت اخلاق رسانه ای، رمز ماندگاری مطبوعات
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قزوین نیز رعایت اخلاق رسانه ای را رمز ماندگاری 35 ساله این نشریه در دورانی که شبکه های مجازی به سرعت فضای رسانه ای را در نوردیده اند، عنوان کرد و گفت: در شرایطی که بسیاری از مطبوعات با قدرت ذاتی رسانه می توانند بدون رعایت اخلاق و تقوا، یک شبه آبرو و حرمت یک انسان را زیر سوال برده و خدشه دار کنند روزنامه ولایت در تمام این 35 سال اخلاق رسانه ای را رعایت کرده است.
شهریار پرهیزکاری افزود: در شرایط جنگ رسانه ای که غالب و مغلوب دارد، باید شیوه نامه و دستور العمل هم مطابق با موازین دینی و اخلاقی وجود داشته باشد تا رسانه در مسیر تحقق اهداف و منافع جامعه گام بردارد.
وی افزود: متاسفانه گاهی، رعایت نکردن این اخلاق از سوی برخی رسانه ها ، صدمات زیادی هم به جامعه و هم به رسانه زده است.
محمد علی حضرتی از فعالان فرهنگی قزوین نیز از دیگر سخنرانان این مراسم بود که با تبریک 35 سالگی روزنامه ولایت از این نشریه به عنوان روزنامه ای سردبیر محور یاد کرد و گفت: با وجود پیدا شدن رقبای جدی، این روزنامه همچنان کیفیت خود را حفظ کرده و به عنوان رسانه ای تاثیرگذار در خبر، تحلیل و تفسیر در این جایگاه ماندگار شده است.
وی با اشاره به سابقه قزوین در حوزه مطبوعات چه در داخل این شهر و چه خارج از عرصه جغرافیایی قزوین افزود: نخستین صاحب امتیاز و مدیر مسئول روزنامه ایران میرزا حسین خان سپهسالار، قزوینی است و یا کسان دیگری چون میرزا یحیی کیوان قزوین که در این راه جان باختند از این دیار بوده اند.
حضرتی ها ادامه داد: به تدریج این روند حرفه ای تر و قدرتمند تر شد و روزنامه نگارانی چون مرحوم سکاکی اولین نشریه طنز تصویری را منتشر کردند که در دوره مصدق یکی از تندترین مطبوعات ملی کشور شناخته می شد و اتفاقا نشریات وی که آخرین آن بهبول بود بارها توقیف شد.
وی با بیان اینکه در شهری با چنین سابقه مطبوعاتی، کار رسانه ای کردن و استمرار بخشیدن تا 35 سال بسیار دشوار است،گفت: با وجود تمام دشواری های این سال ها و حتی بدخواهی رقبای فراوان که لزوما هم رسانه ای نبودند و نمی خواستند فضای فرهنگی در این شهر ایجاد شود ولایت توانسته جشن 35 سالگی خود را برگزار کند.
این فعال فرهنگی ادامه داد: در دوران بی اخلاقی رسانه ای که در رسانه های مجازی با آن رو به رو هستیم، آنچه یک رسانه را ماندگار می کند پایبندی به اخلاق است که روزنامه ولایت این را به خوبی ثابت کرده است.
حضرتی با بیان اینکه فعالیت این نشریه طی این سال ها بازدهی اقتصادی چندانی نداشته است، افزود: با این حال ثمرات فرهنگی این نشریه را نباید فراموش کرد و باید اذعان داشت روزنامه ولایت عرصه ای ایجاد کرد که بسیاری از جوانان در گروه های مختلف شعر و نویسندگی با نوشتن مطالب در آن جایگاه یافتند.
سردبیر روزنامه ولایت نیز در این مراسم با اشاره به روزها و سال های دشوار روزنامه نگاری از گذشته تا امروز، گفت: به مدد سیاست گذاری درست مدیر مسئول این روزنامه، با وجود تمام این سختی ها هیچ مشکل خاصی حداقل در دوره 18 ماهه سردبیری من در این نشریه پیش نیامده است.
محمد حسن سلیمانی افزود: انتشار نشریه در شرایط فعلی با افزایش قیمت ارز صرفه اقتصادی ندارد و در این شرایط ، انتشار روزنامه پنج روز در هفته بسیار سخت است و اکنون روزنامه ولایت فقط 70درصد بازگشت سرمایه دارد.
وی افزود: روزنامه ولایت تنها با عشق و علاقه مدیر مسئول و اعضای خود است که این چنین تا 35 سال توانسته به کار خود ادامه دهد.
سلیمانی افزود: در طول این سال ها روزنامه ولایت مخاطبان اصلی خود را حفظ کرده و سیاست آن انتشار حرف مردم با هر شکل و شیوه بدون کم و کاست و با هر نتیجه و پیامدی بوده است.
در پایان این مراسم پس از بیان خاطراتی از روزنامه ولایت توسط روزنامه نگاران قدیمی این نشریه، کیک تولد 35 سالگی این روزنامه بریده شد.
7388*3013

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
فعالان رسانه ای آذربایجان شرقی از چهارمین جشنواره مطبوعات، خبرگزاری ها و پایگاه های خبری آذربایجان شرقی استقبال کردند.

شورای سیاست گذاری چهارمین جشنواره مطبوعات، خبرگزاری ها و پایگاه های خبری آذربایجان شرقی با هدف بررسی روند پذیرش آثار و برنامه ریزی برای انتخاب و داوری صاحبان آثار برگزیده تشکیل جلسه داد.

وحید حسین زاده، معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی با بیان این که روند برگزاری جشنواره به صورت مطلوب از سوی خانه مطبوعات و رسانه های استان در حال پیگیری و اجراست، اظهار داشت: امیدواریم با ادامه روند فعلی شاهد برگزاری جشنواره با سطح کیفی بالا باشیم.

وی با اشاره به این که برگزاری جشنواره مطبوعات استان و ایجاد فضای رقابتی میان فعالان رسانه ای یکی از عوامل ارتقای سطح کیفی مطبوعات و رسانه های استان است، افزود: برگزاری دوره های آموزشی در قالب برنامه های جنبی جشنواره؛ یکی از ابتکارات ارزشمند خاننه مطبوعات استان در این دوره است.

همچنین محمد عزیزی راد، دبیر علمی جشنواره در این نشست که با حضور رییس گروه رسانه و تبلیغات و همچنین رؤسای تشکل های صنفی همراه بود، به ارایه گزارشی از شیوه فعالیت هیأت انتخاب و داوری جشنواره پرداخت و اظهار داشت: خوشبختانه شاهد استقبال فعالان رسانه ای استان از جشنواره هستیم.

وی با بیان این که مهلت ارسال آثار در صورت درخواست فعالان رسانه ای و بنا به اقتضای شرایط قابل تمدید است، خاطرنشان کرد: مطابق فراخوان منتشر شده 30 بهمن آخرین مهلت ارسال آثار از طریق سایت azarsh.pressfestival.ir اعلام شده که در صورت نیاز قابل تمدید است.

عزیزی راد با اشاره به سطح کیفی آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره گفت: آثار واصله در بخش های گزارش، یادداشت و مقاله نسبت به دوره گذشته جشنواره از سطح مطلوبی برخوردار هستند که نویدبخش رقابتی تنگاتنگ میان فعالان خبری استان در این رویداد فرهنگی رسانه ای است.

همچنین مرتضی شفیعی، دبیر اجرایی چهارمین جشنواره مطبوعات، خبرگزاری ها و پایگاه های خبری آذربایجان شرقی با اشاره به فعالیت کمیته های مختلف فعال در ستاد اجرایی جشنواره اظهار داشت: بحث مربوط به تجلیل از برگزیدگان و پیشکسوتان رسانه ای استان باید بر اساس تعریف شاخص ها و معیارهای مقبول و معقول صورت گیرد.

مدیر خانه مطبوعات و رسانه های آذربایجان شرقی با اشاره به این که در زمینه تجلیل از پیشکسوتان رسانه ای در جشنواره؛ نیازمند توجه به دیگر صنوف وابسته به مطبوعات نیز هستیم، افزود: تجلیل از فعالان رسانه ای که در طول سال در سطح ملی و بین المللی صاحب عنوان برگزیده شده اند، در اولویت بوده و در دیگر عرصه ها شاخص های ارایه شده باید به تصویب شورای سیاستگذاری جشنواره برسد.

شفیعی با بیان این که مرحله بررسی و داوری بلافاصله پس از اتمام مهلت پذیرش آثار آغاز خواهد شد، افزود: بر اساس تصمیم شورای سیاستگذاری قرار است؛ اختتامیه جشنواره 11 اردیبهشت ماه سال آینده در آستانه روز جهانی مطبوعات در تبریز برگزار شود.

گفتنی است، در ادامه نشست شورای سیاست گذاری چهارمین جشنواره مطبوعات، خبرگزاری ها و پایگاه های خبری آذربایجان شرقی هر یک از اعضای حاضر در جلسه به ارایه نکنته نظرات خود پرداختند .

روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی

28 بهمن 1397 14:46

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
احد جاودانی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و دبیر چهارمین جشنواره آواها و نواهای رضوی در احکامی جداگانه اعضای شورای سیاستگذاری و اتاق فکر این جشنواره را منصوب کرد .
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۸ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی جماران

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، احد جاودانی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران در این احکام محمدحسین اسماعیلی، احمد صدری، حسام الدین سراج، قاسم رفعتی، مهیار شادُروان، هوشنگ جاوید، جهانگیر نصری اشرفی، شهرام صارمی و ابراهیم شریفی را به عنوان اعضای شورای سیاستگذاری و اتاق فکر چهارمین جشنواره آواها و نواهای رضوی منصوب کرد.

در حکم مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران بر برنامه ریزی، هماهنگی های لازم، تشکیل جلسات مستمر و دعوت از هنرمندان شاخص در راستای برگزاری مطلوب این رویداد و فراهم آمدن زمینه های اعتلای بیش از پیش فرهنگ و معارف رضوی تأکید شده است.

چهارمین جشنواره آواها و نواهای رضوی از مجموعه برنامه های هفدهمین جشنواره بین المللی امام رضا علیه السلام همزمان با دهه کرامت در سال 1398 در استان تهران به دبیری تخصصی احمد صدری برگزار خواهد شد.

28 بهمن 1397 15:44

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
فرماندار ملارد گفت: ساخت فرهنگ سرای ملارد 80درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

فرماندار ملارد گفت: ساخت فرهنگ سرای ملارد 80درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۸ سایت های دیگر : خبرگزاری مهر تهران نیوز

حسین توکلی کجانی شامگاه یکشنبه در مراسم اختتامیه جشنواره های فرهنگی و هنری شهرستان ملارد که با حضور علیرضا رئیس اوژن مدیر اداره فرهنگ وارشاد اسلامی، هنرمندان و شهروندان برگزار شد، به برخی از نیازها و زیرساخت های هنری این شهرستان پرداخت و اظهار داشت: متاسفانه مرکز شهرستان ملارد محروم از داشتن یک سالن همایش بزرگ وفرهنگ سرایی که هنرمندان عزیز ما بتوانند درآن فعالیت کنند است که دراین راستا تلاش می کنیم پروژه فرهنگ سرایی که هم اکنون 80 درصد پیشرفت فیزیکی داشته اولویت کارهای حوزه هنری قرار گرفته هر چه زودتر به بهره برداری برسد.

وی در این باره افزود: مدیریت شهری ملارد نیز برنامه های خوبی در حوزه فرهنگی دارد که ایجاد یک فرهنگ سرای جامعی که در کنار آن به برخی از پروژه هایی که مربوط به آسیب ها اجتماعی است یکی از این فعالیت ها خواهد بود.

فرماندار ملارد برگزاری نمایشگاه دستاوردهای انقلاب اسلامی در شهرستان ملارد را یکی از اقدامات فاخر استانی دراین ایام برشمرد وافزود: خوشبختانه نمایشگاه دستاوردهای انقلاب اسلامی توانست قابلیت ها و ضعف های شهرستان 400 هزار نفری ملارد را به شکل هنری به نمایش بگذارد که مورد استقبال مسئولان استانی، محلی و به خصوص شهروندان خوب شهرستان ملارد شد.

وی دراین باره تصریح کرد: امروز هم ماه عسل قدردانی و تشکر از تمامی هنرمندان وعزیزانی که با هنر خود تلاش می کنند در فضای اجتماعی امید و شادابی تزریق کنند.

توکلی کجانی از تلاش های رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی که به جد پی گیر مطالبات وخواسته های هنرمندان بوده تشکر کرد و افزود: امروز مردم به خصوص شهروندان برخی از مناطق با مشکلات اقتصادی روبرو هستند و شکل گرفتن چنین وضعیت یکی از توطئه های دشمن برای مقابله با جمهوری اسلامی است و از آنجایی که ایرانی ها به ذات در مقابل ظلم تسلیم نمی شوند دراین جنگ نیز موفق خواهیم بود و امروز دولت و همه مسئولان دلسوز نظام تلاش می کنند تا به خواسته های مردم رسیدگی و وضعیت معیشت و اشتغال آنها روز به روز بهتر شود.

شایان ذکر است که در پایان این مراسم از 30نفر هنرمند در رشته شعر و داستان نویسی، 14 نفر نمایشنامه خوانی و 10 نفر موسیقی سنتی تکنوازی تجلیل به عمل آمد.

حسین توکلی کجانی شامگاه یکشنبه در مراسم اختتامیه جشنواره های فرهنگی و هنری شهرستان ملارد که با حضور علیرضا رئیس اوژن مدیر اداره فرهنگ وارشاد اسلامی، هنرمندان و شهروندان برگزار شد، به برخی از نیازها و زیرساخت های هنری این شهرستان پرداخت و اظهار داشت: متاسفانه مرکز شهرستان ملارد محروم از داشتن یک سالن همایش بزرگ وفرهنگ سرایی که هنرمندان عزیز ما بتوانند درآن فعالیت کنند است که دراین راستا تلاش می کنیم پروژه فرهنگ سرایی که هم اکنون 80 درصد پیشرفت فیزیکی داشته اولویت کارهای حوزه هنری قرار گرفته هر چه زودتر به بهره برداری برسد.

وی در این باره افزود: مدیریت شهری ملارد نیز برنامه های خوبی در حوزه فرهنگی دارد که ایجاد یک فرهنگ سرای جامعی که در کنار آن به برخی از پروژه هایی که مربوط به آسیب ها اجتماعی است یکی از این فعالیت ها خواهد بود.

فرماندار ملارد برگزاری نمایشگاه دستاوردهای انقلاب اسلامی در شهرستان ملارد را یکی از اقدامات فاخر استانی دراین ایام برشمرد وافزود: خوشبختانه نمایشگاه دستاوردهای انقلاب اسلامی توانست قابلیت ها و ضعف های شهرستان 400 هزار نفری ملارد را به شکل هنری به نمایش بگذارد که مورد استقبال مسئولان استانی، محلی و به خصوص شهروندان خوب شهرستان ملارد شد.

وی دراین باره تصریح کرد: امروز هم ماه عسل قدردانی و تشکر از تمامی هنرمندان وعزیزانی که با هنر خود تلاش می کنند در فضای اجتماعی امید و شادابی تزریق کنند.

توکلی کجانی از تلاش های رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی که به جد پی گیر مطالبات وخواسته های هنرمندان بوده تشکر کرد و افزود: امروز مردم به خصوص شهروندان برخی از مناطق با مشکلات اقتصادی روبرو هستند و شکل گرفتن چنین وضعیت یکی از توطئه های دشمن برای مقابله با جمهوری اسلامی است و از آنجایی که ایرانی ها به ذات در مقابل ظلم تسلیم نمی شوند دراین جنگ نیز موفق خواهیم بود و امروز دولت و همه مسئولان دلسوز نظام تلاش می کنند تا به خواسته های مردم رسیدگی و وضعیت معیشت و اشتغال آنها روز به روز بهتر شود.

شایان ذکر است که در پایان این مراسم از 30نفر هنرمند در رشته شعر و داستان نویسی، 14 نفر نمایشنامه خوانی و 10 نفر موسیقی سنتی تکنوازی تجلیل به عمل آمد.

لینک خبر :‌ خبر فوری
سیزدهمین نمایشگاه کتاب خوزستان در حالی برگزار شد که عنوان فروشگاهی بزرگ با نام نمایشگاه را به دوش می کشید؛ فروشگاهی که نه تنها در محتوا که در طراحی دکوراسیون و سخت افزار خود نیز لنگ می زد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۸ سایت های دیگر : خوزستان آنلاین

به گزارش ایسنا، سیزدهمین نمایشگاه کتاب خوزستان در 23 بهمن 97 به کار خود پایان داد. در این نمایشگاه هر ساله بیش از 500 ناشر داخلی و خارجی، غرفه های فروش کتاب برپا کرده و به طور مستقیم کتاب های خود را عرضه می کنند. این در حالی است که با نگاهی اجمالی به غرفه های حاضر در نمایشگاه می توان دریافت که عمده غرفه داران تنها توزیع کنندگانی هستند که با نام یکی از ناشران کتاب در نمایشگاه حاضر شده اند. توزیع کنندگانی که با عرضه کتاب های تاریخ گذشته، قدیمی و نیز با ترجمه های ناشناخته، جیب کتاب ناآشنایان بخت برگشته را خالی می کنند. همین امر باعث شده تا بسیاری از بازدیدکنندگان حرفه ای، سیزدهمین نمایشگاه کتاب خوزستان را هم از نظر محتوا و هم به لحاظ سخت افزاری یکی از بی کیفت ترین نمایشگاه ها حتی در مقایسه با دوره های گذشته بدانند.

حاج مهدی، فرهنگی بازنشسته یا به قول خودش کهنه سرباز دنیای کتاب، که برای بازدید از سیزدهمین نمایشگاه کتاب خوزستان در این محل حاضر شده است، در این باره می گوید: متأسفانه امسال هم مانند دیگر دوره ها با عرضه کتاب های سوخته و از رده خارج شده توسط ناشران مواجه شدم. ناشران بزرگ و بنام باقدیمی ترین کتاب هایشان به نمایشگاه آمده اند و خبری از کتاب های داغ و به روز نیست که دلیل آن را می توانیم سیاست های سودمحور ناشران و تمایل به فروش چاپ های قدیمی قلمداد کنیم. اتفاقی که در مقایسه با نمایشگاه های دیگر استان ها به ویژه نمایشگاه کتاب تهران بسیار قابل تأمل است.

او می گوید: به یاد دارم در سال 67 اداره پست خوزستان در نمایشگاهی مشترک همزمان با استان تهران اقدام به برگزاری نمایشگاهی غیرحضوری کرده بود، به این صورت که تمام کتاب های به روز ایران و جهان، دقیقاً همان عناوینی که در نمایشگاه کتاب تهران عرضه شده بود را در تعداد زیادی زونکن فهرست کرده بود و مخاطب با حضور در این نمایشگاه، هر عنوان کتابی را که می خواست بدون حضور فیزیکی کتاب خریداری می کرد و پست دو روز بعد آن را به خریدار تحویل می داد. اما متأسفانه اکنون با وجود پیشرفت نامحدود تکنولوژی هنوز مسؤولان ما با بی سلیقگی تمام نمایشگاهی کاملاً بی کیفیت را برگزار می کنند.

حاج مهدی در حالی که کتاب کهنه ای را زیر بغل زده بود، با آشفتگی خاصی که از صدایش برمی خواست گفت: این کتاب را می بینی؟ (داستان یک شهر احمد محمود را می گفت)، این کتاب را 30 سال پیش از مرحوم آرش باران پور که در میدان شهدا کتاب بساط می کرد خریدم. در این شرایط ترجیح می دهم کتاب مورد نظرم را از همان میدان شهدای خودمان تهیه کنم.

از دیگر آفت های عظیم این نمایشگاه، فروش کتاب توسط شبه ناشران است. این رفتار باعث شده تا کتابفروشی ها عملاً از چرخه توزیع کتاب خارج شده و راه برای فروش کتاب به صورت قاچاق گشوده شود. در این میان میزان فروش کتاب در سیزدهمین نمایشگاه کتاب خوزستان نمایان می کند که مردمِ کمتر کتابخوان تقریباً هرساله سعی می کنند اندک کتاب های مورد نیاز خود را از این نمایشگاه خریداری کنند. در پایان نیز مسؤولان برگزاری نمایشگاه در مصاحبه ای حماسی فروش بالا در نمایشگاه را جزو موفقیت های خود قلمداد می کنند.

هادی مدرس نیا، بنیان گذار و مدیر انتشارات ترآوا، در این خصوص می گوید: متأسفانه چندین سال است که مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران به طور کامل سیاست برگزاری نمایشگاه های کتاب را تعیین می کند و تصمیم گیری نهایی برای زمان و محتوای برگزاری نمایشگاه به ویژه انتخاب ناشران برای شرکت در نمایشگاه را در دست دارد. به این گونه که با انتخاب خودش ناشران مورد نظر مؤسسه را برای حضور در نمایشگاه فرامی خواند. بنابراین می توان گفت که نحوه چینش و انتخاب ناشران تماماً از طریق رانت صورت می گیرد و نه از روی شایستگی و کیفیت حضور. این در حالی است که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان باید به عنوان متولی این رویداد تمام تلاش خود را برای برگزاری هر چه با کیفیت تر نمایشگاه به کار بگیرد، امری که متأسفانه در کمال ناباوری اداره ارشاد خوزستان هیچ گونه تمایلی برای حل و فصل آن ندارد.

این ناشر خوزستانی همچنین بیان می کند: مقایسه درستی نیست اگر بخواهیم کیفیت نمایشگاه پارسال را با نمایشگاه امسال بسنجیم زیرا در یک مقایسه ساده درمی یابیم که شاخص هایی مانند معیشت مردم، شرایط برگزاری، کتاب های عرضه شده، بودجه تخصیص داده شده به نمایشگاه، تبلیغات شهری و به ویژه زمان برگزاری در کیفیت نمایشگاه اثرگذار هستند.

او در حالی که کتاب های تازه چاپ خود را به درون قفسه می چیند با ناراحتی می گوید: متأسفانه در هر دوره از نمایشگاه کتاب خوزستان، مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران تعداد زیادی از ناشران فاقد اعتبار را با کتاب های انباری و تاریخ گذشته شان همانند سرقفلی از نمایشگاهی به نمایشگاه دیگر می برد. از نظر شما مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان نباید آن قدر اختیار داشته باشد که بتواند ناشران با تجربه، فعال و با قدمت در حوزه چاپ و نشر کتب فاخر و نیز ناشران شهرستانی قدرتمند را به نمایشگاه آورد؟

اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با برپایی چنین نمایشگاه بی کیفیتی هر ساله تعداد بیشتری از مردم را با شوک ادبی ناشی از فروش کتاب های جعلی مواجه می کند. این وضعیت باعث شده تا روزبه روز بر تعداد ناشرانی که واقعی نیستند افزوده شود. بنابراین نمایشگاه کتاب برای ناشران جعلی فرصتی است تا کتاب های کم کیفیت یا کتاب سازی های خود را به مردمی بفروشند که بر حسب اتفاق به نمایشگاه آمده اند و تشخیص کتاب مفید از غیرمفید برایشان سخت است.

در سیزدهمین نمایشگاه کتاب خوزستان یکی دیگر از اتفاقات خوب اما در عین حال شوک آور، اختصاص بن خرید کتاب برای اصحاب رسانه بود، بن کتابی که تنها میان عده معدودی از اشخاص رسانه ای پخش و پس از آن دیگر چشم هیچیک از اصحاب رسانه به دیدن آن روشن نشد. این در حالی است که بعضی محافل خبر از نقد کردن بن ها به صورت شبانه در بعضی غرفه ها داده اند؛ رویه ای که سال ها است در نمایشگاه های کتاب سراسر کشور به شکل های مختلف تداوم دارد.

ستایش فرخ پی، نقاش خودساخته و فعال حوزه هنر که به تازگی مجموعه ای با نام سیاره را خلق می کند، اعتقاد دارد هر سال از اعتبار نمایشگاه های کتاب کاسته می شود، او در این خصوص می گوید: نباید کاری کرد رویدادی که قرار بوده برای استان ما حیثیت فرهنگی بیاورد در جهت عکس به آن ضربه بزند. برداشت من از نمایشگاه های کتاب این است که سال به سال از اعتبار این رویداد کاسته می شود چون متأسفانه هر سال می بینم حجم تبلیغات فروش غذا و کالاهای دیگر که حالت زننده ای به نمایشگاه می دهند در ورودی نمایشگاه بیش تر می شود که این موضوع به هیچ وجه مناسب یک رویداد فرهنگی نیست.

وی در ادامه عنوان می کند: چند سال پیش وقتی به نمایشگاه می رفتم خیلی از اصحاب هنر و قلم در آن حضور پیدا می کردند و برنامه های خوبی تدارک دیده می شد اما چند سالی است که تمام برنامه های جنبی نمایشگاه با حضور افراد تکراری برگزار می شود که هیچ گونه بازخورد مثبتی در این چند سال نداشته است.

این هنرمند در حالی که از میان قفسه ها کتاب مورد نظرش را جست وجو می کند، سخنش را این گونه پایان می دهد: ممکن است در مورد چیزهایی که به آن ها علاقه مندم مطمئن نباشم، اما درباره چیزهایی که به آن ها علاقه ای ندارم کاملاً مطمئنم. این را من نمی گویم، (طاعون آلبر کامو را ورق می زند)، "زمان از دست رفته را فقط ثروتمندان بازمی یابند. برای فقرا فقط نشانه مبهمی در راه مرگ به جای می گذارد. فقرا برای آنکه بتوانند طاقت بیاورند نباید گذشته را زیاد به خاطر آورند بلکه باید به همان چیزهای روز به روز و ساعت به ساعت بچسبند". از میان صدها جلد کتابی که مرور کردم این تنها ترجمه خوبی بود که از کتاب طاعون کامو یافت کردم، بدون شک این روند به نمایشگاه کتاب لطمه خواهد زد.

با وجود تمام کاستی ها پرونده سیزدهمین نمایشگاه کتاب خوزستان، همانند اماکن فرهنگی خوزستان که یکی پس از دیگری برای همیشه بسته می شوند نیز بسته شد. اهواز که در سال 93 به دلیل ارائه برنامه های نوآورانه، مشارکت جویانه، مؤثر و منسجم و استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی، تشکل های مردمی، صنایع و مراکز ورزشی و فرهنگی عنوان اولین پایتخت کتاب ایران را به خود اختصاص داده بود اکنون در شرایطی سیزدهمین نمایشگاه کتاب خود را برپا کرد که اصلی ترین مراکز فرهنگی و هنری آن یکی پس از دیگری از چرخه استفاده خارج می شوند. موزه هنرهای معاصر اهواز به عنوان بزرگترین مرکز فرهنگی و هنری استان خوزستان در صدر این سرمایه های به باد رفته قرار دارد.

گزارش از: آرش حاجی نجف (خبرنگار ایسنای خوزستان)

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
معاون هنری و امور سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان اعلام کرد: نمایش’ فصل فراموشی ‘ در رودسر با بازی بهاره رهنما ، تنها به احترام شهدای پاسدار در سیستان و بلوچستان به تعویق افتاده است.

گیل خبر/ سید امیر مصباح روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: اگرچه تبلیغات نمایش یاد شده نیز مطابق با ارزش های ملی نبود اما تصمیم لغو آن تنها به حرمت اتفاق یادشده بوده است .
وی اظهار داشت: پیشینه و جوشش فرهنگ و هنر بین مردمان گیلان بر کسی پوشیده نیست اما مادامی که پای مسائل ملی در میان باشد؛ هنرمندان و مردم نیز به طور قطع همراه می شوند.
نمایش فصل فراموشی به نویسندگی – کارگردانی و بازیگری بهاره رهنما ، قرار بود عصر پنجشنبه 25 بهمن ماه جاری در مجتمع فرهنگی – هنری شهید آوینی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی رودسر اجرا شود که به احترام حادثه ترور جمعی از پاسداران سرزمینمان در سیستان و بلوچستان، لغو شد.

لینک خبر :‌ گیل خبر