بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 23 بهمن 97
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختتامیه سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر پیام حجت الاسلام والمسلمین روحانی به این جشنواره را قرائت کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۲ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان خبرگزاری برنا همسو نیوز جهانی پرس

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی در مراسم اختتامیه سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر با گرامیداشت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، پیام ریاست جمهوری به این جشنواره را قرائت کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بخشی از این پیام را قرائت کرد که به شرح ذیل است:

هنر هفتم، زبانی گویا برای انتقال مفاهیم و از کارآمدترین ابزارهای توسعه فرهنگی است. صنعت سینما، زبان مشترک همه انسان ها و بلکه نسل ها، و یکی از قدرتمندترین وسایل ارتباطی جهان است.

در چهل سالگی انقلاب شکوهمند اسلامی، سینمای ایران به همت سینماگران و فعالان این عرصه، به درخت ریشه دار و پرشاخ وبرگی تبدیل شده که از اعتباری جهانی برخوردار است و ثمرات آن از نمادهای بلوغ ملت ایران به شمار می رود. این سینمایِ نجیب و بالنده، در بُعد هنری تجلی گاه نبوغ جوانان ایرانی، در بُعد پیام، ابزار انتقال عالی ترین مفاهیم انسانی و در بُعد صنعتی، زمینه ساز تحولی فرهنگ و جامعه محور بوده و خواهد بود.

در روزهایی که بدخواهان ایران و ایرانی، با تمام توان و همه ابزارهای سخت و نرم خود در مقابل این ملت صف آرایی کرده اند و بیش از همه، برای صدمه به امید آنها کمر بسته اند، سینما در عین تعهد به بازنمایی دغدغه های مردم، می تواند در این مصاف سرنوشت ساز به همراهی ملت بیاید و با امیدآفرینی هنرمندانه و هوشمندانه، محرم و مرهم مردم باشد و عبور از دشواری های فعلی را آسان تر کند.

جشنواره فیلم فجر، نه تنها مهم ترین رویداد سینمایی کشور است، بلکه می تواند فرصتی مغتنم برای انتقال پیام بلوغ، رشد و پویایی ایران اسلامی به جهانیان باشد.

اینجانب ضمن گرامیداشت شهدای هنرمند و یاد بزرگان شهیر سینمای ایران، که امروز در میان ما نیستند، و با قدردانی از همه دست اندرکاران این رویداد شگرف فرهنگی، مقدم همه سینماگران را در این جشنواره باشکوه پاس می دارم و توفیق آنان را در خلق آثار فاخر و جذاب در راستای خواست مردم، تحقق اهداف اصیل انقلاب و توسعه ایران عزیز، مسالت دارم.

22 بهمن 1397 20:47

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
به گفته سخنگوی شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره برگزاری نمایشگاه کتاب با معاون اول رئیس جمهور مکاتبه کرده است.

ایوب دهقانکار سخنگوی شورای سیاستگذاری نمایشگاه بین المللی کتاب در گفت وگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه کمیت و کیفیت و شیوه تخصیص یارانه های نمایشگاه بین المللی کتاب در دست بازنگری اساسی قرار گرفته است عنوان کرد: ما تلاش داریم تا جامعه هدف دریافت کننده یارانه ها را بازنگری و اصلاح کنیم و برای همین موضوع نیز جلسات خوبی با مسئولان وزارت علوم و وزارت آموزش و پرورش به عنوان مخاطبان هدف این یارانه ها برگزار کردیم و امیدواریم که این دستگاه ها نیز در اجرای این کار با ما مشارکت کرده و به اصطلاح جدی پای کار بیایند.

وی در همین زمینه به مکاتبه سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه در زمان برگزاری نمایشگاه کتاب تخصیص های بودجه سال 1398 هنوز به دستگاه های اجرایی نرسیده است، آقای وزیر در این نامه تقاضا کرد که به دلیل مشکلات پیش روی صنعت نشر و بالا رفتن هزینه های تولید کتاب هم میزان یارانه های اهدایی از سوی دولت به مخاطبان نمایشگاه کتاب افزایش پیدا کند و هم بودجه مربوط به نمایشگاه کتاب امسال زودتر در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار بگیرد.

دهقانکار افزود: ما از تمامی دستگاه هایی که برای مشارکت در دریافت یارانه از نمایشگاه کتاب ذینفع هستند نیز خواهش می کنیم در زمینه تامین منابع لازم برای این مشارکت، تصمیمات جدی و به موقع بگیرند.

وی در همین زمینه تاکید کرد: ما علاوه بر اینکه موضوع یارانه نمایشگاه کتاب را از منظر کمی مورد بازنگری قرار داده ایم، موضوع هدررفت این یارانه را نیز مورد توجه جدی قرار داده ایم و امیدواریم راهی را که انتخاب خواهیم کرد منجر به کاهش این هدررفت و هزینه شدن یارانه، تنها برای خرید کتاب شود.

سخنگوی شورای سیاستگذاری نمایشگاه بین المللی کتاب افزود: بر اساس قراری که پیش از این با دوستان صنف، شامل اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و تعاونی آشنا گذاشتیم، قرار شده این دوستان حداکثر تا سه شنبه مدیران پیشنهادی خود را برای امور اجرایی کمیته های نمایشگاه کتاب معرفی کنند و در این زمینه همه تصمیم با آنها خواهد بود. در مورد بخش های تحت تصدی وزارت ارشاد، آقای جوادی معاون فرهنگی وزیر، احکام مدیران را صادر و همراه با احکام مدیران بخش خصوصی ابلاغ خواهد کرد که امیدواریم تمامی این موارد تا روز چهارشنبه این هفته نهایی شود.

وی همچنین درباره تغییر نماینده اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب نیز گفت: نامه ای مبنی بر معرفی فردی جدید به وزارتخانه رسیده است. با تاکید بر اینکه حضور نماینده فعلی تاکنون قانونی بوده است درباره این نامه نیز وزیر تصمیم گیری خواهند کرد.

دهقانکار درباره آخرین وضعیت مصلای امام خمینی (ره) برای میزبانی از نمایشگاه کتاب نیز گفت: کلیات تفاهم میان معاونت و مصلی مورد توافق قرار گرفته است، تنها نگرانی ما بابت اجرای تعهداتی است که مصلی قول آن را داده است. امیدواریم با معرفی مدیران کمیته ها و معاون اجرایی نمایشگاه کتاب بتوانیم بر اجرای این تعهدات نظارت بیشتری داشته باشیم و در مورد باقی مسائل باقی مانده نیز به تفاهم برسیم.

کد خبر 4538671

حمید نورشمسی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، پیامی را برای سی و هفتمین جشنواره تئاتر فجر منتشر کرد.

به گزارش حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ، پیامی را به سی و هفتمین جشنواره تئاتر فجر صادر کرد.

متن پیام صالحی به این جشنواره چنین است:

هویت فرهنگی ملت ها با هنر آنها پیوند خورده است؛ جشنواره تئاتر فجر فرصتی مغتنم است تا تلاقی و ارتباط میان سلیقه ها و پیرنگ های مختلف به بار نشیند و هویت کلان فرهنگی ایران اسلامی را به نمایش گذارد. تئاتر هنر زنده است، هنر زندگی است، زاویه های مختلف زیست فرهنگی ایرانی در مواجهه با زیباشناسی فاخر هنرمندان این سرزمین در میدان گفتگو با دیگر فرهنگ ها می آید تا توانش عظیم فرهنگی غنی ایرانی را برای تعامل و گفتگوی سازنده با جهان تصویر کند. و اینک زندگی در صحنه های جشنواره ای با بازنمای تجربه های زیسته، نمایشی با شکوه از همدلی میان خود و دیگری را به تماشا می گذارد.

در جشن چهل سالگی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران و سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، سپاس مند هنرمندان این سرزمینم که جمال و کمال هنر را با مفاهیم انسانی و آرمانی آمیخته اند و تعالی جان انسان ها و پیشرفت ایران اسلامی را همت خویش داشته اند و زبان هنر و نمایش را زبان گفتگوی فرهنگی با جهانیان ساخته اند.

گفتنی است سی و هفتمین جشنواره ی بین المللی تئاتر فجر به دبیری نادر برهانی مرند از 22 بهمن تا 4 اسفند برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

متن پیام عباس صالحی برای جشنواره تئاتر فجر

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
تهران-ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تصور دشمنان ایران اسلامی این بود که بعد از 40 سال می توانند روی فشارهایی که به مردم ایران وارد کرده اند، حساب کنند اما جامعه ایران را به خوبی نشناختند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۲

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، سیدعباس صالحی روز دوشنبه در راهپیمایی جشن چهل سالگی انقلاب درباره فشارهای دشمن بر مردم ایران گفت: در 40 سال انقلاب اسلامی شرایط مختلفی داشتیم که دشمنان ایران و اسلام را به چنین توهمی رساند. در مقاطعی دفاع مقدس را داشتیم درهمین شهر تهران و شهرهای دیگر در شرایط بمباران و هجوم مستقیم دشمن بودیم. اما این راهپیمایی های باشکوه ادامه داشت.
وی ادامه داد: در شرایط حساس دیگر هم تصور دشمنان ایران اسلامی این بود که بعد از 40 سال می توانند روی خستگی مردم ایران و فشارهایی که وارد کرده اند حساب کنند. اما جامعه ایران را به خوبی نشناختند.
جامعه ایران جامعه ای است که باوجود مشکلات در درون شرایط سخت اقتصادی که قابل رویت است، آنجایی که پای استقلال،عزت، اسلام و نظام در میان باشد، منسجم و متحد در مقابل دشمنان ایران و اسلام خواهد ایستاد که امروز هم به خوبی آن را مشاهده می کنیم.
صالحی ادامه داد: پیام این حضور برای مسئولان این است که مردم ما در شرایط ویژه پشت نظام و کشور هستند. این حضور چند ساله و پیوسته به مسئولان مختلف در دولت های مختلف این پیام را داشت که می توانند بر حمایت مردم در مسائل مختلف ملی حساب کنند. مسوولان این حمایت را جدی بگیرند توکلشان به خدا و اعتمادشان مردم باشد.
سیام**9402** 3070*2025

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
سید عباس صالحی گفت: مسئولین باید این حمایت مردم را جدی بگیرند.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو ، سید عباس صالحی وزیر ارشاد در مسیر راهپیمایی22بهمن با بیان اینکه در چهل گذشته انقلاب شرایط مختلفی داشته است که دشمنان ایران و اسلام توهم شکست انقلاب ما را داشتند، اما همواره راه پیمایی های 22 بهمن باشکوه برگزار شده است اظهار داشت: امسال تصور دشمنان انقلاب این بود که بعداز چهل سال می توانند بر خستگی و فشار هایی که بر ملت ایران وارد کرده اند حساب کنند، اما ما را به خوبی نشناخته اند.

وی افزود: درست است که شاید مشکلاتی وجود دارد، اما آن جایی که پای استقلال، اسلام و عزت باشد، مردم منسجم در برابر دشمن خواهد ایستاد.

صالحی با تاکید بر اینکه مردم در این شرایط پشت نظام و انقلاب هستند، تصریح کرد: حضور مردم این پیام را دارد که مسئولان روی مردم حساب باز کنند پس مسئولان این حمایت را جدی بگیرند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه راه پیمایی 22بهمن با توجه به تاکید دشمن مبنی بر اینکه ایران چهل سالگی انقلاب خود را نمی بیند، گفت: امسال هم تصور دشمنان ایران و اسلام براین بود که بعد از چهل سال می توان بروی خستگی مردم ایران و فشارهایی که وارد کردند حساب باز کنند اما جامعه ایرانی را به خوبی نشناختند. جامعه ایرانی علیرغم مشکلات درونی و سختی های اقتصادی که ممکن است وجود داشته باشد هرجا پای استقلال، نظام، اسلام و کشورشان باشد این جامعه منسجم و متحد در مقابل دشمنان خواهد ایستاد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی امروز در حاشیه راه پیمایی 22بهمن ماه در مورد اینکه دشمن اعلام کرده بود ایران هرگز چهل سالگی انقلاب را نمی بیند، گفت: در چهل سال انقلاب اسلامی کشور شرایط مختلفی را داشته است که دشمنان ایران و اسلام چنین توهماتی را داشته اند، ما مقاطع دفاع مقدس را داشتیم و در همین تهران و سایر کشور تمام شهرهای ما زیر هجوم بمباران دشمن بود اما هیچ گاه 22بهمن و سایر راه پیمایی های خود را ترک نکردیم.

وی ادامه داد: امسال هم تصور دشمنان ایران و اسلام براین بود که بعد از چهل سال می توان بروی خستگی مردم ایران و فشارهایی که وارد کردند حساب باز کنند اما جامعه ایرانی را به خوبی نشناختند زیرا جامعه ایرانی علیرغم مشکلات درونی و سختی های اقتصادی که ممکن است وجود داشته باشد هرجا پای استقلال، نظام، اسلام و کشورشان باشد این جامعه منسجم و متحد در مقابل دشمنان خواهد ایستاد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی حضور پرشور مردم در 22بهمن و پیام آن برای مسئولین را اینگونه تشریح کرد: این حضور نشان می دهد که مردم ما در شرایط ویژه پشت کشور و نظام هستند و در این چهل سال به طور پیوسته در زمان مسئولین و دولت های مختلف این پیام وجود داشته که مسئولین بروی حمایت مردم در مسائل مختلف ملی می توانند حساب کنند و این حمایت را جدی بگیرند و با توکل برخدا به مردم خدمت کنند.

22 بهمن 1397 12:55

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۳

سرای هشت بهشت و عباسی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دو گذر فرهنگی اصفهان انتخاب شدند. گذرهای فرهنگی با احیای بافت زندگی در شهرها، سرزندگی را به محیط های شهری بازمی گردانند و باعث رونق اقتصاد هنر می شوند. ایجاد این گذرها همچنین باعث توسعه سرانه فضاهای فرهنگی می شود. گذرهای فرهنگی علاوه بر اینکه فرهنگ و هویت یک شهر را احیا می کنند، بستری برای حمایت از هنرمندان نیز فراهم می کنند. سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه مشترکی که با رؤسای شوراهای اسلامی و شهرداران 8 کلانشهر داشت با اشاره به اینکه از تاثیرات مثبت ایجاد گذرهای فرهنگی، رونق اقتصاد هنر است، اظهار کرد: برخلاف تصور برخی که شاید هنر را درآمدزا نمی دانند باید گفت صنایع فرهنگی خلاق می تواند چرخ اقتصاد را در شهرها به حرکت درآورد. شهردار اصفهان نیز بعد از این انتخاب در توییتی نوشت: گذرهای فرهنگی، سرزندگی را به محیط شهری باز می گردانند، گردشگری را توسعه می دهند، امید، نشاط اجتماعی و اقتصاد هنر را رونق می بخشند . رئیس شورای شهر نیز از آمادگی این شورا برای همکاری با وزارت ارشاد در راستای حمایت از هنرمندان خبر داد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه از جمله مزیت های ایجاد گذرهای فرهنگی، گسترش فضاهای فرهنگی کشور به منزله یک نیاز مبرم است گفت: به طور طبیعی وقتی زیرساخت فرهنگ و هنر فراهم نباشد تاثیر آن بر محیط های اجتماعی دیده نمی شود، بنابراین این گذرها می تواند کمک کند تا فضاهای فرهنگی و هنری از منظر متراژ و سرانه توسعه پیدا کند.صالحی افزود: تولید درآمد از برخی حیطه های فرهنگی در جشنواره های تجسمی و حراجی های فرهنگی، در سال های اخیر نمود بارزی داشته است. وی با بیان اینکه تجربه دیگر شهرهای جهان نشان می دهد اقتصاد هنر سریع به خودکفایی می رسد، گفت: گذرهای فرهنگی با احیای بافت زندگی در شهرها، سرزندگی را به محیط های شهری باز می گرداند.

افزایش سرانه نشاط اجتماعی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه خیابان های دارای روح هنر و فرهنگ منجر به درآمدزایی می شوند، اظهار کرد: از منظر اجتماعی نیز از طریق گذرهای فرهنگی می توان به اوقات فراغت و گردشگری کمک کرد تا این اوقات به شکل درست تری صورت بگیرد. به ویژه در شرایطی که عمده اوقاف فراغت افراد در فضای مجازی صرف می شود می توان زمینه غنی تر کردن اوقات فراغت را با پویاسازی گذرهای فرهنگی و هنری ایجاد کرد.
وی بیان کرد: گذرهای فرهنگی سرانه نشاط اجتماعی در شهرها را افزایش می دهد و در بین مردم کارکرد توسعه امید اجتماعی دارد.

حمایت مدیریت شهری اصفهان از هنرمندان
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در این خصوص با بیان اینکه در جلسه مشترک روسای شوراهای اسلامی و شهرداران 8 کلانشهر با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد راه اندازی گذرهای فرهنگی در برخی شهرها بحث و تبادل نظر صورت گرفت، اظهار کرد: با توجه به بازدید نمایندگان وزارت ارشاد از سراهای تاریخی شهر اصفهان، دو سرای هشت بهشت و عباسی به منزله گذرهای فرهنگی انتخاب شدند. فتح الله معین ادامه داد: گذرهای فرهنگی اصفهان از این پس نقش ویژه تری خواهند داشت و محل عرضه محصولات هنری مانند نقاشی، صنایع دستی، غذاهای سنتی، لباس های ایرانی - اسلامی خواهند بود و شورای اسلامی شهر هم آمادگی دارد برای کمک به هنرمندان و حمایت از آنان، با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همکاری داشته باشد.

احیای فرهنگ و تاریخ
رئیس شورای شهر اصفهان گفت: هدف از انتخاب گذرهای فرهنگی، احیای مشاغل مرتبط با فرهنگ و تاریخ مردم است. وی همچنین ادامه داد: صندوق مالی و اعتباری هنر، منبع مالی برای پرداخت تسهیلات به هنرمندانی است که برای استقرار در این گذرهای فرهنگی انتخاب می شوند. توسعه زیرساخت و سرانه فرهنگیرئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در این باره به تصمیم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر توجه به کسب و کارهای فرهنگی در قالب گذرهای فرهنگی برای هشت شهر کشور اشاره کرد و گفت: یکی از مهم ترین اولویت های شورای دوره پنجم تبدیل چهارباغ عباسی به گذرگاه فرهنگی بود که در نهایت شاهد ایجاد پیاده راه چهارباغ بودیم. فریده روشن که در برنامه زنده تلویزیونی اینجااصفهان صحبت می کرد، افزود: یکی از اهداف این گذرها، توسعه زیرساخت و سرانه فرهنگی است تا از این طریق بتوان از کسب و کارهای فرهنگی حمایت و در جهت اشتغالزایی، درآمدزایی و اقتصاد فرهنگی حرکت کنیم. به گفته وی مدیریت شهری سعی کرده با رویکرد فرهنگ مداری خود فرهنگ مردم را به آنچه پیش از این بوده بازگردانده و این گونه این فرهنگ را توسعه دهد.روشن با اشاره به اینکه شهرداری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با توسعه گذرهای فرهنگی زمینه را برای رونق کسب و کارهای فرهنگی که نیاز به حمایت دارند، ایجاد کرده و با تسهیلات چهار درصد که بازپرداخت آن پس از یک سال است در جهت توسعه فرهنگی ایفای نقش می کنند گفت: گذرهای فرهنگی امکان حضور در کتاب فروشی ها، موزه های خصوصی، سینماهای خصوصی، صنایع خلاق، استارتاپ ها و تمام مشاغلی را که در گسترش فرهنگ موثر هستند فراهم می کند.وی ادامه داد: موقعیت مکانی مناسب باعث انتخاب سراهای عباسی و هشت بهشت برای گذر فرهنگی بود تا علاوه بر ایجاد کسب و کارهای فرهنگی، زمینه اجرای رویدادهای فرهنگی نیز در آن فراهم شود.

اتصال میدان امام به چهارباغ
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر اصفهان با تاکید بر اینکه تصمیم مدیریت شهری اتصال میدان امام (ره) از طریق آمادگاه به چهارباغ در قالب یک گذر فرهنگی در آینده ای نزدیک است، گفت: رویکرد ما در تدوین بودجه سال آینده حرکت به سمت مشارکت بیشتر با شهروندان است و از این رو با شناسایی نیازهای واقعی آنان تلاش کردیم تا بر اساس آن، برای بودجه سال آینده را برنامه ریزی کنیم.روشن با تاکید بر اینکه خواسته مردم از مدیریت شهری ایجاد شور و نشاط اجتماعی است، تصریح کرد: شهروندان می توانند انتظارات خود از شورای شهر را در قالب طرح های قابل اجرا ارائه دهند.گفتنی است شهرهای اصفهان، شیراز، کرمان، سنندج، سبزوار، نیشابور، بم و اوز از جمله شهرهایی است که گذرهای فرهنگ و هنر در آنها انتخاب و راه اندازی شده است. /گروه شهر

لینک خبر :‌ روزنامه اصفهان زیبا
میکائیل شهرستانی از 1361 تاکنون در تئاتر، رادیو، سینما و تلویزیون به عنوان بازیگر، کارگردان و مدرس فعالیت می کند. او با بازی در نمایش هایی مانند سرود سرخ برادری؛ پرومته در زنجیر؛ دایی وانیا؛ مویه جم؛ آرش؛ سحوری؛ مریم و مرداویج؛ آخر بازی؛ ازدواج آقای می سی سی پی؛ سانتاکروز؛ خوش درخشیده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۳ سایت های دیگر : بیتوته

این روزها با نمایش آوازه خوان خیابان های منهتن به عنوان بازیگر-کارگردان به روی صحنه تئاتر بازگشته است. با توجه به نگاه و تجاربش گفت وگویی با او انجام شده است که در ادامه می خوانید.

شما دغدغه های تئاتری زیادی دارید که با نمایش آوازه خوان خیابان های منهتن خواستید بدون هیچ بیانیه و شعارزدگی و به هنری ترین شکل ممکن آن را بیان کنید. یعنی زنگ خطر پدیده سلبریتی سازی و تئاتر تجاری برای شما هم به صدا درآمده است. آیا به نظر شما ناقوس عزای تئاتر جدی در ایران دارد نواخته می شود و آیا بزودی ممکن است تئاتر جدی به حاشیه رانده شود؟

من واهمه ای ندارم که پای هنرپیشگان سینما و تلویزیون به تئاتر باز شود اما اینکه شیوه برخورد با آنها از جهت مالی و معنوی غیرعادی و ناعادلانه باشد، بی تردید با آن مخالفت می کنم. این مسأله توازن دستمزدها و توقعات هنرپیشه ها را تغییر داده است. این اتفاق در سینما هم رخ داده است؛ با پرداخت دستمزدهای آنچنانی به برخی چهره ها که گیشه دارند و ضامن مناسبی برای برگرداندن سرمایه هستند، تولید آثار به این شیوه موجب ابتذال و سخیف کردن سلایق مردم می شود. ما همان طور که تئاتر مستقل و صاحب اندیشه و جریان ساز داریم در سینما هم آثار کارگردان هایی نظیر آقای فرهادی و در سال های قبل تر استادانی مانند مهرجویی، تقوایی و بیضایی را داریم. تولید آثار سخیف جلوی تولید آثار برجسته و متفاوت را می گیرد؛ چون دیگر آثار برجسته بازاری ندارد و ذائقه مخاطب تغییر کرده است. تهیه کننده و سرمایه گذار هم دیگر زیر بار پروژه های سنگین با بزرگان نخواهد رفت؛ چراکه وقتی می تواند با حضور دو چهره تضمین کننده، کار را برگزار کند به سراغ فیلمنامه پیچیده و وسواس های یک کارگردان خوش فکر نخواهد رفت. این سال ها مخاطب در تئاتر هم شاهد بازی نازل بازیگران تلویزیون بوده است که طبیعی است. مگر بازیگری که در آنِ واحد در سه یا چهار پروژه سینمایی و تلویزیونی کار می کند نابغه است که بتواند این پرسوناژها را از هم تفکیک کند یا عمیق درک کند و با قدرت اجرا کند؟! حتی درباره نوابغ هم این امر ممکن نیست؛ باید پروژه ای به پایان برسد و پروژه دیگر مطرح شود و بازیگر به آن بپردازد؛ در نقش غور بکند و یک سفر درونی داشته باشد. اسم بازی همزمان در چند پروژه تکنیک نیست بلکه سوءاستفاده از یک سری مهارت ها و کلاه سر مخاطب گذاشتن است. اگر این روند ادامه پیدا بکند باید بگوییم ناقوس عزای تئاتر ایران به شکل جدی به صدا درآمده و ممکن است در کمتر از یک دهه دیگر تئاتر جدی، جریان ساز، اندیشه ورز و تفکربرانگیز نداشته باشیم. تئاتر آوازه خوان خیابان های منهتن با این نوع تفکر و سیاستگذاری غلطِ فرهنگی مقابله می کند.

خود شما هم به نوعی سوپراستار تئاتر بوده اید. اسم و رسم شما با سلبریتی هایی که به تئاتر ورود کرده اند و تئاتر را به سمت تجاری شدن برده اند، چه تفاوتی دارد؟

میکائیل شهرستانی بدون هیچ ادعای گزافی متعلق به صحنه است و سوپراستار صحنه است. وقتی این جمله از طرف خودِ من اعلام می شود ممکن است برخی آن را خودخواهانه تلقی بکنند اما اگر به رزومه و عقبه این هنرپیشه دقت کنند متوجه می شوند ادعای گزافی نیست. میکائیل شهرستانی شاید در تئاتر سوپراستار باشد. اما سوپراستارِ تئاتر و سینما متفاوت است. در تئاتر مرارت و تمرین های طاقت فرسا کشیده می شود. در تئاترِ آوازه خوان خیابان های منهتن در یک نمایشِ تک نفره، ده نقش متفاوت را بازی می کنم که محال است این اتفاق با یک سوپراستار و سلبریتی سینما رخ بدهد. امتحان آن خیلی ساده است. خیلی وقت پیش یکی از معروفترین بازیگران سینما وارد عرصه تئاتر شد اما بعد از چند شب متوجه شد که در تئاتر جایی ندارد. این اتفاق در رادیو و دوبله هم رخ داده است. محال است یک هنرپیشه بدون آنکه دائم تمرین کند و خودش را به روز کند، در تئاتر جایگاه حقیقی خودش را پیدا کند. بازیگری که تحصیلات آکادمیک داشته باشد و تحت هدایتِ درستِ کارگردان قرار بگیرد، به شرط آنکه سالم زندگی و رفتار کند و بیندیشد و آلوده نشود، می تواند سال ها در تئاتر بدرخشد.

شما در تجربه کاریتان سه مونودرامِ مونولوگ محور را اجرا کرده اید که شاخص بوده اند و نشانه توانمندی شما در این گونه اجراها هستند. پروسه ای که یک متن تک نفره و مونولوگ محور در اجرا طی می کند. برای ما توضیح بدهید.

در مونولوگ شما تنها هستید. شاید تنها کمک هنرپیشه در صحنه، ابزارها، آکسسوار، گریم و لباس است. ابزارِ دیگر، فضاسازی است یا آنچه پیتر بروک فضای خالی می نامد؛ و بازیگر با کمک روان و فیزیک مناسب، اجسام پیرامون خود را زنده می کند. در نمایش آوازه خوان خیابان های منهتن هم ابزارهایی وجود دارد؛ برای مثال در اپیزود ژولیوس سزار و تک گویی مارک آنتونی، مانکنی هست که توسط خانم فرخنده نژاد طراحی شده است. مانکن به ظاهر جسد سزار و ردای خونین اوست که به مخاطب کمک می کند که فضا را دریابد. در گفت وگوی هملت هم فضای گورستان تداعی شده است. طراحی صحنه هم رئالیستی است. در اجرای مونولوگ برای بازیگر هیچ فریادرسی نیست. بازیگر نباید خطا کند و تمرکزش را از دست بدهد. در تئاترِ تک گویی که به تئاتر فیگور معروف تر است، بازیگر باید با چالاکی لحن، توانایی های فیزیکی، ذهنی، بیانی و صوتی شخصیت های متنوع را بیافریند. بازیگر باید خودش را کارگردانی کند. کارگردان در اینگونه کارها فقط ایده و طرح های کلی را به بازیگر می دهد. بازیگر باید قادر باشد تماشاچی را با خود تا انتها همراه کند.

با توجه به اینکه نمایش آوازه خوان خیابان های منهتن بر اساس طرحی از شماست، نوشتن متن از یک طرحواره تا یک نمایشنامه قابل اجرا و خواندنی نیازمند چه چیزهایی است؟

این هجوم بی جهت به تئاتر که ناامنی و بی عدالتی را ایجاد کرده است، بیشتر از سوی سیاستگذاران فرهنگی، آگاهانه اتفاق افتاده است و باعث دغدغه من شده است. به نظرم رسید طرح را برای تکمیل به کسی بسپارم. تمام تک گویی های شکسپیر به انتخاب من بوده به جز کلادیوس در هملت که به تک گویی بودن یا نبودن هملت تغییر داده شده است. نام ژاک مرمه هم از کنار هم گذاشتن اول نام شخصیت های شکسپیر در این نمایش ساخته شده است. برای مثال ژ همان ژولیوس سزار است. قصه ای که من برای شخصیت ژاک داشتم با پرداخت و ریزه کاری های آقای نیما مهر و بعد از بارها بازنویسی خلق شد.

خیلی از منتقدان معتقدند سحوری بهترین کار شما بوده است. دوست دارم خودِ میکائیل شهرستانی درباره اینکه سحوری بهترین کارش بوده است یا خیر صحبت کند.

نه. من اعتقاد ندارم سحوری تنها یا بهترین کار من بوده. پیش از سحوری نمایش مویه جم را به صورت تک نفره بازی کردم. مویه جم، زبانی بسیار غامض دارد و از جهت روایی بودن بسیار دشوارتر از سحوری بود. سحوری از جهت زمانی و زبانی به ما نزدیک تر بود و سوژه به روزتری داشت. کارهای بسیار سنگین دیگری هم داشتم؛ مانند: ازدواج آقای می سی سی پی کار زنده یاد استاد سمندریان، نمایش آخر بازی به کارگردانی استاد پروانه مژده و سانتاکروز به کارگردانی زنده یاد خانم هما روستا؛ اینها فرازهای مهم زندگی حرفه ای من است. من کارهایی در سطحِ سحوری یا کمی بهتر از آن هم داشته ام؛ برای مثال آرش، نوشته استاد بهرام بیضایی.

در بیشتر مواقع طرح و ایده های نامتعارف و گاه مبهم را تئاتر تجربی می نامند، تئاتر تجربی از نظر شما چه تعریفی دارد؟ و قرار است خروجی اش چه باشد؟

سال هاست که دارم با هنرجویانم به این نوع تئاتر می پردازم. اگر به معنای کارگاهی بگیریم یک پروسه مفصلی است که با هر گروه و بازیگری اتفاق نمی افتد. هر ایده نامتعارفی تئاتر تجربی نیست بلکه باید بتواند ارتباط بگیرد و بتواند فهمی برای مخاطب ایجاد کند. ایده های نپخته و دائم خطا کردن به معنای تئاتر تجربی نیست. دوران دانشجویی عرصه آزمون و خطاست اما در دوران حرفه ای جایی برای خطا نیست. مخاطب و تئاتر حق دارد بی رحمانه کار را قضاوت کند.

تجربه و دانش خوبی را که دارید غیر از کارگاه های بازیگری، با چه مکانیزم های دیگری می توان به نسل جوان تئاتری منتقل کرد؟ این سؤال را به این علت می پرسم که معتقدم در انتقال دانش و تجربیات دچار فقر و مشکل هستیم.

شانزده سال است که در یک پروسه عملی یکساله یا طولانی تر به گروه های مختلف، آموزش می دهم. از الفبای کار شروع می کنم که بیان و بدن است. در انتهای دوره اجرای یک کارِ صحنه ای به صورت عملی اجرا می شود. نتیجه کار برای خودم لذتبخش بوده. چون به دانشجویی که تصوری از بازیگری نداشته یا با سوداگری وارد کار شده، جهت ذهنی داده است. خیلی ها از این روش تقلید کرده اند که پسندیده است. اما اینکه فقط از هنرجو در بک گراند نمایشی استفاده کنند درست نیست.

کلمات کلیدی

تئاتر میکائیل شهرستانی

لینک خبر :‌ ایران آنلاین
رضا آشفته: جشنواره تئاتر فجر هنوز نمی تواند یک جشنواره جهانی باشد اما معتبرترین و مهمترین جشنواره بین المللی در خاورمیانه هست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۲

سرویس تئاتر هنرآنلاین: جشنواره بین المللی تئاتر فجر در سال 97 وارد فاز سی و هفتم خود می شود و در این دوران بیش از بیست دوره اش با عنوان بین المللی همراه بوده است اما هنوز هم نمی تواند یک جشنواره جهانی باشد با آنکه معتبرترین و مهمترین جشنواره بین المللی در خاورمیانه هست.

با وجود آنکه کشورهایی چون ارمنستان، ترکیه، و مصر پیشینه بیشتری در زمینه تئاتر دارند اما تئاتر ایران در این منطقه دارد بهترین جشنواره را به لحاظ کمی و کیفی برگزار می کند.

از سوی دیگر، جشنواره تئاتر فجر در سطح ملی بزرگ ترین، مهمترین، بهترین و معتبرترین جشنواره درون ایران هست و به بسیاری از هنرمندان در این چهار ده اعتبار بخشیده که در سطح ملی مطرح باشند اما هنوز در سطح بین المللی به جایگاهی نرسیده که به دیگران اعتبار بخشد؛ چون هنوز نیازمند اعتبار بین المللی است و این مهم در حضور بزرگان تئاتر ممکن می شود. البته در همین حد نیز بسیاری آمده اند که پیامدش اعتباری منطقه ای در خاومیانه شده است؛ اما ما فراتر از این اعتبار را برای جشنواره تئاتر فجر می خواهیم چون زمینه هایش به دلیل داشتن هنرمندان خلاق فراهم است. هنرمندان ایرانی در صورت کسب اعتبار بین المللی تئاتر فجر حتما حقانیت خود را پس از سال ها زحمت در سطوح بین المللی اثبات خواهند کرد. در جشنواره فیلم فجر این اتفاق زودتر افتاده است اما در تئاتر باید هنوز هم هزینه کرد که نتیجه اش در آینده به شکل برجسته ای آشکار شود.

به هر روی جشنواره تئاتر فجر اگر با تحریم ها و عدم تعاملات بین المللی روبرو نمی شد، حتما امروز می توانست نام آوری اش را توسعه دهد و خود یکی از جشنواره هایی باشد که به کارگردانان جهانی و حتی هنرمندان نوجو و جوان اعتبار بخشد. به هر روی تا جشنواره فراتر از چهارچوب های مشخص در سطح بین المللی عمل نکند، اعتباری ندارد. اگر ایران در خاورمیانه موفق عمل کرده، برای آن است که سماجت بسیاری بوده که با بودن تحریم ها همچنان جشنواره تئاتر فجر روی پا خود بایستد وگرنه در تعطیلی آن و هرازگاهی شدنش حتما این اعتبار منطقه ای هم شکل نمی گرفت و اگر هم شکل گرفته بود، به زودی از یادها می رفت. بنابراین هنوز هم می شود به اعتبار جهانی اش چشم امید بست که تا چند سال دیگر حضور هنرمندان از سراسر جهان هم با اقبال روبرو شود و هم این حضور همراه با اعتباری دو چندان باشد و حتی این اعتبار بخشیدن تمامی کارگردانان ایرانی را معتبر گرداند؛ اعتباری که بسیاری همچنان حسرتش را می خورند با آنکه بارقه هایش مشهود و استعدادش برای رو در رویی با آن موجود هست.

بنابراین بدیهی است که حضور هنرمندان خارجی که بیشتر از تئاتر ایران را به کشور ما آورده اند، بر تئاتر ایران افزوده اند؛جشنواره در رونق و رشد تئاتر نیز تاثیر گذاشته و صرف کردن هزینه ها نه تنها اسراف نبوده که خود ارزش افزوده ای است برای استقرار یک وضعیت بهتر... یعنی فراتر از اعتبار بخشیدن به ساز و کار جشنواره، در رونق یافتن و رشد و پیشرفت تئاتر ایران نیز موثر بوده اند.

در طول تمام این سال ها گروه های تئاتر خارجی زیادی به ایران آمده اند و در جشنواره تئاتر فجر اجراهایی داشته اند. گروه هایی با سطوح مختلف هنری که اجرای برخی از آنان تاثیرگذار بوده و البته برخی هم پایین تر از سطح تئاتر ما بوده اند، حضورشان فقط امید واهی بوده برای ایجاد حس خودبرتر بینی و شاید هم یک توهم ویرانگر که سدی در برابر ملاحظات قابل تامل برای بروز یک تئاتر استاندارد است.

در یک نگاه اجمالی، بسیاری از هنرمندان به نام کشورهای صاحب تئاتر به ایران آمده اند که هرکدام ما را با سبک و گونه هایی از تئاتر جهان آشنا کرده اند اما در این میان چندین نام است که به لحاظ تاثیر بر تئاتر ما موثرتر واقع شده اند؛ نام هایی مانند پتر اشتاین، توماس اوستر مایر، رومئو کاستلوچی، کلاوس پایمن، تانکرد دورست، روبرتو چولی، دیتر کومل و ولادیمیر استانیفسکی و فرخ قاسم و... کارگردان هایی از کشورهای آلمان، ایتالیا، لهستان و تاجیکستان که هنرمندان شناخته شده در سطح ملی و بین المللی هستند و با اجراهایی ماندگار و تأثیرگذار قابلیت های زیبایی شناسی بیشتری را برای تئاتر ایران به ارمغان آورده اند.

جشنواره بین المللی تئاتر فجر که سی و هفتمین دوره خود را پیش روی دارد، از سال 61 به صورت ملی در تهران و در بهمن ماه هر سال به مناسبت پیروزی انقلاب 57 برگزار شده است. در اواخر دهه 60 اولین گام ها برای بین المللی شدنش برداشته شد اما این مهم از سال 77 به شکل بهتر و رسمی تری محقق شد و این گام برداشتن به سوی جهانی شدن باعث شد که این جشنواره رنگ و لعاب بهتری بگیرد و درواقع خود زمینه ساز چیزی فراتر از یک جشن شود و به تدریج باعث تعالی و پیشرفت در تئاتر کشورمان شود.

مرور اجمالی

نخستین جشنواره تئاتر فجر با تشکیل ستاد ویژه در 61/8/17 با همکاری نهادها و مراکزی همچون بنیاد امور مهاجرین جنگ تحمیلی، جهاد دانشگاهی، بنیاد شهید، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و جهاد سازندگی از سوی مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

جشنواره هشتم، مقدمات حرکت های بین المللی و انجمن های نمایش را پی گیری می کند. آنچه که در جشنواره ششم نویدش را شنیده بودیم و حرکت به سمت ِ همایش و بحث های نظری بود، رخ می دهد و "بررسی تئاتر ایران و جهان" و "گردهمایی انجمن های نمایش"، دو سرفصل سمینارها اعلام می شود. سمینار بررسی تئاتر ایران و جهان، زمینه های بین المللی شدن جشنواره را با حضور سخنرانان خارجی فراهم می کند.

در جشنواره نهم کمابیش با همان رویکرد ِ توجه به جشنواره های استانی و منطقه ای پیش رفت اما از سوی دیگر زمینه سازی حرکت های بین المللی به ویژه حضور ِ هیئت ِ شش نفره از کشور فرانسه برای گزینش ِ نمایش های منتخب ِ ایرانی جهت حضور در فستیوال آوینیون، مسائلی است که تئاتر را چند قدم به جلو حرکت می دهد.

جشنواره دهم تئاتر فجر در سال 70 نقطه عطف ِ بسیار بزرگی در جشنواره های فجر به شمار می آید و کم کم به مرز حرفه ای و مطلوب نزدیک می شود. جشنواره دهم با حضور 12 گروه ایرانی و 3 گروه خارجی، نخستین تجربه بین المللی خود را پشت سر می گذارد. دو سمینار تحت عنوان "چشم انداز تئاتر در کشورهای اسلامی" و "آشنایی با تئاتر فرانسه" با حضور کارشناسان ایرانی و خارجی 4 نفر و نمایش 13 فیلم / تئاتر، اهم برنامه های مهم این جشنواره است. مهم تر از همه این حرکت ها حضور رئیس انستیتو بین المللی تئاتر "آندره لویی پرینتی" و "ژرژ ب َتو" رئیس کانون منتقدان تئاتر جهان در جشنواره بود که زمینه های مناسب ارتباطات بین المللی را فراهم آورد.

جشنواره یازدهم در قیاس با جشنواره دهم نه فقط بین المللی نشد، بلکه ریشه های حرکت به سمت ِ حرفه ای شدن را، هم کمی خشکاند.

جشنواره شانزدهم تئاتر فجر پس از جشنواره های دهم و دوازدهم، سومین نقطه عطف در حرکت های جشنواره فجر به شمار می آید و چه بسا بتوان آن را رنسانس فجر نامید . جشنواره شانزدهم 17 تا 26 بهمن ماه 76 با حضور 31 نمایش در بخش مسابقه، 12 نمایش در بخش ویژه (حرفه ای)، 10 نمایش در بخش جوان (دانشجویی)، 12 نمایش در بخش جشنواره جشنواره ها (برگزیدگان جشنواره های سراسر کشور)، 6 نمایش سنتی و همچنین برنامه های متنوع نقالی، تعزیه، خیمه شب بازی و امثالهم برگزار شد. پیش از شروع جشنواره شانزدهم، مرکز هنرهای نمایشی رئیس جدید خود را شناخت و همو سکان جشنواره را به دست گرفت. تلفیقی از سیاست های جشنواره های پیشین و توجه به تئاتر حرفه ای و نیز رقابتی کردن بخش های مسابقه و خیابانی و افزایش کیفی و کمی برنامه ها و سعی در حضور نسل پیش کسوت تئاتر که چند سالی از تئاتر دور شده بودند از جمله اقدام های اصلی این مدیریت و این جشنواره به شمار می آید.

جشنواره شانزدهم تا بیست و دوم، چند هدف عمده را پی گرفته بود:

- حضور نسل های پیش کسوت و جوان در کنار یکدیگر و آماده کردن تالارهای متفاوت فرهنگی برای ذائقه های گوناگون.

- توجه به نسل جوان و کشف استعدادهای شهرستانی و تهرانی.

- شکل دادن ارتباطات بین المللی از طریق حضور گروه ها و یا آمدن مسئولان کمپانی های تئاتری جهان.

- تحول در عرصه های گوناگون بازیگری، کارگردانی، نویسندگی و طراحی صحنه تئاتر از طریق ارائه نمونه های الگو و رقابتی کردن آن ها.

جشنواره شانزدهم با چنین منظری، آغاز می شود. سمینار "زبان و هویت در تئاتر" به مدت سه روز هم زمان با جشنواره شانزدهم رخ می دهد. همچنین چند میهمان خارجی از جمله روبرتو چولی از آلمان، ژان کلود کاریر از فرانسه و آلن گرومبیک رئیس فستیوال پاییزی پاریس در جشنواره حضور پیدا می کنند. 5 فیلم / تئاتر نیز در این ایام پخش می شود و توسط استادان این رشته بررسی و تحلیل می گردند.

جشنواره هفدهم تئاتر فجر در ادامه سیاست های ذکر شده جشنواره شانزدهم، اول تا پانزدهم بهمن ماه 1377 در پنج بخش برگزار شد. بخش ویژه با 26 نمایش، بخش مسابقه با 24 نمایش، بخش جشنواره جشنواره ها با 8 نمایش، بخش بین الملل با 10 نمایش و بخش خیابانی با 27 نمایش حضور داشتند.

تعداد اجراها و کمیت شان در قیاس با گذشته رشد چشمگیری نشان می داد و از سوی دیگر حرکت به سمت ِ تبادل ِ بین المللی از محسنات این جشنواره به شمار می آید. حاشیه این جشنواره، سمیناری تحت عنوان "دریچه ای به تئاتر نوین جهان" با حضور ِ صاحب نظران ایرانی برگزار شد.

هیجدهمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر 7 تا 20 بهمن ماه 78 در بخش های مسابقه، خارج از مسابقه، بین الملل، انقلاب اسلامی به روایت تعزیه، خیابانی، دانشجویی، مرور سال 78 برگزار شد و همایش بین المللی "دیالوگ در تئاتر" نیز هم زمان با جشنواره با حضور سخنرانان ایرانی و خارجی شکل گرفت. شش کشور هم در این جشنواره با یازده نمایش حضور پیدا کردند. شاید مهم ترین اتفاق در جشنواره هیجدهم فراهم شدن پیوستن مجدد ایران پس از قطع ارتباطات بین المللی چند ساله به ITI بود. جشنواره هیجدهم زمینه مناسبی را برای اعزام گروه های تئاتری فراهم آورد و در همین جشنواره، مقرر شد که هفته فرهنگی و تئاتر ایران در کشورهای آلمان و ایتالیا در سال آتی شکل گیرد و همچنین گروه ها در 8 جشنواره جهانی حضور یابند. جشنواره هیجدهم در رأس گسترش ارتباطات بین المللی و سپس افزایش کم ّی تولیدات تئاتر را مد ّ نظر قرار داده بود و همچنان به سنت ِ اجرای عمومی نمایش ها پس از برگزاری جشنواره که از جشنواره شانزدهم شروع شده بود، پای بندی نشان می داد.

در جشنواره نوزدهم چند اتفاق خوب رخ داد که متأسفانه کمتر مورد توجه قرار گرفت. نخست آنکه کارگاه آموزشی، متشکل از 7 نفر از هنرمندان و کارآموزان انگلیسی در جشنواره حضور یافتند و در جلسات فشرده ای، آموزش های لازم را دادند. دوم آنکه اولین تولید نیمه مشترک ایران و ایتالیا که البته سهم ایران در آن بیشتر بود با نام "اردویرافنامه" شکل گرفت و دست آخر اینکه نمایشگاه عکس "کن رینولدز" در ایام جشنواره در تالار وحدت برگزار شد. این سه حرکت، جدیدترین حرکت های تئاتری در عرصه بین الملل بودند. "یان هربرت" رئیس وقت کانون ملی منتقدان تئاتر جهان به دعوت کانون ایران در جشنواره حضور یافت و بر جلسات نقد و بررسی و داوری کانون ایران نظارت کرد.

بیستمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر اول تا 12 بهمن ماه 1380 با حضور 19 نمایش در بخش خارج از مسابقه، 35 نمایش در بخش مسابقه، 11 نمایش در بخش بین الملل، 35 نمایش خیابانی، 6 نمایش آئینی موسیقیایی، 6 تعزیه و 11 نمایش در بخش مرور برگزار شد.

شاید مهم ترین اتفاق در تئاتر بعد از انقلاب و جشنواره های تئاتر فجر، حضور گروه های نمایش "آنسامبل" به کارگردانی "کلاوس پیمن" با نمایش "ریچارد دوم" بود. پیمان از کارگردانان ِ به نام و برجسته معاصر به حساب می آید که نمایش های او به مدت شش ماه پیش فروش شده است.

جدا از این مسئله حضور بیش از 25 نماینده کمپانی، منتقد و مسئولان تئاتری جهان در جشنواره بیستم، فرصت مناسبی بود تا ارتباطات بین المللی فزونی یابد.

دومین تولید مشترک ایران با کشورهای خارجی در قالب نمایش "خانه برنارد آلبا" به کارگردانی "روبرتو چولی" در این جشنواره شکل گرفت که محصول ایران و آلمان به حساب می آمد و در هر دو کشور و چند کشور خارجی روی صحنه رفت.

کارگاه آموزشی نور نیز با حضور مدرسان خارجی در حاشیه این جشنواره برای علاقه مندان برگزار شد.

مهم ترین اتفاق در جشنواره بیست ویکم حضور کمیته های گوناگون انستیتو بین المللی تئاتر جهان ITI در ایران بود که در دو روز، همایش "سنت و مدرنیسم" و در "جست وجوی تماشاگر" را برگزار کردند. سران اصلی ITI و به ویژه رئیس و دبیرکل این نهاد جهانی نیز در جشنواره حاضر بودند و با سایر مدعوین از جشنواره ها و کمپانی های تئاتر، بالغ بر 35 میهمان خارجی در جشنواره حضور داشتند که به این تعداد باید اعضای گروه های نمایشی را هم افزود.

نمایشگاه عکس "سوزان کسلر" از ایتالیا و نمایشگاه ماکت های ادسارد هابن از آلمان در طول جشنواره برپا می شود.

جشنواره بیست و یکم با معطوف شدن بیشتر بر نسل جوان و نیز گسترده تر کردن ارتباطات بین المللی حرکت خویش را پیش می گیرد و ادامه سیاست های تعریف شده سال 76 به بعد را پی می گیرد.

جشنواره بیست و دوم تئاتر فجر 3 تا 13 بهمن ماه 1382 با حضور 50 نمایش در بخش مسابقه، 16 نمایش در بخش خارج از مسابقه، 9 نمایش در بخش بین الملل، 9 نمایش در بخش مرور، 27 نمایش در بخش خیابانی و 10 نمایش در بخش تعزیه برگزار شد.

جشنواره بیست و دوم نتوانست در جهت شتاب و حرکت ِ پیش گرفته شده، قدم بردارد و حتی در قیاس با دو جشنواره پیش تر ناکام ماند. اگرچه جشنواره همان بخش های پیشین را در بر داشت؛ اما کیفیت در معرض خطر بود و از سوی دیگر ارتباطات بین المللی کاهش یافته بود. مثلاً تعداد میهمانان و مدعوین به 12 نفر و تعداد گروه های بین الملل به 9 گروه رسیده بود.

به هر تقدیر سال 83 بازهم در ادامه همان روند شکل گرفته بود و از 84 تا 92 با آنکه گروه های خارجی و گاهی نیز آدم های سرشناسی به ایران می آمدند، اما به مرور حال و هوای جشنواره از آن تب و تاب گذشته می افتاد و دیگر امیدی به آن نبود. در این سال ها تکنیک و فرم زدگی غالب شده و به مرور مباحث جدی رنگ می بازد.

از سال 93 تئاتر امیدوارانه تر می شود اما بدشانسی پیش روی همانا اعمال تحریم های سنگین بیگانه هست که تئاتر را هم با کمبودها و عدم تعامل مواجه می کند اما هنوز هم نمایش های در خور تامل به ایران می آیند و فراتر از آن دوباره مباحث جدی و اندیشه تئاتر ما را بهتر جلوه می دهد...

امسال هم با آنکه کمبود بودجه و نبودن روابط دیپلماتیک مانع از حضور گروه های خارجی بیشتر و نامدار شده اما هنوز هم تئاتر ایران می تواند با همان امیدواری مطرح کردن مباحث جدی پابرجاست و می تواند ما را با آینده بهترش امیدوارتر سازد.

پیامد حضور

بیایید همین داشته ها را غنیمت بشماریم و در ادامه راه به دنبال اثبات اصالت های فرهنگی ملت ایران بر برگزاری جشنواره تئاتر فجر اصرار بورزیم و تاکید کنیم که هنوز هم می شود با تعاملات و دیپلماسی صلح آمیز به دنبال دعوت از هنرمندان به نام جهانی باشیم که اعتبار جشنواره برای گذر از مرزها در حضور ایشان ممکن می شود.

منابع:

آشفته، رضا، درنگی بر تاثیر اجتماعی جشنواره تئاترفجر، ایران تئاتر، سه شنبه 3 بهمن 1396.

رایانی مخصوص، مهرداد، تحولات و سرفصل های کمی و کیفی جشنواره های تئاترفجر، صحنه، شماره 18.

عظیمی،احمد، چهره های جهانی 35 سال تئاتر فجر، ایران تئاتر، یکشنبه 26دی 1395.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
پس از تثبیت انقلاب اسلامی و تدوین سیاست های فرهنگی، در نظرگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی از تئاتر به عنوان مقوم فرهنگ یاد می شود و دولت مکلف به توسعه و تعالی این هنر و حمایت از هنرمندان می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۳ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی

تقویت ساختار اداری و ایجاد مرکز هنرهای نمایشی در ساختار معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، منبعث از همین دیدگاه است. تشکیل انجمن نمایش و ایجاد شعب آن در سراسر کشور (حتی شهرهای کوچک)، برگزاری جشنواره سراسری تئاتر فجر و جشنواره های تئاتر استان ها اتفاقاتی بود که ساختار تئاتر را در دهه ابتدایی انقلاب شکل داد و جوانان علاقه مند را به تئاتر جلب کرد. ضرورت تقویت زیرساخت ها و آموزش در سال های بعد منجر به سرمایه گذاری در ساخت سالن ها و مجتمع های فرهنگی، هنری در سراسر کشور شد. در همین راستا در برنامه های توسعه سوم و چهارم کشور، مشوق هایی همچون معافیت از پرداخت عوارض و واگذاری زیربنای تجاری معادل فرهنگی باعث شد که زیربناهای فرهنگی و هنری در سراسر کشور رشد قابل توجهی داشته باشد، هرچند در این زمینه نقدهایی همچون عدم واگذاری این اماکن به گروه های نمایشی و هنرمندان قابل طرح است، ولی طبق آمار و ارقام افزایش صندلی های تئاتر و سینما، طی دو برنامه مورد نظر غیر قابل انکار است. مدیریت تئاتر بواسطه همین توسعه جمعیتی فعالان و دانش آموختگان و همچنین افزایش مخاطبان و تعدد اماکن تئاتری، سختی و صعوبت دو چندانی پیدا کرد و این توسعه کمی اگرچه با اعتبارات تأمینی و بودجه های تخصیصی مناسبی مواجه نبوده است اما مجموع اتفاقات و جریان های ایجاد شده، اثبات فرضیه تئاتر سرمایه اجتماعی را رقم زده است و انکار ماهیت و ضرورت وجودی تئاتر، ناشدنی و ناممکن شده است.
تعداد دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی در دهه سوم انقلاب به بیش از 64 مرکز رسید که محصول آن نسل تازه ای از مولدان هنری بود که تقریباً همه آنها تحصیلات دانشگاهی دارند.برخی از آنان از طریق حضور در جشنواره های تئاتری خود را بیشتر معرفی کرده اند.این هنرمندان با وجود عدم بهره مندی از حمایت های حداکثری دولتی با میانگین سن زیر 40 سال در تولیدات خود تنوع مضمونی و گونه ای بیشتری را بویژه در تئاتر تهران به وجود آورده اند و با استفاده از ظرفیت رسانه های مجازی، مخاطبان بیشتری را به تماشای آثار خود راغب کرده اند. حضور و ظهور این نسل مقارن شد با تقاضا و ضرورت ایجاد مؤسسات تخصصی تئاتر و ایجاد تماشاخانه های غیر دولتی در تهران و تعدادی از مراکز استان ها که از مختصات سال های اخیر است.
گسترش اجراهای عمومی تئاتر در تماشاخانه های دولتی و غیردولتی که محصول افزایش تحصیلات عمومی و آکادمیک پس از انقلاب اسلامی-بویژه 15 سال اخیر- در کنار گسترش فضاهای مجازی، ایجاد بانک های اطلاعاتی از مخاطبان و ایجاد سایت های تبلیغات و در نهایت فروش بلیت تئاتر منجر به تشکیل طیفی از مخاطبان جدید برای تئاتر شده است. از این رهگذر، نگاه غالب پیش از انقلاب اسلامی و اوایل انقلاب که تئاتر را هنری برای مخاطبان خاص قلمداد می کرد، کم معنی شده است. در عرصه بین الملل نیز جمعیت جوان و تحصیلکرده فعال در حوزه تئاتر، شرایط را بیش از پیش برای جهانی شدن تئاتر ایران فراهم کرده است .در قیاس با جمعیت، وسعت و شاخص های فرهنگی سایر کشورهای منطقه و آسیا، جایگاه تئاتر در ایران تثبیت یافته تر و روبه رشد است. تمرکز بر داخل، کمبود توجه به برجسته سازی فعالیت های این عرصه در بعد بین المللی و عدم ترجمه آثار نمایشنامه نویسان برجسته معاصر ایران باعث شده دیگر کشورها از ظرفیت ها و فرصت های کم نظیر ایجاد شده در تئاتر ایران آگاه نشوند.این مهم در شرایطی است که حضور مدیران جشنواره های معتبر جهانی و کمپانی های تئاتری دیگر کشورها در جشنواره های بین المللی برگزار شده در کشورمان غالباً با ابراز حیرت از توان کم نظیر و متنوع تئاتر کشور همراه بوده است و حضور گاه و بیگاه آثار هنرمندان تئاتر کشور در رویدادها و مجامع بین المللی با استقبال زیاد مخاطبان و آگاهان تئاتر کشورهای میزبان مواجه شده است.به طور مثال در اولین نشست مدیران کشورهای غرب آسیا که در پاییز 95 در تهران و با هدف معرفی ظرفیت های تئاتر ایران و افزایش همکاری ها با کشورهای منطقه و مسلمان برگزار شد، کم اطلاعی و تعجب نمایندگان این کشورها از میزان و گستره فعالیت های تئاتر در کشورمان آشکار بود. به جرأت می توان گفت تئاتر ایران در منطقه غرب آسیا بی نظیر و در آسیا کم نظیر است. سرمایه های مولد و گروه های نمایشی در سراسر کشور در صورت در اختیار داشتن زیرساخت های مناسب و حمایت های ساختاری، ظرفیت های ارزشمندی هستند که برای بهره مندی از تولیدات هدفمند آنها می توان با تعریف مدیریت و ساختار به روز و متناسب و برنامه ریزی های متداوم تورهای تئاتری در داخل و حتی کشورهای همسایه، از این پتانسیل کم نظیر بهره مناسب برد و استمرار فعالیت های گروه های نمایشی را تضمین کرد. اکنون پس از گذشت چهار دهه از استقرار نظام جمهوری اسلامی ایران، ضمن پاسداشت داشته های ارزشمند مان در حوزه هنرهای نمایشی، وقت آن رسیده است که بگوییم بیش از هر روز و روزگاری باید به تئاتر توجه کرد و از این ظرفیت برای تعالی فرهنگ بهره برد.

کلمات کلیدی

مهدی شفیعی تدوین سیاست های فرهنگی به تئاتر نیازمندیم

لینک خبر :‌ ایران آنلاین
نخستین روز سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر کم حاشیه، بارانی و تحت تاثیر اختتامیه جشنواره فیلم فجر سپری شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۳ سایت های دیگر : خبر فوری

به گزارش خبرنگار ایلنا، دیروز (دوشنبه 22 بهمن) سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر کم حاشیه، آرام، در هوایی بارانی و تحت تاثیر اختتامیه جشنواره فیلم فجر آغاز شد.

نمایش خیابانی شدن به کارگردانی علی محمد رادمنش زنگ آغاز این دوره از جشنواره را در محوطه تئاترشهر زد.

اما کمی آنسوتر همین محوطه شاهد مجادله کوتاهی بین سامان خلیلیان (مدیر بخش دیگرگونه های اجرایی) با یکی از کارگردان های نمایش های حاضر در این بخش بود؛ اتفاقی که البته برای ساعات ابتدایی روز نخست جشنواره چندان غیرمعمول به نظر نمی رسد.

سیدمجتبی حسینی (معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) هم در این روز به مجموعه تئاتر شهر آمد تا با آغاز سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجربه تماشای یک نمایش بنشیند. در این دیدار، شهرام کرمی (مدیرکل هنرهای نمایشی) و نادر برهانی مرند (دبیر سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر) هم او را در بازدید از مجموعه تئاتر شهر و تماشای تئاتر همراهی می کردند. نامیرا به کارگردانی امیرحسین شفیعی که در بخش چهل سالگی انقلاب اجرا می شود، نمایشی بود که با حضور معاون هنری وزیر اجرا و در نهایت به شهید مدافع حرم مهدی ثامنی راد تقدیم شد.

جز معاون وزیر، تئاتر شهر یک مهمان دیگر هم داشت؛ امیر جعفری در اولین روز جشنواره به سالن اصلی تئاتر شهر آمد و با دوستدارانش عکس گرفت. هرچند در همین زمان، همسرش ریما رامین فر در جشنواره فیلم فجر در برج میلاد حضور داشت.

اولین روز جشنواره سی و هفتم تئاتر فجر هرچند در فضایی آرام سپری شد اما شاهد حضور بسیاری از خبرنگاران تئاتر در اتاق روابط عمومی تئاتر شهر بود که اختتامیه جشنواره فیلم فجر را دنبال می کردند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران

به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس، نمایش نامیرا به کارگردانی امیرحسین شفیعی، شب اول اجرای خود را در بخش چهل سالگی انقلاب و در شب افتتاح جشنواره تئاتر فجر در آبنمای پارک دانشجو آغاز کرد. نکته جالب این است که علی رغم بارش زیاد باران، اجرای اول این نمایش با حضور مردم و مسئولان جشنواره تئاتر فجر، نادر برهانی مرند دبیر جشنواره، شهرام کرمی، مدیر کل اداره هنرهای نمایشی و سیدمجتبی حسینی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

امیرحسین شفیعی، کارگردان این نمایش در حاشیه اجرای این نمایش به خبرنگار فارس گفت: نکته قابل توجه کار ما اجرای نمایش زیرباران شدید بود. اینکه مخاطبان زیر باران نمایش دنبال کردند و مدیران دولتی هم کنار مردم 45 دقیقه زیرباران بودند.

وی در ادامه افزود: نکته دیگر اینکه امشب مهمان ویژه ما خانواده شهید مدافع حرم، مهدی ثامنی بودند. شب تولد و شب شهادت این شهید، 23 بهمن ماه است. او در سال 94 در سوریه به شهادت رسیده و پیکرش نیز به وطن بازنگشته است. او دقیقا در سالروز تولدش به شهادت رسیده است. امشب و در شب ولادت و شهادت این شهید، خانواده او مهمان اجرای اول نمایش نامیرا بودند و اجرای این نمایش به خانواده شهید مدافع حرم تقدیم شد.

به گزارش فارس، نمایش نامیرا اثری محیطی و حاصل کار گروه کارگاه تئاتر ایران است که با مشارکت اداره کل هنرهای نمایشی اجرایش را در پارک دانشجو آغاز کرده است. داستان از این قرار است که دختر شهید مدافع حرمی به دنبال پیدا کردن پدر خود در عالم رویا به سوریه سفر می کند. او در این سفر با داعش و جنایت های آنها روبه رو می شود.

طرح این نمایش دو سال به طول انجامیده؛ چرا که تحقیقات زیادی را به دنبال خود داشته است.

* حسینی: نامیرا تاثیر خود را از جهل داعش با بیان هنری و خلاقانه نشان داد

سیدمجتبی حسینی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز شب گذشته به تماشای این نمایش نشست. وی در حاشیه نشست در گفت وگو با خبرنگار فارس گفت: نامیرا کاری از امیر حسین شفیعی تاثیر خود را از بروز و جهل داعش با بیان هنری و خلاقانه نشان داد.
وی در ادامه گفت: چهره واقعی داعش به قدری کریه و به جهل آمیز است که هیچ پدیده ای جز خودش نمی تواند آن را به طور کامل نشان دهد، اما آنچه در 22 بهمن ماه در نمایش نامیرا شاهد بودم، میزان تاثیرپذیری هنرمندان ما از یک واقعه تلخ است.

حسینی تاکید کرد: این اثر عکس العملی نسبت به جهل مرکبی است که در داعش به وقوع پیوست. در حقیقت هنرمندان در نمایش نامیرا تاثیر خود را از بروز و جهل داعش با بیان هنری و خلق این اثر هنری نشان دادند.

معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره نخستین شب اجرای نمایش نامیرا اظهار کرد: در 22 بهمن ماه به خاطر شرایط جوی و ویژگی هایی که داشت، تمام آن چیزهایی که تولیدکننده، کارگردان و اجراگران این اثر در نظر داشتند به وقوع پیوست. با اینکه شرایط جوی سخت بود اما هیچ خللی در عزم دوستان و کیفیت اجرایشان به وجود نیامد.

حسینی با تاکید بر اینکه از اجرای این اثر نمایشی راضی است، تصریح کرد: این نمایش اثر ارزشمندی است که تا پایان جشنواره بین المللی تئاتر فجر میزبان مخاطبان خواهد بود و من امیدوارم ضمن جذب تماشاگر همچنان بتواند روی افراد تاثیرگذار باشد.

جشنواره تئاتر فجر تا سوم اسفند ماه در تماشاخانه های تهران برگزار می شود.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری فارس

لینک خبر :‌ همسو نیوز
نمایش دانتون به نویسندگی و کارگردانی حامد اصغرزاده با دلیل لغو مجوز، یک روز مانده به آغاز سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر از جدول جشنواره حذف شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۱

به گزارش خبرنگار ایلنا، نمایش دانتون به نویسندگی و کارگردانی حامد اصغرزاده درحالی یک روز مانده به آغاز سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر از جدول این جشنواره حذف شد، که پیش از آن تاریخ اجرای این اثر در جدول جشنواره تغییراتی کرده بود.

سامان خلیلیان (مدیر بخش دیگرگونه های اجرایی) در گفتگو با ایلنا، علت حذف نمایش دانتون از جشنواره تئاتر فجر را لغو مجوز آن از سوی شورای ارزشیابی و نظارت اداره کل هنرهای نمایشی خواند.

خلیلیان تشریح کرد: چند بار پیش از حذف این اجرا از جشنواره، تذکراتی به گروه نمایشی داده شد و ما تا لحظه آخر تلاش کردیم تا مشکل رفع و امکان حضور گروه در جشنواره فراهم شود اما متاسفانه باوجود بارها صحبت با گروه اجرایی نمایش دانتون ، بازیگران به تذکرات تمکین نکردند.

مدیر بخش دیگرگونه های اجرایی جشنواره تئاتر فجر، با اشاره به مشکلی که باعث لغو مجوز این نمایش شده، ادامه داد: باتوجه به اینکه بخشی از اجرا مبتنی بر بداهه بازیگران بوده، کلماتی در دیالوگ بازیگران استفاده می شد که نامناسب بود. ما تمام تلاش مان را کردیم تا اثر در جشنواره باقی بماند و حتی تعداد اجرای دانتون را در جدول از چند نوبت به تک اجرا رساندیم اما طی چند روز اخیر شورای ارزشیابی و نظارت اداره کل هنرهای نمایشی از این نمایش بازدید داشتند و تصمیم به لغو مجوز اثر گرفتند و ما هم مجبور به حذف نمایش دانتون از جدول جشنواره تئاتر فجر شدیم.

لازم به ذکر است، چند روز پیش نمایش دانتون در روژهای پایانی اجرای خود توقیف شد اما همچنان اسم آن در جدول فروش بلیت جشنواره قرار داشت. هرچند در جدول منتشر شده ابتدا تاریخ اجرای دانتون روز 27 بهمن درج شده بود اما در سایت فروش بلیت (ایران نمایش)، تاریخ اجرا روز 24 بهمن ذکر شده بود و البته از همان لحظۀ آغاز پیش فروش، برای نمایش دانتون عبارت تمام شد اعلام شد.

نویسنده و کارگردان نمایش دانتون حامد اصغرزاده و بازیگران آن صبا ایزدپناه، فرید عباسپور، فاطمه احمدی، وحیده مروت و اسماعیل کمالی دهقان هستند. دانتون براساس نمایشنامۀ مرگ دانتون نوشتۀ گیورگ بوشنر و دانتون نوشتۀ رومن رولان نوشته شده و تاملی اجرایی است بر مفهومِ تغییر و دگرگون شدن به میانجی یکی از رهبران اصلی انقلاب فرانسه.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
گروههای موسیقی بخش نواحی جشنواره موسیقی فجر در 6 شب و هر شب با دو اجرا در سالن سوره حوزه هنری شادیانه های فرهنگ های مختلف سرزمین ایران را اجرا می کنند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا ، علی مغازه ای؛ دبیر بخش نواحی جشنواره موسیقی فجر با بیان اینکه نگرش جشنواره امسال اجرای موسیقی شاد و شادیانه اقوام ایرانی بوده است گفت: طبق فراخوان سالیانه وزات ارشاد، گروههایی از نواحی مختلف ایران برای شرکت در جشنواره موسیقی اعلام آمادگی کرده بودند. در همین راستا ما در کنار شورای انتخاب، گروههایی را که از نظر کیفیت، میتوانستند موسیقی و رپرتوار مناسبی را اجرا کنند را انتخاب کردیم تا در جشنواره حضور داشته باشند.

وی ادامه داد: از طرف دیگر با گروههای موسیقی از نواحی مختلف ایران که با رویکرد جشنواره همراه بودند نیز مذاکره کردیم و از آن ها دعوت کردیم تا در جشنواره امسال اجرا داشته باشند. ما با این کار سعی کردیم یک تنوع کیفی و محتوایی موسیقی ایجاد کنیم و برای مخاطبان از همه نواحی ایران اجراهایی داشته باشیم.

دبیر بخش نواحی جشنواره موسیقی فجر هم چنین درباره اجرای گروههای موسیقی مختلف این بخش در شهرهای دیگر گفت: غیر از تهران بعضی از شهرها، همزمان با جشنواره موسیقی فجر اقداماتی برای اجرای موسیقی اقوام کردهاند. مثلا شهر رشت برنامههایی تدارک دیده که شامل بخشهای کلاسیک و پژوهشی موسیقی اقوام و نواحی ایران میشود. این شهر از برخی گروهها دعوت کرده تا در بازه زمانی جشنواره به رشت بیایند و اجرایی داشته باشند. اما در بخش نواحی از سمت ما به شهرهای مختلف چیزی ارائه نشده است. در واقع شهرهای مختلف ممکن است درخواست مستقمی به گروه ها داده باشند تا اجرایی داشته باشند اما ما برنامه مشخصی به هیچ استان و شهری ارائه نکردهایم.

علی مغازهای با توجه به تجربیات خود در برگزاری 5 دوره جشنواره آینهدار درباره تطبیق این جشنواره با بخش نواحی جشنواره موسیقی فجر گفت: رویکرد آینهدار پیدا کردن راویان کهنسال موسیقی نواحی مختلف ایران است که برای هر کدام از آن ها مدتها تحقیق میکنیم. اما در جشنواره فجر با توجه به رویکرد شادیانهای که امسال برای آن در نظر گرفته شده است، تلاش شد که با ظرفیت های موجود گروههای مختلف و متنوعی از سرتاسر ایران در آن حضور داشته باشند. برای توضیح تفاوت این دو رویداد باید بگویم که در واقع آینهدار بیشتر تک نوازی و روایت کهن و تا حد ممکن اصیل موسیقی اقوام است اما اینجا گروهها شرکت میکنند و مسئله اجرای گروهی موضوع متفاوتی ست که بحث دیگری می طلبد. در نتیجه رویکرد هر دوی این جشنواره ها کاملا از هم متفاوت است و کسانی که در آنها حضور دارند چه از نظر هنرمندان و چه مخاطبان آن از هم مجزا هستند.

گروه های راست موغام تبریز، زندگی مازندران، دوتار و آواز تربت جام، هامون سیستان، تکنوازی دوتار قوچان، کادوس تالش، نوای سیمره کوهدشت، ترنگ و ناسو، حاوا، نجوای کتول گلستان، میسان اهواز و شالو بوشهر هر شب ساعت 19:00 در سالن سوره حوزه هنری و در بخش موسیقی اقوام سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر اجرا خواهند داشت.

اجرای آثار جدید گروه آهنگ با خوانندگی وحید تاج

بخشی از اجرای گروه آهنگ در سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر به صورت آلبوم و با آهنگسازی مهرداد ناصحی و خوانندگی وحید تاج بعد از جشنواره روانه بازار خواهد شد. مهرداد ناصحی با اعلام این خبر گفت: این آلبوم در مراحل پایانی است و مخاطبان میتوانند قبل از انتشار آلبوم، بخشی از کار را به صورت زنده در جشنواره موسیقی فجر بشنوند.

وی ادامه داد: بخش دوم را قرار است با یک تصنیف قدیمی شروع کنیم. بعد از ساز و آواز، تصنیف شیدایی با شعر حافظ و از آثار استاد مشکاتیان اجرا میشود. یک تکنوازی عود و اجرای قطعهای به اسم سیه چشم از دیگر برنامه های ما خواهد بود. دو نوازی کوبهای و تصنیف زبان گنگ نیز جز اجراهای پایانی ما در بخش دوم خواهد بود.

ناصحی با بیان اینکه اکثر قطعاتی که قرار است در جشنواره اجرا شود برای اولین بار است که روی صحنه میرود گفت: تنها بخش کوچکی از کار در یکی دو فستیوال خارجی اجرا شده و باقی کارها برای اولین بار است که اجرا میشود.

وی درباره اعضای گروه آهنگ هم چنین گفت: خواننده گروه وحید تاج است. نوازنده عود امین گلستانی و نوازنده سنتور جمشید صفرزاده است. در گروه آهنگ هم چنین نوازنده تنبک کامران یعقوبی و نوازنده دف امین دادوری خواهد بود. من نیز نوازنده کمانچه هستم و آهنگسازی قطعات هم بر عهده من خواهد بود.

این نوازنده کمانچه درباره مدت زمان اجرای هر بخش در جشنواره موسیقی گفت: هر بخش بین 40 تا 45 دقیقه خواهد بود.

گروه آهنگ با خوانندگی وحید تاج و آهنگسازی مهرداد ناصحی 26 بهمن ماه ساعت 19 در تالار ایوان شمس اجرا خواهند داشت. این گروه هم چنین 28 بهمن ماه اجرای خود را در زنجان به روی صحنه خواهند برد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
عطیه پژم: امید است برپایی بخش بین الملل هشتمین جشنواره مد و لباس فجر در چابهار، تاریخ و جغرافیای غنی و ظرفیت های فرهنگی و هنری ایران زمین را به رخ جهانیان بکشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۲ سایت های دیگر : تیتر ۱

سرویس مد و لباس هنرآنلاین: تیرماه سال 97 بود که تفاهم نامه ای میان معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و منطقه آزاد چابهار با محوریت و برای همکاری ویژه در عرصه مد و لباس با توجه به مزیت های نسبی منطقه، پیشینه تاریخی و مشخصه های اجتماعی و فرهنگی چابهار در زمینه مد و لباس، پارچه و تزیینات لباس به امضا رسید.

ایجاد نهادی برای معرفی مد و لباس و طراحی و تزیینات وابسته در منطقه آزاد چابهار، تأسیس موزه فرهنگ و هنر و اختصاص گالری هایی از موزه به مد و لباس، ایجاد مدرسه عالی هنر با رویکرد آن احیای نظام استاد و شاگردی و استفاده از مدرسان ملی، شاخص و متخصص در زمینه مد و لباس، همکاری برای ایجاد آتلیه ها و کارگاه های مربوط به حوزه مد و لباس و صنایع وابسته، تمهید و پیش بینی بازار مناسب عرضه به صورت بازارهای دائمی و مجازی و رویدادهای متناسب عرضه مانند نمایشگاه ها و برپایی بخش بین الملل هشتمین جشنواره مد و لباس فجر از اهم موضوعات پیش بینی شده در تفاهم نامه سید مجتبی حسینی معاون امور هنری و عبدالرحیم کردی مدیرعامل منطقه آزاد چابهار بود.

این تفاهم نامه به دلایلی گوناگون موردتوجه فعالان این حوزه و به ویژه رسانه ها قرار گرفت چرا که با دو موضوع مهم در آن موردتوجه قرار گرفت: نخست تمرکززدایی در مهم ترین رویداد عرصه مد و لباس کشور یعنی جشنواره فجر و دیگری ظرفیت های گسترده تاریخی و جغرافیایی منطقه آزاد چابهار که حاکی از آمایش فرهنگی و شناسایی مؤلفه های این منطقه مبتنی بر منابع موجود دارد.

هشتمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر با مضمون "نقش مکران" و با شعار "خوشا مکران و نقش بی مثالش" در بخش های طراحی، اجرا و مسابقه از 27 بهمن ماه در چابهار برگزار می شود. این جشنواره باهدف ترغیب و تشویق طراحان برای ارائه ایده ها و طرح های اصیل و کاربردی به مقتضای زمان از هنر سوزن دوزی بلوچ، فراهم آوردن زمینه مناسب برای کشف، بروز و ظهور استعدادها و خلاقیت ، مرتبط با پوشاک و منسوجات هویت دار حوزه فرهنگی مکران، معرفی توانمندی های هنرمندان بانوان و ظرفیت های منطقه جنوب ایران، ارج نهادن به سابقه فعالیت پیشکسوتان، چهره های ماندگار و فعالان سوزن دوزی بلوچ، ایجاد فضای مناسب برای معرفی هنر بومی جنوب ایران به بازارهای جهانی برگزار می شود.

برخی فعالان عرصه مد و لباس همچون شهلا یاری بخت، فرین نوروزی پناه، فاطمه پورموسی، هدی فرهنگ، بنیامین اسلامی، بهنود جواهرپور و علی روحی در گفت و گو با رسانه های مختلف درمورد بخش بین الملل هشتمین جشنواره مد و لباس فجر و اهمیت آن صحبت کرده اند که در ادامه می خوانید:

تلاش کنیم که چشم مهمانان خارجی را به سمت هنر ایران خیره کنیم

خبرگزاری تسنیم در گفت وگو با فرین نوروزی پناه هنرمند پیشکسوت عرصه طراحی لباس که سابقه 15 سال پژوهش در زمینه تاریخ لباس زنان ایرانی از پنج هزار سال دارد، این گونه نوشت: "این حرکت از سوی مسئولان برگزاری این بخش از جشنواره مد و لباس فجر ستودنی است چراکه حضور مهمانان خارجی این رویداد در منطق آزاد چابهار موجب آشنایی از نزدیک آن ها باهنر اصلی و سنتی طراحی، دوخت، سوزن دوزی و دیگر انواع رودوزی می شود و همین امر می تواند نخستین گام در ایجاد ارتباط با دیگر کشورها در عرصه مد و لباس باشد. در فرصتی که بخش بین الملل هشتمین جشنواره مد و لباس فجر در منطقه آزاد چابهار در اختیارمان قرار داده است باید در وهله نخست تلاش کنیم که چشم مهمانان خارجی را به سمت هنر ایران خیره کرده و کاری کنیم که پس از بازگشت به کشورهایشان، چشمان همچنان به دنبال این هنر باقی بماند و برای به دست آوردن حتی گوشه ای از آن تمام تلاش خود را به کاربندند."

باشگاه خبرنگاران جوان به سراغ یک آموزشگاه دار در حوزه مد و لباس رفت و در گفت وگویی با علی روحی مدیر آموزشگاه طراحی پارچه و لباس مرکز آموزش های تخصصی دانشگاه علم و فرهنگ به بیان ویژگی های آموزشی و معرفی ظرفیت های این منطقه در این زمینه پرداخت.

به نقش، اهمیت و جایگاه احیای لباس اقوام ایران در عصر حاضر پی برده ایم

روحی با تأکید بر ظرفیت های منحصربه فرد منطقه آزاد چابهار در این زمینه به خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: "ازآنجاکه آموزشگاه ما سال هاست در زمینه های متعدد و مرتبط با مقوله طراحی، دوخت و تولید، دست به نیازسنجی زده و موضوعات و مبانی مختلفی را موردبررسی قرار داده است، بار ها به نقش، اهمیت و جایگاه احیای لباس اقوام ایران در عصر حاضر پی برده ایم و اقدام به برپایی دوره های آموزشی در این حوزه کرده ایم. استان سیستان و بلوچستان همواره در زمره پیشگامان هنر طراحی پارچه نه فقط در ایران که سراسر جهان قرار داشته، اما مشکلاتی متعدد سبب شده که این هنر فرهنگ مدار به دست فراموشی سپرده شود. چه بسا انسان هایی توانمند و دستان هنرمند عرصه بلوچ دوزی و سوزن دوزی نیز به دست فراموشی سپرده شوند. او در ادامه بر ایجاد فرصت های مناسب در زمینه معرفی دستاورد های هنرمندان ایرانی در بخش بین الملل جشنواره مد و لباس فجر تأکید کرد و گفت: این بخش زمینه ساز ایجاد فرصت های دوسویه است که نه تنها به صادرات محصولات صنایع دستی ایران در بخش مد و لباس کمک می کند، بلکه راهکاری برای تبادل دانش در زمینه دوخت های سنتی است."

شهلا یاری بخت نماینده دانشگاه مدآرت فرانسه مورد مصاحبه خبرگزاری فارس قرار است. دانشگاهی که طی سال های اخیر تلاش کرده است تا در تعاملی سازنده با هنرجویان و دانشجویان ایرانی، دانش فنی و تجربیات این کشور پیشرو در عرصه مد را به این وارد کرده و از سویی ظرفیت های گسترده هنر اصیل ایرانی در حوزه مد و لباس را به رخ دیگر کشورها کشد.

شهلا یاری بخت، از طراحان بین المللی عرصه مد و لباس نماینده دانشگاه مدآرت پاریس در ایران است. او از سال 1976 میلادی برای ادامه تحصیل به فرانسه رفته و پس از آموزش زبان فرانسه، به رشته اقتصاد گرایش پیداکرده است. یاری بخت از سال 79 در منطقه مرکزی شهر پاریس به کار طراحی و مد روی آورده است. این طراح لباس با کارنامه ای پربار در عرصه های بین المللی این روزها به ایران آمده و در شرایطی نمایندگی دانشگاه مد آرت پاریس را اخذ کرده که این آکادمی ازنظر طراحی، فن و مدیریت پوشاک در سطح بازارهای بین المللی بسیار قوی بوده، در 14 کشور دیگر نمایندگی دارد و با انواع و اقسام فرهنگ های مختلف و مشکلات موجود آشنا است.

این جریان مورد نقد و بررسی قرار گیرد

یاری بخت درباره برگزاری بخش بین الملل هشتمین جشنواره مد و لباس فجر در منطقه آزاد چابهار گفت: "بدون شک در انتخاب این منطقه، امکانات و پلتفرم اقتصادی و تجاری موردتوجه قرارگرفته است و مزایای متعددی موجب شده که ظرفیت های تاریخی و فرهنگی این منطقه در حوزه مد و لباس به کار بسته شوند. چابهار می تواند زمینه ایجاد بازاری صنعتی، تجاری، فرهنگی و هنری را هم در بخش داخلی و هم ابعاد خارجی فراهم کند و در این راستا، منطقه آزاد چابهار به دلیل ویژگی های تاریخی و جغرافیایی، زمینه تبادل ارتباطات با بازارهای هم جوار در حوزه مد و لباس را فراهم می کند. هر رویدادی در بلندمدت اثرگذار است و چه بسا برپایی بخش بین الملل هشتمین جشنواره مد و لباس فجر در منطقه آزاد چابهار در گام نخست نقاط ضعفی را به دنبال داشته باشد که لازم است در ادامه با حضور کارشناسان بخش صنعت، علمی دانشگاهی و طراحی و تولید، این جریان مورد نقد و بررسی قرار گیرد و نتایج به دست آمده بتواند راهکارهای خوبی برای استفاده حداکثری از ظرفیت های این منطقه را در زمینه مد و لباس فراهم کند."

چابهار دروازه ای برای بین المللی شدن لباس ایرانی اسلامی

خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا) در گفت وگویی عبارت "چابهار دروازه ای برای بین المللی شدن لباس ایرانی اسلامی" را تیتر کرد و نوشت: بنیامین اسلامی، مدیرعامل پوشاک الیاف طبیعی "آندیا" معتقد است "امضای تفاهم نامه همکاری با محوریت مد و لباس ایرانی اسلامی و برگزاری بخش بین الملل هشتمین جشنواره مد و لباس فجر در منطقه آزاد چابهار اتفاقی بسیار مبارک و بزرگ در حوزه مد و لباس ایرانی اسلامی است که با توجه به مشخصه های فرهنگی چابهار نشان از دقت نظر مدیران سیاست گذار این بخش دارد. اگر امروز می بینیم که زنان و مردان سیستان و بلوچستان هنوز هم در خانه ها و کارگاه های کوچک خود بلوچ دوزی می کنند و طرح های بدیعی می آفرینند، این کار در بسیاری دیگر از مناطق کشور انجام می شود و به جرئت می توان گفت تمام استان های ایران به اشکال گوناگون قابل رؤیت است. پس امید است در سال های آینده شاهد توجه به موضوع احیای لباس اقوام، برگزاری بخشی از جشنواره بین المللی مد و لباس فجر در استان های مختلف و توسعه آموزش انواع دوخت های سنتی در سراسر ایران باشیم. ایجاد تنوع مبتنی بر حفظ اصالت و پیشینه تاریخی پوشاک اقوام ایرانی با تکیه بر باورهای دینی و اعتقادی مردمان این مرز و بوم از مهمترین رسالت های فعالان این عرصه بوده و بدون شک در راستای عقد این تفاهم نامه قابل اجراست."

تهییج شرکت کنندگان خارجی با توجه به جغرافیای کم نظیر منطقه آزاد چابهار

خبرگزاری تسنیم در گفت وگو با فاطمه پورموسی از طراحان لباس پیشکسوت و مدرسان این حوزه درباره برپایی بخش بین الملل هشتمین جشنواره مد و لباس فجر به گفت وگو نشست و به نقل از او نوشت: "کشور ایران به ویژه در زمینه نساجی دارای پشتوانه ای بسیار قوی است که این مهم نه بر ایرانیان و نه برجهانیان پوشیده نیست اما متأسفانه همان طور که مشکلات و بحران های اقتصادی به بدنه انواع صنایع ضربه وارد کرده است، نساجی نیز از این امر مستثنی نبوده و به مرور با افزایش واردات و وابستگی ما به محصولات خارجی، طراحی و تولید پارچه های نفیس به دست فراموشی سپرده شده است. بدون شک تمام کسانی که در این خطه و داخل خانه هایشان همچنان بلوچ دوزی می کنند و انواع سوزن دوزی ها را بر روی لباس های خود می آورند، بهترین مربیان برای نسل های بعدی هستند هرچند که تلفیق آموزش استادشاگردی و آموزش مدرن نظام دانشگاهی و آکادمیک در کنار هم می تواند به تحقق اهداف کمک کند. هرچند که شاید بسیاری از فعالان حوزه مد و لباس که در تهران و دیگر کلان شهرها سکونت دارند از حضور در این بخش و رصد آثار محروم شوند اما فضای بسیار مناسبی برای حضور نمایندگان کشورهای خارجی در منطقه آزاد چابهار فراهم می شود که نه تنها می توانند موجب تهییج شرکت کنندگان خارجی با توجه به جغرافیای کم نظیر این منطقه شود بلکه با مذاکرات میان دولت ها، صادرات پارچه و لباس اصیل ایرانی که ملهم از پوشاک اقوام مختلف است، از سر گرفته شود."

مردم مکران با لباس خود می توانند برندهای مطرح جهانی رو متوجه خود کنند

هدی فرهنگ طراح لباس، ناظر و داور رویدادهای حوزه مد و لباس در گفت وگو با خبرنگار مهر، درباره ظرفیت های منطقه آزاد چابهار در راستای برگزاری بخش بین الملل هشتمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر اظهار کرد: "همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، موضوع تحقیق و منظر توجه طراحان این رویداد به یکی از اصیل ترین و پرترددترین مناطق اقتصادی ایران به دلیل ارتباط با کشورهای ساحلی برای ورود و خروج کالاها از طریق آبی یعنی ساحل مکران در منطقه آزاد چابهار اختصاص دارد و از سویی دیگر این منطقه میزبان بخش بین الملل جشنواره مد و لباس فجر است. این منطقه تلفیقی از رنگ های ناب طبیعت است و از سویی دیگر و البته مهم ترین نکته فرهنگی و هنری در این خطه، موضوع داشتن بیش از 200 هزار سوزن دوز و بلوچی دوز در استان سیستان و بلوچستان است که می تواند زمینه صادرات این محصولات را از ایران فراهم کند. برگزاری بخش بین الملل جشنواره مد و لباس فجر در این منطقه علاوه بر معرفی صنعت گردشگردی و توریسم، محوریت مد و لباس و رنگ و مفهوم در بین زنان و مردان این منطقه است و به جرئت می توان گفت مردم مکران با لباس خود می توانند برندهای مطرح جهانی رو متوجه خود کنند."

کشف بهترین مربیان صنایع دستی مرتبط با هنر صنعت مد و لباس در چابهار

باشگاه خبرنگاران جوان در راستای استفاده از نقطه نظرات طراحان جوان و دارای سابقه تحصیل در کشورهای خارجی به سراغ بهنود جواهرپور رفت. جواهرپور طراح لباس ایرانی درباره لزوم توجه به الگو های بومی در جشنواره مد و لباس فجر گفت: "یکی از مهم ترین فعالیت هایی که طی سال های اخیر تا اندازه زیادی در عرصه طراحی مد و لباس موردتوجه قرارگرفته است، معطوف به حفظ و احیای لباس اقوام و الگو های بومی و محلی است که این رویکرد در نوع خود از اهمیت بسزایی برخوردار است. این رویداد زمینه آشنایی مهمانان خارجی با آثار هنرمندان داخلی را در منطقه ای فراهم می کند که خود به تنهایی دارای ظرفیت های گسترده تاریخی در زمینه حوزه پوشاک است و چه بسا بهترین مربیان صنایع دستی مرتبط با هنر صنعت مد و لباس در این خطه حضور داشته باشند و جشنواره زمینه بهره گیری از تجربیات آن ها را فراهم کند. تأسیس مدرسه عالی هنر در منطقه آزاد چابهار و یا هر یک از شهر های دارای پیشینه تاریخی در حوزه انواع سوزن دوزی و رودوزی می تواند به هر چه بهتر دیده شدن هنر مردمان ایران زمین در سطح داخل کمک کند و در ادامه دستاورد هایی در زمینه صادرات این مقوله رقم خورد."

به هرروی با نزدیک شدن به روزهای برپایی هشتمین جشنواره بین المللی مد و لباس، تمامی چشم ها به مهم ترین تحولات این عرصه طی یک سال گذشته دوخته شده و تورق رخدادهای مهم این عرصه به ویژه در بخش بین الملل با میزبانی منطقه آزاد چابهار در پایان رویداد می تواند نقش بسزایی در توسعه فعالیت های این بخش در آینده نزدیک داشته باشد.

بخش بین الملل هشتمین جشنواره مد و لباس فجر در چابهار، تاریخ و جغرافیای غنی و ظرفیت های فرهنگی و هنری ایران زمین را در سایه مدیریت مدبرانه و برنامه ریزی اصولی به رخ جهانیان خواهد کشید، رویدادی که از 25 تا 28 بهمن ماه به میزبانی مرکز نمایشگاهی و همایش های بین المللی منطقه آزاد چابهار برگزار می شود.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
هادی مظفری رشد هنرهای تجسمی پس از انقلاب را چشمگیر خواند و گفت: در سی سال اخیر از حدود 3 میلیون نفر محصل رشته های هنری، 30 درصد هنرهای تجسمی را انتخاب کرده اند؛ بنابراین می توانیم بگوییم امروز در آموزش هنر شرایط قابل قبولی داریم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۲ سایت های دیگر : همسو نیوز

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان ، انقلاب همه شئونات جامعه را تحت تاثیر خود قرار داد. بسیاری از هنرمندان مسلمان و انقلابی و متعهد از همان بدو پیروزی انقلاب اسلامی خلق هنری خود را آغاز کردند؛ هنری که جوهره اش متعهد و انسان ساز بود و هنرمندانش با زبان و بیانی متفاوت آثاری را خلق کردند که زمینه را برای رشد و پویایی جامعه فراهم کند. در این شرایط با تقویت ارزش های دینی در جامعه ریشه های مختلف هنری دگرگون شد .هنر انقلاب و دستاوردهایش را با هادی مظفری مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به گفتگو نشسته ایم که در زیر می آید:

دستاورد هنر انقلاب در چهار دهه گذشته چه بوده است؟

ببینید در مورد هنر تجسمی اگر بخواهیم صحبت کنیم چه به لحاظ کمی و کیفی رشد قابل توجهی داشتیم آمار تعداد هنرمندان و دانشجویانی که رشته های هنری بویژه هنرهای تجسمی را انتخاب کردند آمار خیر کننده است.

آماری از این افزایش تعداد دانشجویانی که هنرهای تجسمی را به عنوان رشته تحصیلی لنتخاب کردند دارید؟

در سی سال اخیر بین سال 1365 تا 1395 بین 3 میلیون و 22 هزار نفری که رشته های هنری را انتخاب می کنند 1 ملیون رشته های تجسمی را انتخاب کردند؛ یعنی حدود 30 درصد تمامی رشته ها برای هنر تجسمی است که این آمار بسیار درخشانی است، خروجی های دانشگاه هم به همین منوال است امروز ما در سطح آموزش هنر می توانیم بگوییم شرایط قابل قبول و عالی داریم.

می پذیرید که ما در اقتصاد هنر با دنیا فاصله داریم ؟

چرخه اقتصاد هنر در ده سال اخیر رونق بسیاری جدی گرفته است، البته با معدل های جهانی فاصله داریم و نمی توانیم ادعا کنیم در سطح جهانی به لحاظ معدل خرید و فروش آثار هنری معدل بالایی داریم، شاید در خلق اثر این قابلیت را داشته باشیم و کیفیت مان خیلی خوب باشد اما در اقتصاد هنر باید هنوز کار جدی انجام دهیم.

آیا هنر ایران در سطح بین الملل هنری شناخته شده است؟

در عرصه بین المللی هم می توانیم ادعا کنیم که امروز هنرهای تجسمی ایران رشته شناخته شده هنر بین المللی است، یعنی موضوعی است که بسیاری از کیوریتورها و نمایشگاه گردان ها و بسیاری از کلکسیونرهای در بیرون از ایران آثار تجسمی ایران را دنبال می کنند و برایش ارزش قایل هستند و در حراج های بین الملی حضور هنرمندان ایرانی بسیار قابل توجه و قابل قبول است.

تعداد هنرمندان در در چه رشته هایی پس از انقلاب بیشتر شده است ؟

از بین 1 ملیون 22 هزارنفر دانشجویی که رشته های هنرهای تجسمی و صنایع دستی را انتخاب می کنند نیمی اش متعلق به گرافیک است یعنی ما 482 هزار فارغ التحصیل گرافیک داریم طبیعتا به خاطر حجم بالای پذیرش دانشگاه ها و از طرف دیگر رابطه با جامعه و بازار کاری که در این رشته وجود دارد معدل این رشته طبیعا بالاتر است عکاسی رشته ایی است که معدل بالایی دارد نقاشی معدل بالایی دارد اما در بعضی بخش ها باید کار کنیم.

مثلا در چه رشته هایی باید بیشتر کار کنیم ؟

مثلا در مجسمه سازی تعداد هنرمندانی که در این 30 سال تربیت شدند و فارغ التحصیل شدند تقریبا 4 هزار و 800 نفر هستند که این برای جامعه ما قابل قبول و کافی نیست من فکر می کنم آینده هنرهای تجسمی آینده درخشانی است.

پایان پیام/ 32

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
سیزدهمین جشنواره شعر فجر درحالی برگزار شد که مانند دوره گذشته دست شاعران کودک و نوجوان به تندیس های برگزیده آن نرسید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۲

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، سیزدهمین جشنواره شعر فجر درحالی برگزار شد که مانند دوره گذشته هیچ کدام از کتاب های شعر در حوزه کودک و نوجوان نتوانستند برگزیده این جشنواره باشند و فقط دو کتاب خداحافظی در خیابان پاییز و احتیاط کنید! پرنده ها پای سفره صبحانه اند به عنوان آثار شایسته تقدیر معرفی شدند. حال این پرسش مطرح می شود که آیا آثار منتشر شده در این حوزه قابلیت پذیرفته شدن به عنوان اثر برگزیده را نداشته اند یا معیارها سخت تر شده است.

دست اندرکاران باید پاسخگو باشند
بیوک ملکی، از شاعران پیشکسوت حوزه کودک و نوجوان، در این باره می گوید: در طول این سال ها کتاب هایی داشته ایم که قابلیت برگزیده شدن در بخش کودک و نوجوان جشنواره شعر فجر را داشته اند ولی انتخاب نشده اند. یکی از مشکلات اساسی ما در همه زمینه ها نبود نقد است. به نظر من بیش از هر نظری، بهتر است که دوره های مختلف جشنواره شعر فجر نقد و بررسی شوند. کتاب هایی که نامزد بوده اند با کتاب های برگزیده و کتاب هایی که کنار گذاشته شده اند ، مقایسه شوند. در آن صورت اشکال ها مشخص می شود. آن وقت دست اندرکاران باید پاسخگو باشند. تا زمانی که ما نقد نداریم مدیران و متولیان ادبی هر طور بخواهند رفتار می کنند و جوابگوی کسی نیستند.

سیستم برگزاری جشنواره شعر فجر دچار اشکال است و اراده ای برای اصلاح ضعف ها نیست
این شاعر حوزه کودک و نوجوان می افزاید: به عقیده من سیستم برگزاری جشنواره شعر فجر دچار اشکال است. من فقط در موردبخش کودک و نوجوان حرف می زنم نه بزرگسال. چند سال پیش خود من عضو شورای سیاستگذاری شعر فجر بودم و آنجا سه مسئله ای را که از ضعف های جشنواره است مطرح کردم اما دریغ از یک عکس العمل مثبت. فکر می کنم اصلا اراده ای برای اصلاح ضعف ها نیست.

به گفته ملکی، در اوایل انقلاب، بعضی افراد که کار ادبی می کردند ولی شناخت کافی نداشتند، هنگامی که با یک شاعر یا نویسنده کودک و نوجوان روبه رو می شدند، برای آنها آرزو می کردند که به زودی برای بزرگسالان بنویسند. تصور آن ها از شعر کودک سادگی و بی مایگی بود حال آنکه سرودن برای بچه ها به مراتب دشوارتر از شعر گفتن برای بزرگسالان است. حالا احساس می شود که جشنواره شعر فجر با همان نگاه، شعر کودک و نوجوان را می بینند، ولی با این تفاوت که آن جمله را به کار نمی برند.

جشنواره شعر فجر تا به حال نتوانسته اعتباری در خور کسب کند
ملکی در ادامه می گوید: به نظر من این جشنواره تا به حال نتوانسته اعتباری در خور کسب کند. من حرف های زیادی در مورد این جشنواره دارم که به وقتش می زنم اما فعلا به این جمله بسنده می کنم که شخصا تا زمانی که این افراد امروزی دست اندرکار بخش شعر کودک و نوجوان هستند، به هیچ عنوان در این جشنواره شرکت نمی کنم و اجازه طرح کتاب های بعدی را هم به ایشان نخواهم داد.

وقتی تعداد آثار پایین باشد احتمال برگزیده شدن هم کاهش می یابد
جواد محقق، دبیر علمی دوازدهمین دوره و عضو هیات علمی یازدهمین و سیزدهمین دوره جشنواره شعر فجر، نیز در این باره می گوید: امسال تعداد کتاب های تالیفی در حوزه کودک و نوجوان بسیار کم بود، مخصوصا در حوزه شعر تعداد کتاب ها حتی به سال گذشته هم نمی رسید. طبیعتا وقتی تعداد آثار منتشر شده کاهش می یابد احتمال برگزیده شدن هم به همین نسبت کاهش می یابد. مسلما احتمال انتخاب آثار برگزیده از میان هزار عنوان کتاب بسیار بیشتر از صد عنوان کتاب است.

هیچ محدودیت و اعمال سلیقه ای در انتخاب آثار کودک و نوجوان وجود نداشته است
این شاعر و نویسنده می افزاید: بسیاری از ناشرانی که در سال های گذشته حدود 50 تا 80 عنوان کتاب شعر منتشر می کردند، امسال تعداد عنوان هایشان بسیار کاهش یافته بود و با پایین آمدن کمیت احتمال پایین آمدن کیفیت آثار هم وجود دارد و به همین نسبت هم تعداد آثار برگزیده و تقدیری کاهش می یابد.

وی با بیان اینکه هیچ محدودیت و اعمال سلیقه ای در انتخاب آثار کودک و نوجوان وجود نداشته است، می گوید: معیارهای انتخاب اثر تغییری نکرده است و نگاه ما نسبت به آثار این حوزه نسبت به گذشته تفاوتی نکرده است. این حرف ها تصورات شخصی است که در برخی افراد وجود دارد و صحیح نیست.

کمیت ضعیف ولی کیفیت آثار خوب بود
محمود پوروهاب، داور سیزدهمین دوره جشنواره شعر فجر در بخش کودک و نوجوان، نیز می گوید: کیفیت آثار بطورکلی خوب بود و تعدادی از کتاب ها هم در حوزه خردسال، هم کودک و هم نوجوان به مرحله نهایی راه یافتند ولی بعد از بررسی و پالایش نهایی آثار نوجوان بالا آمدند. اما کمیت و تعداد آثار ر حوزه شعر کودک و نوجوان، خیلی کم بود که نشان دهنده کاهش تولید شعر در این حوزه نسبت به سال های قبل بود.

گفتند فقط 30 میلیون تومان بودجه برای بخش کودک داریم!
این شاعر و نویسنده درباره اینکه چرا شعر کودک و نوجوان در این جشنواره هیچ برگزیده ای نداشت، توضیح می دهد: واقعیت این است که در جلسه ای که با آقایان جواد محقق، عضو هیات علمی سیزدهمین دوره جشنواره شعر فجر و بهروز جلالی، معاون شعر بنیاد شعر و ادبیات داستانی، داشتیم، به ما اعلام شد که میزان جایزه ای که برای بخش کودک و نوجوان درنظر گرفته شده کلا 30 میلیون تومان است. من پرسیدم ما می توانیم دو برگزیده مشترک اعلام کنیم؟ گفتند: نه! چون در آن صورت باید 60 میلیون بدهیم ولی ما 30 میلیون داریم و شما باید یا فقط یک برگزیده اعلام کنید یا دو تقدیری مشترک.

به گفته پوروهاب، از سویی در بررسی آثار هم کتاب مریم اسلامی رای بیشتری داشت اما اختلافش با سایر آثار، فاحش نبود. اما چون برخی داوران می گفتند این کتاب قبلا در جایزه پروین اعتصامی هم برنده شده است، نمی شود کتابی دوبار در جوایزی که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داده می شود، جایزه بگیرد. اما این مساله نهایتا با مشورت داوران حل شد و ما گفتیم اینکه کتابی جایزه گرفته، نمی تواند دلیلی برای اینکه در جایزه دیگری مطرح شود، باشد و در نهایت به این نتیجه رسیدیم بجای اینکه این 30 میلیون تومان به یک کتاب کودک برسد. دو تقدیری مشترک اعلام کنیم تا به دو کتاب کودک برسد یعنی نفری 15 میلیون تومان. اما در نهایت بعد از اعلام نتایج متوجه شدیم که به هرکدام از تقدیری ها هفت ونیم میلیون تومان رسیده است.

اجماع رای داوران در جشنواره شعر فجر تعیین کننده است
براین اساس به سراغ بهروز جلالی، معاون شعر بنیاد شعر و ادبیات داستانی، رفتیم و ماجرای برگزیده نشدن کتاب های شعر کودک و نوجوان را از او جویا شدیم. جلالی در این باره توضیح می دهد: طبق صحبتی که با دوستان داشتیم و استعلامی که از عوامل جایزه کتاب سال، داشتیم به ما اعلام کردند که جایزه کتاب های برگزیده 60 میلیون و جایزه کتاب های تقدیری 15 میلیون درنظر گرفته شده است و بر این اساس اگر دو برگزیده مشترک داشته باشیم به هر کتاب 30 میلیون و اگر تقدیری مشترک داشته باشیم به هر کتاب هفت ونیم میلیون تومان داده می شود. آنچه که در جشنواره شعر فجر تعیین کننده است، اجماع رای داوران است که آن را مکتوب کرده و امضا می کنند. ما به داوران گفته بودیم یا یک برگزیده اعلام کنند یا تقدیری. همین حرف را در حوزه شعر بزرگسال هم زده بودیم و آن ها دو برگزیده مشترک و یک تقدیری اعلام کردند که به کتاب های برگزیده هرکدام 30 میلیون تومان و به کتاب تقدیری 15 میلیون تومان داده شد.

این شاعر و منتقد ادبی می افزاید: اما تعداد کتاب های بخش کودک و نوجوان نسبت به سال های قبل بسیار کمتر بود. از سویی داوران معتقد بودند کیفیت آثار پایین است و نمی خواستند هیچ کتاب برگزیده و تقدیری معرفی کنند. و ما از آن ها خواستیم که بالاخره کتابی را معرفی کنند و در نهایت داوران به ما گفتند کتابی که برگزیده باشد در بین آثار نداریم و تصمیم گرفتند دو کتاب را به عنوان تقدیری مشترک معرفی کنند و این نظر هیات پنج نفری شامل محمود پوروهاب، مریم زندی، مهدی مرادی، غلامرضا بکتاش و وحید نیکخواه آزاد به همراه جواد محقق؛ نماینده هیات علمی جشنواره و بهمن ساکی؛ دبیر علمی جشنواره بود.

به گفته جلالی، باید توجه داشت کتابی که در بخش کودک و نوجوان برگزیده می شود، باید بهترین کتاب باشد، درحالی که برخی کتاب ها بااینکه شعر خوبی دارند اما از نظر تصویرگری و کتابسازی ایراد دارند و داوران نمی توانند آن ها را به عنوان کتاب برگزیده انتخاب کنند و نهایتا به عنوان تقدیری اعلام می کنند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
گزارش سی و ششمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران از سوی موسسه خانه کتاب منتشر شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۲

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقل از موسسه خانه کتاب، این موسسه همزمان با چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران گزارش سی و ششمین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران را منتشر کرد.

نیکنام حسینی پور مدیرعامل موسسه خانه کتاب در مقدمه این کتاب آورده است:" اعجاز پیامبر اکرم(ص)کتاب است و چراغ هدایت امت او نور آگاهی. کتاب حافظ فرهنگ و میراث دار دانش بشری است و چنان استوار است که با وجود تحولات جهان مدرن و در میان انبوه وسایل ارتباطی هرگز از مقام رفیع آن کاسته نشده و همه ساله به مناسبت های گوناگون از پدیدآورندگان کتاب های فاخر تقدیر می شود.

آیین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران نیز رخدادی ملی و بین المللی است که می کوشد تا از طریق معرفی آثار ارزشمند به ارتقای سطح علمی و فرهنگی جامعه یاری رسانند. هدف از برگزاری این پاسداشت ملی قدردانی از تهیه خالقان آثار منتخب و ناشرانی که صاحب ایده بوده اند، ایجاد شوق روز افزون برای مطالعه و اطلاع رسانی درباره آثار و تحقیقات ارزشمند نوین است."

محمد علی مهدوی راد دبیر علمی جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در سخن سردبیر این گزارش آورده است:" امسال نیز بر پایه سنت حسنه سال های گذشته تمام آنچه برای اولین بار در سال 1396 نشر یافته بود، بررسی و ارزیابی شد؛ و با دقت میراث مکتوب این سال نقد شد و نتیجه آن چیزی است که در این گزارش به تفصیل و اندکی به شرح تر در سنجش با سال های گذشته خواهید دید. یک بار دیگر تصریح می کنیم که ارزیابی ها بر پایه آثاری است که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز نشر دریافت کردند و ما با توجه به راه ها و روش هایی که اعلام کردیم و به آنها دست یافته ایم، این همه را بدون توجه به رویکردهای مولفان به داوری گذاشتیم. داوران فرهیخته ما به حق و انصاف جریان داوری را با فرهیختگی و با توجه به جایگاه این رویداد فرهنگی، دانشی و پژوهشی پیش می برند نتیجه را فقط و فقط بر پایه معیارهای عرضه می کنند که در برگه ها رقم خورده است.

فروتنانه از عالمان، محققان، مترجمان و ناشران تقاضا می کنم اگر کتابی یا مجموعه ای را در جایگاهی می نگرند که باید بدان توجه می شد و نشده است یادآوری کنند که در یک دوره دیگر بر اساس آیین نامه مجال ارزیابی وجود دارد. معیارهای ارزیابی را به ویژه داوران ارجمند که بایسته ها و نبایسته هایش را در عمل دریافته اند یادآوری کنند و برای جبران کاستی ها پیشنهاد دهند. اکنون و پس از چندین سال تجربه در تحقیق متون و نیز ترجمه دریافته ایم که گاه متن از ترجمه و تحقیق فراتر می رود و به درستی می تواند عنوان ترجمه و تحقیق و یا تألیف و تحقیق را پیدا کنند. برای چگونگی ارزیابی این گونه موارد هم پیشنهاد دهند. سزامند است دانشگاه ها، مراکز پژوهشی و اطلاع رسانی، صدا و سیما و نیز خانه کتاب که متولی اصلی استوار سازی این جریان ارجمند فرهنگی است آثار برگزیده و شایسته تقدیر را به درستی به نقد بگذارند که قطعاً در جهت گسترش و ژرفایی و کارآمدسازی سودمند خواهد افتاد."

گزارش سی و ششمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران با شمارگان هزار نسخه و به بهای 25 هزار تومان از سوی موسسه خانه کتاب منتشر شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
محمود آموزگار به عنوان نماینده جدید اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در شورای سیاست گذاری سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران معرفی شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۱ سایت های دیگر : کیمیا نیوز شبکه اینترنتی آفتاب

محمود آموزگار که از سوی هیئت مدیره جدید اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران به عنوان نماینده این تشکل در شورای سیاست گذاری نمایشگاه سی و دوم انتخاب و معرفی شده است، در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: زمانی که از ما خواسته بودند نماینده اتحادیه را در شورای سیاست گذاری معرفی کنیم، ما به برگزاری انتخابات اتحادیه اشاره کرده و گفته بودیم با توجه به این که نمایشگاه در ایام مسئولیت هیئت مدیره جدید برگزار خواهد شد، آن ها حق دارند نماینده خود را معرفی کنند. در آن مرحله با توجه به این که دوستان در هیئت مدیره اکثریت را داشتند، آقای دهقانی به عنوان نماینده اتحادیه انتخاب شد. با توجه به این که هیئت مدیریت جدید به تازگی مستقر شده است این حق را دارد که نماینده خود را معرفی کند.

او افزود: هیئت مدیره جدید از روز چهارشنبه، هفدهم بهمن ماه، اتحادیه را تحویل گرفت و جلسه ای برگزار کرد. یکی از تصمیماتی در آن جلسه اتخاذ شد، تعیین نماینده اتحادیه در شورای سیاست گذاری نمایشگاه سی و دوم بود که من به عنوان نماینده اتحادیه در شورای سیاستگذاری معرفی شدم.

محمود آموزگار درباره رویکردها و برنامه های جدید اتحادیه در این نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با توجه به این که زمان زیادی تا نمایشگاه سی و دوم باقی نمانده است، گفت: ما زمان زیادی به نمایشگاه نداریم و بسیاری از تصمیمات تاکنون اتخاذ شده، اما سعی می کنیم در فرصت باقی مانده راهکارهایی داشته باشیم تا نمایشگاه بهتری برگزار شود. بحثی که وجود دارد این است در سال های گذشته نمایشگاه مقدار زیادی از مسیر اصلی خود دور شده و بیشتر به امکان فروشی برای خیل دارندگان پروانه نشر تبدیل شده است. البته بین این ناشران، ناشران خوب کم نیستند که کتاب عرضه می کنند اولین چیزی که به نظر می رسد باید اجرا شود، این است شرایط منصفانه تری از حیث اختصاص غرفه و سایر مسائل به وجود بیایید. مسئله بعدی این است که تا جایی که امکان داشته باشد در جهت بهبود نحوه مصرف یارانه که در قالب بن کارت ها اجرا می شود، تلاش شود.

نایب رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در ادامه با بیان این که لازم است به بضاعت نمایشگاه در کنار سایر مسائل افزوده شود، اظهار کرد: حضور روستاهای دوستدار کتاب و شهرهایی که به عنوان پایتخت انتخاب شدند از برنامه های موثر و مفید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سالیان گذشته بوده که بر جنبه نمایشگاهی، نمایشگاه کتاب می افزاید. تجربه نشان داده حضور آن ها در نمایشگاه فرصت مغتنمی را برای بازدید کنندگان در نمایشگاه ایجاد کرده است و بازدیدکنندگان با فعالیت هموطنان مان در روستاها و شهرها آشنا می شوند و امیدوارم تصمیمات بهتری برای نحوه حضورشان در نمایشگاه کتاب گرفته شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، متن پیام رئیس جمهوری به جشنواره فیلم فجر که توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قرائت شد به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

هنر هفتم، زبانی گویا برای انتقال مفاهیم و از کارآمدترین ابزارهای توسعه فرهنگی است. صنعت سینما، زبان مشترک همه انسان ها و بلکه نسل ها، و یکی از قدرتمندترین وسایل ارتباطی جهان است که به دلیل درهم تنیدگی با ذوق، سلیقه، هنر و نبوغ انسانی، می تواند در پیچیده ترین لایه های روح انسان ها نفوذ کند و کاری که از هزاران صفحه متن و سخنرانی برنمی آید را در چند لحظه بر جان مخاطب بنشاند. قابلیت های فراوان این هنر جامع و صنعت جهانی، سرچشمه بسیاری از روشنایی و دانایی هایی است که می تواند جامعه ها را به دنیایی بهتر و فرداهای روشن تر، رهنمون کند.

بهره وری از آثار ارزشمند سینما اما نیازمند شناخت هوشمندانه، نگرش عمیق و مواجهه خردمندانه با این پدیده جهان شمول است که به ویژه امروز، از پیچیده ترین و مؤثرترین مظاهر حرکت فرهنگی به شمار می رود. تلاش های مجدانه هنرمندان فهیم، فروتن، مردمی و صاحب سبک ما، خوشبختانه باورهای سنتی و کهنه در مواجهه با سینما را به حاشیه رانده و الگویی واقع بینانه و پیشرو برای این مواجهه، ایجاد کرده است. الگویی که هم پاسدار ارزش های دینی و ملی ماست، هم روایتگر طبع هنرمند ایرانیان و فرهنگ زنده و مبتکر ایرانی است؛ و نیز واجد بالاترین استانداردها که می تواند صدرنشین رقابت در عرصه های بین المللی باشد.

در چهل سالگی انقلاب شکوهمند اسلامی، سینمای ایران به همت سینماگران و فعالان این عرصه، به درخت ریشه دار وپرشاخ وبرگی تبدیل شده که از اعتباری جهانی برخوردار است و ثمرات آن از مهم ترین نمادهای بلوغ ملت ایران به شمار می رود. این سینمایِ نجیب و بالنده، در بُعد هنری تجلی گاه نبوغ جوانان ایرانی، در بُعد پیام، ابزار انتقال عالی ترین مفاهیم انسانی و در بُعد صنعتی، زمینه ساز تحولی فرهنگ پایه و جامعه محور بوده و خواهد بود.

شجره تنومند سینمای ایران برای ادامه ثمردهی و در امان ماندن از گزند آفات زمانه، بیشتر از همه به مراقبت و مواظبت خودِ اهالی محترم سینما، اهتمام دولت به ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همراهی مخاطبان گوهرشناس خود نیاز دارد. تهی شدن از معنا، فراموشی ارزش ها، فاصله گرفتن از دغدغه های مردم، زمان نشناسی، انفعال در برابر سختی ها، و اختلال در تشخیص ضرورت ها و نیازها، از جمله خطرات در مسیر بالندگی سینمای ملی ما است. مهم ترین سد در برابر خطرات بینشی و مدیریتی، بی تردید خود سینماگرانند که برای حال و آینده سینما، دلسوزترین و برای اداره آن شایسته ترین به شمار می روند. این باور مبنایی دولت تدبیر و امید در عرصه مدیریت فرهنگی و هنری است که اینجانب، هیچ گاه از آن عدول نخواهم کرد.

در روزهایی که بدخواهان ایران و ایرانی، با تمام توان و همه ابزارهای سخت و نرم خود در مقابل این ملت صف آرایی کرده اند و بیش از همه، برای صدمه به امید آنها کمر بسته اند، سینما در عین تعهد به بازنمایی دغدغه های مردم، می تواند در این مصاف سرنوشت ساز به همراهی ملت بیاید و با امیدآفرینی هنرمندانه و هوشمندانه، محرم و مرهم مردم باشد و عبور از دشواری های فعلی را آسان تر کند. سینمای ایران می تواند در عین آموزندگی و ایجاد سرگرمی، با اشتغال زایی عظیم، در عرصه اقتصادی هم نقش آفرین باشد و هم با ترمیم شکاف ها و تقویت ارزش های مشترک، وحدت آفرینی کند. فعالان این سینما می توانند با آثار خود برای هم میهنان، آرامش مناسبی در برابر التهاب آفرینان بسازند. مردمی که بزرگترین سرمایه و پشتوانه سینما هستند.

جشنواره فیلم فجر، نه تنها مهم ترین رویداد سینمایی کشور است، بلکه می تواند فرصتی مغتنم برای انتقال پیام بلوغ، رشد و پویایی ایران اسلامی به جهانیان باشد. نیل به این هدف البته مستلزم افزایش سهم ایران از صنعت جهانی سینماست و برای این کار باید چه از نظر نیروی انسانی، چه از نظر فناوری و تجهیزات، و چه از نظر بسترهای آفرینش هنری، هر روز گامی به پیش برداریم و با دیروزمان متفاوت باشیم.

اینجانب ضمن گرامیداشت شهدای هنرمند و یاد بزرگان شهیر سینمای ایران، که امروز در میان ما نیستند، و با قدردانی از همه دست اندرکاران این رویداد شگرف فرهنگی، مقدم همه سینماگران را در این جشنواره باشکوه پاس می دارم و توفیق آنان را در خلق آثار فاخر و جذاب در راستای خواست مردم، تحقق اهداف اصیل انقلاب و توسعه ایران عزیز، مسالت دارم.

لینک کوتاه لینک کپی شد

لینک خبر :‌ اقتصاد آنلاین
حسین صابری مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس با انتقاد از روند حرکت سینما در چهل سالگی انقلاب عنوان کرد که سینمای ما در تراز انقلاب نیست.

خبرگزاری مهر - گروه هنر: سال 70 بود که جلساتی برای حمایت از فیلم های سینمایی مرتبط با دفاع مقدس و به تصویر کشیدن رشادت های رزمندگان شکل گرفت و از دل همین جلسات در سال 72 انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس متولد شد.

این انجمن در زمینه حمایت از پژوهش و آموزش، تولید آثار مستند، کوتاه داستانی و نیز فیلم بلند سینمایی در حوزه دفاع مقدس مشغول به کار شد.

از آن سال تا امروز این انجمن در تولید فیلم هایی همچون مردی شبیه باران ساخته سعید سهیلی، پنجاه قدم به آخر ساخته کیومرث پوراحمد، پیک نیک در میدان جنگ ساخته سیدرحیم حسینی و... نقش محوری داشته و به عنوان بازوی اجرایی ساخت فیلم هایی دفاع مقدسی شناخته می شود. البته نقدهایی هم به شیوه کار این مجموعه وجود دارد و برخی معتقدند انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس نتوانسته در حیطه مسئولیت هایش به درستی عمل کند.

همزمان با 40 سالگی انقلاب اسلامی با حسین صابری که در حال حاضر سکاندار انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس است درباره عملکرد این مجموعه و روندی که سینمای ایران در طول این چهل سال طی کرده به گفتگو نشستیم.

سینما نتوانسته قهرمان هایی همچون خرازی و همت و... را معرفی کند

حسین صابری در گفتگو با خبرنگار مهر درباره عملکرد سینمای ایران در این چهل سال گذشته گفت: انقلاب به عنوان یک پدیده فرهنگی تاثیرگذار، تاثیرات عمیقی بر فضای فرهنگی در هر کشوری دارد اما متاسفانه در چهل سال اخیر جز چند مورد استثنا که هیچگاه تبدیل به جریانی قدرتمند نشد، سینما نتوانست تاثیری جدی بر فضای فرهنگی ایران داشته باشد.

مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس سینما افزود: در چهل سال اخیر در حوزه سینما توجه به بومی گرایی، تنوع ژانر، گسترش سخت افزاری و ابزار فنی سینما و حضور موثر در عرصه های بین المللی از نقاط قوت سینمای ایران بوده اما در مقابل عدم همراهی سینما با اهداف کلان فرهنگی انقلاب، نداشتن راهبرد مشخص و چشم انداز تعریف شده، عدم توجه به بخش خصوصی و توجه افراطی به گیشه را می توان از نقاط ضعف عمده سینمای ایران برشمرد.

صابری عنوان کرد: از جمله پیشرفت های سینما در چهل سالگی انقلاب می توان به درگیر کردن بدنه جامعه در صنعت سینما اشاره کرد اما توجه نکردن به تبیین راهبردهای کلان، توجه نکردن به نقش سینما در ساختارسازی برای سبک زندگی ایرانی-اسلامی و تولید محتوا از غفلت های عمده ای بوده که آثارش در سینمای امروز پس از چهل سال قابل مشاهده است. به ویژه در حوزه هایی همچون دفاع مقدس، غفلت های برشمرده فوق، باعث شده سینما نتواند برای نسل جوان قهرمان هایی همچون خرازی و همت و ... را معرفی کند. ضمن اینکه در مورد بردن سینما به دل مردم هم توفیق چندانی نداشته ایم.

جریان نوپایی که می خواهد سینما را به نقاط محروم ببرد

مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس با بیان اینکه هرچند انقلاب ما انقلاب مستضعفان بود ولی آن ها سهمی از سینما ندارند، اظهار کرد: متاسفانه سبد کالای فرهنگی خانواده ها از سینما خالی است. این به این معنا نیست که سینما نمی روند، بلکه به این معناست که سینما رفتن برایشان اولویت ندارد. البته مستضعفان سهمی از هیچ چیز ندارند؛ آنها فقط به تکلیفشان عمل می کنند. خوشبختانه جریانی نو، پا گرفته و سعی دارد سینما را به نقاط محروم ببرد که قابل قدردانی است.

صابری اضافه کرد: انقلاب اسلامی حاصل یک فرهنگ مذهبی پویا و جامعه ای دین محور بود که در تقابل با ساختار حاکمیتی مبتنی بر ارزش های غربی به پیروزی رسید. پس انتظار این می رفت که سینما به عنوان یکی از ارکان فرهنگی در بنا کردن ساختار نوین فرهنگی برآمده از شرایطی که منجر به پیروزی انقلاب اسلامی شده بود، نقش عمده ای ایفا کند اما حال و روز امروز سینمای ایران به ویژه در حوزه انقلاب و دفاع مقدس به وضوح نشان می دهد که این ایفای نقش هرگز صورت نپذیرفته است. سینما در بخش خصوصی به یک پدیده دنباله رو و در بخش دولتی به یک ابزار تبدیل شده است.

سینما در بخش خصوصی به یک پدیده دنباله رو و در بخش دولتی به یک ابزار تبدیل شده است وی در بخش دیگر از صحبت هایش عنوان کرد: سینمای ایران در چهل سال گذشته با چند رویکرد قابل رصد است رویکرد جشنواره ای و اجتماعی، رویکرد گیشه ای و کمدی و رویکرد سفارشی و دولتی. در رویکرد اول، فعالیت هایی شده هرچند بعضی از آثار سیاه نمایی هایی را همراه داشته ولی کارهای فاخری در ژانرهای متفاوت به جهان ارایه شده که مورد توجه قرار گرفته و افتخارات بین المللی نیز کسب کرده است. رویکرد گیشه ای و کمدی هم صرفا به ابعاد تجاری سینما پرداخته و قصد داشته فروش بالایی به دست آورد و پول سازی کند. اینگونه سینما با به دست آوردن پول و زرق و برق های اقتصادی نه تنها به فرهنگ جامعه کمکی نکرده بلکه گاهی موجب آسیب به ساختارهای فرهنگی نیز شده است.

صابری افزود: سینمای سفارشی هم هرچند در بدو تولد خود و در دهه شصت و اوایل دهه هفتاد کارش را به خوبی انجام داد و در راستای اهداف فرهنگی ایران به تولید می پرداخت اما بعد از آن به تدریج از رونق افتاد و آن هم در ورطه کاسب کارانه ای فرو غلتید که باعث عدم مسئولیت پذیری سینماگران در این رویکرد شد. بخشی از این نقصان به دلیل عدم نظارت های دقیق بوده است.

مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس مطرح کرد: در تحولات چهل ساله ایران سینما در حوزه معرفی صنعت و پیشرفت های علمی و فناوری نیز ضعیف بوده و حضور کمرنگی داشته، در حوزه اجتماع محور نیز بیشتر تلاش سینماگران معطوف به نقد بوده است که از قضا به دلیل عدم قدرت نرم افزاری سیاه نمایی های افراطی جای نقد را گرفت. البته استثنائاتی نیز وجود داشته است که در عین لحاظ کردن سویه های نقادانه، از سیاه نمایی های مرسوم فاصله داشته اند. در مجموع سینمای ایران با پیشرفت های کشور کمتر همراه بوده و بیشتر سعی داشته آسیب شناسانه عمل کند که متاسفانه در این حوزه نیز چندان موفق نبوده است.

وی درباره دستاوردهای انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس در این چهل سال عنوان کرد: انجمن با تولید چند اثر و مشارکت یا حمایت اکثر پروژه های حوزه دفاع مقدس و در اختیار گذاشتن شهرک سینمایی دفاع مقدس سعی داشته است پشتیبان و حامی فیلمسازان باشد که مهمترین جلوه این رویکرد مجموعه روایت فتح به کارگردانی شهید آوینی در اوایل جنگ تا اواسط دهه هفتاد بوده است. در حوزه فیلم کوتاه با توجه به رویکرد انجمن در جهت استعدادیابی، انجمن توانسته چند فیلمساز کوتاه را به سینمای بلند معرفی کند همچنین اخیرا رویداد فرهنگی هنری چهل سال چهل فیلم ساختاری نوین از تولیدات و حمایت ها را در برنامه های خود دارد.

سینمای ما در تراز انقلاب نیست

صابری ادامه داد: سینمای ما در تراز انقلاب نیست زیرا همواره دولت ها سعی داشتند با توجه به سویه های سیاسی خود کلان سینما را کنترل کنند. از بخش خصوصی هم نمی توان انتظار داشت که درباره سینمای تراز دغدغه ای داشته باشند. برخی نهادها و ارگان ها هم متاسفانه علیرغم اراده های اولیه درباره ورود به این عرصه پیش از ورود آنها را از حیز انتفاع ساقط می کنند. در این میان بیان مقام معظم رهبری درباره آتش به اختیار بودن در حوزه های فرهنگی می تواند راهگشا باشد. مراکزی مانند انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس، سازمان هنری رسانه ای اوج، حوزه هنری و ... می توانند با ایجاد سازوکارهای علمی و پویا بستری برای تعامل کارشناسان جهت تعریف و سازماندهی سینمای تراز انقلاب اسلامی ایجاد کنند. سینما زمانی می تواند نقش راهبردی خود به عنوان یک کالای فرهنگی استراتژیک را ایفا کند که در راستای تبیین چشم اندازهای ساختار، هویت داشته باشد.

وی در پایان توضیح داد: متاسفانه یکی از دلایل اصلی که سینما هویت ابزاری یافته، رویکردهای متفاوت و گاه متناقض دولت ها و دخالت ایشان در بدنه و صنف سینما بوده است. دولت های مختلف با رویکردهای متفاوت و با حمایت های سینوسی از فیلم ها، گونه ای ابزارگرایی معطوف به تخریب هویت سینما را باعث شده اند. اینکه فلان دولت یا فلان گرایش سیاسی بر سر کار بیاید و دسته ای از فیلمسازان همسو را پشتیبانی کند و در دولت بعدی عده ای دیگر حمایت شوند، باعث می شود سینما به ابزاری برای کسب منافع و یا بیان دیدگاه ها تبدیل شود. در چنین شرایطی سینما در سراشیبی بی هویتی قرار می گیرد.

کد خبر 4527600

زهرا منصوری

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به اینکه سینما کارنامه موفقی در روایت از تاریخ انقلاب اسلامی نداشته، به ناآگاهی نسل دوم و سوم انقلاب از چرایی وقوع انقلاب و شرایط آن زمان اشاره کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۲

احمد مازنی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت درخصوص کارنامه سینما در روایت موثر از تاریخ انقلاب گفت: در این زمینه نه ریل گذاری درستی صورت گرفته و نه هنرمندان و به خصوص اهالی سینما ورود جدی به این حوزه داشتند؛ معتقدم برخی تنگ نظری های حاکم مانع از آن شده که فیلم های خوبی برای معرفی انقلاب اسلامی ایران ارائه شود.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی افزود: اکنون نسل دوم و سوم انقلاب، آگاهی لازم از چرایی انقلاب اسلامی و شرایط آن زمان ندارند؛ مگر در حد برخی تصاویر تلویزیون یا خاطره هایی از بزرگترها و در این بی خبری، گاه ممکن است ارزش ها و خدمات انقلاب به ضدارزش ها و خیانت ها تبدیل شود زیرا ما به عنوان مسئولان نتوانستیم به درستی آن را تبیین کنیم.

رییس کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: حتی در عرصه فیلم مستند هم اثر قابل توجهی برای تبیین، تشریح و توصیف انقلاب اسلامی تهیه نشده و معتقدم در این حوزه نیز ضعف زیاد است؛ چه برسد به فیلم های داستانی سینمایی.

وی تاکید کرد: البته تاکنون چندین فیلم سینمایی ساخته شده ولی نمی تواند عظمت انقلاب را منتقل کند؛ در حالی که 40 سال زمان کمی نیست و هنرمندان و متولیان باید در این زمینه ورود می کردند.

ممیزی ها زیاد است

رییس کمیته فرهنگ، هنر و رسانه کمیسیون فرهنگی مجلس درباره چرایی عدم ورود هنرمندان به ساخت اثر در این حوزه توضیح داد: یکی از دلایل، ممیزی های زیاد است؛ مثلا برخی افراد همچون آیت الله منتظری در قبل و حین انقلاب اسلامی و حتی سال هایی پس از آن از چهره های اصلی و بانفوذ بودند که حتی در وصیت نامه شهدا و شعارها نیز به ایشان اشاره می شد لذا نباید هنرمندان را مجبور به حذف تمام و کمال وی از تاریخ انقلاب کرد.

وی تاکید کرد: می توان بر اساس دریافت خود مواضع برخی افراد و چهره ها را نقد کرد ولی نمی توان و نباید آنها را به کل حذف کرد زیرا در این صورت روایتی صحیح و جامع از تاریخ انقلاب به مخاطب داده نخواهد شد.

کار به هنرمندان سپرده شود

مازنی گفت: مسئولان باید فضا را باز بگذارند و کار را به خود هنرمندان واگذار کنند تا با تشکیل نظامات صنفی همچون نظام صنفی کتاب، تئاتر، سینما، موسیقی و غیره تشخیص دهند چه چیزی درست است یا نادرست.

رییس کمیسیون فرهنگی مجلس با ابراز امیدواری از اینکه سینمای موثرتر و موفق تری شکل گیرد، افزود: متاسفانه برخی تنگ نظری هایی بر فضای فیلمسازی حاکم شده که حتی آثار مستند نیز تمام واقعیت را بیان نمی کند یا آنان که به دنبال روایت واقعی هستند، فضایی برای کار پیدا نمی کنند./

پایان پیام

لینک خبر :‌ خانه ملت
سی وهفتمین جشنواره فیلم فجر در حالی برگزیدگان بخش های مختلف را معرفی کرد که علی نصیریان، برای اولین بار سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل را برای مسخره باز دریافت کرد.

سی وهفتمین جشنواره فیلم فجر در حالی برگزیدگان بخش های مختلف را معرفی کرد که علی نصیریان، برای اولین بار سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل را برای مسخره باز دریافت کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، عصر امروز دوشنبه 22 بهمن ماه مراسم اختتامیه سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر در محل برج میلاد با حضور محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین انتظامی سرپرست سازمان سینمایی و جمعی از سینماگران آغاز شد.

محمدرضا شهیدی فرد مجری این مراسم در آغاز با اشاره به آغاز مراسم رأس ساعت 18:30 گفت: احتمالا فکر نمی کردید مراسم اینقدر سرموعد آغاز شود و خوشحالیم که طبق برنامه رأس ساعت اعلام شده آغاز شده است.

شهیدی فرد سپس با اشاره به حضور هنرمندان بزرگ حاضر در مراسم مانند جمشید مشایخی و علی نصیریان، درگذشت همسر علی نصیریان را به این هنرمند تسلیت گفت.

نرگس آبیار، کریستف رضاعی، سیروس الوند، اشکان رهگذر، منوچهر شهسواری، محمدحسین قاسمی، غلامرضا موسوی، هومن بهمنش، احسان رسول اف، نیلوفر خوش خلق، بهنوش طباطبایی، مهدی زمین پرداز، گیتی معینی، الناز شاکردوست، هوتن شکیبا، فرشته طائرپور، سیروس الوند، پوران درخشند، ریما رامین فر، محمود کلاری... از دیگر هنرمندان حاضر در آیین اختتامیه سی وهفتمین جشنواره فیلم فجر هستند.

گزارش دبیر جشنواره از فجر سی وهفتم

در ادامه این برنامه ابراهیم داورغه زاده دبیر سی وهفتمین جشنواره فیلم فجر با دعوت شهیدی فرد پشت تریبون حاضر و در سخنانی به ارائه گزارشی از برگزاری این رویداد پرداخت.

داورغه زاده که سخنرانی خود را از روی متن قرائت می کرد، گفت: با گرامیداشت ایام مبارک دهه فجر پیروزی انقلاب اسلامی را به همه شما حضار گرامی و هنرمندان عزیز خیر مقدم می گویم. سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر را در حالی به پایان می بریم که برای سینمای ایران در این سال اتفاقات مهمی رقم خورده است. سال 1397 پرمخاطب ترین سال سینمای ایران در دو دهه اخیر بود و به تبع آن پررونق ترین و پرفروش ترین سال سینمای ایران به شمار می آید. در این میان آنچه شایسته توجه است استقبال تماشاگران از آثار متنوع و متعدد سینمای دفاع مقدس، مقاومت، کودک و هنری بود که در طول سال به نمایش درآمدند. در این سال بیش از یکصد سالن جدید و نو به مجموعه سالن های سینمایی کشور اضافه شد.

وی افزود: حضور موفق آثار سینمای ایران اعم از کوتاه، مستند و سینمایی در رویدادهای جهانی همچنان ادامه داشت و علی رغم نوسانات اقتصادی ناشی از تحریم های ظالمانه دشمنان ایران، اقتصاد سینما در تولید و نمایش، اقتصادی پویا و توام با رشد بود.

دبیر جشنواره فجر ادامه داد: آثار حاضر در جشنواره سی و هفتم گواه آن است که سطح کیفی فیلم های سینمایی این دوره نسبت به دوره های قبلی و نسبت به آثار سینمای ایران رشد قابل توجه و چشمگیری داشته است و این همان چیزی است که منتقدان و علاقه مندان به سینما پس از شروع نمایش فیلم ها می گفتند که سال، سال سختی برای داوران است و هر سال که سال سختی برای داوران باشد یعنی آثار ممتاز زیاد و آثار خوب فراوان است.

داروغه زاده گفت: بی تردید آنچه در تاریخ سینما از جشنواره سی و هفتم ثبت خواهد شد همین ویژگی هاست. تنوع آثار حاضر در جشنواره، تنوع ژانر، تنوع موقعیت های خلق داستان، و وسعت جغرافیای آثار به تمامی ایران و شاید از همه مهمتر توجه و تمرکز آثار ارزشمند سینمای ایران بر مفاهیم و موضوعات دارای اولویت، وحدت ملی و منافع ملی و خلق آثار مهم و ارزشمند، باورپذیر و مورد پسند علاقه مندان به سینما. رضایت بالای تماشاگران و منتقدان از آثار این دوره جشنواره گواه صادقی بر این امر است که سینمای ایران در چهل سالگی انقلاب اسلامی به رغم تمایل و تلاش دشمنان برای ناامیدسازی هنرمندان، تلاش شایسته و درخور و افزون نمود، تا سهم خود را در جشن های چهل سالگی انقلاب به خوبی و بیش از پیش ادا کند که جشنواره فیلم فجر برای سینمای ایران فقط یک رویداد هنری نیست بلکه بارزترین و باشکوه ترین جلوه اجتماعی و مردمی و فرهنگی هنری جشن های پیروزی انقلاب اسلامی است.

وی افزود: با کمال تاسف و شاید به دلیل اهمیت آثار تولید شده، آنچه از دید رسانه ها خصوصا رسانه های پایتخت در این آیین باشکوه مغفول ماند شور و نشاط و جریان اجتماعی ایجاد شده حول محور سینما در سراسر ایران بود. نمایش همزمان گزیده آثار جشنواره در همه استان ها و در سراسر کشور، شرایطی فراهم نمود تا به عدالت اجتماعی نزدیک شویم و جشنواره فیلم فجر، مردم سراسر ایران را در بر گیرد و همه آنان را در این رویداد در چهل سالگی انقلاب اسلامی شریک سازد. و در این میان سیمرغ و پروانه ها که رهاورد مشترکی از آثار جشنواره فیلم فجر و جشنواره فیلم کودک بودند سهم کودکان و نوجوانان سراسر ایران در این شادمانی بود و لحظه های باشکوهی از مواجهه کودکان و فیلم ها و سینما خلق کرد که در غوغای نمایش و نقد آثار، کمتر دیده شدند. صف های طولانی علاقه مندان به تماشای آثار و سانس های فوق العاده برای بیش از 10 فیلم و ادامه نمایش ها در قالب سینماها تا ساعت 3 بامداد، جشنواره امسال را جشنواره ای متمایز ساخته بود و خدای بزرگ را شاکریم که سینمای ایران توانست سهمی قابل توجه از شادمانی جشن های چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران داشته باشد.

معرفی برترین آثار بخش فیلم کوتاه، مستند و نگاه نو

در ادامه برنامه با پخش کلیپی از نامزدهای بخش فیلم کوتاه، هیأت داوران این بخش شامل آیدا پناهنده، محمد آفریده، حبیب احمدزاده، مازیار میری روی سن حاضر شدند تا فیلم برگزیده این بخش را معرفی کردند. سعید سهیلی هم از داوران این بخش بود که به دلیل کسالت در سالن حضور نداشت.

سیمرغ بلورین بهترین فیلم کوتاه جشنواره به فیلم بچه خور به کارگردانی محمد کارت اهدا شد.

محمد کارت بعد از دریافت جایزه خود گفت: خوشحالم این جایزه را می گیرم و از همه عوامل این پروژه تشکر می کنم و امیدوارم حضور جدی فیلم کوتاه و مسند در جشنواره فیلم فجر مستمر باشد.

در ادامه و پس از نمایش تیزر معرفی نامزدهای بهترین فیلم مستند، سیمرغ بلورین بهترین فیلم مستند این دوره از جشنواره به مستند بهارستان؛ خانه ملت به کارگردانی بابک بهداد اهدا شد.

بهداد نیز حین دریافت جایزه خود گفت: سیمای مستند سینمایی جسور و خلاق است که سینمای داستانی را تحت تاثیر قرار داده است و در جهان مورد توجه است و امیدوارم این سینما در ایران نیز مورد توجه قرار گیرد.

در بخش بعد نامزدهای بخش نگاه نو در قالب کلیپ معرفی شدند و پس از آن سیمرغ بهترین فیلم این بخش به همایون غنی زاده برای فیلم مسخره باز تعلق گرفت.

غنی زاده یک مهاجر افغانستانی را برای قرائت متنی به نمایندگی روی سن فرستاد. غنی زاده در این متن ضمن سپاس از هیأت داوران از پذیرش این جایزه اعلام معذوریت کرد.

تجلیل از 23 آزاده فیلم 23نفر

در ادامه، مراسم تقدیر از 23 آزاده سرافراز که سرگذشت شان سوژه فیلم سینمایی 23 نفر از فیلم های حاضر در بخش سودای سیمرغ این دوره از جشنواره بود، برگزار شد.

محمدرضا شهیدی فرد در این بخش نام 23 آزاده را قرائت کرد و این آزادگان با همراهی نوجوانانی که در فیلم ایفاگر نقش شان بودند، روی صحنه حاضر شدند. این حضور با تشویق ایستاده حاضران همراه شد.

گوهر خیراندیش، حبیب احمدزاده و منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما در ادامه برای آیین تجلیل از این آزادگان روی صحنه حاضر شدند.

گوهر خیراندیش گفت: به شما قهرمانان کشور تعظیم می کنم. به سینما آستارا رفتم تا فیلم قصر شیرین را ببینم، قبل از آن وارد سالن شدم تا در هنگام دیدن 23 نفر شاید بتوانم چرت بزنم اما فیلمی بسیار خوب و درباره رشادت نوجوان هایی بود که این همه رشادت به خرج دادند تا یک وجب از خاک ما به دست دشمن نیفتد. نتوانستم چشم از فیلم بردارم.

وی در ادامه با اشاره به یکی از شخصیت های اصلی فیلم 23نفر گفت: ملاصالح عزیز کسی است که در 3 دوره اسارت دید و شکنجه شد و این 23 نفر بعد از آزادی برای همه روشن کردند که ملاصالح یک قهرمان است.

در ادامه سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین انتظامی سرپرست سازمان سینمایی و ابراهیم داروغه زاده دبیر سی وهفتمین جشنواره فیلم فجر برای تجلیل از آزادگان روی سن حاضر شدند و یک سیمرغ بلورین به صورت نمادین به این 23 آزاده اهدا شد. مالک محمدی بازیگر نوجوان فیلم این جایزه را به نمایندگی از عوامل فیلم دریافت کرد.

در همین بخش سیمرغ زرین بهترین فیلم از نگاه ملی هم به مجتبی فرآورده و مهدی جعفری برای فیلم سینمایی 23نفر تعلق گرفت.

مجتبی فرآورده در سخنان کوتاهی این سیمرغ زرین را به 23 آزاده سوژه فیلمش تقدیم کرد و گفت: این سیمرغ را به کسانی که 8 سال 7 ماه 13 روز اسارت را تحمل کردند تا ما در آرامش زندگی کنیم، اهدا می کنم.

پیام رئیس جمهور از زبان وزیر ارشاد

در ادامه برنامه عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای سخنرانی به پشت تریبون دعوت شد که ترجیح داد بخشی از پیام رییس جمهور به جشنواره فیلم فجر که پیش تر در رسانه ها منعکس شده بود را قرائت کند.

در بخش انتخابی وزیر ارشاد از این پیام تأکید شده است؛ در روزهایی که بدخواهان ایران و ایرانی با تمام توان و همه ابزارهای سخت و نرم خود در مقابل این ملت صف آرایی کرده اند و بیش از همه برای صدمه به امید آنها کمر بسته اند، سینما در عین تعهد به بازنمایی دغدغه های مردم، می تواند در این مصاف سرنوشت ساز به همراهی ملت بیاید و با امیدآفرینی هنرمندانه و هوشمندانه، محرم و مرهم مردم باشد و عبور از دشواری های فعلی را آسان تر کند. سینمای ایران می تواند در عین آموزندگی و ایجاد سرگرمی، با اشتغال زایی عظیم در عرصه اقتصادی هم نقش آفرین باشد و هم با ترمیم شکاف ها و تقویت ارزش های مشترک، وحدت آفرینی کند. فعالان این سینما می توانند با آثار خود برای هم میهنان، آرامش مناسبی در برابر التهاب آفرینان بسازند. مردمی که بزرگترین سرمایه و پشتوانه سینما هستند.

پس از سخنان وزیر ارشاد، کلیپی از مواضع ضد استکباری جمعی از هنرمندان به بهانه چهل سالگی انقلاب اسلامی پخش شد. در این بخش با اشاره شهیدی فرد، مرضیه هاشمی مجری شبکه پرس تی وی که چندی پیش به صورت غیرقانونی در آمریکا بازداشت شده بود و در میان جمعیت حاضر در اختتامیه فیلم فجر حضور داشت، روی پا ایستاد و حاضران در سالن او را تشویق کردند.

اهدای جوایز بخش سودای سیمرغ

پوران درخشنده، ریما رامین فر، محمد احسانی، محمدعلی باشه آهنگر، محمد بزرگ نیا، مهرزاد دانش و محمود کلاری داوران بخش سودای سیمرغ بودند که در این بخش از برنامه با دعوت شهیدی فرد روی صحنه حاضر شدند و در گوشه ای از سن روی صندلی هایی که از پیش در نظر گرفته شده بود، مستقر شدند تا جوایز این بخش اهدا شود.

مهرزاد دانش در این بخش بیانیه هیأت داوران را قرائت کرد.

در بخشی از این بیانیه آمده است: تنوع گونه ها و لحن ها و سبک های سینمایی از جمله موارد قابل توجه این دوره از جشنواره است، خوشبختانه فیلمسازن امسال قاب های قدیمی را شکسته اند و فضای سینما را تغییر داده اند. موقعیت شناسی سینماگران در درک روح زمانه و نیاز جامعه از نقاط مثبت این جشنواره است.

هیأت داوران همچنین تأکید کردند: فیلمنامه همچنان چشم اسفندیار سینمای ایران است که باید به آن توجه کرد. همچنین نزد هیات داوران جز سنجه های داوری معیار دیگری وجود نداشت و همه سینماگران کشور فرزندان این آب و خاک هستند.

بهترین جلوه های ویژه میدانی؛ ایمان کریمان (ماجرای نیمروز؛ رد خون)

در ادامه کاندیداهای بخش بهترین جلوه های ویژه میدانی شامل محسن روزبهانی برای 23نفر ، ایمان کرمیان برای سمفونی نهم ، آرش آقابیک برای شبی که ماه کامل شد ، ارشا اقدسی برای قسم و ایمان کرمیان برای ماجرای نیمروز؛ رد خون معرفی شدند که سیمرغ بلورین این بخش به ایمان کرمیان برای ماجرای نیمروز؛ رد خون اهدا شد.

کرمیان پس از دریافت این جایزه از دستیاران و عوامل فیلم سینمایی ماجرای نیمروز تشکر کرد.

بهترین جلوه های ویژه بصری؛ جواد مطوری (مسخره باز)

در ادامه نامزدهای بهترین جلوه های ویژه بصری شامل جواد مطوری برای مسخره باز ، محسن خیرآبادی، رضا میثاقی و شهاب نجفی برای غلامرضا تختی ، هادی اسلامی و امیرسحرخیز برای 23 نفر ، جواد مطوری برای سرخپوست و سینا قویدل برای ماجرای نیمروز: رد خون معرفی شدند.

سیمرغ بلورین این بخش به جواد مطوری برای فیلم مسخره باز اهدا شد.

بهترین چهره پردازی؛ ایمان امیدواری(شبی که ماه کامل شد)

در این بخش نامزدهای بهترین چهره پردازی شامل ایمان امیدواری برای شبی که ماه کامل شد ، مجید اسکندری برای سمفونی نهم ، شهرام خلج برای ماجرای نیمروز؛ رد خون ، سعید ملکان برای غلامرضا تختی ، عباس عباسی برای 23 نفر و ایمان امیدواری برای مسخره باز معرفی شدند.

سیمرغ بلورین این بخش به ایمان امیدواری برای شبی که ماه کامل شد اهدا شد.

بهترین طراحی لباس؛ محمدرضا شجاعی (شبی که ماه کامل شد)

سیمرغ بهترین طراحی لباس به محمدرضا شجاعی برای شبی که ماه کامل شد اهدا شد. مشکین مهرگان برای سمفونی نهم ، محمدرضا شجاعی برای ماجرای نیمروز: ردخون ، امیر ملک پور برای غلامرضا تختی و الهام معین برای مسخره باز دیگر نامزدهای این بخش بودند.

بهترین طراحی صحنه؛ کیوان مقدم (غلامرضا تختی)

سهیل دانش برای مسخره باز ، محمدرضا شجاعی برای شبی که ماه کامل شد ، کیوان مقدم برای غلامرضا تختی ، محسن نصراللهی برای متری شش و نیم و سرخپوست و کامیاب امینی عشایری برای 23 نفر نامزدهای بخش بهترین طراحی لباس بودند که پس از پخش ویدئوی معرفی آن ها سیمرغ بلورین این بخش به کیوان مقدم برای فیلم غلامرضا تختی رسید.

بهترین صدابرداری؛ ایرج شهزادی (متری شیش و نیم)

نامزدهای بخش بهترین صدابرداری شامل ایرج شهزادی برای متری شش و نیم ، مسیح سراج برای پالتو شتری ، بهمن اردلان برای 23 نفر ، منصور شهبازی برای طلا و مهدی ابراهیم زاده برای قسم معرفی شدند.

ایرج شهزادی برای متری شیش و نیم توانست سیمرغ بلورین این بخش را از آن خود کند. شهزادی بعد از دریافت این سیمرغ گفت: از همکارانم در این پروژه تشکر می کنم، همچنین از تیم درجه یک فیلم های ناگهان درخت و سرخپوست تشکر می کنم.

بهترین صداگذاری؛ مهرشاد ملکوتی (ماجرای نیمروز؛ رد خون)

امیرحسین قاسمی برای متری شیش و نیم ، حسین ابوالصدق برای سمفونی نهم ، مهرشاد ملکوتی برای ماجرای نیمروز: رد خون ، امیرحسین قاسمی برای غلامرضا تختی و آرش قاسمی شبی که ماه کامل شد نامزدهای بهترین صداگذاری بودند که از این میان سیمرغ بلورین بهترین صداگذاری به مهرشاد ملکوتی برای فیلم ماجرای نیمروز؛ رد خون اهدا شد.

مهرشاد ملکوتی هم پس از دریافت سیمرغ خود از همکاران و عوامل فیلم سینمایی ماجرای نیمروز؛ رد خون تشکر کرد.

بهترین تدوین؛ بهرام دهقانی (متری شیش و نیم)

در بخش بهترین تدوین، محمدرضا موئینی برای سمفونی نهم ، بهرام دهقانی برای متری شیش و نیم ، خشایار موحدیان برای قسم ، محمدنجاریان برای ماجرای نیمروز:ردخون و میثم مولایی برای غلامرضا تختی بعنوان کاندیدا معرفی شدند.

سیمرغ بلورین بهترین تدوین در این بخش به بهرام دهقانی برای فیلم متری شیش و نیم اهدا شد. جمال ساداتیان تهیه کننده این فیلم به نمایندگی از بهرام دهقانی که به دلیل سفر امکان حضور در مراسم را نداشت، این جایزه را دریافت کرد.

بهترین موسیقی متن؛ امین هنرمند (قصر شیرین)

پیمان یزدانیان برای متری شیش و نیم و بنفشه آفریقایی ، امین هنرمند برای قصر شیرین ، افشین عزیزی برای غلامرضا تختی ، مسعود سخاوت دوست برای شبی که ماه کامل شد و کریستف رضاعی برای ناگهان درخت و سال دوم دانشکده من نامزدهای بخش بهترین موسیقی متن بودند که از میان آن ها سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن به امین هنرمند برای فیلم قصر شیرین اهدا شد.

بهترین فیلمبرداری؛ حمید خضوعی ابیانه (غلامرضا تختی)

در بخش بهترین فیلم برداری حمید خضوعی برای غلامرضا تختی ، هومن بهمنش برای متری شیش و نیم ، شهرام نجاریان برای خون خدا ، علی قاضی برای مسخره باز ، هادی بهروز برای ماجرای نیمروز :ردخون و مسعود سلامی برای آشفته گی به عنوان نامزد معرفی شدند.

محمود کلاری که در این بخش به نمایندگی از هیأت داوران برای معرفی برترین فیلمبرداری پشت میکروفن قرار گرفت پیش از اهدای سیمرغ بهترین فیلمبرداری گفت: سطح فیلمبرداری سینمای ایران به سطح جهانی رسیده است و کار همه عالی بود. کاش می توانستیم کاندیدهای بیشتری معرفی کنیم.

سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری به حمید خضوعی ابیانه برای فیلم غلامرضا تختی اهدا شد. حمید خضوعی ابیانه هم به دلیل مسافرت در این مراسم حضور نداشت و مدیرتولید فیلم به نمایندگی جایزه اش را دریافت کرد.

بهترین نقش مکمل زن؛ فرشته صدرعرفایی (شبی که ماه کامل شد)

زهره عباسی ناگهان درخت ، ژیلا شاهی قصر شیرین ، فرشته صدرعرفایی شبی که ماه کامل شد ، نیوشا علیپور قصر شیرین و پانته آ پناهی ها درخونگاه نامزدهای بهترین بازیگر مکمل زن بودند که از میان آن ها سیمرغ بلورین این بخش به فرشته صدرعرفایی برای فیلم شبی که ماه کامل شد رسید.

فرشته صدرعرفایی بعد از دریافت سیمرغ بلورین خود از همه عوامل پروژه شبی که ماه کامل شد تشکر کرد و گفت: آرزو می کنم دنیای ما دنیای عشق در برابر تکفیر، صلح در برابر جنگ، دوستی در برابر دشمنی باشد.

بهترین نقش مکمل مرد؛ علی نصیریان (مسخره باز)

آرمین رحیمیان برای شبی که ماه کامل شد ، نوید محمدزاده برای متری شیش و نیم ، حسن پورشیرازی برای قسم ، یونا تدین برای قصر شیرین ، علی نصیریان برای مسخره باز و جواد عزتی برای ماجرای نیمروز: رد خون نامزدهای بخش بهترین نقش مکمل مرد بودند که از میان آن ها سیمرغ بلورین این بخش به علی نصیریان برای فیلم مسخره باز اهدا شد.

باشه آهنگر به نمایندگی از هیأت داوران قبل از اهدا سیمرغ بلورین بهترین مکمل مرد تاکید کرد: انتخاب در این بخش بسیار سخت بود و همه نامزدها بسیار عالی بودند.

علی نصیریان نیز پس از دریافت این جایزه تأکید کرد: تا به حال سیمرغ نگرفته بودم و حالا بعد از 40 سال، سیمرغ درجه 2 به من دادند که البته با افتخار آن را می پذیرم. حس کردم باید در این مراسم باشم تا از این تریبون استفاده کنم و بگویم که آدم سعادتمندی بودم که در این سن این امکان را پیدا کردم تا با کسی که جای نوه ام است یعنی همایون غنی زاده کار کنم، سناریوی مسخره باز برای من بسیار جذاب بود و شانس من بود که در یک کار خلاق و نوآورانه شرکت کنم. من برای همایون غنی زاده آتیه درخشانی در سینمای ایران می بینم.

جمشید مشایخی پیش از استقرار علی نصیریان در جای خود او را در آغوش گرفت و در سخنان کوتاهی درگذشت این هنرمند را به او تسلیت گفت.

بهترین انیمیشن؛ آخرین داستان (اشکان رهگذر)

از میان سه انیمیشن آخرین داستان ساخته اشکان رهگذر، شب آفتابی به کارگردانی علی مدنی و بنیامین به کارگردانی محسن عنایتی سیمرغ بلورین این بخش به اشکان رهگذر اهدا شد.

اشکان رهگذر نیز بعد از دریافت سیمرغ بهترین انیمیشن گفت: از همه عوامل این انیمیشن تشکر می کنم که تلاش کردند تا کاری ساخته شد که بتوان نام فردسی و شاهنامه را برای آن آورد.

بهترین فیلم هنروتجربه؛ مسخره باز (همایون غنی زاده)

همایون غنی زاده که در بخش نگاه نو سیمرغ فیلم مسخره باز را دریافت نکرده بود با قبول سیمرغ بلورین بخش هنروتجربه روی سن حاضر شد و گفت: آقای نصیریان گفتند بعد از 60 سال هیچ سیمرغی دریافت نکرده بودند اما امشب دو سیمرغ به من می دهند! سیمرغ اول را نگرفتم چون آن سیمرغ را دوست نداشتم چرا که فیلم من موفق نشد نگاه نویی به جشنواره تزریق کند، اما این سیمرغ هنر و تجربه را دوست دارم، اجازه دهید برای بخش نگاه نو، نگاه سلیقه ای خود را داشته باشم.

بهترین بازیگر نقش اول زن؛ الناز شاکردوست (شبی که ماه کامل شد)

مهناز افشار برای قسم ، الناز شاکردوست برای شبی که ماه کامل شد ، ژاله صامتی برای درخونگاه ، بهنوش طباطبایی برای ماجرای نیمروز: رد خون و فاطمه معتمدآریا برای بنفشه آفریقایی نامزدهای بهترین بازیگر نقش اول زن این دوره بودند که از میان آن ها الناز شاکردوست برای شبی که ماه کامل شد سیمرغ بلورین را دریافت کرد.

الناز شاکردوست بعد از دریافت سیمرغ بهترین بازیگر نقش زن گفت: همیشه خیال می کردم این مسیر را با دویدن بیایم اما امروز نتوانستم بدوم اما خداراشکر که آمدم. خوشحالم و فکر می کنم تشویق های شما ارزش تلاش های روحی و جسمی را داشت.

وی ادامه داد: از خانم آبیار تشکر می کنم که در تاریک ترین لحظه زندگی ام این نقش را به من پیشنهاد داد. نقش فائزه برای من مسئولیت داشت چرا که نقش مادری را بازی کردم که نماینده همه مادرانی است که آینده فرزند برایشان مهم است.

شاکردوست در پایان گفت: اعظم محسن دوست مادر فائزه که نقشش را در فیلم بازی کردم، من را دخترم خطاب کرد که این هم جایزه بزرگی برای من بود.

بهترین بازیگر نقش اول مرد؛ هوتن شکیبا (شبی که ماه کامل شد)

در بخش بهترین بازیگر نقش اول مرد، حامد بهداد (قصر شیرین)، امین حیایی (درخونگاه)، هوتن شکیبا (شبی که ماه کامل شد)، پیمان معادی (متری شیش و نیم) و نوید محمدزاده (سرخپوست) کاندیدا بودند که از میان آن ها هوتن شکیبا برای شبی که ماه کامل شد سیمرغ بلورین این بخش را دریافت کرد.

شکیبا بعد از دریافت سیمرغ بهترین بازیگر مرد گفت: خیلی خوشحالم که این جایزه را گرفته ام و خوشحال ترم که خانواده ام در حال بزرگ شدن است، خانواده من، خانواده تئاتر، خانواده شبی که ماه کامل شد و خانواده سینما و خانواده خودم است. از هیات داوران متشکرم که اجازه داد نامم در کنار نامزدهای این بخش حامد بهداد، امین حیایی، نوید محمدزاده و پیمان معادی باشد.

بهترین فیلمنامه؛ محسن قرایی و محمد داوودی (قصر شیرین)

برای اهدای جوایز اصلی این دوره از جشنواره سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین انتظامی سرپرست سازمان سینمایی و ابراهیم داروغه زاده دبیر جشنواره هم به ترکیب هیأت داوران حاضر روی سن اضافه شدند.

در بخش بهترین فیلم نامه محسن تنابنده برای قسم ، محسن قرائی، محمد داوودی برای قصر شیرین ، نیما جاویدی برای سرخپوست ، پرویز شهبازی برای طلا و نرگس آبیار و مرتضی اصفهانی برای شبی که ماه کامل شد به عنوان کاندیدا معرفی شدند که سیمرغ بلورین این بخش به محسن قرایی و محمد داوودی برای قصر شیرین اهدا شد.

محسن قرایی پس از دریافت این سیمرغ از رضا میرکریمی و حامد بهداد به دلیل اجرای خوبشان که موجب ارتقای فیلمنامه سپاسگزاری کرد.

جایزه ویژه هیأت داوران؛ سرخ پوست (نیما جاویدی)

سیمرغ بلورین جایزه ویژه هیأت داوران در ادامه برنامه به فیلم سرخ پوست به کارگردانی نیما جاویدی اهدا شد. جاویدی در مراسم حضور نداشت و یکی از عوامل فیلم به نمایندگی این سیمرغ را دریافت کرد.

بهترین کارگردانی؛ نرگس آبیار (شبی که ماه کامل شد)

بهرام توکلی برای غلامرضا تختی ، نیما جاویدی برای سرخپوست ، نرگس آبیار برای شبی که ماه کامل شد ، سعید روستایی برای متری شیش و نیم ، رضا میرکریمی برای قصرشیرین و محمدحسین مهدویان برای ماجرای نیمروز: ردخون کاندیدای بخش بهترین کارگردانی بودند که از میان آن ها نرگس آبیار برای شبی که ماه کامل شد سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی را دریافت کرد.

بهترین فیلم؛ شبی که ماه کامل شد (تهیه کننده محمدحسین قاسمی)

سرخپوست (تهیه کننده مجید مطلبی)، شبی که ماه کامل شد (تهیه کننده محمدحسین قاسمی)، غلامرضا تختی (تهیه کننده سعید ملکان)، متری شیش و نیم (تهیه کننده سیدجمال ساداتیان)، ماجرای نیمروز:ردخون (تهیه کننده سیدمحمد رضوی) و قصر شیرین (تهیه کننده رضا میرکریمی) نامزدهای بخش بهترین فیلم جشنواره بودند.

سیمرغ بلورین این بخش به شبی که ماه کامل شد به تهیه کننده محمدحسین قاسمی اهدا شد.

لینک خبر :‌ اصفهان امروز آنلاین
تهران - ایرنا - دبیر سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر، گفت:این دوره جشنواره را در حالی به پایان می بریم که برای سینمای ایران در این سال اتفاقات مهمی رقم خورده است؛ سال 1397 پرمخاطب ترین سال سینمای ایران در دو دهه اخیر بود و به تبع آن پررونق ترین و پرفروش ترین سال سینمای ایران به شمار می آید.

به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، ابراهیم داروغه زاده دوشنبه شب در آیین اختتامیه سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر که در برج میلاد در حال برگزاری است، گفت: سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر را در حالی به پایان می بریم که برای سینمای ایران در این سال اتفاقات مهمی رقم خورده است. سال 1397 پرمخاطب ترین سال سینمای ایران در دو دهه اخیر بود و به تبع آن پررونق ترین و پرفروش ترین سال سینمای ایران به شمار می آید.
وی افزود: در این میان آنچه شایسته توجه است استقبال تماشاگران از آثار متنوع و متعدد سینمای دفاع مقدس، مقاومت، کودک و هنری بود که در طول سال به نمایش درآمدند. در این سال بیش از یکصد سالن جدید و نو به مجموعه سالن های سینمایی کشور اضافه شد.
دبیر سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر ادامه داد: حضور موفق آثار سینمای ایران اعم از کوتاه، مستند و سینمایی در رویدادهای جهانی همچنان ادامه داشت و علی رغم نوسانات اقتصادی ناشی از تحریم های ظالمانه دشمنان ایران، اقتصاد سینما در تولید و نمایش، اقتصادی پویا و توام با رشد بود.
داروغه زاده گفت: آثار حاضر در جشنواره سی و هفتم گواه آن است که سطح کیفی فیلم های سینمایی این دوره نسبت به دوره های قبلی و نسبت به آثار سینمای ایران رشد قابل توجه و چشمگیری داشته است و این همان چیزی است که منتقدان و علاقه مندان به سینما پس از شروع نمایش فیلم ها می گفتند که سال، سال سختی برای داوران است و هر سال که سال سختی برای داوران باشد یعنی آثار ممتاز زیاد و آثار خوب فراوان است.
وی با اشاره به اینکه بی تردید آنچه در تاریخ سینما از جشنواره سی و هفتم ثبت خواهد شد همین ویژگی هاست، افزود: تنوع آثار حاضر در جشنواره، تنوع ژانر، تنوع موقعیت های خلق داستان، و وسعت جغرافیای آثار به تمامی ایران و شاید از همه مهمتر توجه و تمرکز آثار ارزشمند سینمای ایران بر مفاهیم و موضوعات دارای اولویت، وحدت ملی و منافع ملی و خلق آثار مهم و ارزشمند، باور پذیر و مورد پسند علاقه مندان به سینما.
دبیر سی و هفتمین جشنواره فیلم گفت: رضایت بالای تماشاگران و منتقدان از آثار این دوره جشنواره گواه صادقی بر این امر است که سینمای ایران در چهل سالگی انقلاب اسلامی به رغم تمایل و تلاش دشمنان برای نا امیدسازی هنرمندان، تلاش شایسته و درخور و افزون کرد، تا سهم خود را در جشن های چهل سالگی انقلاب به خوبی و بیش از پیش ادا کند که جشنواره فیلم فجر برای سینمای ایران فقط یک رویداد هنری نیست بلکه بارزترین و باشکوه ترین جلوه اجتماعی و مردمی و فرهنگی هنری جشن های پیروزی انقلاب اسلامی است.
داروغه زاده با اشاره به اینکه با کمال تاسف و شاید به دلیل اهمیت آثار تولید شده، آنچه از دید رسانه ها خصوصا رسانه های پایتخت در این آیین باشکوه مغفول ماند شور و نشاط و جریان اجتماعی ایجاد شده حول محور سینما در سراسر ایران بود، تاکید کرد: نمایش همزمان گزیده آثار جشنواره در همه استان ها و در سراسر کشور، شرایطی فراهم کرد تا به عدالت اجتماعی نزدیک شویم و جشنواره فیلم فجر، مردم سراسر ایران را در بر گیرد و همه آنان را در این رویداد در چهل سالگی انقلاب اسلامی شریک سازد. و در این میان سیمرغ و پروانه ها که رهاورد مشترکی از آثار جشنواره فیلم فجر و جشنواره فیلم کودک بودند سهم کودکان و نوجوانان سراسر ایران در این شادمانی بود و لحظه های باشکوهی از مواجهه کودکان و فیلم ها و سینما خلق کرد که در غوغای نمایش و نقد آثار، کمتر دیده شدند.
وی گفت: صف های طولانی علاقه مندان به تماشای آثار و سانس های فوق العاده برای بیش از 10 فیلم و ادامه نمایش ها در قالب سینماها تا ساعت 3 بامداد، جشنواره امسال را جشنواره ای متمایز ساخته بود و خدای بزرگ را شاکریم که سینمای ایران توانست سهمی قابل توجه از شادمانی جشن های چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران داشته باشد.
داروغه زاده خاطرنشان کرد: از هیئت های داوری که می دانید که در سخت ترین سال برای قضاوت آثار، تلاش کردند شایسته ترین و عادلانه ترین قضاوت ها را انجام دهند، سپاس گزارم.
وی ادامه داد: امشب، تمام سینمای بزرگ ایران پیروز هستند و سربلند، همه نامزد شده ها و نشده ها، همه فیلم های پذیرفته شده و نشده، و همه سینمای ایران از فردا راهی برای دستیابی به قله های هنوز فتح نشده را آغاز خواهند کرد. برای سینمای ایران، در این راه طولانی توفیق و سعادت آرزو می کنم.
به گزارش ایرنا، آیین اختتامیه سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر هم اکنون بصورت مستقیم از شبکه نمایش سیما در حال پخش است.
سی وهفتمین دوره جشنواره فیلم فجر با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر مسئولان فرهنگی و هنری شامگاه 9 بهمن در پردیس تئاتر تهران آغاز به کار کرد.
در این دوره از جشنواره به دبیری ابراهیم داروغه زاده ، 22 فیلم در بخش مسابقه سینمای ایران (سودای سیمرغ)، 3 اثر در بخش پویانمایی، 10 فیلم در بخش نگاه نو، 7 فیلم کوتاه و 5 مستند به رقابت پرداختند.
نمایش عمومی فیلم ها در پردیس سینمایی ملت تهران و 56 سالن سینما در مراکز استان ها تا 22بهمن ماه 97(امشب) ادامه دارد.
سی وهفتمین دوره جشنواره فیلم فجر دوشنبه شب 22 بهمن ماه 97 ( امشب) با معرفی و تجلیل از برگزیدگان این دوره جشنواره به کار خود پایان خواهد داد.
فراهنگ ** 9246 ** 1355 **

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
سینماپرس: روز دهم برگزاری جشنواره فیلم فجر هم خالی از حاشیه نبود؛ پردیس سینمایی ملت به عنوان سینمای رسانه یکی از خلوت ترین روزهای خود را سپری کرد و این در حالی بود که بسیاری از سینماهای مردمی با ازدحام بسیار علاقمندان سینما روبرو شده بودند و فروشندگان بلیت در بازارسیاه هم قیمت های خود را به شدت افزایش داده و قیمت هایی گزاف به علاقمندان سینما پیشنهاد می دادند، فروش کارت های اختتامیه هم با قیمت هایی گزاف در برخی سایت ها و فضای مجازی بسیار قابل تأمل بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۲

به گزارش سینماپرس سانس های اول و دوم سینمای رسانه ها که به فیلم های آشفته گی به کارگردانی فریدون جیرانی و حمال طلا به کارگردانی تورج اصلانی اختصاص داشت بسیار خلوت بود به نحوی که اکثر صندلی های 4 سالن سینما خالی بودند. این اتفاق که با انتقاد از سوی برخی سینماگران روبرو شده بود به دلیل تعطیلی 2 روزه در جشنواره فیلم فجر بود و آن ها معتقد بودند مسئولان جشنواره می بایست به مناسبت ایام فاطمیه جشنواره را 2 روز زودتر برگزار می کردند تا در روزهای پایانی جشنواره مجبور به تعطیلی 2 روزه نشوند!

اما در سانس سوم که فیلم ماجرای نیمروز: رد خون به کارگردانی محمدحسین مهدویان روی پرده رفت سینمای رسانه ها شلوغ تر شد؛ شاید دلیل این اتفاق هم حضور پرشمار افراد بی ربط به سینما و رسانه بود که معلوم نبود چطور و از چه طریقی توانستند به این سینما راه پیدا کنند ضمن آنکه حضور برخی افراد که کارت سینمای چارسو را در اختیار داشتند در پردیس ملت باعث بهت و تعجب بسیاری از اهالی رسانه شده بود.

دو تن از دست اندرکاران یک کانال تلگرامی هم که معلوم نیست چرا با حمایت دست اندرکاران جشنواره کارت سینمای رسانه ها را دریافت کرده بودند در سانس سوم جشنواره و در یکی از سالن ها به دلیل در اختیار گرفتن صندلی های متعدد برای دوستان و آشنایان شان با سایر خبرنگاران و منتقدان رسمی و قانونی به صورت لفظی درگیر شدند.

همچنان اهالی رسانه های رسمی و قانونی کشور از خود سوأل می کنند که چرا مسئولان جشنواره و سازمان سینمایی علیرغم وعده های شان به رسانه نماهای غیرقانونی کارت ورود به پردیس سینمایی ملت را داده اند اما پاسخی نمی شوند چرا که مسئولان خود را به نشنیدن زده اند!

اما بنا به گزارش های رسیده به سینماپرس فروشندگان بلیت در بازارسیاه در روزهای نهایی جشنواره تمام تلاش خود را به کار بردند تا بیشتر بتوانند به پول های بادآورده برسند؛ بر اساس شنیده ها برای برخی فیلم ها حتی قیمت یک تک بلیت به 400 تا 500 هزار تومان نیز رسیده است!

اما از همه این اتفاقات که بگذریم نمی توان از فروش کارت های مراسم اختتامیه با قیمت های نجومی در برخی سایت های فروش کالا و فضای مجازی گذشت! این اتفاق در حالی است که مسئولان جشنواره با خست و ناخن خشکی هرچه تمام تر به اهالی رسانه که یکی از اصلی ترین صاحبان جشنواره هستند کارت مراسم اختتامیه را توزیع می کردند! معلوم نیست این کارت ها در دست چه کسانی است!

یکی از اهالی رسانه که مایل نبود نامش فاش شود در این باره به سینماپرس گفت: وقتی سال گذشته شاهد بودیم که یکی از دست اندرکاران جشنواره با چندین نفر از اعضای خانواده اش به مراسم اختتامیه آمده بود دیگر مشخص است که کارت های اختتامیه دست چه کسانی است! ما برای جشنواره زحمت می کشیم آن وقت خانواده های آن ها باید بیایند و در مراسم اختتامیه حضور داشته باشند! بنده اگر پایش بیفتد عکسی که از این فرد همراه با خانواده اش دارم را رسانه ای خواهم کرد! ؛ لازم به ذکر است سینماپرس مستقلا نمی تواند چنین مواردی را تأیید یا تکذیب کند!

در نهایت اینکه داوری های این دوره از جشنواره با انتقاد برخی سینماگران و اهالی رسانه مواجه شد به نحوی که حتی منتقد ثابت برنامه سینمایی هفت به شدت به داوران تاخت؛ بسیاری از اهالی رسانه هم از عدم کاندیداتوری بسیاری از هنرمندان از جمله رضا اخلاقی راد بازیگر فیلم سینمایی خون خدا به شدت متعجب بودند.

لینک خبر :‌ سینما پرس
ابراهیم داروغه زاده دبیر سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر در یازدهمین شب از ویژه برنامه تلویزیونی نقد سینما حضور پیدا کرد و به پرسش های بهروز افخمی مجری برنامه پاسخ داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۲

به گزارش سرویس فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا؛ داروغه زاده در پاسخ به پرسش بهروز افخمی در مورد آثار جشنواره امسال پاسخ داد: امسال ما شاهد فیلم های بسیار خوبی بودیم و این تعداد فیلم خوب در یک جشنواره شاید هر چند سال یک بار اتفاق بیافتد و این ربطی به مدیریت جشنواره یا حتی مدیریت سازمان سینمایی ندارد و حاصل زحمات هنرمندان و اهالی سینما بوده است. تعداد قابل توجهی از آثار مرتبط و همسو با منافع ملی هم داشتیم که از قضا فیلم های خوبی هم بودند.

او درباره تاثیر تعداد بالای آثار با کیفیت بر سختی کار داوران گفت: طبیعتا هرقدر تعداد فیلم های خوب بیشتر می شود، دردسرها هم بیشتر می شود. تعداد بالای فیلم های خوب باعث دشواری بیشتر قضاوت می شود. ما تقریبا 8 یا 9 فیلم خوب داشتیم و فقط 17 سیمرغ داریم. خصوصا اینکه برخی از فیلم ها بیگ پروداکشن بودند و شاید بعد از اختتامیه احساس کنند اتفاقاتی که انتظارش را داشتند نیفتاده است.

دبیر جشنواره فیلم فجر در مورد واکنش ها به فهرست نامزدهای جشنواره گفت: واکنش هایی که از فهرست نامزدها گرفتیم خوب بوده است. بعضی از فیلم ها در 9 مورد کاندیدا شده اند و حالا می گویند چرا ما در دهمین رشته هم کاندیدا نبودیم! جشنواره فجر همیشه این مشکل را دارد که داورها تحت فشار هستند. در جشنواره های جهانی این مسئله وجود ندارد و کسانی که برنده نمی شوند از داورها تشکر می کنند و به سراغ جشنواره های دیگر می روند. اما در جشنواره فجر کسانی که برنده می شوند، سیمرغ را حق خودشان می دانند و کسانی که برنده نمی شوند شکایت می کنند. برخی فیلم ها که در جشنواره ملی نامزد شدند، در جشنواره جهانی دیگر امکان نامزد جایزه شدن را ندارند.

داروغه زاده در مورد تغییرات احتمالی پیش روی جشنواره فجر گفت: اگر قرار است تغییری در جشنواره اعمال شود، باید بسیار دقیق و همه جانبه باشد. حفظ همین شاکله کلی در 37 سال گذشته باعث شده است که جشنواره برند شود. من به محض اینکه دبیری جشنواره را در دوره قبل برعهده گرفتم، اولین کاری که کردم مدیریت هزینه ها بود. تصمیم گرفتیم نیمی از هزینه ها را با اسپانسرها پوشش دهیم. جشنواره به همان میزانی که مورد توجه است، توقعات و پیشنهاداتی را هم از ارگان ها و نهادها دارد؛ مثلا پیشنهاد جوایز موضوعی برای فیلم ها داده می شود.

او درباره بلیت های جشنواره گفت: تعداد بلیت های جشنواره به 200 هزار نفر رسیده است و امکان دارد در سال های آینده به 500 هزار نفر برسیم. اما باید دید بعضی از آثار را می شود در شهرستان ها اکران کرد یا نه. بعضی فیلم ها مورد پسند شهرستان ها هم هست که همین اکران جشنواره ای باعث تبلیغ برای این فیلم ها می شود. تا امسال فروش بلیت ها متعلق به جشنواره بود اما امسال ما سهم فروش ها را به صاحبان فیلم ها دادیم.

داروغه زاده دیدگاه خود را درباره برخی نقدها که درباره جشنواره مطرح می شود اینچنین بیان کرد: بخشی از برنامه های صداوسیما و ویژه برنامه های جشنواره به دنبال نقد منفی جشنواره می روند، در حالی که ما برای ایجاد همگرایی در سینمای ایران جشنواره را برگزار می کنیم و این نقدهای منفی باعث دلزده شدن می شود.

او با اشاره به برخی نقدها گفت: یکی از منتقدین در شب دوم جشنواره در برنامه رسانه ملی گفت که تمام فیلم های جشنواره تم خیانت دارند! یا یکی از دوستان گفت که امسال بدترین جشنواره ای بود که تا به حال داشتیم. جشنواره فجر یکی از دستاوردهای انقلاب است که ما نباید آن را پرپر کنیم. بعضی از فیلم های این سینما چندین بار در سال از تلویزیون پخش می شود و بعضی از آثار این سینما بزرگترین جوایز جهانی را گرفته است. چرا ما باید با این سینما این طور برخورد کنیم؟

دبیر جشنواره فیلم فجرگفت: اگر در برگزاری جشنواره مشکلی بوده است که با جشنواره ای در این ابعاد حتما مشکلاتی داشته است مسئولیتش با من است. اما امسال واقعا فیلم های خوبی در جشنواره شرکت کرده است و جشنواره از انحصار فیلم های آپارتمانی و با بودجه اندک درآمده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
سایت سینما تیکت با انتشار پوستر فیلم آشغال های دوست داشتنی و اعلام سانس های آن برای پردیس ایران مال و سینما ایران خبر اکران این فیلم را قطعی کرد.

به گزارش ایرنا پیش فروش بلیت های فیلم آشغال های دوست داشتنی به کارگردانی محسن امیریوسفی از امروز 22 بهمن ماه آغاز شده است .

آشغال های دوست داشتنی قرار است از چهارشنبه 24 بهمن ماه با سرگروهی سینما ایران به نمایش درآید .

ابراهیم داروغه زاده دبیر جشنواره فیلم فجر در نشست خبری جشنواره سی و هفتم از صدور پروانه نمایش آشغال های دوست داشتنی خبر داده بود .

شیرین یزدانبخش، حبیب رضایی، هدیه تهرانی، نگار جواهریان، اکبر عبدی، صابر ابر و شهاب حسینی بازیگران آشغال های دوست داشتنی هستند .

آشغال های دوست داشتنی در سال 92 ساخته شده چندین بار توسط محسن امیریوسفی کارگردان آن به هیات انتخاب جشنواره در ادوار مختلف ارایه شده که هیچ وقت موفق به حضور در جشنواره نشده است .

به تازگی نیز از پوستر این فیلم که توسط محمدحسین هوشمندی طراحی شده رونمایی شده است.

کلمات کلیدی

آشغال های دوست داشتنی سینما محسن امیر یوسفی

لینک خبر :‌ ایران آنلاین
مظفری با گلایه از رفتارهای سلیقه ای مسئولان جشنواره فجر، تصریح کرد: شما نمی توانید چهل سال سینمای ایران را بدون منِ نوعی معرفی کنید!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۱ سایت های دیگر : فانوس فردا نیوز سینما پرس بولتن نیوز شعار سال

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، مجید مظفری بازیگر سینما و تلویزیون که سال هاست از سینما دور شده و فقط چند صباحی مثل خوب، بد، جلف پیمان قاسم خانی و کفشهایم کو؟ کیومرث پوراحمد نقش های کوتاهی بازی می کند. یا آخرین کار او در تلویزیون، انقلاب زیبا بازی کرد و در نمایش خانگی هم ممنوعه و نهنگ آبی را در کارنامه خودش دارد.

قلب های ناآرام را کارگردانی کرده و برای بازی در فیلم مسافران (بهرام بیضایی) برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد و برای بازی در فیلم های سگ کشی، جنگ نفت کش ها و سایه های هجوم کاندیدای بهترین بازیگر از جشنواره فیلم فجر شد. مظفری در پردیس سینمایی چارسو از معضلی به نام برگزاری جشنواره فیلم فجر گلایه کرد و به خبرنگار خبرگزاری تسنیم ، گفت: "آنقدر مشکل و مسئله در زمینه جشنواره فجر و ارشاد وجود دارد که نمی دانم از کجا و کدام مسئله و موضوع شروع کنم."

گفتگوی تسنیم با مجید مظفری بازیگر سینما و تلویزیون

وی با اشاره به اینکه بی اطلاعی مسئولین جشنواره فجر نسبت به سینمای ایران را همان روز افتتاحیه دیدم، تأکید کرد: در افتتاحیه جشنواره فیلم فجر حضور پیدا کردم و آنقدر نقصان و دوگانگی و بی اطلاعی دیدم که وسط برنامه بلند شدم و پردیس تئاتر تهران را ترک کردم. چرا که با چشم خودم دیدم مسئولین جشنواره فجر نسبت به سینمای ایران آنقدر بی اطلاعند که هیچ جایی برای امثال بنده در کلیپ چهل سال سینمای ایران ندیدند. آنقدر جناحی، یکطرفه و دسته بندی شده برخورد کردند- نه سینمای ایران، نه مسئولین و نه تاریخ سینمای ایران نمی تواند آدمی مثل من را حذف کنند که هم قبل از انقلاب و هم بعد از انقلاب، فیلم داشتم. جایی که هم بازیگری و هم کارگردانی کرده ام.

مظفری با گلایه از رفتارهای سلیقه ای مسئولان جشنواره فجر، تصریح کرد: شما نمی توانید چهل سال سینمای ایران را بدون منِ نوعی معرفی کنید! شما نمی توانید سینمای بهرام بیضایی، محمد بزرگ نیا را بدون معرفی کنید و کارهایی که برای اولین بار با کیانوش عیاری، اصغر هاشمی و احمد امینی کار کردم. وقتی یک چنین رفتارهای سلیقه ای را از سوی مسئولان جشنواره فجر می بینم بسیار تأسف می خورم. این تأسف دو چندان می شود؛ زمانیکه جلوی در جشنواره از من می پرسند که کارت تان کجاست؟ آیا باید با یک هنرمندی که 50 سال در این مرز و بوم روی صحنه، روی آنتن و پرده نقره ای کارهای نمایشی عدیده ای را انجام داده، چنین برخوردی کنند؟ خیلی گلایه دارم تا جاییکه درِ این سینما، ارشاد و جشنواره فیلم فجر را مثل احمد نجفی باید گِل گرفت. شاید این مسئولان جشنواره فجر وقتی این گفتگو را بخوانند، بگویند ما کارت ایشان را به فلان تهیه کننده داده ایم. نمی دانم چه بگویم فقط می گویم متأسفم...!

مظفری با اشاره به اینکه شبی که ماه کامل شد نرگس آبیار و سرخپوست نیما جاویدی من را شگفت زده کرد، افزود: تصمیم گرفتم به جشنواره نیایم اما نمی توانستم از این فرصت برای دیدن دوستانم استفاده نکنم. به همین جهت دو فیلم سرخپوست نیما جاویدی و شبی که ماه کامل شد نرگس آبیار را دیدم و بسیار مرا سرِ شوق آورد. سناریو، کارگردانی و بازیگری ها مرا شگفت زده کرد. البته فیلم غلامرضا تختی هم اتفاق خوبی بود که بهرام توکلی آن را خلق کرد. دست مریزاد می گویم که بعد از مدت ها، قهرمان و اسطوره را به سینمای ایران برگرداند؛ گریم ها و صحنه ها بسیار خوب بود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
به تعبیر برخی از هنرمندان و سینماگران، نبود نظارت در سال های اخیر سینما، عامل تولیدات نازل خروجی سینما شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۲ سایت های دیگر : خبرگزاری تسنیم پایگاه خبری ذاکر

به گزارش گروه فرهنگی قدس آنلاین ، آخرین روز جشنواره فیلم فجر روز شلوغ پردیس سینمایی چارسو بود. در اولین سانس فیلم سینمایی آن جا همان ساعت به کارگردانی و تهیه کنندگی سیروس الوند به نمایش درآمد. استقبال هنرمندان، فیلمسازان، منتقدین و اصحاب رسانه از ساعت 16:30 سرعت بیشتری گرفت.صف های طولانی برای تماشای طلا پرویز شهبازی و غلامرضا تختی بهرام توکلی تشکیل شد. البته سانس پایانی که اختصاص به اکران فیلم سینمایی متری شیش و نیم سعید روستایی داشت با جمعیت بیشتری مواجه شد؛ تا جائیکه بسیاری از تماشاگران روی پله های سالن ها نشستند.

کتایون ریاحی، محمد معتمدی، کمال تبریزی، نوید محمدزاده و سعید روستایی، کامبیز دیرباز و بهرنگ علوی، مهراوه شریفی نیا و محمدرضا شریفی نیا، مجید مظفری و نیکی مظفری، طناز طباطبایی و هانیه توسلی، پیمان یوسفی و مجید زین العابدین(مدیر شبکه یک) و ابوالقاسم طالبی و دیگر هنرمندان و منتقدین در پردیس سینمایی چارسو، سه اثر باقیمانده از اکران های سینمای هنرمندان را تماشا کردند. شاید یکی از حاشیه های اصلی جشنواره در روز آخر فریاد "الله اکبر" یکسری از مخاطبین در طبقات پردیس سینمایی چارسو باشد که ابوالقاسم طالبی همراه با این گروه، "الله اکبر" گفت.

حاشیه دیگر جشنواره هم جشن تولد مجید مظفری بود که در کافه مجاور سالن سینماهای هنرمندان با حضور سینماگران برگزار شد.

یکی از حاشیه های دیگر هم حضور کتایون ریاحی در جمع سینماگران و هنرمندان بود که به تماشای فیلم سینمایی غلامرضا تختی نشست.

فقدان نظارت کافی در عرصه سینما،موضوع آخرین روز جشنواره فیلم فجر بود. حلقه مفقوده ای که هر وقت صحبت از آن می شود خواه ناخواه موضوع مافیا، رانت، سهمیه، انحصارطلبی دفاتر سینمایی، حضور چهره های متنفذ بی ربط با هنر و خیلی از مسائل دیگر که آسیب زا و معضل آفرین برای فرهنگ و هنر این مرز بوم است، به میان می آید.

مهراوه شریفی نیا که برای تماشای کار همکارانش به چارسو آمده بود خودش هم فیلم سینمایی مدیترانه را در جشنواره سی و هفتم فیلم فجر داشته که البته به تعبیر خودش فقط قرار به اکران محدود بوده زیرا در هیچ کدام از بخش ها پذیرفته نشده است.او در جلوی دوربین تسنیم قرار گرفت و به این نکته اشاره کرد: من از همان 8 سالگی همیشه برای اثبات استعدادهایم و هنرنمایی در صحنه هنر سینما، تلویزیون و تئاتر تلاش کرده ام. چون هنر و هنرمند برایم ارزشمند بوده و امیدوارم در این راستا به پختگی و تکامل بیشتری دست پیدا کنم.

پیمان یوسفی مجری و گزارشگر برنامه های ورزشی تلویزیون که چندی است به عنوان مجری برنامه ورزش و مردم در شبکه یک فعالیت دارد معتقد است در میان فیلم هایی که دیده، سرخپوست نیما جاویدی استحقاق دریافت جایزه و سیمرغ در چند بخش را دارد.

علی ربیعی وزیر سابق کار و رفاه اجتماعی هم دو فیلم ماجرای نیمروز2/رد خون محمدحسین مهدویان و شبی که ماه کامل شد نرگس آبیار که بخشی از تاریخ معاصر است را نقطه عطفی در جشنواره فیلم فجر دانست و گفت: بیان واقعیت های این دو فیلم برای نسل جدید سخت و دشوار بود اما فیلمسازان با نگاه درست و صحیح به روایت، توانستند حقیقت را به درستی بیان کنند.

مجید زین العابدین مدیر شبکه یک سیما هم به این نکته اشاره کرد که سینمای بعد از انقلاب توانست ساختارمند بشود و از آن سینمای بی هویت و غیرساختارمند، فاصله بگیرد. او با اشاره به حوزه نظارت در سینما و تلویزیون تأکید کرد: به نظرمن با ممیزی نباید مضمون را در سینما و تلویزیون نظارت کنیم. چون حوزه تولیدات فرهنگی حوزه اغنایی است و ما باید با اغنا و مفاهمه به خلق یک اثری برسیم که آن اثر برای جامعه مفید باشد.

محمدرضا مالکی بازیگر که دو فیلم دیدن این فیلم جرم است و غلامرضا تختی را در جشنواره فیلم فجر داشت و لحظه گرگ و میش همایون اسعدیان را هم روی آنتن شبکه سه سیما دارد؛ او یکی از مشکلاتی که سینما در راستای ساختارمندی و انسجام با آن روبروست، فیلمنامه است. برخی از آثار را می بینیم که بازیگر، پلان، صحنه پردازی و همه چیز ایده آل است اما کسی به حفره فیلمنامه فکر نکرده است. یعنی من احساس می کنم تمام این سرمایه و انرژی که گذاشته می شود نمی تواند مخاطب را راضی کند.

ابوالقاسم طالبی نویسنده و کارگردان که این روزها در حال نگارش فیلمنامه ای اجتماعی است درباره نظارت عبارت جالبی را به کار برد: "نظارتی که الان می شود در طول چهار دهه همین طور به یک شکل جلو می رود روش ها و انواع نظارت باید تغییر کنند. به این شکل معلوم است که جوابگو نیست".

علی ربیعی وزیر سابق کار و رفاه اجتماعی هم درباره فقدان نظارت در سینمای ایران، گفت: من با شما موافقم که نباید پولشویی در سینمای ایران اتفاق بیفتد. من هم دوست دارم نظارت باعث شود فیلم های خوبی با مضامین اجتماعی امیدوار کننده و شاداب و فردا و آینده ای بهتر ساخته شوند اما واقعیت این است هر وقت آمدیم نظارت کنیم کار را خراب تر کرده ایم.

مهشید افشارزاده بازیگر و کارگردان که چندی پیش پنج ستاره را در مقام فیلمساز به سینماها آورد نقش وزارت ارشاد را در نظارت سینمای ایران کلیدی دانست و گفت: وزارت ارشاد باید در میدان باشد دو سه سال جریانی حاکم شده که آن ها هستند بدون نظارت وزارت ارشاد فیلم هایشان را می سازند و بیانیه های شخصی شان را صادر می کنند.

کیوان کثیریان رئیس شورای مرکزی انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران هم به نکته جالب توجهی اشاره کرد که: تجربه در سال های اول نشان داده که هیئت انتخاب حتی اگر سینمایی صرف هم در آن ها زیاد باشند هیچ وقت انتخاب هایشان صدردصدی نیست و انتخاب های 50، 60 درصدی است. یعنی شما کلی فیلم می توانید در جشنواره پیدا کنید که با کیفیت و مضمونی که دارند شما را متعجب می کنند که چطور مجوز حضور در جشنواره را پیدا کرده اند. به لحاظ کیفی این ها چگونه مچجوز حضور در جشنوماره را پیدا کرده اند.

علی قوی تن بازیگر و کارگردانی است که رویای سهراب را تولید کرده و منتظر اکران آن است. البته چهره اش همه چیز را می گوید که من هم یک جورایی سهراب سپهری هستم! او هم درباره نظارت می گوید: بعضاً دیده می شود که فیلم هایی با پروانه ساخت فیلم های ویدئویی هم به جشنواره فیلم فجر می آیند که این اتفاق، همان نکته فقدان نظارت در سینمای ایران را فریاد می کند.

مریم معصومی بازیگری است که شاید بیشتر مخاطبین او را با سریال سه دونگ سه دونگ یا فیلم سینمایی خالتور بشناسند؛ او اعتقاد دارد وقتی جشنواره از آن حالت واقعی خارج می شود همه چیز با پارتی بازی جلو می رود و آن شور و هیجان فیلمساز و بازیگر را از بین می برد. چرا که منِ بازیگر وقتی با یک فیلمنامه سخت مواجه می شوم حتی پول کمی هم به عنوان دستمزد بپردازند می دانم با این کار کاندید، نامزد و حتی جایزه می گیرم؛ مطمئناً دوست دارم در آن رقابت حضور پیدا کنم و کار سخت را انجام دهم. اما جشنواره واقعی انتخاب و داوری نشود هیچ ذوق و شوقی برای کار سخت باقی نمی ماند. این همان فقدان نظارت در سینمای ایران است که چنین اتفاقاتی را رقم می زند.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۱

به گزارش خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری شهدای ایران ؛ دبیر خانه جشنواره فیلم فجر بعد از افتضاح ایجاد شده در افتتاحیه این جشنواره آن هم در چهلمین سال انقلاب اسلامی در مراسم اختتامیه اجازه حضور به رسانه های منتقد را نداد!

بنابراین گزارش، جشنواره فیلم فجر امسال در چهل سالگی انقلاب با حاشیه های بیشتری نسبت به سال های قبل همراه بود.

در مراسم افتتاحیه این جشنواره یک زن تک خوانی کرد که بعد از انتشار فیلم آن در رسانه ها و در فضای مجازی دبیر خانه این جشنواره در اقدامی خلاف واقع ابتدا تکذیب کرد و بعد از آن به دلیل پخش فیلم مستند این مراسم از زوایای مختلف مجبور به تأیید و عذر خواهی شد تا جایی که دادستان تهران در اینباره به وزیر ارشاد تذکر داد. اما این همه ماجرا نبود و حضور بازیگران با پوشش های خاص و مسئله دار از زاویه دوربین خبرنگاران رسانه ها دور نماند و فیلم های بعضاً ترکیه ای که با محتوای نامناسب تولید شده بود نشان داد که این جشنواره حاشیه دار تر از سال های قبل بود.

اما دبیر خانه این جشنواره برای اینکه دهان رسانه های منتقد بسته بماند و این رسانه ها نتوانند از نزدیک اتفاقات اختتامیه جشنواره فیلم فجر را پوشش بدهند برای رسانه های منتقد کارت حضور در اختتامیه را صادر نکرد.

همچنین در جریان اکران فیلم های جشنواره نیز رسانه های همسو با دولت و جشنواره و خبرنگارانی که برای فیلم های ترکیه ای کف و سوت می زنند و قلمشان به اعتراض و انتقاد حرکت نمی کند بارنکینگ 10 هزار ایران چندین کارت خبرنگار دریافت کردند و رسانه های منتقد به یک و دو کارت خبرنگاری محدود شدند! و حالا در مراسم اختتامیه هم به گونه ای هماهنگ شده است که رسانه های منتقد نتوانند در این مراسم حضور یابند.

حکایت این روزهای جشنواره فجر حکایت مرد قصه گویی است که خود می گفت و خود می خندید و هنرش در همین نهفته بود و امروز جشنواره فیلم فجر هم مصداق همین حکایت شده است که خود می گوید و خود می خندد و عجب جشن هنرمندانه ای به پا کرده است...

لینک خبر :‌ شهدای ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۲

کاشف اسرار-به دنبال پی گیری های مدیر مسئول پایگاه خبری کاشف اسرار به وسیله ارسال پیامک برای معاون اول رئیس جمهوری و نیز مدیرکل مطبوعات داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،نشریات الکترونیک (خبرگزاری ها و پایگاه های خبری) در دستورالعمل جدید آگهی های دولتی مشمول اخذ این گونه آگهی ها شدند.

به گزارش خبرنگار کاشف اسرار،خلیل اخوان اصغری 8 دی ماه سال جاری در جریان نشست خبری رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر،مدیر ارتباطات شهرداری و هم چنین رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری رشت به اصحاب رسانه شرکت کننده مژده داد به زودی نشریات الکترونیک مشمول دریافت آگهی های دولتی می شوند.

لازم به ذکر می باشد اداره تمرکز و توزیع آگهی های دولتی اداره کل مطبوعات داخلی، به تاریح 15 بهمن ماه جاری ضمن انتشار دستورالعمل اجرایی توزیع و انتشار آگهی های دولتی در اطلاعیه ای از صاحب نظران و فعالان عرصه رسانه خواست نظرات و پیشنهادهای خود در خصوص این دستورالعمل را تا اول اسفند، ارائه کنند.

در این اطلاعیه منتشر شده در سایت معاونت مطبوعاتی آمده است: صاحب نظران و فعالان عرصه رسانه تا ابتدای اسفندماه می توانند نظرات و پیشنهادهای خود را به نشانی الکترونیکی agahi@e-rasaneh.ir ارسال کنند.

کاشف اسرار در این راستا از اجابت این درخواست توسط معاون اول رئیس جمهوری و نیز مدیرکل مطبوعات داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قدردانی می نماید و از پاسخگویی “محمد رضا دربندی”به تماس های تلفنی و پیامک های ارسالی سپاس گذار است.

پایان پیام

لینک خبر :‌ کاشف اسرار
امروز 21 بهمن ماه 97 مطبوعات تعطیل بودند، اتفاقی که بی شک باید آن را یک نقیصه بزرگ برای اهالی رسانه دانست؛ همراهی روزنامه ها با این تعطیلات همواره این سوال را در ذهن ایجاد می کند که روزنامه ها چگونه خلأ خبر و نیاز مخاطب را در این روزها پر می کنند، آن هم در شرایطی که شبکه های اجتماعی مدام در حال به روز کردن خبر هستند، باید این سوال را پرسید که روزنامه ها چگونه می توانند با این شرایط همچنان مخاطبانشان را حفظ کنند.

به گزارش ایسنا، از سویی دیگر تیراژ روزنامه ها در روزهای عادی به شدت پایین است؛ اگر بنا باشد روزهای تعطیل هم مطبوعات تعطیل باشند بر روی افت تیراژ تأثیر بیشتری خواهد داشت. اغلب مدیران مسئول منتشر نشدن مطبوعات در ایام بین التعطیلی را وابسته به یکسری دلایل و ملاحظاتی می دانند که مطبوعات نیز ناگزیر به اجرای آنها هستند و چاره ای جز تعطیلی ندارند.

***به پایان رسانه های نوشتاری نزدیک می شویم

خبرنگار ایسنا به همین منظور در گفت وگویی با علی اکبر قاضی زاده استاد روزنامه نگاری و همچنین مدیران روزنامه ی آرمان امروز و دنیای اقتصاد به آسیب شناسی این اتفاق و علت تعطیلی مطبوعات پرداخته است.

علی اکبر قاضی زاده- استاد روزنامه نگاری درباره تعطیلی روزنامه ها در ایام غیر تعطیل و علت اصلی این اتفاق اظهار کرد: این نوع تعطیلی ها، تعطیلی روال کشوری است و نمی توان کاری کرد. البته آنقدر لطمه به مطبوعات خورده است که تعطیلی ها در آن گم است.

او با اعتقاد براینکه موضوع جدی تر از این هاست و ما به سرعت به پایان رسانه های نوشتاری نزدیک می شویم، گفت: این نکته ای است که پیش از این هم در ارتباط با آن اعلام خطر کرده ام اما هنوز نمی دانم که چه باید کرد! شاید راه آن این باشد که ما مطبوعاتی ها دوباره به اصل حرفه ای روزنامه نگاری برگردیم و دوباره بازنگری کنیم. تعطیلی های به این شکل در اروپا و آمریکا هم اتفاق می افتد اما این نوع تعطیلات نمیتواند مانع انتشار مطبوعات شود، البته اگر مخاطب داشتیم خیلی خوب بود که روزهای تعطیل هم در می آمدیم مثلاً روزنامه هایی که در حال حاضر در می آیند، جمعه هم یک چاپ داشتند ولی ما وقتی در روزهای عادی مخاطب نداریم، روزهای تعطیل قطعاً مخاطب نداریم.

این استاد روزنامه نگاری در ادامه با بیان اینکه اصلاً اوضاع مطبوعات را خوب نمی داند، گفت: این روزها قیمت تک شماره روزنامه ها، گران تر و گران تر می شود، آن هم در شرایطی که مردم قیمت ارزان را هم نمی خرند البته اینها همه عوامل کوچک ماجراست.

قاضی زاده در پایان مطرح کرد: نمی توان گفت که تقصیر تعطیلات است که مردم روزنامه نمی خرند و توجه نمی کنند. شاید الان بهترین موقع باشد که مطبوعاتی ها دور هم بنشینند و فکر عاجلی بکنند یا به کلی مطبوعات را تعطیل کنند یا ادامه دهند. خیلی دلم می سوزد که بچه هایی که حالا در تحریریه کار می کنند آخرین نسل روزنامه نگاری حرفه ای مکتوب باشند. همانطور که گفتم چشم انداز خوبی نمیبینم. دولت اگر می خواهد کمک کند باید زمینه های رقابت سالم مطبوعات را برقرار کند، کمک نقدی تاکنون کمکی به رونق مطبوعات نکرده است.

***چاره ای جز تعطیلی نداریم

حسین عبداللهی_ مدیر مسئول روزنامه آرمان امروز مشکل اصلی تعطیلی روزنامه ها را به وضعیت نامناسب اقتصادی، نبود مواد اولیه کاغذ و توجیه نبودن توزیع سراسری و همچنین تعطیلی برخی شرکت های توزیع نداشتن چاپخانه برای رسانه ها عنوان کرد و توضیح داد: رسانه ها مجبورند از چاپخانه های دیگران استفاده کنند که با این شرایط، آنها هم در این ایام تعطیل هستند، در حالی که اطلاع رسانی تعطیل بردار نیست. ما هم در زمانی که مطبوعات تعطیل می شوند هم متضرر می شویم و هم متاسف، اما چاره ای نیست و دست خودمان نیست.

عبداللهی در ادامه با ابراز تعجب از اینکه چرا دولت مشکل کاغذ حل نمی کند، بیان کرد: متاسفانه هنوز سلطان کاغذ را پیدا نکرده ایم و مشخص نیست که این سلطان کاغذ با چه مشخصاتی رفته است. به هر حال همه این موارد ضربه برای رسانه های کشور است. کشوری می تواند مدعی ارتباط مردم و مسئولان باشد که بتواند بخش رسانه هایش، به ویژه رسانه های مکتوب را تقویت کند.

مدیر مسئول روزنامه آرمان امروز سپس یادآور شد: ما قصد انتشار داشتیم اما نه چاپخانه بود نه مرکز توزیع بنابراین چارهای جز تعطیلی نداشتیم. یک روزنامه خصوصی در این وضعیت حاکم، چه کاری از دستش بر می آید؟

عبداللهی در عین حال مشکل اصلی وضعیت نامساعد مطبوعات را توزیع کاغذ برشمرد و گفت: متاسفانه هر چه که به پایان سال نزدیک میشویم، این بحران کاغذ باز هم مثل گذشته تکرار می شود. همچنین در بخش رسانه های مکتوب، دولت خیلی نیازی نمی بیند و همچنین دغدغه ای از سوی آنها برای رفع این مسائل مطرح نیست بنابراین این تعطیلی ها ضررهای اقتصادی برای کشور دارد. اما به طور کلی آنچه که امروز دست به گریبان رسانه های مکتوب است، مشکلات اصلی مواد اولیه و در راس آن کاغذ است، همچنین توجیه پذیر نبودن توزیع در مناطق شهرستان هایی که از پایتخت فاصله دارند از دیگر علت های تعطیلی روزنامه ها است.

مدیر مسئول روزنامه آرمان امروز در پایان گفت: متاسفانه در حال حاضر وزارت ارشاد معاون مطبوعاتی ندارد. البته خیلی هم برای دولت مهم نیست همانطور که سخنگو ندارد، انگار رسانه ها و اطلاع رسانی برای دولت مهم نیست.

***علت تعطیلی مطبوعات سازو کار شبکه های توزیع است

علیرضا بختیاری مدیر مسئول روزنامه دنیای اقتصاد نیز تعطیلی امروز مطبوعات را مشکلات و ساز و کارهای شبکه توزیع و چاپ می داند.

این مدیر مسئول با بیان اینکه اصولاً چاپ روزنامه و توضیح آن در ایام تعطیل و بین التعطیلی با اخلال مواجه می شود، مطرح کرد: اکثر چاپخانه هایی که ما با آنها کار می کنیم، در این ایام تعطیل بودند. از طرفی شبکه حمل و نقل هم تعطیل بود و لذا عملاً توزیع امکان پذیر نبود.

بختیاری ادامه داد: قطعاً اگر روزنامه ها مخاطب نداشته باشند یا چاپخانه ها تعطیل باشند، حمل درست شکل نگیرد و همچنین توزیع درست انجام نشود، روزنامه به دست مخاطب نمی رسد. بنابراین وقتی شما شبکه کامل نداشته باشی امکان نرساندن روزنامه به مخاطب را هم نداری.

مدیر مسئول دنیای اقتصاد در پایان این گفتوگو با بیان اینکه تعطیل شدن رسانه به خود آن رسانه ضرر می زند و موجب از دست دادن مخاطب می شود، مطرح کرد: منتهی می دانید که اینها همه یک چرخه کامل است و صرفاً یک رسانه تنها نیست. شبکه توزیع، بحث چاپ و سایر موارد از جمله کیوسک ها تاثیر گذارند. باید شبکه کامل باشد، در غیر این صورت خسارتی که وارد می شود، اول به خود رسانه ها وارد می شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
رشیدیان گفت: مردم ایران اسلامی در 22 بهمن ماه 97 پاسخ جدی و دندان شکنی به دشمنان نظام و انقلاب دادند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۲ سایت های دیگر : خبرگزاری مهر

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان ، علیرضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت امروز در حاشیه راهپیمایی 22 بهمن در جمع خبرنگاران حضور مردم در راهپیمایی 22 بهمن امسال را با شکوه توصیف کرد و گفت: رژیم صهیونیستی و آمریکا 40 سال است که برای از بین رفتن اتحاد و همدلی مردم ایران نقشه می کشند، اما این دسیسه ها با هوشیاری و بصیرت مردم نقش بر آب می شود.

وی با اشاره به راهپیمایی با شکوه امسال و تفاوت آن با سال های گذشته گفت: امسال مردم با حضور میلیونی خود مشت محکمی بر دهان یاوه گویی های آمریکا مبنی بر اینکه ایران اسلامی چهلمین سالگرد انقلاب را نخواهد دید، زدند.

رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به رسوا شدن دسیسه های دشمنانی که به فکر تهدید و فشار بر مردم هستند، تصریح کرد: مردم ایران اسلامی به کسانی که تصور می کنند در خارج از کشور می توانند برای آن ها تعیین تکلیف کنند، پاسخ جدی دادند.

به گفته رشیدیان، دشمنان و همدستان آن ها تصور می کردند که می توانند مردم را با فشار و تهدید از آرمان ها و خواسته هاشان دور کنند، اما این مردم با حضور خود جوابی محکم و دندان شکن به آن ها داد.

وی افزود: مردم ایران اسلامی در 22 بهمن ماه 97 پاسخ جدی و دندان شکنی به دشمنان نظام و انقلاب دادند و به نظر این حضور به سبب نکات ذکر شده تفاوت جدی با همه سال ها دارد.

رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به پررنگ بودن حضور مردم در راهپیمایی امسال تأکید کرد: این پررنگ بودن حضور به دلیل این است که هم در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب قرار گرفته ایم و هم اینکه مردم در اوج فشار های اقتصادی و جنگ روانی دشمن، آگاهی و بصیرت خود را به نمایش گذاشته اند.

رشیدیان گفت: این حضور مردم نشان دهنده آگاهی و عشق آن ها به انقلاب و ایران اسلامی است و بی شک توطئه ها و دسیسه های دشمن خنثی شده است.

وی تاکید کرد: هر زمان که در این ایام راهپیمایی های عظیمی داشته ایم، گشایش ها و برکات فراوانی برای ملت و کشور ما ایجاد شده است و امیدواریم برکت این حضور را شاهد باشیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
دکتر ارزانی در پیامی به مناسبت 22 بهمن، سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران بر تلاش روزافزون کانون های فرهنگی هنری مساجد در راستای تحقق و ایجاد تمدن نوین اسلامی در دهه چهارم انقلاب، تاکید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۱

به گزارش خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد، حجت الاسلام والمسلمین دکتر حبیب رضا ارزانی رئیس این ستاد به مناسبت 22 بهمن سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران پیامی صادر کرد.

متن این پیام به شرح ذیل است؛

بسم الله الرحمن الرحیم

وَالْفَجْرِ ؛ وَ لَیَالٍ عَشْرٍ

بهمن ماه هر سال یادآور مجاهدت های شهیدان به خون خفته انقلاب اسلامی است که در لبیک به پیر و مراد خویش حضرت امام خمینی(ره)، ترجمان خودباوری، ظلم ستیزی، مردم سالاری دینی و عدالت خواهی شدند. دهه فجر هر سال نیز تجلی پیروزی حق بر باطل و غلبه خون بر شمشیر است که زنان و مردان، پیر و جوان به تأسی از سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(علیه السلام) برای استقرار احکام کامل ترین دین خدا، با محوریت مردم، خالصانه از جان و مال خویش گذشتند .

دهه فجر امسال مصادف شده است با ایام فاطمیه و شهادت دخت گرانقدر پیامبر نور و رحمت، حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها). ضمن تسلیت و تعزیت این ایام به عموم مسلمانان جهان، یادآوری این نکته ضروری است که همه انسان های آزاده به ویژه بانوان مومنه این مرز و بوم، با الگوگیری از آن بانوی بزرگوار، آن رشادت ها را با محوریت مسجد چه در ایام پیروزی انقلاب و چه در ایام دفاع مقدس خلق کردند .

امسال در حالی به استقبال چهلمین بهار انقلاب می رویم که نهال کوچک انقلاب اسلامی در سال 57، مبدل به درخت تناوری شده است که بحمدالله تحت زعامت و رهبری جانشین به حق امام راحل(ره) حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی) در تمامی حوزه های فرهنگی، علمی، صنعتی، پزشکی و ... پیشرفت های شگرفی داشته ایم. خانواده کانون های فرهنگی مساجد کشور نیز به عنوان عضو کوچکی از این جامعه اسلامی، مفتخر است در راستای تحقق و ایجاد تمدن نوین اسلامی و مسجد طراز اسلامی، گامی هرچند کوچک بردارد.

اینجانب به عنوان خادم و عضوی از خیل میلیونی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، به نمایندگی از این عزیزان، ضمن تجدید میثاق با آرمان های امام راحل(ره) و منویات مقام معظم رهبری بار دیگر اعلام می نمایم که همگام با ملت همیشه در صحنه ایران عزیز، در راهپیمایی یوم الله 22بهمن که نمایش وحدت و یگانگی ملت ایران است، همچون سال های گذشته حضوری پرشور خواهیم داشت تا پرچم این نهضت را به زودی زود به صاحب اصلی آن حضرت بقیه الله الاعظم امام مهدی(عجل الله تعالی فرجه) بسپاریم. ان شاء الله .

حبیب رضا ارزانی

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور

پایان پیام/ 397

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۲

به گزارش شبکه خبری تهران نیوز ؛ حجت الاسلام والمسلمین حبیب رضا ارزانی در آیین رونمایی از بازی فکری رساندن پرچم که امروز در محل ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور برگزار شد، اظهار داشت: انقلاب اسلامی، یکی از کارهای بسیار شاخص در بین 10 پدیده مهم در عصر حاضر است و امسال افتخار داریم که چهل سالگی این انقلاب بزرگ را جشن بگیریم.

وی با بیان این که رویکرد ما در ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد خانواده محور و مسجد پایه است، گفت: توجه به نوجوانان اهمیت زیادی دارد و باید در همه برنامه ها به کودکان و نوجوانان توجه ویژه داشته باشیم از این رو مرکز فرهنگی شهید چمران بازی هدیه تولد چهل سالگی انقلاب را تهیه کرده است.

مشاور وزیر ارشاد با اشاره به دغدغه های رهبر معظم انقلاب که فرمودند؛ من برای بحث بازی و اسباب بازی کودکان حرص می خورم و به مسئولان هم متذکر شده ام، عنوان کرد: برای کودک و نوجوان بحث تعلیم و تربیت، فیلم، انیمیشن، بازی و اسباب بازی همه زنجیره به هم پیوسته هستند که باید مورد توجه قرار بگیرند.

رونمایی از بازی فکری رساندن پرچم

وی ادامه داد: اثر هدیه تولد که به صورت بازی فکری توسط مرکز فرهنگی شهید چمران تهیه شده است و به طور خاص مربوط به چهل سالگی انقلاب است و همچنین این حرکت با نوجوان ارتباط دارد. در این بازی که رساندن پرچم نام دارد، همه جهت گیری های آن معرفی انقلاب است و موضوع آن از انقلاب سال 57 شروع می شود و به زمان ظهور منتهی می شود پرچم به دست حضرت حجت(عج) برسد.

دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور تصریح کرد: در ایام دهه فجر کارهای فاخر و شاخصی از سوی نهادهای مختلف صورت می گیرد و ارائه این بازی در این روزها هدیه ای پرمحتوا در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی برای کودکان و نوجوانان است.

در ادامه این مراسم محمد حسن زمانیان مدیر مرکز فرهنگی شهید چمران در خصوص این بازی و تهیه آن توضیحاتی داد و گفت: این بازی پس از چهار ماه کار مطالعاتی با محوریت شعار تا انقلاب مهدی نهضت ادامه دارد تهیه شده است تا ارزشهای انقلابی را به طور غیرمستقیم به کودکان منتقل کنیم. در مسیر بازی دستاوردهای انقلاب معرفی می شود و با عبور از تله هایی که دشمن ایجاد کرده بصورت غیرمستقیم بازخوانی انقلاب برای نسل آینده صورت می گیرد.

انتهای پیام/*

لینک خبر :‌ تهران نیوز
سال های دهه هفتاد که نمایش عروسکی را در مشهد به سبک نوین عروسکی کار می کردم جوان مشتاق بازیگری تئاتر برایم بازی می کرد و بسیار مستعد. سال ها گذشت و از او خبری نداشتم و بعد از بیست و هفت سالی دوباره یکدیگر را دیدیم و چهره ها مان پیرتر و خط و خطوط چهره ها از تجربه ها حکایت می کرد. [...]
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۳

سال های دهه هفتاد که نمایش عروسکی را در مشهد به سبک نوین عروسکی کار می کردم جوان مشتاق بازیگری تئاتر برایم بازی می کرد و بسیار مستعد. سال ها گذشت و از او خبری نداشتم و بعد از بیست و هفت سالی دوباره یکدیگر را دیدیم و چهره ها مان پیرتر و خط و خطوط چهره ها از تجربه ها حکایت می کرد. دکتر علی اکبر خداشناس نویسنده و کارگردان تئاتر شهرمان است. او سال 67 با تئاتر دانش آموزی وارد این عرصه شد و با حوزه هنری و اداره ارشاد مشهد ادامه راه داد و کارگردانی و تشکیل گروه تئاتر و تجربه در رادیو و تلوزیون را به کارنامه خود افزود. سال 2000 نماینده ایران در قزاقستان و مدرس آکادمی تئاتر قزاقستان و روسیه بود و سال2005 کارگردانی اپرای بزرگ هملت درقزاقستان را برعهده داشت. او دارای دکترای حرفه ای کارگردانی تئاتر از اتحادیه اروپا و مدرکDBA کارگردانی از آمریکا است و درطی این مدت تعداد بسیاری بازیگری، دستیارکارگردانی، عروسک گردانی، نویسندگی، کارگردانی و... نویسنده وکارگردان نمایش )صنعان) ، نمایش (توکا) و فیلم کوتاه (ماه من) درکارنامه خود ثبت کرده است.

مشکل اصلی تئاتر مشهد چیست؟

نحوه مدیریت علت اصلی بیشتر مشکلات هنر تئاتر کشور است چون اداره کل مرکز هنرهای نمایشی کشور برای همه شهرهای ایران بدون درنظر گرفتن شرایط، امکانات و زیرساخت هر شهر فقط برنامه ریزی کلی نموده و آن را به تمام شهرهای کشور تحمیل می کند، تصمیماتی که بعضا نادرست و غیر کارشناسی نیز هست.

تئاتر امروز مشهد حرفه ای است ؟

تئاتر امروز به اسم حرفه ای اما به شکل آماتور اداره می شود، چون تئاتر حرفه ای معیارهایی دارد و تئاتر آماتور نیز یک سری معیار خاص، باید ساز و کاری درست اندیشیده شود تا تئاتر به سمت حرفه ای پیش برود و در کنار گروه ها ی تئاتری حرفه ای ،تئاتر آماتور و تجربی نیز بتوانند فعالیت خود را به شکل درست و زیر نظر اساتید ادامه دهد. در حال حاضر مرزی بین تئاتر حرفه ای و آماتور و تجربی به شکل محسوسی قابل مشاهده نیست و تئاتر تجربی وآماتور لازمه ادامه فعالیت تئاتر حرفه ای می باشد.

نقش آموزش در تئاتر چگونه است ؟

آموزش درست و تعریف ساز و کارهای مناسب برای هنرمندان هنرهای نمایشی جهت علم آموزی در قالب آموزش درست می تواند تا حدی مشکل بی سوادی هنری را از بین ببرد و وجود تحصیل کرده های تخصصی این رشته در کنار گروه ها ی تئاتری به عنوان مشاور می تواند کمک بسیار خوبی برای این هنر باشد.

جشنواره ها چه نقشی در تئاتر دارند؟

جشنواره ها ی نادرست و رقابت های ناسالم و باج دادن به سیاست ها ی غلط، وجود رانت و رانت بازی، حضور دستوری و فرمایشی برای بعضی از خواص از مشکلات تئاتر امروز کشور است، برگزاری جشنواره ها ی تئاتر توسط هر ارگانی غیر مرتبط وصرف هزینه کلان ! وجود جشنواره ها ی تئاتری گوناگون، کمکی به تئاتر نمی کند، در حال حاضر تعدد جشنواره ها ی تئاتری به حدی زیاد شده است که قابل شمارش نیست، اما ماحصل این جشنواره ها چیزی نصیب تئاتر کشور نمی کند.

حضور نسل جوان کارگردان ها ی تئاتر؟

تئاتر یک علم است و سال ها تجربه و کسب دانش می طلبد اما امروزه شاهد این هستیم که جوانان امروز بعد از بازی در یک یا دو تئاتر ادعای استادی و کارگردانی تئاتر دارند و با شتاب زدگی به دنبال مجوز کارگردانی هستند. و جالبتر اینکه هیچ اصول و راهکار مشخصی در این زمینه وجود ندارد و ملاکی برای شناختن کارگردان واقعی از کسی که فقط ادعای کارگردانی دارد ، وجود ندارد؟

نقش تهیه کننده در تئاتر امروز؟

مشکلات اقتصادی تولید یک اثر نمایشی، بالاست از پرداخت دستمزد بازیگران، ساخت دکور، هزینه سالن و سایر عوامل که همه این عوامل لازمه تولید یک اثر نمایشی خوب است اما ظهور و بروز دلالان فرهنگی با یدک کشیدن نام تهیه کننده، نبود نظارت درست از سوی مرکز هنرهای نمایشی و چند دسته شدن اهالی خانواده تئاتر از جمله مشکلات حل نشده این روزهای تئاتر کشور است و بر خلاف سینما، تئاتر امکان انتقال ندارد. یعنی حداکثر بازدهی را فقط در همان تعداد اجراهای محدود و تماشاچی که با هزاران مشکل به سالن کشیده ، خلاصه می شود. اما با تمام این مشکلات، تئاتری که تماشاگر را به تفکر وادار نکند خوب نیست، رسالت تئاتر این است که بتواند سطح و درجه فرهنگی جامعه را ارتقا دهد و در غیر این صورت تئاتر از حیطه هنر خارج شده ودر حیطه سرگرمی قرار داد،در صورتی که جلوی رانت و رانت بازی گرفته نشود. تهیه کننده تعریف دارد، که بماند برای بعد.

جایگاه تئاتر طنز امروز کشور؟

افرادی بودجه ها ی کلان را برای نمایش های بی محتوا و فاقد ارزش هزینه می کنند و در بسیاری از نمایش ها تنها می خواهند مخاطب بخندد و دیگر به هیچ چیز فکر نمی کنند. برای خنداندن دست به هر کاری می زنند. کارهایی که از هنر تئاتر به عنوان هنری اندیشه محور، فرسنگ ها فاصله دارد. تئاتر به مسیر بدی افتاده و برخی از کارگردانان کاملاً به سبک و سیاق فیلم های اصطلاحا بفروش برای جلب مخاطب از هیچ کاری دریغ نمی کنند. کار به جایی رسیده که استفاده از الفاظ رکیک و هر نوع شوخی مبتذلی را عادی جلوه می دهند و در راه خنداندن مخاطب هیچ خط قرمزی ندارند و در برخی موارد شوخی ها ی جنسی فقط قصد خنداندن مخاطب را دارد و شرم آور اینکه نام تئاتر نیز بر آن می گذارند.

آیا فروش خوب یعنی تئاترخوب؟

ملاک قرار دادن فروش هر نمایش به عنوان خوب یا بد بودن یک تئاتر اشتباه است. بارها شاهد بودیم که کارهایی بسیار سخیف و با درجه کیفی بسیار پائین، صرفا با توجه به حضور چند چهره سینما و تلوزیون، فروش خوبی داشته اند و تئاترهای با کیفیتی که به دلیل عدم وجود چهره ها ی مطرح سینما و عدم توانایی در هزینه برای تبلیغات از فروش خوبی برخوردار نبوده اند. اما متاسفانه این ملاک و سنجش نادرست و غلط را به زور همان تبلیغات قصد معیار قرار دادن دارند و این را به حساب سلیقه تماشاگر می گذارند، این در حالیست که تماشاگر عادی نیز شاید برای یک یا دوبار این را معیار قرار دهد، البته به چشم سرگرمی اما به مرور زمان همین تماشاگر عادی، متوجه این موارد مبتذل خواهد شد و این یک نظارت کامل و بدور از خودی یا نا خودی را می طلبد.

نقش انجمن هنرهای نمایشی را چگونه می بینید؟

باید ساز و کار مناسبی برای تئاتر کشور مشخص شود و انجمن هنرهای نمایشی به وظیفه اصلی خود که یک انجمن صنفی است بپردازد و همه فعالین حوزه تئاتر را عضوی از خود بداند و از خودی و ناخودی بودن پرهیز نموده و حافظ منافع هنرمند باشد تا منافع اداره ارشاد، پل ارتباطی بین هنرمند و سیاست گذاران این عرصه باشد و در عرصه تئاتر کشور نقش اصلی خود را به خوبی ایفا کند و در راستای احقاق حقوق هنرمندان گام بردارد. روی کلمه انجمن باید کمی تامل بیشتری شود که در این بحث نمیگنجد و شرح وظایف اصلی انجمن هنرهای نمایشی خود یک کنکاش جداگانه می طلبد.

سعید بابایی

لینک خبر :‌ روزنامه صبح امروز
هجدهمین جشنواره فیلم فجر شیراز همزمان با سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر تهران و این بار با مدیریت بخش خصوصی در حال برگزاری می باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۱ سایت های دیگر : شبکه اطلاع رسانی دانا

شیرازه ، مطابق سال های اخیر، جشنواره فیلم فجر، فستیوالی از بهترین فیلم ها همزمان با تهران و سایر مراکز، در شیراز نیز هزاران مخاطب خود را به سالن های اکران کشانده و هجدهمین جشنواره فیلم فجر شیراز همزمان با سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر تهران و این بار با مدیریت بخش خصوصی در حال برگزاری می باشد.

3 + 2 + 19 تعداد فیلم هایی که قرار بر اکران بود!

مدیر اجرایی جشنواره فیلم فجر شیراز در نشست خبری عنوان کرده بود که 19 فیلم در بخش های سودای سیمرغ، سیمرغ پروانه و نگاه نو سی و هفتمین جشنواره بین المللی فیلم فجر سهم شیرازی ها شده که روز قبل از شروع جشنواره 2 فیلم دیگر نیز به تعداد قبلی اضافه شد تا باعث شور و اشتیاق بیشتر مردم شیراز به ویژه جوانان برای حضور در سالن های اکران و تماشای فیلمی چون درخونگاه با بازی امین حیایی شود.

سرانجام روز شنبه 20 بهمن ماه سه عنوان فیلم دیگر نیز به جشنواره فیلم فجر شیراز اضافه شد تا مجموع فیلم هایی که در شیراز اکران می شوند به عدد 24 برسد.

عنوان فیلم هایی که در شیراز قرار بر اکران بود عبارت است از: سرخ پوست، سمفونی نهم، طلا، پالتو شتری، سال دوم دانشکده من، شبی که ماه کامل شد، جان دار، زهر مار، غلامرضا تختی، متری شش و نیم، آشفته گی، مسخره باز، ناگهان درخت، قصر شیرین، مردی بدون سایه، ماجرای نیمروز2- رد خون، مدیترانه، بنفشه آفریقایی، دیدن این فیلم جرم است، درخونگاه، حمال طلا و معکوس

در حالیکه کمتر از یک روز به شروع هجدهمین جشنواره فیلم فجر شیراز مانده بود اما هنوز سین برنامه ها و جدول اکران فیلم های مذکور اعلام نشده بود.

معضلی به نام خرید بلیت اینترنتی

به گفته محسن خباز، علاقمندان فیلم های جشنواره می توانستند از روز ساعت 13 روز نهم بهمن ماه با مراجعه به قسمت هجدهمین جشنواره فیلم فجر شیراز سایت irantic نسبت به تهیه بلیت آن ها اقدام نمایند اما به فاصله کوتاهی از اعلام آغاز فروش اینترنتی بلیت آثار حاضر در جشنواره فیلم فجر شیراز، سامانه یادشده از دسترس خارج شد که به گفته مسئولان این سایت به خاطر به روزرسانی این مشکل پیش آمده بود البته زمزمه هایی از هک شدن سایت مذکور و حتی حمله سایبری نیز شنیده شد که توسط مسئولان برگزاری در شیراز تکذیب شدند.

و سرانجام پس از نقل های فراوان روز بعد از این اتفاق، با اعلام مدیر اجرایی جشنواره، سایت فروش بلیت دوباره دردسترس علاقمندان قرار گرفت.

افتتاحیه ای که برگزار نشد

طبق اعلام قبلی مسئولان برگزاری جشنواره هجدهم فیلم فجر در شیراز، مقرر شده بود که روز جمعه یازدهم بهمن ماه در مجموعه سینمایی هنر شهر آفتاب مراسم افتتاحیه این فستیوال بزرگ در شیراز برگزار شود اما محسن خباز با اشاره به آماده نشدن نسخه های درخواستی فیلم های مورد نظر شیراز، مراسم روز افتتاحیه را لغو اعلام کرد تا بزرگترین فستیوال فیلم شیراز بدون افتتاحیه و مراسمی خاص برای آن شروع به کار نماید.

لغو اولین اکران در روز شروع جشنواره

درحالیکه هجدهمین جشنواره فیلم فجر در شامگاه جمعه 12 بهمن قرار بود اولین سانس خود را با نمایش فیلم سرخپوست در تالار حافظ آغاز کند، به علت مشکل فنی و نرسیدن فایل ارسالی ساعتی پس از پر شدن تالار حافظ لغو شد.

مدیر اجرایی جشنواره شیراز همچنین با اعلام خبر لغو اکران فیلم مسخره باز در پردیس سینمایی گلستان گفت: فیلم مسخره باز در نوبت اکران سینما گلستان شیراز دچار اختلال شده و امکان پخش از نظر فنی نیافته است.

در ادامه در پردیس سینمایی گلستان فیلم آشفته گی به کارگردانی فریدون جیرانی جایگزین فیلم مسخره باز شد که آن هم سرانجام پس از 70 دقیقه تاخیر به برای حضار در سالن به نمایش درآمد.

بدین ترتیب اولین روز هجدهمین جشنواره فیلم فجر شیراز با دو لغو اکران و تاخیر 70 دقیقه ای در پخش یک فیلم و مردمی معترض از بی برنامگی مسئولان برگزاری، به پایان رسید.

مخاطبی که متوجه نیست!

در ادامه با توجه به بی برنامگی و عدم کفایت مسئولان برگزاری جشنواره شیراز، مهدی رنجبر، معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس بگونه ای اظهار نظر کرد که گویا مخاطبان و علاقمندان به هنر هفتم برای اولین بار است که به سینما می روند و این مسائل غیرمعمول را جز روند عادی اکران فیلم ها عنوان کرد و بدین ترتیب اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس به نوعی شانه از زیر کوتاهی های صورت گرفته خالی کرد.

وی همچنین از بازگرداندن پول افرادی که بلیت تهیه کرده اما موفق به تماشای فیلم مورد نظرشان نشده بودند گفت اما به زمانی که مخاطب برای خرید، حضور و معطل شدن در سالن اکران تلف کرده، هیچ اشاره ای نشد.

وعده رفع مشکلات در روزهای دوم به بعد

رنجبر همچنین اطمینان خاطر داد که با توجه به اینکه استودیوها سرورهای ما را شناخته اند، دیگر این مشکلات تکرار نخواهد شد و از روز دوم جشنواره ما در برگزاری راحت تریم.

وی برای جبران مافات از تلاش برای برگزاری جلسات نقد و بررسی فیلم، آیین نمادین فرش قرمز، مراسم اختتامیه ای درخور جایگاه سینمای ایران و چند فرش قرمز برای فیلم های جشنواره طی ده روز مدت برگزاری جشنواره خبر داد.

بازهم لغو اکران فیلمی دیگر

در ادامه نمایش آثار هجدهمین جشنواره فیلم فجر شیراز که از 12 بهمن ماه جاری آغاز شد، نوبت ساعت 18 سالن نارنجی پردیس هنرشهر آفتاب روز یکشنبه لغو شد. مردمی که در عصر روز یکشنبه برای تماشای فیلم حمال طلا به کارگردانی تورج اصلانی در مجموعه هنر شهر آفتاب که در فاصله چندین کیلومتری مرکز شهر شیراز می باشد، با جمله "به وقت دیگری موکول شد" مواجه شده و دست از پا درازتر به خانه هایشان بازگشتند.

پس از این اتفاق مدیر اجرایی جشنواره فیلم فجر شیراز باز هم مسئله بازگرداندن پول بلیت ها را پیش کشید و از سایر هزینه های صورت گرفته برای تماشای یک فیلم آن هم در مجموعه هنر شهر آفتاب با فاصله چندین کیلومتری از شهر چشم پوشی کرد.

فرش قرمزی که پهن نشده، جمع شد

طبق گفته معاون سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، در طی ده روز مدت برگزاری جشنواره فیلم فجر در شیراز، مقرر شده بود که فرش قرمزی با حضور بازیگران فیلم ها و سایر عوامل در شیراز پهن شود و اولین آن فرش قرمز برای بازیگران و عوامل فیلم حمال طلا بود که مدیر اجرایی جشنوراه باز هم با خبری ناامید کننده در این خصوص اعلام کرد: در تلاش بودیم که شامگاه یکشنبه با حضور امین حیایی و سعید آقاخانی، بازیگران و دیگر عوامل فیلم حمال طلا نخستین فرش قرمز جشنواره را برگزار کنیم که متاسفانه با عدم آمادگی این هنرمندان برنامه یادشده لغو شد.

و در ادامه خباز مجدد وعده داد که در روزهای آینده نشست های نقد یا فرش قرمز فیلم با حضور عوامل دیگر آثار سی و هفتمین جشنواره بین المللی فیلم فجر برگزار خواهند کرد و به صورت خاص به برگزاری فرش قرمز فیلم مسخره باز به کارگردانی همایون غنی زاده با حضور عوامل فیلم اشاره کرد.

حذف پرمخاطب ترین فیلم شیراز از اکران در تالار مرکزی شهر

با وجود اکران فیلم متری شش و نیم در مجموعه هنر شهر آفتاب، اعلام شد که این فیلم از فهرست اکران تالار حافظ حذف شده است و در شامگاه سه شنبه پس از اکران تختی در ساعت 18، فیلم شبی که ماه کامل شد ساعت 21 جایگزین متری شش و نیم به کارگردانی سعید روستایی شد.

قابل ذکر است که فیلم متری شش ونیم از فیلم های خوب این دوره از جشنواره می باشد که با استقبال بسیار خوب مخاطبان در سراسر ایران مواجه شده و حتی در تهران به چندین سانس فوق العاده کشیده بود.

از سویی طبق آنچه دست اندرکاران جشنواره در شیراز اعلام کردند، تاکنون فیلم های متری شش و نیم، شبی که ماه کامل شد و سرخپوست در فهرست 10 فیلم منتخب از نگاه مخاطبان هجدهمین جشنواره فیلم فجر شیراز در رتبه های اول تا سوم قرار دارند.

بارقه های امید در شیراز روشن شد

پس از بدقولی ها و بی برنامگی های بسیار و بهانه های مسئولان، برگزاری هجدهمین جشنواره فیلم فجر شیراز که باعث کلافگی و سردرگمی مخاطبان این هنر جذاب شده بود، سرانجام به یکی از وعده های خود که برگزاری نشست نقد و بررسی فیلم مسخره باز با حضور بابک حمیدیان و همایون غنی زاده کارگردان و فیلمنامه نویس بود، جامه عمل پوشانده و کمی مردم هنردوست شیراز را امیدوار کردند که در ادامه بخش خصوصی به تواند بهتر از قبل تا انتهای اکران ها، کار را پیش برده و باعث دلسردی مخاطبان خود نشود.

اختتامیه فیلم فجر شیراز

مدیر اجرایی هجدهمین جشنواره فیلم فجر با اشاره به این نکته که فیلم اختتامیه به انتخاب مخاطبان صورت خواهد گرفت گفت: مراسم اختتامیه هجدهمین دوره جشنواره فیلم فجر شیراز، ساعت 18 روز سه شنبه 23 بهمن در هنر شهر آفتاب شیراز برگزار می شود.

حال باید دید که مراسم اختتامیه چگونه برگزار خواهد شد و اینکه مراسم خاصی خواهد داشت و یا اینکه تنها یک فیلم به عنوان اختتامیه مراسم در شیراز پخش خواهد شد؟!

باید منتظر ماند و دید که سرانجام هجدهمین جشنواره فیلم فجر شیراز در طی چند روز باقی مانده چگونه خواهد شد و چگونه به پایان خواهد رسید!
*محمد صادقی

لینک خبر :‌ شیرازه
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۲

به گزارش شبکه خبری تهران نیوز ، به مناسبت ایام دهه فجر و چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی نمایشگاه های هنرهای تجسمی با حضور مسئولان شهرستان قرچک افتتاح شد.

بهروز مشتاق در حاشیه این مراسم در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی شبکه خبری تهران نیوز اظهار داشت: بیش از 100 اثر از استادان و هنرآموزان آثار خود را در زمینه نقاشی، خوشنویسی و میناتور و ... تا روز پنجشنبه برای بازدید عموم به نمایش گذاشته اند.

وی گفت: هدف از برگزاری این نمایشگاه را معرفی و شناساندن توانایی ها و استعدادهای هنرمندان شهرستان جهت تشویق ،ایجاد انگیزه و زمینه سازی برای گسترش فعالیت های هنری ذکر کرد.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی قرچک عنوان کرد: استعدادهای هنری فراوانی در سطح شهرستان وجود دارد که به حمایت های مادی و معنوی نیاز دارند و نمایشگاه های کوتاه مدت فصلی و مناسبتی نمی تواند به خوبی ارزش کارهای آنان را نمایان سازد.

وی افزود: فضای مناسب و مستقل در سطح شهرستان برای انجام کارهای هنری وجود ندارد لازمه اشاعه و گسترش هنرهای تجسمی این است که فضای مناسب و امکانات کافی برای آموزش دهندگان وآموزش گیرندگان فراهم شود.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی قرچک تصریح کرد: هنرهای سابقه دیرینی درکشورمان دارند و باید تلاش شود همسو با تغییرات اجتماعی دنیای امروز زمینه حفظ و گسترش این هنرها فراهم شود.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه هرسال شور و حال برنامه های فرهنگی هنری در دهه فجر زیاد است، افزایش کمی و کیفی نمایشگاه ها و همچنین بازدیدکنندگان آثار را هم در این ایام شاهد هستیم.

انتهای پیام/*

لینک خبر :‌ تهران نیوز
در این برهه از زمان که ایام پیروزی انقلاب اسلامی است چندان قابل قبول نیست که در این شرایط یک مدیر کل بخواهد استعفا داده و بیماری همسر خود را بهانه قرار دهد تا ایجاد شائبه گردد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۱

به گزارش تابناک هرمزگان ، پایگاه خبری " خبر هرمزگان " خبر از استعفای علیرضا درویش نژاد مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان که حدود هفت ماه قبل به عنوان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان منصوب شده بود، داده است.

در این خبر آمده است که؛ درویش نژاد در گفتگوی اختصاصی با خبر هرمزگان ضمن تأیید این خبر، دلیل استعفایش را ابتلای همسرش به بیماری صعب العلاج اعلام کرده!!!

استعفای جناب مدیر کل در حالی انجام میگیرد که ایشان چندی پیش دلیل کناره گیری خود از ارشاد استان هرمزگان را نیز همین بهانه بیماری همسر عنوان کرده بودند.

درویش نژاد که در زمان تصدی خود در ارشاد هرمزگان با غش کردن سمت نشریات خاص تیشه به ریشه مطبوعات و رسانه استان زد و موجبات ورشکستگی بسیاری از نشریات استان را فراهم آورد، در بدو ورود به همدان نیز مورد اعتراض نمایندگان مجلس همدان قرار گرفت به گونه ای که نمایندگان همدان تهدید به استیضاح وزیر ارشاد کردند و اگر تمهیدات یکی از نمایندگان استان نبود، سرنوشت سیاسی جناب درویش نژاد هنوز در هاله ای از ابهام قرار داشت.

درویش نژاد در زمان تصدی خود در هرمزگان شخصاً دستور حمایت از روزنامه های خاصی را به قیمت نابودی سایر نشریات و تخطی از دستورالعمل توزیع آگهی های دولتی را صادر کرد.

این بار نیز مشخص نیست درویش نژاد در سر چه می پروراند که اگر بهانه بیماری بود، بهتر بود به بیماری همسر خود می پرداخت و خود را وارد گود سیاست نمی کرد تا به محنت نیفتد.

هر چند در این برهه از زمان که ایام پیروزی انقلاب اسلامی است چندان قابل قبول نیست که در این شرایط یک مدیر کل بخواهد استعفا داده و بیماری همسر خود را بهانه قرار دهد تا ایجاد شائبه گردد.

درویش نژاد در هرمزگان کارنامه خوبی از خود ارائه نداد و در همدان نیز حتماً کارنامه ای غیرقابل قبول داشته است که مسوولان همدان وی را وادار به استعفاء کرده اند و گرنه منتظر می ماند تا ایام 22 بهمن تمام شود و بعد از آن استعفای خود را مطرح می کرد نه اینکه با این عجله اعلام استعفاء می نمود.

بدون شک درویش نژاد یک مهره سوخته است که دیگر حمایت های سیاسی نمایندگان استان هم نخواهد توانست سابقه نه چندان خوب ایشان را، لاپوشانی کند.

از سویی دیگر استعفای معنادار درویش نژاد بیشتر بوی بازگشت به استان هرمزگان را می دهد تا پیگیری بیماری همسر، که امیدواریم استاندار هرمزگان و نمایندگان هرمزگان زیر بار این موضوع نروند و برای یک بار موضع خود را در قبال مدیران سوخته، کاملاً روشن و مشخص کنند.
انتها پیام/*

لینک خبر :‌ تابناک هرمزگان