بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 10بهمن 97
در پی انتشار اخباری در برخی از رسانه ها در خصوص تک خوانی یکی از بانوان گروه نمایش افتتاحیه سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر، روابط عمومی جشنواره در این باره توضیح داد.

در این توضیح آمده است: حاضران در سالن، برنامه را با صدای هم خوان ها شنیده و مشاهده کردند اما ظاهرا خروجی صدای پخش زنده تلویزیونی تنها از طریق یک میکروفون بوده و صدای هم خوان ها ضعیف شنیده شده است .

در مراسم افتتاحیه سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر که شامگاه سه شنبه نهم بهمن در پردیس تئاتر تهران برگزار شد، تئاتری با عنوان سلام چهل سالگی اجرا شد. در پایان این نمایش، بازیگران، قطعه ای را به صورت گروهی خواندند که در تصاویر پخش شده از تلویزیون، صدای یکی از خوانندگان زن بر دیگر صداها برتری داشت. با پخش فیلمی در فضای مجازی، برخی رسانه ها خبر تک خوانی زن در این مراسم را منتشر کردند .

10 بهمن 1397 10:32

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تکذیب ضمنی استعفایش تاکید کرد: هر فیلمی که در مسیر پروانه ساخت و نمایش در جشنواره باشد، مورد توجه و حمایت وزارت ارشاد است.

سید عباس صالحی در گفت وگویی کوتاه در حاشیه افتتاحیه جشنواره فیلم فجر در پاسخ به شنیده های مبنی بر بروز مشکل از نهادهایی خارج از سینما برای فیلم متری شش و نیم سعید روستایی گفت: خوب است که حقیقت را بگویم و من اطلاعی از این ماجرا ندارم اما قطعاً از فیلم حمایت می کنیم.

او افزود: برای هر فیلمی آنچه در مسیر پروانه ساخت و نمایش قرار گرفته، مورد توجه و حمایت ما بوده و هست.

صالحی در پاسخ به اینکه آیا به عنوان یک وزیر استعفا کرده در افتتاحیه جشنواره فیلم فجر شرکت کرده است، فقط به واکنشی با خنده ای بلند و چشمانی متعجب اکتفا کرد و گفت: همین چشمان گرد شده، پاسخ من است.
انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر، امشب در تهران افتتاح شد. تصاویر می گویند وزیر ارشاد جمهوری اسلامی در این مراسم بوده اند، اما من نمی خواهم باور کنم که دکتر سیدعباس صالحی، وزیر دین مدار و آداب دان مملکتم در 40 سالگی انقلاب اسلامی، پای بزم مطربانه نشسته اند و برای خواننده زن، کف زده اند.

خبرگزاری فارس گروه فرهنگ و هنر: لابد برای این که بگوییم از پس زدن بساط فسق و بی قیدی 40 سال گذشته و این روزها مردم عزیز کشورمان برای سالگرد پیروزی نهضت اسلامی آماده می شوند، نیازی به نشان دادن تقویم و یادآوری تاریخ نداریم. اما گفتن این حرف ها در یک جمع هنری، حتی اگر از سر رفع تکلیف و برای گرفتن ژست مدیر همراه با انقلاب باشد، جالب نیست.

کاری به ابراهیم داروغه زاده، دبیر جشنواره که متن پیش نوشتی را آماده کرده بود تا با به کارگیری واژگانی نظیر انقلاب، امام، رهبری، شهدا و ... لابد دین خود را به امام و انقلاب ادا کند، ندارم. بالاخره یک نفر هست که به او بگوید چون محل برگزاری افتتاحیه در منطقه 15 تهران است و این منطقه، رتبه سوم تقدیم شهدا به انقلاب را دارد، از کوچه هایی بگو که هر یک به نام شهیدی مزین شده است. خدا به ایشان خیر دنیا و آخرت را عطا کند.

کاری هم به نمایش دادن کلیپی درباره حضرت زهرا (س) در پایان مراسم که همه در حال ترک برنامه بوده اند، ندارم. برنامه را با یاد امام و انقلاب و شهدا شروع می کنیم و با مصیبت تمام. از فرمایش های خانم معتمدآریا هم که با اکراه به این جشن آمده اند، می گذرم. به بقیه بزرگواران هم که در حال شخصی سازی یک جشن هستند و به تعریف و تعارف سرگرم اند، کاری ندارم. به سخنان آقای گنجوی، تدوینگر محترم سینما هم که اساساً فراتر از انقلاب اسلامی، اصل و اساس اسلام را مورد نوازش قرار می دهند و می گویند: شما راویان 1400 ساله چه می کنید که مردم هنوز ترانه ای ایران مرا گوش می دهند، ولی نتوانستید تغییری ایجاد کنید؟ باز کاری ندارم، اما آیا آقای صالحی که وزیر درس خوانده حوزه هستند و همه او را جزو متشرعان دین مدار و آداب دان می شناسند، در مراسمی که بزم مطربانه برای زنان فراهم کرده است، حضور داشته اند؟ من که باور نمی کنم!

آیا وزیر ارشاد با زنان جلفی که بعضا با چادر، اما با حجاب عجیب روی صحنه ایستاده اند و در همخوانی، میدان را به یک تک خوان زن می سپارند، چشم در چشم شده است؟ آیا او روی صندلی سرخ خود همچنان نشسته و مجلس گناه را ترک نکرده است؟ من که باور نمی کنم!

سی و هفتمین فجر سینمای ایران را در 40 سالگی انقلاب اسلامی، خوب آغاز کردید!

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
تک خوانی یک زن در مراسم افتتاحیه سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر و در حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی حاشیه ساز شد.

به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، مراسم افتتاحیه سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر در حالی در پردیس تئاتر تهران برگزار شد که در بخشی از این مراسم، فیلم تئاتر سلام چهل سالگی به کارگردانی محمد رحمانیان که کارهایش همیشه در تئاتر با حاشیه همراه بوده، به روی صحنه رفت. در اتفاقی غیر معمول در انتهای این نمایش، هم خوانی و تک خوانی زنان در حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اجرا شد.

این تک خوانی در مراسم افتتاحیه فیلم فجر که نام انقلاب را یدک می کشد، با انتقادات بسیاری همراه شده است.

در پی این اتفاق روابط عمومی جشنواره توضیحات جالبی را ارائه داد و گفت: حاضران در سالن برنامه را با صدای همخوان ها شنیده و مشاهده کردند اما ظاهرا خروجی صدای پخش زنده تلویزیونی تنها از طریق یک میکروفون بوده و صدای هم خوان ها ضعیف شنیده شده است .

در ادامه می توانید فیلمی از این تک خوانی را ببینید؛

کد ویدیو
دانلود

فیلم اصلی

انتهای پیام/

تک خوانی زن در افتتاحیه جشنواره فیلم فجر حاشیه ساز شد

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
بسیج دانشجویی 8 دانشگاه و دانشکده هنر شیراز نسبت به خوانندگی زنان در جشنواره فیلم فجر بیانیه صادر کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۰ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجو روزنامه جوان آنلاین خبرگزاری موج بسیج

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز به نقل از روابط عمومی ناحیه بسیج دانشجویی فارس، بسیج دانشجویی 8 دانشگاه و دانشکده هنر شیراز نسبت به خوانندگی زنان در جشنواره فجر بیانیه صادر کردند.

متن بیانیه بدین شرح است:

هنرمند علاوه بر تکالیف ذاتی انسانی، به علت ویژگی های بسیار ممتاز هنر، باید در خصوص قالب و مضمون آثار خود نیز احساس تعهد کند. هنرمندان باید علاوه بر مسؤولیت پذیری در خلاقیت، نوآوری و پیشرفت در قالب، همواره در قبال مضمون و محتوای آثار خود نیز احساس مسؤولیت کنند و از این طریق به مخاطبان خود احترام بگذارند. مقام معظم رهبری

تقارن دو رویداد مهم ایام فاطمیه (ایام عزاداری سالروز شهادت اسوه ولایتمداری) و دهه فجر چهل سالگی انقلاب اسلامی و آغاز دهه پنجم انقلاب اسلامی، را ازآن جهت باید به فال نیک گرفت که درس ولایتمداری که از حضرت زهرا (س) به انقلاب اسلامی انتقال یافته سال های سال است که موجبات استحکام انقلاب اسلامی شده است.

بهره گیری از هنر به عنوان قالب ظریفانه عینیت بخشیدن به آرمان های انقلاب طی چهل سال عمر پربرکت انقلاب موجبات رشد دو گروه در جامعه هنری ایران شده است یکی جریان انقلابی که سال های اخیر درخشش خیره کننده ای در این عرصه داشته است و قشر هنری غرب گرا که نه تنها هنر را برای هنر، بلکه هنر را برای خوشایند بدخواهان انقلاب می خواهد. رویدادهایی که بعضاً در برنامه های هنری رخ می دهد موجبات نگرانی عموم مردم را در پی داشته است که دراین بین می توان به تک خوانی زنان در مراسم افتتاحیه جشنواره فیلم فجر آن هم در حضور وزیر فرهنگ و ارشاد (اسلامی) اشاره کرد.

آنچه موجبات نگرانی روزافزون ما دانشجویان هنرمند را در پی داشته است آن است که چهل سال از انقلاب می گذرد و جریان نفاق لحظه به لحظه در حال فعالیت و ضربه زدن به آرمان های انقلاب است از بعضی مدیران نالایق گرفته تا الگوهایی خودباخته که به برکت این انقلاب اسم ورسمی پیداکرده اند و اکنون تیشه به ریشه انقلاب می زنند.

چهل سال از انقلاب می گذرد و بعضی مدیران غرب گرای ما هنوز نتوانسته اند رابطه هنر و انقلاب را بفهمند. علی رغم اینکه امامین انقلاب مسیر تکامل هنر در طول انقلاب و بایسته های آن را بارها و بارها بیان کرده اند. ما با جماعتی سروکار داریم که خواسته یا ناخواسته هیچ نشانه ای از فهم این بیانات در آن ها دیده نمی شود.

چهل سال از انقلاب می گذرد و هرروز مظاهری ناپاک از هنر در این کشور به چشم می خورد کشف حجاب بعضی هنرمندان و فساد اخلاقی و اختلاط افسارگسیخته و ترویج مدلینگ غربی ثمره هنری است که بویی از دین و مفاهیم انقلاب نبرده است.

به راستی ظرفیت هنر انقلاب به کدامین سو می رود. جشنواره ای که به نام فجر انقلاب است اما عرصه رقص تفکر مستهجن و بی بندوبار غربی شده است و در کمال گستاخی بعضی مسئولین وزارتخانه مربوطه در انقلاب اسلامی پای اجرای تک خوانی زن می نشینند و تائید می کنند.

آیا نباید گفت هنرمندی که تمام آمال و آرزوهای او راه پیدا کردن به جشنواره های غربی به بهای تخریب ارزش های ایرانی است علناً در حق انقلاب خیانت می کند. بی شک نفاق هم به صورت هنرمندانه در بعضی از فیلم ها و برنامه های جشنواره فیلم فجر به چشم می خورد. آیا وقت آن نیست که برای تطهیر هنر غرب گرای خودباخته اقدامی انقلابی کرد

ما دانشجویان بسیجی دانشگاه ها و دانشکده های هنر شیراز نگرانی و انزجار خود را از وقوع اتفاقاتی که در افتتاحیه جشنواره فیلم فجر رخ داده و مایه ننگی برای هنر انقلاب اسلامی است ابراز نموده و بیان می داریم:

1 –حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حین اجرای تک خوانی زن در افتتاحیه جشنواره فیلم فجر، عامدانه و آگاهانه تائید کننده این رفتار بوده وبری پاک کردن این لکه ننگ از دامن مدیر فرهنگی ایران اسلامی، درخواست استعفای دکتر صالحی و برکناری دبیر این جشنواره راداریم.

2 –انتظار می رود شورای انقلاب فرهنگی نسبت به بروز چنین اتفاقاتی در جشنواره فیلم فجر بی تفاوت نبوده، ورود کند و ضمن تدوین ضوابط منسجم تر و دقیق تری نسبت به اجرای این جشنواره، آئین نامه رفتاری هنرمندان را تدوین و ابلاغ نماید.

3 – ازآنجاکه تکرار این اتفاقات در جشنواره های اخیر؛ مؤید برنامه ریزی عوامل منحرف و مغرض است. همچنین نظر به اهانت به مقدسات مردم شهیدپرور و انقلابی در این برنامه، درخواست ورود دادستانی به عنوان مدعی العموم به این موضوع و مجازات عاجل و قاطع عوامل متصدی این برنامه را خواستاریم.

4 – در پایان ما دانشجویان دانشکده های هنر اعلام می داریم درصورتی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توانایی دفاع از ارزش های انقلاب و اسلام در جشنواره های هنری ندارد اجرای این جشنواره ها را به جریان هنرمند انقلابی که در سال های اخیر رشد کرده و مردانه از آرمان هنری انقلاب دفاع می کند بسپارید. چراکه سپردن کار به کاردان در طول چهل سال عمر پربرکت انقلاب اسلامی ثمرات بی شمار داشته است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
رییس بسیج جامعه زنان در واکنش به اجرای تکخوانی یک زن در افتتاحیه بیست و هفتمین جشنواره فیلم فجر این حریم شکنی را مغرضانه دانست و گفت: اجرای این برنامه در مقابل وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی باعث تاسف است.

مینو اصلانی رئیس بسیج جامعه زنان در گفت وگو با خبرنگار زنان فارس در واکنش به اجرای برنامه همخوانی و تک خوانی آواز زنان در مراسم افتتاحیه جشنواره فجر این مسئله را حریم شکنی مغرضانه دانست و گفت بسیار تاسف بار است که چنین برنامه ای در مقابل وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به اجرا درآمده است.

وی ادامه داد: به نظر می رسد این خط حرمت شکنی در وزارت ارشاد و سایر بخش های فرهنگی وابسته به آن شکل گرفت تا یک وضعیت نابهنجار را در ایران اسلامی به وجود بیاورد.

اصلانی با اشاره به اینکه ایران در آستانه چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی قرار دارد و دنیا تحت تاثیر آرمان ها و ارزش های اسلامی این کشور قرار گرفته است، حرمت شکنی زن مسلمان در جشنی اففتاحیه بیست و هفتمین جشنواره فج را غیرقابل تحمل دانست.

وی گفت: این حرمت شکنی قلب تمام زنان مسلمان ایران اسلامی را جریحه دار کرده است.

رئیس بسیج جامعه زنان خاطر نشان کرد وزیر فرهنگ ارشاد اسلامی متولی فرهنگی 80 میلیون مسلمان ایرانی است، چطور در مجلسی که تک خوانی یک زن که از نظر اسلام بزرگترین حرامها قلمداد می شود، تا آخرین لحظه می نشیند.

وی با تاکید بر اینکه وزیر ارشاد باید مستقیماً به خاطر این اتفاق نامیمون جوابگوی جامعه اسلامی باشد، خاطر نشان کرد: مردم مسلمان منتظر پاسخ شفاف وی هستند.

رئیس بسیج جامعه زنان با با گلایه از سکوت مجلس شورای اسلامی در مقابل این حرکت هنجارشکنانه اظهار داشت: این اتفاق تاسف بار روح و احساسات مردان و زنان مسلمان را نه تنها در ایران بلکه در کشور های مسلمانی که تمام نگاهشان به سمت جمهوری اسلامی است به درد آورده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
تکخوانی حاشیه ساز یک زن در افتتاحیه سی وهفتمین جشنواره فیلم فجر، انتقاد کاربران فضای مجازی را به همراه داشت.

به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان ،روز گذشته مراسم افتتاحیه سی وهفتمین جشنواره فیلم فجر در حالی در پردیس تئاتر تهران برگزار شد که در بخشی از این مراسم، فیلم تئاتر سلام چهل سالگی به کارگردانی محمد رحمانیان که کارهایش همیشه در تئاتر با حاشیه همراه بوده، به روی صحنه رفت. در اتفاقی غیرمعمول در انتهای این نمایش، همخوانی و تک خوانی زنان در حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اجرا شد.

در پی این اتفاق روابط عمومی جشنواره فجر اعلام کرد: حاضران در سالن برنامه را با صدای همخوان ها شنیده و مشاهده کردند اما ظاهراً خروجی صدای پخش زنده تلویزیونی تنها از طریق یک میکروفون بوده و صدای هم خوان ها ضعیف شنیده شده است .

انتشار ویدئوی تک خوانی یک زن در مراسم افتتاحیه فیلم فجر که نام انقلاب را یدک می کشد، با انتقادات بسیاری همراه شد. کاربران فضای مجازی با انتشار مطالبی در صفحات شخصی خود نسبت به این اقدام غیرمعمول و خلاف موازین اسلامی و دینی کشورمان واکنش نشان دادند. در ادامه تعدادی از پست های کاربران را مشاهده می کنید.

بیشتر بخوانید: #فاطمه_معتمدآریا| گلایه کاربران از قدرنشناسی معتمدآریا در مراسم افتتاحیه فیلم فجر

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
سیدعباس صالحی در واکنش به موضوع پولشویی در سینما گفت: شفافیت را از سازمان سینمایی خود شروع کرده ایم؛ اعتقاد دارم باید در مسیر رسیدن به تعالی حساسیت نشان دهیم اما بزرگ نمایی و اغراق در هر مسئله ای خطرناک است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، چند صباحی است که هنرمندان و برخی از مسئولین موضوع پولشویی در هنر را مطرح می کنند. شاید یکی از دغدغه مندان این حوزه سیاوش طهمورث باشد که پیشتر از این ها موضوع سفارش ها، توصیه ها، میهمانی های شبانه برای گرفتن نقش و این آخری ها هم خیلی صریح درباره پولشویی در هنر صحبت کرد. او با گلایه از ورود پول های اشتباه و ناروا به هنر تئاتر، سینما و حتی تلویزیون گفت: "ما اگر نتوانستیم در تئاتر، سینما و تلویزیون به یک مفهوم درست مبنایی دست پیدا کنیم به خاطر این است که هدف تفکر ما مشخص نیست. همه این مشکلات و معضلات هم به سرمایه گذاری های غلط و برخورد تجاری با هنر برمی گردد. واقعاً گلایه دارم که جای یک نوع پول درآوردن هایی در هنر ما نیست. اگر می خواهید پولشویی کنید راه دیگری انتخاب کنید؛ به هنر چه کار دارید؟ برخی می آیند و به یک باره روی 8 فیلم سرمایه گذاری می کنند و اصلاً به پژوهش و دانش هنری اعتقادی ندارند، یا پایشان را به تئاتر می گذارند و پایه گذار یک بدعت غلط در این هنر غنی و ارزشمند، می شوند".

گفتگوی تسنیم با سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

شاید صحبت های او در وهله اول برای برخی از مخاطبین و هنرمندان دیگر تازگی و حتی این اظهارنظر عجیب و غریب بود، اما طولی نکشید که این موضوع خیلی جدی تر شد و حتی کار به حوزه قضائیه و دادستانی رسید.

البته در ادامه این حاشیه ها، دبیر جشنواره فیلم فجر هم در نشست قبل از افتتاحیه جشنواره هم به این موضوع اشاره کرد که اگر دادستانی سرمایه مشکوک فیلمی را گزارش کند، آن فیلم اجازه نمایش در جشنواره را نخواهد داشت. پیش از این حسین انتظامی هم درباره شفافیت مالی در صفحه مجازی خودش نوشت، او در این توئیت از حرکت قدرتمند سازمان سینمایی به سمت شفاف سازی خبر داده است: "شفافیتی که در معاونت مطبوعاتی دولت یازدهم کلید زده شد با قدرت و جامعیت بیشتری در سازمان سینمایی ادامه می یابد. شفاف سازی از رویکردهای نه گانه وزیر است و به زودی خواهیم دید وزارت فرهنگ، سرآمد خواهد شد".

در حاشیه افتتاحیه سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر به سراغ سیدعباس صالحی وزیر ارشاد رفتیم و با او درباره موضوع پولشویی و شفافیت مالی و همچنین بی اعتمادی تهیه کنندگان و هنرمندان به سرمایه گذاران صحبت کردیم. او به خبرنگار خبرگزاری تسنیم گفت: هرچقدر در حوزه نظام سینمایی خودمان با شفافیت بیشتری حرکت کنیم اعتمادسازی به حوزه سینما را می توانیم افزایش دهیم. یک بخشی از این پولشویی، به متولیان حوزه سینما برمی گردد، به همین خاطر مسئله شفافیت را به طور جدی در سازمان سینمایی آغاز کردیم تا جلوی تشدید این اتفاق ناراحت کننده که بدنه مقدس هنر را لکه دار کرده، گرفته شود.

وی افزود: خواستیم از سازمان سینمایی این شفافیت مالی آغاز شود که به ما نگویند رطب خورده نمی تواند منع رطب کند! این حرکت از سال گذشته شروع شده و چند صباحی است گسترش بیشتری پیدا کرده است، تا سازمان سینمایی بهتر بتواند از جوانان این عرصه و استعدادهای ناب حمایت کند و مسیر حمایت های خودش را درست تعریف کند، ضرورت دارد جشنواره ها را معنادار کند و نظام شفاف مالی را درون خودش به عنوان سازمان حمایت کننده و متولی اصلی سینما سامان بخشد.

وی تصریح کرد: به نظر می آید هم فضای مطالبه اجتماعی و هم فضای تعهداتی که سازمان های صنفی سینمایی می توانند انجام دهند و در دستور کار دارند می تواند راه شفاف کردن فضای سازمان سینمایی و مسیر سینمایی مان را هموارتر کند. البته باز یک نکته ای هم لازم به یادآوری است که در عین حساسیت و احساس مسئولیت نسبت به این مسائل از بزرگ نمایی و اغراق در هر حوزه ای جلوگیری کنیم که نه تنها کمک کننده نیست بلکه می تواند خطرناک باشد.

سیدعباس صالحی در پاسخ به چرایی ایجاد حاشیه برکناری اش دوباره متن توئیت خودش را تکرار کرد و گفت: البته که من در هر جایی که حضور پیدا می کنم متناسب با همان فضا و موضوع، صحبت می کنم. درباره سینما با شما صحبت کردم و این موضوع هم قبلاً پاسخ داده شده است.

انتهای پیام/*

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس، سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر، دقایقی قبل با اجرای منصور ضابطیان و با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سرپرست سازمانی سینمایی، مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، مدیرعامل خانه سینما و دبیر جشنواره فیلم فجر در پردیس تئاتر تهران، واقع در جنوب شرق پایتخت افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس، سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر، دقایقی قبل با اجرای منصور ضابطیان و با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سرپرست سازمانی سینمایی، مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، مدیرعامل خانه سینما و دبیر جشنواره فیلم فجر در پردیس تئاتر تهران، واقع در جنوب شرق پایتخت افتتاح شد.

لینک خبر :‌ جمهوریت
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اهمیت فرهنگ در کلام امام راحل، گفت: اگر یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی را حوزه فرهنگ بدانیم ادعایی کذب نیست، این معنا را می توان در کلام امام راحل نیز دید، در سخنان رهبر فقید انقلاب اسلامی و در جریان اتفاقات سال 42 و 57 فرهنگ همواره به عنوان جوهره اصلی انقلاب اسلامی بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۰۹

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز در نشست آموزشی، تخصصی مسئولان و کارشناسان شورای فرهنگ عمومی استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نقش فرهنگ در انقلاب اسلامی و کلام امام خمینی(ره) اظهار داشت: اگر یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی را حوزه فرهنگ بدانیم ادعایی کذب نیست، این معنا را می توان در کلام امام راحل نیز دید، در سخنان رهبر فقید انقلاب اسلامی و در جریان اتفاقات سال 42 و 57 فرهنگ همواره به عنوان جوهره اصلی انقلاب اسلامی بوده است.

وی ادامه داد: البته موضوع فرهنگ مبتنی بر یک نگاه است که با ادبیات توسعه اجتماعی در کلام امام راحل منطبق بوده است، از منظر بنیان گذار انقلاب اسلامی تحول فرهنگی مقدمه ای برای بسترسازی یک جامعه است که باید اتفاق بیافتد . بنابراین وقتی از سوی امام راحل عنوان فرهنگ مطرح می شد این نگاه دقیق را منتقل می کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: در چهل سال بعد از انقلاب اسلامی در زمینه فرهنگ توفیقاتی به وجود آمد ه است و پیشرفت هایی که داشته ایم به خاطر وجود همین نگاه فرهنگی از سوی امام خمینی(ره) بوده است.

صالحی با اشاره به دستاوردهای ایران بعد از انقلاب اسلامی گفت: در حوزه نهاد خانواده علی رغم مشکلاتی که وجود دارد هنوز نهاد خانواده به علت نوع نگاه انقلاب اسلامی و هویت ایرانی_اسلامی؛ جایگاه مهمی را در میان سایر نهادهای اجتماعی در ایران دارد، بالاترین مرجع اجتماعی ما هنوز خانواده است و آمارها نشان می دهد خانواده اصلی ترین نهاد اجتماعی کشور است.

وی افزود: خانواده در فضای نهادهای اجتماعی ما در مقایسه با گذشته و کشورهای دیگر دنیا قابل توجه است، حدود 38/2درصد در مسائل مختلف خود خانواده را به عنوان گروه اصلی مرجع اجتماعی معرفی کردند، وقتی نهاد خانواده در ایران را با سایر کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه مقایسه می کنیم این نهاد در ایران به عنوان یک نقطه قوت اجتماعی تلقی می شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: براساس آمار یکی از اتفاقاتی که انقلاب اسلامی در آن توفیق داشته، صیانت از نهاد خانواده بوده است، درواقع جریان انقلاب اسلامی و نگاه امام راحل که در فضای اجتماعی پدید آمد تاثیر خود را در نهاد خانواده گذاشت.

صالحی با اشاره به ارتقاء نقش زنان در جامعه به عنوان دستاورد دیگر انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: اتفاقات مثبت و ایجابی قابل توجهی که در فضای اجتماعی بعد از انقلاب اسلامی رخ داد پررنگ شدن حضور زنان بود، در این حوزه در فضای چهل ساله انقلاب رویدادهای مهمی رخ داده است. این باور اجتماعی که امکان پیشرفت برای زنان وجود دارد قابل توجه است، موضوع ارزش ها و نگرش های ایرانیان در یک سنجش توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نشان می دهد که شرایط پیشرفت زنان ایرانی رو به رشد است.

وی ادامه داد: انقلاب اسلامی شرایط ارتقاء برای جنسیت ها را یکسان می داند، این نگاه حضرت امام به زندگی زنان بود و بعد از انقلاب اسلامی حضور زنان در تحصیلات و فضای اجتماعی بیشتر شد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی حو زه سوم دستاوردهای مربوط به انقلاب اسلامی را باعنوان پیشرفت در فضای دینداری های فردی معرفی و تصریح کرد: در حوزه باورهای دینی و فردی گزارش ها نشان می دهد که بعد از انقلاب اسلامی تقید به واجبات و مناسک دینی در مجموع موفقیت نسبی داشته و توانسته ایم این فضا را حفظ کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز داشت: حوزه فرهنگ سیاسی نیز یکی از بخش های فرهنگی است که براساس آمارها بعد از انقلاب اسلامی ما شرایط خوبی در آن داشته ایم و طبق نظرسنجی ها در مورد هویت ایرانی، نوع مشارکت در صورت وقوع جنگ یا مبارزه با تحریم ها از سوی مردم همیشه با مشارکت همراه است. بنابراین مشارکت مردم بعد از انقلاب اسلامی در صحنه های مختلف سیاسی بیشتر شده است.

صالحی افزود: در بخش سیاست داخلی و سیاست خارجی در پس از انقلاب اسلامی، کشور ایران تمام انسان ها را یکسان می بیند و این فرهنگ مرهون نگاه انقلاب اسلامی و امام راحل است و ما در این چهل سال با این نگاه حرکت کرده ایم.

وی با اشاره به برخی ضعف ها در چهل ساله گذشته نیز تصریح کرد: اولین حو زه ضعف ما در اخلاق عمومی است، وقتی به حوزه اخلاق جامعه نگاه می کنیم آمارها نشان می دهد ما ضعف هایی را داریم و پنداشت جامعه نسبت به این موضوع پررنگ است و از این رو جامعه بیشتر آزار می بیند.

صالحی تاکید کرد: تصویر اخلاق عمومی از خود تا حدودی نابهنجار است، وقتی از افراد درباره ی موضوعاتی چون دروغ، تقلب،تظاهر و کارهای خیر و فضیلت سوال می شود نتیج قابل تامل نیست، در میان اخلاق عمومی؛ اخلاق شغلی نیز مطرح است، مواردی که به عنوان اخلاق حرفه ای دیده می شود هم شرایط خوبی ندارد، پس یک محوری که در آستانه دهه پنجم انقلاب باید بروی آن کار کنیم اخلاق اجتماعی جامعه است، جامعه ای که حوزه اخلاق حرفه ای و اجتماعی آن پایین باشد نه جامعه اسلامی است و نه می توان از آن توقع توسعه داشت.

وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی به دنبال دعوت انبیاء به دنبال عدالت بود، اظهار کرد: فرهنگ عدالت یک وجه مهم است، آمارها بیانگر آن است که در جامعه شرایط قابل دفاعی در این زمینه وجود ندارد و مردم پاسخ مثبتی در این بخش نمی دهند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: یکی دیگر از نقاط ضعف در فرهنگ اعتماد اجتماعی است که در این بخش هم اختلالات جدی مشاهده می شود و مطلوب هم به نظر نمی رسد، اینکه بخشی از جامعه ابراز اعتماد نکنند خوب نیست.

صالحی بیان کرد: آخرین محور ضعف ما در حوزه مصرف فرهنگی است، در این حوزه ما علی رغم اینکه نگاه و ارزش های مختلفی داریم نوع مصرف فرهنگی ما بسیار پایین است، برای نمونه در حوزه کتاب از افراد پانزده سال باسواد پرسش شده است که آیا کتاب غیردرسی خوانده اید و 42درصد اعلام کردند که ما اصلا کتاب نخوانده ایم، آمارها نشان می دهد که کتاب های غیردرسی بدون دعا و ادعیه در ماه با زمان 4:30 دقیقه در بین مردم روبرو است.

وی ادامه داد: حوزه فرهنگ دو ساحت دارد که ابتدا ساحت نظری است که به آموزش و پرورش مربوط می شود و یک ساحت هم به عنوان حوزه فرهنگ عمومی به عنوان رفتارها، هنجارها، عواطف و لطایف است که در بخش فعالیت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار می گیرد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی توضیح داد: در حوزه فرهنگ عمومی تدبیری که برای این حوزه در سی سال گذشته شده است یک تفکر قرارگاهی بود، یعنی این بخش باید به شکل ستادی فعالیت کند زیرا توسط یک نهاد ممکن نیست و به همین منظور شورای فرهنگ عمومی کشور و استان ها شکل گرفت.

صالحی افزود: مسئولیت سنگینی به عنوان دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی بردوش وزارت خانه متبوع است و همانطور که می دانید جوهره توسعه برای هرکشور فرهنگ است. ما در این سال ها در حوزه فرهنگ عمومی تلاش ها خوبی داشته ایم؛ اما نقطه های ضعفی که وجود دارد خیلی خطرناک است. بنابراین در آغاز دهه پنجم انقلاب باید در امر فرهنگ کارهای بیشتری انجام دهیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی می تواند به عنوان یک نخ تسبیح با نهادهای همکار ارتباط داشته باشد، از طرفی دیگر دبیرخانه ها نیز باید با مردم ارتباطات سازمانی و شخصی بیشتری داشته باشند. فرهنگ هم خاک و هم هواست و تمام نهادهای حکومتی، دولتی و خصوصی در این بخش کمک کنند، ما باید نهادهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را با فرهنگ درگیر کنیم تا ببینند در مسیر فرهنگ چقدر امکان رشد وجود دارد.

وی ابراز داشت: حرکت دبیرخانه های ما قبل از هرچیز باید همراه با معرفت باشد، طبیعتا حرکتی که در فرهنگ عمومی قرار است برداشته شود بیش از هر حوزه ی دیگری به اطلاعات، آمار و دانش نیاز دارد، بخشی از این آمارها به صورت ملی تهیه می شود اما این آمارها باید در سطح استان ها توزیع شود تا برش های استانی خود را نشان دهد.

صالحی در پایان گفت: برش های استانی باید در دبیرخانه ها تحلیل شود، اما در کنار این موضوع باید همتی گذاشته شود تا فعالیت های استانی خود را بیشتر کنیم، اینکه ظرفیت استان را چگونه به سمت تجمیع اطلاعات ببریم درست است اما این موضوع نیازمند کار بیشتر هم هست.

9 بهمن 1397 15:53

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
سید عباس صالحی، سیدمجتبی حسینی و هادی مظفری؛ هم زمان با برگزاری یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر پیام های جداگانه ا ی را منتشر کردند.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا به نقل از ستاد اطلاع رسانی یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آستانه برگزاری یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر پیامی را منتشر کرد.

در متن پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آمده است:

بسم الله الرحمن الرحیم

فرهنگ غنیِ سرزمین ایران، سرشار از هنرهای درخشان و گوهرهای فراوانی است که به جای جای این مرز و بومِ پُرگهر، جلوه و جلا بخشیده و به زیورِ طبع و قریحۀ مردمانِ هنردوست و خداجوی آن آراسته شده است.

تنوّع و تکثّرِ هنرهای برخاسته از باورها و ارزش های ایرانیان، در مجموعۀ هنرهای تجسمی جلوه ای دو چندان دارد و تصویری ناب از ذوقِ ایرانی را به ارمغان آورده است.

جشنواره هنرهای تجسمی فجر، که با حرکتی وزین و متفکرانه، یک دهه از عمر خود را سپری کرده است، اکنون برگزاری یازدهمین دوره خود را با قوّتِ افزون تر و نگاهِ ژرف تر به تماشا می نشیند.

تقارنِ رویدادهای هنری این دوره با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، که تحولی عظیم و تغییری شگرف در جامعۀ ایرانی پدید آورد، به ما یادآوری می کند که ریشه های هویتی و داشته ها و سرمایه های فرهنگی خود را بیش از پیش قدر بدانیم.

خوشبختانه جشنواره امسال، شاهد مشارکت بیشترِ هنرمندانِ فرهیختۀ این عرصه است و از رهگذر تعامل و همفکری، باعث رونقِ یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، گشته است.

همچنین نمایش ِچهل اثر برگزیدۀ تجسمی در چهل شهر کشور که سفیرانِ جشنواره در نقاط مختلف ایران اسلامی هستند، در کنار برگزاری نمایشگاهِ آثار برگزیدۀ هنرمندان انقلاب اسلامی با عنوان پلاک 40 بر رونقِ این رویدادِ هنری و شور و نشاط این ایام که یادآور روزهای خاطره انگیز پیروزی ملت بزرگ ایران بر ظلم ستمشاهی است، افزوده است.

با سپاس از تلاش سخت کوشانه تمامی دست اندرکاران این جشنواره ی وزین، به همه شرکت کنندگان و خالقان آثار ارزشمند و در ترازِ عظمتِ ایرانِ اسلامی درود می فرستم و توفیق روزافزون عزیزان را از ایزد منان خواستارم.

پیام معاون هنری به یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر

سید مجتبی حسینی؛ معاون امورهنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در آستانه برگزاری یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر پیامی را منتشر کرد.

در متن پیام معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چنین آمده است:

هوالجمیل

هنر، تجسمِ آرمان ها و ترسیمِ باورهایی است که خردمندانه جامعه را جست وجو می کند و می کوشد طرّاحِ الگوهای بهبود و اعتلای اجتماع باشد.

اصلاح و ابلاغِ مسئولیت های فردی و گروهی که توأمان آفرینش های خلّاقه و زیبایی محور است، اسبابِ تفرّدِ تأثیر، خوش فرجامی و مقبولیّتِ عام را رقم زده است؛ رویکردی که کیفیّت آن، ملاک و محکِ توسعۀ تمدن ها در شمار می آید.

هنر، در ایرانِ سربلندِ ما، باغِ مانایی است که به رنگ رنگِ گونه ها و تنوّعِ بی مثالش، نام و نشان دارد، آفرینه های رنگ و حجم و طرح، به ملازمت و مجاورت یکدیگر، زبانِ انسانِ روزگارِ خویش هستند و بی غرض ِ مرزها، جهان وطنی را تجربه کرده اند و در قرابت آفرینی نقشِ متمایزی رقم زده اند و باور به پاک نهادی هنر و انسان آفرینی اش، طلیعۀ معنابخشِ فردا و فرداهایی ارجمند است.

هنرهای تجسمی، به موهبتِ تنوع و تطوّرش، روایت گرِ ذهنِ سلیم و جانِ پاکِ مردمانی است که افق ِ هنر، مؤذنِ همزبانی و مروّجِ امید نام گرفته اند.

یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، مقارن با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، پیش از آن که آوردگاهِ رقابتِ خالقانِ هنر و مخلوقات هنری باشد، اَشکالِ فرخنده ای از گفت وگوی فرهیختگانِ هنر و مواجهه با مردمانی است که جاودانگی و ماناییِ رسانۀ هنر را برای تحقّق آرا و ارادۀ جمعیِ خویش برگزیده اند. تأکید بر برخورداری از آیین ها و الگوها و اثرپذیری از آداب و فرهنگ دینی و ملّی، در این دوره از جشنواره، برخاسته از ضرورتِ زمانی و ایمان به قابلیت های شناسا و ناشناسی است که در گنجینۀ تمدنی این سرزمین محفوظ باقی مانده است. دیگر خصیصۀ ممتاز یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، اعتلای این رویداد با مؤثر دانستن نقشِ نگارخانه ها در پویاییِ هنر و افسونگریِ گفتمانِ هنری است که مشارکتِ مسئولانۀ آنها در تعمیم و توسعۀ ساختاری و تحققِ شعارِ در اولویت دانستن نهادهای غیر دولتی، شایسته قدرشناسی است.

هویت ویژه دیگر، بخش پلاک چهل است که مؤیّد زمان آگاهی و جامعه محوریِ هنرمندانی است که بیداردل در ثبت رویدادهای روزگار خود و آفرینش های اجتماعیِ هنر، نقش داشته اند. بدین امیدوارم که مقصد اگرچه دور، مقصودِ هنر اما در این دوره، به توفیق قرین باشد.

پیام مدیرکل هنرهای تجسمی به یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر

هادی مظفری؛ مدیرکل هنرهای تجسمی و رییس شورای سیاست گذاری جشنواره در آستانه برگزاری یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر پیامی را منتشر کرد.

در متن پیام وی چنین آمده است:

هوالمصور

زیریک سقف

خانواده ی ما، خانواده ی عیالواری است.

تا دلتان بخواهد عمو داریم و عموزاده. هرکدام پی شغلی وکاری. "حرفه " در خانواده ی ما بعضاً موروثی است و بعضاً انتخابی. مثلاً فکر کنید یکی ازعموها، شغلش بزازی بوده باشد و یکی از پسرانش با کمی مشابهت از شغل پدر، رفته باشد پیِ ترمه دوزی و یکی از دخترها رفته باشد پیِ طراحی گل و مرغ روی کاسه بشقاب، اما جالب است بدانید یکی از پسرها هم رفته است دنبال تجارت فرش.

شاید همه ی خانواده، پارچه فروش نشده باشند، اما زیر یک سقف جمع شده اند و اسمش را گذاشته اند خانواده.

بگذارید حرفم را طوری دیگر بیان کنم!

شما بازار وکیل شیراز رفته اید؟ یا بازار سنتی کرمان؟ مطمئنم بازار نقشِ جهانِ اصفهان را حتماً دیده اید که هر راسته، مربوط است به یک پیشه. مثلاً راسته ی زرگرها. راسته ی مسگرها.

آنجا هم همین طور است. بعضی، شغل شأن موروثی است و از اجدادشان به ارث رسیده و برخی راه افتاده اند بین حجره ها. دیده اند و آموخته اند و عاشق شده اند و نشسته اند در همان راسته به آفرینش و خلق هنر ِ آباء و اجدادی یا انتخابی شأن.

قصه ی خانواده ی "هنرهای تجسمی" هم همین است.

یک خانواده ی بزرگ عیالوار با سلیقه های گوناگون. گرایش ها و حرفه های متنوع.

خُلق و خوهای جورواجور.

از خوشنویسی و نقاشی و مجسمه سازی و تصویرگری و عکاسی وگرافیک و کاریکاتور و نگارگری و سرامیک بگیر تا هنرهای جدید.

در خانواده های بزرگ هم همین است. بچه ها که بزرگ می شوند، می خواهند تغییر ایجاد کنند. سنت ها و روش های پدران را نقد می کنند و می روند که طرحی نو دراندازند.

این می شود که همیشه نسل جدید، حرف های تازه دارد. حرف هایی که گاهی قواعد و نظامات قبلی را به هم می ریزد و گاه امیدوارت می کند به آینده ای روشن تر.

خانواده ی تجسمی، خانواده ی کوچکی نیست. ریشه دار بوده و هست و نَسب اش می رسد به پیدایش ِانسان و خط و نگاره.

از برخی خانواده های دیگر ِهنر که عمرشان برمی گردد به کشف های بشری و تکنولوژی، اصیل تراست.

خب! مگر می شود خانواده ای اینقدر سابقه داشته باشد و در عین حال مدرن باشد؟ مگر می شود این همه تکثیر شده باشد و باز حرف از وحدت به میان آوَرد؟ مگر می شود با همه ی تضادها و اختلاف ها، توقع داشت زیر یک سقف واحد جمع شوند؟

من فکر می کنم شاید بشود!

"جشنواره هنرهای تجسمی فجر" جوان است. جوان تر از هم نسلانش. عمرش به درازای دیگر جشنواره های فجر نیست و در همین عمر نسبتاً کوتاه، فراز و فرود داشته است بسیار.

"جشنواره هنرهای تجسمی فجر " نمی تواند ادعا کند که به قدر ِجوانی و میان سالی و پختگی دیگران، سرد و گرم روزگار چشیده. از گذر حوادث گذشته و فولادش، آب دیده شده است، اما شاید بتواند ادعا کند بعد از یک دهه آزمون و خطا، راهش را یافته است.

"جشنواره ی هنرهای تجسمی فجر" این بار سعی کرد تمام ِخانواده اش را جمع کند زیر یک سقف. بزرگان برصدر نشستند و جوان ترها حرف های تازه شأن را به زبان آورند. سبک و سیاق و حرفه ی همگان را به رسمیّت شناخت تا بی داوری، قضاوت را بگذارد برای دیگران. همّت کرد تا زیر یک سقف همه بر مدار و منزلگاهِ خویش نقش شأن را بازی کنند. از پژوهش گر و محقق تا فعالان ِاقتصاد و بازار هنر.

"جشنواره یازدهم هنرهای تجسمی فجر " همه را دور هم جمع کرد. در روزهایی که جشنِ هنر این سرزمین است و یادآور " بوی وگل و سوسن و یاسمن" و عطربهاران، پیچیده است در شهر.

همه با هم. در کنار هم.

زیر یک سقف.

بازتاب مسائل سیاسی و اجتماعی مهمترین محور آثار جشنواره تجسمی فجر

پلاک 40 در فرهنگسرای نیاوران نصب شد

پلاک 40؛ بهانه ای مبارک برای مرور هنر 40 ساله انقلاب اسلامی

یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با دبیری ابراهیم حقیقی برگزار می شود.

منبع: تسنیم

مسئولیت صحت اخبار ارائه شده به عهده منبع خبر بوده و این رسانه صرفاً رسالت اطلاع رسانی خود را در این رابطه انجام می دهد.

لینک خبر :‌ نسیم آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۰۹ سایت های دیگر : صید نیوز

خرداد: رییس کمیسیون فرهنگی مجلس با تکذیب تهدید کردن وزیر فرهنگ به استیضاح تاکید کرد: کسانی که شایعه سهم خواهی و تهدید نمایندگان به استیضاح وزیر ارشاد را مطرح می کنند، می خواهند از آب گل آلود ماهی انتخابات 98 و 1400 را بگیرند اما مطمئنا اشتباه می کنند و اگر چنینی هدفی دارند این رفتار بسیار کودکانه است و به آن هدف نخواهند رسید.

به گزارش خرداد ، احمد مازنی نماینده تهران و رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار اعتمادآنلاین با اشاره به جلسه او و چند نفر از نمایندگان مجلس با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: من به عنوان رییس کمیسیون فرهنگی با آقای صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیدار دوره ای داریم و هر از چند گاهی راجع به مسایل فرهنگی بخصوص ماموریت های وزارت فرهگ و ارشاد اسلامی و آنچه که به کمیسیون فرهنگی مربوط می شود مشورت ها و گفت و گوهایی می کنیم که امر عادی و طبیعی است. جلسات میان تمامی کمیسیون ها و وزرای متناظر وجود دارد و گاهی وزیر به مجلس می آید و گاهی ما به دیدار ایشان می رویم.

سهم خواهی و تهدید به استیضاح در شأن نمایندگان و وزیر ارشاد نیست

وی به جزییات جلسه نمایندگان با سید عباس صالحی اشاره کرد و ادامه داد: من به اتفاق جمعی از نمایندگان با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیدار داشتیم و راجع به مسایل جاری این وزارتخانه گفت و گو کردیم. این دیدار بسیار صمیمانه و دوستانه بود و اصلا بحث استیضاح و سهم خواهی نبود و این حرفها در شأن نمایندگان محترم شرکت کننده در این جلسه و آقای وزیر نیست. نمی دانم چه کسی و از کجا این خبر دروغ و شاخ دار را درست کرده است.

رییس کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به طرح شایعه استعفای وزیر ارشاد پس از خبر سهم خواهی نمایندگان از او، تاکید کرد: بعد از این موضوع شایعه استعفای وزیر فرهنگ را شنیدم که این موضوع هم مطرح نبوده و صحبتی هم در خصوص آن عنوان نشد و خوشبختانه تکذیب کردند.

برخی به دنبال خراب کردن رابطه نمایندگان با وزیر ارشاد هستند

مازنی در خصوص هدف طراحان شایعه سهم خواهی و استیضاح وزیر ارشاد گفت: به نظر می رسد برخی با طرح چنین مسایلی می خواهند رابطه ما را با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خراب کنند و از آب گل آلود ماهی بگیرند. اما ما رابطه خوبی با مجموعه های فرهنگی کشور داریم. گاهی ما به آنها نقد داریم و آنها هم ممکن است نسبت به کار ما نقد داشته باشند.

تهدید و سهم خواهی بسیار سطح نازل و پایینتر از ادبیات گفتمانی حاکم بر رابطه ما با وزیر ارشاد است

او ادامه داد: اما به هیچ عنوان در ارتباط با نهادها و سازمان های فرهنگی از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که متولی اصلی فرهنگ کشور است از موضعی مانند تهدید و سهم خواهی که بسیار سطح نازل و پایینتر از ادبیات گفتمانی حاکم بر ارتباط ما است، استفاده نکرده و نمی کنیم.

این عضو فراکسیون امید با بیان اینکه هدف طراحان این شایعات ناکام کردن دولت است، گفت: فکر می کنم از بیان چنین شایعاتی بیشتر به دنبال ناکام کردن دولت برخاسته از اراده مردم هستند که این دولت با تلاش اصلاح طلبان تشکیل شده است.

برخی می خواهند از آب گل آلود ماهی انتخابات 98 و 1400 را بگیرند

مازنی تاکید کرد: کسانیکه چنین شایعاتی را منتشر می کنند، می خواهند از این آب گل آلود ماهی انتخابات 98 و 1400 را بگیرند اما مطمئنا اشتباه می کنند و اگر چنینی هدفی دارند این رفتار بسیار کودکانه است و به آن هدف نخواهند رسید.

لینک خبر :‌ خرداد نیوز
نماینده مردم تهران رد مجلس با رد شایعه استعفای صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، عنوان کرد: جلسه تنی چند از نمایندگان با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ماندن و استعفا ندادن صالحی نبود و موضوعات دیگری در این نشست پیگیری شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۰۹ سایت های دیگر : ایران آنلاین خبرگزاری پانا آخرین نیوز 24 آنلاین نیوز

الیاس حضرتی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به دیدار خود، محمدعلی وکیلی ، مصطفی کواکبیان به همراه احمد مازنی رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این جلسات به طور معمول ما بین نمایندگان نام برده و وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شده است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عمده مباحث حول مشکلات حوزه فرهنگ با توجه به کاهش محسوس بودجه این حوزه در لایحه بودجه 98 مطرح شد، افزود: مباحث طرح شده در حوزه های مطبوعات، سینما، تئاتر و چاپ و نشر و حوزه های زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: با توجه به اینکه آقای وکیلی یکی از نمایندگان حاضر در جلسه، نماینده کمیسیون فرهنگی در تلفیق نیز است درباره راهکارها در خصوص چگونگی جبران بودجه حوزه های مختلف فرهنگی نیز بحث و بررسی هایی صورت گرفت.

علت استعفای سلطانی فر را باید از خود او جویا شد

وی درباره علت استعفای سلطانی فر معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز گفت: اختلافات درونی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از علل استعفای سلطانی فر بوده است و باید علل دیگر استعفا را از خود وی جویا شد.

تکذیب استعفای وزیر فرهنگ

عضو فراکسیون امید مجلس ، استعفای سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را قویا تکذیب کرد و گفت: این نشست اصلا برای پا در میانی یا ماندن وزیر صالحی در وزارت فرهنگ تشکیل نشد./

پایان پیام

لینک خبر :‌ خانه ملت
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۰۹ سایت های دیگر : ایران آنلاین

کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی 20 روز به وزارت ارتباطات فرصت داد تا با تشکیل کمیته ای، بحث نظارت بر بازی های رایانه ای را بررسی کند.

محمد اسماعیل سعیدی، نماینده عضو کمیسیون فرهنگی مجلس اعلام کرد روز گذشته (8 بهمن) وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برای پاسخ به سئوال نصرالله پژمانفر، عضو دیگر این کمیسیون، در جلسه کمیسیون فرهنگی حاضر شد.

سعیدی افزود: سوال آقای پژمانفر درمورد بازی های رایانه ای و موضوع نظارت و صدور مجوز این بازی ها بود. آقای وزیر پاسخ داد که بحث صدور مجوز و نظارت بر بازی ها برعهده وزارت ارتباطات نیست. حوزه زیرساخت ها و بسترسازی در حیطه وظایف کاری آنها است. بحث نظارت برعهده سیستم قضایی و همچنین ارائه مجوزهای محتوا نیز مربوط به صدا و سیما و وزارت ارشاد است. به گفته سعیدی، در این جلسه مقرر شد وزارت ارتباطات با تشکیل کمیته ای در عرض 20 روز موضوع سوال آقای پژمانفر را بررسی کند. این کمیته با حضور کمیسیون فرهنگی، وزارت ارتباطات، وزارت فرهنگ و صدا وسیما تشکیل خواهد شد تا موضوع مجوزها و نظارت بر بازی ها بررسی شود و پس از پایان مدت تعیین شده گزارشی به کمیسیون فرهنگی ارائه دهند.

سعیدی در پاسخ به این سوال که آیا پژمانفر از پاسخ وزیر قانع شد، بیان کرد: در مورد این سوال بحث قانع شدن یا نشدن مطرح نبود. البته سوال به صحن علنی ارائه نمی شود بلکه کمیسیون فرهنگی به وزارت ارتباطات فرصت داد تا موضوع را بررسی کند و مشخص شود که چه نهادی متولی مجوزها و نظارت بر بازی های رایانه ای است و برای نظارت بر بازی ها راهکار ارائه دهند.

پیشتر نیز عباس صالحی،وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درجلسه صحن علنی (18 مهر) مجلس برای پاسخ به سوال نصرالله پژمانفر درمورد نبود نظارت بر بازی های رایانه ای در مجلس حاضر شده بود. در آن جلسه پژمانفر از نبود نظارت مناسب بر بازی های رایانه ای انتقاد کرد و معتقد بود بنیاد ملی بازی ها به عنوان ناظر بر بازی های رایانه ای به وظیفه خود عمل نمی کند.

صالحی، وزیر ارشاد نیز در پاسخ به سوال این نماینده گفته بود: در حوزه نظارت بازی های یارانه ای 15 ناشر مجوز دارند که این مجوز بر اساس استعلامات صورت گرفته است و مختص به بازی های خارجی است. قبل از انتشار باید برای بازی پروانه انتشار صادر شود و بر اساس رده بندی سنی امکان انتشار بازی فراهم می شود. همچنین نظارت های کافی درباره بازی های یارانه ای موبایلی هم صورت می گیرد.

وزیر ارشاد همچنین در مورد نظارت بنیاد ملی بازی های رایانه ای بر بازی های رایانه ای بیان کرد: نظارت بنیاد به گونه ای است که نظام رده بندی سنی لحاظ شده تا خانواده ها بتوانند نظارت کافی داشته باشند.

سوال پژمانفر از وزیر ارشاد به رای گذاشته شد و با 94 رای موافق، نمایندگان از پاسخ های وزیر قانع نشدند.

چند روز پس از جلسه سوال از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بنیاد ملی بازی ها در نامه ای که به رسانه ها ارسال کرده بود، ادعای مجلس مبنی بر بی توجهی بنیاد به وظایف نظارتی و قانونی اش، را با هیچ یک از شواهد موجود بازار هم خوان ندانست.بنیاد تاکید می کند که این نهاد براساس وظایف نظارتی در اساسنامه اش بر تمامی حوزه های مرتبط با تولید، تامین، واردات و صادرات بازی های ویدیویی و رایانه ای نظارتی فراگیر را اعمال کرده است.

لینک خبر :‌ ایستنا
معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه مراسم افتتاحیه بخش "پلاک 40" یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر که عصر روز گذشته در فرهنگسرای نیاوران افتتاح شد، گفت: این سال ها و اعداد نشانه هایی هستند که به بهانه آنها تجربیات از سر گذرانده خود را بررسی و مرور کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۰۹ سایت های دیگر : خبرگزاری تسنیم خبرگزاری اهل بیت خبرگزاری اهل بیت (ع)

به گزارش هنرآنلاین ، سید مجتبی حسینی در حاشیه مراسم افتتاحیه بخش نمایشگاهی "پلاک 40" در یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر که به نمایش آثار هنرمندان انقلاب اختصاص دارد، گفت: پلاک 40 بخش مهمی از جشنواره هنرهای تجسمی فجر امسال است و به بهانه این نمایشگاه می توانیم آنچه که در 40 سال پشت سر گذاشتیم را مرور کنیم. اینکه چقدر با غیرت و رشادت برای کشورمان تلاش کردیم و برای عزت خود مقاومت کردیم و ایثار به عنوان خاص ترین ویژگی انسانی چه طور خود را در عرصه های مختلف به تجلی و بروز رساند.

حسینی ادامه داد: بسیاری از این آثار در سال هایی که آفریده شدند به پوستر تبدیل شدند. بسیاری از این آثار بارها به نمایش درآمدند و من در سال های کودکی و نوجوانی زمانی که برادرانم در حال مبارزه بودند، این پوسترها را می دیدم. گاهی در نمایشگاه هایی که در موزه شهدا برگزار می شد اصل این آثار را می دیدیم و بسیاری از آثار این نمایشگاه موجب شد که من خاطرات خود را مرور کنم. خاطراتی که متعلق به همه ماست. خاطرات ملتی که دست در دست هم داده و توانسته این عزت را بیافریند.

معاون هنری وزارت ارشاد افزود: بهانه بسیار مبارکی است که به مناسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب، این خاطرات را مرور کنیم و باز این را به هم متذکر شویم که اگر مثل تجربه ای که بارها در تاریخ ما رخ داده، دست در دست هم دهیم و برای یک آرمان و هدف، که عزت و استقلال ما است با هم باشیم، هیچ دشواری و سختی بر ما فائق نمی شود. پیروزی از آن ماست، پیروزی ای که این ملت در طول تاریخ پرشکوه خود رقم زده است.

او درباره کیفیت آثار به نمایش درآمده در این مجموعه گفت: باور شخصی من این است که اثری می تواند پیام خود را به درستی به مخاطب انتقال دهد که از دل برآمده باشد. اثری که از دل برآمده و دست برای خلق آنها، بهانه دل بوده باشد، حتما دامنه تاثیر زیادی بر مخاطب دارد.

وی اظهار کرد: عمده آثاری که در این نمایشگاه نمایش داده شده است، آثاری هستندکه هنرمندان به عنوان فرزندان حساس جامعه و آینه های صیقلی روزگار، آنچه را تجربه کردند بازتاب دادند و چون این بازتاب دهی از سر اخلاص و ارادت بوده طبیعتا تاثیر بسیار زیادی دارد. ما باید تاریخ کشورمان را مرور کنیم و آن را در نظر نسل نویی قرار دهیم که این تجربه را پشت سر نگذاشته اند. اگر جوانانی که سال های دفاع مقدس و سال های آغازین انقلاب را به خاطر ندارند از چنین آثاری دیدن کنند و درباره آنها گفت و گو کنند، این آثار خیلی راحت تر از برنامه های تبلیغی می تواند تاثیرگزار باشد و این تاثیر بسیار عمیق تر است.

او درباره یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر نیز گفت: اگر امید بهبود و ارتقاء وجود نداشته باشد کارکردن عبث خواهد بود. امسال با وجود همه تنگناهایی که همه ما با آنها آشنا هستیم، شوقی که دست اندرکاران جشنواره های هنری فجر داشتند موجب شد بخش عمده ای از آن کاستی ها پوشیده شود و قدم های بلندی برداشته شود.

وی اضافه کرد: رشد بسیار زیاد ورودی آثار به جشنواره ، اعتبار و عیار آثاری که به جشنواره رسیده، بخش های جنبی تمهید شده و... همگی گواه بر این است که قدم قابل توجه و شایسته ای توسط عوامل جشنواره پشت سر گذاشته شده و حتما این تجربه ذی قیمت سرمایه همکارانم خواهد بود برای برگزاری جشنواره های بهتر در دهه پنجم انقلاب اسلامی.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
برنامه های معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به مناسبت چهل سالگی انقلاب اسلامی تشریح شد.

به گزارش هنرآنلاین ، محمد اله یاری فومنی؛ دبیر ستاد چهل سالگی انقلاب اسلامی معاونت امور هنری گفت: چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی فرصتی برای بررسی دستاوردهای فرهنگی، هنری است و معاونت امور هنری با توجه به تنوع و گستردگی حوزه ها از چند ماه قبل برنامه ریزی و طراحی برنامه های چهل سالگی انقلاب اسلامی را در تعامل و همکاری با ادارات کل و دفاتر معاونت و جشنواره های بین المللی تئاتر فجر، جشنواره موسیقی فجر، جشنواره هنرهای تجسمی فجر و جشنواره بین المللی مد و لباس فجر آغاز کرد که بیش از 30 رویداد و برنامه به این مناسبت برگزار می شود.

اله یاری فومنی ادامه داد: در این زمینه برنامه هایی در زمینه هنرهای نمایشی، موسیقی، هنرهای تجسمی، مد و لباس و دفتر آموزش و توسعه فعالیت های فرهنگی و هنری هماهنگ شد که تعدادی از این برنامه ها اجرا شده است و بخشی دیگر نیز تا پایان بهمن ماه در جشنواره های فجر یا خارج از جشنواره انجام می شود.

اله یاری همچنین افزود: بخشی از برنامه ها بررسی کارشناسی و ارزیابی هنر پس از انقلاب در حوزه های تئاتر، موسیقی، آموزش هنر، مد و لباس و هنرهای تجسمی است و برنامه هایی نیز به مناسبت چهل سالگی با موضوع انقلاب اسلامی اجرا خواهد شد.

وی در تشریح جزییات برنامه های پیش بینی شده در حوزه آثار نمایشی گفت: از جمله برنامه های پیش بینی شده در این حوزه، چاپ دو جلد کتاب با عنوان "چهل سال صحنه" با موضوع آثار نمایشی در طول چهل سال بعد از انقلاب اسلامی و رونمایی کتاب مزبور همزمان با جشنواره تئاتر فجر است؛ همچنین سمیناری با عنوان تئاتر انقلاب اسلامی، روز ششم بهمن ماه، با حضور علاقه مندان و استادان در سالن مشاهیر تئاتر شهر برگزار شد.

دبیر ستاد چهل سالگی انقلاب اسلامی معاونت امور هنری، ضمن تقدیر از هنرمندان تئاتر گفت: در بخشی به مناسبت چهل سالگی انقلاب 19اثر نمایشی در جشنواره تئاتر فجر روی صحنه می رود که از بین آنها سه اثر برگزیده معرفی و مورد تقدیر قرار گیرد. همچنین یک اثر نمایشی محیطی با نام"نامیرا" به کارگردانی امیر حسین شفیعی با موضوع مروری بر تاریخ انقلاب اسلامی از 12 بهمن تا 4 اسفند در محوطه مجموعه تأتر شهر اجرا خواهد شد. تولید 10 نمایش رادیویی با موضوع انقلاب اسلامی و پخش از رادیو نمایش برنامه دیگر در این زمینه است.

محمد اله یاری فومنی در ادامه اظهار داشت: همچنین نمایشگاه اسناد تئاتر بعد از انقلاب اسلامی شامل پوستر، محصولات فرهنگی و عکس همزمان با برگزاری جشنواره تئاتر فجر، برگزار می شود. از دیگر برنامه های پیش بینی شده در این حوزه، تقدیر و اعطای نشان چهل سالگی به هنرمندان شاخص و تاثیرگذار انقلاب اسلامی در تولید آثار نمایشی است.

دبیر ستاد چهل سالگی انقلاب اسلامی معاونت امور هنری درباره برنامه های حوزه موسیقی گفت: قرار است همزمان با افتتاح جشنواره موسیقی فجر در روز 24 بهمن ماه، قطعات موسیقی انقلابی آثار همایون رحیمیان توسط ارکستر ملی ایران، اجرا شود. از 24 تا 29 بهمن در تالار سوره حوزه هنری نیز شادیانه های موسیقی اقوام و نواحی ایران به مناسبت جشن چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی ایران در جشنواره موسیقی فجر اجرا می شود. از دیگر برنامه های این بخش، اجرای قطعات موسیقی انقلابی خاطره انگیز همچون "ایران، ای سرای امید" و "کاروان شهید" توسط گروه همنوازان سایه ارغوان، روز پنجشنبه 25 بهمن، در تالار ایوان شمس(ساعت 19) است. برنامه گفت و شنید رادیویی در گفتمان موسیقی فجر با بررسی "موسیقی پس از انقلاب اسلامی" 24 تا 29 بهمن هر شب از ساعت 20 تا21 در رادیو گفتگو با حضور کارشناسان و صاحب نظران، پخش می شود. قدردانی از هنرمندان موسیقی انقلاب در سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر برنامه دیگر حوزه موسیقی در چهل سالگی انقلاب است.

اله یاری فومنی در ادامه برنامه و رویدادهای حوزه هنرهای تجسمی در یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر را تشریح کرد و گفت: نمایشگاه آثار نقاشی و مجسمه هنرمندان با عنوان پلاک 40 آغازگر یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر بود که هشتم بهمن ماه در فرهنگسرای نیاوران افتتاح شد. همچنین نمایشگاه پوسترهای انقلاب اسلامی شامل 40 اثر شاخص در گالری شماره دو فرهنگسرای نیاوران از هشتم بهمن برگزار شد. نمایشگاه عکس های کمتر دیده شده انقلاب اسلامی به عنوان یکی از برنامه های جشنواره تجسمی فجر از 13 بهمن ماه در خانه هنرمندان برگزار می شود و از دیگر برنامه های حوزه تجسمی نمایشگاه دستاوردهای انتشارات هنرهای تجسمی در چهل سال پس از انقاب اسلامی است که از 25 بهمن ماه در موزه امام علی(ع) آغاز می شود.

نمایش آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر که پس از انقلاب اسلامی ایران خلق شده اند در چهل شهر ایران از دیگر برنامه های چهل سالگی انقلاب در جشنواره تجسمی فجر است. همچنین آثار منتخب جشنواره در دو استان فارس و خوزستان (آثار کاریکاتور، تصویر سازی، پوستر و عکس) به نمایش درمی آید. اعطای نشان چهل سالگی به هنرمندان شاخص انقلاب اسلامی در حوزه هنرهای تجسمی نیز از در افتتاحیه یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر از برنامه های دیگر چهل سالگی انقلاب است.

دبیر ستاد چهل سالگی انقلاب اسلامی معاونت امور هنری، درباره برنامه ها و رویدادهای حوزه مد و لباس ایرانی اسلامی در جشن چهل سالگی انقلاب اسلامی گفت: نشست دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه مد و لباس طی هفت روز و پخش در رادیو اقتصاد و رادیو فرهنگ، برگزاری کارگاه سه روزه طراحی و تصویرسازی لباس با موضوع انقلاب اسلامی و برگزاری نمایشگاه از آثار این کارگاه، انتشار یک عنوان کتاب با موضوع مد و لباس بعد از انقلاب اسلامی، برگزاری ده نشست موضوعی مد و لباس ایرانی اسلامی در خانه کتاب، برگزاری نمایشگاه آثار فرهنگی مد و لباس و دستاوردهای فرهنگی 40 ساله اخیر و اعطای نشان چهل سالگی به هنرمندان شاخص انقلاب اسلامی در حوزه مد و لباس برنامه هایی است که در هشتمین جشنواره مد و لباس فجر برگزار می شود.

مدیرکل دفتر آموزش و توسعه فعالیت های فرهنگی و هنری درباره برنامه های این دفتر به مناسبت چهل سالگی انقلاب گفت: قرار است همزمان با چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی، چهلمین و چهل و یکمین هنرستان هنرهای زیبای ایران در شهرهای کرمان و قزوین افتتاح شود. از دیگر برنامه های این دفتر بازآفرینی قطعات موسیقی انقلاب اسلامی توسط ارکستر سازهای بادی تهران است. همچنین پنج نشست در سرای اهل قلم با موضوع آموزش هنر پس از انقلاب اسلامی برگزار می شود. آموزشگاه های آزاد هنری نیز در ساخت و اجرای سرودهای انقلابی همزمان با جشن چهل سالگی انقلاب، همکاری خواهند داشت و اعطای نشان چهل سالگی به معلمان شاخص و موثر عرصه هنر بعد از انقلاب اسلامی نیز برنامه های دیگر دفتر آموزش و توسعه فعالیت های فرهنگی و هنری در چهل سالگی انقلاب است.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۰۹ سایت های دیگر : خبرگزاری کار ایران هنر آنلاین خبرگزاری پانا خبرگزاری برنا

آغاز به کار بخش فیلم تجسمی یازدهمین جشنواره تجسمی فجر
بخش فیلم یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با نمایش 3 اثر ایرانی و یک فیلم خارجی عصر روز گذشته در خانه هنرمندان آغاز به کار کرد.
به گزارش رسیده، در نخستین روز از نمایش فیلم های تجسمی یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، حرف هنر درباره بهنام کامرانی و به کارگردانی مجتبی فلاحی و به مدت 20 دقیقه پخش شد.
دومین اثر این بخش حرف هنر و درباره بهنام صدیقی به کارگردانی مجتبی فلاحی بود.
برادرها اثری درباره نیما و نامی پتگر به کارگردانی مانی پتگر در سومین بخش به نمایش درآمد.
ناقوس ها و صلیب ها که اثری درباره پیتر بروگل هنرمند نقاش بود، به کارگردانی لخ ماجوسکی به مدت 90 دقیقه نمایش داده شد.
بخش پایانی نخستین روز از آغاز به کار بخش فیلم در یازدهمین جشنوار هنرهای تجسمی فجر به نقد و بررسی اثر لخ ماجوسکی توسط محمدرضا اصلانی اختصاص یافت.
امروز نیز ساعت 16 تا 18 فیلم خانه دوست درباره استاد ابوالقاسم سعیدی به کارگردانی محمد رضا عینی به مدت 70 دقیقه، فیلم خارجی پیروسمانی به کارگردانی گیورگی شنگلیا به مدت 105 دقیقه در سانس دوم از ساعت 18 تا 19:30 در خانه هنرمندان به نمایش در می آید.
بخش فیلم تجسمی در یازدهمین جشنواره فیلم فجر تا یکشنبه 14 بهمن ماه همه روزه از ساعت 16 الی 22:30 ادامه خواهد داشت.

نمایشگاه پلاک 40 با تجلیل از خانواده شهدا افتتاح شد

نمایشگاه پلاک 40 با نمایش آثار هنرمندان انقلاب عصر روز گذشته در فرهنگسرای نیاوران افتتاح شد.

به گزارش رسیده، عصر روز گذشته 8 بهمن ماه بخش پلاک 40 یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با حضور مسئولان هنری و جمعی از خانواده شهدا و هنرمندان در فرهنگسرای نیاوران افتتاح شد.

در این مراسم سید محمد مجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هادی مظفری مدیرکل هنرهای تجسمی، ابراهیم حقیقی دبیر یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، سید امیر سقراطی دبیر هنری جشنواره، محسن سلیمانی دبیر اجرایی جشنواره و نظام الدین امامی فر مدیر بخش پلاک 40 حضور داشتند.

در ابتدای برنامه، پس از اجرای سرود ملی جمهوری اسلامی ایران، نظام الدین امامی فر گفت: این نمایشگاه حاصل یک کار پژوهشی و حاصل همکاری ارگان ها و سازمان های مختلف است. این آثار حاصل دسترنج هنرمندان مختلف است که از ابتدای انقلاب تا به حال خلق شده است. انتخاب این آثار از بین موزه ها و آرشیوهای مراکز مختلف بوده و به عنوان اولین قدم توانستیم این آثار فاخر را از موزه ها و مجموعه ها بیرون آورده و در معرض دید عموم قرار دهیم.

امامی فر افزود: شاید نمایشگاه پلاک 40 شروعی باشد برای پژوهش بصری در زمینهٔ هنر انقلاب و امیدواریم محققان بتوانند با دیدن اصل آثار، از آن ها برای اهداف نشانه شناسی استفاده کنند. جا دارد از افراد و مراکزی که به ما در شکل گیری این مجموعه کمک کردند از جمله آقایان کاویانی، اسکندر یارنسب، حسینی کاردل، معاونت فرهنگی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بنیاد فرهنگی روایت فتح، انجمن هنرهای تجسمی انقلاب و دفاع مقدس، انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس، موزه هنرهای دینی امام علی(ع)، سازمان بسیج هنرمندان، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و بنیاد آفرینش های هنری نیاوران تشکر کنم که اگر همراهی این عزیزان نبود نمی توانستیم این نمایشگاه را گردآوری کنیم.

پس از آن حبیب الله صادقی نقاش و استاد دانشگاه، ضمن تقدیر و تشکر از همه سازمان ها و نهادهایی که در این رویداد مشارکت داشتند، گفت: آنچه در آثار این مجموعه می بینید گوشه ای از تلاش عاشقان و یاران فرهنگ ولایی است. هنر انقلاب، هنر ترجمه نیست بلکه هنر مولف است. یعنی زمانی که جریان مدرنیسم غرب از حدود سال 55 به ایران آمد، نسل جوانانی که اقدامات فداکارانه یاران انقلاب را دیدند، در کنار آن ها به تصویر کردن این فداکاری ها پرداختند. این بخش از جشنواره هنرهای تجسمی فجر نشان دهنده یک گوشه اندک از تلاش عظیمی است که آن عزیزان انجام دادند.

صادقی ادامه داد: یکی از ویژگی های کارآمدی انقلاب اسلامی این صفت هنرمندان و یاران انقلاب است که خویشتن فرمایانه و بدون سفارش حکومت کار کردند و احساس عاشقانه و ارزشمندی که شهدا داشتند را به گونه ای تصویر کردند. این نمایشگاه بخشی از تجلیات معرفت شناسانه هنر انقلاب است که مزین به نام شهدا است.

وی ادامه داد: هنر خویشتن فرما و یقینیِ یاران انقلاب منجر به خلق آثار فاخری شد که یکی از تجلیاتش نام نازنین شهدا است. انقلاب اسلامی این ره توشه های قرآن مجید را به همراه دارد و از دولت آن، یاران انقلاب آثار بسیار فاخری خلق کردند که قطعاً تاکنون نتوانسته در کتاب ها به طور کامل عرضه شود. در آستانه ورود به دهه پنجم انقلاب اسلامی امیدوارم پژوهشگران و هنرمندان کارهای شایسته ای در این حوزه انجام دهند و بتوانیم تجلی آن را در موزه ای بزرگ ببینیم.

در ادامه مراسم محمدحسن کاویانی راد معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید، گفت: از همه عزیزانی که با خلاقیت و نوآوری در برگزاری این برنامه مشارکت کردند و بخشی از سهم و وظیفه خود را در چهلمین سالگرد انقلاب شکوهمند اسلامی، به عنوان بزرگترین هنر یک جامعه که در طول تاریخ آنها ثبت شده است، ادا کردند، تشکر می کنم. به ویژه در موقعیتی که یک جهان تلاش می کنند با اتهام زدن، زوایای تحریف شده ای را از بزرگترین تجربه زیبای این مردم نشان دهند و سابقه شیرین یک کار بزرگ و حماسه عظیم را به کام آنها تلخ کنند.

وی اضافه کرد: لذا در این موقعیت که تاختن به اصول انقلاب نوعی پرستیژ برای عده ای شده است، این که کسی با عرضه آثار فاخر هنری بتواند بخشی از پلشتی که دیگران می خواهند به ساحت زیبای انقلاب این مردم بپاشند را ترمیم کند، کار مهمی است.

کاویانی راد افزود: از تک تک عزیزانی که با ارائه آثار در این فضا تلاش می کنند گوشه ای از عمل این مردم را در قطعه ای خاص از تاریخ به ظهور برسانند سپاسگذارم. زیباترین بخش تابلوی حماسه این مردم در انقلاب را شهدا به خود اختصاص دادند و عالی ترین قله هنر این مرز و بوم را کسانی فتح کردند که با خون خودشان نگاره خود را امضا کردند و به رسم امانت به نسل های بعد جامعه اهدا کردند.

در ادامه این مراسم از خانم ها افشار، صباغ چی و میرعلی اکبری که مادر و همسر شهدا هستند توسط هادی مظفری، ابراهیم حقیقی و محمدحسن کاویانی راد تجلیل شد.

گفتنی است در این نمایشگاه که تا 5 اسفند در فرهنگسرای نیاوارن برقرار است آثار برجسته هنرمندان حوزه انقلاب و از هنرمندانی چون: مرتضی اسدی، ایرج اسکندری، هانیبال الخاص، سید نظام الدین امامی فر، احمد آقا قلی زاده، محمد باقر آقا میری، رضا بخشی، محمد علی بنی اسدی، محمد بهرامی، حسین پرتوی، ناصر پلنگی، کاظم چلیپا، پرویز حاصلی، عبدالمجید حسینی راد، جواد حمیدی، جمال خرمی نژاد، کیخسرو خروش، محمد خزائی، احمدرضا دالوند، جورج داودزاده، حبیب درخشانی، علی ذاکری، محمد رضا ذبیح الله زاده، جلیل رسولی، حمید رضایی، مهدی روحانی، زهره سمندوک، ناصر سیفی، مریم شریفی شوریجه، نوشین شعبانی، حسین شناور، طاهر شیخ الحکمایی، محمد علی شیخی، رضوان صادق زاده، حبیب الله صادقی، کامبیز صبری، محمد صیاد، ادهم ضرغام، احمد طالبی، ابوالفضل عالی، حسین عصمتی، محمد حسین عماد، محمد فدوی، ناهید فراست، مجید قادری، عبدالحمید قدیریان، زهرا قربانیان، نادر قشقایی، مسعود قندی، مرتضی کاتوزیان، بهنام کامرانی، علی کاوه، مهسا کریم زاده، امید کیایی، مصطفی گودرزی، اردشیر مجرد تاکستانی، مرتضی ملکی، مجید مهرگان، معصومه میرحسین، جواد نوبهار، صدیقه وثوقی، احمد وکیلی، علی هاشمی شهرکی، کامبیز هورسان، ناصر هوشمند وزیری، مهدی یار محمدی، احمد یاری زاد و حسین یاقوتی به نمایش درآمده است.

امروز 9 بهمن ماه نمایشگاه بخش دیگری از آثار هنرمندان این حوزه در بخش پلاک 40 ، ساعت 14 در موزه شهدا و با حضور مسئولان و هنرمندان این عرصه افتتاح می شود.

معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم افتتاحیه بخش پلاک 40 گفت: این سالها و اعداد نشانه هایی هستند که به بهانه آنها تجربیات از سر گذرانده خود را بررسی و مرور کنیم. سید مجتبی حسینی در مراسم افتتاحیه بخش نمایشگاهی پلاک 40 در یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر که به نماش آثار هنرمندان انقلاب اختصاص دارد، گفت: پلاک 40 بخش مهمی از جشنواره هنرهای تجسمی فجر امسال است و به بهانه این نمایشگاه می توانیم آنچه که در 40 سال پشت سر گذاشتیم را مرور کنیم. اینکه چقدر با غیرت و رشادت برای کشورمان تلاش کردیم و برای عزت خود مقاومت کردیم و ایثار به عنوان خاص ترین ویژگی انسانی چه طور خود را در عرصه های مختلف به تجلی و بروز رساند.

حسینی ادامه داد: بسیاری از این آثار در سال هایی که آفریده شدند به پوستر تبدیل شدند. بسیاری از این آثار بارها به نمایش درآمدند و من در سالهای کودکی و نوجوانی زمانی که برادرانم در حال مبارزه بودند، این پوسترها را می دیدم. گاهی در نمایشگاه هایی که در موزه شهدا برگزار می شد اصل این آثار را می دیدیم و بسیاری از آثار این نمایشگاه موجب شد که من خاطرات خود را مرور کنم. خاطراتی که متعلق به همه ماست. خاطرات ملتی که دست در دست هم داده و توانسته این عزت را بیافریند.

معاون هنری وزارت ارشاد افزود: بهانه بسیار مبارکی است که به مناسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب، این خاطرات را مرور کنیم و باز این را به هم متذکر شویم که اگر مثل تجربه ای که بارها در تاریخ ما رخ داده، دست در دست هم دهیم و برای یک آرمان و هدف، که عزت و استقلال ما است با هم باشیم، هیچ دشواری و سختی بر ما فائق نمی شود. پیروزی از آن ماست، پیروزی ای که این ملت در طول تاریخ پرشکوه خود رقم زده است.

او درباره کیفیت آثار به نمایش درآمده در این مجموعه گفت: باور شخصی من این است که اثری می تواند پیام خود را به درستی به مخاطب انتقال دهد که از دل برآمده باشد. اثری که از دل برآمده و دست برای خلق آنها، بهانه دل بوده باشد، حتما دامنه تاثیر زیادی بر مخاطب دارد.

وی اظهار کرد: عمده آثاری که در این نمایشگاه نمایش داده شده است، آثاری هستندکه هنرمندان به عنوان فرزندان حساس جامعه و آینه های صیقلی روزگار، آنچه را تجربه کردند بازتاب دادند و چون این بازتاب دهی از سر اخلاص و ارادت بوده طبیعتا تاثیر بسیار زیادی دارد. ما باید تاریخ کشورمان را مرور کنیم و آن را در نظر نسل نویی قرار دهیم که این تجربه را پشت سر نگذاشته اند. اگر جوانانی که سالهای دفاع مقدس و سالهای آغازین انقلاب را به خاطر ندارند از چنین آثاری دیدن کنند و درباره آنها گفت و گو کنند، این آثار خیلی راحت تر از برنامه های تبلیغی می تواند تاثیرگزار باشد و این تاثیر بسیار عمیق تر است.

او درباره یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر نیز گفت: اگر امید بهبود و ارتقاء وجود نداشته باشد کارکردن عبث خواهد بود. امسال با وجود همه تنگناهایی که همه ما با آنها آشنا هستیم، شوقی که دست اندرکاران جشنواره های هنری فجر داشتند موجب شد بخش عمده ای از آن کاستی ها پوشیده شود و قدم های بلندی برداشته شود.

وی اضافه کرد: رشد بسیار زیاد ورودی آثار به جشنواره ، اعتبار و عیار آثاری که به جشنواره رسیده، بخش های جنبی تمهید شده و... همگی گواه بر این است که قدم قابل توجه و شایسته ای توسط عوامل جشنواره پشت سر گذاشته شده و حتما این تجربه ذی قیمت سرمایه همکارانم خواهد بود برای برگزاری جشنواره های بهتر در دهه پنجم انقلاب اسلامی.

محمد رضا اصلانی مطرح کرد:

نقاشی، زیبایی های پنهان در حجاب عادت ها را کشف می کند

محمدرضا اصلانی، هنر را دارای زبان متفاوتی خواند و در این باره گفت: در واقع نقاشی زیبایی هایی را که در حجاب عادت ها پنهان شده و ندیده ایم کشف می کند.

به گزارش رسیده، نشست نقد و بررسی فیلم ها در نخستین روز از آغاز به کار بخش فیلم های تجسمی یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با حضور محمدرضا اصلانی برگزار شد و به نقد فیلم ناقوس ها و صلیب ها اثر لخ ماجوسکی که درباره پیتر بروگل هنرمند نقاش بود، اختصاص یافت.

در این نشست محمدرضا اصلانی فیلم ناقوس ها و صلیب ها را دارای لایه های مختلف خواند و در این باره گفت: این فیلم دارای سه لایه بود که سه دوره را در خود تمثیل می کرد اما با توجه به اینکه تمثیل های پنهان در فیلم برای اغلب حاضران شناخته شده هستند، من درباره نقاشی و سینما صحبت خواهم کرد.

او ادامه داد: ما با دو زبان در جهان خودمان مواجه هستیم که یکی کلامی است. در حقیقت زبان کلامی، جهان را در مجرد آوا و صدا اختراع می کند و می زایاند؛ در واقع زبان حاصل جهان خود است.

این پژوهشگر و هنرپژوه تصریح کرد: اکنون بسیاری از زبان شناسان و روانشناسان این مساله را مطرح می کنند که زبان ارجاعی به جهان نیست بلکه جهان ارجاعی به زبان است.

اصلانی خاطر نشان کرد: زبان بصری بازتاب چیزی است که ما با آن مواجه می شویم. در واقع به مثابه امری دیگر و وانمود نحوی نگاه ماست زیرا نگاه ما به جهان تصویر می دهد و تصویر جهان را ممکن می سازد؛ از این وجه تصویر امری تعبیر پذیر است، بنابراین بین گفتن کلمه آفتاب و دیدن آن تفاوت بنیانی وجود دارد و این دو یکدیگر را کامل می کنند.

او، زبان بصری را دارای قابلیت کشف خواند و گفت: در واقع زبان بصری کشف می کند. در حقیقت ما با واقعیت وجود جهان رو به رو هستیم اما با آن مواجه نیستیم زیرا ما با وقوع خودمان مواجه هستیم.

این پژوهشگر و مستند ساز تاکید کرد: در فیلم ناقوس ها و صلیب ها یک نقاش قرن 16 با یک سینماگر قرن 21 همراه هستند بنابراین می توان گفت که سینما وجه تکامل نظری نقاشی است. در واقع نقاشی با دیدن اشیاء به انگیزه ای می رسد که بر مبنای آن می تواند آنچه را دیده به ابژه تبدیل کند. نقاشی یک تفکر عینی است که منجر به کشف می شود.

اصلانی ادامه داد: در واقع نقاشی نوعی نقد از یکسو و کشف زیبایی از سوی دیگر است؛ زیبایی هایی که ما هر روز در عادتهایمان نمی بینیم. در واقع نقاشی زیبایی هایی را که در حجاب عادت ها پنهان شده و ندیده ایم، را کشف می کند. بنابراین می توان گفت که نقاشی زیبایی صرف نیست بلکه نوعی فضیلت است که در اخلاق مستقر می شود کما اینکه بروگل نیز به صرفا نقاشی نکرده و به یک وظیفه اخلاقی پرداخته است.

او خاطرنشان کرد: حتی رامبراند در چهره نگاری هایی که داشته، صرفا به دنبال شبیه سازی نبوده و با حرکت قلمو و رنگ خود توانسته اجرای صورت را که طبق عادت ما پراکنده هستند، منسجم و در یک کلیت سازمان یافته عرضه کند و ما را به تامل وادارد.

بخش فیلم تجسمی در یازدهمین جشنواره فیلم فجر تا یکشنبه 14 بهمن ماه همه روزه از ساعت 16 الی 22:30 ادامه خواهد داشت.

اشتراک گذاری در:

لینک خبر :‌ بانی فیلم
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۰۹ سایت های دیگر : مرور نیوز

معاون امورهنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آستانه برگزاری یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر پیامی را منتشر کرد.

به گزارش خبرگزاری موج به نقل از ستاد اطلاع رسانی یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر ، سید مجتبی حسینی معاون امورهنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آستانه برگزاری یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر پیامی را منتشر کرد.

در متن پیام معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چنین آمده است:

هوالجمیل

هنر، تجسمِ آرمان ها و ترسیمِ باورهایی است که خردمندانه جامعه را جست وجو می کند و می کوشد طرّاحِ الگوهای بهبود و اعتلای اجتماع باشد.

اصلاح و ابلاغِ مسئولیت های فردی و گروهی که توأمان آفرینش های خلّاقه و زیبایی محور است، اسبابِ تفرّدِ تأثیر، خوش فرجامی و مقبولیّتِ عام را رقم زده است؛ رویکردی که کیفیّت آن، ملاک و محکِ توسعۀ تمدن ها در شمار می آید.

هنر، در ایرانِ سربلندِ ما، باغِ مانایی است که به رنگ رنگِ گونه ها و تنوّعِ بی مثالش، نام و نشان دارد، آفرینه های رنگ و حجم و طرح، به ملازمت و مجاورت یکدیگر، زبانِ انسانِ روزگارِ خویش هستند و بی غرض ِ مرزها، جهان وطنی را تجربه کرده اند و در قرابت آفرینی نقشِ متمایزی رقم زده اند و باور به پاک نهادی هنر و انسان آفرینی اش، طلیعۀ معنابخشِ فردا و فرداهایی ارجمند است.

هنرهای تجسمی ، به موهبتِ تنوع و تطوّرش، روایت گرِ ذهنِ سلیم و جانِ پاکِ مردمانی است که افق ِ هنر، مؤذنِ همزبانی و مروّجِ امید نام گرفته اند.

یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، مقارن با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، پیش از آن که آوردگاهِ رقابتِ خالقانِ هنر و مخلوقات هنری باشد، اَشکالِ فرخنده ای از گفت وگوی فرهیختگانِ هنر و مواجهه با مردمانی است که جاودانگی و ماناییِ رسانۀ هنر را برای تحقّق آرا و ارادۀ جمعیِ خویش برگزیده اند. تأکید بر برخورداری از آیین ها و الگوها و اثرپذیری از آداب و فرهنگ دینی و ملّی، در این دوره از جشنواره، برخاسته از ضرورتِ زمانی و ایمان به قابلیت های شناسایی و ناشناسی است که در گنجینۀ تمدنی این سرزمین محفوظ باقی مانده است. دیگر خصیصۀ ممتاز یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، اعتلای این رویداد با مؤثر دانستن نقشِ نگارخانه ها در پویاییِ هنر و افسونگریِ گفتمانِ هنری است که مشارکتِ مسئولانۀ آنها در تعمیم و توسعۀ ساختاری و تحققِ شعارِ در اولویت دانستن نهادهای غیر دولتی، شایسته قدرشناسی است.

هویت ویژۀ دیگر، بخش پلاک چهل است که مؤیّد زمان آگاهی و جامعه محوریِ هنرمندانی است که بیداردل در ثبت رویدادهای روزگار خود و آفرینش های اجتماعیِ هنر، نقش داشته اند. بدین امیدوارم که مقصد اگرچه دور، مقصودِ هنر اما در این دوره، به توفیق قرین باشد.

سید مجتبی حسینی /معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

لینک خبر :‌ خبرگزاری موج
محمد علی جعفریه معتقد است: در ایران وقتی ناشر می داند جریان پرفروش شدن سرمایه اش را به خطر می اندازد، مراقب است خبر پرفروش شدن کتاب هایش منتشر نشود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۰

محمد علی جعفریه؛ مدیرمسئول انتشارات ثالث در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره شرایط بازار نشر و تبلیغ کتاب بیان کرد: ناشر با تبلیغ نمی تواند کتابی را پُر فروش کند، بلکه کتاب باید از ظرفیت لازم برای پر فروش شدن برخوردار باشد.

وی افزود: بررسی بازار کتاب های ترجمه نشان می دهد، کتاب های پرفروش دنیا در بازار نشر ایران نیز پرفروش بوده اند اما چند سالی است این دست از کتاب ها نه تنها موجب رونق کسب و کار بازار کتاب نشده، بلکه چاپ و انتشار کتاب های پرفروش به عامل آسیب زننده بازار نشر ایران تبدیل شده است.

جعفریه با بیان این مطلب که ناشران از اعلام کتاب های پرفروش خود می ترسند، افزود: با توجه به اینکه در ایران از قانون کپی رایت تبعیت نمی شود، زمینه ای ایجاد شده تا ناشران کتاب ساز، منتظر باشند کتابی در بازار عنوان پر فروش بگیرد. شاید 10 عنوان از کتاب های ناشری که 200 عنوان کتاب منتشر کرده، دیده و پرفروش شود. همین کتاب ها از سوی کتاب سازان شناسایی، بلافاصله با اعمال تغییراتی اندک و البته در بسیاری مواقع حتی با عنوان اصلی، منتشر و از کانال های رسمی و غیر رسمی توزیع می شود.

مدیرمسئول انتشارات ثالث ادامه داد: تولید کتاب قاچاق و همچنین فعالیت کتابسازان در شرایطی که نظارتی وجود ندارد، موجب می شود تا بر خلاف کشور های دیگر حتی وقتی به پرفروش شدن کتابی اطمینان داریم، تلاش کنیم به اصطلاح در سایه حرکت کنیم.

جعفریه ادامه داد: به عبارت دیگر ناشران در همه جای دنیا برای تبلیغ و پرفروش شدن کتاب تلاش می کنند، اما در ایران وقتی ناشر می داند جریان پرفروش شدن سرمایه اش را به خطر می اندازد، مراقب است خبر پرفروش شدن کتاب هایش منتشر نشود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
یکی از مراجع تقلید با بیان اینکه برخی از مسائلی که جدیدا به ما خبر داده اند به گونه است که نمی توان آن را بیان کرد گفت: امیدواریم که مسؤولان از خواب غفلت بیدار شوند.

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، آیت الله ناصر مکارم شیرازی صبح امروز در درس خارج فقه در مسجد اعظم قم با اشاره به ضرورت توجه به مسائل فرهنگی در کشور اظهار کرد: شاهد هستیم که در شرایط فعلی فرهنگ در کشور مظلوم واقع شده است.

وی با بیان اینکه در نظام جمهوری اسلامی باید فرهنگ اسلام مورد توجه جدی قرار گیرد تاکید کرد: فرهنگ و مسائل فرهنگی در دیگر مسائل کشور تاثیرگذار است.

این مرجع تقلید با اشاره به وجود پرونده های بسیار در دستگاه قضایی تاکید کرد: بسیاری از پرونده های قضایی در کشور با تقویت مسائل فرهنگی حل شدنی است و نیمی از پرونده ها به دلیل نبود فرهنگ مذهبی است.

وی با اشاره به اینکه کار در عرصه فرهنگ به جایی رسیده که به مردم گفته می شود کتاب مذهبی خریداری و مطالعه کنند افزود: البته شرایط به گونه ای است که مردم توان خرید کتاب را هم ندارند. برخی از افراد مطلع به بنده گفته اند که قیمت کاغذ چهار برابر و نیم شده است.

آیت الله مکارم شیرازی تصریح کرد: وجود قاچاق، دزدی، اختلاس و... نتیجه بی اعتنایی به مسئله فرهنگ است.

وی گفت: از این می ترسیم که روزی فرهنگ غربی و اروپایی بر ما حاکم شود و شاهد ترویج آزادی و بی بند و باری باشیم.

این مرجع تقلید تاکید کرد: برخی از مسائلی که جدیدا به ما خبر داده اند به گونه است که نمی توان آن را بیان کرد؛ امیدواریم که مسؤولان از خواب غفلت بیدار شوند.

انتهای پیام/2258

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۰ سایت های دیگر : روزنامه آرمان امروز بازتاب صدای مردم

از سوی دیگر، افزایش قیمت این محصول در بازار به گران شدن بهای بسیاری از کالاهای مصرفی از قبیل اجناس بسته بندی شده، کتاب، روزنامه، محصولات سلولزی و... انجامیده و بنابراین باید گفت این بحران بیش از هر زمان دیگری در کشور جدی شده است. بحران کاغذ که نه تنها به کمیاب شدن این محصول در بازار منجر شد، بلکه مطبوعات چاپی کشور را نیز با مشکلات عدیده ای روبه رو ساخت، از اواسط پاییز 96 به نگرانی هایی در جامعه دامن زد که البته بعد از یکسری اقدامات تا حدودی اوضاع بازار آرام گرفت تا اینکه به دنبال التهابات ارزی نیمه اول امسال دوباره جان تازه ای گرفته و حال بار دیگر بازار کاغذ با بحرانی جدی دست وپنجه نرم می کند.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از آرمان، گفتنی است این موضوع با واکنش های زیادی از سوی جامعه فرهنگی کشور روبه رو شد؛ سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد نیز به این اخبار واکنش نشان داد و در یک پیام توئیتری نوشت: کاغذ در لیست کالاهای اساسی چون مواد غذایی و دارویی قرار گرفت و از تفاوت ارزی، که دولت تامین می کند، برخوردار خواهد بود. برای ناشران، نویسندگان و اصحاب مطبوعات، خبر خوشایندی است که دولت نیاز فرهنگی را همچون غذا و دارو برای کشور مهم و اساسی می داند. اما چندی بعد، محمد تقی خوشبین واردکننده کاغذ در گفت وگویی با یکی از خبرگزاری های رسمی کشور ضمن اعلام افزایش 400 تومانی کاغذ، اظهار داشت که نوسانات ارز باعث افزایش قیمت فروش کاغذ از 3570 به 3960 تومان شد. دولت می تواند با پرداخت مابه التفاوت قیمت افزایش یافته به نشریاتی که توان مواجهه با این افزایش قیمت را ندارند، کمک کند. با این حال، به نظر می رسد افزایش قیمت در بازار کاغذ همچنان ادامه دارد و در روزهای گذشته هم شدت بیشتری گرفته است. اخبار منتشر شده نشان می دهد که نرخ کاغذ که در ماه های گذشته به 200 هزار تومان رسیده بود، در کمتر از دو ماه به نرخ 300 تا 350 هزار تومان و روز گذشته به 410 هزار تومان برای هر بند رسید. فعالان این حوزه، ناتوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نظم بخشی و ساماندهی بازار کاغذ و البته اقدامات بانک مرکزی را مسبب اصلی این تغییر و تحولات قیمتی می دانند.

سید عباس صالحی وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی یکم آذرماه در حاشیه روز کتابگردی به وضعیت این روزهای بازار کاغذ در کشور اشاره داشت و در این باره اظهار داشت که با توجه به تجربه هایی که از دوره قبل داشتیم می خواستیم وارد توزیع کاغذ نشویم، زیرا ورود دولت حواشی داشته است اما شهریورماه امسال به نظر آمد باید در این زمینه دخالت هایی داشته باشیم. بنابراین کارگروه کاغذ تاسیس شد؛ تلاش کردیم در این کارگروه هم عناصر دولتی حضور داشته باشند هم صنوف و مجموعه های منتفع از کاغذ. دبیرخانه کارگروه نیز در وزارت ارشاد است. این کارگروه به تازگی کار خود را آغاز کرده است. تاکید ما برای اینکه مجموعه های مختلف در این کارگروه حاضر باشند کاهش احتمال رانت خواری و توزیع غیر موجه کاغذ بود و اینکه تصمیم های این کارگروه شفاف باشد. او همچنین اضافه کرد که وزارت فرهنگ و ارشاد ابتدا می خواست کاغذ جزئی از کالاهای اساسی باشد و سپس ساختار درست با مشارکت مجموعه های مختلف و شفافیت حداکثری را در زمینه ورود و توزیع کاغذ داشته باشد و نظارت به صورت همگانی باشد. من نمی گویم مشکلی در زمینه کاغذ نداریم اما از بحران خارج شدیم و تلاش می کنیم این موضوع را کنترل کنیم و مشکلات را به حداقل برسانیم. با اینکه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داده که از بحران کاغذ خارج شدیم، ناشران نگران ورشکستگی های گسترده در این حوزه هستند. چراکه آنها در ارزیابی وضعیت نشر کشور به چند چالش اساسی اشاره می کنند؛ چالش توزیع، بیشتر شدن تعداد ناشران نسبت به تعداد کتابفروش ها که این نبود تناسب مشکلاتی را در زمینه عرضه به وجود آورده است و چالش سوم که به بحران کاغذ و افزایش دستمزد چاپ، فیلم، زینک و مسائل مرتبط با آن مربوط می شود که به بالا رفتن هزینه ها دامن زده است.

دغدغه فعالان صنعت کاغذ

بحران کاغذ بعد از اقداماتی که در این حوزه صورت گرفت تا حدودی آرام گرفت تا اینکه بعد از نوسانات ارزی دوباره تشدید شد. کارشناسان دلایل مختلفی را در افزایش قیمت کاغذ دخیل می دادند؛ آنها به روند صعودی قیمت جهانی خمیر کاغذ و پالپ و در ضمن افزایش نرخ ارز و سایر هزینه ها از جمله هزینه حمل و... اشاره می کنند که این صنعت را تحت تاثیر قرار داده است. همچنین حذف ارز دولتی و اینکه ارز نیمایی هم به راحتی در اختیار فعالان این صنعت برای واردات مواد اولیه قرار نمی گیرد از دیگر دلایلی است که موجبات افزایش قیمت کاغذ را فراهم کرده است. گفتنی است کاغذ بسته بندی در مقطعی از سالجاری جهشی در حدود 300 درصد را تجربه کرد که با وجود اینکه کمی تعدیل شده، باز افزایش دو برابری نسبت به آغاز سال پیدا کرده است. فعالان صنعت کاغذ، محدودیت دسترسی به ارز دولتی را از جمله اصلی ترین دغدغه خود می دانند و معتقدند با وجود محدودیت های ناشی از اعمال تحریم ها، تامین ارز برای این صنعت دشوار شده است.

بازار افسارگسیخته

روز گذشته خبرگزاری های رسمی کشور از افسارگسیختگی بازار کاغذ خبر دادند که براین اساس قیمت هر بند کاغذ تحریر 70 گرمی در بازار آزاد به 410 هزارتومان رسید. افزون بر این، کاغذ گلاسه براق نیز کیلویی 23 هزارتومان در بازار دیروز به فروش رفت. از آنجایی که صنایع زیادی به این محصول وابسته هستند، این روزها شاهد افزایش قیمت کالاهای مصرفی دیگری همچون اجناس بسته بندی شده، انواع کتاب و روزنامه، محصولات سلولزی و بهداشتی و... در بازار هستیم. کارشناسان دو دلیل عمده را برای افزایش قیمت روزهای گذشته عنوان می کنند؛ ناتوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگری اقدامات بانک مرکزی. واردکنندگان می گویند برای واردات کاغذ ارز اختصاص داده نمی شود یا اینکه ارز های دیگر غیر از یورو در اختیار آنها قرار می گیرد.

راهکارهای حمایتی

کارشناسان بر این باورند که پیش بینی آنچه که قرار است در صنعت کاغذ کشور رخ دهد، باتوجه به شرایط فعلی اقتصاد کشور امکانپذیر نیست و نمی توان چشم انداز روشنی را برای این حوزه متصور شد. اما اگر حمایت هایی در این زمینه از سوی دولت صورت گیرد قطعا ظرفیت رشد و توسعه این صنعت بسیار بالاست. در همین راستا، تامین ارز مورد نیاز، تسهیل در واردات، فعالیت بیشتر واردکنندگان در حوزه کاغذ، نظارت جدی بر بازار و استفاده از عوامل بازدارنده در مورد افزایش های غیرواقعی تا حدودی می توانند آبی بر آتش بحران کاغذ در کشور باشند.

لینک کوتاه لینک کپی شد

لینک خبر :‌ اقتصاد آنلاین
علی اکبر اشعری با بیان اینکه هدف ایجاد باغ کتاب از میانه راه دچار انحراف شد، گفت: در باغ کتاب بحث سر این بود که با این کار، کارکرد فروشگاهی نمایشگاه کتاب تهران تضعیف و حذف می شود زیرا مردم در طول سال به کتاب دسترسی دارند و نمایشگاه می تواند کارکردهای دیگری -کارکردهای نمایشگاهی- برای خود تعریف کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۰۹ سایت های دیگر : فرهنگ امروز

علی اکبر اشعری؛ عضو شورای سیاست گذاری سی ودومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، گفت: هر سال با برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران هزینه های گزافی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تحمیل می شود؛ از جمله اجاره مکان و بعضی از کارهای موقت مانند برق رسانی که مبالغ زیادی را شامل می شوند.

وی ادامه داد: در این میان کاهش هزینه ها مستلزم نهایی شدن محل استقرار نمایشگاه بین المللی کتاب تهران است. طبیعتا اگر مکان دائمی برای نمایشگاه کتاب مشخص شود نیازی نیست که هر سال مبالغ بالا برای این امور هزینه شود.

عضو شورای سیاست گذاری سی ودومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با بیان اینکه یکی از مصیبت های فرهنگ این است که درباره این امور، مرکزی وجود ندارد که همه در آن با هم تصمیم گیری کنند، گفت: در یک برهه زمانی شهرداری تهران یا علاقه مند شد، یا سیاستش این بود که در خروجی تهران – قم شهرک نمایشگاهی دایر کند تا نمایشگاه های پرجمعیت را از داخل شهر خارج کند و به آنجا ببرد.

اشعری یادآور شد: البته نمی دانم اینکه برگزاری نمایشگاهی مثل کتاب که مخاطب آن عموم مردم از زن و مرد و کودک و بزرگسال است در یک مکان که فاصله زیادی با تهران دارد خوب یا بد است، به نظرم مردم یا ناشران باید خوبی و بدی آن را تعیین کنند.

وی با بیان اینکه نظر موافق برای برگزاری نمایشگاه کتاب در شهر آفتاب کم است، ادامه داد: اغلب ناشران برای برگزاری نمایشگاه در شهرآفتاب مخالف هستند، مردم هم در نظرسنجی ها عنوان کردند که برگزاری بیرون از شهر را نمی پسندند.

اشعری همچنین در پاسخ به سوال ایبنا مبنی بر ایده اولیه برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در باغ کتاب نیز گفت: یک زمانی بحث این بود که باغ کتاب را تاسیس کنیم تا در طول سال همه نشر کشور به صورت دائمی در معرض دید مراجعان قرار دهد تا لزومی نداشته باشد مردم یک سال صبر کنند و سرمایه نشر کشور را در یک مکان مثل نمایشگاه کتاب تهران ببینند.

وی یادآور شد: با این ایده مردم هر وقت تمایل داشتند می توانستند به صورت فیزیکی یا اینترنتی کتاب تهیه کنند و به باغ کتاب دسترسی داشته باشند. در کل می توان گفت که باغ کتاب با این ایده طراحی شد اما در مسیر به انحراف گرفتار شد و کار اجرایی نشد.

اشعری با توضیح درباره این ایده گفت: در باغ کتاب بحث سر این بود که با این کار، کارکرد فروشگاهی نمایشگاه کتاب تهران تضعیف کرده و کاهش دهد، زیرا مردم در طول سال به کتاب دسترسی دارند و نمایشگاه می تواند کارکردهای دیگری -کارکردهای نمایشگاهی- برای خود تعریف کند. اما مساله اینجا است که کارها اغلب به صورت نیمه کاره رها می شود و نمی توانیم به نتیجه برسیم.

وی با بیان ایکه ما در دوره های گذشته فرصت های زیادی برای تامین مکان دائمی نمایشگاه کتاب تهران از دست دادیم، گفت: با توجه به شرایط فعلی بهترین مکان برای نمایشگاه کتاب تهران مصلای امام خمینی(ره) است به خصوص اگر همه رواق ها آماده شود و بتواند از زمین هایی که در اختیار دارد پارکینگ طبقاتی بسازد.

اشعری با اشاره به دیگر هزینه های نمایشگاه کتاب تهران، توضیح داد: بخش دیگر هزینه ها مربوط به هزینه برگزاری نمایشگاه است. هر سال تعداد زیادی نیروی انسانی برای فعالیت در کمیته های مختلف انجام می شود که بخش زیادی از هزینه های نمایشگاه نیز در این بخش است. یکی از راه های کاهش هزینه ها این بود که تعداد کمیته ها و افرادی که در سطح نمایشگاه به کار گرفته می شوند، کمتر شوند تا به کاهش هزینه منجر شود.

وی تاکید کرد: امسال در شورای سیاست گذاری نمایشگاه بحث بر سر این موضوع بود که در حد امکان هزینه ها را به نفع خریداران کتاب کاهش دهیم، یعنی در بخش های مختلف تسهیلاتی فراهم که خریداران بتوانند کتاب را با تسهیلات بیشتری خریداری کنند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
فریدونی گفت: 22 نمایشگاه استانی کتاب تاکنون در استان های مختلف برگزار شده که تا پایان سال هم 6 نمایشگاه استانی دیگر برگزار می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۰۹ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجویان ایران

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، علی فریدونی در آیین افتتاحیه سیزدهمین نمایشگاه سراسری کتاب قزوین که امروز (سه شنبه 9 بهمن) در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی قزوین برگزار شد، بیان کرد: توجه به خواندن و حس کتاب خواندن یعنی حس جستجو، مطالعه و کاوشگری و نتیجه این حس هم تغییر درپیشرفت دنیا، صلاح و فلاح و رستگاری آخرت است.

مدیرکل دفتر مجامع و تشکل های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: مطالعه نیازمند اندیشه ورزی است، اندیشه ورزی برگرفته از استعداد انسان است و انسان ها نیاز به اندیشه ورزی دارند که هر کجا این ویژگی بوده تمدن ها شکل گرفته است و در واقع فرهنگ ها حاصل مطالعه هستند.

وی اضافه کرد: نقشی که کتاب در شکل گیری، رشد و ارتقا تمدن ها دارد، بسیار است و تاریخ اسلام گویای همین ویژگی است و هر کجا هم زوال تمدنی بوده، درد آن بی کتابی بوده است.

فریدونی عنوان کرد: قزوین شهره به خوشنویسی است، خوشنوسی ظرافت و زیبایی است و در ورای این زیبایی اندیشه زیبایی وجود دارد و این امر با مفهوم کتابت، خواندن و دانش سروکار دارد و هر جغرافیایی از تاریخ ایران ویژگی خاص خود را دارد و باید این ارزش ها و ویژگی ها حفظ شود.

وی اعلام کرد: ما چهلمین سال پیروزی انقلاب را می گذرانیم و اگر بخواهیم حس رکود و پیری برای این چرخه و سیکل حرکت ارزشی و انقلابی به وجود نیاید، باید از کتاب و کتابخوانی غافل نشویم و نهضت اسلامی حاصل نهضت کتاب و کتابخوانی و توجه به اندیشه به ویژه در حوزه ارزش های دینی است.

مدیرکل دفتر مجامع و تشکل های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: ای کاش ما در جامعه در حوزه کم تیراژی کتاب دغدغه نداشتیم، کاش تیراژ کتاب از چند 100 و چند 10 هزار به میلیون و چند میلیون می رسید که این امر نشان می دهد تلاش مضاعفی در حوزه کتاب و کتابخوانی نیاز است.

وی اعلام کرد: باید بکوشیم و مایوس نباشیم و برنامه هایی که زمینه بخش رفع این دغدغه در حوزه کم بودن تیراژ کتاب است باید صورت گیرد؛ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دغدغه دارد تیراژ کتاب بالا رود و جامعه ازکتاب و کتابخوانی غافل نشود و کتاب خوب را ترویج کند.

فریدونی با اشاره به برگزاری نمایشگاه های کتاب توضیح داد: از جمله برنامه ها وزارت فرهنگ و ارشاد برگزاری اینگونه نمایشگاه ها در جغرافیاهای پراکنده ایران اسلامی است و نمایشگاه ها فرصت های مقطعی در قالب فستیوال فرهنگی هستند که به آن جامعه کمک می کنند تا به خود تلنگری بزنند و از این فرصت بهترین استفاده را ببرند.

وی خاطر نشان کرد: استان ها همواره نیازهای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و امنیتی دارند و یکی از حساسیت ها باید بهره گیری از این فرصت ها باشد و نمایشگاه های کتاب فرصت هایی در قالب فستیوال های فرهنگی هستند.

مدیرکل دفتر مجامع و تشکل های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: 22 نمایشگاه استانی تاکنون در استان های مختلف به وجود آمده و اینها فرصت هایی هستند که در آنها تسهیلاتی به وجود می آید تا استفاده شود و متوسط برای هر نمایشگاه استانی 2 میلیارد تومان هزینه شده است که 6 نمایشگاه استانی دیگر تا پایان سال با هدف بهره گیری از این فرصت در قالب فستیوال فرهنگی به وجود می آید.

وی یادآور شد: آنچه مهم است این است که فرصت ها تبدیل شود به اینکه در جامعه بی توجهی به کتاب به وجود نیاید و اینها کاتالیزورهای سرعت بخشی به انجام مطالعه است.

پایان پیام/ 293

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
قیمت هر بند کاغذ تحریر 70 گرمی در بازار آزاد امرزو به 410 هزار تومان رسید. ناشران می گویند در هیچ سالی این اندازه وضعیت ناامیدکننده نشر را مشاهده نکرده اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۰۹ سایت های دیگر : پارسینه خبرگزاری تابناک شیعه نیوز ملیت چاپ و زندگی

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، بازار کاغذ افسار گسیخته است، این جمله ورد زبان این روزهای ناشران است؛ ناشرانی که می گویند در طول سال های گذشته با وجود اینکه بارها و بارها دوستانشان این حرفه را رها کرده و یا ورشکسته شده اند ، اوضاع نشر هیچ گاه این چنین ناامیدکننده نبوده است.

قیمت کاغذ تحریر در بازار آزاد در روزهای گذشته افزایش قابل توجهی داشته است، دلیل این افزایش چندان مشخص نیست، زیرا کاغذی که با افزایش قابل توجه در ماه های گذشته به نرخ 200 هزار تومان رسیده و چند ماهی ثابت مانده بود، در کمتر از دو ماه نرخ 300 تا 350 هزار تومان و امروز 410 هزار تومانی برای هر بند را تجربه کرده است.

هر بند کاغذ 70 گرمی اندونزی امروز در بازار آزاد به نرخ 410 هزار تومان معامله شد. همچنین کاغذ گلاسه براق نیز کیلویی 23 هزار تومان بفروش رفته است؛ این در حالی است که ناشران کارگروه کاغذ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را در ساماندهی بازار کاغذ ناتوان می بینند. از سوی دیگر، چاپخانه داران نیز معتقدند که اقدامات وزارت فرهنگ در نادیده گرفتن چاپخانه ها به عنوان مصرف کنندگان کاغذ موجب برهم خوردن نظم بازار و افزایش غیر قابل توجیه قیمت کاغذ در بازار شده است.

همچنین برخی از واردکنندگان کاغذ و اعضای کارگروه کاغذ معتقدند که اقدامات بانک مرکزی مسبب اصلی مشکلات پیش آمده برای کاغذ است، زیرا یا برای واردات کاغذ ارز اختصاص نمی یابد یا اینکه ارزهای دیگر غیر از یورو در اختیار آن ها قرار می گیرد. با توجه به اینکه واردکننده تمامی مراحل را با ارز یورو طی کرده است، نمی تواند با ارز دیگری مثل یوآن کار را ادامه دهد، بنابراین واردات متوقف می شود.

تأمین ارز مورد نیاز، تسهیل در واردات، فعالیت بیشتر واردکنندگان در حوزه کاغذ ، نظارت جدی بر بازار و استفاده از عوامل بازدارنده در خصوص افزایش های غیرواقعی می تواند التهاب بازار کاغذ را تا اندازه ای کاهش دهد، از سوی دیگر حمایت از تولید داخلی کاغذ، اجازه برداشت چوب از جنگل های شمال همراه با نظارت می تواند بخشی از نیاز را پاسخگو باشد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
مدیرعامل خانه کتاب با تشریح فعالیت های سی و ششمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران از نقدی شدن این جایزه با توجه شرایط اقتصادی و تغییر آیین نامه در این زمینه خبر داد.

به گزارش ایسنا، نشست خبری سی و ششمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و بیست و ششمین دوره جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران امروز (سه شنبه، 9 بهمن ماه) در خانه کتاب برگزار شد.

کتاب سال در منطقه و جهان برند شده است

نیکنام حسینی پور – مدیرعامل خانه کتاب - در این نشست اظهار کرد: جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران به ایستگاه 36 خود رسیده و در طی این 36 سال فراز و فرود زیادی را طی کرده است. جایزه کتاب سال به عنوان یک برند در منطقه و جهان مطرح شده است و تعداد زیادی از نویسندگان خارج از کشور مشتاق هستند تا جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران را دریافت کنند.

او درباره شروع فعالیت و مرحله داوری این جایزه، گفت: طی فراخوانی که از فروردین سال 97 آغاز شد و تا مهر ادامه داشت، بیش از شش هزار اثر به دبیرخانه جایزه ارسال شد. از آبان ماه داوری آثار آغاز شد که 580 داور طی 80 هزار ساعت مسیر داوری کتاب ها را طی کردند و سعی کردند کتاب هایی که به مراحل نهایی می رسد امتیاز لازم را داشته باشد. دبیرخانه کتاب سال مرجع داوری بسیاری از جایزه های شناخته شده است. البته این را هم بگوییم که دبیرخانه کتاب سال طی این سال ها زایش داشته؛ از جمله کتاب سال استانی، به طوری که الان هفت استان کتاب سال دارند. جایزه جهانی کتاب سال نیز همین فرایند داوری را داشته است و بیش از صد داور آثاری را که درباره مطالعات اسلامی و ایرانی بوده مورد ارزیابی قرار داده اند.

حسینی پور درباره برگزیده ها نیز بیان کرد: در مسیر داوری 14 اثر به عنوان برگزیده و 41 اثر به عنوان شایسته تقدیر روز 16 بهمن ماه معرفی می شوند. همچنین افراد برگزیده از کشورهای آمریکا، آلمان، استرالیا، ایرلند، ترکیه، فرانسه و لبنان که اثر در حوزه مطالعات اسلامی و ایرانی داشته اند، در این روز تقدیر می شوند.

به گفته مدیرعامل خانه کتاب، استفاده از ظرفیت های انجمن های علمی و صنفی در داوری جایزه کتاب سال در کنار داوران دیگر از چشم اندازهای آینده کتاب سال جمهوری اسلامی است.

در فضای کیفی آثار رشد نداشتیم

در ادامه نشست حجت الاسلام محمدعلی مهدوی راد - دبیر علمی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران - اظهار کرد: 36 سال از جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران می گذرد که تاریخ بزرگی را در پس خود دارد. کشورها در بحرانی ترین روزگار خود نیز جایزه کتاب سال و جشنواره های خود را برگزار می کنند که نشان دهنده اهمیت فرهنگ و هنر برای آن هاست و این موضوع برای شان جایگاه ویژه ای دارد.

او افزود: امسال 6413 اثر به دبیرخانه کتاب سال رسید که 72 گروه در 10 موضوع اصلی کلیات، فلسفه، دین، علوم اجتماعی، علوم کاربردی، هنر، ادبیات، تاریخ و جغرافیا آن ها را بررسی کردند. از میان این کتاب ها 722 اثر به مرحله نهایی راه یافتند.

مهدوی راد درباره داوری ها نیز گفت: ما کتاب هایی را بررسی می کنیم که وزارت ارشاد اجازه تولید آن ها را داده باشد. کتاب های بررسی شده در سه حوزه اصلی تألیف، ترجمه و تحقیق قرار دارند اما موضوعی که در میان کتاب ها مشاهده کردیم این است که کتاب در عین این که ترجمه است، مترجم مقدمه ای برای آن نوشته شده و فصولی به آن اضافه شده که به کتاب چهره تألیف می دهد. این موضوع در برخی از کتاب های تحقیقی هم وجود دارد که در دایره هیچکدام از حوزه ها نمی گنجد. ما از داوران و اهل قلم می خواهیم مولفه هایی را برای ارزیابی چنین کتاب هایی اعلام کنند. البته برای مقدمه کتاب های ترجمه امتیاز ویژه ای اختصاص داده ایم، زیرا این موضوع زمینه رشد را ایجاد می کند.

او در ادامه درباره کیفت کتاب ها بیان کرد: امسال نیز مانند سال های گذشته در فضای کمی رشد داشته ایم اما در فضای کیفی رشد قابل توجهی نداشتیم. بسیاری از رشته ها از درون مایه ضعیف رنج می برند. در برخی از رشته های علوم پایه و محض کتاب شایسته ای نداشتیم. در برخی از رشته های حوزه علوم انسانی نیز همین طور بوده است.

احمدعلی حیدری - دبیر علمی جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران - نیز در این نشست با اشاره به اینکه 26 سال از عمر این جایزه می گذرد، گفت: ما کتاب های این حوزه را از طریق مراجع مختلف جمع آوری کردیم. امسال حدود دوهزار عنوان کتاب مورد بررسی قرار گرفت که تعدادی از آن ها از طریق نمایندگی های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و نمایشگاه ها خریداری شده بود. کتاب هایی را که در در حوزه کلام و عرفان، توریسم، ایران گردی، ایران شناسی، فلسفه و مطالعات اسلامی بود، مورد بررسی قرار دادیم که از میان این آثار حدود 20 اثر به مرحله نهایی راه یافتند. در روز مراسم پایانی جایزه کتاب سال نیز 10 اثر به عنوان برگزیده جایزه جهانی کتاب سال معرفی خواهند شد.

به گفته حیدری، وزارت ارشاد نسبت به جایزه جهانی کتاب سال توجه دارد و علی رغم مشکلات اقتصادی که وجود دارد در تهیه کتاب های این بخش محدودیت خاصی برای آن ها ایجاد نشده است. بخشی از کتاب ها در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و بخشی در نمایشگاه فرانکفورت تهیه شده است. همچنین نمایندگی های فرهنگی ایران بر اساس شاخصه ها و ضوابط جایزه جهانی این کتاب ها را تهیه می کنند.

دچار فقر کرسی ایران شناسی هستیم

نیکنام حسینی پور در ادامه آماری از برگزیدگان دوره های مختلف جایزه کتاب سال به این شرح ارائه داد: طی 36 سال گذشته، جایزه کتاب سال 631 برگزیده و 930 شایسته تقدیر داشته است که از این 631 نفر که برگزیده جایزه کتاب سال بودند، 110 نفر که افراد شاخصی هستند درگذشته اند.

او افزود: مسأله دیگری که وجود دارد مستندسازی فعالیت های جایزه کتاب سال است. ما در این حوزه بسیار ضعیف هستیم و به همین دلیل تاکید داشتیم که امسال این موضوع بررسی شود و کتابی تحت عنوان آئینه دوران که شامل مستندسازی 36 دوره کتاب سال است و برگزیده ها، شایستگان تقدیر و داوران را در برمی گیرد در کنار کتاب سی و ششمن دوره کتاب سال جمهوری اسلامی رونمایی خواهد شد.

حسینی پور درباره بودجه خرید کتاب های جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی نیز گفت: این بودجه از منابع خانه کتاب تأمین می شود. امسال حدود صد میلیون تومان کتاب از طریق خانه کتاب خریداری شده که بخشی از آن در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و بخشی از نمایشگاه های خارج از کشور تهیه شده است. این کتاب ها در ساختمان شماره 2 خانه کتاب نگهداری می شود. طی صحبت هایی که با شهرداری داشتیم قرار شد کتابخانه ای ایجاد کنیم تا کتاب های این بخش در دسترس محققان قرار بگیرد.

مدیرعامل خانه کتاب سپس گفت: ما در حوزه ایران شناسی و کرسی های ایران شناسی داریم دچار فقر می شویم، ایران شناسان بسیاری در این سال ها فوت شده اند که جایگزینی برای شان تعریف نمی شود. وزارت خارجه و نهادهایی که در خارج از کشور فعالیت می کنند باید این کرسی های ایران شناسی را تقویت و حفظ کنند. ما اگر این کرسی ها را از دست بدهیم کشورهای دیگر کرسی ایجاد می کنند و ما در آینده در تولید محتوا دچار فقر علمی خواهیم شد.

به گفته مدیر عامل خانه کتاب، تسهیلات ویژه ای در کنار مبلغ مالی جایزه کتاب سال در اختیار برگزیده های این جایزه قرار می گیرند؛ مثلاً اولویت برای حضور در نمایشگاه های خارجی با این نویسنده ها است، همچنین کتاب های آن ها توسط نهادهای مختلف خریداری می شود.

جایزه کتاب سال به صورت نقدی پرداخت می شود

او همچنین درباره میزان جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی اظهار کرد: ما در شرایط اقتصادی بدی به سر می بریم، بنابراین تصمیم گرفتیم کتاب سال را از سکه به سمت نقدی شدن ببریم. روز 16 بهمن ماه (مراسم پایانی جایزه کتاب سال) رقمی که مصوب کرده ایم اعلام خواهد شد. با توجه به این که ما در کشورمان با نوسان قیمت سکه مواجه هستیم و هر ساله نیز این نوسان وجود دارد به نظر می رسد باید به سمت نقدی شدن پیش برویم. اصلاحاتی در آئین نامه کتاب سال انجام داده ایم که مبلغ جایزه به صورت نقدی مصوب شود.

در پایان از پوستر سی و ششمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران رونمایی شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
مهدوی راد، در نشست خبری سی وششمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، ضمن اشاره به داوری 6413 عنوان کتاب از سوی هیات داوران این دوره از جایزه کتاب سال گفت: امسال مانند سال های گذشته آثار بررسی شده از نظر کمی رشد مناسبی داشتند اما همچنان از ضعف درونمایه و کیفیت رنج می بریم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۰۹

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) مهدوی راد در نشست نشست خبری سی وششمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اهمیت و جایگاه کتاب سال گفت: بسیاری از کشورها حتی در موقعیت های بحرانی با هدف تاکید بر اهمیت توجه به فرهنگ رویداد کتابسال را برگزار می کنند.

وی ادامه داد: 6413 عنوان کتاب در جریان داوری قرار گرفتند و 272 عنوان به مرحله نهایی رسیدند. دایره بررسی آثار به کتاب هایی اختصاص دارد که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز انتشار دریافت کرده اند. سه حوزه اصلی به کتاب های تالیفی، ترجمه و تحقیق اختصاص دارد.

داوری جایزه کتاب سال به تعاریف جدید نیاز دارند
مهدوی راد درباره لزوم ارائه تعریف برای برخی کتاب ها که در هیچ کدام از قالب های تالیف، ترجمه و تحقیق نمی گنجد بیان کرد: برخی کتاب ها با توجه به مقدمه مترجم، افزوده شدن فصل های جدید و همچنین گزیده گویی ها به طوری است که نمی توان کتاب را کاملا ترجمه و یا تالیف نامید و باید در کاربرگ جدید تعریف شود. داوران برای داوری این آثار به معیارهای ارزیابی جدید نیاز دارند که باید تعریف شوند.

دبیر علمی سی وششمین دوره جایزه کتاب سال افزود: امسال مانند سال های گذشته آثار بررسی شده از نظر کمی رشد مناسبی داشتند اما همچنان از ضعف درونمایه و کیفیت رنج می بریم؛ حتی در رشته های علوم پایه و محض همچنین مهندسی کامپیوتر و برق آثار قابل توجه نبودند؛ علاوه بر این در حوزه های علوم انسانی و اسلامی نیز کارهای مهمی شناسایی نشده است.

مهدوی راد با تاکید بر اهمیت برگزاری نشست های نقد کتاب در سرای اهل قلم موسسه خانه کتاب گفت: باید پیشنهادهای جدیدی برای تقویت نشست ها معرفی و نقد کتاب ارایه شود.

جایزه جهانی کتاب سال 10 برگزیده دارد
در ادامه این نشست حیدری، دبیر جایزه جهانی کتاب سال درباره جریان شناسایی آثار مولفان خارجی گفت : طبق روال سال های گذشته کتاب ها از طریق مراجع مختلف مانند رایزنی های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران شناسایی شدند.

وی افزود: 2000 عنوان کتاب در این دوره بررسی شده است برخی آثار از رویدادهای فرهنگی مانند نمایشگاه های خارجی و کتابخانه های ملی نیز خریداری شده است. کتاب ها به موضوعات هنر، معماری، کلام و عرفان، توریسم، ایران و جهانگردی اختصاص دارد.

حیدری ادامه داد: 200 اثر به مراحل بعدی داوری راه پیدا کرده اند. و 10 اثر به عنوان برگزیده بیست و ششمین دوره جایزه جهانی کتاب سال از سوی داوران شناسایی شده است.

خرید 100میلیون تومان کتاب خارجی
در ادامه این نشست خبری حیدری در پاسخ به پرسش خبرنگار ایبنا درباره خرید کتاب خارجی در این دوره از جایزه جهانی کتاب سال و میزان بودجه تخصیص یافته برای این موضوع گفت: خوشبختانه باوجود همه مسائل و مشکلات اقتصادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از توجه به این مقوله فروگذاری نشد. خریدهای کتاب از نمایشگاه کتاب تهران و بخشی دیگر از نمایشگاه بین المللی کتاب فرانکفورت انجام شده است علاوه بر این با خوشبختانه به دلیل ارتباط تنگاتنگ با نمایندگان و رایزنان فرهنگی کشورمان برای شناسایی کتاب ها مشاوره گرفته ایم.

وی افزود: خوشبختانه به لحاظ بودجه محدودیتی جدی، وجود ندارد؛ اما درباره میزان رقم تخصیص داده شده حضور ذهن ندارم.

حسینی پور در پاسخ به پرسش خبرنگار ایبنا درباره هزینه خرید کتاب برای بیست و ششمین دوره جایزه جهانی کتاب سال بیان کرد: بودجه خرید کتاب برای این موضوع از موسسه خانه کتاب تامین شده است. امسال نزدیک به صد میلیون تومان کتاب از نمایشگاه کتاب خریداری شد و بیش از 50 میلیون تومان نیز از نمایشگاه های خارج از کشور است.

وی افزود: تلاش داریم منابع ارزشمند جایزه کتاب سال و جایزه جهانی را در ساختمان شماره موسسه خانه کتاب منتقل و در قالب کتابخانه در اختیار پژوهشگران قرار بگیرد. امید وایم بعد از برگزاری جایزه جهانی این کتابخانه را افتتاح کنیم.

حسینی پور، همچنین با تاکید بر لزوم توجه بیشتر به تقویت کرسی های ایران شناسی در خارج از کشور بیان کرد: کرسی های ایران شناسی در کشورهای دیگر، به شدت در حال ضعیف شدن هستند. این کرسی ها را به دلایل مختلف از جمله فوت ایران شناسان از دست می دهیم و جایگزینی هم برای آن ها تعریف نمی شود.

مدیر عامل موسسه خانه کتاب ادامه داد: به نظر می رسد همه نهادها و سازمان هایی که در خارج از کشور فعال هستند، اعم از وزارت امور خارجه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و بنیاد سعدی باید همت کنند تا این کرسی ها تقویت و حفظ شوند. در غیر این صورت، کشورهای دیگر، جای آن ها را می گیرند و زمینه ساز فقر علمی برای ما خواهد شد.

در پایان این نشست از پوستر سی و ششمین دوره جایزه کتاب سال و بیست و ششمین دوره جایزه جهانی کتاب سال رونمایی شد.

نشست خبری سی وششمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و جایزه جهانی کتاب سال پیش از ظهر امروز (سه شنبه 9بهمن ماه) با حضور نیکنام حسینی پور؛ مدیرعامل موسسه خانه کتاب، محمدعلی مهدوی راد؛ دبیر علمی این رویداد و محمدعلی حیدری؛ دبیر جایزه جهانی کتا ب سال در سرای اهل قلم موسسه خانه کتاب برگزار شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
بهترین کتاب های ایران در مراسم جایزه کتاب سال که 16 بهمن در تالار وحدت برگزار می شود معرفی می شوند
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۰۹ سایت های دیگر : خبرگزاری آریا

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ؛ مدیر عامل خانه کتاب در نشست خبری با اعلام این خبر گفت: جایزه کتاب سال طی 36 سال فراز و فرود های زیادی را طی کرده است و به عنوان یک شاخص در سطح جهان شناخته می شود طوری که بسیاری از نویسندگان خارج از کشور مشتاقند این جایزه را دریافت کنند.

نیکنام حسینی پور افزود: بعد از فراخوان ارسال شده به دبیرخانه جشنواره، بیش از شش هزار اثر به دست ما رسید که 580 داور طی 80 نفر ساعت، مسیر داوری را طی کردند.

مدیرعامل خانه کتاب گفت: این جایزه، مرجع داوری سازمان ها و نهاد های بسیاری است و در این زمان، دبیرخانه کتاب سال زایش های زیادی داشته است طوری که در سال 97، نزدیک به 7 هزار استان، کتاب سال استانی را برگزار کردند.

وی افزود: در بخش بین الملل هم بیشتر از صد داور آثار مطالعات ایرانی اسلامی را مطالعه کردند.

حسینی پور درباره برگزیده ها گفت: در روز 16 بهمن، افتتاحیه کتاب سال برگزار می شود که طی مسیر داوری 14 اثر برگزیده و 41 اثر به عنوان اثر تقدیری معرفی می شوند، برگزیدگان جایزه خود را در همان مراسم تحویل می گیرند و افراد تقدیر شده در آبان 98 در هفته کتاب این جوایز را دریافت می کنند.

وی افزود: برگزیدگان در گروه های مختلف فلسفه و روان شناسی، دین، علوم اجتماعی، زبان و ادبیات، علوم خالص، علوم کاربردی، هنر، تاریخ و جغرافیا و کودک و نوجوان معرفی خواهند شد.

مدیرعامل خانه کتاب گفت: ما تصمیم داریم در دوره های بعد از انجمن های علمی هم برای شناسایی کتاب های خوب استفاده کنیم.

وی در خصوص جایزه جهانی کتاب سال افزود: امسال در بخش بین الملل شرکت کنندگانی از آمریکا، آلمان، ایتالیا، ایرلند، ترکیه و فرانسه آثار خود را برای ما ارسال کرده اند.

حسینی پور گفت: در 36 دوره این جشنواره 631 نفر طی 36 سال، جایزه کتاب سال را برده و 930 نفر به عنوان افراد تقدیر شده شناخته شده اند.

وی با تکریم یاد برگزیدگان دوره های قبل افزود: از میان این افراد 110 برگزیده طی سال های گذشته از دنیا رفته اند که افراد شاخصی هم بودند و ما قصد داریم در گزارشی این اسامی را اعلام کنیم و یادشان را گرامی بداریم.

مدیرعامل خانه کتاب ایران با اشاره به این که مستند سازی فعالیت های خانه کتاب باید در راس امور باشد، گفت: ما قصد داریم یک دائره المعارف دو جلدی را منتشر تا برگزیدگان سی و شش دوره را بهتر معرفی کنیم.

وی در خصوص جایزه برگزیدگان افزود: جایزه برگزیدگان امسال به صورت نقدی پرداخت می شود.

حسینی پور درباره کتاب های خارجی که برای بخش بین الملل خریداری می شود، گفت: 100 میلیون تومان کتاب از نمایشگاه کتاب خریداری شده و 50 میلیون تومان از نمایشگاه فرانکفورت که بعد از داوری این آثار قرار است، در کتابخانه ای تخصصی در خانه کتاب نگهداری شود.

مدیر عامل خانه کتاب با نقد این مسئله که کرسی های ایران شناسی روز به روز در خارج از کشور از دست می رود، افزود: نهاد ها و سازمان ها و وزارت امورخارجه باید همتی کنند که این کرسی ها از دست نرود و کشور های دیگر جای ما را پر نکنند، چون در این صورت دچار فقر علمی می شویم.

جایزه کتاب سال روز 16 بهمن در تالار وحدت برگزیدگان خود را معرفی می کند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۰ سایت های دیگر : خبر فوری

سیدحسین رسولی
واقعا عجیب است که یک دبیر جشنواره به هیچ عنوان ضعف های برگزاری جشنواره زیر نظر خود را نمی پذیرد و از همه جالب تر اینکه توپ را در زمین قوه قضاییه می اندازد!
ابراهیم داروغه زاده دبیر سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر یکی از موارد عجیب در تاریخ جشنواره فیلم فجر است. او در نشست خبری خود از مسئولان قوه قضاییه برای شناسایی سرمایه های مشکوک در سینما و جلوگیری از حضور آثار تولیدشده با این سرمایه ها در جشنواره درخواست همراهی کرد. نکته مهم اینجاست که مسئولان قوه قضاییه پیش از این از رسانه ها و مراکز دیگر درخواست کردند که در این باره شفاف سازی انجام دهند. حجت الاسلام محمد جعفر منتظری دادستان محترم کل کشور در رابطه با موضوع پول های کثیفی که در عرصه سینما ورود کرده و نام برخی افراد مرتبط با آن در پرونده بانک سرمایه مطرح شده و اینکه آیا دادستانی به این مسئله ورود خواهد کرد، گفت: اگر موضوع از نوع پولشویی باشد که به موجب قانون ممنوع است، قطعا باید کسانی که اطلاعاتی دارند به دادستانی گزارش دهند و دادستان هم مکلف است در خصوص برخورد با این نوع پولشویی ها طبق قانون عمل کند و افراد موثر در این موضوع را تحت تعقیب قرار دهد . وقتی سازمان سینمایی و مسئولان جشنواره فجر توپ را در زمین های دیگر پاس می دهند چه کسی باید پاسخگو باشد؟ چگونه باید جلوی جایزه گرفتن و حتی نفوذ فیلم های مشکوک را در بدنه سینمای ایران گرفت؟
سیمرغی برای سینمای مستند
در ادامه ابراهیم داروغه زاده دبیر این دوره از جشنواره فیلم فجر گفت: امسال در بخش سودای سیمرغ 22 فیلم، بخش نگاه نو (کارگردانان فیلم اولی) 10 فیلم، 3 فیلم انیمیشن حضور دارند و سیمرغ مستقل برای فیلم مستند و کوتاه در نظر گرفته شده است. وی ادامه داد: بهترین فیلم از نگاه مردم هم مانند سال قبل به صورت اینترنتی و با رای مردم انتخاب می شود. داروغه زاده تاکید کرد: در چهلمین سال انقلاب نمایش فیلم ها در شهرستان ها را داریم که حقوق پخش آن به تهیه کنندگان پرداخت می شود. همچنین یک مراسم مهمانی به مناسبت چهلمین سال انقلاب داریم که شاهد حضور همه هنرمندانی که موفق به کسب سیمرغ در سال های گذشته شده اند، خواهیم بود. پرسش اینجاست که مدیران این جشنواره برای برگزاری هر چه با شکوه تر چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی چرا مهمانی برگزار می کنند؟ این کار چه ضرورتی دارد؟ آیا بهتر نیست کیفیت پایین جشنواره را بالاتر ببرند؟
امکان نمایش آشغال های دوست داشتنی در فجر نیست
داروغه زاده باز هم جا خالی داد. او در بخش پرسش و پاسخ ها درباره امکان نمایش محدود آشغال های دوست داشتنی به کارگردانی محسن امیر یوسفی برای اهالی رسانه در جشنواره عنوان کرد: این فیلم پروانه نمایش دارد ولی طبق قوانین جشنواره امکان حضور آن در جشنواره نبوده است. امیدواریم به زودی مشکل اکران آن حل و شرایط اکران آن فراهم شود. واقعا عجیب است که مدیر جشنواره از امیدواری صحبت می کند ولی خود دست به کار نمی شود. به نظر می رسد مدیران بیشتر میز را دوست دارند تا اینکه کار هنرمندان را انجام دهند. وی درباره اینکه قرار بود سه فیلم از بخش نگاه نو به سودای سیمرغ راه پیدا کند اما دو فیلم به این بخش راه یافت هم اظهار کرد: در فرم فراخوان تعدادی برای این موضوع مشخص نکردیم این تعداد فیلم های اول که در بخش سودای سیمرغ می توانند راه پیدا کنند، بستگی به تشخیص هیئت انتخاب داشت که امسال تشخیص دادند دو فیلم باشد. این اختیار هیئت انتخاب است. این موضوع هم جای سوال دارد.
عموم فیلمسازان دوست دارند در بخش مسابقه حضور داشته باشند
داروغه زاده درباره بخش خارج از مسابقه هم گفت: باید بگویم ما تعدادی از فیلم ها را بعنوان رزرو معرفی کرده ایم و آنها برای حضور در بخش خارج از مسابقه باید درخواست بدهند ولی عموم فیلمسازان دوست دارند در بخش مسابقه حضور داشته باشند. مدیریتی که با دوست داشتن فیلمسازان و دوست نداشتن آنها و تشخیص هیئت انتخاب پیش برود با هزار و یک پرسش مواجه خواهد شد. وی در پاسخ به این پرسش که چرا فیلمی در موضوع چهل سال انقلاب در این دوره از جشنواره حضور ندارد هم گفت: سینمای ایران یکی از مهم ترین دست آوردهای انقلاب اسلامی است کدام حوزه را سراغ دارید که تا این حد موفق باشد و همزمان با اتفاقاتی که در جامعه و خارج از کشور رخ می دهد همراه باشد؟ انقلاب ما انقلاب فرهنگی بود و سینمای ما نیز یک اتفاق فرهنگی است. سینمای بعد از انقلاب، مرهون امام(ره) و انقلاب بود و امام خمینی(ره) گفت ما مخالف سینما نیستیم، مخالف فحشا هستیم و همین مسئله سبب شد تا فحشا از سینما خارج و سینمای امروز تبدیل به افتخار در دنیا شد. این صحبت هم به نوعی جاخالی بود. مسئولان جشنواره حداقل می توانستند مستندها و فیلم های کوتاهی را به مناسبت چهل سالگی انقلاب شکوهمند اسلامی سفارش بدهند و کم کاری خودشان را اینگونه توجیه نکنند. یکی از مظلومیت های انقلاب اسلامی هم کم کاری برخی مدیران در زمینه اطلاع رسانی و بیان دست آوردهای انقلاب اسلامی است.
جشنواره سی وهفتم، رئیس هیئت داوران ندارد!
دبیر جشنواره سی وهفتم درباره بخش داوری عنوان کرد: ما رئیس هیئت داوران نداریم و حرف آخر را هم هیچ فردی نمی زند. رای هیئت داوران به صورت اجتماعی است و اگر در مورد ویژه ای نتوانند به اجماع برسند با نظر اکثریت خودشان مواجه می شوند. همیشه نمایش فیلم ها زودتر برای داوران آغاز می شود تا آرای دقیق را اعلام کنند و این موضوع تفاوتی با سال های گذشته نداشته است . شاید تنها جشنواره ای در دنیا که رئیس هیئت داوران ندارد همین جشنواره فجر باشد. داروغه زاده همچنین گفت: امسال چند مسابقه فوتبال هم داریم و امیدوارم فینال را ببریم بنابراین اگر به فینال برویم در سالن رسانه ها تمهیدی اندیشیده می شود تا فوتبال را با هم ببینیم.
به هیئت داوران احترام بگذاریم
داروغه زاده مطرح کرد: خوب است که شما رسانه ای ها این فرهنگ را گسترش بدهید که هر جشنواره ای که برگزار می شود مهم ترین رکن آن هیئت داوران است و وظیفه ما این است به این رکن احترام بگذاریم. اگر هرکسی بخواهد با نظر خود هیئت داوران و انتخاب را زیر سوال ببرد شرایط را سخت می کند. در حال حاضر این عزیزان وقت زیادی می گذارند من به شما قول می دهم با دقت کامل این انتخاب ها انجام شده و سعی شده است بهترین ها برای این هیئت ها انتخاب شوند. اینکه گفته می شود برخی آثار جشنواره تلویزیونی است و خوب نیست یک نوع توهین به سینماگران است. شما امسال شاهد جشنواره خوبی به لحاظ تنوع و کیفیت خواهید بود. البته باید اشاره کنیم که دبیران تمام جشنواره ها می گویند که شاهد جشنواره خوبی خواهید بود. ولی نباید فراموش کنیم که سینمای ایران در دو سال اخیر با حجم انبوهی از فیلم های کمدی سبک مواجه شده است. این امر نشان می دهد این جشنواره با ضعف کارکرد مواجه شده است. زمانی وقتی فیلمی در فجر جایزه می برد با استقبال فراوان از سوی مردم هم مواجه می شد ولی سرنوشت فیلم فراری را نگاه کنید! این فیلم با مشکلات اساسی روبه رو شد و در رقابت با فیلم های کمدی سبک شکست خورد.
درخواست از قوه قضاییه برای شناسایی پول های مشکوک
داروغه زاده در بخش هایی از صحبت هایش گفت: از طرف سازمان سینمایی از قوه قضاییه می خواهم که اگر پرونده ای درباره افرادی که نسبت به سرمایه گذاری مالی مشکوک در سینما اقدام کرده اند در اختیار دارند، پرونده شان را به دبیرخانه ارائه دهد تا ما نیز برخورد کرده تا فیلم هایی که در حوزه مالی مشکوک هستند از جشنواره خارج شوند. وی ادامه داد: در سال های گذشته فیلم های خوبی تولید شده که به آن کم توجهی شده است. خوشبختانه هم سال گذشته هم امسال هیئت داوران کاملا مستقل هستند و نه من و نه هیچ نهادی اجازه نمی دهیم که بخواهند در رای آنها تغییر ایجاد کنند. هر فیلمی که بهتر باشد بی شک جایزه خود را می گیرد.
هیچ جای دنیا چنین محلی نداریم!
صحبت های عجیب و غریب جشنواره فیلم فجر به کاخ جشنواره هم رسید. وی درباره کاخ جشنواره بیان کرد: هرکسی از این کاخ جشنواره تعریفی دارد باید دید تعریف ها از این کاخ چیست. ضمن اینکه ما هیچ جای دنیا چنین محلی نداریم که همه منتقدان، صاحبان آثار و هنرمندان با هم فیلم ببینند چراکه جشنواره های معتبر دنیا سالنی برای خبرنگاران دارند تا فیلم ها را نگاه کنند از سوی دیگر جشنواره ملی بخش بازار و... ندارد. داروغه زاده ادامه داد: از همین رو از آنجایی که جشنواره ما همزمان با جشن پیروزی انقلاب برگزار می شود، راهکار ما برای برگزاری آن برای همه کشور این است که امکان متمرکز شدن آن در یک نقطه نیست. از طرف دیگر در همه جای دنیا این مکان ها توسط شهرداری ها ساخته می شود و امیدوارم شهرداری تهران بتواند مکان یابی درستی کند تا مجموعه فرهنگی هنری داشته باشیم و برای جشنواره های مختلف از آن استفاده کنند. در واقع دبیر جشنواره این بار توپ را در زمین شهرداری انداخت!
وی درباره قبول نکردن داوری ابوالحسن داوودی در این دوره از جشنواره گفت: ما برای داوری با سینماگران صحبت می کنیم که هر کس نظراتی دارد که باید بین خودمان بماند. زمانی که با داوودی صحبت کردیم 5 نفر از هیئت داوران انتخاب شده بودند و داوودی خبر نداشت و پیشنهادهایی برای هیئت داوران به ما ارائه کرد که ما این مسئله را قبول نکردیم. تاکید می کنم که برای داوری سعی می شود بهترین ترکیب که بتوانند با هم گفت وگو کنند انتخاب کنیم. البته هیئت انتخاب این دوره از جشنواره نیز همین ویژگی را داشتند .

ارسال دیدگاه
نام: ایمیل: دیدگاه:

لینک خبر :‌ روزنامه ابتکار
آرتا حضور دائمی برخی افراد در جشنواره را عامل نابودی و فرسودگی سینما معرفی کرد و افزود: تا زمانی که برخی مدیران هستند اوضاع سینمای ما همین است. جشنواره جایی برای دیدن فیلم های خوب و کشف استعدادهایی است که آینده سینما را رقم می زند اما این فضا به نابودی خلاقیت فیلمسازان جوان تبدیل شده و بر سر ایده سازان جوان می زند. چرا که در جشنواره فجر به هر چیزی جز خلاقیت فکر می شود. نهایتا باید تاکید کنم که در هر زمینه ای بالاخص مدیریت جشنواره ها، به معیاری برای سنجش نیازمندیم تاعدالت برقرار شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۰ سایت های دیگر : میزان

سومین نشست گفتمان فرهنگی انقلاب با عنوان جشنواره فیلم فجر؛ فرصت ها و تهدیدها به منظور بررسی کارنامه سی وشش دوره برگزاری جشنواره فیلم فجر در سازمان سینمایی حوزه هنری برگزار شد.

به گزارش تابناک ؛ این نشست با حضور حمید محمدی مدیرکل فرهنگی خبرگزاری فارس، کیوان امجدیان از منتقدان و روزنامه نگاران سرشناس، فرانک آرتا مسئول بخش سینمای روزنامه شرق و مرتضی رنجبران از خبرگزاری ایرنا در سازمان سینمایی حوزه هنری برگزار شد.

فرانک آرتا، یکی دیگر از میهمانان این نشست تحلیلی به آسیب شناسی جشنواره از دیدگاه دیگری پرداخته است. وی گفت: اصولا جایگاه جشنواره فیلم فجر را باید با آیین نامه های موجود بسنجیم. اساسا، این جشنواره با هیچ یک از جشنواره های دنیا قابل مقایسه نیست چرا که نه تنها جشنواره است بلکه جشنی است که به رعایت الزامات خاص خود نیاز دارد. این در حالی است که معضل سهم خواهی و دخالت دبیران در تصمیم گیری ها نشان از بی توجهی مسئولان فرهنگی به قواعد موجود در این عرصه بوده که به نحوی غیر قابل انکار نمایان است.

وی افزود: در هیچ جشنواره فیلمی در دنیا ندیده ایم که همزمان با تغییر دبیران، تیشه به ریشه سینما زده و جشنواره را براساس سلایق شخصی مدیریت کنند. بلایی که دبیران جشنواره بر سر سینمای ما آورده اند در تاریخ فرهنگی کشورهای دیگر نظیری ندارد و این ویرانی در همه دولت ها وجود داشته است.

آرتا اذعان داشت: جشنواره فجر به جای رعایت آیین نامه های مدون شده، شباهت عجیبی به نظرات دبیران دارد این در حالی است که افرادی برای این جایگاه انتخاب می شوند که سابقه و تجربه خوبی برای این مدیریت نداشته و با اعمال نظرات شخصی خارج از آیین نامه، عملکرد جشنواره را به زیر سوال برده اند و خبرنگاران و فیلمسازان را دچار بحرانی جبران ناشدنی کرده اند بنابراین در جشنواره چیزی به نام آیین نامه وجود ندارد و خود دبیران آیین نامه تلقی می شوند.

وی بی اعتباری جشنواره را منوط به بی توجهی مسئولان فرهنگی به ارزش فیلم ها دانست و ادامه داد: در همه کشورهای دنیا برای فرهنگ هزینه می شود اما در کشور ما به بهانه دهه فجر فیلم هایی نظیر به وقت شام حاتمی کیا را قبل از اکران در جشنواره به نمایش می گذارند و برای فیلمساز و تلاش های آنها ارزشی قائل نشده و اعتبار جشنواره را خراب می کنند.

این فعال رسانه با اشاره به نظر فیلمسازان نسبت به فضای فرهنگی حاکم بر کشور یادآور شد: به گفته شمقدری سینما، سینمای مهد کودک است. این جمله کاملا درست است چرا که نگاه بالغانه ای به این رویداد نداریم و با وجود پیرمردهای مدیریتی و نگاه نوستالژی وار به جشنواره، پیشرفتی نخواهیم داشت. جشنواره فجر نباید به آدم ها سپرده شود بلکه باید به قوانین، آیین نامه ها و آدم های بالغ سپرده شود. عملکرد این رویداد بزرگ سینمایی به جایی رسیده که فیلمسازان دوزاری هم برای حضور در جشنواره خط و نشان می کشند. واکنش رسانه ها نسبت به این فیلمسازان در حمایت و یا عدم حمایت از جشنواره هم عواقبی دارد که رسانه ها را نیز به چالش می کشاند. در این میان فیلمسازانی هم وجود دارند که با فیلمنامه های بسیار بد در جشنواره حضور پیدا کرده و رسانه ها را در بلاتکلیفی حمایت و یا انتقاد رها می کنند. سیاست گذاری های نادرست در سینمای ایران استقلال رسانه ها را نیز دچار مشکل کرده و تا جایی پیش می رود که رسانه ها در بیان اخبار مربوط به فیلم ها دچار سردرگمی هستند.

وی اذعان داشت: انتخاب فیلم های بد در جشنواره نیز توازن سطح کیفیت فیلم ها را برهم زده است چرا که به فیلم های بی ارزش اجازه ساخت و اکران داده شده و از نمایش فیلم های شاخص بنا بر دستور مسئولان نالایق سینمایی جلوگیری می شود. مشکل اصلی سینمای ما فعالیت مدیران نالایقی است که از وظایف خود آگاهی نداشته و به جای کمک به جشنواره، عملکرد آن را به زیر سوال برده اند. جشنواره باید با فیلم ها سنجیده شود نه رابطه ها و اشخاصی که این فیلم ها را می سازند. زمانی که معیاری برای سازه های سینمایی وجود ندارد ارزش فیلم ها مشخص نمی شود که این ریشه در غیر حرفه ای بودن مدیران در انتخاب فیلم های جشنواره دارد.

آرتا حضور دائمی برخی افراد در جشنواره را عامل نابودی و فرسودگی سینما معرفی کرد و افزود: تا زمانی که برخی مدیران هستند اوضاع سینمای ما همین است. جشنواره جایی برای دیدن فیلم های خوب و کشف استعدادهایی است که آینده سینما را رقم می زند اما این فضا به نابودی خلاقیت فیلمسازان جوان تبدیل شده و بر سر ایده سازان جوان می زند. چرا که در جشنواره فجر به هر چیزی جز خلاقیت فکر می شود. نهایتا باید تاکید کنم که در هر زمینه ای بالاخص مدیریت جشنواره ها، به معیاری برای سنجش نیازمندیم تاعدالت برقرار شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری تابناک
شاهرخ دولکو منتقد سینما و عضو هیأت انتخاب جشنواره سی وهفتم فیلم فجر به تشریح علل ضعف فیلمنامه در سینمای ایران پرداخت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۰ سایت های دیگر : خبر فوری خبرگزاری بین المللی قرآن آفتاب ری

خبرگزاری مهر - گروه هنر- زهرا منصوری: سینمای ایران همواره از نبود فیلمنامه های خوب رنج دیده است؛ رکنی که یک اثر سینمایی را پایه ریزی می کند و با وجود گذشت چهل سال از سینمای بعد از انقلاب به نظر می رسد این شاخه دچار مشکلات جدی است، مشکلی که باعث شده است نتوانیم جایگاه خودمان را در سطح جهان پیدا کنیم هر چند در این چند ساله شاهد تلاش ها و پیشرفت های فردی در این حوزه بوده ایم ولی این مشکل همچنان پابرجاست.

شاهرخ دولکو از منتقدانی است که همواره به این موضوع تاکید دارد و عنوان می کند فیلمنامه نویسی هیچگاه به عنوان یک شغل جدی در ایران تلقی نشده و همین امر به علاوه چند دلیل دیگر باعث شده است که ما در این زمینه پیشرفتی نداشته باشیم.

دولکو که عضو هیات انتخاب سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر است، در بخش نخست گفتگویش از چند و چون انتخاب آثار در این دوره از جشنواره گفت.

در بخش دوم از این گفتگو به بررسی علل ضعف فیلمنامه ها در کلیت سینمای ایران پرداختیم که شرح بیشتر آن را در این باره در زیر می خوانید:

*چند سالی است که به طور مرتب این موضوع عنوان می شود که فیلم های ما بیشترین مشکل را از ناحیه فیلمنامه دارند، گویا هنوز بعد از گذشت این همه سال این مشکل ازلی حل نشده و سینمای ما نتوانسته جایگاهی از این حیث پیدا کند.

- من با شما موافقم. خیلی از دوستان از رشته های مختلف صحبت می کنند و هرکدام معضل سینمای ایران را یکی از این رشته ها می دانند من فکر می کنم شاید اولویت اول مشکلات سینمای ایران مربوط به فیلمنامه باشد یعنی در حالی که سینمای ما در خیلی از موارد پیشرفت کرده اما همچنان از ناحیه فیلمنامه دچار مشکل است.

البته می دانم که نمی شود سینمای ایران را با سینمای هالیوود مقایسه کرد اما اگر بخواهیم با سینمای اروپا یا شرق دور به ویژه کره و ژاپن که بسیار پیشرفت کرده اند، مقایسه کنیم می توانم بگویم واقعا فیلم های ما به لحاظ کیفیت هنری یعنی کارگردانی، مونتاژ، گریم و... چیزی از آن ها کم ندارند اما آنچه که حلقه مفقوده سینمای ماست اندیشه، مضمون، روایت و پرداخت نو است که بیشتر از سمت فیلمنامه نشات می گیرد برای مثال ضعف اغلب این نزدیک به هشتاد و چند فیلمی که ما دیدیم در فیلمنامه های آن ها بود و سپس در شاخه های دیگر مثل کارگردانی، تولید و... دچار مشکل بودند که حتی این موارد هم در سایه ضعف فیلمنامه بود.

*شاید بخشی از این موضوع به این دلیل باشد که در سینمای ما اساسا شغلی به نام فیلمنامه نویسی تعریف نشده است در حالی که ما می بینیم در سینمای جهان حدود 5 تا 10 درصد از هزینه تولید هر فیلم به بخش فیلمنامه نویسی اختصاص پیدا می کند.

- بله. به نظرم این حرف بسیار درستی است. به یاد دارم یک بار در جلسه ای که در حوزه هنری داشتیم من تنها شخصی بودم که به این نکته اشاره کردم و گفتم ما برای شغل فیلمنامه نویسی آنطور که باید، ارزش و اهمیت قائل نیستیم برای مثال اگر نگاهی به ساختار تولیدی سینمای ایران بکنید متوجه می شوید در آثار سینمایی تا قبل از شروع تولید فقط یک نفر به نام فیلمنامه نویس وجود دارد اما از زمانی که تولید شروع می شود ناگهان یک گروه شصت نفره شکل می گیرد که همه آنها به کارگردان کمک می کنند تا فیلم خوبی ساخته شود.

آنچه که حلقه مفقوده سینمای ماست اندیشه، مضمون، روایت و پرداخت نو است که بیشتر از سمت فیلمنامه نشات می گیرد برای مثال ضعف اغلب این نزدیک به هشتاد و چند فیلمی که ما دیدیم در فیلمنامه های آن ها بود اساسا چرا ما فکر می کنیم یک نفر به تنهایی می تواند بار این قسمت را به دوش بکشد؟ در حالی که او نقشه راه را ترسیم می کند و هر اشکالی در کار او وجود داشته باشد تمام ساختار را به هم می ریزد بنابراین باید در نظر بگیریم که بهتر است فیلمنامه به صورت گروهی نوشته شود.

قطعا برای این کار یک گروه پنج تا 10 نفره لازم است برای مثال لازم است 2 نفر کار تحقیقات را انجام دهند، گروهی از جنبه های مختلف به فیلمنامه نویس اصلی کمک کنند، حتی لازم است برخی دیالوگ ها را بنویسند چرا که نباید انتظار داشته باشیم یک فیلمنامه نویس حتما دیالوگ های خوبی بنویسد. گاه حتی نیاز است برخی نویسندگان شوخی ها را بنویسند.

این روال در تمام دنیا وجود دارد برای مثال در هالیوود عده ای برای فیلم های کمدی، فقط جوک ها و شوخی ها را می نویسند اما ما انتظار داریم همه این کارها را یک نفر انجام بدهد و برای همان یک نفر به اندازه نیم درصد فیلمی که می خواهیم بسازیم، پول می دهیم. طبیعی است که این معضل پیش می آید آن هم برای کشور ما که ریشه ادبیات دراماتیک ندارد یعنی هرچند ما ادبیات حماسی غنی ای داریم اما مثل خیلی کشورهای غربی دارای ادبیات دراماتیک نیستیم به همین دلیل لازم است افرادی را تربیت کنیم تا بیشتر از اینکه ادبیات را بشناسند، با درام آشنا شوند چراکه این نوع ادبیات مختص سینماست.

* شما به نگارش فیلمنامه در سینمای جهان توسط یک گروه اشاره کردید که این نشان می دهد این کار زمان زیادی می برد، اما نکته ای که وجود دارد این است که نگارش فیلمنامه در اکثر آثار سینمای ما یک بازه زمانی 2 تا 6 ماهه را به خود اختصاص می دهد.

- بله همینطور است در حالی که باید در تولید یک اثر بیشترین زمان را به فیلمنامه اختصاص بدهند اما متاسفانه اکثر فیلمنامه های ما در بیست روز یا یک ماه، نوشته و نهایتا دو یا سه بار بازنویسی می شوند به خاطر همین وقتی شما فیلم را می بینید اولین مشکلی که به چشمتان می خورد مشکل فیلمنامه است؛ یعنی شخصیت پردازی ها درست نیست، داستان به لحاظ دراماتیک به درستی پیش نمی رود، دیالوگ ها ضعیف هستند، صحنه هایی که نوشته شده اند خوب نیست و ...

* شاید یکی دیگر از مسایلی که باعث شده آثار سینمایی ما در طول این سال ها همچنان مشکل فیلمنامه را با خود به یدک بکشند این باشد که برخی از کارگردانان فکر می کنند خودشان می توانند فیلمنامه نویس های قابلی باشند. فکر نمی کنید این موضوع به این مشکل دامن زده باشد؟

- به نظرم کارگردان ها هم می توانند فیلمنامه نویس خوبی باشند به شرطی که امتحانشان را در این زمینه پس داده و با ادبیات دراماتیک و اصول فیلمنامه نویسی آشنا باشند به هر حال باید بپذیریم فیلمنامه نویسی یک رشته تخصصی است.

معمولا کارگردان ها به سمت کارهای فنی سینمایی نمی روند برای مثال کارگردان ها کار در حوزه گریم، فیلمبرداری و... را تجربه نمی کنند چراکه فکر می کنند آن رشته ها تخصصی هستند اما خودشان را در حوزه ای مانند فیلمنامه نویسی که سنگ بنای یک فیلم است، محک می زنند معمولا کارگردان ها به سمت کارهای فنی سینمایی نمی روند برای مثال کارگردان ها کار در حوزه گریم، فیلمبرداری و... را تجربه نمی کنند چراکه فکر می کنند آن رشته ها تخصصی هستند و نیاز به آدم متخصص دارند اما خودشان را در حوزه ای مانند فیلمنامه نویسی که سنگ بنای یک فیلم است، محک می زنند. حداقلش این است که اگر کارگردانی فکر می کند ایده خوبی دارد و تاحدودی به فیلمنامه نویسی آشنایی دارد از کسی به عنوان مشاور فیلمنامه استفاده کند در همین جا باید ذکر کنم فیلمنامه نویسی یکی از آن تخصص هایی است که خیلی به آن تعرض می شود به ویژه از سوی کارگردان ها.

*خیلی اوقات استقلال فیلمنامه در سینمای ما نادیده گرفته می شود یعنی گروه تولیدی از هر جهت به آن دست می برند برای مثال برخی از بازیگران حاضر نمی شوند برخی از دیالوگ ها را ادا کنند. چطور می شود این موضوع را حل کرد؟

- این معضل در تمام دنیا وجود دارد به نظرم کارگردان و تهیه کننده باید پای اثری که تایید کرده اند، بایستند یعنی در انتخاب بازیگران خود دقت کافی داشته باشند یا اگر به دلیلی آنها را انتخاب می کنند آنقدر درایت داشته باشند که بازیگران را متوجه کنند، بهتر از آنها فیلم را می فهمند و اشراف بیشتری به فیلمنامه دارند از همین رو نمی توانند این درخواست را داشته باشند که این سکانس یا این دیالوگ را حذف کنند. منظورم این نیست که دیکتاتورمابانه برخورد کنند بلکه باید بحث و گفتگو شود و بازیگر یا هرکس دیگری که نظراتی دارند، دلایل خورد را عنوان کنند و از کارگردان مشورت بگیرند.

*خیلی از فیلمنامه نویسان عنوان می کنند که برخی از خطوط قرمز و قوانین دست و پاگیر مانع از این می شود که آن ها فیلمنامه های خوبی ارایه دهند تا چه حد با این موضوع موافق هستید؟

- این موضوع، معضل فیلمنامه نویسی نیست بلکه مشکل سینمای ایران است که از موارد بسیاری نشات می گیرد. نوع نگاه سیاسی و نوع نگاه مدیریتی که در جامعه وجود دارد هیچ حرف مخالفی را بر نمی تابد درواقع آنها متوجه نیستند که حرف مخالف در جامعه یک کارکرد و در سینما و ادبیات دراماتیک کارکرد دیگری دارد. برای مثال نشان دادن یک قاضی فاسد، یک مدیر نابلد و ... در فیلم به معنای این نیست که در تمام جامعه این معضل وجود دارد.

درام برای شکل گیری نیاز به قطب مثبت و منفی دارد بنابراین تا وقتی که ما اصرار می کنیم همه مثبت هستند و هیچ شغل و منصبی نمی تواند منفی باشد درام شکل نمی گیرد یکی از معضلات ما این است که به خاطر تنگ نظری مدیران و مسئولان این موضوع پیش می آید البته گاهی حتی خود مردم هم به محض دیدن انتقادی از صنفشان در فیلم ها ناراحت می شوند.

این موضوع به نظرم به خاطر نگاه بسته جامعه ای است که حاضر نیست بپذیرد دنیای درام و سینما با دنیای واقعی فرق می کند و یک نفر نمی تواند نماینده همه صنف یا... باشد بلکه به آن به عنوان یک فرد و نیروی منفی در دنیای درام نگاه می شود به همین این دلیل فیلمسازان مجبور می شوند راه در رو پیدا کنند؛ یکی از این راه ها ساخت فیلم کمدی است زیرا احتیاج زیادی به نیروی منفی ندارد و درام را با یک آشفتگی پیش می برند.

* آموزش فیلمنامه نویسی هم در کشور ما جدی گرفته نمی شود و شاید یکی از نکاتی که بشود به صورت زیربنایی این موضوع را حل کرد همین باشد.

- بله نسبت به آموزش در بعضی رشته ها بی توجهی می شود. تا وقتی که آموزش به صورت زیربنایی وجود نداشته باشد پیشرفتی هم در فیلمنامه نویسی حاصل نمی شود البته من نمی توانم بگویم ما در این سال ها پیشرفتی نداشته ایم اما پیشرفت های ما کاملا شخصی بوده است و نمی شود این موضوع را به تمام سینمای ایران تعمیم دارد البته همینجا باید به این موضوع هم اشاره کنم که فیلمنامه نویسان ما افراد بی تخصص و بی تجربه ای نیستند بلکه موضوعات فراوانی از مسایل مالی گرفته تا فشار تهیه کننده و ... دست به دست هم می دهند تا این افراد نتوانند فیلمنامه های خوبی بنویسند. ما قطعا فیلمنامه نویسان خوبی داریم ولی آنها انقدر در جبهه های متخلفی می جنگند که اصل ماجرا که نوشتن یک فیلمنامه خوب است، فراموش می شود.

کد خبر 4517495

زهرا منصوری

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
شبکه نمایش که دیشب مراسم افتتاحیه سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر را به طور زنده روی آنتن برده بود، بخش هایی از بزرگداشت فاطمه معتمدآریا را سانسور کرد.

در آغاز بزرگداشت فاطمه معتمدآریا ، مجری این شبکه بر صفحه تلویزیون ظاهر شد و ارتباط مستقیم مخاطبان با پردیس تئاتر تهران که محل برگزاری این مراسم بود، برای دقایقی قطع شد.

متن کامل سخنان فاطمه معتمدآریا روی صحنه آیین بزرگداشتش، به این شرح است: خوشحالم که به عنوان یک زن می توانم گوشه ای از احساسات انسانی مادرانه و خواهرانه ام را با سینما، تنها وسیله ای که بلدم، به همه مردم ابراز کنم. باید بگویم خیلی سخت بود که بپذیرم اینجا باشم. نمی خواهم بگویم از چیزی دلخورم، چون اینجا جشن است. نمی خواهم بگویم جای خیلی از کسانی را که نیستند، خالی می کنم؛ مثل بیضایی و دیگر کسانی که سهم زیادی در هنر این مملکت دارند. بزرگ ترین خوشحالی امشب، برایم این است که خانواده عزیز سینما اینجا جمع هستند و من سهم کوچکی دارم؛ همکارانی که به دلیل دوستی ها و تلاش های بی دریغ شان به عنوان مهم ترین هنر مردمی این دوران به آن چنگ زده ایم.

همه انتقادها از همه سو به سینما است، برای اینکه گوهر دست نیافتنی است و همه آن را می خواهند. هر کسی از هر نقطه ای که بتواند، پیکان تیز انتقاداتش را به طرف ما می آورد ولی ما یک خانواده دوست داشتنی محترم و معتقد به همه ارزش ها هستیم. صنعت و هنر سینمای ما تنها چیزی است که بزرگ ترین سفیر فرهنگ سرزمین مان در همه جای جهان است؛ این است دلیل حملات گسترده به سینمای ایران.

من دلخور نیستم که هرجا که رفتم، در طی این 40 سال، توقف برایم ایجاد کردند، این توقف باعث شده است جهش بزرگ تری داشته باشم، برای این که بگویم زن ارزش والاتری دارد، برای این که بتوانیم متوقفش کنیم. در این مدت، از طرف همه اهالی سینما حمایت شدم، نه کسانی که بر مسندی بودند. از همکارانم در خانه سینما که همه حقوق صنفی سینماگران را نگه می دارند، تشکر می کنم. /خبرآنلاین

کلمات کلیدی

فاطمه معتمد آریا سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر

لینک خبر :‌ ایران آنلاین
خبر آنلاین : قرار است در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر بزرگداشتی برای معتمدآریا برگزار شود. این بازیگر به همین بهانه در گفتگویی با ستاد خبری جشنواره فجر درباره سینمای ایران صحبت کرده است.

فاطمه معتمدآریا با ایفای نقش های متعدد و متنوع به یکی از چهره های برجسته سینما در چند دهه اخیر بدل شده است. بازی در روسری آبی ، گیلانه ، همسر ، مسافران و اینجا بدون من نمونه هایی از هنرنمایی این بازیگر باسابقه به شمار می آید که در خاطر بسیاری از دوستداران سینما ماندگار شده است.

معتمدآریا همچنین از بازیگران نامی و رکورددار در کسب سیمرغ جشنواره فیلم فجر به شمار می آید و آثارش در این رویداد سینمایی بسیار دیده شده است.

قرار است در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر بزرگداشتی برای معتمدآریا برگزار شود و این مناسبت فرصتی را فراهم کرد تا ستاد خبری جشنواره گفت وگویی با او داشته باشد.

ارتباط و حمایت از جوانان سینمای ایران

اگر بنا باشد 10 شخصیت ماندگار سینمای ایران را در چند دهه اخیر نام ببریم اسامی بسیاری در ذهن مان مرور خواهد شد اما قطعا نام فاطمه معتمدآریا نیز در میان آن ها می درخشد، این بازیگر درباره این مسئله و همچنین در پاسخ به اینکه با کدام یک از شخصیت هایی که بازی کرده هنوز همراه است، توضیح داد: ما سینما را با شکلی بسیار همراه و هم خانواده در دهه 60 آغاز کرده و جلو بردیم، من از آن خانواده ای که باهم شروع کردیم تقریبا با هیچکدام در ارتباط حرفه ای نیستم زیرا که همه پراکنده شدند.

او ادامه داد: فقط من مانند یک حشره سخت جان هرچه حشره کش را قوی تر کردند، محکم تر شدم و ادامه داده و می دهم، این روزها ارتباطم بیشتر با نسل جوانی است که وارد سینما شدند و بی حمایت هستند مانند فیلم جان دار که دو جوان 24 ساله کرمانی آن را ساختند، سن کمی دارند و پولی برای پرداخت ندارند، همچنین از امکان حمایت فرد یا سازمانی برخوردار نیستند و تنها کار خوبی انجام داده و سینما را به خوبی می شناسند. در نتیجه من با این نسل و جوانانی که وارد سینما شدند بیشتر در ارتباط هستم تا آن بدنه ای که باهم سینما را آغاز کردیم و جزو افتخارات سینما هستند.

گلایه از چرخه معیوبی که به اسم اقتصاد به سینما وارد شد

معتمدآریا با تاکید بر به اینکه سینمای امروز ایران وجه اقتصادی ندارد در این باره گفت: سینمای ما و 99 درصد افرادی که در آن فعالیت می کنند بدهکارند و یک درصدی هم که به عوامل فیلم بدهی ندارد، درصدی هستند که از جای دیگر پول آورده و بین خودشان و برای خودشان می چرخانند و این پول را جمع و جور کرده و کار می کنند.

او ادامه داد: تعریف اقتصادی برای سینمای ما وجود ندارد، به خصوص در چند سال اخیر. به هر جهت سینما مجبور است روی پای خود بایستد. اما ترازهای متفاوتی را بدون آنکه تناسبی با سینما داشته باشد وارد این حوزه کردند و در تلاش هستند تا بار اقتصادی را بالا ببرند اما باعث سقوط آن می شوند و سینما در نهایت مجبور است روی پای خود بایستد.

معتمدآریا با اشاره به چرخه معیوبی که به سینما راه یافته است، بیان کرد: چرخه معیوبی در زمینه اقتصاد در سینمای ایران وجود دارد که قبلا نبوده و نباید باشد و هیچ ربطی هم به اقتصاد سینما ندارد زیرا که سینمای ما شریف، محترم، ارزشمند و بدون هیچگونه بهره برداری مالی غیرعادی است و اقتصاد درونی سلامت در آن وجود دارد و آن چیزهایی که به آن وصله کرده اند را باید جدا کرده تا دوباره به سر جای خود بازگردد.

این بازیگر باسابقه همچنین گفت: اقتصاد فعلی که نام آن را اقتصاد سینما می گذارند یک سرمایه تحمیلی به سینماست، مثل همه نقاط شهر که نگاه می کنیم پر است و همه آن ها اقتصاد معیوبی هستند که ریشه شان را به سینما کشانده و مانند مار دور این حوزه پیچیده و در حال خفه کردن آن هستند. البته فکر می کنم خیلی زود توسط سینماگران این مار قیچی می شود.

بیشترین بزرگداشت را مردم برایم گرفتند

برگزاری بزرگداشت هنرمندان با سابقه سینمای ایران به پاس یک عمر فعالیت هنری و زحمتی که برای این عرصه کشیدند یکی از مهم ترین بخش های جشنواره فیلم فجر به شمار می آید که خاطرات شیرین گذشته را یادآوری می کند.

معتمدآریا که قرار است در جشنواره امسال بزرگداشت او برگزار شود، نظر خود را درباره این موضوع بیان کرد: من نباید در این باره سخن بگویم ولی حقیقتا خیلی فکر نمی کنم که این بزرگداشت ضرورتی برای من داشته باشد، آن هم الان و در این موقعیت. در سی و چند سالی که فعالیت داشته ام بیشترین بزرگداشتی که می توانسته برایم اتفاق بیفتد از طرف مردم که از فیلم هایم استقبال کردند رخ داده است.

او با اشاره کارنامه فعالیتش، ادامه داد: خیلی دلم می خواست آن موقع که اجازه کار نداشتم و حتی اسمم را در سینما مجاز نبودند بیاورند، زمانی که فیلم هایم را از جشنواره حذف می کردند یا اجازه نامزد شدن به هیچ فیلمم را نمی دادند برایم بزرگداشت می گرفتند. آن زمان خیلی احساس امنیت می کردم ولی الان نمی خواهم بگویم که حس خیلی خوبی ندارم زیرا که وقتی احسانی به آدم می شود دور از انصاف است که آدم به آن ارج ننهد اما این بزرگداشت، بزرگداشتی نیست که الان برایم ضروری باشد.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد
افتتاحیه جشنواره سی و هفتم فیلم فجر در پردیس تئاتر تهران، با حاشیه هایی روبه رو شد.

به گزارش خبرنگار کیهان، شب گذشته در مراسم افتتاحیه جشنواره فیلم فجر، یک پیرزن بازیگر که در طول چهل سال گذشته بیشترین مجال را برای حضور در سینمای ایران داشته است، با بی انصافی به سیاه نمایی درباره شرایط حضور خود در سینما پرداخت و خبر دروغی را درباره یک شاعر به عنوان یک واقعیت، به زبان آورد و منتشر کرد. سرویس ادب و هنر کیهان متاسف است که در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و در جشنی که به ظاهر برای انقلاب است، یک بازیگر چنین سخیف سخن می گوید و ظاهر می شود.خطاب به خانم معتمدآریا، این به اصطلاح هنرمند می گوییم که؛ اگر انقلاب اسلامی نبود شما و امثال شما مجال حضور در عرصه هنر سالم را پیدا نمی کردید. به برکت همین نظام بود که امروز به رغم نمک نشناسی هایتان همچنان می تازید و خود را طلبکار هم می دانید! همین شما بودید که در دهه 70 در کنار دو همکارتان به شکلی مبتذل به شهدا اهانت کردید و با بزرگواری نظام روبه رو شدید. انتظار آن بود حالا که پیرزنی سرد و گرم چشیده هستید، از گذران عمرتان عبرت گرفته و از حداقل بینش و دانش برخوردار باشید. نمکدان نشکنید، منشا نشر دروغ نشوید و عاقلانه زندگی کنید.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
مراسم افتتاحیه سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر با حضور وزیر ارشاد و هنرمندان نسل های مختلف سینما با معرفی برگزیدگان بخش تبلیغات و بزرگداشت هنرمندانی چون عباس گنجوی، فاطمه معتمدآریا،عزیز الله حمیدنژاد، خسرو خسروشاهی و ابراهیم حقیقی همراه شد.

به گزارش ایسنا، شامگاه سه شنبه (9 بهمن) پردیس تئاتر تهران در منطقه خاوران، میزبان افتتاحیه ی فیلم فجر شد؛ مراسمی که با پخش سرود جمهوری اسلامی و تلاوت قرآن کلید خورد.

از خوش آمدگویی دبیر فیلم فجر به مردم جنوب تهران تا ادعای که بزرگ نیست

در ادامه این مراسم، که اجرای آن را منصور ضابطیان برعهده داشت با پخش تصاویری از پیروزی انقلاب اسلامی ایران همراه بود و سپس ابراهیم داروغه زاده دبیر جشنواره ی فیلم فجر در اظهاراتی مکتوب با خوش آمدگویی به مردم جنوب تهران که پذیرای مراسم افتتاحیه شده اند و گرامی داشت یاد و نام حضرت زهرا (س)، بیان کرد: سینمای ایران پیام نجابت، صداقت و درستکاری است و خود بزرگترین دستاورد انقلاب و مظهر شعار استقلال آزادی و جمهوری اسلامی است.
او در متن کامل صحبت های خود با اشاره به چهلمین سال پیروزی انقلاب گفت: به همه سروران عزیز، مهمانان ارجمند و هنرمندان گرامی و مردم عزیزمان خصوصاً اهالی گرانقدر جنوب تهران که امسال میزبان ما شدند خوش آمد می گویم. آمده ایم که سهم کوچکی از آن همه تلاش شان برای پیروزی انقلاب اسلامی را قدرشناسی کنیم. در این مناطق تهران کوچه به کوچه که نه حتی خانه به خانه نام شهیدانمان نام گذاری شده است و ما آمده ایم تا بگوییم به ایثارهای و فداکاری های شمایان در جای جای میهن عزیزمان ایران است که سینمای ایران جان گرفت، رشد کرد، بالغ شد و امروز افتخار آفرین برای این مرز و بوم شده است.

وی افزود: سینمای ایران اکنون و در چهل سالگی پیروزی انقلاب اسلامی از دور دست های ایران تا سراسر جهان پیام آور نجابت، انسانیت، صداقت، درستکاری و همه ی فضائل است. ادعای بزرگی نیست اگر بگویم سینمای نوین ایران خود بزرگترین دستاورد انقلاب اسلامی است و مظهر شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی به معنای واقعی آن است. آوازه افتخارات سینمای ما در همه ی جهان طنین انداز است و این سینما به سهم خود همه ی تلاش خود را کرده است که ندای آزادی و آزادگی باشد.

داروغه زاده گفت: به پیروی از وصیت امام راحلمان که دردمند و آرمان خواه است و به فرموده رهبر عزیزمان کلید توسعه کشور است. چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران را به همه ی شما مردم عزیز، هنرمندان و سینماگران تبریک می گویم و امیدوارم روزهایی سرشار از طراوت و جوشش که در آثار امسال جشنواره نمایان است، در این ایام هم داشته باشیم. قدردان محبت همه ی همکارانم در ستاد برگزاری و همه ی سرورانم در سازمان سینمایی و وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی هستیم که این جشنواره حاصل کمک و حمایت همه ی این عزیزان است.

پرواز سه سیمرغ در افتتاحیه

در ادامه جوایز بخش تبلیغات اهدا شد که سیمرغ بلورین بخش عکس با حضور داوران این بخش به حبیب مجیدی برای فیلم بمب یک عاشقانه تعلق گرفت.
سیمرغ بلورین بهترین پوستر هم به طاها ذاکر برای فیلم کوپال اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین آنونس در جشنواره سی و هفتم فجر هم به روح الله موحدی برای ساخت آنونس فیلم گرگ بازی تعلق گرفت که او سیمرغ را به همسرش تقدیم کرد.

یادی از درگذشتگان سینمای ایران در سالی که گذشت

در ادامه مراسم افتتاحیه ی جشنواره ی فیلم فجر به پخش کلیپی با آهنگی از همایون شجریان و یادی از هنرمندان درگذشته سینما در یک سال اخیر اختصاص داشت که به منوچهر پوراحمد، سیماحاجی خانی، حمید ریسباف، فریده صابری، محمد توکلی، بیتا شباهنگ، همایون شهنوازی، لوون هفتوان، مهدی قبادی، بهرام زند، اسدالله کفافی، حسین شهاب، ناصر چشم آذر، محمد حیدری، هوشنگ آزادی ور، ناصر ملک مطیعی، شعبانعلی اسلامی، صدرالدین شجره، ایرج صفدری، عزت الله انتظامی، محمد عبادی، شیر ضیاالدین دری، مهدی ارین نژاد، سعید کنگرانی، حسین عرفانی، یدالله صومدی، پرویز تأییدی، احترام سادات حبیبیان، پیام صابری، فرج الله حیدری، ناصر انتظاری، حسین محب اهری می توان اشاره کرد.

ادامه مراسم به نکوداشت زنده یاد عزت الله انتظامی اختصاص داشت که کلیپی از صحبت ها، عکس ها و تصاویری از نقش آفرینی های این هنرمند پخش شد.

بزرگداشت عزت الله انتظامی با حضور مجید انتظامی

سپس با حضور وزیر ارشاد، رئیس سازمان سینمایی و دبیر جشنواره ی فیلم فجر از مجید انتظامی هنرمند عرصه موسیقی و پسر عزت الله انتظامی دعوت شد تا به روی صحنه بیاید.

مجید انتظامی در سخنان کوتاهی ضمن تبریک آغاز سال جدید سینمایی کشور گفت: امیدوارم امسال، سال پرباری برای سینمای ایران باشد و از خانه سینما برای زحماتی که در این مدت برای ما کشیده اند، تشکر می کنم.

وزیر ارشاد ترجیح داد در مقابل هنرمندان سخن نگوید

در ادامه منصور ضابطیان گفت: دوست داشتیم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم چند کلامی صحبت کنند اما ایشان گفتند در جایی که هنرمندان حضور دارند باید بیشتر شنونده باشیم تا گوینده.

بزرگداشت عزیز الله حمیدنژاد / متشکرم از همسرم که اجازه نداد من هر فیلمی بسازم

در ادامه ی مراسم افتتاحیه ، بزرگداشت عزیز الله حمیدنژاد کارگردان سینما با حضور علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی و علیرضا شجاع نوری (بازیگر و تهیه کننده سینما) برگزار شد.

در ابتدای این بخش از تقدیر، فیلمی که به مناسب بزرگداشت عزیز الله حمیدنژاد ساخته شده بود، پخش شد و نمایش تصویری از گلشیفته فراهانی بازیگر فیلم اشک سرما ، تشویق حاضران در سالن را در پی داشت.

شجاع نوری درباره حمیدنژاد گفت: من با او؛ هم کار کرده ام و هم سفر رفته ام. سال 61 که آقای سیف الله داد اولین فیلمش را می ساخت ما هر دو دستیارش بودیم و بعد در نیویورک برای نمایش فیلم هور در آتش آقای حمیدنژاد با هم همسفر بودیم و این آخر که در سریال بانوی عمارت دوباره همکار شدیم.

او افزود: آقای حمید نژاد یکی از شخصیت های دوست داشتنی و مثل چتری سیاه در هوایی بارانی است که آدمی را از خیلی چیزها حفظ می کند. من تا الان غیر از خیر و نیکی از او چیزی ندیده ام.

علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی هم در سخنانی گفت: آقای حمیدنژاد در 20 سالگی کارش را در کنار آقای داد شروع کرد و ثمره این 40 سال، فیلمهایی به یادماندنی شده که در خاطره تماشاگران ایرانی و خارجی مانده است؛ فیلمهایی که گاهی برخی خارجی ها تصور می کردند در استودیو ساخته شده و نه در مناظر و مناطق طبیعی کشورمان.

سپس عزیز الله حمیدنژاد گفت: من از نظر کمی و کیفی کارهایم آنقدر نیست که احتیاج به این مراسم باشد و دوست داشتم زمانی اینجا می آمدم که فیلم های بیشتری برای مردم می ساختم. البته می خواستم بیشتر فیلم بسازم اما سختی های بود که اجازه نداد. با این حال هرکدام از کارهایم را با عشق ساختم و سراغ ساخت هر فیلمی نرفتم. در این بین از همسرم تشکر می کنم که اجازه نداد من هر فیلمی را بسازم.

او از مسعود مهرابی، هوشنگ گلمکانی، خسرو دهقان و حمید صدیقی به عنوان منتقدانی که در زمان ساخت فیلم اولش او را حمایت کردند که منجر به انگیزه گرفتن او شد؛ قدردانی کرد.

بزرگداشت ابراهیم حقیقی / از حسرت ها و خوشی های یک گرافیست

بزرگداشت ابراهیم حقیقی در ادامه با پخش فیلم بزرگداشت این هنرمند همراه شد و سپس مجری مراسم از رسول صدرعاملی، آتیلا پسیانی و علی اکبر صادقی دعوت کرد تا برای این بزرگداشت روی صحنه بیایند.

علی اکبر صادقی (هنرمند عرصه ی تجسمی) حقیقی را هنرمند برجسته نامید.

صدر عاملی هم گفت: ما پوستر را برای فروش فیلم نمی خواستیم چون پوسترها هویت فیلم هستند و خوشحالم که در این دهه ها بیشترین همکاری را با او داشتم.
او اضافه کرد: خواهش می کنم همه گرافیک را جدی بگیرند، آن هم در دنیایی که کپی پیست رواج یافته است.

آتیلا پسیانی هم بیان کرد: خوشحالم برای اهدای تندیس یادبود: ابراهیم عزیز" اینجا هستم. تناسبی که بین فکر و اجرا در آثار ابراهیم عزیزم هست اعجاب آور است و او نظم را علاوه بر کارهایش بلکه در امور صنفی هم دنبال می کند.
حقیقی هم با ابراز خوشحالی از برپایی این تقدیر، گفت: از دومین جشنواره که پوستر کشیدم همراه جشنواره فجر شدم و بعد با طراحی تندیس ادامه پیدا کرد تا به امروز که سیمرغ به هنرمندان اهدا می شود.

وی ادامه داد: زندگی آدم ها همیشه پر از خوشی و حسرت است و خوشی من بودن کنار هنرمندانی همچون خسرو خسروشاهی، عباس گنجوی و فاطمه معتمدآریا است که خوشحالم بسیار کارهای مشترک با او دارم و نیز این سه بزرگوار و آقای شجاع نوری که اینجا حضور دارند و همچنین یاد می کنم از آقای بهشتی که طراحی سیمرغ، زمان ایشان بود.

حقیقی افزود: اما حسرتم این است که در بین این تقدیرها جای عزت الله انتظامی خالی است که تفکر و بودنش برای خانه هنرمندان ایران که امسال 20 سال از تأسیس آن می گذرد، راهگشا بود.

بزرگداشت فاطمه معتمدآریا / برایم سخت بود اینجا حاضر شوم

بحش بعدی به بزرگداشت فاطمه (سیمین) معتمدآریا اختصاص داشت که برای او کلیپی با صحبت هایی از احمد حامد همسرش، همایون اسعدیان، سیف الله صمدیان، شبنم مقدمی، کمال تبریزی، حمیدرضا آذرنگ، رضا کیانیان و پانته آ پناهی ها آماده شده بود.
تجلیل این بخش با حضور علیرضا رئیسیان، رضا کیانیان و همایون اسعدیان همراه بود.

کیانیان در ابتدا گفت: خوشحالم برای بزرگداشت سیمین اینجا هستم و به نظرم خیلی دیر برای او بزرگداشت گرفته شده که فکر می کنم به دلیل فعالیت های اجتماعی اش اینقدر دیر این اتفاق افتاده است.

او یادآور شد: من وقتی کارم را شروع کردم، او ستاره ای در سینما بود.

همایون اسعدیان هم گفت: سینمای ایران و بویژه پشت صحنه آن پس از انقلاب خیلی مورد اعتماد مردم نبود و دوستان زیادی تلاش کردند، شأن این کار را برگردانند و این را مدیون کارگردان ها و بازیگرانی مثل معتمد آریا هستیم که در زندگی شخصی اش هم خیلی متانت داشته است.

علیرضا رئیسیان نیز بیان کرد: برای من افتخار است که پنج نفر از بزرگداشتی های امسال در فیلم اول من یعنی ریحانه حضور داشتند.

او گفت: سیمین سه خصلت ویژه دارد که اولین آن اخلاق حرفه ای به معنای واقعی است. او به حرفه اش احترام می گذارد و به شدت شما با او راحت هستید وقتی کار می کنید. دومین خصلت درک بالا از کار و نقشی است که قرار است ایفا کند و سومین مورد هم شعور اجتماعی بالاست که در آدم های نخبه این چنینی وجود دارد و خوشحالم که برای چنین فرد بزرگی، امشب بزرگداشت برگزار می شود.

معتمدآریا هم پس از صحبتهای همکارانش با این کنایه که همه را به آقایی قبول دارند گفت: من خوشحالم به عنوان یک زن می توانم گوشه ای از احساسات زنانه و مادرانه را با سینما به مردم سرزمینم نشان دهم. برای من سخت بود که بپذیرم در اینجا حضور پیدا کنم. نمی خواهم بگویم دلخورم ولی می خواهم بگویم جای آقای بیضایی که سهم زیادی در تاریخ فرهنگ این مملکت داشت خالی است. دلم می سوزد وقتی آقای شفیعی کدکنی را به کلاس اش راه نمی دهند.
این بازیگر گفت: بزرگترین خوشحالی امشب برای من این است که خانواده سینما اینجا جمع هستند و من سهم کوچکی از این جمع شدن دارم، همکارانی که فکر می کنم بخاطر خودگذشتگی ها و دوستی های بی دریغ شأن به این مهمترین هنر مردمی این روزگار چنگ زده ایم.

وی ادامه داد: باید بگویم باعث افتخارم است که همه تیغ های تیز سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و همه انتقادها از همه سو به سوی سینمای ایران است چون دست یافتنی نیست و هر کسی از هر طرف پیکان تیز انتقاداتش را سمت سینما پرتاب می کند ولی ما خانواده ای دوست داشتنی، محترم، والا و معتقد به ارزشهای انسانی هستیم. صنعت و هنر سینمای ما بزرگترین سفیر فرهنگی ما است و این دلیل حملات گسترده به سینمای ایران است.

معتمدآریا گفت: من دلخور نیستم که همیشه هر جا رفتم اولین کاری که با من در این 40 سال کردند این بوده که برایم توقف ایجاد کردند و این ها همه باعث رشد و جهش من شد. خوشحالم که وسیله من سینما است و به وسیله همکارانم حمایت شده ام نه کسانی که بر مسندی بوده اند. من از خانه سینما و همکارانم که در این مجموعه هستند تشکر می کنم.

او همچنین با اشاره به فیلم جاندار که در آن بازی کرده و در جشنواره حضور دارد، درخواست کرد که از فیلمسازان جوان مانند دو کارگردان جوان این فیلم حمایت شود.

سپس نمایشی به کارگردانی محمد رحمانیان و بازی علی عمرانی، علی تاجمیر، سانیا سالاری، مانیا علیجانی به همراه 40 نفر از دانشجویان تئاتر اجرا شد که درباره دوره های مختلف جشنواره فیلم فجر و بعد هم شروع جنگ تحمیلی و فیلم هایی که در ادوار مختلف جشنواره حضور داشتند و خاطراتی که از هر کدام از فیلمها و بازیگران برای مردم داشتند بود.

در پایان نمایش هم سرودی برای 40 سالگی انقلاب خوانده شد.

مخاطبان حاضر در سالن هنگام پخش تصاویر و نام مسعود کیمیایی، جمشید مشایخی، اصغر فرهادی همزمان با اجرای این نمایش برای این هنرمندان دست زدند و آنان را تشویق کردند.

سپس ترانه پروانگی از فیلم دستهای آلوده ساخته سیروس الوند با موسیقی بابک بیات ترانه وطن، عشق ازادی و خوانندگی نیما مسیحا و پیانو نوازی رضا تاجبخش اجرا شد.

بزرگداشت عباس گنجوی با حضور فرمان آرا و مسعود کیمیایی

بخش بعدی مراسم به بزرگداشت عباس گنجوی از تدوین گران قدیمی و سرشناس سینمای ایران اختصاص داشت که در کلیپی که از این هنرمند پخش شد به سالهای فعالیت و نحوه ورود او به عرصه سینما و تدوینگری اشاره شد.

بهمن فرمان آرا و مسعود کیمیایی برای تقدیر از عباس گنجوی روی سن حاضر شدند و حاضران به احترام این هنرمندان ایستاده آنها را مورد تشویق قرار دادند.

مسعود کیمیایی در سخنانی درباره عباس گنجوی گفت: کارهای سیاه و سفیدم همچون فیلم خاک، گوزن ها، سفر سنگ و ... را با او کار کردم. عباس گنجوی دانستنی های زیادی دارد و با دقت روی فیلم ها فکر می کند و بعد از چند روز جدولی منظم را به تو می دهد.

او همچنین گفت: ما روزهای سختی را از برف، سرما تا ساواک با هم گذراندیم.

سپس بهمن فرمان آرا با بیان اینکه "من در این مدتی که در کار سینما بودم با هزاران نفر آشنا شدم اما یک دوست دارم و آن هم عباس گنجوی است" بیان کرد: همه شما تفاوت دوست و آشنا را می دانید.

او در ادامه از ناصر تقوایی یاد کرد و گفت: موقعی که "نوروز خاویار" را ساخته بودم از او پرسیدم برای مونتور از چه کسی استفاده کنم و او گفت از عباس گنجوی بهتر پیدا نمی کنی.

بهمن فرمان آرا گفت: از آن پس هر چه فیلم ساختم او مونتاژ کرده است و من شاهد عقدش و بزرگ شدن بچه هایش هم بودم. اگر من افسرده باشم هر جا باشد حضور پیدا می کند و مشابه ندارد. خیلی از جوانان امروز شاگردان او بودند اما این هنرمند از هیچ شروع کرد و با حضور در استودیوها کار یاد گرفت.

کارگردان خانه روی آب گفت: هر چه از عباس گنجوی بگویم کم است! زیرا این روزها راجع به کسانی که سن شان بالا رفته حرفی زده نمی شود و اگر هم زده می شود، ناخوشایند است. فیلمی از شهلا ریاحی دیدم که عکس جوانی اش را در حالی که آلزایمر گرفته است، به او نشان می دهند و می گویند این عکس را می شناسی؟ متأسفم چرا باید اینگونه بی احترامی شود؟! شهلا ریاحی اولین کارگردان زن سینمای ایران است، این کار که امروز در اینستاگرم دیدم؛ مثل حرکتی است که کنار تخت بیماری می روند و در کنار کسی که اکسیژن در بینی اش است، عکس می گیرند و آن را پخش می کنند، این کارها برای چی است؟

فرمان آرا ابراز خرسندی کرد که تا زمانی که "عباس گنجوی" سر پا هست، از او تجلیل شد.

سپس عباس گنجوی که با تشویق حضار روی سن آمده بود با بغض بیان کرد: من به خوبی بلد نیستم حرف بزنم آن هم در چنین جایی و با این تعداد تماشاچی! همه حرف ها زده شده است اما اکنون چیزهایی اینجا یادآوری شد که خوشحالم کرد. من پیش از کار با ناصر تقوایی و کیمیایی در دوبله کار می کردم.

او در ادامه با اشاره به ساخت فیلم ای ایران و همکاری با ناصر تقوایی و ابراهیم حقیقی بیان کرد: در آن سال ها شنیدن سرود ای ایران جرم بود و حتی ساز هم نمی توانستیم دست بگیریم. من برای پیدا کردن سرود ای ایران جای جای شهر را گشتم و در نهایت به آن دست پیدا کردم. آن "خودی" به من گفت عباس این برای خودت است و آن را به هیچ کسی نده. من هم آن را به آقای میرشکاری دادم و گفتم این را فقط برای فیلم استفاده می کنی.

گنجوی در پایان صحبت های خود با بیان اینکه "اکنون ما هر روز یک سرود ای ایران داریم"، گفت: امروز شرایط تغییر کرده ولی شما چرا نمی توانید بقیه چیزها را تغییر دهید؟ شما توانستید این تغییر را ایجاد کنید پس باید تغییرات دیگر را هم به وجود بیاورید.

بزرگداشت خسرو خسروشاهی / من فروشنده ی صدایم نبودم

آخرین بخش بزرگداشت افتتاحیه ی فیلم فجر به بزرگداشت دوبلور سرشناس سینما؛ خسرو خسروشاهی اختصاص داشت که او در بخشی از کلیپی که پخش شد به شباهت لحن و صدای مهران مدیری در مجموعه قهوه تلخ اشاره کرد و گفت: این اتفاق از سوی عده ای با انتقاد روبرو شد و گفتند او کار درستی نکرده که لحن مرا تقلید کرده، در حالی که مهران مدیری برای این کار تماس گرفت و از من اجازه خواست.

مراسم بزرگداشت خسرو خسروشاهی با حضور ناصر ممدوح، منوچهر والی زاده و منوچهر اسماعیلی از هنرمندان عرصه دوبله برگزار شد.

اسماعیلی درباره همکار قدیمی اش گفت: امشب شبی است که من در بزرگداشت کسی هستم که 60 سال با او همراه بودم و از آغاز با هم بودیم.

او که از سرمای نسبی سالن می لرزید، افزود: ما در فیلم های ایرانی و خارجی زیادی با هم همکاری کردیم.

در ادامه ناصر ممدوح گفت: آقای خسروشاهی با صدایش، کارش و اخلاقش همه را شگفت زده کردند. خوشحالم که در جمع این عزیزان رشد کردم.

سپس منوچهر والی زاده گفت: این روزهای خوب و دیدنی را به همه تبریک می گویم. من قبل از هر سخنی که درباره خسرو بخواهم بگویم باید از برگزارکنندگان جشنواره تشکر کنم که به پشت صحنه سینما آمدند و دوبله و تدوینگر را دیدند. ان شالله دکور و گریمور را هم ببینند، در این مدت اخیر به دوبله توجه شده است.

او سپس درباره خسرو خسروشاهی بیان کرد: ما از دبستان با هم رفیق و بچه محل بودیم، با هم بزرگ شدیم، با هم صبح های جمعه به سینما ایران در لاله زار می رفتیم و لورل هاردی می دیدیم.

این دوبلور ادامه داد: نزدیک به 60 سال است در کنار خسرو خسروشاهی کار می کنم. او فیلم های بسیاری را دوبله کرد. آلن دلون و آل پاچینو از مهمترین نقش های اوست. من هم افتخار داشتم در کنارش باشم و بعضی از نقش هایی که احیاناً خودش خسته بود به من می داد.

او در پایان از انجمن گویندگان تشکر کرد.

در ادامه خسرو خسروشاهی که با تشویق حاضران برای برگزاری مراسم بزرگداشت در جایگاه حاضر شد در سخنانی بیان کرد: من سال ها در سایه در کنار شما بودم و حالا زیر این نور قرار گرفته ام و کمی دستپاچه ام. 5 فیلم با کیمیایی صداگذاری کردم و اکثر آدم هایی که با آنها کار کردم الان اینجا هستند.

او ادامه داد: وقتی سینماگرها کارشان تمام می شد کارگردان می ماند و مدیر دوبلاژ. شبانه روز دوبله می کردیم و بالاخره فیلم را تمام می کردیم ولی هیچ وقت به این حرفه توجه نشد. یک بار در بنیاد سینمایی فارابی یک لیستی گذاشتند و گفتند می خواهیم از این آقایان تجلیل کنیم و بعد هم پشیمان شدند، گویی دوبله را به حساب نمی آوردند.

او افزود: هر چند من فعالیت چندانی در دوبله ندارم اما الان شرایط تغییر کرده است. از مقام وزارت و معاونت و دیگران تقاضا می کنم به این حرفه بیشتر توجه کنند، یک زمان، مقطعی که آقای داروغه زاده در مؤسسه رسانه های تصویری بود برای دوبله خوب جایزه می دادند، یک بار من خودم جایزه گرفتم.

این دوبلور در ادامه با اشاره به شرایط دوبله در این روزها گفت: شما که بیننده هستید می گوئید فیلم خوب دوبله نشده ولی هنوز همان افراد در دوبله هستند. فیلم ها هم خوب هستند ولی به بدترین شکل دوبله می شود و متأسفانه به این فیلم ها پروانه نمایش هم داده می شود. من خودم با جورج لوکاس برای جنگ ستارگان حرف زدم، کوبریک برای فیلمش از ما نمونه صدا می گرفت و حتی برای فیلم جنگیر از مدیر دوبلاژ اسم خواستند.

خسرو خسروشاهی یادآور شد: من وقتی با آقای کیمیایی می خواستیم یک فیلم دوبله کنیم به هزاران راه فکر می کردیم و بسیار سخت بود. حالا شما بیایید داوری و قضاوت کنید و ببینید تا کجاها رفتیم. اصلاً یک دنیای عجیب غریبی بود. یا حتی وقتی فیلم شیرین کیارستمی را کار کردیم، ایشان درباره دوبله حرف های زیادی زدند و آقای اسماعیلی به او یادآوری کرد که این حرف ها در تاریخ خواهد ماند.

او در پایان گفت: ما با بزرگترین هنرپیشه های دنیا سر کار داشتیم بعد در فیلم فارسی آمدیم اما به ما گفتند این کار را نکنید. فیلمی بوده که من برایش خورد و خمیر شدم، حتی گلویم زخم شد و از آن خون آمد. روزگار عجیبی را گذراندیم ولی من فروشنده صدایم نبودم.

مراسم افتتاحیه ی فیلم فجر با پخش کلیپی به مناسبت ایام فاطمیه به پایان رسید.

********

این مراسم با سی دقیقه تأخیر آغاز شد و علاوه بر مدیران و هنرمندانی که روی سن رفتند می توان از منوچهر شاهسواری، حبیب ایل بیگی، شبنم مقدمی، فرشته طائرپور، جواد رضویان، نسیم ادبی، جواد نوروزبیگی و... به عنوان حاضران مراسم نام برد.

سر و صدای بچه ها در مراسم افتتاحیه نظم سالن را در برخی بخش های برگزاری مراسم برهم می زد.

این خبر در طول برگزاری مراسم از ساعت 19 تا 22 بروز رسانی شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
سی وهفتمین دوره جشنواره فیلم فجر عصر امروز سه شنبه 9 بهمن با حضور اهالی سینما و رسانه در پردیس تئاتر تهران افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، در مراسم افتتاحیه این دوره از جشنواره فیلم فجرکه اجرای آن را منصور ضابطیان برعهده داشت، از فاطمه معتمدآریا، عباس گنجوی، ابراهیم حقیقی، خسرو خسروشاهی و عزیزالله حمیدنژاد در بخش های مختلف تجلیل شد. نکوداشت عزت الله انتظامی نیز از دیگر بخش های افتتاحیه جشنواره فیلم بود.

ابراهیم داروغه زاده (دبیر جشنواره) در سخنرانی افتتاحیه خود گفت: یاد و نام صدیقه کبری حضرت زهرا (سلام علیها) که این ایام متعلق به آن بانوی بزرگوار است را گرامی می داریم و سی و هفتمین جشنواره ملی فیلم فجر را در چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران با نام و یاد آن حضرت آغاز می کنیم. به همه سروران عزیز، مهمانان ارجمند و هنرمندان گرامی و مردم عزیزمان خصوصا اهالی گرانقدر جنوب تهران که امسال میزبان ما شدند خوشامد می گویم. آمده ایم که سهم کوچکی از آن همه تلاش شان برای پیروزی انقلاب اسلامی را قدرشناسی کنیم. در این مناطق تهران کوچه به کوچه که نه حتی خانه به خانه نام شهیدانمان نامگذاری شده است و ما آمده ایم تا بگوییم به ایثارها و فداکاری های شمایان در جای جای میهن عزیزمان ایران است که سینمای ایران جان گرفت، رشد کرد، بالغ شد و امروز افتخارآفرین برای این مرز و بوم شده است.

وی ادامه داد: سینمای ایران اکنون و در چهل سالگی پیروزی انقلاب اسلامی از دور دست های ایران تا سراسر جهان پیام آور نجابت، انسانیت، صداقت، درستکاری و همه فضایل است. ادعای بزرگی نیست اگر بگویم سینمای نوین ایران خود بزرگترین دستاورد انقلاب اسلامی است و مظهر شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی به معنای واقعی آن است. آوازه افتخارات سینمای ما در همه جهان طنین انداز است و این سینما به سهم خود همه تلاش خود را کرده است که ندای آزادی و آزادگی باشد.

داروغه زاده افزود: به پیروی از وصیت امام راحل مان که دردمند و آرمان خواه است و به فرموده رهبر عزیزمان کلید توسعه کشور است. چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران را به همه شما مردم عزیز، هنرمندان و سیینماگران تبریک می گویم و امیدوارم روزهایی سرشار از طراوت و جوشش که در آثار امسال جشنواره نمایان است، در این ایام داشته باشیم. قدردان محبت همه همکارانم در ستاد برگزاری و همه سرورانم در سازمان سینمایی و وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی هستیم که این جشنواره حاصل کمک و حمایت همه این عزیزان است.

در بخش اهدای جوایز مواد تبلیغی، سیمرغ بلورین بخش بهترین عکس به حبیب مجیدی برای بمب یک عاشقانه تعلق گرفت و طاها ذاکر برای فیلم کوپال سیمرغ بلورین بهترین پوستر را دریافت کرد.

سیمرغ بلورین بهترین آنونس به روح الله موحدی برای فیلم گرگ بازی اهدا شد.

در بخش نکوداشت عزت الله انتظامی ، سیدعباس صالحی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، حسین انتظامی (سرپرست سازمان سینمایی) و ابراهیم داروغه زاده (دبیر سی و هفتمین جشنواره فجر) به روی سن آمدند و پس از آن منصور ضابطیان از مجید انتظامی دعوت کرد تا با حضور در روی سن در این مراسم همراه شود.

مجید انتظامی (آهنگساز و فرزند زنده یاد عزت الله انتظامی) در این مراسم ضمن تبریک این روز به دست اندرکاران سینمای ایران و آرزوی سال پربار برای سینما گفت: از خانه سینما برای زحماتی که کشیدند و در این مدت ما را تنها نگذاشتند، تشکر می کنم.

در بخش تقدیر از عزیزالله حمیدنژاد بعد از پخش تصاویر فیلم اشک سرما با بازی گلشیفته فراهانی، علیرضا شجاع نوری به روی سن آمد و در سخنانی درباره حمیدنژاد گفت: می گویند اگر کسی را می خواهی خوب بشناسی باید با او کار کنی یا سفر بروی. سال 1361 بود که سیف الله داد اولین فیلمش را می ساخت و من و حمیدنژاد دستیاران او بودیم و از او یاد گرفتیم و چند سال بعد در نیویورک مسئول معرفی فیلم بودم که در آنجا هور در آتش به نمایش درآمد و بالاخره در آخرین همکاری سریال بانوی عمارت را کار کردیم. آقای حمیدنژاد یکی از شخصیت های دوست داشتنی است و مثل یک چتر سیاه است در یک سفر بارانی. آنقدر عزیز و حامی است که همواره تو را از خیلی آسیب ها حفظ می کند. ممکن است لبخندهای او را کم ببینی، اما بسیار به جان می نشیند. من تاکنون غیر از خیر از او چیزی ندیده ام.

علیرضا تابش نیز طی سخنانی درباره عزیزالله حمیدنژاد گفت: آقای حمیدنژاد شاید 20 ساله بودند که با مرحوم سیف الله داد وارد سینما شدند و در این 40 سال ثمره کارشان فیلم های هنری و ارزشمند است که در جشنواره های خارجی وقتی نمایش داده می شد مخاطبان باورشان نمی شد که زیبایی های سرزمین عزیز ماست بلکه فکر می کردند در استودیو ساخته شده است. برای عزیزالله حمیدنژاد طول عمر و عزت روزافزون می خواهم. انشالله همیشه عزیز باشی.

عزیزالله حمیدنژاد نیز در سخنانی گفت: آقای شجاع نوری و آقای تابش مرا خجالت دادند. اینطور هم نیست. از نظر کمی و کیفی تعداد کارهای من آنقدر نیست که نیاز به بزرگداشت داشته باشم. دوست داشتم زمانی اینحا می آمدم که تعداد بیشتری فیلم ساخته بودم که متاسفانه با شرایط موجود نتوانستم و نشد. اما خوشحالم که هر یک از کارهایم را با عشق ساختم و شرایط و دشواری های زندگی مانع این نشد که دست به هر کاری بزنم و هر فیلمی را بسازم. در این راستا باید از همسرم تشکر کنم چون در این سال ها او مرا حمایت کرد برای اینکه دست به هر کاری نزنم. دوست دارم از منتقدین نام ببرم که وقتی هور در آتش را ساختم در همین فضای جامعه از فیلم حمایت کردند و باعث شدند من فیلم بعدی ام را بسازم: حمید صدیقی، هوشنگ گلمکانی، خسرو دهقان و مسعود محرابی.

وی افزود: در زمانی که ما این فیلم را ساختیم ویژوال افکت کامپیوتری نبود و باید با جلوه های ویژه میدانی می ساختیم. من باید تقدیر کنم از کسانی که برف و بوران را برای ما ایجاد کردند. آقای شوقی و دستیارشان. آن زمان کار بسیار دشواری بود و همچنین خوشحالم که در آخرین کارم با آقای شجاع نوری همکاری داشتم و خانم مومن که در نقش فخرالزمان درخشیدند و خوشحالم که در هر کارم یک تعداد چهره جدید به تلویزیون و سینما معرفی کردم. امیدوارم خدا توفیق بدهد فیلم های دلخواهم را بسازم.

در بخش تقدیر از ابراهیم حقیقی ، علی اکبر صادقی استاد هنرهای تجسمی در این آیین گفت: افتخار من این است که چهل و پنج شش سال است که با ابراهیم حقیقی دوست هستم که یک هنرمند واقعا والا و برجسته است.

رسول صدرعاملی خطاب به ابراهیم حقیقی گفت: پوستر هویت فیلم بوده و فیلم ها مشخص نیست کجا هستند ولی پوسترها هویت و شناسنامه فیلم هستند و من بسیار خوشحالم که در این سال ها همکاری زیادی با شما داشتم. خواهش می کنم در این دوران کپی کاری های مفتضحانه؛ قدر گرافیست های خوبمان را بدانیم؛ جای مرتضی ممیز و فرشید مثقالی خالی.

آتیلا پسیانی هم در این مراسم گفت: خوشحالم که در این مراسم هستم. تناسبی که بین فکر، طرح و اجرا در کارهای ابراهیم حقیقی است اعجاب آور است و او این نظم گرافیکی اش را در تمام کارهایش به کار می برد.

ابراهیم حقیقی در سخنانی گفت: دوستان پرسیدند گرامیداشت چگونه است گفتم برای من قطعا خوشحال کننده است. از دومین جشنواره که پوستر کشیدم همراه جشنواره شدم. در سال چهارم سیمرغ و در سال پنجم تندیس را طراحی کردم که تکامل یافته اش تقدیم به هنرمندان می شود و زندگی آدم ها همیشه پر از خوشی و حسرت است. خوشی من امشب از این است که در کنار عزیزانی هستم که افتخار سینمای ایران اند. آقای خسروشاهی که همه با صدایش بزرگ شدیم، عباس گنجوی و آقای حمیدنژاد را از سال 50 می شناسم. آقای گنجوی آن زمان مثل امروز یکی از حرفه ای ترین تدوینگران سینمای ایران بود و خانم معتمدآریای عزیز که خوشحالم کارهای مشترک بسیاری با ایشان داشتم و این بزرگوارانی (خطاب به صدرعاملی، پسیانی و صادقی) که به من افتخار دادند اینجا هستند و همچنین آقای شجاع نوری عزیز. یاد آقای بهشتی هم می کنم که تندیس و سیمرغ از آن زمان طراحی شد. آن حسرت هم این است که از 6 نفری که گرامیداشت می گیرند عزیزی بین ما نیست که پانزده یا شانزده سال حداقل ماهی یکبار بر سر میزی می نشستم که عزت الله انتظامی بود و مایه افتخار همه بود و انسانیت و تفکرش برای خانه هنرمندان بسیار راهگشا بود.

در بخش بزرگداشت فاطمه معتمدآریا ، رضا کیانیان، علیرضا رئیسیان و همایون اسعدیان برای بزرگداشت این بازیگر روی صحنه آمدند.

رضا کیانیان طی سخنانی گفت: برای سیمین خیلی دیر بزرگداشت گرفته شد. زمانی که من وارد سینما شدم سیمین یک ستاره بود. حالا حساب کنید چند ساله است؟

همایون اسعدیان در این مراسم گفت: دوستان زیادی تلاش کردند تا شان و منزلت سینما را برگردانند تا وقتی بچه ها و دخترهایشان به سینما می آیند شریف و سالم باشند. بازیگران و تهیه کنندگان سینما تلاش های زیادی در این مورد کردند. یکی از آن بازیگرانی که تلاش کرد سیمین معتمدآریا بود تا این شرافت را سر سفره ها بیاورد. من به خانم معتمدآریا افتخار می کنم.

سپس علیرضا رئیسیان درباره این هنرمند گفت: دو نکته بگویم. اول اینکه دیگر چطور ممکن است خداوند به یک نفر بگوید هوایت را دارم. از 6 بزرگداشت امسال 5 نفرشان در فیلم اول من ریحانه حضور داشتند و این بزرگترین افتخار زندگی من بود. به اضافه استاد محمود کلاری عزیز که امسال داور هستند. نکته دوم اینکه جایی خواندم که خداوند در دو شکل ممکن است به کسی لبخند بزند. یکی زمانی که خیلی ها بخواهند آدم بزرگی نشود و خدا بخواهد بشود و دیگری برعکسش. وقتی مردمی که با هنر جدی برخورد می کنند از ته دل دوستش داشته باشند و در قلب آنها جا داشته باشد و او کسی نیست جز معتمدآریا.

وی در ادامه افزود: سه خصلت در ایشان را بگویم چون من در اولین و دومین فیلمم با ایشان همکاری داشتم. اولی اخلاق حرفه ای به معنای واقعی آدمی است که به حرفه اش احترام می گذارد، موقعیت خودش را به عنوان ستاره درک می کند و شما به شدت با او راحت هستید، وقتی با او کار می کنید. دوم درک والا از نقشی است که کار می کند. اصلا نیاز به توضیح آن پرسوناژ ندارد. آنقدر کیف می کنید زمانی که جلوی دوربینتان است که هیچ نکته ای را لازم نیست به او بگویید و سوم شعور اجتماعی بسیار بالا که یک نخبه می تواند داشته باشد و این سه تا اگر در کسی بود حتما آدم بزرگی است و خوشحالم که امشب برای یک آدم بزرگ بزرگداشت گرفتیم.

فاطمه معتمدآریا طی سخنانی گفت: خوشحالم که به عنوان یک زن می توانم گوشه ای از احساسات انسانی مادرانه و خواهرانه ام را با سینما - تنها وسیله ای که بلدم - به همه مردمم ابراز کنم. بزرگترین خوشحالی امشب برایم این است که خانواده عزیز سینما اینجا جمع هستند و من سهم کوچکی در این خانواده دارم. همکارانی که به دلیل دوستی ها و تلاش های بی دریغشان سینما را زنده نگاه داشتیم و به عنوان مهمترین هنر مردمی این دوران به آن چنگ زده ایم. چون همه انتقادها از همه سو به سینماست، برای اینکه گوهری دست نیافتنی است و همه می خواهند به آن دست پیدا کنند. هر کسی از هر نقطه ای که بتواند پیکان تیز انتقاداتش را به طرف ما می آورد ولی خانواده سینما، یک خانواده دوست داشتنی محترم و معتقد به همه ارزش هاست. صنعت و هنر سینمای ما تنها چیزی است که بزرگترین سفیر فرهنگ سرزمینمان در همه جای جهان است، این است دلیل حملات گسترده به سینمای ایران. از همکارانم در خانه سینما که همه حقوق صنفی همکارانم را نگه می دارند، تشکر می کنم. از آقای اسعدیان، رئیسیان و کیانیان هم تشکر می کنم.

فاطمه معتمدآریا سپس روی صحنه برگشت تا بگوید: در فیلم درخشان جاندار که توسط دو فیلمساز جوان 24 ساله ساخته شده که سن شان نزدیک به یک سوم سن من است، کار کردم که در جشنواره فجر به نمایش درمی آید و من نمی توانم آنها را همراهی کنم. خواهش می کنم فیلمسازهای جوان را حمایت کنیم.

در بخش تقدیر از عباس گنجوی بهمن فرمان آرا، رضا کیانیان، مسعود کیمیایی، رسول صدرعاملی و احمد طالبی نژاد به تعریف و تمجید از او پرداختند.

بهمن فرمان آرا و مسعود کیمیایی برای تجلیل از عباس گنجوی روی سن حاضر شدند.

مسعود کیمیایی در صحبت هایش درباره عباس گنجوی گفت: سال های دور خیلی با هم کار کردیم. در کارهای سیاه و سفید من قبل انقلاب با عباس کار کردیم. خاک، گوزن ها، سفر سنگ و بقیه فیلم هایم. عباس گنجوی بیشتر از یک مونتور سینما می داند و دانسته دارد. قرص و محکم همه چیز را می فهمد، فیلمت را می شناسد، فکر می کند و بعد از یکی دو هفته یک جدول می دهد. عباس گنجوی فوق العاده است. ما روزهای سختی را با هم گذراندیم. روزهای برف و سرما.

سپس بهمن فرمان آرا گفت: من در مدتی که در کار سینما بودم شاید با هزاران نفر آشنا شدم اما فقط یک دوست دارم و او عباس گنجوی است. تفاوت آشنا و دوست را همه می دانید ولی من می خواهم از ناصر تقوایی یاد کنم. زمانی که مستند نوروز و خاویار را ساخته بودم پرسیدم مونتور چه کسی را پیشنهاد می کنی گفت بهتر از عباس پیدا نمی کنی. هر چه فیلم من ساختم عباس مونتاژ کرده ولی سوای از این قضایا من شاهد عقدش هم بودم، بچه ها را دیدم بزرگ شدند، اگر تن صدای من زمانی تلفنی صحبت می کنیم افسرده باشد هر جا باشد می آید.

وی ادامه داد: دوستی در ارتباط ما خیلی مهم است. سوای اینکه عباس مشابه ندارد. همه کسانی که امروز کار می کنند شاگردهای عباس بودند ولی عباس خودش یاد گرفته. هر چه درباره عباس بگویم کم گفته ام. برای اینکه این روزها درباره کسانی که سنشان بالاست حرفی زده نمی شود. بعضی وفت ها هم که حرف زده می شود ناخوشایند است.

فرمان آرا افزود: امروز فیلمی در اینستاگرام دیدم که عکس جوانی خانم شهلا ریاحی که آلزایمر دارد جلوی او آوردند و می گویند می شناسی؟ چقدر بی احترامی می کنید. اینها بزرگان سینما بودند. این خانم اولین کارگردان زن سینمای ایران بوده چرا سو استفاده می کنید؟ مثل کسانی که کنار تخت بیمار عکس می گیرند. این چه عیادتی است و چرا باید این عکس در اینستاگرام گذاشته شود؟ خوشحالم تا عباس سرپا است این بزرگداشت گرفته شده و افتخار می کنم همه کارهایم مونتورش عباس گنجوی بوده است.

عباس گنجوی هم در آیین بزرگداشتش گفت: خیلی بلد نیستم حرف بزنم بخصوص چنین جایی. من می گویم اگر یک اتاق نیمه تاریک یا پنجره نیمه روشن بدهید من می توانم خیلی حرف بزنم اما همه حرف ها در طول همه این سال ها که کار کردم گفته شد اما چیزهایی اینجا یادآوری شد و تقریبا در دوره ای که من شروع کردم قبل از اینکه با فرمان آرا و کیمیایی و ناصر تقوایی کار کردم در دوبله کار می کردم که بخشی از این افراد اینجا هستند. آدم وقتی در این جمع قرار می گیرد حالش خوش می شود.

در بخش تجلیل از خسرو خسروشاهی ، ناصر ممدوح، منوچهر والی زاده و منوچهر اسماعیلی برای بزرگداشت خسرو خسروشاهی روی سن آمدند.

منوچهر اسماعیلی در این مراسم گفت: برای من لحظه دل انگیزی است. امشب شبی است که در بزرگداشت کسی شرکت می کنم که 60 سال با او همراه بودم. از آغاز با هم بودیم. این استاد گرانمایه که با صدای نازنینش در این کار موفق و بعد مدیر دوبلاژ شد و من در خدمتش بودم، در خیلی از فیلم ها با او همکاری کردم چه ایرانی و چه خارجی.

ناصر ممدوح گفت: آقای خسروشاهی با صدایش، کارش و اخلاقش همه را شگفت زده کردند. خوشحالم که در جمع این عزیزان رشد کردم.

منوچهر والی زاده نیز گفت: این روزهای خوب و دیدنی را به همه تبریک می گویم. من قبل از هر سخنی که درباره خسرو بخواهم بگویم اول بگویم که از برگزارکنندگان جشنواره، هر ارگانی که هست، می خواهم تشکر ویژه کنم که به پشت صحنه سینما آمدند و دوبله و تدوینگر را دیدند. انشالله دکور و گریم و ... را هم ببینند. در این مدت اخیر به دوبله خیلی توجه کردند. من افتخار می کنم که در حضور شما هستم و آرزوی سلامتی و طول عمر برای برگزارکنندکان و شما حاضرین دارم.

خسرو خسروشاهی نیز طی سخنانی گفت: من سال ها در کنار شما بودم، در سایه، حالا زیر این نور آمدم و کمی دستپاچه ام. 5 فیلم صداگذاری کردم که اکثر آدم هایی که کار کردند را اینجا می بینم. وقتی سینماگرها کارشان تمام می شد کارگردان می ماند و مدیر دوبلاژ. همه می رفتند و ما می ماندیم و دوبله شبانه روز و بالاخره می رساندیم ولی هیچ وقت به این حرفه توجه نشد. یک بار در فارابی یک لیستی گذاشتند و گفتند می خواهیم از این آقایان تجلیل کنیم و بعد هم پیشمان شدند. این کار دوبله را به حساب نمی آوردند ولی الان اوضاع تغییر کرده. هر چند من فعالیت چندانی در دوبله ندارم. از مقام وزارت، از معاونت و دیگران تقاضا می کنم به این حرفه بیشتر توجه کنند.

وی ادامه داد: یک زمان برای دوبله خوب جایزه می دادند، یکبار من خودم جایزه گرفتم زمانی که آقای داروغه زاده در موسسه رسانه های تصویری بود. شما که بیننده هستید می گویید فیلم خوب دوبله نشده ولی هنوز این هایی که اینجا هستند در کار دوبله هستند و فیلم ها هم خوب هستند ولی به بدترین شکل دوبله می شود و متاسفانه به این فیلم ها پروانه نمایش داده می شود. من خودم با جورج لوکاس برای جنگ ستارگان حرف زدم. کوبریک برای فیلمش از ما نمونه صدا می گرفت. برای فیلم جن گیر از مدیر دوبلاژ اسم خواستند. من با آقای کیمیایی وقتی می خواستیم یک فیلم دوبله کنیم به هزاران راه فکر می کردیم به این آسانی ها نبود. بیایید داوری کنید و ببینید تا کجاها رفتیم. گروهبان و دندان مار را ببینید. اصلا یک دنیای عجیب غریبی بود. یا فیلم شیرین که با کیارستمی کار کردیم. ایشان درباره دوبله حرف های زیادی زدند. آقای اسماعیلی به ایشان یادآوری کردند که این حرف ها در تاریخ می ماند.

این مراسم به مدت 4 ساعت به طول انجامید و علاوه بر مراسم های اصلی، نمایشی به کارگردانی محمدرحمانیان اجرا شد و نیما مسیحا نیز قطعاتی اجرا کرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
خبرگزاری میزان- بازیگر فیلم اخراجی ها گفت: اتفاق اصلی بی اهمیت شدن نسل قدیمی سینما و با تجربه های این عرصه است. آنقدر پیشنهادات کم شده که در اکثر مواقع بازیگران پیشکسوت برای فرار بیکاری و مشکلات اقتصادی برخی نقش ها را قبول می کنند.

منوچهر آذر بازیگر سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، درخصوص کم کم کار شدن خود و اکثریت پیشکسوتان سینما گفت: مشکل این روزهای سینما برای پیشکسوتان فیلمنامه است. در فیلمنامه های امروز شخصیتی جدی و تاثیرگذار برای پیشکسوتان نوشته نمی شود و هر چه هست را جوانان بازی می کنند.

وی در همین راستا ادامه داد: اتفاق اصلی بی اهمیت شدن نسل قدیمی سینما و با تجربه های این عرصه است. آنقدر پیشنهادات کم شده که در اکثر مواقع بازیگران پیشکسوت برای فرار بیکاری و مشکلات اقتصادی برخی نقش ها را قبول می کنند.

بازیگر فیلم " اخراجی ها " درباره فعالیت های اخیر خود در عرصه بازیگری اضافه کرد: خوشبختانه پیشنهادات زیادی از سینما و تلویزیون دارم اما واقعیت امر اگر کاری را دوست نداشته باشم در آن بازی نمی کنم. دوست ندارم به زور و به خاطر دیده شدن در هر کاری بازی کنم. خدا را شکر حقوقم از جای دیگر تامین می شود و نیازمند دستمزد بازیگری نیستم.

وی با اشاره به قوت گرفتن سینمای کمدی تصریح کرد: از نظر من فیلم هایی که امروز روی پرده سینما می روند به هیچ وجه کمدی نیستند زیرا از المان های اصلی کمدی در فیلمنامه و همچنین شخصیت پردازی دور شده اند. کمدی امروز سینما تماماً به سمت بداهه پردازی و اضافه گویی رفته است.

بازیگر فیلم "پر پرواز" با تاکید بر وضعیت بد معشیت بازیگران قدیمی اضافه کرد: بازیگری به جز برای عده ای محدود شغل محسوب نمی شود چون گذران زندگی با دستمزد بازیگری خنده دار است. از نظر من بازیگران چاره ای به جز وجود شغلی دیگر در زندگی خود ندارند زیرا حقوق بازیگری کفاف نیازهای ابتدایی را هم نمی دهد.

آذر با تاکید بر لزوم حمایت از بازیگران پیشکسوت خاطرنشان کرد: از نظر من باید بیشتر و بهتر به بازیگران پیشکوست اهمیت داده شود. چرا باید یک بازیگر پیشکسوت به خاطر بدهی خانه اش را بفروشد. بیکاری بازیگران آن هم در سنین بالا باعث افسردگی و ناامیدی آنها از زندگی می شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
گروه هنر یک کارگردان سینما گفت: اینکه فکر کنیم سینما به واسطه تفکر صرفاً ایدئولوژیک می تواند به کمال برسد اشتباهی است که باید از آن در سینما به ویژه جشنواره فیلم فجر پرهیز کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۰۹ سایت های دیگر : همسو نیوز

ابوالحسن داوودی، سینماگر نام آشنای سینمای ایران، که با فیلم هایش در هنر هفتم این سرزمین جریان سازی داشته و بار ها داور و فیلمساز جشنواره فیلم فجر بوده است. در همین راستا خبرنگار ایکنا در آستانه سی و هفتمین جشنواره فجر سینما با این فیلمساز گفت و گویی انجام داده که در ادامه با آن همراه می شویم.
جشنواره فیلم فجر ادوار گوناگونی را سپری کرده است. این پشتوانه نشان دهنده اتفاق مهمی در سینماست. آیا سال های سال برگزاری این رویداد سینمایی توانسته برای سینما تبعات مثبتی را به همراه داشته باشد؟
این رویداد که به هرحال از آن می توان به منزله جشنواره ای دولتی نام برد در سال ها و دهه های مختلف تأثیر خاص خود را به روی سینمای ایران گذاشته است. این تأثیرگذاری هر دوره شکل خاص خود را داشته است، چون در مقطعی این اتفاق جریان سازی مثبت در سینمای آن دوره داشته و در زمانی دیگر شاهد تأثیرگذاری منفی جشنواره بوده ایم. با این توضیح، معتقدم جشنواره فیلم در طول عمر سی و چند ساله خود از یک فکر و راهبرد مشخص بهره نگرفته است. در حقیقت جشنواره فیلم فجر بنا به ضرورت های سیاسی و اجرایی هر دوره برای مدیریت فرهنگی، همانند آن ضرب المثل به مثابه شتر، گاو، پلنگی به شمار می آید که هر مدیری با سلیقه و دیدگاه شخصی خود در دوره های مختلف آن را اداره کرده است. این معضل، که آفتی برای جشنواره فجر است، باعث شده تا این جشنواره در سال های مختلف با اختلافات راهبردی و حاشیه های فراوانی رو به رو باشد.
شما در چندین دوره از جشنواره فجر داور بودید. چرا همیشه پیرامون قضاوت هایی که درباره این رویداد هست حاشیه و اعتراض نیز وجود دارد؟
داوری جشنواره فجر در طول این سال ها بار ها به من پیشنهاد شده است که در برخی مواقع آن را پذیرفته و در زمان دیگری آن را رد کرده ام. در دوره فعلی نیز دبیر جشنواره تلفنی از من دعوت به عمل آورد که ضمن عذرخواهی، از حضور در داوری جشنواره سی و هفتم خودداری کردم. دلیل اولم برای رد کردن این پیشنهاد این بود که اولاً در آن مقطع در سفر بودم. دوم اینکه معتقدم هیئت داوران باید ترکیبی داشته باشند تا بتواند با هم چالش کنند.
بسیاری از مشکلاتی که در حوزه داوری جشنواره وجود دارد همین ناهمگونی (ترکیب نامناسب داوران) باعث شده تا برگزیدگان به گونه ای انتخاب شوند که همیشه درباره آن حرف و حدیثی باشد. این گفته به معنای این نیست که اختلاف سلیقه در هیئت داوران وجود نداشته باشد، بلکه مهم این است که این اختلاف سلیقه در نهایت به اتفاق نظر بینجامد، برای مثال در یک دوره که به اتفاق علی نصیریان داور جشنواره بودم، در 14 روزه هر داور باید 675 اثر را داوری می کرد! در چنین کثرت عظیمی آیا داوری منصفانه است؟ طبعاً در این موارد گستردگی زمینه های داوری اگر اتفاق نظر و تأثیرگذاری داوران بر آرای هم شکل نگیرد، طبعاً نوعی تقسیم جوایز بین داوران شکل می گیرد که رسم پسندیده ای نیست.
واقعیت این است که در برخی از دوره ها، داورها برگزیدگان را بین خود تقسیم می کردند! یعنی یک نفر جایزه بهترین بازیگر را می داد و داور دیگر جایزه بهترین کارگردان را تعیین می کرد. این اتفاق به هیچ وجه خوب نیست، زیرا ترکیب داوران باید به گونه ای باشد که در نهایت آن ها به تصمیم واحدی برسند.
داوری به شکل آکادمی ، به همان طریقی که در اسکار رخ می دهد، آیا روش کارشناسانه ای نیست؟
برگزاری درست داوری به شکل آکادمی مطلوب ترین روش برای داوری جشنواره است، اما آن گونه که تجربه در اجرا نشان داده معمولاً روش هایی که در اجرای برنامه ها پیش می گیریم چندان مطلوب نیست، ولی به هر حال برگزاری آکادمی روشی مطلوب تر از آنچه امروز انجام می شود است. در شکل آکادمی این موقعیت فراهم می آید که به شکل تخصصی و در زمانی طولانی تر آثار داوری شود و مهم تر اینکه هر تخصصی را هم متخصصان آن رشته و هم کل سینماگران و داوران ارزیابی و سنجش می کنند، در حالی که در این نو ع چینش داوران در هیچ دوره ای امکان اینکه فکر کنیم همه تخصص ها در یک داوری تخصصی و عادلانه سنجیده می شوند وجود ندارد، اما شکل آکادمی این امکان را فراهم می آورد تا داوری شکلی دقیق تر داشته باشد.
بخش بین الملل جشنواره همیشه به شکلی غریبانه اجرا می شد. برای همین چندین سال است این قسمت در قالب رویدادی مجزا در زمانی متفاوت برگزار می شود. آیا این اقدام به جریان سازی بخش بین الملل در داخل و خارج انجامیده است؟
برگزار کنندگان بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر اکثراً از دوستانم هستند، اما آنچه بیشتربه نظر می رسد شیوه کار محفلی این رویداد سینمایی است. این مسئله را در نوع انتخاب آثار می توان مشاهده کرد. برای مثال حضور فیلم ها فقط با نظر مسئول جشنواره ممکن است. این روش پسندیده نیست. همچنین در این رویداد آنچه عیان است تسلط یک فکر و اندیشه در اجرا و داوری است؛ اتفاقی که به معنای وحدت نگاه نیست، بلکه بیشتر به گرایش های سیاسی و ایدئولوژیک مربوط است که به نظرم در سینما چنین ملاحظاتی صحیح نیست. البته این را بگویم که قبل از جداسازی، من یکی از موافقان این امر بودم، اما هم اکنون معتقدم این جداسازی چیز خاصی را به سینمای ایران نداده است، چراکه نتوانسته هویت سینمای ایران را فارغ از ملاحظات محفلی در خارج از کشور گسترش دهد.
هزارپا ، فیلم قبلی شما، توانست عنوان پرفروش ترین فیلم تاریخ سینمای ایران را به خود اختصاص دهد، اما این فیلم فرم حضور در جشنواره سی و ششم فجر را پر نکرد! این اقدام برای مقابله با حواشی احتمالی اکران انجام شد؟
اینکه جشنواره فیلم فجر قرار است ویترین سینمای ایران باشد امر روشنی است که همه بر روی آن اتفاق نظر داریم، اما در این میان به دلیل قابل شناسایی نبودن تعریف و سلیقه ثابت جشنواره فجر امکان نمایش هر فیلمی در آن مهیا نیست. منظور اینکه فیلمی ممکن است به رونق جشنواره کمک کند و جشنواره نیز به روی بهتر دیده شدن فیلم تأثیر مثبت داشته باشد و فیلم دیگر نه. برای مثال فیلم رخ دیوانه توانست در جشنواره با استقبال خوبی مواجه شود. در این میان هم فیلم از جشنواره بهره گرفت و هم جشنواره تنورش دا غ تر شد، اما فیلمی نظیر هزارپا کاری نبود که به درد جشنواره بخورد و احتمالاً حواشی اش هم به فیلم لطمه می زد و هم به جشنواره؛ مثل بعضی فیلم های دیگر که در دوره های مختلف جشنواره حضور داشتند و هم به خودشان لطمه زدند وهم به جشنواره.
نکته دیگری که حتماً باید به آن اشاره کنم به یک اشتباه رایج در سینمای ایران است، آن هم اینکه وقتی فیلمی با استقبال مردم مواجه شود، آن کار مذموم شمرده می شود، درصورتی که اولین تعریف سینما سرگرمی است و این شرط نیز هیچ مغایرتی با پیام ندارد، اما متأسفانه این تعریف غلط حداقل در بخش عمده ای از مدیریت فرهنگی جاری است و با توجه به این توضیحات، ممکن بود فیلمی مثل هزارپا برای جشنواره حاشیه هایی درست کند یا اینکه جشنواره چنین مسئله ای را برای فیلم به وجود آورد؛ من قبلاً چنین تجربه ای را داشتم. فیلم زادبوم در زمانی که در جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد چند سیمرغ را به دست آورد، اما به واسطه حاشیه های به وجود آمده، هشت سال اکران فیلم به تعویق افتاد و فیلم کاملاً نابود شد.
در فیلمسازی هیچ گاه سعی نکرده ام در کوران موفقیت خودم باقی بمانم. برای همین هرگاه در فیلمی به موفقیتی دست یافتم، سعی کردم در فیلمی بعدی مسیر متفاوتی را طی کنم. بهترین مثال هم فیلم نان، عشق، موتور هزار است. این فیلم در زمان خود پرفروش ترین فیلم سال شد و پیشنهاد های مختلفی هم برای ادامه آن داشتم، حتی به فکرم رسید که بعد از هزارپا دنباله اش را بسازم، اما بعداً منصرف شدم، چراکه این شکل کار (دنباله سازی) مطلوب نیست. معتقدم عمرم به آن اندازه نیست که صرف سینمای تجاری شود. به همین جهت به دنباله سازی اعتقادی ندارم.
جشنواره فیلم فجر عنوانی دارد که یادآور انقلاب است. برای همین عده ای باور دارند این رویداد چندان منادی ارزش های انقلاب نیست. نظرتان در این باره چیست؟
جواب این سؤال را 20 سال است که در قالب مصاحبه های متعدد می دهم. نام فجر سایه سنگین و بزرگی است که روی جشنواره افتاده است، حتی معتقدم بسیاری از اشکالات جشنواره نشئت گرفته از همین نام است. دهه فجر یک دهه تاریخی و ایدئولوژیک است که در آن ارزش هایی وجود دارد که کثرتی به آن اعتقاد داشتند و گروهی هم قانوناً ملزم به رعایت اصول آن هستند، اما سینما مفهومی عام و درعین حال تخصصی است. برای همین سینما وقتی در سایه جریان ایدئولوژیکی قرار می گیرد، هم تأثیر مخربی روی آن اندیشه ایدئولوژیک می گذارد و هم جشنواره را محدود می کند.
شاید اگر جشنواره فجر در زمانی دیگر برگزار شود، نحوه اجرای آن بهتر باشد و اثرات منفی احتمالی آن هم برای ملزومات این دهه کمتر خواهد بود. بالطبع آیین نامه ای که برای آن نوشته شده بهتر از آن چیزی می شود که هم اکنون شاهدش هستیم، اما وقتی جشنواره فجر در دهه فجر برگزار می شود، تأثیر منفی آن را هم شاهدیم، هرچند این گفته به هیچ وجه منافاتی با ارزش های والای انقلاب ندارد، اما اگر روزی این رویداد سینمایی بتواند از تفکر ایدئولوژیک فاصله بگیرد، شاید بیشتر شاهد اتفاقی فرهنگی و صرفاً تخصصی در این رویداد سینمایی باشیم. با این توصیف من جشنواره فعلی را فقط ویترین دولتی توصیف می کنم.
ابوالحسن داوودی (زاده 1334 در نیشابور) کارگردان، فیلم نامه نویس و تهیه کننده است. زادبوم، رخ دیوانه، تقاطع، مرد بارانی و هزارپا فیلم های قابل توجه او هستند. داوودی فعالیت هنری را با نگارش نقد و مقالات سینمایی آغاز کرد. وی فعالیت سینمایی را سال 1365 با نگارش فیلمنامه فیلم پائیزان به کارگردانی رسول صدرعاملی و با همکاری فرید مصطفوی تجربه کرد. از دیگر فعالیت های داوودی می توان به تأسیس دفتر تولید فیلم آرتافیلم، نگارش مقاله های سینمایی و ریاست اسبق هیئت مدیره خانه سینما اشاره کرد.

***یادآور می شود گفت وگو با ابوالحسن داوودی در تاریخ جمعه 5 بهمن ماه و قبل از نشست خبری سی و هفتمین جشنواره فجر انجام شده است و سوال خبرنگار ایکنا با استناد به گفت وگوی منتشر نشده از ابراهیم داروغه زاده، دبیر جشنواره در قالب سوال پرسیده شده است.

گفت و گو از داوود کنشلو

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
سینماپرس: علی قوی تن کارگردان سینما در آستانه برگزاری سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر گفت: جشنواره سال ها است نشانی از صداقت و عدالت ندارد و متأسفانه ما شاهد باندبازی ها، رفیق بازی ها و فضای فرمایشی در این رویداد سینمایی هستیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۰۹

کارگردان فیلم سینمایی آفتاب، مهتاب، زمین در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: جشنواره فیلم فجر فی نفسه اتفاق بسیار خوبی بود که پس از پیروزی انقلاب اسلامی پایه گذاری شد و فضای پرنشاطی را در سینما به وجود آورد و باعث رشد و پویایی سینما شد. منتقدان و فیلمسازان در فضای حرفه ای و رقابتی قرار گرفتند و این رویداد سینمایی تا اوایل دهه دوم انقلاب کم و بیش خوب بود اما اندک اندک به سمت نزول و افول رفت.

وی ادامه داد: یکی از مهمترین دلایل نزول و افول این رویداد سینمایی این بود که به جای آدم های بی ادعایی که این رویداد را پایه گذاری کرده بودند کم کم افرادی آمدند که بسیار پر ادعا بودند و جشنواره را محلی برای باندبازی ها، رفیق بازی ها و طرفداری و حمایت از برخی فیلمسازان و فیلم های خاص کرده بودند و فضای حرفه ای جشنواره را تبدیل به فضایی مسموم و فرمایشی و غیرحرفه ای کردند به نحوی که حتی در تصمیم گیری ها و داوری های شان نظرشان روی برخی افراد خاص بود و بیشتر به کسانی توجه می کردند که جزو اطرافیان گردانندگان و دبیران بودند.

قوی تن خاطرنشان کرد: همه این اتفاقات دست در دست هم داد تا این رویداد سینمایی از صداقت، صمیمیت، عدالت و فرهنگ دور شود. شرایط جشنواره اینقدر ناراحت کننده شده که ما دیگر اگر فیلم مان به جشنواره راه پیدا نمی کند نمی توانیم به این نتیجه برسیم که لابد فیلم مان خوب نبوده چرا که دیگر نمی شود حضور یا عدم حضور فیلم ها در جشنواره را از نظر کیفی ارزیابی کرد.

کارگردان فیلم سینمایی رویای سهراب تأکید کرد: ما بارها شاهد آن بوده ایم که بسیاری فیلم های خوب و ارزشمند که هیچ نقصی ندارند برای حضور در جشنواره پذیرفته نمی شوند اما در عوض شاهد فیلم های ضعیف و نازل در جشنواره هستیم. انتخاب های مصلحتی و رفاقتی ضربه عجیبی به این رویداد سینمایی وارد کرده و رسما رقابت سالم در جشنواره و سینمای ایران به طور کل از بین رفته است.

این سینماگر در خاتمه این گفتگو افزود: من امیدوارم با تدبیر و درایت جدی یکایک سینماگران دغدغه مند و اهالی رسانه ما بتوانیم مسئولان سینمای کشور را مجاب به سیاست گذاری ثابت و لازم الاجرا در جشنواره فیلم فجر کنیم و دیگر اجازه اعمال سلیقه دبیران و دست اندرکاران در این رویداد سینمایی را ندهیم.

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماپرس: ماشاالله شاهمرادی زاده بازیگر و کارگردان سینما همزمان با فعالیت هیأت داوران سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر گفت: داوران فیلم ها را بر اساس محتوا ارزیابی کنند و اجازه ندهند تا در جشن پیروزی انقلاب فیلم هایی مورد توجه قرار بگیرند که با فرهنگ و آرمان های ارزشمند انقلاب اسلامی مغایرت دارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۰۹

کارگردان فیلم سینمایی پنجشنبه آخر ماه در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: افسوس و صد افسوس که تنها عنوان جشنواره فیلم فجر باقی مانده است و در باطن هیچ خبری از فجر و انقلاب در این رویداد نیست! ای کاش حداقل اسم این جشنواره را عوض می کردند تا سینه سوختگان و دغدغه مندان نظام و انقلاب اسلامی بیشتر غمناک نمی شدند.

وی ادامه داد: ما در سینمای ایران نیاز به فیلم های ارزشمندی همچون از کرخه تا راین ، بازمانده ، حماسه مجنون و امثالهم داریم که هم در ساختار قوی بودند و هم در محتوا حرف های جدی برای گفتن داشتند اما افسوس که سال ها است در سینمای کشورمان خبر چندانی از تولید این نوع آثار ارزشی نیست و اگر قدمی هم برداشته می شود تنها از سوی برخی فیلمسازان دغدغه مند است که حمایت هم نمی شوند.

این سینماگر در پاسخ به این سوأل که به عقیده شما دلیل عدم حمایت و بی توجهی مسئولان نسبت به سینمای استراتژیک چیست اظهار داشت: یکی از مهمترین دلایل بی توجهی مسئولان عدم اتحاد میان سینماگران انقلابی است. بنده معتقدم همه ما سینماگران انقلابی و دغدغه مند باید پشت در پشت هم باشیم و دست در دست هم دهیم و همه تلاش مان را به کتار برده و مسئولان کشور را مجبور کنیم تا در کنار ما و در کنار انقلاب اسلامی قرار بگیرند و برای سینمای کشور دستاوردهای خوبی را به ارمغان آورند.

شاهمرادی زاده تصریح کرد: مسئولان سینمای ایران را عقیم و ما را بدبخت کرده اند؛ آن ها نباید زیر قیومیت آمریکای خونخوار قرار بگیرند. متأسفانه وضعیتی در سینمای کشور حاکم شده که دست اندرکاران تولید آثار ارزشی همواره با بی مهری مواجه می شوند.

وی در همین راستا یادآور شد: زمانی که فیلم ارزشمند، فاخر، شریف و بزرگ توفان شن ساخته شد اغلب اهالی همین سینما به ما توهین کردند! می دانید چرا؟ چون آن ها هیچ عقیده و اعتقادی به انقلاب و نظام اسلامی نداشتند. آن ها سینما را بسیار عقیم کرده اند. آن ها فیلم هایی مانند حوض نقاشی را می خواهند که علیه این مملکت است.

این هنرمند در خاتمه این گفتگو افزود: ما باید به دستاوردهای انقلاب اسلامی توجه داشته باشیم. امروزه جشنواره فیلم فجر ماهیت اصلی خود را از دست داده و بدل به جشنواره ای غربی شده که در آن هیچ نوع نشانی از اسلام و انقلاب وجود ندارد. در هر صورت بنده امیدوارم با همین بضاعت اندک باز هم داوران فجر سی و هفتم به فیلم های استراتژیک توجه ویژه و جدی داشته باشند و اجازه ندهند تا آثار ضد ارزشی و ضد انقلابی و... مورد توجه قرار بگیرند.

لینک خبر :‌ سینما پرس
مدیرعامل موسسه هنر و تجربه رویکرد سازمان سینمایی در حمایت از سینمای اندیشه ورز و فرهنگی را مورد قدردانی قرار داد و این را گامی برای ارتقای کیفیت در سینما و تزریق امید در سینماگران دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی هنر و تجربه ، این روزها بحث ادغام و انحلال موسسات زیرمجموعه سازمان سینمایی در مسیر چابک سازی این سازمان مطرح شده است و در همین زمینه حسین انتظامی سرپرست سازمان سینمایی در جدیدترین اظهار نظر رسانه ای خود درباره گروه سینمایی هنر و تجربه گفته است: بخش هنر و تجربه یک وظیفه دیگر وزارتخانه را دنبال می کند. ما وظیفه داریم از سینمای اندیشه ای، اجتماعی و فرهنگی در مقابل سینمای تجاری حمایت کنیم و اگر کنار بنشینیم و بگوییم تنها سازوکارهای بازار مورد نظرمان است، حتما از وظایف خودمان فاصله گرفته ایم بنابراین هنر و تجربه با این رویکرد باید در سازمان سینمایی حفظ شود، اما روش های کار ممکن است تغییر کند.

جعفر صانعی مقدم مدیرعامل موسسه هنر و تجربه درباره رویکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان سینمایی در حمایت از سینمای صاحب اندیشه و فرهنگی گفت: سخنان آقای انتظامی در مقام کسی که سکان سینما را به دست گرفته نشان از این دارد که به دنبال حمایت از نگاه اندیشه ورز در سینما است و علاقمند است بخش فرهنگی سینمای ایران رشد کند.

وی با اشاره به اینکه در جهان سینمای ایران را به عنوان سینمایی مولف و صاحب تفکر و سبک می شناسند، بیان کرد: سینمای فرهنگی و اندیشه ورز ایرانی پس از انقلاب در جهان شناخته شد و این خود به دلیل ریشه فرهنگی کشور ما است و حال باید حواسمان به این سرمایه گرانقدر باشد تا در رقابت نابرابر با سینمای تجاری، این بخش از سینمایمان حذف نشود.

مدیرعامل موسسه هنر و تجربه افزود: در همه جای دنیا و به ویژه در کشورهایی که ریشه فرهنگی غنی تری دارند، دولت ها وظیفه خود می دانند که از بخش هنری سینمای شان حمایت کنند و برای کشف استعدادها در این زمینه بکوشند تا از این مسیر هم برای ارتقای زمینه های فرهنگی در کشورشان گام بردارند هم در سینمای جهان حرفی برای گفتن داشته باشند.

صانعی مقدم با مثبت ارزیابی کردن نگاه جدیدی که در سازمان سینمایی ایجاد شده و در آن گفته می شود نباید از حمایت از سینمای هنری و تجربی کنار کشید، گفت: در حالی که سرمایه ها برای تولید فیلم بیشتر به سمت سینمای بدنه می رود و در اکران هم این بخش امتیازهای بیشتری دارند، گروه هنر و تجربه تنها پایگاهی است که می تواند حداقل این امید را به سینماگران بدهد که اگر آثار متفاوتی خلق کنند می توانند به اکران امید داشته باشند؛ گرچه در حال حاضر به دلیل کمبود سالن هنوز با نقطه قابل قبول خدمات دهی به این بخش از سینما فاصله داریم.

وی اضافه کرد: گروه هنر و تجربه در ذات خود و از آن زمان که ایده آن شکل گرفت به دنبال حمایت از سینمای متفاوت بوده است و تا امروز هم فرصت نمایش فیلم هایی را فراهم کرده که در صورت نبود این گروه سینمایی امکان نمایش پیدا نمی کردند و یا به سختی رنگ پرده را می دیدند همچنین افتخار نمایش مستندها، فیلم های کوتاه و انیمیشن های ایرانی که آثار محترم و باکیفیتی هستند در کارنامه هنر و تجربه ثبت شده است.

مدیرعامل موسسه هنر و تجربه تاکید کرد: با سخنان دلگرم کننده دکتر انتظامی این نوید داده شده است که نگاه مدیریتی جدید قصد دارد در راستای وظایف حمایتی دولت از سینمای اندیشه ورز و فرهنگی توجه ویژه ای به این بخش داشته باشد و ما نیز در گروه هنر و تجربه با همه توان و امید در راستای تقویت این بخش تلاش می کنیم و این نگاه را قدر می نهیم.

صانعی مقدم در پایان درباره اظهارنظر اخیر ابراهیم داروغه زاده دبیر جشنواره ملی فیلم فجر درباره تفکیک پروانه ساخت سینمایی و ویدیویی و مساله فیلم اولی ها که تناقضاتی را در پذیرفتن فیلم ها برای جشنواره ایجاد کرده است، گفت: همانطور که آقای داروغه زاده اشاره کرده اند در حال حاضر طبق آیین نامه فجر ملاک پروانه ساخت سینمایی است که این موضوع نیازمند بازنگری است چون بعضی از فیلم ها با پروانه ویدیویی ساخته و در گروه هنر و تجربه اکران می شوند یا در جشنواره های سینمایی دنیا حضور پیدا می کنند و دیگر این فیلمسازان را نمی شود فیلم اولی محسوب کرد. این نگاه آقای داروغه زاده که گفته اند این نقص نیازمند بازنگری است بسیار درست است و ما خوشحالیم که به گفته وی، در آیین نامه جشنواره فجر سی و هشتم این موضوع مورد بازنگری قرار خواهد گرفت.

عکس کنار خبر از سحر قریب است.

کد خبر 4527274

فریبرز دارایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
برنامه نمایش فیلم های کودک و نوجوان در بخش سیمرغ و پروانه ها و همچنین جدول نمایش فیلم ها در موزه سینما همزمان با سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر اعلام شد.

به گزارش ایلنا، نمایش پنج فیلم و انیمیشن سینمایی لکنت به کارگردانی محمدرضا حاجی غلامی، پاستاریونی به کارگردانی سهیل موفق، ضربه فنی به کارگردانی غلامرضا رمضانی، بنیامین به کارگردانی محسن عنایتی و آخرین داستان به کارگردانی اشکان رهگذر در سانس 9:30 صبح روزهای 13 الی 17 بهمن ماه همزمان با سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر برگزار می شود و یک ساعت پیش از نمایش این فیلم ها از ساعت 8:30 دقیقه سینماگران کودک و نوجوان و عوامل فیلم ها در قالب جشن 40 سالگی انقلاب به گپ و گفت با مخاطبان خود می پردازند.

روز شنبه 13 بهمن فیلم لکنت ، یکشنبه 14 بهمن پاستاریونی ، دوشنبه 15 بهمن انیمیشن بنیامین ، سه شنبه 16 بهمن فیلم ضربه فنی ، چهارشنبه 17 بهمن انیمیشن آخرین داستان به ترتیب در پردیس های سینمایی تماشا، فرهنگ، ماندانا، باغ کتاب و آزادی از ساعت 10 در سانسی ویژه نمایش داده می شوند. همچنین در تهران سینماهای کوروش، راگا و شکوفه نیز به نمایش 5 فیلم سینمای کودک و نوجوان می پردازند.

در مراکز استان ها نیز یک سالن از سینماهای میزبان جشنواره فیلم فجر به نمایش فیلم های کودک و نوجوان اختصاص می یابد.

ویژه برنامه سیمرغ و پروانه ها با همراهی مرکز توسعه سینمای کودک و نوجوان، سازمان سینمایی، دبیرخانه جشنواره فیلم فجر، ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و بنیاد سینمایی فارابی برگزار می شود

همچنین در سی و هفتمین دوره از جشنواره فیلم فجر، موزه سینما با دو سالن سینماتوگراف و فردوس به عنوان یکی از سینماهای مردمی این رویداد بزرگ، میزبان علاقه مندان به سینمای ایران خواهد بود.

بر این اساس، در دو سانس 14:30 و 17 که به اکران فیلم های این دوره از جشنواره اختصاص داده شده است، فیلم های سه گروه سینمای ایران یک، دو و سه، از دهم تا 22 بهمن ماه (به جز جمعه و شنبه 19 و 20 بهمن ماه) روی پرده می روند.

علاقه مندان می توانند با مراجعه به سایت موزه سینما به نشانی www.cinemamuseum.ir و یا موزه سینما (واقع در خیابان ولیعصر، بالاتر از پارک وی، باغ فردوس)، جدول نمایش فیلم ها را دریافت کنند.

بلیت های مربوط به فیلم های جشنواره فجر 37 در موزه سینما پیش فروش شده اما برای آن دسته از مخاطبانی که موفق به خرید بلیت نشده اند، امکان تهیه بلیت از گیشه موزه (یک ساعت قبل از هر اکران) مهیا شده است

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
اعضای کمیته فرهنگ، هنر و رسانه کمیسیون فرهنگی مجلس، کلیات طرح سازمان نظام روزنامه نگاری را تصویب کردند.

احد آزادی خواه در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به جلسه کمیته فرهنگ، هنر و رسانه کمیسیون فرهنگی گفت: حدود پنج سال است که دولت در تقدیم لایحه مطبوعات یا نظام رسانه تعلل کرده و علیرغم تاکیدات و تلاش های پی در پی کمیسیون فرهنگی، تا کنون چنین لایحه ای به دست مجلس نرسیده است.

نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی افزود: بر همین اساس طرحی تحت عنوان سازمان نظام روزنامه نگاری جمهوری اسلامی ایران آماده شد که کلیات آن پس از استماع آرای اعضای کمیته فرهنگ، هنر و رسانه کمیسیون فرهنگی مجلس، مرکز پژوهش های مجلس و نمایندگان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تصویب رسید.

اصرار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر ارائه لایحه درخصوص نظام روزنامه نگاری

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: همانگونه که پزشکی، مهندسی و پرستاری دارای نظامنامه است و نظامات مستقل برای هر کدام از این حِرَف تعریف شده، باید برای روزنامه نگاران و اهالی مطبوعات نیز یک نظام مستقل تحت عنوان نظام روزنامه نگاری تعریف و تشکیل شود تا با مقنن نمودن آن، حوزه نظارتی هم ساماندهی شود.

وی درخصوص نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره این طرح گفت: اگرچه وزارتخانه موافق اصل موضوع است ولی اصرار آنها بر ارائه لایحه است؛ در حالی که کمیسیون فرهنگی مجلس بیش از دو سال معطل ماند ولی دولت نتوانست لایحه را تقدیم کند.

پیش بینی منابع تامین بار مالی تشکیل سازمان نظام روزنامه نگاری در طرح مجلس

آزادی خواه تشکیل سازمان نظام روزنامه نگاری را بر اساس حکم ماده 92 برنامه ششم توسعه عنوان و درباره بار مالی آن برای دولت، توضیح داد: منابع تامین بار مالی تشکیل سازمان نظام روزنامه نگاری در طرح پیش بینی خواهد شد.

عضو کمیته فرهنگ، هنر و رسانه کمیسیون فرهنگی مجلس عنوان کرد: همانطور که در برنامه ششم توسعه دولت مکلف به تشکیل سازمان نظام روزنامه نگاری شده در این طرح نیز بر مبنای حکم قانون برنامه توسعه، دولت مکلف به انجام این کار خواهد شد./

پایان پیام

لینک خبر :‌ خانه ملت
برنامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حل مشکلات ناشران کتاب و ترویج فرهنگ کتابخوانی در جامعه است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۰۹ سایت های دیگر : باشگاه خبرنگاران جوان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز قزوین، مدیرکل دفتر مطالعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین افتتاح سیزدهمین نمایشگاه کتاب قزوین گفت: باید دغدغه تیراژ پایین کتاب ها و کتابخوانی را کاهش دهیم و به جای چند هزار نسخه به چند میلیون نسخه برسیم.
فریدونی افزود: مسیر برای رسیدن به نقطه مطلوب هموار است، اما باید تلاش مضاعفی در حوزه کتاب و کتابخوانی صورت گیرد؛ در این میان کتاب خوب و سالم بیش از همه شاخص های مطالعه را بالا می برد.
او اضافه کرد: 22 نمایشگاه استانی با هزینه 2 میلیارد تومان به ازای هر استان برگزار شده و تا پایان سال 6 نمایشگاه استانی دیگر نیز در کشور برگزار خواهد شد.
استاندار قزوین نیز با گلایه از کاهش تیراژ کتاب در کشور گفت: در طول 40 سال اخیر، سرانه مطالعه تغییر چندانی نکرده که این موضوع به عملکرد متولیان امر برمی گردد.
عبدالمحمد زاهدی افزود: برگزاری جشنواره ها، مسابقات و باشگاه های کتابخوانی برای ترویج و تشویق مردم به کتابخوانی باید در دستور کار قرار گیرد تا مردم با کتاب آشتی کنند.
او تصریح کرد: مردم باید احساس کنند که فضا، فضای مطالعه است، اما قیمت کتاب در سبد کالای خانوار بسیار بالاست و باید این مشکل برطرف شود.
استاندار با بیان اینکه در حال حاضر 44 هزار میلیارد تومان در سال به مردم یارانه تعلق می گیرد گفت: اگر هزار میلیارد تومان از این پول به کتاب و نشر اختصاص یابد در این حوزه انقلابی ایجاد خواهد شد.
زاهدی افزود: مردم سال گذشته 30 هزار جلد کتاب به کتابخانه های استان هدیه دادند و باید شاهد رواج کتابخوانی در دستگاه های دولتی هم باشیم.
در سیزدهمین نمایشگاه کتاب قزوین، 290 ناشر، بیش از 62 هزار عنوان کتاب را به معرض فروش گذاشته اند.
این نمایشگاه تا سیزدهم بهمن، در ساعات 9 تا 12 و 16 تا 21 در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی قزوین آماده بازدید علاقمندان است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
با دو نرخی شدن بلیت جشنواره فیلم فجر، بلیت های این رخداد فرهنگی در سینما بهمن به قیمت 10 هزار تومان و در سینما روشا به قیمت 15 هزار تومان به فروش می رسد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۰

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، برنامه اکران فیلم های سینمایی جشنواره فیلم فجر از روز 12 بهمن ماه در استان زنجان آغاز خواهد شد و طبق برنامه ریزی انجام شده 9 فیلم در بخش سیمرغ و پنح فیلم در بخش سیمرغ و پروانه ها در دو سینمای بهمن و روشا در زنجان اکران می شود.

معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان در همین باره به خبرنگار فارس گفت: افتتاحیه اکران فیلم ها روز چهارشنبه همزمان با افتتاحیه سینما روشا خواهد بود و قیمت بلیت ها نیز یکسان سازی شده و برای کل کشور 15 هزار تومان تعیین شده است، هرچند که سینماها مجاز به ارائه تخفیفات ویژه هستند.

به گفته محمود علی محمدی طبق برنامه فیلم های سینمایی آشفتگی ، تیغ و ترمه ، سرخ پوست ، درخونگاه ، دیدن این فیلم جرم است ، خون خدا ، قسم ، پالتو شتری ، حمال طلا فیلم هایی است که به صورت مشترک و در روزهای متفاوت در سینما بهمن و روشا در سانس های 19 و 21 و 30 دقیقه اکران می شود.

طبق پیگیری خبرنگار فارس و مراجعه به سایت دو سینما مشخص شد که قیمت فروش بلیت در سینماها متفاوت است و در سینما بهمن به قیمت 10 هزار تومان و در سینما روشا به قیمت 15 هزار تومان به فروش می شود.

مدیر روابط عمومی سینما بهمن زنجان ضمن تأیید این موضوع به خبرنگار فارس گفت: قیمت فروش بلیت در سینما بهمن زنجان 10 هزار تومان است.

میثم زنجانی تصریح کرد: البته امسال قیمت بلیت 15 هزار تومان اعلام شده است اما مسؤولان سینما بهمن زنجان برای رفاه حال مردم امسال قیمت بلیت را افزایش نداده اند.

وی با اشاره به اینکه طبق برنامه امسال فیلم ها در سانس 19 و 21 و 30 دقیقه اکران خواهد شد، تصریح کرد: اکران فیلم ها در سینما بهمن از روز جمعه آغاز خواهد شد.

گفتنی است، روز جمعه 12 بهمن ماه در سانس ساعت 19 فیلم سینمایی آشفتگی و در سانس 21 و 30 دقیقه دیدن این فیلم جرم است اکران می شود.

روز شنبه 13 بهمن در سانس 19 فیلم سینمایی تیغ و ترمه و در سانس 21 و 30 دقیقه فیلم سینمایی قسم اکران و در روز یکشنبه 14 بهمن نیز در سانس ساعت 19 فیلم سینمایی سرخپوست و در سانس 21 و 30 دقیقه فیلم سینمایی خون خدا اکران می شود.

روز دوشنبه 15 بهمن ماه نیز در سانس ساعت 19 فیلم سینمایی درخونگاه و در سانس 21 و 30 دقیقه فیلم سینمایی پالتو شتری ، روز سه شنبه در سانس ساعت 19 فیلم سینمایی دیدن این فیلم جرم است و در سانس ساعت 21 و 30 دقیقه فیلم سینمایی آشفتگی اکران می شود.

روز چهارشنبه 17 بهمن ماه نیز در سانس ساعت 19 فیلم سینمایی خون خدا و در سانس ساعت 21 فیلم سینمایی تیغ و ترمه و روز پنج شنبه 18 بهمن نیز در سانس ساعت 19 فیلم سینمایی قسم و در سانس ساعت 21 و 30 دقیقه نیز فیلم سینمایی حمال طلا اکران می شود.

به گزارش فارس، بلیت های جشنواره فیلم فجر از سایت سینما بهمن و سینما روشا قابل تهیه است.

انتهای پیام/73005/ق40

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
فقهی زاده، یکی از اهداف کلان برنامه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را ایجاد گفتگوی فرهنگی در سطوح مختلف دانست و گفت: باید فرهنگ و اخلاق قرآنی را در جامعه گسترش دهیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱۰

عبدالهادی فقهی زاده ، در حاشیه بازدید از موسسات قرآنی شهرستان دزفول، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در دزفول، اظهار کرد: یکی از اهداف کلان برنامه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جهت اثر بخشی و ثمر بخشی فعالیت های قرآنی، ایجاد گفتگوی فرهنگی در سطوح مختلف است .

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با بیان اینکه جامعه القرآن کریم و اهل بیت (ع) یکی از ارکان اصلی فعالیت های قرآنی در سطح ملی است ، افزود: صدها موسسه تحت عنوان جامعه القرآن کریم و اهل بیت (ع) در سطح کشور فعالیت می کنند و وزارت ارشاد تعاملات خوبی با این موسسات داشته است .

وی تصریح کرد: در دیداری که با مدیران ارشد جامعه القرآن کریم و اهل بیت (ع) داشتیم، افزایش سطح کیفی در حفظ قرآن کریم از نقطه نظرات طرفین بوده و تلاش شده حمایت های بیشتری از جامعه القرآن صورت گیرد .

فقهی زاده، از حمایت وزارت ارشاد در بحث بیمه مربیان قرآنی جامعه القرآن و انجام برنامه ها و مسابقات قرآنی خبر داد و اضافه کرد: تعاملات خوب و مثبتی از سوی وزارت ارشاد انجام شده و در آینده با بهبود وضعیت اعتباری، دایره این تعاملات قطعا گسترش خواهد یافت .

وی در ادامه با بیان اینکه قرآن فقط معجزه بیانی نیست و باید به بُعد معنایی و محتوایی آن نیز توجه کر د، ادامه داد: ما کمک خواهیم کرد تا جامعه القرآن کریم و اهل بیت (ع) از نظر کیفی افزایش یابد و ا ین موسسات علاوه بر پرداختن به روش های حفظ، به توسعه محتوایی قرآن نیز توجه کنند.

وی با اشاره به اینکه هدف کلی معاونت کمک به خارج کردن قرآن از مهجوریت و وارد کردن آن به عرصه های گوناگون زندگی در حوزه های علمی و عملی است، تاکید کرد: باید فرهنگ قرآن و اخلاق قرآنی بر جامعه و در حوزه های سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اخلاقی ما گسترش یابد .

لازم به ذکر است، عبدالهادی فقهی زاده، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، شامگاه (سه شنبه 9 بهمن) با حضور در شهرستان دزفول، از جامعه القرآن کریم و اهل بیت (ع) این شهرستان بازدید کرد و در جریان فعالیت های این مرکز قرار گرفت.

جامعه القرآن کریم و اهل بیت (ع) دزفول در رشته حفظ و قرائت قرآن کریم و آموزش تجوید در رشته های سنی مختلف در دو مجموعه پسرانه و دخترانه فعالیت دارند .

زیارت بقعه امامزاده سبزقبا در دزفول و بازدید از قمیش (یکی زا قنات های زیرزمینی و باستانی دزفول، از دیگر برنامه های معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود.

فقهی زاده، (چهارشنبه 10 بهمن) به اهواز سفر می کند و حضور در گلزار شهدا، دیدار با خانواده شهید جاسم نوری، جلسه با ادارات و سازمان های هم خانواده، نشست هم اندیشی مؤسسات و فعالان قرآنی و رؤسای ادارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ها، زیارت بقعه علی بن مهزیار اهوازی و بازدید از روند توسعه بقعه و دیدار با استاندار خوزستان از جمله برنامه های تدارک دیده شده برای برنامه های وی در روز دوم سفر به خوزستان است.

پایان پیام/ 589

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و هیات همراه از موسسه قرآنی مشکاة النور و موسسه قرآن و عترت آیات در شهرستان شوشتر بازدید کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۰۹

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، عبدالهادی فقهی زاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به همراه محمد جوروند مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، سید کریم موسوی معاون قرآن و عترت این اداره کل، مدیران موسسات قرآنی مشکاة النور و آیات، ظهر روز سه شنبه 9 بهمن ماه از این موسسه ها در شهرستان شوشتر بازدید کرد.

در این بازدید عبدالهادی فقهی زاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن بازدید از این موسسات از نزدیک در جریان روند آموزش و فعالیت های قرآنی موسسات قرآنی مشکاة النور و آیات شهرستان شوشتر قرار گرفت.

در ادامه این بازدیدمریم موسوی مدیر موسسه قرآنی مشکاة النور شهرستان شوشتر ضمن اشاره به فعالیت های انجام گرفته در این موسسه گفت: موسسه قرآنی مشکاة النور شهرستان شوشتر با سه کلاس پیش دبستانی و کتابخانه در حال فعالیت می باشد.

وی در ادامه با اشاره به دوره های برگزار شده در این موسسه اظهار داشت: از جمله دوره هایی که در این موسسه برگزار شده است می توان به همایش بانوی آب و آیینه، همایش تجلیل از فعالان قرانی، همایش عفاف و حجاب، آموزش های عمومی خانواده و آموزش دوره خبرنگاری اشاره کرد.

در ادامه معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و هیات همراه در موسسه فرهنگی قرآن و عترت آیات حضور یافته و از نزیک از این موسسه دیدن کردند.

موسسه قرآن و عترت آیات با 2 کلاس پیش دبستانی با رویکرد آموزش قرآنی در شهرستان دزفول درحال فعالیت است.

در پایان محمد جوروند مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان ضمن تقدیر از فعالان قرآنی استان گفت: مبلغ 380 میلیون ریال به عنوان کمک هزینه به 38 موسسه از موسسات فعال قرآنی استان اختصاص خواهد یافت.

روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان

9 بهمن 1397 15:56

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
چرا با وجود سینمای مجهز کاپری در بهترین مکان شهر جشنواره فجر در تالار فخرالدین اسعد گرگانی اجرا می شود ؟ تا دو سال پیش که ملک زاده و صفایی مدیریت سینما کاپری را داشتند ، همه کنسرت ها و برنامه هایی چون فیلم فجر در سینما کاپری اجرا می شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۰۹

به گزارش گلستان ما ؛ در خبرها داشتیم که قرار است با محوریت انجمن سینمای جوانان استان گلستان سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر در استان گلستان در تالار فخرالدین اسعد گرگانی برگزار شود .

ذکر این نکته بجاست که برابر ادعای جناب قلیشلی مدیر تالار فخرالدین اسعد گرگانی ، این مکان قدیمی خسته است و به سختی نفس می کشد ، علت آن هم اینست که ما در استان گلستان سالن استاندارد و مناسب جهت برگزاری برنامه های مهم و کشوری نداریم .

لذا مجبوریم از این سالن بیش از حد انتظار و معقول کار بکشیم و نتیجه آن قطعا فرسودگی و مستهلک شدن امکانات و تجهیزات ، سرمایه انسانی و ... است .

حال سوال اینجاست ؛ چرا خانم کشمیری مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان قبول کرد که سی و هفتمین جشنواره فجر استان گلستان در این تالار خسته برگزار شود ؟

تالاری که قرار است میزبان برنامه های پرحجم و مهم و محوری جشن چهل سالگی انقلاب اسلامی در استان گلستان باشد و این مهم می تواند بر خستگی بیشتر تالار بیانجامد .

سوال مهم دیگری که مطرح می شود اینست ؛ چرا با وجود سینمای مجهز کاپری در بهترین مکان شهر جشنواره فجر در تالار فخرالدین اسعد گرگانی اجرا می شود ؟ مگر نه اینست که سینما کاپری با این هدف ساخته شد که بخشی از حجم سنگین برنامه های فرهنگی و هنری در این مکان مناسب که با استقبال مردمی هم روبروست اجرا شود ؟

چرا تالار فخرالدین اسعد گرگانی به عنوان بخش دولتی سعی دارد با کاپری به عنوان بخش خصوصی مقابله کند ، مگر نمی گوییم اصل 44 و برون سپاری ، پس چرا ؟

جواب هم روشن است ؛ تا دو سال پیش که آقای ملک زاده و صفایی مدیریت سینما کاپری را داشتند ، همه کنسرت ها و برنامه هایی چون فیلم فجر در سینما کاپری اجرا می شد و اگر برنامه های هم در تالار یا جاهای دیگر برگزار می شد ، اینها منتقد بودند که چرا به کاپری نیامدند .

اما امسال که جناب نجفی مالک کاپری آنها را به دلایل مختلف کنار گذاشته ، سعی دارند تمرکز برنامه ها را در تالار فخرالدین اسعد گرگانی برگزار کنند تا نشان دهند قدرت این را دارند که بتوانند کنایه ای به کاپری و مالک آن بزنند .

در اینجا نقش مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان باید پررنگ باشد که اسیر چنین بازی هایی نشود که اولا تالار فخرالدین اسعد گرگانی از حجم سنگین برنامه ها بیرون بیاید و هم اینکه از ظرفیت بالا ، زیبا و توانمندیهای سینما کاپری استفاده شود .

انتهای پیام /

لینک خبر :‌ گلستان ما
معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری از برگزاری نمایشگاه کتاب با 50% تخفیف در شهرستان لردگان خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۰۹

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری گفت: به مناسبت چهلیمن سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، نمایشگاه کتابی با 50 % تخفیف و چهل عنوان کتاب در زمینه های مختلف مذهبی، قرآنی، ادبی، تاریخ، رمان، شعر، کودک و نوجوان، روانشناسی و ... از تاریخ 15 بهمن ماه جاری الی 15 اسفند؛ به مدت یک ماه در سالن بسیج دانش آموزی شهرستان لردگان برگزار خواهد شد .

روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان چهار محال و بختیاری

9 بهمن 1397 11:14

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
قزوین - ایرنا - مدیر کل مجامع، تشکل ها و فعالیت های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: وضعیت نشر کتاب پس از انقلاب اسلامی هم به لحاظ کمی و نیز کیفی نسبت به قبل از آن قابل مقایسه نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۰۹ سایت های دیگر : جماران

علی فریدونی روز سه شنبه در حاشیه افتتاحیه سیزدهمین نمایشگاه سراسری کتاب قزوین در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بررسی دقیق تعداد نشر کتاب و انتشارات از قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیازمند مطالعه آماری است اما گسترش قابل توجهی نشر کتاب پس از انقلاب را نمی توان کتمان کرد.
وی اضافه کرد: تعداد نویسندگان کتاب در کشور پس از انقلاب اسلامی رشد قابل توجهی پیدا کرده است و به هیچ عنوان قابل مقایسه با دوران طاغوت نیست.
این مسئول با بیان اینکه قیمت کتاب در هر جامعه ای برگرفته و متاثر از شرایط و اوضاع و احوال اقتصادی و اجتماعی همان جامعه است، اظهار داشت: اعتقاد ما بر این است که قیمت کتاب در جامعه ما باید پایین از رقم های فعلی باشد.
فریدونی ادامه داد: قیمت بالای کتاب نباید ما را از نعمت کتاب خوانی محروم سازد و جامعه باید به بحث کتاب اهتمام ویژه داشته باشد.
این مسئول در توضیح روند اعطای مجوز به کتاب ها نیز گفت: برای بررسی کتاب در وزارت ارشاد سازوکاری ایجاد شده که محتوای آن متناسب با فرهنگ و قوانین جامعه باشد و به نوعی کتاب سالم در اختیار مردم قرار دهد.
فریدونی به سرانه مطالعه در جامعه اشاره کرد و اظهار داشت: نقش خانواده و محیط های آموزشی در ذهن و الگوسازی سرانه مطالعه بی بدیل است و نباید مشکلات موجود به قهر کردن خانواده ها با کتاب منجر شود.
وی همچنین به بودجه ها و یارانه لازم برای 22 نمایشگاه کتاب در کشور اشاره کرد و گفت: معاونت فرهنگی وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی برای هر نمایشگاه کتاب به طور میانگین 20 میلیارد ریال اعتبار درنظر گرفته است.
سیزدهمین نمایشگاه سراسری کتاب قزوین تا سیزدهم بهمن ماه سال جاری در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی استان قزوین آماده استقبال از بازدیدکنندگان است.
9925*3013

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
سمنان -ایرنا- میزگرد بررسی ضرورت ساماندهی خبرنگاران با حضور برخی از مسئولان، فعالان و صاحبنظران حوزه رسانه روز سه شنبه در خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) مرکز سمنان برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۰۹ سایت های دیگر : جماران

به گزارش ایرنا، در میزگرد بررسی ضرورت های ساماندهی خبرنگاران، حجت الاسلام والمسلمین علی اصغر فضیلت مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، مهدی صمیمیان مدیر خانه مطبوعات استان، ابوالقاسم کواکبیان سردبیر روزنامه پیام استان، محمدتقی قدس رئیس انجمن خبرنگاران استان، حجت الله یحیایی مدیر روابط عمومی استانداری و ابوالفضل دلارام معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان حضور داشتند.
حاضران در این میزگرد ایرنا بر ضرورت ساماندهی خبرنگاران تاکید کردند و تشکیل کمیته و یا کارگروه ساماندهی با محوریت خانه مطبوعات و عضویت و نظارت اداره کل ارشاد و استانداری سمنان را خواستار شدند.
کارشناسان و صاحبنظران همچنین چالش های رسانه ها در عصر فضای مجازی را بررسی کردند و از فضای مجازی به عنوان یک فرصت یاد کردند که در صورت فقدان بهره برداری درست از آن، به یک تهدید و چالش بدل خواهد شد.
نحوه ارتباط دوسویه رسانه ها و دستگاه ها و نهادهای اجرایی از دیگر مواردی بود که حاضران در میزگرد ایرنا به آن پرداختند.
مشروح این میزگرد روز دوشنبه پانزدهم بهمن 97 در خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) استان سمنان منتشر می شود.
7342م/6103

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
هجدهمین نمایشگاه استانی کتاب در کهگیلویه و بویراحمد در حالی به پایان رسید که از یک طرف بازدیدکنندگان از قیمت بالای کتاب های عرضه شده در این دوره ناراضی بودند و از طرف دیگر غرفه داران و ناشران، اطلاع رسانی این رویداد فرهنگی را ضعیف ارزیابی کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۰۹

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در کهگیلویه و بویراحمد، هجدهمین نمایشگاه بزرگ کتاب یاسوج روز دوشنبه 8 بهمن ماه در حالی به پایان راه رسید که ناشرانی که از شهرهای دیگر از جمله تهران در این دوره حضور پیدا کرده بودند و سابقه ای چندین ساله حضور در نمایشگاه های کتاب یاسوج را دارند (مانند نگاه، ثالث و...)، معتقدند که امسال استقبال از نمایشگاه نسبت به دوره قبل بهتر و بیشتر بوده است.

آنها ضمن مثبت ارزیابی کردن حضور رسانه ها در نمایشگاه، می گفتند که با وجود گرانتر شدن قیمت کتاب و طبعاً کاهش قدرت خرید مردم، استقبال از نمایشگاه قابل قبول بوده است.

گلایه ناشران از ضعف در اطلاع رسانی نمایشگاه کتاب یاسوج
نماینده انتشارات ثالث در این باره گفت: از همان روز اول مشخص بود اطلاع رسانی خوبی انجام شده است. در همین حال انتشاراتی هایی مانند بلور، شهر فرشته ها، قدیانی و موسسه بوستان کتاب قم که ناشران تخصصی حوزه کودکان هستند، از نحوه برگزاری نمایشگاه و استقبال مردم اظهار رضایت داشتند.

نماینده انتشارات فرهنگ مردم در نمایشگاه کتاب یاسوج گفت: استقبال از نمایشگاه قابل تحسین بود اما به نظر من، با توجه به پتانسیل این استان و شهر یاسوج، مسئولان در زمینه اطلاع رسانی کوتاهی کرده اند و اینکه با بهانه هایی مانند نبود بودجه در حق مردم اجحاف شود، کار درستی نیست.

وی از کودکان روستایی گفت که با جیب خالی به این نمایشگاه کتاب آمده اند و با حسرت فقط کتاب ها را نگاه می کردند . او می گوید آیا امکان دادن بن رایگان به مدارس روستاهای محروم وجود نداشت؟!

ناشران و بازدیدکنندگانی هم بودند که نظر مثبتی نسبت به هجدهمین دوره نمایشگاه کتاب نداشتند، هر چند تعداد آنها زیاد نبود. یک دانشجوی رشته پزشکی و همچنین یک دانش آموز پشت کنکوری معتقد بودند از لحاظ تنوع کتاب و به روز بودن و حتی قیمت، تفاوتی بین این نمایشگاه و کتابفروشی های شهر وجود نداشت.

مسئولان غرفه های انتشارات رشد (که ناشر تخصصی کتاب های حوزه روانشناسی است)، قلم چی، مشاوران آموزش و مهر و ماه که کتاب های کمک درسی و کنکوری را ارائه می کنند، اما نظری متفاوت با بقیه ناشران داشتند و معتقد بودند استقبال از نمایشگاه کم بوده است.

گرانی کتاب، دلیل اُفت استقبال از نمایشگاه
در همین حال مسئول غرفه مشاوران آموزش، دلیل استقبال اندک از نمایشگاه کتاب یاسوج را افزایش 100 درصدی قیمت کتاب می داند و مسئول غرفه انتشارات رشد، ناکافی بودن تبلیغات و اطلاع رسانی کم و مسئول غرفه مهر و ماه، پایین آمدن قدرت خرید مردم.

بازدیدکنندگان از نمایشگاه کتاب کهگیلویه و بویراحمد را طبعاً اقشار مختلف جامعه از جمله دانشجویان، فعالان فرهنگی، سیاسی و اجتماعی، زنان خانه دار، کارمندان و... تشکیل می دادند که غالباً از گرانی کتاب ها که در بعضی حوزه ها حتی افزایشی 100 درصدی داشته است، گلایه مند بودند؛ اما تنوع و به روز بودن کتب را از جمله نکات مثبت این دوره از نمایشگاه می دانستند.

حمیده زعیمی از فعالان حوزه زنان است. او در مورد نمایشگاه کتاب امسال می گوید: با توجه به تخصص بنده که حوزه شهرسازی و معماری است و حوزه فعالیتم که زنان است، طبعاً سراغ این حوزه رفتم و باید بگویم که در این زمینه کتاب های خوب و به روزی در نمایشگاه وجود داست.

به گفته وی، در حوزه کودک نیز کتاب های خوبی در این نمایشگاه عرضه شده بود؛ اما قیمت این قبیل آثار نسبت به دوره قبل، افزایش قابل توجهی پیدا کرده بود. در مجموع، با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی موجود، گرانی کتاب و تورم، می توان گفت آمار خرید کتاب و استقبال به نسبت خوب بوده است.

چند دانشجوی رشته پزشکی که به قصد خرید به این نمایشگاه کتاب آمده بودند، مهمترین ویژگی این رویداد را تنوع و به روز بودن کتابها عنوان می کردند. یک خانم خانه دار که در بخش کودک نمایشگاه به دنبال کتاب های مورد نیاز و علاقه فرزندش می گشت، از آنچه افزایش صد درصدی قیمت ها می خواند و دست خانواده ها را برای خرید بسته است ، گلایه داشت.

نکته قابل توجه در این دوره از نمایشگاه که بسیار ملموس و چشمگیرتر از دوره های قبل بود، بازدید گسترده مسئولان، سیاسیون و فعالان حوزه های مختلف از نمایشگاه کتاب بود و شاید بتوان دلیل این بازدید گسترده مسئولان را حضور رسانه ها در این دوره از نمایشگاه و انتشار لحظه به لحظه خبرهای این رویداد فرهنگی عنوان کرد.

پاسخ اداره کل ارشاد کهگیلویه و بویراحمد به انتقادها و گلایه ها درباره نمایشگاه استانی کتاب
معاون فرهنگی، مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد نیز با اذعان به متفاوت بودن این دوره از نمایشگاه استانی کتاب، می گوید: نمایشگاه کتاب یاسوج به دلایلی متعددی متمایزتر از سال های قبل بود؛ افزایش تعداد غرفه ها، حضور رسانه ها که خبرهای نمایشگاه را به صورت آنلاین روی خروجی خود قرار می دادند و ارتقا کیفیت کتاب ها نسبت به سنوات گذشته با حضور ناشران معتبر کشوری، از وجوه ممیزه آن بود.

رضا خردمند می افزاید: در نمایشگاه امسال شاهد افزایش 1150 عنوان کتاب نسبت به سال گذشته بودیم. همچنین با توجه به اینکه در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند انقلاب اسلامی بودیم، بررسی و نقد عملکرد 40 ساله استان در حوزه های مختلف فرهنگی و هنری از دیگر فعالیت های این دوره از نمایشگاه کتاب بود.

وی حضور دانش آموزان و خانوادها و استقبال مردمی از این نمایشگاه را مایه مسرت می داند و می گوید: این استقبال کم نظیر نوید این مسئله است که می توان به تبیین جایگاه ارزشمند و واقعی کتاب در جامعه امیدوار بود.

معاون فرهنگی، مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد در پاسخ به این سوال که بعضی از ناشران از کم بودن تبلیغات و ناکافی بودن اطلاع رسانی برای این رویداد فرهنگی گلایه مند بودند، می گوید: با بهره گیری از چندین کانال مختلف از جمله نصب بنر در مکان های پرتردد شهر، ارسال پیامک، زیرنویس از طریق شبکه استانی دنا و... اطلاع رسانی وسیعی درباره زمان و مکان برگزاری نمایشگاه امسال کتاب یاسوج انجام شد و استقبال مردم از نمایشگاه، گویای آن است که در این زمینه کوتاهی نشده است.

تخصیص 350 میلیون تومان یارانه کتاب به بازدیدکنندگان از نمایشگاه یاسوج
مسئول باجه بانک عامل نمایشگاه کتاب کهگیلویه و بویراحمد (بانک شهر) که در نمایشگاه مستقر بود، به خبرنگار ایبنا می گوید: یارانه اختصاص داده شده برای این دوره از نمایشگاه کتاب یاسوج، 350 میلیون تومان بود که به صورت بن کتاب در اختیار متقاضیان قرار گرفت. امسال شاهد استقبال بیشتر دوست داران کتاب از نمایشگاه بودیم.

در هجدهمین نمایشگاه کتاب یاسوج که سوم بهمن با حضور 235 ناشر از سراسر کشور در 150 غرفه افتتاح شد، بیش از 3 هزار و 580 عنوان کتاب در معرض دید علاقمندان قرار گرفت. همچنین برای نخستین بار 12 غرفه رسانه ای شامل خبرگزاری ها، مطبوعات و روزنامه های محلی و کشوری و پایگاه های خبری در این نمایشگاه دایر شد.

بر اساس همین گزارش، امسال در بخش جنبی نمایشگاه کتاب کهگیلویه و بویراحمد 26 برنامه متنوع برای مخاطبان مختلف اعم از نویسندگان، نخبگان، فرهنگیان، کودکان و... به اجرا درآمد. برگزاری محفل اُنس با قرآن، آئین رونمایی از کتاب روشندل نوجوان استان، عرفان شیروانی لک، نشست نقد و بررسی ادبیات کودک و نوجوان استان، برپایی نمایشگاه هنرهای تجسمی، برگزاری نشست نقد و بررسی سلوک 40 سالگی انقلاب اسلامی، ارائه گزارش عملکرد اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اجرای برنامه شاهنامه خوانی، خواندن برگ هایی از متون کهن (سعدی، حافظ، تاریخ بیهقی و مولوی) و نشست های شعرخوانی (فارسی، لری و طنز)، از جمله فعالیت های جنبی هجدهمین دوره نمایشگاه کتاب یاسوج بود.

همچنین برپایی ایستگاه نقاشی، قصه گویی برای کودکان، برگزاری نشست نقد و بررسی ادبیات داستانی استان کهگیلویه و بویراحمد، برپایی میزگرد سبک زندگی ایرانی و اسلامی، عروسک گردانی، اجرای ویژه برنامه قرآن بخوانید و جایزه بگیرید ، برگزاری نقد و بررسی وضعیت مطالعه در استان، برپایی نشست نقد و بررسی سلوک 40 ساله هنرهای تجسمی استان کهگیلویه، بررسی عناصر فرهنگ عامه استان کهگیلویه و بویراحمد، اجرای ویژه برنامه باشگاه های کتاب، برگزاری نشست تخصصی امنیت در شبکه های اجتماعی، برگزاری نشست آسیب شناسی بازی های رایانه ای، برپایی نشست سواد رسانه ای و چالش های پیش روی رسانه های استان، برگزاری نشست پیشگیری از جرائم در فضای سایبری و... از دیگر فعالیت های جنبی این دوره از نمایشگاه استانی کتاب در کهگیلویه و بویراحمد بود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
گروه فرهنگی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان گفت: جشنواره بین المللی مد و لباس فجر با عنوان خوشا مکران و نقش بی مثالش 27 بهمن ماه به میزبانی چابهار برگزار می شود.

حسین مسگرانی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان در گفت وگو با ایکنا از سیستان وبلوچستان، گفت: جشنواره بین المللی مد و لباس فجر با عنوان خوشا مکران و نقش بی مثالش 27 بهمن ماه به میزبانی چابهار برگزار می شود.
وی بیان کرد: دبیرخانه هشتمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر با توجه به خاک گوهرخیز استان و منطقه مکران، نقش مکران را به عنوان موضوع اصلی جشنواره و در همه قسمت های طراحی، اجرا و مسابقه انتخاب کرده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با بیان این که برای این جشنواره با اقتباس از شعر حافظ، شعار خوشا مکران و نقش بی مثالش انتخاب شده است، افزود: با توجه به استقبال طراحان و تولیدکنندگان از این مهم، نیاز به همیاری و همکاری ظرفیت های مردمی در این جشنواره است.
مسگرانی با اشاره به اینکه این نمایشگاه با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، منطقه آزاد چابهار و دبیرخانه مد و لباس برپا می شود، گفت: نمایشگاه جشنواره مد و لباس فجر با همین شعار 26 بهمن ماه در محل مجتمع نمایشگاهی شهر تهران افتتاح خواهد شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
گروه فعالیت های قرآنی لرستان از ششم تا دوازدهم بهمن برای دومین سال شاهد هفته قرآن و عترت بود که این هفته قرآنی نقاط قوت و ضعف هایی داشت که امید است در هفته های قرآنی آینده مورد توجه مسئولان قرآنی باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۰۹ سایت های دیگر : همسو نیوز شفقنا

به گزارش ایکنا از لرستان، امسال برای دومین سال متوالی استان لرستان از ششم بهمن تا 12 بهمن شاهد برگزاری هفته قرآنی شده است و در طول این هفته برنامه هایی از جمله مسابقات قرآنی در رشته های مختلف اعم از قرائت ترتیل، قرائت تحقیق و حفظ قرآن برگزار شد و شاید بتوان گفت بیشتر شهرستان های لرستان به نوعی از این هفته قرآنی بهره مند شدند.
اگرچه هفته قرآنی لرستان نقاط ضعف فراوانی داشت و آن گونه که باید و شاید، لرستان در طول این هفته به معنای واقعی کلمه هفته قرآنی را درک نکرد و جای خالی خیلی از فعالیت های قرآنی در این هفته احساس می شد اما باز هم باید به خاطر همین حداقل ها شکرگزار پروردگار بود.
در هفته قرآنی لرستان برگزاری مسابقات قرآنی یک اقدام مؤثر در راستای ترویج فرهنگ قرآنی و تشویق نسل نوجوان و جوان به سمت قرآن بود، برگزاری محافل قرآنی نیز از نقاط قوت این هفته قرآنی بود هرچند در ارائه برنامه های بسیاری از ادارات و دستگاه های فرهنگی استان لرستان اعم از اوقاف، تبلیغات، ارشاد و بسیاری نهادها و ادارات دیگر برگزاری همین 10 محفل قرآنی ذکر شده است که آخر معلوم نشد این محافل قرآنی در سایه و به نام هفته قرآنی برگزار شده است یا فعالیت سایر ادارت و دستگاه های فرهنگی و قرآنی است.
نقش پُررنگ تجلیل و تقدیرها در هفته قرآنی لرستان/ مهجوریت همیشگی قرآن
روز ششم بهمن یک مراسم افتتاحیه برای هفته قرآنی لرستان برگزار شد که بخش اعظم این مراسم به تقدیر و تجلیل از داوران و دست اندرکاران و دبیران اجرایی هفته قرآنی لرستان اختصاص یافت در صورتی که می شد کمی از وقت گرانبهای این تجلیل و تقدیرها به برنامه های دیگری در راستای قرآن اختصاص یابد چراکه فرصت برای تقدیر و تجلیل از خود، دیگران، دست اندرکاران، دوستان و آشنایان و اقوام همیشه هست اما وقت برای قرآن نه و این باعث شد که هر شرکت کننده ای در این مراسم به عمق مهجوریت و محرومیت خود قرآن پی ببرد چراکه اگر کسی قدمی در راه قرآن و برای خدمت به قرآن و یا برنامه قرآنی برمی دارد نباید انتظار تقدیر و تجلیل داشته باشد و این می رساند که هفته قرآنی لرستان هم یک برنامه عادی بوده مثل همه همایش ها و برنامه های تقدیر و تجلیل از دست اندرکاران.

تعطیل شدن یک مؤسسه قرآنی مساوی با مرگ همه دوستداران و عاشقان به قرآن

امروز همه ما به این موضوع واقف هستیم که قرآن کریم این کتاب آسمانی چه قدر مهجور و محروم و مظلوم واقع شده است، مؤسسات قرآنی لرستان با حداقل امکانات و تجهیزات فعالیت بیمارگونه خود را طی می کنند و برخی از مدیران و مربیان مؤسسات قرآنی فقط برای این که مؤسسه مُهر و قفل تعطیلی نخورد از جیب خود هزینه می کنند تا مؤسسه ای با نام قران تعطیل نشود که باید گفت تعطیل شدن و شکست یک مؤسسه و خانه قرآن مساوی با مرگ همه دوستداران و عاشقان به قرآن است. این در حالی است که متاسفانه از این طرف ما شاهد هستیم در یک مراسم افتتاحیه و اختتامیه به نام هفته قرآنی چه بودجه ها و اعتباراتی که حیف و میل تقدیر و تجلیل از افرادی می شود که تنها یک قدم کوچک برداشته اند یا یک داوری داشته اند یا یک برگه ای را جابه جا کرده و یا امضایی را بر صفحه ای حک کرده اند و آیا این جای تاسف نیست.
خدمات خالصانه مرحوم وجودی به قرآنیان معرفی شود
هفته قرآنی لرستان امسال به نام زنده یاد حاج غلامحسین وجودی نام گذاری شده بود این خادم القرآن در سال های قبل فعالیت های بسیار ارزنده ای در راستای تشکیل و پایه ریزی جلسات قرآنی در برخی از شهرهای لرستان داشته است و این درحالی است که اقدام چندان مؤثری در راستای معرفی این خادم قرآنی در طول این هفته را شاهد نبودیم.
رقابت هنرمندان قرآنی برای دستیابی به جایزه
هفته قرآنی لرستان امسال جشنواره های فراوانی از شعر، داستان کوتاه، خوشنویسی(شکسته نستعلیق)، نقاشی خط، تذهیب، پوستر، عکاسی، مناجات خوانی، صنایع دستی، نمایشنامه نویسی، فیلم نامه نویسی، فیلم کوتاه، تعزیه خوانی و تئاتر صحنه ای نیز داشت و این اقدام مؤثری بود تا هنر هنرمندانی که برای دین و قرآن فعالیت داشته اند معرفی شود اما چه فایده که این هم فقط در حد یک مسابقه و رقابت بود و بخش اعظمی از بودجه قرآنی به نام هفته قرآنی صرف تجلیل و تقدیر شد در صورتی که می بایست از این بودجه قرآنی مفیدتر استفاده و بهره برداری شود چراکه وقتی مؤسسات قرآنی شهر و دیار ما حتی برای خرید برگه و خودکار با مشکل مواجه هستند چه لزومی دارد تقدیر و تجلیل هایی با این عظمت برای افرادی که هنر قرآنی دارند، انجام شود.
در هفته قرآنی لرستان پیشکسوتان قرآنی نیز فراموش نشدند و قرار است در آیین اختتامیه که دهم بهمن در بروجرد برگزار می شود نیز پیشکسوتان قرآنی لرستان و ارائه دهندگان هنرهای قرآنی تجلیل و تقدیر شوند درصورتی که همه ما آموخته ایم در قبال کار و خدمت برای قرآن باید حتی از جان خود نیز مایه گذاشت و انتظار و چشم داشت هیچ تقدیر و تشکر و سپاس و قدرانی و تمجید وسط نباشد و این گونه عمل کردنی است که می تواند مورد رضایت و خرسندی قرآن و پروردگار باشد.

یک نفر نیست با صدای رسا بگوید: جایزه ام تقدیم به قرآن

امید است در آیین اختتامیه دومین هفته قرآنی لرستان که چهارشنبه، دهم بهمن در تالار دکتر زرین کوب اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بروجرد برگزار می شود، شاهد برنامه هایی در شان قرآن و در راستای معرفی و ترویج فرهنگ قرآنی باشیم هرچند در این مدت زمان دو ساعته که قرار است صدها نفر از هنرمندان قرآنی از خوشنویس، عکاس، داستان نویس، فیام نامه نویس، تعزیه خوان، پوسترساز و مناجات خوان و ... تا پیشکوت قرآنی تجلیل شوند و دیگر نمی توان امیدی داشت مراسم گنجایش و ظرفیتی بیشتر از پرداختن به تشویق و تقدیر و تمجید داشته باشد.و چه قدر خوب می شد اگر در این آیین های افتتاحیه و اختتامیه هفته قرآنی لرستان یک هنرمند یا پیشکوت قرآنی و یا دست اندکار و داور و دبیر اجرایی هفته قرآنی لرستان برپا می ایستاد و با صدای رسا می گفت: جایزه من هدیه به خود قرآن شود .اما حیف که قرآن همیشه مهجور و مظلوم است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
بندرعباس - مدیر حوزه هنری هرمزگان با اشاره به اینکه نگاه مسئولان به حوزه فرهنگ کمرنگ است، هشدار داد که بی هویتی فرهنگی در کمین جوانان و نسل های آینده هرمزگان است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۰۹

انوشیروان پیش دار در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد آخرین وضعیت چاپ دانشنامه جامع هرمزگان بیان داشت: دانشنامه فرهنگ و تمدن هرمزگان یکی از مهمترین پروژه های فرهنگی استان است، این دانشنامه در فاز اول با 50 عنوان در حوزه های فرهنگ، هنر، موسیقی، بازی های محلی، تمدن، احزاب، گویش ها، مشاغل بومی منطقه و سایر حوزه ها در استان توسط تیم پژوهشی در حال گرد آوری است.

وی با بیان اینکه اعتبار مورد نیاز برای تهیه این دانشنامه در استان 10 میلیارد ریال است، عنوان کرد: 6 نسخه در سال های گذشته منتشر شد، این دانشنامه تمامی حوزه های فرهنگ و تمدنی را در بر خواهد گرفت و یک تحول اساسی در استان ایجاد خواهد کرد.

پیش دار خاطرنشان کرد: در زمان استاندار قبلی مراجعه کردیم ولی به دلیل نبود اعتبار این پروژه متوقف شد. در استانهای توجه جدی به تهیه دانشنامه شده است در همدان استاندار این استان با تخصیص 700 میلیون تومان عنوان کرد این دانشنامه به اندازه 10 پروژه عمرانی اهمیت دارد. همچنین در خراسان شمالی هم تقریبا 400 میلیون تومان تامین اعتبار شد.

وی با تاکید بر اینکه نگاه فرهنگی در هرمزگان کم رنگ است، خاطرنشان کرد: در هرمزگان اگر یک طرح اقتصادی به مدیران و مسئولان ارشد استانی ارائه کنید بسیار استقبال می کنند اما زمانی که صحبت از طرح فرهنگی می شود حضور مسئولان کم رنگ می شود. به استاندار وقت و حتی صالح دریانورد مدیر برنامه و بودجه استان نامه نوشتیم و خواستار تامین اعتبار شدیم ولی پاسخی دریافت نکردیم.

خطر بی هویتی فرهنگی هرمزگان را تهدید می کند

مدیر حوزه هنری هرمزگان افزود: متاسفانه فرهنگ هرمزگان فرهنگ شفاهی است که به مرور زمان در حال فراموشی و نابودی است. ترانه های قدیمی، آئین ها، باورها و سنت های بومی و ضرب المثل های هرمزگان در گذر زمان و توسعه صنعتی رو به فراموشی است اگر اقدام به نگارش فرهنگ های قدیمی و بومی هرمزگان نکنیم در آینده دچار بی هویتی فرهنگی خواهیم شد.

وی ابرازداشت: فوت فاطمه دژگانی یک ضایعه بزرگ برای حوزه فرهنگ و هنر هرمزگان است. تعداد چهره های تاثیرگذار و پژوهشگر حوزه فرهنگ هرمزگان انگشت شمار هستند. چهره های مانند استاد رضایی، سایبانی، احمد حبیبی، نعیمی اگر اتفاقی برای آنها بیفتد بخشی از هویت های فرهنگی هرمزگان به فراموشی سپرده خواهد شد و شاهد نابودی هویت و فرهنگ هرمزگان خواهیم بود.

به گفته پیش دار، می توان به واسطه حضور این پژوهشگران و استادان حوزه فرهنگ و هنر دانشنامه استان را به رشته تحریر درآورد. در زمانی که از طریق فضای مجازی مورد هجمه های ضد فرهنگی دشمنان هستیم و بسیاری از فرهنگ های هرمزگان به غلط در بین جوانان ترویج داده می شود، تهیه این دانشنامه می تواند برای هویت و فرهنگ هرمزگان بسیار مهم باشد.

مدیر حوزه هنری هرمزگان تصریح کرد: استانهای که نگاه فرهنگی داشته اند بیش از 100 عنوان و جلد از این کتاب را تهیه و به چاپ رسانده اند. هنوز در هرمزگان که یک استان ساحلی و بندری است و قدمت چند صد ساله در لنج سازی و دریانوردی های طولانی دارد هیچ کتاب معتبری در حوزه بندری و دریایی نداریم. چرا بنادر و دریانوردی هرمزگان همراهی برای جمع آوری و چاپ دانشنامه در حوزه بنادر قدیمی و شیوه های دریانوردی باستان در هرمزگان نمی کند. یا چرا گمرک اقدامی به معرفی گمرکات قدیمی و نقش تجارت در هرمزگان قدیم نمی کند. این دانشنامه می تواند پاسخی به تمامی نیازهای فرهنگی و اقتصادی استان باشد.

نگاه مسئولان استان اقتصادی است/بدون تخصیص اعتبار توقع معجزه دارند

وی افزود: به آقای اکرمی معاونت سابق سیاسی و امنیتی استانداری هرمزگان نامه زده بودیم و خواستار این شدیم تا دستگاههای دولتی و غیردولتی را همراه کند اما هیچ پاسخی برای همراهی همکاری سازمان ها و حتی استانداری ندیدیم.

این کارشناس حوزه فرهنگی هرمزگان عنوان کرد: در حوزه لنج سازی، معماری هرمزگان هیچ کتاب مرجعی وجود ندارد. اگر بندر لافت و کنگ نباشد هیچ اثری از معماری هرمزگان وجود نخواهد داشت و کشورهای عربی تلاش زیادی برای مصادره این فرهنگ و معماری غنی می کنند. بارها تلاش برای ثبت جهانی و انتشار مطالبی در مورد این معماری به نام خودشان کرده اند.

وی تصریح کرد: زمانی که پای مسائل اقتصادی به میان می آید جلسات و کارگروه های زیادی تشکیل می شود و تمامی مدیران را به صف می کنند اما تا کنون یکبار اعلام نکرده اند جلسه ای برای حل مشکل فرهنگی استان و انتشار دانشنامه برگزار شود. متاسفانه کم کاری از سوی مدیران حوزه فرهنگی استان هم هست که باید مطالعه بیشتری از مدیران ارشد استانی کنند.

مدیر حوزه هنری هرمزگان ابرازداشت: در جلسه ای که حوزه فرهنگی استان با استاندار هرمزگان برگزار کردند صحبت استاندار این بود که هنرمندان بروند کار کنند و بنده از مدیران فرهنگی گلایه دارم که کار نمی کنند.

وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری فرمودند که در فرهنگ احساس ولنگاری می کنم، خاطرنشان کرد: متاسفانه در استان هرمزگان هنوز نگاه ها به حوزه فرهنگی کم رنگ و غیر ضروری است در حالی که باید برای جلوگیری از فراموشی فرهنگ ها و تمدن های قدیمی استان تلاش کنیم. یکی از راه های مقابله و پیشگیری از آسیب های اجتماعی حتی در آینده توجه جدی به فرهنگ ها، آئین ها و سنت های قدیمی و بومی استان است.

دستگاههای فرهنگی هم باید مطالبه گر باشند

پیش دار اظهارداشت: حوزه فرهنگی در استان در سالهای اخیر دچار آشفتگی بود. در زمانی شاهد اختلافات میان استانداری و مدیرکل سابق ارشاد بودیم، در برهه ای شش ماه نبود متولی در حوزه فرهنگ و ارشاد هرمزگان بودیم. در همین زمان هم رسانه ها به اختلافات دامن می زدند. این رفتارها و اتفاقات لطمه زیادی به حوزه فرهنگ و هنر استان وارد کرد.

وی افزود: یک اشکال جدی هم به حوزه فرهنگ و هنر بر می گردد مسئولان و متولیان فرهنگی استان هم باید مطالبه منطقی از مسئولان داشته باشند.

مدیر حوزه هنری هرمزگان هشدار داد: با وضعیت کنونی که در حوزه فرهنگ و هنر هرمزگان وجود دارد تا کمتر از 20 سال آینده فرهنگ، گویش، لهجه، لباس این استان از بین می رود و هرمزگان و نسل آینده این استان دچار بی هویتی فرهنگی خواهند شد.

کد خبر 4526943

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر