بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 21 بهمن 97

به گزارش جماران؛ سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در حساب توییتری خود نوشت:

راهپیمایی را مظهر اختلافات قرار ندهید... جای تسویه حساب، 22 بهمن نیست.

مطالبه ای هوشمندانه از رهبر انقلاب.

اما چرا بدیهیات هم نیازمند تذکر ایشان است؟!

از اشغال سفارت عربستان تا برخوردهای گلادیاتوری در روزهای وحدت بخش. از روز قدس تا 22 بهمن .

انتهای پیام

لینک خبر :‌ جماران
تهران- ایرنا- معاون حقوقی، امور مجلس و استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: انقلاب اسلامی زمینه ای فراهم کرده تا مسلمانان بار دیگر بتوانند به احیای تمدن اسلامی پرداخته و نوع متفاوتی از سیاست را در عرصه جهانی به منصه ظهور برسانند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۰ سایت های دیگر : نسیم آنلاین

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی اصغر کاراندیش مروستی روز شنبه با اشاره به دستاوردهای چهل ساله انقلاب اسلامی ایران در حوزه ها و عرصه های مختلف، افزود: انقلاب اسلامی ایران در چهل سالگی خود به خوبی نشان داده است که فقط به ابعاد داخلی محدود نیست بلکه از ابعادی منطقه ای و جهانی برخوردار است.
وی ادامه داد: با پیروزی انقلاب اسلامی، ایالات متحده آمریکا اصلی ترین بازیگر سیاسی منطقه ای خود را از دست داد و از سوی دیگر، موج جدیدی علیه سیاست های آمریکا در خاورمیانه ایجاد شد.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: آمریکا تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی ایران به سوء استفاده از منابع اقتصادی ملت های منطقه، سلطه همه جانبه و تحمیل سیاست های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی خود بر آنان عادت کرده بود اما با وقوع انقلاب اسلامی ایران، زمینه جدیدی برای ملت های خاورمیانه ایجاد شد تا از رهگذر آن به تلاش برای تغییر سیاست دولت های خود بپردازند.
کاراندیش ادامه داد: زیرا انقلاب اسلامی با برقراری مردم سالاری دینی، دین را به عرصه اجتماعی آورد و در عین حال، ارزش و اهمیت کنش سیاسی مردم را حفظ کرد، در حالی که پیش از آن حکومت های خاورمیانه یا دین را از عرصه اجتماعی بیرون رانده بودند و یا دیکتاتوری بی مانندی در پیش گرفته بودند که نقش مردم را در عرصه سیاسی به پایین ترین حد ممکن، تنزل داده بود.
معاون وزیر ارشاد اظهار داشت: انقلاب اسلامی ایران به ملت های خاورمیانه نشان داد که می توان در عین حفظ جایگاه دین در عرصه اجتماعی از نقش مردم در عرصه سیاسی نکاست و نشانه آن را در برگزاری بیش از 30 انتخابات در کشورمان پس از انقلاب اسلامی مشاهده کردند و معنای صدور انقلاب نیز که پس از انقلاب اسلامی مطرح شد همین بود.
وی افزود: سازمان های بین المللی نیز پس از وقوع انقلاب اسلامی ایران شاهد ارائه گفتمانی جدید هستند؛ گفتمانی که در آن به جای جنگ و قدرت طلبی بر صلح و عدالت تاکید می شود، مهرورزی میان ملت های جهان معنا می یابد، حقوق بشر فراتر از ابزار دست قدرت های بزرگ تلقی می شود، حمایت از مستضعفان جهان ارزش تلقی می شود، در مقابل دموکراسی، حقوق بشر و آزادی که به ابزارهایی سیاسی تبدیل شده اند، مردم سالاری دینی که هم حقوق بشر را پاس می دارد و هم آزادی های سیاسی- اجتماعی را تامین می کند، مطرح شده است.
معاون حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: سازمان هایی مانند جنبش غیرمتعهدها در سایه انقلاب اسلامی ایران از اهمیت بیشتری برخوردار شده اند و استقلال آن دسته از کشورهای جهان که سال ها در بند استعمار و استثمار ابرقدرت ها بوده اند و به نام آزادی و حقوق بشر، زیر فشار بدترین جنایت های انسانی و جنگ های خانمان سوز قرار داشته اند، تقویت می شود.
وی بیان داشت: انقلاب اسلامی ایران زمینه ای فراهم کرده است تا به ویژه ملت های مسلمان بار دیگر بتوانند به احیای تمدن اسلامی بپردازند و با وجود همه دسیسه های موجود در عرصه بین المللی علیه استقلال و آزادی آنان، نوع متفاوتی از سیاست را در عرصه جهانی به منصه ظهور برسانند.

** وزارت ارشاد و چهل سالگی انقلاب
به گزارش ایرنا ، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت دوازدهم در مجموع 40 برنامه با هدف اجرایی شدن ارائه کرد که پس از جمع بندی های صورت گرفته تبدیل به 9 کلان برنامه شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، هدف از این40 برنامه را که به مجلس شورای اسلامی ارائه کرد اقدام و اجرایی کردن آن عنوان و نه صرفا اخذ رای اعتماد از مجلس، از این رو این وزارتخانه تمامی تلاش خود را در همه بخش ها و عرصه ها به کار بست تا با این نگاه به طرف اجرایی سازی کلان برنامه های عنوان شده حرکت کند که برخی از آنها از جمله کلان برنامه عمومی سازی دسترسی فرهنگی و در ذیل آن طرح های بزرگی رونمایی و به مرحله بهره برداری رسیدند.
دو کلان برنامه عمومی سازی دسترسی فرهنگی و دولت الکترونیک و هوشمندسازی سازمانی طی روزهای گذشته هم زمان در آستانه چهل سالگی انقلاب اسلامی کلید خورد.
به روزرسانی ارائه اکثر مجوزها همراه با الکترونیکی کردن آنها از صفر تا صد تا مرحله نهایی و حصول نتیجه بدون نیاز حضوری، چاپ و انتشار چند برابری عناوین کتاب، رسانه های دیجیتال، ایجاد کسب و کارهای نوپا برای کمک به اقتصاد فرهنگ و هنر، چند برابر شدن ارائه مجوز رسانه ها و مطبوعات، چند برابر شدن بیمه خبرنگاران و اهالی رسانه، چند برابر شدن تولید آثار سینمایی، هنرهای نمایشی، هنرهای تجسمی، موسیقی و دیگر حوزه های فرهنگی و هنری و زیرمجموعه های آنها از لحاظ کمیت و کیفیت و محتواهای ارزشی از جمله دستاوردهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در چهل سالگی انقلاب اسلامی به شمار می رود.
فراهنگ ** 1355 ** 1055

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
آیت الله محمد یزدی اظهار داشت: اگر رئیس جمهور می باشید، باید به مردم خدمت کنید. مشکل مردم را حل کنید. اگر اسلام را بیان می کنید، به اندازه علمتان و فهمتان بگوئید. نباید بیش از این گفت. حجاب از ضروریات دین است و منکرش کافر است.

آیت الله محمد یزدی اظهار داشت: اگر رئیس جمهور می باشید، باید به مردم خدمت کنید. مشکل مردم را حل کنید. اگر اسلام را بیان می کنید، به اندازه علمتان و فهمتان بگوئید. نباید بیش از این گفت. حجاب از ضروریات دین است و منکرش کافر است.

به گزارش اعتدال به نقل از شفقنا،آیت الله محمد یزدی در دیدار جمعی از اساتید و دانشجویان بسیجی دانشگاه علمی و کاربردی شهرداری قم گفت: قرآن فرمود خدا همیشه درکمین گاه کسانی هست که در زمین ظلم می کنند .

رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: مردم اتفاقات انقلاب و قبل از آن رادیده و مطلع هستند، کشور در استعمار بیگانگان بود و حاکمیت مردمی نبود و مجموع حاکمیت دنبال مفساد، بی عفتی و ترویج بی ارزشی ها بود. درگذشته سعی می کردند دین را بکوبند، حق را از بین ببرند و دین را منحصر در گوشه ای از مسجدی می شد، دید و حتی مردم برای نماز خواندن خجالت می کشیدند. آن قدر دشمن علیه علم و فضیلت و دین صحبت کرده بود که حوزه و مراکز عملی و حتی بعضی از علما باورشان آمده بودکه کسی به دین و مذهب کاری نداشته باشد.

استاد حوزه علمیه اظهارداشت: مثل های معروفی را رواج می دادند که شما نمی توانید کاری کنید، لوله ای نمی توانید درست کنید. درعین حال ادعا می کردند که انقلاب سفید کردند و زنان را به بی عفتی دعوت می کردند.

آیت الله یزدی گفت: وقتی به مازندران برای تبلیغ می رفتم از بی حجابی زنان و فساد و فحشاء جامعه خجالت می کشیدم و علنا کاری کرده بودند که دور حرم دیوار بود و خیابانهای دیگر فحشاء بود.

رئیس جامعه مدرسین حوزه افزود: اخیرا آماری در مورد جشن 2 هزار و 500 ساله خواندم که خیلی عجیب بود. فساد و بی بندو باری و ... موج می زد. این اوضاع آن زمان بود، ولی یکدفعه روحانی مجاهد از منطقه یخچال قاضی فریاد زد که ای علمای اسلام کجایید که اسلام را بردند و با جشن دارند، اسلام را از بین می برند.

وی عنوان کرد: اگر بخواهیم فرصت داده های انقلاب را در این 4 دهه تنظیم کنیم، فرصت بلند بالایی خواهی بود. مسئله استقلال و رهایی از بیگانگان که 2 هزار 500 سال تحت تسلط استکبار و استعمار بودند. اولین برکت انقلاب رهایی از وابستگی به بیگانه اینکه خودمان هستیم اداره می کنیم، اگر نقص داریم و بی عرضه هستیم، خودمان هستیم، اگر توان هم داریم، باز خودمان هستیم. زمانی که شاه فرار کرد، 35 میلیون جمعیت بود، الان 80میلیون، در گذشته امکاناتی نبود اما الان قابل مقایسه باگذشته نیست. همین قم که اصلا دِه هم به حساب نمی آوردند، اما الان قم به یکی از مهمترین شهرهای مذهبی کشورتبدیل شده است.

استاد حوزه علمیه اظهارداشت: دراین 4 دهه انواع نقشه ها را کشیدند، ولی به فرموده امام راحل هیچ غلطی نتوانسته کنند و الان این آدم نامتعال آمریکایی(ترامپ) که هیچ یک از تعهدات بین المللی را قبول ندارد، دنبال این بود که حاکمیت اسلام را بگیرند و مانندگذشته شود، ولی امروز با گذشته قابل مقایسه نیست که همین دشمن گفته از براندازی صرف نظر کردیم، چون دیگر قدرت براندازی راندارد.

وی ادامه داد: تا امروز هم نتوانسته اند کاری کنند و آنهایی که فکرمی کنند که می توانند با تحریم برگردند گفتند که دیگر قدرت نداریم چون نسل جوانان بسیجی کاری کردند که دشمن بگوید دیگرنمی توانیم کاری کنیم.

رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه افزود: اما دشمنان بدانند این نظام تثبیت شده است و هر کاری کنند، به جای نمی رسند. الان خودمان هستیم، اگر مجلس و قوه قضاییه وسایر قوا بد باشند، مال خودمان است و این همان معنای آزادی است.

وی عنوان کرد: آمریکا و اسرائیل دشمنان درجه یک ایران هستند وتا حالا هر کاری بود علیه ایران کردند،ولی ناموفق بودند ولی اینها گفته اند دست از فتنه نخواهیم برداشت.

به گزارش شفقنا از حوزه ،رئیس سابق مجلس خبرگان رهبری اظهارداشت: دومین برکت، پیشرفت علمی و پزشکی است.در این مسئله هم پیشرفت ایران قابل مقایسه با گذشته نیست. ایران در بحث فناوری هم فوق العاده پیشرفت داشته است. اینها ثمره اسلام است. اسلام که تنها نماز و روزه نیست.

آیت الله یزدی گفت: امروز متاسفانه بعضی فرزندان نسل چهارم و بچه های پولدار بی درد که معلوم نیست، پولها را ازکجا آورده اند، ماشین صد میلیونی سوار می شوند و در خیابان حرکاتی انجام می دهند، یا دخترش با وضع بد وارد خیابان می شود،خیال می کند چنین و چنان است. باید از این کار خجالت کشید.

وی گفت: باید از این همه خون شهید به دلیل بی حجابی و بد حجابی دختران خجالت کشید. متأسفانه بعضی از شهرها در بحث حجاب بدتر از قم عمل می کنند.

رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه افزود: حجاب از ضروریات اسلام است. کسی که علیه حجاب حرف می زند، هر کسی می خواهد باشد، باید مواظب باشد در مورد حجاب چه می گوید، باید بلد باشد وقتی از اسلام حرف می زند، چه می گوید. ما انقلاب کردیم، تا کسی بی حجاب نباشد، زیر گلویش را باز نکند و هرچه دلش خواست علیه اسلام و انقلاب حرف نزند.

وی افزود: اگر رئیس جمهور می باشید، باید به مردم خدمت کنید. مشکل مردم را حل کنید. اگر اسلام را بیان می کنید، به اندازه علمتان و فهمتان بگوئید. نباید بیش از این گفت. حجاب از ضروریات دین است و منکرش کافر است.

وی عنوان کرد: به این وزیر ارشاد هم می گویم، برای چه هر روز بزرگداشت برگزار می کنید، در یکی از این سالن ها هر روز خواننده ای می آورید، اسم آن را وزارت ارشاد اسلامی می گذارید، باید از این خانواده شهداء خجالت کشید. می گویند ما قرآن و جلسه قرآن هم داریم. واقعا می خواهید قرآن هم نداشته باشید، مگر جرأت دارید علیه قرآن حرف بزنید. مردم انقلاب کرده اند که قوانین با اسلام تنظیم شود و اسلام حاکم باشد و قضات آن با احکام اسلامی قضاوت کنند و مجلس شورای اسلامی با قوانین اسلام تطبیق شود.

آیت الله یزدی گفت: انقلاب امت را زنده کرده است. بدانید اگر بچه های شما میدان نمی رفتند و در دفاع از آل الله جان فشانی نمی کردند الان می بایست در ایران می جنگیدیم.

لینک خبر :‌ اعتدال
کواکبیان، با تایید تلویحی خبر استعفای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این استعفا به موضوع انتخاب رئیس ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی کشور از سوی رئیس جمهور برمی گردد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت ، شایعه استعفای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی این روزها دوباره به صدر اخبار این وزارتخانه بازگشته و از شواهد امر چنین به نظر می رسد که خروج سید عباس صالحی از سکان داری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محتمل تر از قبل شده است .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت یازدهم در برابر سوال درباره استعفای خود سکوت کرده و تنها به جمعی از خبرنگاران و به صورت خصوصی اعلام داشته است که در این زمینه در هیات دولت صحبت خواهد کرد .

کمبود بودجه، بحران روزافزون کاغذ و افزایش لجام گسیخته قیمت آن، حواشی پیش آمده برای برخی آثار بدون مجوز و خارج از ضابطه موسیقی، موضوعات مربوط به نمایشگاه کتاب و نیز اجرای نمایش هایی که ساختار ویژه اجرا و بازی های پرحاشیه هنرمندان اعتراض هایی را به همراه داشته، مسائل پیش آمده در افتتاحیه جشنواره فیلم فجر و همچنین موضوع گزینه های مطرح شده برای معاونت مطبوعاتی در کنار مشکلات اداری و مالی؛ حواشی زیادی برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ماه های اخیر ایجاد کرده است.

شایعه ترک وزارتخانه توسط صالحی با استعفا سلطانی فر از معاونت مطبوعاتی وزارت و مطرح شدن اسامی کاندیداهای جدید این معاونت دوباره به صدر اخبار این دستگاه مهم فرهنگی برگشت. مساله ای که منجر به دیدار و رایزنی برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی با وزیر می شود. محمدعلی وکیلی یکی از نمایندگان حاضر در نشست یاد شده با صالحی به همراه آقایان مطهری، مازنی، کواکبیان و حضرتی بوده، هفته گذشته در گفتگویی با خبرگزاری خانه ملت با تاکید بر عادی بودن اینگونه جلسات؛ بر دوستانه, مشورتی و البته انتقادی بودن آن تاکید کرد و به صراحت گفت که جریانی به دنبال حذف شخص آقای صالحی و تصاحب کرسی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است .

سه شنبه (16بهمن ماه) الیاس حضرتی نماینده اصلاح طلب مجلس در جمع خبرنگاران خبر از استعفای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی داد، اما به همین بسنده کرد و تمایلی برای توضیحات بیشتر در این باره نشان نداد. خبرنگار خبرگزاری خانه ملت این موضوع را با کواکبیان دیگر نماینده اصلاح طلب مجلس مطرح کرد که وی ضمن تایید تلویحی این خبر گفت؛ "در این مورد اخبار غیررسمی زیادی وجود دارد که البته خبر به طور رسمی اعلام نشده است، اما بر اساس شنیده هایی، خبر استعفای ایشان به صورت غیررسمی قابل تایید است . "

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، در بیان علل استعفای صالحی، ادامه داد: " ایشان گلایه ای در مورد انتخاب رییس ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی کشور داشت، چرا که آقای رحمانی فضلی برای این سمت انتخاب شده است، و این در حالی است که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی معتقد است که خود مسئولیت ارشاد و اطلاع رسانی کشور را برعهده دارد. "

سکوت این روزهای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره استعفایش گمانه زنی های زیادی برای این وزارتخانه ایجاد کرده است./

پایان پیام

لینک خبر :‌ خانه ملت
گروه ادب استعفای وزیر ارشاد بار دیگر از سوی روابط عمومی این وزارت خانه تکذیب شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۷ سایت های دیگر : همسو نیوز بورس پرس

به گزارش خبرنگار ایکنا ؛ امروز نیز اخبار غیررسمی در خروجی برخی رسانه ها، مبنی بر استعفای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفت، اما باز هم روابط عمومی این وزارتخانه استعفای سیدعباس صالحی را تکذیب کرد.

با وجود این تکذیب ها، برخی نمایندگان مجلس این اخبار غیررسمی را به طور تلویحی تأیید کرده اند، اما سیدعباس صالحی همچنان سکوت کرده است.

کمبود بودجه، بحران روزافزون کاغذ و افزایش قیمت آن، حواشی پیش آمده برای برخی آثار بدون مجوز و خارج از ضابطه موسیقی، موضوعات مربوط به نمایشگاه کتاب، مسائل پیش آمده در افتتاحیه جشنواره فیلم فجر و همچنین موضوع گزینه های مطرح شده برای معاونت مطبوعاتی در کنار مشکلات اداری و مالی از جمله مشکلاتی است که حواشی زیادی را برای وزارت ارشاد در ماه های اخیر به وجود آورده است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
استعفای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۸

طبق شنیده های خبرنگار شما نیوز : مصطفی کواکبیان، با تایید تلویحی خبر استعفای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این استعفا به موضوع انتخاب رئیس ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی کشور از سوی رئیس جمهور برمی گردد.

برطبق شنیده ها و پیگیری های بی ان سی_غیررسمی این استعفا از سوی رئیس جمهور پذیرفته شده است.

لازم به ذکر است؛ چنانچه این خبر تایید شود، بزرگترین رویداد سینمایی کشور (سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر) روز اختتامیه، بدون وزیر ارشاد اسلامی به کار خود پایان خواهد داد.

لینک خبر :‌ شما نیوز
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۸

آرمان - یاسمین طالقانی: خبراستعفای سیدعباس صالحی از وزارت ارشاد عجیب نیست و مدت هاست که شایعاتی درباره آن به گوش می رسد. بی تردید برای انسجام دولت نیاز به آن است که همه وزارتخانه ها و وزرای کابینه بر اساس رویکرد مشخص و واحد حرکت کنند. یعنی چنان نباشد که هر بخشی ساز خود را بنوازد و جامعه هم تصور کند با همسویی وزرا با رئیس جمهور و تصمیم گیری بر اساس رویکرد واحد است که باید انتظار تحقق خواسته هایشان را داشته باشند. اکنون در وزارت ارشاد این روند جریان ندارد و موضوعات فرهنگی جامعه در اولویت نخست دکتر روحانی قرار ندارد تا مشکلات وزارت ارشاد را بتوان به راحتی حل و فصل کرد. در روی دیگر ماجرا رئیس جمهور هم گلایه هایی از وزارت ارشاد دارد که به صورت علنی مطرح می کند به عنوان نمونه در آذر سال گذشته گفت: وزارت فرهنگ به دلایل قانونی و گاه سلیقه ای، در کار هنرمندان دخالت می کند. اگر وزارت فرهنگ به دخالت قانونی اکتفا کرده و دخالت سلیقه ای نکند، قدم بزرگی برای احقاق حقوق شهروندی برداشته ایم. یا مرداد96 هم اظهار داشت: یک جایی یک فردی سلیقه ای در مورد فعالیت های فرهنگی دارد، خُب سلیقه خودش برای خودش باشد، اما وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامیِ ما باید قانون را اجرا کند نه اینکه مطابق سلایق عمل کند. این موضوعات و اظهارات نشان می دهد روابط میان رئیس جمهور و وزارت ارشاد دچار ابهاماتی است.

سرنوشت مشابه وزرای ارشاد!

ظاهرا خداحافظی با وزرای ارشاد دولت روحانی عجیب شده است و تا کنون از 3وزیر ارشاد دولت روحانی، علی جنتی استعفا داده و اکنون زمزمه هایی مبنی بر استعفای سیدعباس صالحی هم به گوش می رسد! علی جنتی اولین وزیر ارشاد دولت روحانی بود که با حاشیه های زیادی مواجه شد که مربوط به زندگی خانوادگی او بود. جنتی در متن نامه استعفایش آورد است: اینجانب باوجود آنکه تمامی توان خود را برای ایجاد فضای فرهنگی همراه با آرامش و متانت به کار گرفته و از حاشیه سازی ها فاصله گرفته ام در عین حال خود را قادر به ادامه خدمت در این عرصه نمی بینم و مایلم دولت خدمتگزار بتواند در فضای آرام و خالی از تنش برنامه های فرهنگی خود را دنبال کند لذا بدینوسیله استعفای خود را تقدیم می دارم و امیدوارم نیروهای شایسته بتوانند با توان بیشتر این حوزه را مدیریت کنند. پس از او سیدرضا صالحی امیری به اتاق وزیر ارشاد آمد که تنها 9ماه در آنجا حضور داشت و انتظار آن بود که در دولت دوازدهم به مدیریت خود در وزارت ارشاد ادامه دهد که رئیس جمهور چنین نظری نداشت. صالحی امیری در روز خداحافظی با وزارت ارشاد گفت: تأمین امنیت فرهنگی به معنای امنیت فکر، قلم و بیان و پرهیز از رفتارهای سلیقه ای و مقابله با محدودیت های غیرقانونی از دیگر اهداف موردنظر بود که امیدوارم تلاش هایم در این زمینه از جانب اهالی فرهنگ و هنر این مرز و بوم مورد قبول قرار گرفته باشد و اگر قصوری از اینجانب سرزده، به کرامت و بزرگی دل خویش بر من ببخشایند. پس از آن نوبت به عباس صالحی رسید که سکان وزارت ارشاد را در دست بگیرد. عملکرد او مورد رضایت اهالی فرهنگ و هنر است و کمتر انتقادی به تصمیمات وزارت تحت مدیریت صالحی وارد است، اما اخیرا زمزمه خداحافظی او با این وزارتخانه هم به گوش می رسد و دیروز مصطفی کواکبیان، با تایید تلویحی خبر استعفای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این استعفا به موضوع انتخاب رئیس ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی کشور از سوی رئیس جمهور برمی گردد. شایعه استعفای وزیر ارشاد این روزها دوباره به صدر اخبار این وزارتخانه بازگشته و از شواهد امر چنین به نظر می رسد که خروج سیدعباس صالحی از سکان داری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محتمل تر از قبل شده است. وزیر ارشاد در برابر سوال درباره استعفای خود سکوت کرده و تنها به جمعی از خبرنگاران و به صورت خصوصی اعلام داشته است که در این زمینه در هیات دولت صحبت خواهد کرد. کمبود بودجه، بحران روزافزون کاغذ و افزایش لجام گسیخته قیمت آن، حواشی پیش آمده برای برخی آثار بدون مجوز و خارج از ضابطه موسیقی، موضوعات مربوط به نمایشگاه کتاب و نیز اجرای نمایش هایی که ساختار ویژه اجرا و بازی های پرحاشیه هنرمندان اعتراض هایی را به همراه داشته، مسائل پیش آمده در افتتاحیه جشنواره فیلم فجر و همچنین موضوع گزینه های مطرح شده برای معاونت مطبوعاتی در کنار مشکلات اداری و مالی؛ حواشی زیادی برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ماه های اخیر ایجاد کرده است.

وزیر ارشاد بعدی کیست؟

شایعه ترک وزارتخانه توسط صالحی با استعفای سلطانی فر از معاونت مطبوعاتی وزارت و مطرح شدن اسامی کاندیداهای جدید این معاونت دوباره به صدر اخبار این دستگاه مهم فرهنگی برگشت. مساله ای که منجر به دیدار و رایزنی برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی با وزیر می شود. محمدعلی وکیلی یکی از نمایندگان حاضر در نشست یاد شده با صالحی به همراه آقایان مطهری، مازنی، کواکبیان و حضرتی بوده، با تاکید بر عادی بودن اینگونه جلسات؛ بر دوستانه، مشورتی و البته انتقادی بودن آن تاکید کرد و به صراحت گفت که جریانی به دنبال حذف شخص آقای صالحی و تصاحب کرسی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. وی ادامه داد: این شایعه پراکنی ها را کذب و مشمئزکننده خواند و تاکید کرد که جریانی به دنبال حذف شخص آقای صالحی و تصاحب کرسی وزارت فرهنگ و ارشاد است در صورت ضرورت در آینده ناگفته های مربوط به موضوع استعفای وزیر را اعلام خواهم کرد.

زنگ خطر برای دولت

بنابراین استعفای وزیر ارشاد صحت دارد و رد آن از سوی صالحی برای آرامش فضاست. بسیاری بر این اعتقاد هستند که مهم ترین دلیل استعفای صالحی به روابط میان صالحی با رئیس جمهور باز می گردد. بی تردید چند صباحی است که دولت از انسجام لازم برخوردار نیست و هر یک از بخش ها بر اساس تشخیص خودشان عمل می کنند نه سیاست کلی که لازمه رسیدن به هدف دولت دوازدهم است.

لینک خبر :‌ روزنامه آرمان امروز
همزمان با جدی شدن شایعه استعفای سیدعباس صالحی، اصلاح طلبان کمیسیون فرهنگی از مخالفت عجیب پایداری ها با افزودن عنوان هنر به نام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر دادند.

همزمان با جدی شدن شایعه استعفای سیدعباس صالحی، اصلاح طلبان کمیسیون فرهنگی از مخالفت عجیب پایداری ها با افزودن عنوان هنر به نام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر دادند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۸ سایت های دیگر : فرارو

17 روز پیش حسن روحانی در نشستی با مدیران ارشد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات که در محل این وزارتخانه برگزار شد، از بعضی سیاست های قهری در حوزه فرهنگ انتقاد کرد و با تاکید بر نحوه مواجهه با دو موضوع بدحجابی و فیلترینگ فضای مجازی به عنوان مثال هایی از این دست سیاست های سلبی، گفت که این روش ها اشتباه بوده و باید طرحی نو دراندازیم. اظهاراتی که اگرچه همان زمان، با واکنش های انتقادی ازسوی برخی ناظران، ازجمله یکی، دو نفر از مراجع عظام مواجه شد، اما حالا پس از 17 روز، این بار موردتوجه آیت الله محمد یزدی قرار گرفته تا این روحانی محافظه کار به نحوی صریح تر و شدیدتر از منتقدان قبلی، علیه سخنان رییس جمهور موضع بگیرد: اگر رییس جمهور هستید؟ باید به مردم خدمت کنید! مشکل مردم را حل کنید. اگر اسلام را بیان می کنید، به اندازه علم تان و فهم تان بگویید، نباید بیش از این گفت؛ حجاب از ضروریات دین است و منکرش کافر!

البته حسن روحانی در آن سخنرانی روز یکم بهمن ماه 97 در وزارت ارتباطات، هرگز منکر حجاب نشده بود، بلکه صرفا از اکراه و اجبار در مسائل دینی و مذهبی گلایه کرده و گفته بود که این راهش نیست. اما یزدی که معتقد است، وضعیت حجاب شهروندان حتی در برخی شهرهای مذهبی همچون قم نیز قابل قبول نبوده و تاکید دارد متأسفانه بعضی از شهرها در بحث حجاب، حتی بدتر از قم عمل می کنند ، گفته است: حجاب از ضروریات اسلام است. کسی که علیه حجاب حرف می زند، هر کسی می خواهد باشد، باید مواظب باشد درمورد حجاب چه می گوید، باید بلد باشد وقتی از اسلام حرف می زند، چه می گوید! ما انقلاب کردیم، تا کسی بی حجاب نباشد، زیر گلویش را باز نکند و هرچه دلش خواست علیه اسلام و انقلاب حرف نزند.

دوقطبی فرهنگی

هرچند تاکید بر آزادی بیان به عنوان یکی از مهم ترین اهداف انقلاب، همواره موردتاکید امام(ره)، رهبری و تقریبا تمامی مسوولان ارشد نظام در این 40 سال بوده اما نگاهی به مثال ها و نمونه های متعدد در برخوردهای قهرآمیز در حوزه مسائل اجتماعی و فرهنگی در سال های گذشته و البته، بخش دیگری از همین سخنان اخیر شیخ محمد یزدی و نیز، آنچه این هفته ها در کمیسیون فرهنگی مجلس می گذرد، نشان می دهد که رشته این دوقطبیِ نظرات در مسائل فرهنگ، سری دراز دارد و تفاوت نظرات این دو قطب، حکایت از اختلافی عمیق.

یزدی همین دیروز پس از نقد صریح رویکرد و عملکرد رییس جمهور در مباحث فرهنگی، گفته است: به این وزیر ارشاد هم می گویم، برای چه هر روز بزرگداشت برگزار می کنید، در یکی از این سالن ها هر روز خواننده ای می آورید؟! می گویند ما قرآن و جلسه قرآن هم داریم! واقعا می خواهید قرآن هم نداشته باشید؟! مگر جرأت دارید علیه قرآن حرف بزنید! مردم انقلاب کرده اند که قوانین با اسلام تنظیم شود و اسلام حاکم باشد و قضات آن با احکام اسلامی قضاوت کنند و مجلس شورای اسلامی با قوانین اسلام تطبیق شود. در این میان اما شاید جمله کلیدی یزدی که ظاهرا ناخواسته بیانگر نگاه او و همفکرانش به مقوله فرهنگ و هنر است، این جمله بود: اسم آن (وزارتخانه) را، وزارت ارشاد اسلامی می گذارید؟ باید از این خانواده شهدا خجالت کشید! طبیعتا منظور یزدی این نبوده که مثلا عنوان ارشاد اسلامی از نام این وزارتخانه حذف شود تا دیگر کسی از خانواده شهدا خجالت نکشد. بلکه برعکس، چنان چه می دانیم، او خواسته بگوید باید از خانواده شهدا به خاطر وضع حجاب در مملکت (که به زعم یزدی وضعی است، اسف بار) خجالت کشید؛ آن هم وقتی در کشور، وزارتخانه ای مزین به عنوان ارشاد اسلامی داریم. در این میان اما آنچه این جمله را چنین برخوردار از بار معنایی ویژه و نمایانگر نوع نگاه و نحوه مواجهه او و همفکرانش با مسائل فرهنگ و هنر می کند، حذف ضمنی عنوان فرهنگ از نام وزارتخانه در بیان یزدی است. آن هم در شرایطی که ازقضا در همین یکی، دو هفته اخیر، بحث بر سر نام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از مباحث اصلی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی است. جایی که از همان زمان آغاز به کار مجلس دهم، باتوجه به چینش اعضای این کمیسیون تخصصی، به عنوان یکی از مهم ترین مراکز و کانون های مواجهه دو نوع طرز تفکر و دیدگاه متفاوت موردتوجه ناظران قرار گرفت و بسیاری از تحلیلگران گفتند و نوشتند که باتوجه به حضور همزمان گروهی از اصلاح طلبان و امیدی های تاثیرگذار همچون علی مطهری، احمد مازنی، محمدعلی وکیلی، پروانه سلحشوری، سیده فاطمه ذوالقدر، مهدی شیخ و طیبه سیاوشی در مقابل برخی از مهم ترین نمایندگان عضو جبهه پایداری ازجمله نصرالله پژمانفر، احمد سالک، احد آزادی خواه، سیداحسان قاضی زاده هاشمی، سیدصادق طباطبایی نژاد و جمشید جعفرپور باید منتظر چالش هایی جدی زیر سقف این کمیسیون باشیم. چالشی که حالا در یکی از آخرین دستورکارها و مباحث کاری این کمیسیون، چنان اوج گرفت که به گفته پروانه سلحشوری از اعضای اصلاح طلب کمیسیون فرهنگی، نمایندگان به ناچار، رای گیری نهایی را به زمانی دیگر موکول کردند. جالب اینکه این موضوع چالش انگیز نیز مشخصا به نام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مربوط بوده است.

چالش افزودن عنوان هنر به نام وزارت فرهنگ

پروانه سلحشوری در این رابطه گفته است: باتوجه به آنکه بحث هنر ازجمله مسائل کلان هر جامعه ای است و متاسفانه در نام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اشاره ای به این مهم نیست، این مقوله بنیادین به جهات مختلف در بلاتکلیفی است و درنتیجه همکاران در کمیسیون فرهنگی تصمیم گرفتند با تهیه طرحی برای حل این مشکل وارد عمل شوند. بنابراین طرح تغییر نام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به وزارت فرهنگ، هنر و ارشاد اسلامی تهیه و در دستورکار کمیسیون فرهنگی قرار گرفت. این نماینده اصلاح طلب ادامه داد: با این همه اما متاسفانه باتوجه به فضای پرچالشی که در کمیسیون ایجاد شد، این طرح را به رای نگذاشتیم تا در جلسات بعدی در این رابطه تصمیم گیری شود. ظاهر ماجرا ساده است. طرحی تهیه شده تا واژه هنر به عنوان مهم ترین مقوله تحت مدیریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز کنار عبارات فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گیرد و هنرمندان لااقل بدانند که طرف حساب شان در حاکمیت کیست و کجاست. با این همه اما به نظر می رسد روزنه ای که پایداری ها از آن به جهان می نگرند تنگ تر از آن است که ماجرا این چنین ساده بنماید.

جالب اینکه اتفاقا بسیاری از اصحاب فرهنگ و هنر این مملکت معتقدند چنان چه تجربه بشری در اقصا نقاط جهان نشان می دهد، این یک فقره که هنر باشد، در بند مدیریت دولتی و حکومتی منقاد نمی شود و ذاتا از هرگونه مهار گریزان است. در این شرایط اما همین هنرمندان فکر می کنند حالا که ساختار مدیریت فرهنگی و هنری کشور هنوز معتقد به نگاه دولتی و بالا به پایین است، لااقل ما و هنرمان را هم ببینید. مطالبه ای منطقی که انگیزه اصلاح طلبان کمیسیون فرهنگی برای تهیه این طرح تازه شده اما چنانچه سلحشوری و چند نماینده دیگر عضو این کمیسیون می گویند، ظاهرا پایداری ها نه به این خاطر که به واسطه نگاهی مترقی به مقوله هنر ، مخالفت قید این عنوان در نام وزارتخانه باشند، بلکه از آنجا که گویا اساسا حاضر نیستند هنر را به رسمیت بشمارند، با طرح تغییرنام وزارتخانه همراه نشده و جداً مخالف آنند. هرچند حتی آنها هم می دانند این طرز تفکر چنان سرسخت و غیرقابل پذیرش است که از اشاره مستقیم به آن به عنوان دلیل مخالفت شان خودداری کرده و بهانه می آورد که این طرح بار مالی سنگینی برای کشور دارد و مغایر اصل 75 قانون اساسی است. آن هم با این استدلال که درصورت تصویب طرح و تغییرنام وزارتخانه، باید سربرگ ها و تابلوهای ادارات زیرمجموعه این وزارتخانه نیز تغییر کنند و این یعنی، هزینه تراشی نابه جا!

مخالفت با هنر به بهانه اقتصاد

طیبه سیاوشی، عضو اصلاح طلب کمیسیون فرهنگی مجلس می گوید: مخالفان درحالی این چنین به خاطر تغییر سربرگ از بار مالی و فشار اقتصادی بر وزارت فرهنگ صحبت می کنند که همزمان بر تصویب طرح هایی در همین کمیسیون فرهنگی اصرار می کنند که بار مالی سنگینی در حدود چندین و چند برابر طرح تغییرنام وزارتخانه به همراه دارد اما به این دلیل که رویکرد و سیاست شان نسبت به آن طرح ها مثبت است و به تصویب شان تمایل دارند، از آن دفاع می کنند.

سیاوشی که معتقد است در این 40 سال، همواره شاهد این روند تایید و انکار هنر بودیم ، گفته است: از طرفی بر اهمیت هنر تاکید کردیم و از دیگرسو هنری را که می توانست هنر فاخر این مملکت محسوب کرد، به دلائل مختلف ازجمله دلائل سیاسی کنار گذاشته و منزوی کردیم. این نماینده مجلس همچنین می گوید: کنار گذاشتن و در انزوا قرار دادن آثار و هنرمندان فاخر، از صحنه به زیر کشیدن تئاترها به دلائل واهی و تکرار این رفتارهای قهری، باعث شده به سمتی برویم که آن سینما، موسیقی و تئاتری که در دسترس مردم قرار می گیرد، هنر و فرهنگ عالی این مملکت را متبلور نمی کند. جالب اینکه همه هم به این وضعیت معترض هستند. اگر این ممیزی های سلیقه ای و شخصی نبود و در چارچوب قانون عمل می کردیم، امروز شاهد چنین مقاومتی برای قرار گرفتن عنوان هنر کنار فرهنگ و ارشاد نبودیم. حال آنکه اتفاقا قرار دادن عنوان هنر در نام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، می تواند تکلیف ما را یک بار برای همیشه مشخص کند.

استعفا؛ پایان کار وزیر فرهنگی دیگر؟!

البته فشار پایداری ها و دیگر مخالفان دولت تنها به حذف یا اضافه عنوان هنر در نام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محدود نیست و چنانچه از برخی منابع آگاه در روزهای گذشته نیز شنیده ایم، این فشارها حالا چنان جدی شده که احتمالا در روزهای آینده شخص وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را نیز تحت ثاتیر قرار خواهد داد. مصطفی کواکبیان، نماینده اصلاح طلب مجلس با اشاره به این فشارهای گاه و بیگاه علیه سیدعباس صالحی و شایعه استعفای او از ادامه همکاری با دولت، به خانه ملت گفته است: در این مورد اخبار غیررسمی زیادی وجود دارد که البته خبر به طور رسمی اعلام نشده است، اما بر اساس شنیده ها، خبر استعفای وزیر فرهنگ به صورت غیررسمی قابل تایید است. سیاوشی نیز در این رابطه گفته است: البته نمی توانم این خبر را تایید یا تکذیب کنم اما این اتفاق تازه ای نیست. در حالی که همه بر شرایط سخت اقتصادی تاکید می کنند و می گویند اولویت اقتصاد است، اما این وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است که همواره مورد اعتراض قرار می گیرد. ما با وزارتخانه ای روبه رو هستیم که دوراهه های ناتمام فراوانی دارد. در همه این سال ها، وزرای فرهنگ بسیاری داریم که کارشان پیش از پایان دوره به استعفا کشید و کنار رفتند.

این طور که پیداست سیدعباس صالحی هم به همین زودی ها می رود و روحانی ناچار چهارمین وزیر فرهنگ خود را ظرف 6 ساله اخیر معرفی خواهد کرد اما آنچه بیش از اینها اهمیت دارد این است که اوضاع فرهنگِ مملکت، با یا بی هنر آشفته است و هنرِ مخالفان، اجبار فرهنگ و انکار هنر!

17 روز پیش حسن روحانی در نشستی با مدیران ارشد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات که در محل این وزارتخانه برگزار شد، از بعضی سیاست های قهری در حوزه فرهنگ انتقاد کرد و با تاکید بر نحوه مواجهه با دو موضوع بدحجابی و فیلترینگ فضای مجازی به عنوان مثال هایی از این دست سیاست های سلبی، گفت که این روش ها اشتباه بوده و باید طرحی نو دراندازیم. اظهاراتی که اگرچه همان زمان، با واکنش های انتقادی ازسوی برخی ناظران، ازجمله یکی، دو نفر از مراجع عظام مواجه شد، اما حالا پس از 17 روز، این بار موردتوجه آیت الله محمد یزدی قرار گرفته تا این روحانی محافظه کار به نحوی صریح تر و شدیدتر از منتقدان قبلی، علیه سخنان رییس جمهور موضع بگیرد: اگر رییس جمهور هستید؟ باید به مردم خدمت کنید! مشکل مردم را حل کنید. اگر اسلام را بیان می کنید، به اندازه علم تان و فهم تان بگویید، نباید بیش از این گفت؛ حجاب از ضروریات دین است و منکرش کافر!

البته حسن روحانی در آن سخنرانی روز یکم بهمن ماه 97 در وزارت ارتباطات، هرگز منکر حجاب نشده بود، بلکه صرفا از اکراه و اجبار در مسائل دینی و مذهبی گلایه کرده و گفته بود که این راهش نیست. اما یزدی که معتقد است، وضعیت حجاب شهروندان حتی در برخی شهرهای مذهبی همچون قم نیز قابل قبول نبوده و تاکید دارد متأسفانه بعضی از شهرها در بحث حجاب، حتی بدتر از قم عمل می کنند ، گفته است: حجاب از ضروریات اسلام است. کسی که علیه حجاب حرف می زند، هر کسی می خواهد باشد، باید مواظب باشد درمورد حجاب چه می گوید، باید بلد باشد وقتی از اسلام حرف می زند، چه می گوید! ما انقلاب کردیم، تا کسی بی حجاب نباشد، زیر گلویش را باز نکند و هرچه دلش خواست علیه اسلام و انقلاب حرف نزند.

دوقطبی فرهنگی

هرچند تاکید بر آزادی بیان به عنوان یکی از مهم ترین اهداف انقلاب، همواره موردتاکید امام(ره)، رهبری و تقریبا تمامی مسوولان ارشد نظام در این 40 سال بوده اما نگاهی به مثال ها و نمونه های متعدد در برخوردهای قهرآمیز در حوزه مسائل اجتماعی و فرهنگی در سال های گذشته و البته، بخش دیگری از همین سخنان اخیر شیخ محمد یزدی و نیز، آنچه این هفته ها در کمیسیون فرهنگی مجلس می گذرد، نشان می دهد که رشته این دوقطبیِ نظرات در مسائل فرهنگ، سری دراز دارد و تفاوت نظرات این دو قطب، حکایت از اختلافی عمیق.

یزدی همین دیروز پس از نقد صریح رویکرد و عملکرد رییس جمهور در مباحث فرهنگی، گفته است: به این وزیر ارشاد هم می گویم، برای چه هر روز بزرگداشت برگزار می کنید، در یکی از این سالن ها هر روز خواننده ای می آورید؟! می گویند ما قرآن و جلسه قرآن هم داریم! واقعا می خواهید قرآن هم نداشته باشید؟! مگر جرأت دارید علیه قرآن حرف بزنید! مردم انقلاب کرده اند که قوانین با اسلام تنظیم شود و اسلام حاکم باشد و قضات آن با احکام اسلامی قضاوت کنند و مجلس شورای اسلامی با قوانین اسلام تطبیق شود. در این میان اما شاید جمله کلیدی یزدی که ظاهرا ناخواسته بیانگر نگاه او و همفکرانش به مقوله فرهنگ و هنر است، این جمله بود: اسم آن (وزارتخانه) را، وزارت ارشاد اسلامی می گذارید؟ باید از این خانواده شهدا خجالت کشید! طبیعتا منظور یزدی این نبوده که مثلا عنوان ارشاد اسلامی از نام این وزارتخانه حذف شود تا دیگر کسی از خانواده شهدا خجالت نکشد. بلکه برعکس، چنان چه می دانیم، او خواسته بگوید باید از خانواده شهدا به خاطر وضع حجاب در مملکت (که به زعم یزدی وضعی است، اسف بار) خجالت کشید؛ آن هم وقتی در کشور، وزارتخانه ای مزین به عنوان ارشاد اسلامی داریم. در این میان اما آنچه این جمله را چنین برخوردار از بار معنایی ویژه و نمایانگر نوع نگاه و نحوه مواجهه او و همفکرانش با مسائل فرهنگ و هنر می کند، حذف ضمنی عنوان فرهنگ از نام وزارتخانه در بیان یزدی است. آن هم در شرایطی که ازقضا در همین یکی، دو هفته اخیر، بحث بر سر نام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از مباحث اصلی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی است. جایی که از همان زمان آغاز به کار مجلس دهم، باتوجه به چینش اعضای این کمیسیون تخصصی، به عنوان یکی از مهم ترین مراکز و کانون های مواجهه دو نوع طرز تفکر و دیدگاه متفاوت موردتوجه ناظران قرار گرفت و بسیاری از تحلیلگران گفتند و نوشتند که باتوجه به حضور همزمان گروهی از اصلاح طلبان و امیدی های تاثیرگذار همچون علی مطهری، احمد مازنی، محمدعلی وکیلی، پروانه سلحشوری، سیده فاطمه ذوالقدر، مهدی شیخ و طیبه سیاوشی در مقابل برخی از مهم ترین نمایندگان عضو جبهه پایداری ازجمله نصرالله پژمانفر، احمد سالک، احد آزادی خواه، سیداحسان قاضی زاده هاشمی، سیدصادق طباطبایی نژاد و جمشید جعفرپور باید منتظر چالش هایی جدی زیر سقف این کمیسیون باشیم. چالشی که حالا در یکی از آخرین دستورکارها و مباحث کاری این کمیسیون، چنان اوج گرفت که به گفته پروانه سلحشوری از اعضای اصلاح طلب کمیسیون فرهنگی، نمایندگان به ناچار، رای گیری نهایی را به زمانی دیگر موکول کردند. جالب اینکه این موضوع چالش انگیز نیز مشخصا به نام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مربوط بوده است.

چالش افزودن عنوان هنر به نام وزارت فرهنگ

پروانه سلحشوری در این رابطه گفته است: باتوجه به آنکه بحث هنر ازجمله مسائل کلان هر جامعه ای است و متاسفانه در نام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اشاره ای به این مهم نیست، این مقوله بنیادین به جهات مختلف در بلاتکلیفی است و درنتیجه همکاران در کمیسیون فرهنگی تصمیم گرفتند با تهیه طرحی برای حل این مشکل وارد عمل شوند. بنابراین طرح تغییر نام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به وزارت فرهنگ، هنر و ارشاد اسلامی تهیه و در دستورکار کمیسیون فرهنگی قرار گرفت. این نماینده اصلاح طلب ادامه داد: با این همه اما متاسفانه باتوجه به فضای پرچالشی که در کمیسیون ایجاد شد، این طرح را به رای نگذاشتیم تا در جلسات بعدی در این رابطه تصمیم گیری شود. ظاهر ماجرا ساده است. طرحی تهیه شده تا واژه هنر به عنوان مهم ترین مقوله تحت مدیریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز کنار عبارات فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گیرد و هنرمندان لااقل بدانند که طرف حساب شان در حاکمیت کیست و کجاست. با این همه اما به نظر می رسد روزنه ای که پایداری ها از آن به جهان می نگرند تنگ تر از آن است که ماجرا این چنین ساده بنماید.

جالب اینکه اتفاقا بسیاری از اصحاب فرهنگ و هنر این مملکت معتقدند چنان چه تجربه بشری در اقصا نقاط جهان نشان می دهد، این یک فقره که هنر باشد، در بند مدیریت دولتی و حکومتی منقاد نمی شود و ذاتا از هرگونه مهار گریزان است. در این شرایط اما همین هنرمندان فکر می کنند حالا که ساختار مدیریت فرهنگی و هنری کشور هنوز معتقد به نگاه دولتی و بالا به پایین است، لااقل ما و هنرمان را هم ببینید. مطالبه ای منطقی که انگیزه اصلاح طلبان کمیسیون فرهنگی برای تهیه این طرح تازه شده اما چنانچه سلحشوری و چند نماینده دیگر عضو این کمیسیون می گویند، ظاهرا پایداری ها نه به این خاطر که به واسطه نگاهی مترقی به مقوله هنر ، مخالفت قید این عنوان در نام وزارتخانه باشند، بلکه از آنجا که گویا اساسا حاضر نیستند هنر را به رسمیت بشمارند، با طرح تغییرنام وزارتخانه همراه نشده و جداً مخالف آنند. هرچند حتی آنها هم می دانند این طرز تفکر چنان سرسخت و غیرقابل پذیرش است که از اشاره مستقیم به آن به عنوان دلیل مخالفت شان خودداری کرده و بهانه می آورد که این طرح بار مالی سنگینی برای کشور دارد و مغایر اصل 75 قانون اساسی است. آن هم با این استدلال که درصورت تصویب طرح و تغییرنام وزارتخانه، باید سربرگ ها و تابلوهای ادارات زیرمجموعه این وزارتخانه نیز تغییر کنند و این یعنی، هزینه تراشی نابه جا!

مخالفت با هنر به بهانه اقتصاد

طیبه سیاوشی، عضو اصلاح طلب کمیسیون فرهنگی مجلس می گوید: مخالفان درحالی این چنین به خاطر تغییر سربرگ از بار مالی و فشار اقتصادی بر وزارت فرهنگ صحبت می کنند که همزمان بر تصویب طرح هایی در همین کمیسیون فرهنگی اصرار می کنند که بار مالی سنگینی در حدود چندین و چند برابر طرح تغییرنام وزارتخانه به همراه دارد اما به این دلیل که رویکرد و سیاست شان نسبت به آن طرح ها مثبت است و به تصویب شان تمایل دارند، از آن دفاع می کنند.

سیاوشی که معتقد است در این 40 سال، همواره شاهد این روند تایید و انکار هنر بودیم ، گفته است: از طرفی بر اهمیت هنر تاکید کردیم و از دیگرسو هنری را که می توانست هنر فاخر این مملکت محسوب کرد، به دلائل مختلف ازجمله دلائل سیاسی کنار گذاشته و منزوی کردیم. این نماینده مجلس همچنین می گوید: کنار گذاشتن و در انزوا قرار دادن آثار و هنرمندان فاخر، از صحنه به زیر کشیدن تئاترها به دلائل واهی و تکرار این رفتارهای قهری، باعث شده به سمتی برویم که آن سینما، موسیقی و تئاتری که در دسترس مردم قرار می گیرد، هنر و فرهنگ عالی این مملکت را متبلور نمی کند. جالب اینکه همه هم به این وضعیت معترض هستند. اگر این ممیزی های سلیقه ای و شخصی نبود و در چارچوب قانون عمل می کردیم، امروز شاهد چنین مقاومتی برای قرار گرفتن عنوان هنر کنار فرهنگ و ارشاد نبودیم. حال آنکه اتفاقا قرار دادن عنوان هنر در نام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، می تواند تکلیف ما را یک بار برای همیشه مشخص کند.

استعفا؛ پایان کار وزیر فرهنگی دیگر؟!

البته فشار پایداری ها و دیگر مخالفان دولت تنها به حذف یا اضافه عنوان هنر در نام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محدود نیست و چنانچه از برخی منابع آگاه در روزهای گذشته نیز شنیده ایم، این فشارها حالا چنان جدی شده که احتمالا در روزهای آینده شخص وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را نیز تحت ثاتیر قرار خواهد داد. مصطفی کواکبیان، نماینده اصلاح طلب مجلس با اشاره به این فشارهای گاه و بیگاه علیه سیدعباس صالحی و شایعه استعفای او از ادامه همکاری با دولت، به خانه ملت گفته است: در این مورد اخبار غیررسمی زیادی وجود دارد که البته خبر به طور رسمی اعلام نشده است، اما بر اساس شنیده ها، خبر استعفای وزیر فرهنگ به صورت غیررسمی قابل تایید است. سیاوشی نیز در این رابطه گفته است: البته نمی توانم این خبر را تایید یا تکذیب کنم اما این اتفاق تازه ای نیست. در حالی که همه بر شرایط سخت اقتصادی تاکید می کنند و می گویند اولویت اقتصاد است، اما این وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است که همواره مورد اعتراض قرار می گیرد. ما با وزارتخانه ای روبه رو هستیم که دوراهه های ناتمام فراوانی دارد. در همه این سال ها، وزرای فرهنگ بسیاری داریم که کارشان پیش از پایان دوره به استعفا کشید و کنار رفتند.

این طور که پیداست سیدعباس صالحی هم به همین زودی ها می رود و روحانی ناچار چهارمین وزیر فرهنگ خود را ظرف 6 ساله اخیر معرفی خواهد کرد اما آنچه بیش از اینها اهمیت دارد این است که اوضاع فرهنگِ مملکت، با یا بی هنر آشفته است و هنرِ مخالفان، اجبار فرهنگ و انکار هنر!

لینک خبر :‌ خبر فوری
مراسم بزرگداشت آیت الله جوادی آملی با حضور علما و اندیشمندان فلسفه، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدرضا صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک، آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه های علمیه کشور و... در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۷ سایت های دیگر : همسو نیوز برترین ها الف ساعت24 آفتاب نیوز نسیم آنلاین

به گزارش ایسنا، در این مراسم که امروز چهارشنبه 17 بهمن ماه برگزار شد، حسن بُلخاری رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با قرائت پیام حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی، رئیس جمهور پرداخت که در بخشی از این پیام آمده بود:

در این همایش سخن از مفسر ژرف اندیش قرآن کریم آیت الله جوادی آملی است که با نبوغ علمی و بهره گیری از اساتید بزرگ عرصه معرفت، معنویت و دانایی یعنی امام راحل و علامه طباطبایی به جامعیت در علوم علقی و نقلی اسلام رسیده اند و توانسته اند با تدریس شش دهه در حوزه علمیه و تربیت شاگردان نقش مهمی را در حوزه دین و فلسفه ایفا کنند. بی تردید ژرفای اندیشه، جامعه نگری و خضوع کم نظیر و مکارم اخلاقی ایشان اسوه سالکان علم و عمل و زمینه ساز رشد و فرهنگ اسلامی و ایرانی است.

وی در ادامه با تاکید بر این موضوع که این مراسم برای پاسداشت مقام علمی و دینی عالمی برگزار شده است که می تواند برای نسل امروز و صاحبان اندیشه ما بسیار مفید باشد، گفت: حضور آیت الله جوادی آملی می تواند در ارتقای علمی کشور بسیار مفید باشد.

وی گفت: معنای ریشه شناسی حکمت، تقوا و عقل در اندیشه اسلامی و مفهوم معرفت یکی است و هر سه به معنای منع هستند. حکمت به معنای لگام ، عقل به معنای عقال و تقوا به معنای پرهیز است. این سه با یکدیگر ریشه های مشترکی دارند و از این اشتراک ها به این نتیجه می رسیم که در جهان ناسوت اصل بر براعت انسان نیست. گرچه که در جهان ملکوت این اصل وجود دارد. بنا بر آیه ان الانسان لفی خُسر در جهان ناسوت انسان تا پرهیز نکند به حقیقت حکمت نمی رسد و اگر به حقیقت حکمت رسید به حقیقت عقلانیت نیز رسیده است.

وی در ادامه با اشاره به آیه ای از سود ملک گفت: اگر کسی حکیم باشد یقیاً عاقل است و هر کسی به حقیقت عاقل باشد متقی نیز هست. حکیم یقیناً متقی است و متقی یقیناً عاقل. بعید است که کسی باشد به حقیقت حکمت برسد و در ترویج اسلام اندیشه ورزی نکند. شهادت می دهم که در زیر آسمان کمتر کسی همچون آیت الله جوادی آملی وجود دارد که جامعه حکمت عقل و تقوا باشد.

در ادامه این مراسم مهدی محقق رئیس هیأت مدیره انجمن مفاخر و آثار فرهنگی گفت: آیت الله جوادی آملی علاوه بر معلومات و اطلاعات وسیعی که در فلسفه، کلام و تفسیر قرآن دارد و صاحب نظر نیز هست، در اخلاق نیز انسان بزرگی هستند. استاد در تمام زمینه ها منحصر به فرد هستند همانگونه که در سخنان سایرین اشاره شد علاوه بر معلومات از اخلاق والایی نیز برخوردار هستند. ما در انجمن مفاخر افتخار داریم که بزرگداشتی برای آیت الله جوادی آملی بگیریم. فردی که در حکمت متعالیه، حکمت مشاع و حکمت اشراق جامعیت دارند. بنده خود شاهد و ناظر بوده ام که ایشان همواره از لطافت اخلاقی برخوردار بوده اند و امیدواریم که خداوند عمر طولانی ای به ایشان عنایت کنند که نه تنها طلاب و دانشجویان بلکه تمام مسلمانان از وجود ایشان استفاده کنند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
صالحی با بیان اینکه آیت الله جوادی آملی یک حکیم جامع در علوم عقلی، عرفانی و علوم نقلی هستند، گفت: در طول تاریخ علمایی را داشته ایم که این سه شاخه را با هم داشته اند اما اینکه کسی بتواند این سه شاخه را در سطح عالی داشته باشد و در آن صاحب نظر نیز باشد فراوان نیستند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۸ سایت های دیگر : خبرگزاری اهل بیت (ع) خبرگزاری اهل بیت

به گزارش جهانی خبر_وی ادامه داد: البته این سخن به این معنی نیست که دیگران تمایزات خاص خود را نداشته اند، در یک تفسیر ساده از آیت الله جوادی آملی می توان گفت ایشان یک حکیم جامع در علوم عقلی، عرفانی و علوم نقلی هستند، البته در طول تاریخ علمایی را داشته ایم که این سه شاخه را با هم داشته اند اما اینکه کسی بتواند این سه شاخه را در سطح عالی داشته باشد و در آن صاحب نظر نیز باشد فراوان نیستند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: ویژگی دیگر آیت الله جوادی آملی این است که وی یک حکیم مدرس هستند، افرادی هستند که شاگرد پرور بوده اما ایشان یک حکیم مدرس است که از طریق تعلیم شفاهی و مکتوب صدها شاگرد بلکه هزاران شاگرد در خان تدریس ایشان قرار گرفتند. این جز ویژگی هایی است که شاید همگان آن را ندارند .

صالحی یادآور شد: آیت الله جوادی آملی توانسته با تدریس ممتد و با مکتوبات فراوان این ویژگی را داشته باشد، از این رو به عنوان یک حکیم برجسته محسوب می شود.

وی افزود: ویژگی سوم این استاد بزرگوار این است که ایشان به عنوان یک حکیم اجتماعی مطرح هستند. اینکه فلسفه از حوزه نظری و انتزاعی به حوزه زندگی عملی و اجتماعی نزدیک تر شود یکی از دغدغه های ایشان بوده و هست که در آثار متنوعی به این موضوع پرداخته اند و همین امر نشان می دهد که باید حکمت اسلامی را به حوزه زندگی اجتماعی نزدیک کنیم و فاصله نظر و عمل را کم کنیم .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ویژگی چهارم آیت الله جوادی آملی خاطرنشان کرد: ایشان حکیم متکلم هستند. ما همیشه دو شاخه را داشته ایم، متکلمان و فلاسفه که متکلمان به سوالات زمانه توجه داشته اند و فلاسفه به مباحث بنیادی اما استاد جوادی آملی حکیم متکلم هستند. یعنی در عین اینکه از یک خاستگاه فلسفی برخواسته اند به سوالات و شبهات زمانه نیز توجه دارند .

صالحی در ادامه با تاکید بر این مطلب که استاد جوادی آملی حکیم موسوعه نگار هستند، تصریح کرد: برخی همانند علامه مجلسی موسوعه نگار بوده اند یعنی کار دایره المعارفی انجام داده اند. آقای جوادی آملی هم تفسیر تسنیم و رحیق مختوم را دارند که صرفاً یک اثر نیست بلکه دایره المعارفی است که علوم عقلی و عرفانی دارد .

وی در پایان گفت: تک نگاری و موسوعه نگاری دو شاخه هستند. برخی تک نگاری دارند اما آن فضای جامعه نگری در آنها چندان به وجود نمی آید. بزرگانی قبل از انقلاب داشته ایم که در حکمت انقلاب اثرگذار بوده اند اما زمانی نداشته اند که آن را استمرار دهند همچون استاد شهید مرتضی مطهری؛ اما استاد جوادی آملی حکیم انقلاب هستند که مبادی نظری مفقوده ای را در حوزه های مختلف مطرح کرده اند .

لینک خبر :‌ جهانی پرس
تهران - ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ایده ها اگر صرفا بر مبنای حمایت دولتی باشند، زود از هم می پاشند، چون مدیران تغییر و حمایت ها ثابت نمی مانند لذا باید روی ثبات این موضوع بیشترکارکنیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۷

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا ، سید عباس صالحی چهارشنبه شب در حاشیه افتتاح گذرهای فرهنگ و هنر 8 شهر کشور با بیان این که شهرهایی که برای گذر فرهنگ و هنر برگزیده شده اند، خودشان متقاضی بوده اند، افزود: این ایده از دولت می تواند کمک حال ظهور اتفاقات خوب باشد چرا که کارها نه از بالا به پایین، بلکه به شکل همکاری میان ما و مدیران شهری انجام شده است.
وی تصریح کرد: ما نمی خواستیم چیزی را شروع کنیم که دستوری و بخش نامه ای باشد، چرا که این گونه امکان استقرار پیدا نمی کند. عزیزان ما در شورای شهر و همکاران در ارشاد در کنار هم این ایده را پخته کردند
رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور ادامه داد: شهرهایی که انتخاب شده اند گام نخست ما به شمار می آیند و بر اساس ویژگی هایی چون موجودیت فرهنگی، همکاری های درون شهری و پتانسیل اجتماعی برگزیده شده اند. برخی از این شهرها کار خود را آغاز کرده اند، برخی در آستانه افتتاح هستند و برخی در مرحله آماده سازی قرار دارند.
صالحی در ادامه به اهمیت مراقبت از این ایده اشاره و اظهارداشت: از اینجا به بعد مراقبت از ایده به اندازه خودش اهمیت دارد. این 10 شهر باید مثل شبکه به هم کمک کنند که گذر فرهنگ و هنر به خوبی شکل بگیرد و ایده های خلاقانه را با هم به اشتراک بگذارند. با این که ممکن است شرایط بومی هر شهر ویژه خودش باشد، در کنار هم بودن زمینه مناسبی برای بهتر شدن کارهاست و تعامل میان آن ها درصد موفقیت را بیشتر می کند.
وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: بسیار مهم است که مردم خلاقیت، جذابیت و لذت را در این گذرها احساس کنند، این گونه آن را مثل یک خاطره با خود خواهند برد. این امر هم نیاز به تزریق مداوم ایده ها دارد که اصناف فصلی به موقع جایگزین شوند و در ترکیبی از ایده ها بتوانیم گذرها را به طور مستمر جذاب نگه داریم به طوری که مردم احساس کنند اگر این گذر را نبینند چیزی از دست داده اند.
عضو کابینه دولت دوازدهم تصریح کرد : ایده ها اگر صرفا بر مبنای حمایت دولتی باشند، زود از هم می پاشند، چون مدیران تغییر می کنند و حمایت ها ثابت نیستند. ما باید این ایده ها را به سمتی ببریم که بخش خصوصی فکر کند چگونه از آن درآمد کسب کند، این گونه کم شدن حمایت ها منجر به تعطیلی و خاموش شدن چراغ اصناف نمی شود لذا ما باید روی ثبات این موضوع کار کنیم.
صالحی تاکید کرد: باید بدانیم که چگونه این ایده ها خلاق می شوند و برای آنها ارزش آفرینی کنیم. اگر این کارها بر مبنای حمایت های دولتی باشد، شکست خواهد خورد، کار باید به گونه ای آنجام شود که بعدها هم در جای خود بایستد.
وی ادامه داد: حمایت ها نباید مالی باشد، باید بدانیم چگونه در فضای کار، فعالیت هنری را مقرون به صرفه کنیم. چه کار باید کرد؟ ما این ایده با این شهرها پیش می بریم، به مرور که شهرهایی با جمعیت بالا احساس کنند که امکان تولید فرهنگی و هنری میسر باشد، طرح را گسترش خواهیم داد. این طرح تا سه سال نیاز به مراقبت اولیه دارد، و همه با هم باید به این طرح کمک کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز امیدواری کرد: این گفت و گوها ادامه پیدا کند که به اتفاق تازه ای منجر شود و به پایداری ایده گذرهای فرهنگ و هنر بیانجامد.

** گذرهای فرهنگ و هنر در یک نگاه
مراسم راه اندازی گذرهای فرهنگ و هنر در 8 شهر کشورمان، با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، روسای ادارات و مدیران کل فرهنگ وارشاد اسلامی، روسای شورای شهر و شهرداران 8 شهر انتخاب شده، در ساختمان وزارت ارشاد برگزار شد.
اصفهان، شیراز، کرمان، سنندج، سبزوار، نیشابور، بم و از شهرهایی هستند که گذرهای فرهنگ و هنر در آن ها راه اندازی شده و کار خود را آغاز کرده است.
هدف از ایجاد گذر فرهنگ و هنر را رونق بخشیدن به اقتصاد فرهنگی و هنری و ایجاد روحیه نشاط و شادی و نیز امیدبخشی به مردم است.
گذرهای فرهنگ و هنر طرحی دو وجهی است که در یک سوی آن راسته و بازاری هنری راه اندازی می شود و در سوی دیگر، از اماکن تاریخی برای ایجاد این گذرها استفاده خواهد شد که پیوندی میان مردم و میراث فرهنگی برقرار می کند.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از همه افرادی که علاقه مند به حضور در گذر فرهنگ و هنر هستند، حمایت مالی و معنوی خواهد کرد و تسهیلات مناسبی به آنان ارائه می کند.
فراهنگ ** 9211 ** 1355 **

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی عصر امروز از یازدهمین جشنواره تجسمی فجر و گالری فروش آن بازدید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۸ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی نسیم آنلاین بدر پرس شعار سال

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی ضمن بازدید از این جشنواره از گالری فروش آن نیز بازدید کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه این بازدید در جمع خبرنگاران در باره اینکه برای اولین بار گالری فروش در این جشنواره راه اندازی شده است، گفت: این رویداد برای اولین بار در جشنواره هنرهای تجسمی فجر اتفاق افتاده است و آثار خوب و قابل توجه در آن عرضه شده است.

وی افزود: چند اتفاق در جشنواره هنر تجسمی قابل توجه است. اول اینکه خود گالری ها در کنار یکدیگر قرار گرفته اند. این نگاه از قبل بوده و در دولت دوازدهم بیشتر به آن توجه شده است. به این معنی که صنوف وقتی در کنار یکدیگر قرار می گیرند، هم هم افزایی آن ها افزایش می یابد و هم به حوزه محتوا و اقتصاد آن بخش کمک می شود.

وی در عین حال تصریح کرد: هم افزایی مجموعه ها می تواند شتاب دهنده حرکت ها باشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: گالری ها مجموعه های مستقلی بود که در این جشنواره در کنار هم بودند که این امر می تواند اتفاق خوبی رقم بزند و در تبادل و بخش محتوایی، کیفی و اقتصادی به کمک هم آیند.

وی تاکید کرد: ما یک حلقه مفقوده ای بین گالری ها و حوزه حراجی تهران در سال های اخیر داشته ایم و این گونه اتفاقات می تواند این حلقه مفقوده را پر کند. به این معنی که گالری را کنار هم قرار گرند و تبدیل بشوند به واسطه ای بین اقتصاد و فرهنگ گالری و اقتصاد و فرهنگ حراج. و این اتفاق فرصتی ایجاد می کند تا بتوانیم هم در جشنواره و هم در طول سال این فاصله را کم کنیم و اقتصاد تجسمی فقط متکی به فروش گالری ها و حراج نباشد.

صالحی ادامه داد: نکته دیگر کنار هم قرار گرفتن تهرانی ها و استانی ها است. ما یک فضای شتاب در استان ها می بینیم و امسال گالری های تهران و استان را داریم که کمک کننده است.

وی افزود: ما نیاز داریم که مصرف کنندگان بیشتری را به فضای خریداران هنرهای تجسمی بیفزاییم. اینکه خریداران تجسمی در دایره معدودی باشد به اقتصاد هنرهای تجسمی ضربه می زند.

صالحی در عین حال تصریح کرد: دایره تولید کنندگان این حوزه رو به افرایش است و مصرف کنندگان هم باید رشد پیدا کنند.بنابراین باید ذائقه های جدد را نیز در این زمینه تعریف کنیم.

وی درباره وضعیت اقتصادی هنرهای تجسمی در حال حاضر نیز گفت: در این زمینه با اقتصاد جهانی فاصله داریم. تولید کنندگان در این زمینه از لحاظ کمی و کیفی فراوان شده اند و بین آنچه اقتصاد باید داشته باشد با آنچه باید باشد فاصله زیاد است. مهم این است که این فاصله را کم کنیم که با اتفاقات مختلفی باید صورت بگیرد.

صالحی تاکید کرد: حوزه های دولتی به عنوان یکی از منابع حمایتی باید به این بخش نگاه جدید داشته باشد. در همه دنیا دولت ها یکی از خریداران آثار هنری هستند. حوزه دیگر حوزه مردم است. باید مردم را در این زمینه فعال کنیم تا فاصله تولید و خریدار را کم کنیم.

وی در پاسخ به این پرسش که برای توسعه صادرات در هنرهای تجسمی چه سیاست هایی دارید، گفت: در شرایطی که حوزه های تحریم مطرح است، فرهنگ و هنر مشمول آن نیست و این امر را در حوزه هنر می توانیم یک فرصت برای صادرات کالاهای هنری ایرانی بدانیم باید آن را جدی تر بگیریم.

صالحی ادامه داد: ابهامی که در حوزه عرضه و فروش کالاهای فرهنگی در خارج از کشور نیز وجود داشت، اصلاحیه آن از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح و در کمیسیون فرهنگی و هیات دولت به تایید نهایی رسید به این معنی که مسوولیت نمایش و صادرات کالاهای آثاری که در حوزه صد سال قرار می گیرد مسولیت نمایش و فروش آن در خارج از کشور با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و این کمک می کند در این زمینه با مسیر روشن تر و بهتری ادامه راه را داشته باشیم.

18 بهمن 1397 20:17

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه صدور مجوز از سوی وزارت ارشاد که قبلا بیشتر از 100 مورد بود به حدود 30 نوع مجوز کاهش یافته است، گفت که اکنون نیز هیچ خدمتی در این وزارتخانه به مراجعه حضوری نیاز ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۸ سایت های دیگر : شبکه خبر

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، سیدعباس صالحی ظهر امروز، پنجشنبه در آیین رونمایی از پروژه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه عمومی سازی دسترسی فرهنگی، اظهار داشت: در ابتدای حضورم در وزارت فرهنگ و ارشاد با یک خرد جمعی و پژوهش بسیار به این نکته رسیدیم که 40 مساله مهم و طبقه بندی شده در چهار سال حضورمان در وزارت ارشاد دولت دوازدهم را باید پیگیری کنیم.
وی با بیان اینکه این 40 مساله در 9 کلان پروژه تعریف شد تا چشم اندازی برای مدت مدیریت خود در وزارت ارشاد داشته باشیم، افزود: از این 9 کلان پروژه، دو پروژه به عمومی سازی دسترسی فرهنگی و دولت الکترونیک همچنین هوشمندسازی اختصاص داشت چرا که در این حوزه ما با نقایص بسیاری روبه رو بودیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: یکی از راه حل هایی که می توانستیم به واسطه آن از هنرمندان مناطق محروم و کمتر برخوردار بهتر باخبر شویم همین آسان سازی دسترسی فرهنگی بود.
صالحی گفت: در حالی که گستره خلاقیت های هنر در کشور ما بسیار وسیع است اما شبکه توزیع محصولات فرهنگی دچار ضعف هایی بسیار بود، محصولات فرهنگی خوبی در شهرهای محروم تولید می شد اما به لیل ضعف در توزیع این آثار کمتر امکان دیده شدن و معرفی داشتند.
وی با بیان اینکه نکته سوم ضعف در سرانه مصرف فرهنگی کشور است، توضیح داد: در تهران سرانه مصرف فرهنگی خوب نیست و هر چه به شهرهای کوچکتر می رویم این آمار بد و بدتر هم می شود و ما معتقدیم کشوری که سرانه مصرف فرهنگی آن کم باشد دچار مشکلات فراوانی خواهد شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: بنابراین سامانه دسترسی سراسری عمومی و طرح های پردیس و پروانه با همین نگاه راه اندازی شد تا فرصت های حضور و تولید بی واسطه با مصرف کنندگان فراهم شود.
صالحی گفت: در طرح پروانه دهها هزار هنر ایرانی این امکان را دارند با مصرف کنندگان بالفعل و بالقوه خود ارتباط برقرار کنند.
وی افزود: همچنین 10 خیابان یا گذر فرهنگ و هنر راه اندازی شده است که در ادامه نیز این طرح ها را پیگیری خواهیم کرد تا با این کار نیز بخش دیگری از سرانه مصرف فرهنگی اصلاح و افزایش یابد.
عضو کابینه دولت دوازدهم همچنین به تعدد و تکثر مجوزهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد و گفت: در گذشته ما حدود یک صد مجوز صادر می کردیم که موجب اختلال در حوزه کسب و کار فرهنگی می شد بنابراین در اقدام اول، این تعداد مجوز را به 30 عدد کاهش دادیم.
صالحی افزود: همچنین مراجعات برای اینکه یک ورودی و مرجع خاصی داشته باشد برای کارهای مختلف افراد مجبور بودند به مراجع مختلف مراجعه و مدارک بسیاری را تحویل دهند اما با حمایت دولت الکترونیک، 3 بار مراجعه را به یک بار تقلیل دادیم.
وی تاکید کرد: دولت الکترونیک هم بهداشت روانی در شهر ایجاد می کند و هم مانع فساد در حوزه های کاری می شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با هوشمندسازی فرهنگی، اطلاعات انبوهی که در حوزه فرهنگ وجود دارد و می تواند ارزش بسیاری برای ما داشته باشد نیز جمع آوری و دسته بندی شده است.
صالحی در پایان خاطرنشان کرد: همچنین با استفاده از فضای مجازی می توانیم گفت وگوهای خود را تنها در فضای فیزیکی دنبال نکنیم و از فضای مجازی نیز برای ارتباط با اصحاب فرهنگ و هنر در شهرهای مختلف بهره ببریم.
به گزارش ایرنا، در ابتدای این نشست از پروژه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه عمومی سازی دسترسی فرهنگی رونمایی شد.
فراهنگ**9246** 1055

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بازدید از بخش چهارسوی هنر در جشنواره هنرهای تجسمی فجر، تاکید کرد در حوزه هنرهای تجسمی می توان فرصتی برای صادرات کالای ایرانی یافت.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، چهارسوی هنر، نام بخش تازه جشنواره تجسمی فجر است که در آن گالری داران معتبر از سراسر کشور، آثار برگزیده هنرمندان خود را در معرض نمایش و فروش گذاشته اند. سید عباس صالحی، دیشب (پنجشنبه 18 بهمن) ضمن بازدید از این بخش از جشنواره که در باغ موزه قصر برپاست، با بیش از 500 اثر برگزیده از هنرمندان جوان و پیشکسوت کشور که در چرخه اقتصاد هنر قرار دارند، آشنا شد و از نزدیک پای صحبت گالری داران نشست.

گالری داران در این بازدید که بیش از دو ساعت به طول انجامید، گوشه هایی از تجربه و روش خود برای شناسایی استعدادهای جوان، جمع آوری آثار و نحوه فروش آن ها در بازارهای داخلی و خارجی را برای وزیر شرح دادند و از مشکلات و دستاوردهای خود گفتند.

استقبال گرم مخاطبان از چهارسوی هنر

لی لی گلستان، نماینده گالری داران به وزیر گفت که از استقبال مردم از این بخش بسیار راضی بوده است. او توضیح داد که در نمایشگاه چهارسوی هنر، خوشبختانه میزبان حضور خریداران و بازدیدکنندگانی بوده که تاکنون آنها را ندیده بوده است و این اتفاق خوب جشنواره امسال است.

در پایان این دیدار، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بازدید از این همه آثار خوب و قابل توجه نیاز به وقت بیشتری دارد. این رویداد برای نخستین بار در جشنواره هنرهای تجسمی فجر اتفاق می افتد و چند نکته درباره آن وجود دارد که آن را مهم می کند. در درجه اول، خود گالری ها هستند که کنار هم جمع شده اند. نکته ای که در دولت دوازدهم به آن توجه شده است این است که صنوف وقتی در کنار هم قرار می گیرند، هم افزایی شان شتاب بخش می شود. گالری ها هر کدام به تنهایی کارهای خوبی انجام داده اند و از این پس نیز انجام می دهند.

او ادامه داد: حقیقت این است که کنار هم قرار گرفتن گالری داران می تواند اتفاق های تازه ای را رقم بزند. به همین دلیل به نظرم اتفاق امسال اتفاق مبارکی است که می تواند در آینده ادامه پیدا کند. چون این مجموعه در کنار هم می توانند در بخش های محتوایی و کیفی و نیز اقتصادی به هم کمک کنند.

وزیر ارشاد درباره دومین ویژگی مهم جشنواره هنرهای تجسمی امسال بیان کرد: همواره یک حلقه مفقود میان گالری ها و حراج تهران داشتیم و من امیدوارم این دست اتفاق ها این حلقه را ایجاد کند. کنار هم قرار گرفتن گالری ها می تواند واسطه ای باشد برای ارتباط اقتصاد و فرهنگ گالری با اقتصاد و فرهنگ حراج. این اتفاق یک فرصت است برای این که در جشنواره و پس از آن در طول سال، فاصله ها کمتر شود. اقتصاد هنرهای تجسمی نباید فقط متکی به فروش گالری یا حراج باشد. این یک حوزه بهره وری از فضای لذت های بصری است.

بازار چند هزار میلیارد دلاری هنرهای تجسمی

سیدعباس صالحی همچنین کنار هم قرار گرفتن تهران و استان های دیگر را از دیگر ویژگی های ارزشمند این رویداد تازه دانست و درباره آن اظهار کرد: در فضای استان ها شاهد حرکت رو به جلو و با شتابی هستیم. به نظر بنده اگر این کنار هم بودن تداوم یابد، استان ها می توانند این شتاب را افزایش دهند.

این مدیر هنری در ادامه سخنانش به برداشت خود از دیدار و گفتگو با گالری داران اشاره کرد و گفت: ما نیاز داریم مصرف کننده های بیشتری را به میدان بیاوریم. اینکه خریداران آثار تجسمی در یک دایره محدود باشند طبیعتا به اقتصاد تجسمی ضربه می زند. این در حالی است که تولیدکنندگان هنرهای تجسمی رو به افزایش هستند. طبیعی است که باید مصرف کنندگان هم به همین اندازه رشد کنند. صرفا نباید مجموعه داران خاص مخاطبان هنرهای تجسمی ما نباشند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: اقتصاد هنرهای تجسمی در سطح جهانی یک حرکت چندهزارمیلیارد دلاری است. اما در ایران فاصله زیادی میان آنچه هست و آنچه باید باشد وجود دارد. ما هنرمندان تجسمی مان در شاخه های متعدد مدام فراوان تر شده اند. درست است که برخی از خالقان هنرهای تجسمی برای معیشت کار نمی کنند اما بخش قابل توجهی از آنها به معیشت خود می اندیشند. پس باید این فاصله را کمتر کنیم. این اتفاق که امروز شاهدش هستیم یکی از راه ها است.

او دولت را یکی از خریداران جدی هنرهای تجسمی دانست و گفت: باید نگاه ویژه ای در بخش دولتی ایجاد شود. البته منابع دولتی محدودتر شده است اما در همه جای دنیا دولت ها خریداران جدی آثار تجسمی هستند. هشتاد میلیون جمعیت داخلی و چند میلیارد جمعیت جهانی داریم که مخاطبان بالقوه ما هستند که باید نگاه جدی به آنها داشته باشیم.

فرصتی برای صادرات کالاهای هنری

صالحی همچنین به جایگاه صادرات آثار هنری در شرایط تحریم اشاره کرد و توضیح داد: حوزه فرهنگ و هنر مشمول این اتفاق ها از جمله تحریم ها نیست. در حوزه هنر به طور عام و هنرهای تجسمی به صورت خاص می توانیم فرصتی برای صادرات کالای ایرانی پیدا کنیم. به نظرم باید این فرصت را جدی بگیریم. پیش از این ابهامی درباره مسئولیت فروش کالای هنری ایرانی در دنیا وجود داشت که یک اصلاحیه قانونی از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره آن تهیه شد. بر طبق این مصوبه مسئولیت فروش و نمایش آثاری که مربوط به صد سال گذشته هستند در خارج از کشور با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

در این بازدید، سید محمد مجتبی حسینی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هادی مظفری مدیرکل هنرهای تجسمی، ابراهیم حقیقی دبیر یازدهمین دوره جشنواره هنرهای تجسمی فجر، سید امیر سقراطی دبیر هنری این رویداد، محسن سلیمانی دبیر اجرایی جشنواره، احسان آقایی مدیر موزه هنرهای معاصر تهران و مژگان قدوسی مدیر بخش چهارسوی هنر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را همراهی کردند.

57243

کد خبر 1230069

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از ظهر امروز در آیین رونمایی از از پروژه های پروانه، پردیس و عمومی سازی دسترسی فرهنگی گفت: فضای مجازی بستری است که در آن می توان به افزایش گفتگو و رسیدن به خرد جمعی دست یافت.

به گزارش ایلنا، سیدعباس صالحی در این آیین ضمن تبریک چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و تسلیت به مناسبت ایام فاطمیه گفت: در ابتدای دولت دوازدهم در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 40 برنامه با هدف اجرایی شدن ارائه شد که پس از جمع بندی های صورت گرفته تبدیل به 9 کلان برنامه شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در عین حال تصریح کرد: هدف ما از این 40 برنامه که به مجلس شورای اسلامی ارائه شد اقدام و اجرایی کردن آن بود و نه صرفا گرفتن رای اعتماد از مجلس.

وی ادامه داد: با این نگاه به طرف اجرایی سازی کلان پروژه های عنوان شده حرکت کردیم که برخی از آنها از جمله طرح پردیس مجازی، طرح پروانه و عمومی سازی دسترسی فرهنگی امروز رونمایی می شود.

صالحی با اشاره به دو کلان برنامه عمومی سازی دسترسی فرهنگی و دولت الکترونیک و هوشمندسازی سازمانی گفت: در پروژه عمومی سازی دسترسی فرهنگی توجه به این نکته مهم است که ما پیش از این طرح شاهد نقایصی در حوزه دسترسی فرهنگی به ویژه در شهرهای کم برخوردار بودیم. اینکه برخی شهرها از نظر منزلت و اقتصادی دیده نمی شدند در حالی که فضای قابل توجهی در بسیاری از شهرها وجود دارد و دارای مزیت های فرهنگی و هنری بسیاری هستند. مساله دیگر اینکه شبکه توزیع ما در حوزه محصولات و خدمات فرهنگی ضعیف است. به این معنی که تولیدات صورت می گرفت اما شبکه فعال توزیعی و آمایش آن به درستی صورت نمی گرفت.

مصرف فرهنگی پایین منجر به اختلال گردش فرهنگی و هنری کشور می شود

وی ادامه داد: نکته بعدی در این زمینه اینکه مصرف فرهنگی ما سرانه کمی است. کشوری که مصرف فرهنگی پایینی داشته باشد گردش فرهنگی و هنری آن نیز دچار اختلال می شود. با این نگاه پروژه دسترسی عمومی را ترسیم کردیم تا با اقداماتی به سوی کم کردن مسائل و مشکلات پیش رو در این زمینه برویم. گذرهای فرهنگی و هنری از جمله این اقدامات است که روز گذشته نیز 8 گذر فرهنگی راه اندازی شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از طریق طرح های پردیس و پروانه نیز فرصت های خوبی فراهم می شود تا هم هنرمندان و هم مصرف کنندگان بدون حضور واسطه گران به ارائه آثار و دریافت آنها بپردازند.

وی تصریح کرد: از این طریق شهرهایی نیز که دور هستند می توانند از رویدادهای فرهنگی و هنری کلان شهرها استفاده بیشتری ببرند. در طرح پروانه این امکان فراهم می شود که ده ها هزار هنرمند ایرانی که دارای خلاقیت های فرهنگی و هنری هستند به تبادل مستقیم با مصرف کنندگان خود پرداخته و مصرف کنندگان نیز آثار مورد نیاز خود را بدون واسطه دریافت کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: توسعه فضاهای فرهنگی و هنری در شهرهای مختلف از دیگر طرح هایی است که صورت گرفته است. تبدیل فضاهای موجود به فضاهای فرهنگی و هنری یکی از این اقدامات است تا از این طریق شبکه های توزیعی خود را وسیع تر کنیم.

وی در عین حال تصریح کرد: در این زمینه برخی از صاحبان مراکز، برای تبدیل فضاهای خود به مراکز فرهنگی و هنری اعلام آمادگی کرده اند و طرح شهرهای خلاق یکی از این اقدامات است. بنابراین برای هر نوع مساله ای باید بحث روان سازی و عمومی سازی به فرهنگ و هنر را جدی بگیریم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در حوزه هوشمندسازی سازمانی نیز نکاتی قابل توجه است. در این حوزه نیز شاهد مشکلاتی بودیم. اول اینکه بخش قابل توجهی از خدمات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت حضوری انجام می شد. تکثر مجوزها نیز یکی دیگر از مشکلات بود. نبود پنجره واحد برای انجام مراحل دریافت خدمات از دیگر مشکلات بود. با این مشکلات دولت الکترونیک ایجاد شد که فرصتی را برای پیشگیری از فساد فراهم می آورد. دولت الکترونیک منجر به کاهش مراجعات حضوری و همچنین نظارت درون و برون سازمانی می شود.

صالحی ادامه داد: با این نگاه دولت الکترونیک برای ما در وزات فرهنگ و ارشاد اسلامی مقدمه ای بود برای نظارت و پیشگیری از فساد. در مرحله نخست آن تقریبا همه خدمات به صورت الکترونیکی شده است و در مرحله بعدی پنجره واحد خدمات الکترونیک است که اجرا می شود.

وی افزود: در فاز چهارم هوشمندسازی سازمانی است که اطلاعات آن پشتیبانی برای اهالی و اصحاب فرهنگ و هنر و مدیران است. ما باید مسیر را از دولت الکترونیک به طرف دولت هوشمند ببریم تا از این طریق اطلاعات را پرارزش کنیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: ویدئو کنفرانس نیز یکی دیگر از طرح هایی است که از فضای مجازی برای افزایش گفتگو بهره ببریم. از این طریق می توان عقل و خرد جمعی را نیز افزایش داد.

صالحی افزود: از طریق ویدئو کنفرانس می توان به مصوبات و نتایج گفتگو بیشتر استناد کرد و مدیران کل ارشاد استانی و کارشناسان ارشد نیز از این طریق در گفتگوها حضور داشته و در تصمیم گیری ها تاثیرگذار باشند.

وی ادامه داد: در گام دوم طرح ویدئو کنفرانس حضور اصحاب فرهنگ و هنر است که از این طریق در حل مساله های فرهنگی حضور آنها را از این طریق افزایش دهیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: ویدئو کنفرانس صرفا یک مساله سخت افزاری نیست و نرم افزار تقویت جمعی آن از اهمیت زیاردی برخوردار است.

سیدزاده:

استفاده از ظرفیت های تولید، توزیع و مصرف کالاهای فرهنگی از رویکردهای عمومی سازی دسترسی فرهنگی است

در ابتدای این نشست سیدحسین سیدزاده؛ مدیر عامل صندوق اعتباری هنر ضمن تسلیت ایام فاطمیه و تبریک چهلمین سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی گفت: ایام دهه فجر یادآور پایان پذیری همه ظلم ها و تاریکی هاست و این ایام بسیار غرورآفرین و درس آموز است.

وی با اشاره به رونمایی از پروژه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه عمومی سازی دسترسی فرهنگی ادامه داد: امروز دو کلان برنامه از کلان برنامه های این وزارتخانه با عنوان طرح پروانه و پردیس که در سال جاری طراحی شده و به مرحله اجرایی رسیده است، معرفی و رونمایی می شود.

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر با اشاره به رویکرد پروژه عمومی سازی دسترسی فرهنگی ادامه داد: تقویت استفاده از ظرفیت های موجود برای تولید، توزیع و مصرف کالاهای فرهنگی و خدمات فرهنگی از جمله رویکردهای این پروژه است. با این نگاه تصمیم بر این شد تا در اقدامی همه کشور امکان دسترسی به محصولات و خدمات فرهنگی در تولید و مصرف در این زمینه را پیدا کنند.

وی تصریح کرد: دو پروژه و طرح اصلی در این زمینه طراحی شده که شامل طرح پروانه و پردیس است.

سیدزاده گفت: طرح پردیس مجازی یکی از پروژه هایی است که دارای ظرفیت خوبی به ویژه برای مناطق کم برخوردار است.

وی در عین حال تصریح کرد: امروز با گسترش شبکه های مجازی و اینترنتی دسترسی به محصولات دیداری و شنیداری آسان تر شده است. با این نگاه تصمیم گرفتیم برای دسترسی عادلانه به آثار فرهنگ و هنری در مناطق کم برخوردار طرح پردیس مجازی را راه اندازی کنیم.

سیدزاده در ادامه با اشاره به روند راه اندازی طرح پروانه گفت: صندوق اعتباری هنر در حال حاضر 67 هنرمند حرفه ای را پوشش می دهد و از این تعداد بیش از 40 هزاز نفر تحت پوشش بیمه هستند.

وی تصریح کرد: از طریق این طرح هنرمندان معرفی می شوند و آنها در این طرح به معرفی و ارائه نمونه آثار خود و همچنین به تبادل آثار، گفتگو و ایجاد بازار آثار بین خود می پردازند.

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر درباره طرح پردیس مجازی افزود: این طرح حاصل سفرهای استانی ما است که در این سفرها میزان علاقمندی شهرستان ها نسبت به حوزه های فرهنگی و هنری بررسی شد. در بسیاری از شهرستان ها میزان علاقمندی به حوزه سینما بالا بود. در این زمینه با چندین موسسه آموزشی جلساتی داشتیم تا برای مناطق کم برخوردار کارگاه های آموزشی داشته باشند.

وی در عین حال تصریح کرد: هر مرکز آموزشی و صاحب کسب و کار در حوزه فرهنگ و هنر هم آموزش و هم محتوای دیجیتال را در این زمینه تسهیل کند ما به آنها تسهیلات و یارانه پرداخت می کنیم زیرا آموزش از اهمیت زیادی برخوردار است و به عنوان اولین قدم به شمار می آید البته محتوای بومی مورد نیاز آنها نیز از اهمیت زیادی برخوردار است که باید مورد توجه قرار گیرد.

سیدزاده افزود: طرح پروانه نیز یکی دیگر از طرح هایی است که در ذیل پروژه عمومی سازی دسترسی فرهنگی قرار می گیرد و با مشارکت بخش خصوصی صورت گرفته است و برای راه اندازی آن از بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی استفاده نشده است.

وی افزود: تمامی علاقمندان و صاحبان کسب و کارهای فرهنگی می توانند از ظرفیت صندوق اعتباری هنر استفاده کرده در این امر مشارکت داشته باشند.

در ادامه علی اصغر سیدآبادی گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت دوازدهم به صورت برنامه محوری کار خود را پیش برد که در برنامه های ارائه شده وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مجلس شورای اسلامی به 9 کلان برنامه اشاره شده است.

وی افزود: در این 9 کلان برنامه 4 نقطه تحول داریم که شامل شفافیت و هوشمندسازی، مشارکت و هم افزایی و گفتگو، افزایش دسترسی و عمومی سازی دسترسی برنامه های فرهنگی و هنری در همه مناطق کشور و توسعه و تقویت کسب و کارهای فرهنگی و هنری است.

سیدآبادی گفت: توسعه کسب و کارهای فرهنگی نیازمند بهبود محیط آن است و بدون شفافیت، گفتگو و مشارکت، عمومی سازی دسترسی فرهنگی و تقویت کسب و کارهای فرهنگی و هنری به آن دست نمی یابیم. بنابراین این 4 مرحله به یکدیگر مرتبط هستند.

وی ادامه داد: کاهش مجوزها یکی از اقداماتی است که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفته است. گذرهای فرهنگی نیز یکی دیگر از این اقدامات است که با هدف افزایش دسترسی فرهنگی و هنری صورت گرفته است.

سیدآبادی ادامه داد: تبدیل فضاهای موجود شهری به فضاهای فرهنگی و هنری و ایجاد کارگاه های فرهنگی و هنری با هدف توانمندسازی صاحبان کسب و کارهای فرهنگی از دیگر اقدامات است.

رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال:

هوشمندسازی سازمانی از برنامه های مورد توجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است

در ادامه این آیین محمدرضا بهمنی؛ رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: یکی از برنامه های این وزارتخانه هوشمندسازی سازمانی بود. به عنوان مثال طرح ویدئو کنفرانس امکان ارتباطات گسترده مدیران در وزارتخانه و مراکز استانی فراهم می کند.

وی افزود: از طریق ویدئو کنفرانس بسیاری از رفت و آمدها به مرکز کاهش می یابد و برخی از جلسات به صورت زنده از طریق آن صورت می گیرد.

بهمنی گفت: اقدام دیگر این وزارتخانه در حوزه دولت الکترونیک ایجاد پنجره واحد خدمات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که از طریق آن فردی که درخواست مجوز از این وزارتخانه دارد از طریق سامانه پنجره واحد بدون حضور در وزارتخانه و ارائه اسناد کاغذی خدمت و مجوز مورد نیاز خود را دریافت کند. ایجاد امکان و ورود به سامانه ها در این زمینه در حال فراهم سازی است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۷ سایت های دیگر : صاحب نیوز راه دانا

به گزارش شهدای ایران ؛ نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در گفت و گویی با اشاره به تک خوانی زنان در جشنواره ها و کنسرت ها، اظهار کرد: تعجب شدید ما از آن است که در حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونان وی در جشنواره دهه فجر در تهران، شاهد تک خوانی زن بودیم.

حجت الاسلام احمد سالک با اشاره به صحبت های مفصل خود با حسین انتظامی تصریح کرد: این موضوع را محکوم می کنیم و در کمیسیون فرهنگی هم مطرح خواهد شد؛ این یک نوع خواسته استکبار است که با کمال تأسف در پوشش های دهه فجر اتفاق می افتد.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در پایان خاطر نشان کرد: رسانه ها و مراجع باید روشنگری کنند که این قبیل کارها خلاف شرع و خلاف قانون است و باید با قدرت جلوی آن گرفته شود.

لینک خبر :‌ شهدای ایران
در هفته گذشته، دو نشست خبری برگزار شد که محوریت یکی، اعلام برنامه های سی و هفتمین جشنواره تئاتر بین المللی تئاتر فجر و دیگری، آسیب شناسی بیست و پنجمین جشنواره بین المللی تئاتر کودکان و نوجوانان همدان بود و سخنان مختلفی در هر دو جلسه مطرح شد که یکی از اصلی ترین آنها به موضوع التزام به قانون دبیر و مدیران اجرایی با استناد به آئین نامه ها و فراخوان های مرتبط به جشنواره های تئاتری مورد بحث ارتباط پیدا می کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۰

به گزارش پایگاه خبری گیتی آنلاین، همیشه یکی از شرایط احراز صلاحیت برای یک شغل حتی در بالاترین سطح مقام کشوری و لشکری در ایران، التزام به قانون اساسی است و شخصی که برگه استخدام را پر می کند، با تایید گزینه مورد نظر، اعلام می دارد که از قانون اساسی تبعیت می کند و همه اعمال او تحت لوای قانون اساسی سنجیده می شود.

در تئاتر به علت تکثر جشنواره های تئاتری و وجود قوانین و فراخوانهای گوناگون برای هر جشنواره تئاتری، یک قانون اساسی جامع و مدون موجود نیست که تمام جشنواره ها را در بر بگیرد از اینرو، قوانین و فراخوانهای هر جشنواره های تئاتری را می توان قانون اساسی منحصر به هر جشنواره تئاتری در نظر گرفت که دبیر و مدیران هر بخش، ملزم به اجرای بند بند مفاد اعلام شده در فراخوانهای صادرشده از سوی خودشان هستند در حالی که در عمل، قابل مشاهده است که در سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر و بیست و پنجمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان، دبیران دو جشنواره مذکور، قانون های مندرج در فراخوان ها را نقض کردند که ترک قوانین در جشنواره تئاتر فجر، اعتراض خبرنگاران و در جشنواره تئاتر کودک و نوجوان، مخالفت کانون تئاتر کودکان و نوجوان خانه تئاتر را در دو نشست خبری مرتبط به جشنواره های مورد اشاره در پی داشت. همچنین، باید اذعان کرد که ترک قوانین فقط منحصر به دو جشنواره فوق نیست و بالطبع، تمام جشنواره های تئاتری و در ادامه، جامعه تئاتری را شامل می شود.

در نشست خبری جشنواره تئاتر فجر، اعتراض خبرنگاران به دو نمایش "تناسخ، سه تا سی و پنج تومن" به نویسندگی و کارگردانی امیرعلی نبویان و "شازده کوچولو" به نویسندگی و کارگردانی مصطفی قربانپور مربوط می شد که در بخش مسابقه ایران (2) حضور دارند در صورتی که در بخش ابتدایی فراخوان مسابقه ایران (2) آمده است که "این بخش برای حضور هنرمندان با تجربه و شناخته شده ای است که تمایل دارند مهارت و دستاوردهای فکری و هنری جدید خود را در عرصه ی رقابت به محک داوری بسپارند" و از آنجایی که امیرعلی نبویان و مصطفی قربانپور، کارگردان های باتجربه ای نیستند، حضور آنها در ایران (2)، یک ترک قانون به شمار می رود.

نادر برهانی مرند؛ دبیر جشنواره تئاتر فجر در نشست خبری اظهار کرد که " آنها، خودشان را لایق حضور در بخش مسابقه ایران (2) می دانستند و مشکلی متوجه فجر نیست. " در صورتی که در همه جشنواره ها مرسوم است اگر یک اثر در بخش غیرمتناسب ثبت نام کرده باشد، بنا بر فراخوان های منتشره، دو گونه برخورد با آنها صورت می گیرد: نخست اینکه به طور کامل از دور رقابت حذف می شوند و حق حضور در هیچ بخش از جشنواره را نخواهند داشت. دوم اینکه در بخش متناسب با اثر در جشنواره شرکت داده می شوند. سیاست جشنواره فجر، هیچ یک از دو مورد اشاره شده نیست و هنرمندان به جای اینکه تابع سیاست های جشنواره فجر باشند، انگار در حال تعیین سیاستگذاری های جشنواره فجر هستند. البته یک نکته قابل ذکر است که گُنگی فراخوان، نقش پُررنگی در امکان ارائه تفسیرهای گوناگون ایفا می کند و از یک سو، به صحبت های برهانی مرند در نشست خبری اعتبار می بخشد و از دیگر سو، با استناد به گنُگی فراخوان و عدم وجود عامل های تعیین کننده و تفکیک کننده بین مسابقه ایران (1) و مسابقه ایران (2) به استثنای بخش ابتدایی، به غیرقابل قبولی سخنان وی می انجامد.

همچنین، صحبت های برهانی مرند با ماده یک و سه بخش چشم انداز، ماده چهار بخش ماموریت، ماده شش بخش دستاوردها و ماده یک و ماده شش بخش ارزش های کلیدی در فصل اول با عنوان دورنما در آئین نامه جشنواره تئاتر فجر مصوب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران در تاریخ 27/03/97 در تضاد است و ماده 7 بخش وظایف دبیر هنری در فصل دوم با عنوان آئین نامه اجرایی در همان آئین نامه را نادیده می گیرد.

هر چند، مسئله اشاره شده در پاراگراف بالا، منحصر به جشنواره تئاتر فجر نمی شود و پیش از فجر، گریبان جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان را گرفته است. روشنک کریمی؛ سخنگوی کانون تئاتر کودکان و نوجوانان در نشست خبری "نقد رودرروی هیات مدیره کانون تئاتر کودکان و نوجوانان خانه تئاتر با مدیرکل هنرهای نمایشی" در خصوص جشنواره تئاتر کودک و نوجوان عنوان کرد که " باید مشخص باشد دبیر جشنواره چه اختیاراتی دارد؟ یک اتفاقی افتاده که خارج از فراخوان بوده و وقتی مراجعه شده، گفتند که این از اختیارات دبیر بوده است. می گوییم که اگر شما فراخوان داده اید، پس باید طبق فراخوان عمل شود و اگر که نه، دبیر اختیاردار است، فراخوان دیگر به چه دردی می خورد؟! ".

همانطور که مشاهده کردید، ترک قانون در هر دو جشنواره اتفاق افتاده است و جشنواره فجر دارای آئین نامه مصوب است و برای جشنواره تئاتر کودکان و نوجوانان، هنوز آئین نامه تصویب نشده است.

در مطلب پیش رو، بحث آئین نامه ها و فراخوان ها در درجه بعدی الویت قرار می گیرند زیرا عمل به قانون به طریقه اجرای قانون و نوع قانون ارجحیت دارد. نقض قانون در اصطلاح حقوقی به عنوان "ترک قانون" تعبیر می شود بدین صورت تعریف شده است که "قانون متروک، قانونی است که با وجود قابلیت و امکان اجرا، در دادگاهها و دیگر نهادهای مجری قانون به آن عمل نمی شود. از این رو، معیار ترک قانون، عدم اجرای آن توسط نهادهای رسمی و مجری قانون است" (میرزایی؛ اقبالعلی (90)، قانون متروک: مبانی، مفهوم و مصادیق، مجله حقوقی دادگستری (علمی پژوهشی)، ص 69). در نتیجه، از آنجاییکه جشنواره های تئاتری و دو جشنواره تئاتری اشاره شده، قانونگذار و مجریان قانون هستند، آنها را می توان به عنوان یک نهاد مجری قانون و دبیر و مدیران بخش های مختلف را مجریان اصلی در نظر گرفت که به عنوان نهادهای مجری قانون، دست به ترک قانون زده اند.

از اینرو، جشنواره های تئاتری و در ادامه، جامعه تئاتری بیش از آنکه از آئین نامه ها و فراخوان ها ضربه بخورند، از عدم التزام به قانون مجریان اصلی دچار مشکل می شوند و تنها راه حل، اعمال قانون بدون توجه به فشارها است که به مرور، بدبینی ها و سوء ظن ها را نسبت به برگزاری جشنواره های مختلف تئاتری می زداید، اعتماد شرکت کنندگان به تصمیمات مدیران اجرایی و داوران هر بخش، افزایش می یابد، اعتبار در سطح ملی و بین المللی برای جشنواره ها فراهم می آورد و در پیشگاه اصحاب رسانه، مخاطبان و افکار عمومی، از مقبولیت بهتری برخوردار خواهد شد همانند آنچه که در سه ماده بخش چشم انداز فصل اول آئین نامه جشنواره تئاتر فجر لحاظ شده است و در آئین نامه های مصوب جشنواره های تئاتری دیگر در روزهای آتی مورد تاکید قرار خواهد گرفت.

خبرنگار گیتی آنلاین: فرزاد جمشیددانایی

لینک خبر :‌ گیتی آنلاین
مدیرکل اسبق دفتر موسیقی وزارت ارشاد در آستانه چهل سالگی انقلاب اسلامی با طرح چند پرسش انتقادی، درباره کم و کیف وضعیت موسیقی در ایران نکاتی را مطرح کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۱ سایت های دیگر : آفتاب ری سینما پرس

علیرضا پاشایی کارشناس مسائل فرهنگی و مدیرکل اسبق دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به کامیابی ها و ناکامی های موسیقی ایران طی چهل سال گذشته توضیح داد: در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی دیگر وقت آن رسیده که به موسیقی ایران چه در دوره پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و چه در دوره پس از پیروزی انقلاب نگاه تطبیقی داشته باشیم؛ از نظر من واقعیت این است که در دوره پیش از انقلاب با وجود تمام تلاش هایی که برخی از هنرمندان برای حفظ موسیقی اصیل و ارزشمند ایرانی داشتند، این وجه جمالی موسیقی بود که بیشتر مورد توجه قرار می گرفت. حال آن که بنده بر این باورم پس از پیروزی انقلاب این ساحت فراموش شده جلال موسیقی بود که در حرکت محوری قرار گرفت و موجب اتفاقات ارزشمندی شد که متاسفانه تا پیش از آن وجود نداشت.

وی ادامه داد: اگر بخواهیم به برخی دیدگاه های مقام معظم رهبری درباره موسیقی نگاهی داشته باشیم، متوجه می شویم که ایشان همواره به سه عیب میل شدید به موسیقی غربی، ابتذال و در خدمت قرار گرفتن موسیقی ایرانی به اهداف غیر متعالی در دوران پیش از انقلاب اشاره می فرمایند. مواردی که تا نزدیکی پیروزی انقلاب اسلامی ایران وجود داشت و این انقلاب شکوهمند اسلامی بود که بخش زیادی از موسیقی را ابتذال و فساد نجات داد.

خدمات متقابل موسیقی و انقلاب

پاشایی افزود: به خاطر دارم چندی پیش از یکی از مصاحبه های استاد حسین علیزاده لذت بردم که بر این نکته تاکید می کرد که موسیقی اقوام تا چهل سال پیش از دست رفته بود اما بعد از پیروزی انقلاب بود که این گونه موسیقایی ارزشمند شانیت پیدا کرد. به هر حال اینها را گفتم تا به این نکته اشاره کنم که موسیقی و انقلاب اسلامی هر دو خدمات متقابلی را به هم ارائه دادند که هر کدام می تواند در جایگاهش مورد بررسی قرار گیرد.

در دوران منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی موسیقی تنها هنری بود که به کمک پیروزی انقلاب آمد و به عنوان یک خط حامل اهداف پیروزی را به لایه های مختلف برد این کارشناس مسائل فرهنگی ادامه داد: در دوران منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی موسیقی تنها هنری بود که به کمک پیروزی انقلاب آمد و به عنوان یک خط حامل اهداف پیروزی را به لایه های مختلف برد. در این شرایط هنرمندان شریف موسیقی فقط با احساس مسئولیت بدون دریافت کوچک ترین وجهی کارهایی را با موضوع انقلاب تولید کردند که به اعتقاد من تکرارناپذیر بوده و هنوز اثرگذار هستند. در این راه می توان به آثار بزرگانی چون استاد محمدرضا لطفی و هنرمندانی چون حمید شاهنگیان، جمشید جم، محمد گلریز و دیگر هنرمندان اشاره کرد که متقبل زحمات زیادی شدند و فضا را به سمتی بردند که موسیقی به انقلاب خدمت کرده باشد.

پاشایی در ادامه صحبت های خود با اشاره به جریان کلی هدایت شده موسیقی در دهه 30 توضیح داد: گرچه در این دوران برخی از استادان موسیقی ایران جانفشانی کردند تا موسیقی ایرانی در مسیر درست خود حرکت کند اما آنچه در شاخص رفتار سازمانی دولت دیده می شد، هدایت موسیقی در گرایش شدید به موسیقی غربی و همچنین موسیقی مبتذل بود.

وی در تشریح این وضعیت گفت: آنچه حاکمیت از موسیقی می خواست، حرکت به سمت موسیقی فاسدی بود که در بسیاری موارد مدنظر استادان موسیقی نبود. شما در این دوران است که می بینید نظام سلطه آنچنان در رفتار سازمانی حوزه موسیقی مدیریت می کرد که تمام موسیقی گویا باید در اختیار موسیقی غربی قرار می گرفت. یعنی آنچه دربار می خواست ترویج موسیقی ای بود که محصولش در کافه و کاباره ها دیده می شد. در حالیکه رویکرد موسیقی بعد از انقلاب اسلامی با هدف رجعت به خویش و تولید موسیقی متعالی در خدمت اهداف متعالی بود که این موضوع در سالهای منتهی به انقلاب اسلامی، سال های اولیه انقلاب و حتی دوران دفاع مقدس معرف سبک زندگی و اهداف ارزشمندی بود که تامل روی آن ساعت ها به طول می انجامد.

پرسش های کلیدی در آستانه 40 سالگی انقلاب

مدیرکل اسبق دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به مولفه های موسیقی ایران در چهل سالگی انقلاب اسلامی تصریح کرد: حال در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران باید به این سئوال های مهم جواب بدهیم که آیا ما طی این چهل سال در حوزه موسیقی انقلاب اسلامی به نشان مورد نظر خود دست پیدا کرده ایم یا خیر؟ آیا موسیقی درست و متعالی که دائم از آن صحبت می کنیم در این چهل سال توانسته در سبد شنیداری خانواده ایرانی قرار بگیرد؟ آیا این موسیقی که امروز از آن به عنوان محصول موسیقی ایران در گونه های مختلف یاد می کنیم توانسته با جغرافیای فرهنگی ما انطباق داشته باشد؟ و از همه مهم تر آیا جشنواره موسیقی فجر ما در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به غیر از یک یا دو برنامه بسیار محدود نشانه ای از چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی دارد؟ شاید این ها سئوالاتی باشد که باید به صورت کاملا منطقی به آن پاسخ دهیم و اگر نتوانیم برای آن جوابی داشته باشیم قطعا در حوزه زیرساخت ها و انطباق آن با نیازهای امروز دچار مشکل هستیم.

تلاش برای ارتباط با گروه های موسیقی مسلمان، گروه های استکبارستیز و گروه های موسیقی فعال اهل تشیع یکی از مهم ترین کارهایی است که می توانیم انجام دهیم، اما متاسفانه تاکنون این موضوع به شکل سازمان یافته ای وجود نداشته است این کارشناس موسیقی که چندی پیش دبیری کنگره تخصصی موسیقی شهدای هنرمند را به عهده داشت به برخی دیگر از مولفه های مثبت حضور موسیقی طی سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: البته که در این مدت اقدامات بسیار خوبی در حوزه موسیقی کشور انجام شده که اگر بخواهیم به موضوع نگاه آماری داشته باشیم خواهیم دید که ما قبل از انقلاب اسلامی فقط یک یا دو هنرستان فعال حوزه موسیقی داشتیم اما امروزه با انبوهی از دانشکده ها، هنرستان ها و موسسات آموزش عالی حوزه موسیقی رو به رو هستیم که انصافا قبل از انقلاب به این تعداد وجود نداشت.

وی افزود: ما امروزه علاوه بر تاسیس چندین آموزشگاه موسیقی در کشور شاهد رشد نشریات و رسانه های تخصصی حوزه موسیقی هم هستیم که فعلا کاری به محتوا و کیفیت آن ها ندارم، اما همین نگاه آماری نشان می دهد که ما دستاوردهای بسیار خوبی در این زمینه داشته ایم. ما حتی پیش از انقلاب یک جشنواره تخصصی حوزه موسیقی نداشتیم، اما امروز به برکت نظام جمهوری اسلامی ایران شاهد برگزاری چندین جشنواره ملی موسیقی در بخش های مختلف هستیم. کما اینکه در دوران پیش از انقلاب بسیاری از گروه ها و هنرمندان بودند که تمام تلاش خود را می کردند تا کارهای خارج از کشور برای ایرانی ها بازخوانی کنند، موضوعی که به نظر من آنچنان زیبنده کلیت موسیقی ما نبود و نیست.

نگاه دقیقی به مرزها مجازی نداشته ایم

پاشایی در بخش دیگری از صحبت های خود تصریح کرد: شاید در این سال ها نگاه من با نگاه مدیران دولتی متفاوت باشد اما باید به این نکته اشاره کنم ما در حوزه موسیقی یک نگاه به مرزهای مجازی و یک نگاه به مرزهای جغرافیایی داریم که متاسفانه ما در مرزهای مجازی نگاه دقیقی نداریم، در حالیکه انقلاب اسلامی ایران این ظرفیت را دارد و می تواند در خارج از مرزها خود را با چندین مجموعه مختلف به اشتراک بگذارد.

وی افزود: در این راه هنر بسیار قدرتمندی چون موسیقی می تواند نقش بسیار ارزشمندی را ایفا کند. تلاش برای ارتباط با گروه های موسیقی مسلمان، گروه های استکبارستیز و گروه های موسیقی فعال اهل تشیع یکی از مهم ترین کارهایی است که می توانیم در این راه انجام دهیم، اما متاسفانه تاکنون این موضوع به شکل سازمان یافته ای وجود نداشته و ما از این گروه ها و مجموعه هایی که به آن اشاره کردم کمترین اثر را حتی در رویدادهایی چون جشنواره موسیقی فجر که مزین به نام انقلاب اسلامی است، هم نمی بینیم. در حالیکه باید بدانیم و آگاه باشیم که چنین رویدادهایی مخاطبان انبوهی دارند و می توانیم از طریق آن ها با خط حامل موسیقی پیام انقلاب اسلامی را انتقال دهیم.

این کارشناس مسائل فرهنگی گفت: ما باید در حوزه جغرافیای انقلاب خلاءها را پر کنیم و بر اساس آن رویکردهایمان را نیز تغییر بدهیم. کما اینکه دیده ایم از باب برخی غفلت ها دشمن چه استفاده ای در جنگ نرم علیه ما کرده و به تبع آن متاسفانه اتفاقاتی پیش آمد کرده که امروز نتایج آن را می بینیم. به هر ترتیب من در چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی از تمام دستگاه های دولتی و خارج از دولت که بابت موسیقی بودجه می گیرند با صدای بلند می پرسم که چه کار تاثیرگذاری برای چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی انجام داده اند؟

پاشایی ادامه داد: اینها سئوالاتی است که باید به آنها پاسخ دهیم و بگوییم در برابر جایگاه، هویت و پولی که از بیت المال صرف شده چه کارهایی برای این نظام انجام گرفته است؟ استادان و فعالان موسیقی در دوران انقلاب اسلامی با امکانات نزدیک به هیچ، تولیدات و آثاری را عرضه کرده اند که هنوز طراوت و اثربخشی های آن غیرقابل انکار است. حال در چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی، با انبوهی از امکانات، بودجه و اختیارات و زیرساخت ها، ما در برابر هجوم گونه های نامتجانس، تلاش سازمان یافته رسانه های نظام سلطه و گروه های واسط و میانجی آنان در داخل کشور، برای تغییر ذائقه موسیقایی نسل جوان چه کرده ایم؟ ما واقعا برای صیانت از میراث گذشتگان، مرزبندی ها و آفند در مقابل این شبیخون چه کرده ایم؟ آیا در چهل سالگی انقلاب برای کاهش آسیب های اجتماعی و ارتقای سرمایه های اجتماعی از مسیر موسیقی کاری کرده ایم؟

کد خبر 4537962

علیرضا سعیدی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
حمید عسکری تاکید کرد فعالیت هایش فعلا تعلیق شده است تا کارشناسان دفتر موسیقی، فیلم کنسرت هفته گذشته را به طور دقیق بررسی کنند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، حمید عسکری، هفته گذشته کنسرتی را در سالن میلاد نمایشگاه بین المللی تهران روی صحنه برد که با حواشی زیادی همراه بود. چون در بخش کوتاهی از یکی از قطعات این کنسرت، صدای نگین پارسا که نوازنده گیتار و همخوان این کنسرت بود، بدون سایر همخوان ها و به تنهایی شنیده شد. همین اتفاق باعث شد تا در فضای مجازی با انتشار چند فیلم نسبت به این موضوع دامن زده شود و حرف و حدیث های گوناگونی شکل بگیرد.

این خواننده پاپ درباره جزئیات اتفاقات کنسرت هفته گذشته خود به سایت موسیقی ما گفت: همه این اتفاقات فقط مربوط به قطعه اول از سانس اول کنسرت ما بود. در انتهای قطعه کجای دنیامی قسمتی بود که دو خانم همخوان به همراه میلاد اکبری باید با هم می خواندند و به هیچ عنوان هدف ما اجرای تنها نبوده است. اما اینکه در کنارش بک وکال آقا و خانم چقدر همراهی کردند یا نکردند را خودم متوجه نشدم. پس از سانس اول که با اعضای گروه صحبت کردم می گویند تا حدودی همراهی کردند ولی به هرحال منتظر فیلم اصلی سالن میلاد نمایشگاه هستیم و تا جایی که شنیدیم فیلم برای دفتر موسیقی ارسال شده است. در آن فیلم مشخص می شود که میزان همخوانی چقدر بوده است.

حمید عسکری سپس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا این اتفاق دو مرتبه رخ داده است، گفت: این اتفاق فقط یک مرتبه در قطعه اول سانس اول رخ داد و پس از چند قطعه میکروفون خانم پارسا را برداشتند و گفتند که صدای این خانم در آهنگ اول به تنهایی شنیده شده است! من در کنسرت های خوانندگان دیگر هم دیده بودم که ایشان همخوانی می کردند و به نظرم موردی نبود که مشکلی وجود داشته باشد که با ما هم همخوانی کنند. درباره بحث شنیدن شدن صدای تنهای خانم پارسا فعلاً نظری نمی دهم تا فیلم سالن را ببینیم و بررسی ها انجام شود چون من در شب کنسرت حواسم به مسائل مختلف بود. درباره این موضوع که گفتند حمید عسکری میکروفون خودش را در اختیار خواننده زن قرار داد اصلاً درست نیست. مگر درباره خواننده ای صحبت می کنید که شش ماه است وارد این مارکت شده است؟ من پس از این همه سال به چارچوب ها کاملاً واقف هستم و هیچ وقت چنین کاری انجام نمی دهم.

این خواننده سپس در واکنش این موضوع که اعلام شد اتفاقات کنسرت حمید عسکری با برنامه ریزی قبلی بوده است اعلام کرد: شما هرچقدر مطرح تر باشید با حاشیه های بیشتری مواجه می شوید. درباره ما هم چنین مسائلی وجود دارد و اگر این حواشی نباشد باید به اصل قضیه شک کرد! این حرف و حدیث ها برای من تاسف بار است چون زمانی من فعالیت های حرفه ای خودم را شروع کردم که خیلی از این افراد هنوز وارد بازار موسیقی نشده بودند. هیچ برنامه ریزی نداشتیم و منظورشان از برنامه ریزی چیست؟ برنامه ریزی کنم که فعالیت هایم تعلیق شود؟ شک نکنید سواستفاده برخی صفحات اینستاگرام و برخی شبکه ها از فیلم های کنسرت ما به افزایش حواشی دامن زد. به دلیل اینکه آنها صرفاً برای منافع خود فقط بخش هایی از یک فیلم را که بخواهند جدا و منتشر می کنند. حتی ممکن است مثلاً از یک مصاحبه هم اگر بخش هایی از حرف ها کم و زیاد شود، حاشیه درست کند. باید فیلم سالن را ببینیم که دقیقاً چه اتفاقاتی رخ داده است الان هم چون می دانم عمداً چنین اتفاقی رخ نداده است وجدانم راحت است و فقط منتظر بررسی های بیشتر می مانم.

او سپس گلایه ای هم از هنرمندان و برخی همکاران خودش داشت: مردم اصولاً در چنین مواقعی چیزی نمی گویند و اتفاقاً برخی همکاران خودمان هستند که حاشیه ها را بیشتر می کنند. همکاران حاشیه ساز ما بودند که می گفتند مرتضی پاشایی خودش را به بیماری زده ولی الان زیر خاک خوابیده است. چنین حرف هایی برایم بی اهمیت است.

عسکری سپس درباره اعلام نظر دفتر موسیقی وزارت ارشاد هم گفت: دفتر موسیقی ارشاد صحبتی درباره ممنوع الفعالیتی با من نداشته است. گفتند که فعلاً فعالیت های شما تعلیق شده است تا مشخص شود که داستان از چه قرار بوده است و تحقیقات تکمیل شود. ما در هر کشوری که زندگی می کنیم باید تابع قوانین باشند و من هم اینطور هستم. از هفته گذشته هم جلسه ای با مسئولین دفتر موسیقی ارشاد داشتم. موضع آنها کاملاً منطقی بود و توضیحات ما را شنیدند و همان چیزی که بود و اتفاق افتاد را توضیح دادم چون حقیقتاً وقتی نخواهم حقیقت را بگویم به خودم خوش نمی گذرد. همیشه هم طوری زندگی کردم که حقیقت برایم در اولویت باشد. پس از جلسه ای که داشتیم قرار شد آنها بررسی های دقیق تر انجام بدهند. قطعاً مسئولین محترم صرفاً با چند فیلم در فضای مجازی تصمیم گیری نمی کنند و بررسی های کارشناسانه انجام خواهند داد.

5757

کد خبر 1230128

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
تهیه کننده کنسرت پارتیزانت گفت: این گروه در ابتدا تمام مجوز های مربوط را از دفتر موسیقی گرفت، اما در ادامه چون انتشار خبر اجرای قطعه ای از مایکل جکسون حاشیه و حساسیت ایجاد کرد، تصمیم به حدف آن از رپرتوار گرفته شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۰

به گزارش خبرنگار موسیقی فارس، گروه موسیقی لهستانی پارتیزانت با اجرای آثاری از موسیقی فیلم های کلاسیک و هنرمندان جهان در تهران روی صحنه خواهد رفت که خبر مربوط به اجرای یکی از قطعات مایکل جکسون توسط این گروه حاشیه ای هایی را ایجاد کرد. صبح امروز نیز دفتر موسیقی ارشاد نیز این خبر را از اساس تکذیب کرد و خبر اجرای اثری از این خواننده آمریکایی را تبلیغاتی و ترفندی برای حاشیه سازی و یا جذب مخاطبان به منظور فروش بیشتر بلیط اجرا دانست.

نکته جالب تر اینکه دفتر موسیقی در متن این تکذبیه از رسانه ها تقاضا کرده ضمن رعایت اصول حرفه ای خبرنگاری در انعکاس اخبار دقت لازم را به عمل آورده و از ایجاد حاشیه های بی مورد در فضای موسیقی کشور خودداری کنند.

اما علیرضا فرهادی تهیه کننده این کنسرت در گفت گو با خبرنگار موسیقی فارس گفت: گروه پارتیزانت در ابتدا تمام مجوز های مربوط را از دفتر موسیقی گرفت، اما در ادامه چون انتشار خبر اجرای قطعه ای از مایکل جکسون حاشیه و حساسیت ایجاد کرد، تصمیم به حدف آن از رپرتوار گرفته شد. قرار بود این قطعه به صورت بی کلام اجرا شود که قانونا مسئله ای هم ندارد. اما بنابر حساسیت ها این قطعه حذف شد.

کریستف توچکو (نوازنده گیتار) به همراه پسرش میکوآی توچکو (نوازنده سازهای کوبه ای) اعضای گروه پارتیزانت را تشکیل می دهند که سابقه اجرای زنده و همکاری با جو ساتریانی، ال دی مرلا، استیو لوکاتر و تامی امانول را در کارنامه خود داشته اند.

این گروه دو نفره که قرار است با اجرای آثاری بی کلام از موسیقی فیلم های کلاسیک سینمای جهان روی صحنه بروند، یکی از قطعات ماندگار موسیقی ایرانی را نیز به سبک و سیاق خودشان در کنسرت پیش رو به اجرا در می آورند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس از پیگیری وضعیت سند موسیقی در شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۷

احمد مازنی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت درخصوص انتقاد اهالی موسیقی مبنی بر اینکه چرا سند موسیقی در شورای عالی انقلاب فرهنگی به سرانجام نمی رسد، گفت: من از این سند اطلاعی ندارم و تا کنون نه در شورا مطرح شده و نه در کمیسیون فرهنگی مجلس؛ البته شنیده ام که این سند وجود داشته ولی به نتیجه نرسیده است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی افزود: موضوع سند موسیقی مطالبه متولیان، صاحب نظران و فعالان این حوزه بود که در جلسه "گفتگوهای فرهنگی" کمیسیون فرهنگی مطرح شد لذا بنده من به عنوان عضو حقوقی شورای عالی انقلاب فرهنگی آن را پیگیری خواهم کرد.

گفتگوهای مربوط به موسیقی در کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه خواهد داشت

رییس کمیته فرهنگ، هنر و رسانه کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: دستورکار شورای عالی انقلاب فرهنگی را دبیرخانه تعیین می کند و در این مدتی که بنده به عنوان رییس کمیسیون فرهنگی مجلس در آن حضور داشته ام،چنین چیزی مطرح نشده است.

رییس کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به سلسله نشست های "گفتگوهای فرهنگی" کمیسیون فرهنگی تصریح کرد: اولین جلسه با محوریت موسیقی برگزار شد که البته گفتگوهای مربوط به موسیقی باید ادامه دار باشد تا تمام مسائل مربوط به این موضوع احصا شود؛ همچنانکه سند موسیقی جزو موضوعات مورد نظر صنف و صاحب نظران موسیقی است./

پایان پیام

لینک خبر :‌ خانه ملت
متولیان جشنواره تئاتر فجر و مرکز هنرهای نمایشی تلاش دارند که صحنه های مغایر با ارزش های اسلامی و ملی برخی نمایش ها در قالب جشنواره سی و هفتم تئاتر فجر تغییر داده نشود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۷ سایت های دیگر : سینما پرس رجا نیوز شهدای ایران

شنیده های خبرنگار کیهان حاکی است صحنه های برخی نمایشها، شامل شرب خمر، ارتباط های ناهنجار و شوخی های زننده، توهین به دفاع مقدس و... است. بخش ادب و هنر کیهان تاکید می کند در صورت عدم ممیزی، مستندات خود را دال بر مغایرت های روشن نمایش ها با موازین و ارزش های اسلامی، به مراجع ذیصلاح تحویل خواهد داد.
جشنواره سی و هفتم تئاتر فجر از 22 بهمن تا 4 اسفند در تهران برگزار می شود.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بخش چهارسوی هنر را بیش از انتظار خوب دیدم. این اتفاق، اولین دست آزمون دولت برای تشویق کنندگی نگارخانه ها به اینکه کنار هم قرار بگیرند است و فضایی شبیه آرت فر را شکل بخشیده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۷ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجویان ایران خبرگزاری شبستان

به گزارش هنرآنلاین ، سید مجتبی حسینی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه گذشته از بخش "چهارسوی هنر" یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر بازدید کرد و در حالی که کمیت و کیفیت این بخش را با توجه به برگزاری نخستین دوره آن، دور از انتظار و بسیار پربار توصیف کرد، گفت: به باور من، جشنواره تجسمی فجر دو خاصیت می تواند، داشته باشد؛ نخست می تواند عرصه رقابت باشد به منظور استعدادیابی و دیگری حالت گفتگویی باشد برای همدلی و نزدیک شدن یک جامعه ای که در یک موضوع، اشتراک دارند.

وی ادامه داد: جشنواره هنرهای تجسمی فجر، توانسته هر دو منظور را در موضوع و کارکرد خودش بگنجاند. هم فضای گفتگوی پیشکسوت ها، هنرمندان و فعالان هنرهای تجسمی را فراهم کرده و هم فضایی برای بروز استعداد جوان ترها شده است. جشنواره یازدهم تجسمی فجر با اضافه شدن چند بخش، توانست فضای گفتگو را در این جامعه بسط دهد. یکی از این فرصت ها، فرصت اشتراک نظر و تعامل با بخشی ست که در ترویج و اشاعه هنرهای تجسمی بسیار موثر است.

حسینی بیان کرد: جشنواره با ایجاد بخش "چهارسوی هنر" به یک حلقه کمتر مورد توجه در جامعه تجسمی پرداخت و گالری دارانی که غیر از نقش اجتماعی شان در گسترش بازار اقتصادی می توانند بسیار موثر باشند را به جشنواره دعوت کرد. بنابراین این فعالیت آغاز شد و گالری ها آمدند و این نقش و مسئولیت را ذیل برنامه رسمی به عهده گرفتند. مهمتر آنکه از شهرستان ها نیز گالری هایی در کنار گالری های نامدار و با سابقه تر تهران حضور پیدا کردند و بیشتر هنرمندان خطه خودشان را مورد توجه قرار دادند که همین امر می تواند به خودباوری بیشتر جوانان هنرمند شهرستان ها و عرضه مناسب آثار برسد.

معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره مغفول ماندن حوزه بازار هنر در عرصه هنرهای تجسمی طی سالیان متمادی اظهار کرد: ما در هنر توسعه متوازن را تجربه نکردیم. آفرینندگان هنر را زیاد توانستیم پرورش دهیم اما به همان نسبت نتوانستیم دوستداران آن هنر و مخاطبانش را رشد بدهیم. یک وقتی ما فکر می کنیم فرزندمان را به کلاس هنری می فرستیم الزاما به این معنا است که هنرمند شود در حالیکه ما قرار است افرادی را پرورش دهیم که ارزش هنر را درک کنند و بزرگ که شدند بتواند هنر خوب را از بد تشخیص دهد و مخاطب هنر شود. چون این اتفاق نیفتاده بازار هم شکل نگرفته است.

وی اضافه کرد: وقتی ما مخاطب هنر را پرورش دهیم، وقتی دیوار آن فرد بزرگ شود و دیواری خالی مقابلش ببیند خالی بودن آن را نمی تواند، تحمل کند و به فکر پر کردنش می افتد و سپس درباره انتخاب اثر گفتگو می کنند و در ادامه برای انتخاب اثر به گالری ها می روند.

حسینی با اشاره به اینکه در سال های اخیر رشد گالری ها نشان می دهد مخاطب هم تا حدودی در حال رشد است، گفت: من تا 18 سالگی که در شیراز بودم ،آنجا به تعداد انگشتان یک دست هم گالری نداشت و تازه برخی از آنها فعال نبودند. امروز همان شهر 35 نگارخانه خصوصی دارد و برخی حتی فروش خارج از ایران دارند و اگر چرخه اقتصاد هنر شکل نگرفته بود تعداد نگارخانه ها به این عدد نمی رسید.

وی با تاکید بر اینکه مسئولان باید بی دریغ به هنر توجه کنند، گفت: اگر می پرسیم که چرا موسیقی خوب کمتر در جامعه شنیده می شود، شاید پاسخش این است که جامعه ما موسیقی خوب و معیار را نمی شناسد. ما باید پرورش دهنده مخاطب آگاه باشیم.

حسینی بیان کرد: بیش از انتظار بخش چهارسوی هنر را خوب دیدم. این قدم اول بود و تجربه مشابهی نداشت. شاید برگزاری اکسپوی تهران که یک دهه از تجربه آن می گذرد نزدیک ترین تجربه به این رویداد باشد که آن نیز با امیدهای فراوان برگزار شد اما به نتیجه نرسید واز طرف شرکت کنندگان و برگزار کنندگان مطلوب نبود. فکر می کنم چیزی شبیه آرت فر و اجتماع نگارخانه ها حلقه بین نگارخانه داری و حراج ها هستند.

وی اضافه کرد: این اتفاق اولین دست آزمون دولت برای تشویق کنندگی نگارخانهها به اینکه کنار هم قرار بگیرند است و فضایی شبیه آرت فر را شکل بخشیده است و می تواند این آرت فرها منطقه ای در نقاط مختلف ایران برگزار شود.

گفتنی ست، نمایشگاه "چهارسوی هنر" با حضور 53 گالری منتخب ایران و حضور 270 هنرمند با 450 اثر تا چهارشنبه 24 بهمن از ساعت 12 تا 21 در باغ موزه قصر برپاست .

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
تهران- ایرنا- شورای مرکزی نظارت و ارزشیابی اداره کل هنرهای نمایشی، شرایط اخذ مجوز نمایشنامه های خارجی ترجمه شده را جهت اجرای عمومی در سه بند تصویب کرد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شورای مرکزی نظارت و ارزشیابی این اداره کل، شرایط اخذ مجوز نمایشنامه های خارجی را با بررسی شکایات و تقاضای گروهی از مترجمان شناخته شده نمایشنامه و آثار علمی و پژوهشی در خصوص اهمیت و ارزش کار مترجم و ضرورت توجه به فعالیت تخصصی در این حوزه به تصویب رساند.
به موجب این مصوبه ضمن تاکید بر هنر، مهارت و دانش در کار ترجمه و اولویت انتخاب و معرفی آثار مطرح و یا شناخته شده سایر زبان ها، نمایشنامه های ترجمه شده با ارزیابی سابقه مترجم و جایگاه و اصالت اثر، ارزیابی و تصویب خواهد شد.
بر این اساس به منظور شناخت و تشخیص ارزش و اصالت اثر ترجمه شده و صدور مجوز اجرای عمومی، روش تشخیص و ارزیابی نمایشنامه بر سه محور خواهد بود:
الف) سابقه شخص مترجم که در این کار و حرفه با آثار چاپ شده و یا اجرا شده شناخته شده باشد.
ب) تشخیص اصالت اثر ارائه شده و مطابقت و تائید ترجمه توسط امور بین الملل اداره کل هنرهای نمایشی
ج) معرفی مترجم و یا اثر نمایشی توسط مراجع علمی و دانشگاهی و یا اصناف هنری و ادبی
براساس این گزارش، با توجه به تعدد ترجمه از یک اثر، شورای نظارت و ارزشیابی اداره کل هنرهای نمایشی با تاکید بر مصوبه شورای مرکزی صرفا با احراز شرایط و تائید اصالت نمایشنامه، مجوز اجرای عمومی را صادر خواهد کرد و این مجوز با در نظر گرفتن اخذ مجوز مکتوب مترجم و با تاکید بر حفظ حقوق مادی و معنوی صاحب اثر و مترجم آن صادر می شود.
فراهنگ **7561** 1055

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
شرایط اخذ مجوز نمایشنامه های ترجمه شده پس اعتراض مترجمان در تیرماه امسال نسبت به عدم رعایت حقوق مادی و معنوی متون ترجمه ای، جهت اجرای عمومی اعلام شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۷ سایت های دیگر : همسو نیوز

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا ، چهارم تیر امسال جمعی از مترجمان متون نمایشی در نامه ای به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستار وضع قوانینی در حوزه استفاده از متون ترجمه ای شدند. این گروه معتقدند بودند گروه های نمایشی بدون در نظر گرفتن حقوق مترجم، متنی را انتخاب و روی صحنه می برند و برای فرار از حقوق مؤلف با ترفندهایی چون بازنویسی یا دراماتورژی خود را از انقیاد مؤلف رها می کنند.

در این نامه آمده بود اگر این مشکل را به سال های اخیر نسبت می دهیم از آن روست که پیشتر، هنگام عقد قرارداد با گروه های نمایشی برای اجرای آثار ترجمه شده، علاوه بر لزوم ارائه ی مجوز کتبی انتشارات یا مترجم، حق الترجمه ی متن اجراشده از سوی مرکز هنرهای نمایشی در قرارداد درج و نهایتاً از طریق مرکز هنرهای نمایشی به همراه سایر دستمزدها پرداخت می شد؛ اما در سال های اخیر که سلطه اقتصاد سرمایه داری به عرصه تئاتر مستولی شده، برخی از گروه های نمایشی برای کم کردن از هزینه های خویش و یا شاید هم برای جبران هزینه های که برای اجاره سالن های خصوصی می پردازند، به انحاء مختلفی حقوق مادی و معنوی هنرمندانی را تضییع می کنند که پیش از شروع فرایند اجرا، با صرف وقت و تحمل بسیار، در ترجمان آثار نمایشی کوشیده اند.

این گروه با اشاره به فقدان قوانین و قواعد صنفی در این مورد از وزیر خواستند فرایندی از سوی مرکز هنرهای نمایشی تدوین و به تماشاخانه های دولتی و خصوصی ابلاغ شود که برمبنای آن، هم از وقوع چنین اموری در آینده پیشگیری نماید و هم در صورت بروز مشکلات، به مسایل حقوقی مترجمان رسیدگی شود.

حال اداره کل هنرهای نمایشی در اطلاعیه ای از به ثمر رسیدن این نامه خبر داده است. شورای مرکزی نظارت و ارزشیابی اداره کل هنرهای نمایشی شرایط اخذ مجوز نمایشنامه های خارجی را جهت اجرای عمومی در سه بند تصویب کرده است که به موجب این مصوبه ضمن تاکید بر هنر، مهارت و دانش در کار ترجمه و اولویت انتخاب و معرفی آثار مطرح و یا شناخته شده سایر زبان ها، نمایشنامه های ترجمه شده با ارزیابی سابقه مترجم و جایگاه و اصالت اثر، ارزیابی و تصویب خواهد شد.

بر این اساس به منظور شناخت و تشخیص ارزش و اصالت اثر ترجمه شده و صدور مجوز اجرای عمومی، روش تشخیص و ارزیابی نمایشنامه بر سه محور خواهد بود.

الف) سابقه شخص مترجم که در این کار و حرفه با آثار چاپ شده و یا اجرا شده شناخته شده باشد.

ب ) تشخیص اصالت اثر ارائه شده و مطابقت و تائید ترجمه توسط امور بین الملل اداره کل هنرهای نمایشی

البته اداره کل هنرهای نمایشی اعلام کرده است با توجه به تعدد ترجمه از یک اثر، شورای نظارت و ارزشیابی اداره کل هنرهای نمایشی با تاکید بر مصوبه شورای مرکزی صرفاً با احراز شرایط و تائید اصالت نمایشنامه، مجوز اجرای عمومی را صادر خواهد کرد. این مجوز با در نظر گرفتن اخذ مجوز مکتوب مترجم و با تاکید بر حفظ حقوق مادی و معنوی صاحب اثر و مترجم آن صادر می شود.

حال باید دید با این شرایط آیا عناوینی چون طراح و دراماتورژ در پوسترها دستخوش تغییرات عمده ای می شوند یا خیر.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
تهران- ایرناپلاس- یکی از مؤثرترین ابزارها در روزهای انقلاب، موسیقی بود. با گذشت زمان، سلیقه موسیقی مردم تغییراتی کرد. این تغییرات را با محمد گلریز بررسی کردیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۷

محمد گلریز نزدیک به دو هزار سرود و مرثیه و آواز خوانده است و برای چهره های شهید جمهوری اسلامی و شهدای دفاع مقدس و مدافعان حرم نیز کارهای زیادی خوانده است. معروف ترین آثار وی را می توان خجسته باد این پیروزی و دریغا دریغا نامید.

ایرناپلاس: اگر بخواهیم راحت و صریح صحبت کنیم باید بگویم اکثر آن هایی که به موسیقی شما علاقه داشتند با موسیقی های الان ارتباط برقرار نمی کنند و بالعکسش. تحلیل شما چیست و این فاصله چرا به وجود آمد؟

گلریز: من فرمایش شما را قبول ندارم. زیرا من با مردم ارتباط دارم و خودم عیناً دارم می بینم. در کوچه و بازار و برنامه های ارگان های مختلف ارتباط برقرار می کنند و این ها قشر اصلی جامعه هستند. ما داریم می بینیم که جوانان و نوجوانان، استاد، کارگر، پزشک، همه اقشار تا ما را می بینند می گویند آقا چرا برای انقلاب نمی خوانید؟ چرا برای امام(ره) نمی خوانید؟ چرا برای شهدا نمی خوانید؟ چرا برای مدافعان حرم نمی خوانید؟ این ها را دارند به من می گویند، نه یک نفر، بلکه صدها نفر. غیر از آن هم در 22 بهمن مشهود است، اگر کسی مخالف باشد خدا وکیلی می آید برای 22 بهمن؟ خدا را قسم می خورم که نمی آید. پس این هایی که می آیند اعتقاد دارند و چون اعتقاد دارند به 22 بهمن، به موسیقی انقلاب هم اعتقاد دارند، به موسیقی شهدا هم اعتقاد دارند.

ایرناپلاس: مبنای من مثلاً لیست آلبوم های پرفروش سال های اخیر است و کنسرت های پرمخاطب. و البته آهنگ هایی که از تلویزیون پخش می شود.

گلریز:من برای همه جواب دارم. الان در تالار وحدت چند نفر جا می گیرند؟ 700 نفر. دو هزار نفر وقتی در آنجا جمع شوند آدم فکر می کند که جمعیت عظیمی است. این جمعیت را تجربه کرده ام. وقتی دو هزار نفر مردم در تالار وحدت جمع شوند و عکس بگیرند یک جمعیت عظیم و عجیبی جلوی نظرتان می آید و نکته اینجاست.

ایرناپلاس:یعنی فروش بالا مبنا نیست یا عدد، پایین است؟

گلریز: پس چطور می شود وقتی من برای رحلت امام(ره) سرود دریغا را اجرا کردم، آنچنان جمعیتی به استقبال آمدند؟ قصدم محکوم کردن خبرنگاران نیست، اما تبلیغات حرف اول را در دنیا می زند. در ایران هم همین طور است و سکان دست شماها است، سکان دست رسانه است، سکان دست صداوسیما و ارشاد است و آن ها دارند خط مشی را تعیین می کنند. وقتی از صداوسیما و تلویزیون درصد بگیریم، وقتی کنسرت ها را درصد بگیریم، اندازه اش صد به ده است. صداوسیما را ببینید، در پربیننده ترین برنامه های تلویزیون این خوانندگان می خوانند و هر چیزی پخش می شود. کدام یکی از این برنامه های پربیننده تلویزیون را دیده اید که یک خواننده انقلابی را دعوت کند؟ مثلاً خندوانه یک بار بنده را دعوت کرد و رفتم؛ اما یک به صد است.

ایرناپلاس: یعنی مسئول وضعیت فعلی موسیقی رسانه ها هستند؟

گلریز: خیر، می خواهم بگویم رسانه ها تأثیرگذار هستند. ببینید من با موسیقی پاپ مخالفتی ندارم و چه بخواهیم و چه نخواهیم تحت تأثیر موسیقی های خارجی قرار می گیریم. اما همه این ها راه حل دارد. باید فاصله ها کمتر شود. خدا رحمت کند مرحوم شهید مجید حدادعادل را. خاطره ای که می گویم برای نزدیک به چهل سال پیش است که تولید رادیو در میدان ارگ بود. داشتم در حیاط آنجا راه می رفتم که ایشان مرا دید و یک دفعه گفت: آقای گلریز! دیگه تموم شد بیا بالا، درها باز است. به خدا همین حرف را زد و من رفتم و دیدم بله راست می گوید و همه درها باز بود. الان تمام مسئولیت ها با رئیس دفتر است و او تعیین می کند که می توانیم برویم مسئولی را ببینیم یا نه. وقتی بین هنرمند و مسئول فاصله بیفتد مشکلات هم بیشتر می شود. یک بار با وزیر محترم ارشاد برنامه داشتیم، خب من رفتم بالای صحنه و خوشبختانه سه چهار دقیقه هم وقت سخنرانی گذاشته بودند. رفتم بالای صحنه و گفتم آقای دکتر صالحی چرا در موسیقی فجر که اسمش هم فجر است از سرودهای انقلابی استفاده نمی کنید؟ مخاطبی که نشسته، با خواندن این سرودها یاد انقلاب بیفتد، یاد فجر انقلاب اسلامی بیفتد و گفتم که اگر این کار را نمی کنید اسمش را عوض کنید و بگذارید جشنواره موسیقی بین الملل. همین الان جشنواره موسیقی فجر را ببینید که از 24 تا 29 بهمن برگزار می شود. دریغ از یک موسیقی انقلابی. زبان من مو در آورد از بس گفتم برای این چهل سالگی انقلاب یک سرود ماندگار بخوانیم. آخر سر هم یک سرود ساختیم برای ارتش که چقدر هم قشنگ شده است.

ایرناپلاس: برگردیم به همان صحبت اول، موافقید که سلیقه جامعه را فقط رسانه نمی تواند تغییر بدهد. تولیدات و فعالیت های اهالی موسیقی هم مؤثر بوده است. اهل فن معتقدند سلیقه موسیقی ما، ضعیف شده است. اما یک بحث دیگری هم وجود دارد و آن هم عرضه و تقاضاست. بازار و مارکتینگ هم مهم هستند. خوانندگان قدیمی ما چقدر توانسته اند خودشان را برای ارتباط بهتر با نسل های جدید به روز کنند؟

گلریز: بله، من موافق شما هستم. ما در مملکتمان ذائقه های مختلفی داریم و نمی توانیم به زور ذائقه کسی را عوض کنیم. من می گویم قشرهای مختلفی در مملکت ما هست. الان یک عده ای هستند که تابع موسیقی ایرانی هستند و واقعاً موسیقی ایرانی را دوست دارند. یک عده ای هم هستند که تابع موسیقی پاپ هستند و یک عده هم متأسفانه موسیقی رپ دوست دارند. ببیند ما جمهوری اسلامی هستیم و در ایران هستیم. ایران هفت هزار سال قدمت فرهنگی دارد و سه هزار سال قبل از اسلام که هنوز هیچ کس از علم و ادب در دنیا بویی نبرده بود، ما شعرا و آهنگسازهایی داشتیم. ما چرا باید در حوزه موسیقی ملی خودمان کمرنگ برخورد کنیم؟

ایرناپلاس: چرا؟ مسئولان مقصر هستند؟ ساختار مقصر است؟ چقدر از این تغییرات الزماتِ خودِ روزگار است؟

گلریز: قبل از انقلاب شرکتی بود به نام سی دی اس که آمریکایی بود. این ها می آمدند شکار هنرمند می کردند.چون در خانواده ای بزرگ شدم که جد و آبادمان خواننده بودند، در جریان کامل هستم. پدربزرگم، پدرم و برادرانم خواننده بودند. خب، این شرکت می آمد چه می کرد؟ این شرکت اعضایی داشت، عضوهایی که مؤثر بودند که یکی از آن اعضا پرتیتراژترین مجله آن زمان، مجله جوانان بود. آن ها می آمدند در این مهمانی ها یا جاهای مختلف و شکار خواننده می کردند. اگر خواننده ای تیپ و صدایی داشت می آمدند با او قرارداد می بستند. سپس آن فرد را توسط مجله جوانان و جنگ های تلویزیونی آن زمان در مدت کوتاهی معروف می کردند. رادیو صبح جمعه هم پرشنونده ترین برنامه و جزو این شرکت بود. یعنی کسانی که می توانستند خواننده را در عرض دو سه ماه یا چهار ماه معروف کنند یکجا بودند. بهترین آهنگساز و شاعر را جمع کرده بودند. پول های کلانی هم از قِبَل این خوانندگان جوان به دست آوردند.با آن شخص قرارداد 98 به دو می بستند و طرف هم قبول می کرد.

ایرناپلاس: برای چه مدت؟

گلریز: پنج ساله یا 10 ساله با او قرارداد می بستند. معمولاً پنج سال کمتر نبود. دو تا آلبوم از او تهیه و آماده می کردند و طرف که در تلویزیون می رفت می گفتند در آینده نزدیک می خواهیم از یک هنرمند رونمایی کنیم و تبلیغ او را می کردند. و خواننده ای را که کسی نمی شناخت، در عرض چهار پنج ماه می کردند سمبل خوانندگی ایران و یک مدیر برنامه هم برایش درست می کردند و این مدیر برنامه هم از آن مافیاهایی بود که الان هم وجود دارد.آن خواننده سه تا مهمانی و دو تا کاباره می رفت و در سال 55، 56 یک خواننده شبی 50 هزارتومان درآمد داشت. در حالی که ما خانه مان را دهه40 خریدیم 37 هزارتومن.

ایرناپلاس:چقدر به خواننده می دادند؟

گلریز: هزار تومان، و 49 هزارتومان دیگر را مدیر برنامه برمی داشت.

ایرناپلاس: الان هم این مافیا هست؟

گلریز: من این همه را گفتم که بگویم الان هم وجود دارد و البته یک جور دیگر. متأسفانه مافیا هست و با برخی از مسئولان فرهنگی ما هم ارتباط دارند و من نمی خواهم بازش کنم.

ایرناپلاس: خب بازش کنید الان.

گلریز: باشد! باورتان می شود یک خواننده 60 میلیون می گیرد تا بخواند؟ این پول ها از کجا می آید؟ من می دانم از کجا می آید. ما بعد از 50 سال خواندن رویمان نمی شود صریح مبلغ بگوییم. از هر لحاظ رعایت می کنیم و یک موقع اشکال و مشکلی هم از نظر شرعی و هم از نظر مالی نداشته باشد. این پول ها برمی گردد به کجا؟ برمی گردد به دشمنان قسم خورده این مرز و بوم که آمریکا است. آمریکا گفته ما با جنگ سرد حریف ایرانی ها نشدیم با جنگ نرم بیاییم و با جنگ نرم هم آمده اند، مگر جنگ نرم چیست؟ همین فرهنگ موسیقی مبتذل، فیلم های مبتذل، برنامه های مبتذل. این ها آمده اند و دارند پول خرج می کنند و مجموعه فرهنگی ما هم دارد کمک می کند به آن ها.

پایان بخش اول

گفت وگو از سید مهدی موسوی تبار

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تصاویری از دختران بی حجاب در نمایشگاه طوبی زرین یازدهمین جشنواره هنر های تجسمی فجر به نمایش گذاشته شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۷ سایت های دیگر : نسیم آنلاین فانوس

به گزارش خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، جشنواره هنر های تجسمی فجر در حالی به یازدهمین دوره خود رسید که نمایشگاه طوبی زرین شامل آثار منتخب جشنواره، با نمایش 605 اثر در رشته های مختلف هنری، در موسسه فرهنگی هنری صبا افتتاح شد.

سید مجتبی حسینی معاون هنری، هادی مظفری مدیر کل هنر های تجسمی، ابراهیم حقیقی دبیرکل جشنواره به همراه دیگر دبیران، داوران و هنرمندان نمایشگاه را افتتاح و از آثار هنرمندان جوان بازدید کردند.

نکته قابل توجه این است که هیچ یک از مسئولان محترم، نسبت به نمایش تابلو های زنان بدون پوشش در نمایشگاه واکنش نشان ندادند.

نمایشگاهی که به مناسبت دهه فجر برگزار شده و مدعی حمایت از دستاورد های 4 دهه انقلاب اسلامی است، آثاری را به نمایش گذاشته که هیچ رنگ و بویی از هنر ایرانی اسلامی ندارد و با دیدن آن ها هنر غرب در ذهن تداعی می شود.

واقعا جای عکس های بانوان بی حجاب در مراسم عروسی، پرتره مو باز زنان و تابلو نقاشی دختری با مو های بلند در جشنواره هنر های تجسمی فجر است؟

پیش تر، از نمایش تابلو های مستهجن در گالری های خصوصی گلایه داشتیم و هربار که موارد تخلف را به گوش اداره کل هنر های تجسمی می رساندیم آن ها می گفتند که این آثار از چشم ما پنهان مانده است و حتما پیگیری خواهیم کرد.

حال چه بگوییم که در مهمترین رویداد هنری کشور این آثار به نمایش در می آید و مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد هم خیلی راحت از کنارشان عبور می کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تدوین آیین نامه برای جشنواره تئاتر کودک و نوجوان ضروری است و دبیر جشنواره باید با تجمیع نظرات تصمیم گیری کند و به قوانین پایبند باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۸ سایت های دیگر : همسو نیوز نسیم آنلاین کودک پرس

به گزارش ایسنا، هیات مدیره انجمن تئاتر کودک و نوجوان جلسه ای برای ارائه پیشنهادات خود برای تدوین آیین نامهی جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان با دبیر بیست و پنجمین جشنواره تئاتر و مدیر کل هنرهای نمایشی را در عصرگاه چهارشنبه 17 بهمن در خانه تئاتر برگزار کرد.
مریم کاظمی دبیر بیست و پنجمین جشنواره تئاتر در این جلسه حضور نیافت.
مهدی قلعه یکی از اعضای هیات مدیره انجمن خانه تئاتر در ابتدای این جلسه گفت: معمولاً هر سال بعد از جشنواره کودک و نوجوان همدان یک بحثی بین کانون و اعضای شرکت کننده بوجود می آید. امسال ما از قبل از جشنواره اعلام کردیم بعد از جشنواره آسیب شناسی جشنواره را برگزار می کنیم.

او افزود: پنج ماه قبل از جشنواره، جلسه ای با آقای کرمی برگزار کردیم و ایشان قول های مساعدی را برای بهتر برگزار شدن جشنواره به ما دادند. زمانی که مریم کاظمی مجدداً برای دبیری انتخاب شدند، هیچ جلسه ای را با نگذاشتند تا نزدیک جشنواره جلساتی را برگزار کردند اما خواسته های ما را در جشنواره برآورده نکردند.

قلعه در ادامه تاکید کرد که نکاتی را برای بهتر برگزار شدن جشنواره یک هفته قبل از برگزاری با آقای کرمی در میان گذاشتند، اما باز هم اتفاقات سال قبل در دوره بیست و پنجم رخ داد.

او بیان کرد: بعد از جشنواره جلسه آسیب شناسی با تمام شرکت کننده ها برگزار کردیم و نظرات آن ها را به عنوان پیشنهادات برای تدوین آیین نامه جشنواره امروز عرض می کنیم.

قلعه در پایان گفت: ما امروز می خواهیم به یک راه حل برسیم، اداره کل هنرهای نمایشی شورای راهبردی برای تدوین آیین نامه همه حوزه های تئاتر تشکیل داده است که فقط برای تئاتر کودک و نوجوان آیین نامه نمی نویسد.

در ادامه روشنک کریمی یکی دیگر از اعضای هیات مدیره انجمن تئاتر کودک و نوجوان با بیان اینکه''هر سال هر فردی که دبیر جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان می شد یا هر استانی که میزبان می شود، بنا بر سلیقه خود جشنواره را اجرا می کنند'' افزود: آن اتفاقات به دلیل مشکل نداشتن آیین نامه است.

او افزود: جشنواره کودک و نوجوان امسال ربع قرن است که برگزار می شود اما هنوز آیین نامه ندارد، ما می خواهیم ماجراهای حاشیه دار و کلیشه ای را کنار بگذاریم و پیشنهادات خود را برای تدوین آیین نامه در این جلسه ارائه دهیم.
کریمی گفت که ما با نگاه تخصصی به جشنواره نگاه می کنیم و برای مان فرقی نمی کند رقابتی باشد یا غیر رقابتی. بر همین اساس برای هر دو نوع جشنواره پیشنهادات خود را ارائه ی می دهیم.

در ادامه پیشنهادات مبسوط کانون تئاتر کودک و نوجوان خانه تئاتر را برای تدوین آیین نامه ی جشنواره تئاتر کودک مطرح کردند.

شهرام کرمی مدیر مرکز هنرهای نمایشی کشور ضمن تشکر از برگزاری این جلسه گفت: با انجمن تئاتر کودک و نوجوان قبل از برگزاری جشنواره جلسه ای داشتیم و قرار شد تا این نشست آسیب شناسی برگزار شود که حداقل منجر به آسیب شناسی برای دوره های بعد باشد.

او افزود: این جشنواره با سابقه است راهش را پیدا کرده البته که هم محاسنی دارد و هم معایبی اما نکته قابل توجه این است که این جشنواره را باید با شرایط فرهنگی اقتصادی محیطی جغرافیای نقش ارگان های متولی تئاتر و نقش دبیر جشنواره، نگاه کرد.

کرمی با بیان اینکه من اهل گفت و گو و تبادل نظر هستم، گفت: درباره جشنواره این مواردی که ذکر شد چه در طول شش دوره ای که خودم دبیر جشنواره بودم و چه در دوره های دیگر که شرکت کننده بودم، به گوشم خورده بود بنابراین باید این موارد در اختیار دبیر آینده قرار گیرد تا از آن استفاده کند و جشنواره های بعدی به خوبی برگزار شود.

او بیان کرد: آیین نامه یک ضرورت است. از اول هم گفتم اگر اداره هنرهای نمایشی هیچ کاری هم نکنیم به سمتی می رویم که این یک شکل و شیوه را در بخش های تئاتر قاعدهمند کنیم.

او افزود: اولین اقدام هم تدوین آیین نامه برای جشنواره تئاتر فجر بعد از 36 دوره بود ولی خیلی ها مخالفت کردند. من قصد داشتم برای همه حوزه ها آیین نامه تعیین کنند اما برای آیین نامه های بعدی به بن بست خوردم چون هنوز به انسجام اینکه قواعد را بپذیریم نرسیدهایم، این طبیعی است که ما باید چهارچوب داشته باشیم، یک نقشه راه برای به جلو حرکت کردن داشته باشیم.

مدیرکل هنرهای نمایشی گفت: ما در حال تدوین شیوه نامه داوری هستیم که چه کسی می تواند در جشنواره ها داوری کند. چیزی که ما اصلا درباره آن آیین نامه نداریم.

او در ادامه افزود: این جلسه یک خروجی خیلی خوب دارد و آن این است که ما باید برای جشنواره کودک و نوجوان یک آیین نامه تدوین کنیم. این آیین نامه می تواند در موارد کلی اجرایی نقش داشته باشد و موجب رو به جلو حرکت کردن جشنواره های بعدی باشد.

کرمی با بیان اینکه مهمترین حُسن این آیین نامه انتخاب دبیر است، گفت: انتخاب یک دبیر برای جشنواره باید با تجمیع نظرات انجام شود و خود دبیر به قوانین پایبند باشد.

او در ادامه خاطرنشان کرد: نکته بعدی این است که اداره کل هنرهای نمایشی به عنوان حوزه اجرایی در حوزه کودک و نوجوان دخالت می کند و کار پایه ای انجام نمی دهد و این وظیفه بر عهده کانون پرورش فکری کودک و نوجوان است البته ما در کارهای پایه ای اعمال نظر هم داریم و این به دلیل است که دایره تنوع تئاتر زیاد است.

مدیر کل هنرهای نمایشی گفت: باید یک شفاف سازی درباره بودجه جشنواره کودک و نوجوان هم انجام دهم، ما پارسال برای این جشنواره 800 میلیون تومان و امسال 900 میلیون تومان بودجه داشتیم همچنین برای جشنواره تئاتر فجر سال گذشته 5 میلیارد و 400 میلیون تومان و امسال 5 میلیارد و 300 میلیون تومان بودجه داریم، ما برای برگزاری جشنواره ها یک اعتباری داریم که می تواند هزینه برگزاری جشنواره را پرداخت کند.

کرمی با بیان اینکه ما یک خانواده تئاتر کودک و نوجوان با تعداد محدود و مشخص هستیم گفت: شاید جمعیت تئاتری های کودک و نوجوان به سه هزار نفر هم نرسد و دایره آدم های حرفه ای در این حوزه ها دایره محدودی است، شاید 500 تا 600 نفر حرفه ای داریم که از این طریق ارتزاق می کنند همانطور که 150 هزار فعال تئاتر داریم که فقط 17 هزار نفر از آنها تئاتر حرفه ای کار می کنند.

او افزود: ما زیر 100 نفر کارشناس تئاتر داریم که مورد وثوق جامعه تئاتری هستند همین باعث می شود که در بخش داوری محدود باشیم، این یکی از معضلات ما است و همیشه گلایه ها از ما می شود که چرا داوری ها تکراری هستند.

وی درباره برگزاری این جشنواره در استان همدان گفت: جشنواره بین دو مرجع استان همدان و اداره کل هنرهای نمایشی برگزار می شود و این خود مشکل بزرگی است و باید بومی سازی کنیم و بهتر است استان همدان این جشنواره را برگزار کند و اگر در تهران برگزار شود خیلی از محاسن را از دست می دهد.
مدیر کل هنرهای نمایشی درباره انتخاب دبیر جشنواره تئاتر کودک و نوجوان توضیح داد: دبیر جشنواره نقش مهمی در برگزاری جشنواره دارد، چراکه مهم است دبیر جشنواره چه کسی باشد و با چه نگاهی برای جشنواره کودک و نوجوان تصمیم گیری کند.

کرمی به مساله آموزش اشاره کرد و گفت: ما در حوزه آموزش تئاتر کودک و نوجوان مشکلات بزرگی داریم که از گذشته وجود داشته است. عده ای تجربی آموزش دیده اند و عده ای تحصیلات علمی دارند اما تجربه آموزش ندارند و این تناقض به حوزه کودک و نوجوان آسیب می زند.

وی در ادامه توضیح داد: این آیین نامه نقشه راه دبیر سال آینده جشنواره کودک و نوجوان است. همچنین به شورای راهبردی نیاز داریم تا به دبیر جشنواره کمک کند و خط فکری آینده جشنواره را ترسیم کند و اتفاقات نو شکل گیرد.

او با بیان اینکه بعضی از آسیب ها اجرایی هستند و زمان من هم این آسیب ها بودند و در آینده هم هستند، گفت: البته باید از محاسن جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان هم سخن گفت، در طول 12 سال گذشته بالاترین آمار انتشار کتاب در این حوزه را داشتیم.
کرمی در پایان گفت: به نظر من جشنواره به جایی رسیده است که باید رقابت در آن حذف شود.

در ادامه جواد مهدی یکی دیگر از اعضای هیئت مدیره انجمن تئاتر کودک و نوجوان گفت: برای بوم سازی جشنواره، من برخلاف نظر آقای کرمی معتقدم جشنواره کودک و نوجوان باید به تهران بیاید، چراکه وجه بین المللی آن در پایتخت بیشتر دیده می شود.
در پایان این جلسه هیئت مدیره انجمن تئاتر کودک و نوجوان یکی از ایرادات مدیران هنرهای نمایشی را عدم اعتماد به صنف دانستند و از شهرام کرمی خواستند که حداقل ایشان به صنف و اعضای انجمن تئاتر کودک و نوجوان اعتماد کند و با آنها فعالیت کند، چراکه به قول خود او این انجمن از فعالترین انجمن های، هنرهای نمایشی است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مناسبت برگزاری سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر پیامی صادر کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر ، سید محمد مجتبی حسینی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیامی را برای سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر صادر کرد. در پیام معاون هنری چنین آمده است:

تئاتر، کهن الگوی روزآمدی است که دقیقه های دغدغه ی انسان را زیسته است و به افسون فنون و تمایز ضمیر، شکل دیگری برای جهان آرزومند است. اندوه انسان معاصر اگر شرنگ یخرجونهم من النور إلی الظلمات باشد، تئاتر، نوشداروی یخرجهم من الظلمات الی النور است. انقلاب اسلامی ایران، مشرب هنر و مشهد هنرمندانی است که به هیئت ابراهیم، در آتش نمرود قد کشیدند و به مثابه ی هارون، فریادی بر فرق فرعون شدند.

جشنواره ی تئاتر فجر، بازخوانی باورها و بازآفرینی صحنه ای است که مردمانش متولد اندیشه و زاده ی اراده خویشند و نشان و نشاط اکنون تئاتر، مرهون جان هایی است که جهان را در آیینه ی نمایش زیباتر، آرزو کرده اند.

جشن چهلمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران و سی و هفتمین جشنواره تئاتر فجر به تبرک و تیمّن تعمیم تجربه و تکثیر تخصص سرمایه های انسانی، زمان آگاهی تولیدها و بازتولیدهای نمایشی، پذیرش نقش اجتماعی تئاتر و تکریم اهتمام و وجوب حقوق بخش غیردولتی، خوش فرجامی پیش بینی شده ای است که بر آن ناهمواری های بسیاری به همواری و رنج های گرانی به گنج بدل شده است.

شادمانی شریف پیش رو را بهانه می کنم و با طرح این اعتقاد که همداستانی خردمندانه ی اصحاب ارجمند تئاتر با سیاست های آفرینشی و رویکردهای صیانت از تئاتر، توسعه و تسری اجتماعی تئاتر را به دنبال خواهد داشت، چشم انتظار رویکردهای اندیشه ورز و تولیدات تعقل آفرین در این حوزه باقی خواهم ماند که قطعاً همیّت و غیرت هنرمندان، رخصت حضور به گیشه اندیشان نخواهد داد. ایمان دارم سرسپردگی متولیان تئاتر به خدمت و دل سپردگی هنرمندان تئاتر به تکالیف شهروندی این حوزه، آبادی امروز و آبادانی فردا را رقم خواهد زد.

زنده و زایا بودن تئاتر این روزگار را آرزو می کنم و در اندیشه ام این کاروان به سلامت و صبر از صحاری پیش روی بگذرد و به مقصد بنشیند.

کد خبر 4535703

فریبرز دارایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
در حالی که کمی بیش از دو ماه به آغاز بزرگترین رویداد فرهنگی سالانه کشور باقی مانده است ابهامات در برگزاری این رویداد کماکان وجود دارد و آن را تحت الشعاع خود قرار داده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۱ سایت های دیگر : چاپ و زندگی پایگاه اطلاع رسانی صنعت چاپ

چاپ خبر

به گزارش آفتاب ری ،کمی بیشتر از دو ماه به آغاز نمایشگاه بین المللی کتاب تهران باقی مانده است و در این میان کماکان خبری از مدیران و برنامه های اجرایی کمیته های مختلف نمایشگاه کتاب به صورت شفاف منتشر نشده است.

شورای سیاستگذاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نیز پس از اینکه در چند سه جلسه ابتدایی خود تمام تلاشش را برای اصلاح ساختار این رویداد قرار داد هنوز به صورت شفاف درباره جزئیات این اصلاح توضیح نداده و تنها به کاهش برخی کمیته ها و ادغام آنها در یکدیگر خبر داده است. با این همه خروجی این شورا پس از برگزاری چهارمین جلسه اش این بود که طبق روال سال گذشته انجام امور اجرایی سی و دومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با محوریت اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران و اتحادیه شرکت های تعاونی ناشران ایران(آشنا) در چارچوب قوانین و مقررات صنفی به بخش خصوصی واگذار شود و در همین راستان مصوب شد که و دو نفر از نمایندگان تشکل های نشر در شورای برنامه ریزی نمایشگاه کتاب حضور داشته باشند.

از سوی دیگر کماکان جزئیاتی از برنامه آماده سازی و نیز نوع قرارداد سال جاری نمایشگاه کتاب تهران با مصلی امام خمینی(ره) نیز منتشر نشده است و درباره موضوعات پرحاشه و البته پردرآمدی همچون نحوه اجرای تبلیغات در مصلی در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب و نیز نوع خدمات دهی این مجموعه به مخاطبان نمایشگاه کتاب تهران پاسخی داده نشده است. این اتفاقات نیز در حالی شکل گرفته که برخی از اعضای شورای شهر تهران کماکان مخالف برگزاری نمایشگاه کتاب در محل مصلی بوده و به مشکلات ترافیکی و زیست محیطی آن انتقادات دارند.

اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران اما به عنوان بزرگترین تشکل نشر در کشور چهارشنبه گذشته و پس از یکسال کش و قوس رئیس جدید خود را انتخاب کرد. هومان حسن پور که در دوره گذشته به عنوان خزانه دار در اتحادیه به فعالیت مشغول بود به جای محمود آموزگار به عنوان رئیس این تشکل انتخاب شد تا یکی از بخش های پازل نمایشگاه کتاب در سال آینده تکمیل شود.

حسن پور و هئیت مدیره جدید اتحادیه از زمان پیش از برگزاری انتخابات تا نخستین روزهای استقرار هیئت مدیره تازه بر این نکته تاکید داشته اند که اتحادیه تهران در دوره جدید به صورت برنامه محور و نه شخص محور اداره خواهد شد و امور صنفی ناشران و کتابفروشان تهران را ساماندهی خواهد کرد.

بر همین اساس هیئت مدیره تازه در نخستین جلسه برگزاری خود طی فراخوانی از تمامی اعضا دعوت کرده تا د جهت عضویت و همکاری در کمیسیون ها و کارگروه ها حضور به هم برسانند.

از سوی دیگر شنیده های حاکی از این است که هیئت مدیره تازه اتحادیه با نگارش نامه ای خطاب به معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نماینده این تشکل برای حضور در جلسات شورای سیاست گذاری نمایشگاه کتاب را معرفی کرده است و درباره نحوه حضور و مشارکت این تشکل درباره مدیریت بخش های مختلف نمایشگاه کتاب نیز نظر خود را اعلام کرده است.

این درحالی است که تا پایان چهارمین جلسه شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب یحیی دهقانی از سوی اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در این جلسات حضور داشته است که این حضور محل مناقشات بسیاری نیز بوده است.

در چنین موقعیتی نمایشگاه کتاب تهران در انتظار صدور احکام مدیران کمیته ها و بخش های مختلف خود است تا بتواند برای نزدیک شدن به مرحله اجرا و برگزاری در چهارم اردیبهشت ماه سال آینده گامی جدی بردارد.

در همین زمینه مطلع شده است که پس از ادغام بخش بین المللی و ناشران خارجی در یکدیگر و با وجود انتشار فراخوان برپایی بازار جهانی کتاب برای نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در سال آینده، مدیر بخش ناشران خارجی در سال گذشته پیشنهاد مدیریت این بخش در دوره پیش رو را نپذیرفته است. این بخش نمایشگاه با حضور کشور چین به عنوان میهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران در دوره پیش رو از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. در سال های گذشته مدیریت بخش ناشران خارجی با نماینده منتخب تشکل های نشر و امور مربوط به بخش بین المللی با محوریت بخش نمایشگاه های خارجی موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران برگزار می شد که با ادغام این دو بخش در یکدیگر هنوز مشخص نیست که تعامل این دو بخش برای برگزاری نمایشگاه سال آینده به چه صورت خواهد بود. هرچند که عنوان شده است که امور حاکمیتی مربوط با این بخش شامل دعوت از میهمانان ویژه و هماهنگی امور کنسولی آنها با بخش دولتی خواهد بود. با این همه تاکنون فهرست میهمانان ویژه این دوره از نمایشگاه کتاب اعم از کشورهای حاضر و نیز میهمانان ویژه و بورسیه های نمایشگاه کتاب که شامل میهمانانی می شود که با تامین تمام و یا بخش از هزینه آنها هر سال در نمایشگاه کتاب تهران حضور به هم می رسانند، منتشر نشده است که این مساله نیز بر ابهامات پیش روی برگزاری این دوره از نمایشگاه کتاب می افزاید.

در کنار تمامی این موارد این روزها شایعات پیرامون استعفای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز قوت گرفته است که در صورت صحت پیدا کردن، نبودن وزیر در روزهای پایانی سال در این وزارتخانه و سمت و سوق پیدا کردن توجهات برای تصاحب این کرسی و تغییرات احتمالی در مدیران وزارتخانه پس از انتخاب وزیر تازه نیز می تواند بر مصائب پیش روی برگزاری بزرگترین رویداد فرهنگی کشور و یکی از بزرگترین نمایشگاه های بین المللی کتاب در خاورمیانه و جهان بیافزاید.

هرچند که تعلل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در انتخاب اعضای شورای سیاست گذاری نمایشگاه کتاب در سال جاری مصبب اصلی این اتفاق است اما در وضعیت فعلی تنها می توان امید داشت که تجربه مدیران موجود برای برگزای این رویداد بتواند کمی از ابهامات و سردرگمی های موجود پیرامون این رویداد بکاهد.

منبع :مهر

انتهای متن/*

لینک خبر :‌ آفتاب ری
2 سال از واسپاری امور اجرایی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به ناشران می گذرد، اما باید دید چه زمانی کلید نمایشگاه کتاب تهران به صنف نشر داده می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۹

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، از سال 95 است که زمزمه های واسپاری امور اجرایی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به گوش می رسد، برای اولین بار علی جنتی، وزیر سابق فرهنگ و ارشاد و اسلامی این مسئله را مطرح کرد و در مراسم تقدیر از دست اندرکاران برگزاری بیست و نهمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفته بود: امسال در بیست و نهمین دوره از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بخش قابل توجهی از فعالیت ها به تشکل های نشر واگذار شد و امیدوارم در دو سال آینده مجموعه کارهای نمایشگاه به صنف مربوطه واگذار شود و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حد سیاست گذاری فعالیت داشته باشد. البته دولت های قبل شعار واگذاری امور به اصناف را می دادند، ولی عملاً اتفاقی در این باره رخ نمی داد، چراکه مقاومت در برابر تغییر همیشه وجود داشته است و امیدوارم این مقاومت را کم کنیم و طلیعه آن هم واگذاری نمایشگاه کتاب به تشکل های مربوطه است.

سیر واسپاری امور اجرایی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به صنوف در دوره بیست و نهم متوقف نماند و در دوره های بعدی برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ادامه پیدا کرد.

در ابتدای مراسم اختتامیه سی امین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران سید عباس صالحی معاون وزیر و رئیس نمایشگاه بین المللی کتاب گفت: نمایشگاه کتاب تهران، مراحل نهایی واسپاری را طی کرده و همان طور که در افتتاحیه این نمایشگاه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفته ما به مراحل نهایی این پروسه نزدیک شدیم از فردا اتحادیه کتاب فروشان و اتحادیه آشنا می خوانیم که کلید نمایشگاه سی و یک را بزند و برنامه ریزی نمایشگاه بعدی را با توجه به ضعف ها و قوتهای نمایشگاه سی ام انجام دهند.

همچمنین وی افزود: دو اتحادیه سراسری برای نمایشگاه تهران وجود دارد و شورای هفت نفره شان می توانند برای نمایشگاه سی و یکم برنامه ریزی داشته باشند و منتظریم از فردا جلساتشان را آغاز کنند و برنامه های خود را طی جلساتی که دارند به وزارت ارشاد ارائه دهند.

پیش از این مراسم سید رضا صالحی امیری در این خصوص در افتتاحیه سی امین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران اظهار داشت: سی سالگی نمایشگاه کتاب تهران از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. سی سالگی بهترین سن است چراکه هم توان و قوت جوانی همچنان وجود دارد و هم پختگی و تجربه به دست آمده است. اتفاق مهمی که در این دوره افتاده واسپاری امور نمایشگاه به تشکل های نشر است. ما می توانیم افق پیش رو که واسپاری کامل و واگذاری کلید نمایشگاه ناشران است را ترسیم کنیم. وظیفه اصلی دولت سیاست گذاری، حمایت و نظارت است. امیدوارم در نمایشگاه سی و یکم مدیران دولتی تنها میهمان و ناشران صنف نشر میزبان ما در نمایشگاه باشند.

ساختار واسپاری سی امین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بدین صورت بود و بر اساس طرح پیشنهادی شورای تشکل ها ساختار نمایشگاه در نمایشگاه سی ام حفظ شد. ساختار نمایشگاه متشکل از رئیس نمایشگاه، قائم مقام، معاون اجرایی و مدیران کمیته ها بود که در این دوره مدیرعامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران به عنوان قائم مقام رئیس نمایشگاه فعالیت کرد و معاون اجرایی نمایشگاه از سوی تشکل های نشر معرفی شد.

همچنین تشکل های نشر مدیران کمیته های اجرایی و رفاهی، پشتیبانی، ناشران داخلی، ناشران بین الملل، تبلیغات، فعالیت های فرهنگی و اطلاع رسانی را انتخاب کردند. وظیفه سیاست گذاری و تعیین اهداف، تدوین مقررات و آیین نامه ها، امور مربوط به نظارت و ارزیابی، روابط عمومی و امور رسانه ای، حراست و انتظامات، تشریفات و امور مربوط به مهمان ویژه و مهمانان خارجی را نیز معاونت امور فرهنگی و موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران بر عهده داشت.

بحث واسپاری امور اجرایی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به صنف نشر در سال های بعد ادامه پیدا کرد. پس از تغییر مدیریت موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران موضوع درست نبودن واسپاری امور اجرایی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به صنوف مطرح شد. امیر مسعود شهرام نیا، مدیر عامل سابق موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران این موضوع را مطرح کرده بود. این روند همچنان ادامه دارد و بحث های جدی تری در این باره مطرح می شود، از جمله اینکه شیوه این واسپاری تعیین شده است در ششمین جلسه شورای سیاست گذاری سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ساختار اجرایی، شیوه واگذاری و تفکیک وظایف میان و زارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنف نشر مورد بحث، بررسی و تبادل نظر اعضا قرار گرفت و مقرر شد طبق روال سال گذشته انجام امور اجرایی سی و دومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با محوریت اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران و اتحادیه شرکت های تعاونی ناشران ایران (آشنا) در چارچوب قوانین و مقررات صنفی به بخش خصوصی واگذار شود. مصوب شد در برپایی این دوره از نمایشگاه کتاب تهران از ظرفیت تشکل ها و انجمن های تخصصی نشر در مدیریت بخش های مرتبط استفاده شود و دو نفر از نمایندگان تشکل های نشر در شورای برنامه ریزی نمایشگاه کتاب حضور داشته باشند.

البته مسئله واسپاری امور اجرایی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران مسئله جدیدی نیست، در دولت های قبلی هم این مسئله مطرح شده بود و تا حدودی این کار انجام شد اما در دوره ای دولت مسئله واسپاری امور اجرایی نمایشگاه بین المللی کتاب به صنف نشر را رها کرد به دلیل اینکه مطمئن نبود صنف نشر بتواند این کار را انجام دهد. حال که مسئله واسپاری اموراجرایی به صنف نشر جدی تر مطرح شده است و کارهایی را در این راستا انجام می دهند باید دید تا چه میزان از این واسپاری عملی می شود و چه زمانی کلید نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به صنف نشر داده می شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
جدیدترین جداول به روز شده کارگروه ساماندهی کاغذ در هفته جاری، امروز از سوی دبیرخانه این کارگروه منتشر شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۷ سایت های دیگر : خبرگزاری کتاب ایران چاپ و زندگی

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، این جداول در قالب جدول وضعیت متقاضیان تایید شده واردات کاغذ، جدول متقاضیان واردات کاغذ در نوبت طرح و جدول وضعیت واردات کاغذ تایید شده به تفکیک نوع کاغذ منتشر شده است.

جداول عنوان شده از لینک های زیر قابل دسترسی است :

جدول وضعیت متقاضیان تایید شده واردات کاغذ

جدول متقاضیان واردات کاغذ در نوبت طرح در کارگروه ساماندهی

جدول وضعیت واردات کاغذ تایید شده در کارگروه ساماندهی به تفکیک نوع کاغذ

جدول وضعیت متقاضیان تایید شده واردات کاغذ

جدول متقاضیان واردات کاغذ در نوبت طرح در کارگروه ساماندهی

جدول وضعیت واردات کاغذ تایید شده در کارگروه ساماندهی به تفکیک نوع کاغذ

17 بهمن 1397 12:23

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۸ سایت های دیگر : ایران گلوبال

ناشران ایرانی تقریبا همیشه از هزینه های بالای چاپ و نشر کتاب و عدم استقبال ایرانیان از کتابخوانی نالیده اند. برای دهه ها سرانه کتابخوانی در آمارهای رسمی بسیار پایین از 2 تا 13 دقیقه اعلام شده است.

ضمن اینکه افزایش و بی ثباتی ارز نیز بر همه کالاها ازجمله کاغذ تاثیر خود را گذاشته است.

بنا به گزارش ها شمار کتاب های منتشرشده در آذرماه 97 در قیاس با همان ماه در سال 96، 24 درصد کاهش داشته است و در همین بازه زمانی کتاب های کمک درسی 47 درصد کاهش داشته است.

بخشی اعظمی از این کاهش مربوط به بازار کاغذ است که به ویژه در ماه های اخیر دچار تشتت شده است.

امسال حتی برخی از ناشران بزرگ به پدیدآورندگان کتاب گفته اند عملا دیگر نمی توانند از تعهدات چاپ کتابشان برآیند و به دلیل وضعیت کاغذ تا اطلاع ثانوی کتاب هایشان از مرحله تولید کنار گذاشته شده است. اکثر ناشران تمایلی ندارند که قراردادهای تازه با پدیدآورندگان کتاب عقد کنند و تلاش می کنند تا از عهده قراردادهای قبلی خود را برآیند.

اگرچه عوامل متعددی مانند سانسور کتاب ها بر گردش اقتصاد نشر همیشه تاثیر داشته اما قیمت کاغذ اکنون عاملیست که مثل خاری در چشم ناشران است.

بیشتر بخوانید:

چندی پیش حسین رحیمی رئیس پلیس تهران از بازداشت "سلطان کاغذ" بهمراه یک گروه 16 نفره خبر داده بود. به این ترتیب، پرونده ای در کنار سلطان سکه و سلطان قیر باز شد.

به گفته آقای رحیمی این افراد بیش از سی هزار تن کاغذ با ارز دولتی وارد کرده بودند که به صورت آزاد به فروش رساندند. همچنین بخشی از ارز اختصاص یافته را بدون خرید کاغذ در بازار ارز فروخته اند. ارزش این پرونده بیش از هزار و 700 میلیارد تومان اعلام شد.

با این حال به نظر می آید قیمت کاغذ چندان در قید سلطان کاغذ نبوده و غیبتش اثری بر بازار نداشته، چرا که هفته به هفته ناشران از افزایش قیمت کاغذ گزارش می دهند.

به گفته مرتضی روحانی مدیر انتشارات ترجمان قیمت یک بند کاغذ در هفته اول بهمن حدود 360 هزار تومان بود اما هفته بعد این رقم به 412 هزار تومان رسید. هر چند به گفته او، یک بند کاغذ در بازار تا 420هزار تومان هم معامله شد.

بی ثابتی قیمت کاغذ و تاثیرش بر هزینه چاپ کتاب، زمانی خارج از تصور می شود که به هزینه واقعی که ناشران صرف چاپ یک کتاب معمولی می کنند، توجه کنیم.

سمیرا رستگارپور مدیر نشر زرافه ( ناشر کتاب کودک و نوجوان) می گوید در اردیبهشت امسال قیمت کاغذ برای یک کتاب حدود یک میلیون و ششصد و پنجاه هزار تومان بوده، در دی ماه این رقم به شش میلیون و صد و سی هزار تومان رسیده و در بهمن همین سال به ده میلیون و دویست هزار تومان رسیده است.

اما وضعیت قیمت کاغذ تاثیر ویژه خود را بر شمارگان کتاب گذاشته که در نتیجه آن حوزه کتابخوانی را هم دستخوش خود قرار داده و داد ناشران را بیشتر درآورده است.

یک نگاه سطحی به شمارگان کتاب در ابتدای انقلاب و سیر نزولی آن تا امروز نشان دهنده این وضع است.

به گفته علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در ابتدای انقلاب، تیراژ کتاب تا سی هزار نسخه رسیده بود. این رقم افسانه ای نبود.

در اوایل انقلاب، بودند ناشران و نویسندگانی که حتی بیش از این میزان را تجربه کردند. به عنوان مثال، محمدرضا جعفری فرزند عبدالرحیم جعفری مؤسس انتشارات امیرکبیر شمارگان رمان "همسایه ها" اثر احمد محمود را بیش ازپنجاه هزار نسخه ذکر کرده است. خود نویسنده اما رقمی به مراتب بیشتر از این را باور داشت، 250هزار نسخه!

رمان "همسایه ها" با تاسیس جمهوری اسلامی جزو کتاب های "مستهجن" شناخته شد و تا امروز غیرقابل چاپ عنوان شده است.

شمارگان کتاب در چند سال اخیر از 2 تا 3 هزار به دویست تا پانصد نسخه رسیده است.

بیشتر بخوانید:

بنا به کتاب "چهل سال نشر کتاب درایران" از سال 1385، شمارگان کتاب سیر نزولی پیدا کرده است. آمار رسمی نشان می دهد که در دهه اول انقلاب میانگین شمارگان کتاب حدود هفت 7000 نسخه، دهه دوم حدود 6200 نسخه و دهه سوم 4700 و دهه چهارم حدود 2500 بوده است.

در سال 1396 میانگین شمارگان کتاب 1470 نسخه بود اگرچه اگر حوزه کتاب کودک و نوجوان را کسر کنیم، این میزان به 1000 نسخه می رسد.

با سیر نزولی شمارگان کتاب اما قیمت کتاب به طور افسانه ای افزایش یافت. از 1390 تا 1396 حدود سه و نیم برابر شده یعنی 247 درصد افزایش داشته است.

لازم به ذکر است که این آمار و ارقام رسمی است و با توجه به یارانه ایست که ناشران دریافت می کنند اما در عمل این آمار و ارقام ممکن است تغییر کنند زیرا ناشران برای خرید کاغذ به بازار سیاه متوسل شوند تا سهمیه خود را دریافت کنند.

با این حساب معلوم نیست که با تداوم این روند و سو ء مدیریت بازار کاغذ، چه بر سرصنعت نشر ایران و در نتیجه بخشی از فرهنگ ایران خواهد آمد.

لینک خبر :‌ بی بی سی فارسی
سعیدی گفت: عده ای چنان در زمینه بودجه های فرهنگی انتقاد می کنند که گویا مشکلات ناشی از سوءتدبیرها، بیکاری و آسیب های اجتماعی به خاطر افزایش ناچیز بودجه فرهنگی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۸

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز ، محمداسماعیل سعیدی نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی امروز در مراسم بزرگداشت شهدای عملیات والفجر 8 و چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در بیمارستان محلاتی تبریز، اظهار داشت: متأسفانه به نسبت هجمه گسترده فرهنگی دشمنان چندان بودجه قابل توجهی در عرصه فرهنگی مصوب نشده است.

وی با بیان این که دشمنان انقلاب اسلامی ایران پروژه براندازی نظام ولایی ایران را با تحمیل جنگ فرهنگی پیگیری می کنند، افزود: روند بررسی بودجه های فرهنگی و نیروهای مسلح در مجلس با دقت نظر هر چه تمام و با لحاظ تمام مسائل و جوانب امر صورت می گیرد.

سعیدی با انتقاد از تبلیغات منفی علیه این دو بودجه، خاطرنشان کرد: عده ای چنان در این زمینه انتقاد می کنند که گویا مشکلات ناشی از سوءتدبیرها و بیکاری و آسیب های اجتماعی به خاطر افزایش ناچیز بودجه نیروهای مسلح و فرهنگی است، در حالی که نسبت بودجه فرهنگی به بودجه عمومی کشور تنها 7 دهم درصد است.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با تأکید بر این که بدون تفکر جهادی در عرصه های مدیریتی نمی توان مشکلات کشور را برطرف کرد، ادامه داد: تمام دستاوردهای نظام در سایه حاکمیت تفکرات جهادی و انقلابی بوده است، امروز نیازمند چنین تفکراتی هستیم تا مطالبات مردم برطرف شود.

وی با اشاره به این که موفقیت های نظام در عرصه های مختلف مرهون مجاهدت جوانان است، افزود: باید به جوانان بها داده شود و اعتماد کرد، هر جا به توفیقی رسیده ایم، در سایه اعتماد به جوانان بوده و حتما ردپای تفکر انقلابی و جهادی مشهود بوده است.

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی دانست و اظهار داشت: کارنامه درخشان سپاه در عرصه های مختلف خدمت رسانی به مردم در سایه آینده نگری امام راحل اتفاق افتاده است.

سعیدی با تأکید بر این که سپاه در طول 40 سال انقلاب اسلامی منشاء خدمات بزرگ و الگوساز در زمینه های مختلف بوده است، افزود: خدمات سپاه در عرصه محرومیت زدایی در مناطق دورافتاده در راستای تحقق آرمان ها و اهداف انقلاب اسلامی ایران بوده است./935/پ203/ب1

لینک خبر :‌ خبر گزاری رسا
تهران- ایرنا- پیکر نویسنده فقید کاوه بهمن صبح امروز (19بهمن) از مقابل خانه هنرمندان با حضور جمعی از هنرمندان تشییع شد و شهردار تهران نیز پر کشیدن این هنرمند را به جامعه هنری و اعضای خانواده او تسلیت گفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۹ سایت های دیگر : شبکه اینترنتی آفتاب فرتاک نیوز

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، پیکر نویسنده فقید کاوه بهمن صبح روز سه شنبه (19 بهمن ماه) با حضور جمعی از نویسندگان و هنرمندان از جمله محمد رضا الوند، سید یاسر هشترودی، علی رستمی، محمد علی آقامیرزایی، نوید صالحی و مسعود امیرخانی از مقابل پارک هنرمندان در تهران تشییع شد.
** یکی از بهترین ها را از دست دادیم
هشترودی یکی از نویسندگان معاصر به عنوان اولین سخنران درباره بهمن کاوه گفت: کاوه بهمن جزو نویسندگانی بود که از سی سال پیش برای نوشتن و اثبات خود خیلی سعی و تلاش کرد و این موضوع را خیلی ها اگر بخواهند منصف باشند، می دانند و به زبان می آورند.
وی ادامه داد: شاید امروز بهمن نام ماندگاری در ذهن ها نداشته باشد اما بی شک یکی از بهترین نویسنده ها بود.
این نویسنده افزود: امروز کاوه دیگر در کنار ما نیست و ما ماندیم با مشکلات همیشگی نویسنده ها و از او نوشته هایی ماند که هیچ وقت در دوران حیاتش چاپ نشد، ما جمعی از نویسندگان تمام سعی خود را خواهیم کرد که این آثار حتما به چاپ برسد.
هشترودی یادآور شد: کاوه مشرف به کلمه بود و دانایی کامل درباره نوشتن داشت و برای پر کشیدنش خیلی زود بود.
وی همچنین گفت: هم اکنون پیروز حناچی شهردار محترم این غم بزرگ را به جامعه نویسندگان تسلیت گفتند.

**من پسر بزرگم را از دست دادم
علی عسگری پیشکسوت تئاتر شهر گیلان نیز به عنوان دومین سخنران با تاکید بر اینکه نسبت فامیلی با کاوه بهمن دارد و شوهر خاله این هنرمند است گفت: این موضوع مهم است که جامعه امروز اعتنایی به هنرمندان ندارد و این موضوع به شدت دردناک است. هنرمندان در انزوا پر می کشند و هیچ کس خود را مسئول نمی داند.
وی افزود: روزی که کاوه از بین ما رفت من به همه گفتم پسر بزرگم را از دست دادم چون کاوه با بچه های من بزرگ شد، به یاد دارم در کودکی در خانه ما همراه پسر بزرگ من تئاتر خانگی اجرا می کردند و من اما از همان زمان متوجه شده بودن که هنر در ذات او است، می توانم بگویم او بهترین پسر من بود که از دستش دادم و امروز عزا دارم.
به گزارش ایرنا کاوه بهمن شاعر، روزنامه نگار و نویسنده حوزه دفاع مقدس صبح روز 17 بهمن، پس از تحمل یک دوره بیماری سخت درگذشت. بهمن کاوه متولد سال 1344 در تهران بود و سال های متمادی در مطبوعات مختلف از جمله روزنامه ایران و همشهری در حوزه های ادبی و فرهنگی قلم زد.
وی عضو شورای نویسندگان فصل نامه فرهنگ و گفت وگو و مجله ادبیات داستانی. مترجم اشعار الیوت. مشاور در فرهنگسرای پایداری و سردبیر سری اول یاد ماندگار فرهنگسرای پایداری بود.
از این نویسنده کتاب های جنگی که بود، سرد سپید، خروس در استوانه سیمانی و رمان نو در غیاب انسان، روایت نیمه روز بیست و چهارم که رمانی بر اساس زندگی شهید شریف قنوتی است و چند اثر دیگر تا کنون به چاپ رسیده است. ازاین نویسنده فقید آثار زیاد مطبوعاتی در روزنامه ها و مجلات منتشر شده است.
پیکر کاوه بهمن امروز در قطعه هنرمندان بهشت زهرا برای همیشه آرام گرفت.
فراهنگ**9210**1535

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
نیکنام حسینی پور گفت: هویت سازی یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی در ایران است. تولید آثار فراوان در حوزه انقلاب اسلامی حکایت از اهمیت فراوان انقلاب اسلامی دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۷ سایت های دیگر : خبرگزاری مهر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نسیم آنلاین

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، همایش ملی بعثت انقلاب چهارشنبه 17 بهمن ماه، در سالن همایش های ساختمان آرشیو ملی برگزار شد. در این همایش تاریخ پژوهان و محققان حوزه مطالعات انقلاب اسلامی در قالب سه نشست تاریخ نگاری انقلاب، آسیب شناسی و دغدغه ها؛ چرایی انقلاب اسلامی و دلایل سقوط رژیم پهلوی و شخصیت های انقلاب اسلامی و تکاپوهای فکری و فرهنگی، به ارائه مقالات خود خواهند پرداخت.

نیکنام حسینی پور، مدیرعامل موسسه خانه کتاب در این همایش گفت: انقلاب اسلامی در حوزه گفتمان سازی گفتمان جدیدی را در حوزه نظری و اندیشه ای در جهان وارد کرد. تولید آثار فراوان در حوزه انقلاب اسلامی حکایت از اهمیت فراوان انقلاب اسلامی دارد.

وی افزود: هویت سازی یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی در ایران است. نقش پایگاه های انقلاب اسلامی مانند مساجد در فرایند و شکل گیری انقلاب اسلامی نقش مهمی است و اکنون باید با رویکرد نقادانه میزان تاثیرگذاری این پایگاه ها را مورد بررسی و ارزیابی قرار داد.

حسینی پور ادامه داد: ما باید با ابزارای جدید مفاهیم انقلاب اسلامی را به نسل جوان منتقل کنیم. هم اکنون نیز خانه کتاب آمادگی فعالیت در حوزه کتاب شناسی انقلاب اسلامی را با دست اندرکاران همایش دارد. خانه کتاب از باب خدمت توجه به پژوهش در حوزه مطالعات انقلاب اسلامی طبق نظر معاون فرهنگی وزیر ارشاد با این همایش همکاری کرد و انشاءلله مجموعه مقالات این همایش را چاپ خواهد کرد.

توجه به بعثتِ بعثت انقلاب اسلامی

حجت الاسلام روح الله حریزاوی، معاون پژوهش و آموزش سازمان تبلیغات اسلامی در این همایش گفت: انقلاب اسلامی ایران نسخه دوم بعثت رسول الله است. امام خمینی در نجف اشرف فرصت تبیین نگاه خود در حوزه حکومت دینی را پیدا کرد. ایشان در کتاب خود ولایت فقیه معتقد هستند اسلام دین مجاهدان است و در این کتاب اساس مبانی اسلامی را که انقلاب اسلامی از آن ایجاد شده بیان کردند.

وی افزود: امام خمینی با اسلام متحجر و اسلام سکولار زاویه داشت. امام خمینی معتقد به اسلام ناب بود که بنایش توحید عدالت و کرامت انسانی است. سازمان تبلیغات اسلامی در رویکرد جدیدش ترویج انقلاب اسلامی را در دستور کار دارد. انقلاب اسلامی ایران نسخه دوم بعثت رسول الله است. در انقلاب اسلامی شاهد اتحاد و همدلی ملت و مرجعیت و گروه های مرجع اجتماعی هستیم.

حریزاوی پیشنهادی در این زمینه ارایه داد و گفت: پیشنهاد من برای گام های بعدی این است که به بعثتِ بعثت انقلاب اسلامی توجه کنیم و به بنیادهای نظری که موجب شکل گیری انقلاب اسلامی شد نظر جدیدی داشته باشیم. همچنین باید نسبت میان انقلاب اسلامی و اسلام انقلابی را مورد بررسی نظری جدی قرار دهیم.

همایش ملی بعثت انقلاب با همکاری و همیاری مشترک موسسه تاریخ و فرهنگ دیار کهن، موسسه خانه کتاب، پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی و معاونت پژوهش و آموزش سازمان تبلیغات اسلامی هم اکنون در حال برگزاری است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
امسال سومین سال پیاپی است که جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران به کتاب های حوزه کودک و نوجوان تعلق نمی گیرد و از بین آثار منتشر شده هیچ اثری برگزیده نمی شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۹

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، سی وششمین دوره جایزه کتاب سال و بیست وششمین دوره جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران عصر سه شنبه (16 دی ماه 1397) درحالی در تالار وحدت با حضور رئیس جمهور، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مسئولان، اندیشمندان و نویسندگان برگزار شد، که همچون سال های گذشته هیچ برگزیده ای در حوزه کتاب های کودک و نوجوان معرفی نشد و مهم ترین جایزه ادبی کشورمان به هیچ کدام از کتاب های کودک و نوجوان در چهار بخش تالیف، ترجمه، دین و علم و فن آوری تعلق نگرفت. جایزه ای که در سال های برگزاری خود در دهه های گذشته برآن بوده علاوه بر معرفی برترین و شایسته ترین آثار منتشرشده نویسندگان، مولفان و مترجمان کشور را به مخاطبان و جامعه ادبی- فرهنگی کشور، در بخش آثار خارجی نیز برگزیدگانی را به دوستداران کتاب و کتابخوانی

با توجه به اینکه کتاب کلاه حصیری من هم در سی وچهارمین دوره کتاب سال به عنوان اثر شایسته تقدیر معرفی شد، من هم به این مساله اعتراض دارم که چرا نباید در حوزه کودک و نوجوان اثر برگزیده داشته باشیم و این مطالبه را با یکی از داوران چندین دوره کتاب سال مطرح کردم و او خیلی دوستانه به من گفت که هیات علمی جایزه کتاب سال تمایل زیادی ندارند که کتاب رمان 200 صفحه ای یا کتاب داستان تصویری 400 کلمه ای با این حجم کم به عنوان اثر برگزیده کتاب سال معرفی شود در کنار سایر آثار برگزیده، حجیم و چند جلدی و تفسیرهایی که در سایر حوزه ها انتخاب می شود

در داخل و خارج کشور معرفی کرده است و به این ترتیب جایگاه ویژه ای در محافل ادبی داخلی و خارجی برای خود به وجود آورده، به گونه ای که برای بسیاری از اهالی قلم حتی حضور یافتن در فهرست نامزدهای این جایزه، اهمیت ویژه ای پیدا کرده است.

اما با نگاهی به دوره های مختلف جایزه کتاب سال در طول 10 سال گذشته می بینیم که بجز سه دوره، یعنی دوره های سی وسوم، بیست وهفتم و بیست وششم، در سایر دوره ها، کتاب های حوزه کودک و نوجوان در هیچ بخشی برگزیده نداشته است. البته برگزیده نشدن آثار کودک و نوجوان فقط مختص این جایزه مهم کشورمان نیست و در سیزدهمین جشنواره شعر فجر هم که اخیرا برگزار شد، شاهد همین وضعیت بودیم و هیچ اثر برگزیده ای در حوزه شعر کودک و نوجوان معرفی نشد. این درحالی ست که طبق آمار خانه کتاب از سال 1387 مصادف با بیست و ششمین دوره جایزه کتاب سال، تا به حال، درمجموع 60 هزار و 664 عنوان کتاب در حوزه ادبیات کودک و نوجوان، 10 هزار و 228 عنوان در حوزه دین کودک و نوجوان، دو هزار و 658 عنوان در حوزه علوم علمی کودک و نوجوان، دو هزار و 712 عنوان در بخش کلیات و 15 هزار و 286 عنوان در حوزه علوم اجتماعی کودک و نوجوان منتشر شده است.

موضوع تعداد کل عناوین ترجمه تالیف

ادبیات کودک و نوجوان 60664 23735 36929

دین کودک و نوجوان 10228 615 9613

علوم اجتماعی کودک و نوجوان 15286 4301 10985

کلیات کودک و نوجوان 2712 385 2327

علوم علمی
کودک و نوجوان 2683 1658 1025

حال پرسشی که در این شرایط مطرح می شود این است که چه دلیلی سبب برگزیده نشدن پیاپی کتاب های کودک و نوجوان در طول دهه گذشته شده است، آیا این وضعیت ناشی از ضعف تالیف و ترجمه آثار کودک و نوجوان در سال های اخیر است یا دلایل دیگری در این میان تاثیرگذار بوده است؟

من هم به برگزیده نداشتن بخش کتاب کودک در جایزه کتاب سال اعتراض دارم
مصطفی خرامان، داور بخش داستان تالیف کودک و نوجوان سی وششمین و سی وپنجمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی درباره اینکه چرا غالبا در بخش کودک و نوجوان جایزه کتاب سال برگزیده نداریم، می گوید: با توجه به اینکه کتاب کلاه حصیری من هم در سی وچهارمین دوره کتاب سال به عنوان اثر شایسته تقدیر معرفی شد، من هم به این مساله اعتراض دارم که چرا نباید در حوزه کودک و نوجوان اثر برگزیده داشته باشیم و این مطالبه را با یکی از داوران چندین دوره کتاب سال مطرح کردم و او خیلی دوستانه به من گفت که هیات علمی جایزه کتاب سال تمایل زیادی ندارند که کتاب رمان 200 صفحه ای یا کتاب داستان تصویری 400 کلمه ای با این حجم کم به عنوان اثر برگزیده کتاب سال معرفی شود در کنار سایر آثار برگزیده، حجیم و چند جلدی و تفسیرهایی که در سایر حوزه ها انتخاب می شود. و اتفاق هایی که در طول چند سال گذشته برای کتاب های کودک و نوجوان در جایزه کتاب سال افتاده، بیانگر همین موضوع است.

بخش کودک و نوجوان برای مسئولان فرهنگی کشور مثل یک شوخی است
این نویسنده پیشکسوت، می افزاید: کتابی که به عنوان کتاب تقدیری معرفی می شود، چه مشکلی دارد که به عنوان کتاب برگزیده معرفی نمی شود؟ بالاخره کیفیت لازم برای تقدیر شدن را داشته است که انتخاب شده. به همین دلیل فکر می کنم بخش کودک و نوجوان برای مسئولان فرهنگی کشورمان

بخش کودک و نوجوان برای مسئولان فرهنگی کشورمان مثل یک شوخی است و معتقدند وقتی یک مجموعه چندجلدی نهج البلاغه به عنوان اثر برگزیده کتاب سال معرفی می شود نمی توان یک کتاب 20 صفحه ای کودک را هم به عنوان اثر برگزیده کتاب سال معرفی کرد و موقع کشیدن باید هم وزن باشند

مثل یک شوخی است و معتقدند وقتی یک مجموعه چندجلدی نهج البلاغه به عنوان اثر برگزیده کتاب سال معرفی می شود نمی توان یک کتاب 20 صفحه ای کودک را هم به عنوان اثر برگزیده کتاب سال معرفی کرد و موقع کشیدن باید هم وزن باشند.

ادبیات کودک و نوجوان را از جایزه کتاب سال جدا کنید
خرامان برای بهبود اوضاع موجود می گوید: به نظر من بهترین راهکار جدا کردن بخش ادبیات کودک و نوجوان از جایزه کتاب سال و اختصاص جایزه ای مجزا به آن است مانند کاری که در حوزه ادبیات داستانی بزرگسال انجام شد. در این شرایط کتاب های کودک و نوجوان از نظر حجم با خودشان مقایسه می شوند نه با آثار بزرگسال.

کیفیت آثار کودک در حدی نبود که برگزیده داشته باشیم
وی در ادامه به کمیت و کیفتی آثار بخش داستان تالیفی کودک و نوجوان اشاره می کند و می گوید: البته نباید از نظر دور داشت که کیفیت آثار ارسالی به این بخش واقعا در حدی نبود که اثری را بتوان به عنوان برگزیده معرفی کرد، حتی به اثر تقدیری هم نرسیدیم چون کیفیت آثار پایین بود. مساله این است که نویسندگان کودک و نوجوان کم حوصله اند، وقتی نویسنده ای می گوید من فلان کتاب را در طول دو هفته نوشته ام چگونه می توان این کتاب را به عنوان برگزیده کتاب سال معرفی کرد؟

کتاب سال باید عاری از ایراد و اشکال های فاحش باشد
خرامان در ادامه یادآور می شود: باید توجه داشته باشید کتابی که به عنوان اثر برگزیده کتاب سال معرفی می شود به عنوان الگو در کشور مطرح می شود و باید عاری از ایراد و اشکال های فاحش باشد. اما اغلب آثاری که به دست ما رسید دارای غلط ها و اشتباهات نگارشی، ویرایشی و ساختاری بود و زبان و نثر خوبی نداشتند. داستان هایی داشتیم که بسیار خوب شروع شده بودند و شخصت پردازی خوبی داشتند اما در نهایت نویسنده پایان و جمع بندی را رها کرده بود و سرهم بندی کرده بود.

نویسندگان کودک مقصرند
وی با اشاره به اینکه خود نویسندگان کودک مقصرند، تاکید می کند: نویسندگان به دلیل اینکه فکر می کنند در نهایت بچه ها قرار است این کتاب ها

کتابی که به عنوان اثر برگزیده کتاب سال معرفی می شود به عنوان الگو در کشور مطرح می شود و باید عاری از ایراد و اشکال های فاحش باشد. اما اغلب آثاری که به دست ما رسید دارای غلط ها و اشتباهات نگارشی، ویرایشی و ساختاری بود و زبان و نثر خوبی نداشتند

را بخوانند، با دقت کار نمی کنند و برایشان مهم نیست و آثاری می نویسند که اصلا از خواندشان لذت نمی برید. امسال در بین نامزدهای نهایی کتابی داشتیم که بیش از 200 صفحه بود، رمان خوبی بود اما به راحتی می شد حدود 80 صفحه ان را حذف کرد و هیچ مشکلی ایجاد نمی شد. ما کتاب های تالیفی زیادی داریم اما متاسفانه نه ناشران و نه نویسندگان در تولید کتاب دقت نمی کنند و همین مساله سبب می شود کتاب های کودک علاوه براینکه برای بچه ها جذابیتی ندارند در جایزه کتاب سال دیده نشوند.

معیار برگزیده شدن حجم مطالب نیست، کیفیت کتاب و محتوای آثار است
این درحالی ست که حجت الاسلام محمدعلی مهدوی راد، دبیر علمی جایزه کتاب سال، می گوید: ما کلا 72 گروه در 10 موضوع داشتیم که در بسیاری از آن ها اثر برگزیده و تقدیری نداشتیم و داوران کتاب ها را از نظر کیفی کاملا بررسی کردند تا آثار شایسته تر به مرحله نهایی راه یابند. و اینکه می گویند نظر هیات علمی جایزه کتاب سال این است که کتاب کودک و نوجوان 100 صفحه ای نمی تواند در کنار مجموعه کتاب های حجیم سایر رشته ها که به عنوان برگزیده انتخاب می شوند، قرار بگیرد، اصلا درست نیست و با این حرف مخالفم.

وی می افزاید: توجه داشته باشید که ما در حوزه های دیگر، کتاب 110 صفحه ای داشتیم که از سوی هیات داوران به عنوان اثر برگزیده انتخاب شد یا در حوزه پژوهش کتاب برگزیده ای داریم که به 200 صفحه نمی رسد. بنابراین ملاک و معیار ما برای برگزیده شدن آثار حجم مطالبشان نیست، کیفیت کتاب و محتوای آثار است.

کمیت خوب ولی کیفیت ضعیف بود
به گفته دبیر علمی سی وششمین دوره جایزه کتاب سال، اگر در حوزه کودک و نوجوان اثر برگزیده ای نداشتیم به دلیل پایین بودن کیفیت آثاری است که به دست ما رسیده است. با اینکه کیمت خوب و قابل قبول بود اما کیفیت آثار رسیده در حدی نبود که داوران از بین آن ها اثر برگزیده ای انتخاب کنند و فقط در این حوزه اثر شایسته تقدیر داشتیم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
سینماپرس: سیدامیر سیدزاده تهیه کننده سینما همزمان با برگزاری سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر گفت: سلایق شخصی در جشنواره فجر و ممانعت از حضور بسیاری از آثار باعث شده تا فیلمسازان به سمت جشنواره های خارجی گرایش پیدا کنند و ترجیح دهند آثارشان در جشنواره نمایش داده نشود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۰ سایت های دیگر : اتحاد آنلاین

تهیه کننده فیلم سینمایی خانوم در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: جشنواره فیلم فجر پیشینه ای 36 ساله دارد و اگر ما از آن یک تفسیر عمومی داشته باشیم می توانیم بگوییم که این جشنواره یک عمر را پشت سر گذاشته است؛ هرچند این رویداد 36 ساله فراز و فرودهای زیادی را پشت سر گذاشته و تا حدودی در برخی از بخش های خود به استاندارد رسیده اما متأسفانه هنوز کامل نیست و به بلوغ نرسیده است.

سیدزاده خاطرنشان کرد: جشنواره ای که نتواند خواسته های قشر اندیشمند و هنرمند داخل کشور را با گسترده وسیعی از همه افکار و جناح ها و گروه ها تأمین کند قطعاً با مشکل روبرو می شود و اگر امروزه مشکلی در جشنواره فیلم فجر وجود دارد نشأت گرفته از این اتفاق است.

تهیه کننده فیلم سینمایی پاسیو ادامه داد: طی همه سال های برگزاری جشنواره فیلم فجر ما شاهد آن بوده ایم که سلایق شخصی دبیران، دست اندرکاران اجرایی و... مانع از حضور بسیاری فیلم ها شده است و این در حالی است که ما اگر جشنواره های معتبر دنیا را رصد کنیم متوجه می شویم که یکی از دلایل موفقیت آن ها توجه به همه فیلمسازان با هر فکر و خط مشی بوده است.

این سینماگر تأکید کرد: بنده معتقدم جشنواره ای موفق است که در آن ضمن برآورده کردن همه خواسته های مردم، توجه جدی به نیازها و خواسته های اهالی سینما وجود داشته باشد. جشنواره نباید با عدم راهیابی فیلم های شاخص و خوب این پرسش را در ذهن افراد به وجود آورد که چرا برخی فیلم های خوب سال ها پشت در جشنواره می مانند؟؛ نکته قابل تأمل آنجا است که بسیاری از فیلم های پشت در مانده می تواند برای جامعه درس های خوب مانند وحدت رویه داشته باشد.

سیدزاده در پایان این گفتگو اظهار داشت: بنده تأکید می کنم که هنرمندان نباید بیش از این دلسرد شوند؛ اگر ما امروز می بینیم که بسیاری افراد فیلم های خود را به جشنواره نمی دهند و یا فیلم های شان را بیرون می کشند تنها به دلیل دلسرد شدن شان از جشنواره است و امیدوارم شخصی پیدا شود و مانع از دلسردی بیشتر سینماگران نسبت به سینمای کشور و جشنواره گردد.

لینک خبر :‌ سینما پرس
خبر آنلاین : از کجا آورده اید؟ این تقریبا پرسش هر روز جشنواره فیلم فجر است و در پایان هر فیلمی تقریبا یک بار این پرسش در نشست خبری پس از آن مطرح می شود.

پرسش درباره منبع مالی ساخت فیلم ها در جشنواره فجر 37. پرسشی که واکنش سینماگران را هم به همراه دارد درباره این است که سرمایه فیلم ها از کجا آمده است.

درحالی که معاونت سینمایی جدید در اولین اقدام خود برای شفاف سازی، مالکین تمام فیلم ها و درصد سهام شان از هر اثر را به صورت رسمی اعلام کرده است. حتی سهم خود فارابی را در فیلم های جشنواره روشن کرده است که مشارکت داشته اند یا وامی به فیلم ها اعطا شده است و حالا همه می دانند پول ساخت کدام فیلم از سوی چه کسانی پرداخت شده است اما هنوز چالشی ترین پرسش تکراری از فیلمسازان فجر این است که از کجا آورده اند؟

کافی است روی گفته های کارگردانان و تهیه کننده های فیلم های جشنواره فجر سی وهفتم مروری داشته باشیم. آنالیز پرسش ها از فیلم سازان نشان می دهد که کدام سئوال درباره مسائل مالی فیلم ها و توسط چه کسانی پرسیده می شود. فیلمسازان هم تقریبا همگی سعی می کنند از این سئوال طفره بروند و این بحث ناقص تقریبا مدام و بعد از هرفیلم تکرار می شود.

ما همه با هم هستیم؟!

برای قصر شیرین میرکریمی از او درباره بودجه فیلم ما همه با هم هستیم سئوال پرسیدند. برای فیلمی که اصلا به جشنواره فجر نیامده است.

میرکریمی آمادگی اش را دارد و می گوید: منتظر این سئوال بودم. گروهی که با طنزهای مبتذل سینما را مونوپل خود کرده اند، این جو را راه انداخته اند. به نظر من پول کثیف، پولی است که از شوخی های مستهجن از جیب مردم به اسم فیلم کمدی دربیاید.

او به خاطر فیلمی که برای کمال تبریزی تهیه کرده و چهره های سرشناس سینمای ایران از مدیری تا گلزار و دیگران درآن نقش ایفا می کنند زیر فشار است و می گوید این توطئه طنزسازهای شانه تخم مرغی مبتذل است تا برای شان حاشیه بسازند.

از کجا آورده اید دوست عزیز؟

اما فقط میرکریمی زیر این فشار نیست. کارهایی که سرمایه شان توسط رنجکشان مالک شرکت دلتابان فراهم شده است هم همین روزگار را از سر می گذرانند. مدام این سئوال ها از آنها پرسیده می شود. اما این سرمایه گذار قبل تر مصاحبه کرده و گفته هر ارگانی به او و اموالش تردیدی دارد، بررسی کند چون او حتی ریالی معوقه مالی هم ندارد و اصلا وامی نگرفته است.

پرسش های گروه دلواپس سرمایه های نامشروع برای فیلمسازی، برای فیلم شبی که ماه کامل شد هم قاسمی تهیه کننده فیلم را به دلیل رفاقت و نزدیکی با محمد امامی، مالک معنوی سریال شهرزاد از لبه تیغ گذراندند و او هر نوع ارتباط مالی با امامی را تکذیب کرد. قاسمی از این گفت که ملاک حال فعلی افراد است و او برای فیلمش از یک اسپانسر بومی در استان سیستان و بلوچستان استفاده کرده است.

ماجرای نیمروز؛ رد خون و قسم هم در مورد دریافت سرمایه از برخی ارگان ها به چالش کشیده شده اند. موگویی برای داشتن اسپانسرهای دولتی و عمومی چون بانک شهر و مناطق آزاد نیز زیر سئوال بود . کار به جایی رسید که تقریبا همه کارگردان ها با سئوال از کجا آورده اید روبرو بوده اند .

چند نفری مثل موگویی میزان هزینه های فیلم شان را اعلام کرده اند و بقیه هم معمولا طفره رفته اند. گاهی هم یکی مثل مهناز افشار به کمک کارگردان فیلمش آمده و گفته: مگر شما می دانید پول رسانه های تان از کجا می آید؟ ببینید حرف فیلم چیست، اینکه سرمایه اش از کجا آمده خیلی مهم نیست.

گفته ای که البته خیلی مبنای خوبی نیست برا توجیه استفاده از پول های مشکوک.

شفافیت دوای درد!

واکنش حسین انتظامی، معاون سینمایی به پرسش درباره این پول ها شاید بهترین مبنا برای حل مشکل مبارزه با فساد باشد. راهکار او شفافیت است. به طور رسمی قبل از جشنواره فیلم فجر درباره مالکین فیلم های سینمای ایران اطلاع رسانی شد. انتظامی تاکید کرد شفافیت بهترین روش مبارزه با ورود احتمالی پول های مشکوک است.

اتفاقی که دلهره دلواپسان سینمایی را از بین می برد و امکان هر فعالیتی غیر از بیزنس سینما را از سرمایه گذاران گذری که مسیرشان به دلایل دیگری به عرصه تولیدات فرهنگی می افتد، می گیرد.

این فرصت را هم برای نهادهای نظارتی ایجاد خواهد کرد که خیلی شفاف به اطلاعات افرادی که وارد عرصه هایی چون سینما شده اند دسترسی داشته باشند.

اینگونه آنها که با عشق، دغدغه های فرهنگی و یا حتی تجارت و شهرت به سینما سرمایه می آورند اما پول های شان مشکل قانونی ندارد هم از این انگ ها در امان می مانند.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد
خب، به نظر می رسد حالا نهادهای مختلف دست به کار شده اند و صاحب سینمایی هستیم متعلق به دوران پسا برجام، که می شود مولفه های مشترکی را درون آن جستجو کرد.

خب، به نظر می رسد حالا نهادهای مختلف دست به کار شده اند و صاحب سینمایی هستیم متعلق به دوران پسا برجام، که می شود مولفه های مشترکی را درون آن جستجو کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۰

مولفه هایی که می شود بخش هایی از آن ها را به روح زمانه نسبت داد، و در مواردی هم ماجرا متفاوت است و حاصل دخالت و پیشنهاد مستقیم نهادهای ذی ربط به نظر می رسد. در آثاری که گاهی نام کارگردان، فقط یک دکور است برای تولید محصولی که حاصل همکاری گروه تصمیم ساز بزرگ تری است.

از جمله ایده های مشترک در این فیلم ها، پذیرش "شکست" است؛ نمایش به انتها رسیدن یک مسیر. پایان متری شیش و نیم، فیلمی که وزیر ارشاد اعلام کرد از ابتدا با حمایت دولت تولید شده، با وجود اعدام مرد قاچاقچی، یک بن بست مطلق است. پلیس مبارز، به معتاد سرچهارراه پول می دهد تا گند ماجرا از این بیشتر درنیاید. در جان دار، دیگر فیلمی که به نظر می رسد قرار است بازتاب دهنده منویات بخشی از جریان های حاکم باشد، بهای برون رفت از بحرانی که گره اش در مسیر فیلمنامه، مدام کور و کورتر شده، چشم پوشیدن از ناموس است. شخصیت منفی ماجرا هم در انتهای فیلم، هیچ از قدرت اش برای از هم پاشیدن خانواده، کم نشده. در زهرمار، تا قبل از آن که به پایان ماجرا برسیم، فاصله ی میان مردم و مداح صاحب ارزش ها، آن قدر هست که با هیچ چسبی به هم نمی چسبند. یادمان باشد که این اولین باری است که از طریق یک محصول رسمی سینمای ایران، متوجه می شویم غلامرضا تختی، "قطعن" خودش را کشته است، نه این که به خاطر تاثیرش، او را از بین برده باشند. نمایش شکست و رسیدن به بن بست نهایی، بخش مهمی از فیلم های امسال سی و هفتمین جشنواره ی فیلم فجر را تشکیل می داد. شکل برخورد با این شکست بود، که متفاوت بود.

و یکی از مهم ترین پیشنهادهای سینمای امروز ایران و تحت تاثیر تئوری های روز دولت و دیگر نهادها، برای برخورد با این شکست نهایی، پذیرش این شکست، انفعال، و سروسامان دادن به یک جور آشتی زورکی است. پیش از آن به این نکته توجه کنیم که سینمای ایران، در کار مشروع نشان دادن یا حداقل مفید نمایاندن و به سرانجام رساندن پول های مبهمی است که در فضای آشفته ی امروز ردوبدل می شوند. در طلا، [خطر اسپویل در جمله ی بعد]، پول نامشروع، به درد فرار دخترک معصوم می خورد. در ایده ی اصلی، به این نتیجه می رسیم که همه دزدیم، پس بهتر که به دزدهای داخلی احترام بگذاریم تا این که بخواهیم سراغ دزدهای خارجی برویم! در متری شیش و نیم، همدلی با قاچاقچی که پول حاصل از قاچاق را صرف پیشرفت خانواده می کند، بسیار بیش از حد معمول است. در زهرمار، مداح نامزد کرسی شورای شهر، پول را از سرمایه دار ظاهرن فاسد می گیرد تا به زن خیابانی بخت برگشته بدهد تا مشکل اش را حل کند. تختی این دوران سینمای ما هم مرد به آخر خط رسیده ای است که از حکومت پول و جایزه می گیرد تا بین مردم کوچه و خیابان پخش کند. و خوب است نگاه کنیم که این کم و بیش همان مسیری است که سینمای امروز ایران، می رود. سینماگرانی که پول را از بیت المال یا از مسیرهای مشکوک به دست می آورند، تا آثاری ظاهرن انسانی بسازند. مهناز افشار، سلبریتی نمونه ای این روزهای این سینما، در جلسه ی مطبوعاتی اش از رسانه ها خواست از منبع پول ها نپرسند، چون خروجی اش مهم است!

حالا در این بروبیا، پیشنهاد سینمای اغلب وابسته و منفعل ایران در این شرایط فکسنی چیست؟ آشتی زورکی! و این یکی دیگر از جنبه های مهم سینمای پسابرجامی ماست. سینمایی که به نظر می رسد تنها در شرایط انحصار و خارج از جریان آزاد نمایش فیلم خارجی، می تواند به حیات اش ادامه دهد. پیشنهادهای فیلم ها را مرور کنید: هر طور شده آشتی کنید و بگذرید، از قسم گرفته تا زهرمار. در زهرمار، مداح نماینده ی ارزش های رسمی از زن فلک زده ی نماینده ی عموم مردم، می خواهد او را ببخشد که برای چند دهه پشت اش را خالی کرده بوده. نتیجه هم نزدیک تر شدن قلب های شان است. در متری شیش و نیم، [خطر اسپویل در جمله ی بعدی] پلیس سخت گیر و کم وبیش آرمان گرای فیلم به این نتیجه می رسد که ماجرا را عوض مبارزه، با بخشیدن پول رفع و رجوع کند. درباره ی تختی این سینما خم که صحبت کردیم. نهایت پول می گیرد دست اش و بین در و همسایه پخش می کند. جان دار، از فیلم های نمونه ای این دوران که به نظر نمی رسد دو کارگردان جوان اش، مولفان اصلی اش باشند، تنها ایده ای که در قبال نیروی تهدیدگر به ذهن سازندگان اش رسیده، این است که دو جناح با هم آشتی کنند، در جشنواره ای که اغلب از تسلیم شدن، آشتی کردن، زیرسبیلی در کردن و... حرف می زنند.
صحبت درباره ای فیلم های این جشنواره را ادامه خواهیم داد. جشنواره ای که "مهم" است، چه فیلم هایش را دوست داشته باشیم یا نه.

مولفه هایی که می شود بخش هایی از آن ها را به روح زمانه نسبت داد، و در مواردی هم ماجرا متفاوت است و حاصل دخالت و پیشنهاد مستقیم نهادهای ذی ربط به نظر می رسد. در آثاری که گاهی نام کارگردان، فقط یک دکور است برای تولید محصولی که حاصل همکاری گروه تصمیم ساز بزرگ تری است.

از جمله ایده های مشترک در این فیلم ها، پذیرش "شکست" است؛ نمایش به انتها رسیدن یک مسیر. پایان متری شیش و نیم، فیلمی که وزیر ارشاد اعلام کرد از ابتدا با حمایت دولت تولید شده، با وجود اعدام مرد قاچاقچی، یک بن بست مطلق است. پلیس مبارز، به معتاد سرچهارراه پول می دهد تا گند ماجرا از این بیشتر درنیاید. در جان دار، دیگر فیلمی که به نظر می رسد قرار است بازتاب دهنده منویات بخشی از جریان های حاکم باشد، بهای برون رفت از بحرانی که گره اش در مسیر فیلمنامه، مدام کور و کورتر شده، چشم پوشیدن از ناموس است. شخصیت منفی ماجرا هم در انتهای فیلم، هیچ از قدرت اش برای از هم پاشیدن خانواده، کم نشده. در زهرمار، تا قبل از آن که به پایان ماجرا برسیم، فاصله ی میان مردم و مداح صاحب ارزش ها، آن قدر هست که با هیچ چسبی به هم نمی چسبند. یادمان باشد که این اولین باری است که از طریق یک محصول رسمی سینمای ایران، متوجه می شویم غلامرضا تختی، "قطعن" خودش را کشته است، نه این که به خاطر تاثیرش، او را از بین برده باشند. نمایش شکست و رسیدن به بن بست نهایی، بخش مهمی از فیلم های امسال سی و هفتمین جشنواره ی فیلم فجر را تشکیل می داد. شکل برخورد با این شکست بود، که متفاوت بود.

و یکی از مهم ترین پیشنهادهای سینمای امروز ایران و تحت تاثیر تئوری های روز دولت و دیگر نهادها، برای برخورد با این شکست نهایی، پذیرش این شکست، انفعال، و سروسامان دادن به یک جور آشتی زورکی است. پیش از آن به این نکته توجه کنیم که سینمای ایران، در کار مشروع نشان دادن یا حداقل مفید نمایاندن و به سرانجام رساندن پول های مبهمی است که در فضای آشفته ی امروز ردوبدل می شوند. در طلا، [خطر اسپویل در جمله ی بعد]، پول نامشروع، به درد فرار دخترک معصوم می خورد. در ایده ی اصلی، به این نتیجه می رسیم که همه دزدیم، پس بهتر که به دزدهای داخلی احترام بگذاریم تا این که بخواهیم سراغ دزدهای خارجی برویم! در متری شیش و نیم، همدلی با قاچاقچی که پول حاصل از قاچاق را صرف پیشرفت خانواده می کند، بسیار بیش از حد معمول است. در زهرمار، مداح نامزد کرسی شورای شهر، پول را از سرمایه دار ظاهرن فاسد می گیرد تا به زن خیابانی بخت برگشته بدهد تا مشکل اش را حل کند. تختی این دوران سینمای ما هم مرد به آخر خط رسیده ای است که از حکومت پول و جایزه می گیرد تا بین مردم کوچه و خیابان پخش کند. و خوب است نگاه کنیم که این کم و بیش همان مسیری است که سینمای امروز ایران، می رود. سینماگرانی که پول را از بیت المال یا از مسیرهای مشکوک به دست می آورند، تا آثاری ظاهرن انسانی بسازند. مهناز افشار، سلبریتی نمونه ای این روزهای این سینما، در جلسه ی مطبوعاتی اش از رسانه ها خواست از منبع پول ها نپرسند، چون خروجی اش مهم است!

حالا در این بروبیا، پیشنهاد سینمای اغلب وابسته و منفعل ایران در این شرایط فکسنی چیست؟ آشتی زورکی! و این یکی دیگر از جنبه های مهم سینمای پسابرجامی ماست. سینمایی که به نظر می رسد تنها در شرایط انحصار و خارج از جریان آزاد نمایش فیلم خارجی، می تواند به حیات اش ادامه دهد. پیشنهادهای فیلم ها را مرور کنید: هر طور شده آشتی کنید و بگذرید، از قسم گرفته تا زهرمار. در زهرمار، مداح نماینده ی ارزش های رسمی از زن فلک زده ی نماینده ی عموم مردم، می خواهد او را ببخشد که برای چند دهه پشت اش را خالی کرده بوده. نتیجه هم نزدیک تر شدن قلب های شان است. در متری شیش و نیم، [خطر اسپویل در جمله ی بعدی] پلیس سخت گیر و کم وبیش آرمان گرای فیلم به این نتیجه می رسد که ماجرا را عوض مبارزه، با بخشیدن پول رفع و رجوع کند. درباره ی تختی این سینما خم که صحبت کردیم. نهایت پول می گیرد دست اش و بین در و همسایه پخش می کند. جان دار، از فیلم های نمونه ای این دوران که به نظر نمی رسد دو کارگردان جوان اش، مولفان اصلی اش باشند، تنها ایده ای که در قبال نیروی تهدیدگر به ذهن سازندگان اش رسیده، این است که دو جناح با هم آشتی کنند، در جشنواره ای که اغلب از تسلیم شدن، آشتی کردن، زیرسبیلی در کردن و... حرف می زنند.
صحبت درباره ای فیلم های این جشنواره را ادامه خواهیم داد. جشنواره ای که "مهم" است، چه فیلم هایش را دوست داشته باشیم یا نه.

لینک خبر :‌ خبر فوری
محمدعلی حسین نژاد، تهیه کننده سینما و عضو هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر معتقد است که مدیران جشنواره مصلحت دیدند که 22 فیلم در بخش مسابقه باشد اما پیشنهاد اصلی حضور 15 فیلم در این بخش بود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر به روزهای پایانی خود نزدیک می شود و کیفیت متفاوت برخی از آثار انتقاداتی را به دنبال داشته و تعدادی از تماشاگران و منتقدان و اهالی رسانه و سینما معتقدند که نباید برخی از فیلم ها در بخش مسابقه جشنواره فیلم فجر به نمایش دربیایند. محمدعلی حسین نژاد (تهیه کننده سینما و یکی از اعضای هیئت انتخاب) در این خصوص توضیحاتی داده است.

حسین نژاد در واکنش به انتقاد از کیفیت برخی از فیلم های بخش سودای سیمرغ سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر می گوید: براساس نظر برگزارکنندگان جشنواره و مصلحت جشنواره فیلم فجر از قبل تصمیم گرفته شده که 22 فیلم در بخش سودای سیمرغ حضور داشته باشند اما اینکه 22 فیلم در این بخش حضور دارند به معنی آن نیست که کیفیت همه این 22 فیلم یکسان است و باهم برابر است و همه آنها از کیفیت صد درصد مطلوبی برخوردارند.

وی ادامه داد: سقف تعداد فیلم ها در بخش سودای سیمرغ براساس نظر مدیران جشنواره 22 فیلم تعیین شده بود اما مثلاً نظر شخصی من به عنوان یکی از اعضای هیئت انتخاب این بود که باید سقف را معلوم کنیم ولی کف را آزاد درنظر بگیریم و ببنیم چقدر فیلم ها از هر حیث قابلیت حضور دارند و مقدورات ما چقدر است و اصرار نداشته باشیم که حتما به اندازه سقف تعیین شده فیلم انتخاب کنیم بلکه بگوییم تعداد فیلم ها از 22 فیلم بیشتر نشود اما اگر کمتر شد اشکالی وجود ندارد.

حسین نژاد افزود: نظر من این بود که شاید بشود باتوجه به کیفیت فیلم ها 15 فیلم در بخش سودای سیمرغ انتخاب شود و به نمایش دربیاید اما مدیران جشنواره تصمیم گرفته بودند که 22 فیلم انتخاب و اعلام شود لذا هیئت انتخاب براساس آ رایی که به فیلم ها داده بود اسامی فیلم ها را تا سقف 22 فیلم اعلام کرد.

عضو هیئت انتخاب جشنواره فیلم فجر ادامه داد: هیئت انتخاب هفت عضو داشت و از میان فیلم ها 10 فیلم تمامی هفت رای هیئت انتخاب را به دست آورده بودند. از فیلم دهم تا پانزدهم فیلم ها با شش رای انتخاب شدند و فیلم های پانزدهم تا بیست و دوم با چهار الی پنج رای انتخاب شدند. پنج فیلم آخری که انتخاب شدند، تقریبا آرای برابری داشتند و شاید یک فیلم با اختلاف یک یا نهایت دو رای تکلیفش مشخص شد.

وی افزود: یکی از مسائلی که برای انتخاب پنج فیلم نهایی و فیلم های ذخیره ملاک قرار گرفت علاوه بر کیفیت آثار برخی نکات دیگر بود مثلا اینکه اصرار داشتیم تنوع در مجموعه فیلم های جشنواره وجود داشته باشد و همة گروه های مخاطب بتوانند در بین آنها فیلم های مورد علاقه خود را پیدا کنند.

حسین نژاد با اشاره به کیفیت آثار در بخش نگاه نو (فیلم های اول) گفت: فیلم های بخش نگاه نو به راحتی و با آرای خوبی انتخاب شدند و به نوعی دست ما به دلیل کیفیت فیلم ها بازتر بود و 10 فیلم به راحتی انتخاب شدند. اگر مثلا اجازه داشتیم که 12 یا 13 فیلم انتخاب کنیم قطعا می توانستیم دو یا سه فیلم دیگر به مجموعه فیلم های نگاه نو اضافه کنیم و 10 فیلم با آرای بالا انتخاب شوند.

وی ادامه داد: من به دلیل کیفیت آثار بخش نگاه نو پیشنهاد دادم که دو فیلمی که قرار است به نمایندگی از این بخش در سودای سیمرغ حضور داشته باشند در این بخش نگاه نو نباشند و فیلم های دیگری را جایگزین دو فیلمی کنیم که از بخش نگاه نو به سودای سیمرغ راه پیدا کرده بودند که به خاطر مقررات جشنواره این اجازه را به ما نداد البته قرار بود سه فیلم از بخش نگاه نو به بخش سودای سیمرغ راه پیدا کند که دو فیلم انتخاب شد اما برای فیلم سوم در رای گیری به جمع بندی نهایی نرسیدیم.

وی با اشاره به انتخاب سه انیمیشن در بخش مسابقه گفت: درست است که در سینمای انیمیشن در سال های اخیر فعالیت های خوبی شده و تولیدات خوبی صورت گرفته و فعالان این بخش که اکثرا از جوانان هستند زحمات زیادی می کشند اما این صنعت همچنان در کشور ما جوان است و به همین دلیل از استانداردهای جهانی فاصله دارد و این حرفه نیاز به تجربه زیادی دارد و همین مساله باعث می شد که ما با دیدن آثار این حسرت را داشته باشیم که با وجود زحماتی که کشیده شده اما آثار از کیفیت مطلوبی برخوردار نیست و این امر نشان می دهد که باید یک سازمان مشخص از تولیدات انیمیشن پشتیبانی کند تا از استعدادها به خوبی استفاده شود.

حسین نژاد افزود: در این بخش سه فیلم سینمایی بلند عرضه شده بود که ما پیشنهاد دادیم همة این سه فیلم حضور داشته باشند و باهم رقابت کنند و اگر وارد بخش دیگری می شدند و یا کنار گذاشته می شدند مهجور قرار می گرفتند پس قرار شد که این سه فیلم با همدیگر رقابت بکنند نه با سایر فیلم ها.

وی در پاسخ به این سوال که برخی فیلم ها در زمان نمایش در جشنواره و به دنبال برخی انتقادات مجدد تدوین شدند و یا روایت خود را تغییر دادند، گفت: من از جزئیات این تغییرات اطلاعی ندارم اما زمانی که ما فیلم ها را انتخاب کردیم نظرمان را اعلام کردیم و بعد نیز آثار همان گونه که ما دیده بودیم پروانه گرفتند و اجازه نمایش پیدا کردند. اگر اتفاقی افتاده نظر فیلمساز بوده است هر چند در زمان تماشای فیلم در هیئت انتخاب نیز برخی بخش هایی از برخی فیلم ها همچون جلوه های ویژه شان کامل نشده بود و بعد کامل شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
سینماپرس: تعدادی از اهالی سینما و کارشناسان فرهنگی کشور همزمان با فعالیت هیأت داوران سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر با انتقاد از آغاز داوری ها قبل از شروع جشنواره تأکید کردند فیلم های بر اساس محتوای ارزشی و استراتژیک ارزیابی شوند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۷ سایت های دیگر : اتحاد آنلاین حامیان ولایت

به گزارش سینماپرس مبحث مهم داوری در جشنواره های کشور به خصوص جشنواره فیلم فجر که مهمترین رویداد سینمایی ما محسوب می شود همیشه بسیار داغ بوده و ما همه ساله شاهد اعتراضات شدید اهالی سینما نسبت به آنچه که ناداوری در جشنواره قلمداد می کنند بوده ایم.

در جشنواره سی و هفتم اما مسئولان جشنواره اتفاقی عجیب را رقم زده اند که باعث اعتراض و انتقاد بخش کثیری از سینماگران، کارشناسان و اهالی رسانه شده است. آن ها تأکید کردند: در هیچ جشنواره درجه یکی چنین نیست که داوران زودتر از مخاطبان جشنواره فیلم ها را ببینند و به جمع بندی برسند و معلوم نیست چرا داوران در جشنواره سی و هفتم کار خود را چند روز پیش از شروع جشنواره آغاز کرده اند!

این دسته از سینماگران معترض و منتقد با بیان اینکه لابی گری، باندبازی و زدوبند در مبحث مهم داوری ها پیش از این در جشنواره های ما بسیار وجود داشته و امسال با بدعت گذاری جدید و غلط مسئولان سینمایی شکل جدی تری به خود خواهد گرفت تأکید کردند: هیچ یک از جشنواره های درجه یک مانند کن، ونیز، لوکارنو و برلین اینگونه داوری نمی شود. اتفاقی که به طور معمول رخ می دهد این است که داوران و شرکت کننده ها همزمان با هم به محل برگزاری جشنواره می رسند و فیلم ها را هم در کنار مردم به تماشا می نشینند.

علاوه بر این بخش عمده ای از اهالی سینما هم تأکید دارند که متأسفانه هرچند که جشنواره عنوان فجر را با خود به همراه دارد اما در آن به فیلم های ارزشی، استراتژیک و انقلابی توجه زیادی نمی شود. این دسته از سینماگران به همین دلیل خواستار توجه جدی هیأت داوران و مسئولان جشنواره نسبت به محتوای آثار شدند و تأکید کردند: ملاک داوری در جشنواره های استاندارد جهان بر اساس ایدئولوژی و خطوط قرمزشان است اما در جشنواره فجر به این نکات توجه نمی شود و ما باید به این اصل اساسی توجه جدی و ویژه ای داشته باشیم.

در همین رابطه با 7 تن از سینماگران و کارشناسان سینما خانم فریال بهزاد و آقایان: شفیع آقامحمدیان، ابراهیم وحیدزاده، ماشاالله شاهمرادی زاده، آرش فهیم، جعفر گودرزی و منصور لشگری قوچانی گفتگوهایی انجام دادیم که ماحصل آن برای اطلاع بیشتر مخاطبان گرامی سینماپرس از نظر می گذرد.

آقامحمدیان: داوران بر اساس محتوای ملی، انقلابی، ارزشی و استراتژیک فیلم ها را ارزیابی کنند/ توجه به محتوا سینما را نجات می دهد

شفیع آقامحمدیان کارگردان سینما و مدیرعامل سابق مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی همزمان با فعالیت هیأت داوران سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر گفت: امروزه در تمام جشنواره های دنیا داوران فیلم ها را بر اساس محتوایی که به نفع کشورشان است داوری می کنند و من امیدوارم داوران این دوره از جشنواره فیلم فجر هم بر اساس محتوای ملی، انقلابی، ارزشی و استراتژیک فیلم ها را ارزیابی کنند. ما باید بدانیم و آگاه باشیم که توجه به محتوا سینمای مان را نجات می دهد؛ متأسفانه سال ها است که ما نسبت به مضمون و محتوای فیلم ها بی توجه شده ایم و بیشتر خودمان را درگیر تکنیک و... کرده ایم، اتفاقی غلط و نادرست که ما را از راه راست منحرف کرد.

بهزاد: نحوه داوری فیلم ها در جشنواره ها شفاف نیست و لابی گری و زد و بند وجود دارد

فریال بهزاد کارگردان سینما نیز در این رابطه اظهار داشت: نحوه داوری فیلم ها در جشنواره ها شفاف نیست و لابی گری و زد و بند بسیار زیادی وجود دارد که همه این اتفاقات دست در دست هم داده تا کیفیت جشنواره ها دچار افت جدی شود. برای خود بنده چند باری چه در جشنواره فیلم فجر چه در جشنواره فیلم کودک پیش آمده که از طرف جشنواره تماس گرفته اند و گفته اند شما برنده شده اید و به مراسم اختتامیه بیایید اما دقیقه 90 و در مراسم اختتامیه شخص دیگری را به عنوان برنده اعلام کرده اند! این اتفاق نویی که امسال در جشنواره فیلم فجر افتاده و داوران پیش از آغاز جشنواره مشغول داوری شده اند هم عجیب است چرا که داوران در همه جشنواره های معتبر دنیا همزمان با برگزاری جشنواره فیلم ها را می بینند نه قبل از آن!؛ این اتفاق باعث می شود تا داوران بیشتر از گذشته تحت تأثیرات بیرونی قرار بگیرند و فشارهای فراوان و لابی گری آن ها نظر آن ها را تغییر دهد.

وحیدزاده: در اغلب جشنواره ها داوران همراه با مردم یا اهالی رسانه فیلم ها را می بینند/ داوران سلیقه ای عمل نکنند!

ابراهیم وحیدزاده کارگردان سینما همزمان با فعالیت هیأت داوران سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر گفت: مشکل اصلی امروز ما در سینما و جشنواره فیلم فجر نحوه داوری ها نیست بلکه بلاتکلیفی جشنواره از خیلی جهات است؛ مدیران سینمای کشور باید سیاست های دائمی و لازم الاجرا برای این رویداد در نظر بگیرند. مبحث داوری در جشنواره فیلم فجر، مبحث بسیار مهم و پیچیده ای است و اصولاً داوران همگی باید حرفه و دارای تجربه کار تخصصی باشند اما متأسفانه ما برخی اوقات شاهد آن بوده ایم که برخی افراد که چندان در سینما کار و فعالیتی ندارند در هیأت های انتخاب و داوری حضور دارند و برای سینما تصمیم گیری می کنند.

شاهمرادی زاده: داوران فیلم ها را بر اساس محتوا ارزیابی کنند/ مسئولان سینمای ایران را عقیم کرده اند

ماشاالله شاهمرادی زاده بازیگر و کارگردان سینما نیز در این باره به سینماپرس گفت: داوران فیلم ها را بر اساس محتوا ارزیابی کنند و اجازه ندهند تا در جشن پیروزی انقلاب فیلم هایی مورد توجه قرار بگیرند که با فرهنگ و آرمان های ارزشمند انقلاب اسلامی مغایرت دارند. افسوس و صد افسوس که تنها عنوان جشنواره فیلم فجر باقی مانده است و در باطن هیچ خبری از فجر و انقلاب در این رویداد نیست! ای کاش حداقل اسم این جشنواره را عوض می کردند تا سینه سوختگان و دغدغه مندان نظام و انقلاب اسلامی بیشتر غمناک نمی شدند.

فهیم: ملاک داوری در جشنواره های استاندارد جهان بر اساس ایدئولوژی و خطوط قرمزشان است اما در جشنواره فجر به این نکات توجه نمی شود

رش فهیم عضو انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران همزمان با فعالیت هیأت داوران سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر گفت: ملاک داوری در جشنواره های استاندارد جهان بر اساس ایدئولوژی و خطوط قرمزشان است اما در جشنواره فجر به این نکات توجه نمی شود و ما باید به این اصل اساسی توجه جدی و ویژه ای داشته باشیم. درباره جشنواره فیلم فجر هم بهترین راهکار، تلفیق شاخصه های تکنیکی و محتوایی در امر داوری است. با توجه به اینکه این رویداد، عنوان زیبای فجر را دارد و به عنوان یکی از جشن های بزرگداشت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی برگزار می شود، توقع بی جایی نیست که کار داوری نیز مطابق با عنوان و مناسبت جشنواره فجر باشد. یعنی می توان این را قانون جشنواره قرار داد که فیلم هایی نامتجانس با گفتمان انقلاب، از گردونه داوری خارج شوند و برترین آثار به لحاظ کیفیت و ساختار و با مضمون متناسب و مماس باشاخص ها و ارزش های نظام، انتخاب شوند. به این ترتیب، تولیدکننده های آثار سینمایی بیش از پیش تشویق می شوند که در آثارخود اعتلای محتوایی را با کیفیت ساختاری درهم آمیزند.

گودرزی: داوران برای اطلاع از نظر مخاطبان بهتر است فیلم ها را در سینماهای مردمی و همراه با مردم ببینند

جعفر گودرزی نایب رئیس انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران همزمان با فعالیت هیأت داوران سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر گفت: داوران برای اطلاع از نظر مخاطبان بهتر است فیلم ها را در سینماهای مردمی و همراه با مردم ببینند و در جو و اتمسفر آنجا قرار بگیرند، این اتفاق قطعا روی رأی و نظرات آن ها اثر می گذارد. مخاطبان اصلی سینما مردم هستند و سینما با حضور مردم معنا و رونق پیدا می کند. داوران باید بخشی از رأی و نظرات شان برآمده از رأی و نظر مردم باشد و اگر این اتفاق رخ بدهد ما قطعا شاهد اتفاقات بسیار خوبی در سینمای کشور خواهیم بود.

لشگری قوچانی: بی عدالتی و ناداوری در جشنواره فجر وجود دارد/ نباید به کسانی که می خواهند چراغ این جشنواره را خاموش کنند کمک کنیم!

منصور لشگری قوچانی تهیه کننده سینما همزمان با فعالیت هیأت داوران سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر گفت: بی عدالتی و ناداوری در جشنواره فجر وجود دارد و بسیاری از اهالی سینما و صاحبان آثار هم به این مسأله اذعان دارند. بنده معتقدم جشنواره فیلم فجر امروزه در جایگاه واقعی خود قرار ندارد؛ این جشنواره زمانی قرار بود آینه تمام نمای یک سال سینمای ایران باشد اما متأسفانه چند سالی است به دلیل اعمال برخی سیاست ها این جشنواره سرد شده و دیگر اثرگذاری قبلی خود را ندارد.

لینک خبر :‌ سینما پرس
ظاهرا حضور پول های کثیف در سینما انگار به امری عادی تبدیل شده است که شاهد رفت و آمد نام ها از بابک زنجانی و حسین هدایتی تا محمد امامی و محمد صادق رنجکشان هستیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ سینمای ایران طی سال های اخیر حواشی ریز و درشت فراوانی را پشت سر گذاشته است، اما به صورت قاطع شاید مهمترین و شاخص ترین صحبت هایی که این روزها با شروع جشنواره فیلم فجر به گوش می رسد، درباره حضور صد در صدی پول کثیف در مراحل تولید آثار سینمایی است.

بسیاری از آثار سینمایی حاضر در مهمترین جشنواره سینمایی سال با منابع مالی غیر شفاف در جشنواره فیلم فجر حضور دارند که برخی رسانه ها بیش از این به معایب ورود و توزیع پول های کثیف در سینما پرداخته بودند. محتمل ترین آسیب پول کثیف یا پول های مشکوک به نظام صنفی سینما افزایش بی رویه دستمزد بازیگران، گرانی تولید آثار سینمایی و خاتمه یافتن کشف استعداد و گزینش افراد بر پایه آورده مالی که دارند.

بحث حضور پول های ناسالم و منابع مالی شبهه ناک در سینمای ایران، از زمان حضور برخی چهره های خاص به عنوان سرمایه گذار و تهیه کننده، مطرح شد. کسانی که بدون پشتوانه حضور در سینما، صرفاً با آوردن پول های بی حساب توانستند در پروژه های مهم سینمایی، حضور پیدا کنند. این بحث اکنون با دستگیری یک چهره مشهور و مصاحبه های مکرر اهالی سینما درباره این پول ها وارد ابعاد جدی تری شده است.

محمد امامی نام آشناترین سرمایه گذار سینما و شبکه خانگی است که با حضور در مدیوم های نمایشی به قدری لی لی به لالای چهره های شاخص و مطرح بازیگری گذاشت که سرانجام شاهد چند صد میلیونی دستمزد بازیگران سینما شدیم. امامی که این روزها توسط دادستانی در بازداشت به سر می برد در فیلم های سینمایی ابد و یک روز ، مغزهای کوچک زنگ زده ، مصادره ، خوک ، کاناپه به عنوان سرمایه گذار یا حامی مالی نقش داشته است. اما تازه ترین رد پای محمد امامی در جشنواره فیلم فجر و دو فیلم سینمایی جاندار و شبی که ماه کامل شد دیده می شود که تاکنون تهیه کنندگان این دو فیلم نقش محمد امامی را منکر شدند اما شنیده های موثق حکایت از حضور امامی در این پروژه ها دارد.

از زمان بازداشت محمد امامی تا امروز بار ها درباره پولشویی در سینما و شبکه نمایش خانگی صحبت به میان آمده است. چهره های سینمایی که بعضاً به صورت مستقیم یا غیرمستقیم با پروژه های محمد امامی و دیگر چهره های بدنام اقتصادی همکاری داشته اند، این روز ها در صف اول اعتراض به جریان پولشویی در سینما ایستاده اند.

این واکنش ها که به نوعی تبری جستن از گذشته و فرار رو به جلو است، نشان دهنده این موضوع است که حتی اگر پول های کثیف در سینما برای مدت کوتاهی کام عده ای را شیرین کند، در نهایت تلخی آن برای تمام سینما باقی خواهد ماند.

در ماههای گذشته نام یک سرمایه گذار به نام محمدصادق رنجکشان به عنوان حامی مالی تولید چندین فیلم از محصولات سال اخیر سینمای ایران مطرح شده است.

عناوین این فیلمها را مرور کنید: متری شش و نیم(سعید روستایی)-سرکوب(رضا گوران)-سرخپوست(نیما جاویدی)-بی حسی موضعی(حسین مهکام-حبیب رضایی)-تفریق(مانی حقیقی)-لتیان(علی تیموری)-قاتل و وحشی(حمید نعمت الله)-از عشق(امیر ثقفی-مستانه مهاجر)

هشت فیلم فوق از جمله پروژه هایی هستند که یا در فهرست عوامل خود نام این جوان را به عنوان مجری طرح و سرمایه گذار آورده اند یا آن که منسوب هستند به حمایت این سرمایه گذار!!فارغ از آن که صاحبان هشت فیلم نامبرده می توانند درباره نقش این جوان در تولیدشان شفاف سازی کنند اینکه چرا یک جوان در فاصله ای چندماهه سرمایه چندین پروژه را تأمین کرده جای سوال دارد.

این چه سرمایه گذاری است که به جای پیمودن مسیر تدریجی و پله پله به ناگاه پول تولید چندین و چند پروژه را تأمین کرده ؟؟ در اغلب موارد و در بهترین حالت بودجه تولید یک فیلم سینمایی کمتر از یک سال بازنخواهد گشت; بر این اساس این جوان چطور جرأت کرده همزمان در تعدادی بالا فیلم سرمایه گذاری کند؟؟

به هر جهت حضور پول های کثیف در سینما انگار به امری عادی تبدیل شده است که شاهد رفت و آمد نام ها از بابک زنجانی و حسین هدایتی تا محمد امامی و محمد صادق رنجکشان هستیم. امیدواریم دستگاه نظارتی با دقت و سرعت عمل بیشتری هم مانند گذشته در ورود پول های مشکوک به سینما وارد شود تا بیش از این جریان تولید سینما از ورود این پول های کثیف و مشکوک ضربه بخورد.

اتفاق تلخ ماجرا به حضور فیلم هایی با منابع مالی مشکوک در مهمترین جشنواره سینمایی کشور است، گویی که فیلترها فقط به مضمون و محتوا آثار ارتباط پیدا می کند و در ارتباط با منابع مالی آن هیچگونه ممیزی وجود ندارد. ابراهیم داروغه زاده به عنوان دبیر جشنواره فیلم فجر هم تنها نوید انتشار نحوه سرمایه گذاری فیلم های جشنواره را بعد از خاتمه آن داده است که باید دید این شفاف سازی چه کمکی به مبارزه با پول های مشکوک در سینما می کند.

لینک خبر :‌ راهبرد معاصر
جبار آذین، منتقد سینما درباره سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر به خبرنگار جوان آنلاین می گوید: آن چیزی که تحت عنوان جشنواره در حال برگزاری است از دیدگاه من در واقع یک قسمت از جشن پاره فیلم فجر سابق است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۷ سایت های دیگر : سینما پرس خبرگزاری تسنیم

سرویس فرهنگی جوان آنلاین – مریم سروش: جشنواره فیلم فجر، مهمترین جشنواره سینمایی ایران است که از سال 1361 تاکنون در اواسط بهمن ماه هر سال برگزار می شود. حالا سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر از 10 بهمن ماه شروع به کار کرده و توجه رسانه ها را به خود جلب کرده است.

برخی از فیلم های اکران شده، نوع رفتار بازیگران و حواشی جشنواره باعث شده است بسیاری از منتقدان سینمایی جشنواره فیلم فجر معتقد باشند این جشنواره هر سال نسبت به سال گذشته از کیفیت کمتری برخورد است و در طی سال های گذشته، به مرور زمان دچار بی هویتی شده است. آن ها معتقدند که تقویت جشنواره فیلم فجر نیاز به ریشه یابی مشکلات موجود دارد و حتما باید به حال آن فکری شود.

جشنواره در حال برگزاری، جشن پاره فیلم فجر سابق است

جبار آذین، منتقد سینما درباره سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر به خبرنگار جوان آنلاین می گوید: آن چیزی که تحت عنوان جشنواره در حال برگزاری است از دیدگاه من در واقع یک قسمت از جشن پاره فیلم فجر سابق است.

او ادامه می دهد: تمامی آنچه در این جشنواره به اجرا در می آید بیش از آن که نشات گرفته از معیار های فرهنگی، هنری و باور های اجتماعی جامعه باشد، از زاویه نگاه و منافع سیاسی و تجاری برخی از نامدیران سینما و متاسفانه با هماهنگی باند های مافیایی و پولشویان سینما انجام می گیرد. بدیهی است با چنین ترکیب ناموزون و ضدفرهنگی تمامی آنچه که به عرصه نمایش درمی آید به دور از باور ها و فرهنگ جامعه و سلیقه مردم است.

این منتقد سینما با بیان اینکه گروه های مختلفی از هنرمندان با آثار خود به ناچار در این جشنواره حضور پیدا می کنند تا زنده بودن و بالندگی فیلم سازی هنرمندانه را به ظهور برسانند، اظهار می دارد: در این دوره از جشنواره فیلم فجر شاهد نمایش فیلم های مختلف از گروه های متعدد فکری و سلیقه ای و سیاسی هستیم. به گونه ای که با آنکه بر این باورم که گاهی در گزینش و حتی داوری فیلم ها نگاه سیاسی و تجاری حکم می راند، اما فیلم هایی به نمایش درآمده جدا از حامیان مالی و تجاری آن ها حرف هایی برای گفتن دارند که می توانند به نوعی گویای باور های خود فیلمسازان نیز باشد.

از سرخپوست تا 23 نفر

آذین به سرخپوست و 23 نفر اشاره می کند و می گوید: در میان فیلم های سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر، فیلمی مانند سرخپوست اثر کاملاً سینمایی است و این صرف نظر از حاشیه های پیرامون تولید آن فیلمی ست با زبان و بیان سینما که داستانی خوب را به درستی و به زبان سینما بیان می کند. همچنین یک فیلم با موضوع دفاع مقدسی نیز در جشنواره داریم که با عنوان 23 نفر به نمایش درآمده است، فیلمی که نگاهی نقادانه و به نوعی واقع گرا به حضور بخشی از رزمندگان در فضای جبهه و جنگ دارد.

او با انتقاد از فیلم های تلخ و بی محتوای جشنواره فلیم فجر تصریح می کند: در این دوره از جشنواره از سینماگرانی فیلم تماشا کردیم که بیش از آنکه به فرهنگ جامعه توجه داشته باشند همان نگاه تلخ و سیاه اجتماعی را به واقعیت های جامعه ما دارند و برخی هم آگاهانه در جهت تخریب فرهنگ جامعه قدم برمی دارند. البته از سینمای بیمار و جشن پاره ای که محصول این بیماری است و متاسفانه تولیدات سینمایی آن نیز نمی توانند از این بیماری مصون بمانند انتظار زیادی نمی توان داشت.

به عقیده جبار آذین، سینما برای تحول و تغییر اساسی نیازمند اصلاح، ترمیم و معالجه است تا بتواند به راستی پاسخگوی نیاز مخاطب و فریادگر خواسته های قشر های مختلف مردم باشند.

دور شدن از اهداف اصلی جشنواره فیلم فجر

این منتقد سینما در پاسخ به این سوال که جشنواره فیلم فجر ایده آل چه تصویری دارد، می گوید: روزگاری که جشنواره بین المللی فیلم فجر در سال 1361 تاسیس و راه اندازی شد دو هدف بزرگ داشت که یکی از اهداف آن حمایت سینما از فیلمسازان بود و بخش عمده آن مربوط به میثاق هنرمندان و سینماگران با ارزش ها و آرمان های جامعه و دستاورد های انقلاب می شد. اما متاسفانه به مرور با جایگزین نامدیران به جای مدیران در سینما این اهداف از گردانه خارج شد و به سمتی حرکت کردیم که در همه دوره ها شاهد آثار انقلابی و دفاع مقدسی نبودیم مگر به همت برخی از فیلمسازانی همچون آبیار و مهدویان که دست روی زانو های خودشان گذاشته اند.

هر جشنواره ای می تواند سرگرم کننده باشد

او اظهار می دارد: ما برای اینکه جشنواره ای مردمی و ملی و ایرانی که منطبق با باور های دینی و ارزشی جامعه داشته باشیم باید از بنیان جشنواره و سینما را مورد تحلیل و اصلاح قرار دهیم. وگرنه هر جشنواره ای می تواند سرگرم کننده باشد. اما آنچه که باید ماندگاری آن را به اثبات برساند تاثیر اجتماعی هنر و سینما است که متاسفانه سال ها از آن فاصله گرفته ایم.

بسیاری از فیلم های جشنواره اصلا ارزش تماشا نداشتند

آذین در ادامه نظرش را درباره چند فیلم جشنواره مطرح می کند و می گوید: به نظر من فیلم سرخپوست تا این لحظه به لحاظ سینمایی اثر شاخصی بوده است. همچنین فیلم 23 نفر را فیلم با ارزشی می دانم. دیدن این فیلم جرم نیست نیز اثر متحیرانه و البته با کاستی های فراوان در پرداخت سینمایی است. طلا در طی تثبیت فرهنگ بیگانه و فرهنگ زادیی از جامعه اسلامی ما و بسیار شاخص است. جان دار اثری است که سازندگان آن کوشیده اند تا داستانی خوب را در قالب سینما بیان کنند، اما به جزء بخش های آغازین این فیلم، این اثر در میانه به درستی جمع نشده و از ویژگی های سینمایی، پرداخت و روایت سینمایی در قالب بیان فاصله گرفته و نتوانسته ارتباط لازم را با مخاطب برقرار کند.

او ادامه می دهد: به طور کلی به فیلم های سرخپوست ، 23 نفر و دیدن این فیلم جرم نیست بیشترین امتیاز را می دهم و به نظر من باقی فیلم ها که به آن اشاره کردم رتبه های بعدی در این جشنواره را دارند. این در حالی است که بسیاری از فیلم های جشنواره اصلا ارزش تماشا نداشتند و بیشتر مخاطب را آزاد می دادند.

ضرورت نجات سینمای ایران

این منتقد سینما در انتها به ضرورت نجات سینمای ایران اشاره می کند و می گوید: جشنواره در سال های پیشین و قبل از آنکه دچار انحراف مضمونی، ساختاری و اجرایی شود به نوعی ویترین و آیینه سینمای ایران به حساب می آمد. اما تخریب ها و ایرادات مدیریتی، سینما را دچار انواع و اقسام بیماری و انحراف کرده است. گرچه هنوز هم می توان از آن به عنوان ویترین سینما یاد کرد، اما ویترینی که متاسفانه سینمای ایران را تیره و تار و ناامیدکننده ساخته است؛ بنابراین برای اینکه سینمای ایران، سینمای مردمی باشد باید پاسخگوی نیازها، ارزش ها و آرمان های جامعه و دستاورد های انقلاب اسلامی و دفاع مقدس باشد.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
انتخاب برگزیدگان جشنواره فجر، یکی از بخش های جنجالی هر ساله جشنواره است که امسال نیز احتمالا تکرار خواهد شد. آیا باز هم حق برخی از آثار و هنرمندان نادیده گرفته خواهد شد؟ نکته مهم این است که غالبا این هنرمندان و فیلم های ارزشی و انقلابی هستند که در تقسیم جوایز، مغفول و مظلوم واقع می شوند. دو کارشناس سینما در این خصوص سخن گفته اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۷ سایت های دیگر : سینما پرس برترین ها رجا نیوز خبر خودرو بازتاب

رضا منتظری، فعال رسانه ای و کارشناس سینما در گفت وگو با خبرنگار کیهان درباره حاشیه ساز شدن اعلام برگزیدگان جشنواره فجر گفت: وقتی یک سری چهره تکراری، هر سال یا در هیئت انتخاب حضور دارند و یا در هیئت داوری، در نتیجه شائبه باندبازی و لابی گری هم شکل می گیرد.
وی افزود: همچنین امسال در جشنواره سی و هفتم، شاهد یک بدعت گذاری عجیب و غریب بودیم. در جشنواره های معتبر دنیا که ممکن است آنها را قبول هم نداشته باشیم، اما داورها یا همراه مردم و یا همراه اهالی رسانه فیلم ها را می بینند و داوری می کنند و نتایج داوری همزمان با آخرین فیلم اعلام می گردد و این باعث می شود که شائبه هر زد و بند و لابی گری از بین برود. اما امسال در جشنواره فجر شاهد بودیم که برای اولین بار داوران زودتر از آغاز جشنواره شروع به دیدن فیلم ها کردند و یک هفته قبل از مراسم اختتامیه نیز به کار تماشای فیلم ها پایان دادند! ضمن اینکه شما اگر فهرست داوران این دوره از جشنواره فجر را در نظر بگیرید نام افرادی را می بینید که اغلبشان شایسته داوری در مهمترین رویداد سینمایی کشور نیست. این مسئله هم زمینه را برای اعتراض ها در موقع اعلام نتایج فراهم می کند.
دبیر خبرگزاری سینماپرس، نبود راهبرد و هدف مشخص را از دیگر عوامل ایجاد بحران در داوری جشنواره فجر دانست و گفت: در هیچ یک از ارکان برگزاری جشنواره فیلم فجر، راهبرد دیده نمی شود. این جشنواره، مولود انقلاب است، نام فجر دارد و همزمان با سالگرد پیروزی انقلاب برگزار می شود. اما سوال این است که آیا اغلب آثار جشنواره از نظر فرم و محتوا و همچنین شکل اجرای جشنواره، قرابتی با اهداف و آرمان های انقلاب دارد؟ سوال این است که فیلم های حاضر در جشنواره چقدر انقلابی هستند که داورها هم بتوانند به درستی آنها را ارزیابی کنند؟ وقتی اکثریت فیلم های جشنواره امسال یا خنثی و بی هویت هستند و یا سیاه نما و قبح شکن هستند و تعداد اندکی هم فیلم مقاومت و استراتژیک حضور دارد، داوران هم مجبور می شوند از میان همین فیلم ها آثاری را انتخاب کنند.
جواد محرمی، فعال رسانه و دبیر بخش فرهنگی روزنامه جوان نیز به خبرنگار کیهان گفت: داوری جشنواره فیلم فجر اساسا مشکل دارد. مثلا در یکی از ادوار، فیلمی در 11 رشته نامزد شد اما در نهایت هیچ جایزه ای نگرفت. این نشان می دهد روند داوری جشنواره، منطقی و علمی نیست.
در جشنواره های معتبر جهانی از افرادی انتخاب می شوند که در چند سال قبل از برگزاری آن جشنواره، اتفاق مهمی را رقم زده باشند و مثلا فیلم خوبی ساخته باشند. اما در جشنواره فجر این گونه نیست. همین امسال فیلمسازی که آثار اخیرش از مبتذل ترین فیلم های سینمای ایران محسوب می شود، به عنوان داور منصوب شده است! چطور ممکن است فیلمسازی که آثار سخیفی را تولید کرده در اصلی ترین جشنواره سینمایی کشور داوری می کند؟ داوری ضعیف، اعتبار جشنواره را زیر سوال می برد.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی سازمان سینمایی از انجام چند پژوهش در حوزه سینما ، در سالن های مختلف برگزار کننده جشنواره فیلم فجر همزمان با این رویداد خبر داد.

به گزارش ایسنا در روزهای اخیر، در برخی سالن های سینمایی از جمله سالن های مردمی جشنواره فجر یکسری فرم های نظرسنجی به مخاطبان داده شده که سوالات مختلفی را مطرح کرده است.

این پرسشنامه ها ذیل نام معاونت توسعه فناوری مطالعات سینمایی با نشان جشنواره فیلم فجر پخش می شود که در این باره محمود اربابی به ایسنا توضیح داد: این اتفاق هر سال از طرف معاونت انجام می شود و زمینه های مختلفی را هم در بر می گیرد.

وی افزود: امسال همزمان با جشنواره فیلم فجر 4 پژوهش را در حوزه های مختلف از جمله روند برگزاری جشنواره، مواجهه مخاطبان با فیلمها و سیاستهای سینما در کشور را بررسی میکنیم.
معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی در توضیح بیشتر این پرسشنامه ها بیان کرد: یکی از این پژوهشها به نظام برگزاری جشنواره مانند انتخاب سالنها و برنامه های نمایش برمی گردد و یکی دیگر به پژوهش از بعضی مخاطبان در مواجهه با فیلمها، تا مشخص شود نظر کلی و احساس آنها نسبت به فیلم های جشنواره چه بوده که بتوانیم از این طریق برای تولیدات سال بعد برنامه ریزی بهتری کنیم.

اربابی در ادامه خاطرنشان کرد: یک پژوهش دیگر به کلیات سازمان سینمایی و جشنواره مثل نظرسنجی درباره بخش ملی و جهانی جشنواره فیلم فجر و یا بخشهای جنبی این جشنوارهها بر می گردد که این موارد تخصصی فقط در سینمای رسانهها یا سالنهایی که مربوط به اعضای خانه سینما و صاحبان آثار باشد توزیع خواهد شد.

وی همچنین تاکید کرد: یک مورد پژوهش دیگر هم به بعضی مسائل خاص مربوط می شود، یعنی برای فیلمها به فراخور موضوع با رویکردهای هنری و محتوایی پرسشنامه طراحی می شود. این نظر سنجی از تمامی مخاطبان سبب میشود که بتوانیم بررسی کنیم آیا مسائل هنری و محتوایی در فیلمها از نظر مخاطبان هم وجود دارد یا خیر، تا اگر اینطور نبود سینماگران بتوانند از این نتایج در برنامه ریزی آینده بهره ببرند.

او در پاسخ به اینکه آیا امسال هم برای فیلمها این نظرسنجی انجام می شود یا خیر؟ گفت: بله انجام می شود اما فعلاً رویکردهای پرسشنامه ها برای هر فیلم ذکر نمی شود تا نتایج مشخص شود.

به گفته اربابی نتایج این پژوهشها تا پیش از پایان سال مشخص خواهد شد و نتایج دوره های قبل هم در سایت سازمان سینمایی موجود است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
سخنگوی پیشین انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران معتقد است: جشنواره فیلم فجر سال هاست که کارکرد رقابتی خود را از دست داده است و با این شیوه نمی تواند مشوق سینماگران باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۸ سایت های دیگر : بیتوته قدس آنلاین ربیع

حسن معظمی در گفت وگو با خبرنگار سینمایی فارس درباره جشنواره فیلم فجر سال جاری گفت: متاسفانه ساختار جشنواره به سمت دورهمی شدن پیش رفته است و به نظر می رسد تنها در قالب یک مهمانی کار خود را ادامه می دهد.

وی ادامه داد: در حقیقت جشنواره از کارکردهای رقابتی خود دور شده است و امسال هم ظاهرا مانند سال های گذشته قرار نیست اتفاقی در آن بیفتد. جشنواره در حد مهمانی و تقسیم جوایز است و هر سال هم همینطور به بقای خود ادامه می دهد.

معظمی با بیان اینکه هدف گذاری های جشنواره فیلم فجر باید تغییر کند، توضیح داد: همه ما می دانیم که جشنواره فیلم فجر رسمی ترین جایزه سینمایی کشور است، اما آیا واقعا در این جشنواره، ما مسیر حرفه ای گری را هم می بینیم؟ آیا فضایی بر جشنواره حاکم هست که فیلمسازان به خاطر آن خود را به تکاپو بیندازند و تلاش کنند تا سطح آثار خود را به آن برسانند؟ جشنواره باید به سمت تاثیرگذاری برود و تا جایی جلو برود که المان های حرفه ای را در آن ببینیم. اینکه بخواهد هر سال همه شرکت کنندگان را به نحوی راضی کند کار درستی نیست.

این منتقد در پایان گفت: اول از همه ساختار جشنواره باید تغییر کند و به روز شود. هدف گذاری ها در آن مشخص تر دیده شود و چارچوب های دقیق برای آن تعریف شود. ما در این زمینه به پوست اندازی جدی نیاز داریم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
یک برنامه ساز درباره منتقدان حاضر در برنامه های سینمایی تلویزیون که در ایام جشنواره فیلم فجر به روی آنتن می روند، گفت: به نظرم باید از منتقدان پرسید که آیا برای ارتقای کیفی سینما و فیلم ها این بحث های همراه با قضاوت و توهین را انجام می دهید؟ به نظرم نه؛ زیرا بخشی از این بحث ها برای شهرت طلبی است و بخشی هم منافع اقتصادی و تیمی را دربردارد که وقتی در تلویزیون می بینیم، دلچسب نیست.

محمد فواد صفاریان پور در گفت وگویی با ایسنا درباره ذائقه مخاطبان در تماشای برنامه های سینمایی تلویزیون، بیان کرد: فقط برنامه ساز مقصر نیست بلکه مخاطبی که می نشیند و این برنامه ها را نگاه می کند هم جزو مقصران است. وقتی ذائقه من به عنوان مخاطب به شکلی باشد که از زرد بودن لذت ببرم و تماشاگر آن باشم طبیعتاً تولید کننده هم به دلیل تقاضای من آن را می سازد. اما این مساله وجه دیگری هم دارد یعنی وقتی تولید کننده خوراکی تولید می کند که بیننده دیگر چیزی برای دیدن ندارد؛ ذائقه مخاطب را تقلیل می دهد که بنشیند و حرف های بی ارزش را بشنود.

او درباره ی شیوه درست نقد کردن اظهار کرد: نقد زمانی نقد است که قرار باشد اتفاق مثبتی را به وجود آورد، با احترام اتفاق بیفتد، حساب شده باشد و طرف دوم هم بتواند پاسخگو باشد. در تلویزیون به خصوص برنامه های سینمایی و به خصوص در ایام جشنواره یک سری استنباط های فردی و قضاوت شخصی اتفاق می افتد که انگار از آن استقبال می شود و مورد توجه قرار می گیرد که عجیب است.

این برنامه ساز ادامه داد: این مساله بی انصافی محض است فیلمی که هنوز نمایش داده نشده درباره داستانش توضیح می دهند. همچنین قضاوت شخصی و مغرضانه می کنند که بر روی مخاطب سینما تأثیر مستقیم می گذارد و این عدالت نیست. قضاوت هایی در این برنامه ها همراه با توهین و تحقیر پیش می آید که علتش را نمی فهمم و وقتی نگاه می کنم افسوس می خورم از این همه مشکلی که می تواند برطرف شود؛ یعنی منتقد می تواند با لحن مناسبی بگوید که فیلم خوبی نیست.

صفاریان پور با بیان اینکه من هم مخاطب فیلم های سینمایی که جوک های مستهجن دارد، نیستم، اظهار کرد: معتقدم شریف پول درآوردن در هر کاری و مخصوصاً سینما دشوار است. یقه پاره کردن و لات بازی درآوردن در شکل و شمایل فرهنگی، فقط منجر به افول سینما و پایین آمدن سطح سلیقه در تلویزیون می شود و در عین حال موجب افول فرهنگ خواهد شد.

او ادامه داد: ما منتقد داریم اما فرهنگی که در کشور ما جا افتاده این است که بحث می کنیم و همه ما بحث کردن را با مغلطه و سفسطه اشتباه می گیریم. عموماً آموزش درستی برای نقد شدن و نقد کردن در حوزه سینما ندیده ایم و در حال توجیه و برداشت کردن هستیم. تا چه زمانی حق داریم مسأله ای که در تفکر یک سینماگر نبوده را با برداشت شخصی خود قضاوت کنیم در حالی که قرار است کار تخصصی انجام دهیم. برای مثال استادی که اصول داستان پردازی را بلد است می تواند نقد کند و بگوید داستان پردازی این فیلم درست نبود اما ما این ادبیات و گفتمان را در برنامه های سینمایی نمی بینیم.

این تهیه کننده و کارگردان خاطرنشان کرد: اگر کسی بخواهد تماشاگر بی طرف یک نقد سینمایی در تلویزیون باشد می بیند که یک عالم افترا، توهین، تحقیر و قضاوت وجود دارد.

صفاریان پور در پاسخ به این پرسش که آیا دو برنامه نقد سینما و هفت می توانند سردمدار برنامه های سینمایی باشند، گفت: بهروز افخمی و محمد حسین لطیفی جزو فیلم سازان بدنه سینما هستند. البته من هیچ یک را مجری نمی دانم بلکه کارشناسانی هستند که در این حوزه تخصص دارند. در واقع اجرای آن ها فرآیند اجرای تلویزیونی نیست اما در قامت کارشناس قرار گرفته اند که نقطه قوت است. این شیوه که مدیریت گاهی از دست شان خارج می شود و منتقدان به این شکل می تازند به برنامه ساز مربوط است و من آن ها را محکوم به شکست می دانم. کارنامه کاری هریک از این دو نفر مشخص است و اینک به چه سمتی وابسته هستند هم معلوم است.

این برنامه ساز تصریح کرد: فردی به عنوان منتقد به تلویزیون آمده و توهین می کند اگر پیامی که می دهد هم درست باشد اما در یک بسته بندی زشت و بی ادبانه بیان کرده است. برای چه اینگونه افراد باید به تلویزیون بیایند به نظرم فردی که به عنوان مجری مقابل این افراد می نشیند هم مطرود است.

او اضافه کرد: تلویزیون پروتکلی دارد که افراد باید تشخص و ادب داشته باشند؛ چرا تلویزیون به دنبال جذب مخاطب دنباله رو حاشیه است؟ به نظرم برنامه ساز هم مقصر است و مدیران فرهنگی قصور کرده اند و اگر دنبال حاشیه هستند به نظرم مطرود است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تهران- ایرنا- دو سال نخست انقلاب اسلامی، مهم ترین بزنگاه تاریخی در مسیر سیر تحول و تطور هنر سینما در ایران شناخته می شود؛ دورانی که با تمام فراز و فرودهایش به خیزش ققنوس وار سینمای متعهد و آرمانی انقلاب از خاکستر دوران فیلم فارسی منتج شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۹ سایت های دیگر : شبکه اینترنتی آفتاب

به گزارش روز پنجشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، بر هیچ کس پوشیده نیست که پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی در بهمن ماه 1357 علاوه بر تثبیت اراده، میل و خواسته جامعه انقلابی ایران اسلامی تحت هدایت و رهبری حضرت امام خمینی رحمة الله علیه به عنوان بنیانگذار کبیر این انقلاب تمامی سطوح جامعه ایران را تحت تاثیر قرار داد؛ تا حدی که می توان در میان انقلاب های صورت گرفته در قرن بیستم، انقلاب اسلامی به عنوان بزرگ ترین رخداد مردمی و اجتماعی جهان به ثبت رسیده است.
با رصد نخستین رفتارهای انقلابی مردم ایران در اعتراض به نوع حکومت پهلوی از خرداد 42 تا به بار نشاندن نهال پیروزی انقلاب در بهمن 57، مهم ترین ویژگی و مولفه پیروزی این انقلاب را در کنار هدایت سیاسی امام خمینی (ره)، می توان در تعاملات اجتماعی و بازتاب رفتارهای کنشگرانه فرهنگی مردم ایران به نظاره نشست. با سپری شدن و گذران ماه ها و سال های متعدد از پیروزی انقلاب تا به امروز، کلید واژه نگرش انقلابی فرهنگی در قیام مردم علیه رژیم ستم شاهی نسبت به قیام سیاسی؛ یکی از کلیدواژه های ممیز انقلاب ایران در مواجهه با تمامی کنش های اجتماعی و سیاسی قرن بیستم به شمار می رود.
درست به سبب تاکید بر محور فعالیت ها و نگرش های فرهنگی در پیشبرد مسیر اعتراض مردمی تا رسیدن به انقلاب اسلامی بود که نخستین وجه مطالبه مردم از دولتمردان همسو با فرمایشات بنیانگذار کبیر انقلاب، بر تغییر بنیان های فرهنگی وابسته به غرب برای فراموشی سنت و عقبه فرهنگی و تاریخی ایرانیان که توسط حکومت پهلوی ترویج می شد از یک سو و از سوی دیگر عدم التزام به دین اسلام و شعائر مذهبی توسط رژیم شاهنشاهی استوار شد.

** با سینما مخالف نیستیم
تجمیع تمام این عوامل بود که نخستین فعالیت های دولتمردان، مسئولان و متولیان انقلاب در تثبیت مفاهیم انقلابی را می توان در رفتارهای فرهنگی رصد کرد. آنچنان که در روز دوازدهم بهمن ماه 1357 و هم زمان با ورود حضرت امام خمینی به ایران و ایراد سخنرانی در بهشت زهرا یکی از مولفه های مدنظر بنیانگذار کبیر انقلاب، تأکید بر مقوله فرهنگ و بیان جمله ای بود که ثابت می کرد آنچه که میان سیاست های اجرایی متولیان و دست اندرکاران و مسئولان نظام انقلابی مد نظر قرار گرفته است مهم ترین پایه ها و استوانه های خود را بر رفتارهای فرهنگی استوار کرده است؛ آنجا که حضرت امام خمینی رحمة الله فرمودند: ما با سینما مخالف نیستیم، با فحشا مخالفیم.
بیان همین جمله از زبان معمار انقلاب کافی بود تا تمامی مسئولان و متولیان نظام انقلابی همسو با آحاد مردم بر این اصل اتفاق نظر داشته باشند که مهم ترین مولفه های انقلاب اسلامی و ضامن دوام و بقای آن در کنار رویکردهای سیاسی را باید در مبانی فرهنگی جستجو کرد.

** شگل گیری نخستین گام ها برای تحقق سینمای انقلاب
تلاش برای تحقق سینمای مبتنی بر آرمان های نظام جمهوری اسلامی ایران و وفادار به انقلاب مردمی از فردای روز پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی در بیست و دوم بهمن ماه 1357 آغاز شد. هرچند بدون هیچ شکی به دلیل ضریب نفوذ بالای هنر سینما در سال های پیش از انقلاب در میان تمامی هنرهای موجود در جامعه ایران، یکی از سخت ترین شرایط برای تبیین موازین جدید فرهنگی و هنری در حوزه فعالیت های فرهنگی در جامعه به هنر سینما باز می گشت.
به بیان ساده تر در میان تمامی تولیدات هنری در جامعه، دو هنر سینما و در ادامه موسیقی نیاز به یک پوست اندازی کامل، احیا و تولد ققنوس وار از خاکستر به جا مانده از کالبد این هنر به واسطه ثمره فعالیت های سینمایی و موسیقایی نازل و به دور از شان فرهنگی ملت ایران بیش از پیش حس می شد. هم زمان با نخستین گام های شکل گیری سینما پس از انقلاب اسلامی درسطح کلان و در شکل رفتار هنرمندان در این حوزه با شکل گیری گروه های دوگانه ای مواجهیم.
گروه نخست به عده ای از هنرمندان باز می گشت که تعلق خاطرشان به سینمای نازل، بی محتوا و در مواردی مبتذل پیش از انقلاب بود. هنرمندانی که حتی با وجود حرکت عظیم انقلابی مردم و به بار نشستن نهال رفتار فرهنگی آن، در درک پیام انقلاب عاجز بودند و نمی توانستند طرز نگرش و تفکر خود را که سال ها در دوران سینمای پیشین شکل گرفته بود، تغییر دهند. به همین دلیل نخستین تجربه های آنها در ماه ها و سال های نخستین پیروزی انقلاب اسلامی تولید آثاری بی مایه و نازل، هم سطح فیلم فارسی های پیش از انقلاب بود که مجالی برای اکران پیدا نکردند.
گروه دوم، هنرمندانی بودند که همسو با حرکت عظیم مردمی در شکل دهی و هویت بخشی رفتار فرهنگی مردم در مسیر به بار نشاندن انقلاب اسلامی، با کنش های اجتماعی همراه بودند. در حقیقت این افراد توانستند نخستین گام ها را برای تغییر و احیای هویت از دست رفته سینمای ایران در سال های پیش از انقلاب، به واسطه آزمون و خطاهای خود در سال های بعد از انقلاب بردارند و جریان شکل گیری سینمای انقلاب اسلامی را پایه گذاری کنند.
این افراد همان هنرمندانی بودند که با شکل گیری نخستین دوره جشنواره فیلم فجر در سال 1361 توانستند آثاری را شاید نه از بُعد کیفی؛ اما با رویکرد رسالت هنری مبتنی بر آرمان های انقلاب اسلامی و قرار گرفتن در چارچوب موازین انقلاب مردم ایران، تحت لوای شعائر دینی و اسلامی به تبیین مولفه های جدید در سینمای ایران همت گمارند.

** فرمایش امام (ره) در مشروعیت دینی سینما
آنچنان که پیشتر ذکر شد سینمای نازل و بی محتوا در دوران پهلوی که از آن به فیلم فارسی نیز یاد می شود چنان با آرمان های انقلابی نظام جمهوری اسلامی در تعارض بود که بسیاری از مردم و دست اندرکاران فرهنگی بعد از پیروزی انقلاب، نگاهشان بیشتر بر این نمط استوار بود که باید فعالیت سینما در ایران پس از انقلاب را فعالیتی فراموش شده و به نسیان سپرده شده دانست؛ اما جمله تاریخی حضرت امام خمینی رحمة الله - من با سینما مخالف نیستم، اما با فحشا مخالفم! - و در ادامه فرمایش ایشان در حمایت از ساخت آثار سینمای مبتنی بر فرهنگ ایرانِ انقلابی و اسلامی و حمایت از فیلمسازانی که در این عرصه گام بر می دارند درست بعد از نمایش خصوصی فیلم گاو در اردیبهشت 1359 به کارگردانی داریوش مهرجویی، مهم ترین لحظه و بزنگاه تاریخی برای سینمای ایران به شمار می رود.
درست به واسطه همین هدایت داهیانه است که می توان امروز با غرور و افتخار گفت آنچه سینمای جمهوری اسلامی ایران در گذر از این فراز و فرود 40 ساله را به سینمایی قدرتمند، تفکر برانگیز و جریان ساز در جهان بدل کرده است در حقیقت مهم ترین معمار آن را می توان بنیانگذار کبیر انقلاب جمهوری اسلامی ایران دانست؛ چرا که بعد از فرمایش حضرت امام خمینی رحمة الله در حمایت از ساخت آثار سینمایی مبتنی بر فرهنگِ آرمان های انقلابی در چارچوب شعائر دینی و حمایت از فیلمسازان این عرصه، به سینما به عنوان هنری که دارای محبوبیت مردمی بود، مشروعیت دینی بخشید.
اما پر واضح است که برای تحقق سینمای مبتنی بر آرمان های نظام جمهوری اسلامی ایران با توجه به عقبه شکل گیری این هنر در کشورمان مبتنی بر نگرش های بی محتوا و بی کیفیت دوران فیلم فارسی، مسیر بسیار سختی پیشاروی مسئولان و هنرمندان قرار داشت. همین دوگانگی و سختی پیمودن مسیر برای تحقق سینمای انقلابی بود که نخستین ماه ها و سال های پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی در عرصه سینما را بیشتر می توان سال های مبتنی بر بروز و ظهور مشکلات و اختلافات در مسیر تحقق هنر سینمای آرمانی نامگذاری کرد؛ دورانی که از آن به عنوان دوران تزلزل جایگاه سینما نیز یاد می شود.

** تولد اداره کل نظارت بر نمایش
وزارت فرهنگ در فاصله کوتاهی بعد از شروع به کار نخستین دولت انقلاب اسلامی - در دهم اسفند ماه 1357 - طی بیانیه ای از تمامی اتحادیه سینماداران درخواست کرد تا درهای سینما را به روی مردم باز کنند. اینجا بود که پای اداره کل نظارت بر نمایش وزارت فرهنگ برای نظم و سیاق دادن به سینمایی مبتنی بر نگرش های انقلابی و جلوگیری از اکران آثار بی محتوا پای به عرصه وجود گذاشت.
سید شهیدان اهل قلم، سید مرتضی آوینی درباره شکل گیری جریان هنر سینما در ماه های نخست بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نوشته است: آنچه که به عنوان هنر سینما در فرمایشات امام خمینی به عنوان هنری مشروع شناخته شده بود سینمای اسلامی بود. در واقع از دید این تفسیر، مشروعیت یابی سینما به معنای تبدیل شدن آن به رسانه ای برای اشاعه ارزش های اسلامی و انقلابی بود. اما این سینمای مشروع چه بود و چگونه می بایست به وجود می آمد، کسی نمی دانست و از آن پس عرصه مبارزه، نه بر سر وجود یا عدم وجود سینما بلکه میان سینمای اسلامی- انقلابی و سینمای غیر از آن شد.

** جریان شکل گیری قوانین و چارچوب سینمای انقلاب
با رصد دقیق گفته های شهید مرتضی آوینی در روایت آنچه به عنوان سینمای بعد از انقلاب در روزهای نخست حیات این هنر به شمار می رفت می توان بر این نکته تأکید کرد که در آن روزها، حضور سینمای مبتنی بر نگرش های اسلامی و آنچه به عنوان سینمای انقلابی و اسلامی از آن یاد می شود مساله ای بود که همه بر آن اتفاق نظر داشتند؛ اما مشکل مهم آنجا بود که هیچکس نمی دانست سینمای اسلامی باید چه نوع سینمایی باشد؟ زیرا آنچه به عنوان عقبه این هنر در کشور ما وجود داشت، از مرحله رشد و حیات تا رسیدن به جریان تولید و اکران در دوران شاهنشاهی شکل گرفته بود. دورانی که خود در حقیقت ترویج دهنده نگاه نازل، بی کیفیت و بی محتوا و حرکت بر مسیر ابتذال در این هنر بود. نگاهی که در مقابل سینمایی که از آن به عنوان سینمای انقلابی و اسلامی تعریف می شد، قرار داشت!
از سوی دیگر، آنچنانکه پیش از این نیز ذکر شد؛ در خیل مردم انقلابی، هنرمندانی نیز بودند که در صف مطالبه حقانیت مردم در برابر تفکر خودکامه و مستکبرانه رژیم ستم شاهی قرار داشتند و حال بعد از تحقق آرمان سیاسی خود به دنبال تعالی بخشی آرمان های فرهنگی شان بودند. برای این مهم بار دیگر به سمت حرفه و تخصصی حرکت کردند که نسبت به آن شناخت و اشراف بیشتری داشتند.
در حقیقت هنرمندان انقلابی منتظر به ثبوت رسیدن انقلاب بودند و آرزو داشتند تا در بطن نگرش و چارچوب های آرمانی دست به تولید آثار سینمایی ارزشمند و جریان سازی بزنند. آثاری که به واسطه آنها بتوانند بیشترین بهره را در مسیر ارتقای سطح فرهنگی جامعه و دستیابی به جریان سازی های اجتماعی آنچنان که از این هنر انتظار می رود، ببرند.
همسو با فعالیت این هنرمندان متعهد برای تبیین آرمان های انقلابی و اسلامی آنچنان که در شکل گیری سینمای پس از انقلاب بیشترین بروز و ظهور را دارد؛ وزارت ارشاد نخستین گام را برای تبیین خط تمیز میان آثار سینمایی مبتنی بر آرمان های انقلاب در قیاس با فیلم فارسی های دوران پهلوی برداشت. آن وزارتخانه برای نخستین بار اعلام کرد که هیچ فیلمی توسط اتحادیه سینماداران اجازه اکران ندارد مگر آنکه پروانه نمایش را با تایید وزارت ارشاد در دست داشته باشد.
مهم ترین دلیل برای حضور وزارت ارشاد جهت صادر کردن پروانه نمایش به سینماداران مدلول این اتفاق بود که در این مدت کوتاه از پیروزی انقلاب، هنرمندان فرصتی برای تولید آثار متنوع و متعدد سینمایی نداشتند. مهم ترین آثار در دسترس سینماداران برای اکران، فیلم های خارجی بود و همین جا بود که دومین اختلاف در روند جریان شکل گیری سینمای بعد از انقلاب، سینمایی مبتنی بر آرمان های نظام جمهوری اسلامی ایران شکل گرفت. جایی که بر سر دوراهی نمایش فیلم های خارجی و یا حمایت از سینمای داخلی میان برخی از مسئولان و هنرمندان، اختلاف هایی ایجاد شد.
در حقیقت مدیران ارشاد و سینماگران همسو با جریان انقلاب بر این تاکید داشتند که اکران فیلم های خارجی آنچنان که تا پیش از انقلاب اسلامی نیز در سینمای ایران مرسوم بود، نمی تواند به عنوان شاخص فصل ممیز جریان سینمای انقلاب اسلامی، دوران تحقق سینمای متفاوت با سینمای دوران پهلوی را رقم بزند؛ چرا که تکرار آن اتفاق مردم را ممکن است دچار گمراهی کند که چه تفاوتی میان سینمای بعد از انقلاب و سینمای قبل از آن وجود دارد وقتی قرار است در هر دو دوره شاهد اکران آثار خارجی که بسیاری از آنها چه از نظر فرهنگی و چه از نظر نوع روایت داستانی و حتی نوع پوشش بازیگران با انگاره های مبتنی بر آرمان های اسلامی انقلاب قابلیت تطبیق و خوانش ندارد؟!
درست اینجا بود که وزارت ارشاد دومین بیانیه خود را در حوزه سینما به شکل آیین نامه ای صادر کرد و طی آن ورود فیلم های خارجی و اکران آن را ممنوع اعلام کرد! این وزارتخانه تنها شرط برای ورود فیلم های خارجی را ساخت یک فیلم خوب توسط تهیه کنندگان داخلی دانست و به شرطی که اثر آنها بر اساس ارزش سنجی وزارت ارشاد اثری خوب تلقی شود آنها می توانند با انگاره های جدید انقلابی به وارد کردن یک فیلم از سینمای جهان اقدام کنند. همچنین مقرر شد اگر فیلم آنها به عنوان اثری درجه یک شناخته شوند، تهیه کنندگان می توانستند دو فیلم از سینمای جهان را برای اکران به کشور وارد کنند.

** شکل گیری شورای نظارت و ارزشیابی
به دلیل آنکه هنوز قوانین و چارچوبی در راستای ضوابط و آیین نامه های سینمای انقلاب در نخستین ماه ها و روزهای فعالیت هنرمندان این عرصه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تنظیم نشده بود، ممکن بود در میان آثار فیلمسازان بعد از انقلاب که در همان روزها و ماه های نخست دست به تولید آثار سینمایی می زدند مواردی وجود داشته باشد که ناخودآگاه بازگوکننده بخشی از الگوها و رفتارهای فرهنگی و سینمایی دوران پهلوی باشد.
اینجا بود که مساله ای به عنوان نظارت و ارزشیابی (ممیزی) به عنوان یکی دیگر از آیین نامه های وزارت ارشاد مورد تصویب قرار گرفت؛ اما تصویب این آیین نامه با اختلافی میان مدیران ارشاد و بنیاد مستضعفان که تولیت اکثریت سالن های سینمایی کشور را در دست گرفته بود مواجه شد.
مدیران ارشاد تاکید داشتند ساخت فیلم انجام شود و در مرحله ساخت نگاه ارشاد تاثیری در ساخت اثر سینمایی دخیل نباشد و بعد از ساخته شدن و پیش از اکران، مواردی اگر قرار است، ارزشیابی و نظارت شود توسط مسئولان ارشاد صورت گیرد؛ اما مدیران فرهنگی بنیاد مستضعفان تاکید داشتند به دلیل مشکلات اقتصادی جاری بعد از انقلاب باید جلوی ضرر و زیان را از همان نخستین بزنگاه گرفت و لازم است پیش از ساخت آثار سینمایی، ارزشیابی و نظارت بر آثار اعمال شود تا اثر خروجی و نهایی اثری کامل، متقن و آماده اکران باشد.
همین اختلاف نظر بود که برای نخستین بار سبب شد تا اداره ای با عنوان اداره نظارت بر نمایش تاسیس شود. مهم ترین بازوی آن به شورای نظارت و بازبینی باز می گشت تا این شورا ابتدا آثار سینمایی که تا پیش از تاسیس این شورا تولید شده بودند را پیش از اکران مورد بازبینی قرار دهند. همچنین مقرر شد آثاری که قرار بود از این تاریخ به بعد تولید شود پیش از قرار گرفتن در جریان تولید، مراتب نظارت و بازبینی خود را پشت سر بگذارند.
نخستین شورای نظارت و بازبینی متشکل از نمایندگانی از ارتش، سپاه، اداره مبارزه منکرات، جهاد سازندگی، بنیاد هنری مستضعفان، جامعه روحانیت، و اداره کل نظارت و نمایش ارشاد بود.

** مسیر دولتی شدن سینما
سینمای ایران آرام آرام با شکل گیری چارچوب ها و قوانین جریان سینمای ایران بعد از انقلاب اسلامی، از بیست و دوم بهمن 57 تا اواخر زمستان 1359، سخت ترین دوران خود را سپری کرد. چرا که لازم بود در همین بازه زمانی کوتاه، در کنار تلاش مسئولان و متولیان امر هنر از یک سو و هنرمندان و سینماگران از سوی دیگر، برای زنده نگه داشتن شریان های تنفسی سالن های سینمایی به واسطه اکران آثار مبتنی بر آرمان های انقلاب اسلامی همت گمارند.
جمال امید یکی از شناخته شده ترین پژوهشگران و محققان تاریخ سینمای ایران در کتابی به همین عنوان آورده است: دستورالعملِ مراحل گرفتن پروانه ساخت در آذرماه 1359 اعلام شد. مطابق این بخشنامه که در دوره بعد هم حاکم ماند، تولید هر فیلم نیازمند کسب پروانه ساخت است و تولید هر فیلم از آغاز تا پایان تحت نظارت قرار دارد و شامل مراحل زیر است: بررسی سناریو، بررسی صلاحیت کارگردان و هنرپیشگان، نظارت بر امور ساخت فیلم، نظارت بر امور صداگذاری، مونتاژ، بازبینی نهایی و صدور پروانه نمایش. درست از همین دوران بود که سینما از نظر اقتصادی وفنی وابسته به دولت شد و از نظر محتوا و مضمون نیز تحت نظارت کامل قرار گرفت.
این چنین بود که از بیست و سوم بهمن 1357 تا فروردین 1360، سینمای ایران روزها، هفته ها و ماه ها و در نهایت دو سال پر التهاب را پشت سر گذاشت تا بار دیگر ققنوس وار از خاکستر به جا مانده از سینمای دوران فیلم فارسی حرکت خود را برای تعالی و سعادت بنیان های فرهنگی در جامعه با زبان هنر باز کند. جریانی که امروز بعد از گذشت 40 سال از انقلاب اسلامی، می توان با افتخار از آن به عنوان جریان سینمای متعهد جمهوری اسلامی ایران در شکل ملی و بین المللی یاد کرد.
گزارش از امین خرمی
فراهنگ**9266** 1055

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
سینماپرس: حسین گیتی منتقد پیشکسوت سینما همزمان با برگزاری سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر گفت: مسئولان برگزارکننده جشنواره گوش شنوا ندارند و اشتباهات خود را تکرار می کنند؛ آن ها با ندانم کاری های شان جشنواره را کوچک و یخ زده کرده اند، به فیلم های بی ارزش توجه می کنند و از سوی دیگر صدای انتقاد و اعتراض های سینماگران و اهالی رسانه را نمی شنوند و این اتفاقات همگی باعث افول این رویداد سینمایی شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۹

وی در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: جشنواره فجر طی سال های اخیر بسیار کوچک، کمرنگ و یخ زده شده است؛ یک زمانی در جشنواره ما بیش از 60 فیلم داستانی را می دیدیم و این رویداد تکلیف یک سال آینده سینمای کشور را برای منتقدان، کارشناسان، سینماگران و اهالی رسانه روشن می کرد اما حالا با کاهش چشمگیر تعداد فیلم های حاضر در جشنواره تکلیف سینما در سال بعد روشن نمی شود.

وی ادامه داد: از سوی دیگر در حوزه اجرایی جشنواره فیلم فجر با مشکلات عدیده ای روبرو است؛ اعمال سلیقه مدیران جشنواره باعث شد تا شکوه برگزاری جشنواره فیلم فجر که در برج میلاد برگزار می شد از بین برود و این جشنواره به یکی از پرت ترین و دورافتاده ترین پردیس های سینمایی منتقل شود؛ اتفاقی که بسیار تلخ و ناراحت کننده است و با توجه به اینکه میان اهالی رسانه و سینماگران جدایی انداخته باعث می شود تا رسانه ها در کارشان خلل جدی ایجاد شود.

گیتی خاطرنشان کرد: اصولاً جشنواره فیلم فجر از ابتدای تأسیس اش تاکنون همواره محل اعمال سلیقه دبیران و مدیران سینمایی بوده؛ از کم و زیاد کردن تعداد سیمرغ های جشنواره تا کاهش و افزایش مکرر بخش های آن همگی باعث شده تا این جشنواره به ثبات نرسد. از سوی دیگر متأسفانه هر دبیری که می آید با انتقاد و بدگویی از دبیران قبلی سعی دارد سلیقه خود را در جشنواره اعمال کند و همه این اتفاقات دست در دست هم داده تا این رویداد سینمایی به شدت دچار صدمه شود.

این منتقد پیشکسوت سینما سپس با بیان اینکه در هیچ یک از جشنواره های سینمایی معتبر دنیا ما شاهد چنین اتفاقات عجیب و ناراحت کننده ای نیستیم اظهار داشت: آیا واقعاً در کن و برلین و ونیز و اسکار و... هم وضعیت همین گونه است؟ ما تا کی باید شاهد آزمون و خطا در برگزاری جشنواره مان باشیم؟ آیا زننده نیست که ما بعد از این همه سال نتوانسته ایم جشنواره را به یک ثبات نسبی برسانیم؟

وی در بخش دیگری از این گفتگو با اشاره به اینکه عده ای از سینماگران کشور به دلایل مختلف از جمله عدم برنامه ریزی و ثبات مناسب دیگر راضی به حضور در جشنواره نیستند و به همین علت یا آثارشان را به این رویداد نمی فرستند و یا اینکه بعد از پذیرفته شدن فیلم شان از شرکت در جشنواره انصراف می دهند اظهار داشت: جشنواره برای اهالی سینما هیچ امتیاز ویژه ای ندارد و به همین علت سینماگران هم واقعاً دیگر مایل به حضور در این رویداد نیستند؛ اگر مثلاً مسئولان جشنواره با تدبیر و درایت در نظر می گرفتند که برای آثاری که در جشنواره حضور دارند در طول سال حمایت کنند و آن ها را بلافاصله بعد از جشنواره اکران عمومی کنند شاید سینماگران بیشتر ترغیب می شدند تا در این رویداد حضور پیدا کنند.

گیتی همچنین با انتقاد از دور شدن جشنواره از اهداف و آرمان هایش یادآور شد: آیا هدف اصلی جشنواره که ترویج فیلم های خانوادگی، اخلاق مدار و ارزشی بود به نتیجه رسید؟ متأسفانه جواب این سوأل خیر است!

وی در پایان این گفتگو افزود: من امیدوارم تدبیری جدی اندیشه شود و سینماگران دغدغه مند اداره جشنواره را در دست خود بگیرند تا این رویداد با تغییر مکرر مدیران دولتی و دبیران بیش از این دچار خسران و لطمه نشود.

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماپرس: سعید الهی در برنامه شهر فرنگ با اشاره به شرایط اقتصادی کشور، از بی توجهی سینماگران به این موضوع انتقاد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۹

به گزارش سینماپرس ؛ سعید الهی در برنامه شهر فرنگ با اشاره به شرایط اقتصادی کشور، از بی توجهی سینماگران به این موضوع انتقاد کرد.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی کند.
فایل آن را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

لینک خبر :‌ سینما پرس
نشست های خبری جشنواره سی وهفتم فیلم فجر تبدیل به بستری برای مجادله میان سینماگران با اصحاب رسانه بر سر مصادیق شفافیت شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۸ سایت های دیگر : خبر فوری پایگاه خبری تحلیلی حرا انتخاب خوز 24

به گزارش خبرنگار مهر ، مهر سیمرغ عنوان بسته خبری-تحلیلی روزانه ای است که به مرور متن و حاشیه سی وهفتمین جشنواره فیلم فجر می پردازد. هر روز می توانید با مهر سیمرغ در جریان آخرین تحولات بزرگ ترین رویداد سینمایی کشور قرار بگیرد.

پردیس سینمایی ملت در هشتمین روز برگزاری سی وهفتمین جشنواره فیلم فجر یکی از جذاب ترین ویترین های اکران را داشت. منهای فیلم ایده اصلی ، فرصت تماشای دو فیلم واقعا سینمایی متری شیش و نیم و سرخ پوست در یک روز یکی از شانس های اصحاب رسانه در این دوره از فجر بود.

امروز پنجشنبه 18 بهمن ماه نهمین روز برگزاری سی وهفتمین جشنواره فیلم فجر است. با مرور متن و حاشیه هشتمین روز جشنواره در مهر سیمرغ همراه شوید.

فیلم روز؛ سرخ پوست

همه چیز گویا از خبر ساده ای در یک روزنامه درباره اختلاف میان مسئولان یک زندان محلی با فرودگاه همجوارش بر سر توسعه باندهای فرود، آغاز شده است؛ خبری که نیما جاویدی را 5 سال پس از اولین تجربه کارگردانی اش یعنی ملبورن به صرافت پرداخت داستانی متفاوت و به تبع ساخت فیلمی غیرقابل پیش بینی برای مخاطبان سینمای ایران انداخت.

سرخ پوست به دلایل متنوعی فیلمی خلاف آمد عادت برای مخاطبان سینمای ایران است. فیلمی که بیش از پیام ، قصه دارد و چه در فضاسازی و چه در شخصیت پردازی، طعمی به کل متفاوت از کلیشه های مرسوم سینمای ایران پیدا کرده است.

فیلم نه سیاه و تلخ است و نه شعارزده و بی مایه، نه اصراری بر آینه اجتماع بودن دارد و نه تلاشی برای نمایش جامعه آرمانی . فیلم تازه نیما جاویدی در چنین مختصاتی بیش و پیش از هر ویژگی دیگری، سینمایی است و طبیعتا لذت تماشای آن هم برای مخاطبان سینمای ایران تجربه ای تازه محسوب می شود.

حالا و در نیمه دوم جشنواره جوایز اصلی این دوره، مدعیان تازه ای پیدا کرده است؛ فیلم سرخ پوست در ابعاد فنی از فیلم برداری، طراحی صحنه و چهره پردازی گرفته تا جلوه های ویژه و حتی موسیقی از مدعیان شکار سیمرغ است و این جدای از کارگردانی نیما جاویدی و مهمتر از آن نقش آفرینی درخشان نوید محمدزاده در نقش اصلی است که از همین امروز می توان قرار گرفتن نام آن ها را لااقل در فهرست نامزدها قطعی قلمداد کرد.

چهره روز؛ نوید محمدزاده

در نشست خبری فیلم سینمایی سرخ پوست صراحتاً اعلام کرد؛ در جشنواره فجر سال آینده هیچ فیلمی از من نخواهید دید . این وعده ای کنایه آمیز از سوی بازیگری است که در یک روز دوبار مخاطبان جشنواره سی و هفتم را شگفت زده کرد؛ نوید محمدزاده با درخشش در دو فیلم متری شیش و نیم و سرخ پوست این بار هم کار رقابت بر سر سیمرغ بهترین بازیگر مرد در جشنواره فجر را برای رقبایش دشوار کرده و همزمان وعده می دهد که برای بهتر دیده شدن کارهایی که تا به امروز در سینما داشته است، ترجیح می دهد کمی از ویترین سینما فاصله بگیرد.

نوید محمدزاده در فیلم سینمایی متری شیش و نیم دومین تجربه کارگردانی سعید روستایی نقش یک سرکرده گروه تولید و توزیع مواد مخدر را بازی می کند؛ سرکرده ای که البته قرار نبوده به تعبیر کارگردان، مانند کلیشه های رایج زخم خرس بر چهره داشته باشد!

محمدزاده با ظرافت تمام به این کاراکتر جان بخشیده و اجازه می دهد تا مخاطب ایرانی این بار با تصویری متفاوت از یک قاچاقچی مواد مخدر که در عین جنایت هایی که رقم زده ، اصول و خطوط قرمزی هم برای خود دارد، مواجه شود.

کاراکتر سرگرد جاهد در سرخ پوست اما در نقطه ای کاملا متفاوت ترسیم شده است؛ نقشی که نه فقط نسبت به متری شیش و نیم که در قیاس با کارنامه تمام این سال های نوید محمدزاده فرصت یک حضور غیرمنتظره و البته تحسین برانگیز را برای او رقم می زند.

حالا نوید محمدزاده جوان، باردیگر در مقام یکی از مدعیان شکار سیمرغ قرار گرفته تا ثابت کند فراتر از حاشیه هایی که در سینما و تئاتر او را سایه به سایه تعقیب می کنند، همچنان به دنبال تثبیت موقعیت حرفه ای خود است.

حاشیه روز؛ اجازه سوال داریم!؟

بحث شفافیت و مطالبه بابت پاسخ به ابهامات درباره منابع مالی فیلم های حاضر در جشنواره فیلم فجر حالا و در قالب یک جدل، تبدیل به موتیف ثابت نشست های خبری جشنواره شده است؛ به خصوص از سوی فیلمسازانی که با کنایه خبرنگاران پرسش گر در این رابطه را مأموران مالیاتی خطاب می کنند و اصرار دارند که طرح این سوالات از اساس زرد و غیرضروری است!

این درست که مرز میان مطالبه و محاکمه در مواردی مخدوش می شود و برخی رسانه های غیررسمی به خصوص در قالب کانال های بی شناسنامه در فضای مجازی پرسش با هدف رسیدن به شفافیت را با مچ گیری اشتباه گرفته اند، اما آیا این بهانه مناسبی است برای مسدود کردن باب هرگونه پرسش گری و گفتگو در این زمینه؟

اینکه عوامل برخی فیلم های حاضر در جشنواره، نفس پرسش از این ابهامات را برنمی تابند و یا در پاسخی جدلی به این سوال که بودجه فیلم خود را چگونه تأمین کرده اید؟ می گویند: از عابر بانکم گرفته ام! یعنی هنوز تا رسیدن به استانداردهای لازم برای تحقق شفافیت در سینمای ایران فاصله ای بعید داریم.

حسین انتظامی در مقام سرپرست سازمان سینمایی بارها بر لزوم تحقق این شعار به عنوان یکی از اهداف کلیدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دوران مسئولیت سیدعباس صالحی تأکید کرده است اما این مهم محقق نمی شود مگر با فرهنگ سازی دو جانبه هم در میان اصحاب رسانه برای مرز قائل شدن میان مطالبه و محاکمه و هم در میان فیلمسازان به جهت سعه صدر و خلط نکردن این دو نوع مواجهه به خصوص از سوی رسانه های رسمی.

نکته روز؛ پایان سینمای آپارتمانی

اکران فیلم های جشنواره سی وهفتم به روزهای پایانی نزدیک می شود و از جدول نمایش فیلم ها در پردیس ملت تنها دو روز (پنجشنبه و یکشنبه) باقی مانده است. این به معنای آن است که نزدیک به 80 درصد فیلم های راه یافته به جشنواره امسال تا به امروز رونمایی شده اند و می توان به نکاتی درباره این آثار توجه ویژه تری داشت.

یکی از مهمترین این وجوه که نمی توان از آن چشم پوشی کرد، فاصله گرفتن سینماگران از فضاهای بسته و آپارتمانی است که تا همین چند سال پیش کلیت سینمای ایران را با معضلی به نام سینمای آپارتمانی مواجه کرده بود.

تعداد قابل توجهی از فیلم های حاضر در جشنواره امسال، فضاهای متنوعی را چه به لحاظ تاریخی و چه از منظر داستانی برای روایت انتخاب کرده اند و این خود نوید هوایی تازه در سینمای ایران است.

جالب اینکه این وجه ممیزه محدود به فیلم های خوب این دوره نیست و حتی در میان فیلم های بد و ناکام جشنواره هم می توان رگه هایی از این سوگیری را مشاهده کرد.

این فاصله گرفتن از فضاهای محدود شهری و تنوع بصری ویترین تولیدات سینمای ایران حتما اتفاقاتی مبارک در اکران سینماها را هم به دنبال خواهد داشت.

کد خبر 4536573

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تهران-ایرنا-رسانه های داخلی در ارتباط با سی هفتمین جشنواره فیلم فجر، بیش از همه نحوه انتخاب فیلم ها برای ورود به این جشنواره و داوری آنها را مورد توجه قرار داده و برخی از این رسانه ها نسبت به هیات انتخاب و مدیریت انتخاب ها انتقادهایی را مطرح کرده اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۷

به گزارش گروه نشریات خبری؛ بررسی روزنامه ها، خبرگزاری ها و تارنماهای داخلی با موضوع برگزاری سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر نشان می دهد که در ششمین روز از برگزاری این جشنواره، این رسانه ها اخبار و گزارش های گوناگونی در انتقاد و تجلیل آن منتشر کرده اند.
انتشار پیام رییس جمهوری در خصوص این جشنواره و انتقاد از نوع پوشش و انتخاب لباس های بازیگران و دیگر شرکت کنندگان وجه اشتراک رسانه های منسوب به هر دو جریان اصلاح طلب و اصولگرا است.
برخورد سلیقه ای در انتخاب و داوری فیلم ها ، نبود نظر کارشناسی از سوی منتقدان ، گلایه های معتمد آریا از وزارت ارشاد ، لزوم تمرکز زدایی جشنواره از تهران ، و توجه مجلس به سینمای حوزه جوانان از دیگر محورهای رسانه های اصلاح طلب در این خصوص هستند.
لزوم اصلاح در روند انتخاب فیلم های بخش مسابقه ، جشنواره فاقد استراتژی و برنامه مشخص ، سلبریتی های غافل از درد مردم ، و پویایی و جشنواره فیلم فجر سبب پویایی و نشاط اجتماعی ، نیز از مهم ترین محورهای رسانه های اصولگرا در این باره است.

رسانه های اصلاح طلب
---------------------------
**برخورد سلیقه ای در انتخاب و داوری فیلم ها
روزنامه اعتماد در یادداشتی نوشت : فیلم های امسال جشنواره فجر واقعا از کانال هیات انتخاب عبور کرده اند و به راستی انتخاب شده اند؟ این سوال بسیار مهم وقتی بیشتر خود را نشان می دهد که شش روز از جشنواره فجر می گذرد و از میان تمام فیلم های نمایش داده شده شاید به تعداد انگشتان یک دست، فیلمی بوده که در سطح نرمال و متوسط باشد. در پاسخ به این انقلت و سوال شاید جواب این باشد که بضاعت سینمای ایران همین است اما وقتی به اسامی فیلم های پشت در مانده و انتخاب نشده نگاهی می اندازیم، متوجه می شویم بیشتر از بضاعت باید انگشت اتهام را یا سمت هیات انتخاب بگیریم یا به سمت نظرگاهی که این انتخاب ها را مدیریت کرده است. گذشته از فیلمسازان شناخته شده ای که فیلم شان در جشنواره انتخاب نشده یا نخواستند با این متر انتخاب شوند، در میان فیلمسازان فیلم اولی امسال که فیلم شان را به جشنواره داده اند و انتخاب نشده اند، آثاری هست که اگر در جشنواره بودند، این فضای کرخت با فیلم های ضعیف به قطع وجود نداشت. برخورد سلیقه ای یا سیاستمدارانه با فیلمسازانی جوان که فیلم شان از جشنواره بیرون گذاشته شده است چه نتیجه ای خواهد داشت؟ چرا باید فیلم هایی که فیلم اولی هستند، در قدم اول با چنین سیاستگذاری ای روبه رو شود؟ و این سیاستگذاری جز نحیف سازی و از رونق انداختن جشنواره فیلم فجر و بعد هم سینمای ایران و ضعیف سازی نسل جدید فیلمسازان چه ثمره دیگری دارد؟

خبرگزاری ایسنا گزارش داد: از آخرین دوره ای که یک موسیقیدان جزو داوران جشنواره فیلم فجر بود هفت سال می گذرد؛ این جشنواره در حالی بر اهدای یکی از سیمرغ های خود به سازندگان موسیقی فیلم ها تاکید می کند که داور تخصصی دخالتی در انتخاب گزینه برتر ندارد. سال هاست یکی از مهم ترین جایزه های هنری ایران، به نام سیمرغ سینما زده شده است و شاید بتوان گفت این پرنده افسانه ای روی شانه هر فردی بنشیند، در زمره افتخارات کاری او محسوب می شود؛ آهنگسازان فیلم نیز از این قاعده مستثنی نیستند. با وجود بخش موسیقی متن فیلم در جشنواره فیلم فجر، وقتی به اسامی داوران این جشنواره رجوع می کنیم، درمی یابیم خبری از داوری از اهالی موسیقی نیست و همه داوران سینماگرانی هستند که در حوزه های کارگردانی، بازیگری، فیلمبرداری، تهیه کنندگی و... فعالیت می کنند.

روزنامه اعتماد در یادداشتی عنوان کرد: جشنواره سی وهفتم از نیمه گذشت؛ جشنواره ای که در این سن، همچنان مشغول آزمون و خطاست و هنوز امضا و شخصیتی هویت دار از آنِ خود ندارد، ذائقه اش با مد روز عوض می شود و بیش از آنکه تاثیرگذار باشد، تاثیرپذیر است. روند داوری ها حداقل در این چند سال اخیر سمت و سویی خیلی مادرانه داشته است؛ گویی فیلم ها بچه شان است و مسوولان نمی خواهند بین آنها فرقی بگذارند و راضی به ناراحت شدن هیچ کدام از آنها نیستند. برای همین اتفاقات محیرالعقولی می بینیم. در جشنواره امسال احتمالا کار هیات داوران برای پیشبرد سنت تقسیم سیمرغ ها راحت تر است. از یک سو جشنواره جولانگاه فیلم های متوسط با همان گیرهای همیشگی است و از دیگر سو چند نامِ بزرگ و پیشکسوت که فیلم دارند، آن قدر همه سر نازل بودن فیلم شان توافق دارند که دعوا بر سر چرایی انتخاب اینها برای نمایش است و بعید است خودشان هم چیزی ورای نمایش فیلم شان بخواهند. ای کاش یک بار روندِ انتخاب و داوری جشنواره ای که با بودجه عمومی برگزار می شود مشخص شود. عجیب است که دیدن فیلم های هنوز اکران نشده حق مردم است، اما روند انتخاب و داوری جشنواره ای که با پول آنها می چرخد، خیر. جشنواره انگار قصد کرده که هویتش را در محافظه کاری و خنثی بودن تعریف کند و البته با بازنمایی آن طبق ذائقه توده ها، همگان را مجاب کند که اتفاق مهمی در جریان است.

**نبود نظر کارشناسی از سوی منتقدان
روزنامه آرمان در یادداشتی با عنوان فاصله بین صفر تا صد نظر منتقدان! می نویسد: سینما هنری است گیرا و دوست داشتنی که هرکسی و با هر ذوقی می تواند به آن علاقه مند شده و از جاذبه اش لذت ببرد. هنر هفتم با توجه به دغدغه ها و علاقه مندی های مردم پاگرفته و رشد کرده است، اگر توجهی به این علاقه مندی ها نمی شد، بی شک جنین سینما در نطفه خفه می شد. پدید آمدن ژانرهای مختلف سینمایی نیز به همین دلیل ساده است. اگر سینمای هالیوود همیشه موفق بوده، برای این است که مطابق با ذوق هر گروه از مخاطبان و برای جذب حداکثری آنان، یک بسته کامل از فیلم های مختلف تولید کرده و روی پرده می برد. اغلب منتقدان ایرانی مانند سینمایش محدود به یک دایره تکراری در نقد شده اند. هرچند این مهم ناخواسته برای آنان پیش آمده اما آنان باید از عنصر ابتکار بهره گرفته تا نقدهایشان یک طرفه و جهت دار نباشد. در بیشتر نقدهای ایرانی، از همان آغاز معلوم است منتقد از فیلم بدش می آید یا خوشش! منتقدان کشورهای صاحب سینما نیز همواره نقدی فنی و منطقی داشته و هر فیلم را بیطرفانه به چالش می کشند.آنان نیز علایق خود را دارند، اما آن را هرگز وارد عرصه نقد نکرده و نمی کنند بلکه اکثر آنان نظر صریح خود را در انتهای نقد خود می آورند. وقتی در خارج از ایران، منتقدان فیلمی را نقد می کنند، بعضی از نظراتشان با یکدیگر موافق و برخی مخالف است اما در جمع منتقدان صاحب سبک و کاربلد خارجی، کمتر پیش آمده یکی از آنان درباره یک اثر نظر دهد فیلم بسیار خوبی بود و دیگری بگوید فیلم خیلی بدی است.این یعنی فاصله ای بین صفر تا صد که آنان از این رفتارهای غیرحرف های و کودکانه دوری می کنند. نقد نوشتن، تیغ از نیام برکشیدن نیست که بر سر و سینه صاحبان اثر فرود آورد، بلکه هشدار و تلنگری است که از کلام و قلم یک معلم دلسوخته و کاربلد بیرون می آید برای اصلاح فیلم یا هر اثر هنری دیگری. اگر منتقد دشمنی پیشه کند، طبیعی است که صاحب اثر نیز شمشیر در دست بگیرد. تا زمانی که منتقدان ایرانی بخواهند با شمشیرکشی و سیلی زدن به سر و صورت صاحبان اثر خودنمایی کنند، هرگز هنر این سرزمین پهناور به سامان نخواهد رسید.

ایسنا در یادداشتی به قلم اکبر عبدالعلی زاده روزنامه نگار و منتقد می نویسد: تلویزیون طی سال های اخیر با برخوردی قشری و مخرب به سراغ سینما آمده است. از رویکرد برنامه فصلی و منقطع هفت در تخریب نقد و ساختار سینما که بگذریم، این رسانه در شبکه پنج تلاش دارد یک فراستی تازه تولید کند. میلاد دخانچی مهمان پای ثابت این برنامه فارغ التحصیل مطالعات فرهنگی است ولی شناخت و تجربه ای در عرصه نقد ندارد. به همین دلیل دائم می گوید این چیز فیلم را دوست نداشتم و آن چیز فیلم را دوست داشتم. آن چنان خود را در حوزه نقد فیلم آشکار می کند که گویی لحظه به لحظه ناآگاهی اش را فریاد می زند. تا جایی که حتی بهروز افخمی هم که به غلط نقد را امری منتقدمحور می داند نه دانش محور، روی دوربین زنده دائم او را دست می اندازد و بر ضد و نقیض بودن حرف هایش تأکید دارد. وضعیت رسانه ملی به گونه ای است که اصولاً دیگر برنامه هایش آدم را به تماشا هم دعوت نمی کند چه رسد به نقد و رفع اشکال اما دیگر خطاهایی تا این حد آشکار را هم نمی توان ناگفته گذاشت.شاید بگویید چقدر در این امور دقت می کنی. اما واقعاً درباره محتوای برنامه های که اگر بخواهیم بگوییم می شود مثنوی 70 من، دیگر راجع به خطایی که هر روز 2 ساعت در چشممان است نمی توان سکوت کرد.

**گلایه های معتمد آریا از وزارت ارشاد
فاطمه معتمدآریا در گفت وگو با روزنامه شرق گفت: نمی خواهم به کسی که به من محبت و توجه کرده، بی احترامی کنم و ممنونم از همه، به خصوص دوستان و همکاران و همه کسانی که با حرف های دلنشین واقعا مفتخر و شرمنده ام کردند، ولی خیلی سال است که همه جوره در مورد سینما و من که جزئی از این سینما بودم بی انصافی و توهین شده و هر کس از هرجا و به هر شکلی که توانسته آن را مورد هجوم قرار داده است؛ ضعف هایش را بزرگ و موفقیت ها و افتخارات بسیار بزرگش را حقیر و گاه سیاه نشان داده اند. انتظار و بزرگداشت این است که زمانی که سینما مورد حمله قرار می گیرد، وقتی تیغ تیز حمله غیرسینمایی ها به طرف سینما می آید، وزارت ارشاد اولین جایی باشد که جلویش را بگیرد؛ وزارت ارشادی که حواسش به یک تار موی بازیگر تا فلان جمله در فیلم هاست باید پشت سینما بایستد و اصلا وظیفه اش این است که به اتکای همه افتخاراتی که سینما برای این سرزمین به دست آورده، پشتیبان آن باشد. متأسفانه این حمایت از سینما در وزارت ارشاد به عنوان متولیان سینما، آن گونه که شایسته این سینماست نبوده است. سینمای ما شاید چندسالی در کما بود و نمی توانست چشمانش را باز کند و به اتفاقاتی که دوروبر یا درونش می افتاد، واکنش نشان دهد. انگار کم کم همه دارند سایه رفتارهای خیلی بد و خشن و ناپسند را پس می زنند. هرچه هست، دارد از روی سینما لایه برداری می شود و از زیرش همین طور مدام شکوفه های جوان دانه دانه در حال بیرون آمدن است که امیدوارم به جای پیرهای سینما در هوایی پاک تر و با اندیشه ای عمیق تر رشد کنند.

تارنمای بهار نیوز به نقل از فاطمه معتمد آریا نوشت: لازمه کار فرهنگی این است که مسئولان فرهنگی حامی اش باشند، چون وظیفه من یا عوامل سینما نیست که ذهنیت ها و اطلاعات غلط نهادهای غیرسینمایی را پاک کنیم تا به بازیگری حمله نکنند یا سردر سینمایی را پایین نیاورند یا به توهین ها در رسانه ها جواب دهند، اینها وظیفه ارشاد است.

**انتقاد از لباس های بازیگران
آرمان در یادداشتی با عنوان جشنواره فجر و بحران پوشیدن لباس! نوشت: در شرایطی که حدود، هشتاد و سه درصد از ساکنین سرزمین اینستاگرام، مدل وورک ات مدلینگ! و طراح گاهی خیاط، شاید دوزنده! لباس تشریف دارند، نمی دانم چرا در یک همایش، رخداد یا جشنواره ما باید همواره شاهد پوشیدن سفره، دمکنی، پرده، رومیزی و روبالشی توسط شرکت کنندگان و حضار و مدعوین باشیم؟! نمونه اعظم آن به همین جشنواره فیلم فجر برمی گردد که واقعا در حد دیوار مهربانی چهره شهر را زشت کرده است. شما جشنواره های فیلم این خارجی ها را ببینید، از بس بی پول و فقیر هستند که کلا یک دست کت و شلوار ساده می پوشند. ظاهرا چنین است که هنرمندان به یک فروشگاه می روند یا به یک طراح لباس پیغام می دهند: زشت مشت! بدقواره! سفره یه بار مصرف طور، چی تو دست و بالت داری!؟ اگر نه این حجم از بد لباسی و عجیب پوشی توجیه دیگری ندارد.

**لزوم تمرکز زدایی جشنواره از تهران
به گزارش آرمان، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مشهد گفت جشنواره سینمایی فجر به عنوان بزرگ ترین اتفاق سینمایی کشور و به نوعی یکی از بزرگ ترین و بهترین برنامه های فرهنگی کشور است که همزمان با چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی طبعا اهمیت مضاعفی پیدا کرده است. تلاش شده به مرور در سال های گذشته و به خصوص امسال، این جشنواره تنها متمرکز بر تهران نباشد و به اتفاقی تبدیل شود که در کل کشور دیده شود. در مجموع امسال در جشنواره سی و هفتم، نسل جوانی که رویش های پس از انقلاب سینمای ایران هستند در فضای سینمای کشور دیده می شوند که رویش ها و فرآورده های انقلاب اسلامی است. به نظر می آید ما هنوز با قله سینمایی خود از نظر مضمونی و فرم فاصله داریم اما پیشرفت های خوبی را داشته ایم و امیدواریم که نقایص ما برطرف شده و پتانسیل ما افزایش پیدا کند.

**وظایف سینما از دیدگاه رییس جمهور
روزنامه جمهوری اسلامی در مطلبی نوشت: دکتر روحانی رییس جمهوری در پیامی به سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر، خطرات موجود در مسیر بالندگی سینمای ملی ایران را گوشزد و تاکید کرد: سینما در عین تعهد به بازنمایی دغدغه های مردم، می تواند با امیدآفرینی هنرمندانه، محرم و مرهم مردم باشد و عبور از دشواری های فعلی را آسان تر کند.

**توجه مجلس به سینمای حوزه جوانان
زهرا ساعی نماینده مجلس در گفت وگو با خبرگزاری ایلنا عنوان داشت: جشنواره فیلم فجر یکی از بهترین فرصت های فرهنگی کشور است که می شود در آن مسائل و دغدغه های اقشار مختلف مردم و به ویژه جوانان را در فیلم های منتخب دید. فراکسیون جوانان مجلس شورای اسلامی تصمیم گرفت از سویی در جهت همراهی و همیاری فیلم سازان جوان و سرمایه های فرهنگی کشور و از سوی دیگر با هدف توجه به دغدغه ها مسائل و آسیب ها و دل نگرانی های جوانان در سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر حضور پیدا کند. با پیشنهاد فراکسیون جوانان مجلس شورای اسلامی برای اولین بار در جشنواره فیلم فجر سیمرغ بلورینی به بهترین فیلم در حوزه مسائل مرتبط با جوانان تعلق می گیرد. نگاه کمیسیون فرهنگی مجلس نه دولتی کردن سینما بلکه همراهی با اهالی فرهنگ و هنر جهت انعکاس واقعی مسائل و دغدغه های جوانان است.

رسانه های اصولگرا
------------------------
**لزوم اصلاح در روند انتخاب فیلم های بخش مسابقه
روزنامه فرهیختگان در یادداشتی عنوان کرد: هر ساله پیش از آغاز جشنواره فیلم فجر، با دو پدیده غالب مواجه هستیم؛ نخست تمایل سینما دوستان به تعدد فیلم های بخش مسابقه و ایضا انتظار سینماگران مبنی بر شکسته شدن سقف 22 فیلم بخش مسابقه و دوم، جریان رسانه ای است که به نفع برخی فیلم ها به راه انداخته می شود تا آن فیلم ها را جزء آثار شاخص آن دوره محسوب کنیم. در مورد اتفاق اول که انتظار مردم و سینماگران از فیلم های بخش مسابقه است، استدلال بر این است که قانون نوشته شده ای در ارتباط با انتخاب 22 فیلم در این بخش وجود ندارد و این منطقی است که از میان تولیدات 70 تا 90 فیلم سالانه سینمای کشور، مثلا به جای 22 فیلم، 30 فیلم در بخش مسابقه حضور داشته باشد. این استدلالی است که نه تنها از سوی مردم بلکه از زبان کارگردانان و تهیه کنندگانی که فیلم هایشان وارد گردونه مسابقات جشنواره نشده اند نیز شنیده می شود. در مورد دومی جریان سازی برخی آثاری است که می خواهند خود را جزء آثار مهم جشنواره جا بزنند. به لطف شبکه های اجتماعی بسیار، فراگیری آنها، اکران های خصوصی پیش از جشنواره و البته روابط خارج از عرف مالی با برخی رسانه ها و فعالان این عرصه، این جریان خیلی زود خود را نشان داد و تبدیل به موج شد. طبیعتا هیات انتخاب هم مستثنی از مردم نیستند و تحت تاثیر این جوسازی ها قرار می گیرند. در چنین شرایطی، تنها یک راه حل، پاسخگوی تمامی این شائبه ها و ادعاهایی است که علیه این بعد مهم از جشنواره مطرح می شود: روابط عمومی باید لیست تمام آثار متقاضی شرکت در جشنواره امسال را منتشر کند تا حداقل سال دیگر این موقع و زمانی که تقریبا بسیاری از فیلم های متقاضی حضور در جشنواره نمایش داده شده اند، به این تشخیص همگانی رسیده شود که انتخاب این میزان فیلم برای سودای سیمرغ و نگاه نو، تنها بر مبنای شایسته سالاری و شاید هم حفظ آبرو برای پرکردن کنداکتور جشنواره بوده یا سیاست های دیگری پشت پرده سینمای پرحرف و حدیث این روزهای ایران نهفته است.

**جشنواره فاقد استراتژی و برنامه مشخص
رضا درستکار منتقد سینما در گفت وگو با خبرگزاری فارس گفت: فضای جشنواره فیلم فجر امسال، متفاوت از سال های پیش است. به نظر می رسد که این رویداد به عنوان بزرگترین رویداد سینمایی کشور در سال های گذشته، برنامه ریزی و اهدافی مشخص تر داشت. جشنواره را فاقد استراتژی مشخص می بینم و باید پرسید که برنامه ریزی ها چه بوده که به چنین سینمایی پریشان و ساکن رسیده ایم. مدیران به طور کلی به دو دسته تقسیم می شوند؛ دسته اول، مدیرانی که برای کارشان برنامه دارند و دسته دوم کسانی که برای انجام کارشان ماموریت دارند. به نظرم و البته با یک نگاه خطاپوش به جشنواره امسال، باید گفت که مدیران حوزه سینما، به طور کلی فاقد برنامه بوده اند. آشفتگی و گسیختگی در فیلم ها و محصولات کاملا مشهود است. البته در نهایت سه چهار فیلم قابل مراجعه وجود دارد، اما به نظرم در جشنواره امسال، فقدان شفافیت در مرحله انتخاب آثار، درجا زدن و بعد هم فضای گسترده خودنمایی ها حرف اول را می زند.

**سلبریتی های غافل از درد مردم
خبرگزاری فارس به نقل از حجت الاسلام حسینی قمی کارشناس دینی اعلام کرد: ما نباید طلبکار همه باشیم، واقعاً عجیب است وقتی جشنواره می شود یک عده ای در این ایام طلبکار این مردم مظلوم و پابرهنه می شوند، من یک سؤال دارم، هیچ کاری به حجاب، رفتار و عقاید و ... این قبیل امور نداریم، همه این ها به کنار! وی افزود: شماها که در این جشنواره رژه ثروت، تجمل و اشرافی گری می روید، مردم بیچاره الان گوشت در خانه هایشان پیدا نمی شود. مرغ از سفره ها پریده، زیر 2 میلیون تومان یک بازنشسته حقوق می گیرد، با هزار گرفتاری، بدختی، مستاجری که دارد. اصلاً حجابتان به کنار، ولی دل های مردم را نسوزانید. بعد خودت می روی گزارش می نویسی که من پول لباسم چندین میلیون هست. اصلاً بحث حجابش هیچی! دل دیگران را نسوزانید.

**پیام رییس جمهوری
تارنمای مشرق گزارش داد: ستاد خبری سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر، حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران در پیامی به سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر بر لزوم افزایش سهم ایران از صنعت جهانی سینما تاکید کرد. هنر هفتم، زبانی گویا برای انتقال مفاهیم و از کارآمدترین ابزارهای توسعه فرهنگی است. صنعت سینما، زبان مشترک همه انسان ها و بلکه نسل ها و یکی از قدرتمندترین وسایل ارتباطی جهان است که به دلیل درهم تنیدگی با ذوق، سلیقه، هنر و نبوغ انسانی، می تواند در پیچیده ترین لایه های روح انسان ها نفوذ کند و کاری که از هزاران صفحه متن و سخنرانی برنمی آید را در چند لحظه بر جان مخاطب بنشاند. قابلیت های فراوان این هنر جامع و صنعت جهانی، سرچشمه بسیاری از روشنایی و دانایی هایی است که می تواند جامعه ها را به دنیایی بهتر و فرداهای روشن تر، رهنمون کند.

**جشنواره فیلم فجر سبب پویایی و نشاط اجتماعی
به گزارش تسنیم، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از پردیس سینمایی هویزه مشهد و روند برگزاری جشنواره فیلم فجر اظهار داشت جشنواره فیلم فجر همواره سبب پویایی و نشاط اجتماعی در این ایام می شود. امسال در جشنواره شاهد حضور چهره هایی هستیم که ثمره هنرمندان نسل انقلاب محسوب می شوند، مهمترین تلاش ما این است که عدالت توزیعی را در عرصه سینما گسترش دهیم اما قطعاً در این حوزه حرف اول و آخر را زیرساخت های موجود می زند.
**نشریات خبری
پژوهش**9160**1025

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تهران- ایرنا- رئیس ستاد آرای مردمی جشنواره فیلم فجر گفت: حفاظت از آرای مردم برای انتخاب بهترین فیلم جشنواره فجر یک وظیفه است که تمام تلاش خود را در این حوزه به کار بسته ایم.

به گزارش روز پنجشنبه گروه فرهنگی ایرنا، یکی از وجوه تمایز جشنواره فیلم فجر با دیگر جشنواره های سینمایی امکان انتخاب یک فیلم از سوی علاقه مندانی است که به تماشای فیلم های حاضر در جشنواره می نشینند.
سیمرغ بهترین فیلم از نگاه مردم همواره یکی از مهم ترین جوایز جشنواره به شمار می آید و رقابت و هیجانی را در ایام برگزاری این رویداد سینمایی ایجاد می کند.

**شکل دقیق جمع آوری آرای مردمی
رئیس ستاد جمع آوری آرای مردمی جشنواره فیلم فجر درباره فعالیت این ستاد گفت: اطلاع رسانی در مورد شیوه رای دهی از طریق تیزرها و آنونس هایی که در سینماها پخش می شود صورت می گیرد، تماشاگران که به سالن ها وارد می شوند از شیوه رای دادن تا حدی که تیزرها گویاست مطلع می شوند و می توانند با کدهایی که روی بلیت ها درج شده است به فیلم مربوطه در هر سانس رای دهند، زمان رای دادن نیز تا دو ساعت پس از پایان نمایش هر فیلم است.
علی آشتیانی پور ادامه داد: طبیعتا این آرا در نرم افزاری که طراحی و کارشناسی شده است وارد می شود و در نهایت نتیجه آن با در نظر گرفتن باقی آماری که هر شب به صورت مکانیزه جمع آوری شده، اعلام می شود.

**چگونگی تقسیم بندی عادلانه سانس های نمایش
رئیس ستاد آرای مردمی جشنواره فیلم فجر درباره تقسیم بندی عادلانه سانس های نمایش هر فیلم در جشنواره فجر نیز توضیح داد: در هر نمایشی که در جدول اکران مردمی قرار گرفته رای گیری اتفاق می افتد، یعنی افرادی که بلیت ها را اینترنتی یا به هر ترتیبی خریداری کرده اند امکان شرکت در رای گیری دارند.
او ادامه داد: آنچه مورد ملاحظه ماست یک سهمیه یکسان برای همه سینماهاست یعنی اگر تعداد نمایش ها را از 18 تا 24 عدد برای هر فیلم در نظر بگیریم، آنچه برای رای گیری ملاک است وضعیت یکسانی است که تقریبا برای همه فیلم ها لحاظ می شود که عبارتند از احتساب جغرافیای سالن ها و سانس های متفاوت و تقریبا در بیشتر از 90 درصد سالن ها رای گیری صورت می گیرد.

**علت اعلام آرای مردمی در روز سوم جشنواره
آشتیانی پور درباره علت اعلام آرای مردمی در سومین روز جشنواره، گفت: آیین نامه ای در خانه سینما برای این مساله نوشته شده و مورد توافق همه صاحبان آثار و تهیه کنندگان است و براساس آن مکلف هستیم تا زمانی که فیلم ها به حداقل نمایش درنیامده اند (حداقل سه روز اول) نمی توانیم رای گیری را ملاک قرار دهیم زیرا که ارزش واقعی نداشته و ظرفیت همه فیلم ها در آن بازه یکسان نبوده است. برای این یکسان بودن شرایط همچنین لازم است فیلم ها در روز اول و دوم یا حتی روز سوم به نمایش درآید و اگر در هر شرایطی این اتفاق رخ نمی دهد آن فیلم از گردونه رقابت خارج می شود.
وی با ارائه یک مثال در همین زمینه گفت: به خاطر داریم در سال های گذشته، دو فیلم روز چهارم به اکران مردمی رسیدند و از رقابت آرای مردمی حذف شدند. رای گیری ها از روز اول جشنواره آغاز می شود، اما برای رسیدن به شرایط مناسب برای اعلام آمار تا روز سوم جشنواره صبر می کنیم. همچنین امسال فیلمی را داشتیم که در روز اول جشنواره به نمایش درنیامد و برای رسیدن به شرایط برابر سانس هایی برای آن گذاشته شد تا در وضعیت مشابه دیگر آثار قرار بگیرد.

**چگونگی امکان بازگشت فیلم های حذف شده به رقابت
آشتیانی پور درباره امکان بازگشت فیلم های حذف شده از فهرست برترین فیلم های آرای مردمی به رقابت، توضیح داد: ما همه رای گیری ها را هر شب انجام می دهیم و هیچ فیلمی از گردونه رای گیری خارج نمی شود، فقط از روز سوم به بعد هر شب یک فیلم را کم کرده تا به پنج فیلم برسیم که فیلم برگزیده یکی از آن هاست. ولی این امکان همیشه وجود دارد که فیلم حذف شده به رقابت بازگردد زیرا ممکن است در رای گیری رغبتی که مردم به فیلمی نشان می دهند آنقدر تفاوت کند که بتواند جایگاه فیلم ها را تغییر دهد، پس طبیعتا امکان پذیر است فیلمی که شب گذشته به عنوان فیلم هفتم از رقابت کنار رفته و ما شش فیلم را اعلام کردیم، امشب آن فیلم هفتم به جای فیلم ششم نشسته و به رقابت بازگردد و فیلم ششم حذف شود.
وی تاکید کرد: رای گیری و شمارش آرای همه فیلم ها تا پایان جشنواره ادامه دارد و به هیچ عنوان این را گیری و شمارش در مورد فیلمی متوقف نمی شود.

**امکان اعلام تعداد آرا وجود دارد یا خیر؟
این سینماگر درباره امکان اعلام تعداد آرای مردمی اخذ شده در جشنواره فیلم فجر، بیان کرد: باید واقع بینانه تر با این مساله برخورد کرد، وقتی بخش آرای مردمی جشنواره را با برنامه نود که 80 میلیون مخاطب دارد مقایسه می کنند، درست نیست. کل سالن هایی که فیلم ها در آن نمایش داده می شوند حداکثر 23، 24 و حداقل 18 سالن است و با احتساب تعادلی که ما رعایت می کنیم حدود 18 تا 20 سالن می شود. برای این تعداد مگر چقدر ظرفیت داریم و چند نفر امکان دیدن فیلم ها را دارند؟ طبیعتا مقایسه این جریان با برنامه نود درست نیست.
وی افزود: ظرفیت ما با احتساب تعداد سالن هایی که بیان کردم، معادل ظرفیت صندلی ها برای همه فیلم هاست و این ظرفیت برای رای گیری و کدگذاری برای توان فیلم ها کفایت می کند.
آشتیانی پور با تاکید بر اینکه آمادگی اعلام آرا را براساس خواست صاحبان آثار دارد، گفت: اگر همه صاحبان فیلم ها از ما تقاضا کنند و رضایت شان را اعلام کنند حاضر هستیم تعداد آرای همه شب ها را به آن ها یا عمومی اعلام کنیم. اما این اقدام را توصیه نمی کنیم به دلیل آنکه وضعیت اکران برای فیلم هایی که در انتهای جدول قرار دارند ممکن است سخت شود و تاثیر منفی روانی بر مخاطبان این آثار بگذارد.
او تاکید کرد: هر سال گفته ام که این جزو حقوق جمعی صاحبان آثار است و اگر همه صاحبان 33 فیلم تقاضا کنند از شب اول تا فردا شب یا پایان جشنواره، تعداد آرا و جایگاهی که دارند را علنی می کنیم و اگر نخواستند پس از جشنواره صاحبان هر فیلم می توانند جایگاه خود را از شب اول تا شب آخر بدانند و حتی امکان تماس با رای دهندگان نیز برایشان مهیاست.

**نقش تهیه کنندگان در تغییر نتایج آرای مردمی
او درباره این مبحث که شایع شده است برخی از تهیه کنندگان تماشاگران را به سینما می برند تا رای مثبت به فیلمشان بدهند، توضیح داد: این شبهه افکنی ها عادلانه نیست چون ما برای پیشگیری از هر نوع فریب یا آسیبی که از آمار نادرست بخوریم تدابیری را اندیشیده ایم، تمام بلیت های از هر نوع چه آنها که در اختیار صاحبان آثار قرار گرفته است یا از طریق گیشه خریداری می شود همه کدگذاری شده هستند و ما رای آن ها را متوجه می شویم اما برای آنکه عادلانه و علمی و خالص تر این رای گیری صورت بگیرد، فقط رای هایی را به حساب می آوریم که رای دهندگان بلیت هایشان را از طریق اینترنت پیش خرید کرده بودند و این از مهم ترین مزایای سیستم مکانیزه است که رای مردمی خالص شده و رای ناخالص در این اعلام ها وجود ندارد.
آشتیانی پور همچنین گفت: در واقع شفاف ترین و صادقانه ترین آرا برای ما همین آرا هستند و آن ها را ملاک قرار می دهیم، اما آرای افرادی که از گیشه بلیت را تهیه کرده و یا از صاحبان آثار بلیت گرفته اند نیز در اختیار داریم و آن ها را نیز با آنکه به حساب نمی آوریم قابل مقایسه است. تا به امروز خوشبختانه نتایج یکی بوده است و آرایی که به شکل های مختلف ارائه شده اند با آرایی که در سبد پاک ما قرار گرفته است تقریبا یکسان بوده، اما ملاک اصلی ما همان سبد ایمن و خالص رای مردم است.
به گزارش ایرنا، سی وهفتمین دوره جشنواره فیلم فجر با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه سه شنبه 9 بهمن در پردیس تئاتر تهران آغاز به کار کرد.
در این دوره از جشنواره به دبیری ابراهیم داروغه زاده ، 22 فیلم در بخش مسابقه سینمای ایران (سودای سیمرغ)، 3 اثر در بخش پویانمایی، 10 فیلم در بخش نگاه نو، 7 فیلم کوتاه و 5 مستند رقابت می کنند.
نمایش عمومی فیلم ها در پردیس سینمایی ملت تهران و 56 سالن سینما در مراکز استان ها تا22 بهمن ماه به استثنای روزهای 19 و 20 بهمن ماه وهم زمان با ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) ادامه خواهد داشت.
سی وهفتمین دوره جشنواره فیلم فجر، 22 بهمن ماه در آیینی در برج میلاد تهران به کار خود پایان خواهد داد.
فراهنگ**9246** 1055

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تهران - ایرنا - مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی گفت: درپی هماهنگی های صورت گرفته با بانک مرکزی، شرکت های متقاضی ورود کاغذ با ارز دولتی که پروفرمای آن ها در بانک مرکزی مانده، می توانند با تغییر نوع ارز درخواستی خود به یوان ، درهم و روبل ، معادل یورویی آن را در کمترین زمان ممکن دریافت کنند.

به گزارش چهارشنبه شب خبرنگار فرهنگی ایرنا از روابط عمومی معاونت مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، سیدمحمدرضا دربندی افزود: با توجه به مسائل پیش آمده درخصوص تخصیص ارز از سوی بانک مرکزی، تجار کاغذ می توانند ضمن مذاکره با شرکت های طرف مقابل، با تغییر ارز پروفرمای خود از یورو به سه ارز فوق، معادل آن را سه روزه دریافت کنند.
عضو کمیته ساماندهی کاغذ افزود: درگذشته روال تغییر ارز در پروفورما براین بود که متقاضی تغییر ارز باید روند درخواست خود را از ابتدا شروع و به تصویب دوباره وزارت صمت می رساند و این فرایند حداقل 2ماه به طول می انجامید، اما در پی تصمیم گیری های جدید، بانک مرکزی، ارز درخواستی را 3روزه در اختیار متقاضیان قرار می دهد و نیازی به طی مراحل قبلی نیست.
دربندی تصریح کرد: با اتخاذ چنین تدبیری، روند ورود کاغذهایی که در بنادر مجاور، آماده تخصیص ارز هستند، تسهیل شده و در نهایت به کنترل قیمت کاغذ مطبوعات در بازار منجر خواهد شد.
به گزارش ایرنا ، پیش تر نیز همایون امیرزاده مدیر کل روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به فعالیت های اثرگذار این وزارتخانه، صمت، بانک مرکزی و فعالان این بخش اشاره و گفته بود: برای تامین نزدیک به 70 هزار تن کاغذ دیگر ارز تامین شده است لذا از مجموع110 هزار تن کاغذ چاپی که تصویب شده بود، نزدیک به 86 هزار تن در وزارت صنعت، معدن و تجارت مورد تایید قرار گرفت.
دبیر کارگروه ساماندهی کاغذ در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توزیع نزدیک به پنج هزار تن کاغذ با قیمت مصوب و متعادل بین 400 نفر ناشر و نشریات کشور از طریق شبکه توزیع را یادآور شده و می افزاید: تاکنون افزون بر20 هزار تن کاغذ بین مطبوعات کشور توزیع شده و اگر فرایند تخصیص ارز از سوی بانک مرکزی سرعت گیرد، هیچ مشکلی برای کاغذ وجود نداشته و از کمبود آن نگران نیستیم.
امیرزاده اضافه کرد: معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اطمینان داده که برای تامین کاغذ روزنامه ها، از سوی واردکنندگان اعلام آمادگی شده و حتی تامین کاغذ روزنامه ها در استان ها هم در دستور کار قرار دارد.
وی اضافه کرد : نزدیک به 50 میلیون دلار در پایان سه ماهه نخست سال برای واردات کاغذ تامین شده بود که در یک ماه گذشته این تامین ارز شیب خوبی گرفته ، رقم تامین شده به بیش از 150 میلیون دلار افزایش پیدا کرده و بر این اساس افزون بر 170 هزار تن کاغذ در یک ماه گذشته تامین ارز شده است.
دبیر کارگروه ساماندهی کاغذ در وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز امیدواری کرد که با کاهش قیمت دلار به 90 هزار ریال، وضعیت کاغذ در کشور از شرایط کنونی نیز بهتر شود.
9 هزار و 300 رسانه شامل 2 هزار و 300 خبرگزاری و پایگاه خبری و هفت هزار نشریه مکتوب فعال و غیرفعال در کشور وجود دارد.
فراهنگ ** 1355 **

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
براتی، از ثبت 22 هزار کانون فرهنگی هنری مساجد کشور و بیش از یک میلیون و 500 هزار نفر از اعضای این کانون ها در سامانه سجا خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۹ سایت های دیگر : خبرگزاری آریا باشگاه خبرنگاران جوان

حسین براتی ، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در آبادان ، ضمن تسلیت ایام فاطمیه (س) و تبریک سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و دهه مبارک فجر، اظهار کرد: از اینکه سطح فعالیت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه آزاد اروند از حوزه کارشناسی به دبیرخانه ارتقای یافت جای قدردانی دارد.

مدیرکل امور استان های ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، افزود: در همین راستا هماهنگی های مناسبی صورت گرفته شده تا از ظرفیت و پتانسیل اعضا و کانون های فرهنگی هنری مساجد و داشته های معنوی آنان در فعالیت های اجتماعی بیشتر و به صورت شایسته تر استفاده شود.

وی به تصویب اساسنامه ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد اشاره کرد و ادامه داد: با پیگیری های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اساسنامه در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید و مراحل ثبت خود را طی می کند که تا پایان سال اجرایی خواهد شد.

براتی بیان کرد: تعداد کانون های فرهنگی هنری مساجد در کشور 24 هزار کانون است که از این تعداد 22 هزار کانون در سامانه سجا ثبت نام کرده اند و با پایان یافتن ثبت نام هر کانون مراحل اخذ مجوز و امکان قانونی استفاده از خدمات دولتی برای آنها فراهم شده است.

وی با بیان اینکه کانون های مساجد می توانند از طریق هنر یا فرهنگ سازی، بخش عمده ای از آسیب های اجتماعی را کاهش دهند ، گفت: کانون فرهنگی هنری می توانند در مسائل فرهنگی هنری و آموزشی با رشته های تخصصی در زمینه آموزشی، رقابتی، جشنواره ای و نمایشگاهی فعالیت داشته باشند.

مدیرکل امور استان های ستاد عالی کانون های مساجد کشور، افزایش کمی کانون های فرهنگی هنری مساجد را از اهداف راهبردی ستاد عالی کانون های مساجد دانست و اضافه کرد: برای ایجاد کانون های مساجد و خدمات رسانی باید بستر لازم فراهم شود.

وی تصریح کرد: با توجه به ظرفیت و استعداد هر منطقه یک زمینه آموزشی برنامه ای تعریف شده که بر اساس آن به اقتضای شرایط هر مسجد جوانان و نوجوانانی که عضو هستند از ظرفیت های موجود استفاده می کنند.

وی به سرانه کانون های مساجد اشاره کرد و اذعان داشت: با رویکرد جدید، ک انون های مساجد از شکل سرانه ای خارج شده و هر کانونی باید یک برنامه محتوایی غنی طراحی و طرح خود را در سامانه ستاد عالی فرهنگی و هنری مساجد وارد کند، اگر جامع باشد از خدمات و حمایت های مالی برخوردار خواهد شد.

براتی، خاطر نشان کرد: بخش عظیمی از فعالیت های کانون های فرهنگی و هنری مساجد از طریق مشارکت های مردمی و همکاری با دستگاه های فرهنگی، هنری و اداری انجام می شوند و مورد حمایت قرار می گیرند.

لازم به ذکر است، سجا ، سامانه جامع آمار و اطلاعات مساجد است که با هدف ساماندهی کانون های مساجد راه اندازی شده و کانون های مساجد باید برای ثبت اطلاعات خود به سایت www.bachehayemasjed.ir مراجعه کنند.

پایان پیام/ 636

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
رییس سازمان حج و زیارت از احتمال فرا خواندن منتظران عمره در سال آینده خبر داد و گفت: اکنون به دلیل مشکلات سیاسی بین دو کشور، نمایندگی سیاسی و کنسولی در عربستان نداریم و مسلماً یکی از الزامات برای شروع سفر عمره، حمایت کنسولی است که وزارت خارجه مذاکراتی را شروع کرده است.

رئیس سازمان حج همزمان با سفر به مشهد در گفت وگو با خبرنگار ایسنا در منطقه خراسان، درباره وضعیت و اعزام 6 میلیون ایرانی برای رفتن به سفر عمره، اظهار کرد: در شورای عالی حج که اخیراً با ریاست معاون محترم اول رئیس جمهور، جناب آقای جهانگیری تشکیل شد، در خصوص این مهم صحبت شد و در این رابطه به حج و زیارت مأموریت داده شد که پیگیری های لازم را انجام دهند.

وی افزود: همانطور که شما می دانید مسلماً برای شروع اعزام، ما تابع یکسری مقدمات هستیم از جمله این که بتوانیم امنیت، کرامت و عزت زائرانمان را در این سفر معنوی فراهم کنیم.

رئیس سازمان حج و زیارت گفت: اکنون به دلیل مشکلات سیاسی بین دو کشور، ما نمایندگی سیاسی و کنسولی در آن جا نداریم و مسلماً یکی از الزامات برای شروع سفر رفع حمایت های کنسولی است، برای این مطلب هم وزارت خارجه مذاکراتی را شروع کرده که قرار شده حافظ منافع ما در قالب سفارت سوئیس در عربستان مستقر شود که اگر ان شاءاللّه این ها انجام شود، مقدمه اعزام های عمره هم می تواند فراهم شود.

رشیدیان ادامه داد: حدود پنج میلیون و 600 نفر در نوبت عمره داریم که سال آینده شروع به فراخوان آن ها می کنیم. ثبت نام جدید برای عمره نخواهیم داشت، بلکه کسانی که ثبت نام کردند بر اساس اولویت ها فراخوانده می شوند.

وی افزود: ظرفیت هنوز مشخص نیست و بستگی دارد که ما بعد از مذاکره چقدر بتوانیم با دولت عربستان و شرکت های عربستاتی وارد مذاکره شویم ، چون عربستان این ظرفیت ها را بین شرکت ها توزیع می کند و ما با آن شرکت ها قرارداد می بندیم و سهمیه هایشان را برای اعزام می گیریم.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره قیمت پروازها و نحوه کیفیت آن ها در حج تمتع، گفت: مشغول مذاکره هستیم و هنوز به نتیجه نرسیدیم.

رشیدیان با بیان این که هزینه ارزی سفر حج تمتع بین 3100 تا 3300 دلار است، یادآور شد: دولت در این زمینه بسیار به ما کمک کرده است. سیاست های انقباضی، صرفه جویی ها ، کاهش نفرات، کاهش اتاق های مازاد و ... باعث می شود که ما به نسبت افزایش ارز، قیمت سفر حج برایمان افزایش پیدا نکند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
قروه- تأکید بر تقویت زیرساختهای فرهنگی و انتقاد از غفلت مسئولان قروه نسبت به مقوله هنر و بیان تأثیرگذاری این مهم از جمله مواردی بودند که رئیس حوزه هنری کردستان و هنرمندان منطقه از آن گفتند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۰ سایت های دیگر : همسو نیوز فرتاک نیوز

به گزارش خبرنگار مهر ، تئاتر روزهای بی قوام به نویسندگی ایوب آقاخانی در قالب تئاتر بچه های مسجد تولید حوزه هنری کردستان توسط گروه نمایش پیدا در شهرستان قروه اجرا شد و به روی صحنه رفت.

این نمایش گرچه به درخواست رئیس ارشاد و فرهنگ اسلامی قروه به عنوان یکی از برنامه های دهه فجر معرفی و در لیست پروژه های این مناسبت قرار داشت اما نه تنها در روز مقرر مسئولان به دیدن این نمایش ویژه نرفتند بلکه حتی اشاره ای کوچک به تعیین روز دیگر در این زمینه نداشتند.

نکته جالب ماجرا اینجاست که متولی اصلی که درخواست دیدن این نمایش را در لیست برنامه ها داشت خود به تماشای این تئاتر نرفت. این در حالی است که به گفته هنرمندان شهرستان، رئیس ارشاد نه تنها باید به دیدن تئاتر هنرمندان قروه ای بیاید بلکه نیاز است به صورت رسمی از تمامی مسئولان و پرسنل ادارات در راستای فرهنگ تئاتر دیدن دعوت به عمل آورد. با این وجود گویا ارشاد قروه همچنان در مدیریت صحیح برنامه های فرهنگی و هنری مغفول مانده و چندان ارزشی برای تقویت این مقوله قایل نیست.

در هر صورت گروه نمایش پیدا با همین بی توجهی ها تئاتر خود را اجرا کرد و ادامه داد تا اینکه رئیس حوزه هنری کردستان به عنوان تولید کننده این نمایش و تنها مقام مسئول، به همراه خانواده خود به تماشای روزهای بی قوام در قروه نشست.

حضور همین مسئول باعث شد خوشحالی به چهره هنرمندان نمایش بنشیند و بهترین اجرای خود را داشته باشند. در همین راستا یونس صحرارو ؛ کارگردان نمایش روزهای بی قوام در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: اگر همه مسئولان شهرستان هم، خود را متولی فرهنگ و هنر می دانستند و تنها خدمت در این راستا را مادی نمی دیدند، دیگر دغدغه ای به نام فرهنگ وجود نداشت.

انتقال ارزش ها به زبان هنر

این نمایش در راستای چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی در قالب تئاتر بچه های مسجد برای اجرا در این ده روز انتخاب شد. رئیس حوزه هنری کردستان ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: رسالت حوزه هنری تولید آثار فاخر و ارزشمند بوده و به دنبال انتقال پیام انقلاب با زبان هنر به نسل امروز است که در این زمینه تئاتر بچه های مسجد قروه خوب کار می کند.

امین مرادی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اجرای گروه پیدا افزود: گروه نمایش خوب کار کرده اند و با عشق و علاقه در انتقال پیام انقلاب دست دارند و نیاز است این گونه کارها بیشتر شود.

او با بیان اینکه هنرمند متعهد از این دست کارها انجام می دهد چون هنر بدون تعهد مثل نماز بدون روزه باطل است، تصریح کرد: تفکر هنر برای هنر در حوزه هنری جایی ندارد و باید هنرمند با هنر خودش ارزش ها را به نسل سوم و چهارم انتقال دهد.

مرادی علت برگزاری این نمایش در قروه را به دلیل اینکه تئاتر بچه های مسجد در قروه است، دانست و به ظرفیت بالای هنرمندان شهرستان که با انگیزه خوب پیش می روند و جوایز بسیاری را هم در این راستا دارند، اشاره کرد.

توجه به زیرساخت های فرهنگی

او در واکنش به انتقاد اینکه مسئولان شهرستان هرگز حامی هنرمندان نبوده و به تماشای نمایش ها نمی آیند، گفت: همیشه ادعا و باور داریم که انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی است و مردمی ترین انقلاب دنیاست و در واقع با نگاهی به تاریخ نقش هنرمندان در پیروزی انقلاب به عنوان گروه های مرجع و تأثیر گذار دیده می شود.

مطابق اظهارات این مقام مسئول باید این باور در مردم و مسئولان ایجاد شود که فرهنگ زیربنای توسعه است و اگر می خواهیم اتفاقی در جامعه بیافتد باید همه برنامه ها پیوست فرهنگی داشته باشند.

مرادی با تأکید به اینکه متأسفانه همیشه فرهنگ مظلوم واقع شده و آن طوری که باید و شاید مسئولان به آن توجه ویژه ندارند و حتی در تخصیص اعتبار هم چندان دیده نمی شود، بیان کرد: یکی از نکاتی که شهرستان ها در مقوله فرهنگی نیاز دارند، مهیا کردن و توجه به زیرساخت های فرهنگی است.

به گفته رئیس حوزه هنری کردستان در شهرستان ها صندلی سینماها کم است و یا وجود ندارد البته در این میان سینما باید براساس استاندارد و حرفه ای باشد تا مخاطب جذب شده و حضور یابد.

امین مرادی گریزی زد به تعطیلی سینمای قروه و عنوان کرد: وجود سینمای بی کیفیت ظلمی است به هنرمندان و مخاطبان لذا با تقویت زیرساخت های فرهنگی می توان به توسعه فرهنگی امید داشت.

او همچنین این مهم را تنها وظیفه حوزه هنری ندانست و بر همکاری شورای شهر، شهرداری و مجموعه مدیران شهرستان تأکید کرد و خواستار ایجاد سبد فرهنگی در میان مردم با شاخص ها و مؤلفه های لازم همانند سینما و پلاتو نمایش شد.

این مقام مسئول در ادامه به حمایت هایی که باید از طرف مسئولان صورت گیرد اشاره کرد و گفت: حوزه هنری تا جایی که امکان داشته و دارد حمایت می کند اما کافی نیست و باید بیشتر شود و در واقع این تفکر شکل گیرد که اگر به مؤلفه های فرهنگی توجه شود آسیب های اجتماعی کمتر، امنیت پایدارتر و ورودی دادگستری و زندان کمتر می شود.

امین مرادی با انتقاد از حمایت نکردن مسئولان شهرستان از هنرمندان، اساس و ریشه انقلاب را بحث فرهنگی دانست و توجه به این انقلاب فرهنگی را ضروری خواند.

او به دغدغه رهبری در این زمینه پرداخت و گفت: همان طور که رهبر انقلاب نگرانی خود را در خصوص مباحث فرهنگی می دانند و به تهاجم فرهنگی و جنگ نرم اشاره می کنند باید بتوان با تقویت کارهای فرهنگی پاسخ تمامی این مسایل را بدهیم.

مرادی همچنین زبان هنر را مؤثرترین و موجزترین مسئله در ذهن مخاطب دانست و بر توجه به نیازهای مردم به عنوان سرمایه های اجتماعی تأکید کرد.

نمایش روزهای بی قوام در قروه در حالی اجرای پایانی خود را پیش رو دارد که قوام وعده های مسئولان شهرستان را نظاره گر بوده و تنها به یک نگاه هنری از سوی مدیران و متولیان فرهنگی برای ایجاد انگیزه نیاز دارد.

کد خبر 4537973

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
اتفاق مهمتر در اکران انیمیشن بنیامین در روز دوشنبه 15 بهمن ماه رخ داد. برای اکران این انیمیشن از دانش آموزان دبستانی پسر و دانش آموزان دبیرستانی دختر دعوت شده بود. بعد از حدود 15 دقیقه از اکران انیمیشن بنیامین ، به یکباره این فیلم قطع و فیلم قانون مورفی پخش شد!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۰ سایت های دیگر : روزنامه خراسان

در جشنواره های مختلف فرهنگی اعم از تئاتر و سینما همواره تمام یا برخی از بخش های جشنواره به کودکان و نوجوانان اختصاص می یابد، اما آیا اختصاص دادن این بخش ها جهت آموزش و بالا بردن سطح فرهنگ و به طور کلی بهره بردن کودکان و نوجوانان از این جشنواره ها ست و یا صرفا جهت توجه "نمادین" مسئولین به کودکان و نوجوانان است؟

چند ماه پیش جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در همدان برگزار شد و در طول مدت برگزاری جشنواره، دانش آموزان توسط مدارس در سانس های صبح به تماشای تئاتر می رفتند، اما از دانش آموزان استفاده جشنواره ای شده بود و دانش آموزان مجبور به تماشای تئاتر هایی بودند که هیچ گونه تناسب سنی با آن ها نداشت و متأسفانه دانش آموزان کودک مجبور به تماشای تئاتر های نوجوان و حتی بزرگسال بودند.

حال و چند ماه بعد از جشنواره تئاتر کودک و نوجوان، تعدادی از فیلم های جشنواره فیلم فجر همزمان با تهران در همدان نیز اکران می شود و مسئولان جشنواره بخشی را با نام "سیمرغ و پروانه ها" برای اکران پنج فیلم منتخب سینمای کودک و نوجوان به صورت رایگان برای کودکان و نوجوانان در نظر گرفتند. سه فیلم سینمایی انیمیشن شب آفتابی ، بنیامین و آخرین داستان و دو فیلم سینمایی پاستاریونی و ضربه فنی برای اکران در سانس 10 صبح سینما قدس در نظر گرفته شدند که مختص به دانش آموزان و مدارس بود و هیچگونه بلیط فروشی نداشت.

در اکران این پنج فیلم برای دانش آموزان اتفاقاتی رخ داد که جای تامل دارد؛ انیمیشن شب آفتابی در روز شنبه 13 بهمن ماه به دلایل فنی اکران نشد و فیلم پاستاریونی که در جدول نمایش فیلم ها قرار بود یکشنبه اکران شود به جای آن نمایش داده شد؛ در ادامه، انیمیشن شب آفتابی در روز یکشنبه 14 بهمن ماه نیز به دلیل تعطیلی مدارس مقطع ابتدایی اکران نشد، لذا انیمیشن شب آفتابی برای کودکان و نوجوانان همدانی هرگز اکران نخواهد شد چرا که به گفته مسئول امور سینمایی حوزه هنری، اکران این فیلم در روز و سانس دیگر برای سینما اقتصادی و به صرفه نیست و بدین ترتیب یکی از فیلم های در نظر گرفته شده بخش سیمرغ و پروانه ها بدون اکران ماند و کودکان و نوجوانان همدانی از تماشای آن بازماندند.

بنیامین اسیر قانون از نوع مورفی شد!

اما اتفاق مهمتر در اکران انیمیشن بنیامین در روز دوشنبه 15 بهمن ماه رخ داد. برای اکران این انیمیشن از دانش آموزان دبستانی پسر و دانش آموزان دبیرستانی دختر دعوت شده بود. بعد از حدود 15 دقیقه از اکران انیمیشن بنیامین ، به یکباره این فیلم قطع و فیلم قانون مورفی پخش شد!

نکته جالب توجه این بود که دانش آموزان دبستانی در زمان اکران فیلم سینمایی انیمیشن بنیامین با دقت بیشتری این انیمیشن را تماشا میکردند و زمانی که فیلم قانون مورفی پخش شد و بعد از گذشت چند دقیقه از آن، این دانش آموزان کمترین توجه را به فیلم داشتند، ولی دانش آموزان دختر دبیرستانی دقیقا در نقطه مقابل بودند و چندان رغبتی به تماشای فیلم سینمایی انیمیشن بنیامین نداشتند و با اکران فیلم قانون مورفی بسیار هیجان زده شدند!

مسئول سینما قدس درباره این تغییر در اکران گفت: مسئولین مدرسه دخترانه به اکران فیلم سینمایی انیمیشن بنیامین اعتراض کردند و گفتند فیلم بهتری را پخش کنید! که به آن ها گفته شد فیلم سینمایی انیمیشن بنیامین از سمت جشنواره فجر اکران می شود و رایگان است، اما اگر فیلم دیگری را اکران کنیم هزینه دارد که مسئولین مدرسه گفتند هزینه اش را میپردازند!

شاید اگر مسئولان فرهنگی که وظیفه دعوت کردن مدارس را برعهده داشتند، کمی دقت نظر به خرج می دادند و از مدارسی مطابق با رده سنی فیلم ها دعوت میکردند این اتفاق رخ نمی داد، اما با توجه به تجربه جشنواره تئاتر کودک و نوجوان و اکنون این جشنواره، به این باور می رسیم که دعوت از مدارس و حضور مناسب کودکان و دانش آموزان و تماشای تئاتر و فیلم مناسب رده سنی آن ها آخرین دغدغه مسئولان فرهنگی و شاید اصلا دغدغه آن ها نیست.

علاوه بر کم کاری و کم توجهی مسئولین به کودکان و نوجوانان در این زمینه، باید به کم توجهی مدیران و مسئولان مدارس نیز اشاره کرد که خوراک فرهنگی که برای دانش آموزانشان تدارک میبینند، فیلمی مثل قانون مورفی است که حداقل های لازم فرهنگی را برای کودکان و نوجوانان ندارد و میثم کریمی از منتقدان مطرح کشور درباره این فیلم میگوید: فیلمنامه قانون مورفی به حدی ویران و بی مفهوم است که باعث شده فیلم شبیه به تکه ویدئو کلیپ هایی باشد که با تدوین و اسلوموشن های فراوان در کنار یکدیگر قرار گرفته اند.

آخرین داستان، آخرین اکران!

بی توجهی به رده سنی کودکان برای تماشای فیلم های بخش سیمرغ و پروانه های جشنواره فیلم فجر در آخرین فیلم در نظر گرفته شده برای کودکان و نوجوانان نیز ادامه پیدا کرد. پایان بخش فیلم های بخش سیمرغ و پروانه ها، فیلم سینمایی انیمیشن آخرین داستان بود که برداشتی آزاد از شاهنامه و قصه ضحاک ماردوش، کاوه آهنگر و آفریدون را روایت می کرد.

برای تماشای این انیمیشن، ارشاد و فرهنگ اسلامی و مسئولین سینما، دانش آموزان دختر مقاطع چهارم، پنجم و ششم و پسران دانش آموز مقطع هفتم، هشتم و نهم را دعوت کرده بودند و سالن اصلی با ظرفیت خیلی بیشتر به دختران دانش آموز و بالکن سالن سینما با ظرفیت کمتر برای پسران دانش آموز در نظر گرفته شده بود. دعوت از این رده سنی برای تماشای انیمیشن در حالیست که کارگردان فیلم سینمایی انیمیشن آخرین داستان درباره مخاطب هدف و رده بندی سنی که برای این انیمیشن در نظر گرفته اند گفته است: مخاطب ما به هیچ عنوان کودک نیست، در واقع مخاطب ما را نوجوانان و بزرگسالان تشکیل می دهند. توصیه نمی کنیم که خانواده ها با کودکان خود این فیلم را ببینند چرا که المان های ژانر وحشت را در خود دارد و حتی از خشونت نیز بی بهره نیست، حتما در زمان اکران هم اعلام می کنیم که رده سنی دارد و برای کودکان توصیه نمی شود.

بی توجهی به رده سنی مناسب این انیمیشن موجب شد تا دانش آموزان به هیچ وجه نتوانند با این انیمیشن ارتباط برقرار کنند و حتی موجب ترس آن ها در بیشتر بخش های این انیمیشن نیز شد. گفته های کارگردان انیمیشن آخرین داستان در سایت رسمی سازندگان این انیمیشن موجود است و مسئولان ارشاد و فرهنگ اسلامی و سینما اگر زمان کوتاهی را به جستجو درباره رده سنی مناسب این انیمیشن میگذاشتند و یا حتی قبل از اکران، پیش نمایش این انمیشن را تماشا میکردند، این بی توجهی به رده سنی کودکان و نوجوانان رخ نمی داد.

لینک خبر :‌ تابناک همدان
شاهرود - امام جمعه شاهرود بابیان اینکه قطار انقلاب بی توقف و پرشتاب مسیر پیشرفت را طی می کند، گفت: عده ای با نادیده گرفتن این امر به دنبال تحریف انقلاب هستند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۹ سایت های دیگر : همسو نیوز خبرگزاری دفاع مقدس

به گزارش خبرنگار مهر ، حجت الاسلام عباس امینی ظهر آدینه در خطبه های نماز جمعه این هفته شاهرود به میزبانی مصلای مدرسه قلعه ضمن بیان اینکه در پاسخ عده ای که می گویند در ایام فاطیمه نباید دهه فجر را گرامی داشت باید گفت که این صحبت بی جا و غلطی است، ابراز داشت: انقلاب به نام ائمه (ع) ادامه پیدا کرد و این مراسم منافاتی با یکدیگر ندارند و نباید فراموش کرد که در همین ایام محرم و صفر بود که نهضت های انقلابی شکل گرفت.

وی ضمن بیان اینکه هر دو مراسم سر جای خود محفوظ هستند، اضافه کرد: می بایست برای تداوم راه انقلاب بار دیگر در عرصه حضور یافته و راه پیمایی بی نظیر را در تاریخ کشور رقم بزنیم.

انقلاب بدون توقف

امام جمعه شاهرود ضمن بیان اینکه برای تداوم انقلاب برخی پیش نیازها نظیر بیان دستاوردها ضروری است، ابراز داشت: یکی از مواردی که به پیشبرد انقلاب کمک می کند قیاس دستاوردهای چهل ساله انقلاب در ابعاد کمی و کیفی، مادی و معنوی است که مواردی نظیر استقلال، آزادی و گرایش به نماز توسط مسئولان ذکر می شود.

امینی ضمن بیان اینکه علیرغم همه موانع و مشکلات، تهدید، تحریم، جنگ تحمیلی، انواع شرارت ها و قائله های مختلف توانستیم انقلاب را پیش برانیم، تصریح کرد: امکان تحقق اهداف انقلاب در بستر زمان امکان پذیر خواهد بود که دیدیم با وجود همه دشمنی ها انقلاب در مسیر اصلی خود در حال حرکت است.

وی ضمن طرح پرسشی که آیا اهداف انقلاب تحقق پیدا کرد یا متوقف شد؟ اضافه کرد: قطار انقلاب همواره در ریل خود نه تنها توقف نداشت بلکه با شتاب راه پیشرفت را طی می کند که دشمنی های آمریکا و استکبار نشان می دهد انقلاب به هیچ عنوان متوقف نشده است.

دستاوردهای ایران فوق تصور بشری

امام جمعه شاهرود ضمن بیان اینکه عده ای می خواهند شهدا، انقلاب و نظام را تحریف کنند، ابراز داشت: این افراد انسان های بی هنری هستند که از تریبون های مختلف اقدام به هتک می کند و تعجب ما از وزیر فرهنگ و ارشاد که چرا این افراد را راه می دهید به هرکسی نمی شود بها داد.

امینی بابیان اینکه مردمی که در راه پیمایی شرکت می کنند به برخی حوزه ها نقد دارند، تصریح کرد: این را نباید با کسانی اشتباه گرفت که از همان ابتدای انقلاب به دنبال تحریف بودند لذا مردم در آستانه 22 بهمن باید کاملا هوشیار باشند.

وی ضمن بیان اینکه متاسفانه عده ای از قطار انقلاب پیاده شدند و مدام در حال دشمنی با آن هستند، اضافه کرد: در پاسخ به این پرسش که آیا شتاب انقلاب کند شده است یا خیر؟ باید گفت در حوزه های عدالت اجتماعی، مبارزه با فساد و انقلابی گری با کندی مواجه بودیم که اگر این موارد اصلاح و خطر دشمن رفع شود دستاورد ملت ایران فوق تصور بشر خواهد شد.

22 بهمن امیدی برای ملت های رنج دیده

امام جمعه شاهرود بابیان اینکه برای رسیدن به اهداف بلند انقلاب باید همه گروه ها و مسئولان اعلام همبستگی و وحدت خود را در روز 22 بهمن ابراز کنند، بیان کرد، همه دنیا روز پیروزی و استقلال خودشان را گرامی می دارند که خوشبختانه در این چهار دهه مردم خودجوش و بانشاط در صحنه حضور داشتند و باید قدر آن ها را بدانیم.

امینی ضمن بیان اینکه حضور مسئولان در کنار مردم برای روز 22 بهمن امید را برای ملت هایی که در این چهار دهه از ما الگو گرفته و دماغ استکبار را به خاک مالیدند زنده نگه می دارد، ابراز داشت: این حضور همواره توطئه های آمریکا و متحدانش را در ایران و منطقه خنثی کرده است.

وی ضمن بیان اینکه حضور پر شور مردم در روز دوشنبه برای دفاع از اصل انقلاب نشان دهنده غرور و غیرت ملی است، اضافه کرد: در این روز با امام راحل، رهبر معظم انقلاب و آرمان های نظام تجدید بیعت خواهیم کرد تا نسل چهارم و پنجم نیز همین مسیر را طی کنند.

امام جمعه شاهرود ضمن بیان اینکه اروپایی ها در این چهار دهه نشان دادند که دنباله رو بی چون وچرای آمریکا هستند، اضافه کرد: در این شرایط که اروپا پیرامون برجام ما را معطل کرده است می بایست ضمن تعامل با دنیا و اعلام نداشتن جنگ با هیچ کشوری و عدم اتکا به بیگانگان مسیر خود را طی کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر ، مسائل اروپا پیرامون برجام، کنفرانس ضد ایرانی لهستان، عملیات والفجر، سالروز شهادت زهرای مرضیه (س) و لزوم شرکت در برنامه های این ایام و روز نیروهای هوایی از جمله مواردی بود که از تریبون این هفته نماز جمعه شاهرود مطرح شد.

کد خبر 4537331

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان از انعقاد تفاهم نامه مشترک معاونت قرآن و عترت با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۷

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان ، رضا کمالی زرکانی ضمن تاکید بر اهمیت گسترش فعالیت های قرآنی در استان گفت : به منظور توسعه و ترویج فرهنگ و معارف قرآن و اهل بیت علیهم السلام و حمایت و راهبری فعالیت های تبلیغی و ترویجی در مناطق آسیب پذیر ، مرزی و محروم سه برنامه ی فرهنگی و هنری با موضوع قرآن و عترت به امضاء رسید.

وی به موضوع های مورد تفاهم اشاره کرد و افزود : برنامه های تبلیغی و ترویجی در راستای مقابله با جریان های انحرافی و تکفیری ، برپایی نمایشگاه قرآن و عترت ، برگزاری جشنواره تئاتر خیابانی نور از جمله و مهمترین موضوع های این تفاهم نامه می باشد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان در پایان عنوان کرد : برنامه های فوق با همکاری و مشارکت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اسفند ماه سال جاری برگزار می شود.

روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان

17 بهمن 1397 13:34

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وعده های روز معارفه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان عملی می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۷

به گزارش ندای هرمزگان، استان هرمزگان همواره سال های گذشته در ماه های دی و بهمن میزبان نمایشگاه بزرگ کتاب بوده است. از این رو مردم این استان خود را پای ثابت این نمایشگاه می دانند.

امسال نیز طبق روال گذشته در ابتدای بهمن ماه انتظار دایر شدن نمایشگاه کتاب می کشیدند که به دلیل شرایط حاکم بر فرهنگ و ارشاد اسلامی و عدم معرفی مدیرکل جدید برگزاری این نمایشگاه در هاله ای از ابهام قرار گرفت تا جایی که گفته شد نمایشگاه کتاب امسال در هرمزگان لغو شده است. زمزمه های عدم برگزاری نمایشگاه با توجه به نزدیکی زمان هر ساله نمایشگاه، مطالبات عمومی را بالاتر برد بطوریکه همین موضوع جلسه معارفه مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی را تحت تاثیر قرار داد. رضا کمالی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان در این مراسم یکی از خواسته های اصلی خود را برپایی نمایشگاه کتاب در هرمزگان عنوان کرد و گفت: ضمن اینکه پیگیری لازم برای برپایی این نمایشگاه تا پایان سال خواهم داشت از مسئولان نیز می خواهم در این زمینه همکاری کنند.

این موضوع باعث شد تا امیدها برای برپایی نمایشگاه کتاب سال 97 هرمزگان پرنگ تر شود که طبق خبری که خبرگزاری مهر به نقل از مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان منتشر کرده، شانزدهمین نمایشگاه سراسری کتاب هرمزگان 8 الی 13 اسفند در بندرعباس برگزار می شود. رضا کمالی زرکانی در این ارتباط گفت: امسال به دلیل برخی مشکلات نمایشگاه کتاب هرمزگان لغو شده بود که با پیگیری های انجام شده و مساعدت و پشتیبانی استاندار هرمزگان و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این رویداد مهم در بندرعباس برگزار خواهد شد.

وی افزود: نمایشگاه سراسری کتاب جدی ترین و مهمترین مطالبه مردم هرمزگان در حوزه فرهنگ می باشد و به یمن استقبال خوب مردم ، رتبه هرمزگان در کشور در صدر می باشد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان به تعداد ناشران اشاره کرد و اظهارداشت: هنوز لیست قطعی ناشران بسته نشده است و بر اساس روال گذشته امسال نیز شاهد حضور بیش از 500 ناشر و نمایندگی فروش خواهیم بود.

کمالی زرکانی یادآور شد: در نمایشگاه امسال تمهیداتی برای حضور انجمن های مختلف فرهنگی- هنری در نظر گرفته شده است تا از این طریق مردم با عملکرد و فعالیت های آنها آشنا شوند.

لینک خبر :‌ روزنامه ندای هرمزگان
احمد نظریان که بیش از 30 سال است در اندیمشک کتابفروشی می کند و به پدر کتاب اندیمشک معروف شده، می گوید: کتابفروشی های این شهر زیر نظر صنف وابسته به اتحادیه کالای خانه فرش و موکت فعالیت می کنند!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۷

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خوزستان - فریبا حیدرپور: احمد نظریان متولد 1343 در اندیمشک است. او در سال 47 این امکان را نداشت که مانند دوستان و همسالانش به مدرسه برود. با این وجود از طریق ملاهای محلی، با گلچین شاهنامه، حافظ، کتاب های جیبی فایز و هفتصد ترانه های قدیم و در نهایت با خط و نوشتن آشنا شد و با آن، انس گرفت و سرانجام در سال 1350 وارد مدرسه شد و تحصیلات را با مشکلاتی که داشت، ادامه داد و الان لیسانس مدیریت دولتی دارد.

احمد در مدرسه شان، از دانش آموزان علاقه مند به کتاب و مطالعه بود؛ خودش می گوید: در دوره دبیرستان با پول ساندویچ، کتاب می خریدم و سال ها بعد با فروش همین کتاب ها، شغل کتابفروشی را انتخاب کردم. در خرداد سال 1361 دیپلم گرفتم و بعد از خدمت سربازی، با توجه به شرایط جنگ و بیکاری، نتوانستم جذب اداره یا سازمانی بشوم. برای فرار از بیکاری، کتاب هایی را که در خانه داشتم، آوردم به میدان اصلی شهر و در مسیر تردد سربازان در کنار خیابان، بساط کتابفروشی را پهن کردم. نزدیک 5 سال دستفروش کتاب بودم تا اینکه در سال 70 به علت ممانعت شهرداری از فعالیتم، مجبور شدم مغازه ای درکورترین نقطه مرکز شهر اندیمشک اجاره کنم که تاکنون هم در همین مکان، یعنی پاساژ کوثر، کتابفروشی من دایر است.

به گفته جوان های دیروز در اندیمشک، احمد نظریان پدر کتاب این شهر است.

متاعی که ناشر و کتاب فروش ارائه می کنند، علم و اندیشه است و اندیشه فروشی شغل گرانبهایی است و نباید ارزان فروخته شود.

وقتی برای گفت وگو نزد او رفتیم، در بساط کتابفروشی خود در کنار میدان اصلی شهر، جنب اداره دارایی و امور اقتصادی، پذیرای سربازانی بود تا سختی دوران خدمت را با مانوس کردن آنها با کتاب، برایشان شیرین کنند. متن این پرسش و پاسخ در ادامه از نظر مخاطبان می گذرد:

اوضاع کتاب فروشی های اندیمشک مخصوصاً کتابفروشی های قدیمی آن چگونه است؟

کتاب از بعد سخت افزاری یک کالای تجاری است که فروش آن علاوه بر شرایط مفهومی و نرم افزاری تابعی از تجارت و اقتصاد بازار است. با حفظ ماهیت، فروش کتاب بی تاثیر از شرایط بازار نیست. با توجه به اوضاع مطالعه در کشور، این مسئله روی کتابفروشی های اندیمشک نیز تاثیر خود را گذاشته است. بجز 5 واحد از کتابفروشی های شهر که فقط کتاب عرضه می کنند، بقیه واحدها ترکیبی هستند از نوشت افزار، خرازی، لوازم خیاطی و غیره؛ برای اینکه بتوانند ادامه فعالیت دهند. اصولاً کتابفروشی شغل درآمدزایی نیست؛ شغلی است بخور و نمیر؛ و علی رغم ایجاد فروشگاه های نوشت افزار فروشی جدید ما با همان بضاعت ناچیز ادامه می دهیم؛ شاید هم عادت کرده ایم که به هیچ، قانع باشیم!

مشکلات اصلی کتابفروشی های اندیمشک از نظر شما که سابقه طولانی در این کار دارید، چیست؟

هزار مشکل و در واقع یک مشکل؛ این بازار کساد و رو به مرگ که هم در کتاب نویس و تولیدکننده کتاب، هم در حوزه کتابفروش و هم در حوزه کتابخوان هست، واقعاً برای یک ملت رو به رشد، فاجعه است.

برای جلوگیری از این مرگِ به قول شما فاجعه بار، برای تشویق مردم به سمت کتاب و کتابفروشی چه باید کرد؟

متاسفانه سرانه مطالعه در کشور ما منفی است و اگر کتاب های درسی و کمک درسی را کنار بگذاریم، باید بگوئیم بازار نشر در ایران نمی تواند روی پای خود بایستد. در آمار سرانه، هرچند مطالعه کتاب های درسی و کمک درسی جزو آمار مطالعه به حساب نمی آید، ولی

باید به نویسندگان اجازه دهیم بنویسند و خودشان کتابشان را نشر دهند و همچنین به مردم اجازه دهیم خودشان بخوانند، بفهمند و قضاوت کنند؛ نه اینکه به سلیقه خودمان عمل کرده و نظر خود را القا و تحمیل کنیم.

از نظر بازار تولید، خرید و فروش کتاب، مهم و قابل توجه است. این مسائل دلایل بسیاری دارد که همه قابل بررسی و شاید حل شدنی باشد. خوشبختانه در کشور ما هنوز کتابخوانی و مطالعه، یک ارزش به شمار می آید؛ با همه این خلا ها هرگاه کسی بخواهد عکس یادگاری بگیرد، سعی می کند در کنار قفسه کتاب ایستاده یا در قاب عکسش کتاب باشد. این ارزش می تواند کتاب را به سبد خرید خانواده برگرداند.
اما در پشت صحنه مطالعه کتاب، مسائلی هست که باید حل شود تا مردم به مطالعه روی بیاورند. یکی از این مسائل پاکسازی کتاب است که بلای جان بازار نشر شده است. وقتی عسل را از موم جدا کنیم، کسی تمایلی به استفاده از موم به جای عسل ندارد. باید به نویسندگان اجازه دهیم بنویسند و خودشان کتابشان را نشر دهند و همچنین به مردم اجازه دهیم خودشان بخوانند، بفهمند و قضاوت کنند؛ نه اینکه به سلیقه خودمان عمل کرده و نظر خود را القا و تحمیل کنیم. بعضی وقت ها شرمنده مشتریان می شوم وقتی سوال می کنند کتاب چاپ قدیم می خواهند. زمانی که فرهنگ مکتوب یک ملت که زیربنای فرهنگی است، مورد بی اطمینانی قرار بگیرد، وجدان آدم می سوزد. با وجود این همه سانسور و پاکسازی، بازار نشر زیرزمینی و فضای مجازی رونق داده می شود و صدای مان درمی آید که چرا مردم مطالعه ندارند. جامعه ای که مطالعه نکند، رو به افول فرهنگی می رود. اگر امپراطور فرهنگی نیز داشته باشد، فرهنگش از هم پاشیده می شود.
جامعه ما زمینه بازگشت به کتابخوانی را دارد. چون در خانه های همه ما یک قفسه کتاب هست. یادآوری این نکته ضروری به نظر می رسد که فرهنگ عمومی را حکومت ها می سازند. در کشور ما در حوزه های مختلف فرهنگی هزینه می شود اما تاکنون یک میلیونیوم بازده مثبتی برای ما نداشته و ندارد. یارانه فرهنگی بیشتر گرفتار رانت و رابطه بازی شده و چیزی به دست مصرف کننده نمی رسد. بازار نشر دست کسانی افتاده که آشنایی با کتاب ندارند و تنها بر اساس رابطه ای که دارند، پروانه نشر گرفته و به دست کسی داده اند که با آن کار کند. بازار نشر و فروش کتاب مثل سایر مشاغل نیست. نشر کتاب با تغییر سرنوشت یک ملت به سمت سعادت سوق می یابد و متاعی که ناشر و کتاب فروش ارائه می دهد، متاع علم و اندیشه است. به قول معروف اندیشه فروشی

عشق من، کتاب است که کتاب ها را به مثابه فرزندان خود می دانم. وقتی میزان علاقه فرد را نسبت به فرزندانش بپرسید، نمی تواند بگوید کدام یک را بیشتر دوست دارد و کدام یک را کمتر.

شغل گرانبهایی است و نباید ارزان فروخته شود. اگر کار به صاحب کار و دانش داده شود، مردم اطمینان می کنند و به کتابخوانی و کتابفروشی روی می آورند و کشورمان از دانش و آگاهی شکوفا می شود.

با توجه به سابقه طولانی شما در حوزه کتابفروشی، به نظرتان چه تغییراتی از گذشته تا حال در کتابفروشی ها اتفاق افتاده است؟

تغییراتی که مورد نظر ما است، توسعه کتاب است که خود مبنای تغییر در همه زمینه ها است و وسعت و گستردگی به اندازه تمام مباحث دارد. هرگونه حرکت روبه رشد را باید در کتاب جستجو کرد. اولین تغییرات از دانش مکتوب یعنی کتاب، از نحوه ارائه آن شروع می شود.

بیشتر کتاب های کدام ناشران را عرضه می کنید؟

کتابفروشی ما عرضه کننده همه کتاب ها در زمینه ها و حوزه های مختلف است و در صورت نیاز با همه ناشران ارتباط برقرار می کنیم. در بازار امروز کتاب، ناشران کتاب های خود را بیشتر از طریق پخش کتاب ارائه می کنند و ما نیز از طریق پخش کتاب خرید می کنیم. در همه زمینه ها هر جا تقاضا برای خرید باشد، ما باید پاسخگو باشیم و در اصل خرازی فروش همه نوع کتاب های مورد نیاز هستیم.

اتحادیه کتاب و نوشت افزار در اندیمشک چه حمایت هایی از صنف کتابفروش می کند؟

معمولاً در آخر هر گپ وگفتی، برای تنوع شوخی هایی هم مطرح می شود و به نظرم این سوال شما هم شبیه یک شوخی است که البته در جواب آن باید گفت عملاً هیچ . شهرستان اندیمشک البته اتحادیه کتاب و نوشت افزار ندارد. کتابفروشان زیر صنف وابسته به اتحادیه کالای خانه فرش و موکت هستند! تنها صنف کتابفروش است که از جایی حمایت نمی شود می توانم بگویم تنها صنف بی کس و کار، کتابفروشان هستند!

میزان مطالعه خودتان چه اندازه است و به چه کتاب هایی علاقه دارید؟

وسیله ای برای سنجش مطالعه خود نمی شناسم. اما برای پی بردن به میزان مطالعه هر فرد باید به برونداد دانش و آگاهی او نظر انداخت. از کوزه همان تراود که در اوست. عشق من کتاب است که آن را به مثابه فرزندان خود می دانم. وقتی میزان علاقه فرد را نسبت به فرزندانش بپرسید، نمی تواند بگوید کدام یک از فرزندانش را بیشتر دوست دارد و کدام یک را کمتر.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
در شرایطی که زاینده رود تنها 20 روز مهمان نصف جهان است، از ابتدا بعید به نظر می رسید که اصفهانی ها مشاهده فیلم فجر در خارج از مرکز شهر اصفهان را به گذراندن عصرهای زمستانی دلچسب در کنار زنده رود ترجیح دهند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۷

فاطمه کازرونی: این روزهای سرد زمستان عصر که فرا می رسد تمامی مسیرهای منتهی به زاینده رود از جمعیت اصفهانی هایی سرشار است که بار ترافیک بی نظیر این روزهای اصفهان را به جان می خرند تا روزهای اندک تجدید دیدار خود با زاینده رود را غنیمت شمرده و برای گذراندن عصر زمستانی دلچسب با خانواده رهسپار ساحل زیبای این رودخانه شوند.

ترافیک در خیابان های منتهی به این رودخانه به اندازه ای شدید است که خیابان ابوذر تا طالقانی که مسافت دو تا سه کیلومتری را شامل می شود اتومبیل ها هر چند دقیقه یکبار تنها ذره ای حرکت رو به جلو دارند و همین وضعیت در خیابان پاسداران و میدان انقلاب (محدوده سی وسه پل)، خواجو و غیره نیز ادامه دارد.

در چنین شرایطی جشنواره فجر در خارج از مرکز شهر در حال برگزاری است و استقبال اندک اصفهانی ها از چهار روز ابتدایی این جشنواره و مراسم افتتاحیه، تنها نشان از فرصت نابی است که مسئولان اصفهان به دلیل اختلافات از دست اصفهان گرفتند.

سینما ساحل اصفهان که به تازگی به شکل پردیس سینمایی افتتاح شده است، یکی از برترین سینماها از دیدگاه کارشناسان برای اکران فیلم های جشنواره فجر تلقی می شد چراکه هم در گذرگاه چهارباغ و هم در جوار زاینده رود واقع است و یکی از سالن های این سینما نیز به طور کامل مشرف بر زاینده رود است، زنده رود به واقع قلب اصفهان است و طبیعی است حضور این جمعیت عظیم که هر روز از صبح تا عصر در کنار قلب تپنده اصفهان جمع می شوند، فرصتی ناب برای کشاندن مردم به سینما و رونق دادن به جشنواره فجر بود و مسلما می توانست بودجه خوبی نیز برای رونق اقتصادی شهر داشته باشد.

مردمی که که حضور در کنار زاینده رود را به جشنواره فجر ترجیح دادند

برخلاف این مطلب این روزها با مردمی مواجه شده ایم که حضور در کنار زاینده رود را به جشنواره فجر ترجیح دادند و متاسفانه در روزهای گذشته سالن های مجتمع سیتی سنتر اصفهان در اغلب سانس ها خالی از جمعیت بود و اندک سانس هایی که استقبال نسبتا خوبی از فیلم ها شاهد بودیم را نیز مسلما مدیون نام فیلم و کارگردان است .

این در حالی است که در سالهای گذشته برای برخی فیلم ها حتی جای خالی در سینماهایی با ظرفیت بیشتر از سیتی سنتر موجود نبود به نوعی که مردم حتی حاضر بودند روی پله های سینما بنشینند تا فرصت ناب تماشای یک فیلم خوب را از دست بدهند.

جای خالی مسئولان استانی و کشوری در افتتاحیه جشنواره فجر اصفهان

در افتتاحیه جشنواره فجر نهم در اصفهان نه تنها جای خالی نماینده ای از وزارتخانه ارشاد خالی بود بلکه برای نخستین بار هیچ مسئول استانی شاخصی مانند استاندار و شهردار نیز در این جلسه حضور نداشتند که البته گویی دلایل موجهی داشته است.

می توان گفت تنها مدیرکل ارشاد اصفهان در جلسه افتتاحیه حضور داشت که البته حضور ایشان طبیعی است، البته برخی اعضای شورای شهر نیز در جلسه حضور داشتند .

نکته جالب اینکه برخلاف سال های گذشته سالن افتتاحیه با وجود صندلی های کمتر پر نشده بود چراکه برنامه شاخصی به جز سخنرانی در این مراسم شاهد نبودیم، افتتاحیه ای که می توانست با برگزاری موسیقی های جذاب، پلان هایی از فیلم و دعوت از یک مجری شاخص جذابیت آفرین باشد به اندازه ای سرد و بی رونق بود که نتوانست همین مهمانان اندک را نیز نگه دارد و بسیاری از همین مهمانان اندک نیز در میانه مراسم،افتتاحیه را ترک کردند.

نباید فراموش کنیم که سالن برگزاری افتتاحیه و اکران فیلمها از نورپردازی و جلوه زیبایی برخوردار است و نوع معماری آن که از نکات قوت این پردیس سینمایی است اما این جذابیت ها برای کشاندن مردم به سینما هنوز کم است.

یکی از مهمانان افتتاحیه جشنواره فجر اصفهان: فروشگاه های سیتی سنتر تنوع بیشتری از چهارباغ دارد!

شادی سرابی یکی از مهمان های مراسم افتتاحیه است، وقتی از وی درباره تفاوت برگزاری جشنواره امسال و سالهای گذشته می پرسم، می گوید: استقبال خوبی از افتتاحیه جشنواره نشده است اما به نظرم برگزاری جشنواره درسیتی سنتر بهتر است چراکه فروشگاه های آن تنوع بیشتری نسبت به چهارباغ دارد.

اکران سکوت در روز نخست جشنواره فجر

بی نظمی در اکران فیلم های فجر امسال نیز موضوعی است که مردم به آن اعتراض دارند، لیلا نظام الدین که در یکی از رسانه های اصفهان فعالیت دارد در این ارتباط به خبرآنلاین می گوید: در روز نخست جشنواره برای دیدن فیلم موردعلاقه ام به سیتی سنتر آمدم اما هرچه صبر کردیم فیلم اکران نشد.

وی افزود: این در شرایطی است که از قبل بلیت فیلم را تهیه کرده بودم اما مسئولان به راحتی گفتند هزینه فیلم به حساب شما برگشت داده می شود، این بی نظمی برایم قابل درک نیست آن هم در شرایطی که این همه راه و زمان صرف کرده ام تا به این مکان بیایم.

پیاده روی طولانی در چهارباغ بهانه عجیب دیگر از مسئولان اصفهان!

این شهروند اصفهانی ابراز داشت: نکته دیگر اینکه مسئولان از مزایای برگزاری جشنواره در این مکان را وجود پارکینگ برشمردند و مدعی شدند برای مردم با توجه به پیاده راه شدن چهارباغ پیمودن مسافت طولانی سینماها سخت بوده است، این سخن در شرایطی صحیح است که بخشی از پارکینگ ویژه جشنواره فجر اختصاص یافته باشد و این در حالی است که به دلیل تجاری بودن مجموعه، در روز افتتاحیه که مصادف با یک روز تعطیل بود، بسیاری از مهمانان به سختی جایی برای پارک پیدا کردند.

وی ادامه داد: از سویی گرچه چهارباغ امروز به گذرگاه تبدیل شده است اما اولا طول چهارباغ عباسی چندان طولانی نیست، مردم برای رسیدن به سینماهای مجموعه سیتی سنتر نیز باید دقیقا همین مسافت را بعضا طولانی تر طی کنند، ا ز سویی کوچه های فرعی متعددی به چهارباغ عباسی راه دارد و دور و اطراف سینماها نیز پارکینگ های متعددی تعبیه شده است و بر این اساس این سخنان برای توجیه ویژگی های مطلوب مکان فعلی خنده دار به نظر می رسد.

مسعود قادری یکی دیگر از مردمی است که به گفته خودش تنها به دلیل علاقه بیش از حد به هنر سینما حاضر شده است رنج این راه طولانی را جان بخرد.

وی ابراز داشت: سالهای گذشته تمامی فیلم های جشنواره را با دوستانم مشاهده کردیم، من کارگردان فیلم های کوتاه هستم و از جشنواره فجر برای کار خود ایده می گیرم به همین دلیل دلم نیامد که امسال از جشنواره بی بهره باشیم و با دوستانم قرار گذاشتیم هر روز با اتومبیل یک نفر به محل جشنواره بیاییم.

وی اضافه کرد: فیلم ها با تاخیر بسیار اکران می شود و اعتراض های ما نیز نتیجه ای نداشته است، هنوز سه روزبیشتر از جشنواره نگذشته است و از این وضعیت خسته شده ام اما باز هم به دلیل علاقه ام به سینما سعی می کنم تا آخر جشنواره این سختی را تحمل کنم.

قادری بیان داشت: شنیده ام مشکل جشنواره امسال اختلاف میان مسئولان است، به چه دلیل باید مردم باید قربانی سیاست بازی شوند، اگر یک سینما در مرکز شهر نیز به اکران این فیلم ها اختصاص می یافت آیا اتفاقی می افتاد، به نظر من مسئولان خواسته اند که جشنواره فقط شامل یک مجموعه شود مگرنه اکران فیلم در مرکز شهر علاوه بر این مجموعه خصوصی زیانی به هیچ کس وارد نمی کرد.

البته به نظر می رسد مشکل دیر اکران شدن فیلمها که به دلیل عدم تعامل درست با مسئولان پایتخت در دریافت کد پخش فیلم بوده است تا حدودی از روزگذشته تاکنون برطرف شده است گرپه هنوز هم مشکل تاخیر در اکران به میزان کم وجود دارد.

اما یک روانشناس و کارشناس اجتماعی با بیان اینکه فجر یک جشنواره فرهنگی است و باید جایگاه آن جدا از نام و نشان های تجاری دیده شود، ابراز داشت: جداکردن جایگاه هنرمندان و یا مهمانان ویژه از مردم چه برای دیدن فیلم چه هر موضوع دیگری در این جشنواره، اهمیت قائل نشدن برای وقت مردمی است که این همه راه را برای تماشای فیلم آمده اند.

محسن میرزمانی افزود: اعتقاد دارم که اکران دیرهنگام فیلمها و حتی اهمیت ندادن مسئولان به خواسته مردم در انتخاب محل برگزاری جشنواره تنها از یک دیدگاه تجاری صرف حمایت دارد که از فرهنگ نیز در راستای سود اقتصادی بهره می برد.

وی تاکید کرد: چگونه ممکن است برپایی این جشنواره آنگونه که ادعا شده است برای مسئولان درآمدی در پی نداشته باشد و چگونه می توان باور کرد به صرف یک کار معنوی مردم را به یک مجموعه تجاری دعوت کنیم که هیچ نام و نشانی از کالاهای ایرانی در آن وجود ندارد که حداقل بتوان گفت به پویایی تولید ملی کمک کرده ایم.

این کارشناس اجتماعی تاکید کرد: اقتصاد هنر موضوعی است که باید به آن توجه شود اما نگاه صرفا تجاری به یک جشنواره جای تاسف دارد.

وی اضافه کرد: برگزاری یک جشنواره فرهنگی خود اقتصاد هنر را بدنبال دارد، چه دلیل دارد به صرف یک نام تجاری به دنبال اقتصاد هنر بگردیم آن هم در مجموعه ای که جایگاه برندهای خارجی است که قیمت آن برای مردم عادی قابل پرداخت نیست و بر روی اجناس ایرانی نیز چند برابر قیمت فروشگاه های معمولی قیمت خورده است.

اکران تمام فیلمهای جشنواره فجر، موضوعی که سالهای گذشته کمرنگ به آن پرداخته شد

یکی از نقاط قوت جشنواره امسال نسبت به سال گذشته قول مسئولان در ارتباط با اکران تمامی فیلم های شاخص علاوه بر بسته فیلم مخصوص اصفهان است، موضوعی که در سال گذشته کمرنگ تر اجرا شد.

مسایل مختلف در نهین جشنواره فجر اصفهان نشان می دهد تا چه میزان اتحاد و همدلی میان مسئولان می تواند به نفع مردم باشد چراکه با این اتحاد بسیاری از مشکلات رفع می شود، به نوعی که با این رویه به یقین هم شاهد استقبال خوب مردم از جشنواره در تمامی سینماها بودیم به نوعی که شاید حتی با تبلیغات مردمی به شکل فرد به فرد درباره فیلم های اکرانی در مرکز شهر مردم برای مشاهده مجدد آنها به سیتی سنتر مراجعه می کردند ، بدین ترتیب هم جشنواره فجر در این مجموعه پر رونق تر برگزار می شد و هم با رایزنی مناسب با مسئولان پایتخت، مشکل اکران نشدن تمامی فیلم ها که در سالهای گذشته وجود داشت برطرف می شد، امیدواریم درس تلخ جشنواره نهم اصفهان تجربه ای برای سال های آینده مسئولان باشد.

46

کد خبر 1229301

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
برگزاری نخستین جشنواره استانی، برپایی نمایشگاه گروهی "دیما دخت" و... از فعالیت های استان مازندران در حوزه مد و لباس بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۹

سرویس مد و لباس هنرآنلاین: نخستین جشنواره استانی و شصت و پنجمین جشنواره کشوری، همزمان با هفتمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر از 17 تا 20 اسفندماه سال گذشته به میزبانی ساری در مجتمع سلمان هراتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با حضور فعالان، طراحان و تولیدکنندگان حوزه مد و لباس کشور برگزار شد.

برگزاری چنین رویدادی نشان داد که ظرفیت تولید محصولاتی که مورد پسند ذائقه مردم بوده و توان تولید انبوه داشته باشند در این استان وجود دارد. غرفه هایی در سالن فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برپا شد که در آن طراحان آزاد، دانشگاه ها و تولیدی های برند استان، هنر طراحی لباس مازندران را برای نخستین بار در معرض دید عموم قرار دادند.

در جشنواره مد و لباس استان مازندران، تولیدکنندگان، ایده پردازان و طراحان حضور به هم رساندند.

مدیر کل ارشاد استان مازندران با اشاره به اینکه جای جشنواره مد و لباس در کشور و جامعه ما خالی بود اذعان داشت که زمانی نگاهمان به این موضوع مثبت نبود، تفسیر و برداشت خاصی از چیزی به نام مد نداشتیم و با این مقوله مخالفت می کردیم در حالی که مد از جمله مؤلفه های اجتماعی است که گریزی از آن نیست. مد و مدگرایی در تک تک افراد وجود دارد و همگان از دیدن پوشش خوب لذت می بریم.

در این جشنواره از میان 300 اثر ارسالی به دبیرخانه نخستین جشنواره مد و لباس مازندران در بخش های رقابتی شامل مانتوی اجتماع، طراحی، چادر، سربند، لباس کودک و لباس اجتماع آقایان، 60 اثر برگزیده شد و به جشنواره راه یافت.

از دیگر فعالیت های اداره کل ارشاد استان مازندران در حوزه مد و لباس می توان به برپایی نمایشگاه عفاف و حجاب به مناسبت جشن رمضان و هفته دولت، تشکیل انجمن طراحی پارچه و لباس، برگزاری نمایشگاه مانتوهای سنتی دست دوز با تکیه بر آثار سایر استان ها به ویژه بلوچ دوزی استان سیستان و بلوچستان، برپایی نمایشگاه مد و لباس با عنوان "پالتو برند ژما" با همکاری دانشگاه علمی کاربردی نوشهر، برگزاری نمایشگاه دستاوردهای دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی، برپایی نمایشگاه گروهی "دیما دخت" و آثار دانشجویی به همت هنرستان آمل اشاره کرد.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
مدیرعامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران صبح امروز و پیش از افتتاح نمایشگاه کتاب خوزستان از کتابفروشی های اهواز بازدید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۷

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خوزستان، قادر آشنا امروز چهارشنبه 17 بهمن ماه در بازدید از دو کتابفروشی محام و شرق در اهواز، گفت: هدف ما گسترش و توسعه فرهنگ کتابخوانی و تامین منافع کتابفروشان هر شهر است که نمایشگاه در آن برگزار می شود.

وی با تاکید بر اهمیت کار کتابفروشان به عنوان قطب فرهنگی در هر شهر افزود: کتابفروشی هایی به این گستردگی و حجم عناوین بالا باید تقویت و حمایت شوند و نگاه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز پشتیبانی از کتابفروشان به عنوان ابزار قدرتمند فرهنگ مطالعه و کتابخوانی است.

مدیرعامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی ضمن ابراز خرسندی از حضور کتابفروشی های برجسته در سیزدهمین نمایشگاه کتاب خوزستان تصریح کرد: در سه سال گذشته تسهیلات لازم برای مراجعانی که فرصت استفاده از بن های حمایتی نمایشگاه را ندارند، فراهم شده و تلاش ما بر این است که با تداوم این حرکت در کتابفروشی ها، تا دو هفته پس از پایان نمایشگاه های کتاب استانی، قدرت خرید علاقه مندان کتابخوانی را افزایش دهیم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان از راه اندازی گذر فرهنگ و هنر در سنندج خبر داد و گفت: در همین راستا تا سقف 300 میلیون تومان تسهیلات کم بهره به متقاضیان ایجاد کسب و کار فرهنگی در گذر فرهنگ و هنر اعطا می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان با همراهی شهردار سنندج عصر چهارشنبه (17 بهمن) در راستای راه اندازی گذر فرهنگ و هنر در سنندج با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیدار کردند.

جلال قلعه شاخانی با اشاره به رایزنی های انجام شده برای راه اندازی گذر فرهنگ و هنر در سنندج اظهار کرد: گذر فرهنگ و هنر، خیابان، میدان، بازار یا گذری است که در آن مجموعه ای از کسب و کارهای فرهنگی و هنری فعالیت می کنند و فضای بیرونی آن؛ پیاده راهی برای عرضه هنر خیابانی، آئینی و دیگر فعالیت های فرهنگی و هنری است .

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان با بیان اینکه راه اندازی گذر فرهنگ و هنر ظرفیتی برای توسعه اقتصاد هنر است، عنوان کرد: گذر فرهنگ و هنر با همکاری شهرداری سنندج، اداره کل راه و شهرسازی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با هدف احیای شهرسازی فرهنگ مدار و رونق کسب و کارهای فرهنگی اجرا می شود .

وی با اشاره به برگزاری جلساتی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونین وی ادامه داد: در این جلسات که با همراهی شهردار سنندج برگزار شد، با راه اندازی گذر فرهنگ و هنر در سنندج موافقت و مقدمات اجرای آن نیز فراهم شده است.

وی از اعطای تسهیلات کم بهره به متقاضیان ایجاد کسب و کار فرهنگی در گذر فرهنگ و هنر خبر داد و افزود: در همین راستا تسهیلات کم بهره تا سقف 300 میلیون تومان به متقاضیان ایجاد کسب و کار فرهنگی در گذر فرهنگ و هنر اعطا می شود .

قلعه شاخانی ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به روش های مختلف از جمله از طریق صندوق اعتباری هنر از افراد، موسسه ها، انجمن ها، مراکز و شرکت هایی که قصد راه اندازی کسب و کارهای فرهنگی در گذرهای فرهنگ و هنر یا فضاهای قابل تغییر به فضاهای فرهنگی و هنری را داشته باشند؛ حمایت می کند .

وی کتاب فروشی ها و محصولات فرهنگی و هنری، تماشاخانه، نگارخانه، نمایشگاه دایمی تجسمی، سالن های کوچک خصوصی نمایش فیلم، کارگاه های آموزشی و هنری، فروشگاه و کارگاه طراحی مد و لباس ایرانی، فعالیت های نوپای فرهنگی و هنری، موزه های خصوصی فرهنگی و هنری، خدمات دیجیتال و کسب کارهای پویا، کافه های اینترنتی فرهنگی و هنری، کافه موزه های فرهنگی و هنری و کارگاه های تولیدی صنایع پشتیبان فرهنگ و هنر، کسب و کارهای فرهنگی و هنری را مشمول حمایت بر اساس ماده یک آئین نامه گذر فرهنگ و هنر ذکر کرد .

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان، با دعوت از سرمایه گذاران برای راه اندازی کسب و کار فرهنگی در گذر فرهنگ و هنر سنندج اذعان کرد: با توجه به ظرفیت ها، قابلیت ها و اهمیتی که گذر فرهنگ و هنر در هویت شهری دارد تلاش می کنیم جاذبه های گردشگری نیز برای این طرح اتخاذ شود تا زمینه توسعه اقتصاد فرهنگ و هنر نیز عملیاتی شود .

قلعه شاخانی، به پیگیری تسهیلات ویژه برای صاحبان کسب و کار گذر فرهنگ و هنر نیز اشاره و خاطر نشان کرد: تسهیلات ویژه از جمله معافیت مالیاتی، تسهیلات بیمه ای، تمهیدات و امکانات ویژه برای متقاضیان کسب و کار فرهنگی پیگیری می شود .

آغاز مطالعات بازآفرینی سه نقطه از سنندج با هدف راه اندازی گذر فرهنگ و هنر

شهردار سنندج نیز در سخنانی با بیان اینکه مطالعات بازآفرینی برای ایجاد گذر فرهنگ و هنر آغاز شده است، اظهار کرد: بهره برداری از فاز اول گذر فرهنگ و هنر در سنندج همزمان با سال 98 پیش بینی شده است.

حشمت اله صیدی با اشاره به ظرفیت های فرهنگ و هنر در استان فرهنگی کردستان بیان کرد: این استان سرزمین فرهنگ و اصالت است و قابلیت های زیادی در حوزه های موسیقی، گردشگری و هنر دارد .

وی با بیان اینکه سنندج از قدیم الایام به دارالعلم مشهور بوده است، ادامه داد: با توجه به پتانسیل های فرهنگی و وجود هنرمندان به نام در سنندج، در جلسه های متعددی که با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونین و مسئولان این وزارتخانه انجام شده است، زمینه های لازم برای راه اندازی گذر فرهنگ و هنر در سنندج پیش بینی و برای آن برنامه ریزی شده است .

شهردار سنندج از پیش بینی سه نقطه از شهر سنندج برای ایجاد گذر فرهنگ و هنر خبر داد و افزود: مطالعات بازآفرینی پارک شهدا سنندج با هدف احیای این پارک با مشارکت اداره کل راه و شهرسازی آغاز شده است .

صیدی، با بیان اینکه بسترسازی لازم برای تولید، عرضه و فروش محصولات فرهنگ و هنر در دستور کار است، اذعان کرد: گذر فرهنگ و هنر بستری برای حمایت از کسب و کارهای فرهنگی و هنری است.

پایان پیام/ 79

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
سمنان - رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد از تدوین طرح جامع تحول در زمینهٔ رسانه های دیجیتال و فناوری اطلاعات توسط این وزارتخانه خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۸ سایت های دیگر : خبرگزاری بین المللی قرآن همسو نیوز روزنامه اصفهان زیبا

به گزارش خبرنگار مهر ، محمدرضا بهمنی صبح پنج شنبه در دیدار با مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان به میزبانی این اداره کل، ضمن بیان اینکه طرح تحول در فعالیت های رسانه های دیجیتال توسط وزارت ارشاد اسلامی تدوین شده است، بیان کرد: این طرح به دستور وزیر ارشاد تهیه و ارائه شده و مواردی چون سبک زندگی اسلامی، استفاده صحیح از فضای مجازی و همچنین شناسایی، ساماندهی و رصد کسب وکارهای فرهنگی در فضای مجازی را شامل می شود.

وی بابیان اینکه تحول درزمینهٔ بهره برداری از رسانه های دیجیتال دارای اهمیتی بسزا است، تأکید کرد: بررسی مسائل و مشکلات پیرامون فضای مجازی و رسانه های دیجیتال برای تعیین نقشه راه یکی از محورهای این طرح است.

رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد، با اشاره به ضرورت مدیریت فضای مجازی و همچنین شبکه سازی در راستای این امر، تأکید کرد: مناسبات انسانی و خانواده ها در فضای مجازی دچار تغییر و تحول شده و این امری حائز اهمیت است درنتیجه باید به سمت افزایش بهره وری و به کارگیری ظرفیت های جدید برای مدیریت این امر حرکت کنیم.

بهمنی بابیان اینکه به کارگیری ظرفیت های جدید در راستای فضای مجازی بدون شبکه سازی و اقدامات مدون میسر نیست، گفت: ما باید اذعان داشته باشیم که زیست انسان ها در آینده نزدیک در معرض تحول بزرگ ناشی از فضای مجازی قرار خواهد گرفت و این پدیده ای بسیار جدی است که در راستای کاهش مخاطرات آن می بایست دنبال برنامه مدون باشیم.

وی افزود: در روزگاری که فضای مجازی بر مناسبات انسانی نیز سایه می اندازد دیگر مجتمع ها و خانه های فرهنگ به تنهایی جوابگو نخواهد بود و لذا باید کمیته هایی شکل داد و مباحث پیرامون فضای مجازی را شناسایی و تدوین کرد.

رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد، گفت: طرح تحول در فعالیت های این مرکز به دستور وزیر ارشاد این چنین مباحثی را دنبال می کند که امیدواریم بتوانیم در اجرای آن موفق عمل کنیم.

کد خبر 4536596

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر