چکیده مطالب مرتبط با آبفای استان تهران
از نگاه رسانه
چهارشنبه 22 فروردین 1397
عضو هیات رییسه مجلس از حضور وزرای نیرو و جهاد کشاورزی در جلسه غیرعلنی مجلس برای گزارش درباره بحران آب به نمایندگان خبرداد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۰۱/۲۲ سایت های دیگر : خوزنیوز

اکبررنجبرزاده درگفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت ، از برگزاری جلسه غیرعلنی امروز چهارشنبه ( 22 فروردین) مجلس شورای اسلامی خبرداد و گفت: در این جلسه که هم اکنون درحال برگزاری است وزرای جهادکشاورزی و نیرو توضیحاتی را درخصوص مشکلات آب درکشور و مسئله خشکسالی به نمایندگان ارایه می دهند.

عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی، افزود: درحال حاضر مشکل کم آبی دراکثر استان های کشور وجود دارد که به طورحتم عدم مصرف صحیح آب می تواند سبب جلوگیری از ایجاد بحران شود./

پایان پیام

اکبر رنجبرزاده

بروز فاجعه خشکسالی در سیستان/مردم حیران سیستان در انتظارکمک های دولتی هستند

اردکانیان و حجتی درباره بحران آب به نمایندگان گزارش می دهند

تالاب شادگان به کانون تولید ریزگرد تبدیل شده است/ اشخاص ذی نفوذ به دنبال انتقال آب از سرشاخه های کارون هستند

لینک خبر :‌ خانه ملت
جلسه غیرعلنی مجلس برای معضل کم آبی در کشور دقایقی پیش آغاز شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۰۱/۲۲ سایت های دیگر : شلمچه نیوز عصر امروز خبرگزاری اقتصادی ایران

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس ، نشست غیرعلنی امروز مجلس (چهارشنبه 22 فروردین 97) دقایقی قبل به منظور بررسی معضل کم آبی در کشور آغاز شد.

در این جلسه محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی و رضا اردکانیان وزیر نیرو گزارشات و برنامه های خود را برای مقابله با کم آبی در سال جاری ارائه می کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تمرکز قدرت و اختیارات در تهران یکی از آفات محیط زیست کشور بود و به همین دلیل تفویض اختیارات به مدیران کل استانی صورت گرفت تا استان ها بتوانند پاسخگوی مردم باشند و جز کارهای بزرگ ملی بابت موضوع دیگری ارباب رجوع و مردم به تهران ارجاع داده نشوند.

به گزارش ایسنا عیسی کلانتری صبح امروز در دیدار نوروزی با معاونان، مدیران و کارشناسان ستادی و استانی این سازمان اظهارکرد: گرچه هنوز با ایده آل ها فاصله داریم اما در حد توان تلاش می کنیم تا به شایسته ترین نحو ممکن وظایف خود را انجام دهیم البته انتظار معجزه هم نداریم.

معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: یکی از دلایل عقب ماندگی سازمان حفاظت محیط زیست نسبت به سایر دستگاه های اجرایی این است که اختیارات ملی ولی بودجه ها استانی است.

استراتژی سازمان حفاظت محیط زیست حرکت در مسیر توسعه پایدار است

وی ضمن تاکید بر این موضوع که استراتژی سازمان حفاظت محیط زیست حرکت در مسیر توسعه پایدار است، تصریح کرد: در همین راستا با هر دستگاهی که در این مسیر حرکت کند همراه هستیم و در غیر اینصورت، با دستگاه ها همراهی و همکاری نخواهیم کرد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه گفت: تمرکز قدرت و اختیارات در تهران یکی از آفات محیط زیست کشور بود و به همین دلیل تفویض اختیارات به مدیران کل استانی صورت گرفت تا استان ها بتوانند پاسخگوی مردم باشند و جز کارهای بزرگ ملی، بابت موضوع دیگری ارباب رجوع و مردم به تهران ارجاع داده نشوند.

معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: اگر استانی در روند انجام وظایف و تکلیف خود کوتاهی کند یا مردم و ارباب رجوع را بی دلیل به تهران ارجاع دهد و موجب اتلاف وقت مردم شود یعنی مدیر کل حفاظت محیط زیست آن استان، توانایی مدیریت و انجام تکلیف خود را ندارد و باید نیروی مدیر و توانمندی جایگزین این فرد شود.

کلانتری با بیان اینکه افراط و تفریط در هیچ حوزه ای نتیجه مثبت به همراه ندارد، اظهار کرد: چنانچه بر اثر سختگیری های بیش از حد سازمان حفاظت محیط زیست و معطل ماندن بسیاری از پروژه ها برای دریافت مجوز ارزیابی اگر در مدت دو ماه، مجوز ارزیابی پروژه های توسعه ای و عمرانی، تعیین تکلیف نشود، پروژه بدون کسب مجوز آغاز به کار می کند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: کنش و واکنش امری طبیعی است و زمانی که شما به دلایل واهی و کم اهمیت، جامعه ای را تحت فشار قرار می دهید، قطعا واکنش مناسبی هم نخواهید داشت. این بدان معنا نیست که ما از قانون سوء استفاده کنیم بلکه به معنای استفاده از اختیاراتی است که قانونی به ما عطا شده است.

وی افزود: این سختگیری ها در حالی بود که بعد از دریافت مجوز ارزیابی، هیچ بازدید و نظارتی بر حسن انجام و عملکرد پروژه وجود نداشت و چه بسا پروژه دارای مجوز به پروژه مخرب محیط زیست تبدیل می شد.

فقر نخستین تهدید برای محیط زیست در تمام دنیا است

کلانتری با یادآوری این موضوع که فقر، نخستین تهدید برای محیط زیست در تمام دنیا است، خاطرنشان کرد: فقر و بیکاری منجر به نابودی محیط زیست می شود و از این رو محیط زیست نباید مانع توسعه در کشور باشد البته باید در مسیر توسعه پایدار حرکت کرد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: سازمان حفاظت محیط زیست باید محیط بان میراث نسل های آتی جامعه باشد و اجازه ندهد منابع کشور تنها برای منافع یک نسل قربانی و استفاده شود. بخشی از فعالیت های سازمان حفاظت محیط زیست توسط محیط بانان به عنوان نیروهای اجرایی و خدوم صورت می پذیرد و بخشی از فعالیت های سازمانی هم باید توسط بخش های علمی و پژوهشی انجام شود.

سازمان حفاظت محیط زیست به لحاظ علمی و پژوهشی فقیر است

کلانتری ادامه داد: سازمان حفاظت محیط زیست به لحاظ علمی و پژوهشی، فقیر است و مراکز پژوهشی و دانشگاه ها باید برای انجام پژوهش های کاربردی در حوزه محیط زیست به ویژه پژوهش های مرتبط با خسارات ناشی از تخریب محیط زیست همچون خسارات گرد و غبار بر اقتصاد، سلامت و بهداشت استان خوزستان به سازمان حفاظت محیط زیست کمک کنند.

معاون رئیس جمهور تاکید کرد: سازمان حفاظت محیط زیست درزمینه برنامه و بودجه هم فقیر است. به رغم مسئولیت های متعدد سازمان محیط زیست، بودجه این سازمان بسیار ناچیز است و همین موضوع منجر به نگرانی ما در سال جدید شده است زیرا دولت هم به لحاظ اعتبارات در سال جدید، بسیار تحت فشار است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ضمن یادآوری اهمیت و ضرورت تغییر نگرش در سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: خوشبختانه به رغم چالش های متعدد از جمله چالش های بودجه ای، هر جا محیط زیست به خطر بیفتد، محکم می ایستیم.

خارج از محیط زیست نباید برای محیط زیست سیاستگذاری کرد

وی با تاکید بر این موضوع که نباید برای محیط زیست خارج از محیط زیست سیاست گذاری کرد، تصریح کرد: تشکل های مردمی و رسانه ها بازوهای کمکی سازمان حفاظت محیط زیست هستند اما اصول و استراتژی های محیط زیست کشور را باید دانشمندان و متخصصان این حوزه تعیین کنند و فشار تشکل های مردمی و رسانه ها نباید منجر به عدول از این اصول و استراتژی ها شود.

کلانتری با بیان اینکه بحران آب در کشور جدی است، گفت: این موضوع مهم باید سرفصل همه برنامه ریزی ها و پروژه های کشور باشد و توسعه در حوزه هایی همچون صنعت و کشاورزی باید با آمایش سرزمین و شرایط آبی کشور سازگار شود.

هیچ بار جدیدی نباید بر بیلان آبی کشور اضافه کنیم

معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: نباید هیچ بار جدیدی بر بیلان آبی کشور اضافه کنیم بنابراین زین پس به هیچ صنعت آب بری در مناطق بی آب یا کم آب کشورمجوز نمی دهیم زیرا بحران آب، مهم ترین تهدید محیط زیست کشور است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه اظهار کرد: هیچ کس مخالف رشد کشور و حمایت از تولید داخلی نیست اما به هر قیمتی نباید از تولید داخل حمایت کرد. برای حفظ منافع ملی باید قیمت آب در تولید داخل محاسبه و اعلام شود.

وی خاطرنشان کرد: قطعا در شرایط کنونی باید الگوی کشت و آبیاری کشور تغییر کند. در صورت ادامه روند کنونی بخش کشاورزی و تشدید تهدید و تخریب محیط زیست و آب از سوی کشاورزی، منافع ملی کشور از بین خواهد رفت.

معاون رئیس جمهور اشاره ای هم به فعالیت های دولت در زمینه سازگاری و مقابله با بحران آب کرد و گفت: یکی از مهم ترین اقدام های دولت در این زمینه، تشکیل کارگروه ملی سازگاری با کم آبی بود.

کلانتری افزود: سرعت و روند بیابانی شدن در کشور در حال افزایش است. محیط زیست باید قبل از اجرای پروژه ها و طرح های مخرب، سیاست ها و استراتژی های خود را ابلاغ و دستگاه های مرتبط را مکلف به اجرای این سیاست ها و استراتژی ها کند. مردم نباید تاوان و هزینه کم کاری و غفلت های مدیران را بدهند.

معاون رئیس جمهور اشاره ای هم به تلاش های صورت گرفته برای رفع مشکلات معیشتی کارکنان سازمان حفاظت محیط زیست داشت و اظهار کرد: باید تلاش بیشتری در این حوزه صورت گیرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست (پام)،کلانتری اشاره ای هم به شرایط نامناسب تالاب های کشور کرد و گفت: چهار اولویت رئیس جمهوری برای محیط زیست، ساماندهی مدیریت پسماند، مقابله با ریزگردها، احیای تالاب ها و بهبود کیفیت هوا بود اما با شرایط کنونی، کار احیای تالاب ها بسیار دشوار است البته ما تمام تلاش و توان خود برای حفظ محیط زیست و اجرایی شدن اولویت های رئیس جمهوری را به کار خواهیم گرفت.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
جلسه غیرعلنی مجلس شورای اسلامی برای بررسی موضوع کم آبی در کشور با حضور وزیر نیرو و وزیر جهاد کشاورزی آغاز شد.

به گزارش خبرنگار مهر ، جلسه غیرعلنی مجلس شورای اسلامی با حضور رضا اردکانیان وزیر نیرو و محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی به ریاست علی لاریجانی دقایقی پیش آغاز شد.

در پی خشکسالی های جدید طی چند سال گذشته و کاهش منابع آبی و اعتراضات نمایندگان، امروز جلسه غیرعلنی برای بررسی موضوع کم آبی در کشور در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
یک مقام مسئول گفت: برای عبور از شرایط خشکسالی در کشور باید به فکر راه حل های توسعه پایدار و مدیریت تقاضای آب در کشور باشیم.

هدایت فهمی معاون دفتر برنامه ریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو در گفت وگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی باشگاه خبرنگاران جوان ؛ با اشاره به کاهش بارش در کشور اظهار کرد: میزان بارش در سال آبی 97-96 تا به امروز حدود 103 میلی متر است که این میزان نسبت به سال گذشته 50 درصد کاهش داشته است.

معاون دفتر برنامه ریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو با بیان اینکه 5 استان در شرایط بحرانی قرار دارند، تصریح کرد: پنج استان آذربایجان غربی و شرقی، اردبیل، گلستان و کردستان در شرایط نرمال قرار دارند و استان های سیستان و بلوچستان با 75 درصد و کرمان 72 و هرمزگان 71 و اصفهان 70 درصد کاهش بارش در شرایط تنش آبی قرار دارند.

به گفته وی؛ جریان رودخانه ای کشور نسبت به سال گذشته 38 درصد کاهش پیدا کرده و میزان ذخائر آب در پشت سد ها به کمتر از نصف رسیده است.

فهمی با اشاره به شرایط وضعیت بحرانی آب در اصفهان اذعان کرد: میزان ذخایر آب در سد زاینده رود به کمتر از 11 درصد رسیده است، به طوریکه حتی برای تامین آب شرب نیز مشکلات جدی وجود دارد.

وی با بیان اینکه کاهش بارش در میزان تولید برق آبی نیز تاثیر خواهد گذاشت، بیان کرد: با توجه به کاهش میزان بارش و ذخائر آبی در پشت سد های کشور، میزان تولید برق آبی نیز کاهش خواهد داشت و در زمان پیک مصرف برق می تواند منجر به کاهش فشار در شبکه توزیع شود.

معاون دفتر برنامه ریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو با بیان اینکه کمبود منابع آبی می تواند بحران ساز شود، تصریح کرد: تجربه کاهش بارش و خشکسالی در جهان نشان از افزایش تنش های اجتماعی دارد و با تشدید رفتار های خشونت آمیز میان گروه های اجتماعی، برای دست یابی به منابع آبی، بحران های امنیتی فراوانی را به وجود آورده است.

وی با بیان اینکه آگاهی به شرایط محیطی و سازگاری با آن امری حیاتی است، تاکید کرد: برای عبور از شرایط خشکسالی در کشور باید به فکر راه حل های توسعه پایدار و مدیریت تقاضای آب در کشور باشیم و با کنار آمدن با طبیعت از این خشکسالی، عبور کنیم.

فهمی در پایان با اشاره به مصوبه کارگروه سازگاری با کم آبی گفت: بخش کشاورزی بزرگترین مصرف کننده آب در جهان هستند. مطابق مصوبه کارگروه سازگاری با کم آبی، کشت برنج به جز شهر های شمالی در باقی نقاط کشور ممنوع اعلام شده و در بعضی از مناطق، کشت برخی از محصولات مانند نیشکر با محدودیت مواجه است.

انتهای پیام/

بخش کشاورزی بزرگترین مصرف کننده آب در جهان است

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
مدیر کل شبکه پایش سازمان هواشناسی کشور شرایط بارش و دمای کشور را طی هفته جاری و هفته بعد را پیش بینی و اعلام کرد: در هفته جاری بارش ها در هفت استان کمتر از نرمال و در هشت استان بیشتر از نرمال خواهد بود.

مسعود حقیقت در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: بر اساس پیش بینی های مرکز اقلیم شناسی دربازه زمانی یک هفته ای بین 20 تا 26 فروردین در استان خراسان شمالی، قسمت های شمالی خراسان رضوی، قسمت هایی از شرق گلستان، قسمت هایی از غرب مازندران و استان های گیلان، تهران و البرز بارش ها کمتر از نرمال خواهد بود.

وی افزود: در همین بازه زمانی در استان های کرمان، ایلام، کردستان، کرمانشاه، شمال خوزستان، قسمتی از غرب اصفهان، جنوب همدان، جنوب مرکزی و شمال غرب کشور بارش بیش از حد نرمال بیش بینی می شود.

شرایط دمای کشور در روزهای پایانی هفته جاری

مدیر کل شبکه پایش سازمان هواشناسی کشور در مورد شرایط دمایی کشور طی هفته جاری گفت: در همین هفته برای مناطق شرقی کشور شرایط خنکی پیش بینی می شود اما در بقیه مناطق روند افزایش دما خواهیم داشت.

حقیقت در ادامه با اشاره به شرایط بارش کشور در هفته آینده اظهار کرد: از 26 فروردین تا 2 اردیبهشت در مناطق شمال غرب و قسمت هایی از دامنه های البرز و مناطق شمال شرق خراسان رضوی تمرکز بارش داریم اما در بقیه مناطق کشور بارش ها در حد نرمال و گرایش به کمتر از نرمال خواهد بود.

کم بارشی 47 درصدی از ابتدای مهر96

این کارشناس سازمان هواشناسی کشور همچنین با اشاره به شرایط بارشی کشور از ابتدای سال زراعی جاری تصریح کرد: از اول مهر 96 تا روز سه شنبه (21 فروردین97) در کل کشور 47.9 درصد کاهش بارش وجود دارد.

استان کرمان در صدر جدول کم بارشی

به گفته حقیقت طی حدود هفت ماه گذشته تنها در سه استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل بارش ها بیشتر از حد نرمال بوده است و بقیه استان ها دچار کم بارشی هستند که استان کرمان با کاهش 80 درصدی بارش در صدر استان های کم بارش قرار دارد.

رئیس اداره هواشناسی کشاورزی کشور در پایان با اشاره به اینکه در سال آبی جاری که حدود هفت ماه از آن گذشته، سال گرمی را تجربه کرده ایم، گفت: از اول مهر تاکنون متاسفانه ناهنجاری دمایی شدید در بیشتر مناطق کشور وجود داشته که اثرات منفی در بخش کشاورزی داشته و در برخی مناطق مثل جنوب کشور، کشت دیم را تحت تاثیر قرار داده است.
انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
در جلسه وزیر نیرو با رئیس سازمان صداوسیما، کارگروهی برای تدوین راهبرد های فرهنگسازی در زمینه مصرف درست آب تشکیل شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۰۱/۲۱ سایت های دیگر : خبرگزاری صدا و سیما نسیم آنلاین

به گزارش حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی صداوسیما؛ در جلسه وزیر نیرو و معاونان این وزارتخانه با رئیس سازمان صداوسیما کارگروهی مشترک برای تدوین راهبرد های فرهنگسازی در زمینه مصرف درست آب و منابع انرژی و جلوگیری از هدر رفتن این منابع تشکیل شد.

دکتر علی عسکری رئیس رسانه ملی، در این نشست با اشاره به اینکه آب منبعی برگشت ناپذیر است و باید همه مسئولان کشور نسبت به اهمیت آن حساس باشند؛ گفت: باید برای جلوگیری از هدر رفتن این منبع ارزشمند راهبرد های عملی ارائه داد.

وی فرهنگسازی و تأثیر بر افکار عمومی را وظیفه اصلی رسانه ملی دانست و گفت: بر این اساس، وظیفه رسانه ملی در تمام موضوعات اجتماعی از جمله فرهنگ سازی درباره مصرف درست آب بسیار سنگین است.

رئیس رسانه ملی با تأکید بر لزوم تشکیل کارگروهی مشترک میان وزارت نیرو و رسانه ملی، از وزارت نیرو خواست تا با مطالعه تطبیقی از کشور هایی که شرایط مشابه ما را دارند و آگاهی از الگویی که برای حفظ منابع شان داشته اند، دستمایه تولیدات تلویزیونی و رادیویی را فراهم و مسیر فرهنگ سازی علمی در این زمینه را طراحی و تدوین کنند.

دکتر علی عسکری با تأکید بر ضرورت آبیاری دانش بنیان و استفاده از روش های نوین مصرف آب برای پیشگیری از هدر رفتن آن گفت: اقناع مردم نیازمند کار مطالعاتی است و وزارت نیرو با ارائه نتایج مطالعات و مشخص کردن اولویت ها برای آگاهی بخشی و فرهنگسازی در برنامه های صدا و سیما برای تحقق این امر باید تلاش کند.

دکتر اردکانیان وزیر نیرو نیز در این جلسه که با توجه به اوضاع آبی امسال و ضرورت استفاده درست از آب و منابع انرژی در این اوضاع تشکیل شده بود، با تشریح اوضاع آبی کشور در سال جاری گفت: کاهش منابع آبی کشور نسبت به 50 سال گذشته سابقه نداشته است.

وی افزود: سال آبی 96 -97 یکی از کم آب ترین سال هاست، ده سال گذشته نیز هر سال از میزان متوسط و معمول بارش باران کاسته شده است.

وزیر نیرو با اشاره به اهمیت این موضوع درکشور از تشکیل کارگروهی در دولت در این زمینه با عنوان سازگاری با کم آبی خبر داد و گفت: این موضوع به تمام کشور مربوط می شود و وزارت نیرو به تنهایی نمی تواند در این زمینه توفیق یابد.

اردکانیان مدیریت مصرف را در زمینه حفظ منابع آبی موجود بر دیگر موضوعات در زمینه مدیریت تقاضا اولویت داد و گفت: متاسفانه کشور ما از جمله کشور های بدمصرف است و باید اول افکار عمومی در این زمینه آگاه شود.

وی با اشاره به تفاهم نامه همکاری وزارت نیرو با رسانه ملی در سال 1395، عملیاتی کردن موضوع حفظ منابع آبی و انرژی و جلوگیری از هدرفتن آن را مستلزم همکاری با رسانه ملی برای فرهنگسازی و آگاهی بخشی به مردم دانست و خواستار تشکیل کارگروهی مشترک در این زمینه با رسانه ملی شد.

وزیر نیرو تاکید کرد: تاثیرگذارترین نهاد برای فرهنگ سازی در کشور رسانه ملی است و ما باید در این خصوص از قدرت رسانه ملی استفاده کنیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
فرماندار شهرستان اسلامشهر با اشاره به بحران کم آبی در سال جاری گفت: وجود 1500 حلقه چاه غیرمجاز در سطح شهرستان معضلی است که در آینده نزدیک منابع آبی منطقه را دچار مشکل می کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۰۱/۲۱

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اسلامشهر ، امیرالله حقیقی ظهر امروز در نخستین جلسه شورای اداری شهرستان اسلامشهر در سال 97 که در فرمانداری این شهرستان برگزار شد اظهار داشت: فلسفه وجودی همه ما مسئولان و مدیران در شهرستان خدمت به مردم است، امیدوارم بتوانیم خادم خوبی برای مردم باشیم و هر زمان احساس کردیم نمی توانیم در جهت خدمت رسانی به مردم کار کنیم، استعفا داده و مسئولیت را به خدمتگذار دیگری بسپاریم که به خوبی از عهده خدمت به مردم برآید.

وی با اشاره به نامگذاری شعار امسال بیان کرد: با توجه به شرایط کشور هر سال یک نامگذاری صورت می گیرد که به صورت ویژه باید مورد توجه قرار گیرد و امسال نیز به نام سال حمایت از کالای ایرانی نامگذاری شده است.

فرماندار شهرستان اسلامشهر افزود: حمایت از کالای ایرانی از خواسته های ویژه مقام معظم رهبری بوده و سال گذشته که به نام سال اقتصاد مقاومتی نام گرفته بوده نیز همین مفهوم را دارد واگر می خواهیم به توسعه و رشد برسیم باید از کالاهایی که در کشور تولید می شود حمایت کنیم.

حقیقی شروع حمایت از کالای ایرانی را از دستگاه های اجرایی دانست و گفت: دستگاه های اجرایی تحت هیچ شرایطی اجازه خرید کالایی غیر از کالاهایی که در کشور تولید می شود را ندهند، و امسال نیز همچون سال گذشته برنامه مدون و خوبی در جهت عینیت بخشیدن به موضوع تولید و حمایت از کالای ایرانی داریم و کارگروه های تخصصی و ویژه ای نیز در این باره تشکیل می شود.

وی خطاب به اصحاب رسانه تصریح کرد: فرهنگ سازی در این زمینه از اقدامات مهمی است که اصحاب رسانه می توانند با اولویت قرار دادن برنامه حمایت از کالای ایرانی و با همکاری و شرکت در کارگروه های ویژه در این زمینه اقدامات مؤثری بردارند.

فرماندار شهرستان اسلامشهر در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه موضوع آب از موضوعات جدی در سال جاری است اظهار داشت: با توجه به بارندگی ناچیز و بحران کم آبی، مصرف بهینه آب و حمایت از اداراتی که در این حوزه انجام وظیفه می کنند را در اولویت کاری خود داریم.

حقیقی همچنین افزود: باید فرهنگ سازی در مصرف بهینه آب از ادارات آغاز شود و اداره آموزش و پرورش نیز با همکاری اداره آبفا جهت ترویج فرهنگ صرفه جویی در مصرف آب در بین دانش آموزان حاضر و آموزش های لازم را ارائه دهد.

وی در ادامه با اشاره به وجود 1500 حلقه چاه غیرمجاز در سطح شهرستان بیان کرد: این معضلی است که در آینده نزدیک منابع آبی منطقه را دچار مشکل می کند، از این رو از اداره جهاد کشاورزی می خواهیم تا با اعتبارات خوبی که دولت در جهت طرح آبیاری نوین داده کشاورزان را به سمت وسویی پیش ببرد که از هدر رفتن آب جلوگیری شود.

فرماندار شهرستان اسلامشهر در پایان خاطرنشان کرد: با جدیت تمام و استفاده از تمام ظرفیت های شهرستان تلاش می کنیم تا اقدامات زیادی در جهت شعار امسال برداریم و از ادارات و دستگاه های خدمات رسان نیز می خواهیم تا مردم را در حفاظت از محیط زیست، کاهش هنجارهای اجتماعی، مصرف بهینه آب و تحقق حمایت از کالاهای ایرانی مشارکت دهند تا توفیق بیشتری در این زمینه کسب کنند.

انتهای پیام/ ز

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
بانک صادرات ایران به عنوان اولین بانک ایرانی بر اساس استاندارد 50001:2011 ISO، فعالیت در زمینه استقرار سیستم مدیریت انرژی در ساختمان های بانک را آغاز نموده است.

به گزارش اقتصادآنلاین ، این بانک در راستای تبیین سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری (مد ظله العالی)، عمل به قانون اصلاح الگوی مصرف، قانون رفع موانع تولید و ارتقای نظام مالی کشور و تعهد به رعایت مفاد پروتکل الزام آور کنفرانس محیط زیست پاریس(2015)، با ایجاد واحد مدیریت انرژی، در گام اول به عنوان تنها بانک ایرانی موفق به دریافت گواهینامه بین المللی استاندارد 50001:2011 ISO در زمینه مدیریت مصرف انرژی در ساختمان مرکزی بانک (برج سپهر) و در گام دوم موفق به استقرار مدیریت انرژی در تمامی شعب و ساختمان های اداری استان های تهران، البرز و خوزستان شده است.

بنا براین گزارش، در بانک صادرات ایران مجموعه اطلاعات معماری، تاسیسات، روشنایی، تجهیزات اداری، قبوض ساختمان ها و شعب تحت کنترل سیستم مدیریت انرژی به نرم افزار انرژی منتقل شده و ضمن تهیه برچسب انرژی (موضوع تصویب نامه ابلاغی مورخ 12 دی ماه 96 هیات محترم وزیران) برای تمامی شعب و ساختمان های مذکور، مصرف انرژی آنها در هر سال ممیزی می شود و همزمان دوره بازگشت سرمایه به کار گرفته شده برای مصرف بهینه آن، مورد واکاوی و بررسی های دوره ای قرار می گیرد.

همچنین استقرار سیستم مدیریت انرژی در شبکه بانک صادرات ایران با اولویت بندی استان ها و بر اساس هزینه سالانه مصرف انرژی و اقلیم هر استان انجام می گیرد.

شایان ذکر است، با توجه به بحران کم آبی در کشور و در راستای الزامات زیست محیطی و استفاده بهینه از پسماند آب، تصفیه خانه برج سپهر نوسازی شده و درصد قابل توجهی از آب مصرفی این ساختمان بلند مرتبه به چرخه مصرف نگهداری فضای سبز باز می گردد.

لینک خبر :‌ اقتصاد آنلاین
متوسط قیمت آب در ایران به ازای هر متر مکعب حدود 0٫1 دلار، معادل 450 تومان است. این قیمت در کشورهای توسعه یافته به هیچ وجه قابل مقایسه با ایران نیست. آمار و ارقام نشان می دهد، قیمت آب در دانمارک، آمریکا و بریتانیا به ترتیب 67 برابر، 57 برابر و 34 برابر گران تر از ایران است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۰۱/۲۱

الهام میرمحمدی: با افزایش سه برابری جمعیت جهان در قرن بیستم، میزان استفاده از منابع آبی تا شش برابر افزایش یافت. بر اساس پیش بینی ها، طی 50 سال آینده جمعیت جهان 40 تا 50 درصد افزایش خواهد یافت. این رشد جمعیت همراه با صنعتی شدن و رشد شهرنشینی، منجر به بالا رفتن تقاضا برای آب می شود که پیامدهای جدی برای محیط زیست به دنبال دارد.

به گزارش تجارت نیوز ، این در حالی است که سازمان ملل در تازه ترین گزارش خود در مورد وضعیت آب در جهان هشدار داد.

در این گزارش آمده است، به دلیل تغییرات اقلیمی، افزایش تقاضا و آلودگی منابع بیش از پنج میلیارد نفر از مردم جهان تا سال 2050 با کمبود آب روبرو می شوند.

از سوی دیگر، سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD)، بهترین راه حل برای این مسئله را پرداخت هزینه بالا برای آب می داند که برای محیط زیست سودمند است.

اگر مصرف کننده هزینه بالاتری برای آب بپردازد، ارزش واقعی آن را بهتر درک می کند.

در حال حاضر، اروپایی ها در دنیا بیشترین هزینه را برای آب پرداخت می کنند و روند افزایش آب در کشورهای اروپایی آغاز شده است.

در سال های اخیر، بیشترین افزایش قیمت در آفریقای جنوبی رخ داده است. قیمت آب در سال 2016 نسبت 2015، حدود 20٫4 درصد افزایش یافت.

با این وجود، دانمارکی ها بیشترین هزینه را برای آب می پردازند و افزایش قیمت در سال 2017 در دانمارک و آلمان به ترتیب حدود 1٫78 و 1٫72 دلار به ازای هر متر مکعب بوده است.

همچنین، در سایر کشورهای اروپایی -انگلیس، فرانسه، بلژیک و هلند- افزایش قیمت بیش از یک دلار به ازای هر متر مکعب گزارش شده است.

مقامات دانمارکی می گویند، روند افزایش قیمت برای شهروندان در این کشور ادامه خواهد یافت چرا که این اقدام، موجب شده مردم بیشتر صرفه جویی کنند.

جدول زیر قیمت آب را در برخی کشورها به ازای هر متر مکعب نشان می دهد:

به گزارش خبرگزاری ایسنا، متوسط قیمت آب در ایران به ازای هر متر مکعب حدود 450 تومان است که به گفته معاون خدمات مشترکین و درآمد شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان، قیمت واقعی آن 1000 تومان است.

قیمت های جدول فوق نشان می دهد، قیمت آب در کشورهای دیگر به هیچ وجه قابل مقایسه با ایران نیست.

قیمت آب در دانمارک، آمریکا و بریتانیا به ترتیب 67 برابر، 57 برابر و 34 برابر گران تر از ایران است.

با در نظر گرفتن متوسط قیمت، می توان گفت متوسط قیمت آب در مقایسه با کشورهای توسعه یافته حدود 50 برابر ارزان تر است.

به گفته رحیم میدانی، معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا، در حال حاضر اختلاف زیادی بین قیمت تمام شده آب و قیمتی که از مردم دریافت می شود، وجود دارد. به طوری که می توان گفت قیمت دریافتی از مردم حدود نصف قیمت تمام شده آب است.

او می گوید: وضعیت نامطلوب اقتصادی در حوزه آب موجب شده، بسیاری از پروژه های نوسازی و بازسازی و همچنین جذب سرمایه گذار با مشکل روبرو شود.

این در حالی است که در هیچ یک از کشورهای ذکر شده در جدول بالا، شرایط کم آبی حاکم نیست. با این وجود در بسیاری از کشورها بیش از 50 درصد هزینه ها از طریق تعرفه ها بازیافت می شود.

از سوی دیگر، سرانه مصرب آب هر فرد در جهان 150 لیتر و در ایران حدود 220 لیتر طی شبانه روزاست. این بدان معناست که سرانه مصرف آب در ایران 47 درصد بیشتر از متوسط جهانی است.

لینک خبر :‌ تجارت نیوز
در جلسه وزیر نیرو و معاونان این وزارتخانه با رئیس سازمان صداوسیما کارگروهی مشترک برای تدوین راهبردهای فرهنگسازی در زمینه مصرف درست آب و منابع انرژی و جلوگیری از هدر رفتن این منابع تشکیل شد.

به گزارش روابط عمومی صداوسیما، دکتر علی عسکری رئیس رسانه ملی در این نشست با اشاره به اینکه آب منبعی برگشت ناپذیر است و باید همه مسئولان کشور نسبت به اهمیت آن حساس باشند گفت: باید برای جلوگیری از هدر رفتن این منبع ارزشمند راهبردهای عملی ارائه داد.

وی فرهنگسازی و تأثیر بر افکار عمومی را وظیفه اصلی رسانه ملی دانست و گفت: بر این اساس، وظیفه رسانه ملی در تمام موضوعات اجتماعی از جمله فرهنگ سازی درباره مصرف درست آب بسیار سنگین است. رئیس رسانه ملی با تأکید بر لزوم تشکیل کارگروهی مشترک میان وزارت نیرو و رسانه ملی، از وزارت نیرو خواست تا با مطالعه تطبیقی از کشورهایی که شرایط مشابه ما را دارند و آگاهی از الگویی که برای حفظ منابع شان داشته اند، دستمایه تولیدات تلویزیونی و رادیویی را فراهم و مسیر فرهنگ سازی علمی در این زمینه را طراحی و تدوین کنند.

دکتر علی عسکری با تأکید بر ضرورت آبیاری دانش بنیان و استفاده از روش های نوین مصرف آب برای پیشگیری از هدر رفتن آن گفت: اقناع مردم نیازمند به کار مطالعاتی است و وزارت نیرو با ارائه نتایج مطالعات و مشخص کردن اولویت ها برای آگاهی بخشی و فرهنگسازی در برنامه های صدا و سیما برای تحقق این امر باید تلاش کند.

دکتر اردکانیان وزیر نیرو نیز در این جلسه که با توجه به اوضاع آبی امسال و ضرورت استفاده درست از آب و منابع انرژی در این اوضاع تشکیل شده بود، با تشریح اوضاع آبی کشور در سال جاری گفت: کاهش منابع آبی کشور نسبت به 50 سال گذشته سابقه نداشته است. وی افزود: سال آبی 96 -97 یکی از کم آب ترین سال هاست، ده سال گذشته نیز هر سال از میزان متوسط و معمول بارش باران کاسته شده است. وزیر نیرو با اشاره به اهمیت این موضوع درکشور از تشکیل کارگروهی در دولت در این زمینه با عنوان سازگاری با کم آبی خبر داد و گفت: این موضوع به تمام کشور مربوط می شود و وزارت نیرو به تنهایی نمی تواند در این زمینه توفیق یابد. اردکانیان مدیریت مصرف را در زمینه حفظ منابع آبی موجود بر دیگر موضوعات در زمینه مدیریت تقاضا اولویت داد و گفت: متاسفانه کشور ما از جمله کشورهای بدمصرف است و باید اول افکار عمومی در این زمینه آگاه شود. وی با اشاره به تفاهم نامه همکاری وزارت نیرو با رسانه ملی در سال 1395، عملیاتی کردن موضوع حفظ منابع آبی و انرژی و جلوگیری از هدرفتن آن را مستلزم همکاری با رسانه ملی برای فرهنگسازی و آگاهی بخشی به مردم دانست و خواستار تشکیل کارگروهی مشترک در این زمینه با رسانه ملی شد. وزیر نیرو تاکید کرد: تاثیرگذارترین نهاد برای فرهنگ سازی در کشور رسانه ملی است و ما باید در این خصوص از قدرت رسانه ملی استفاده کنیم.

لینک خبر :‌ روابط عمومی صدا و سیما
هم نت فاضلاب با ارائه راهکارهایی برای مدیریت صحیح آب در روزهای 28 تا 30 فروردین در دانشگاه صنعتی اصفهان میزبان علاقه مندان به این بخش است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۰۱/۲۱

دبیر این رویداد در گفت وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اینکه این رویداد با بیان فرصت ها و طرح مسئله آغاز می شود، اظهار کرد: افراد سعی می کنند برای خلق ارزش و نیز نشان دادن توانمندی خود به سرمایه گذار و یا صاحبان مسئله ایده پردازی کنند و اگر توانستند آن را به یک مدل کسب وکار تکرارپذیر و با ارزش افزوده تبدیل کنند.

عبدالرضا کبیری سامانی با بیان اینکه با وجود پژوهش ها و اقدامات گوناگون در بخش فاضلاب، همچنان راهی طولانی برای رسیدن به اهداف در پیش است، گفت: بنابراین برای غلبه بر چالش های پیش رو، لازم است مدیران، متخصصان، علاقه مندان و مردم هر کدام وظیفه خود را در قبال این چالش ها بدانند و به آن عمل کنند.

دبیراین رویداد با اشاره به برگزاری هم نت آب در مهرماه سال 95، گفت: 28 تا 30 فروردین سال جاری شاهد برگزاری رویداد هم نت فاضلاب به مدت سه روز خواهیم بود، این برنامه به همت پژوهشکده آب و فاضلاب دانشگاه صنعتی اصفهان، بنیاد ملی نخبگان استان و شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان، در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار خواهد شد .

وی افزود: در هم نت فاضلاب به دنبال بررسی چالش ها و فرصت های موجود در این صنعت به منظور خلق ارزش و ارتباط با سازمان های ذی ربط و پیگیری موضوع تا یافتن راهکارهایی نو و تبدیل آن به مدل های قابل اجرا و تکرارپذیر هستیم .

کبیری به تشریح و یافتن راه حل چالش های صنعت فاضلاب به عنوان هدف اصلی برگزاری این رویداد پرداخت و گفت: کنترل وحذف سوسری ها در شبکه فاضلاب، کنترل و حذف بو در شبکه های جمع آوری و تصفیه خانه های فاضلاب، بهسازی و بازسازی شبکه های فاضلاب با تأکید بر بومی سازی روش ها، کنترل خوردگی در شبکه فاضلاب، حذف جلبک با استفاده از دانش بومی و بهبود فرآوری لجن و کاهش حجم آن از جمله محورهای این رویداد است.

وی ادامه داد: بومی سازی ساخت تجهیزات مرتبط با تصفیه فاضلاب، متناسب سازی ساخت پکیج تصفیه فاضلاب خانگی با نیازها و دانش روز و ارتقاء کیفیت پساب خروجی از نقطه نظر بارمیکروبی از دیگر محورهای این رویداد است .

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به استقبال به عمل آمده از طرف محققان، شرکت ها و فعالان صنعت فاضلاب از این برنامه، آخرین مهلت ارسال طرح ها را بیستم بهمن ماه عنوان کرد و افزود: پیش رویداد هم نت فاضلاب 24 و 25 بهمن ماه سال گذشته و رویداد اصلی نیز در تاریخ 28 لغایت 30 فروردین ماه 1397 به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار خواهد شد .

لینک خبر :‌ خبرگزاری ایمنا
ورامین- معاون درآمد و امور مشترکین شرکت آب و فاضلاب جنوب شرقی استان تهران از تعویض حدود 8000 کنتور آب خراب در 4 شهرستان ورامین، پاکدشت، قرچک و پیشوا طی سال 96 خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۰۱/۲۱ سایت های دیگر : تهران پرس پایگاه خبری ذاکر خبرگزاری اقتصادی ایران

به گزارش خبرنگار مهر ، سید عزت الله موسوی صبح سه شنبه در جمع خبرنگاران شناسایی و تعویض کنتورهای آب خراب را در صرفه جویی مصرف آب های به حساب نیامده و جلب اعتماد مشترکین با اهمیت دانست و گفت: مدیریت مصرف و کاهش میزان آب های به حساب نیامده از اهداف اساسی شرکت آب و فاضلاب جنوب شرقی استان تهران است.

وی افزود: برنامه ریزی هایی در خصوص تعویض کنتورهای خراب به صورت مستمر در سال 97 انجام شده است.

معاون درآمد و امور مشترکین شرکت آب و فاضلاب جنوب شرقی استان تهران گفت: عملیات تعویض کنتورهای از کار افتاده و خراب حدود 8000 مشترک در 4 شهرستان ورامین، پاکدشت، قرچک و پیشوا با به کارگیری تجهیزات مناسب، کنتورهای خارج از محدوده استاندارد در سال 96 انجام شد.

وی افزود: کنتورهای جدید و دارای استاندارهای لازم و کیفیت فنی مناسب برای مشترکین نصب و راه اندازی شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر