بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 14بهمن 97
سید عباس صالحی و حسین انتظامی با حضور در منزل علی نصیریان، درگذشت همسر این بازیگر را تسلیت گفتند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۳ سایت های دیگر : خبرگزاری فارس خبر فوری برترین ها خبر خودرو

به گزارش حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی، امشب با حضور در منزل علی نصیریان بازیگر پیشکسوت سینمای ایران، درگذشت همسر این بازیگر را به او تسلیت گفتند.

گفتنی است صبح امروز خبر درگذشت همسر علی نصیریان در رسانه ها منتشر شد. نصیریان امسال با فیلم سینمایی مسخره باز به کارگردانی همایون غنی زاده در جشنواره فیلم فجر حضور دارد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
اشرف بابایی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۴

بسم الله الرحمن الرحیم

هنر و قالب های گوناگون آن در عصری که شاهد صف آرایی تمام عیارِ تفکر مادی در مقابل تفکر الهی و توحیدی هستیم از اهمیت مضاعفی برخوردار گشته است و وظیفه مهمی را در تبیین حقایق دارا می باشد از این رو است که رسالت هنر فاخر وارزشی در دوره پس از انقلاب اسلامی مور توجه قرار گرفته و نقش هنرمندان متعهد در جامعه مضاعف گردیده است.

جشنواره بین المللی فیلم فجر مهمترین جشنواره سینمایی ایران است که به مناسبت پیروزی انقلاب اسلامی از سال 1361تاکنون، هرساله در بهمن ماه، با هدف پاسداشت انقلاب و ارتقای فرهنگ و ارزش های اسلامی، برگزار می گردد.

با وجود اینکه هرساله شاهد زحمات دستاندرکاران جشنواره فیلم فجر در بخش های مختلف اعم از استفاده از عوامل سینمایی و پیشکسوتان هنری در اجرای این جشنواره، تشویق داوران به حضور در میان مردم جهت مشاهده فیلمها، تلاش هایی در جهت نظم بخشی به برنامه ها و نظایر آن هستیم؛ ضمن قدر دانی و تشکر از زحمات همه دلسوزان انقلاب تذکر نکاتی را لازم می دانیم:

-1 نگاهی به بررسی های کارشناسی نتایج جشنواره های سال های گذشته، نشان میدهد که توجه به مهم ترین اصل جشنواره یعنی توجه به آرمان های انقلاب اسلامی، نسبت به سنوات قبل کمرنگ تر شده که در این راستا مطالباتی از مسئولین ذیربط، از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بنیاد سینمایی فارابی و عوامل سینمایی داشته و خواستار توجه بیشتر بهاین موارد هستیم:

_. توجه به فاصله جدی فیلم های حاضر در جشنواره با اهداف ذاتی آن به انحاء مختلف حقیقتی است که هر نگاه منصفی آن رادریافته و تایید میکند.

_. لزوم حمایت از آثار ارزشی و مرتبط با موضوعات انقلاب اسلامی و آرمان های آن با تسهیل در روند ساخت و راهیابی به جشنواره از جمله صدور مجوز، اختصاص بودجه و مواردی از این قبیل.

_. تجدیدنظر حاضران در جشنواره به عنوان سفیران فرهنگی فاخر در رعایت هنجار ها و ارزش های ایرانی اسلامی.

_. توجه به هزینه های جاری جشنواره در شرایط فعلی اقتصادی کشور و پرهیز از صرف هزینه های اضافی.

-2 با کمال تأسف در آیین آغازین سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر شاهد رفتار های خلاف انتظار از جمله تجلیل از بازیگری که جزء محکومین فتنه 88 بوده است و نیز تک خوانی خواننده زن بوده ایم که هیچ سنخیتی با آرمان های متعالی و والای انقلاب وارزش های اسلامی ندارد وتأسف بارتر این که این اتفاق مصادف با ایام سوگواری حضرت صدیقه کبری) سلام الله علی ها (و در استانه ی چهلمین سالروز انقلاب شکوهمند اسلامی، که عزت و انسانیت را برای مردمانش به ارمغان آورد، در حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و متصدیان دایه دار انقلاب اسلامی، روی داده است؛ لذا مراتب اعتراض شدید خود را نسبت به مراسم آغازین جشنواره فیلم فجر، که بنا بود به عنوان سمبلی از جشن های فجر پیروزی انقلاب اسلامی برگزار گردد، اعلام نموده و ضمن محکومیت این اقدامات سخیف و مبتذل از مسئولین امر و بویژه دادستان محترم تهران خواستاریم که با متخلفین برخورد قاطع و سریع صورت پذیرد.

در پایان متذکر می شویم همه دغدغه ما و شما دلسوزان انقلاب این است که با توجه به تلاش هایی که برای به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی به کار بسته شده، از مجاهدت شهدای انقلاب و دفاع مقدس تا رشادت شهدای مدافع حرم که از خانواده و زندگی خود گذشتند، تا امنیت را برای ما به ارمغان آورده و در سایه امنیت، پیشرفت حاصل شود، بتوانیم همواره در جهت حفظ و اعتلای این انقلاب گام برداشته و این امانت الهی را به سلامت، و با دستان امام خامنه ای مد ظله به صاحب اصلی آن حضرت حجه ابن الحسن) عج (تحویل دهیم.

قطعا طی این مسیر همچنان مرهون مجاهدت در جبهه های گوناگون فرهنگی، اقتصادی و... است.

"والسلام علی من اتبع الهدی"

قرارگاه اساتید و طلاب انقلابی حوزه علمیه قم
مدیریت حوزه های علمیه برادران استان همدان
موسسه فرهنگی تبلیغی سراج همدان
حوزه ه. علمیه الزهراء) س. همدان
گروه های مردمی طلایه داران معروف و نهی از منکر همدان
جبهه پایداری انقلاب اسلامی استان همدان
هیئت فاطمیون خواهران همدان
تشکل های دینی سازمان تبلیغات اسلامی همدان
حوزه علمیه آیت الله دامغانی همدان
حوزه علمیه رسول اکرم ص. همدان
ناحیه بسیج دانشجویی همدان

لینک خبر :‌ تابناک همدان
کتابخانه مرکزی مشهد 15 بهمن ماه و همزمان با چهارمین روز از دهه فجر انقلاب اسلامی، با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افتتاح می شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، کتابخانه مرکزی مشهد دوشنبه، (15 بهمن ماه) با حضور سید عباس صالحی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ علیرضا رزم حسینی؛ استاندار خراسان رضوی؛ علیرضا مختارپور؛ دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور، اعضای هیأت امنا، مدیران و معاونان نهاد، جمعی از خانواده های شهدای گرانقدر مشهد مقدس و مسئولان استانی افتتاح می شود.

پروژه ساخت کتابخانه مرکزی مشهد به عنوان یک پروژه ملی، در سال 1374 کلنگ زنی شد تا در ضلع شمال غربی میدان صحیفه مشهد، در محل تقاطع دو خیابان 8 شهریور در جنوب، خیابان آب و برق در شرق و خیابان هفت تیر در شمال، با زیربنایی حدود 11 هزار و 500 متر مربع ساخته شود. این پروژه عظیم به دلیل مشکل در تأمین اعتبارات لازم در دهه اولیه فعالیت خود، به کندی پیش رفت تا اینکه در اوایل دهه هشتاد از یک پروژه ملی به یک پروژه استانی تقلیل یافت و مجددا به لحاظ تأمین اعتبار برای ادامه فعالیت، با مشکل مواجه شد.

در سال 1397 پس از گذشت 23 سال از آغاز این پروژه، دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در نخستین جلسه هیأت امنای کتابخانه های عمومی در دوره جدید مدیریتی خود، از اهتمام و ورود نهاد برای ساخت و تکمیل کتابخانه مرکزی مشهد، که بهره برداری از آن به یک مطالبه مردمی تبدیل شده بود، خبر داد. این اقدام با تشکیل کمیته افتتاح کتابخانه مرکزی مشهد در نهاد کتابخانه های عمومی کشور و با تأمین اعتبار از محل پرداخت سهم نیم درصد شهرداری مشهد آغاز شد.

کتابخانه مرکزی مشهد به عنوان بزرگترین کتابخانه عمومی کشور با گنجایش حدود 200 هزار نسخه (شامل صدهزار نسخه مخزن اصلی و صدهزار نسخه بخش کودک و نوجوان) علاوه بر بخش های معمول کتابخانه های عمومی، ده بخش و خدمت جدید را نخستین بار به مراجعان ارائه خواهد کرد. بخش هایی چون خدمات تحویل مدرک، بخش ناشنوایان، بخش کم سوادان، بخش مادر و کودک، بخش دیداری و شنیداری، بخش مدیریت واحدهای سیار و شعب، پیشخان کتابخانه های عمومی، بخش مهد کتاب، آسمان نما و اتاق نجوم، اتاق علم، دفتر پیشخان دولت الکترونیک و رستوران، فروشگاه محصولات فرهنگی ازجمله بخش های جدید این کتابخانه خواهد بود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۳ سایت های دیگر : روزنامه نصف جهان

خبرگزاری صبا: این روزها بحث تغییر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بسیار داغ است که آخرین خبرها حاکی از آن است که جدی ترین گزینه وزارت، ابوذر ابراهیمی ترکمان است.

با محکم تر شدن خبر خداحافظی عباس صالحی وزیر فعلی فرهنگ و ارشاد اسلامی با مسئولیت خود، گمانه زنی ها برای انتخاب جایگزین وی آغاز شده است.

در حال حاضر جدی ترین مذاکرات با ابوذر ابراهیمی ترکمان انجام شده است تا وی سکان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت حسن روحانی را در دست بگیرد. ترکمان در سابقه مدیریت فرهنگی خود ریاست سازمان فرهنگ و ارتباطات را دارد و شهرت وی بیشتر به دلیل ریاست بر این سازمان است. ترکمان حکم این ریاست را در سال 92 از علی جنتی وزیر وقت ارشاد گرفت.

در دولت روحانی تاکنون علی جنتی، رضا صالحی امیری و عباس صالحی به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده اند. البته عباس صالحی در دوره ای سرپرست این وزارتخانه نیز بوده است. حال در صورت تغییر وزیر باید گفت روحانی 4 بار وزیر ارشاد خود را تغییر داده است.

لینک خبر :‌ برترین ها
طرح سرباز فرهنگ شامل ایجاد امکانی برای سپری کردن دوره خدمت سربازی اهالی فرهنگ متناسب با توانمندی خاص آنها در اختتامیه جشنواره شعر فجر معرفی شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۳ سایت های دیگر : خبر فوری فانوس روزنامه خراسان

به گزارش خبرنگار مهر ، مراسم پایانی سیزدهمین دوره جشنواره بین المللی شعر فجر عصر امروز طی مراسمی در تالار قلم کتابخانه ملی ایران برگزار شد و برگزیدگان این جشنواره تجلیل شدند.

در این مراسم که سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت ارشاد و اشرف بروجردی رییس کتابخانه ملی به همراه مسئولان بنیاد شعر و ادبیات داستانی در آن حضور داشتند، بهمن ساکی دبیر علمی سیزدهمین جشنواره شعر فجر در سخنانی با آرزوی اینکه بتوان شاهد روز بود که شعر پیغامی سراسر عدالت و برابری برای همه جهانیان باشد از وصول 4197 اثر به دبیرخانه جشنواره و داوری آنها خبرداد.

در بخشی دیگر از این مراسم اشرف بروجردی رییس کتابخانه ملی نیز در سخنانی کوتاه عنوان داشت: انقلاب اسلامی ما به فرموده امام خمینی (ره) انفجار نور بود. این روزها شاهدیم که گاهی در مباحث، انقلاب را فرهنگی و یا ایدئولوژیک می خوانند و با این صفات به شرح آن می پردازند غافل از اینکه انقلاب ما چه فرهنگی و چه ایدیولوژیک باشد در شکل گیری اش باورهای مردم و منش و روش مردم فرهنگ حرف اول را زده و می زند

وی تاکید کرد: آنچه این انقلاب را ماندگار کرد در حقیقت گفت وگو و واژه هایی است که در زبان مردم جاری شه است و شعر به عنوان یکی از هنرهای جاری بر زبان و بیان مردم می تواند این انقلاب و بیان مردمی آن را ماندگار کند و خود نیز ماندگار باقی بماند.

در ادامه این مراسم و پس از آنکه از سوی برگزار کنندگان مراسم اعلام شد با همکاری وزارت ارشاد و مرکز نخبگان نیروهای مسلح جوانان نخبه میتوانند دوره سربازی خود را در جایگاه و شرایطی که شان فرهنگی شان اقتضا می کند، سپری کنند، مهدی قزلی مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان به سخنرانی پرداخت.

وی با اشاره به برگزاری 15 رویداد ملی فرهنگی طی پنج سال گذشته در بنیاد و نیز تدوین و ابلاغ آیین نامه انجمن های ادبی توسط وزیر ارشاد ابلاغ شد که برای اولین بار انجمن های ادبی را دارای سندکرده است، عنوان کرد: طرح سرباز فرهنگ که امروز شاهد اعلام آن بودیم یک اتفاق را نادر در ایران است و امیدواریم طی این طرح، جوانان نخبه را به پروژه هایی که در شان فرهنگی آنهاست متصل کنیم تا دوران سربازی خود را سپری کنند.

در همین زمینه رییس بنیاد نخبگان نیروهای مسلح نیز در این مراسم و در سخنانی بیان داشت: نخبگان حوزه فرهنگی پس از طی 14 ماه طرح پژوهشی و دفاع از آن بعلاوه 45 روز آموزش نظامی کارت پایان خدمت دریافت خواهند کرد.

به گفته این مقام مسئول سرباز فرهنگ را در واقع بکارگیری نخبگان دانشگاهی رشته های علوم انسانی و رشته های مرتبط در حوزه های فرهنگ دانست.

در بخشی دیگر از این مراسم سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شعر را هنری با ایران همزاد دانست، گفت: تاریخ ایران هزاران سال پا به پای شعر حرکت کرده و به امروز ایران رسیده است و این همراهی موجب شده شعر همواره چشمه حیات ایران و ایرانی باشد و چون آب گوارا و روان در رودخانه تاریخ ایران به جریان بیافتد. ایرانیان ملتی بوده و هستند که با شعر سخن گفته اند و با آن ارتباط برقرار کرده اند و حتی پیام آوری آسمانی چون زرتشت نیز در گاتاهایش پیامش را با زبان شعر منتقل کرده است.

صالحی با تاکید بر اینکه ایران و ایرانی همه جا و همواره با شعر شناخته شده و شاعران ایران همواره پرچم کشورشان بوده اند، افزود: در هر دوره ای از تاریخ پر فراز و نشیب ایران کهرگاه که حادثه ای مهم رخ داده است، پیش نیاز آن شعر بوده است شعر همراه با آن جریان داشته و در پسینه اش هم شعر حرکت کرده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخشی دیگر ار سخنان خود با اشاره به اینکه در 40 سالگی پیروزی انقلاب خود را مدیون شعر و شاعران و وام دار کلمات شاعرانه می دانیم، عنوان کرد: انقلاب اسلامی ایران انقلاب کلمات است. کلماتی که گاه در قالب خطابه و گاه شعر جاری شدمد و در انقلاب راه یافتند و در این میان چه بسیار کسانی که به خاطر واژگان زندانی شدند و چه کسانی که به خاطر کتاب شعر به زندان رفتند. به همین روی وقتی سهم شعر و ادب را در تاریخ انقلاب می نگریم شاعران در آن برجسته می شود.

صالحی در ادامه با اشاره به شاعران خطه خراسان و تاثیرگذاری آنها در شکل گیری انقلاب اسلامی گفت: از اخوان تا شفیعی کدکنی در زمره شاعران خراسانی هستند که با سروده هایشان هیجانات اجتماعی را به سمت آزادی، استقلال و مقاومت مردم کشاندند و در میان آنها یکی از عزیزان نیز آقای سید علی موسوی گرمارودی است که طریق شعرهای سیاسی، اجتماعی و نوآئینی حرکت هایی انقلابی را سال 42 تا 57 ایجاد کرد و جریانی شاعرانه در ادبیات میان حماسه و مذهب و عرفان است پدید آورد.

کد خبر 4531472

حمید نورشمسی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
برگزیدگان سیزدهمین دوره جشنواره شعر فجر معرفی شدند.

به گزارش ایسنا، برگزیدگان این جشنواره که مراسم پایانی آن امروز (شنبه، 13 بهمن ماه) در سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار شد در بخش های مختلف شعر بزرگسال ، شعر کودک و نوجوان و درباره شعر معرفی و تقدیر شدند.

در بخش شعر بزرگسال ، دو مجموعه شعر دومینو سروده ابوذر پاکروان از انتشارات فصل پنجم و روح اندوهگین یک شاعر سروده سیدرضا محمدی از انتشارات شهرستان ادب به صورت مشترک برگزیده شدند. مخالف خوانی سروده جواد زهتاب از نشر چشمه نیز به عنوان اثر شایسته تقدیر معرفی شد.

همچنین در بخش شعر کودک و نوجوان نیز مجموعه شعرهای خداحافظی در خیابان پاییز سروده مریم اسلامی ز انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و احتیاط کنید! پرنده ها پای سفره ی صبحانه اند سروده حسین تولایی از انتشارات علمی و فرهنگی به عنوان شایسته تقدیر معرفی شدند.

در بخش درباره شعر هم کتاب های بوطیقا و سیاست در شاهنامه به قلم محمود امیدسالار از انتشارات دکتر محمود افشار با همکاری نشر سخن و تأثیر ادبیات فارسی در ادبیات انگلیسی نوشته حسن جوادی از انتشارات سمت برگزیده شدند.

در بخش یک عمر دستاورد شعری نیز از سیدعلی موسوی گرمارودی تجلیل شد.

همچنین از قاسم آهنین جان برای داوری بخش شعر بزرگسال تقدیر ویژه شد.

انتهای پیام

پی نوشت: این خبر به روزرسانی شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
رجبی دوانی: این ها را باید فریاد بزنیم و خواهان این بشویم که این ها باید محاکمه بشوند به عنوان کسانی که دارند انقلاب را به بیراهه می کشانند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۳

گروه فرهنگی-رجانیوز: دکتر محمد حسین رجبی دوانی، بخشی از سخنرانی خود که در مسجد امام حسن مجتبی(ع) واقع در منطقه مشیریه تهران داشت را به ایراد سخنانی پیرامون حواشی پیش آمده در افتتاحیه سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر اختصاص داد و در ادامه نیز به وعده ها و شعار های محقق نشده دولت تدبیر اشاره کرد و از جریانهای غربگرایی گفت که در تقابل با ارزش های انقلاب اسلامی هستند و سپس با اشاره به شکست خوردن برجام، از کسانی که در صدد نابود کردن صنعت دفاعی کشور هستند نیز انتقاد کرد.

به گزارش رجانیوز ، رجبی دوانی در واکنش به خوانندگی یک خانم در افتتاحیه جشنواره فیلم فجر گفت: به عنوان جشنوارۀ فیلم فجر انقلاب اسلامی، یک خوانندۀ زنی آمده است جلوی وزیر ارشاد بی غیرت آواز می خواند و از یک بازیگر زن ضدانقلاب که مرتب گوشه و کنایه به نظام و انقلاب می زند، تجلیل می کنند. یعنی در فجر انقلاب از یک ضدانقلاب تجلیل به عمل می آورند.

رجبی دوانی در ادامه عنوان کرد: این خانم چندی پیش در یک فیلم به صراحت کشف حجاب کرد. عکس های منحوس آن چهرۀ کریه خودش را بی حجاب در فضای مجازی گذاشته بود. اعتراض می کند که چرا زن ها در فیلم ها حجاب داشته باشند. بعد از این زن تجلیل می کنند و همانجا این زن می گوید چهل سال –منظور چهل سال انقلاب است- می خواستند جلوی من را بگیرند، نتوانستند.

وی افزود: خاک بر سر آن دولت و آن وزیری که آمده است یک چنین فضایی درست کرده است که بیایند به انقلاب و خون پاک شهدا توهین بکنند و آن وزیر هم خفقان بگیرد و عکس العملی نشان ندهد.

رجبی دوانی به جریانهای غربگرا نیز اشاره کرده و گفت: ما مشکلمان امروزه کسانی هستند که به انقلاب ایمان ندارند، چشمشان به غرب است و با فریب کاری رأی مردم را گرفتند.

وی ادامه داد: یک زمانی دشمنان داخلی ما گروه جنایت کار منافقین، تجزیه طلبان کردستان و بلوچستان و گروه های سیاسی مانند نهضت آزادی بودند. الآن دشمنی داخلی با نظام ما در قالب برخی سیاسیونی است که در مسند قدرت هستند و این ها منافقینی هستند که دارند به نظام ما لطمه می زنند.

رجبی دوانی اشاره ای نیز به وعده های محقق نشده دولت روحانی کرده و عنوان کرد: بالا رفتن ناگهانی طلا و ارز قطعا خیانت است و برای ضربه زدن به اعتماد مردم به این نظام مقدس مظلوم. حل مشکلات اقتصادی ممکن بود. شعار رئیس جمهور را فراموش نکرده ایم که برای اینکه رأی بیاورد مردم را فریب داد. اینکه می خوابیدیم نمی دانستیم قیمت ها و ارز چقدر بالا رفته؛ خب خودتان چه کار کردید؟

وی در ادامه افزود: خیانت تا آنجا که عده ای میلیاردها وام بدهند که 30 هزار سکه با قیمت پایین بخرند و بعد قیمت سکه بالا برود. این ها همه خیانت هایی است که فشار روی مردم شریف انقلاب کرده ای که دولت و مسئولان باید نوکر آن ها باشند، را زیاد می کند.

همچنین رجبی دوانی اشاره ای نیز به جمله ای از حسن رحیم پور کرد: آقای رحیم پور چند سال پیش گفت سی وچند سال است مدیران می خواهند این انقلاب را از بین ببرند، مردم اجازه نمی دهند .

وی در ادامه عنوان کرد: در چند روز بعد 22 بهمن است و در عین اینکه با تمام وجود برای اصل نظام به میدان می آییم، فریاد می آوریم علیه کسانی که دارند خیانت علیه نظام و انقلاب می کنند و ضربه می زنند. به خاطر رفع تحریم ها تمام این ارزش های مادی و معنوی خودمان را خراب کردیم. الآن کم آوردند می گویند برای رفع تحریم ها نبود. اگر برای این نبود پس برای چه بود؟ تحریم ها بمانند و این دارایی عظیم ما از بین برود که چه حاصل بشود؟ کدام عاقلی یک همچو کاری می کند. اگر نگوییم خیانت است، بلاهت و حماقت محض است.

رجبی دوانی در پایان با اشاره به شکست محض برجام افزود: حالا هم به مسائل دفاعی ما گیر داده اند. همان هایی که آن افتضاح را به بار آورده اند، دنبال این هستند که به سپاه ما فشار وارد شود که مثلا غربی ها مشکلات ما را رفع کنند. این ها را باید فریاد بزنیم و خواهان این بشویم که این ها باید محاکمه بشوند به عنوان کسانی که دارند انقلاب را به بیراهه می کشانند.

لینک خبر :‌ رجا نیوز

دفتر موسیقی وزارت ارشاد اعلام کرد با توجه به تخلفات گروه حمید عسکری، فعالیت گروه و مؤسسه برگزارکننده، تا زمان بررسی و تصمیم گیری، تعلیق می شود.

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، پس از انتشار ویدئویی در فضای مجازی که از تکخوانی یکی از خانم های نوازنده و همخوان گروه حمید عسکری در کنسرت این خواننده حکایت داشت، دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد شورای رسیدگی به اجراهای صحنه ای موسیقی درباره اجرای این خواننده تصمیم می گیرد.

همچنین اعلام شده با توجه به تخلفات گروه حمید عسکری از مجوز در اجرای اخیر تا زمان بررسی و تصمیم گیری، فعالیت گروه و مؤسسه برگزارکننده به حالت تعلیق درمی آید.

لینک خبر :‌ خبرگزاری تابناک
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۴

وقتی قرار است باهم به تماشای فوتبال در مرکز خرید بنشینیم علتش چیست؟ به چه علتی مرکز خرید در این امر یعنی تماشای دسته جمعی فوتبال اصرار می ورزد؟ با وجود جمع که از عناصر هیجانی است موجب می شود جذابیت تماشای فوتبال بیشتر شود این شور انداختن به واسطه جمع ایجاد می شود. مرکز خرید برای فروش کالا ، تن به هرکاری دهد؟ آیا فوتبال واقعا جذابیت دارد؟ امروزه آنچه یاد گرفتیم فرهنگ بورژوازی غرب است. ما دقیقا یاد گرفتیم که با احساس، هیجان، سرگرمی و درنهایت فرهنگ مردم ، پول در آوریم.
اخیرا در جامعه صحبت از پدیده ای به نام دکتر صابری شده است. پزشکی که با صدای ناکوکش در دل مردم بسیار با کوک نشست. همچنان که خواننده ای هفت نت موسیقی را نمی دانست یا بازیگری که اسامی بزرگان سینما را نمی دانست یا هزاران کسانی که به واسطه
سرگرمی مردم پول در می آورند، شومن و کمدین هایی که با کلیپ های کوتاه و بلند با چیزهای بسیار سطحی نامی برهم زدند! اخیرا انتقاد کردند که چرا مجریان زیر ابرو می گیرند! حرف اصلی اینست که در واقع در این برنامه ها چه چیزی عاید ببیننده می شود جز آموزش فرهنگ مبتذله عامه پسند و سرگرمی که هیچ چیزی نثار درونیات انسان نمی شود.
اغلب که این طوری حرف زده می شود متهم به فردی می شوی که در ساختار سیستم بیشترین درآمد را داری و سریعا در صف بندی اینوری هستی یا آنوری؟ تقسیم می شوی.
برای فهم دقیق تر تصور کنید من به عنوان مدیر ارشاد فلان استان، مجوز کنسرتی را لغو می کنم و بعد همه اشتیاق این را می یابند که آن کنسرت را ببینند فقط به خاطر اینکه مدیر ارشاد لغو کرد. اینجا نوعی لجبازی با سیاست است و فقط به این علت، با چیزهای سطحی و کلیشه ای لذت می برد. این صف بندی و
کل کل کردنها در گوشت و پوستمان تنیده شده است دقیقا ما با صف بندی ها راه را برای خرد ناب می بندیم.

لینک خبر :‌ روزنامه آفتاب یزد
گروه هنر عضو هیئت امنای جهاد دانشگاهی گفت: همچنان اعتقاد دارم که تئاتر ایران در حاشیه است و به ارزش و اهمیت این پدیده فرهنگی در ایران پی برده نشده و اعتقاد راسخ دارم که اگر سازمان تئاتر جمهوری اسلامی ایران را تشکیل ندهیم، عرصه تئاتر کشور کمافی السابق در حاشیه باقی خواهد ماند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۳ سایت های دیگر : همسو نیوز

به گزارش خبرنگار ایکنا ، برنامه پاراگرف یک که به همت معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه تهران، عصر امروز شنبه 13 بهمن ماه در مرکز تئاتر مولوی برگزار شد، اختصاص به رونمایی از ترجمه کتاب مدیریت تئاتر و بحث پیرامون مدیریت فرهنگی داشت.

این برنامه با حضور علی منتظری؛ رئیس اسبق جهاد دانشگاهی و مدیر کل اسبق هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرام کرمی؛ مدیرکل فعلی هنرهای نمایشی ارشاد، مهرداد رایانی مخصوص؛ مدرس تئاتر و عضو هیئت علمی دانشگاه و با اجرای شهرام زرگر؛ کارشناس و مدرس تئاتر برگزار شد.

علی منتظری؛ رئیس اسبق جهاد دانشگاهی در این برنامه با اشاره به دگرگونی زیرساختی در حوزه مدیریت تئاتر پس از انقلاب اسلامی گفت: شخصاً بین سال های 66 تا 71 مدیریت اداره کل هنرهای نمایشی ارشاد را به عهده داشتم و آن زمان منطق ما در حوزه مدیریت مبتنی بر منطق ارزشی انقلاب اسلامی، خدمتگزاری به جامعه و اهالی تئاتر و فعالان عرصه هنرهای نمایشی بود.

وی ادامه داد: هیچ گاه حداقل در دوره مدیریت خود، شخص خود را در رأس امور تئاتری کشور احساس نکردم و بر خود لازم و ضروری می دانستم که در جریان مراجعه هر کدام از اهالی و فعالان تئاتری که دچار مشکل شده و احتیاج به حل و فصل برنامه ای دارند، تمام قد ایستاده و از حقوق حقه آنها صیانت کنم.

رئیس گروه نمایش و ادبیات نمایشی فرهنگستان هنر تصریح کرد: از آنجا که حقوق بگیر جهاد دانشگاهی بودم، لذا در تمام دوران تصدی ام بر تئاتر کشور برای خدمت مضاعفی که در عرصه فرهنگ و هنر به انجام رساندم، ریالی دریافت نکردم که این امر حتی موجب اعتراض نزدیکان و شخص وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت شد و البته منطقم این بود که اگر حقوق بگیر ارشاد شوم، آنگاه دیگر نمی توانم آن گونه که باید و شاید حامی حقوق اهالی تئاتر و فعالان عرصه هنرهای نمایشی باشم، چرا که زبانم تا حدود زیادی براساس مواجبی که ارشاد برایم تعیین می کند، بسته خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه به عنوان یک مقام ارشد در حوزه تئاتر، نظارت کلی بر عملکرد سایر همکارانم می کردم، گفت: تمام امور اجرایی و هنری مرتبط با تولید و اجرای آثار نمایشی را در دوره مدیریتم به دست خود اهالی و کارشناسان تئاتر سپردم، اما همچنان اعتقاد دارم که مقام و منصب ارشد تئاتر در کشور را باید یکی همچون من که ذاتاً تئاتری نیستم، اداره کند و دوستانی که از جنس تئاتر و هنر اجرا هستند، باید وقت خود را تمام و کمال صرف تولید و اجرای اثر هنری کنند.

منتظری با نابسامان توصیف کردن اوضاع تئاتر در روزگار کنونی گفت: البته وضعیت به این شکل باقی نخواهد ماند و دوران گذار را در حال سپری کردن هستیم و با تثبیت شدن برخی از مواضع فرهنگی و پوست اندازی جریان تئاتر به واسطه ورود برخی از گونه های جدید تولید و اجرای تئاتر متکی به استفاده از ابزار و ادوات به روز در دنیا، تئاتر ایران آینده روشن و باثباتی را تجربه خواهد کرد.

رئیس اسبق جهاد دانشگاهی در ادامه گفت: همچنان اعتقاد دارم که تئاتر ایران در حاشیه است و به ارزش و اهمیت این پدیده فرهنگی در ایران پی برده نشده و همچنین اعتقاد راسخ دارم که اگر سازمان تئاتر جمهوری اسلامی ایران را تشکیل ندهیم، عرصه تئاتر کشور کما فی السابق در حاشیه باقی خواهد ماند.

وی در مورد ترجمه کتاب مدیریت تئاتر از سوی مجید سرسنگی نیز گفت: این اثر ارزشمند و بسیار مفصل است و علاوه بر اینکه در مورد مدیریت کلان و سیاستگذار تئاتر در آن نکاتی عنوان شده است، اما بیشترین تمرکز آن بر مدیریت هنری و تولید اثر تئاتری از نقطه صفر تا صد آن است، هر چند که آنچه که در این کتاب مورد توجه واقع شده است، چندان نسبتی بر اوضاع حاکم بر کشور ما ندارند، اما به هر حال می توان با مقابل کردن آن با آنچه که در کشور و اوضاع فرهنگی و هنری شاهد آن هستیم، به نقاط ضعف و قوت پی برد.

منتظری در پایان سخنان خود همچنین به برخی نکات به عنوان خلأ و کمبودهای روند ترجمه این کتاب اشاره کرد و از مترجم این کتاب خواست تا در چاپ های بعدی نسبت به رفع این کمبودها اهتمام بیشتری داشته باشد.

سخنران دیگر این برنامه ، شهرام کرمی؛ مدیرکل هنرهای نمایشی ارشاد بود که در سخنان کوتاهی بر ضرورت ترجمه این کتاب اشاره کرد و گفت: مدیریت تئاتر با عبارت ذیل آن یعنی تولید و مدیریت هنرهای اجرایی از جمله کتاب هایی ارزشمند و مرجعی است که ارتباط مستقیمی به یکی از نیازهای دانشجویان در مقطع دکتری پیرامون هنرهای نمایشی دارد.

وی ادامه داد: این کتاب را از سه منظر می توان مورد تحلیل قرار داد. یکی بحث مدیریتی است که در آن اشاره شده است و توجه به این نکته که مدیریت تئاتر یعنی ساختار سیاستگذاری و برنامه ریزی کوتاه مدت و بلند مدت آن علم است و نیازمند مدیری لایق و مشرف بر همه امور دارد که در این کتاب به وضوح این نکته مورد تأکید قرار گرفته است.

کرمی تصریح کرد: دیگر مسئله که می توان با توسل به آن به تحلیل این کتاب پرداخت، مسئله ضرورت پرداختن به مباحث طرح شده در این کتاب و نسبت آن با اوضاع کنونی تئاتری ماست که همان طور که اشاره شد، هر چند چندان نسبتی میان این دو ساحت نمی توان یافت، اما با توجه به مطالب استانداردی که در این کتاب به آن اشاره شده است، پس باید در مقام قیاس برآمده و سعی در نزدیک کردن اوضاع تئاتری کشورمان به نکات مندرج در این کتاب و سایر موراد مشابه داشته باشیم.

مدیرکل هنرهای نمایشی ارشاد در پایان سخنان خود به منظر سوم به منظور تحلیل این کتاب پرداخت و گفت: تأثیرگذاری این کتاب و اینکه تا چه اندازه قادر است بر روی مخاطب هدف خود تأثیرگذار باشد، از جمله نکات دیگری است که باید به آن پرداخت. قطعاً این کتاب علی رغم نامی که برای آن در نظر گرفته شده و مدیریت تئاتر تنها برای من به عنوان مسئول و مدیریت تئاتری بازگو نشده است، بلکه راجع به مدیریت هنری تئاتر به عنوان ابزاری در دست هنرمندان و فعالان تئاتر نیز در آن سخن به میان آمده است که امیدوارم مورد توجه اهالی تئاتر و دانشجویان هنرهای نمایشی بیش از پیش قرار گیرد.

این گزارش حاکی است: دیگر کارشناسان این برنامه اعم از اکبر عالمی، مهرداد رایانی مخصوص و شهرام زرگر نیز به بیان نکاتی در مورد ویژگی و برخی مختصات این کتاب پرداختند و در آخر برنامه نیز مجید سرسنگی؛ مترجم کتاب توضیحات تکمیلی پیرامون این کتاب را ارائه کرد.

یادآور می شود، ترجمه کتاب مدیریت تئاتر نوشته دیوید ام. کنته و استفن لنگلی از سوی انتشارات شهر در 17 فصل و به قیمت 90 هزار تومان عرضه شده است.

گزارش از امیرسجاد دبیریان

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
تهران - ایرنا - معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جشنواره بین المللی مد ولباس فجر از هفت خوان گذشته و بر بال شکوفایی نشسته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۳ سایت های دیگر : شبکه اینترنتی آفتاب خبرگزاری مهر همسو نیوز مردم نیوز

به گزارش عصر شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا از روابط عمومی کارگروه ساماندهی مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید محمد مجتبی حسینی در نشست شورای سیاست گذاری جشنواره هشتم،گفت: تمام تلاش ما نشان دهنده این نکته مهم است که همه اعضا برپیمان نانوشته این رویداد بزرگ ملی و فرهنگی کشور محکم و استوار بوده و کار را به نحو احسن پیش برده اند.
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن توجه به ارایه گزارش عملکرد اعضای شورای سیاست گذاری هشتمین جشنواره بین المللی مد ولباس فجر در این جلسه، گفت: تلاش همه اعضای شورای سیاست گذاری جشنواره هشتم، همه نشان دهنده این نکته مهم است که همه اعضا برپیمان نانوشته این رویداد بزرگ ملی و فرهنگی کشور محکم و استوار بوده و کار را به نحو احسن پیش برده اند، به طوریکه امروزجشنواره مد ولباس فجر از هفت خوان گذشته و بر بال شکوفایی نشسته است.
وی با بیان اینکه یکی از ویژگی های مهم در بستر جغرافیایی و تاریخی کشور، تنوع و تشخص نقوش و رنگ ها در خلق آثار هنری بوده است، افزود: ایرانیان حتی در هنرهایی که پالت رنگی بسیار محدودی داشته و یا تنوع اندکی داشته است توانسته اند در طول دوره های تاریخی با همان دست مایه ها، تنوع و تکثر فوق العاده وخلاقیت بی نظیر به منصه ظهور برسانند.
حسینی به دوران های مختلف تاریخی و هنری ایرانیان در هنر تذهیب اشاره کرد و اظهار داشت: میان هنرتذهیب در دوران صفویه ، تیموریان، زندیه و قاجاریه تفاوت های بسیاری وجود دارد وکسی که کوچکترین آشنایی با تاریخ ونقوش ایران داشته باشد از تماشای پالت رنگی محدود و نقش مایه ها می تواند دوره تاریخی را تشخیص دهد و تشخص زمان را به رسمیت نشان دهد. این ویژگی در جغرافیای ایران و در تنوعی که بین اقلیم اقوام مختلف بوده است، قابل مشاهده است، این موضوع یک ثروت بی پایان و گنجینه ای نایاب است که در اختیار ایرانیان قرار دارد.
وی با بیان اینکه امروزه هنر سنتی می تواند به نگاه امروزی پیوند خورد و راه خودش را در بستر زمان باز کند، خاطرنشان کرد: اگر نقش مایه های ایران به درستی شناخته شوند منبع الهام و مستر آفرینش هنرمندان خواهد بود و هنر ایرانی را به اقیانوسی پیوند می زند که هرچقدر از سرچشمه شیرین هنر آن نوشیده شود تمامی نخواهد داشت.نقش مکران یکی از حوزه های فرهنگی و هنری است که کمتر به آن پرداخته شده است و توجه به این منطقه استراتژیک در جشنواره هشتم مد ولباس جای تقدیر دارد.موضوع نقش مایه های اقلیمی، قومی و تاریخی می تواند به عنوان دست مایه های هنرمندان طراح لباس به رسمیت شناخته شود.
حسینی خاطر نشان کرد: افزوده شدن بخش علمی و پژوهشی به هشتمین جشنواره بین المللی مد ولباس فجر در کنار بخش صنعت بسیار کار ارزشمندی است و این پیوند به ایجاد ارتباط، گفت و گو و هم افزایی و توسعه جامعه مخاطبان کمک شایانی می کندو برای استمرار یک رویداد فرهنگی مانند جشنواره مد ولباس فجر نیازمند ایجاد گفتمان اجتماعی هستیم.
در ادامه این نشست هریک از اعضای شورای سیاست گذاری هشتمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر گزارشی از عملکرد خود را در حضور معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حیمد قبادی دبیر کارگروه ساماندهی مد ولباس کشور ارایه دادند و در در خاتمه جلسه نیز حکم انتصاب صدیقه پاک بین عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا به دبیری هشتمین جشنواره بین المللی مد ولباس فجر به ایشان ابلاغ شد.
سیزدهمین جلسه شورای سیاست گذاری هشتمین جشنواره بین المللی مد ولباس فجر، صبح روز شنبه 13 بهمن ماه سالجاری به ریاست حمید قبادی دبیرکارگروه ساماندهی مد ولباس کشور و با حضور اعضای شورای سیاست گذاری در سالن جلسات معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

** مهدی جعفری مدیر روابط عمومی جشنواره مدو لباس فجر an
همچنین با حکم حمید قبادی دبیر کارگروه ساماندهی مد ولباس، سید مهدی جعفری به عنوان مدیر روابط عمومی هشتمین جشنواره بین المللی مد ولباس فجر منصوب شد.
در حکم صادر شده از سوی حمید قبادی دبیر کارگروه ساماندهی مد ولباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آمده است: نظر به شایستگی ها و تجارب ارزنده شما، به موجب این حکم به عنوان 'مدیر روابط عمومی' هشتمین جشنواره بین المللی مد ولباس فجرمنصوب می شوید.
وی ابراز امیدواری کرده است با همت وی و همکارانش و در تعامل با رسانه ها و دبیران بخش های جشنواره، مدیران کارگروه ساماندهی مد ولباس کشور و همکاران ستاد جشنواره با اتکا به خداوند متعال در انجام امور محوله موفق و پیروز باشد.
هشتمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر، با شعار 'خوشا مکران و نقش بی مثالش' 26بهمن تا 2 اسفند 97 از ساعت 10صبح تا 8 شب در مجتمع نمایشگاهی 'بوستان گفتگو' برگزار می شود.
فراهنگ ** 9031 ** 1355 **

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۳

گروه فرهنگ - قطار افتتاحیه های یازدهمین جشنواره تجسمی فجر سرانجام به ایستگاه پایانی رسید و با گشایش نمایشگاه عکس روزهای انقلاب تمامی بخش های این جشنواره کار خود را به صورت رسمی آغاز کردند.
ایستگاه اول؛ پلاک 40
بخش پلاک 40 به عنوان ایستگاه اول یازدهمین دوره جشنواره هنرهای تجسمی، در روز دوشنبه 8 بهمن با حضور سید محمد مجتبی حسینی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ هادی مظفری، مدیرکل هنرهای تجسمی؛ ابراهیم حقیقی، دبیر یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر؛ سید امیر سقراطی، دبیر هنری جشنواره؛ محسن سلیمانی، دبیر اجرایی جشنواره، نظام الدین امامی فر؛ مدیر بخش پلاک 40 حضور و جمعی از خانواده های شهدا و هنرمندان در فرهنگسرای نیاوران افتتاح شد. این بخش که تا 5 اسفند در فرهنگسرای نیاوران برقرار است آثار برجسته هنرمندان حوزه انقلاب و از هنرمندانی چون مرتضی اسدی، ایرج اسکندری، هانیبال الخاص، سید نظام الدین امامی فر، احمد آقا قلی زاده، محمد باقر آقا میری، رضا بخشی، محمد علی بنی اسدی، ناصر پلنگی، کاظم چلیپا، کیخسرو خروش، محمد خزائی، احمدرضا دالوند، جورج داودزاده، جلیل رسولی، حمید رضایی، مهدی روحانی، زهره سمندوک، ناصر سیفی، مریم شریفی شوریجه، طاهر شیخ الحکمایی، حبیب الله صادقی و... به نمایش درآمده است.
افتتاح طوبی زرین بدون حضور وزیر
اما اصلی ترین بخش نمایشگاه روز چهارشنبه 10 بهمن با استقبال بسیار علاقه مندان کار خود را آغاز کرد. هادی مظفری، مدیرکل هنرهای تجسمی در این مراسم گفت: ادامه مسیر جشنواره هنرهای تجسمی فجر بر مدار قبلی کار دشواری نبود، اما ایجاد تغییر در بخش هایی که باعث گلایه هنرمندان شده بود و افزایش بخش های جنبی دیگر که هر کدام کار تخصصی زیادی لازم داشت، کار ساده ای نبود. در جشنواره یازدهم 10 رشته تجسمی با ویژگی های متفاوت خود در کنار هم قرار گرفته اند که گرچه کار دشواری بود اما به هر حال اتفاق افتاد. آنها که بی تفاوتی را برگزیده بودند این بار اعتماد کردند و هر کدام گوشه ای از کار را گرفتند تا همه در کنار هم در زیر سقف هنر ایران بمانیم .
گرچه قرار بود سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در افتتاحیه طوبی زرین حضور داشته باشد، اما به دلیل نیامدن وزیر، سید محمدمجتبی حسینی، معاون امور هنری وزارت ارشاد این نمایشگاه را بازگشایی کرد. طوبی زرین که بخش مسابقه ای جشنواره یازدهم است، در 10 بخش به آثار هنرمندان جوان اختصاص دارد. این بخش در موسسه فرهنگی هنری صبا تا 15 اسفند میزبان علاقه مندان است.
گالری داران هم آمدند
یکی از مهم ترین بخش های یازدهمین دوره جشنواره تجسمی فجر، بخش چارسوی هنر بود که با حضور 25 گالری از تهران و 28 گالری از شهرستان ها در روز پنج شنبه 11 بهمن در باغ موزه قصر با حضور احمد مسجدجامعی، عضو شورای شهر استان تهران، جمعی از مسئولان جشنواره فجر، جمعی از گالری داران و هنرمندان افتتاح شد. در این مراسم، لیلی گلستان، نماینده گالری دارها در شورای سیاست گذاری یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر گفت: نخستین بار است که گالری داران تهرانی و شهرستانی در جشنواره فجر حضور دارند و دلیل این حضور، کسانی هستند که در حال حاضر در راس مدیریت هنرهای تجسمی کشور قرار دارند و خیلی خوب این کار را انجام می دهند. من از سیدمجتبی حسینی، معاون هنری و هادی مظفری، مدیرکل هنرهای تجسمی که رفتار و کردار درستی دارند، تشکر می کنم. زمانی که قبول کردم در شورای سیاست گذاری حضور داشته باشم به آنها گفتم یک اعتبار 30 ساله دارم که آن را درمیان گذاشته ام و از آنها خواهش کردم از این اعتبار مراقبت کنند و خوشبختانه چنین کردند .
گلستان ادامه داد: در نمایشگاه حاضر 270 هنرمند با 450 اثر شرکت دارند که از سوی 31 گالری شهرستانی و 24 گالری تهرانی انتخاب شده اند. فکر می کنم این اتفاق بسیار مهمی در هنرهای تجسمی ما است و بزرگ ترین دستاوردی که گالری های شهرستان و تهران از شرکت در این جشنواره پیدا می کنند، آشنا شدن با یکدیگر است .
او با اشاره به آغاز فعالیت انجمن صنفی گالری داران افزود: حدود یک ماه قبل پس از 21 سال پیگیری سرانجام انجمن صنفی گالری داران به ثبت رسید و خوشحالم که این موضوع با حضور گالری داران در جشنواره هنرهای تجسمی فجر مقارن شده است. به نظرم این اتفاقات برای خانواده هنرهای تجسمی بسیار ارزشمند است. ما برای این نمایشگاه زحمت زیادی کشیدیم و از کاری که انجام دادیم خوشحال هستیم و امیدواریم مخاطبان هم از آن راضی باشند .
در بخش بعدی هادی مظفری، رئیس یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر نیز گفت: روی کاغذ 500 گالری در ایران وجود دارد که تعداد زیادی از آنها فعال نیستند. در کشور ما حدود 100 گالری فعال وجود دارد و افتخار می کنیم که امسال 55 گالری از آن میان در این نمایشگاه حضور دارند. نمایشگاه چارسوی هنر از دو جهت اهمیت دارد. نخست دوستی و گردآمدن کسانی که برای اقتصاد هنر و کنار هم قرار گرفتن هنرمندان تلاش می کنند و از سوی دیگر حضور اساتید در جشنواره است. طبیعتاً اساتید هنر آثار خود را برای داوری به دبیرخانه جشنواره ارسال نمی کنند، زیرا تاریخ، آثار آنها را داوری کرده است. بنابراین وجود چنین نمایشگاهی کمک می کند که آثار این هنرمندان را در جشنواره داشته باشیم .
او در پایان با مطرح کردن مشکل گالری داران از مسجد جامعی درخواستی کرد و گفت: مدتی است گالری ها مورد بی مهری شهرداری تهران قرار گرفتند و بحث مسکونی یا تجاری بودن آنها مطرح می شود. من به نمایندگی از گالری ها از شما می خواهم به هر طریقی که صلاح می دانید برای رفع این مشکل بکوشید . چارسوی هنر نیز تا 24 بهمن در باغ موزه قصر میزبان علاقه مندان خواهد بود.
وزیر به افتتاح ایستگاه پایانی رسید
اما سرانجام سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در افتتاحیه یکی از بخش های یازدهمین جشنواره تجسمی فجر حاضر شد. صالحی، دیروز پس از بازدید از نمایشگاه عکس روزهای انقلاب در خانه هنرمندان، ضمن گرامیداشت آغاز دهه فجر انقلاب اسلامی، گفت: در دوران پیروزی انقلاب اسلامی تصویرهایی برداشته شد که به اعتقاد من اینها کمک می کنند تا تصویر را بدون تفسیر ببینیم. به عبارتی چنین نمایشگاهی می تواند بدون روایت های تفسیرگرایانه اتفاقات مهم دوران انقلاب اسلامی را به ما نشان دهد و امروز بسیار خوشحالم که در قالب یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، بیش از 90 عکس با اجازه عکاسان در خانه هنرمندان ایران به نمایش درآمده و به ما کمک می کند که به چهل سال قبل برگردیم .
وی ادامه داد: هنرهای تجسمی شاخه های مختلفی دارد که هر کدام در قالب هنرهای تجسمی ایران می تواند دربرگیرنده بخشی از هویت های ما باشد. انقلاب اسلامی ایران هم به عنوان یک پدیده مهم تاریخی با هنرهای تجسمی ما پیوند خورده و ما شاهد هستیم که هنرمندان مختلفی در این عرصه کارهای مختلفی را در بخش های مختلف از زمان پیدایش انقلاب تا به امروز خلق کرده و نقش مهمی در ثبت این وقایع داشتند. بنابراین باید از تلاش های همه هنرمندان این چارچوب قدردانی کرد که نقش بسیار مهمی در ارائه تصاویر دوران پیروزی انقلاب اسلامی در چهلمین سال انقلاب ایفا کرده اند .
صالحی گفت: توجه به بحث اقتصاد در هنرهای تجسمی یکی از مهم ترین برنامه های دولت در این عرصه است که ما در این زمینه تلاش های زیادی را انجام دادیم اما فکر می کنم در شرایطی که حوزه صنایع دستی مورد توجه قرار گرفته، باید بتوانیم مسیر را در سمتی هدایت کنیم که در حوزه هنرهای تجسمی نیز شاهد سرمایه گذاری و ارزش افزوده باشیم. به نظر می آید توجه به هنرهای تجسمی می تواند مبنایی برای رشد اقتصاد در حوزه های مختلف فرهنگ و هنر باشد. در این زمینه برنامه ریزی های مختلفی صورت گرفته که از آن جمله می توان به طرح حمایت از مشاغل فرهنگی هنری اشاره کرد که امیدواریم هر چه زودتر شاهد اتفاقات اجرایی و موثری در این زمینه باشیم .
نمایشگاه عکس روزهای انقلاب تا 29 بهمن در گالری های ممیز و زمستان خانه هنرمندان برپا خواهد بود.

ارسال دیدگاه
نام: ایمیل: دیدگاه:

لینک خبر :‌ روزنامه ابتکار
یک کارشناس و مدرس موسیقی با نگاهی اجمالی به فعالیت های انجام گرفته در حوزه موسیقی طی 40 سال گذشته از نحوه مدیریت در این عرصه و لطمات توسعه بی رویه موسیقی پاپ سخن گفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۳ سایت های دیگر : طلوع خوزستان نسیم آنلاین خوز 24 بولتن نیوز

رضا مهدوی کارشناس، پژوهشگر، مدرس و نوازنده موسیقی ایرانی که طی سال ها قبل به عنوان مدیریت مرکز موسیقی حوزه هنری و در سال های اخیر در مقام ناشر، کارشناس و مدرس موسیقی به فعالیت مشغول بوده است در گفتگو با خبرنگار مهر درباره دستاوردهای موسیقی ایران در آستانه چهل سالگی انقلاب اسلامی بیان کرد: در همین ابتدا باید به این نکته اشاره کنم که ما نباید از کلیت موسیقی ایران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی به طور کامل بگذریم زیرا در دوران پیش از انقلاب اسلامی هنرمندان بزرگی چون جلیل شهناز، فرامرز پایور، پرویز یاحقی و بسیاری دیگر حضور داشتند که انصافا خدمات ارزنده ای را برای گسترش و تعمیم موسیقی ارزشمند ایرانی انجام دادند. به عبارتی حضور این عزیزان بود که باعث شد در همان دوران گروه ها و فعالیت های بسیار بزرگی در عرصه موسیقی ایرانی انجام پذیرد که نباید از این خدمات به راحتی عبور کرد. کما اینکه در همان مرکز حفظ و اشاعه موسیقی، هنرمندانی تبلور پیدا کردند که بعدها در قالب مجموعه هایی چون چاوش در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی سردمدار موسیقی انقلاب شدند.

وی ادامه داد: خوشبختانه پس از پیروزی انقلاب اسلامی بود که به موسیقی نگاه جدی تری شد و ما شاهد بودیم که پس از چندی در حوزه های گوناگون، گروه های مختلفی عرض اندام کردند. این در حالی است که ما در بخش های تخصصی نیز شاهد ارتقا تولیدات موسیقایی بودیم، به طوری که روند تولید و انتشار آلبوم به شکلی هدایت شد که هم اکنون حتی روزی 5 آلبوم موسیقی به صورت همزمان در بازار منتشر می شود.

مهدوی افزود: شما اگر به آمار اجراهای صحنه ای نیز نگاهی بیندازید خواهید دید که ما در این زمینه هر سال شاهد روند صعودی در تمامی ابعاد بوده ایم که در جایگاه خود می تواند مورد توجه قرار گیرد. اگر چه در همین فضا موضوع نشان ندادن ساز در تلویزیون همچنان به عنوان یکی از بزرگترین چالش ها پیش روی مخاطبان قرار دارد، زیرا اگر در این زمینه مشکل فقهی وجود داشته باشد در صدای ساز است نه سیمای آن که برخی از هنرمندان نسبت به آن واکنش نشان داده اند و لازم است در همین چهل سالگی انقلاب فکری برای حل این معضل داشته باشیم.

متاسفانه از دهه 70 که موسیقی پاپ شکل پررنگ تری در فعالیت های موسیقایی کشورمان گرفت به مرور لطمات زیادی را به جریان کلی موسیقی وارد کرد که حتی در مقاطعی شرایط را بدتر از دوران پیروزی انقلاب کرد مدیر اسبق مرکز موسیقی حوزه هنری گفت: ما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در حوزه پژوهش و تولید آثار تالیفی نیز پیشرفت های قابل ملاحظه ای داشته ایم که اگر بخواهیم به این موضوع از زاویه کمی و کیفی بپردازیم قطعا شاهد اتفاقات خوبی در این چارچوب بوده ایم. کما اینکه تعداد نشریات و کتاب های مختلف موسیقی که با همت هنرمندان و پژوهشگران جوان این عرصه تدوین و منتشر شده گواه مناسبی برای اثبات این ماجراست.

مهدوی ادامه داد: از سوی دیگر برگزاری رویدادهایی چون جشنواره موسیقی فجر و جشنواره های موسیقی اقوام ایران و مواردی که به آن اشاره کردم به لحاظ کمی دربرگیرنده فضایی خوش بینانه است که البته باید به لحاظ کیفی نیز به آن نگاه کرد. گرچه من معتقدم به دلیل بسیاری از محدودیت ها کارهای خوبی در عرصه موسیقی تولید شده اما بررسی کارنامه کیفی موسیقی ایران در آستانه چهل سالگی انقلاب نیازمند عملیات کارشناسانه گسترده ای است که باید بیشتر از این ها مورد توجه قرار گیرد.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود درباره آسیب های وارد شده به کیفیت موسیقی ایران پس از ظهور و بروز برخی از تولیدات موسیقی پاپ در کشورمان توضیح داد: متاسفانه از دهه 70 که موسیقی پاپ شکل پررنگ تری در فعالیت های موسیقایی کشورمان گرفت به مرور لطمات زیادی را به جریان کلی موسیقی ایران وارد کرد که حتی در مقاطعی شرایط را بدتر از دوران پیروزی انقلاب کرد و ما شاهد این هستیم که آثاری در این زمینه تولید شد که نه در حوزه موسیقی و نه در حوزه محتوا حرفی برای گفتن داشتند. کما اینکه در همین راستا آثار ارزشمندی هم تولید شدند که واقعا در این حوزه حرف های ارزشمندی برای گفتن داشتند اما به طور کلی می توان گفت، گویی یک جریان هدایت شده فضای موسیقی پاپ را به سمت تجاری شدن که به غلط عنوان اقتصاد هنر را نمایان گری می کرد، کشاند که نتایج مخربی را هم رقم زد و ثمراتش را در این سال ها به وضوح می بینیم.

این نوازنده و کارشناس موسیقی به موضوع سرود به عنوان یکی از پدیده های مهم موسیقی پس از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: طبیعتاً موسیقی طی این چهل سالی که از پیروزی انقلاب اسلامی می گذرد دچار تغییراتی شد که موضوع سرود نیز از این قاعده مستثنی نیست. گرچه جریان سرود در سال های ابتدایی انقلاب اسلامی درچارچوب پیشرفت های قابل ملاحظه ای قرار گرفت و ما شاهد آثار بسیار ارزشمندی در این حوزه بودیم اما ماجرا رفته رفته به جایی کشیده شد که سرودها، آن خاصیت اصلی سرودهای انقلابی را از دست دادند و در شاکله ای قرار گرفتند که دیگر نمی توانیم به آن سرود بگوییم.

مهدوی ادامه داد: در حالی که من معتقدم چارچوب اصلی سرود باید همان چارچوب آثار دهه شصت باشد که مردم نیز با این نوع ملودی ها ارتباط بیشتری برقرار می کنند. من فکر می کنم چنین آسیب هایی که عمدتا متوجه موسیقی کودک نیز می شود، چنین فرآیندی را پدید آورد که سر موسیقی مانند یک مرغ هم در عزا و هم در عروسی بریده شود و امروزه ما حسرت موسیقی کودکان دوره علینقی وزیری و دوران درخشان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را بکشیم.

این هنرمند که در سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر مدیریت بخش سمینارهای پژوهشی ویژه چهل سالگی انقلاب را برعهده دارد، تصریح کرد: من همچنان معتقدم هنرمندان شریف موسیقی ایران در این سال ها با تمام محدودیت هایی که پیش روی خود داشتند تمام تلاش خود را انجام دادند که موسیقی ایرانی را حفظ کنند. آن ها در این مدت حمایت نشدند اما نهایت کوشش را کردند که موسیقی ملی میهنی پاسداری شود.

وی افزود: من براین باورم یکسری موارد در حوزه های مختلف موسیقی وجود دارد که باید درچهل سالگی پیروزی انقلاب اسلامی درباره آن صحبت شود. زیرا بسیاری از هنرمندان این سرزمین نشان داده اند که در هر مقطع تاریخی همراه مردم و انقلاب بوده اند اما این انتظار را هم دارند که در این شرایط ویژه و مهم فضا به گونه ای مدیریت شود که بسیاری از مشکلات مرتفع شده تا آنها با فراغ بال بیشتری به فعالیت مشغول باشند.

مهدوی در بخش پایانی صحبت های خود گفت: ما امروز در موسیقی مان افرادی را داریم که در موسیقی با اجرای آثار کم ارزش و بی محتوا بنا به هزار و یک دلیل واهی که گفتن آن در این مجال نیست، یک شبه به اوج شهرت می رسند. این یک مشکل است که به طور حتم به فرهنگ شنیداری خانواده ایرانی لطمه می زند به همین دلیل لازم است در چهل سالگی انقلاب اسلامی فضای مدیریتی حوزه موسیقی به سمتی کشیده شود که توجه به موسیقی انسان مدار با محوریت تربیت خانواده ایرانی – اسلامی در اولویت برنامه ها قرار گیرد.

کد خبر 4530771

علیرضا سعیدی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تهران- ایرنا- داور نقاشی یازدهمین دوره جشنواره تجسمی فجر گفت: ردپای یک آموزش ناقص در آثار رسیده به جشنواره فجر دیده می شد که به نظر می رسد به دلیل افزایش دانشکده های هنری و آموزشگاه ها مساله آموزش، کمی سست شده است که باید هر چه زودتر به سمت اصلاح آن برویم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۳

به گزارش روز شنبه فرهنگی ایرنا از ستاد اطلاع رسانی یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، کاظم چلیپا هنرمند نقاش و منتقد هنری، داوری بخش نقاشی جشنواره امسال را بر عهده داشته است.
چلیپا که نقاشی را نزد پدرش مرحوم حسن اسماعیل زاده، نقاش قهوه خانه ای آموخته است نمایشگاه گروهی و بی ینال های نقاشی را تا به امروز در داخل وخارج از کشور به نمایش گذاشته و کسب مقام اول نمایشگاه بین المللی هنرهای ظریفه ژاپن در سال 1371 را در کارنامه هنری اش ثبت کرده است.
او همچنین برنده جایزه دست خط زرین امام (ره) در سالگرد هشت سال دفاع مقدس و برنده قلم موی زرین جایزه ویژه و دیپلم افتخار شده است.
چلیپا درباره کیفیت آثار ارسالی به یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر گفت: نکته مهمی که با بررسی آثار رسیده به جشنواره در رشته نقاشی شاهد بودیم، درک ظرفیت آموزشی هنر نقاشی در کشور است، درست است که این آثار بر اساس تلاش های شخصی هنرمندان به نتیجه رسیده است اما رد پای یک آموزش ناقص را در آنها می بینیم.
وی افزود: در مدرنیسم به دلیل وجود تفکر آزاد اندیش، عقیده بر این است که شاگرد باید آزاد گذاشته شود تا کار خودش را انجام دهد اما این آزاد گذاشتن مربوط به تخیل و ذهنیت است، نه در تکنیک و مبانی و اصول. ما در این آثار شاهد هستیم که آموزش اصول و قواعد به جوانان کامل نبوده و جوانان آموزش درستی ندارند.
این استاد نقاش تصریح کرد: کسی که اثری را به عنوان پایان نامه مقطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد انجام می دهد، باید مبانی هنرهای تجسمی را درست آموزش دیده باشد و کاری قابل قبول را ارائه دهد اما به نظر می رسد به دلیل افزایش دانشکده های هنری و آموزشگاه ها مساله آموزش، کمی سست شده است.
چلیپا با اشاره به حضور هنرمندان بسیار حرفه ای و متخصص در جشنواره تجسمی امسال گفت: حضور چهره های حرفه ای در شورای سیاست گذاری و داوران جشنواره تجسمی باعث شده است امسال شاهد حضور تعداد بالای شرکت کنندگان باشیم، ویژگی جشنواره امسال این است که از همه طیف ها نمایندگانی در آن حضور دارند و می توانند با دیدگاه های مختلف به داوری آثار بپردازند.
این هنرمند نقاش افزود: با توجه به اینکه برگزاری یک جشنواره هنری مدنظر بود، ما از میان آثار نقاشی ارسالی کارهایی را انتخاب کردیم که با کیفیت و آبرومند باشند و نمایشگاه خوبی را شکل دهند؛ آثاری با گرایش های متنوع به جشنواره رسیده است که امروز در نمایشگاه صبا می توانید مشاهده کنید.
وی بیان کرد: برای داوران اهمیت داشت که آثار با کیفیت بالا را انتخاب کنیم؛ حال این آثار ممکن است معناگرا، واقع گرا، روایتگر یا انتزاعی باشند و به طور کلی، ملاک هایی مانند زیبایی شناسی، ترکیب بندی خوب و شخصی بودن کار برای من اهمیت داشت.
چلیپا خاطرنشان کرد: سعی کردیم آثاری را انتخاب کنیم که نشان دهند هنرمند به خوبی تعلیم دیده و شناخت خوبی از هنر نقاشی دارد، البته باید توجه داشت که این جشنواره ها فرصتی برای حضور جوانان است.
او با استقبال از حضور گالری ها در این دوره از جشنواره تجسمی فجر، گفت: بخش اصلی جشنواره تجسمی فجر، بخش مسابقه است اما برگزاری نمایشگاه توسط گالری ها به طور کلی کیفیت جشنواره را بالاتر می برد. این جشنواره برای بازدیدکنندگان جنبه آموزشی هم دارد و حضور گالری ها در دل جشنواره می تواند داشته های هنر تجسمی کشور را بهتر نمایان کند.
وی گفت: برگزاری نمایشگاه های استانی که امسال قرار است به شکل نمایش چاپ هایی از 40 اثر گنجینه موزه هنرهای معاصر در 40 شهر کشور انجام شود، حرکت خیلی خوبی است که می تواند جنبه آموزشی در شهرستان ها داشته باشد.
چلیپا تاکید کرد: جشنواره فجر مختص تهران نیست و آثار زیادی از سراسر کشور به آن می رسد، بنابراین باید بخش هایی از جشنواره نیز در شهرهای دیگر حضور داشته باشد تا علاقه مندانی که نمی توانند به تهران سفر کنند فرصت دیدن آثار هنری را پیدا کنند.
وی درباره آثار پیشرو و معاصر نیز گفت: موضوع پیشرو بودن آثار نقاشی به آن معنا که در یک بی ینال نقاشی می تواند مطرح شود، در جشنواره تجسمی فجر مطرح نیست؛ در بی ینال نقاشی پیشرو بودن و کشف کردن اهمیت دارد و آثاری که عدم نوآوری در آنها مشهود باشد حذف می شوند، اما در جشنواره این موضوع چندان ملاک نیست و ملاک اصلی ارائه کار خوب و خلاقانه است که باید با اصول پایه ا ی آن محکم باشد. یکی از شروط حضور در بی ینال جدید بودن و مدرن بودن کار است، اما در جشنواره ممکن است همه نوع آثاری دیده شود.
یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با دبیری ابراهیم حقیقی از چهارشنبه، 10 بهمن ماه آغاز به کار کرده و تا پانزدهم اسفند برپاست.
سید امیر سقراطی دبیری هنری و محسن سلیمانی دبیری اجرایی این رویداد هنری را عهده دار هستند.
فراهنگ**9031** 1055

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
از میان 60 نمایش حرفه ای مخاطب بزرگسال روی صحنه تماشاخانه های دولتی و خصوصی تهران، 48 متن ایرانی و 12 متن خارجی است که اینها توسط 9 کارگردان زن و 49 کارگردان مرد اجرا می شود.

به گزارش خبرگزاری فارس، براساس پراکندگی جغرافیایی تماشاخانه ها در سطح شهر تهران، دسته بندی ششگانه (تئاتر معیار، تئاتر آیینی، تئاتر ترکیبی، تئاتر بدن، تئاتر مستند و تئاتر موزیکال) و نسبت متون ایرانی به خارجی، کارگردان زن به مرد، هم اکنون 60 نمایش با مخاطب بزرگسال و 22 نمایش مخاطب کودک و نوجوان روی صحنه اند.

از میان 60 نمایش حرفه ایِ مخاطبِ بزرگسالی که هم اکنون در تماشاخانه های دولتی و خصوصی در تهران روی صحنه است، 48 متن ایرانی و 12 متن خارجی است. این 60 نمایش توسط 9 کارگردان زن و 49 کارگردان مرد اجرا می شود و دو نمایش نیز به صورت مشترک توسط کارگردانان زن و مرد روی صحنه رفته اند.

براساس دسته بندی ششگانه که سال گذشته و در سی و ششمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر مبنای تقسیم شکلی آثار قرار گرفت، آثار حال حاضر را نیز می توان تفکیک کرد. تئاتر معیار، تئاتر آیینی، تئاتر ترکیبی، تئاتر بدن، تئاتر مستند و تئاتر موزیکال شش بخش این تقسیم بندی است و با این مبنا در مورد این 60 اثر به نتایج زیر می رسیم؛ 57 اثر در دسته بندی تئاتر معیار قرار دارد و یک نمایش ترکیبی (پرفورمنس)، یک نمایش آیینی و یک نمایش موزیکال است.

هر یک از بخش های تقسیم بندی بالا اینگونه تعریف شده بود؛ تئاتر معیار: اجراهایی مبتنی بر نمایشنامه به عنوان فرم آغازین و رایج تئاتری که بر اجرای کمابیش دقیق متن نمایشی با بهره مندی از قصه و جلوه های دیداری و شنیداری تکیه دارد. تئاتر آیینی: اجراهایی مبتنی بر قراردادهای نمایش های آیینی- سنتی. تئاتر ترکیبی: عنوانی برای نمایش هایی که از ترکیب رسانه های مستقل با هم بهره می برد مانند ترکیب تئاتر با ویدئو، پرفورمنس و... تئاتر بدن: عنوانی برای اجراهای متکی بر بدن. تئاتر مستند: عنوانی برای نمایش هایی مبتنی بر گزارشی خلاق از رویدادهای مستند در گذشته و حال و در نهایت تئاتر موزیکال: عنوانی برای نمایش هایی که با بیشترین استفاده از موسیقی و گفتار آهنگین و آوازی ساخته می شوند.

فاکتور دیگر پراکندگی جغرافیایی است. اساس در این تقسیم بندی این است که تهران را در چهار بخش شمال، جنوب، شرق، غرب و مرکز در نظر بگیریم. بر این مبنا تماشاخانه هایی که اکنون پذیرای نمایش های روی صحنه هستند، تعدادشان به عدد 26 می رسد که 22 محل اجرا در مرکز تهران قرار دارد، یک محل اجرا در جنوب، دو محل اجرا در شمال و یک محل اجرا در غرب.

همچنین 22 نمایش حرفه ای ویژه مخاطب کودک و نوجوانی که هم اکنون روی صحنه است، همگی براساس متون ایرانی و توسط 16 کارگردان مرد و پنج کارگردان زن اجرا می شوند. کارگردانی یک نمایش نیز به صورت مشترک توسط یک کارگردان زن و یک کارگردان مرد انجام شده است.

از لحاظ پراکندگی جغرافیایی نیز در میان 17 محل اجرای نمایش های ویژه کودکان و نوجوانان، شش محل اجرا در مرکز، یک محل اجرا در جنوب، سه محل اجرا در شمال، پنج محل اجرا در غرب و دو محل اجرا در شرق تهران واقع شده است.

فایل اجراهای روی صحنه نمایش های مخاطبِ بزرگسال و نمایش های مخاطبِ کودک و نوجوان به تفکیک نام نمایش، نویسنده/ مترجم، کارگردان، مکان جغرافیایی و دوره اجرا پیوست این خبر شده است. در ضمن اجرای نمایش های کمدی شبانه (تئاتر آزاد) در بررسی بالا لحاظ نشده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
شورای رسیدگی به اجراهای صحنه ای موسیقی درباره تخلف اجرایی حمید عسگری تصمیم می گیرد.

به گزارش هنرآنلاین ، دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با توجه به تخلفات گروه حمید عسگری از مجوز در اجرای اخیر اعلام کرد؛ شورای رسیدگی به اجرای صحنه ای، موضوع را بررسی می کند و تا زمان بررسی و تصمیم گیری، فعالیت گروه و موسسه برگزارکننده به حالت تعلیق درمی آید.

لازم به ذکر است، آخرین کنسرت حمید عسگری خواننده پاپ 10 بهمن ماه در برج میلاد تهران برگزار شد که در این کنسرت لحظاتی از آهنگ "کجای دنیامی" را با گیتاریست زن گروهش نگین پارسا همخوانی می کند.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
جلال صابری نژاد گفت:قیمت کتاب نسبت به دیگر کالا ها بین 7 تا 10 درصد افزایش قیمت داشته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۴ سایت های دیگر : بلاغ مازندران

جلال صابری نژاد مدیر مسئول انتشارات آریترین در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، در خصوص دلایل کاهش عناوین کتاب گفت: دلایل متفاوتی برای کاهش عناوین کتاب وجود دارد که از جمله آن، ثابت نبودن قیمت کاغذ، افزایش قیمت کتاب و ملزومات چاپ است. از جمله ملزومات چاپ کتاب که در آن با افزایش قیمت رو به رو بودیم می توان به زینک، تونر و لیتوگرافی اشاره کرد که قیمت کتاب نسبت به دیگر کالا ها بین 7 تا 10 درصد افزایش داشته است.

وی با بیان اینکه در زمینه توزیع زینک و کاغذ مورد نیاز برای انتشار کتاب با مشکل مواجه شدیم،گفت: سیاست هایی که دولت در این شش ماهه اخیر برای صنعت چاپ داشت سیاست هایی زودگذر بود که مشکلات این صتعت را برطرف نمی کرد و سیاست هایی جامع و کاربردی نبود. برای برطرف شدن معضل بزرگی که در صنعت چاپ وجود دارد به سیاست گذاری نیاز داریم و باید برای حل معضل صنعت چاپ نرخ درستی برای کاغذ تعیین کرد.

صابری نژاد گفت:قرار بود کاغذ با دلار 45200 تومانی در بازار توزیع شود، اما در عمل این اتفاق نیفتاد و کاغذ با دلار 8 هزار تومانی در اختیار ناشران قرار گرفت.

مدیر مسئول انتشارات آریترین با اشاره به اینکه میزان تولید کارخانه های کاغذ بسیار پایین است، بیان کرد: هنوز دولت نتوانسته توازنی میان عرضه و تقاضا در زمینه کاغذ ایجاد کند.نبود این توزان به همراه تنش های روانی که به ناشران و نویسندگان در اثر افزایش قیمت کتاب وارد شد در کنار استقبال نکردن مردم از خرید کتاب به دلیل مشکلات اقتصادی در کاهش عناوین کتاب موثر بود و ادامه وضعیت کنونی نشر می تواند به تعطیلی صنعت نشرمنجر شود.

صابری نژاد با اشاره به اینکه وضعیت بد نشر، معضلی برای ناشران کوچک و شهرستانی است، اظهار داشت: ناشرانی که به مرکز نزدیک هستند دسترسی بیشتری به امکانات دارند همچنین ناشران پرسابقه قدرت ماندگاری بیشتری در بازار نشر دارند، اما ناشران نوپا، شهرستانی و ناشرانی که دور از مرکز هستند خدمات کمتری دریافت می کنند. اکثر ناشران نوپا و تخصصی در درازمدت با مشکل مواجه می شوند و تعطیلی صنعت نشر به نفع این صنعت، ادبیات و فرهنگ کشور نخواهد بود، چون فرهنگ کتاب و کتابخوانی به ثبات صنعت نشر نیاز دارد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
علی اکبر اشعری گفت: نمایشگاه کتاب باید بازتعریف شود تا هر سال گامی مثبت در جهت کیفی شدن صنعت نشر کشور بردارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۳ سایت های دیگر : چاپ و زندگی

علی اکبر اشعری عضو شورای سیاستگذاری سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره فرآیند واگذاری برخی از امور نمایشگاه کتاب به صنوف نشر اظهار کرد: طرح واگذاری برخی از امور نمایشگاه کتاب به صنوف نشر کماکان ادامه پیدا می کند و کاهش یا افزایشی پیدا نکرده است البته ما در عمل متوجه شدیم که به دلیل یکپارچه نبودن فعالان حوزه نشر، آن ها در پذیرش مسئولیت برخی از امور نمایشگاه کتاب انسجام یا وحدتی را از خود نشان نداده اند که سال گذشته اوج این ماجرا ها بود و احتمالا امسال نیز مشکلاتی به وجود خواهد آمد. این در صورتی است که اگر بخش غیر دولتی نشر بخواهد مسئولیتی را بپذیرد، زمانی موفق می شود که اختلافاتی در بین آنها نباشد.

وی افزود:هم اکنون 2 نظر درباره واگذاری برخی از امور نمایشگاه کتاب تهران به صنوف نشر مطرح است. گروهی فکر می کنند ما اشتباه می کنیم که با این شرایط بخشی از نمایشگاه کتاب را به تشکل ها واگذار می کنیم و گروه دیگر می گویند بالاخره در هر کاری که بخواهید تغییر ایجاد کنید، چالش ها و مشکلاتی پیش رو هست. وزارت ارشاد باید این ماجرا ها را مدیریت کند تا نمایشگاه کتاب مکانی برای نزدیکی هر چه بیشتر اصحاب نشر به هم باشد، ولی به هر حال سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هنوز تغییر نکرده است.

اشعری در بخش دیگری از صحبتهایش گفت:به نظر می رسد امروز شرایط به گونه ای است که با تأسیس فروشگاه های بزرگ در مراکز استان ها و شهرستان ها، به مرور کتاب دسترس پذیر می شود و هر چه کتاب در طول سال دسترس پذیرتر باشد رونق فروش در نمایشگاه کتاب کاهش پیدا می کند پس به نظرم مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید آینده نگری داشته باشند و طراحی کنند که در شرایط کاهش فروش نمایشگاه کتاب، نقش این نمایشگاه مشخص و تعریف شده باشد البته راهکار پیشنهادی من این است که نمایشگاه کتاب باید بازتعریف شود تا نمایشگاهمان هر سال گامی مثبت در جهت کیفی شدن صنعت نشر کشور بردارد.
انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
مدیرعامل خانه کتاب از تشکیک در آمار انتشار کتابی که ناشر مدعی بود طی سال جاری 260 بار آن را چاپ کرده است، خبر داد و گفت: پرونده این کتاب در اداره کتاب در دست بررسی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۳ سایت های دیگر : چاپ و زندگی

نیکنام حسینی پور مدیرعامل خانه کتاب در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا ، با اشاره به انتقاداتی که نسبت به آمار نشر در ایران و میزان دقت و صحت آن وجود دارد، گفت: از ابتدای حضورم در موسسه خانه کتاب جلسات بسیاری در این زمینه برگزار کردیم و شیوه های مختلف بدست آوردن آمار کتاب را بررسی کردیم، در وضعیت فعلی ، مبنای ما کتابی است که در ایران به صورت رسمی منتشر می شود و در فرایند قانونی مسیر چاپ و اعلام وصل و... قرار می گیرد. وقتی در شناسنامه ناشر شمارگان را 500 نسخه می گذارد، ما نمی توانیم رقم دیگری را مبنا قرار دهیم.

وی ادامه داد: متاسفانه برخی ناشران در ارائه آمار واقعی نشر خود کوتاهی می کنند و بعضا آمارهای نادرست ارائه می کنند، برای نمونه هفته اواخر دی ماه کتابیث منتشر شده بود و قرار بود که آمار آن در سامانه اطلاعاتی خانه کتاب وارد شود، بنده وقتی آمار را دیدم تشکیک کردم، چرا که گفته شده بود در سال 97 بیش از 250 بار منتشر شده است. یعنی تقریباً روزی یک بار و شایدم بیشتر.

حسینی پور تصریح کرد: نکته دیگر اینکه شمارگان کتاب برچسبی درج شده بود، به نظر می رسید که کتاب را در 300 نسخه چاپ کرده اند و روزی یکبار اعلام وصل گرفته اند. این گونه اتفاقات معمولا در پی کسب نام و اعتبار برای کتاب رخ می دهد. به همین دلیل ما آمار را در سایت وارد نکردیم و با ارسال نامه به اداره کتاب خواستار بررسی آن شدیم.

مدیرعامل خانه کتاب گفت: ما هم چنین جلساتی با اداره کتاب، کتابخانه ملی و... برگزار کردیم تا درگاهی تعریف کنند ، تا بتوانیم به آمار قطعی تری دست پیدا کنیم، قطعاً اگر نشر را به سمت حرفه ای شدن پیش ببریم، کمتر با این مشکلات مواجه می شویم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
کامران شرفشاهی گفت:هم اکنون بهای هر برگ کاغذ از مرز 400 هزار تومان گذشته است و دولت هیچگونه نظارت و کنترلی در این زمینه ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۳ سایت های دیگر : اطلاع نیوز چاپ و زندگی

کامران شرفشاهی مدیر مسئول انتشارات تجلی مهر در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، در خصوص کاهش عناوین کتاب گفت: یک سلسله عوامل متعدد در کاهش عناوین کتاب وجود دارد که قابل انکار نیست این موضوع از تورمی که گریبانگیر جامعه شده و قدرت خرید مخاطبان کتاب را کاهش داده است، آغاز می شود و به گرانی جنون آمیز و بی رویه کاغذ و ملزومات چاپ همچنین سیاست های دولت در زمینه حمایت از ناشران و کتابفروشان باز می گردد.

وی افزود: در واقع سیاست های دولت در زمینه صنعت چاپ و نشر سبب شده تا روز به روز انگیزه و رغبت کار در این عرصه کاهش پیدا کند به گونه ای که هم اکنون بهای هر برگ کاغذ از مرز 400 هزار تومان گذشت. دولت با آنکه کاغذ را در شمار کالا های اساسی قرار داده و وعده کنترل قیمت آن را داده اما عملا نتوانسته است هیچگونه نظارت و کنترلی در این زمینه داشته باشد و برای ناشران باتوجه به بازار راکد کتاب امید و توجیهی برای ادامه کار باقی نگذاشته است.

مدیر مسئول انتشارات تجلی مهر با اشاره به اینکه در حال حاضر بسیاری از ناشران عملا کار خود را متوقف کرده اند، بیان کرد: استمرار وضع موجود در صنعت نشر می تواند به تعطیلی بخش خصوصی در صنعت نشر ما ختم شود. شمارگان کتاب و آمار عناوین منتشر شده حکایت از این واقعیت تلخ دارد که دیگر از نشاط فرهنگی سابق در این عرصه خبری نیست و بخشی از کتاب های چاپ شده نیز ارزش علمی و فرهنگی قابل ملاحظه ای ندارند. در حال حاضر چاپ عناوین تازه بیشتر مختص ناشران دولتی یا موسساتی است که در زمینه انتشار کتاب های کمک درسی و پیش دانشگاهی فعالیت می کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
دبیر کل نهاد کتابخانه های کشور: دستاورد های انقلاب اسلامی از نظر کمی در سال های گذشته بسیار قابل توجه است .
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۳ سایت های دیگر : خبرگزاری آریا

علیرضا مختارپور در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما افزود: تعداد کتابخانه ها در سال 1357، معادل 372 باب بوده، ولی الان، ما نزدیک به 3400 کتابخانه داریم که این رقم از رشد کتابخانه ها خبر می دهد.
وی افزود:مساحت کتابخانه ها هم در این ایام افزایش پیدا کرده به طوری که اگر در سال 57، مساحت کل کتابخانه ها معادل 238 هزار مترمربع بوده، الان بالغ بر یک میلیون و 300 هزار متر مربع است.
دبیر کل نهاد کتابخانه های کشور گفت:: تعداد اعضا هم در این سال ها زیاد شده به طوری که اگر اعضای کتابخانه ها در اول پیروزی انقلاب بالغ بر 123 هزار و 700 نفر عضو کتابخانه ها بودند، امروز بیش از دو میلیون نفر عضو کتابخانه ها هستند.
مختارپور با اشاره به این که دستگاه های دیگر نیز کتابخانه دارند افزود: اگر کتابخانه های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مساجد و مکان های دیگر را هم اضافه کنیم این تعداد افزایش پیدا می کند.
وی درخصوص عناوین و تعداد ناشران در این سال ها گفت:: تعداد کتاب ها و ناشران هم در بعد از پیروزی انقلاب رشد چشمگیری داشته است و از نظر کیفیت هم با رشد خوبی مواجه هستیم به طوری که در برخی حوزه ها مثل کودک و نوجوان ده ها ناشر تخصصی فعالیت می کنند.
مختارپور در ادامه با اشاره به این که وضعیت مطالعه در این سال ها خوب نبوده است افزود: تنها مشکل این است که ما هنوز به آن حدی نرسیده ایم که از نظر آمار کتابخوانی متناسب با انتظارات یک انقلاب فرهنگی باشیم و درحال حاضر کشور هایی که در فضای مجازی هم پیشرو هستند وضع کتابخوانی شان بهتر از ماست.
وی افزود: بنابر این نمی شود گفت: فضای مجازی باعث کم شدن مطالعه شده بلکه باید به این فکر کرد که نهاد های فرهنگی مرتبط در این زمینه بیشتر کار کنند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
تهران- ایرنا- نامزدهای نهایی سی و ششمین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی، در حوزه کودک و نوجوان معرفی شدند.

به گزارش روز شنبه ایرنا از روابط عمومی موسسه خانه کتاب، نامزدهای جایزه کتاب سال در بخش های دین کودک و نوجوان ، داستان تالیفی کودک و نوجوان ، داستان ترجمه کودک و نوجوان ، کلیات و علوم انسانی کودک و نوجوان و علوم و فنون کودک و نوجوان معرفی شدند.
در موضوع دین، کودک و نوجوان این کتاب ها به مرحله دوم سی و ششمین دوره جایزه کتاب سال راه پیدا کردند:
- ما فرشته ها ، تألیف غلامرضا حیدری ابهری، تهران: جمال
- دوست خوب خدا ، تألیف مسلم ناصری، تهران: جمال
- ایستاده در کمند ، تألیف علی اکبر والایی، تهران: دفتر نشر فرهنگ اسلامی
- نشانه ، تألیف ابراهیم حسن بیگی، تهران: قدیانی
- پیام های آسمانی ، تألیف مرتضی دانشمند، تهران: بوستان کتاب
- کودکان می پرسند ، تألیف غلامرضا حیدری ابهری، تهران: قدیانی
- ده قصه از امام سجاد(ع) ، تألیف حمید گروگان، تهران: قدیانی
- ده قصه از بانو فاطمه(س) ، تألیف حسین فتاحی، تهران: قدیانی
در موضوع داستان تالیفی کودک و نوجوان نیز این 18 کتاب جواز ورود به مرحله دوم داوری جایزه کتاب سال را کسب کردند:
- معجون سحرآمیز در کارخانه متروک ، تألیف تینا جمالی، تهران: هوپا
- شاخ دماغی ها ، تألیف سیده عذرا موسوی، تهران: شهرستان ادب
- شب های بی ستاره ، تألیف مرضیه نفری، تهران: شهرستان ادب
- خلال دندون ، تألیف معصومه یزدانی، تهران: علمی و فرهنگی
- چشم های سبز هی هو هاما ، تألیف ریحانه جعفری، تهران: شهرستان ادب
- دیوبند ، تألیف زهرا شاهی، تهران: علمی فرهنگی
- جزیره آهنی ، تألیف عباس عبدی، تهران: علمی فرهنگی
- ستاره ، تألیف محدثه گودرزنیا، تهران: پیدایش
- نیمه شب دریاچه ، تألیف عباس عبدی، تهران: پیدایش
- باغ خرمالو ، تألیف هادی حکیمیان، تهران: شهرستان ادب
- آخرین ها ، تألیف مهدی رجبی، تهران: پیدایش
- درخت سگ ، تألیف مهدی رجبی، تهران: پیدایش
- سوزنبان مارها ، تألیف مهدی رجبی، تهران: پیدایش
- پرنده یخ زده ، تألیف مهدی رجبی، تهران: پیدایش
- گزارش مرد لوبیایی ، تألیف مهدی رجبی، تهران: پیدایش
- نجات الاغ ، تألیف: فاطمه دهقان نیری، تهران: محراب قلم
- وقتی حیوانات باسواد می شوند ، تألیف کمال بهروزکیا، تهران: محراب قلم
-مجموعه 5جلدی گروه 5+1 ، تألیف فرهاد حسن زاده، تهران: افق
در موضوع داستان ترجمه کودک و نوجوان 10عنوان کتاب راه یافته به مرحله دوم داوری جایزه کتاب سال به این شرح معرفی شدند:
- عصا ، تألیف پیتر هرتلینگ، ترجمة گیتا رسولی، تهران: محراب قلم
- راز لنا ، تألیف انده، ترجمة کتایون سلطانی، تهران: افق
- زاک پسر کهکشان ، تألیف ری اورایان، ترجمة امیرحسین میرزاییان، تهران: ذکر
- باهوش ، تألیف کیم اسلیتر، ترجمة مژگان کلهر، تهران: افق
- در مدرسه کرم ها این چیزها را درس می دهند ، تألیف سیمون لیا، ترجمة فرمهر منجزی، تهران: ایران بان
- نوربرت خرگردن ، تألیف میشاییل انده، ترجمه سلطانی، تهران: افق
- ماجرای باورنکردنی تابستان من ، تألیف دیوید کالی، ترجمه هیرمندی، تهران: افق
- پینوکیو ، تألیف کارلو کولودی، ترجمه بهروز غریب پور، تهران: افق
- شاید سیب باشد ، تألیف یوشی تکه، ترجمه رضی هیرمندی، تهران: افق
- رؤیای دونده ، تألیف مندلین ون درانن، ترجمه بیتا ابراهیمی، تهران: پیدایش
در موضوع کلیات و علوم انسانی کودک و نوجوان نیز این 4 کتاب در فهرست نامزدهای جایزه کتاب سال قرار گرفتند:
- شهر ما تهران ، تألیف پیمان فیوضات، تهران: کتاب قلک
- بازی های محلی ایران برای کودکان و نوجوانان ، تألیف فاطمه بدرطالعی، تهران: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
- تصویرگری در ادبیات دینی کودکان و نوجوانان ، تألیف جمال الدین اکرمی، تهران: علمی و فرهنگی
- خورشید کالسکه سوار ، تألیف حسین بکایی، تهران: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
همچنین در موضوع علوم و فنون کودک و نوجوان این آثار به مرحله دوم داوری جایزه کتاب سال راه پیدا کردند:
- دانشنامه مصور دنیای شگفت انگیز سگ سانان ، تألیف جولیت کلاتن، ترجمه الهام شوشتری زاده، تهران: سایان
- دانشنامه مصور خزندگان ، تألیف جولیت کلاتن، ترجمه الهام شوشتری زاده، تهران: سایان
- دانشنامه مصور حشرات ، تألیف جولیت کلاتن، ترجمه الهام شوشتری زاده، تهران: سایان
- دانشنامه مصور دنیای شگفت انگیز گربه سانان ، تألیف جولیت کلاتن، ترجمه: الهام شوشتری زاده، تهران: سایان
- دانشنامه مصور پرندگان ، تألیف جولیت کلاتن، ترجمة الهام شوشتری زاده، تهران: سایان
- دانشنامه مصور پستانداران ، تألیف جولیت کلاتن، ترجمة الهام شوشتری زاده، تهران: سایان
- چگونه از بدنم مراقبت و نگهداری کنم؟ تألیف کارا ناترسون، ترجمه مهناز جعفری، تهران: مهرسا
- چگونه عکس سه بعدی بگیریم و ببینیم؟ ، تألیف محمدجواد پوست پرداز جمال رادفر، تهران: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
- کی ساختش؟ 1 و 2، خانه های مدرن آسمان خراش ها ، تألیف دیدیه کُرنی، ترجمه فرناز فرشاد، تهران: علمی و فرهنگی
- علوم رایانه بدون رایانه ، تألیف گروه مؤلفان، ترجمه حامد و عرفان محبی، تهران: فاطمی
- مجموعه ماجراهای نابغه عصر حجر ، تألیف جری بایلی، ترجمه مجید عمیق، تهران: کانون پرورش کودکان و نوجوانان
- مجموعه دایناسور، جانوران اقیانوس و بندپایان ، تألیف استیسی رودریک، ترجمه فروغ فرجود، تهران: فاطمی
- مرجع ترافیک ، تألیف محمود برآبای، تهران: قدیانی
- مجموعه سرک کشیدن زیر پوست زمین ، تألیف لاتچانا کنی، ترجمه امیر طاهری، تهران: کانون پرورش کودکان و نوجوانان
- مجموعه دنیای اینفوگرافی ، تألیف جان ریچارد، ترجمه مجید عمیق، تهران: پیام آزادی
- آشنایی با مهارت های زندگی برای نوجوانان ، تألیف پرتو سیف اللهی، تهران: کلام
- سیصد پدیده نجومی ، تألیف جیمی ویلکینز، ترجمه محمدرضا افضلی، تهران: محراب قلم
سی و ششمین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی با بررسی 10 هزار و 368 عنوان کتاب که به دبیرخانه رسیده، 16 بهمن ماه با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان خواهد داد.
14 اثر در میان آثار داوری شده به عنوان برگزیده جایزه کتاب سال انتخاب می شوند و 41 اثر نیز به عنوان شایسته تقدیر معرفی خواهند شد که در روز اختتامیه، جوایز خود را از دست رئیس جمهوری خواهند گرفت.
فراهنگ*9211* 9053

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
در پی درگذشت همسر استاد علی نصیریان، رییس سازمان سینمایی در پیامی مصیبت وارده را تسلیت گفت.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی سازمان امور سینمایی و سمعی بصری در این پیام آمده است:

سرور گرامی جناب آقای نصیریان

درگذشت همسر محترمتان را تسلیت عرض می کنم.

از درگاه خداوند مهربان برای آن مرحومه آرامش ابدی و برای شما استاد بزرگوار و خانواده مکرمتان شکیبایی، سلامتی و طول عمر مسألت دارم.

پایان پیام/ 14

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
تهران - ایرنا - سرپرست سازمان سینمایی درباره اعمال نظر برخی نهادها بر سرنوشت فیلم های دارای پروانه نمایش، گفت: از نظر جشنواره همه فیلم های حاضر در این رویداد هنری می توانند اکران شوند.

به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، حسین انتظامی شامگاه شنبه 13 بهمن در حاشیه بازدید از سینمای رسانه ها در جشنواره سی وهفتم فیلم فجر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: آیین نامه ای برای کلیه جشنواره های وزارت ارشاد، در هر حوزه تخصصی در دست تدوین است و تا پایان سال مباحث آن منتشر می شود.
وی با اشاره به اینکه در این آیین نامه چارچوب و اصول کلی هر جشنواره معین می شود و طبعا یکی از مهمترین بخش های این آیین نامه مربوط به تعامل با رسانه ها است، گفت: در این آیین نامه معین خواهد شد که چگونه رسانه های تخصصی از ظرفیت هر رویداد استفاده کنند.
این مدیر فرهنگی درباره آسان کردن فرآیند مجوز فعالیت رسانه های تخصصی نیز توضیح داد: خوشبختانه به همت هیأت نظارت بر مطبوعات، رسانه های مکتوب و پایگاه های خبری، زمان صدور مجوز طولانی ای ندارند و به حدود 4 یا 5 ماه رسیده است.
انتظامی درباره مطالبه اصحاب رسانه از صاحبان فیلم ها در زمینه شفافیت مالی، گفت: شفافیت آنقدر مفهوم جامعی دارد که در صورت تحقق همه این مباحثی که به آن اشاره می کنید خود به خود رنگ خواهد باخت.
وی تاکید کرد: دستگاه دولتی باید ضوابط خود را در زمینه حمایت ها اعلام کند و اولویت ها و بسته های حمایتی اش مشخص باشد.
سرپرست سازمان سینمایی ادامه داد: همچنین در جهت شفاف سازی اصناف هم باید کمک و همراهی کنند تا در قالب رابطه ای مشخص و دقیق همه فعالیت ها شفاف و دقیق باشد، حمایت ها، سرمایه ها و حتی قراردادها به صورت شفاف منتشر شود.
انتظامی در پاسخ به سوال دیگری درباره حواشی نمایش متری شیش و نیم در روز نخست جشنواره و شائبه اعمال نظر برخی نهادهای خارج از جشنواره بر فرآیند حضور فیلم، گفت: در این زمینه توضیحات لازم و پاسخ صریح را دبیر جشنواره داده است و سعی می کنم در حوزه تخصصی همکارانم ورود نکنم.
وی درباره شرایط تعاملی سازمان ها و نهادهای خارج از سازمان سینمایی با جشنواره فجر با اشاره به اینکه اصل تعامل طبیعتا خوب است و فیلم هایی که به جشنواره راه پیدا کرده اند در یک فرآیند تعریف شده پذیرفته شده اند، گفت: کما اینکه در دو سال اخیر این آثار پس از دریافت پروانه نمایش در جشنواره اکران می شوند تا بعد از جشنواره اکران آن ها با مشکلی مواجه نشود.
انتظامی درباره اعمال نظر برخی نهادها بر سرنوشت فیلم های دارای پروانه نمایش، گفت: زمانی نهادها با تهیه کنندگان وارد مذاکره می شوند و با آن ها تعاملاتی دارند که آن بحث دیگری است اما از نظر جشنواره همه فیلم های حاضر در جشنواره می توانند اکران شوند.
وی در پاسخ به سوالی درباره حاشیه های به وجود آمده درباره تک خوانی زن در آیین افتتاحیه جشنواره فجر با اشاره به اینکه اساساً تک خوانی در این مراسم صورت نگرفته است، طرح این سوال را از اساس منتفی دانست.
سرپرست سازمان سینمایی درباره تناسب فیلم های حاضر در جشنواره سی وهفتم و چهل سالگی انقلاب اسلامی، توضیح داد: فیلم هایی که امروز در جشنواره نمایش داده می شود آثاری است که در طول یک سال گذشته ساخته شده است و اهل فن که آثار پارسال و امسال را دیده اند اذعان دارند که کیفیت و مضامین فیلم ها ارتقا پیدا کرده است.
شبک**فراهنگ**9246**1392

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
حسین انتظامی با اشاره به برنامه های آینده سازمان سینمایی، بر افزایش سرعت رشد سینمای ایران و همچنین بر توسعه بازار جهانی سینمای کشورمان تاکید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۴ سایت های دیگر : شبکه اینترنتی آفتاب شریان سینما پرس شعار سال جهانی پرس

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، حسین انتظامی، سرپرست سازمان سینمایی، دیشب (شنبه 13 بهمن) مهمان برنامه باهمستان در شبکه جام جم بود و با محمدرضا مقدسیان درباره جشنواره فیلم فجر و سازمان سینمایی به گفت وگو پرداخت.

حسین انتظامی در این برنامه درباره رشد سینمای ایران در سال های اخیر بیان کرد: سینمای ایران با یک شتاب قابل توجهی در حال رشد وارتقا است، در دنیا شناخته و به یک برند جهانی تبدیل شده است. ما باید به شکلی سیاست گذاری کنیم که این رشد با سرعت بیشتری ادامه پیدا کند. آنچه که در حال حاضر به عنوان برنامه جامع سازمان سینمایی مدنظر است و شاید بخشی از آن مورد نظر مخاطبان شما باشد، توسعه بازار جهانی است که به سبب آن ظرفیت های بیشتری فراهم می شود که از طریق آن سینمای ایران و فرهنگ ایرانی بیشتر دیده شود.

سرپرست سازمان سینمایی افزود: این نگاه را در سازمان سینمایی دارم که بیشتر سینمای ایران را به جهان معرفی کنم زیرا که دربردارنده جنبه های فرهنگی و تاریخی ایران است.

هم افزایی رسانه و سینما

او در پاسخ به پرسشی درباره میزان تاثیر عقبه او در مدیریت رسانه بر فعالیتش در عرصه مدیریت سازمان سینمایی، توضیح داد: سینما یک رسانه است، وقتی رسانه در کنار سینما قرار می گیرد، ما یک رفتار هم افزا انجام می دهیم که کمک می کند پدیده سینما بیشتر دیده شود و به خاطر همسایگی این دو مدیوم قطعا هم افزایی جلوه بیشتری پیدا می کند. در ابعاد مختلف سینما، هنر و فرهنگ این مسئله صدق می کند.

انتظامی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه یک رسانه تخصصی سینمایی چه ویژگی های باید داشته باشد و برنامه اش برای سر و سامان دادن به برنامه های سینمایی چیست، گفت: مقدمه این اقدام همین کاری بود که همکارانم در دبیرخانه جشنواره امسال انجام دادند، سال های گذشته عزیزانی در مجموعه کاخ جشنواره حضور داشتند که تنها علاقه مند به سینما بودند اما ضرورتا روزنامه نگار تخصصی این حوزه نبودند. امسال با چارچوب هایی که اعلام کردند، صرف نظر از ترتیب انتشار، ویژگی هایی چون لزوم داشتن صفحه مربوط به حوزه سینما، نگاه تولیدی و واکنش نشان دادن نسبت به رویدادهای سینمایی مدنظر قرار داشت و افراد حاضر در سینمای اهالی رسانه براین اساس انتخاب شدند. البته برای علاقه مندان صرف به سینما نیز در سینماهای دیگر ظرفیت هایی در نظر گرفته شده است.

سازوکار نهایی برای جشنواره های فجر

او ادامه داد: هر دستگاهی و به طور ویژه سینما باید همت کند که به ارتقای دانش تخصصی در حوزه روزنامه نگاران بپردازد و یکی از وظایف سازمان سینمایی و نهادهای صنفی مانند خانه سینما و ... همین مسئله است. همچنین از جهت آموزش ها و مطرح کردن ایده های نو باید کمک کنند که اهالی رسانه تخصصی تر تربیت شوند و به تعالی آن حوزه کمک کنند.

سرپرست سازمان سینمایی در پاسخ به این پرسش که آیا امسال در جشنواره فیلمی دیده است و آیا نامی از فیلم هایی که نظرش را جلب کرده اند، می برد یا خیر؟ گفت: بله طبعا وظیفه ما همین است، اما بهتر است ما اظهارنظری تا پایان داوری ها نداشته باشیم.

انتظامی درباره تعیین و تدوین سازوکاری برای جشنواره فیلم فجر که دیگر نیاز به تغییر سالانه در جشنواره نباشد، توضیح داد: سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای همه جشنواره های فجر همینطور جشنواره فیلم همین است که به یک سازوکار نهایی برسیم، قرار است آیین نامه ای که جشنواره ها در حال حاضر در اختیار دارند را تکمیل و تا پایان سال همه آن را منتشر کنند، همچنین از روزنامه نگاران، هنرمندان و صاحب نظران حوزه مربوطه بخواهند آن ها را تکمیل کنند و درباره آن نظر دهند تا چارچوب اصلی آن در طول سال های آینده تغییر نکند.

5757

کد خبر 1228416

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۴ سایت های دیگر : جهانی پرس

دبیر سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر تاکید کرد: سینما از دستاوردهای انقلاب است و نباید تخریبش کنیم بلکه باید کمک کنیم هر روز بهتر شود.

به گزارش ستاد خبری سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر، ابراهیم داروغه زاده دبیر جشنواره فجر عصر شنبه 13 بهمن، مهمان برنامه فرمول یک علی ضیا در شبکه یک بود.

دبیر جشنواره فیلم فجر در مورد دلیل عدم حضورش در برنامه هفت گفت: تمام برنامه هایی که به صورت زنده در رسانه ملی در خصوص جشنواره فیلم فجر پخش می شود حتما اثر گذار هستند و اگر فرصت باشد در آن شرکت می کنم. یک بار از من در روز افتتاحیه جشنواره دعوت کردند که چون تا دیروقت درگیر مراسم بودم نتوانستم در برنامه حاضر شوم. اگر بار دیگر دعوت کنند و فرصت باشد با کمال میل در خدمت هستم.

چه اشکالی دارد لیست کسانی که درخواست کارت جشنواره کرده اند منتشر شود؟

او درباره انتشار لیست خبرنگاران رسانه ملی برای پوشش جشنواره و اینکه این مورد باعث دلخوری اهالی تلویزیون شد، گفت: دو نکته وجود دارد؛ طی یک سال گذشته سازمان سینمایی برای شفاف سازی اطلاعات، تمام مصوبات، آیین نامه ها و حمایت هایی که از فیلم ها شده بود را منتشر کرد. برای جشنواره امسال هم لیست کسانی که درخواست کارت داده بودند اعلام شد و بعد برای آنها کارت صادر شد. من نمی دانم چه اشکالی در اینکه لیست افرادی که از تلویزیون درخواست داده بودند هم اعلام شد، وجود دارد.

دبیر سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر، تاکید کرد: شاید به دلیل تعداد بالای آن ها بود که این موضوع هم قابل توضیح است و اشکالی ندارد. رسانه ملی با تعداد شبکه های زیادی که دارد و با توجه به گستره نفوذ بالا و برنامه های تولیدی اش، طبیعی است تعداد افرادی که درخواست می دهند زیاد باشد. این اتفاق هر سال هم می افتد و هر سال هم اکثریت افراد تایید می شوند.

نفوذ رسانه ملی از بقیه رسانه ها بیشتر است

داروغه زاده افزود: این موضوع هم مورد حمایت جشنواره است، ضمن احترام به دیگر رسانه ها، چون نفوذ رسانه ملی چه رادیو چه تلویزیون از بقیه رسانه ها بیشتر است. ما با کمال افتخار پذیرای این عزیزان هستیم.
او تاکید کرد: انتشار لیست فقط برای اجرای قانون شفاف سازی اطلاعات بود که خود مدیران رسانه ملی هم بدانند که چه کسانی درخواست کرده بودند. ممکن است خود مدیران هم اطلاع نداشته باشند که برخی به اسم رسانه ملی می خواهند وارد جشنواره شوند.

دبیر جشنواره فجر تاکید کرد: اسامی رسانه های نوشتاری قبل از رسانه ها ملی منتشر شد.

جشنواره فجر باعث ایجاد رقابت بین فیلمسازان می شود

داروغه زاده در پاسخ به این سوال که خروجی و دستاورد جشنواره دقیقا چیست و چرا باید اصلا جشنواره داشته باشیم گفت:جشنواره های دیگر دنیا چه دستاوردی دارند؟ جشنواره باعث ایجاد یک رقابت بین فیلمسازان کشور می شود که فیلم بسازند و در این رقابت شرکت کنند. این فیلم ها داوری می شوند و به بخش مسابقه راه می یابند. این فیلم ها توسط منتقدین و رسانه ها دیده می شود و برای آن فیلم ها فضای تبلیغاتی ایجاد می شود. آن هایی که در قسمت ها و رشته های مختلف عملکرد خوبی داشته باشند کاندید می شوند و سیمرغ می گیرند و از طریق همین جشنواره، به دیگر جشنواره های دنیا معرفی می شوند.

خروجی جشنواره فجر جدا از خروجی سینمای ایران نیست

او با بیان اینکه خروجی جشنواره فجر جدای از خروجی سینمای ایران نیست، خاطرنشان کرد: همان اندازه که سینمای ایران خروجی داشته جشنواره فجر هم داشته است. جشنواره فجر هم جزو سینمای ایران است.اتفاقا سینمای ایران یکی از پر افتخارترین حوزه هایی است که ما پس از پیروزی انقلاب داشته ایم. سینمای ایران هم در داخل توانسته با مخاطب ارتباط برقرار کند هم در خارج. شاهد مثال آن هم همین جشنواره فجر است که تمامی رسانه ها اخبار جشنواره را پوشش می دهند. در خارج هم سینمای ایران توانسته افتخارات زیادی را کسب کند.افتخاراتی که در هیچ حوزه دیگری به دست نیامده است.
این مدیر سینمایی در بخش دیگری از صحبت هایش با اشاره به نقش سینمای ایران در جهان گفت: اتفاقا باید بگویم سینمای ایران به گواه همه یکی از پرافتخارترین حوزه هایی است که ما در چهل سال پس از انقلاب داشتیم که هم در داخل کشور توانسته ارتباط بسیار گسترده ای با مخاطبان برقرار کند، مثالش هم همین جشنواره ای است که برگزار می شود و تمام رسانه هایی که نیمه فعال هم هستند در ایام جشنواره فجر فعال می شوند و این به این دلیل است که خبرهای جشنواره فجر مهم است، و هم در خارج از کشور بسیار اهمیت دارد و توانسته افتخارات جهانی کسب کند. ما در هیچ حوزه ای چنین موفقیت هایی را نداشتیم، چه حوزه صنعت، کشاورزی و هر حوزه دیگری که شما بگویید نتوانستیم نفر اول جهان باشیم.
در ادامه برنامه علی ضیا خطاب به داروغه زاده گفت ممکن است برخی طیف های سیاسی سینما را از حاکمیت جدا بدانند، جواب شما به این طیف های سیاسی چیست؟ که دبیر جشنواره خطاب به او گفت: فیلم های سینمایی همیشه خوب نیستند و همیشه هم موردنظر منتقدین نیستند یا همه فیلم ها در راستای منافع ملی نیست ولی در ایران تقریبا می توان گفت هیچ فیلمی نداشتیم که در تضاد با منافع ملی باشد. شاید برخی برداشت ها این باشد که فیلمی سیاهنمایی کرده است.

سینمای ایران در خدمت نظام و مردم است

او افزود: هر سال بین 80 تا 90 فیلم ساخته می شود و اگر بخواهیم در مدت 40 سال تعداد فیلم هایی که تولید شده اند را در نظر بگیریم نزدیک به 4 هزار فیلم می شود که از این فیلم ها بخش قابل توجهی از آنها و نزدیک به 20 درصد در سطح جهانی حضور داشتند و افتخارآفرین بودند. ممکن است تعداد فیلم های انگشت شماری بوده باشند که در تعریفی که شما به آن اشاره کردید بگنجند ولی سینمای ایران در خدمت نظام، انقلاب و مردم بوده است.

قرار است فیلم ها برای مردم ساخته شود نه مسئولان

دبیر سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر گفت: چرا فکر می کنید مردم از حاکمیت جدا هستند یا نظام از حاکمیت جدا هستند، منافع مردم منافع نظام است اگر فیلمی برای منافع مردم ساخته می شود در حقیقت برای منافع نظام است. ممکن است فرد مسئولی از فیلمی خوشش نیاید، قرار نیست فیلم به خاطر مسئولان ساخته شود بلکه قرار است فیلم ها به خاطر مردمی که انقلاب کردند و پای انقلاب ایستادند ساخته شود.

برخی دنبال این هستند که کوچکترین نقص سینما را بزرگ کنند

علی ضیا خطاب به داروغه زاده گفت پس شما مخالف این طیف نگاه هستید که چون برخی فیلم ها سیاهنمایی می کنند در سطح جهانی مورد توجه قرار می گیرند ، که دبیر جشنواره پاسخ داد: این نگاه خودش سیاهنمایی است. در 40 سال گذشته برخی دنبال این بودند که کوچکترین نقص ها در سینما را بزر گ کنند و خاطر مسئولان بالای کشور را مکدر و ناراحت کنند درحالیکه سینما در خدمت مردم و نظام بوده است. در زمان انقلاب یا دفاع مقدس یا سال های اخیر همسو با نظام بودند و بسیار درخشان و خوب ظاهر شده و همیشه همراه و همدل دولت و حاکمیت بوده ولی همان کسانی که سینما را متهم به سیاهنمایی می کند مشغول سیاهنمایی هستند.

ماجرای تاخیر در اکران فیلم شیش و نیم

ابراهیم داروغه زاده در پاسخ به پرسشی درباره مشکلی که فیلم سینمایی متری شیش و نیم ساخته سعید روستایی در آغاز جشنواره داشته است، گفت: فیلم آقای روستایی یک روز دیرتر به جشنواره رسید یعنی تهیه کننده نسخه را به ما دیرتر رساند، ما فیلم را انتخاب کرده بودیم، مجوز نمایش هم داشت و هیچ مشکلی از طرف ما وجود نداشت.
او ادامه داد: گویا هماهنگی با نهادی که امکاناتی را در اختیار فیلم گذاشته بود مسئله اصلی بود، زیرا فیلم به موضوع زحمات نیروی انتظامی برای مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدر می پردازد، یعنی در ستایش خدمات نیروی انتظامی و قوه قضاییه است که با جدیت برخورد می کنند. ضمن آنکه فیلم بسیار خوبی است زیرا که به شدت مردم و جوانان را درباره خطرناک بودن مواد مخدر انزار می دهد. همچنین به آسیب هایی که فروشندگان موادر مخدر به خودشان و جامعه می زنند اشاره می کند.
داروغه زاده درباره علت اصلی تاخیر در تحویل نسخه فیلم متری شیش و نیم ، توضیح داد: طبق هماهنگی هایی که داشتند قرار بود تا امکاناتی را از نیروی انتظامی دریافت کنند. همچنین تفاهم هایی داشتند تا پروتکل های نیروی انتظامی در برخوردی که با متهمین دارند رعایت شود، پس از اتمام فیلم باید مدیران نیروی انتظامی این فیلم را می دیدند و نظر می دادند که پروتکل ها رعایت شده است یا خیر؟ و به همین دلیل فیلم با یک روز تاخیر به جشنواره رسید.
دبیر جشنواره فجر درباره حاشیه هایی که درباره محتوای فیلم مطرح شده بود، گفت: مسئول فیلم تهیه کننده است و از اول این قول و قرارها را با نیروی انتظامی داشتند و در جلساتی که به همراه کارگردان با مدیران ارشد نیروی انتظامی داشتند، توانستند آن ها اقناع کنند که مسایل مورد نظر رعایت کردند.

همه فیلم ها به موقع به جشنواره رسیدند

او در پاسخ به پرسشی درباره تاخیر در رسیدن فیلم غلامرضا تختی به جشنواره و شایعاتی درباره نحوه انتخاب فیلم هایی که کامل نبودند، بیان کرد: طبیعتا با 20 دقیقه از فیلم، انتخاب امکان پذیر نیست، وقتی فیلم ها برای بازبینی به هیات انتخاب ارائه می شود هنوز در آن نسخه مسایل فنی از جمله صداگذاری، موسیقی و... انجام نشده اما کلیت فیلم و نسخه تدوین شده در اختیار هیات انتخاب قرار می گیرد. ممکن است که یک یا دو سکانس آن آماده نشده باشد ولی به شکلی است که قابلیت تشخیص دارد. هر جشنواره به دنبال این است که بهترین فیلم ها را انتخاب کند به شرط اینکه آن فیلم به برنامه جشنواره برسد و خوشبختانه امسال همه فیلم ها به موقع به جشنواره رسیدند و فکر کنم فیلم غلامرضا تختی فقط یک ساعت تاخیر داشت و در لابراتور یک مشکلی برای آن پیش آمده بود و مجبور شدیم که در نهایت یک سانس را جابه جا کنیم.
داروغه زاده درباره شروع زودهنگام فعالیت هیات داوران و انتخاب آثار برگزیده نیز توضیح داد: هیات دواران تقریبا یک روز زودتر از نمایش فیلم ها کار خود را آغاز می کند چون از آن طرف باید زودتر به کارشان پایان دهند، ضمن آنکه ما یک هیات داوران فیلم اول، کوتاه و مستند هم داشته ایم که باید به ارزیابی آثار بخش خود بپردازند.
دبیر سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر درباره اضافه شدن بخش خارج از مسابقه برای نمایش دو فیلم گفت: فقط دو نمایش در چارسو و سینماهای شهرستان در خارج از مسابقه به نمایش درآمدند و جایزه جدیدی اضافه نشده است و تنها دو فیلم که درباره دفاع مقدس و مدافعان حرم بودند و نتوانسته بودند خودشان را به جشنواره برسانند، نسخه کامل خود را پس از مدتی به جشنواره رسانده و بازبینی آن ها انجام شد، فیلم های خوبی هم بودند و تنها نمایش برای آن ها گذاشته شد.
او درباره اینکه نمایش دو فیلم در بخش خارج از مسابقه، خلاف قوانین است یا خیر، پاسخ داد: ما نمی توانیم خلاف آیین نامه عمل کنیم و فیلمی که هیات انتخاب آن را انتخاب نکرده است را وارد جشنواره کنیم اما وقتی نمایشی خارج از مسابقه می گذاریم ربطی به هیات انتخاب و دواران ندارد زیرا که نه داوری می شود و نه نشست نقد و بررسی دارد. به مناسبت چهل سالگی این دو فیلم که موضوعی مرتبط داشته و درخواست برگزاری نمایش در جشنواره را داشتند با اختیارات دبیر جشنواره به نمایش درآمدند.
داروغه زاده در پاسخ به این پرسش که سایت در جشنواره امسال از دسترس خارج شد یا خیر، گفت: همانند سال گذشته مشکلی در زمینه سایت نداشتیم و پیش فروش تمام ظرفیت را تقریبا انجام دادیم و در همان ساعت اول 80 درصد بلیت ها به فروش رفت.

از تعداد صندلی های سینمای مردمی کاسته نشده است

او با تاکید بر اینکه تعداد صندلی در جشنواره امسال از سینماهای مردمی کاسته نشده است، گفت: تعداد صندلی کم نشده و بعضی از سینماها جایگزین شدند، زیرا قرار نیست اکران عمومی داشته باشیم چون تهیه کنندگان راضی نیستند. ما در مراکز شهرستان ها هم فقط یک فیلم را سه سانس نمایش می دهیم و سعی می کنیم در همه شهرها این جشن که جشن چهل سالگی انقلاب است برگزار شود. همچنین مسایل امنیتی را همچون طول سال مواظبت می کنیم.

داروغه زاده در مورد بحث های امنیتی هم گفت: همان طور که در طول سال از فیلم ها محافظت می کنیم در طول جشنواره هم این روند را ادامه می دهیم.
او در بخش دیگری از این گفت و گو با بیان اینکه هر سال سالن های سینمایی که می خواهند به ناوگان سینمای کشور اضافه شوند، از ما درخواست دارند که با جشنواره فیلم فجر کارشان را شروع کنند. چون تبلیغ خوبی برایشان می شود، افزود: امسال پردیس ایران مال با 12 سالن اضافه شد که درخواست داشتند شروع نمایش هایشان با جشنواره فیلم فجر باشد. وقتی سینمایی اضافه می شد به همان میزان باید از سالن های سینمای دیگر کم شود. ما در همه نقاط تهران نمایش داریم. امسال برای اولین بار اسلام شهر هم به جشنواره اضافه شد و سالن سینمایی در آنجا فیلم های فجر را نمایش می دهد.

پاسخ به انتقادات درباره صحبت های معتمدآریا در افتتاحیه جشنواره فجر

دبیر جشنواره فیلم فجر در خصوص واکنش ها نسبت به انتقادات فاطمه معتمد آریا گفت: هر سال در افتتاحیه جشنواره فیلم فجر برای بزرگان سینما بزرگداشت گرفته می شود، یکی از بزرگداشت های امسال ما خانم معتمدآریا بودند. طبق روند افتتاحیه او به بالای سن می رود و البته صحبت هایی می کند که در گوشه ای از آن ها انتقادی نسبت به برخوردهایی که با او شده بود، داشت که مورد اعتراض برخی از رسانه ها و مردم قرار می گیرد.

او تاکید کرد: واکنش من این بود که اتفاقا این یکی از دستاوردهای نظام و انقلاب اسلامی است، اینکه ما به راحتی می توانیم اعتراض کنیم. هنرمند ما می تواند در پیشگاه مسئولان و زمانی که فیلمش از رسانه ملی پخش می شود، اعتراض خودش را نسبت به هر جایی بیان کند. اتفاقا این مهم ترین تمایز دوران ما با قبل از انقلاب است. آنقدر این نظام مقتدر است که می تواند همه منتقدان را در خود جای دهد و پذیرا باشد. نقطه نظرات آن ها را بپذیرد و هیچ اتفاقی نیافتد. در صورتی که در رژیم گذشته امکان نداشت چنین اتفاقی بیافتد.

سینما دستاورد انقلاب است، نباید تخریبش کرد

داروغه زاده ضمن تشکر از صداوسیما گفت: خواهش من این است که صداوسیما به سینمای ایران کمک کند، سینما از دستاوردهای انقلاب ماست و نباید تخریبش کنیم. باید کمک کنیم هر روز بهتر شود. انتقاد خوب است، ولی تخریب نکنیم. با توجه به شرایط سختی که سینماگران دارند، با توجه به اینکه حوزه هنر، حوزه فقیری است. بودجه سال گذشته 4 میلیارد و 700 میلیون برای جشنواره هزینه شد؛ یعنی کمتر از 5 میلیارد است. امسال هم سعی می کنیم با 10 تا 20 درصد بیشتر هزینه کردن، این دوره جشنواره را تمام کنیم.

لینک خبر :‌ سازمان امور سینمایی
سینماپرس: سهیل سلیمی کارگردان سینما و تلویزیون همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و برگزاری جشنواره فیلم فجر گفت: متأسفانه سینمای ما بعد از گذشت 40 سال از پیروزی انقلاب اسلامی دوباره دچار ابتذال شده است و ما به همان 40 سال قبل بازگشتیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۴

کارگردان فیلم سینمایی فرشتگان قصاب در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: وجود ابتذال در سینمای کشور مسأله ای بسیار واضح است و تنها فرم ابتذال نسبت به پیش از انقلاب عوض شده که آن هم به خاطر برخی از محدودیت ها است.

وی با بیان اینکه بسیار تأسف بار است که ما بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی در سینمای مان مسیر متعالی و پرباری را طی نکرده ایم اظهار داشت: طی تمامی این سال ها به جای اینکه سینمای ما سرشار از آثار ارزشی و استراتژیک شود ما تنها شاهد تولید آثار بسیار معدودی در این حوزه ها بوده ایم و به همین علت این آثار نتوانسته اند یک جریان فرهنگی ایجاد کنند و در واقع مانند نسیمی از کنار طوفان سهمگین ابتذال و نابخردی عبور کرده اند و تأثیرگذار نبوده و نیستند.

سلیمی خاطرنشان کرد: متأسفانه متولیان فرهنگی ما طی تمام این سال ها فضای فرهنگی منطبق با اندیشه های ارزشمند انقلابی در جامعه ایجاد نکرده اند و همه این ها باعث شده تا بسیاری از افرادی که آثار ارزشی و استراتژیک تولید کرده اند با انگ های مختلفی مواجه شده و از فضای فرهنگی و هنری طرد شوند.

این سینماگر تأکید کرد: اصلی ترین مشکل ما در این حوزه مدیران فرهنگی هستند، نه اهالی فرهنگ! چون آن ها نتوانستند این فضا را ایجاد کنند. این فضا را آن ها باید به وجود آورند و قطعاً تا زمانی که همین مدیران و مسئولان سینمایی اداره سینمای کشور را در دست دارند وضعیت به همین منوال است و ما نمی توانیم توقعی برای تولید و عرضه فراوان آثار انقلابی و ارزشی در سینمای کشورمان داشته باشیم.

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماپرس: عبدالله علیخانی تهیه کننده سینما در آستانه برگزاری سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر گفت: سیاست های جشنواره فیلم فجر نیاز به بازنگری جدی و اساسی دارد؛ متأسفانه جشنواره فیلم فجر هدف اصلی خود را گم کرده است و سلیقه مدیران سینمایی و دست اندکاران از این رویداد آشفته بازاری را رقم زده که به هیچ عنوان شبیه جشنواره نیست و ما در هیچ کجای دنیا شاهد چنین اتفاقی نیستیم!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۴

تهیه کننده فیلم های سینمایی آواز قو و تکیه بر باد در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: در همه کشورهای مطرحی که جشنواره فیلم برگزار می کنند روند برگزاری جشنواره به این گونه است که طی یک فراخوان از فیلمسازانی که بر اساس قواعد از پیش تعیین شده آن جشنواره مبادرت به ساختن فیلم کرده اند دعوت می کنند تا آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند و از میان آن ها بهترین آثار را گزینش می کنند و در جشنواره شان به نمایش درمی آورند.

وی ادامه داد: جشنواره های غربی واقعاً بین المللی هستند اما متأسفانه ما چه در زمانی که جشنواره فجرمان به صورت بین المللی برگزار می شد و چه حالا که چند سالی است در یک اقدام غلط و غیرکارشناسی شده بخش های ملی و جهانی آن از یکدیگر جدا شده است شاهد برگزاری جشنواره بین المللی نبوده ایم.

علیخانی خاطرنشان کرد: این اتفاقی که ما در کشورمان رقم می زنیم بیشتر شبیه یک بازار فیلم است؛ یعنی می آییم و فیلم های یک سال سینمای ایران را به نمایش می گذاریم و همه جور فیلمی هم به جشنواره می دهیم حتی فیلم هایی که جشنواره پسند نیستند و به درد جشنواره نمی خورند. در جشنواره جهانی مان هم وضعیت همینطور است و متأسفانه بیش از آنکه شاهد حضور فیلم هایی از سراسر جهان باشیم تنها تولیدات سینمای ایران را به نمایش می گذاریم. این در حالی است که مثلاً در جشنواره فیلم کن که یکی از معتبرترین جشنواره های سینمایی است و در فرانسه برگزار می شود ما تنها شاهد حضور فیلم های فرانسوی نیستیم! این جشنواره ها به معنای واقعی کلمه بین المللی هستند و به همین دلیل هم با داشتن سیاست های ثابت و استاندارد توانسته اند عنوان برترین جشنواره های دنیا را به خود اختصاص دهند.

تهیه کننده فیلم های سینمایی عطش و کما تأکید کرد: من امیدوارم در اولین قدم مسئولان سینمایی حرف های دغدغه مندانه اهالی سینما را که خواهان ادغام بخش های ملی و جهانی جشنواره فجر با یکدیگر هستند بشنوند و این جشنواره ها را مجدداً با یکدیگر ترکیب کنند. ما در هیچ کجای دنیا شاهد این نیستیم که بخش های ملی و جهانی یک جشنواره از یکدیگر جدا باشند!؛ کجا این اتفاق عجیب و غریب و خنده دار رخ می دهد؟ مسئولان باید بدانند تفکیک جشنواره های ملی و جهانی عاقلانه نیست و این رویداد را دچار تشتت کرده است.

این تهیه کننده در بخش دیگری از این گفتگو افزود: از سوی دیگر من امیدوارم خود سینماگران هم با مفهوم جشنواره به خوبی آشنا شوند؛ یک سری از فیلم هایی که سالانه در سینما تولید می شوند هدف شان صرفاً گیشه است و قطعاً به درد حضور در جشنواره نمی خورند پس نباید این گونه فیلم ها تقاضای حضور در جشنواره را بدهند. جشنواره باید جایی برای عرضه فیلم هایی باشد که صرفاً وجهه هنری دارند نه وجهه تجاری!

علیخانی سپس با بیان اینکه سیاست های لحظه ای و اعمال سلیقه مدیران سینمایی باعث می شود تا علاقه سینماگران به جشنواره فجر سال به سال کمتر شود اظهار داشت: من امیدوارم با یک اهتمام جدی از سوی مسئولان برگزارکننده جشنواره فیلم فجر و مدیران سینمای کشور جشنواره به یک ثبات نسبی دست پیدا کند و ما بتوانیم با جذب حداکثری اهالی سینما رونق و شکوه را به این رویداد سینمایی بازگردانیم.

لینک خبر :‌ سینما پرس
تهران-ایرنا- بازگشت جشنواره فیلم فجر در سال 98 پس از 9 سال به بنیاد سینمایی فارابی، چالش هایی را پیش روی برگزار کنندگان این رویداد قرار می دهد و در عین حال فرصت هایی را نیز دربر دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۴ سایت های دیگر : ترازیابی شعار سال

به گزارش ایرنا، سینمای ایران یکی از افتخارات و دستاوردهای فرهنگی انقلاب اسلامی است و بدون شک میزان موفقیت های سینمای ایران در عرصه های مختلف، در چهار دهه اخیر و در سیر تکاملی این هنر صنعت اتفاق افتاده است.
در همه این سال ها حملات متعددی به سینما و سینماگران شده و عده ای تلاش کردند به اشتباه و یا به عمد این دستاورد را نادیده بگیرند در صورتی که امروز در عرصه هنر و سینمای دنیا، سینمای ایران، فیلمسازان ایرانی و آثار ما شناخته شده است و بسیاری از فیلمسازان کشور امروز به عنوان داوران جشنواره های بزرگ دنیا، در این رویدادها حضور داشته و نشان های جشنواره های معتبر دنیا در همین چهار دهه اخیر نصیب سینمای ایران شده است و استفاده از الفاظ نادرست برای هنرمندان به بهانه های واهی و حمله به آنان، چیزی جز تیشه زدن به ریشه فرهنگ و هنر این مرز و بوم نیست.
فارغ از آنچه اشاره شد، جشنواره فیلم فجر یکی دیگر دستاوردهای فرهنگی ایران اسلامی است که قدمتی نزدیک به پیروزی انقلاب دارد و امروز در دوره سی و هفتم خود قرار گرفته و به رغم برخی اتهامات برای کم اهمیت جلوه دادن این رویداد، همچنان جشنواره فیلم فجر مهمترین رویداد فرهنگی هنری کشور است.
بدور از اینکه این رویداد در ادواری قربانی سلیقه ها شده اما نمی توان از نقش سازنده آن در معرفی آثار سینمای ایران و شناسایی استعدادهای جوان چشم پوشی کرد و بسیاری از استعداد های امروز سینمای ایران که نوید بروز و ظهور کارگردانانی در سطح جهانی را می دهند از جشنواره فیلم فجر درخشش خود را آغاز کرده اند.
از این مهم که بگذریم همواره جشنواره فیلم فجر از ابتدا تا امروز زیر چتر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و از سوی موسسات تابع سینمایی برگزار شده و این رویداد جایگاه قابل توجهی در میان مردم و اهالی سینما و رسانه دارد.
پیشتر این رویداد از ابتدا تا انتها و در مراحل مختلف برپایی توسط فارابی برگزار می شد و عموما دبیر این رویداد در ادوار مختلف، یا معاون سینمایی وقت و یا مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی بود. این بنیاد تا سال 89 به طور کاملا مستقل، مسئولیت برگزاری جشنواره فیلم فجر را بر عهده داشت. از سال 90، مسائل و موارد پیشتیبانی این رویداد به موسسه رسانه های تصویری واگذار شد و همچنان این روند ادامه دارد.

*کوچکسازی
پس از روی کار آمدن دولت یازدهم و تاکید مدیریت فرهنگی وقت بر کوچکسازی نهادهای فرهنگی، مقرر شد برخی زیرمجموعه های سینمایی از جمله بنیاد سینمایی فارابی کوچک و برخی دیگر از این زیرمجموعه ها از جمله موسسه رسانه های تصویری منحل شود اما با مقاومت هایی که صورت گرفت در نهایت این مهم به سرانجام نرسید اما پیگیری برای انجام کوچیکسازی در زیرمجموعه های فرهنگی از جمله موسسات سینمایی به عنوان یک مطالبه ادامه یافت تا در نهایت با حضور دکتر انتظامی به عنوان رییس سازمان سینمایی، این پیگیری و مطالبه به سرانجام برسد.
سرپرست سازمان سینمایی به مدیرعامل موسسه رسانه های تصویری ماموریت داد ظرف مدت 6 ماه نسبت به انجام تشریفات قانونی ادغام وظایف موسسه رسانه های تصویری در یک یا دو موسسه دیگر وابسته به سازمان اقدام کند.
با این دستور اما برپایی جشنواره فیلم فجر زیر چتر موسسه رسانه های تصویری در سال آتی در ابهام قرار گرفت اما گفت وگوی اخیر علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، تغییرات پیش روی زیرمجموعه های سازمان سینمایی را بیش از پیش روشن کرد.
تابش درباره جشنواره فیلم فجر، تحولات این رویداد اظهار کرد: بعد از 37 دوره تجربه طی شده در برگزاری جشنواره و بلوغی که بین مدیران و مجریان و مخاطبان جشنواره، رسانه ها، مردم و بینندگان آثار اتفاق افتاده، باید برند معتبر جشنواره فیلم فجر را روزآمد کنیم.
وی یادآور شد: وقتی خبر خوشی را می شنویم که در سازمان قرار است در ساختارها تحول ایجاد شود بخش دیگر هم جشنواره ها است و می توانیم امیدوار باشیم که در سازمان نگاه متفاوتی به برگزاری جشنواره ها شود.

*ادغام تا بهار 98
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی تاکید کرد: در گفت وگوهای دکتر انتظامی با اصناف موضوع ادغام جشنواره ملی و جهانی مطرح شده اما مدیران در این باره تصمیمی نداشته اند. نگاه من فراتر از ادغام است؛ روند و نوع کارهایی که در یک جشنواره سینمایی می شود این انتظار را ایجاد می کند که پویش و اتفاق نو و روزآمدتر در جشنواره ها رخ دهد.
تابش در ادامه به کوچکسازی سازمان سینمایی اشاره کرد و افزود: اصولا نگاه این دولت و مدیران سینمایی به کوچسازی نهادهای سینمایی بوده است. فارابی در این چهار سال اخیر که من در آن حضور داشتم یک معاونت تصدی گر را در فرایند یکساله حذف کرد و از سه معاونت به دو معاونت تبدیل شدیم.
وی درباره لزوم کوچکسازی عنوان کرد: اگر به اسناد بالادستی مانند برنامه ششم توسعه نگاه کنیم، در می یابیم تکالیف جدی برای بخش فرهنگ و هنر در این برنامه هادیده شده که یکی چابک سازی و تجدید ساختار نهادهای فرهنگی و هنری است و خوشحالیم سازمان سینمایی پس از یک دوره یکساله و تحقیق و پژوهش، در دوره انتظامی اعلام رسمی شد که ادغام و کوچکسازی انجام می شود.
مدیرعامل بنیادسینمایی فارابی با اشاره به کوچکسازی در درون سازمان سینمایی وموسسات و زیرمجموعه های تابع گفت:برنامه ریزی آقای یزدانی مدیرعامل موسسه رسانه های تصویری برای ادغام برخی از وظایف موسسه در سازمان سینمایی و یا بنیاد فارابی در حال مطالعه است و در بازه زمانی 6ماه این اقدام انجام می شود. تصمیم داریم تابهار1398این اتفاقات رخ دهد وامیدواریم این ادغام زمینه ساز تحولات پایه ای و اساسی در روندهای موسسات سینمایی شود.

*بازگشت جشنواره فیلم فجر به فارابی
اما یکی دیگر از خبرهایی که علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی به آن اشاره کرد بازگشت جشنواره فیلم فجر در دوره سی و هشتم به بنیاد سینمایی فارابی بود. وی در این باره یادآور شد: بنیاد سینمایی فارابی در سال 98 باید پشتیبانی جشنواره کودکان اصفهان و جشنواره فیلم فجر را انجام دهد .
بازگشت جشنواره فیلم فجر زیر چتر بنیاد سینمایی فارابی چالش بزرگی برای دست اندرکاران این بنیاد محسوب می شود اما فرصت مناسبی نیز برای برپایی این رویداد محسوب می شود.
حجم فعالیت های گسترده در بنیاد سینمایی فارابی و در عین حال ماموریت های متنوع در کنار ادغام برخی وظایف موسسه رسانه های تصویری، می تواند این نگرانی را ایجاد کند که برپایی جشنواره با مخاطراتی روبرو شود اما در عین حال برگزاری جشنواره زیر چتر نهادی همچون فارابی که در سال های گذشته بابرنامه ریزی درست و با تکیه بر نیروهای انسانی خود، تا حدی در برگزاری جشنواره نمره قبولی گرفته می تواند فرصت استفاده بهینه از نیروهای انسانی را که سال هاست به واسطه خروج جشنواره از بنیاد سینمایی فارابی، به کار گرفته نشدند، فراهم کند.
در عین حال تمرکز جشنواره زیر چتر بنیاد سینمایی فارابی، موجب می شود این جشنواره با برنامه ریزی طولانی مدت برای دوره بعد، خود را آماده کند و برپایی جلسات شورای سیاستگذاری، تنظیم قوانین و مقررات دوره و اتفاقاتی از این دست، به صورت منظم برپا شده و زیرمجموعه های تازه بنا نهاده شده از جمله امور جشنواره ها در راستای کوچکسازی سازمان سینمایی حذف شود.
استفاده از نیروهای سازمانی فارغ از ناکارآمدی در مواردی، می تواند در کاهش هزینه های جشنواره موثر بوده و در عین حال به تشخیص نیروهای کارآمد کمک کند. همچنین در این نگاه، نیروی انسانی می توانند با بروز رسانی خود، در برپایی جشنواره کمک بسزایی داشته باشند.
به هر حال باید در انتظار ماند و دید در نهایت آیا وعده ادغام زیرمجموعه های سینمایی به منظور کوچکسازی و کاهش هزینه های دولت به سرانجام می رسد؛در صورت تحقق این مهم و بررسی عملکرد مدیران در ایجاد نظم برای برنامه ریزی برپایی جشنواره فیلم فجر، می توان به آنان نمره قبولی داد و پیش داوری و قضاوت در این باره تا حاصل شدن نتایج، کمکی نخواهد کرد.
شبک**1983**1708

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی

حسین انتظامی با اشاره به اینکه سینمای ایران مسیر رو به تعالی را پیش گرفته، تاکید کرد کیفیت و مضامین آثار جشنواره فیلم فجر نسبت به گذشته ارتقا یافته است.

حسین انتظامی با اشاره به اینکه سینمای ایران مسیر رو به تعالی را پیش گرفته، تاکید کرد کیفیت و مضامین آثار جشنواره فیلم فجر نسبت به گذشته ارتقا یافته است.

رئیس سازمان سینمایی در گفت و گو با ستاد خبری سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر درباره ویژگی جشنواره امسال گفت: خوشبختانه امسال نسبت به گذشته به مضامین جامع تری در فیلم ها پرداخته شده است و این نشان دهنده یک کار پویا است زیرا ما معتقدیم سینمای ما رو به تعالی است و طبعا هم باید در چنین مسیری باشدد. مضامین و کیفیت آثار نسبت به سال گذشته ارتقا پیدا کرده و این موضوع نشان می دهد سینماگران و هنرمندان ما مسیر ارتقای کیفیت آثار را در سینما دنبال کرده اند.

حسین انتظامی درباره اهمیت شفاف سازی در سینما گفت: شفافیت آن است که ضوابط ما در همه حیطه ها روشن باشد و این موضوع را باید ادامه دهیم و طبیعتا جای کار زیادی دارد. باید همه آئین نامه ها، ضوابط و بسته های حمایتی مان را منتشر کنیم ودر مقابل پاسخگو باشیم، زیرا وجه دیگر شفافیت این است که بازخورد بگیریم و رفتار خودمان را هم اصلاح کنیم.

رئیس سازمان سینمایی درباره نگاه شفاف سازی به حوزه سینما گفت: شفاف سازی یکی از رویکردهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و مسیری است که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آقای صالحی دنبال می کند که بخشی از آنها مثل شفاف سازی جنبه رویکردی دارد بنابراین همه بخش های وزارتخانه در قالب یک تکلیف و رفتار سازمانی آن را دنبال می کنند ؛ این شفاف سازی در همه وجوه است و فقط در بحث میزان حمایت ها نیست.

او ادامه داد: شفافیت آن است که ضوابط ما در همه حیطه ها روشن باشد و این موضوع را باید ادامه دهیم و طبیعتا جای کار زیادی دارد. باید همه آئین نامه ها، ضوابط و بسته های حمایتی مان را منتشر کنیم و در مقابل پاسخگو باشیم زیرا وجه دیگر شفافیت این است که بازخورد بگیریم و رفتار خودمان را هم اصلاح کنیم. این موضوع یک امر دو طرفه نیز هست یعنی همچنان که معتقدیم بخش های دولتی باید شفاف عمل کنند بخش مولد هم باید این مسیر را دنبال کنند در غیر این صورت این مسیر هماهنگ نیست.

رئیس سازمان سینمایی درباره اینکه پیش از این تا چه اندازه مخاطب جشنواره فیلم فجر بوده است، گفت: از سال های دور من یک بیننده سینما بودم و در همانطور که کتاب و تئاتر را دنبال می کردم، پیگیر سینما نیز بوده ام.

انتظامی درباره اینکه جشنواره فیلم فجر در زنده کردن حال و هوای جشن انقلاب موثر است، گفت: جشنواره فیلم فجر فضای با نشاطی به واسطه علاقه مندان و هنرمندان ایجاد می کند و جشن سالیانه سینماگران و طرفداران سینماست. معمولا سال سینما از این تاریخ شروع می شود و این نشاط در شکوه بخشی جشن انقلاب تاثیر خودش را دارد.

لینک خبر :‌ سازمان امور سینمایی
جشنواره سی و هفتم فیلم فجر از راه رسید و با اعلام کم دردسر و کم حاشیه فیلم های راه یافته به جشنواره این دوره، انتظار این بود که یکی از آرام ترین دوره های جشنواره را تجربه خواهیم کرد و همه چیز طبق روال منظم بدون دردسر و حاشیه پیش خواهد رفت؛ اما زمان نشان داد که در اشتباهیم و قرار نیست حاشیه سازان دست از سر جشنواره بر دارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۴

افتتاحیه این دوره از جشنواره یکی از پرحاشیه ترین آیین های چند سال اخیر بود. در ابتدا ابهام در تک خوانی یک زن خبرساز شد تا جایی که تمام حاضران در این مراسم از وزیر ارشاد تا فیلمسازان شناخته شده نسبت به این ماجرا واکنش نشان دادند و آن را تکذیب کردند. یک روز پس از برگزاری مراسم نیز یادداشت یک رسانه علیه فاطمه معتمدآریا و صحبت های او در آیین بزرگداشتش جریانی تازه را کلید زد که در نهایت به صف آرایی هنرمندان در دفاع از این هنرمند شناخته شده منتهی شد؛ دفاعیه هایی که به نشست های خبری فیلم ها هم کشیده شد و اهالی سینما طی روزهای گذشته در صحبت هایشان به طریقی نسبت به او ادای احترام کردند. تأخیر در نمایش فیلم تختی بهرام توکلی در پردیس سینمایی ملت و اکران نشدن فیلم متری شیش و نیم سعید روستایی در سینماهای مردمی به دلیل آنچه فشار نهادها و سازمان ها با محتوای فیلم اعلام شد، از دیگر موضوعاتی بود که فضای جشنواره را در اولین روز ملتهب کرد.

فارغ از حاشیه ها جشنواره فیلم فجر به عنوان ویترین و شاخص بخش مهمی از بضاعت سینمای ایران است و هر ساله در این ایام گمانه زنی ها و پیش بینی ها در مورد سرنوشت و کارنامه یکساله اکران شروع می شود. 4 روز از جشنواره گذشته و بازار اظهار یأس و امید در این باره هنوز داغ نشده است اما کسانی که فیلم ها را دیده اند می گویند این دوره هم مثل دوره های گذشته ویترین نمایش چند فیلم خوب، چند فیلم متوسط و چند فیلم نه چندان مقبول است. تا اینجای کار اما از اتفاق های غافلگیرکننده که حال دوستداران سینما را خوب کند خبری نیست. همان طور که انتظار می رفت در نبود فیلمسازان نسل اول و دوم و کارگردانان شناخته شده ای چون اصغر فرهادی، رخشان بنی اعتماد، بهمن فرمان آرا و... امید به حضور فیلمسازان جوان است تا تنور این رقابت را گرم کنند تا اینجای کار بهرام توکلی سازنده فیلم تختی از این آزمون در کاخ رسانه سربلند بیرون آمده و نقدها و یادداشت های تحلیلی منتقدانی که در دیگر سینماها به تماشای آثار جشنواره نشسته اند نوید دهنده آن است که همچنان می توان به فیلمسازان جوان و سینماگرانی که تعداد آثارشان به تعداد انگشتان یک دست هم نمی رسد امیدوار بود.

اگرچه برای قضاوت عادلانه درباره نزدیکی جنس واکنش منتقدان به فیلم ها و جنس سینماهای مردمی باید تا پایان جشنواره و اعلام فیلم منتخب مردم منتظر ماند اما اعلام 10 فیلم برتر از نظر آرای مردمی گواه آن است که فاصله زیادی بین نگاه منتقدان و مخاطبان عام یا علاقه مندان جدی سینما وجود ندارد. جمعه شب اولین نتایج آرای مردمی اعلام شد و از بین فیلم های سینمایی که در این دوره جشنواره حضور یافته و در آرای مردمی شرکت داده شدند، 10 فیلم برتر معرفی شد.

قسم محسن تنابنده، بنفشه آفریقایی مونا زندی، ماجرای نیمروز: رد خون محمد حسین مهدویان، جان دار حسین دوماری و پدرام پورامیری، بیست و سه نفر مهدی جعفری، قصرشیرین رضا میرکریمی، غلامرضا تختی بهرام توکلی، متری شیش و نیم سعید روستایی، سرخپوست نیما جاویدی و شبی که ماه کامل شد به کارگردانی نرگس آبیار اسامی 10 فیلم برتر اعلام شده در این لیست بدون ترتیب و اولویت هستند.

تب تماشای فیلم در سینماهای مردمی داغ است و صف علاقه مندان سینما یکی از اتفاق های امیدوارکننده در این ایام است. طبق اطلاعات ارائه شده از سوی جشنواره تاکنون تعداد قابل توجهی از فیلم ها در سینماهای مردمی به سانس فوق العاده کشیده شده اند که فیلم های نرگس آبیار (شبی که ماه کامل شد)، علیرضا رئیسیان (مردی بدون سایه)، محمدحسین مهدویان (ماجرای نیمروز: رد خون)، همایون غنی زاده (مسخره باز) و نیما جاویدی (سرخپوست) از جمله آثاری هستند که در این لیست قرار دارند. همچنین فیلم متری شیش و نیم سعید روستایی که دیرتر از دیگر فیلم ها به جدول نمایشی جشنواره اضافه شد تاکنون 15 سانس فوق العاده داشته است.

در حالی که علاقه مندان علی نصیریان پس از مدت ها شاهد بازی ششدانگ از این بازیگر در جشنواره هستند و بازی او در اولین تجربه فیلمسازی همایون غنی زاده (مسخره باز) مورد توجه منتقدان قرار گرفته و این فیلم با استقبال مخاطبان هم مواجه شده است یک خبر درباره خانواده او کام سینمادوستان را تلخ کرد. علی نصیریان که فردا (15 بهمن ماه) پا به 84 سالگی می گذارد روز گذشته به سوگ همسرش نشست. این بازیگر شامگاه روز جمعه در دومین سانس از سومین روز سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر در پردیس سینمای چارسو همراه با اهالی سینما و منتقدان به تماشای این فیلم نشست. در این نشست بابک حمیدیان بازیگر این فیلم خطاب به علی نصیریان گفت: آقای نصیریان ردی از طلا بر دوشم در این فیلم از شما دارم و اگر امروز از سینما خداحافظی کنم این رد را با خودم می برم.

کلمات کلیدی

سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر جشنواره در انتظار غافلگیری

لینک خبر :‌ ایران آنلاین
حسین سلطان محمدی منتقد سینما از نقد شبانه فیلم های حاضر در جشنواره فیلم فجر در برنامه های سینمایی تلویزیون انتقاد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۳ سایت های دیگر : جهان نیوز

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ حسین سلطان محمدی منتقد سینما و تلویزیون درباره نقد فیلم های سینمایی که این شب ها در برنامه های سینمایی تلویزیون اتفاق می افتد، گفت: این شکل از نقدهای سریع چندان منطقی نیست چون ذهن ها هنوز خسته و هنوز از یک فیلم بیرون نیامده است، به اصطلاح می توان گفت مفاهیم هنوز در ذهن رسوب نکرده است.

وی ادامه داد: همه برداشت ها در این روزها حس های لحظه ای است و براساس منطق دو دو تا چهارتایی درست نیست.

این منتقد سینما با اشاره به یکی از نویسندگان حوزه سینما در عرصه بین الملل عنوان کرد: برخی از این نویسندگان بین المللی معتقد هستند که آنچه از سینما در ذهن شما شکل می گیرد بعدا می تواند به شکل متمرکزتر نوشته شود.

وی اضافه کرد: برنامه های سینمایی ما امروز براساس این نقدهای لحظه ای شکل می گیرد در حالی که سال ها پیش هوشنگ گلمکانی منتقد سینما درخواست کرد که در بازه زمانی جشنواره نقد نکنید چون این استنباط ها بسیار لحظه ای است و منتقد فرصتی برای جمع کردن و تحلیل درست فیلم ندارد.

سلطان محمدی درباره رویکرد برنامه های سینمایی تلویزیون که به چند بخش در حوزه نقد و مسایل سینما منحصر می شود، اظهار کرد: ما برنامه سازی نداریم که بتواند به ساختارهای متفاوت بپردازند. همه چیز سینما قابل خبرگیری است، اگر به الگوی هالیوود نگاه کنیم برای فیلمبرداری مجله دارند، درباره طراحی صحنه حرف می زنند و به حوزه های مختلفی می پردازند.

وی با اشاره به اینکه دوربین صداوسیما می تواند به مکان های مختلفی برای گزارش جشنواره فیلم فجر برود، عنوان کرد: ما یک سال در بولتن جشنواره به سختی توانستیم وزارت ارشاد را راضی کنیم تا به سالن مخصوص مقامات و مسئولان ارشد سیاسی برویم و از آنجا گزارش های خوبی هم گرفتیم. تلویزیون می تواند مجوز چنین مکان هایی را بگیرد اما بلد نیست به دنبال رایزنی برای این کارها برود.

این منتقد سینما در پایان گفت: برنامه های سینمایی فقط به سینمای رسانه و پردیس ملت می پردازند درحالیکه شاید جزییات آن حتی به درد مردم هم نخورد.

منبع:مهر

لینک خبر :‌ شبکه اطلاع رسانی دانا
سینماپرس: منصور لشگری قوچانی تهیه کننده سینما همزمان با فعالیت هیأت داوران سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر گفت: بی عدالتی و ناداوری در جشنواره فجر وجود دارد و بسیاری از اهالی سینما و صاحبان آثار هم به این مسأله اذعان دارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۳ سایت های دیگر : حامیان ولایت

تهیه کننده فیلم سینمایی خط ویژه در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: بنده معتقدم جشنواره فیلم فجر امروزه در جایگاه واقعی خود قرار ندارد؛ این جشنواره زمانی قرار بود آینه تمام نمای یک سال سینمای ایران باشد اما متأسفانه چند سالی است به دلیل اعمال برخی سیاست ها این جشنواره سرد شده و دیگر اثرگذاری قبلی خود را ندارد.

وی ادامه داد: اگر ما فقط بخواهیم به بحث ناداوری ها در جشنواره بسنده کنیم کار اشتباهی است چرا که ناداوری ها تنها می تواند برای برخی فیلم ها باشد، این ناداوری ها اثری بر اکران ندارد، اثری بر سرنوشت سینمای کشور ندارد، اثری بر مشکلات سینما ندارد. بنده معتقدم ما امروزه باید به فکر بی عدالتی های بزرگتر در کلیت سینما و به خصوص مسأله اکران فیلم ها باشیم.

لشگری قوچانی تأکید کرد: جشنواره فیلم فجر باید اثرگذاری جدی بر جریان تولید و اکران سینما داشته باشد؛ ما نباید خودمان را محدود به موضوع داوری ها که مسأله ای کوچک در مقابل مشکلات بزرگ و عدیده سینمای کشور است کنیم چرا که عده ای می خواهند سر ما را به این مسائل گرم کنند و سینما و جشنواره را از بین ببرند؛ ما نباید به کسانی که می خواهند چراغ این جشنواره را خاموش کنند کمک کنیم!

تهیه کننده فیلم سینمایی کوچه بی نام خاطرنشان کرد: آنچه امروز ما به آن احتیاج داریم این است که جشنواره فیلم فجر بتواند مانند دهه های گذشته اثرگذاری جدی در سینمای کشور داشته باشد، قوت داشته باشد. بنده معتقدم اگر به جشنواره فیلم فجر به عنوان بزرگترین اتفاق فرهنگی کشور نگاه شود نخبگان جامعه هم به آن بها می دهند و جلوی بی عدالتی را می گیرند.

این سینماگر متذکر شد: اما هرچه اثرگذاری جشنواره کم باشد همگان به آن بی توجه می شوند. بعد از یک دو هفته همه فراموش می کنند که چه بی عدالتی در داوری ها بوده است چرا که کارکرد اصلی جشنواره فجر از بین رفته است و دیگر اثرگذار نیست.

وی در پایان این گفتگو افزود: نخبگان فرهنگی باید در جشنواره حضور داشته باشند. ما باید حواس مان به جشنواره فجر انقلاب باشد. فرهنگ باید برای جامعه تصمیم بگیرد نه اینکه سرمایه برای فرهنگ تصمیم بگیرد؛ این اتفاق یک همت جمعی را از سوی سینماگران و اهالی رسانه طلب می کند و امیدوارم که ما به این نقطه مطلوب برسیم.

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماپرس: علیرضا سربخش جانباز روشندل و کارشناس فرهنگی همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و برگزاری جشنواره فیلم فجر گفت: ما زمانی که نگاهی به آثار به نمایش درآمده در جشنواره فیلم فجر طی سال های برگزاری اش می کنیم متوجه می شویم بیش از 80 درصد آثار جشنواره فیلم فجر انقلاب و نظام را زیر سوأل می برد؛ این اتفاق دردناک و ناراحت کننده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۳

این کارشناس ارشد حقوق بین الملل در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: نمی توان منکر شد که در 40 سال اخیر فعالیت ها و تلاش هایی در عرصه های مختلف فرهنگی و هنری از جمله سینما و تئاتر صورت گرفت تا آثار خوب و قابل تأملی تولید شوند؛ به خصوص در دهه های 60 و 70 این اتفاق بیشتر نمود عینی داشت اما در رابطه با انقلاب اسلامی ما کم کاری های زیادی داشته ایم و آثار اندک ساخته شده نتوانستند جواب نیازهای جوانان و جامعه را بدهند.

وی ادامه داد: متأسفانه گاهی اوقات هم در سینما ما شاهد تولید آثاری بودیم که انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را زیر سوأل می بردند؛ اما تلویزیون در همه این سال ها بسیار جدی تر و مستحکم تر از سینما گام برداشت و آثار خوبی را تولید کرد.

سربخش سپس با بیان اینکه مدیران فرهنگی زمینه سازی لازم برای توجه سینما به آثار استراتژیک را فراهم نیاورده اند اظهار داشت: ما در حال حاضر چهلمین سال پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی را جشن گرفته ایم؛ این وظیفه یکایک متولیان فرهنگی و مدیران سینمایی بود که از چند سال قبل تدارک ویژه ای برای 40 سالگی انقلاب ببینند و آثار شاخص انقلابی تولید کنند و در جشنواره فیلم فجر که نمادی از انقلاب اسلامی است آن را به نمایش بگذارند اما بی برنامگی آن ها باعث شده تا ما نه تنها شاهد تولید و عرضه چنین آثاری نباشیم بلکه فیلم هایی که به گونه ای انقلاب را زیر سوأل می برند پا بگیرند و تولید شوند.

مدیر مسئول نشریه سینما رسانه خاطرنشان کرد: همانطور که پیش تر هم بیان کردم وقتی بیش از 80 درصد آثار جشنواره فیلم فجر انقلاب و نظام را زیر سوأل می برد نباید جای تردید باقی بماند که این ها به مسیر دیگری که در مخالفت با انقلاب اسلامی است سینما را هدایت می کنند. مشخص و واضح است که پشت صحنه این جریانات چه کسانی هستند و جه افرادی سینما را به این سمت و سو هدایت می کنند و آن ها باید آگاه باشند که ما به راحتی می توانیم به اسامی آن ها دست پیدا کنیم.

این کارشناس فرهنگی در خاتمه این گفتگو افزود: اهداف و آرمان های انقلاب اسلامی باید از دریچه سینما دیده شود و مدیران سینمایی شرایطی را باید فراهم کنند که هنرمندان متعهد به نظام و انقلاب اسلامی بتوانند با تکیه به ارزش های انقلابی آثار شاخص و درخشانی تولید کرده و در این جشنواره به نمایش بگذارند. پرداختن به سوژه ها و موضوعات انقلابی به نوعی سرمایه گذاری برای آینده نظام و انقلاب اسلامی است و ما باید اینک در 40 سالگی پیروزی انقلاب به این امر پایبند باشیم.

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماپرس: پیمان عباسی فیلمنامه نویس مطرح سینما که با فیلم زهرمار به کارگردانی جواد رضویان در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر حضور دارد گفت: قرار بود زهرمار را خودم کارگردانی کنم اما به من مجوز ندادند و من مجبور شدم فیلمنامه را تغییر بدهم و آن را بفروشم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۳

فیلمنامه نویس فیلم های سینمایی قتل آنلاین و پرتقال خونی در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: در نسخه اولیه زهرمار کاراکتر اصلی یک شخص روحانی بود که من اصرار داشتم آن را رضا عطاران بازی کند اما گویا برخی آقایان در سازمان سینمایی از ترکیب من و رضا عطاران و یک کاراکتر روحانی خوششان نیامد و گفتند هرگز به این ترکیب مجوز نمی دهیم و من هرچقدر تلاش کردم نتوانستم آن ها را متقاعد کنم که این کار را انجام دهند.

وی ادامه داد: در نهایت من داستان را به این صورت که شخصیت اصلی به جای روحانی یک مداح باشد تغییر دادم که سیامک انصاری ایفاگر این نقش در زهرمار است و امیدوارم که مخاطبان از این اثر لذت ببرند.

عباسی سپس با بیان اینکه ایده این فیلمنامه جزو اولین ایده های من بود تأکید کرد: بیس اصلی فیلمنامه زهرمار یکی از خاطرات واقعی زندگی من است. من از سال 85 که نسخه ابتدایی این سناریو را نوشتم تاکنون که این فیلم تولید شده بیش از 20 بار آن را بازنویسی کردم و در طول این سال ها بارها درخواست پروانه ساخت برای زهرمار دادم که هر بار به دلایلی رد شد اما من از پا ننشستم و مرتب فیلمنامه را تغییر دادم و هرچقدر قصه عوض می شود علاقه ام به این فیلمنامه بیشتر می شد و در نهایت هم که آقای جمال گلی فیلمنامه را از من خریداری کردند و با آقای نوروزبیگی شریک شدند و جواد رضویان هم کارگردان شد و این اثر به سرانجام رسید.

این فیلمنامه نویس در پاسخ به این سوأل که قطعاً با توجه به علاقه فراوان شما به این فیلمنامه و بازنویسی های مکرر، زهرمار یکی از بهترین نوشته های تان خواهد بود اظهار داشت: واقعاً نمی توانم راجع به قصه نظر بدهم و معتقدم این مردم هستند که باید راجع به آن نظر بدهند. در هر صورت من فیلم را دیدم و به نظرم فیلم سر و شکل دار و آبرومندی آمد. این فیلم برخلاف اغلب آثار طنزی که طی سال های اخیر در سینمای ایران ساخته شده نه سرشار از ستاره های پولساز در کستنیگ اش است و نه فیلمی پرادعا است. زهرمار فیلمی گرم و صمیمی شده و من از این جهت بسیار خوشحالم.

وی در همین راستا خاطرنشان کرد: من معمولاً هر وقت فیلمنامه می نویسم یک تجسم تصویری در ذهنم دارم و بازیگران، نوع قاب بندی و حرکت دوربین، لوکیشن ها، طراحی صحنه و لباس و حتی گریم آن ها را در ذهنم می بینم و به همین دلیل فیلمنامه های من به نوعی دکوپاژ شده است؛ بنابراین معیار سنجش خوب و بد برای من اینجوری است که چقدر این فیلم شبیه تصویرسازی ذهنی ام شده و آیا به آنچه که من می دیدیم نزدیک است یا خیر؟

عباسی ادامه داد: شاید در طول دوران کاری من تنها یکی دو بار این اتفاق افتاده که فیلمنامه ها با تصویرسازی ذهنی ام مطابقت داشته اند؛ مثلاً سریال بچه های نسبتاً بد یکی از آثاری بود که کاملاً شبیه به دنیای ذهنی من ساخته شد چرا که کارگردان بسیار فهیمی داشت که نمونه آن را کم داریم؛ شاید باور نکنید سیروس مقدم حتی اگر می خواست یک دیالوگ را پس و پیش کند حتی ساعت 2-3 نیمه شب به من زنگ می زد و با من هماهنگ می کرد. همچنین یک تله فیلم هم به نام آماده باش که اولین اثر بهرنگ توفیقی در مقام کارگردان بود به تصویرسازی ذهنی ام نزدیک شد و آن را دوست داشتم اما در بسیاری آثار دیگرم مانند توفیق اجباری و... این تصویرسازی درصدش کم و کمتر شد.

فیلمنامه نویس فیلم سینمایی زن بدلی یادآور شد: تاکنون نزدیک به 30 فیلم سینمایی از من اکران شده که من از تهیه کنندگان و کارگردانان بیش از 50 درصد فیلم ها خواسته ام اسم مرا از تیتراژ حذف کنند چرا که خروجی نهایی را دوست نداشتم و دیدم آنچه که آن ها ساخته اند هیچ ارتباطی به من و فیلمنامه ای که به آن ها تحویل دادم نداشته و ندارد.

وی تأکید کرد: این بدان معنا نیست که من آدم سخت گیری هستم؛ تنها راه امرارمعاش من همین فیلمنامه نویسی است و گاهی اوقات مجبور هستم با اینکه دوست ندارم به خاطر گذران زندگی برخی از پیشنهادات را قبول کنم اما با این شرط که نامی از من به میان نیاید. در زهرمار هم وضعیت به این صورت است که در بازنویسی های مکرر شخصیت اصلی از آنچه در ذهن من بود دورتر شد اما با این حال همچنان دوستش دارم.

این سینماگر افزود: نسخه اولیه زهرمار فیلمی کمدی-اجتماعی بود که به معضل و حواشی اعتیاد در خانواده ها اشاره می کرد و در آن داستان چند توزیع کننده مواد مخدر روایت می شد؛ البته ذکر این نکته ضروری است که ما از منظر جدیدی نسبت به این معضل نگاه کرده بودیم که برای مخاطبان جذاب باشد اما در بازنویسی ها این مقوله کمرنگ تر شد.

عباسی در پاسخ به این سوأل که اگر زهرمار به جای بخش نگاه نو در بخش مسابقه حضور داشت تا چه میزان فکر می کردید که امکان دریافت سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه نویس این دوره از جشنواره را دارید اظهار داشت: متأسفانه به فیلمنامه های کمدی اصولاً بهای چندانی داده نمی شود و نه تنها در سینمای ایران که در سینمای بسیاری از کشورهای جهان ما شاهد این هستیم که فیلمنامه های کمدی کمتر در گزینه های نهایی هیأت های داوران هستند و به آن ها توجهی نمی شود از این رو تقریباً مطمئن هستم که اگر این فیلم در بخش سودای سیمرغ هم حضور داشت و حتی فیلمنامه من بهترین فیلمنامه هم بود باز هم شانسی برای گرفتن سیمرغ بلورین نداشتم.

وی در بخش دیگری از این گفتگو در پاسخ به این سوأل که تا چه میزان قائل به این هستید که بسیاری از فیلم هایی که به اسم سینمای کمدی ساخته می شوند آثاری مبتذل هستند اظهار داشت: هدف اصلی سینمای کمدی خنداندن مردم است و اگر فیلم هایی که امروز به اسم سینمای کمدی در کشورمان ساخته می شوند نمی توانند به این هدف برسند باید بررسی کرد که کجای راه را غلط رفته اند؛ اما ذکر این نکته هم ضروری است که به دلایل مختلف به خصوص به خاطر خطوط قرمز و ممیزی های فراوان دست و پای فیلمنامه نویسان کمدی بسته است.

عباسی در پایان افزود: من اصولاً تحقیقات گسترده ای در خصوص کمدی های مدرن دنیا دارم و به این نتیجه رسیده ام که قالب اصلی کمدی در سطح دنیا با 3 مقوله سکس و مذهب و سیاست شوخی می کند اما هر 3 در کشور ما جزو خطوط قرمز است ولی آثار شاخص کمدی دنیا از این موارد استفاده می کنند؛ شاید به همین علت است که کمدی نویسان و کمدی سازان ما نمی دانند که چه کنند و راه دیگری برای خنداندن مخاطبان شان بلد نیستند و دست به تولید آثاری می زنند که به دلیل لودگی فراوان مبتذل می شود.

لینک خبر :‌ سینما پرس
بسیج دانشجویی دانشگاه صدا و سیما ضمن تقبیح استفاده ابزاری از زنان در جشنواره فیلم فجر و همچنین اظهارات اخیر یکی از بازیگران سینما هشدار داد که ادامه این شرایط منجر به انحرافاتی عمیق تر در جریان فرهنگی کشور خواهد شد
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۳ سایت های دیگر : باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران خبرگزاری دانشجو

به گزارش خبرنگار حوزه تشکل های دانشگاهی خبرگزاری فارس، بسیج دانشجویی دانشگاه صدا و سیما طی بیانیه ای ضمن تقبیح استفاده ابزاری از زنان در جشنواره فیلم فجر به عنوان آوازه خوان و همچنین اظهارات اخیر یکی از بازیگران سینما هشدار داد که ادامه این شرایط منجر به انحرافاتی عمیق تر در جریان فرهنگی کشور خواهد شد و بازیگران این صحنه کثیف قطعا در پیشگاه ملت باید پاسخگو باشند و سزای اعمال خود را ببینند.

در این بیانیه آمده است: با سلام و درود بر روح بلند بنیان گذار کبیر انقلاب اسلامی خمینی عزیز که امروز میراث وی یعنی انقلاب اسلامی ارزشمند ترین متاعی است که از او باقی مانده است و همه ما موظف به حفظ و حراست از آن متاع ارزشمند خواهیم بود،

انقلابی که از آن به عنوان انقلاب فرهنگی یاد می کنیم، انقلابی که از کشف حجاب رضا خان گرفته تا زنان آوازه خوان محمد رضا و جولان فرهنگ خودباختگی و ذلت و همه آفات اجتماعی ملت را به عرصه کرامت و تعالی انسان تبدیل کرد.

اما از همان آغاز تا امروز گروهی معدود و مخالف جریان مردم با حمایت شبکه های ضد فرهنگی قصد براندازی نظام فرهنگی کشور را داشته اند و قدم به قدم و با برنامه پیش رفته اند و از هیج تلاشی برای بازگشت به گذشته ننگین فرهنگ کشور در عصر طاغوت فروگذار نمی کنند، حرکات این جریان منحرف در افتتاحیه جشنواره فیلم فجر به مناسبت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی ادامه یافت و این بار از آوازه خوان ها نه با شکل قدیمی بلکه در قدم اول با شکلی جدید استفاده شد که قطعا این حرکات برای استحاله نظام فرهنگی کشور پایان راهشان نخواهد بود و معلوم نیست تا کجا پیش بروند!

امروز وظیفه علنی هر دانشجوی انقلابی مبارزه با این جریان فرهنگی است که اینبار مقام عالی زن را به مثابه ابزار می بیند گاهی با تشویق و ترغیب آوازه خوانی و گاهی با کشف حجاب در جشنواره های بین المللی و تقدیر در جشنواره های وطنیِ به اصطلاح انقلابی!

ملت شریف ایران بدانید و آگاه باشید فرزندان بسیجی شما خطر این جریان را سالهاست متوجه شده اند و هشدار می دهند که خط انحطاط، وزیر و معاون نمی شناسد!

آقایان مسئولین بدانید که ملت شریف ایران اسلامی نه از انقلاب شان خسته شده اند و نه از ارزش های اسلامی روی گردان! و حتما در صورت تکرار چنین اعمالی در زمان مقتضی بهترین پاسخ را به شما خواهند داد، بسیج دانشجویی دانشگاه صدا و سیما نیز ضمن تقبیح استفاده ابزاری از زنان در جشنواره فیلم فجر بعنوان آوازه خوان و همچنین لجن پراکنی به اصطلاح هنرمند بی چشم رو، هشدار می دهد که ادامه این شرایط منجر به انحرافاتی عمیق تر در جریان فرهنگی کشور خواهد شد، و بازیگران این صحنه کثیف قطعا در پیشگاه ملت باید پاسخگو باشند و سزای اعمال خود را ببینند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
کارگردان سمفونی نهم گفت: متاسفانه کمدی های امروز سینما جدی نیستند بلکه سخیف اند. مخاطب فرهنگی ما از سینما قهر کرده آنهم بخاطر این نوع از فیلم های کمدی که می بینیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۳ سایت های دیگر : دیار آفتاب خیبرآنلاین

محمدرضا هنرمند که بعد از چندین سال دوری از سینما، تازه ترین اثر سینمایی خود را با عنوان سمفونی نهم در جشنواره فجر امسال رونمایی کرده در گفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو گفت: من سینما و مخاطب را می شناسم؛ هرچند می دانم که امروز این فیلم کمدی است که می فروشد اما ریسک کرده ام.

وی افزود: ساختن فیلم هایی مثل سمفونی نهم در بین این همه فیلم کمدی البته که ریسک دارد اما امیدوارم با همین آثار، مخاطب فرهنگی ما که از سینما قهر کرده را به سینماها بیاوریم.

این فیلمساز تأکید داشت: باور نمی کنیم که از ملت 85 میلیونی ما فقط یک میلیون نفرشان، مخاطب سینما باشند. این نوع مخاطب فرهنگی حتما از سینما قهر کرده آنهم بخاطر نوع خاصی از فیلم های کمدی که می بینیم.

محمدرضا هنرمند در این رابطه گفت: متاسفانه این کمدی ها جدی نیستند بلکه سخیفند اما امیدوارم اتفاقی بیفتد که تماشاگران ما به سینما برگردند و مشتری فیلم های باکیفیت و محترم سینما باشند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی اجرای ویژه برنامه سیمرغ و پروانه ها در جشنواره فیلم فجر را اقدامی خاطره ساز برای کودکان و نوجوانان دانست و درباره حضور کودکان کار در این برنامه گفت: این حضور جلوه ای مهم و تلنگری به جامعه است که کودکان کار و افراد محروم و کم برخوردار جامعه باید از سینما، سهمی داشته باشند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۳ سایت های دیگر : فانوس روزنامه نوآوران

علیرضا تابش با اشاره به نتایج اجرای ویژه برنامه سیمرغ و پروانه ها که به نمایش رایگان فیلم های کودک و نوجوان در نوبت صبح جشنواره فیلم فجر اختصاص دارد به ایسنا گفت: به نظرم مهم ترین خروجی این طرح این است که مساله مهمی به نام اکران فیلم های سینمایی کودک و نوجوان بطور برجسته مطرح می شود و بر موضوع نمایش فیلم برای گروه سنی کودک و نوجوان تمرکز صورت می گیرد. در واقع این اتفاق زمینه ای را برای معرفی بیشتر این آثار فراهم کرده تا در زمان اکران شان، فیلمسازان سینمای کودک و نوجوان بر اساس بازخوردهای دریافت کرده با نیازها و علایق مخاطبان خاص خود بیشتر آشنا شده باشند و در تولید فیلم های بعدی خود نیز، آن ها را رعایت کنند.

وی افزود: از سویی دیگر جشنواره فیلم فجر یک برند سینمایی تاثیرگذار و خاطره ساز است؛ بنابراین وقتی در نوبت صبح فیلم های کودک و نوجوان به طور رایگان برای بچه ها اکران میشود، آن ها خاطره فیلم دیدن در جشنواره فیلم فجر را برای همیشه در ذهن خود ثبت میکنند.

سینمای کودک و نوجوان صرفاً به تولید نیازمند نیست
تابش در پاسخ به اینکه راه اندازی مرکز توسعه سینمای کودک و نوجوان با چه اهدافی در دستور کار قرار گرفته است، عنوان کرد: دو سال گذشته در حاشیه جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان اصفهان این بحث مطرح شد که اگرچه نهادهایی مثل بنیاد سینمایی فارابی و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان حامی جریان تولید در سینمای کودک و نوجوان هستند، اما این سینما صرفاً به تولید نیازمند نیست. بلکه پرداختن به مباحث مربوط به تحقیق و توسعه ، پخش و بازاریابی و معرفی آثار کودک و نوجوان در رسانه ها نیازهای اساسی سینمای کودک و نوجوان است و این مسائلی است که تشکل های سینمای کودک و نوجوان باید دائم به آن بپردازند.

وی ادامه داد: احساس کردیم جای تشکلی که سینماگران، تهیه کنندگان و دست اندرکاران سینمای کودک و نوجوان خود متولی آن باشند، خالی است و مرکز توسعه سینمای کودک و نوجوان با محوریت فعالان این گونه سینمایی در ادامه تاسیس شد. در این مرکز جلسات خوبی طی دو سال گذشته برگزار شد و یکی از نتایج آن همین طرح سیمرغ و پروانه ها بود که از سال گذشته تاکنون به اجرا درآمده است.

مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی در پاسخ به اینکه علیرغم تاکید بیشتر سیمرغ و پروانه ها بر بهبود وضعیت اکران فیلم های کودک و نوجوان، اجرای این ویژه برنامه چقدر به ارتقای تولید در این سینما منجر می شود، گفت: ما در بیش از 4 سال گذشته در بنیاد سینمایی فارابی تلاش کردهایم تا فیلمهای کودک و نوجوان به صرف رسیدن به جشنواره و با تعجیل ساخته نشوند. ضمن اینکه جشنواره فیلم کودک و نوجوان اساساً فضایی برای رونمایی از فیلم های این حوزه و محل تبادل سینماگران این بخش است. بنابراین بدیهی است هر دبیر و مدیری دوست دارد بیشترین و بهترین آثار ملی و بین المللی را در جشنواره مربوطه نمایش دهد.

روندهای حمایتی و نحوه تعامل با دست اندرکاران سینمای کودک و نوجوان بازنگری شده اند

وی خاطر نشان کرد: رویکرد ما در سال های گذشته این بوده که به هیچ وجه از رساندن فیلمی به جشنواره که فاقد ارزش های جذاب برای مخاطب کودک و نوجوان است، حمایت یا دست کم انرژی زیادی صرف آن نکنیم. زیرا فیلمی که در سینمای کودک و نوجوان مورد پسند این گروه مخاطب نباشد، راه به جایی نخواهد برد. بنابراین روندهای حمایتی و فیلمنامه را در یکسال گذشته تغییر داده ایم و نحوه تعامل با سینماگران سینمای کودک و نوجوان بازنگری شد و تلاش کرده ایم فیلم های جذاب تری برای کودکان و نوجوانان تولید شده و از فناوری های نوین صنعت تصویر در این آثار بیشتر استفاده شود زیرا بچهها فیلم های خیال انگیز را بیشتر دوست دارند و لازم است جلوه های بصری و میدانی بیشتری در آثار مختص آنها دیده شود.

عضو شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم فجر درباره دلایل انتخاب 5 فیلم ضربه فنی ، پاستاریونی ، بنیامین ، آخرین داستان و لکنت برای اکران در سیمرغ و پروانه ها بیان کرد: این فیلم ها در تعامل و همفکری با سینماگران سینمای کودک و نوجوان و بر اساس معیارهایی که تعریف شده است، انتخاب شدند. هرچند انتخاب تعداد محدودی فیلم ممکن است گروه دیگری از فیلمسازان را به این دلیل که فیلم شان در این انتخاب ها نیست، ناراحت کند اما مهم این است که بچه ها این فیلم ها را دوست داشته باشند و از آنها استقبال کنند.

کودکان کار باید از سینما سهمی داشته باشند
تابش همچنین با ابراز خرسندی از تماشای فیلم های سیمرغ و پروانه ها توسط کودکان کار و دانش آموزان مدارس محروم افزود: حضور کودکان کار در جشن سیمرغ و پروانهها جلوه ای مهم و تلنگری به جامعه است که این کودکان باید سهمی از محصولات فرهنگی و هنری داشته باشند. اگر در بخش فرهنگ، سخن از عدالت فرهنگی و ایجاد فرصت های برابر برای همه افراد جامعه است، چنین اقداماتی مد نظر است که باید با قوت و در طول سال و به بهانه های مختلف انجام شود. در این دوره از جشن سیمرغ و پروانه ها شرایطی برای حضور کودکان کار در جشنواره فیلم فجر فراهم شده تا جامعه سینمایی و دست اندرکاران مدیریت فرهنگی کشور برای این مخاطبان بالقوه سینمای کودک و نوجوان، فرصت سازی کنند. امیدوارم روزی برسد که عنوان کودک کار را برای هیچ کودکی به کار نبریم و همه بچه ها بتوانند در فضای استاندارد و مطلوب که آرزویش را دارند، با کیفیت زندگی کنند.

تابش در پایان ابراز امیدواری کرد جشن سیمرغ و پروانه ها به یک جریان ریشه دار و دائمی تبدیل شود. زیرا کودکان و نوجوانان آینده سینمای ایران هستند و اجرای با این طرح در عمل برای آینده سینما سرمایه گذاری صورت میگیرد.

ویژه برنامه سیمرغ و پروانه ها در روزهای 13 الی 17 بهمن ماه همزمان با سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر در 8 پردیس سینمایی و سینما در تهران با نمایش فیلم ها و انیمیشن های لکنت ، ضربه فنی ، پاستاریونی ، بنیامین و آخرین داستان در جریان خواهد بود.

این طرح با همراهی مرکز توسعه سینمای کودک و نوجوان، سازمان سینمایی، دبیرخانه جشنواره فیلم فجر، ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و بنیاد سینمایی فارابی برگزار می شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
سید رضا میرکریمی در برنامه تلویزیونی نقد سینما گفت: جشنواره جهانی و ملی فیلم فجر نباید در هم ادغام شوند.

سید رضا میرکریمی در برنامه تلویزیونی نقد سینما گفت: جشنواره جهانی و ملی فیلم فجر نباید در هم ادغام شوند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۳

سید رضا میرکریمی در برنامه تلویزیونی نقد سینما گفت: جشنواره جهانی و ملی فیلم فجر نباید در هم ادغام شوند.

سید رضا میرکریمی در برنامه تلویزیونی نقد سینما گفت: جشنواره جهانی و ملی فیلم فجر نباید در هم ادغام شوند.

لینک خبر :‌ خبر فوری
کارشناس سینما و رسانه معتقد است پرداختن به سینمای اجتماعی موجب پراکندگی و آشفتگی غیر قابل قبولی در محتوای اغلب فیلم های نمایش داده در جشنواره فیلم فجر امسال شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۳ سایت های دیگر : سینما پرس آوای نشاط ربیع 598

سعید الهی در ارزیابی خود از سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر به خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس گفت: تمرکز بر سینمای اجتماعی و خروج از مرز اعتدال در حوزه تولیدات سینمایی از جمله سیاست های دولت از سال 92 تاکنون بوده و متاسفانه فرصتی را برای طرح بسیاری از موضوعات مورد دلخواه یک طیف خاص از اهالی سینما فراهم کرده است.

وی افزود: نتیجه این سیاستگذاری غلط و به تعبیری کاملاً عامدانه و حساب شده، در جشنواره های دو سه سال اخیر به ویژه امسال کاملاً مشهود بوده و در مضامین آثار شرایط را به گونه ای جلو برده است که حتی حامیان واقعی تقویت سینمای اجتماعی نیز به نگاه غیرمنصفانه برخی فیلمسازان به این بهانه اذعان دارند.

الهی با اشاره به سابقه سیاه نمایی های مکرر در طول دهه های مختلف از عمر سینما طی 40 سال اخیر پس از پیروزی انقلاب اسلامی تاکید کرد: با تماشای آثار سینمایی جشنواره دوره سی و هفتم غیر از چند اثر انگشت شمار که آن هم احتمالاً بنا به برنامه ریزی های متولیان امر برای خالی نبودن جشنواره از آثار استراتژیک و ارزشی هرساله صورت می گیرد، بیشتر فیلم ها وضعیت اغراق شده ای از شرایط اجتماعی و روابط انسان های جامعه ایران اسلامی را به تصویر کشیده اند که این خود مصداقی از سیاه نمایی است.

این مدرس دانشگاه گفت: بی شک نقش فیلمسازان اجتماعی در کشف و معرفی آسیب ها و تهدیدات این حوزه انکارناپذیر است اما به شرط اینکه فیلم مورد نظر بر مبنای پژوهش های دقیق علمی و معتبر و متناسب با فضای فرهنگی و اجتماعی همه سطوح و اقشار مردم در اقصی نقاط کشور تولید شود، نه برداشت های محفلی و سلیقه های شخصی.

وی خاطرنشان ساخت: به همان اندازه که در سینمای اجتماعی ذکر نکات مخرب و فسادبرانگیز در جامعه می تواند به عنوان یک ابزار پیشگیرانه موثر واقع شود توجه به وجود موارد مثبت در اغلب خانواده های مسلمان ایرانی هم می تواند ضمن حفظ تعادل در روند محتوای فیلم، برای مخاطب در سنین مختلف ایجاد انگیزه کند تا با حس بهتری از سالن سینما خارج شود.

این کارشناس فرهنگی با انتقاد از فضای تلخ و سیاه برخی فیلم های به اصطلاح اجتماعی گفت: این برای مدیران تصمیم گیرنده در بخش سینما نقطه ضعف بزرگی است که در جشن 40 سالگی انقلاب در اغلب فیلم ها به زبان های مختلف و به تعبیری زیرپوستی دستاوردهای این چند سال و در رأس آنها دوران دفاع مقدس بی رحمانه به سخره گرفته شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
در برنامه برداشت امروز، به اکران فیلم های جشنواره برای روشندلان خواهیم پرداخت.

در برنامه برداشت امروز، به اکران فیلم های جشنواره برای روشندلان خواهیم پرداخت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۳

در برداشت امروز، نگاهی به واکنش تهیه کننده درخونگاه نسبت به حرف های مسعود فراستی خواهیم داشت. ازطرفی ورود پول های کثیف به سینما از نگاه رضا میرکریمی را مرور خواهیم کرد .
در نهایت نیز کوروش سلیمانی در گفتگو با پدرام ابدان به حضورش در فیلم سینمایی تیغ و ترمه اشاره کرده است.

در برداشت امروز، نگاهی به واکنش تهیه کننده درخونگاه نسبت به حرف های مسعود فراستی خواهیم داشت. ازطرفی ورود پول های کثیف به سینما از نگاه رضا میرکریمی را مرور خواهیم کرد .
در نهایت نیز کوروش سلیمانی در گفتگو با پدرام ابدان به حضورش در فیلم سینمایی تیغ و ترمه اشاره کرده است.

لینک خبر :‌ خبر فوری
سینماپرس: روز سوم برگزاری جشنواره فیلم فجر در سینماهای مردمی و کاخ رسانه خالی از حواشی نبود!؛ جالب آنجا است که در این روز ثابت شد جشنواره فقط مشکل اجرایی ندارد و این خود دست اندرکاران اصلی برگزاری این رویداد هستند که مشکل سازند! به عنوان نمونه اضافه شدن یکباره بخش خارج از مسابقه آن هم تنها برای 2 فیلم و تنها برای اکران در 1 سالن سینما به دستور دبیر جشنواره همگان را در حیرت و شوک فرو برد!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۳ سایت های دیگر : اتحاد آنلاین حامیان ولایت

به گزارش سینماپرس بسیاری از اهالی رسانه و منتقدان از خود این سوأل را می پرسیدند که چطور دبیر جشنواره در روز سوم ناگهان تصمیم می گیرد به صلاحدید خودش 2 فیلم را در بخشی که اصلا در جشنواره وجود نداشته اضافه کند؟ مگر جشنواره شورای سیاست گذاری و آیین نامه و قاعده و قانون ندارد؟ در کدامیک از جشنواره های تراز اول دنیا می توان شاهد چنین اتفاقات شوکه کننده ای بود؟ چرا همه چیز در جشنواره فیلم فجر انقلاب اسلامی در لحظه تصمیم گیری می شود و در لحظه به اجرا می رسد؟ چرا تفکر، خرد، دوراندیشی و بینش در مسئولان وجود ندارد؟

جالب آنجا است که آقای دبیر دستور داده اند این 2 فیلم به جشنواره اضافه شوند در صورتی که حتی یکی از این فیلم ها حتی در بخش رزرو هم نبوده و مهمتر از همه اینکه برنامه ای برای نمایش این فیلم ها در سینمای اهالی رسانه که مرجع و مهمترین سینمای نمایش دهنده آثار جشنواره است در نظر گرفته نشده! نکته دیگری هم که در این رابطه عجیب به نظر می رسد اینکه چرا فقط 2 فیلم برای حضور در این بخش گزینش شده و چرا بسیاری از فیلم های مهم دیگر نتوانسته اند جایی در بخش خارج از مسابقه داشته باشند؟

یکی دیگر از سوألاتی که اهالی رسانه در روز سوم مرتب از یکدیگر می پرسیدند این بود که آیا شما برای مهمانی هتل انقلاب که قرار است شنبه 13 بهمن برگزار شود دعوت شده اید؟ از قضای روزگار بعدا مشخص شد که تنها برخی از دوستان و آشنایان و مجیزگویان به صورت ویژه و گزینش شده به این مهمانی که گویا قرار است در آن بسیاری از چهره های سیاسی هم حضور داشته باشند دعوت شده اند و اغلب منتقدان به عملکرد آقایان جایی در این مهمانی ندارند!

البته در پی درگذشت همسر استاد علی نصیریان اعلام شد که این ضیافت به تعویق افتاده و در تاریخ دیگری برگزار خواهد شد.

علاوه بر همه این اتفاقات اینکه در سی و هفتمین دوره برگزاری جشنواره هنوز یک سازوکار مناسب برای مقابله با فروش بلیت ها در بازارسیاه در نظر گرفته نشده خود جای تعجب دارد!؛ در همین رابطه یکی از علاقمندان جدی سینما به خبرنگار سینماپرس اطلاع داد که جلوی برخی از سینماهای مطرح شهر تهران فروشندگان بلیت های بازار سیاه قیمت هایی چندصد هزار تومانی برای یک تک بلیت تعیین کرده اند و این در حالی است که علاقمندان سینما از همان دقایق ابتدایی پیش فروش بلیت ها نتوانسته اند بلیت مورد نظرشان را در سینماهای ممتاز شهر تهیه کنند!

از همه این اتفاقات که بگذریم نمی توانیم از این مسأله راحت عبور کنیم که همچنان نشست های پرسش و پاسخ فیلم های جشنواره تحت سیطره اغلب کانال های تلگرامی و رسانه های زردی است که به جای سوألات تخصصی سعی دارند جریان نشست ها را به حاشیه بکشند! اینکه چرا برای این دسته افراد اصلا کارت حضور در سینمای رسانه صادر شده خود جای تعجب دارد.

خلاصه که با تمام این اوصاف و احوال باید گفت نظم و قاعده جشنواره 37 ساله فیلم فجر در سطح یک کودکستان هم نیست!

لینک خبر :‌ سینما پرس
در هفته گذشته گیشه سینماها باز هم روزهای آرامی را پشت سر گذاشتند و گویا مردم منتظر بهار سینما بودند تا خود را با فیلم های جدید سرگرم کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۳ سایت های دیگر : روزنامه شهروند

به گزارش خبرنگار ایمنا ، "پارادایس" به کارگردانی علی عطشانی، در اولین هفته اکران با فروش حدود 700 میلیون تومانی آغاز کرد. در خلاصه داستان این فیلم با بازی جواد عزتی، مهران رجبی، محمدعلی نجفیان، سامان صفاری و بیتا عطشانی از ایران و الیویا بورکات، ماتیاس متس، کلاتسیدا روبرت و کاترین فولوس از کشور آلمان، آمده است: جواد عزتی، طلبه ای جوان و دوستش در اینستاگرام با دختری آلمانی آشنا می شوند و برای دیدن او راهی آلمان می شوند.

"قانون مورفی" به کارگردانی رامبد جوان، در هفته چهارم اکران با کاهش فروش نسبت به هفته گذشته همراه بود و با درآمد حدود یک میلیارد و 200 میلیون تومان در گیشه هفته دوم بهمن، به مجموع فروش شش میلیارد و 100 میلیون تومان رسید. در این فیلم، امیر جدیدی، امیر جعفری، هادی کاظمی، سروش صحت و رامبد جوان حضور دارند.

"تخته گاز" اثر جدید محمد آهنگرانی با فروش 350 میلیون تومانی در طی هفته دوم اکران، با در اختیار داشتن حدود 100 سالن نمایش، به مجموع فروش یک میلیارد و 150 میلیون تومانی رسید. در این فیلم کمدی، سام درخشانی، کامبیز دیرباز، لیلا اوتادی، الهام حمیدی، رز رضوی، بیژن بنفشه خواه، نیما شاهرخ شاهی، پرستو صالحی، داریوش فرهنگ، نفیسه روشن و امیرعلی تکیه به ایفای نقش می پردازند.

"کلمبوس" پس از هشت هفته اکران حدود چهار میلیارد و 565 میلیون تومان فروخته است. ساخته هاتف علیمردانی نیز همچون اکثر فیلم های در حال اکران، در این هفته با کاهش فروش همراه بود. از بازیگران این فیلم کمدی می توان به هانیه توسلی، فرهاد اصلانی، شبنم مقدمی و سعید پورصمیمی اشاره کرد.

"مارموز" با درآمد حدود 230 میلیون تومان در هفته هفتم اکران، از شش میلیارد و 130 میلیون تومان عبور کرد. فیلم جدید کمال تبریزی، مضمون سیاسی در قالبی کمدی دارد و حامد بهداد، ویشکا آسایش، آزاده صمدی، رضا ناجی، مانی حقیقی و محمد بحرانی با همراهی گروه موسیقی بمرانی در آن ایفای نقش می کنند.

ساخته پیمان معادی این هفته کمی بیش از 200 میلیون تومان فروخت تا به مجموع فروش شش میلیارد و 421 میلیون تومانی دست یابد. "بمب؛ یک عاشقانه"، تجربه کارگردانی-بازیگری پیمان معادی است که با بازی لیلا حاتمی، سیامک انصاری، حبیب رضایی، سیامک صفری، صبا گرگین پور، معصومه قاسمی پور و... همراه شده و روایت گر عشق، محبت، امید، زندگی و ترس از مرگ در روزهای پر اضطراب بحبوحه ی جنگ ایران و عراق در سال 1367 زمانی که تهران بی وقفه بمباران می شد، است.

اثر حسین قناعت از مجموع بیش از 130 سالنی که در اختیار دارد، کمتر از 200 میلیون تومان درآمد کسب کرد و به مجموع فروش یک میلیارد و 280 میلیون تومان دست یافت. "دزد و پری 2" در ژانر کودک و نوجوان با بازی امیرحسین صدیق، ارژنگ امیرفضلی، شقایق فراهانی، بهنوش بختیاری، نادر سلیمانی، رامین ناصرنصیر، افشین سنگ چاپ و مرتضی زارع به همراه یاس نوروزی، پارسیا شکوری فر و عرفان برزین ساخته شده است.

"درساژ" در سومین هفته اکران، کمتر از 100 میلیون تومان فروخت و به مجموع فروش 400 میلیون تومانی دست یافت. البته همچنان کمتر از 40 سالن در اختیار نخستین فیلم پویا بادکوبه قرار دراد. در این فیلم، علی مصفا، شبنم مقدمی، هوشنگ توکلی، علیرضا ثانی فر، علیرضا آقاخانی، سیامک ادیب، جلال فاطمی، لویی سیفی، یسنا میرطهماسب، باسط رضایی، به آفرید غفاریان، شایان فصیح زاده، رامبد مطلبی و نگار مقدم به نقش آفرینی می پردازند. در خلاصه این اثر اجتماعی آمده است: گلسا دختری 16 ساله است که به همراه خانواده اش در شهری کوچک در اطراف تهران زندگی می کند. او بیشتر اوقات خود را با گروهی از دوستانش می گذراند. یک روز آنها تصمیم می گیرند تا دست به اقدامی هیجان انگیز بزنند؛ اقدامی که پیامدهای غیرمنتظره ای در پی خواهد داشت...

"ترانه" ساخته مهدی صاحبی، در هفته اول اکران 95 میلیون تومان فروخت. در این فیلم اجتماعی الهه حصاری، اندیشه فولادوند، امیر رضا دلاوری، مریم معصومی، بابک انصاری، نازنین فراهانی، سیاوش چراغی پور، حدیث مدنی، ایران مسعودی، آیدا تبیانیان، نسیم مسلمی، مهناز کرباسچیان، میترا شاکری و ریحانه محمدنژاد نقش آفرینی می کنند. داستان "ترانه" درباره دختر دانشجویی است که کانون از هم پاشیده خانواده اش مشکلات زیادی را برای او به وجود آورده تا جایی که برای تأمین هزینه های زندگی فعالیت در یک شرکت مدلینگ غیررسمی را انتخاب می کند و در این مسیر گرفتار افرادی می شود که او را تا پای مرگ پیش می برند.

"اتاق تاریک" با فروش حدود 70 میلیون تومانی در هفته ششم اکران، به مجموع فروش یک میلیارد و 100 میلیون تومانی دست یافت. ساره بیات و ساعد سهیلی به همراه محمد امامی، امیررضا رنجبران، مروارید کاشیان، ژیلا دایی و رضا احمدی، در اثر اجتماعی سید روح الله حجازی بازی می کنند.

"پاستاریونی" به مجموع فروش تنها دو میلیارد و 383 میلیون تومان در طی 9 هفته دست یافت. این فیلم در ژانر کودک-خانواده را سهیل موفق کارگردانی کرده و سام درخشانی، بهاره رهنما، گوهرخیراندیش، محمد نادری، کمند امیرسلیمانی، مهتاب ثروتی، امید روحانی، حمیدرضا فلاحی، مهدی باقربیگی و حمید سپیدنام، در آن به ایفای نقش پرداخته اند

لینک خبر :‌ خبرگزاری ایمنا
بحث پولشویی در سینمای ایران مدتی است که چالش برانگیز شده و درباره آن اظهار نظر های مختلفی می کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۳ سایت های دیگر : سینما خبر شما نیوز فردا نیوز

به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، جشنواره فیلم فجر به سی و هفتمین دوره خود رسید و همچنان نکاتی وجود دارد که باید بازنگری شود؛ به همین منظور گفتگویی را با مهدی کریمی و بیتا منصوری دو تهیه کننده سینما انجام دادیم که در ادامه آن را می خوانید:

آنقدر بدنه سینما نحیف است که پذیرای هر نوع سرمایه ای است

مهدی کریمی تهیه کننده سینما درباره ادغام یا جداشدن جشنواره ملی و بین الملل فیلم فجر به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان ،گفت: اگر کارنامه این رویداد فرهنگی و هنری را از نظر هزینه ای و یا بازتاب، بررسی کنیم، نمی توان با صراحت گفت که کدام مفیدتر است؛ زمانی که از هم جدا بودند جشنواره ها پربارتر بود؛ اما وقتی ادغام می شدند اولویت جشنواره بین المللی به سوی سودای سیمرغ و زیر سایه جشنواره داخلی می رفت. من فکر می کنم اگر جشنواه جهانی فجر با همین جدیت چند سال اخیر، در کنار بخش ملی ادغام و برگزار شود بهتر است.

وی در خصوص بحث پولشویی در سینما که دوباره رنگ تازه ای به خود گرفته است، بیان کرد: بسیاری از موارد و جزئیات این جریان را به درستی نمی دانم و نمی توانم اظهار نظر قطعی کنم. به نظرم آن قدر بدنه تولید و پخش سینما نحیف شده است که پذیرای هر فرد یا افرادی با هرنوع سرمایه ای برای ورود و سرمایه گذاری می شود. در کل رانت های مالی دست از سر اقتصاد ایران بر نمی دارد.

وی افزود: متاسفانه از آنجا که روابط بیشتر از ضوابط در سینمای ما حکم می کند و بحث بیت المال و حقوق عامه دستخوش سلیقه های شخصی با نام تصمیم گیری مدیریتی می شود، تخلفاتی مانند پولشویی از زمانش می گذرد و بعدها رو می شود. باید بدانیم پیدا کردن منشأ و مبدأ سرمایه ای که فلان شخص وارد سینما کرده، کار نهادهای نظارتی و اجرایی است. طبیعی است که هر فردی به خاطر جذابیت سینما، شهرت، عکس انداختن و ... و از همه مهمتر سود چندین برابر، تمایل دارد سرمایه گذار فیلم یا فیلم هایی شود؛ پس بررسی سرمایه او باید قبل از ورودش به این عرصه صورت بگیرد.

کریمی در پایان تصریح کرد: جالب اینجاست پول های فلان آدم در سینما زمانی خوب بوده؛ اما وقتی سراغ فرد دیگری می رود زیرآبش را می زنیم و متاسفانه نون به نرخ روزخور شده ایم. متأسفم از این کم جنبه گی یا بدون اطلاع کامل از هم حرف زدن ها. از اینکه سوابق یکدیگر را به خاطر یک مورد اشتباه به راحتی زیرسوال می بریم و مهمتر اینکه دعوای درون خانوادگی را بیرونی می کنیم. پشت هم بودن را فراموش کرده و این همیاری را فقط در زمان از هم سود بردن اجرا می کنیم. ان شاء الله دوباره روزی برسد با هم باشیم و به هم کمک و اعتماد کنیم.

نمی توان عواقب منفی ورود پول های کثیف به سینما را پاک کرد

بیتا منصوری تهیه کننده سینما درباره ادغام یا جداسازی جشنواره ملی و بین المللی فیلم فجر، به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان ، گفت: به شخصه با ادغام این دو موافقم؛ اما جالب اینجاست برخی دوستان به خاطر همزمانی با جشنواره برلین و شوق و ذوق حضور در آنجا، این دو جشنواره را جدا کردند.

وی افزود: به لحاظ اقتصادی هم که نگاه کنیم متوجه می شویم ، ادغام و اجرای هردو جشنواره به نفع خواهد بود؛ چون بیشتر هزینه در این جداسازی، صرف بخش بین الملل فجر می شود.

منصوری تصریح کرد: البته در زمان ادغام هم باید توجه داشت که بخش بین الملل زیر سایه بخش ملی نرود؛ یعنی به نوعی پیش بروند که با وجود ادغام، فیلم های ایرانی بخش بین الملل با فیلم های خارجی و فیلم ایرانی بخش سودای سیمرغ با هم رقابت کنند. وقتی هیات انتخاب برای چند فیلم ارجحیت قائل می شوند، در تصمیم گیری داوران سودای سیمرغ تاثیر می گذارد.

این تهیه کننده در خصوص جریان پولشویی و پررنگ تر شدن این معضل در سینما بیان کرد: به نظرم این موضوع تأثیرش را گذاشته و آن را نمی توان پاک کرد؛ بخشی از بالارفتن هزینه های تولید به تورم کشور ربط دارد اما بخش عمده بالارفتن دستمزدها -که بسیار هم مهم است- به جریان پولشویی و ورود پول های کثیف مرتبط می شود.

وی بیان کرد: جریان پولشویی خروجی منفی بزرگ دیگری را هم به همراه داشته و آن اینکه بالارفتن هزینه های تولید حضور سینماگران و سینمای مستقل را کم رنگ و دستشان را از سینما کوتاه کرده است.

منصوری درباره کنار گذاشتن فیلم هایی که با پولشویی ساخته و الان در جشنواره فیلم فجر حضور دارند، گفت: من با کنار گذاشتن آنها از جشنواره موافق نیستم؛ چون فیلمسازی کاری گروهی است و دوست دارند کار و زحمتشان دیده شود؛ پس نباید فدای اشتباه یک نفر بشوند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۳

رسول شمالی ورزنده

آنهایی که آن دوران انقلاب را تجربه کرده اند به خوبی به یاد دارند که مردم و علاقه مندان به سینما به نوعی دغدغه های تماشای فیلم های سیاسی را داشتند و ترجیح می دادند که بیشتر فیلم های سیاسی خارجی مثل نبرد الجزایر را روی پرده نقره ای سینما ببینند. و البته تهیه کنندگان و فیلمسازان ایرانی هم گرایش انقلابی داشتند و این باعث می شد که به سمت تولید فیلم های سیاسی و انقلابی
بروند.
واقعا چرا روند تولید فیلم های سیاسی و انقلابی در سینمای ما بسیار کم شده و چرا سازندگان آثار سینمایی دیگر رغبتی به تولید چنین فیلم هایی از خود نشان نمی دهند؟ حتی متاسفانه برخی از تهیه کنندگان و کارگردان های ما رو به عقب حرکت کرده و به سمت ساخت آثاری با رنگ وبوی فیلم فارسی رفته اند و با همان نگاه سینمای قبل از انقلاب در مسیر سینما حرکت می کنند!
به بیانی صریح باید گفت که نه تنها حرکتی جدی برای ساخت فیلم های سینمایی سیاسی و انقلابی نمی شود بلکه شاهد تولید آثاری سخیف و دور از شان ملت انقلابی ایران هستیم که در صدد ضربه زدن به فرهنگ اسلامی و ایرانی هستند. به راستی چرا نبایستی نظارتی درست و منطقی برای رعایت تعادل و توازن در سینما برقرار باشد تا ضمن ممانعت از بازتولید سینمای طاغوتی، آثاری در ژانرهای دیگر، ازجمله خانوادگی، سیاسی و انقلابی هم ساخته شود.
متاسفانه طی دهه های هشتاد و نود شاهد آثاری در سینمای ایران بوده ایم و هستیم که هیچ گونه سنخیتی با فرهنگ ما ندارد. در واقع شاهد ورود یک فرهنگ لودگی و بی بند وباری در سینمای ایران هستیم که در جهت همان تهاجم فرهنگی است. چون این گونه فیلم ها کاری با فرهنگ اصیل ما می کنند که تا سال ها نتوانیم جبرانش کنیم. براستی چه مسئولی پاسخگوی این همه هجمه فرهنگی در سینماست؟
اما جای سؤال است که چرا در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در زمینه ساخت فیلم های سیاسی و انقلابی و با این مناسبت کمتر کار می شود؛ به نظر می رسد که در این سال، هیچ فیلمی با مضمون انقلابی ساخته نشود!
کشور انقلابی ما امروز از چهره های فراوان سیاسی و انقلابی موفقی که در مسیر چهل ساله انقلاب تلاش زیادی را برای رشد و اعتلای ایران اسلامی انجام داده اند برخوردار است که می توانند قهرمانان واقعی سوژه های سینمایی در سطح جهانی شوند. اما هیچ أثری از این قهرمان ها در فیلم های ما نیست!
نسل جوان امروز ایران اسلامی که دوران انقلاب و دفاع مقدس را درک نکرده بایستی در قالب آثار سینمایی با چهره های سیاسی و انقلابی کشور در قالب تولیدات سینمایی آشنا شود و بداند که در چه کشوری زندگی می کند. چرا که اگر ما بتوانیم با آثار انقلابی و سیاسی، نسل جوان و پویای امروز ایران اسلامی را در جریان رخدادهای کشورمان قرار دهیم خیلی از مشکلات حل خواهد شد. بنابراین نیاز است که سازندگان فیلم و تهیه کنندگان سینما به سمت سینمای سیاسی و انقلابی روی بیاورند. نسل امروز جامعه ما که بیشترشان جوان و تحصیل کرده هستند نیاز به آگاهی و اطلاع رسانی از طریق زبان سینما دارند.
وجاهت و ارزش های والای سینمای ایران در به نمایش گذاشتن آثار طنز لوده و نمایش بی بند و باری نیست بلکه سینمای ایران بایستی در پی نشان دادن ارزش هایی باشد که در راستای فرهنگ اصیل انقلابی ماست.
به هرحال امیدواریم که به بهانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی نگاه جدیدی به خلق آثار انقلابی و سیاسی شود و مسئولانی که در وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی دست اندرکارهستند به این امر توجه کنند. جامعه ما نیاز به آثار سینمایی انقلابی و سیاسی دارد و این فقط وصرفا مربوط به یک قشر خاص از جامعه نیست بلکه همه قشرهای جامعه ما امروز جست وجوگر و پی گیر مسائل هستند. بنابراین بایستی سازندگان فیلم های سینمایی در این مسیر گام بردارند.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۳ سایت های دیگر : خیبرآنلاین

نصیر پورعلی
قرن بیست و یکم را می توان قرن استیلای هنر بر تمامی شئون اجتماعی دانست چراکه شاید پیش از این قرن، انتقال تجربیات و مفاهیم به شکلی مستقیم، بی واسطه و گُلدرشت به سایرین منتقل می شد اما با ظهور و بروز اقسام و انواع هنرها بالاخص هنر هفتم یا سینما، انتقال مفاهیم با واسطه هنرمندی و در زرورق هایی همچون مدیا و تصویر، باورپذیری را بیشتر و اثرگذاری را دوچندان کرده است.
در این بین ظرفیت هنر هفتم یا سینما، به قدری شگرف و عظیم است که با وجود آنکه تکنولوژی جوانی محسوب شده و عمر زیادی از ابداعش نمی گذرد، اما آنچنان در زندگی روزمره آدمیان ریشه دوانیده و به جزئی لاینفک از حیات بشر تبدیل شده است که آدمی را نمی توان لحظه ای بدون آن تصور نمود!
ناگفته پیداست که گرایش روزمره مردم به هنر هفتم، موجبات صنعتی شدن عرصه سینما را فراهم نموده است و همین صنعتی شدن و ورود و خروج سرمایه به این حوزه، مخاطراتی از جمله توجه صرف به سوددهی با بهره گیری از مفاهیم غیراخلاقی را موجب شده و بی توجهی به فیلمسازی با رویکردهای والا و اخلاقی را باعث گردیده است اما با این حال نمی توان در مواجهه با این پدیده نوظهور، موضعی منفعل را اتخاذ نمود و باید از ظرفیت های بالقوه آن حداکثر بهره برداری و استفاده را داشت.
همان گونه که اشاره شد می توان با بهره گیری از این ظرفیت سینما، مفاهیم والایی را به نسل های آتی منتقل نمود. در این میان یکی از ظرفیت های مغفول مانده در این عرصه، توجه به موضوع خانواده در تولیدات آثار هنری و فرهنگی است. این درحالیست که در مقدمه قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، خانواده به عنوان رکن اساسی و بنیادین جامعه معرفی شده و درباره آن چنین عنوان گردیده است: خانواده واحد بنیادین جامعه و کانون اصلی رشد و تعالی انسان است و توافق عقیدتی و آرمانی در تشکیل خانواده که زمینه ساز اصلی حرکت تکاملی و رشد یابنده انسان است اصل اساسی بوده و فراهم کردن امکانات جهت نیل به این مقصود از وظایف حکومت اسلامی است. در عین حال اصل دهم قانون اساسی نیز درباره خانواده تصریح داشته است: از آنجا که خانواده واحد بنیادی جامعه اسلامی است، همه قوانین و مقررات و برنامه ریزی های مربوط باید در جهت آسان کردن تشکیل خانواده، پاسداری از قداست آن و استواری روابط خانوادگی بر پایه حقوق و اخلاق اسلامی باشد.
با این همه، اگرچه آثار معدودی درباره اهمیت نهاد خانواده در کشورمان تهیه و تولید شده است اما جای تاسف و افسوس است که آن گونه که باید و شاید، حق مطلب در این خصوص ادا نگردیده و در توجه به این امر مهم و حیاتی، غفلت شده است! به علاوه طی سالیان اخیر نه تنها درباره اهمیت کانون خانواده هیچ اثر هنری قابل توجهی تولید نشده است بلکه در یک حرکت خزنده، هماهنگ و علی الظاهر از پیش برنامه ریزی شده، ملاحظه می شود که آثاری در ضدیت کامل با تشکیل خانواده تولید شده که عملاً نهاد خانواده را به عنوان مانع و سد راه موفقیت های فردی و شخصی عنوان می کند و جامعه را به سمت و سوی زندگی مجردی و خانواده گریزی، تشویق و ترغیب می نماید!
هجمه همه جانبه جریانات فرهنگی خاص علیه نهاد خانواده درحالی است که طی سالیان اخیر بسیاری از کشورها – حتی کشورهای لیبرال و امپریالیست – آثار قابل توجهی در اهمیت و ضرورت تشکیل خانواده تولید نموده اند و برخلاف سیاست های خانواده ستیزانه شان در دهه های گذشته، اینک به اشتباه خویش پی برده و سعی دارند تا با تولیدات پرتعداد و درخشان در حوزه خانواده، به نوعی جبران مافات کرده باشند؛ چراکه تربیت ناصحیح اخلاقی نسل کنونی در کشورهای غربی - که منبعث از بی توجهی محض به کانون خانواده بوده – ایشان را تغییر خط مشی در سیاست های فرهنگی مجاب نموده است.
در همین رابطه، اخیراً بسیار دیده می شود که غول های بزرگ فیلمسازی دنیا در غرب و حتی کشورهای شرق آسیا، با گنجاندن هنجارهای اصیل اخلاقی در آثار خانوادگی همچون تحمل سختی ها و مشکلات ، مسئولیت پذیری ، روحیه تعاون و همکاری ، صداقت و راستگویی ، تلاش و پشتکار ، اتحاد و همبستگی ، امیدواری به آینده و...؛ سعی دارند تا نسل جدیدشان را با این مفاهیم آشنا نموده و به شکلی غیرمستقیم اما پایدار و همیشگی، این مفاهیم را در روحیات ایشان نهادینه کنند.
در پایان می توان با تأسی از این فرمایش امام راحل عظیم الشان که فرمودند: ما با سینما مخالف نیستیم؛ ما با مرکز فحشا مخالفیم. ضمن تولید آثاری با محوریت خانه و خانواده، مفاهیم اصیل ایرانی- اسلامی را در لفافه فیلمنامه ها و سناریوهایی جذاب و پرطرفدار گنجانید و از این طریق هم به استحکام نهاد خانواده کمک نمود و هم نسلی پیشرو، متدین و مودب، تربیت کرد.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
سینماپرس: تهیه کننده انیمیشن شب آفتابی گفت: کار انیمیشن بسیار سخت است و سخت تر از آن قضاوت کردن است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۳ سایت های دیگر : جماران جهانی پرس خبرگزاری موج سینما تجربی

به گزارش سینماپرس ، نشست خبری انیمیشن سینمایی شب آفتابی با حضور الهام باجلان(طراح کارکتر)، آزاده مدنی(مجری طرح و طراح صحنه)، عادل مدنی(کارگردان فنی)، مریم حبیبی(دستیار کارگردان)، علی مدنی(کارگردان)، زهرا مشتاق(تهیه کننده)، یونس لطفی(نویسنده)، آرمین رهبر(آهنگساز)، گلناز ثانی(انیماتور) و با اجرای احسان کرمی در چهارمین روز جشنواره فیلم فجر برگزار شد.

کرمی در ابتدای این نشست درگذشت همسر علی نصیریان را تسلیت گفت و اعلام کرد قرار بود امروز برنامه ای برای حضور این بازیگر در پردیس ملت داشته باشیم که با این اتفاق منتفی شد.

مشتاق با بیان اینکه از آقای داروغه زاده بسیار متشکر هستم که در اینجا حضور دارند، ادامه داد: کار انیمیشن بسیار سخت است و سخت تر از آن قضاوت کردن است. چون آنقدر نمونه های خوب خارجی داریم که کار سخت می شود. من از نیمه راه به این گروه پیوستم. موقعی که کار را شروع کردند، تهیه کننده شخص دیگری بود. من با کمک فارابی از نیمه راه به عنوان تهیه کننده به این کار پیوستم.

علی مدنی درباره تولید این انیمیشن گفت: از سال 84 ساخت اولین کارم را شروع کردم. بعد از سه ماه شکست خوردم. سال 88، بار دیگر کاری را شروع کردم ولی تصمیم گرفتیم کاری کنیم که سرمایه گذارها تشویق به ساخت انیمیشن شوند. پیشنهاد 100 میلیونی به یکی از ارگان ها دادم که در سال 92 شکست خورد.

او تاکید کرد: دلیل این شکست ها بی تجربگی ما، دیر آمدن کارها، اختلاف بین تهیه کنندگان، بالا بردن کیفیت در نیمه راه تولید و ...بود مثلا یک شرکت هواپیمایی قطر بود که می خواست سرمایه گذاری کند، اما چون تحریم بودیم نمی توانستیم پول را منتقل کنیم.

مدنی تاکید کرد: سال 92 ساخت شب آفتابی را شروع کردیم. سال 95 تهیه کننده اول، سرمایه اش را خواست. از روی دوستی خانم مشتاق تهیه کنندگی کار را برعهده گرفتند.

مشتاق در پاسخ به این سوال که چطور وارد تهیه کنندگی شده، گفت: من همچنان خبرنگار هستم. کارت تهیه کنندگی داشتم اما خواستم که کارت مرا در جشنواره به عنوان خبرنگار صادر کنند. البته سال هاست در صداوسیما کار تهیه کنندگی را انجام می دهم.

او تاکید کرد: وزارت ارشاد و بخش سازمان سینمایی برای کسانی که مایل به ساخت انیمیشن هستند، تسهیلاتی قائل هستند. ما هم با توجه به علاقه ای که به سینمای نوجوان داشتیم کار را پیش بردیم.

لطفی نویسنده این انیمیشن هم در پاسخ به این سوال که استفاده از توپ های سرگردان چه کارکردی در پیش برد قصه دارد، گفت: یک اتفاق در زیر متن می افتد که به آن توپ ها ارتباط دارد. معتقد هستم یک زیرمتن در کار ما هست، باید نقطه به نقطه جلو برویم.

علی مدنی در پاسخ به این سوال که آیا به فکر طراحی محصولات جانبی برای شب آفتابی هستید، گفت: 5 نفر از ما علاوه بر خانم مشتاق سرمایه گذار هستیم. تا هفته پیش حتی پروسه تولید این فیلم تمام نشده بود. من دفعه دومم بود که با شما کار را می دیدم. اصلا فرصتی نداشتیم که بخواهیم به تولید محصولات جانبی فکر کنیم.

مدنی درباره اینکه چرا مادر خانواده در خانه اش روسری سر کرده است، گفت: ما برای احتیاط این کار را کردیم. اگر اجازه دهند، حذفش می کنیم.

آزاده مدنی درباره اینکه چرا تعداد المان های شهری در فیلم کم است، گفت: از سال 92 هر شش ماه فکر می کردیم در حال تمام کردن کار هستیم. چون همه اش به حضور در جشنواره فیلم فجر فکر می کردیم. من می پذیرم که اجزای هویت ساز فیلم ما بسیار کم است. این را می دانم و بابتش شرمنده هستم.

او ادامه داد: اینجا برایمان هویت بخشی معنایی نداشت، چون نمی خواستیم به منطقه خاصی اشاره کنیم.

علی مدنی هم درباره هزینه تولید ساخت این انیمیشن توضیح داد: 200 میلیون نقدینگی به فیلم تعلق گرفت که 100 میلیون برای کار اول بود. و برای این فیلم هم 100 میلیون صرف شد.

در ادامه نشست شب آفتابی ، آرمین رهبر درباره موسیقی این انیمیشن گفت: موسیقی در ایران به سمت ساده سازی رفته است. من همیشه دغدغه ورود موسیقی کلاسیک به انیمیشن را داشتم. در انیمیشن دنیا فضا برای استفاده از موسیقی کلاسیک بسیار باز است. در کارهای زنده، شما مجبور هستید از تلفیق استفاده کنید.

او ادامه داد: کار موسیقی این انیمیشن حدود یک ماه طول کشید. به خاطر فانتزی بودن کار از موسیقی ارکستر استفاده نکردیم. موسیقی فیلم شبیه پاپ بود.

مشتاق در پاسخ به این سوال که آیا به نظرتان پایان فیلم را می شد در مدت کوتاه تری به پایان رساند؟، گفت: دیدن فیلم به نظرم سلیقه ایست. البته فکر می کنم پایان فیلم جایی دارد که بخواهیم آن را کمتر کنیم.

لطفی درباره صندوقچه و منطق حضور شخصیت های حیوان و انسان باهم توضیح داد: صندوقچه می تواند هر چیز ارزشمندی باشد که در یک تمدنی مرکزیت دارد. هیچ جا توضیح روشنی درباره صندوقچه وجود ندارد و فقط به نقش این صندوقچه در نظم و امنیت شهر اشاره می کند، امکان خوانش برای هر نوع فرهنگی وجود دارد.

او ادامه داد: هیچ قاعده خاصی وجود نداشت. شما اگر بخواهید به شخصیت های بد و خوب تقسیم کنید، در هر دو گروه حیوان و انسان وجود داشتند. قاعده خاصی وجود ندارد.

باجلان نیز درباره طراحی شخصیت ها گفت: می خواستیم شخصیت ها طوری طراحی شوند که راحت تر انیمیت شوند. تلاش شد شبیه شخصیت های رئال نباشند.

در ادامه نشست پرسش و پاسخ انیمیشن شب آفتابی عادل مدنی درباره کارگردانی فنی فیلم گفت: حجم مشکلات فنی بسیار بود دلیل اصلی آن هم به نبود بودجه برمی گردد. آنقدر امکانات کم بود که حتی کارت گرافیک نداشتیم که بتوانیم رندر بگیریم. در نهایت مجبور شدیم به سمت موتورهای بازی برویم تا بتوانیم کار را رندر بگیریم. ناامید بودیم که یک شرکت ژاپنی نرم افزار بازی را منتشر کرد که ما توانستیم در حد امکاناتش از آن استفاده کنیم.

لینک خبر :‌ سینما پرس
سومین روز از سی وهفتمین جشنواره فیلم فجر در حالی برگزار شد که آرام آرام بازار رقابت فیلم ها بر سر جلب نظر منتقدان داع تر می شود.

به گزارش خبرنگار مهر ، مهر سیمرغ عنوان بسته خبری-تحلیلی روزانه ای است که به مرور متن و حاشیه سی وهفتمین جشنواره فیلم فجر می پردازد. هر روز می توانید با مهر سیمرغ در جریان آخرین تحولات بزرگ ترین رویداد سینمایی کشور قرار بگیرد.

در حالی مهر سیمرغ به شماره سوم رسیده است که حاشیه های مرتبط با برخی بی نظمی ها همچون اکران سرموعد فیلم ها همچنان برقرار است و البته ضعف هایی مانند دسترسی به اینترنت در سالن اصحاب رسانه تا حدودی مرتفع شده است.

امروز شنبه 13 بهمن ماه چهارمین روز برگزاری سی وهفتمین جشنواره فیلم فجر است. با مرور متن و حاشیه سومی روز جشنواره در اولین مهر سیمرغ همراه شوید.

فیلم روز؛ قصر شیرین

هر چه ترکیب فیلم های روز دوم در کاخ رسانه ها ناامیدکننده بود، در روز سوم تا حدودی شرایط بهبود یافت و در میان دو تجربه متفاوت و مهم اما نه چندان موفق ناگهان درخت از صفی یزدانیان و سمفونی نهم از محمدرضا هنرمند، رونمایی از تازه ترین ساخته سیدرضا میرکریمی جان تازه ای به ویترین جشنواره بخشید.

فیلم سینمایی قصر شیرین تا به اینجا اتفاق ویژه جشنواره در پردیس سینمایی ملت برای منتقدان و اصحاب رسانه بود. فیلمی ساده، روان و بدون پیچیدگی که روایتی تماشایی از مواجهه یک پدر و فرزندانش پس از سال ها دوری را به تصویر درآورده است.

فیلم علاوه بر فیلمنامه کم نقص محسن قرایی و محمد داوودی و البته کارگردانی درست رضا میرکریمی یک برگ برنده ویژه هم دارد و آن نقش آفرینی متفاوت حامد بهداد در نقش اصلی است. بهداد پس از سال ها باردیگر ثابت کرد که برای فاصله گرفتن از تصویر کلیشه ای که مخاطب سینما از او در خاطر دارد، تخصص و انرژی لازم را دارد.

رونمایی از قصر شیرین در سومین سانس اکران سومین روز جشنواره سی وهفتم با واکنش مثبت منتقدان و اصحاب رسانه همراه شد تا این فیلم تا اینجا موفق ترین فیلم اکران شده در پردیس ملت باشد.

چهره روز؛ ابراهیم داروغه زاده

چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران را به همه شما مردم عزیز، هنرمندان و سینماگران تبریک می گویم و امیدوارم روزهایی سرشار از طراوت و جوشش که در آثار امسال جشنواره نمایان است، در این ایام داشته باشیم. قدردان محبت همه همکارانم در ستاد برگزاری و همه ی سرورانم در سازمان سینمایی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستیم که این جشنواره حاصل کمک و حمایت همه این عزیزان است. ؛ این آخرین اظهارنظر رسمی دبیر سی وهفتمین جشنواره فیلم فجر است.

ابراهیم داروغه زاده پس از قرائت این متن در آیین افتتاحیه سی وهفتمین جشنواره فیلم فجر تا امروز که در آستانه چهارمین روز این رویداد هستیم، در برابر تمام حواشی ریز و درشت سیاست سکوت در پیش گرفته و گویی بنایی هم برای پایان دادن به این سکوت ندارد.

این سکوت از آنجا عجیب به نظر می رسد که داروغه زاده پیش از این ارتباطی نزدیک با رسانه ها داشت و غالباً اهل پاسخگویی صریح و شفاف به نقدها و ابهامات بود اما در روزهای گذشته از جشنواره سی وهفتم به نظر می رسد شرایط اندکی برای این مدیر سینمایی تغییر کرده است.

از حواشی روز افتتاحیه که حتی با واکنش وزیر ارشاد همراه شد تا بی نظمی ها روز نخست و حتی اعتراضات تند و تیز برخی فیلم سازان، هنوز دبیر جشنواره مجاب به شکستن سکوت خود نکرده است. معلوم نیست آیا این سکوت قرار است خود یک پیام به فضای رسانه ای باشد یا صرفا از سر محافظه کاری در ایام جشنواره است؟

حاشیه روز؛ مجادله بر سر پول کثیف

یکی از کلیدواژه ها در محافل سینمایی طی ماه های اخیر پول مشکوک یا همان پول کثیف است؛ کلیدواژه ای که قرار است ارجاعی باشد به پول های ناسالمی که با اهدافی همچون پولشویی به چرخه تولید و اکران سینمای ایران نفوذ کرده و کمترین تأثیر منفی اش برهم زدن توازن مالی دستمزد عوامل و به ویژه بازیگران بوده است.

مجادله برسر مصداق پول های کثیف حالا فراتر از محافل رسانه ای به جشنواره فجر کشیده شده است.

اولین بار و در نشست خبری فیلم معکوس بود که پولاد کیمیایی در اعتراض به تغییر سانس نمایش فیلمش به دلیل نرسیدن فیلم سینمایی تختی با گفتن این جمله که ما می دانیم این پول ها از کجا می آید انگشت اتهام را به سمت عوامل این فیلم گرفت، اتهامی که البته پیش تر در فضای رسانه ای هم مطرح شده بود و پس از آن هم استمرار پیدا کرد.

عوامل فیلم غلامرضا تختی هم در واکنش به همین فضا بود که روزگذشته دست به قلم شدند و با انتشار بیانیه ای ضمن اعلام رقم دقیق بودجه و سهم سرمایه گذاران در تأمین این مبلغ، از مدعیان خواستند برای ادعاهای خود سند منتشر کنند.

این اما تنها مجادله نبود و زمانی که در نشست خبری فیلم قصر شیرین یکی از خبرنگاران با کنایه به تأمین بودجه فیلم ما همه با هم هستیم به تهیه کنندگی سیدرضا میرکریمی اشاره کرد، میرکریمی به تعبیر خود سکوتش را شکست و با صراحت اعلام کرد کسانی او و پروژه ما همه با هم هستیم را متهم به استفاده از پول کثیف کرده و می کنند که اتفاقا خود از بهره مندان پول های کثیف در سینما هستند!

به نظر می رسد چالش شفافیت از اتفاقات مبارک جشنواره سی وهفتم است و بباید دید آیا فراتر از این مجادلات، این چالش دستاوردی هم برای صنعت سینمای ایران به همراه خواهد داشت؟

پیشنهاد ویژه؛ مسخره باز

همایون غنی زاده هر چند سابقه ای طولانی در تئاتر دارد اما برای سینمادوستان هم نامی آشنا است؛ چه اینکه آثارش بر صحنه تئاتر هم همواره نسبتی با عشق به سینما داشته است. غنی زاده که در کارنامه تئاتری خود دو نمایش کالیگولا و می سی سی پی نشسته می میرد را با رکورد بالای استقبال مخاطبان دارد، حالا و در اولین دورخیز خود برای کارگردانی سینما، مسخره باز را به ویترین جشنواره سی وهفتم رسانده است.

مسخره باز فیلمی فانتزی است که ساختاری به کل متفاوت از عادت های سینمایی مخاطبان ایرانی دارد و از این منظر مواجهه با آن می تواند تجربه ای تازه باشد. علی نصیریان، هدیه تهرانی، فرهاد اصلانی، صابر ابر و بابک حمیدیان ترکیب بازیگران اصلی فیلم اول غنی زاده هستند که کنجکاوی بابت تماشای فیلم را چند برابر می کند.

در خلاصه داستان این فیلم که امروز در سانس ساعت 15:30 در پردیس سینمایی ملت روی پرده می رود آمده است: تو پرورشگاه صدام می کردند مسخره باز! اما من مشت محکمی حواله صورت یکیشون کردم تا داستان رو شروع کنم.

کد خبر 4530656

محمد صابری

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تهران- ایرنا- نتایج نخستین آرای مردمی برای انتخاب 10 فیلم برتر از نگاه تماشاگران سی وهفتمین جشنواره فیلم فجر اعلام شد.

به گزارش روز شنبه خبرنگار سینمایی ایرنا، شاید یکی از جنجالی ترین و جذاب ترین سیمرغ های جشنواره فیلم فجر، جایزه بهترین فیلم از نگاه مردم است که همواره تضمینی بر فروش فوق العاده و زمان اکران خوب برای فیلم های منتخب را به ارمغان می آورد.
حالا در سی وهفتمین جشنواره فیلم فجر و بعد از پایان روز سوم برگزاری جشنواره، اسامی 10 فیلم برتر بدون اولویت که بیشترین آرای مردمی را به خود اختصاص داده اند اعلام شد.
غلامرضا تختی ، قسم ، شبی که ماه کامل شد ، متری شیش و نیم ، قصر شیرین ، ماجرای نیمروز 2 ، جان دار ، 23 نفر ، بنفشه آفریقایی و سرخپوست اسامی آثاری است که تا شب گذشته بیشترین رای را از مردم دریافت کرده اند.
مخاطبان فیلم های جشنواره برای شرکت در رأی گیری بهترین اثر از نگاه تماشاگران می توانند از دو طریق این کار را انجام دهند؛ ساده ترین روش برای شرکت در رای گیری شماره گیری #7*710* و طی مراحل از طریق تلفن همراه است.
راه دیگر استفاده از اپلیکیشن رای گیری است که مخاطبان باید جهت دسترسی به آن کد کیو آر روی بلیت را اسکن کنند و از طریق اپلیکشن از میان پنج گزینه موجود، به فیلم محبوب خود رای بدهند.
ماننده دوره های گذشته، مدیریت رای گیری و معرفی بهترین فیلم از نگاه تماشاگران جشنواره فیلم فجر بر عهده خانه سینماست.
به گزارش ایرنا، سی وهفتمین دوره جشنواره فیلم فجر با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه سه شنبه 9 بهمن در پردیس تئاتر تهران آغاز به کار کرد.
در این دوره از جشنواره به دبیری ابراهیم داروغه زاده ، 22 فیلم در بخش مسابقه سینمای ایران (سودای سیمرغ)، 3 اثر در بخش پویانمایی، 10 فیلم در بخش نگاه نو، 7 فیلم کوتاه و 5 مستند رقابت می کنند.
نمایش عمومی فیلم ها در پردیس سینمایی ملت تهران و 56 سالن سینما در مراکز استان ها تا22 بهمن ماه به استثنای روزهای 19 و 20 بهمن ماه وهم زمان با ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) ادامه خواهد داشت.
سی وهفتمین دوره جشنواره فیلم فجر، 22 بهمن ماه در آیینی در برج میلاد تهران به کار خود پایان خواهد داد.
فراهنگ**9246** 1055

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۳ سایت های دیگر : فصل تجارت شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران

فصل اقتصاد - 70 نماینده مجلس شورای اسلامی، از جمله شماری از اعضای فراکسیون امید به تازگی طرحی را امضا کرده اند که به باور بسیاری از منتقدان به معنای محدودکردن هر چه بیشتر مطبوعات است.

- || 70 نماینده مجلس شورای اسلامی، از جمله شماری از اعضای فراکسیون امید به تازگی طرحی را امضا کرده اند که به باور بسیاری از منتقدان به معنای محدودکردن هر چه بیشتر مطبوعات است.
این طرح را دولت ابتدا در قالب لایحه ای با نام سازمان نظام رسانه ای جمهوری اسلامی ایران آماده کرد و 1395 از ارسال پیش نویس آن به مجلس خبر داد، اما تصویب این لایحه به دلیل انتقادها در آستانه انتخابات ریاست جمهوری مسکوت ماند.
پیشینه لایحه نظام رسانه ای به دوران ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد بازمی گردد. محمدجعفر محمدزاده، معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت ارشاد در سال های 1389-1392، تنظیم این لایحه را یکی از وظایف دولت بر اساس برنامه پنجم توسعه توصیف کرد.
او در گفت و گو با روزنامه دولتی ایران در 21 تیر 1391 گفته بود: بررسی این لایحه در کمیسیون لوایح دولت، مراحل پایانی خود را طی می کند و در آینده نزدیک نیز به مجلس شورای اسلامی ارائه می شود.
اما 19 شهریور جلال فیاضی، مشاور سابق کمیسیون فرهنگی مجلس به روزنامه مردم سالاری گفت که فرصت دولت برای ارائه این لایحه رو به پایان است. مجلس هشتم بحث هایی درباره این لایحه کرده بود که به سرانجام خاصی نرسید.
مجلس نهم از خرداد 1391 تشکیل شد و با سر کارآمدن دولت حسن روحانی، این لایحه با جدیتی بیش از پیش پیگیری شد.
آغاز ماجرای نظام رسانه ای به روایت دولت روحانی به بیستمین نمایشگاه مطبوعات در 17 آبان 1393 بازمی گردد. علی جنتی، وزیر فرهنگ وقت آن زمان از تنظیم لایحه سازمان نظام رسانه ای جمهوری اسلامی ایران خبر داد و گفت هدف آن پایبندکردن رسانه ها به قانون است.
دولت تهیه این لایحه را بر عهده کارگروهی با حضور افراد روبرو قرار داد: مصطفی کواکبیان نماینده انجمن مدیران مسئول روزنامه های غیردولتی، علی اکبر بهبهانی نماینده شرکت تعاونی مطبوعات کشور، مهدی شجاعی نماینده انجمن صنفی مدیران مطبوعات ایران، هرمز هوشمندراد نماینده کلینیک مطبوعات، بابک کلانی نماینده انجمن نشریات کشاورزی، رضا مقدسی، مدیرعامل خبرگزاری مهر به نمایندگی از خبرگزاری ها، بیژن مقدم مدیرمسئول روزنامه جام جم به نمایندگی از روزنامه های دولتی، علیرضا بختیاری مدیرمسئول روزنامه دنیای اقتصاد به نمایندگی از نشریات اختصاصی تک زمینه ای، امید حلالی زاده از روزنامه فرهنگ خوزستان به نمایندگی از نشریات محلی، مهدی اسماعیلی تبار از مجله خانواده سبز به نمایندگی از نشریات بخش خصوصی و نوید رجایی پور از سایت سلامت نیوز به نمایندگی از سایت های خبری.
روزنامه نگار ان گفتند این لایحه اصل آزادی بیان و استقلال مطبوعات را در ایران که این اصل چندان در آن رعایت نمی شود، بیش از پیش به حاشیه خواهد راند. ماشاء الله شمس الواعظین، از دیگر روزنامه نگاران خواست تا کارزاری را برای جلوگیری از تصویب این لایحه به راه اندازند:
چنانکه می دانید دولت دکتر حسن روحانی در حال تقدیم لایحه نظام جامع رسانه ای کشور به مجلس جهت تصویب و اجرا است. در تدوین این نظام جامع رسانه با هیچ یک از سازمان های معتبر صنفی روزنامه نگاران رایزنی و مشورت نشده و به گفته بسیاری از مشفقان این نظام جامع رسانه دست دستگاه های نظارتی را برای محدود کردن کار رسانه در کشور باز می کند و به روش های کنونی مشروعیت قانونی می دهد.از همه همکارانم در سراسر کشور تقاضا دارم از طریق راه انداختن کمپین مخالفت با این لایحه واکنش خود را به اقدام دولت حسن روحانی نشان دهند و از حریم حرفه خود پاسداری کنند.
به گزارش زمان، این لایحه اکنون با حمایت نمایندگان حامی دولت، حتی اعضای فراکسیون امید (اصلاح طلبان) به شکل طرح درآمده و به ریاست مجلس تقدیم شده است، هرچند اداره کل تدوین قوانین مجلس آن را مغایر با قانون اساسی دانسته است.
لایحه نظام رسانه ای با همکاری انجمن صنفی روزنامه نگاران، معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد، کمیسیون فرهنگی مجلس، مرکز مطالعات و تحقیقات رسانه ها و در مشورت با چند روزنامه نگار مورد وثوق نوشته شده است. حسین انتظامی، معاون مطبوعاتی ارشاد اسلامی 17 مرداد 93 پیش نویس این لایحه را به بحث گذاشت و با مخالفت یکپارچه روزنامه نگاران، اعم از موافق و مخالف دولت مواجه شد.
وزیر ارشاد در آبان 93 در پاسخ به نقدهای منتقدان به لایحه یاد شده گفته بود: اینگونه نیست که رسانه ها به هیچ فردی و حتی خودشان نیز پاسخگو نباشند. به همین دلیل امروز ما نیازمند این هستیم که به یک میثاق شفاف در حوزه رسانه ها برسیم.
بر اساس پیش نویس این لایحه، خبرنگاران و روزنامه نگاران می باید از وزارت ارشاد اسلامی پروانه خبرنگاری بگیرند. آن ها در برابر خبری که تولید می کنند در برابر وزارت ارشاد مسئول اند. مسئولان ارشاد هم می توانند صلاحیت خبرنگار برای کار خبری را به چالش بکشند. برای متخلفان، مجازات محرومیت موقت یا دائم از روزنامه نگاری پیش بینی شده است.
منتقدان می گویند یکی از پیامدهای نظارت دولت بر کار روزنامه نگاران خودسانسوری ست. رویکردهای سلیقه ای یا حزبی مسئولان ارشاد هم به نگرانی های بیشتری دامن زده است.
علی جنتی در پاسخ به منتقدان لایحه نظام رسانه ای گفته بود: در این زمینه دو نگاه انتقادی وجود دارد؛ یکی، نگاه کسانی که از اساس با این پیش نویس مخالف هستند و معتقدند این متن روزنامه نگاران را محدود تر می کند و نظر دیگر متعلق به کسانی است که مواردی را برای اصلاح پیشنهاد کردند. ما این قول را داده ایم که بدون نظر آن ها این لایحه را به مجلس نبریم چون می خواهیم اجماع روزنامه نگاران پشت آن باشد.
اما با وجود آنکه درباره پیش نویس لایحه یاد شده چنین اتفاق نظری به وجود نیامده، وزیر ارشاد اسلامی در یک اقدام غافلگیرانه اعلام کرده که در روزهای آینده لایحه نظام رسانه ای در مجلس شورای اسلامی به بحث گذاشته می شود.
مصطفی کواکبیان، نماینده مجلس شورای اسلامی به خبرگزاری تسنیم گفته است نمایندگان منتظر این لایحه اند. به گفته او نحوه استفاده از شبکه های اجتماعی و اینترنت نیز در این لایحه لحاظ شده است.
لایجه نظام رسانه ای اما فقط ابتکار دولت حسن روحانی نیست. در دوران محمود احمدی نژاد لایحه مشابهی با عنوان قانون جامع مطبوعات به مجلس ارائه شد اما به تصویب نرسید. پیش از آن هم مجلس هشتم و ششم اصلاحیه هایی بر قانون مطبوعات مصوبه سال 64 اعمال کرده بودند.

- www.fasleqtesad.ir . All Rights Reserved.

لینک خبر :‌ فصل اقتصاد
رئیس سازمان حج و زیارت درباره پیگیری حقوق شهدای منا و مسجدالحرام توضیحاتی داد.

علیرضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت در گفتگو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان ، در خصوص حقوق شهدای منا و مسجدالحرام اظهار کرد: یکی از مسائلی که به صورت مستمر توسط سازمان حج و زیارت و وزارت خارجه پیگیری می شود، بحث حقوق شهدای منا و مسجد الحرام است.

وی افزود: کشور عربستان اعلام کرده که غرامت مربوط به شهدای مسجدالحرام به سازمان ملل تحویل داده شده است.

رشیدیان با اشاره پیگیری حقوق شهدای منا و مسجدالحرام از وزرات خارجه گفت: آخرین اخباری که دو هفته قبل از وزرات خارجه در مورد طرف سعودی گرفتیم، این بود که آن ها در خصوص دریافت چک یا نحوه پرداخت آن اعلام بی اطلاعی کردند.

رئیس سازمان حج و زیارت در خصوص شهدای منا گفت: دولت عربستان در مورد شهدای منا هنوز به نتیجه نرسیده است و ما منتظریم که تصمیم گیری دولت عربستان نه تنها در رابطه با شهدای ایرانی، بلکه شهدای کل کشور های اسلامی به سرانجام رسد تا حقوق شرعی آن ها پرداخت شود.

وی درخصوص آخرین اعزام به حج عمره تصریح کرد: با مهیا شدن شرایط و امنیت زائران، حج عمره برای سال آینده و بعد از حج تمتع 98 مهیا خواهد شد.

بیشتر بخوانید: فراخوان ثبت نام حج تمتع 98 در دهه اول اسفند ماه

رئیس سازمات حج و زیارت گفت: نزدیک به 7 میلیون نفر ثبت نام کردند و حدود 6 میلیون نفر نیز در نوبت حج عمره هستند.

وی با اشاره به اینکه شرایط سیاسی بین دو کشور یکی از بزرگترین مشکلات در حج عمره است، گفت: اکنون در کشور عربستان کنسولگری نداریم و مسلماً برای حضور اتباع ایرانی، داشتن یک کنسولگری امری ضروری است.

انتهای پیام/

توضیحات رئیس سازمان حج و زیارت درباره حقوق شهدای منا و مسجدالحرام

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
رئیس سازمان حج و زیارت از فراخوان نام نویسی حج تمتع 98 در دهه اول اسفندماه خبر داد.

علیرضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت در گفتگو با خبرنگار ، در خصوص اعزام حج 1440 اظهار کرد: فراخوان نام نویسی برای حج تمتع 98 از دهه اول اسفندماه آغاز می شود و بر اساس آن باید دارندگان قبوض حج 98 تا تاریخ 30 بهمن 1385، به شعب بانک ملی مراجعه کنند.

وی افزود: هریک از ودیعه گذارانی که تاکنون برای بروزرسانی و تکمیل اطلاعات خود اقدام نکرده اند، ضروری است تا به سایت سازمان حج و زیارت مراجعه کنند.

رئیس سازمان حج و زیارت گفت: آسیب شناسی حج 97 یکی از اقدامات اساسی سازمان حج و زیارت بود که توسط 22 کارگروه شناسایی و پیگیری شد، تا این آسیب ها را برای حج 98 حل کنیم.

رشیدیان با بیان اینکه در خصوص فراهم کردن ارز ارزان قیمت برای مردم با دولت و رئیس جمهور پیگیری های مفصلی صورت گرفت، تصریح کرد: اگر قرار باشد عملیات حج 98 را با ارز نیمایی اجرا کنیم، افزایش دو سه دهم برابری قیمت حج را در پیش خواهیم داشت.

رئیس سازمان حج و زیارت افزود: امیدواریم با نهایی شدن قیمت ارزی که به ما اعلام می شود، حداقل کاهش قیمت را در رابطه با حج سال آینده داشته باشیم.

وی ادامه داد: عملیات اجرایی حج 98 را زودتر شروع کردیم و باتوجه با تأمین ارز مورد نیاز توسط بانک مرکزی، 75 درصد مسکن در مکه و حدود 60 درصد مسکن در مدینه تأمین شده که در مقایسه با سال گذشته 20 میلیون ریال سعودی صرفه جویی شده است.

رئیس سازمان حج و زیارت گفت: مسئولان و کارگزاران حج و زیارت در تلاش هستند که افزایش قیمت حج 98 را تا حد ممکن کنترل کنند.

رشیدیان تصریح کرد: 86 هزار و 500 نفر ظرفیت برای اعزام حج 98 در نظر گرفته شده است که ما درخواست افزایش 10 هزار نفر دیگر را به کشور عربستان داده ایم و منتظر پاسخ آنان هستیم و اگر طرف سعودی به موقع اعلام کند 96 هزار نفر در سال آینده به عربستان اعزام خواهند شد.

رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به اینکه برخی از افراد متقاضی واگذاری فیش حج خود هستند، تأکید کرد: کسی که متقاضی واگذاری فیش حج خود به شخص دیگری است تنها می تواند به دفاتر کارگزاری حج و زیارت مراجعه کند و برای انجام این کار نیازی به واسطه و دلال نیست.

وی افزود: در این میان افرادی هستند که قصد سودجویی دارند و در این خصوص بار ها از نیروی انتظامی درخواست کردیم تا با این افراد برخورد کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۴ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی شبکه اینترنتی آفتاب

به گزارش ایرنا، پس از آن که گزارشی با عنوان ' مهمانان تحمیلی، چالش بلیت فروشی جشنواره های فرهنگی ' در خبرگزاری جمهوری اسلامی که روز شنبه 13 بهمن منتشر شد، استاندار مازندران به منظور حمایت از فعالیت های فرهنگی و ترویج حضور مدیران همراه با خانواده در سینما، در دومین روز اکران فیلم های جشنواره فجر همراه با همسرش به سینما سپهر ساری رفت و به تماشای فیلم سینمایی ' ماجرای نیمروز 2: رد خون ' نشست.
ایرنا در گزارش خود بر لزوم حضور مدیران در رویدادهای فرهنگی تأکید کره بود و این که حضور غیر اداری و حتی خانوادگی مدیران در رویدادهای فرهنگی و هنری می تواند به افزایش توجه جامعه به فعالیت های فرهنگی و هنری منجر شود.
' احمد حسین زادگان ' به عنوان بالاترین مقام اجرایی مازندران در واکنش به پیشنهاد مطرح شده در گزارش ایرنا ایرنا، با هدف تشویق سایر مدیران استان به حضور در این قبیل رویدادها و بویژه جشنواره فیلم فجر به عنوان یک فرصت مناسب برای حضور خانواده ها، به صورت غیر اداری و پس از تهیه بلیت از گیشه و ثبت یک عکس یادگاری در میکسدزون جشنواره فجر، وارد سالن سینما شد و همراه با شهروندان در یکی از ردیف های معمولی سالن تا پایان فیلم، به تماشا نشست.
این رفتار که به این شکل تا کنون از سوی مدیران استان دیده نشده، می تواند آغازی بر پررنگ تر شدن حضور مدیران استان در سالن های سینما باشد.
پیش از استاندار مازندران نیز سردار ' محمود میرفیضی ' فرمانده نیروی انتظامی مازندران و ' محمود شالویی ' مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی به سینما سپهر آمدند و تا پایان فیلم به تماشای این اثر نشستند. ' حامد دیانی ' رئیس آموزش و پرورش ناحیه یک ساری نیز یکی دیگر از چهره های مدیریتی شهرستانی مرکز استان بود که شب گذشته برای تماشای فیلم جدید محمدحسین مهدویان، کارگردان مازندرانی سینمای ایران در سینما سپهر حضور یافت.
حضور غیررسمی و غیرتشریفاتی استاندار در این رویداد و نیمه تمام نگذاشتن تماشای فیلم مانند بسیاری از مدیران، مورد توجه و استقبال بسیاری از چهر های فرهنگی و هنری حاضر در سینما قرار گرفت.
استاندار مازندران پس از حضور در سینما سپهر و پیش از آغاز فیلم که با نیم ساعت تأخیر همراه بود، با تعدادی از شهروندان نیز گپ وگفتی صمیمانه داشت.
9927/1654
انتهای پیام

لینک خبر :‌ جماران
علیمراد مصیبی یکی از فعالان رسانه ای در یادداشتی به وضعیت نامناسب مطبوعات محلی چهارمحال و بختیاری در دولت تدبیر و امید واکنش نشان داده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۳

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد علیمراد مصیبی یکی از فعالان رسانه ای استان یادداشتی در رابطه با وضعیت مطبوعات محلی چهارمحال و بختیاری در دولت تدبیر و امید نوشته است؛ این یادداشت در زیر آمده است:

مطبوعات و رسانه ها به عنوان مهم ترین ابزار اطلاع رسانی در دنیای امروز نقش بسیار مهمی را در جامعه ایفا می کنند که نیاز است کمبودها و نارسایی های آنان مورد توجه قرار گیرد و نسبت به رفع آن ها اقدامات لازم انجام شود تا آنان بتوانند به درستی به وظیفه خطیر اطلاع رسانی خود عمل کنند.

در حال حاضر حال و روز مطبوعات حال و روز خوبی نیست علت آن هم این است که با پیشرفت و استفاده از تکنولوژی و فعال شدن شبکه های مجازی و شبکه های اطلاع رسانی، دسترسی مردم جهان و کشورمان به اطلاعات آن قدر سریع شده که کمتر به مطبوعات مراجعه می کنند؛ هرچند که در کشورهای توسعه یافته هنوز هم مراجعه به روزنامه ها و مطبوعات به عنوان یک نیاز به رغم پیشرفت تکنولوژی با فرهنگ سازی صورت گرفته اما بر اساس آمارهای به دست آمده در ایران با کاهش چاپ و انتشار و توزیع روزنامه ها روبرو هستیم و این هشداری است که اگر خوب هدایت و اصلاح نشود این مسیر به جایی می رسد که دغدغه فعالان اصحاب رسانه روز به روز بیشتر می شود.

حال و روز مطبوعات این روزها هم چون بیماری است که به کما رفته و سطح هوشیاری پائینی دارد و اعضای خانواده اش بالای سر او ایستاده اند و هرکدام خاطره ای از گذشته و روزهایی که تیراژشان به چند هزار می رسید را تعریف و بعد شیون می کنند و در این بین وقتی پزشک معالج بالای سر بیمار حاضر می شود از بیماری های متعددی حرف می زند که مطبوعات ایران با آنان دست و پنجه نرم می کنند .

صدور مجوزهای فله ای و واگذاری امتیاز و سرپرستی مطبوعات و رسانه ها به افراد غیرمتخصص و غیر توانمند در ادوار گذشته، گرانی کاغذ، افزایش هزینه های انتشار، ریزش مخاطب، از دست رفتن اعتماد عمومی به رسانه ها، خودسانسوری و محدودیت در انتشار مطالب، فعال شدن شبکه های مجازی، وضعیت نامناسب آموزش روزنامه نگاران، نبود تخصص در حوزه رسانه و مطبوعات، نگاه جزیره ای به رسانه ها و مطبوعات، نبود یک سازمان قوی و نظام مند رسانه ای و مطبوعاتی و رسانه ای، انحصاری شدن آگهی های دولتی و قوه قضائیه و ... این ها دردهایی هستند که مطبوعات این روزها به آن مبتلا شده است و شرایطی سخت را بر تحریریه ها و فعالان این حوزه حاکم کرده است که ادامه انتشار را برای بسیاری از روزنامه ها و هفته نامه ها و نشریات با دشواری همراه ساخته است.

دادن مجوز نشریه به افراد غیرمتخصص، آینده مطبوعات را به خطر می اندازد؛ وقتی کسانی با کم ترین دانش روزنامه نگاری مجوز می گیرند نمی توانند یک نشریه خوب و باکیفیتی را تولید کنند و هیچ گاه یک سازمان حرفه ای را تشکیل نمی دهند و به دلیل غیرحرفه ای بودن هرگز در این حوزه سرمایه گذاری نمی کنند و تنها به فکر این هستند که نشریه ای تولید کنند و از همین رو با پایین ترین قیمت، نشریه بی کیفیتی را تولید می کنند و به بازار عرضه می نمایند یک نشریه بی کیفیت، آگهی های ارزانی را هم می گیرد و این یعنی ناامن کردن بازار مطبوعات و تهدیدی جدی برای کسانیکه دارند به صورت حرفه ای نشریه تولید می کنند و اکنون ازدیاد نشریات باعث شده است که افراد غیرحرفه ای نیز در جامعه مطبوعاتی زیاد شوند و فعالیت این غیرحرفه ای ها در فضای مطبوعات به یک رقابت ناسالم تبدیل می شود و بسیاری از نشریات در حالت عادی منتشر نمی شوند و متأسفانه دولت در اعمال ماده 16 باقدرت عمل نمی کند و نتیجه این شده است که الان رقابت های مطبوعاتی تبدیل شده است به نرخ شکنی و رقابت ناسالم و به نوعی حقارت مطبوعاتی و این معضل بعضی از مطبوعات محلی و استانی را ورشکسته کرده است.

نشریات محلی یکی از گروه های مهم مطبوعاتی کشور محسوب می شوند چرا که به انعکاس نیازها و مشکلات زندگی افراد یک منطقه یا محله می پردازند؛ اما متأسفانه در ایران مطبوعات محلی چندان مورد توجه نبوده و به دلیل مشکلات و چالش های متعدد، اکثر آن ها کارکرد چندانی ندارند ازاین رو همواره نشریات محلی در تولید و انتشار مقالات و مطالب در وضعیت بسیار پایینی قرار دارند و به جز تبلیغات و بعضا آگهی چیز دیگری در آن ها نمی توان یافت؛ مشکلات اقتصادی، تبعیض، نبود شفافیت در دادن یارانه کاغذ و قطع آگهی های دولتی خصوصاً به هفته نامه ها، کمبود امکانات، کمیت نشریات حرفه ای، نبود رقابت، آموزش و سازمان دهی از جمله چالش های پیش روی این قبیل نشریات است.

مهم ترین چالش پیش روی مطبوعات محلی، نبود توازن میان درآمد و هزینه است؛ زیرا افزایش هزینه های پرسنلی شامل حقوق و مزایا و بیمه در کنار هزینه های لیتوگرافی، چاپ، کاغذ و توزیع در مقایسه با مجاری درآمدزا که عمدتاً از طریق انتشار آگهی های دولتی تأمین می شود روز به روز رابطه ای نامتوازن یافته و کف هزینه در برابر تابع درآمد به شدت سنگینی می کند .

بسیاری از این نشریات از امکانات محلی نظیر چاپ و انتشار بی بهره اند؛ نبود تشکیلات فرهنگی و اقتصادی و نداشتن ارتباط سازمانی با مرکز قدرت، شرایط را به گونه ای رقم زده که موجب شده است بسیاری از نشریات با توجه به ارتباط ویژه و انفرادی به دنبال یافتن راهی برای بقای خویش باشند. اتصال به شرکت ها، سازمان ها و مدیران محلی برای سرپا نگه داشتن نشریه از عوارض نبود چنین تشکیلاتی است به گونه ای که برخی از مطبوعات محلی تبدیل به بلندگوی ادارات و نوجیه کننده رفتارهای مدیران شده اند.

حقوق پایین و دستمزدهای ناچیز، نبود تناسب رشته های تحصیلی با فعالیت های مطبوعاتی و چالش های قومی و طایفه ای از دیگر مشکلات است که گریبان گیر مطبوعات محلی است؛ کسانی که در اینگونه جراید کار می کنند از خبرنگار تا کادر فنی، سطح حقوق پایینی دارند به لحاظ تأمین معیشت در مضیقه اند مگر اینکه خبرنگاران به صورت درصدی آگهی بگیرند (بازاریاب خبرنگار ) باشند که خود همین مسئله به حرفه روزنامه نگاری آسیب می زند.

در یک نگاه کلی می توان نتیجه گرفت که مطبوعات محلی بدون در نظر گرفتن منطقه جغرافیایی انتشار همگی از سلسله رنج ها و کمبودهای مشابه برخوردارند؛ حضور مدیرانی که مطبوعات را تنها تریبون انعکاس دهنده سخنان خود می شناسند و در برابر انتقادها و نقدها شکیبایی ندارند، حیات مستقل مطبوعات محلی را در خطر جدی فرار داده است.

باید برای بهبود اوضاع رسانه ها حداقل در یک بخش اقتصادی فکری اساسی کرد تا بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند؛ علاوه بر اوضاع اقتصادی نامناسب، بی اعتمادی مردم به رسانه ها نیز موجب افت شدید در تیراژ آن ها شده است، در زمانی که فضای مجازی بدون داشتن هیچ گونه خط قرمز اطلاع رسانی می کند و درحالی که رسانه های مکتوب مجبور به در نظر گرفتن ملاحظات خطوط متعددی هستند. نباید توقع داشت که مردم بازهم به آن ها روی بیاورند افکار عمومی به اخبار با چاشنی و جزئیات فراوان فضای مجازی عادت کرده اند و مذاقشان دیگر اخبار رسمی و تشریفاتی رسانه های مکتوب را نمی پسندد و گواه این ماجرا هم اعضای میلیونی یک کانال تلگرامی در مقابل تیراژ چند هزارتایی یک مطبوعه است؛ رانت و یارانه دولتی دو آفت دیگری هستند که مطبوعات را زمین گیر کردند همچنین تعداد بالای روزنامه های سراسری در کشور ما هم معضل جدی دیگری است این روند را باید خود روزنامه نگاران اصلاح کنند تا اوضاع مطبوعات تا حدی سامان یابد.

در نهایت باید مطبوعات مکمل های متعدد فرهنگی و اقتصادی را در فضای مجازی ایجاد کنند تا مخاطبان خود را متناسب در هرکدام از آن ها داشته باشند و تقویت شوند.
انتهای پیام/68026/م

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
نمایندۀ مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی گفت: ناشران با مشکلات جدی به ویژه گرانی کاغذ و هزینه های بالای چاپ مواجه هستند که در این راستا باید مسؤولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همکاری مناسب با آنها داشته باشند تا بتوانند آثار فاخری را به چاپ برسانند و مردم ما از آن بهره مند شوند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۴

داود محمدی در گفت وگو با خبرنگار فارس در نمایشگاه کتاب قزوین اظهار کرد: با وجود اینکه در عرصۀ فضای مجازی و آثار غیرمکتوب فعالیت های مختلفی صورت می گیرد ولی همچنان کتاب و کتابخوانی یکی از موضوعات مطرح در سطح جامعۀ ماست و مردم همچنان با رویکرد مثبت به آن نگاه می کنند .

وی بیان کرد: سرانۀ مطالعه کتاب در ایران نسبت به بسیاری از کشورهای دیگر از جایگاه مطلوبی برخوردار نیست و لذا برگزاری نمایشگاه کتاب می تواند کمک کند که فرهنگ کتاب و کتابخوانی ترویج یابد و سرانۀ مطالعه کتاب در سطح استان قزوین ارتقا یابد.

رئیس کمیسیون اصل نود ابراز کرد: مردم استان قزوین مراجعات زیادی به نمایشگاه کتاب قزوین دارند تا ضمن برخورداری از تخفیفات ویژه، نیازهای خودشان را در حوزه های مختلف برطرف کنند.

این مسؤول اظهار کرد: نمایشگاه کتاب مکانی برای استفاده از افکار و دیدگاه های مختلف و یک حرکت فرهنگی بسیار اثربخش است که باید در استمرار و توسعۀ آن توجه جدی کرد و قدم های خوبی در این راستا برداشت.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه قدرت خرید مردم به شدت کاهش پیدا کرده باید مسؤولان دستگاه های متولی در این خصوص گام های خوبی بردارند تا بتوانند کمکی به افرادی که می خواهند کتاب بخرند، داشته باشند.

نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در اختیار گذاشتن بن کتاب توسط مسؤولان دستگاه های ذیربط به مردم و کمک های مالی به ناشران و افرادی که در این عرصه فعالیت می کنند، می تواند خرید کتاب را ارتقا دهد.

حمایت از ناشران در چاپ کتاب ضروری است

محمدی خاطرنشان کرد: در قانون حقوق بسیار خوبی تحت عنوان مؤلفان داریم که رعایت دقیق آن باعث می شود که حق آنها تضییع نگردد.

وی اضافه کرد: ولی امروز ناشران با مشکلات جدی به ویژه گرانی کاغذ و هزینه های بالای چاپ مواجه هستند که در این راستا باید مسؤولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همکاری مناسب با آنها داشته باشند تا بتوانند آثار فاخری را به چاپ برسانند و مردم ما از آن بهره مند شوند.

نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: به عنوان نمایندۀ مردم در حمایت از ناشران برای اختصاص بودجه های ویژه و تقویت بودجه های مربوطه در مجلس شورای اسلامی تلاش می کنیم.

رئیس کمیسیون اصل نود ادامه داد: البته عمدۀ بودجه در قالب لایحه ای است که دولت به مجلس شورای اسلامی ارائه می دهد و در مجلس هم تغییر چندانی نخواهد یافت.

وی خاطرنشان کرد: یکی از مکاتبات و پیگیری هایی که در کمیسیون های تخصصی مجلس و تلفیق انجام دادم این بوده که در حوزۀ فرهنگ و ارشاد و نشر آثار هنرمندان و مؤلفان قدم های مثبت برداشته شود.

انتهای پیام/77009

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
یاسوج- ایرنا- فیلم سینمایی قصر شیرین به کارگردانی رضا میرکریمی که در کهگیلویه و بویراحمد ساخته شده به دلیل عدم حمایت مالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از کارگردانان برای اکران فیلم های جشنواره فجر در شهرستان ها ،در یاسوج اکران نمی شود.

به گزارش ایرنا، مردم کهگیلویه و بویراحمد سی هفتمین جشنواره فیلم فجر را نسبت به سال های گذشته به صورت ویژه تری دنبال می کردند. مهمترین دلیل این اشتیاق، فیلم قصر شیرین بود که در فضای این استان ساخته شده است.
اما پس از اعلام اسامی چهارده فیلمی که مجوز اکران در کهگیلویه و بویراحمد را گرفته اند جای خالی قصر شیرین در میان این اسامی همچون آب سردی بر اشتیاق و علاقه مردمی بود که سالهاست سینما ، گالری ، سالن تئاتر استاندارد و فضاهای فرهنگی نداشته و دلخوش به اتفاقات کوچک فرهنگی همچون اکران یک فیلم هستند.
مدیر اجرایی جشنواره تئاتر یاسوج در پاسخ به خبرنگار ایرنا درباره دلیل عدم اکران فیلم قصر شیرین در یاسوج گفت: به رغم همه پیگیری هایی که عوامل اجرایی جشنواره استانی داشتند اما تهیه کننده و کارگردان اجازه اکران این فیلم در یاسوج را نداد.
اردشیر کیانی یادآوری کرد متاسفانه امسال تعدادی از کارگردانان و تهیه کنندگان فیلم جشنواره فجر تمایلی به اکران فیلم ها در شهرستان ها نداشتند که این نوعی تبعیض محسوب می شود.
وی افزود: به رغم ادعای دست اندرکاران برای عدم اکران فیلم های جشنواره فجر در شهرستان ها اما همین فیلم قصر شیرین در استان فارس در همسایگی کهگیلویه و بویراحمد اکران می شود.
وی ادامه داد: پیش بینی می شد با توجه به اینکه این فیلم در شهر یاسوج ساخته شده با استقبال مخاطبان روبه رو شود چنانچه پس از اعلام اسامی فیلم های جشنواره سی و هفتم ،بسیاری نسبت به عدم اکران آن گلایه مند هستند.
معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با بیان اینکه هنرمندان و هنردوستان استان نسبت به عدم اکران این فیلم در شهر یاسوج معترض هستند گفت: با صحبتی که با کارگردان و تهیه کننده فیلم داشته ایم قول داده اند پس از جشنواره فیلم را به صورت ویژه با حضور عوامل در شهر یاسوج اکران کنند.
پیرسبزی در پاسخ به این سوال که علاقه مندان به فیلم معمولا تمایل دارند فیلم ها را قبل از اظهار نظر منتقدان ، موافقان و مخالفان تماشا کنند گفت: اکران فیلم به همراه عوامل از تصمیم های تهیه کننده و کارگردان است و ما نیز تمام تلاش خود را برای راضی کردن آن ها به کار بستیم.
وی یادآوری کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اکران فیلم های جشنواره در کلان شهرها شرایط ویژه ای برای تهیه کننده ها در نظر گرفته که این شرایط شامل استان های کوچکتر نمی شود که به نظر می رسد همین موضوع باعث عدم تمایل برخی تهیه کننده ها برای نمایش فیلم در شهرستان ها شده است.
پیرسبزی در پاسخ به این سوال که آیا در ساخت فیلم قصر شیرین از اعتبارات فرهنگی استان استفاده شده ،گفت: در مدتی که عوامل این فیلم در استان حضور داشتند همه دستگاه های استانی به فراخور امکانات خود از خوابگاه گرفته تا تجهیزات و پذیرایی و غیره به ساخت فیلم کمک کردند.
آمارهای موجود نشان می دهد 700میلیون ریال توسط نهادهای فرهنگی استان برای ساخت فیلم قصرشیرین در اختیار دست اندرکاران این فیلم قرار گرفت.
تصویربرداری فیلم قصر شیرین نهمین ساخته میرکریمی در فصل پاییز سال جاری در شهرستان دنا انجام شد.
میرکریمی در نشست خبری این فیلم درباره علت انتخاب کهگیلویه و بویراحمد برای ساختن فیلم گفت: قرار بود این فیلم را در شمال بسازم. سفری به یاسوج برایم پیش آمد که کیوان کثیریان مرا دعوت کرد. آنجا مسیرم کاملا تغییر کرد.
وی افزود: همه چیز در آنجا با قصه هم خوانی داشت؛ از ترکیب درختان تا کوهستان. می توانستیم از آفتاب تندتری استفاده کنیم که با صحنه های خشونت عریان فیلم هم خوانی داشته باشد. متاسفم برای خودم که چنین طبیعت بکر و جذابی را ندیده بودم.
میرکریمی یادآوری کرد: بسیار از این تجربه راضی هستم.زیرا استان کهگیلویه و بویراحمد مردم بسیار خونگرم و خوبی داشت که بسیار به ما کمک کردند. همچنین بازیگران خوبی که یکی از آن ها، اکبر آیین است.
بر اساس اعلام سینما هنر یاسوج از 12 تا 22 بهمن ماه فیلم های آشفتگی، ایده اصلی،بنفشه آفریقایی، 23 نفر، پالتو شتری، تیغ و ترمه، جمشیدیه، سال دوم دانشکده من، طلا، جان دار، دیدن این فیلم جرم است،روزهای نارنجی، معکوس و وکیل مدافع اکران می شود.
برخلاف سالهای گذشته فیلم ها در شهرهای گچساران و دهدشت به روی پرده نمی رود و تنها در شهر یاسوج روزانه در چهار سانس مخاطبان و علاقه مندان می توانند به تماشای فیلم های مورد علاقه خود بنشینند.
صبح ها نیز در بخش پروانه ها فیلم هایی برای کودکان و دانش آموزان به صورت رایگان اکران می شود.
9929/1662

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
نشست خبری استاندار همدان با رسانه ها به بهانه دهه فجر برگزار شد، جلسه ای که حاشیه های جالبی به همراه داشت، دفاع تمام قد از برجام و حمایت از برگزاری کنسرت تا تأکید بر همدلی و تقویت جایگاه نماینده ولی فقیه در استان از محورهای مهم آن به شمار می رفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۳

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان ، همزمان با دومین روز از دهه مبارک فجر، نشست خبری سید سعید شاهرخی، استاندار همدان با حضور خبرنگاران در ساعتی نه چندان مناسب برای اصحاب رسانه برگزار شد.

سالن جلسات شهدای استانداری مزین به سفال لالجین، یادگاری از استاندار پیشین پذیرای خبرنگاران بود و قندان های آبی رنگ در کنار بشقاب های آرکوپال و لیوان های یک بار مصرف خودنمایی می کرد.

حضور پررنگ خبرنگاران به ویژه عکاسان مانند همیشه در نشست خبری استاندار مشهود بود. برخی عکاسان در حاشیه نشست برای خود جلسه گرفته و صدایشان در سالن می پیچید تا جایی که استاندار ناچار به تذکر شد و گفت: اگر جلسه خود را تعطیل نکنید، نمی توانم ادامه دهم.

خبرنگاران هم مانند همیشه سراپا گوش بودند تا مبادا آماری از قلم بیفتد یا مطلبی جابجا شود، هرچند طولانی شدن جلسه برخی از آن ها را هم خسته کرد و زمزمه های آهسته در لابه لای صحبت های استاندار به گوش می رسید.

فضای مجازی هم که این روزها بخشی از زندگی هر روزمان شده در نشست استاندار حضور داشت و برخی در حین گوش دادن به حرف های استاندار، مدام دستشان به گوشی بود و چشم از صفحه برنمی داشتند.

سید سعید شاهرخی که 3 ماه است کرسی استانداری را در دست گرفته، ابتدا از دستاوردهای نظام گفت و از اینکه کشور باوجود همه توطئه ها و موانع استکبار جهانی به برکت وحدت مردمی در سایه هدایت امام راحل و رهبر انقلاب استقلال یافته و پیشرفت های چشمگیری داشته است.

سپس از دستاوردهای انقلاب 40 ساله در استان همدان سخن گفت و آماری در حوزه های مختلف را ارائه داد، هرچند ظاهرا در رقم مربوط به تخت های بیمارستانی دچار تردید شد و از روابط عمومی استانداری خواست تا آمار دقیق را تا پیش از پایان یافتن جلسه اعلام کند، موضوعی که البته فراموش شد.

شاهرخی، رسانه ها را از محورهای توسعه استان دانست و افزود: به مدیران کل تاکید کرده ام آمار بخش های مختلف را به رسانه ها ارائه دهند و اداره کل فرهنگ و ارشاد هم باید در این زمینه بیشتر وقت بگذارد و وضعیت مطبوعات را به طور پایه ای اصلاح کند.

تقسیم آگهی ها هم قرار شد براساس نظم و ملاک معین باشد و فرهنگ و ارشاد به کمک خانه مطبوعات، را ه های فرعی را ببندد.

وقتی هم که نوبت به بیان طرح های مختص دهه فجر رسید به روابط عمومی استانداری گفت: شایسته بود آمار را تکثیر کرده و در اختیار خبرنگاران می گذاشتید تا هم مجبور به نوشتن نباشند و هم اینکه بلافاصله منتشر می شد.

استاندار، سیاست استان را وقت گذاشتن بر طرح های قابل افتتاح و دارای درصد پیشرفت فیزیکی بالا بیان کرد و گفت: در دور های گذشته به هر دلیل 2 هزار طرح کلنگ زنی شده و افتتاح نشده که موجب هدررفت سرمایه شده است.

شاهرخی با تاکید بر اینکه فضای وفاق در استان همدان مثال زدنی است، مطرح کرد: به هیچ فردی وامدار نیستم الا نظام و دولت که به من اعتماد کردند و نمایندگان مجلس هم افراد شاخصی هستند که شبانه روز برای پیشرفت استان تلاش می کنند.

وی در پایان صحبت های خود از خبرنگاران خواست که هم امروز و هم در بیان گزارش دستگاه های اجرایی، جملات کلیدی را بنویسید نه اینکه گزارش آگهی گرفته و صفحه را از مطالب و آمارهای ریزی پر کنند که خودشان هم حوصله خواندنش را ندارند.

تاکید بر انتخاب تیترهای امیدوارکننده و گلایه از سر و صدای عکاسان

شاهرخی به خبرنگاران تاکید کرد: تیترهای امیدوارکننده بزنید و مطالب خلاف واقع نزنید، همه حرف های من هم مستند است و اگر موردی جز این سراغ داشتید اعلام کنید تا همکاری خود را با مدیری که آمار خلاف واقع داده قطع کنم زیرا مبنای کارم عمل به شعار رئیس جمهور و "صداقت و شفافیت با مردم" است.

پس از صحبت های استاندار نوبت به اهالی رسانه رسید تا سئوالات خود را بیان کنند، هرچند فرصت کم بود و جز چند نفری همه نتوانستند پرسش ها را مطرح یا حتی حضور رسانه را اعلام کنند.

قرار بود خبرنگاران از روی لیست و به ترتیب ورود پرسش ها را بپرسند، اما مدیرعامل خانه مطبوعات استان تا رسیدن لیست ابتدا تریبون را به دست پیشکسوتان سپرد و سپس قرائت اسامی از روی لیست انجام شد.

مهرداد حمزه از خبرنگاران خواست به دلیل کمی وقت، تنها موضوعات مرتبط با دهه فجر را پرسیده و سئوالات دیگر را به وقت دیگری موکول کنند. موضوعی که موجب اعتراض برخی خبرنگاران شده و گفتند: اگر قرار باشد اینجا سئوال نپرسیم، معلوم نیست بعدا کی فرصت شود.

شاهرخی هم در پاسخ به این اعتراض گفت: در 15-16 سالگی خبرنگار بودم، بنابراین دیپلماتیک با من حرف بزنید. این نشست نخست نیست و به تازگی هم جلسه ای با مدیران مسئول داشته و به پرسش ها پاسخ داده ام، بنابراین اگر چند نفر غایب بوده اند دلیل نمی شود که دوباره همان موضوعات تکرار شود.

استاندار در واکنش به تقاضای مدیرعامل خانه مطبوعات از عکاسان برای سکوت کردن هم به کنایه گفت: عکاسی کردن نیاز به گوش دادن ندارد و این چه تقاضایی است که شما دارید!؟

مدی از پیشکسوتان و موسپیدان رسانه به شاهرخی گفت: زمانی که شهردار قروه بودید 200 هزار تومان بابت گزارش آگهی از شما طلب داشتم که پرداخت نکردید، موضوعی که استاندار آن را رد کرد و به شوخی گفت: چنین نیست و اگر هم اینطور بوده باشد آن را جزء سهم سادات برداشته ام.

از برگزاری کنسرت در چارچوب شرع و قانون حمایت می کنم/ به هیچ فردی وامدار نیستم

خبرنگار همشهری هم نظر استاندار در مورد برگزاری کنسرت هیا موسیقی متعدد به وسیله اداره فرهنگ و ارشاد را جویا شده و با بیان اینکه در مورد رقم نرخ بیکاری استان اما و اگر هست، گفت: برای اینکه میراث دار آقای نیکبخت نباشید و آمارهای صحیح بدهید یا آمار را تایید کرده یا راستی آزمایی برای خبرنگاران بگذارید.

شاهرخی تصریح کرد: چه شما و من بخواهیم و چه نخواهیم، میراث دار نیکبخت بوده و به وجودش افتخار می کنم. تلاشهای او در تاریخ توسعه استان می ماند. تعیین نرخ بیکاری هم دست ما نیست و مراکز رسمی آمار آن را اعلام می کنند، اما مشکل اصلی در نبود زمان مشترک و معین است و ابتدا باید بازه زمانی معین شود تا آمارها درست شود.

وی با حمایت از برگزاری کنسرت هم گفت: همه باید به قانون تن دهند و هیچ کس حق ندارد خود را فراتر از آن بداند حتی اگر استاندار هم فراتر رود باید در برابر قانون پاسخگو باشد.

کنسرت در سراسر کشور جا افتاده و پیش از انتصاب علیرضا درویش نژاد به عنوان مدیرکل فرهنگ و ارشاد هم هر 7 یا 10 روز کنسرت در همدان برگزار می شده، اما سلیقه او این است که کنسرت را به شهرستان هم برده است.

اگر مدیرکل ارشاد بر اساس سیاستهای وزارت ارشاد و مصوبات کارگروه فرهنگی و اجتماعی استان عمل کند از او دفاع می کنم، اما اگر کج سلیقگی کند باید جلوی آن را بگیرد و اگر نتواند من اقدام می کنم و این توان را هم دارم.

در جلسات خاص به منتقدان گفته ام که پاسخگوی این مسئله استاندار است و کنسرت مانند همه استانها باید در همدان هم باشد، اما با رعایت موازین قانونی و شرعی. کسی حق ندارد در کنسرت کشف حجاب کند و برگزارکننده کنسرت باید شئونات اسلامی و قوانین جاری کشور را تامین کند وگرنه با او برخورد می کنیم.

تامین امنیت بیرونی محل کنسرت با ما است، اما امنیت داخلی با برگزار کننده است و ملاک هم برای همه ما قانون است و از قانون حمایت می کنم.

قدردانی استاندار از تسنیم بابت انتشار گزارش های خوب و گلایه از اظهارنظرهای غیر کارشناسی

آقامیری، خبرنگار کیهان هم از دستاوردهای برجام که شاهرخی در صحبتهای اولیه بر آن تاکید کرده بود باوجود بستن قلب رآکتور سئوال کرد که با دفاع محکم استاندار از برجام روبرو شد. شاهرخی پرداختن به برجام را تکرار مکررات و باز کردن قبر کهنه دانست.

کولیوند، خبرنگار روزنامه سپهرغرب هم حضور خبرنگاران در جلسات ستاد تنظیم بازار را خواستار شد و از طولانی شدن طرح های عمرانی انتقاد کرد.

شاهرخی با قدردانی از روزنامه سپهرغرب به عوامل آن سلام رساند و افزود: در جلسات تنظیم بازار چیزی از مردم پوشیده نیست و نتایج را اعلام می کنیم. برای طرح ها هم باید معاونت عمرانی با شهرداری و شورا جلسه گذاشته و این موضوع را حل و فصل کند.

مظاهری از روزنامه جمهوری اسلامی هم به شاهرخی گفت: تصور می کردم مانند استاندار پیشین، چهره خندانی در برخورد با رسانه ها نداشته باشید، اما اکنون نظرم تغییر کرد. وی در مورد مشکلات کنارگذرهای همدان هم سئوال داشت که شاهرخی در پاسخش گفت: قرار است به صورت علمی، فنی و تخصصی مشکلات همدان برطرف شود و قبول ندارم که افراد غیرمتخصص در مورد رینگ سوم شهر نظر بدهند.

هیچ کار غیر اصولی و غیرفنی را نپذیرفته و ملاک کار ما نظر مشاور است و هر فردی هم که از حرف مشاور ناراحت شد بدانید که تقاضای غیرفنی داشته است.

محمدی، خبرنگار تسنیم هم از همکاری نکردن برخی رسانه ها در دادن گزارش عملکرد 40 ساله انتقاد کرد و استاندار هم گفت: به مدیران گفته ام سالی دو نشست با رسانه ها برگزار کنند و گزارش های 40 ساله را به روابط عمومی استانداری بدهند و باید بررسی شود که این کار چقدر محقق شده است. استاندار از تسنیم بابت انتشار گزارش های خوب قدردانی کرد.

فارسی از روزنامه اطلاعات هم در مورد استقرار دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در استان سئوال کرد و شاهرخی هم در پاسخ گفت: مقدمات کار فراهم شده و تنها تعیین محل آن باقیمانده است.

از هیچ کاری برای تقویت جایگاه نماینده ولی فقیه دریغ نمی کنم/ برای رسیدن به استانداری تلاشی نکردم

خرّم از هفته نامه محلی نشراندیشه هم در مورد انتخاب معاون سیاسی استانداری، گرمخانه و بی مهری به مقام آیت الله محمدی سئوال کرد و گفت: در روزهای اخیر شایعاتی از تغییر نماینده ولی فقیه استان مطرح شده و حال سئوال این است که آیا حاضرید پای پیاده برای حمایت از ایشان به پایتخت بروید؟

شاهرخی هم پاسخ داد: وقتی ماشین هست چرا پای پیاده؟ کار پوپولیستی بلند نیستم. رابطه من و آیت الله محمدی فراتر از یک نماینده ولی فقیه و استاندار است و از ارادتمندان قدیمی وی بوده و سابقه آشنایی ما به دورانی که ایشان در فامنین بود و من هم در استان بوده ام، می رسد.

اعتماد و شناخت عمیق و متقابلی از یکدیگر داریم و دعا می کنیم مسیر طوری نباشد که از نعمت وجود آیت الله محمدی محروم شویم. هرچه لازم باشد برای تقویت جایگاه او انجام می دهم و به شما هم می گویم که به شایعات خیلی توجه نکنید.

وی در مورد ملاک انتصاب های خود هم اعلام کرد: از استاندارانی نیستم که پایبند به میز بوده و خود را دلبسته به آن بدانم. هیچ تلاشی برای کسب این مقام نکرده و با کسی هم برای رسیدن به استانداری همدان رایزنی نکرده ام، اما حالا که پس از 28 سال به اینجا رسیده ام، کار را بلدم و کسی هم نمی تواند تحت فشارم قرار دهد. خودم تصمیم می گیرم، اما اهل مشورتم و حرف شنوی خوبی دارم.

به نمایندگان مجلس هم گفته ام با شما در مسائل مشورت می کنم، اما چون من باید پاسخگو باشم، خودم نظر آخر را می دهم. در مورد مدیران هم ناتوانی مدیر باید برایم ثابت شود تا تغییر کند و به حرفهای غیر مستند اهمیت نمی دهم.

حسن ختام جلسه هم قدردانی استاندار از خبرنگاران بود و گفت: به وجود همه شما از موافق و مخالف و منتقد افتخار کرده و هچ گاه از حرفهایتان دلخور نمی شوم.

هرچند تعداد زیادی از خبرنگاران قصد طرح سئوال داشتند، اما استاندار نشست را برای حضور در جلسه شورای تأمین پایان داد و اهالی رسانه هم روانه شدند تا برداشت های خود از یک نشست دوساعته را روی خروجی رسانه ها بگذارند.

گزارش: سمیه مظاهری

انتهای پیام/ن

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
اتحادخبر: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر گفت: اساسی ترین چالش اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی را عدم وجود نیروی انسانی متخصص در برخی زمینه ها و کمبود بودجه است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۴ سایت های دیگر : خبر فوری ندای استان خلیج فارس خبرگزاری فارس تابناک بوشهر

اتحادخبر: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر گفت: اساسی ترین چالش اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی را عدم وجود نیروی انسانی متخصص در برخی زمینه ها و کمبود بودجه است.

به گزارش اتحادخبر؛ فاطمه کرمپور شنبه شب در آیین افتتاحیه جشنواره فیلم فجر در شهر بوشهر اظهار داشت: استان بوشهر دارای هنرمندان خوب و مستعد در زمینه سینما است و در همین راستا سال گذشته چهار جشنواره فیلم در شهر بوشهر برگزار شده است.

وی اساسی ترین چالش اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی را عدم وجود نیروی انسانی متخصص در برخی زمینه ها و کمبود بودجه عنوان کرد و افزود: به همین دلیل در بحث برخی زیر ساخت ها با کمبود روبرو هستیم اما علی رغم این کمبودها در برخی شهرستان ها پروژه های عمرانی در دست ساخت وجود دارد.

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر عنوان کرد: یکی از اولویت های ما در این اداره کل معرفی فرهنگ ایرانی، اسلامی و بومی به کشور های حوزه خلیج فارس است که در صورت همکاری دیگر ادارات مربوطه تا سال آینده شاهد تحول خوبی در این زمینه خواهیم بود.

کرمپور در خصوص فعالیت های این اداره کل در زمینه سینمایی تصریح کرد: تلاش می شود با رفع موانع و مشکلات سینما های استان ظرفیت ها را افزایش و با کمک بخش خصوصی از سینماهای جدید در استان بهره برداری کنیم.

وی گفت: در سال گذشته اکران سینما سیار در استان برای مناطق فاقد سینما برگزار شد که مردم استقبال خوبی از این اکران ها داشتند.

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر بیان کرد: جشنواره فیلم فجر برای چندمین سال پیاپی در شهر بوشهر برگزار می شود و در سال گذشته با استقبال خوبی روبرو بوده است.

کرمپور به اکران ویژه کودک و نوجوان در کنار اکران جشنواره فیلم فجر اشاره کرد و افزود: این فیلم ها صبح ها اکران می شود و سانس های آن رایگان است.

در پایان این آیین از محسن مکاری نویسنده و بازیگر سینما و اکبر ابراهیمی سازنده موسیقی فیلم های سینما تجلیل شد.

مهر

لینک خبر :‌ اتحاد خبر
مدیرکل فرهنگ و ارشاداسلامی استان هرمزگان گفت: هنردوستان مدام از مسئولان گله می کنند که چرا امکانات به درستی فراهم نمی شود؛ اما متاسفانه در مراسم افتتاحیه جشنواره فیلم فجر در بندرعباس که یکی از مهم ترین جشنواره های فیلم و سینمایی است، شاهد هستیم سالن سینما آن طور که باید، پر نشده است!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۳

به گزارش جنوب ایران به نقل از ایسنا، رضا کمالی زرکانی شب گذشته(12 بهمن) در آئین آغاز به کار سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر در بندرعباس ضمن ابلاغ استاندار هرمزگان و نمایندگان مردم هرمزگان در مجلس به حضار عنوان کرد: استاندار و نمایندگان به دلیل تداخل برنامه افتتاحیه جشنواره فیلم فجر با ورود جمعی از مسئولان کشوری به بندرعباس موفق به حضور در این مراسم نشدند.

وی افزود: از سینما می توان به عنوان یک معجزه یاد کرد، زیرا فتح فرهنگی توسط آن بسیار راحت و آسان است.

کمالی زرکانی با بیان این که ای کاش فرصتی پیش بیاید که بزرگان هنر و سینمای استان به جایگاهی که حقشان است برسند، ادامه داد: هنردوستان مدام از مسئولان گله می کنند که چرا امکانات به درستی فراهم نمی شود؛ اما متاسفانه در این مراسم که یکی از مهم ترین جشنواره های فیلم و سینمایی است سالن سینما آن طور که باید، پر نشده است!

وی با اشاره به این که استقبال هنرمندان آن چنان باید زیاد باشد که دیگر جایی برای مسئولان نباشد، بیان کرد: این اتفاق مصداق بارز وضعیتی است که کسی در جشن تولد خود حضور نداشته باشد.

کمالی زرکانی ضمن قدردانی از زحمات هنرمندان استان و نیز همکاران هنری خود، تصریح کرد: درست است که در این حوزه پیگیری هایی اتفاق می افتد اما معتقدهستم که این سرعت و این روش قابل قبول نبوده و فاصله ناخوشایند موجود میان سینماگران باید از بین برود.

وی اظهار کرد: البته نمی توان این اتظار را داشت که همه باید دارای یک نظر مشترک باشند، اما این که افراد در کنار یکدیگر با عقاید گوناگون بتوانند به پیشرفت موضوعی کمک کنند بسیار مهم است، انشعابات و گسستگی های موجود به هیچ عنوان خوشایند نیست.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان با بیان این که مردم هرمزگان شایسته هستند برنامه ها به بهترین شکل اجرا شوند، افزود: امیدوارم در مدت زمانی که در این سمت مشغول خدمت رسانی هستم بتوانم در رخ دادن اتفاقات خوب فرهنگی و هنری خوبی برای استان نقش خود را به خوبی ایفا کنم.

وی بیان کرد: امیدورام شرایط به گونه ای پیش برود که سال آینده شاهد راهیابی حداقل 3 الی 4 اثر از سینمای استان هرمزگان به جشنواره فیلم فجر باشیم.

کمالی زرکانی در پایان گفت: از مدیریت سینما ستاره جنوب و سینما ستاره شهر، سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری و نیز خبرگزاری ایسنا به دلیل زحمات، حمایت و اطلاع رسانی شان متشکرم.

لینک خبر :‌ جنوب ایران
مراسم افتتاحیه جشنواره فیلم فجر در اهواز با حاشیه هایی همراه شد؛ برنامه های این مراسم با یک ساعت و اندی تأخیرآغاز شد و در هنگام پخش فیلم افتتاحیه، به دلیل ورود استاندار و سخنرانی وی، چراغ های سینما روشن و پخش فیلم متوقف شد که عده ای از تماشاگران با اعتراض به این کار، سینما را ترک کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۳

مراسم افتتاحیه جشنواره فیلم فجر در اهواز با حاشیه هایی همراه شد؛ برنامه های این مراسم با یک ساعت و اندی تأخیرآغاز شد و در هنگام پخش فیلم افتتاحیه، به دلیل ورود استاندار و سخنرانی وی، چراغ های سینما روشن و پخش فیلم متوقف شد که عده ای از تماشاگران با اعتراض به این کار، سینما را ترک کردند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
معاون ارشاد خراسان رضوی در مورد عدم اکران فیلم سینمایی متری شش و نیم در پردیس سیمرغ مشهد توضیحاتی ارائه کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۳ سایت های دیگر : خبرگزاری صدا و سیما

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس ، دومین روز اکران فیلم های جشنواره فجر در مشهد در پردیس سینمایی سیمرغ مشهد دچار مشکل شد.

در حالی که قرار بود فیلم متری شش و نیم عصر امروز در این سینما اکران شود اما در لحظه آخر و در حالی که تماشاگران در سینما حضور پیدا کرده بودند اعلام شد این فیلم اکران نمی شود و همین مسئله سبب ناراحتی تماشاگران شد به نحوی که آنها حاضر نبودند از سینما خارج شوند.

این در حالی است که در لحظات آخر فیلم قسم جایگزین این فیلم شد.

محمدی، معاون ارشاد خراسان رضوی در این زمینه اظهار داشت: متری شش و نیم به نحوی که به ما منتقل کردند باید اصلاحیه بخورد و طبق روال فردا اکران می شود و البته این مسئله در کل کشور بوده و باید اشکال فنی فیلم برطرف شود.

وی گفت: این مسئله امروز ظهر به ما اعلام شده و گفتند احتمال اینکه فیلم جایگزین شود وجود دارد؛ امکان اینکه به سینما زودتر اطلاع دهیم وجود نداشت و البته این اتفاق در خیلی از شهرهای کشور اتفاق افتاده است. متاسفانه این اتفاق در طول جشنواره ها روتین است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
سید مسلم شهیدیان؛ با اشاره به اینکه نویسندگان رباط کریم کتاب های خود را به دلیل نبود ناشر در این شهرستان به دست ناشران تهران و یا قم می سپارند، به وجود تنها دو کتاب فروشی در این منطقه اشاره کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۳

سید مسلم شهیدیان؛ رئیس هیات مدیره انجمن اهل قلم شهرستان رباط کریم در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره فعالیت های این انجمن بیان کرد: انجمن اهل قلم شهرستان رباط کریم سال 1393 با 27 عضو تاسیس شد. اداره آموزش و پرورش و ارشاد اسلامی شهرستان رباط کریم در تاسیس این انجمن نقش به سزایی داشتند. بعد از اطلاع رسانی و انتشار فراخوان اعضا به 67 نفر افزایش پیدا کرده و تعداد کتاب های تالیفی اعضا به 167 عنوان کتاب رسیده است.

وی با تاکید بر نیاز انجمن اهل قلم شهرستان رباط کریم به حمایت های مختلف در حوزه های چاپ و نشر کتاب، افزود: با توجه به اینکه در مجموع دو کتاب فروشی به معنای واقعی یعنی دو فروشگاه که فقط کتاب عرضه می کنند در رباط کریم فعالیت دارند، نیازمند حمایت در حوزه چاپ نشر هستیم. علاوه براین با توجه به اینکه در رباط کریم ناشر وجود ندارد، 85 درصد نویسندگان عضو انجمن کتاب های خود را به دست ناشران تهران و یا قم می سپارند.

شهیدیان با اشاره به برگزاری نمایشگاه های کتاب، هم زمان با هفته کتاب و هفته پژوهش ادامه داد: برگزاری طرح وقف کتاب در گردش از جمله برنامه های انجمن اهل قلم رباط کریم است. این طرح با خرید کتاب و مُهر انجمن در مکان هایی مانند اداره آموزش و پرورش، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی رباط کریم و همچنین در مکان های مذهبی مانند امام زاده عماد، اداره اوقاف، بانک های ملی و صادرات در اختیار عموم قرار می گیرد. روی جلد کتاب ها نوشته شده یا در مکان اول برگردانده و یا با افراد دیگر به اشتراک گذاشته شود.

رئیس هیات مدیره انجمن اهل قلم شهرستان رباط کریم بیان کرد: طرح وقف کتاب در گردش از یک سال پیش در رباط کریم اجرا می شود. علاوه براین طرح، نزدیک به چهار میلیون تومان کتاب به نهاد ها و مراکز مختلف شهرستان از جمله مدارس و مهد های کودک، اهداء شده است.

شهیدیان افزود: دفتر انجمن در فضایی که از سوی اداره آموزش و پرورش رباط کریم در اختیار قرار داده شده فعالیت می کند. علاوه براین نمایشگاه دائمی از آثار اعضا برپا شده است. نزدیک 60 درصد آثار پدید آورندگان عضو در حوزه عمومی، نزدیک 30 درصد کمک درسی و مابقی به حوزه کودک و نوجوان مربوط می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
ساری- ایرنا- برگزاری جشنواره فجر در مراکز استان ها با توجه به مستمر بودن این رویداد در یک هفته، فرصت مناسبی برای سنجش میزان ارتباط مدیران مختلف با حوزه فرهنگ و هنر و پیشگام شدن آن ها در خرید بلیت است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۳ سایت های دیگر : جماران

به گزارش خبرنگار ایرنا، تماشای فیلم و کنسرت بدون بلیت و به عنوان مهمان یکی از اتفاقات مرسوم در این قبیل رویدادهای فرهنگی است، ولی این رسم با اضافه شدن ' مهمانان تحمیلی ' طی سال های گذشته دست اندرکاران این دست جشنواره ها را به ستوه آورده است.
برای درک جدی بودن این چالش نیازی به انجام پژوهش های میدانی و آکادمیک نیست و کافی است همزمان با جشنواره فیلم مثلا فجر یا موسیقی چند دقیقه ای در لابی سینماها و مجتمع های فرهنگی محل برگزاری این رویدادها پرسه زد تا شاهد لابیگری برای ورود به سالن سینما به سفارش فلان مدیر یا رییس و فرد بانفود بود.
جالب این که این رویه ضدفرهنگی تا آنجا عادی شده است که افراد برای دستیابی به بلیت مجانی این گونه رویدادهای فرهنگی از مدت ها قبل فعال می شوند و اگر موفق نشوند در نهایت خودشان را به محل برگزاری رویدادهای فرهنگی می رسانند. معمولا افرادی با مراجعه به این مکان ها و برقراری یک تماس تلفنی با افرادی که احتمالا جایگاه یا نفوذ خاصی دارند، رایگان به تماشای برنامه می نشینند و مهمان های اجباری و تحمیل شده آن رویداد یا فیلم می شوند.
این موضوع سال پیش در جشنواره فیلم فجر با میزبانی سینما سپهر ساری چنان گسترده بود که باعث عصبانیت دست اندرکاران این سینما و همچنین برگزار کنندگان جشنواره می شد. روش کار هم این بود که افراد مختلفی به صورت انفرادی یا خانوادگی مراجعه می کردند و به واسطه داشتن نسبت یا آشنایی با اشخاص شناخته شده و صاحب نفوذ در عرصه مدیریت، بدون خریدن بلیت وارد سالن سینما می شدند تا بتوانند احتمالا استوری های لازم را برای خودنمایی در فضای رسانه ای و مجازی و معرفی خویش به عنوان یک عنصر فرهنگ دوست و روشنفکر ثبت کنند.
اینگونه چالش بلیت در سینماها و کنسرت ها سال هاست که وجود دارد. برخی از برگزارکنندگان کنسرت ها در مازندران بارها این نقد را در محافل خصوصی مطرح کرده اند که دستگاهها و مدیران برای هر کنسرت از برگزار کننده درخواست سهمیه بلیت می کنند و آنها هم از بیم آن که در برنامه های بعدی با مشکل مواجه نشوند، اعتراضی نمی کنند.
** رفتار اداری با فرهنگ و هنر
موضوع دیگری هم که چالش هم سنگ با مهمانان تحمیلی به حساب می آید، حضور کمرنگ مدیران در این برنامه هاست. حضور مدیران و مسئولان در برنامه های فرهنگی عمدتا رنگ و بوی اداری دارد و کمتر دیده شده که یک مدیر یا مسئول در مازندران، خودش یا همراه با خانواده، به تماشای یک نمایش، کنسرت یا فیلم در سینما بنشیند و در گردهمایی فرهنگی خاصی مانند میزبانی استان از جشنواره فجر حضور داشته باشد.
طی 2 سال اخیر برخی رسانه ها به این موضوع پرداختند و رصدی هم بر حضور مدیران به عنوان مخاطب جشنواره فیلم فجر در سینما سپهر ساری داشتند. حتی سال 1395 ویژه برنامه تلویزیونی ' سیمرغ سینما در مازندران ' که از شبکه استانی پخش می شد، این موضوع را مطرح کرد که از حدود 600 مدیر و مقام مسئول در مازندران، چند نفر طی روزهای برگزاری جشنواره فجر در استان در محل اکران فیلم ها حاضر می شوند. نتیجه ای که در این بررسی ها به دست آمد نشان داد که تعداد این مدیران به انگشتان دو دست هم نرسید.
اما عمده مدیران در حالی که خودشان برای تماشای فیلم ها و حمایت از رویدادهای فرهنگی اینچنینی پای کار نیستند، گاهی تهیه و تأمین بلیت عده ای را نیز به مجریان آن رویداد تحمیل می کنند.
** فرهنگ خرید بلیت
معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: هنوز در نخستین روز برگزاری جشنواره فجر در مازندران هستیم و امیدواریم که تا آخرین روز برگزاری جشنواره، هیچ مهمان سفارشی را در سالن سینما نداشته باشیم.
محمد محمدی افزود: مجریان و دست اندرکاران جشنواره انتظار دارند که مسئولان خودشان در جشنواره حضور یابند و فیلم ببینند. جشنواره بهترین فرصت برای حضور در جمع اهالی فرهنگ و هنر است. امیدواریم که امسال شاهد حضور تعداد بیشتری از مسئولان در سینما سپهر باشیم.
وی اظهار داشت: خوشبختانه استاندار مازندران نیز در نامه ای به ادارات و دستگاههای مختلف، تأکید کرد که مدیران از طرح های تخفیفی در نظر گرفته شده ستاد برگزاری جشنواره برای ادارات استقبال کنند. مجریان جشنواره طرح هایی را برای ادارات در نظر گرفته اند که تعاملِ بخش فرهنگی با نهادها و ادارات محسوب می شود. انتظار این است که با توجه به تأکید استاندار، از این روند در پیش گرفته شده استقبال شود.
این مسئول با تأکید بر لزوم حضور مسئولان در سالن سینما و محل اکران فیلم های فجر طی روزهای برگزاری جشنواره، افزود: اقدامی مانند خرید بلیت توسط خود مسئولان از گیشه و قرار گرفتن آن ها در صف سینما و همراهی کردن با مردم در جشنواره های فیلم و موسیقی به لحاظ فرهنگی بسیار اثرگذار است و می تواند نقش مهمی در ترغیب مردم برای استقبال از کارهای فرهنگی داشته باشد.
محمدی گفت: این بهترین شیوه برای این است که تبلیغ فرهنگی کنیم. یعنی خودمان عامل به عمل فرهنگی باشیم. وقتی ما به عنوان مدیر و مسئول بلیت بخریم، هنرمندان و هنردوستان و اطرافیان ما نیز تشویق می شوند و یاد می گیرند که این کار درست است. در بسیاری از کشورهای توسعه یافته دنیا مسئولان همین کار را انجام می دهند و در صف کنار مردم و هنردوستان می ایستند و بلیت تهیه می کنند.
**تخفیف برای جذب بودجه های فرهنگی
مسئول انجمن سینمای جوان مازندران هم در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: ماجرای بلیت های مهمان و مهمان های تحمیلی در بسیاری از رویدادهای فرهنگی معضلی است که در حال گسترش فرهنگ آشنابازی برای نخریدن بلیت و حمایت نکردن از اتفاقات فرهنگی است و تاکنون به صورت جدی مورد توجه قرار نگرفته است.
آذر محمودی که از مجریان جشنواره فیلم فجر در مازندران نیز است، افزود: جشنواره در روالی مرسوم برای برخی خریدهای خاص بلیت مانند خرید سری فیلم ها تخفیف در نظر می گیرد، اما علاوه بر آن برای ادارات و دستگاههای دولتی تخفیف 30 درصدی در نظر گرفته می شود تا بخشی از بودجه هایی که به عنوان بودجه فرهنگی در ادارات تعیین می شود، برای حمایت از سینمای کشور و تقویت جایگاه فرهنگ در سبد خانواده ها اختصاص یابد.
وی اظهار داشت: استاندار محترم تاکید کرد و به همه ادارات نیز نامه زده شد تا برای خرید بلیت اقدام کنند که برخی خانواده ها در این مدت حضور در فضایی فرهنگی و مناسب را تجربه کنند. انتظار داریم ادارات نیز همت کنند تا خستگی از تن اعضای تیم اجرایی و برگزاری جشنواره خارج شود.
این فعال فرهنگی گفت: با وجود این که اعلام کردیم برای ادارات تخفیف های خاصی قائلیم، اما نگاه ما این است که مدیران و مسئولان، یک بار هم که شده در این 7 روز، شخصا یا با خانواده در سینما حاضر شوند و خودشان اقدام به خرید بلیت کنند. این اقدام قطعا تأثیر زیادی در فرهنگسازی خواهد داشت.
** سرمایه گذاری فرهنگی
این اقدام که مدیران در صف بلیت سینما یا نمایش بایستند و بلیت تهیه کنند هنوز در جامعه جا نیفتاده است، اما حضور برخی مدیران و مسئولان مانند وزیر ارتباطات، معاون امور بانوان و خانواده رئیس جمهور و شهردار تهران در برخی مکان های عمومی مانند مترو و اتوبوس شهری طی ماه های اخیر، نشان می دهد که این نگرش در حال تقویت شدن است. شاید لازم باشد که این نگرش برای تقویت رفتار حمایت از هنر و فرهنگ به مکان های فرهنگی و هنری نیز کشیده شود.
مدیرکل روابط عمومی استانداری مازندران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، حمایت از حوزه فرهنگ را طبق قانون یکی از وظایف همه دستگاه ها برشمرد و گفت: همه دستگاهها بودجه و اعتبار فرهنگی دارند و چه بهتر که این بودجه برای چنین اقداماتی که می تواند خانواده ها را به محافل فرهنگی بکشاند هزینه شود.
عباس مهدوی افزود: بی تردید این اتفاق که مدیران و مسئولان همراه با خانواده به سینما یا سالن نمایش و تماشای کنسرت بروند و حتی برای تهیه بلیت نیز خودشان اقدام کنند، عامل مؤثری برای ایجاد جریان فرهنگی در جامعه و دست کم در کارکنان مجموعه تحت مدیریت شان می تواند باشد. اقدام برای خرید بلیت با تخفیف برای ادارات نیز به تقویت و رشد این جریان کمک می کند.
وی افزود: باید بپذیریم که این اقدام نوعی سرمایه گذاری در عرصه فرهنگ اجتماعی است و می تواند در آینده فرهنگی جامعه تأثیر بسزایی داشته باشد. اثرگذاری این رفتارهای فرهنگی از سوی مدیران و حمایت از فروش بلیت به جای تهیه بلیت های سفارشی کمتر از همایش های علمی مرتبط با مسائل فرهنگی نیست.
**یک پیشنهاد
شاید استاندار مازندران به عنوان بالاترین مقام اجرایی استان بتواند برای اثرگذاری در این زمینه و ایجاد یک جریان فرهنگی در مازندران و حتی کشور، بهترین گزینه باشد. احمد حسین زادگان علاوه بر نامه ای که بابت خرید بلیت های جشنواره از سوی ادارات به مدیران نهادهای مختلف ابلاغ کرد، می تواند خودش پیشگام این اتفاق در مازندران باشد و جدیت خودرا در امور فرهنگی و حمایت از رویدادهای فرهنگی و هنری بیشتر و به صورت عملی هم نمایان کند.
برگزاری جشنواره فجر در مازندران و حضور یک فیلم از محمدحسین مهدویان، فیلمساز جوان و شاخص مازندرانی در بخش سودای سیمرغ و قرار داشتن این فیلم در بین فیلم های قابل اکران در مازندران، همه چیز را برای ایجاد یک جریان فرهنگی در مازندران آماده کرده است.
9927/1654

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
گفتگو با کارگردان های ایلامی حاضر در جشنواره بین المللی تئاتر فجر
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۳

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایلام، حسنا قبادی از دیگر کارگردان های حاضر از استان ایلام در بخش تئاتر خیابانی جشنواره بین المللی فجر است که تئاتر را ابتدا با بازیگری نمایش های صحنه ای آغاز کرد و رفته رفته در زمینه کارگردانی نیز تجربه هایی را به کارنامه کاری اش اضافه کرد. با او درباره اولین حضورش در جشنواره بین المللی تئاتر فجر صحبت کردیم.

_ مدتی هست که مدام مشغول به اجرای تئاتر در جشنواره های مختلف هستید. بالاخره تلاش های شما جواب داد و به جشنواره فجر راه پیدا کردید. از مسیری که در پیش گرفتید بگویید.

من در ابتدای فعالیت هایم بیشترین تمرکزم روی بازیگری در تئاتر بود. تجربه های متفاوت در بازیگری باعث شد تا رفته رفته با شیوه های مختلف اجرای نمایش آشنا شوم و در کنار بازی کردن و کارگردانی در آثار صحنه ای، علاقمندی ام به اجرای نمایش خیابانی بیشتر از پیش شد. خوشبختانه سالهاست در این شیوه اجرایی تئاتر مشغول به کسب تجربه هستم که البته هنوز تا رسیدن به ایده آل هایی که مد نظر دارم فاصله بسیاری وجود دارد.

_ تئاتر خیابانی چه دشواری هایی داره؟

به نظر من یکی از سخت ترین گونه های اجرای نمایش، تئاتر خیابانی است. اگر از سختی ها و مشکلاتی که در اجرای تئاتر خیابانی هست بگذریم، برای من به عنوان یک خانم این سختی ها چه در مقام بازیگر و چه در مقام نویسنده و کارگردان چند برابر می شود. مشکلاتی از جمله عدم آشنایی مخاطبان با تئاتر خیابانی و غریب بودن این گونه ی نمایشی در برخی از شهرستان ها. هر چند این مسائل از علاقه من به تئاتر خیابانی کم نمی کند.

_ چرا گروه های نمایشی در ایلام همگی به سمت تئاتر خیابانی گرایش پیدا کردند؟

خوشبختانه ایلام یکی از فعال ترین استان ها در زمینه تئاتر خیابانی است و در اکثر جشنواره های معتبر کشور نماینده های ثابتی دارد که به طور قطع بخشی از این اتفاق به خاطر علاقه اهالی تئاتر به تئاتر خیابانی است.

اما بخش قابل توجهی از این مسئله به کمبودها در زمینه زیرساخت باز می گردد. نداشتن سالنی برای اجرا دغدغه همیشگی تئاتری های ایلام است.

_ پیش بینی می کنید تجربه اولین حضور در مهم ترین فستیوال تئاتر در ایران چطور باشد؟

قطعا حضور در جشنواره بین المللی تئاتر فجر به عنوان ویترین تئاتر کشور از ایده آل های فکری هر هنرمند تئاتر است و دست یابی به آن مستلزم تلاشی بی وقفه است. به نظرم تجربه ای مهم در کارنامه فعالیت هایم به حساب می آید.

_ چشم انداز فعالیت های شما به عنوان یک کارگردان جوان در تئاتر چیست؟

یک هنرمند تئاتر هرگز خستگی و بازنشستگی در این هنر برایش معنی ندارد و با هر اجرا تجریه ای برایش به ارمغان می آید که قطعا این تجربه ها رفته رفته او را به هنرمندی کارکشته و خبره تبدیل می کند. قطعا برای رسیدن به این مهم از هیچ تلاشی دست برنخواهم داشت.

روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام

13 بهمن 1397 11:46

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
هدی فرهنگ طراح لباس، با اشاره به برگزاری بخش بین الملل هشتمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر گفت: مراقب باشیم هنر اصیل سوزن دوزی از مردم ایران دزدیده نشود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۳ سایت های دیگر : مردم نیوز

هدی فرهنگ طراح لباس، ناظر و داور رویدادهای حوزه مد و لباس در گفت وگو با خبرنگار مهر ، درباره ظرفیت های منطقه آزاد چابهار در راستای برگزاری بخش بین الملل هشتمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر اظهار کرد: همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، موضوع تحقیق و منظر توجه طراحان این رویداد به یکی از اصیل ترین و پر ترددترین مناطق اقتصادی ایران به دلیل ارتباط با کشورهای ساحلی برای ورود و خروج کالاها از طریق آبی یعنی ساحل مکران در منطقه آزاد چابهار اختصاص دارد و از سویی دیگر این منطقه میزبان بخش بین الملل جشنواره مد و لباس فجر است.

او با اشاره به وجود بکرترین و دست نخورده ترین سواحل منحصر به فرد در این منطقه که می تواند برای مهمانان خارجی جشنواره مد و لباس فجر نیز به شدت جذابیت داشته باشد، گفت: این منطقه تلفیقی از رنگ های ناب طبیعت است و از سویی دیگر و البته مهمترین نکته فرهنگی و هنری در این خطه، موضوع داشتن بیش از 200 هزار سوزن دوز و بلوچی دوز در استان سیستان و بلوچستان است که می تواند زمینه صادرات این محصولات را از ایران فراهم کند.

فرهنگ در ادامه افزود: برگزاری بخش بین الملل جشنواره مد و لباس فجر در این منطقه علاوه بر معرفی صنعت گردشگردی و توریسم، محوریت مد و لباس و رنگ و مفهوم در بین زنان و مردان این منطقه است و به جرئت می توان گفت مردم مکران با لباس خود می توانند برندهای مطرح جهانی رو متوجه خود کنند.

این طراح لباس با تأکید بر لزوم احیای هنر سوزن دوزی و بلوچ دوزی در کشور گفت: در سال های اخیر بارها این اتفاق افتاده که سوزن دوزی های زیبای بلوچ را در لباس ها و برندهای مطرح دنیا شاهد بوده ایم اما متاسفانه خبری از شناسنامه هنر به کار برده شده در این اثر نیست.

فرهنگ تصریح کرد: ما ایرانی هستیم و با تکیه بر اصالت خود باید مراقب باشیم هنر اصیل سوزن دوزی از مردم ایران دزدیده نشود.

او اظهار کرد: یکی از بزرگ ترین دستاوردهای این جشنواره شناساندن هنر و فرهنگ اصیل منطقه مکران به مردم جهان و دفاع از اصالت های هنری به تاراج رفته ما در برندها و مدل های مطرح جهان است که امیدواریم با تلاش هنرمندان و مسئولان این مهم حاصل شود.

فرهنگ افزود: مسئله مهم دیگر شناسایی این منطقه و هنر این مردم به طراحان داخل است چرا که متأسفانه برخی طراحان از این نقوش پر رمز و راز در لباس ها و پوشاک با اکراه و بدون شناخت استفاده می کنند.

او با اشاره به اینکه شناخت این منطقه و هنر سوزن دوزی آن برای طراحان داخلی و تولیدکننده های ما ضروری و واجب است گفت: باید این هنر را بیش از پیش در عرصه هنر جهانی وارد کنیم. در حقیقت منطقه چابهار و مکران با داشتن اینچنین گنجینه های قوی هنر اصیل ایرانی و استفاده صحیح از هنر سوزن دوزی و همچنین وجود بیش از دویست هزار کار آفرین خانگی و فروش و صادرات آن در داخل و خارج از مرزها می تواند به عنوان جایگاه هنر و تجارت داخلی و خارجی برای ایران شناخته شود.

تفاهم نامه میان معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرعامل منطقه آزاد چابهار با محوریت و برای همکاری ویژه در عرصه مد و لباس با توجه به مزیت های نسبی منطقه، پیشینه تاریخی و مشخصه های اجتماعی و فرهنگی چابهار در زمینه مد و لباس، پارچه و تزیینات انواع پوشاک در چهار بند به امضاء طرفین رسیده و بر این اساس قرار است بخش بین الملل هشتمین جشنواره مد و لباس فجر در این منطقه برپا شود.

کد خبر 4530809

مریم علی بابایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با سفر به کرمان در جریان تازه ترین فعالیت های فرهنگی هنری هنرمندان این استان قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با سفر به استان کرمان ضمن دیدار با مدیران فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان در جریان تازه ترین فعالیت های هنری انجام گرفته در این مجموعه قرار گرفته و در مراسم افتتاحیه یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در کرمان شرکت کرد. این در حالی است که همزمان با سفر سید محمد مجتبی حسینی مرمت آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر صنعتی کرمان نیز آغاز شد.

هنر در حاشیه نیست

سید مجتبی حسینی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در افتتاح کارگاه مرمت آثار موزه هنرهای معاصر صنعتی کرمان گفت: موزه صنعتی کرمان گنجینه ارزشمندی دارد که لازم است به شایستگی معرفی شود. این موزه نیازمند توجه و رسیدگی مستمر است زیرا استمرار حیات یک پدیده به رسیدگی های مستمر نیاز دارد. من امیدوارم اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان و موزه هنرهای معاصر صنعتی کرمان به طور مستمر به موزه رسیدگی کنند. البته راه اندازی یک کارگاه که مستمر آثار را بررسی و مرمت کند، امر قطعی و ضروری است. ضمن اینکه در فاز نخست لازم است که آثار موزه مرمت شود، در ماموریت کلان نیز، موزه باید درهای خود را به روی مردم و مخاطبان باز کند و برای جذب مخاطب و کشف خلاقیت تلاش کند.

حسینی گفت: موزه نهادی برای با هم بودن انسان ها بوده و در شناخت گذشته و روشن کردن چراغ راه آینده موثر است. موزه هنرهای معاصر زنده یاد صنعتی کرمان می تواند محل گفتگوی اهل هنر و مردم کرمان باشد. پرداختن به خانه موزه های کرمان در کنار موزه صنعتی می تواند یک شبکه در هم تنیده کارا ایجاد کند که موجب رشد و توسعه هنر قرار بگیرد و به کام مردم کرمان گواراتر باشد. به هر حال این استطاعت در هنر هست که یکی از محورهای توسعه کشور باشد، هنر امری در حاشیه نیست بلکه از ضرورت های جدی است که در اشتغال و توسعه کشور نقش دارد.

محمدرضا علیزاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان نیز در این برنامه گفت: اتفاق مهم و ضروری مرمت آثار موزه هنرهای معاصر صنعتی کرمان از سفر معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به کرمان در اردیبهشت امسال آغاز شد که با بازدید از موزه و وضعیت بعضی از آثار، موضوع مرمت را به طور جدی پیگیری کرد و خوشبختانه استانداری کرمان هم حمایت کرد و امروز شاهد هستیم که مرمت آثار در حال انجام است. مرمت آثار موزه هنرهای معاصر صنعتی از جمله موارد تفاهمی است که بین استاندار کرمان و معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منعقد شده است. آثار هنری این موزه که تاکنون توجه جدی به مرمت آنها نشده است، با حضور و نظارت کارشناسان و اساتید فن و طی مدت یک سال مرمت خواهد شد. من معتقدم موزه هنرهای معاصر صنعتی کرمان یه سرمایه ارزشمند فرهنگی ملی است و نیاز است که با نگاه و توجه ملی دیده شود.

نشست معاون هنری با هنرمندان کرمان

پس از برگزاری این برنامه، نشست جمعی از هنرمندان و اعضای خانه هنرمندان کرمان با معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در موزه هنرهای معاصر صنعتی کرمان برگزار شد. در این نشست هنرمندان رشته های مختلف تئاتر، موسیقی و هنرهای تجسمی و اعضای خانه هنرمندان کرمان مسایل هنر استان را بیان کردند.

طرح ساخت و اجرای اپرای عروسکی خواجوی کرمانی با همکاری بنیاد رودکی، استانداری کرمان، خانه هنرمندان کرمان و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد توافق قرار گرفت محمدرضا علیزاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان در این نشست گفت: در سال 1393 هنرمندان استان بر اساس ضرورت تصمیم گرفتند تشکلی به نام خانه هنرمندان را ایجاد کنند که هنرمندان رشته های مختلف در آن حضور داشته باشند و خوشبختانه امسال خانه هنرمندان کرمان به عنوان موسسه فرهنگی، هنری ثبت شد و فعالیت خود را آغاز کرد.

سید مجتبی حسینی، معاون امور هنری در این نشست گفت: خانواده هنرمندان ایران به شدت بزرگ شده و در سال های گذشته هنرمندان جوان بسیاری به عرصه هنر وارد شده اند. امروز جغرافیای انسانی بسیار بزرگی در هنر داریم اما میزان رشد هنرمندان جوان بسیار بیشتر از رشد امکانات و تجهیزات لازم برای فعالیت هنری است و رشد اعتبار و امکانات با رشند توانمندی هنری تناسب ندارد. در تمام سال هایی که دغدغه تربیت هنرمند داشته ایم، دغدغه تربیت مخاطب هنری نداشته ایم و توسعه هنر متوازن نبوده است. هنرمندان نقش اصلی را در هنر ایفا می کنند و راه اندازی خانه هنرمندان کرمان نمونه ای از دغدغه و تلاش هنرمندان است که فرصت هایی را برای هنر کرمان فراهم کنند.

خانه موزه های هنر کرمان راه اندازی می شود

نشست هماهنگی خانه موزه های هنر کرمان و همکاری و تعامل معاونت امور هنری و استانداری و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان در استانداری کرمان نیز در سفر معاون هنری به این استان برگزار شد.

در این نشست سید مجتبی حسینی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی، محمد جواد فدایی، استاندار کرمان، محمدرضا علیزاده؛ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان، سید مهران عالم زاده، شهردار کرمان، محمد حسین حسین زاده، مدیرعامل بانک رسالت، علی دیواندری، رییس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی، نماینده اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کرمان، علی اکبر صفی پور، مدیرعامل بنیاد رودکی، مجید فروغی، مدیر روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مدیران و هنرمندان استان کرمان حضور داشتند.

در جریان برگزاری این نشست مقرر شد خانه های قدیمی کرمان شناسایی و متناسب با نوع فعالیت هنرمندان و نویسندگان شاخص کرمان برای اختصاص و بازسازی خانه های قدیمی به نام هنرمندان استان کرمان اقدام شود و نخستین خانه موزه کرمان با حمایت یک بانک خصوصی راه اندازی شود. همچنین در این نشست مقرر شد با همکاری بنیاد رودکی، استانداری کرمان و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان ارکستر سمفونیک تهران اسفندماه امسال در شهر کرمان کنسرتی را اجرا کند. ضمن اینکه شب کرمان هم بهار سال آینده در برج آزادی یا تالار وحدت برگزار شود.

ساخت و اجرای اپرای عروسکی خواجوی کرمانی

طرح ساخت و اجرای اپرای عروسکی خواجوی کرمانی با همکاری بنیاد رودکی، استانداری کرمان، خانه هنرمندان کرمان و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این نشست مورد توافق قرار گرفت. این در حالی است که قرار شد کارگروهی متشکل از معاونت سیاسی و عمرانی استانداری کرمان، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و خانه هنرمندان کرمان تشکیل و خانه ها و بناهای قدیمی را شناسایی و بررسی کنند و هنرمندان شاخص استان را با توجه به نوع و شیوه فعالیت هنری آنها تعیین کنند تا طرح خانه موزه های هنر کرمان اجرایی شود. ضمن اینکه با توجه به توافق قبلی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و استانداری و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان، مرمت آثار موزه هنرهای معاصر صنعتی کرمان نیز آغاز و قرار شد، موارد امنیتی و حفاظتی موزه صنعتی کرمان از سوی اداه کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان پیگیری و انجام شود.

سید مجتبی حسینی در این نشست گفت: شبکه خانه موزه های هنر کرمان یکی از طرح هایی است که در راستای توسعه هنر پیشنهاد کردیم و خوشبختانه با استقبال استانداری کرمان مواجه شد. زمانی می توانیم دیروز را درست حفاظت کنیم و به فردا پیوند دهیم که استمرار فرهنگی داشته باشیم. در کرمان بناها و خانه هایی قدیمی وجود دارد که به حد کمال مورد استفاده قرار نگرفته است. این خانه موزه های هنر می توانند بستر معرفی بضاعت امروز هنرمندان کرمان و حضور و مشارکت هنرمندان کرمان در استان باشند و فضای هنری شهر از این طرح بهره مند شود. در این خانه موزه ها در کنار مستوره ای از توان هنری شهر، بخشی به هنرمندان شاخص استان اختصاص می یابد.

وی گفت: راه اندازی خانه موزه های هنر کرمان می تواند به گردشگری هنری کرمان کمک کند و این خانه موزه ها در کنار موزه هنرهای معاصر صنعتی کرمان و دیگر فضاهای هنری و فرهنگی شبکه ای را برای توسعه گردشگری هنری و توسعه فرهنگ و هنر فراهم کند. در این زمینه نهادهای اقتصادی و صنعتی کرمان می توانند مشارکت و حمایت کنند تا خانه موزه ها راه اندازی شوند. در گام نخست نیاز است هنرمندان شاخص و تراز اول استان و بناها و خانه های قدیمی شناسایی شوند و متناسب با فعالیت هنرمندان هر یک از خانه ها به نام یکی از هنرمندان اختصاص یابد. بی تردید تاثیر فرهنگی این خانه موزه ها مستمر و دائمی است.

در ادامه مسئولان و جمعی از هنرمندان از تعدادی از بناها و خانه ها قدیمی کرمان برای طرح خانه موزه های هنر کرمان بازدید کردند.

آغاز جشنواره تجسمی فجر در کرمان

معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در سفر به کرمان از هنرستان هنرهای زیبای دختران کرمان که امسال راه اندازی شده، بازدید و در افتتاح نمایشگاه یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در موزه هنرهای صنعتی کرمان حضور پیدا کرد.

هنرستان هنرهای زیبای دختران کرمان به عنوان چهلمین هنرستان هنرهای زیبای کشور به تازگی آغاز به کار کرده است و در رشته های سینما، موسیقی، نمایش و فتوگرافیک هنرجو دارد.

چهل نمایشگاه، چهل شهر نیز از برنامه های یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر است که آثاری از موزه هنرهای معاصر تهران در 40 شهر کشور به نمایش گذاشته می شود.

کد خبر 4530724

علیرضا سعیدی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۳ سایت های دیگر : روزنامه خراسان

مجتبی اردشیری

سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر، تا اینجا، درست مانند دوره قبل در حال برگزاری است. پس از آنکه جشنواره از برج میلاد به پردیس ملت تنزل کرد و کوچک شد و جمع هنرمندان از منتقدان جدا شد، هیچ تلاشی مبنی بر بازگشت به آن اتحاد ایجاد نشد.این جداسازی در تهران، برخلاف اقدام پسندیده ای است که امسال در جشنواره فجر اصفهان صورت گرفته و طی آن برای نخستین بار، سالنی مختص اصحاب رسانه و هنرمندان اصفهانی در نظر گرفته شده که اقدامی حرفه ای است و اصفهان را به اولین کلانشهری تبدیل کرده که چنین خلاقیتی را در جشنواره خود لحاظ کرده است.

افتتاحیه جشنواره فجر، امسال برای نخستین بار در یک سالن تئاتر در جنوب تهران برگزار شد آن هم با یک مجری جدید : منصور ضابطیان که اجرای خوبی داشت، اما نتوانست جوّ را چندان شاد کند.هر چند این مراسم با تاخیر بیش از نیم ساعت آغاز شد که این اتفاق، درگیری هایی را رقم زد که حتی فیلم آن به فضای مجازی رسوخ کرد.چون اصولا مراسم افتتاحیه جشنواره ها با صحبت های بسیاری همراه است، این بیم وجود داشت که امسال به دلیل وجود شش بزرگداشت، مراسم، خسته کننده تر از دوره های قبلی باشد، اما در اقدامی قابل تحسین، صحبت های مسئولان به حداقل ممکن کاهش یافت و هنرمندانی مردمی برای مراسم بزرگداشت ها به روی سن رفتند که آنها هم خیلی کوتاه سخن گفتند تا با یک افتتاحیه چابک و سرحال مواجه باشیم.شاید بتوان تنها حاشیه افتتاحیه جشنواره امسال را فیلمی از آوازخوانی یک زن عنوان کرد، در حالی که آن اجرا، یک اجرای گروهی از یک گروه کر بود که به دلیل ضبط موبایلی، تنها صدای زیر پوشش داده شده و این طور به نظر می رسد که تنها خواننده زن اقدام به خواندن کرده است.این فیلم که بازتاب های بسیاری در فضای مجازی داشته، موافقان استعفای وزیر ارشاد را که از قضا در مراسم حضور داشت نیز به تکاپو انداخت که البته توضیح ارسالی روابط عمومی جشنواره در ساعات پایانی شب، توانست تا حدودی آتش این غائله را بخواباند.اما بزرگ ترین حاشیه پیش از شروع جشنواره سی و هفتم را باید اظهارنظر سیدجمال ساداتیان در یک برنامه رادیویی دانست. زمانی که مراسم افتتاحیه در حال برگزاری بود و به دقایق پایانی خود نزدیک می شد ساداتیان مشغول گفت و گو با یک شبکه رادیویی بود و آنجا برای نخستین بار از اختلاف نظر ارگان ها و نهادهایی با محتوای متری شیش و نیم سخن به میان آورد و اینکه فیلم سعید روستایی قطعا در روز نخست اکران های مردمی نمایش داده نمی شود و در پی رفع مشکل هستند تا به اکران روزهای دیگر برسند، در غیر این صورت فیلم در جشنواره امسال نمایش داده نمی شود!شوکی که البته زمزمه های آن از چند روز پیش آغاز شده بود و وقتی فرهاد اصلانی در پیامی اظهار امیدواری کرد که فیلم بدون هیچ حادثه و ممیزی به نمایش درآید، این زمزمه ها شکل جدی تری به خود گرفت. با وجودی که حتی پس از این اظهارنظر ساداتیان، دبیر جشنواره وجود هرگونه مشکلی برای متری شیش و نیم را تکذیب کرد، اما اگر فیلم به اکران های مردمی روزهای نخست خود نرسد، بار دیگر باید به فشارهای غیرسینمایی که از بیرون وزارت ارشاد بر بدنه آن وارد می شود، ایمان آورد و آن را پایان یافته تلقی نکرد.از اتفاقات تهران که بگذریم، افتتاحیه جشنواره فجر در اصفهان، امروز ساعت 15 آغاز می شود. هنوز تعداد فیلم های قابل نمایش در اصفهان مشخص نشده اما قطعا این تعداد در بدبینانه ترین حالت 14 و در خوش بینانه ترین حالت آن، 22 فیلم است. برای جشنواره فجر امسال، تسهیلاتی در نظر گرفته شده از جمله تخفیف 50 درصدی تاکسی اینترنتی به مقصد یا از مبدا سیتی سنتر.حتی بالا نرفتن قیمت بلیت های جشنواره اصفهان به نسبت سال گذشته نیز دیگر اتفاق فرخنده ای است که مطمئنا به استقبال بیشتر شهروندان از این رویداد سینمایی منجر خواهد شد.امسال با جشنواره ویژه ای مواجه هستیم. نام های مشهور چندانی در این دوره حضور ندارند، اما پوست اندازی سینمای ایران در معرفی نسل جدیدی از فیلمسازان، در جشنواره امسال اتفاق افتاده. فیلم هایی که مشخصا عنوان می شود سطح جشنواره امسال را متوسط به بالا نشانه گرفته اند. وقتی در دوره های گذشته، کمتر از پنج فیلم می توانستند اقبال عمومی جامعه منتقدان و مردم را با خود همراه کنند، آن طور که از صحبت ها پیداست، این درصد برای جشنواره امسال بسیار بیشتر از سال های گذشته خواهد بود.مخصوصا وقتی بدانیم هیئت انتخاب از غافلگیری مخاطبان پس از تماشای چند فیلم صحبت به میان آورده اند و عملا گفته اند فیلم های نسل های قبلی فیلمساز ما به مراتب ضعیف تر از فیلم های نسل جدید است.برنامه سینمایی هفت نیز پس از تعطیلی یک ساله، از سه شنبه شب به کنداکتور پخش بازگشته است که می توانید ویژه برنامه مختص جشنواره هفت را هرشب ساعت 23:30 دقیقه از شبکه سوم سیما تماشا کنید.

لینک خبر :‌ روزنامه اصفهان زیبا