بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 27 بهمن 97
نهمین نمایشگاه ملی دفاع مقدس و سیزدهمین نمایشگاه قرآن و عتر استان کرمان با پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز بکار کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۷ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی روزنامه ایران

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، متن این پیام به شرح ذیل است:

بسم الله الرحمن الرحیم

در ایامی که فضای میهن عزیزمان آمیخته به عطر و بوی چهلمین بهمن پیروزی است و در هنگامه ای که نظام جمهوری اسلامی با ماهیت فرهنگی اش فرصت مناسبی برای انجام فعالیت های فرهنگی و هنری مهیا کرده است؛ خداوند منان را سپاس می گوییم که خادمان فرهنگ و هنر و حماسه با برگزاری کنگره بزرگداشت 6500 شهید استان کرمان، فرهنگ مکتوب را دست مایه ای برای نشر و گسترش رشادت های شهدای والا مقام هشت سال دفاع مقدس قرار داده اند و با برپایی نهمین نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس، انقلاب اسلامی و مقاومت، ترویج ارزش های ایثار، گذشت، جوانمردی و شهامت را همراه با ارایه آثار قرآنی در سیزدهمین نمایشگاه قرآن و عترت استان کرمان به منصه ظهور رساندند.

این گونه برنامه های فرهنگی و معنوی می تواند فضای جامعه را متحول سازد و والاترین برکات را به همراه داشته باشند، به فرموده مقام معظم رهبری: "من مشتاقم که جوان های ما قصه جنگ تحمیلی هشت ساله را بدانند که چه بود. این را بارها گفته ایم؛ افراد هم گفته اند و تشریح کرده اند؛ اما یک نگاه کلان به این هشت سال، با اطلاعی که از جزییات داشته است، خیلی برای برنامه ریزی آینده جوان در روزگار ما مهم است."

اینجانب با قدردانی از همه عزیزانی که در برگزاری این برنامه ها همت نمودند، امید آن را دارم که این گونه برنامه های معنوی استمرار و پویایی خود را با تلاش و نوآوری اصحاب فرهنگ حفظ کند و به اهداف والای خود به نیکوترین وجه دست یابد.
پایان پیام/ 80

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
کرمان – ایرنا – وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه اندوخته قابل توجهی در موسیقی سنتی، نواحی و اقوام داریم گفت: سیاست گذاران موسیقی کشور توجه به فضای توازن در موسیقی را تعقیب می کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۶

به گزارش ایرنا ، سیدعباس صالحی شامگاه جمعه در نشست خبری تشریح سفر دو روزه به استان کرمان در محل فرودگاه کرمان افزود: فضای توازن جشنواره فجر برای موسیقی سنتی، کلاسیک، نواحی و پاپ و تمامی سبک ها حفظ شده است.
صالحی بر حفظ موسیقی سنتی تاکید کرد و اظهار داشت : آفرینندگان موسیقی سنتی باید برای حفاظت از آن ارتباط بهتری با ذائقه ها داشته باشند.
*دولت تبعیضی مثبت به مناطق کمتر برخوردار کشور دارد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در راستای کاهش فاصله های امکاناتی و زیرساختی مناطق برخوردار و کم برخوردار این وزارت خانه در زمینه توزیع حمایت ها نوعی تبعیض مثبت به مناطق کمتر برخوردار کشور دارد.
صالحی افزود: این دیدگاه حمایتی با نگاهی مدبرانه در برنامه های کلان دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و استان ها لحاظ خواهد شد.
وی اظهار داشت: منطقه های کمتر برخوردار استان کرمان طی چهل سال گذشته حرکت مطلوبی در محرومیت زدایی داشتند و در این زمینه منطقه جنوب و دیگر مناطق کمتر برخوردار استان کرمان باید مورد توجه بیشتری قرار گیرند.
**اقتصاد فرهنگ و هنر کرمان تقویت شود
صالحی افزود: ظرفیت های متفاوت و قابل توجهی در استان کرمان مشاهده می شود که باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد و سابقه دیرینه فرهنگی هنری و دینی پشتوانه قوی برای حال و آینده این استان است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: تنوع حوزه های مختلف کاری و حوزه های متنوع در سبک، قالب و جریان خلاق جوان و پیشکسوتان به عنوان نقطه قوت در استان کرمان وجود دارند اما نقطه های خالی نیز باید مورد توجه قرار گیرد که بخشی در حوزه فضا و زیرساخت است و در این زمینه با شرایط ایده آل فاصله ای وجود دارد.
وی با اشاره به لزوم تقویت اقتصاد فرهنگ و هنر و رسانه در استان کرمان گفت: فرهنگ و هنر ظرفیت اقتصادی دارد و استان کرمان نگاه های اقتصادی خوبی در 20 سال گذشته دنبال کرده و با ایده های تازه و خلاقانه می تواند فرهنگ و هنر را با اقتصاد پیوند دهد.
صالحی بیان کرد: گام های مناسبی در حوزه صنعت و فرهنگ استان کرمان برداشته شده و توسعه فضای اقتصادی این استان را شتابان کرده است لذا در این زمینه ضرورت دارد در مناسبات حوزه فرهنگ با صنعت تبادل و همکاری داشته باشند.
**رسانه های کاغذی مزیت های خود را افزایش دهند
وی نیز در پاسخ به خبرنگاری پیرامون شرایط دشواری که با رشد شبکه های اجتماعی گریبانگیر مطبوعات و رسانه های کاغذی شده ، گفت :مشکل فضای مجازی در ارتباط با رسانه های کاغذی محدود به ایران نیست لذا رسانه های کاغذی باید با ایده های متفاوت جهانی مورد توجه قرار گیرند تا مزیت های نسبی رسانه های کاغذی نسبت به فضای مجازی افزایش یابد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: با افزایش ایده های مختلفی از جمله اعتمادسازی می توان جایگاه رسانه های کاغذی را بین مردم ارتقا بخشید زیرا ایده ها می توانند از این رسانه ها صیانت کنند.
**بودجه فرهنگ و ارشاد اسلامی کاهش یافته است
وی همچنین در پاسخ به سئوال خبرنگاری در خصوص وضعیت بودجه وزارت ارشاد ؛ اظهار داشت : بودجه سال 98 وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مجموع هفت درصد نسبت به سال جاری کاهش یافته است که میزان این اعتبار در نشست های مجلس شورای اسلامی طی روزهای آینده بررسی می شود.
صالحی افزود: بودجه فرهنگی، تربیت بدنی و گردشگری 2.5 درصد از بودجه عمومی کشور را به خود اختصاص داده اند که از این 2.5درصد سهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تنها 15 درصد است.
وی ادامه داد: به طور طبیعی بودجه بالاسری و پشتیبانی افزایش و فشاری در فضای برنامه ای ایجاد می کند لذا ضرورت دارد افراد دلسوز شرایط فرهنگ را در بودجه کشور لحاظ کنند.
**اساسنامه نقطه عطف کانون های فرهنگی و هنری مساجد است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اساسنامه کانون های فرهنگی، هنری مساجد در شورای انقلاب فرهنگی تصویب و به ابلاغ رئیس جمهوری در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفت که نقطه عطفی در این کانون خواهد بود.
وی اظهار داشت: شورای سیاست گذاری به هم افزایی فعالیت ها در کانون فرهنگی و هنری مساجد کمک می کند و اختیاراتی به این شورا واگذار شده که مسائل کانون ها با سرعت بیشتری حل و فصل شود.
**تشریح دستاوردهای سفر وزیر ارشاد به کرمان
صالحی همچنین دستاوردهای سفر 2 روزه به استان کرمان را تشریح کرد و از تفاهمنامه میان وزارت ارشاد و استانداری به عنوان دستاورد شاخص این سفر در راستای تقویت حوزه فرهنگ و هنر استان نام برد .
وی به محورهای اصلی این دستاوردها از جمله تفاهم نامه ای با استانداری کرمان در راستای تخصیص 136 میلیارد تومان اعتبار ریالی و تعهد غیر ریالی تا پایان سال 99 که تنظیم و مصوب شده یاد کرد که فرصتی برای اتفاقات خوب در فضای این استان است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: این تفاهم نامه در محورهای اصلی در حوزه های زیرساختی و توسعه فضای فرهنگی و هنری استان کرمان تنظیم شده از جمله تالار مرکزی با سرعت بیشتر در سال آینده بهره برداری خواهد رسید.
صالحی گفت: احداث و تکمیل 10 کتابخانه، احداث و تجهیز هشت مجتمع فرهنگی، احداث فاز نخست دانشگاه قرآنی، تجهیز و توانمندی خانه هنر استان، 10 خانه دیجیتال، 15 مرکز فرهنگی هنری مناطق کمتر برخوردار با همکاری معین های اقتصادی، راه اندازی هنرستان زیبای دختران و پسران استان در جیرفت و موارد دیگر برای توسعه فضای زیرساختی استان کرمان در تفاهم نامه مابین استانداری کرمان و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد توجه قرار گرفته است.
وی ادامه داد: همچنین در بحث حمایتی افزایش یکهزار و 500 نفر بیمه هنرمندان و اصحاب رسانه، کمک به صندوق توسعه تئاتر استان، تسهیلات کارآفرینی برای کمک به اشتغالزایی از دیگر اقدامات در استان کرمان خواهد بود.
صالحی تاکید کرد: مشاغل فرهنگی به عنوان حوزه حمایتی مورد توجه دولت است و امسال 2 هزار میلیارد تومان برای ایجاد 20 هزار شغل در حوزه فرهنگی و هنری تخصیص و سالهای آینده این اعتبار افزایش می یابد و تجمیع اعتبارات با استان کرمان فرصت ها را برای اشتغالزایی در عرصه فرهنگ و هنر فراهم می کند.
وی افزود: حمایت از حضور و اعزام اهالی رسانه و فرهنگ و هنر به خارج از کشور و استان در این تفاهم نامه مورد توجه قرار گرفته است.
صالحی بیان کرد: در حوزه برنامه ای و رویدادی موزه هنرهای معاصر مرمت و حفاظت می شود و برگزاری نمایشگاه و اتفاقات دیگر نیز در تفاهم نامه بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و استانداری کرمان قرار دارد.
وی گفت: احداث تعداد پنج سینمای دیجیتال، سه سیار، حمایت از تولید 19 فیلم مستند کوتاه، اپرای منظومه خواجوی کرمانی، حمایت از موسیقی نواحی، فعال شدن دبیرخانه آن و حمایت های جدی تر فرهنگی، هنری و رسانه ای، برگزاری نمایشگاه مطبوعات و کتاب، پژوهش های فرهنگی استان، حوزه مفاخر در این تفاهم نامه مورد توجه قرار گرفته است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: همچنین طی این سفر 2 روزه به استان کرمان در نشست هایی از جمله گفت و گو با مدیران و اصحاب فرهنگ و هنر کرمان، جلسات با مدیران ارشد استان، اصحاب فرهنگ و هنر ، نشست با فرمانداران و ائمه جمعه شرق کرمان، با اصحاب رسانه و فرهنگ سیرجان، رونمایی از کتاب سال و گردهمایی اصحاب فرهنگ و هنر شهرستان های بافت، رابر و ارزوئیه مسائل و مشکلات شناسایی که بررسی و پیگیری می شود.
همچنین در این نشست استاندار کرمان، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمان و نماینده پنج شهرستان جنوبی در مجلس شورای اسلامی و دیگر مدیران استانی و کشوری حضور داشتند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه چهارشنبه وارد استان کرمان شد و شامگاه جمعه این استان را به مقصد تهران ترک کرد.
7420/ 5054

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از کاهش هفت درصدی بودجه این وزارتخانه خبر داد و گفت: وقتی بودجه فرهنگ، تربیت بدنی و گردشگری دو و نیم درصد کل بودجه کشور است و در این میان بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 15 درصد این دو و نیم درصد است، فشار بر حوزه های برنامه ای خواهد آورد لذا کسانی که دلسوز فرهنگ هستند باید شرایط فرهنگ را بهتر درک کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۶ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان همسو نیوز

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی، شامگاه جمعه در پایان سفر دو روزه به استان کرمان در نشست خبری با اصحاب رسانه از میزبانی کرمانی ها و تلاش اصحاب رسانه تشکر و با اشاره به محورهای اصلی دستاوردهای این سفر، گفت: آنچه در تفاهم نامه با استان تنظیم شد 136 میلیارد تومان ارقام ریالی است و این به غیر از ارقام غیر ریالی است که فرصتی برای اتفاقات خوب در استان ایجاد می کند .

وی ادامه داد: این تفاهم نامه دارای سه محور خواند است، محور اول زیرساختی و توسعه فضاهای فرهنگ و هنری استان است که با آن، تالار مرکزی در سال آینده به بهره برداری می رسد و احداث و تکمیل 10 کتابخانه، 7 مجتمع، احداث فاز اول دانشکده علوم قرآنی، احداث و تجهیز خانه هنرمندان، 10 خانه دیجیتال، 14 مجتمع کوچک در مناطق کم برخوردار، هنرستان زیبای دختران و پسران در جیرفت در آن دیده شده است .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: محور دوم این تفاهم نامه بحث های حمایتی است و اهم آن را بیمه 1500 نفر از هنرمندان و اصحاب رسانه و کمک به صندوق توسعه تئاتر استان است، از تسهیلات کارآفرینی به میزانی که وزارت متبوع تأمین می کند؛ استان سه برابر برای حوزه مشاغل فرهنگی باید ببیند که برای 20 هزار شغل قبلاً 2 هزار میلیارد در نظر گرفته شده است، همچنین حمایت از حضور اصحاب رسانه و هنر در خارج از کشور و استان نیز در این بخش در نظر گرفته شده است .

صالحی یادآور شد: در بخش سوم این تفاهم نامه در حوزه برنامه و رویدادی هم موزه هنرهای معاصر کرمان مرمت و حفاظت می شود و برگزاری نمایشگاه ها و اتفاقات دیگر، 5 سینمای دیجیتال در شهرستان های مختلف. 19 فیلم مستند و کوتاه، اپرای عروسکی منظومه خواجو، ارکستر کرمان، فعال شدن دبیرخانه موسیقی نواحی، حمایت جدی از رویدادهای فرهنگی هنری و رسانه ای و پژوهش های فرهنگی در فضای استان و توجه جدی به حوزه مفاخر استان در این تفاهم نامه دیده شده است .

وی با اشاره به گفتگو با مدیران و اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه استان، افزود: در این گفتگوها اطلاعات ما در ارتباط با مسائل مربوطه افزایش پیدا می کند؛ همچنین اشکالات و انتقادات هم طرح می شود؛ گفتگوهای متعددی در این دو روز داشته ایم؛ دیدار با فرمانداران و ائمه جمعه شرق استان نیز فضای تبادل نظرات را فراهم کرد و این به تصویر روشن تری از فضای فرهنگی استان کمک کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد تصویب اساسنامه کانون های فرهنگی هنری مساجد توضیح داد: نبود اساسنامه بعد از دو دهه از فعالیت کانون های مساجد، نقطه نگرانی برای وضعیت جاری و آینده آنها بود که با تصویب اساسنامه در شورای عالی انقلاب فرهنگی و ابلاغ ریاست جمهوری؛ نقطه عطف و جدیدی در کارهای کانون ها خواهد بود .

صالحی ابراز داشت: شورای سیاست گذاری از دستگاه های مختلف که به هم افزایی کمک می کند نیز با این مصوبه شکل گرفته و اختیارات مشخصی به شورا و دبیر آن داده که به کمک آن مسائل کانون ها حل و فصل شود .

وی درباره نقاط قوت و ضعف فضای فرهنگی استان کرمان تصریح کرد: هر مقدار که ارتباط با استان نزدیک تر باشد لایه های جدیدی کشف می شود اما ظرفیت قابل توجهی در استان شاهد هستیم که حتماً باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد زیرا سابقه فرهنگ و هنر استان پشتوانه قوی برای حال و آینده است و تنوعی که در حوزه های مختلف کاری دیده می شود و حرکت های متنوع از لحاظ سبک و قالب و جریان خلاق از نقاط قوت است .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: به نقطه های خالی هم بیشتر باید توجه کرد که بخشی از آن زیرساختی است و علیرغم این زمینه و ظرفیت اما شرایطی با فاصله دارد که گرچه نسبت به همه استان ها پایین تر نیست اما فاصله قابل توجهی با شرایط مطلوب دارد .

صالحی دومین خلأ در این بخش را اقتصاد فرهنگ و هنر و رسانه در استان عنوان و بیان کرد: کرمان ظرفیت قابل توجه اقتصادی دارد و با ایده های تازه و خلاقانه بهتر می تواند نگاه کند؛ پیوند صنعت و فضای اقتصادی استان شتاب دار است اما در مناسبات با فرهنگ باید تبادل این دو حوزه را وسیع تر و قوی تر کرد .

وی در ارزیابی از وضعیت رسانه های کاغذی و مکتوب با توجه به گستره فضای مجازی اظهار داشت: هر مقدار که جلوتر رفته ایم و به فضای موبایل های هوشمند و... نزدیک شدیم، زنگ خطر برای رسانه های کاغذی بیشتر شد و این خاص کشور ما هم نیست؛ رسانه های کاغذی در سطح جهان برخی دچار بحران شدند و بعضی به فکر مسائل تازه بر آمدند .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در کشور ما ایده ها مختلفی ترغیب شده و باید مورد توجه جدی تر قرار بگیرد و مزیت های نسبی رسانه های کاغذی افزایش پیدا کند و در این مسیر ایده های مختلفی وجود دارد از جمله اینکه نسبت اعتماد را افزایش دهند که این حوزه های جدیدی از مخاطب را برای خود حفظ و ارتقا می دهد .

صالحی در مورد بودجه سال آینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از کاهش هفت درصدی آن خبر داد و با بیان اینکه باید دید این موضوع در مجلس چه مسیری طی می کند و به کجا می رسد، خاطرنشان کرد: وقتی بودجه فرهنگ، تربیت بدنی و گردشگری دو و نیم درصد کل بودجه کشور است و در این میان بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 15 درصد این دو و نیم درصد است، فشار بر حوزه های برنامه ای خواهد آورد لذا کسانی که دلسوز فرهنگ هستند باید شرایط فرهنگ را بهتر درک کنند .

وی با اشاره به اینکه شرایط خوبی در همگرایی میان مدیران استان کرمان در مناسبات فرهنگی و اجتماعی و... وجود دارد و باید فاصله ها را در توزیع متوازن امکانات کمتر کرد و این حرکت عاقلانه و مدبرانه ای است؛ افزود: ممکن است به جز جنوب استان، مناطق کمتر برخوردار دیگری هم وجود داشته باشد که اینها را با شاخص هایی نگاه کنیم .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره وضعیت موسیقی توضیح داد: نباید ذائقه بومی ما در برابر آنچه از بیرون می آید تغییر کند و داشته های خود را در حیطه های مختلف نباید از دست داد و در موسیقی هم که اندوخته های قابل توجه داریم، هم همین است .

صالحی یکی از نکات قابل توجه در این سفر را از دیدار با هنرمندان بیان کرد و گفت: استاد هژبر ابراهیمی که متولد 1305 است از اینکه روزی 7 تا 8 ساعت بیشتر نمی تواند کار کند تأسف می خورد و استاد مؤدب می گوید شبها نمی خوابم و متوسط ساعات کاری در شبانه روز 20 ساعت است؛ اینها درس های بزرگی برای نسل جوان است که علم و هنر و حرکت در مسیر قله ها؛ همت بلند و پشتکار وسیع می خواهد .

26 بهمن 1397 21:50

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
کرمان - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمان گفت: پیگیر بیمه خبرنگاران خبرگزاری ها هستیم همچنین بحث کاغذ برای مطبوعات را دنبال خواهیم کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۵ سایت های دیگر : همسو نیوز برترین ها بازتاب

به گزارش خبرنگار مهر ، سید عباس صالحی پنجشنبه شب در نشست وزیر و رئیس شورای فرهنگ و هنر با اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه بیان داشت: اقدامات اقتصادی در حال صورت گرفتن در حوزه فرهنگ و هنر است . باید کمک کنیم تا فضای فرهنگ و هنر برای هنرمندان فضای مناسبی شود .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما فرصت های فرهنگ و هنر را باید ایجاد کنیم امکان اقتصاد فرهنگ و هنر را با برگزاری نمایشگاهها ایجاد کنیم .

صالحی به بحث مشاغل فرهنگ و هنر اشاره کرد و گفت: امسال دولت را متقاعد کردیم که به حوزه فرهنگ و هنر به عنوان شغل نگاه شود حدود 20 هزار شغل توانستیم به وجود آوریم همچنین تبدیل مکان های شهری به مکان های فرهنگی هنری تا 50 یا 60 هزار نفر گنجایش داشته باشد تا افراد هنرمند بتوانند هنر خود را عرضه کنند .

وی یادآور شد: امسال برای اولین بار در حوزه هنرهای تجسمی توانستیم گالری های بیاوریم .

وی گفت: اقتصاد فرهنگ و هنر را باید جدی گرفت تجربه به ما نشان داده هر وقت به سمت ایده های جدید رفتیم موفقیت هایی به دست آوردیم .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان داشت: ما نیاز به ایده های خلاقانه داریم اما نباید فقط به دولت متکی باشیم .

صالحی افزود: ما یک خانواده هستیم و همه در ایران زندگی می کنیم و مشکلات را باید با هم حل کنیم در حوزه اقتصاد فرهنگ و هنر کارهای بسیاری انجام می دهیم .

وی یادآور شد: اقتصاد فرهنگ و هنر را در فضای اتاق بازرگانی مطرح کردیم و ایده ها را با همه قوا داریم دنبال می کنیم .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: نگاه ما باید یک نگاه فرهنگی باشد که همراه با توسعه اقتصادی است لذا بحث اقتصاد فرهنگ و هنر را باید مدیران جدی بگیرند که یکی از حوزه های جدی اقتصاد مقاومتی از دید رهبری است .

وی ابراز داشت: چیزی که اقتصاد سخت را به اقتصاد نرم متصل می کند توسعه اقتصاد فرهنگ و هنر است .

صالحی گفت: یکی از کارهایی که با نگاه اقتصاد فرهنگی دنبال می کنیم سفرهای استانی است که انجام می گیرد ترکیبی که بتوانیم در کل بودجه از بودجه عمومی کشور فرهنگ تربیت بدنی 2.5 درصد است که از این مبلغ سهم ما 15 درصد است .

صالحی یادآور شد: یکی از اقدامات صورت گرفته ترکیب سازی استان هاست یعنی از مرکز برخی مسئولیت ها را بیرون ببرد که در کنار آن 800 میلیارد در نظر گرفته شده است .

وی ادامه داد: در حوزه بیمه از هنرمندان حمایت می کنیم در ابتدا دولت 19 هزار نفر بیمه شده داشتیم و در حال حاضر 30 هزار بیمه شده داریم همچنین در حوزه مطبوعات بحث یارانه دستورالعمل مربوط به حوزه یارانه ها باید شفاف باشد جزو آیتم هایی که وجود دارد مناطق محروم به عنوان آیتم مستقل است و آیتم های دیگری هم وجود دارد .

صالحی تاکید کرد: ترکیب آیتم ها در بحث یارانه وجود دارد راجع به خبرنگاران خبرگزاری ها اشکال وجود دارد سیستم های دولتی باید به قواعد کار وفادار باشند ما پیگیر بیمه خبرنگاران خبرگزاری ها هستیم همچنین بحث کاغذ برای مطبوعات را دنبال خواهیم کرد .

وی افزود: در حوزه فعالیت قرآنی بحث ادغام اتحادیه ها در استان ها مطرح شده پیشنهاد کردند همچنین نگاه کلی دولت این است که تشکل های صنفی هر مقدار کار را بیشتر خود قبول کنند به نفع خودشان و هم دولت است .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان داشت: در ارتباط با کانون های مساجد پیشنهادات آن قابل تامل است و مشورت خواهد شد همچنین بیمه مدیران مسئول و کتابخانه داران بحث آن تصویب و ابلاغ شده است .

صالحی عنوان داشت: در بحث آسیب های اجتماعی، امکان دریافت برخی حمایت ها وجود دارد همچنین کارگاه هایی آموزشی داستان نویسی را حمایت خواهیم کرد .

صالحی تصریح کرد: ما به دنبال این هستیم که سرانه فرهنگ و هنر را بالا ببریم اگر شهرها احتیاج به درخت و پارک برای ریه ها دارد احتیاج به مراکز و فضاهای فرهنگی هنری برای روح و روان هم دارد .

کد خبر 4542481

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
کرمان - ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه اقتصاد خلاق و اقتصاد فرهنگ و هنر را در راستای توسعه پایدار باید جدی گرفت گفت: نباید این حوزه تنها متکی به حمایت های دولتی باشد.

به گزارش ایرنا ، سیدعباس صالحی شامگاه پنجشنبه در نشست با اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه های استان کرمان افزود: با توجه ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به مسائل اقتصاد فرهنگ و هنر و حوزه مسائل حقوقی آنان، مشکلات این حوزه کاهش می یابد و در این زمینه بسته ای از برنامه ها و اقدامات در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال اجرا است.
وی با اشاره به فارغ التحصیلان عرصه رسانه اظهار داشت: سه میلیون نفر دانش آموخته های حوزه هنر پس از انقلاب اسلامی فارغ التحصیل شدند لذا این قشر حجم بزرگی از بازار کار را به خود اختصاص داده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: باید کمک ها به سمتی رود که فضای فرهنگ و هنر برای افراد در زمینه معیشت و گردش اقتصادی آماده تر شود و در این زمینه ایده های مختلفی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دنبال می شود.
وی گفت: 10 ایده خیابان های فرهنگ و هنر امسال در کشور ارائه شده و با این نگاه که زمینه فرصت های اقتصاد فرهنگ و هنر را فراهم کند و این حوزه را به نمادهای شهری نزدیک نماید.
صالحی با بیان اینکه شهرها باید نماد فرهنگ و هنر داشته باشند گفت: پایگاه گردشگری امکان اقتصاد فرهنگ و هنر را با ایجاد گالری ها، فضای عرضه تابلو و حضور خیابانی میسر می کند.
وی افزود: فرهنگ و هنر به عنوان یک شغل تولیدی در جریان اقتصادی به رسمیت شناخته نشده است و در دولت تدبیر و امید حوزه فرهنگ و هنر به عنوان شغل در آیین نامه های حمایت از مشاغل وارد شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: امسال دولت متقاعد شد که فرهنگ و هنر به حوزه اقتصادی وارد شد و در این زمینه ابتدا آیین نامه ها تدوین و سپس در هیات دولت امسال 20 هزار شغل و 2 هزار میلیارد تومان امکان کمک و حمایت از مشاغل شهری و روستایی فرهنگ و هنر را پیدا کردیم.
وی تصریح کرد: حمایت از مشاغل فرهنگ و هنر در گروههای هنری، رسانه و تولید محتوای دیجیتال است.
صالحی گفت: در دهه فجر امسال با اجرای طرحی بیش از 50 هزار نفر هنرمند امکان بازار کار برای محصولات هنری خود را از طریق فضای مجازی و دیجیتال پیدا کردند و امکان ایجاد پروفایل های اختصاصی هنرمندان برای ارتباط با بازار کار و مشتریان فراهم شد.
وی ادامه داد: امسال برای نخستین بار گالری ها را در جشنواره هنرهای تجسمی وارد کردیم و حد فاصل بین گالری و حراج برای حوزه هنرهای تجسمی در تهران ایجاد شد و به استان ها تسری می یابد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: از طریق گالری ها و نمایشگاه های واسط فرصت ارتقای هنرهای تجسمی را افزایش دادیم.
وی افزود: پیش از این در حوزه سینما، سالن های سینمایی جدید احداث نمی شد و از سال 93 سالن ها 2 برابر شدند و هر سال 100 سالن سینمای جدید احداث می شود که نشان دهنده این است که به ایده خلاقانه از ناحیه حاکمیت و صنوف نیاز داریم.
صالحی افزود: در راستای اجرای حوزه اقتصاد فرهنگ و هنر تلاش می کنیم تا با اعتمادسازی به طرف گفت و گو و حل مسائل و ایده های جدید پیش برویم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: توانستیم در شورای گفت و گو و اتاق های بازرگانی فرهنگ و هنر را با اقتصاد درگیر تر کنیم و اینک دفتر آن ایجاد شده و به سمت ایجاد کنفدراسیون حرکت می کنیم و ایده های متنوع در این حوزه با تمامی قوا دنبال می شود.
وی عنوان کرد: افراد به اقتصاد فرهنگ و هنر کمک کنند زیرا عقب ماندگی ها بسیار است و در این زمینه نگاه فرهنگی و توسعه استاندار کرمان قابل تقدیر است و مدیران استان ها باید در نقاط دیگر نیز این فضا را جدی بگیرند.
صالحی گفت: فرهنگ و هنر حاشیه صرفا حمایتی نیست و باید حوزه اقتصاد فرهنگ را در اقتصاد مقاومتی به عنوان اقتصاد کاربر، خلاق و مورد تاکید مقام معظم رهبری جدی گرفت.
وی افزود: با توسعه دیجیتال و اینترنت اقتصاد با عرصه دیجیتالی شدن نزدیک شده و فرهنگ و هنر اقتصاد را از سخت به سوی اقتصاد نرم هدایت می کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: یکی از اقدامات این وزارتخانه با نگاه سفرهای استانی است که در دوازدهمین استان به کرمان آمدیم و حمایت های ترکیبی مرکز با استان ها در دستور کار است.
وی ادامه داد: بودجه عمومی فرهنگ تربیت بدنی و گردشگری حدود 2.5 درصد از تمامی بودجه عمومی کشور است و از این بودجه سهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تنها 15 درصد است.
صالحی گفت: سعی شد بخشی از بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به فضای استانی منتقل شود و در مجموع 800 میلیارد تومان منابع مالی در تفاهم نامه استان ها قرار داده شده که اندک است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: در حوزه بیمه فرهنگ و هنر نیز 19 هزار بیمه در ابتدای دولت دوازدهم امروز به بیش از 30 هزار نفر رسیده است و نشان می دهد تلاش خوبی در این زمینه انجام شده است.
وی ادامه داد: بیمه فعالان قرآنی و حوزه های دیگر توسعه خواهد یافت.
صالحی تاکید کرد: مراجعات حضوری در حوزه خدمات غیر حضوری شده و تا 2 ماه آینده به پنجره واحد خدمات تبدیل می شود که نمونه ای از خدمات به حوزه فرهنگ و هنر کشور است.
وی گفت: در حوزه مطبوعات دستورالعمل یارانه ها روشن و پرداخت ها شفاف سازی شده است و با شفافیت در فضای سامانه حمایتی وزارت ارشاد وارد می شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: مناطق محروم به عنوان مستقل از نظر نحوه حمایت در سیستم یارانه ای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعریف شده است.
وی افزود: نگاه ما در سیاست های حمایتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شفافیت است و حمایت ها و مجوزها در سایت تعریف شده و افراد بر آن نظارت دارند و در بخش سیستم یارانه ها برای استان ها تفاوتی وجود ندارد.
صالحی بیان کرد: اتفاقات 6 ماه نخست امسال، بی نظمی در منابع بوجود آورد و تاکنون منابع ارزی برای واردات کاغذ تزریق نشده و مشکلات کاغذ طی ماههای آینده کاهش خواهد یافت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: نگاه کلی دولت به تشکل های مردم نهاد و صنف ها این است که حداکثر وظایف را برعهده داشته باشند.
وی گفت: سرانه فرهنگی و هنری در برخی استان ها به کمتر از سانتیمتر می رسد که بسیار نامناسب است و شهرها به فضای فرهنگی و هنری برای روح و روان و جان انسان ها نیاز دارند.
صالحی بیان کرد: جشنواره ها باید فرصتی برای تولید و توسعه باشند و دبیرخانه موسیقی نواحی باید فعال و مستمر باشد و استان کرمان پایگاه و قطب برای این جشنواره شود و صرفا نگاه به برگزاری جشنواره نباشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: شهرهای مختلف فرهنگی و هنری می توانند مزیت هایی داشته باشند و در این زمینه برخی از شهرها فرصتی برای قطب هنری شدن دارند.
همچنین در این نشست سه ساعته مدیران و اهالی فرهنگ، هنر و رسانه های استان کرمان در حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس شورای فرهنگ عمومی و استاندار کرمان مسائل و مشکلات خود را مطرح کردند.
7420/ 5054

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
-پرتیراژترین کتاب های منتشر شده در ایران کتاب های دینی، درسی و عقیدتی هستند.
-آمارها نشان می دهد که ناشران حرفه ای در ایران فقط کمی بیش از دو درصد هستند و حدود 17 درصد از ناشران فعال در سال فقط چهار عنوان کتاب چاپ می کنند! بر مبنای این آمارها، 77 درصد ناشران ایرانی اصلا کتابی منتشر نمی کنند و حضور فعالی ندارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۶

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی می گوید جمهوری اسلامی در طول 40 سال حیات خود یک میلیون و 200 هزار جلد کتاب منتشر کرده است.

عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت حسن روحانی روز پنجشنبه 25 بهمن ماه، اعلام کرد که حکومت از سال 57 تا 96، یک میلیون و 200 هزار جلد کتاب چاپ کرده است.

صالحی عملکرد 40 ساله وزارتخانه ارشاد در حوزه فرهنگ، ادبیات و رسانه، هنر و مسائل دینی مثبت ارزیابی کرده و گفته که کتاب های خوبی در حوزه فرهنگ چاپ شد که بسیاری از پیشرفت ها بر می گردد به پویایی علمی که پیشرفت بسیار خوبی داشتیم و در زمینه محتوا به لطف خدا منابع قابل توجهی داریم.

وی عملکرد حکومت را در حوزه های دیگر نیز تحسین کرده و گفته که دستاوردهای قابل اعتنایی داشته است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حالی آمار انتشار بیش از یک میلیون کتاب در ایران را به عنوان دستاوردهای 40 ساله نظام اعلام کرده که بخش عمده کتاب های منتشر شده در ایران توسط نهادهای حکومتی و حاوی مضامین ایدئولوژیک و مذهبی هستند که از سوی نظام تبلیغ می شوند.

آمارها نشان می دهد که ناشران حرفه ای در ایران فقط کمی بیش از دو درصد هستند و حدود 17 درصد از ناشران فعال در سال فقط چهار عنوان کتاب چاپ می کنند! بر مبنای این آمارها، 77 درصد ناشران ایرانی اصلا کتابی منتشر نمی کنند و حضور فعالی ندارند.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز نشر به 17 هزار انتشاراتی را داده که در سال حدود 72 هزار و 878 عنوان کتاب منتشر می کنند. از این بین، سه هزار و 69 ناشر کمتر از 25 کتاب در سال چاپ می کنند و فقط نزدیک به 4 هزار ناشر اساسا کتاب منتشر می کنند.

با اینکه ایران در رده نهم بالاترین انتشار کتاب در جهان قرار دارد ولی بیشترین تالیفات مربوط به کتاب های تبلیغاتی و کمک درسی و دینی است. موسسه خانه کتاب آذرماه امسال اعلام کرد قرآن چاپ شده توسط انتشارات بنیان باور با شمارگان 150هزار نسخه جزو پرشمارترین کتاب های این ماه بودند.

خانه کتاب همچنین از انتشار 713 عنوان کتاب دینی در دی ماه 97 خبر داده و نوشته که با شمارگان یک میلیون و 261 هزار نسخه منتشر شدند.

این در حالیست که کتاب هایی با ایدئولوژی و باورهای متفاوت نظام اسلامی، گرفتار سانسور شده و مجوز انتشار نمی گیرند. حتی در مواردی یک کتاب مانند متون سیاسی- مذهبی دوره پهلوی به کوشش رسول جعفریان فقط در 10 نسخه چاپ شده است!

از سوی دیگر، 10 هزار عنوان کتاب با موضوع دفاع مقدس ، انقلاب اسلامی و مقاومت در نمایشگاه کتاب دفاع مقدس منتشر شده است.

لینک خبر :‌ کیهان لندن
کرمان - ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سومین روز سفر خود به استان کرمان صبح امروز (جمعه ) از آثار خوشنویسی استاد جمال الدین مودب هنرمند برجسته کرمانی بازدید کردند.

به گزارش ایرنا ، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را در این بازدید رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و جمعی از مدیران فرهنگی استان کرمان همراهی کردند.
استاد جمال الدین مودب در حاشیه بازدید وزیر فرهنگ ارشاد اسلامی پیرامون آثارش با عنوان 'مجموعه پریشانی ' این اثر تشریح هفت وادی عرفان اسلامی است که وادی وحی 'قرآن کریم' آن اینک در حال نگارش است.
وی با اشاره به اینکه در این مجموعه 110 اثر نگارش شده است افزود: برای این آثار به هفت سالن نیازمندم اما هم اکنون 30 درصد از مجموعه در معرض دید گذاشته شده است.
این استاد خوشنویسی با اشاره به اینکه در این مجموعه 11 میلیون واژه عشق و 55 میلیون ذکر نوشته شده است تصریح کرد: نگارش این مجموعه اولین اتفاق تاریخی است.
استاد مودب با اشاره به اینکه در دنیا این نوع سبگ خاص بی سابقه است بیان داشت: تمام خطاطی ها بدون محاسبه نگارش شده است.
وی با اشاره به اینکه محاسبه شده اگر روزی 20 ساعت کار شود بیش از 400 سال زمان می برد گفت: در حالی که کار این آثار از 30 سال پیش آغاز شده است.
استاد مودب تصریح کرد: پیش بینی می شود در صورت اتمام پروژه های عمرانی موزه آثار در ایام نوروز بازگشایی شود.
وی با اشاره به اینکه برای اتمام موزه نگهداری آثار نیازمند اعتبارات هستیم بیان داشت: با وجود تمام قول هایی که از سوی مسئولان شد؛ تاکنون هیچ اعتبار دولتی برای این موزه تخصیص نیافته است.
استاد جمال الدین مودب فرزند محمد حسین، متولد سال 1327 هجری شمسی صادره از کازرون و از اساتید بنام خوشنویسی( نستعلیق عالی و ممتاز) و از شاگردان استاد مرحوم سید حسن میرخانی بودند.
خط نستعلیق یکی از شیوه های نگارش خط در خوشنویسی اسلامی است.
این خط در ایران شکل گرفت و بیشتر هم در ایران رواج دارد وخوشنویسان ایرانی بیشتر با این خط به هنرنمایی می پردازند.
خط نستعلیق معرف روح و فرهنگ ایرانی است و نشانه ای بارز از طبع و سلیقه زیبایی شناختی ایرانیان است و بی شک زیباترین و ظریف ترین خط در میان خطوط اسلامی است تا جایی که آن را به حق عروس خطوط اسلامی لقب داده اند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه چهارشنبه برای یک سفر سه روزه وارد کرمان شده است.
9895/ 5054

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آغاز برنامه های روز دوم سفر خود به کرمان با مدیران دستگاه های هم خانواده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این استان دیدار و گفت و گو کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۶ سایت های دیگر : خبرگزاری کتاب ایران

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی امروز با مدیران دستگاه های هم خانواده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دیدار کرد .

وزیر فررهنگ و ارشاد اسلامی در این جلسه با اشاره به اینکه در داخل خانواده وزارت فرهنگ و ارشاد باید هم افزایی داشته باشیم گفت: برای نزدیک تر شدن دستگاه های هم خانواده باید جلسات و تعاملات بیشتری وجود داشته باشد که در نهایت خروجی کار باعث هماهنگی امور و پیشبرد خدمات رسانی به مخاطبان این مجموعه است .

صالحی تصریح کرد: دستگاه های هم خانواده این مجموعه باید از ظرفیت یکدیگر استفاده کنند، از طرف دیگر در بحث خیرین بتوانیم برای سایر دستگاه های هم خانواده استفاده کنیم .

وی با بیان این مطلب که دستگاه های هم خانوده مسائل شان از یکدیگر جدا نیست و باید به یکدیگر در مسائل مختلف کمک کنند، خاطرنشان کرد: نسل آینده ما کودکان و نوجوانان امروز هستند که در این زمینه باید از ظرفیت های یکدیگر استفاده کرد .

در این جلسه مدیران ادارات ضمن ارایه گزارش به بیان مسایل حوزه کاری خود پرداخته اند .

26 بهمن 1397 15:10

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
کرمان - ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سومین روز از سفر خود به استان کرمان امروز(جمعه) با یدالله آقاعباسی نویسنده، کارگردان، بازیگر، مترجم و پژوهشگر حوزه تئاتر کشور دیدار و گفت و گو کرد.

به گزارش ایرنا، این پیشکسوت تئاتر در این دیدار با اشاره به اینکه در استان کرمان 10 گروه تئاتر به شکل حرفه ای کار می کنند گفت: از 1350 کار تئاتر را آغاز کردم و طی چند دهه گذشته با 300 نفر کار کردم.
آقاعباسی با اشاره به اینکه تئاتر علاقه شخصی ام بود افزود: این حرفه و هنر نمایشی که می تواند در انتقال سینه به سینه و رو در رو فرهنگ تاثیرگذار باشد را به صورت علمی پیش گرفتم.
احمد علیزاده مدیرکل فرهنگ ارشاد و اسلامی استان کرمان نیز در این دیدار با اشاره به اینکه به دنبال تجهیز و تقویت زیرساختهای تئاتر مرکزی استان هستیم گفت: تالار مرکز کرمان نیز در حال تکمیل است.
در این دیدار سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اهدا لوح سپاس از تلاش های استاد آقاعباسی تجلیل کرد.
استاد یدالله آقا عباسی در سال 1331 در کرمان متولد شدند و در حوزه نویسندگی ، کارگردانی ، ترجمه و پژوهش تئاتر فعالیت کرده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که از شامگاه (چهارشنبه ) بمنظور دیدار با اهالی فرهنگ و هنر استان کرمان و شرکت در نشست های مختلف با دستگاههای اجرایی و انعقاد تفاهم نامه یی بمنظور تقویت حوزه فرهنگ و هنر به این استان سفر کرده شامگاه (جمعه )پس از شرکت در کنفرانس مطبوعاتی با اصحاب رسانه و ارزیابی برنامه های این سفر سه روزه کرمان را به مقصد تهران ترک خواهد کرد.
9895/ 5054

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گردهمایی هنرمندان شهرستان های بافت، رابر و ارزوئیه گفت: در حوزه چاپ کتاب از سال 57 تا 96 بالغ بر یک میلیون و 200 هزار کتاب را داشته ایم، همچنین در زمینه نشریات در سال 57، 249 نشریه و در سال 96 بیش از 6 هزار عنوان داشته ایم. در زمینه اجراهای صحنه ای نیز در سال 57، چهل اجرا داشته ایم اما در سال 96 بیش از 5 هزار اجرا صورت گرفته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۶ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چاپ و زندگی

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی بعدازظهر امروز در گردهمایی هنرمندان شهرستان های بافت، رابر و ارزوئیه با اشاره به حضور مردم در راهپیمایی 22 بهمن و تسلیت بابت حادثه تروریستی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: مردمان بصیر ایران هرکجا احساس خطر کنند در صحنه حاضر می شوند که جای تقدیر دارد.

وی با بیان این مطلب که جامعه ایرانی در فضای چهل ساله خود هم در فضای ملی و هم در رونق بخشی به فضای مختلف تلاش کرده است، ابراز داشت: یکی از این فضاها عرصه فرهنگ و هنر، ادبیات و رسانه است که در این 40 سال گام های خوبی را برداشته ایم که قابل توجه است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه در حوزه چاپ کتاب از سال 57 تا 96 بالغ بر یک میلیون و 200 هزار کتاب را داشته ایم، تصریح کرد: در زمینه نشریات در سال 57، 249 نشریه و در سال 96 بیش از 6 هزار عنوان داشته ایم، همچنین در زمینه اجراهای صحنه ای در سال 57، چهل اجرا داشته ایم اما در سال 96 بیش از 5 هزار اجرا صورت گرفته است.

وی با بیان این مطلب که در حیطه های مختلف فرهنگی و هنری تحول قابل توجهی از نظر کمیت و کیفیت داشته ایم، عنوان داشت: گرچه تهران همچنان در حوزه های مختلف پیشرفته تر است اما در استان ها شاهد ارتقای قابل توجه فرهنگ هستیم و توجه جدی در حوزه فرهنگ و هنر وجود دارد که باید بیش از گذشته به استان در زمینه کمی و کیفی توجه کنیم.

صالحی با بیان این مطلب که یکی از حرکت هایی که در این دوره یک سال و نیم اتفاق افتاده است اینکه از طریق یک برنامه 3 ساله با استان ها مسیر حرکت خود را ترسیم می کنیم، خاطرنشان کرد: تفاهم نامه ای نیز در این راستا با استانداری کرمان منعقد شده است که امیدواریم در زمینه زیرساخت ها شاهد اتفاقات خوبی باشیم.

وی با اشاره به اینکه تکمیل مجتمع های فرهنگی این 3 شهرستان در این تفاهمنامه دیده شده است که در دستور اقدام کاری ما و استانداری کرمان خواهد بود، تصریح کرد: در حوزه نیروی انسانی و تکمیل فضاهای اداری نیز اقداماتی انجام شده است که این مسئله نیز مرتفع می شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این مطلب که اقداماتی در زمینه فرهنگ مکتوب و تکمیل و تجهیز کتابخانه ها انجام می شود، ابراز امیدواری کرد: زمینه ارتقای فرهنگ عمومی و تخصصی این منطقه را در اختیار نسل آینده قرار بدهیم، همچنین تلاش داریم که صرفا نگاه مان به مرکز استان نباشد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سفر خود به استان کرمان با کارکنان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان دیدار و گفت و گو کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۵

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی بعداظهر امروز پنج شنبه در جمع کارکنان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با بیان اینکه برای بالا بردن قدرت چانه زنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، یکی از راه کارها بالا بردن جایگاه ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان ها است، گفت: اگر بخواهیم اتفاقات بهتری بیافتد؛ باید چشم اندازها و دیدگاه ها نسبت به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تغییر کند .

وی با اشاره به اینکه انعقاد تفاهنامه ها در استان می تواند موجب ارتقای جایگاه ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان شود، خاطرنشان کرد: افزایش سهم بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به سایر وزارتخانه ها نیازمند تلاش و صرف زمان بیشتری است .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این مطلب که نتایج سفرهایی را که به 12 استان داشته ایم را به عنوان یک موضوع مستقل در شورای معاونین مطرح می کنیم، گفت: هرچقدر اطلاعات مان را به یکدیگر نزدیک تر کنیم موجب افزایش اعتماد سازمانی می شود .

در ادامه این جلسه علیزاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان نیز اظهار داشت: مسائل و ظرفیت های ادارات کل کشور را وزیر محترم به خوبی در جریان هستند .

وی با بیان این مطلب که در سال های اخیر با همه مسائلی که وجود داشته، همکاران صمیمانه ما را همراهی کرده اند، تصریح کرد: افتخار بنده این است که با این همکاران دلسوز همکاری می کنم و علی رغم مشکلاتی که دارند در راستای ارتقای فرهنگ قدم بر می دارند .

25 بهمن 1397 23:31

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به جایزه دوسالانه غزل منزوی گفت: حسین منزوی چهره ممتاز ادبیات معاصر و غزل سرای نوپرداز بود. او با ثبات قدم و شناخت دقیق از مسیر ادبی، توانست قالب سنتی غزل را با نگاهی امروزین بیامیزد و به آن جان تازه ببخشد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در متن پیام سید عباس صالحی آمده است:

حسین منزوی چهره ممتاز ادبیات معاصر و غزل سرای نوپرداز بود. او با ثبات قدم و شناخت دقیق از مسیر ادبی، توانست قالب سنتی غزل را با نگاهی امروزین بیامیزد و به آن جان تازه ببخشد. منزوی اگر چه سال های ابتدایی حیات ادبی اش آنچنان که باید قدر ندید؛ اما به تدریج، جایگاه او در شعر ایران زمین بیش از پیش نمایان شد و امروز نیز همچنان این اشتیاق را در دوستداران او می بینیم .

دوسالانه غزل حسین منزوی حاصل دو حسن نیت و حسن اتفاق است. یکی ارج نهادن به حضور شایسته منزوی در شعر امروز ایران که خواسته به حق اهالی ادبیات است و دیگری، ارج نهادن به غزل به عنوان زنده ترین و پویاترین قالب شعر فارسی. البته حاصل این دو اتفاق، توجه به شاعران جوانی است که سنت شعری ایران را با نگاه دقیق و عمیق به قله های ادب پارسی ادامه داده اند. جوانانی که با این بهانه نیک باید کشف شوند، دیده شوند و بتوانند با انگیزه و قدرت مضاعف در این راه به حرکت خود ادامه دهند.

اینجانب به همه عزیزان دست اندر کار این جایزه سلام و درود می فرستم و برای ایشان آرزوی توفیق دارم. امیدوارم این جایزه آنچنان که شایسته نام حسین منزوی و شهر ادب پرور زنجان است، برگزار شود و با همراهی و همکاری بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان هرچه باشکوه تر تداوم یابد .

25 بهمن 1397 20:09

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
ایبنا نوشت: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در آیین بیستمین دوره جایزه کتاب سال استان کرمان گفت: در سال 96 حدود 794 ناشر پرکار داشتیم که نشان دهنده این است که در این زمینه پرقدرت ظاهر شدیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۵ سایت های دیگر : خبرگزاری مهر همسو نیوز خبر فوری خبرگزاری کتاب ایران

سیدعباس صالحی در آیین بیستمین دوره جایزه کتاب سال استان کرمان به اتفاقات خوبی اشاره کرد که طی 40 سال در حوزه کتاب افتاده و گفت: قبل از انقلاب از سال 1320 تا 1357 در جمع بندی کل کتاب حدود 50 هزار عنوان کتاب داشتیم که این آمار از سال 57 تا 96 بیش از یک میلیون و 200 کتاب بوده که 700 هزار آن چاپ اول است که حجم قابل توجهی از کتاب های خوب در بین آن ها دیده می شود. به عنوان مثال در حوزه علوم عملی در سال 57 حدود 73 عنوان کتاب و در سال 96 بیش از 11 هزار عنوان کتاب داشتیم.

سیدعباس صالحی در ادامه به مولفانی اشاره کرد که در علوم پایه تخصص داشتند و گفت: گاهی موارد عوامل پشت صحنه کمتر دیده می شود و نقش مولفانی که در علوم پایه تخصص داشتند و در این 40 سال نوشتند نقش به سزایی بوده است.

وی با بیان اینکه ما شاهد اتفاقات کمی و کیفی در حوزه کتاب هستیم اما انصافا کتاب های خوب در حوزه های مختلف قابل توجه هستند، افزود: در حوزه جنسیت مولفان زن در کشور، ایران در این 40 ساله جهش قابل توجهی داشته است؛ در سال 58، چهار درصد مولفان خانم بودند که این آمار در سال 96 به 32 درصد مولف خانم افزایش یافته است و مولفان ادبیات آقا و خانم برابر می شود و این نشان دهنده این است که اتفاقات همسانی در این حوزه افتاده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه درباره تعداد ناشران نیز گفت: ناشر پر کار ناشری است که بیش از 50 کتاب منتشر کند ما در دهه اول انقلاب ناشر پر کار نداشتیم اما در حال حاضر ما ناشران پرکاری داریم در سال 96 حدود 794 ناشر پرکار داشتیم که نشان دهنده این است که در این زمینه پرقدرت ظاهر شدیم.

241241

کد خبر 1232063

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
کرمان - ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تفاهمنامه طرح نقشه و راه فرهنگی استان کرمان گفت: استعدادها و ظرفیت های قابل توجهی در حوزه فرهنگ، هنر و رسانه کرمان وجود دارد و از این ظرفیت پنهان و نهفته، باید با شتاب بیشتری استفاده کرد.

به گزارش ایرنا ، سید عباس صالحی شامگاه چهارشنبه در بدو ورود به استان کرمان در جمع خبرنگاران افزود: یکی از عمده ترین اهداف سفر به استان کرمان طراحی و برنامه ریزی نقشه راه سه ساله برای حمایت ها و پشتیبانی ها در حوزه فرهنگ هنر و رسانه است.
وی با بیان اینکه تفاهمنامه ای در جهت تقویت حوزه فرهنگ و هنر فردا با استاندار کرمان به امضا می رسد تصریح کرد: این تفاهمنامه به ما کمک می کند مسیر باقی مانده از ماه های امسال و 2سال آینده را با تصویر روشن تر و شتاب بیشتری به پیش ببریم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: امیدواریم با چشم انداز پیش رو و با ترکیبی از منابع ملی و اسلامی در حوزه زیرساخت ها و رویدادهایی که می تواند در فضای استان کرمان اتفاق بیافتد، حرکت های قابل توجهی برای امسال و 2 سال آینده داشته باشیم.
وی ادامه داد: دیدار با اصحاب فرهنگ و رسانه و هنرمندان پیشکسوت از جمله برنامه های این سفر است و همچنین با سفر به شهرستان بافت با هنرمندان این منطقه ودیگر نقاط همجوار دیدار گروهی داریم.
صالحی با بیان اینکه در کرمان از پروژه های در حال اجرا بازدید خواهیم کرد افزود: امیدواریم این سفر کمک کند فضای فرهنگ و هنر استان شتاب بیشتری گیرد و هم سخن اهالی فرهنگ و هنر را بشنویم و کارهایی برای حل مشکلات آنها انجام بدهیم.
سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه چهارشنبه به منظور سفری سه روزه از طریق فرودگاه کرمان وارد این استان شد و مورد استقبال استاندار کرمان و جمعی از مسئولان قرار گرفت.
حضور در گلزار شهدای شهر کرمان به منظور ادای احترام نسبت به مقام شامخ شهدای انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس، شرکت در شورای مشترک اداری و فرهنگ عمومی استان، سفر به شهرستان بافت از جمله برنامه های وزیر در این سفر است.
7437/ 5054

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
کرمان - ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز(پنجشنبه) با حضور در گلزار شهدای کرمان نسبت به مقام شامخ شهیدان دفاع مقدس ادای احترام کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۵ سایت های دیگر : جماران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

به گزارش ایرنا، در این آیین سرپرست معاونت سیاسی ، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان ، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مسئولان و هنرمندان حضور داشتند.
سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه چهارشنبه به منظور سفری سه روزه از طریق فرودگاه کرمان وارد این استان شد و مورد استقبال استاندار کرمان و جمعی از مسئولان قرار گرفت.
نشست مشترک شورای اداری و شورای فرهنگ عمومی استان، شرکت در بیستمین مراسم انتخاب کتاب سال و رونمایی از مجموعه کتابهای معرفی مفاخر استان، بخشی از برنامه های روز پنجشنبه 25 بهمن وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سفر به کرمان است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز جمعه در دومین روز سفر به کرمان با تعدادی از هنرمندان پیشکسوت کرمان دیدار می کند و عصر جمعه 26 بهمن به شهرستان بافت سفر کرده و در گردهمایی هنرمندان بافت، رابر و ارزوئیه شرکت می کند.
نشست با اهالی رسانه در شامگاه جمعه 26 بهمن در سالن اجتماعات فرودگاه بین المللی کرمان آخرین برنامه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سفر سه روزه به این استان اعلام شده است.
7437/ 5054

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
کرمان - ایرنا - نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان گفت: بهترین راه برای خدمت به مردم این است که مسئولان در صف اول خدمت به مردم باشند.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین حسن علیدادی سلیمانی روز پنجشنبه در شورای مشترک اداری و فرهنگ عمومی استان کرمان افزود: این مردم که در روزهای سخت همواره پشتیبان نظام بوده و هستند و توطئه های دشمنان را خنثی می کنند لذا نیاز است توسط مسئولان به آنها خدمت شود.
وی از حماسه بزرگ مردم کرمان در 22 بهمن ماه تقدیر کرد و ادامه داد: این حضور گسترده در حالی انجام شده که دشمنان همه ساله تهدیدات و توطئه های بسیار زیادی داشته اند تا حضور مردم را کمرنگ کنند.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان کرمان در ادامه تصریح کرد: بهترین کار این است که در حوزه ماموریتی خود مردم را شاد کنیم و این امر موجب رضایت و نزول رحمت خداوند می شود.
وی گفت: مسئولان کشور هیچ زمانی برای خدمت به مردم درنگ نمی کنند و امیدواریم خداوند به ما کمک کند که در خدمت به مردم پیشتاز بوده و وقت خود را صرف شاد کردن مردم کنیم.
این جلسه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، استاندار کرمان، تعدادی از نمایندگان استان کرمان در مجلس شورای اسلامی، معاونان استانداری کرمان در سالن پیامبر اعظم (ص) برگزار شد.
3029/7440

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از پروژه ساخت گنبد حرم مطهر امام حسین(ع) در کرمان بازدید کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان، سیدعباس صالحی در بازدید از پروژه ساخت گنبد حرم مطهر امام حسین(ع) در کرمان اظهار کرد: عشق مردم ایران به اهل بیت (ع) و به خصوص سرور و سالار شهیدان امام حسین (ع)، دیرین و قدیمی است و محبت به اهل بیت (ع) در دل و جان مردم ایران وجود دارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: بعد از سقوط صدام، ستاد بازسازی عتبات عالیات هم با همین نگاه شروع به فعالیت کرد و این احساس متعلق به همه مسلمانان و به طور خاص متعلق به همه ایرانی ها است.

وی با بیان اینکه کار برای ائمه (ع) مرز خاکی نمی شناسد، عنوان کرد: کاری که برای حرم مطهر ائمه انجام بگیرد، کار برای یک کشور و خاک و مرز دیگر محسوب نمی شود، بلکه برای بخشی از قلب و وجود ما ایرانیان است که ممکن است خاک در جای دیگری باشد، اما عشق به آن خاک و مکان در دل ما قرار دارد.

صالحی افزود: اتفاقات خوبی در رابطه با بازسازی عتبات در این سال ها رقم خورده و تسهیلات خوبی برای زائران اهل بیت (ع) در عراق به ویژه در کربلای معلی پدید آمده است.

وی تصریح کرد: بالطبع نمی توان به این کارها به عنوان یک کار تکلیفی و یا اقتصادی نگاه کرد چرا که با جان و دل صرفاً برای خدمت به اهل بیت (ع) انجام می شود و شایان تقدیر فراوان است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: کسانی که در این مکان و در این رابطه کار می کنند اجر ماندگار خواهند داشت و امیدواریم با انتقال گنبد به کربلا و نصب بر روضه منوره آن حضرت، سال های سال این خدمت مورد توجه قرار بگیرد.

انتهای پیام/3388/ق

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
صالحی در اولین روز سفر خود به استان کرمان با هژبر ابراهیمی پیشکسوت هنرمند کرمان دیدار و گفت وگو کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۵ سایت های دیگر : جماران ایران آنلاین بانی فیلم

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نخستین برنامه سفر به استان کرمان با هژبر ابراهیمی پیشکسوت هنرهای تجسمی که سردیس های بسیاری ساخته و آثار متعددی دارد، دیدار و گفت و گو کرد.

محمدرضا علیزاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در این دیدار تصریح کرد: در خصوص نگهداری آثار این هنرمند تلاش شده است این آثار در خانه موزه ها نگهداری شود.

هژبر ابراهیمی هنرمند مجسمه ساز کرمانی در سال 1305 در کرمان به دنیا آمد و از شاگردان مرحوم علی اکبر صنعتی به شمار می رود.

او در تاسیس و راه اندازی موزه هایی چون موزه هلال احمر، موزه راه آهن و ساخت مجسمه های میدان توپخانه تهران با زنده یاد صنعتی مشارکت داشته است.

57243

کد خبر 1231883

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
کرمان - ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت : بر اساس تفاهم نامه منعقد شده بین استانداری کرمان و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، 130 میلیارد تومان در حوزه های زیرساختی و رویدادی فرهنگ و هنر استان کرمان هزینه می شود.

به گزارش ایرنا، سید عباس صالحی روز پنجشنبه در شورای مشترک اداری و فرهنگ عمومی استان کرمان افزود: این میزان اعتبار در راستای تکمیل تالار مرکزی کرمان، کتابخانه های عمومی شهرهای مختلف، سیستم های نمایش دیجیتال و سینماهای سیار، تعمیر و تجهیز مجتمع های فرهنگی شهرستان ها، موزه هنرهای معاصر ، تامین مکان خانه هنرمندان و حمایت از آن، کمک به صندوق توسعه تئاتر و ایجاد ظرفیت برای معین های اقتصادی در حوزه مختلف در شهرستان ها هزینه خواهد شد.
**پیشرفت های علمی قابل توجه است اما با قله ها فاصله داریم
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین به تبیین برخی بخش های بیانیه اخیر مقام معظم رهبری پرداخت و گفت : علم و پژوهش و جهاد علمی یکی از محورهای این بیانیه است که در این رابطه باید توجه داشت که حرکت های قابل توجهی را در حوزه پیشرفت های علمی پیدا کرده ایم اما با قله ها فاصله داریم.
صالحی با تاکید بر این مطلب که در حوزه فرهنگ و مناسبات آن در حوزه جهاد علمی باید کارهایی انجام شود، اظهارداشت : جامعه ایرانی به مفاخر کهن و معاصر خود به عنوان گروه مرجع توجه دارد و به عنوان هویت خود روی آن تمرکز دارد و بحث اتاق های فرهنگ با علم و فناوری در مرکز کشور آغاز به کار کرده است و در شهرستان ها نیز ایجاد می شود تا مناسبات حوزه فرهنگ، علم و فناوری مستحکم و قوی شود.
وی اظهار داشت : در استان کرمان شرایط بهتری داریم و مناسبات حوزه دانشگاه و فرهنگ باید ارتقا یابد و این کار می تواند به مناسبات حوزه فرهنگ کمک کند.
صالحی معنویت و اخلاق را از دیگر محورهای بیانیه رهبر معظم انقلاب اسلامی برشمرد و گفت: سرمایه اجتماعی خوبی در حوزه معنویت داریم و با وجود اینکه فضای جهانی، فضای معنویت زدایی است، سرمایه معنویت گرایی در ایران داریم و قطعا جریان هایی که می خواهند معنویت را تحت الشعاع قرار دهند نیز فعال هستند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر این مطلب که سرمایه اجتماعی، تاریخی و بالفعل در کشور قوی است، افزود: در حوزه اخلاق عمومی و حرفه ای احتیاج به کارهای بسیار جدی تری داریم و در این راستا در حوزه مدیریت کلان، فرهنگ و مناسبات آن و فرهنگ عمومی باید در حوزه اخلاق کار جدی انجام دهیم.
صالحی با اشاره به اینکه یکی دیگر از محورهای سخنان رهبری در حوزه اقتصاد است، تاکید کرد: نباید تصور کرد که فرهنگ هنر حتما هزینه ساز است و در این حوزه می توانیم به یک اقتصاد خلاق فکر کنیم.
وی ضمن اشاره به اینکه در حوزه تولید محتوا در فضای سنتی و دیجیتال کارهای خوبی در حال شکل گیری است، گفت: در صنعت سینما، هنرهای تجسمی، اسباب بازی و تبلیغات زمینه های اقتصادی خوبی وجود دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این مطلب که اقتصاد تبلیغات در کشور 5 هزار میلیارد تومان است، گفت: بافعال سازی ظرفیت های اقتصاد هنر می توان این حوزه را از فضای حمایتی به فضای مبدل درآورد.
صالحی ضمن تاکید بر اینکه ایده های مختلفی در فضای اقتصاد فرهنگ و هنر داریم، عنوان کرد: عدالت، استقلال و آزادی، عزت ملی و سبک زندگی از دیگر محورهای مورد نظر در بیانیه رهبر معظم انقلاب اسلامی است.
وی در ادامه از استان کرمان به عنوان استان مقاومت و تمدن تاریخی یاد کرد و ادامه داد: کرمان استانی پرظرفیت است و حتما با این نگاه در خدمت مردمان آن هستیم.
سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه چهارشنبه وارد استان کرمان شده و سفر ایشان تا پایان روز جمعه ادامه دارد.
7440/ 5054

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به ارز تخصیص یافته برای کاغذ گفت: برای ما جای سوال است که این رانت کجا توزیع می شود و وزارت ارشاد باید پاسخگو باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۵ سایت های دیگر : همسو نیوز

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان ، محمدرضا پورابراهیمی صبح امروز در جلسه مشترک شورای اداری و فرهنگ عمومی استان کرمان که با حضور صالحی وزیر ارشاد برگزار شد با تقدیر از حضور گسترده مردم در راهپیمایی امسال اظهار داشت: امسال هم نقطه عطفی برای تاریخ ایران ایجاد و هم بار مسئولیت مسئولان سنگین تر شد.

وی با بیان اینکه انتظار می رود دولت این حضور مردم را یک پشتوانه قرار دهد گفت: انتظار این است که در روابط بین الملل پای منافع ملی محکم بایستد و ذره ای از منافع کشور کوتاه نیاید.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه گرانی کاغذ دغدغه اصلی رسانه ها در کشور و استان است افزود: نرخ ارز تخصیص یافته و تعیین شده در سال 97 شبیه نرخ سال 96 است و انتظار داریم افزایش چندانی نداشته باشد.

وی با بیان اینکه برای ما جای سوال است که این رانت کجا توزیع می شود و وزارت ارشاد باید پاسخگو باشد تصریح کرد: ارز دولتی برای کالاهای اساسی هم که در نظر گرفتیم اما قیمت برای مصرف کننده تفاوتی ندارد.

پورابراهیمی با اشاره به اینکه در استان کرمان 9 روزنامه فعال وجود دارد که چالش آنها کاغذ است گفت: تغییرات بیش از حد معاون مطبوعاتی مشکلاتی در سیاست گذاری ایجاد کرده و اصحاب رسانه از این مسئله گلایه دارند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به حجم زیادی از موقوفات کشور در بحث فرهنگ و هنر است گفت: مردم به شدت از عملکرد سازمان حج و زیارت بابت فقدان ساماندهی کاروان های حج و زیارت گلایه دارند و نیاز است وزارت ارشاد در این حوزه به صورت جدی عمل کند.

انتهای پیام/ح

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی درگذشت محمدجواد صاحبی را تسلیت گفت.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در پیام سیدعباس صالحی آمده است:

خبر درگذشت فرهیخته وارسته مرحوم محمدجواد صاحبی موجب تالم و تاسف گردید. آزاداندیشی در عین دین باوری و دین مداری از مهم ترین مولفه های شخصیتی مرحوم صاحبی بود.

تلاش های ستودنی وی در حوزه های اندیشه، فرهنگ دینی و رسانه در دهه های متوالی کارنامه درخشانی از زندگانی پر برکت او بر جای نهاده است. ضمن عرض تسلیت فقدان ایشان به جامعه علمی و دینی کشور و خانواده آن مرحوم از خداوند متعال برای او علو درجات و همنشینی با اولیای دین در جوار رحمت الهی و صبر و شکیبایی بازماندگان محترم را خواستارم.

24 بهمن 1397 14:51

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
صالحی با صدور پیام تسلیت در پی جنایت تروریستی شرق کشور، گفت: این جنایت بی تردید عزم ملی برای پایان دادن به تروریسم را تقویت می کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۵ سایت های دیگر : خبرگزاری کتاب ایران

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در پیام تسلیت سید عباس صالحی آمده است:

بسم الله الرحمن الرحیم

انا لله و انا الیه راجعون

جنایت تروریستی چند مزدور تکفیری در به شهادت رساندن جمعی از مرزبانان غیور کشور عزیزمان ایران، داغ دل هر ایرانی را تازه می کند.

این جنایت که بی ارتباط با اقدامات اخیر دشمنان قسم خورده این مردم و به خصوص دشمنان مردم شریف و با فرهنگ منطقه جنوب شرقی ایران نیست، پیش از این پاسخ خود را در ایام دهه فجر و در حضور و همراهی همه مردم با نظام مقدس اسلامی گرفته است و بی تردید عزم ملی برای پایان دادن به تروریسم را تقویت می کند.

شهادت مظلومانه این عزیزان را به محضر مقام معظم رهبری، مردم آگاه ایران، هم رزمان ایشان در سپاه پاسداران سرافراز انقلاب اسلامی و خانواده بزرگوارشان صمیمانه تسلیت می گویم و از خداوند بزرگ برای این شهیدان طلب علو درجات می کنم .

25 بهمن 1397 16:37

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
چنانکه توجه وزیر ارشاد به اقتصاد هنر، ناظر بر کلان این مفهوم باشد و حول محور صنعت گردشگری هنری سیاستگذاری شود به حتم گردش مالی باورنکردنی را برای کشور رقم خواهد زد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۵ سایت های دیگر : منجیل خبر هنر آنلاین

به گزارش خبرنگار مهر ، محبوبه کاظمی دولابی از فعالان هنرهای تجسمی، رئیس حراج باران و مدیر نگارخانه ترانه باران در یادداشتی برخی راهکارهای مبتنی بر برداشتن فاصله اقتصاد هنرهای تجسمی با وضعیت مطلوب را برشمرد.

در متن این یادداشت می خوانیم؛

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار از نمایشگاه چارسوی هنر، ویژه گالری ها در یازدهمین جشنواره تجسمی فجر نکته مهمی را طرح کرد: اقتصاد هنرهای تجسمی در سطح جهانی یک حرکت چندهزار میلیارد دلاری است. اما در ایران فاصله زیادی میان آنچه هست و آنچه باید باشد وجود دارد.

این دغدغه چند ده ساله جامعه تجسمی است، بخش خصوصی تا حد توان خود تلاش هایی کرده و دستاوردهایی هم داشته اما آموزه های جهانی می گوید برای رونق اقتصاد هنر که اتفاقی زیرساختی است نیازمند یک نگرش ملی و عزمی فرا بخشی است؛ تجربه های جهانی می گوید این مهم تا در سند توسعه دولت ها نگنجد آن خیزش بلند رخ نخواهد داد.

نکته استراتژیک این است که ثمره رونق اقتصاد هنر، محدود به هنرمندان و دست اندرکاران هنر نخواهد بود، نمونه بارزش مرکزیت اقتصاد هنر در بی ینال های متعدد شهر ونیز است که این شهر را به یکی از پول سازترین شهرهای دنیا بدل کرده است. در واقع هنر برای ونیز بهانه ای است تا از هتل های پنج ستاره تا هر دکه و خرده فروشی کنار گذر به نان و نوایی برسند. نمونه فرانسوی ونیز، کن است و... این همان نسخه ای است که دوبی، ابوظبی، دوحه و حتی مسقط، باکو و استانبول در همسایگی ما بدان می اندیشند و با تاسیس شعبه لوور، کریستیز، آرت فرهای جهانی و... گام های عملی برای تحقق آن برمی دارند.

چنانکه توجه وزیر ارشاد به موضوع اقتصاد هنر، ناظر بر کلان این مفهوم باشد و حول محور صنعت گردشگری هنری سیاستگذاری شود به حتم گردش مالی باورنکردنی را برای کشورمان رقم خواهد زد که هیچ تحریمی نمی تواند بدان خللی وارد کند.

البته دو مولفه بسیار مهم برای چنین دستاوردی پیش نیاز است:

الف: تغییر نگرش در همه سطوح و به موازاتش تاکید بر حفظ ارزش ها و پافشاری بر اصول زیبایی شناسی ایرانی اسلامی. بدین معنا که باید جهت گیری های کلان کشور بر مسیر جذب توریست هنری و فرهنگی شود که از قضا بسیار متمول هستند و شیفتگی شان به فرهنگ و هنر است و اقتضائات و قوانین کشور ما را درک می کنند.

ب: بازگشتن از راه اشتباه تمرکز تنها بر سرمایه گذاری روی هنر مدرن. تمامی این سال ها عمده توجه دولت ها و بخش خصوصی روی هنر مدرن و معاصر ایران است که عمرش به یکصد سال هم نمی رسد. نگارنده منکر زحمات اساتید هنر مدرن نیست و اتفاقا برای تلاش مجدانه نخبگان در جهت ایرانیزه کردن هنر مدرن احترام خاص قائل است. اما این نکته بدیهی است که برای توریست فرهنگی و هنری غربی که در مهد هنر مدرن و معاصر زیست می کند، چنین خوانش هایی جذابیت چندانی ندارد. توریست های هنری خواهان هنر اصیل ایرانی اند، شاید برای او رویکردهای معاصر به هنر در ایران در حد یک نمایشگاه در موزه هنرهای معاصر تهران جالب باشد، اما به یقین آوازه هنر دیرسال ایران سبب می شود توریست بخواهد نمونه هایی مهم از آن گنجینه را از نزدیک ببیند. همان میراث جاودانی که هر رئیس جمهوری در هر کجای دنیا بر مسند می نشیند مجبور است بدان ادای احترام کند را از نزدیک لمس کند، بتواند کارگاه های خوشنویسی، کتابت، تذهیب... موزه های خوشنویسی، نسخ خطی... تماشا کند. از این رو باید در کنار یک موزه خوشنویسی، ده ها موزه خوشنویسی مخصوص نخبگان و بزرگان مانند میرعماد، میرزا غلامرضا، میر علی هروی و محمد حسین شیرازی... شکل گیرد و....

به طور نمونه حراج باران و نگارخانه ترانه باران با تمرکز بر هنر اصلی و اصیل خوشنویسی و حتی معرفی ادوات خوشنویسی پدید آمد و یقین دارد می توان به این پتانسیل بزرگ ابعاد جهانی داد. اگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و صدالبته وزارت خارجه عزم شان برای جذب توریست هنری و فرهنگی جزم باشد، تبلیغات و بازاریابی حرفه ای صورت گیرد با محوریت هنر اصیل ایرانی می توان درآمدی بیشتر از نفت عاید کشور کرد.

لطفا اشتباه نشود خوشنویسی ایران برای صدرنشینی بر مارکت جهانی با راه صعب العبوری روبرو نیست، وقتی مهم ترین موزه های دنیا نمونه هایی شاخص از کتیبه ها و کتب خطی ایرانی را در گنجینه خود دارند و در هر حراجی بزرگ بین المللی آثاری از متاخرین و متقدمین هنر ایران عرضه می شود قدم های اولیه برداشته شده است. اگر دشوار است اساتید مدرن ما از کمال الملک به این سو حائز تثبیت فروش شوند و موزه های معتبر و مجموعه داران خارجی روی کار آنها زوم کنند، درویش عبدالمجید طالقانی، اسدالله شیرازی، عمادالکتاب، محمدحسین تبریزی، گلستانه، کلهر... آثار صد در صد ایرانی هستند که همه حسرت داشتن یکی از آنها را به دل دارند و می توان بازار هنر ایران را به لطف این بزرگان تکانی اساسی داد.

ناگفته پیداست از این رهگذر هنر ناب اسلامی و اندیشه های والای انسانی که نگین و جان مایه همه آثار خوشنویسی این بزرگان است به لطف تبلیغ در بازار هنر، بار دیگر مورد توجه جهانی قرار می گیرد و سکویی زیبا برای دیده شدن جهان بینی خاص ایرانی اسلامی پدید می آید.

به حتم بخش خصوصی آن راهی که همه این سال ها پیوسته و آهسته پیش آمده را همچنان پیش خواهد رفت، اما اگر قرار است آن خلا بزرگی که وزیر فرهنگ از آن یاد کرده اند پوشش داده شود، ناگزیر باید دو تغییر رویکرد یاد شده عملیاتی شود.

کد خبر 4541478

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
گروه جامعه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آستانه آغاز به کار هشتمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر، طی پیامی با تأکید بر توانمندی هنرمندان طراح ایران زمین، گفت: طراحان نشان دادند، حفظ سنت های نیک در پوشش که میراث چند هزار ساله آن باقی است، نمی تواند در آراستگی و زیباپوشی خلل ایجاد کند و در تناقض باشد.

به گزارش ایکنا؛ به نقل از روابط عمومی کارگروه ساماندهی مد و لباس؛ در آستانه آغاز به کار هشتمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر، عباس صالحی، وزیر فرهنگ ارشاد اسلامی پیامی منتشر کرد.

در متن پیام سید عباس صالحی به هشتمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر آمده است:

در چهل سالگی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران، توانمندی هنرمندان طراح ایران زمین را شاهد هستیم. طراحانی که نشان دادند، حفظ سنت های نیک در پوشش – که میراث چند هزار ساله آن باقی است – نمی تواند در آراستگی و زیباپوشی خلل ایجاد کند و در تناقض باشد.

هنگامی که به میراث پوششی ایرانیان در طول تاریخ نگاه می کنیم، جهانی از بی نهایت گزاره، نشانه و نماد می بینیم که میان بدن و تن با هستی پیرامونی پیوستاری عمیق به وجود آورده است؛ چه اینکه پوشش، در بافتی از ساحت نمادین اجتماعی حضور موثر دارد و بدن، مکان و کالبدی برای بهره گیری از پوشش است. پوششی که افزون بر محافظت، کارکردها و نقش های دیگری را همچون فرهنگ، قومیت، پیشه و مناسک، در آن می توان بازیابی کرد.

نگاه باورمند ایرانیان خداجو در پیش و پس از اسلام افزون بر عفاف، همواره به دنبال زیبایی و تناسب فرهنگی- ملی پوشش بوده است و همین نگاه است که طراحان و آفرینندگان لباس در ایران و کشورهای اسلامی را با نگاه غربی آن که بیشتر بدنمندی و اندام گرایی را دنبال می کنند- متفاوت کرده است.

تعیین موضوع نقش مکران به عنوان محور طراحی و آفرینش های هنری جشنواره، نشانه توجه برنامه ریزان و فرصت های پنهان برای طراحان و تولیدکنندگان است که می تواند الگوهای پنهان پوشش نواحی گوناگون فرهنگ ایرانی را به عرصه های عمومی و جهانی بازنمود کند.

برای فرهیختگان هنرمند، صنعت گران توانمند و تولیدکنندگان گرانقدر- که به تعالی هنر و پیشرفت ایران اسلامی می اندیشند- بهترین ها را آرزومندم .

همچنین سید محمد مجتبی حسینی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ ارشاد اسلامی پیام خود را به مناسبت هشتمین جشنواره مد و لباس فجر اعلام کرد.

در متن این پیام آمده است:

آداب و آنات انسانی، تظاهرات متمایزی دارد که هر کدام متضمن جلوه های بکر و بدیعی از شور و شعور آدمیزادی است. از جمله این جلوه ها، مجموعه البسه و فرهنگ پوشش است که از گذشته تا بدین روزگار، پیوسته، شاخصه ی شان و شخصیت فردی و مرتبت و منزلت اجتماعی در شمار آمده است. این دست کار انسان، به نیکویی، هم از بوم و اقلیم الگو پذیرفته و هم شناسای استعدادهای غریزی اقوام و دریافت های ذوقی مردمان بوده است. بسا که در این روزگار، از لباس، هم به مثابه روایت گر روزگار و هم وجه تمایز سلایق ادوار انسانی نام برده می شود.

تأکید بر زیبایی، گذشته از رویکرد عام و توجیهات فردی و گروهی، اصل مردم محوری و اصالت مخاطب را یادآوری می نماید که در روزگار ما بنا به اقبال و استقبال از هنر طرح و مد لباس، اکنون به عنوان صنعتی شریف و هنری ارجمند یاد می گردد.

گستره ایران زمین به غنیمت گنجینه اقوام ، کلکسیون نادری از البسه و فرهنگ های پوشش است که کشف ظرفیت ها و ارائه قابلیت های هنری آن، می تواند آیاتی الهام بخش برای طراحان لباس و تولیدات متبوع معاصر باشد، آن چنان که بدین روزگار و به مدد تعاملات هم افزای این هنر و دیگر هنرها، توسعه ی مشهودی در فرهنگ البسه و توسعه ی طرح و تولید لباس بر مبنای الگوهای اقوام و اعلام ایرانی احساس می شود. هشتمین جشنواره مد و لباس فجر با اتکا و اعتقاد به الگوهای سرزمینی، اثرات زادبوم و تجربیات انسانی، تلاش خود را بر بازشناسی این توان نامکشوف و تجربه ی نامشهود در نظام کلان البسه ایرانی متمرکز نموده است که در این دوره با توجه بخشی به نقش و نگار مکران که دستمایه مردمان کریم سیستان و بلوچستان است، امیدوار است اگر چه به دشواری اما به درستی نقش آفرینی کند.

در این اندک مجال، مراتب قدردانی خود از دست اندرکاران این رویداد را تقدیم نموده و امیدوارم به برکت برگزاری دوره ها و کارگاه های تخصصی مد و لباس، این هنرصنعت ایرانی، بازارهای جهانی را تسخیر نماید .

لازم به ذکر است: هشتمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر، با شعار خوشا مکران و نقش بی مثالش از 26بهمن تا 2 اسفند 97 از ساعت 10صبح تا 8 شب در مجتمع نمایشگاهی بوستان گفتگو برگزار می شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس می گوید: بزودی جلسه ای درباره روند برگزاری سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئولان جشنواره برگزار می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۴ سایت های دیگر : جمهوریت روزنامه همدلی

حجت الاسلام احد آزادی خواه (سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به وضعیت برگزاری سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر گفت: من فرصت نکردم همه فیلم های جشنواره را ببینم اما تعدادی از آنها را دیدم که آثار قابل قبولی بود و براساس اخباری که به دست ما رسیده، برگزاری جشنواره روند مطلوبی داشته است.

وی ادامه داد: براساس گزارش هایی که به دست ما رسیده، روند برگزاری جشنواره نسبت به سال های گذشته بسیار خوب بوده است و حواشی جشنواره نیز نسبت به دوره قبل بسیار کمتر بود و در حداقل قرار داشت. همچنین از میان فیلم هایی که برای بخش مسابقه انتخاب شده بودند آثار به گونه ای بود که تقریباً تنوع از نظر ژانر و نوع فیلم ها وجود داشت.

آزادی خواه ادامه داد: تقسیم بندی خوبی برای حضور فیلم ها از گونه های مختلف همچون اجتماعی و دفاع مقدس در جشنواره صورت گرفته بود و همچنین شکل اجرایی جشنواره از لحاظ هزینه کرد و مصرف بودجه بهتر از سال گذشته بود.

وی ادامه داد: متاسفانه یکی از نکات منفی جشنواره مراسم افتتاحیه بود و به نظر می رسد اگر مراسم های افتتاحیه و اختتامیه کاملاً از یک مرجع خاص و با برنامه ریزی حساب شده باشد و مدیریت شود این مشکلات نیز به وجود نمی آید.

آزادی خواه با اشاره به اینکه به زودی جلسه ای در کمیسیون فرهنگی پیرامون جشنواره فیلم فجر برگزار خواهد شد، گفت: قصد داشتیم در اواسط برگزاری جشنواره فیلم فجر یا در پایان آن جلسه ای را با مسئولان برگزاری و وزارت ارشاد برگزار کنیم که این فرصت به وجود نیامد و یکی از دلایل آن بررسی روند بودجه بود.

وی ادامه داد: اعضای کمیسیون تقاضا و پیشنهاد برگزاری جلسه ای را درباره روند برگزاری جشنواره فیلم فجر اعلام کردند و ما نیز به زودی این جلسه را با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان سینمایی و مسئولان جشنواره برگزار خواهیم کرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۵

عادل امیری

نشانه های رکود اقتصاد نفتی به دنبال محدودیت هایی که بیماری هلندی در استفاده از کانی های زمینی ایجاد کرده است، موجب شده تا دولت بر اساس چشم انداز توسعه 1404 با تاکیدات لفظی باید و بشود گوشه چشمی به ظرفیت های اقتصاد فرهنگ داشته باشد. از جمله این ایده ها می توان به تاسیس گذرگاه های فرهنگی ذیل طرح ملی ایجاد کسب و کارهای فرهنگی و هنری که از سوی وزارت ارشاد مطرح شده و نیازمند مطالعات گسترده، ایجاد زیرساخت و تخصیص اعتبارات لازم غیریارانه ای است، اشاره کرد. این در حالی است که اقتصاد فرهنگ تنها در پرتو آزادی های مدنی در جامعه ای که مصارف فرهنگی آن در بهترین حالت زیر 5 درصد در سبد مصرفی خانوار و محدود به استفاده چند قلم ناقابل است، به وجود خواهد آمد. اما گفته می شود صندوق اعتباری هنر جور کسب و کارها را خواهد کشید! از سوی دیگر وجود تحریم های تشدید شونده و افت صنعت گردشگری به دنبال پروژه های ایران هراسی و ضعف تولید محتوا در جهت شناساندن ظرفیت های فرهنگی گردشگری ایران، قسمت اعظم این طرح را از پیش دچار شکستی نظری و عملی خواهد کرد، زیرا تصور می شود مصرف کنندگان سودآور این طرح، باید گردشگران باشند.

عدم نیاز سنجی واقعی از کف جامعه موجب می شود تا در چرخشی نظری به ابتدایی ترین قوانین اقتصادی باز گردیم که می گوید: برای تولید ثروت باید سرمایه در چرخه تولید و مصرف بچرخد در حالی که نه سرمایه ای در این میان قابل رویت است و نه می توان از لفظ مصارف فرهنگی در برابر بایدها و بشودها برای جامعه ایرانی استفاده کرد.این مسئله موجب شده دولت گمان برد به آسانی می توان از قبل، آن حجم عظیم تهی ایجاد شده به دنبال بریدن از اقتصاد نفتی را جبران کرده و بدون توجه به الزامات این جابه جایی از نظر اقتصاد سیاسی، آزادی های مدنی و ایجاد زیرساخت های نظری و عملی، طی الارز کرده و به سود برسد، ارزی که به خوبی می تواند به دلیل ناهمسانی های ارزشی در تبدیل آن به ریال، منبع درآمد مناسبی برای کشور باشد، اما به تقریب هر 12 شاخه و 57 زیر شاخه ای که در اقتصاد فرهنگ برای فعالیت از سوی دیوید تراسبی معرفی و دسته بندی شده، نیازمند برداشتن محدودیت ها و البته واردات برخی مواد پایه و مهم تر از همه بده بستان های بین المللی است که ناچار برخی از این رشته ها را چه برای مصارف داخلی و چه برای مصارف خارجی به حاشیه رانده و حدف خواهد کرد. از این رو، ادامه شهر فروشی و فروش فضاهای شهری که در لایه های اقتصاد شبه لیبرال شهری دیده شده، خود را در لوای ایجاد گذرهای فرهنگی نمایان کرده است. طرحی که در تحلیلی کوتاه شبیه پولی کردن فضاهای عام المنفعه در پایتخت است که برای ایجاد و درآمد زایی از آن از جیب مردم هزینه می شود و مصرف کنندگان آن نیز خود مردم تصور شده اند.بر این اساس علی اصغر سید آبادی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور برنامه ریزی با اعلام خبر طرح یاد شده به ایسنا گفته است: بر اساس شیوه نامه ای که به امضای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رسیده، این وزارتخانه در قالب طرح گذرهای فرهنگ و هنر و طرح تبدیل فضاهای میراثی، اوقافی و دیگر فضاهای قابل تبدیل به فضاهای فرهنگی و هنری از کسانی که می خواهند کسب و کارهای فرهنگی و هنری راه اندازی کنند، حمایت می کند. این فضاها که در قالب کتاب فروشی، گالری، سالن های کوچک نمایش فیلم، تماشاخانه های خصوصی، پلاتوهای تئاتر، کارگاه، فروشگاه های لوازم هنری، آموزشگاه های هنری، کارگاه و فروشگاه طراحی مدو لباس ایرانی، موزه های خصوصی مربوط به فرهنگ و هنر، کافه موزه های فرهنگی و هنری، فعالیت های نوپای فرهنگی و هنری و ... دیده شده، مورد حمایت این وزارت خانه و شهرداری ها با ارائه تسهیلات از طریق صندوق اعتباری هنر قرار خواهد گرفت. میدان عمل آن نیز به گفته سید آبادی اختصاص خیابان، میدان یا گذرهای مناسب به این کار و آماده سازی آن با اعطای تسهیلات ارزان قیمت از بخش خصوصی برای راه اندازی کسب و کارهای فرهنگی است و گفته می شود در جهت تقویت ظرفیت های مردمی در حوزه فرهنگ و هنر و همچنین افزایش دسترسی مردم به آثار و خدمات فرهنگی و هنری که جزو برنامه های وزیر ارشاد است، قرار دارد. این طرح ذیل دو برنامه کلان دیگر شامل راه اندازی روز بازارهای فرهنگ و هنر، خرید و فروش اینترنتی آثار فرهنگی و هنری و دسترسی آنلاین به رویدادها و آثار فرهنگی و هنری در قالب طرح های حمایتی امسال و سال آینده اجرا خواهد شد. این در حالی است که گرفت و گیرهای فیلترینگ، ممیزی محتوا و گزینشی عمل کردن این وزارتخانه در تخصیص اعتبار و همچنین اعمال دستورالعمل های ناپیدا مانند بازدارنده هایی نامرئی، از تحقق این امر جلوگیری می کند، چنان که سال هاست دخالت دولت در فرهنگ، این معضل را به تجربه ثابت کرده است. با وجود این، تاکنون بیش از 12 شهر برای راه اندازی گذر فرهنگ و هنر اعلام آمادگی کرده اند که در خبر ایسنا تاکید شده تا پایان آذر گذر فرهنگی و هنری در شهر کاشان راه اندازی خواهد شد و کسانی هم که بخواهند در گذرهای فرهنگ و هنر یزد و کاشان کسب و کار فرهنگی و هنری راه اندازی کنند، می توانند تقاضای خود را با امضای شهرداری و ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی آن شهرها ارائه کنند . برای اصفهان هم به گفته وزیر ارشاد، هشت بهشت و عباسی به عنوان گذرهای فرهنگی انتخاب شده است. اگرچه بیشتر فعالیت های در این زمینه در چهارباغ صورت گرفته بود.اما آنچه که تا همین جا از قبل این کارآفرینی دیده شده چیزی جز اجاره دادن میزها برای فروش برخی اقلام مصرفی حوزه فرهنگ نیست که شباهت بسیاری به انتقال جمعه بازار از پارکینگ طالقانی به چهارباغ عباسی دارد . با وجود این مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور برنامه ریزی با تاکید بر اینکه شیوه نامه و همچنین فرم های درخواست تسهیلات منتشر شده، به ایرنا گفته است: شهرداری ها و ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرهای متقاضی می توانند با شناسایی، مطالعه و انتخاب فضاهای مناسب درخواست های خود را به معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه دهند تا پس از بازدید از فضاهای انتخاب شده و تایید آن، امکان پرداخت تسهیلات به کسانی که بخواهند در آنجا کسب و کار فرهنگی و هنری راه اندازی کنند، فراهم شود . در نهایت متقاضیان می توانند برای کسب اطلاع درباره طرح های حمایتی روز بازار فرهنگ و هنر، دسترسی آنلاین به رویدادها و آثار فرهنگی، هنری و خرید و فروش اینترنتی آثار فرهنگی و هنری به صندوق اعتباری هنر مراجعه کنند.

لینک خبر :‌ روزنامه اصفهان زیبا
رئیس دفتر رئیس جمهور در حاشیه جلسه هیات دولت اعلام کرد: تاکنون هیچ استعفایی از آقای سید عباس صالحی دریافت نکرده ایم.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهوری امروز در حاشیه جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران در مورد شایعه استعفای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تاکنون هیچ استعفایی از آقای صالحی دریافت نکرده ایم.

وی افزود: در همین راستا اتفاقاً بنده امروز با آقای صالحی صحبت کردم و ایشان اعلام کرد که هیچ استعفایی برای رئیس جمهوری ارسال نکردند .

واعظی تاکید کرد: در مورد این موضوع شخصا امروز از آقای رئیس جمهور سوال کردم و ایشان نیز گفت از آقای صالحی چیزی دریافت نکرد ه اند و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کارشان را جدی انجام می دهند.

رئیس دفتر رئیس جمهور در پایان گفت: بنده تعجب می کنم که چگونه به این بحث دامن زده شده است. ممکن است هر فردی جایی حرفی زده باشد ولی استعفا زمانی قطعی می شود که تقدیم رئیس جمهور شود و چنین استعفایی تحت هیچ شرایطی برای ما نیامده است.

24 بهمن 1397 14:41

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
گفتنی است علی ربیعی مشاور رییس دولت اصلاحات ، روزنامه نگار و مدیر مسوول روزنامه کاروکارگر نیز بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۴

علی ربیعی به وزارت ارشاد می رود.
به گزارش روزنو، بعد از استعفای عباس صالحی از وزارت ارشاد که بدلیل عدم رضایت رییس جمهور از عملکرد او در وزارتخانه متبوعش بوده شنیده ها حکایت از پذیرش استعفای وزیر ارشاد طی روزهای آینده دارد .

گفته می شود رییس جمهور از عملکرد معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد به شدت ناراضی بوده است و چندین بار به وزیر ارشاد در این مورد تذکر داده است.

یک منبع آگاه در همین زمینه به روزنو گفت: گزینه جدی دولت برای جایگزینی عباس صالحی در وزارت ارشاد ، علی ربیعی است .

گفتنی است علی ربیعی مشاور رییس دولت اصلاحات ، روزنامه نگار و مدیر مسوول روزنامه کاروکارگر نیز بوده است.

لینک خبر :‌ روز نو
طی مراسمی با حضور احمدی مشاور وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی،جوادیان زاده مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی،خامسی مدیرکل دفتراجتماعی استانداری و ملازینلی رییس سازمان فرهنگی شهرداری از هنرمندان پیشکسوت یزد تجلیل بعمل آمد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۷

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد گفت: همنشینی های دوستانه به انتقال تجربه وسرمایه های فرهنگی می انجامد.مجید جوادیان زاده با بیان این مطلب افزود:جوامع بشری نیازمند حضور هنرمندان است.
وی با اشاره به اینکه فعالیت های فرهنگی و هنری برای هر شهری ضرورت است،تصریح کرد:حضور هنرمندان برای هر شهری یک غنیمت است.

به گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد در توسعه بد قواره شهر یزد باید بیش از این فعالیت های فرهنگی و هنری انجام شود.
همچنین در این مراسم مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طی سخنانی کوتاه گفت:هنرمند در هرجامعه ای قابل احترام است.احمدی با بیان اینکه زبان هنر از زبان خطابه تاثیرگذار تر است،اظهار داشت:زبان هنر رابطه منطقی با مخاطب دارد و از تاثیر بالایی برخوردار است.
در پایان این مراسم نیز از 40هنرمند پیشکسوت استان یزد با اهداء لوح و هدیه ای تقدیر و تجلیل بعمل امد.

روابط عمومی

27 بهمن 1397 08:30

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۷ سایت های دیگر : همسو نیوز صد خبر جهان نیوز سینما خبر بولتن نیوز شفاف

پنجمین روز از جشنواره تئاتر فجر، با 9 اجرای صحنه ای و 8 اجرای خیابانی میزبان علاقه مندان به هنر تئاتر بود.

به گزارش خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، پنجمین روز از سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر ، با 9 اجرای صحنه ای و 8 اجرای خیابانی میزبان علاقه مندان به هنر نمایش بود.

اجرا های روز گذشته با به روی صحنه رفتن خرده نان، پدران و فیل در تاریکی کار خودش را آغاز کرد و با اجرای راز بقا در سالن ایرانشهر به اتمام رسید. در این بین هر سالن مثل شب های گذشته با حضور مهمانان ویژه پر شد؛ به طور مثال مرضیه برومند و جواد انصافی از جمله مهمانان ویژه نمایش شفیره به کارگردانی مهدی شاه پیری در سالن چهارسو بودند و پس از آن به تماشای نمایش خرده نان به کارگردانی کوروش سلیمانی نشستند.

این روز ها سالن های چهارسو، سایه و قشقایی به حق روز و شب های شلوغی را سپری می کنند؛ چرا که بجز افرادی که بلیت تهیه کردند و مهمانان ویژه و خبرنگاران، چند ردیف و حتی پله ها را برای کسانی که بلیت نگرفته اند در نظر گرفتند. البته این روال در سال های گذشته نیز بوده، ولی بی نظمی در فروش بلیت ها باعث آشفتگی انتخاب صندلی ها و میزبانی عوامل سالن های اجرا شده است؛ به حدی که عده ای از تماشاگران مجبور به ترک سالن شدند.

البته باید در نظر داشت که این حد از استقبال برای هر نمایشی ستودنی است؛ مثل اجرای نمایش عندالمطالبه که در آخرین شب اجرای خود مانند نمایش خورشید از حلب طلوع می کند با بیشترین حد ظرفیت سالن اجرا رفت و توانست به مدت 75 دقیقه تماشاگر را با قصه ای پرکشش و اجرایی شیرین سرجای خود نگه دارد.

عندالمطالبه به کارگردانی سامان خلیلیان پیش از این شهریور ماه روی صحنه رفته بود و حالا در سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، در بخش چهل سالگی قرار دارد.

از اجرا های صحنه ای که بگذریم؛ بازیگران و تماشاگران اجرا های خیابانی از رحمت الهی و باران دیروز بی نصیب نماندند. بازیگران زیر طاقی بودند و کمتر در معرض باران و خیس شدن بودند، اما تماشاگران حتی سقف هایی هم که برایشان در نظر گرفته شده پاسخگو نیست و همچنان فضای درستی ندارند. این موضوع هم مانند دستفروشان مجموعه تئاتر شهر حکایتی قدیمی است؛ چراکه هر وقت باران و برف باشد بازیگران و تماشاگران اجرا های خیابانی با دردسر روبرو هستند. شاید بتوان با طرحی جامع و دقیق این مشکل را هم حل کرد یا با برنامه ریزی درست کمی بیشتر به آراستگی سالن ها، نظافتشان و سالم بودن صندلی ها رسید. وقتی جشنواره ای در حد بین المللی برگزار می شود، علی القاعده استاندار های بین المللی را هم طلب می کند.

این شب ها اگر به دنبال اجرایی کوتاه مدت باشید، محوطه خانه هنرمندان بهترین گزینه برای شماست؛ چراکه مجموعه خانه هنرمندان در همان بدو ورود با اجرا های خیابانی از اقوام مختلف ایران پذیرای شماست و چند دقیقه با شما سفر به شهر های مختلف سفر خواهد کرد.

میزبانی تالار حافظ از مدعوین بین الملل

در چهارمین روز از جشنواره تئاتر فجر، سالن حافظ میزبان مهمانان خارجی این دوره از جشنواره بود، اما از قضا نمایشگر مترجم برای مهمانان در بدترین جای ممکن قرار داشت و بیشترین نور را به خود جذب می کرد. در حدی که پس از اجرا با اعتراض مهمانان مواجه شد. اما دیروز در این سالن دختر سطلی به کارگردانی فاتح بادپروا در این بخش نتوانست رضایت مخاطبان را جلب کند و در نیمه های اجرا برخی از تماشاگران سالن را ترک کردند.

گفتنی است سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به دبیری نادر برهانی مرند از 22 بهمن کار خود را آغاز کرده و تا 4 اسفند ماه ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
سومین شب سی وچهارمین جشنواره موسیقی فجر در هفت سالن مختلف پایتخت برگزار شد و خانه سینما هم میزبان فیلم های مستندی درباره موسیقی بود.

به گزارش ایسنا، تالار وحدت نخستین اجرای خود را با ارکستر سمفونیک تهران برگزار کرد که در این اجرا نیز همانند کنسرت ارکستر ملی ایران شاخه گل هایی از طرف اسپانسر این ارکسترها به حاضران در سالن هدیه داده می شد.

شهرداد روحانی (رهبر ارکستر سمفونیک تهران) پیش از اجرای قطعه پایانی این کنسرت از صدای دوربین عکاسان عذرخواهی و انتقاد کرد و گفت: درست نیست موقع اجرا اینقدر صدای دوربین بیاید وقتی رهبر ارکستر روی صحنه می آید درها باید بسته شود، ما نیاز به تمرکز داریم. از عکاسان می خواهم دوربین هایی بیاورند که صدا ندارد.

همچنین ارکستر سمفونیک تهران در این اجرا قطعه ای را از شاهین فرهت (دبیر سی وچهارمین جشنواره موسیقی فجر) نواخت. اینکه تا به حال آثار دبیر این جشنواره توسط چند گروه اجرا شده است، روز گذشته انتقادهایی را درپی داشت.

گروه موسیقی رستاک با اجرای قطعات فولکلور ایرانی نیز در سانس دوم این تالار روی صحنه رفت که می توان گفت شلوغ ترین اجرای تالار وحدت را در چند روز گذشته رقم زد.

سالن سوره حوزه هنری که به موسیقی نواحی اختصاص یافته در سومین روز جشنواره، اجراهایی از مناطق خراسان، گیلان و گرگان را به خود دید. از نکات قابل توجه در این مراسم اجرای علی غلامرضایی آلماجوقی 87 ساله بود که تاکنون مقام های متعددی را در جشنواره های خارجی و داخلی از آن خود کرده است. او به اجرای دو قطعه با ساز دوتار پرداخت. بخش موسیقی نواحی جشنواره فجر در شب جمعه با قطعات آرامی از موسیقی محلی قوچان و ترکمن آغاز شد و با اجرای شاد گروه های کادوس تالش و گیل و دیلم گیلان به کار خود پایان داد. در بخشی از اجراهای امشب آرمین فریدی از گروه کادوس اعلام کرد که ساز 120 تنبوره تالش را پس از سال ها توانسته اند احیا کنند. این ساز در دست پیرمرد 120 ساله تالشی در کوه های این منطقه یافته شده است.

در فرهنگسرای نیاوران نیز فرهاد صفری نوازنده تنبک و کارنگ (ساز ابداعی فرهاد صفری ) که همراه با پریچهر خواجه روی صحنه رفته بود، با گلایه از بی نظمی که در بخشی از اجرا در سالن وجود داشت گفت: متأسفانه درها باز و بسته می شوند و به جهت باز بودن مکرر سرما به داخل سالن می آمد. از طرفی اجرا رأس ساعت شروع می شود اما برخی ها با تأخیر وارد سالن می شوند و این بی نظمی ایجاد می شود. در اغلب اجراها این مشکل وجود دارد.

برج میلاد هم که این روزها میزبان بخش پاپ جشنواره است شبی را با امیر عباس گلاب و برادران آرش و مسیح سپری کرد.

علی ترابی (مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد) هم در این شب به در برج میلاد حاضر شده بود.

امیرعباس گلاب کنسرت خود قطعه ای به نام فرشته را اجرا کرد که همزمان با آن تصاویری از کودکان کم توان جسمی و ذهنی پخش شد. او همچنین با بیان اینکه در گذشته در سالن های کنسرت می نشسته و دوست داشته او را معرفی کنند، از حاضران خواست به افتخار افرادی که در سالن حضور دارند و امکان دارد در آینده خواننده و آهنگساز شوند، دست بزنند.

مسیح و آرش نیز در کنسرت خود از آماده سازی قطعه جدیدشان به نام باران خبر دادند که پس از عید نوروز به بازار موسیقی می آید.

سومین شب از سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر نیز همچون شب های گذشته با یاد محمدرضا شجریان سپری شد. گروه آهنگ که در تالار ایوان شمس اجرا کرد، در بخش پایانی کنسرت خود یک قطعه را خارج جدول اعلام شده، به شجریان تقدیم کرد.

همچنین در بخش پایانی اجرا وحید تاج (خواننده) در سخنانی از مغفول ماندن موسیقی ایرانی سخن گفت؛ او اظهار کرد: خوشحالیم که هنوز موسیقی ایرانی طرفدار دارد. فکر می کنم امروز کسانی که موسیقی ایرانی کار می کنند به خاطر جفاهایی که در حق موسیقی ایرانی صورت گرفته، در فضای مأیوس کننده ای قرار دارند.

تالار رودکی نیز در سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر میزبان اجرای رسیتال پیانو بود که در آن فریماه قوام صدری به هنرنمایی پرداخت. این اجرا با تأخیر 15 دقیقه ای آغاز شد و ورودهای جسته و گریخته برخی مخاطبان تا نیم ساعت پس از شروع اجرا ادامه داشت. در ابتدای این اجرا از مخاطبان خواسته شد که از تشویق کردن هنرمندان بین قطعات خودداری کنند. در جریان این اجرا که با عنوان شهرزاد به روی صحنه رفت قوام صدری 9 قطعه را با پیانو نواخت و در فاصله اجرای هر قطعه رزیتا شاکر پای میکروفون می آمد و بخشی از یک روایت را نقل می کرد.

تکنوازی سنتور مجید کیانی از دیگر اجراهایی بود که در سومین شب جشنواره موسیقی فجر امسال در سالن رودکی روی صحنه رفت.

کیانی قبل از آغاز اجرای خود درباره موسیقی توضیحاتی ارائه داد و با اشاره به تفاوت های موسیقی عامیانه و شیرین نوازی با موسیقی عالمانه اظهار کرد که موسیقی عالمانه نیازمند شناخت و درک عمیق تر است.

برج آزادی هم میزبان اجرای گروه موسیقی راک کَهْت مَیان بود که پس از یک دهه آلبوم جدیدی را در دست انتشار دارند. این اجرا که تلفیقی از موسیقی راک با دستگاه های موسیقی سنتی بود با استقبال حاضران در سالن برج آزادی رو برو شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تهران- ایرنا- سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر به برگزیدگانی تعلق گرفت که پیشتر بهترین تندیس های جشنواره تئاتر را به دست آورده بودند اما کسی آنان را به یاد نمی آورد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۷ سایت های دیگر : شبکه اینترنتی آفتاب روزنامه نصف جهان

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، سینما خانواده بزرگی دارد، آنقدر بزرگ که برای آن سازمان سینمایی هم تعریف کرده اند سازمانی مستقل با مدیری مستقل.
جشنواره فیلم فجر را هر ساله در 10 روز نه حتی با یک روز تاخیر یا تعجیل با سر و صدای زیادی برگزار می کنند، تلویزیون، رادیو، رسانه های اجتماعی و حتی سایت ها و روزنامه ها از مدت ها قبل از آغاز جشنواره پر می شود از برگزاری رویدادی بزرگ. رویدادی که صف های طولانی در پشت سالن های سینما را به وجود می آورد و سانس ویژه برای اکران فیلم ایجاد می کند.
افتتاحیه ای با شکوه برای آن برگزار می شود و اختتامیه ای باشکوه تر تا بهترین های یکسال آینده پرده نقره ای به مخاطبان معرفی شوند.
امسال سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی برگزار شد. اگر نگاهی کوتاه به فهرست نامزدهای کارگردانی و بازیگری بیاندازیم با نام هایی مواجه می شویم که به تازگی به سینما قدم گذاشته اند اما نام آنها پیشتر در لیست جشنواره دیگری عنوان برتری را به دست آورده است؛ جشنواره ای که نه به شکوه و زرق و برق فیلم فجر که حتی بدون راه انداختن جریان و جلب توجه و نگاهی، هر ساله برگزار می شود.
جشنواره تئاتر فجر تاریخ مشخصی برای برگزاری ندارد گاهی پیش از جشنواره فیلم، گاهی پس از آن، گاهی همزمان و زمانی دیگر با فاصله ای اندک از جشنواره فیلم برگزار می شود.
جشنواره تئاتر فجر قدمتی کمتر و حتی بیشتر از جشنواره فیلم ندارد و هر دو با هم به 37 سالگی رسیده اند اما این کجا و آن کجا.
با مقایسه ای کوتاه می توان بی توجهی ها را به جشنواره تئاتر دریافت؛ فیلم فجر با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افتتاح می شود و تئاتر فجر با حضور معاون هنری وزیر، جشنواره فیلم با حضور نمایندگان دولت خاتمه می یابد و جشنواره تئاتر نهایتا با حضور وزیر فرهنگ، رییس جمهوری برای فیلم فجر پیام صادر می کند و تئاتر فجر تنها پیامی از وزیر دریافت می کند.
هوتن شکیبا چند روز پیش سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. او پشت تریبون از 16 سال فعالیت هنری در عرصه تئاتر یاد کرد، فعالیتی که سال گذشته تندیس بهترین بازیگری مرد را در نمایش 100% در جشنواره تئاتر فجر برایش به ارمغان آورد اما چون این جشنواره مورد توجه مردم و مسئولان نیست کسی از این موفقیت اطلاعی نداشت و تنها شناخت عمومی از چهره شکیبا به نقش حبیب در سریال لیسانسه ها باز می گردد، چهره ای کمدی که با نام برترین بازیگر مرد سینمای ایران همخوانی نداشت.
در عرصه کارگردانی نیز همایون غنی زاده توانست توجه بسیاری را از سوی هیات داوران به خود جلب کند؛ یک فیلم اولی که توانست چهار سیمرغ را به دست بیاورد. وقتی از او درباره لزوم ساخت فیلم سینمایی مسخره باز بعد از اجرای موفق نمایش می سی سی پی نشسته می میرد به دلیل شباهت های دو اثر، پرسیدم پاسخش در حاشیه بودن تئاتر را بار دیگر به یاد حاضرین انداخت: نمایش کمتر دیده می شود اما فیلم را همه می توانند ببینند.
نگاهی کوتاه به لیست نامزدهای این دوره از جشنواره فیلم فجر نیز اسامی نام آشنای تئاتر را بیشتر به یاد می آورد و حتی کسانی که از آغاز فعالیت خود در سینما متولد شدند، امسال جور دیگری هنر خود را به نمایش گذاشتند مثلا زمزمه هایی درباره بازی بسیار متفاوت و خوب مهناز افشار که توانست نگاه مثبت منتقدان را به سوی خود جلب کند اما کسی به یاد نیاورد که این بازیگر سال گذشته به مدت سه ماه بر صحنه تئاتر بینوایان تمرین بازیگری کرد و امروز با فیلم سینمایی قسم توانست جایگاه خود را در میان سینماگران ارتقا دهد.
حال اگر کمی عقب تر از دوره سی و هفتم جشنواره فیلم فجر برویم با برترین های دیگری که سال ها در عرصه تئاتر فعالیت داشتند اما به شهرت نرسیدند و با یک فیلم نامشان بر سر زبان ها افتاده بیشتر مواجه می شویم از نوید محمد زاده تا پانته آ پناهی ها از فاطمه معتمدآریا تا علی نصیریان، نام هایی که در همین دوره نیز در لیست نامزدهای دریافت سیمرغ قرار داشت و بسیاری دیگر که در این دوره حضور نداشتند اما نام بزرگشان هم با احترام بر زبان می آید.
این نام ها، هنرمندانی هستند که به اصطلاح سال ها خاک صحنه خورده اند اما در زادگاه هنری خود دیده نمی شوند زیرا مردم و مسئولان توجهی در خور به آن ندارند و اگر این سال ها توانسته اند به حیات خود ادامه دهند تنها به دلیل حمایت تئاتردوستان بوده و دیگر هیچ.
اگر با نگاهی دیگر به خانواده پرتوان تئاتر نگریسته شود قطعا سرنوشت بهتری را می توان برای این هنر و بعد از آن برای پرده نقره ای ترسیم کرد اما دریغ که این خانواده نه چندان کوچک حتی سازمانی مستقل با مدیری مستقل برای دفاع از منافع خود ندارد.
فراهنگ ** 7561 ** 9053

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
ایوب آقاخانی معتقد است از جانب بسیاری از مسئولان و حتی اهالی تئاتر باورهای غلطی نسبت به متعهد بودن هنرمندان به آرمان ها وجود دارد که باعث دور شدن آن ها از هنر ارزشی شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۶ سایت های دیگر : خبر فوری تئاتر آنلاین

خبرگزاری مهر -گروه هنر-آروین موذن زاده: در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در گفتگویی با ایوب آقاخانی که یکی از هنرمندان فعال در عرصه های مختلف کارگردانی، نمایشنامه نویسی، بازیگری و تدریس به حساب می آید و به نوعی از هنرمندان نسل سومی و جوان بعد از انقلاب اسلامی است درباره 40 سال تئاتر در ایران از سال 57 به بعد صحبت کردیم.

ایوب آقاخانی در بخش نخست این گفتگو با اشاره به پیشرفت هایی که در تئاتر بعد از انقلاب از منظر تولید، رشد سالن های تئاتری و مسایل فنی و سخت افزاری داشته ایم، معتقد بود هنوز بعد از گذشت 40 سال در زمینه نگارش متن و تربیت نمایشنامه نویسان متخصص نتوانسته ایم به جایگاهی که باید دست پیدا کنیم.

وی در بخش دوم و پایانی این گفتگو درباره باور غلطی که درباره هنرمندان و تعهدشان نسبت به آرمان های انقلاب و دفاع مقدس وجود دارد، سخن گفت و از قضاوت نادرستی که در مورد هنرمندان تئاتر می شود، گلایه کرد.

در بخش دوم و پایانی این گفتگو با ما همراه باشید:

*به نظر می رسد یک باور نادرست در میان مسئولان حوزه های خارج از مدیریت فرهنگی نسبت به فعالیت هنرمندان تئاتر وجود دارد و آن اینکه اهالی تئاتر تلاش دارند به هر نحوی که شده از خط قرمزها عبور کنند و مسایلی را که در جامعه پذیرفته نیست، رواج دهند.

- باید این نکته را متوجه باشیم که فردی که صحنه تئاتر را انتخاب کرده است خیلی مقیدتر از بسیاری از آدم های دیگر است که جاهای دیگر را برای فعالیت انتخاب کرده اند. من به شما قول شرف می دهم که هرکدام از همکاران من که روی صحنه کار می کنند نسبت به بازار سرمایه و اقتصاد به ایران خودشان متعهدتر هستند. اصلا دستاورد هنرمندان ما در خطایی که به آنها نسبت می دهند در تئاتری که نهایتا روزی 100-150 نفر ممکن است آن را ببینند، چیست؟

البته معتقدم این مسایل را نباید همه درک کنند اما این مدیران حوزه تئاتر هستند که باید این مسایل را به درک همه برسانند. وقتی مدیران این عرصه از جایگاه واقعی خودش یعنی بین مجری قانون و مردم بودن، کنار بکشند و ناظم قانون و هنرمند به صورت مستقیم به هم متصل شوند، باعث می شود که زبان ترجمه در این میان حذف شود و معلوم است که بحران ایجاد می شود. در حالی که مدیران باید مترجم هنرمندان باشند. البته عرض من درباره کل مدیران است و اصلا منظورم مدیر خاصی نیست، من درباره مدیری که به عنوان متولی حوزه تئاتر از معاون هنری وزارت ارشاد گرفته تا مدیرکل هنرهای نمایشی تا مدیران پایین تر مشغول به فعالیت است، صحبت می کنم.

وقتی بدون زبان ترجمه با وقایع مواجه شویم بدیهی است که همه چیز عجیب و غریب به نظر برسد چون به این شکل حلقه وسط ماجرا که باید نقش تلطیف و تعدیل کننده را ایفا کند، برداشته شده است و ناگهان معادلات به هم می ریزد.

اعتقاد دارم و با صدای بلند این اعتقاد را عنوان می کنم که باید دست هرکسی را که تا امروز صحنه های تئاتر را خالی نکرده است، بوسید. خود من به عنوان یک کارگردان، بازیگر و نویسنده خودم را مکلف می دانم که در هر شرایطی صحنه تئاتر را خالی نکنم چون این دوره، دوره گذار است و خالی کردن سنگر و انزوا گزینی زبان پیش بینی نشده عجیب و غریبی را وارد این حوزه خواهد کرد که سال ها باید تلاش کنیم این زبان را به ادبیات دیگری برگردانیم یا تغییرش دهیم. از همین رو است که من با وجود فعالیت در زمینه اجرای آثاری با رویکرد رئالیسم اجتماعی معاصر و ژانرهای متفاوت دیگر در سال 94 تشخیص می دهم که باید در زمینه جنگ کار کنم.

*یکی از مشکلات درون گروهی که شاید بیشتر مربوط به خود خانواده تئاتر هم باشد تقسیم بندی هنرمندان به خودی و غیرخودی و محدود کردن آن هاست و در مواقعی شاهد هستیم اگر یکی از هنرمندان منتسب به قشر روشنفکر سراغ اثری مربوط به دفاع مقدس یا انقلاب برود به او انگ سفارشی کار کردن می چسبانند و از طرف جناح دیگر نیز از آن ها انتظار می رود که نمایشنامه ای کلیشه ای و شعاری بنویسند و اجرا کنند و اگر هم موضعی انتقادی نسبت به این مسایل دارند آنها را به جریان های ضدنظام نسبت می دهند؛ تصور بر این است که این قشر از هنرمندان دلسوز نظام و کشور نیستند در حالی که دغدغه بسیاری از هنرمندان ما پرداختن به مضامین ارزشی است.

-دقیقا حرف هایی را که شما مطرح می کنید من بارها به مسئولان زده ام. سال گذشته بعد از اجرای نمایش هفت عصر هفتم پاییز به نمایندگی از خانواده تئاتر با وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی جلسه ای داشتیم که در آن جلسه اصلی ترین موضوعی که مطرح کردم همین مسایل بود. در آن جلسه عنوان کردم که اگر واقعا می خواهیم به نفع انقلاب و به نفع شرایط فکری جامعه خودمان استفاده حداکثری از تئاتر داشته باشیم باید مرزهای خودی و غیرخودی را برداریم.

این درک باید سراغ مسئولان فرهنگی ما بیاید که وقتی یک هنرمند که تاکنون در حوزه های دیگر فعال بوده خودش تصمیم می گیرد درباره جنگ نمایشنامه بنویسد باید هوایش را داشته باشند نمایشنامه های تکه های سنگین سرب ، هفت عصر هفتم پاییز و کابوس شب نیمه آذر که تریلوژی بود و من آنها را براساس پرتره های قهرمانان جنگ نوشتم و کار کردم و همینطور اروند خون که درباره عملیات کربلای 4 نوشتم و اجرا شد همگی مبتنی بر سلایق روز، علم و هنر درام نویسی و اجرا بوده اند به این معنا که من ارزش های هنری آثارم را فدای ایدئولوژی نکردم و این ادعای من در نگارش آثاری مربوط به دفاع مقدس است که کاملا براساس اعتقادم انجام دادم.

این درک باید سراغ مسئولان فرهنگی ما بیاید که وقتی یک هنرمند که تاکنون در حوزه های دیگر فعال بوده خودش تصمیم می گیرد درباره جنگ نمایشنامه بنویسد باید هوایش را داشته باشند نه اینکه آن فرد برای تامین دستمزد بازیگرانش با مشکلات فراوانی روبرو باشد یا اینکه وقتی اداره کل هنرهای نمایشی بودجه ای حمایتی و محدود به آن تئاتر اختصاص می دهد، فکر کنند که کار بزرگی انجام داده اند در حالی که این حمایت ها خیلی کمتر از کاری است که آن هنرمند در حال انجامش است چون آن فرد به جنگ چیزی می رود که احتمالا در آن شکست خواهد خورد و آن چیزی نیست جز قضاوت!

این قضاوت از طرف خود خانواده تئاتر در مورد آن هنرمند می شود و ممکن است فکر کنند که او هم در فضای کارهای سفارشی افتاده است. در حالی که به عنوان نمونه هر چهار نمایشنه ای که من در حوزه جنگ نوشته ام سفارشی بوده است از من به خودم و هنوز هم آرزو می کنم روح آن شهدایی که من درباره شان نوشته ام از کاری که من کرده ام راضی باشند. برای اینکه عمیقاً دست بوس این شهدا و همه کسانی که آنقدر خالصانه و خاضعانه وارد جنگی شدند که اگر خدای نکرده دوباره اتفاق بیفتد من سریع سعی می کنم خودم را قایم کنم!

پس ببینید محمد جهان آرا چه کسی بود؟ نباید این فرد را ستود؟ ما این شهدا را می ستایم و اصلا برایم مهم نیست چه کسی چه می گوید و از طرف دیگر هم برایم اهمیت ندارد زمانی که بعد از تکه های سنگین سرب وقتی زنانی که به بزها خیره می شوند را اجرا می کنم یک قلم به مزد در یکی از رسانه ها بنویسد که چرا کسی که درباره شهید چمران کار کرده الان باید درباره زن ها و بزها کار کند.

من وظیفه خودم می دانستم که به جنگ بپردازم برای اینکه اعتقاد داشتم و دارم که جوانان کنونی ما پیچیدگی های جنگ را درک نمی کنند و اصلا در حافطه شان جایی ندارد چون اصلا در آن دوران نبودند.

یک متولد دهه 70 چه می داند که جنگ هشت ساله ایران و عراق چه بوده است بنابراین من به حکم وظیفه معلمی ام وظیفه خودم می دانستم یک سری از مهم ترین محورهای ارزشمند جنگ را با آثاری که در حوزه درام نویسی هم قابل دفاع باشد به آنها یادآوری کنم و آثاری تولید کنم که دانشجویان دهه 70 و 80 من هم این نمایش ها را ببینند. باید کار من مورد ستایش قرار بگیرد نه اینکه بگویند چرا الان دارم فلان کار را می کنم. این خط کشی ها باید حذف و یا به شکل قابل اعتنایی کم رنگ شود. نگاهی که متاسفانه وجود دارد بیشتر باعث بی انگیزه شدن هنرمندان می شود تا تشویق آنها.

*وضعیت سخت افزاری تئاتر در طول این 4 دهه چه پیشرفتی داشته است؟

-معتقدم از لحاظ سخت افزاری پیشرفت های بسیاری داشته ایم و حداقلش این است که از لحاظ امکانات و مکان اجرا پیشرفت بسیاری کرده ایم و نمی شود این پیشرفت ها را منکر شد. از لحاظ سخت افزاری و شکل و امکان اجرا و همچنین تکنیک های اجرایی ما خیلی رشد داشته ایم. آن حوزه ای که نگرانی من را دامن می زند حوزه تولید متن است. توجه کنید که بعد از انقلاب ما چند نمایشنامه نویس قابل تکیه در مقایسه با نمایشنامه نویسان قبل از انقلاب به جامعه تحویل داده ایم که بتوانیم به آن ها ببالیم. افرادی بوده، هستند و در راهند اما ابعادشان با هنرمندان قدیمی فرق دارد. خود من اگر به عنوان نمایشنامه نویس پذیرفته شوم محصول بعد از انقلاب هستم ولی من کجا و اسامی نمایشنامه نویسان قبل از انقلاب کجا.

نکته مورد توجه دیگر در تئاتر ما مساله مدیریت کلان این عرصه است که متاسفانه روز به روز دارد الکن تر می شود و موردی که ماجرا را دردناک تر می کند این است که دولت با تعریف یک سری شرایط جدید برای تئاتر و ادعای خصوصی سازی، تئاتر را در برهوت بدی تنها گذاشت. فکر می کنید چرا این روزها این همه ضدارزش در تئاتر تعیین کننده شده است به عنوان نمونه حضور سلبریتی های ناتوان در تئاتر. البته تاکید می کنم که منظور سلبریتی های ناتوانی است که صرفا با تکیه بر شهرتشان جلو می آیند وگرنه با هنرمندان توانا کاری نداریم. تاکید بر حضور چنین سلبریتی هایی به عنوان یک ادبیات حاکم شونده در میان مدیران سالن های تئاتری خصوصی و حتی دولتی ها و تعداد تکرارش خطرناک است.

معتقدم از لحاظ سخت افزاری پیشرفت های بسیاری داشته ایم و حداقلش این است که از لحاظ امکانات و مکان اجرا پیشرفت بسیاری کرده ایم و نمی شود این پیشرفت ها را منکر شد اما آن حوزه ای که نگرانی من را دامن می زند حوزه تولید متن است اینکه هنرمندی با پیشنهاد یک اجرا وارد سالنی شود و مدیرش از او بپرسد چه کسانی در نمایش بازی می کنند مشکلاتی است که دولت برای هنرمندان پیش آورده دولتی که در روزگاری فکر کرد باید خصوصی سازی را با این جنس از مصداق یابی وارد تئاتر کند که البته این مساله ارتباطی به دولت دهم یا یازدهم ندارد. در حال حاضر همه چیز تئاتر ما دولتی است فقط حمایت نمی شویم و اسمش شده خصوصی سازی بنابراین این ادعای خصوصی سازی است نه واقعیت آن.

من از اولین شکل گیری بارقه هایی تئاتر خصوصی در تئاتر با این مساله مخالفت کردم تا همین امروز و اصلا هم مشکلی با خصوصی سازی نداشته ام بلکه معتقدم ما اول باید بسترسازی کنیم بعد خصوصی سازی. ما قبل از اینکه به طرف مقابلمان شنا یاد دهیم او را هل می دهیم در استخر. متاسفانه همه چیز ما شده آزمون و خطا و هیچ آموزش و بستر سازی پشت کارهایمان قرار ندارد و حتی سیاست های این مسیر در مسیر تعیین می شود!

هنوز هم معتقدم شاید بهتر باشد دولت، تئاتر را به همان وضعیت قدیم و حمایت دولتی برگرداند چون ما که در آن دوره به همین اندازه تلاش خودمان را می کردیم اما با استرس کمتر و سطح فرهنگی بالاتر اما الان واقعا فرهنگ تحت الشعاع قرار گرفته و ارزش های فرهنگی تئاتر تحت الشعاع استرس و اضطراب مسایل اقتصادی پشت تولیدش قرار گرفته دارد.

تا کی ما باید از پشت پرده تماشاگرانمان را بشماریم؛ این رنج بزرگی است که مدام اعصاب هنرمندان را به هم می ریزد. ما در دهه 70 و 80 کار خودمان را می کردیم و بدون اینکه دغدغه جذب مخاطب داشته باشیم مخاطب هم به دیدن آثارمان می آمد اما الان دائم در هر قدمی که برمی داریم به این فکر می کنیم که چه کار کنیم ضریب شکست و خطایمان تا حد امکان کمتر شود و تا آخرین روز تولید درگیر استرس هستیم.

مثلا من نمایش تولید می کنم با برآورد هزینه 200 میلیون تومان و وارد سالنی می شوم که 180 نفر گنجایش دارد و بعد، ضرب و تقسیم بهای بلیت، تخفیف، درصدهایی که باید به سالن دار و درگاه اینترنتی و ... واگذار کنم یک نفس تمام بنیه هنری من را می گیرد. من باید به چیزهای دیگری فکر کنم اما مجبورم تمرکزم را روی مسایل دیگری قرار دهم. این مساله خیلی دردناک است و صادقانه می گویم حتی اگر شما و خواننده این سطور لبخند بزنید اما واقعیت این است زمانی که تئاتر کار می کنم حال بسیار قدسی و تقدیس یافته ای در خودم می بینم و به خودم می گویم چقدر آدم ایثارگر و شریفی هستم چون همه چیز برای اینکه کارت را ول کنی و بروی فراهم است و من باید پولی را هم که از طرق دیگر جمع کرده ام بیاورم و در تئاتر هزینه کنم.

*به نظرتان در طول این سال ها عدالت فرهنگی در حوزه تئاتر در استان ها رعایت شده و اصلا شاهد اختصاص بودجه و سخت افزار در استان های مختلف به نسبت پایتخت بوده ایم؟

-من اعتقاد دارم که به استان ها بها داده می شود البته به بیش و کمش کاری ندارم ولی فکر می کنم که به اندازه توان به تئاتر استان ها هم توجه می شود و بیشتر مدیرانی که آمدند همگی شعار مشترک توجه به تئاتر استان ها را داشته اند و هرکدام هم به اندازه توان و شعور خودشان به این مساله پرداخته اند اما مساله ای که باعث می شود مثل ریختن لیوانی پر از یخ، وسط کویر باشد و چیزی به چشم نیاید، نبود بسترسازی است چون فکر می کنیم توجه به استان ها به معنی این است که بودجه به استان ها تزریق کنیم درحالی که این رویکرد اشتباه است. اگر تنها بودجه در اختیار استان ها قرار دهیم چقدر مطمئن هستیم که فرهنگ هزینه کرد را به درستی آموخته باشند.

*پیشنهادتان در این زمینه چیست؟

-پیشنهاد من بسترسازی مدیریت فرهنگی است. در حال حاضر مشکل اصلی ما در تئاتر وجود مدیریت متعهد به جای مدیریت متخصص است. مساله ای که همیشه هم به آن نقد داشتم همین تفوق تعهد بر تخصص در حوزه فرهنگ است. ما افراد متعهدی را در استان ها بر مسند مدیریت گذاشته ایم و به آنها پول می دهیم و آن ها این پول را خرج تعهد می کنند نه رشد تخصص.

این حرف به معنای این نیست که هیچ حرکت مثبتی در استان رخ نمی دهد بلکه من به شکل کلان این معضل را بررسی می کنم. باید مدیران به درستی آموزش داده شوند، باید آموزش در حوزه تئاتر رشد پیدا کند. ما باید تئاتری های استان های مختلف را ابتدا با اهداف درست تئاتر و منطبق بر سیاست های بعد از انقلاب در این حوزه آشنا کنیم و باید ابتدا به عنوان خانواده تئاتر یاد بگیریم به یک نقطه خیره شویم و بعد ابزارهای خیره شدن به آن نقطه را در اختیار بگیریم وگرنه ابزار را می گیریم و به نقطه دیگری خیره می شویم و این همگرایی از میان رفته باعث سوخت این انرژی و هزینه می شود. جالب این است که اکثر مدیران تئاتری ما که می آیند و می روند حمایت از تئاتر استان ها را در تزریق بودجه می بینند که اشتباه بزرگی است.

*حالا سوال این است که اصلا این مدیران فرهنگی را چه کسی باید آموزش دهد تا با اصول درست مدیریت آشنا شوند؟

-آموزش مدیریت فرهنگی مدیران ما باید از حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خارج و نظام های آموزشی مدیریتی به این قضیه ورود کنند و تا این امر اتفاق نیفتد ما فقط به جهل مرکب اضافه می کنیم. باید آدم های غیرفرهنگی که رشته تخصصی شان مدیریت است به مدیران ما آموزش دهند.

به این نکته توجه کنید که در چندسال اخیر مدیران تئاتری ما مانند مدیرکل هنرهای نمایشی از چه سطحی از افراد انتخاب شده اند. اگر همین الان قرار باشد مدیرکل هنرهای نمایشی تغییر کند چه اتفاقی می افتد. 5 اسم در تئاتر ما وجود دارد که یکی از این 5 اسم جایگزین فرد قبلی می شود که در نگاه کلان تفاوتی هم با هم ندارند و شاید جسارتشان با هم متفاوت باشد. پس این مساله طبیعی است که فکر کنم همه چیز فدای نداشتن تخصص و زیاده داشتن تعهد شده است!

تخصص با خودش تعهد می آورد؛ مگر ما در حوزه تخصص خودمان متعهد نیستیم و اگر متعهد نیستیم در تئاتری که مدت هاست فقط سختی هایش به طرف ما می آید، چکار می کنیم. اگر تخصص را در اولویت قرار دهیم پشتش تعهد هم می آید و من به این مساله باور دارم.

کد خبر 4523133

آروین موذن زاده

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
هشتمین جشنواره بین المللی مد و لباس "فجر" با هدف الگوسازی و اهمیت ترویج و تحقق پوشش با سبک زندگی ایرانی اسلامی و همچنین پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گشایش یافت.

به گزارش ایسنا، آئین افتتاحیه هشتمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر در غیاب وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و قرائت متن پیام وی امروز 26 بهمن ماه در مجتمع نمایشگاهی بوستان "گفت وگو" آغاز به کار کرد.

در این مراسم علاوه بر طراحان و صنوف لباس کشور، حضور محمد مجتبی حسینی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمید قبادی رئیس هشتمین جشنواره مد و لباس، جمعی از نمایندگان مجلس از جمله سیاوشی و احسان قاضی زاده، معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور، ملاوردی دستیار ارشد رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی، حیدری معاون وزیر، کار اندیش معاون حقوقی مجلس و جمع دیگری از رؤسای اتحادیه ها در این مراسم حضور داشتند.

در ابتدای این مراسم صدیقه پاک بین دبیر جشنواره مد و لباس در سخنانی گفت: جشنواره امسال گام هشتم را بر می دارد. شاید هنوز برای قضاوت زود باشد اما انتظارات زیادی وجود دارد و ما هم واقف هستیم.

وی گفت: این جشنواره می خواهد ویترینی برای مقوله بزرگ فرهنگی، پوشش و لباس باشد چیزی که گردش 5000 میلیارد تومانی دارد. این جشنواره همه تلاشش را انجام می دهد تا با معرفی بهترین طراحان، سکان را در اختیار برترین ها قرار دهد. نباید سکان را در اختیار وارداتی ها قرار دهیم. باید فرصت های بسیاری را برای کارآفرینی ایجاد کنیم و در این مسیر نیازمند یاری تولید کنندگان داخلی هستیم.

دبیر هشتمین جشنواره مد و لباس فجر با بیان اینکه طراحان رسالت خطیری دارند، تصریح کرد: آنها باید دانشی را که در محیط های دانشگاهی فرا می گیرند با فرهنگ ایرانی اسلامی تلفیق کنند و آن را به بازار پوشاک تزریق کنند.

پاک بین با بیان اینکه پوشاک مؤلفه فرهنگی بزرگی است که نبض آن باید در دستان تولید کنندگان داخلی بتپد.

وی با بیان اینکه در این جشنواره تا جشنواره های آینده به فکر پایش و نتیجه جشنواره باید باشیم، گفت: در بعد رسانه ای نیز باید زبان گویایی برای پوشاک و مدیران فراهم کنیم.

پاک بین در ادامه سخنان خود به آثاری که از هشتمین جشنواره مد و لباس فجر ارسال شده اشاره کرد و افزود: در این جشنواره بخش های مختلفی را خواهید دید. آثار رسیده در بخش زیورآلات 800 اثر، در بخش کیف و کفش 300 اثر، لباس اجتماع 130 اثر، لباس مجلسی 120 اثر، در بخش مجموعه سازی نیز 60 مجموعه به نمایش در آمده است. این بخش سال گذشته شروع کوچکی داشت اما امسال گسترده تر شده است. این مجموعه از شهر ساحلی مکران، منطقه جنوب کشور الگو گرفته است.

وی همچنین از برگزاری زنده طراحی لباس در هشتمین جشنواره مد و لباس فجر خبر داد و در سخنانی گفت: این مسابقات در گروه های مختلف رقابت می کنند. از طراحی لباس تا طراحی چادر و بخش طراحی پیراهن مردانه در این مسابقات حضور دارند.

این مسوول همچنین یادآور شد در بخش تصویرسازی 70 اثر در بخش مقاله، 30 اثر طراحی پارچه 50 اثر و پایان نامه 98 اثر به هشتمین جشنواره مد و لباس راه یافته اند.

در ادامه این مراسم حمید قبادی دبیر ساماندهی بنیاد مد و لباس کشور نیز پس از قرائت پیام وزیر به مناسبت افتتاحیه هشتمین جشنواره مد و لباس به سخنرانی پرداخت.

وی درباره سیاستگذاری و رویکرد ساماندهی مد و لباس کشور، گفت: یکی از مهمترین سیاستگذاری های کارگروه ساماندهی مد و لباس که از طریق انسجام بین فعالان ما حاصل شده است، تغییر مسیر از محصول محوری به سلیقه محوری است. خانواده ها به جای اینکه صرفاً محصولات را خریداری کنند این مسئله به انتخاب و سلیقه و ذائقه آنها سوق پیدا کرده است، در واقع در کشور قدرت انتخاب مردم افزایش پیدا کرده است.

او ادامه داد: پیش از این، انتخاب محدود بود. زمانی که ما لباس را به عنوان عضو فرهنگی قلمداد می کنیم مفاهیم فرهنگی در آن نهفته است. تمامی تلاش هنرمندان ما در 20 اتحادیه صنفی بر این است که به جای اینکه بگوییم این را بپوش به افزایش انتخاب مردم و ذائقه آنها کمک کنیم.

قبادی در پایان گفت: این جشنواره با دست های خالی اما با حمایت های معنوی نتایج خوبی را با خود به همراه داشته است. از گلایه مندی از نبود برخی آثار و راه نیافتن آنها در جشنواره پیشاپیش عذرخواهی می کنم.

بخشی از مراسم هشتمین جشنواره مد و لباس به سخنرانی معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور در امور بانوان و خانواده اختصاص داشت.

معصومه ابتکار گفت: در دهه پنجم انقلاب اسلامی هستیم و پیام رهبر معظم انقلاب را به یاد می آوریم که فرمودند برای ورود به گام دوم انقلاب آماده ایم. ایران از جمله کشورهایی است که همچنان سرمایه های دست نخورده ای دارد. همچنین، پیام حسن روحانی، رئیس جمهور ایران که در چهل سالگی انقلاب گفتند، به عنوان رئیس جمهور و دولت آمادگی کامل برای ورود به دهه پنجم انقلاب را دارند و ظرفیت های عظیم کشور به دست هنرمندان جوانان و متفکران محقق خواهد شد.

او ادامه داد: این ها موقعیت های خطیری است که برای کشور فراهم شده است. خوشحالم که در این مراسم که هشتمین دوره آن با این حجم از استقبال طراحان و فعالان اقتصادی در حال برگزاری می باشد، حضور دارم. بی شک در رتبه بندی جهانی و با گذشت از 40 سالگی انقلاب و فعالیت های موفق ایران در زمینه آموزش، فرهنگ و هنر و... ما سرمایه های بزرگی را کسب کردیم و رشد موفقی داشته ایم.

ابتکار یادآور شد: ما هم سعی می کنیم در محیط های مختلف اجتماعی لباس هایی را تبلیغ کنیم که دارای هویت ملی و تنوع فرهنگی ایران را دارا باشد. طراحی اهمیت بسیاری در این زمینه دارد چرا که باید با سلیقه های مختلف و بازار هدف همخوانی داشته باشد.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در مراسم افتتاح جشنواره مد و لباس فجر همچنین تاکید کرد: کمک کنیم سلیقه مردم به سمت عناصر فرهنگی بازگردد.

او ادامه داد: ایران به دلیل تنوع بالای فرهنگی قومیتی، ظرفیت کم نظیری در عرصه مد و پوشاک دارد و حتی تنوع لباس ها در داخل قومیت ها و استان ها نیز بسیار بالا است.

ابتکار سپس اظهار کرد: درست است که میزان غلبه زنانه لباس سنتی و حضور زنان در عرصه طراحی بالاتر است ولی آقایان هم در نوع لباس سنتی و هم در عرصه طراحی با وجود اینکه تعداد محدودتری هستند، اما عملکرد بسیار خوبی دارند اما مهم است که زنان و مردان در کنار هم برای احیای هنرهای سنتی و تلفیق سنت و مدرنیته تلاش کنند. لباس ما اکنون هم باید هویت ایرانی اسلامی داشته باشد و هم با اقتضائات زندگی امروز سازگار باشد.

او افزود: ما در معاونت زنان نیز با همین نگاه به موضوع پرداخته ایم تا در محیط کار، آموزش و اجتماع، لباس هایی که هم مفهوم هویت ملی، هم تنوع فرهنگی ایران و هم انسجام مردم ایران را در بر می گیرد، به مردم ارائه شود. باید کمک کنیم سلیقه مردم به سمت عناصر فرهنگی بازگردد. نسل جوان انتظار و حق دارد که سلیقه های مختلف به آنها عرضه شود و دست به انتخاب بزنند. در عرصه پوشاک نباید فقط نگاهمان به بازارهای داخلی باشد، چرا که پوشاک جنبه جاذبه گردشگری نیز دارد. باید تلاش کنیم لباس ایرانی برای گردشگران خارجی نیز جاذبه داشته باشد. همچنین بازارهای بین المللی را هدف قرار دهیم، به ویژه اینکه قرار نیست از تحریم و جنگی که علیه مردم ایران به راه انداخته اند، عقب نشینی کنیم.

در بخش پایانی این مراسم؛ 10 نفر از میهمانان ویژه مراسم به شکل نمادین با برش ربانی هشتمین جشنواره مد و لباس را افتتاح کردند.

متن پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در افتتاح هشتمین جشنواره مد و لباس بدین شرح است: در چهل سالگی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران، توانمندی هنرمندان طراح ایران زمین را شاهد هستیم. طراحانی که نشان دادند، حفظ سنت های نیک در پوشش – که میراث چند هزار ساله آن باقی است – نمی تواند در آراستگی و زیباپوشی خلل ایجاد کند و در تناقض باشد.

هنگامی که به میراث پوششی ایرانیان در طول تاریخ نگاه می کنیم، جهانی از بی نهایت گزاره، نشانه و نماد می بینیم که میان بدن و تن با هستی پیرامونی پیوستاری عمیق به وجود آورده است؛ چه این که پوشش، در بافتی از ساحت نمادین اجتماعی حضور مؤثر دارد و بدن، مکان و کالبدی برای بهره گیری از پوشش است. پوششی که افزون بر محافظت، کارکردها و نقش های دیگری را همچون فرهنگ، قومیت، پیشه و مناسک، در آن می توان بازیابی کرد.

نگاه باورمند ایرانیان خداجو در پیش و پس از اسلام افزون بر عفاف، همواره به دنبال زیبایی و تناسب فرهنگی-ملی پوشش بوده است و همین نگاه است که طراحان و آفرینندگان لباس در ایران و کشورهای اسلامی را با نگاه غربی آن – که بیشتر بدنمندی و اندام گرایی را دنبال می کنند- متفاوت کرده است.

تعیین موضوع نقش مکران به عنوان محور طراحی و آفرینش های هنری جشنواره، نشانه توجه برنامه ریزان و فرصت های پنهان برای طراحان و تولیدکنندگان است که می تواند الگوهای پنهان پوشش نواحی گوناگون فرهنگ ایرانی را به عرصه های عمومی و جهانی بازنمود کند.

برای فرهیختگان هنرمند، صنعت گران توانمند و تولیدکنندگان گرانقدر- که به تعالی هنر و پیشرفت ایران اسلامی می اندیشند- بهترین ها را آرزومندم.

هشتمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر، با شعار خوشا مکران و نقش بی مثالش 26بهمن تا 2 اسفند 97 از صبح تا 8 شب در مجتمع نمایشگاهی بوستان گفتگو برگزار می شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
چهارمین شب از برگزاری سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر با حاشیه هایی همراه بود که در این گزارش به آن پرداخته ایم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۶ سایت های دیگر : سینما خبر

به گزارش خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، برنامه اجراهای دیروز با دو نمایش تصعید به کارگردانی محمد صاحبی و قضیه ساخته سجاد امیرمجاهدی کار خود را آغاز کرد و دو سالن ایرانشهر و مجموعه تئاتر شهر میزبان مهمانان ویژه ای از جمله سید مجتبی حسینی معاون هنری وزیر ارشاد اسلامی و حجت الاسلام و المسلمین احمد مازنی رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بود.

تا امروز چهار روز از آغاز سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر می گذرد، تماشاگران رضایت نسبی از آثار راه یافته به جشنواره دارند و اکثر آنها تمام کارها را پسندیده اند اما یک موضوع مثل هرسال، کام تماشاگران و اهالی رسانه را تلخ کرده که نبود صندلی یا بلیت های از قبل فروخته شده از جمله این مشکلات است. این موضوع شب گذشته در نمایش خورشید از حلب طلوع می کند به طور کامل مشهود بود و هر کسی در هرجایی که می خواست می نشست و کمترین صندلی و شماره ردیف در سایت به فروش رفته بود که همین موضوع باعث شد تا نمایش خورشید از حلب طلوع می کند در آخرین اجرای خود با بیشترین ظرفیت تماشاگر روی صحنه برود.

شب گذشته این اثر نمایشی چند مهمان ویژه داشت که فقط حجت الاسلام و المسلمین احمد مازنی رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به تماشای آن نشست و به خاطر این نمایش مشترک با کشور سوریه، از کارگردان اثر کوروش زارعی تشکر کرد.

خورشید از حلب طلوع می کند با اینکه قصه ای متفاوت از خرابه شام دارد، خالی از نقاط ضعف نبود. کاری که در چندین کشور اجرا رفته است، توقع می رود که با حضور بازیگران عرب زبان، ظرفیت ترجمه برای اجرا در ایران وجود داشته باشد. این جزء نقاط ضعفی است که پس از اجرا توجه تماشاگران را برانگیخت و تا حدودی باعث همهمه شد .

خورشید از حلب طلوع می کند روضه ای مصور است که چشمان گریان تماشاگران،تاییدی بر این موضوع بود اما در پایان مشخص نشد ماجرا در زمانه تهاجم داعشی ها اتفاق افتاده یا 1400 سال پیش.

از این نمایش که بگذریم و نگاهی به دیگر سالن ها داشته باشیم، چارسو، قشقایی و سالن سایه مانند شب های گذشته برنامه خود را برگزار کردند. در واقع یکی از اتفاقاتی که در مجموعه تئاتر شهر و سالن های اجرای نمایش مشهود است حضور حداکثری در فضای اصلی پارک تئاتر شهر است که مردم را به صف های نمایش می کشاند و تقریبا هر شب سالن ها با ظرفیتی قانع کننده اجرا دارند.

برای دیدن فیلم اینجا کلیک کنید

ایرانشهر

سید مجتبی حسینی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، پنجشنبه 25 بهمن ماه در تماشاخانه ایرانشهر به تماشای نمایش پدران به کارگردانی مهدی فرشیدی سپهر در بخش مهمان سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر نشست.

همچنین نمایش تصعید نیز مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت و در فضایی سنگین از نوع اجرا تماشاگران را میخکوب صندلی ها کرد.

تئاتر شهر

هرسال گفتیم اما بهتر نمی شود. مجموعه تئاتر شهر با قرارگیری در مرکزیت شهر یکی از نقاط مهم در حوزه هنری تئاتر است و این شب ها با برگزاری سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر میزبان بسیاری از مهمانان خارجی از کشورهای فرانسه، بلژیک، نروژ و ... است. اما حضور دست فروش ها همانند سال های گذشته،مشکلاتی را به وجود آورده است.

گویا هر چه به شب عید نزدیک می شویم شلوغی این خیابان با دستفروش هایش دو چندان شده و حالا کناره پیاده روی آن برایشان مکانی را درست کردند تا اجناس خود را به عرضه بگذارند، اجناسی که شب گذشته همه رنگ و بوی روز عشق(ولنتاین) را داشت.بهتر است بگوئیم مجموعه تئاتر شهر شب گذشته به نام تئاتر بود و به کام عشاق. ولی تا چه زمانی قرار است شاهد بی نظمی در محدوده تئاتر شهر باشیم!

انتهای پیام/

حاشیه های سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
گاهی شرایط زندگی فرد را به سمتی سوق می دهد که دوست دارد پایش را از دایره مشکلات بیرون نهد و برای مدتی دور از لحظه ها و تنش ها آسوده خاطر زندگی را بگذارند. بدون شک این آسودگی به تنهایی حاصل نمی شود مگر به کمک ابزاری؛ ابزاری که بتواند بستر مناسب را برای ترویج شادی و نشاط در جامعه ای افسرده و روبه یاس فراهم آورد. بدیهی است وقتی صحبت از نشاط و شادی می شود خواه ناخواه ذهن معطوف به هنر به خصوص هنر موسیقی می شود..
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۴

بامداد جنوب - الهام بهروزی:

گاهی شرایط زندگی فرد را به سمتی سوق می دهد که دوست دارد پایش را از دایره مشکلات بیرون نهد و برای مدتی دور از لحظه ها و تنش ها آسوده خاطر زندگی را بگذارند. بدون شک این آسودگی به تنهایی حاصل نمی شود مگر به کمک ابزاری؛ ابزاری که بتواند بستر مناسب را برای ترویج شادی و نشاط در جامعه ای افسرده و روبه یاس فراهم آورد. بدیهی است وقتی صحبت از نشاط و شادی می شود خواه ناخواه ذهن معطوف به هنر به خصوص هنر موسیقی می شود، چراکه در هر نت آن دنیای سحرانگیزی نهفته است که می تواند زبان گویایی برای وصف حال خوشحالان یا بدحالان باشد؛ به گفته مولانا: همچو نی زهری و تریاقی کی دید/ همچو نی دمساز و مشتاقی کی دید... با این اوصاف، موسیقی پادزهری است که به کمک آن می توان بسیاری از آلام روحی جامعه را تسکین داد. هنری که در دامان خود خرده فرهنگ ها و آیین های منحصربه فرد و متعددی را جای داده و برایندی از نوع نگرش، زیست، تبادلات فرهنگی، اقلیم و رسوم نیاکان این سرزمین است.

بر این اساس می توان گفت که موسیقی ایران افزون بر این که متنوع و متعدد است، دارای فحوا و مضمون مخاطب پسند و پرباری است و می تواند نقش جامع و بسزایی را در ترویج شادی و امید در جامعه ایفا کند. از همین روی است که در سال های اخیر با توجه به شرایط طاقت فرسای اقتصادی حاکم بر جامعه، دولتمردان و متولیان فرهنگی کوشیده اند تا با فراهم کردن بستر مناسب موسیقی را در سطح جامعه گسترش دهند و شادی را دستاویزی برای رنگ باختن فضای خموده زندگی های دشوار مردم سازند؛ اما در این میان، از آنجایی که همیشه پای سیاست گذاری هایمان لنگ می زند در سیاست های موسیقایی هم یا راهی افراط شده ایم یا تفریط!!! که در دو صورت آفت هایی دامن موسیقی را گرفته که جبران شان هزینه برداربوده است.

در دولت تدبیر و امید موسیقی یکی از هنرهایی بود که مورد نواخت دولتمردان قرار گرفت و همان گونه که مشاهده کردید پایش به سیاست گشوده شد و در ایام انتخابات با شوهای موسیقایی مواجه شدیم که خاطرات به یادماندنی را در اذهان مردمان از خود به جای گذاشت ولی با همه اینها این هنر در ادامه در نتیجه یک سری بی قانونی ها و سودجویی ها دچار بحرانی شد که اثر سوء آن را کم کم در سطح جامعه به ویژه در میان جوانان می توانیم مشاهده کنیم. البته در پدید آمدن این بحران عواملی چند دخالت دارند که اگر امروز برای آن چاره ای اندیشیده نشود، در آینده نمی توان به رفع آن دل بست.

همان گونه که اطلاع دارید بوشهر یکی از استان هایی است که اجراهای صحنه ای موسیقی در سال های اخیر در آن با کمترین مشکل روبه رو شده و پذیرای خوانندگان و گروه های معتبر موسیقی کشور در بیشتر ایام سال بوده و توانسته در این زمینه رکورد چشمگیری از خود به جای بگذارد؛ اما در این میان، یک سری چالش هایی ایجاد شده که نیاز است متولی فرهنگی استان برای رفع آنها وقت بگذارد. یکی از این چالش ها جولان دادن سبک پاپ و به انزوا رفتن دیگر سبک های موسیقی است که این جای تامل دارد! البته این چالش بعد از چندین گزارش انتقادی در روزنامه بامداد جنوب دیده شد اما این بار از آن سوی بام افتادیم! متاسفانه برخی از گروه ها نوبت هایی که در جدول زمانبندی اجراهای صحنه ای از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان می گرفتند، به برخی از موسسات کنسرت گزار یا سرمایه گذاران این حوزه فروخته و از اجرای توانمندی خود صرف نظر می کردند البته در این میان اقبال مخاطبان هم تاثیر شگرفی داشت؛ چراکه بارها پیش آمده بود که گروه های محلی در زادگاه خود کنسرت گذاشته اما با اقبالی که بتواند هزینه های اجرای آنها را تامین کند، روبه رو نشدند از این رو عمده توجه خود را معطوف به اجراهای خارج از استان و کشور کردند. این در حالی است که اگر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آیین نامه ای را تدوین و اجرائی می کرد که در آن کنسرت گزاران ملزم به توجه به همه سبک های موسیقایی بودند آیا باز هم با این واقعیت تلخ نوبت فروشی گروه های محلی روبه رو می شدیم؟! واقعیت تلخی که همچنان در حال تکرار است و به تازگی صورت گرفته و به زودی به جای یک کنسرت محلی با اجرای یک خواننده پاپ روبه رو خواهیم شد؟!

بدون شک این چالش نتیجه سواد پایین موسیقایی متولیان موسیقی و ناکارامدی سیاست های موسیقایی ماست! این در حالی است که چندی پیش از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تاکید شده که خرید و فروش نوبت اجراهای صحنه ای غیرقانونی است و با هر دو طرف برخورد می شود! تاکیدی که صرفا در حد حرف باقی مانده است. چالش بعدی آشفتگی و تعدد اجراهای پاپ یکی پس از دیگری است که در این میان دیگر سبک ها با بی میلی و بی اقبالی مخاطبان روبه رو شده اند! درست است سبک پاپ هدفمند حمایت می شود هم از سوی رسانه، هم از سوی صدا و سیما و به گفته کیوان ساکت، موسیقدان و موسیقی شناس مطرح کشور: من نمی گویم همه مسوولان فرهنگی ولی غالب آنها از جفایی که دارند به فرهنگ ایرانی می کنند، غافل هستند، فکر می کنم عالمی دیگر بباید ساخت و از نو آدمی ؛ بنابراین باید یک خانه تکانی فرهنگی صورت بگیرد؛ یعنی مسوولانی به کار گمارده شوند که هم آگاه به فرهنگ ایرانی و هم دغدغه فرهنگی داشته باشند و دلسوز و مسوولیت پذیر باشند. متاسفانه در سایه غفلت مدیران فرهنگی، صدا و سیما موسیقی های دسته بندی نشده پخش می کند که درهم و ژولیده هستند که مشخص است دست های پشت پرده تهیه کنندگان این برنامه ها را هدایت می کنند و متاسفانه کارهای خوب را مثله و بریده بریده می کنند که این کارشان ارزش هنری آثار شاخص و بامحتوا را از بین می برد. البته من بارها با 164 تماس گرفتم و نقدهایم را در این خصوص منتقل کردم؛

اما متاسفانه هیچ وقت به آنها رسیدگی نشده است. همین چند وقت پیش بود که سوالی از بنده در خصوص سرقت ادبی حمید هیراد پرسیدند و من در پاسخ به آن گفتم که با توجه به این که سرقت در جامعه امروز امری عادی و اصولا یکی از وظایف دولتمردان شده است که البته برخی از هنرمندان هم از این قاعده مستثنی نیستند و خیلی پیش تر از این نیز رادیو و تلویزیون محترم با رعایت نکردن قانون کپی رایت به نوعی یه سرقت هنری مشغول است؛ پس نتیجه می گیریم که سرقت یکی از سنت های پسندیده و رایج کشور است، به ویژه سرقت هنری! مگر استاد الاساتید داریوش پیرنیاکان کتاب ردیف یکی از اساتید درگذشته را عینا و بدون کوچک ترین تغییری به نام خود چاپ کرد، هرچند داریوش خان طلایی و دکتر سامان فاطمی و دیگران هر چه بر سر و روی خود زدند و در مجلات نوشتند تاثیر نکرد که بماند، استاد پیرنیاکان را هیات علمی دانشگاه تهران هم کردند! حالا بیچاره هیراد که یک واژه را لااقل تغییر می دهد پس به نظر من سرقت هر نوعش پسندیده و اصلا لازم است .

از این رو اینجا نقش متولیان فرهنگی در خصوص اشاعه موسیقی اصیل ایرانی خود را نشان می دهد! به راستی پاسخگوی این بی هویتی فرهنگی که هر روز بیش از قبل گریبان جامعه را گرفته، چه کسی خواهد بود؟! آیا وقت آن نرسیده که به داد این آشفته بازاری که در موسیقی به راه افتاده، رسید؟! آیا وقت آن نرسیده که جلوی بازی هایی که از سوی افرادی خاصی در حال اتفاق افتادن است، ایستاد؟! پیش از این بهرنگ حکیمی پور به عنوان مسوول انجمن موسیقی استان بوشهر مدعی شده بود که بودجه انجمن محدود و اندک است اما قانون به انجمن اجازه داده است تا تاریخ کنسرت بگیرد و در مناقصه به بخش خصوصی واگذار کند و درآمد حاصل به حساب انجمن برای اجرای برنامه ها واریز شود. این در حالی است که نخستین کنسرت انجمن موسیقی بدون برگزاری مناقصه به یکی از موسسات واگذار شده که این جای تامل دارد! و می توان برای این تصمیم گیری دلایلی بسیاری آورد!!! چراکه مسوول انجمن موسیقی استان در موسسه مذکور مشغول به فعالیت است و می طلبید که وی با نگاه مستقل و حرفه ای در این زمینه تصمیم گیری کند.

در پایان این گزارش یادآوری می شود، نگارنده بارها در گفت وگو با هنرمندان بومی و ملی به نکات ارزنده ای دست یافته که شنیدن آنها برای متولیان فرهنگی و موسیقی استان سنگین بوده و پس از آن در این زمینه نه تنها شاهد تصمیم گیری بجا و مناسب نبودیم، بلکه با یک سری اتفاقاتی روبه رو شدیم که جای بسی تاسف داشته و دارد و اینک نظاره گر جولان دلالانی در عرصه موسیقی استان هستیم که میراث دار خوبی برای آن نخواهند بود و ذائقه مخاطب را بیمار کرده اند. متولیانی که خود داعیه دار موسیقی اصیل ایرانی اند اما مروج موسیقی پاپ! این نکته جای بسی تامل دارد! داعیه دارانی که معتقدند موسیقی بومی عمر خود را کرده و با نوآوری صرفا می تواند مخاطب را جذب کرد اما همین سرمایه گذاران غافلند که چه سان با بی برنامگی موسیقی بومی و ملی را به قهقهرا برده اند! ما منکر محبوبیت موسیقی پاپ نیستیم اما سبک های دیگر و هنرمندان دیگر هم باید دیده شوند؛ به راستی سهم موسیقی بومی و محلی، موسیقی بی کلام، موسیقی اصیل ایرانی، موسیقی سنتی و... از جدول زمانبندی اجراهای صحنه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان چقدر است؟! آیا وقت آن نرسیده که بپذیریم علم موسیقی صرفا منحصر به سبک خاصی نمی شود؟! آیا وقت آن نرسیده که به جای شعار دادن و دستاویز قرار دادن آموزش موسیقی ایرانی، بستر مناسب را برای اجراهای صحنه ای این سبک به منظور معرفی زیبایی و جایگاه آن به نسل جوان فراهم کنیم؟! امیدوارم هم متولی فرهنگی استان و هم انجمن موسیقی این بار به جای جبهه گیری پاسخی قانع کننده داشته باشند! همچنین امیدواریم که گروه های محلی از این پس به نشان دادن توانمندی خویش متعهدتر باشند و با فروش نوبت خود مروج موسیقی که کمترین تناسب را با هنر آنها دارد، نباشند و آنگاه در مطبوعات از بی توجهی این مسوول و آن مسوول ننالند!

لینک خبر :‌ بامداد24
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۶

سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر از عصر روز چهارشنبه 24 بهمن ماه، با 85 اجرا در 8 تالار کشور و گروه هایی عمدتا ایرانی و چند گروه از کشورهای دیگر کار خود را آغاز کرده است. اجراها البته به تالارهای تهران محدود نیست و برخی از گروه ها در شهرستان های مختلف هم با عنوان جشنواره موسیقی فجر به اجرای برنامه می پردازند.

نگاهی به جدول اجراهای جشنواره نشان می دهد همان تقسیم بندی های همیشگی دوره های گذشته بر جشنواره ساری و جاری است، هرچند مدیریت این دوره از جشنواره بر عهده تیمی تازه است که برای نخستین بار مدعی شده اند بر اساس آیین نامه ای نسبتا مفصل جشنواره را مدیریت می کنند.

در سه دوره گذشته، مدیریت جشنواره با حمیدرضا نوربخش، مدیرعامل خانه موسیقی، بود که نحوه اداره جشنواره انتقادات فراوانی به همراه داشت. این دوره اما مدیریت جشنواره بر عهده علی ترابی، مدیر دفتر امور موسیقی وزارت ارشاد، است که پیش از این نیز تجربه اجرای موفق چند دوره جشنواره موسیقی فجر را در کارنامه کاری اش دارد. دبیری جشنواره را شاهین فرهت، آهنگساز و موسیقی دان پیشکسوت، و دبیری اجرایی آن را شهرام صارمی، نوازنده کمانچه، بر عهده دارند.

در همان بدو کار و چند هفته مانده به شروع جشنواره، برخی از خوانندگان موسیقی سنتی به چگونگی انتخاب و گزینش گروه ها اعتراض کردند و دست اندرکاران جشنواره را به عدول از آیین نامه متهم کردند. مدیران جشنواره در نشستی مطبوعاتی به بخشی از انتقادها پاسخ دادند و گفتند به اجرای دقیق آیین نامه مقیدند.

نگاهی به جدول اجراهای جشنواره نشان می دهد از چهره های نامدار، به خصوص در عرصه آواز و خوانندگی، کمتر نشانی است و بیشتر گروه ها با خواننده های جوان تر به میدان آمده اند.

بخش ارکسترال، شامل ارکستر ملی و ارکستر مجلسی و ارکستر سمفونیک، را باید معروف ترین بخش جشنواره نام نهاد؛ جایی که سه رهبر و موسیقی دان نسبتا شناخته شده رهبری این سه ارکستر را بر عهده دارند. فریدون شهبازیان با ارکستر ملی، منوچهر صهبایی با ارکستر مجلسی و شهرداد روحانی با ارکستر سمفونیک تهران. در این میان، ارکستر ملی برای نخستین بار یک رهبر مهمان نیز دارد. آقا وردی پاشایوف، رهبر ارکستر شناخته شده کشور آذربایجان، همراه سمیر جعفراف، خواننده آذربایجانی، برخی از قطعات نسبتا معروف موسیقی آذری را در جشنواره امسال اجرا خواهند کرد.

ارکستر مجلسی، به رهبری منوچهر صهبایی، نیز بعد از سال ها اثر سمفونیک معروف حسین دهلوی با نام بیژن و منیژه را اجرا خواهد کرد.

بخش موسیقی نواحی جشنواره امسال اما به نظر پر و پیمان تر از دوره های گذشته است. مدیریت این بخش را علی مغازه ای بر عهده دارد، که تجربه موفق اداره جشنواره های نواحی آیینه دار در حیطه موسیقی مقامی و نواحی ایران را در کارنامه کاری اش دارد. در این بخش، 15 اجرا به صورت فردی و گروهی در تالار حوزه هنری روی صحنه می رود، مکانی که شاید نخستین اجراهای موسیقی نواحی ایران در سال های پایانی دهه 60 تحت عنوان جشنواره هفت اورنگ در همین مکان برگزار شد.

حضور محمد اسماعیلی و مجید کیانی، دو نوازنده نامدار، از دیگر رخدادهای قابل اعتنای این جشنواره است. محمد اسماعیلی، که شاید یکی از آخرین بازماندگان نسل طلایی موسیقی ایران باشد، همراه سعید ثابت در گروه فرامرز پایور به اجرای برنامه می پردازند تا با اجرای برخی از قطعات این موسیقی دان نامیِ تاریخ معاصر نامش را زنده کنند. مجید کیانی اما، به سیاق تمامی اجراهای گذشته اش، تک نوازی سنتور دارد. در کنار این دو تن، سه نوازنده شناخته شده پیانو نیز به تک نوازی این ساز می پردازند؛ رافائل میناسکانیان، فریماه قوام صدری و هوشیار خیام، که هر کدام از این سه تن مخاطبان خاص خود را دارند.

میان نسل های بالای 50 سال نیز می توان از حسین بهروزی نیا، نوازنده بربط، حسین پرنیان با گروه همایون به خوانندگی فاضل جمشیدی، رضا موسوی زاده با گروه فاخته یاد کرد. دو خواننده نسبتا شناخته شده این سال ها، وحید تاج و اشکان کمانگری، نیز در این جشنواره اجرای برنامه دارند.

امسال نیز، مانند دو سه سال گذشته، بخش مجزایی به نام بانوان در جشنواره نیست، اما برخی از بانوان، چه در قالب گروهی و چه به صورت انفرادی، اجرای موسیقی دارند. پروین بهمنی، نوازنده موسیقی محلی، و گروه هنرستان موسیقی دختران، گروه گلبانگ به سرپرستی بهناز ذاکری، نوازنده سنتور، فریماه قوام صدری، نوازنده پیانو، و بهاره فیاضی، نوازنده تار، از جمله زنان هنرمندی هستند که در جشنواره به اجرای برنامه می پردازند.

در کنار حذف بخش بانوان، باید به آب رفتن و کاهش حضور گروه های بین المللی هم اشاره کرد. در جشنواره امسال، فقط از چهار گروه خارجی دعوت به اجرای برنامه شده است. به نظر می رسد فضای سرد و یخ زده اقتصاد کشور سرمای خود را به بخش خارجی جشنواره نیز سرایت داده است تا گروه هایی با تعداد اندک، در حد دو تا چهار نفر از کشورهای ایرلند، دانمارک، اسلوونی و آذربایجان در جشنواره حضور پیدا کنند.

هرچند بخش موسیقی پاپ امسال نیز چند خواننده نسبتا پر سر و صدای یکی دو سال اخیر، مانند بهنام بانی، را در سبد اجراهای خود قرار داده است، از سایر هنرمندان پاپ، چون محمد اصفهانی، احسان خواجه امیری، علیرضا عصار، نام و نشانی نیست. شاید چهلمین سالگرد انقلاب بهانه مناسبی بود تا از این چهره ها نیز اجرایی در جشنواره گنجانده می شد، اما بخش پاپ جشنواره، چه با حضور و چه بدون حضور این افراد، همواره با استقبال مخاطبان روبه رو می شود، و به همین دلیل، مانند دوره های گذشته، در تالار میلاد برگزار می شود، که گنجایش آن چند برابر تالارهای دیگر جشنواره است. ماکان ، شهاب مظفری، محسن ابراهیم زاده، علیرضا طلیسچی، آرش و مسیح، امیر عباس گلاب و گروه هفت از جمله هنرمندان سبک پاپ اند که در جشنواره امسال برنامه اجرا می کنند.

بخشی از جشنواره به نمایش فیلم هایی مرتبط با موسیقی اختصاص یافته است، که تقریبا عمده این آثار پیش از این بارها در تالارهای تهران به نمایش درآمده بودند، اما به نظر می رسد تجربه نمایش یک جای آن ها در تالار خانه سینما بتواند ارزیابی موثرتری از فضای مستندسازی در حیطه موسیقی را در اختیار مخاطبان قرار دهد؛ به خصوص که در دو سه سال اخیر ساخت مستند هایی درباره تاریخ موسیقی معاصر ایران رونق گرفته است و خبرها از ساخت مستند های موسیقایی دیگری نیز حکایت می کند.

جشنواره موسیقی فجر از 24 بهمن آغاز شده است و تا 29 بهمن ادامه دارد و مراسم اختتامیه عصر 30 بهمن در تالار وحدت برگزار می شود.

لینک خبر :‌ ایران اینترنشنال
ارکستر ملی ایران در اولین شب سی وچهارمین جشنواره موسیقی فجر روی صحنه رفت.

به گزارش ایسنا، در این کنسرت که شامگاه 24 بهمن ماه در تالار وحدت تهران در دو بخش ایرانی و آذربایجانی برگزار شد، افرادی مانند سیدمحمد مجتبی حسینی (معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، علی ترابی (مدیر کل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، غلامعلی حداد عادل، شاهین فرهت (دبیر سی وچهارمین جشنواره موسیقی فجر) و علی اکبر صفی پور (مدیرعامل بنیاد رودکی) حضور داشتند.

این اجرا با قطعه بی کلام سرود گل آغاز شد و با حضور اسفندیار قره باغی به عنوان خواننده قطعات پیروزی و رزم آوران که ساخته همایون رحیمیان هستند، نواخته شد.

کنسرتینو برای سنتور و ارکستر اثر حسین دهلوی ادامه رپرتوار اجرایی این کنسرت را تشکیل می داد که در این قطعه علی عابدین به عنوان نوازنده سنتور ارکستر را همراهی می کرد.

نوازندگان ارکستر ملی ایران پیروزی خرمشهر و نوروز در سنگر از آثار همایون رحیمیان را نیز نواختند و سپس با حضور پویان آزاده به عنوان نوازنده پیانو روی سن قطعه چهارگاه برای پیانو و ارکستر از جواد معروفی اجرا شد که گفته می شود این قطعه برای اولین بار است که توسط ارکستری اجرا می شود.

پس از اتمام بخش اول این اجرا که رهبری آن را فریدون شهبازیان بر عهده داشت، نوبت به بخش آذری این کنسرت به رهبری آقاوردی پاشایف رسید.

اوورتور آرشین مال الان و قطعات عسگرین نغمه سی از اوزیر حاجی بیلی، اولری وارخانه خانه اثر فکرت امیرف، قزلارین رقصی از کاراکارایف، قایتاقی از نیازی، سنده قالماز اثر توفیق قلی اف، وطن نغمه سی اثر نیازی، والس از کاراکارایف، سوگیلی جانان اثر اوزیر حاجی بیلی و آیریلیق از علی سلیمی اجرا شد.

خواننده بخش آذری این کنسرت سامیر جعفرف بود.

پایان بخش این اجرا به رهبری رهبر آذربایجانی اجرای قطعه ای ایران ای مرز پرگهر بود.

رهبر آذربایجانی این اجرا که می گوید به ایران علاقه قلبی دارد، درباره این اجرا اظهار کرده بود: در این کنسرت ما چند قطعه از آهنگسازان نامی آذربایجان اجرا می کنیم که در دنیا شناخته شده و جنبه بین المللی دارند.

در این اجرا گروه کر هم به رهبری رازمیک اوحانیان، ارکستر ملی ایران را همراهی می کرد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
جشنواره سی و هفتم پیش از آغاز با حواشی متعددی روبرو شد که در نهایت، به ایام برگزاری جشنواره تئاتر فجر کشید و همچنان، دست بردار نیست؛ حواشی که مسئول اصلی آنها، عباس غفاری، مدیر روابط عمومی جشنواره تئاتر فجر به شمار می رود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۵

به گزارش پایگاه خبری گیتی آنلاین، نخستین حواشی به وجودآمده به روند برگزاری رونمایی پوستر جشنواره تئاتر فجر بازمی گردد که تنها با حضور تنی چند از خبرنگاران و عکاسان در دبیرخانه جشنواره سی و هفتم برگزار شد و باقی اصحاب رسانه در جریان مراسم رونمایی پوستر قرار نگرفته بودند و نشانه های تبعیض را به صورت کم رنگ هویدا می ساخت هر چند که در روزهای منتهی به شروع فجر، تبعیض ها قوت و گمانه زنی ها، رنگ واقعیت گرفت به صورتی که در نشست خبری سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، اعتراض خبرنگاران را در پی داشت و از سوی برگزارکنندگان اعلام شد که مجموعه تئاتر شهر، به علت تعدد برنامه ها نمی توانست سالن کنفرانس را در اختیار دبیرخانه قرار دهد و تصمیم گرفته شد که رونمایی پوستر در دبیرخانه و با حضور تنی چند از خبرنگاران و عکاسان برگزار شود. در جواب می توان گفت که مجموعه های تئاتری دیگری در محدوده دفتر دبیرخانه وجود دارند که بتوان نشست های خبری و مراسم های رونمایی پوستر را در صورت عدم امکان برگزاری در مجموعه تئاتر شهر در آنجا برگزار کرد مگر اینکه پای مناسبات دیگری در میان باشد .

رونمایی پوستر، تنها حاشیه نشست خبری نبود و چند بحث دیگر جریان یافت که یکی دیگر از آنها به وظیفه روابط عمومی یک جشنواره مربوط می شود از اینرو که باید تمامی تغییرات به وجودآمده در جدول اجراها و افزایش و کاهش گروه های نمایشی را به اطلاع اهالی رسانه برساند تا آنها بتوانند خبر را به درستی انعکاس دهند و همچنین، خودشان با یک پیش فرض غلط در جایگاه پرسش از مسئولان برنیایند.

در نشست خبری بعد از بحث بر سر حضور رحمت امینی، کارگردان نمایش "خدایگان" در جایگاه داور بخش مسابقه خیابانی، عباس غفاری عنوان کرد که نمایش "خدایگان" از حضور در بخش مسابقه تئاتر صحنه ای ایران دو انصراف داده است در صورتی که تا قبل از پرسش خبرنگاران، چنین موضوعی در هیچ یک از اخبار جشنواره تئاتر فجر اعلام نشده بود و در جواب اینکه چرا خبر انصراف "خدایگان" به موقع از طریق روابط عمومی اعلام نشده است؟ عباس غفاری گفت که رحمت امینی نخواست رسانه ای شود.

جوابی که از سوی یک مدیر روابط عمومی غیرمنطقی می نماید زیرا حوزه فرهنگ و هنر، حوزه اخبار محرمانه نیست جدا از اینکه جشنواره تئاتر فجر، یک نهاد امنیتی نیست که لازم به دسته بندی اخبار به دو دسته محرمانه و غیرمحرمانه باشد هر چند از سوی دیگر، خبر انصراف نمایش "خدایگان"، خبری نیست که روابط عمومی با عدم انتشار خبر، سعی در تلطیف فضا داشته باشد و بتوان عدم انتشار خبر فوق را با چنین توجیهی قبول کرد. همچنین، روابط عمومی یک جشنواره همانند جشنواره تئاتر فجر نباید خودش را بازیچه دست شرکت کنندگان، داوران و دبیران کند که با یک آری یا نه یک نفر، انتشار خبری را به تعویق بیاندازد زیرا چنین عملی، تمامی ارکان جشنواره مذکور را زیر سوال خواهد برد و از عدم صلاحیت روابط عمومی پرده برمی دارد به صورتی که اینطور در نظر همگان خواهد رسید یک نفر با یک جایگاه شغلی مشخص، قادر به تشخیص سره از ناسره در مقام خودش نیست و باید دیگران، خط مشی وی را مشخص کنند .

از تشخیص سره از ناسره صحبت به میان آمد و در روز دریافت کارت خبرنگاری ویژه جشنواره تئاتر فجر، عباس غفاری اعلام کرد که برای "پایگاه های خبری، کانال های تلگرامی و اینستاگرامی ها کارت خبرنگاری صادر نشده است." که سخنان وی، چند اشکال عمده و اساسی دارد و در سطور زیر، بیان خواهد شد .

نخست اینکه چرا باید پایگاه های خبری در یک جمله کنار کانال های تلگرامی و اینستاگرامی ها قرار بگیرد؟! یک پایگاه خبری دارای مجوز مطبوعاتی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران، چه سنخیتی می تواند با کانال های تلگرامی بدون شامد و اینستاگرامی های بی هویت داشته باشد؟! کنار هم قرارگیری سه رسانه با بسترها و اهداف متفاوت بدون هیچ توجیه عقلی، از دیگر نکاتی است که به عدم شناخت و عدم قدرت تشخیص روابط عمومی فجر از رسانه های مختلف دامن می زند .

همچنین، در فراخوان ثبت نام خبرنگاران و اهالی رسانه برای دریافت کارت جشنواره ی تئاتر فجر در تاریخ 18 دی ماه 1397 در سایت رسمی جشنواره تئاتر فجر از "رسانه های رسمی" نامبرده شده است و رسانه های رسمی شامل تمام رسانه های خبری از جمله روزنامه ها، خبرگزاری ها، پایگاه های خبری و شبکه های تصویری در بستر اینترنت می شود و در فراخوان، هیچ گونه دسته بندی به چشم نمی خورد از اینرو، هر رسانه دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران با توجه به فعالیت های پیشین در زمینه تئاتر، مستحق حضور در جشنواره تئاتر فجر است و هیچ شخصی با هیچ جایگاهی و بنا بر نگاه سلیقه ای، نباید بین رسانه ها تبعیض قائل شود حتی اگر روابط عمومی جشنواره تئاتر فجر، عباس غفاری باشد.

نکته دیگری که لازم به ذکر است اینکه در روز مورد اشاره، ایشان گفتند که 220 کارت خبرنگاری برای خبرگزاری ها و روزنامه ها صادر شده است و سهمیه روزنامه ها، 1 خبرنگار و سهمیه خبرگزاری ها، 2 خبرنگار است از اینرو، هیچ سهمیه ای برای خبرنگاران پایگاه های خبری در نظر نگرفتند. سوالی پیش می آید اینکه تعداد خبرنگاران فعال در عرصه تئاتر بیش از 60 نفر نیست و بخشی از خبرنگاران فعال در عرصه تئاتر را خبرنگاران پایگاه های خبری تشکیل می دهند در نهایت، اینکه 160 نفر دیگر مستحق دریافت کارت رسانه چه کسانی هستند که بر فعالان رسانه در پایگاه های خبری ارجحیت دارند؟! یک سوال دیگر اینکه 160 نفری که اضافه بر سازمان، کارت خبرنگاری دریافت کردند، در طول سال، به چه کاری مشغول هستند که همه اخبار تولیدی در رابطه با تئاتر به چندین و چند رسانه، محدود می شود که در نظر جامعه تئاتر، شناخته شده و مورد وثوق هستند؟ !

در ضمن، اگر برای پایگاه های خبری، کارت خبرنگاری صادر نمی شود، روابط عمومی جشنواره تئاتر فجر، چطور صدور کارت رسانه برای پایگاه خبری ایران تئاتر را توجیه می کند؟ پایگاه خبری ایران تئاتر با وجود اینکه زیر نظر اداره کل هنرهای نمایشی است، یک پایگاه خبری محسوب می شود و نباید بین پایگاه خبری ایران تئاتر و پایگاه های خبری دیگر، تفاوتی قائل شد از اینرو، خواستارم به سرعت تمامی کارت های خبرنگاری صادرشده برای پایگاه خبری ایران تئاتر باطل شود تا با استناد به گفته عباس غفاری، عدالت بین همگان رعایت شود هر چند سخن ابتدایی روابط عمومی جشنواره تئاتر فجر درباره پایگاه های خبری، بدون در نظر گیری تمام جوانب بوده است و یک روابط عمومی نباید سخنی بر زبان راند که صلاحیت خودش را به عنوان یک روابط عمومی زیر سوال ببرد که از دیگر نقاط ضعف روابط عمومی جشنواره سی و هفتم به شمار می رود .

در طول سالیان گذشته، همواره عکاسی از جشنواره تئاتر فجر بر عهده گروه عکاسی ستاد خبری بوده است و هیچ عکاسی خارج از گروه گفته شده، حق عکاسی از اجراهای جشنواره تئاتر فجر را ندارد .

در روز سه شنبه، 23 دی ماه 1397، عکسی در یکی از گروه های مختص به خبرنگاران قرار گرفت که حکایت از عکاسی شخصی غیر، از اجراهای تئاتر فجر داشت. هنگامی که عکاسان خبری به عکس های منتشرشده اعتراض کردند با جواب عکاس، علی خوشکار؛ عکاس سایت نمایش نت رو به رو شدند که می گفت که برای سایت نمایش نت به علت فعالیت در عرصه تئاتر، اجازه عکاسی صادر شده است. جواب عکاس سایت نمایش نت، پرسشی را به ذهن متبادر می سازد که آیا عکاسان دیگر خبرگزاری ها، روزنامه ها و پایگاه های خبری به اندازه سایت نمایش نت، فعالیت خبری ندارند که سایت نمایش نت تبدیل به تافته جدابافته از دیگر رسانه ها می شود و امکان عکاسی می یابد؟ در نامه منتشرشده عکاس سایت نمایش نت، تنها به اجازه تصویربرداری اشاره شده و حرفی از عکاسی به میان نیامده است .

اگر سایت نمایش نت اجازه تصویربرداری گرفته باشد و اقدام به عکاسی از نمایش ها کند، یک تخلف آشکار است و باید جلوی تمام فعالیت خبری سایت نمایش نت در جشنواره تئاتر فجر گرفته شود زیرا تنها بدین صورت، روابط عمومی جشنواره تئاتر فجر می تواند چهره مخدوش خودش را اندکی ترمیم کند .

موضوع دیگری که باید بدان اشاره کرد به موضوع جایگاه خبرنگاران برمی گردد .

تمام جایگاه های در نظر گرفته شده برای خبرنگاران در گوشه های سالن ها قرار دارند و خبرنگاران، به طور کامل، به صحنه ها مشرف نیستند که موجب می شود دید آنها نسبت به برخی دقایق اجراها کور باشد که در نهایت، روی کیفیت گزارش ها و نقدهای منتشره آنها در رسانه های مختلف تاثیر می گذارد در صورتی که برای هنرمندان، صندلی های ردیف وسط در نظر گرفته شده است و آنها در جایگاه بهتری نسبت به خبرنگاران قرار دارند بدون اینکه جایگاه آنها، تاثیری در تماشای اثر داشته باشد. همچنین، با وجود صندلی های خالی فراوان در اجراها، کارت های مهمان ویژه به صورت عادلانه و منطقی بین دیگر اقشار تئاتری از جمله شرکت کنندگان و تماشاخانه دارها توزیع نشده است .

منیژه محامدی، کارگردان نمایش "تبرئه" در گفتگوی روز دوشنبه، 22 بهمن ماه 1397 با خبرگزاری مهر عنوان کرد که "از لطف جشنواره تنها یک کارت VIP برای من فرستادند در حالی که هیچ کدام از بازیگران و عوامل نمایش و حتی همسرم محمد اسکندری که بازیگر با سابقه ای است کارتی دریافت نکرده اند. چطور هنرمندانی که نمایش شان در جشنواره حضور دارد نباید به دیدن دیگر آثار بنشینند ".

مجتبی کاظمی، مدیر روابط عمومی تماشاخانه دیوار چهارم، از دیگر کسانی بود که از شیوه توزیع کارت مهمان ویژه گلایه داشت و به پایگاه خبری گیتی آنلاین گفت که "برای تماشاخانه دیوار چهارم، تنها یک کارت مهمان فرستادند با وجود اینکه تماشاخانه دیوار چهارم می کوشد در طول جشنواره سی و هفتم، بحث حمایت از گروه های بااستعداد بالاخص شهرستانی را داشته باشد و در حال حاضر، با یک کارت صادرشده برای عبدالرزاق بنی شیخ الاسلامی، مدیر تماشاخانه دیوار چهارم عملا بحث حمایت منتفی است. نمی دانیم کدام شخص را بفرستیم که به ارزیابی نمایش ها بپردازد و چه کسی در سالن بماند ".

همانطور که پیدا است، جشنواره تئاتر فجر تا بدین جای کار، نه به خبرنگاران احترام لازم را گذاشته است و نه به هنرمندان راه یافته، روی خوشی نشان داده است و نه هوای همکاران خودش را در تماشاخانه ها داشته است .

با خوانش سطرهای بالا درمی یابید که مدیر روابط عمومی جشنواره تئاتر فجر که مسئول اداره امور ذکرشده بوده، از وظایف خودش عدول کرده است و در برخی مواقع، سخنان او، بی دانشی وی را در عرصه رسانه به سمع و نظر مخاطبان می رساند که به هیچ وجه در شان مدیر روابط عمومی بزرگترین و مهمترین جشنواره تئاتری ایران نیست و مواضع او به راحتی می تواند شان هنری و علمی هم قطارانش را زیر سوال ببرد و جشنواره تئاتر فجر را به صورت کلی از وجهه بیاندازد .

امیدوارم در سالهای آتی، دبیران جشنواره های هنری کشور، مدیران لایقی را در منصب های گوناگون بگمارند که با حضورشان، به جشنواره ها، شان و شخصیتی مضاعف بخشند.

خبرنگار گیتی آنلاین: فرزاد جمشیددانایی/ عکس حاشیه خبر: فرزاد جمشیددانایی

لینک خبر :‌ گیتی آنلاین
نخستین پیشخوان ملی هنرهای اجرایی با عنوان شوکیس صبح امروز پنجشنبه 25 بهمن در کاخ گلستان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر ، مراسم افتتاحیه بخش شوکیس سی و هفتمین جشنواره تئاتر فجر صبح امروز پنجشنبه 25 بهمن با حضور سعید اسعدی دبیر بخش بین الملل جشنواره، شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی، امین عظیمی مدیر اجرایی بخش شوکیس ، حمید نیلی مدیر انجمن هنرهای نمایشی، تعدادی از مدیران بخش های مختلف جشنواره و با حضور مهمانان خارجی و مدیران کمپانی های تئاتری در کاخ گلستان برگزار شد.

سعید اسدی مدیر بخش بین الملل جشنواره تئاتر فجر در ابتدا به معرفی اجمالی از شوکیس پرداخت و به مهمانان خارجی حاضر در سالن خوش آمد گفت.

وی در بخشی از صحبت هایش خطاب به مهمانان خارجی حاضر در نشست درباره برنامه های شوکیس در این چند روز توضیح داد و عنوان کرد: شوکیس پلتفورمی است که هدفش معرفی قابلیت های تئاتر ایران است و قرار است در 2 بخش تئاتر ایران به شما معرفی شود. بخش اول تئاترهایی است که در بخش اصلی اجرا می شود و بخش بعدی آثاری هستند که در بخش به علاوه فجر حضور دارند و خارج از بخش اصلی به صحنه می روند اما آنچه در جشنواره فجر ارایه می شود تصویری از تئاتر ایران است و نمایش های برگزیده سال در بخش خصوصی و دولتی در جشنواره حضور دارند.

وی اظهار کرد: در این بخش ما تئاتر ایران و ویژگی های فرهنگی و هنری کشورمان را به شما معرفی می کنیم و ملاقات هایی با هنرمندان مختلف و همچنین نسل جدید تئاتر برای شما درنظر گرفته شده است تا به واسطه این برنامه بتوانیم فرصت هایی را برای تئاتر ایران شکل دهیم.

در ادامه بهروز محمودی بختیاری به زبان انگلیسی درباره تاریخ تئاتر ایران، تعزیه، شکل گیری نمایش های ایرانی مثل سیاه بازی و تخت حوضی و آغاز نمایشنامه نویسی و همچنین تئاتر معاصر در ایران توضیحاتی را برای مهمانان ارایه کرد.

شهرام کرمی نیز ضمن خوش آمد به مهمانان درباره وضعیت تئاتر ایران بیان کرد: جشنواره تئاتر فجر که شاهد سی و هفتمین دوره اش هستیم اصلی ترین جشنواره تئاتری است. ما 82 جشنواره تئاتری داریم که از این میان 11 جشنواره بین المللی برگزار می شود. هر شب در تهران بیش از 150 اجرای تئاتری داریم و بیش از 70 سالن نمایشی هرشب میزبان علاقه مندان هستند. همچنین در استان های مختلف ایران تئاتر فعال است و مشهد، تبریز و شیرازی شهرهایی هستند که بیشترین اجرا را بعد از تهران دارند.

وی افزود: ما برای استقلال کشورمان خیلی ارزش قایل هستیم و با اکثر کشورهای دنیا تعامل داریم و به عنوان یک کشور فرهنگ دوست علاقه مند به تعاملات فرهنگی و هنری و گفتگو و ارتباط با کشورهای دیگر هستیم. ما با هیچ کشوری دشمنی نداریم و خواهان دوستی با مردم همه کشورها هستیم. ممکن است با دولت یک کشور که قصد زیر سوال بردن استقلال ما را دارند، مشکل داشته باشیم.

مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان صحبت هایش بیان کرد: ممکن است تصور شما نسبت به ایران متفاوت باشد اما مطمئنم با یک دید باز و تصور جدید کشور ما را ترک خواهید کرد. این بخش برای معرفی استعدادها و نبوغ هنرمندان ما شکل گرفته و من از شما خواهش می کنم که فقط به تئاتر ما توجه نکنید و فرهنگ و رفتارهای مردم ایران را هم مد نظر قرار دهید.
در پایان جلسه و بعد از گرفتن عکس یادگاری، مهمانان از بخش های مختلف کاخ گلستان بازدید کردند.

کد خبر 4542042

آروین موذن زاده

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۵

به گزارش جی پلاس، سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر در حالی روز چهارشنبه 24 بهمن کار خود در تالارهای مختلف شهر تهران کار خود را آغاز کرد که برگزاری همزمان این رویداد هنری با سی و هفتیمن جشنواره بین المللی تئاتر فجر یک فضای کاملا هنری و کمتر تجربه شده ای را برای زیر مجموعه های معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رقم زده است.

یکی از نکات عجیبی که در اولین روز سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر توجه اهالی رسانه را به خود جلب کرد، فقدان یک پاویون مناسب برای خبرنگاران در تالار وحدت بود. تالار وحدت طی ادوار مختلف برگزاری جشنواره موسیقی فجر به نوعی اصلی ترین مرکز برپایی رویدادهای مختلف جشنواره شناخته شده و به همین دلیل عمده توجه خبرنگاران، عکاسان و اهالی رسانه به دلیل اهمیت اجراها در این تالار متمرکز بوده است.

ستاد برگزاری جشنواره موسیقی فجر نیز به تبع همین موضوع هر ساله شرایطی را فراهم می کرد که بر اساس آن خبرنگاران و عکاسان بتوانند با استقرار در طبقه دوم تالار که همواره محل برگزاری نشست های خبری گروه های موسیقی در طول سال بوده، شرایط مطلوب تری را برای ارسال فوری اخبار تولیدی به رسانه های مورد نظر و همچنین استراحت چند دقیقه ای برای روزهای سخت و دشوار کاری خود در ایام جشنواره داشته باشند.

اما یکی از نکات جالبی که در اولین روز سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر توجه اهالی رسانه را به خود جلب کرد، فقدان یک پاویون مناسب برای خبرنگاران در تالار وحدت بود. نکته قابل توجه اینکه حضور چند دستگاه رایانه همراه برای استقرار خبرنگاران و ضرورت استفاده از این ابزار برای ارسال اخبار و مواردی مشابه یکی از بارزترین و بدیهی ترین امکاناتی است که می تواند در رویداد ملی چون جشنواره موسیقی فجر وجود داشته باشد که گویا فعلا این موضوع در اولویت ستاد برگزاری جشنواره موسیقی فجر وجود نداشته و یک میزبانی با ساده ترین امکانات از خبرنگاران اهمیت چندانی برای مسئولان دفتر موسیقی و ستاد برگزاری جشنواره ندارد.

لینک خبر :‌ جماران
جلسه کمیسیون های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و بررسی راههای حراست و پاسداری از ولایت فقیه مجلس خبرگان رهبری، در قم برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۵ سایت های دیگر : خبرگزاری حوزه خبرگزاری مهر اقتصاد نیوز تابناک قم

به گزارش خبرگزاری رسا ، جلسه کمیسیون های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و بررسی راههای حراست و پاسداری از ولایت فقیه مجلس خبرگان رهبری، صبح و بعد از ظهر پنجشنبه 25 بهمن در قم برگزار شد.

در جلسه کمیسیون سیاسی، اجتماعی و فرهنگی مجلس خبرگان، موضوع حجاب، عفاف و تسامح در عرصه فرهنگ و هنر ، مورد بررسی قرار گرفت.

در این جلسه که با حضور معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیز یکی از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تشکیل شد ابعاد موضوع حجاب، عفاف و تسامح در عرصه فرهنگ و هنر و راهکارهای مبارزه با ولنگاری در حوزه هنر به ویژه تئاتر و موسیقی، در دستور کار قرار داشت که ضمن بررسی نظرات و انتقادات اعضای کمیسیون، اقدامات دستگاههای مسؤول، مورد ارزیابی و درباره آن بحث و بررسی انجام گرفت.

لینک خبر :‌ خبر گزاری رسا
سید مجتبی حسینی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در چهارمین روز سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به تماشای نمایش "پدران" در تماشاخانه ایرانشهر نشست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۵ سایت های دیگر : گیتی آنلاین بانی فیلم سینما پرس

به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، سید مجتبی حسینی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز پنجشنبه 25 بهمن در سالن دکتر ناظرزاده کرمانی تماشاخانه ایرانشهر به تماشای نمایش "پدران" به کارگردانی مهدی فرشیدی سپهر نشست.

این نمایش در بخش مهمان جشنواره سی و هفتم تئاتر فجر حضور دارد.

سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر با دبیری نادر برهانی مرند از 22 بهمن تا 4 اسفند در تهران برگزار می شود.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
تهران - ایرنا - معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: گستره ایران زمین به غنیمت گنجینه اقوام ، کلکسیون نادری از البسه و فرهنگ های پوشش است که کشف ظرفیت ها و ارائه قابلیت های هنری آن، می تواند آیاتی الهام بخش برای طراحان لباس و تولیدات متبوع معاصر باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۵ سایت های دیگر : شبکه اینترنتی آفتاب خبرگزاری فارس خبرگزاری مهر هنر آنلاین

به گزارش روز پنجشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، سیدمحمدمجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به مناسبت هشتمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر آورده است: آداب و آنات انسانی، تظاهرات متمایزی دارد که هر کدام متضمن جلوه های بکر و بدیعی از شور و شعور آدمیزادی است. از جمله این جلوه ها، مجموعه البسه و فرهنگ پوشش است که از گذشته تا بدین روزگار، پیوسته، شاخصه شأن و شخصیت فردی و مرتبت و منزلت اجتماعی در شمار آمده است.
وی افزود: این دست کار انسان، به نیکویی، هم از بوم و اقلیم الگو پذیرفته و هم شناسای استعدادهای غریزی اقوام و دریافت های ذوقی مردمان بوده است.
بسا که در این روزگار، از لباس، هم به مثابه روایتگر روزگار و هم وجه تمایز سلایق ادوار انسانی نام برده می شود.
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد با تأکید بر زیبایی، گذشته از رویکرد عام و توجیهات فردی و گروهی، اصل مردم محوری و اصالت مخاطب را یادآوری می کند که در روزگار ما بنا به اقبال و استقبال از هنر طرح و مد لباس، اکنون به عنوان صنعتی شریف و هنری ارجمند یاد می شود.
بر اساس این گزارش و به نقل از معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسینی در این پیام یادآور شد: گستره ایران زمین به غنیمت گنجینه اقوام ، کلکسیون نادری از البسه و فرهنگ های پوشش است که کشف ظرفیت ها و ارائه قابلیت های هنری آن، می تواند آیاتی الهام بخش برای طراحان لباس و تولیدات متبوع معاصر باشد، آن چنان که بدین روزگار و به مدد تعاملات هم افزای این هنر و دیگر هنرها، توسعه مشهودی در فرهنگ البسه و توسعه طرح و تولید لباس بر مبنای الگوهای اقوام و اعلام ایرانی احساس می شود.
وی تاکید کرد: هشتمین جشنواره مد و لباس فجر با اتکال و اعتقاد به الگوهای سرزمینی، اثرات زادبوم و تجربیات انسانی، تلاش خود را بر بازشناسی این توان نامکشوف و تجربه نامشهود در نظام کلان البسه ایرانی متمرکز کرده است که در این دوره با توجه بخشی به نقش و نگار مکران که دستمایه مردمان کریم سیستان و بلوچستان است، امیدوار است اگر چه به دشواری، اما به درستی نقش آفرینی کند.
حسینی در این پیام ضمن قدردانی از دست اندرکاران این رویداد، ابراز امیدواری کرد که به برکت برگزاری دوره ها و کارگاه های تخصصی مد و لباس، این هنر صنعت ایرانی، بازارهای جهانی را تسخیر کند.
به گزارش ایرنا ، هشتمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر، با شعار خوشا مکران و نقش بی مثالش 26بهمن تا 2 اسفند 97 از ساعت 10صبح تا 8 شب در مجتمع نمایشگاهی بوستان گفتگو برگزار می شود.
فراهنگ**9266**1355**1584

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی

نورا بیگ| جشنواره موسیقی فجر امسال درحالی چهارشنبه شب در تهران کلید خورد که از چند روز قبل بلیت بیشتر آثار ارکسترال و البته کنسرت های پاپ تمام شده و در این میان همچنان موسیقی نواحی و اقوام با اقبال کمتری نسبت به بقیه گونه های موسیقی روبه روست.
درحال حاضر از میان 9 کنسرت موسیقی پاپ که از طریق ایران کنسرت برای فروش عرضه شده، تقریبا بلیت تمام اجراها به پایان رسیده است و از بین 53 کنسرت سنتی، کلاسیک، تلفیقی و نواحی که در ایران کنسرت و ترانه شرقی عرضه شده است، بلیت 26 مورد آن تمام شده و بقیه هم درحال اتمام است. بنابراین خلاف آن چه تاکنون در 11ماه از سال درباره موسیقی پاپ حاکم بوده است، حالا در جشنواره موسیقی فجر می توان گفت، توجه مردم به موسیقی کلاسیک و سنتی هم کم از اقبال به موسیقی پاپ ندارد که البته شاید یک دلیل آن حضور مخاطبان تخصصی موسیقی برای این جشنواره نه چندان پررونق موسیقی است. خبرگزاری مهر هم درباره یکی از ابهامات این جشنواره این طور نوشته است که اتمام بلیت تعدادی از کنسرت های به صحنه رفته در جشنواره موسیقی فجر با توجه به ظرفیت بلیت ارایه شده سامانه های فروش اینترنتی بلیت که در هریک از سامانه ها با علایم خاصی نمایش داده شده است اما هنوز مشخص نیست چه تعداد بلیت در اختیار سامانه های فروش بلیت برای فروش واقعی و چه تعداد بلیت به عنوان بلیت میهمان به ستاد برگزاری جشنواره واگذار شده است.
SoldOut ها کدامند؟
همچنین براساس آن چه در سامانه های فروش آمده است، تاکنون بلیت کنسرت های ارکستر ملی ایران به رهبری فریدون شهبازیان در تالار وحدت، کنسرت تک نوازی پیانو آرپینه اسرائیلیان در تالار رودکی، ارکستر سمفونیک رسانه هنر به رهبری پدرام طاهریان، ارکستر سمفونیک تهران به رهبری شهرداد روحانی، دودوک و کمانچه رضا عسگرزاده و حسام اینانلو در فرهنگسرای نیاوران، گروه کُرشهر تهران به رهبری مهدی قاسمی در تالار رودکی، ارکستر زهی آرکو به رهبری ابراهیم لطفی در تالار رودکی، ارکستر هنرستان موسیقی پسران، گروه نوبهار به سرپرستی بهاره فیاضی، تک نوازی پیانو رافائل میناسکانیان در تالار رودکی، گروه سایه ارغوان به سرپرستی
محمد امین اکبرپوردر تالار ایوان شمس، گروه همایون پرنیا به سرپرستی حسین پرنیا در تالار ایوان شمس، گروه ابد به سرپرستی حمیدرضا کشور پژوه در برج آزادی، کوارتت آمل به سرپرستی فرزاد زاهدی در برج آزادی، کوارتت محمد آزمند در برج آزادی، گروه کهت میان به سرپرستی همایون مجدزاده در برج آزادی، گروه روشنا به سرپرستی حسین اینانلو و مظفر شفیعی، گروه کُر اردیبهشت به سرپرستی حمید عسگری، گروه خنیاگران مهر بهزاد عبدی، ارکستر نوجوانان رودکی، رستاک، و بربطیان به سرپرستی حسین بهروزی نیا از گروه سنتی و کلاسیک و بهنام بانی، شهاب مظفری، گروه سون ، آرش و مسیح، امیر عباس گلاب، علیرضا طلیسچی، پازل بند ، ماکان بند و محسن ابراهیم زاده به اتمام رسیده است.
امسال در مجموع، 85 گروه موسیقی در سی وچهارمین جشنواره موسیقی و در تالار وحدت، تالار رودکی، تالار ایوان شمس، فرهنگسرای نیاوران، برج آزادی، تالار سوره حوزه هنری، برج میلاد اجرا خواهند داشت. به جز تهران، برخی استان های دیگر ازجمله کرمانشاه، سمنان و کرج هم شاهد این جشنواره خواهند بود. اختتامیه سی وچهارمین جشنواره موسیقی فجر هم 30 بهمن ماه در تالار وحدت برگزار می شود. یک روز قبل از شروع جشنواره موسیقی فجر هم سیدعباس صالحی ، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که این روزها به دلیل گروه کُر افتتاحیه جشنواره فیلم فجر حسابی تحت فشار است، به جشنواره موسیقی پیامی داد. او در این پیام ابراز امیدواری کرد که برگزاری این رویداد موجب ارتقای جایگاه موسیقی فاخر ایرانی شود.
مژده باز هم برای فیلم بین ها
بعد از روزهای شلوغ جشنواره فیلم فجر باز هم فیلم بین ها می توانند فیلم ببینند؛ البته این بار آن همه تشریفات ندارد و رایگان است. تعداد زیادی مستند در حوزه موسیقی در سالن سیف الله داد خانه سینما به نمایش درخواهد آمد؛ مستندهایی که برای علاقه مندان موسیقی جذابیت زیادی دارد. بزم رزم که یکی از مستندهای جذاب گروه هنر و تحربه بود که چندماه قبل اکران شد و با اقبال زیادی همراه بود، همچنین قطار مسیر شصت که در میان اهالی موسیقی طرفداران زیادی دارد. مستندهای مایسترو، سمفونی ایران، ممد نبودی، آقایان پرنده، در انتهای یک روز کامل، اهمیت عارف بودن، پیدای ناپیدا، برف، والسی برای تهران، بن بست، یک موسیقیدان فرانسوی در دربار قاجار، دو کمانچه، گوشه های اصفهان، هزار داستان امیر جاهد، شش قرن و شش سال، اسکورپیو و ساز و مهر فیلم هایی هستند که در این دوره از جشنواره موسیقی فجر و تا 29 بهمن ماه به نمایش درمی آیند.

لینک خبر :‌ روزنامه شهروند
برخی نمایشگاه های کتاب به ویژه در شهرستان ها حاوی کتاب هایی هستند که بیشتر از آنکه به توسعه فرهنگی و ارتقاء سطح فکری و فرهنگی مردم منطقه بینجامد، مانعی بر رشد فکر و عقلانیت مردم منطقه هستند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۶ سایت های دیگر : سینما پرس همسو نیوز

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: در کنار نمایشگاه های اصلی کتاب در تهران و مراکز استان ها، هر ماه نمایشگاه های کتاب بسیاری در سراسر کشور برپا است، نمایشگاه هایی که غالباً در اماکن عمومی همچون مترو، پارک، اماکن گردشگری یا مذهبی دایر می شوند و تخفیفات بالای آن ها چشم ها را خیره می کند، اما کافیست سری به آن ها بزنید و از کتاب های چیده شده بر روی میزها سان ببینید؛ اگر اهل کتاب باشید و کتاب ها را بشناسید آنچه خواهید دید شما را از مطالعه ناامید می کند!

عمده ی کتاب های این قبیل نمایشگاه ها، کتاب هایی با موضوعاتی همچون تعبیر خواب، دوزخ و جهنم، طب سنتی، جن و انس، آشپزی، روانشناسی های درجه سه، کتاب های تاریخی نامعتبر و کوچه و بازاری و... هستند. در بین این کتاب ها اگر رمان یا داستانی هم به چشم می خورد، رمان هایی زرد، با نویسندگانی گمنام است که ترجمه های بسیار ضعیفی دارند. کتاب های مذهبی موجود نیز عمدتاً معارف درجه چندم و بعضاً خرافی و اشتباه را گسترش می دهند که هیچ سنخیتی با عقلانیت اسلام ندارد و بیشتر موجب گمراهی از اصل اسلام خواهد شد.

بدیهیست این گونه نمایشگاه ها نه تنها نمی تواند کمکی به ارتقاء سطح بینش و فرهنگ یک منطقه و افزایش سرانه کتابخوانی داشته باشد بلکه خود مانعی اصلی بر راه توسعه فکری و فرهنگی منطقه خواهد بود. اینگونه کتاب ها با پر کردن ذهن مخاطبین از مطالب دسته چندم و ضعیف، سطح فکری و فرهنگی مردم را پایین نگاه داشته و همچون سدی از آشنایی توده جامعه با افکار ناب اندیشمندان جهان جلوگیری می کند و سطح عقلانیت و دغدغه مندی مردم را در حد مسائلی همچون چگونگی و کیفیت اجنه، برزخ، جهنم، فسادهای جنسی خواهر شاه و تعبیر خواب های کاذب، نگاه می دارد.

جالب توجه آنجاست که وقتی به تبلیغات همین نمایشگاه ها می نگریم شاهد متولیانی همچون اداره آموزش و پرورش و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی هستیم، هر چند که اصل دغدغه مندی این مسئولین برای افزایش فرهنگ کتاب و کتاب خوانی ستودنی است اما باید دقت کنند، کتاب خوب خواندن بسیار مهم تر از اصل کتاب خواندن است. ترویج کتاب هایی از این دست اگر از روی آگاهی باشد خیانت به آرمان های انقلاب اسلامی است، چرا که از جنس همان کاری است که طاغوت با اشاعه ی رمان ها و مجلات عاشقانه و زرد می کرد تا با پر کردن وقت مردم مانع مطالعه کتاب های اصلی، مهم و آگاهی بخش شود.

لذا حال که زحمت چنین نمایشگاه هایی در سراسر کشور کشیده می شود، خوب است با انتخاب آثاری خوب و درجه یک در حوزه های مختلف نتیجه حاصل را ارتقاء بخشید. شاید گفته شود انتخاب آثار خوب مانع تخفیف های چشم پر کن می شود، اما به نظر ده کتاب کمتر فروختن، می ارزد به عقب ماندن سطح فکری و عقلانیت مردم یک منطقه.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
مدیر انتشارات فصل پنجم گفت: وقتی کتابی ثبت می شود اتحادیه ناشران کاغذ کتاب را تهیه کرده و در اختیار ناشران قرار می دهد، امیدوارم این کار تداوم داشته باشد و سرعت تخصیص کاغذ نیز بیشتر شود تا بخش عمده ای از مشکلات برطرف شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۷ سایت های دیگر : روزنامه ایران

پرویزبیگی حبیب آبادی مدیر انتشارات فصل پنجم در گفت وگو با خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس درباره وضعیت کاغذ اظهار داشت: مدتی است با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران کاغذ تخصیص می یابد.

وی در ادامه بیان داشت: وقتی کتابی ثبت می شود اتحادیه ناشران کاغذ کتاب را تهیه کرده و در اختیار ناشران قرار می دهد، امیدوارم این کار تداوم داشته باشد و سرعت تخصیص کاغذ نیز بیشتر شود تا بخش عمده ای از مشکلات برطرف شود.

وی به جمع آوری کتاب های قاچاپ اشاره کرد و گفت: این دو نکته مثبت در دوماهه اخیر موجب شده حقوق ناشر و مولف تضییع نشود و البته باید هم ادامه دار باشد.

مدیر انتشارات فصل پنجم در بخش دیگری از سخنانش به نمایشگاه کتاب اشاره کرد و گفت : ما با 400 عنوان کتاب در سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران شرکت خواهیم داشت که از این میان 80 عنوان را تازه های نشر به خود تخصیص می دهد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
مدیر انتشارات شباویز می گوید کارهایی که مسئولان طرح گرنت پیش از نمایشگاه فرانکفورت و همزمان با این رویداد انجام دادند، باعث لغو قراردادش با یک ناشر تونسی و رفتن آبروی نشر ایران شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۷ سایت های دیگر : چاپ و زندگی

خبرگزاری مهر ، گروه فرهنگ _ صادق وفایی: فریده خلعتبری مدیر انتشارات شباویز این موسسه نشر را از سال 63 پایه گذاری کرده و به قول خودش 34 سال از عمر خود را صرف فعالیت ها و توسعه این نشر کرده است. او متولد سال 1326 در تهران است و در بخش ابتدایی گفتگویمان با او تاریخ تاسیس نشر شباویز و همچنین سابقه حضورش در نمایشگاه های بین المللی کتاب از جمله فرانکفورت را بررسی کردیم. همچنین درباره چرایی جداشدن این ناشر از غرفه ملی ایران در نمایشگاه فرانکفورت بحث و گفتگو شد.

دومین بخش این گفتگو به چالش هایی مربوط می شود که این مدیر نشر همزمان با نمایشگاه فرانکفورت امسال با مدیران و مسئولان طرح گرنت داشت. بحث های اولیه این موضوع و چالش در نمایشگاه فرانکفورت مطرح شد اما قرار گذاشتیم هنگام برگشت به ایران و در فرصتی مناسب به این موضوع بپردازیم. تلاش خبرنگار مهر برای برگزاری جلسه مناظره علی فریدونی و ایوب دهقانکار با خلعتبری در خبرگزاری مهر به نتیجه ای نرسید و ناچار شدیم در گفتگویی که با خلعتبری درباره تاریخ نشر شباویز داشتیم، این موضوع را هم پیگیری کنیم.

البته در روزهای برگزاری نمایشگاه فرانکفورت، با ایوب دهقان کار مشاور امور اجرایی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که به عنوان نماینده طرح گرنت (طرح حمایت از ترجمه و انتشار کتاب ایرانی برای عرضه در بازارهای جهانی)، از طرف دبیرخانه گرنت معاونت امور فرهنگی ارشاد در هفتادمین نمایشگاه بین المللی کتاب فرانکفورت حضور داشت، گفتگو کردیم تا مواضع مسئولان گرنت هم به طور شفاف بیان شود ( اینجا ) اما به هر حال جلسه مناظره برگزار نشد و در گفتگویی که با خلعتبری داشتیم، انتقادات و اعتراضات این ناشر به مسئولان گرنت و ارشاد مطرح شد. از این جهت، اگر مسئولان مورد نظر پاسخ یا مطلب قابل بیانی داشته باشند، خبرگزاری مهر برای انتشار آن آمادگی دارد.

پایان قسمت دوم و پایانی این مصاحبه هم دوباره درباره نشر شباویز و البته آینده آن است.

در ادامه مشروح این قسمت از گفتگو با فریده خلعتبری را می خوانیم؛

* خانم خلعتبری ماجرای بحث و جدل امسال شما در فرانکفورت با مجریان طرح گرنت چه بود؟ ظاهرا موضوع به همکاری با یک ناشر تونسی برمی گشت و درباره فروش رایت 36 کتاب بود! درست است؟

ببینید، من سر موضوع گرنت 2 مشکل دارم. اصولا با شیوه کار گرنت مخالفم. به دلیل این که به شخصه باورم این است که کار باید نتیجه دار باشد. یعنی این که اگر گرنتی هم می خواهند بدهند، باید به کتاب هایی بدهند که واقعا منتشرشده اند. یعنی نتیجه کار ناشر خارجی را ببینیم. این که به یک ناشر خارجی پیش پرداخت بکنند، یا چون که ناشری گفته من علاقه مندم کتابی از شما چاپ کنم و به او پول بدهند؛ هیچ وقت تضمینی برای تبدیل شدن آن پول به کتاب نیست. همچنین معلوم نیست تبدیل به چه کتابی و با چه کیفیتی بشود. بنابراین مخالف این هستم که از قبل، به ناشر خارجی پول بدهند. نظر من این است که چون همه جور راه استفاده نادرست از گرنت می تواند وجود داشته باشد، به هر حال این پول ممکن است به بیراهه برود. آن موقع که از من هم نظرسنجی کردند، به طور مکتوب برای معاونت فرهنگی ارشاد نوشتم که این کار باید نتیجه گرا باشد.

* یعنی منظورتان این است که پایمان را روی زمین سفت بگذاریم!

بله. دقیقا. شمای ناشر خارجی باید کتاب را چاپ کنید، بعد بیایید به مدیران ایرانی بگویید آقا این کتابی که ما چاپ کردیم! یعنی چیزی که ملموس باشد و ببینیمش! دومین مشکل ام این است که این پول باید به ناشر ایرانی پرداخت شود نه خارجی. درست است که در خارج بابت ترجمه به ناشری که ترجمه را چاپ می کند، پول می دهند ولی وضعیت کشور ما با دیگران فرق دارد. ما یک سری معضلات داریم که ویژه خودمان هستند. برای یک ناشر ایرانی، گرفتن ویزا، خریدن ارز، رفتن به خارج و ... یک سری مسائل وحشتناک هستند که در کشورهای دیگر وجود ندارند. بنابراین وقتی گرنت را به خود ناشر ایرانی بدهیم، می تواند راهش را به بازارهای خارجی باز کند؛ به هر شکلی که خودش می داند. شاید دلش بخواهد در نمایشگاه خارجی شرکت کند، یا دلش بخواهد پولش را دودستی به ناشر خارجی بدهد که کتابش را چاپ کند یا هر کار دیگری. حرف اصلی من این است که ناشر ایرانی به هر راهی که تصمیم گرفت، برود اما در نهایت بیاید بگوید این کتاب من به فلان زبان و در فلان کشور است که چاپ شده. پیگیری و بررسی اش هم به عهده مسئولان. بعد بگویند این هم گرنت تو. حالا ببر به ناشر خارجی بده، یا صرف هزینه حضورت در نمایشگاه خارجی سال بعد بکن و یا هر کار دیگری.

اما متاسفانه در حال حاضر، کار اصلا نتیجه گرا نیست. به بیراهه رفته است. به ویژه الان که یک گروه را برای داوری گذاشته اند که نظر بدهند. این گروه در حال حاضر که قرار است ناشر خارجی را ارزیابی کنند، گروه بی طرفی نیستند و در ماجرا ذی نفع هستند.

* یعنی کتاب هایی که انتخاب می کنند به ناشر خارجی بدهند، با قصد و غرض انتخاب می کنند؟

بله. کتاب های خودشان را انتخاب می کنند. کتاب های ناشران دیگر را پس می زنند. این افراد لازم است بی طرف باشند. من در همان نامه پیشنهادی ام به معاونت فرهنگی، گفته بودم که این افرادی که قرار است کتاب های گرنت را انتخاب کنند، حداقل از خودِ وزارتخانه باشند. چون وزارتخانه ای ها ناشر نیستند و به نفع خودشان کار نمی کنند.

مشکل دیگر این است که می گویند ما از ناشر خارجی برای طرح گرنت حمایت می کنیم. بعد قرارداد ناشر ایرانی با ناشر خارجی را می گیرند؛ و از آن نهایت سوءاستفاده را می کنند. چون این افراد ذینفع، مفاد قرارداد را به اطلاع دیگران می رسانند. در نتیجه مفاد قرارداد از حالت محرمانه اش خارج می شود. به این ترتیب، تمام جزئیات قرارداد من با فلان ناشر، به دست همه می افتد. تا به حال چندبار سر این موضوع اوقاتم تلخ شده و به دکتر (علی) فریدونی نامه اعتراضی داده ام که در دستگاه شما نسبت به من، خیانت در امانت شده است. این ها امانت بوده که در دستان شما بوده است. در فرم ارزیابی ای هم که درست کرده اند، سوتیترهای قرارداد من را بدون مجوزم قرار داده اند.

* یعنی از قرارداد شما با یک ناشر خارجی، الگوبرداری کردند برای ...

دقیقا! بارها و بارها از این کارها شده است. حالا جدای از این خیانت در امانت، آن گروهی که نشسته و برای گرنت تصمیم می گیرد، باید اول از همه ناشر خارجی را ارزیابی کند. بعد از ارزیابی ناشر خارجی باید کارتان یک منطقی داشته باشد. نه این که بگویید چون این ناشر دارد کتاب شباویز را چاپ می کند، پولی به او تعلق نمی گیرد و آن یکی ناشر چون دارد کتاب فلان ناشر ایرانی را چاپ می کند، مشمول طرح گرنت می شود. در تمام دنیا برای گرنت هایی که می دهند، خودِ کتاب است که مطرح است. یعنی فرقی نمی کند کتاب کودک باشد یا بزرگسال. مثلا در کشور کره برای هر کتابی که این گونه چاپ شود، 2 هزار و 500 دلار می دهند. برایشان هم فرقی نمی کند کودک باشد یا نباشد. اما اینجا، آمده اند و تفکیک کرده اند. می گویند به بزرگسال 3 هزار دلار می دهیم و به کودک هزار دلار. یک حداکثر هم کنارش گذاشته اند.

من دو ناشر چینی داشتم. یکی از این ناشرها را مشمول طرح هزار دلاری کردند. چون یکی از مسئولان جمع کارشناسی و ارزیابی، خودش کتابی نزد آن ناشر چینی داشته است. به آن ناشر هزار دلار دادند. یک ناشر دیگر چینی ام، 28 عنوان از شباویز گرفته بود. درباره این گفتند چون 28 عنوان مطرح است، برای هرکدام 300 دلار می دهیم. می گویم آقاجان، اگر تعداد کتاب ها زیاد شود، به این معنی نیست که قیمت ارزان بشود. این ناشر می خواهد 28 عنوان را با این کیفیت، یعنی با قطع رحلی، جلد سخت روکش دار و کیفیت عالی چاپ کند. به علاوه آن ناشر کار را در قالب مجموعه 7 تایی چاپ می کند و یک قاب و کیسه اضافی هم برایش در نظر می گیرد. یعنی یک محصول درجه یک. اما گفتند چون کتابِ شباویز است، باید 300 دلار به آن بدهیم. وقتی این طور گفتند، من اول به آقای دکتر فریدونی نامه نوشتم. بعد به آقای دکتر جوادی و چند روز پیش هم به آقای دکتر صالحی نامه نوشتم.

* موضوع نامه تان چه بود؟

که آقا رسیدگی کنید. بیایید ببینید و ارزیابی کنید! ببنید به کتاب هایی هزار دلار می دهند و به کتاب دیگری 300 دلار. اگر به آن ناشرهای مد نظرشان هزار دلار می دهند، باید به این ناشر چینی به خاطر کیفیت کارش 3 هزار دلار بدهند.

* نامه ها را چه زمانی فرستادید؟

سال پیش بود که این اتفاق افتاد و من به آقای فریدونی نام نوشتم. به آقای جوادی هم چندین بار نامه نوشتم؛ 3 بار. آخرین بار مربوط به زمانی است که از فرانکفورت برگشتم و چون جوابی نگرفتم برای آقای صالحی نامه نوشتم. نامه آقای صالحی را اوایل بهمن ماه نوشتم.

* یعنی بعد از این که از آقای فریدونی و جوادی جواب نگرفتید، نوشتید!

بله. سلسله مراتب را رعایت کردم و گفتم من نمونه کار ناشر چینی ام را دارم. خودتان بیایید قضاوت کنید که باید به چنین کاری فقط 300 دلار بدهند چون کتاب شباویز است؟

* پس شما با نفس طرح گرنت مشکلی ندارید!

نه. نحوه اجرا کردنش در کشور ما مهم است. یعنی کاری کرده اند که دیگر امکان ندارد هیچ کدام از ناشرهای خارجی ام را به این ها معرفی کنم.

* حرف شما این است که مبالغ گرنت بین خودی ها بریز و بپاش می شود؟

بله. دقیقا! کسانی که در کارگروه ارزیابی شان نشسته اند، همین کار را می کنند. مورد دیگری دارم که به خاطرش بارها به آقای فریدونی و آقای جوادی نامه دادم و در نامه ام به آقای صالحی هم به آن اشاره کردم؛ همان مساله ناشر تونسی.

* همان 36 کتاب؟

نه. روی هم 32 کتاب بود. 31 کتاب برای شباویز بود و یک عنوان دیگر از ناشری دیگر. داستان از این قرار است که در نمایشگاه کتاب تهران، به دعوت موسسه نمایشگاه های فرهنگی، من در بازار جهانی کتاب حضور داشتم. به احترام دعوت شان هم، هر روز خودم در غرفه حضور داشتم. آن جا با یک ناشر تونسی صحبت کردم و آن ناشر آمد و کتاب ها را دید و به غرفه خودش برد و تک تک آن ها را مطالعه کرد. 24 کتاب را انتخاب کرد. غرفه کناری من، غرفه گرنت بود. یک روز داشتم با آقای (ایوب) دهقانکار صحبت می کردم. ایشان به من گفت بازار جهانی کتاب چطور بود؟ و من گفتم خوب بود و بناست یک قرارداد 24 تایی امضا کنم. ایشان گفت واقعا 24 کتاب؟چقدر خوب! حالا قرار است چه کار کند؟ گفتم این ناشر تونسی با خودش کارت اعتباری آورده بوده که پیش پرداخت من را با آن پرداخت کند اما حالا که به تهران آمده و دیده نمی تواند از کارت اعتباری اش استفاده کند، قرار است به سفارت شان برود و مبلغ پیش پرداخت را برای من بیاورد. این ماجرا گذاشت تا چند ساعت بعد که آقای دهقانکار آمد و گفت این ناشر تونسی را ما، پیش تر در نمایشگاه پاریس دیده بودیم. این ناشر به یک کتاب از ناشران ایرانی خیلی علاقه داشته و قرار هم هست یک ناشر دیگر، کتابی از آثار این ناشر تونسی را برای ترجمه بگیرد. گفتم خیلی خوب است. آقای دهقانکار گفت می توانی از قراردادت، یک نسخه کپی به ما بدهی که ناشر ایرانی (چون قرارداد ندارد)، قراردادش را با این ناشر تونسی تنظیم کند؟ گفتم اشکالی ندارد. آن موقع آقای دهقانکار در گرنت کار می کرد. من قرارداد را به خانم پرورش دادم تا یک نسخه کپی بگیرد و روی جاهایی که اسم شباویز داشت خط زدم. آن روز خودم وقت گذاشتم و قرارداد جدید را هم مرتب کردم.

آن روز در گیرودار این کارها، ناشر تونسی، آقای بوجمیل پیش من آمد و گفت من تصمیم گرفتم تعداد کتاب ها را بیشتر کنم. امشب هم دارم به مسافرت به شهرهای دیگر ایران می روم. تعداد دیگری از کتاب ها را هم با خودم می برم و این چند روز می خوانم و برمی گردم. بیشتر هم ترجیح می دهم رمان باشد. رمان ها را به من بده. من هم از همه جا بی خبر، تعدادی از رمان های نوجوانم را دادم و او با خود برد.

* نسخه های انگلیسی بودند یا به زبان دیگر؟

کتاب هایم در غرفه بازار جهانی کتاب، همه انگلیسی بودند. آقای بوجمیل حدود 20 کتاب برداشت و با خود برد. بعد هم یکی از همکاران آن ناشری که قرار بود به بوجمیل کتاب بفروشد، آمد و گفت درباره قرارداد، ما را کمک کن که این جا و آن جایش چه بنویسیم. خلاصه در مدت چند روز هر کمکی که می توانستم کردم. وقتی بوجمیل از مسافرت برگشت، گفت من 7 کتاب دیگر به 24 عنوان اضافه می کنم. آن روز جمعه بود و همان روز صدورپیوست قرارداد را تغییر دادم و هر دو، قرارداد را امضا کردیم. به آقای دهقانکار گفتم به غرفه ما بیایید که هم قرارداد ما امضا شود، هم قرارداد آن نشر دیگر که می خواست با ناشر تونسی همکاری کند. آقای دهقانکار هم در آن برنامه، گفت که ما می خواهیم به این ناشر تونسی گرنت بدهیم. مصاحبه هایی هم با آقای بوجمیل شد که در خبرگزاری ها یا رسانه ها منتشر شد. از امضای قراردادها هم عکاسی شد.

* بنا بود ناشر تونسی به سفارت برود و برای شما دلار بیاورد؟

نه. یورو. قرارداد من به یورو بود. آقای دهقانکار به ناشر تونسی پیشنهاد داد چون می خواهیم پول گرنت را به تو بدهیم، دیگر درگیر صرافی و ارسالش به تونس نشویم. پول شما را به خانم خلعتبری می دهیم که بابت پیش پرداختش بگیرد. بوجمیل هم قبول کرد. من هم گفتم باشد. ولی به ناشر تونسی گفتم یادت باشد تا وقتی پیش پرداخت نگیرم، قراردادمان اعتبار ندارد و این را هم در قرارداد نوشته بودم. او هم وکالتنامه ای نوشت و گفت سهم من از گرنت را به خانم خلتعبری بدهید. بعد فرم های گرنت را پر کرد و محاسبه ها را انجام داد. این ناشر تونسی باید بابت کتاب های من 85 هزار دلار می گرفت. خب جریان تا این جا تمام شده بود.

هفته بعد از نمایشگاه، دوستان گرنت جلسه گذاشتند و گفتند برای کتاب ناشر دیگر (یعنی کتاب سی و دوم)، چون هم رمان بود، هم قرار بود به دو زبان فرانسه و عربی چاپ شود و چون ناشر تونسی هم ناشر معتبری است، برای هر زبان 3 هزار دلار طرح گرنت تعلق می گیرد. بعد هم گفتند هزار و 500 دلارش را پیش پرداخت می کنیم. به آقای بوجمیل هم نامه دادند و گفتند چنین چیزی را تصویب کردیم. بعد کتاب های شباویز ماندند و من گفتم پس کتاب های من چه می شوند؟ گفتند در این جلسه نوبت به کتاب های شما نرسید. ان شاالله در جلسه بعد. خلاصه، این جلسه بعد تا تیرماه طول کشید.

* از چه ماهی؟

از اردیبهشت تا آخر تیر. جلسه ای گذاشتند و گفتند 5 کتاب از 31 عنوان شما را انتخاب کردیم. این 5 کتاب، کتاب هایی بودند که یا نویسنده شان یا تصویرگرشان از همکاران همان گروه ارزیابی بودند. گفتند به هر کتاب هم 400 دلار می دهیم. در نتیجه گفتند بناست 4 هزار دلار برای گرنت 31 عنوان شباویز و 6 هزار دلار برای تک عنوان آن ناشر دیگر در نظر بگیرند.

* بگذارید یک مورد را بررسی کنیم! ناشر تونسی که کتاب هایش را انتخاب کرده بود؛ 31 عنوان از شباویز. حالا مسئولان طرح گرنت گفتند از 5 تایش حمایت می کنند. درست است؟

اصلا نمی توانند انتخاب کنند. در شیوه نامه و دستورالعمل شان، وظیفه شان فقط ارزیابی ناشر خارجی تعریف شده که مطمئن شوند ناشر درستی است.

* خب آن ناشر تونسی مگر قرار نبود کتاب های شما را چاپ کند؟

خب این تازه اول کار بود. ادامه ماجرا را گوش کنید! مفاد آن جلسه را به گوش ناشر تونسی رساندند. وقتی این ماجرا را به من هم گفتند، معترض شدم و به آقای دکتر فریدونی نامه نوشتم که این کار خلاف است. چون جزو وظایف گروه کارشناسی نیست. اصلا نمی توانند ورود کنند و 5 کتاب من را انتخاب کنند.

* آسیب وارده از این ماجرا چه بود؟ آیا ناشر تونسی از چاپ کتاب های شما انصراف داد؟

بله. او نامه ای به مسئولان گرنت نوشت و رونوشتی هم برای من فرستاد. گفته بود من نمی فهمم! یعنی من نمی توانم کتابم را خودم انتخاب کنم که شما برایم انتخاب می کنید؟ من 31 عنوان کتاب انتخاب کردم و شما گفتید به آن ها گرنت می دهید. چه اتفاقی افتاده است؟ مگر شما می توانید جای من تصمیم بگیرید؟ این ناشر یک نکته را در نامه اش نوشته بود که من برای اولین بار متوجه اش شدم. نوشته بود من به شما گفته بودم که کتاب های من، مجموعه 8 تایی هستند. بنابراین 5 کتاب شباویز به چه درد من می خورد؟ من اصطلاحا آن جا هنوز دوزاری ام نیافتاده بود که اگر مجموعه 8 تایی چاپ می کند، چرا از من 31 عنوان می خواهد؟ نمی دانستم چه توافقی پشت این کار بوده است. ابتدای کار وقتی به من گفت 24 عنوان از نظر مجموعه های 8 تایی، حسابش درست در می آمد. اما بعد آمد و گفت 7 عنوان دیگر اضافه می کنم.

* پس یعنی ناشر تونسی هم یک جای کارش لَنگ بوده؟

نه. ناشر تونسی مشکلی نداشت. دوستان طرح گرنت، یک عنوانِ ناشر دیگر را کنار کارهای شباویز گذاشته بودند تا تعداد به 32 برسد. آن ها می دانستند این ناشر تونسی مجموعه 8 تایی چاپ می کند. به همین دلیل این کار را کردند. یعنی در حقیقت از جیب من برای آن ناشر دیگر خرج کردند. من نمی دانستم که ناشر تونسی 8 تایی چاپ می کند.

* خب چرا ناشر تونسی از اول به شما نگفت که کارش 8 تایی است؟

او که از اول 24 تا برداشته بود. بوجمیل نوشته بود با این وضعیت که پیش آمده و شما دارید انتخاب من را زیر سوال می برید، هر دو قرارداد کنسل است.

* قراردادتان این توانایی را به او می داد که یک طرف فسخ اش کند؟

بله. قرارداد کاملا باز است.

* یعنی هرکدام از دوطرف هرجا از کار که خواست، می تواند فسخ اش کند؟

نه هرجا که خواست. قرارداد وقتی رسمی می شد که پرداختی صورت می گرفت. تا آن موقع پرداختی صورت نگرفته بود. او هم که وضعیت را دید، هر دو قرارداد را کنسل کرد. من عصبانی شدم و به مسئولان گرنت نامه دادم که این چه کاری بود کردید؟ حق ورود به بحث کتاب های من را نداشتید! وقتی دیدم آقای فریدونی کاری نمی کند، به آقای جوادی نامه دادم. نامه محکم و جدی ای هم بود که آقای جوادی، کاری که دوستان شما کرده اند، باعث وارد آمدن خسارت عظیمی به من شده است. نه تنها 31 عنوان کتاب من، به دو زبان منتشر نمی شود، بلکه شما از مجموعه آثار فرهنگی ایران، 62 عنوان را کم کرده اید. می توانستیم 31 عنوان به زبان فرانسوی و 31 عنوان به زبان عربی از کتاب های جدید ایرانی را در بازار جهانی عرضه کنیم ولی شما جلوی این کار را گرفتید و این یک لطمه فرهنگی به کشور است. حق من هم این وسط از بین رفته است. دفعه دوم که به آقای جوادی نامه دادم، ایشان جلسه ای گذاشت. تلفن کردند و گفتند بیا جلسه بگذاریم. خلاصه جلسه ای با حضور آقای جوادی، من، آقای فریدونی و آقای دهقانکار برگزار شد. روز اولی بود که آقای دهقانکار به معاونت فرهنگی رفته بود. شاید فکر می کردند من در حضورشان آرام و لابد خیلی متین حرف می زنم اما چنین نبود. چون برای من ناشرِ خصوصی یک فاجعه رقم خورده بود.

آقای جوادی گفت چون می خواستم تصمیم بگیرم، گفتم آقایان هم در جلسه باشند. شما ماجرا را تعریف کنید. من هم از ابتدا تا انتها داستان را تعریف کردم. همه جا هم گفتم آقای دهقانکار درست می گویم یا نه؟ چرا همان اول سردرِ اداره تان ننوشتید ورود کتاب های شباویز ممنوع! ؟ من که از ابتدا داشتم با ناشر تونسی کارم را می کردم و بوجمیل هم که جلوی شما گفت می خواهد برود از سفارت پول من را بیاورد. چرا جلویش را گرفتید؟ خیلی عصبانی بودم. دکتر جوادی گفت بگذارید ما با هم مشورت کنیم و تصمیم را به شما اعلام کنیم. خب، اگر به شما خبری دادند، به من هم خبر داده اند.

* تاریخ جلسه دقیقا کی بود؟

در نامه ای که برای دکتر صالحی نوشتم، تاریخ دقیق را نوشتم. این مربوط به پیش از نمایشگاه فرانکفورت است. اما وقتی از فرانکفورت برگشتم، برای آقای جوادی نامه دیگری نوشتم که شما قرار بود مشکل را بررسی کنید و خبر بدهید ولی هیچ خبری از شما نشد.

در نمایشگاه فرانکفورت آقای دهقانکار برای آقای بوجمیل نامه نوشته بود که می خواهیم تو را ببنیم و او هم جواب نامه را نداده بود. آقای جمیل با من قرار گذاشته بود به غرفه شباویز در فرانکفورت بیاید. آقای دهقانکار از من پرسید بوجمیل می آید تو را ببیند؟ من هم چون بلد نیستم دروغ بگویم، گفتم بله می آید. آقای دهقانکار گفت اگر ممکن است از او بخواه که دیداری با هم داشته باشیم.

* این ها مربوط به بعد از ماجرای فسخ قراردادهاست؟

بله. گفتم به ناشر تونسی می گویم ولی نمی توانم مجبورش کنم. خلاصه من گفتم و بوجمیل هم با غرغر قبول کرد. روز شنبه ای بود که هر دو به غرفه ما در نمایشگاه فرانکفورت آمدند. تازه وقتی که این دو شروع به صحبت کردند، من فهمیدم اصل ماجرا چیست.

* پس تا الان هنوز اصل ماجرا را نگفته اید؟

(می خندد) نه هنوز به اصل داستان نرسیده ایم.

* برایم عجیب است که ناشر تونسی زیر همه چیز زده است!

خب به او برخورده بود. خودتان را جای او بگذارید. بیایند آن همه مراسم و پوشش خبری بدهند. فرم و قرارداد امضا کند و در نهایت این طوری بشود!

* یعنی وضع بین المللی نشر تونس از ما خیلی بهتر است که یک ناشرش این گونه برآشفته شده و به او برخورده است؟

بله. زبان نشرشان فرانسه است و بازار دارند. تونس که زمانی مستعمره این کشور بوده، حالا کاملا با آن ها همراه است. بوجمیل هم یک ناشر بین المللی است.

خلاصه در غرفه شباویز در فرانکفورت بود که بوجمیل با آقای دهقانکار جر و بحثش شد و می گفت کتاب سی و دومی که به ما معرفی کردی، بنا بود رمان باشد ولی این یک کار سیاسی بود. آقای دهقانکار بعد از جر و بحث سر 5 عنوان و این که ناشر تونسی کارهایش را 8 تایی چاپ می کرد، گفت خب شما برو همان یک عنوان را که 6 هزار دلار بابتش می دهیم چاپ کن! ناشر تونسی گفت من می گویم کار من 8 تایی است. بعد شما این طور می گویید؟ کار من ادبیات است نه کار سیاسی! بعد هم یک کتاب به چه کار من می آید؟ من باید کتاب های 8 تایی چاپ کنم. خلاصه این آقای تونسی گفت من یا همه 32 کتاب را می خواهم یا هیچ کدام را. بعد آقای دهقانکار گفت این بحث را مسکوت نگه دار تا من بروم و برای این مساله و ناشر ایرانی طرف قرارداد فکری بکنم. این جا بود که من از کوره در رفتم. روی میز کوبیدم و فریاد کشیدم که شما اصلا در جایگاهی نیستید که بخواهید کار ناشر ایرانی را بررسی کنید! حرف هایی که می زدم با جیغ ادا می شد.

* پس احتمالا کار به جایی کشیده که ناشر تونسی می خواسته شما را آرام کند!

(می خندد) بله. همین طور هم شد. در نتیجه آقای دهقانکار گفت بگذار ببینیم بعد از برگشت از ایران شرایط چه طور می شود و از غرفه بیرون رفت. تا جایی که می دانم چند هفته پیش ظاهرا نامه ای به آقای بوجمیل فرستادند که برای 31 عنوان شباویز 15 هزار دلار می دهیم. بوجمیل هم گفته بود فکر می کنم بهتر است 15 هزار دلار را برای خود نگه دارید و همان طور که در نامه پیشین گفتم، هر دو قرارداد از نظر من کنسل است و نمی خواهم هیچ کتاب ایرانی را چاپ کنم.

* یعنی دیگر نمی خواهد کتاب ایرانی چاپ کند؟

با این برنامه ای که سرش آوردند، اگر شما بودید، چاپ می کردید؟ از دید آن آدم، ایرانی ها آدم های کلاهبردار و دروغ گو هستند.

* اصلا گرنت و طرح حمایتی به کنار؛ نمی خواهد به طور مستقل با شما کار کند؟

اصلا دیگر طرف ایرانی ها نمی آید. خیلی از او سوءاستفاده کردند. هرکاری که گفتند روی حسن نیت انجام داد. اما برخورد خوبی با او نکردند. پس از این پیشنهاد 15 هزار دلاری، به آقای دهقانکار تلفن کردم و گفتم شما یک حساب کتابی بکن! ببین به ازای هر کتاب من داری 148 دلار می دهی. کجای آن گرنت وامانده شما...

* (خنده)

خب عصبانی بودم که از این لفظ استفاده کردم. کجای آن گرنت وامانده شما برای 31 کتاب دو زبانه (62 کتاب) 15 هزار دلار می دهند؟ چه طور به این عدد رسیده اید؟ مگر من می خواستم از شما گرنت بگیرم؟ خودتان سراغ من آمدید. جالب این است که در فرانکفورت سراغ من آمد و گفت اگر قرارداد دیگری بستید، نسخه ای از آن را بفرستید تا از آن حمایت بکنیم. گفتم من پشت دستم را داغ کردم. دیگر اسم گرنت را جلوی من نیاورید. بعد هم که دیدم این تلفن ها هیچ فایده ای ندارد، به آقای صالحی نامه نوشتم.

خلاصه، اعتبار کشورمان زیر سوال رفته است. این ناشر تونسی هرجا بنشیند، ممکن است هرچه از دهانش در می آید، بار ما ایرانی ها کند. آن 31 عنوان هم دیگر راهی به بازارهای جهانی کتاب پیدا نکردند.

* خب، خانم خلعتبری، به بحث اصلی مان که همان انتشارات شباویز بود برگردیم. آینده این نشر چگونه ادامه پیدا می کند. یعنی پس از شما چه کسی قرار است چرخ شباویز را بگرداند؟

یکی از نگرانی های من هم همین است. چند سال پیش به آقای مسجدجامعی همین را گفتم. گفتم شباویز در حقیقت یک سرمایه ملی است و مجموعه افتخاراتی که به اسم شباویز برای این کشور کسب کرده ام؛ چه نویسندگان و چه تصویرگران این نشر، همه برای ایران هستند. سال ها تلاش کرده ام این ها را برای کشورم کسب کنم. اگر من فردا نباشم، شباویز باید به عنوان یک بنیاد برای این کشور حفظ شود.

* یعنی به طور خانوادگی به حفظ شباویز فکر نمی کنید؟ فرزندی، دوستی یا آشنایی؟

نه. کسی علاقه ای به این کار ندارد و این کار را نخواهد کرد. اما به هرحال، اگر هم کسی بود، خودم نمی خواستم. برای این که این کارها را برای کشورم کردم و دلم می خواهد به عنوان یک سرمایه ملی برای مردم حفظ شود. ما نسخه اصلی همه تصویرگری کتاب هایمان را داریم؛ حدود 5 هزار تصویرگری که خودش می تواند یک نمایشگاه بزرگ شامل تصاویر هزار و 400 عنوان کتاب باشد. این ها نباید برای من حفظ شود، باید برای مردم حفظ شود. چون من امروز هستم و فردا نخواهم بود. اما متاسفانه کسی در کشور ما، ملی فکر نمی کند. نمی دانم، احتمال می دهم شباویز بعد از من کلا از بین برود.

* از اصلیت و خانواده تان نپرسیدم. شما در تهران متولد شدید؟

بله. اما اصالتا مازندرانی هستم. خلعتبری هستم دیگر.

* بله درست می گویید! اتفاقا یکی از شهدای مهم نیروی هوایی در سال های جنگ شهیدی به نام حسین خلعتبری بود...

بله. پسر عمویم بود.

* عجب! حسین خلعتبری خیلی شخصیت جالبی داشته است.

هرچه راجع به او بگویم، کم است. همان طور که می گویید خیلی شخصیت جالبی داشت. خیلی راحت می توانست جانش را نجات بدهد ولی قبول نکرد. هیچ وقت هم قبول نمی کرد.

* در آن عملیات آخرش با 3 هواپیمای عراقی درگیر شده بود.

نمی دانم، اما فکر می کنم این ویژگی همه خلعتبری ها باشد. کشورمان برایمان اولویت مطلق است. یعنی تا آخر پای کشور و خاک مان می ایستیم. این را یک بار در مقدمه یکی از کتاب هایمان هم نوشتم. که اگر دنیا هم زیر و رو شود، وطنمان را با هیچ چیز عوض نمی کنیم.

کد خبر 4535525

صادق وفایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
با وجود اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در هفته آتی درباره نرخ تازه قیمت کاغذ برای عرضه و مصرف تصمیم گیری می کند اما سوداگری در بازار این محصول در آستانه نمایشگاه کتاب بیداد می کند.

جوان آنلاین: بیش از دو ماه به برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب باقی مانده است اما تب و تاب کاغذ در بازار نشر کماکان اجازه انتشار آثار تازه به ناشران را نمی دهد و وضعیت حاکم بر بازار کاغذ و قیمت های بالای حاکم بر آن همچنان پابرجاست.

با وجود اینکه طبق آخرین جدول منتشر شده از سوی کارگروه کاغذ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیشترین حجم کاغذ مطبوعاتی و تحریر و بالک ترخیص شده از گمرک، آثار وارد شده از مبدا روسیه و چین بوده است اما حجم بالایی از تقاضاهای بدون تخصیص ارز از همین مبادی نیز در همین جدول به چشم می خورد و به این بحران دامن می زند.

به تازگی مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت ارشاد گفت: درپی هماهنگی های صورت گرفته با بانک مرکزی، شرکت های متقاضی ورود کاغذ با ارز دولتی که پروفرمای آن ها در بانک مرکزی مانده، می توانند با تغییر نوع ارز درخواستی خود به یوان ، درهم و روبل ، معادل یورویی آن را در کمترین زمان ممکن دریافت کنند.

سید محمدرضا دربندی گفته است که با توجه به مسائل پیش آمده در خصوص تخصیص ارز از سوی بانک مرکزی، تجار کاغذ می توانند ضمن مذاکره با شرکت های طرف مقابل، با تغییر ارز پروفرمای خود از یورو به سه ارز فوق، معادل آن را سه روزه دریافت کنند.

به گفته دربندی در گذشته روال تغییر ارز در پروفورما بر این بود که متقاضی تغییر ارز باید روند درخواست خود را از ابتدا شروع و به تصویب دوباره وزارت صمت می رساند و این فرایند حداقل دو ماه به طول می انجامید، اما در پی تصمیم گیری های جدید، بانک مرکزی، ارز درخواستی را سه روزه در اختیار متقاضیان قرار می دهد و نیازی به طی مراحل قبلی نیست.

این اظهارات در حالی انجام می پذیرد که از نیمه شهریورماه سال جاری تا نیمه بهمن ماه، 377 پرونده در زمینه واردات کاغذ در کارگروه مربوطه در وزارت ارشاد گشوده شده و بررسی شده است و از میان آنها تا کنون برای 53 پرونده تامین ارز شده که بخش زیادی از این پرونده ها پس از تامین هنوز مراحل خرید ارز را انجام نداده اند و تنها 24 پرونده از میان آنها موفق به ترخیص کاغذ شده است که بخش عمده آن مربوط به کاغذهای مطبوعاتی و نه چاپی است. این آمار در کنار اظهارات دربندی حاکی از معمایی است که سرنخ حل آن را باید در نگاه بانک مرکزی به لزوم تامین کاغذ جستجو کرد و نیز نوع بررسی و تشخیص توان واردات شرکت ها و افراد در کارگروه وزارت ارشاد.

با این همه از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر می رسد که کارگروه کاغذ وزارت ارشاد در جلسات هفته آینده خود مکانیزم قیمت گذاری بر روی کاغذ را نهایی کرده و نرخ تازه این کالا به منظور ترخیص و تحویل به کارگروه و نیز نظارت سازمان حمایت از مصرف کننده ابلاغ می شود.

با این نرخ تازه واردکنندگان تکلیف خود را برای واگذاری محصول خود به کارگروه، روشن تر خواهند داشت هر چند که با وجود این فرصت برای واردکنندگان که بتوانند محصول واردشده خود را با سود قطعی 15 درصد به کارگروه کاغذ تحویل دهند تا از طریق مبادی در نظر گرفته شده توزیع شود، برخی از واردکنندگان از واگذاری کاغذشان به کارگروه از این مساله استنکاف کرده اند.

همچنین بخش وسیعی از بدنه بخش خصوصی واردکنندگان کاغذ از ورود وزارت ارشاد به فرآیند قیمت گذاری و واردات اعتراض داشته و عنوان می کنند که باید کالا بدون نظارت دولت و با تامین ارز از سوی سامانه نیما به دست مصرف کننده برسد؛ اقدامی که برخی آن را موجب تشدید در قیمت های فعلی و غیرقابل کنترل شدن نوسانات آن اعلام می کنند.

این ماجرا با جدال لفظی هفته های اخیر مدیرعامل تعاونی ناشران و کتابفروشان تهران و رئیس اتحادیه کاغذ و مقوای تهران در یکی از رسانه ها نیز وارد فاز تازه ای شده است. از سویی رئیس اتحادیه مدعی ناکارآمدی وزارت ارشاد در فروش کاغذ و دامن زدن به افزایش قیمت هاست و از سوی دیگر مدیرعامل شرکت تعاونی ناشران و کتابفروشان تهران سوداگری اعضای صنف اتحادیه کاغذ و مقوا را عامل گرانی های اخیر و نیز سال های قبل می داند.

در این میان مدیران کارگروه کاغذ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز معتقدند حضور آنها در این بازار راه را برای سوداگری در آن بسته است.

نکته اصلی که هر دو گروه بر آن صحه می گذارند نبود یک سازوکار نظارتی در این زمینه است و نظارت بر واردات و تحویل درست و به موقع این محصول به توزیع کنندگان معرفی شده و در نهایت مصرف کنندگان. این عدم نظارت که به اتفاقات بسیاری در بازار کاغذ دامن زده است کار را به جایی رسانده که برخی خبرها حاکی از فروش کاغذهای وارد شده به کشور به ناشران و چاپخانه داران غیر پایتخت نشین با قیمت های بالا و با فاکتورهای غیر رسمی دارد.

حال باید منتظر ماند و دید در ماراتن باقی مانده تا نمایشگاه کتاب توان سوداگران کاغذ در بازار بیشتر خواهد بود و یا سازوکار وارداتی توزیعی دولت.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
نیکنام حسینی پور با ارسال پیامی، درگذشت مرحوم محمدجواد صاحبی عضو شورای دین پژوهان کشور و رییس انجمن ادیان و مذاهب حوزه علمیه قم را تسلیت گفت.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) ، متن پیام مدیرعامل موسسه خانه کتاب به شرح زیر است:" خبر درگذشت محقق، پژوهشگر و استاد برجسته حوزه و دانشگاه مرحوم محمد جواد صاحبی، ما و جامعه علمی کشور را به سوگ نشاند.

فقدان آن مرحوم که عمر پر برکت خود را صرف توسعه دانش، پژوهش، آموزش، تالیف و خدمت صادقانه به اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران کرد، بر اهالی دانش و فرهنگ، بسی گران و جانکاه است.

انتشار آثاری همچون گفت وگوی دین و فلسفه ، مبانی نهضت احیای فکر دینی ، تفسیر تاریخ سرخ ، سرچشمه های نو اندیشی دینی ، نقد و تصحیح طبایع الاستبداد یا سرشت های خودکامگی ، مناسبات دین و فرهنگ در جامعه ایران ، تاکتیک های انقلابی سید جمال الدین اسدآبادی و حکایت ها و هدایت ها در آثار شهید مطهری خود گواه سال ها تلاش و استمرار در مسیر خدمت به جامعه فرهنگی و علمی کشور است.

اینجانب ضمن ابراز مراتب تسلیت و همدردی با خانواده گرانقدر ایشان، سوگمندانه درگذشت مرحوم محمد جواد صاحبی را به جامعه علمی و فرهنگی تسلیت عرض نموده؛ علو درجات، رحمت و مغفرت واسعه الهی برای آن استاد پرتلاش، متدین و با اخلاق از خداوند متعال مسألت می نمایم.
روحش شاد و یادش گرامی باد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
اعضای کمیته ها و معاون اجرایی سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از سوی تشکل های نشر به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی شدند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۵ سایت های دیگر : خبرگزاری مهر خبرگزاری کتاب ایران همسو نیوز

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس،اعضای کمیته ها و معاون اجرایی سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از سوی تشکل های نشر به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی شدند.

بر اساس این گزارش، اسامی مدیران کمیته ها بدین شرح است:

مهدی اسماعیلی راد معاون اجرایی سی و دومین نمایشگاه کتاب

سیدرفیع احمدجواهری به عنوان مدیر کمیته ناشران داخلی

احد رضایی به عنوان مدیر کمیته ناشران خارجی

علی اکبر تورانیان به عنوان مدیر کمیته اطلاع رسانی
و داریوش نویدگویی به عنوان مدیر کمیته فعالیت های فرهنگی نمایشگاه کتاب تهران انتخاب شدند.

قابل ذکر است که مسئولیت فعالیت اجرایی و پشتیبانی به جهت صرفه جویی بیشتر همچنین هم پوشانی فعالیت ها جزو مسئولیت های معاون اجرایی تعریف شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۵

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یک ماه پیش، در 18 دی 97، از کشف محموله یک میلیونی قاچاق کتاب خبر داد، محموله ای که طی دوماه گذشته به تدریج از سوی کارگروه صیانت از حوزه نشر کشف شده بود.

به گفته سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، کارگروه صیانت از حوزه نشر متشکل از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اتحادیه صنفی نشر، قوه قضاییه و نیروی انتظامی است. آبان و آذر امسال اوج فعالیت این چهار نهاد بود و رسانه های ایران پی درپی اخبار مربوط به کشف کتاب های قاچاق را پوشش داده اند.

مقام های مسئول همگی به این باور مشترک رسیده اند که قاچاق کتاب چون آتشی است که به خرمن حوزه نشر افتاده و با سرعتی که پیش می رود، اگر نتوان تدبیری برای آن اندیشید، از پویایی حوزه نشر چیزی باقی نخواهد ماند. در این جستار کوتاه، سعی داریم به جنبه های مختلف این موضوع بپردازیم.

منظور از قاچاق کتاب تکثیر غیرقانونی کتاب است. گمانه های مختلفی در مورد آمار فروشندگان کتاب قاچاق مطرح است. برخی از وجود بیش از 900 دست فروش در تهران و شهرستان ها حکایت دارد. به گزارش برخی رسانه ها، شبکه ای خانوادگی امور آماده سازی و انتشار کتاب های قاچاق را برعهده دارد و 120 دستفروش برای این شبکه کار می کنند. خیابان انقلاب مهم ترین پاتوق این دست فروش هاست، اما آن ها در گوشه و کنار شهر هم حضور دارند. از سوی دیگر، به گفته ناشران، برخی از دست اندرکاران قاچاق کتاب از ناشران رسمی اند و از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پروانه نشر دارند، اما کتاب هایی را که اعلام کرده اند منتشر نمی کنند و در عوض، کتاب های دیگر از جمله کتاب های پرفروش ناشران دیگر را کپی، افست و چاپ می کنند. ظاهرا به دلیل حضور مافیای پشت پرده کتاب های قاچاق، در برخی موارد تشخیص این که فلان کتاب پرفروش چطور و از چه کانالی افست شده و به زنجیره دستفروش ها رسیده دشوار است.⠀ در این دستفروشی ها برای هر سبک و سلیقه ای کتاب پیدا می شود، اما چهار دسته کتاب از اهمیت ویژه ای برخوردارند و به نوعی اقتصاد دستفروش ها را تضمین می کند: کتاب های پرفروش ناشران داخلی، کتاب های غیرمجاز و ممنوعه که اغلب تاریخ چاپشان به قبل از انقلاب برمی گردد، کتاب های غیرمجاز و ممنوعه چاپ خارج از کشور و دست آخر، کتاب های آموزشی و کمک آموزشی.⠀ تب کنکور در دو سه دهه گذشته در ایران فرصت ویژه ای را در اختیار افراد ویژه ای قرار داد تا با تبلیغات گسترده نوجوانان و جوانان را جذب کنند و پول هنگفتی به جیب بزنند. به گزارش مردم سالاری، تنها یکی از موسسات کنکوری در یک سال 19 میلیون جلد کتاب آموزشی چاپ کرده است؛ کتاب هایی که قیمت نسبتا بالا و مشتری های زیادی دارند و از این رو، گزینه مناسبی بوده اند برای سرمایه گذاری از سوی شبکه قاچاق کتاب.⠀ #قاچاق_کتاب #کتاب #کتابخوانی

A post shared by Iran International (@iranintltv ) on Feb 14, 2019 at 6:16am PST

قاچاق کتاب چیست و چه گستره ای را در بر می گیرد

منظور از قاچاق کتاب تکثیر غیرقانونی کتاب است. گمانه های مختلفی در مورد آمار فروشندگان کتاب قاچاق مطرح است. برخی از وجود بیش از 900 دست فروش در تهران و شهرستان ها حکایت دارد. به گزارش برخی رسانه ها، شبکه ای خانوادگی امور آماده سازی و انتشار کتاب های قاچاق را برعهده دارد و 120 دستفروش برای این شبکه کار می کنند. خیابان انقلاب مهم ترین پاتوق این دست فروش هاست، اما آن ها در گوشه و کنار شهر هم حضور دارند. از سوی دیگر، به گفته ناشران، برخی از دست اندرکاران قاچاق کتاب از ناشران رسمی اند و از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پروانه نشر دارند، اما کتاب هایی را که اعلام کرده اند منتشر نمی کنند و در عوض، کتاب های دیگر از جمله کتاب های پرفروش ناشران دیگر را کپی، افست و چاپ می کنند. ظاهرا به دلیل حضور مافیای پشت پرده کتاب های قاچاق، در برخی موارد تشخیص این که فلان کتاب پرفروش چطور و از چه کانالی افست شده و به زنجیره دستفروش ها رسیده دشوار است.

در این دستفروشی ها برای هر سبک و سلیقه ای کتاب پیدا می شود، اما چهار دسته کتاب از اهمیت ویژه ای برخوردارند و به نوعی اقتصاد دستفروش ها را تضمین می کند: کتاب های پرفروش ناشران داخلی، کتاب های غیرمجاز و ممنوعه که اغلب تاریخ چاپشان به قبل از انقلاب برمی گردد، کتاب های غیرمجاز و ممنوعه چاپ خارج از کشور و دست آخر، کتاب های آموزشی و کمک آموزشی.

تب کنکور در دو سه دهه گذشته در ایران فرصت ویژه ای را در اختیار افراد ویژه ای قرار داد تا با تبلیغات گسترده نوجوانان و جوانان را جذب کنند و پول هنگفتی به جیب بزنند. به گزارش مردم سالاری، تنها یکی از موسسات کنکوری در یک سال 19 میلیون جلد کتاب آموزشی چاپ کرده است؛ کتاب هایی که قیمت نسبتا بالا و مشتری های زیادی دارند و از این رو، گزینه مناسبی بوده اند برای سرمایه گذاری از سوی شبکه قاچاق کتاب.

دو مزیت رقابتی دستفروش ها، کتاب ارزان و بدون سانسور

به باور اکثر ناشران، دستفروش ها، با برخورداری از دو مزیت رقابتی، همواره یک گام از فروشگاه های عرضه کتاب جلوترند. قیمت ارزان شاید مهم ترین ترفند و امتیاز دستفروش هاست. شبکه قاچاق کتاب برای مولف، مترجم، آماده سازی کتاب، انبارگردانی و غیره هزینه ای نمی پردازد و تنها متحمل هزینه افست یا کپی و چاپ کتاب می شود. از این رو، می بینیم کتاب افست تا یک سوم قیمت ناشر در دستفروشی ها به فروش می رسد و مردم عادی که اغلب در جریان ماجرا نیستند به طور منطقی به دنبال خرید کتاب با قیمت ارزان ترند.

ترفند دوم دستفروش ها تاکید بر اورجینال و بدون سانسور بودن کتاب است. در جامعه ای که همواره در معرض سانسور بوده است افراد نسبت به این واژه شرطی شده و به گونه ای از اصل خود دور شده اند. عطش دیدن بخش های سانسور شده لحظه ای آن ها را آرام نمی گذارد. بر پایه این ویژگی روانشناختی، دستفروش ها به مشتریانشان امنیت روانی و امتیاز برخورداری از لذت در اختیار داشتن کتابی بی سانسور را اعطا می کنند.

خلاء احترام به حق مولف

اساسا جامعه ایران به لحاظ ساختاری و قانونی هنوز فاصله زیادی دارد تا حق مولف را به رسمیت بشناسد. این کاستی و خلاء در سه سطح قانونی، نهادی و زندگی روزمره کاملا محسوس است. بی سبب نیست که کپی کاری و سرقت علمی، ادبی و هنری هنوز چندان قبحی در جامعه ندارد. کم نیستند کسانی که در دایره استادان دانشگاه، مسئولان بلندپایه در سطح وزرا و نمایندگان مجلس اقدام به کپی کاری و سرقت علمی می کنند و اتفاق خاصی هم نمی افتد. از سوی دیگر، نپیوستن ایران به کنوانسیون جهانی حفاظت از حق مولف موجب تاخیر در به رسمیت شناختن این حق شده است.

از این رو، در این جامعه مالکیت فکری هنوز معنای حقیقی خود را نیافته است و در نتیجه، به راحتی مورد دستبرد و تعرض قرار می گیرد. قانون برای دزدیدن یک شی، حتی یک تخم مرغ، مجازات مشخصی تعیین کرده است، اما در زمینه دزدیدن ایده و اندیشه، از جمله کتاب، مقاله، فیلم و موسیقی یا هر اثر هنری، علمی و ادبی دیگر، مجازات مشخصی در نظر گرفته نشده است. هر چند اثبات جرم در این زمینه هم چندان آسان نیست. طنز ماجرا این که بیشتر ناشرانی که خود قربانی قاچاق کتاب اند بدون اجازه نویسنده و ناشر اصلی اقدام به ترجمه و انتشار اثرشان می کنند.

کاستی های قانونی

به گفته ناشران، قوانین مرتبط با قاچاق کتاب موثر نیستند و ظاهرا دستگاه قضایی ناتوان از بررسی پرونده های قاچاق است. قانون اساسی به طور کلی قاچاق کتاب را جرم خصوصی تعریف کرده و برای آن مجازات شش ماه تا سه سال زندان تعیین کرده است. این یعنی رسیدگی به آن نیازمند شکایت از سوی بخش خصوصی است و به گفته قربانیان قاچاق کتاب، پیگیری این شکایت ها در راهروهای دادگاه ها کفش آهنی می خواهد. این در حالی است که قانون چاپ کتاب های ممنوعه را جرم عمومی تعریف کرده و رسیدگی به آن بدون شاکی خصوصی و با شکایت مدعی العموم، وزارت ارشاد یا دولت قابل پیگیری است و دادستان و نیروی انتظامی می توانند وارد عمل شوند.

گفته می شود لایحه مالکیت فکری بخش ادبی و هنری، مشتمل بر 118 ماده، سال 93 از سوی دولت روانه مجلس شد و همچنان در انتظار تصمیم گیری نمایندگان است. معلوم نیست مجلس چه زمانی به ضرورت و فوریت تصویب قانونی جامع در این زمینه پی می برد. پس از تصویب، بی تردید اجرایی شدن این قانون، همچون دیگر قوانین، راه درازی در پیش خواهد داشت.

لینک خبر :‌ ایران اینترنشنال
مدیر مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی از ثبت نام ناشران برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران در هفته آینده خبر داد
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۵ سایت های دیگر : پایگاه اطلاع رسانی صنعت چاپ

قادر آشنا در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: با شکل گیری شورای سیاست گذاری نمایشگاه و کمیته های مرتبط، امروز احکام کمیته ها توسط معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر می شود و به دنبال آن ثبت نام ناشران برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران آغاز می شود.

مدیر مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی افزود: ما در بخش بین الملل هم فراخوان ها را صادر کرده ایم و ثبت نام ها شروع می شود.

آشنا گفت: امسال کشور چین مهمان ویژه نمایشگاه است؛ برای شهر مهمان هم مکاتبات لازم انجام شده است که شهر های یونان و دمشق داوطلب هستند.

وی افزود: نمایشگاه کتاب تهران امسال به علت ماه رمضان زودتر از موعد و از 4 تا 14 اردیبهشت برگزار خواهد شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران طی احکام جداگانه ای، قائم مقام، معاون اجرایی، رییس شورای نظارت و مدیران کمیته ها و بخش های این نمایشگاه را منصوب کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس، با حکم دکتر محسن جوادی دکتر قادر آشنا به عنوان قائم مقام سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران منصوب شد.

جوادی همچنین طی حکم دیگری مهدی اسماعیلی راد را به عنوان معاون اجرایی نمایشگاه منصوب کرد. بر اساس این خبر به درخواست صنف نشر و به دلیل هم پوشانی و تشابه کاری، فعالیت های اجرایی و پشتیبانی نمایشگاه، ذیل شرح وظایف معاونت اجرایی تعریف شده است.

رئیس نمایشگاه کتاب تهران در حکم دیگری ایوب دهقانکار را به عنوان رئیس شورای نظارت و ارزیابی نمایشگاه منصوب کرد. در همین حوزه محمد جواد مرادی نیا به عنوان مدیر کارگروه نظارت بر نشر داخلی و فعالیت های فرهنگی مرتبط، علی فریدونی به عنوان مدیر کارگروه نظارت بر نشر خارجی و فعالیت های فرهنگی مرتبط و محمد خلج به عنوان مدیر کارگروه نظارت مالی و اجرایی منصوب شدند.

جوادی همچنین طی احکام جداگانه ای مدیران کمیته ها و بخش های گوناگون نمایشگاه کتاب تهران را منصوب کرد که به این شرح است:

سید احمد رفیع جواهری به عنوان مدیر کمیته ناشران داخلی، داریوش نویدگویی به عنوان مدیر کمیته فعالیت های فرهنگی، احد رضایی به عنوان مدیر کمیته ناشران خارجی، علی اکبر تورانیان به عنوان مدیر کمیته اطلاع رسانی، رضا بصیرت به عنوان مدیر کمیته اداری مالی، مهدی سهل آبادی به عنوان مدیر کمیته حراست، داریوش رضوانی به عنوان رئیس هیئت بدوی رسیدگی به تخلفات، نیکنام حسینی پور به عنوان رئیس هیئت تجدید نظر رسیدگی به تخلفات، محسن عموشاهی به عنوان دبیر شورای برنامه ریزی، احمد شاکری به عنوان مدیر بخش بین الملل، سید محمد طباطبایی حسینی به عنوان مدیر کمیته روابط عمومی.

سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران 4 تا 14 اردیبهشت 1398 برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
سی و هفتمین جشنواره بین المللی فیلم فجر در حالی شامگاه دوشنبه 22 بهمن ماه به کار خود پایان داد که یک جوان کار اولی با اعتراض کاملاً غیر حرفه ی و مسخرگونه سعی کرد با اولین حضورش در این فستیوال توجه ها را به خود جلب کند و نامش را هم ردیف بزرگان سینمای ایران و حتی جهان قرار دهد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۴ سایت های دیگر : برترین ها خبر خودرو

سرویس فرهنگی جوان آنلاین: سی و هفتمین جشنواره بین المللی فیلم فجر در حالی شامگاه دوشنبه 22 بهمن ماه به کار خود پایان داد که یک جوان کار اولی با اعتراض کاملاً غیر حرفه ی و مسخرگونه سعی کرد با اولین حضورش در این فستیوال توجه ها را به خود جلب کند و نامش را هم ردیف بزرگان سینمای ایران و حتی جهان قرار دهد، جوانکی که به اعتراف و اذعان خودش با پذیرش قوانین و مقررات جشنواره پا به بزرگ ترین رویداد سینمایی کشور نهاده و البته با رفتار زشت و زننده آن هم در شب اختتامیه کام هنرمندان و مخاطبان سینما را آن هم در جشن 40 سالگی انقلاب تلخ کند.
اما نکته قابل توجه زمانی ست که این جوان تازه به دوران رسیده در حوزه تئاتر نیز چندان بی حاشیه نبوده و به ضرس قاطع باید گفت یکی از نقاط تاریک و تأسف بار حوزه هنر در سال 97 اقدام به فروش بلیت تئاتر باقیمت 250 هزارتومانی در شرایط سخت اقتصادی بود که ایشان کارگردانی آن را بر عهده داشت اقدامی که البته باکم کاری و منفعت طلبی برخی مدیران این حوزه همراه بود و بعد از اعتراض صریح و شدید رسانه ها و اهالی تئاتر به نوعی ماست مالی گردیده شد و تنها چند ماه بعد در حوزه سینما نیز به نوعی دیگر رفتار زشت و مشمئزکننده ی را از خود نشان داد. رفتاری که این بار و بلافاصله با واکنش اهالی سینما را در روبه رو شد، از عضو هیئت داوران سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر گرفته تا فیلم سازان باسابقه و حتی برخی دوستان و نزدیکانش همگی بر زننده بودن آن تأکید کرده اما درنهایت تأسف این رفتار نه تنها در مقابل دیدگان میلیون ها مخاطب رسانه ملی در سراسر کشور که به نوعی اختتامیه مهم ترین رویداد سینمایی آن هم در جشن چهل سالگی انقلاب را تحت شعاع قرارداد.
اقدامی که با فرستادن یک جوان ساده افغانی به روی سن و خواندن چند سطری که حتی مشخص بود یک بار هم مرور نشده است و البته تذکر مجری مراسم به نوعی اعتراض خود را آن هم متقلبانه از روی دست یک بازیگر مشهور و مطرح جهانی انجام دهد اما طنز تلخ ماجرا زمانی ست که تنها چند دقیقه بعدازاین رفتار بچه گانه و مشمئزکننده مطلبی در فضای مجازی که گویی از سوی کارگری ست که چند سال پیش در کافه ی که همایون غنی زاده آن را مدیریت می کرد دست به دست شد مطلبی که نویسنده با اشاره به نمایشی بودن این اقدام اشاره کرده بود که در زمان دایر بودن آن کافه ایشان نسبت به کارگران افغانی شاغل شدیدترین سخت گیری ها و بی انصافی ها را در حقشان اعمال کرده به طوری که کارگران افغانی ناچار بودند تنها یک وعده غذای گرم در آن کافه استفاده کننده و حال برای شوآف کردن حس انسان دوستانه فوران زده و این چنین کام حضار حاضر در مراسم مهم ترین رویداد سینمایی کشور را تلخ کند.
اما آنچه پرواضح است اقدام همایون غنی زاده چه در تئاتر و چه در سینما در سال 97 بسیار زشت و زننده بوده و متأسفانه با برخی لابی ها با مدیران منفعت طلب این دو حوزه با حاشیه امن در حال تکرار است اما امیدواریم اداره کل هنرهای نمایشی، سازمان سینمایی و درنهایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای جلوگیری از اقدامات هنجارشکن چنین جوان تازه کار اقدامات عاجلی انجام دهند تا حداقل امیدوار بود مسیر هنری غنی زاده به تباهی کشیده نشود.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
این فیلم ها که با هزینه کمتری تولید می شوند و فروش بالایی دارند، دست بالا را خواهند داشت. این فیلم ها برای مدیریت سینما نیز بی دردسر هستند و در چند سال اخیر فرصت بیشتری در اختیار داشته اند تا به فروش حداکثری دست یابند و عملاً بدنه سینما به این سمت و سو گرایش داشته باشند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۷ سایت های دیگر : بانی فیلم

ارزیابی فیلم های سینمایی که در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر حکایت از آن دارد که اغلب این فیلم ها توان بازگرداندن سرمایه شان را نیز ندارند و تعداد فیلم های رونمایی شده در جشنواره که سال آینده به سوددهی می رسند، بسیار بعید است به تعداد انگشتان دست برسد؛ وضعیتی که سینماداران و فیلمسازان را بیش از پیش ترغیب می نماید تا بر ژانر کمدی تمرکز نمایند و چرخه سوددهی سینما را از این طریق حفظ نمایند.

به گزارش تابناک ؛ هزینه تولید به شدت افزایش یافته و آن گونه که تهیه کنندگان شماری از فیلم های حاضر در جشنواره به خبرنگار تابناک گفتند، کف هزینه تولید فیلم سینمایی یک میلیارد و هفتصد بوده و متوسط هزینه تولید اغلب فیلم های سینمایی آبرومند که یک یا دو بازیگر مطرح در آن حضور داشته اند، سه میلیارد تومان بوده است. هزینه تولید در حالی افزایش یافته که خردجمعی در سینما مانع از افزایش چشمگیر قیمت بلیت سینماست و این واقعیت مسلم شده که با افزایش قیمت بلیت، ریزش تعداد مخاطبان سینما قابل توجه خواهد بود.

بر اساس فرمول مرسوم، 47.5 درصد قیمت بلیت سینما به سینمادار می رسد، 47.5 درصد به پخش کننده می رسد و 5 درصد سهم شهرداری است. به این ارقام باید مالیات بر ارزش افزوده را نیز اضافه کرد که سهم طرفین را حدود 43 درصد از قیمت بلیت سینما می شود. پخش کننده پس از تحصیل 43 درصد قیمت بلیت سینما، اقدام به برداشت 10 تا 15 درصد از قیمت بلیت برای حق الزحمه پخش و تبلیغات می کند که باعث می شود در نهایت در بهترین حالت 33 درصد از قیمت بلیت به دست تهیه کننده فیلم سینمایی برسد.

بنابراین با در نظر گرفتن کف تولید فیلم های سینمایی، در رویکردی خوشبینانه، ارزان ترین فیلم های سینمایی نیاز به دست کم شش میلیارد تومان فروش دارد تا صرفاً هزینه تولیدش بازگردد و پس از آن آهسته آهسته به سوددهی می رسد؛ اما در رویکرد واقع بینانه، با در نظر گرفتن هزینه متوسط تولید یعنی سه میلیارد تومان، طیف وسیعی از فیلم ها باید دست کم نه میلیارد تومان فروش داشته باشند تا سرمایه شان بازگردد و پس از آن آهسته آهسته به سوددهی می رسند. قاعدتاً رسیدن به این میزان فروش برای اغلب فیلم های جشنواره ممکن نیست.

شماری از فیلم های سینمایی جشنواره نیز به مراتب مورد توجه قرار گرفت که یا جنبه تاریخی داشت، یا دکور خاص داشت و ترکیب بازیگران قابل توجهی نیز به کار گرفته بودند و به همین دلیل بین 6 تا 8.5 میلیارد تومان هزینه تولید هرکدام از این آثار شده است. بنابراین آثار مهم جشنواره که ممکن است تا 15 میلیارد تومان نیز فروش داشته باشند، نیز به سوددهی نخواهند رسید، چرا که این دست آثار نیز برای سوددهی باید بین 18 تا 25 میلیارد تومان فروش داشته باشند و اگرچه ممکن است به فروش بالا برسند اما این فروش بالا با توجه به هزینه بالای تولید، حتی به بازگرداندن هزینه ها نیز منتهی نمی شود.

اکنون پرسش نخست این است که نبض اقتصاد سینما در سال آینده چگونه می تپد؟ پاسخ واضح است؛ سلطنت کمدی ها بر سینمای ایران برای یک سال دیگر تداوم خواهد یافت و این فیلم ها که با هزینه کمتری تولید می شوند و فروش بالایی دارند، دست بالا را خواهند داشت. این فیلم ها برای مدیریت سینما نیز بی دردسر هستند و در چند سال اخیر فرصت بیشتری در اختیار داشته اند تا به فروش حداکثری دست یابند و عملاً بدنه سینما به این سمت و سو گرایش داشته باشند.

پرسش دیگر اینکه تهیه کنندگان این فیلم ها که ظاهراً با بودجه شخصی تولید می شوند، با وجود عدم بازگشت سرمایه، چگونه همچنان به حیات سینمایی شان ادامه می دهند؟ حقیقتاً این سرمایه ها از کجا وارد بدنه سینما می شود که برخی تهیه کنندگان و کارگردانان با وجود عدم بازگشت سرمایه چند فیلم آخرشان همچنان در صحنه هستند و میلیاردها میلیارد صرف تولید آثار سینمایی می کنند؟

لینک خبر :‌ خبرگزاری تابناک
عضو هیات رییسه کمیسیون فرهنگی مجلس عنوان کرد که به زودی از مسئولان سینمایی دعوت می شود تا ضمن ارائه گزارش درخصوص جشنواره فیلم فجر، درباره پول های کثیف در سینما نیز توضیح دهند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۷ سایت های دیگر : مجلس نیوز بانی فیلم

سیدصادق طباطبایی نژاد در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت درباره بحث پول های کثیف در سینما گفت: پول های کثیف در کارهای هنری که دارای بُرد اجتماعی است، اثر نامطلوب بیشتری خواهد داشت؛ اگرچه پول کثیف در هر عرصه ای آسیب زا و دارای ضرر است ولی در کارهای سینمایی و هنری به دلیل اثر گسترده آن قطعا آسیب بیشتری می زند.

نماینده مردم اردستان در مجلس شورای اسلامی افزود : اگرچه بحث پول های کثیف پیشتر از این نیز بوده و موضوع جدیدی نیست ولی مدیریت مسئولان سینمایی و حوزه فرهنگی و هنری کشور باید به صورتی باشد که کارها طبق نظم و نسق خود جلو رود و اثرگذاری این پول های کثیف کم شود.

عضو هیات رییسه کمیسیون فرهنگی مجلس در خصوص اظهارات دبیر جشنواره فیلم فجر در خصوص ضرورت پیگیری پول های کثیف در سینما عنوان کرد: تاکنون گزارش خاصی در این زمینه به کمیسیون فرهنگی مجلس نرسیده است ولی به زودی از مسئولان سینمایی دعوت می شود تا ضمن ارائه گزارش درباره کم و کیف جشنواره فیلم فجر، اطلاعات خود را در این حوزه مطرح کنند.

وی همچنین با اشاره به اظهارات دادستان تهران و تأیید پولشویی در حوزه سینما تصریح کرد: این مسائل همواره وجود داشته و چیزی نیست که کاملا برطرف شود؛ اما باید توجه داشت که عمومیت ندارد و طرح آن به این معنا نیست که افراد زیادی که در حوزه سینمایی و هنری کار می کنند، مبتلا به این موضوع هستند.

طباطبایی نژاد تاکید کرد: اگرچه پولشویی در حوزه سینما عمومیت و غالبیت ندارد ولی وجود چنین مسائلی در مراکز فرهنگی آسیب زا است و باید مدیریت شود.

عضو هیات رییسه کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: با وجود آنکه عنوان "پول های کثیف" جدید است ولی استفاده از روش های غیرمنطقی، نامتعارف و غیرحرفه ای از سوی برخی با هدف مدیریت مسائل از طریق تزریق پول و یا گم کردن ردّ برخی پرونده ها همیشه وجود داشته است.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت دادستان تهران به تازگی ضمن تأیید پولشویی در حوزه سینما اعلام کرده که ما پرونده هایی در دادسرای فرهنگ و رسانه داریم که این ردپا ها معلوم است . قبل تر نیز دبیر جشنواره فیلم فجر خواستار ورود قوه قضاییه به این موضوع شده و گفته بود: فیلم هایی که مشکلات اینچنینی داشته باشند اکران نمی شوند تا مسائل شان رفع شود. /

پایان پیام

لینک خبر :‌ خانه ملت
مگر می شود یک پروژه قانونی و سرمایه گذاری و صرف وقت شده را به خاطر نظر چند نفر به محاق برد. آقای سالک و امثال او چگونه به خود حق دادند ما را محروم کنند؟ در حالی که قانونا نیز چنین اختیاری نداشتند و ندارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۶ سایت های دیگر : خلیج فارس روزنامه نصف جهان

عصر ایران؛ مهرداد خدیر - شامگاه پنج شنبه 25 بهمن 1397 به تماشای فیلم آشغال های دوست داشتنی نشستم. از پردیس باغ کتاب تهران اما که بیرون زدیم، دیگر آدینه بود.

لذت تماشا و مشاهدۀ استقبال مردم و اختصاص سآنس های فوق العاده به فیلمی که از چنبرۀ توقیف و بی ذوقی مخالفان نمایش آن رَسته، کم از لذت تماشای خود فیلم نبود.

تماشاگری که پیشینۀ مخالفت با اکران فیلم را می داند نمی تواند در فیلم غرق شود و از تماشای فیلمی که واقعا ایرانی است کاملا لذت ببرد چون در ذهن خود مدام باید بپرسد آخر چگونه کسانی به خود اجازه دادند حاصل تلاشی چنین در خور تحسین، 6 سال آزگار در محاق بماند و مگر اکران آن کدام یک از پایه های عرش را به لرزه انداخته که نمی گذاشتند و به تعبیر رضا کیانیان با نمایش آن چه اتفاقی افتاده؟ به کدام یک از منافع ملی ضربه زده؟

ماجرا از این قرار است که در مهر ماه 1393 کمیسیون فرهنگی مجلس قبلی در نامه ای به وزارت ارشاد خواستار آن شد که برای 8 فیلم مجوز دار، از جمله آشغال های دوست داشتنی مجوز اکران صادر نشود!

این در حالی بود که مجوز تولید داشتند و مطابق فیلم نامۀ مصوب، پیش رفته بودند. احمد سالک ، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس اما گفت: برخی مجوز فیلم نامه و تولید دریافت کرده اند اما چون هنگام ساخته شدن به حاشیه رفته اند نمایش آنها به مصلحت نظام نیست.

منظور آقای سالک از حاشیه هم اشارات فیلم به اعتراضات پس از انتخابات سال 88 بود. حال آن که همین تصاویر اعتراضی را خود سیمای جمهوری اسلامی بارها نشان داده و مگر می توان آن هشت ماه پر التهاب، را از تاریخ معاصر حذف کرد؟

سینمای ایران در طول این 50 سال در متن و حاشیه، نوع زیست و باورها و وقایع تاریخی را نیز روایت کرده و حتی غیر اجتماعی ترین آنها اشاراتی به متن حوادث اجتماعی داشته اند و دارند و این همان نکته ای بود که رییس کمیسیون فرهنگی مجلس قبل نمی دانست یا نمی خواست بداند.

شگفت آورتر این که در مقابل مصلحت ندانستن آقای سالک و همکاران او در کمیسیون فرهنگی مجلس، علی جنتی وزیر وقت ارشاد هم زیر بار رفت و گفت: این فیلم تا کنون مجوز نگرفته و مجوز هم نمی گیرد.

خوش بختانه پیش بینی اولین وزیر ارشاد دولت اعتدالی نادرست بود و حالا فیلم در حالی به نمایش گذاشته شده که بیش از دو سال است که او از ساختمان بهارستان رفته و در ریاست جمهوری سرگرم است هر چند که مسؤول جلوگیری از نمایش فیلم نبود و بیشتر نگران آن بود که یک فیلم بهانه برخورد شود.

اولین وزیر ارشاد دولت اعتدالی شاید چون نمی خواست به سرنوشت اولین وزیر ارشاد دولت اصلاحات دچار شود یا اولویت دولت نه فرهنگ که برجام و تعامل بود، پاسخ صریح و قاطعی به کمیسیون فرهنگی نداد. هر چند که موافقت نکردن با نمایش این فیلم و تن دادن های دیگرنیز عمر وزارت او را از دوره مهاجرانی بیشتر نکرد وحالا تصویر علی جنتی هم روی همان دیواری در راهروی وزارت ارشاد نصب شده که قاب عکس مهاجرانی با سه فاصله هست!

از این روست که می توان گفت بهتر آن بود که به صراحت می گفت فیلم مجوزهای لازم را پیشاپیش گرفته و مشکلی برای نمایش ندارد ولی من ملاحظه می کنم، یا زور ندارم یا شاید وقتی دیگر. جالب این که مجوز ساخت نیز در دوره جواد شمقدری در دولت دوم احمدی نژاد (سال 1391) صادر شده بود.

آشغال های دوست داشتنی یک فیلم تمام ایرانی و واقعا دوست داشتنی با بازی های تحسین برانگیز است. بار اصلی فیلم را البته شیرین یزدان بخش بر دوش می کشد و در حالی در نقش مادر ظاهر شده که خود هیچ گاه مادری را تجربه نکرده است. هر چند که پیش از این نیز توانایی خود را در ایفای این نقش نشان داده و تحسین رسانه های اصول گرا را به خاطر فیلم قبلی برانگیخت.

اکبر عبدی نیز جلوه دیگری از هنر خود را به نمایش گذاشته و انتخاب و بازی او مانع تلخ شدن فیلم شده و البته نمی توان از نقش شهاب حسینی گذشت.

حبیب رضایی را باور نکردم ودر دل گفتم کاش این نقش به امین حیایی سپرده شده بود و نام های دیگر هم ولو کوتاه حضور دارند اما در ذهن می مانند: صابر ابر و نگار جواهریان و البته هدیه تهرانی .

هوش مندی کارگردان ( محسن امیر یوسفی ) است که بار سیاسی را بر دوش محبوب ترین و مشهورترین بازیگران گذاشته است و بیشتر توضیح نمی دهم تا مبادا دوباره سر و کلۀ اندیشه امثال آقای سالک پیدا شود!

دیدار دوباره با شهاب حسینی هم فرصت مغتنمی است چون میان او وسینمای ایران فاصله افتاده و او را باید ستود. هم به خاطر نقشی که 6 سال قبل بازی کرده (دایی منصور) و هم به خاطر کاری که 3 سال پیش کرد.

به یاد آوریم وقتی محمد حیدری دبیر جشنواره سی و چهارم فیلم فجر درباره دلیل نپذیرفتن آشغال ها... از آن به عنوان یک معضل نام برد، شهاب حسینی عطای سمت خود به عنوان مشاور جشنواره را به لقای آن بخشید و گفت: نمی توانم مشاور جشنواره ای باشم که فیلمی با مجوز قانونی را معضل می داند.

بازیگر دیگر فیلم (صابر ابر) هم امسال در نشست مسخره باز به این فیلم اشاره کرد.

امسال البته برای توجیه نپذیرفتن فیلم، تدبیری اندیشیدند و گفتند: آشغال های دوست داشتنی نه به دلایل سیاسی که به خاطر آیین نامه هیأت انتخاب جشنواره پذیرفته نشده چون مجوز آن قبل از سال 96 بوده و انگار که آقای سیمون سیمونیان مدیر دبیر خانه نمی دانست داستان چیست!

با این حال محسن امیر یوسفی اعتراض خود را با حضور در نشست خبری معرفی فیلم های پذیرفته شده ابراز کرد و صبر 6 ساله او به بار نشست و حالا فیلم، روی پرده است؛ کارگردان آبادانی که ناصر تقوایی را الگوی خود قرار داده و پیش تر با خواب تلخ و آتشکار نشان داده بود سینماگر متفاوتی است و هم ذائقه مخاطب را می شناسد و هم می خواهد آن را ارتقا دهد.

تردید نباید کرد که اگر این فیلم در هر یک از جشنواره های قبلی به نمایش درآمده بود یک، دو و حتی سه سیمرغ بلورین را از آن خود می کرد و این حق نیز از کارگردان آن دریغ شد.

کوتاه این که: فیلم آشغال های دوست داشتنی را ببینید. هم به خاطر این که زیبا و روان و نوستالژیک است و یکی دیگر از مادرهای همیشه نگران سینمای ایران را به تصویر کشیده، هم به خاطر نوستالژی های دهۀ 60 و هم اشارتی ولو گذرا به اتفاقات 88.

بیشتر اما به این دلیل که استقبال مردم رکوردی از فروش ثبت کند تا سنت زشت جلوگیری از نمایش فیلمی که مراحل قانونی قبلی را طی کرده تکرار نشود و به درک و شعور اهل هنر و مخاطبان توهین نکنند و بدانند به تعبیر مشهور هیچ فیلمی در کشو نمی ماند.

مگر می شود یک پروژه قانونی و سرمایه گذاری و صرف وقت شده را به خاطر نظر چند نفر به محاق برد. آقای سالک و امثال او چگونه به خود حق دادند ما را محروم کنند؟ در حالی که قانونا نیز چنین اختیاری نداشتند و ندارند.

خوش بختانه رفع توقیف تنها شامل این فیلم نشده و نوبت به دیگران نیز رسیده و می رسد و دولت اعتدالی ولو با تأخیر این وعده را محقق کرده چون اگر مشکلات اقتصادی و معیشتی را به خاطر خروج ترامپ از برجام بدانیم تنگناهای اجتماعی و فرهنگی ربطی به ترامپ و آمریکا ندارد.

یادتان باشد فیلم را تا پایانِ پایان ببینید. یعنی حتی تیتراژ پایانی را. چون شاهکار فیلم در دو دقیقۀ پایانی است...

لینک خبر :‌ عصر ایران
یاسین نمکچیان روزنامه نگار جشنواره فیلم فجر از سال 1361 در سپهر سینمایی ایران پا گرفت. آن زمان سینما چندان رونقی نداشت. بنابراین جشنواره هم معطوف به فیلم های داخلی نبود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۵

امروز در طول 37 سالی که از جشنواره گذشته، این رویداد مهم سینمایی فراز و نشیب های زیادی را از سر گذرانده است. مدیریت های مختلف، رویکردهای مختلف، سیاست های متنوع و هویت چهل تکه جشنواره در این سال ها، انسجام ماهوی را از جشنواره گرفته اما با وجود این، همچنان اهمیت و اثرگذاری جشنواره فجر در بدنه سینمای ایران انکارناشدنی است. به رغم کاستی های موجود، جشنواره فیلم فجر به عنوان متر و معیار ارزیابی سینمای ایران، همچنان سنگ محک مهمی در جامعه سینمایی کشور به حساب می آید و بسیاری از سینماگران مولف و جهانی ایران به این جشنواره به دیده رویدادی معتبر و مهم نگاه می کنند. به هر حال جشنواره فیلم فجر در آستانه میانسالی است. دارد 40 ساله می شود و البته هنوز نتوانسته ملزومات و متعلقات یک جشنواره 40 ساله را محقق کند. برخی و بغض ها از سوی برگزارکنندگان، بی نظمی و چندپار گی قواعد و قوانین جشنواره، حاشیه های زیادی را پیرامون این اتفاق مهم ایجاد می کند و نارضایتی های زیادی را به دنبال دارد. امسال در دوره سی و هفتم، اگرچه برخی روندهای اجرایی به شیوه شکیل تر و منظم تری برپا شد اما همچنان ایرادهایی اساسی در برگزاری جشنواره و مناسبات آیین نامه ای و صنفی آن وجود دارد. فیلم ها به صورت ناقص برای هیات انتخاب نمایش داده می شوند و داوری ها در جنجال برانگیزترین حالت ممکن به انجام می رسد. برخی از کارشناسان امر اعتقاد دارند که جشنواره فیلم فجر باید در یک فرآیند صنفی و واقعی از دولت جدا شده و با محوریت بخش خصوصی که همان صنف های فعال سینما باشند، برگزار شود. به بیان دقیق تر به جای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بهتر است خانه سینما به عنوان عمومی ترین نهاد صنفی حوزه سینما این جشنواره میانسال را برگزار کند. در مقابل این ایده، رویکردهای مخالف زیادی هم وجود دارد. عمده مخالفان، ناتوانی نهاد صنفی را در برپایی یک جشنواره بزرگ به عنوان دلیل ارائه می کنند. آنها معتقدند که اختلاف نظرهای بزرگ در میان سینماگران باعث می شود تا انسجام و اراده کافی در میان صنف سینمایی کشور شکل نگیرد. به همین دلیل برگزاری یک جشنواره ملی که نیازمند جمع کردن همه سلایق و علایق باشد، از سوی یک صنف نامتشکل و نامنسجم غیرممکن است. برخی دیگر نیز معتقدند که ملاحظات دولت در این مورد، راه را برای خصوصی سازی جشنواره فیلم فجر ناهموار کرده است. در مقابل، بسیاری از سینماگران با ارائه شواهدی همچون برگزاری جشن خانه سینما و رویدادهای سینمایی دیگر از جمله جشن حافظ که به صورت گسترده و چندوجهی برگزار می شود، اعتقاد دارند که صنف سینما در ایران آمادگی اجرای پروژه های بزرگی مثل جشنواره فجر را دارد. به نظر می رسد که در سال های اخیر نیز آرا و نظرهایی در این باره از سوی مدیران دولتی ابراز شده است. با این مقدمه بیراه نیست اگر در آینده ای نه چندان دور وظیفه برگزاری جشنواره به صنف سینمایی ها واگذار و از مسوولیت های دولتی خارج شود.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد
سرپرست سازمان سینمایی، در واکنش نسبت به عملیات تروریستی دیروز در سیستان و بلوچستان، تاکید کرد جنایت کاران با این اعمال، افکار عمومی را علیه خودشان منسجم می کنند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، حسین انتظامی، سرپرست سازمان سینمایی، با انتشار توییتی، نسبت به عملیات تروریستی روز چهارشنبه در استان سیستان و بلوچستان واکنش نشان داد.

انتظامی نوشت: تروریست ها از این غافلند که جنایت ورزی، افکار عمومی را علیه خودشان منسجم می کند. این راهی است که منافقین پیش تر رفته اند. شبی که ماه کامل شد و رد خون در جشنواره فیلم فجر، پاسخ سینماگران به این افراط گری ها بود.

5757

کد خبر 1231960

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
اینکه سرمایه گذاران وارد سینما و ... شوند، اتفاق خیلی خوبی است که موجب شکوفایی فضای هنر خواهد شد. اما در عین حال، نگرانی ها درباره پول های کثیف را نمی توان ناپدید گرفت و اجازه داد تا سواستفاده گران، شرایط را برای سواستفاده فراهم ببیند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۵ سایت های دیگر : بازتاب خبرداغ شعار سال اعتدال

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

پول های کثیف در دو سال اخیر به یکی از دغدغه های اهالی سینما بدل شده است. این روزها که جشنواره سی و هفتم فیلم فجر برگزار و به پایان رسیده، برخی از سرمایه گذاری ها موجب شد تا پولهای کثیف در سینما دوباره به عنوان دغدغه ای جدی طرح شود.، به طوریکه دادستان تهران هم نسبت به این موضوع ابراز نگرانی کرده و از ضرورت ورود به این مسأله گفت.

طیبه سیاوشی عضو فراکسیون امید مجلس دهم در گفتگویی با انتخاب درباره تبعات این بحث به سوالهای طرح شده پاسخ می گوید:

باتوجه به ورود برخی سرمایه گذاران ناشناخته و با اهداف ناشمخص به سینما، آیا مجلس برنامه ای برای شفاف ساختن فضای سینما دارد؟

اینکه یک سرمایه گذار به سینما یا هر حوزه فرهنگی دیگری ورود کند، طبعا باید اتفاقی مثبت تلقی شود. اما خب، لازم است تا فعالیت های آنان به خوبی رصد شود تا از سواستفاده های احتمالی جلوگیری به عمل آید. در هرحال بحث پول های کثیف، نه تنها از سینما بلکه در جاهای دیگر هم مطرح است. البته در سینما به هیج وجه چیزی ثابت شده نیست و اینطور نبوده که نهادهای امنیتی و فضایی به موضوع ورود کرده و خطایی ثابت شده باشد. البته درباره سرمایه گذار یکی از سریال ها مباحثی مطرح و قرار بر این شد که شفاف سازی شود، اما متأسفانه هیچ اقدامی صورت نگرفت. با این حال، نکته معلوم این است که بعضی از مسایل طرح شده شایعه هستند و برخی دیگر متاسفانه واقعیت دارند.

البته در دادگاه بانک سرمایه از فرد مورد اشاره به عنوان مفسد نام برده شده است. جدا از آن، چهره هایی اکنون ورود کرده اند که برای مثال در 8 فیلم در یک سال سرمایه گذاری کرده اند.

ببینید! قضاوت بر اساس وجود شائبه صحیح نیست.اما لازم است، پیگیری شود. یک موردی که حتما باید در نظر گرفته شود، این است وقتی مباحثی درباره یک فرد مطرح می شود، می تواند این جواب را بدهد که تمایل دارم سرمایه ام را از موضوعی که علاقه مند هستم، خرج کنم.

به همین دلیل باید با احتیاط بیشتر صحبت کرد. یک اتفاق خوبی که در این دوره از جشنواره فیلم فجر افتاد، توضیح بنیاد سینمایی فارابی درباره هزینه هایی بود که انجام داده بود از 10یا 12فیلم به عنوان محصولاتشان نام بردند که این قدمی مثبت در راستای شفاف سازی بود.

با این حال برخی ورود و فعالیت برخی سرمایه گذاران به فضای فرهنگی را با هدف پولشویی توصیف کرده اند. مجلس اساسا کجای ماجراست و بنایی برای مقابله با فضای شکل گرفته دارد؟

این وظیفه مجلس نیست که بخواهیم این موارد را پیگیری کنیم. وظیفه دادستانی است که موردهای مشکوک را بررسی کند. در واقع طبق قانون مبارزه با پولشویی که مصوبه مجلس شورای اسلامی است، دستگاه فضایی موظف است، به موضوع های مختلف ورود کند و جامعه را از اتفاقات رخ داده مطلع کند. البته باید در نظر داشت که پیگیری ها با هدف شفاف سازی صورت بگیرد و به هیاهوهای رسانه ای دامن نزند. متاسفانه در این یکساله، هیاهوهای بی مورد به حدی بوده که هم ذهن مردم را مشوش کرده و هم اینکه مردم جوابی قانع کننده را نگرفته اند.

البته اینکه سرمایه گذاران وارد سینما و ... شوند، اتفاق خیلی خوبی است که موجب شکوفایی فضای هنر خواهد شد. اما در عین حال، نگرانی ها درباره پول های کثیف را نمی توان ناپدید گرفت و اجازه داد تا سواستفاده گران، شرایط را برای سواستفاده فراهم ببیند.

لینک کوتاه کپی لینک

لینک خبر :‌ انتخاب
تهران - ایرنا - دبیر سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر از برپایی اختتامیه مراسم تجلی اراده ملی این رویداد هنری در اوایل اسفندماه خبر داد و گفت: امسال هم مانند دوره قبل تا 20 اسفند ماه گزارش عملکرد مالی جشنواره سی و هفتم منتشر خواهد شد.

به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا از روابط عمومی سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر، ابراهیم داروغه زاده دبیر این دروه از جشنواره اظهار داشت: در ادامه شفاف سازی های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین در ادامه سیاست های این وزارتخانه در راستای انتشار جداول مالی به مانند دوره گذشته که بعد از اتمام جشنواره رقم هزینه ها اعلام شد امسال هم تا 20 اسفند ماه گزارش عملکرد مالی جشنواره سی و هفتم منتشر خواهد شد.
وی با قدردانی از حضور پرشور سینماگران و اهالی رسانه در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر افزود: این حضور، مشارکت گسترده مردم را در این رویداد فرهنگی در پی داشت و موجب ایجاد شور و نشاط اجتماعی در ایام الله دهه مبارک فجر شد.
داروغه زاده از برپایی مراسم تجلی اراده ملی در اوایل اسفندماه خبر داد و گفت: با برگزاری این مراسم و معرفی برگزیدگان سازمان ها و نهادها، سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر رسما به پایان خواهد رسید.
به گزارش ایرنا ، در راستای ادامه اقدام در راستای قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات ، سازمان امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی سال گذشته و در ادامه هم سال جاری اقدام به انتشار تمامی اسناد مالی ، دریافت و پرداخت ها ، قراردادهای منعقده با مراکز و سازمانها و بخش های خصوصی و دولتی کرده است.
این روند همچنان نیز با اولویت شفاف سازی برای اطلاع رسانی به افکار عمومی صورت می گیرد که با جدیت در حال انجام است.

** جشنواره فیلم فجر 37 در یک نگاه

سی وهفتمین دوره جشنواره فیلم فجر با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر مسئولان فرهنگی و هنری شامگاه 9 بهمن در پردیس تئاتر تهران آغاز به کار کرد.
در این دوره از جشنواره به دبیری ابراهیم داروغه زاده ، 22 فیلم در بخش مسابقه سینمای ایران (سودای سیمرغ)، 3 اثر در بخش پویانمایی، 10 فیلم در بخش نگاه نو، 7 فیلم کوتاه و 5 مستند به رقابت پرداختند.
نمایش عمومی فیلم ها در پردیس سینمایی ملت تهران و 56 سالن سینما در مراکز استان ها تا 22بهمن ماه 97 ادامه یافت.
سی وهفتمین دوره جشنواره فیلم فجر دوشنبه شب 22 بهمن ماه 97 با معرفی و تجلیل از برگزیدگان این دوره جشنواره به کار خود پایان داد.
فراهنگ ** 9246 ** 1355 **

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۵

غلامرضا گمرکی

اگرچه امروزه نبود کاغذ برای انتشار روزنامه از نوع خصوصی، سوژه جدیدی است، اما خوشبختانه پیشرفت علم و تکنولوژی یعنی همین فضای مجازی چنان کاربردی دارد که اگر اعلام کنند صرف بودن کاغذ، کلیه دستگاه های چاپ نیز از کار افتاده و امکان حتی چاپ یک برگ نشریه وجود ندارد، فضای مجازی چنان این کمبودها را جبران می کند که نیازی به چاپ هیچ نشریه ای نیست و خبرها مثل برق و باد عالمگیر می شوند.

***

برای گرفتن کارت های جشنواره فجر رفته بودم خانه سینما. یکی از دوستان و همکاران قدیمی از نگارنده خواست که چند دقیقه ای با او گپ و گفتی بزنم. با کمال میل پذیرفتم و گوشم کاملا متوجه حرف هایش شد. او از سر دلسوزی گفت:فلانی چشمت خسته نمیشه، وقت اضافه داری؟ پول زیادی برای خرید قلم و کاغذ داری؟ پرسیدم چطور مگه؟ ادامه داد: آخه چقدر مطلب و مقاله می نویسی؟! چقدر قلم صد تا یه غاز می زنی؟ خسته نشدی؟ فکر می کنی مسئولین مطالب تو را مطالعه نمی کنن؟ به خدا می خونن، ولی گوششان بدهکار نیس... برس به کار و زندگیت داداش.. اینا سرشونو کردن توی برف و به امثال تو می خندند... خیلی فکر کردم دوستم را بدون جواب نگذارم، اما نمی دانم چرا لال شده بودم. به هر حال پاسخ دادم: دوست من، باید گفت، باید نوشت، باید داد زد.... دوستم نه گذاشت و نه برداشت و ادامه داد: این قدر بنویس تا چشمت کور بشه! نگاه عمیقی بهش کردم و گفتم: انگار خبر نداری که ما چهل ساله با نوشتن و نتیجه نگرفتن چشممون کور شده، ولی بازم باید گفت... باید نوشته و باید داد زد.. و از خانه سینما زدم بیرون. در طول راه خیلی با خودم فکر کردم نکنه دوستم درست میگفت و من دارم آب در هاون می کوبم! ولی بعد خودم را نهیب زدم که نه باید نوشت. شاید روزی این نوشته، تن و بدن یکی از این وزراء رو بلرزونه و اوضاع سینما از این بلاتکلیفی، بی عدالتی و هرج و مرج نجات پیدا کنه... همان شب در فضای مجازی مطلبی از زبان جناب حسین انتظامی سرپرست محترم سازمان سینمایی خواندم که به شدت مرا به فکر واداشت. در خبر آمده بود که چرا جناب انتظامی از نخبگان و صاحب اندیشان سینما در جهت اهداف سینما استفاده نمی کند؟ این حرف، نگارنده را بر آن داشت که روز بعد به دفتر جناب انتظامی بروم. رئیس دفتر ایشان که خدمتشان ارادت دارم وقتی متوجه شد که از آقای انتظامی وقت ملاقات می خواهم، متذکر شد که ایشان اعلام کردند تا زمانی که تهیه کنندگان یک پارچه و همصدا نشوند، هیچ یک از آن ها را به حضور نخواهند پذیرفت!! هرچه فکر کردم در جواب رئیس دفتر ایشان چه بگویم عقلم به جایی قد نداد. از اتاق آمدم بیرون و روی صندلی کریدور نشستم و با خود اندیشیدم که این حرف چه معنایی دارد. و اصولا چرا تا به حال نگارنده از این موضوع باخبر نشدم! ضمن این که فرض را بر این بگذاریم که تهیه کنندگان به هر دلیل نخواهند یک پارچه و همصدا شوند، آیا جناب انتظامی باید دست روی دست بگذارد و تماشاگر باشد؟ یعنی به ایشان ربطی ندارد که چه بلایی سر بعضی تهیه کنندگان می آید و سینما به کدام سمت و سویی می رود! ناگهان آن روزی در ذهنم گذشت که وقتی جناب دکتر ایوبی قدم به سازمان سینمایی نهاد، مطلبی تحت عنوان آقای دکتر ایوبی مواظب باشید خطاب به ایشان نوشتم که در روزنامه بانی فیلم به چاپ رسید. چون می دانستم ایشان انسانی شریف، خوش رو، خوش برخورد و توانمندی است، ولی شناخت کافی از سینما و اهالی سینما ندارد. دیری نگذشت که ایشان نگارنده را به حضور پذیرفت و 5 دقیقه ملاقات ما به 25 دقیقه ادامه پیدا کرد و الحق و الانصاف دکتر ایوبی تا حدودی عرایض و پیشنهادهای نگارنده را در مورد سینما و آدم هایش پذیرفتند که بعدها نامه تشکرآمیز ایشان را دریافت کردم. حال به جناب انتظامی که دستی بر آتش دارند یادآور می شوم که صحبت با آدم های سینما نبایستی صرف پول دار بودن آن ها قرار بگیرد. باید از پیشکسوتان و سینه سوخته گان که عمر خود را در سینما سپری و تا به امروز صورت خود را با سیلی سرخ نگه داشته اند گفتمان کرد. یکی از محسنات جناب مهندس حیدریان رئیس سابق سازمان سینمایی که به گمان نگارنده هنوز هم ایشان سمت ریاست سازمان سینمایی را دارند همین بود که با اشراف زادگان سینما کاری نداشتند، برای ایشان آدم هایی مطرح بودند و هستند که خاک سینما را خورده و جور آن را کشیده بودند و از نوجوانی در این رشته از جان مایه گذاشته بودند. به همین خاطر است که امروزه هر کجا صحبت از مدیران سینمایی به میان می آید نام پر افتخار حیدریان به عنوان مدیری مدبر، کار بلد، عدالت پیشه و تعیین کننده بر تارک سینمای ایران می درخشد که امیدواریم جناب انتظامی نیز این چنین عمل کنند. چند روز قبل در فضای مجازی مطلبی راجع به جناب محمد آفریده مطالعه کردم که نکات مثبت ایشان برایم تلنگری بود تا یادی کرده باشیم از این مرد وارسته، کاربلد، مدیر، باسواد و مسلط به امور مدیریت کلان و تولید فیلم، مواردی که تمامی آن ها می تواند برای انتخاب رئیس سازمان سینمایی کفایت کند، چرا که او نیز دست پرورده جناب حیدریان نیز به حساب می آید. آفریده دانش آموخته رشته کارشناسی الهیات است که کارش را در سال 58 در مرکز اسلامی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آغاز کرد و در کنار آن مشاور عالی انجمن کارگردانان سینمای مستند و سپس مدیر عامل مرکز گسترش سینمایی مستند و تجربی شد او مدت مدیدی دبیر جشنواره فیلم کوتاه (روح الله) بود و از سال 62 تا 88 کارشناس فرهنگی بنیاد سینمایی فارابی و مسئول تامین فیلم و سریال اداره کل تامین برنامه خارجی سینما و نیز مدیر تولید و مدیرعامل انجمن سینمایی جوان بود. او با این مشغله عضویت در هیات موسس کانون فیلم نامه نویسان ایران را نیز به عهده داشت. آفریده تهیه کنندگی بیش از 300 برنامه تلویزیونی فیلم و سریال و نیز نویسندگی کتاب فیلمنامه (زیر آسمان) را در حوزه دفاع مقدس در کارنامه خود دارد. بدون اغراق محمد آفریده بی حاشیه ترین مدیری است که نه فساد اقتصادی و نه فساد اخلاقی دارد. شاید به دلیل همین اخلاق پسندیده و دانش کار بود که جامعه صنفی تهیه کنندگان سینمای ایران با انتشار بیانیه ای از محمد آفریده و خدمات ارزشمند او قدردانی و دفاع کرد.

با چنین رزومه کاری که در یک بچه مسلمان پنهان نهفته است، چرا باید او را نادیده گرفت و با داشتن این همه رزومه و سوابق درخشان، جایگزین ریاست سازمان سینمایی نشود! تا آنجا که نگارنده می داند به خاطر ندارم کسی در خصوص مدیریت و کاربلدی ایشان و مسلط به کلیه امور سینمایی حرفی برای گفتن داشته باشد. به همین دلیل جناب عباس صالحی وزیر محترم ارشاد می تواند آفریده را به عنوان یکی از بهترین گزینه های ریاست سازمان سینمایی برگزیند. بدون شک خیلی ها که از بیرون نظاره گر سینما هستند بر این باورند که اهالی سینما با هم عداوت و دشمنی دارند در حالی که این گونه نیست و تمام حرف و حدیث ها بر سر عدم عدالت و تضییع حقوق تک تک تهیه کنندگان فیلم است که قطعا تا زمانی که یک وزیر یا یک رییس سازمان سینمایی خداپرست عادل و از همه مهم تر وارد به امور تولید و توزیع فیلم، بر مسند قدرت ننشیند، شرایط فعلی مرتفع نخواهد شد. متاسفانه مجلسیون هم تاکنون در این زمینه هیچ گونه فعالیت و تلاشی از خود نشان نداده و فقط چشم به راه ساخت فیلمی هستند که با اخذ پروانه نمایش محفلی درست کنند برای انتقاد از ندانم کاری های مسئولین ارشاد و به باد گرفتن انتقاد از صدور پروانه نمایش. در حالی که به جای این همه اتلاف وقت می توانند پیگیر وزیری مناسب و ریاست سازمان سینمایی کاربلد باشند که به کلیه امور سینما اشراف داشته باشد تا مشکل عمده و عدیده سینما را حل کنند و سینما را به حال خود وا مگذارند!

اشتراک گذاری در:

لینک خبر :‌ بانی فیلم
هیات شجاع داوران در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر کار بسیار بزرگ و بی سابقه ای را انجام داد که انتظار می رود در به مقصود رساندن گفتمان فجر به صورت شایسته ای تجلیل شوند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۵

سرویس فرهنگ و هنر مشرق - وقتی حسین انتظامی به عنوان سرپرست سازمان سینمایی منصوب شد، بسیاری از مخالفانش در فضای مجازی، درباره این انتصاب، مطالبی را منتشر کردند و در اغلب متون به این نکته اشاره می شد که انتظامی آگاه به حوزه سینما نیست و نمی تواند در این سمت توفیقی کسب کند. اما پیشینه مطبوعاتی انتظامی، مهمترین ابزارش برای کسب توفیق در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر بود.

یکی از مشکلات و معضلات رؤسای سازمان سینمایی در ادوار گذشته این بود که به جهت دهی و مسیرسازی رسانه های اثرگذار توجهی نداشتند، اما از زمانی که انتظامی روی کرسی سازمان سینمایی نشست، کاملاً مشخص بود که خیل عظیمی از انتقادات رسانه ای مندرج در جراید، خبرگزاری ها و پایگاه های خبری را مطالعه کرده است.

بیشتر بخوانید:

آیا حلقه معماران سینما فرصت مدیریت به حسین انتظامی خواهند داد؟ +عکس

بسیاری از مطالبات اساسی رسانه ها در سال های اخیر درباره جشنواره فیلم فجر بود که در متن و حتی صحنه آرایی اش، هیچ نسبتی با گفتمان فجر نداشت و دست کم در 10 سال اخیر به سمت و سویی مغایر با گفتمان فجر هدایت می شد تا شکاف رسانه ها و موضع انتقادی به این رویداد فرهنگی بیشتر شود.

با افزایش این شکاف، سطح انتقادات رسانه های مرجع با گفتمان انقلابی، شدت پیدا کرد، در نتیجه رؤسای سینمایی 10 سال اخیر با انتقادات فراوانی در مورد زیرساخت جشنواره و نحوه برگزاری آن مواجه بودند.

این انتقادات در جشنواره سال گذشته فجر به بالاترین سطح از تنش رسید، تا جایی که اهالی رسانه و مسئولان دلسوز برای خداحافظی محمد مهدی حیدریان ثانیه شماری می کردند. با انتصاب حسین انتظامی، تیم حیدریان مستقر در سازمان سینمایی تلاش می کرد که با اظهار نظرهای عجیبی اثبات کند، در کنار مدیر تازه وارد باقی خواهد ماند و سیاست های سازمان سینمایی تغییری نخواهد کرد.

حکم حسین انتظامی هم توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با عنوان سرپرست سازمان سینمایی اعلام شد و بزنگاه فجر فرصتی برای ارزیابی انتظامی در این سمت بود.

بیشتر بخوانید:

سیمرغ ها بر شانه عوامل شبی که ماه کامل شد نشستند / بزرگ آقا، بزرگ جشنواره سی و هفتم شد+ عکس و فیلم

در اختتامیه جشنواره فیلم فجر سیمرغ ها میان آثار معتبر جشنواره توزیع شد. فیلم بیست و سه نفر ، شبی که ماه کامل شد و ماجرای نیمروز: رد خون توفیق شگرفی را در این جشنواره کسب کردند، اما در میان موفقیت های کسب شده توسط آثار معتبر، پیروز بزرگ جشنواره سی و هفتم در چهل سالگی انقلاب حسین انتظامی بود.

در میان موفقیت های کسب شده توسط آثار معتبر، پیروز بزرگ جشنواره سی و هفتم در چهل سالگی انقلاب حسین انتظامی بود. بی تردید نحوه برگزاری جشنواره فیلم فجر و حضور آثار متنوع با رویکردهای مغایر با فرهنگ عامه چندان محل انتقاد نیست. آنچه سطح انتقادات به این جشنواره را افزایش می دهد، اهدای سیمرغ های این جشنواره است.

کما اینکه در سال های گذشته، آثار معتبر و فیلمسازان شایسته ای که آثارشان نسبتی با گفتمان فجر دارد، در این جشنواره به عمد نادیده گرفته شدند. در واقع زمانی که محمدحسین مهدویان بافیلم ایستاده در غبار در جشنواره سی و چهارم خوش درخشید، کارگردانی بسیار شاخص او در این جشنواره نادیده گرفته شد و تمامی جوایز به فیلم ابد و یک روز اختصاص داده شد.

در صورتیکه از جشنواره فیلم فجر انتظار می رود حتی به دلیل عنوانی و استفاده از عنوان فجر توجه بیشتری به فیلم ایستاده در غبار می کرد. نمونه این اتفاق در ادوار مختلف جشنواره به طرق مختلف تکرار شده است و اعتبار انقلابی فجر بارها مورد تردید قرار گرفت.

چرا اعتبار جشنواره امسال را نمی توانیم به ابراهیم داروغه زاده نسبت دهیم، مگر سال گذشته او دبیری جشنواره فیلم فجر را بر عهده نداشت؟

کافیست به رویدادهای سال گذشته فجر مراجعه کنیم و فریادهای ابراهیم حاتمی کیا به وضعیت موجود و حواشی فراوانی که گریبان این جشنواره را در سال گذشته گرفت را، ارزیابی کنیم. سیمرغ هایی که در سال گذشته در دقیقه 90 با فشارها مدیریتی در سطوح بالا تغییر کردند تا رنگ و بویی از انقلاب و فجر در آن نماند.

مهمترین موضوع در جشنواره فیلم فجر صحنه گردانی انقلابی این جشنواره است، در قالبی که سایر سینماگران آنرا گل درشت ارزیابی نکنند. امسال صحنه گردانی اختتامیه با اعطای سیمرغ ملی به فیلم بیست وسه نفر - محصول بشدت مردمی فجر - آغاز شد و حضور اسرای واقعی که در این اثر برشی از دوران اسارتشان به نمایش درآمد، اختتامیه این جشنواره را آذین بندی کرد و اعطای جوایز اصلی به فیلم های مهم، شبی که ماه کامل نشان داد، مدیریت نامحسوس در حوزه سینما کارایی لازم را نخواهد داشت و مدیریت کاملاً عملگرا، کارایی سرپرست سازمان سینمایی را ارتقا خواهد داد.

اگر تاکید بر گفتمان انقلابی فجر داریم، حتی می توانیم به جایزه استاد علی نصیریان اشاره کنیم که این بازیگر پیشکسوت را شگفت زده کرد. آنچه فجر را به گفتمانش نزدیک خواهد کرد، تجلیل واقعی از سرمایه های انسانی سینماست. براستی چرا استاد نصیریان در این سالها با درخشش های فراوانش در آثار متنوع موفقیت به دریافت این سیمرغ نمی شود.

اگر گفتمان جشنواره فیلم فجر، متأثر از گفتمان فجر بود، استاد نصیریان باید برای درخشش در فیلم بوی پیراهن یوسف (ابراهیم حاتمی کیا) ، شکارچی شنبه (پرویز شیخ طادی)، شیرسنگی (مسعود جعفری جوزانی) و جاده های سرد (مسعود جعفری جوزانی) این جایزه را دریافت می کرد. اما متأسفانه در شاه نقش هایش نادیده گرفته می شود و به همین دلیل او نیز از دریافت چنین جایزه ای شگفت زده می شود.

الناز شاکر دوست که در اغلب آثار تجاری سینما حضور داشته، با ایفای نقش فائزه، همسر عبدالحمید ریگی ، موفق به دریافت سیمرغ می شود. اگر شاکردوست بابت ایفای این نقش تجلیل و موفق به دریافت سیمرغ نمی شد، آیا بازهم حاضر به پذیرفتن، چنین نقش هایی که اجرای بسیار سختی دارند، می شد؟

اهدای دوباره سیمرغ به نوید محمدزاده برای بازی در تیپ های کمابیش یکسان، به صورت مکرر و هر ساله چه اعتبار و دست آوری برای فجر خواهد داشت؟ نوید محمدزاده دو شاه نقش را در متری شیش و نیم و سرخپوست ایفا کرده و در جشن های متعدد سینمایی جوایز فراوانی را کسب کرده، اما جشنواره فیلم فجر باید با پارامترهای تعریف شده اش از هوتن شکیبا، تقدیر کند.

در جشنواره سی و هفتم فجر کارگردان زنی که دو اثر معتبر شیار 143 و نفس را با موضوعات ملتهب و تنیده با چهل سال اخیر به تصویر کشید، روی سن جشنواره حاضر می شود و در میان کاندایداهای کارگردانی که هر کدام از شاخص ترین و معتبرترین فیلمسازان سال های اخیر سینما هستند، جایزه بهترین کارگردانی را دریافت می کند.

صرف نظر از محتوای قابل اعتنای فیلم در مورد تروریست های تکفیری، در هیاهوی پروپاگاندا و تصاویر مجعول و غیرواقعی از موقعیت و جایگاه زنان پس از انقلاب، یک کارگردان زن، موفق به دریافت سیمرغ بلورین فجر می شود، آنهم توسط هیأت داورانی که دو نفر از آنان از معتبرترین فعالان عرصه سینما هستند. این جایزه و این موقعیت سازی برای نرگس آبیار، اشاره به همان توجه، به شاخصه های گفتمانی فجر است.

انتظامی نشان داد که از مفهوم مدیریت در سینما عبور کرده است و موقعیتش را از یک مدیر به یک هنربان قدرتمند این عرصه ارتقا داده است و این رویه در تمامی ادوار ویژه فجر باید حفظ شود. اما اگر انتظامی خواستار اصلاح وضعیت فعلی سینما باشد، نباید به این دستاورد در تغییر رویه فجر اکتفا کند. مشکلات سینما با تغییر گفتمان جشنواره فجر به سرانجام مقصود نخواهد رسید. ضمن اینکه هیأت شجاع داوران در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر کار بسیار بزرگ و بی سابقه ای را انجام داد که انتظار می رود، در به مقصود رساندن گفتمان فجر به صورت شایسته ای تجلیل شوند.

مافیای انحصاری سینما در حوزه تولید و پخش و سر و سامان دادن به وضعیت اداره نظارت و ارزشیابی در شرایط فعلی از ضرورت ها محسوب می شود. افرادی نظیر حبیب ایل بیگی که کارنامه بسیار موفق و معتبری در اداره نظارت و ارزشیابی دارند، مهره کارآمدی در این حوزه محسوب می شود.

با اینکه سیمرغ به فیلم های متناسب با گفتمان فجر ارائه شد اما فراموش نکنیم که به صورت مشخص در چندین فیلم خاص در جشنواره، سبک زندگی ارائه شده در آثار سینمایی، عملاً در تعارض جدی با فرهنگ عامه قرار دارد. روابط خارج ازدواج و نوشیدن مشروبات الکی به شکل غیر دراماتیکی در برخی آثار پذیرفته شده در بخش مسابقه، شکل متداول سبک زندگی ایرانی را می تواند تحت الشعاع قرار دهد.

الگوی آثار موفقی مثل تختی، شبی که ماه کامل شد، سرخپوست، ماجرای نیمروز 2، بیست و سه نفر و حتی معکوس، نشان داد، سینما را می توان در مسیر مخاطب به سویه های ملی موفقی هدایت کرد و نحوه هنربانی حسین انتظامی پس از جشنواره فیلم فجر سخت تر خواهد شد.

لینک خبر :‌ مشرق نیوز
مهدی شفیعی به عنوان مدیرعامل مطبوعاتی موسسه ایران منصوب شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۵ سایت های دیگر : همسو نیوز منجیل خبر آفتاب نیوز

به گزارش ایسنا، سید ضیا هاشمی، مدیرعامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) و رئیس هیأت مدیره مؤسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران با صدور حکمی، مهدی شفیعی را به عنوان مدیرعامل مؤسسه ایران منصوب کردند.

شفیعی که هم اکنون معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی ایرنا است با این حکم و با حفظ سمت جایگزین محمد تقی روغنی ها می شود که از پنج سال پیش مدیرعاملی مؤسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران را بر عهده داشت.

مهدی شفیعی سمت های مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان های خوزستان و البرز، مشاور برنامه ریزی معاونت هنری وزارت ارشاد، رئیس شورای حمایت از آثار نمایشی کشور، نماینده وزیر ارشاد در پروژه های عمرانی و دبیری جشنواره های مختلف فرهنگی و هنری در سطوح بین المللی، ملی و استانی، کارگردانی چند اثر نمایشی و مدیرمسؤولی دو مجله تخصصی در حوزه نمایش را در سوابق اجرایی و فرهنگی خود دارد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
سیاست سازمان حج و زیارت کاهش هزینه های زیارت است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۷

رئیس سازمان حج و زیارت در جلسه اداری دفتر نمایندگی سازمان حج و زیارت در نجف اشرف با اشاره به تأثیر افزایش نرخ ارز بر توان مالی زائران گفت: بسته های نوروزی عتبات عالیات بر اساس توانایی مالی مردم تنظیم می شود و سیاست سازمان حج و زیارت کاهش هزینه های بالاسری زیارت است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی لبیک به نقل از خبرنگار حج در عراق، رئیس سازمان حج و زیارت در جلسه اداری ستاد عملیات حج و زیارت در نجف اشرف ، توفیق تشرف به بارگاه امیرالمومنین و خدمت به زائران حضرت علی (ع) را نعمتی قابل سپاس خواند و گفت: مأموریت و وظیفه اصلی سازمان حج و زیارت تسهیل و فراهم کردن بستر زیارت است و تلاش ما تنوع بخشیدن به خدمات در این بخش و ارائه بسته های متنوع متناسب با میزان توانایی زائران است.

رئیس سازمان حج و زیارت به نقش این سازمان در در حوزه زیارت اشاره کرد و ایجاد شور و نشاط معنوی در عرصه داخلی و بین المللی و توجه مردم به ارزش های اسلامی را ویژگی انقلاب اسلامی دانست و گفت: با عنایت اهل بیت (علیهم السلام) توجه مردم به ارزش های دینی روز به روز بیشتر می شود و شور ، جاذبه و معرفتی که انقلاب اسلامی نسبت به اهل بیت و زیارت ائمه معصوم (ع) ایجاد کرده است نشان از شکست توطئه های دشمنان دارد.

وی افزود: به دلیل اهمیت و جایگاه زیارت، در نظام جمهوری اسلامی ایران سازمانی مستقل متولی این امر شده است و مسئولیت سنگین حوزه زیارت و وظایف محوله به سازمان حج و زیارت و انتظارات و توقعات مقام معظم رهبری از این سازمان معنوی در کنار تنوع و گستردگی مخاطبین مستقیم و غیر مستقیم، یک مدیریت جهادی، پویا و کارآمد را می طلبد.

رئیس سازمان حج و زیارت لزوم ارائه خدمات مطلوب به زائران عتبات را یادآور شد و گفت: فراهم کردن بستر زیارت سهل، امن، با کیفیت و رقابتی برای همه گروه ها مهمترین هدف کوتاه مدت این سازمان در دوره مدیریت جدید است و امیدواریم با همکاری و هماهنگی سایر نهادهای همسو و بعثه مقام معظم رهبری این ماموریت تحقق یابد.

آقای رشیدیان با بیان ظرفیت های سازمان حج و زیارت در عرصه اقتصاد مقاومتی افزود: سازمان حج و زیارت یکی از سازمان های پیشرو در امر خصوصی سازی بوده است و با پرهیز از تصدی گری و واگذاری کارهای اجرایی به بخش خصوصی و اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی و سیاست های اصل 44 تلاش کرده است در مسیر ارائه خدمات بهتر به زائران گام بردارد.

رئیس سازمان حج و زیارت در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت شبکه سازی و استفاده از همه ظرفیت های نظام در تسهیل ارائه خدمات به زائران اشاره کرد و گفت: مأموریت و وظیفه اصلی سازمان حج و زیارت تسهیل و فراهم کردن بستر زیارت است و اولویت خود را ارائه بستههای متنوع و متناسب با توانایی مالی زائران و ارائه خدمات مطلوب به زائران عتبات قرار داده است و این مهم جز با هدف گذاری، برنامه ریزی، تقسیم کار و تعامل با سایر نهادها تحقق نخواهد یافت.

آقای رشیدیان در ادامه به نزدیک بودن عید نوروز و اشتیاق مردم متدین ایران اسلامی برای حضور در کنار بارگاه اهل بیت (ع) در تحویل سال اشاره کرد و افزود: بسته های نوروزی عتبات متناسب با توانایی مالی زائران تنظیم می شود و سازمان حج و زیارت تلاش دارد هزینه تمام شده عتبات را با صرفه جویی، کاستن از هزینه های بالاسری و سیاست های انقباضی به نحوی کاهش دهد که در کیفیت خدمات اجرایی تغییری ایجاد نشود و مشکلات ارزی این حوزه نیز با همکاری سازمان های عراقی و تهاتر ارزی حل گردد.

آقای رشیدیان همچنین براهمیت سلامت سازمانی و شور و نشاط کاری در مجموعه حج و زیارت تاکیدکرد و گفت: سازمان حج به عنوان یک سازمان معنوی باید الگو و سرآمد سایر دستگاه ها و سازمان ها باشد و امیدواریم با سیاست تخصص نگری، مدیریت جهادی و تلاش همه همکاران شاهد ارائه خدمات مطلوب به زاوار اهل بیت باشیم .

گفتنی است در پایان این جلسه مدیران عملیات اجرایی عتبات در نجف اشرف، مسائل و مشکلات این حوزه را مطرح کردند و تصمیمات لازم برای حل این مشکلات اتخاذ شد.

لینک خبر :‌ لبیک
گروه فعالیت های قرآنی مدیرکل آموزش و توسعه مشارکت های معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد ضمن اعلام ثبت نام 210 هزار نفر در آزمون سراسری قرآن اظهار کرد: معتقد نیستم که اگر هنر قرآن است باید به صورت مکشوف کار کنیم بلکه می توان مفاهیم قرآنی را در قالب های غیرمستقیم به جامعه ارائه دهیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۷ سایت های دیگر : همسو نیوز

حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی خسروی، مدیرکل آموزش و توسعه مشارکت های معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در گفت وگو با ایکنا از قم، گفت: معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برنامه های متنوعی برای آشنایی مردم اعم از جوانان، هنرمندان و عموم مردم با مفاهیم قرآنی دارد.

وی افزود: آزمون سراسری قرآن کریم با شرکت بیش از 200 و ده هزار نفر در روزهای آینده برگزار می شود و ثبت نام متقاضیان برای شرکت در این آزمون به پایان رسیده است.

مدیرکل آموزش و توسعه مشارکت های معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: این آزمون زمینه ای برای خودآزمایی همه افرادی است که با قرآن کریم در عرصه حفظ، قرائت و مفاهیم قران کریم ارتباط دارند.

وی با بیان این که عترت یکی از جنبه هایی است که مغفول واقع شده و در دو سال اخیر به این موضوع پرداخته اند، ادامه داد: برای ترویج این دو کتاب شریف این موضوع را در قالب مسابقات نهج البلاغه و صحیفه سجادیه به آزمون گذاشته ایم و کلاس هایی که برای تعلیم و آموزش صحیفه سجادیه و نهج البلاغه در سراسر کشور برگزار می شود مورد حمایت معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد است.

خسروی بیان کرد: در زمینه هنر قرآنی نیز جشنواره ملی پوستر آیات امروز با حضور هنرمندان خوش ذوق قم برگزار شد که زمینه بسیار خوبی است تا استعدادهای نهفته هنری شکوفا و طراحی های زیبا با محتوای قرآنی ارائه شود.

وی ادامه داد: من معتقد نیستم که اگر هنر قرآن است باید به صورت مکشوف و با کلمات و آیات قرآن کار کنیم بلکه می توان مفاهیم قرآنی را در شکل و قالب های غیرمستقیم مانند مفهوم عدالت، ایثار، آزادی و ایمان به جامعه منتقل کرد و این بهترین نوع کار هنری است.

مدیرکل آموزش و توسعه مشارکت های معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تأکید رهبر انقلاب اسلامی بر حفظ قرآن کریم گفت: ایشان حفظ قران کریم را وسیله انس با قرآن می دانند بنابراین حفظ قرآن کریم باید توأم با فهم قرآن باشد و لذا در زمینه حفظ موضوعی فعالیت مناسب تری باید انجام شود و تلاش ما زمینه سازی برای گسترش حفظ قرآن کریم است.

خسروی با اشاره به این که رهبر انقلاب اسلامی با هفدف گذاری برای تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم، قله را نشان دادند و باید به این رقم برسیم، افزود: برای رسیدن به قله همت مردم و مسئولان لازم است که زمینه بیشتری را فراهم کنند.

وی هدف از برگزاری جشنواره آیات و مراسم مشابه را قرآنی تر کردن فضای جامعه و اشتغال زایی دانست و بیان کرد: زمینه را فراهم می کنیم تا جوانان در زمینه های خوشنویسی، نقاشی و سفالگری و.. آثاری را خلق کنند که با خلق این آثار فضای جامعه را قرآنی تر کنند هم چنین خوداین موضوع، نوعی اشتغال زایی است تا این گونه به اقتصاد فرهنگ کمک کنند و در آینده بتوانند در رشته های مختلف جامعه و زندگی خود را بهره مند سازند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
هیات وزیران نرخ ارزی و هزینه حج 98 را تصویب کرد. سازمان حج و زیارت هنوز نسبت به نامه ای که منتشر شده واکنشی نشان نداده است اما رییس این سازمان قبلا ابراز امیدواری کرده بود که حج 98 با قیمتی زیر 30 میلیون تومان انجام شود.

به گزارش ایسنا ، در تصویب نامه ای که با امضای اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور منتشر شده، ارز مورد نیاز حج 98 از طریق سامانه نیما و به ازای هر دلار هفت هزار تومان تأمین می شود. هزینه حج شامل دو بخش ریالی و ارزی می شود که علی رضا رشیدیان ، رئیس سازمان حج و زیارت پیش تر اعلام کرده بود: هزینه های ثابت حج تمتع برای هر نفر بین 3100 تا 3300 دلار تمام می شود. این سازمان هنوز هزینه های ریالی حج تمتع 98 و قیمت تمام شده آن را اعلام نکرده است اما در محاسبه اولی با در نظر گرفتن نرخ ارز تصویب شده، قیمت ارزی سفر حج 98، مبلغی در حدود 21 تا 23 میلیون تومان می شود که هزینه ریالی نیز به آن اضافه خواهد شد.

در تصویب نامه منتشرشده نیز آمده که هیأت وزیران در جلسه 14 بهمن ماه سال 1397 به پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مصوب کرد:

مبلغ سیصد میلیون (300.000.000) دلار از طریق سامانه نیما (به ازای هر دلار هفتاد هزار (70.000) ریال) برای تأمین هزینه های برگزاری حج تمتع سال 1398 در اختیار سازمان حج و زیارت قرار می گیرد.

سازمان حج و زیارت موظف است معادل ریالی مبلغ مذکور را به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران پرداخت کند.

این مصوبه از سوی اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور امضا و به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی ابلاغ شده است.

نماینده ولی فقیه در سازمان حج و زیارت و رئیس این سازمان بارها از تلاش برای کاهش نرخ ارز در محاسبه قیمت تمام شده حج تمتع اطلاع داده بودند. رشیدیان در آخرین اظهارنظر درباره قیمت حج 98 با یادآوری اینکه ارز تأمین شده برای حج سال 97 با نرخ 3,800 تومان تأمین شده بود، گفته است: اگر بنا باشد حج 98 با ارز نیمایی تأمین شود قطعاً (قیمت) افزایش بیش از دوبرابری نسبت به حج گذشته خواهد داشت اما با تلاش های صورت گرفته تقریباً این افزایش قیمت مهار شده است.

قیمت حج سال 97 از حدود 13 میلیون و 500 هزار تومان تا حدود 18 میلیون و 500 هزار تومان بود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
مدیرکل تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اهداف برگزاری جشنواره ملی آیات و رسانه گفت: با توجه به اینکه هم اکنون کمتر از 100 نشریه و خبرگزاری در حوزه قرآنی فعالیت دارند، اما تمامی نشریات و رسانه ها وظیفه ترویج آموزه های قرآنی را داشته و این مهم نباید تنها به رسانه های تخصصی قرآنی ختم شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۵ سایت های دیگر : خبرگزاری صدا و سیما

به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه، اصغر امیرنیا پیش از ظهر امروز در اختتامیه جشنواره ملی آیات و رسانه که در سالن خانه مطبوعات برگزار شد اظهار کرد: قرآن یادگار پیامبر مهربانی ها است که تمسک به آن تنها شرط سعادت انسان در تمامی قرون و اعصار است.

وی تصریح کرد: فرهنگ اسلامی نیز همواره به صورت کتبی، شفاهی، زبانی و رفتاری در اشکال مختلف در بین کسانی که دارای فطرت پاکی بودند ساری و جاری بوده است.

مدیرکل تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نقش رسانه در الگوسازی بر کسی پوشیده نیست و در عصر کنونی با توجه به گسترش رسانه ها در سطوح مختلف و انتقال مفاهیم از مجاری رسانه به اقشار مختلف اجتماع، بستری برای تجلی قرآن و عترت در سطح بین المللی فراهم می شود.

وی بیان کرد: با توجه به قدرت رسانه در عصر حاضر در جوامع مختلف بشری مثل عکس، کتاب، روزنامه، رادیو و اینترنت و با برگزاری چنین جشنواره هایی سبب می شود که رسانه ها به مخاطب که در محصور رنگ و نیرنگ برخی دشمنان هستند تلنگر بزنند.

امیرنیا با اشاره به اهداف برگزاری جشنواره ملی آیات و رسانه اظهار کرد: با توجه به اینکه هم اکنون کمتر از 100 نشریه و خبرگزاری در حوزه قرآنی فعالیت دارند، اما تمامی نشریات و رسانه ها وظیفه ترویج آموزه های قرآنی را داشته و این مهم نباید تنها به رسانه های تخصصی قرآنی ختم شود.

انتهای پیام/61024/ن

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
رییس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد در پی بیانیه مقام معظم رهبری، تحقق مسجد طراز اسلامی را مهم ترین ماموریت جوانان کانون های مساجد در گام دوم انقلاب برشمرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۵ سایت های دیگر : ربیع خبرگزاری شبستان

به گزارش خبرگزاری فارس، حجت الاسلام والمسلمین حبیب رضا ارزانی، رییس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد در پی بیانیه مقام معظم رهبری، در پیامی تحقق مسجد طراز اسلامی را مهم ترین ماموریت جوانان کانون های مساجد در گام دوم انقلاب برشمرد.

متن پیام مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

وَقُلْ جَاءَ الْحَقُّ وَزَهَقَ الْبَاطِلُ إِنَّ الْبَاطِلَ کَانَ زَهُوقًا

به حول و قوه الهی، چهلمین بهار آزادی انقلاب اسلامی را باشکوه تر از هر سال جشن گرفتیم؛ امسال در حالی به استقبال دهه مبارک فجر و ایام گرامی داشت پیروزی انقلاب اسلامی رفتیم که جبهه کفر و نفاق با تمام توان خود به مقابله با انقلاب اسلامی آمده بود و در این راستا همراه با اذناب خود، به ویژه اقتصاد ایران را هدف گرفته بودند تا به خیال خام خود، ایران اسلامی و سرافراز، چهل سالگی انقلاب خود را جشن نگیرد.

بحمدالله با هوشمندی و درایت رهبر فرزانه انقلاب حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی) توطئه دشمنان این مرز و بوم همچون دیگر توطئه هایی که از ابتدای پیروزی انقلاب تاکنون تدارک دیده اند، نقش برآب شد. بیست و دوم بهمن ماه سال 1397 بدون شک برای همیشه بر تارک تاریخ ایران اسلامی ثبت خواهد شد چرا که مردم بصیر و هوشمند ایران اسلامی در بیعتی دوباره با پیر و مرادشان، چنین حماسه ماندگاری را خلق کردند که چشم جهانیان را به خود خیره ساخت. خداوند متعال را شاکریم که توانستیم به قدر بضاعت خود به تکلیف و وظیفه انقلابی خود عمل کرده و دل رهبر مسلمین جهان حضرت آیت الله العظمی خامنه ای(مدظله العالی) را شاد نماییم.

اینک در آستانه شروع چهل و یکمین بهار انقلاب اسلامی، معظم له در پیام مهمی ضمن تشریح آنچه که طی این چهار دهه بر ملت انقلابی ایران رفت، توصیه های مهمی کردند که می بایست با گوش جان بدان عمل نماییم. ابعاد مختلف این پیام مهم و تاریخی به گونه ای است که کارشناسان مختلف اقتصادی، فرهنگی، نظامی و علمی می بایست با تدبر و تدقیق در دقایق آن، ابعاد مختلف این پیام تاریخی را برای عموم مردم تشریح نمایند. اگر نیک بنگریم متوجه می شویم که روی سخن مقام معظم رهبری با جوانان عزیز و خدا جوی این مرز و بوم است که آینده سازان انقلاب اسلامی هستند.

ایشان به زیبایی عنوان کردند که انقلاب اسلامی از مرحله تثبیت، وارد مرحله خودسازی و جامعه سازی شده است که در دوران جدید وظایف مهمی بر دوش آحاد مختلف مردم وجود دارد که باید بدان عمل نمایند. خوشبختانه اکثریت قریب به اتفاق اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور نیز از جوانان پرشور و انقلابی ایران بزرگ هستند که مخاطبان اصلی این پیام مهم و تاریخی می باشند.

حضرت آیت الله العظمی خامنه ای(مدظله العالی) در فرازی از پیام ارزشمند خویش به مردم عزیز ایران چه زیبا تبیین فرمودند که عیار معنویّت و اخلاق در فضای عمومی جامعه بگونه ای چشمگیر افزایش داشته است؛ ایشان در خصوص فضای معنوی جامعه و نقش مساجد چنین فرمودند: مساجد و فضاهای دینی رونقی بی سابقه گرفت. صف نوبت برای اعتکاف از هزاران جوان و استاد و دانشجو و زن و مرد و صف نوبت برای اردوهای جهادی و جهادسازندگی و بسیج سازندگی از هزاران جوان داوطلب و فداکار آکنده شد. نماز و حج و روزه داری و پیاده روی زیارت و مراسم گوناگون دینی و انفاقات و صدقات واجب و مستحب در همه جا بویژه میان جوانان رونق یافت و تا امروز، روز به روز بیشتر و با کیفیت تر شده است. و اینها همه در دورانی اتّفاق افتاده که سقوط اخلاقی روزافزون غرب و پیروانش و تبلیغات پُر حجم آنان برای کشاندن مرد و زن به لجنزارهای فساد، اخلاق و معنویّت را در بخشهای عمده ی عالم منزوی کرده است؛ و این معجزه ای دیگر از انقلاب و نظام اسلامی فعّال و پیشرو است.

قدر مسلم ما خادمان خانه های امن الهی بر روی زمین و شما جوانان پرشور کانونی به عنوان بخش کوچکی از مجاوران مساجد، توانسته اید به وظیفه شرعی و قانونی خود در راستای خدمت به مساجد و رونق آن، به وجهی شایسته عمل نماییم که این چنین مولا و مقتدایمان از این عمل خداپسندانه تمجید می نمایند و از این جهت، خداوند باری تعالی را شاکریم و سجده شکر به جا می آوریم.

بدیهی است که از این به بعد و در مرحله دوم انقلاب اسلامی وظیفه ای خطیر بر دوش تک تک ما ملت ایران و به ویژه خادمان مساجد نهاده شده است تا با اتکال به ذات اقدس الهی و در راستای حفظ و حراست از انقلاب اسلامی و صیانت از ارزش های دینی، به نقطه مطلوب و آرمانی که همانا برقراری تمدن نوین اسلامی است، برسیم و همان طور که مقام معظم رهبری در این پیام مهم خود نیز اشاره فرمودند: از انقلاب خود حراست و آن را هرچه بیشتر به آرمان های بزرگش که ایجاد تمدن نوین اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمی ارواحنا فدا است، نزدیک کنید.

اینجانب ضمن تقدیر و تشکر از شما جوانان و نوجوانان عزیز کانونی به خاطر خلق این حماسه ماندگار، در پیشگاه خداوند یکتا عهد می نماییم تا تمام توان خود را در راستای لبیک به فرمایشات معظم له در جهت ایجاد مسجد طراز اسلامی و برقراری تمدن نوین اسلامی به کار گیریم تا ایران اسلامی بیش از پیش الگوی ملت های آزاده در سراسر جهان شود. سلام خدا بر معمار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) که بذر این انقلاب را پی افکندند و سلام خدا بر شهدای گلگون کفن که با اهدای خون پاک خویش، درخت انقلاب اسلامی را آبیاری کردند.

حبیب رضا ارزانی

رییس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
نائب رئیس اتحادیه خانه های مطبوعات خزر از برگزاری نخستین جشنواره مطبوعات خزر در شمال کشور خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۶ سایت های دیگر : عصر کاسپین

حسین داداشی در حاشیه جلسه هماهنگی برگزاری نخستین جشنواره مطبوعات خزر در گفت وگو با خبرنگار فارس در رشت با اشاره به جزئیات جشنواره مطبوعات خزر اظهار کرد: این جشنواره برای اولین بار با حمایت معاونت مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، خانه مطبوعات و ادارات کل استان های گیلان، مازندران، گلستان در نمک آبرود چالوس برگزار می شود.

وی با اشاره به اهداف برگزاری جشنواره مطبوعات خزر بیان کرد: حفظ نوار ساحلی و توسعه گردشگری ساحلی با الگوهای زیست محیطی، ایجاد فضای رقابتی بین آثار مطبوعاتی در رسانه های استان های شمالی، ارتقای سطح کیفی خبر و اطلاع رسانی در استان های شمالی، ایجاد همگرایی بین رسانه های محلی استان های شمالی، معرفی رسانه های محلی و منطقه ای بین شهروندان شمالی، بررسی چالش ها و فرصت های رسانه های محلی شمال کشور، افزایش سرمایه اجتماعی ذینفعان رسانه های محلی، ایجاد زمینه های افزایش مصرف رسانه ای در بین شهروندان ازجمله اهداف جشنواره مطبوعات خزر است.

نائب رئیس اتحادیه خانه های مطبوعات خزر به محورهای برگزاری این جشنواره اشاره کرد و گفت: محیط زیست نوار ساحلی با محوریت جنگل ها، مراتع، بحران آب و زباله، توسعه منطقه ای با محوریت فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی با تأکید بر ظرفیت دریای خزر، توسعه گردشگری نوار ساحلی با محوریت ایجاد و ساماندهی فضای گردشگری، فرهنگ با محوریت ارزش ها، نگرش ها، آداب ورسوم بومی، ادبیات و خرده فرهنگ های ساحل دریای خزر، آسیب های اجتماعی ناظر بر استان های شمالی، تعاملات اقتصادی برون مرزی و بنادر دریای خزر ازجمله محورهای این جشنواره خواهد بود.

وی با اشاره به شرایط شرکت در جشنواره مطبوعات خزر بیان کرد: آثاری در جشنواره شرکت داده می شوند که از ابتدای دی ماه 96 تا پایان فروردین ماه 98 در یکی از نشریات استانی، خبرگزاری ها و پایگاه های تحلیلی خبری استان های گیلان، مازندران، گلستان و سرپرستی نشریات سراسری در استان های شمالی منتشرشده باشد.

داداشی با بیان اینکه که آخرین مهلت ارسال آثار تا پنجم اردیبهشت ماه 98 است گفت: آخرین مهلت ارسال تا پایان اسفندماه سال جاری بود که در چهارمین نشست اتحادیه به مدت یک ماه تمدید شد.

نائب رئیس اتحادیه خانه های مطبوعات خزر به بخش های مختلف جشنواره نیز اشاره کرد و افزود: اولین جشنواره مطبوعات خزر در 6 بخش اصلی گزارش (تحقیقی و تحلیلی)، مقاله (مقاله، سرمقاله، یادداشت)، خبر (خبر، گزارش خبری)، مصاحبه، عکس (تک عکس و گالری)، چندرسانه ای (فیلم، انیمیشن و...) و در دو بخش ویژه نمک آبرود گردشگری و رسانه های سراسری و خزر خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه داوری آثار رسیده به جشنواره به عهده مدرسان دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اساتید روزنامه نگاری است گفت: مراسم اختتامیه در روز چهارشنبه 29 خرداد 98 در مجتمع گردشگری نمک آبرود چالوس برگزار می شود.

به گزارش فارس، جلسه هماهنگی برگزاری نخستین جشنواره مطبوعات خزر روز گذشته با حضور رئیس دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان های گیلان، مازندران، گلستان و اعضاء هیئت مدیره اتحادیه خانه های مطبوعات خزر به میزبانی هیئت مدیره خانه مطبوعات گیلان در رشت برگزار شد.

انتهای پیام/3389

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
نمایش فصل فراموشی به کارگردانی و بازی بهاره رهنما که قرار بود روز گذشته در شهر رودسر اجرا شود با وجود اخذ مجوزهای لازم از اداره ارشاد استان گیلان و بلیت فروشی یک ساعت قبل از اجرا توسط شورای تامین شهرستان رودسر لغو شد.

نمایش فصل فراموشی به کارگردانی و بازی بهاره رهنما که قرار بود روز گذشته در شهر رودسر اجرا شود با وجود اخذ مجوزهای لازم از اداره ارشاد استان گیلان و بلیت فروشی یک ساعت قبل از اجرا توسط شورای تامین شهرستان رودسر لغو شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۶

بهاره رهنما در واکنش به این اقدام و جلوگیری از ناراحتی مردم در طول یکساعت اجرا در سالن ماند و با مردم عکس یادگاری گرفت.

بهاره رهنما در واکنش به این اقدام و جلوگیری از ناراحتی مردم در طول یکساعت اجرا در سالن ماند و با مردم عکس یادگاری گرفت.

لینک خبر :‌ خبر فوری
گروه فعالیت های قرآنی مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی لرستان از حمایت مالی معاونت قرآن و عترت ارشاد از مؤسسه ای با عنوان بیت الاحزان در خرم آباد انتقاد کرد و گفت: طبق مستندات موجود در اتحادیه، مؤسسه قرآنی بیت الاحزان در لرستان شعبه ای ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۶ سایت های دیگر : همسو نیوز

به گزارش ایکنا از لرستان، حجت الاسلام مهدی امیدیان، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات مردمی فرهنگی قرآن و عترت استان لرستان، پنج شنبه، 25 بهمن ماه در هشتمین جلسه هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات مردمی فرهنگی قرآن و عترت استان لرستان، با اشاره به حمایت های مالی صورت گرفته از مؤسسات قرآنی استان از کانال اتحادیه مؤسسات قرآنی استان لرستان، گفت: از سال 89 تاکنون و در قالب حمایت مالی از مجموعه مؤسسات قرآنی و اعطای بسته های حمایتی در قالب تسهیلات برنامه ای و حمایتی، 868 میلیون تومان از کانال اتحادیه مؤسسات مردمی فرهنگی قرآن و عترت استان لرستان به مؤسسات قرآنی تزریق شده است.
وی با اشاره به این که از سال 89 تاکنون 72 جلسه هیئت مدیره تشکیل شده، ادامه داد: از جمله برنامه های اتحادیه که طی این سال ها در کنار برپایی نوزده مجمع و جلسات مدنظر قرار گرفت، پیگیری دغدغه ها و مشکلات مؤسسات قرآنی و ارائه راهکارها برای حل و رفع آن ها بود.
وی با اشاره به این که هرچه میزان دریافتی مؤسسات از اتحادیه بیشتر باشد نشانه تعامل بیشتر و به طبع آن فعالیت بیشتر مؤسسه است، ادامه داد: بیشترین تسهیلات و حمایت از مجرای اتحادیه به مؤسسات فرهنگی مردمی قرآن و عترت لرستان به مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت نورالثقلین الیگودرز بوده است.
مدیرعامل اتحادیه قرآنی لرستان با تأکید بر این که این نشان دهنده عملکرد بالای این مؤسسات قرآنی و از سوی دیگر تعامل آن ها با اتحادیه و حضور در مجامع عمومی و حضورشان در تصمیم گیری حوزه مؤسسات قرآنی است، اظهار کرد: مؤسسات قرآنی که بیشترین حمایت را شده اند، براساس سلیقه انتخاب نشده اند، بلکه عملکرد و سطح فعالیت آن ها مهم بوده است.
وی با اشاره به این که این مبالغ توسط اتحادیه طی این فرآیند سال ها به حساب مجموعه مؤسسات واریز شده است، ادامه داد: همچنین از سال 89 تاکنون در قالب تسهیلات، برنامه ای و حمایت های مالی 93 میلیون تومان به حساب خانه های قرآنی استان واریز شده است.
امیدیان تصریح کرد: از این میزان حمایت مالی به مؤسسات قرآنی 98 درصد از طریق توسط سازمان تبلیغات اسلامی انجام شده و دو درصد نیز از طریق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اتحادیه تشکل های و مؤسسات قرآنی بوده است.

شفاف سازی اعتبارات پرداختی
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات فرهنگی مردمی قرآن و عترت استان لرستان با اشاره به شفاف سازی اخیر معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در رابطه با حمایت های مالی انجام شده از مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت و ناشران قرآنی در سال 96 و انتشار لیستی از این حمایت ها، گفت: جا دارد ادارات امور قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی استان ها مثل لرستان نیز به این امر پرداخته و اعتبارات پرداختی خود را به مؤسسات قرآنی به صورت شفاف بیان کند.
امیدیان در ادامه با اشاره به فهرست حمایتی معاونت قرآن و عترت ارشاد از مؤسسه ای با عنوان بیت الاحزان در خرم آباد لرستان، اظهار کرد: چگونه یک مؤسسه و طی چه فرآیندی و دستاوردی از این استان به عنوان مؤسسه ای جهت حمایت معرفی شده است؟ مبلغ پنج میلیون تومانی دریافت شده توسط این مؤسسه کجاست؟ این در حالی است که طبق مستندات اتحادیه مؤسسات قرآنی لرستان نه بیت الاحزان در استان شعبه ای دارد و نه مؤسسه ای با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و یا سازمان تبلیغات اسلامی در استان فعالیت می کند.

مؤسسات قرآنی لرستان مطالبه گر باشند
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات فرهنگی مردمی قرآن و عترت استان لرستان با تأکید بر این که مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت استان لرستان باید مطالبه گر بوده و مطالبات خود را به گوش مسئولان در سطح وزارت برسانند، عنوان کرد: طبق لیستی که از سوی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتشار یافته طی سال 96 هیچ بسته حمایتی از سوی معاونت برای مؤسسات قرآنی استان لرستان در نظر گرفته نشده است، این در حالی است که معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تنها از 118 مؤسسه که زیر نظر این معاونت فعالیت دارند حمایت مالی انجام داده است.
وی تصریح کرد: چرا باید این مبلغ حمایتی محدود شود به افرادی که با معاونت قرآن و عترت ارتباط دارند و چرا باید این ارتباط گیری موجب تخصیص اعتبار شود و اگر مؤسسه ای با سازمان تبلیغات اسلامی و یا معاونت قرآن و عترت ارشاد ارتباط ندارد، هیچ بهره ای از این مبالغ حمایتی نبرد.
وی تأکید کرد: یقیناً مؤسسات قرآنی مردمی استان، نسبت به این توزیع ناعادلانه ناراحت هستند. چرا دیگر مؤسسات وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از حمایت مالی معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد در سال 96 بهره ای نبرده اند این در حالی است که مؤسسه ای در لرستان در سال 96 مورد آتش سوزی از طریق گروه معاند نظام می شود و برای جبران خسارات یک ریال از طریق معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اختصاص پیدا نمی کند. حال سؤال این است آیا این مجموعه که با مجوز خود معاونت و از مجموعه های فعال قرآنی و انقلابی است باید مورد حمایت قرار گیرد یا مؤسساتی که به هر نحوی ارتباط دارند؟
وی تأکید کرد: چرایی عدم تخصیص اعتبارات حمایتی از مجموعه های قرآنی لرستان از طریق معاونت قرآن و عترت می بایست مشخص و نسبت به جبران آن تلاش کند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
گروه فعالیت های قرآنی رئیس اتحادیه تشکل های قرآنی استان کرمان با گلایه از اینکه تاکنون هیچ سهمیه ای برای بیمه فعالان قرآنی به این استان داده نشده است، گفت: طرح ها و برنامه های پیوند میان فعالان هنری و قرآنی بیشتر مدنظر باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۶

به گزارش ایکنا از کرمان، علی مشهدی، رئیس اتحادیه تشکل های قرآنی استان کرمان شامگاه پنجشنبه، 25 بهمن ماه در نشست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه های استان کرمان گفت: استان کرمان با 185 مؤسسه قرآنی رسمی ثبت شده جزو مقام های اول کشور است و با توجه به گستره جغرافیایی استان می طلبد فعالیت های قرآنی را با تلاش بیشتری پیگیری کنیم.
وی تفکیک اتحادیه های قرآنی را به نفع جامعه قرآنی ندانست و افزود: جامعه قرآنی این مسئله را تأیید نمی کند.
مشهدی ادامه داد: کارهای عملی و اداری صدور مجوز مؤسسات قرآنی به اتحادیه ها واگذار شود و بعد جهت تایید نهایی و استعلام سازمانی به اداره ارشاد فرستاده شوند، دوگانگی که برای صدور مجوزها میان اداره ارشاد و سازمان تبلیغات وجود دارد باید برطرف شود.
وی با گلایه از اینکه تاکنون هیچ سهمیه ای برای بیمه فعالان قرآنی به استان کرمان داده نشده است، تصریح کرد: طرح ها و برنامه های پیوند میان فعالان هنری و قرآنی بیشتر مدنظر باشد.
انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
کرمان – 14سال قبل کلنگ احداث تالار مرکزی شهر کرمان به زمین زده شد و طی این سالها وعده های مکرر مسئولان برای افتتاح این پروژه بی ثمر مانده و در آخرین مورد وعده شهریور سال 98 داده شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۶ سایت های دیگر : همسو نیوز

خبرگزاری مهر – گروه استان ها: تالار مرکزی کرمان نماد پروژه های عقب افتاده این شهر است، پروژه ای که قرار بود آبروی فرهنگ و هنر شهر کرمان شود حالا به ارثیه ای از دولت های قبل تبدیل شده است که در کنار انبوه پروژه های نیمه کاره شهر کمتر مورد توجه قرار نگرفته است.

بی توجهی به زیرساخت های فیزیکی فرهنگ و هنر در کرمان

زیر ساخت های ضعیف فیزیکی فرهنگ و هنر شهر کرمان شاید دلیل دیگری باشد برای بی توجهی تاریخی به بخش هنر و فرهنگ در این شهر و در شرایط فعلی که بسیاری از طرحهای عمرانی شهر نیمه کاره مانده اند تخصیص اعتبار به پروژه های فرهنگی در صف آخر قرار گرفته است.

ناتوانی در جذب اعتبارات ملی موجب دست به دست شدن این پروژه از دولت نهم به دولت یازدهم شده و در حالی در سالهای انتهایی دولت کنونی هستیم که هنوز تکلیف تالار مرکزی کرمان مشخص نشده است

عدم مدیریت صحیح پروژه هایی از این دست و ناتوانی در جذب اعتبارات ملی موجب دست به دست شدن این پروژه از دولت نهم به دولت یازدهم شده است و در حالی در سالهای انتهایی دولت یازدهم هستیم که هنوز تکلیف تالار مرکزی کرمان مشخص نشده است.

طبق آمار در شهر کرمان کمترین تعداد تالار و سالن تخصصی برای برگزاری تئاتر و موسیقی وجود دارد و سالنهای غیر استاندارد محدود موجود نیز چند منظوره و فرسوده شده اند.

تالار مرکزی شهر کرمان با کاربری صرفا فرهنگی دارای تالا تخصصی موسیقی، سینمایی و تئاتر، سالن نمایشگاهی، همایش و پذیرایی، کتابخانه و زیر ساخت های مورد نیاز است و قرار بود با اجرای این طرح نیازهای شهر کرمان حداقل تا 20 سال آینده تامین شود.

اما وقتی پای حرف اهالی فرهنگ و موسیقی استان کرمان نیز می نشینیم به سادگی می توان انتظار دل سوخته های هنر استان کرمان را برای افتتاح این مرکز فرهنگی را دید.

گفته می شود جابجایی جانمایی این پروژه و همچنین تغییرات در دولت های نهم و دهم و یازدهم دلیل اصلی تاخیر در تامین اعتبار و افتتاح این پروژه است.

اعتباری که در کشاکش وعده ها گم شده است

عدم تامین اعتبار بزرگترین مجموعه فرهنگی کرمان همیشه در کشاکش وعده ها بوده است و در مقاطعی نیز قرار بوده کار تکمیل این پروژه که بیش از 88 درصد فیزیکی دارد توسط بخش خصوصی انجام شود و این پروژه که از ابتدا قرار بوده 18 ماه طول بکشد حالا 14 سال بلاتکلیف مانده است اما هیچ سرنوشت مشخصی را نمی توان برای آن متصور شد.

نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با مهر ضمن درخواست از مسئولان در خصوص تکمیل پروژه های نیمه تمام در شهر کرمان گفت: باید ابتدا پروژه های نیمه تمام را به سرانجام رساند و بعد سراغ پروژه های هزینه بر جدید رفت.

نماینده کرمان: تکمیل تالار شهر کرمان ضروری است

محمدمهدی زاهدی افزود: این اقدام می تواند از استهلاک پروژه های نیمه تمام جلوگیری کند و این سرمایه ها را در اختیار مردم قرار دهد و موجب دلگرمی جامعه شود.

زاهدی خواستار تعیین تکلف پروژه تالار مرکزی شهر کرمان شد و افزود: با افتتاح این پروژه بزرگ فرهنگی می توان شاهد افزایش چشمگیر سرانه فضای فیزیکی فرهنگی در کرمان باشیم و انگیزه هنرمندان برای تولید آثار تاثیر گذار هم بیشتر می شود.

با افتتاح این پروژه بزرگ فرهنگی می توان شاهد افزایش چشمگیر سرانه فضای فیزیکی فرهنگی در کرمان باشیم و انگیزه هنرمندان برای تولید آثار تاثیر گذار هم بیشتر می شود

وی گفت: در استان کرمان یک مکان استاندارد برای برگزاری رویدادهای فرهنگی از جمله تئاتر وجود ندارد و باید این مشکل در کوتاه ترین زمان ممکن رفع شود.

این در حالیست که استاندار کرمان نیز چندی قبل از وجود پروژه های نیمه تمامی که مدت هاست به حال خود رها شده و به کندی در حال انجام هستند گلایه کرد و خواستار تمرکز مدیران مرتبط برای تعیین تکلیف این پروژه ها شد.

در سفر روز گذشته وزیر ارشاد و فرهنگ اسلامی به شهر کرمان نیز یکی از مطالبات اصلی جامعه فرهنگ استان کرمان تامین اعتبار و تکمیل این پروژه بود که البته هیچ خبر خوشی در این زمینه شنیده نشد.

با این وجود مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان وعده افتتاح این پروژه را در سال 98 داده است.

محمد علیزاده می گوید: روند تکمیل این پروژه با انتخاب پیمانکار جدید وارد مرحله پایانی شده است و انتظار داریم این تالار به زودی در اختیار هنرمندان کرمان قرار گیرد.

وی گفت: پروژه بیش از 88 درصد پیشرفت دارد و به نظر می رسد مشکلات پیش رو کمرنگ تر از قبل شده است.

علیزاده گفت: طبق قراری که با پیمانکار داریم تاریخ اتمام ساختمان تالار مرکزی شهر کرمان شهریور 98 خواهد بود و بلافاصله کار تجهیز شورع می شود.

این پروژه با 14 هزار و 500 متر مربع زیر بنا امید هنرمندان کرمانی برای آینده ای بهتر است و همه امیدوارند وعده سال 98 مانند ده ها وعده های که مدیران سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی داده اند به تاریخی دیگر موکول نشود.

کد خبر 4542662

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
بندرعباس- ایرنا- رییس انجمن صنفی کارفرمایی مطبوعات هرمزگان گفت: با فرا رسیدن پایان سال، عمده مطالبه نشریه های استان نزد واحدهای مالی و ذیحسابی اداره های دولتی می باشد و با اختصاص نیافتن بودجه مسدود شده که این بحران مالی نشریه های استان را به تعطیلی می کشاند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۵ سایت های دیگر : جماران

به گزارش ایرنا، فروغ مسلم زاده عصر پنجشنبه در جمع خبرنگاران با انتقاد از پرداخت نشدن به موقع طلب های قانونی نشریه های استان اظهارداشت: با توجه به اینکه چند هفته تا بسته شدن حساب های مالی اداره های دولتی باقی نمانده، 70 درصد هزینه ها پرداخت نشده است.
این فعال رسانه ای در هرمزگان خاطر نشان کرد: بی توجهی به مشکلات اقتصادی نشریه های خودگران و مستقل در سال جدید بحران حذف و یا تعطیلی را به همراه دارد تا جایی که دیگر نمی توان این نشریه های ورشکسته را جانی دوباره بخشید.
وی بیان داشت: گرانی کاغذ، افزایش هزینه های چاپ، دستمزد کارکنان و پرداخت نشدن هزینه های نشریات از سوی دستگاه های دولتی، فشارهای بسیاری بر مدیران رسانه ها در چند سال اخیر وارد کرده است.
رییس انجمن صنفی کارفرمایی مطبوعات هرمزگان ابراز داشت: اگر طلب های مالی به موقع و یک ماهه پرداخت می شد قسمتی از فشارهای اقتصادی و بدهی های عقب افتاده مدیران رسانه های استان کم می شد و آن ها با آرامش بیشتری به اخبار و گزارش های تولیدی می پرداختند.
مسلم زاده با اشاره به اینکه چاپخانه ها در سال جاری هزینه های خود را افزایش داده اند اظهارداشت: در این خصوص بسیاری از رسانه های مکتوب با مشکلات زیادی مواجه شده اند که امیدواریم با پیگیری های استاندار و مدیرکل فرهنگ و ارشاد هرمزگان، چاپخانه ای برای تسریع در انتشار نشریه های استان راه اندازی شود.
9944 /6048

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
رییس انجمن موسیقی همدان با اشاره به برنامه ریزی های همه جانبه این مجموعه برای برگزاری جشنواره موسیقی فجر استان همدان از تعلیق برپایی این رویداد تا اطلاع بعدی خبر داد.

علی آقامحمدی رییس انجمن موسیقی همدان و دبیر جشنواره استانی موسیقی فجر همدان، در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن تأیید خبر تعلیق برگزاری این رویداد در استان همدان گفت: همان طور که اهالی رسانه و اغلب هنرمندان در جریان هستند، سیاست سال جاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به گونه ای طراحی شده بود که علاوه بر برگزاری جشنواره سراسری موسیقی فجر در تهران، جشنواره های موسیقی فجر استانی نیز به مناسبت چهل سالگی انقلاب اسلامی میزبان علاقه مندان در شهرهای مختلف کشور باشد.

وی افزود: قرار بر این شد که انجمن های موسیقی استان ها میزبان برگزاری این رویدادها باشند که در همین راستا انجمن موسیقی استان همدان نیز اعلام آمادگی کرد تا این جشنواره همچون سال های گذشته در همدان هم برگزار شود. این برنامه مورد توافق دکتر درویش نژاد مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نیز قرار گرفت و ما کارها را از دو ماه قبل آغاز کردیم. از سوی دیگر آنچه ما برای برگزاری جشنواره استانی فجر طراحی کرده بودیم، اجرای یک پروژه مبتنی بر برگزاری صرف کنسرت نبود، بلکه تلاش داشتیم تا علاوه بر اجراهای زنده، برنامه های پژوهشی را نیز پایه گذاری کنیم. خوشبختانه این اتفاق افتاد و ما علاوه بر کنسرت ها برنامه ریزی هایی برای برگزاری جلسات نقد و بررسی آثار و چند کارگاه آموزشی انجام دادیم که اگر به جدول نگاهی بیندازید متوجه همتی که همکاران بنده برای اجرای پروژه داشتند، می شوید.

وی ادامه داد: ما علاوه بر برگزاری جشنواره استانی فجر نیز تصمیم داشتیم موزه ساز را نیز در شهر همدان همزمان با جشن های چهل سالگی انقلاب افتتاح کنیم که به اعتقاد من یکی از مهم ترین پروژه هایی بود که می توانست در نوع خود جالب توجه باشد. به هر حال ما پس از برنامه ریزی هایی که برای برگزاری جشنواره موسیقی فجر استان همدان انجام دادیم، نامه ای را به دفتر مدیرکل ارشاد همدان ارسال کردیم که ایشان نیز دو هفته قبل بعد از رویت نامه به ما اعلام کرد که جدول را هم به پیوست ارسال کرده و جزییات کامل تری از برگزاری جشنواره را تشریح کنیم ما هم بلافاصله دستور ایشان را اجرایی و مدارک مورد نیاز را برای انجام امور اداری ارسال کردیم.

آقا محمدی افزود: پس از این اقدامات بود که مجددا از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان به ما اعلام شد که پیگیری ماجرا به بعد از تعطیلات موکول شده است. اما بعد از مدتی دوباره به ما اعلام شد که برای برگزاری جشنواره باید استعلام گروه ها و هنرمندان شرکت کننده از حراست مرکزی تهران گرفته شود، اما ما با دوستان طبق هماهنگی هایی که از مدت ها پیش انجام گرفته شده بود از این بابت مطمئن شده بودیم که برای برگزاری جشنواره استانی نیازمند استعلام حراست کشوری نیستیم و دوستان در همان حراست اداره کل می توانند نسبت به انجام امور اداری استعلام اقدام کنند.

از مسئولان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان می خواهم لاقل بگذارند ما کارمان را به درستی انجام دهیم. این درست نیست که فعالیت یک اداره این چنین وابسته به حضور یا عدم حضور یک فرد بوده و فضا را به سمتی ببرد که ما با این مشکل مواجه باشیم رییس انجمن موسیقی استان همدان بیان کرد: بروز چنین اتفاقاتی در حالی بود که آقای درویش نژاد به شکلی که اصلا ما نفهمیدیم چه جریانی پیش آمد، از مدیریت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان رفتند و از زمانی هم که این ماجرا اتفاق افتاد هرچه با ایشان تماس گرفتیم و پیامک دادیم هیچ جوابی دریافت نکردیم.

وی افزود: به هر حال ما تصمیم گرفتیم ماجرا را از آقای فیض منش معاون اداره پیگیری کنیم که ایشان نیز گفت: دستورات لازم پیرامون این موضوع داده شده است؛ اما شما باید با آقای درویش نژاد ماجرا را پیگیری کنید ما هم باز به حرف آقای معاون گوش دادیم تا اینکه دیدیم خبری نشد. اما ما همچنان ماجرا را پیگیری می کردیم تا اینکه بالاخره در زمان کوتاهی که فاصله بسیار کمی با زمان برگزاری جشنواره داشتیم به ما اعلام شد می توانیم جشنواره را برگزار کنیم. اما نکته مهمی که در میان بود بحث زمانی اجرای پروژه بود که واقعاً کاری از دست ما برای هماهنگی امور اجرایی برنمی آمد.

آقامحمدی افزود: موضوع را با انجمن موسیقی مرکز در میان گذاشتیم و دوستان هم بر این موضوع تاکید کردند که این رویداد باید در قالب همان برنامه ریزی هایی که ما انجام داده بودیم برگزار شود. این در حالی است که حتی استانداری همدان هم که از کم و کیف ماجرا آگاه شد و به ما اعلام کرد که این رویداد به دلیل اهمیتی که چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی دارد باید طبق برنامه ریزی ها برگزار شود. اما به دلیل تعللی که در این زمینه انجام گرفته بود ما اصلا فرصتی برای اجرای پروژه نداشتیم.

رییس انجمن موسیقی استان همدان در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به عدم صدور مجوزهای لازم برای حضور گروه های موسیقی پاپ در جشنواره استانی فجر نیز اظهار کرد: امسال بنا بر این بود که برای برگزاری جشنواره های استانی، انجمن های موسیقی می توانند از سه گروه موسیقی پاپ برای حضور در جشنواره دعوت کنند تا از طریق بلیت فروشی این کنسرت ها بخشی از مبلغ هزینه شده برای جشنواره جبران شود. ما در این چارچوب فقط موفق شدیم از گروه سون برای حضور در این دوره دعوت کنیم اما دوستان حتی کنسرت های موسیقی پاپ را هم حذف کردند و وقتی ما اعلام کردیم حالا که قراری برای حضور گروه های پاپ نیست، لاقل به ما بودجه بدهید، بازهم با پاسخ منفی مواجه شدیم.

آقامحمدی افزود: به عبارتی می توان گفت مجموع این اتفاقات در شرایطی انجام گرفته که قرار بود امروز (24 بهمن) شاهد برگزاری مراسم افتتاحیه شب های موسیقی هگمتانه در قالب جشنواره موسیقی فجر استان همدان باشیم، اما متاسفانه شرایطی که به آن اشاره کردم موجب شده که برگزاری این رویداد فعلا به حالت تعلیق درآید و ما نتوانیم در موعدی که برنامه ریزی کرده بودیم جشنواره را در همدان برگزار کنیم. فعلا بحث برگزاری جشنواره در اسفند ماه سال جاری یا اردیبهشت ماه سال آینده مطرح شده اما ما دوست داشتیم به مناسبت چهل سالگی انقلاب اسلامی این جشنواره در وقت مقرر برگزار می شد.

وی گفت: ما مدتی است متوجه شدیم که جناب درویش نژاد به دلایلی که ما هم از آن خبری نداریم از سمت مدیرکلی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان استعفا داده اند اما واقعا این رسم نبود که تلاش شبانه روزی بچه های انجمن موسیقی استان همدان این چنین نادیده گرفته شده و شرایط به گونه ای رقم بخورد که ما فعلا شاهد تعلیق آن باشیم.

رییس انجمن موسیقی استان همدان در پایان تأکید کرد: از مسئولان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان می خواهم لاقل بگذارند ما کارمان را به درستی انجام دهیم. این درست نیست که فعالیت یک اداره این چنین وابسته به حضور یا عدم حضور یک فرد بوده و فضا را به سمتی ببرد که ما با این مشکل مواجه باشیم.

کد خبر 4541323

علیرضا سعیدی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
یادداشت روز امیر برجیان - تهیه کننده فرهنگی و فعال رسانه ای
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۴ سایت های دیگر : خبرگزاری بین المللی قرآن همسو نیوز تابناک همدان

این روزهای شهر از خبری تلخ پر شده است: "مدیر کل ارشاد استان همدان" استعفا کرد.

خبری که بیش از ناراحتی شوک آور بود؛ مدیری که برنامه های کلانی برای استان همدان داشت. مدیری که برنامه های منظمی برای جشنواره های متعدد در همدان طرح ریزی کرده و قول داده بود همدان را "شهر لبخندها" کند، استعفا کرد!!!

پس از سال ها، شخصی بر صندلی مدیر کلی ارشاد همدان تکیه زد که از رنگ ها می گفت، از چشمک ستاره، لبخند خورشید و نگاه خدا؛ اما گویی این شهر به شادی، به لبخند و به هیاهو، عادت ندارد، این شهر طبق عادت باید غم زده باشد.

دکتر علیرضا درویشی نژاد در خط مقدم جنگ از اعضای بدنش گذشت تا از جان، مال، ناموس و خاک این مرز و بوم حفاظت کند، اما امروز باید از خودگذشتگی خود را با ماندن و به ثمر رساندن چشم اندازی که توأم با کاشتن بذر شادی در همدان همراه بود، به همگان نشان دهد.

امروز او دوباره در خط مقدم قرار گرفته و مورد هجمه های فراوان است؛ پیش از آن باید بگوییم این هجمه ها به یک نوع نگرش است نه فرد، پس اکنون ما باید شعار درویش نژادها تنها نیستند سر دهیم تا این گونه، از اقدامات قانونی مدیرکل ارشاد حمایت کنیم.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان این روزها تنهاست، تنها بود که استعفا کرد، تنها بود که در مقابل هجمه ها نتوانست دوام بیاورد، او تمام گلوله هایش را که از گل و رنگ و لبخند بود به سمت دیگران پرتاب کرد و حاصل برای او آتش بود. او تنها ماند در شهری که می خواست، شهر رنگ ها باشد.

او به مانند رنگ هایی که بر تن می کرد، رنگ می داد به روزهای خاکستری شهر همدان، نقش رنگ می زد به دل هنرمندانی که روحشان به تاریکی رفته بود، جان می داد به موسیقی در این شهر، روح می داد به مجسمه ها و نقاشی های هنرمندان این شهر و هر جا بود، لبخند هدیه می کرد به چهره های در هم فرو رفته.

درویشی نژاد عملکردی مثبت و در چارچوب قانون را ارائه داد از " شادپیمایی " عظیم در بیست و پنجمین جشنواره کودک و نوجوان گرفته تا اجرای کنسرت ها در همدان و حضوری پر رنگ در جشن های کتاب و همراهی با هنرمندان شهر.

اما داستان از آنجا شروع شد که منتقدان پا را فراتر از قانون گذاشته و ساز مخالف کوک کردند و فشارها تا جایی پیش رفت که استاندار در نشست خبری خود به دفاع از مدیر کل ارشاد برخواست و گفت در چارچوب قانون مندو قدم پیش تر از مدیر کل ارشاد در حمایت از او ایستاده ام. البته باید اشاره کرد که حتی دو قدم جلوتر هم، خود قدم هایی بسیار عقب تر از خواست هنرمندان و هنردوستان این دیار است و گویا خواست برخی در همدان بر خواست عموم مردم ارجح است.

جان کلام نخست اینکه آقای درویشی نژاد شما مسئولید و با توجه به این موج نگرانی از رفتنت، دیگر مدیران هم مسئول تر.

شما با چشم اندازی که تعریف کردید، در مقابل مردم و حفظ نشاط در شهر مسئول هستید و نباید از زیر بار مسئولیت شانه خالی کنید.

نکته دوم اینکه مقامات استانی که پیش از این، ناقوس حمایت از درویشی نژاد را به صدا در آورده بودند، اکنون باید در عمل خود را نشان دهند و اجازه رفتن را از او سلب کنند.

هر چند ما عادت به گرما نداریم، ما عادت به رنگ نداریم، ما عادت به شادی نداریم. ما عادت کردیم به شهری قبل از حضور درویشی نژاد در همدان، اگر نه امروز که ندای رفتنش در گوش ها پیچیده، به پاس زحمات بی دریغش در شکستن یخ مردم همدان، تمام قد از او حمایت می کردیم، تا شعار درویشی نژادها تنها نیستند به شعوری بدل شود که بدانند همدانی ها ترک عادت می کنند و به عنوان یک مطالبه عمومی می خواهند تا این مدیرکل بماند و با قدرت سکان دار کشتی تغییرات در همدان باشد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
محمد اسماعیل بیگی گفت: زیربنای تئاتر ایلام نامناسب است و هیچ پلاتویی در این شهر نداریم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۵

سرویس تئاتر هنرآنلاین: نمایش "رسم عاشقی آب ها" نوشته مازیار رفعتی و به کارگردانی محمداسماعیل بیگی، پنجشنبه 25 بهمن ماه ساعت 17 و 20 در بخش مسابقه ایران دو، سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاترفجر در تماشاخانه سنگلج به صحنه می رود.

محمداسماعیل بیگی در مورد تولید این اثر گفت: این نمایش نوشته مازیار رفعتی براساس آیین انار استان کرمان، شکل گرفته است. این متن را که خواندم، شباهت های بسیاری میان آیین های کرمان و ایلام دیدم و اجازه خواستم آن را دراماتورژی کنم تا با فرهنگ منطقه ما سازگارتر شود و کم کم متن نهایی را نوشتم.

او افزود: یکی از دلایلی که به موضوع فرهنگ ها در نمایش پرداختم، علاقه ای بود که به آیین و سنت های بومی دارم. چند سال است که نمایشی با حال و هوای آیینی سنتی اجرا نکرده ام و دوست داشتم نمایشی تولید کنم که با زیست بوم و فرهنگ شهرم هماهنگی داشته باشد. نمایش "رسم عاشقی آب ها" قابلیت پوشش خرده فرهنگ های ایلام و مناطق کردنشین از عروسی، عزا، مراسم طلب باران و... را دارد و به همین دلیل گستردگی آن برایم جذابیت داشت.

اسماعیل بیگی در ادامه درباره ویژگی های نمایش "رسم عاشقی آب ها" توضیح داد: این نمایش 27 بازیگر دارد که همه روی صحنه می آیند و ما به این دلیل که در گروه خودمان بازیگر کم داشتیم، از گروه های دیگر فعال در تئاترشهر ایلام دعوت به همکاری کردیم. در پروسه تولید نمایش هم 8 بازیگر به جمع گروه پیوستند و در مجموع 36 بازیگر درگیر این نمایش شدند.

او در ادامه در مورد وضعیت تئاتر ایلام از نظر استقبال مخاطبان و سالن های اجرا و تجهیزات گفت: زیربنای تئاتر ایلام خیلی بد است و امسال تازه احداث پلاتو آغاز شده است که هنوز قابل استفاده نیست و فقط 50 درصد کار ساخت آن جلو رفته و در واقع ما فعلا هیچ پلاتویی در ایلام نداریم.

اسماعیل بیگی افزود: دو آمفی تئاتر در ایلام وجود دارد؛ یکی برای آموزش و پرورش و دیگری برای اداره ارشاد است. آمفی تئاتر آموزش و پرورش محدودیت های خاص خودش را دارد و نمی توانیم هرکاری را در آن اجرا کنیم. آمفی تئاتر اداره ارشاد هم متاسفانه به بخش خصوصی و به عنوان سینما واگذار شده و این مسئله واقعا باعث ناراحتی است. ایلام هیچ سالن حرفه ای مخصوص اجرای تئاتر ندارد و به نظرم اگر در ایلام کمبود تماشاگر داریم، به همین دلیل است.

او در ادامه توضیح داد: وقتی مردم ایلام نمی توانند به صورت مداوم از تئاتر در شهر خودشان بهره ببرند، نسبت به این هنر غریبه می شوند. هنرمندان تئاتر ایلام جشنواره ای شده اند و بیشتر خارج از ایلام کار می کنند. گروه ما با نام "پرسونا" در 10 سال گذشته، بیش از 40 اجرا در استان لرستان داشته است و ما در سال 4 تا 5 نمایش به صحنه می بریم.

او درباره مهاجرت هنرمندان از شهر ایلام گفت: مهاجرت های زیادی صورت گرفته است و هنرمندان دوست دارند جایی کار کنند که امکانات بیشتری وجود دارد. دوستانی که در نمایش های خیابانی کار می کنند، به این دلیل که سالنی برای اجرا وجود ندارد، خیلی زود به شهرهای دیگر می روند و واقعا موفقیت های زیادی هم کسب می کنند. 18 سال است که ایلامی ها در بخش خیابانی جشنواره بین المللی تئاترفجر شرکت می کنند و مقام هم آورده اند. نبود سالن و امکانات به نوعی آنها را قوی تر کرده است و باعث نشده که هنرمندان دست از تلاش بکشند.

این کارگردان در مورد جشنواره تئاتر فجر و تفاوت هایش نسبت به سال های قبل گفت: آنچه که از اکثر همکاران شنیده ام مبنی بر این است که سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، نظم بیشتری نسبت به دوره های گذشته دارد و همه از دبیری نادر برهانی مرند رضایت نسبی دارند و این مسئله به خصوص در بین گروه های تئاتری خارج از پایتخت محسوس تر است. سال گذشته جشنواره اصلا خوب برگزار نشد و انتقادات و نارضایتی های گروه های تئاتری را در پی داشت. از همان ابتدای کار جشنواره در سال 97 با برگزاری همایش های استانی و ورک شاپ ها می توان گفت نحوه کار برگزارکنندگان این جشنواره قابل تحسین است. حضور ما در این جشنواره با امکانت کمی که در منطقه داریم، واقعا غنیمت است و برای سایر همکاران باعث امیدواری می شود به این دلیل که تا به حال نمایشی از ایلام در بخش مسابقه فجر حضور نداشته است.

در پایان اسماعیل بیگی گفت: هیچ گاه نمی توان در مورد تئاتر کشورمان نظر قاطعی داد و اصلا نمی شود تشخیص داد که آیا رو به جلو هستیم یا پس رفت می کنیم! گاهی اتفاقات خوش زیادی رخ می دهد و گاهی دچار رکود می شویم. ما به امید زنده ایم و آرزو می کنیم همه چیز رو به بهبود و پیشرفت باشد. وظیفه خودم می دانم که از دو بازیگرم؛ فاطمه محمدیان شمالی و محمد شاه حسینی که عضو گروه "پرسونا" هستند، تشکر کنم به این دلیل که اگر آنها نبودند، واقعا ما به اینجایی که هستیم هم نمی رسیدیم.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۵

محسن گروسی خواننده پاپ چهارمین جشنواره موسیقی فجر البرز گفت: چند سالیست در استان تبلیغات را ممنوع کردند و اطلاع رسانی ما محدود است ولی یک سانس تمام بلیط ها راخریدند.

به گزارش البرزفردا محسن گروسی پیش از شروع اجرایش در گفت و گو با خبرنگار ما انتقاد کرد: محدودیت های زیادی در تبلیغات و اطلاع رسانی به مردم داشتیم.

گروسی با اشاره به اینکه امشب دو سانس اجرا داشتیم بیان داشت: به دلیل محدودیت های اطلاع رسانی سانس اول را کنسل کردیم و فقط سانس دوم بلیط فروشی داشتیم.

وی اذعان داشت: از سال هشتاد و نه به طور حرفه ای وارد کار شدم ولی از کودکی علاقه زیادی به موسیقی پاپ داشتم و همین را دنبال کردم.

این خواننده کرجی خاطر نشان کرد: امسال اولین باریست که در جشنواره موسیقی فجر شرکت کردم ولی در شهرستان های مختلف اجرا داشتیم.

او با انتقاد به اینکه چرا باید در کشور اجرای موسیقی و تبلیغات آزاد باشد ولی در استان خودمان ممنوعیت داشته باشیم اظهار داشت: سالن شهیدان نژاد فلاح یکی از سالن های خوب کشور است چرا باید اجرای موسیقی برای ما ممنوع باشد؟

سرپرست گروه موسیقی سورن بند اضافه کرد: کمدین ها اجازه دارند موسیقی آن ور آبی پخش کنند ولی ما که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز داریم برایم ما ممنوع است.

وی در پاسخ به این سوال که چرا تبلیغات شهری برای شما ممنوع است پاسخ داد: می گویند به دستور امام جمعه کرج ممنوع است.

خواننده آلبوم بدون سانسور تأکید کرد: اگر تبلیغات نداشته باشیم مردم به مطلع نمی شوند ما تنها از طریق شبکه های مجازی توانستیم اطلاع رسانی و بلیط فروشی کنیم.

او موسیقی پاپ را نسبت به موسیقی سنتی عام پسند عنوان کرد و گفت: حال مردم خوب نیست به همین دلیل استقبال خوبی از موسیقی پاپ دارند چرا که حداقل یکی 2 ساعتی حالشان خوب می شود.

محسن گروسی متولد بیست و سوم تیر سال 1366 از کرج و مهندسی مکانیک خوانده است.

لینک خبر :‌ روزنامه البرز فردا